Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. Fampianarana Anti-Sovietana -3

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Nanao fanafihana manohitra ny Sovietika ny miaramilan'ny fiaraha-mitantana. Eoropa, Japon, ary mpiasa an-tsitrapo maro avy any Grande-Bretagne sy Etazonia no nandray anjara tamin"ilay ady. Lasa sarotra ho an'ny tafika sovietika ny toe-javatra, raha ny marina. Fa ny tovovavy tsara tarehy mafy loha sy mafy miady amin'ny fiaraha-mitantana.

  . FAMPIANARANA ANTI-SOVIETANA -3
  Filazana fohy
  Nanao fanafihana manohitra ny Sovietika ny miaramilan'ny fiaraha-mitantana. Eoropa, Japon, ary mpiasa an-tsitrapo maro avy any Grande-Bretagne sy Etazonia no nandray anjara tamin"ilay ady. Lasa sarotra ho an'ny tafika sovietika ny toe-javatra, raha ny marina. Fa ny tovovavy tsara tarehy mafy loha sy mafy miady amin'ny fiaraha-mitantana.
  . TOKO No. 1
  Nanao fanafihana manohitra ny Sovietika ny miaramilan'ny fiaraha-mitantana.
  Saika ny hery Eoropeana rehetra no nandray anjara tamin'ny ady, ary hatramin'ny mpilatsaka an-tsitrapo avy any Grande-Bretagne, Etazonia ary firenena Amerika Latina. Ratsy be àry ny Tafika Mena, izay niharan-doza be.
  Ary nanomboka nianjera tao anaty lafaoro maro izy ireo, ary nolaviny avy teo amin'ny sisiny.
  Nandray anjara tamin'ny ady koa ny fiara amerikana sasany namidy tamin'ny Third Reich. Nitondra mpiasa an-tsitrapo anglisy ny iray tamin"izy ireo. Ny fiara mifono vy amerikana dia nanana basy 75mm miaraka amin'ny ballistics mahafa-po, ary afaka miditra saika ny fiara sovietika rehetra, eny fa na dia ny monster KV aza.
  Ity tanky ity dia nentin'i Lady Armstrong, ary koa ny ekipan'ny tovovavy. Malanya, Monica, Gertrude.
  Nanandrana ny tanjaky ny fiara amerikana M-16 ireo tovovavy avy any Grande-Bretagne. Ary izao dia nodarohan'ireo zazavavy izy.
  Vehivavy anglisy miboridana no namaky fiara mifono vy sovietika tamin'ny kapoka teo amin'ny handriny. Nalain'i Gertrude ilay izy ary nangatsiaka tao amin'ny BT-8:
  - Ary tena marina izany!
  Amstrong, tena tsara tarehy ity tovovavy ity, ary mahafinaritra ny fomba fiadiany.
  Nanao fanambarana feno fahendrena izy ka nanao hoe:
  - Fahafatesan'ny dragona Stalin!
  Ary etsy ankilany, ireo tovovavy mpiady ireo koa dia nitifitra, ary nanipy grenady tsy nikiraro. Ary manao izany amin'ny fomba mahery vaika izy ireo ary manala ny nifiny.
  Saingy misy koa ny tovovavy Komsomol izay nanomboka nihira:
  Rehefa niara-niditra tao amin'ny Komsomol izahay,
  Nanao fianianana tsy nivadika ireo tovovavy...
  Ho toy ny nofy mamirapiratra izao tontolo izao,
  Ary ho hitantsika eny lavitra eny ny kominisma!
  
  Hirotsaka toy ny volamena ny fiainana,
  Ary hisy ny finoana ny kominisma...
  Resy tokoa ny fahavalo,
  Andao hotorotorointsika ho vovoka ny fasisma ratsy fanahy!
  
  Saingy hita fa tsy fisolokiana mihitsy,
  Nivadika ho lelan-tsabatra izao tontolo izao...
  Ny zon'ny totohondry no manjaka eny rehetra eny,
  Iza, alaivo sary an-tsaina, tsy manana tany ampy!
  
  Fa ny teny filamatra dia ny tsy hilefitra amin'ny fahavalo,
  Tsy handohalika antsika ny Wehrmacht...
  Ny fanadinana dia lany amin'ny naoty dimy,
  Ary ny mpampianatra anay dia i Lenin mamirapiratra!
  
  Afaka manao an'i Hitler ho khan isika,
  Na dia mangatsiaka kokoa aza ny Fuhrer of the underworld...
  Mihoby mafy ny mpiady,
  Ary manaparitaka ny haizina sy ny rahona amin'ny fitelina iray!
  
  Izahay dia mpikambana ao amin'ny Komsomol mihiaka hoe,
  Ndao hanandratra izao tontolo izao amin'ny horakoraka...
  Mihomehy sy mifaly ny ankizy,
  Ho voninahitr'i Rosia reninay!
  
  Ary ny kominisma dia saina tena mamirapiratra,
  Inona no lokon'ny ra sy ny ampongabendanitra...
  Izy dia mpiady mahery setra, toy ny mpanao ody,
  Ary minoa ahy, i Hitler dia hahazo ny fiaviany!
  
  Hisy korontana ho an'ny zava-bita,
  Ary ny zazavavy dia mihazakazaka miady amin'ny hatsaran-tarehy ...
  Ny andiam-fasisma dia nihena tsikelikely,
  Ary maneno ny feon'ny mpisava lalana!
  
  Ny tsara tarehy dia mihazakazaka tsy manao kapa eo aloha,
  Nahoana ny ankizivavy no mila kiraro, ary tsy mila izany izy ireo ...
  Ary hamely an'i Hitler amin'ny totohondry izahay,
  Ho voninahitry ny Tanindrazana ny fisakaizana!
  
  Eny, noho ny Tanindrazanay, masina,
  Hanao zavatra tsy nofinofinay mihitsy izahay...
  Ary hofafantsika toy ny antsy ny fasista,
  Aoka hamindra fo amin'izay nitolo-batana ihany!
  
  Ao Rosia, ny mpiady rehetra dia avy amin'ny fihinanam-bilona,
  Ilay zazalahy dia teraka niaraka tamin'ny basy!
  Mamono ilay Fuhrer voaozona ianao -
  Tsy maintsy miady amim-pahasahiana ho an"ny Tanindrazana!
  
  Hanao tsara ny zava-drehetra izahay,
  Na ny lehibe na ny ankizilahy dia samy matanjaka amin"ny ady...
  Na dia sarotra loatra aza ny miady
  Fa minoa ahy fa tsy adala ilay sipa!
  
  Afaka mandresy tendrombohitra izy
  Atsipazo grenady amin'ny tongotrao...
  Mivovo ny amboadia ary mierona ny bera,
  Hisy famaliana mafy ny Nazia!
  
  Resy ny tafika Tatar izahay,
  Niady tamin'ny Ottomans malaza izy ireo ...
  Tsy resin"ny fanerena ny tsy mpino,
  Tany amin"izay nisy kotrokorana dia tonga dia nangina!
  
  Avy amin'ny fianakaviana ny mpiady
  Ao anatin'izany ny fanevan'ny kominisma...
  Ry namako malalako,
  Ravao ny fiara mifono vy lehibe an'ny fasisma!
  
  Afaka mahatratra ny zava-drehetra ny tsirairay
  Isika rahateo dia tafaray mandrakizay amin"ny Tanindrazana...
  Mivoy toy ny fivoy iray isika,
  Tsy azo resena ny mpiady kominisma!
  
  Ny siansa dia hanangana ny maty rehetra indray mandeha,
  Ary mifofofofo amin'ny fitiavana an'i Jesosy isika...
  Nokapohinao teo amin'ny masony ilay fasista,
  Miady amin'ny zavakanto tsy mitongilana!
  Nandeha an-tongotra tamin'ny namany ireo tovovavy, ary tena tsara tarehy izany.
  Ary ny zazavavy dia mijery tsy misy kiraro.
  Mbola mitohy anefa ny ady. Ary ankehitriny dia manodidina an'i Brest ny Alemà, ary misy ady ao amin'ny trano mimanda.
  Hitler, araka ny filazan'izy ireo, dia miady. Ary avy eo dia nisy ny fihaonany manokana tamin'i Churchill. Ary any Paris. Tahaka ny hoe, tsy izao ve no fotoana hanehoana fahavononana bebe kokoa amin'ny ady amin'ny Bolsheviks? Ary tsy amin'ny fitaovana ihany, fa amin'ny miaramila koa.
  Ary i Churchill dia nanapa-kevitra ny hanambara ady amin'ny URSS. Fa ho takalon'izany, dia tokony handeha any Grande-Bretagne ny faritra avaratr'i Rosia. Manaraka izany dia nikasika ny zanatany sy ny hanjo an"i Frantsa ny resaka. Toy ny hoe, tsy izao ve no fotoana hamaranana ny fifanarahana fandriampahalemana?
  Ambonin'izany, tamin'ny fomba ofisialy ny Third Reich dia tsy naka na inona na inona tamin'ny Frantsay, Belzika ary Holandey. Inona àry no azontsika lazaina momba izany?
  Angamba tokony handamina ny fitakianao ianao? Ny URSS dia lehibe ary ampy ho an'ny faritany rehetra.
  Hitler dia naneho fahaiza-manao. Ankoatra izany, dia nofoanana avy hatrany ny fameperana rehetra momba ny zon"ny Jiosy. Ary izany dia nahazo fankatoavana lehibe tany amin'ny Tandrefana. Ary indrindra any Grande-Bretagne. Ary, mazava ho azy, nikasika ny olan'ny teknolojia izahay. Mazava ho azy fa tsy hita izy. Indrindra ny fiara mifono vy. Ary avy eo dia nila nanangona hozatra aho.
  Izany no tena nataon'ny indostrialy. Nandritra izany fotoana izany dia nandeha ny ady, amin'ny ankapobeny, fa manohana ny fiaraha-mitantana.
  Ny vondrona mandroso dia efa vaky nankany Baranovichi. Ary tao no niady tamin"izy ireo ireo tovolahy mpisava lalana. Nivoaka nanao karavato mena sy short izy ireo, ary nirohotra nankany amin"ny hady, nanjelanjelatra ny ombelahin-tongotr"ankizy miboridana somary vovoka.
  Ary mazava ho azy fa nanomboka nihira izy ireo;
  Ary izaho no amboadia mpiremby any an-danitra,
  Toy ny fasika ny faharavan"ny jiolahy...
  Ary minoa ahy, tsy mila zavatra tsara kokoa ianao,
  Ahoana ny fanindronana an'i Hitler ao amin'ny tempoly!
  
  Tsy maintsy teraka mena koa ianao,
  Mba hamonoana ny Nazia...
  Minoa Ahy, fa ho avy amiko ny valim-pitia,
  Ho reharehany ny zanany!
  
  Horavako ny fandrian'ny Fuhrer,
  Hotorotoroiko ho vovoka ny Nazia...
  Mino aho fa ny Tsitoha hamonjy ny fanahiko,
  Ary torotoroy amin'ny sabatra ny andian'olona!
  
  Ry Rosia lehibe,
  Mahay mandresy ny rehetra ianao...
  Ary Jesosy dia Mesia mpiady,
  Ho voninahitry ny Tanindrazana!
  
  Manome voninahitra amin'ny fitiavana aho, fantaro Rod,
  Satria Izy no Andriamanitra Avo indrindra...
  Voasazy mafy ny mpamadika,
  Ary ny tononkira mpiady dia mampatahotra!
  
  Mpiadin'i Rosia masina izahay,
  Mahay mandresy ny Krauts...
  Nopetahana takela-bolamena avokoa ny saha,
  Ho vitantsika ny fanadinana miaraka amin'ny A!
  
  Tsy misy finoana matanjaka kokoa eo amin"ny olona,
  Ho an'ny kominisma lehibe teratany antsika...
  Mitondra fahalalahana mavitrika
  Ary mandrava ny fasisma ratsy!
  
  Hanandratra ny firenena ho ambonin"ny kintana izahay,
  Ny renivohitr'izao tontolo izao dia Moskoa...
  Ho voninahitr'i Reny Rosia,
  Hiady hatramin"ny farany isika!
  
  Tsy misy mahasakana ilay miaramila
  Ary ho tonga any Berlin isika ...
  Andeha isika handeha, handeha, amin'ny fiomanana,
  Andeha hopotehina amin'ny bayonet ny saina fasista!
  
  Mangatsiaka ny fiaramanidinay
  Mahery sy mivondrona ny ekipa...
  Mpanamory tsy resy amin'ny ady,
  Ary ny sniper dia voa ao amin'ny family!
  
  Kapohy mafy kokoa i Hitler
  Tsy hanavotra ny Nazi ny Tiger...
  Aza miteniteny foana
  Handalo ny fitsapana manontolo amin'ny loko manidina izahay!
  
  Afaka mahavita zavatra betsaka
  Tena afaka mandresy isika...
  Minoa ahy, manana loharano lehibe isika,
  Ary tena afaka mandaka azy amin'ny nify ianao!
  
  Raha fintinina, tsy nikiraro ilay zazalahy,
  Kapohy mafy ny Krauts.
  Ary nahazo valifaty ny Fuhrer,
  Notsofin'i Hitler ho ady madio ny ady!
  Fa ny Alemà naka Baranovichi. Ary ankehitriny dia efa mifindra avy any atsimo mankany Slutsk ny miaramilany. Misy fiarovana mafy ao amin'ny Tafika Mena ary i Zhukov mihitsy no teo. Ary tsy maintsy lazaina fa tsipika fiarovan-tena matotra izany.
  Ary tany Romania, dia miaramila sovietika an'hetsiny no nitolo-batana, ka nahita ny tenany tao anaty vilany. Ary tena famelezana mafy ho an'ny Tafika Mena izany.
  Eto dia tsy mora intsony ny mihodikodina sy mihemotra.
  Nandritra ny ady, ny Romanianina sy Hongroà dia nampiseho ny tenany ho mpiady nahay. Ambonin'izany, niady mafy ny Bolgara. Ary ny Kroaty koa dia manana ny tsara indrindra. Ahoana no nahatonga an'i Stalin tamin'ny diplaomasia. Ary lasa amboadia irery fotsiny izy. Ary nanomboka niresaka momba ny demokrasia tampoka i Hitler. Izany, hoy izy ireo, dia ho an'ny fahafahana, ho an'ny fitovian'ny firenena sy ny vahoaka rehetra, ary mitondra fanafahana an'i Rosia Sovietika amin'ny jadona Stalinisma sy Bolshevism. Ary mazava ho azy fa fihetsika politika hafetsena izany.
  Naka an'i Vyborg ny miaramila finlandey-soedoà ary nanapaka ny tafika sovietika, ary namorona vilany. Nisy fandrahonana niseho tany Leningrad avy any avaratra. Ary efa lasa hetsika echec matotra izany.
  Ary ankehitriny nosakanan'ny sambo britanika tsy ho any an-dranomasina i Murmansk. Ary nitifitra ny sambo sovietika izy ireo.
  Eny, vao mainka nihamafy ny ady.
  Ny ankizivavy Komsomol dia miady mafy sy tezitra, manipy grenady amin'ny tongotra ary mihira miaraka;
  Ny zazavavy Komsomol no fanasin'ny tany,
  Toy ny akora sy lelafon"ny ambanin"ny tany isika.
  Mazava ho azy fa nitombo ho amin'ny asa mahery fo isika,
  Ary miaraka amintsika ny sabatra masina, dia ny Fanahin'ny Tompo!
  
  Tia miady amin-kerim-po izahay,
  Ankizivavy mameno habakabaka izao tontolo izao...
  Tsy azo resena ny tafik'i Rosia,
  Miaraka amin'ny fitiavanao, amin'ny ady tsy tapaka!
  
  Ho voninahitry ny Tanindrazanay masina,
  Fiaramanidina mpiady iray mihodinkodina mafy eny amin"ny lanitra...
  Mpikambana ao amin'ny Komsomol aho ary mihazakazaka tsy nikiraro.
  Namafa ny ranomandry nanarona ny dobo!
  
  Ny zazavavy dia tsy afaka hatahotra ny fahavalo,
  Manimba ny balafomanga fahavalo rehetra izy ireo...
  Ny mpangalatra mpandatsa-drà tsy haneho ny tavany amintsika,
  Hankalazaina amin'ny tononkalo ny zava-bita!
  
  Nanafika ny tanindrazako ny Fasisma,
  Nanafika tamin'ny fomba mahatsiravina sy tamim-pitaka izy ...
  Tiako i Jesosy sy i Stalin,
  Ny mpikambana ao amin'ny Komsomol dia tafaray amin'Andriamanitra!
  
  Mihazakazaka tsy manao kiraro amin'ny ranomandry izahay,
  Mandalo, toy ny tantely faingana...
  Zanakavavin'ny fahavaratra sy ny ririnina izahay,
  Ny fiainana dia nanamafy ilay tovovavy!
  
  Fotoana hitifitra izao, ka aforeto ny afo,
  Marina sy tsara tarehy mandrakizay isika ...
  Ary nokapohiny teo amin'ny masony aho, fa tsy teo amin'ny volomaso,
  Avy amin'ny vy, izay antsoina hoe collective!
  
  Tsy maharesy ny fasisma ny fisalasalantsika,
  Ary ny sitrapo dia mahery noho ny titane mateza...
  Afaka mahita fampiononana ao amin'ny Tanindrazana isika,
  Ary aongana mihitsy aza ilay mpanao jadona Fuhrer!
  
  Minoa ahy, ny Tiger dia fiara mifono vy tena mahery.
  Mitifitra lavitra sy marina izy...
  Tsy fotoanan'ny lalao adaladala izao,
  Satria ho avy i Kaina ratsy fanahy!
  
  Tsy maintsy mandresy ny hatsiaka, ny hafanana,
  Ary miady vazivazy amin'ny andian'olona adala...
  Tezitra ilay orsa voafono,
  Ny fanahin'ny voromahery dia tsy clown mampalahelo!
  
  Mino aho fa handresy ny mpikambana Komsomol,
  Ary hanandratra ny taniny ho ambonin'ny kintana izy ireo...
  Nanomboka tamin'ny Oktobra izahay,
  Ary anio dia miaraka amintsika ny Anaran'i Jesosy!
  
  Tiako loatra ny tanindrazako,
  Mamirapiratra amin'ny rehetra izy...
  Ny Tanindrazana dia tsy hangalatra amin'ny roubles,
  Mihomehy ny olon-dehibe sy ny ankizy!
  
  Mahafinaritra ho an'ny rehetra ny miaina ao amin'ny tontolo sovietika,
  Ny zava-drehetra momba izany dia mora sy tsara tarehy tsotra ...
  Aoka ny vintana tsy hanapaka ny kofehy,
  Fa ny Fuhrer dia nanao ny vavany foana!
  
  Mpikambana ao amin'ny Komsomol mihazakazaka tsy nikiraro aho,
  Na dia maneno ny sofina aza ny fanala...
  Ary matokia ny fahavalo, fa tsy misy lalana midina,
  Iza no te haka anay sy handringana anay!
  
  Tsy misy teny mahafinaritra ho an"ny Tanindrazana,
  Ny saina dia mena, toy ny ra mamiratra amin'ny taratra.
  Tsy hanaiky mihoatra noho ny boriky izahay,
  Mino aho fa ho avy tsy ho ela ny fandresena amin'ny volana Mey!
  
  Handalo an'i Berlin ireo tovovavy tsy nikiraro,
  Hamela dian-tanana eo amin'ny asfalta izy ireo.
  Nanadino ny fampiononana ho an'ny olona izahay,
  Ary tsy mety amin'ny ady ny fonon-tanana!
  
  Ary hisy ady, avelao hipoaka ity ady ity.
  Ny Fritz dia hanaparitaka ny zava-drehetra ho sombiny!
  Miaramila miaraka aminao mandrakizay ny Tanindrazana,
  Tsy fantatro ny atao hoe AWOL!
  
  Malahelo ny maty aho, alahelo ho an'ny rehetra izany,
  Fa aza ampanaovina ny Rosiana handohalika.
  Na dia nanaiky ny Krauts aza i Sam,
  Fa ny mpampianatra lehibe Lenin dia eo anilantsika!
  
  Manao badge sy lakroa miaraka aho,
  Kominisma aho ary mino ny kristianisma...
  Ady, minoa ahy ry olona, fa tsy sarimihetsika,
  Renintsika ny Tanindrazana fa tsy Khanate!
  
  Rehefa avy eny amin"ny rahona ny Tsitoha,
  Hitsangana amin'ny endrika mamirapiratra ny maty rehetra...
  Ny olona tia an"i Jehovah tamin"ny nofiny,
  Satria Jesosy no Mpamorona ny renivohitra!
  
  Eto isika dia afaka mampifaly ny rehetra,
  Manerana izao tontolo izao midadasika Rosiana.
  Rehefa misy plebeian toy ny namana,
  Ary ny zava-dehibe indrindra amin'izao rehetra izao dia ny Famoronana!
  
  Te hamihina an'i Kristy Tsitoha aho,
  Mba tsy ho lavo mihitsy eo anoloan'ny fahavalonao...
  Nisolo ny rainy i Comrade Stalin,
  Ary i Lenin koa dia hiaraka amintsika mandrakizay!
  Ireo no hira eto, tsy hilazana hoe tena mampihomehy. Nandefa hery bebe kokoa hatrany i Japana tamin'ny ady tany Far East. Nandroso be dia be ny miaramila an-tongotra sy fiara mifono vy maivana. Nandidy ny haka an'i Vladivostok haingana araka izay azo atao i Hirohito. Ary ny Japoney dia niditra tao. Ao amin'ny ady, ny tanky maivana Chikha dia nivadika ho tena tsara sy azo alaina. Ary niavaka ihany koa izy noho ny fahaiza-maneuverability sy ny fivezivezena.
  Yamamoto, amiraly Japoney, dia nanakana ny URSS avy any amin'ny Oseana Pasifika, ary tena mafy. Ary tsy dia misy fanampiana firy eto.
  Mahery ny samurai eny amin'ny rivotra. Be dia be ny avion'izy ireo, ary ny mpiady azy, indrindra fa ny Zeros, dia tena mihetsika sy mora mihetsika. Ary tsy afaka manohitra azy ireo ianao. Izany no fiantraikan'ny fiaramanidina tena izy, miady.
  Ary ny Japoney dia manana aces tsara.
  Ny Sovietika anefa dia mpiady ihany koa. Ohatra, mpanamory Anastasia Vedmakova. Kanto tena miady. Niady tsy nikiraro foana izy, ary nanao bikini fotsiny, izay manome karatra trompetra sasany. Io no tena tovovavy ilaintsika. Ary raha mandray izany izy ka mihira mafy mandritra ny ady;
  Teraka tamin"ny fotoana toy ireny aho
  Samy manana solosaina misy internet ny tsirairay...
  Miroborobo sy mandroso ny firenena,
  Ary toa tsy misy olana amin'ilay tovovavy!
  
  Fa ny taonjato faharoapolo dia taonjato tena mikorontana,
  Mangotraka sy mipoaka ny volkano...
  Ary ny olona rehetra dia ratsy,
  Ary tsara fanahy, misolo tena ny tanindrazana!
  
  Ary mila tonga any ilay tovovavy,
  Amin'ny fotoana tahaka izao, tsy mikipy maso...
  Rehefa tafita ny mpangalatra ratsy,
  Ary te hamaha olana indray aho!
  
  Angamba tsy tsara vintana tamiko ilay tovovavy,
  Hitako tsy nikiraro teo aloha...
  Tapaka ny sambo, fantaro ny fivoy,
  Ary minoa ahy, tsy toy ny tantely ny fiainana!
  
  Ary nikoriana niaraka tamin'izay ny fitsapana,
  Mandatsa-drà, lozabe, na inona na inona...
  Ary toa tsy misy afa-tsy aotra -
  Fa aoka isika hankalaza ny Anaran"ny Tompo amin"ny finoana!
  
  Ho afaka hiaro ny Tanindrazana isika,
  Na dia feno fitaka tsy mitombina aza ny fahavalo...
  Io mpihaza io dia mamadika antsika ho lalao,
  Eo amin'ny latabatry ny fasisma - ny fanjakana ratsy!
  
  Mitsangàna ho an"ny Tanindrazana ry mpiady
  Miady ho an'ny Ruso masina!
  Manidina amim-pahasahiana toy ny voromahery,
  Ary ho solon'ny haizina no ho tonga ny fahazavan'ny fanjakana!
  
  Hatanjaka kokoa ny Tanindrazana
  Ny Knights rehetra dia goavambe toy izany ...
  Ary ny ratsy fanahy tezitra dia ho any amin'ny helo,
  Ary tafaray mandrakizay amin"ny Tanindrazanay isika!
  
  Minoa ahy, tsy mora ho an'ny tovovavy izany,
  Tsy nikiraro nirohotra namakivaky ny oram-panala masiaka...
  Sivana mafy izao tontolo izao,
  Ary ny mpamono olona no manjaka - ilay Malyuta manjelanjelatra!
  
  Fa minoa ahy, tsy kivy aho,
  Ary notifiriny tamin'ny basy ilay Fritz...
  Nohitsakitsahina ny fotaka tsy nikiraro,
  Ary tena maneno ny feon'ilay tovovavy!
  
  Mihomehy toy ny kerobima izy
  Ary manimba ny Krauts toy ny kilalao izy ireo ...
  Fantaro fa tsy resy ny vahoakan'i Rosia,
  Samy manana fiara mifono vy sy basy vy izahay!
  
  Ilay tovovavy be herim-po mitarika ny afo,
  Ary novonoiny tamin-katezerana ny fasista...
  Eto ny miaramilantsika dia mihazakazaka toy ny soavaly,
  Tsy misy mena mahery kokoa!
  
  Ary niditra tao amin'ny Komsomol ilay zazavavy,
  Ary lasa zandrin'ny kominista izy...
  Andao halefa any amin'ny toeram-pambolena ny devoly Hitler,
  Aleo asiana lakroa eo amin'ny vatam-paty ny fasista rehetra!
  
  Hanolotra ny fonay ho an"ny Tanindrazana izahay,
  Ary andao hametraka ny fanahintsika mivantana ao...
  Manana hery be izahay,
  Ary toy ny hoe tsy handika ny fitsipiky ny Komsomol aho!
  
  Hiditra tsy nikiraro ny tovovavy iray,
  Ary hamela marika eo amin'ny Reichstag ny sapile...
  Ny Fuhrer dia ho voadona amin'ny tavany,
  Saingy tsy fantatsika ny valisoa amin'ny taratasy!
  
  Ary hanana fetin'ny herimpo isika,
  Izay tsy hain'ny poeta hazavaina...
  Ny asa dia kilasy ambony fotsiny,
  Ny asa mahery fo rehetra dia hiraina!
  
  HERY MANOKANA NY ANKIZY MANOhitra ny vahiny sy ny CORTES
  Filazana fohy
  Ny tanora mpiady notarihan'i Eduard Sturgeon dia miady amin'ny tafiky ny vahiny, indrindra ny Cycles. Na izany aza, ny zazalahy be herim-po dia tsy maintsy ho lasa Indiana, ary miaraka amin'ny andriamanibavy miady amin'ny tafik'i Cortez, izay te-handresy ny Mayan hery!
  . TOKO No. 1
  Niady tamin-kerim-po ireo tanora mpiady ao amin"ny vondron-tafika manokan"ny ankizy. Na izany aza, tao ambadiky ny sahan'ny hery iray sy sasany, dia saika tsy nanana fahafahana ho faty izy ireo. Saingy niharan'ny fahasimbana goavana ireo bisikileta mpanafika ary tena lany setroka. Eto ianao dia mbola afaka miady hevitra hoe iza no tena mahery fo.
  Saingy tsy maintsy manome voninahitra isika, ny ankizilahy sy ankizivavy amin'ny akanjo fiadiana dia nitifitra marina. Tsapa fa tsy very maina ny filalaovana ordinatera, ary mpiady mahafinaritra fotsiny izy ireo.
  Adala, izay nitifitra ny tanana havanan'i Edik, dia nandray sy nanipy ilay baoty teo amin'ny tongotry ny zanany. Ary noho ny fahaizan'ny gidro iray, dia nanipy masomboly poppy maromaro tamin'ny fahavalo mandroso izy.
  Nanaiky ny lehiben'ny zazalahy:
  - Tsara izany, andao atao hoe, fanomezana ho an'ny fandringanana! Saingy tsara kokoa ny mampiasa izany mandritra ny fanafihana amin'ny trano mimanda.
  Nanamarika lojika i Adala:
  -Manana zavatra tsy ampoizina tsy mety lany ianao. Noho izany dia tsy ny karatra rehetra no azo alaina. Ary ny fihazonana ny karatra trompetra dia hevitra ratsy ihany koa!
  Ary voan'ny poppy fandringanana madinidinika no namely ny Cycles, namiravira ireo mpiady lehibe ho madinika sy rovitra. Teo no nanomboka ny faharavana.
  Nikiakiaka ilay tovovavy, nanitsaka ny tongony fahazazany:
  Fandresena amin'ny tsingerina no miandry, mino aho
  Hanana hira vaovao isika...
  Tsy hanolotra ny tenako ho andevon"ny bibidia aho,
  Hasehoko anao ny kilasy ambony indrindra amin'ny ady!
  Ilay zazalahy niady teo ankavia dia nanamarika tamim-pitsikiana hoe:
  - Nahoana no tsy ny tananao no nanirahanao azy, fa ny tongotrao?
  Nihomehy i Adala ary namaly hoe:
  - Ary mahafinaritra kokoa izany fomba izany!
  Nanaiky i Edik hoe:
  - Eny, ny adala rehetra dia mahay manipy amin'ny tanany, fa andramo amin'ny tongony!
  Niray feo ny ankizy hoe:
  - Voninahitra ho an'ny mpiady amin'ny mazava,
  Voninahitra ho an'ny Tanindrazanay mamiratra...
  Ny asantsika hohiraina,
  Ny fandresena no tena tanjona!
  Ny Cycles tokoa, izay niharan'ny fahasimbana goavana, dia nanomboka nihemotra. Nitsangana indray anefa ny rindrina. Ary nisy fiara vaovao nifindra. Toy ny piramida fisaka eo amin'ny lalamby izy ireo, ary lehibe ny habeny misy vatan-kazo.
  Rehefa nitifitra azy ireo tamin'ny basy taratra ny miaramilan'ny ankizy, dia saika tsy nisy naninona izy ireo. Nitsambikina tamin'ny fiadiana vy ireo andry.
  Hoy ny iray tamin'ireo tovovavy:
  - Indro misy vazivazy hafa ho an'ny fahavalo! Ary na dia ny valanche manontolo mihitsy aza!
  Hoy ilay tovolahy mpiady:
  - Aleo maty mitsangana toy izay miaina mandohalika! Efa tany amin'ny fahababoana aho ary nanafintohina ahy tamin'ny taratra elektrika izy ireo, nandefa fahatafintohinana nanerana ny tenako manontolo nanomboka tamin'ny lelako ka hatrany amin'ny voditongotro. Ary marary mafy ka aleo ny maty!
  Nanaiky ilay tovovavy:
  - Eny, nampijaly ahy koa izy ireo! Ankoatr'izay, amin'ny fomba be pitsiny, ny gravité miovaova sy ny tsy fahampian-danja. Ary maharary be, ary tsy mamela soritra afa-tsy nofy ratsy!
  Eny ary, heveriko fa hisy zavatra holazain'ilay komandàntsika tsy mety maty sy lehibe!
  Nanohina ny lohany fotsifotsy i Edik ary nanome baiko hoe:
  - Ankehitriny ry zalahy, kitiho ny oronao ary mievina!
  Gaga i Adala, ilay tovovavy mpiady efa za-draharaha:
  - Nahoana no mbola ilaina izany?
  Namaly tamim-pahatokiana ilay zazalahy komandin"ny tanàna:
  - Ho hitanao izay ho vokany!
  Tsy niady hevitra ireo ankizy mpiady. Nalain"izy ireo àry ny oron"ireo zanany mahafatifaty, ka nokitikitika tamin"ny tendron"ny sabatra kely. Ary ny fomba handraisan'izy ireo izany sy hievina.
  Nihozongozona avy hatrany ny atmosfera. Ary potipoti-javatra maranitra maro no nirotsaka avy any ambony. Nianjera tamin'ny fiara mifono vy piramida izy ireo. Ary notsindrohiny toy ny fanjaitra toy ny fanjaitra. Ary nijanona ireo biby goavam-be.
  Nanaiky i Edik ary nanamarika hoe:
  - Andeha horaisina ary hihira!
  Ary ny miaramila avy amin'ny miaramila manokana dia nandray izany ka nihira tamim-pifaliana;
  Voninkazo ianao ry andriambavy
  Mamirapiratra ao amin'ny sahan'Andriamanitra!
  Ny endrikao dia toy ny tsio-drivotra vaovao
  Esory ny afon'ny ambanin'ny tany!
    
  Masina ny fitiavan"ny tovovavy
  Sabatry ny maherifo, mifikitra am-boninahitra!
  Handatsa-drà ao amin'ny onja mahery aho;
  Ho anjely miaraka aminao mandrakizay aho!
    
  Nandrehitra nofy miafina aho
  Ny sarinao, hanitra mamy!
  Nosokirin'ny mpamorona izao rehetra izao ianao
  Tsy handoto ny mpanompon"ny ratsy rehetra!
    
  Mety any an-danitra ihany
  Ny anjara no hampiray ny mpifankatia!
  Tsy avelan"Andriamanitra ho rava ho vovoka anefa isika
  Hampitambatra ny firaisan"ny fo mafy noho ny fisarahana!
  Taorian'ny teny mahafinaritra sy mahatalanjona toy izany dia nisy fahagagana nitranga. Ny armada iray manontolo misy fiara mifono vy piramida dia mamony toy ny fandriana voninkazo. Ary ny voninkazo miloko dia nivadika ho mahafinaritra fotsiny. Ary nanomboka nitombo izy ireo tamin'ny herin'ny tafio-drivotra sy tsy mampino. Ary tena kanto tokoa no niseho.
  Nanoroka teo amin"ny takolany ilay tovolahy komandin"i Adala ary nanamarika hoe:
  - Kanto tsy manam-paharoa fotsiny ianao!
  Nitsiky i Edik:
  - Technomagic!
  Hoy ilay tovolahy mpiady:
  - Eny, manafika izao! Andeha hotorotorointsika indray mandeha ny fahavalontsika!
  Nanohitra ny komandin'ilay zazalahy:
  - Tsia! Efa aloha loatra izao. Voalohany, tokony hijery ny traikefako taloha ianao. Teo izahay dia tsy maintsy nihetsika tsy nisy nanotechnologie mandroso, ary izany, tokony ho marihina, dia tena sarotra!
  Nanamarika tamim-pitsikiana i Adala:
  - Mazava ho azy fa azoko fa raha tsy misy ny teknolojia dia sarotra kokoa. Fa ny ankizilahy toa anao, heveriko fa hamaha ny olana rehetra.
  Nihira tamim-pitsikiana i Edik izay namirapiratra toy ny perla an-dranomasina voafantina tamin'ny feony volafotsy:
  Na dia tsy afaka mamaha ny olantsika rehetra aza isika,
  Tsy voavaha ny olana rehetra!
  Fa ho sambatra kokoa ny rehetra
  Hahafinaritra kokoa ny rehetra!
  Taorian'izay, dia nanokatra ny holograma ilay zazalahy. Nangina ny hery manokan"ny ankizy.
  Ny mason'ny safira sy ny emeraoda an'ny ankizilahy sy ankizivavy dia nandany ny fampisehoana.
  Eny, ilay zazalahy izay tany amin'ny faritra samihafa amin'izao rehetra izao ary nampiseho mihoatra ny iray, fony izy mbola tsy matotra. Ary izao no vanim-potoanan'ny Moyen Âge tao amin'ny Tontolo Vaovao, karazana tantara hafa, toy ny hoe, ny planeta Tany.
  Tamin'ity tranga ity dia naseho fa lasa zazalahy indiana i Edik, nanara-dia andian-tava hatsatra amin'ny otrika. Manao short izy, tsy manao kapa, satria ny moccasins ihany no manakana, fa hosodoko amin'ny sary miloko manomboka amin'ny loha ka hatrany an-tongotra. Na dia ny tarehin'ny ankizy amin'ny tombokavatsa mampihoron-koditra miaraka amin'ny dragona sy ny anjely amin'ny sabatra.
  Na dia toa tsy mahazatra ho an'ny Indiana aza ny sary toy izany. Saingy nandritra ny fitsangatsanganana sy fitsangatsanganana an'arivony dia tsy nitondra an'i Edik na aiza na aiza ny anjara. Ny vanim-potoana, ny planeta ary ny fotoana rehetra dia nanjary nifamatotra, nifangaro ary nitambatra ho zavatra toy ny baolina matevina.
  Mipetraka eo akaikiny ny tovovavy iray miozatra be andilany, miboridana, boribory, mamitaka, saika eo ambanin"ny orony. Noho ny antony sasany, ny mpiady, na dia tokony ho Indiana aza, dia blonde. Saika tsy manao akanjo izy, fa pataloha vita amin'ny bikini set, tady perla eo amin'ny tratrany feno.
  Rehefa nitodika izy dia nahita tarehy tsara tarehy iray nanana saoka be herim-po sy nono lehibe nefa tsara bika i Edward. Ny sandrin'ny mpiady dia hozatra, ny hodiny dia sôkôla, izay miaraka amin'ny volo fotsy miaraka amin'ny fikasihana kely mavo, na ny marimarina kokoa, vovobony volamena, dia toa manintona.
  Ilay mpiady blonde anefa dia mibitsibitsika amin-tahotra hoe:
  - Ny hatsatra ho avy eto, ry Zazalahy-mpitarika Loharano!
  Nisy zavatra nanindrona an'ilay tovolahy mpiady teo amin'ny lafiny hozatra... Niondrika i Edward ary nahita tongotra kanto, tsy nikiraro, tovovavy. Hozatra sy matanjaka koa. Ary avy eo ilay ramatoa manana volo mena mirehitra. Ny hatsaran-tarehy toy izany dia niseho teto. Volon-tantely sy mena mena, samy miboridana, hozatra ary atletika. Tsy mpiady, fa andriamanitra mitondra tsipìka.
  Nokapohin'i Edward tamim-pitandremana ny iray voalohany ary avy eo ny tongotry ny tovovavy iray hafa. Nidobodoboka tamim-pifaliana izy ireo, toy ny saka nokarakaraina. Eny, marina izany, ny vehivavy ara-dalàna dia tsy tokony hanalavitra ny safosafosan'ny lehilahy. Raha tsy izany dia nirongatra ny karazan"olona mihetsiketsika rehetra izay vonona hitory amin"ny fikapohana na filalaovana kely. Ara-dalàna anefa raha te hikapoka sy hanafosafo sipa mahafatifaty, na ankizivavy roa indray mandeha aza ny lehilahy.
  Marina fa zaza ara-batana izy, saingy efa antitra tokoa, na amin"ny taona na amin"ny fitadidiana dia efa lehibe tokoa, ka...
  Marina fa i Edward, izay tena hozatra nefa atleta, dia tia vehivavy matanjaka afaka miteraka.
  Saingy avy eo ilay hatsaran-tarehy mirehitra dia nanome famantarana tamin'ny molony an'i Edward - mangatsiaka! Ho avy tsy ho ela ny fahavalo!
  Eny tokoa, nisy detachment niseho teo amin'ny sisin'ny ala... Oay, tsy nampoizin'ny kolonely hery manokana izany. Tsia, tsy trolls mihitsy ireo, na gnomes - olona tena mahazatra, fa ... Amin'ny fiadiana amin'ny Moyen Âge, miaraka amin'ny basy goavam-be toy ny kibay kanibal, ary misy sabatra lava. Ity tafika manontolo ity dia nanome fahatsapana ho zavatra tsy dia misy dikany loatra sy tsy misy dikany. Ary tena tranainy. Nandritra izany fotoana izany dia niavaka tamin'ny isa betsaka izy io, na dia tsy tafahoatra aza. Mihamaro ny mpitaingin-tsoavaly sy mitafy fiadiana mavesatra. Teny an-dalana, hatsatra-tava, mafy tafahoatra - ny tarehiny dia tanned, maizina, ary ny volombava mainty.
  Ilay devoly mpiady mena volo mihitsy no namaly ilay fanontaniana efa vonona hilatsaka avy amin'ny lelan'i Edward:
  - Ity ny detachment Espaniola an'i Cortez. Aza matahotra fa tsy misy afa-tsy efa-jato izy ireo, ary mbola tsy nanam-potoana hamenoana ny karana eto an-toerana.
  Nisioka sy nibitsibitsika ilay tovolahy mpiady:
  - Mahafinaritra... Firy amintsika izao?
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia namaly ilay blonde tantely:
  - Hisy dimy miaraka aminao! - Ary nahatsikaritra ny fikorontanan'i Edik, hoy izy nanampy. - Ny isa marina indrindra, pentagram!
  Nangovitra kely ilay tovolahy mpiady. Ny fifandanjan'ny hery, raha ny isa, dia mazava ho azy fa tsy mankasitraka azy ireo. Ary ny tena zava-dehibe dia tsy manana blaster izy ireo, tsy misy sahan-kery, na grenady antimatter mihitsy aza. Ary mampatahotra izany. Ohatra, amin'ny hyperblaster iray dia azonao atao ny manapaka ekipa iray manontolo ao anatin'ny iray minitra ny angovon'ny baomba atomika folo nilatsaka tao Hiroshima.
  Hitan'ilay devoly mena volo fa ilaina ny mampahatsiahy an'i Edward:
  - Manana tsipìka ianao, ry mpitarika ... Hirehitra afo ianao amin'ny baiko!
  Nanamarika ilay blonde:
  - Tsy nikiraro ilay zazalahy, ary manana akanjo maotina loatra, tsy baiko ho an'ny mpitarika lehibe izany, na dia tsy manana tafika miaraka aminy aza izy izao. - Nikasika ny rantsantongony ilay tovovavy. Ary nisy zavatra niova, ary Edward nahatsapa fa misy zavatra tsy mitovy intsony.
  Nisarika ny saina ho amin"ny tenany indray izao ilay tovolahy mpiady. Miboridana hatreo amin"ny andilana izy raha ny marina, fa manao pataloha ombidia sy moccasins misy firavaka. Eo amin'ny lohany dia misy fehiloha misy volom-borona telo mipoitra. Tsia, tsy falcon, fa karazana vorona tsy miova eto an-tany.
  Ny vatana dia lasa misongadina kokoa sy be dia be ao amin'ny hozatra, na dia miavaka amin'ny fampandrosoana hozatra tsara foana i Edward, na izany aza, tao anatin'ny taona vitsivitsy lasa maina loatra ka ny taolan-tehezana hita avy amin'ny tsy fahampian-tsakafo sy ny hetsika tsy tapaka. Saingy amin'ity tranga ity, dia toa tompon-daka matihanina matihanina izy - fanamaivanana tanteraka ary tsy misy tavy na dia kely aza, ary ny hodiny dia feno loko mena-volontsôkôlà.
  Teo amin'ny tratrany dia nisy tatoazy misy jaguar - mariky ny Huron. Ny tombokavatsa sisa dia nozaraina tany amin'ny toerana iray, toy ny majika. Ny mpiady dia nanana hoditra tonga lafatra, malama ary voadio, sôkôla misy loko volamena, ary ny hodiny dia nanjelanjelatra tamin'ny takalin'ny takariva Meksikana mafana.
  Niboridana ny tongotr'izy ireo, saingy vao mainka nampitombo ny fahombiazan'ny ady izany.
  Nanatsoaka ny tsipìkany izy ireo. Ankizivavy roa hafa, ary i Edward dia azo antoka fa nisy tovovavy tsara tarehy tao, nanova ny tenany tamim-pitandremana ka tsy hita. Fa ireo roa ireo dia manana tsipìka mirenty tahaka ny an'ny andriambavy, ary ny volon'ny zana-tsipìkany dia miparitaka be diamondra, topazy, robina ary emeraoda.
  Ary ny tsipìkan'i Edward ihany koa dia tsy latsa-danja amin'ny haitraitra, fa misy safira bebe kokoa sy vato sarobidy miloko maizina. Ary ny tovovavy tsara tarehy dia manana loko marevaka kokoa.
  Nisy andiana conquistador espaniola efa napetraka tanteraka teo anoloan'izy ireo. Caballero Castiliana efajato. Toa tsy lavitra eto ny ranomasina, na dia tsy heno aza ny fofona mampiavaka azy, dia avy any amoron-tsiraka fotsiny no mitsoka ny rivotra. Saingy ny fofon'ny vatan'ny tovovavy dia tena manintona, tsy maha-olombelona tanteraka, toy ny fifangaroan'ny tantely, voninkazo, nutmeg kely ary zava-manitra.
  Ny mpiady mihitsy no tena mangatsiatsiaka, ary ny iray naka ary nisambotra bibikely tamin'ny rantsan-tongony ary nopotehina ho mofomamy.
  Ireo mpifanandrina aminy-mpiady, tamin'izany fotoana izany, ny Empira Espaniola matanjaka, dia mbola tsy nanangona vovoka tamin'ny fampielezan-kevitra ary toa tena mahavariana.
  Eo anoloan"ny rehetra dia misy mpitaingin-tsoavaly matanjaka, malalaka soroka, lava be volombava mena mena. Ity angamba no Count Cortes, izay hahazo ny anaram-boninahitra Duke amin'ny ho avy ary haka harena mahafinaritra ho an'ny tenany.
  Toa mena volo izy ary tena salama. Ny fitaovam-piadiana fotsiny dia milanja zato, ary eo ambaniny dia tsy soavaly tsotra, fa soavaly pinto draft.
  Ny kolonely zazalahy dia nikendry ny grande Espaniola ary niomana hitifitra.
  Efa nahita be dia be i Edik ka nahay mpandefa zana-tsipìka, na dia efa ela aza no tsy nanao an"io karazana fitaovam-piadiana io, maoderina sy mandroso kokoa, ka tsy nisy fahatokisana manokana ny hahavoa azy.
  Nandray ny baiko ilay hatsaran-tarehy mena volo mirehitra. Izy no nitifitra voalohany, ary ny zana-tsipìka nanidina tamin'ny lalana tangential. Ilay volom-bolamena dia nitifitra teo amin'ny sisiny, ary avy teo amin'ny kirihitra nifanohitra dia nanidina toy ny kometa izy ireo, nanaitra taratra ny herin'ny fandringanana.
  Eduard, izay tsy nanam-potoana hitifitra, dia navondrona ho telozoro ny masony. Mbola tsy nahita zavatra toy izao izy taloha. Nipoaka ny zana-tsipìkan'ilay tovovavy mena volo mirehitra ary niparitaka ho onja mainty. Ireo mpitaingin-tsoavaly espaniola, izay tratra tamin'io onja io, dia nodorana avy hatrany ary nirodana ho vovoka niaraka tamin'ny soavaliny. Taolam-paty nivaingana eny amin"ny rivotra no sisa tavela.
  Ny fanomezana, navoakan'ny tovovavy manana volo miloko ravina volamena, dia nisy fiantraikany ratsy tsy latsa-danja. Somary hafa kely ihany no nanehoana azy. Nisy onja fotsy nandalo, ary nisy miaramila an-jatony hafa naniry tampoka. Ankoatra izany, amin'ny heviny ara-bakiteny indrindra. Izany hoe, be ranony sy mamiratra tsimoka nandrakotra ny Conquistadors ny Castilian Empire hatramin'ny lohany ka hatrany an-tongony. Ary avy eo dia nanomboka nipoitra ny tifitra haingana, ary nanomboka naniry ny lalan-kely mahafinaritra iray. Ary ny mety ho jiolahy sy mpanakenda dia nivadika, ny tsirairay amin'izy ireo ho roimemy voninkazo mahafinaritra miaraka amin'ny loko manankarena indrindra ...
  Ny fanomezam-pahasoavana hafa koa dia niasa tsara... Ny zana-tsipìka fahatelo niparitaka tamin'ny tselatra jaky, ary ny Espaniola niredareda, toy ny fanilo, filaharana mpanompo sampy, ary avy eo dia nivadika ho afo zato... Ary ny lelafon'ny afo tsirairay dia samy nanana ny lokony sy ny lokony. , ary niparitaka ny pitik'afo, niezaka namely ny lanitra mainty ambony kokoa.
  Vao mainka nahafinaritra ilay fanomezana fahefatra. Ny zana-tsipìka dia nandefa fanenjehana sy bolts nanjelanjelatra toy ny vato kristaly! Ary nianjera teo amin'ny rambon'ny detachment Cortez izy ireo. Nivadika ho fanday ny soavaly, ary ny mpitaingin-tsoavaly ho mpangalatra, ary nisy fiara zato tamin'ny endrika hafahafa nijanona, nijanona teo amin'ny lalana midadasika manelanelana ny havoana.
  Ankehitriny dia tsy nisy intsony ireo mpiady mahery sy be herim-po efajato teo amin"ny Fanjakana Espaniola.
  Nihiaka tamim-pankasitrahana i Edik:
  - Technomagic! Tena fahagagana!
  Cortez iray ihany no tavela, nijanona toy ny sakana tsy nihetsika teo ambonin'ny soavaliny goavam-be, toy ny auroch alemana, ary niezaka tamim-pahombiazana mba hitazonana ny fahatoniny.
  Nitifitra azy i Edward, fa ny ombelahin-tongony roa miboridana sy voafafy no nipoitra, ary ireo zazavavy, volo volamena sy mena volo, dia nisambotra tamim-pahakingana ny zana-tsipìka tamin'ny rantsan-tongony, ary avy eo dia niray feo izy ireo:
  - Tsia! Tsy maintsy fantarinao hoe ra iza no ambony noho ny sabatrao!
  Eny, raha ny amin'ny sabatra, dia toy izany koa ny amin'ny sabatra. I Edward dia nanana fahaizana niady tamin'ny tehina sy ny angady ary ny antsy bayonet. Raha mba hitako ihany ilay sabatra...
  Ilay zazalahy dia nibanjina tamim-panontaniana ireo mpiady, toy ny hoe nanantena izy ireo hanome azy sabatra harena mahagaga - savily iray, ary loha zato teo an-tsorony!
  Fa ilay devoly mena volo dia nanondro ny lelan'ny Espaniola mahazatra indrindra narian'ny onjan'ny teknolojia, nibitsibitsika tamin'ny feo mampahatahotra hoe:
  - Mitovy hevitra ianao izao!
  Niova lalana ny rivotra avy eo, ka nitondra ny hatsiaka irina tamin"ny takariva mafana mafana. Nisy sempotra rivotra madio avy any an-dranomasina, fofona iode sy makamba ary ahidrano, mamy toy ny karamel voanjo.
  Nifindra tsikelikely nankany amin'ilay fitaovam-piadiana voasambotra i Edward, nahatsapa ho tena hoditra mena izy. Ary Cortez, nahoana izy no niditra tany Mexico? Te handrava ny kolontsaina May fahiny? Fenoy volamena ny paosinao, izay heverin'ny Indianina ho metaly masina. Ny hanorotoro ny kolontsaina taloha sy ny fametrahana ny fitondrana masiaka kokoa ny inquisitors sy ny Zezoita...
  Eto i Edward dia nieritreritra tampoka fa tena misy tokoa ny fihetseham-pony ho an'ny ady amin'ny vanim-potoana hafa. Eo amin'ny vatany miboridana sy hozatra dia mahatsapa fofon-drivotra mitondra hafanana mahafinaritra sy ranomasina, ary sombin-daka mafana mitete eo amin'ny sorony matanjaka.
  Tsia, tsy toy ny nofy izany. Amin'ny nofy dia matetika ianao no tsy mahafantatra, na maharitra mandritra ny fotoana fohy ny fahatsiarovan-tenanao. Ary ity misy zavatra hafa ... Na ny moccasins aza dia miteraka fanelingelenana sasany, ary ianao dia tsy zazalahy kely toa ny roa ambin'ny folo taona eo ho eo, fa tovolahy tsy latsaky ny roapolo taona amin'ny nofo. Toy izany no nivezivezy ny eritreriny rehefa nijery ny hatsaran-tarehin'ilay tovovavy izy.
  Izany hoe, ny vatana dia tsy azy, na dia amin'ny ankapobeny, Edik dia tena lavitra ny fahamatorana hatramin'ny vao haingana. Ary izy dia mpiady tsy tamin'ny taonjato fahiraika amby roapolo, fa tamin'ny vanim-potoana mangatsiaka sy cosmic, miaraka amin'ny voninahitra ho an'ny tafika iray manontolo. Fa izao, tena, na izy, na, ny mifanohitra amin'izany, tsy izy ... Ny nofo dia vahiny, na dia salama, ary manana hery be. Tsy toy ny tao anatin'ny roa taona lasa izay, rehefa nahatsapa i Edward fa mangatsiaka ny tenany amin'ny ady sy ny ady, ary ny tolona mitohy ho an'ny fahavelomana, ny fihenan'ny hafanam-po, ny hakamoana mivaingana amin'ny fiofanana ary ny fisalasalana hifoha maraina sy hanao fanazaran-tena. . Eny, ary ny nofy dia lasa viscous, rehefa tsy mahatsapa ny hery sy ny faniriana ny hitsambikina, fa te hatory, ary mieritreritra - efa manana traikefa amin'ny ady isan-karazany, tsy fotoana hisotro ronono.
  Milalao amin'ny fonao, tsy misy risika, tsy misy fanaintainana ary amin'ny fahafinaretana fotsiny. Ary raha ny marina, inona no ilain'ny zazalahy mandrakizay? Mipetraha ao amin'ny tontolo mandroso ara-teknolojia sy azo antoka, ary mivelona ho an'ny tenanao, mankafy fialamboly sy fidonanaham-poana.
  Saingy manana toe-javatra tsy azo antoka i Eduard momba ny fisotroan-drononony. Amin'ny fomba ofisialy, izy, amin'ny maha-olom-pirenena elven izay niady nandritra ny vanim-potoana mahery tany Mechnya ary nanao tsingerina dimampolo sy roanjato, dia toa heverina fa hahazo fisotroan-dronono any. Fa ankehitriny izy dia manompo ao amin'ny Tafika Solar amin'ny fanjakana tsy fantatra. Ka ny maha ara-dalàna azy...
  Variana loatra i Edward, ary nanam-potoana tonga saina i Cortez. Ilay grande Espaniola mahatahotra dia nanondro ny moka mavesatra ho an'ilay toa karana. Tsy mbola nisy izany mekanika flint-percussion izany, ary i Cortez dia nanandrana nandrehitra ny basy tamin'ny alàlan'ny mekanika fanosihosena. Eny ary, tsia, ity dia fitaovam-piadiana tena tranainy, mazava ho azy fa ambany noho ny tsipìka sy zana-tsipìka mahazatra. Ny hany tombony amin'ny musket toy izany dia azo antoka fa hanindrona ny fiadiana rehetra amin'ny firaka, mitovy habe amin'ny atody akoho. Na izany aza, sarotra be ny mamely ny Indiana kinga sy kinga amin'izany fomba izany.
  Noho izany, Edward tsy natahotra, fa tony nifindra tany amin'ny sabatra. Na izany aza, azonao atao ny mitifitra rehefa mandrehitra ny fuse ianao, ary haka fotoana izany.
  Nihiakiaka zavatra tamin'ny teny espaniola i Cortez. Tsy nahay io fiteny io i Edward. Saingy niteny alemà sy anglisy ary frantsay kely izy. Tsy manam-pahaizana manokana momba an'i Cortez ilay tovolahy mpiady, ary amin'ny ankapobeny amin'ireo ady kolonialy rehetra ireo. Nahafantatra izay tao amin'ny bokin'ny sekoly. Eny ary, zavatra iray hafa avy amin'ny boky malaza: "Ny zanakavavin'i Moctezuma." Saingy, mazava ho azy, ny vaovao tao dia sombintsombiny sy mifangaro amin'ny tantara foronina.
  Raha ny teoria dia tokony hahay teny frantsay i Cortez, satria matetika no niady tamin'ny tanin'ny lily ny Espaniola.
  Ary i Edward, amin'ny teny frantsay, izay tsy dia nahay niteny, dia niteny hoe:
  - Manana fanontaniana amiko ve ianao ry monsenera?
  Cortez, noho ny fisavoritahana, dia nanindrona ny fuse mirehitra tao amin'ny mosket, ary ity tafondro kely ity dia nikapoka ... Tena firohondrohona, na dia tamin'ny tifitra iray aza. Sao dia io feo io, ohatran'ny tabataba, no nahatonga ny karana nianjera rehefa nandalo ny bala!
  Amin'ity tranga ity, nisy firaka boribory nitsoka tamin'ny halavirana maherin'ny zato metatra, ary tsy mampidi-doza ho an'i Edward mihitsy. Ilay tovolahy mpiady, tsy nampitombo ny hafainganam-pandehany, dia nanatona ny sabatra ary naka mora foana ny fitaovam-piadiana, na dia milanja roapolo kilao eo ho eo aza izany. Mazava ho azy fa na dia ny Knights mafy amin'ny fiofanana aza dia tsy ho afaka hiady amin'ny sabatra toy izany ela loatra. Ny saber, mazava ho azy, dia azo ampiharina kokoa.
  Cortez tamin'ny farany dia niteny tamin'ny teny frantsay hoe:
  - Iza ianao?
  Namaly toy ny Mephistopheles i Edward:
  - Izaho dia anisan'ny hery izay, maniry ny ratsy foana, mamorona ny tsara!
  Na dia tsy dia mahay ny teny frantsay aza, ny Espaniola iray, mazava ho azy, dia hahatakatra. Mbola tsara fa ao amin'ny lyceum miaramila iray amin'ireo zava-misy hafa dia nampianarina ny fitenin'ilay lazaina ho fahavalo izy ireo. Voalohany indrindra, anglisy sy alemà, fa koa sinoa. Ny fiteny farany no sarotra ianarana, ary saika tsy nisy nahafantatra azy io. Tsy noheverina ho mpanohitra matotra i Espaina, na dia lehibe kokoa noho ny alemana aza ny fielezan'io fiteny io eran'izao tontolo izao. Toa nino anefa fa tsy azo ialana ny ady amin"ny Alemà.
  Nitsiky i Cortez namaly azy, ary tamin'ny teny frantsay, na dia tsy mazava loatra aza, dia nanoro hevitra hoe:
  - Te hiady amin'ny sabatra ve ianao?
  Namaly fohifohy i Edward:
  - Toy ny Knight!
  Nitsiky kokoa i Cortez. Noheverina ho anisan"ny mpiady sabatra mahery indrindra tany Espaina izy. Iza no Indiana? Sady sahy nihantsy ny Fanjakana Castiliana fotsiny. Noho izany dia ho very ny lohany foana miaraka amin'ny andian-volony.
  Toa nanana hevitra hafa i Edward ary nanatona ny mpifanandrina taminy.
  Ny Count Cortes dia nitsambikina mora foana avy teo amin'ny soavaliny, ho an'ny lehilahy iray manana endrika sy fiadiana goavana.
  Ny lohany sy ny sorony dia lava kokoa noho ny mpifanandrina aminy, na dia noho ny ody aza ary efa matotra nandritra ny fotoana fohy, ary farafahakeliny avo roa heny noho ny mavesatra. Niavaka koa anefa i Edward, indrindra tamin"ny vatany vaovao, noho ny fahaizany sy ny hozatrany. Ary aoka ny isan'ny mpiavonavona hanandrana haka azy tsy amin'antony.
  Ny sabatra, mazava ho azy, dia mavesatra noho ny tehina, toy ny mihozongozona ny sabatra. Saingy mbola mavesatra kokoa ny fitaovam-piadian'ny fahavalo. Ary na dia mafy toy inona aza i Cortes, dia mbola ho ambany ihany ny fahaizan'ny vatana lehibe iray.
  Efa nanatona i Edward, nijanona ny fahavalo, niezaka nifandanja sy niandry.
  Namoy ny vatany ireo mpiady avy any Espaina miavonavona rehefa avy nitifitra zana-tsipìka ny mpiady tsirairay, saingy toa tsy menatra mihitsy i Cortes tamin'izany. Mifanohitra amin'izany, ny Espaniola dia toa voaangona sy be voninahitra.
  Nanafaingana tampoka i Edward ary nanao fanafihana manafika. Ny Count dia nanakana azy tamin'ny fihetsehan'ny sabany zara raha tsikaritra. Nitsiky ilay zazalahy Indiana - ny fahavalo dia nivadika ho tsara kokoa noho ny noheveriny.
  Cortez, indray mandeha, dia nanao hetsika fork, nefa tsy nahatratra ny tanjona. Namaly i Edward.
  Samy nanomboka nifefy ireo mpifanandrina, saingy tamin"ny fomba miavaka. Edward, maivana sy kinga kokoa, nanodidina teo akaikin'ny fahavalo, ary ny Cortes goavam-be dia nijoro tsy nihetsika, indraindray ihany no nandroso antsasany, niezaka nanatratra ny fahavalo.
  Samy nangina nandritra ny folo minitra voalohany ireo mpiady ary nitandrina tsara. Edward namely ny fiadiana imbetsaka, fa ny sabatra voasambotra dia tsy afaka niditra tao amin'ny fitaovam-piadiana mahay. Ary rehefa nosamborin'i Cortez tamin'ny savily maranitra ilay tovolahy mpiady, dia nanomboka niseho teo amin'ny vatana miboridana ilay mpiady Indiana ny rà.
  Taorian'izay dia nanova tetika ilay Espaniola, ny fahitana ny ràn'olon-kafa dia nahatonga azy tsy ho tony, ary nandeha mafy nandroso. Mbola nihoatra ny fahavalo i Edward tamin'ny fahaiza-maneuverability. Toy ny leoparda, nihemotra izy ary nihemotra, ny fanazaran-tena manokana an'ilay zazalahy dia nahafaty azy.
  Afaka mandondòna an'i Cortez ianao amin'ny alàlan'ny famelezana azy mivantana amin'ny tavany;
  Eto i Edward dia nahazo fahatokisana indray; Na ireo tompondaka eran-tany eo amin"ireo mpanao ady totohondry matihanina aza dia reraka ary tsy maharaka hatrany amin"ny fihodinana roa ambin"ny folo. Tsy miady amin"ny short sport fotsiny anefa izy ireo. Noho izany dia ho faty ity biby goavam-be ity.
  Nanomboka nifoka rivotra tokoa i Cortez ary nitsemboka be, ary nihena ny fihetsiny.
  Na dia teo amin'ny takolany matevina aza dia niseho ny mena tsy salama.
  Navitrika indray i Edward ary nandeha nanafika. Mandritra izany fotoana izany, ny tanora terminator dia tsy nampiasa ny zavatra nampianarina azy tamin'ny hery manokana, fa ny teknika dia nanantitrantitra avy amin'ny literatiora adventure. Indrindra indrindra, ny fitokonana eo ambanin'ny fototry ny sabatra mba handreraka ny fahavalo ary indrindra ny tanany.
  Nanomboka nihemotra kely i Cortez, ary avy eo dia nahazo ny herin'ny teny i Edward:
  - Inona, monseigneur, mafana?
  Nanafika mafy izay saika nanindrona ny mason"i Eduard ihany koa no nasetrin"ny Count, kanjo voadona tamin"ny sabatra ihany koa ny rantsantanany. Nitifitra tsy nitsambikina lavitra ilay tovolahy mpiady, rovitra fotsiny ny hoditry ny ombidia tamin'ny fonon-tanany, fa ny komandy kosa nanapaka ny phalanges an'i Cortez roa. Nanjary narary ny fihazonana ny sabatra teny an-tanany havanana, ary nafindran"ilay mpitarika ny Espaniola teo amin"ny tanany havia ilay fitaovam-piadiana.
  Saingy, mazava ho azy, ny manapaka amin'ny ankavia dia sarotra kokoa noho ny amin'ny havanana, na dia efa voaofana aza ianao.
  Nahazo fahatokisana kely i Edward. Nanafika ny fahavalo teo amin'ny lohany izy ary, tamin'izany fotoana izany, dia namely ny hodiny teo ambanin'ny lohalika.
  Somary avo kokoa ny takela-miaramila, saingy mbola nanalefaka ny kapoka ny hoditry ny omby. Saingy nivezivezy i Cortes, ary nivily kely ny sabany, ary i Edward, tamin'ny fampiasana teknikan'ny mpankafy, rehefa natambatra ny kapoka, dia nikasika mafy ny isa Espaniola teo amin'ny takolaka.
  Teo ambanin"ny volomaso no nitrangan"ilay daroka, saingy mbola nandeha ihany ny rà, ka nanjary sarotra tamin"ny fahavalo ny niteny, ary ny fanaintainana mihitsy no variana tamin"ny ady.
  Tezitra tokoa i Cortes ankehitriny, saingy reraka ny hatezerany ary tsy nisy heriny akory. Imbetsaka ny fanisana no tsy hita, ary farany, i Edward, izay nitsoraka tamim-pahakingana toy ny trondro, dia namely ny tavan'ny fahavalo tamin'ny lelany.
  Nipoaka ny volomaso havanana, toy ny baolina feno rà, ary nitsinkafona tokoa i Cortez. Edward, raha nahita ny toe-pahasalamany, dia nikapoka ny hato-tanany. Somary vakivaky ny hoditry ny omby, fa mbola notazonin"ny fahavalo tamin"ny tanany havia ny sabatra.
  Ankizivavy mpiady efatra nanindrona ny tongony miboridana sy voafafy ary nikiakiaka mafy tamin'ny havokavony hoe:
  - Tsara, ry zanakay a! Nivoaka haingana ianao!
  Dia namerina ny kapoka tamin"ny rantsantanany ilay tovolahy mpiady. Amin'ny ankapobeny dia afaka nanafika ny lohany izy, saingy te-hisambotra an'i Cortes velona.
  Nipitika tao anaty fotaka ny sabatra mavesatry ny lehiben"ny Espaniola, ary nihemotra indray ilay jiolahy, ary namaly tamin"ny teny frantsay hoe:
  - Eny, toa resy taminao aho ry bibidia!
  Nanohitra araka ny lojika i Edward:
  - Tsy miteny frantsay ny savages. Ary na izany aza, tonga tany an-tanin'olon-kafa ianao mba hanandevo sy hamono!
  Nitaraina ny mpitarika espaniola hoe:
  - Nitondray anao ny finoana izay mamonjy anao amin'ny fampijaliana mandrakizay sy helo!
  Namaly tamim-pitsikiana i Edward hoe:
  - Efa lasa fampijaliana ho an'ny rehetra ianao na dia tsy mandrakizay aza!
  Samy nijoro nifanohitra ny mpiady. Samy nihosin-drà izy roa, na dia i Cortez aza, mazava ho azy, dia voaloto kokoa sy naratra kokoa. Grande espaniola nolavina tamin'ny indiana iray miaraka amin'ny sabatra tsy maranitra, fa tena mahafaty.
  I Cortez dia tsy nahita afa-tsy maso iray, saingy, na dia teo aza ny takolany tapaka, dia niteny mazava tsara izy. Tsy fantatr'i Edward izay tokony hatao amin'ny fanisana espaniola. Tena ilaina ny mitondra azy ho gadra, fa amin'ity tranga ity dia tsy fantatra mazava hoe aiza no hitondrana azy.
  Na dia, raha ny marina, dia tokony ho nomena ny mpiady amin'ny Fanjakana Maya. Raha ny marina, inona no anaran'ny renivohitra? Nandiso fanantenana ahy izany! Ary aiza ny miaramila Indiana Meksikana ankehitriny? Efa miharatsy ny atao hoe fanjakan"izy ireo; Koa nisy Espaniola efa-jato nirongo basy mavesatra be dia be ho azy ireo.
  Namaky boky momba ny adin'i Cortez i Edward taloha ela be, ka tsy tadidiko tsara hoe iza marina no nananan'ny Indiana tamin'ny naha-mpanjaka azy tamin'izany fotoana izany, ary inona, fara fahakeliny, ny haben'ny tafiny. Saingy raha ny teoria, ny fahefana lehibe kokoa noho i Espaina mihitsy (tsy misy fananana vahiny!) dia tsy tokony ho vitsy mponina koa.
  Cortez namaky ny fahanginana ary nilaza tsy mazava loatra hoe:
  - Raha vao mandresy ianao dia vonoy izy!
  Nitsiky i Edward ary nanontany tamim-pitandremana hoe:
  - Na mety hanolotra vidim-panavotana lehibe ho anao ianao!
  Namaly tamim-pahatsorana ny fanisana espaniola:
  - Tsy manana na inona na inona afa-tsy trosa sisa tavela amin'ny fananako aho, nandany ny zava-drehetra tamin'ny diako sy ny detachment nokaramaiko!
  Namaly an'i Cortez mihitsy i Edward:
  - Ary ny mpanjaka dia mamono fotsiny ny resy ... - Ary avy eo dia nisy eritreritra mahaliana nitranga tamin'ilay tanora mpiady. - Ahoana raha miditra amin'ny fanompoana ny mpanjaka eo an-toerana ianao? Toa tsy manana safidy hafa ianao!
  Nieritreritra an"izany i Cortez. Vola lany, be ny trosa, ary mitombo ny zanabola. Any Espaina, hiatrika ny fonjan'ny mpitrosa iray izy ary, angamba, fampijaliana. Mazava ho azy fa hangataka ny ekipa very izy ireo, saingy tsy hamindra fo. Mandeha manompo ny mpanjaka eo an-toerana? Vitsy ny Espaniola miasa ho mpikarama an'ady, ary ao anatin'ny antokony rava ankehitriny, dia tsy ny rehetra no tompon-tany tamin'ny empira Castiliana.
  Na izany na tsy izany dia tsy misy fameperana ara-moraly. Mety ho mpanjaka teo an-toerana, angamba avy amin"ny fianakaviana mpanompo sampy. Saingy tsy tena nahatakatra ny finoana Kristiana i Cortez, ary Andriamanitra, nihantona toy ny lehilahy tsy misy fiarovana teo amin'ny hazo fijaliana, dia nametraka fanontaniana be dia be. Eny tokoa, hamela ny tenany hohomboana amin"ny hazo fijaliana ve ny Tsitoha? Ary nahoana Andriamanitra, izay nandoro an"i Sodoma sy Gomora ary nandrotsaka saika ny olombelona rehetra tamin"ny safodrano, no namoha tampoka ny fironana hafahafa toy izany?
  Na izany na tsy izany, i Cortes dia agnostika kokoa noho ny Katolika. Ankoatr'izay, nandritra ny ady dia tsy naratra loatra izy - ny rantsantanany tapaka dia ho sitrana haingana ary ny volomasony koa. Soa ihany fa mbola tsy nisy aina ny tanana na dia efa mangana aza.
  Nitsiky ilay Count ary nanontany tamim-panajana hoe:
  - Raha miditra amin'ny fanompoanao aho, inona no karama homenao ahy?
  Namaly tsy mazava i Edward:
  - Ary ity iray ity no hanapa-kevitra ny mpanjakako!
  Ilay mpiady mena volo dia niseho toy ny holatra nitsambikina avy tao ambanin'ny hummock ary nikosoka hoe:
  - Tsy ny ankizilahy izany fa ny an'ny lehilahy! Andeha hanaraka ahy!
  Ary nanofahofa ny tongony niboridana ilay hatsaran-tarehy. Nanjavona niaraka taminy ilay mpitarika espaniola. Toy ny tamin'ny sarimihetsika - tampoka sy nametra-pialana!
  Ary avy eo dia niseho ny tovovavy iray manana volo volamena. Nibanjina an'i Edward moramora izy ary nanontany moramora hoe:
  - Natolotra anao ve ny hanao famadihana?
  Nankatò ilay tovolahy mpiady sady gaga:
  - Eny... Fa ahoana no ahafantaranao izany!
  Hoy ilay mpiady tamin'ny feo tsotra:
  - Tsy nofinofy izao hitanao izao! Izany dia zava-misy mifanitsy, izay ananan'ireo andriamanitra tompointsika manana fahefana lehibe...
  Nangina ilay tovovavy hozatra manana volo volamena, ary nisy iray hafa nanafintohina ny volo maitso sy ny maso robina mamirapiratra. Hoy izy moramora:
  - Hafa ny olona. Ny andriamanitra koa... Ary matetika, mazava ho azy fa tsy mitsabaka izy ireo... afa-tsy amin'ny toe-javatra izay ilaina ny fitsabahana. Ary avy eo, amin'ity tranga ity, aleony olona!
  Nisy ankizivavy hafa fotsy volo kokoa noho ny perla niseho, ary niteny tamin'ny fofonaina izy hoe:
  - Ary tsara vintana ianao nanana horoscope toy izany ka ny filankevitry ny andriamanitra no nifidy anao ho amin'ny iraka lehibe indrindra!
  Niankohoka teo amin'ny andilany i Edward ary namaly tamim-pahatahotra hoe:
  - Eny, tsy fantatro loatra ... Mendrika ve izy?
  Nipoitra indray ilay tovovavy mpiambina volo mena, manana volo mamiratra kokoa noho ny fanilo olaimpika, ary namaly tamin-kabibiana hoe:
  - Tsia mazava ho azy! Ary ny mety ho fiatrehanao ny asa dia tsy mihoatra ny iray amin'ny trillion!
  Nokendaina i Edward ary niteniteny foana hoe:
  - Fa avy eo?
  Namaly mafy ilay devoly mena volo:
  - Ary tsy manan-tsafidy ianao! Tsy ianao no nifidy ahy, fa izaho no nifidy anao!
  Nanazava tamin'ny feo malefaka ilay tovovavy manana volo volamena:
  - Hafindranay any amin'ny iray amin'ireo universe mifanitsy tsy tambo isaina ianao, izay tsy maintsy hanao zavatra saika tsy ho vitanao amin'ny fahalalanao sy ny fahaizanao!
  Hoy ny tovovavy iray manana volo emeraoda:
  - Eny, nahoana no tsy azo atao izany! Ao amin'ny asa foronina siantifika isan-karazany, ny olona sendra, mampiasa ny fahalalana ny ho avy, dia manao zavatra isan-karazany, indraindray toa tsy mampino. Ambonin'izany, ireo dia olona ratsy lavitra noho ny tanora mpiady, zazalahy mandrakizay, miaramila miaramila manokana, ary na dia iray aza manana PhD amin'ny Siansa Teknika, izay niaro anao tsara, mampiseho fa tsy zaza ny atidohanao!
  Nanamafy ilay mpiady manana volo fotsy fotsy:
  - Eny, ity tifitra ity dia tsy voafidy araka ny horoscope fotsiny, fa tena sarobidy amin'ny tenany ihany koa! Mampitombo ny vintanao izany!
  Nisento mafy ilay tovovavy mpiambina volo volamena ary niteny hoe:
  - Fohy ny fotoana! Tsy afaka miala amin'izany isika alohan'ny voalohan'ny volana jona, izay midika fa ny fahafahantsika mampitandrina an'i Stalin dia latsaka amin'ny aotra!
  Nanipy ny volomasony mainty tamin-kery i Edward ary nibitsibitsika hoe:
  - Zavatra tsy azoko loatra, inona no mitranga?
  Nifampijery ireo tovovavy mpamosavy efatra, ary avy eo ilay menamena indrindra dia nanoro hevitra hoe:
  - Andeha hasehontsika azy. Ny teny dia feon'ny ranomandry any an'efitr'i Sahara!
  Eto, teo amin'ny toerana mahaliana indrindra, dia naneno gong, izay nanambara hoe:
  Fotoana hanapaka izany fampielezam-peo mampiala voly izany.
  
  LASA COOKBOY i GULLIVER
  Filazana fohy
  Tamin'ity indray mitoraka ity, ilay mpanao dia lavitra Gulliver dia nahita ny tenany ho andevo tanora, nivadika ho zazalahy izay manitsaka ny tongony amin'ny vato maranitra. Ary avy eo dia lasa zazalahy kely amin'ny sambo piraty.
  . TOKO No. 1.
  Naharitra ela ny tetezamita. Be vato ny lalana ary mafana ny vato amin'ny toetr'andro mafana. Ary vao nanomboka nilentika ny masoandro.
  Nandeha niaraka tamin'ilay tovovavy tompovavy ilay zazalahy Gulliver. Nokapohina tamin'ny tongotra niboridana izy tamin'ny fahatokiana kokoa noho ny namany, izay nanjary tanora ary toa tokony ho roa ambin'ny folo taona.
  Nimenomenona ilay zazalahy Gulliver:
  - Reraka sy mangetaheta aho!
  Namaly tamin"ny fihomehezana ilay tovovavy hoe:
  - Andevo ianao! Fa ny andevo tsy afaka mangataka na inona na inona amin'ny tompony!
  Nisento ilay zazalahy. Vao tsy ela akory izay dia efa olon-dehibe sy kapiteny, fa izao dia lasa saka tsy nikiraro fotsiny izay atosika araka izay tiany!
  Nisy nijanona anefa avy eo. Nanapa-kevitra ny hiala sasatra sy hisakafo ny convoy. Nijanona ireo tovolahy voasambotra, izay efa lehibe ora vitsy lasa izay.
  Ary navela hisotro rano kely sy hihinana mofo fisaka misy fromazy sy tongolo lay izy ireo.
  Toa nahafinaritra an'i Gulliver ny sakafo teo an-toerana. Fanampin'izany, nankasitraka izy fa manana nify tanora, salama ary tsy misy dikany. Taorian'izay dia nifalifaly izy.
  Ny faladiako tsy misy afa-tsy ny faladiako no tena nazeran"ny vatokely.
  Avy eo indray izy ireo dia nivezivezy teny an-dalana.
  Somary lava ny andro teto, sa toa izany ihany?
  Nanontany an'i Gulliver ilay tovovavy:
  - Mino an'Andriamanitra ianao, nefa azonao atao, ohatra, ny mankany amin'ny tsato-kazo noho ny finoanao!
  Namaly ilay mpanao dia lavitra hoe:
  - Manohitra ny tafahoatra sy ny fanatisma aho!
  Nanaiky ilay tovovavy:
  - Marina izany! Fa teo aminareo kosa dia nisy izay namoy ny ainy!
  Namaly tamim-pitsikiana i Gulliver hoe:
  - Hafa izy ireo! Ny sasany nandeha tamin"ny fahafatesana mangirifiry, ary ny sasany namadika! Ary tsy amin'ny basy ihany, fa noho ny tombontsoan'ny tena!
  Nitsiky ilay tovovavy. Nipitika teo amin"ilay vatokely ny tongony niboridana, ary hita fa tena tiany izany.
  Nihira izy hoe:
  Tsara sy madio ny fitiavan'i Kristy,
  Izy dia hatsaran-tarehy madio, mamirapiratra ...
  Etsy an-danin'izany, be dia be ny faharatsiana eto amin'izao tontolo izao,
  Mbola matanjaka angamba i Satana!
  Gaga i Boy Gulliver:
  - Avy aiza io salamo io?
  Nitsiky ilay tovovavy namaly hoe:
  - Izaho no namorona azy! Inona no tsy ratsy?
  Namaly tamim-pitsikiana i Gulliver hoe:
  - Raha ny marina, tsy ratsy! Fa mino an'i Kristy ve ianao?
  Nanamarika araka ny lojika ilay tanora Viscountess hoe:
  - Amin'ny heviny ahoana?
  Nimenomenona ilay zazalahy kapiteny hoe:
  - Eny, inona moa izy Andriamanitra!?
  Nihozongozona ilay tovovavy ary namaly hoe:
  - Fa Izy no Andriamanitra Tsitoha sy nahary izao rehetra izao, tsia. Saingy ny zava-misy fa mety nanana karazana fahaizana mahagaga izy dia azo atao!
  Nanazava i Gulliver hoe:
  - Nahoana ianao no tsy mino ny maha-Andriamanitra Azy?!
  Namaly tamim-pahatokiana ilay tovovavy hoe:
  - Satria adala ianao nanaiky ny Tsitoha ho any amin'ny hazo fijaliana! Tena adala tokoa ny tsy afaka miaro tena raha manana hery ianao!
  Namaly ilay zazalahy kapiteny hoe:
  - Nataony ho azy ny otantsika rehetra!
  Nitsiky ilay tanora Viscountess ary namaly hoe:
  - Sarotra ny hino fa tsy nanana fomba hafa hamonjena ny olombelona ny Andriamanitra Tsitoha afa-tsy ny fandehanana teo amin"ny hazo fijaliana. Ahoana anefa ny amin'ny fahendrena tsy manam-petra an'ny mpamorona?!
  Nihinjitra ny sorony i Gulliver ary namaly hoe:
  - Eny... Misy zava-miafina tian'ny anjely hidirana! Ary amin'ny ankapobeny, mety tsy ho vita mihitsy ny manao an'izany!
  Nanaiky ilay tovovavy:
  "Hanome baiko aho hamely ny ombelahin-tongony amin"ny hazo, dia ho azo atao izany!"
  Nisy fahanginana maharary. Tsy fantatr'i Gulliver izay tokony hampiana. Raha ny marina, dia niady hevitra nandritra ny taonjato maro ny teolojiana. Ary tena fifanoherana tokoa izany: ny olona manampy heloka bevava iray hafa, tena goavana ho an'ny tenany, dia nahazo fahafahana hahazo famonjena. Afaka miady hevitra lava eto isika. Ary raha nitondra avotra tamin"ny sorona nataony ny Zanaka. ho an'iza ihany? Hafahafa ho an"ny Ray, ny Ray ve haka vidim-panavotana toy ny fahafatesan"ny Zanaka. Toy ny fitenenan-dratsy an"i Satana koa anefa izany.
  Ary lasa ratsy sy tena ratsy izany.
  Nihira nisento i Gulliver:
  Firy ny olona, maro ny hevitra,
  Ny zava-miafina ny lanitra masina,
  Tiako ho fantatry ny rehetra izany...
  Amin'ny fitadiavana ny fahamarinana dia misy haizina sampany,
  Ny demonia dia mirehitra amin'ny fahatezerana,
  Te-hametraka drafitra izy,
  Izany no nofinofy handray ny fahazavan'ny fitiavana ny taranaka,
  Ny Tompo Tsitoha ihany no afaka manome ny valiny!
  Nanaiky ilay tovovavy viscountess:
  - Hitako tsara ianao, hano!
  Nanamarika i Gulliver:
  - Eny, mahafinaritra mihitsy aza ny mandeha miboridana, eo ambanin'ny masoandro mafana, miaraka amin'ny tovovavy tsara tarehy toa anao!
  Ary nitoloko indray ilay zazalahy raha nanitsaka vatokely maranitra. Ary toa tsy faly izy.
  Hoy ny Viscountess:
  - Mazava ho azy fa ny finoana dia tsy maintsy mifototra amin'ny hevitra mitombina! Nilaza, ohatra, i Jesosy fa Andriamanitra Avo Indrindra. Mampianatra anefa izy hoe: raha mamely ny takolakao havanana ianao dia mivilia ny havia! Fa ao amin'ny Testamenta Taloha, ny mifanohitra amin'izany, dia manome baiko handringana ny vehivavy sy ny zaza, ary na dia ny biby fiompy!
  Namaly i Gulliver hoe:
  -Toa mahafantatra tsara ny Baiboly ianao!
  Nanaiky ny Viscountess hoe:
  - Eny, namaky azy aho. Ary be dia be ny habibiana sy ny hadalana! Toy ny didy hanambady vehivavy janga, na didy hamonoana ny tsy manan-tsiny. Ary nataon"i Elisa teo amin"ireo zaza nanadala azy noho ny solany ireo orsa!
  Hoy i Boy Gulliver:
  - Ary ny olona indraindray manao izany, manao habibiana!
  Nanamafy ilay tovovavy:
  - Eny! Saingy tsy manome crédit ho azy ireo izany!
  Nanamarika ilay zazalahy kapiteny:
  - Indrisy anefa fa indraindray dia tsy maintsy mampiasa habibiana ianao. Eny, raha tsy misy fomba fampianarana hafa! Ary na izany aza, inona no manahirana anao?
  Nanamarika ny Viscountess:
  - Amin'ny lafiny iray, ny habibiana tafahoatra ao amin'ny Testamenta Taloha, ary miaraka amin'izay koa ny fahamoram-panahin'i Jesosy Kristy, izay nivavaka ho an'ireo mpamono azy, na dia teo aza ny nohomboana tamin'ny hazo fijaliana!
  Nanitatra ny tanany i Gulliver ary namaly hoe:
  - Tsy fantatro! Mbola sarotra ny milaza ny antony sy ny inona... Mila manangona ny eritreritsika isika. Saingy na izany aza. Ny fanontaniana dia eto, fa ny fiainana dia tsy mifarana amin'ny Tany. Ary angamba, tamin"ny namonoana an"ilay zaza tamin"ny fanampian"ilay orsa, dia novonjen"i Elisa tamin"ny fijaliana mandrakizay tao amin"ny Gehena mirehitra, ka nafindrany avy hatrany ho any an-danitra?
  Nitsiky ilay Viscountess ary nanamarika hoe:
  - Ka na iza na iza mpamono olona dia afaka miteny hoe - Tsy navelako hanota izy! Ary nentina tany an-danitra!
  Te-hanohitra ilay zazalahy Gulliver, saingy tsy tonga tao an-tsainy ny eritreritra. Ary inona no azo resahina? Eto ianao dia mila Teolojiana manana traikefa. Ary tsy ny teolojiana sy teolojiana rehetra no afaka manome valiny mahafa-po amin'ny fanontaniana rehetra. Nahoana, ohatra, no misy ny faharatsiana miaraka amin"ilay Andriamanitra Mahery Indrindra sy be fitiavana? Tian"Andriamanitra hisy ve ny faharatsiana sa tsy hahafoana izany?
  Ary eto dia sarotra be ny mamaly manokana. Na izany no mitranga na amin'ny fomba hafa. Saingy misy ny paradox fa tsy mety amin'ny rehetra ny valiny.
  Hoy ilay kapiteny tamin'ny tsiky mampalahelo:
  - Ohatra, miaina arivo taona tsy misy fahanterana ianao. Koa mifalia amin"izany. Satria nomen"Andriamanitra fahasoavana sy fahatanorana mandrakizay ianao. Saingy tsy nomeny olon-tsotra izany. Ary izany no ataony!
  Nanaiky ny Viscountess hoe:
  - Amena! Mahafinaritra ity!
  Gulliver nihira hoe:
  Andriamanitra no lehibe indrindra amin'ny famindram-po tsy manam-petra,
  Ianao no namorona ny tany, ny haavon'ny lanitra...
  Noho ny olona, ny Zanakao Lahitokana,
  Niakatra teo amin"ny hazo fijaliana Izy, ary nitsangana indray!
  Niondrika ilay tovovavy sady nikiakiaka hoe:
  Amin'ny antson'ny lanitra,
  Hiangona ny namako rehetra,
  Amin'ny antson'ny lanitra,
  Noho ny fahasoavan'ny Tompo,
  hataoko!
  Gulliver nanopy maso azy ary nihira hoe:
  Andriamanitro ô, Ianao io, Ianao io,
  Mihaona aminao aho na aiza na aiza...
  Rehefa mitsimpona voninkazo aho,
  Ary mitsaoka Anao am-pitiavana aho!
  
  Jehovah no satroboninahitra tsara tarehy,
  Amin'ny hazavan'ny andro sy ny famirapiratan'ny mamatonalina...
  Ireo no eritreritro sy nofiko -
  Izany no fanirian'ny tanora mamirapiratra!
  Nitsiky ilay tovovavy sady nitsiky:
  - Eny, tsara ny hiranao, fa tiako ianao hihira bebe kokoa!
  Nihira tamim-pitsikiana i Gulliver:
  Endrey ny hatsaran'ny Anao rehetra,
  Henoko eny rehetra eny ny feonao...
  Ao am-pon'Andriamanitra ny tanana ankavanana mihira,
  Ary mibitsibitsika ao amin'ny fanahy toy ny colossus masaka!
  
  Ireo dia tendrombohitra rakotra moka,
  Onja miaraka amin'ny foam-pofona ireo...
  Tora-pasika misy fasika mafana ity,
  Io no masoandro misy izao rehetra izao tsy misy fetra!
  Tezitra ilay tovovavy nanitsaka ny tongony niboridana ary nanapaka an'i Gulliver, nanontany hoe:
  - Ary ny vehivavy antitra ratsy tarehy, ny zavaboarin'ny Tompo Andriamanitra, dia tsara tarehy koa?
  Gulliver dia nihovotrovotra ary niteny hoe:
  - Raha misy mponina any amin'ny tontolo sy planeta hafa, ary tsy mitovy amintsika izy ireo, dia mety hieritreritra koa izy ireo fa isika dia freak. Ankoatra izany, na dia mifandray amin'ny tovovavy tsara tarehy indrindra!
  Nanaiky ny Viscountess hoe:
  - Raha ny fomba fijerin'ny dialectika dia toa mitombina izany!
  Nihira tamim-pitsikiana i Gulliver:
  Ny Tompo Tsitoha no nanazava,
  Ahoana no hahitana fiadanana ao amin'i Kristy...
  Tsapako fa mpanota ambany aho,
  Fa ny Tompo no Mpamonjy ahy!
  Niondrika ilay tovovavy sady nihira sady nanandratra ny nifiny:
  Eo amin"ny seza fiandrianana any an-danitra,
  Nipetraka ny Mpanjaka Avo indrindra...
  Amin'ny sitrapoko lehibe,
  Kristy no nitondra antsika!
  
  Andriamanitra nohomboana teo amin"ny hazo fijaliana,
  Nivavaka tamin'ny Ray Jesosy...
  Mba tsy hitsara anay mafy,
  Voavela hatramin"ny farany ny ota!
  
  Tsy misy fetra ny famindram-po
  Nalefany ho faty ny zanany...
  Mba hanompo azy manokana,
  Ary tsy sahy maty izy ireo!
  Ary nikiakiaka tamin'ny namany ireo tovovavy.
  Nanamarika i Gulliver:
  - Eny, mahafinaritra izany. Aleo lazaina fa mahafinaritra ny tononkalo! Saingy manaiky an'i Jesosy Kristy ho Tompo sy Mpamonjy anao ve ianao?
  Nitsiky ilay tovovavy sady nihira hoe:
  Jesosy fahatanterahana
  Tonga lafatra Jesosy...
  Avy amin'ny tsiky ka hatramin'ny fihetsika,
  Ambonin'ny fiderana rehetra...
  Endrey ny fahasambarana
  Endrey ny fahasambarana
  Fantaro fa lavorary Andriamanitra!
  Fantaro fa Andriamanitra no idealy!
  Nanamafy i Gulliver hoe:
  - Nihira tsara sy maneho hevitra ianao! Mahita fahaiza-manao tena lehibe ao aminao aho.
  Nihira tamim-pifaliana ilay zazavavy:
  Ao amin'ny halehiben'ny Tanindrazana mahafinaritra,
  Tezitra amin'ny ady sy ny asa...
  Namorona hira mahafaly izahay,
  Momba an'Andriamanitra Tsitoha sady mpitarika...
  
  Ny Fahazavan'Andriamanitra no voninahitry ny ady,
  Andriamanitra Fahazavan'ny sidinay tanora...
  Miady sy mandresy amin'ny hira,
  Manaraka ny Tompo ny vahoakantsika!
  Namaly tamim-pitsikiana i Gulliver hoe:
  - Mahay mihira ianao! Tsara fotsiny!
  Nitsiky ilay tovovavy ary nanamarika hoe:
  Ny hira dia manampy antsika hanorina sy hiaina,
  Sahy mitsangatsangana miaraka amin'ny hira...
  Ary izay mandeha amin'ny fiainana mihira,
  Tsy hanjavona na aiza na aiza izy!
  Nandeha tamin"ny lalana be vato ny ankizy. Naratra ny tongotr"ilay zazalahy mangana, saingy niaritra izy ary nandeha. Ary ny resaka dia nampiala ny saiko tsy hijaly.
  Ankoatr'izay, ny zava-misy fa ny nifinao rehetra dia anao sy ny tanora dia efa manandratra ny fanahinao. Ary ny vatana tanora dia mafy sy salama. Ary ny zava-drehetra manodidina dia fomba fijery mamirapiratra, mamirapiratra, vaovao momba an'izao tontolo izao.
  Nanontany ny Viscountess hoe:
  - Nahoana, ohatra, raha Andriamanitra i Kristy ary manana ny fahefana rehetra eto an-tany sy any an-danitra izy, dia i Genghis Khan no mpitondra sy mpandresy indrindra amin"ny fotoana rehetra sy ny vahoaka? Iza no barbariana, sy mpanompo sampy, ary tena lozabe, ary polygamista!?
  Namaly tamin'ny tsikitsiky ny ankizy misavoritaka i Gulliver:
  - Eny, fanontaniana sarotra ity ... Raha ny marina, ny Baiboly dia milaza fa i Satana no Andriamanitr'izao vanim-potoana izao, ary angamba i Genghis Khan dia nanana ny fahombiazany tamin'ny Devoly!
  Nanohitra ilay tovovavy:
  - Tsia! Tsy misy na inona na inona voasoratra ao amin'ny Baiboly - Satana no andriamanitr'izao vanim-potoana izao! Mbola tanora mandrakizay ny fitadidiako, ary tsara lavitra noho ny an'ny olona mihalehibe sy miharatsy!
  Nanamarika ilay zazalahy kapiteny:
  - Voasoratra hoe - ny andriamanitr'izao vanim-potoana izao dia nanajamba ny sainy!
  Nihomehy ilay Viscountess ary namaly hoe:
  - Tsy milaza izany fa Satana! Angamba izany dia midika hoe fitiavan-tenan"olombelona. Na mety, ohatra, ny avonavona tafahoatra, na ny kileman-toetra hafa.
  Nanamarika i Gulliver:
  - Marina amin'ny ampahany izany! Samy tian'izy ireo angamba!
  Nihira ilay zazavavy, nanandratra ny nifiny:
  - Inona no tao an-tsain"ny Tompo?
  Namaly tamin'ny fisavoritahana i Gulliver:
  - F'inona izany resahanao izany?
  Nitsiky ilay Viscountess ary namaly hoe:
  - Eny, momba ny zavatra samihafa! Manana hira momba io lohahevitra io aza aho!
  Nihozongozona ilay zazalahy kapiteny ary nanoro hevitra hoe:
  - Andao aloha hihira aho!
  Nitsiky ilay tovovavy:
  - Raha tianao, dia mihira,
  Aza mihira mandra-pahafatiny!
  Nanomboka nihira tamin"ny feony mazava sy toy ny zaza i Gulliver;
  Ny olona tsy mino dia tsy sambatra,
  Tsy afaka miaina ao anatin'ny filan-dratsy ianao...
  Satria mahatahotra ny fahatezeran"Andriamanitra
  Satria Andriamanitra dia mpitsara hentitra!
  
  Ny nofo any amin'ny helo dia mihamalemy noho ny hafanana,
  Ary izao no fotoana hahatakarantsika rehetra hatry ny ela ...
  Izay tsy mahalala ny finoana ny Tompo,
  Ho lavo eo ambanin'ny ziogan'ny helo izy!
  
  Ny mpanota hahazo ny azy
  Ho toy ny hala mirehitra afo...
  Ny demonia dia hampijaly anao any amin'ny fiainan-tsi-hita,
  Ireo izay nanompo an"i Satana!
  
  Matahora ka mibebaha, ry fahavalon'ny Tompo -
  Hatsipy avy hatrany any amin'ny helo ianao...
  Iza no tsy manaja ny andro Sabata?
  Ho levon'ny afo mandrakizay!
  
  Nanaja ny sampy ianao ka nijaly noho izany,
  Tena maharary ny miketrona any amin'ny helo...
  Ho ratsy fanahy, siansa -
  Naleony ny sampy toy izay Kristy!
  
  Tsy nino ny didin"Andriamanitra
  Tsy te hanome voninahitra ny andro voalohany aho...
  Aza manantena fa tsy ho may avy hatrany ianao -
  Ny mandrakizay ao amin'ny fijalian'ny mpanota no anjara!
  
  Mino aho fa ho avy ny fotoana hamaliana faty,
  Ho avy Jesosy ilay Andriamanitra Lehibe -
  Ary ho avy ny faran"izao tontolo izao,
  Hitondra famonjena ho an"ny olona Izy!
  
  Andriamanitra Masina hanangana ny maty,
  Izay manana finoana dia tsy ho voatsindron'ny lo...
  Mino aho fa hiaraka amin'ny Tsitoha koa,
  Ho any an-danitra - avelao hirodana ny fahababoan'ny nofo!
  Nanamafy ilay tovovavy mitsiky toy ny perla:
  - Tena tsara ny hira! Saingy tsy ho afa-po amin'ny hira irery ianao! Mila zavatra hafa mahafinaritra sy miavaka isika!
  Nanamarika i Gulliver hoe:
  - Ny hadalana koa tsy manam-paharoa!
  Nitsoka ny Viscountess:
  - Hahafinaritra tokoa ny zava-drehetra raha tonga ankizy kely isika!
  Ary nanoro hevitra izy hoe:
  - Andao hihira zavatra hafa!
  Nihiboka ilay zazalahy kapiteny:
  - Tianao ve ity?
  Nanaiky ilay tovovavy:
  - Marina izany fa tiako ianao hihira!
  Ary nandray izany i Gulliver ary nihira;
  Misy fahagagana ao amin"ny tontolo vaovao,
  Toy ny angano miloko...
  Misy hatsarana toy izany eto
  Tsy mahita lesoka amin'ny fanondro ianao!
    
  Eny, ahoana raha andro vaovao izao,
  Tonga eto ambonin'ny tany...
  Koa tsy kamo loatra isika hitsangana,
  Tsy mihamangatsiaka kokoa eto amin'izao tontolo izao izany!
    
  Hisy hazavana vaovao amin'ny voninahitra,
  Aiza ny hazo toy ny vatomamy...
  Hanomboka hiarahaba ny maraina isika,
  Ao amin"ny fahasambarana mandrakizay ny zanatsika!
    
  Tonga ny taonjato vaovao,
  Kanto tokoa ity faritra ity...
  Ho faly ilay olona -
  Aoka ho loza ny lalana!
    
  Enga anie ny planeta mamelana -
  Tsy ho ela dia ho paradisa feno...
  Sokafy kaonty mpandresy
  Ho volana Mey mamirapiratra izao tontolo izao!
    
  Inona no tsara?
  Raha mibaliaka be ny masoandro...
  Mpangandraka hazon-dava
  Ny olon-drehetra dia manana fotoana mahafinaritra eto amin'ny planeta!
    
  Tena mahafinaritra ny zava-drehetra miaraka aminay,
  Lohasaha feno fahasambarana...
  Ho avy, minoa Ahy, ny andro hamonyana,
  Golden midika!
    
  Iza no hanao ny anjarantsika,
  Tena mahery fo sy tsara tarehy ...
  Raha misy ny redistribution,
  Dia lasa matanjaka kokoa ianao!
    
  Tsy hanary ny lohanay izahay
  Manitsy ny lamosiko am-pireharehana...
  Ho an'ny pancake, dibera, fromazy,
  Manampy avy hatrany ny mpampiantrano!
    
  Koa fantatrao fa hisy fahasambarana
  Ary hazavana miaraka amin'ny Anaran'i Svarog...
  Ho lasa paradisa tena izy io
  Nivavaka tamin"Andriamanitra ny olona!
    
  Nanome valiny iray ny Tompo:
  Tsy maintsy miasa am-pifaliana isika...
  Ary avy eo dia ho avy ny salama -
  Hamirapiratra ny tarehy!
    
  Ity misy sipa tsy nikiraro
  Nitaingina sokatra aho...
  Tsy maintsy mamely azy amin'ny totohondry ianao,
  Miteraka tahotra be!
    
  Aiza no misy afo?
  Eny, aiza ny afo mirehitra...
  Kapoka mandripaka
  Misy fahavalo masiaka manafika!
    
  Tsy hilefitra amin"ny fahavalo izahay,
  Hevero fa faniriana...
  Mihitsy ny kerobima
  Elatra sy famelan-keloka ho an'ny fahavalo!
    
  Hilaza izy fa hitranga tsy ho ela izany
  Inona no atao hoe fandresena...
  Ny cirque dia trano lay,
  Ary indraindray ny alika dia mivovo!
    
  Tsy ho ela dia ho toy ny lanitra
  Ndao hatao tsara tarehy izao tontolo izao...
  Misaotra an'i Lada aho -
  Kerobima mamirapiratra volamena!
  Nihira tsara ilay zazalahy, ary nanjary toy ny zaza ny feony. Tena maneno sy mikiakiaka.
  Nitsoka ny Viscountess:
  - Mihinàna tsara! Ary mahafinaritra izany!
  Nitsikitsiky ilay zazalahy kapiteny:
  Mihira aho, mihira, ary hovonoiko ny demonia rehetra!
  Nihira koa ilay tovovavy hoe:
  Zazavavy mirehareha ao Svarog izahay,
  Mahery fo, mpiady mahery fo...
  Manompo amim-pahatokiana izahay, amin"ny Anaran"ny Fianakaviana,
  Aoka ho rehareha ry dadabe sy dada!
    
  Andriamanitra Svarog sy ny sain'ny olona,
  Ataovy sambatra izao tontolo izao...
  Minoa ahy, tsy haharesy antsika ny olon-dratsy,
  Ny asantsika dia ny asa sy ny famoronana!
  Nitsoka sioka i Gulliver ary niteny tamim-pitiavana tamin'ny feony hoe:
  - Hira mahafinaritra!
  Niondrika ilay Viscountess sady nikiakiaka hoe:
  - Eny, izany no hatsarany. Inona no haninao mba hihirana?
  Nanohy nandeha ilay zazalahy sy zazavavy. Ny tongotry ny zanany dia nanitsaka ny tongony tamim-pahatokiana lehibe. Ary tsy isalasalana fa afaka nihira tsara dia tsara izy ireo.
  Ny ankizy dia toa ny zava-drehetra eto. Ary izao tontolo izao mahafinaritra. Na misy aza ny fanandevozana ao.
  Nihira tamim-pifaliana i Gulliver:
  Ny olona rehetra amin'ny planeta iray
  Tokony ho fantatrao ny miaina anaty firindrana...
  Tokony hihomehy foana ny ankizy
  Ary miaina amin'ny tontolo milamina,
  Tokony hihomehy ny ankizy!
  Tokony hihomehy ny ankizy!
  Tokony hihomehy ny ankizy!
  Ary miaina ao anatin'ny tontolo milamina!
  Dia nandeha izy ireo, nandeha, ary nandeha indray...
  Tonga ihany ny hariva. Ary nisy tsanganana misy ankizy voasambotra naorina ho an'ny sakafo hariva.
  Nomena karazana lasopy azo hanina izy ireo, ary koa mofo fisaka misy ronono. Nihinana ny ankizilahy. Ary an-tsitrapo no resin-tory izy ireo.
  Nila niala sasatra tokoa izy ireo, rehefa vita ny andro sarotra.
  Nanomboka nisento koa i Gulliver ary nanonofy mahafinaritra.
  Izay nihira ny ankizivavy tapany miboridana;
  Rovitra izao rehetra izao
  Nanjavona ny kintana, loza-fahafatesana!
  Mitomany sy mitaraina amin'ny fijalian'ny halaviran'ny helo izy ireo,
  Ary ho an'ireo izay tafavoaka velona: mahamenatra ny miaritra!
  
  Tahaka an'Andriamanitra - manapaka ny lalàna rehetra,
  Manadino ny feon'ny fieritreretana sy ny mandà ny voninahitra!
  Ny hazakazaka vahiny dia mamorona tontolo vaovao,
  Nihantsy anay izy - vaovao ratsy!
  . TOKO No. 2.
  Ilay zazalahy kely nivadika ho Gulliver dia nandeha sambo tamin'ny brigantine tsara tarehy sy tsara tarehy. Tena namirapiratra ny sambony, nisy endrika mahatalanjona sy mahatalanjona miendrika voninkazo sy lolo, ary dragonflies, ary koa ankizivavy manana sabatra.
  Ary nifanaraka tsara tamin'ny ekipa izany. Nisy ankizivavy ihany koa teto. Ary saika niboridana izy ireo, fa ny tratrany sy ny feny ihany no nosaronana firavaka. Ary ny hodiny dia miloko manjelatra, toy ny an'ny sarivongana varahina.
  Nokapohin'ireo tovovavy jiolahin-tsambo tamin'ny tongony miboridana, tena tsara tarehy ary mamitaka.
  Ary tamin'izany dia nihira izy ireo hoe:
  Mahantra izahay, mahantra izahay, piraty,
  Tena miala tsiny indrindra izahay,
  Tsy afa-miala amin'ny famaliana ny vehivavy,
  Fa satria tsy nampiditra moraly tao amintsika izy ireo!
  
  Tsy mila siansa ny piraty
  Ary mazava ny antony...
  Manana tongotra sy sandry izahay,
  Fa tsy misy ilàna azy ny lohanay!
  Ary nisy Galiona niseho teo aloha; Nitsambikina izy, nanjelanjelatra ny kirarony miboridana.
  Amin'ny ankapobeny, inona no tsara tarehy teo, ary ny volony dia tena namirapiratra. Ny ankamaroany dia blonde tantely misy volo manjelanjelatra toy ny ravina volamena, fa misy koa ny tovovavy mena varahina ary emeraoda mihitsy aza.
  Ny sasany manao kavina brooch. Ary manao ahoana ny fahatanterahan'ny andalana ananany!
  Ary ny hozany dia mihodinkodina toy ny baolina merkiora eo ambanin"ny hodiny varahina sy mamirapiratra. Tena vehivavy mahay miady tokoa ireo.
  Ary ankehitriny ny brigantine dia mihazakazaka manaraka ny galona. Ary amin'ity sambo ity dia misy orsa orc mihodinkodina mihodinkodina, manampy sambo ary manandrana miala.
  Kapiteny zazavavy manana volo miloko ravinkazo volamena mifofofofo tsara eny amin'ny rivotra, ary tsy manan-tongotra mampanadala ny lehilahy, raha mierona izy:
  Handringana ny orsa voaozona isika! Avelao hirehitra ny andian-jiolahy!
  Eto ny brigantine dia manidy ny elanelana. Ary nisy ankizivavy telo nitifitra tamin'ny tafondron'ny tsipìka, nametraka ny tongony teo amin'ny tokotanin-tsambo.
  Ary avy eo dia manidina ny tafondro, ary, rehefa nilaza ny arc, dia namely mivantana ny galley ny fahavalo. Ary rehefa voa mafy ny sambo, dia niondrika.
  Nanomboka nitsambikina ireo tovovavy, nanjelanjelatra ny ombelahin-tongony miboridana, ary nidradradradra:
  Voninahitra ho an'ny piraty, voninahitra!
  Mandroso haingana ireo tovovavy...
  Miady eo ambanin'ny saina jaky izahay,
  Manafika ny tafika!
  Ary ankehitriny ny brigantine dia miha-manakaiky kokoa ny Gallion. Ary ny ankizivavy manipy farango amin'ny sambo ny fahavalo. Ary misarika ny brigantine amin'ny niharam-boina izy ireo. Ary avy eo mamiratra miboridana, miboridana tongotra. Mitsambikina eo amboniny izy ireo ary manomboka miady amin'ny orc. Ary misy korontana be. Nanapaka ny tenany tamin'ny sabatra ireo tovovavy ary nandatsa-dra ny fahavalo tamin'ny renirano mirehitra. Ary ny orcs dia lavo miaraka amin'ny lohany.
  Ary mihodinkodina amin"ny tany ny lohany.
  Fandravana sy fandravana tokoa izany. Ankehitriny ny mpiady dia niseho tamin'ny voninahiny rehetra. Ary ny tongotr'izy ireo miboridana, miloko volomparasy, toy ny sledgehammer, dia nikapoka mafy.
  Ny zazavavy dia tena tsara tarehy ary ny hodiny varahina mamirapiratra amin'ny masoandro, izay misy telo.
  Nisioka sy niantsoantso ny mpiady hoe:
  - Hovonointsika ny fahavalontsika, izany foana no fanekentsika. Vita A ny fanadinana rehetra, masina ny tanindrazantsika!
  Ny ankizivavy dia tena tsara tarehy. Ary mitetika mafy izy ireo ka tsy azo sakanana ny fihodinkodinana.
  Ary miady amin'izy ireo ilay zazalahy tsy nikiraro Gulliver. Lehilahy tena sahisahy, andao atao hoe.
  Ary ny ombelahin-tongotr'ilay ankizilahy dia haka izany ary hanorotoro azy eo amin'ny saokaky ny orc. Dia nilatsaka ny valanoranony.
  Gulliver nihira hoe:
  - Ny fomba niainantsika niady,
  Ary tsy matahotra ny fahafatesana...
  Toy izao no hiainana izaho sy ianao manomboka izao!
  Amin'ny havoana feno kintana sy fahanginana feno kintana,
  Ao amin'ny onjan-dranomasina sy ny afo mirehitra!
  Ary afo masiaka sy mirehitra!
  Nipitika ilay tovolahy kabine ary voadona ny tongony.
  Soa ihany ny hoe zaza. Tena haingana ny vatanao.
  Tena zazalahy superman io.
  Ary mihira eo an-tampon'ny havokavony:
  - Knightn'ny hazavana eo an-dohan'ny olon-dratsy aho,
  Hofoanako tsy ho eo ambonin"ny tany ny fahavalon"ny Tanindrazana!
  Toy izany no miady sy mihira ilay zazalahy. Ary mitete sy vodiny izy.
  Ary misy ankizivavy hafa miady aminy. Izay tena tsara tarehy sy mamy.
  Miady izy ireo, mazava ho azy, amin'ny toerana avo. Amin'ny heviny ara-panoharana.
  Ireo no mpiady. Azonao atao ny milaza momba azy ireo: super sy hyper.
  Raha manomboka miady izy ireo dia tsy misy mahasakana azy ireo.
  Ary noho izany dia nianjera teo ambanin'ny kapohan'ny hatsaran-tarehy ny orcs farany. Ary nisy fifaliana lehibe teo amin'ny mpiady.
  Dia nihira izy ireo hoe:
  Hovonoinay sy hovonoinay ny olona rehetra,
  Hovonoinay daholo! Hovonoinay daholo!
  Ary avy eo dia nanomboka nivezivezy manodidina ny galona izy ireo ary nitady remby. Tamin"izany no nihira ny mpiady hoe:
  - Mitady mpandalo izahay hatramin'ny alina ka hatramin'ny maraina,
  Andeha isika hamaky ny fraer! Andeha isika hamaky ny fraer!
  Nanomboka nihira tamin-kafanam-po i Gulliver;
  Nanangan-tanana tamin"ny rahalahiny ilay rahalahy:
  Ady masiaka - ny firohondrohon'ny fahavalo!
  Lasa namanao ny basy milina,
  Tonga ny famaliana noho ny tsy fahalavorariana!
  
  Inona no atao raha potika ny olona
  Rehefa misioka manodidina ny bala mitsoka!
  Aleo Andriamanitra manapaka ny ady amin-kery -
  Ka dia tapitra ny andron'ny dragona mpihaza!
  
  Fa ny helo tsy mahalala fetra sy fetra,
  Mirehitra napalm ny tany, mitomany ny ankizy!
  Ankehitriny dia nanjary hatsatra ny endrik'ireo tovovavy -
  Iza, ry Tompo Masina, no hamaly izany?
  
  Eny, firy ny olon-tiana azonao vonoina?
  Rehefa dinihina tokoa, ny olombelona dia teraka, minoa ahy, ho an'ny fahasambarana!
  Ny reny tsy mamela ny zanany ho eo aloha,
  Ary na dia amin'ny fahavaratra aza dia misy andro ratsy mandritra ny ady!
  
  Fa ny adidin'ny miaramila dia adidy marina:
  Nahoana isika no hiady ho an"ny Tanindrazana?
  Efa enina ambin'ny folo taona ny tempoly,
  Mivonto ny tarehin'ny mpitondratena mahantra!
  
  Fa inona izany ry rahalahy adala?
  Tsia, adala ianao, mamaly ny olon-tianao!
  Noho ny faharatsiana, izay eo amin'ny seza fiandrianana, ny miaramilantsika,
  Mino izy fa i Kaina maloto ny zaodahiny!
  
  Amin'ny tany, mandripaka ny lalan-dra ny lalan-drà,
  Ary hamaly amin'ny kapoka ny pulse avy amin'ny atiny...
  Nivaingana teo an-tsaha ny angadin'omby voadonan'ny akorandriaka,
  Endrey ny lokon'ny masoandro!
  
  Fa misy finoana fa ho avy Jesosy -
  Hampihavana ny rahalahy izy ary hitondra famonjena!
  Dia aleo adino ny mamaly faty an'ilay isa ratsy -
  Aoka hanjaka ao amin"ny fanahintsika rehetra ny famelan-keloka!
  Taorian'izay dia nihomehezan'ireo tovovavy piraty tamin'ilay zazalahy kely. Ary mahafinaritra fotsiny izany.
  Rehefa afaka izany, dia notaritariny hiala tao amin'ny toeram-pivoahana ny galleon, labiera sy divay, ary nanomboka nisotro sy nisafoaka.
  Ary dihy manao ahoana no nandihy ny tongotr'ireo tsara tarehy miboridana. Nangatsiaka tokoa ilay izy.
  Ary namirapiratra ny zanak'omby hozatra. Ireo no tena vehivavy ilainao.
  Nisotro sy nihira mafy koa ilay zazalahy Gulliver;
  Samy manana ny fomba fijeriny manokana ny fitiavana ny tsirairay -
  Ny foto-kevitry ny hatsaran-tarehy sy ny idealy!
  Na dia tsy nihalehibe aza ny olona,
  Fa tsy rajako intsony ny olona!
  
  Ary eto, mazava ho azy, azonao atao ny maka aphorisms vitsivitsy ary manampy zavatra toy izany, marani-tsaina;
  Ny ombelahin-tongotry ny tovovavy iray dia azo inoana fa hahazo kiraro lamaody!
  Saingy tsy tonga ao an-tsaina ny zavatra tany am-boalohany
  Ity misy ohatra iray:
  Fitiavana ho an'ny sokajin-taona rehetra,
  Ary tena mirehareha ilay zazalahy ...
  Ny masony mamirapiratra ao amin'ny haizina,
  Hahafinaritra ny vokatra!
  Na dia ndeha ataontsika izany rehetra izany - adala sy banal.
  Na izany aza, amin'ny lafiny iray, dia afaka milaza isika fa na dia mangatsiatsiaka.
  Gulliver nihira hoe:
  Mihazakazaka aho. Hafa anefa ny fiarako
  Na ny marimarina kokoa, mitsambikina toy ny losy aho...
  Ary afaka mamely manokana ny fiovana aho,
  Tsy miraharaha ny ankizilahy tsy nikiraro ianao!
  Ary avy eo i Gulliver dia nihira zavatra ara-kolontsaina kokoa;
  Te hiaina ao amin'ny tontolo kanto misy paradisa isika -
  Izay tsy misy aretina, ombivavy simba...
  Ka ny tadin'ny fiainana tsy misy farany,
  Enga anie ny andro rehetra ho sambatra sy ho falifaly!
  
  Izay loko toy ny avana amin'ny lohataona,
  Ny lisy dia toy ny volamena sy emeraoda.
  Raha ny zava-misy efa ela no nitovitovy tamin'ny nofinofy...
  Afaka manao fahagagana ny ankizilahy rehetra!
  
  Ry Tanindrazana ô, alahelo masin"Andriamanitra;
  Ny birches misy anao, ny famirapiratry ny metaly ...
  Ary mivavaka amin'ny Tompo aho noho ny zavatra iray,
  Mba hiroborobo ny Tanindrazana!
  
  Fa avy eo ilay mpiady dia efa nanao fampielezan-kevitra,
  Mandeha toy ny mpiady barbariana izy!
  Hanao soa ho an'ny planeta isika -
  Mba tsy hanindron'ny bala ny reninao malala!
  
  Fanafihana troll, fanerena adala;
  Mirohondrohona ny firohondrohon'ny fahavalo!
  Noho izany, nahoana isika no mila ady hevitra mafana,
  Rehefa miray totohondry ny Tanindrazana!
  
  Saingy nitsiky indray ireo biby goavam-be orc,
  Toa misy taolana miraikitra amin"ny tendany ilay lehilahy!
  Ary ny goblin nierona tamin'ny fahatezerana mafy,
  Saingy nampiasa ny fanomezana avy amin'ny tafika izahay!
  
  Fa efa akaiky ny fandresena ny fahavalo,
  Handrovitra an'i Rosia amin'ny korontam-bato isika!
  Tonga ny famaliana ny maloto -
  Rovitra ny volon'izy ireo ary rovitra!
  
  Oval amin'ny tovovavy manana tarehy mahafatifaty -
  Nomeko finoana sy hery lehibe aho!
  Toy izany no nihiran'i Gulliver tamim-pihetseham-po sy hafanam-po. Ary ny hirany dia nivadika ho tena kanto.
  Dia nanomboka nihira indray ilay zazalahy kapiteny, taorian"ny labiera iray vera, ary rehefa avy nihinana trondro maina;
  Firenena lehibe, mahery, masina,
  Tsy misy zavatra mamirapiratra kokoa ambanin'ny lanitra manga!
  Nomen'Andriamanitra Tsitoha ho antsika mandrakizay izany -
  Fahazavana tsy misy fetra, ilay Mesia nasandratra!
  
  Mbola tsy nahita hery toy izany izao tontolo izao, fantatrao, tsy mbola nisy mihitsy
  Mba hanosihosy am-pireharehana ny habakabaka midadasika!
  Izay kintana rehetra amin'izao rehetra izao mihira aminao,
  Ho faly amintsika anie Anh!
  
  Izao tokoa mantsy no Tanindrazanay, anjara toy izany,
  Mandidy ny habaka amin'ny raharaha rehetra!
  Na iza na iza amintsika, minoa ahy, dia maniry izany,
  Tsy misy hadalana, finoanoam-poana vehivavy!
  
  Nitsoka ny trompetrany mahery ny arkanjely,
  Midera mafy ny diaben'ny miaramilantsika izy ireo!
  Ary ny fahavalo dia hahita ny anjarany ao anaty vatam-paty aspen,
  Ary tsy handray hetra sy hetra izy!
  
  Ity ny Tanindrazanay, izay rehetra ao anatiny, minoa ahy, tsara tarehy,
  Nanova izao rehetra izao tsy nisy ezaka izy!
  Zazavavy mahafatifaty manana randrana mavesatra,
  Kapoka mafy no tadiaviny!
  
  Ny Tanindrazana dia endriky ny maso manga reny,
  Sady malefaka no vato ny tanany!
  Ary mamono ny fahavalo ianao, ry tovolahy, amin'ny bala -
  Enga anie ny lelafo hirehitra kokoa ao am-ponao!
  
  Mianiana amin'ny Tanindrazana tsy misy fetra,
  Mazava ho azy fa tsara ho anao koa izy!
  Na dia mikoriana amin'ny hatezeran'ny ady aza ny rà,
  Hahazo valifaty izao ny fahavalo!
  
  Ny fitaovam-piadiana sy ny herim-po dia firaka mahery,
  Tsy maharesy izany ny ratsy!
  Nanidina haingana tamin'ny fiaramanidina niaraka tamin'ny baomba aho,
  Ary rehefa mipoaka ilay izy, dia milatsaka eo amin'ny varavarankely ny orana!
  
  Fa ny baikon'ny mpitondra - manidina zazalahy ho any Mars -
  Fotoana izao hametrahanao toerana!
  Ary ny fiavonavonan'ny Martian dia hahasarika azy mafy amin'ny masony,
  Dia mahita an'i Pluto isika!
  
  Andeha ho any amin'ny haavon'ny habakabaka, hahita ny sisin'izao rehetra izao,
  Izany no anjarantsika olombelona!
  Ary noho izany, ry zazalahy kely, sahia amin'ny fanararaotana,
  Raha ny marina, fantaro fa ny valisoa dia resaka tombony!
  Nihitsoka sy nitehaka ihany koa ireo tovovavy. Ary ny tongotr'izy ireo dia tena kinga. Ary ny ombelahin-tongony miboridana mamirapiratra eo amin'ny masoandro.
  Miaraka amin'izy ireo i Gulliver, ao amin'ny vatan'ny zazalahy iray tsy nikiraro, tena velona sy falifaly.
  Nandihy anefa izy ireo hatramin"ny andro voalohany.
  Taorian'izay dia nanapa-kevitra ny hilalao karatra izahay. Ary hetsika tena mahafinaritra koa izany.
  Ary azonao atao ny mandray izany ary manosotra ny tenanao. Ary hiara-milalao amin'ny ankizivavy izy mandra-pahatezerany.
  Noraisin'ilay tovovavy piraty teny an-tanany ny tongotr'i Gulliver miboridana sy zaza, ary nanomboka nanotra ny ombelahin-tongony boribory mavokely.
  Nihomehezan'ilay ankizilahy kabine sady nigogogogo tamim-pifaliana. Tena tsara izany. Tena zazalahy fahagagana fotsiny izany.
  Ary ny tongony miboridana sy tsara tarehy dia fahagagana fotsiny.
  Nihira tamim-pitsikiana i Gulliver:
  Tsy nikiraro, tsy nikiraro fotsiny,
  Eo ambanin'ny kotrokorana Jolay sy ny feon'ny surf...
  Tsy nikiraro, tsy nikiraro fotsiny,
  Andao handihy izaho sy ianao!
  Ireo no hira mahatsikaiky ananany. Ary mety tsara angamba ny hoe zazalahy. Ary miaraka amin'izay koa ianao dia mampiseho asa goavana.
  Saingy mazava ho azy fa tsy izay ihany. Inona no mbola tsy nataon'i Gulliver.
  Ary nihira sy nandihy izy, ary nizarazara tamin'ny tongotry ny zanany niboridana. Izay koa toa tena mangatsiatsiaka sy somary maharikoriko.
  Kapiteny zazalahy iray izay nitety firenena maro ary nitety ranomasina imbetsaka.
  Ary ny fihetsiny, raha ny marina, dia tena mahery setra.
  Saingy izany no mahatonga anao tsy mbola afaka mitondra zazavavy ho any amin'ny sainam-pirenena jiolahin-tsambo ary mitifitra antsantsa amin'ny basy kely. Tsy mora ny miditra, fa izany no hatsarany.
  Ilay zazalahy Gulliver, niankina tamin'ny tongony miboridana sy zaza, dia naka izany ary nitifitra. Nidona tamin"ilay antsantsa ilay baolina tafondro. Ary nanapaka ny lamosiny, nandrodana ny tsinainy. Nihiaka ilay zaza:
  - Nahazo herim-po mahafinaritra ilay zazalahy,
  Ary natsipy tao anaty vatam-paty ny mpiasa!
  Noraisin'ilay tovovavy kapitenin'ny piraty teo amin'ny oron'ilay zaza ilay tovolahy ka noraisim-potsiny tamin'ny rantsantongony ary nidradradradra hoe:
  - Eny, ry tomboy, te hisolo ahy ianao. Hitako fa misy ambition be ao aminao!
  Namaly i Boy Gulliver hoe:
  - Afa-po aho amin'ny maha-kely ahy, nefa mbola lehilahy. Ary ilay vehivavy dia...
  Nisy mpiady mena volo hafa nihira hoe:
  Tsy azo atao ny miaina eto amin'izao tontolo izao raha tsy misy vehivavy,
  Ao aminy ny masoandron'ny volana Mey, mamony ao aminy ny fitiavana!
  Nanolo-kevitra tamin'ny tsiky mahafinaritra i Gulliver, izay sady zaza no sady be herim-po amin'ny fotoana iray ihany:
  Tonga ny vanim-potoana sarotra eto amin'ny firenena,
  Ny rà mikoriana toy ny oram-baratra!
  Miady hatramin'ny fofonainao farany,
  Ary aoka ho tonga ny fahasambarana, ny fiadanana, ny fitiavana!
    
  Zanaky ny kominisma maloto isika,
  Zanaky ny Tanindrazana tsy misy fetra...
  Na dia ho avy aza ny andian'ny fanavaozana -
  Aoka isika tsy hivadika amin"ny Tanindrazana!
    
  Amin'ny vanim-potoana lehibe sy cosmic,
  Quasars dia tsy maintsy noforonina avy amin'ny rantsantanana iray ...
  Minoa ahy, mandeha tsara isika,
  Farafaharatsiny ny tafiky ny helo ratsy manafika!
    
  Hovonoinay ny tafiky ny mpanafika,
  Ary hamorona laser avy amin'ny quark izahay ...
  Ary ho lasa mahery fo ny olona iray,
  Eo ambonintsika dia misy kerobima misy elatra volamena!
    
  Na dia miredareda eo ambonin"ny Tanindrazana aza ny rahona,
  Vonona hiady amin"ny fahavalo ny ankizy...
  Ekipa mpiady, minoa ahy, manidina,
  Aza manosihosy ny sisin'izao tontolo izao amin'ny kiraronao!
    
  Fantatsika fa mahery sy fetsy ny fahavalo,
  Tsy hanome azy tany izahay...
  Ary ny olona dia matanjaka, fandrosoana be voninahitra
  Ary ny Tompon'ny rehetra mino irery ihany!
    
  Hanangana kominisma lehibe isika,
  Handroso ny tanindrazana...
  Na dia tena bibidia aza ny fahavalo,
  Ny anjarantsika dia ny hanafika!
    
  Zazalahy be herim-po mpisava lalana,
  Ny hoe teraka ho mpiady foana ianao...
  Leo dia tsy biby kanosa,
  Aoka ho tanteraka ny nofy!
    
  Ry rahalahy, tsy zakantsika ny fanalam-baraka,
  Hijoro ho an"ny Tanindrazana isika rehetra...
  Tsy hilefitra intsony amin"ny ompa,
  Andeha hotorotorointsika amin'ny tanana vy ny fahavalo!
    
  Raha mifanome tanana isika rehetra,
  Afaka mandresy bibikely isika...
  Ny tanindrazana masina dia tahaka ny masoandro,
  Ary nivadika ho lalao ilay mpihaza!
  Io ilay hira nohirain"ny tovolahy iray izay kapiteny vao haingana ary nanana andriana. Ary mahafinaritra izany.
  Saingy nisy frigate niseho teo amin'ny faravodilanitra. Ankoatra izany, dia kilasy lehibe - basy efatra amby enimpolo. Nahoana no matotra izany? Ary manatona toy ny papango mahita akoho izy.
  Nanamarika ilay kapiteny zazavavy:
  - Fanamby ho antsika izany! Hiady ve isika sa...
  Nanohitra ilay tovovavy mena volo:
  - Tsy misy resaka fandosirana!
  Nihira ny ankizivavy iray manana volo manga, mampiseho ny nifiny voahangy izay namirapiratra sy namirapiratra:
  Tokony hanaja antsika isika, hatahotra antsika,
  Tsy tambo isaina ny fanararaotan"ny tovovavy...
  Nahay niady foana ny ankizivavy
  Afaka manadala ampondra toy ny gony izy ireo!
  Ary nasehony ny lelany lava sy manaikitra.
  Koa satria hisy ady, nahoana raha asehonao ny toetranao masiaka. Ary izany dia ho tena maharary ho an'ny fahavalo. Ary tsy hahafinaritra ny namanao koa izany.
  Ary ny ady, mazava ho azy, dia mitaky fisafidianana ny toerana mety sy ny fihetsika.
  Ary noho izany ny ankizivavy tena deftly manetsika ny brigantine, ary miaraka amin`izay koa, aza adino ny mihira;
  Mpikambana Komsomol ao amin'ny Tanindrazana ianao,
  Tianao ve ny miady amin-kerim-po ho an'i Elfia...
  Ho afaka hanampy ny Tanindrazana ianao,
  Ny Knight dia tsy manana fanahin'ny clown!
    
  Ilay tovovavy dia mpihira mahafinaritra,
  Mamakivaky ny ranomandry tsy manao kapa izy...
  Mpanjakavavy mamirapiratra ianao -
  Hamely an'i Orkolf amin'ny totohondry ianao!
    
  Nandefa grenady tamin'ny ombelahin-tongony izy,
  Miaramila roa ambin"ny folo...
  Tsy ho ela dia hisy valifaty ho an'ny Fuhrer,
  Ny Knight dia hanomana ny basy!
    
  Izahay dia tovovavy amin'ny adin'ny mpikambana ao amin'ny Komsomol,
  Ireo mpiady lehibe indrindra amin'ny ady...
  Manana feo maneno ny tsara tarehy,
  Aoka ho rehareha ry dadabe sy dada!
    
  Niady mafy tao Elfskva izy ireo,
  Ary afaka nihazona tamim-pahasahiana ireo orcs ratsy fanahy izy ireo ...
  Mandresy mazava izahay tovovavy
  Mandalo ny fanadinana rehetra miaraka amin'ny A fotsiny!
    
  Misy rivo-doza ao amin'ny lalan-drantsika
  Mitselatra ao anatin'ny lalan'ny fahalalana...
  Hisy firenena matanjaka eran-tany,
  Avy amin'ny bera, alika ary gidro!
    
  Ny Wehrmacht dia tsy handohalika ny zazavavy,
  Tsy hiondrika mihitsy isika, fantaro...
  Stalin sy Lenin hendry indrindra no miaraka amintsika,
  Avelao handalo ny taonjato sy ny taona!
    
  Andriamanitra no namorona izao rehetra izao tamin'ny fotona,
  Ny fiainana tsy misy fahafatesana ho mandrakizay dia niteraka...
  Fantatray fa hanangana lamina vaovao izahay,
  Ary eo ambonintsika ny kerobima manokatra ny elany!
    
  Maro ny mahery fo ao amin'ny patronymic,
  Ny mpikambana ao amin"ny Komsomol no voalohany indrindra...
  Ny tafika dia mandeha amin'ny fiforonan'ny loza,
  Miaro ny elf ao an-tanàna!
    
  Miady amin'ny Fritz akaikin'i Elfskva izahay,
  Ary afaka niaro ny renivohitra...
  Natsipin"ilay tovovavy ilay fonosana tamin"ny tongony tsy nikiraro,
  Ary andao hitifitra ireo biby goavam-be!
    
  Nandripaka Orks maro izahay,
  Betsaka ny punks no tapaka...
  Mihoatra lavitra ny kilaometatra,
  Mamono ny legionan"i Satana isika!
    
  Nopotehinay daholo ny nifin'i Orktler,
  Resy ny filohan"ny dragona...
  Nisokatra ny molony ilay tovovavy
  Nipoaka ny Hara-magedona lehibe!
    
  Aza mamindra fo ny Fuhrer
  Sahy foana ianareo vehivavy...
  Valisoa malala-tanana no miandry ny tsara tarehy,
  Ary minoa ahy fa ho tanteraka ny nofinofintsika!
    
  Andriamanitra Mpahary izao tontolo izao rehetra,
  Nandray ny tsodranon'ny elfinist...
  Amin'ny heriny tsy miova amin'ny ady,
  Manorotoro ny orcisma ratsy ilay tovovavy!
    
  Nandefa grenady tamin'ny ombelahin-tongony izy,
  Ary namadika ilay "Tiger" mahatahotra...
  Ary avy eo dia nanery azy ireo tamin'ny tady izy,
  Ny hatsaran-tarehy dia manana lalao maro!
    
  Dia nandositra haingana ny Orkishista,
  Inona avy ireo fiara mifono vy sy akorandriaka nanipy...
  Hitantsika eny lavitra eny ny kominisma,
  Ary nopotehin'izy ireo andalana iray manontolo ny trolls!
    
  Inona àry no azonao?
  Nanjary nanohitra ny tendanao i Stalingrad...
  Nandany kilaometatra izahay,
  Ary ankehitriny faly i Svarog the Great!
    
  Tsy ho ela dia hisy ny finoana an"i Jesosy,
  Ary Andriamanitra tsara tarehy hafa...
  Hivoatra ny zavakanto maivana an'ny Elves,
  Miompy amboadia sy elefanta ratsy fanahy!
    
  Ho lasa iray ihany isika amin'ny farany
  Amin'ny voninahitry ny Fianakaviana, amim-pahendrena ny Ray,
  Ny ankizivavy dia tsy azo resena amin'ny ady
  Ho ao amin'ny finoan'i Lada hatramin'ny farany isika!
  Toy izany no nihira ny mpiady sy ny piraty. Mazava ho azy fa tsy azon'i Gulliver ny zava-drehetra. Nihevitra izy fa raha voasambotra izy, dia mazava ho azy fa hokapohiny amin"ny hazo ny ombelahin-tongony miboridana sy zaza. Ankoatra izany, ny kapoka dia ho mafy ary miaraka amin`izay koa tsy handratra. Ary avy eo dia haka pliers mena mafana eny an-tanany ny mpamono olona ary hanomboka hanapaka ny taolan'ilay zazalahy. Ary Gulliver, mazava ho azy, dia tsy hahita izany ampy.
  
  
  Izany no mitranga amin'ny zazalahy mandrakizay rehefa lasa piraty. Na dia tena tsara aza ny ekipa eto - ny tovovavy ihany amin'ny bikini. Ary amin'izay fotoana izay ihany koa dia mihazakazaka sy mitabataba izy ireo, manjelanjelatra ny kirarony miboridana, boribory, mavokely.
  Noraisin'ilay kapiteny ilay zazalahy ary nihira hoe:
  Hafa ny ankizivavy
  Ary izy rehetra dia lehibe ...
  Mena ny nonony,
  Ary tena sahisahy izy ireo!
  Eny, ra ny ankizilahy,
  Nokapohiny tamin'ny kapoka mafy ireo trolls!
  Ary raha mahita orc izy ireo,
  Hamely anao mafy dia mafy izy ireo!
  
  AMIDY AMIN'NY LABAN'NY Andevo TANORA MAHAFALY
  Filazana fohy
  Nisy tovolahy tsara tarehy, Slavka, natao lavanty. Nandritra ny fifampiraharahana dia nisy lehilahy tsara tarehy sy hozatra vita sokitra iray nendahana ary namidy tamin"ny vehivavy tamin"ny vola be.
  . TOKO No. 1.
  Tonga ny fotoanan'ny fahamarinana, nanambara ny fanokafana ny lavanty ny lehiben'ny mpitantana. Nivarotra tamina vehivavy iray indray alina ny virijiny tanora, tsara tarehy, hozatra. Mazava ho azy fa natao ho fomban-drazana ho an'ny mpila ravina vaovao rehetra izany.
  Tsara tarehy sy sexy anefa ilay tovolahy ka nitangorona ny efitrano lehibe iray misy vehivavy. Tsy nahazo niditra fotsiny anefa ny lehilahy. Ary izany, mazava ho azy, amin'ny lafiny iray voafetra ny tombom-barotra, fa amin'ny lafiny iray hafa, gigolos tia azy.
  Raha ny marina, ny ankamaroan'ny lehilahy dia tia vehivavy. Ankoatra izany, matetika ny zatovolahy dia tsy mampaninona ny manao firaisana amin'ny vehivavy efa za-draharaha kokoa.
  Eto, nanindrona ny kirarony, zazalahy iray rakotra bodofotsy, zara raha mahatratra ny olon-dehibe, niakatra teo amin'ny faladia. Ary toa mbola tanora kokoa izy. Nakatona tanteraka izy, saingy efa maro ny vehivavy nahita azy tsy nanao afa-tsy akanjo lomano sy nirehitra noho ny fientanentanana.
  Ary ireo vehivavy ireo dia nivadika. Nangovitra koa i Slavka. Nitempo toy ny amponga ny fon"ny zatovony nandritra ny ady. Mivarotra olona toy ny biby izy ireo.
  Ary tsy maintsy lazaina fa tena tsy mahazatra sy miavaka.
  Nijoro teo amin"ny andaniny roa tamin"ilay tovolahy ny tovovavy nanao akanjo hoditra mainty, kiraro sy fonon-tanana, ary saron-tava mena teo amin"ny tarehiny. Tsy maintsy ahariharin"izy ireo tsikelikely ilay tovolahy tsara tarehy mba hahatonga ny mpihaino ho feno filana bebe kokoa. Ny vehivavy indraindray dia ambony noho ny lehilahy amin'ny fijangajangana sy ny hetahetan'ny firaisana ara-nofo, ary matanjaka kokoa sy maharitra kokoa ny orgasme. Noho izany, tsy tokony ho gaga fa maro amin'izy ireo no nivory mba hijery ny tanora, tena tsara tarehy, ary avy eo, raha ampy ny vola, mba hividy izany.
  Slavka dia nahatsapa fientanentanana mahery vaika sy ny fofon'ny ditin-kazo manitra lafo vidy, izay nahatonga ilay tovolahy hypersexual bebe kokoa.
  Nanambara ny lehiben'ny mpitantana:
  - Lehilahy Vyacheslav Kotovsky no natao lavanty. Valo ambin'ny folo taona eo ho eo, salama tanteraka. Tena tsara tarehy, curvy, vaovao amin'ny bar bar ary sexy. Indray alina monja miaraka amin'ny vehivavy iray izay afaka manao izay tiany atao aminy - tsy mamono na maratra!
  Ny vidiny manomboka dia folo dolara mahazatra!
  Ary ankizivavy roa amin`ny akanjo hoditra, kiraro sy saron-tava nanala tsara ny bodofotsy voalohany.
  Naharihary ny handriny avo tsara tarehy sy ny volony mivolombolamena sy lava be.
  Nisy vokany nampientam-po teo amin"i Slavka ny fieritreretana hoe hitanjaka eo anatrehan"ny vehivavy be mpitia an-jatony maro izy izao, ka nangovitra izy.
  Niteraka fahatsapana fa nisy virijiny natao lavanty, izay mampientanentana ny vehivavy.
  Ary re ny horakoraka hoe:
  - Dimy ambin'ny folo dolara!
  - Roapolo!
  - Dimy amby roapolo!
  - Telopolo!
  Nivovo ny omby matavy iray:
  - Dimampolo!
  Nisy akoho iray hafa nikiakiaka:
  - Enimpolo!
  Nisy nikiaka hoe:
  - Fitopolo!
  - Valopolo!
  - Sivifolo!
  - Zato!
  Nisy fiatoana. Tsy maintsy nanohy naseho tsikelikely ilay zazalahy, izay nahatonga ny firaisana ara-nofo.
  Eto dia nisy ankizivavy roa nanala ny voaly teo amin'ny tapany ambany amin'ny tarehiny. Niharihary ny orona tsara tarehy, ny vavany tsara tarehy ary ny saokany be herim-pon"ilay tovolahy, ary koa ny tendany.
  Nanomboka niresaka ireo vehivavy.
  Nimonomonona ny iray:
  - Roapolo amby zato!
  Nisy iray hafa nikiakiaka:
  - Telopolo amby zato!
  Nidradradradra ny fahatelo:
  - Dimampolo amby zato!
  Nitsikitsiky ilay vehivavy matavy hoe:
  - Valopolo amby zato!
  Ary hoy ny vehivavy tanora sy mahafinaritra:
  - Roanjato!
  Nisy fiatoana hafa indray. Nahariharin"ireo tovovavy mpanompo ny sorony sy ny sandrin"ilay tovolahy. Izy ireo dia hozatra sy tsara tarehy ary tsara bika. Tsy bodybuilder, fa mpilalao sarimihetsika, mpiady tsara tarehy. Ary mamiratra be ny hoditra.
  Nimenomenona ilay vehivavy tahaka ny hipopotama:
  - Dimampolo sy roanjato!
  Niteny somary nahafinaritra kokoa ilay vehivavy hoe:
  - Fitopolo amby roanjato!
  Nisy tovovavy tanora iray hafa nikiakiaka:
  - Telonjato!
  Mifanohitra amin'izany kosa, ilay vehivavy zokiolona dia niteny hoe:
  - Dimampolo amby telonjato!
  Hoy ny solontenan'ny firaisana ara-drariny:
  -Efa-jato!
  Ilay tovovavy, izay toa mpiendaka, dia nimenomenona:
  - Dimampolo sy efajato!
  Nisy vehivavy tanora sy tsara tarehy maro tao amin'ilay lavanty. Manontany tena mihitsy aza ianao hoe nahoana izy ireo no mila gigolo simba sy tonta izay mety ho voan'ny aretina.
  Hoy ny vehivavy iray tena manan-kaja:
  - Dimanjato!
  Ary nisy fiatoana indray. Mbola tsy dia lehibe loatra ny vola, indrindra raha jerena ny fisondrotry ny dolara. Ary ny karazana andriambavy rehetra dia tsy afaka miandry ny hahita ny fomba nanala ny gigolo tanora sy tsara tarehy.
  Ireto misy ankizivavy roa manao akanjo ara-dalàna, kiraro ary saron-tava, manala bodofotsy hafa.
  Ary miboridana ny vatana manontolon'ny zazalahy iray tena tsara tarehy sy misongadina. Ary hitanao ny abs, izay napetraka toy ny sôkôla. Ary ny hoditra malama sy mangirana izay mamiratra amin'ny jiro.
  Hoy ny iray tamin"ireo vehivavy:
  - Eninjato!
  Voamarina iray hafa:
  - Fitonjato!
  Nimenomenona ny fahatelo hoe:
  - Valonjato!
  Hoy ilay vehivavy antitra:
  - Sivin-jato!
  Nisy vehivavy somary tanora sy tsara tarehy manana kavina diamondra nisisitrika:
  - Arivo!
  Ary nisy fiatoana indray. Nientanentana ny rehetra nahita ny tohiny. Tena mahafinaritra ity tovolahy ity. Tsara kokoa noho ny Apollo rehetra.
  Ny vadin'ny miliaridera Elena dia nankasitraka azy, saingy tsy mbola niditra tao amin'ny fifampiraharahana. Raha ny marina, ny zavatra mahaliana indrindra dia ho amin'ny farany. Inona izao no maika? Entam-barotra tena sarobidy tokoa izany. Na dia eo amin'ny lafiny iray aza, Elena dia mbola tsara tarehy sy sexy ka raha manozongozona ny valahany izy, dia ho avy ny andiana tovolahy tsara tarehy iray manontolo izay handoa vola hanaovana firaisana aminy.
  Ary nisy ankizivavy roa nanao akanjo hoditra sy saron-tava indray nanomboka nanala bodofotsy hafa tsara tarehy Slavik.
  Ary noho izany dia nahariharin'izy ireo hatramin'ny lohalika ny tongony hozatra sy tsara tarehy. Ary kiraro milomano. Nientanentana tokoa ilay zazalahy ka nitombo ny fahatanterahan"ny maha-lehilahy azy. Ary lehibe izy ka namela ny vehivavy hifaly indrindra.
  Nisy feo nanako tao amin'ny efitrano.
  Hoy ilay vehivavy hipopotama:
  - Dimy ambin'ny folo arivo!
  Ilay slimmer dia namoaka:
  - Roa arivo!
  Nibitsika ilay vehivavy manao saron-tava saka:
  - Dimanjato roa!
  Hoy ilay vehivavy misaron-doha:
  - Telo arivo!
  Hoy ilay vehivavy manana kavina diamondra:
  - Dimanjato telo!
  Hoy ilay ramatoa antitra:
  - Efatra arivo!
  Ilay zazavavy, izay toa mbola kely, dia nikiakiaka hoe:
  - Efatra sy tapany!
  Ary ilay vehivavy misaron-boraka dia nibitsibitsika hoe:
  - Dimy arivo!
  Ary nisy fiatoana indray. Tamin'ity indray mitoraka ity, nandritra ny alina iray niaraka tamin'ny gigolo, dia nisy vola tena mendrika notononina. Ho an'ny dimy arivo dolara dia afaka manakarama mpivaro-tena dimampolo tsy amin'ny ambaratonga ratsy indrindra ianao. Ary ny gigolo mahazatra sy za-draharaha dia mitentina roanjato dolara mandritra ny adiny roa. Eny, ny sasany lafo kokoa ary ny sasany mora kokoa. Ary ankehitriny ny vola dia lasa milamina, ary tsy dia kely. Ankoatra izany, misy ady mandeha, ary ny roubles Rosiana dia midina, ary ny dolara dia miakatra amin'ny vidiny. Tsy misy fotoanan'ny tavy eto fa mba ho velona aho!
  Saingy mazava ho azy fa tsy mbola napetraka ny karatra trompetra rehetra. Esorin'ny ankizivavy ny kiraro lehibe amin'ny tongotr'ilay zazalahy. Ary mampiharihary ny endrika kanto izy ireo, mitovy amin'ny tongotry ny tovovavy. Ary tsy misy volo - toy ny sarivongana varahina. Mampiadala vehivavy maro ny tovolahy iray miboridana sy miboridana.
  Ary mirohondrohona indray ny efitrano.
  - Enina arivo! - Hoy ilay ramatoa hajaina.
  Nitsoka nifina ilay zazavavy kely:
  - Fito arivo!
  Nimonomonona ny vehivavy tanora iray nefa matavy be endrika tsy mahafinaritra:
  - Valo arivo!
  Vehivavy tanora kokoa sy tsara tarehy miaraka amin'ny kavina diamondra nikiakiaka:
  - Sivy arivo!
  Ary ilay vehivavy, izay tsy fantatra ny taonany noho ny borkany matevina, dia nibitsibitsika hoe:
  - Iray alina!
  Mbola tanora anefa ny feony. Ary nifaly i Slavka. Mahafinaritra ny mieritreritra fa manao firaisana amin'ny vehivavy silamo amin'ny vola toy izany! Ary efa manana vola roa arivo sy sasany tao am-paosiny izy.
  Marina fa tsy izay ihany. Ilay zazalahy, hozatra, tena tsara tarehy, mamirapiratra toy ny sarivongan'ny andriamanitra grika fahiny, dia nanao akanjo lomano. Ary mbola tazana teo amin"ny voninahiny rehetra ny fahamendrehany kanto.
  Ary nisy ankizivavy roa nanao akanjo mena sy saron-tava nanala ny vatan-kazo lomano an'ilay zazalahy tamin'ny hetsika kanto sy malefaka.
  Nianjera teo amin"ny tongotr"ilay zazalahy miboridana, miloko volomparasy, hozatra, ary tena kanto, miendrika famitahana, izay nampiharihary tanteraka an"i Slavka.
  Nahatsapa henatra mahery vaika tao anatiny izy. Mangatsiaka, toy ny virijiny mbola tsy nanandrana vatana vehivavy.
  Nangovitra i Warbler, nidobodoboka toy ny vato mikotrokotroka ny fony.
  Ary nisy vokany mahavariana teo amin'ny vehivavy ny fihovitrovitra sy ny henatra ary ny henatrany miharihary. Raha ny marina, izy dia zazalahy mamy, mahagaga ary tsara tarehy amin'ny volo volamena, ary virijiny ihany koa, mahatonga ny firaisana ara-nofo mangovitra.
  Nisy vehivavy matavy tahaka ny hipopotama nihiaka hoe:
  - Vola dimy arivo sy iray alina!
  Hoy ny vehivavy somary mahia:
  - Roa alina!
  Nimonomonona ilay vehivavy mitafy akanjo monastika hoe:
  - Dimy amby roa alina!
  Nikiakiaka ilay tovovavy:
  - Telo alina!
  Hoy ilay vehivavy antitra:
  - Dimy amby telopolo!
  Hoy ny vehivavy iray manana kavina diamondra sy tsara tarehy:
  - Efapolo!
  Ny solontenan'ny firaisana ara-drariny iray hafa miaraka amin'ny rojo lehibe misy perla voafantina teo amin'ny vozony dia nikiakiaka:
  - Dimy alina efapolo!
  Ary farany, nisy vehivavy nanao burqa sy tamin'ny feo somary tanora, niteny tamin'ny fomba feno habibiana sy mazava hoe:
  - Dimampolo arivo!
  Toy ny mahazatra, nisy fiatoana tamin"ny laharana fihodinana. Raha ny marina, amin'io vola io dia afaka mividy fiara tsara sy vaovao ianao. Na manofa dimanjato tsy vehivavy janga ratsy indrindra mandritra ny adiny iray. Na dimampolo amby roan-jato lahy gigolo za-draharaha nandritra ny adiny roa, na dimanjato tsy za-draharaha sy mangatsiatsiaka. Mendrika ve ny manomboka tahaka izao?
  Ankoatra izany, ity tovolahy tsara tarehy ity dia azo hofaina amin'ny vidiny kely kokoa.
  Nanomboka nangovitra noho ny tsy faharetana i Elena, izay niandry ela be. Tena tsara tarehy izy. Ary amin'izany andro izany dia menatra toy ny zazavavy izy ary mangovitra toy ny zanak'ondry alohan'ny hamonoana.
  Nanangan-tanana ilay mpitantana ary nanomboka niteny hoe:
  - Dimampolo arivo dolara! Dimampolo dolara roa... Dimampolo dolara...
  Nihiaka tamin'ny feo tsy azy i Elena hoe:
  - Enimpolo arivo!
  Nihodina ny rehetra. Nahita vehivavy mahia sy miolikolika nanao saron-tava izahay. Ary amin'ny feo tena mahafinaritra sy mahazatra.
  Tena naniry an'io hatsarana io i Slavka, voasarona saron-tava, mba hividy azy mandritra ny iray alina farafahakeliny.
  Raha tsy izany, natahotra azy ny fihaonana tamina vehivavy Arabo. Ny Atsinanana mihitsy no mampiavaka ny habibiana. Ary mety hisy fikorontanana mahatsiravina tsotra izao. Na dia tsy azo vonoina na kilemaina aza izy, dia tsy maintsy manao izay angatahin"ilay vehivavy nividy azy.
  Ary aza mandà na inona na inona.
  Na izany aza, ny hatsaran'ny burqa dia tsy nanandrana nilefitra:
  - Fito alina!
  Nimenomenona i Elena hoe:
  - Valopolo!
  Hoy ilay vehivavy mihidy mafy hoe:
  - Iray hetsy dolara!
  Nisy feo nanako tao amin'ny efitrano. Eny, mbola tsy nisy toy izany ny vola ho an'ny alina iray monja amin'ny gigolo. Rehefa misy lavanty anefa dia mipoitra ny fientanam-po amin"ny fifampiraharahana, izay sarotra zakaina.
  Ary maro ny vehivavy mbola tsy manam-bady. Na mananotena izy ireo, na nanangona samirery ny renivolany, na nahazo lova alohan"ny hanambady. Na foronina ny lehilahy.
  Koa nisy olona niditra tao amin"ilay fifampiraharahana.
  Nihiakiaka ilay tovovavy hoe:
  - Iray alina alina!
  Nitaraina ilay vehivavy misaron-doha:
  - Roapolo amby zato!
  Hoy ilay vehivavy manana kavina diamondra:
  - Dimampolo amby zato!
  Avy eo ilay vehivavy tao anaty burqa dia niantsoantso hoe:
  - Roa hetsy!
  Nimonomonona mafy i Elena:
  - Dimampolo sy roanjato!
  Hoy ilay tovovavy manana rojo robina:
  - Telo hetsy!
  Nidradradradra ilay vehivavy matavy hoe:
  - Efatra hetsy!
  Avy eo ilay vehivavy tao anaty burqa dia nihiaka mafy tamin'ny havokavony:
  - Miliara dolara!
  Efa vola matotra sy be izany. Amin"ny vola toy izany no ividianany sary hoso-doko, na soavaly tena izy, na miaramila mpivaro-tena iray manontolo. Azonao atao koa ny manafatra mpivaro-tena sangany ho an'ny arivo mandritra ny alina. Ankoatra izay dia midina ny roubles ary misy ny ady ary heverina fa hiharatsy izany.
  Nisy fiatoana mafy. Ho an'ny vadin'i Elena miliaridera, ny iray tapitrisa dolara dia tsy vola mahafaty toy izany. Fa ho an'ny vadiko ihany. Ary ho azy dia tsikaritra loatra izany. Ary tsy azo afenina na hamarinina mora foana ny an-tapitrisa iray manontolo izay niala tamin'ny kaontinao.
  Ary ny vehivavy hafa dia mazava ho azy fa menatra noho io vola io.
  Nanangan-tanana ilay mpitantana ary nanomboka nihira hoe:
  - Iray tapitrisa dolara indray mandeha, iray tapitrisa dolara roa, iray tapitrisa dolara telo...
  Nihiaka mafy i Elena hoe:
  - Iray tapitrisa dolara ary iray hafa!
  Nanomboka ny mpitantana:
  - Iray tapitrisa dolara ary iray hafa indray mandeha... Iray tapitrisa...
  Hoy ilay vehivavy tao anaty burqa:
  - Roa tapitrisa dolara!
  Nisy feo nanako tao amin'ny efitrano. Ny vola dia afaka manofa gigolo matihanina iray alina mandritra ny adiny roa, na mpivaro-tena roa alina mandritra ny adiny iray. Ho an'ny vola toy izany dia novidina sary hoso-doko lafo vidy, ary efa afaka manorina villa ianao ary tsy mahazo ny yacht kely indrindra. Ary tao anatin'ny indray alina monja.
  Talanjona i Slava, ary nihiratra ny masony: izany no tena sarobidy aminy! Harena.
  Iray amin'ireo tovovavy avy amin'ny mpanatrika, izay mety ho resin'ny fientanam-po amin'ny fifampiraharahana, mafy:
  - Roa tapitrisa sy iray dolara!
  Nanomboka nihira ny mpitantana:
  - Roa tapitrisa sy iray dolara! Roa tapitrisa sy iray dolara roa! Roa tapitrisa sy iray dolara - telo...
  Nihiaka ilay vehivavy tao anaty burqa:
  - Dimy tapitrisa!
  Nisy tabataba tao amin'ny efitranon'ny vehivavy. Efa vola be io, hoy ny olona iray. Ary izany rehetra izany tao anatin'ny indray alina monja. Adala fotsiny ny miteny. Mahatratra dimy tapitrisa!
  Warbler, izay nihodinkodina ny lohany, ary ilay zazalahy, mena noho ny henatra, nangovitra noho ny henatra sy ny fientanentanana, dia nikiakiaka:
  Matahotra an'ity haizina ity aho, tsy misy fanantenana sy mahatsiravina,
  Avy any tsy hiverenako intsony...
  Vazivazy io, vazivazy mamy
  Ary ny nofy dia nofy, ary ankehitriny hifoha aho!
  Ary nanomboka nanambara ny mpitantana lehibe:
  - Dimy tapitrisa dolara! Dimy tapitrisa dolara - roa! Dimy tapitrisa dolara telo...
  Dia nandray izany ny iray tamin"ireo vehivavy nanana kavina diamondra ka nanao hoe:
  - Dimy tapitrisa sy iray dolara!
  Nisy tabataba nanerana ny efitrano. Efa adala fotsiny ny vola. Na dia, ohatra, tamin"ny taonjato farany aza, dia nisy olona avy any Japon nandoa vola efatra tapitrisa dolara iray hetsy ho an"ny sary hosodoko Van Gogh, ka nametraka firaketana an-tsoratra. Fa sary inona no tao: daub! Tsy mahagaga raha tsy nisy olona te hividy Van Gogh nandritra ny androm-piainany.
  Na izany aza, mandoa be ianao amin'ny alina iray amin'ny gigolo.
  Nampiakatra ny lamboriny indray ilay mpitantana ary nanomboka nihira hoe:
  - Dimy tapitrisa sy iray dolara - indray mandeha! Dimy tapitrisa sy iray dolara - roa! Dimy tapitrisa sy iray dolara - telo...
  Nihiaka ilay vehivavy tao anaty burqa:
  - Folo tapitrisa dolara!
  Nisy tabataba indray tao amin'ny efitrano. Ary ny vehivavy sasany dia tsy nahatana ny tenany intsony ary nanomboka nanindrona ny rantsantanany na ny vibration teo anelanelan'ny tongony mba hanamaivanana ny fientanam-po tafahoatra. Toy izany no nahatonga azy ireo handeha io fifampiraharahana tsy azo eritreretina io. Tena nahafinaritra tokoa izany.
  Gaga i Slava: folo tapitrisa dolara! Ary ny ampahefatry io vola io dia azy. Tsy vitan'ny hoe handoa ny mafia izy, fa ho lasa mpanankarena sy hajaina koa ny tenany. Ary avy eo dia hisy hoavy tena mamiratra miandry azy. Nanana feo tanora sy mahafinaritra ilay vehivavy teo ambanin'ny burqa, ary tsy fantatra mazava akory hoe inona no misakana azy tsy haka lehilahy tsy misy dikany. Marina fa vehivavy maro no tia manana fahefana feno amin"ny lehilahy ary mibaiko azy ireo eo am-pandriana. Ary noho izany, raha tokony ho vibrator, na lehilahy avy eny an-dalambe mividy gigolos.
  Ary mbola tanora sy tsara tarehy i Slava. Ary rehefa mitsiky izy dia manjelanjelatra ny nifiny. Tena tovolahy mahafinaritra sy tsara tarehy, curvaceous tokoa. Eny, ahoana no ahafahanao mandalo an'io? Izany no fanomezana lehibe indrindra eo amin"izao rehetra izao.
  Efa voarara ny vola. Ary tena mampidi-doza ny manapaka zavatra toy izany.
  Ary ny mpitantana dia nanomboka nanao hoe:
  - Folo tapitrisa dolara! Folo tapitrisa dolara roa! Folo tapitrisa dolara telo...
  Elena, talohan'ny nianjeran'ny tantanana, dia niantso mafy hoe:
  - Iraika ambin'ny folo tapitrisa!
  Mafy kokoa ny tabataba ao amin'ny efitrano. Hoy ny iray tamin"ireo vehivavy:
  - Mpivarotra manao zipo ity!
  Nimonomonona i Slavka hoe:
  - Ny gigolo dia mendrika kokoa,
  Inona no tena vidiny?
  Nanangan-tanana ilay mpitantana ary nanomboka nihira hoe:
  - iraika ambin'ny folo tapitrisa, roa ambin'ny folo tapitrisa! Iraika ambin'ny folo tapitrisa telo...
  Dia lasa natahotra Elena. Tsy nanana an"io vola io manokana izy fa nikiakiaka noho ny ditra. Ary raha fantatry ny vadiny izany, dia izao no hanjo azy. Na dia eo aza ny fisaraham-panambadiana, dia mety mbola hitory ny ampahany amin'ny harena izy. Ary ho afaka izy. Ary fara faharatsiny dia hivezivezy eran'izao tontolo izao izy, izay tena mangatsiaka.
  Ary nahoana ny vadiny no tsy hamela azy handao an'i Moskoa - mba ho faty haingana izy, ilay basy!
  Saingy tamin'ny segondra farany talohan'ny nikapohana fanintelony ny tantanana, dia nikiakiaka ilay vehivavy nitafy burqa:
  - Roapolo tapitrisa dolara!
  Nangovitra ireo vehivavy ary niditra tao. Walker. Ary avy eo dia nahatsapa fientanentanana sy fahatokiana i Elena. Tena manan-karena tokoa io vehivavy manao burqa io. Noho izany, avelao izy hivoaka amin'ny alahelony. Avelao izy handoa feno amin'ny fahafinaretana miaraka amin'ny zazalahy mahafatifaty, tsara tarehy ary hozatra.
  Ary hoy i Elena:
  - Zato tapitrisa dolara!
  Nanomboka ny efitrano ary nikiakiaka. Oay! Eny, ny vola ho an'ny alina miaraka amin'ny zazalahy tena tsara tarehy sy curvy. Hatraiza ianao no mila mitsiriritra, na amin'ny fitiavana, mba hampiasa vola be toy izany amin'ny gigolo tanora?
  Nanangan-tanana ilay mpitantana ary nanomboka niteny hoe:
  - Zato tapitrisa dolara! Roa hetsy tapitrisa dolara! Telo hetsy tapitrisa...
  Nihiaka ilay vehivavy tao anaty burqa:
  - Roa hetsy tapitrisa! - Ary hoy koa izy. - Atsaharo ny cirque. Tsy manana izany vola izany ianao dia ho menatra!
  Nimenomenona i Elena hoe:
  - Ahoana no ahafantaranao izany?
  Namaly ilay vehivavy tao anaty burqa hoe:
  - Fantatro! Raha miteny aho dia fantatro!
  Nanangan-tanana ilay mpitantana ary nanomboka niteny hoe:
  - Roa hetsy tapitrisa dolara! Roa hetsy tapitrisa dolara! Roa hetsy tapitrisa dolara telo...
  Avy eo dia nikiakiaka ny iray tamin'ireo vehivavy tao amin'ny efitrano:
  - Roa hetsy tapitrisa sy iray dolara!
  Nampahatsiahy ny mpitantana hoe:
  - Raha tsy mandoa ny vola feno ianao dia hatsipy ary tsy havela hiditra ao amin'ny lavanty mihitsy.
  Nanaiky ilay vehivavy nanao solomaso mainty:
  - Fantatro! Saingy tena vonona!
  Nanomboka nihira ny mpitantana:
  - Roa hetsy tapitrisa sy iray dolara! Roa hetsy tapitrisa sy iray dolara roa! Roa hetsy tapitrisa sy iray dolara telo...
  Hoy ilay vehivavy tao anaty burqa:
  - Dimanjato tapitrisa dolara!
  Nisy feo nanako tao amin'ny efitrano. Nanomboka nanotra teo anelanelan'ny tongony ny vehivavy ary nampiasa vibrator bebe kokoa.
  Hitan'i Slavka tampoka fa nanomboka nihena ny fahatanterahan'ny lahy. Efa ela loatra no tao anatin'ny toe-javatra nientanentanana. Ary avy eo dia may.
  Ary ny fitabataban'ny fahadisoam-panantenana nanakoako teo amin'ny fijoroana teo amin'ireo vehivavy mpijangajanga.
  Nampiakatra ny felam-paty ilay mpitantana ary nanomboka nihira, nampiseho ny nifiny voahangy:
  - Dimanjato tapitrisa dolara! Dimanjato tapitrisa dolara roa! Dimanjato tapitrisa dolara telo!
  Nisy fiatoana mafy, ary nanambara ny mpitantana hoe:
  - Gigolo tanora iray, valo ambin'ny folo taona teo ho eo, Vyacheslav Kolobkov, dia namidy tamina ramatoa iray tao anaty burqa ho an'ny dimanjato tapitrisa dolara!
  Nanaiky ilay vehivavy:
  - Hamindra vola amin'ny kaontinao aho! Ary ankehitriny dia ho ahy izy, mandritra ny alina manontolo!
  Nisy bodofotsy natsipy teo ambonin'i Slavka. Ary nasiany rojo ny tendany matanjaka sy hozatra.
  Nivoy ny tongony niboridana tao ambadiky ny tompovaviny vaovao ilay zazalahy.
  Nanamarika ny mpitantana:
  - Mpanomponao amin'ny alina izy! Aza vonoina na kilemaina fotsiny!
  Nisy vehivavy nanao burqa nanatona an"ilay tovolahy. Nitsotra ny tanany ary nandray ny fahatanterahan"ilay zazalahy. Avy hatrany dia nitsangana indray ary nivonto. Ary i Slava dia menatra lalina, noho ny henatra sy ny henatra.
  Somary nanokatra ny tarehiny ilay vehivavy. Tsara tarehy tsara tarehy, tatsinanana, mainty volo izy, tsy mihoatra ny dimy amby roapolo taona. Eny, tena tsara tarehy tokoa izy, na dia tsy nisy soritra makiazy aza hita teny amin"ny tarehiny.
  Slavka niteny hoe:
  - Eny, ny tenanao dia afaka mahazo vola isan'alina!
  Nanaiky ilay vehivavy:
  - Fantatro! Holazaiko aminao any aoriana ny antony nandoavako vola be ho anao! Mandra-pahatongan'izany, andao ho any amin'ny efitrano! Fohy ny fotoana, ary te hankafy fitiavana amin'ny fotoana farany amin'ny fiainako aho!
  Gaga ilay zazalahy:
  - Nahoana no farany?
  Namaly ilay vehivavy hoe:
  - Satria izaho Princess Esmigul dia voaheloka ho faty noho ny fijangajangana! Ary rahampitso maraina dia hotapahiny ny lohako!
  Nanolo-kevitra i Slavka hoe:
  - Ka mila mandositra ianao!
  Nisento ny andriambavy namaly hoe:
  - Nianiana tamin"i Allah aho fa tsy handositra! Noho izany, talohan'ny nahafatesan'ny vadiko, dia nomeny ahy ny kaontiny ary navelany hanao sy hividy izay tiako ho an'ny androany!
  Nitsiky i Slavka:
  - Ka izany no mahatonga anao malala-tanana! Tsy misy dikany ny mitsitsy!
  Niondrika izy ary namaly hoe:
  "Raha manompo ahy tsara ianao ary tiako ianao, dia hividy lapa iray manontolo ho anao aho, sambo yacht, ary izay rehetra tianao, andiana fiara iray manontolo!" Koa miezaha mafy!
  Nanaiky ilay tovolahy:
  - Vonona sy faly aho hanompo anao!
  Niditra tao amin"ny efitra iray mitokana àry izy ireo. Tavela irery niaraka taminy ilay vehivavy. Nesoriny tamim-pahamendrehana ny akanjony, ka hita taratra ny vatana miloko tsara tarehy. Nitombo be ny fahatanterahan'ny lehilahy Slavka ka vonona ny hipoaka.
  Nanaiky ilay andriambavy miboridana:
  - Avia mandro miaraka amiko!
  Tovolahy sy tovovavy iray no niditra tao amin"ny efitra fandroana, izay feno volamena tanteraka.
  Nikoriana ny rano mafana. Ary nanomboka nanasa ny vatana tsara tarehy izy ireo.
  Nanaiky ilay vehivavy:
  - Mahay miasa amin'ny lelanao ianao!
  Nanaiky i Slava hoe:
  - Azo antoka!
  Niondrika ny Printsesy Esmigul:
  - Koa miasa! Avia ry zanako malalako!
  Nandohalika ilay tovolahy, napetany teo anelanelan"ny tongony ny tarehiny, teo amin"ny tseky ny hatsaran-tarehy voaharatra tsara ary nanomboka niasa tamin"ny lelany, niasa tsy nisy fitiavan-tena sy tamin-kafanam-po.
  Nitomany mafy ilay tovovavy tsara tarehy. Ary faly be izy.
  Lasa nientanentana koa i Slava. Tena narary sy nirehitra ny fahamendrehany tafahoatra. Ary niasa izy ary faly.
  Nitomany ilay andriambavy, ary farany, nikiakiaka mafy kokoa, nihozongozona tao anaty orgasme mahery izy ary nilentika.
  Dia nandohalika izy ary nanatona akaiky ny valahan"ilay tovolahy ny tarehiny. Ary noho izany dia nofonosiny ny molony manodidina ny filahiana mientanentana, mafana, mamerovero tsara an'ny omby tanora sy tsara tarehy. Ary nanomboka niasa tamin'ny lelany izy.
  Nanapa-kevitra ny tsy hanary ny voa i Warbler. Avelao ny vehivavy hankafy ny dingan'ny milelaka ny loha malefaka, mamy, manentana ny fahatanterahan'ny lehilahy, ilay tovolahy tsara tarehy sy mahafatifaty indrindra ao Moskoa.
  Ary ny andriambavy lasa adala, miasa amin'ny filahiana, lela sy ny molotra. Tena nahafinaritra sy tsara tarehy ho azy izany.
  Tsy nahatana intsony i Slavka ary tonga. Nariany ny voa mamy sy mifofofofo ary mbola tanora. Ny andriambavy dia nilelaka izany tamin'ny lelany, tsy namela na dia indray mitete aza tsy ho diso. Dia nandidy izy hoe:
  - Andao izao hiditra amin'ny pose goaika! Hilelaka anao aho, ary ianao kosa hilelaka ahy!
  Nanaiky i Slavka. Nanomboka nanotra tamim-pahakingana sy tamin-kery indray ny clitoris an'ny andriambavy ny lelany. Raha toa ka voatery nivonto sy nafana indray ny lela sy ny molotry ny vehivavy tanora sy tsara tarehy, ny filahiana tanora sy elastika amin'ny gigolo hozatra sy tena tsara tarehy sy mahay!
  
  ILAY VARIVAVY SY ILAY Andevo tsy nikiraro.
  Filazana fohy
  Tovovavy iray tamin'ny androntsika no lasa mpanjakavavy voalohany. Fa noho ny habibiana tafahoatra, dia nanova azy ho andevo tsy nikiraro ireo andriamanitra. Na izany aza, afaka tamin'ny fanandevozan'ny elves ilay tovovavy ary nanomboka ny aventure super.
  . TOKO No. 1
  Agripina dia nahita ny lanonana. Toy ny hoe miakatra eo amin"ny seza fiandrianana izy ka mipetraka eo amin"ny seza fiandrianana feno vatosoa. Ary satroboninahitra misy kintana no apetraka eo amin"ny lohany. Ary mandohalika sy midera azy ny filoha rehetra, ny mpanjaka ary ny mpanapaka hafa eran-tany.
  Ary manidina eny amin'ny lanitra ny afomanga sy ny tafondro. Ary mamirapiratra ny zava-drehetra. Ary izy izao no mpanjakavavin'ny planeta Tany. Ary mihira ho azy ny firavoravoana, ary milalao orkesitra. Ary ny efitrano seza fiandrianana izay nipetrahany dia avo dimampolo heny noho ny kianja Luzhniki. Ary misy tafika iray manontolo ao aminy. Ankizivavy tsara tarehy an'arivony manao zipo fohy, miboridana tongotra, miaraka amin'ny basim-borona eo an-damosiny no miarahaba azy sy mihira hoe:
  Andriamanitra lehibe ianao
  Emperora ny olona rehetra...
  Singa tsy misy fetra
  Vonoy ny fahavalonao rehetra!
  Nanambara ny nifiny i Agripina sady nidradradradra hoe:
  Nokapaiko teo an-tangents ny fahavalo,
  Mamely azy ireo haingana aho ...
  Mahafinaritra ny zava-drehetra
  Mpanjakavavy aho, tsy fantatro ny mpijery rehetra!
  Taorian"izay dia nentin"izy ireo tany aminy ilay niharam-boina voalohany. I Pavlusha, zatovo tsara tarehy, tsara volo, hozatra, tokony ho efatra ambin'ny folo taona. Tsy mitafy lamba milomano mena fotsiny izy ary voafatotra ny tanany sy ny tongony. Nokaravasina ilay zazalahy ary noterena handohalika.
  Naka karavasy tariby mavesatra teny an-tanany i Agripina ary namely an'i Pavlusha. Nikiakiaka noho ny fanaintainana mafy ilay zazalahy. Ary ilay vehivavy tanora, matanjaka, hozatra, dia nanohy nikapoka azy sady nihira sady nanala-nify:
  - Ry zanako lahy, zanako,
  Tsy matory ianao amin'izao ora izao,
  Ary hahazo tampony hita maso ianao,
  Karavasy ao ambadika!
  Ary nodarohan"ilay vehivavy mahery ilay zazalahy. Ary noho izany dia nipoaka ny hodiny ary nandriaka tao anaty renirano ny ra. Ary nikiakiaka noho ny fijaliana tsy zaka i Pavlusha.
  Tampoka teo dia nisy firohondrohona mahatsiravina re. Nirodana ny lapa ary nirodana ny rindrina. Ary nisy anjely lehibe namirapiratra nanana sabatra roa niseho teo anoloany.
  Nisy feo mikotroka nanao hoe:
  - Ianao, ry empress eran-tany, efa nandalo ny fetra rehetra! Ho voasazy ianao noho izany. Ilay Andriamanitra Tsitoha dia hanaisotra ny hery rehetra aminao, ary hampietry anao izay manandra-tena.
  Nirefodrefotra ny varatra. Nanjavona ny lapa, ary ny mpanompo rehetra sy ny lehiben"ny fanjakana koa.
  Ary Agripina, fa tsy akanjo raitra sy satro-boninahitra, dia lasa andevo miboridana mifatotra amin'ny gadra. Nisy rojo vy mavesatra teo amin"ny tongony sy ny tanany. Saika niboridana ny vatana - fehin-kibo iray ihany.
  Ary nofatorana rojo vy niaraka tamin'ny andevovavy saika niboridana izy. Ary nodoran"ny fasika mahamay any an"efitra ny tongony miboridana sy matanjaka.
  I Agripina, vehivavy matanjaka sy matanjaka be, ary nisandratra ny lohany, dia lasa andevo ihany. Ary nianjera teo amin'ny lamosiny voasokitra ny kapoka nataon'ilay mpiandraikitra.
  Ary nisioka ny karavasy. Tsy olombelona akory ilay mpiandraikitra. Orsa goavam-be ity, ary manana endrika ratsy sy ratsy tarehy. Nitaingina rameva izy ary namely tamin'ny heriny rehetra tamin'ilay emperora eran-tany taloha.
  Narary i Agripina sady nitoloko. Tadidiny ny nitondrana azy tany amin"ny efitra fisavana, taorian"ny fisamborana azy. Noteren"izy ireo nanala ny akanjoko rehetra aho, ary nanomboka nandinika ny vatako matanjaka sy tovovavy aho. Vehivavy maromaro nanao akanjo fotsy no nanao izany. Toy ny hoe hopitaly, tsy fonja, ary tsy fikarohana, fa fizahana ara-pitsaboana.
  Avy eo dia nasainy nipetraka teo anoloan'ny fitaratra aho ary nanazava azy ireo tamin'ny jiro. Mazava ho azy fa mora ho an'i Agripina ny mitongilana. Saingy tsy mahafinaritra raha vehivavy maromaro manao akanjo fotsy no mijery anao noana. Ankafizin'izy ireo ny hozatra matanjaka sy misongadina, mety kokoa ho an'ny lehilahy noho ny an'ny tovovavy, izay mihodinkodina toy izany rehefa mihetsika.
  Ary ny masony dia feno fitsiriritana. Agripina dia manana vatana ankizilahy matanjaka be miaraka amin'ny hozatra fa tsy tovovavy, na dia malama aza ny hoditra, madio, nono mivelatra ary malalaka ny andilany. Malalaka koa anefa ny soroka.
  Niondrika i Agripina, saingy tsy nanome baiko azy ny rehetra mba hijanona. Nanomboka nitsemboka izy izao, ary nanomboka nanjelanjelatra ny hodiny miloko volontsôkôlà, ka izany no nahatonga azy ho toy ny sarivongan"ny andriamanibavy mpiady grika fahiny.
  Farany, leo izy noho ny lanin"ny masony. Ary nandidy ahy hijoro eo amin'ny kianja iray ilay mpiambina vehivavy manao fanamiana ary hametraka ny saokako amin'ny tsipika manokana. Rehefa afaka izany, dia nesoriny tamim-pihantsiana ny fonon-tanana fingotra manify ary noraisiny ny saokany, ary nataony teo am-bavan"i Agripina ny rantsantanany.
  Ary tsy voasasa sy tsemboka izy ireo. Ary nihanika tao ambadiky ny takolany sy teo ambanin'ny lela izy. Tezitra i Agripina ka nanosika azy hiala, nitaraina hoe:
  - Asio fonon-tanana ry zalahy a! Ho voan'ny aretina ianao!
  Lasa sadaikatra izy taorian"izay, ka najanona ny fikarohana. Nalaina sary anefa izy, niboridana, ka hita ny tatoazy. Tsy ny rantsan-tànany ihany no nanakodia azy ireo, fa ny faladiany koa. Ary nanao x-ray ny vavony aza izy ireo, toa niahiahy fa mety misy rongony ao.
  Nentin'izy ireo tany amin'ny douche aho taorian'izay. Nomeny savony sy servieta mihitsy aza aho. Avy eo dia nanome fanamiana izahay.
  Tsy natahotra ny fonja i Agripina. Mifanohitra amin'izany, dia natoky izy fa izy no ho lehibe indrindra sy mangatsiatsiaka.
  Somary tery anefa ilay efitrano, nisy ankizivavy roa ambin"ny folo, ary nisy fofona toy ny siny.
  Nanamboatra azy ireo avy hatrany izy ary nanadio azy ireo. Nitaky ny hamboarana ny kabine izy avy eo. Dia nanaiky azy ireo.
  Henjana i Agripina na dia tany amin"ny fonja vonjimaika aza. Ary afaka nanery azy hankatò izy.
  Ankehitriny anefa izy dia voahodidin'ny ankizivavy roa am-polony mifatotra, ary andiana orcs iray manontolo miaraka amin'ny karavasy.
  Ary nanomboka nikapoka mafy an'i Agripina ireo orsa ireo. Ary tena nampalahelo fa na dia ity vehivavy mahery fo ity aza dia nitomany noho ny fijaliana ary nangataka famindram-po. Raha ny marina, dia niseho ho karazana nofy ratsy. Avy eo dia nofatorany ihany koa ny tendany, izay tena tsy zaka mihitsy.
  Nifindra tany amin'ny fasika i Agripina. Ary kely ny toe-pony. Nokapohina sy nokaravasina izy, feno tasy mihoson-drà. Ary mihintsana ny gadra ary mamirapiratra ny metaly.
  Agripina, mangina, manitsaka. Mafana sy maharary ny fasika ho an'ny faladianao. Na dia mbola tsy manana na inona na inona aza izy - feno ny tongony mandritra ny ady sy ny fiofanana. Manao ahoana ny ankizivavy andevo? Tsy nandeha tsy nikiraro foana ny maro tamin"izy ireo, ary tsy dia mafy loatra ny faladiany. Ary mirehitra be izy io ka mipoitra mihitsy ny blisters.
  Tovovavy iray mandeha sy misaina amin'ny horohoro: voafatotra sy andevo izy, izay iharan'ny karavasy indraindray. Tsy ho ela anefa dia hikomy sy haka fahefana amin"ity planeta ity izy.
  Vehivavy matanjaka sy hozatra no misarika ny sain'ny orcs. Ary tsindraindray dia nokapohiny tamin'ny karavasy na tariby barazy izy.
  Nihiaka i Agripina namaly hoe:
  - Mamely malemy!
  Ary tamin'izay fotoana izay dia niova ny zava-drehetra. Ny marimarina kokoa, zana-tsipìka maranitra sy mena mafana nanidina teo amin'ny orcs avy ao ambadiky ny dune. Nandefona ny orsa shaggy izy ireo, ary nivoaka ny masony, ary nanindrona ny valahany sy ny tratrany.
  Nalain'i Agripina ilay izy ary nirohotra nankeo amin'ny orc, naneno ny rojony. Nolefoniny tamin'ny rojo ny lohany.
  Ary nihira izy hoe:
  - Toy ny devoly aho! Horavako ny renivohitra!
  Nitsambikina avy tao ambadiky ny otrika tamin'ireo orcs mbola velona ireo elf. Izy ireo dia solontenan'ity vahoaka mahafinaritra ity, amin'ny unicorn kely sy tsara tarehy.
  Novonoina haingana sy notsatohana antsy ireo orcs. Taorian'izay dia nanomboka nafahana tamin'ny gadrany ireo tovovavy. Ary koa, noho ny fanampian'ny majika amin'ny majika, Agripina dia tsy voafatotra.
  Lasa afaka ilay tovovavy. Ary mahery, miaraka amin'ny vongan'ny hozatra.
  Taorian'izay dia nanana ekipa vehivavy iray manontolo izy. Ary noho izany ireo mpiady tsara tarehy dia nanitsaka ny tongony miboridana sy voafafy namakivaky ny tany efitra.
  Nihetsiketsika i Agripina, nanandratra ny nifiny:
  Mihazakazaka amin'ny lalana miolakolaka izy ireo,
  Tongotry ny tovovavy miboridana...
  Reraky ny mamono bibikely aho,
  Te-hanangona ny hafaliako aho!
  Nahery setra sy tia ady koa ireo tovovavy. Te hihira sy hitsambikina izy ireo. Ary ny tongotr'izy ireo dia tsara tarehy, na dia reraka aza, nazera ary voatsindrona.
  Ity ny diabe ekipa. Ary niaraka tamin'izy ireo ny elves amin'ny unicorns sy ny tsipìka.
  Natanjaka i Agripina ary nihira hoe:
   Hatramin'ny andron'i Spartacus - izany finoana izany dia velona,
  Tsy tokony hisy andevo mihitsy eto an-tany!
  Raha masiaka ny tompony - manafana ny kibony amin'ny fatana izy,
  Ary nivaingana tao anaty hatsiaka ilay tantsaha - minoa ahy, tsy anjara izany!
  
  Ilay lehilahy Rosiana Spartak dia nanatsoaka ny sabany ho antsika,
  Ary tao aoriany, niakatra tsy nisy fiafarany ny ony ho an'ny ampahorina...
  Raha lehilahy ianao, dia sarobidy noho ny aina ny voninahitra,
  Raha tianao ny fiainana mikoriana ao amin'ny fahasambaran'izao tontolo izao!
  
  Stenka Razin dia te hanitsy ny tobin'ny andevo,
  Mba misy ny finiavana, afaka mifehy ny rehetra...
  Ary ny olona toa azy dia tsy afaka nanaiky ny henatra,
  Ary tao aorian'izy ireo ny olona - tafika tsy tambo isaina no nandeha!
  
  Fampijaliana, rack ary tsato-kazo no tohan-kevitry ny mpanjaka,
  Samy te handrombaka ny zava-drehetra ho an'ny tenany mandrakizay!
  Fa ny fahafahana, minoa ahy, dia lavitra ny mofo sy ny tantely,
  Ary ny nofinofy toy izany dia nirehitra tao am-pontsika hatry ny ela!
  
  Tonga ny kotroka - Oktobra, ary ankehitriny ny herinay,
  Mirehitra ny firenena, be ny ra sy ny fanaintainana!
  Fa Jesosy tsy hamela ny marina ho very any amin'ny helo,
  Izay nokapohina mafy dia ho faly amin"ny soa!
  
  Nanokatra ny varavarana i Lenin, nitarika tamim-pahasahiana i Stalin,
  Isaky ny dingana dia manakaiky ny tanjona masina isika!
  Fa tonga Satana, fahiraika amby efapolo taona ratsy,
  Ary izao ny rantsika dia miboiboika avy amin'ny lalan-dra tahaka ny riaka!
  
  Firenena miaraka aminao izahay; ny voninahitray ny fiainanao,
  Aza avela handohalika mihitsy ny vahoakan'i Rosia!
  Mihazona an'i Rosia, miady ho an'ny Tanindrazana,
  Izany no dikany sy fanasin'ny herim-pon'ny taranaka!
  
  Ny Fuhrer dia faty maharikoriko, eny, Rus' dia Giant,
  Ary ny Tsetsenina, ny Ozbek ary ny Rosiana dia miray hina!
  Ny kominisma dia monolith, idealy ho an'ny fanahy,
  Ary potika tanteraka ny talantalan'ny fahavalo!
  
  Miantso ny tanora ny cosmos - mitsoka mafy ny anjomara,
  Hisy sisintany vaovao, ankoatr'i Mars!
  Manangana kominisma izahay - nofoanana ny roubles,
  Tsy maninona izay zom-pirenena!
  
  Izao rehetra izao, minoa ahy, hivadika mena izao,
  Hisy vavahady ho any an-danitra - kintana mena.
  Lehilahy, rahalahy, dia biby masiaka taloha,
  Ary ny fitiavana sy ny hatsaran-tarehy dia hiraina amin'ny fihirana madio!
  
  Koa aza mitsitsy ny fahasahirananao sy ny hakamoanao,
  Ho an"ny Tanindrazanay, miady toy ny voromahery!
  Ary miasa andro aman'alina ianareo miaramila,
  Enga anie ny saha Edena hamony sy hanome ranom-boankazo!
  Nihira niaraka tamin'ny ekipany tsy nisy tongotra i Agripina. Ary tampoka teo dia nieritreritra aho fa toa ho an'ny kominisma izy. Eny, tsy nahalala ny andron'ny Sovietika i Agripina: mbola kely loatra izy. Tsy ho ela izy dia fito amby telopolo taona, ary 2023 izao ny taona. Inona àry no tsaroany momba ny fahefana sovietika? Angano io, eo amin'ny masony sy ny sainy. Agripina, araka ny filazan'izy ireo, dia zanaka tamin'ny androny. Ary, mazava ho azy, tsy naheno hevitra tsara indrindra momba ny vanim-potoana sovietika aho. Toy ny hoe tsy ampy mihitsy aza ny akondro. Eny, ary vatomamy sy siligaoma koa. Ary tsy fahita firy ny tsy fahampian'ny jeans. Ary teo ambanin'ny Gorbachev, na dia vodka mangidy sy sigara aza dia nanjavona teo amin'ny talantalana. Fitsipika lava, tapakila, karatra, fivarotana tsy misy na inona na inona, tsy fahampiana tanteraka - izany no tadidin'ny olona momba ny vanim-potoana sovietika.
  Ary tsy nisy naniry azy ireo hiverina. Na izany na tsy izany, tao Moskoa ny kominista dia nanangona isan-jaton'ny vato na dia tao anatin'ny nineties sarotra aza. Saingy nanan-karena be i Agripina, ary mazava ho azy ho an'ny kapitalisma. Koa nahoana izy no nanomboka nihira tampoka momba ny hevitra ankavia?
  Namely totohondry teo amin"ny saokany ilay tovovavy sady nisioka hoe:
  Ilay Mpanjakantsika, ilay nofidin"ny lanitra,
  Ny mpanjakantsika dia toy ny demonia matoatoa...
  Mpanjakanay, iraky ny anjara,
  Ianao ihany no mpanjakanay!
  Losifera! Losifera! Losifera! Losifera!
  Nandray izany tamim-pifaliana i Agripina ary nihira hoe:
  -Ianao no Losifera lehibe, namirapiratra tamin'ny hazavana ianao,
  Ary ny sabatra masin'ny ady nanapaka ny zava-miafina!
  Ary nanomboka nihira indray ilay zazavavy, na ny marimarina kokoa, vehivavy lehibe sy efa za-draharaha;
  Mpanjakanay, iraky ny lanitra,
  Ny mpanjakantsika dia toy ny demonia matoatoa.
  Ny mpanjakantsika, ilay voafidin'ny anjara,
  Ianao ihany no mpanjakanay!
  Losifera! Losifera! Losifera! Losifera!
  Toy izany no nihira sy nitsambikina tany an'efitra ilay mpiady. Ary tsara ny fihetseham-pony. Nahoana izy no tsy ampy taona?
  Hita eto indray anefa ny korontana. Nahazo famantarana ireo elf fa nanatona ny orcs. Ary nilahatra teo amin'ny antsasaky ny faribolana izy ireo. Elf ny antsasaky ny mpitaingina. Tovovavy tsara tarehy, saika miboridana, nefa voasarona firavaka sarobidy.
  Mazava ho azy fa vonona hiady amin'ny fahafatesana izy ireo.
  Nohitsakitsahin'i Agripina ny tongony miboridana sy matanjaka. Ary nisy tsipìka mavesatra niseho teny an-tanany. Ny lehibe iray, izay ahafahanao mametraka zana-tsipìka marobe.
  Ilay tovovavy, na ilay vehivavy mahery fo, dia nihira hoe:
  Ny rahona dia avy amin'ny mpanonofy,
  Nipoitra tsy lavitra ny tany ny helo!
  Ny bibilava mandady panzvale, rattlesnake,
  Mamirapiratra ny rahona!
    
  Miredareda ny onja, mifofofofo toy ny tafio-drivotra helo,
  Ary hihaona amin'ny tafiky ny sahisahy indrindra izy!
  Hiaro vehivavy mamy tsara tarehy izahay,
  Ho mendrika ny asan-drazantsika isika!
    
  Ry taniko, ny fitolokoanao mafy,
  Namela soritra ratra zato ny fahavalo!
  Fa andao hanaisotra ny orcs, rehefa miala amin'ny pedestal isika,
  Tsy haharitra ela ny areti-mandringana mandritra ny taona maro!
    
  Ary efa tonga fotsy sahady ny fahafatesana ao ambadiky ny rahona,
  Fa ny eritreritsika dia mirohotra mankany an-danitra!
  Andeha hohitsahintsika ho vovoka ireo olon-dratsy,
  Ary, fantatrao, hanasa ny orcs isika!
    
  Tsy fantatsika ny fiadanana sy ny lo ny fahanterana,
  Zanaky ny Tanindrazanay masina isika!
  Niady tamin'ny orsa avokoa ny mamirapiratra rehetra,
  Solofo avy amin'ireo faka mahery ireo isika!
    
  Ary nipoaka tamin-kery io baomba ratsy io,
  Inona no raharahantsika momba ny fipoahan'ny akorandriaka, ity kotroka ity!
  Mahay zavatra maro ny mpiady Elfi,
  Ary ho an'ny Fuhrer, ny ambony dia ho lasa ambany!
    
  Ny helo any ambanin'ny tany, nirehitra ny inferno,
  Mandady amin'ny rockade miaraka amin'ny barika misy "Tiger" mpiremby!
  Ary avy hatrany dia nanidina niala taminay ny havizanana rehetra,
  Tapitra ny fotoana hanaovana lalao mahafinaritra!
    
  grenady teny an-tanako, topy mahafaty,
  Voadona mafy teo amin"ny orona ilay tigra!
  Ary ny Fuhrer ho ao amin'ny boiler ao amin'ny efitra fatana Tartar,
  Mba tsy hiseho amin'ny elf izao tontolo izao!
    
  Ny bera dia mihozongozona noho ny fahatezerana mafy,
  Eto ny saina dia misidina eo ambonin'ny Reichstag of the Elves!
  Ary nandoro ny Tanindrazana ny Masoandro,
  Rehefa dinihina tokoa, ny Orc Reich dia nihena ho vovoka sy lavenona!
  Nihira i Agripina, ary nandray an"ilay hira ireo mpanompovavy hafa sy ireo elf. Ny zava-drehetra dia toa tena mahafinaritra sy mahatalanjona tsotra izao.
  Ary ny andevovavy dia nanana tsipìka teny an-tànany, ary ny mpivady dia nanana tsipìka. Ary nosintoniny ny tady ka nanomboka nandefa zana-tsipìka izy ireo. Nirohotra nanao arc izy ireo ary namely totohondry ireo orcs mandroso.
  Nirohotra niady tamin'ny fahatezerana sy ny hatezerana ireo biby ireo, safotra sy maimbo.
  Tena ady tokoa izany. Ireo elf, saika miboridana, dia nitifitra tamin'ny tsipìka. Ary nampiasa crossbows mahery kokoa sy mahafaty ny elves lahy.
  Nandroaka basy tamin-kery lehibe izy ireo. Izay nanodina sy nanindrona ny orcs niakatra hanafika. Ary nokapohiny mafy ireny.
  Nidradradradra ny iray tamin'ireo elf, nanao satroboninahitra sarobidy:
  - Amin'ny ady masina dia hisy ny fandresentsika! Elven flag forward - voninahitra ho an'ireo mahery fo lavo!
  Ary dia namoaka zana-tsipìka lehibe izy, nisintona ny tady tsipìka tamin'ny tongony.
  Ary indray, rehefa mirohondrohona:
  - Tsy misy mahasakana anay! Tsy hisy haharesy antsika!
  Ary ny elves, miaraka amin'ny andevo vavy, dia nitora-bato ny orcs. Ary sarona tanteraka izy ireo. Izany no tena mahery setra nataon'izy ireo tamin'ny hetsika ady.
  Nivadika ho super tsotra fotsiny ireo mpiady, mampiseho hery mahagaga sy tsy takatry ny saina.
  Avy eo indray ny hiran'ny olona mahafinaritra sy tena milalao.
  Tsy misy zavatra marina kokoa noho ny vola madinika
  Tena mamirapiratra tsy misy lainga izy!
  Raha ny marina, ny doubloon no mpitondra an'izao tontolo izao,
  Sabatra sy ampinga mafy ny fanohanana azy!
    
  Ny andriamanitra mpanompo sampy dia miafina ao,
  Tahaka ny masoandro, ny tarehy volamena mamirapiratra...
  Na dia mbola misy jiolahy parasitika aza,
  Iza no nanomboka nivarotra ny fanahiny!
    
  Ny vola madinika dia sampy sy arkanjely,
  Izy no mpamonjy, mpandrava ny rehetra.
  Raha tsy misy volamena, ny vy damask karamaina dia levona,
  Raha tsy misy ny vola dia tsy ho tonga ny fahombiazana amin'ny ady!
    
  Fa inona no tadiavinao, ry fon'olona,
  Te-hividy anao ny tsy fahafatesana aho...
  Hanokatra ny varavarana ho amin'ny fahasambarana,
  Ny manenona kofehy amin'ny taonjato fiainana!
    
  Fa afaka mahazo an'izany koa ve ny doubloon?
  Afaka manonofy ve ny faribolana volamena?
  Ka tsy tonga amin'ny arahaba ny anti-panahy mitondra antsy,
  Ary tsy nanisy hajia teo amin'ny handriny tao amin'ny tranom-paty!
    
  Na dia mila fahasambarana be aza ianao amin'ny vola madinika iray,
  Enga anie isika hanaram-po amin"ny fahotana!
  Fa ny olona tsy manan-kery amin'ny firehetam-po,
  Ny zazavavy aminy dia tahaka ny ampemby amin'ny akoholahy;
    
  Te hahazo be amin'ny kibo izy,
  Mihinàna pheasants, paosin'ny mananasy.
  Na dia tsy mahazo mihinana aza ianao mandra-pahafatiny,
  Na dia tena tia vola aza ianao!
    
  Ary ny vatam-paty, lafo loatra aza,
  Satria misy toerana ho an'ny mpanjaka ao!
  Rehefa dinihina tokoa, ny anjely dia hanao aotra amin'ny endrika,
  Kapoka amin'ny handriny sy tsorakazo amin'ny ati-doha!
  Ny vehivavy mpiady, mazava ho azy, dia tsy latsa-danja amin'ny ady. Ary noho izany, rehefa niharan'ny fatiantoka be ny orcs, niditra tao amin'ny ady, dia nampiasa ny sabany ireo tsara tarehy.
  Nitsiky i Albina. Nipoitra avy hatrany teny an-tanany ny sabatra roa. Nanofahofa azy ireo izy, nanodinkodina ny fikosoham-bary, nanapaka lohan'ny orc roa ary nisioka hoe:
  - Nifanena tamin'ny iray ianao!
  Ary avy eo, tamin'ny ombelahin-tongony niboridana, dia noraisiny sy nodakany teo amin'ny saokany ilay jeneraly orc. Nianjera toy ny kitapo feno fasika izy. Ary nanomboka nirotsaka tamin"ny nifiny ny valanoranony tapaka. Ary izany rehetra izany dia toa tsara tarehy sy mangatsiatsiaka. Inona no nohirain'ireo tovovavy niaraka tamin'ny hafanam-po lehibe:
  Miangavy aho, Tompo ô, mba tsy ho ritra ny andro,
  Ho tanora mandrakizay anie ny fijerin'ilay tovovavy!
  Ka ny mpitainginay mitsambikina ambonin'ny vatolampy,
  Mba hazava kokoa noho ny kristaly ny fonon"ireo farihy!
    
  Izao tontolo izao kanto noharian"Andriamanitra,
  Volafotsy no nohaniny tao, ary robina ny maple!
  Mitady sipa aho, idealin'Andriamanitra -
  Mba hanaovana izany, dia nanapaka ny fahavalo tamin'ny ady!
    
  Nahoana no mavesatra be ny fon"ilay tovolahy?
  Inona no tiany ho hita eto amin"ity tontolo ity?
  Nahoana no tapaka ny fivoy?
  Ahoana ny fomba hamahana olana lehibe?
    
  Tiako ho faly koa Andriamanitra,
  Tadiavo ny nofinofinao any an-danitra!
  Mba tsy ho tapaka ny tadin'ny vintana,
  Mba hametraka tsipika eo ambanin'ny lalana, tsipika ballast!
    
  Fa inona no tokony hotadiaviko amin'ny fatra tsy misy fitiavana,
  Inona no mety ho sarobidy kokoa amin'ny tovovavy?
  Sarotra ny manorina fahasambarana amin'ny ra,
  Tsy afaka milomano miaraka amin'izany fotsiny ianao mankany amin'ny inferno any amin'ny helo!
    
  Ny fisarahana dia fampijaliana ho ahy
  Mbola nofy ratsy toy izany ny ady!
  Indro ny tongony tao amin'ny stirrup, nasiany lasely ny soavaly,
  Na dia ny orc ratsy aza dia nanangana ny famaky ny mpanatanteraka!
    
  Nalain'izy ireo ny zanakay vavy,
  Nampijaliny sy nodorany tamin'ny afo ny vatany!
  Fa hampandresy antsika ny Fuhrer,
  Fantaro fa tsy maty mihitsy ny Elf-ntsika!
    
  Andao hivady aorian'ny ady ratsy,
  Dia hihomehy ny ankizy!
  Havako avokoa izy rehetra,
  Mihaza aho, hisy lalao matavy!
    
  Ary ny hazo oaka, tahaka ny emeraoda, ny raviny,
  Hoy izy - tena nanao asa tsara ilay bandy!
  Aoka hadio tahaka ny kristaly ny fieritreretanao,
  Fa ny lafy tsaran'ny mizana ihany no ho isa!
  Ireo no mpihira eto, ireo tovovavy mahagaga sy miavaka. Izay, raha nanomboka niady izy ireo, dia tsy nahatohitra azy ireo ny orsa shaggy.
  Agripina, mitsiky ny tarehiny keliny, misisika, nanapaka ny lohan'ny orcs roa tamin'ny sabany:
  - Afaka manao na inona na inona aho, ary ho hitanao izany!
  Avy eo dia nafindrany teo amin'ny vavonin'ny manamboninahitra iray ny tongony niboridana, iray amin'ireo orsa masiaka sy mihosotra. Ary tena naka azy izy ary nikapoka ny baolinany. Tena superman io tovovavy io.
  Ary hanohitra an'izany dia mety ho tsy manan-kery ny tafiky ny orsa shaggy.
  Nitsiky i Agripina ary nataony teo am-bavany ny rantsantanany. Ary nitsoka tamin'ny heriny rehetra izy. Feo mampihoron-koditra, masiaka, mikisaka no re. Toy ny hoe nesorina tamin"ny rivotra ny hoditra.
  Ary ireo voromahery goavam-be an-jatony nanodidina ny sahan'ady no voan'ny aretim-po ary nianjera toy ny havandra. Ary nanomboka nanindrona ny karandohan"ireo orc mandady sy nizarazara ny vavany maranitra. Ary, ara-bakiteny, mandondona ny ati-doha.
  Nanao fihetsika lolo tamin'ny sabany i Agripina, nanapaka ny lohan'ireo orsa goavam-be ireo ary nidradradradra:
  - Mafy aho, afaka mifehy ny zava-drehetra,
  Mazava, mazava!
  Ary mihorohoro ny tany rehetra,
  Manorotoro azy amin'ny ombelahin-tongotro!
  Taorian'izay, ireo orcs, izay tsy nahazaka izany, dia nivadika ho sidina faobe. Nirohotra nanenjika azy ireo tovovavy sy elf, sady nanao hira miady sy masiaka;
  Tonga toy ny bibilava foana ny nofy ratsy
  Tsy manantena azy ianao, fa mandady amin'ny varavarana izy!
  Sambatra ianao, fianakaviana feno sakafo,
  Tsy fantatrao fa misy olona biby!
  Nanomboka izao ny fanafihana an'ireo andian-dahalo,
  Mandrotsaka zana-tsipìka ho antsika ny Tatars!
  Fa isika dia teraka noho ny herim-po,
  Ary hiaritra kapoka masiaka isika!
    
  Tsy misy mahalala raha tsara Andriamanitra
  Lasa lozabe ilay lehilahy!
  Efa mandondona eo am-baravarana amin'ny totohondry ny fahafatesana -
  Ary i Wezelbub dia nanintona ny tandrony noho ny hafanana!
    
  Eny, izany no andron"ny razana fahiny,
  Izay nidirantsika tena tsara!
  Tsy izany no nofinofiko,
  Tsy izany no nandehananay, namakivaky ireo tendrombohitra lavitra!
    
  Fa raha any amin'ny helo ianao,
  Na ny marimarina kokoa, ao anatin'ny tontolo feno fanaintainana, fanandevozana, ady!
  Mbola hanantena ihany aho,
  Avelao ny fonao hamoaka ny gadona rehetra!
    
  Fa ny fitsapana no rojontsika,
  Izay tsy hamela ny eritreritra ho mora!
  Ary raha ilaina dia tsy maintsy miaritra ianao,
  Ary raha mikiakiaka ianao, dia any an-tampon'ny havokavoka!
    
  Poeta, mpamoron-kira izy ary mpikomy,
  Fa tsy amin'ny ady mafana!
  Ho faty ny fahavalon"ny Tanindrazana,
  Halevina haingana izy ireo ary maimaim-poana!
    
  Raiso izao ary miankohofa eo amin'i Kristy,
  Miampita ny tenanao, manoroka ny endriky ny kisary!
  Mino aho fa hilaza ny marina amin'ny olona aho,
  Ny Tompo dia hanome antsika lova manokana ho valisoa!
  
  DARTH VADER VS SATANA
  Nanatona ny planeta Tany ny sambo mpiady sangany Darth Vader, mitovy amin'ny vy lehibe. Tao aoriany dia nifindra sambo hafa mitondra fahafatesana ho an'ny vahindanitra sy ireo fototra mahazendana an'izao tontolo izao avy amin'ny anti-world iray mankany amin'ny iray hafa. Angular, empira habakabaka an'ny Sith. Ary manarakaraka azy ireo, streamlined, mitovy amin'ny mpiremby piranhas - ny totalitarian fananganana Stelzanat.
  Jiolahy misaron-tava mirefy roa metatra miaraka amin'ny soroka malalaka sy tandroka lehibe amin'ny fiarovan-dohany no nitabataba mafy:
  - Tsy afaka mandositra ianao, Luke Skywalker! Na izaho na ianao fa samy tsy manana toerana eto amin'ny galaxy!
  Tsy latsa-danja amin'i Darth Vader amin'ny haavony sy ny sakan'ny soroka, ilay curvaceous sy atleta Lyra Velimara dia nanozongozona ny bust mahafinaritra. Ny akanjo fiadiana amin'ny tovovavy jeneraly dia mangarahara tanteraka ary tsy nanafina na dia iray aza tamin'ny vatany hozatra sy tovovavy. Malambo tsy misy kilema ny hoditry ny varahina, ary nanjelanjelatra toy ny robina teo amin'ny tara-masoandro ny nonony.
  Darth Vader dia nijery ilay hatsarana tamin'ny fomba fijery feno fitiavan-tena. Ilay jeneraly kintana roa an'i Stelzan (empira lian-dra sy mora mandresy, raha ampitahaina amin'ny fiaviany, ny herin'ny Sith mainty dia zazakely tsy manan-tsiny!)
  Inona anefa no azony atao, tsy manan-kery indrisy? Mampiasa prosthesis cybernetic?
  Lyra, nanakana ny eritreriny, dia niteny tamin'ny feo mpandresy hoe:
  - Aza kivy, ry namako... Misy peratra an'i Solomona eto an-tany, izay manana ody mahery ka raha oharina amin'izany, ny herin'i Luke Skywalker dia setroka sigara fotsiny!
  Darth Vader, namoaka rivotra tamin-kerisetra tao ambanin'ny saron-tava, nitabataba:
  - Ho afaka hahazo vatana tena velona ve aho?
  Lyra, izay mihodinkodina mafy ao ambanin'ny hodiny varahina ny hozatrany, dia niteny sady nihomehy hoe:
  - Ny jiny sy ny ifrit dia afaka manao na inona na inona! Izany no fahefana eo amin"izao rehetra izao!
  Darth Vader nihira tsy misy feo:
  - Eny, mivaingana izao tontolo izao mampalahelo,
  Misy génie ratsy tsy tambo isaina!
  Ny peratra halan'i Solomona -
  Natomboka sy nokapaina ny lohany!
    
  Fa fantaro fa tsy pion i Vader,
  Ary tsy afaka mandeha eo ambanin'ny zioga mandrakizay ianao ...
  Manova ny fahavalo ratsy ho toy ny afo,
  Ho tonga mpanapaka izao tontolo izao izy!
  Nandihy ho setrin'izany i Lyra ary nanondro ny rantsantanany kanto sy lava ary maranitra teo amin'ilay baolina manga:
  - Tonga eto ny tany!
  Nihira mafy ilay atleta tsara tarehy:
  - Ny tany dia ao amin'ny porthole, ny tany ao amin'ny porthole, ny tany dia hita ao amin'ny porthole ... Ny blasters no nokendreny, norefesiny ny halavirana, ary hodoranay hatramin'ny tany ny tranon'ilay lehilahy!
  Faly loatra anefa ireo vahiny. Ny vaovao fa nisy sambo mpiady lehibe am-polony nipoitra, nivoaka avy amin'ny haizin'ny habakabaka amin'ny orbitan'ny tany, dia niteraka tahotra mafy teo amin'ireo tahotra sy governemanta rehetra tao amin'ny planeta manga. Ny sambo kintana vahiny miaraka amin'ny fitaovam-piadiana miaramila an'arivony sy ny mpamoaka entana marobe dia nahatonga fahatsapana tsy hay tohaina teo amin'ny olona.
  Sambo dimampolo - imperial dimy amby roapolo ary Stelzanat dimy amby roapolo.
  Hery helo eo amin'ny tany... Ary noho ny antony tsy ninoan'ny olona fa tonga soa aman-tsara ny vahiny.
  Nanoro hevitra an'i Darth Vader i Lyra Velimara:
  - Avelao aho hamaky antso ho an'ny mponina eto an-tany!
  Tezitra tamin'ity andalan-teny ity ilay tompon'ny mainty hoditra:
  - Ary nahoana ianao? Mitovy isa ny sambo!
  Ilay tovovavy mahafatifaty dia nanozongozona ny tendany mahery sy matanjaka ary nikiakiaka:
  - Eny, rehefa mahita ny tavanao izy ireo dia hatahotra ...
  Darth Vader nidradradradra tamin'ny marenina, ny feony kenda toy ny tigra ao anaty gadra:
  - Ary tsy maintsy mampatahotra ny mponina eto an-tany isika! Avelao hanainga avy hatrany ny tongony!
  Lyra Velimara, izay efa nanana traikefa tamin'ny fandringanana sy ny fandresen'ny planeta tany, dia nikiakiaka sy nanamarika hoe:
  - Fotoana izao, fotoana izao, amin'ny radio - Niteny i Boyarsky... Tamin'ny feony mamo - nampatahotra an'izao tontolo izao izy!
  Nirohotra nankany amin'ny holograma ilay tompon'ny mainty hoditra, niezaka naka ny scanner. Nosamborin'i Lyra tamin'ny saron-tava i Darth tamin'ny rantsantongony kely nilalao ary nariany, ilay jiolahimboto. Nimenomenona mafy ny akanjo fiadiana an'i Vader ary nirehitra.
  Ary ny harpy varahina Lyra nihomehy:
  - Tsy fantatrao ve, ry dork, fa ny vehivavy dia tokony havela hiditra aloha!
  Ny basy hyperion an'ny Fanjakana Stelzanat dia nampidina ny afony nirehitra tamin'ny zanabolana mihodina amin'ny orbitan'ny tany sy ny vokatra hafa ataon'ny olombelona.
  Ary avy eo dia niseho i Lira Velimara. Nipoitra avy hatrany teo amin"ny écran rehetra izany, eny na dia ny fahitalavitra sy ny ordinatera aza. Niboridana sy tsara tarehy izy, niaraka tamin'ny tsipìka cybernetic efatra teo amin'ny volony, mandroaka ody ary ny ody famongorana. Tena andriamanitra eo amin'ny tontolon'ny herisetra!
  Nanomboka nikiakiaka toy ny alinalina ny vixen mamirapiratra:
  - Ry mponina eto an-tany! Tsy handresy ny tontolonao kelin'ny fahoriana izahay. Lavitra anay loatra ianao ka tsy afaka mandrefy ny empira amin'ny toeran'ny miaramila lehibe iray. - Ny mason'ny safira, topaza ary emeraoda an'ilay tovovavy dia nanjelanjelatra mafy, na niredareda mihitsy aza, toy ny taratry ny hyperlaser. Ary nangatsiaka kokoa ilay feo. - Hozarainay tsinontsinona ho lasa quark ianareo, ary miaraka amin'ny fanampian'ny hypermagogravitator dia handefa ny fanahinareo any amin'ny tany ambanin'ny tany izahay, any amin'ny fampijaliana helo mandrakizay!
  Toa mampatahotra izany, saingy tsy niteraka horohoro be toy ny fihomehezana ny hoe vehivavy miboridana sy manetriketrika be no nampitain'ny vehivavy tsy misy dikany toy izany!
  Tamin'io fotoana io, nisy endrika mandrahona nisaron-tava mainty niseho ary nirohondrohona tao amin'ny gills hyper-titanium:
  - Raha fintinina, omeo anay ny peratra an'i Solomona alohan'ny handravanay anao tanteraka!
  Lyra nanozongozona ny tratrany miloko volomparasy, misisika hoe:
  - Ny famongorana dia tena maharary!
  Nanampy i Darth Vader, nanozongozona ny totohondriny izay nihazona mafy ilay sabatra mena manjelanjelatra:
  - Ary castrate tsy misy fanatoranana!
  Ny sasany eto amin'ny planeta Tany dia nihomehy, ny sasany nitomany, ary ny sasany dia nanomboka niaina colic. Ary olona iray ihany tamin'ny volana manga no nahatsapa tena fifaliana tao anatin'ny tenany. Nanatona tsikelikely ny fitaratra ny filoha Tiorka Erdogan. Dia nasehony ny tenany ny aviavy. Nahafinaritra ahy ilay vato mamirapiratra izay nandravaka tsara ny fanondron"ny tanako havanana.
  Nidradradradra ny mpandova ny sultan Ottoman:
  - Tianao ve ny peratra an'i Solomona? Maninona raha omena alemana koa ny wigwams?
  Darth Vader, nahita tamin'ny alalan'ny sary holografika ny fanehoan-kevitra feno hafaliana nataon'ny mponina tany, dia nikiakiaka:
  - Mila manambara ultimatum amin'ny vahoaka isika!
  Lira Velimara foy zenks mamirapiratra miaraka amin'ny loko rehetra ny avana:
  - Karazana inona ity?
  Darth Vader, miaraka amin'ny feo feno fandresena eo amin'ny fantsakana tsy misy farany, dia nanazava hoe:
  - Teny iraisam-pirenena io. Azo antoka ny fandringanana!
  Nihomehezan'i Lyra sady nanamarika, namoaka pitik'afo avy amin'ny hohony lava sady maranitra:
  - Ry zalahy! Ny nofo ihany no azo levona... Ary vao mainka mangatsiaka kokoa ny Magogravity!
  Darth Vader dia namelona ireo mpamoaka grav-magic rehetra tamin'ny hery vaovao sy mahagaga. Ary nanomboka nanafika ny beluga izy.
  Ary endrey ny feo nananan'ilay tompon'ny mainty hoditra, na dia ny fiadiany aza tonga fotsy mirehitra:
  - Ultimatum! Ultimatum! Hofafako ho mpandrava ianao!
  Nanozongozona ny tratrany tsara tarehy i Lira Velimara ary nanodinkodina ny andilany raitra. Tamin'izay fotoana izay dia nikiakiaka izy, nahatsiaro ny vako-drazana eto an-tany:
  - Mafia Rosiana, niteraka fahafatesana ianao! Vodka misy hydrogène manimba ny filahian'ny lehilahy! Ary manana hery sabantuya cosmic isika!
  Ary ny mpiady amin'ny Stelzanat lehibe dia hihira hoe:
  - Tsy bibikely mahonena izahay - sokatra super ninja... Basy - Sofin'i Cheburashka - hodoranay toy ny blotter ny rehetra!
  Namoaka ultimatum ireo vahiny habakabaka, saingy tsy nisy vokany. Ary avy eo i Lira Velimara dia nanoro hevitra hoe:
  - Aleo atao mangatsiatsiaka... Andeha isika hiresaka amin'ny BASIC?
  Darth Vader, noho ny hadalany rehetra - inona no azonao alaina avy amin'ny atidoha, tsy misy recharge hyperplasmic, nitabataba:
  - Izany ve no atao amin'ny fifampiraharahana mahery vaika amin'ny fampiasana jiro?
  Nipoitra tampoka i Lyra ary nanosika ilay alika lohan-tsoavaly miboridana tamin'ny tongony. Ny fifangaroan'ny chessboard sy ny knight ary ny voay dia nikiakiaka ary nanodinkodina ny tampony. Ny jeneraly tovovavy dia nanindrona ny tongony tamin'ny fomba toy izany ka ny ultraplasm mafana dia nanosika ny ombelahin-tongony niboridana, ary nierona, nanozongozona ny lohany miloko fito:
  - Tsia, tsara tarehy! Ho solon'ny lightsaber, dia hanipy baomba thermoquark izahay!
  Navoakan'i Darth Vader ny lelany lava, toy ny bibilava, azo tamin'ny cloning, ary nampandeha azy teo amin'ny sisiny masira amin'ny saron-tava. Ary mikiakiaka amin-kitsimpo toy ny motera fandoroana anatiny tapaka:
  - Tiako ny baomba thermoquark, ary bebe kokoa ny baomba thermopreon!
  Nimenomenona i Lyra ary nanetsika indray ny tongony, tamin'ity indray mitoraka ity teo amin'ilay saka rakotra ravinkazo:
  - Tsy mahay mahandro miaraka amin'ny preon ianao!
  Namaly araka ny lojika ilay tompo mainty:
  - Raha tsy hainao dia hampianatra anao izahay, raha tsy tianao dia hanery anao izahay!
  Nahozongozonin'i Lyra ny tongony izay nandondòna tamin'ny valanoranon'ilay miaramila:
  - Fandringanana ny hyperplasma! Projectile thermoquark iray!
  Nisy onja manga nirefodrefotra niadana avy tao amin'ilay barika midadasika misy ny tafondro misintona. Nisy balafomanga kely, mitovy habe amin'ny pastèque mahazatra, nirohotra nankeo ambonin'ny planeta Tany.
  Lyra Velimara nitsambikina toy ny angidimby, ary mpiady miboridana maromaro tao Stelzanath no niaraka taminy.
  Darth Vader dia nandrombaka ny saron-tava tamin'ny fitsiky feno hadalana.
  - Ary inona no hitranga ankehitriny?
  Saingy tsy hitan'ny radara akory ny tifitra famongorana - ny hafainganam-pandehan'ny foton'ny kintana dia voarara!
  Tsy nanam-potoana hianarana momba ilay fanafihana mihitsy i Vladimir Putin. Indraindray ny tsy fahalalana no asa farany maneho famindram-pon'ny Tsitoha.
  Ny Hyperplasma Gehenna dia nitelina ny Lehiben'ny Komandin'ny tafika matanjaka indrindra eto an-tany. Olona an-tapitrisany no lasa etona, nivadika ho plasma sy hyperplasma, talohan'ny nahatsikaritra ny loza nitranga.
  Ny felam-boninkazo dia mamony miaraka amin'ny lela an'hetsiny maro famongorana mahafaty, samy manana ny lokony manokana, ary ny fomba fandravana mavitrika.
  Ny holatra volontsôkôlà goavam-be dia niakatra hatramin'ny 500 kilometatra mahery, ary ny onjan'ny fipoahana, izay nivezivezy nanerana ny tany imbetsaka, dia nipoitra ny varavarankely rehetra na dia tany Etazonia aza. Nandrakotra ny ionosphere manontolo ny famirapiratana, tamin'ny lokony sy ny felam-boninkazo tsy hay refesina. Niteraka onjan-dranon'ny tsunami goavana ny fahatairana. Maherin'ny roanjato metatra ny rano nandrakotra ny kaontinanta rehetra, nandrendrika sambo an'aliny. Tapaka ny tariby, nilentika tao anaty haizina ny tanàna, notapahin"ny afo mirehitra tetsy sy teroa.
  Nanomboka izao, vanim-potoana vaovao no nanomboka teto amin'ny planeta Tany. Nanjaka ny oran'ny dragona.
  Ho setrin'ny onjan'ny demonia amin'ny hyperenergy, ny peratra an'i Solomona dia nahazo fivoahana mafy.
  Nahatsapa ny herin'ny jiny an'hetsiny maro i Erdogan niditra tao aminy. Avy hatrany dia nivonto ny filohan'i Torkia ary nanomboka nivonto. Lehilahy tsotra iray manana antenne kalalao kely (manome azy mitovy amin'i Adolf Hitler!) dia mitombo toy ny avalanche mihodinkodina any Everest.
  Nipoaka ny akanjo sivily an'ny mpanao didy jadona Ottoman, ary nanomboka nitombo tsikelikely ny hozany. Ary ankehitriny ny sorony mivelatra an'i Edrogan dia nijanona teo amin'ny vaultan'ny lapan'ny Sultan taloha.
  Nandritra ny fotoana kelikely, dia nitohy niitatra ilay bubble mamontsina mandra-pahatongan'ny farany, nirodana ny rindrin'ny marbra. Mpiambina tiorka maro no niparitaka tamin'ny lalana samihafa. Ary ireo tovovavy andevo miboridana antsasa-mitanjaka avy amin'ny harem'ny mpanao didy jadona Ottoman, nandaka tamin-tahotra ny tongony, niparitaka na nandady raha tsy tsara vintana ka voatorotoro.
  Ary nitombo hatrany i Edrogan, toy ny superman ny habeny. Ny tranoben'ny renivohitra Tiorka Ankara dia nitsoka teo ambanin'ny kirarony. Ny mpanao didy jadona Ottoman dia efa lava kokoa noho ny Everest. Ary avy amin'ny kintan'ny Stalzanat sy ny Black Sith Empire, ny silhouette mijoalajoala dia hita mazava tsara.
  Lira Velimara nikomy tamin-kafanam-po:
  -Lehilahy goavam-be ... Manana fahamendrehana - mety tsara!
  Darth Vader, nikasika ny saron-tava ka nanjary manjavozavo ny sary teo aminy, mihorakoraka, mihovotrovotra:
  - Ity dia colossus misy tongotra tanimanga!
  Namoaka tselatra roa teo amin'ny masony i Lyra ary nihiaka hoe:
  - Ary toa tsy maintsy anjely ilay feo! - Arahin'ny mason-tsivana, toetran'ny mpivaro-tena lafo vidy. - Mihira voninkazo, aza menatra!
  Ary nanohy nivonto haingana ny mpanao didy jadona Tiorka, Edrogan, toy ny bubble inflatable. Ary ny tena mampidi-doza, dia nisy sabatra lava sady nitombo haingana teny an-tanany.
  Edrogan dia efa arivo kilaometatra nautika ny halavany ary tsy izany no fetra. Ary tena lasa hozatra ilay mpanao didy jadona Tiorka - mibontsina sy mihozongozona ara-bakiteny ny hozatra goavam-be - ny olona rehetra, eny fa na dia ny bodybuilder be feo indrindra aza, dia hitsiriritra azy ireo.
  Ary ny sabany manjelanjelatra toy ny kintana mifamatotra ao anatin"ny felan"ny harena tsy azo resena.
  Ary mihalava ny nifin'ny Filoha Tiorka, mivadika ho vampira rocket tena maranitra. Ary ilay mahery fo vao vita dia nanomboka nanetsika ny sabany goavam-be.
  Lyra Velimara nikiakiaka mafy:
  - Fiampangana thermoquark teo amin'ny Fuhrer... Ah, afo tamin'ny Sultan Tiorka!
  Darth Vader dia nikasika ilay joystick lehibe mipetaka volamena tamin'ny fonon-tanany ary niteniteny foana hoe:
  - Nahoana no tsy Hyperplasma! Efa fomba fiteny efa lany andro ny afo!
  Lira Velimara dia handondona ny tongony tsara tarehy, tovovavy, miboridana, mavokely amin'ny gorodona metaly:
  - Omeo fipoahana mafana aho! Anti-pulsar bug!
  Ary ny balafomanga thermoquark, namela lalana mirehitra afo sy malalaka toy ny rambon'ny ampakarina, nirohotra nankany Edrogan, nivonto avy amin'ireo fanahy sy génie marobe izay niditra tao.
  Ilay mpanao didy jadona Ottoman, izay efa nitovy tamin'ny volana ny habeny, dia nanipy ny sabany cosmic. Ary ny kintan'ny Fanjakana Sith - ilay mpitaingin-tsoavaly balafomanga "Baboon" - dia rava noho ny kapoka mahatsiravina. Niparitaka ny sombintsombin'ny hyperplasma... Ary nanomboka nianjera ny zavatra tsy mampino sy phasmogoric.
  Ary amin'izany fotoana izany dia tsy dia misy dikany loatra - satria maty ny miaramila clone. Tsy mampiseho fihetseham-po mihoatra noho ny biorobots. Saingy ny komandin'izy ireo Santa, tsy clone, dia mazava ho azy fa natahotra. Ary tsaroany ny isan'ny andevo namidiny mangingina tamin'ny Khatam. Eny, ankehitriny ny helo amin'ny anti-univers sy ny fampijaliana ny lafiny maizina amin'ny hery no niandry azy!
  Ny balafomanga Thermoquark dia namely an'i Erdogan. Samy nitondra ny herin'ny baomba atomika zato lavitrisa nalatsaka tao Hiroshima ny tsirairay tamin'izy ireo. Ary feno fery sy tselatra ny baomba ultranokleary mipoaka ny vatam-paty mahery sy hozatra an'ilay mpanao didy jadona Ottoman.
  Lira Velimara dia nanintona ny tongony tamin'ny orony tsara tarehy ary nikiakiaka hoe:
  - Tsia mazava ho azy! Mila divay aho - sigara rameva iray fonosana!
  Napetrak'i Darth Vader teo amin'ny lamosiny miboridana sy hozatra ny tongony ary, nihazakazaka teo amboniny, dia niteny tamin'ny feo orona hoe:
  - Ny fahononan-tena no mahazatra!
  Nandohalika teo amin"ny valanoranony ilay mpifanandrina amin"ilay tompo mainty hoditra i Lyra ary niteny hoe:
  - Alefaso aloha e!
  Na dia eo aza ny fisian'ny fiampangana ampy ho an'i Erdogan mba handrava ny volana, miaraka amin'i Mercury fanampiny, dia nitombo ny haben'ny Sultan Ottoman. Tena nitovy tamin'ny efreet angano lehibe izy izao. Ary ny sabany dia nitady olona niharan-doza teo amin'ny sambon'i Stelzanath sy ny Fanjakana Sith.
  Darth Vader, nijery ny fomba tsy nahatonga ny balafomanga thermoquark naratra kely tamin'ity mastodon ity tamin'ny angano, ary ny superlaser angamba nandrehitra ny herin'i Erdogan, dia nanoro hevitra an'i Lyra:
  - Sao dia afaka manambatra ny ezaka ataontsika isika?
  Ny hatsaran-tarehy miboridana avy amin'ny empira Stelzan dia tsy nahatakatra tsara ny tompon'ny mainty hoditra:
  - Ahoana? Efa miray hina isika!
  Zara raha mitafy bikini, Jeneraly Astara, ity tovovavy mpiady nofo ity dia nanolotra ny dikan-ny:
  - Andeha atsipy azy ny chargeur preon thermale!
  Darth Vader, izay nifoha ny fahalianan'ny mpikaroka iray sy ny mpahay siansa momba ny lafiny maizina amin'ny hery, nanontany tamin'ny saron-tava, nitaraina hoe:
  - Moa ve ity fitaovam-piadiana mifototra amin'ny dingana preon fusion?
  Astara, nanondraka ny vatany tsy misy afa-tsy hozatra sy hozatra, dia niankohoka teo anatrehan'ilay tompo mainty hoditra:
  - Eny, tompoko! Io fanehoan-kevitra io dia ahafahan'ny balafomanga mampiasa angovo mitovy amin'ny 1000 pentatons. Na folo, tsia, baomba atomika zato tapitrisa tapitrisa no nilatsaka tao Hiroshima!
  Nanao kajikajy teo no ho eo ny sain'ny tompo mainty hoditra ary nitsoka tamin'ny hagagana i Darth Vader:
  - Oay! Avy amin'ny fipoahana toy izany, na dia ny planeta Jupiter aza dia hirodana ho quark!
  Noho ny antony sasany, tsy nizara izany fanantenana izany loatra i Lira Velimara:
  - Ny planeta Tany dia hirehitra noho ny fiatraikany toy izany. Ho ringana avokoa ny zavamananaina rehetra ao anatin"ny rafi-masoandro!
  Darth Vader dia nijery ny ady an-habakabaka. Niezaka nanapaka ny sambo mpiady hyperion Stelzanat i Erdogan, izay toa piranha mpihinam-bitsika. Niezaka mafy nisoroka ny faharesena izy, tamin'ny fampiasana ny fahaizany mihetsiketsika.
  Na izany aza, ny tafondro hyperion sy ny bateria superlager dia nanjary tsy misy ilana azy tanteraka amin'ny nofon'ny ultramagoplasmic an'i Erdogan. Ny herin"ny génie an"arivony tapitrisa no niangona tao, ary nihoatra ny hazavana ny hafainganam-pandehany.
  Armadillo malaky izy io, tapaka toy ny saosisy amin'ny antsy. Ary tamin"izay fotoana izay ihany koa, dia nisy pitik"afo lehibe nanidina an-jatony kilaometatra niala teo.
  Nidradradradra mafy ny mpanao didy jadona Ottoman:
  - Banzai! Hanana endrika vatam-paty ianao!
  Darth Vader, nanombana ny halavirana, nanamarika tamin'ny fanairana marina:
  - Raha mipoaka ny charge thermal preon dia ny tenantsika dia ho tsofina toy ny fanilo lolo!
  Saro-kenatra i Lira Velimara nanopy maso an'ilay tompon'ny mainty hoditra ary niteny tamim-pahatokiana hoe:
  - Aza matahotra, ry terminator maizina! Ny Thermopreon dia manana fanafihana mitambatra!
  Nanofahofa tanana tsy nahy i Lord Vader.
  - Okay, tifitra! Mandritra izany fotoana izany dia hanangona ny lafiny maizina rehetra amin'ny hery aho!
  Erdogan, izay nahitana foko roa amby fitopolo amin'ny fanahy angano, dia niakatra ambonin'ny tany.
  Ny Sultan ao Torkia dia avo roa heny ny savaivony amin'ny Volana amin'ny halavany ary namirapiratra tsotra izao tamin'ny herin'ny demonia sy mahatalanjona. Raikitra ny ady tahaka izao eny amin"ny habakabaka. Miala haingana kokoa noho ny tselatra ny sabatr'i Erdogan ary namotika ireo sambo kintana nitifitra fatratra.
  Na ireo poti-javatra semi-fanafoanana aza dia tsy misy ilàna azy tanteraka amin'ny hery masiaka tsotra ataon'ny génie. Ilay mpandrava lehibe ny empira habakabaka, tratra tamin'ny tendron'ny lelany, nirehitra tamin'ny lelafo manga mavo ary tsy namela sombiny akory.
  Saingy nosintonin'i Lira Velimara tamin'ny tanany ny "karatra trompetra" - balafomanga preon mafana. Ny Thermopreon dia afaka mamoaka angovo in-7 quadrillion mihoatra ny fanehoan-kevitra thermonuclear rehefa mivoaka tanteraka.
  Ny fiampangana preon mafana mitambatra dia malemy kely, saingy mifantoka amin'ny famotehana amin'ny fomba marina kokoa. Ary ankehitriny dia nariana avy tao an-kibon'ny sambo mpiady saina ny andriambavy-plasma blot.
  Toy izany indrindra ny endriky ny balafomanga mifototra amin'ny fusion thermopreon voafehy sy tarihina tsara any ivelan'ny boaty. Tsy misy zavatra marin-toerana izy io, ka saika tsy azo ihodivirana. Saingy amin'ny fotoana iray ihany, ny fiampangana dia misafidy ny tanjony manokana.
  Mampatahotra an'i Erdogan ny blob plasma. Misalasala ny hisoroka izy, fa ilay akora ultra-advanced dia hita fa kinga kokoa. Ary toy ny hala, ny baomba hypernuclear dia niraikitra tamin'ny vatana mahery an'ilay mpanjaka vao noforonina sy emperora ny génie!
  Lyra Velimara nifamihina mafy ny tongony ary nihira hoe:
  - Hamiravira anao izahay! Andeha hozaraina ho quark!
  Erdogan, mahery toa an'i Hercules, dia nivadika mafy, ary niondrika toy ny baolina gutta-percha ny antsasany.
  Nisy supernova nipoaka. Sambo kintana maromaro teo akaiky teo an'i Stelzanat sy ny Fanjakana Sith no natsipy, nandoro ny lampihazo sy ny vatan'ny bateria maro be ny tadin'ny hyperplasmic. Nopotehina klones maro sy tovovavy Amazon tsara tarehy avy amin'ny fanjakana Stelzan.
  Erdogan mihitsy no nanodina, nanodinkodina ary... Nanjary lehibe kokoa sy mampatahotra kokoa. Ny sabatra faharoa, toy ny tsimoka amin'ny zavamaniry katsentsitra mpihinam-bitsika, dia niditra teo amin'ny tanany havanana.
  Ary nihomehy mafy ny mpanao didy jadona ny Fanjakana Ottoman:
  - O ry vahiny habakabaka mampalahelo.... Mpanompon'i Satana fotsiny ianareo, ary raha ny marina dia mpanompoko i Satana!
  Nandritra izany fotoana izany, nisy tafio-drivotra nipoaka teo amin'ny planeta Tany. Ny onjan'ny ranomasimbe eran'izao tontolo izao dia nafana avy hatrany tamin'ny tselatra hypernuclear ary nandrahoina tamin'ny rano mangotraka mafy, nandoro ny zavamananaina rehetra. Ary nirehitra ny ala sy ny trano avo.
  Tsy vazivazy i Hiroshimas 100 trillion miredareda avy any amin'ny lavitr'ny volana! Ary ny afo izay nandoro ny Tany manontolo dia nandoro azy ara-bakiteny hatrany amin'ny ambanin'ny tany.
  Nisy tara-pahazavana manjelanjelatra sy nikoropaka nipoitra teo amin"ny toeran"i Washington, avy eo dia nisy voninkazo volomparasy miloko volomparasy nipoitra. Petala hyperplasmic fito nisaraka tamin'ilay tsiry manjelanjelatra, niakatra ho any amin'ny havoana avo be. Namirapiratra nandritra ny folo segondra niaraka tamin'ny lokon'ny avana rehetra izy ireo, ary avy eo, nilentika avy hatrany, dia nianjera, tsy nisy afa-tsy pitik'afo volomparasy-mena goavambe nitsinkafona tao amin'ny stratosfera.
  Tao anatin'ny indray mipi-maso, olona an-jatony tapitrisa no may, niparitaka tamin'ny singa fototra. Ireo izay lavitra dia nohajambaina sy nodorana toy ny fanilo velona. Marary mafy ny nofon"olombelona ny afo. Nihodina ny hoditry ny olona, lasa vovoka ny volony, may ny karandohany. Ny onjan'ny fipoahana, toy ny akorandriaka, miforitra skyscrapers, mandevina velona ny maro izay vao haingana izay olona navitrika sy tsy niraharaha tao amin'ny fasana simenitra mafana.
  Nisy ekipan'ny mpianatra Texas blond sy tapa-miboridana nandaka baolina, ary nisy onjam-bitan'ny herin'ny maizina nandalo teo amin'izy ireo, ka tsy nisy afa-tsy silhouette mavomavo teo amin'ny bozaka may. Ry zazalahy mahantra, inona no noeritreretiny tamin'ny fotoana farany: angamba niantso ny reniny izy ireo, na iray amin'ireo maherifon'ny sarimihetsika, lalao ordinatera tsy tambo isaina.
  Ilay tovovavy niverina avy tao amin'ny fivarotana niaraka tamin'ny harona dia nandalo tany amin'ny tontolo manaraka, nitsiky, tsy nanana fotoana hikiakiaka akory. Niparitaka tamin'ny foton'ny sary fotsiny ilay zaza ary tamin'ny alalan'ny fahagagana fotsiny dia nivezivezy tao anatin'ny tafio-drivotra ny tadin'ny tsipìka velona. Ny olona, fotsy sy miloko, nafenina tao amin"ny metro, dia potipotika toy ny lalitra teo ambany fanerena, ireo izay nanidina teo amin"ny fiaramanidina tamin"izany fotoana izany dia noroahin"ny tafio-drivotra avy amin"ny Gehena, ary mbola ratsy kokoa sy miadana kokoa izany. .. Rehefa ao anatin'ny banga mangatsiaka mandevona ny rivotra sisa tavela amin'ny piranha mpiremby, ny olona dia midona amin'ny rindrin'ny duralumina ny lohany, ary ny masony dia mivoaka avy ao amin'ny faladiany.
  Ny fahafatesana dia nitovy tamin'ny mahantra sy ny miliaridera, ny senatera sy ny voafonja, ny mpilalao sarimihetsika ary ny mpandroba. Toa fanahy an-tapitrisany no nikiakiaka tany an-danitra, nivadika ny tontolo ary angamba vao sambany no nahatsapan'ny olona hoe manify ny tadin'ny fiainana sy ny filany. Sempotra teo ambanin"ny korontan-trano ny reny sy ny zanany, nifamatotra mafy ka tsy afaka nandrovitra azy ireo ny hery ambanin"ny tany rehetra.
  Na dia ilay biby goavam-be semi-mekanika Darth Vader, izay feno ny lafiny maizina amin'ny hery, dia nahatsapa ny fanaintainana sy ny fijalian'ireo olona an'arivony tapitrisa izay maty teto an-tany.
  Ary tao anatin'ny famoizam-po dia niantso ny tenany ny fibra rehetra sy ny faobe amin'ny fisehoan'ny maizina ny hery.
  Lira Velimara dia nanohana azy tamin'ity raharaha ity ary nanolotra tanana mahery tamin'ny tompon'ny mainty hoditra. Nitambatra ara-tsaina izy ireo. Mifangaro avy hatrany ny sahan'izy ireo bioplasmika, nitambatra ny foto-kevitry ny vehivavy sy ny lahy, ka namorona firaisana amin'ny hery teoplasmika.
  Ary taorian'izay dia niseho ny firodanan'ny hypergraviomagical goavambe, izay nanao fiovana mahagaga sy tena mahafinaritra.
  Nanomboka niangona ho iray manontolo ireo sambo kintana sisa tavela tao amin'ny empira habakabaka sy Stelzanat, toy ny baolina merkiora. Nitambatra haingana izy ireo, natsindry tao amin'ny plasticine princeps-plasma, namorona iray manontolo sy monolithic.
  Nihodinkodina nanerana ny habakabaka ny potikely, nifandona toy ny vovo-tsofa ao anaty coil induction. Ary avy eo, teo amin'ny toerana misy ny kintan'ny sainam-pirenen'ny Fanjakana Sith, dia nisy fipoahana basy masin'ny tselatra tahaka ny sary, ary taorian'izay dia nisy lehilahy lehibe iray niseho.
  Hafahafa ny endriny. Ny torso sy ny tongony dia toa an'i Lyra Velimara - miboridana sy mamitaka, fa ny lohany, ny soroka ary ny sandry dia rakotra akanjo mainty Darth Vader.
  Ny vokatra dia hybrid mampatahotra: ny tompon'ny hery maizina, mpiady avy amin'ny tafika SS Stelzanat Velimara. Ankoatra izany, ny haben'ny jiolahimboto dia ny savaivony an'i Venus. Teraka ny biby goavam-be toy izany, ary noforonina tamin'ny alalan'ny fanehoana mahery vaika ny herin'ny maizina hypergravity.
  Lightsabers roa nipoitra teny an-tanan'i Darth-Lyra: mena sy volomparasy. Samy namirapiratra sy namirapiratra be sy nahery vaika ireo fitaovam-piadiana roa ireo. Ankizivavikely antsasaky ny vixen, ny antsasany zavamananaina cybernetic dia nifindra nankany Erdogan.
  Teo ambanin'ny tongotra tsara tarehy, miboridana, tovovavy, dia nirohondrohona be ny banga. Toa nandeha teny amin"ny toeram-pitrandrahana fotsiny ity biby goavam-be ity, izay tsy hita maso ireo baomba, saingy vao mainka nanimba azy ireo izany.
  Ilay mpanao didy jadona Tiorka, izay nivonto tamin'ny savaivony an'i Venus, dia nandeha nankany amin'ny namany. Nanatona akaiky kokoa izy ireo, ary teo ambanin"ny tongony miboridana sy ny ankizivaviny, ary ny iray teo ambanin"ny kiraro avo, dia nirohondrohona toy ny kotrokorana iray tapitrisa ny fahabangana!
  Darth Vader sy Lyra tao anaty tavoahangy iray, niarahaba an'i Erdogan tamin'ny sabatra.
  Nivovo fotsiny ny mpanao didy jadona Ottoman ho setrin'izany:
  - Tsy misy indrafo ny fahavalo!
  Namaly tamin'ny feo lalina i Darth Vader:
  - Famerenana ny reny - lambo!
  Ary ny sabatr'izy ireo miaraka amin'ny firohondrohon'ny bibidia, ny fipoahan'ny volkano Krakatoa iray miliara niampita. Ary nangovitra ny banga. Nandihy tao anatin'ny vortex ny etera ny Quark.
  Erdogan, nahatsapa fa ny nofony, voatenona tamin'ny andian'ny fanahy ratsy sy tsara maro, nangovitra noho ny kapoka, nierona:
  - Wu Shaitan! Mahery ianao!
  Nanohy ny fanafihany i Darth Vader ary nivovo hoe:
  - Ary tsy mbola nalemy aho!
  Sambotry ny tompo mainty sy vixen mpiady no nanafika an'i Erdogan. Ary na dia tsy latsa-danja tamin'ny tanjaka sy ny hafainganam-pandehany ny mpifanandrina taminy, fa tamin'ny haikanto fefy, mazava ho azy fa tsy afaka mampitaha ny filoha Tiorka, amin'ny mpiady iray izay nampiofanin'ny mpiady sy mpiady sabatra tsara indrindra tao amin'ny vahindanitra - ny Jedi.
  Efa re ny feon"i Lyra. Tsy nampiofanina tsara koa ity tovovavy helo ity. Koa satria tsy nisy lehilahy tao amin'ny fanjakany, dia teraka tao amin'ny kibon'ny cybernetic ireo tovovavy. Nampianarina namono sy niady izy ireo na dia nisy embryon niforona tao anaty fitaovana mahavelona aza noho ny fanampian"ny programa informatika.
  "Inona, tsy tian'ny zanaky ny olom-pirenena Tiorka ny fandraisana an'io karazana fandraisana io!"
  Ary ny sabatra plasma princeps dia nikapoka teo amin'ny kaopy feno sakafo an'i Erdogan. Nianjera ny volombava notapahina tamin'ilay mpanao didy jadona Ottoman, nihodina tao anatin'ny vortexes an'ny etera, ary nanomboka namiravira, nirodana toy ny andiana baomba fandringanana. Ary nisy rà nilatsaka tamin"ny takolaka tapaka. Ambonin'izany, isaky ny mitete, dia niparitaka ny génie sy ny mpamosavy miaraka amin'ny kifafa.
  Niezaka namaly ilay mpanao didy jadona Tiorka, saingy i Darth Vader dia nitsambikina teo ambanin'ny sabatra miolikolika ary namely ny fahavalo teo anilany, nanapaka ny hozatra iray manontolo tamin'ny fahavalo. Vao mainka nirohondrohona i Erdogan ary nanafika indray.
  Nosakanan'i Darth Vader ilay savily, ary ny tongotr'i Lyra dia namely ny kianjan'ny mpifanandrina teo amin'ny valahany.
  Nitabataba mafy i Erdogan, ary niaraka tamin'ny fitarainana mahery vaika izay nahatsapana ireo naoty mikiakiaka, dia nikiakiaka izy:
  - Vitanao izao ry zandry a!
  Nanafaingana ny fanafihany i Darth Vader ary nihiaka rehefa nanafika izy hoe:
  - Fa tsy mbola farany ny farany! Fanombohana ihany ny farany!
  Ary noho izany dia nanao ny soniany izy, niaraka tamin'ny fanampian'ny Count Duco resy. Ny tanana tapaka, miaraka amin'ny sabatra, dia mihantona amin'ny fahabangana. Ary avy eo dia manomboka mandrovitra koa. Toy ny hoe nihitsoka teo amin'ny toerana iray ny jet, launcher azo ampiasaina indray - mamoaka supernovae.
  Erdogan, ny masony mibontsina noho ny fanaintainana tsy zaka, dia nihemotra ary nidona tamin'ny Volana ny lohany.
  Ny zanabolana an'ny planeta Tany dia simba noho ny fiatraikany, nisy triatra midadasika nanarona azy, ary nanomboka ny fipoahan'ny magma. Nanomboka nitovy tamin'ny endrika voadaroka mafy ny volana. Nodakan'i Lyra indray i Erdogan teo ambanin'ny lohalika, ary ny sabatr'i Vader avy amin'ny ilany tsy misy fiarovana dia nahatratra ny sorony, nanapaka sombin-kena sy hozatra matevina.
  Ny mpanao didy jadona Ottoman dia efa nilomano mazava tsara, ny sabany hany sisa velona dia nanidina tamin'ny amplitude midadasika, fa ny tendron'ny sabatra mena an'ny tompo mainty hoditra dia nanindrona mivantana teo an-tanan'ny fahavalo. Avy eo dia nisy fihodinana mazava sy ny tongotr'i Erdogan iray hafa tapaka ary nanomboka nipoaka tamin'ny fandringanana sy ny afomanga mahagaga.
  Ny mpanao didy jadona Ottoman dia nesorina tamin'ny fitaovam-piadiana, ary ny ezaka farany nataony, toy ny dragona, dia nirehitra.
  Toy ny mpandefa lelafo an-tapitrisa no nidona indray. Ary saika nanenika ny rafi-masoandro manontolo ny fipoahan"ny plasma. Nirohotra nankany amin'ny orbitan'i Pluto tao anatin'ny segondra vitsy ny onjan'ny lelafo. Tafavoaka velona ny saron-tava sy ny tanan'i Darth Vader, saingy may tanteraka ny ombelahin-tongotr'i Lyra.
  Nikiakiaka noho ny fanaintainana ilay jeneraly tovovavy - nandoro ny hany ny afo, nivonto avy hatrany teo amin'ny tongotra sy ny tongony vavy may sy mainty. Tonga nandohalika izany...
  Saingy i Darth Vader, niaraka tamin'ny hetsika matihanina, tamin'ny fitsambikinana sy tamin'ny fihodinan'ny vatana sy ny fihetsehan'ny sabatra, dia nandrava ny lohan'ny filoha Ottoman Erdogan, izay lehibe tandroka.
  Ny loha lehibe, tsy kely noho ny Volana, an'ilay mpiady lehibe sy mpanapaka dia nihodina, ary nibitsibitsika ny molotra manga matevina:
  - Vita tanteraka ny amin'iny!
  Avy eo dia nisy ny fipoahana, tena mandrenesana, manimba ary goavana hany ka ny zava-nitranga teo aloha dia nampalahelo toy ny fifandonana tamin'ny baomba hidrôzenina nozahana teny amin'ny habakabaka. Ny onjan'ny hyperplasma fandringanana dia nanenika ny habakabaka avy amin'ny Masoandro, avy eo Afla-centauri sy Sirius...
  
  
  
  
  LEHILAHY TSY FALY
  Nipetraka ny zazalahy iray, mbola kely izy, nefa tena tsy faly. Tany am-pianarana dia nampijaliana sy nenjehina izy, tao an-trano dia sahirana foana ny ray aman-dreniny ary nibedy azy noho ny naoty ratsy, ary nikapoka azy tamin"ny fehikibo mihitsy aza noho ny tsy fahombiazany. Ary nitondra azy toy ny adala ny olona rehetra, nalemy saina, kanosa - nampijaly sy nidaroka azy.
  Reraka tamin'izany ilay zazalahy ary nanapa-kevitra ny handao ny tanànany ratsy ary hiala amin'ny sekoly tsy tia, na aiza na aiza ny masony mijery.
  Mbola kely sy tsy misy dikany ilay zazalahy. Noheveriny fa tao an-tanànany ihany no nipetrahan"ny olona ratsy fanahy toy izany, indrindra fa ny ankizy, fa any amin"ny tanàna hafa kosa dia tsara fanahy sy tsara fanahy avokoa ny olona rehetra. Ary tsy mety izany, satria mamerimberina am-pientanentanana ao amin'ny vata fahitalavitra izy ireo fa ny fireneny no tena maha-olombelona, tsara fanahy, tsara tarehy ary tsara indrindra eto an-tany. Fa ao amin'ny fireneny ny ankizy rehetra dia faly na tena ho faly, ary ny antoko sy ny mpitarika lehibe dia hitarika ho amin'ny kominisma - rehefa samy mahazo izay tiany.
  Ary ilay zazalahy nokapohina sy nenjehina dia nihevitra tamim-pahatsorana fa ny ankizy any am-pianarana dia lozabe sy ratsy fanahy ka nalain'ny CIA sy Mossad, fa ny fahadisoan'ny bourgeoisie an'i Amerika be matavy no nisy talantalana foana tao an-tanàna ary nilahatra lava ny olona. Ny zava-drehetra dia tsara raha tsy ireo bourgeoisie sy saboteurs izay miampita sisintany amin'ny alina. Ny fahadisoan'izy ireo no nahatonga ny ovy lo sy ny nifin'ny ankizy. Ary toa noforonina ihany koa ny tsindrona mba hampijaliana ny olona any Etazonia.
  Saingy mety hitranga ny fitondran'ny ratsy fanahy any amin'ny tanàna rehetra ao amin'ny Tanindrazany midadasika, izay ataon'ireo mpiasan'ny CIA ratsy fanahy mamitaka sy mandroba ny ankizy rehetra, mampianatra azy ireo hiady sy hidaroka ilay olona mandainga.
  Tsia, tokony ho hita ao amin'ny firenena tsara indrindra sy maha-olombelona indrindra eto an-tany izy io, tanàna iray ahitana hatsaram-panahy sy fifampitsiky ny olona rehetra ary azonao atao tsara ny maninjitra ny tananao hanozongozona azy tsy amin'ny tahotra fa hisy tsimatra nafenina eo anelanelan'ny rantsantananao. izany.
  Nino mafy an"izany ilay zazalahy, fa mbola misy tanàna tsara fanahy sy milamina. Ary izy, manana fahasahiranana niandry ny voalohany, mafana andro amin'ny lohataona, mangingina avy amin'ny ray aman-dreniny raked ny zava-drehetra avy ao amin'ny vata fampangatsiahana. Ary tsy dia nisy vokatra be loatra tao amin'ny firenena tena maha-olombelona, manankarena, tsara fanahy ary tia fihavanana eto amin'izao tontolo izao. Nofenoiko an'io ny kitapoko sy ny kitapom-batsy, nahozongozonako aloha ireo boky fianarana sy kahie satria niteraka vesatra fanampiny izany ary... Tsindraindray, nijery kanosa aho, nanokatra ny varavarana ary nihazakazaka nivoaka teny an-dalana.
  Natahotra ny hivoaka ho any an-tokotaniny foana ilay zazalahy. Toa ho kapohina, ho kilemaina, ho afa-baraka, handrora, na zavatra ratsy kokoa aza izy any. Saingy mbola vao maraina ny lohataona, mandeha any an-tsekoly ny rehetra, misy ny fahafahana miala amin'ny hooligans tokotany ary mandroso. Nanomboka tamin"io ampahefa-dalana io, izay lasa olona voaroaka sy fihomehezana, ka hatrany amin"ny toerana mbola tsy nahafantaran"izy ireo azy. Izay izy dia zazalahy kely mirefy dimy metatra fotsiny ary misatroka satroka.
  Nahoana no tezitra be ny olona? Inona no nataony tamin"izy ireo ka nankahala azy mafy? Ary inona no ifandraisan'izy ireo amin'ny fankahalana, ao amin'ny firenena tena maha-olombelona, tsara fanahy, maha-olona ary tsy misy eto amin'izao tontolo izao? Inona no nataony tamin"izy ireo? Efa nanompa, nanendrikendrika, nanala baraka, nandrora na namadika olona ve ianao?
  Tsy nilaza ve izy fa tokony ho tsara fanahy sy hiombom-pihetseham-po ary hifanampy? Ratsy ny ady, ka mila ampiana ny malemy? Saingy noho izany dia mbola noheverin'izy ireo ho adala, malemy, adala ... ary teny sarotra sy tsy takatry ny saina hafa - ny pasifista?
  Saingy mahagaga fa tsy izany ve no nampianarin'ny angano sy ny boky ary ny fahitalavitra rehetra? Tsy tokony ho toy izao mihitsy ve ny olona: ambony ambony, mora mahafoy tena, mitsangana toy ny tendrombohitra. Tsy mpirahalahy va ny olona? Moa tsy ny fanaovan-tsoa ve no tena dikan"ny fiainana?
  Koa nahoana, raha ny marina, izay nampianarina tao amin"ny boky, tao amin"ny sarimihetsika, ary na dia tao amin"ny lesona momba ny informatika aza, dia nolavina? Heverina ho adala, mahatsikaiky, mahatsikaiky, ratsy!
  Nahoana ny zanatsika sy ny mitovy taona aminy no manana fahatezerana sy fankahalana be loatra, tsy fahavononana hihaino ny feon"ny fieritreretany, faniriana herisetra sy fandringanana? Aiza no alehan'ny fanabeazana sy ny fiankohofana amin'ny asa soa amin'ny heriny maha-olombelona sy maha-olombelona indrindra eto amin'izao tontolo izao? Amin'ny hery manampy sy miaro ny ampahorina amin'ny faritra rehetra amin'ny tany. Izay mamonjy ny mainty hoditra, ny Indiana ary ny olona rehetra sahirana sy marary amin'ny hanoanana sy ny loza voajanahary.
  Niantso an"ilay zazalahy izy ireo... Nahatsiaro tahotra izy. Ankehitriny dia hosamboriny ianao ary hanomboka hampijaly anao.
  Mody tsy nandre izy ary nanafaingana ny diany.
  Ho setrin'izany, dia nisy tabataba be:
  - Atsaharo ny frein! Hovonoinay ianao!
  Mahavariana ny feony, be loatra ny fankahalana azy? Hatao inona? Inona no nataonao tamin"izy ireo? Ary halan'izy ireo Izy, ilay niresaka momba ny hatsaram-panahy foana, ny momba ny fisakaizana, ny famindram-po, tahaka ny tsy fankahalany ny mpivadika, izay mamono ny reniny.
  Saingy efa nanapa-kevitra ny handao an'ity tanàna ity ilay zazalahy, fa tsy handeha any amin'ity sekoly voaozona sy halatra ity intsony. Mialà amin'ity lavaka fanasan-damba helo ity ary mitadiava tanàna hafa, tsara fanahy, madio ary sariaka. Raha ny marina, mety ho tsy nisy tanàna toy izany tao amin'ny taniny maha-olombelona indrindra.
  Natahotra mafy ilay zazalahy sao tratran"izy ireo, izay kivy sy malemy, ka nokapohiny teo amin"ny hatony, mba tsy hahafahany miala. Misy fiara fitateram-bahoaka koa anefa. Mila mitsambikina ao fotsiny ianao, dia hianjera ny hooligan sy ny jiolahy.
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia tsara vintana ilay zazalahy, ary tamin'ny fotoana farany dia nahavita nitsambikina teo amin'ny dingana famaranana ny fiara fitateram-bahoaka izy. Nosintonin"ny varavarana ny tanany manify sady zaza, soa ihany fa tsy dia be loatra, ka vitany ny nihazona ilay kitapo feno sakafo.
  Mbola kely dia kely ny saran-dalan"ny fiara fitateram-bahoaka tamin"izany, ary tsy nahasoa tany amin"ny tanàna kely iray ny nandoavana karama ho an"ny mpitarika. Ambonin'izany, ny olona dia marin-toetra ary tsy mampaninona azy ireo kopecks efatra. Tsy naharaka an"ilay tovolahy ny namany roa ka namoaka ny hatezerany teo amin"ny dabam-pako. Nodakan"izy ireo tamin"ny fomba feno habibiana izy, toy ny hoe ilay vy no tompon"antoka tamin"ny fandosiran"ilay remby tiana. Ary ilay zazalahy dia nitondra fiara sy nivavaka tamin'ny Tompo Andriamanitra (izay, teny an-dalana, araka ny nampianarina azy, dia tsy misy mihitsy!), mba hivoha haingana ny varavarana, ary dia hanafaka ny tanany.
  Farany, amin'ny fijanonana manaraka, afaka ny tananao ary afaka mipetraka eo amin'ny seza ianao ary maka rivotra. Arakaraka ny nialan"ilay zazalahy niala ny tokotaniny nankahalainy, dia nitony ny fanahiny. Izay tsy fantatr'izy ireo dia azo antoka kokoa.
  Na dia mety ho zazalahy iray hafa aza, ny mifanohitra amin'izany, eo amin'ny toerany, dia manonofy ny ho akaiky kokoa ny tranony, hitady fiarovana ao anatin'ny rindriny tsy azo resena. Saingy ny tokotanin'ny trano dia niteraka tahotra foana tao amin'ilay zazalahy. Na dia teo am-patoriana aza izy dia nanonofy ratsy momba ireo namany ratsy fanahy sy masiaka. Niezaka nandehandeha tany ivelany araka izay tratra ilay zazalahy. Taorian"ny lesona, dia nihazakazaka haingana araka izay azoko natao tany amin"ny efitrano fisolokiana aho mba ho tonga alohan"ny hivoahan"ireo namako be fankahalana sy lozabe, ka nanomboka naneso ahy, na nikapoka ahy avy hatrany. Tao anaty boky ihany no nahitan"ilay zazalahy fampiononana. Tsy nisy ordinatera, tsy nisy Internet, na dia tamin'ny fahitalavitra aza - fantsona telo ihany, izay tsara indrindra mampiseho ireo mpisava lalana tsara indrindra, na antoko mpihira - tena mahafinaritra ny miaina ao amin'ny fireneny maha-olombelona indrindra eto an-tany. Ary ny ratsy indrindra, ny tatitra mankaleo avy any an-tsaha, ary ny ady tsy tapaka ho an'ny fijinjana. Ary indray mandeha isan-kerinandro ihany, amin'ny Alahady, dia afaka mijery, hentitra araka ny fetra, ny sasany mahaliana endri-javatra sarimihetsika na fandaharana rehefa mitsidika angano.
  Ary ilay zazalahy dia tia ny handevina ny tenany ao amin'ny boky, maka avy amin'izy ireo ny ambony, mendri-kaja ary mahatalanjona.
  Ary matetika ao an-dakilasy, raha tsy manelingelina azy loatra ny namany mandrora amin'ny sodina na mitifitra fingotra, dia nieritreritra momba ny tontolo angano sy tsara fanahy koa izy. Momba ny hoe rehefa tafaorina ny kominisma dia hisy firahalahiana maneran-tany.
  Ary avy eo dia hiray hina ny ankizy avy amin'ny Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, ny antokon-kintana Sagittarius. Ary mitsiky be izy ireo, mifampitantana. Ohatra, ny ankizy avy amin'ny antokon-kintana Pisces dia manana loha rakotra kirany volafotsy sy vombony manjelanjelatra volamena. Ary ao amin'ny Constellation Sagittarius dia mety mitovy amin'ny Centaurs izy ireo.
  Tena milamina sy tsara tarehy ny zava-drehetra. Mifanome fanomezana sy mihira. Tsy misy fandrafiana, tsy misy lolompo, tsy hisy hametraka bokotra na sahona maty eo ambanin'ny ampondran'ny hafa.
  Raha mba ho tonga haingana kokoa ny kôminisma, ary namela ny CIA nankahalaina, izay nandrombaka an'izao tontolo izao tao anaty tranonkalan'ny fankahalana ary nampianatra ny zanatsika sovietika hankahala ny tsara, ho faty ary ho ringana! Ny Amerikana no niteraka ny nofinofin'ny ady hatramin'ny fandringanana ny Indiana ka hatrany Afghanistan. Amin'ny feony amin'ny onjam-peo no mahatonga ny olona ho adala ary manery azy hanangana ny tanany, rahalahy hanohitra ny rahalahy, manentana ny fankahalana hatrany am-bohoka!
  Ny fiara fitateram-bahoaka dia misidina moramora amin'ny lalana. Amin'ny volana Mey any ivelany, maraina - vao manomboka ny andro. Eny, tsy matahotra ny maizina ilay zazalahy. Mifanohitra amin'izany kosa, rehefa maizina ny andro dia betsaka kokoa ny mety ho solafaka amin'ireo namany tsy voamarika ka hanjavona ao anatin'ny haizina. Amin'ny ririnina, rehefa mangatsiaka ny andro ary lava ny alina, ary indrindra amin'ny fanala be dia be, afaka mivoaka any ivelany ianao ary manantena mafy ny handratra ireo lehilahy feno fahatezerana.
  Amin'ny ririnina, mangatsiaka koa ny hooligans ary tsy dia mandeha any ivelany matetika. Saingy amin'ny vanim-potoana mafana dia manomboka ny fampijaliana. Ary ny fandehanana any amin'ny fivarotana fotsiny dia lasa fampijaliana. Ary ilay zazalahy dia mieritreritra ny hamorona karazana aotra-junction Module, ka indray mandeha ianao efa ao amin'ny fivarotana, ary avy eo dia manindry ny bokotra ary ianao efa ao an-trano.
  Angamba tsara raha mbola tsy noforonina ny elatra artifisialy, ao amin'ny trano fonenany, eo amin'ny rihana ambony, ny zazalahy dia afaka mahatsapa fiarovana. Rehefa tsemboka noho ny fihazakazahana haingana ianao, dia sokafy ny varavarana ary mitsambikina ao amin'ny trano, dia mahatsiaro ho toy ny tompon-daka Olaimpika izay niampita ny tsipika fahatongavana ianao - ao an-trano ianao ary voaro. Afaka maka aina ianao amin'ny farany ary mahita fampiononana amin'ny famakiana boky hafa. Soa ihany fa mbola manana trano famakiam-boky avy amin'ny raiben'ny raibeny izy ireo izay hitsiriritan'ny akademika iray.
  Nanamarika ny mpamily fa efa teo amin"ny fiantsonana izy ireo ka mila miala ny rehetra. Tany amin"ny faritra tsy fantatra ilay tovolahy. Tsy nijanona teo aloha izy hatramin'ny farany. Ary toa nahafinaritra sy nahagaga io zava-baovao io. Toy ny hoe manao dingana ianao, ary ianao, toa an'i Eli avy amin'ny Wizard of the Emerald City, dia hahita ny tenanao ao amin'ny tany angano sy sambatra.
  
  ADY AMIN'NY FARANY FANDRESENA
  13 Aprily 1945. Tanànan'i Berlin, tranoben'ny Chancellery Imperial.
  Ny minisitry ny Raharaham-bahiny Ribbentrop dia vao avy nifampiraharaha tamin'ny delegasiona sovietika notarihin'ilay fahavalo malaza miady amin'i Alemaina, Molotov. Na dia eo aza ny zava-misy fa nandritra ny ady farany dia efa saika rava tanteraka ny tafika sovietika efatra. Ary tamin'ny 1 Aprily, nitsahatra ny famatsiana fanampiana tandrefana teo ambanin'ny Lend-Lease;
  Hoy i Ribbentrop tamin'i Rommel tamin'alahelo:
  - Ny fifampiraharahana amin'ny delegasiona sovietika dia tonga amin'ny fiafaran'ny farany. Ny safidy aotra marimaritra iraisana - fiverenana amin'ny sisintany tamin'ny Jona 1941 - dia tsy nety tamin'i Stalin. Mitaky Koba - faritra Klaipeda, Prussia Atsinanana ary Polonina rehetra ao anatin'ny sisin-tanin'ny 1939. Izy io koa dia mitaky ny tanin'i Slovenia, ampahany amin'i Hongria ary ny sahan-tsolika any Romania. Nilaza izy fa miaramila sovietika an-tapitrisany no tsy maty mba hahatongavana any amin'ny toerana niantombohan'izany rehetra izany. Ankoatra izany, i Joseph dia mitaky fanonerana aminay, ny famotsorana ny miaramila sy sivily rehetra ... Ary mampanantena izy fa hanafaka ny anay ho vidim-panavotana! Manaraka izany, te-hahazo ny fahazoana faritany avy any Finlande koa i Stalin.
  Field Marshal Fuehrer Rommel dia nanamarika tamim-pahoriana:
  - Taorian'ny fanonganam-panjakana tamin'ny Jona 1944, dia voatery nanohy ny fihemorana miadana sy maharitra izahay teo amin'ny lafiny atsinanana. Na dia ireo mpiara-dia, izay resy tany Normandia, dia nandeha niaraka taminay tany amin'ny fandriampahalemana somary mendri-kaja ho azy ireo, fa ... Mahery loatra ny Tafika Mena, ary nikarakara ny miaramila araka izay tratra izahay, naleonay ny fiarovana mavitrika sy ny fanafihana fohy. Eny, tonga tao amin'ny Vistula ny Rosiana ary na dia tamin'ny vidin'ny fatiantoka goavana aza dia niampita izany, niditra tao Slovakia, saika nisambotra an'i Romania ... Saingy ireo fahombiazana rehetra ireo dia nandany azy ireo. Nivoaka rà ihany koa izahay, saingy nahavita nametraka fiarovana nahafa-po kokoa aho ary nampihena ny tahan'ny fatiantoka ho in-telo na in-efatra ho anay. Saingy toa tsy takatr'i Stalin fa reraka ihany koa ny fireneny, ary ny mpiara-dia, rehefa tsy nanampy an'i Rosia, dia hanomboka hiantehitra amintsika?
  Namaly tamin'ny tsiky feno hafaliana i Ribbentrop:
  - Ny antsantsa lehibe indrindra any ampitan-dranomasina dia efa mampanantena antsika hanohana, ho takalon'ny tany izay ho azontsika amin'ny fandresen'ny USSR! Mbola misalasala ihany ny governemantan'ny Mpiasa any Grande-Bretagne, saingy maro ireo rafitra tsy miankina vonona hanohana antsika! Mampanantena antsika fanampiana i Brezila, Espaina, Portiogaly, ary indrindra fa i Arzantina. Tsy manilika akory i Perron fa hiditra an-karihary ny ady eo aminay. Ny Finns koa dia mivoady fa ho any amin'ny farany! Any Italia, nihamafy ny toeran'i Mussolini any avaratra, fa ny atsimo kosa dia mbola fehezin'ny hery mpomba ny Tandrefana. Vonona izahay hanohy ny ady ry Fuhrer!
  Nanome baiko fohy i Rommel hoe:
  - Speera amiko!
  Nipetraka teo amin"ny toerany ny minisitry ny fiadiana sy ny bala avy amin"ny emperora mahay sy miasa mafy ary manan-talenta. Speer dia nahavita, na dia teo aza ny zava-tsarotra rehetra, mba hampitombo be ny famokarana fitaovam-piadiana, ary tena haingana dia nametraka ho amin'ny famokarana faobe basy mahery vaika kokoa ny "e" kilasy, "LION" sy "Panther"-2.
  Ilay mpanao didy jadona ara-toekarena mbola tanora sy tena mavitrika ao amin'ny Third Reich dia nitatitra hoe:
  - Eo amin'ny sehatry ny fananganana tanky, tsy vitan'ny qualitative ihany, fa koa ny fandrosoana amin'ny quantitative. Tamin"ny Desambra 1944, dia nisy fiara mifono vy 1 960 sy basy mandeha ho azy. Ary izany na dia eo aza ny fahasahiranana ara-tafika rehetra sy ny fandefasana ny famokarana faobe ny milina tsara indrindra eran-tany! Indrindra indrindra E-25, Lev sy Panther-2!
  Amin'izao fotoana izao, ny famokarana fiara mifono vy sy ny tenany basy dia tokony ho roa arivo isam-bolana, izay tamin'ny Martsa ny fiara farany indrindra: E-10, E-25, Lev, Panther-2 nahaforona mihoatra ny roa ampahatelon'ny fiara mifono vy fiara. !
  Nanontany maina i Rommel:
  -Azonao antoka ve fa ambony noho ny Sovietika ny fiara mifono vy?
  Speer, niezaka ny hampita ny antonony amin'ny feony, dia nilaza hoe:
  - Ny mpamorona anay, na dia tara aza, dia afaka namorona fiara miaraka amin'ny lamina, fiadiana, fitaovam-piadiana ary toetra mitondra fiara. Ny E-25 dia hita fa nahomby indrindra. Miaraka amin'ny famandrihana 100 milimetatra amin'ny handriny amin'ny zoro mitongilana amin'ny efapolo degre, ny sisiny sy ny vodiny dia 60 milimetatra ary ny fitaovam-piadiana miaraka amin'ny basy EL 71 kaliber 88 mm, ny basy mandehandeha dia manana tahiry 80 boribory ary milanja 26,6 monja. taonina. Miaraka amin'ny maotera ny 700 horsepower, ny fiara accelerates mihoatra ny 75 kilometatra isan'ora. Ankoatr'izay, raha jerena ny tahiry lanja, ny sisin'ny basy mandehandeha dia nohamafisina koa amin'ny efijery 30 mm. Noho izany, ny lafiny dia voasaron'ny roa-rollers sy ny efijery, izay midika fa ny fiara dia afaka manohitra ny fiantraikan'ny T-34-85 akorandriaka tsy eo amin'ny handrina, fa koa eo amin'ny lafiny. Ny tafondro 88 mm dia miditra amin'ny fiadiana 150 - 148 mm amin'ny zoro 60 degre. Raha jerena ny tahan'ny afo sy ny fahamarinan'ny fitifirana, ny basy 88 mm no basy anti-tank tsara indrindra eto an-tany! Ary ny fiarovana ny handrina dia ahafahanao mitazona tifitra, na dia avy amin'ny IS-2 aza. Ankoatr'izay, ny akorandriaka maranitra amin'ny basy sovietika dia tena saro-pady amin'ny ricochet. Saingy ny fiadiana simenitra avo lenta dia manana hamafin'ny ety ambony ary, amin'ny zoro fironany mirindra, miondrika tanteraka!
  Nanamarika lojika i Rommel:
  - Ary izany rehetra izany dia tanteraka noho ny zava-misy fa ny maotera, ny fifindran'ny sy ny gearbox dia napetraka ao amin'ny vondrona iray. Noho izany, namonjy ny cardan shaft izahay ary nampihena ny haavon'ny fiara ho 144 santimetatra. Ny milina dia ambony noho ny modely sovietika rehetra ary mora ny manamboatra. Na izany aza, ohatra, dia mbola tsy nahavita namorona karazana tanky toy izany ianao!
  Nanohitra mafy i Speer:
  - "Panther" -2 ary indrindra ny tanky "Lion" dia mandinika ny fivoarana sy fanatsarana farany. Indrindra indrindra, ny "Panther" -2 dia nahavita nitazona ny lanja ho 47 taonina, mampitombo ny fitaovam-piadiana sy ny famatsiana akorandriaka amin'ny haavon'ny "Royal Tiger", ary somary ambany kokoa amin'ny fiadiana. Ary izany dia roapolo taonina ny fahasamihafana. Ny maotera 700 horsepower dia manome hafainganam-pandeha 55 kilometatra eny an-dalana, ary 30 kilometatra isan'ora eny an-dalana. Efa misy fiara vaovao mamokatra motera 900 horsepower ary afaka manafaingana hatramin'ny 70 kilometatra isan'ora. Ny "Liona" miaraka amin'ny tafondro 105 mm dia tsy mitovy amin'ny fitaovam-piadiana; Ary ny rehetra amin'ny lanjan'ny 51 taonina, miaraka amin'ny maotera ny 900 horsepower. Ny fiara mifono vy vaovao dia manana toetra tsara mitondra fiara, izay midika fa azo ampiasaina amin'ny ady manafintohina!
  Nitsiky i Rommel ary naneho fahalalany indray:
  - Ary ao amin'ity tanky ity, ny motera, ny fifindran'ny fiara ary ny boaty dia eo anoloan'ny vatan'ny fiara, ary averina ny turret. Nohamafisina koa ny layout. Saingy mila "Liona" miaraka amin'ny fiadiana mahery vaika kokoa isika!
  Niondrika i Speer ary niteny hoe:
  - Ao amin'ny tanky E-50 dia hampihatra ny fiarovana sy ny fitaovam-piadiana ny Mouse, tsy mihoatra ny fitopolo taonina ny lanjany!
  Namoaka an'i Speer i Rommel ary nanasa ny minisitry ny Aviation Saur Reich. Mpitantana tena mahay sy mahay koa.
  Hoy ny Minisitry ny Imperial tamin'ny fijery feno fandresena:
  -Nahazo ny faratampon'ny rivotra tanteraka ny fiaramanidina! Ary voalohany indrindra noho ny indostrian'ny Alemana mahery fo! Ny fiaramanidina fiaramanidina vaovao, izay niditra tamin'ny serivisy tamin'ny Luftwaffe tamin'ny 1944, dia novokarina faobe tamin'ny habetsahana tsy mitsaha-mitombo. Manana tombony haingana izy ireo raha oharina amin'ny fiara sovietika 200-350 kilometatra isan'ora ary manana fitaovam-piadiana mahery vaika misy tafondro 30mm sy balafomanga! Ny mpiady ME-163, Me-262, VA-349 ary indrindra fa ny HE-162 mora vidy, maivana, azo atao ary mora amboarina dia nanaporofo ny fahambonian'izy ireo mihoatra ny Laggs sy Yaks an'ny fahavalo. Ny fitsikilovana sy ny baomba Ar-234 haingam-pandeha dia manana hafainganam-pandeha izay tsy misy mpiady sovietika iray afaka hahatratra izany!
  Mandritra izany fotoana izany, ny tena manan-danja indrindra, dia afaka nanatratra ny fitoviana amin'ny fahavalo amin'ny famokarana milina. Miady 150 ME-262 no vokarina isan-kerinandro, fitaovam-piadiana mahery vaika ary tafita velona amin'ny ady, efa 300 ary io tarehimarika io dia mitombo ny mpiady HE-162, ary 120 miaraka amin'ny fitomboan'ny AR-234. Teny an-dalana dia modely mandroso kokoa ME-262 miaraka amin'ny elatra voafafa, ME-1010 miaraka amin'ny elatra izay ny famafana dia Adjustable, Non-262 miaraka amin'ny fitaovam-piadiana tsara kokoa sy ny sidina toetra, ary ny zava-dehibe indrindra Yu-287. Ny fiara farany miaraka amin'ny elatra mandroso dia hanana fahitsiana baomba tena tsara.
  Amin'ny fitambarany, mikasa ny hampitombo ny famokarana fiaramanidina fiaramanidina ho fiaramanidina roan-jato isan'andro izahay, manafoana tanteraka ny fahavalo!
  Nanamarika lojika i Rommel:
  - Ary ny milina visy dia tena mahomby. Ohatra, ny fivoaran'ny Focke-Wulf dia ny TA-152. Ary ny TA-400, toy ny fiaramanidina baomba misy motera enina, dia mampiseho fampanantenana lehibe!
  Zaur nirehareha hoe:
  - TA-400 dia afaka manapoaka baomba ny orinasa Sovietika any an-dafin'ny Urals, mahatratra 800 kilometatra ny hafainganam-pandeha ary mitondra baomba maherin'ny 10 taonina! Tahaka ny XO-18 baomba tsy misy rambony, miaraka amin'ny sidina 16 arivo kilometatra! Ary jet TA-183 sy fiara hafa! Isika no hifehy ny rivotra!
  Namoaka an'i Saur ny Field Marshal Fuhrer. Nila niresaka tamin'i Schmeisser aho izao.
  basy milina alemana
  Ny StG 44 (Alemana: Sturmgewehr 44 - basy fanafihana 1944) dia basy fanafihana alemà novolavolaina nandritra ny Ady Lehibe Faharoa. Manodidina ny 850 arivo ny vokatra azo. Anisan'ireo milina mandeha ho azy maoderina, io no fivoarana voalohany namokatra betsaka.
  Tsy mitovy amin'ny basy submachine (PPSh, sns.) tamin'ny Ady Lehibe Faharoa izy io amin'ny tifitra lava kokoa, indrindra noho ny fampiasana ilay antsoina hoe intermediate, mahery kokoa, ary misy ballistics tsara kokoa noho ny basy poleta ampiasaina amin'ny basy submachine. .
  Automation StG 44 dia karazana entona fanalana ny entona vovoka amin'ny alàlan'ny lavaka eo amin'ny rindrin'ny barika. Voahidy amin'ny alalan'ny fanonganana ny bolt amin'ny fiaramanidina mitsangana ny boriborintany. Ny tsy fitovian-kevitra dia mitranga amin'ny alàlan'ny fifandraisan'ny fiaramanidina mitongilana eo amin'ny bolt sy bolt frame. Gas chamber - tsy misy ny mety hisian'ny fitsipika. Ny plug entona entona miaraka amin'ny tsorakazo fanampiny dia unscrewed amin'ny fitetezana manokana raha tsy rehefa manadio ny milina. Mba hanipy grenady basy dia ilaina ny mampiasa cartridges manokana amin'ny 1,5 g (ho an'ny grenady fragmentation) na 1,9 g (ho an'ny grenady mitambatra fitaovam-piadiana) fiampangana vovoka. Ny lanjan'ny basy amin'ny 7.92x33 Kurz cartridge dia 1.57 g.
  Schmeisser koa dia naneho fanantenana fa ny basy milina vaovao - St 54 - dia ho azo antoka kokoa sy tsara kokoa, miaraka amin'ny fahamatoran'ny afo.
  Von Braun koa dia naneho ny fahatokisan-tena marina - ny balafomanga A-10 sy A-11 dia nampanantena fa hanidina amin'ny halavirana hatramin'ny 1000 kilometatra ary hamely amin'ny fomba marina tsara, tarihin'ny radio.
  Niharatsy ny toe-javatra tamin'ny baomba atomika mandra-pahatongan'ny reactor nokleary. Saingy tao anatin'ny roa taona dia nampanantena ihany koa izy ireo fa ny Mpanjakavavin'ny Baomba dia hiditra amin'ny famokarana!
  Fa ny tena zava-dehibe dia nampanantena ny Amerikana sy ny Anglisy fa hanampy ny Third Reich sy ny zanabolanany amin'ny ady amin'ny kominisma eran-tany!
  Nanapa-kevitra ny Field Marshal Fuehrer Rommel:
  - Lazao amin'i Stalin fa manohy ny ady tanteraka isika, avy eo ny fandravana tanteraka sy tanteraka ny kominisma!
  Ny 13 Aprily 1945 no andron"ny fandavana lehibe!
  Ny ady alemana dia nanao ny famelezana lehibe avy any Hongria mba tsy hiampitana ny Vistula feno rano. Nanomboka tamin'ny 20 Aprily ny fanafihana, rehefa vita ny fisaratsarahana Nazi.
  Saika teo no ho eo ihany ny Alemà dia nahavita namakivaky ny andalana fiarovana voalohany. Nampiasa tetika fanafihana amin'ny alina izy ireo mba hisakanana ny Rosiana tsy hampiasa ny tafondrony maro be. Amin'ny alina, mazava ho azy, ny afo dia tsy mahomby, ary ny Nazi dia manana fitaovana fahitana alina.
  Vetivety dia tapaka ny fiarovan-doha faharoa, ary nisy lafaoro roa niforona. Saingy noho ny baikon'ny foibe, dia nisy tahiry lehibe niditra tao amin'ny ady. Na dia tsy azo natao aza ny nandresy ny Nazia, dia nijanona ny fanafihana nataon'i Mainstein.
  Taorian'ny iray volana ny ady mafy loha, ny Alemana ihany no nahavita naka indray ny ampahany amin'i Slovakia, nandroso tsy mihoatra ny 70-80 kilometatra.
  Mbola tsy nahomby ny fanafihana Fritz tany Prussia Atsinanana. Tsy afa-miala tamin"ny laharana voalohany fiarovan-tena izy ireo ary niatrika fiarovan-tena mafy. Hita fa hain"ny Tafika Mena ny mihady sy miaro tena. Ary miteraka fahavoazana lehibe.
  Tany Romania ihany no nahavitan'i Kisselring fahombiazana lehibe. Namorona lafaoro telo ny miaramila fasista, ary saika azony avokoa i Moldavia sy Bukovina. Saingy na dia teo aza izy ireo dia tsy navela hiditra tao Odessa, nijanona teo amin'ny Bug - sakana rano voajanahary! Mbola afaka naka tany kely ihany anefa ny Alemà. Anisan'izany ny morontsirak'i Black Sea, ary ny faritra Okrainiana Chernivtsi. Noho izany, ny fifindran'ny laharana voalohany hiala amin'ny sahan-tsolika any Romania. Saingy izany no halehiben'ny fahombiazan'izy ireo tamin'ny Aprily sy Mey.
  Niorina mafy tamin'ny fiarovana ny Tafika Mena, ary namokatra fitaovam-piadiana be dia be ny indostria. Indrindra fa ny mpiady Yak-9 sy ny fiara mifono vy T-34-85.
  Tamin'ny vanin-taona mafana, Rommel nahita ny tenany tao anatin'ny toe-javatra sarotra - ny maha-olombelona any Alemaina efa lany, ary ny fanafihana nitarika fatiantoka be. Tsy misy dikany ny manisa ny famerenana ny 1941. Mafy ny ady ny miaramila sovietika, nahazo traikefa tamin'ny vidiny be ny jeneraly, ary nisy fiarovana mafy sy lalina naorina.
  Noho izany dia nilaina ny nandoavana ny fifindra-monina niantsinanana.
  Teo afovoany, dia mbola nitazona tetezana namakivaky ny Vistula ny miaramila sovietika. Tsy te hihemotra i Stalin.
  Nanapa-kevitra i Rommel: hanao fanafihana an'habakabaka amin'ny URSS. Koa satria asa lafo indrindra ny fanapoahana baomba, dia kely kokoa ny fatiantoka amin'ny olona mandritra ny fanafihana toy izany! Ankoatra izany, Etazonia sy Grande-Bretagne miaraka amin'ny zanataniny sy ny fanjakany dia nanomboka nanome fanampiana mavitrika kokoa amin'ny fitaovam-piadiana, loharano ary mpilatsaka an-tsitrapo mihitsy aza.
  Fanafihan'ny rivotra avy amin'ny fiaramanidina fiaramanidina ary fiezahana malina handrava miaraka amin'ny tafika tanky lehibe.
  Fa i Stalin dia tsy te hipetraka fotsiny ary hiandry ny faharesena! Tamin'ny 22 Jona, nanao fanafihana ny miaramilany tamin'ny lalana Slovaky. Ho setrin'izany, nivarotra baomba B-29 arivo tany Alemaina ny Amerikana.
  Ny Alemà dia nanjaka teo amin'ny rivotra ary mbola afaka nanohitra, tamin'ny fampiasana ny fahambonian'izy ireo amin'ny fiara mifono vy sy ny basy mandehandeha, ny fanafihan'ny Tafika Mena. Tamin'ny faran'ny volana Jolay, nanao fanafihana ny Vondrona Tafika Alemana Atsimo, nanandrana namorona vilany iray hafa. Afaka nanakana ny fanafihana alemà ny miaramila sovietika. Nandroso teo amin'ny telopolo kilometatra teo ho eo ny Nazia ary nijanona teo, mba tsy ho very. Tamin'ny volana Aogositra, nandroso tany Prussia Atsinanana koa ny Tafika Mena.
  Nandritra ny fahavaratra, dia saika tsy niova ny laharana voalohany.
  Nandritra izany fotoana izany, nandatsaka baomba atomika roa tany Japon i Etazonia. Nanambara ny fahaleovan-tena i Hirohito tamin'ny 16 Aogositra. Nanafaka ny tanany i Amerika ary nampitombo ny famatsiana teknolojia, akora ary fitaovana ho an'ny Third Reich.
  Nitombo ny fanerena avy amin'ny fiaramanidina alemana. Nanantena ny hanapoaka baomba ny URSS ny Nazia. Nandalo ny fararano tamin'ny fifanakalozam-barotra sy ny fikasana hanafika ny andaniny roa. Samy niezaka nisoroka ny fatiantoka tsy ilaina ny roa tonta.
  Saingy amin'ny ankapobeny dia niharihary ny fahambonian'ny Luftwaffe eny amin'ny rivotra. Nandritra ny taona 1945, ny Third Reich sy ny zanabolanany dia namokatra fiaramanidina maherin'ny enimpolo, ny ankamaroany dia fiaramanidina, ary nahazo telo alina hafa avy amin'ireo mpiara-dia aminy. Ny URSS dia namokatra fiara dimy arivo sy efatra alina. Ambonin'izany, ambany noho ny fahavalo izy ireo amin'ny hafainganam-pandeha, ny fitaovam-piadiana ary ny fiadiana.
  Ny taona 1946 koa dia nanomboka tamin'ny fanandramana fanafihana lehibe nataon'ny Tafika Mena. Saingy ny Alemà dia nanipy ny fivoarany tsara indrindra, ny fiara mifono vy piramida E-50, ho any amin'ny ady ary afaka nandresy ny vondrona sovietika, nanipy azy ireo tany Polonina sy Slovenia. Saingy ny fianjeran'ny oram-panala sy ny herim-pon'ny miaramila sovietika dia nanakana ireo andiana fasista teo amin'ny Neman sy tany an-dafin'i Grodno! Noho ny fanohanan'ny mpanaraka an'i Bandera dia niditra tao Lviv ny Krauts. Na izany aza, ny fanafihana goavana, na ny tsy fahombiazany, dia nitarika ho amin'ny fahaverezan'ny URSS ny tetezana tany Eoropa Atsinanana, ary ankehitriny ny ady dia nifindra tanteraka tany amin'ny faritanin'ny Fanjakana Rosiana Bolshevik!
  Tamin'ny volana Mey, niezaka nanorina ny fahombiazany ny miaramilan'i Rommel, saingy taorian'ny volana maromaro niady, dia tonga teo amin'ny tsipika, Baranovichi, Vilno, ary avy eo nanatona an'i Riga. Somary nahomby kokoa ny Nazia tany atsimo - naka an'i Vinnitsa sy Zhitomir - nanatona an'i Kyiv! Ary i Odessa dia hita fa nesorina tamin'ny tafika sovietika.
  Na izany aza, niharan'ny fatiantoka goavana ihany koa ny Alemà - ny zatovo hatramin'ny efatra ambin'ny folo taona ary ny raibe tamin'ny dimy amby enimpolo taona dia voantso ho miaramila. Fizarana vehivavy maromaro aza no noforonina, ary koa ny reziman'ny sniper sy ny fiaramanidina izay niady ny firaisana ara-nofo!
  Tamin'ny fararano, niaro tena ny Alemà ary nodinihin'ny tafika sovietika. Nafana koa ny ady rehefa ririnina. Tsy azo noravana ny Alemà, izay nitazona ny fahambonian'ny rivotra. Nianjera ny tanànan'i Riga sy Odessa sovietika natao fahirano, saingy tsy afaka nanafika bebe kokoa ny Fritzes.
  Tamin'ny 1947, ny Sovietika T-54 tanky nanomboka niditra tao amin'ny famokarana faobe, izay tokony hifaninana amin'ny Alemà, piramidaly E-50. Na izany aza, ny fiara sovietika dia mbola ambany noho ny alemà amin'ny fiadiana sy ny fitaovam-piadiana, fa mora kokoa sy maivana kokoa. Nanomboka ny volana jolay ny famokarana faobe.
  Teo amin'ny fiaramanidina, ratsy kokoa ny zava-drehetra, saingy tamin'ny 30 Desambra 1947, dia nanidina ihany ny fiaramanidina mpiady fiaramanidina sovietika voalohany, MIG-15.
  Midika izany fa ho foana ny ampihimamba fasista eny amin"ny rivotra.
  Nanomboka tamin'ny May 1948 ny famokarana faobe. Ny fiara ihany koa dia ambany kely amin'ny hafainganam-pandeha sy ny fiadiana amin'ny ME-362. Na izany aza, ny Alemà dia mbola nanan-tombony tamin'ny famokarana miasa tsara sy traikefa amin'ny ady amin'ny aces. Saingy nanjary nazava fa eny amin'ny rivotra ny URSS dia saika hahatratra ny fitoviana.
  Tamin'ny fararano 1948, nanomboka ny fifampiraharahana vaovao.
  Nihena ny mponina any Alemaina, fa ny URSS koa dia nalatsa-dra. Ankoatra izany, ny mpahay fizika alemà dia afaka nialoha ny Sovietika, ary ny Third Reich dia efa nahavita nanandrana baomba nokleary.
  Rommel dia nanolotra safidy antonony - ny Alemà dia hahazo izay rehetra efa azony. Avy any Riga mankany Odessa.
  Namaly i Stalin tamin'ny fanekena ny safidy aotra. Na izahay tsy ho anao, na ianao ho anay!
  Nihitsoka tanteraka indray ny fifampiraharahana.
  Nifandimby nihaona tamin'ny indostrialy, mpamorona ary manampahaizana manokana momba ny miaramila i Koba.
  Taorian'izay dia namaky ampahibemaso kabary iray izy: izay nanambarany fa hiady amin'ny fasisma amin'ny fiafaran'ny fandresena!
  Andro 7 Novambra 1948. Lasa andro fiodinana sy fanapahan-kevitra lehibe izany!
  Epilogue
  21 Desambra 1954... New York... Misy saina mena mihantona betsaka amin'ny trano avo indrindra any Etazonia.
  Stalin, izay ny sariny dia aseho amin'ny efijery lehibe sy amin'ny takela-by rehetra ao amin'ny repoblika amerikanina, manonja miaraka amin'ny tsiky amin'ny tafika sovietika mandalo eo amin'ny araben'i Lenin!
  Mankalaza ny dimy amby fitopolo taona ny Comrade Stalin - ny emperora voalohany amin'ny planeta Tany izao tontolo izao!
  
  NY TONGA LOSIFERA
  Na dia tsy mora taminy aza izany, fa mbola tanora ary tsy mbola mafy fo, dia nahavita nanitsaka ny sakana ilay mpiady Palpatine.
  Caroline dia tokony ho novonoina tamin'ny tanany sy lightsaber. Saingy mba hanafenana ny dian'izy ireo dia nisy fiampangana nokleary kely nambolena tao amin'ny lapa.
  Darth Sidious dia efa nahay nitana jiro, ary teny an-dalana ho any amin'ny mpanjakavavy dia nanapaka ny mpiambina azy manokana. Avy eo, dia nasainy nandohalika sy nanala ny kirarony lafo vidy izy - mba ho faty izy, araka ny fanaony, teo amin'ny scaffold tsy nikiraro.
  Carolina no niseho. Nambaran'i Palpatine taminy ny tena endriny ary nitomany ilay olona ambony. Taorian'izay dia sambany teo amin'ny fiainany no nampiasa tselatra mahery vaika i Dart... Ary rehefa nangina ilay mpanjakavavy may, Sith Lord tsy indrafo dia nametraka ny fitaovam-piadiana niokleary teo amin'ny daroka baomba ary nandao ny lapa.
  Nampangaina ho nanao sabotage ny mponin"ny tontolo ambanin"ny rano, ka izany no nahatonga ny ady feno habibiana teo amin"ny tontolon"ny planeta roa. Na dia teo aza ny fahambonian'izy ireo ara-teknolojia, ny hazakazaka ambanin'ny rano dia nahavita velona. Ankoatra izay, niditra an-tsehatra ny solontenan"ny Antenimieran-doholona, izay tsy afaka namela ny fandripahana foko.
  Palpatine dia nahazo ny loka ho an'ny mpampihavana ary efa nahatratra ny haavon'ny galactic, hatramin'izao dia eo amin'ny andraikitry ny mpanampy maotina ho an'ny loholona avy any Naboo, fa tena haingana dia nahazo laza.
  Nankasitraka ny fisondrotry ny mpianatra i Plagaust mpampianatra azy, fa ny tenany kosa dia nanjary niroboka tamin'ny fandalinana siantifika momba ny magochlorians. Naniry ny hahazo ny tsy fahafatesana sy hianatra ny fomba hananganana ny maty izy. Fanampin'izany, i Plaaust, na dia eo aza ny tsy fisian'ny famindram-po ivelany, dia nifamatotra tamin'ny havany sasany ary nanonofy ny fitsanganan'izy ireo haingana.
  Nihalehibe ny zanakavavin'i Palpatine ka lasa mpanjakavavy. Ary tsy ela dia nanana ny taranany izy. Ny lehilahy dia tsy tonga mpanjaka tamin'ny fomba ofisialy, fa vady ara-dalàna tanteraka, ary manamboninahitra taloha - Jedi, na dia tsy ny fahaiza-manao ambony indrindra aza. Tamin'ny fomba ofisialy, dia nahazo ny anaram-boninahitra ny printsy sy zandriny mpiara-mpitondra - eo ambany fitarihan'ny mpanjakavavy.
  Tsy tian"i Palpatine anefa ny vinantolahiny tsy ofisialy: tsara fanahy loatra, mendri-kaja, tsara tarehy, ary toa tanora kokoa noho ny taonany.
  Ary ny zanakavavin'ny mpitondra mainty hoditra dia nihalehibe ho tsara fanahy sy mangoraka. Tena mitovy amin'ny rainy izy - izay mety nanonofy ny ho lasa olona ratsy indrindra eto amin'izao tontolo izao.
  Na izany na tsy izany, tsy voatery nandresy lahatra ny mpianany intsony i Plaaust. Nanapa-kevitra samirery i Palpatine - handringana ny zanany vavy sy ny vadiny.
  Fa mazava ho azy amin`ny fomba tsy mba hampiharihary ny tenanao. Ary tsy mora izany, satria nihamafy ny fiarovana ny lapa taorian'ny korontana sy ny sabotage.
  Nanapa-kevitra i Palpatine fa handamina lozam-pifamoivoizana amin'ny sambo kintana. Izy dia nahavita, tamin'ny fampiasana ny heriny, mba hahatratrarana ny fandosiran'ny fianakavian'ny mpanjaka ho any Corusan - planeta metropolis sy renivohitry ny repoblika. Toa fanasana ho amin'ny fialan-tsasatra lehibe - ny arivo taona ny fananganana lehibe.
  Nianatra tsara ny leson"ilay mpampianatra azy i Plagueis;
  Nampanantena an"ilay mpianatra ilay mpampianatra fa na dia ho matotra aza ny fiofanany, dia ho afaka amin"ny fitsipika roa izy ireo. Ny fandravana ny faribolana masiaka nosoritan'i Darth Bane, dia tsy hanafina na inona na inona amin'ny tsirairay izy ireo, tsy hanana fialonana na tsy fahatokisana amin'ny fifandraisan'izy ireo, ary noho izany dia miara-manompo ny Dark Side. Niara-nianatra tamin'ny Muun nandritra ny am-polony taona maro i Sidious, nandritra izany fotoana izany dia nampianarin'i Plagaust ny mpianany ny zavatra rehetra fantany mba tsy ho very ny fahefana rehetra azon'i Plagaust. Ny fianaran'i Plagaust dia nanery an'i Palpatine hiatrika ny tahony, nandroba azy ny hafaliany rehetra, ary nanaisotra izay rehetra nohazoniny. Ny Tompo maizina dia nampianatra an'i Sidious fa ny fihetseham-po toy ny fitsiriritana sy ny fankahalana, na dia ilaina aza mba hifehezana ny Dark Side, dia fomba fotsiny hialana amin'ny foto-kevitra mahazatra momba ny fitondran-tena mba hahazoana tanjona lehibe kokoa. Nampianarin'i Plaaust tamin'ny mpianany ihany koa ny fomba fisamborana ny fahefana miaraka amin'ny tanjona farany amin'ny fifehezana ny Galaxy.
  Saingy ny fomba fianarana mahomby indrindra dia ny fandalovana sakana virtoaly sy sinema multidimensional.
  Raha nanampy an'i Palpatine hiakatra amin'ny laharana ny Master dia nanome an'i Thaler Sidious ny fidirana amin'ny holocron-ny Sith, ary koa ny maro hafa. Nampianatra an'i Palpatine ny fomba hiadiana amin'ny lightsabers, ny fampiasana tselatra Force, ary nanery azy handray ny fahalalana rehetra momba ny fitaovam-piadiana sy ny teknika isan-karazany ao amin'ny Dark Side, fa mba hanome azy ireo ihany ny zava-dehibe ilaina mba hahatratrarana ny tanjona marina. ny baiko. Nandritra izany fotoana izany, i Plaaust, teo ambanin'ny moron'i Grand Damaskosy, dia nanao izay rehetra ilaina mba tsy hisy hiahiahy azy ho manana fifandraisana amin'i Palpatine.
  Noho izany dia nisy zavatra tsotra nitranga - ny sambon-danitra dia tratran'ny asterôida. Ankoatra izany, efa tamin'ny fiverenan'ny starship, rehefa maro ny mpanamory naka zava-pisotro mahery.
  Ary i Palpatine dia tsy vitan'ny hoe tsy niahiahy, fa nahazo baiko mihitsy aza noho ny fanehoana fiahiana sy ny fanalana azy amin'ny lalana mampidi-doza. Saingy misy fomba fialan-tsiny toy izany fa ny olona iray dia hanao ny mifanohitra amin'izany. Ary nahomby ny fihantsiana, ary simba kely ny fitaovana.
  Namoy ny ainy avokoa ny mpandova sy ny mpivady, fa ilay zazavavin'i Padmé Amidala, zafikelin'i Palpatine ihany no velona. Nandova ny seza fiandrianana tao Naboo izy.
  Ary Darth Sidious nanampy ny lisitry ny heloka bevava nataony. Na izany aza, tsy ny rehetra no nankatoavin'ny Plaaust.
  "Manana ny Hery, ny mpianatra ary ny talenta hitarika ianao. Ny zava-dehibe kokoa, dia manana ny lian-dra amin'ny mpamono olona maromaro ianao, na dia tokony hitazona izany ho tahiry - raha tsy hoe misy tanjona manokana ny herisetra. Tsy mpivaro-kena izahay, Sidious, toy ny ny sasany amin'ireo Sith tamin'ny lasa isika.
  "Hafiriana?"
  "Tao anatin'ny folo taona - ary tsy indray andro."
  Saingy ny faharetana amin'ny fifehezana ny tena dia tsy te hiseho. Na dia nanontany tena aza i Witt indraindray hoe nahoana izy no lasa lozabe tampoka. Teraka ve izy tamin'ny herisetra be? Ankoatra izany, tao amin'ny faribolana sariaka, Palpatine dia nanome ny fahatsapana ny olona tsara fanahy indrindra.
  Darth Sidious dia nampiditra teoria vaovao mihitsy aza: ny tena Sith dia tsy maintsy manafina tsara ny eritreriny ka na ny mpampianatra aza dia tsy mahazo ny fika! Na dia milaza ny tenany aza izy hoe Plagaust the Wise!
  Raha nanomboka niditra tao amin'ny politika galactic i Palpatine dia nahavita fandrosoana vaovao tamin'ny fikarohana nataony ny mpanoro hevitra azy. Ny sitrapon'ilay mpanao heloka bevava Yinchorri, natolotry ny delegasiona mitovy hazakazaka tany Damaskosy, dia tapaka teo ambany fitarihan'ny Hery, na dia teo aza ny fanoherana voajanahary anatiny nataon'ireo biby mandady. Nanao andrana maro tamin'ny santionany hafa koa i Plaaust, nanandrana ny fahaizany manokana. Tamin'ny Fivoriana manaraka tao amin'ny Cache, Plagaust dia nanoritra an'i Sidious ny toromarika izay tokony hataon'ny Sith, niresaka momba ny fanafoanana an'i Kerred Santa hatry ny ela ary nandidy an'i Sidious handidy ny famonoana ny Senatera Vidar Kim mba hisolo an'i Palpatine ny toerany. . Plagueis mihitsy no nitsidika ny planeta Kamino, izay nifampiraharahany tamin'ny hazakazaka mpanao clone teo an-toerana mba hamoronana tafika Yinchorri mankatò. Tatỳ aoriana, dia niainga nankany Serenno i Damaskosy sy ny mpiara-miasa aminy, izay niresahan"ny Plagueis manokana tamin"ireo Jedi nanatrika tao. Hitany àry fa tsy tia orinasa ny Jedi Qui-Gon Jinn, ary i Dooku, mpampianatra azy teo aloha, dia nihevitra ny toeran"ny Repoblika ho tsy milamina. Nahay namboly fisalasalana tao am-pon'i Master Sifo-Dyas i Plagaust, ka nandresy lahatra azy moramora fa mila tafika ny Repoblika.
  Iza tokoa moa no handeha hamorona milina miaramila lafo vidy tsy misy ady? Ary ny Sith dia te hifehy tsara amin'ny fomba herisetra, satria ny fomba hafa rehetra dia mifanohitra amin'ny fampianarany.
  Tamin'ny fotoam-pivoriana ara-politika momba ny fidiran'ny tontolon'ny Federasiona ara-barotra am-polony mahery ao amin'ny Repoblika, dia nihaona indray i Plagueiste sy Sidious tamin'ny endrika Damaskosy sy Palpatine. Taorian'ny drafitra efa nomanina dia nanao lahateny mahatalanjona izay niteraka horakoraka sy korontana tao amin'ny Antenimieran-doholona i Palpatine. Faly i Plaaust, satria lasa anisan'ny Repoblika ny planeta ao amin'ny Federasiona Ara-barotra ary amin'ny hoavy dia afaka mamoaka ady amin'ny galactic amin'ny tanany ny Sith. Saingy fantatr'i Plagueis fa niray tsikombakomba tamin'ireo fahavalon'i Damaskosy hafa - ny rafi-piarovan'i Sante - ny Loholona Pax Tim be lolom-po - ary ankehitriny dia hanao hetsika mavitrika kokoa hanesorana an'i Damaskosy. Noho izany, i Plagueis dia ninia nitondra an'i Palpatine niaraka tamin'ny Tim tamin'ny fotoam-pivoriana ara-politika ary nampiasa ilay mpianatra ho fandrika, ary nitsapa azy tamin'izany fotoana izany. Na dia teo aza ny hetsika nahomby nataon'i Sidious, dia nahavita nandresy an'i Sith roa i Tim tamin'ny baikony tamin'ny Plaguest ho an'ireo mpamono olona Maladiana. Noho ity farany nampifantoka ny heriny rehetra mba hampitsaharana ny fakana an-keriny sy hitadiavana ny Tim, dia tsy fantany fa hisy fanafihana fanindroany ho azy.
  Ary nahatsapa izany i Darth Sidious, saingy efa nieritreritra ny hanaisotra ny fitaizan'ny mpanoro hevitra azy.
  Nandritra ny lanonana nampidirana an'i Larsh Hill ho ao amin'ny Order of the Bowed Circle, natao tao amin'ny trano fandraisam-bahiny tao Coruscant, dia saika novonoin'ny mpikarama an'ady i Darth Plagueist. Ny mpanampy an'i Palpatine, Pestage, dia nifandray tamin'ny Maladiana ary, rehefa nahazo ny fampahalalana ilaina, dia nampandre avy hatrany an'i Palpatine. Samy tonga teny amin"ny toerana nitrangan"ny fikasana hamono izy roa lahy ka tsy hita afa-tsy ireo Plagueis naratra sy zara raha miaina, izay namelona ny ratra tao amin"ny Hery; maty ny sisa tamin'ny Muuns avy any Damaskosy renivohitra. Nanao valifaty manokana tamin'i Tim i Palpatine, ka namono azy sy ireo mpikambana maro hafa ao amin'ny Gran Protectorate tao amin'ny masoivohon'i Malastare ao Coruscant. Tsy mbola hitan"ny polisy ny tompon"antoka tamin"ny asa ratsy, na dia teo aza ny fananganana ekipa manokana hanadihady ireo fahafatesan"olona ireo taorian"ny famonoana ny loholona Kim. Vokatr'izany dia tsy namoy ny mpitarika azy i Damascus Capitals, fa i Hego Damascus dia nisotro ronono tamin'ny raharahan'ny Galaxy.
  Fetsy ihany ny tetik'i Darth Sidious. Tsy namono an'i Padve zafikeliny izy, fa lasa mpinamana taminy. Ary tamin'ny fisalasalana ivelany dia lasa loholona izy.
  Nitombo ny fitaoman'ny tompo mainty hoditra, ary niseho ny fahatelo Sith Darth Maul. Niofana tamin'ny fomba barbariana ihany koa, ary mpiady tena mahay. Na izany aza, ny talentan'i Maul amin'ny tanjaka dia tsy dia lehibe loatra ka mety ho lasa mpandova tanteraka izy.
  Ankoatra izany, mbola olona i Plaaust na i Thaler, ary tsy misy famantarana fanavakavaham-bolon-koditra. Tsy tena tian'izy ireo ho lovan'ny olon-kafa ankoatra ny taranak'olombelona ny seza fiandrianan'ny fanjakan'i Sith ho avy.
  Noho izany, angamba ny fahafatesan'i Darth Maul dia efa voafaritra mialoha. Ankoatra izany, Palpatine saika maty nandritra ny ady tamin'ny mpianany, ary ny hery ambony ihany no namonjy ny ho avy emperora amin'ny fahafatesana.
  Nahatsiaro sosotra i Darth Sidious fa misy olona iray eto amin'izao tontolo izao dia tsara kokoa amin'ny fampiasana lightsaber noho izy. Ary namela marika koa izany. Soa ihany fa ho an'ny mpivady olombelona, i Maul, noho ny fetrany, dia tsy afaka nihoatra azy ireo tamin'ny fahalalana ny lafiny maizin'ny hery!
  Damaskosy sy Palpatine dia nanao ny zava-drehetra mba hahazoana antoka fa ny krizy Naboo dia mahasoa azy roa. Tamin'ny fotoana nanaovan'i Darth Maul hetsika tao Naboo mba handrava ny Jedi, Damaskosy dia nanao dingana mavitrika hamoronana krizy vaovao. Tamin'ny fifandraisany tamin'ireo lehiben'ny Sendikan'ny orinasa, ny Guild Commerce, ny Techno Union ary ireo orinasa hafa, dia nandresy lahatra azy ireo ny amin'ny asa ratsin'ny Repoblika mifandraika amin'ny tontolon'izy ireo i Damaskosy. Palpatine, rehefa nahazo ny fifidianana ho Chancellor Faratampon'ny Repoblika Galactic, dia nanapa-kevitra fa tonga ny fotoana hamitana irery ny drafitra lehibe. Rehefa nianatra izay rehetra nilainy avy tamin'i Plaaust izy ary nampiasa ny fifandraisan'ny mpampianatra azy mba hahazoana ilay toerana irina, dia nihevitra an'i Muun efa antitra tsy ho sakana fotsiny i Palpatine. Toa natoky tanteraka ny mpianany kosa i Plaaust.
  Ankoatra izany, maty i Darth Maul ary naverina ho azy ny fitondran'ny roa.
  Mbola betsaka ny asa sy fotoana mialoha;
  Noho izany, nahoana no tsy tokony hisy ny tandem-dry zareo mandritra ny taona vitsivitsy - fa ny Jedi Order dia tsy ho rava tanteraka?
  Tsy izany anefa no zava-dehibe indrindra. Nanambara tsiambaratelo mahatsiravina i Plaaust tamin'ny farany: "Izy no tena rain'i Palpatine - Witt Thaler."
  Eny, ny reniny, vehivavy tantsaha tena tsara tarehy, dia nanodikodina ny lohan'ilay mpanankarena mpanankarena Damaskosy. Ary tsy nahatana ny filany izy.
  Amin'ny ankapobeny, aorian'ny fanombohana ao amin'ny Sith, dia mihena be ny fahafahana miteraka taranaka. Ary eto ianao dia tsara vintana - manan-janakalahy ianao! Ary tena mahay, ary manan-talenta tsy amin'ny tanjaka, fa amin'ny talenta ara-politika miavaka ihany koa.
  Io no antony voalohany namonjeny ilay tovolahy. Mahafinaritra kokoa ny mampita ny orinasa amin'ny ranao. Na dia izany aza, noho ny zava-misy fa Sith avo lenta dia saika tsy niteraka, ny fifandraisan'ny fianakaviana dia tsy noheverina ho zava-dehibe.
  Lasa nihetsi-po i Plaaust... Angamba tena nanapa-kevitra izy fa tsy hikasika azy ny zanany.
  Saingy izany indrindra no nanosika an'i Darth Sidious hanao hetsika. Ny fanaovana heloka bevava toy ny famonoana ny rain'ny tena no nofinofin'ny Sith Master.
  Tamin'ny alina talohan'ny fifidianana, nanao ny fisehoany ampahibemaso voalohany tao anatin'ny taona maromaro i Damaskosy, niaraka tamin'ny Loholona Palpatine irery ihany: nanatrika ny voalohany famokarana opéra Mon Calamari vaovao tao amin'ny Galactic Opera House izy ireo. Taorian'ny fampahafantarana dia nisotro ronono tao amin'ny tranoben'i Damaskosy tao amin'ny tranoben'i Caldani Spiers ireo Sith Lords roa mba hankalaza ny fahombiazan'i Palpatine. Nandeha nanodidina ilay mpampianatra niaraka tamin'ny divay i Palpatine, namerina ny lahateniny ho avy tany amin'ny Antenimieran-doholona.
  Plaaust, mamo, dia nilaza tamin'i Palpatine fa nahomby kokoa ny fanandramana nataony tamin'ny magochlorians. Ny zazalahy Anakin no nandresy tamin'ny hazakazaka, ary ny tena zava-dehibe dia nahavita nanakana ny tafika iray manontolo amin'ny robots. Midika izany fa nomena hery mihoatra noho izay rehetra miaina eo amin"izao rehetra izao ilay zazalahy. Ankoatra izany, ho fanampin'ilay zazalahy, dia nahavita nampiditra solontenan'ny hazakazaka Togruta niaraka tamin'ny Magochlorians izy. Raha jerena fa ny solontenan'ity humanoid ity, fa tsy olombelona, dia mahantra kokoa noho ny Magochlorians, fa miaraka amin'izay koa, ny isan-jaton'ny Jedi eo amin'izy ireo, miaraka amin'ny isa kely kokoa noho ny olona, dia avo be ...
  Ny tovovavy vaovao Ahsoka Tano amin'ny ho avy dia ho afaka hahatratra ny haavon'ny fahaiza-manao miavaka izay tsy fantatra taloha. Ny fampifangaroana fomba hafa amin'ny fahitana ny herin'ny Togruta, sy ny habetsahan'ny magochlorians, dia afaka miteraka fahagagana tena izy amin'ny natiora nataon'olombelona.
  Inona ny manaraka? Hanohy andrana izy ary hamorona taranaka vaovao - mitovy hery amin'ireo andriamanitra. Ary ho afaka hanambatra zavamananaina ambony kokoa noho ny magochlorians - theochlorians, izay hamela ny Sith hanova ny lalàna ara-batana amin'izao rehetra izao, ary mety hamorona universes vaovao!
  Nisy zavatra tokony hatahorana sy talanjona tamin"ilay tompon"ny mainty hoditra.
  Mamo tsikelikely i Plagaust sambany tao anatin'ny taona maro, ary fotoana vitsy taty aoriana dia nisalasala i Sidious (mety ho tsara kokoa ny manapaka ny lohany amin'ny sabatra?), Namoaka tselatra Hery tamin'ny mpampianatra. .
  - Ianao ry dada no hamaly ny zava-drehetra! Noho ny nandaozako ahy, noho ny namelako ahy hiaritra taona iray tao amin'ny helo tao amin'ny trano fialofan'ny mpanjaka! Nahoana aho no noterenao hamono ny hany tena tiako marina, ry Caroline?
  Nierona ilay Sith mainty, namoaka varatra tamin'ny ray aman-dreniny. Tena nankahala azy tokoa izy.
  Nankafy ny fanaintainan'ny Plaaust i Darth Sidious, nampijaly azy tsikelikely mandra-pahafatiny, ary reraka noho ny fanampian'ny Hery izy, dia tsy afaka nanao na inona na inona ary maty.
  Tao anatin'ny segondra farany, hoy ny tompon'ny mainty hoditra:
  "Resy tamin'ity lalao ity ianao tamin'ny andro nanapahanao hampiofana ahy mba hitondrako ny Galaxy, manana ny rainao eo anilanao ianao - na, ny marimarina kokoa, eo ambanin'ny ombelahin-tongony ianao, ray - eny, noho izany Homba anao mandrakizay aho, feno fankasitrahana aho, fa tsy ho tompon"ny amiko mihitsy ianao."
  - Nanao veloma an'i Darth Plagaust i Palpatine, izay maty sy nirehitra tao anatin'ny afon'ny tselatra.
  Toy izany no namarana ny fiainany feno tafio-drivotra ilay mpamorona Sith. Ary niaraka taminy dia nivadika ny pejin'ny tantara manerantany.
  Saingy mbola nisy zavaboary roa vaovao lehibe: Ahsoka sy Anakin, ary koa mpianatra iray izay nahavita nahazo fahefana teo amin'ny vahindanitra ary nandresy ny Jedi.
  I Luke Skywalker dia zafiafin'i Palpatine ary zanak'i Darth Vader.
  Noho izany, ny tompon'ny mainty Sith dia tsy afaka nanome baiko, naka sy namotika ny taranany mivantana sy manan-talenta. Ambonin'izany, na inona na inona holazaina dia olombelona zato isan-jato i Lioka, ary ny zanany dia antsasaky ny Togruta. Saingy ny Emperora Palpatine dia efa nampiditra lalàna mametra ny zon'ny tsy olombelona, ary amin'ny ankapobeny dia nitady ny hametraka fanavakavaham-bolon-koditra ao amin'ny fahefana vaovao.
  Eny tokoa, satria ny olona no hazakazaka be indrindra ao amin'ny vahindanitra, ary ny emperora mihitsy dia olombelona, toy ny manodidina azy, ny fanavakavaham-bolon-koditra masiaka sy ny fanalam-baraka ny firazanana hafa dia tena ao amin'ny fanahin'ny Sith. Ireo tia manindry sy manjakazaka.
  Grand Marshal Tarkin dia namolavola teoria sy ideolojia iray manontolo mba hanamarinana ny fanavakavaham-bolon-koditra ...
  Saingy ny antsasaky ny olona ihany no nandova ny seza fiandrianana. Na dia nesorin'i Ahsoka aza ny fitomboana ratsy dia tsara tarehy ny hodiny chameleon.
  Naniraka manokana ny zanany ny Emperora mba handrava ny fiainana teo amin"ny planeta Silo, izay nisy ny Togruta. Ary ny taranaky ny tompo mainty hoditra dia nanao izany tamim-pifaliana.
  Izy ireo dia nanompo hatrany am-bohoka ary tsy nahalala afa-tsy ny lafiny maizin'ny hery. Nanao asa tsara imbetsaka i Palpatine tamin'ny fahatanorany. Ary raha nifarana tao amin'ny efitrano fampijaliana izy, raha tsy nihaona tamin'i Plaaust izy, dia tsy ho lasa mpamono lehibe indrindra amin'ny vahindanitra.
  Eny, tsy nanao asa soa ny zanany; Saingy noho ny antony dia izany indrindra no tsy mahafinaritra ny emperora. Tolley, tsy maty tanteraka ny hatsaram-panahiny tao aminy. Toli Palpatine dia nino fa tsy azo atao ny ho tena Sith raha tsy miady amin'ny tenanao, rehefa resy ny lafiny mazava ao amin'ny tenanao.
  Ny zanany dia nanaiky ny fanompoana ny ratsy ho toy ny zava-boaary, ho toy ny zavatra voajanahary indrindra eo amin"izao rehetra izao, nefa tsy niaina alahelo ara-tsaina na nenina.
  Niady tamin"ny tenany anefa i Palpatine, ary ireo Andriamanitra Avo Indrindra ihany no mahalala izay nafoiny tamin"ny famonoana an"i Caroline.
  Ankoatra izany, ny emperora dia tsy sahy namono ny reniny. Toa nahatsapa firaiketam-po taminy koa i Plagaust, ary tsy nametraka fanontaniana toy izany mihitsy.
  Ary ny renin'i Palpatine dia mbola velona ary, na dia eo aza ny zava-misy fa efa ela no lasa zato taona, dia tsy toy ny vehivavy antitra mihitsy. Mifanohitra amin'izany, toa zandriny kokoa noho ny zanany lahy izy, blonde matanjaka - tsy mihoatra ny telopolo taona ny endriny. Nipetraka tany amin"ny faritany lavitra izy, rehefa afaka tamin"ny asa mafy.
  Eny, olon-tsotra izy, tantsaha, nefa koa vehivavy tsy mahazatra, izay niova tamin'ny fototarazony. Raha tsy izany, dia zara raha afaka bevohoka tamin'ny tompon'ny mainty hoditra izy.
  Tsy nikiraro, tsy nitafy fehin-kibo fotsiny, ary mahia toy ny an"ny zazavavy, niasa mafy tany an-tsaha izy, ary tamin"ny alina dia nanao ody. Rehefa niara-nipetraka taminy anefa i Witt, dia nafenin"ilay reniny ny zavatra nataony, ary tsy nampirisika ny zanany hanao na inona na inona.
  Imbetsaka ny marina no namela azy: tsy ny olon-tiany ihany no handevina azy, fa ny zanany sy ny zafikeliny koa.
  I Palpatine dia nitsidika ny reniny vao herintaona lasa izay - rehefa nilaina ny fiarovana an'i Naboo tamin'ny fanafihana mpikomy. Nitady zava-miafina koa izy ireo, tany amin'ny planeta nipetrahan'ny emperora mainty hoditra. Angamba te hahita ny fahalemeny izy ireo, na hitady ny havany?
  Nanana rahalahy iray reny ny emperora. Eto i Palpatine dia nanao sorona azy ho an'ny hery maizina taloha kelin'ny krizy tao Naboo - ahoana no hilazana, mba hitsiky ny vintana.
  Tamin'io fotoana io dia efa nahazo zafikeliny ny rahalahiny, ka nandoa ny paikadin'i Darth Sidious. Mbola betsaka ireo niharam-boina, ary fanampim-baovao vaovao ho an'ny pantheon amin'ny havany novonoina.
  Avy eo izy dia te hamono ny reniny miaraka amin'izay koa. Saingy nanantena ny hihaona amin'ny vehivavy antitra i Palpatine: saingy tsy niova mihitsy ny reniny nandritra ny taona maro nisarahana. Zazavavy, hozatra, tena maizina noho ny fihokoana, ary malama hoditra, tarehy tsara tarehy manana saokany lehilahy. Amin'ny ankapobeny dia mety ho diso amin'ny tovovavy izy, fa amin'ny akaiky dia hitanao ny endrik'izy ireo: tena matotra, tsara endrika, ary telopolo taona farafahakeliny. Ary raha mijery ny maso emeralda-safira ianao, dia toa vao mainka izany.
  Witt Thaler, izay tsy nanampo fa tsy tsotra tahaka ny hitany ny reniny, dia taitra ary tsy nety namono, na, araka ny niantsoana azy, nanao sorona ho an'ny hery maizina.
  Tsy nahita fahasahiana hiresaka teny vitsivitsy tamin'ny mpamosavy reniny izy avy eo, ary tsy nifandray tamin'izy ireo, dia nandeha haingana izy. Mety ho fantatry ny reniny ny zanany lahy, nefa mody nangatsiaka sy tsy niraharaha.
  Ary tamin'ny fitsidihany farany an'i Naboo, dia niseho tamin'ny fotoana nanafihan'ny imperial ny andian-tsambo. Saika nalevina tao an-dapa i Palpatine, saingy nisy vehivavy tsy nikiraro niseho taminy, nanondro ny fivoahana miafina ary nampiseho azy ny toerana misy ny mpikomy hafa.
  Avy eo izy ireo dia nifanakalo fehezanteny vitsivitsy taminy.
  Nametraka ny tanany teo amin"ny handrin"i Palpatine ilay reny tsy lefy ary niteny mafy hoe:
  - Hatraiza ny naratrao, anaka. Tsy misy endri-javatra azo fantarina intsony ao aminao!
  Tezitra tamin-dreniny i Darth Sidious namaly hoe:
  - toa efa antitra be ihany aho ety ivelany! Raha ny marina, ny vatako dia tsy miaina araka ny lalàn'olombelona hatry ny ela. Ary mbola mahavita mandresy an'i Jedi amin'ny sabatra aho. Ary ny vanim-potoana misy ny nofoko ara-batana dia haharitra mandritra ny taonjato maro!
  Nitohoka tamin'ny zanany ketrona ilay reny tanora:
  -Efa nanapa-kevitra ny hanalava ny fisianao ara-batana ve ianao amin'ny maha-vampira anao? Mazava ho azy fa manana tombony amin'ny olombelona ny vampira. Afa-tsy ny ilaina ny misotro ra in-telo isan`andro sy hisorohana ny tara-masoandro. Tsy fiainana anefa izany!
  Nanafintohina ny reniny ny Emperora Palpatine ary te hamely azy mihitsy aza, saingy nifehy tena. Tezitra izy niteny hoe:
  - Lasa matanjaka kokoa noho ny tamin'ny fahatanorako aho, sarotra kokoa ny mamono amin'ny zavatra hafa ankoatra ny volafotsy amin'ny fenitra avo indrindra. Ary amin'ny masoandro rehetra dia azonao atao ny manao akanjom-paty mahafinaritra miaraka amin'ny sivana, ary tsy mampidi-doza ho ahy ny hazavana artifisialy.
  Eto dia nanjary malefaka kokoa ny feon'i Darth Sidious:
  - Tsara kokoa, lazao amiko, tamin'ny maha-olon-tsotra anao, dia nahavita nitazona ny fahatanoranao ianao?
  Namaly tamin'ny tsiky mamy sy fotsy nify i Lada Thaler:
  "Nandeha tsy nikiraro nanodidina an'i Naboo aho nandritra ny androm-piainako, niasa nandritra ny androm-piainako, nihinana sakafo ara-pahasalamana, tsy nisotro afa-tsy ranom-boankazo sy ronono. Foana amin`ny rivotra madio - lavitra ny tanàna. Indray mandeha ihany aho no nitsidika ny renivohitra, ary avy eo nigadra, rehefa nentina nihaino ny didim-pitsarana. Ary avy eo indray mandeha any an-tanàna miaraka amin'ny angady!
  Miaina amin'ny fomba fiaina mahasalama indrindra aho ary nahoana aho no tokony ho antitra?
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia tsy tezitra akory i Palpatine, nahatsiaro faly kely izy ary, araka ny lojika, dia nangataka fanazavana izy:
  - Vehivavy tantsaha an-tapitrisany no mitovy fomba fiaina aminao, saingy tsy misakana azy ireo tsy hivadika ho vehivavy antitra ratsy tarehy, tsy mitovy aminao. Inona no tsiambaratelo - lazao ahy!
  Namaly tamin'ny feo malefaka i Neny hoe:
  - Ny fanontaniana lehibe indrindra dia ny hoe inona no mahatonga ny olona iray ho antitra? Ny tsingerina eo amin'ny natiora dia mandrakizay, ary ny vatan'olombelona dia mitovy amin'ny tsingerina toy izany. Raha ny marina, tsy misy na inona na inona ao amin'ny vatan'olombelona tokony ho antitra. - Niato ilay vehivavy tanora ary nanohy ny fitokisan'ny andriamanibavy. - Resaka fisainana sy finoana daholo izany. Minoa fa ny fahanterana dia tsy voajanahary, fa ny fahatanorana mandrakizay, ny mifanohitra amin'izany, dia modely ary tsy hihantitra ianao!
  Tsy niombon-kevitra tanteraka tamin'izany i Palpatine:
  - Tsy ny olona ihany, fa ny metaly, ny zavatra, ny sambon-danitra ary ny robot miady. Nahoana araka ny eritreritrao no ahafahan"ny olona iray misoroka izany amin"ny alalan"ny finiavana sy ny finoana?
  Namaly tamim-pahatokiana ilay tovovavy hoe:
  - Ny vatan'olombelona, tsy toy ny metaly, dia rafitra azo havaozina. Afaka mizara sy manavao ny tenany mandritra ny an'arivony tapitrisa taona ny sela. Ny mpahay siansa rehetra dia hilaza fa ny tahirin-kazo ao amin'ny vatana dia haharitra ain'olona an-tapitrisany maro. Mila mianatra manao zavatra kely tena ilaina ianao - mamerina sy manavao ny sela nerve. Dia ho lasa zava-misy ny tsy fahafatesana!
  Nanontany tamim-pitenenana i Palpatine hoe:
  - Ary ahoana no hanaovanao an'izany ry neny?
  Nihomehy ilay vehivavy ary namaly nibitsibitsika hoe:
  - Nahoana ny vampira no mahalala izany? Ary noho izany dia hanohy hiaina amin"ity nofo ity ianao mandritra ny taonjato dimy na enina. Ary misy vondrona mahafinaritra aminareo mihalehibe... Mbola mila mifehy ny tsiambaratelon'ny fahatanorana mandrakizay ve ianao? Indrindra fa ny fiheveranao ny fitiavan-tenanao?
  Darth Sidious dia misiritsioka toy ny bibilava voatorotoro ary nanatsoaka ny lelany jaky:
  - Afaka manao sorona anao koa aho ho an'ny hery maizina!
  Ilay renim-pianakaviana dia nijery tsy misy aloky ny firenena tamin'ny zanany lahy-emperora. Namaly izy sady nitsiky bebe kokoa:
  - Tsy hanampy anao amin'ny ady ataonao izany sorona izany! Na dia mpampahory rà aza ianao, ny vavaka ataoko dia mamonjy anao amin'ny fahafatesana. Amin'ny herintaona dia handeha amin'ny sisin'ny lavaka tsy hita noanoa ianao. Ary ny reninao ihany no afaka mamonjy ny fanahinao amin'ny helo!
  Nanalefaka i Palpatine ary nanofahofa tanana tamin'ny fomba malefaka:
  - Eny, araka ny voalazanao: mbola manana taonjato dimy na enina ny vampira. Ary avy eo angamba aho hahita fomba mahomby kokoa hanalava ny androm-piainana. Ambonin'izany, efa misy ny andrana mba hampidirana fanahy ao anaty clone!
  Nanoroka an'i Palpatine i Neny ary nirary soa ho azy. Nahafinaritra sy nahafinaritra ny fofony. Ary nalahelo i Darth Sidious - manana ny hatsarany manokana ny hatsaram-panahy.
  Ratsy ny ratsy, ary tena mandreraka ny miaina amin"ny haizina sy ny amboadia masiaka. Indraindray misy tahotra... Mampijaly sy mahatahotra.
  Ambonin'izany, ny Emperora Palpatine dia naniry ny handimby azy amin'ny Sith iray izay tsy tena ratsy fanahy, ary mba hahafahan'ilay mpandimby mitondra zavatra famoronana farafaharatsiny eo amin'ny fiainan'ny hery cosmic.
  Olona zato isan-jato i Luke Skywalker ary izany no tombony lehibe azony.
  Ankoatra izany, mbola nikoriana tao aminy ny ran'i Anakin sy Palpatine. Ary nitaky ezaka mafy ny fitondrana an'io zazalahy io ho eo amin'ny lafiny maizina.
  
  
  FAHATERAKA NY DEVOLY
  Ahoana no nahatonga an'i Palpatine, tovolahy maotina, mpianatra tena tsara, ary niavaka tamin'ny fitondran-tena fakan-tahaka, no lasa endriky ny izao rehetra izao sy ny ratsy ary nivadika ho amin'ny lafiny maizin'ny hery?
  Somary tsara ny fiainana teto amin'ny planeta Naboo - toetrandro malefaka, tany malala-tanana, saika tsy nisy korontana sy fitakiana fanovana. Fanjakam-panjaka araka ny lalàmpanorenana ny endriky ny fitondrana... Fa lehibe ny fahefan"ny mpanjaka, mitovy amin"ny lalàna ny didiny, ary i Padle Amidala ihany no nasiam-panitsiana mba hamerana ny fe-potoam-piasan"ny mpanjaka sy ny fahefany.
  Palpatine tamin'ny fahatanorany dia tena tsara tarehy, mahia ary, mazava ho azy, tanora mivoatra ara-batana, dia nahazo ny fifaninanana Airball interplanetary. Tamin'izay i Palpatine, izay tafiditra tao amin'ny ekipan'ny Naboo tamin'ny fotoana farany, dia nahatsapa ho saro-pady amin'ny hery. Hitany mialoha ny sidina pulsars sy ny fihodinan'ny asterôida amin'ny lalao virtoaly sarotra. Ary tsapany fa azony atao ny manapa-kevitra hoe rahoviana izy no hanao ilay kapoka mahafaty sy manapaka. Ary dia hafa kely ny anarany: Witt Thaler. Olom-pirenena ny reniny, ary tsy fantatra ny rainy. Marina fa noho ny fahaiza-manaony sy ny asa mafy nataony, dia afaka niditra tao amin'ny sampam-pianarana maimaim-poana tao amin'ny oniversite malaza i Witt. Mba hanaovana izany, dia nilaina ny nanangona isa avo dia avo.
  Mikasika ny rainy, ny reniny tena tsara tarehy sy miolikolika dia nilaza fa lehilahy mendri-kaja izy, ary angamba iray amin'ireo Jedi tsara tarehy.
  Saingy tsy afaka nilaza ny anarany izy. Na izany aza, i Witt dia nanao eritreritra isan-karazany tao an-tsainy - angamba ny rainy dia emperora avy amin'ny vahindanitra mifanila?
  Na dia mbola zaza aza, Thaler, Palpatine ho avy, dia nahatsapa tao anatin'ny tenany ny fahafahana mamaky boky mihidy - amin'ny endrika taratasy na e-boky - tsy maninona izany. Nahagaga ny namany ny fahaizany maminavina ny vokatry ny fifaninanana ara-panatanjahantena, na nahazo ankamantatra tamin'ny filokana - toy ilay nafenina tamin'ny totohondry.
  Teo amin"io lalao io anefa no nahatsapany fa nanana fanomezana tsy fahita firy izy. Ny fandresena mampitolagaga dia nahatonga an'i Witt Thaler ho maherifon'i Naboo, ary ... Eny, toy ny ao amin'ny angano, dia nitarika ny zava-misy fa ny tovovavy tsara tarehy indrindra, Princess Caroline Amidala, dia lavo tamin'ny fitiavana azy.
  Ary i Witt tenany, niaraka tamin'ny rany tanora, mafana, dia nahatsapa firongatry ny fiaraha-miory sy ny fifanandrifian-javatra. Nifankatia mafy izy ireo, ary ny mpandova ofisialy ny seza, Caroline Amidala Naberri, dia bevohoka tamin'ny zazalahy iray.
  Tezitra mafy ny mpanjaka. Araka ny fomba amam-panao sy ny lalàn'ny planeta Naboo dia voarara tanteraka ny fanalan-jaza, fa ny andriambavy satroboninahitra sy ny taranany dia nesorina tamin'ny seza fiandrianana. Tokony hovonoina tamin'ny fomba maharary indrindra i Witt Thaler taorian'ny fampijaliana mafy. Ary taorian'ny nahaterahan'ny zanany, Caroline dia nalefa ho andevo tany amin'ny toeram-pambolena. Teo ilay andriambavy: tsy nikiraro, tsy nanao afa-tsy akanjo rovitra, tsy maintsy niara-niasa mafy tamin"ny tovovavy hafa nigadra. Mandany ny alina ao amin'ny toby, amin'ny hazo fisaka, ary mihinana sakafo tsotra sy masiaka. Nokapohin'ireo mpiandraikitra tamin'ny karavasy ilay mpanjakavavy ho avy, raha niasa miadana kokoa aza izy.
  Anisan'ny karazana sazy ny fanantonana andevo eo amin'ny fitoeran-jiro sy ny fikitikitika ny ombelahin-tongony amin'ny lelafon'ny fanilo.
  Nampijaliana tany am-ponja i Witt. Nampijaliana ahy tamin'ny fomba feno habibiana, be pitsiny, nefa tena matihanina, nanakana ahy tsy hahatsiaro tena na ho faty aloha loatra.
  Nandalo faribolan'ny helo arivo i Witt Thaler. Nampijaliana nandritra ny herintaona izy talohan'ny namonoana azy. Ary avy eo dia tsy maintsy nohanina velona izy, teo imason'ny mponina Naboo an-tapitrisany, tamin'ny voalavo.
  Saingy nandritra ny famonoana dia nipoaka tampoka ilay biby goavam-be... Ary rehefa niala ny setroka dia nanjavona tsy nisy soritra i Witt Thaler. Maro no nandray izany ho famantarana avy any ambony ka nandohalika. Ary nivembena ny mpanjaka, nivadika manga ny tarehiny - voa mafy izy.
  Ary nopotehin'ny fampijaliana volana maromaro i Witt, dia nifoha tao anaty lavaka mando, rakotra zavamaniry mamirapiratra. Nijaly mafy izy, saingy tamin'izay fotoana izay dia niverina ny fahatsapana hery masiaka. Noho ny antony sasany, nandritra ny fampijaliana tao amin'ny lakalin'ny fampijaliana, dia tsy afaka nampiasa ny fahaizany i Witt ary nandoro ireo mpamono.
  Na dia azony sary an-tsaina aza ny afo nipoitra avy tao amin'ny tenany, ny fipoahan'ny pulsars, ary ny rano mikoriana avy amin'ny fitaovam-piadiana mahatsiravina ataon'ny mpitsikilo plasma (voarara tao amin'ny repoblika taloha - noho ny heriny manimba tena lehibe!). Niverina indray anefa ny tanjaka.
  Ary ny ratra lalina naterak'ireo mpamono olona dia sitrana tsikelikely.
  Teo anilan'i Witt dia nisy kanelina misy fangaro otrikaina, ary notrotroiny tsindraindray izany, ka resin-tory.
  Ohatra, nanonofy izy... Delusional no sady mahery fo;
  Ny fihinanana ny faty dia dingana haingana, ny liona mutant dia maika raha mbola vaovao sy mafana ny hena. Rehefa vita izy dia taolan-dava sisa no tavela. Mpiady mainty hoditra maromaro nanao akanjo, nirongo tehina majika, no nandroaka azy, avy eo naka ny taolam-paty.
  - Ny gladiatera be herim-po izay maty tamin'ny fahafatesana mahery fo dia halevina araka ny fanao eo an-toerana miaraka amin'ny voninahitra feno. - Nanambara tamin'ny feo feno hafanam-po ny mpaneho hevitra.
  - Mahagaga! Tsy ratsy fiafara toy izany! - Hoy ny emperora habakabaka ho avy. Mbola tovolahy tao anaty nofy i Witt;
  Ary ilay mpaneho hevitra tsy fantatra dia nanohy kenda noho ny hafaliana:
  - Ary izao dia manambara ny fitohizan'ny fifaninanana. Amin'izao fotoana izao, na iza na iza eo amin'ny vahoaka dia afaka miady amin'ny liona mpamono.
  Nitsangana avy hatrany i Witt Thaler ary niantsoantso mafy hoe:
  - Mila ... aho!
  - Mazava ho azy fa te hanonitra ny helokao ianao noho ny tsy nilokanao tamin'ny olona iray. - Naneso azy ny Princess Caroline Amidala.
  Nitabataba mafy ilay tovolahy hoe:
  - Ary raha izany! Tsy mendrika ny ho velona ny biby mamono olona!
  - Fa manana mpifaninana ianao, jereo. - Ny andriambavy Caroline dia nanondro ilay bibidia mitsangana, mampahatsiahy ny voay mahitsy miaraka amin'ny tarehin'ny elefanta. - Te hiady koa ity rangahy ity!
  Nanambara ilay mpaneho hevitra:
  - Noho izany, raha misy olona roa naneho ny faniriany hiditra amin'ny ady, dia tsy maintsy miady aloha izy ireo.
  Noraisin'ny besinimaro io fanapahan-kevitra io, jery todika bebe kokoa ary rà bebe kokoa!
  Mpiady Witt dia nijery ilay biby goavam-be niaraka tamin'ny vatan-kazo voarakotra amin'ny fiarovan-doha, ary tao anatin'ny segondra voalohany dia nahatsapa fahatsapana tsy mahafinaritra tao an-davaky ny kibony izy. Nandresy ny fientanentanany ilay tovolahy avy eo, na dia tsy isalasalana aza fa mampidi-doza ny fahavalo.
  - Omena fitaovam-piadiana manara-penitra ianao! - Nangatsiaka ny feony nanambara ilay mpandinika.
  Niondrika araka ny fanao ny mpiady. Dia nomena sabatra sy ampinga izy ireo. Eto dia nisy fahagagana hafa niandry an'i Witt: nomena sabatra iray teo amin'ny tanany havanana izy, ary nahazo roa avy hatrany ny fahavalo, naka ny fitaovam-piadiana faharoa tao amin'ny vatany.
  - Tsy rariny izany! - Nanohitra ilay tovolahy. - Lela roa mifanandrify amin'ny iray.
  - Corpse Sucker ity, mampiasa ny orony amin'ny ady foana izy. Fomba fanao toy izany! - Ny mpaneho hevitra tsy hita maso dia namaly tsy nanafina ny fanamavoana tao amin'ny feony, ny fitaovam-piadiana dia natolotry ny tovovavy tsara tarehy, saika tsy misy lanjany, tena mitovy amin'ny nymphs. Nijery azy ireo i Witt (ilay Palpatine ho avy) nahatsapa faniriana mafy, ary tena menatra izy fa ho voamarika ny fihenjanana. Noho izany dia nilaza izany tamim-pahatezerana izy.
  - Koa omeo sabatra fanindroany aho fa tsy ampinga kitoatoa. - Tsy te ho mpanendaka aho.
  - Manana zo toy izany ianao! - Hoy ilay mpaneho hevitra, lasa tsara fanahy kely.
  Nanolotra sabatra faharoa an'ilay tovolahy ilay nymph ary niteny tamim-pahoriana hoe:
  - Miady, ry Knight, aza manala baraka ny voninahitrao.
  Nanambara indray ilay mpaneho hevitra hoe:
  - Ny zo hamono na hamela heloka dia an'ny mpiady izay manana ny fitaovam-piadiana mpandresy! Ary koa amin'ny vahoaka. Heveriko fa tokony hojerena izany.
  - Hofoanako tokoa ilay lehilahy tsara tarehy sahy. - Hoy i Corpse Sucker.
  - Raha tsy manenjika tantanana dia tsy afaka manasaraka ny lapa ianao! - Niresaka tamin'ny aphorism i Witt.
  Nitsangana izy ireo, lehibe lavitra noho ilay lehilahy ilay elefanta voay, ary nanomboka niandry ny famantarana.
  Nanidina nanatona azy ilay angom-borona ary nanoroka ilay tovolahy teo amin'ny takolany rozy.
  Menatra i Witt ary nanao antsasak'adiny, tamin'izay fotoana izay dia naneno ny famantarana ny ady. Nirohotra nanatona azy ilay mpitsentsitra faty, nanofahofa ny sabany, nanantena ny haka azy tsy amin"antony. Niambina ilay tovolahy, ary nitsambikina teo anilany, ary rehefa nihemotra izy dia nandaka. Nahavoa ny ampinga ny daroka, naneno feo maharikoriko.
  - Hey, zaza! Tandremo ny kiraronao fa mahafatifaty.
  Tena nanenina i Witt tanora fa tsy nanala ny kirarony izy ireo dia fanomezana ho an'ny fitsingerenan'ny andro nahaterahany, miloko tsy mahazatra ary, na dia eo aza ny hoditra maharitra, dia tsy te hanimba azy ireo izy. Mila kiraro tsara ny zanaky ny vehivavy mahantra. Ary mbola zazalahy i Witt, ka afaka mandeha tsy nikiraro tsy misy henatra.
  Nitohy ny ady, ary avy eo ilay tovolahy dia nanamarika fa ny fahavalo dia tena kinga tamin'ny vatany. Haingana ve ny fihetsehan'ny sabatra, fa ny tanana kosa tsy dia mihetsika loatra, ary na dia ambony aza ny halavany.
  - Ny fiainako rehetra dia nanonofy ny mitaingina elefanta fa tsy miady. Tena maharikoriko ianao.
  Ho setrin'izany dia mikiakiaka mafy:
  - Tsy tianao ilay olona. Izany no ambany noho ny firazananao.
  Nanohy nanova ny lalana i Witt, nanao ilay milina, iray amin'ireo teknika mahomby
  Kendo, fa toa ny lazan'ny mpiady mahay dia tsy tonga tamin'ny mpifanandrina tamin'ny zava-poana. Vitany ny niaritra ny zava-drehetra ary nanao kapoka saropady mihitsy aza ny tenany. Ohatra, ny iray tamin'ireo lunges dia namely an'i Witt teo amin'ny tratrany, tapaka ny T-shirt, nanao sorona lamosina ilay tovolahy, ary zara raha nandositra ny faharesena mafy. Simba ilay voromahery rosiana manana loha roa ary notapatapahina.
  - Zazakely! - Hoy i Witt ary nanao ny teknika "Butterfly", fa ny fanafihana rehetra indray dia lasa
  Nalaina indray. - Devoly orona.
  Naratra indray izy, ka nokarohina ny tanany, ary voa teo amin"ny sorony avy eo. Nihemotra i Witt, tonga saina tampoka izy fa resy tsy nisy fanantenana tamin'ny ady, niatrika mpiara-dia fahavalo mahay kokoa noho ny tenany. Ambonin"izany, mbola tsy dia nahay tamin"ny kendo ilay tovolahy.
  Nanahy ihany koa ny Princess Caroline:
  - Izaho no adala farany tsy nanakana ny sipako. Eto amin'izao rehetra izao izy dia tanteraka
  Vahiny io, ary ho faty izy, tsy misy mahalala izay.
  Te hitsambikina niala ny kianja izy. Avy eo, araka ny mety ho vintana, dia tonga ny mpamosavy mahazatra.
  - Tena tsara tarehy, tsy azy ny mitifitra amin'ny hazo na manofahofa ny tongony. Fantatro ny Corpse Sucker! Inona, hovonoiny tokoa, ary haneso ny faty mihitsy aza. Ka na tianao na tsy tianao dia tsy maintsy manolotra ny tenanao ho ahy ianao.
  - Sanatria! - Hoy i Princess Caroline.
  Ny mpamosavy amin'ny lafiny maizina amin'ny hery dia niteny hoe:
  - Amin'ity tranga ity, dia azo amidy amin'ny rezimanta iray ianao, ary hanompo miaramila roapolo isan'andro. Na, mifanohitra amin'izany, ho any amin'ny harem'ny mpanapaka, izay misy an'arivony ianareo ary ho maina amin'ny alahelo sy ny tsy firaharahiana.
  Nidradradradra mafy ny andriambavy:
  - Ho lasa mpiady aho!
  Hoy ilay mpamosavy:
  - Tovovavy marefo tsy mahay teknika majika fototra ianao. Eny, hodorana ianao amin'ny ady voalohany.
  Nanafintohina i Caroline:
  - Ny Tompon'ny voninahitra no hampianatra ahy! Eny, ary matanjaka ara-batana aho!
  Nikiakiaka maharikoriko ilay mpamosavy:
  - Tompon'ny voninahitra? Ary eny, tia tena izy. Tsy azo inoana fa hahomby amin'ny zavatra mahasoa izy. Noho izany dia afaka manao anao ho vadiko aho ary mampita ny fahaizako tahaka ny ahy.
  Nitsiky maneso ilay andriambavy:
  - Te ho tonga andriamanitra ve ianao?
  Nidradradradra mafy ilay mpamosavy hoe:
  - Fa nahoana no tsy! Fa ratsy kokoa noho ny mpangataka hafa aho?
  Hoy i Caroline tamin-kitsimpo sy tamin'ny fanehoana fanamavoana:
  - Maharikoriko ianao. Ho maharikoriko ahy ny fikasihanao.
  Ny mason"ilay mpaka fanahy dia nanjelanjelatra tamin"ny hazavana mena.
  - Eny, hotsarovako izany ho anao.
  Raha mbola niresaka izy ireo dia nitombo ny ratra nahazo an'i Witt. Nihemotra ilay tovolahy, efa nanomboka nalahelo noho ny fahaverezan-dra. Nanao fanafihana indray ilay mpanonofy faty, saika nanapaka ny lohan"ilay rangahy sy nanapaka ny takolak"ilay rangahy.
  - Hoy izy ilay basy. - Nandritra ny ady, ny Velcro teo amin'ny iray amin'ireo kirarony dia tsy nisy nipoitra.
  Ary zara raha nitana ny kiraro. Saingy ny aingam-panahy dia namely ilay tovolahy nahay, nitsambikina mafy niakatra. Nanofahofa ny tongony izy, ary ilay sneaker, toy ny vato avy amin'ny antsamotady, dia nanidina teo amin'ny tavan'i Corpse Sucker, ka nandona ny ombelahin-tongony. Nidradradradra izy, variana vetivety.
  Nanao ny iray amin'ireo teknika Jedi Kendo sarotra indrindra i Witt, ilay "fankafy triple" ary nanapaka ny vatan'ilay biby goavam-be. Loharanon-dra niparitaka, nihemotra ny Corpsesucker, nivelatra ny tongony. Namoaka firohondrohona mahatsiravina ny tendany.
  Nanjelanjelatra mafy ny mason'i Witt:
  - Ny fahavalo dia eo amoron'ny fandringanana tanteraka! handresy aho!
  Nanafika ny fahavalo ilay tovolahy, ka tsy nahatsiravina izy. Nihemotra ilay fatin'olona, nivembena ary tsy nikapoka. Vetivety dia nahazo ratra mafy maromaro izy ary nandatsaka ny sabany. Avy eo dia nifanintontsintona fotsiny izy, nanodina ny ampinga. Tao anatin'ny fientanam-po dia nanao hetsika mitsambikina i Witt, nanindrona antsy ny mpifanandrina taminy voalohany teo amin'ny lohany, izay azony natao, ary avy eo tao amin'ny vavony. Lalina ny tsindrona, ary nivoaka ny tsinainy. Avy eo, rehefa nahita fa nalemy tanteraka ny fahavalo, dia nanao ny teknika "borosy" i Witt ary nanindrona ny karandohany. Maty nianjera izy.
  - Nandresy ilay mpiady Witt, nomena anarana hoe matoatoa. Saika maty ny mpifanandrina aminy, Corpse Sucker, Smashing Trunk. Izao ilay tovolahy mpandresy dia manan-jo hamono azy na tsia.
  Nitabataba ny vahoaka, nisy ny azo tamin"ny filokana ary nisy ny resy, saingy nangetaheta ra ny rehetra.
  Mitambatra, ao anatin'ny fientanam-po sy fitarainana mitabataba:
  - Vonoy izy! Tapaho ny loha dia ahantony amin"ny tsato-kazo! - Nikiakiaka izy ireo. - Toy izany ny fomba amam-panao mba hiatrehana ny resy.
  Nihifikifi-doha i Witt, tao anatin"ny fientanentanana tamin"ny ady dia mbola azony novonoina ihany, saingy rehefa tapitra izany rehetra izany dia levona ny hatezerany. Ny fanapahana loha amin'ny rà mangatsiaka dia tsy ao anatin'ny fitsipiny. Nanondrika ny lohany mamirapiratra ilay tovolahy ary niteny mafy hoe:
  - Tsia, tsy hamono zavaboary tsy manan-kery aho.
  - Aringano izy! Vitao izany! "Nanohy nikiakiaka ny vahoaka ary nitsambikina ny rantsambatana samihafa. Ary mikiakiaka - Omeo fahafinaretana izahay!
  Ny mpanjaka Palpatine ho avy dia naneho andriana tsy fantatra:
  - Resy ny fahavalo, ary kilemaina aza, inona indray no tadiavinao!
  -Adala ny namanao. Amin'ny famelana an'i Corpsesucker ho velona dia manao ny tenany ho fahavalo mety maty izy.
  Tsy hamela ny fahafaham-baraka sy ny fahaverezan'ny vatan-kazo Izy. - Hoy ilay mpamosavy tamin'ny sempotra harafesina. - Nahoana ianao no adala? Aza mikiakiaka, vonoy ?! Hihaino anao izy!
  - Efa ampy ra aho! - Namaly ilay zazavavy andriambavy. - Ary nahoana ianareo no masiaka be? Tsy azo atao ve ny miala voly amin'ny fomba hafa?
  Ary ilay mpanao ody, izay niery tao ambanin'ny lamba ny tarehiny, dia nisitrika hoe:
  - Fa toy ny?
  Caroline, zara raha nanafina ny fahasosorana, namaly hoe:
  - Henoy hira ohatra! Na fampisehoana isa ara-javakanto, fandaharana fialamboly isan-karazany, miaraka amin'ny biby.
  Ny mpamosavy, izay takona ny tavany, nefa ny loha mirehitra dia mbola mamiratra noho ny haizina, dia niteny tamin'ny feo orona hoe:
  - Karazana trano heva inona ity? Tsia, tsy mahaliana! Tsy mahasolo ny famirapiratry ny ra ny karazan-damba sy ny omby rehetra.
  Ny andriambavy dia ninia nanodina ny tavany:
  - Tena?
  Ilay mpamosavy, nisafosafo sy namirapiratra ny masony, dia nitaraina hoe:
  - Ahoana ny amin'ireo mpihira miboridana ny tendany? Miaraka amin'ny fanampian'ny ody sy ody, afaka mamorona mozika sy feo rehetra ianao. Vitantsika io. Ary raha tiantsika, dia handihy ny horis miboridana.
  Nanandratra rantsantanana lava be ilay mpamosavy:
  -Tsia, tovovavy, ny ady gladiatera matotra no tsara indrindra.
  Ny Princess Caroline dia tsy nanaiky izany, saingy tsy nanohitra.
  Nahazo vola tamin'ny ady i Witt Thaler, ary nahazo vola tamin'ny filokana. Avy eo dia tsy maintsy niady ilay tovolahy, izay tsy mbola tafarina tamin'ny ady teo aloha, sy ireo naratra
  Liona mutant. Fa raha sitrana tamin'ny alalan'ny herin'ny maizina ny ratra rehetra tamin'ilay biby mpiremby, dia nivoaka ilay tovolahy voasaron'ny ratra vaovao. Nesorin'i Witt ny T-shirt misy hodiny ary nanala ny kirarony, napetrany tamim-pitandremana ary naka sabatra teny an-tanany roa. Noho izany dia niboridana ny antsasany tamin'ny pataloha jeans nahorony, toa tsara tarehy indrindra tamin'ny Princess Caroline izy. Tapaka midadasika no hita teo amin"ny vatana voasokitra. Nokosehina ny sorony ozatra, niezaka nanery ny fanaintainany hanohitra ny hatezerany. Ny tongony niboridana dia nahatsapa ny faritra mafana amin'ny tany izay nafana teo ambanin'ny hazavana artifisialy.
  Nitsoka oroka i Witt Thaler. Nitehaka ny mpanatrika.
  Nitabataba mafy izy hoe:
  - Tsy ilaina ny mampiditra ny mpiady! Aoka ho mahaliana ny ady!
  Ny liona, tsy niandry ny forge, dia nitsambikina, niezaka ny pry ny fahavalo amin'ny fang sabers. Tsy nahomby izy; Tezitra ilay bibidia, nitsambikina nandroso, ary tafintohina teo amin"ny tendron"ny sabatra. Tamin'io fotoana io dia gaga koa ilay zazalahy gladiatera - nanjary maitso ny ra, izay mena teo aloha.
  - Inona no anton'izany rehetra izany? - Nanontany ny Princess Caroline gaga.
  - Izany dia manondro fa ny biby dia lasa mafy orina sy matanjaka, nitombo ny adaptability. - Namaly tamin"ny feo manjombona ilay mpamosavy.
  Nanatsoaka hevitra mazava ilay tovovavy:
  - Ratsy izany!
  Lasa falifaly kokoa ny feon'ilay mpamosavy:
  - Fa maninona! Tena mpiady lehibe ny anao lahy, fa ho mahaliana kokoa ny miteny ratsy.
  Nanohy nitsambikina ilay liona dragona, tsy niraharaha ny ra, dia haingana be izy ary zara raha nanam-potoana handosirana ilay tovolahy. Noho izany, i Witt dia nitsambikina, nitsambikina toy ny akrobat, avy eo nitsoraka toy ny loach, nandrovitra ny kibon'ny liona izy. Toa tsy niraharaha izany ilay terminator fanged, nanohy nanenjika ilay tovolahy nanodidina ny peratra.
  - Rey olona ô! - hoy i Witt tamin'ny sosotra. - Tsy afaka mitondra anao ny lelafo.
  Nanomboka reraka ilay tovolahy noho ny fahaverezan-dra. Tamin'ny fanindronana marina dia nahavita nanindrona ny mason'ny liona izy, saingy na dia tamin'ny maso iray aza, dia mbola mampidi-doza ilay biby mpiremby, ary nanararaotra ny fotoana, dia nikapoka mafy tamin'ny taolan-tehezany ny tongony. Namela tsipika lalina enina ny hoho.
  - Zazakely! Mandrovitra ny hena! - Niondrika ilay tovolahy.
  Toa efa nahalemy ny liona hatry ny ela noho ny fahaverezan-dra, nefa vao mainka haingana kokoa ny fanafihany. Imbetsaka no saika nanindrona ny vavonin"ny vavonin"ny vavony, ary ny iray nanindrona ny hozatry ny taolan-tehezan"i Thaler, ka nikasika azy mafy. Nivembena ilay tovolahy, ary nifilafila nify teo amboniny,
  voatsatoka an-tsorony. Nitsemboka sy nihosin-drà i Witt ary nahavita nitsoaka ary nanapaka ny tendany tamin"ny lelan-tsabatra mihitsy aza. Nivoaka rà ilay bibidia, voatsindrona ny lalan-drà lehibe, saingy tsy nihena ny hafainganam-pandehany.
  - Toy ny zombie ianao, na manao ahoana na manao ahoana ny fihetsikao. Angamba tsy ianao no Leo. - Hoy ilay tovolahy.
  Niezaka nanafika indray izy mba hanongana ny masony farany, saingy tsy afaka, ka namela dian-drà hafa teo amin"ny vavany. liona
  Nokapohiko tamin"ny tongotro indray izy.
  - Ary avy aiza ireo? - Tao anatin'ny famoizam-po dia namely ny mpifanandrina taminy tamin'ny heriny rehetra tamin'ny fang-saber ilay tovolahy. Noho ny fahatairana mafy dia vaky ny taolana ary nivoaka avy tao ny ranom-boankazo fotsy.
  - Hey! - Hoy ilay mpamosavy tamin'ny feo tena faly. - Ny namanao dia toa nanapa-kevitra ny hanandratra ny lelany, na izany na tsy izany, dia misy fahatsapana avonavona.
  - Inona no tadiavinao? Vitka dia lehilahy hendry. - Namaly ny andriambavy Leia, nikofoka tamim-pifaliana.
  Ny kapoka manaraka dia tapaka ihany ny fang. Nanomboka nihodinkodina ilay bibidia, toy ny hoe very toerana. Notsindrian'i Witt, niha mafy ny kapoka nataony, nahita fa nilomano ilay liona mutant, nanampy hery ilay tovolahy.
  - Tsy tiako ny henan'ny liona! - Nitabataba ilay lehilahy be herim-po.
  - Kapohy izy Vitek, tena sexy ianao. - Nihiaka ny Princess Caroline.
  Voadona tamin"ny vavany faharoa ilay tovolahy, soa ihany fa nety ny lasibatra. Ny fotoana voalohany tsy nilavo lefona ny taolana dia tsy maintsy nampiako azy. Farany, nirodana ihany koa io teboka io, taitra be ilay liona.
  - Manao ahoana ianao izao, tsy misy tandroka, saka lehibe, voaheloka ho faty! - Hoy i Witt tezitra.
  Ny fikitroha-nify sy ny fitarainana no navaliny. Nitohy tamin'ny fomba feno habibiana ny ady, nihetsika toa nanafika ilay dragona liona, saingy very ny fihetsiny. Ilay zazalahy, izay nahatsapa ny firongatry ny hery, indray
  tsy nitsahatra nanohitra ary nanindrona ny maso farany. Tamin'ity indray mitoraka ity dia toa lasa lalina kokoa ary tonga tany amin'ny atidoha ilay lelany.
  - Bravo, vonoy izy! - Nihiaka ny Princess Caroline.
  Niara-nihira ny efitrano manontolo.
  - Vonoy izy, vonoy izy!
  Nandaka indray ilay gladiatera tanora ary, nitsambikina tao aoriany, namely tamin'ny trano boribory. Toa nanomboka tsy nijery intsony ilay liona mutant ary nanondro ny tavany imbetsaka. Farany, rehefa azon"ilay ankizilahy ilay izy, dia natsofony teo amin"ny tratrany ilay lelan-tsabatra ary niezaka nanindrona azy io lalindalina kokoa, hatrany am-pony. Nidona tamin"ny taolan-tehezany ireo kitrokely, ka nikasika azy ireo, avy eo nanindrona ny hena, saingy mafy loha i Witt dia tsy namela ny lelany, na dia rovitra ara-bakiteny aza izy. Eto dia nanapa-kevitra ny zava-drehetra araka ny sitrapo, ny holatra dia nanohy nikaroka sy nandrovitra ny nofo tanora.
  - Atsaharo izy! - Nivovo ny Princess Caroline. Nijanona irery ny fitarainany.
  - Ento hatramin'ny farany! - Nirohondrohona ny vahoaka.
  Farany, nanindrona hatrany am-po ny lelan"i Witt tezitra, ary nangina ilay bibidia, nandalo farany tamin"ilay hena naharitra ny hoho.
  -Eny, toa izany ihany! - Nifoka rivotra ilay tovolahy. - Ny tsirin'ny aizina dia nazera tamin'ny vovoka.
  Nanambara ilay mpaneho hevitra momba ny mpamosavy.
  - Witt, ilay fanahin'ny fahafatesana, indray no mpandresy; kintana miakatra amin'ny kianja. Hahazo ny loka azony izy.
  Miaraka amin'io fehezan-teny io, nihena ny fahitan'i Thaler, toy ny zavona tamin'ny fanombohan'ny tonelina rivotra mahery vaika.
  Ary avy amin'io zavona io no ipoiran'ny... endrika matanjaka sy lava amin'ny lehilahy na zavaboary humanoid ao anaty kapa. Misy feo mikiakiaka, tena mitovy amin'ny feon'ilay mpamosavy ao amin'ny nofy.
  - Niady tsara ianao Witt... Hitako ao aminao ny fahaizan'ny mpiady teraka!
  Nitsangana i Thaler. Nandritra ny torimasony, dia saika sitrana ny feriny, ary nihena ny hodiny ary nanjary tsy hita intsony.
  Hoy ilay tovolahy, naninjitra ny tanany tamin-dralehilahy:
  - Misaotra anao aho fa namonjy ahy, tompoko...
  Naverin'ilay tovolahy tamin'ny tanany ny felany ary niteny hoe:
  - Tsia fa misaotra! Ny fankasitrahana rehetra dia mitondra amin'ny famindram-po sy ny fahalemena!
  Nitsiky mafy i Witt ary nibitsibitsika hoe:
  - Fa namonjy ny aiko ianao... Ka tsy maintsy misaotra anao aho!
  Naverin"ilay rangahy tampoka ny satrony. Nojeren"ilay tovolahy ilay endrika niseho. Nanana endrika mendri-kaja ilay lehilahy, efa antitra kely noho ny efa-polo, ny hatony matanjaka, ary ny volombava olioly sy fohy. Mahery be ny fijery eo amin"ny masony, hitanao avy hatrany fa zatra mibaiko izy, ary mahery fo sy matanjaka ny endriny.
  Na dia tsy nahazatra an"i Witt aza io lehilahy io, dia toa hitan"ilay tovolahy fa efa nahita azy tany ho any izy taloha. Na dia sarotra be aza ny manadino ny endrika maneho fihetseham-po sy matanjaka toy izany, fitondran-tena regal, ary ny mason'ny mpitondra hatramin'ny fahazazany. Saingy amin'izany fotoana izany, na dia eo aza ny bika aman'endriny, ny feo dia hoars, maharikoriko, toy ny rovitra, na dia eo aza ny feo.
  Nijery an'i Witt ilay lehilahy, ary tsy nanova ny tarehiny, dia niteny hoe:
  - Tsy noho ny fitiavana no namonjeko anao fa noho ny ilako anao!
  Nanjelanjelatra tsy nisy hatsaram-panahy ny mason'ilay mpandahateny:
  -Raisiko ho mpianatro ianao, ary hanokatra anao amin'ny fahalalana ny hery izay tsy sahin'ny Jedi nofinofy ... Fa fantaro fa ny zavatra niainanao tao amin'ny lakalin'ny fampijaliana dia mbola voninkazo raha oharina amin'ny miandry anao!
  Nitsangana i Witt ary niteny tamim-pahatapahan-kevitra hoe:
  - Vonona aho! Vonona amin'ny zavatra rehetra - vonjeo fotsiny i Caroline!
  Nisento mafy ilay lehilahy:
  - Ny attachment dia fahalemena! Ny fahalemena lehibe indrindra azon'i Sith! - Eto ny feon'ny tompon'ny mainty hoditra dia nanjary natahotra kokoa. - Ny marimarina kokoa, tsy afaka izy ireo, tsy tokony handoa izany, fa ... Hafahafa ihany, hanafaka an'i Caroline amin'ny fanandevozana aho! Ho takalon'ny fankatoavanao tanteraka, mba hianiananao fa amin'ny fotoana mahamety izany dia hanatanteraka tanteraka ny baiko rehetra ianao!
  Nankatò i Witt nandohalika ary nanao fianianana lehibe.
  Ary hoy ilay lehilahy:
  - Manomboka izao, Darth Sidious ny anaranao vaovao! I Darth Plague no mpampianatra sy tomponao!
  Nanomboka tamin'io andro io, i Witt, na Darth Sidious ankehitriny, dia nanomboka niofana tamin'ny teknikan'ny fefy sy ny hery maizina. Fampianarana lozabe sy tsy misy indrafo. Saingy nahatsapa hery nitombo haingana tao anatin'ny tenany ilay tompo mainty hoditra vaovao. Lasa natanjaka sy nahay kokoa izy isan"andro sy herinandro ary volana.
  Darth Plagueis, ankoatra ny nofinofiny momba ny tsy fahafatesana, dia nanana fikasana hamerina ny fitondran'ny Sith. Nanova ny anarany ho Palpatine i Witt Thaler ary nanova kely ny endriny, ary koa ny dian-tanany. Lasa olona hafa izy, nasolo olona mitovy amin'ny fianakaviana Palpatine mendri-kaja.
  Nanomboka nanohy ny asany amin'ny maha-officier azy izy, sady nanatsara ny fahaizany mifehy ny herin'ny maizina. Ankoatra izany, dia nitana ny teniny i Darth Plagueis, izay nanana sata ara-dalàna tanteraka ho toy ny mpandraharaha lehibe iray.
  Taorian'ny nahafatesan'ny mpanjaka dia nandimby ny zanany lahy kely. Darth Plagueis no nitarika ny fanafihana Hutt tao an-dapa. Maty ny mpandova, ny anabaviny, ny anadahiny ary ny dadatoany.
  Taorian'izay, ny kapiteny jeneralin'ny mpiambina ny lapa dia nametraka an'i Caroline, malaza teo amin'ny vahoaka.
  Nampahery an"ilay vehivavy matanjaka ihany ny fahababoana nandritra ny taona maromaro, ary vao mainka nahery vaika kokoa ny fitondrany. Ary i Serafima zanany vavy, izay notezaina tao amin"ny monasitera, no lasa mpandova ny fanjakan"i Naboo.
  Na dia niverina teo amin'ny fitondrana aza ilay olon-tiany taloha, dia voatery nanafina ny maha-izy azy i Palpatine ary nijanona teo amin'ny sisin-dàlana amin'izao fotoana izao. Na dia nihanatanjaka hatrany aza ny heriny tao amin"ilay fanjakana.
  Tsy ela dia maty ny kapiteny jeneraly - toa avy amin'ny lozam-pifamoivoizana, fa i Palpatine no tao ambadik'izany. Ary tsy ela, ny Tompo Sith nangataka Witt Thaler sorona ny fitiavana voalohany - Queen Caroline.
  Niady tamin'ny fahafatesana niaraka tamin'i Plagueis izany. Ankoatra izany, ny hery dia nivadika ho mitovy. Rehefa samy reraka tamin'ny ady i Sith, dia nanaiky i Palpatine ary niteny hoe:
  - Hovonoiko ny fitiavako ary miaraka amin'izay koa ny sisa tavela amin'ny zanak'olombelona izay mbola manetroka ato anatiko! - Eto ny tompo mainty hoditra dia nanandratra ny feony ary nanampy tamin'ny fomba hentitra. - Mianiana anefa aho fa tsy hamela anao amin'izany aho ary handringana anao tokoa!
  Ny faniriana hifampiraharaha amin'ireo izay manana sata ambony dia raiki-tampisaka ao amin'ny toetra Sith. Ny heriko tsy takatry ny saina no mahatonga ny fialonanao; Ny fahendreko mahavelona ny hetahetanao fahalalana; ny zava-bitako dia manentana ny faniriana mafy hamerina azy ireo! - hoy i Darth Plagueis tamin'i Darth Sidious, ary nanohy nitsiky. - Amin'ny famonoana ireo olona akaiky anao indrindra sy malalanao dia hahita loharanon-kery tsy takatry ny saina ianao ao anatinao. Tsapako fa ho lasa lehibe indrindra amin'ny Sith ianao - rehefa manimba ny fahalemen'ny olombelona farany amin'ny tenanao ianao!
  
  
  TERAKA MAHAGAGA
  - Nisy kolonely an'ny Air Force indray mandeha izay voan'ny ratra mafy nandritra ny ady Afghana. Ary very ny fahafahana hanana ny zanany, na dia tena naniry izany aza. Tena tia an"ilay kolonely ilay vadiny ka nandeha nitsena azy teny amin"ny antsasa-dalana; Ny rainy nitaiza azy ireo no nitaiza azy ireo ho Spartans. Mbola tsy nitovy anefa izany. Nihalehibe sy salama ry zalahy, nefa tsy nampiseho hery ambony manokana.
  Ary ny renibeny Vanga dia naminany tamin'ny kolonely fa ny solontenan'ny taranany dia ho tonga mpanapaka ny anjaran'izao tontolo izao sy izao rehetra izao. Avy eo ilay kolonely dia nanapa-kevitra ny hankany amin'ny mpamosavy malaza iray mba hahafahany manampy ny vadiny amin'ny fomba mahagaga ho bevohoka.
  Nanana fahaiza-manao lehibe tokoa ilay mpamosavy, saingy amin'ny ankapobeny dia mpisandoka ambony indrindra izy. Nanambara izy fa afaka manao izany ary manome zanakalahy ny kolonely, saingy nitaky vola be.
  Nanana trano tany Moscou ny kolonely, ary koa ny amboara sarobidy azo nalaina nandritra ny ady tamin'ny dushmans sy Chechens.
  Nanangona io vola bibidia io - iray tapitrisa sy sasany dolara... Tena mahagaga mihitsy aza ny olona efa za-draharaha, ka nividy ho amin'ny fitaka. Saingy toa ny mpamosavy dia nanana fanomezam-pahasoavana lehibe amin'ny hypnosis, soso-kevitra, fahaiza-manao, izay na dia i Kashpirovsky tenany aza, na mpanao politika sangany eran-tany, dia ho nitsiriritra ny hamitaka.
  Nandritra izany fotoana izany, ny mpamosavy dia nanao fombafomba miloko marevaka, izay nampatory tsy misy dikany ny vadin'ny kolonely. Ary avy eo izy dia nanindrona voa avy amin'ny mpanome ho ao an-kibon'i Venus.
  Tsy fisolokiana sarotra be ilay izy. Fa mandaitra. Ny vadiny, (toa an'i Maria Virjiny), dia nitoe-jaza tamin'ny fomba tsy mendrika - izy, teny an-dalana, dia nijanona ho virjiny, ka ny lehilahy dia very tanteraka ny heriny noho ny ratra.
  Faly ny rehetra ary ara-potoana dia niteraka zazavavy salama tsara ilay vehivavy. Izy anefa dia hita fa hafa tanteraka tamin"ny rainy brunette sy ny reniny mainty volo. Saingy na dia niantehitra tamin'ny zanany lahy aza ny rainy, dia tiany ny zanany vavy. Amin'ny fombany ihany, ny fitaizana azy ho toy ny Spartan - manetry tena sy mampiofana azy.
  Nivoatra haingana ilay tovovavy, naneho fironana sy fahaiza-manao ambony. Indrindra ny ara-batana. Ny volony dia matevina, mivadibadika, mivolombolamena, ary tena tsara tarehy.
  Saingy rehefa nanomboka nihazakazaka namakivaky ny oram-panala tamin'ny volana Janoary ilay tovovavy, tsy nikiraro - tamin'ny 4 ora sy sasany maraina, dia nisy zava-nitranga. Izany no fomba nanombohany azy isan'andro. Hazakazaka maraina toy izany, mbola ao anatin'ny haizina mialoha ny andro. Tena Spartan.
  Nandeha haingana ny fomba nentim-paharazana folo kilometatra sy sasany izy, na inona na inona toetr'andro, mba hahazoany hery fanampiny mandritra ny tontolo andro. Mazava ho azy fa vao manomboka ny fiofanana, satria Vladlen (anarana ho fanomezam-boninahitra an'i Lenin sy Stalin!) dia tena nandray anjara tamin'ny haiady. Nifaninana tamin"ny fifaninanana mihitsy aza izy, ka nikapoka ankizivavy mba hahatonga azy ireo ho lehibe sy ho lehibe kokoa noho izy.
  Mbola tovovavy tokony ho folo taona eo ho eo anefa izy, ary mitaingina lomano fotsiny. Ary ny volo volamena dia toa lelafo. Ary miandry otrika ho an'ilay zaza ilay maniac voaozona. Toa efa nanomana ny fandrika mialoha izy, satria mihazakazaka haingana be ilay tovovavy ka tsy ho tratra ny olon-dehibe rehetra.
  Fandrika maromaro voarakotra tsara no nianjera teo amin'ny lalan'ilay tovovavy. Vao mainka niharatsy ny toe-draharaha noho ny filatsahan"ny orampanala ka sarona avokoa ny lalana rehetra. Ary i Vladlen, ilay tovovavy nihazakazaka tsy nikiraro sy niboridana tamin'ny toetr'andro rehetra, dia nifaly tamin'ny fanatanjahan-tena tafahoatra toy izany. Rehefa dinihina tokoa, ny fahasahiranana dia mampahery antsika ihany ary izay tsy mamono antsika dia vao mainka mampatanjaka antsika.
  Niala ilay fandrika, ka nanindrona mafy ny tongotr"ilay tovovavy. Soa ihany fa noho ny fiofanana, dia natanjaka ny taolana ka tsy ho vaky tao anaty fandrika orsa.
  Noraisina ho zava-dehibe anefa i Vladlen. Ary tena nampahory izany. Ary niezaka nanafika sy nanolana tovovavy karate ilay jiolahy. Naneho hevitra avy hatrany i Vladlen ary nokapohiny tamin'ny ombelahin-tongony ny saokany. Natanjaka anefa ilay jiolahy. Nitsambikina izy ary nitsambikina niverina, ary nanosika ny valanoranony mangana. Avy eo dia namoaka antsy izy.
  Tao anaty vela-pandrika, tsy nitam-basy ary saika niboridana, nifanena tamin"ny adala iray nitondra antsy lava ilay tovovavy.
  Nisy fanafihana mahery vaika nanaraka, ary niondrika i Vladlen ary namely ny mpifanandrina taminy tamin'ny lohany tao amin'ny plexus solar. Nandeha ny antsy, nikasika ny lamosin"ilay tovovavy. Noraisin'i Vladlen ny hato-tanany ary nanova ny lalan'ny kapoka. Ny tendrony dia nanindrona avy hatrany teo amin"ny tenda ilay jiolahy. Nokendaina tamin"ny ràny ihany ilay masiaka ka namoy ny ainy tampoka.
  Ary ilay zazavavy, rehefa nanao ny famaliana voalohany, dia nihiaka hoe:
  - Vita!
  Na izany aza, dia vonoan'olona izany, ary naratra mafy ny tongony tao anatin'ny fandrika.
  Indrisy anefa, ny maniac nanana ray aman-dreny tena nanan-kery, ary Vladlen dia tandindomin-doza ny olana lehibe. Nisy fikasana hamono ny ainy, ary nambolena tao an-tranony ny rongony. Tsy maintsy nalefan"ilay kolonely tany amin"ny toerana lavitra kokoa ilay tovovavy. Ho any amin'ny sekolin'ny haiady Rosiana any Siberia.
  Tao, tany ambanin"ny tany lalina, no nipetrahan"ireo mpino teratany sy nanompo nandritra ny taonjato maro.
  Tsy nanavotra ny kolonely anefa izany. Notifirin"ny mpitifitra izy, ary voasambotra noho ny fiampangana rongony ny vadiny. Toa nisy olona tena nandamina isa tamin'ny fianakaviany. Nosamborina koa ilay zandriny, soa ihany fa efa nanao miaramila ilay zokiny. Ary ilay zazalahy efatra ambin'ny folo taona dia nalefa tany amin'ny zanatany zaza tsy ampy taona. Nisy zava-mahadomelina koa nambara tamin"izany.
  Na dia diso aza ny raharaha tany am-boalohany. Soa ihany anefa fa araka ny lalàna vaovao dia tsy azo omena mihoatra ny enin-taona izy.
  Vehivavy mpanao fanatanjahan-tena ny reniko ary nampiofana toy ny Spartan koa. Noho izany, tao amin'ny zanatanin'ny vehivavy dia tsy ela dia nahazo fahefana izy ary afaka nahazo asa tsara. Lasa anisan"ny mpiady koa ilay zandriny, natanjaka sy niofana tsara tamin"ny teknika miady, ary lasa mpitarika ny ekipa. Rehefa avy nahavita ny ampahatelon'ny saziny izy, dia nahazo fahafahana vonjimaika sy nafahana aloha. Ao Rosia, ny lalàna momba ny zaza tsy ampy taona dia maha-olombelona, ary mety hisy hilaza mihitsy aza fa tsara vintana izy fa nandeha tamin'ny diany voalohany tamin'izy efatra ambin'ny folo taona monja.
  Amin'ny ankapobeny, ny zava-misy fa ny kolonely, araka ny fomban-drazana, dia mpankafy mafana fo ny Spartan fanabeazana mazava soa ny fianakaviany. Ny matanjaka dia somary tsara ao am-ponja, fa ny malemy kosa dia ratsy eo amin'ny seza fiandrianana! Nandalo ilay faritra tsy nisy fahavoazana ho an'ny tenany ilay zazalahy ary nahazo fampianarana ambony ara-dalàna (!). Toa tsy notarihin"ny tantaram-pitiavan"ny mpangalatra izy, ary niova ny fotoana - lasa tsy lamaody ny hoe jiolahy. Nahasarika mpandraharaha kosa izany.
  Tena ilaina ho an'ny mpandraharaha ny fanabeazana ara-dalàna. Miaraka amin'ny reny, sarotra kokoa ny toe-javatra - efa lehibe izy, ary heloka bevava lehibe no nipetaka taminy tamin'ny raharaha noforonina. Ara-bakiteny dia mpikarakara sendikà misahana ny fitaterana sy ny fivarotana dope. Ary saika tsy azo atao ny mandinika indray ny raharaha. Betsaka àry ny laharana ambony no ho lasa adala.
  Saingy ny reniny dia nahavita nafindra tany amin'ny faritra tsara akaikin'ny Ranomasina Caspienne, ary tao izy dia nahazo asa ho mpitahiry ny tahirim-bola iombonana. Nanoratra boky maromaro ilay mpiambina, ary nanao sarimihetsika mihitsy aza. Fa nahoana no tsy?
  Manify mihoatra ny taonany izy, matanjaka ara-batana, vehivavy tsara tarehy manana endrika maneho hevitra sy saokany lahy.
  Noho izany, raha ny fitsipika, dia nanana fotoana tsara tao amin'ny faritra, tsy niala tamin'ny fiainana. Ary nanan-janaka mihitsy aza izy. Niofana hatrany am-bohoka ilay zazalahy, ary namirapiratra ny fiainana andavanandro tao am-ponja. Na izany aza, araka ny tokony ho godfather, ny reniny dia tsy niasa, noho izany dia nanana fotoana malalaka be.
  Niverina i Vladlen fito taona taty aoriana - nandalo ny ambaratonga ambony indrindra amin'ny haiady. Na dia mbola tsy lasa tanteraka aza ny fandrahonana hamaly faty, dia nanova ny anarany ho Shamanova ihany ilay mpiady - namela ny anarany taloha.
  Koa satria ny rainy dia tena sariaka tamin'ny Jeneraly Shamanov fanta-daza, ny fanovana ny anaram-bositra dia tena an'ohatra.
  Vladlen, izay fahaiza-manao dia mahagaga, ary ny sekoly dia tena henjana ary miaraka amin'izay koa tena misaina, tsy nisy nitovy tamin'ny haiady. Nianatra ny fomba miavaka amin'ny tolona Rosiana izy. Mazava ho azy fa misy fepetra ny anarana hoe tolona, na toa an'i Ruscundo.
  Nahay haiady mitovitovy amin'ny Taehwando i Vladlen - teknika tena mandroso amin'ny famelezana tongotra, miaraka amin'ny totohondry Rosiana, tolona mitovy amin'ny Aikido - teknika mitora-bato sy ny fampiasana ny tsy fahampian'ny mpifanandrina, avy amin'ny ady totohondry Thai - fitokonana amin'ny kiho, lohalika, ary loha. Ny Rodnoverie dia namorona ny haiady syncretic, ny teknika izay voapoizina nandritra ny taonjato maro, ary ny master ody naka ny tsara indrindra avy amin'ny olona sy ny sekoly hafa.
  Mazava ho azy fa nampianarina an'i Shamanova sy ny fomba fampiasana fitaovam-piadiana i Vladlen ... Saingy tsy azo atao ny mahafantatra sy mifehy ny zava-drehetra. Ny tena mpanao haiady dia tsy maintsy mahay amin'ny fitaovam-piadiany rehetra tsy an-kanavaka. Saingy mahavita teknika tsirairay sy ny hafetsen'ny tenany amin'ny fomba mamirapiratra izy.
  Vladlen dia tia niady tamin'ny tongony ary nanipy zavatra mahafaty tamin'ny rantsan-tànany, na dia natanjaka aza izy, angamba tamin'ny zava-drehetra.
  Nanokatra ny sekoliny manokana ilay tovovavy, izay nantsoina hoe karateka, na dia tsy nianatra karate mihitsy aza. Nifaninana tamin'ny fifaninanana isan-karazany izy, saingy tsy nitady laza sy anaram-boninahitra.
  Na dia nandray anjara tamin'ny fifaninanana ara-barotra sasany aza izy ary na dia tamin'ny ady ambanin'ny tany tsy nisy fitsipika aza, dia nila vola izy.
  Raha mbola zazavavy kely i Vladlen dia tsy maika hanambady sy hanan-janaka. Nanatsara ny haiady izy ary nampianatra izany ny ankizy. Volka Rybachenko dia naneho fanantenana lehibe indrindra. Tetsy an-danin'izany, tena nahay nitoraka zava-maranitra tamin'ny tongony koa izy. Ilay zazalahy karate (anaram-bosotra indray izay tsy misy ifandraisany amin'ny zava-misy!) dia nampanantena fa hitombo ho tompon'andraikitra lehibe indrindra.
  Ary avy eo dia nasaina tampoka i Volka hanao sarimihetsika ary niaraka taminy ny rahalahiny Oleg Rybachenko sy Vladlen Shamanova. Ary tantara hafa izany.
  
  
  AMAZER-DILETTANT
  Ity no tena zava-misy sy azo inoana kokoa. Izany hoe, ny fanahin'ny olon-tsotra sy olon-tsotra indrindra no naka ny vatan'i Stalin. Ary satria olona tsotra fotsiny izy, laika. Ny hany fantany dia hoe hitokona i Hitler amin"ny 22 Jona 1941, ary nahatsiravina ny vokany.
  Afaka naka an'i Moskoa ny Alemà, ary voapoizin'ny mpiara-dia aminy fotsiny ilay resy antonony. Saingy taorian'ny fianjeran'ny renivohitra dia efa tara loatra ny fanitsiana na inona na inona. Ny Japoney namely tany amin'ny Farany Atsinanana, Türkiye avy any atsimo. Nianjera koa ny Caucasus.
  Ary tamin'ny voalohany dia nosoloina an'i Molotov i Stalin ho endrika marimaritra iraisana. Saingy niseho ilay Beria fatra-paniry laza. Ary nosakanan'i Zhukov izy. Ary nanomboka ny rigmarole. Raha fintinina, ny Alemà dia tonga tao amin'ny Urals tamin'ny vanin-taona mafana ary nitambatra tamin'ny Japoney, nanafoana ny fanoherana rehetra.
  Nitohy anefa ny ady tany Andrefana. Nisalasala ny Amerikanina - Franklin Roosevelt, araka ny nantenain'ny olona iray, dia nihemotra hatramin'ny minitra farany. Tamin'ny Krismasy 1941, nanafika an'i Gibraltar ny Alemà. Tamin'izany fotoana izany, dia lasan'i Moskoa sy Leningrad, ary ny Alemà dia nandroso nankany amin'ny Volga sy Terek tany atsimo. Voasakantsakan'izy ireo kokoa noho ny fifandraisana miitatra sy ny habaka Rosiana midadasika kokoa izy ireo noho ny fanoherana tsy voalamina tsara nataon'ny tafika sovietika.
  Nihaona tamin'i Franco manokana i Hitler ary nanoritsoritra ny fahatsinjovana azy: tsy misy ny URSS amin'ny maha hery miaramila azy. Tsy i Etazonia no ho voalohany hiditra amin'ny ady. Tsy mampidi-doza mihitsy àry i Grande-Bretagne. Ankoatra izany, tamin'ny Novambra, taorian'ny fisamborana an'i Moskoa, Rommel nahazo fanamafisana, roa voafantina fizarana sy ny tafika an'habakabaka manontolo mba boot. Ary nianjera toy ny vovoka ny Anglisy. Efa any Alexandria ny Alemà... Noho izany dia manana antony bebe kokoa hatahoran'i Franco ny fahatezeran'i Hitler noho ny valifaty avy amin'i Grande-Bretagne. Fa raha mbola te hahazo avy amin'ny zanatany afrikanina sy anglisy izy dia...
  Franco, rehefa nahatsapa fa nivaha ny tanan'ny Wehrmacht, ary ny tenany dia mety hamoy ny zava-drehetra, dia nanaiky ny hamela ny miaramila alemà handeha aloha, ary avy eo dia nanambara ady tamin'i Grande-Bretagne. Nandritra izany fotoana izany, niharatsy isan'andro ny toeran'ny Anglisy. Nalaina tao anatin'ny telo andro i Gibraltar. Ary tsy ela dia nibodo an'i Palestina, Syria niaraka tamin'ny Tiorka, ary Irak ary Moyen Orient ny Alemà.
  Voasarika hiady i Amerika tamin"ny 4 Jolay 1942. Nanafika an'i Peru-Habar i Japana tamin'ny andron'ny fahaleovantena.
  Ny Alemà, nampiasa ny harenan'i Rosia, Eoropa, ary avy eo Afrika sy Azia, dia nanao fanafihana an'habakabaka sy ady an-dranomasina.
  Nampitombo ny famokarana fitaovam-piadiana i Alemaina ary nanao fanafihana tany atsimon'i Afrika.
  Tamin'ny faran'ny taona 1942, dia teo ambany fifehezan'ny Nazi tanteraka i Afrika, toy ny an'i India, raha ny marina. Ary i Indochina, Singapore ary ireo nosy any Aostralia dia teo ambany fifehezan'ny Japoney. Marina fa tsy nahomby ny fikasana hisambotra ny vondronosy Hawaiiana amin'ny ririnina noho ny tsy fisian'ny fandaminana ny samurai.
  Na izany aza, ny Japoney, izay nanana traikefa ara-tafika bebe kokoa, dia nifehy ny ranomasina. Ankoatra izany, ny sambo mpisitrika alemà nitombo haingana dia haingana, nampihena ny tanjaky ny Grande-Bretagne sy Etazonia.
  Tamin"ny Mey 1943, dia nisy fiantsonana alemà teo amin"ny tanàn-dehibe anglisy. Ny Alemà dia nampiasa glider, fiara mifono vy an-dranomasina, ary na dia ny baomba baomba AR-161 voalohany sy Yu-488 motera efatra aza.
  I Grande-Bretagne, reraky ny ady an-dranomasina, dia tsy nahatohitra ela, fa niady mafy mafy.
  Taorian'ny iray volana nisian'ny ady nandatsa-drà dia lavo i Londres ary nifarana ny ady tany Angletera.
  Ny dingana manaraka dia i Amerika. Canada, izay nandosiran'i Churchill, dia niady tamin'ny sisin'i Etazonia, saingy tsy nety niady tamin'ny Reich Third ny firenena any Amerika Latina. Ary Arzantina, ary taorian'izany i Brezila, dia nanome toby miaramila ho an'ny Alemà ny mpiara-dia aminy ao amin'ny faritaniny.
  Naharitra ela ny ady. Etazonia any ampitan-dranomasina. Mahery ny tafik'izy ireo, ary vita haingana dia haingana ny andian-tsambony.
  Niala tsikelikely anefa ny Alemana sy ny Japoney. Teo amin"ny ilany dia nisy ny loharanon-karena rehetra tao amin"ny ila-bolantany atsinanana, ary ny ampahany tamin"ny andrefana. Eny, nisy vokany ilay ady tanteraka nambara.
  Nahomby ny Operation Icarus ary lavo i Islandy. Taorian'izay dia nifindra tany Groenlandy ny Krauts. 1944, na izany aza, dia tsy nanome na iza na iza tombontsoa lehibe. Na izany aza, dia nahazo toerana tany amin"ny Ila Bolantany Atsinanana i Japon sy ny Fanjakana Fahatelo, ary nanjary natanjaka kokoa tany Amerika Latina. Tamin"ny ririnina tamin"ny 1945, dia azon"ny samurai sy ny Nazia ny Nosy Hawaii. Ary tamin'ny lohataona dia nifindra tany amin'ny isthmus of Panama izy ireo.
  Taorian'ny nahafatesan'i Roosevelt, dia nanomboka nitady fihavanana tamin'ny Reich Fahatelo sy Japon i Etazonia. Sarotra anefa ny mitady marimaritra iraisana. Ambonin"izany, dia naheno fofona ra i Hitler. Naniry be loatra ny barracuda an'ny fasisma. Nitohy ny ady. Nahazo toerana tany Groenlandy ny Nazia, ary tamin"ny fahavaratry ny taona 1945 dia nanandrana nipetraka tany Kanada izy ireo, nefa natsipy tany an-dranomasina. Tsy te hilefitra i Canada. Marina fa nianjera i Aostralia, tamin"ny fararano tamin"ny 1945, ilay tanàna mimanda niavaka farany teo amin"ny tontolo tandrefana any amin"ny ilabolantany atsinanana. Nanjaka tanteraka ny ranomasina i Japana sy Alemaina. Tsy nisy toy izany ny andian-tsambon'izy ireo an-dranomasina.
  Ankoatra izany, ny sambo mpisitrika hidrôzenina peroxyde dia tena matanjaka sy finday. Nahatratra efapolo knot isan'ora ny hafainganan'izy ireo.
  Ary tamin'ny ririnina tamin'ny dimy amby efapolo sy enina amby efapolo dia anjaran'i Zealand. Tamin"ny lohataonan"ny 1946, dia nanambara ady tamin"ny saika tany Amerika Latina rehetra i Etazonia.
  Saingy ny tetikasa fananganana baomba atomika, noho ny fahatapahan'ny famatsiam-bola, dia tsy nitondra vokatra azo tsapain-tanana. Noho izany, ny Amerikana dia tsy afaka nanary an'io ace trompetra io amin'ny lalao mendrika ho resy!
  Ary eo amin'ny sehatry ny fananganana tanky, ny Third Reich dia nialoha ny Etazonia. Ny tsara indrindra Amerikana fiara mifono vy, Pershing, milanja roa amby efapolo taonina, nanana 102 milimetatra ny frontal fiadiana sy ny 90-mm tafondro amin'ny voalohany projectile hafainganam-pandeha ny 810 kilometatra isan'ora. Ary ny tsara indrindra sy malaza indrindra fiara mifono vy alemà, "Royal Lion" tamin'ny 1946, nilanja 65 taonina ary nanana fiadiana anoloana ny 250 milimetatra. Ary koa ny sisiny sy ny vodiny 200 milimetatra ary ny tafondro 105 milimetatra miaraka amin'ny halavan'ny barika 100 EL.
  Raha jerena ny endrika piramidalin'ny tanky, dia tsy azon'ny Pershing idirana amin'ny lafiny rehetra.
  Tsy nahomby ny fikasana handefa andiana fiara mifono vy matanjaka kokoa. Ny T-93 ihany, teny an-dalana, milanja 93 taonina fotsiny miaraka amin'ny fiadiana anoloana amin'ny 305 milimetatra ary basy 120-kalibre dia nanana vintana sasany hanoherana ny Alemà amin'ny vodiny. Saingy ny tsy fahampian'ny fiara mitondra fiara, ary koa ny tsy fisian'ny tilikambo mihodina, dia tsy nahatonga azy ho mpifaninana mendrika.
  Naharitra ela ny fampandrosoana ny SuperPershing, ary mbola ambany noho ny alemà ity tanky ity.
  Ary ny jet aviation, ny ambony indrindra amin'ny kalitao dia eo anilan'ny Nazia. Ny Amerikana dia tsy afaka nanohitra afa-tsy amin'ny habetsahana. Saingy ny Alemà, izay manana ny harenan'ny tontolo taloha, dia afaka manodina fiara telo ka hatramin'ny efa-jato isan'andro, tsy latsa-danja noho ny an'i Etazonia. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - ireo mpiady fiaramanidina miady amin'ny tsy fahalavorariana amerikana - ny kilasy "F" dia tsy misy fifaninanana!
  Ary ny jet bombers TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 dia tsy misy fifaninanana. Etazonia dia tsy mbola manana fiaramanidina baomba feno. Mety ho ny B-29. Marina fa misy B-36 ao amin'ny tetikasa, saingy lavitra ny famokarana izany.
  Ary ny balafomanga ballistic A-class alemana dia tsy misy analogue eto amin'izao tontolo izao.
  Tsy misy mpifaninana koa ny fiaramanidina kapila...
  Ara-teknolojia, ny Third Reich dia nanome tsara an'i Amerika, ary noho izany dia tapa-kevitra ny hamita an'i Etazonia hatramin'ny farany i Hitler. Ary tsy misy marimaritra iraisana. Tamin'ny 1946, nanomboka ny fanafihana an'i Meksika sy Kiobà. Tamin'ny fararano, dia efa raikitra ny ady tany Texas sy Kalifornia. Ary ny Alemà sy ny Japoney dia nanafika an'i Kanada avy any Alaska.
  Efa lasa anefa izao ny taona fahenina amby efapolo. Mbola mitohy ny Ady Lehibe II. Ny taona 1947 dia nahafaty an'i Kanada, izay nofehezin'ny Krauts tamin'ny farany, avy any avaratra.
  Nipoitra tany Amerika ihany ilay fiaramanidina B-36, saingy mbola tsy azo natao tany Alemaina sy Japana izany. Ankoatra izany, tamin'ny faran'ny taona, ny fiara mifono vy "Washington" niseho tamin'ny 120-mm lava-barrel basy, ary somary azo ekena fiadiana sy mitondra fiara toetra amin'ny lanjan'ny telo amby enimpolo taonina. Na dia voaaro ratsy kokoa noho ny alemà aza izy io, dia tsy latsa-danja intsony tamin'ny herin'ny fanindronana fiadiana.
  Kanefa, tamin"ny faran"ny taona 1947, dia efa namoy ny antsasany mahery tamin"ny faritaniny i Etazonia ary efa voaozona.
  Ny Alemà aza dia nahavita nanandrana fiara mifono vy mahery vaika "Rat" sy "Monster" nandritra ny fanafihana tamin'ny tanàna lehibe. Nanana baomba mandatsa-dranomaso ity farany izay namoaka vesatra milanja folo taonina!
  Alao sary an-tsaina ny nahatsiravina ny fiadiana!
  Ary tamin'ny Taom-baovao dia nianjera i New York, ary Washington tamin'ny fahafolon'ny Janoary.
  Na izany aza, ny Yankees dia mbola nijanona efa ho enim-bolana hafa. Mampihomehy fa nifarana tamin'ny 9 May 1948 ny ady faharoa.
  Saingy na dia taorian'izany aza dia tsy naharitra ny fandriampahalemana. Tsy tian'i Hitler ny hoe Japoney, izay nihemotra lavitra noho ny Third Reich amin'ny toe-karena, dia naka tany be dia be ho azy.
  Nanana baomba atomika manokana ny Nazia, na dia tara aza, tamin"ny Aogositra 1948. Ny ampahany amin'ny fahatarana dia vokatry ny hoe somary nangatsiaka ny Fuhrer momba ny hevitra momba ny fiadiana amin'ny fandringanana faobe. Nino i Hitler fa tokony ho resy ny firenena, fa tsy horavana.
  Saingy noho ny antony sasany dia nanapa-kevitra ny hanao fanavakavahana ho an'ny Japoney mpiara-dia aminy ilay mpanao jadona lozabe.
  Rehefa avy namoaka balafomanga lehibe sy fiampangana nokleary ny Nazia, dia nanomboka ny Ady Lehibe Fahatelo tamin'ny 4 Jolay 1951.
  Nanao fitokonana niokleary mahery vaika tany Tokyo sy ireo tanàna Japoney hafa izy ireo. Avy eo dia namely ny tafika an-dranomasina sy an-tanety.
  Nifarana tao anatin"ny enim-bolana ny Ady Fahatelo tamin"ny areti-mandringana, tamin"ny fitambarany, saika ady iray no vita. Ary naharitra telo volana ny dingana mavitrika amin'ny ady.
  Noho izany, ny Third Reich dia nametraka ny fahefana farany an'izao tontolo izao. Ny tsy rariny toy izany dia nitranga satria niditra tao amin'ny vatan'i Great Stalin ny tsy rariny. Ary tsy nisy fahalalana momba ny hoavy nanampy azy! Indrindra indrindra, nanapa-kevitra ny hamolavola fiaramanidina fiaramanidina ilay mpilalao sarimihetsika ary nanome baiko toy izany ho an'ny zavamaniry sy orinasa rehetra. Hita tamin"izany fa nampidina ny elefanta ary tsy tafavoaka ilay fiaramanidina.
  Ary ny fanapahan-kevitra stratejika nataon'ilay mpanafika dia tsy mety ho adala kokoa. Tsy mahagaga raha nipoaka ny Tafika Mena. Ary raha tsy misy izany dia tsy misy manohitra an'i Alemaina sy ireo mpiara-dia aminy ary i Japana.
  Eny, i Hitler mihitsy no nanapa-kevitra ny amin'ny fampiraisana imperial. Izany hoe, ny famoronana hery tokana maneran-tany, izay nampiditra an-tsitrapo sy an-tery ny hery rehetra eto amin"ny planeta Tany tsy an-kanavaka. Miaraka amin'ny vola tokana, mazava ho azy, ary programa fifantenana fototarazo barbarika.
  Ary koa miaraka amin'ny fanomanana fanitarana habakabaka faobe!
  
  
  LEHILAHY MIVONJY NY ROSIA TSAR
  Mafana ny volana janoary any ivelany. Ity misy zazalahy Oleg Rybachenko mandeha eny an-dalambe mankany an-tsekoly, ary tampoka teo dia hitany fa ny rindrina ao amin'ny trano tontonana mifanila dia mamirapiratra amin'ny fomba hafahafa. Mahatsapa antso manokana ilay zazalahy - mihazakazaka any, ho lasa mpitarika ianao. Nihazakazaka haingana araka izay tratrany ilay zazalahy.
  Soa ihany fa vitsy ny fiara, ary nahavita nitsambikina teo ambanin'ny orony izy. Mitsirika mahay ary eo amin'ny hazavana maitso amin'ny rindrina ianao.
  Nirohotra nanatona azy ilay zazalahy. Ny tanana, toy ny ao amin'ny sarimihetsika momba ny "Harry Potter", dia miditra mora foana amin'ity jelly ity, ary ny faharoa dia ny tenany ihany, avy amin'ny dimy amby roapolo degre ambanin'ny zero, dia mahita ny tenany eo amin'ny bozaka fahavaratra feno ahitra maitso.
  Na dia amin'ny inertia aza, dia mianjera amin'ny bozaka ilay zazalahy ary mitsambikina avy hatrany. Tsara aorian'ny fanala ny mahita ny tenanao eo an-tsandrin'ny fahavaratra mbola tsy maty. Na dia nitsambikina teo an-tampon-dohany aza izy.
  Nijery ny manodidina ilay tovolahy - tsy nisy olona teny amin"ny manodidina, fa hazo efa nanomboka nivadika mavo fotsiny, ary... fefiloha. Lava izy io, nasiana vato granita, ary teo anoloany dia nisy tariby mitsivalana mihitsy aza teo amin'ny bao misy sarisary.
  Oleg Rybachenko dia nahatsapa fa izany rehetra izany dia noho ny antony. Ary tena mijoro eo anoloan'ny zavatra manapa-kevitra izy... Misy baiko re ao an-dohany: manatona ny lalamby. Tsy dia mora ny manao izany;
  Ny hafanana mihitsy no nilaza ny hivoahana tamin"ilay tovolahy. Nanomboka nanala haingana ny akanjony ririnina izy. Ary atsipazo amin'ny tsilo. Mahatsapa endrika manokana amin'ny filaminana ara-tsaina ilay zazalahy. "Afaka ho lasa mpamorona tantara ianao izao fa tsy ankizy mpianatra manana saina be loatra ianao, hanao zavatra lehibe i Oleg Rybachenko!"
  Nosintonin"ilay ankizilahy ilay tariby ary tsy hita afa-tsy pataloha jeans sy T-shirt. Nafana ihany koa tamin'ny kiraro ririnina mafana, ary nifoha ilay zazalahy. Tena mahafinaritra ny mahatsapa ny ahitra maitso tsy misy kiraro. Ny tany amin'ny volana Aogositra dia mafana tsara ary tian'ilay zazalahy ny mandeha eo aminy.
  Ary ny ririnina dia fotoana ratsy isan-taona - mifanohitra amin'ny fahavaratra mamy. Ilay zazalahy anefa tsy manam-potoana hijoroana amin"ny vavany - satria izy no mpitondra. Niakatra haingana tamin'ny tariby ilay zazalahy. Nisy riandrano nandalo teo, ary nisy pitik'afo nitifitra teo amin'ny akanjo sy teo amin'ny ombelahin-tongony.
  Nikiakiaka ilay zazalahy, narary ilay kapoka, ary nitsambikina teo amin"ny lamba. Voatsindrona vato maranitra ny faladiany. Nihazakazaka haingana tao ambadiky ny fefiloha anefa ilay tovolahy. Tsapany fa tsy nisy antony izany rehetra izany, fa anisan"ny drafitra lehibe!
  Indreto izy ireo, ny lalamby mafana, ny masoandro efa lasa ny mitataovovonana, ny rivotra fofona linden sy tantely. Mangina tokoa ka renao mazava tsara ny feon-tantely lavitra.
  Nijoro tsy nikiraro teo ambonin"ilay vy mahamay ilay zazalahy ary nandre baiko vaovao hoe: "Asio vato fito isaky ny lalamby". Nisalasala ilay zazalahy ary niteny mafy hoe:
  - Fa avy eo ny lamasinina dia afaka miala amin'ny lalamby?
  Nidona tamin'ny sofina ilay feo:
  - Izany indrindra no ilaina! Ho avy eto ny fahavalon'i Rosia!
  Tsy niady hevitra intsony ilay zazalahy. Ary nanazava ny feon"Andriamanitra hoe: vato miloko vy ihany no fidio.
  Efa nihetsika samirery ny tanana. Oleg Rybachenko dia nahatsapa ho faly tamin'ny tenany - izy dia mpankatò, mpianatra tsotra dia hidina amin'ny tantara!
  Maivana ny vato eo amin'ny lalamby roa: tapany efatra ambin'ny folo - fito avy amin'ny tsirairay. Ary saika tsy azo avahana izy ireo!
  Vita izany! Niampita ny tenany indray ilay ankizilahy, namaky ny "Rainay", ary nanjelanjelatra ny ombelahin-tongony, dia niverina. Nandositra izy, nikaikaika tamin"ny vato sy nikasika ny faladiany. Saika avy hatrany dia nitsambikina teo ambonin"ilay fefi...
  Tsy te-hianika ny riandrano indray aho, saingy tsy nisy lalana hivoahana. Nandositra avy teo amin"ny fefiloha nankany amin"ny sakana farany ilay tovolahy, saika avy hatrany. Somary nidona tamin'ny herinaratra aho fa tsy mampatahotra intsony. Ary eto izy indray Oleg Rybachenko amin'ny tany mafana fahavaratra. Eo aloha, misy zavona maitso manjelatra eny amin'ny rivotra: ny lalana miverina.
  Tena tsy te hiverina amin'ny fahavaratra mafana amin'ny hatsiaka sy ny ririnina ilay zazalahy. Saingy nisy feo mifono mistery manome baiko farany:
  - Faingana, fa raha tsy izany dia hikatona ny vavahadin-tserasera, dia hijanona mandrakizay amin'ny 1914 ianao ary tsy hahita ny ray aman-dreninao.
  Nandrovitra haingana ny akanjony tamin'ny tariby i Oleg Rybachenko ary nanintona azy ireo teo amin'ny tenany. Nanomboka levona ny vavahadin-tserasera ary ilay zazalahy, tsy nanao ny kirarony, dia nirohotra nankany amin'ny fivoahana. Midona amin'ny zavatra elastika izy ary mitsambikina avy hatrany. Mandoro ny tongotrao ny lanezy voahitsakitsaka. Tsy maintsy manao kiraro ianao ary misintona ny palitao ririnina eny an-dalana - misarika ny sain'ny olona mandalo.
  Nisy niantsoantso mihitsy hoe: "adala". Saingy tsy niraharaha ilay zazalahy - nahavita ny asany izy ary nahavita iraka lehibe ...
  Tamin"ny 22 Aogositra 1914, dia nianjera ny lamasinina nitondra an"i Hindenburg sy Erich Ludendorff ary Max Hoffmann. Maty avokoa ireo komandin'ny miaramila telo izay nandray anjara lehibe tamin'ny ady tany atsinanana - tamin'ny hetsika tany Prussia Atsinanana sy ny sisa.
  Vokatr'izany, dia resy mafy ireo miaramila alemà tsy voalamina. Koenigsberg tsy misy fiarovan-tena dia nentina nivezivezy, ary ny miaramila alemà dia voahodidin'ny ampahany, ary ny ampahany nopotehina na voasambotra.
  Ny fandresen'ny tafika Rosiana dia nisy fiantraikany lehibe tamin'ny ady rehetra. Ary voalohany indrindra, raha jerena ny toe-tsain"ny miaramila sy ny manamboninahitra. Tsy tsiambaratelo fa taorian'ny faharesen'i Japana dia nilatsaka mafy ny fahefan'ny tafika Rosiana. Tsy nisy nihevitra ireo Aziatika tery maso ireo ho mpanohitra matotra. Ary eto ny Rosiana dia namoy ady lehibe efatra, ary tamin'ny ady rehetra dia nanana fahamboniana isa izy ireo.
  Ary teny an-dranomasina dia resy tanteraka ihany koa izy ireo, afa-tsy ny fisian'ny fahombiazana manokana. Ny cruisers Vladivostok dia niavaka manokana.
  Ka aiza no hiady amin'ny Alemà, izay noheverina ho miaramila an-tanety tsara indrindra eran-tany?
  Ary avy eo dia hita fa azo atao ny manapotika ny Krauts, nandroaka azy ireo ary naka gadra an'aliny!
  Nitombo be ny hafanam-pon'ny miaramila Rosiana sy ny mponina. Teo amin'ny lafiny Aotrisy, nandroso haingana ny fanafihana. Tsy vonona hiady i Aotrisy-Hongria. Ary ny moraly indrindra ny vondrona Slavy dia tena ambany. Maro tamin"izy ireo no nitolo-batana nivantana tamin"ny feon"ny amponga sy ny feon"ny orkesitra. Ny Slavs dia tsy te hiady amin'ny rahalahiny, ho an'ny Austrian nankahala. Ny vondrona hongroà sy alemà ihany no efa vonona hiady.
  Ny tafika Rosiana dia nanongana ny tafika Aotrisy ary avy hatrany dia nibodo an'i Lvov, ny trano mimanda Przemysl ary, nanorina ny fahombiazany, dia niditra tao Hongria. Nipoitra teo amin'ny seam ny front alemana. Ny tafika Rosiana ambony dia nandresy ny Prussians tao Poznan ary nirohotra nankany Oder. Namindra corps enina tany Aotrisy ny Alemà.
  Tsy ampy anefa izany. Ambonin'izany, tsy ampy ny hery nitazonana toerana teo afovoany. Ary tany andrefana, nitohy ny ady mafy.
  Avy eo i Alemaina dia voatery namindra hery vaovao tany atsinanana. Vao mainka niharatsy ny toe-draharaha noho ny fidiran"i Italia tamin"ny ady tamin"i Aotrisy. Ireo firenena ireo dia nanana fifandraisana feno fankahalana nandritra ny taonjato maro. Ary ny Triple Alliance dia tamin'ny fomba maro dia fananganana artifisialy. Na dia nivadika ho tsara kokoa ho an'i Alemaina sy Aotrisy aza ny ady, dia ho nanatevin-daharana ny matanjaka indrindra i Italia. Ary ankehitriny ny miaramila Rosiana dia manatona an'i Budapest, ary ny raharahan'ny Hery Afovoany dia fako! Nihazakazaka nanatevin-daharana ny ady koa i Romania.
  Mazava izany - havan'i Nicholas II ny mpanjaka romanianina, ary te hanitatra ny taniny amin'ny fandaniana ny Fanjakana Aotrisy nirodana.
  Ary Bolgaria, tsy toy ny tena tantara, niditra ny ady eo amin'ny lafiny Rosia.
  Ny Fanjakana Ottoman ihany no tsy nivadika tamin"ny Alemà. Ary satria ny Minisitry ny Fiarovana ihany no nanome baiko ny fanombohan'ny ady, nanolotra ny Praiminisitra sy ny Sultan miaraka amin'ny fait accompli. Tsy dia matanjaka loatra ny tafika Tiorka, saingy niteraka olana tamin'ny famatsiana an'i Rosia ho an'ny Entente. Saingy amin'ny lafiny iray, fahafahana lehibe ho an'i Rosia izany mba hanitarana ny faritaniny amin'ny lalana atsimo. I Japana, mazava ho azy, dia nanambara ady tamin'i Alemaina sy Aotrisy. Handray ny zanatany alemà any Pasifika.
  Izany dia nanome an'i Rosia malalaka ho any amin'ny Farany Atsinanana. Ary tany andrefana dia nopotehina ny Alemà.
  Teo amin"ny Reniranon"i Oder ihany no nahafahan"i Alemaina nanakana ny fandrosoan"ny tafika rosianina. Mba hanaovana izany, dia nilaina ny nampitsahatra ny hetsika manafintohina rehetra tany Andrefana. Efa ho ny antsasaky ny Aotrisy-Hongria no nafahan'ny tafika Rosiana.
  Noho izany, nandao ny lalao tokoa ny Fanjakana Aotrisy ary nivadika ho enta-mavesatra ho an'i Alemaina. Nanafika an'i Istanbul ny Bolgara.
  Tamin'ny ririnina, dia nihena ny hetsika ara-miaramila tany Eoropa. Nanomboka nanafika an'i Torkia anefa ny tafika Rosiana. Ary dia nivoatra soa aman-tsara ny zava-drehetra. Ankoatra izany, ny Arabo sy ny Armeniana dia nikomy tamin'ny fitondran'i Ottoman.
  Efa tany Bagdad ny miaramila Rosiana tamin"ny Febroary, ary azon"ny Anglisy i Basra. Tamin'ny faran'ny volana martsa dia nibodo an'i Azia Minora manontolo i Rosia ary nanomboka ny fanafihana an'i Istanbul niaraka tamin'ny Bolgara sy Serba. Nandao ny lalao i Türkiye. Syria, Palestina, atsimon'i Irak nankany Grande-Bretagne sy Frantsa - Rosia nahazo ny zavatra hafa rehetra. Mbola nijanona ho faritany mahaleo tena ara-dalàna i Arabia Saodita, saingy tokony hozaraina ihany koa izy io taorian'ny nileferan'i Alemaina. Ary teo akaiky teo izy. Tamin"ny 25 Aprily 1915, dia niditra ny ady tamin"ny Alemà i Etazonia. Mazava fa ny Amerikana dia olona azo ampiharina ary te ho tonga ara-potoana hizarana ny fandresena. Tamin'ny lohataona, ny tafika Rosiana dia namokatra karazana fitaovam-piadiana be dia be: Luna-2 fiara rehetra-terrain miaraka amin'ny basy. Ireo fiara mifono vy vaovao, na dia maivana aza, dia nahatratra 40 kilometatra isan'ora teo amin'ny lalambe ary nanana toetra tsara mitondra fiara.
  Ny tafika rosiana tamin'ny fiandohan'ny volana Mey, raha vao maina ny lalana, dia nanomboka nanafika tany Hongria sy tamin'ny lafiny atsimo manontolo. Nirodana ny tafika Aotrisy;
  Tamin'ny 22 Jona, niditra tao Vienne ny miaramila Rosiana. Ary tamin'ny 24 Jona dia niditra tao Bruxelles ny Anglisy, Frantsay, Belzika ary ny tafika amerikana voalohany. Niditra tamin"ny ady tamin"i Alemaina i Holland, ary tatỳ aoriana kely i Soeda sy Danemark. Sarotra tamin'ny Alemà ny nihazona ny sakana teo amin'ny Oder, saingy nanafika an'i Munich ny tafika tsarista Rosiana. Nirodana tamin"ny 7 Aogositra 1915 ny tanàna lehibe indrindra tany atsimon"i Alemaina. Ary tamin'ny 11 Aogositra, nitolo-batana tamin'ny toe-javatra tsy nisy fanantenana mihitsy i Alemaina.
  Avy eo dia nanomboka ny fizarana ny faritany. Aotrisy-Hongria sy ny Fanjakana Ottoman dia nanjavona tao amin'ny sarintany ara-politika manerantany. Ny Bolgaria dia lasa ampahany amin'ny faritanin'i Tiorka izay resin'ny Ottomans tamin'ny 1913. Niitatra be i Serbia ary nivadika ho Yogoslavia. Nahazo an'i Transylvania i Romania. Rosia dia tafiditra ao amin'ny famoronana: Bukovina, Galicia, Tsekoslovakia, Krakow faritra sy ny antsasaky ny Hongria, hatrany Budapest mihitsy, izay nosintonina ny sisin-tany. Nahazo fihenam-bidy lehibe teo amin'ny faritaniny i Alemaina. Tany andrefana, dia tsy maintsy namerina an"i Elzar sy Lorraine tany Frantsa izy, izay nandresy an"i Danemarka taloha. Any atsinanana no sarotra indrindra.
  Rosia dia nanizingizina ny hanao ny sisin-tany manamorona ny Oder, ary ho an'i Frantsa amin'ny Reniranon'i Rhine. Saingy ny Etazonia sy Grande-Bretagne dia tsy te hanamafy orina an'i Rosia sy Frantsa be loatra ary hampihena an'i Alemaina. Vokany, nisy ny marimaritra iraisana. Mandray ny tany rehetra any Atsinanana i Rosia, izay misy ny Poloney maro an'isa.
  Namoy an'i Klaipeda, Danzig, i Prussia Atsinanana, ary tafasaraka tamin'i Alemaina, saingy fara faharatsiny, tafavoaka velona tamin'ny endrika tapaka. Koenigsberg dia nijanona alemana. Very tany be anefa i Alemaina. Tena rava ny sisin-tany. Any amin'ny toerana sasany aza dia tonga any amin'ny Oder, ary miankina betsaka amin'ny firafitry ny mponina. Saika notazonin'ny Alemà anefa i Pomerania. Fa avy any Berlin ho any amin'ny sisin-tanin'i Rosia dia tsy mihoatra ny zato kilometatra.
  Noho izany, ny Alemà dia amin'ny basy. Ny haben'ny tafika alemà dia voafetra ho an'ny miaramila sy manamboninahitra iray hetsy. Nisy onitra lehibe nampiharina tamin"ny Alemà. Naharitra herintaona mahery kely ny ady.
  Ny empira tsarist Rosiana dia tsy nanam-potoana hianjera amin'ny krizy, ary nipoitra tamin'ny fahazoana faritany lehibe. Nihamafy ny fahefan'ny tsar, ary nanomboka nihena ny onjan'ny hetsika revolisionera, raha teo amin'ny toekarena, ny mifanohitra amin'izany, dia nanomboka ny vanim-potoanan'ny fitomboana haingana.
  
  
  AHOANA NO NATAON'I LENIN HO FILOHAN'I Etazonia
  Vladimir Ilyich Lenin, miezaka ny hiseho avo kokoa, nanitsy ny heriny rehetra. Ny tanany maina, kelikely, nefa tena mihetsiketsika dia nivezivezy tamin-tahotra teo amin'ny latabatra mainty mamirapiratra vita amin'ny andramena tsy fahita firy. Nipetraka teo anoloany ny lehilahy lehibe iray manao akanjo fotsy misy rojo volamena mavesatra eo amin'ny vozon'ny ombiny, nitaraina hoe:
  - Eny, Andriamatoa Ulyanov. Manaiky ny fepetranao aho - dimy gran isam-bolana, miampy isan-jato avy amin'ny orinasa atao lavanty! - Teo no nihamafy ny feon"ilay jiolahy ary nahozongozoniny mafy aza ny rojo mavesatra. - Mba tsy hisian'ny lainga sy vovoka mihitsy i Comrade Lenin!
  Nanosotra ny tanany feno hatsembohana i Vladimir Ilyich, nilaza hoe:
  - Mazava ho azy, Andriamatoa Rockefeller, fa amin'ny orinasanay dia tsy afaka misoroka ny lainga ianao! Ny zava-drehetra dia tokony ho milamina sy tena tso-po!
  Ary samy nihomehy mafy izy roa lahy...
  ------------------------------
  Tsy nitranga tany Rosia ny Revolisiona Oktobra. Nisy fahanginana vetivety teo anoloan'ny Ady Lehibe Voalohany. Niezaka ny hahazo fahombiazana tany Andrefana ny Alemana sy Aotrisy.
  Ny tafika Rosiana dia navitrika afa-tsy teo amin'ny anoloana Tiorka, izay nahavita nitambatra tamin'ny Britanika tamin'ny farany ary naharesy ny fahavalo, nibodo ny ankamaroan'ny Azia Minora.
  Saingy avy eo dia nivory ny Antenimieram-panorenana izay nahitana ny Bolsheviks ho vitsy an'isa, ary ny Revolisionera Sosialista no nanjaka.
  Ny iray amin'ireo fanapahan-kevitra voalohany dia ny fanomezana tany ho an'ny tantsaha ary hanohy ny ady ho amin'ny fandresena!
  Tamin'ny Jolay 1918, tsy nahomby ny fanafihana alemà tany Paris ary namely ny tafika Rosiana mpandresy: voalohany tamin'ny Austrian, avy eo tamin'ny Alemà.
  Nanohitra mafy i Alemaina, saingy tamin'ny volana Desambra, rehefa nibodo an'i Varsovia sy Krakow ny tafika Rosiana tany atsinanana, dia azon'ny mpiara-dia tany andrefana i Bruxelles - mbola nilefitra ihany izy. Marina, tapa-bolana taty aoriana - ny tsy fisian'ny revolisiona voakasika.
  Voatery nandao ny fahefany rehetra anefa i William, ka nijanona ho mpanjaka nomena anarana fotsiny.
  Ary ny Jeneraly Kornilov lasa filohan'ny repoblika Rosiana vaovao. Tamin'ny volana Aogositra 1917, nahomby ny fikomiany, na izany aza, i Kerensky dia nijanona ho praiminisitra, fa efa nanome ny filoham-pirenena an'i Kornilov.
  Izy koa dia lasa Komandà-in-Chief Faratampony, Kornilov.
  Nanaraka izany ny fifidianana malaza ho an'ny filoham-pirenena Rosiana sy ny fitsapan-kevi-bahoaka momba ny lalàm-panorenana vaovao.
  Nanohana ny safidin'i Kornilov ireo olona efa zatra ny endrika fitondrana tsy refesi-mandidy.
  Nanitatra ny fananany i Rosia tamin'ny fandaniana an'i Alemaina, ny firodanan'i Aotrisy-Hongria ary Torkia, izay nanjavona tsy ho eo amin'ny sarintanin'izao tontolo izao.
  Ity farany dia nizarazara tamin"ireo fanjakana lehibe. Nahazo an'i Azia Minora, ny andilan-tany ary Constantinople i Rosia. Nalain'ny Frantsay i Syria, Palestina Britanika ary Iraka.
  Nipoaka indray ny ady teo amin"i Rosia sy Japon tamin"ny 1926. Ny antony dia ny satan'i Manchuria sy Port Arthur. Araka ny fifanarahana dia nafindra tany Japon ny zon'ny fanofana an'i Port Arthur, ary tapitra ny fampanofana. Tsy nieritreritra ny hamerina ny zavatra azony tany Chine anefa ny Japoney.
  Ambonin'izany, vao avy nahazo fahefana i Hirohito tanora, nanonofy fandresena vaovao.
  Na izany aza, ny Rosiana dia efa hafa. Nahazo traikefa teo anoloan'ny Ady Lehibe Voalohany, miaraka amin'ireo mpitari-tafika za-draharaha, fiara mifono vy sy fiaramanidina vaovao, dia nanomboka nanafika ny Japoney izy.
  Efa-bolana sy tapany taorian"izay, dia naka an"i Port Arthur ny tafika rosianina ary nandroaka ny Japoney hiala ny kaontinanta!
  Nandritra ny fotoana kelikely, dia mbola nijanona tany an-dranomasina i Japana - mandra-pahatongan'ny sambo ny squadrons Baltika sy Black Sea.
  Taorian'izay dia nivadika ny Tanin'ny Masoandro.
  Nandroso haingana be i Rosia, nefa nanomboka nisy fahaketrahana lehibe nanerana an"izao tontolo izao tamin"ny 1929.
  Nandrakotra ny Fanjakana Rosiana koa ny rotaka. Ankoatra izany, Kornilov nanao Russification mavitrika.
  Na izany aza dia nahavita nijanona teo amin'ny seza fiandrianana izy, ary tany Etazonia ... dia tonga teo amin'ny fitondrana ny Bolsheviks Amerikana notarihin'i Lenin!
  Rehefa nivoaka avy tao amin'ny fahaketrahana, ny fitondrana Bolshevik vaovao nanomboka niomana ho amin'ny ady vaovao!
  Ny revolisiona tany Espaina dia nifarana tamin'ny fandresen'ny kominista ary tamin'izany dia namorona tetezana Bolshevik mahery tany Eoropa...
  1 Janoary 1938. Vladimir Ilyich Lenin nivezivezy nanodidina ny birao lehibe tao amin'ny Trano Fotsy. Mihamafana ny toe-draharaha maneran-tany. Nanaraka an'i Espaina, dia nahomby ny Kominista tany Frantsa.
  Rosia, izay tarihin'ny jeneraly sy ny filoha Kornilov, dia efa nanambara mazava fa tsy hamela ny fanitarana ny Bolshevisma any Eoropa. Tsy vazivazy mihitsy ny fizarana dimanjato ao anatin'ny tafika rosiana folo tapitrisa!
  Fantatr'i Vladimir Ilyich izany. Ary manolotra fiaraha-miombon'antoka tetika ho an'i Grande-Bretagne hanohitra an'i Rosia izy.
  Ny Britanika dia nitandrina fatratra hatrany amin'ny fanitarana Rosiana. Saingy vao mainka nampatahotra azy ireo ny kominisma radikaly. Tena nilaina ny nampisaraka azy ireo sy i Rosia.
  Niomana handray ny minisitry ny Fiarovam-pirenena Churchill i Lenin ary nanome porofo ny Britanika momba ny hery tsy azo hozongozonin'i Etazonia.
  Ary voalohany indrindra, ny mpanao didy jadona sola nandre tatitra momba ny fitaovam-piadiana vaovao - ny "baomba atomika".
  Oppenheimer dia nanolotra ny tatitra nataony tamin'ny feo tena voafehy. Eny, efa nisy ny fahombiazana ary na dia ny reactor nokleary aza dia natomboka, fa ny fisehoan'ny baomba atomika dia mbola lavitra. Ny olana lehibe dia ny fahazoana uranium sy plutonium manankarena. Ankoatr'izay, tsy dia mahafinaritra loatra ity vaovao ity - ny baomba iray toy izany dia hitentina mihoatra ny sambo mpiady maromaro. Noho izany, mbola misy fanontaniana iray hafa: mendrika ny mandany vola amin'ny baomba lehibe iray ve ianao raha afaka manao baomba kely iray hetsy?
  Lenin, lehilahy fohy, sola, nefa mbola kinga (fito amby enimpolo taona, na izany aza, dia mbola lavitra ny fahanterana!), nitety ny efitrano lehibe tao amin'ny biraony, nanao izao fanamarihana izao:
  - Ry namana, tsy mahazo ny dialectika! Eny, mbola ho lafo ny baomba, saingy hihena be ny vidiny miaraka amin'ny fifindrana mankany amin'ny famokarana faobe!
  Oppenheimer dia nanamarika tamim-pahatahotra hoe:
  - Ary tsy hipetra-potsiny ny Rosiana!
  Fanatsoahan-kevitra mitombina sy henjana narahina avy amin'i Vladimir Ilyich:
  - Noho izany dia tsy maintsy mialoha azy ireo isika na inona na inona vidiny!
  Avy eo dia nanomboka nihira ny mpanampy mainty an'i Oppenheimer:
  - Mila fandresena tokoa isika! Iray ho an'ny rehetra, tsy hijoro ao ambadiky ny vidiny izahay! Iray ho an'ny rehetra, tsy hijoro ao ambadiky ny vidiny izahay!
  Niankohoka teo anatrehan'ny filoha amerikana Lenin i Oppenheimer ary nitaraina hoe:
  - Mahay ianao! Mazava ho azy fa tsy hijoro ao ambadiky ny vidiny, ary hialoha ny Rosiana, fa mila vola!
  Hoy i Lenin tamim-pahatokiana, nikasika ny kirarony hodi-boay:
  - Hisy vola!
  - Ary andevo!
  Vladimir Ilyich dia nanonona fehezanteny ara-tantara:
  - Tsy feranao ny volanao! Fepetrako ny fotoananao!
  Nanomboka nivily ny fitaovam-pitateran'ny baiko sy ny fitantanan'ny empira amerikana.
  Tsy izany anefa no zava-dehibe indrindra. Vladimir Ilyich, toy ny tsy misy hafa, dia nahatakatra fa mba handresy an'i Rosia, dia ilaina ny manimba azy avy ao anatiny.
  Vladimir Ilyich dia kentrona ny handriny avo, lava, tsy mitovitovy amin'ny handriny ary nazoto nandray ny telefaona tamin'ny finday ary nanomboka niantso an'i Dulles.
  Rehefa nanatona ny fitaovana ilay lehiben'ny mpitsikilo, dia nikiakiaka mafy tamin'ny havokavony i Lenin:
  - Mila olona mitovy na farafaharatsiny tsy latsa-danja amiko amin'ny fahaizana mikomy sy mamitaka ary mamitaka ny vahoaka!
  Namaly tamin'ny feo matoky tena i Dulles:
  - Mahafantatra olona toy izany aho, Vladimir Ilyich!
  Lenin, nitsambikina toy ny devoly, nidradradradra hoe:
  - Iza ary izy? Iza io manam-pahaizana nataon'olombelona io?
  Dulles, namoaka ny vaninteny ho hira iray, nanao hoe:
  - Joseph Vissarionovich Stalin! Fantatrao angamba izy, Vladimir Ilyich!
  Nijery ny tenany teo amin'ny fitaratra i Lenin niaraka tamin'ny sarina volamena sy diamondra ary nidradradradra hoe:
  - Sakafo masiaka ihany no mahandro sakafo ity mpahandro ity!
  Dulle, nitsiky tamim-pahatokiana, nanamafy hoe:
  - Fa izany indrindra no ilaintsika!
  Nitomany indray i Lenin ary nitaraina hoe:
  - Omeo an'i Stalin izay rehetra angatahiny. Ary mampanantena azy ny toeran'ny andohalambo tsy misy dikany Generalissimo Kornilov!
  Nidradradradra mafy i Dulles:
  - Hovonoina i Vladimir Ilyich!
  
  AZA MIALA VITYAZ
  Maro no miady hevitra momba ny hoe ho nandresy irery ve ny Rosiana tamin'ny Ady Lehibe II, raha tsy nisy ny fanampian'ny Tandrefana? Nanapa-kevitra àry ireo Andriamanitra fa hitsapa izany amin"ny fampiharana. Ary ao amin'ny tontolo iray mifanitsy, dia nametraka sakana teo amin'ny tafika mpiara-dia, zanatany sy ny Reich Fahatelo miaraka amin'ny URSS. Ary izany dia nitranga noho ny fahadiovan'ny fanandramana tamin'ny Jona 1941.
  Ka tsy afaka manampy ny URSS na ny Reich Fahatelo ny mpiara-dia. Ary ho an'ny fahadiovana tanteraka amin'ny fanandramana dia niafina tao ambadiky ny sakana i Japana. Toy ny hoe, aoka ho madio tanteraka ny zava-drehetra, toy ny any amin'ny laboratoara.
  Tamin'ny andro voalohany indrindra dia tsy nisy zavatra niavaka tamin'ny tantara tena izy. Ny Fritz dia nandroso, toy ny teo amin'ny tantara tena izy, tokony ho 30-40 kilometatra isan'andro, saingy nihena tsikelikely. Mazava ho azy, ny tsy fisian'ny fanapoahana baomba ny Britanika sy ny fahavalon'ny corps Rommel dia nahafahana namoaka ny hery sasany - indrindra ny fiaramanidina. Saingy mbola tsy nanao izany ny Alemà; Na izany aza, tamin'ny faran'ny volana Jolay, ny ady tao Smolensk dia nampihena ny fandrosoan'ny Fritz. Nanapa-kevitra ny hampahatsiahy an'i Rommel sy ny fisaratsarahany avy any Libya i Hitler, ka nanapa-kevitra fa ampy ny herin'ny fibodoana an'i Italia. Ny mpitarika fasista, mba tsy handany fotoana, dia nanomboka namindra ny tafika ary indrindra ny fiaramanidina avy any Frantsa sy ny Balkans. Mbola nanantena i Hitler fa ho afaka handrava ny tafika sovietika ao afovoan-tanàna izy ary ho tonga alohan'ny ririnina.
  Raha tokony hitodika nianatsimo ny Fritz, dia nanohy ny fanafihana teo afovoany, nanandrana nandrakotra ny miaramila sovietika nanafika an'i Smolensk avy amin'ny sisiny. Ary ny corps Rommel efa nandeha tamin'ny fanafihana tamin'ny 13 aogositra, niampita ny Dnieper ary niezaka ny ho any aoriana ny vondrona Sovietika miaro Kyiv.
  Resy i Stalin. Saika nanohitra azy tampoka avokoa ny fananan"i Eoropa sy Frantsay tany Afrika, fa tsy nisy mpiara-dia taminy akory.
  Raha tsy manantena loza avy any Japon ianao izao. Ary nanome baiko ny Lehiben"ny Faritra Faratampony: hanesorana ny fizarazarana rehetra avy any amin"ny faritra Atsinanana.
  Ny tafika alemà, izay efa saika namakivaky an'i Moskoa, dia nosakanan'ny corps Siberiana. Fa tany atsimo, noho ny fanovana ny baiko sy ny fihetsik'i Rommel, Fritz dia afaka nanapaka ny Sovietika vondrona atsimo.
  Ny fizotry ny ady tany Okraina koa dia nisy fiantraikany ratsy tamin'ny nahatonga an'i Stalin kanosa nisintona ny tahiry rehetra ho any Moskoa, ary noho izany dia nampiharihary ny vodiny.
  Ny marimarina kokoa, tsy ho an"ny tenany, fa ho an"ny vondrona tatsimo. Nivadika ho toe-javatra ratsy izany. Saingy teo amin'ny tantara tena izy, ny fiarovana an'i Kiev dia resy. Eto ihany no nisy ny nuance, ny Alemà dia efa teo akaikin'i Moskoa, ary ny fasista dia nanamafy ny fandaniam-bolan'i Eoropa, haingana kokoa noho i Stalin tamin'ny fandaniana ny Far East. Ary ny Alemà dia tsy maintsy nandalo lavitra kokoa, ary tsara kokoa ny lalana any Eoropa. Fa miezaha hamindra haingana ny zava-drehetra amin'ny Trans-Siberian Railway.
  Vokatr'izany, ny Alemà dia afaka namakivaky an'i Kharkov sy Voroshilovgrad na dia teo aloha kokoa noho ny teo amin'ny tantara tena izy aza, nahazo ny indostria sy ny orinasa maro.
  Nosakana ihany koa i Leningrad, saingy tsy nalaina. Ary niditra tao Crimea ny Alemà. Ary ny Fritz nahavita hisambotra Voronezh any atsimo, nifindra tany amin'ny Don ho any Stalingrad.
  Mbola niaro an'i Moskoa izy ireo ary nanao fanafihana fanoherana mihitsy aza tamin'ny ririnina. Saingy teo amin'ny sisiny atsimo dia nahavita namakivaky an'i Stalingrad i Rommel. Tsy nandeha tsara koa ny fipetrahana tany Kerch. Tamin'ny fahasahiranana lehibe, ny miaramila sovietika dia afaka nanosika ny fahavalo hiala an'i Stalingrad ihany. Ary izany dia satria tsy teo amin'ny sisin'ny Wehrmacht ny toetr'andro ary natahotra ny hiady amin'ny hatsiaka sy ny ranomandry izy ireo.
  Nahoana i Rommel no tsy maintsy nihemotra mihoatra ny Don. Ary tehamaina be marenina ho an'ny Fuhrer izany.
  Saingy tamin'ny lohataonan'ny 1942, niova ny fifandanjan'ny hery. Nametraka fanerena mafy tamin'ny mpiara-dia aminy ny Alemà, nampitombo ny isan'ny miaramilany, anisan'izany ny vidin'ny Khivi, ary ny isan'ny zanabolana. Italia sy Frantsa indrindra ampiana amin'ny habetsahana. Nisy fizarazarana mainty koa teo amin"ny ilany atsinanana. Soa ihany fa tsy nanelingelina ny famindram-pitantanana sy ny fananan-tany ny front britanika sy amerikana avy any Afrika.
  Ary de Gaulle, rehefa very ny fanohanan'ny mpiara-dia aminy, dia namadika ny namany.
  Noho izany, ny hery lehibe kokoa nivory nanohitra ny URSS noho ny zava-misy. Ny Krauts dia nanampy izany indrindra amin'ny fiaramanidina, mitazona ny tombony azony amin'ny rivotra. Ary mihoatra ny fito tapitrisa ny tafika an-tanety manohitra ny miaramila sovietika 5,6 tapitrisa.
  Ary nanomboka nanafika ny Nazia tany atsimo. Nahavita naka an'i Stalingrad i Rommel tamin'ny 27 Jona. Afaka nandraraka fiara mifono vy an-jatony tao an-tanàna indray mandeha ny Fritz. Nisy fiantraikany ihany koa ny fanjakazakan'ny fiaramanidina fahavalo teny amin'ny rivotra, izay nanasarotra ny famindrana ny hery sovietika manerana ny reniranon'i Volga midadasika.
  Indrisy, tsy nitranga tao amin'ny AI ny Stalingrad mahery fo. Ary Rommel nifindra tany amin'ny lalana nomanina ao amin'ny drafitra midina ny Volga sy ny Ranomasina Caspienne.
  Tsy nahomby ny fikasana handrava ny Alemà tamin'ny alàlan'ny fanafihana teo afovoany. Ankoatra izany, ny Rzhev salient tsy niforona. Noho izany, ny Krauts dia nanana lohalaharana kokoa tamin'ny fotoana nanohitra ny fanafihana sovietika, ary nihemotra ihany koa izy ireo. Fa Rzhev, indrisy, nijanona niaraka tamin'ny fasista.
  Tsy azo atao ny miditra ny Fritz, ary sarotra be ny mitazona ny Caucasus taorian'ny nianjeran'i Stalingrad. Satria tapaka ny lalan-drà famatsiana ao amin'ny Volga. Ary rehefa tonga tany amin'ny Ranomasina Caspienne ny Alemà tamin'ny faran'ny volana Jolay, dia saika tsy nisy fanantenana intsony ny toe-javatra. Ankehitriny dia tsy azo natao ny namatsy afa-tsy tamin'ny rano.
  Noho ny fiheverana fa nanana fahambonian'ny rivotra ny Nazia, dia nanjary zavatra teo anelanelan'ny zava-nitranga, tena sarotra sy tsy nisy fanantenana.
  Tao anatin'ny ady mafy no nandalo tamin'ny Aogositra sy Septambra, mandra-pahatongan'ny fahavalo teo amoron'ny morontsirak'i Caspienne tany Baku. Ary tao izy ireo dia mbola nanohitra niaraka tamin'i Rommel hatramin'ny faran'ny volana oktobra. Niharatsy ny toe-draharaha noho ny fidiran'i Torkia tao anatin'ny ady.
  Ny andriamanitra andrana no nikarakara an'i Japana, fa tsy ny Ottomans. Saingy mbola tsy sahy nanafika an'i Moskoa tamin'ny ririnina ny Nazia ary nijanona nandritra ny ririnina.
  Nanao fanafihana maromaro ny Tafika Mena. Fa ny fahavalo dia ambony noho ny mpiasa, ny isan'ny za-draharaha sy ny fiaramanidina. Ny fiara mifono vy sy ny artillery bebe kokoa ihany no novokarina tao amin'ny URSS hatramin'izao. Saingy maivana ny ankamaroan'ny fiara mifono vy, ary tena ratsy ny kalitaon'ny fiadiana. Toa be dia be ihany koa ny fiaramanidina vokarina, saingy noho ny tsy fahampian'ny duralumin dia mavesatra sy tsy dia azo atao loatra noho ny mahazatra. Ny Yak-9 koa dia saika vita amin'ny hazo avokoa. Ary izany, mazava ho azy, dia minus.
  Hitler dia niantehitra tamin'ny fiara mifono vy malaza vaovao - "Panthers" sy "Tigers".
  Nitombo hatrany izy ireo. Nipoitra ny solontenan"ny menagerie fahatelo: "Liona". Amin'ny tena tantara, ny milina toy izany dia novolavolaina tamin'ny 1942, saingy noho ny tsy fahampian'ny loharanon-karena sy ny lanja mavesatra dia nolavina ny biby goavam-be indrindra.
  Fa avy eo ny "Liona" milanja 90 taonina dia namokatra. Ny tombony azony - fiadiana mahery vaika sy tafondro 105 mm - dia nanonitra ampahany tamin'ny fahombiazany. Ny basy Sovietika 76-mm serial dia tsy afaka niditra tao amin'ny Liona tamin'ny lafiny rehetra.
  Noho izany dia tsy ratsy ny fiara mifono vy raha toa ka tena matanjaka sy manana échelons lalina ny tsipika fiarovana.
  Ary ny baikon'ny sovietika dia nohamafisina tanteraka teo ambanin'ny renivohitra sovietika. Ary miezaha hamaky eto.
  Somary nihemotra tamin"ny fandefasana andiany ny solontenan"ny menagerie fahefatra: "Mouse".
  Nitombo ho enina tapitrisa ny haben"ny Tafika Mena, na dia maro tamin"ireo miaramila aza no voaray.
  Nanohitra azy ireo maherin'ny sivy tapitrisa, saingy ny fahamboniana isa dia nosoloana ampahany noho ny toetran'ny tafika fahavalo.
  Amin'ny fiaramanidina dia matanjaka kokoa ny fahavalo amin'ny isa sy ny kalitao. Nipoitra ny ME-309 sy Yu-288 vaovao indrindra. Ho setrin'izany, ny fiara sovietika dia ambany kalitao, noho ny tsy fahampian'ny mpiasa mahay sy ny fitaovana tsy ampy. Ny fiara mifono vy dia mbola T-34 taloha, ary ny ankamaroan'ny maivana, ary koa ny KV.
  Tamin'ny fahavaratra, nanao fanafihana ny Wehrmacht: fanafihana an'i Moskoa ary fanafihana ny Volga mankany Saratov. Taorian'ny ady mafy dia voahodidin'i Moskoa tamin'ny faran'ny fararano. Voasambotra ihany koa i Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk. Nandositra nankany Sverdlovsk i Stalin. Nanjary sarotra ny toe-draharaha.
  Nomena baiko ny renivohitra hoe: tsy tokony hitolo-batana na inona na inona toe-javatra. Nanafika ny Alemà, saingy nihemotra na voadona tamin'ny ady an-dalambe. Tamin'ny ririnina, nijanona ny fanafihana nataon'ny Wehrmacht. Na izany aza, ny Alemà dia tsy ny renivohitra sovietika ihany, fa koa i Leningrad amin'ny peratra roa.
  Tamin'ny volana Mey, nanomboka indray ny fanafihana Nazi, fa any amin'ny lalana mankany amin'ny tanànan'i Gorky sy Kazan. Ny tranoben'ny fiara mifono vy sovietika, na dia teo aza ny fahasarotana rehetra, dia afaka natomboka tamin'ny andiany: T-34-85 sy IS-2, na dia kely aza.
  Gorky dia nianjera tamin'ny Jolay, ary Kazan nijanona hatramin'ny faran'ny Aogositra.
  Nisy mosary mahatsiravina nanjaka tao Leningrad, ary tsy nanandrana nanafika azy akory ny Fritz. Ary nifehy tsikelikely Moskoa. Ary avy eo tamin'ny 30 Septambra, taorian'ny fanafihana feno rà mandriaka, nianjera ny Kremlin.
  Rava mafy ny trano mimanda kilasy voalohany. Ary izany dia nanjary kapoka vaovao ho an'ny vahoaka sovietika. Nifindra tany amin'ny Urals ny Alemà, saingy tao anaty ranomandry izy ireo. Sarotra ny miady amin'ny URSS. Stalin dia mpanohana ny fijoroana hatramin'ny farany. Saingy tena lafo tokoa izany ho an'ny firenena sy ny Alemà indrindra indrindra.
  Tany atsimo, dia nandroso namakivaky an"i Azia Afovoany ny Nazia.
  Tamin'ny 1945, ny URSS dia nahazo SU-100 sy IS-3, fa amin'ny andiany kely ihany. Indrisy, tamin'ny faran'ny volana Jona dia nandresy an'i Azia Afovoany ny Nazia. Ary tamin'ny Jolay dia nianjera ihany koa i Sverdlovsk. Tamin'ny volana Aogositra, nosamborin'ny Alemà i Kurgan sy Tyumen. Ary ny 3 septambra dia misy koa Tobolsk. Tamin'ny faran'ny Septambra Khanty-Maisiysk. Ary tamin'ny tapaky ny Oktobra sy Omsk.
  Novosibirsk, na izany aza, dia mbola tsy nanaiky ny Nazia. Ny fanala tena mafy dia nanery ny Krauts hifikitra amin'ireo tanàna.
  Noho izany, hatramin'ny May 1946, ny Nazia dia tsy nanao miaramila mavitrika.
  Avy eo dia nankany Novosibirsk izahay. Nandray anjara tamin'ny ady ireo helikoptera miendrika kapila sy ireo fiara mifono vy "E" farany. Na izany aza, tsy nanampy ny Fuhrer loatra izany. Ny Krauts dia naka Novosibirsk tamin'ny faran'ny volana Jona. Niampita ny Reniranon"i Ob izy ireo. Ary tamin'ny volana Jolay, ny biby goavam-be naka Kemerovo sy Tomsk, ary ny Altai Territory. Taorian"ny ady mafy, dia nianjera i Abakan tamin"ny Aogositra, ary voatafika i Irkutsk tamin"ny Septambra.
  Ny Alemà, izay nihosin-drà be, dia naka azy koa. Nefa indray izy ireo dia nanjavona. Fifandraisana miitatra. Dia nijanona teo amin'ny lalana mankany Chita izahay. Fa amin'ny ankapobeny, aiza no tokony ho maimaika? Afaka miandry ny fahavaratra ianao ary manandrana fitaovana vaovao.
  Na diskette na fiaramanidina jet. Tamin'ny 1947, nanangana fiara mifono vy IS-4, IS-7 ary T-54 ny mpamorona sovietika. Marina fa amin'ny isa an'ohatra fotsiny. Tsy ampy ny olona na ny loharanon-karena. Nanohy ny fandrosoany ny Nazia. Nosamborin'izy ireo i Aginskoye tamin'ny faran'ny volana Jona sy Blagoveshchensk. Khabarovsk dia nianjera tamin'ny Jolay, ary Vladivostok tamin'ny Aogositra. Saika ny tanàn-dehibe sovietika rehetra àry no azon"ny Nazia. Angamba afa-tsy Pertopavlovsk. Nosamborin'ireo biby goavam-be i Magadan tamin'ny Septambra. Na izany aza, Stalin tsy nitolo-batana.
  Tamin'ny farany dia mbola resy ihany ny Nazia!
  
  
  ADY habakabaka
  Taorian'ny taona maromaro somary nanan-karena, dia tonga ny fitsapana sarotra ho an'i Rosia. Ny Fanjakana selestialy, tamin"ny fampiasana ny harenany goavana sy ny tombontsoa azo avy amin"ny rafitra ara-politika tsy refesi-mandidy, dia afaka ny ho lasa hegemônan"izao tontolo izao. Tany Rosia, nisy vono olona feno habibiana nipoaka tany amin"ny sisin-tany atsimo. Na dia nopotehina aza ny fikomiana Islamista, nandany loharanon-karena maro ny ady amin'ny fampihorohoroana. Vao mainka niharatsy ny toe-draharaha noho ny fifandonana mafy tamin"ny Tandrefana.
  Na dia nifototra tamin'ny fisorohana nokleary aza ny zava-drehetra, dia tsy nisy ady lehibe. Saingy ilay mpahay siansa amerikana Wellington dia tonga tamin'ny hevitra hamoaka karazana balafomanga manokana ho an'i Mercury amin'ny fampiasana singa radioaktifika artifisialy.
  Saingy nisy lesoka teo amin'ny fitetezana. Nivily niala tamin"ny lalany ilay balafomanga ka nianjera tany amin"ny Masoandro... Nipoitra ny plasma faran"izay tsy fahita firy, tsy nampidi-doza ho an"ny zavamananaina, fa nandrava ny firafitry ny atomika ary nanova kely ny fifamatorana misy eo amin"ny neutron ao amin"ny nucleus atomika. Ampy fotsiny ny hahatonga ny fanehoan-kevitra nokleary sy thermonuclear tsy voafehy ho tsy azo atao.
  Ary vokatr'izany: ny fitaovam-piadiana niokleary nivadika ho fako tsy misy ilana azy.
  Ny firenena matanjaka indrindra eran-tany amin'ny lafiny ara-tafika sy ara-toekarena: ny Fanjakana Celestial, izay, noho ny habetsahan'ny mponina, tsy ampy rano madio sy angovo, dia nanome ultimatum hanofana an'i Siberia.
  Namaly tamin'ny fandavana hentitra i Rosia...
  Ady lehibe no nanomboka: ny fiaraha-mitantana Aziatika manohitra ny Tandrefana. Ny Tanindrazantsika no lasa kianja lehibe amin'ny ady lehibe. Efa lasa ny fiainana milamina: nanjaka hatraiza hatraiza ny helo. Nifandimby ny ady mafy indrindra.
  Ny toe-draharaha teo amin'ny sehatra dia nanakiana: ny Vondrona Aziatika dia efa nanatona ny Tendrombohitra Ural.
  Teo akaikin'i Yekaterinburg, nisy baolina manjelanjelatra nianjera, ary nipoitra ny faritra mampidi-doza mahafaty izay tsy nisy olona velona na dia iray minitra aza.
  Tanindrazana, Rosia masina -
  Misokatra ho anao ny foko, fantaro...
  Notondrahana ny ran'ny ady -
  Ka ny tany mamony amin"ny fitiavana ny Tanindrazana!
    
  Mitsoka mafy ny fokon"ny tany,
  Sarotra rehefa mirohondrohona ny ady...
  Fa hiposaka eo ambonin'i Rosia be voninahitra ny Masoandro -
  Ianao irery no reninay tsy mety maty!
    
  Mivadika volamena ny vary eny an-tsaha tsy misy farany,
  Mamirapiratra volafotsy mamirapiratra ny lanezy.
  Ary ny tarehy dia mijery mirehareha amin'ny sary masina -
  Knight ho voromahery amin'ny ady!
    
  Handresy amin"ny adin"ny fahavalo isika,
  Andao hiaro ny nofy misy elatra.
  Tsy misy miaramila Rosiana mahery fo,
  Hampitaiko amin'Andriamanitra ny vavaka ataoko!
  . Votoaty fototra.
  Rehefa feno famindram-po ny fo, dia lasa foana ny poketra!
  Ny tampon'ny Tendrombohitra Ural dia mitovitovy amin'ny fangs mipoitra avy amin'ny vava, lanin'ny caries. Manidina amin'ny haavo ambany ireo Rosiana mpiady tsy misy rambony. Sahala amin'ny falcons haingam-pandeha, ny miaramila Rosiana dia manafika ireo sambo mpiady manana elatra misamboaravoara nefa manana fiadiana mahery vaika ao amin'ny empira selestialy.
  Ny mpanamory ny Air Force Andrei Ognev dia manao fihodinana sarotra. Tafondro sinoa mavesatra dimy barika izay mamoaka lelafo sy metaly. Nisy tafio-drivotra afo nirohotra ara-bakiteny milimetatra vitsivitsy avy amin'ny fiadiana mangarahara an'ny mpiady Rosiana. Mihemotra tsy misy rambony. Misy pulsar mipoitra avy ao amin'ny orony maranitra. Ny tilikambo mihodina amin'ny helikoptera sinoa goavam-be dia mihodinkodina noho ny famelezana... Heno ny kiakiaka mangina.
  Ny tarehin'i Andrei maizin'ny handriny dia nivadika ho tsiky nify fotsy.
  Ny mpiara-miasa aminy, blonde mahafatifaty mahafatifaty, Vassa Koltsova, dia manao fihodinana barika, nanery balafomanga tsy misy tari-dalana handalo amin'ny piranha vy ary mandefa "fanomezana" ho any amin'ny iray amin'ireo fiaramanidina lehibe roa ambin'ny folo an'ny angidimby an'ny sambo mpiady.
  Ny propeller lehibe iray misy andalana telo amin'ny lelan'ny lelany dia mianjera. Vassa, tsy maninona fa nadika ho mpanjakavavy ny anarany, nahay nikapoka. Tsy niady afa-tsy zipo fohy sy T-shirt khaki izy, saingy tamin'ny ombelahin-tongony niboridana no nahatsapany ny tenany sy ilay mpiady iray manontolo.
  Vehivavy mpanamory fiaramanidina maro no naka tahaka azy, niezaka ny hahatratra ny fahatsapana mahatalanjona. Ny angidimby mpiady dia roapolo amby zato teboka mirehitra izay nampidinina ho etỳ ambonin'ny - ny afo-roller. Milina mandeha amin'ny vovon-tsarintany, nefa mitondra metaly an'arivony taonina, mampiasa fiarovana mavitrika.
  Nanamboatra fiara tsy azon'ny rafi-piarovana an'habakabaka rosiana ny mpamorona japoney, sinoa, ary indianina, saingy tsy nampoizina no niharan'ny fanafihana an'habakabaka.
  Ilay jeneraly tery maso Mak Lee, nivadika tamin'ny fahatezerana mafy, dia nierona, nanondro tamin'ny tanany mifono fonon-tanana mainty:
  - Ravao izy ireo! Rendrika ireo biby goavam-be ireo!
  Kolonely indiana feno nono nefa manify andilany niteny hoe:
  - Printsy mainty sy mpanjakavavy io mpivady io. Tsy mbola nisy nitifitra azy ireo hatramin'izay!
  Nitsiky tsy nino i Mac sady nimonomonona:
  - Tsy mety. Ampitomboy ny haavon'ny afo.
  Ary nangovitra indray ilay helikoptera mpiady. Nihitsoka ny tilikambo mihodina ary nirehitra ny vatana titane. Nirohotra nidradradradra nidradradradra ny miaramila mavo sy kanelina, nirehitra ny afo. Nandeha ny fipoahana, ary nisy balafomanga feno napalm nirehitra tao anatin'ny vatan'ilay helikoptera goavana.
  Vassa, rehefa namerina ny teknika "slide" sy nandalo teo amin'ny lalan'ny afo, dia namoaka hoe:
  - Ny taona rehetra dia manaiky ny ady, ny andro farany anao ihany no tsy azo lasely, resy tsy misy fotoana!
  Mangatsiaka i Andrey. Ny rainy no jeneraly zandriny indrindra tao amin'ny tafika Angole ary tonga tany Moscou mba hianatra. Tany izy dia nanambady an'i Lydia Ognevaya, atleta malaza sy mpirotsaka ho amin'ny siansa. Avy eo dia maty ny rainy, ary ny zanany lahy mainty sy olioly dia notezain'ny reniny tsara volo. Tany am-pianarana dia niezaka ny hananihany an'i Andrey, fa ilay zazalahy dia nandray anjara tamin'ny haiady tao amin'ny akanin-jaza. Ny reniny dia mpiady tena tsara, ary ny raikeliny dia tompon-daka tamin'ny fomba mifangaro.
  Mpianatra tena tsara i Andrei, nanana fahatsiarovana mahatalanjona, ary tsy ela dia lasa mpitarika ny ankizilahy, mpitarika azy ireo. Mazava ho azy fa nisafidy sekoly fiaramanidina izy ary nandeha niady ho an'ny tanindrazany Rosia. Nahazo laza sy voninahitra izy. Ary tsy nisy sahy nanala baraka ny maherifon'i Rosia tamin'ny hoditra mainty, indrindra fa ny endriky ny endriky ny Negro dia nifangaro tamin'ny Slavy ary nahatonga ilay mpanamory fiaramanidina ho tsara tarehy.
  Tsy dia nisy angano firy momba ny fitiavany noho ny fanararaotana ara-miaramila nataony. Na dia i Andrei aza dia nanetry tena kokoa noho ny ninoana azy.
  Ankehitriny dia nitady fomba handravana ilay sambo mpiady tsy azo resena izy. Ny fiadiana mavitrika sy maro sosona dia nanarona ny singa fototra amin'ny milina mahery indrindra amin'ny Fanjakana Celestial.
  Notifirin"i Savva ireo elefanta, niezaka nanakana ny rafitra...
  Tetsy an-danin"izany, dia nirehitra tamin"ny tany ny ady. Nanafika ireo fiara mifono vy tsy misy turret an'ny bloc Atsinanana. Ny sasany dia lehibe, ny hafa, ny mifanohitra amin'izany, dia tsy mihoatra ny iray metatra ny haavony.
  Nanohitra azy ireo, ireo mpiady avy amin'ny fiaraha-mitantana tandrefana dia nampiasa vanja milevina sy nitarika balafomanga tsy nisy fihemorana.
  Tsy ny Rosiana ihany no niady teto, fa ny Eoropeana koa: ny Anglisy, ny Frantsay, ny Soeda ary ny maro hafa.
  Nisy fahavalo iraisana nampivondrona olona fotsy hoditra sy fitondran-tena kristianina. Nihena ny adihevitra momba ny demokrasia. Ankoatra izany, tany Rosia, nanjavona ny fihetseham-po manohitra ny tandrefana, taorian'ny fanafihana avy any atsinanana. Eny tokoa, aiza no tokony handehanan'ny Eoropa pasifista sy mandefitra any Atsinanana? Adinon'ny vahoakany ny fomba hiadiana. Ary rehefa nanjavona ny fitaovam-piadiana niokleary, dia nanetsika ny vahoakany tsy hita isa nianavaratra sy andrefana i Azia mahery sy be mponina.
  Amin'ireo manafika toerana Rosiana dia misy Arabo maro. Misy fanatika mandeha manafika tsy misaron-tava, manao akanjo fotsy. Manaiky ny fahafatesana amin'ny tsiky amin'ny molony izy ireo.
  Toy ny vitsika ny fiara mifono vy mandroso sy ny fiara mpiady an-tongotra an'arivony raha jerena. Savva, rehefa nanimba visy iray hafa, dia nanjary hatsatra kely ary nibitsibitsika hoe:
  - Na izany aza, betsaka loatra izy ireo ... Andriamanitra hanampy an'i Rosia.
  Ilay tovovavy mihitsy no nahita ny zava-nitranga tany amin'ireo tanàna azon'ny fiaraha-mitantana Aziatika. Pogrom faobe, vono olona, vono olona. Nahantona tamin"ny tariby ny lehilahy, ary nentina tany amin"ny toby manokana ny vehivavy sy ny ankizy. Ary avy eo namidy na nozaraina ho an'ny asa sasany. Ary ny fampijaliana ny gadra an'ady dia efa mahazatra, ary tsy maintsy atao mihitsy aza.
  Tsy mitsitsy na dia ny azy aza ny Jeneraly Mak Lee. Tao anatin'ny fahasahiranana tsy afa-manoatra izay tsy mahazaka ireo mpiady kely Chizh-3, dia naka sabatra teo amin'ny rindrina izy ary nanapaka ny tanan'ilay Arabo miasa ny basy manohitra ny fiaramanidina. Mikiakiaka izy ary manindry ny foto-kazo misy ra amin'ny tratrany.
  Ary ilay komandy mahatahotra, miaraka amin'ny borosy vao tapaka miaraka amin'ny fantsika lava, dia mandrahona an'ireo aces Rosiana manelingelina, mihiaka hoe:
  - Ravao! may! dory e!
  Savva, tezitra, nandefa balafomanga hafa... Lany ny bala. Saingy ny sambo mpiady an'habakabaka koa dia very fitoniana.
  Tsy ao anatin'ny lalao intsony ny fitaovam-piadiana mahafaty... Very ny anjara liona tamin'ny herin'ny ady, dia niverina ilay goavambe. Mila miverina haingana eny an-toerana izy ireo amin"ny fanamboarana sy famenoana ny bala.
  Eo ambany, ny tafondro Rosiana dia nitifitra araka ny tokony ho izy tamin'ny fiara mifono vy an'ny fahavalo. Fiara maromaro no nijanona, nandefa setroka eny amin"ny lanitra. Nanomboka nipoaka ny bala tamin"ny "bandura" iray. Nanidina izy, nivadika toy ny mpanao gymnast, mandra-piraikitra tao anaty dongon-tany.
  Ny tafondro rosiana lavitr'ezaka iray dia mandefa projectile mankany amin'ny andrin'ny sainam-pirenena. Ankizivavikely mitam-basy manana randrana mivolontsôkôlà mitsambikina amin'ny rantsantanana roa ary mibitsibitsika amin'ny teny alemà:
  - Enga anie isika ho tsara vintana!
  Ny sainan'ny fiaraha-mitantana Aziatika dia mavo mavomavo misy faribolana mena eo afovoany. Akaiky kokoa an'i Japana io, fa io no marika nofidin'ny fiaraha-mitantana. Ny projectile kely avy amin'ny tafondro mitsivalana avo dia manapaka ny tsorakazo matevina ary ny ravin-taratasy lehibe iray, afaka manarona ny gorodon'ny kianja, dia mianjera. Fiaramanidina aziatika am-polony no rakotra bodofotsy velvety tampoka.
  Avy amin'ny lafin'ny fiaraha-mitantana tandrefana sy ny toeran'ny Rosiana dia misy feo miray feo:
  - Hooray!
  Tena tandindona. Ary na dia mihoatra impolo aza ny fahavalo, dia tsy azo hozongozonina ny tanjaky ny toe-tsaina Rosiana.
  Ireo mpiady Rosiana roa dia samy mahita ny tenany amin'ny fotoana fohy. Iray manontolo - saika triangular falcons - mpiaro an'i Rosia. Efa nieritreritra i Savva hoe ahoana no hametrahan'i Andrey ny tanany matanjaka mainty eo an-tsorony. Lehilahy matanjaka tokoa io azonao ianteherana.
  Saingy tamin'io fotoana io dia toy ny tselatra sary an'arivony no nirehitra indray mandeha. Ary nanjary maizina ny mason"ireo mpivady niady. Avy eo dia nolokoina tamin'ny tasy maro loko ny fahamaizina, mitovy amin'ireo izay miseho rehefa raraka amin'ny rano ny menaka.
  Nanandrana nanosotra ny masony i Andrey. Ny tanany, izay sahirana tamin'ny fandresena ny fanoherana, dia toa nitsaoka rano.
  Toy ny hoe mangingina avy lavitra ny feon'i Savva:
  - Maty ve isika?
  Namaly mafy ilay kapiteny mainty:
  - Tsia! Velona isika.
  Tampoka teo, dia nanjavona io fahatsapana matevina sy mipetaka io, ary toa ao anaty lavo malalaka izy ireo. Nahatsapa maivana mihitsy aza izy io nandritra ny fotoana fohy, toy ny hoe tsy misy lanjany.
  Nibitsibitsika kely mihitsy aza i Savva, tamin'ny feo mihira hoe:
  Toa very tsy misy antenaina izao tontolo izao,
  Ary voasakana ny lalan'ny knight mankany amin'ny kintana...
  Amin'ireny fiolahana tsy misy farany ireny,
  Tsy voalahatra - ny finoana dia an-drano!
  Ary avy eo dia nitoloko izy, nipetraka tamin'ny faladiany teo amin'ny vato maranitra. Ny haizina, mifangaro amin'ny pentina mazava sy ny onja, dia nilentika.
  Somary narary ny masoko ny hazavan'ny mitataovovonan'ny volana Mey. Hitan"i Savva ny tenany teo amin"ny tongony efatra ka nitsambikina avy hatrany.
  Nanenjana ny tongony tamin'ny fitsambikinana i Andrey ary nipetraka tamim-pahakingana. Ny tarehiny, miaraka amin'ny saokany lahy sy ny handriny avo sy malalaka, dia nitazona fitenenana tony. Nitsiky tamin"ny namany mihitsy aza izy:
  - Hitanao! Misy io hazavana io, ary araka ny efa niahiahiako hatry ny ela fa tsy lanitra izany!
  Savva, nikoropaka, nanao dingana maromaro tsy azo antoka. Rehefa nigadona izy, dia naratra mafy ny faladiany ary nandrovitra ny lohaliny. Saingy ilay tovovavy, tamin'ny ezaka fanao amin'ny sitrapo, dia nanaisotra ny endriky ny maritiora teo amin'ny tarehiny ary nanondro ny rantsantanany teo anoloany, nihiaka hoe:
  -Oay!
  Nijery ny toerana nanondroan'i Savva i Andrey. Teo anoloan"izy ireo dia nisy havoana rava. Ary nisy baolina nipetraka teo amin'ny tampony vaky. Raha ny marimarina kokoa, dia fitaovana miloko antsasa-miloko platinum, boribory boribory, misy vavany maranitra eo an-tampony ary tentacles manify am-polony mifanelanelana eo amin'ny sisin'ity zavatra futuristic ity.
  Nibitsibitsika ilay tovovavy, very hevitra;
  - Ity ny Biome Newton! Ary ahoana no nahavitany izany?
  Nijery akaiky kokoa i Andrei, nanindry ny lohany teo an-tsorony, ary nisento. Nandrehitra ozone sy kodiarana may ny rivotra. Nijery ny manodidina tamim-pitandremana ilay kapiteny, niteny tamin"ny feo zara raha re:
  - Eto isika dia afaka miatrika otrika!
  Savva dia nandroso tamim-pahatokiana nankany amin'ny baolina ary, tsy nampidina ny hamafin'ny feony, dia nilaza hoe:
  - Tsia! Fantatro ny toerana misy antsika! Io indrindra no faritra anomaly nianjeran"ilay sambon-danitra. Zato kilaometatra avaratr'ilay niadianay!
  Nihozongozona indray ny sorony ilay kapiteny ary, nitazona ny feony tony, dia niteny hoe:
  - Tsy nisy olona tafavoaka velona tao amin'ny faritra anomaliana nandritra ny iray minitra mahery. Na ny robot aza rava, nirodana ho harafesina!
  Savva, na dia tsy mora taminy aza izany, dia nihiaka tamim-pahasahiana hoe:
  -Ary ho tafavoaka velona isika!
  Dia nihazakazaka nankany amin'ny havoana izy. Ny voditongony feno vovoka, boribory, voasokajy tamin'ny fianjerany, dia nitselatra moramora teny amin'ny havoana be vato.
  Gaga i Andrey. Tsy mampaninona azy va ny mandeha tsy nikiraro amin'ny vato maranitra? Amin'ny ankapobeny, toa hafahafa ho an'ny maro ny fihetsik'i Koltsova rehefa tsy niraharaha ny fanamiana fanaony mahazatra izy ary niady saika tsy nisy akanjo. Ary raha any amin`ny toerana any Mezopotamia na Afrika, dia mety mahazo aina ny manao camouflage T-shirt, fa any amin`ny Urals amin`ny lohataona dia mbola mangatsiatsiaka.
  Tonga avy any amin"ny sisin-tany atsimo ilay tovovavy. Niady tany Syria sy Iraka ny tafika Rosiana sy Eoropeana, niezaka ny hanakana ny firongatry ny fiaraha-mitantana Aziatika. Ankoatra izany, ny ampahany tamin'ny tafika Islamika dia teo anilan'i Rosia, ary ny ampahany tamin'i Azia.
  Tsy nisy akory ny filaharana teo aloha tany atsimo. Any Afrika amin'ny ankapobeny, na dia ao amin'ny firenena iray aza, dia niady ny foko samihafa. Ambonin"izany, dia tsy nitana anjara toerana lehibe ny fivavahana. Kristianina maro, ary koa ny mpanompo sampy, no nanaraka ny Aziatika, teo ambanin"ny teny filamatra lazaina fa elatra havia. Tena lasa tahaka ilay hira ao amin'ny sariitatra momba an'i Aibolit i Afrika.
  Mbola sarotra kokoa anefa ny mihazakazaka tsy nikiraro any an-tany efitra noho ny eny amin"ny tehezan-tendrombohitra. Ary i Savva, ilay bibidia manana mari-pahaizana maîtrise, kandidà amin'ny siansa biolojika, dia tsy nahalala fanaintainana na tahotra.
  Nihazakazaka nanaraka azy i Andrey, niezaka ny hanatratra ny devoly. Ny sambon-danitra dia lasa lavitra lavitra noho ny hita tamin'ny voalohany.
  Mazàna no nandrandrana ny volony ilay tovovavy, nefa rava tanteraka ny taovolony, ary ny lamasinina volamena dia nivezivezy toy ny afo mirehitra eny amin"ny rivotra.
  Mbola tsy nisy toy izany ny sipany tamin'ilay kapiteny mainty hoditra.
  Na dia tsy atleta malemy aza i Andrei, dia nahavita nanakatona ny halavirana tamin'ny fahasarotana lehibe izy, saingy tsy nahatratra azy mihitsy, na dia tafintohina aza izy ary saika tapaka ny orony (Fa tsy Afrikana mihitsy, fa kely vombony ary somary mitsangana, na dia mainty be aza, toy ny vatana manontolo.) Ary ny tongotr'i Savva miboridana miloko sôkôla dia nanjelanjelatra, saika teo akaikin'ny lohan'ilay lehilahy mainty hoditra ary ... nandeha teo amin'ny rindrina ilay tovovavy, toy ny hoe fotsiny. holograma.
  Sosotra noho izy nahatratra azy, dia nitsambikina nanaraka azy i Andrei. Tsy miraharaha, fa tena mahery fo.
  Toy ny ranon-dranomasina mafana ny habakabaka, ary avy eo dia nanidina namakivaky ny tany, nandevina ny tavany teo amin"ny tongotr"i Savva. Nanoroka ny kitrokeliny i Andrei tamin'ny fomba mekanika, saingy nandaka azy tamin-katezerana ilay tovovavy, ary nihiaka hoe:
  - Jereo ny zavatra mahaliana eto!
  Na dia te-hilaza aza i Ognev fa tsy misy zavatra mahaliana kokoa rehefa eo akaikinao ny hatsaran-tarehy toy izany, fa rehefa nahazo ny ombelahin-tongony teo amin'ny orona izy, dia nitsambikina haingana izy. Ary tsy diso fanantenana aho.
  Misy biby sy bibikely mihantona amin'ny rindrina. Ankoatr'izay, ny toy izany dia tsy nisy ary tsy azo tany ivelany. Ary ny karaoty misy holatra foza am-polony, ary cactus iray misy tongo-tongotry ny sahona sy ny kalalao, ary ny kalalao volom-borona miaraka amin'ny vavan'ny voay miaraka amin'ny lela voay azo averina. Raha tsy hoe, mazava ho azy, ny zavatra toy izany dia azo ampitahaina amin'ny princeling mofo.
  Nitsambikina taitra i Andrei ary nihiaka mafy hoe:
  - Miarahaba ry havana!
  Nangina ny setriny... Nanamarika araka ny lojika sy ara-drariny i Savva hoe:
  - Tsy tokony hiantsoantso isika, tsara kokoa ny mandinika ny sambon-danitra.
  Ny sambon-danitra dia hita fa lehibe lavitra ny ao anatiny noho ny hita ety ivelany. Nihena ny lalantsara ary nitarina avy eo. Nisokatra ny varavarana mifono vy rehefa nanatona azy ireo ny olona. Ary be dia be izay tsy tonga teo.
  Karazana biby voatoto, sarivongana, ary holograma. Ary koa sary hoso-doko: mihetsika, amin'ny menaka, ary miaraka amin'ny mosaika cybernetic. Ny holograms dia tena nampiseho sarimihetsika tena miloko. Ary ny ady sehatra, ary isan-karazany ny milamina, tanteraka idyllic sary.
  Nanamarika tamim-pahagagana i Andrei:
  - Hafahafa. Toy ny tranombakoka manidina.
  Nanohitra tamim-pahamarinana i Savva:
  - Ny zava-drehetra eto amin'izao tontolo izao dia sady tranombakoka no fanariam-pako! Andeha hojerentsika tsara kokoa...
  - Fiadiana! - Nitabataba ilay kapiteny mainty. Ary nanampy haingana izy. - Tsy maintsy manampy ny Tanindrazana handresy ny Ady Lehibe Fahatelo isika.
  Nanopy ny masony i Savva ary niantsoantso hoe:
  - Ampio izahay hamonjy ny sivilizasiona! Tandindomin-doza ny olombelona!
  Baso iva sy lalina tsy mahazatra no re ho setrin'izany:
  - Toa te hahazo zavatra avy aminay ianareo teratany?
  Naninjitra ny tanany nandroso ilay zazavavy ary nibitsibitsika tamim-pitalahoana hoe:
  - Tsy izahay! Miresaka momba ny anjaran'ny olombelona rehetra isika. Manapa-kevitra ny Ady Lehibe Fahatelo - inona no handresy: fomba barbariana, lozabe sa maha-olombelona sy sivilizasiona?
  Niova ho soprano manify ny bass, ary feo tsy mampino:
  - Marina ve izany? Efa toetran"ny olombelona rahateo ny manao fahadisoana, anisan"izany ny momba ny fikasan"ny tena manokana. - Nandalo teny amin'ny rivotra ny rivotra voasary ary nitohy ny feo, ka lasa antsasa-okta latsaka ambany. - Toy ny mahazatra, ny ankamaroan'ny foko eto amin'izao tontolo izao dia manana fironana haneho ny tenany, hametraka izany amin'ny fiteninao, ho tena maha-olombelona, ary ny fahavalo ho tonga nofo fotsiny ao amin'ny helo.
  Savva, tsy nitsahatra nitsambikina tamin-tahotra ny tongony teo amin'ny fonon'ny metaly tsy fantatra, dia niteny hoe:
  - Tadiavo ny tenanao! Jereo ny fomba barbariana ampiasain'izy ireo amin'ny ady amintsika!
  Nafana kely ilay feo ary nanomboka nihanalefaka ny rivotra:
  - Eny, lozabe ny fahavalonao, fa tsy anjely koa ianao. Amin'ny farany, tsy ny matematika no hanapa-kevitra hoe iza aminareo no hanana fahefana eto an-tany!
  Eto i Andrey dia efa nanandratra ny feony:
  - Ary iza?
  Tsy namaly anefa izy ireo fa nihozongozona ny gorodona tao ambanin"izy ireo, ka nifandona tamin"ny valin-drihana ilay tovovavy sy ilay lehilahy mainty hoditra. Dia niova indray ny zava-drehetra. Tany afovoan-tanàna lehibe iray rava tanteraka izy ireo. Nirefodrefotra ny basy. Nirefodrefotra ny baomba lehibe ary nianjera ny baomba. Nisy andiana miaramila Rosiana sy Eoropeana nandroso. Ireo miaramila mavo sy volontsôkôlà ao amin'ny Vondrona Aziatika, niharan'ny fatiantoka, dia nihemotra, nanarona ny lalana tamin'ny tendrombohitra misy faty. Nanao dingana i Savva ary nanitsaka ranon-dra.
  Tsia, izany, mazava ho azy, dia tsy afaka hanakorontana ny mpiady izay nandalo afo, rano ary varahina fantsona (ity farany amin'ny faran'izay kely indrindra hatreto!). Fa nalahelo ny fanahiko. Fa i Andrei dia tohina ka nitora-bato tamin"ny tanany havanana ny tavan"ilay miaramila tery maso izay nanainga ny basiny ary nianjera izy. Hoy ilay kapiteny:
  - Ity no Beijing! Mandresy ry zalahy!
  Eny tokoa, nisy famantarana miolikolika misy hieroglyph mitovy amin'izany nirehitra tamin'ny lelafo manga. Noho ny antony sasany dia tsy niaina fifaliana i Savva. Na dia nahita sary avy any Beijing sy tranobe mampiavaka ny renivohitra Shina aza izy tamin'ny Internet.
  Fa eto dia mahatsiravina. May ny vehivavy, mitomany ny ankizy. Ary faty maro. Nosakanan"ireo maty ara-bakiteny ny fanatonana rehetra, ary nitombo ny isan"izy ireo. Mbola tsy nisy nahita ny maty nivangongo tao anaty dongon-tany ilay tovovavy.
  Efa noraisin"i Andrey ilay basy nalatsak"olona ka nitifitra hamono. Mpiady teraka izy. Ao amin'ny an-drainy avy amin'ny foko Zulu, eo amin'ny reniny: dadabe, indroa mahery fo ny URSS, raibe niady tany Vietnam sy Afghanistan, ny rainy tany Syria, Donbass sy Chechnya.
  Nipoitra tao an-dohan'i Savva izany:
  Izay rehetra olombelona dia teraka ho mpiady,
  Izany no nitranga - ny gorila naka ny vato!
  Rehefa legiona ny fahavalonao,
  Ary misy lelafo mirehitra ato am-poko!
  Ary ilay tovovavy mihitsy no naka ilay basy. Ny tanana matanjaka dia matetika maivana amin'ny tahony. Diabe feno herim-po no naneno tao an-dohako: poteho, manompoa ny Tanindrazanao Lehibe.
  Saingy ny fikiakiaka malemy tsy nampoizina no nahatonga ilay tovovavy nivaingana. Teo ankavanana, re mazava ny fitarainan"ny ankizy sy ny kiakiaka. Nitodika i Savva, ary ny fijeriny ny voromahery, teo amin'ny setroka izay nanakona ny zava-drehetra, dia nahita tarehimarika kely mavo. Nitomany sy niezaka niala tao amin"ilay trano nirehitra ny ankizy mavo sy tery maso. Voasakana anefa ny lalan"izy ireo noho ny fanakanan"ny hazo voalevon"ny ditin. Ary tao ambadiky ny lehilahy dia nisy lelafo mpihinam-bitsika niparitaka.
  Toa te hanao sorona ho an"ny Gehena ilay dragona mifofofofo...
  Ny tanjak'i Savva dia lehibe noho ny tanjany mba hiaretana zavatra toy izany. Nirohotra nankany amin"ny afo ilay tovovavy. Mila mamonjy ny madinika isika: na Rosiana na sinoa dia tsy zava-dehibe!
  Tampoka teo, nisy renirano napalm nanakana ny lalan"ilay mpiady tsy nikiraro.
  Amin'ny fitarainana mafy:
  - Tompo ô, vonjeo aho!
  Nianjera tao anaty afo izy. Toy ny tsindrona mahamay zato no natsindrona teo amin"ny faladiany, ary nandoro ny lohalika tsy nisy fiarovana ny lelafo. Ny hoditr'oliva malemilemy dia rakotra blitera volomparasy ratsy. Tena nampahory an'i Savva izany. Nisy kiakiaka mafy nipoaka avy tao amin'ny havokavoka. Te-hiverina aho ary hitsambikina hiala amin'ny afon'ny ambanin'ny tany.
  Saingy nahatsapa ilay tovovavy: tsy afaka nisalasala izy na dia iray segondra aza. Mety ho faty ny ankizy. Ary tsy maninona na iza izy ireo. Dostoevsky dia nilaza hoe: ny haren'izao tontolo izao dia tsy mendrika ny ranomaso nalatsaky ny zaza iray. Fanaintainana manomboka amin'ny ombelahin-tongony ka hatrany an-damosin'ny lohany, toy ny andian-tsoavaly, mamely ny tendron'ny nerveo amin'ny kitrony vy maingoka.
  Efa nirehitra ny volony volamena mahafinaritra, ary mitady hilelaka ny tarehiny ny lelafo. Tsy ho afaka ny ho lasa izy taloha sy tsara tarehy. Indro misy fery volomparasy miparitaka manerana ny takolany malemilemy sy malefaka.
  Savva mitsambikina fatratra, na dia toa lavitra ny tanjona. Ny fifangaroan'ny setroka sy ny rivotra mirehitra dia miditra ao amin'ny havokavokao. Ny T-shirt misy pentina eo aminao dia efa may, ary ianao, toa an'i Jeanne D,rk, dia ao anaty afo mampahory. Kely kokoa, kely kokoa. Andriamanitra ô, fery boka tanteraka ny vatany.
  Tapaka ny rindrin'ny afo, ary nitsambikina tao anaty hatsiaka i Savva. Efa may izy, ny vatany mahafinaritra dia toy ny fery mitohy, ary ny faladiany may toa mandeha amin'ny sabatra maranitra indrindra. Misy fanakanana mialoha. Ary mila mitsambikina ao amin'ny lelafo mirohondrohona sy tsy misy indrafo indray ianao.
  Ary tsapan"ilay tovovavy fa lany ny heriny sy ny herim-pony. Saika tsy nahatsiaro tena izy noho ny fahatairana maharary. Saingy ao anatin'ny haizina dia afaka mahita zazavavy iray maninjitra ny sandriny keliny sy mitsambikina miala amin'ny afo miaraka amin'ny fikiakiaka, ary zazalahy iray miboridana ny volony, ary zaza kely iray izay zara raha nianatra nandeha.
  Rehefa nanangona ny heriny farany i Savva, dia nitsambikina ny hatezerana sy ny fahatsapana ny rariny nanome azy herim-po handresy ny fanaintainana tsy zaka. Manidina eny amin'ny sisiny ny hazo sy ny hazo mirehitra. Ezaka kely fotsiny. Noraisin'ny tanan'ilay tovovavy kilemaina ilay makarakara mafana. Ny fanaintainana dia toy ny ondrilahy kapoka zato taonina nianjera teo amin'ny loha, tratra, vatana manontolo ka hatrany amin'ny sela farany indrindra. Tsy mivoaka ny makarakara dia nosamborin'i Savva tamin'ny nifiny. Mety ho very saina noho ny fijaliana toy izany ny olona iray, ny hatsaran-tarehy farany tsy voakitika amin'ny lelafo dia mirodana sy mirodana. Saingy tamin'ny farany, ny Tompo dia namaly ny ezaka;
  Torana ny nifiny vaky sy nipoitra noho ny hafanana. Amin'ny kofehy farany amin'ny fahatsiarovan-tena, ny hoditry ny hoditra tapaka dia toy ny zaza afaka, mitsambikina eo amin'ny tongotry ny mahery fo lavo.
  Nifoha i Savva... Nijoro niaraka tamin"i Andrei teo amin"ny tampon"ny lanezy avo indrindra izy. Nisy feo mikotrokotroka, toy ny amboarampeo an'ny arkanjely arivo, nanambara hoe:
  - Nandalo ny fitsapana ianao! Hisy fiadanana eto an-tany! Ho lasa renin'ny olona rehetra eto an-tany i Rosia!
  Ilay tovolahy mainty hoditra sy ilay blonde, izay vao mainka manify sy tsara tarehy kokoa, dia nahita zaridaina mamelana, vavahadin-kavoana be loatra teo imasonay, ary miaramila nanipy fitaovam-piadiana sy namihina. Tapitra mandrakizay ny vanim-potoan"ny fankahalana sy ny ady.
  Ary naneno manerana ny planeta manontolo izany;
  Rosia sy Shina dia tafaray mandrakizay,
  Silamo, Kristianisma: tsy misy lolompo ry namana a!
  Aoka isika hanome voninahitra ny Anaran'ny Tompo Avo indrindra-
  Ny firenena rehetra eran-tany - Fianakaviana!
  
  PETERA FAHATELO - TSAR LEHIBE
  Peter the Third dia nahavita nandresy lahatra ny jeneraly mpanavao malaza mba hanatevin-daharana ny ekipany ary hanaiky ny laharan'ny marshal. Lasa Minisitry ny Fiarovana i Nikolai Papin ary nanao fanavaozana maromaro. Ity lehilahy matanjaka sy manam-pahefana ity dia nanampy an'i Peter Third hanambara sy hanafoana ny tsikombakomba nataon'ireo rahalahy Orlov. Nahantona avokoa ireo dimy miray tsikombakomba. Nahazo fisaraham-panambadiana noho ny fijangajangana i Catherine ary natao sesitany tany amin"ny monasitera.
  Nanamafy ny heriny i Petera fahatelo ary nahazo satroboninahitra. Ary tamin'ny fahatongavany teo amin'ny fitondrana dia nisy fiovana azo tsapain-tanana tao Rosia. Eny tokoa, i Petera Fahatelo, toa ny raibeny, dia nanoritra fanavaozana fototra. Ary ankoatra izany, nisy fiantraikany teo amin'ny politika ivelany ny fiovana.
  Mpanohana ny fifanarahana tamin'i Frederick Faharoa, i Peter dia nandidy an'i Rumyantsev, miaraka amin'ny Alemà, handresy ny Aotrisy. Taorian'izay i Alemaina dia namerina ny tany very teo aloha.
  Nahazo fifehezana ny andilan-tany avy any Danemark koa anefa i Rosia, ka nizara izany tamin"ny Prussians. Na izany aza, i Petera dia nampiseho fahaiza-manao azo ampiharina ary naka saika ny fananan"io fanjakana io, ka namela an"i Frederick "tiany" ho ampahany ara-panoharana fotsiny tamin"ny fananan"ny satroboninahitra. Tsy maintsy lazaina fa nitondra soa ho an"ny zafikelin"i Petera Lehibe ny fitaoman"i Papin.
  Ny iray amin'ireo hevitra nataon'i Peter the Third dia ny fisarahana an'i Polonina eo amin'i Rosia sy Prussia. Tamin"ny 1965, dia nipoaka ny ady tamin"ny Commonwealth Poloney-Litoanianina. Nipoitra haingana tao anatin'izany i Alexander Suvorov mamiratra. Nivadika ho hendry i Peter the Third ary nahavita nampiditra ny tany Rosiana tany am-boalohany ho ao amin'ny fanjakany, ary fantatry ny Prussians ny faritra ara-poko tany Polonina.
  Toy ny teo amin'ny tantara marina dia tsy maintsy niady tamin'ny Fanjakana Ottoman i Rosia. Ny ady ho an'ny Rosiana aza dia hita fa nahomby kokoa. Nisy fiantraikany ny fanavaozana an'i Papin, ny talentan'i Rumyantsev, ary ny fandrosoana haingana Suvorov. Ny tsar dia tia an'i Alexander Vasilyevich tsy mitsaha-mitombo, Peter Third ny tenany dia tena sahirana ary teo amin'ny tongony foana. Nifanaraka tsara àry izy ireo.
  Tao anatin"ny firenena, dia nanao fanavaozana maromaro ny Emperora Petera. Nalaina an-keriny ny fananan-tany tamin"ireo tompon-tany tsy nitandrina ho an"ny tahirim-bolam-panjakana, ary nisy fameperana maromaro nampidirina tamin"ny corvée sy ny fivarotana ny tantsaha. Saingy amin'izao fotoana izao, Tsar Peter dia tsy sahy nankalaza tanteraka ny fanandevozana.
  Fanampin"izany, ny fanavaozana ny fiangonana dia niteraka fanoherana mafy avy amin"ny Synoda Ortodoksa. Nofoanan"ny mpanjaka ny fivavahana tamin"ny olo-masina, satria raran"ny Baiboly ny fivavahana sy ny fanompoana an"Andriamanitra.
  Nisy zavatra Loteranisma tamin'izany - ny ady amin'ny vakoka sy sary masina.
  Jehovah Andriamanitra irery ihany no mivavaha, ary Izy irery ihany no iankohofanareo!
  Saingy tsy afaka tsy niteraka fanoherana izany. Tany amin"ny toerana sasany, na ny mpisorona aza dia nampirisika ny olona hikomy.
  Na izany aza, dia nandalo ny fanavaozana, ary ny sarin'i Kristy sy i Maria Virjiny ihany no nijanona tao amin'ny fiangonana sy ny toeram-pivavahana.
  Naleon"ny vahoaka nihaino ny mpanjaka ny ankamaroany. Fanampin"izany, dia nahazo laza ho mpanapaka be fiahiana i Petera fahatelo. Ny tena zava-dehibe dia ny fakana an-keriny ny tany rehetra tamin'ny monasitera sy fiangonana.
  Vao mainka nitombo ny fahefan"ny mpanjaka, taorian"ny nandresen"i Torkia. Nanapa-kevitra ny hanafoana ny fanandevozana ihany koa i Perth the Third. Ny fanapahan-kevitra toy izany dia tsy afaka afa-tsy miteraka korontana lehibe eo amin'ny fanjakana. Niharan'ny fatiantoka goavana ny tompon-tany, saingy nanomboka ny revolisiona indostrialy. Tao anatin'ny fahasahiranana rehetra dia nandroso haingana sy tamin'ny fanakanana ny firenena.
  Ny ady faharoa tamin'ny Tiorka dia nivadika ho fohy kokoa ary ny tafika Rosiana teo ambany fitarihan'i Suvorov dia nandresy haingana. Ambonin'izany, ny revolisiona tany Frantsa dia nampivily ny sain'i Eoropa.
  Nanararaotra izany i Peter fahatelo tamin"ny fametrahana ny zanany faralahy, avy any Voronina, Constantin, ho Sultan Tiorka eo amin"ny seza fiandrianan"i Constantinople.
  Noho izany, ny Empira Ottoman dia hita, toy ny hoe, tao amin'ny firaisana tamin'i Rosia.
  Avy eo dia nisy ady tany Ejipta. Tsy te hanaiky ny fanjakan'i Rosia an'i Afrika ny sultan ao an-toerana. Ary eto no fotoana voalohany nifandona tamin'ny hafa ny talenta Suvorov sy Napoleon Bonaparte.
  Rehefa niaina ela be tamin"izany andro izany, 70 taona, dia maty i Petera fahatelo. Nidina teo amin'ny tantara izy tamin'ny anaran'ilay Mpanafaka Lehibe. Izay tena mendri-kaja!
  Angamba mihoatra noho ny dadabeny karismatika! Ary niakatra teo amin"ny seza fiandrianana i Paoly Emperora. Suvorov, rehefa nandresy an'i Napoleon, izay mbola tanora loatra sy tsy dia za-draharaha, dia nandresy an'i Afrika Avaratra ary na dia Maraoka aza.
  Satria tamin'ity tantara hafa ity dia tsy nisy fampielezan-kevitra Soisa malaza izay nanimba ny fahasalaman'i Suvorov, dia niaina ela kokoa ilay mpitari-tafika malaza efa za-draharaha.
  Tsy lasa Emperora Frantsa i Napoléon, satria tsy nanam-potoana nalaza ho komandy izy ary nokapohina mihoatra ny indray mandeha. Taorian'ny firodanan'ny lahatahiry, Louis ny fahavalo ambin'ny folo nahazo fahefana. Nisy ny fanavaozana, izany hoe famerenana ny fanjakan"ny mpanjaka.
  Mbola tsy afa-nandositra tamin"ny firaisana tsikombakomba i Paoly Voalohany, saingy nitranga izany dimy taona tatỳ aoriana. Ary Aleksandra zanany no lasa emperora. Teo no nanomboka ny olana. Konstantin dia zatovo, ary koa, noho ny maha-Sultan Rosiana an'ny Fanjakana Ottoman, dia nanambara ny fahefana.
  Fa Alexander Suvorov mbola velona ary nahavita hampihavana ny zana-drahalahiny sy ny dadatoany. Na dia, mazava ho azy, ny fizakan-tena anatiny ny Fanjakana Ottoman niteraka fifandirana.
  Ankoatra izany, dia niatrika fanoherana avy any Angletera i Rosia. Tsy faly tamin"ny mpiara-belona taminy ny fitomboan"ny fahefan"i Grande-Bretagne. Ary na dia ny ady lehibe faharoa tamin'i Etazonia aza dia nanomboka. Angamba ny Britanika dia nanantena fa aorian'ny fahafatesan'i George Washington dia hisy korontana sy fahafaham-baraka any Amerika. Tsy tanteraka anefa ny kajikajy.
  Tsy te hiverina teo ambany fahefan"ny mpanjaka anglisy ny vahoakan"i Etazonia. Naharitra folo taona ny ady tamin'ny fahombiazana samihafa, ary tamin'ny farany i Grande-Bretagne, rehefa reraka ny heriny, dia nampitsahatra ny fanafihana.
  Tsy nionona anefa ny Amerikanina ka nanao fanafihana tamin"i Canada. Niharatsy ny toe-draharaha ho an'i Grande-Bretagne noho ny toeran'i Rosia, izay nanome fanampiana ny Amerikana.
  Iraika ambin'ny folo taona nisian'ny ady nandriaka, ary lasan'i Amerika indray i Kanada. Nalemy i Grande-Bretagne, saingy nisy biby goavam-be vaovao nipoitra: Etazonia.
  Niady tamin'i Aotrisy i Rosia ary nandresy izany, ary nampizarazara azy tamin'ny Prussia ny ampahany.
  Nandritra izany fotoana izany dia nitohy ny fanitarana tany Kanada. Lasa indostrialy be ny firenena. Nisy andian-tsambo matanjaka sy maro naorina. Nipetraka tany Aostralia ny Rosiana ary niitatra tany Afrika.
  Taorian'ny nahafatesan'i Aleksandra Voalohany, nisy ady indray teo amin'ny sampana. Nandao ny seza fiandrianana i Constantin rahalahin'i Aleksandra, ary nandroso teo amin'ny seza fiandrianana i Andrei, zanak'i Constantin iray hafa, ary nanohitra azy tamin'i Nicholas.
  Tamin'ny fomba ofisialy, i Nicholas dia nambara ho tsar, fa nandritra ny fanokanana dia novonoina ny tsar.
  Tao anatin'ny fisafotofotoana nipoitra, i Andrei no voalohany nahavita naka ny seza fiandrianana, fa tsy ara-dalàna tanteraka. Saika nanomboka ady tamin'i Iran avy hatrany ilay mpanjaka vaovao ary nanao fampielezan-kevitra hanoherana an'i India. Mbola niady tany Kanada i Grande-Bretagne ary hita fa voafatotra. Ary ny fampielezan-kevitra atsinanana dia nanamafy ny fahefan'i Andrey Voalohany ary namela azy hanomboka ny sampana ny tarana-mpanjaka Romanov. Nandritra izany fotoana izany, nitambatra ho fanjakana tokana i Rosia sy ny Fanjakana Ottoman. Ankoatra izany, tamin'ny fanakambanana an'i Persia sy India.
  I Andrea Voalohany no nandimby an"i Aleksandra Faharoa. Teo ambanin'io mpanjaka io, dia nanohy ny fanitarana azy tany Indochina sy Shina i Rosia. Lasa fanjakana matanjaka indrindra koa i Prussia, nampiray ny tanin"i Alemaina sy nandresy an"i Frantsa.
  Nanohana ny Frantsay anefa i Grande-Bretagne ka nipoaka ny ady valifaty. Nanohitra mafy loha ny Fanjakana Britanika. Naharitra roapolo taona ny ady.
  Nandresy an"i Azia tanteraka anefa i Rosia, ary tonga tany Singapour. Lasa hery lehibe indrindra sy mahery indrindra eran-tany izy io, nifindra tany Azia sy Afrika.
  Saingy tamin'io fotoana io ihany koa dia nitsangana i Etazonia. Ny Amerikanina dia nahavita ny fampandrosoana an'i Kanada, izay nizarany sehatra misy fiantraikany amin'i Rosia. Avy eo dia azon'izy ireo avy any Meksika ny fanjakan'i Texas sy Kalifornia.
  Etazonia dia nitazona endrika repoblikana, raha i Rosia kosa dia nitoetra ho mpanjaka tanteraka. Alexander II dia nosoloina Andrey II. Nitohy ny tarana-mpanjaka Romanov.
  Ny ady naharitra teo amin"i Grande-Bretagne sy Frantsa, tamin"i Alemaina, dia nahatonga ny Alemà nitazona ny tany efa resy teo aloha, anisan"izany i Lorraine, saingy tsy afaka nandroso ary reraka tanteraka. Na izany aza, ny Anglisy sy Frantsay koa dia nandeha ra be.
  Tao anatin'izany toe-javatra izany, dia nanohy nanjaka teo amin'izao tontolo izao i Rosia tsarista ary nampitombo ny heriny.
  Marina fa nisy biby goavam-be nitombo teo anatrehan"i Etazonia. Ambonin'izany, nivadika ho lehibe kokoa noho ny teo amin'ny tantara tena nisy i Amerika tamin'ny fandaniana an'i Kanada.
  Saingy mbola tsy mahatratra ny ampahany mampatahotra izany. Fanampin"izany, dia nipoaka ny ady an-trano tany Etazonia, izay nitarika fahafatesan"olona maro sy fandravana. Ankoatra izany, mifanohitra amin'ny tantara tena izy, ny Jeneraly Lee dia nahavita nanosika tao amin'ny Kongresin'ny Confederation ho an'ny zon'ny mainty hoditra hanompo ao amin'ny tafika any amin'ny faritra atsimo: hahazo fahalalahana sy zom-pirenena.
  Ary izany dia nanemotra mafy ny ady, ary, mazava ho azy, nampitombo ny sorona. Nisy vokany koa ny diplaomasia Rosiana fetsy, izay naneho fahalianana hanalava ny fifandonana ihany koa. Ary tamin'ny fomba tsotra fotsiny, ny tatsimo dia nahavita fahombiazana lehibe tamin'ny dingana voalohany tamin'ny ady ary afaka naka an'i Washington sy New York. Philadelphia no lasa renivohitra vaovaon'ny Alliance Avaratra.
  Ny ady an-trano mihitsy no nitranga taty aoriana: 1881 - 1905, ary nampiasaina tamin'izany ny dinamita ary hatramin'ny basy.
  Tany Rosia, i Tsar Andrei II dia nosoloina Alexander III. Tsy nilamina mihitsy ilay mpanjaka vaovao. Nifandona tany Afrika tamin"i Frantsa sy Grande-Bretagne i Rosia, izay niezaka nanangana zanatany vaovao. Ary nifanditra tamin'izy ireo izy.
  Nanomboka ny ady vaovao ho amin'ny fanavaozana izao tontolo izao, izay ny Prussia tamin'ny fomba nentim-paharazana niara-niasa tamin'i Rosia. Tamin'ity indray mitoraka ity, azon'ny Alemà izany. Resy tao anatin"ny herinandro vitsivitsy i Frantsa sy ny Rosiana. Nipetraka tany ampitan-dranomasina i Grande-Bretagne, saingy namoy ny zanataniny rehetra tany Afrika, Aostralia ary ny Oseana Pasifika.
  Nahazo ny azy ny Alemà, ary nitarina, nanao sisintany teo akaikin'i Paris, ary nankany Port de Calais, ary anisan'izany ny Normandy. Ary zavatra any Afrika mihitsy.
  Ary nidina ho any amin'ny ambaratongan'ny hery kely i Grande-Bretagne, lasa tributary mihitsy aza i Frantsa.
  Saingy ny ady nanaraka dia nitranga tamin'i Prussia, teo ambany fitarihan'i Vladimir III. Efa nisy karazana fitaovam-piadiana toy ny fiara mifono vy, fiaramanidina ary sambo mpisitrika tamin'izany fotoana izany.
  Niara-niasa tamin"i Japana ny Prussians. Tamin'ny voalohany, ny ady dia tsy dia nahomby loatra ho an'i Rosia. Nisy vokany ny kolikoly tao amin'ny tafika tsarista, ny conservatisme nataon'ny jeneraly, ary ny fanampiana mavitrika nomen'i Etazonia an'i Japana. Ankoatra izany, dia nanohitra an"i Rosia i Soeda sy Norvezy ary Grande-Bretagne sy Frantsa.
  Nanomboka tamin'ny 1921 ny ady, mampihomehy tamin'ny datin'ny 22 Jona. Saika ady eran-tany ilay izy. Ny sisa tavela tamin'i Eoropa sy Azia dia nanohitra an'i Rosia. Espaina sy Portiogaly koa dia nanao fitsangatsanganana mitovy amin'izany. Nahatsiaro ho sahirana tany Afrika i Portogaly, ary nanonofy ny hamerina ny fahalehibeazany taloha ny Espaniola tamin"ny Moyen Âge.
  Satria amin'izao fotoana izao ao amin'ny Ila Bolantany Atsinanana, dia tsy misy toerana firy izay tsy eo ambany fifehezan'ny Tsar Rosiana.
  Tetsy an-danin'izany, ny fahambonian'ny tsarist Rosia amin'ny maha-olona, ny rafitra autokratika matanjaka, ary ny fahalemen'ny mpanohitra anatiny dia nanana anjara toerana lehibe tamin'ny ady.
  Eny, ny fiara mifono vy alemà nahavita namaky avy any Neman ho Dnieper tao anatin'ny roa volana voalohany, ary nanao fahirano an'i Riga, ary tany atsimo, nandroaka miaramila Rosiana avy any Hongria. Ary nomen'ireo andriamanitra fahafahana handresy ny sambo Rosiana ny Tanin'ny Masoandro. Saingy indray, mandritra ny fotoana fohy.
  Ny jeneraly tsy mahay dia mety ho resy taorian'ny ady. Saingy nisy fiovana vaovao nitombo. Ary ny tsar, tamin'ny farany, dia nanamafy ny ady amin'ny kolikoly ary nandamina famatsiana azo leferina. Ary ny loharanon'olombelona: ny fizarana sinoa, indiana, arabo dia nampiharina. Ny Alemà dia tsy afaka niampita ny Dnieper, ary efa tamin'ny ririnina ny miaramila Rosiana nanomboka ny fanafihana.
  Marihina fa tsy tena mpifanandrina mafy i Soeda sy Norvezy ; Ary nianjera i Oslo tamin'ny volana Mey. Tamin'ny Jona 1922, dia afaka namerina ny toe-draharaha talohan'ny ady ny miaramila tsarista, nanosika ny Prussians hiverina amin'ny laharana voalohany.
  Frantsa, nahita ny fivoaran'ny zava-nitranga toy izany, dia haingana niala tamin'ny ady. Ho setrin'izany, dia nibodo an'i Paris sy ny faritra atsimon'i Paris ny Mpanjaka Prussian William. Nandroso ny tafika Rosiana. Tamin'ny Septambra izy ireo nankany amin'ny Vistula. Nanomboka ny ady ho an'i Prussia Atsinanana. Ny Koenigsberg dia nianjera tamin'ny volana Desambra ... Ary nafahana i Vienna tamin'ny taom-baovao.
  Tsy mora ho an'ny Japoney izany, izay naratra mafy ny sambony ary very ny fandraisana andraikitra.
  Ny taona 1923 dia nanomboka tamin"ny fanafihana lehibe nataon"ny tafika rosianina tany Polonina, ary tao anatin"ny telo volana, dia nihazo ny Oder sy ny Alpes tany atsimo. Nanana fahafahana nijanona teo akaikin'i Berlin ny Alemà, fa ny tafika Rosiana dia nanao fanafihana tao Bavaria tamin'ny Aprily. Nandroso tsikelikely ny tafika, saingy azo antoka fa tamin'ny faran'ny fahavaratra, dia tonga teo amin'ny Reniranon'i Rhine ny Rosiana. Tamin'ny fararano dia azo indray ny faritra Ruhr tamin'ny Alemà, ary tamin'ny Desambra, taorian'ny ady mafy, dia voahodidina i Berlin.
  Tsy nanana fahafahana handresy ny ady intsony i Alemaina. Enim-bolana hafa tamin"ny 1924 no niady tany amin"ny kaontinanta, mandra-pandresen"i Espaina, Portogaly, Alemaina, izay azon"ny Alemà teo aloha: Holandy sy Belzika.
  Iray ihany ny Grande-Bretagne, ary efa namoy an"i Okinawa sy Hokkaido i Japon.
  Churchill no nitarika ny fiarovana ny metropolis. Tsy nanana fahafahana anefa ny Anglisy.
  Marina fa resin"izy ireo ny fipetrahan"ny fararano.
  Tonga ny taona 1925. Tsy nisy firaisankina tany Etazonia momba izay tokony hatao. Avelao hamita an'i Grande-Bretagne sy Japana. Sa isika mihitsy no tokony hiditra amin'ny ady sarotra?
  Ny saina mahazatra dia nilaza fa, na dia eo aza ny indostria mandroso, dia ho tototry ny isa i Amerika. Fa ny avela irery miaraka amin'ny orsa Rosiana dia tena mampatahotra.
  Tamin"ny volana Jona, dia nahomby ny fipetrahana tany Grande-Bretagne, ary nianjera i Londres. Ary tamin'ny volana Aogositra dia vita tamin'i Japana.
  Nifarana àry ny ady iray hafa.
  Nifehy ny firenena rehetra tany amin"ny Ila Bolantany Atsinanana i Rosia. Nandritra izany fotoana izany, ny empira dia nijanona ho autokratik sy tokana. Na saika tokana. Ny fananana Eoropeana dia nanana toetra ivelany momba ny fizakan-tena. Na izany aza anefa dia nanjaka na aiza na aiza ny fahefan"ny mpanjaka. Na ny Fanjakan'i Polonina, na ny Fanjakan'i Soeda miaraka amin'i Tsar Vladimir no lohany.
  Tamin'ny 5 martsa 1933, maty i Tsar Vladimir Lehibe, ary i Kirill zanany lahy no lasa mpanjaka vaovao. Fohy anefa ny fitondran"ny mpanjaka vaovao, zato andro katroka. Ary Alexander fahefatra dimy ambin'ny folo taona dia teo amin'ny seza fiandrianana. Ary dimampolo andro taty aoriana dia nisy loza. Nicholas II dia nandova ny seza fiandrianana tamin'izy folo taona monja. Misy emperora efatra ao anatin"ny herintaona... Eny, inona no mety hitranga!
  Mahalana ihany, mazava ho azy, ary tsy any amin'ny firenena rehetra eran-tany!
  Na dia, mazava ho azy, maro no nahatsiaro fa Nicholas ny Voalohany nanjaka nandritra ny fotoana kelikely ary maty noho ny herisetra.
  Saingy ny fiandohan'ny fitondran'i Nicholas II dia tena tsara. Roa taona taty aoriana dia natomboka ny zanabolana artifisialy voalohany teo amin'ny tantaran'ny planeta Tany, izay nanidina nanodidina ny planeta.
  Ary ny 1937 dia nivadika ho tsy dia mampatahotra toy ny teo amin'ny tantara tena izy. Satria tamin'ity taona ity dia lehilahy Rosiana no voalohany nanidina teny amin'ny habakabaka. Tsia, tsy Gagarin, fa Prince Igor Trubetskoy. Yuri Gagarin dia tsy nanana vintana hatreto. Aiza no halehanao?
  Rosia, ilay fanjakana midadasika indrindra, dia afaka manome vola be ho an'ny fanitarana ny habakabaka.
  Ny taona nanaraka, 1938, dia nosedraina ny baomba atomika Rosiana voalohany.
  Ny Tsar Nicholas II vaovao dia mbola tena tanora, ary mazava ho azy fa tsy nanam-paharetana. Fanampin'izany, nijanona ho mpifaninana mampidi-doza ho an'i Rosia ihany i Etazonia. Tsy lazaina intsony ny hoe mety hisy baomba atomika koa ny Amerikanina.
  Tamin'ny 1 Martsa 1940, noho ny baikon'ny Tsar Nicholas II efa lehibe ankehitriny, dia nanomboka ny fanafihana an'i Etazonia. Ny antony ara-dalàna dia ny fanohanan'ny Amerikana ny mpanohitra Repoblikana ao Rosia miaraka amin'ny fitakiana ny fifidianana parlemantera.
  Azo heverina fa ny fanapahan-kevitry ny Tanora Nicholas II no dingana hendry indrindra. Rehefa dinihina tokoa, dia tsy afaka mamela ny mety ho fahavalo hahazo fitaovam-piadiana nokleary ihany koa.
  Ny fanafihan'ny tafika Rosiana mampiasa tsanganana tanky lehibe dia nahomby sy haingana tamin'ny voalohany. Nihamafy anefa ny fanoherana amerikana avy eo. Nandritra ny volana maromaro, niadana be ny fandrosoan'ny tafika Rosiana. Saingy mbola resy ihany ny fahavalo, ary noho izy ambany noho ny herin'ny mpiasa sy ny kalitaon'ny fiaramanidina tanky, dia voaheloka izy.
  Nipoaka anefa ny fikomiana tany Afrika sy Shina. Ankoatra izany, dia nisy hery lehibe navily mba hanafoanana ny fikomiana.
  Tamin'ny 1941, ny tafika amerikanina dia nanao fanoherana, saingy tsy nahatratra ny tanjony. Fanafihana maromaro, ary avy eo ny ririnina tamin'ny 1941-1942 izay narian'ny Amerikanina saika manerana an'i Kanada. Ary tamin'ny Aprily, Toronto sy Québec dia nianjera saika niaraka.
  Efa nanomboka ny ady tany amin'ny faritany Amerikana nentim-paharazana. Nifanakalozana daroka. Saingy nandresy ny akoho amerikana ilay mpanao ady totohondry Rosiana lehibe kokoa.
  Nianjera i Philadelphia tamin"ny Aogositra 1942. Ary tamin"ny Oktobra 1942, dia nanatona an"i New York ny miaramila rosianina. Avy eo ny governemanta amerikana dia nanapa-kevitra ny hampiasa fitaovam-piadiana nokleary.
  Saingy mbola tsy nanana fahafahana na dia kely aza izy ireo mba hahatongavana any amin'ny faritanin'i Rosia, ka niantehitra tamin'ny fitokonana tamin'ny tafika mpanafika.
  Nampiasa baomba izy ireo tamin"ny alina. Izany fanapahan-kevitra izany dia noho ny zava-misy fa ny tselatra mamirapiratra manajamba ny miaramila.
  Tsy dia lehibe loatra ny vokany, maherin"ny arivo ny olona maty, roa alina no jamba, na dia vonjimaika aza ny ankamaroany. Saingy ny kapoka toy izany dia tsy azo antsoina hoe fanapahan-kevitra.
  Ambonin'izany, manana fiampangana nokleary maro kokoa i Rosia Tsarista, noho izany dia tsy mbola zava-misy fa ara-drariny ny fanokafana fifanakalozana ara-nokleary toy izany.
  Aiza anefa no halehanao? Ao anatin'ny toe-javatra ratsy, ratsy ny fihetsika rehetra, ary ny mpanao politika hendry dia tsy miafara amin'ny toerana ratsy.
  Tamin'ny volana Desambra dia nianjera i New York sy Washington, ary talohan'izay dia nampiasa baomba dimy hafa ny Amerikanina, izay tsy dia mahery loatra ary tsy dia nahomby tamin'ny famolavolana. Ary namaly ny jeneraly tsarista tamin'ny fanafoanana ny fiampangana azy roapolo. Toy izany no nivoahan'ilay baomba mahatsiravina fa namokatra faobe.
  Naharitra hatramin"ny 23 Febroary 1943 ny ady, nefa tsy nisy nandatsaka baomba atomika.
  Nafahana tanteraka tamin'ny fanjakazakan'ny renivohitra i Amerika ary nentina teo ambany fitondran'ny mpanjaka autokratika.
  Nahazo tany vaovao sy voninahitra lehibe ny mpanjaka. Ary ankehitriny dia tsy nisy sahy nanohitra azy.
  Tamin'ny 1945, nitsidika ny volana ny cosmonauts Rosiana. Ary tamin'ny 1947 dia niditra tao Meksika ny tafika Rosiana. Nanapa-kevitra ny mpanjaka fa tonga ny fotoana hamaranana ny relika toy ny fisian'ny fanjakana maro amin'ny planeta iray. Ary ny tafiny dia niainga mba handresy izay rehetra azo resena.
  Tamin'ny 1949, i Arzantina no firenena farany nanatevin-daharana ny Fanjakana Rosiana.
  Ary tonga tamin"izao tontolo izao ny fiadanana. Tamin'ny 1953, ny cosmonauts Rosiana dia nandeha an-tongotra teo ambonin'ny Mars. 1956 - Venus niaraka tamin'ny lehilahy iray. 1960 - Mercury. 1961 - iray amin'ireo zanabolana Mars. 1967 - Lehilahy teo amin'ny Neptune, ary tamin'ny 1968 - tao Saturne. Tamin'ny 1970 - Uranus, ary tamin'ny 1971 - Pluto.
  Nidina teo amin'ny tantara i Nicholas II tamin'ny anaram-bosotra hoe: ilay farany! Tamin'ny 2016, efa feno telo amby sivifolo taona ny mpanjaka. Saingy ny fahombiazan'ny fitsaboana eto an-tany dia mbola tsy mamela antsika hihevitra ny mpanjaka ho kivy sy malemy loatra. Efa 83 taona izy no teo amin"ny fitondrana, izay firaketana tanteraka amin"ireo mpitondra izay azo antoka kokoa na latsaka ny fitondrany. Na teo amin"ny tantara aza, hono, dia nisy ny fotoana nitondrany ela kokoa.
  Eto an-tany, saika tsara ny zava-drehetra. Marina fa misy olana amin"ny fitomboan"ny mponina, izay efa nihoatra ny valo miliara. Ny fanantenana lehibe dia mifandray amin'ny fanitarana ny habakabaka.
  Tanàna maromaro no efa naorina teo amin'ny Volana. Raha ny zava-misy, miaraka amin'ny herin'ny sinton'ny enina heny noho ny eto an-tany, ny legioma sy voankazo ambolena ao anaty trano fonenana dia mety hahatratra ny habeny lehibe.
  Naorina teo amin'ny Mars sy Venus ny tanàna, ary koa ny orinasa tao Mercury. Ity planeta ity, izay akaiky indrindra amin'ny Masoandro, dia mety amin'ny famokarana sy fanodinana metaly. Ho an'ity tanjona ity dia ampiasaina ny angovo azo avy amin'ny masoandro.
  Misy koa fonenan'ny olombelona amin'ny zanabolana Jupiter, Uranus, ary Saturne. Ny habakabaka dia mivoatra tsikelikely mankany amin'ny ambaratonga lehibe kokoa.
  Ary tamin'ny taona 2016 no nanombohan'ny fitsangantsanganana interstellar voalohany mankany amin'ny kintana Sirius avy amin'ny Volana. Tena manantena ny ho velona ny mpanjaka mba hahita fisehoan-javatra mahafaly toy ny fifandraisana amin'ireo rahalahiny ao an-tsaina.
  
  
  
  NIGHTMARE UNIVERSAL
  Ilay mpanao didy jadona espaniola Franco, tsy toy ny tantara tena izy, dia nanaiky ny hanafika ny tanàna mimanda anglisy any Gibraltar ny miaramila alemà. Ho takalon"izany, dia nahazo tany anglisy sy frantsay tany Afrika i Espaina.
  Ny fanafihana teo ambanin'ny baikon'i Mainstein dia natao tamin'ny alina nanomboka tamin'ny 25 Novambra 1940 ka hatramin'ny 26 Novambra. Raha ny fantatra, dia tsy mbola vonona amin'ny hetsika ara-miaramila toy izany ny Anglisy ary ny Nazia dia nahavita naka trano mimanda mahery toy izany tamin'ny swoop.
  Nisy fiovana lehibe teo amin'ny fandehan'ny ady ny fianjerany. Ny Wehrmacht dia afaka namindra hery tamin'ny halavirana fohy indrindra nankany Afrika, ary nosakanan'ny Anglisy tsy hiditra ny Ranomasina Mediterane avy any Atsinanana.
  Nandefa fizarana maromaro tany Afrika ekoatorialy ny baiko alemà. Fanampin'izany, nafindra tany Libia ny taolan'i Rommel, volana maromaro talohan'ny tena zava-misy.
  Ny Anglisy kosa nandao ny fanafihana ny Italiana tany Etiopia ary nanomboka nanamafy ny toerany tany Ejipta. Na izany aza dia nahavita nialoha azy ireo i Rommel, ary vokatry ny fitokonana mialoha dia nandresy ny miaramila mpanjanaka izy, ka nahazo an'i Alexandria sy Cairo. Lasa sarotra kokoa ny toeran"i Grande-Bretagne tany Afrika. Efa tonga any amin'ny lakandranon'i Suez ny Alemà ary nandrahona ny handroso bebe kokoa ho any Afovoany Atsinanana. Ankoatra izany, nisy ny fahafahana nifindra tany Soudan.
  Marina fa tsy nandeha tsara ny Italiana tany Gresy, saingy nanavotra ny toe-draharaha ny fahatongavan"ny tafika fanampiny avy any Alemaina.
  Nanana olana i Hitler: manafika ny URSS sa mamono an'i Grande-Bretagne? Ny fahombiazan'ny Wehrmacht any Afrika dia nahatonga ny fanapahan-kevitra faharoa - hanome tanana malalaka any Andrefana. Na dia ny fiomanana ara-tafika an'ny URSS aza dia nameno ny Fuhrer tamin'ny tahotra.
  Nihanatanjaka ny Tafika Mena, saingy tsy nipetra-potsiny koa ny Alemà. Ny famokarana fiara mifono vy tamin'ny 1941 dia avo roa heny raha oharina amin'ny 1940, ary ny famokarana fiaramanidina nitombo efa ho avo roa heny sy tapany.
  Nanao fanapoahana baomba ny Nazia ary nipetraka tany Malta. Avy eo i Rommel dia namaky ny fiarovana teo amin'ny Lakandranon'i Suez sy Irak, izay nikomy tamin'ny fitondran'ny Britanika. Nandresy an'i Koety sy ny Afovoany Atsinanana manontolo tamin'ny fomba mora ny Alemà. Nanaraka ny tetika miandry sy mahita i Stalin. Nanohy ny ady anefa i Churchill. Ny Wehrmacht, rehefa tonga tany Iran, dia nitodika tany atsimon'i Afrika.
  Efa hifarana ny taona 1941. Nitombo ny famokarana sambo mpisitrika, ary namoy ny zanataniny i Grande-Bretagne. Nitondra tena mangingina i Etazonia. Saingy tsy afaka nipetra-potsiny i Japana ary namely ny seranan'i Peru tamin'ny 7 Desambra. Nisy ady vaovao nahery vaika nanomboka tany Pasifika. Ary i Hitler dia tsy maintsy nandao indray ny fikasana hanafika ny URSS.
  Mila manampy ny Japoney isika, hisambotra an'i Iran sy India, ary Afrika Atsimo. Ary ny tena zava-dehibe dia i Grande-Bretagne mihitsy. Ankoatra izany, tsy kilalao ny baomba amerikana. Mety hiteraka olana be ny Third Reich. Ary mety indrindra ny manao fitokonana baomba avy amin'ny faritany Britanika.
  Voatery nandao ny hevitra hanafika ny Atsinanana àry ny Fuhrer tamin"ny 1942.
  Nisy ny loza mety hanokatra ny anoloana i Stalin, saingy ... Mila mahafantatra ny toetran'i Stalin ianao. Tena voafehiny ny politika ivelany. Ny ady tamin'i Failandy dia vao mainka nampitandrina an'ilay mpanao didy jadona mena.
  Raha ny URSS dia manangona hery. Ny isan'ny fiaramanidina tamin'ny 1 Janoary 1942 dia nahatratra fiara roa arivo amby telo alina, ary fiara mifono vy, maherin'ny dimy arivo amby roa alina, miampy tankette telo arivo hafa. Amin'ny fitambarany, Stalin nikasa ny hamita ny fandraisana mpiasa 20 mekanika corps, amin'ny fitambaran'ny fiara mifono vy 32 arivo fiara, izay 16,5 arivo no farany KVs ny marika isan-karazany sy ny T-34s. Fanampin'izany, ny fiara mifono vy T-50 dia mbola novolavolaina, na dia nivadika ho maivana aza ny fiara.
  Ny Alemà, niatrika ny Matilda sy ny fiara mifono vy sasany, ary koa ny fampahalalam-baovao fa ny Britanika dia nanamboatra fiara mifono vy mavesatra, dia nanomboka nanao ny mastodons manokana ihany koa. Voalohany indrindra, ny "Tiger" miaraka amin'ny tafondro 88 mm, ary mitafy tafondro 75 mm tsy azo trandrahana miaraka amin'ny barika lava.
  Nisy ihany koa ny vaovao momba ny fanorenana tanky Sovietika. Ny fiara mifono vy KV-2 dia nanao diabe tamin'ny matso tamin'ny andron'ny volana Mey teo amin'ny Kianja Mena, ary nanana vaovao ny efatra amby telopolo.
  Na izany na tsy izany, rehefa nitarika ny Minisiteran'ny fiadiana sy ny bala i Speer, dia nandeha haingana kokoa ny fivoaran'ny teknolojia. Naniry ny hanana fiara mifono vy tsara indrindra eran-tany i Hitler, ary ireo mavesatra kokoa. Saingy hatramin'izao dia toa ambany noho ny URSS i Alemaina. Na ny isan'ny fiara sy ny kalitaony. Tamin'ny Aogositra 1941, nanomboka ny famokarana ny tanky KV-3. Ny fiara dia tena navesatra tamin'ny 68 taonina, saingy mitam-piadiana 107 mm miaraka amin'ny hafainganam-pandeha voalohany 800 metatra isan-tsegondra. Izany dia nanome azy tombony amin'ny "Tiger", izay, raha ny marina, dia mbola tsy navoaka tamin'ny famokarana.
  Ny KV-5 dia hita fa mahery kokoa, milanja 125 taonina ary manana tafondro roa. Na izany aza, ny fiara mavesatra toy izany dia niteraka olana bebe kokoa ho an'ny tafika sovietika noho ny vidiny. Ary tamin'ny 1942, ny KV-4 variant milanja 107 taonina dia noraisina ho an'ny fanompoana. Ny URSS dia afaka mirehareha amin'ny fiara mifono vy mavesatra indrindra eto an-tany, ary koa ny mahery indrindra.
  Saingy nivoatra tsara i Alemaina tamin'ny fiaramanidina. Ny Yu-188, rehefa niditra tao amin'ny famokarana, dia namolavola hafainganam-pandeha azo oharina amin'ny mpiady. Ny DO-217 dia toa mendrika ihany koa. Navitrika koa ny fiaramanidina jet. Koa satria i Grande-Bretagne no tena lasibatra, dia be lavitra noho ny teo amin"ny tantara tena nisy ny fifantohana tamin"ireo mpanafika baomba.
  Nazoto nampiasa asa andevo ny Alemà. Betsaka ny mainty hoditra nohafarana avy any Afrika. Nankatò, mafy fo, nefa tsy nahay ny mpiasa mainty hoditra. Nampiasaina tamin'ny asa fanampiny izy ireo.
  Saingy tamin'ny fifehezana an'i Eoropa, ny Alemà dia afaka naka mpiasa ampy fahaizana.
  Nahavita nandresy lahatra an'i Hitler mihitsy aza i Speer mba tsy hanao fandaharana famonoana ny Jiosy, fa hampiasa azy ireo amin'ny famokarana fiaramanidina sy fitaovana.
  Ny ady dia tamin'ny fanafihana an'habakabaka tamin'i Grande-Bretagne sy ady an-dranomasina goavana.
  Na izany aza, ny fidiran'i Amerika amin'ny fifandonana dia nanampy aretin'andoha ho an'ny Krauts ary nanery azy ireo hampitombo be ny isan'ny amboadia.
  Voatery nampiroborobo ny famokarana baomba sy fiaramanidina stratejika i Alemaina. Voalohany indrindra, Yu-288 sy Yu-488 - misy maotera efatra. Naharitra ela anefa ny fivoarana sy ny fahavitan"izy ireo. Ny fanovana ME-109 "F" dia matetika mpanohitra mendrika ho an'ny fiara britanika. Saingy tsy nahomby ny fivoaran'ny ME-209, toy ny ME-210.
  Ny XE-177 baomba antsitrika dia tsy nahomby ihany koa. Saingy nandresy tamin'ny isa i Speer. Ankoatra izany, ny Focke-Wulf dia lasa mpiady mahery indrindra amin'ny resaka fitaovam-piadiana, manonitra ny sasany amin'ireo fahalemen'ny ME-109. Ary ny sekolin'ny sidina Alemana dia nivadika ho tsara kokoa noho ny Anglisy, ary ny Amerikana aza. Tamin"ny Mey 1942, dia azon"ny Nazia i Afrika Atsimo. Ary nisy squadron amerikanina tonga teto Madagasikara. Resin"ny Amerikanina ny ady tao Midway: ny kapitenin"ny laharana fahatelo, izay nitana anjara toerana lehibe tamin"ity ady ity, dia niafara, maneso, teto Madagasikara. Te-hihazona toby any Afrika ny Etazonia ary tsy hamela ny Nazia hiala sasatra. Niharatsy be anefa ny toerana nisy azy ireo tany Pasifika.
  Marina fa tsy nanao ny tsara indrindra ny Japoney. Nitohy ny ady ho an'ny vondronosy Hawaiian.
  Nahazo ny fifehezan'ny Nazia an'i Afrika sy ireo tahirin-tsarimihetsika stratejika be dia be, ary nisambotra an'i India sy Iran ihany koa. Ny loharanon-karena eo ambany fifehezan'ny Third Reich dia goavana, saingy mbola mila levonina.
  Tsy dia mazava loatra ny ady an-habakabaka ho an'i Grande-Bretagne. Nampitombo hatrany ny famokarana fiaramanidina ny Alemà dia nanindry azy ireo, saingy tsy nisy ny fanjakazakana tanteraka. Nisy fiantraikany ihany koa ny tsy fahampian'ny herin'ny fiaramanidina stratejika sy ny fanampiana amerikana, ary na dia teo aza izany dia tsy ampy ny sambo mpisitrika. Ary ilay torpedo mahagaga izay nipetrahan'ny fanantenana maro be dia nampihena anay.
  Tsy sahy nipetraka tany Grande-Bretagne ny Fuhrer tamin"ny 1942. Nisongadina tamin"izany ny fanamafisana ny herin"ny ranomasina sy ny sambo mpisitrika. Nandritra izany fotoana izany, dia naorina ny mpitatitra fiaramanidina sy ny sambo mpiady. Ampy ny fahafaha-mamokatra, saingy naka fotoana ny zava-drehetra.
  Nitaky fanitsiana tsara koa ny balafomanga ballistic Class A. Saingy nanomboka namokatra faobe ny projectiles robotika V-1. Ny fiara mora vidy, mandeha amin'ny solika tsotra, dia nanana tombony tsy isalasalana fa tsy mila mpanamory.
  Hitler, nahazo fahafahana miditra amin'ny harena voajanahary tsy manam-petra sy ny tahirim-bolan'ny asa, dia naniry ny hamonjy ny ain'ireo mpanamory fiaramanidina alemà. Ny V-1, satria mora ny manamboatra sy tsy misy olona, dia toa ny vahaolana tsara indrindra. Ary an'arivony ny robotic projectiles toy izany no nilatsaka tany Londres nanomboka tamin'ny fararano tamin'ny 1942.
  Nandritra izany fotoana izany, ny Alemà dia nanafaingana ny fampandrosoana ny Arado jet bomber sy ballistic balafomanga.
  Nanohy niandry sy nanangona hery i Stalin. Tamin'ny 1942, ny URSS dia namokatra dimy arivo sy sasany fiara mifono vy KV sy T-34, ary tokony ho arivo marika tranainy, tokony ho dimanjato jiro vaovao T-50 sy T-60 ary roan-jato amphibious fiara mifono vy. Nitombo ihany koa ny fiaramanidina fiaramanidina - manodidina ny dimy ambin'ny folo arivo sy iray alina fiaramanidina vaovao no niditra tao amin'ny serivisy. Nisy mihitsy aza ny tsy fahampian"ny mpanamory. Nitombo tsikelikely ny famokarana Katyusha.
  Alemaina Nazi dia namokatra fiaramanidina maherin'ny telo alina, saingy niharan'ny fatiantoka lehibe tamin'ny ady. Namokatra fiara mifono vy teo amin'ny enina arivo sy sasany ny Alemà. Ny ankamaroan'ny T-3 sy ny fanovana vaovao T-4 miaraka amin'ny tafondro 75 mm lava barrel. Maherin'ny zato amin'ireo "Tigers" vaovao no novokarina, ary ny "Panthers" dia mbola prototype ihany.
  Saingy nanomboka niditra tao amin'ny andian-dahatsoratra ny basy MP-44 nataon'i Schmeister. Tsy toy ny tantara tena izy, ny milina dia tsy voatery novolavolaina noho ny tsy fahampian'ny metaly tsy ferrous. Ary izany dia nanafaingana ny famolavolana basy fanafihana tsotra kokoa, miaraka amin'ny vy firaka.
  Noho izany dia nanomboka nahazo tombony tamin'ny fitaovam-piadiana kely ny Alemà. Nila fotoana ihany koa anefa izy ireo mba hamerenan"ny basim-borona ny miaramila rehetra.
  Fa amin'ny sambo mpisitrika, izay nahatratra efapolo ka hatramin'ny dimampolo sambo mpisitrika isam-bolana, ny Alemà dia tena tsy misy mitovy.
  Nipoitra ny sambo mpisitrika tena haingam-pandeha mandeha amin'ny peroxyde hydrogène. Nanafaingana ihany koa ny asa amin'ny programa nokleary. Soa ihany fa misy loharano maro. Ary na dia ny fahadisoan'ny mpahay fizika alemà aza fa ny graphite dia tsy mety amin'ny maha-moderator azy dia tsy nivadika ho loza. Orinasa maromaro ho an'ny famokarana rano be no naorina, anisan'izany ny any Afrika.
  Andeha hojerentsika izany, fa nanomboka niasa tamin'ny Desambra 1942 ny reactor nokleary Nazi. Na dia taloha kelin'ny Amerikanina aza. Taorian'ny faharesena tany amin'ny Ranomasimbe Pasifika dia nisy fifandonana goavana teo amin'izy ireo. Ary hita fa tapaka ny famatsiam-bola ho an'ny programa nokleary.
  Ny fiandohan'ny taona 1943 dia nanamarika ny fanambaran'i Hitler ny Ady tanteraka sy ny fampidirana ny asa fanompoana ho an'ny rehetra any amin'ireo faritany voabodo. Tsy nanamarin-tena tanteraka ny fitokonana goavana V-1 tany Londres. Nianatra nanohitra ny fanafihana toy izany ny Britanika, saingy nandresy tamin'ny isa ny Alemà.
  Saingy ny ady an-dranomasina dia nivadika ho tena loza ho an'i Grande-Bretagne. Nihena be ny famokarana fitaovam-piadiana teny amin"ny nosy noho ny tsy fahampian"ny akora. Teo an-dalam-pirodana ny metropolis. Fanampin'izany, nosamborin'ny Nazia i Madagasikara, ary ny Japoney, niaraka tamin'ny Nazi, dia nanafika an'i Aostralia ary naharesy lahatra azy haingana.
  Na dia azon'i Stalin aza ny loza ateraky ny tetika miandry sy hahita, dia tsy nivadika tamin'ny tenany izy ary tsy niady. Aleo ny kapitalista handripaka ny tenany hatramin'ny farany. Ary hojerentsika...
  Nisy ny tsy nety ihany koa anefa io tetika io. Mampiasa loharanon-karena goavana, ny Third Reich dia efa nanomana ady amin'ny URSS. Ny famokarana fiara mifono vy ao amin'ny Third Reich dia nahatratra 1.200 isan'andro isan'andro tamin'ny 1943, miampy basy dimampolo sy telonjato. Ambonin'izany, tsy malemy mihitsy ny basy mandehandeha. "Ferdinand", "Bumblebees", "Jagdpanther". Raha heverina fa saika tsy nisy fatiantoka tamin'ny fiara mifono vy ny Alemà, dia nofenoina avo roa heny noho ny Tafika Mena ny fiara mifono vy. Ary nanomboka nihena ny elanelana be eo amin'ny teknolojia manohana ny URSS.
  Eo amin'ny kalitaon'ny Fritz nahazo ny "Royal Tiger", mitovy amin'ny lanja ny KV-3, ary na dia ambony kokoa amin'ny hery miditra noho ny kalitaon'ny projectile sy ny fiadiana anoloana matanjaka kokoa. Eny, ny KV-5 sy KV-4 Sovietika mavesatra dia tena tsy azo ianteherana ara-teknika, indrindra fa ny chassis. Noho izany dia nisalasala ny fampiasana ny biby goavam-be toy izany.
  Ary i Stalin koa dia nandidy ny famoronana KV-6 miaraka amin'ny basy fito sy mpandefa balafomanga roa. Izy ireo no nanao ny fiara. Saingy mavesatra sy lava be ilay izy ka tsy afaka mitondra azy amin'ny lamasinina na mametraka azy amin'ny ady. Ny T-34-76 dia fiara tena mahomby, saingy malemy kokoa amin'ny ady eo anoloana noho ny Panther na Tiger. Ary ny KV-1 sy KV-2 dia azo ampitahaina amin'ny Alemà amin'ny lanjany, fa ambany noho ny Panthers sy ny Tigers amin'ny ady an-doha. Ny T-4 Alemana dia mitovy amin'ny efatra amby telopolo amin'ny fiadiana ary ambony amin'ny fitaovam-piadiana, fahitana ary optika, ary izany miaraka amin'ny lanjany mitovy, na kely kokoa aza raha ampitahaina amin'ny fanovana mavesatra.
  Raha fintinina dia nohatsaraina ny Fritz ary tonga lafatra ny kalitao. Ary ny endriky ny ME-309 sy ME-262 dia nanome tombony amin'ny kalitaon'ny fiaramanidina. Sahala amin'ny Yu-488, baomba maotera efatra tsara indrindra. Ary ao ambadik'izy ireo dia misy modely jet. Toy ny Yu-287 sy Arado.
  Tamin"ny Septambra 1943, dia tonga soa aman-tsara tany Grande-Bretagne ny Nazia. Taorian'ny roa herinandro niady dia resy i Angletera. Ary na dia nandositra ho any Kanada aza i Churchill, dia toa tsy nisy dikany ny vokatry ny ady tany Andrefana.
  Roosevelt, namoy ny mpiara-dia aminy lehibe indrindra ary natahotra ny fitomboan'ny herin'ny Reich Fahatelo, dia nangataka fiadanana.
  Hitler, rehefa avy niresaka tamin'ny mpiara-dia aminy, dia nametraka fepetra ho an'i Etazonia: ny fialana amin'ny fandaharana nokleary sy ny fanekena ny fandresena rehetra an'i Japana sy ny Reich Fahatelo. Ary koa ny fisintahan'ny tafika avy any Islandy, izay efa nodidinin'ny Krauts tamin'ny sambo mpisitrika. Fanaraha-maso ny tanin'ny masoandro miposaka eo amin'i Gay, izay mbola tsy nitsahatra ny ady. Fanampin'izany, i Hitler dia nitaky onitra ara-materialy ho an'ny Reich Fahatelo sy Japon noho ny fandringanana rehetra sy ny fandaniana ara-tafika nateraky ny Etazonia sy Grande-Bretagne.
  Na dia nanjary sarotra be aza ny fepetran'ny fandriampahalemana, dia nahavita nanosika ny fananganana azy ireo tao amin'ny Kongresy sy ny Antenimieran-doholona i Roosevelt tamin'ny fahasahiranana lehibe.
  Ny soso-kevitr'i Stalin fa tsy manohitra ny fidirana amin'ny fiaraha-mientan'ny hery Axis izy, ary farafaharatsiny vonona ny haka indray an'i Alaska, dia nandray anjara lehibe tamin'ny fanarahan'i Etazonia.
  Nandresy ny pragmatisma amerikana, izay nivadika ho ambony noho ny hafanam-po sy ny fihetseham-po. Fanampin'izany, ny fandaharan'asan'ny Alemana nokleary dia nivoatra haingana kokoa noho ny an'ny Amerikana, ary feno loza izany tamin'ny ho avy.
  Nifarana ny dingana voalohany tamin'ny Ady Lehibe Faharoa. Fa ny Fuhrer izao te-hamaranana ny URSS.
  Tsy nampoizina fa nanao vazivazy nahatsiravina ny paik'ady miandry sy mahita an'i Stalin sy ny fanoloran-tenany ho amin'ny fandriampahalemana eran-tany. Nanohitra an"i Joseph ny Reich Fahatelo sy Japon miaraka amin"ny loharanon-karena rehetra ao amin"ny Ila Bolantany Atsinanana, anisan"izany i Aostralia, ary ireo tetezana sasany any amin"ny tontolo tandrefana.
  Ny Tanin'ny Masoandro miposaka anefa dia mbola tsy nahavita an'i Shina, fa mety ho nanokatra ny anoloana faharoa. Nazoto nanangana miaramila mpanjanaka sy legiona vahiny i Hitler. Nandritra izany fotoana izany, nitombo ny famokarana fitaovam-piadiana.
  Tamin'ny tapany voalohany tamin'ny 1944, ny famokarana fiara mifono vy sy ny basy mandeha ho azy ao amin'ny Reich Fahatelo nahatratra sy mihoatra ny fiara zato isan'andro. Panther-2 dia nihoatra ny fiara sovietika rehetra raha ny haavony. Nisy fiara mifono vy alemà nandroso kokoa, ilay Liona, ary tsy ela dia ny Liona Mpanjaka.
  Ary ny tena zava-dehibe, ny fiaramanidina fiaramanidina dia nivoatra tsikelikely. Ho setrin'izany, ny fiara mifono vy T-34-85 sy IS-1 ary IS-2 dia niditra tao amin'ny URSS ary tsy nisy nanakana ny andiany KV; Ny famokarana malaza indrindra tanky ny Third Reich tamin'ny 1944 dia Panther-2, ary ny URSS T-34-85. Ny modely mavesatra dia novokarina tamin'ny fomba be dia be - tokony ho avo folo heny ny habeny. Ary ny Alemà dia tsy te hanosika ny lanja be loatra amin'ny lalana sovietika, ary nanomboka tsy natoky ny andian-dahatsoratra KV i Stalin, ary ny IS dia lasa ratsy loatra.
  Na izany aza, ny alemà "Panther"-2 miaraka amin'ny basy 88-mm 71 L dia ambony noho ny T-34-85 amin'ny herin'ny fitaovam-piadiana amin'ny basy, amin'ny fiadiana eo anoloana ary kely amin'ny fiadiana amin'ny sisiny, ary tsy izany ihany koa. ambany noho ny fahaizany mitondra fiara miaraka amin'ny maotera 900 horsepower sy lanja amin'ny 47 taonina. Na dia nitombo ho 50,2 taonina aza ny lanjan'ny tanky alemana, dia tsy nahafaty olona izany.
  Ary ny fiaramanidina alemana dia tsy nanana mpanohitra mendrika mihitsy.
  Nanapa-kevitra i Hitler fa tsara kokoa ny tsy hisintona ny tongony ary nanomboka ny ady tamin'ny 22 Jona 1944. Manipy dimampolo sy telonjato amin'ireo fizarantsika manokana sy vahiny, ary fizarana zanabolana roapolo amby zato ao amin'ny URSS. Teo amin"ny sisin"ny Fanjakana fahatelo dia: Romania, Hongria, Slovakia, Kroasia, Failandy, Soeda, Italia, Portugal, Espaina, Bolgaria, Arzantina, Torkia.
  Ny Alemà koa dia nampiasa vahiny sy Hiwis maro be tao amin'ny Wehrmacht. Amin'ny fitambarany, ny Third Reich, ao amin'ny ambaratonga voalohany ihany, dia nanipy miaramila roa ambin'ny folo tapitrisa sy sasany ho any an'ady, izay tsy mihoatra ny efapolo isan-jato no Alemana amin'ny zom-pirenena. Niampy telo tapitrisa hafa ny zanabolana. Amin'ny fitambarany, ny echelon voalohany dia misy miaramila an-tongotra enina ambin'ny folo tapitrisa, fiara mifono vy manodidina ny telo arivo amby telo alina, fiaramanidina maherin'ny dimy arivo amby dimampolo, basy sy mortas dimampolo amby roan-jato.
  Taorian'ny fanetsiketsehana ny URSS dia nametraka miaramila telo ambin'ny folo tapitrisa sy sasany, fa ny sasany amin'ireo hery dia tsy maintsy notazonina tany amin'ny faritra Atsinanana sy anatiny. Tao amin'ny echelon voalohany dia nisy miaramila valo tapitrisa, fiara mifono vy teo amin'ny telo alina, fiaramanidina efa ho efatra alina, basy sy morta teo amin'ny roa hetsy.
  Noho izany, ny Third Reich dia manana fahamboniana avo roa heny amin'ny miaramila an-tongotra, ary avo dimy heny amin'ny fivezivezena hery, miaraka amin'ny basy milina tsara kokoa. Marina fa manana fitaovam-piadiana be dia be ny URSS, saika mitovy.
  Ny fahasamihafana eo amin'ny fiara mifono vy dia tsy lehibe, fa ny isan-jaton'ny lany andro fiara ao amin'ny URSS, ary koa ny fiara mifono vy ny famoahana teo aloha.
  Ny fiaramanidina alemana dia tsy misy mpifanandrina, ary ny fiaramanidina mitondra propeller an'ny Third Reich dia haingana sy tsara kokoa mitam-piadiana. Marina fa ny fiara sovietika dia ambony noho ny fahaiza-maneuverability marindrano.
  Ao amin'ny artillery sy mortars ny fifandanjan'ny hery dia akaiky indrindra ny fitoviana. Na ny habetsahana na ny kalitao.
  Marina fa ny sambon'ny Third Reich dia tena an-dranomasina, imbetsaka mahery noho ny Sovietika. Tahaka an'i Japana, raha ny marina.
  Ankoatr'izay, ny Nazi dia efa manana balafomanga ballistic kilasy A amin'ny famokarana faobe, ary ny disco voalohany dia niainga.
  Amin'ny ankapobeny dia ho matanjaka kokoa ny fasista, ary i Stalin dia nanomana fiarovan-tena ara-drariny, na dia tara aza. Saingy tsy nanam-potoana hanaovana zavatra betsaka izahay. Tsy tafaverina amin'ny laoniny tanteraka ny andalanan'i Stalin, ary ny tena zava-dehibe dia tsy ampy fiofanana ny miaramila mba hitazonana ny fiarovana. Na dia efa nampiofanina mafy aza izy ireo.
  Ny tsipika sisin-tany Molotov, rehefa afaka telo taona mialoha, dia vita amin'ny ankapobeny, saingy akaiky loatra ny sisintany ary tsy ampy ny halaliny. Ankoatra izany, Stalin nandidy ny fananganana ny ambaratonga fahatelo any an-dafin'ny Dnieper, fa izany dia nanomboka raha tsy taorian'ny fileovan-tena ny Etazonia.
  Na izany aza, ankoatra ny miaramila sovietika, dia afaka miantehitra amin'ny NKVD vondrona, izay nitombo ny isan'ny miaramila iray tapitrisa sy ny milisy. Olona efatra tapitrisa eo ho eo izany, any amin"ireo tanàna tandrefana fotsiny. Na izany aza, mazava ho azy, ny fahombiazan'ny ady dia ratsy lavitra noho ny an'ny vondrona mahazatra.
  Ny Alemà, toy ny teo amin'ny tantara tena izy, dia namoaka ny kapoka lehibe teo afovoany, nanapaka ny sisin'ny Bialystok sy ny totohondry Lviv. Ny andro voalohan'ny ady dia nampiseho fa ny Alemà, na dia eo aza ny isan'ny vondrona vahiny, dia nitarika ny fanafihana amin'ny fomba mirindra. Matetika anefa ny miaramila sovietika no very.
  Ankoatr'izay, ny fahombiazan'ny ady amin'ny vondrona Okrainiana dia nanjary nampisalasala. Maro ireo nandao sy nitolo-batana tamin'ny andro voalohan'ny ady.
  Tsy azo natao ny nifehy ny fahavalo tamin'ny ady sisintany. Ary avy eo dia nanao fahadisoana i Stalin, nandrara ny fisintonana ny vondrona ho any amin'ny tsipika lehibe ary nitaky ny hanitsiana ny anoloana. Nahitsy anefa ilay lesoka, saingy nisy fahatarana. Ny Alemà dia afaka nisambotra an'i Minsk tamin'ny 28 Jona, nanapaka ny tsipika an'i Stalin teo afovoany.
  Vao mainka nihamafy ny fisafotofotoana. Tamin'ny 30 Jona, nitranga ny fidiran'ny adin'i Japana sy ny zanabolana ao aminy. Noho izany dia tsy maintsy nanadino ny famindrana miaramila avy any amin'ny Far East izahay amin'izao fotoana izao.
  Niitatra ny fandrosoana alemana tao afovoany. Nisy banga lehibe nipoitra ka niezaka mafy nofehezina. Nandroso anefa ny Nazia ary niditra tao Smolensk ny 16 Jolay.
  Tamin'ny fanipazana ny tahiry rehetra azo tamin'ny ady sy ny fametrahana ny milisy ho eo ambany fiadiana, dia afaka nanakana ny fanafihana Fritz teo afovoany i Stalin sy Zhukov. Naverin"i Hitler tany atsimo anefa ny miaramilany. Namorona vilia lehibe tao Kyiv ny Nazia ary saika azon'i Okraina manontolo.
  Nosakanan'izy ireo i Leningrad ary nanafika an'i Crimea. Nitovitovy tamin'ny 1941 ny fandehan'ny ady, toy ny karma maharitra. Saingy niavaka ihany koa ny fahasamihafana. Ny URSS tamin'ny 1941 dia nanana tahirim-bola maimaim-poana, fa ankehitriny ny zava-drehetra dia efa mihetsika. Ary rehefa nitranga ny fanafihana tamin'ny volana oktobra dia hita fa saika tsy misy na inona na inona hitazonana ny fiarovana.
  Tamin'ny fiandohan'ny Novambra 1944, nanodidina an'i Moskoa ny Nazia, ka nanery an'i Stalin nandositra nankany Kuibyshev.
  Ny Nazis, tsy toy ny tantara tena izy, dia nanana fahamboniana lehibe. Nanana fizarazarana ampy izy ireo mba handosirana an'i Moskoa avy any avaratra sy atsimo. Fa ho an'ny vondrona sovietika, ny zava-drehetra dia niparitaka tamin'ny lafiny samihafa.
  Raha ny marina, tamin'ny 1941, taorian'ny fanetsiketsehana Stalin nahazo tombony amin'ny Wehrmacht amin'ny isan'ny mpiasa, ary nanana fiaramanidina sy fiara mifono vy avo efatra heny noho ny Third Reich hatramin'ny niandohan'ny ady. Ary tao anatin'ny dimy volana voalohany tamin'ny ady dia nisy fitaovana URSS bebe kokoa novokarina teo amin'ny tantara tena izy.
  Saingy ankehitriny ny Nazi dia manana ny karatry ny trompetra rehetra, ny habetsahana sy ny kalitaon'ny fitaovam-piadiana sy ny mpiasa dia eo anilany. Ary ny Tafika Mena dia manana olana mitovy amin'ny tamin'ny 1941. Anisan'izany ny tsy fahavononan'ny Okrainiana, Balts, ary firenena kely maro ho faty ho an'ny rafitra sovietika. Ny famadihana faobe sy ny fivilian'ireo niharan'ny famoretana, ny kulaks voaroaka sy ny olona manafintohina hafa amin'ny kapoka rehetra. Anisan'izany ny fahavalo ideolojikan'ny fitondrana sovietika.
  Ary ny naharesy ny Tandrefana ihany koa ny Alemà dia mampitombo ny isan'ny mpamadika.
  Noho izany, tsy mahagaga raha voahodidin'i Moskoa, ary ny Alemà dia naka an'i Donbass, Voronezh ary nifindra tany Stalingrad.
  Indrisy anefa, ny ririnina tamin"ny 1944, dia tsy nangatsiaka sy nisy lanezy toy ny tamin"ny 1941. Nijanona tamim-pahasahiana anefa i Moskoa hatramin"ny faran"ny Desambra 1944. Resy i Stalingrad tamin"ny Janoary 1945, ary tsy naharitra ela ny ady ho azy. Tamin'ny Febroary sy ny voalohandohan'ny volana Martsa, dia azon'ny Alemà sy ny zanabolanany tanteraka ny Caucasus sy ny fantsakana menaka Baku.
  Ny fanafihana dia nandeha nanaraka ny Volga. Saratov, Kuibyshev, ary avy eo Orenburg sy Kazan.
  Nandositra nankany Sverdlovsk i Stalin. Nianjera i Kazan tamin'ny volana Mey. Tamin'ny vanin-taona mafana, ny Alemana sy ny Japoney dia nanohy nifindra tany Rosia. Nihena ny fanoherana ny tafika sovietika. Tamin'ny 5 Aogositra 1945, dia azo i Sverdlovsk. Ary tamin'ny 3 Septambra 1945, dia nanaiky hitolo-batana ihany i Stalin. Ho takalon'ny fiainanao sy ny fahafahanao.
  Tapitra ny Ady Lehibe Faharoa. Tsy nanjaka ela anefa ny fandriampahalemana. Rehefa avy nanandrana fitaovam-piadiana niokleary i Hitler, dia nanjary resy lahatra tamin'ny herin'ny famotehana mahagaga.
  Ankehitriny dia hita fa i Japana sy Etazonia dia mbola eo amin'ny lalana mankany amin'ny fanjakan'ny Third Reich. Ary na dia resin'ny Fuhrer aza ny tany maro kokoa noho i Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperora Trojan, ary Suleiman the Magnificent, dia nanapa-kevitra ny handresy an'i Japana koa izy.
  Telo taona katroka taorian'ny nifaranan'ny Ady Lehibe Faharoa, balafomanga ballistic intercontinental zato miaraka amin'ny fiampangana nokleary mahery vaika no nandrakotra ny Tanin'ny Masoandro.
  Ary avy eo dia nanomboka ny fanafihana ny Wehrmacht sy ny tafika an-dranomasina. Nalain'ny Alemà haingana ny fananan'i Japana tany Azia, ary noravany tamin'ny baomba atomika ny metropolisy.
  Ny fananan'ny Pasifika an'ny Land of the Rising Sun dia nanolotra fanoherana maharitra na latsaka. Tapitra anefa izany tamin"ny Jona 1949. Izao sisa tavela dia ny handresy an'i Etazonia. Ankoatra izany, dia nisy antony. Ny Amerikanina, mifanohitra amin'ny fifanarahana, dia mbola nanamboatra fitaovam-piadiana nokleary ary nanao fitsapana miafina.
  Nanomboka ny ady i Hitler tamin'ny 1 Janoary 1950, nandatsaka balafomanga nokleary telonjato tamin'ny Taom-baovao. Nisy fanafihana nokleary nandravarava nandrava tanàna an-jatony lehibe indrindra tany Amerika ary namono olona am-polony tapitrisa. Ny heloka bevava lehibe iray hafa nataon'i Adolf Hitler dia nampidirina tao amin'ny lisitry ny habibiana mahatsiravina indrindra. Avy eo dia nanomboka ny fananiham-bohitra an'i Kanada, ary avy any atsimo niaraka tamin'ny didy jadona Amerika Latina. Nalemy sy taitra ny Amerikanina, saingy niady mafy. Takatr"izy ireo fa ny faharesena ho azy ireo dia tsy midika afa-tsy fanandevozana sy fahafatesana miadana sy maharary. Noho izany, io no ady mafy indrindra tamin'ny ady rehetra. Ary naharitra herintaona mahery izany, ka nanery ny Third Reich nandatsaka fiampangana niokleary teo amin'ny roan-jato teo ho eo ary namadika tany lonaka maro ho efitra radiôaktifa. Saingy tratra ny tanjona ary resy ny fahavalo farany amin'ny Third Reich. Ary taorian'izay dia nanomboka ny dingana antsoina hoe fanatontoloana izao tontolo izao. Ny marika alemana no hany vola iraisam-pirenena. Na dia ireo firenena mahaleo tena ara-dalàna aza dia nihena ho zanatanin'ny Third Reich, ary voafetra ihany ny fitondran-tena eo an-toerana. Voarara ny Jiosy sy ny Gypsie: notadiavina sy noringanina. Nanao fanadiovana faobe ny SS ary nirodana. Tonga ny tena nofy ratsy - ny ora ny dragona. Na ny marimarina kokoa, ny vanim-potoana. Ny Fuhrer dia nanangana fanjakana tsy refesi-mandidy maneran-tany miaraka amin'ny fitakiana ny fanitarana ny habakabaka. Tamin'ny 1959, nandritra ny fankalazana ny fahafitopolo taonan'ny Fuhrer, dia nisy ny fanokanana ofisialy, ny plebisito maneran-tany - izay nanara-dalàna ny anaram-boninahitra super-emperora. Ary rehefa maty i Adolf Hitler tamin"ny 1967, dia nandova ny anaram-boninahitra sy ny fahefany ny zanany lahy. Tamin'io fotoana io, ny Planeta Tany dia efa nanorina trano fonenana teo amin'ny Volana sy Mars miaraka amin'i Venus, ary niomana tamim-pahavitrihana ho amin'ny fanitarana ny tontolon'ny kintana ivelany... Ny Nazia dia naniry ny hisian'ny empira maneran-tany - ny fananganana Star Reich mba hanenjika ny izao rehetra izao ho nofy ratsy.
  
  
  ZATOVY MAHAFINARITRA BAREALE AN'ALIO
  Elfaraya nahita ny tenany tao anatin'ny ady... Mpiady sy mpitarika tafika matanjaka izy izao.
  Tovovavy tsara tarehy: ny tratrany sy ny valahany ihany no rakotra takelaka mifono vy maivana. Ary ny sandry, ny tongotra ary ny vavony dia miboridana sy miloko.
  Ary ireo zazavavy ireo dia nikapoka tamin'ny tongony. Nisy iray hetsy teo ho eo izy ireo. Ary ny vehivavy rehetra, tsy lehilahy! Ary ny olona rehetra dia tsara tarehy, mahia, atletika, hozatra, miloko volomparasy, misy perla nify!
  Sahala amin'ny Amazons... Nilahatra tamin'ny andiany izy ireo. Misy sabatra eny an-tànany, ary tsipìka ao ambadiky ny lamosiny. Tsy misy ampinga - mino ny mpiady fa tsara kokoa ny sabatra noho ny ampinga.
  Ary ny saina dia manidina amim-pireharehana eo ambonin'ny zazavavy. Vonona hiady izy ireo ary te handresy am-pahatokiana!
  Fa ny andiana orcs dia mandeha lavitra. Orsa voloina, ratsy fanahy. Ary eo amin'ny zato heny eo ho eo ny isan'ny trolls izay lehiben'izy ireo.
  Ary amin'izao fotoana izao dia mizotra mankany amin'ny tovovavy ity andian-jiolahy ity.
  Elfaraya manome baiko:
  - Mitifitra avy amin'ny tsipìka amin'ny arc avo!
  Mampiasa ny rantsan-tongony tsara tarehy ilay tovovavy, misintona ny tady tsipìka. Ary mitifitra zana-tsipìka mahafaty izy ireo.
  Nandritra izany fotoana izany, ny mpiady dia nanala-nify sy mierona:
  - Enga anie isika ho tompondaka!
  Ary ny zana-tsipìka manidina amin'ny fahavalo amin'ny andiam-be. Manondro ny fahavalony toy ny fanjaitra izy.
  Orcs sy trolls nianjera, tototry ny mpamono olona sy ny lozabe.
  Ary hoy i Elfaraya:
  - Ho any amin'ny sisin-tany vaovao amin'ny empira!
  Miara-miasa ny mpiady. Tena tsara tarehy sy mamirapiratra ny vatany miloko volomparasy. Ary ny tongotra miboridana dia manjelanjelatra ny kitrokely. Ary ny rantsan-tànan'ny faran'ny ambany dia tena mafy. Ary ny fanomezam-pahasoavana manidina ho azy, mamely ny mpifanandrina aminy.
  Orcs sy trolls lavo voadaroka. Ary ny tarehin'ny biby dia mihozongozona noho ny fanaintainana.
  Ny mpiady dia mampideradera fotsiny. Manana andilany manify sy hozatra izy ireo, ary manjavozavo ny tongony. Ahoana ny zana-tsipìka an'arivony havoaka indray mandeha.
  Ary handresy orc be dia be izy ireo. Ary hihira izy ireo hoe:
  - Noho ny voninahitray lehibe,
  Izahay, misy jiolahy!
  Ary ny zana-tsipìka be dia be indray no havoaka. Ary hofafazany amin'ny faty ny lalana rehetra mankany amin'ny havoana misy azy.
  Eny, mpiady mahafinaritra ireo. Ao anatin'izany dia misy ny fihomehezana toy izany, ary ny fihodinan'ny vatana amin'ny lalana marina miaraka amin'ny fandringanana ny mpanohitra.
  Nitifitra tsipìka i Elfaraya. Sintoniny amin'ny rantsantongony ny tady ary mamely tsara.
  Amin'izay fotoana izay ihany koa, ilay zazavavy dia mihiaka:
  - Miantehitra amin'ny herisetra izao tontolo izao,
  Miboiboika be ny volkano feno fahatezerana!
  Ny tension no ambony indrindra,
  Mifoha amin'ny fanaintainana sy ny tahotra!
  Ary nanidina indray ny zana-tsipìka voatifitry ny tongotry ny mpiady. Ary totohondry orc telo indray mandeha izy.
  Kendaina amin"ny loharanon-dra izy ireo. Ary nikiakiaka i Elfaraya:
  - Voninahitra ho an'ny majika!
  Ary handefa zana-tsipìka amin'ny tongotra miboridana indray izy. Ity dia tovovavy - izy no manana ny ambony indrindra, na vatana sy ny zavatra hafa rehetra.
  Nihena ny onjam-panafihana voalohany nataon'ny orcs sy trolls. Fatin"olona marobe sisa tavela. Saingy ankehitriny dia misy andiana zavaboary volom-biby vaovao miseho.
  Nitifitra indray i Elfaraya, ary nanao izany tamim-pahamarinana, ary tamin'izany fotoana izany dia nitaraina:
  - Voninahitra ho an'izao tontolo izao!
  Ary ny tselatra dia misidina eny an-tongony. Ary nodorana ny orcs ary noviraviraim-biby.
  Eny, andriambavy mpiady io. Miaraka aminy, ny lehilahy rehetra dia hahatsiaro ho voaro tsara.
  Ary ny ankizivavy an-jatony hafa dia tsy ratsy kokoa. Ary mitifitra marina tsara izy ireo. Ary ny tena zava-dehibe dia haingana.
  Tsy manam-potoana hitsidihana fotsiny ny tongony miboridana sy hozatra.
  Miara-miteny izy ireo eto:
  - Manome pass active izahay,
  Voadonay teo amin'ny masony ny fahavalo!
  Ary indray izy ireo dia namoaka fanomezam-pahasoavana vaovao amin'ny alalan'ny filatroana. Amin'ny ankapobeny dia io no fanombohan'izy ireo ny herin'ny ady.
  Na i Elfaraya aza nihira hoe:
  - Orcs mierona - tarehy misaona,
  Fantaro ry namana fa mpamono olona aho!
  Hovonoiko ny olona rehetra, haringako ny olona rehetra,
  Ary hotapahiko izay tava voloina!
  Eny, tena tia ady tokoa ilay tovovavy. Ary rehefa nihazakazaka nanatona ny andian-orcs, dia namely azy ireo tamin'ny pulsar. Ary niaraka tamin'izay dia nisy zava-manan'aina dimam-polo noviraviraim-biby mbamin'ny hena.
  Nitaraina i Elfaraya hoe:
  - Ho an'ny hevitra lehibe, mba handoro ny zavaboary rehetra!
  Nalain"ilay mpiady avy eo ary namoaka tselatra teo amin"ny foitrany. Ary orcs roa ambin'ny folo nivadika ho toy ny ondrilahy voatsindrona skewer. Nendasina saika teo no ho eo izy ireo.
  Ary ny zazavavy sisa dia nidradradradra hoe:
  - Ho an'ny Tany Masina!
  Ary horaisiko koa izany, ary hatsipy eny amin'ny ombelahin-tongotro! Ary nandrovitra mpiady volom-biby maro izy ireo.
  Elfaraya, nanohy nitifitra, tamin'ity indray mitoraka ity dia nisintona ny tady tsipìka tamin'ny tanany, nikiakiaka hoe:
  - Ho an'ny majika!
  Ary nakipaky ny tselatra teo amin'ny voditongony niboridana koa izy... Ary nokapohiny mafy izy ka maty ny orcs sy trolls zato. Toy ny blotters tratra tao amin'ny flamethrower.
  Nitaraina i Elfaraya hoe:
  - Mpamosavy lehibe aho!
  Ary hamely ny fahavalo indray izy. Ary namirapiratra ny masony. Ary ny ankizivavy, amin'ny fitiavana lehibe, manipy zana-tsipìka amin'ny orcs sy trolls.
  Mitombo ny antontam-bato. Miangona sy mihavosa hatrany izy ireo. Ary mihamaro ny maty.
  Noraisin'i Elfaraya izany ary hoy izy tamin'ny fihomehezana:
  - Inona no hatao raha misy mpanjaka ao an-dohanao?
  Dia mamorona lapa ho azy!
  Ary indray ny andriambavy amin'ny tongotra miboridana dia hamoaka ny fanomezam-pahasoavana hamonoana sy mahafaty amin'ny fandringanana.
  Sarin'ny fahafatesana tsotra izao ity tovovavy ity. Saingy miaraka amin'izay koa, ny masony mamirapiratra dia tsara fanahy.
  Ary ny sisa amin'ireo tovovavy mandripaka biby goavam-be, toy ny onja tsunami mandady eo ambonin'izy ireo, dia amin'ny ankapobeny dia super. Ary noho izany dia nandrotsaka zana-tsipìka tamin-katezerana ny fahavalo. Matetika ny totohondry avy hatrany.
  Elfaraya mihiaka hoe:
  - Teraka tamin'izany fotoana izany aho,
  Fa tsaroan'ny tanindrazako aho!
  Ary nijoro teo an-tanany ilay mpiady, nanodinkodina ny tongony niboridana teo ambonin"ny lohany, ary nanodinkodina baolina lehibe mirehitra. Ary ahoana no hirotsahany amin'ny mpifanandrina io fikotranan'ny angovo io.
  Ary avy hatrany dia nipoaka ny orc arivo. Ary nodorana ny hodiny, ary avy hatrany dia nesorina.
  Elfaraya nihiaka hoe:
  - Mpiady kilasy Ji aho!
  Ary ahoana no hihomehezany.
  Dia hamoaka tselatra avy amin'ny lelany izy. Ary handoro fahavalo be dia be izany.
  Taorian'izay dia nidradradradra ilay zazavavy andriambavy:
  - Ho ahy izao tontolo izao!
  Ary nirotsaka ny tselatra avy amin'ny maso maitson'ny hatsaran-tarehy ... Ary ny fomba namelezany ireo zavaboary tsy tambo isaina rehetra ireo.
  Nihira mihitsy aza i Elfaraya hoe:
  - Amboadia an-tapitrisany, devoly! Ary ny teny filamatra dia tsotra - vonoy ny rehetra!
  Ary tamin'ny rantsantanany niboridana ilay tovovavy andriambavy dia namoaka pulsar iray hafa tena mahafaty.
  Ary ahoana no handravany ny olona rehetra...
  Ary ny ankizivavy hafa dia tsy ambany noho izy. Samy manorotoro sy manorotoro ny fahavalony amin'ny zana-tsipìkany avy izy. Mampiasa, mazava ho azy, ny tongotrao tena nimble, tsy misy kiraro tsy ilaina.
  Mazava ho azy fa lany etona ny orcs. Maro be anefa izy ireny. Ary mihamaro hatrany ny reziman'ny zavaboary vaovao.
  Na izany aza, ny ankizivavy dia tsy afaka ny ho afa-baraka na hivezivezy amin'izany. Raha manapa-kevitra ny hiady izy ireo dia miady. Ary tsy fantany fa mety hatahotra izy ireo. Na ny marimarina kokoa, tsy te hahalala izy ireo.
  Indreto ny tongotr'izy ireo mamoaka fanomezana mamono olona. Izay nampisaraka ny handrin'ny orcs.
  Ireo tovovavy ireo dia tena supermen amin'ny zipo fohy. Ary tena manintona sy tsara tarehy.
  Ary ny ankizivavy iray hetsy dia hery goavana! Tsy misy mahatohitra izany!
  Elfaraya nisioka hoe:
  - Voninahitra ho antsika!
  Ary avy amin'ny ombelahin-tongony niboridana indray no namoahany famotehana faharavana. Ary orcs maro no lasa mponin'ny helo.
  Avela ho any an-danitra ve ny olona saro-pantarina toy izany?
  Elfaraya mierona ao an-tampon'ny havokavony:
  - Ho tompondaka eran-tany tanteraka aho!
  Ary indray ireo tovovavy dia hamoaka pulsar mena mafana sy mahafaty amin'ny rantsan-tongony.
  Handoro ny rehetra izany ary handoro azy ireo.
  Nihira tamim-pifaliana i Elfaraya:
  - Tsy tovovavy tsotra aho,
  Ary ny satroboninahitra dia volamena!
  Ary hivoaka avy ao amin'ny foiben'ny hatsaran-tarehy indray ny tselatra. Hidona amin'ny biby fiompiny izany ary handoro azy toy ny kitay may.
  Elfaraya mierona:
  - Hodorako ianao, hataoko lavenona!
  Ary avy ao amin'ny foitra dia handefa tselatra indray...
  Ary ny faobe ny orcs nendasina toy ny cutlets ao anaty vilany.
  Noraisin'i Elfaraya izany ary nihira tamim-pifaliana:
  - Ny Orc dia milanja ny tenany amin'ny tady,
  Endasina amin'ny afo!
  Ary hisy zavatra tena mafy sy mahafaty hanidina avy amin'ny voditongotr'ilay tovovavy. Inona no tsy azonao arovana.
  Ary indray, orcs zato indray no maty. Ary nivadika ho lavenona sy lavenona miaraka amin'ny volon'ondry.
  Ary nikiakiaka ny ankizivavy:
  - Ho an'ny Tanindrazana lehibe!
  Ary indray ny ombelahin-tongony miboridana dia manipy fanomezana ho an'ny fahafatesana amin'ny hafainganam-pandeha mahery vaika. Ireo no tovovavy izay tsy hosakanana amin'ny tafio-drivotra na ny tafio-drivotra na ny sakana!
  Ireo no tovovavy Terminator!
  Ny mpiady dia tsy mamela ny orcs hiditra amin'ny ady akaiky sy hitazona ny fahavalo ho lavitra.
  Na izany aza, ireo zavaboary volom-biby dia miezaka mafy hanatona akaiky kokoa. Saingy tsy hanome izany ho azy ireo ny mpiady.
  Eo an-tsandriny indray i Elfaraya, ary amin'ny tongotra tsy mitongilana no milalao ny tarehimarika valo. Ary nisy rahona afo niseho. Ary mianjera toy ny riaka bibidia amin'ny orcs.
  Ary niaraka tamin'izay dia niakatra sy nandoro ny biby fiompy roa arivo.
  Nitaraina i Elfaraya hoe:
  - Mikiakiaka toy ny lalitra ny zavaboary mainty! Inona no tsy azonao atao rehefa noana?
  Ary avy eo ilay mpiady dia handefa zana-tsipìka telo indray mandeha, misintona ny tadin-tsipìka amin'ny tongotra miboridana, ary mitifitra amin'ny orcs am-polony!
  Ity ilay tovovavy Terminator. Ary manana angovo mahery vaika sy mikoropaka izy.
  Noraisin'i Elfaraya izany ary nihira hoe:
  - Hafa ny ankizivavy
  Izy ireo ihany no tsy mifindra!
  Raha tratra ianao,
  Tsy ho voavonjy ianao na dia any amin'ny helo aza!
  Ary nisy pulsar mpamono olona nirohotra avy amin'ny voditongotr'ilay tovovavy. Ary manaparitaka orsa shaggy amin'ny lafiny rehetra.
  Hoy i Elfaraya tao anatin'ny fientanentanana:
  - Foko aho ka hamono anao noho ny amin'Andriamanitra koa!
  Ary indray ny mpiady dia hamoaka zana-tsipìka manindrona ny fiadiana rehetra, ary rovitra, hena orc rovitra.
  Nidradradradra ny namany, tovovavy tsara tarehy mena volo:
  - Ho an'ny fisakaizana matanjaka!
  Ary izy koa dia handefa ny helo fandravana!
  Ary ny faobe mahafaty hanorotoro ny fahavalo.
  Elfaraya nikiakiaka:
  - Ho an'ny tontolon'ny demoniako!
  Aorian'izay dia hamadika ny taolana ho fasika ny tovovavy andriambavy. Tsy fantatry ny mpiady amin'ny lanonana.
  Ilay mpiara-miasa mena volo, Princess de La Vallière, nikiakiaka hoe:
  - Antsika ny ho avy!
  Nigogogogo i Elfaraya ho setrin'izany, talohan'ny nandrotsahany tsimokaretina, pulsar mahafaty:
  - Ary ny lasa dia hanampy ny fandresena ho avy!
  Ary ankehitriny ny zazavavy, izay iray hetsy, dia haka izany ka hamoaka tselatra miboridana amin'ny rantsan-tongony.
  Ary ny tafiky ny orcs dia haka azy sy handoro azy. Eny, mampatahotra ny latsaka eo ambanin'ny fizarana mpiady toy izany.
  Ary izy ireo koa dia mitsiky sy mampiseho nify izay maneho ny taratry ny kintana.
  Ary avy eo dia horaisin'ny zazavavy izany ary hohitsahiny amin'ny ombelahin-tongony, ary hisy onja hamakivaky ny tany, ary handrakotra ny tafika orcs manontolo. Ary handevina izany izy!
  Havoakan'ireo mpiady ny tara-masoandro avy amin'ny nifiny manjelanjelatra ary hanajamba ny andian-tafika volom-biby.
  Elfaraya nikiakiaka:
  - Noho ny fanapahan-kevitra sy ny fitondran-tenako!
  Mitombo ny heriny miady amin'ny tovovavy. Ary toy izany no maka sy manipy kapila amin'ny tongotra. Mandeha haingana izy ireo, ary mihena ny habetsahan'ny orcs.
  Nidradradradra mafy ny andriambavy:
  - Hovonoiko, hovonoiko, hovonoiko tsy ho ela ianareo rehetra!
  hantsindroko anao, hantsindroko anao, hantsindroko anao!
  Ary izao ny mpiady dia hitaratra ny tara-masoandro amin'ny ombelahin-tongony miboridana ary namely ny orcs toy ny laser.
  Ary hanapaka tsipika iray manontolo izy. Ary nikiakiaka ny orcs ary nanakodia an'io tafika io ho lasa tainy.
  Ary indray ny orcs dia eo amin'ny fanafihana mahery vaika, ary ny zazavavy dia manipy zavatra mahafaty azy ireo amin'ny tongotra.
  Ary mihetsika ny nono. Ary noho izany ny tratra tsirairay dia tilikambo tanky iray manontolo!
  Ary noho izany dia noraisin'ireo zazavavy izany ary namoaka tselatra avy tao amin'ny foitrany. Notapahina tamin'ny taratra laser avokoa ireo tovovavy iray hetsy.
  Ary orcs antsasa-tapitrisa no natsatsika indray mandeha. Ary ny habakabaka ihany no afaka mandevona azy ireo.
  Nitaraina i Elfaraya hoe:
  -Nandrovitra anao aho ary nodorako,
  Vehivavy aho - Satana ihany!
  Ary hamoaka tselatra avy ao amin'ny foitrany indray izy. Ary mahafaty izany. Ary dia hanidina ny zana-tsipìka. Ary lasa bara avokoa ny rehetra.
  Ary ankehitriny ny orcs dia toy ny baranjely.
  Ary nokapohin'ny tovovavy tamin'ny ody ny bust ary nikapoka orcs maimbo be. Ary nazera izy ireo.
  Nihira i Elfaraya:
  - Hamiravira ny olona rehetra!
  Tena tovovavy ianao - andriambavy fotsiny!
  Nitabataba ilay mpiady:
  - Hamiravira anao aho ka tsy hamindra fo!
  Ary toy izany no nanozongozonany ny tratrany. Ary avoakany indray izany, izay mitondra tena fahafatesana.
  Miezaka mandrotsaka faty ara-bakiteny ny toerana misy ny fahavalo ny orcs. Dia mandroso izy ireo ka lavo ary lavo. Mitombo ny tendrombohitra vaovao maty. Saingy tsy milefitra ny orcs.
  Mandroso hatrany hatrany izy ireo. Ary maty tsy nisy indrafo izy ireo. Fa ny mpiady dia mandrotsaka ny orcs toy ny havandra zana-tsipìka. Ary ny mpiady dia tsy afaka manakana ity fako ity. Saingy misy onja manjavozavo mirohondrohona. Ary mihetsiketsika ity ranomasina fanged ity.
  Ny ankizivavy dia tena faly. Ary manenjana ny hozany. Ary mihetsiketsika ny orcs, toy ny hoe nisy onja tsunami hafa nanomboka. Tsy manelingelina na iza na iza anefa izany.
  Nihira mihitsy aza i Elfaraya, talohan'ny nisintonana ny tadin'ny tsipìka dimy tamin'ny rantsan-tongony ary namoaka zana-tsipìka mahagaga:
  - Mivantana amin'ny tanana tsy misy tanana,
  Niatrika ny tsunami aho ...
  Izaho dia tohatra fahasivy,
  Vaky ny olon-tiako!
  Ny mpiady aza dia hitsambikina ary avy hatrany dia mamoaka tsiranoka avy amin'ny foitrany. Ary hamiravira ny fahavalo.
  Ary hirohondrohona:
  - Mahery ny tafiko,
  Mandresy izao tontolo izao izy!
  Tezitra tanteraka i Elfaraya. Mazava ho azy fa kilasy mpiady mahay izy ireo sy ireo tovovavy hafa. Izay tsy hanome famindram-po na dia kely akory aza.
  Biby masiaka fotsiny izy ireo. Na mety ho toy ny orc! Ny tsara tarehy ihany fa tsy ny ratsy tarehy.
  Elfaraya dia hamoaka tselatra avy amin'ny vavany. Ary handoro orc zato izy ka hihira hoe:
  - Ho an'ny fanahiko mamy!
  Ary mikipitika amin'ny fahavalo!
  Aorian'izay dia handatsaka ny pulsars ny rantsan-tongony. Ary hoviravirainy ho tapatapaka madinika sy rovitra ny entana iray manontolo.
  Elfaraya dia hikiakiaka:
  - Famonoana no fanekeko!
  Hivovo ilay namany mena volo:
  - Ary ny ahy koa efa-joro!
  Namoaka faharavana i Elfaraya ary nidradradradra hoe:
  - Ary ny ahy dia ao anaty cube!
  Ary samy nanitsaka ny tongony roa ny mpiady. Nipoitra ny onjam-peo vaovao.
  Ary ankehitriny dia manidina avy amin'ny orcs indray ny splints sy ny hena rovitra. Ary avy eo dia endasina ao anaty vilany izy ireo.
  Elfaraya nikiakiaka hoe:
  - Nametraka firaketana vaovao izahay!
  Nanamafy tamin'ny fidradradradrana ilay mpiara-miombon'antoka mena volo, namoaka pulsars mirehitra tamin'ny rantsantongony:
  - Mba hitombo ny tany!
  Elfaraya namely ny orcs ary nikiakiaka hoe:
  - Indroa, avo telo heny noho ny mahazatra!
  Ilay mpiady mena volo dia nanome hery mahagaga tamin'ny ombelahin-tongony ary nanampy tamin'ny fientanentanana:
  - Enga anie ny fireneko!
  Noho izany dia nisara-panambadiana ireo tovovavy, ary tena tsara. Ary mandrava ity tafiky ny zavaboary shaggy ity amin'ny tombony lehibe ho an'ny tenany.
  Elfaraya indray dia nanipy lazera majika teo amin'ny foitrany ary niboiboika, ny masony namirapiratra:
  - Cobra sy vipera ao anaty tavoahangy iray aho!
  Ary ahoana no hamoahany taratra vaovao amin'ny zavatra mandoro ny orcs velona amin'ny fahavalo.
  Andriambavy mpiara-miasa mena volo, izay niteny tampoka hoe:
  - De La Valliere no anarako!
  Nanamafy avy hatrany i Elfaraya:
  - De Lavaliere, so de Lavaliere! Vao mainka tsara tarehy!
  Nikiakiaka ilay mpiady mena volo:
  - Knightn'ny hazavana eo an-dohalika amin'ny olon-dratsy aho,
  Hofafako tsy ho etỳ ambonin'ny tany ireo orcs ireo!
  Ary ny fomba handehanany manaraka azy ireo amin'ny tongony miboridana, voafafy... Ary ny zazavavy sisa, ny miaramila iray hetsy, dia handray izany, hisokatra ny vavany ary handefa afo avy ao aminy.
  Ary hisy lelafo indray hianjera amin'ny orcs, handoro azy ireo tsy misy fisalasalana ary tsy hanome vintana.
  Nirehitra niaraka tamin'ny afo ny zavaboary shaggy telo tapitrisa. Toy ny hoe nosotroina tamin"ny napalm izy ireo. Na koa phosphore miaraka amin'ny solifara. Ary nirehitra toy ny afomanga iray miliara indray mandeha ny zava-drehetra.
  Ary ahoana no hirehitra ity faobe ity. Ary manao ahoana ny fidradradradrana sy ny kiakiaka ary ny ozona avy amin'izany rehetra izany indray mandeha.
  Elfaraya niteny hoe:
  - Aza mitsitsy ny orcs,
  Aringano ny zanak'izy ireo...
  Toy ny famotehana kongona -
  Mandrovitra toy ny kalalao!
  Ary haka ny rantsan-tongony izy ka hamoaka tselatra. Ary azafady troll lehibe. Horaisiny izany ary ho haingana. Alaivo sary an-tsaina hoe misy dinôzôra mipoaka.
  Nikiakiaka ilay mpiara-miasa mena volo:
  - Ghoul ity!
  Ho setrin'izany, nanome boloky magoplasma tamin'ny ombelahin-tongony i Elfaraya ary niteny hoe:
  - Manana valiny midradradradra izahay amin'ny matoatoa!
  Nitabataba ilay mpiady afo:
  - Ary hanana vatam-paty sy fehiloha fiarahabana izy!
  Elfaraya nanamarika:
  - Ny fehezam-boninkazo dia mety ho fandevenana na fehezam-boninkazo! Koa aza mientanentana loatra!
  Nierona ilay andriambavy mena volo ary namoaka tselatra avy tao amin'ny foitrany ihany koa, nandondona ireo orcs vitsivitsy sisa tavela:
  - Nanomana zavatra mavesatra kokoa noho ny fehiloha izahay ho azy ireo!
  Ary noho izany ireo mpiady, izay zazavavy iray hetsy rehetra, dia handray izany ary, araka ny baikon'i Elfarai, dia hitsambikina sy hanodina ny tongony miboridana sy hozatra amin'ny rivotra. Vokatr'izany dia hisy tafio-drivotra hipoitra, ary tena tafio-drivotra mahagaga. Ary hisy onjam-pandrefesana goavana, ary onja iray tapitrisa dolara amin'ny tsunami mahagaga.
  Vokany, potika sy nopotehina tanteraka ireo orcs farany.
  Nendasina izy ireo ary lasa cutlets.
  Hoy i Elfaraya tamin'ny mampalahelo:
  - Mihira ao am-po ny hiram-pirenena,
  Hampifaly ny zava-drehetra eto amin"izao tontolo izao isika...
  Andao haka ireo Mohammedans malaza,
  Samy manana fahefana lehibe ny lanitra sy ny tany!
  
  ELF-PILOT MANOhitra ny mpanafika SASHA
  Tao amin'ny iray amin'ireo tontolo hafa, nandritra ny Ady Lehibe Faharoa, dia nisy elf nanidina. Niditra tao amin'ny Air Force Japoney izy ary tamin'ny farany dia lasa ace voalohany ho azy ireo. Rehefa dinihina tokoa, ny elves dia tena mahay, haingana, nimble, matanjaka. Manana fanehoan-kevitra sy reflexes rehetra izy ireo, tsara lavitra noho ny olona, miampy fahitana mahagaga momba ny ady. Rehefa hitan'ny elf izay hataon'ny fahavalo.
  Raha fintinina, ilay elf, izay naka ny anaram-bositra Conan, dia nitifitra mora foana ny fiaramanidina, toy ny hoe mamotika voan'ny tanamasoandro izy.
  Ary noho izy dia nandresy ny ady an-dranomasina tao Midway i Japana. Ny fandresena lehibe dia nisy fiantraikany tamin'ny fizotran'ny Ady Lehibe Faharoa. Voalohany, ny Japoney ihany no nandray ny hetsika tany Pasifika. Ary ny sambon'izy ireo dia afaka nisambotra ny Hawaiian Archipelago, nahazo toerana tena matanjaka, nahavita ny fanorenana ny fiarovana ny ranomasina.
  Na izany aza, mety tsy ho tapa-kevitra izany raha, taorian'ny fandresena ireo, ny samurai tsy nanapa-kevitra ny hanokatra ny anoloana faharoa hanohitra ny URSS.
  Nisy fanafihana tampoka taorian"izay tany Far East. Ary nanafika an'i Vladivostok ny miaramilan'ny Empire of the Rising Sun. Na dia eo aza ny zava-misy fa ny fandrahonana ny fanafihana avy amin'ny miaramila Japoney taorian'ny fandresen'i Midway dia nanjary tena misy, noho ny fanampian'ny kolikoly sy ny famadihana, ny mpiasan'i Mikado dia nandresy lahatra ny baiko Vladivostok mba tsy hitondra ny miaramila ho amin'ny fahavononana hiady. Ary vokatr'izany, ny sabatr'i Damocles dia efa nentina, ary izy ireo dia nisakafo tao amin'ny trano fisakafoanana. Nosamborin'ny Major Stalingradova tamin'ny volo ilay manamboninahitra tanora;
  - Lehilahy sy mpimamo tokoa izy! Nahoana no mikorontana be ny ekipanao? Mitovitovy amin'ny cabin boy noho ny manamboninahitra ity lehilahy ity. Sao aloha tsofina tsara mba hivoaka ny hop rehetra.
  Menatra ny kolonely Palatsev:
  - Ity no Sashka Sokolovsky. Nalefa mivantana avy amin'ny Sekoly Miaramila Suvorov izy, araka ny fandaharana fohy. Mbola zazalahy kely izy, roa volana ny fitsingerenan'ny andro nahaterahany - dimy ambin'ny folo taona izy.
  Nimenomenona i Stalingradova:
  - Oay! Efatra ambin'ny folo taona ary efa manamboninahitra! Izany no atao hoe ady! Tsy fantatro akory hoe efa nahazo anaram-boninahitra feno ny molokos.
  Palatsev nikiakiaka:
  - Amin'ny ady dia mihalehibe aloha ny ankizy! Ankoatra izany, nisy tantara nitranga taminy, toa nanoratra ny tantara tsara indrindra momba ny fiarovana an'i Moskoa, ary Zhukov nanamarika izany ary nanoro hevitra ny hamindra ny zazalahy avy amin'ny cadets ny manamboninahitra.
  Lasa tsara fanahy kokoa i Stalingradova tamin'ireto teny ireto:
  - Tsara! Ny hoe tsy adala izy. - Nanozongozona ny rantsantanany toy ny mpampianatra sekoly izy. - Amin'ny ankapobeny tsy ratsy, fa tsy misotro intsony! Mamerovero fofona aho, fa toy ny alika ny orona, eo ambanin'ny fitsarana! - Vehivavy matanjaka, matotra, nefa tsy very ny slenderth atletika sy ny freshness, nanondro ny rantsan-tànany tamin'ny kolonely. - Raha ny marina dia handoa izany koa ianao. Efa antitra ilay rangahy fa manao toy izao.
  Nikohaka mafy i Palatsev:
  - Raha ny marina, telo amby telopolo aho, saingy efa impito no naratra, ka toa antitra aho ...
  Te-hilaza zavatra ho setrin'izany i Stalingradova, nony tonga tampoka ny fahanginan'ny andro tamin'ny firohondrohona mahatsiravina. Toy ny hoe nisy vato mavesatra nianjera avy tany an-danitra, ary nipoaka avy hatrany ny fitaratra fitaratra. Nirefodrefotra teo ambony latabatra ny potipolin"ny havandra ary tonga teny amin"ny tanana sy ny tavan"ireo manamboninahitra mamo. Nihiaka toy ny komandy i Stalingradova:
  - Miala avy hatrany ny rehetra.
  Nihiakiaka ho valin'izany i Palatsev, mafy loatra ka saika nandrovitra ny tadim-peony:
  - Akorandriaka roa ambin'ny folo sy valo ambin'ny folo santimetatra ireo! Toa nanomboka nihaza ireo sambo mpiady japoney manana taonina be indrindra, izany hoe.
  Stalingradova dia namely ny rindrina tamin'ny kirarony noho ny fahasorenana. Teny an-dalana, nisy potika avy amin'ny baoty amboara:
  - Nanomboka izany, fa tsy araka ny nokasainay! Tsy toy izany mihitsy! Ozona izany, mila mitondra avy hatrany ny squadron ho any an-dranomasina isika ary manindry ny andian-tsambon'ny firenena mpiady tery maso.
  Ny kapitenin'ny laharana voalohany (aka kolonely), izay nianjera tamin'ny tongotra efatra, dia nanao hoe:
  - Ny fitaovam-piadiana dia eo amin'ny mpandrava ahy sy ireo lakandrano kely roa hafa. Tsy manana valiny akory izahay.
  Nampiseho totohondry mafy i Stalingradova:
  - Eny, ianao sy ny ampondra! - Nitrerona ilay mpiady manana volo manga tahaka ny tsunami. - Fa tokony hanana artillery amorontsiraka ianao! Tsy ny rehetra no nalefa tany amin'ny Western Front, ary koa ny fiaramanidina. Rehefa dinihina tokoa, ny zava-misy fa afaka miditra amin'ny ady i Japana amin'ny fotoana rehetra dia efa noresahina nandritra ny taona maro izao.
  Palatsev, efa naratra tsara, dia te-hilaza, fa nisy kotrokorana hafa sy ny sombintsombin'ny orana. Nidradradradra ny kiririoka, nampitandrina ny amin'ny fahatongavan'ny fiaramanidina. Ny kolonely an'ny tafika an-dranomasina, tamin'ny fahasahiranana lehibe, nitsangana ary niantsoantso noho ny firohondrohon'i Stalingrad:
  - Manana bateria fiaramanidina sy morontsiraka izahay, na dia tsy ampy fitaovana aza. Ho afaka hamaly isika!
  Nitabataba ilay mpanamory rehefa nihazakazaka teny an-dalambe izy:
  - Mila mihazakazaka mankany amin'ny mpiady amiko fotsiny aho ary hamely an'ireo mpiady samurai ireo, toa tsy dia ratsy loatra izany. Handoa an'i Tsushima sy Midouen koa izy ireo.
  Sashka Sokolovsky, tao amin'ny nofy efa manamboninahitra, fa tsy andevo, izay tapaka ny antsasaky ny sofiny, dia nanaiky:
  - Eny, handoa izy ireo! Ary na dia amin'ny fahalianana aza!
  Re ny fipoahana sy ny fifampikasohan"ny basy miady amin"ny fiaramanidina. Amin'ny ankapobeny, ny ankamaroan'ny fiarovana an'habakabaka an'i Vladivostok dia nesorina tamin'ny 1941, mba hanamafisana ny fiarovana an'i Moskoa, noho izany dia toa tsy niraharaha manokana ny "tabataba" toy izany ireo teboka maromaro tao amin'ny tobin'ny Land of the Rising Sun. Nandrotsaka "fanomezana" lohataona niaraka tamin'ny kiakiaka manindrona ireo mpanao baomba antsitrika Japoney. Ny fanafihana dia natao teo amin'ny tanàna sy ny sambo. Ny fiaramanidina japoney dia tsy lehibe loatra, fa nimble, fa ny sambo mpiady, ny mifanohitra amin'izany, dia mavesatra. Ny lehibe indrindra amin'izy ireo dia tery mihitsy aza any an-dranomasina, ny halavany dia telonjato metatra, ary ny basy dia 460 milimetatra. Hatreto dia tsy vitan'ny Amerikanina ny nandrendrika na iray aza tamin'ireo hatsarana ireo, ary ny sisa tavela, miaraka amin'ireo mpitaingina, dia nandrava ny morontsiraka. Tena nitovy tamin"ilay fanafihana feno habibiana nataon"ny Tanin"ny masoandro miposaka, izay nitranga tamin"ny 27 Janoary 1904, izany. Avy eo dia tsy nisy fiaramanidina.
  Nahatsapa i Palatsev fa sempotra izy noho ny fihazakazahana. Tsy superman izy, fa lehilahy tsotra manana havokavoka marary izay mahita ny tenany ao anatin'ny toe-javatra sarotra. Saingy tsy nahatratra azy loatra i Victoria Stalingradova. Manontany tena aho hoe firy taona izy, zara raha mijery mihoatra ny telopolo, lehibe ny tratrany ary malalaka toy ny an'ny lehilahy ny sorony.
  Nihodina tampoka i Stalingradova ary nanofahofa tanana:
  - Aza mihazakazaka, ry zokiolona, araho aho! "Nikiakiaka mafy izy ka nahavoa ny sofiny fotsiny ilay onjam-peo. - Ento any an-dranomasina faran'izay haingana ny mpandrava.
  Nirefodrefotra teo akaiky teo ny fipoahana, nianjera ny potipoti-javatra, nianjera mivantana teo amin'i Stalingradova ny iray tamin'izy ireo, ary nosamborin'ny tanany ho azy izany. Ny tovovavy Terminator dia nahatsapa ho toy ny mpiandry tsatokazo izay nahomby tamin'ny baolina kitra; Nahatsapa tampoka nisy ranon-javatra nikoriana teo amin"ny tanany i Victoria. Nijery ny rava ilay tovovavy, ary na dia toy ny mpiady vy aza, nohamafisin'ny ady nandritra ny telo taona (Hisy bebe kokoa miaraka amin'ny Espaniola sy sivily), dia niakatra teo amin'ny tendany ny maloiloy. Nisy lohan-jaza teny an-tanany. Zazavavy mahantra (hitanao amin'ny rambony kisoa fohy izany, miaraka amin'ny masony mandondona. Napetrak'i Stalingradova tsara ny lohany teo amin'ny asfalta vaky ary niampita ny tenany:
  - Tsy nanam-potoana hanota na ho velona ianao! Kanefa, tsy misy mpanota lehibe noho Andriamanitra, noho izany dia tsy misy fahotana lehibe noho ny tsy firaharahana ny fijalian"ny zaza.
  Nisy firohondrohona iray hafa, ary sombintsombiny, nandona ny kiraron"ilay tovovavy ny iray, nikasika ny hodiny. Naniry ny hihodina sy hihazakazaka haingana araka izay tratrany i Stalingradova, izay niandry tamim-paharetana ny tompony masiaka ny MIG-ny, saingy...
  Ny fijerin'ny mpiady, maranitra toy ny lelan-tsabatra, dia nahatsikaritra ny fimenomenonan'ny fanaintainana tsy zaka teo amin'ny tarehin'ny kapitenin'ny laharana voalohany Vladimirovich, rehefa nanidina natsipin'ny onjam-pipoahana ny tapany ambony tamin'ilay vatany tapaka. Zara raha niala tamin"ilay sombintsombiny ilay tovovavy. Na dia tena tovovavy aza izy, dia nandray fiadiana voalohany izy tamin'ny vanim-potoana Rosiana-Japoney an'i Nicholas II. Indray mandeha izy dia tratran'ny takolany, na dia nandritra ny ady iraisam-pirenena tany Espaina aza. Vokany, nisy fery lalina nijanona, izay nanimba ny endriny nandritra ny fotoana ela. Miampy ny fisamborana sy fandefasana ny kolonely any amin"ny toby fitanana. Marina fa tany Siberia, teo amin"ny toeram-pambolena hazo iray, no nampahafantarina azy tamin"ny mpamosavy iray tena mahery, izay, tamin"ny alalan"ny fikikisana sy fiantsoana fanahy, dia nahavita nanasitrana io ratra io sy ny maro hafa, toy ny hoe tsy nisy mihitsy. Scars nahazo nandritra ny ady tamin'ny Japoney, Alemaina, Tseky Fotsy, miaramila Kolchak, Denikin, Wrangel. Ary nampianatra azy be dia be, ka Stalingradova toa an'ny olom-boafidy.
  Nahazo fahafahana nivoaka mialoha ny fandaharam-potoana tamin'ny fampiasana ody vehivavy izy, ka nahazo famotsoran-keloka, na dia teo aza ny fiampangana mavesatra. Mazava ho azy fa tsy ny handresen-dahatra an"ilay lehilahy loatra no tiana holazaina, fa mba tsy ho hitan"ny mpikarakara ny fety izany. Ary be dia be ny mpanome vaovao amin'ny tsipika rehetra ka ny mpanome vaovao dia manosika ny mpanome vaovao amin'ny mpanome vaovao sy ny mpampita vaovao. Noho izany dia tsy hahazo haingana be ianao raha manome lanja ny asanao.
  Midika izany fa manana tombony lehibe i Japana amin'ny miaramila an-tongotra, fiaramanidina ary fiara mifono vy. Eny, amin'ny fiara mifono vy, amin'ny anjarantsika dia onitra amin'ny fahamboniana kalitao, fa ny ambiny dia ratsy kokoa. Na izany aza, raha mandray fitaovam-piadiana kely isika, Japoney ihany koa dia somary aoriana amin'ny isan'ny basim-borona; Na izany aza, ny sampana Far Eastern koa dia tsy ampy fitaovana amin'ny basy submachine. Tsy ampy ny milina ho an'ny rehetra. Noho izany ... amin'ny lafiny kalitao dia tsy misy ny fahamboniana ao amin'ny tafika an-tongotra, na dia ratsy kokoa aza, ny manamboninahitra tsara indrindra rehetra dia nafindra tany amin'ny sovietika, eto ny miaramila ratsy indrindra, amin'ny ankapobeny, dia tsy voatifitra, manana farafahakeliny. fiofanana ara-miaramila. Midika izany fa manomboka amin'ny toe-javatra tena ratsy ho an'ny URSS ny ady. Ary ireo tahiry vao niforona maro no halefa any atsinanana...
  Stalingradova dia tafintohina tampoka tao anaty afo. Nirehitra ny hopitaly tao an-tanàna voadaroka. Tena apokaliptika tokoa ilay sary: mirehitra velona ny vehivavy, ny ankizy ary ny antitra. Teo no nianjera avy hatrany tao anaty afo ilay zazakely, ary nisy firohondrohona sy fitarainana mahatsiravina nanodidina.
  Stalingradova dia nahatsapa ny trompetran'ny arkanjely teo an-dohany ary nianjera tao anaty lelafo. Nisy lela afo nilelaka ny tanany sy ny tarehiny nivelatra ilay tovovavy, saingy nihetsika haingana ilay mpanamory ka nahavita naka ilay zaza, nisintona azy teo amin"ny fifihin"ny fandringanana.
  Nitsambikina nivoaka ilay zazavavy, tsy nahatsapa afa-tsy mangidihidy kely teo amin"ny hodiny, ary nijery ilay zaza. Indrisy fa tara loatra, sempotra ilay zazalahy, nisintona lelafo tao amin"ny havokavony, ary nisy may teo amin"ny tarehiny boribory. Ny blisters toy izany eo amin'ny hoditra dia malefaka kokoa noho ny tsimokaretina daisy. Stalingradova nihiaka hoe:
  - Fikorontanan'ny olombelona izany!
  Nikapoka fako tamin"ny kirarony izy, ary avy eo dia nirohotra nanampy hoe iza indray no ho voavonjy. Mampahatsiahy ny dihy cobra teo anelanelan'ny fandoroana entona izy io, nikiakiaka sy nandihy mafy ilay tovovavy. May izy, niempo ny kirarony, may ny akanjony, nefa nanohy niady mafy tamin"ny ranomason"ankizy rehetra, isaky ny fitepon"ny fony, ho an"ny fiainana marefo, nefa tena ilaina ho an"ny firenena! Nirodana ny baoty, ary ankehitriny dia nandihy tao anatin'ny tadio lelafo ilay tovovavy tamin'ny tongony miboridana sy mahafatifaty. Maritiora izy, fa tsy masera mampijaly tena amin'ny fifadian-kanina sy kapoka, izay tsy mahasoa na Andriamanitra na ny olona, maritiora maritiora mamonjy aina manokana. Ny tongotry ny tovovavy mpiady dia rakotra soson-tsofina kely, saingy nihetsika haingana kokoa sy marina kokoa noho ny fanaintainana izy.
  Ny kapitenin'ny sampan-draharaham-pitsaboana dia namoaka kiraro lehibe tao anaty kitapony ary niantsoantso taminy hoe:
  - Raiso, apetraho haingana! Ianao, mandihy ao anatin'ny lelafo, dia ho kilemaina.
  Namaly avy hatrany ilay mpiady manana laharan"ny lehibe:
  - Aleo lasa kilemaina ara-batana toy izay mikorontan-tsaina! Tsy misy segondra ho an'ny tenanao, ny zava-drehetra ho an'ny anoloana, ny zava-drehetra ho an'ny fandresena!
  Namaly ilay kapiteny mpitsabo hoe:
  - Tena lehilahy sovietika io!
  Stalingradova, nanosihosy ny lelafo, nanozona:
  - Inona no mendrika anao, vonjeo ny olona!
  Nisento ilay kapiteny:
  - Manana prosthetique aho fa tsy tongotra!
  Stalingradova, nisintona tovovavy iray hafa izay efa may ny tarehiny ary tsy nahatsiaro tena, niantso mafy hoe:
  - Tena lozabe Andriamanitra!
  Nihiboka ny kapiteny:
  - Tsy an"Andriamanitra izany, fa an"ny olona!
  Nanohitra tamim-pahatokiana sy tamim-pahatokiana i Stalingradova:
  - Mitovy amin'ny filazana izany - tsy ny ray aman-dreny no omena tsiny fa ny zanaka!
  Te-hamaly zavatra ilay kapiteny, saingy setroka nitsofoka tao amin"ny tendany, ka nikohaka mafy izy.
  Maty ny daroka baomba, saingy nitohy ny tifitra variraraka. Ny basy an'ilay sambo dia manana akorandriaka mendrika, na dia niantefa bebe kokoa tamin'ireo sambo Sovietika tsy nitam-piadiana aza ny afo. Takatr'i Yamamoto fa hamindra hatramin'ny ela ny fandraisana andraikitra any Japana amin'ity ady ity ny fahambonian'ny ranomasina. Fa ny fanamboarana sambo dia dingana lafo sy mandany fotoana, na dia, ohatra, ny sambo mpisitrika dia mora kokoa ny mamokatra. Mazava ho azy fa mila jerena ihany koa izany, fa zava-dehibe ny manapaka ny rafitra. Nahatsiaro ho andriamanitra ny amiraly Yamamoto, ilay lehilahy natanjaka indrindra tao Japon taorian"ny Emperora Hirohito. Tena andriamanitra, ka ny fivavahan"ny Tany Miposaka dia nampianatra fa ny herin"ny tafika no lalana tsara indrindra ho amin"ny fanompoana an"Andriamanitra! Ary ankehitriny dia afaka mampijaly sy manodina ny toerana manodidina azy ilay komandy lehibe. Manerana an'i Vladivostok dia misy rahona matevina sy mainty misy setroka mirefy kilometatra maro ary misy trano fitehirizana solika mirehitra. Olona an-jatony, an'arivony no may, helo, ahoana no tsy hahatsiaro tena ho andriamanitra ianao rehefa afaka izany, mamaly faty ny Rosiana nandritra ny taonjato maro noho ny fanalam-baraka, olona lehibe voatery nifanizina tamin'ny tadin'ny nosy tena bitika raha oharina amin'ny midadasika an'i Rosia. . Ankehitriny dia rendrika ny sambo Rosiana, ary tsy toy ny seranan'i Peru, dia tsy hamela sambo mihoatra ny iray izy ireo.
  Nanolo-kevitra i Yamamoto nandritra ny Adin'i Khalkhin Gol mba hanafika an'i Vladivostok, izay nandrafetana drafitra amin'ny antsipiriany. Nihavana tamin"i Stalin anefa i Hitler tsy nampoizina. Amin'ny ankapobeny, i Hitler adala no nanomboka ny fandripahana ny Jiosy ka nahatonga an'i Polonina sy ny firenena tandrefana hanohitra ny tenany. Ary nahoana izy no nila izany? Te hahazo harena jiosy? Saingy tsara kokoa ny lasa firenena matanjaka voalohany amin'ny fandresena ny URSS, ary angamba avy eo amin'ny firenena hafa. Mora kokoa ny mandresy ny Tandrefana noho ny toe-tsainy tsy dia misy fanatisma sy fironana amin'ny fahafoizan-tena. Misy tranga iray fantatra, fara fahakeliny, momba ny mpanamory fiaramanidina amerikana handeha hamely? Marina fa nisy fifandonana roa, saingy mety ho lozam-pifamoivoizana izany. Ny Rosiana dia fanatika, izay hafahafa, satria ny finoana ortodoksa dia tsy mankasitraka ny famonoan-tena, ary tsy mino mihitsy fa ny fitaovam-piadiana dia afaka mahazo lalana mankany an-danitra. Amin"ny ankapobeny, ny fampianaran"i Kristy dia tena hadalana sy tsy azo ampiharina. Namaky Baiboly i He Yamamoto ary talanjona tamin"ny hadalan"ny olona, raha nihevitra ny mpandainga toa an"Andriamanitra. Ohatra, mampianatra izy hoe: raha mamely ny takolakao havanana ianao, dia atolory ny ankavia, mangataha lobaka iray, manome roa, tiavo ny fahavalonao! Ny olona marary saina ihany no afaka mihevitra an"i Kristy ho Andriamanitra. Ny fivavahana toy izany dia tsy mahasoa afa-tsy ho an'ny andevo, mpanompo an-tery. Ary tsy maintsy nino an"izany daholo ny Eorôpa sy ny antsasaky ny tany. Marina fa ny fampianaran"i Jesosy, na dia mandà ny foto-kevitry ny Testamenta Taloha, maso solon"ny maso, ary mampianatra ny ho tia ny fahavalonao, dia tsy nanakana ny Britanika tsy handresy ny ampahatelon"ny planeta iray manontolo, ka namorona ny ankamaroany. fanjakana midadasika teo amin"ny tantaran"ny olombelona manontolo. Ary izany na dia eo aza ny fivavahana rehetra any Grande-Bretagne, izay misy Andriamanitra mihitsy aza ao amin"ny hiram-pirenena. Hafahafa ihany ny hoe mianiana amin"ny Baiboly ny filoham-pirenena amerikanina, nefa na izany aza dia nanapoaka baomba tamin"ny baomba napalm ny tanàna japoney, ka nandoro velona vehivavy sy ankizy an"arivony. Ambonin'izany, namono ny mponina sivily izy ireo, tsy kisendrasendra, fa niniana natao hampihorohoroana ny mponina sivily: manimba ny harenan'ny olombelona sy ny toe-karena. Saingy mbola tsy nanapoaka baomba ny faritanin'i Etazonia ny Japoney. Fa hanao izany izy ireo! Antsoin'izy ireo koa ny habibiana manokana ho an'ny samurai. He Yamamoto, raha tiany, dia afaka namakivaky baomba tany amin'ireo tanàna amerikana, indrindra taorian'ny faharesen'ny fiaramanidina Yankee teo akaikin'ny seranan'i Peru. Eny, ratsy fitondran-tena ny Eoropeana. Manana fahatakarana diso, finoana, fampianarana ary tsy mahafa-po! Tsy toy izany ny any Japon! Izay ampianarinay no ataonay. Tsy misy Andriamanitra miteny hoe, atodiho ny takolaka ilany, fa ny mpanompony kosa dia minia mamono ankizy madinika. Amin"ny ankapobeny, tsy mety ho marina ny finoana fa iray ihany Andriamanitra ary Tsitoha. Raha irery izy, dia azo antoka fa hataony izay hivavaka aminy araka ny tokony ho izy, amin"ny finoana sy ny fahamarinana, ary hanana fampianarana tokana. Dia samy mivavaka araka izay tiany, na inona na inona tiany. Ary ratsy loatra sy tsy mety izao tontolo izao ka tsy noforonin"ny Andriamanitra Tsitoha tokana. Rehefa dinihina tokoa, izay mpitondra tompon"andraikitra voalohany indrindra dia miezaka ny hisian"ny filaminana sy ny rariny. Tiany ho voalohany ny matanjaka, hendry, mendri-kaja, manao ny marina, ary ny ambiny na nanitsy ny tenany, nitombo ara-batana sy ara-panahy, na... Kanefa, raha Andriamanitra Mahery Indrindra sy Mpamorona izao rehetra izao, dia tsy hanao izany izy. miteraka fahasimbana ara-batana sy ara-tsaina . Rehefa dinihina tokoa, nahoana ny emperora indraindray terena hiaritra ny fahalemen'ny olona toy ny nomena? Satria tsy misy lalan-kafa hivoahana dia tsy hainy ny mamadika ny ratsy fanahy ho lehilahy tsara tarehy sy ny kanosa ho sahy ao anatin"ny indray mipi-maso. Fa raha azoko atao dia hataoko avy hatrany!
  Indrisy, tsy maintsy manaiky izay misy isika ary miatrika ny fitaovan'ny olombelona izay nomena antsika. Fa avy amin'iza no nahazoako an'io fanontaniana hafa io. Ary ny emperora mihitsy no manana fahalemena: lehilahy fotsiny izy - mihantitra, marary, lasa kivy. Hafahafa, fa ny emperora masina dia matetika miaina ambany noho ny mpanompo tsotra, ary mampiasa fitaovam-piadiana ratsy kokoa noho ny ankamaroan'ny jeneraly sy ny miaramila maro. Eny, inona no ao anatiny avy amin"Andriamanitra Tsitoha. Fa tsy tsara kokoa ny fotsy! Teo amin'ny tantaran'i Eoropa manontolo, dia tsy nisy mpandresy nahatsiravina sy nahomby kokoa noho i Hitler. Tena tandindon'ny herin'ny miaramilan'ny fotsy hoditra tokoa izy! Na izany aza, ny komandy lehibe indrindra amin'ny fotoana rehetra sy ny vahoaka dia tsy afaka nahazo diplaoma tamin'ny sekoly ambaratonga faharoa na nahazo fampianarana ambaratonga faharoa, izay tsy maintsy atao any Japana!
  Ankoatra izany, tsy nekena ho miaramila i Hitler noho ny antony ara-pahasalamana. Mahagaga fa io mpanaraka ny fivavahana amin'ny hery io, ilay liona mpiady, dia nanjary nalemy ara-batana, ka na dia tany Alemaina aza, izay misy lehilahy miaramila isaky ny andry, dia tsy natao ho olon-tsotra izy. Eny, hatraiza no niharatsy ny Eoropa.
  Na izany aza, i Stalin, iray amin'ireo mpanao politika malaza indrindra amin'izao androntsika izao, dia tsy nanana fianarana ambaratonga faharoa, izy dia manam-pahaizana. Ary ny tena mahaliana dia noho ny antony ara-pahasalamana ihany koa izy no tsy voantso ho miaramila. Mahaliana, kisendrasendra, ny fahavalo ratsy fanahy roa tsy nahazo fianarana ambaratonga faharoa, tsy nantsoina hanao miaramila noho ny antony ara-pahasalamana, nanana ray mamo, ary ny rain'i Hitler koa dia niasa tamin'ny fanaovana kiraro tamin'ny voalohany!
  Kisendrasendra toy izany, hafahafa, mampihoron-koditra. Tsy toy izany i Goering, tanana havanan'i Hitler. Avy amin'ny fianakavian'ny aristokraty izy, ny razamben'i Goering dia lefitry ny mpitondra an'i Alemaina, Bismarck. Goering dia mpandraharaha, oligarch, aristocrat ary pragmatista. Hitan'izy ireo ihany koa fa azo atao ny manolo an'i Fuhrer voatazona. Amerika sy Grande-Bretagne koa, na dia mangingina aza, dia te hamono an'i Rosia, na inona na inona ny fitondrana, fa ny kominista, izay mandà ny foto-kevitra momba ny fananan'olon-tsotra, hany ka manakimpy ny masony. ny fanamafisana tafahoatra an'i Alemaina.
  Na izany aza, i Alemaina dia mpifaninana ara-jeopolitika, saingy mpifaninana ao anatin'ny rafitry ny fitsipika kapitalista sy aristokratika amin'ny lalao, ary ny Bolshevik Russia dia vahiny sy fahavalo tanteraka. Mahagaga mihitsy aza fa tamin'ny '41, Churchill mihitsy no nanolotra fanampiana ho an'i Stalin, na dia teo aza ny fanoherana ny kominisma sy ny fankahalana Anglisy nentim-paharazana an'i Rosia. Rehefa dinihina tokoa, Alemaina eo ambanin'ny Reds dia soavaly mpiady voafantina amin'ny kalesy sovietika, ary ny URSS eo ambanin'ny Browns dia faritra tsy miandany mandrakizay. Rehefa dinihina tokoa, ny Bolsheviks fanatika dia tsy hampihavana ny tenany, ary hanao ady anaty akata maharitra, izay handreraka ny Third Reich ka hanjavona toy ny avana aorian'ny oram-baratra ny nofinofin'ny fanitarana bebe kokoa! Tsara kokoa i Rosia eo ambanin'i Alemaina noho i Alemaina eo ambanin'i Rosia! Raha takatra mazava tsara izany, nahoana i Etazonia sy Grande-Bretagne no mitady lalana hivoahana amin'ny ady.
  Yamamoto dia pragmatista, niady tamin'i Etazonia sy Grande-Bretagne izy. Saingy ireo fanjakana roa ireo ihany no nahatonga an'i Japana tamin'ny fanerena ny famatsiana vokatra solika. Ny Tanin"ny Masoandro rahateo tsy manana lavadrano manokana, na akora fototra maro hafa. Ny Japoney dia nifampiraharaha, ny Amerikana dia nanao fitakiana mahamenatra kokoa.
  Ary tamin'izany fotoana izany, ny Yankees, izay nihantsy ady, dia tsy niraharaha ny hitondra ny tafika sy ny tafika an-dranomasina ho vonona hiady. Nivadika ho mafy loatra ny fakam-panahy, indrindra fa ny fanantenana dia ho lavo i Moskoa ary ho avy hanampy azy i Alemaina sy ireo mpiara-dia aminy. Ankoatra izay dia nisy koa ny kajikajy fa i Etazonia, izay mbola firenena somary demokratika, miankin-doha mafy amin"ny saim-bahoaka, raha mbola mitohy ny ady, dia tsy te handatsaka rà amin"ny nosy vahiny. Eny tokoa, nahoana ny olom-pirenena amerikana salantsalany no handray vatam-paty miaraka amin'ny havany, raha tsy miresaka momba ny fiarovana ny faritanin'i Etazonia isika, ary mandoa hetra ara-miaramila lehibe ihany koa! Angamba izany no nahatonga an'i Rosia Tsarist ho very, manana miaramila bebe kokoa, fa ny vahoaka Rosiana dia tsy nihevitra an'i Manchuria ny faritaniny, ary tsy te-handoa amin'ny rà sy ny hatsembohana ho an'ny tombontsoa tsy azo ihodivirana. Indrisy, Hitler tsy naka an'i Moskoa, amin'ny ampahany noho ny tsy fiomanany amin'ny ririnina henjana, ary amin'ny ampahany noho ny fanatisme toetran'ny Bolsheviks. Na izany aza, tsy ny Bolsheviks ihany, fa ny Rosiana dia olona mirona amin'ny fahafoizan-tena ho an'ny tanjona lehibe. Rehefa dinihina tokoa, ny ondrilahy an'habakabaka voalohany dia nentin'ilay lehilahy Rosiana Messer. Mahagaga aza fa tsy noho ny ora paradisa no nanaovany izany, fa noho ny Tanindrazana. Na dia ... Adala aza i Messer, raha ny marina, izy dia tompon'ny aerobatics, mpamorona, mpamorona, ary mazava ho azy fa mbola velona izy dia hitondra tombontsoa bebe kokoa ho an'ny Tanindrazana. Angamba tsy diso ny Yankees rehefa mamerina ilay fitsipika: ny zava-dehibe indrindra amin'ny ady dia ny miaina! Ny maty rahateo tsy afaka mamono intsony!
  Nanamarika ny Amiraly Naumo:
  - Efa mihoatra ny roa ampahatelon'ny bala no lany. Nafana be ny basy, nandraraka rano tamin"ny siny!
  Nanao lakroa teny amin'ny habakabaka tamin'ny rantsantanany i Yamamoto ary niteny tamin'ny feo iva sady somary mihorakoraka:
  - Heveriko fa hahazaka ny ampahatelon'ny akorandriaka ny basy. Na dia tsy izany aza, mandondona hatramin'ny dimy amby sivifolo isan-jato.
  Nihozongozona ny Amiraly Naumo ary namaoka ny hatsembohan'ny handriny:
  - Mendrika ve ny manome ny tsara indrindra amin'ny andro voalohany?
  Nofehezin'i Yamamoto ny totohondry:
  - Vidiny! Mazava ho azy fa mendrika izany! Tsy nampoizinay ny Rosiana, toy ny nitranga tamin'ny 1904, ary ny Alemà tamin'ny 1941, fa i Stalin dia hanasazy mafy ny baiko ary tsy hitranga intsony izany. Noho izany dia mila manararaotra ny zava-misy fa ny rambony dragona efa renoky ny torimaso. Raha ny marina, azoko an'i Stalin ny ady tamin'i Alemaina, ka tsy niraharaha ny Far East intsony izy. Ary ny manodidina azy tsy misy mpitarika dia matahotra ny handray andraikitra. Tsy azon"izy ireo àry ny daroka nataonay. Tahaka ny ataon'ny Amerikana, raha ny marina. Niharihary tamin"ny rehetra fa tonga ny fotoana hiomanana, nitangorona ny rahona, tsy ho ela dia hisy ny kotroka, saingy...
  Nokasihin'i Naumo ny vozon'ilay sabatra samurai nihantona teo amin'ny fehikibony, na izay antsoina matetika hoe katana:
  - tara foana ny Rosiana! Tsy ho ela ny ady ary ho tonga any amin'ny Urals isika.
  Yamamoto nanopy ny masony tamin'ny lanitra:
  - Enga anie ny andriamanitra hanampy antsika amin'izany, fa tsy izany aho! Mianatra haingana izy ireo, nasehon'i Khalkhin Gol fa ambony noho ny tamin'ny ady tamin'ny 1904-1905 ny haavon'ny Rosiana. Ankoatra izany, hilaza aminao tsiambaratelo iray aho. Ny masoivoho miafina ao Vladivostok dia nanampy kely fa tsy nisy tafondro ilay fitaovam-piadiana mahery vaika any amorontsiraka, ary tsy afaka niainga ara-potoana ny fiaramanidina. Izany no ady miafina.
  Gaga i Naumo:
  - Taiza ny SMERSH sy ny NKVD?
  Nitsiky i Yamamoto, nanozongozona ny rantsantanany.
  - Eto amin'ny Far East, ny mpiasa ratsy indrindra ao Rosia dia manompo ireo izay matahotra ny ho faty eo amin'ny lafiny Sovietika-Alemana dia maniry ny ho any Vladivostok. Noho izany, eto dia mora kokoa ny mahita mpamadika na adala eo an-tampony, ary koa ny olona tia tena. Ary ny NKVD dia efa zatra mamoaka tsikombakomba an-tsaina ka tsy mahamarika ny tena mpamadika intsony. Noho izany dia tena azo atao ny miasa. Teny an-dalana, mariho fa raha maro ny jeneraly nankany amin'ny sisin'ny Alemà, na dia eo aza ny zava-misy fa ny fianakaviany, ny havany sy ny namany no nandrahona ho faty noho izany, dia azo atao ny manao tsolotra olona ambony. Na ampiasao amin'ny maizina, izay tsara kokoa. Nanao asa be àry izahay. Isika Japoney amin'ny ankapobeny dia miavaka amin'ny fahamalinana amin'ny fieritreretana amin'ny alalan'ny hetsika ara-miaramila sy ny fiheverana ny antsipiriany rehetra.
  Nokosehan'i Naumo ny tahon'ny katanany:
  - Marina! Saingy ny henatra an'i Khalkhin Gol dia miteraka fihetseham-po mangidy sy fahasosorana tafahoatra! Ahoana no ahafahantsika...
  Nionona i Yamamoto:
  - Betsaka kokoa ny Manchus tao noho ny Japoney, ary amin'ny ankapobeny dia tsy afaka mandresy foana ianao. Tsy maintsy marihiko fa, na izany aza, tsy ny vondrona tsara indrindra niady teo amin'ny lafiny, ary ny Rosiana manana tombony lehibe amin'ny fiaramanidina sy ny fiara mifono vy.
  Naumo ny antsasaky ny katanany:
  - Tsy manamarina antsika izany! Ny samurai dia tsy hiantehitra amin'ny lelan-tsabatra, soavaly reraka, fahavalo maro, na fitaovam-piadiana malemy!
  Nahitsy i Yamamoto:
  - Samurai, mazava ho azy, tsia, fa olombelona, indrisy, eny! Manao fahadisoana ny olona!
  Variana i Yamamoto ary nikiakiaka zavatra tao anaty telefaona, ary avy eo nanohy hoe:
  - Tsy hiondrika mihitsy ny samurai! Mandeha ondrilahy izy ary manohitra ny riandrano.
  Nanaiky i Naumo hoe:
  - Tena! Niady tamin"i Etazonia sy ny Liona Britanika anefa izahay.
  Yamamoto dia nanindry ny rantsantanany tamin'ny efitrano fanaraha-maso:
  - Eny! Marina fa voa mafy ny nify Etazonia, namoy ny zanataniny i Grande-Bretagne, ary sahirana i Alemaina. Te-hisintona hery betsaka araka izay azo atao avy any Andrefan'i Rosia izahay mba hanamora ny fandehanan'ny Wehrmacht amin'ny fanafihana. Nokasaina hatao ny volana mey ny fitokonana, tamin"ny fotoana ritran"ny lalana, saingy nosakanan"ny Amerikanina izany.
  Naka katana i Naumo ary notapahiny tamin'ny rivotra:
  - Fahafatesana ho an'i Etazonia! Manahirana an'i Japana foana izy ireo.
  Yamamoto dia nitsiky tamim-pitaka:
  - Tsy foana, mazava ho azy, ohatra, fony izahay niady voalohany tamin'i Rosia, ny Yankees dia nanampy anay betsaka tamin'ny fampindramam-bola, ary koa ny fitaovam-piadiana. Maherin'ny antsasa-manilan'ny sambonay dia nahazo vola avy any Etazonia sy Grande-Bretagne, ary tany amin'ny toeram-ponenany manokana. Noho izany dia tsy ratsy foana i Amerika, fa tsy amin'ity tranga ity.
  Gaga i Naumo nanontany hoe:
  - Ary nahoana?
  Nanaiky hanazava i Yamamoto:
  - Nisy andiana mpanapoaka baomba lavitr'ezaka niditra tao Tokyo ary nanafika an-drenivohitra tamin'ny alalan'ny baomba napalm. Trano hazo an-jatony no may, ary nanome baiko ny emperora mba hamindra ny faritra mifehy ny renivohitra, na inona na inona vidiny. Ary voalohany indrindra, alaivo ny akaiky indrindra amin'ny taolam-paty japoney, ny toby fiadiana amerikana ao amin'ny vondronosy Midway. Ary nahomby izahay!
  Nanofahofa ny sabany teny amin'ny rivotra i Nauma:
  - Mbola nandresy ihany izahay!
  Nanapaka i Yamamoto:
  - Misy olona marani-tsaina koa amin'ny fotsy! Tsy mahagaga raha nametraka bust de Napoleon tao amin'ny biraony ny Emperora. Fa nisy Kaisara hafa koa, hoy izy: sarotra kokoa ny mitazona izay efa resy noho ny mandresy. Amin'ity tranga ity dia mihatra amintsika aloha izany. Nanao tarehimarika valo tamin'ny sabany i Nauma:
  - Ny saiko no azoko fa ny foko!
  Nitsangana i Yamamoto ary nitehina ny sorony ny mpiara-miasa taminy:
  - Aza tezitra, amin'ity tranga ity dia handeha hiverina isika. Handresy ny URSS isika ary hihazakazaka indray amin'ny Etazonia sy ny Anglisy, fa amin'ity indray mitoraka ity miaraka amin'ny Alemana sy ny mpanamboatra paty.
  Ny Amiraly Nauma, miaraka amin'ny hetsika saika tsy hita maso, dia nanafina ny katana tao anaty tranony ary, tamin'ny molotra, dia nibitsibitsika hoe:
  - Tsara ny ho avy, fa tsara kokoa ny ankehitriny! Henonareo ve fa lany avokoa ny famatsiana baomba an"ireo mpitatitra fiaramanidina, ary...
  Nanafatra fohy i Yamamoto:
  - Mivoaha amin'ny deck ary mijery ny manodidina, afaka antsasak'adiny dia hihodina isika ary hiainga ho any amin'ny toby akaiky indrindra.
  Nisioka tamin'ny orony i Nauma hoe:
  - Mankatò aho, komandy!
  Nitsambikina nivoaka ilay amiraly, nihazona ny varavarana mba tsy hidona-tsetroka. Mbola tsy nanam-potoana hihena ny diany, dia nisy aloka nipoitra avy teo amin'ny varavarana teo amin'ny rindrina, nandeha an-tongotra ary nanary ny sarony.
  Eny, inona no fotoana hanaovana raharaham-barotra, fa alina ho an'ny fitiavana?
  Nandritra izany fotoana izany, Sashka Sokolovsky mbola niakatra ho any amin'ny LAGG-5 mpiady.
  Naniry hiady ilay zazalahy. Niainga nankany amin'ilay Conan mahatahotra izy. Izany no mahatonga ny nofinofy, satria misy kisendrasendra tsy mampino.
  Conan dia efa nitifitra fiaramanidina amerikana sy britanika enimpolo sy dimanjato. Ary niampita ny vavany tamin'ny aces Sovietika.
  Tsy miahiahy anefa izy hoe inona no hahagaga miandry azy.
  Sashka Sokolovsky tenany mihitsy no manohitra azy.
  Ny ankizilahy dia mitafy lamba lomano fotsiny, dia mahazo aina kokoa sy misaina. Mirohotra amin'ny ady mafy izy.
  Ny mpifaninana aminy Conan, izay tsara volo ihany koa, dia toa ankizilahy tokony ho efatra ambin'ny folo taona eo ho eo, saingy tsara tarehy sy manana hozatra misongadina.
  Samy Terminator izy roa lahy.
  Nanomboka nitifitra avy lavitra izy ireo. Ary amin'izay fotoana izay ihany koa izy ireo dia saro-kenatra.
  Miala amin'ny lalan'ny tifitra izy ireo.
  Sashka mihiaka hoe:
  - Ho an'ny tanindrazana ho an'i Stalin!
  Nitaraina i Conan:
  - Ho an'i Japana, ho an'ny emperora!
  Na dia tsy samurai mihitsy aza izy, fa elf. Ity ilay zazalahy Conan, nandondona fiara sovietika.
  Sashka mamaly symmetrically - amin'ny fanapahana ny Japoney.
  Samy mendrika ny ho mahery fo ny mpiady.
  Na miaraka manidina izy ireo na miparitaka amin'ny lalana samihafa, saingy tsy misy afaka mandondona ny iray.
  Sashka mihiaka hoe:
  - Miady, ry kanosa!
  Namaly i Conan hoe:
  - Ianao no kanosa miady!
  Miverina miaraka izy ireo. Saika mifandona izy ireo, saingy miparitaka amin'ny lalana samihafa indray. Tsia, tsy misy afaka mamely olona. Indrisy anefa fa tsy mahavita izany izy ireo.
  Dia niparitaka indray izy ireo.
  Nitaraina i Sashka:
  - Ho an'i Rus Masina!
  Nitaraina i Conan:
  - Tsia, masina kokoa i Japana!
  Nisioka i Sashka ary namaly hoe:
  - Fa tsy Japoney ianao! Ary na dia olona iray aza!
  Nierona tamin'ny nify niboridana i Conan:
  - Ary iza moa aho?
  Namaly tamim-pahatsorana i Sashka:
  - Avy amin'ny fianakavian'ny elf maivana ianao!
  Nitsiky i Conan ary namaly, nanapaka fiaramanidina Sovietika hafa:
  - Izany no ahafantaranao azy!
  Nanamarika i Sashka, nampiseho ny nifiny voahangy:
  - Mahay zavatra maro aho!
  Nanolo-kevitra i Conan avy eo hoe:
  - Andao hatao toy izao! Amiko manokana dia toy ny lalao sy fialamboly ity ady ity, zanaky ny taonjato faha-21 koa ianao! Inona no ilainao amin'ny Ady Lehibe II?
  Nanamarika lojika i Sashka raha namely ny fiara japoney izy:
  - Avy any Rosia aho, ary talohan'i Rosia dia ny USSR. Ka azonao lazaina fa miady ho an'ny Tanindrazana aho!
  Nitsiky i Conan sady niteny hoe:
  - Ary ny Japoney no namorona ahy, ilay elf Conan, ary nisarika azy tao amin'ny anime. Izany no mahatonga ahy hiady ho an'i Japana. Ka ity koa, amin'ny lafiny iray, ny tanindrazako!
  Nandefa fifampiraharahana indray i Sashka. Notifirin"izy ireo avy ao ambadiky ny basy vita gasy rehetra, saingy tsy nifandona.
  Lany bala izy ireo.
  Nanoro hevitra i Conan hoe:
  - Andao hatao! Izaho sy ianao dia samy miala amin'ny Ady Lehibe Faharoa! Ao amin'ny tontoloko aho, ary ianao ao amin'ny anao ... Ary avelao ny zava-mitranga handroso!
  Nanohitra i Sashka:
  - Tsia, tsy ho tanteraka izany! Efa nanafika ny URSS i Japana ary niteraka olana. Na hataonay toy ny hoe tsy nisy mihitsy ianao tamin'ny Ady Lehibe II. Na hijanona eto aho hiady!
  Nitsiky i Conan ary namaly hoe:
  - Lany ny fotoana ho antsika roa amin'ny Ady Lehibe II! Ary miverina amin'ny tontolontsika isika! Ary raha ny amin'ny fiovana, dia nahomby kokoa noho ianao aho ry manamboninahitra tanora, satria elf aho! Eny, tsy navelany teo amin'ny familiana ny fiaramanidina avy hatrany ianao!
  Nitaraina i Sashka:
  - Na miahy anao...
  Saingy talohan'ny nahafahany azy dia nisy tselatra, ary nanjavona teny amin'ny rivotra ny fiaramanidina sy ny mpanamory fiaramanidina.
  Avy eo dia nanomboka ny ady tsy nisy mpiady roa avy amin'ny tontolo samihafa. Niverina tamin'ny androny ny iray amin'ireo sarimiaina an-tsary japoney, ary ny iray hafa zazalahy teraka tamin'ny taonjato faha-roapolo.
  Saingy ny asa dia efa vita, ary Japana, rehefa nandresy an'i Etazonia teny an-dranomasina, dia nanafika ny URSS avy any atsinanana.
  Noterena i Stalin hamindra hery lehibe ho any Atsinanana, ary nanemotra ny fanafihana tao Stalingrad. Na dia izany aza, ny hetsika Rzhev-Sychovo dia mbola mitranga, saingy amin'ny fahombiazana kely kokoa noho ny teo amin'ny tantara tena izy. Ny Alemà dia nahavita nanohitra ny fandrosoan'ny tafika sovietika, ka nahatonga fahavoazana lehibe ho azy ireo.
  Marina fa nandray an-tanana an"ilay hetsika ny mpiara-dia taminy tany Afrika. Saingy satria tsy ilaina ny nanavotra an'i Paulus tao am-paosy, dia nahazo fanamafisana bebe kokoa i Rommel, ary nanao fanafihana tena nahomby tamin'ny Amerikanina tany Alzeria, ka nahazo miaramila sy manamboninahitra maherin'ny dimy alina.
  Ny fahasimbana goavana dia niteraka tsy fitovian-kevitra tao amin'ny baikon'ny Amerikana, ary i Roosevelt dia nanakana ny famindrana miaramila tany Afrika, ary tamin'ny ankapobeny dia nanambara fa ny Oseana Pasifika no zava-dehibe indrindra ho an'i Amerika.
  Ny sasany amin'ireo miaramila amerikana, ary ny ankamaroan'ny indostrialy, dia nanizingizina ny hifantoka amin'i Japana.
  Vokatr'izany, tany Etazonia, ireo mpanohana ny fitokanana dia afaka nanosika ny tetikasan'ny Amerikana tsy nandray anjara tamin'ny ady tany Eoropa. Natolotra ny Wehrmacht mihitsy aza ny fampitsaharana ny ady.
  Hitler, niaina olana tamin'ny tahiry, dia nanaiky ny hisian'ny fampitsaharana ny Amerikana.
  Tsy te hiady ihany koa i Grande-Bretagne raha tsy nisy an"i Etazonia ary nanolotra fampitsaharana ady nandritra ny herintaona ihany koa.
  Nanaiky izany koa ny Fuhrer. Tamin"ny ririnina, dia afaka nitana ny anoloana ny Alemà. Teo akaikin'i Leningrad ihany no nahomby ny Operation Iskra ary azo natao ny namaky ny lalantsara.
  Ny Alemà dia afaka naka tanteraka an'i Stalingrad tamin'ny Desambra, saingy tsy nandroso.
  Tamin'ny faran'ny volana febroary, ny Tafika Mena dia nanao fanafihana nahomby teo akaikin'i Voronezh ary afaka nanao fandrosoana lehibe. Saingy i Mainstein, niaraka tamin'ny fanafihana tamin'ny volana martsa, dia afaka nanodidina ny tafika sovietika ary namerina ny toe-draharaha.
  Naratra mafy ny mena. Dia tony kely izy.
  Ny Alemà kosa dia nanambara ady tanteraka tamin'ny Febroary. Ary nitsahatra ny fanapoahana baomba sy ny ady ny Allies.
  Ao amin'ny Reich Fahatelo, ny famokarana fitaovam-piadiana, indrindra fa ny fiara mifono vy, nitombo be.
  Ny Fritz dia nikasa ny hampiasa ny Tigers, Panthers ary Ferdinands hanapa-kevitra ny vokatry ny ady ho azy ireo.
  Saingy mazava ho azy fa tsy ampy izany. Nanao ny kapoka lehibe izy ireo tany amin'ny faritr'i Stalingrad, manaraka ny morontsirak'i Volga, mankany amin'ny Ranomasina Caspienne.
  Ny drafitra dia ny hanapaka ny Caucasus amin'ny alàlan'ny tany amin'ny sisa amin'ny URSS. Ary avy eo dia nifindra tany Baku manaraka ny morontsirak'i Caspienne.
  Nandritra izany fotoana izany, nanao ezaka ara-diplaomatika ny Alemà mba hampidirana an'i Tiorkia amin'ny ady.
  Efa nanao fampanantenana fototra izy ireo fa hitokona raha tonga any amin'ny Ranomasina Caspienne ny Wehrmacht.
  Mbola niady i Japana. Afaka nanapaka an'i Vladivostok izy ary nisambotra an'i Mongolia.
  Ny samurai dia manana miaramila an-tongotra be dia be ary miady amin'ny fanavakavahana izy ireo. Somary malemy ny fiara mifono vy, saingy maivana sy mora azo ary mora azo. Ary ny tena zava-dehibe, miaraka amin'ny fahaiza-maneuverability tsara.
  Raha fintinina dia manana hery lehibe ny fahavalo. Ary tsy fantatr'i Stalin izay tokony hatao.
  Amin'izao fotoana izao, ny filokana manontolo dia efatra amby telopolo. Saingy malemy kokoa noho ny fiara alemà izy ireo, indrindra fa ny Tigers. Mbola ratsy kokoa sy mavesatra kokoa ny tanky KV.
  Ny basy 45 mm dia efa lany andro, ary ny basy 76 mm dia tsy matanjaka.
  Ny fiaramanidina amin'ny teny azo ampiharina dia tsy ratsy. Indrindra fa ny Yak-9, na dia somary malemy amin'ny fitaovam-piadiana aza.
  Ny Alemà dia niantehitra tamin'ny Focke-Wulf! Saingy sarotra ny mitondra ilay fiara. Na dia tena mahery sy haingana.
  Nanomboka tonga ny ME-309, fiara haingana misy teboka fito, saingy tsy dia mora ampiasaina sy mavesatra ihany koa. Midika izany fa ratsy kokoa ny maneuverability.
  Mihoatra na latsaka amin'ireo fivoarana vaovao dia ny Yu-188 sy Yu-288, izay baomba tsara.
  Ary, mazava ho azy, nanomboka niseho ny fiara jet voalohany. Saingy tsy mbola faobe.
  Ny Alemà dia nanomboka ny fanafihana afa-tsy tamin'ny 15 Jona, namindra fiara mifono vy. Ary mazava ho azy fa efa nampoizina hatrany am-boalohany izy ireo. Fiarovana matanjaka naorina.
  Tena trano mimanda.
  Ankoatra izany, ny IL-2 dia nanomana fahagagana tsara ho an'ny Alemà amin'ny endrika baomba kely mitambatra.
  Tsy ampy anefa izany... Mbola natanjaka kokoa ny Alemana. Manana miaramila an-tongotra, fiaramanidina ary fiara mifono vy efa za-draharaha kokoa izy ireo.
  Raha tsy misy ny tandrefana dia matanjaka kokoa eny amin'ny rivotra ny fasista. Amin'ny fiara mifono vy dia manana tombony kely amin'ny isa, fa amin'ny kalitao noho ny fiara mavesatra.
  Amin'ny fitaovam-piadiana, ny URSS dia manana barika kely kokoa. Mazava ho azy anefa fa eo amin"ny lafin"ny calibre dia mialoha ny fahavalo.
  Ny hany sisa tavela dia ny miantehitra amin'ny fiarovana mahery vaika sy ny fiorenan'ny vahoaka sovietika.
  
  
  
  NANDRESY TAO WATERLOO I NAPOLEON
  Napoleon the Great dia nanafika an'i Hamilton ora roa talohan'izay ary nahavita nandresy azy talohan'ny nahatongavan'i Blucher. Ary avy eo dia nandresy an'i Blucher izy.
  Ao anatin'ireo fepetra ireo, nanapa-kevitra ny tsy hiady amin'i Napoleon i Rosia, notarihin'i Alexander Voalohany. Ireo Aotrisy, izay toa havan-tiany, dia nanolotra fihavanana tamin"ny fomba antonony.
  Nahazo faritra kely roa tany Italia nonenan'ny Frantsay i Frantsa, ary i Holandy ho ao anatiny. Nesorina taminy ny indemnité, ary fantatra ny herin'i Napoleon Voalohany.
  Nisy ny fifandanjana vonjimaika. Reraky ny ady i Frantsa, ary nipetraka mangina nandritra ny fotoana kelikely i Napoléon. Na dia nanomboka nanao fanavaozana sasany aza izy. Ny iray amin'ireo zava-dehibe indrindra dia ny fampidirana ofisialy ny fananana vady maro, miaraka amin'ny zo hanana mpiara-miasa hatramin'ny efatra.
  Na dia nanohitra aza ny Eglizy Katolika, dia nihena be ny fahefan"ny fahefan"ny papa. Ary ny Protestanta dia naneho fahaleovan-tena tamin'io raharaha io.
  Saika tsy nino an"Andriamanitra mihitsy i Napoleon. Ary tapa-kevitra ny nanasaraka ny fiangonana sy ny fanjakana izy. Milaza izy ireo fa tsy mahakasika anao ny lalàna tsy ara-pivavahana.
  Nanafika an'i Alzeria sy Maraoka i Napoleon Lehibe, rehefa namerina kely ny fahefan'i Frantsa. Nanomboka nanampy zanatany tany Afrika tamin"ny fananany izy. Tsy ela dia azon"ny miaramilany an"i Libia. Nosakanan"i Grande-Bretagne anefa i Ejipta, izay tsy nanana fikasana hanao izany.
  Nanapa-kevitra i Napoleon fa tsara kokoa ny tsy manomboka ady an-dranomasina, izay nalemy kokoa noho ny fahavalo. Ankoatr'izay dia ilaina ihany koa ny mandevona ny zavatra azo tany Afrika.
  Nanapa-kevitra ny hifindra tany Niger ny Frantsay ary handresy ny tany any Andrefana sy afovoan'i Afrika.
  Napoleon nahavita nanangana fifandraisana tsara tamin'i Rosia, indrindra rehefa tonga teo amin'ny fitondrana i Nicholas Voalohany, izay lasa namany, ary tamin'i Aotrisy. Ambonin"izany, tamin"ny 1829, i Aotrisy sy i Frantsa dia niady tamin"i Torkia teo anilan"i Rosia. Nivadika ho hetsika matanjaka amin'ny ankapobeny.
  Voaroaka niala tany Balkans i Türkiye tamin"ny farany. Lasa anisan"i Aotrisy i Bosnia sy Herzegovina, i Rosia no nahazo ny faritra atsinanan"i Romania, ary ny faritra andrefana kosa lasa Austrian.
  Bolgaria sy Serbia dia nahazo fahaleovan-tena tamin'ny fomba ofisialy, fa ny Bolgara dia lasa vassal an'i Rosia, ary ny Serba any Aotrisy. Nofehezin'i Frantsa ny fanjakan'i Sardiniana sy Neapolitanina. Ankoatra izany, ny Frantsay dia naka an'i Kreta avy any Gresy sy ny ampahany amin'ireo nosy. Gresy mihitsy tao amin'ny kaontinanta nahazo ny fahaleovan-tena, fa eo ambany fiahian'i Frantsa.
  Saika tany Eorôpa ihany no nitazona an'i Istanbul i Turkey.
  Nahazo Transcaucasia, Batumi, Kars, ary Erzerum koa i Rosia - saika ny tany rehetra nonenan'ny Armeniana sy Kiorda. Lasa Rosiana ny faritra avaratr"i Irak, ary nampidirin"ny Anglisy ny atsimo.
  Nafindra ho amin'ny sokajy fahefana madinika i Türkiye. Mifanohitra amin'izany, Rosia nivadika ho matanjaka kokoa noho ny tena tantara. Maty i Napoléon tamin"ny 1837, ka namela an"i Frantsa ho fanjakana lehibe sy mahery niaraka tamin"ny fananan"ny mpanjanaka tany Afrika, Eoropa, ary tany amin"ny faritra sasany any Azia.
  Taorian'izay dia tonga teo amin'ny fitondrana ny zanany lahy Napoleon II. Lava kokoa, blond, nandova faniriana lehibe avy amin'ny rainy izy. Ary nanandrana nanangana fiaraha-mientana hanohitra an'i Grande-Bretagne izy.
  Nanaiky izany i Aotrisy, ary tsy nety nanao ady an-keriny i Rosia, izay tafahitsoka tamin"ny ady tany Kaokazy tamin"izany fotoana izany. Avy eo, tamin"ny 1846, dia niady tamin"i Alemaina i Aotrisy sy Frantsa. Mbola tsy tafaray teo ambanin'ny Prussia. Ary tsy nitovy ny hery. Ao anatin"ny faratampon"ny heriny i Aotrisy ary i Frantsa koa... Fa tsy dia matanjaka loatra i Prussia.
  Vokatry ny ady dia azo ny tany Alemaina rehetra ary nozaraina teo amin"ny Frantsay sy Aotrisy. Avy eo Napoleon II dia nanampy haingana an'i Danemark. Tamin'ny 1851, nosamborin'ny Frantsay koa i Norvezy.
  Ary tamin'ny 1853, Nicholas Voalohany dia nanatevin-daharana ny fiaraha-mitantana. Rosia, Aotrisy ary Frantsa dia nanafika ny sisa tavela tamin'i Torkia sy Grande-Bretagne.
  Teny an-tanety, ny fahombiazana dia nandray anjara tamin'ny fiaraha-mitantana. Teny an-dranomasina, nisy zavatra tsara kokoa ho an'ny Britanika. Saingy azon'ny fiaraha-mitantana ny Afovoany Atsinanana manontolo, Ejipta, Sodàna. Ary avy eo Iran. Ary tamin'ny 1857, Rosia, Frantsa ary Aotrisy nifindra nankany India. Ary afaka nisambotra azy koa izy ireo.
  Ny fandresena an'i Afrika koa dia nandeha tamin'ny fandrosoana tany atsimo. Ary i Grande-Bretagne mihitsy no nokendain'ny sakana kaontinanta. Nandritra izany fotoana izany dia nisy fanjakana telo nanamboatra sambo.
  Ny tombony amin'ny herin'ny ady sy ny loharanon-karena dia nitombo hatrany.
  Ary tamin'ny 1862, noho ny fandrahonana ny fipetrahan'i Rosia, Frantsa ary Aotrisy ao amin'ny tanàn-dehibe mihitsy, dia nangataka fandriampahalemana ny Anglisy. Tsy maintsy nanaiky ny fepetra mahamenatra maro i Grande-Bretagne ka nandao ny zanataniny.
  Tamin'ny taona 1864 dia maty i Nicholas Voalohany... Nolovain'i Alexander Faharoa ny seza fiandrianany. Tsy tsara vintana indray anefa ity mpanjaka ity. Efa tamin'ny Aprily 1866, notifirin'ny andriana Karakazov izy ary tsy nisy ny fanafahana ny tantsaha nandrasana hatry ny ela.
  Ary ny Tsar Alexander the Third tanora vaovao dia nanohitra ny fanafahana ny tantsaha. Ary nanohy ny fomba nentin-drazana izy. Na izany aza, nifindra tany Azia sy Shina i Rosia.
  Tany Etazonia, dia nitohy ny ady an-trano. Indrindra fa taorian'ny famonoana an'i Abraham Lincoln. Nisy tsy fitovian-kevitra lehibe teo amin"ireo tavaratra. Naharitra folo taona mahery ny ady, ary mbola nizarazara i Etazonia. Ny fanalavana ny ady dia nanamora ny fanampian'i Napoléon II ny tatsimo sy ny fisalasalana hanana an'i Etazonia matanjaka eo amin'ny sisintany miaraka amin'ny zanatany frantsay any Kanada sy Meksika vassal. Nanjaka hatramin'ny 1879 i Napoléon faharoa, ary naharitra ela ny fitondrany: roa amby efapolo taona sady be voninahitra. Nobodoin'ny Frantsay tanteraka i Afrika, i Aotrisy ihany no naka kely, nahazo tombony tamin'i Syria, Palestine, Indochina, ampahany India, Iran, sns.
  Nahazo toerana tany Kanada, Meksika, izy ireo, ary nanomboka niditra tao Amerika Latina. Tany Espaina sy Portogaly, dia nanomboka nanjaka ny mpanjaka frantsay. Lasa firenena faharoa i Grande-Bretagne.
  Marina fa natanjaka i Rosia, ary i Aotrisy kely. Tsy mampatahotra anefa izany.
  Niakatra teo amin"ny seza fiandrianana i Napoleon fahatelo, zanak"i Napoleon Faharoa. Efa valo amby telopolo taona izy. Emperora efa matotra, nanohy ny politikan-drainy izy, nanao ady tany Amerika Latina ary nikaroka an'i Aostralia sy ny Oseana Pasifika.
  Nandresy sy nandevona an'i Shina sy India i Rosia tamin'izany fotoana izany, tany be dia be. Tamin"ny 1904, dia tonga tany Japon ny Rosiana, rehefa nandresy an"i Korea teo aloha. Somary nitarina ny ady tamin'i Japana ary niditra tamin'ny dingana partisan. Nandresy an'i Amerika Latina sy saika ny Kaontinanta Mena manontolo i Napoleon III. Tsy nanam-potoana hidirana tany Etazonia anefa izy ary maty tamin"ny 1909.
  Napoleon fahefatra - ny lahimatoa rehetra dia nantsoina hoe Napoléons - dia naka sy nanafika an'i Etazonia mba hamitana ny fanamafisana ny tany. Nizara telo kosa i Etazonia nandritra izany ary somary nihemotra. Ary tafika frantsay maro no nisambotra azy ireo.
  Mbola niady tamin'ny antoko Japoney nandritra ny fotoana ela i Rosia, ary nipoaka foana ny fikomiana tany Shina.
  Maty tamin'ny 1913 i Alexander III, ary i Nicholas II no niakatra teo amin'ny seza fiandrianana. Nanohy ny lalan-drainy ilay mpanjaka vaovao.
  Rehefa avy nandresy an'i Etazonia i Napoleon IV dia naniry bebe kokoa. Mbola tsy matanjaka be i Grande-Bretagne raha tsy misy zanatany. Aotrisy sy Rosia no hery roa lehibe eran-tany ankoatra an'i Frantsa.
  Ankoatra izany, ao amin'ny empira roa dia misy ny fanjakan'ny mpanjaka tanteraka, ary ao amin'ny tsarist Russia dia mihatra koa ny serfdom!
  Napoleon the Fourth dia mieritreritra an'izany ... Fa ny miady amin'ny biby goavam-be roa miaraka dia asa tsy azo atao. Na sarotra loatra. Mila mifidy olona iray ianao ary mamely azy ireo miaraka.
  Taorian'ny nahafatesan'ny Emperora Franz Joseph tamin'ny 1916, izay nanjaka nandritra ny valo amby enimpolo taona - iray amin'ireo nanjaka ela indrindra teto an-tany, Charles I, zana-drahalahiny, no niakatra teo amin'ny seza fiandrianana. Ary taorian'izay dia nanomboka ny ady tany Aotrisy. Tsy ny rehetra no nahafantatra ilay mpandova vaovao, izay ny hany dadaben'ny dadabe Franz II no emperora.
  Ary nipoaka ny fikomiana sy fanonganam-panjakana.
  Nandefa miaramila tany Aotrisy i Frantsa sy i Rosia. Ny fitokonana iombonana dia nitarika ho amin'ny faharesena haingana ny empira patchwork sy ny fizarany. Ary tsy ela dia nizarazara i Soeda.
  Ary i Frantsa dia nampiditra an'i Espaina sy Portiogaly tamin'ny famoronana azy.
  Tsy misy afa-tsy firenena roa sisa eran-tany, araka izany, dia i Frantsa sy i Rosia, izay nizara ny faritany rehetra...
  Nicholas II sy Napoleon IV. Izany no fitambarana. Ary nisy mpanjaka roa nifanohitra... Saingy tsy nanomboka ny ady... Maty tamin'ny 1936 i Nicholas II. Nandimby azy Alexey II. Ary i Napoleon fahefatra dia maty herintaona taty aoriana tamin'ny 1937. Tsy ny zanany lahimatoa, izay maty ihany koa, no nandimby azy, fa i Louis ilay fahasivy ambin"ny folo.
  Mbola tanora ilay mpanjaka vaovao ary tanora i Alexei. Ary tamin'ny 1941 dia niady nandritra ny volana maromaro izy ireo nanomboka tamin'ny Mey ka hatramin'ny Desambra ... Taorian'izay dia nanao fihavanana izy ireo, tamin'ny fepetra tsy misy fanakambanana sy onitra.
  Io no ady farany teo amin"ny empira eran-tany roa. Tamin'ny 1943, nanidina nankany amin'ny volana ny Frantsay. Ary ny Rosiana tamin'ny 1945. Nanomboka ny fanitarana ny habakabaka.
  Ary ny empira roa: Rosiana sy Frantsay, ny tarana-mpanjaka Bonaparte sy Romanov dia niara-niaina tamim-pilaminana.
  Noho izany, amin'ny ankapobeny, ny fiainana dia nivoatra tsikelikely tao amin'ny rafitra iray hafa eo amin'izao rehetra izao eto an-tany.
  Tamin'ny faran'ny taonjato faha-20, ny Rosiana sy ny Frantsay nahavita nitsidika saika ny planeta rehetra ao amin'ny rafi-masoandro ary namolavola ny indostrian'ny habakabaka.
  Amin'ny ankapobeny dia tsy nisy valan'aretina na mosary intsony teto an-tany. Voafehy ny tahan"ny fahaterahana tao amin"ireo empira roa ireo ary voafetra ny sahan"ny fivavahana.
  Nisaraka tamin"ny fanjakana ny fiangonana, ary lasa lamaody ny tsy finoana an"Andriamanitra sy ny fanompoan-tsampy vaovao.
  Ary nanjavona tanteraka ny ady, satria saika tsy nisy korontana lehibe.
  
  RAHA HO VELONA I RASPUTIN
  Rasputin, tamin'ny fahagagana, na dia teo aza ny poizina sy naratra teo amin'ny vavony, dia mbola tafita velona tamin'ny fikasana hamono. Vokatry ny fanodidinan'i Tsar Nicholas II nomanina hatry ny ela, dia tsy nisy ny fanonganam-panjakana tao an-dapa. Ny Tsar dia nahomby tamin'ny dingana sarotra indrindra teo amin'ny tantaran'i Rosia. Ary tamin'ny faran'ny volana aprily, raha vao maina ny lalana dia nanomboka ny fanafihana efa nandrasana hatry ny ela tany atsimo.
  Ny fahombiazan'ny ady amin'ny tafika tsarista dia tsy nopotehin'ny didy adalan'ny Governemanta vonjimaika, ary teo ambany fitarihan'ny komandy miavaka Brusilov dia nahavita fahombiazana lehibe. Teny an-dalana, teo amin'ny tantara tena nisy fahombiazana lehibe tamin'ny voalohany, tsy nahomby ny fanafihana vokatry ny sabotage, na ny Bolsheviks sy ny singa hafa manimba, anisan'izany ny bourgeoisie lehibe sy ny minisitry ny governemanta vonjimaika.
  Tsy misy sabotage anefa fa mbola matanjaka ny tafika noho ny fifehezan"ireo jeneraly tsarista. Ary mihena ny fitondran-tenan'ny Aotrisy ary indrindra ny vondrona Slavika.
  Brusilov dia naka an'i Lviv ary nandroso mandra-pahatongan'ny fahirano an'i Przemysl.
  Tamin'ny fanalefahana mafy ny anoloana teo afovoany ihany no nanakana ny fanafihana Rosiana ny Alemà.
  Nanafika tany Romania koa anefa ny miaramila rosianina. Nahazo fahombiazana lehibe izy ireo tao. Ary mbola azony indray i Bucarest sy Transylvanie.
  Nisintona miaramila tany amin"ny faritra hafa koa ny Alemà, ka namonjy ny Aotrisy. Niharatsy ny toe-draharaha ho an'i Alemaina noho ny fidiran'i Etazonia tamin'ny ady tamin'ny Aprily 1917. Nahoana no tsy tokony hiditra ny Amerikana? Mazava fa efa mandeha sambo i Alemaina ary mahafinaritra ny tafiditra ao anatin'ny mpandresy.
  Tamin'ny fararano, rehefa nanomboka nilatsaka ny lanezy mando, dia nanomboka nanafika ny tafika alemà teo afovoany ihany ny tafika Rosiana.
  Ny faharatsian'ny fahitana amin'ny ranomandry mando dia nanasarotra ny fiasan'ny mpitifitra milina sy ny fitaovam-piadiana alemana. Ankoatra izany, amin'ny andro mangatsiaka dia midradradradra foana ny Krauts noho ny Rosiana, izay zatra kokoa amin'ny toetr'andro masiaka.
  Noho izany, ny afovoany andrefana dia nobaikoin'i Kornilov, mpitari-tafika matanjaka kokoa sy mahay, izay nanaisotra ny teo alohany tsy be herim-po.
  Ny tafika rosiana dia namaky ny fiarovan-tena alemà malemy ary nandroso tamim-pahombiazana, nahazo gadra sy amboara marobe.
  Teo amin"ny Reniranon"i Vistula ihany, rehefa nalemy ny miaramilany tany andrefana, vao afaka nanakana ny fandrosoan"ny tafika Rosiana ny Alemà. Nanafaka ny fanjakana Baltika ny tafika Tsarista ary niditra tao Prussia Atsinanana.
  Nahazo fahombiazana lehibe ihany koa ny Rosiana teo amin'ny faritra atsimon'ny anoloana tamin'i Torkia. Tamin'ny faran'ny taona, izy ireo, niaraka tamin'ny Anglisy sy Frantsay, dia saika nisambotra an'i Azia Minora ary nanatona an'i Istanbul.
  Tamin'ny volana Janoary, i Istanbul dia niharan'ny fanerena indrindra avy amin'ny tafika Rosiana, ary nilefitra ny Fanjakana Ottoman.
  Tonga ny taona 1918. Tany Rosia dia nino ny fandresena tany am-boalohany izy ireo, ary nihazona ilay firenena na dia teo aza ny fahasahiranana ara-tafika rehetra. Ny Allies koa dia nanosika kely ny Alemà tany Andrefana, ary nino ny fahombiazany.
  Namindra fizarazarana bebe kokoa i Amerika. Nirodana i Aotrisy-Hongria ary nilaozan"ny tafiny. Nanambara ady tamin"i Alemaina sy Aotrisy-Hongria i Bolgaria, ka nandao ny firaisan"ny fanjakana foibe. Ary resy i Türkiye.
  Mazava ho azy fa nisy fihetseham-po nipoitra tany Alemaina mba hampitsahatra ity ady ity haingana araka izay azo atao.
  Mbola nisalasala ihany anefa izy ireo. Aiza no halehanao? Tamin'ny volana martsa, i Rosia, tsy niandry ny andro mafana kokoa, dia namely an'i Aotrisy-Hongria efa tapaka ary namakivaky ny anoloana. Tsy nahatohitra ny fanafihana ny Alemà ka nandositra. Resy tamin"ny fahavoazana lehibe izy ireo. Nianjera i Budapest ary nilefitra ny Fanjakana Aotrisy.
  Rehefa afaka kelikely, dia nisy fanonganam-panjakana nitranga tany Alemaina, ary tamin"ny 9 Mey 1918, dia resy ny Fanjakana Alemaina.
  Toy izany no niafaran"ny Ady Lehibe Voalohany. Nanaraka izany ny fifampiraharahana tany Versailles, ary ny fanaovan-tsonia ny rafitra fandriampahalemana vaovao.
  Nanjavona tao amin'ny sarintany ny Fanjakana Ottoman. Nozarain"i Rosia sy Grande-Bretagne ary Frantsa izy io. Nahazo an'i Constantinople sy Azia Minora indray niaraka tamin'i Armenia ny Empira Tsarista. Grande-Bretagne Irak, Palestina, fananana Ottoman any Arabia Saodita, ary Frantsa Syria. Nanjavona tao amin'ny sarintanin'i Eoropa koa i Aotrisy-Hongria. Nahazo Galicia, Bukovina, Krakow niaraka tamin'ny tany Poloney i Rosia. Lasa anisan"i Rosia i Tsekôslôvakia, nihazona ny fizakan-tena sasany, fa i Nicholas II kosa no lasa mpanjakan"ny Repoblika Tseky sy Slovakia. Krakow dia niditra tao amin'ny Fanjakan'i Polonina, toa an'i Poznan sy ny ampahany amin'ny tany Alemana. Anisan'izany i Danzig. Nahazo ny faritra Klaipeda koa i Rosia. Manitatra be ny fananany.
  Tany Andrefana dia naverin"i Alemaina ny fananan"ny Frantsay sy Danoà nosamborin"i Bismarck. Voatery nanaiky ihany koa ny amin'ny faritra tsy misy miaramila ao amin'ny Basin Rhine. Voatery nandoa onitra goavana tamin"ireo firenena mpandresy koa i Alemaina. Voalohany indrindra, Rosia sy Frantsa no tena tratran'ny Alemà.
  Nipoitra koa i Iogoslavia, izay nanaiky ny tenany ho vassal an'i Rosia, saingy tsy niditra tamin'ny fomba ofisialy. Nokapaina i Hongria ary nekena ho vasalan'i Rosia ihany koa. Nijanona tamin'ny fomba ofisialy i Aotrisy, saingy nandoa onitra. Nahazo an'i Transylvania i Romania.
  Faly na kely kokoa ny rehetra afa-tsy ireo resy. Nanjavona tao amin'ny sarintanin'i Eoropa sy Azia i Türkiye sy Aotrisy-Hongria. Ary nampitombo ny mponina sy ny faritany i Rosia. Raha ny marina, Frantsa, Japon, Grande-Bretagne, ary Etazonia ihany no nahazo ampahany kely tamin'ny fanonerana. Nozaraina tamin"i Japon sy Grande-Bretagne ny fananan"i Alemaina tany amin"ny Oseana Pasifika. Any Afrika, indrindra any Grande-Bretagne.
  Volana vitsivitsy taty aoriana, niditra tao amin'ny ady tany Afganistana i Rosia teo anilan'i Grande-Bretagne. Fandresena haingana no azo, ary sambany nosedraina tamin'ny ady ny fiara mifono vy, zanak'i Mendeleev. Ny fiara vaovao dia hita fa tena mahomby ary manana toetra tsara mitondra fiara.
  Nantsoina hoe "Alexy" izy ho fanomezam-boninahitra ny mpandova ny seza fiandrianana. Ary ity fiara ity dia toa tena nampanantena.
  Taorian'ny fandresena sy ny fizarazarana an'i Afghanistan dia nanomboka ny vanim-potoanan'ny fandriampahalemana. Na dia ady kely maromaro aza no lasa. Nozarain'i Rosia sy Grande-Bretagne i Iran. Ary avy eo dia nahavita ny fizarana an'i Arabia Saodita ireo mpiara-dia.
  Nitombo haingana teo amin"ny folo isan-jato teo ho eo isan-taona ny toekaren"i Rosia, ary tamin"ny 1929 dia tonga teo amin"ny laharana faharoa. Niakatra haingana koa i Etazonia, latsaka kely noho i Frantsa, ary latsaka noho i Alemaina aza. Ary i Grande-Bretagne dia niaina fahatapahan-jiro, zara raha nahatratra ny haavony talohan'ny ady.
  Rehefa namely anefa ny Depression Lehibe, dia niharatsy indray ny raharaha ary nanomboka nitombo ny fikomiana sy ny korontana.
  Nanamafy ny fahefany i Nicholas II tamin"ny fandresena tamin"ny Ady Lehibe Voalohany. Nahena ho adiny folo sy sasany ny andro fiasana, ary adiny valo kosa ny asabotsy sy alohan"ny fialan-tsasatra. Nitombo ny karama tany Rosia. Ny vidiny dia tsy miova, ary ny robla mpanjaka no vola matanjaka indrindra eto an-tany.
  Ankoatra izany, ny tsar tamin'ny 1925 dia nampiditra fampianarana maimaim-poana amin'ny kilasy fahafito. Ary tamin"ny 1929, dia nanjary tsy maintsy nianatra tao amin"ny kilasy fahafito. Ny fitsaboana maimaim-poana koa dia nanjary azo idirana kokoa.
  Ary lasa mora kokoa ny fahazoana fampianarana ambony maimaim-poana. Ary nitombo ny fisotroan-dronono, ary na dia ny mpiasa sy ny vehivavy mpikarakara tokantrano, ary ny kilemaina.
  Saingy ny Depression Lehibe dia nampitombo ny olana rehetra indray. Ary nahatsiaro indray ny Duma, izay noravan'ny tsar, fa ny fifidianana vaovao dia tsy natao mihitsy. Inona no nitarika ny fifohazana ny absolutism.
  Nahazo zo hanao lalàna indray ny mpanjaka, ary nanomboka nampiseho asa misongadina. Na izany aza, raha tsy misy ny Duma State dia lasa tsara kokoa, dia niasa ny Filankevi-panjakana, ary nekena ny Code Civil ny Fanjakana Rosiana.
  Na izany aza, ny bourgeoisie vaovao dia naniry ny demokrasia bebe kokoa, ary farafaharatsiny ny fifohazana ny Duma. Nandritra ny fahaketrahana dia nanomboka nikomy ny proletariat sy ny tantsaha.
  Ny tanàna rehetra, ny kilasy kulak dia nanjary natanjaka kokoa. Saingy mbola nitazona ny fananan-tany ny tompon-tany. Nijanona ho ambony ny fahavokarana ary nihena ny fahafatesana, indrindra rehefa nihatsara ny fitsaboana. Niteraka fitombon"ny mponina sy fizaran-tany izany. Marina fa ny ampahany tamin"io fitomboana io no nibahana tao an-tanàna. Nandritra ny Depression dia nitombo be ny tsy fananana asa.
  Saingy ny governemanta tsarist, tamin'ny alàlan'ny fepetra henjana, dia afaka nanamaivana ny vokatry ny fahaketrahana. Tamin'ny 1931, rehefa nanafika an'i Shina i Japana ary nanandrana nanangana governemanta saribakoly manokana tao Manchuria. Nandika ny fifanarahana teo aloha izany ary nanjary antony nidiran'i Rosia tamin'ny ady.
  Tamin'izany fotoana izany, ny tafika Tsarista dia nanana fiara mifono vy nandroso sy mahery indrindra eran-tany, ny fiaramanidina tsara indrindra, anisan'izany ny baomba maotera enina. Noho izany, tao amin'ny Tsarista Rosia, niseho ny angidimby voalohany namokatra be dia be eran-tany, ary ny basy nahomby indrindra, tsy nihemotra.
  Ankoatra izany, niakatra ny haavon'ny jeneraly tao amin'ny tsarist Rosia. Ary ny sambo dia nandidy ny manam-pahaizana Admiral Kolchak.
  Na dia nandritra ny Ady Lehibe Voalohany aza, ny tafika Tsarista dia namoaka fiaramanidina an-dranomasina ary nitondra azy ireo ho tonga lafatra. Ary nazoto nanorotoro ny Japoney teny an-dranomasina izy.
  Ny ady dia tsy nahafaly ny Japoney hatrany am-boalohany. Teo ambanin'ny tsar, dia naorina ny Mainline Baikal-Amur iray hafa ary ny famatsiana ny tafika Rosiana dia natao tsy nisy olana.
  Nihoatra ny Japoney tamin'ny habeny sy ny kalitao, nitarika fanafihana nahomby i Denikin sy Kornilov. Anisan'ireo jeneraly tanora Vasilevsky niavaka, izay lasa kolonely tamin'ny telo amby roapolo nandritra ny Ady Lehibe Voalohany. Ary amin'ny dimy amby roapolo dia efa jeneraly izy.
  Mazava ho azy fa nisy komandy hafa. Tukhachevsky koa dia niaina fitomboan'ny asa haingana. Niakatra tany Budyonny. Fandresena maromaro ary hatramin'ny voalohany dia nanana ny fandraisana andraikitra ny tafika tsarista, namorona lafaoro ary nanao fahirano an'i Port Arthur. Na izany aza, tsy naharitra ny fahirano nandritra ny fanafihana, dia nianjera tao anatin'ny tapa-bolana ity trano mimanda tsy azo resena ity. Ary tao anatin'ny efa-bolana monja niady dia afaka i Shina sy i Korea rehetra.
  Tsar Nicholas II, nanararaotra ny zava-misy fa ny United States dia malemy noho ny Great Depression, toy ny Grande-Bretagne tsy afaka niditra an-tsehatra tamin'ny ady, dia nandidy ny hisambotra an'i Japana manontolo ary ampidiro ao amin'ny Fanjakana Rosiana.
  Kolchak nandresy tanteraka ny samurai teny an-dranomasina, mampiasa, ankoatra ny zavatra hafa, ny tsara indrindra seaplanes eto amin'izao tontolo izao. Ankoatra izany, nisy andian-tsambo tonga avy any amin'ny Ranomasina Baltika sy Mediterane.
  Ary tamin'ny Martsa 1932, ny tafika tsarist tonga tany Japon. Taorian'ny ady mafy loha nandritra ny telo volana, dia resy ny Tanin'ny Masoandro Miposaka ary lasa faritany Rosiana. Nanao fitsapan-kevi-bahoaka momba ny fidirana ho any Rosia. Ary Nicholas II lasa Mikado sy Emperora Japoney. Nandresy ny fananana tany amin"ny Oseana Pasifika koa i Rosia.
  Tonga teo amin"ny fitondrana tany Alemaina i Hitler tamin"ny Janoary 1933. Ary mazava ho azy, ny fidirany dia mety hiteraka loza.
  Ny Fuhrer dia nianiana avy hatrany fa tsy hivadika amin'i Nicholas II ary nanambara ny fifanarahana tamin'i Rosia.
  Nanolo-kevitra nandritra ny fivoriana manokana i Hitler mba hampizarazara ny zanatany frantsay sy anglisy.
  Nanaiky i Nicholas II. Ary nifarana ny fifanarahana teo amin'i Italia, Alemana ary Rosia. Manohitra an'i Grande-Bretagne sy Frantsa, mazava ho azy. Tamin"ny 1937, dia nampiditra an"i Aotrisy i Alemaina. Nandritra izany fotoana izany, Nicholas II maty rehefa nanjaka nandritra ny efa-polo taona. Teo amin"ny seza fiandrianana i Aleksandra fahefatra zafikeliny kely. Ny mpandova, Alexey, dia nahavita nanambady, nanan-janakalahy, ary maty noho ny aretina tsy azo sitranina. Vao enin-taona ilay zafikeliny, ary lasa mpanapaka sy regent ny rahalahin"ny mpanjaka, Mikhail Romanov. Mpanjaka be taona nefa za-draharaha amin"ny ankapobeny. Teny an-dalana, dia izy no nitarika amin'ny ankapobeny ny fisamborana an'i Japana, ary nanana ny laharan'ny Grand Marshal, toy ny Generalissimo.
  Ny Regent Mikhail Romanov dia nanohy ny diany nankany amin'ny fifanarahana tamin'i Alemaina sy Italia. Ary tamin"ny 15 May 1940, dia nanafika an"i Frantsa sy Belzika ary Holandy ary Grande-Bretagne ny Fanjakana Fahatelo. Nanafika ny zanatany anglisy koa i Rosia. Ary nifindra tany Afrika i Italia.
  Nahomby ny ady. Lasan"ny Rosiana tao anatin"ny telo volana ny fananan"i Grande-Bretagne sy Frantsa tany Azia. Ary avy eo dia nipetraka tany Aostralia izy ireo. Nandroso tany Afrika koa i Rosia.
  Ny Alemà, rehefa avy nandresy haingana an'i Frantsa sy nibodo an'i Belzika sy Holandy, dia nanafika an'i Grande-Bretagne. Tsy dia nahomby izany raha tsy niditra tamin'ny ady ny fiaramanidina Rosiana.
  Ary nanjary ratsy be i Grande-Bretagne. Ary nodarohan"izy ireo baomba izay rehetra azony natao. Nandresy haingana an'i Aostralia ny miaramila Rosiana. Ary resy moramora kokoa i Afrika, tsy noho ny fanoheran"ny tafika britanika sy frantsay loatra, fa noho ny halavirana lavitra sy ny tsy fisian"ny lalana.
  Tsy nanam-potoana hisambotra an'i Grande-Bretagne izy ireo tamin'ny 1940, fa tamin'ny fahavaratry ny taona 1941 dia nisy fipetrahana an'habakabaka ary vita ny Anglisy tamin'ny farany.
  Narahina ady tamin"i Etazonia izany. Niditra an-keriny i Roosevelt, ary tara. Ary te-hahazo an'i Alaska indray ny Tsarist Russia.
  Tsy vitan"izay anefa fa... Tamin"ny ririnina tamin"ny taona 41-42, dia niampita ny ranomandry nankany Etazonia ny miaramila Tsarista ary nanomboka niady tany.
  Ny tafika rosiana dia manana ny maha-izy azy amin'ny habetsahana sy ny kalitaon'ny tafika.
  Resy ny Amerikana. Ary nipoitra avy any Canada ny Alemà ary nahazo fahombiazana lehibe ihany koa. Ny taona 1942 no taona farany nanjakan'i Amerika tsy miankina. Teo ambanin'ny daroka nataon'i Rosia sy Alemaina, dia nitohy hatramin'ny 8 Oktobra i Etazonia, rehefa nilefitra izy ireo, taorian'ny nianjeran'i New York sy Washington.
  Nifarana tamin"izany ny Ady Lehibe Faharoa. Fohy noho ny tantara tena izy, nandresy an'i Rosia sy ny Fanjakana Fahatelo. Nandritra ny ady, ny Alemà koa dia nibodo an"i Espaina sy Portogaly, ka nampiditra ny zanataniny.
  Nizarazara indray izao tontolo izao. Ny tsarist Rosia dia nampiditra ny zanatanin'i Grande-Bretagne sy Frantsa tany Azia sy Pasifika ary Aostralia. Lasa Rosiana i Alaska, ny ankamaroan"i Kanada sy Etazonia, ary ampahany kely ihany no nomena an"i Alemaina. Lasa Rosiana ny ankamaroan'ny Afrika. Nalain"ny Alemà anefa ny ampahany tamin"ireo zanatany frantsay, Belzika, Portiogey, ary Espaniola.
  Nosamborin'ny Alemà koa i Danemark sy Norvezy. Ary nisaraka tamin'i Rosia i Soeda. Frantsa, Belzika, Holandy, Espaina, Portugal dia niditra tao amin'ny sendikan'ny fanjakana manokana ao amin'ny faritra misy hajia. Nobodoin"ny Nazia tamin"ny tafika izy ireo, na dia nitazona fitondrana saribakoly ara-dalàna aza izy ireo. Toy izany koa ny any Danemark sy Norvezy ary ny ampahany amin'i Soeda.
  Nifehy an"i Grande-Bretagne i Rosia. Koa satria havan'ny mpanjaka anglisy i Tsar Alexander fahefatra, dia nekena ho mpanjakan'i Grande-Bretagne izy.
  Nahazo fananana sasany tany Afrika i Italia ary nanatanjaka ny tenany tany Etiopia.
  Tsy isalasalana fa i Rosia Tsarist no fanjakana matanjaka sy midadasika indrindra eran-tany. Mahery koa anefa ny Third Reich. Ary nisy fiatoana am-pilaminana vetivety. Mila mandevona ny fahazoana vaovao isika. Ny regent Mikhail aza dia nanao ny dingana tsy mbola nisy toy izany tamin'ny famelana ny Rosiana hanana vady efatra.
  Na ny synoda aza dia voatery niaiky izany mba hanafainganana ny fifaneraserana amin"ny manodidina.
  Hevitra tsara izany! Aleksandra fahefatra mihitsy aza no nanambady indroa tamin"ny fahatanorany mba ho ohatra ho an"ny olom-peheziny. Nilamina àry ny raharaha.
  Maty i Mikhail tamin"ny 1947, ary i Tsar Alexander no tena nandray an-tanana. Ary hatramin'izao dia tafita ihany koa izy. Saingy tsy nanana tany ampy i Hitler, ary nanonofy ny fanjakazakan'izao tontolo izao ilay manana an'i Fuhrer.
  Ary tamin"ny 20 Aprily 1955, dia nisy ady lehibe nanomboka tamin"i Rosia Tsarista. Nanafika ny fanjakan'i Tsar Alexander IV ny Reich Fahatelo sy Italia, izay efa nitondra ny zanak'i Mussolini Jr.
  Nanomboka ny Ady Lehibe Fahatelo. Niandany tamin"ny Fanjakana Fahatelo koa i Arzantina, Brezila, Venezoela, Meksika, ary firenena maro any Amerika Latina. Ary nipoaka ny Ady Lehibe Fahatelo...
  
  
  RESAKA ROKOSSOVSKY
  Universe parallèle, tontolo an-tany. Nandritra ny Ady Lehibe Tia Tanindrazana, dia tsy nisy afa-tsy tsy fitoviana kely tamin'ny tantara tena izy. Rokossovsky dia nahavita nandresy lahatra an'i Stalin handefa ny tafika 2nd Guards sy ny tahiry hafa hanohitra an'i Paulus mba handrava azy ireo alohan'ny hahatongavan'i Mainstein. Ny tohan-kevitra nitana andraikitra lehibe: "raha handringana an'i Paulus sy hanafaka an'i Stalingrad isika alohan'ny taom-baovao, dia hisy fiantraikany ara-politika goavana izany, hankalaza ny Krismasy Katolika any Stalingrad isika!
  Nanaiky i Stalin fa ny mpanao politika no tonga voalohany ary nanome baiko ny hanafihana an'i Paulus ary i Mainstein no voasakana amin'izao fotoana izao. Vokatr"io fanapahan-kevitra tongatonga ho azy io anefa no nitrangan"izany. Mbola tamin'ny volana Desambra, somary vonona hiady ary niantehitra tamin'ny rafitra fiarovana matanjaka, ny miaramilan'i Paulus dia nanohitra mafy ary afaka nitana ny toerany. Ary tamin'ny 25 Desambra, i Mainstein dia namaky ny lalantsara mankany Stalingrad any atsimo kely.
  Ary nipoaka ny ady mafy. Nasain'i Hitler nitazona ny tetezana teo amin'ny Volga na oviana na oviana, i Stalin dia nandidy ny haka indray an'i Stalingrad na inona na inona vidiny. Nanomboka nangotraka ny ady, toy ny nandritra ny fanafihana an'i Stalingrad, nataon'ny Alemà, fa ankehitriny dia mifanohitra tanteraka amin'izany.
  Nirodana ny tafika sovietika, ary niady mafy ny Alemà.
  Nitohy nandritra ny telo volana sy tapany ny ady mafy loha. Mihabetsaka hatrany ny tahiry niditra tamin'ny ady. Farany, tamin'ny faran'ny volana martsa dia noroahina hiala tao Stalingrad ny Alemà, ka nanery azy ireo hihemotra tany amin'ny Don. Fa ny faharesen'ny tafika sovietika dia be loatra ary ny fiatoana lava be nandritra ny fanafihana.
  Ny Alemà koa dia nanamafy ny tafiny tamin'ny fanentanana tanteraka, namindra fiara mifono vy Tiger sy Panther, ary nilelaka ny ratrany. Saingy ny tahan'ny fatiantoka nandritra ny ady dia nanjary nahafinaritra kokoa ho an'ny Krauts noho ny tamin'ny tantara tena izy. Koa satria ny Nazia dia tsy latsaka tao anaty vilany ary niady tamin'ny fepetra fiarovana tsara kokoa. Ary izany dia nanampy azy ireo hitazona ny laharana voalohany amin'ny tsipika mahasoa kokoa ho an'ny tenany.
  Eny, tsy nanao zavatra hentitra loatra ny Allies tany Afrika. Ny tsy fisian'ny loza ho an'ny Alemà tany atsinanana dia niteraka fisalasalana sy tsy fitovian-kevitra teo amin'ny laharan'izy ireo. Ny Amerikanina, natahotra ny fatiantoka be, dia nanao fihetsika tsy misy dikany, ary ny sasany amin'ireo Britanika dia tsy nanana hery ampy.
  Noho izany, ny Nazia dia mbola nitana tetezana tany Tonizia ary tsy afaka nanahy momba an'i Italia.
  Ary tamin'ny 6 Jolay, nanomboka ny fanafihana Nazi vaovao, akaikin'i Stalingrad. Tamin'ity indray mitoraka ity anefa, ny Fritz dia nanjary fetsy kokoa ary tsy sahy nanafika tao an-tanàna, araka ny nantenain'ny baikon'ny Sovietika, fa nanosika ny holatra mifono vy ho any atsimo. Ary afaka namakivaky ny tsipika fiarovana.
  Nandroso, Mainstein tonga ny Volga zato kilometatra atsimon'i Stalingrad, dia nitodika nianatsimo. Sahy sy tsy nampoizina no niseho. Ankoatra izany, amin'ny ady manafintohina, ny Tiger dia nampiseho ny heriny mahatahotra toy ny fiara mifono vy amin'ny fiarovana mafy amin'ny lafiny sy vodiny.
  Ny komandin'ny sovietika dia nanandrana namaly tamin'ny alàlan'ny fanafihana fanoherana teo amin'ny sisin-tany voaro mafy. Nipoaka ny ady tanky, izay sambany no nanehoan'ny Panther ny heriny tamin'ny fiarovana sy ny fanafihana. Nandresy tamim-pahakingana ny fanafihana nataon'ny tafika sovietika tamin'ny fiara mifono vy farany ny Alemà. "Ferdinand" koa dia nanao tsara.
  Saingy ny fahamboniana isa dia mbola eo anilan'ny URSS. Tsy afaka nandroso lavitra ny Alemà ka voatery nijanona. Toa nivaingana ny toe-draharaha tao amin'ny Volga. Saingy nisy fikomiana manohitra ny Sovietika nipoaka tao Tsetsenia. Ary ny tanànan'i Grozny dia lasan'ny daroka avo roa heny, miaraka amin'ny fianjeran'ny vavahadin'i Terek any Caucasus. Niharatsy tanteraka ny toe-draharaha. Türkiye nihetsika. Ny iray tamin'ireo jeneraly Ottoman dia lasa mpandraharaha alemà. Nodidiany fotsiny ny miaramilany hanafika ny tafika sovietika tsy nahazoana alalana, ka nifanandrina tamin'ny mpitarika amin'ny hoe voasarika ho any amin'ny ady. Nangina i Churchill sy Roosevelt, ary ny fizarana Tiorka telopolo, izay nisy miaramila iray tapitrisa teo ho eo, dia nandeha nanafika.
  Io fanindronana mamitaka ao an-damosina, ary miaraka amin'izay koa manindry ny famatsiana lalan-dra eo amin'ny Volga, dia tena nanaratsy ny toe-draharaha.
  Mainstein, rehefa nanohitra ny ezaka nataon'ny tafika sovietika mba hanosika azy hiala amin'ny Volga, dia nanandrana nanamboatra fanafihana. Avy eo ny komandin'ny sovietika dia nandefa andian-tafika an'ny Steppe Front ho any amin'ny ady. Nosakanana ny Alemà, ny fizarana sovietika valopolo nifanandrina tamin'ny alemana dimampolo. Saingy tsy vitan'izy ireo fotsiny ny nampiadana ny fandrosoany, fa tsy naharesy ny fahavalo. Raha tany Kaokazy dia niharatsy ny toe-draharaha. Nanodidina an'i Yerevan ny Tiorka ary saika azony tanteraka i Batumi. Vitsy dia vitsy ny tahiry sovietika any Transcaucasia, dimy ambin'ny folo alemà, taorian'ny fisamborana an'i Grozny, dia nanohy nifindra tany atsimo, nanatona sy nanomboka nanodidina an'i Tbilisi.
  Tsy nampoizina, Stalin nandidy ny fandefasana ny fanafihana tao afovoan-tanàna, ny fahatelo Rzhev-Sychov fandidiana. Saingy ny Alemà dia vonona ho amin'izany, ary tsy ampy ny hery natokana ho amin'izany fanafihana manapa-kevitra izany. Niharatsy ny toe-draharaha noho ny fidiran'i Japana tamin'ny ady. Marina fa tsy nanafika ny URSS ny samurai, fa nanafika an'i Mongolia. Fa ny sovietika baiko, ho setrin'izany, mazava ho azy, nafindra miaramila sy niditra tamin'ny ady tamin'ny Japoney. Ny totohondry enina hetsy an'ny tafika Japoney no nikendry ny kapoka, ary ny fizarana dimy amby roapolo hafa dia tsy maintsy nafindra haingana tany amin'ny Far East, nalemy ny heriny nanohitra ny Krauts.
  Araka ny mety ho vintana, ny mpiara-dia dia nanaraka ny fomba fiandrasana ary na dia nampihena ny hamafin'ny daroka baomba ny kaontinanta Eoropeana sy ny tanàna Alemana. Ary mbola tsy voatafika ny tetezana tao Tonizia. Amin'ny ankapobeny, ny mpiara-dia dia tsy maika ny hanala chestnuts tamin'ny afo. Ary saika nanimba ny ady izy ireo. Ary ny Alemà sy ny zanabolanany dia nandresy tsikelikely tany Caucasus.
  Avy eo i Stalin dia nanapa-kevitra ny hanao toa an'i Solon ary nanolotra an'i Hitler fampitsaharana. Ambonin'izany, ny fepetra dia tena tsara ho an'ny Alemà. Ny gadra an'ady rehetra dia omena azy ireo maimaim-poana, ary ny Rosiana dia naverina mba hahazoana vidim-panavotana lehibe. Ankoatra izany, ny Firaisana Sovietika dia nanao ny famatsiana ny Third Reich amin'ny solika sy ny solika vokatra, ary koa ny sokajy maro ny akora, maimaim-poana nandritra ny armistice.
  Hitler, rehefa nieritreritra izany, dia nanapa-kevitra ny hanaiky ny tolotra Stalin. Nofaranana nandritra ny herintaona ny fampitsaharana ny fifampiraharahana izay mety hiitatra. Tamin"ny 1 Septambra 1943, dia nitsahatra ny ady tany atsinanana. Ary nitohy indray ny ady. Tamin'ity indray mitoraka ity dia tany Andrefana. Voalohany indrindra, amin'ny ranomasina. Nanjary toerana mafana i Tonizia ary toerana iray ho an'ny fanafihan'ny Nazia.
  Tamin"ny 25 Novambra 1943, dia nanomboka ny fanafihana an"i Gibraltar ny tafika alemà ambony teo ambany fitarihan"i Mainstein. Nahazo ultimatum i Franco hamela ny Nazia handalo na hiatrika ny fanonganana. Nisy fanafihana mahery vaika nandritra ny telo andro sy telo alina. Tao anatin'izany dia nampiasa vokatra vaovao voalohany ny Alemà: ny Sturmtiger mirongo baomba mandatsa-dranomaso. Io milina io dia nandrovitra ny toeran'ny britanika fotsiny ary nandripaka ny fahavalo.
  Gibraltar no fanalahidin'ny fifehezana ny Mediteraneana ary samy nahatakatra izany ny roa tonta. Indrisy, nanana fahafahana bebe kokoa hampifantoka hery ny Alemà. Ary nianjera ny trano mimanda.
  Nihamafy ihany koa ny ady an-dranomasina. Ny famokarana sambo mpisitrika ao amin'ny Third Reich dia mihoatra ny efapolo isam-bolana ary nitombo hatrany. Mihabetsaka ny fatiantoka mpiara-dia any an-dranomasina. Ary tany Afrika dia nipoaka ny ady tena izy. Ny "Panthers" sy ny "Tigers" alemà dia naneho ny fahambonian'izy ireo tamin'ny fahavalo. Ny fanafihana alemana, ahitana andiana diviziona telopolo, dia nanomboka tamin'ny fanafihana avy any Maraoka, ary fizarana dimy amby roapolo, tamin'ny fanafihana an'i Alzeria...
  Taom-baovao 1944 no hitan"ny rehetra rehefa raikitra ny ady...
  Tamin'ny faran'ny volana Janoary 1944, dia niforona tao Alzeria ny vilia lehibe iray nisy miaramila amerikana sy anglisy. Ary ireo hery ireo dia nitolo-batana fotsiny taorian'ny fanoherana somary malemy. Avy eo, nanafika an'i Libya ny Alemana sy ny Italiana. Tonga ny swings afrikanina vaovao. Nandroso nankany Ejipta ny tarika Rommel, ary ny an'i Mainstein kosa nankany amin'ny sisintanin'i Niger.
  Ny Alemà dia niditra tao amin'ny serivisy niaraka tamin'ny Panther-2, miaraka amin'ny fiadiana matanjaka kokoa sy ny basy, ary koa ny maotera 900 horsepower. Ary ny Amerikana dia nanomboka nampiasa ny fiara mifono vy "Sherman M 4" Stalin, indray, ny fiara mifono vy T-34-85 sy IS-2. Tank alemana iray hafa, Tiger 2, dia nivadika ho lany andro nanomboka tamin'ny nidirany tamin'ny famokarana faobe. Manana fitaovam-piadiana mitovy amin'ny Panther-2 ary iraika ambin'ny folo taonina mahery kokoa, ny mastodon alemà Tiger-2 dia somary ambony noho ny mpiara-miasa aminy amin'ny fiadiana, tena ambany noho ny fahombiazan'ny fiara sy ny fahatokisana ara-teknika.
  Saingy ny fiaramanidina mpiady ME-262 vaovao indrindra dia tsy nisy nitovy, na tamin'ny fiadiana na ny hafainganam-pandeha. Noho izany, ny fahambonian'ny kalitaony dia tsy maintsy nanonitra ny tombotsoan'ny mpiara-dia aminy. Amin'ny ankapobeny, ny habetsahan'ny fiaramanidina eo amin'ny tafika fiaraha-mitantana tandrefana dia tsy afaka manome tombony lehibe eo amin'ny sehatry ny ady. Ny aces alemà dia ambony noho ireo mpiara-miasa aminy tandrefana ary nisy fiantraikany tamin'ny antontan'isa momba ny ady an-habakabaka izany. Ary tsara ny fitaovam-piadiana manohitra ny fiaramanidina Nazi. Fanampin'izay, nandiso fanantenana ireo mpiara-dia tamin'ny tsy fahatapahan'ny baikon'izy ireo, izay nampiditra hery tamin'ny ampahany, ka izany no nahatonga azy ireo fatiantoka maro. Ary tsy nety ny nipetrahana tany Afrika.
  Tamin'ny tapaky ny volana martsa dia azon'i Rommel i Libya ary tonga tany El Aman. Eto ny Britanika dia nanana tobim-piarovana mahery vaika. Ary nandidy tsara i Montgomery, indrindra rehefa nahazo fanamafisana izy. Saingy ny Alemà dia tsy mamela heloka. Nitondra bala sy solika fanampiny ny Alemà tamin'ny faran'ny volana Aprily, nanao fihodinana boribory namakivaky ny tany efitra ny Alemà ary tonga tany amin'ny tendrony ambony amin'ny Reniranon'i Neily, namakivaky ny fiarovana britanika. Tamin'ny volana Mey, nianjera i Alexandria ary tonga tany amin'ny lakandranon'i Suez ny Alemà. Nanafika an'i Syria sy Palestina i Türkiye.
  Ny volana Jona dia nanamarika ny fiovana lehibe teo amin'ny ady ho an'ny Afovoany Atsinanana. Tafiditra ao anatin'izany ny fizarana alemana fitopolo mahery ary tiorka roapolo. Resy ny Anglisy sy ny Amerikana. Ary tamin'ny Jolay, Arabia Saodita dia teo ambany fifehezan'ny Third Reich, ary niditra tao Iran ny miaramila fasista, izay nifindra nifanena tamin'ny fanoherana avy amin'ny tafika britanika ihany. Tamin'ny volana Aogositra, ny Alemà, izay efa saika nanao diabe mihoatra ny arivo kilometatra, dia niditra tao India. Tamin'ny volana septambra, saika voabodo avokoa ny faritra rehetra ao India. Niarahaba ny Wehrmacht ho mpanafaka ny mponina teo an-toerana. Ary nahita sisin-tany niaraka tamin'ny mpiara-dia aminy matanjaka be i Japana.
  Tonga ny 1 oktobra. Ny taona nanambarana ny fampitsaharana ny ady amin'ny URSS. Niray hina tamin"ny Japoney ny Alemà, naka tany avy any Maraoka ka hatrany Birmania, anisan"izany i India, tonga teo amin"ny ekoatera, ka naka ny ankamaroan"i Afrika. Niitatra àry ny Fanjakana Fahatelo, nefa nanaparitaka ny tafiny nanerana ny kaontinanta.
  Nandritra izany fotoana izany, i Stalin dia nampiofana sy namorona fizarana telonjato teo ho eo, anisan'izany ny fizarana tanky. Ary ny totalin'ny tafika sovietika dia nentina ho iraika ambin'ny folo tapitrisa, izay ny valo dia azo ampiasaina amin'ny sovietika Alemana. Fa ny Wehrmacht koa dia nanamafy, na dia mafy nitady fizarazarana vahiny ao amin'ny famoronana. Ankoatra izany, nitombo ny herin'ny fiaramanidina fiaramanidina. Ny ME-262 dia efa novokarina tamin'ny fiara an'arivony, telopolo ka hatramin'ny efapolo isan'andro, ary tsy isalasalana fa izy no mpiady tsara indrindra tamin'ny Ady Lehibe Faharoa. Ny maoterany roa dia nanafaingana ny hafainganam-pandeha 900 kilometatra isan'ora, ary ny tafondro 30-mm efatra sy ny balafomanga miampy dia nahatonga ilay fiara ho mpanohitra tena matotra ho an'ny fiaramanidina rehetra.
  Ny "Panther"-2 dia naneho ny tenany fa tsy manana tank mitovy amin'ny toetrany amin'ny ankapobeny, ambony kokoa amin'ny fitaovam-piadiana sy fiadiana amin'ny "Sherman" M 4 sy T-34-85. Na izany aza, miaraka amin'ny lanjan'ny 47 taonina, fa ny 900 horsepower maotera mihoatra ny onitra noho izany. Ankoatra izany, ny Panther-2 dia ambony noho ny IS-2 amin'ny fiadiana fiadiana sy fiadiana eo anoloana, tsy lazaina intsony ny fahaizany mitondra fiara.
  Mazava ho azy fa nampanahy an'i Stalin izany. Saingy mbola eo amin'ny sehatry ny fananganana ny Third Reich.
  Miforona ny fisaratsarahana vahiny sy mpanjanaka vaovao. Manakaiky ny fivoaran'ny fiara mifono vy E-series, miaraka amin'ny maotera matanjaka kokoa, fiadiana matevina ary fitaovam-piadiana matanjaka kokoa. Ary mamorona modely fiaramanidina vaovao izy ireo. Ny Nazi dia efa manana ny baomba Arado amin'ny famokarana serial, ary niseho ny HE-162. Ary hitombo ny tombony azon'ny Wehrmacht.
  Noho izany dia nanana zavatra hosaintsainina i Stalin: na hanaiky na tsy hanaiky ny tolo-kevitr'i Hitler hanitarana ny fampitsaharana mandritra ny herintaona indray. Amin'ny lafiny iray, tsy te hanipy ny oloko any amin'ny hantsan'ny ady indray aho. Amin'ny lafiny iray, mazava ho azy fa mbola ho ratsy kokoa izany - ny fotoana dia miasa manohitra ny URSS.
  Na izany aza, i Stalin dia nanitatra ny fampitsaharana. Nanapa-kevitra izy fa tsy miditra amin"ny ady ny hendry.
  Tonga tampoka tany Grande-Bretagne anefa ilay Fuhrer tamin"ny Desambra 1944. Tsy nisy nanantena ny hisehoan'ny Nazia amin'ny ririnina. Ary ny Britanika dia afaka nahagaga. Fahagagana, fandaminana tsara, basy E-10 tena mahomby, izany rehetra izany dia nilalao teo an-tanan'ny Krauts.
  Ary ara-bakiteny tao anatin'ny herinandro dia azo i Grande-Bretagne! Amin'ny ankapobeny dia zava-bita goavana nataon'ny Wehrmacht izany!
  Lavo i Londres! Ary ny Fuhrer dia mihevitra ny tenany ho tsy azo resena! Efa voasambotra i Islandy tamin'ny volana martsa.
  Taorian'izay dia nanoro hevitra an'i Amerika ny fasista - hoy izy ireo, inona no tadiavinao: tohizo ny ady sa mbola hampizarazara ny tontolon'ny fitaomana? Taorian'ny nahafatesan'i Roosevelt, dia nisy fomba fanao mahazatra nanjaka tany Etazonia - ny Alemà dia nomena fiadanana. Ny Fuhrer, na izany aza, dia nametraka fepetra henjana maromaro - anisan'izany ny fandoavana ny fanonerana sy ny fanonerana ny daroka baomba ny tanàna alemà.
  Nisalasala kely ny Amerikanina, saingy taorian"ny faharesena feno habibiana teny an-dranomasina dia nametra-pialana. Ary nanaiky ny fepetran"i Hitler izy ireo.
  Niala sasatra kely tamin"ny ady ny Fuhrer... Nandevona izay azony sy nanamafy ny toerany tany Eoropa, Afrika ary Azia.
  Fa tamin'ny May 1, 1947, ny Nazia, nanangona hery sy niantehitra tamin'ny lehibe tanky E-75 - ny goavana indrindra ao amin'ny Wehrmacht - nanafika ny URSS.
  Ny marimarina kokoa dia nanohy ny fanafihana tao izy ireo. Ary nametraka tanky vaovao maro izy ireo.
  Ny E-75 no lehibe indrindra, satria tena tia fiara lehibe i Hitler. Na dia tsy nahomby tanteraka ny mastodon: ny zava-drehetra dia mihoatra ny sivifolo taonina, miaraka amin'ny maotera 900 horsepower - izany hoe, ny tanky dia tsy dia haingana ary matetika rava. Ny tafondro mahery vaika 128 mm dia nanana akorandriaka kely kokoa ary mora kokoa ny afo noho ny 88 mm.
  Ny tilikambo dia nanana fiarovana tsara - ny handrina 252 mm, ny sisiny mitongilana 160 mm, fa ny vatany kosa ratsy kokoa - ny handrina 160 mm, na dia amin'ny zoro 45 degre aza, ny lafiny 120 mm ihany, ary avo dia avo.
  Amin'ny ankapobeny, ny E-75 dia "Royal Tiger" efa lehibe, miaraka amin'ny olana sasany noho izany. Raha ny marina, dia tokony ho marihina fa ny maotera sy ny fifindran'ny dia niara-nipetraka, izay compacted ny fametrahana ny tanky. Ankoatra izany, azo atao ny manamafy ny fiarovana ny vata misy ampinga eny an-kianja.
  Noho izany, ny E-75 dia voaaro tsara, mitam-piadiana mahery vaika, saingy mavesatra loatra, tsy dia mihetsika loatra, ary matetika rava.
  Ny E-50 dia mazava ho azy fa kely kokoa, maivana kokoa, miaraka amin'ny maotera miendrika, ary nahatratra ny hafainganam-pandeha mihoatra ny enimpolo kilometatra isan'ora. Ary nanana tafondro 88 mm izy ary barika 100 EL ny halavany. Ambonin'izany dia nanao tifitra 12 isa-minitra izy. Ny fiadiana eo anoloana ny E-50 hull dia saika mitovy amin'ny an'ny E-75, ny fiarovana ny sisiny sy ny tilikambo dia ratsy kokoa. Fa amin'ny fampiharana, ny E-50, na ahoana na ahoana, miaraka amin'ny fivezivezena, ny lanjany maivana kokoa ary ny fahatokisana bebe kokoa, dia mahomby kokoa noho ny E-75.
  Nanafatra fiara mavesa-danja kokoa sy betsaka kokoa anefa i Hitler. Amin'ny ankapobeny, ny Fuhrer dia nandrara ny famokarana fiara mifono vy maivana noho ny dimampolo taonina. Mba hiarovana ny ra Aryana. Vitsy ihany ny E-10 sy E-5s novokarina ho an'ny tanjona fitsikilovana.
  Nisy ihany koa ny tanky E-100. Ary maro amin'ireo fanovana azy, anisan'izany ny iray misy mpandefa baomba.
  Ny Fuhrer dia tena tia ny zava-dehibe rehetra. Ny TA-400 tamin'ny fanovana fiaramanidina dia lasa baomba malaza indrindra. Eny, hery mahatsiravina izany.
  Zara raha niditra tao amin'ny serivisy ny Yu-488, nambara fa lany andro, ary nosoloina fiaramanidina fiaramanidina. Nanana baomba tsy misy rambony ny Alemà B-2 sy B-18. Fiara tena mandaitra ihany koa izy ireo, afaka manapoaka baomba an'i Etazonia avy any Eoropa.
  Ary nahoana no tsy teo amin'ny rivotra? Nipoitra mihitsy aza ny fiaramanidina kapila, izay, noho ny fikorianan'ny laminar mikoriana, dia tsy azo fehezina amin'ny fitaovam-piadiana kely.
  Raha fintinina dia tsy mitovy ny hery. Ary manantena ny hamaranana mora foana ny URSS i Hitler.
  Tsy izany anefa no nitranga. Marina fa nandroso niaraka tamin"ny Tiorka ny Nazia tany Caucase. Nalain"izy ireo koa i Bako sy Yerevan ary ny fantsakana menaka rehetra. Ary nandroso avy any atsinanana i Japana, ka nisambotra an'i Primorye ary nanao fahirano an'i Vladivostok.
  Fa ankizivavy efatra: Natasha, Zoya, Augustina sy Svetlana nanohitra ny Nazia, ary rehefa nanomboka ny fanafihana lehibe an'i Moskoa, dia niditra ny ady.
  Nanapoaka basy i Natasha ary nanipy grenady mahafaty tamin'ny tongony. Nanaparitaka ny fasista izy ary nisioka hoe:
  - Voninahitra ho an'i Rosia Sovietika!
  Nalain'i Zoya koa ny tsipika Krauts. Ary tamin'ny rantsan-tongony niboridana no nandatsahany ny fanomezam-pahasoavana. Namono fasista be dia be.
  Ary nihira izy hoe:
  - Ity ny fahombiazana vaovao!
  Manaraka Augustin mihetsika. Nanorotoro ny fahavalo. Naparitany tamin'ny kapoka mahery tamin'ny totohondriny tamin'ny lalana samihafa izy ireo. Ary amin'ny tongotra miboridana no hanolorany ny fanomezan'ny fandringanana.
  Ary hihira izy hoe:
  - Hopotehiko ny fanafihan'ny andian-jiolahy!
  Ary tonga ny fanafihan'i Svetlana. Nokapainy ny Nazia maro. Ary taorian'izay dia namoaka fanomezana mpamono olona indray ny rantsan-tongony.
  Ary nanitikitika ny mpiady hoe:
  - Tompondaka be aho!
  Tena niasa ho an'ny fizarana iray manontolo ireo mpiady efatra. Saingy ny fizarana iray, na efatra aza, dia tsy ampy hanoherana ny Wehrmacht manontolo. Indrindra fa miaraka amin'ny fitaovam-piadiana matanjaka sy mandroso kokoa.
  Noho izany, tamin'ny faran'ny volana Aogositra, dia nanodidina an'i Moskoa ny Nazia. Ary tena mampalahelo izany. Ary tamin'ny faran'ny Desambra 1947, ny renivohitry ny URSS nianjera. Ary nifarana ny dingana manaraka tamin'ny ady.
  Taorian"izay dia tsy nitovy tamin"ny teo aloha intsony... Nandritra ny 1948, ny miaramilan'i Hitler, miaraka amin'ny Japoney, dia nahafaka tanteraka ny faritanin'ny URSS. Ary vao mainka niharatsy izany...
  Niady tamin'ny mpanohitra nandritra ny fotoana ela ny Nazia ary nisambotra an'i Stalin, izay mafy loha tsy te hihavana. Rehefa rava ny mpitarika ny URSS tamin'ny Aprily 1951, dia nanomboka nihena ny ady an-tokotany.
  Nanangana ny governemanta Rosiana saribakoly manokana ny Alemà, ary niady tamin'ny antokon'olona tamin'ny tafika teo an-toerana. Ary nahavita nahomby izy ireo ... Nijanona tany ampitan-dranomasina i Etazonia amin'izao fotoana izao ary nahazo fitaovam-piadiana nokleary.
  Niandry ela loatra i Hitler hanafika an'i Amerika. Ary ny Etazonia dia afaka nanangana faobe ny atomika ary avy eo ny hidrôzenina baomba. Ary avy eo dia namorona balafomanga ballistic, na dia taty aoriana noho ny Alemà aza.
  Tsy nisy nanapa-kevitra ny handeha hiady ny andaniny sy ny ankilany. Nisy ny fizarazarana ny tontolon"ny fitaomana. Na i Etazonia sy Alemana ary Japon dia samy nahazo be dia be ary noho izany dia mbola mandevona ny fananany.
  Maty tamin'ny 20 Aprily 1957 i Hitler, tamin'ny fitsingerenan'ny andro nahaterahany fahavalo amby enimpolo. Taorian'izany, ny fahefana dia nolovain'ny regent Schellenberg, izay nisolo ny Himmler nesorina. Ary maty noho ny fidorohana zava-mahadomelina i Goering.
  Schellenberg dia nanao fanalalahana amin'ny ampahany amin'ireo faritany voabodo. Ary nampiditra fitondran-tena bebe kokoa tany amin'ireo zanatany izy. Lasa malefaka koa ny sivana. Nisy hafa hafa ankoatra ny antoko Nazi niseho.
  Nanomboka nanalefaka ny teoria fanavakavaham-bolon-koditra i Schellenberg. Mivoatra tsikelikely eo amin'ny lalan'ny kapitalisma ary miaraka amin'ny drafitra, ny toekaren'ny Reich Fahatelo dia nampitombo ny fari-piainana.
  Nirodana ny herin'ny antoko. Efa zatra fifehezana sy lamina vaovao ny olona. Tamin'ny 1961, ny sidina voalohany nankany amin'ny Volana dia natao. Ary tamin'ny 1976 tany Mars.
  Na ahoana na ahoana dia voavaha ny olan'ny hanoanana ary voafehy ny tahan'ny fahaterahana.
  Taorian'i Schellenberg dia nanjaka i Kleiman. Nanohy ny fanalalahana ihany koa izy.
  Lasa fanjakana demokratika misy antoko maro ny Reich Fahatelo. Tsy azo natao anefa ny nisaraka taminy.
  Niaina ny demokrasia ihany koa i Japana. Ary i Amerika dia efa demokrasia hatry ny ela.
  Tao amin'ny Reich Fahatelo, taorian'i Kleiman, dia nisy filoha vaovao voafidy. Ary lasa Natasha Rostova. Izay tena mahafinaritra!
  Ary tonga ny vanim-potoanan'ny demokrasia sy ny fitoviana.
  Nanomboka nihira mihitsy aza ilay mpiady;
  Tsy hiaritra fahoriana ny vahoakantsika,
  Avelao ny basy - ny feo helo amin'ny ady - kotroka!
  Hijoro isika: miaraka amin'ny fitarainana feno fanantenana,
  Soroka mifanolotra: miray hina, antitra sy tanora!
    
  Manangana ny bayonet amin'ny tanana tsy misy tanana,
  Ny fihenjanan'ny mpiady - ry zalahy!
  Efa tonga fotsy avokoa ny tany noho ny alahelo,
  Saro-kenatra ny ankizivavy misintona ny randranany!
    
  Zanaky ny vahoaka sovietika be voninahitra isika,
  Tsy mety ho tapaka isika, na amin"ny vy na amin"ny afo!
  Miady amin'ny herintsika rehetra ho an'ny fahafahana isika!
  Misy andian'ny fasisma - mino aho fa hopotehiko izany!
    
  Na dia tsy voatendry aza izy ireo, dia mangidy amin'ny fahasorenana,
  Niomana hiady anefa ilay mpisava lalana!
  Mirehitra ny fatorana - miharihary ao ny maso rehetra,
  Ao amin'ny dian'ny Bolshevik be voninahitra!
    
  Nandositra tamin'ny fahatezerana ny miaramila maro be,
  Mangina ny fasista, mirohondrohona ny basy!
  Notorotoroin"ny herin"ny metaly ny mena,
  Nianjera ny saina tapaka miaraka amin'ny swastika!
    
  Fantatray tsara ny toerana misy ny bateria,
  Ary nahoana? Zazalahy sahy
  Na dia nandratra sy nampijaly ahy tamin'ny ratsy aza ny bainga,
  Rehefa tsy nikiraro tamin"ny alina izy, dia nandeha niaraka tamin"ny kitapony!
    
  Rehefa kely ianao dia mora kokoa, mora kokoa ny scout,
  Azonao atao ny manindrona ny oronao amin'ny triatra rehetra!
  Nianiana tao anaty hatsiaka ianao, tao anaty ala,
  Saingy nisy nihomehy: tsy ampy taona ilay bandy!
    
  Ny zazavavy koa dia tsy nahalala ny hakanosana,
  Niady tsy ratsy noho ny ankizilahy be herim-po izy ireo!
  Nandihy tsiroaroa izahay nandritra ny fialan-tsasatra,
  Niresaka kely izy ireo - mampalahelo ny mandany teny!
    
  Hitler lozabe - mpanompon'i Satana,
  Namono olona tsy tambo isaina ilay baomba!
  Fa ny mpanafaka kosa hanorotoro ny maro be,
  Tsy misy fetrany rahateo ny tanjaky ny filankevitra!
    
  Ny Antoko Kaominista dia tia sy nitaiza,
  Mpisava lalana be herim-po izahay amin'izany!
  Mba tsy handeferan'izy ireo ny tompo Fritz,
  Mba tsy asiana zioga amin'ny tenanao!
    
  Nampianarina izahay hino masina ny nofy,
  Ary aza mitsitsy ezaka ho an'ny firenena!
  Tsy azo refesina fotsiny izay niaretantsika,
  Zanaky ny tafika sovietika malalantsika!
    
  Tsy nisy niresaka momba ny taona izahay,
  Mampalahelo ny tenanao - aza manaja ny hafa!
  Mampatahotra ny ho faty, fa tsy natahotra aho,
  Rus' tsy azo resena - tafika manoro hevitra!
    
  Ary hisy tontolo sambatra ho avy eto an-tany,
  Tsy hisy fanaintainana, ranomaso, alahelo, filàna!
  Misy faneva manerana ny planeta kominisma manontolo,
  Ireo izay lavo dia hatsangana amin'ny maty ao amin'ny fanjakan'ny hatsaran-tarehy!
  
  
  PARITA NY FURER HO TAPITSIKA
  Ny Fuhrer dia nivily kely tamin'ny tantara tena izy tamin'ny baiko an'i Rommel, taorian'ny nanoloran'ny miaramilan'i Tolbuk, hanafika tsy misy fiatoana ny Anglisy. Noho izany, manakana azy ireo tsy hipetraka amin'ny fiarovan-tena sy hibodo andalana efa nomanina.
  Nanohy ny fanafihana, i Rommel dia afaka nandresy ny Britanika, na dia kely aza ny hery, ary nitolo-batana saika tsy nisy ady ny miaramila mpanjanaka.
  Vokany, namoy an"i Ejipta sy nifehy ny lakandranon"i Suez ny Anglisy. Saingy na izany aza dia tsy nifarana ny fahasahiranana ho an'ny fiaraha-mitantana anti-Hitler.
  Ny Fuhrer dia tsy nanodina ny Tafika Panzer fahefatra ho any atsimo, ary ankoatra izany dia nanankina ny fanafihana an'i Stalingrad tamin'ny maherifon'ny Crimea, Mainstein. Vokatr'izany, ny Alemà dia afaka naka ny tanàna teo amin'ny Volga saika avy hatrany, ary ny miaramila sovietika dia tsy nanam-potoana hihazonana toerana.
  Nampitombo ny fahombiazan'ny tafik'i Mainstein izy ireo, nandroso nanaraka ny Volga ary tonga tany amin'ny Ranomasina Caspienne. Ary avy eo dia niditra tao amin'ny ady i Türkiye, ary namely mafy ny tafika an-tapitrisany. I Japana koa dia efa nandresy tamin'ny ady tao Midway ary nahafaka ny vondronosy Hawaiiana.
  Ary noho izany ny samurai dia nanokatra varavarana faharoa tany amin'ny Farany Atsinanana. Nandroso tamin'ny miaramila an-tongotra marobe izy ireo. Ary afaka nanapaka an'i Vladivostok izy ireo ary naka an'i Khabarovsk, ary nisambotra ny ankamaroan'ny Mongolia.
  Vokatr'izany, ny URSS dia tsy nahita hery ho an'ny fanafihana amin'ny ririnina. Ary ny Alemà, sy ny Tiorka, ary ny zanabolana hafa an'ny Reich Fahatelo, dia naka ny Caucasus manontolo sy ny solika tao Baku nandritra ny ririnina.
  Rosia Sovietika dia nahita ny tenany teo amin'ny toeran'ny tsindry stratejika. Nanaiky ny hisian'ny fihavanana misaraka amin'i Alemaina mihitsy aza i Stalin na inona na inona fepetra.
  Ny Fuhrer dia nahazo angon-drakitra momba ny fitsikilovana fa misy asa any Etazonia mba hamoronana baomba atomika. Ary nanahy momba izany, dia nanaiky ny hisaraka amin'ny URSS. Fa mazava ho azy, maka ho azy ny zavatra rehetra izay efa resy, ary koa ny Leningrad, ary ny Karelia rehetra, ka hatrany Arkhangelsk, anisan'izany. Nisy hetra lehibe nampiharina tamin'i Rosia Sovietika. Nobodoin"i Japana ny faritra amoron-tsiraka sy ny ampahany amin"ny tany hafa any amin"ny Farany Atsinanana.
  Stalin, mahatsapa ny fahadisoam-panantenana amin'ny ady amin'ny lafiny roa, ary koa natahotra ny fiara mifono vy alemà vaovao - ny Panther sy ny Tiger - nanaiky ny tena sarotra toe-piainana, fa fara fahakeliny nihazona Moscow sy ny heriny manokana.
  Ary nanohy ny fanafihana tany Afrika ny Krauts ary nifindra nankany India. Nikasa haka ny zanatany rehetra avy any Grande-Bretagne izy ireo tamin"ny voalohany, ary avy eo dia naka ny tanindrazana.
  Tsy afaka nijanona tany Afrika ny Anglisy. Nobodoin'ny Nazia, tamin'ny fanoherana faran'izay malemy, ny kaontinanta mainty rehetra, ary koa i India, nitambatra tamin'ny Japoney.
  Ny fipetrahana tany Grande-Bretagne dia natao tamin'ny Jona 1944, tamin'izay fotoana izay ny Alemà dia nanamboatra fiaramanidina fiaramanidina ary, noho ny fahambonian'izy ireo, dia nahazo tanteraka ny fahambonian'ny ranomasina sy ny rivotra.
  Mbola resy tamin"ny Japoney ihany koa i Amerika, satria resin"izy ireo tsikelikely ny andian-tsambo Yankee. Ary izany dia nahafahana nanonitra ny mety ho toe-karena ambany kokoa.
  Resy haingana i Grande-Bretagne. Ary taorian'izany dia nisy mpanjaka vaovao mpomba ny alemà napetraka tao, ary governemanta notarihin'i Mosley. Ny ankamaroan'ny sambo anglisy dia teo ambanin'ny Reich Fahatelo. Tamin'ny volana Aogositra, ny Alemà dia naka an'i Irlandy, ary tamin'ny Septambra dia nisy Operation Icarus, niaraka tamin'ny fisamborana an'i Islandy.
  Noho izany, ny Third Reich dia niaro tena tamin'ny daroka baomba amerikana.
  Saingy tsy ampy ho an'ny Fuhrer izany, ary nanomboka nanafika an'i Amerika ny Krauts.
  Nafindra tany Arzantina sy Brezila ny miaramila sasany. Ary ny sasany nifindra tany Groenland sy Kanada.
  Mazava ho azy, niaraka tamin'ny Japoney, ny Alemà koa dia naka an'i Aostralia.
  Tamin"ny 1945, dia afaka naka faritany lehibe tany amin"ny Ila Bolantany Andrefana ny Nazia. Niatrika ny fiara mifono vy alemana E-series vaovao i Amerika, izay ambony lavitra noho ny Shermans ary na dia ny Pershings aza. Ny E-75 an'i Hitler dia saika tsy azo trandrahana amin'ny lafiny rehetra amin'ny basy amerikana, ary vetivety dia lasa fiara mifono vy alemana. Tamin"ny Martsa 1946, dia nitolo-batana i Etazonia.
  Ary nisy fiatoana vonjimaika miaramila. Nipetraka mangina i Stalin ary tsy nanozongozona ny sambo.
  Niala sasatra nandritra ny dimy taona i Hitler ary nandevona ny fananany. Ary avy eo dia nandeha ihany izy ary nanafika an'i Japana tamin'ny 20 Aprily 1951. Be loatra ny fananany.
  Naharitra valo volana ny ady ary nifarana tamin'ny fisamborana an'i Japana sy ny zanataniny rehetra.
  Taorian'izay, ny Fuhrer dia nanao asa maro hafa tany Amerika Latina ary nisambotra an'i Espaina sy Portiogaly ary firenena tsy miandany hafa.
  Resy koa i Türkiye.
  Hita fa nisy fanjakana saika naneran-tany, dia ny Fanjakana Fahatelo. Saingy mbola nisy ny URSS nesorina.
  Stalin maty tamin'ny Martsa 1953, ary avy eo dia voatifitra Beria. Nikita Khrushchev no naka ny fahefana. Izay nikarakara ny kaongresy faha-20 tamin'ny fampiharihariana ny fivavahana maha-olona an'i Stalin, izay resy tamin'ny ady ihany koa.
  Ary nandray fanapahan-kevitra i Hitler:
  - Sambory ny fahefana mahaleo tena farany eto amin'izao tontolo izao.
  Ary toy izany koa tamin'ny 1 May 1956, nanomboka ny fanafihana lehibe ny tafika lehibe maneran-tany ny Reich Fahatelo manohitra ny URSS. Mbola misy ady sy rà be.
  Vao haingana i Hitler dia feno fito amby enimpolo taona, saingy tsy te ho tony ilay kanibal.
  Ny sisin-tany dia nandalo tena akaiky an'i Moskoa - ny halavirana fohy indrindra dia roapolo sy roanjato kilometatra. Efa tanàna alemà i Rzhev. Koa nanantena ny Krauts fa na dia alohan'ny fahavaratra aza dia haka ny renivohitry ny URSS ary amin'ny farany dia hamita ny fanamafisana ny empira amin'ny sehatra planeta.
  Nisy ankizivavy efatra anefa, notarihin"i Natasha, nijoro teo amin"ny lalany.
  Niaro ny tanànan"i Kalinin sovietika ny tovovavy tsara tarehy tsy nikiraro nanao bikini, ary tamin"ny 4 Mey 1956, dia niditra tao ny miaramila alemà ary nanomboka ny fanafihana.
  Teo anoloana dia fiara mifono vy piramida alemà an'ny andiany AG. Natanjaka izy ireo ary tsy azo nesorina tanteraka tamin'ny basy sovietika rehefa nitifitra avy amin'ny lafiny rehetra.
  Saingy ny fasista dia ratsy vintana tamin'ity tranga ity: nanohitra azy ireo tovovavy efatra - mpamosavy mahery vaika. Ary ireo mpiady ireo dia nahay niady tamin'ny fahavalo.
  Natasha dia nanipy grenady tamin'ny tongony. Nianjera tao amin'ny caterpillar an'ny tanky piramidaly alemà izy io. Vokany, nivily niankavia ilay fiara ary nidona tamin"ny mpiara-monina taminy.
  Ary nipoaka indray ny fiara mifono vy roa.
  Ary nibitsika i Natasha hoe:
  - Ity no paikako!
  Nandefa grenady tamin'ny rantsantongony koa i Zoya, mpiara-miasa aminy. Ary namely ny fanday ny mastodon piramida Hitler. Nihodina noho ny fahareseny izy ka nidona tamin"ny namany. Ary nipoaka indray ny fiara mifono vy roa.
  Zoya nikiakiaka:
  - Voninahitra ho an'ny URSS!
  Manaraka izany dia nitarika ny afo i Augustin. Nariany koa ny tongony, zavatra tena mahafaty. Ary nandona fiara alemà teo amin'ny lalany izy. Ary vokatr'izany dia nifandona indray ny fiara mifono vy an'i Hitler.
  Ary ny devoly mena volo nihira hoe:
  - Tsy ho andevo izahay,
  Aleo atsipy tsy manao kiraro!
  Ary avy eo Svetlana nitifitra ny fahavalo. Ary tena marina sy marina. Ary koa miaraka amin'ny fanampian'ny rantsan-tongotra. Ary nifandona ireo fiara fasista. Ary ahoana no hipoakany.
  Ary i Svetlana dia hihira:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana!
  Ry zazavavy, miady amin-kerim-po!
  Natasha indray no nanipy grenady tamin'ny tongotra niboridana ary nifandona tamin'ny fiara mifono vy alemana roa, nihiaka hoe:
  - Voninahitra ho an'i Stalin!
  I Zoya koa dia manipy zavatra mahafaty amin'ny rantsantongony ary mihiaka eo an-tampon'ny havokavony:
  - Ho an'i Rus Masina!
  Nikasika ny grenady tamin'ny ombelahin-tongony i Augustine, nanosika ny mastodon'ny Nazia ary nikiakiaka hoe:
  - Ho any amin'ny sisin-tany vaovao!
  I Svetlana, tao anatin'ny fahasahiranana be, dia nanipy ny fanomezam-pahasoavana tamin'ny rantsan-tongony ary nikiakiaka hoe:
  - Mba hahazoana fandresena lehibe!
  Niady tamin'ny milina piramida ireo tovovavy, izay tena mahafinaritra. Inona anefa no azo atao hanoherana ny hery lehibe toy izany? Ary noho izany dia nanodidina tanteraka an'i Kalinin ny Nazia ary tsy maintsy niala tao amin'ny manodidina ny mpiady.
  Nandritra ny volana Mey, nosamborin'ny Alemà i Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza, ary nanodidina an'i Moskoa tanteraka, nanao fahirano ny tanàna tamin'ny lafiny rehetra.
  Ary tamin'ny volana Jona dia nisy tafiotra ny renivohitra.
  Niady indray ireo efatra be herim-po, ary niady mafy.
  Nanapoaka baomba i Natasha, nitoraka grenady tamin'ny tongotra niboridana ary nihira hoe:
  - Voninahitra ho an'izao tontolo izao!
  Nanapoaka baomba ihany koa i Zoya, ary nandefa grenady indray tamin'ny tongony niboridana ary nikiakiaka teo an-tampon'ny havokavony:
  - Ny Stalin vaovao no sampiko!
  Avy eo Augustin nitifitra, ary koa nitifitra mavitrika. Ary nitoraka grenady tamin'ny rantsan-tongony izy sady nidradradradra:
  - Hisy fandresena vaovao! Hitsangana ny mpiady vaovao!
  Manaraka izany dia nitifitra sy nitifitra ireo mpifanandrina i Svetlana. Ary amin'ny tongotra miboridana no manipy zavatra mahafaty amin'ny fahavalony, midradradradra hoe:
  - Hisy ny fandresentsika amin'ny ady masina!
  Niady mafy tao Moscou izy efa-dahy. Saingy tsy mitovy ny hery. Ny tanàna dia tototry ny andian-tafika ara-bakiteny, karazana mpiady mainty, mavo, volontsôkôlà izay nampiasaina toy ny vilona tafondro.
  Ary avy eo tamin'ny 3 Jolay, nianjera ihany i Moskoa... Tamin'io fotoana io dia lasan'ny Alemà i Kazan, Ulyanovsk, tanànan'i Gorki, ary Ryazan, ary ny tany hatrany amin'ny Reniranon'i Uralsk, ary efa nanafika an'i Orenburg.
  Nisy tafika lehibe koa nandroso avy any atsinanana. Tamin'ny 4 Jolay 1956, Nikita Khrushchev nanolo-tena ho an'ny Third Reich ho takalon'ny antoka ny fiarovana ny tenany sy ny mpikambana hafa ao amin'ny Politbiro.
  Nanaiky izany i Hitler... Nifarana ny ady rehefa naharitra roa volana mahery. Ary ny fifandanjan'ny hery dia tsy nisy fanantenana hatramin'ny voalohany.
  Tsy nanaiky ho resy anefa izy efa-dahy. Satria efa azo tanteraka ny URSS, ahoana ny amin'ny famonoana an'i Hitler?
  Ary tamin'ny 9 aogositra 1956, vehivavy efatra mahazatra, miaraka amin'ny zazalahy Oleg Rybachenko, dia nanapa-kevitra ny hanafika ny bunker Hitler, handringana ny mpanao heloka bevava manan-danja indrindra amin'ny fotoana rehetra.
  Ary noho izany dia nifindra tany amin'ny trano fonenan'i Hitler, izay nifidy azy tany Chypre, ny zazavavy efatra sy ny zazalahy iray izay toa roa ambin'ny folo taona teo ho eo, tena hozatra, tsy nanao short fotsiny.
  Tsy nikiraro ilay tovovavy ary nanao bikini, nanao short ilay tovolahy, ary tsy nikiraro ihany koa. Noho izany dia voampanga ho nanao ody izy dimy lahy.
  Ankizy iray sy zazavavy efatra no voatafika.
  Oleg Rybachenko dia nanipy ny pulsar tamin'ny tongony miboridana sy zaza, nampiely ny fasista ary nikiakiaka hoe:
  - Ho an'ny fahalehibeazan'i Rosia!
  Namoaka tselatra teo amin'ny foitrany i Natasha, nandoro ny Krauts, ary nandefa baolina afo tamin'ny rantsan-tongony, nandoro ny Nazia ary nihira hoe:
  - Ho an'ny Rosiana vaovao!
  Ao anatin'ny fanafihana koa i Zoya. Mandefa fanomezana amin'ny rantsantongony ny mpamono olona. Ary mampiharihary ny tratrany izy, ka mamoaka tselatra avy ao!
  Dia nihira izy hoe:
  - Halaza anie i Rus'!
  Augustine koa dia nampiseho ny nonony. Nariany teo amin'ny nonony mena ilay pulsar. Ary ny rantsan-tongony niboridana no namoahany tselatra.
  Ary nihira izy hoe:
  - Lenin ny voromby voalohany, Stalin ny voromby faharoa!
  Ary izao i Svetlana dia eo amin'ny fanafihana. Toy ny pulsar izay manipy amin'ny rantsan-tongotra... Hamotika ny fasista. Ary avy eo ny tselatra avy amin'ny nipple mena. Ary handripaka ny Nazia maro izy.
  Ary hihira izy hoe:
  - Ho an'ny Tanindrazana sy Stalin!
  Oleg Rybachenko indray dia eo amin'ny fanafihana. Manapaka ny fasista amin'ny sabatra majika izy ary mamoaka varatra amin'ny rantsantongony.
  Ary ilay zazalahy niantsoantso hoe:
  - Ny halehiben'ny firenena!
  Natasha, nanorotoro ny Nazis tamin'ny sabatra ary nanipy pulsars helo tamin'ny tongony, nikiakiaka hoe:
  - Zanak'i Satana isika!
  Ary nisy bubble mpamono olona nanidina teo amin'ny ombelahin-tongotr'ilay tovovavy. Ary nampiempo ny rehetra.
  Ao anatin'ny fanafihana koa i Zoya. Mandringana ny olona rehetra amin'ny sabatra. Ary mandrotsaka ny Krauts amin'ny tselatra mirehitra avy amin'ny nipples jaky. Ary amin'ny rantsantongony miboridana no manipy pulsars helo.
  Amin'izay fotoana izay dia mierona izy:
  - Ho an'ny Tanindrazana mahatoky!
  Ao anatin'ny fanafihana koa i Augustina. Ary miasa ny nonony robina, mamoaka tselatra. Ary ny tànany nikapa ny fahavalony tamin'ny sabatra. Ary ny rantsan-tongony miboridana manipy pulsars.
  Ilay hatsaran-tarehy mirehitra dia miantso hoe:
  - Ho an'ny Black God!
  Ary avy eo dia tonga amin'ny fanafihana i Svetlana. Vehivavy Terminator ihany koa. Nisy tselatra sy pulsars nanidina avy tao amin'ny vozon'ny frezy. Nodoran"izy ireo avokoa ny manodidina ireo tovovavy. Nijaly indrindra ny Nazia sy ny Knights of the Third Reich.
  Ary ilay zazavavy dia handray izany ka hiantsoantso hoe:
  - Ho an'i Great Rus' mihitsy! miady aho!
  Lehilahy iray sy efatra vavy no nanao fanafihana.
  Mandeha amin'ny lalan'ny bunker izy ireo. Mandripaka ny fasista azy manokana izy ireo. Manenjika an'i Hitler izy ireo. Raha ny marina, ity morel ity dia nahavita niaina teto amin'ity tontolo ity nandritra ny fito amby enimpolo taona. Ary noho izany dia nanapa-kevitra ireo terminator dimy: ampy ho an'i Hitler ary hovonoiny izy! Noho izany dia mihetsiketsika ny ankizivavy sy ny ankizilahy.
  Nokapain'i Oleg tamin'ny sabatra ireo fasista, ary natsipiny tamin'ny tongotra niboridana ny fanipazana angovo, ary nihira hoe:
  - Voninahitra ho an'i Rus lehibe'!
  Natasha, nampiasa ny nono mena amin'ny nonony, ary koa nanapaka ny Nazis tamin'ny sabatra sy nanipy pulsars tamin'ny rantsan-tongony, niantsoantso hoe:
  - Ho an'ny White Rus'!
  Zoya dia eo amin'ny fanafihana mahery vaika. Mitetika amin"ny sabatra koa izy ary manipy varatra amin"ireo fasista amin"ny nono mena. Ary mierona amin'ny tenany:
  - Andriamanitra Fotsy manome fandresena!
  Ary amin'ny tongotra miboridana, dia hanomboka toy ny pulsar.
  Ary eto Augustine dia eo amin'ny fanafihana. Tena tezitra sy haingana. Ny tselatra koa dia milatsaka avy amin'ny nono mena, toy ny avy amin'ny cornucopia. Ary mandrava ny fasista amin'ny sabatra izy. Ary amin'ny rantsan-tongotrao dia hisy zavatra mirehitra hivoaka.
  Aorian'izay dia hihira ilay menamena:
  - Andriamanitra mainty no hanome fandresena!
  Ary tamin'ny fanafihana ny Nazia, Svetlana. Tetehina amin"ny sabatra koa izy ireo. Mitifitra tselatra avy amin'ny nonony robina izy ary mandefa pulsars manimba amin'ny tongony.
  Ary nikiakiaka teo an-tampon'ny havokavony:
  - Voninahitra ho an'i Svarog!
  Mirongatra ny dimy, manongana fiara mifono vy, mandrava ny bunker Nazi, sns. Manimba ny mpanohitra toy ny valala.
  Oleg dia eo amin'ny fanafihana. Mitifitra toy ny sabatra ilay zazalahy. Ary mamafa ny tongotry ny zaza amin'ny rantsantanany tsy misy ilana azy izy. Ary hapetrany tsy misy olana ny fasista.
  Ary avy eo dia hihira izy:
  - Eny, ry Rus be! I'm with you!
  Natasha ihany koa ny fanafihana. Mandringana ny fasista izy. Manipy pulsars tsy misy tongotra. Nipples mena, tselatra mivoaka ao anaty cascades.
  Ary mihira ho an'ny tenany:
  - Lehiben'i Rosia, i Svarog no mesiako!
  Zoya dia eo amin'ny fanafihana mahery vaika. Mirotsaka koa ny tselatra. Ary ny nonon'ny robina dia mihetsiketsika toy ny surf buoy avy amin'ny fikorianan'ny angovo.
  Ary ny rantsan-tongony miboridana dia manindry ny fivontosan'ny pulsars.
  Zoya niantsoantso:
  - Voninahitra ho an'i Rosia cosmic!
  Ary toy ny ombelahin-tongony miboridana no horaisiny ka hilefitra amin'ny ambaratonga lehibe, fandringanana.
  Ary eto i Augustin dia miady. Manipy zavatra manimba sy mahafaty amin"ny fahavalo amin"ny rantsan-tongony koa izy. Ary ny votony mena midorehitra, toy ny basy milina, dia mamoaka angovo mahery vaika sy fandringanana amin'ny fahavalo. Mively toy ny Nazia io volo mena io. Ho raiki-pitia ara-bakiteny ianao.
  Ary tena maharary izany amin'ny ombelahin-tongony!
  Ary hirohondrohona:
  - Ho an'ny hery sy ny fahendren'ny Black Russian God1
  Ary avy eo i Svetlana dia nanafika. Mandringana ny fasista amin"ny sabatra koa izy. Ary amin'ny nono mena midorehitra no amoriany ny fanomezan'ny fahafatesana. Ary ny fomba nandraisany azy sy nihirany:
  - Voninahitra ho an'i Rusy lehibe'.
  Ary amin'ny ombelahin-tongony miboridana no hamely ny fahavalo amin'ny pulsar. Ary haka sy hanatiny amin'ny sabatra izy...
  Eny, ireo dimy ireo dia tena malaza mamono ny mpiambina an'i Hitler. Ireo no tena vehivavy ilainao.
  Ary ilay zazalahy niaraka taminy, Oleg Rybachenko, dia tena mahafinaritra! Ary mandripaka ny fasista malaza izy.
  Ity ilay zaza Terminator.
  Toy ny manapaka amin"ny sabatra. Ary hihodina izy ka handringana ny Nazia amin'ny sabatra. Ary manipy ny tongony miboridana ny pulsar.
  Ary hirohondrohona:
  - Ho an'ny fahalehibeazan'i Eoropa!
  Ary eto Natasha dia eo amin'ny fanafihana. Tezitra be. Ary hamoaka pulsars avy amin'ny nonony mena. Ary mandrava ny fasista izy. Ary amin'ny tongotra miboridana izy no manipy pulsars mpamono olona toy izany.
  Ary mierona ao an-tampon'ny havokavony:
  - Voninahitra ho an'ireo andriamanitra Rosiana!
  Zoya mihitsy no eo amin'ny fanafihana. Ary namono ny Nazia rehetra tamin'ny sabatra. Ary tapaho ny hodiny ho amponga. Na ny marimarina kokoa amin'ny sivana. Ary hilefitra amin'ny Nazia amin'ny ombelahin-tongony izy. Ary avy amin'ny nono mena, dia hanome hery anao izany. Tena mampalahelo ny Nazia koa izany.
  Ary i Zoya dia nihiaka tamin'ny tenany:
  - Ho an'i Rus Masina!
  Ary vao mainka nazoto kokoa i Augustin. Nandefa pulsars tamin'ny rantsantongony koa izy. Ary avy amin'ny nono mena dia toy ny tselatra. Ary toy ny hoe avy amin'ny ombelahin-tongony iray, dia hidina ny pulsar, ny tselatra mirehitra.
  Ary izy hiantso mafy hoe:
  - Ny fahasoavan'Andriamanitra mainty no miaraka amintsika!
  Ary ny devoly mena volo dia haka izany ka hamely ny fahavalo.
  Ary eto i Svetlana dia eo amin'ny fanafihana. Zazavavy izay voninkazo miloko marevaka fotsiny.
  Mandoro amim-pahatokiana ireo fasista izany. Ary avy amin'ny robina nipples dia mandefa basy milina toy izany. Ny olona rehetra dia afaka mandoro izao rehetra izao. Ary nalainy izany ary nodorany ny Nazia rehetra.
  Eny, ho sarotra ho an"i Hitler izany, satria manohitra azy ny fahefana toy izany.
  Saingy niantsoantso i Svetlana hoe:
  - Ary miaraka amintsika ny fitiavan'Andriamanitra Fotsy!
  Dimy mihetsika ho azy. Manimba ny fasista tsy misy indrafo. Ary mampiseho fandringanana helo. Na iza na iza sahy mijoro amin'ny lalan'ny tovovavy toy izany dia ho faty.
  Oleg dia eo amin'ny fanafihana. Nanatona akaiky kokoa ny biraon'i Hitler ilay zazalahy. Ahoana ny famongorana azy amin'ny sabatra. Ary ny tongotr'ilay zaza dia mandefa pulsars.
  Eny, ratsy vintana ny fasista, niditra tamin'ny ankizivavy sy ankizilahy be fiahiana aho.
  Ankehitriny i Natasha dia hamoaka zavona mirehitra avy amin'ny nonony mena. Ary nandoro fasista maro be izy. Ity tovovavy ity dia tena terminator.
  Fa ny fomba fandefasana fitaovam-piadiana mahafaty amin'ny mpifanandrina aminao amin'ny rantsan-tongotrao. Ary hanadala anao manokana izy.
  Taorian'izay dia nikiakiaka i Natasha:
  - Voninahitra ho an'ny URSS!
  Zoya koa dia eo amin'ny fanafihana. Hanome renirano mirehitra avy amin'ny nono voaroy izany. Ary mamely ny mpifanandrina aminy. Ary manome filaharana manaraka filaharana izy. Ary amin'ny nipples jaky dia haka sy hitifitra ny fahavalo.
  Ary hamely ny fahavalo amin'ny rantsan-tongony.
  Dia hihira izy hoe:
  - Voninahitra ho an'ny Tanintsika!
  Manaraka izany tamin'ny fanafihan'i Augustin. Amin'ny fanafihana mahery vaika ihany koa. Mamono ny mpanohitra azy. Ary miaraka amin'ny nono mena midorehitra no nariany ny fahavalony. Nandoro ara-bakiteny ny Nazia ho lasa lavenona izy ireo.
  Ary mierona ny mpiady:
  - Mba hahazoana fandresena lehibe!
  Saingy i Svetlana dia eo amin'ny fanafihana. Tezitra be sy masiaka. Manarona ny Krauts amin'ny tongony izy. Ary avy amin'ny voaroy nipples, raha vao mivoaka, zavatra tena mahafaty.
  Ary horaisiny ny fasista ka hodorany.
  Noraisin'ilay zazavavy ilay izy ka nidradradradra hoe:
  - Ho an'ireo andriamanitra mahery, Rosiana!
  Nalain"izy dimy lahy izany ary niditra tao amin"ny biraon"ny Fuhrer. Efa antitra i Hitler. Nipoitra ny volo fotsy, ary nisy pentina sola teo amin"ny handriny. Lehilahy fohy. Nandohalika teo anoloan"ny ankizivavy sy ny ankizilahy izy.
  Notondroin'i Natasha teo aminy ny tongony miboridana feno rà ary niantsoantso hoe:
  - Manoroka ny alika!
  Nanoroka azy noho ny tahotra i Hitler...
  Nanery ny Fuhrer hanoroka ny ombelahin-tongony koa i Zoya. Resy i Hitler.
  Avy eo izy dia nanoroka ny faladiany miboridana sady manjavozavo. Nionona tamim-pifaliana izy.
  Tsy maintsy nanoroka ny tongony niboridana koa i Svetlana. Noraisin'ny ankizivavy Fuhrer tamin'ny tanany sy ny tongony izy avy eo. Ary rehefa nosintoniny, dia nozarainy efatra.
  Ary maty noho ny fahatairana mafy i Hitler tamin"ny 9 Aogositra 1956.
  Nifarana ny fitondran"ilay mpanao heloka bevava lehibe indrindra tamin"ny fotoana rehetra, izay naka an"izao tontolo izao.
  Ny mpandimby an"ilay mpanao didy jadona lehibe sady feno rà dia i Schellenberg, izay nisolo an"i Himmler. Ary ny tena mahay indrindra amin'ny zanak'i Hitler, azo tamin'ny alalan'ny insemination artifisialy, dia nambara ho mpandova ara-dalàna.
  Saingy... Natomboka ny tolona ho an'ny fahefana, nazeran'i Mainstein i Schellenberg ary raikitra ny fifandonana.
  
  HELL TERMINATOR CLIP
  Ny iray tamin'ireo manam-pahaizana alemà tamin'ny lohataonan'ny roa amby efapolo dia nahatsikaritra fa ny Alemà dia mampiasa vy tsy misy pentina amin'ny taratasy sandoka, fa ny Rosiana kosa mampiasa vy tsotra. Ary avy eo dia nilaza izany tamin'ny didy ambony izy.
  Taorian'izay dia noraisina io nuance io, ary nanomboka tsy nahomby matetika ny mpiasan'ny Alemana.
  Ary vokatr'izany, ny Fritz dia nanambara drafitra ho amin'ny fanafihana amin'ny sisiny akaikin'i Stalingrad. Ary nivory indray ny miaramila. Rehefa nanomboka ny fanafihana tamin'ny 19 Novambra, niatrika fiarovana mafy dia mafy ny Tafika Mena. Ankoatr'izay, tamin'ny andron'ny fanafihana dia nanjary tsy azo sidina ny toetr'andro, ary nanelingelina ny fiaramanidina izany ary nampihena ny fiantraikan'ny tafondro.
  Afaka nijanona ihany ny Alemà tamin'izay, saingy naharitra iray volana mahery ny ady nefa tsy nahomby ny Tafika Mena.
  Any Afrika koa, dia niova kely ny fandehan-javatra. Nahazo fanamafisana bebe kokoa avy any Eoropa i Rommel, ary afaka nanao fanafihana mahatalanjona tamin'ny Amerikanina. Maherin'ny dimy alina sy iray hetsy ny miaramila amerikana tsy ampy traikefa sy tsy ampy traikefa no voasambotra. Ary azon'ny miaramilan'i Rommel koa i Alzeria sy Maraoka.
  Taorian'izay dia nangataka fampitsaharana ny Wehrmacht i Etazonia. Nanararaotra ny fialan'i Amerika tamin'ny ady ny Alemà ka vao mainka nampahery an'i Rommel ary nandresy an'i Grande-Bretagne tany Libia sy Ejipta. Nandritra izany fotoana izany, nandritra ny ririnina, ny Alemà nandroaka ny fanafihana ny Tafika Mena akaikin'i Leningrad sy ny fikasana vaovao hanafika akaikin'i Stalingrad, ary amin'ny lalana Rzhev-Sychov. Nandalo somary tony ny lohataona. Rehefa tsy nahomby ny URSS tamin'ny ririnina, dia nanangona hery. Ary nandroso tany Afrika sy Afovoany Atsinanana ny Alemà. Voasambotra taorian'ny nianjeran'i Ejipta, Iraka ary Koety. Nobodoin'i Türkiye ny ampahany amin'i Syria. Izay niditra tamin'ny ady tamin'i Grande-Bretagne.
  Tamin'ny vanin-taona mafana dia nisy ihany koa ny fahanginana teo amin'ny ilany atsinanana. Nandroso tany Sodàna ny Nazia, ary nandroso nankany Iran sy Moyen Orient. Tamin'ny volana Aogositra ihany no nanandrana nandroso tao Stalingrad ny miaramilan'i Stalin. Saingy indray izy ireo dia tafahitsoka tamin'ny fiarovana mafy alemà.
  Ny Panther, izay nanana fitaovam-piadiana, marina ary haingana ny tafondro, dia nahavita tsara indrindra tamin'ny ady fiarovana.
  Ny Alemà dia nandany ny taona fahatelo amby efapolo manontolo tany atsinanana tamin'ny fiarovana. Nandritra izany fotoana izany dia azony i Afrika ary taorian'ny nidiran'i Iran an'i India, nitambatra tamin'ny Japoney.
  Saika tsy nandroso ny Tafika Mena tamin"ny ririnina. Nanadihady ny mety hisian'ny fandriampahalemana i Stalin. Ary levon'ny Alemà ny zanatany anglisy. Narary i Churchill, ary nahatsiaro ho tsy natoky tena izy, dia nanapa-kevitra ny hamaranana ny fampitsaharana ny ady amin'ny Alemà taorian'ny fahaverezan'ireo zanatany. Izany dia nanome tanana malalaka ny fasista tany atsinanana.
  Ary tamin'ny May 1944 Wehrmacht nanomboka ny fanafihana amin'ny lalana mankany amin'ny Ranomasina Caspienne.
  "Panthers"-2 sy "Tigers"-2 nandray anjara tamin'ny ady. Ireo milina ireo dia nampiseho ny heriny, fa ny tena zava-dehibe dia ny fiaramanidina fiaramanidina, izay tsy misy mitovy. Indrindra indrindra ME-262 sy XE-162.
  Ary Arabo sy Afrikana ary Karana maro no noraisina ho miaramila an-tongotra. Niakatra nandroso toy ny vilona tafondro izy ireo.
  Eny ary, andao isika hiady!
  Ny fahavalo, nanipy faty, namakivaky ny Ranomasina Caspienne, ary nandà ny Kaokazy an-tanety. Ary namely avy any atsimo koa ny miaramilan'i Tiorka sy Rommel.
  Savoritaka tanteraka...
  Ny Wehrmacht dia nandefa fizarana mihoatra ny telonjato, vahiny ny ankamaroany, tamin'ny fanafihana. Ary nahazo fahombiazana lehibe izy.
  Na dia niady tamim-pahasahiana aza ny Tafika Mena.
  Indrindra fa ireo zazavavy efatra, Natasha, Zoya, Augustina, ary Svetlana.
  Izy ireo indrindra indrindra no nanipy fanomezan'ny fahafatesana tamin'ny fahavalo tamin'ny tongotra.
  Saingy na dia ireo mpamosavy efatra be herim-po sy tsara tarehy aza dia nanjary tsy manan-kery, amin'ny ankapobeny.
  Voasambotra tanteraka ny Caucasus nandritra ny fahavaratra. Nandritra ny fararano dia nosamborin'ny Fritz ihany koa i Saratov sy Kuibyshev, nandroso avy any atsimo. Ary koa Uralsk, Guryev ary nanatona Orenburg.
  Nijanona izy ireo rehefa ririnina. Nisy fahanginana vetivety. Tao Orenburg ihany no nisy ady. Ary nanjary nalaza indray ity tanàna ity. Nahatsiaro ny vanim-potoanan'i Emelyan Pugacheva izy ireo.
  Nanandrana nandritra ny fotoana kelikely i Fuhrer mba hifampiraharaha amin'ny fandriampahalemana farany amin'i Etazonia sy Grande-Bretagne. Avy eo dia nanohy ny ady tamin'i Japana izy ireo. Na dia tsy nahomby aza. Nahazo fandresena maromaro ny samurai an-dranomasina.
  Tamin'ny lohataonan'ny 1945, tamin'ny 20 Aprily, nanomboka ny Operation Kremlin, tamin'ny fanafihana an'i Moskoa.
  Nahery vaika tokoa ny ady. Voasariky ny ady feno rà ny Alemà. Niady tamim-pahasahiana ny miaramila sovietika. Na izany aza, taorian'ny ady mafy loha nandritra ny telo volana, tamin'ny fampiasana fiaramanidina fiaramanidina sy ny fiara mifono vy "E" farany, dia nanodidina an'i Moskoa ny Alemà. Tany amin'ny lalana hafa dia nahavita naka an'i Tambov, Penza, Ulyanovsk izy ireo ary nandroso nankany Ufa.
  Tamin'ny volana Aogositra, nianjera i Ryazan, ary nitombo bebe kokoa ny elanelana tamin'i Moskoa.
  Stalin dia nanolotra fiadanana na inona na inona. Tsy noraharahain'i Fuhrer izany. Saingy nijanona hatramin'ny volana Desambra i Moskoa, rehefa azo ihany izany.
  Nosamborin'ny Fritz ihany koa i Gorky sy Kazan tamin'ny faran'ny taona.
  Taorian'ny fiatoana ririnina tamin'ny May 1946, dia nifindra tany amin'ny Urals ny Krauts. Tsy nahery vaika intsony ny ady. Jeneraly maro no namadika sy nitolo-batana tsy nisy ady. Ary Stalin mihitsy no voan'ny fahatapahan'ny lalan-dra ary tsy dia vonona hiady.
  Taorian'ny fisamborana an'i Sverdlovsk, ny governemanta URSS dia nifindra tany Novosibirsk.
  Nanaraka azy ireo anefa ny tafika Wehrmacht.
  Tao anatin'ny herintaona dia azo ny tanàna. Taorian'ny nandraisany an'i Novosibirsk tamin'ny tafio-drivotra, dia nanaiky ny hitolo-batana i Stalin ho takalon'ny fiarovana ny tenany.
  Ary tsy ela dia nanao fifanarahana fandriampahalemana i Japana sy Etazonia. Niaiky ihany koa i Grande-Bretagne sy Amerika tamin'ny farany ny fandresen'ny Wehrmacht rehetra.
  Hitler, rehefa nahazo faritany be dia be, dia namorona ny fanjakana mpanjanaka, miaraka amin'ny Japoney.
  Saingy tsy naharitra ela izy nanjaka. Tamin'ny 20 Aprily 1957, nanapa-kevitra ny hanao hetsika manohitra ny Fuhrer ireo tovovavy mpamosavy. Notafihin"ny mpamosavy efatra ny trano fonenan"ilay mpanao didy jadona efa antitra.
  Mpiady manao bikini mitana sabatra majika eny an-tanany ary manipy tselatra sy pulsar amin'ny tongotra tsy miboridana.
  Nihazakazaka fikosoham-bary i Natasha, nanapaka ireo fasista ary nanipy baolina feno angovo tamin'ny rantsan-tongony, niantsoantso hoe:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana!
  Nokapain'i Zoya tamin'ny sabany majika. Nandrovitra ny kibon'ny Nazia izy ary nibitsika hoe:
  - Ho any amin'ny sisin-tany vaovao!
  Ary amin'ny rantsan-tongony miboridana dia hamoaka pulsar izy.
  Dia nanafika i Augustin. Izy koa no mitantana ny fikosoham-bary amin'ny sabatra majika. Avy eo dia manipy zavatra mahafaty amin'ny tongony izy.
  Avy eo dia hoy ilay harpy mena:
  - Ho an'ny Black God!
  Manaraka ny fanafihana dia i Svetlana. Manapaka toy ny sabatra koa izy ary mamoaka tselatra amin'ny rantsan-tongony, manapaka ny fasista.
  Avy eo dia nandroso i Natasha, namely ny mpiambina an'i Hitler ary niantsoantso hoe:
  - Ary hotapahiko amin'ny tsipika ny fasista rehetra!
  Ary miaraka amin'ny tongotra miboridana, toy ny tovovavy, pulsar, ary manipy izany.
  Ary tonga i Zoya amin'ny fanafihana. Ahoana ny fanodinkodinana ny sabatra sy ny fanapahana ny hena. Ary amin'ny rantsan-tongony miboridana no hamoahany tselatra.
  Dia hiantso izy hoe:
  - Zazavavy super aho!
  Manaraka izany tamin'ny fanafihan'i Augustin. Mihodina koa izy... Ary nandatsaka varatra roa avy teo amin'ny tratrany. Ary hanipy ny tongony miboridana ny pulsar ary hiantsoantso hoe:
  - Tena mpiady mahery aho!
  Ary ny volony mena dia mivembena toy ny faneva proletarianina.
  Ary eto i Svetlana dia eo amin'ny fanafihana.
  Mihodinkodina ny sabany, ary ny tongony miboridana dia manaparitaka angovo, ary ny tselatra manidina avy ao amin'ny foitrany.
  Hihira ilay zazavavy:
  - Hotetehinay ny dragona ary handringana ny Fuhrer!
  Natasha koa nanofahofa ny sabany tamin'ny fanafihana ary nanapaka ny fasista. Ary ny tongony miboridana dia manipy balafomanga mahafaty.
  Ary ny vatam-paty dia entin'ny mpiambina an'i Hitler.
  Ary ilay zazavavy mihira ho azy:
  - Mpiady mpamono olona aho,
  Ary ny terminator lehibe ...
  Nopotehina ny atoma indray mandeha,
  Ary ny lohany amin'ny rindrina!
  Zoya, teo am-panafihana, dia nandray izany ary nanipy izany tamin'ny rantsan-tongony, zavatra izay nanapoaka ny tafo.
  Ary ny fomba fihirany:
  - Voninahitra ho an'ny halavirana kosmika!
  Ary ny sabany indray nanapaka ny fahavalo ho sombitsombiny sy hena triatra.
  Ary eto amin'ny hetsika Augustin. Ahoana ny fanorohany ny fasista. Ary manidina amin'ny lafiny rehetra ny sombin-kena misy rà.
  Ary ny tovovavy amin'ny tongotra miboridana dia hilefitra amin'ny pulsar sy ny hodi-kazo:
  - Tsara tarehy aho! Izay tian'ny rehetra!
  Ary eto dia mihetsika i Svetlana. Hivoaka koa ny tselatra avy ao amin"ny foitra. Ary hanipy ny fasista amin'ny tongotra miboridana ny pulsar. Ary ny sabany dia mpamono olona fotsiny.
  Dia nikiakiaka ilay tovovavy:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana!
  Natasha ao anatin'ny safo-drano. Manafika ny Krauts. Tetetiny ireny ary natsipiny tamin"ny ombelahin-tongony tsy nisy pentina.
  Ary mihira ho azy:
  - Voninahitra ho an'ny tranonay!
  Ary nalatsany koa ny amboara angovo avy amin'ny foitrany.
  Zoya dia mitantana ny fikosoham-bary miaraka amin'ny sabatra. Manapaka andiana fasista. Ary avy eo dia manipy izany amin'ny fahavalo toy ny an-tongotra izy. Ary mampihahaka ny fahavalo amin'ny lafiny rehetra.
  Dia hihira izy hoe:
  - Voninahitra ho an'ny tsars Rosiana!
  Indro i Augustin amin'ny fanafihana mafy. Chops mpanohitra. Ary avy eo ny tongony miboridana dia hitoraka tselatra... Ary hisy pulsar manidina avy ao amin'ny foitrany. Ary aparitaho ny mpiambina an'i Hitler.
  Taorian'izay dia nihira ilay tovovavy mena volo:
  - Tsy afaka manantena famindram-po amiko ianao!
  Ao anatin"ny fanafihana koa i Svetlana... Nokapainy ny mpifanandrina aminy ary nopotehiny. Mandroaka varatra avy amin'ny foitra. Ary ny rantsan-tongotrao miboridana miaraka amin'ny fikorianan'ny angovo manontolo.
  Ary hihira ho an'ny tenany izy hoe:
  - Voninahitra lehibe ho ahy,
  mangatsiatsiaka noho ny gidro aho!
  Natasha koa dia eo amin'ny fanafihana ... Toy ny manapaka amin'ny sabatra. Ary amin'ny tongotra miboridana izy dia hanao zavatra hamonoana. Ary tonga ny tselatra avy ao amin'ny foitra.
  Ary rehefa afaka izany, dia nitaraina ilay zazavavy:
  - Ho voninahitry ny Tanindrazana !
  Mifindra manaraka i Zoya. Manimba fahavalo koa izany. Mamoaka tselatra avy ao ambadiky ny vavany. Mandrotsaka angovo avy amin'ny foitra. Ary mierona amin'ny tenany:
  - Tompondaka mitoraka aho!
  Ary manodina ny tongony izy.
  Manaraka Augustin eo amin'ny fanafihana. Nokapohiny tamin'ny sabatra ireo fasista ary notapahiny ho lasa salady kely. Ary manipy ny tongony tahaka ny pulsar izy. Ary na dia varatra roa avy ao amin'ny foitra aza... Ary fasista am-polony no nendasina teo an-toerana!
  Hihira ny mpiady:
  - Amin'ny anaran'i Neny malala!
  Ary amin'ny tongotra miboridana indray dia toy ny voadonan'ny pulsar!
  Ary avy eo dia tonga amin'ny fanafihana i Svetlana. Ity no karazana tovovavy izay tsy afaka mangatsiatsiaka kokoa. Ity mpiady ity dia haka izany ary hanipy varatra amin'ny tongony. Ary hanidina avy ao amin'ny foitra ny bubbles amin'ny fandringanana. Ary toy izao ny fitarainan'ilay mpiady:
  - Tonga saina aho fa manana fandraka ny valala!
  Natasha dia mandeha. Nihodina izy io ary fasista am-polony iray manontolo no tapaka. Ary namoaka ny vokatry ny fandringanana tamin'ny rantsantongony ilay tovovavy. Avy ao amin'ny foitra dia nisy tselatra mikoriana, ary nihira izy hoe:
  - Ny mandrakizay, ilay mpanjaka lehibe indrindra eto an-tany!
  Ary nisy pulsar nanidina avy teo amin'ny voditongotr'ilay tovovavy.
  Nanohy nihetsika i Zoya. Noraisiny ny sabatra ary nokapainy. Nanorotoro ny fahavalony izy, ary namirapiratra tamin'ny masony safira. Ary avy ao amin'ny foitra andry hery. Ary amin'ny tongotra miboridana ny pulsars ny fandringanana.
  Ary ahoana no hihirany:
  - Ho tompondaka aho!
  Ary avy eo amin'ny fihetsik'i Augustin ... Ny sabany dia toy ny lelan-kitovo. Mitetika ny tenany tsy misy fisalasalana. Ary avy ao amin'ny foitra dia manidina ny zana-tsipìka maranitra vita amin'ny afo mahagaga. Ary ny tongotr'ilay tovovavy dia manome fanomezam-pahasoavana toy izany amin'ny fandringanana.
  Ary ny mena mena dia mierona:
  - Tompondaka lehibe!
  Tsy fanomezana koa i Svetlana. Noraisiny ilay izy ary nariany tamin"ny tongony ny sombintsombin"ny vera vaky. Ary fasista roa ambin'ny folo no maty. Ary ahoana no handrehitra tsipika iray manontolo avy amin'ny foitra. Ary handripaka ny fasista rehetra tsy misy olana izy.
  Ary hoy izy tamin'ny tsipìkany:
  - Nofy lehibe aho!
  Natasha dia hamadika ny fikosoham-bary telo miaraka amin'ny sabatra majika. Horaisiny izany ary hanipy fanomezana amin"ny rantsantanany tsy hita maso. Ary amin'ny ombelahin-tongony miboridana dia hanome bubble vitsivitsy ny afo ...
  Ary avy amin'ny foitra dia misy tselatra iray manontolo.
  Dia hihira izy hoe:
  - sabatra laser,
  Te hanapaka ny fahavalony izy!
  Zoya dia eo amin'ny fanafihana mahery vaika. Ary ny sabany dia tena drill diamondra. Ary manorotoro ny Kraut toy ny akorandriaka zato kilao izy ireo. Saingy rehefa naka ny tongotr'ilay tovovavy izy ireo ary nanipy zavatra feno rà.
  Ary avy eo dia nandray sy nipoaka.
  Nidradradradra i Zoya:
  - Tompondaka vaovao isika!
  Ary eto i Augustin mihetsiketsika. Ny fomba nanapahany ny fahavalony. Ary ny fanipazan'ny sabany dia nandripaka ny olona rehetra.
  Ary miaraka amin'ny tongotra tsy misy tongotra, dia manidina ny fanomezam-pahasoavana isan-karazany.
  Ary nihira i Augustin hoe:
  - Ny tselatra masina!
  Ary misy afo mivoaka avy amin"ny vavany!
  Ary eto i Svetlana dia mihetsika. Toy ny hoe namoaka fanomezam-pahasoavana hamono olona avy amin'ny foitrany ihany koa izy.
  Dia nihira ilay zazavavy hoe:
  - Tompondaka tanteraka aho!
  Dia naka ny tongony izy ka nandefa pulsar. Ary ny afon'ny helo nanidina avy teo amin'ny tendany. Ary ankehitriny ny ombelahin-tongony miboridana lasa miboiboika.
  Ary avy ao amin'ny foitra dia misy tselatra mahafaty sy mahafaty.
  Nampiasa sabatra koa i Natasha. Nanapaka fasista maro izy. Ary ahoana no hamotsorany avy ao amin'ny foitra toy ny tselatra. Ary hanosotra kely ny mpiambina ny Fuhrer.
  Aorian'izany dia hihira izy:
  - Ho an'ny Tanindrazana sy ny fahafahana hatramin'ny farany!
  Ary hisy zavatra mahafaty tanteraka hidina avy amin'ny rantsan-tongotrao.
  Zoya, nanafika ny fahavalo, nanala ny nifiny, nidradradradra:
  - Vondrona bibidia! Poteho ny fahavalo!
  Ary hariany amin'ny tongotra miboridana izany. Ary avy amin'ny foitra ny fipoahana mamono olona toy izany.
  Hoy ilay tovovavy:
  - Henatra lehibe!
  Ary nifindra koa i Augustin. Namirapiratra tamin'ny maso emeraoda koa izy. Ary tselatra maromaro no nianjera avy tao amin'ny foitrany. Ary nazerany tamin'ny fahavalo ny rantsan-tongony.
  Dia namely ny sabany izy sady niantsoantso hoe:
  - Lava noho ny tompondaka eran-tany rehetra aho!
  Ary avy eo dia nanafika i Svetlana. Noho izany dia mikoropaka sy manapaka ny olona rehetra izy. Ary tovovavy tsara tarehy sy tia milalao izy. Misy ihany koa ny fipoahana basy milina avy amin'ny foitra. Ary nazerany ny fasista maro. Ary ny tongotra miboridana dia mamoaka angovo toy izany ao anaty renirano.
  Nihira ilay mpiady:
  - Akaiky ny tanjona!
  Ary nanangona hery hanipy!
  Farany, niditra tao amin'ny biraon'i Hitler izy efatra. Namono ny mpiambina azy rehetra. Ary ilay fasista laharana voalohany mihitsy no nesorina tao ambanin'ny fandriana.
  Hitler nigogogogo:
  - Hanome an'i Polonina aho!
  Nanontany tamim-panesoana i Natasha hoe:
  - Sa mety ny Caucasus?
  Nitabataba ny Fuhrer:
  - Eny, Kaokazy roa farafahakeliny, aza mamono!
  Niray feo ny ankizivavy namaly hoe:
  - Manoroka ny tongotray!
  Hitler, nitaraina, vao feno valo amby enimpolo taona, nandady teo amin'ny lohaliny ary nanoroka ny ombelahin-tongotry ny zazavavy tsy manan-tsiny. Nitsiky sy nihomehy izy ireo.
  Nanoroka intelo ny tongotr'ireo tovovavy feno vovoka sy feno ra i Fuhrer.
  Taorian'izay dia noraisin'i Natasha tamin'ny rantsan-tongony havanana ny tanany havanan'i Hitler, nohazonin'i Zoya tamin'ny tanany havian'i Hitler, ary tamin'ny tongotra niboridana ihany koa. Nosamborin'i Augustina sy Svetlana tamin'ny kitrokely ilay Fuhrer tamin'ny rantsan-tongony.
  Aorian'izay dia hisintona ny mpanao heloka bevava lehibe indrindra amin'ny fotoana rehetra sy ny vahoaka amin'ny lafiny rehetra ny tovovavy, ary haka azy, handrovitra azy.
  Ary notapahana ny tanany sy ny tongotr'i Hitler, ary noho ny fahatairana noho ny fanaintainana, dia maty teo no ho eo ilay mpitondra dragona.
  Io valifaty io dia nahita ilay mpamono sy mpamono olona lehibe indrindra teo amin'ny tantaran'izao tontolo izao.
  Eto no nifarana ny angano, na dia eto amin'ity planeta ity aza dia lasa zava-misy nofy ratsy, ary tsara ho an'izay nihaino!
  
  
  MPAMOSAVY AO AMIN'I HITLER
  Tamin'ny 1941, Hitler, rehefa avy naka ny nosy Kreta, niova hevitra ny handeha ho any amin'ny URSS. Ny hoe tsy nanafika an'i Alemaina i Stalin nandritra ny fanafihana an'i Iogoslavia dia nandresy lahatra ny Fuhrer fa tsy nisy fikasana hanafika azy avy any atsinanana.
  Fanampin'izany, ny premonitions dia nanoro hevitra fa tsy hisy fandresena mora any atsinanana, ary tsara kokoa ny tsy mankany.
  Ny Fritz dia nanatanjaka ny vondrona Rommel ary afaka nandresy lahatra an'i Tiorkia hamela ny tafika hiditra any Moyen-Orient. Resy tanteraka tany Ejipta ny Britanika, ary noroahina tany Iraka sy Moyen-Orient. Tsy ela dia nanaiky ny hisambotra an'i Gibraltar i Franco.
  Taorian'izay dia tsy afaka namindra miaramila tany Afrika intsony ny Alemà, ary lasa nankany Moyen-Orient.
  Lavo i India. Ary avy eo, tsy nisy olana, voasambotra tao anatin'ny enim-bolana monja ny Kaontinanta Mainty. Ary ny faratampony dia ny fanafihana an'i Grande-Bretagne sy ny fipetrahan'ny tafika tao an-tanànan'i tanàn-dehibe tamin'ny Novambra 1942.
  Tao anatin'ny tapa-bolana dia lavo i Angletera. Ary nahazo toerana tany amin'ny ila-bolantany atsinanana ny Krauts.
  Mbola nitohy ihany anefa ny ady tamin"i Etazonia. Ary nitohy izany noho ny halaviran'ny ranomasina sy ny fahasahiranana amin'ny fitaterana miaramila.
  Misintona ny harenan'i Afrika, faritra lehibe any Azia ary Aostralia, ny Alemà dia manangana tafika an-dranomasina lehibe. Izy ireo miaraka amin'i Japana dia miady amin'ny sambo mpisitrika.
  Ny efatra amby telo amby efapolo sy efapolo taona dia lany tamin'ny ady tany an-dranomasina. Voasambotra i Islandy sy i Greenland. Ary tamin'ny 1945, efa manana fiara mifono vy ny andian-dahatsoratra "E", ny Alemà tonga tany Kanada ary nifantoka tamin'ny heriny tany Arzantina.
  Ireo no drafitr'izy ireo. Na dia nanasarotra ny fanafihana an'i Etazonia aza ny tsy fahampian'ny fifandraisana.
  Saingy tamin'ny Septambra dia azo ny ankamaroan'ny Canada.
  Samy niditra tao amin"ny faritra avaratr"i Etazonia ny tafika alemà sy japoney.
  Saingy avy eo dia nifanena tamin'ny tovovavy efatra ny Fritzes.
  Monica, Leah, Gertrude ary Angelina.
  Tsara tarehy efatra no niditra tamin'ny ady. Monica, Leah, Gertrude dia blondes, ary i Angelina dia mena.
  Ary avelao ny zazavavy handrava ny tafika lehibe amin'ny Reich Fahatelo.
  Nitifitra ny tenany tamin'ny basim-borona izy ireo.
  Eto i Monica dia nanipy grenady tamin'ny tongotra niboridana ary nihira hoe:
  - Voninahitra ho an'ny heriko! Nopotehina ny rehetra!
  Manome anjara toerana i Leia. Mandripaka ny fahavalony amin'ny afo mirehitra koa izy, ary mikiakiaka amin'ny havokavony:
  - Mahery ny tafiko!
  Ary amin'ny tongotra miboridana no ariany ny fanomezana ny fahafatesana.
  Ilay Angelina mirehitra na mena volo dia mamoaka ny fanomezan'ny fahafatesana amin'ny rantsan-tongony sy ny squeaks:
  - Fandreseko!
  Ary manome anjara koa izy!
  Avy eo i Gertrude dia nandaka ny fanomezan'ny fahafatesana tamin'ny tongotra niboridana, ary nidradradradra mafy:
  - Tompondaka aho!
  Ary mbola hamoaka fipoahana famonoana olona indray izy.
  Nitifitra an'ilay andiana fasista indray i Monica ary nihira hoe:
  - Voninahitra ho an'ny tontoloko!
  Ary amin'ny rantsan-tongony miboridana no manipy fanomezana hamonoana ny fahafatesana, mamely ny mpifanandrina aminy.
  Nirehitra koa i Leia. Zazavavy maranitra be izy. Ary ny tongotra miboridana dia toy ny manipy grenady amin'ny fahavalo.
  Ary hoy ilay zazavavy:
  - Mpiady mahery an'i Etazonia aho!
  Nitifitra avy hatrany i Angelina. Tena marina tokoa izany. Ary misy fanomezana mamono manidina avy amin'ny rantsan-tongony.
  Ary ilay tovovavy tsara tarehy mierona:
  - Ho tompondaka eran-tany tanteraka aho!
  Ary ny mpiady dia mampiseho ny lelany lava!
  Ary avy eo nanandrana i Gertrude. Ary koa araka ny omen'ny filaharana. Ary avy eo dia hanipy ny fanomezana ny fahafatesana amin'ny rantsan-tongony.
  Ary manaparitaka ny mpifanandrina rehetra ho potipotika.
  Efa-dahy àry no mazoto miasa. Ny faneren'ny tafika fahavalo dia mazava ho azy fa lany.
  Na dia tsy misy aza, mipoitra ny fiara mifono vy, andiany E. Eny ary, miandry azy ireo ny tovovavy.
  Monica manipy grenady amin'ny tongotra miboridana ary mikiakiaka:
  - Hiady eny amin'ny habakabaka isika!
  Ary avy amin'ny ombelahin-tongony niboridana ny fanomezan'ny fahafatesana no nianjera tamin'ilay fanday E-50. Simba ity fiara ity ary nijanona.
  Mihiaka ilay mpiady:
  - Super!
  Manaraka izany i Leia amin'ny ady. Tsy nikiraro koa, toy ny manipy fanomezana ho faty. Poteho ny fahavalo. Ary lasa mafy ny tanky.
  Ary mierona ny mpiady:
  - Zazavavy manao bikini aho!
  Niady i Angelina manaraka. Toraka grenady amin'ny E-75 ihany koa izy amin'ny tongotra miboridana, ary sarotra ny vampira alemà.
  Ary ny mpiady dia mikiakiaka:
  - Izaho no hampiseho kilasy super!
  Ary niady i Gertrude. Mpiady tsy mahay miantra na misalasala koa izy.
  Ny hatsaran-tarehy dia nandray izany ary nikiakiaka:
  - Regatta lehibe!
  Ary nisy grenady mpamono olona nanidina teny an-tongotra.
  Nitifitra indray i Monika ary nikiakiaka hoe:
  - Aerobatics sy ekipa!
  Ny rantsany miboridana koa dia haka ary hisy reniranon'ny fahafatesana hirotsaka. Ary horariany ny fahavalo rehetra.
  Taorian'izay dia niteny ilay mpiady:
  - Zazavavy super aho!
  Ary Leia dia tena mahery fo amin'ny ady. Ary hamely ny fahavalony izy. Ary hanipy grenady amin'ny tongotra miboridana izy, ary haka fahavalo marobe ka hamiravira azy. Ary avy eo dia niantso izy hoe:
  - Izaho ilay tovovavy izay Superman!
  Ary amin'ny ady, Angelina, miaraka amin'ny tongotra miboridana, manipy ny fanomezana ny fahafatesana. Dia hamiravira ny fahavalo izy ka hihira hoe:
  - Tena devoly aho!
  Ary hamely ny fahavalo amin'ny afo mipoaka izy.
  Saingy i Gertrude dia eo amin'ny baolina kitra. Nitifitra ny tenany tsy nisy fombafomba na fitsarana an-tendrony. Ary horaisiny izany, ka hatolony amin'ny rantsan-tongony ny fanomezana fandringanana, ary hanorotoro ny fahavalony. Tena miady ve izany?
  Niady toy ny Knight na anjely izy efatra mirahavavy. Misy fetrany anefa ny zava-drehetra. Dia nihemotra ireo mpiady...
  Ny fararano sy ny ririnina tamin"ny 1945 dia nandalo ady mafy loha. Tsy nitovy ny hery. Ny fiara mifono vy E-series an'ny Alemà dia mahery lavitra noho ny Shermans ary na dia ny Pershings kely aza. Ary ny jet aviation dia tsy misy mitovy. Ary na dia discos aza dia nanomboka niseho, tsy azo resena tanteraka amin'ny sandry kely.
  Noho izany dia voasambotry ny fizarazarana vahiny isan-karazany ao amin'ny Third Reich i Etazonia.
  Ny ankamaroan'i Amerika dia rendrika mandritra ny fararano sy ny ririnina. Fanampin'izany koa ny fikomiana tany amin'ny faritra atsimon'i Etazonia, ary ny famadihana jeneraly manana fakany Alemana. Ary koa ny fahamboniana tsy isalasalana amin'ny basy milina vaovao, ary na dia ny fiara mifono vy ambanin'ny tany an'ny Wehrmacht.
  Ary tamin'ny lohataonan'ny Aprily 1946, taorian'ny nanodidina ny Reich Fahatelo sy naka an'i Washington sy New York, Etazonia resy.
  Noho izany, pejy iray hafa momba ny ady dia navadika.
  Tamin"ny Mey 1947 anefa, dia nisy ady hafa indray nanomboka, tamin"ity indray mitoraka ity tamin"i Japon.
  Ary nahemotra indray ny fampielezan-kevitra manohitra ny URSS.
  Ary ankehitriny dia tsy nilavo lefona ny tovovavy efatra avy any Etazonia ary miady amin'ny fahavalo indray.
  Fahavaratra 1947 sy hafanana, mpiady manao bikini. Ary miady ny tenany izy ireo.
  Monica manipy grenady amin'ny tongotra miboridana ary mikiakiaka:
  - terminator aho!
  Ary manome anjara izy.
  Nitifitra koa i Leia, ary tena marina tokoa izany. Ary ny tongony miboridana indray dia manipy zavatra manodidina. Ary mandrava.
  Ary ilay zazavavy niantsoantso hoe:
  - Miady amin'ny aerobatika!
  Avy eo, nitifitra i Angelina. Torotoro ny mpanohitra. Mandondona azy ireo marobe. Ary ny rantsantongony miboridana indray dia manipy zavatra mamono olona feno habibiana.
  Ny mpiady miantso hoe:
  - Holatra vy aho!
  Ary nitifitra ny tenany i Gertrude ary nandripaka ny fahavalony. Aorian'izany dia manipy ny fanomezana ny fahafatesana amin'ny tongotra miboridana izy ary mimonomonona:
  - Lohahevitra miaramila, ary matematika!
  Ary mbola hitondra ny olona rehetra indray izy ka handripaka azy hatramin'ny adala!
  Eny, miady ny efatra. Saingy tsy mitovy ny hery. Ny fiara mifono vy vaovao ny E-50 U andian-dahatsoratra, mivaingana kokoa layout, latsaky ny roa metatra ny haavony, ary 170 lafiny fiadiana, 250 milimetatra ny handrina, ary ny lanjan'ny dimy amby enimpolo taonina amin'ny maotera 1800 horsepower.
  Tsy afaka manohitra izany ny Japoney. Ary koa manohitra ny ME-462, izay, tsy misy lanonana, dia manimba ny fiaramanidina fahavalo rehetra toy ny koloboks.
  Ary ny mifanohitra amin'izany, misy ihany koa ny kapila manidina. Ary mandrava ny zava-drehetra izy ireo.
  Raha fintinina, tao anatin'ny enim-bolana dia resy tanteraka i Japana ary azo ny zanataniny rehetra.
  Eny, izany no nitranga. Ny Fuhrer tsy ela dia nandresy ny firenena rehetra eto amin'izao tontolo izao afa-tsy ny URSS.
  Hatreto dia milamina kokoa na latsaka kely ny zava-drehetra. Fa maty Stalin, ary Nikita Khrushchev naka fahefana. Ary ny fifandraisana amin'ny Reich Fahatelo lasa sarotra indray.
  Tsy lazaina intsony fa ny URSS dia namolavola fitaovam-piadiana nokleary. Ary nisy koa ny Kongresy Faharoapolo, nanameloka ny politika teo aloha.
  Ary tamin'ny Jona 22, 1956, ny Reich Fahatelo, araka ny baikon'ny efa antitra, fa tena mahery setra Hitler, nanomboka ny fanafihana. Nanantena fandresena haingana ny andian"ondriny, nefa nisy zavatra tsy nampoizina niandry azy!
  Tsy ny tovovavy amerikana efatra ihany, fa ny tsara tarehy sy ny mpamosavy Rosiana efatra koa dia nandeha niady tamin'ny andian-tafika Wehrmacht. Ary misy andian-jazavavy iray manontolo ao amin'ny sampana samihafa amin'ny tafika, ary mpamosavy daholo koa izy ireo!
  
  NAPOLEON ZANA-ZANAK'I ALEXANDER VOALOHANY
  Napoleon tsy nankany Rosia, ary tamin'ny ankapobeny nanambady ny zandrin'i Alexander Voalohany. Nitondra fiovana sasany teo amin"ny tantara izany.
  Voalohany, niady tamin'i Aotrisy i Rosia Tsarist ary nisambotra an'i Galicia. Faharoa, nandamina an'i Italia i Frantsa, ary nametraka ny zanak'i Napoleon sy ny andriambavy Rosiana tao.
  Ary avy eo i Rosia sy Frantsa dia nandresy sy nampisaraka an'i Torkia.
  Resy i Grande-Bretagne avy eo, tamin"ny alalan"ny ezaka iombonana. Lasa frantsay ny zanatany espaniola tamin"ny farany, toy ny nataon"ny ankamaroan"i Afrika. Ary dia sahirana i India sy Iran!
  Taorian'ny nahafatesan'i Aleksandra Voalohany sy ny fandroahana an'i Constantin, dia nisy fanonganam-panjakana nitranga, ary nasandratra teo amin'ny seza fiandrianana Rosiana i Kaisara Romana 14 taona Napoleon II. Ary taorian"ny nahafatesan"i Napoléon tamin"ny 1836, dia i Napoléon II no lasa mpitondra an"i Frantsa sy Eoropa manontolo ary zanatany maro.
  Nipoitra ny empira super tokana ary nitohy nivelatra. Nandresy an"i Chine sy Indochina ary Afrika manontolo i Napoleon II tatỳ aoriana. Ary Aostralia sy Kanada. Ary maty tamin'ny 1879 izy teo amin'ny faha-enimpolo taonany.
  Avy eo dia nandova ny seza fiandrianana i Napoleon III. Te hiady koa izy. Fa manerana an'izao tontolo izao, ny faritanin'i Etazonia ihany no tsy resy tamin'i Frantsa!
  Ary Napoleon III dia nanomboka ady tamin'i Amerika tamin'ny 1890. Ny firenena farany izay tsy fananan'ny Frantsay.
  Ary nisy tafika lehibe dimy tapitrisa miaramila avy amin'ny lafivalon'izao tontolo izao niditra ny faritanin'i Etazonia.
  Tsy mitovy ny hery. Niady mafy tamin"i Napoleon III anefa ny Amerikanina.
  Indrindra fa ireo zazavavy efatra: Monica, Leah, Gertrude, Anna! Ary niady toy ny kôbra sy ny mahery fo izy ireo.
  Nokapain'i Monica tamin'ny sabatra sy ny rantsantongony ny kapila vy maranitra. Ary namely totohondry ny mpanohitra.
  Ary ny mpiady nihira hoe:
  - Voninahitra ho an'i Amerika!
  Niady tamin'ny tafika vahiny tamin'ny sabatra ihany koa i Leia, ary nisioka mafy hoe:
  - Voninahitra ho an'ny firenena tsara indrindra eran-tany!
  Ary tamin'ny tongotra niboridana ihany koa no nanombohany ilay zavatra mpamono olona.
  Niady tamin'ny tafika goavana i Gertrude, tsy nisy tongotra koa, nanipy fanjaitra maranitra, ary namely ny fahavalo.
  Dia nikiakiaka ilay zazavavy:
  - Mpiady amin'ny kilasy toy izany aho fa tena tsara!
  Niady koa i Anna, ary nanipy fanomezana hamono olona tamin"ny tongony.
  Ary niantsoantso izy hoe:
  - Manana zava-bita lehibe izahay!
  Na dia mafy toy inona aza anefa izy efa-dahy niady, ary na tamin"ny herim-po aza, dia mbola resin"ny hery ambony teo amin"ny Frantsay.
  Voasambotra ireo tovovavy. Teo izy ireo no nendahana sy nampijaliana tamin"ny fomba feno habibiana. Nahodin"izy ireo teo amin"ny fitoeran"entana ny sandriny, nokapohiny tamin"ny karavasy sy tariby mafana. Nodoran"izy ireo tamin"ny afo ny faladiany niboridana ary nasiany vy mahamay ny ombelahin-tongony. Saingy ny zazavavy dia tsy nahalala ny fitsipika vaovaon'i Napoleon III.
  Nalefa niasa saika niboridana tany amin"ny toeram-pitrandrahana izy ireo taorian"izay. Ary lasa faritany frantsay vaovao i Amerika.
  Rehefa maty i Napoléon III tamin"ny 1903 teo amin"ny faha-enimpolo taonany, dia lasa emperora i Napoléon IV. Nanamarika fitondrana vaovao ny fahatongavany. Fanamafisana ny andraikitry ny parlemanta, ary fampihenana ny herin"ny andriana. Lasa demokratika tsikelikely ny empira maneran-tany.
  Ary tamin'ny 1917, ny lehilahy voalohany nanidina teny amin'ny habakabaka. Nanokatra ny vanim-potoanan'ny astronautika izany.
  Tamin"ny 1922, dia nanidina nankany amin"ny volana ny olona. Ary tamin'ny 1933 tany Mars. Ary tamin'ny 1950 dia nitsidika ny planeta rehetra ao amin'ny rafi-masoandro izy ireo. Saingy tamin'ny taona 2000, nanomboka ny sidina voalohany ho any amin'ny kintana, dia ny habakabaka manontolo. Izany dia AI noho ny fanambadiana iray nataon'i Napoleon Bonaparte tamin'ny andriambavy Rosiana.
  Miankina amin'ny vintana kely indrindra ny fiafaran'ny olombelona rehetra.
  
  FANADINANA AN'I CHINA
  Filazana fohy
  Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova nifindra tany Siberia tamin'ny taonjato fahafito ambin'ny folo, izay niady tamin'ny Fanjakana Shinoa teo ambany fifehezan'ny tarana-mpanjaka Manchu. Manova ny lalan'ny tantara ireo vahiny tsy mety maty, tsy ao Shina ihany.
  Toy ny rivo-doza ny ady
  Ankizilahy iray miady amin"ny tafika lehibe...
  Nokapainay ilay zavona mirehitra
  Na dia sarotra loatra aza izany indraindray!
  
  Mahery be ny fahavalo,
  Ho avy ny avalanche tsy an-kijanona...
  Eo ambanin'ny fikotrokotroky ny faneva jaky mirohondrohona,
  Fa isika dia handresy, mino aho, ady amin'ny volana Mey!
  
  Aza mihevitra fa ho resy isika,
  Mpiady lehibe avy amin'Andriamanitra isika...
  Ary tsy ho tapaka izany, fantatro ny tadin'ny fiainana,
  Na dia mety ho hentitra be aza indraindray!
  
  Fantaro ny halehiben'i Rosia amin'ity:
  Minoa ahy fa sarobidy noho ny zava-drehetra ny Tanindrazana...
  Ary hisy trano Rosiana tena matanjaka,
  Ary totohoho ny tavan'ilay fasista ratsy fanahy!
  
  Aza mino izany, ny Horde dia tsy handrava an'i Rus ',
  Izay tsy mampandohalika anao...
  Miady tsy misy fetra, aza matahotra,
  Amin'ny anaran'ny taranaka vaovao!
  
  Ho an'ny tranon'i Rosia, ho an'ny mololony,
  Hiady mafy isika...
  Nofinofy tsy misy farany ho tanteraka,
  Tsy mpiady manana fanahin'ny clown ianao!
  
  Indro ianao, zazalahy mianiana tsy hivadika amin'ny Tanindrazana,
  Lasa mpiady amin'ny Svarog lehibe...
  Tsia, tsy afaka manorina fahasambarana amin'ny ra ianao,
  Rehefa tsy misy Andriamanitra ao am-pon'i Jesosy!
  
  Afaka mahazo fomba vaovao isika,
  Ny fahalehibeazan"ny firenena mivelatra...
  Ary vonoy ny biby goavam-be maso,
  Mba ho lasa paradisa tsy ho ela ny planeta!
  . TOKO No. 1
  Nisy ankizilahy sy ankizivavy iray, ary vehivavy mpamosavy efatra, no niafara tany amin"ny faritra atsimon"i Siberia, ary nanohitra ny fanafihan"ny Sinoa. Ady tsy dia fantatra loatra izany fony ny Manchus no teo amin'ny fitondrana tany Shina ary navitrika nivelatra tany amin'ny faritra samihafa tany Azia.
  Ary noho izany dia nanafika ny Rosiana tany amin'ny faritr'i Tibet izy ireo. Ary ny tena tantara dia nahavita naka ampahany tamin'ny faritany izy ireo. Ankoatra izany, Rosia tamin'izany fotoana izany dia nalemy ny tantsaha sy ny ady Cossack Stenka Razin. Ary tsy maintsy nafindra toerana lavitra be ny miaramila.
  Saingy ilay zazalahy sy zazavavy tsy mety maty, ary zazavavy efatra Terminator dia tonga nanampy ny rova rosiana.
  Nisy tafika sinoa goavam-be nanafika ny trano mimanda Rosiana vao naorina. Ary mazava ho azy fa tsy mitovy ny hery.
  Tsy misy afa-tsy Rosiana arivo, ary sinoa roa hetsy. Ary toa tsy nisy mihitsy ny fahafahana nanohitra.
  Fa ireo mpiady kilasy enina dia tena vonona hiady.
  Oleg Rybachenko teo amin'ny rindrina. Zazalahy tsy mety maty, tokony ho roa ambin'ny folo taona eo ho eo, manipy fanjaitra amin'ny rantsantongony. Ary mamely ny Sinoa mandroso. Ampolony indray mandeha.
  Margarita manipy fanjaitra amin'ny rantsantongony. Nandrava ny mpifanandrina taminy ilay tovovavy ary nikiakiaka:
  - Heriko lehibe!
  Ary miady amin-kerim-po izy.
  Natasha koa dia nanipy boomerang mahery tamin'ny rantsantongony. Ahoana no hanorotoro ny mpanohitra sy ny squeaks:
  - Amin'ny anaran'ny voninahitra lehibe!
  Avy eo i Zoya dia mijinja ny sinoa amin'ny sabatra, ary miaraka amin'izay dia manipy fanjaitra misy poizina amin'ny tongony. Ary mihira ho an'ny tenany izy hoe:
  - Ao amin'ny midadasika an'i Rosia,
  Afaka mamonjy ny rehetra isika!
  Ary ny sabatra indray no nianjera tamin'ny mpanohitra. Ary raha manapaka izy ireo, dia tsy misy indrafo.
  Saingy rehefa nanomboka nandrava sy nanipy boomerangs tamin'ny rantsantongony i Aurora, dia fandravana tanteraka izany. Ary ny Sinoa novonoina dia lavo teo ambanin'ny kapohan'ny devoly mena.
  Ary hoy ilay zazavavy:
  - Hotorotoroiko sy hotorotoroiko ny zava-drehetra!
  Ary ny sabatra roa no halainy ka hotetehiny!
  Ary misy kapila maranitra sy manindrona manidina avy amin'ny ombelahin-tongony. Amin'ny ankapobeny dia zazavavy maty tanteraka izy io.
  Ary eto Svetlana ao amin'ny ady fanapahan-kevitra. Andao hampijaly ny sinoa ary hotetika kely amin'ny sabatra.
  Nanodinkodina ny lolo ilay tovovavy, ary nisy mpiady fito tao amin"ny Fanjakana Celestial no voatendry ho faty.
  Ary avy eo dia misy fanjaitra maranitra misy poizina manidina avy amin'ny rantsan-tongotra. Ary namely ny Sinoa izy ireo.
  Oleg Rybachenko miady amin'ny mpiady mavo. Ny sabany dia miredareda toy ny fandalovana.
  Nihira tamim-pifaliana ilay zazalahy:
  - Izaho no ho tompondaka eran-tany matanjaka indrindra,
  Handresy an'i Amerika, Sina!
  Ary indray ilay zazalahy dia nanipy lalao maranitra tamin'ny rantsan-tongotry ny ankizy. Ary sinoa roa ambin'ny folo maty indray no nianjera.
  Izany no ady. Ao amin'ny tantara tena izy, ny Tsarista Rosia tamin'ny andron'i Petrine dia namoy ampahany tamin'ny faritaniny. Saingy eto ny miaramila Rosiana dia miady ary tsy hilefitra.
  Niady sy nihira i Oleg Rybachenko:
  - Fa Knight feno ny fanahy Rosiana izahay,
  Tsy ho ren'ny mpamono olona mihitsy ny fitarainanay!
  Ary indray ilay zazalahy nanipy tena maranitra, ary miaraka amin'ny poizina mahery, brewed ny mpamosavy, tena manify fanjaitra!
  Ny tovovavy Margarita dia eo akaikiny. Ary ny tongony koa manipy fanjaitra mahafaty toy izany. Ary nokapain'ny tanany ilay sinoa nanafika. Mandripaka ny fahavalony ny mpiady ka mihira hoe:
  - Tena tsara aho, toy ny demonia amin'ny firenena rehetra ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Tompon'ny firenena rehetra!
  Nanapaka ny Sinoa koa i Natasha ary nihira hoe:
  - Amin'ny maraina vao mangiran-dratsy dia tsy avelantsika handresy i Satana!
  Ary ny fanjaitra mpamono olona koa dia manidina avy eo amin'ny tongony.
  Manaraka izany dia nandrava ny fahavalo i Zoya. Ary toa mipoitra avy amin'ity tovovavy ity ny vibes of energy goavambe.
  Ary ny boomerangs sy ny fanjaitra maranitra dia manidina avy amin'ny tongotry ny hatsaran-tarehy.
  Mikiakiaka ny mpiady:
  - Nofy sy hatsaran-tarehy tsy nikiraro lehibe aho!
  Ary mbola hanipy zavatra tena mahafaty amin'ny mpifanandrina aminy izy.
  Saingy rehefa mitantana fikosoham-bary i Aurora ary manapaka ny Sinoa, dia izao no aerobatika amin'ny fandringanana.
  Ary avy eo ilay mena mena dia manipy fanjaitra manindrona amin'ny rantsantongony. Ary lavo ireo mpiady mavo maty.
  Fa rehefa namely Svetlana. Ary miaraka amin'izay koa, misy fanjaitra maromaro manidina avy amin'ny tongony miboridana, izay manindrona sy mamono ny olona rehetra.
  Ary nikiakiaka ny mpiady:
  - Eny, eny, eny - hahazo nikela ny fasista!
  Ary hanipy totohondry mahafaty an'ilay sinoa indray ny tongony miboridana.
  Natasha, nanapaka ireo mpiady mavo tamin'ny sabatra, dia nanamarika hoe:
  - Sady mora no sarotra tamin'ny Nazia izany!
  Svetlana, rehefa nitarika ny fikosoham-bary, dia nanamarika hoe:
  - Ary aminay tovovavy dia mora foana izany!
  Naverin'i Aurora ny teknikan'ny mpankafy ary nibitsibitsika hoe:
  - Tsy ho leo amiko mihitsy ianao!
  Ary misy fanindronana mahafaty manidina avy amin'ny tongony.
  Ary i Zoya dia nandray izany fotsiny ary nikiakiaka:
  - Tsy kalalao izahay fa tovovavy be voninahitra!
  Ary hisy zavatra hanidina indray avy eo amin'ny tongony miboridana ka hamely ny fahavalo.
  Nandray ny asa tamim-pitandremana ireo tovovavy.
  Saika io trano mimanda io no hany toerana mimanda Rosiana ao amin'io faritra io. Misy tanàna roa hafa an-dalam-panorenana. Soa ihany fa tsy nitsabaka tamin'ny Amur ny Sinoa. Saingy teo amin'ny tantara tena izy dia very ampahany tamin'ny faritaniny i Rosia. Tarana-mpanjaka mahery setra teo amin'ny fitondrana ao Shina. Na izany aza, ny ankizivavy no afaka manidina ny reziman'i Losifera.
  Nokapain'i Oleg Rybachenko ny Sinoa. Ary tamin'izay fotoana izay dia nihira ilay zazalahy hoe:
  - Izany no ho kilasy ambony indrindra...
  Ary avy eo ny boomerang natsipin'ny tongotr'ilay zazalahy kely dia nanidina sy nihiaka hoe:
  - Hotetehin'ny landiko ny olona rehetra!
  Margarita koa dia nanipy izay atao hoe famonoana ny fahavalo. Notorotoroiny ho potipotika izany ka nikiakiaka hoe:
  - Nofinofy tsy nikiraro aho ary tsara tarehy be!
  Ary ny tongony manipy kapila bibidia.
  Manaraka ny ady dia Natasha. Ary manipy zavatra amin'ny fahavalo izay mampisaraka ny mpifanandrina aminy koa izy.
  Ary tena hendry izy io.
  Ary ny tongony miboridana dia mamoaka fanjaitra mahafaty kokoa.
  Ny manaraka dia i Zoya amin'ny ady. Ary manipy karazana swastika sy boomerang isan-karazany amin'ny fahavalo koa izy.
  Ary mamono ny fahavalo.
  Avy eo dia hoy izy:
  - Voninahitra ho an'ny mpanjaka tsara!
  Ao anaty ady anefa i Aurora. Mandripaka ny fahavalon'i Shina koa izy. Ary raha manipy izy, dia hitoraka amin-kery mahafaty.
  Ary amin'izany dia hihira izy hoe:
  - Eny, amin'ny anaran'ny Tany Rosiana!
  Ary miparitaka eny an-tongony koa ny fiampangana famonoana olona.
  Svetlana koa tsy mamela ny fahavalo. Ary avy eo amin'ny tongony dia misy lalitra mitondra fahafatesana miharihary.
  Ary mihira ny mpiady:
  - Tsy hilefitra mihitsy izahay! Tsy ho tonga any Rosia ny olana!
  Ary ho tafintohina indray ny sinoa. Ary hotetehiny tsy misy fombafomba.
  Miaramila sy mpiady enina no namely mafy. Ary notapahiny ny fahavalo ka natsipiny tamin"ny tongony.
  Oleg Rybachenko, nanapaka ny Sinoa, nihira hoe:
  - Star fighter, mitsoka foana ny anjomarao -
  Ny taninao dia lavitra amin'ny voninahitra mampiahiahy...
  Mangovitra eo anelanelan'ny tsipika ny lelafon'ny ady -
  Amin'ny lalao tokana tsy misy fitsipika!
  Ary ny boomerang iray hafa dia nanidina avy teo amin'ny tongotr'ilay zazalahy, nanapaka ny tendan'ny Sinoa am-polony iray manontolo.
  Ilay zazalahy, araka ny hitantsika, dia mpiady.
  Ary ao anatin'ny ady koa i Margarita. Ary izany no fomba fiasan'ny tongony miboridana. Mandripaka fahavalo tsy misy isalasalana izy amin'ny fomba tena mahafinaritra.
  Ary ny sabany dia tahaka ny mpamono olona.
  Mikiakiaka ny mpiady:
  - Aoka hisy voninahitra!
  Natasha koa dia nitifitra tamin'ny tongotra niboridana ary nanipy zavatra mahafaty. Ary tamin'izany andro izany dia mavitrika chops amin'ny sabatra.
  Amin'izay fotoana izay ihany koa dia mibip:
  - mpiasam-panjakana ny manodidina ahy!
  Manaraka amin'ny ady dia Zoya. Devoly amin'ny ambaratonga avo indrindra amin'ny fandringanana ihany koa. Ahoana ny fomba fanaovana lolo amin'ny sabatra. Ary avy eo dia haka izany izy ary hanipy singa manimba amin'ny tongony.
  Avy eo dia midradradradra izy:
  - Faly ny tafika - mandroso!
  Ary andalana iray manontolo ny riandrano sinoa.
  Ilay zazavavy mihira ho azy:
  - Zoya tia mamono! Oh, Zoya ity!
  Tonga i Aurora amin'ny fanafihana haingana. Na ny marimarina kokoa, fiarovana mahery vaika. Ary amin'ny alalan'ny fanambanin'ny tongotra dia mandondona ny fahavalony.
  Ary miaraka amin'izay koa dia mi-beep. Ary rehefa mandalo toy ny lelan'ny mpamboly ny sabany, dia ho triatra ny Sinoa telopolo!
  Ary nikiakiaka i Aurora:
  - Akora mamy, tena mirehareha ny sainam-pirenena Rosiana!
  Ary izao ny ombelahin-tongony miboridana dia namely ny jeneraly sinoa teo amin'ny saokany. Horaisiny izany ka hianjera.
  Zoya dia mahery setra amin'ny ady. Nokapainy ny fahavalony ary niantsoantso izy hoe:
  - Hiahiahy sy hamono ny rehetra izahay!
  Ary ny sabatra toy izany dia manidina avy amin'ny tongotra.
  Svetlana koa dia tsy mamela na iza na iza. Ary mandringana ny fahavalony tahaka ny sabatra manapaka ahitra Izy. Lavo ny Sinoa.
  Ilay tovovavy nikiakiaka:
  - Fanjaitra adala! Mialà eo an-tokotany!
  Oleg Rybachenko dia hanapaka andiana mpiady mavo amin'ny kapoka amin'ny sabany. Ary avy eo dia hanipy kintana amin'ny tongony izy ka hiantsoantso hoe:
  - Ny tafiko no mahery indrindra!
  Ny zazalahy Terminator dia hita eo amin'ny tampon'ny fandringanana ny fahavalo. Ary miasa amin'ny firehetam-po lehibe izy.
  Ary ny fanomezam-pahasoavana hafa dia manidina avy amin'ny rantsan-tongony. Ary ny fomba maharesy ny Sinoa miakatra ny rindrina.
  Ny mpiady mavo dia fanatika. Efa nisy andiana faty nivangongo. Ary tsy mitsahatra miakatra sy mihanika ary mihanika!
  Fa ny ankizilahy sy ankizivavy dia endrika tsotra fotsiny amin'ny famonoana hery. Ary rehefa tetehina izy ireo, dia manidina eny amin'ny lafiny rehetra sy lavitra be ny ra.
  Nihira i Oleg Rybachenko:
  - Voninahitra ny asan'ny mahery fo,
  Mpandresy planeta isika!
  Margarita, nihira ity tovovavy tsy milamina ity:
  - Tsy hijanona na dia kely aza izahay.
  Heno ny kiakiaka mangina!
  Ary koa ny fanjaitra manimba sy mamono olona manidina avy amin'ny tongotr'ilay tovovavy. Mamely ny Sinoa toy ny amboaram-bary. Eny, ilay tovovavy Margarita dia tena terminator.
  Natasha, nanapaka ny sinoa, nihira hoe:
  - Ary ilay tovovavy, nanorotoro ny mavo, dia nihevitra
  fa tsara ny miaina, ary ny fiainana dia tsara!
  Aorian'izay dia manidina indray ny fanjaitra avy eo amin'ny tongony.
  Nihazona ny fikosoham-bary tamin'ny sabany i Zoya ary nikiakiaka hoe:
  - Hovonoiko ny fahavaloko rehetra, ary minoa ahy, tsy mivazivazy aho!
  Ary nandefa kintana maromaro ny tongotry ny mpiady.
  Ary nihira ny hatsaran-tarehy:
  - Ady ady - Nahazo arivo ariary aho!
  Aurora, nanapaka tsy nisy fihetseham-po tsy ilaina, dia nilaza hoe:
  - Fahombiazana lehibe no miandry antsika! Minoa ahy, tsy mihamangatsiaka izany!
  Ary toy ny amin'ny tsy manan-tongotra, izay mamono dia hanomboka.
  Avy eo dia mikiakiaka:
  - Cobra mihoson-drà aho!
  Tsy mamindra fo amin'ny Sinoa i Svetlana. Ary manimba azy ireo toy ny vitsika. Ary tamin'izany dia nihira izy hoe:
  - Tsy hisy lalana ny fako,
  Esory haingana ny tongotrao!
  Ary ankehitriny dia manidina avy amin'ny rantsan-tongony indray ny fanomezana mpamono olona. Vehivavy mahafinaritra!
  Ary hoy koa izy:
  - Hisy ny fandresentsika amin'ny ady masina!
  Oleg Rybachenko dia lasa mavitrika kokoa. Ary notapahiny tamin"ny tanany roa, ary nasiany sodina mihitsy aza ny vavany ary nandrorany fanjaitra ilay sinoa. Mandrava fahavalo sy mikiakiaka ho azy:
  - Ity no fandresentsika -
  Haingana feno mialoha sy manakaiky!
  Ary indray ilay zazalahy terminator dia nitifitra. Ary amin'izay fotoana izay dia hafoiny izay mahafaty tsy misy indrafo.
  Ao anatin"ny ady koa i Margarita. Zazavavy kivy. Ary raha manangana boomerang amin'ny tongotra miboridana izy, dia tsy latsaky ny roa ambin'ny folo ny Sinoa nokapaina.
  Aorian'izay dia hihira ilay zazavavy:
  - Eny, lehibe ny helikoptera,
  Eny, mihira amin'ny hafaliana ny foko!
  Ary misy kintana mpamono olona manidina avy amin'ny voditongotr'ilay tovovavy. Eny, hatsaran'ny aerobatics ambony indrindra izany. Ary ny fahafatesana dia mamafy havanana sy ankavia.
  Natasha koa dia mandripaka ny Sinoa amin'ny fomba rehetra.
  Ary tamin'izany dia nihira izy hoe:
  - Mikiakiaka, mikiakiaka, mikiakiaka...
  Nahita Twist i Oliver!
  Ary misy fanomezana mahafaty manidina avy amin'ny tongony.
  Dia nisintona ny tenany i Zoya... Noraisiny ilay izy ary nororany avy tao anaty fantsona ilay fahavalo. Avy eo dia nokapainy tamin'ny sabany ny fikosoham-bary. Avy eo ny tongony niboridana dia nandray sy nandefa ny famelabelarana ny fahafatesana.
  Dia lavo ny Sinoa. Toy ny hoe nilelaka lelafo izy ireo.
  Ary eto i Aurora dia miady. Zazavavy haingana koa. Ary fahafatesana mena, ary taratra mirehitra helo. Ary horaisiny izany ary hanomboka hanapaka izany.
  Tsia, tsy misy mahasakana izany.
  Na ny totozy tanky.
  Noho izany Aurora fantsika ny Sinoa. Izay tena mangatsiatsiaka sy misy marika famantarana adala sy sabatra.
  Ary ny sabatry ny harpy mena dia tsy hijanona, na dia indray mandeha monja aza.
  Amin'izay fotoana izay ihany, mikiakiaka i Aurora:
  - Tanindrazana Komonista !
  Ary koa avy amin'ny tongony miboridana, toy ny zavatra tena mahafaty manidina.
  Ary bevohoka indray ilay zazavavy.
  Ary avy eo dia tsaroan'i Aurora ny fomba niady tamin'ny "Mouse" tamin'ny iray amin'ireo tantara hafa. Avy eo ny Allies dia namarana ny fampitsaharana ny Reich Fahatelo, ary nanararaotra ny tsy fisian'ny daroka baomba, ny Alemà dia nandefa ny Maus ho famokarana.
  Eny, tena nihetsika toy ny biby ireo fiara mifono vy ireo. Ary nahatsiravina ny fandrosoan"izy ireo.
  Fa tsy ho an'ny tovovavy Terminator. Niady tamin'ny Nazia tamim-pahatoniana sy haingana izy ireo tamin'ny fotoana iray.
  Ary nasehon'izy ireo ny renin'i Kuzma! Ary niady tamin-kerim-po ireo mpiady.
  Ary ankehitriny ny Aurora mena volo dia manapaka amin'ny sabatra. Ary handripaka ny fahavalony toy ny mpamboly izy.
  Avy eo dia mikiakiaka:
  - Mamono ny rehetra aho!
  Svetlana koa tsy saro-kenatra amin'ny ady. Mandripaka ny Sinoa. Ary amin'izany fotoana izany, amin'ny tongotra tsy misy tongotra, dia manipy izay mamafy fahafatesana izy.
  Ary tamin'izay fotoana izay dia niantsoantso izy hoe:
  - Cosmic bravado -
  Hisy serenade lehibe!
  Ary mamindra fo amin'ny fahavalo!
  Aorian'izay dia handrora avy amin'ny fantsona izy!
  Ary avy eo dia hiparitaka i Oleg Rybachenko. Ary aoka tsy hanipy fanjaitra fotsiny, fa boomerangs amin'ny Sinoa amin'ny tongotra ihany koa.
  Toy izany no nahatrarana ilay tovolahy terminator haingana.
  Ary tamin'izany dia nihira izy hoe:
  - Tsy hanakana anay ny fahavalo,
  Raha malemy izahay, ampio!
  Ary aza mihazakazaka, aza mihazakazaka ...
  Raha tsy mandroso!
  Ary Oleg misioka.
  Ary noraisin'i Margarita izany ary nanipy zavatra manimba sy mahafaty amin'ny rantsantongony. Ary tamin'izay fotoana izay dia nihira izy hoe:
  - Ity no hafatry ny cobra!
  Ary ny zazavavy dia hitsiky sy hikiakiaka!
  Natasha koa dia tsy miraviravy tanana amin'ny ady. Noraisiny ilay izy ary nasiany swastika maranitra tamin"ny rantsantanany. Namaky ny faobe sinoa izy ary nikiakiaka hoe:
  - Ho an'ny Tanindrazana!
  Ary avy eo dia misy Zoya amin'ny ady. Ary miampanga ny fahavalony amin"ny tongony izy.
  Ary mikiakiaka amin'ny nify miboridana:
  - Tena mpiady aho, tena terminator aho!
  Avy eo dia mamely sabatra ilay tovovavy. Ary mikiakiaka eo an-tampon'ny havokavony izy.
  - Banzai!
  Toa tsy hitsahatra hiady ilay tovovavy. Ary hanapaka tsy misy antimonies tsy ilaina izy.
  Handray ny fandringanana koa i Aurora. Manimba ny sinoa izy, tsy misy esoeso. Ary lavo ny mpiady mavo, toy ny triatra.
  Ary ilay tovovavy mena volo niantsoantso hoe:
  - Manerana izao tontolo izao ny afon'ny kominisma!
  Ary horaisiny indray izany ka hotetiny amin'ny sabatra roa. Ary avy eo dia mandrora avy ao anaty fantsona. Ary hamely ny fahavalo izy.
  Eny, mahafinaritra sy tonga lafatra i Aurora.
  Na dia tsy ratsy kokoa aza i Svetlana. Ary nomeny daroka sy vono olona voajanahary koa ilay Sinoa.
  Ary ny tongony miboridana dia manipy fanomezana fandravana ho an'ireo mpiady mavo. Eny, manao izany amin'ny onja avo ny rehetra.
  Svetlana nikiakiaka:
  - Ho feno rà, masina ary marina ny ady!
  Ary nisy mpamono olona indray nivoaka avy teo amin'ny tongony. Ary araka ny filazan'ny sinoa, ahoana no hamely anao!
  Tena nandeha tamin'ny lalany manokana ireo tovovavy. Ary tsy mamela ahy kely izy ireo. Vehivavy ireo - vehivavy ho an'ny vehivavy rehetra!
  Oleg Rybachenko dia ao anatin'ny fanafihana mahery vaika. Efa namono Sinoa an'arivony maro izy ireo. Nihena ny fanafihan"ireo mpiady amin"ity fanjakana mavo ity.
  Nikiakiaka i Oleg:
  - Ny fandrefesana avo indrindra amin'ny fandresena!
  Noraisin'i Margarita izany ary nanipy zavatra mahafaty sy maranitra noho ny hareza tamin'ny rantsantanany.
  Dia nihira ilay zazavavy hoe:
  - Manohitra ny tafio-drivotra izahay,
  Nahoana ary nahoana?
  Hiaina eto amin'izao tontolo izao tsy misy tsy ampoizina -
  Tsy azo atao na iza na iza!
  Margarita dia nandrora sodina iray manontolo tamin'ilay Sinoa ary nanohy hoe:
  - Mety ho tsara vintana na tsy fahombiazana,
  Ary mitsambikina ambony sy midina!
  Amin'ity fomba ity ihany, fa tsy amin'ny fomba hafa -
  Amin'ity fomba ity ihany, fa tsy amin'ny fomba hafa ...
  Ho ela velona anie ny surprise!
  Mahagaga! Mahagaga!
  Ho ela velona anie ny surprise!
  Mahagaga! Mahagaga!
  Ho ela velona anie ny surprise!
  Ary ambony ihany - tsy milimetatra midina!
  Naneho toe-po miady mafy ilay tovovavy.
  Natasha koa no tena ivon'ny ady. Toy ny volkano mipoaka. Ary manipy fanjaitra amin'ny rantsan-tongony. Mamely ny mpanohitra. Ary mamela faty ao aminy.
  Avy eo ilay zazavavy dia nihira niboridana nify:
  - Isika dia terminator toy izany, toy ny robot nofinofy, ary hatsaran-tarehy lehibe!
  Ary izao ilay zazavavy dia manapaka amin'ny sabatra. Ary handondona olona maro izany.
  Ao anatin'ny ady mafy koa i Zoya. Miady sy miboridana sy mierona izy:
  - Tsy hisy hanakana antsika!
  Ary teo amin'ny tongony niboridana dia nisy kapila nanafika ilay sinoa. Izay nanapaka tenda be dia be. Ary kenda ny tafiky ny empira any an-danitra.
  Ary ny zazavavy dia mihamitombo kokoa.
  Toy izao ny fomba hanoloran'i Aurora zavatra manapaka metaly. Hokapainy ny loha be miforona ho antontam-bato. Ary hitsambikina izy, hanidina, ary haka azy, dia mierona:
  - Ny anarako dia totohondry!
  Ary nanofahofa sabatra roa indray izy, ary nandrovitra ny tsinainy tamin'ny Sinoa. Saingy miaraka amin'izay koa, aza menatra na dia kely aza.
  Ary ny tongony miboridana dia mamoaka boomerangs mahafaty. Izay loha nokapaina amin'ny laharana.
  Avy eo dia mikiakiaka ilay mpiady mena volo:
  - Tsy ho ao anaty cable izahay!
  Hisy fahasambarana anie eto an-tany!
  Ary haka bebe kokoa amin'ny fantsona amin'ny vavany jaky izy ka handrora. Ary ny mpiady ao amin'ny empira any an-danitra dia hianjera toy ny coolers miaraka amin'ny lafarinina.
  Ka nasehon'i Svetlana tamin'ny ady...
  Nasiany rano mangotraka ny mpifanandrina aminy. Ary horaisin'ireo olona may ireo izany ary hikiakiaka mafy.
  Svetlana nikiakiaka:
  - Ny vonoiko!
  Ary amin'ny tongotra miboridana dia hanipy boomerangs roa izy. Hanapaka sinoa be dia be.
  Ary mipoitra faty be dia be.
  Toy izany ny fomba fiasan'ny basy.
  Ary nanapaka ho an'ny tenany ny fanjakan'i Shina, tsy nisy lanonana tsy ilaina. Tsia, manana fahaiza-manao manokana mihitsy aza izy ireo.
  Efa an'aliny ny isan'ny Sinoa maty. Ary ny zazavavy dia miala voly sy mitsambikina toy ny baolina.
  Oleg Rybachenko koa dia mampiseho ny aerobatics mangatsiatsiaka indrindra azonao eritreretina.
  Ary manapaka amin'ny sabatra roa ilay zazalahy, ka ny tanany sy ny tongony ary ny lohany dia manidina amin'ny lafiny rehetra.
  Oleg mihiaka hoe:
  - Hisy, mino aho fa ny fandresentsika manapaka!
  Nanamafy i Margarita, tamin'ny tongotra niboridana, nanipy kapoka manimba:
  - Eny ho izany!
  Ary nanomboka navitrika kokoa izy enina.
  . TOKO No. 2.
  Rehefa saika rava ny tafika sinoa misy roa hetsy, dia nifindra lavidavitra kokoa tany amin"ny halalin"ny Fanjakana selestialy ireo mpiady enina. Mba hisakanana ny Sinoa tsy hiverina any amin'ny tanàna Rosiana any Siberia.
  Noho izany dia nanafika ireo mpiady mavo tao amin'ny tanàna lehibe akaiky indrindra ireo mpiady.
  Oleg Rybachenko, nanapaka ireo mpiady mavo ary nanofahofa ny sabatra roa, niantsoantso hoe:
  - Tahaka ny tsars Rosiana!
  Ary nisy fanjaitra maranitra nanidina avy teo amin"ny tongony. Voadona ireo Sinoa mpiady.
  Margarita, nanapaka ireo mpiady mavo tamin'ny sabatra, dia nandray izany ary nihira hoe:
  - Manao tantara isika izao!
  Ary avy amin'ny fanjairana dia nanidina teo amin'ireo mpiady mavo.
  Manaraka an'i Natasha amin'ny ady. Mandrotsaka fanomezana ho an'ny fahafatesana sy mikiakiaka koa izy:
  - Antsika ny ho avy! Voninahitra ho an'i Rosia Lehibe!
  Ary ny tongony miboridana sy voafafy dia hamoaka izany amin-kery mahatsiravina. Ary hotapahiny ho faty ny sinoa.
  Zoya koa dia mikaroka mafy. Ary nopotehiny antsasany ilay jeneraly sinoa. Ary nanapaka ny taolany.
  Dia nidradradradra izy hoe:
  - Noho ny fandreseko lehibe!
  Ary amin'ny tongotra tsy mitongilana dia hamoaka fanomezana mpamono olona indray izy. Ary handondona mpiady sinoa marobe izany.
  Saingy rehefa miady i Aurora dia tena mampatahotra. Notapatapahiny ny miaramila Shinoa ary nandefa fanomezana mamono olona tamin'ny tongony izy. Ary noho izany dia nandrava ny tafika mavo izy.
  Tsia, antsoina hoe mpamosavy mena i Aurora. Ary tsy azo resena izy.
  Ary ny fanjaitra mahafaty dia misidina eny amin'ny rantsantanany miboridana. Nokapohin'izy ireo ny Sinoa ary nianjera toy ny coolies miaraka amin'ny fasika.
  Aurora mierona ao an-tampon'ny havokavony:
  - Fantatry ny Rosiana aho,
  Ary antsoin'izy ireo hoe mahafinaritra izany!
  Ary indray ny hatsaran-tarehy manipy fanjaitra mahafaty. Ary voatsindrona toy ny voangory ny fahavalo.
  Aurora nigogogogo:
  - Afaka manonofy ianao fa ratsy ny manonofy!
  Ary indray ilay tovovavy dia namely toy ny boomerang.
  Eny, nihinana sira mihoatra ny iray kilao io menamena io tamin"ny raharaha miaramila. Raha mively izy dia mively.
  Ary indray ilay zazavavy haingam-pandeha sy mirehitra no nanafika.
  Ary avy eo i Svetlana dia te hiady. Ary noho izany dia manapaka sy mamotika ny olona rehetra izy. Ary ny sabany dia tahaka ny helatra manjelatra.
  Ary ny fanjaitra dia manidina avy amin'ny tongotra.
  Nitaraina ilay tovovavy:
  - Ny heriko lehibe -
  Toy ny minamana amin'ny voay ny milalao amiko!
  Boy Oleg Rybachenko dia eo amin'ny fanafihana toy ny mahazatra. Mongoose haingana izy. Mitetika sy manipy kintana amin'ny fahavalo.
  Ary niantso mafy ilay tovolahy mpiady:
  - Andeha isika hanao fanafihana,
  Resy daholo ny sinoa!
  Ary izao ilay zazalahy dia nanafika.
  Ary ilay tovovavy Margarita, tao anatin'ny fientanam-po lehibe, dia nanorotoro ny miaramila mavo. Ary ny rantsantanany miboridana manipy fanomezana ho an'ny fahafatesana.
  Ary hoy ilay zazavavy:
  - Ho ahy ny fandresena!
  Ary indray ny orana fanjaitra mikoriana avy eo amin'ny tongony.
  Ary ny fanjaitra dia mahafaty sy misy poizina.
  Margarita dia eo amin'ny fanafihana. Sahirana mafy ny Sinoa manoloana azy. Ary ilay tovovavy no tena endriky ny horohoro.
  Na dia mpiady tsara tarehy aza izy.
  Ary ankehitriny dia misy ampahany amin'ny fahafatesana manidina indray amin'ny tongony. Izay mamely ny fahavalo.
  Natasha dia nandeha fiaramanidina. Manapaka ny sinoa ho tapatapaka. Ary ny sabany tsy misy famindram-po.
  Mirohondrohona ny mpiady:
  - Ho fandresena lehibe ho antsika izany!
  Ary ny fanjaitra tena mahafaty sy mampidi-doza dia manidina avy amin'ny tongotr'ilay hatsaran-tarehy indray.
  Miantraika amin"ny Sinoa betsaka izy ireo. Eny, tena mahafinaritra ny tovovavy.
  Ary amin'ny fanafihana dia tsy manome na iza na iza izy ireo.
  Saingy tsy fantatr'i Zoya, tsy misy na oviana na oviana. Mandalo amin'ny mpifanandrina aminy izy. Ary ny sabany dia tahaka ny mpamono olona.
  Nihiakiaka mafy i Zoya:
  - Tsy fantatro ny famindram-po - ny fahafatesana ihany!
  Ary hanipy zavatra tsy azon'ny sinoa toherina ny tongony miboridana!
  Ary ny mifamadika amin'izany, ny mpiady dia manafaingana isa-minitra. Ity dia rink-skating amin'ny fanafihana.
  Aurora koa dia tovovavy mahafinaritra. Tsy mihemotra ary tsy kivy. Ary tafita amin"ny zava-drehetra izy.
  Natsipiny mpankafy vy tamin"ny rantsantongony. Nokapainy ny miaramila Shinoa ary nikiakiaka hoe:
  - Ao amin'ny fanjakana mena dia hisy afo hanafana ny planeta manontolo!
  Ary indray, zavatra izay mamono manokana ny lalitra amin'ny tongony.
  Ary ny mpiady dia eo amin'ny avo be.
  Ary eto i Svetlana amin'ny ady. Tsy miala amin'ny drafitra. Ary mitetika ny tenany amin'ny fanerena mafy izy. Ary misy kapila maranitra manidina avy amin'ny tongony. Izay manapaka ny mpifanandrina.
  Svetlana nikiakiaka tamin'ny fahatezerana mafy:
  - Horotiko daholo ianareo!
  Ary amin'ny fanafihana ilay tovovavy. Ary ny tongony miboridana dia kinga.
  Manaraka, Oleg Rybachenko dia mazoto miady. Zazalahy terminator kivy io. Tafiditra ao anatin'izany ny tanjaka sy ny fanerena goavana ataon'ny zazalahy bibidia.
  Ary avy eo ilay zaza dia manipy boomerang amin'ny tongotra miboridana. Ary very baolina roa ambin"ny folo indray ny mpifanandrina.
  Tena hery manimba tokoa izany.
  Nihira i Oleg hoe:
  - Tsotra ny sora-tanako -
  Tsy tiako ny misintona ny rambon'ny saka!
  Ary nisy lelan-tsabatra nanidina avy teo amin'ny ombelahin-tongotr'ilay zazalahy, ary ahoana no nahavoa ilay Sinoa. Very ara-bakiteny ny fanahiny sy ny herim-pony.
  Hoy i Oleg tamin-kafetsena:
  - Aza miteny hoe tsia!
  Eo am-panafihana ilay zazalahy... Dia nahatsiaro an'i Vladimir Klitschko izy. Eny, mety ho niverina teo amin"ny peratra ity mpanao ady totohondry ity. Maninona raha andramana? Raha mbola manana fahasalamana ianao dia Andriamanitra mihitsy no niteny taminao hoe hiady!
  Terminator boy tamin'ny fanafihana. Manorotoro ny Sinoa izy ary mihira hoe:
  Ry tanora namana, tanora foana,
  Aza maika hiala sasatra...
  Aoka ho falifaly, sahisahy, mitabataba -
  Tsy maintsy miady - koa miady!
  Lehilahy iray mangatsiaka -
  Mba hahafahanao mandresy ny rehetra!
  Zazalahy mandrakizay manana fanahy aho,
  Inona no miteraka ny vokany!
  Zazalahy mandrakizay am-panahy aho,
  Ary aza mihemotra indray!
  Mpiady tanora iray sy zaza mandrakizay amin'ny fanafihana mikoropaka ny Sinoa. Haneho ny tenany amin'ny tsara indrindra izy.
  Nandrava ny mpiady mavo koa i Margarita ary nihira hoe:
  - Tsy hilavo lefona mihitsy izahay!
  Ary notapahiny ny Sinoa maro, ary nampiany tamin'ny fihomehezana:
  - Tsia, aza mino ahy mihitsy!
  Ary nanipy fanjaitra maranitra sy misy poizina indray ilay tovovavy.
  Ao anatin'ny hetsika haingana sy miavaka izy.
  Natasha dia haingana sy mahatahotra amin'ny ady, toy ny Valkyrie. Sahy miady izy. Ary nitifitra ny Sinoa.
  Matetika izy no niady tany an-danitra. Mpanamory fiaramanidina mahay izy. Tsy maintsy niady tamin'ny miaramila an-tongotra koa izy.
  Saingy izao i Natasha dia nandray ny Sinoa. Ary andeha hively amin'ny fahatezerantsika rehetra.
  Ary ny boomerangs sy ny fanjaitra dia manidina avy eo amin'ny tongony. Manorotoro ny fahavalo izy.
  Nihira ilay tovovavy:
  - Fa mino ny fiposahan'ny masoandro aho,
  Esory ny haizin'ny fonja!
  Nanafika ny Sinoa i Zoya. Ary manorotoro azy mafy. Ary ny tongony miboridana dia mandondona ny fahavalony tsy mitsahatra.
  Mpiady mihetsika. Toy ny kôbra mitsambikina sy mitsambikina izy.
  Ilay zazavavy manana volo volamena mihiaka hoe:
  - Antsika ny ho avy,
  Tahaka ny Jedi Knights izahay!
  Dia hitodika izy ka hamely anao.
  Manaraka ny fanafihana dia Aurora. Tovovavy mena volo mamirifiry sy miady. Nandeha nanafika izy, vao mainka nitombo ny hafainganam-pandehany. Ny sabany dia tahaka ny lelan'ny fikosoham-bary;
  Ny hatsaran-tarehy mirehitra dia namoaka:
  - Hisy fahasambarana toy izany ho an'izao tontolo izao!
  Ary indray mandeha indray ilay zazavavy. Io no tena andriamanibavin'ny ady.
  Nihira koa i Svetlana, mitsambikina sy midina:
  - An-jatony, rezimanta isaky ny rezimanta,
  Nokapaina tamin'ny sabatra ny miaramila Rosiana!
  Ary izao ny rantsan-tongony miboridana dia hanipy zavatra izay tsy hita taratra amin'ny ampinga.
  Ity ilay tovovavy. Tena vixen.
  Natasha nitsoka nify:
  - Tsy anjaranao ny mampianatra ahy!
  Ary hanipy ny fahafatesana amin'ny tongony izy.
  Manaiky i Aurora:
  - Tsy misy na inona na inona hampianatra antsika mihitsy!
  Manafaingana ny fihetsiny ireo mpiady. Saika feno faty avokoa ny tanàna. Eny, niharan'ny fandringanana ny Sinoa. Tsy misy afa-tsy olona enina, nefa miasa amin"ny tafika iray manontolo.
  Oleg Rybachenko nahatsiaro ny tantaran'ny iray amin'ireo elves. Nifarana tao amin'ny Reich Fahatelo izy, ary afaka nandresy lahatra azy halefa any amin'ny Luftwaffe.
  Eny, ny elf, na dia kely aza, dia tena haingana, matanjaka ary manana fihetseham-po tsara. Amin'ny ankapobeny, ny elves dia ambony noho ny olombelona amin'ny toe-batana sy ny hafainganan'ny fisainana. Ary indray mandeha teo amin'ny fiaramanidina, ny elf, ary na dia ny ran'ny mpanjaka aza, dia mahatsiaro ho toy ny voromahery.
  Ary ity mpiady ity dia afaka nitifitra fiaramanidina fahavalo 538 tamin'ny fitsingerenan'ny andro nahaterahan'i Fuhrer tamin'ny 20 Aprily 1944, saingy tsy voatifitra mihitsy izy.
  Ho an'ny fiaramanidina roan-jato voalohany, ny elf dia nahazo ny Knight's Cross of the Iron Cross miaraka amin'ny ravina oaka, sabatra ary diamondra. Maherin'ny telonjato ny Order of the German Eagle miaraka amin'ny diamondra. Ho an'ny Knight's Cross of the Iron Cross misy sabatra sy diamondra ravina oak volamena. Ary ho an'ny fiaramanidina dimanjato - ny Grand Cross ny Iron Cross. Noho izany, nanangona mari-pankasitrahana ny elf ary tamin'io lafiny io dia nandresy na dia Hermann Goering aza izy ary nahazo ny laharan'ny kolonely.
  Na dia niady tamin'ny fiaramanidina aza izy tamin'ny maha-olom-pirenena azy.
  Noho izany, na dia niseho tao amin'ny Luftwaffe aza ny ace miavaka toy izany, dia tsy nisy fiantraikany loatra tamin'ny fandehan'ny ady izy. Raha ny marina, raha maka ireo aces Luftwaffe enina voalohany teo amin'ny tantara marina ianao, dia nitifitra fiaramanidina maherin'ny iray arivo sy sasany izy ireo. Eny ary, ohatrinona izany no nanampy ny Wehrmacht?
  Na dia azo inoana aza fa nitombo ny isan'ny fiaramanidina nianjera noho ny fampielezan-kevitr'i Goebbels.
  Olona maro no nisalasala mafy ireo tarehimarika ireo.
  Saingy ny elf dia nitifitra tamim-pahatsorana ireo fiara be dia be, ary ny tenany dia tsy very na dia mpiady iray aza.
  Saingy nifanena taminy i Oleg Rybachenko ary nanontany hoe:
  - Nahoana ianao no nanelingelina ny Third Reich, izay heverina ho herin'ny ratsy?
  Nanamarika lojika ilay elf:
  - Satria tsy misy herin'ny tsara mihitsy eto an-tany! Heverinao ve fa olo-masina i Stalin sy ireo mpiara-dia aminy?
  Nitsiky i Oleg:
  - Fa any amin'ny URSS, rehefa nitifitra fiaramanidina be dia be ianao dia ho raisina ho Andriamanitra manana renivohitra G! Ary noho izany dia tokony ho voarora sy hozonina ianao!
  Nanamarika tamim-pahatsorana ilay elf:
  - Tamin"ny oktobra 1942, fony aho nanomboka niady ho an"ny Reich, dia mbola tsy niharihary ny vokatry ny ady. Ahoana ny hevitrao, tsy manana vintana ho anisan'ny mpandresy aho?
  Namaly tamim-pahatsorana i Oleg Rybachenko:
  - Raha mivadika amin'ny URSS ianao, dia heveriko fa ho voavela heloka ianao ary ekena. Ankasitrahana na aiza na aiza ny mahery fo sy ny mpiady mahery!
  Nitsiky tamim-pamirapiratana ilay elf ary namaly hoe:
  - Misaotra amin'ny tolotra! Saingy rehefa tapitra ny Ady Lehibe Faharoa dia hiverina eto amin'ny planetako aho miaraka amin'ny mari-pankasitrahana ... Ary mazava ho azy fa tsy hiraharaha intsony ny faharesen'i Alemaina aho. Ny zava-dehibe dia ny nanehoako ny tenako ho maherifo ary nidina tamin'ny tantaran'ny fiaramanidina ho toy ny ace tsara indrindra amin'ny fotoana rehetra!
  Hoy i Oleg Rybachenko tamin'ny fahasosorana:
  - Firifiry ny lehilahy tsara maty noho ny aminao!
  Nikiakiaka ilay elf ary nampahatsiahy lojika hoe:
  - Misy koa i Rudel... Superman koa izy!
  Nanaiky i Oleg hoe:
  - Rudel... Toy ny mahery fo amin'ny tantara an-tsary!
  Hoy ilay elf:
  - Izaho taloha sy ankehitriny ary ho mpiady! Ka hiezaka aho hitondra ny isako ho arivo!
  Nisalasala i Oleg Rybachenko:
  - Hanana fotoana ve ianao? 9 May 1945 Nitolo-batana ny Reich Fahatelo!
  Nanontany tamim-pitenenana ilay elf:
  - Azonao lazaina amin'ny antsipiriany kokoa hoe rahoviana sy aiza ary amin'ny fotoana inona, inona no hery hanafika ny Mena sy ny mpiara-dia?
  Gaga i Oleg nanontany hoe:
  - Nahoana ianao no mila izany?
  Namaly tamim-pahatsorana ilay elf:
  - Te-hanalava tsinontsinona ny ady aho mba haharitra ny fahafinaretana!
  Naka basy poleta avy eo i Oleg ary namaly hoe:
  - Afaka nitifitra anao aho, fa tsy hanao izany aho!
  Gaga ilay elf:
  - Ary nahoana?
  Hoy i Oleg Rybachenko:
  - Avelao ny feon'ny fieritreretanao hanafay anao!
  Ary nisaraka izy ireo...
  Nihevitra i Oleg Rybachenko fa tsy very maina io elf io. Firy indray ny fiaramanidina hotifiny? Hahomby fotsiny izany.
  Ary ilay zazalahy dia nandefa ny boomerang ny fahafatesana tamin'ny rantsan-tongony indray.
  Mazoto mandripaka ny Sinoa amin'ny ady i Margarita. Ny tongony miboridana dia namely azy tamin'ny fanomezana mpamono azy, ka gaga ianao.
  Tovovavy iray amin'ny sokajy superman.
  Ary ny asany amin'ny ady dia toy ny an'ny bibidia.
  Tsia, tsy hisy hampitahorana ankizivavy toy izany mihitsy, na dia misy Sinoa roa lavitrisa aza.
  Inona anefa no tokony hataon'i Margarita?
  Miaro ny tanindrazany izy.
  Oleg Rybachenko, nanapaka ny Sinoa, nihira hoe:
  - Tsy misy Tanindrazana tsara tarehy kokoa an'i Rosia,
  Miady ho azy ary aza matahotra...
  Tsy misy firenena tsara tarehy intsony eto amin'izao tontolo izao -
  Fanilo fahazavana izao rehetra izao, ry Rus'!
  Ny zazalahy dia hitsambikina sy hanafaingana, mandaka ny rehetra.
  Niady sy nihira koa i Natasha:
  Taona mahafaty, mety tsy hino ahy ianao,
  Sivy amby sivifolo sivinjato arivo...
  Atsaharo ny mandeha amin'ny faribolana manintona,
  Ny devoly dia hanodina ny tandrony volamena!
  Ary nanipy fanomezana mpamono olona indray ilay tovovavy tamin'ny tongony.
  Ao anatin'ny ady koa i Zoya, naratra ary niady. Sipa mavitrika. Ary raha mamely amin'ny sabatra izy, dia lasa lavitra ny zava-drehetra.
  Ary ny tongony miboridana dia mazoto mitoraka fanomezana. Ary nandondona fahavalo be dia be izy ireo.
  Eny, mazava ho azy fa andro maizina ny Sinoa.
  Mamely tsy misy indrafo i Aurora. Ary ny tongony miboridana dia zavatra mihoatra noho ny mahafaty. Io no andriamanibavin'ny fandringanana amin'ny ankapobeny.
  Ary misy devoly arivo ao anatiny.
  Svetlana dia mamely ny Sinoa amin'ny firehetam-po sy mikiakiaka:
  - Ao ny ho avy
  Mba tsy voatery ho saka!
  Ary hanipy zavatra indray ny tongony miboridana, ary hoviraviram-biby ny fahavalo.
  Ilay tovovavy mpiady no aerobatika ao aminy!
  Rehefa avy nanadio ny tanànan'ny sinoa izy enina dia naka aina. Novonoin"izy ireo avy hatrany ilay lambo ary natsatsika manontolo.
  Norasainy izany ary nanomboka nihinana.
  Natasha nanamarika:
  - Nihinana betsaka indray mandeha ny knight an'i Walter Scott!
  Nitsiky i Oleg Rybachenko ary nampahatsiahy hoe:
  - Dumas koa! Toy izany no nihinana ondrilahy iray manontolo i Porthos!
  Natasha nihomehy:
  - Ram? Nahoana no tsy lambo?
  Nihira i Oleg ho setrin'izany:
  Ny havanao rehetra,
  Dadatoa nahazo ny lambo...
  Fony mbola velona izy - nampitandrina ahy izy -
  Tsy afaka maka vady amin'ny mpihinana ianao!
  Nanamafy i Margarita hoe:
  - Hira bibidia ity! Saingy mila zavatra hafa fanahy kokoa aho!
  Oleg nanamarika:
  - Ara-tsaina? Tsara izany!
  Ary nihira zavatra ilay zazalahy...
  Saingy nanapaka azy i Aurora ary niteny hoe:
  - Tsy mila mihira ianao fa mihetsika.
  Ary namoaka iPhone avy amin'ny fehikibony ilay tovovavy. Nitsiky i Oleg, nanome azy ny azy i Natasha ary nanoro hevitra hoe:
  - Milalao fiara mifono vy miaraka amin'ny mena!
  Nanaiky i Aurora hoe:
  - Tiako ity lalao ity!
  Ary nanomboka nahazo masontsivana ilay tovovavy mahery fo.
  Oleg Rybachenko dia nandray ny fiaramanidina tanky.
  Nampitandrina i Aurora:
  - Tank iray ho an'ny iray! Andramo ady!
  Nanaiky ilay zazalahy:
  - Marina tokoa izany!
  Oleg nifidy ny tsara indrindra fiara mifono vy Sovietika tamin'ny efa-polo taona - ny IS-7. Fiara mahafinaritra izay tsy lasa fiara famokarana mihitsy. Manana ny zava-drehetra izy: fiadiana, fitaovam-piadiana ary hafainganam-pandeha. Tena halo!
  Aurora dia manana E-75. Somary ratsy kokoa ny fiara. Ary mavesatra kokoa, ary kely kokoa ny hafainganam-pandeha, famatsiana herinaratra, ary basy malemy kokoa. Ny IS-7 dia manana 130 milimetatra mifanohitra amin'ny 128 ho an'ny E-75. Ny fitaovam-piadian'ny Alemana angamba dia matevina kokoa, saingy izany dia onitra amin'ny fihantsiana lehibe kokoa amin'ny IS-7. Ary avo kokoa ny sisin'ny Fritz ... Marina daholo izany, fa ...
  Aurora dia mamindra ny E-75 mankany amin'ny ambaratonga M ... Ary mihatsara ny fiara. Ary mahery kokoa ny motera ary ambany kokoa ny silhouette, ary manana barika lava kokoa ny basy. Eny, nihamaro ny fiadiana. Mbola milanja dimy amby sivifolo taonina ny fiara mifono vy alemana, mifanohitra amin'ny valo amby enimpolo ho an'ny Sovietika. Ary aorian'ny fanavaozana dia manana drafitra mitovy amin'izany izy ary ho matanjaka kokoa ankehitriny.
  Saingy nijanona tsy nisy fivoarana ny IS-7. Tsy nisy naminany izany teo amin"ny tantara tena izy.
  Eny, ry Oleg, andao hampiasa ny tenantsika.
  Tsy very anefa ilay zazalahy. Koa satria efa nanavao ny fahavalo, dia hanao zavatra ilay lehilahy ary hampiasa projectiles volom-borona. Ary avy eo dia hisy ady tena tsara.
  IS-7 dia manakaiky. Na izany aza, mbola tsara kokoa ny fahaizan'ny alemana mitondra fiara.
  Nitifitra ny tafondrony lava kokoa i Aurora. Saingy mbola tsy afaka mankany izy.
  Ary ilay zazalahy terminator dia nanatona ary nanodina ny lalana. Toa matoky tena ny ankizilahy.
  Aurora, taorian'ny tifitra manaraka, dia nanao ny moraly:
  - Ny totozy dia afaka mamono elefanta!
  Ary nitohy ny ady, Oleg nitondra tafondro 130-mm ho any amin'ny tobin'ny vata, ary nandresy. Na eo aza ny hafetsena rehetra.
  Saingy amin'ny ankapobeny, ny fiara mifono vy tamin'ny efapolo taona dia manana fiara samihafa. Tetikasa tena mampatahotra - "Royal Lion". Ny lanjany dia zato taonina, ny tafondro dia 210 mm kaliber, ny fiadiana eo anoloana dia 300 mm amin'ny zoro, ny sisiny dia 200 mm, ary ny maotera dia 1800 horsepower.
  Ity dia milina - na ny IS-7 aza dia afaka miditra amin'ny sisiny sy manakaiky. Ary tena lehibe tokoa!
  Nihira niboridana i Aurora:
  - Voromahery io, manidina ambony noho ny masoandro!
  Dia nangina izy...
  Rehefa avy nisakafo izy enina dia nifindra tany amin"ny tanàna sinoa. Amin'izao fotoana izao, mila mahazo fandriampahalemana isika ary manakivy ny Manchus tsy hanafika.
  Nanafika an"ilay Sinoa ireo tovovavy sy ilay zazalahy ary namono olona maro tamin"ny sabatra sy ny rantsan-tongotra indray.
  Avy eo dia nanomboka nitifitra tamin'ireo tafondro azo ireo mpiady. Ary betsaka ny Sinoa maty.
  Nanamarika i Oleg Rybachenko:
  - Angamba tsara kokoa ny milalao fiarovan-tena? Ho tonga ratsy ve izany?
  Nanohitra i Aurora:
  - Misy hevitra momba ny ady amin'ny fisorohana!
  Nampahatsiahy i Oleg hoe:
  - Viktor Suvorov koa dia niezaka nanaporofo fa ny ady nataon'i Alemaina Nazi tamin'ny URSS dia fisorohana!
  Nanambara ny nifiny i Aurora ary nitaraina hoe:
  - Tsy izany ve no izy?
  Nihifikifi-doha i Oleg:
  - Misalasala!
  Nampahatsiahy i Margarita hoe:
  - Namaky ity boky ity aho. Raha vao jerena dia toa mandresy lahatra izy. Fa raha mihady lalina kokoa...
  Nanaiky i Aurora hoe:
  - Nanomana ady manafintohina ny URSS ary zava-misy izany!
  Nanamarika i Margarita hoe:
  - Ny USSR dia nanomana ady manafintohina na dia taorian'ny ady aza. Saingy tsy nanomboka ny fanafihana!
  Nanamarika lojika i Oleg:
  - Raha nanomana fanafihana i Stalin, dia ho amin'ny fotoana manaraka izany, rehefa vita aloha ny fampitaovana ny divizionany amin'ny fiara mifono vy sy fitaovana hafa. Ary ny fiaramanidina farany vao nanomboka tonga amin'ny vondrona;
  Nanohitra araka ny lojika ihany koa i Aurora:
  - Raha namerina ny tafika sovietika, dia tsy nijanona koa ny tafika alemà. Raha nanodina ny fiaramanidina farany ny URSS, dia nampitombo ny famokarana fitaovana farany ny Krauts.
  Tsy nampitombo ny tombotsoan'i Stalin ny fahatarana. Ny mifanohitra amin'izany aza, ny Nazia, izay manana ny mety ho an'i Eoropa, dia mety hahatratra an'i Rosia amin'ny habetsahan'ny fitaovana manana kalitao tsara kokoa!
  Nisalasala i Oleg Rybachenko:
  - Inona no mahatonga anao hieritreritra fa tsara kokoa ny kalitaon'izy ireo?
  Namaly tamim-pahatsorana i Aurora hoe:
  - Nandresy anefa izahay tamin'ny 1941! Raha ambany noho ny isa izy ireo, dia mety ho ambony noho ny kalitaon'ny teknolojia!
  Nisalasala ilay zazalahy genius:
  - Tsy mino aho!
  Nanamarika i Margarita hoe:
  - Mistery ny taona fahiraika amby efapolo. Nahoana no resy taorian'ny ady ny Tafika Mena matanjaka kokoa tamin'ny fomba ofisialy? Ary avy eo, rehefa lasa ara-dalàna ary tena nalemy, dia nanomboka nandresy izy?
  Namaly i Oleg Rybachenko hoe:
  - Zava-miafina lehibe tamin'ny Ady Lehibe Faharoa ity!
  Natasha nanoro hevitra hoe:
  - Nisy fitsabahana avy amin'ny fahefana ambony teto!
  Nanaiky i Oleg hoe:
  - Nisy zavatra nitranga tokoa!
  Nitaraina i Augustine hoe:
  - Ny sampintsika mihosin-drà, ny Andriamanitsika dia andriamanitry ny ady!
  Nanaiky i Zoya:
  - Mihosin-drà koa ny andriamanitry ny ady!
  Taorian'izay dia nanomboka nilalao ny paikadin'ny Ady Lehibe Faharoa i Oleg sy Aurora. Ho an'i Hitler i Aurora, ho an'i Stalin i Oleg.
  Efa nisy ny fifanakalozam-bola tena izy. Nampiasa ny kaody rogue sy ny andiana fiara mifono vy "E" i Aurora ary niditra tao Moskoa. Togo sy Oleg dia nampiasa ny kaody rogue sy IS-7 toy ny mamely ny Alemà. Ary nitambatra teo ambonin'ny vato ny antsy. Ary vatam-paty be dia be. Aoka ho virtoaly.
  Oleg Rybachenko dia milalao am-pitiavana, ary ny miaramilany dia namakivaky ny fiarovan'ny Alemana. Mamorona boiler izy ireo. Aurora dia mihazakazaka indray ny code scam. Misy fifanakalozam-pihetsika be dia be.
  Ilay zazalahy genius dia nihira hoe:
  - Any amin'ny Kama - tsy fantatsika ny tenantsika,
  Any amin'ny renirano Kama - reny!
  Tsy mahatratra ny tananao, tsy mahatratra ny tongotrao,
  Eny ary, raha ilaina, hamindra ny pokers izahay!
  Ary ny fiara mifono vy sovietika dia nanorotoro ny Nazia. Tsy misy zavatra mangatsiaka kokoa noho ny IS-7. Ary afaka miady soa aman-tsara amin'ny "Mouses" sy "E" -100 ianao. Ny tanky Sovietika dia tsy matahotra ny biby goavam-be toy izany.
  Mavesatra kokoa izy ireo, saingy tsy midika izany fa matanjaka kokoa izy ireo.
  Ary nandroso i Oleg, nandeha haingana niaraka tamin'ny fiara. Ary toy ny devoly arivo ao aminy.
  Ilay zaza mahagaga dia mihira:
  - Hopotehinay ny Krauts, chick-chick-chick-ta!
  Ary avy eo ny miaramila sovietika naka sakana hafa. Toy ny manam-pahaizana momba ny ady sy ny ady izy ireo!
  Tsy tsotra ihany koa anefa i Aurora. Ary manao fanerena mahery vaika izy. Manipy hery vaovao sy vaovao ary vaovao eo ambanin'ny kodiaran'ny Tafika Mena.
  Ary ny mpiady mena volo mihira hoe:
  - Tsy hanakana ahy ny fahavaloko! Handresy ny haben'izao rehetra izao aho!
  Ary ny rezimanta vaovao sy vaovao dia miditra amin'ny ady.
  Nihira tamim-pifaliana i Oleg Rybachenko:
  Mandeha romotra ny Krauts,
  Nandroso ny rezimanta ny fahavalo...
  Fa adala Aryana -
  Hihaona amin'ny fankahalana ny Rosiana!
  Hihady hodi-kisoa izy, Ary
  hatsipy any amin'ny vovoka ny fahavalo;
  Niady mafy ny Rosiana
  Mahery ny totohondry ny miaramila!
  Ary nanao fihodinana iray hafa ilay zazalahy ary nanodidina ny miaramilan'i Aurora.
  Eny, hendry ilay zaza, tsy misy teny.
  Aurora nigogogogo:
  - Tsia, tsy hilavo lefona aho, fa nahay niady foana aho!
  Nanaiky i Oleg Rybachenko:
  - Tsy hilavo lefona izahay! Handringana anao tsotra izao izahay!
  Ary izao indray ny miaramila sovietika. Ary ny kaody scammer dia tsy manampy ny Krauts intsony.
  Avy eo i Aurora dia nanova ny safidy. Ary i Grande-Bretagne sy Etazonia dia miditra amin'ny ady eo anilany. Nirohotra niady ireo mpiady tamin"ity armada ity. Ary aoka isika hanery ny fahavalo.
  Saingy ny fiara mifono vy Sovietika IS-7 dia manimba ny Shermans sy Pershings amerikana amin'ny mora kokoa, ary koa ny tanky Churchill anglisy.
  Tsy nahazo fahavoazana ny tenany.
  Nitaraina i Aurora:
  - Eny, devoly kely ianao!
  . TOKO No. 3
  Nifandona tamin'ny Sinoa tamin'ny taonjato fahafito ambin'ny folo indray ireo mpiady tamin'ny taonjato faha-21.
  Ny Fanjakana Celestial dia manana miaramila maro. Mikoriana toy ny renirano tsy misy farany izy ireo.
  Oleg Rybachenko, nanapaka ny Sinoa tamin'ny sabatra, nidradradradra hoe:
  - Tsy hilefitra mihitsy izahay!
  Ary nisy kapila maranitra nanidina teo amin'ny tongotr'ilay zazalahy!
  Margarita, nanorotoro ny mpifanandrina taminy, nimenomenona hoe:
  - Misy toerana eto amin'izao tontolo izao ho an'ny asa mahery fo!
  Ary nisy fanjaitra misy poizina niparitaka teo amin'ny tongotr'ilay tovovavy, namely ny Sinoa.
  Natasha koa dia nanipy ny rantsan-tongony, namono, ary nidradradradra:
  - Tsy hanadino na oviana na oviana isika.
  Ary ny sabany dia namaky ny Sinoa tao amin'ny fikosoham-bary.
  Zoya, nanapaka ny fahavalo, nikiakiaka hoe:
  - Ho an'ny baiko vaovao!
  Ary betsaka kokoa ny fanjaitra niparitaka teo amin'ny tongony. Ary amin'ny maso sy ny tendan'ny miaramila sinoa.
  Eny, mazava ho azy fa ny mpiady dia nientanentana sy lasa masiaka.
  Nikapoka ireo miaramila mavo i Aurora ary nikiakiaka hoe:
  - Ny sitrapontsika vy!
  Ary misy fanomezana vaovao mahafaty manidina eny an-tongony. Ary lavo ireo mpiady mavo.
  Svetlana manapaka ny fikosoham-bary, ny sabany dia toy ny tselatra.
  Mivalampatra toy ny amboara voatapaka ny Sinoa.
  Ilay tovovavy manipy fanjaitra amin'ny tongotra miboridana ary mikiakiaka:
  - Izy no handresy ho an'i Neny Rosia!
  Nandroso nanohitra ny Sinoa i Oleg Rybachenko. Terminator boy nanapaka ny miaramila mavo.
  Ary amin'izany fotoana izany, ny rantsan-tongotry ny tongotr'ilay zazalahy dia mamoaka fanjaitra misy poizina.
  Mierona ilay zazalahy:
  - Voninahitra ho an'ny hoavy Rus'!
  Ary amin'ny hetsika dia manapaka ny lohan'ny tsirairay sy ny molony.
  Manorotoro ny mpifanandrina aminy koa i Margarita.
  Nitselatra fotsiny ny tongony niboridana. Betsaka ny Sinoa maty. Ny mpiady miantso hoe:
  - Ho any amin'ny sisin-tany vaovao!
  Ary avy eo dia noraisin'ilay tovovavy ilay izy ary nokapohiny ...
  Fatin'ny miaramila sinoa.
  Saingy i Natasha dia eo amin'ny fanafihana. Manapaka ny sinoany manokana izy ary mihira hoe:
  - Lehibe sy mamirapiratra i Rus,
  Zazavavy hafahafa be aho!
  Ary ny kapila manidina avy amin'ny tongony. Iza no nanapaka ny tendan'ny sinoa. Eny, tovovavy io.
  Zoya dia eo amin'ny fanafihana. Nokapainy tamin"ny tanany roa ireo miaramila mavo. Mandrora avy amin'ny fantsona. Ary manipy fanjaitra mahafaty amin'ny rantsan-tongony.
  Ary amin'izany fotoana izany dia mihira ho an'ny tenany izy:
  - Eh ry klioba kely, andao!
  Eh, ny tiako indrindra dia hatao!
  Aurora, nanapaka ny Sinoa sy nandripaka ny miaramila mavo, nikiakiaka hoe:
  - Ny volony sy ny hoditry ny biby rehetra,
  Nanafika ny polisy misahana ny rotaka tamin"ny klioba izy!
  Ary raha manipy ny rantsan-tongony amin'ny fahavalo izy, dia hamono elefanta.
  Ary avy eo dia nikiakiaka izy:
  - Amboadia!
  Svetlana dia eo amin'ny fanafihana. Tetehina sy notetehiny ny sinoa. Amin'ny tongotra miboridana no anomezany fanomezan'ny fahafatesana ho azy.
  Izy no mitondra ny fikosoham-bary amin'ny sabatra.
  Nopotehin'ny mpiady maro sy nikiakiaka:
  - Fandresena lehibe ho avy!
  Ary indray ilay tovovavy dia mihetsiketsika.
  Ary ny tongony miboridana dia mamoaka fanjaitra mahafaty.
  Nitsambikina i Oleg Rybachenko. Nanao sorisory ilay zazalahy. Nanapaka sinoa be dia be tamin'ny hitsambikina.
  Natsipiny tamin'ny rantsantongony ny fanjaitra ary nigogogogo:
  - Voninahitra ho an'ny herim-poko mahafinaritra!
  Ary niady indray ilay zazalahy.
  Nandeha nanafika i Margarita. Manimba ny fahavalo rehetra misesy. Mangatsiaka noho ny lelan'ny fikosoham-bary ny sabany. Ary ny rantsan-tongony miboridana manipy fanomezan'ny fahafatesana.
  Ankizivavikely nanafika. Mandripaka mpiady mavo tsy misy lanonana.
  Ary mitsambikina tsindraindray ary mihodinkodina!
  Ary ny fanomezam-pahasoavan'ny fandringanana manidina avy aminy.
  Ary maty ny Sinoa. Ary mivangongo ny antontam-bato rehetra.
  Margarita nikiakiaka:
  - Cowboy amerikana aho!
  Ary natsipy indray ny fanjaitra teo amin"ny tongony.
  Ary avy eo fanjaitra am-polony hafa!
  Natasha koa dia tena mahafinaritra amin'ny fanafihana.
  Ary manipy amin'ny tongotra miboridana izy, ary mandrora avy amin'ny fantsona.
  Ary nikiakiaka teo an-tampon'ny havokavony:
  - Fahafatesana mamirapiratra aho! Ny hany tsy maintsy ataonao dia ny maty!
  Ary indray mandeha ny hatsaran-tarehy.
  Zoya dia nanafika ny korontam-bato nisy sinoa. Ary koa, avy amin'ny tongotra miboridana, ny boomerangs fandringanana dia manidina.
  Ary ireo mpiady mavo dia mianjera sy mianjera.
  Zoya niantsoantso:
  - Sipa tsy nikiraro dia handresy anao izy!
  Ary fanjaitra am-polony no manidina avy amin'ny voditongotr'ilay tovovavy. Izay mandeha mahitsy amin'ny tendan'ny sinoa.
  Dia maty izy ireo.
  Na ny marimarina kokoa, maty tanteraka.
  Ao anatin'ny fanafihana i Aurora. Mandrava miaramila mavo. Entin-tanana roa ny sabany. Ary tena mpiady mahafinaritra izy.
  Nisy tafio-drivotra namely ny tafika sinoa.
  Mirohondrohona ny tovovavy mena volo (The girl with red hair mier):
  - Takona ny ho avy! Fa ho mpandresy!
  Ary amin'ny fanafihana, hatsaran-tarehy amin'ny volo mirehitra.
  Aurora mirohondrohona amin'ny firavoravoana:
  - Ny andriamanitry ny ady dia handrava ny zava-drehetra!
  Ary ny mpiady dia eo amin'ny fanafihana.
  Ary nanipy fanjaitra maranitra sy misy poizina be dia be ny tongony.
  Svetlana amin'ny ady. Ary tena mamirapiratra sy miady. Ny tongony miboridana dia mamoaka zavatra mamono olona maro. Tsy olona, fa fahafatesana amin'ny volo blonde.
  Fa raha misaraka izy io, dia tsy ho azonao atao ny manakana azy.
  Svetlana mihira:
  - Tsy ho tantely ny fiainana,
  Ka mitsambikina amin'ny dihy boribory!
  Ho tanteraka anie ny nofinao -
  Ny hatsaran-tarehy dia mamadika lehilahy ho andevo!
  Ary ny fihetsik'ilay tovovavy dia miha-mahery vaika kokoa.
  Manafaingana ny fanafihan'i Oleg. Nodarohan"ilay zazalahy ilay sinoa.
  Ny tongony miboridana manipy fanjaitra maranitra.
  Ny tanora mpiady mikiakiaka:
  - Ny fanjakana adala dia handrava ny rehetra!
  Ary nihetsika indray ilay zazalahy.
  Margarita dia tovovavy masiaka amin'ny asany. Ary mively ny fahavalo.
  Noho izany dia nandefa paiso misy poizina tamin'ny tongony izy. Hipoaka izany ary hanipy sinoa zato avy hatrany eny amin"ny rivotra.
  Nihiakiaka ilay tovovavy:
  - Mbola ho avy amintsika ny fandresena!
  Ary hampandeha ny fikosoham-bary amin'ny sabatra izy.
  Nanafaingana ny fihetsiny i Natasha. Nokapain'ilay tovovavy ireo mpiady mavo. Ary tamin'izay fotoana izay dia niantsoantso izy hoe:
  - Fandresena miandry ny Fanjakana Rosiana.
  Ary andao handringana ny sinoa amin'ny hafainganam-pandeha haingana.
  Natasha dia tovovavy terminator.
  Tsy mieritreritra ny hijanona na hihena.
  Zoya dia eo amin'ny fanafihana. Toa manapaka salady hena ny sabany. Nihiakiaka tamin'ny faran'ny havokavony ilay tovovavy:
  - Manan-kery ny famonjena antsika!
  Ary ny rantsan-tongotra miboridana koa manipy fanjaitra toy izany.
  Ary nisy olona marobe voatsindrona ny tendany, niampatrampatra teo amin"ny antontam-bato.
  Vehivavy adala i Aurora. Ary manimba ny olona rehetra toy ny robot vita amin'ny hyperplasma.
  Efa nandrava sinoa maherin"ny zato izany. Saingy mihamitombo ny zava-drehetra. Ary mirohondrohona koa ny mpiady.
  - Tena tsy resy aho! Ny zavatra mahafinaritra indrindra eran-tany!
  Ary indray ny hatsaran-tarehy dia eo amin'ny fanafihana.
  Ary avy eo amin'ny rantsan-tongony dia misy paiso manidina. Ary ny sinoa telonjato no rovitra noho ny fipoahana mahery vaika.
  Nihira i Aurora:
  -Tsy sahy maka ny taninay ianao!
  Svetlana koa dia eo amin'ny fanafihana. Ary tsy manome anao fiatoana kely izany. Wild terminator tovovavy.
  Ary manapaka ny fahavalony izy ary mandripaka ny Sinoa. Ary efa latsaka an-kady sy teny an-dalana ny andiana mpiady mavo.
  Nandeha an-keriny izy enina. Ady an-keriny ilay izy.
  Oleg Rybachenko dia miverina amin'ny asany. Ary mandroso izy ka manofahofa ny sabatra roa. Ary ilay zazalahy terminator no mitantana ny fitotoana. Ny sinoa maty dia mianjera.
  Faobe ny faty. Tendrombohitra feno ra mandriaka.
  Tsaroan'ilay zazalahy ny paikady bibidia. Aiza koa ny soavaly sy ny olona mifangaro.
  Oleg Rybachenko nikiakiaka:
  - Loza avy amin'ny saina!
  Ary hisy vola be!
  Ary Terminator Boy amin'ny hetsika vaovao. Ary haka zavatra ny tongony tsy hita maso ka hanipy izany.
  Nitabataba ilay zazalahy genius:
  - Kilasy master sy Adidas!
  Fampisehoana tena nahafinaritra sy nangatsiaka. Ary firy ny sinoa maty? Ary namono ny isan'ireo mpiady mavo be indrindra izy ireo.
  Ao anatin"ny ady koa i Margarita. Mandrava tafika mavo sy mierona:
  - Rezimanta manafintohina lehibe! Entinay ao anaty vatam-paty ny olona rehetra!
  Ary notapahin"ny sabany ny Sinoa. Efa nirodana ny hamaroan'ny mpiady mavo.
  Nitaraina ilay tovovavy:
  - Mahafinaritra kokoa noho ny pantera aho! Porofoy fa ianao no tsara indrindra!
  Ary ny pea miaraka amin'ny fipoahana mahery vaika dia hanidina avy amin'ny voditongotr'ilay tovovavy.
  Ary hamely ny fahavalo izy.
  Ary haka sy handringana ny sasany amin'ireo mpanohitra izy.
  Ary i Natasha no manana fahefana. Ary mamely ny mpifanandrina aminy izy, ary tsy hamela na iza na iza ho resiny.
  Firy ny sinoa efa novonoinao?
  Ary tena maranitra ny nifiny. Ary ny maso dia safira. Ity tovovavy ity no tena mpamono olona. Na dia mpamono olona daholo aza ny mpiara-miasa aminy!
  Natasha mihiaka hoe:
  - Tezitra aho! Hisy onitra ho anao!
  Ary mbola hamono sinoa be dia be amin'ny sabatra ilay tovovavy.
  Zoya dia mihetsika ary nandrava mpiady mavo maro.
  Ary manipy fanjaitra ny tongotra miboridana. Mamono Sinoa maromaro ny fanjaitra tsirairay. Tena tsara tarehy ireo tovovavy ireo.
  Nandroso sy nandrava ny mpifanandrina taminy i Aurora. Ary amin'izany fotoana izany dia tsy hadinony ny mihiaka hoe:
  - Tsy afaka mandositra ny vatam-paty ianao!
  Ary haka ny nifiny ilay zazavavy ka hitondra azy!
  Ary menamena toy izany... Mivembena eny amin"ny rivotra ny volony toy ny faneva proletarianina.
  Ary ny zava-drehetra dia avy amin'ny fahatezerana ara-bakiteny.
  Svetlana dia mihetsika. Nahita karandoha be dia be aho. Mpiady nanala nify.
  Mampiseho lela. Ary avy eo dia mandrora avy amin'ny fantsona. Dia midradradradra izy hoe:
  - Ho faty ianareo!
  Ary indray, misy fanjaitra mahafaty manidina avy eo amin'ny tongony.
  Oleg Rybachenko dia mitsambikina ary mitsambikina.
  Zazalahy tsy nikiraro namoaka fanjaitra maromaro ary nihira hoe:
  - Andao handeha hiakatra, manokatra kaonty lehibe!
  Ny tanora mpiady no tena tsara indrindra.
  Efa antitra be izy, nefa toa zaza. Tena matanjaka sy hozatra ihany.
  Nihira i Oleg Rybachenko:
  - Na dia tsy manaraka ny fitsipika aza ny lalao, andao handrava ny firahalahiana!
  Ary indray, nisy fanjaitra mahafaty sy manendrikendrika nanidina niala teo amin'ny tongony.
  Nihira tamim-pifaliana i Margarita:
  - Tsy misy zavatra tsy hay atao! Mino aho fa hisy ny fiandohan'ny fahafahana!
  Nandefa fanjaitra mahafaty indray ilay tovovavy ary nanohy hoe:
  - Hiala ny haizina! Ny raozy amin'ny volana Mey dia hamony!
  Ary raha vao nanipy pitipoà tamin'ny rantsantongony ilay mpiady dia nanidina avy hatrany teny amin'ny rivotra ny Sinoa arivo. Eny, miempo eo imasontsika ny tafik"ny Fanjakana selestialy.
  Natasha amin'ny ady. Mitsambikina toy ny cobra. Mipoaka fahavalo. Ary betsaka ny Sinoa maty.
  Nampiasa sabatra sy saribao ary lefona izy ireo. Ary fanjaitra.
  Amin'izay fotoana izay ihany dia mierona izy:
  - Mino aho fa ho avy ny fandresena!
  Ary hahita ny voninahitry ny Rosiana!
  Ny rantsantongony miboridana manipy fanjaitra vaovao, manindrona ny mpanohitra.
  Zoya dia mihetsiketsika. Mandrosoa amin'ny Sinoa. Tetehina kely izy ireo.
  Ny mpitolona dia manipy fanjaitra amin'ny rantsantanany tsy miboridana. Mamelezana ny mpifanandrina, ary mierona:
  - Akaiky ny fandresena tanteraka!
  Ary mihazakazaka fikosoham-bary misy sabatra. Tena vehivavy toy ny tovovavy tokoa io!
  Nandeha nanafika anefa ilay cobra Aurora. Ity vehivavy ity dia nofy ratsy ho an'ny rehetra.
  Ary raha mirehitra izy dia midika izany fa mihodina.
  Aorian'izay dia haka izany ilay menamena ary hihira hoe:
  - Hovohako ny karandoha rehetra! Tena nofy aho!
  Ary ankehitriny dia miasa ny sabany ary manapaka ny hena.
  Svetlana koa dia mandeha amin'ny fanafihana. Tsy misy sakana ity tovovavy ity. Raha vao tetehina izy io dia misy fatin"olona marobe miparitaka.
  Mirohondrohona ny blonde terminator:
  - Ho tsara tokoa izany! Hahafinaritra tokoa izany - fantatro izany!
  Ary avy eo dia misy pea mpamono manidina avy ao aminy.
  Oleg indray dia hanapaka Sinoa zato, hifafa toy ny meteor. Ary haka baomba izy ary hanipy izany.
  Kely ny habeny, nefa mahafaty...
  Ahoana no ho triatra kely.
  Nitaraina ny zazalahy Terminator:
  - Ny tanora tafiotra amin'ny milina mampatahotra!
  Hanao izany indray i Margarita amin'ny ady.
  Ary hokapainy ireo mpiady mavo maro be. Ary manapaka lavaka lehibe.
  Ilay tovovavy nikiakiaka:
  - Lambada no dihy eny ambony fasika!
  Ary hamely amin'ny tanjaka nohavaozina izany.
  Vao mainka tezitra i Natasha tamin'ny fanafihana. Toy izany no fikomiany ny Sinoa. Tsy mora ho azy ireo ny manohitra ny tovovavy toy izany.
  Nandray izany i Natasha ary nihira hoe:
  - Fampihavanana ankapobeny ny fihazakazahana eo amin"ny toerany!
  Ary ny mpiady dia namoaka cascade ny kapoka tamin'ny mpanohitra azy.
  Ary manipy kapila amin'ny tongony izy.
  Eto aho no nihazakazaka ny fikosoham-bary. Nihodina ny lohan'ny tafika mavo.
  Tsara tarehy miady izy. Kapohy ny tenanao amin'ny armada mavo toy izany.
  Mivezivezy i Zoya, manapotika ny rehetra. Ary ny sabany dia tahaka ny hety mahafaty.
  Mahafinaritra ihany ilay tovovavy. Ary ny tongony miboridana manipy fanjaitra tena misy poizina.
  Mamely ny mpanohitra. Manindrona ny tendany izy ireo ary manao vatam-paty.
  Noraisin'i Zoya izany ary nikiakiaka hoe:
  - Raha tsy misy rano ny paompy...
  Nihiaka tamim-pifaliana i Natasha:
  - Ka ianao no diso!
  Ary amin'ny rantsantongony miboridana no manipy zavatra mahafaty. Izany no tena tovovavy vehivavy.
  Ary nisy lelan-tsabatra nanidina avy teo amin'ny tongony. Ary hamely mpiady maro.
  Aurora mandeha. Haingana sy miavaka amin'ny hatsarany.
  Endrey ny volony mamirapiratra. Mivembena toy ny faneva proletarianina izy ireo. Ity tovovavy ity dia tena vixen.
  Ary mamely ny mpifanandrina aminy toy ny teraka miaraka amin'ny sabatra eny an-tanany izy.
  Loha mena, bibidia!
  Noraisin'i Aurora izany ary nitsikitsiky hoe:
  - Ho lohan'omby izany - tsy ho very saina ny mpiady!
  Ary noho izany dia nanorotoro mpiady maro indray izy.
  Hoy i Oleg Rybachenko:
  - Izay ilainao ihany! Tena zazavavy!
  Margarita, nanipy sabatra tamin'ny tongotra niboridana, nanamafy hoe:
  - Zazavavy lehibe sy mangatsiatsiaka!
  Nanaiky izany avy hatrany i Aurora:
  - Miady aho hanaikitra na iza na iza ho faty!
  Ary indray, amin'ny rantsan-tongony miboridana, dia handefa zavatra mamono olona izy.
  Svetlana dia tsy ambany noho ny mpifanandrina aminy amin'ny ady. Tsy tovovavy fa mifoka lelafo.
  Ary mikiakiaka:
  - Lanitra manga tokoa!
  Aurora, namoaka ny lelany tamin'ny tongotra niboridana, nanamafy:
  - Tsy mpanohana ny fandrobana izahay!
  Svetlana, nanapaka ny fahavalo, dia nibitsibitsika hoe:
  - Tsy mila antsy hamono adala ianao...
  Nikiakiaka i Zoya, nanipy fanjaitra tamin'ny tongony miboridana sy miloko volomparasy:
  - Mandainga azy toy ny adala ianao!
  Natasha, nanapaka ny sinoa, nanampy hoe:
  - Ary ataovy aminy ho iray denaria!
  Ary ny mpiady dia handray izany ary hitsambikina. Tena ra sy mangatsiatsiaka izy ireo. Amin'ny ankapobeny dia misy fientanentanana be ao amin'izy ireo.
  Oleg Rybachenko toa tena stylish amin'ny ady.
  Nihira i Margarita hoe:
  - Mafy ny kapoka fa ilay bandy liana...
  Nandefa zavatra toy ny helicopter propeller tamin'ny tongony ilay tovolahy genius. Notapahiny ny loha zato roa tamin'ny Sinoa ary nikiakiaka hoe:
  - Tena sporty!
  Ary izy roa - ankizilahy sy ankizivavy - amin'ny openwork feno.
  Oleg, nanapaka ny miaramila mavo, nigogogogo:
  - Ary hisy fandresena lehibe ho antsika!
  Nitsikitsiky i Margarita namaly hoe:
  - Mamono ny olona rehetra izahay - amin'ny tongotra!
  Tena terminator mavitrika tokoa ilay tovovavy.
  Natasha nihira tamin'ny fanafihana:
  - Amin'ny ady masina!
  Ary nandefa kapila boomerang maranitra ilay mpiady. Nanidina tao anaty arc izy ary nanapaka sinoa maro.
  Nanampy i Zoya, nanohy ny fandringanana:
  - Ho fandresentsika izany!
  Ary nisy fanjaitra vaovao nanidina teny an-tongony. Ary namely mpiady maro izy ireo.
  Hoy ilay tovovavy blonde:
  - Andeha hojerentsika ny fahavalo!
  Ary nasehony ny lelany.
  Aurora, nanofahofa ny tongony sy nanipy swastika maranitra ny sisiny, nigogogogo6
  - Saina imperial mandroso!
  Nanamafy avy hatrany i Svetlana hoe:
  - Voninahitra ho an'ireo mahery fo lavo!
  Ary niray feo ny zazavavy, nanorotoro ny Sinoa hoe:
  - Tsy hisy hanakana antsika!
  Ary ankehitriny ny kapila dia manidina avy amin'ny tongotr'ireo mpiady. Rovitra ny hena.
  Ary indray ny fidradradradrana:
  - Tsy hisy haharesy antsika!
  Natasha nanidina eny amin'ny rivotra. Nandrovitra ny mpanohitra azy izy ary namoaka hoe:
  - Amboadia vavy izahay, manatsatso ny fahavalo!
  Ary avy amin'ny rantsan-tànany miboridana dia hipoitra ny kapila mahafaty.
  Mivadika mihitsy aza ilay tovovavy.
  Ary avy eo dia nibitsibitsika izy hoe:
  - Ny ombelahin-tongontsika tia afo!
  Eny, tena sexy ny tovovavy.
  Oleg Rybachenko nigogogogo:
  - Oh, aloha izao, manome izany ny fiarovana!
  Ary nijery ny mpiady izy. Nihomehy izy ireo ary nanala-nify.
  Nokapain'i Natasha ilay sinoa ary nikiakiaka hoe:
  - Tsy misy fifaliana eto amin'izao tontolo izao raha tsy misy ady!
  Nanohitra ilay zazalahy:
  - Na ny miady aza indraindray tsy mahafinaritra!
  Nanaiky i Natasha:
  - Raha tsy manana hery ianao dia eny...
  Fa salama foana izahay mpiady!
  Natoraka fanjaitra tamin'ny mpifanandrina taminy tamin'ny rantsantongony ilay tovovavy ary nihira hoe:
  - Salama lalandava ny miaramila iray,
  Ary vonona amin'ny asa!
  Taorian'izay Natasha indray nanapaka ny fahavalo.
  Mpangalatra haingana i Zoya. Nandefa barika iray manontolo tamin'ny sinoa izy. Ary nandrava arivo roa tamin'ny fipoahana iray.
  Dia nikiakiaka izy hoe:
  - Aza mijanona fa manjelanjelatra ny ombelahin-tongontsika!
  Ary amin'ny fitaovam-piadiana ilay tovovavy!
  Tsy malemy amin'ny ady koa i Aurora. Toy izany no fikomiany ny Sinoa. Toy ny hoe nesorina tamin"ny amboara misy rojo.
  Ary teo am-panapotehana ny mpanohitra izy, dia nihira hoe:
  - Tandremo fa ho tsara,
  Hisy pie amin'ny fararano!
  Ny devoly mena volo dia tena miasa amin'ny ady, toy ny jack-in-the-box.
  Fa ny fomba niadian'i Svetlana. Ary ny Sinoa no mahazo izany avy aminy.
  Ary raha mamely izy dia mamely.
  Mipoitra avy eo ny ra mandriaka.
  Nanamarika mafy i Svetlana rehefa nipoitra avy teo amin'ny tongony ireo karandohany nitsonika:
  - Voninahitra ho an'i Rosia, voninahitra lehibe!
  Mirohotra mandroso ny fiara mifono vy...
  Fizarana amin'ny lobaka mena -
  Miarahaba ny vahoaka Rosiana!
  Noho izany dia nandray ny Sinoa ireo tovovavy. Tapahina sy notetehina àry izy ireo. Tsy mpiady, fa tena pantera izay nisaraka tamin'ny gadrany.
  Niady i Oleg ary nanafika ny Sinoa. Nokapohiny tsy nisy indrafo izy ireo sady niantsoantso hoe:
  - Toy ny omby izahay!
  Margarita, nanorotoro ny tafika mavo, naka:
  - Toy ny omby izahay!
  Noraisin'i Natasha izany ary nidradradradra, nanapaka ireo mpiady mavo:
  - Tsy afaka mandainga ianao!
  Nopotehin'i Zoya ny Sinoa ary nikiakiaka hoe:
  - Tsia, tsy amin'ny tanana!
  Ary haka sy hamoaka ny kintana amin'ny tongotra miboridana izy.
  Nandray izany i Natasha ary nikiakiaka hoe:
  - Nirehitra ny fahitalavitranay!
  Ary misy fanjaitra mahafaty manidina avy eo amin'ny tongony miboridana.
  Zoya, izay nanorotoro ny Sinoa koa, nikiakiaka hoe:
  - Monolithic ny fisakaizanay!
  Ary natsipy mafy indray izany ka manjavozavo ny faribolana amin'ny lafiny rehetra. Ity tovovavy ity dia fandringanana madiodio ny mpanohitra.
  Ilay tovovavy, miaraka amin'ny rantsan-tongony, dia haka sy handefa boomerang telo. Ary vao mainka niteraka faty izany.
  Aorian'izay dia hamoaka ny hatsarana:
  - Tsy hamindra fo amin'ny fahavalo izahay! Hisy faty!
  Ary indray ilay zavatra mpamono olona dia manidina avy amin'ny ombelahin-tongony.
  Nanamarika lojika ihany koa i Aurora:
  - Tsy faty iray ihany fa maro!
  Taorian"izay dia noraisin"ilay tovovavy ilay izy ary nandeha tsy nikiraro namakivaky ireo dobo feno ra. Ary namono sinoa be dia be izy.
  Ary ny fomba mirohondrohona:
  - Faobe vonoan'olona!
  Dia nokapohiny tamin'ny lohany ilay jeneraly sinoa. Hotorotoroiny ny karandohany ka homeny hoe:
  - Banzai! Ho any an-danitra ianao!
  Svetlana, tena tezitra mafy tamin'ny fanafihana nataony, nikiakiaka hoe:
  - Tsy hisy indrafo aminao!
  Ary fanjaitra am-polony no manidina eny amin'ny rantsan-tanany miboridana. Ahoana ny famelezany ny olona rehetra. Ary ny mpiady dia tena miezaka ny manapotsitra sy mamono.
  Oleg Rybachenko nikiakiaka:
  - Tsara matoa!
  Ary ilay zazalahy koa dia manipy kintana mangatsiatsiaka amin'ny endriky ny swastika amin'ny tongotra miboridana. Hybrid be pitsiny.
  Ary betsaka ny Sinoa latsaka tao.
  Nitaraina i Oleg hoe:
  - Banzai!
  Ary ilay tovolahy indray no nanafika. Tsia, fa mikotrokotroka fotsiny ny hery ao aminy, ary mikotrokotroka ny volkano!
  Margarita mandeha. Ny kibon'ny olona rehetra dia hamiravirany.
  Dia hanipy fanjaitra dimampolo miaraka amin'ny tongony ilay zazavavy. Ary maro karazana fahavalo no maty.
  Nihira tamin'ny lafiny hafaliana i Margarita:
  - Iray roa! Tsy olana ny alahelo!
  Tsy tokony ho kivy mihitsy ianao!
  Ataovy avo ny oronao sy ny rambonao.
  Fantaro fa ny tena namana dia miaraka aminao mandrakariva!
  Ity dia orinasa masiaka. Hikapoka sy hiantsoantso ilay zazavavy hoe:
  - Ny filohan'ny dragona dia ho faty!
  Natasha dia karazana terminator amin'ny ady. Dia nidradradradra izy hoe:
  - Banzai! Alao haingana!
  Ary nisy grenady nanidina teny an-tongony. Ary tonga any an-trano ho an'ny Sinoa izany. Ary handrava azy io.
  Tena mpiady! Ho an'ny mpiady rehetra - mpiady!
  Zoya koa dia eo amin'ny fanafihana. Lehilahy tezitra be.
  Dia nandray izany izy ka nigogogogo:
  - Ny Raintsika dia Andriamanitra Fotsy mihitsy!
  Ary hamely ny sinoa amin'ny fikosoham-bary telo izy!
  Ary hoy i Aurora namaly hoe:
  - Ary ny Andriamanitro dia mainty!
  Eny tokoa, ny mena mena no tena endriky ny fitaka sy ny habibiana. Ho an'ny fahavalo, mazava ho azy. Ary ho an'ny namany dia malala izy.
  Ary ahoana no handraisany azy sy hanipy azy amin'ny rantsan-tongony. Ary be dia be ny mpiady avy amin'ny empira selestialy.
  Nihiaka ilay menamena:
  - Ao ambadika i Rosia sy ilay Andriamanitra mainty!
  Mpiady manana hery hiady tena lehibe. Tsia, tsara kokoa ny tsy mitsabaka amin'ny iray amin'ireo.
  Nitsikitsiky i Aurora:
  - Hotorotorointsika ho vovoka daholo ny mpamadika rehetra!
  Ary mikipitika amin'ireo mpiara-miasa aminy. Eny, io tovovavy mirehitra io dia tsy tena zavatra afaka manome fiadanana. Afa-tsy ny fiadanan'ny fahafatesana!
  Svetlana, nanorotoro ny fahavalony, dia niteny hoe:
  - Hovoninay amin'ny filaharana ianao!
  Nanamafy i Aurora:
  - Hovonoinay daholo!
  Ary avy eo amin'ny tongony, ny fanomezana ny fandringanana tanteraka indray!
  Nihira i Oleg ho setrin'izany:
  - Ho banzai tanteraka!
  Aurora, nandrovitra ny Sinoa tamin'ny tanany tsy nisy na inona na inona, nikapa azy tamin'ny sabatra, ary nanipy fanjaitra tamin'ny rantsan-tongony:
  - Raha afohezina! Raha afohezina!
  Natasha, nandrava ireo mpiady mavo, nikiakiaka hoe:
  - Raha fintinina - banzai!
  Ary andao hokapaina amin'ny habibiana ny mpifanandrina aminao.
  Oleg Rybachenko, nanapaka ireo mpifanandrina taminy, nilaza hoe:
  - Tsy Sinoa ity lalao ity,
  Ary minoa ahy, ny voalohany dia Thai!
  Ary indray dia nisy kapila maranitra manapaka metaly nanidina avy teo amin'ny tongotr'ilay zazalahy.
  Margarita, nanapaka ny mpiady tao amin'ny empira any an-danitra, dia nihira hoe:
  - Ary iza no ho hitantsika amin'ny ady,
  ary iza no ho hitantsika amin'ny ady...
  Tsy hivazivazy amin'izany izahay -
  Hamiravira anao izahay!
  Hamiravira anao izahay!
  . TOKO No. 3.
  Rehefa avy nikapoka ny sinoa ianao dia afaka miala sasatra kely. Saingy indrisy, tsy manam-potoana hialana sasatra ianao.
  Mirongatra ny andian-tafika mavo vaovao.
  Nokapain'i Oleg Rybachenko indray izy ireo ary nierona hoe:
  - Amin'ny ady masina dia tsy resy ny Rosiana!
  Margarita dia nanipy fanomezana mahafaty tamin'ny rantsantongony ary nanamafy hoe:
  - Tsy resy mihitsy izy ireo!
  Te hilaza zavatra hafa i Oleg...
  Saingy nentin'ny ody ody ho any amin'ny zavatra hafa izy ireo.
  Ary i Oleg Rybachenko dia lasa mpisava lalana tao amin"ny iray tamin"ireo toby alemà. Ary nifindra niaraka taminy i Margarita.
  Eny, tsy afaka miady amin'ny Sinoa foana ianao.
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana! - Ny mpisava lalana Oleg Rybachenko dia namerina ny fitarainana, ary niaritra mangina ny kapoka teo amin'ny sorony, na dia nianjera tamin'ny iray tamin'ireo fery nivonto teo aloha aza izany. Ary nanomboka tamin'ny faharoa dia tapaka tanteraka - nanomboka nilatsaka ny rà! Nijery an'i Oleg Rybachenko tamim-pahagagana sy fankasitrahana i Margarita ary nanontany azy zavatra tamin'ny teny anglisy. Nieritreritra ilay zaza fanta-daza Oleg Rybachenko - angamba nanontany indray ny zavatra hitako tao amin'ny nofiko izy - misy synchronicity ve? Nitsiky tamin"ny anabaviny teo am-pelatanany ilay zazalahy ary nanohina ny sorony, izay malalaka be ho an"ny ankizy folo taona. Toa takatr'i Margarita fa te hampiseho fotsiny i Oleg Rybachenko fa tsy nilavo lefona izy ary tsy azony izay nanosika azy hivazavaza toy ny sarimihetsika proletarianina.
  Ary tsy izy ihany, fa koa ity Marat Kazei mahia ity. Saingy nanohina mafy an'ilay zazalahy be herim-po izy ...
  Tafintohina tampoka i Oleg Rybachenko ary nanakana ny fanaintainan'ny feony, ary nilaza hoe:
  - Bravado no zava-drehetra!
  Nanohitra tamin'ny bitsika i Margarita:
  - Tsia, tsy bravado! Toy ny hoe - ny teny hoe manindrona toy ny bayonet!
  Nanamarika tamim-pahamatorana i Oleg:
  - Aleo mamono fasista iray toy izay manozona Krauts zato!
  Nisy tabataba, ny firohondrohon'ny maotera sy ny din, mpitaingin-tsoavaly avy amin'ny SS sy ny dokotera mpamono olona nitsambikina tamin'ny tany, unddled ny azy, toa mutant kokoa noho ny soavaly - biby. Nipetraka teo ambony bozaka ireo voafonja - tao anaty rojo. Nojereny ny gadra: nifatotra mafy izy ireo. Ary Oleg Rybachenko dia tsy gaga loatra raha nahita ny fomba nanatona azy ny iray amin'ireo dokotera SS zandriny. Amin'ny teny alemà dia nilaza tamin'ny fomba ratsy izy - zaza primate, mitsangàna - manosika ilay zazalahy mpisava lalana amin'ny rantsan-tongotry ny baoty malefaka ho ao amin'ny feny na avo kokoa aza, manaraka ny voa. Nihenjana i Oleg Rybachenko... ary niditra an-tsehatra ilay Aurora mangatsiaka. Ny devoly mirehitra (Izany no niantsoan'izy ireo azy tao amin'ny tafika noho ny lokon'ny volony mena tsy voajanahary sy mamirapiratra ary ny fiaretana sy ny tanjany tsy misy vehivavy!) Nanazava zavatra maneso - ary tsy tao Oleg io fanesoana io. Toa nahatsapa izany koa ilay dokotera fasista! Nodakan'ny Nazi teo amin'ny soroky ny hozatra i Aurora. Nitsiky fotsiny izy. Avy eo ilay fasista dia namely tamin'ny trano boribory, ary nanipy mafy ny lamosiny malefaka tamin'ilay tovovavy sahy. Tohina i Oleg noho ny fahatairana. Nipetraka avy hatrany indray i Aurora ary nampiseho mangina ny tanany voafatotra. Niantso ny mpiara-miasa aminy ilay mpampianatra matavy, ary niondrika tampoka izy. Avy eo dia nanapaka sampan'ny heather maina izy ary nasehony an'i Oleg Rybachenko. Nanofahofa azy teo anoloan'ny orony izy - nihemotra tsy nahy ilay zazalahy. Mody nandray fitaovam-piadiana indray ilay dokotera fasista, nanozongozona ny lohany ary nanao fihetsika hafahafa. Sarotra ny mahazo azy, toy ny hoe misy lehilahy SS mihinana amin'ny sotro ...
  Tezitra i Oleg Rybachenko tamin'ny teny alemà:
  - Tsy afaka maneho hevitra amin'ny tenin'olombelona ianao.
  Fritz foy: subhuman, mahalala ny fitenin'ny hazakazaka master?
  Ny tanora Rybachenko Jr. dia nahatsapa fa namadika ny tenany tamin'ny zava-poana izy, fa nambarany zavatra tsara kokoa nafenina, saingy ... Ny teny dia tsy fody - raha tsy azonao izany, dia tsy ho azonao. Marina fa nijery tsy niraharaha ilay dokotera matavy sy be herim-po, ary voasaron"ilay fehezanteny alemà nolazain"ilay zazalahy ilay teny. Naveriny indray ilay fihetsika teo aloha ary nasehony ny sandry miforitra.
  Ary fantatr'i Oleg Rybachenko - nandefa azy ho mpanompo izy ireo haka kitay...
  Tsy te hokapohina indray aho taorian'ny fandavako nirehareha. Ary tsy afaka manadino ny vintana ianao.
  Eny ary, nahoana no manapaka ny hambom-pon'ny kapiteny, na ny patrician? Ny eritreritra ny handositra, mazava ho azy, tonga - tonga avy hatrany raha vao nikitika teo ambanin'ny lakile lehibe ny gadra mavesatra. Na dia mety ho lojika kokoa aza ny filazana fa tsy niala mihitsy izy! Saingy ilay eritreritra kely dia lasa toy ny bitro raiki-tahotra mihazakazaka eo amin'ny jiro, tsy fantany fa efa, raha ny marina, dia tratra. Ary koa - raha vao nandao ny toeram-piantsonan'i Oleg Rybachenko - ilay zazalahy dia nahita fa nisy amboadia amboadia nanaraka azy. Iray amin'ireo mutants voaofana hafahafa izay miambina ny tsanganana nentin'ny SS. Nandritra izany fotoana izany, tsy nisy olona avy amin'ny convoy nibanjina ny lalan'ilay zazalahy tsy nikiraro nihanika haingana ny scree. Na dia nahatsapa aza i Oleg Rybachenko fa azo inoana fa fakantsary miafina no naka sary ny fihetsiny. Mahagaga ny fandrosoan'ny Krauts ara-teknika. Raha tsy mamaly amim-pahamendrehana ny vahoakantsika dia ho ratsy izany.
  Nanindrona mafy ny faladian-tongotr'ireo ankizy efa malazo ilay scree be vato. Ny tongotra mangana mafy dia efa manomboka mihombo, saingy tena maharary izany dingana izany rehefa manitsaka vato maranitra ianao. Nitaraina tamim-pahanginana i Oleg, niezaka ny tsy hampiseho fa marary izy ary tsy hijery ny ra niseho indray. Saingy avy eo dia toy ny tototry ny tsunami tsy hay hazavaina izy.
  Ny tahotra teo no ho eo, ary tsy hay hazavaina, dia nanaisotra ny eritreriny sy ny faniriany manokana ilay zazalahy mpisava lalana. Te-hitodika any amin'ny werewolf(?) fotsiny aho. Eo ambanin'ny maso tsy maha-olombelona ny bibidia Nazi, Oleg Rybachenko tsy fidiny nivaingana sy nivaingana. Avy hatrany anefa dia voahodidin"ny hafanana mivaivay ilay mpisava lalana vao voavolavola, ary nanomboka nihetsika toy ny basy milina avy amin"ny orinasa iray ilay zazalahy. Nopotehiko ny vatan-kazo maina sy kypreso maniry ao anaty lavaka, mbola tsy maitso aorian'ny ririnina - be dia be, zara raha misintona azy ireo aho. Nataony tao anaty kitapo lehibe mangarahara ary notarihiny, tsy nampiavaka ny lalana mankany amin"ny fiantsonan"ny fiara.
  Nandritra ny dia, Oleg Rybachenko niezaka mafy handresy ny horohoro izay nanala azy ny herim-po. Mpisava lalana ve izy, mpianatra tena tsara sa tsia! Fa ity iray ity dia mitovy amin'ny fiezahan'ny mpilomano tsy mahay mijanona ao anaty rano. Hipoitra izany, avy eo hanafotra anao indray...
  Nanara-dia azy ny amboadia: tsindraindray, mijanona sy mifofofofo ny dian-tongotra tsy nikiraro navelan"ilay zazalahy.
  Rehefa niverina tany an-toby ilay mpisava lalana mahay, vao nahatsapa ho maivamaivana tamin"ilay onjam-horohoro.
  Toa tsy nijery an'i Oleg Rybachenko akory ireo biby goavam-be fasista ratsy fanahy. Na dia tsy nampidina ny fijeriny aza ny lehilahy SS roa. Rehefa napetrany ny zavatra nentiny, dia nanipy zavatra tamin-dralehilahy ilay zokiolona executioneur, dokotera-mpamonjena, ary nanipy zavatra tamin-dralehilahy ... he! Tonga saina ihany i Oleg tamin"ny farany. Noraisiny tamim-pitandremana ilay izy, nihevitra fa angamba ho an'ny asa no homeny sôkôla na zavatra fanampiny ho an'ny sakafony. Ary foy - nandry teo izy ireo, vatolampy sy seza. Ny vatolampy dia azo inoana fa quartz. Ary ny seza dia toy ny ampahany amin'ny rakitra. Ilay mpisava lalana mandroso Oleg dia nahafantatra tamin'ny teoria ny fampiasana izany rehetra izany ary nanandrana izany tamin'ny fahalianana mihitsy aza, toy ny Robinsons of Polesie ... raha tsy noho ny toe-javatra hafahafa.
  Nokasihin'i Oleg tamin'ny tongony ireo rantsana mando, avy eo tamin'ny tanany ary nanozongozona ny lohany.
  "Tinder..." hoy ilay mpisava lalana mangina tamin'ny teny Rosiana, nikohaka tampoka ary namerimberina. - Mila tandroka ianao. - Ary tamin'ny fahasahiranana dia nanohitra ny hifindra amin'ny fiteny alemana aho. - Tsy hirehitra.
  Nijery azy ireo i Oleg... Tsy fantatra mazava ny antony nilain'i Fritz, izay nanana jiro sy afokasoka ary mety nitondra mpanotrona lelafo mihitsy aza, io fomba fandoroana afo efa lany andro io. Te hitsapa ny fahaizan"ny mpisava lalana izy ireo. Mandrefy ny fivoaran'ny sain'ny vahoaka sovietika ve izy ireo? Sa maneso ankizilahy babo amin'ny fomba tsy dia misy dikany? Iza no hahatakatra azy ireo, toa avy amin'ny planeta hafa ireo!
  Nifampijerijery ny Nazia ary nanala-nify. Ny tena hafahafa sy... ary mampatahotra indrindra an'i Oleg Rybachenko dia ny tarehin'izy ireo dia hita fa tsy tezitra, tsy lozabe, tsy maneso akory! Ny olona tena te hahafanta-javatra toa mijery biby hafahafa; Tsy misy tsy firaharahana kely, tena mahaliana ny fomba anarahan'ny mpahay siansa ny fanandramana.
  Nibitsibitsika i Oleg Rybachenko, niezaka nifehy ny fientanentanana tao amin'ny feony:
  - Nandalo ny zava-drehetra nandritra ny ririnina! Tsy mety izany!
  Betsaka kokoa noho ny tsy fifankahazoan-kevitra amin-kitsimpo ny maso, fa tsy misy fahatezerana indray. Fa avy eo ny iray tamin'ireo tovolahy - fa tsy ilay nanala rojo an'i Oleg - nimenomenona, nitsangana, naninjitra ary nanosotra ny vodiny, izay nandondona tamin'ny lasely, ary ny SS sisa dia nihomehy ... gaga fa ny sasany amin'ireo Alemà mampiasa soavaly hifindra - misy ny tsy fahampian'ny solika. Na dia misy antony aza dia mandady manenjika azy ireo ny fitaterana? Ny Nazi fahavalo dia nitondra baoritra avy amin'ny lasely miforitra, izay nakany zavatra ... Noheverin'ny mpisava lalana fa volon'ondry izany, saingy tsia. Toa vongan-tady manify izy io. Oleg Rybachenko, naka izany teny an-tanany, dia nahatsapa - maina moss.
  Dia gaga indray ilay mpisava lalana fa maninona no Fritz ity, ary na dokotera aza no nitondra bozaka teo amin'ny fangady... Angamba tsy dia tsotra loatra ity moss ity?
  Aza mieritreritra fa marary ny lohanao. Tsy maintsy miseho ho tsotra sy adala kokoa noho ianao ianao. Hafahafa ihany fa nanomboka niasa avy hatrany ilay tinder - tsy nikapoka ny vatolampy teo amin'ny seza i Oleg, fa nokaravasina moramora (namaky tany ho any aho) - ary nisy pitik'afo nilatsaka tamin'ny havandra. Ary afaka nandoro afo izy (efa nanorina "trano bongo" mahazatra) nandritra ny taona maromaro, nandritra ny androm-piainany. Vetivety dia nandihy tamin'ny heriny rehetra ny afo - nirehitra tsara ny birch ary mando. Eto dia nanjary navitrika ireo mpiambina SS tanora ary nanomboka nandrotsaka vy tamin'ny tany teo amin'ny sisin'ny afo.
  Ary nihodinkodina ny lohan'i Oleg Rybachenko, nisy zavatra tena mavesatra nandady tao amin'ny orony ary nanapaka avy hatrany ny fahatsiarovany tamin'ny zava-misy. Saingy niaraka tamin'izay dia nisy fahitana momba ny zava-misy mahatalanjona tonga tamiko.
  Na ny toetran"ilay zaza aza dia niova; Ankoatra izany, tsy nandao azy ny reny sy ny dadany - nesorin'izy ireo ny zony amin'ny trosan'ny razambeny ary nalefany tany amin'ny tranomaizina na tranomaizina ilay zazalahy. Tsy meloka, fa noho ny ray aman-dreninao trosa, dia araka ny fanapahan-kevitry ny fitsarana tao amin'ny fanjakana jadona, empira habakabaka, dia mpanao heloka bevava tanora ianao.
  Ny trano fitaizana zaza kamboty dia hita ao amin'ny faritra indostrialy eto an-drenivohitra ary tena mitovy amin'ny fonja. Misy bara sy toby eny rehetra eny. Tao anatin'ny fahitana tena misy, Oleg Rybachenko dia nandany ny alina teo amin'ny fandriana hazo tsy voalamina tsara. Nisy ankizilahy hafa teo akaiky teo, na olombelona na vahiny. Tsy misy bodofotsy, na kidoro, na ondana; Ankoatra izany, rehefa alina dia rojovy ny tongony izy ireo mba tsy handosirany. Ankizy eo amin"ny zato eo ho eo no ao amin"ilay efitrano, tena feno tsemboka, tsemboka ny vatany, kapohina eo akaikin"ny zoron"ny lava-piringa, tsy misy tatatra akory. Ary izany dia ao amin'ny Hery, izay ny kintanany mandehandeha eny amin'ny habakabaky ny vahindanitra, ary ny sainany dia mandrakotra izao tontolo izao misy mponina an'aliny! Na izany aza, miezaka manamaivana ny tenany eny an-dalana ry zalahy; Ny asa mafy indrindra dia heverina ho ao amin'ny atrikasa, vovoka sy mandreraka. Mahatonga ny lamosinao sy ny sandrinao ho reraka be izany, ary manomboka manjavozavo ny fahitanao; Asa mahafinaritra kokoa, eny an-tsaha na any amin'ny toeram-panorenana. Miezaka mampifandimby ny ankizy amin'ny dingan'ny asa isan-karazany izy ireo mba tsy ho reraka sy hahazo aina. Saingy mbola marary ny vatana, ankizilahy maro, ao amin'ny trano fitaizana zaza kamboty - efa ho ny antsasaky ny olona no mitoloko amin'ny torimasony.
  Oleg Rybachenko dia mihodinkodina sy mihodinkodina amin-tahotra, ny rojo dia naneno, ny peratra nanosotra ny tongony mandra-pandringany. Maneno ny kiririoka, midika izany fa mitsangana ary mandeha miasa. Tsy mbola miala sasatra ny vatan'ilay zaza, miady mafy hitsangana ny ankizilahy hafa - ny taranak'olombelona miboridana sy ny taranaky ny tontolo hafa. Ny havizanana niangona nandritra ny volana maro nisian'ny fanandevozana dia miteraka fanaintainana manjavozavo eo amin'ny hozatra. Ny rojo, fehezin'ny puce naorina, dia manidina ho azy avy amin'ny tongotrao; Nipoitra ny mpiandraikitra ary naneno ny horakoraka mampatahotra.
  Entina hanasa ny ankizilahy, tsy haka fotoana be izany, harafesina ny rano avy amin'ny siny. Oleg Rybachenko dia manasa ny vavany ary manipy izany mba hanasana ny hatsembohana. Tsy misy rivotra ao amin"ny sela, ary tsy azo hamelombelona ny torimaso ao amin"ny efitrano fofona hatsembohana. Aorian'izay dia entina misakafo maraina izy ireo; Mihinana mofo sy silage izy ireo, lafo ny hena ary tsy mety amin'ny ankizy, ka aleony miempo ny kijana. Na izany aza, ny soavaly dia mpihinana zava-maniry, fa ny fomba fiasa dia ny mpihaza, rehefa avy nihinana ny hena, dia matory. Manaraka an'i Oleg ny namany Timur. Amin'ity fahitana ity, na raha ny marina, amin'ny zava-misy hafa, dia samy roa ambin'ny folo taona izy roa, taona fiovam-po ho an'ny zazalahy matanjaka, izay tena sarotra ny manaiky ny andevony.
  Timur, misotro ranom-boankazo ao anaty vera tsy voasasa tsara, hoy izy sady nitoloko:
  - Ary miverina miasa amin'ity atrikasa ity! tsy tiako!
  "Tsy te-hijoro aho ary hamerina ny hetsika mitovy im-polo." - Oleg Rybachenko namaly, nangovitra noho ny fahatsiarovana tsy mahafinaritra.
  - Sao dia afaka mangataka asa an-tsaha! - Timur nofinofy nijery ny lanitra, izay misy kintana telo namirapiratra teto amin'ity planeta ity indray mandeha. - Esory indrindra ny karpa sy paiso. Tena matsiro izy ireo, indrindra fa ireo manana vombony volamena, ary na dia tsy mitsiriritra loatra aza ny mpiambina, dia mbola afaka maka zavatra ianao ary mametraka izany ao am-bavanao.
  Nisento mafy i Oleg Rybachenko:
  "Aleoko ihany koa ny asa toy izany eo am-pofoan'ny toetra malefaka." - Ary avy eo ilay mpisava lalana voaforona dia nanomboka nahafinaritra kokoa. - Ny robot mpanara-maso dia mety ho voafitaka ny ankamaroan'ny fitaovana fanaraha-maso efa nangalatra!
  Tapitra ny sakafo maraina, ary entina any amin"ny tariby...
  Nilahatra eny amin'ny kianjan'ny parade ny ankizy, miezaka ny mijanona miaraka ny ankizilahy amin'ny taranak'olombelona, ny vahiny dia mitazona ny fananganana araka ny haavony. Mizara ho ekipa araka ny taonany sy ny habeny izy ireo. Misy ankizilahy dimy ka hatramin'ny enina ambin'ny folo taona, ary koa ny tanora volom-borona sy mivaloarika avy amin'ny tontolo hafa.
  Ny hany iraisan'izy ireo dia ny fitafian'izy ireo, na ny marimarina kokoa ny tsy fisian'izany, short fotsiny misy laharana famantarana ny ankizilahy.
  Ny fanjakana dia mitondra azy ireo araka ny foto-kevitry ny fanindriana tombontsoa bebe kokoa ho an'ny tenany amin'ireo izay tsy raisina ho olom-pirenena intsony! Ny tahiry amin'ny zava-drehetra, amin'ny akanjo, kiraro, na izany aza, ny ankizilahy sasany, na dia amin'ny fiainany malalaka aza, dia tsy nahalala kiraro mihitsy.
  Matetika anefa izy ireo no nokapohina tamin"ny hazo sy fingotra tamin"ny kirarony. Voaharatra ny lohany, misy sauna isaky ny tapa-bolana izay mahamay azy. Avy eo dia noharatany avy hatrany izy ireo tamin'ny fametahana blunt; Ny ankizilahy dia nandeha tsy nikiraro tamin'ny vato maranitra. Raha efa zatra izany i Oleg ary tsy mahatsapa fanaintainana ny tongony manjavozavo, dia ny zaza madinika indrindra no mandratra ny ombelahin-tongony sy ny rantsan-tongony mandra-pandringany.
  Ny mpiambina iray manontolo dia misy vahiny misolo tena ny hazakazaka masiaka indrindra eto amin'izao tontolo izao, ny lohan'ny fitaizana zaza kamboty, ny antitra Frau Pontuss, no mijery ny masony feno herisetra sy sadista.
  Ny tiger-rhino, miasa amin'ny maha-manara-maso azy, dia manome toromarika momba ny toerana hiasan'ny olona iray anio, na raha ny marina dia miasa mandra-pahavery saina. Oleg, nampidina ny sorony taolana, dia nijery ny tapany faharoa amin'ny tokotany. Misy ankizivavy any, manomboka amin'ny kely ka hatramin'ny olon-dehibe. Miakanjo toy ny mpangataka amin'ny voron-dava vita amin'ny rongony fotsy madinika indrindra. Maina ny tarehy, toa lehibe sy malahelo ny maso. Ny lobaka dia fohy, avy ao ambaniny mahia fa ny tongony manjavozavo no hita. Tsy nikiraro koa ireo tovovavy ary voaharatra tsy an-kanavaka ny lohany. Toa natao hanalana baraka azy ireo izany, mba hanehoana indray fa tsinontsinona. Saingy tsy mpanao heloka bevava mivory eto mihitsy - zaza nilaozana mampalahelo.
  Eto izy ireo dia manambara fa misy andian-dehilahy handeha any amin'ny atrikasa fanjairana, mba hiasa amin'ny sehatra mandreraka sy mandreraka indrindra. Eto i Timur dia tsy mahazaka izany ary mikiakiaka amin'ny alahelo:
  - Tsy te hiasa toy izany aho! Alefaso any amin'ny toeram-pambolena na zaridaina aho.
  Nangatsiaka ireo ankizilahy, nihenjana ny vatany miloko volomparasy sy mahia.
  Tena faly i Pontuss tamin'ilay antony vaovao hamonoana azy:
  - Omaly dia nanao fihetsika mangina ianao, ary natahotra aho sao tsy hisy lesona azo ampiharina ny fianakavianao. Nahoana no im-betsaka ny ankizilahy no voadonan"ny jiolahy?
  Ny fientanentanana dia namakivaky an'ireo ankizy.
  - Izany indrindra. - Hoy ilay mpiambina tamin'ny feo tsy misy dikany. - Zarao amin'ny rehetra ny tsorakazo.
  Ny kapoka dia natao tamin'ny tsorakazo manokana. Matetika ny ankizilahy no nesorina tao anaty kirihitra nandritra ny fotoana tsy nisy asa. Na izany aza, marina fa na dia izany aza dia noterena ny ankizy, na dia tsy mahasoa ho an'ny fanjakana aza, hanao ny asa, ohatra, nihady lavaka antsasaky ny andro sy nandevina izany nandritra ny antsasaky ny andro.
  Nijery ny tanan'ny zanany i Oleg Rybachenko;
  Tonga dia noravan'ireo lehilahy ireo ny barany; toa an'i Oleg fa fitaovana fampijaliana izy ireo - nandoro ny rantsantanany izy ireo, ary navesatra ny tongony. Tsy te hamely ny namany izy, nefa tsy sahy nanohitra. Saika tsy nahita na inona na inona izy ary voadona mafy tamin"ny vatolampy ny ankihiben-tongony. Hafahafa ihany, ny fahatsapana fanaintainana dia nanampy ahy hanangona ny tenako ary ny zavona teo anoloan'ny masoko. Nihamafy ny dingana, na dia nivadika manga aza ny rantsantanana.
  Nilahatra tao anatin"ny sampana boribory izy ireo ary nilahatra lava. Nofatorana tamin'ny tànany tamin'ny hazo i Timur ary naolana ny sorony mba hanamora ny fikapohana ilay zazalahy meloka. Niondrika ry zalahy ary niezaka nijery lavitra. Araka ny baikon'i Frau Pontuss, dia nafafihan'izy ireo ny ranomandry, nafafiny sira manga tamin'ny lamosina mahia nefa manjavozavo. Raha jerena amin'ny fomba nihetsiketsika ilay zazalahy dia nanomboka nirehitra ilay izy.
  Nikapoka ny molony ny lohan'ny trano fitaizana zaza kamboty:
  - Ankehitriny dia hianatra lesona ianareo rehetra. Kapoka mafy kokoa, izay misoloky dia ho voasazy.
  Ny mpanampy amin'ity tranga ity, ny voalavo tokantandroka, dia naneho ny tandrony:
  - Hiatrika azy ireo haingana izahay! Nimonomonona ilay biby goavam-be.
  Nafindra teo anelanelan'ny laharana ilay zazalahy. Nanainga tsimoramora ny bara ireo ankizilahy ary nianjera tamin'ny lamosin'i Timur ny daroka voalohany. Raha jerena ny ratra teo amin"ny lamosiny sy ny lanivoany, dia efa imbetsaka no voasazy ilay zazalahy, ka nisento fotsiny izy ary nanomboka nisempotra mafy, toy ny an"ireo zazalahy rehetra, niezaka nihazona ny kiakiakany.
  - Kapoka mafy kokoa! - niantsoantso i Pontuss. - Avelao izy hiantsoantso.
  Ny kapoka voalohany dia nataon'ireo zazalahy kely indrindra, izay tsy nanam-pahefana akory ka nahatonga fanaintainana mafy. Nanomboka nidaroka ahy anefa ny ankizilahy lehibe. Nokapaina tamin"ny tsipika mena ny lamosin"ilay zaza ary nitete ny rà. Ny fanaintainana, izay nihamafy tamin'ny sira manga, dia nahatonga an'i Timura nikiakiaka, nianjera mihitsy aza izy, nisy hazo fisaka napetraka teo amin'ny fantsika teo ambany ary nanindrona ny tratrany.
  - Tsy mila! - Nikiakiaka ilay zazalahy. - Hiasa aho na aiza na aiza lazainao.
  - Mazava ho azy fa hanao izany ianao! - namaly Pontuss. - Fa kapoka aloha.
  Nientanentana loatra ireo namany omaly ka nidaroka ny anadahin"izy ireo omaly. Na ny olona na ny vahiny dia samy midaroka amin'ny habibiana mitovy. Nikiakiaka ilay zazalahy, namela dian-tongotra nihosin-drà ny tongony. Nipitika ilay voalavo tokantandroka ary nokapohiny tamin"ny kibay ny ranjony miboridana sy miboridana ilay zazalahy. Te hampisy fanaintainana bebe kokoa ho an"ilay zazalahy izy. Voadona teo amin"ny kitrokeliny mafy ny daroka, ary teo amin"ny ombelahin-tongony ny manaraka. Nikiakiaka i Timur ary nilentika. Avy eo ilay mpampijaly dia nanindrona fanjaitra matevina teo amin'ny vodiny, nandraraka ranon-javatra.
  - Marina! - hoy Pontuss. "Aleony maty toy izay ho faty." Tsy hisy ho afa-mandositra ny sazy.
  Oleg Rybachenko dia nijoro saika teo amin'ny faran'ny andalana, ary toa azy ny kapoka karavasy nianjera taminy. Nidina i Timur, ilay zazalahy ihany no nihetsiketsika, nikiakiaka ary nitomany. Nivadika mena midorehitra noho ny fangirifiriana ilay endrika boribory, nosimban"ny fitarainana noho ny fijaliana.
  Rehefa nahita an'i Oleg izy, dia nibitsibitsika tamin'ny molotra hatsatra:
  - Mamindra fo!
  Nisalasala ilay zazalahy: nivaingana.
  Nihiaka ny voalavo tokantandroka hoe:
  - Eny, inona no mendrika anao! Hit!
  Namaly i Oleg Rybachenko hoe:
  - Tsy afaka aho! Namako izy!
  Nanambara ny nifiny ny voalavo rhinoceros:
  - Tianao ve izany hitranga aminao?
  Nangovitra i Oleg ary nanjary hatsatra:
  - Tsia, fa!
  Pontuss nanapaka azy:
  - Ampy! Nanao sonia ny fanamelohana azy ho faty ilay zazalahy. Inona no mendrika anao ry muckers? Omeo fatra tsara izy ary ahantona eo amin'ny fitoeran-jiro mba hidera ny hafa.
  Voatosika hiala teo amin'ny laharana i Oleg ary nosintonina nankany amin'ny boaty. Niezaka nanohitra ilay zazalahy, fa toy ny zanak"omby no nataon"ireo tigra tokantandroka azy. Nifanolana mafy ny tanako, niketraka ny taolako. Napetrany teo amin"ny solaitrabe izy, tsapan"ilay zazalahy ny hamaroan"ireo fantsika nipoitra teo amin"ny takolany sy ny kibony. Nolevonin"izy ireo ny hozatra, ny tratra, ny saokany, ny anoloan"ny fe, ny lohalika. Nokaravasina mandra-pandatsa-dra ny takolako.
  - Aza izany! - hoy i Oleg nanontany.
  - Ilaina! - Hoy ny voalavo tokantandroka, mba ho ohatra ho an'ny rehetra.
  Tsapan"ilay zazalahy nandraraka ranom-boankazo teo amin"ny lamosiny, ary nafafy sira avy eo. Manindrona toy ny plastera voantsinapy izy io. Nihetsi-po i Oleg, voahosotry ny tongony (ny fotoana farany tamin'ilay fahatsiarovana hafahafa niseho tamin'ity fahitana ity dia nanao kapa tokony ho enin-taona lasa izay), saika avy hatrany dia nanomboka nangidihidy mafy izy ireo. Ny voalavo tokantandroka dia nanindrona fanjaitra teo amin'ny vodiny, nanindrona mafy sy maharary, niditra tao anatiny ny ranon-javatra may.
  - Ankehitriny ianao dia hahatsapa tena mahatsiravina, ary tsy ho very saina ianao. - Nigogogogo ilay biby goavam-be, nitsikitsiky ny tarehiny, na dia ilay mpamokatra sarimihetsika mampihoron-koditra aza!
  - Hatao inona? - Nitaraina ilay zaza tsy manan-tsiny nigadra. - Noho ny amin'i Kristy, mamindra fo.
  Namaly ny voalavo tokantandroka, namafy rora misy poizina:
  - Tsy mino an'ireo angano momba an'i Jesosy tsara ireo aho! Amin'ny ankapobeny, raha misy Andriamanitra dia ratsy sy lozabe izy. Ary arakaraky ny faharatsiana sy ny fijaliana ateraky ny namanao no hahazo hery sy fahasambarana bebe kokoa any amin"ny tontolo manaraka.
  - Hadalana! - Hoy izy sady nivadibadika noho ny horohoro, ahoana raha tena zazalahy tokoa Andriamanitra.
  - Ho hitanao izany! - Nihomehezan'ny tartarus cosmic. - Fa aza manantena fa tsy ho faty anio.
  Nanome baiko i Pontuss tamin'ny feo mivovo:
  - Manomboka! Aoka izy hahatsiaro ny oroky ny karavasy mandrakizay!
  Nangovitra ilay mpisava lalana voasambotra rehefa nandre sioka nanindrona, ary avy eo dia nisy fahatafintohinana mafy izay nahatonga ny hoditry ny lamosiny vaky. Nidona mafy ireo voalavo tokantandroka, saingy nosakanan"izy ireo ihany koa ny heriny mba tsy hahafaty. Nisy kiakiaka nivoaka avy teo amin"ny tendan"ilay zazalahy, nangovitra izy, ary nisy ranomaso niseho. Nanaikitra ny molony mandra-pandatsa-dra ilay zazalahy, ka nifehy tena. Fotoana fohy taorian"izay dia nisy kapoka indray, nampihozongozona ny vatana manontolo. Nifoka rivotra lalina i Oleg Rybachenko, tsy zaka ny fanaintainana, nihamafy tamin'ny sira sy ny sira.
  Pontuss niantso hoe:
  - Tohizo!
  Sioka sy tsofina indray! Manapaka hatrany amin'ny taolana. May hatramin"ny tao anatiny ilay zazalahy. Toy ny nikapoka ny kiboko izy ireo. Na dia teo aza ny ezaka mafy nataony, dia niboiboika avy tao ambadiky ny molony niraikitra mafy ny sasany tamin"ny kiakiaka.
  - Neny!
  Mitokona indray! Miaraka amin'ny lamosina, eo anelanelan'ny soroka maranitra, ary farany, manaraka ny ombelahin-tongony. Mikiakiaka ilay zazalahy, tsy manana hery hifehy ny tenany intsony izy. Mipoitra toy ny volkano avy ao amin'ny tenda sy izay toa ny orona ny kiakiaka. Pontuss dia faly:
  - Hitako izao fa mamely azy marina ianao. kapohy tsara fa aza vonoina!
  Isaky ny kapoka dia mihamatanjaka ny fanaintainana. Ny ranomaso dia mifangaro amin'ny rà ary milatsaka eo amin'ny fandriana. Mifandray ny dian-dra eo amin'ny lamosiny, mitambatra amin'ny korontana mena, manomboka miharihary ny taolana fotsy manify an'ilay zazalahy. Oleg Rybachenko sempotra, tsy ampy rivotra izy, ny tariby nihady teo amin'ny kitrokeliny miforitra. Ny ombelahin-tongony miboridana dia maneno noho ny fahatairana, ny hoditry ny callouss marokoroko dia tsy mamokatra avy hatrany, fa mbola mipoitra ny ra. Mihamafy ny kapoka, toa ny tselatra no mandalo eo amin"ny faran"ny nerveo hatrany amin"ny hazondamosina. Mangina ny ankizilahy hafa, tsy mamela azy ireo hanaiky ny feon"ny fieritreretany, ary tsy mamela azy hanameloka ny tahotra valifaty. Hitanao ny fiondrehan"ny lohan"ireo zazalahy, fa ny masony kosa mijery ny famonoana. Mahaliana sy mampatahotra, ny ankamaroany dia efa nokapohina tamin'ny fomba mitovy na be pitsiny kokoa. Mihevitra ianao fa raha tsy izaho ihany, ary indraindray misy faharatsiana ao an-tsainao: mikiakiaka izy, fa mazava ho azy fa ho nijoro izany, fa tsy malemy toa an'i Oleg.
  Efa eo amin"ny taolana miboridana ny daroka, ratra tsy mitsahatra ny lamosina, ny ilany, ny feny. Raha tsy noho ny tsindrona stimulant, dia maty ilay zazalahy - ho faty noho ny fahatairana mafy. Ary noho izany dia niditra tao amin'ny zavatra ratsy kokoa noho ny Inferno an'i Dante izy. Amin'izay fotoana izay ny molekiola rehetra, ny sela tsirairay, ny lalan-drà rehetra dia tototry ny fanaintainana mahatsiravina.
  Ny mpisava lalana Oleg Rybachenko dia niezaka mafy mba hanalavitra ny fanaintainana. Raha nahatsiaro ny ray aman-dreniny, ny vanim-potoana falifaly tamin'ny fahazazany lavitra, dia toa nanosika ny tongony izy, avy amin'ny lava miboiboika mena avy amin'ny fijaliana, saingy nanosotra azy indray izany, nanarona azy tanteraka. Namakivaky ranomasin"ny fampijaliana àry izy ireo, ka nanonofy ny fahafatesana ho mpanafaka amin"ny fampijaliana. Tadidiko ny tenin"ny Fanambaran"i Md Joany. - Ary te ho faty izy ireo, nefa tsy afaka. Izany no anjara miandry ny mpanota mampijaly zaza. Ny Tompo hamaly soa azy zato heny, ary ny famaizana lehibe indrindra, araka ny voalazan"i Jesosy ao amin"ny Filazantsaran"i Matio, dia ho mandrakizay. Ary ny sasany ho any amin'ny fiainana mandrakizay, ny sasany ho any amin'ny fijaliana mandrakizay. Izany farafaharatsiny dia mampionona antsika, mamoha ny fankahalana ny fahavalo, ny faniriana ho velona sy handresy. Ilay zazalahy dia afaka niantsoantso hoe:
  - Handoa izany ianao, hovalianao ny ranomaso rehetra amin"ny andro fitsaran"Andriamanitra.
  - Mangina ry zalahy a! - Mirohondrohona ny voalavo tokantandroka.
  - Tsy afaka manakenda ny marina ianao. - Nifoka rivotra ilay mpisava lalana.
  - Mahazo bebe kokoa!
  Nikapoka azy indray izy ireo, nametraka ny fahatezerany rehetra tao anatiny, nanapaka taolana, saingy ny fanaintainana dia efa tonga amin'ny tokonam-baravarana ka tsy afaka mihamatanjaka. Izany dia vy azo hafanaina amin'ny mari-pana iray, ary avy eo dia miparitaka.
  Fantatr'i Pontuss izany, ilay vehivavy antitra (na ny marimarina kokoa, toa tsy mihoatra ny efapolo taona izy, fa raha ny marina dia efa mihoatra ny taonjato roa) dia manana traikefa be dia be amin'ny famonoana:
  - Eny, ampy izay! Raha tsy izany dia ho faty izy! Hotsaboinay kely ilay voafonja ary hampijaly azy amin'ny ordinatera. Manana programa antsoina hoe "fampijaliana ny Olympian" fotsiny aho.
  Ny voalavo tokantandroka, izay minia mikiaka, dia miteny hoe:
  -Ho aiza izy izao? Ho any amin'ny hopitaly?
  - Tsia eo amin'ny talantalana! - Tapaka tsy nisy fiantsoana ny mpiambina. Avelao hihantona ho fampitandremana ny hafa. Tsindrona ihany no omeo hanohanana ny fo. Ary avelao i Timur handroaka indray ny tsipika, ary avelao izy handray ny sisa tavela aminao. Tsy misy fotoana hamoronana spectacle. Mila miasa!
  Ilay vazaha nitondra ny karavasy dia nanondrika ny lohany ary nanofahofa ny sofiny volom-bolo:
  - Mankatò aho, tompokovavy. Alefaso indray izy.
  Niharan'ny daroka vaovao i Timur. Tsy nisy sahy nanohitra tamin"ity indray mitoraka ity. Tsy nisy na dia kely aza ny faniriana hilatsaka teo am-pelatanan"ny mpamono olona. Nikiakiaka i Timur ary nianjera. Noraisina sy nodarohana indray izy. Efa hifarana ny fitokonana andiany faharoa. Zazalahy vitsivitsy sisa tavela. Ny iray amin"izy ireo no zokiny indrindra, eo amin"ny enina ambin"ny folo taona eo ho eo, misy goatee efa mipoitra ary misy volombava hita. Mazava ho azy fa misalasala izy, mamely, fa manao izany mora, zara raha mikasika.
  Frau Pontuss dia tezitra:
  - Ahantona eo amin"ny fitoeran-jiro ity tovolahy kamo ity ary fehezo vato amin"ny tongony. Avelao izy hijaly.
  Nosamborina ilay zazalahy, nohenjanany ny hozany voasokitra, vokatry ny asa mafy, ary nihiaka hoe:
  - Inona no jerena ry zalahy, kapohy ry zareo a!
  Mangovitra ny ankizilahy, mikotrokotroka eny amin'ny laharana, nefa tsy manana fahavononana hihazakazaka amin'ireo mpampijaly azy izy ireo.
  Notaritaritina ilay tovolahy, ny voalavo tokantandroka tsirairay dia farafahakeliny impito heny noho izy. Tsy misy dikany ny miady. Saingy misy zava-mitranga mitranga eo amin'ny haavon'ireo izay manova ny fiafaran'ny empira. Nirefodrefotra ny tifitra roa ka nianjera ny voalavo tokantandroka, tapaka ny lamosin"ireo biby goavam-be, nivaha ny vavahady lalina. Navotsotra ilay tovolahy ka nianjera, saingy nitsambikina avy hatrany sady niantsoantso hoe:
  - Hitanao fa misy ny fahamarinan'Andriamanitra.
  Niseho toy ny anjely avy ao amin"ny haizina ilay tovovavy volom-bolamena, izay nitovy tamin"ny rahavaviny an-tsandriny Margarita, namaly hoe:
  - Azo inoana kokoa na dia olombelona aza. Fantaro fa ny fifanarahana amin"ny Devoly dia tsy miantoka ny lanitra eto an-tany sy ny toerana mafana any amin"ny helo. Toy ny hoe mipetraka eo amin"ny seza elektrika ny miantehitra amin"i Satana!
  Ny Aurora mirehitra faharoa dia mafy:
  - Ny zava-mitranga eto dia ny momba ny sarimihetsika mampihoron-koditra. Ataovy izany miaraka amin'ny ankizy. Esory ny ankizilahy hiala amin'ny fitoeran'entana.
  Nihifikifi-doha i Oleg Rybachenko ary... nifoha. Tsy nandry izy nandritra ny fahitana, fa nijanona fotsiny...
  Ary nandeha ny fotoana kely. Mbola nifanambady ny Nazia
  Fanomanana sakafo. Toa tsy vetivety anefa io fahamamoana mahatsiravina io, rehefa nitsoka ny setroka avy tamin"ilay moka hafahafa ny dokotera SS.
  Nieritreritra avy hatrany i Oleg Rybachenko hoe nahoana izy io no tsy nety tamin'ireo Krauts ireo. Toa tsy manana saron-tava izy ireo, sa tsy izany? Ary nahoana no misy nofy ratsy toy izany ao amin'io hallucination io? Inona no ataon'izy ireo amin'izany?
  Saingy ny Nazia mihitsy no nitondra tena ho azy, nanjary sariaka kokoa aza izy ireo, ary nilaza fa mety hiara-misakafo aminay.
  Lasan"izy ireo tokoa ny fe mavesatra iray tamin"ny omby halatra teny an-toerana. Avy eo ny Nazi iray dia nitaritarika vilia lehibe iray, ary ny fasista faharoa, niaraka tamin'i Oleg, nandeha naka rano. Toa hafahafa tamin"ilay mpisava lalana tia karokaroka indray koa fa nisy siny hoditra roa, ary metaly na hazo tsotra indrindra no ratsy indrindra. Ankoatra izany, lehilahy SS iray, izay tsy dia mahazatra loatra, no notaritaritina irery.
  Ny mpisava lalana dia tsy natoky tena teo amin'ny tongony, ny kapoka nandritra ity famonoana ity dia nahatsapa ho tena izy, ary ny taranak'i Lomonosov dia nihevitra fa ao ambadik'izany dia misy zavatra mihoatra noho ny fahatsiarovan-tena tsotra na tsy fahatsapana tsotra.
  Nikoriana zato ny rano avy tao an-toby, renirano volafotsy manjelanjelatra sy krystaly avy eo ambanin"ny vato roa manarona ny lavarangana. Oleg Rybachenko dia nanindrona ny lohany taminy. Izao vao tonga saina ilay zazalahy fa natao ho vato avokoa ny tao anatiny, na ny marimarina kokoa ho arina. Niankina tamim-pieremana tao anatin"ny fahanginana mahafinaritra izy ary... noraisiny teo amin"ny sofina.
  Ny iray tamin'ireo lehilahy SS, niafina tao ambadiky ny rindrina vatolampy, dia nanindry zavatra teo amin'ny tontonana misy zavamaneno be pitsiny ary nikiakiaka toy ny voalavo.
  Ny kapoka dia nataon'ny fasista tsy nisy lolompo, fa tamin'ny hery toy izany dia natsipy teo amin'ny vato i Oleg, dia nijanona tsy nandre ny sofiny havia izy, ary io ilany ny lohany io dia tena mangozohozo.
  Ilay dokotera masiaka mitafy akanjo sy rojo volamena dia nihomehy sady nidradradradra hoe:
  - Boxing! ady totohondry!
  . TOKO 4.
  Nitsambikina ilay tovolahy mpisava lalana ary nirohotra nankany amin"ilay tovolahy SS. Mikendry ny tsinainy amin'ny tanana havanana mamitaka, ary fetsy miafina ao ambadiky ny ankavia. Mbola nanatrika kilasy ady totohondry roa izy, saingy ny fitadidiany dia tanteraka. Ohatra, kapoka mamitaka sy antsasany maranitra ambony ary antsasany tanana havia. Avy eo ny vatana, ny feny, ny abs, ary ny fanitarana ny tongotra dia tafiditra ao anatin'ilay kapoka. Ary - ny tena zava-dehibe, matetika ny mpanao ady totohondry, rehefa miady amin'ny tanana havanana, dia aza manantena kapoka amin'ny fampiasam-bola avy amin'ny tanana havia. Nandaitra ny antony tsy nampoizina, nanao izany i Oleg Rybachenko! Ny lehilahy SS tanora sy voaofana tsara dia tsy nahalala fa i Oleg, na dia tsy kavia aza, dia afaka manipy ny "basy" avy any ankavia. Ary nahazo farango teo amin'ny valanoranony izy. Ary mahafinaritra - ny miaramila SS dia nahavita nijanona teo amin'ny tongony ihany satria nianjera tao anaty vatolampy izy ... Ary ny lanjan'ny zazalahy kely mosarena dia tsy ampy hampidina miaramila voafantina malemy!
  Raha mpiady za-draharaha kokoa amin'ity hetsika ity i Oleg Rybachenko, dia mety ho nandeha tamin'ny andian-dahatsoratra famaranana izy. Fa ny fahaiza-manao dia tsy fiderana, ary koa ny toetra ara-batana.
  Saingy nanao asa tsara izy, indrindra raha jerena fa tsy nampiharina tamin'ny fiofanana ilay kapoka, ary i Oleg Rybachenko mihitsy, na dia teo aza ny fahaizany voajanahary lehibe, dia nikarakara ny ady totohondry tamin'ny hatsiaka.
  Ankehitriny dia nanenina mihitsy aza izy fa tsy nisoratra anarana tao amin'ny fizarana izay nolazain'ny mpanazatra Faranenko - ho lehibe ianao, saingy amin'ny fotoana fanehoan-kevitra haingana amin'ny lanja maivana. Tsy ho ela dia handray anjara amin'ny Lalao Olaimpika ny URSS - ary afaka miady amin'ny medaly amin'ny fahamendrehana ianao!
  Inona no lazainao? Namaly toy izao i Oleg Rybachenko:
  "Aleoko mamonjy ny lohako amin"ny zavatra mahasoa kokoa ho an"ny firenena toy izay mifanadio vola!" Ohatra, raha manao traktera mandeha amin'ny vovo-tsofa ianao, na fako tsotra aza, dia mihoatra lavitra noho izany.
  Hahasoa ny Tanindrazana!
  Nahazo fanabeazana tsara anefa izao ilay zazalahy.
  Oleg Rybachenko dia tsy mbola voadaroka toy izany hatramin'izay teo amin'ny fiainany. Nopotehin'ilay lehilahy SS olon-dehibe haingana ny fanoherana voalamina nataon'ny zazalahy folo taona, na dia lava noho ny taonany aza (izay nasehony sy nokapohiny imbetsaka anefa) ary nokapohiny tamim-pahakingana tamin'ny totohondry - nanangana ilay lehilahy lavo ary namely azy. indray. Rehefa tsy nanohitra intsony i Oleg Rybachenko (Izany hoe saika tsy nahatsiaro tena izy, izany hoe mbola misy eritreritra ao an-dohanao, tsy ao anatin"ny haizina ianao, fa tsy mankatò intsony ny vatanao. Na iza na iza niady mafy teo amin"ny peratra dia mety mahalala hoe manao ahoana izany. ho ao anaty grog.). Navelan"ilay fasista hianjera izy, ary mahagaga fa tsy namely ilay lehilahy lavo na dia indray mandeha aza. Na izany aza, ilay dokotera mpamono olona dia niantsoantso taminy tamin'ny fiteny anagrama. Nofenoiny siny ary nandraraka rano tamin"ny tavany tapaka.
  Ny fihetseham-pon'ny saka rendrika, ary ny rano avy amin'ny ranomandry vao levona dia tena mangatsiaka - milomano ririnina fotsiny!
  Nihozongozona ny tenany i Oleg, nitsangana ary nandrora ny kirarony niaraka tamin'ny rà teo amin'ny takolany havia, izay nipoitra avy tao anatiny. Tsy nikapoka azy intsony ilay lehilahy SS - nisento tampoka izy, rehefa nandinika ny karazana miaramila nanompoan'ilay biby goavam-be, mahagaga, saika nangoraka, ary nanomboka nanovo rano ho an'ny siny vita amin'ny hodi-boay (toa tsy mora ny fanararaotana toy izany). ...
  Rybachenko Jr. dia nanamarika io toe-javatra io, izay tsara sy ratsy miaraka. Ny tsara dia tsy hovonoina izy ireo, farafaharatsiny mandra-pahatongan'ny fanandramana ho amin'ny famaranana lojika. Marina fa mety ho tena akaiky ny fiafarana ary mety ho fanafahana amin"ny fampijaliana! Ny ratsy dia ho ambenana mafy izy ireo ary raha te handositra, raha ny marina, dia tsy maintsy mampiasa ny hakingan-tsaina!
  Tsy ela dia resy lahatra i Oleg Rybachenko fa ny maha-kisoa guinea dia midika fa manana tombony sasany raha oharina amin'ireo gadra an'ady hafa.
  Hay samy homena sakafo mafana na ny babo na ny babo. Nohajain"izy ireo izany, izany hoe efa nihinana zavatra tamin"ireo kapoaka ireo mpiambina SS hatry ny ela, ary nandry teo ambony tsihy fotsiny, nitabataba na natory. Eny, nirenireny ny amboadia - na nihaza izy ireo, na nanao fisafoana, na izy roa. Tsy faly tamin'izany anefa i Oleg. Nandry teo amin'ny tongotra miboridana an'i Aurora sy tovovavy iray hafa izy (tsy tokony hianjera amin'ny tany mando sy mangatsiaka ve izy?) Ary nikiakiaka - Margarita namaoka ny tavany tamin'ny sisin'ny akanjo tantsambo nalaina avy amin'i Oleg Rybachenko, natsofoka tamin'ny levona. rano, manao hoe:
  - Efa tena lehilahy ianao izao. Resy totohondry, resy adala!
  Nanoro hevitra i Aurora hoe:
  - Eny, hosorako ny tavany, ho sitrana haingana kokoa ny tapaka.
  Oleg Rybachenko dia nitsiky tamin'ny heriny. Tena tsy voajanahary. Narary izy hatramin'ny nandihy devoly niaraka tamin'ny skate plasma teo amin'ny kitrony. Ary tamin'izany fotoana izany ... nahatsapa falifaly kokoa ve izy izao? Somary natahotra ny hanohy aho: izao dia hapetrany eo ambonin'ny vato aho ary hokapohiny mafy amin'ny karavasy, na angamba hanandrana izany amin'ny afo. Saingy tsy nijery teto akory ny Nazia, ary niresaka zavatra tamin'ny fiteniny vorona, nifandimby nanandrana avy tao anaty vilany.
  Nibitsibitsika teo an-tsofiko i Margarita hoe:
  - Mazava ho azy fa tsara ianao ... Fa ho fetsy kokoa! Rehefa ny matanjaka toa malemy ary ny mifamadika amin'izany!
  Hoy i Oleg Rybachenko:
  - Indrisy fa tsy misy dikany ny mody malemy fa izany tokoa!
  Eny, nokapohin"izy ireo mafy teo amin"ny tandroka izy... Ankoatra ny takolaka tapaka, dia nihozongozona ihany koa izy ireo, na dia tsy dia betsaka aza, natanjaka ny taolana - nify roa. Manta ny taolan-tehezako ary narary ny sofiko.
  Na izany aza, ny famonoana nandritra ny fahitana mahafinaritra dia niteraka fijaliana bebe kokoa.
  "Ampy izay, okay," nanosika ny rantsantanany lavan'i Aurora tamin'ny tanany vao voafatotra i Oleg Rybachenko ary nipetraka niaraka tamin'ny moron-tongotry ny akanjony tantsambo. Nangovitra aho. - Tsia, nangatsiaka. Ary te hihinana aho...
  Ahoana, raha ny marina, miankina amin'ny maha-izy azy ny fahatsiarovan-tena - ho lasa Marxista tsy an-tsitrapo ianao. Raha velona koa ianao!
  Ny fonja dia natsipy tao anaty vilia aluminium - nentina tamin'ny iray amin'ireo fiara mifono vy. Tsy nisy sotro anefa. Raha ny fantatra dia nino fa hohanin"ireo andevo ireo laoka matevina na izany aza. Na nanapa-kevitra ny haneso azy ireo izy ireo, satria tsy dia ampy loatra ireo sotro ireo. Eny... tsara kokoa izany!
  Lasa tena bibidia ianao - nihomehy ilay zazalahy ary nanarona ny vavany avy hatrany mba tsy hahazo izany.
  Ny porridge dia nanjary buckwheat nafangaro tamin'ny perla perla - matevina, saika tsy misy sira ary, mazava ho azy, tsy misy hena na zavatra mitovy amin'izany, angamba nanampy trondro kely ho tsirony izy ireo. Fifangaroana voamaina roa saika tsy misy na inona na inona fotsiny izy io (ary nodoran'izy ireo tamin'ny hena nifoka sigara, raha jerena ny fofona). Fa ny vavonin'ilay zazalahy mpisava lalana dia efa ela no nampidirina ho amin'ny fetrany: ka nihena kely ny hanoanana, niverina raha tsy nahita ny lafarinina, fa tamin'ny hery avo telo heny.
  Marina fa ratsy ny mihinana - indroa ny fangaro mafana no tonga tao anatin'ny takolaka maratra, ary ny fanaintainana dia nampitomany ny masoko - fa inona izany?! Ary ny "bracelet" dia nanakana azy, nanosika ny tanany i Oleg Rybachenko, nanipy pitik'afo avy amin'ny masony manodidina azy ... ary tamin'ny fotoana iray dia nahatsapa izy fa avy amin'ny iray amin'ireo fika ireo dia niditra tao amin'ny peratra ny tanany havanana!
  Tsy mampino izany - nivadika tamin'ny fomba taloha ve ny SS? Raha mba afaka manala ny amboadia voaofana ho mpanasazy isika!
  Oleg Rybachenko dia maty. Avy hatrany dia nanery ny tenany hitsakotsako izy, ary nosaronany vilia baolina. Ary tamin"ny tanany havanana no nanodiany izany mandra-pahatapitry ny vy mafy tamin"ny hoditra tsy zaka.
  Toa tsy ny rehetra ao amin'ny SS no tsara tarehy!
  Ary tsapany fa mety ho vitany ny hisintona ny tanany. Peratra natao ho an'ny tanana lehibe kokoa - an'ny lehilahy na ny tanora eo an-toerana, mety ho ankizilahy efa lehibe izay niasa be. Fa ho an'ny tanana feno hatsembohana an'i Oleg Rybachenko ankizilahy talohan'ny fahatanorany, dia lasa malalaka ny fandrika.
  Nibitsibitsika ilay zazalahy hoe:
  - Miandry ny fandresena! Fandresena no miandry! Ireo te hanapaka ny gadra! Nandresy ny Krauts ny raibe! Hovonointsika toy ny lalao koa izy ireo!
  Aurora, mijery amim-pitiavana an'i Oleg Rybachenko, dia nanosika ny tanany hiverina (ra niseho teo amin'ny tanany avy amin'ny tapaka sy abrasion malalaka). Ny mpiara-monina faharoa tamin"io fotoana io dia nihetsika nitantara ny zava-nitranga. Oleg dia nijery ny devoly mirehitra teo amin'ny masony, nikiakiaka izy. Ary nanomboka nanala ny masony tamin'ny laser emeralda, toy ny cobra - tsy an-kijanona. Dia nihifikifi-doha izy ary nanondro mangina ireo amboadia. Avy eo, tsy nitsahatra nihinana, nisintona mivantana tamin'ny molony jaky avy amin'ny kaopy nitsangana teo amin'ny lohaliny natsangana izy, dia nampidininy ny tanany ary nanomboka nanao tsipika mihodinkodina mivadika ho onja amin'ny tany mando.
  Oleg Rybachenko dia tsy nahatakatra na inona na inona, fa ny hiran'ny fandresena dia efa nanomboka naneno tao an-dohany;
  Tanora, mamy, madio;
  Tanin'ny Sovietika Mena!
  Miposaka ny masoandro,
  Nomena tamin'ny foko!
  
  Mazava ny farihintsika,
  Renirano kristaly tafiotra!
  Ny ankizilahy dia mihazakazaka mitondra baolina,
  Miara-miakatra ny havoana!
  
  Feno rivotra ny tratra,
  Misy lohataona ny ahitra rehetra!
  Mitodika amin"ny Tompo aho
  Enga anie ny faharatsiana sy ny loza hanjo antsika!
  
  Fotoana sarotra izao,
  Nanafika an'i Rosia ny Fasisma!
  Andao hamorona zava-baovao ho an'ny ady,
  Avelao hanjaka ny kominisma!
  
  Sahirana foana isika miaraka,
  Toy ny totohondry voafafy izahay!
  Ny mpitaingin-tsoavaly zatra nivezivezy
  Eny, tanky vy izao!
  
  Ny antony lehibe nataon'i Lenin,
  Hitohy toy izao isika!
  Stalin ilay hendry hendry,
  Izay nampianariny antsika mba handresy!
  
  Ary farany, lazaiko aminao,
  Izay mandalo no resy!
  Haneho ny hevitro marina kokoa aho,
  Ho avy tsy ho ela ny famaranana!
  Taorian'ny fasika toy izany, dia efa toa Oleg Rybachenko fa ny ranomasina dia lohalika! Ary tena hatraiza hatraiza ny tendrombohitra!
  Nifaly ihany koa ireo tovovavy ary nibitsibitsika hatrany an-tsofina. Samy nanana fanantenana ny rehetra.
  Ny taranak'i Lomonosov sy Stenka Razin dia nandroaka ny takolany ary avy eo nitoloko - naratra ilay voaozona.
  Ahoana raha mahavita mandositra ianao?! Nijery haingana ny sisiny i Oleg Rybachenko, toy ny hoe ny eritreriny dia afaka (ary iza no mahalala, raha afaka mandefa, glitches, tsy fantatra izay karazana fitaovana ananany!) Mety ho ren'ny mpiambina SS.
  Nikasika ireo peratra vy teo amin"ny tanan"ilay zazalahy mpisava lalana ilay devoly mirehitra izay mitsilopilopy manjelanjelatra eo amin"ny masony ary niondrika nankasitraka: hoy izy ireo, eny, afaka manandrana isika! Mazava izany na tsy misy resaka sy tsy misy teny tsy ilaina aza.
  Nibitsibitsika ny mpiady manana volo miloko fosa:
  - Na misy velona aza... Misy hamaly faty!
  Fa avy hatrany Oleg Rybachenko lasa petrified anatiny, toy ny hoe nivaingana. Ary eritreritra tsotra iray no nanakana azy: hanodina ny sandriny izy. Ary avy eo ... ary avy eo dia ilaina ny manampy ny ankizivavy hafa hanafaka ny tenany. Raha tsy izany dia tsy mpisava lalana mahay izy, fa iza?!
  Tsaroako ilay teny hoe: tsy ny mpitondra no mandroso! Ary iza no mandeha sy manampy ny hafa!
  Ary iza izy ireo aminao - tovovavy tsara tarehy toy izany amin'ny tongotra kely tapaka izay mandeha ra. Nisy zavatra tao anatin'ilay tanora Leninista nikomy - niaraka tamin'ny firohondrohon'ny olona an'arivony, nisy tafio-drivotra nikomy! Raha mahomby izany dia mihazakazaka haingana araka izay tratra ary...
  Raha ny marina, raha hihazakazaka ianao, dia tsy hisy vintana hafa. Raha tsy izany dia famadihana.
  Nifanena tamin'ny mason'i Margarita voalohany indray izy, ary avy eo i Aurora, izay, mazava ho azy, falifaly, nilelaka ny lovia tamin'ny tsirony. Ary izy, nandroaka ny orony avy tao amin'ny vilia baolina, dia nikiakiaka.
  - Tsy mitana anao izahay! - devoly afo nanampy. - Raha miala ianao dia ho avy tokoa ny fanampiana!
  Nanaiky i Oleg Rybachenko ary namaly hoe:
  - Fahotana mahafaty! Mpisava lalana marina, hifandray amin'ireo mpiandany aho ary hamonjy anao izy ireo!
  Eny, izany no fanapahan-kevitray! Ny zava-nitranga taorian'izay dia nanjary nalaza be. Tsara ihany koa fa tsy i Oleg no nanasa ny vilia baolina - toa natahotra ny hamongotra azy indray izy ireo na nanapa-kevitra ny hamela ny tovovavy hanao ny asa mafy. Tsy inona izany, fa mahafinaritra amin'ity toe-javatra ity. Ny ratsy dia tsy maintsy nandeha indray izahay, ary rehefa tony ireo fasista ireo. Tsy mahita na inona na inona mihoatra na latsaka izy ireo.
  Nangatsiaka kely, ary na dia nitsahatra aza ny rivotra, dia niakatra ny rahona ary nanomboka nilatsaka avy tao aminy ny orana mangatsiaka. Toa faly aza ireo lehilahy SS ankehitriny, na dia maimbo mando aza izy ireo sy ny amboadiany.
  Nandeha an-tongotra be. Izao tontolo izao eto - ny microclimate manokana Crimea. Matetika tsy orana, fa amin`ity tranga ity miaraka amin`ny gusts ny rivotra.
  Efa natory be ireo tovovavy ary nampahatezitra azy ny hatsiaka.
  Ary noho ny antony sasany dia te hatory i Oleg Rybachenko, ny masony dia niraikitra tamim-pitaka.
  Eny, lanja toy izany, toy ny hoe misy fatim-biby zato taonina manindry anao ary tsy afaka miaina lalina ianao.
  "Oh, harary aho," hoy i Oleg Rybachenko, nanetsika mafy ny tongony, izay nanomboka nihamafy indray. - Azoko antoka fa harary aho izao, fa ahoana? Azo antoka fa tsy handray aspirine na tsindrona penicillin ny Nazia, ary mety hitsitsy tantely mihitsy aza. Sa tsy izany? Tehirizina ho an'ny fanandramana ve izy ireo? Mankaiza isika mahantra izao?!
  Nihena indray ny orana sy ny fijaliana, ka renoky ny torimaso izy rehefa nandeha. Izay mety ho tsara ihany amin'ity toe-javatra ity;
  Cosmic, amin'ny lafiny iray, dia ady;
  Mpisava lalana Dmitry sy Oleg Rybachenko, amin'ny maha-mpianatra tena tsara sy ny atleta miavaka, nahazo ny zo hisolo tena ny fireneny, ny URSS, amin'ny fifaninanana ady totohondry namana nokarakaraina eo amin'ny ankizy ny URSS sy Alemaina klioba fanatanjahan-tena. Mbola heverina ho mpiara-dia avokoa ny firenena roa tonta, ary nihena ny tsaho momba ny ady ho avy. Eny tokoa, nihemotra niala ny sisin-tany ny miaramila alemà, ary ny Wehrmacht dia nitarika fanafihana mpandresy tany Afrika, ary efa naharesy an'i Ejipta, ary vao avy nitatitra ny fisamborana an'i Gibraltar. Noho izany, Stalin manokana niarahaba ny Fuhrer!
  Tsy misy teny ho an'ny fahitana mamitaka, fa izay tsy mitranga eo amin'izao rehetra izao. Oleg dia nieritreritra fa - indray aingam-panahy avy amin'ny artifisialy ny taratra sasany na zavatra hafa. Tena misy anefa ny zava-drehetra ka tsy misy hery hanoherana an'io obsession io.
  Noho izany, afaka manidina soa aman-tsara any amin'ny firenena saika namana ianao. Ao amin'ny gazety alemà dia tsy milaza afa-tsy zavatra tsara momba ny Firaisana Sovietika izy ireo, ary ny kominisma aza dia heverina ho foto-pisainana mpirahalahy amin'ny Sosialisma Nasionaly. Ankoatra izany, nisy hetsika mitovy amin'i Stakhanovsky niseho...
  Dmitry sy Oleg Rybachenko dia mpanao ady totohondry avy amin'ny sokajin-taona tanora indrindra; Zazalahy lehibe anefa izy ireo amin'ny taonany, ary mbola tsy ao anatin'ny vanim-potoanan'ny fanafainganana haingana toy ny tamin'ny faran'ny taonjato faha-21.
  Oleg, na izany aza, dia kely kokoa, manify, ao amin'ny sokajy lanja maivana, fa tena haingana. Dmitry dia lehibe kokoa, midadasika kokoa amin'ny taolana, ary ny tanora mahery fo dia afaka mijery efatra ambin'ny folo farafahakeliny.
  Ny ankizilahy koa dia samy hafa amin'ny loko volo. Olezhek dia tsara toy ny snowball, blond voajanahary. Dmitry manana volo volontany, volontany. Oleg dia volana vitsivitsy, ary ny tarehiny boribory toa ny zaza, ary Dmitry dia tsara tarehy, mendrika ny fampielezan-kevitra afisy. Efa mibanjina azy ny ankizivavy, tsy mino fa zazalahy lehibe toy izany izy.
  Na izany aza, i Oleg Rybachenko dia be herim-po kokoa noho i Dmitry, na dia samy marani-tsaina aza izy roa lahy ary mahazo ny A amin'ny naoty. Raha ny marina, any amin'ny firenena sovietika, ny atleta mahay dia tsy maintsy mpianatra mahay.
  Ny ambiny amin'ireo bandy ireo dia efa lehibe, saingy hatramin'ny valo ambin'ny folo taona, na dia mahery fo roa aza ny roa metatra tsara ary milanja zato eo ho eo...
  Boxers, tanora tsara indrindra eto amin"ny firenena... Ary hiady amin"izy ireo ny tompondakan"i Alemaina sy ireo firenena eo ambany fifehezany... Eo amin"ny ankizy, mazava ho azy, na zandriny.
  Manidina tsy an-kiato izy ireo amin'ny fiaramanidina mpandeha lehibe indrindra ao amin'ny Third Reich amin'ny zotra Moskoa-Berlin.
  Mipetraka mitokana ny mpanao ady totohondry, fa misy koa ny mpikomy, ny mpibata mavesatra, ny mpilalao baolina kitra, ary ny mpilomano. Juniors rehetra sy ny toetra tsara. Nodidian'i Stalin fa ny taranaka vaovao, teraka teo ambany fitondran'ny Sovietika, dia haneho ny tsara indrindra ary tsy ho very tava. Ary mazava ho azy fa samy mazoto miady ny rehetra...
  Nanontany an'i Oleg i Dmitry hoe:
  -Nanao drafitra tetika ho an'ny ady ve ianao?
  Namaly ilay zazalahy mpisava lalana hoe:
  - Manana drafitra am-polony ho an'ny fahavalo tsirairay aho ... Saingy tsy maintsy mijery azy aloha aho, ary avy eo dia mandray fanapahan-kevitra ... Ny fomba fiasa manokana ho an'ny tsirairay, ny hetsika kely indrindra sy ny antsipiriany, anisan'izany ny firafitry ny physiologique ny fahavalo, mibaiko tetika manokana fotsiny.
  Dmitry nitsoka mafy:
  - Fa ataoko tsotra kokoa izany! Raha tsy misy tetika dia mirohotra amin'ny fahavalo aho, mamely mafy kokoa ary matetika kokoa ary tapaka.
  Nanamarika i Oleg Rybachenko:
  - Vitsy ny lehilahy amin'ny taonanao lehibe sy mivoatra ara-batana toa anao. Noho izany, miasa ny tetika fanerena. Azonao atao ny miala sasatra fotsiny. Saingy eto aho, saika amin'ny haavo ara-dalàna, angamba mihoatra ny salan'isa kely, ary ho lasa tompon-daka amin'ny URSS, firenena goavana toy izany, ny tsindry fotsiny dia tsy ampy. Tsy afaka mandresy fahavalo amin'ny hery mahery vaika izy; mampiofana, mitondra fomba fiaina ara-pahasalamana, mihinana tsara ary mianatra tetika. Ary eto dia mila mandresy azy toy ny amin'ny lalao chess. Indraindray aza manao sorona zavatra mba hitenenan-dratsy.
  Nanohitra mafy i Dmitry:
  - Ary ny mpifanandrina amiko dia manao fanazaran-tena, ary tamin'ny famaranana dia mbola lehibe kokoa sy mavesatra noho izaho ilay zazalahy. Miankina betsaka amin'ny fomba fampiofanana anao. Misy mihevitra fa afaka miasa hatramin'ny faharerahana ianao mba ho tompondaka amin'ny olaimpika afaka tapa-bolana... Hevi-diso izany. Rehefa dinihina tokoa, ny zava-dehibe indrindra amin'ny fiofanana ara-panatanjahan-tena dia tsy ny hanome enta-mavesatra be loatra, fa ny famokarana super fanarenana. Saingy misy ny fanazaran-tena voafantina manokana ary ny zava-dehibe indrindra dia ny fanarenana sy ny fahazoana tanjaka avy eo... Aorian'izay dia manatanteraka ny ady amin'ny fofon'aina iray ianao, manipy amin'ny fihodinana telo, na raha ny marina, tsy dia be loatra, kapoka an-jatony.
  Nanamarika i Oleg Rybachenko:
  - Mazava ho azy fa marina koa izany! Indrindra indrindra, ny tsiambaratelon'ny fofon'aina araka ny tokony ho izy, ary ny tsindrona amin'ireo teboka mitombo amin'ny vatan'ny zaza ... Misy ny fahalalana avy amin'ny mpampianatra anay. Saingy tsy azoko hoe nahoana izy no tsy mizara izany amin'ny mpanazatra hafa?
  Nibitsibitsika i Dmitry hoe:
  - Nolazainy tamiko tamim-pahatokiana fa izaho sy ianao... Tsy ny ady totohondry ihany, fa ny miaramila voalohany indrindra. Mbola misy zavatra manokana hataontsika... Tena zava-dehibe, manan-danja lavitra noho ny volamena olaimpika!
  Natongilana ny lohany mamirapiratra i Oleg ary niteny hoe:
  - Misy zava-dehibe kokoa.... Angamba nilaza izany tamiko koa izy... Mety hiankina amin'ny fihetsik'ireo tovolahy mpisava lalana sovietika roa ny hanjo ny zanak'olombelona. Toy ny angano fotsiny.
  Dmitry filozofia nanamarika:
  - Avy aiza ny angano raha tsy avy amin'ny fiainana? Sao dia ho tanteraka tokoa izany! Na dia tsy ganagana ratsy tarehy aza izahay, dia mbola aloha loatra ny fiantsoana anay hoe Voromahery.
  Oleg Rybachenko dia nanova moramora ny lohahevitry ny resaka:
  - Heverinao ve fa efa lasa ihany ny fandrahonan'ny fananiham-bohitra Alemana?
  Nanafintohina ny sorony malalaka i Dmitry noho ny fahasahiranana:
  - Eto, raha ny hevitro, dia manam-pahaizana manokana ianao. Amin'ny anaran'ny tenako, mieritreritra aho fa tsy afaka mamely amin'ny tananao sy ny tongotrao indray mandeha ianao, ary avy eo dia tsy azo atao ny manafika amin'ny lafiny rehetra. Marina fa raha mitsambikina ianao...
  Nitsiky i Oleg Rybachenko:
  - Toa mitombina ihany... Fa tsy fantatra izay tena ao an-tsain'i Hitler, fa tena nihena ny fihenjanana, ary nijanona tsy nandika ny habakabaky ny fiaramanidina alemà ny fiaramanidina alemana, ary tsy re any ivelany ny feon'ny caterpillars, zava-misy izany. . Ambonin'izany, namerina ny sasany tamin'ireo mpiasa tamin'ny milina ny Fuhrer. Izany hoe, ny Third Reich dia nanafina ny tongony ... Saingy tsy tokony hiala sasatra isika.
  Dmitry dia namoaka sandwich nendasina miaraka amin'ny trondro sy fromazy matavy manokana avy amin'ny kitapony ary natolony an'i Oleg. Rehefa afaka izany, dia naka avo roa heny ho an'ny tenany. atolotra:
  - Mihinàna... Tsy afaka miala sasatra ela ianao amin'ny fihinanana sy fampidirana proteinina ao amin'ny vatanao. Rehefa mihena ny fifantohan'ny asidra amine ao amin'ny vatana dia very hery ny hozatra.
  Nanamarika i Oleg Rybachenko:
  - Ho an'ny mpanao bodybuilding, izay miasa be dia be, dia rariny izany, fa ho an'ny mpanao ady totohondry ... Raha ny marina, tsy manana ny hena rehetra isika, mandoko ny vatana, ary vao mainka mampitombo ny fahombiazan'ny ady!
  Dmitry, nihinana ny sandwich ary nanampy voatabia ho azy, dia nanaiky:
  - Tsy ny zava-drehetra, fa ... Mihinana amin'ny alina na misotro fotsy atody aza aho mba tsy hidina ny concentration ny asidra amine. Ambonin'izany, ny tsara indrindra dia tsy atody akoho, fa papelika na atody ostrich, tsara, ireo farany dia tena tsy fahita firy ... Na dia any Azia afovoany aza dia toa efa manomboka miompy ny ostritsa ...
  Nivazivazy mafy i Oleg (tamin'ny feo):
  - Proteinina tena sarobidy amin'ny tongotry ny sahona eo anoloana. Manoro hevitra aho hanandrana izany!
  Dmitry nitsiky toy ny zazalahy:
  - Eny, fa mainka izany amin'ny oyster misy poivre indianina mena!
  Nokaikerin'i Oleg tamim-pitandremana anefa ilay sandwich ary nanomboka naka ilay tapa-kazo. Ny trondro dia mena, matsiro, nototoina tamin'ny ketchup sy tongolo gasy voatoto. Azo natao ny nampiana hery kely... Toa an"i Winnie the Pooh, ohatra...
  - Miaina tsara eto amin'izao tontolo izao i Winnie the Pooh! Manana vady aman-janaka izy, mug!
  Nanolo-kevitra tampoka i Oleg hoe:
  - Angamba afaka mihira isika?
  Nanamarika tsy nisy hafanam-po loatra i Dmitry hoe:
  - Tsy aloha loatra ve ny mihira?
  Nitsiky i Oleg Rybachenko:
  - Marina tokoa, indrindra fa nanidina ny sisin-tanin'i URSS izahay!
  Nanontany ny namany i Dmitry hoe:
  - Hety sa taratasy?
  Oleg nanofahofa izany:
  - Angamba tsara kokoa ny manao tsy misy vazivazy an-jaza. Olona milamina izahay, fa ny fiarandalamby mifono vy dia nahavita nanafaingana ny hafainganam-pandehan'ny hazavana...
  Nanapaka i Dmitry:
  - Tsia! Tsy mila ireo karazana hiran'ny akanin-jaza ireo izahay. Ndao hanao zavatra bebe kokoa... fitiavan-tanindrazana!
  Nampitombo ny havokavony i Oleg ary nanomboka nihira, nanoratra teny am-pandehanana. I Danka indray no nihira tsara. Na ny marimarina kokoa, ny feony dia toy ny trompetran"ny mpifehy, na angamba trompetra Jeriko;
  Teny mirehareha ny mpisava lalana,
  Stalin teratany no namatotra ny kravaty.
  Tsy misy fomba hafa afa-tsy ny fety ao an-trano,
  Amiko kominista no idealy!
  
  Nivoady aho hanompo ny Tanindrazana mandrakizay
  Ka mamony tsara ny Tanindrazana,
  Mba hihatsara ny tsirairay mandritra ny androm-piainany,
  Ka lasa mangatsiatsiaka kokoa noho ny voromahery ny sidina!
  
  Nikotroka izany - tonga ny ady,
  Noho izany, ry zalahy, aza misalasala mandeha an-tongotra!
  Ny Wehrmacht dia nanindrona ny orony maimbo,
  Ka halefa ho lany!
  
  Tsy nanome basy ho an'ny lehilahy izy ireo,
  Nisy ny valiny: tanora loatra ianao nandritra ny taona maro!
  Na izany aza, nandositra izy ireo mba ho miaramila,
  Satria tena ilaina tokoa ny bayonet!
  
  Teo akaikin'i Moskoa dia niady tao anaty ranomandry izahay,
  Nihazakazaka tsy nikiraro namakivaky ny hatsiaka izahay...
  Vehivavy mpisava lalana tsara tarehy mihazakazaka mitafy akanjo -
  Tsy misy grenady fa kapohina amin'ny totohondry!
  
  Ahoana ny habibiana ny katas fasista -
  Ohatrinona ny ra azonao omena azy ireo?
  Fa ny Nazia dia tsy maintsy mandoa ny adidiny,
  Hivadika lalao ny voromahery!
  
  Ho an'ny sakafo atoandro dia kely ny sakafo - hanoanana,
  Nangatsiaka ny tongotry ny miaramila...
  Zaza ihany aho amin'ny ankapobeny
  Fa ny raim-pianakaviana dia mirehareha amin'ny zava-bita!
  
  Mihazakazaka ny fiara mifono vy, manondro ny vavany ny Tiger,
  Fa ilay tanora mpiady no nanindry ilay grenady!
  Ary nahita toeram-pitrandrahana ilay basy fasista:
  Eto dia namihina azy ny fanilo mafana!
  
  Na ny zazalahy kely aza dia ho lehibe,
  Raha namboly herim-po ianao!
  Ny mpisava lalana dia miray ho toy ny rohy,
  Fanahy mahery kokoa: metaly ny titane!
  
  Tsy tafavoaka ny Wehrmacht fa teo amin'ny handrina,
  Rendrika ny vata vy!
  Misy ankizilahy toy izany any Rosia,
  Mirehareha ny taranaka!
  
  Ny ady indray, tamin'ity indray mitoraka ity tao amin'ny Volga,
  Mpisava lalana no lasa terminator!
  Nosakanan'ny Nazia ny tranom-paty,
  Ary tapaka eny amoron-dranomasina ny afon'ny fahafatesana!
  
  Tsy hita isa ny isan"ny maty,
  Firy indray no ho faty - tsy hisy ranomaso...
  Fa izany no asan'ny mpiady;
  Kristy dia hanangana izay mendrika!
  
  Lasa mpikambana Komsomol tany Berlin,
  Any, manolotra ny fianianana!
  Tsy nikiraro ny antsasaky ny Eoropa sy ny Union,
  Niala ny ekipantsika tanora!
  
  Ary ankehitriny dia hanorina tontolo vaovao isika,
  Ho lasa mpamorona-demiurge ny tsirairay....
  Hilentika ao amin"ny lavaka mangitsokitsoka ny fahoriana sy ny ady,
  Tsy ho fantatsika ny dikan'ny tahotra!
  
  Ny hatsaram-panahy no mifehy izao rehetra izao,
  Dia hanjavona ny fanaintainana, minoa ahy...
  Miaraka aminay ny manam-pahaizana tsara indrindra amin'ny rehetra, Stalin,
  Resy ny bibidia afon'i Hitler!
  
  Niady tamin-kerim-po izahay noho izany
  Voninahitra mendrika mandrakizay...
  Ary fantaro fa zava-dehibe ny fety -
  Hitondra amin'ny nofinao izao rehetra izao!
  Nihira an'io hira io ny fiaramanidina. Tena manetriketrika tokoa ilay izy ka mety ho latsa-dranomaso...
  . TOKO No. 5.
  Nanjavona ilay fahitana, ary ilay zazalahy mpanoratra sy manam-pahaizana dia nahita ny tenany tao amin'ny zava-misy tamin'ny tsanganana mirenireny.
  Ny tsy fahafahana miresaka amin'ny olona tsy misy dikany (taorian'ny fahitana, dia nalemy tanteraka ny lelany!) Vao mainka tezitra i Oleg Rybachenko. Ary na ahoana na ahoana dia tsy tonga dia tonga saina aho fa nanatona ny ala izy ireo. Nifarana izany - feno rano, ary teo ambanin'ny tongotra dia nisy lalana voahitsakitsaka, na dia mando aza, saingy mazava, tapaka etsy sy eroa amin'ny sarety, fiara, dian'ny fiara mifono vy, môtô ary hatramin'ny kitron-tsoavaly.
  Ny fotaka mangatsiaka, mitovy amin'ny savony ratsy, dia nivadika ho malama, i Oleg Rybachenko dia nitazona ny fifandanjany imbetsaka, ary tao amin'ny tsanganana dia nisy ankizivavy roa na telo nianjera ary nitsangana haingana.
  Margarita ny tenany, izay tena reraka, dia nampahery ny anadahiny an-tsandriny:
  - Efa maizina ny andro, hanome anao fitsaharana tsy ho ela ry zareo!
  Adiny iray sy sasany taorian"ny nanombohan"ny orana, dia nandalo izay toa havoana maromaro izy ireo. Rehefa akaiky dia takatr'i Oleg Rybachenko fa tsy havoana ireny, fa tovon-tany misy tilikambo basy milina. Tilikambo Krimeana fahiny mivelatra miantsinanana sy miankandrefana araka ny fahitan'ny maso azy. Tamin'ny fotoana tsy tapaka teo amin'ny "havoana", dia hita ny peratra vato volondavenona, saika miorim-paka amin'ny tany - ny rava ny tilikambo fiambenana. Teo anelanelan'ny roa tamin'izy ireo, dia niditra tao amin'ilay lavaka ilay andry babo, izay mety ho vavahady taloha.
  Dia nentina natory indray izy ireo. Tsy nesorin'izy ireo akory ny gadra ary tsy nanome sakafo ahy. Nanarona azy toy ny elatry ny goaika ny torimason"ny zazavavy;
  Tampoka teo dia niova ny toerana teo anoloan'ny ankizivavy (ary inona no nofy matetika pretentious!) Ary nahita ny tenany tao an-dranomasina, na ny marimarina kokoa teo amin'ny pier miaraka amin'ny ranomasina sy mangatsiatsiaka fomba fijery.
  Nandeha tany amin'ny seranan-tsambo ny tovovavy Komsomol; Teto indray dia notafihin"ny voalavo kalalao dimy indray izy ireo. Zavaboary maharikoriko ireny, manana tongotra enina, ka hijery azy ianao ary ho sahy handoa. Na izany aza, roa segondra izany, kapoka amin'ny antsy ary tapitra izany.
  Ilay Margarita tsara tarehy aza dia nihira hoe:
  - Ary ho ahy, toy ny emetic, potion fitiavana izany!
  Nisioka tamin'ny vavorony i Aurora mena volo:
  - Fa tsara ny fitondran-tena - ary nahazo daka tsara teo amin'ny valanorano aho!
  Ny zavaboary mampidi-doza kokoa dia famaky voromahery. Nahay nitifitra tamin"ny vavany izy ireo. Ny teboka dia nariana ary nanindrona ny hoditra, nanindrona asidra. Dia nipetraka teo ambonin"ilay maty ilay vorona famaky ary nandrovitra ny hena. Marina fa efa voatifitra ny ankamaroan"izy ireo. Niezaka nanafika an"ireo skoto anefa ireo biby mpiremby efa-dahy nifandona ny lohany.
  - Indro misy fanimbazimbana ny zava-boahary hafa koa izy ireo! - Ny devoly mirehitra Aurora dia nahatsikaritra ...
  - Izay namorona azy ireo dia tsy mamadika na inona na inona! - Tao amin'ny iraka vaovao nataon'i Margarita, dia niseho indray ny fihetseham-po ara-pivavahana atavistic. Miova ny toetra raha mifoha ny hery sasany ao amin'ny subconscient. - Ka sitrak'Andriamanitra Tsitoha!
  Nanohitra indray ilay demonia mena volo manao zipo fohy sy volo mirehitra kokoa noho ny mpandoro lelafo:
  - Tsia, izany indray dia mampiseho ny herin'ny mutation. Mety hiteraka fiainana ny andiana fiantraikany mitovy amin'izany!
  Nanipy chakra roa ireo tovovavy, nanapaka ireo biby mpiremby, ary avy eo dia nisambotra ireo kapila niverina tany aminy.
  - Toy ny boomerang, fa manapaka titane! - Nitsiky ilay devoly mirehitra.
  - OK! Na inona na inona tapahan'ity titane ity, ity metaly ity dia malemy noho ny blotter.
  Nanomboka namelatra ilay sambo mitsingevana ireo tovovavy. Nitalaho tampoka ilay devoly mirehitra hoe:
  - Andao ihany no hanoratra hira, Margarita!
  Ilay blonde fotsy lanezy, mitsiky kokoa noho ny masoandro, dia nanontany hoe:
  - Mba hitondra soa ho antsika!
  Cool Aurora niteny hoe:
  - Tena marina! Avelao hitomany ny resy - saro-piaro ny ratsy fanahy!
  Niondrika ilay tovovavy Komsomol ary nihira mangina, nitsinkafona sy namirapiratra ny teny hoe:
  Oracle eo anelanelan'ny vato majika,
  Teraka tamin'ny tafio-drivotra - masoandro mamirapiratra!
  Tsy taranaky ny haizina tsy misy kilema isika,
  Toy ny loko hira mihodinkodina ho taratra!
  
  Mazava ho azy fa mety hanimba ny rock -
  Maminany fahoriana, fahoriana, fahafatesana ho antsika Izy!
  Ary ny matoatoa amin'ny famirapiratana hatsatra,
  Mamirapiratra toy ny famantarana amin'ny alina!
  
  Tsy ho finoanoam-poana anefa isika
  Mpiady Rosiana - sabatra an-tanana!
  Andeha isika hanompo an'i Jesosy amim-pahatokiana -
  Ny devoly anie no adala mandrakizay!
  
  Tsy misy Tanindrazana matanjaka kokoa,
  Toy ny metaly mantsy ny sitrapontsika!
  Stalin hendry no nitarika ny fanafihana,
  "Andryusha" dia tafio-drivotra amin'ny metaly Cologne!
  
  Hanompo an'i Rosia masina izahay,
  Nanonofy ny hanolotra ny foko ho azy aho!
  Ny miaramila no manana bayonet maranitra indrindra,
  Ary ny lelafo amin'ny lahatenin'ny mpanambara!
  
  Fiderana anao, ry Rus' amin'ny hira,
  Mihira fiderana ho azy izahay,
  Ho tonga amin'ny fahavalo ny valifaty -
  Andeha isika hiatrika ny goaika, minoa ahy!
  
  Hanorina tontolo masina vaovao isika,
  Tahin'Andriamanitra isika!
  Ho an'ny zazavavy haitraitra sy fanavaozana,
  Ho lasa kalifa ianao ao anatin'ny fotoana fohy!
  
  Valio anay amin'ny fahitana mahagaga -
  Ny feon'ny Tompo miantso ny sabatra!
  Ho lasa vatomamy ny fiainana,
  Rehefa matanjaka toa an'i KAMAZ ianao!
  
  Ny alan'ny hazo oaka any an-tanindrazana,
  Fantaro hoe aiza no hialan'ny fanahinao!
  Hahazo ranomasin'ny voninahitra ianao,
  Hiditra ao amin'ny Kremlin ho mpitondra ianao!
  
  Knight ianao - foko goavambe,
  Ny haben'ny ranomasina sy ny famirapiratry ny ranomandry!
  Fasika ny tany efitra volamena,
  Ary miaraka amin'ny emeraoda, ny volory dia ala!
  
  Mandeha amim-pahasahiana amin'ny ady mihoson-drà isika,
  Farafaharatsiny mirohondrohona ny Tigers!
  Ny Nazia dia nikasika tongotra,
  Tena mahafinaritra tokoa i Adolf!
  
  Saingy nisy volombava teo amin'ny tava,
  Niforitra ny orona, nilatsaka ny valanorano!
  Ary ny vahoakantsika dia lehibe, mirehareha,
  Naneho hery tamin'ny zavaboary fasista!
  
  Fotoana ho an'ny hazavana izao -
  Niseho ny fahasoavan'ny lanitra...
  Omem-boninahitra amin'ny tononkalo -
  Nitsangan-ko velona i Kristy masina!
  Nitehaka i Aurora, nitehaka mafy ny tanany ka nisy rahona lalitra niakatra:
  - Nihira tsara i Margarita, fa mila mihira ny salamo ao amin'ny antoko mpihira. Ny eritreritra rehetra dia miraikitra amin'ny lohahevitra ara-pivavahana!
  - Mila manonitra ny fahotantsika isika. - Hoy ilay Korshunova matotra, izay lavo indray tao anatin'ny fientanam-po ara-pivavahana. - Na iza na iza mivarotra ny fanahiny dia mijanona ho fatiantoka foana - dia manome ny tsy mety maty ho an'ny mety maty!
  Nitsiky ilay devoly mirehitra:
  - Hitako fa mahay miteny tsara koa ianao! Eny, ry malala, mandehandeha mahafinaritra eo alohantsika izao.
  Nipetraka teo amin'ny sambo inflatable, tsy hitan'ny radara ary hoso-doko toy ny samoina, ny ankizivavy Komsomol dia nilomano nankany amin'ny mpandrava lehibe. Ankehitriny dia tsy maintsy nanao zavatra lehibe izy ireo. Tao anatin'ny fotoanan'ny loza dia nihanahery vaika ny reflexes sy ny fanehoan-kevitra rehetra. Nahatsapa feo nandritra ny kilometatra maro ny tovovavy Komsomol, ny fiparitahan'ny onja, ny fikiakian'ny voromahery ary na dia ny fikokokoboan'ny trondro aza. Nandre olona nilomano teo amboniny izy ireo! Nampiakatra ny basy ireo mpikambana ao amin'ny Komsomol ary nahita lehilahy iray teo ambony kidoro. Nesoriny ny saron-tava, ary niseho ny tarehin'i Denis Baranov. Ilay manamboninahitry ny zombie, izay voaheloka teo aloha, izay hita fa tanora kokoa sy tsara tarehy kokoa tamin'ity fahitana ity, dia nibitsibitsika tamin'izy ireo.
  Tamin'ny feo mangorakoraka izay nanenika ny rivotra, dia hoy izy:
  - Nirahin'ilay Fuhrer mainty lehibe aho!
  - Saingy tsy nanoratra na inona na inona izahay! - Niara-nihiaka ireo tovovavy.
  Mirabela dia tsy faly amin'ny fisehoan'ny mpanao heloka bevava mafy orina avy amin'ny andian-tafika, fa Aurora kosa dia nitsiky tamim-pifaliana. Etsy ankilany, mahagaga izany, fa raha vao very folo taona sy tapany ilay voafonja ary nanala ny fery, dia natahotra - nivadika ho lehilahy mahafinaritra izy. Raha tsy nahafantatra mialoha izy ireo dia mety tsy ho nahafantatra an'i Baranov.
  - Ary tsy ilaina izany! - Nihiaka ilay voafonja taloha. - Ny ho faty no tanjoko! Amin'ny fiainako any aoriana dia ho tonga sultan aho, ary ao amin'ny harem-beko dia hisy virijiny iray hetsy.
  - Miaraha amin'ny iray farafaharatsiny. Raha tsy izany dia tsy ho tsara, ny mifanohitra amin'izany! - Hoy izy, miezaka ny ho marani-tsaina kokoa noho i Margarita.
  Nangina i Denis; matetika ny zombies toy izany dia tsy be resaka. Na dia fiara fiadiana aza io tamin'ity indray mitoraka ity.
  - Manana traikefa ara-miaramila mendrika ve ianao? - hoy i Aurora nanontany. Eny tokoa, efa nandalo ny Ady Lehibe Faharoa izy ireo ary nahita ny tenany tamin'ny ho avy. Tsy dia tsara tarehy amin'ny futuristic araka ny nofaritan'ireo mpanoratra tantara foronina sovietika, feno ady ihany koa ary, indrindra indrindra, zavaboary isan-karazany izay nandalo fiovana.
  Misy zavatra toy izany - magoradiation sy ny tsy taratra.
  Ny Magoradiation dia taratra izay tsy mamono zavamananaina, fa manova ny toetran'ny zavatra, anisan'izany ny fiovan'ny toetr'andro, ny fikambanan'ny karazam-piainana isan-karazany - anisan'izany ny misy aina sy ny tsy mananaina.
  Unter-radiation - tsy toy ny taratra mahazatra - tsy mahatonga ny ionization ny atoma, fa ny fanovana ny molekiola, ary mavitrika indrindra ao amin'ny ADN sy ny sela mitondra vaovao fototarazo. Amin'ny toe-javatra sasany, dia azo ampiasaina ho an'ny tanjona ara-pitsaboana, mba hamerenana haingana.
  - Mazava ho azy! - hoy i Baranov tamim-pahatokiana. - Niady imbetsaka aho!
  Nisalasala i Aurora mena volo:
  - Iza no novonoinao?
  Hoy ilay jiolahy teo aloha:
  - Tsy mpino!
  Ny devoly mirehitra dia nanodinkodina ny morony:
  - Fa maninona ianao no manamboninahitra Rosiana:
  - Mujahid aho ary ny asako dia ny handrava ny tsy mpino! - Nidradradradra i Baranov. - Toy izao no natokana ho ahy mandrakizay.
  Nibitsibitsika teo an-tsofin'i Margarita i Aurora hoe:
  - Aza miady hevitra! Aleo vita ny asa.
  Zombie iray izay nandoro fofona tamin'ny teny Arabo. Nalefa tamin"ny radio ny vaovao farany.
  - Miharihary fa lasa mavitrika kokoa ny mpitolona ao Chechnya. Indrindra indrindra, nisy fikasana handoro ny tranon"ny governemanta. Nandritra ny ady dia polisy dimy no namoy ny ainy ary iraika ambin"ny folo no naratra, ny fahavoazan"ireo malaso dia efa fantatra mazava. Araka ny loharanom-baovao sasany, nahazo vola teo amin'ny zato tapitrisa dolara avy amin'ireo mpanohana vahiny ny filohan'ny fitsarana Sharia teo aloha ary mikatsaka ny hahazo izany indray. Nisy hetsika manokana natao tany an-tendrombohitra: niparitaka ireo jiolahy.
  Nitombo ny zombie:
  "Tsy ho ela dia hamely mafy an"ireo tsy mpino isika ka handositra ao anatin"ny sioka sy ny fanesoana!" Notapahina tamin"ny onja mihodinkodina ny teniny, natsipiny ny sambo ary nofafazany. - Marina izany hoy aho!
  - Marina izany raha ny fitsipika! - Namoaka tselatra teo amin'ny masony i Aurora. - fahavalon'ny finoana silamo i Etazonia. Nopotehiny izany noho ny fanampian'ny Hollywood, gazety vetaveta, andian-tsarimihetsika mistika. Ankehitriny dia tsy maintsy mitifitra kely ny Yankees isika.
  Nilomano nankany amin"ilay mpandrava ireo tovovavy. Ny Kapiteny Voalohany Rudolph Reagan, rehefa nisotro ny cognac tiany indrindra (eny, mamo daholo ireo Amerikanina ireo, tsy maninona fa i Etazonia dia lasa tandindon'ny fomba fiaina tsy ara-pahasalamana sy ny fahalòvana!), mandry eo am-pandriana, mandry. eo amin'ny tratran'ny vehivavy janga ny lohany. Tamin'ny fahatanorany dia nanintona ny lehilahy izy, ary taorian'ny namela an'i Franklin Truman homosexualité hanompo ao amin'ny tafika, dia nanana traikefa momba ny fifandraisana amin'ny amiraly mihitsy aza izy. Ary na dia tamin'ny mahery fo kintana efatra tamin'ny Ady Indiana aza. Saingy teo ambanin'ny filoha terminator, ary silamo tamin'izany, nanjary hafa ny fitondran-tena ary voatsindry ny pelaka. Taorian'izany, nanapa-kevitra i Rudolph Reagan fa haneho ny maha-omnivorous azy amin'ny fanasana vehivavy janga. Na izany aza, raha nanafosafo ny vatana ny vehivavy malemy fanahy, dia tsy nitsahatra naka sary an-tsaina ry zalahy, hozatra, mainty, afaka manome fahafinaretana tsy hay lazaina.
  Mazava ho azy fa mpangalatra sy mpikomy ry zareo avy eo!
  Navelan'i Rudolph Reagan nitaingina azy ilay mpivaro-tena, saingy tsy afaka nandositra izy ary reraka. Tsia, mila lehilahy maika izy. Na dia ratsy kokoa noho ny vehivavy aza ny lehilahy amin'ny lafiny sasany, tsy manana vola ampy izy ireo - maniry ny fitomboan'ny asa. Galina nanamarika izany - dia ilaina amin'ny fandringanana ny fahavalon'ny Sovietika Rosia; Amerikana sy ny mpiara-dia aminy.
  Tsy mitandrina ny mpiambina. Mangatsiaka ny andro ary aleony mafana amin'ny whisky tsy misy rano. Margarita nibitsibitsika (mamo tanteraka ireo - raha ny marina, ny molekiolan'ny alikaola dia maneho ny fandringanana ny vatana, indrindra fa ny vehivavy), ny Yankees dia adala!
  Namirapiratra teo amin"ireo mpanara-maso ny onja, ary nisy zavaboary niseho indraindray. Ny iray amin'ireo biby mampidi-doza ireo dia ny foza sy ny antsantsa harato. Biby mahatsiravina, mampidi-doza na an-tanety na an-dranomasina. Amin'ny hohony misy fanjaitra manindrona, mora manaikitra olona iray amin'ny antsasany na ratsy kokoa aza, manapoizina azy. Tsy tazana ireo tovovavy, nofafazana tamin'ny reflector izy ireo, ary ho an'ny zombies dia nangatsiaka kokoa ny mari-pana manodidina.
  Nariany ilay vehivavy janga, hoy i Rudolph Reagan tamin'ny feo mangoraka:
  - Mandehana fa te hatory aho. Eny, ary tokony handeha amin'ny fandriana lehibe ianao!
  - Araka izay irinao dia aloavy fotsiny! - Nikiakiaka ireo mpivaro-tena.
  - Tsy ampy fahaizana ianao, ny antsasa-manila dia ampy ho anao! - Namaly i Rudolph Reagan, ary avy eo dia nanakana ny tenany tsy higoka. - Arak'izay irinao! Fandrobana anefa ity.
  - Amin'ny drafitra inona? - Gaga ny mpivaro-tenan'ny miaramila.
  - Manana asa tsara ianao. - Nitomany i Rudolph. - Nifalifaly sy nanan-karena aho, ary hangozohozo toy ny helo! - Nanomboka nangovitra tokoa ilay jeneraly, nangovitra ny saokany roa.
  - Tsy hitanjaka ianao! - Nikiakiaka noho ny famoizam-po ilay mpivaro-tena (mahamenatra raha ampidirina ny moraly!). - Handeha hitady mpanjifa hafa aho!
  - Fa tsarovy fa ny tantsambo eto amintsika dia manana toetra. - Rudolph Reagan nanamarika tamin'ny fandrahonana tsy mazava.
  Efa akaiky ny tovovavy Komsomol. Niankina tamin'i Galina mpiady ilay zombie, nametraka ny lohany teo an-tsorony. Notsindrian"ilay manamboninahitra maty ny takolany teo amin"ilay volo mamerovero landy, ka nanoroka ny tampon-dohany. Nandoro ny volony tsy nahafinaritra ny molotra nangatsiaka, ary nisy fofona toy ny faty ilay manamboninahitra.
  - Mialà! - Hoy i Margarita tezitra - Nahita olon-tiana koa aho.
  - Tsy nieritreritra ny hanafintohina anao aho! Toa Guria fotsiny ianao. - Nanomboka nisitrika ny endriky ny faty manan-tsaina.
  - Hiady anaty saron-tava isika. Tsy tokony hisy hahita fa tovovavy izahay. - Ny namany mirehitra Aurora dia namoaka tavoara misy stimulant. Naka sips roa aho. Ny tavoara dia tsy dia hendry loatra, natao tamin'ny akordona, ka tsy nisy rivotra tao anatiny. Mikoriana ho azy àry ilay ranon-javatra mahavelona. Nanampy naoty ho azy ilay mpiady. - Rehefa foanana izy dia mi-contrat: vokatr'izany dia tsy mitsimoka ny rano, afaka mihetsika mangina ianao.
  Amin'ny lafiny hafa, na ny feo eto aza dia samy hafa, manjavozavo, toy ny tsy manan-kery. Ny feo mazava an'ny tovovavy dia toa hosoka. Ny onja dia toa bodofotsy mainty ao anatin'ny haizina izay misy jiro mitsilopilopy indraindray, ny trondro saika efa-joro dia manandrana mandrora zavatra avy ao ambadiky ny vavany. Silhouette maivana nitsambikina avy tao anaty rano ary saika tapaka ny antsasany noho ny fipoahan'i Aurora. Ity trondro ity dia manana vombony maranitra ary tsy te-handratra azy ireo aho.
  Tsy misy ankizivavy Komsomol hita maso, miova loko ho azy ny sambo mba hifanaraka amin'ny hazan-dranomasina, toy ny akanjo mampiseho ny toetran'ny chameleon. Tonga lafatra ny fanafenana. Indrindra indrindra, azonao jerena ny fomba fisamboran'ny tantsambo trondro mutant. Tsotra dia tsotra ny ataony: atsobony aloha ny fingotra, osoriny matevina amin'ny menaka milina sy lasantsy: miparitaka lavitra ny fofona. Ny sokatra voalavo dia tia azy, amin'ny ankapobeny dia mihinana simika toy ny kalalao izy. Misambotra, mitelina, mifikitra amin'ny farango. Tena tsy afaka mihinana an'io adala io ianao. Saingy tsy ratsy ny hanina velona. Trondro lehibe, indraindray mitovy habe amin"ny feso, no manaikitra azy. Azo hanina ny sasany amin"izy ireny ary heverina ho hanim-py mihitsy aza.
  Misy ihany koa ny poizina, fa ny chef za-draharaha dia afaka manala azy ireo, ary izany dia vao mainka lafo kokoa. Indrindra indrindra, ny trondro emeraoda karpa dia tsy hita afa-tsy ao amin'ny Farihin'i Radikal radioaktifa, araka ny niantsoana azy io mifanaraka amin'ny Farihin'i Baikal, fa izao ihany no voaloto. Ny karpa emeralda misy uranium dia miteraka fidorohana zava-mahadomelina, raha endasina tsara izy io, ny fahadisoana na dia ao anatin'ny iray minitra aza dia hitarika amin'ny fahafatesan'ny gourmet iray. Ary ny "glitches" toy izany dia tsy mahazatra, mamirapiratra amin'ny loko, ho hitanao izany na dia amin'ny blockbuster aza. Fanjonoana tena mahasoa, meta-quasi-lethal mutants, emeralda sy radioactive, mampidi-doza rehefa levona, ary miaraka amin'izay koa, niezaka ny hiteraka karpa lehibe toy ny poisson-chat ivelan'ny faritra, fa maty teo.
  Nahita izany ireo tovovavy ka nanainga ny basy. Nihemotra tampoka i Margarita; nisy sioka manify naneno teo an-tsofiko:
  - Efajato metatra miala ny sambo.
  Namaly tamim-pifaliana ilay terminator blonde:
  "Manohy tsara ny fifampiraharahana izahay."
  Ny mason'i Aurora sy Margarita dia nahita tao anaty haizina tsy ratsy noho ny saka, ary mety ho tsara kokoa. Vitsy kokoa ny olona tao anaty sambo, manodidina ny dimy amby telopolo teo ho eo, anisan"izany ireo mpanjono mpikarama an"ady, izay mamo ny ankamaroany. Ny mpifanandrina taminy koa no nikendry ny mpifanandrina taminy teo aloha;
  Naka oroka izy, nanindry mangingina ny switch fiarovana, ary namelatra ny alina monocular. Nisy rivotra matihanina momba azy, indrindra rehefa natsindry ny masony fingotra tamin'ny tavany izy mba tsy hanomezana ny toerana misy azy ho an'ny mpanara-maso miaraka amin'ny famirapiratana maitso.
  Nijery ireo mpifanandrina taminy tamin"ny alalan"ny informatika ireo tovovavy. Namboarina avy hatrany ireo lasibatra, nametraka azy ireo tamin'ny haavon'ny afo ambony indrindra: dimanjato amby arivo isaky ny vanja. Tamin"io fotoana io ihany koa no nozarain"ireo tovovavy ireo olona efatra amby telopolo tsy maintsy nesorina indray mandeha. Nanome soso-kevitra ny amin'ny fomba sy ny amin'iza hotifirina ny solosaina.
  Nijoro teo akaikin'ny mpankafy ny fefy ilay miaramila mpanara-maso, nifoka sigara izy, ary nisotro whisky tamin'ny siny hoditra tsindraindray.
  - Ny Amerikanina dia manompo an-tsokosoko! - Nahatsikaritra i Aurora ary nanampy tamin'ny fanesoana niaraka tamin'ny poizina tao amin'ny feony. - Izany no vokatry ny demokrasia liberaly lo.
  - Ny anay misaina tsara kokoa! - Nitomany i Margarita. - Indrindra fa ireo nokaramaina ho miaramila tsy avy amin'ny fiaviana slavy?
  - Aza adala koa ny misotro! - Nokosehana ny orony ilay tovovavy Komsomol. - Mangidihidy, angamba noho ny orana. Na mety ho kapoka mafy!
  - Hesoriko! Ny fahavalon'ny Third Reich... - Nibitsibitsika ilay gadra Zombie.
  - Amin'ny ankapobeny, ny fifohana sigara dia mampihena ny fanehoan-kevitra ary manajamba ny maso! - hoy i Margarita. - Izaho manokana dia handrara ny sigara.
  Eo amin'ny vodin'ilay mpandrava lehibe dia afaka mahita an'i Barter ianao, misy basy kambana mirehitra haingana, kilasy Lincoln - eo akaikin'izy ireo dia misy mpitifitra roa eo amin'ny seza. Roa hafa no liana amin'ny jono. "Grobodon" kambana eo amin'ny sisiny. Ary avy eo nisy Amerikana, toy ny mainty hoditra, nirenireny, nijery zavatra tamin'ny findainy. Toa "pôrnôgrafia", karazana horonan-tsary. Amin'ny ankapobeny, mampidi-doza ny basy; raha mitifitra ianao, dia tsy fantatra raha hamonjena ny vato ny "fiadiana", fa ny sambo miforitra dia ho fender.
  - Dia nozaraina ny tanjona. Andeha isika hifanakaiky. - Hoy ny devoly afo. - Tsy maintsy hita fa tafintohina ny omby voalohany.
  - Aleo mitsambikina toy ny bibilava! - Nanohana i Margarita, nanonofy ny valahany.
  Nangina tsara ilay zombie.
  Araka ny fandinihana hatrany, Aurora mena volo dia nanamarika ny basy tsipìka miaraka amin'ny escort ary hatreto dia azo antoka. Basy milina maromaro, mavesatra, angamba mahery kokoa noho ny PKM. Ary avy eo ny ekipa, lehilahy iray hita, azo inoana fa Shinoa, tena mihenjana, mitebiteby mihitsy aza. Toy izany angamba no nitarina ilay vao tonga. Nisy manamboninahitra iray teo akaiky teo, niankin-doha tamin'ny raviny;
  - Andao hizara ny tanjona! - Nanoro hevitra i Aurora, nilalao tsikombakomba.
  - Hifindra miankavanana aho, haka faritany bebe kokoa miankavia ianao! - Nandefa ny sisin'ny tanany teo amin'ny tendany i Margarita.
  Nizara roa ilay lakana azo amboarina, nitodika ireo tovovavy.
  - Hofafako ny mpitifitra! - Nipoitra ny nifiny i Aurora.
  - Ary mpitifitra aho! - Nitsiky i Margarita.
  Ny mpandrava dia tsy dia kely ary tena zava-dehibe ny mipoaka tampoka ao anatiny, manapaka azy ary milatsaka ao anaty kabine. Ny ankizivavy Komsomol dia nahatsiaro ho natahotra, ny traikefa tamin'ny famonoana dia tsy dia kely loatra, fa ny fony dia nanomboka nitempo haingana, ary ny lohany dia nitabataba noho ny famoahana ra.
  Manome baiko ara-tsaina izy ireo mba hampitony sy hanao zavatra amim-pahatoniana. Tsy ny olon-drehetra, na ny mpiady efa za-draharaha na ny dokotera, dia afaka manao izany, fa ny fo dia milamina. Ny sofina malina dia mandray resadresaka, satria tsy ny Yankees rehetra no hita, ary tsy maintsy esorina avy hatrany.
  Iza indrindra no ao amin'ny superstructure ambony. Toa milalao karatra any izy ireo. Ary na dia adala primitive aza. Manao ahoana ny faharatsian'ny Yankees manohitra an'i Rosia Sovietika? Noho izany dia efa maheno teny amerikana matanjaka ianao. Mahatratra dimy ny miaramila, ary mila hesorina koa izy ireo.
  - Toa manao fandidiana tsotra fotsiny izahay! - Nahamarika i Margarita. - Koa ialao ny tabataba tsy ilaina, mba tsy hisy korontana!
  - Andraikitry ny mpanjakan'ny sabotage Thunder Wind izahay! Izao vao nandresy ny Yankees izahay. Na izany aza, raha ny marina, firenena iray izay mamokatra sarimihetsika mihetsika lehibe toy izany dia tokony ho mpiara-miasa sy namana akaiky. - Aurora, mpikambana ao amin'ny Komsomol, dia nanoroka ny volomasony tamin'ny fiondrika manokana.
  - Raha tsy teraka tany URSS aho dia naleoko teraka tany Etazonia. Ny sivilizasiona Amerikana dia ahitana kolontsaina an-jatony avy amin'ny lafivalon'izao tontolo izao! - Margarita, naneso olona tsy fantatra, nampiseho ny lelany lava.
  - Fandresena amin'ny mpifanandrina matanjaka mazàna mandany vola bebe kokoa, saingy tsy homenao maimaim-poana izany! - Nitrerona i Aurora.
  - Afa-tsy ny Ady Lehibe amin'ny ghouls sy trolls, izay very ny voany. - Nisento mafy i Margarita.
  - Mihelina! - Ny devoly afo nanapaka mafy.
  Nandray risika be dia be ny tovovavy. Raha tsikaritrareo izy ireo, dia manomboka miasa avy hatrany ny basy milina mavesatra. Mampidi-doza kokoa noho ny basy izy ireo, na dia tsy dia be aza ny tanjona. Ny Yankees koa dia manana solosaina, ary koa fitaovana fahitana alina. Firy ny akorandriaka ilainao mba hamoahana azy ireo amin'ny fomba mahafinaritra? Avy eo izy ireo dia azo alentika na dia amin'ny afo jamba aza, na amin'ny fampidinana ny radara mahery indrindra. Ary miaraka amin'ny jiro, afaka mahita zavatra manjavozavo ianao, indrindra ny zombies. Ity lehilahy ity dia nanala saron-tava tamin'ny manamboninahitra Komsomol. Teo an-tampony dia nisy lehilahy iray hafa niseho, miloko manga ny vavany, ary nankany amin'ireo mpanjono.
  - Manana olana indray isika! - Nisy ahiahy tao amin'ny feon'i Margarita.
  - Hotifirinay indray mandeha ny rehetra! Resaka dimy segondra izany! - Aurora nisotro ny stimulant. Nanosika ny namany tamin"ny kihony izy. - Eny, misotro koa!
  Misy jiro kely eo akaikin'ny sisiny, saingy tsy olana izany.
  Hoy i Margarita, na mibaiko ny zombies:
  - Aza mitifitra tsy misy baiko.
  - Mankatò aho, madama! - Namaly ny "saribakoly voaheloka".
  Ankehitriny dia azo ny tanjona rehetra ary izany no vintana. Eo amin'ny sambo "mpanarato" aho dia mamoaka bibidia mamirapiratra miaraka amin'ny robina: trondro pasta mahagaga. Na dia efa-dahy aza no nandrovitra ny lohany, izao tratra izao ny lasibatra rehetra.
  - Tonga ny fotoana! Hyper salvo! - Mibitsibitsika i Aurora. - Tia misongadina izy.
  Nidona tamin"ny fitifiran"ny onja tsy nisy feo ireo basim-borona ka nanakana tanteraka ny tifitra nataon"izy ireo. Bala dimy amby roapolo no nipoaka tao anatin"ny iray segondra, ary dimampolo ho an"ny roa. Ary olona enina amby efapolo no mila esorina indray mandeha. Na dia eo aza ny tsy fahampiana sy ny dubbing tsy azo ihodivirana, roa segondra dia ampy ho an'ny fanadiovana tanteraka. Sioka manify ny bala ihany no mihetsiketsika, na dia ny fanakatonana aza tsy nikitika. Zara raha tsikaritra ny pops fa ny vodiny ihany no nanindry kely ny soroka.
  - Izany no atao hoe electromagnet sy acceleration! - Hoy ny devoly miredareda tamin'ny fiderana.
  - Ary koa ny fahaizantsika! - Nitaraina i Margarita. - Dera ho an'ilay nahary lehibe!
  - Tsy siansa nomen'Andriamanitra! - Nanohitra i Aurora.
  Na dia nitifitra avy amin'ny toerana samihafa aza izy ireo, dia nahay nifampiresaka, na dia tamin'ny halavirana lavitra aza tamin'ny alàlan'ny mini-walkie-talkie.
  - Aza avela hisy hihoatra ny fetra, andao isika hidina! - Nanafatra ny mpiady Komsomol.
  Mampihomehy fa olona telo avokoa ny jiolahy rehetra, tovovavy Komsomol roa ary faty voafonja velona iray. Ny mpiandry ondry vavy dia manipy ireo mpanondro kendrena. Hitanao fa nisy mainty telo hafa nivoaka.
  - Mamelà ahy, Tompo ô! - Nibitsibitsika i Margarita mpivavaka, nandefa ny mpiady ho amin'ny tontolo tsara kokoa.
  Ny zombie dia nitifitra olona roa izay nifoka sigara teo akaikin'ny sisiny ary nijery lavitra. Eto, amin'ny ankapobeny, dia nisy zavatra hidera, ary iza no afaka manome tsiny ny tantsambo noho ny fialan-tsasatra ao amin'ny seranana namana.
  Eo amin'ny zorony masony, i Margarita dia nahavita nahatsikaritra rahona feno rà manidina avy amin'ny loha foana.
  - Ho avy ny fanisana! - Hoy ilay terminator blonde. - Andao hanokatra kaonty!
  - Toa aza mandany segondra iray! - Nibaiko i Aurora.
  Nitombo avy hatrany teo anoloan'ny scout ny sisin'ny mpandringana. Fatin"olona ihany no eo an-tokontany, fa tsy ilay mangina mahazatra, fa trondro ronono marikivy ihany no mamely ny rambony.
  Mifoha indray amin'ny toerana mahaliana indrindra. Nitsangana haingana ireo tovovavy Komsomol ary, nitsambikina, nihazakazaka indray. Tsy nomena sakafo maraina akory izy ireo, ka navela noana tsy nikiraro teo ambony fasika mafana. Koa mihazakazaka indray ary aza miadana. Toa tsy maintsy miasa mafy koa izy ireo...
  Nampahery ny namany i Aurora:
  - Tohizo ny oronao, ry vehivavy sovietika mangatsiaka! Dia tsy ho vaky ao ambanin'ny tanky izahay!
  Niteny mafy i Margarita hoe:
  - Eny, tsy nieritreritra ny handrava akory aho! - Ary noho ny fahatsapany ny dikan'ny teny toy izany, dia nanampy fanazavana izy. - Ary vao mainka miondrika!
  Niankina tamin'ny sisiny ireo mpiady Komsomol. Nosakanan"ilay vodi-tongotra vetivety ilay hazavana efa manjavozavo. Ireo scouts URSS dia miakatra toa an'i Spiderman mampiasa kiraro Velcro. Manampy ny "ballast" ihany koa i Margarita: saika misintona zombie amin'ny tendany izy. Soa ihany fa tsy anisan'ireo santionany lehibe ity lehilahy ity. Eto izy ireo dia eo amin'ny deck. Nanandratra ny lohany ny iray tamin'ireo mpiady, nanapaka azy tamin'ny kapila boomerang ny tovovavy Komsomol iray.
  - Tony, faingana! - Hoy izy taminy.
  Niakatra haingana izy ireo ary nampifamatotra ireo sambo. Efa azo antoka izao ny zava-drehetra! Eo ambanin'ny basy ny tsara tarehy ny tokotanin-tsambo manontolo. Teo dia nisy tantsambo roa nijanona, antsasa-tsegondra ary nisy loaka teo amin'ny lohany, saingy nanam-potoana hihetsiketsika izy ireo.
  - Manana ny fahavalo amin'ny basy aho! Alefaso mangina daholo izao! - Nanome baiko i Augustin. - Amin'ny ankapobeny dia nitana ny andraikitry ny komandy ambony izy, natahotra sao hanakorontana zavatra i Margarita "tsara fanahy" sy mpivavaka. Korshunova dia miezaka ny tsy hahamarika izany. Ankoatra izany, hoy ny iray amin'ireo miaramila sovietika - olona roa tsy ekipa, telo tsy orinasa!
  Nesorin"i Margarita ny kirarony, nafeniny tao anaty kitapony, ary nandeha tsy nikiraro teo anilany. Vetivety dia nesoriny ilay basy mitam-basy niafina tao amin'ny efitra figadrana; Ny tovovavy Komsomol dia nisintona ny basy milina mahagaga avy ao ambadiky ny lamosiny, nitsiky, nisy iray nikendry ny andalan-teny iray manontolo, mila manadio ny andalan-tsoratra manontolo isika.
  Nihazakazaka tampoka tamin'ny hafainganam-pandeha nihoatra ny sprint olympika i Aurora. Iray na roa ary eo akaikin'ny tafondro nasal izy. Miisa roa ambin"ny folo eo ho eo ny mpiady, ny antsasany miambina, ny hafa milalao karatra. Misy vehivavy janga roa miaraka amin'izy ireo. Malahelo ny tovovavy aho, fa izany no mangidy ny mpivaro-tena. Misaraka ny fandoavana, ary ambongadiny ny fandravana. Aurora dia nanapaka ny rehetra tamin'ny fipoahana fohy avy amin'ny fitaovam-piadiana mangina. Tsy mila fahitana collimator eto izy, ary noho izany dia misy hazavana, ary tsy manantena fanafihana avy any aoriana ny tantsambo. Amin'ny ankapobeny, ny fieboeboana lehibe dia mitana anjara toerana: iza no sahy manafika mpandrava feno miaramila sy tantsambo.
  - Mandehana toy ny amboahaolo eo amin'ny andalana eo ankavanana! - Miresaka mangina i Aurora. - Avelao hijanona ny zombie fa ny kirarony sinoa ihany no homeny azy.
  - Mazava ho azy fa ny tenako no hanadio izany. - Valin'i Margarita.
  Nampianarina tamin'ny "lalao virtoaly" maro ny fihetsik'ireo tovovavy;
  Eny, ny fahatsiarovana diso na tena marina avy amin'ny tontolo hafa dia mipoitra amin'ity fahitana futuristika mahavariana ity.
  Raha tian'izy ireo dia mety hamitaka ny G-2 ireo manamboninahitra manamboninahitra mba hampidirana baomba any amin'ny biraon'ny Praiminisitra Britanika, ary hanao zavatra maro hafa. Koa izao i Margarita dia nivezivezy teo amin'ny sisin'ny fefy ary nalainy haingana ireo andalana teo ambanin'ny afo tamin'ny lafiny mahasoa. Nipoitra ny mainty roa ary ny iray mavo. Navelany hanatona akaiky kokoa i Margarita. Nisy dimy hafa niseho tao aorian"izy ireo. Dia nisy andalana fohy namono ny rehetra.
  - Ho tsotra ny zava-drehetra! - Namaly izy. Noho ny antony sasany, dia nihena ny eritreritro, ary nisy fientanentanana niseho ary naniry hanao ny asako araka izay azo atao aho.
  . TOKO No. 6.
  Nisy ankizivavy Komsomol nihazakazaka tao anaty tanky, ary nisy mpiady fito hafa. Nesoriko izy ireo rehefa avy nihazakazaka nankany amin'ny oronako aho, fa avy any ampita. Ny zombie, na dia eo aza ny baiko, dia tsy nijanona, fa nandeha teo amin'ny tokotanin-tsambo nanaraka ny vodisambo, fa soa ihany fa tsy hita.
  Nandeha teo amin'ny orona i Margarita dia nametraka efatra hafa, soa ihany fa nandeha nifamihina izy ireo, ary toa nanoroka mihitsy aza.
  - Nankao am-baravarana aho! - nanipy ny blonde terminator.
  Aurora, tsy lavitra azy, dia nanamafy:
  - Ary nodioviko ny basy.
  - Mamono ny Yankees ianao! - Navoakan'i Margarita ny lelany.
  - Ary tena mandaitra! - Noraisin'i Aurora tamin'ny rantsan-tongony ilay vodi-tsigara nilatsaka ary natsipiny ka nandona ny vavan'ilay "voromahery" amerikana.
  - Miala amin'ny sisiny aho! - nanipy ny afo demonia laconically.
  Nandroso ny tsara tarehy. Saika nifanena tamina lehilahy mainty hoditra i Aurora. Te-hivazavaza izy, fa nosakanan-drazazavavy tamin'ny oroka ny vavany:
  - Tony, saka.
  - Andriamanitro ianao! - Hoy izy.
  -Manana molotra tsara ianao, ry zazalahy, fa tsy manam-potoana aho. - Notsindrian'ilay tovovavy Komsomol tamin'ny rantsantanany ny lalan-dra eo akaikin'ny orony. "Indraindray aho manenina fa tsy nisafidy asa ho tompondaka tenisy aho." Hisy ny vola, ny laza, ny bandy tsara tarehy maro ary tsy misy famonoana olona.
  Niondrika ilay rangahy ary nivoaka avy tao ambadiky ny vavany ny lelany.
  Nandohalika indroa i Aurora mena volo, nitifitra avy hatrany, nandrava an"ireo lehilahy nanaraka. baiko:
  - Galina, manaova faribolana ary mankanesa any amin'ny vodiny.
  - Mazava ho azy fa izany no zava-dehibe indrindra ho antsika. - Nomen'i Mirabela
  Nandeha tsy nikiraro namakivaky ny afovoan-tanàna ilay tovovavy Komsomol, namarana mpitolona maromaro teny an-dalana, indrindra fa nihazakazaka nanaraka ny rafitra ambony. Ary avy eo dia teo anilany ny hafainganam-pandeha, hiaka tsy re, tsy nisy nanam-potoana hitifitra akory.
  - Ary ny taranaka milaza fa ny cowboys dia voaroaka haingana. Mandainga angamba ry zareo!
  Basy fanafihana (fisehoan-javatra mahazatra ny fitaovam-piadiana miresaka amin'ny nofy, tsy fantatrao mihitsy izay hain'ny subconscient!) Tsy nahatohitra ny fanamarihana hoe:
  - Mihoatra noho ny fiderana ny maha matihanina anao.
  - Sao dia afaka miteny zavatra hafa ianao! - Nitsangatsangana tamin'ny tongotra niboridana i Mirabela tamin'ny jiro mirehitra ary nitroatra noho ny fanaintainana.
  - Ianao no tonga lafatra, ianao no tonga lafatra,
  avy amin'ny tsiky ka hatramin'ny fihetsika mihoatra noho ny fiderana rehetra!
  Manaova habibiana amin'ny fahavalo, habibiana lehibe,
  Ary ampidino firaka, miaraka amin'ny lavenona mirehitra - napalm - Nihira moramora teo amin'ny sofina ilay fitaovana cybernetic an'ny basy!
  - Mandika vilana ny voa ianao! - Nitsiky i Mirabela (saingy tsy tsaroany hoe taiza no nandrenesany an"ilay hira!) Ary nohosoriny tamin"ilay metaly ratsy ny ombelahin-tongony.
  Namaly ilay milina hoe:
  - Ny fandaharana dia manana fahatsapana vazivazy. Hanandratra ny fanahin'ny mpiady!
  - Taloha, mangatsiatsiaka kokoa ny sarimihetsika, ka ny fanahy manana hery isan'andro,
  fa lazao ahy izay hampientanentana anao, ilay sarimihetsika vetaveta "Emmanuelle"! - Vazivazy no navalin'i Mirabela (Ary iza moa i Emmanuel, avy taiza no nipoiran'ity sary ity tao an-tsaiko. Angamba avy amin'ny teny hoe Emmanuel?).
  Ary nihomehy tamin'ilay vazivazy ny tenany.
  Nosandratra teo amin'ny sisin'ny fefy ilay tovovavy, dia nahatratra lehilahy mahantra efatra nilalao tetika tamin'ny console.
  - Tsy voafehy tanteraka ny ekipa! Soa fa ho sambatra ny fotoananao farany!
  Midina mangina ny ramp i Aurora ary maka toerana eo anoloan'ny varavarana mankany amin'ny toerana. Lehilahy mainty hoditra iray mitentina enimpolo sy enimpolo kilao no nandady nivoaka. Nisy tovovavy Komsomol nitsambikina teo amboniny, nametraka ny vodiny teo amin'ny rindrin'ny lalantsara. Bruiser, mimenomenona.
  - Fakyu! Nahoana no mangina! - Aurora - namely azy teo amin'ny tempoly tamin'ny vodiny. Noraisiny avy eo ilay faty, navelany hilatsaka moramora.
  - Satria tonga aminao ny fitiavana! - Mamaly izy.
  Tsy nandiso fanantenana koa ilay tovovavy Komsomol teto, niditra toy ny rivotra izy, tsipika iray, nanapaka roapolo, izay natory ny antsasany. Ny fofon-toaka mahery vaika dia nanambara fa nanana zavatra hankalazana ny Yankees.
  Tapaka ny nofinofy, nisy kiririoka naneno tamin'ny timbre iva. Nofohazina tamin"ny karavasy fingotra ny tongony ary voatery nilahatra.
  Manainga azy ireo izy ireo ary mifatotra indray, manosika azy ireo bebe kokoa.
  Talohan"izay anefa, dia nomeny hohanina aho. Averina indray, lafarinina mifangaro amin'ny trondro tsy dia vaovao loatra. Saingy ity iray ity dia masira kokoa noho ny mahazatra. Toa efa tranainy sy lany daty ny sakafo am-bifotsy avy amin'ireo amboara dia natsipy tao amin'ny vary orza. Ary nasiana sira ny trondro mba hanadiovana ny otrikaretina. Mbola tsy very ny hasarobidin'ny Nazia ny mpiasa voasambotra!
  Oleg Rybachenko miaraka amin'izy ireo. Na dia toa ampy aza ny fotoana hatoriana ary mihoatra noho izany aza, dia tsy misy hery. Nandreraka be ilay zazalahy ilay nofy.
  Noho izany dia mandeha toy izao izy ary mahatsapa toy ny fitadidiana ny vokatry ny hallucinations hafahafa izay napetrak'ireo mpanandrana an'i Hitler tao aminy dia mikapoka ny lohany;
  Eto dia mahita an'i Dmitry amin'ny nofy izy. Sahala amin"ilay zazalahy mahia sady lava nofatorana niaraka tamin"izy ireo izy, saingy lava sy hozatra kokoa. Mitovitovy anefa ny endrika sy ny anarana. Kisendrasendra hafahafa ihany koa. Ary ity zazalahy ity dia nanana ady mora roa, tamin'ny ekipan'ny zazalahy avy any Slovenia, ary avy eo Romania. Mamono haingana ny ady roa, ary tamin'ny minitra voalohany! Nivadika ho sarotra kokoa ny ady fahatelo. Ilay Italiana mahia dia nanana fiarovan-tena tsara sy fihetsehana teo amin'ny tongony. Tsy namela ny tenany ho voadona avy hatrany izy ary nitsoaka tsara. Nahavita ny fihodinana voalohany tamin"ny tongony ilay mpifanandrina tamin"i Dmitry...
  Avy eo ilay zazalahy tamin'ny fihodinana faharoa, tsy niraharaha ny mety hihazakazaka amin'ny mpifanandrina mafy ny tenany, dia nihazakazaka fotsiny tamin'ny fahavalo, nanipy kapoka tamin'ny tanana roa. Ary nahazo kapoka mivantana marina sy haingana izy, teo amin'ny tendron'ny saokany.
  Sambany ny tanora mpanao ady totohondry no nihozongozona, fa izany ihany no nahatezitra Dmitry. Nitsambikina toy ny tigra izy ary nisambotra ny mpifanandrina taminy tamin"ny havanana.
  Nivezivezy ilay mpifanandrina ary nianjera tamin"ny lohaliny... Nanisan"ny mpitsara ny fandodonana ary nanome famantarana:
  - Boxing!
  Toa tsy afa-mihetsika intsony ilay Italiana ka taorian"ny 2-roa haingana dia nianjera teo amin"ny tempoly sy ny taolan-takolany, ary ny tanany nitsotra ka tsy nisy fanantenana intsony ny mpitsara, fa avy hatrany dia nanakana ny ady. Nisioka sy nirohondrohona ny fijoroana, izay feno mpianatra ny ankamaroany. Nisy koa anefa ireo manamboninahitra ambony SS teo anivon"ny mpanatrika. Nanomboka nanondraka ilay tovolahy resy izy ireo, nanotra ny takolany ilay tovovavy ary nametaveta ny tendany...
  Natahotra i Dmitry:
  - Tsy izaho angaha no namono azy?
  Saingy taorian'ny fanodinkodinana mahery vaika iray minitra dia nanjary mavokely ny endrik'ilay tovolahy mpanao ady totohondry, ary nanokatra ny masony izy. Nimonomonona zavatra mangina izy. Nanampy azy hitsangana i Dmitry ary namihina tamim-pitiavana ilay zazalahy.
  I Oleg Rybachenko kosa dia nanao baoritra tsara, lalao am-pitiavana, fihodinana telo minitra efatra.... Nandefa ny mpifanandrina roa voalohany tamin"ny fihodinana fahatelo sy fahefatra ilay tovolahy. Tsy maintsy nitsambikina tamin'ny fahatelo aho ... Ary na dia naneho fiarovan-tena tsara aza i Oleg Rybachenko, nitarika tamin'ny isa tamim-pahatokiana, dia nisy ihany koa ny fihodinana fahadimy.
  Niboridana hatreo amin"ny andilana, nanjelanjelatra tamin"ny hatsembohana ny vatan"ireo tovolahy miloko volontsôkôlà, nangovitra ny hozatra, ary vao mainka nisongadina ny lalan-drany sy ny lalan-drany. Ny mpanohitra Oleg Rybachenko dia nirohotra nandroso, nanantena fa raha mavitrika izy dia homena ity fihodinana ity. Hitan"ilay mpisava lalana be herim-po anefa fa efa reraka ny namany, ary nihena ny fihetsiky. Narahina daka an-daniny haingana teo amin"ny ilany havia amin"ny saokany sy ny fifamoivoizan"ny fiara. Nilefitra ilay tovolahy mpifanandrina ka nianjera teo anoloana... Raha ny fantatra dia fandatsahan-drà, satria tsy tafarina tamin"ny isa folo.
  Taorian'izay dia nisy fiatoana, ady telo tao anatin'ny iray andro araka ny rafitra amboara dia be!
  Nanamarika tamin'ny fanesoana kely i Dmitry:
  - Ny matihanina dia miady amin'ny fihodinana dimy ambin'ny folo, ary talohan'ny Ady Lehibe Voalohany dia tsy nisy famerana fotoana mihitsy. Niady ireo mpanao ady totohondry ka lavo ny iray tamin"izy ireo.
  I Oleg Rybachenko ihany no nanaiky teto:
  - Fantatrao, ady totohondry matihanina ity, tsy tiako izany. Amin'ny ady totohondry am-pitiavana dia mandehandeha manodidina ny grid fotsiny ianao, fa amin'ny pros dia miankina betsaka amin'ny mpanentana. Ohatra, afaka lo ny mpanao ady totohondry tena manan-talenta izy ireo nefa tsy manome azy ady. Ary ny tompon-daka dia manana fahafahana hisoroka ny mpifanandrina iray izay mampidi-doza loatra amin'ny fidirana amin'ny ady. Ohatra, ny fandavana tsotra izao ny sonia fifanarahana amin'ny alalan'ny fahatarana isan-karazany.
  Nihozongozona ny totohondry i Dmitry:
  - Avelao izy hanandrana!
  Nandritra ny sakafo antoandro, nomena sakafo ara-dalàna ireo atleta tanora... Nisy mihitsy aza ny voasary sy ho an'ny tsindrin-tsakafo akondro, voaniho ary manga, izay tsy mbola notsapain'ireo atleta tanora sovietika teo aloha.
  Toa nanandrana nampiseho ny mpikarakara ny fifaninanana Nazi fa ao amin'ny Third Reich dia tsara daholo ny zava-drehetra, tena mahafa-po ary afaka mividy rendrarendra ianao.
  Dmitry sy Oleg Rybachenko dia nanandrana voaniho sy akondro voalohany tamin'ny vatany vaovao, ary fanindroany ny mananasy (tsara kokoa, mora kokoa amin'ny voasary any URSS; manana ny azy any Azia Afovoany!). Eto ry zalahy dia nanao fahadisoana mahazatra - be loatra izy ireo ... Ary tsy nisy mpanazatra olon-dehibe tao amin'ny ekipa ... Raha manana teny filamatra ny Hitler Jugent - tanora dia tokony ho tantanin'ny tanora, dia nanapa-kevitra ny delegasiona ara-panatanjahantena sovietika. araho ity ohatra ity.
  Angamba tsy izany no hevitra tsara narahina!
  Na izany na tsy izany, taorian'ny sakafo antoandro nahafinaritra niaraka tamin'ny tsindrin-tsakafo sy ny mofomamy, dia nisy (raha tsy resy ianao!) Niady telo hafa ... Ary niaraka tamin'ny bandy matanjaka!
  Rehefa avy nisakafo ireo ankizilahy dia faly tokoa, Oleg Rybachenko dia niahiahy fa nisy zava-mahadomelina izy ireo ...
  Na izany na tsy izany, efa lavo izao ny kilasin"ireo tanora sovietika atleta, ary nanomboka resy nifandimby izy ireo... Ambonin"izany, dia lasa nikoropaka tanteraka ny mpitsara sy ny mpitsara.
  Ary efa niady tamin'ny Alemà ny Sovietika....
  Tamin'ny voalohany dia nahatsiaro ho azo leferina i Dmitry, ary tamin'ny fihodinana voalohany dia nandalo ny ampahefa-dalana...
  Na izany aza, efa teo amin'ny manasa-dalana, dia nahatsapa fahalemena teo amin'ny tanany sy ny tongony izy ... Ny fahalemena lehibe kokoa sy ny fihetsehana miadana kokoa ... Saingy i Dmitry dia nitana ny hambom-pony, ary nandroso na dia teo aza ny zava-misy fa tsy ampy ... Nahery vaika anefa ny lohan"ilay tovolahy, ka nahatezitra azy ny kapoka marin"ny mpifanandrina lehibe sy ara-teknika ary haingana... Ary ny hatezerana sy ny fieboeboana indray no nahafahany nanohy tamim-pahatokiana ny ady...
  Farany, teo amin"ny fihodinana fahatelo, tratran"i Dmitry ny mpifanandrina taminy, tapaka ny orony...
  Somary taitra ilay Alemà ka voa teo amin"ny saokany. Niverina ilay zazalahy avy amin'ny Fanjakana Fahatelo, notaritaritina izy. Nampitombo ny fahombiazany i Dmitry, nanao lalao tsy dia haingana loatra, fa tamin'izany fotoana izany dia nahatsikaritra telo ... Lavo ny mpanohitra, nanomboka nanisa tsikelikely ny famotehana ny mpitsara ... Nitsangana ilay zazalahy alemà, saingy tsy nijoro mafy. ... Dmitry nentanim-panahy nihazakazaka hamita azy. Savily maromaro maromaro... Nianjera ilay zazalahy...
  Tsy maika hanatona azy ny mpitsara. Manontany zavatra kely izy. Namaly azy ireo...
  Manomboka ny fanisana malaso vaovao... Amin'ny fanisana sivy dia mbola mandainga ilay zazalahy... Fa maneno ny famantarana ny fiafaran'ny fihodinana. Noraisin'izy ireo izy ary nentiny teny an-joron-trano...
  Hoy i Dmitry tamim-pahatokiana:
  - Tsy hisy ny fihodinana fahefatra! Tsy hivoaka fotsiny!
  Amin'ity tranga ity dia hita fa marina ilay zazalahy Rosiana, ny segondra dia nanome ny ...
  Oleg Rybachenko indray no miady toy ny tsy nisy na inona na inona.
  Izy roa ihany, izay solontenan'ny vondrona tanora indrindra, dia tonga tamin'ny lalao famaranana teo amin'ireo atleta sovietika. Lanja faran"izay mavesatra teo amin"ny ankizy, ary lanja antonony... Naratra ora vitsivitsy talohan"ny niaingana ilay tompondakan"ny lanja, ka tsy nanam-potoana hitadiavana izay hisolo azy...
  Ka teo amin"ny famaranana dia tsy nisy afa-tsy Rosiana roa, ary ny ambiny rehetra, mazava ho azy, dia Alemana izay hilalao volamena eo amin"izy samy izy...
  Mavitrika an-tsarimihetsika ny fifaninanana... Nihomehy mafy i Dmitry:
  - Izany no tian-dry zareo hanala baraka antsika! Toy ny hoe ratsy noho ny Alemanina isika Rosiana fa tsy Aryana mihitsy!
  Nihifikifi-doha i Oleg Rybachenko:
  - Tsy dia izany loatra! Izay fizarazarana ny zom-pirenena ho feno sy tsy feno dia tsy mitombina amin'ny fandrafetana azy manokana ny fanontaniana. Ary inona no holazaintsika raha iraisam-pirenena amin'ny ankapobeny ny hevitray!
  Dmitry, nitsiky, nanaiky:
  - Ary handresy azy ireo eo amin'ny sehatra iraisam-pirenena isika...
  Talohan'ny ady farany dia nisy, mazava ho azy, fiatoana ... Ary avy eo ny Alemà dia namoaka tetika maloto hafa tamin'ny ankizilahy sovietika ... Nilaza izy ireo fa hanala ny kirarony. Vokany, nihanalefaka tampoka ny kiraro teo amin"ny tongotr"ireo tovolahy ireo ary nanomboka nirodana...
  Tsy maintsy nariako ilay izy ary nihazakazaka nanasa azy tao amin'ny lavadrano aho... Tezitra mafy i Dmitry:
  - Nahoana izy ireo no nanao izany? Te-hihantsy antsika hiady ve izy ireo ary avy eo hanaisotra antsika amin'ny fifaninanana?
  Oleg Rybachenko dia nanamarika tsara:
  - Tsy izany ihany! Te hampiseho ihany koa izy ireo fa misy ny fahantrana ao amin'ny URSS, ary na dia ireo atleta malaza aza dia voatery mifaninana tsy nikiraro. Toy ny ahoana ny ankizy mahantra any Rosia!
  Nanolo-kevitra i Dmitry hoe:
  - Angamba afaka mangataka sneakers amin'ireo mpiara-mianatra amintsika taloha isika? Marina fa ho lehibe loatra aminao izy ireo, fa ho eo amiko!
  Oleg Rybachenko dia nihozongozona ny lohany ratsy:
  - Tsia, mendrika izany! Hasehontsika azy ireo fa mahavita mandresy isika na dia ao anatin'ny toe-javatra sarotra indrindra aza. Ankoatra izay, tsy menatra ny ankizilahy mitovy taona aminay ny mandeha tsy mikiraro... Araka ny filazan"izy ireo, ny fahazazana tsy nikiraro...
  Nofehezin'i Dmitry mafy ny totohondriny ka vaky ny ankihibeny. Hoy ilay mpanao ady totohondry tanora:
  - Eny, nahatezitra ahy ry zareo! Tsia, tena nahatezitra ahy tokoa ry zareo!
  Namaly i Oleg Rybachenko hoe:
  - Koa aoka ny fahatezerana no hanome hery ahy sy ianao.
  Eto dia tapaka ny fahatsiarovana ny fikasihan'i Dima nifatotra rojo vy teo akaikiny, nibitsibitsika ilay zazalahy hoe:
  - Hitanao koa ve izany?
  Namaly fohifohy i Oleg Rybachenko:
  -Eny!
  Nanomboka avy indray ny orana, izay tsy dia mahazatra loatra amin'ny lohataona Krimeana. Izany dia mahatonga azy ho maharikoriko sy mangatsiaka. Mbola maloto aza izy io, ary ny calluses miforona eo amin'ny faladiany dia maharary maharikoriko noho ny rano mangatsiaka nalona. Niditra tao anaty ala ny tsanganana misy babo tsy nikiraro, ora vitsivitsy taty aoriana, efa ho hariva. Raha ny fantatra dia maika ny lehilahy SS, nitady fialofana tamin"ny orana. Saika hadinon"ilay tovolahy mpisava lalana izay nanjo azy. Ary mety amin'ny tanora Leninista ny mieritreritra momba ny akanjo mangatsiaka mangatsiaka, mando ny tongotra ary ny gadra vy tsy misy pentina matanjaka izay nanosihosy ny hatony mandra-pandringany.
  Namaky ny fahanginana i Dmitry ary niteny hoe:
  - Toa nahavita nihanika nanodidina an'i Crimea aho nandritra ny ririnina, saingy ... Tsy toy izao izany!
  Nanaiky i Oleg Rybachenko, nihozongozona ny lohany:
  - Fa aminay, tsy mitovy amin'ny olona ny zava-drehetra!
  Hita hoe midadasika ilay ala. Eo amin'ny sisin-dalana dia misy hazo kesika miforona - telo na efatra ny fehikibo, miaraka amin'ny hodi-kazo mena-volontsôkôlà mivolom-boasary mavo na volomboasary toy ny kiran-trondro lehibe, manangana satroboninahitra maitso maitso na manga amin'ny haavony.
  Ary misy voninkazo koa eo amin'ny sampana, toa ny petunia. Tsy ala, fa angano, fahatsapana ho miditra amin'ny tontolo hafa. Fa misy ihany koa ny minus - feno tsilo ny fotaka teny an-dalana, maranitra, toy ny tena fanjaitra vy avy amin'ny milina fanjairana.
  Efa nitoloko sahady ny ankizivavy sasany rehefa nanitsaka azy. Dima, nanindry ny tanan'i Oleg Rybachenko, dia niteny hoe:
  - Sarotra izany! Aza mino ny fahitana!
  Napetrak'i Mirabela tamin'ny felany ny volon'i Dima, izay efa nanomboka nitombo, ary nibitsibitsika hoe:
  - Mino izany na tsia! Ary tandremo ny dianao! Tsy ampy ny nahatonga ny tenanao ho voan'ny aretina!
  Ny juniper sy... frezy efa masaka sy frezy dia naniry mafy tany anaty ala. Ny fofony dia fifangaroan'ny kesika lohataona sy frezy lohataona ary hanitra zenevrie. Toa lasa nafana kokoa aza ny andro. Ary tsy nino fotsiny aho fa ny dingana zato avy eto dia mando, na dia tsy tundra aza, karazana tundra inona no mety hisy any Crimea? Saingy ny toetr'andro ratsy sy ny vato mangatsiaka mainty, izay iantsoan'ny vahoaka fasista diabe. Mampalahelo fa tsy naharitra ela ny fiderana - ny fanaintainana teo amin'ny tanany, ny vavany ary ny lamosiny, ny hatsiaka, ny hamandoana niverina, ary i Oleg Rybachenko dia nahatsiaro ho tsy faly. Hatramin'ny fetra ihany.
  Kanefa... nitsiky tampoka ilay mpianatra mpisava lalana mahay. Mihoatra ny indray mandeha tao anatin"ny fotoana fohy naha-babo azy, dia nieritreritra izy hoe: ratsy ny zava-drehetra, tsy mety hiharatsy izany! Ary isaky ny hita fa tena misy toerana haleha.
  Tamin'ny fomba hafahafa dia nampionona kely io hevitra io. Nanomboka nahatsiaro ny sarintanin'i Crimea avy amin'ny Atlas mihitsy aza i Oleg. Saingy tsy tsaroany izany - ary very tao anatin'ny eritreritra very hevitra fa nisy zavatra tsy azo ihodivirana nitranga. Afaka mandeha amin'ny fotoana hafa ianao - ny mpanoratra tantara foronina siantifika dia tia an'io hatramin'ny andron'i Mark Twain. Any amin'ny habakabaka hafa, zavatra maoderina kokoa, mankany amin'ny planeta hafa - eritrereto! Amin'ny helo noho ny antony - tampoka dia supercivilizations ireo; olona iray tapitrisa taona mialohan'ny olombelona amin'ny fampandrosoana no milalao! Ny zavatra tsy azo atao rehetra dia azo atao - fantatro tsara!!!! Fa mba hiova koa ny maha-izy anao, ny fitadidianao, ny fanehoanao manontolo fa tsy ny anao ihany?! Izany dia - tsy misy fetra sy transcendental ...
  Nanontany an'i Dmitry i Oleg Rybachenko hoe:
  - Manana drafitra momba ny ady ve ianao?
  Namaly ilay zazalahy hoe:
  - Tsotra ny drafitra - voadona! - Manozongozona ilay mahia, izay hita amin'ny lamosiny ny taolana rehetra, hoy ihany izy. - Saingy mbola tsara izany rehefa tsy taolana fotsiny ianao, fa hozatra mahery no milalao anao. Matory tsara... Fa niha-kely ianao!
  - Kely, nefa lavitra! - Navalin'i Oleg tsy misy dikany, saingy mety.
  Ary lasa malama ny lalana, nandritra izany dia lasa velona kokoa. Ary tena hafahafa fa any Crimea, toy ny hoe maty daholo ny zava-drehetra. Imbetsaka ireo mpitaingina môtô mitondra ny swastika mainty tsy tia no nirohotra nanatona anay. Ary avy eo, nandritra ny dimy minitra teo ho eo, dia nisy andian-tsambo nisintona nankany amin'izy ireo - sarety lehibe notarihin'ireo mpikaikikaiky miendrika filozofika miaraka amin'ny entana voarakotra lamba fisaonana, izay nipetrahan'ireo polisy nikoropaka nanao akanjo lava sy fehin-kibon'ny famadihana. Narahina mpitatitra ihany koa. Tsy toy ny fiara mifono vy, Hitler dia manana azy ireo betsaka. Avy eo dia nisy andiana kamiao hafa niampy môtô miaraka amin'ny sidecar, nisongona mora foana ireo andevovavy voasambotra. Misy fiara zato, tsy latsak"izany, saika miloko khaki avokoa.
  Rehefa nandeha izy ireo, ny Nazia dia nanakoako ny mpitaingin-tsoavaly nitaingina teo amin'ny lohan'ny andry voafonja ary tena andevo, ary afaka nianiana i Oleg Rybachenko fa maneso ireo feo ireo. Nangina ihany ireo mpiambina SS. Nitaingina karazana fiara mifono vy, miendrika sokatra sy mavesatra, ary mbola misy dian-tongotra ireo mpitsabo. Nirongo basim-borona izy ireo. Saingy toa, hoy i Oleg, tsy tena tia an'io andraikitra io izy ireo - mpiambina mpiambina ... Nanafina ny vavany feno habibiana mihitsy aza izy ireo.
  Nanamarika i Dima:
  - Tsy voahaja ny mpamono olona na any Alemaina aza!
  Niteny zavatra indray i Mirabela, nikiakiaka nanaraka ireo miaramila SS ratsy fanahy. Nisento i Oleg:
  - Vonoy izy ireo! Ny tsirairay amin'izy ireo, alohan'i Hitler!
  Nisento i Dima nanao hoe:
  - Eh, tsy azoko ny fiteniny. Raha tsy izany dia nanontany aho raha ho tonga tsy ho ela izahay ...
  Oleg Rybachenko nanamarika moramora:
  - Mahay teny alemana aho, saingy tsy dia misy dikany loatra!
  Nandritra izany fotoana izany, dia nijanona ny orana, ary nazava ny lanitra teo ambonin"ny hazo ary niposaka ny masoandro. Oleg Rybachenko dia nanana olana hafa - te handeha any amin'ny trano fidiovana bebe kokoa amin'ny lafiny roa. Nisy nilaza tamiko anefa hoe: azo inoana fa tsy hijanona izy ireo noho izany. Noho ny antony sasany, ny tsy fisian'ny asa fototra toy izany, ny zava-misy fa na dia eto aza izy miankina amin'ny sitrapon'ny olon-kafa, dia nahatonga ilay zazalahy mpisava lalana ho tezitra mafy. Fanampin'izany, nanjary narary ilay faniriana. Samy namaha io olana io tsy nitsahatra ny lehilahy SS sy ny mpiara-miasa aminy, saingy niteraka rikoriko fotsiny izany, fa tsy faniriana hanaraka ny ohatra navelan'izy ireo.
  Manenina àry ianao indraindray fa nanome sakafo ampy ianao. Mahay miteraka olana ny fasista - teraka sadista izy ireo. Sa ny fomba nitaizan'ny antoko azy ireo?
  Oleg Rybachenko dia efa nanomboka nijaly mafy rehefa nisy setroka tampoka teo amin'ny rivotra mbola mando, avy eo dia nisy alika mivovo sy feon'olombelona nandrenesana, nanomboka niseho tampoka teo amin'ny ilany havanana ny fasana, izay nisy miaramila nanao zavatra - manodidina. telo ambin'ny folo izy rehetra, ary tao ambadik'izany dia nisy setroka niakatra teo ambonin'ny vato sy ny tranobe. Ankizy nanao saron-tava no nihazakazaka avy eny an-dalana hankany amin"ireo teny an-tsaha. Tsy Rosiana, raha jerena ny horakoraka sy ny fehin-tànana miaraka amin'ny swastikas, dia teo amin'ny roapolo teo ho eo izy ireo - nihazakazaka sy nikiakiaka. Tamin'ny fotoana nanatonan'ny tsanganana ny tanàna, farafahakeliny miaramila am-polony no efa nivoaka hitsena azy ireo - miaraka amin'ny grenady lehibe sy basy vita amin'ny milina azo entina miaraka amina fitaovana midadasika ambanin'ny barika. Lehilahy be antitra be mitafy jeneraly SS no nitarika azy ireo.
  Na angamba tsy dadabe, fa fotsy volo fotsiny, satria tsy nisy famantarana hafa ny fahanterana hita tao aminy, ary ny fihetsiky ny tanana lava be, voaravaka fehin-tànana volamena, dia toa mpanjaka sy mibaiko.
  Ary manana mari-pankasitrahana izy... Namaky tao amin'ny boky fanoharana i Oleg Rybachenko, ary gaga fa maro be no azo angonina ho fanangonana. Ny ambony indrindra dia ny Lakroa Knight misy ravinkazo oaka sy sabatra. Ambonin'izany, ny zavatra iray ihany, fa miaraka amin'ny diamondra, ary koa ny Grand Cross of the Iron Cross, fa i Goering ihany no manana loka toy izany. Na dia ambony kokoa aza ny Star of the Grand Cross of the Iron Cross, ary nandritra ny tantaran'i Alemaina dia nomena ny olona roa - Field Marshals Blucher sy Hindenburg. Eny, ho ambony kokoa ny Order of the Eagle with Diamonds.
  Nijanona ny tsanganan'ny voafonja. Ilay "dokotera" be kibo, araka ny niantsoana an'i Oleg Rybachenko ho lohan'ilay andian-tsambo, dia nidina ary niresaka tamin'ilay lehilahy fotsy volo. Ny ambiny dia nijery ilay andian-tsambo nanjombona sy nihenjana. Tsikaritr'i Oleg Rybachenko fa nandao ny asany ny olona rehetra teny an-tsaha, ary saika nanakaiky ireo ankizy nandositra. Ny Alemà voalohany, nandeha an-tongotra izy ireo. Ary ao ambadik'izy ireo dia misy mponina manify: tsy manao kapa na manao kiraro bast tenona. Ireo lehilahy mahantra teo an-toerana dia tsy nanao afa-tsy lobaka miloko marevaka - mainty sy fotsy izy ireo ka tsy azonao avy hatrany hoe aiza ny ankizilahy sy ny toerana misy ny zazavavy; shaggy rehetra, tsara volo, fa fotsy volo, na volontsôkôlà-mena, lava volo, monstrously maloto, fa amin`ny velona, mazava maso - te hahafanta-javatra, kely raiki-tahotra sy mazava mahonena. Oleg Rybachenko koa dia nahatsikaritra fa ny SS convoy miezaka ny mijanona ho akaiky araka izay azo atao ny andevo sy lavitra ny mponina. Tsy nitabataba ny Nazia, tsy niavonavona, ary tamin'ny ankapobeny dia nanao fihetsika mangina.
  Nanamarika i Margarita, raha nijery izany:
  - Nankaiza ny herim-pon'ny SS?
  Namaly tamim-pahakingana i Oleg Rybachenko hoe:
  - Navela ho karavasy sy noose!
  Ilay jeneraly fotsy volo kosa dia nanondro indroa ireo lehilahy SS manana orona miharatsy, ary avy eo, rehefa nanomboka nanohitra ilay lehilahy matavy tamin'ny zavatra misy vory ny vavany, dia nanofahofa ny tanany izy, mafy, toy ny hoe nanao izany. voakapa amin"ny sabatra. Ary nanofahofa tanana ihany koa ilay lehilahy matavy, nefa tamin"ny endrika sorisorena nifanarahana, dia nanome baiko fohy avy eo. Nanomboka naneno ireo fiara mifono vy, ary nirenireny teny an-dalana ireo mpitaingina amboadia. Nanara-dia ny miaramila teny an-toerana antsasa-polo. Ny ambiny dia nanodidina ireo andevo voasambotra, ary nihetsika indray ny tsanganana. Nivazavaza tamin"ny ankizy sy ny mpiasa tany an-tsaha ilay lehilahy fotsy volo, ary izy mihitsy no nandeha teo akaikin"ireo mpiambina nidina.
  Dima, nangovitra, nanamarika:
  -Tsy nizara zavatra izy ireo!
  Nanamarika tamim-pitsikiana i Mirabela:
  - Avelao izy ireo hiady sy hifampitady!
  Tovolahy be volombava be volombava avy amin'ny mpiady SS teo an-toerana, izay naka toerana teo akaikin'i Oleg Rybachenko, dia nikiakiaka tamin'ilay tovolahy mpisava lalana, nanozongozona ny basiny maivana, avy eo niantsoantso teo an-dohany hoe:
  -Kisoa rosiana ve ianao, mba azonao na inona na inona?
  Ary nandroaka ny nifiny izy, dia nanampy hoe:
  - Ho any Moskoa sy Washington ve isika sa tsia?
  Oleg Rybachenko dia tonga saina izay tadiavin'izy ireo taminy, dia nitodika haingana ny lohany, nifanena tamin'ny fijerin'i Margarit - famoizam-po ary toy ny hoe: "Sambatra - zavatra lehibe no miandry antsika!" - fa ilay jeneraly fotsy volo dia nanofahofa izany, ary ilay lehilahy be volombava, nimenomenona zavatra hafa, dia nijery an'i Oleg tamim-panenenana ary tsy niteny intsony. Saika azon'i Oleg Rybachenko izay tadiaviny... Na dia manjavozavo aza izany.
  Saingy ny tsara kokoa, ka mbola misy dikany ny fanandramana? Tena te hahalala ny ho avy amin'izany fomba izany ve ny Alemà? Saingy hita fa mifanohitra. Tsy azo resahina intsony ny momba ny ady totohondry am-pirahalahiana aorian"ny ady tahaka izao. Ny Fasisma sy ny Kominisma dia fahavalo mandrakizay. Sa misy zavatra hafa eto... Tena nampahory ny tenako.
  Ny vohitra miaramila dia hita fa tao ambadiky ny palisade iva nefa mafy orina - misy sehatra ho an'ny miaramilan'ny fikambanana SS goavambe, misy vavahady mahery - na izany aza, misokatra malalaka. Zavatra iray ihany no toa hafahafa tamin'i Oleg Rybachenko - ny andry vavahady vato, rakotra sary sokitra amin'ny endriky ny voninkazo sy ny tahony tsy misy farany. Ireo andry ireo dia tsy nifanaraka mihitsy tamin'ny endrika ankapobeny tao an-tanàna, izay maloto (na izany aza - angamba taorian'ny ririnina?), Ary ny trano, vita amin'ny taila vato, voapetaka amin'ny triatra midadasika miaraka amin'ny moss mavo, misy fisaka volontany. tafo bozaka.
  Fa nisy basy mandeha ho azy. Tsia, basy mandeha ho azy io, ary dikan-teny fanday tsy mahazatra an'i Oleg Rybachenko tia karokaroka. Ohatra, ny fitaovam-piadiana dia laona izay tsy latsaky ny 350 milimetatra. Ekena fa mbola tsy nandre izany mihitsy izy.
  Ambonin'izany, milanja valopolo taonina eo ho eo ilay fiara, ary ahoana no nitaritaritana ny iray namakivaky ny tendrombohitra Krimeana? Te-hitsapa izany ve izy ireo mandritra ny fanafihana Sevastopol tsy azo resena? Mampijaly kely ny kiboko foana io fiheverana io. Hanao ahoana ny miaramila Rosiana amin'ny fanafihana toy izany? Ny zava-drehetra eto dia niaina ny Moyen Âge, nifangaro tamin'ny maoderina sy ny fanavaozana ara-teknika. Toy ny lavaka misy lakolosy sy sioka. Tsy ho gaga ianao raha misy fahitalavitra eto, ary misy loko iray amin'izany. Tsy mainty sy fotsy.
  Toy izany koa no hita fa ny efitrano nitondrana ireo andevo, na ny marimarina kokoa, nandroahana. Na izany aza, tsy misy - ratsy kokoa izany, satria tsy nisy niraharaha ny fametahana ny triatra tamin'ny fako simenitra, ary naheno fofona mahazatra an'i Oleg Rybachenko - kisoa. Nanapa-kevitra ny hampiasa tranom-biby efa nilaozana na tsy misy na inona na inona ho toy ny hangar ny andevo (saika tsy ho levona mihitsy ny fofona avy amin'ireny toerana ireny).
  Nirenireny be i Margarita ka lasa natahotra sy nitaraina hoe:
  - Mandao antsika indray izy ireo! Eny, raha mba azon'i Hitler aho!
  Fa tafo teo ambonin"ny lohako ilay izy. Ankoatra izany, dia tsy voafatotra ireo andevo. Na dia, araka ny natahoran'i Oleg aza, dia tsy nisy trano fivoahana nomena eto. Ao amin'ny trano teo aloha, izay misy ny fonja maoderina kokoa, dia mahazo aina kokoa. Na dia kisoa aza ny Krauts dia tsy tia loto.
  Nieritreritra an"izany anefa izy, satria efa nanao ny raharahany teny amin"ny manda lavitra. Ary nisento. Inona no azoko lazaina... Tsy toy ny mpisava lalana, tsy tsara tarehy mihitsy. Mbola tsy ao anaty pataloha, efa fandresena kely. Ary toa tsy maintsy teto koa ireo tovovavy... Aleo tsy mijery...
  Tsy kivy anefa i Aurora:
  - Aventure hafa indray... Miaina sy miaina ao anatin'izany fahasambarana izany isika!
  Hoy i Oleg Rybachenko:
  - Fa any amin'ny tontolo manaraka dia mety ho tsara kokoa!
  Ilay devoly mirehitra dia nibitsibitsika tamin'ilay zazalahy:
  - Manantena aho fa hijerena hoe ahoana no tsy hialany amintsika any amin'ny tontolo manaraka!
  Oleg Rybachenko nihira mangina ho valin'izany. Nanampy tamin"ny fiatrehana ny fahafaham-baraka sy ny henatra izany;
  Hatolotro tsy misy fialofana ny tanindrazako -
  Aoka hisy zava-bita, hasandratra ny mpiady!
  Mamely ny sabatra ary atsipy ny sabatra,
  Lalàn'ny mpanjakan'ny tany tsy misy indrafo!
  
  Mirehitra ny volkano - mangotraka ny rano,
  Ry malalako, molotra amber!
  Te-hahita fahalalahana farafaharatsiny aho,
  Endrey ny rivotra sy ny fahadiovana!
  
  Volo sarobidy mirehitra toy ny volamena,
  Nanofahofa tanana izy - nisy elatra naniry!
  Nanome ahy fanomezana sarobidy ny Tompo
  Ary tonga dia nahafaly sy nazava izany!
  
  Izay nandalovan'Andriamanitra: teo no naniry lohasaha;
  Raozy mavomavo mavomavo mavomavo!
  Hisy voninahitra - ny afovoan'ny tontolo rehetra -
  Fanomezana teo ambonin'ny alitara izay nateriko!
  
  Eny, fantatro fa mpanota aho, mifandray amin'ny ody,
  Ary tsy mendrika ny kirihitra sy kirihitra any an-danitra izy!
  Fa ao Kalvary miaraka amin'i Kristy,
  Nitomany aho, nofonosina lamba ny kisary!
  
  Ny ahy ianao no sary tsara indrindra amin'ny ampakarina rehetra,
  Mino aho fa hanova ny fanahy ny Tsitoha!
  Hitondra ny hazo fijaliako tsy mendrika aho,
  Ary horaisiko ny ampinga latsaka teny an-tanako!
  . TOKO No. 7.
  Tao anaty trano fitehirizam-bokatra no nisy azy ireo, koa nahoana no niaritra izany raha toa ka zatra nitondra biby fiompy tsara kokoa noho ny olom-pirenena sovietika aza ny Nazia.
  Zazalahy telo teo an-toerana, teo ambany fifehezan"ny SS, no nitondra mololo tao anatiny. Nihazakazaka haingana izy ireo, nanjelanjelatra tsy nikiraro, vodi-tongotra, nitondra fitaovam-piadiana lehibe sy niverina. Tamin"ny taon-dasa no nampiofanin"izy ireo izany, saingy be dia be, saika mololo. Ary fito na valo minitra taorian'izay, dia tsy nisy vehivavy niseho, izay niaraka tamin'ny ankizivavy roa teo an-toerana, nitondra mofo fisaka lehibe maromaro sy faribolana roa mavesa-danja. Niresaka tamin'ny teny ukrainien izy, ka nizara tsara ny sakafo tamin'ny rehetra. Nanjary liana i Oleg Rybachenko: maro no nanontany azy sy ny ankizilahy momba ny zavatra iray, ary namaly an-tsitrapo izy telo.
  Betsaka ny Alemà ary mametraka zavatra eto. Saingy indray tsy misy mahalala na inona na inona! Farany dia nitondra rano iray siny ireo ankizilahy ireo ary nanidy mafy ny varavarana. Raha jerena ny fitondran-tenan'ireo namany, dia takatr'i Oleg Rybachenko: efa nivoaka izany, tsy hitondra antsika any an-kafa izy ireo ankehitriny.
  Nanolotra rano ny anadahiny i Margarita ary niteny hoe:
  - Tsy maninona raha misakafo kely!
  Ny mofo dia niova ho vaovao, saingy tsy mahazatra, na dia mavesatra aza (tsy tsaroan'i Oleg Rybachenko ny tsiron'ilay sombin-tsakafo nohanina tamin'ny maraina mba hampitahaina). Na tsy masaka io, na mihinana an'io foana eto (na ny marimarina kokoa, azo inoana fa ity farany, ny ambiny dia nihinana ary tsy naneho tsy fahafaham-po). Saingy azo inoana fa ny fromazy dia novokarina teo an-toerana - tena tsara, mitovy amin'ny fromazy feta, izay nitiavan'i Oleg Rybachenko. Mampalahelo fa ny ampahatelon'ny felatananao ihany no nisy ilay tapa-taratasy. Ary na dia zazalahy kely aza, fa tsy lehilahy.
  Nanohana ny anadahiny efa reraka i Margarita. Nianjera tamin"ny mololo toy ny maty izy, nitsako izay azony, nandry, ary tsy nisotro akory. Tonga saina tampoka i Oleg Rybachenko fa nangovitra izy. Ny iray ihany no afaka manantena fa nangovitra fotsiny taorian'ny hatsiaka, ary indrindra fa ny fahitana bibidia. fa rehefa matory dia ho afaka ny hovitra. Oleg Rybachenko dia nanandrana nanangona mololo bebe kokoa ho an'ny tenany ary, raha azo atao, dia mandevina ny tenany ao. Tsy nanjavona ny fahazotoan-komana, nanome toky izy, fa araka ny henony tamin"ny olona; Rehefa voan'ny tazo ianao, ny zavatra voalohany ataonao dia ny manapaka ny faniriana hihinana. Oleg Rybachenko ny tenany dia tsy mbola narary - noho ny famolavolana fototarazo. Marina fa tsy nanao fanandramana mitovy aminy aho, anisan'izany ny dia an-tongotra nandritra ny ora maro tao anatin'ny hatsiaka. Noho izany.. Fa mety hahomby izany. Ary raha tsy izany, dia misy ny vintana fa noho ny siansa dia mbola hitsabo azy ...
  Ny ankizivavy sasany dia mihozongozona mafy, saingy tsy misy mikohaka.
  Endrey ny havizanana mampahory nahazo an"ilay tovolahy mpisava lalana, hatrany an-tampon-doha ka hatrany an-tongotra! Ny hato-tanana izay voahosotra tamin'ny rà, nivonto holatra teo amin'ny lamosina, naratra, mangana ary nanomboka nanafana ny tongotra - narary daholo, saingy io fanaintainana io dia vao mainka nanamafy ny faniriana hatory sy hatory.
  Ary mampatahotra ny matory - mety tsy hifoha ianao, na ratsy kokoa aza, hiafara amin'ny fahitana indray. Na izany aza, tena mahaliana.
  Oleg Rybachenko dia nanakimpy ny masony ary avy hatrany dia nilomano teo amin'ny sandrin'i Morpheus - feno nofinofy, maro loko ary maneno.
  Iray ary tsy nifarana hatreo ny fitiliana... Novana ny saron"ny peratra, nasiany lamba vy misy spike izay nandavaka tsy nisy antra ny ombelahin-tongotr"ireo tovolahy...
  Nisento mihitsy aza i Oleg Rybachenko, saingy niaritra izany, na dia tsy afaka nijanona aza, ary nandihy mihitsy aza i Dmitry ary nanomboka nitrerona...
  Mahery ny mpifanandrina aminy ary mazava ho azy fa efa antitra kokoa noho ny nambara tamin"ny fomba ofisialy. Ohatra, ny mpifanandrina amin'i Dmitry dia ambony loha noho izy, ary efa manana volombava... Ary, mety hipoitra ve ny volombava amin'ny iraika ambin'ny folo taona?
  Ny mpifanandrina amin'i Oleg Rybachenko koa dia lehibe kokoa sy mavesatra kokoa, ary ny tarehiny dia tsy ny an'ny jiolahy ankizy ... Na izany aza, tsy vahiny amin'izany ilay zazalahy, peratra ny peratra, mihaona eo ny rehetra!
  Nifandona ny ady roa.... Mila vitaina haingana fa efa manakaiky ny misasakalina...
  Ny Dima niova saika avy hatrany dia nanomboka namely mafy ny tavany. Nahazo tombony ny mpifanandrina taminy teo amin"ny halavan"ny sandriny, ny lanjany, ary toa efa niomana tsara, na ara-batana na ara-teknika... Ny hozatrany amin"ny ankapobeny dia mitovy amin"ny an"ny atleta musculaire... Na izany aza, tena voafaritra tsara i Dimka. ary haingana... Nandeha haingana izy, saingy nihena tsikelikely...
  Dmitry voapoizina dia tsy diso tamin'ny kapoka tokana sy roa tamin'ny fihodinana voalohany. Na dia eo ambanin'ny maso havanana aza dia nanomboka nivonto ny hematoma ...
  Mbola ratsy kokoa aza ny fihodinana faharoa, nandroso ny mpifanandrina taminy ary nikapoka, namely, namely... Ary i Dmitry dia saika tsy niaro tena, fa nanipy ny lohany fotsiny mba hanalefahana ny kapoka, mahalana, fa tsy nampoizina, ary indraindray tonga teo amin'ny lohany. mpanohitra... Nitaraina tamin'ny teny alemà izy:
  - Rosiana ianao, midika izany fa tsy feno ianao!
  Namaly mafy i Dmitry, tamin'ny teny alemà ihany koa:
  - Ary Alemana ianao, hahazo tombony feno amin'ny Rosiana!
  Tezitra mafy izy ka nokapohiny tamin"ny kihony ny orony...
  Matetika ny oron'i Dmitry amin'ity izao tontolo izao ity dia tena matanjaka, ary tsy tapaka na oviana na oviana, na dia voadona aza, fa amin'ity tranga ity, dia tsy kapoka nohamafisin'ny fonon-tanana, fa ny sisin'ny taolana mafy kiho.
  Ary nikoriana teo amin"ny tavan"ilay zazalahy ny rà, ka nanery azy hilelaka azy... Namaly i Dimka... Tsaroany ho avy ilay fahavalo ary nivembena izy, nefa tsy nanana hery hanorenana ny fahombiazany. ny tongony vaky falany dia toy ny landihazo.
  Ny fihodinana fahatelo dia tsy latsa-danja kokoa, nanery mafy ny fahavalo, fa nanomboka nanakana matetika kokoa i Dmitry, nanohitra ny kapoka... Niova ny fitsipiky ny famaranana, satria medaly volamena iraisam-pirenena no resahina, ny isan'ny fihodinana dia. nitombo ho dimy ambin"ny folo... Toy ny pro. Tsy maintsy milaza aho fa fanapahan-kevitra tena feno habibiana mifandraika amin'ireo zatovo izay efa niady in-dimy tamin'io andro io ... Marina fa vita haingana i Dimka, ary ny mpifanandrina taminy dia nibaribary tsy nisy ady ...
  Saingy taorian'ny fihodinana efatra voalohany tena mavitrika dia nihena kely ny mpifanandrina tamin'i Dmitry. Nahatsiaro vizana ihany koa izy, nihanalefaka haingana ny fofony ary navesatra...
  Dimka, na dia teo aza ny mangana sy ny fahamaizana mafy teo amin'ny tongony, dia nahatsapa hery fanampiny mihitsy aza. Teo amin"ny fihodinana fahenina, efa im-betsaka mihitsy aza no nikapoka ny valanoranony tamin"ny mpifanandrina taminy... Niziriziry ihany koa anefa izy, lehibe, ary mety ho dope koa...
  Tamin'ny fihodinana fahafito, nanova kely ny tetikany ilay mpifanandrina ratsy fanahy tamin'i Dmitry ary nanomboka nanandrana kapoka betsaka araka izay azo atao, mifanohitra amin'ny fitsipika, tamin'ny kihony, na tamin'ny lohany aza... Nanomboka namely matetika kokoa i Dima, ary tamin'ny Ny fihodinana fahavalo dia nahazo fahombiazana amin'ny ampahany i Yushka... Ary rehefa nanetsika indray ny kihony izy, dia nifanena tamin'ny tsato-kazo nanatona... Naneso azy i Dmitry:
  - Eny, tratra aho, iza no nanaikitra!
  Vao mainka nientanentana ilay Alemà, mbola niantehitra tamin'ny lakroa mitokana izy!
  Oleg Rybachenko dia niady mafy kokoa tamin'ny ady, saika tsy nisy kapoka, ary nanararaotra ny zava-misy fa ny mpifanandrina aminy dia mihodinkodina be, dia nifanena tamin'ny saokany tamin'ny jab havia na lakroa havanana izy ... mamaly ireo kapoka ireo. Avy eo i Oleg Rybachenko dia nanova ny tetikany ary nanomboka niasa tamin'ny orony fisaka an'ny mpifanandrina aminy... Naharitra ela ny sefon'ilay alemà, saingy tamin'ny fihodinana fahafito dia nanomboka niboiboika...
  Tsy maintsy lazaina fa ny mpifanandrina amin'i Oleg Rybachenko dia nosoloina zazalahy iray hafa, maivana sy tsara kokoa. Toa naratra ilay teo aloha (Na dia tetika nazia aza izany!)... Noho izany, teo am-piandohan'ny ady dia vao mainka izy ary afaka nandroso haingana.
  Teo amin"ny fihodinana fahasivy anefa dia somary nisalasala ihany i Oleg Rybachenko ka tsy nahavoa kapoka nampianjera azy... Nihodinkodina tsy afa-manoatra ny tongotr"ilay tovolahy voadaroka... Nitsambikina haingana anefa i Olezhek mba tsy ho lany tamingana. voaisa. Nihazakazaka izy ary nanantona ny fahavalo...
  Nampihozongozona azy izy, nirohotra namita azy... Naneno ny trompetra hilazana ny fiafaran"ny fihodinana fahasivy, saingy mody tsy nahare ny mpitsara...
  Oleg Rybachenko dia tsy nahita kapoka mafy vitsivitsy, saingy nihazona, nanalefaka azy ireo tamin'ny fihibohana ny lohany. Nikoropaka ny fahavalo, tsy nahatsikaritra na inona na inona intsony, nidaroka. Indro ilay zazalahy sovietika, tamin"ny fomba famaliana, nefa tamin"ny fomba mahery vaika, no namely ny vatany nanatona azy... Nandona azy avy hatrany teo amin"ny atiny ilay kapoka... Kapoka tena mampidi-doza...
  Nanao savily kely indray ny mpifanandrina ary lasa volomparasy ny tarehiny lehibe. Nifofofofo nihozongozona izy ka niankohoka teo anoloany ary nanomboka nikisaka... Tonga dia najanon"ny mpitsara ny ady, ary nihazakazaka teo amin"ny peratra ny mpitsabo... Vetivety dia hita fa tsy afaka nanohy ny ady ny mpifanandrina tamin"i Oleg Rybachenko, ary tamin'ny ankapobeny izy no nentina teo ambony fandriana, IV...
  Nisy fiantraikany feno habibiana teo amin"ny sakaizan"i Dmitry izany ary niroso tamin"ny fanafihana nifanandrify tamin"ny mpifanandrina efa reraka izy... Ny fihodinana fahafolo, fahiraika ambin"ny folo, roa ambin"ny folo... Fifanakalozana kapoka mafy, saingy nahazo tombony mazava ho an"i Dmitry... Ny fahatelo ambin"ny folo. somary nivaingana ny fihodinana, noho ny alemana horita iray kivy, ary ny zazalahy sovietika dia voaratra teo amin'ny volomasony.... Fa tamin'ny fahefatra ambin'ny folo, ny Dimka velombelona indray dia nandray ny hetsika teny an-tanany. Mbola tsy nahalala na inona na inona ry zalahy ireto, ohatra, momba an'i Muhammad Ali, fa tamin'ny lafiny maro dia nalain'izy ireo ny tetika nataony.
  Tamin'ny fihodinana fahadimy ambin'ny folo, nidina ny tanan'ny Alemana noho ny havizanana, ary tsy nihetsika intsony tamin'ny kapoka izy, fa nijoro fotsiny, naneho ny herin'ny Aryan ... Ankoatra izany, Dmitry, noho ny dope sy ny harerahana mahatsiravina, matetika dia nanjary be ny kapoka. malemy kokoa. Koa aoka izany! Saingy nisy maro tamin'izy ireo, be dia be izy ireo, ary nirotsaka tamin'ny saokany tsy voasaron'ny fahavalo izy ireo. Farany, tsy nahatanty ny lohan"ilay Alemà, lany ny fetran"ny fahatanjahan-tena ary nisosoka toy ny loto fotsiny izy, solontenan"ny firenena "Aryan", tokony ho dimy ambin"ny folo minitra talohan"ny fiafaran"ny fihodinana farany...
  Nanomboka nanisa tsimoramora ny mpitsara, saingy taorian'ny fanisana dimy, rehefa nahita ny tsy nety nihetsika ny mpifanandrina tamin'i Dmitry Lebedev, dia nanapaka izy ary niantsoantso hoe:
  - Fa kosa, dokotera!
  Ary nisy "superman" tanora iray hafa nentina tany amin"ny hopitaly... Taorian"izay dia nilahatra teo anoloan"ny tsanganana iray ireo mpandresy ary nanomboka nanao diabe... Nianjera avy eny ambony ny felany raozy.
  Nitsiky be ilay zazalahy lava Dmitry, faly izy. Tsikariny tampoka anefa fa nanatona azy ireo ny fakan-tsary, ary naka sary an-tsary akaiky ny tongotr'ireo tovolahy sovietika, voatsindrona mafy tamin'ny tsilo ary nandeha rà kely... Raikitra avy hatrany ny fihetseham-pony ary niezaka nanafina ny rantsany tao ambadiky ny raitra izy. Sneakers gilded an'ny tanora alemà atleta hafa na milevina amin'ny felany.
  Nosintonin'i Oleg Rybachenko ny tanany:
  - Tsy mendrika izany! Ny henatrao no hiteraka fihomehezana sy fisalasalana... Ankoatra izany, any Alemaina, taorian'ny fanambarana ny ady tanteraka, saika ny ankizy rehetra mandeha tsy nikiraro, izay hitanao teny an-dalamben'i Berlin. Koa ahitsio amim-pireharehana ny lamosinao.
  Ny medaly nomena azy ireo dia tamin'ny kofehy volontsôkôlà ary vita tamin'ny tena volamena, tokony ho dimampolo grama ny lanjany ary sivinjato santionany. Mazava ho azy, ho an'ny ankizilahy sovietika dia vola be izany - eo amin'ny ... Sarotra mihitsy aza ny manao kajy, satria toa naverina tamin'ny fomba ofisialy ny vola sovietika, fa raha ny marina, ny olana dia natao tsy nisy tahiry volamena.
  Rehefa niakatra teo amin"ny lampihazo ireo mpisava lalana sovietika, dia naneno ny hiram-pirenena URSS. Raha ny marina, mbola tsy mozika Alexandrov izany, toy ny mozika iraisam-pirenena. Nahatsapa aingam-panahy lehibe teto i Oleg ary nangataka alalana hihira...
  Himler, izay nanatrika ny fifaninanana, namela tamim-pitiavana:
  - Tena faly izahay mandre ny firafitry ny vahiny avy any Great Russia.
  Oleg Rybachenko dia niankohoka voalohany teo amin'ny ankavanana ary avy eo miankavia, ary avy eo dia nanomboka nihira izy sy Dmitry;
  Amin'ny fiainana, Knight, manidina toy ny voromahery ianao -
  Ary tsy te-hahalala ny fipetrahana ianao!
  Aminay, tsy fetisy mihitsy ny loka -
  Iray ihany ny fomba hahatongavantsika ho vehivavy!
  
  Voalohany, namatotra kravaty mena aho,
  Avy eo, rehefa tonga ny ady...
  Noraisin'ilay zazalahy mahia ilay angady teny an-tanany -
  Mba tsy hiraikitra amin'ny tratra ny fanjaitra!
  Nihady hady tsy nikiraro ny ankizy,
  Sakafo efa lany ho an'ny telo...
  Afanaina amin"ny rano mangatsiaka,
  Avy manaikitra fonosana, tena tezitra!
  
  Maty ilay mpiady ary nianjera ny basy,
  Nalain"ilay zazalahy haingana ilay izy!
  Nahery vaika toy ny Katyusha ny daroka,
  Ekipa tanora tsy matahotra!
  
  Mitifitra amin'ny rojo aloka mainty aho,
  Taiza no nahazoanao ny marina?
  Toy ny sabatra maranitra fahiny,
  Nahazo sazy ianao!
  
  Ady tsy misy indrafo, indrisy, tsy reny,
  Misy hafanana mahatsiravina ao amin'ny hain'ny tany efitra!
  Fa tsy maintsy manolotra ny ainao ho an"ny Tanindrazana ianao,
  Hahazo fahasambarana ho fanomezana ianao amin"izay!
  
  Inona anefa no atao hoe fitiavana?
  Tsy ny ankizilahy rehetra no mahalala izany...
  Rehefa mikoriana ny rà -
  Novonoiny tamin"ny fomba feno habibiana ny fasista!
  
  Fa ny Tanindrazana dia fitiavana,
  Ahitana ny voninahitry ny taranaka mamiratra...
  Ary aza manohitra ny fonao,
  Ao anatin'izany i Stalin - vy sy lelafo - Lenin!
  
  Aoka ho fotoana mamirapiratra -
  Ny antony masin'ny kominisma...
  Resy ny andian-jiolahy -
  Ary nesorina ny fototry ny Nazisma!
  
  Diniho ny olombelona rehetra...
  Natao tafaray ny Sovietika!
  Aoka hisy lanitra eto ambonin'ny tany,
  Knight aho - tsy azo resena i Rus'!
  Oleg Rybachenko sy Dmitry dia nitsambikina ambony kokoa tamin'ny teny farany, ka nanatsara ny fahatsapana ny hirany.
  Nisioka sy nitehaka tamin-kafanam-po ny fijoroana...
  Raha ny ankizilahy, amin'ny ankapobeny, nofinofy mahaliana sy mahasoa ho azy ireo, dia niverina tamin'ny fisamborana ny sambo teo aloha ireo tovovavy. Ny fahitana misy ampahany dia tranga tsy fahita firy, saingy mazava ho azy fa nisy zavatra hafa tao ambadik'izany.
  Ny marimarina kokoa, tsy fahalalana, fa ny fanatanterahana ny iraka ny Hyperwitch sy ny Rosiana Demiurge Andriamanitra. Miasa amin'ny tsy fahafatesanako.
  Ankehitriny ny efi-trano manaraka, eto dia misy olana amin'ny lafiny iza ny varavarana misokatra ary iza no mihidy. Eto no tsara indrindra na mandalo na maka risika. Na izany aza, tsy maninona, raha manodina ny bokotra izy dia horaisin'izy ireo ho mamo. Avy eo dia nisy olona tsy voaharatra nijery avy tao ambanin'ny varavarana, zara raha nanam-potoana higoka ny zazavavy. Na izany aza, tsy hijery azy haingana izy. Mikatona ny varavarana ary tsy maintsy mandondòna ianao.
  - Iza izao? - Ny feo reraka dia mihetsiketsika mafy.
  - Ny anay! - Aurora, izay naneho talenta tsy nampoizina tamin'ny fiteny, dia namaly tamin'ny teny anglisy tamin'ny feo Texas mazava. - Nitondra rôma teo an-toerana izahay, marary whisky aho.
  - Oh yeah! Haingana kokoa! - Nikiakiaka toy ny kisoa ilay lehilahy tantsambo tao ambadiky ny varavarana. - Mazava ho azy rhum!
  Mivoha ny varavarana goavana tsy azo idirana amin'ny grenady. Lehilahy manjamaso no nofantenana, miaraka amin'ny foto-kevitra maromaro hafa manao akanjo antsasany. Mamerovero toy ny fanafihan'ny entona izy ireo, na ny fofona mahery kokoa, ny setroka,
  - Aiza ny rhum! - Niray feo izy ireo.
  - Tena tsara ianao! - Aurora mena volo dia mitifitra amin'ny fahafinaretana lehibe, mametraka andiana tantsambo. Nanangona hatramin'ny telopolo sy sasany aho, tsy maintsy hanova ny clip aho. Soa ihany fa kely ny bala, matevina, ary afaka mitondra betsaka miaraka aminao.
  - Efitrano iray hafa nodiovina! Hoy izy: "Amin'ny fararano mangatsiaka ny feony. "Nanao tifitra roa izy ireo, saingy manantena aho fa tsy heno izy ireo."
  Snow White the Terminator dia namaly hoe:
  - Ary izay mandre dia ho marenina!
  Margarita Aurora nandalo teo amin'ny efitra manaraka, nitodika kely, nitifitra kely teo amin'ny lalantsara, niditra ny vodisambo, nahita ny mpiara-miombon'antoka zombie nitolona tamin'ny Yankees. Nampiseho tanjaka lehibe anefa ilay lehilahy maty, ka tapaka ny taolan"ny vozon-tranonjaza.
  - Eny, saika nomenao anay! - Nikiakiaka ilay tovovavy Komsomol.
  - Inona no sisa natao! Tsikariny aho ary saika nampiakatra ny fanairana! - Ny zombie dia naka endrika alika tafintohina.
  - Eny, azonao ny hevitra! mandry ary mangina. - Margarita nanozongozona ny rantsantanany tamin'ny "mpanompo" ary nitehaka mangingina teo amin'ny tokotanin-tsambo ny tongony.
  Tsy maintsy nitifitra izahay teo amin"ny vodin-tsambo, ka nitoraka grenady ny iray tamin"ireo miaramila, ary nisy fandrahonana fa hirodana ny zava-drehetra. Ny analogue amerikana an'ny F-1, dia nanidina tamin'ny hetsika miadana. Tonga tsy nampoizina ny fanapahan-kevitra; Margarita dia nanipy mafy ilay kapila boomerang. Nitodika tamin'ny masony fahatelo izy ary nitambatra ara-bakiteny tamin'ny metaly manify tena matanjaka. Ny mason'ny saina dia nanaraka ny fihetsiky ny kapila, ary avy eo ny tendrony dia niraikitra teo anelanelan'ny taila, nanapaka ny fitaovam-piadiana sy ny fuse, nanakana ny fidirana amin'ny asidra. Ny hatsembohan'ny hatsembohana nikoriana teo amin'ny handrin'ilay blonde terminator:
  - Oay, saika ho rovitra aho! Fahagagana fotsiny izany. Misaotra, ry Renin'Andriamanitra, fa namonjy ahy mpanota.
  Nandre azy i Aurora mena volo ka niteny tamim-panahiana hoe:
  - Inona no ao?
  - Nandefa grenady izy ireo! - Namaly ny greyhound Margarita.
  - Tsy naheno ny fipoahana aho! - Gaga ilay bera Komsomol.
  - Tsy hino ianao, nataoko ho kapila boomerang. - Nihomehezan'ilay mpiady fotsy oram-panala.
  - Izany no mitranga. Amin'ny ankapobeny, tsy mifanohitra amin'ny lalàn'ny natiora izany raha mahazo eo anelanelan'ny taila. - Nanao endrika toy ny aviavy i Aurora tamin'ny rantsantongony.
  - Ary izany no nitranga! - Nitsiky i Margarita, nitsiky.
  Lasa liana ilay devoly afo:
  - Firy no novonoinao teo am-baravarana?
  Namaly tamim-pireharehana ilay Korshunova tsara tarehy hoe:
  - Olona valo amby roapolo, ary ny fahasivy amby roapolo nokendain'ny zombie.
  - Tsy betsaka! Ankehitriny aho dia mamakivaky ny kabine mba hanadio ny sambo iray manontolo. Ampio aho! - Nisy tsy faharetana tamin'ny feon'i Aurora mena volo ankehitriny.
  - Eny, handeha hiaraka aminao aho. - Margarita nanipy tapa-taolana niraikitra tamin'ny volony tampoka.
  Niditra haingana tao amin'ny efitrano fitahirizana ilay Aurora mirehitra, teo dia efa nisy manamboninahitra maromaro natory, ary ny mpiambina dia nitarika ny andaniny sy ny ankilany noho ny fisotroana tafahoatra. Nihiaka anefa izy ireo hoe:
  - Tsy afaka tonga eto ianao!
  - Tatitra maika avy amin'i Hamilton. - Namaly ilay tovovavy Komsomol mirehitra ary nanapoaka basy, saika tsy misy dikany. Manidina mangina ny bala, tsy mety koa ny hazavana, tsy ho takatrao avy hatrany fa basy milina mitifitra anao izany. Nahagaga àry raha nisy naneho hevitra. Nisy faty valo ambin'ny folo ary tsy ela dia niampy efatra hafa, avy ao amin'ny efitra fandroana, enina mihitsy aza - fatin'olona roa no nianjera avy tao anaty barika tamin'ny fihinany. An"ny mpivaro-tena ny iray tamin"ireo lavenona.
  Fasana mangina amin'ny fihodinana,
  Nahita fahafatesana - biby kely!
  Androany dolara - rahampitso bala iray eo amin'ny handriny,
  Asa mampidi-doza toy izany!
  
  Eny, tsy naniry anao ilay tovovavy,
  Fijaliana rehefa mandalo fanadinana...
  Nisy vehivavy janga hafa nanonofy
  Mihodikodina fotsiny ny vody!
  
  Ka mikoriana ny ony champagne,
  Yachts, fiara - ny voninahitra rehetra!
  Ny tanana dia naka vola tsy tambo isaina,
  Nanapa-kevitra ny ho ratsy fanahy ilay tovovavy!
  
  Fa ny vendrana ihany no mieritreritra
  Tsara sy mahafinaritra ny trano fivarotan-tena!
  Nofenoiko caviar mainty ny vavako -
  Tsy fantatro fa nanome SIDA ny tenanao ianao!
  
  Ary tsy hisy ho tonga any am-pasana,
  Ray ô, aoka hatao batisa amin"ny tahotra!
  Tena ratsy ny vokany
  Ny mpanjifa teo aloha aza dia manary tena!
  
  Tsy hahatsiaro anao tsara ny zanakao
  Mahamenatra ny mahafantatra reny toy izany!
  Inona no tavela ho azy ireo - fialofana am-ponja -
  Hizaka sazy am-pahanginana...
  
  Noho izany, ry zazavavy, mianatra ianao,
  Ary miasa ho an'ny Tanindrazana mahafinaritra!
  Dia hisy lalana miakatra tsy misy fihemorana...
  Raha tsy izany dia handany mandrakizay any amin'ny helo ianao!
  Ny Devoly mirehitra no namintina, niankohoka teo anatrehan"ilay mpivaro-tena lavo.
  Dia nandalo izy, toy ny aloka mipetaka amin'ny rindrina sy manaraka ny lalantsara. Ny mpankafy dia mitsoka avy amin'ny sisiny, mamorona hafanana; Manatona ny varavarana izy; Misalasala kely izy, avy eo dia manao triatra tery, mandady manaraka azy. Tsapako ny hamaroan'ny tsihy tamin'ny kiboko miboridana. Nidina kely ny tohatra aho ary efa maro ny olona natory sy nisotro labiera teo amin"ny kaontera. Ao anatin'ny tabataba maivana, tsy re ny tongotra miboridana an'i Aurora; Efa monotonous fandringanana miaraka amin'ny fipoahana, miezaka ny handany bala intsony amin'ny iray. Amin'ny ankapobeny dia azo vonoina ny olona matory. Raha manindry avy hatrany ny carotid lalan-dra, dia ny vokatra ambony indrindra dia ho yawn avy amin'ny fahavalo.
  Ary avy eo niasa ny Aurora tsy manan-tongotra, ankoatry ny Yankees, teo amin'ny antsasaky ny zato ny mpiady Stability, saingy nampihena ny fifehezana izy ireo.
  - Izany no dikan'ny hoe mamela olona tsy fantatra hiditra ao amin'ny ekipa ianao.
  Niakatra ny tohatra ilay tovovavy, latsaka avy any ambony ny hazavana miparitaka. Ny tabataba mahazatra, teo ambanin'ny tongotra dia nesorina tsy ho aiza ny karipetra. Raha jerena amin'ny sary, Irakiana. Inona no dikan'izany?
  koa tsy ratsy, na dia miresaka momba ny traikefa ny ekipa. Saingy manimba ny Yankees ny faniriana fampiononana tafahoatra. Dia niakatra ny tohatra izy ka nijanona. Misy telo eo amin'ny tetezana ary roa amin'ny akanjon'ny sokatra. Eny ary, ny sokatra spacesuit dia tsy tanky, azonao alaina avy amin'ny mpandefa grenady, fa ny tabataba dia ho toy ny manaratra kisoa. Tsy misy faniriana hanakorontana ny hetsika mandeha tsara toy izany.
  Nitodika tany amin'i Margarita namako aho mba hahazoana fanampiana:
  - Manana iray eto izahay, na roa amin'ny sokatra!
  - Fantaro! - Margarita miezaka milalao mangatsiatsiaka. nitsiky.
  Ny devoly afo dia niteny hoe:
  - Ahoana no hivoahana?
  Margarita dia nanipy ny masony ary, noho ny fisalasalana momba ny Sphinx izay nandady booger, dia nanontany hoe:
  - Voahilika ve ny mpandefa grenady?
  - Mitabataba loatra! - Nifoka rivotra lalina i Aurora.
  - Tsara kokoa ny manipy boomerang eo amin'ny tarehy, manapaka ny visor mifono vy eo amin'ny faritra misy ny fitaratra. Avy eo dia asio bala telo ao anaty mode triple. Tokony hiasa izany. - hoy i Margarita tamim-pahatokiana.
  - Mankanesa atỳ amiko, andao hatao mifanaraka amin'izany! - Mampihetsi-po ny rantsan-tanany, nanontany ilay devoly mirehitra.
  - Mazava ho azy fa efa maika aho! - Nanangona vitsivitsy fanampiny i Margarita ary niditra avy any amin'ny lalana mifanohitra. Ny Barefoot Aurora dia nifantoka ary nanampy tamin'ny feo mangina:
  - Tsy ho diso ianao eto.
  - Mivavaha, manampy izany! - Nanolo-kevitra ny mpikambana ao amin'ny Komsomol i Margarita, izay lavo indray tamin'ny fientanam-po ara-pivavahana.
  - Tsy mino an'Andriamanitra aho! - Nipitika ilay orsa mpiady. - Famantarana ny fahalemena izany!
  Ilay mpiady blonde, nanao famantarana ny hazo fijaliana teo amin'ny tenany, dia nanoro hevitra hoe:
  - Koa mangataha fanampiana - ny sain'ny olombelona ambony indrindra. Avelao izy hanampy handresy amin'ny anaran'i Rosia Sovietika.
  Nangatsiaka nandritra ny dimy segondra ireo tovovavy, nibitsibitsika, ary avy eo dia nanao izay nokasainy. Ny kapila boomerang, toy ny tranonkala manify, dia saika tsy hita maso amin'ny hazavana miparitaka. Indray mandeha izy dia namely sampy roa tsy mihetsika tao amin'ny visor. Tsy nanam-potoana nanehoana hevitra izy ireo rehefa nidona tamin"ny visor somary tapaka ny bala mangina, nanindrona ny akorandriaka ary nandrava ny atidoha. Eny, novonoina niaraka tamin"izay ny fahatelo, ka tsy nanam-potoana hihetsika. Marina fa nianjera ireo akanjo an-habakabaka ireo sokatra, ka niteraka tabataba. Nitsambikina nivoaka ilay tantsambo liana, i Aurora mena volo dia nahatratra azy tamin'ny fitsambikinana iray, ary nanondro ny fanondrony teo an-damosin'ny lohany.
  - Matory anaka a!
  Avy eo dia nisy loha maromaro niseho teo, tsipika toy ny fantson-droa sy fahanginana.
  - Ity dingana ity dia nandalo Margarita!
  - Eto akaikin'ny tranon'ny kapiteny, dia hosamborinay miaraka amin'ny vato izy. - Soso-kevitra avy amin'ny mpikambana Komsomol blonde tezitra.
  - Amin'ny tenany.
  Mba hahatongavana any amin'ny trano fonenan'ny kapiteny, dia tsy maintsy nanao famafana indroa i Margarita Korshunova, niaro ny mpivaro-tena iray tsy niraharaha ny lehilahy mainty hoditra iray. Mbola kely loatra izy, tsy mihoatra ny valo ambin'ny folo, na enina ambin'ny folo mihitsy aza. Nitalaho be izy.
  - Tsy hiteny na inona na inona aho ry mpiady...
  - Allah! Tsy azo resena ary voatarika amin'ny elatry ny harena. - Namaly an'i Margarita fetsy tamin'ny teny arabo.
  Eny tokoa, tsy hita ny endrik'izy ireo, izay manjavozavo, mbola tsy fantatry ny tovovavy, ary ny dikan-teny hoe Sultan Tiorka dia hohamafisina.
  - Aiza ny kapiteny? - Nanontany tamin'ny teny anglisy i Aurora miaraka amin'ny lantom-peo arabo.
  Nanomboka niteniteny foana ilay vehivavy pretra fitiavana:
  - Ao anaty kabine mihaja! Io "fagot" io dia tsy milamina mihitsy amin'ny fitiavana. Eny, raha tianao, dia hanompo anao aho, maimaim-poana tanteraka!
  - Ny zazavavy tsara arivo heny noho ianao miandry anay any an-danitra! - Ny orsa mpiady dia nanofahofa izany.
  Ny mpivaro-tena dia tsy te hampahatezitra ny mpamono olona, fa ny reflex'ny vehivavy janga dia mahery noho ny feon'ny saina:
  - Izay azoko atao ihany no hasehoko anao! Maivana tahaka ny volom-borona ny lelako ary mamy toy ny tantely!
  Tezitra mafy i Margarita, nanondro ny hodimasony ny rantsan-tanany, nanala ilay vehivavy janga:
  - Kely sisa dia tsy maintsy hovonoinay izy. - Tezitra mafy ny mpikambana iray ao amin'ny Komsomol relijiozy nahita ny fijangajangana toy izany.
  Teo am-pidirana dia nametraka mpiambina roa izy ireo, nitsambikina tao aoriany ary nanapaka ny tendany.
  Ny kapiteny, toy ny baomba tanteraka, dia efa miondrika, namihina bandy roa, mainty hoditra ary Thai. Na dia nilefitra ihany koa aza izy ireo, dia nitora-bato sy nihodina tamin-tahotra.
  Nahita ny sarin'ilay kapiteny tao amin'ny ordinatera ireo tovovavy ary noho izany, tsy nisalasala, novonoin'izy ireo izy roa "trans boys". Ny kapitenin"ny laharana voalohany, izay olona faharoa taorian"ny amiraly, dia nikoropaka ary tonga saina tamin"ny tehamaina roa. Sambany nahita ny tenany tao amin'ny fahababoana ilay zavaboary ratsy fanahy, tsy nihetsiketsika, fa nijery ny fahafatesany tamin'ny masony.
  Natsangan'i Margarita teo amin'ny sandriny nahinjitra izy, nanarona ny vavany tamin'ny fonon-tanana, ary i Aurora dia nitondra sabatra niaraka tamin'ny lelany mamirapiratra teo amin'ny masony. Nisioka toy ny kôbra masiaka izy hoe:
  - Teny iray dia hopotsiriko ny masonao!
  Namaha kely ny valanoranony i Margarita, saingy nangina ilay kapiteny.
  - Toy izany ianao! - Ny devoly afo dia vao mainka nampahatahotra ny feony. - Ampiharo fanaintainana, Komandy.
  Notsindrian'i Galina kely ny fiafaran'ny nerveo ary norakofany ny vavany, ka nisy kiaka nitsoaka avy amin'ny tendan'ilay kapiteny amerikana.
  - Eny, ho mangina kokoa izao. - Aurora mena volo dia nanomboka nikapoka teo amin'ny tany tamin'ny rantsantanany niboridana ny endriky ny gadona mampiavaka ny diabe fandevenana. - Miteny lambo tsy mahatoky! Na hotapahinay ny hasinao ka hataonay ao am-bavanay.
  Rehefa tony kely ilay kapiteny nivadika, dia nipoitra kely i Margarita. Nanapa-kevitra ny handray anjara am-bava amin'ny famotorana ihany koa ilay mpiady blonde:
  - Alika, hazavao ny tenanao raha te hiala amin'ny fijaliana ianao. Raha tsy izany dia hahafaly anay ihany ianareo.
  Hoy ilay kapiteny tsy mazava:
  - Holazaiko aminao ny zava-drehetra!
  - Eny, tsara kokoa izany. Ahoana ny fomba fitenenana famotorana amin'ny fomba mora! - Nitsiky maneso ireo tovovavy.
  Nitaraina ny kapiteny, nangovitra ny sofiny:
  - Avelao fotsiny ny fiainanao!
  Nanamarika lojika i Aurora:
  - Ity no sakafo sarobidy indrindra, mbola mila mahazo vola ianao!
  - Mpandraharaha aho. - Nahoana no faly ilay Amerikana voasambotra? - Raha tianao dia afaka manompo anao aho!
  - Ary ity koa, mandrora tsy miala ry vehivavy janga! - Nanamarika tamim-paharikoriko i Margarita.
  Na dia ny kalalao an-tsambo aza, izay tafintohina tamin'ny hoditry ny tongotr'ilay tovovavy, dia nirohotra niverina tany amin'ny lavaka, tezitra noho ny tolo-kevitra toy izany.
  - Firy ny olona ao anaty sambo? - Mody tsy nandre ny fehezanteny farany i Aurora mena volo mirehareha.
  Nisalasala ilay amerikanina mpanao hetsi-panoherana, lasa mody ny tarehiny, toy ny tsy nandre ilay fanontaniana, mitehaka, mitehaka!
  Nokapain'ny Devoly Afo tamin'ny sabany ny rantsantanany kely ary nanomboka nikoriana ny ra. Tonga dia tonga saina izy:
  - Eny, firy ny olona ao amin'ny mpandrava?
  - Tokony ho efajato! Tsy fantatro marina hoe oviana no tonga avy any amoron-tsiraka ireo mpitolona "fahamarinana". Vitsy anefa ny vehivavy janga. Tsy ampy azy ireo na dia ho an'ny lehilahy avy any amorontsiraka aza. - Nimenomenona ilay mody sy adala ary nanendaka ny tendany.
  . TOKO No. 8.
  - Hafointsika ny antsipiriany! - Niroso avy hatrany tamin"ny raharaha azo ampiharina ny Fire Aurora. - Aiza ny artifacts?
  Nanandrana nilalao "adala" ny kapiteny:
  - Inona no artifacts?
  Somary nanery ny lohaliny i Aurora tsy nikiraro, nipitika ny taolana.
  - Azonareo ve izao?
  Ny fanaintainana dia lasa fomba mahomby indrindra hanala ny hadalana:
  - Eny, ao anaty fitoeran'ny sambo izy ireo.
  Cool Aurora nitaraina:
  - Ahoana ny amin'ny azo antoka?
  - Ao ambadiky ny varavarana! - Nikiakiaka ny primatiora kisoa.
  - Nanjera ny masony maitso ilay orsa mpiady. Nosintonin'i Margarita ny varavaran'ny titane hankeo aminy ary nihiaka tamin'ny fahadisoam-panantenana:
  - Kaody!
  Niezaka mafy ny ho tafavoaka velona ilay kapiteny:
  - Eny, manana lakile aho.
  - Aiza? - Nanainga ny seza tamin'ny tongo-tongony ilay tovovavy mpiady.
  Nigoka tsy mazava ilay biby:
  - Ao anaty efi-trano!
  Nihazakazaka haingana teo amin'ny kabinetra ny Barefoot Aurora ary naka fitaovana misy puce.
  - Ity?
  - Eny! - Nikiakiaka ilay voalavo kely.
  - Izaho mihitsy no hanokatra azy! - Matsilo Aurora namely ny kapiteny teo amin'ny sandry. - Jereo, hendry.
  - Fa maninona ianareo roa ihany? - Ny kisoa dia nanana fahasahiana ho liana.
  - Aza liana loatra. Ho ela velona ianao. - Nokapohin'i Aurora tamin'ny ombelahin-tongony niboridana ny kibon'i Forleind, ka niketrona noho ny fanaintainana. Novohan"ilay tovovavy ny varavarana mankany amin"ny toerana fitehirizana entana. Tao anatin"ilay efitrano dia nisy solosaina finday maromaro sy grenady. Sovietika RPG - 39, amin'ny kopia iray, ary ny mpiara-miasa aminy Amerikana be pitsiny kokoa.
  - Fantatrao ve ny kaody azo antoka? - Nierona ilay Orsa mpiady.
  - Ankoatra ireo isa roa farany dia ny komandy ihany no manana vaovao momba azy ireo. - Ny Amiraly George Arnold.
  - Antsoy! - Margarita nanindrona ny tongony teo amin"ny vavan"ilay voababo, ary noraisim-potsiny tamin"ny rantsantanany niboridana ny orony.
  Nisavoritaka ilay Amerikana voasambotra, nitanisa fitambarana tsy dia lava loatra. Rehefa nihalehibe kely i Aurora dia nanjelanjelatra ny mason'i Aurora:
  - Tsara, tsy nandainga aho. Tondroy ny fankasitrahanao.
  - Ary ahoana no hilazako ... Ankehitriny, raha diso in-telo ny laharana dia hisy fanairana. - Nitabataba tampoka ilay kapiteny natahotra.
  - Efa fantatsika izy! - Nanoratra haingana ny kaody ilay tovovavy Komsomol ary nanokatra ny varavarana matevina efajato milimetatra. Notahirizina tao anaty boaty misaraka ireo vato ary nesorina tsara.
  - Stingers avy amin'ny Infinite, efa nampiasa azy ireo ve ianao?
  - Eny indrindra! - Nikiakiaka ilay voalavo babo. - Nanao fanadinana izahay ny hariva.
  Faly ilay devoly mirehitra:
  - Tsara, aiza no misy ny fanindronana?
  Niakanakam-bava ilay kapiteny niteny hoe:
  - Ao amin'ny hangar, izay misy ny fihazonana. Izy io dia mitondra ny tombo-kase amin'ny "Orlan", ary eo akaiky eo dia misy fiara mifono vy Pershing roa.
  - Ireo boaty ireo dia mety amin'ny metaly simba ihany. Saingy ny modely nohatsaraina amin'ny "stingers" dia mety tsara. - Mad Aurora, naneso ilay babo, nanala ny lelany.
  - Manana puce informatika izy ireo, tena manokana, azony ny silhouette. - Nimenomenona ilay Amerikana, niezaka ny hividy ny ainy.
  - Fantatray! - Nitodika tany amin'ny namany ilay devoly afo. - Firy amin'ireo olona dimampolo sy efajato no heverinao fa tavela ry Mirabela?
  - Latsaky ny antsasany. Raha atambatra dia misy faty valo amby telopolo sy roanjato izahay. - Nitsiky mihitsy aza ilay tovovavy Komsomol.
  Nifoka rivotra i Aurora tezitra:
  - Ilaina ny voafonja hampiditra ny Stingers;
  Hoy ilay rangahy voasambotra:
  - Rosiana ve ianao?
  - Taiza no nahazoanao hevitra, Mujahideen izahay. - Nirohondrohona ny mpiady Komsomol.
  Nampiseho faharanitan-tsaina sy fahiratan-tsaina tsy nampoizina ilay kapiteny:
  - Ny Rosiana ihany no afaka manana mpiady henjana toy izany, afaka misambotra sambo lehibe iray!
  Tsy nanaiky i Tough Aurora:
  - Ary ny mpiady amin'ny Sultan Tiorka lehibe miaraka amin'ny artifact!
  - Dia ahoana? Azo atao daholo ny zava-drehetra, saingy manan-tsaina loatra amin'ny Arabo ianao. - Tezitra ilay primate kisoa. - Na dia Alemana aza ianao?
  Ilay Aurora faingam-pandeha, nandà ny teniny, dia nanipy ny hodiny tamin'ny vavony, avy eo nanapaka ny tongony roa, tsy nahatsiaro tena ilay kapitenin'ny osy noho ny fahatairana mafy.
  - Amin'ny ankapobeny, tsy mila azy isika, ampy ny mahafantatra. - Ilay mpiady mena volo no namintina. "Ankehitriny, ny hany tsy maintsy ataontsika dia ny misambotra ny ekipa."
  Nanolo-kevitra avy hatrany i Margarita hoe:
  - Andeha isika ho any amin'ny cabins, manana ny fanalahidy!
  Faly i Aurora:
  - Eny, misy ihany koa ny fanokafana elektronika maika.
  Ny tovovavy Komsomol dia nidina moramora, nanokatra ny varavaran'ny trano, ary nisy fandravana indray. Karazam-bary fotsiny, fa tsy ady, fa manodina vary.
  - Ny kabine laharana enina dia madio! - hoy i Aurora, nanala ny nifiny.
  - Mety ao amin'ny efitrano faha-enina! - Nitsiky i Margarita. - Aleo samy hisaraka.
  - Tsy gisa isika mba hiraoka ahitra. - Nirohondrohona ny devoly mirehitra. - Na ny marimarina kokoa, gisa, fa ny bibidia!
  - Tsy marina izany! - Efa tafintohina ilay terminator blonde. - Miady vola ireo mpikarama an'ady ireo, ary ho an'ny Tanindrazana Kominista irery ihany izahay.
  Ny tovovavy Komsomol dia nandroso tamin'ny tsipìka avy amin'ny tobin'ny ekipa, nitifitra olon-tokana. Nirohotra haingana araka izay azony natao i Margarita, nankany amin'ny efitranon'ny maotera, trano fitehirizana, fitahirizana, galley. Nosakanana tamim-pitandremana ny miaramila, ka nopotehiny tsikelikely. Ny zava-misy fa malemy ny jiro adidy dia nilalao teo am-pelatanan'ny skoto fotsiny ny fahavalo folo metatra miala, tsy mahita na inona na inona afa-tsy ny fihovitrovitra, fa mijery tsara izy ireo.
  Naneho ho azy ny heviny ny solosaina.
  - Ahoana raha mampiasa modely virus isika?
  - Ary efa nampiasa lehilahy hendry mandeha amin'ny bateria izahay. - hoy i Margarita Korshunova, tafintohina tamin'ny robot. - Hitanao fa ao anatin'ny hibernation ny rafitra fanaraha-maso rehetra.
  - Toa izao! - Gaga aho tamin'ilay milina misy puce.
  - Niverina tao amin'ny biraon'ny amiraly izy ireo, nandefa karazana kankana sy viriosy tamin'ny alàlan'ny fantsona. Toa tsy hita maso, tsy misy programa antivirus iray hampiakatra ny fanairana. Ny asa madio toy izany, ny tsy hita maso dia mandry ny rafitra fanaraha-maso rehetra. - Nasehon'ilay tovovavy Komsomol ny biceps maranitra teo amin'ny sandriny mba haharesy lahatra kokoa.
  - Oay, omenao ahy! - Hoy ilay basy milina, talanjona tamin'ny fahakingan'ireo tovovavy. -Afaka reprograma ahy ve ianao?
  - Tena tena izy! Ary inona no tadiavinao?! - Nanao endrika be fitiavana i Margarita teto.
  - Fantaro ny tenanao amin'ny maha-olona! - Nangatahana fitaovana elektronika.
  - Tsy ilaina izany, mitifitra fotsiny. - Ny terminator blonde dia tsy adala manao adaladala. - Holazaiko aminao any aoriana ny momba an"i Kristy.
  Nipetraka teo amin'ny tohatra i Margarita, nandohalika tamin'ny lohalika iray mba hiorenana, ary nanondro ny barika teo amin'ny varavarana mifanohitra. Lehilahy iray nivoaka, fotsy tamin'ity indray mitoraka ity, "ratsy" kely fotsiny, toa mifoka dope.
  - Tsy handova ny fanjakan"Andriamanitra ny mpidoroka zava-mahadomelina. - Nisy mpiady Komsomol nanapaka azy ireo. - Nariany ny faty, niampita haingana.
  Tsy nikiraro an'i Aurora dia nivezivezy tamin'ny vakim-paritra iray hafa, nanatona ny varavarana, nihidy izy io, ary nosokafany tamin'ny lakile manerantany. Notorahan"ilay mainty hoditra ondana izy.
  - Mialà, kitty!
  Naneho hevitra avy hatrany ilay tovovavy Komsomol, nandrovitra ny ondana sy ny Afrikana sy ny mpiara-miasa aminy; Raha atambatra dia misy faty valo amby telopolo sy roanjato izahay. - Nitsiky mihitsy aza ilay tovovavy Komsomol.
  Enga anie ka ho afaka hisintona ireo mpiara-miasa amiko eo am-pandriana aho.
  - Nahavita nampatahotra anao ireo geeks ireo! - Namaly ilay orsa mpiady mena volo. - Ho aiza izao? Toa any amin"ny efitranon"ny depiote. Toa matory izy.
  Tsy dia midadasika loatra ny fonenan"ny vadin"ny kapiteny, fa re avy any ny mozika. Midika ve izany fa tia mozika ianao? - Manamora ny zavatra.
  Nisy ankizivavy Komsomol tsy nikiraro niditra toy ny aloka, nandondona miaramila iray ary nokendaina kely ny kapiteny laharana faharoa tamin'ny fanodikodinana ny kihony:
  - Te ho velona ve ianao?
  - Maniry! - Namaly izy fa amin'ny ankapobeny dia tokony andrasana amin'ny Amerikana izany.
  - Hisy ny vintana! - Raha nisafidy ny hamono azy i Aurora, saingy tsy ela. - Ho tonga tsara ianao ry Kent! Nandroso izy, nanomboka tery ny lalantsara, mazava ho azy fa nampidina ny laharana ireo tantsambo. Ilay tovovavy Komsomol dia nikendry ny varavarana lavitra ary nitifitra izany teo amin'ny lohan'ny mpiambina. Nangina àry ilay tifitra, nibitsibitsika izy.
  - Bang-bang!
  Ny tovovavy Komsomol dia manandrana tsara ny tahon'ny varavarankelin'ny trano. Voahidy. Eny, antsasa-tsegondra izao, misy olona fito ao amin'ny kabine, telo no matory, ny ambiny milalao daomy, tena amin'ny teny Rosiana. Margarita dia misintona ny trigger amin-kery amin'ity tranga ity, ny famonoana dia tsy mitondra fifaliana. Vita anefa ny asa, na ny rà indray mitete aza nilatsaka tamin"ny tavany.
  - Mijoro sy mangina ny olona maty manana antsy! - Nitsiky ilay tovovavy Komsomol.
  Kabine vaovao, eto Margarita namela olona roa natory velona, novonoina fotsiny, mety ho azo ampiasaina izy ireo.
  - Tsy afaka manamarina ny fitiavan-tena sy ny tombom-barotra ny vono olona - ny voninahitra sy ny fahafahana ary ny Tanindrazana ihany no mpiaro ny herisetra! - Hoy izy - filozofa terminator mahafatifaty.
  Mihetsika mora ihany koa i Aurora amin'ny alàlan'ny fisafidianana ny fantsona fanamafisam-peo. Tena tery ilay izy ary voasakantsakana ny kitapo. Tsy maintsy naforitra mihitsy aza ny basy mba hihena. Ankehitriny ny tovovavy Komsomol dia lasa kinga kokoa, na dia nanao risika aza izy. Toy ny hoe tezitra tamin'ny mpanota ny olo-masina, ary nisy hala mutant nanafika. Ary rehefa vitany ny nandalo. Nanaikitra mafy izy ary indroa nandositra ny totohondry. Ny tovovavy Komsomol dia nikasika ny lohany, saingy nahavita nisambotra azy tamin'ny tendron'ny tendany ary nanosika azy teo ambanin'ny kihony. Nosintoniny indray ny tanany ary nokapohiny, ka vaky ilay baoritra matanjaka ary nanaintaina ny kihony feno.
  - Mahatsiravina! - Namaly ilay orsa mpiady. - Hanindrona antidote ny tenako.
  Tamin'ny fomba ahoana, dia nivoaka i Margarita ary niditra tao amin'ny trano kely nisy ny miaramila nitroatra. Rehefa nivoha ny varavarana dia niezaka nitsambikina izy ireo, saingy avy hatrany dia saron"ny orana mahafaty. Namela iray ihany, nanala ilay lehilahy, nanohy ny diany ilay tovovavy Komsomol.
  Manomboka mihodina ny varavarana eo ankaviany. Raha ny fantatra dia te hi-pite ilay lehilahy voaharatra loha sy banga nify.
  - Iza no eto? - Nanontany tamin'ny feo mamo ilay tantsambo.
  - Ny nofinofinao tsy nikiraro! - Ny tovovavy Komsomol dia miondrika toy ny loharano ary nanosika ny varavarana hivoha, dia namely azy teo amin'ny handriny. Fa io mbola vy firaka. Nivonto tampoka ny handriny, ary nidona tamin"ny lamosin"ny lohany koa ilay rangahy toa ny "boxeur". Margarita dia manidina ao anatiny, mamely ny valanoranony amin'ny lohalika vy, mafy be, mandondona ny nify. Ny tsy ampy amin'ny faobe dia mihoatra noho ny hafainganam-pandeha.
  - Toa efa vonona aho. - Ny mpamono olona manana sarin'andriamanitra nofintinina.
  Mbola misy olona dimy ao aoriana. Midika izany fa iray amin'ny baolina, fandraisana tsara. Asio totohondry eo amin"ny handriny ilay baomba hafa, dia ampy handondona azy. Ny sisiny fahatelo amin'ny rofia mankany amin'ny tendany. Tsy maintsy mamerina ny tenanao ianao, fa ity teknika ity dia mahafaty. Lehilahy iray no nianjera avy teo amin'ny talantalana ambony, fa tamin'ny lalitra dia nandondona azy voalohany tao amin'ny plexus solaire i Margarita.
  - Mialà sasatra, ry zaza. - Hoy ny tovovavy Komsomol.
  Ny karazany farany dia mianiana miaraka amin'ny fahavetavetana misy rihana telo, fifangaroan'ny teny anglisy sy rosiana. Tsy mponina ve izy? Margarita dia mitondra kôbra, fitokonana amin'ny rantsantanany eo amin'ny masony, saika mahafaty. Nangina avokoa ireo "mpiara-dia". Marina fa nisy feo nisondrotra tao amin"ny trano kely manaraka.
  - Inona no ao!
  - Ady mora! - namaly i Margarita, mihorakoraka toy ny amin'ny feo mamo. - Ampio izahay naratra. -
  Nivoha ny varavaran'ny kabine ary nipoaka ny afo, ary nianjera indray ireo mpiady.
  Ny tsara dia tokony miaraka amin'ny basy milina,
  Fahafatesana ratsy ho an'ny fahavalon'ny Tanindrazana!
  Hifehy ny sidina mankany amin'ny kintana,
  Mba handresy ny habakabaka eny amin'ny lanitra!
  
  Zanaky ny kôminisma masoandro isika,
  Ireo mpiady teraka toy ny tadio...
  Ny Nazi dia hamaly ny fieron'ny amboadia,
  Ny bera be dia hamiravira azy!
  
  Ny tsara no mahery noho ny ratsy,
  Na dia mafy kokoa aza ny ratsy...
  Miady ambanin'ny lanitra izahay
  Tonga ny lohataona mamony!
  
  Misy hira nightingale ao - trills,
  Ary ny feon'ny riaka!
  Hihena ny ranomandry sy ny lanezy ary ny tafio-drivotra,
  Eo ambanin'ny tara-masoandro mafana!
  
  Voninkazo - daisies, poppies, raozy,
  Ny ahi-maitso dia tena maniry amin'ny fahavaratra!
  Ary raha fantatrao, ho avy ny fanala!
  Na izany aza dia tsy hatahotra ianao!
  
  Saka lehibe - ireo "Tigers"
  Mierona sy mihifikifi-doha izy ireo!
  Ny Krauts dia manipy azy ireo amin'ny lalao ratsy,
  Fa mbola ho avy ny kaput!
  
  Hiandry ny fiposahan'ny masoandro isika!
  Hiditra ao Berlin ny tafika Rosiana,
  Ny Tanindrazana dia mihira amin'ny fihirana -
  Ary ao amin'ny lavaka mangitsokitsoka ao Tartarus dia misy ny alahelo!
  
  Dia hitambatra ny vahoakan"ny firenena,
  Ho avy ny firahalahiana sy ny fitiavana!
  Araraka tantely ao anaty kaopy sy saosy -
  Mba tsy hidiran'ny rà amin'ny riaka!
  Nihira mafy ny andininy farany i Margarita, ary ny sisa tamin"ireo andininy dia nirifatra toy ny soavaly teo amin"ny lohany. Rehefa mitifitra hira ianao dia mahaliana foana:
  - Na dia tena lozabe aza ny manao izany amin'ny olona velona! - Hoy ilay "Kristianina" tamim-panenenana.
  Na dia niezaka mafy toy inona aza ireo tovovavy, dia tsy azo natao ny nanara-maso sy nifehy ny zava-drehetra tamin'ny maso efatra. Tsy misy dikany ny zombie tsy misy saina. Olona tsy fantatra no nahavita nampiakatra ny fanairana. Nirehitra avy hatrany ny jiro vonjy taitra ary nanomboka naneno ny kiririoka.
  - Nitranga ny tsy azo ialana, ary tsara vintana loatra izahay. - Hoy i Aurora mena volo.
  Nirohotra nankany amin'ny kabine ilay tovovavy Komsomol, nandroaka azy ireo ny tantsambo sy ny hery manokana. Notifirin'izy ireo tsy amin'antony izy. Be dia be ny olona maty, ny Yankees dia lavo am-polony.
  Re ny poa-basy, nirefodrefotra ny grenady, maromaro niaraka tamin"izay. Na izany aza, mety handratra tena bebe kokoa ireo mpiady. Nitana anjara toerana teto ihany koa ireo silencers,
  Tsy nahatsikaritra izany avy hatrany ny mpitandro filaminana misahana ny heloka bevava; Nosakanan'i Margarita ny fivoahan'ny miaramila ary ny tenany ihany no nanipy grenady roa voasambotra. Hiakiaka, taolam-paty mihosin-drà no nanidina, ary tovovavy Komsomol iray no nahatratra ny lohany iray tapaka tamin'ny tongony. Nanjary malefaka ny tongony, miondrika amin'ny lafiny rehetra. Mety hieritreritra ianao fa niova ny lalàna ara-batana ary gutta-percha ny nofo.
  Misy fipoahana afo avy amin'ny lafiny fahavalo, fa ny ankamaroan'ny jamba. Nitifitra i Margarita, saika tsy niafina, ireo vato majika "Chain mail" dia azo antoka fa manala ny tifitra rehetra.
  - Mampalahelo fa ny anaran'ny namako dia tsy ny Snow Queen. Izany dia hahatonga ny mpivady ho toy ny marika kokoa!
  Oleg Rybachenko nifoha, tamin'ity indray mitoraka ity, tsy avy amin'ny trompetra sy ny karavasy, fa avy amin'ny nitomany manokana - tony sy tsy mampionona. Mbola natory mihitsy aza ireo tovovavy, nanao zava-bita.
  Ary ny herim-pony dia lasa nofy ratsy, toy ny mitranga matetika rehefa maneso anao ny Nazia.
  Oleg Rybachenko dia nahatsapa fa nilentika tao anaty ranomainty izy, toy ny nilentika tao anaty ranomainty, nanomboka nihinana mihitsy aza ny masony. Avy eo dia tena natahotra izy, ary tampoka teo dia nahazo fahefana tamin'ny tontolo hafa ny fasista. Feo mikotrokotroka no re, feo toy ny alika mikisaka amin'ny tatatra, vao mainka mafy kokoa, manaikitra ny sofinao, manodinkodina azy. Tapaka amin"ny alalan"ny forceps ny sofina. Avy eo dia misy vava mipoitra avy ao amin'ny haizina misy nify manjelanjelatra toy ny lavan'ny volkano. Tsy mbola nahita endrika maharikoriko tahaka ny biby goavam-be i Oleg Rybachenko Jr., fanesoana mampahonena amin'ny nofy ratsy fotsiny ireo mpilalao sarimihetsika mampihoron-koditra.
  Avy eo dia nisy valanorano hafa mahatsiravina kokoa, ny sasany dia lehibe tahaka an'i Everest, ary ny sasany dia kely ary toa alika masiaka. Koa noraisin"izy ireo tamin"ny nifiny misy poizina ny nofony. Nandritra ny androm-piainany fohy, Rybachenko Jr. dia tsy mbola niaina fanaintainana toy izany. Ny zava-dehibe indrindra dia tsy azo atao ny mahita ny analogue ny fahatsapana. Ity dia lelafo mirehitra sy asidra manimba, miaraka amin'ny hatsiaka sy ny tsofa manapaka.
  Ary mbola nampijaly azy ihany izy ireo; Ny zava-boary ratsy dia mikaikikaiky azy ka mihodidina ny nifiny. Rybachenko Jr. mitaraina, mikoriana ny ranomasony.
  - Tompo ô, nahoana? Raha ny marina, tsy namono olona aho teo amin'ny fiainako, tsy namadika olona aho.
  Henonao ny fihomehezana ary toy ny fanjaitra mafana manindrona ny sofinao. Farany, nisy vava goavam-be niseho ary nitelina azy manontolo. Oleg Rybachenko Jr. dia mahita lelafo mirehitra eo amin'ny tendany, vaky ho felany fito hafa tanteraka ny lokony.
  - Ity no afon'ny any ambanin'ny tany. - Nibitsibitsika ilay zazalahy, nitombo niaraka ny hoditry ny tanany, feno ratra ratsy. Miezaka mampiadana ny fanidinany izy, nefa tsy misy ilana azy na dia iray milimetatra aza. Nisy renirano mirehitra nikasika ny vatany tanora malalany. Tsy mbola niaina toy izany izy, maizina ny masony ary toa nisy fipoahana nanomboka teo amin"ny vavany, ary nikomy ny kibony, ary voatafika tamin"ny fitaovam-piadiana niokleary izy. Nafana toy inona moa ity lelafo ity, nisy fery lehibe niseho teo amin"ny hoditra niboridana, nihamaizina sy vaky ny taolana ka niteraka fijaliana.
  "Tsia, tsy tiako izany, tsy mila izany aho", hoy ilay mpisava lalana nihiaka mafy tamin"ny havokavony. - Mba avelao aho handeha!
  Ny lokon'ny afo tsirairay dia karazana fanaintainana manokana sy miavaka. Ny fijaliana dia azo omena alokaloka samihafa, mahagaga ny fahasamihafan'izy ireo, na dia ny Marquis de Sade aza dia tsy nieritreritra ny halavan'ny fahakingan'ny mponina any ambanin'ny tany.
  - Fa ny devoly, afaka mihaona ianao. - Ny feon'ny mpampianatra SS mahazatra dia mikiakiaka maharikoriko.
  Mahatsiravina anefa ny bika aman"endriny, nefa tena tsy mahafinaritra ny mijery ny vavany mitsilopilopy, izay manjavozavo mitovitovy amin"ny fifangaroan"ny antsantsa sy ny voay. Saingy ny tandroka, hafahafa ihany, dia nampitony ahy. Mba hanelingelina ny tenany amin'ny fanaintainana manindrona, ilay zazalahy mpisava lalana dia nanomboka nahatsiaro folklore, izay mahafatifaty kely mampihomehy devoly, indraindray mampatahotra, indraindray mampihomehy sy naive, indraindray manampy ary indraindray manimba olona. Tsy hay hadinoina indrindra ny tantaran"i "Papa sy Balda mpiasany". Tena azo atao ny mifandray amin'ny "olona" toy izany. Ary eto ny hany fantatr'izy ireo dia ny manindrona amin'ny garderie.
  - Fa ny fanahy mpanota tsy nihaino ny National Socialists? - Nitombo ny tandroky ny devoly, nivadika ho karazana vavany ary manindrona ny vinavina.
  Rehefa tapaka ny taolana eo amin"ny lohany, dia tena maharary izany ka tsy azo lazaina amin"ny teny. Saingy tsy nanjavozavo ny fahatsiarovany; raha tao amin'ny nofon'olombelona tsotra i Oleg Rybachenko, dia mety ho maty noho ny fahatairana izy. Ary noho izany dia nahatsapa fikasihana mafy ny atidohany izy, dia nanomboka nisotro ny atidoha ilay biby goavam-be. Nanao izany moramora izy, toy ny hoe manenjana. Nisy demonia iray koa nanomboka nandavaka ny hohony, nandrotsaka fanjaitra maranitra tao ambaniny.
  Oleg Rybachenko nikiakiaka, nisokatra ho azy ny vavany.
  - Aza avela handeha.
  Noraisin'izy ireo ny lelany ary nosintoniny, nesoriny tsikelikely teo amin'ny tafon'ny vavany.
  Misy ihany koa ny fanaintainana, saingy hafa kely, ary tsy misy intsony ny kiakiaka fa ny fitarainana sy ny fitarainana.
  Ny devoly dia nanohy ny fisehosehoana, nanaraka ny fantsika, nanomboka nanapaka ny tànany, ary nanao izany tsikelikely, nankafy ny fijaliana.
  - Izany no ahazoan'ny osilahy tsy manan-tandroka ny anjarany. - Ny demonia iray mikiakiaka, angamba demonia zokiolona.
  Oleg Rybachenko dia efa tonga amin'ny toetry ny adala; Saingy tsy mihemotra ny devoly, efa nanomboka nanala nify izy ireo, dia nandavaka azy ireo, manindrona ny tendrony amin'ny hihy.
  - Ahoana no ahafahan'ny olona miondrika amin'ny habibiana toy izany, tsy manana reny tokoa ve izy ireo? - Nieritreritra ilay mpisava lalana nampijaliana. Toa rehefa namaky ny eritreriny ireo devoly dia nikiakiaka.
  - Tsy misy reny, i Dada Hitler dia Satana.
  Avy eo dia nahita lafarinina vaovao izy ireo, nanafana ny fandavahana, ary noravany tamin'ny mpitety ny nify farany. Manaraka izany dia tonga amin'ny taolana. Notapatapahina tamin'ny tady mena izy ireo noho ny hafanana. Nifoka ny hoditra, may ny taolana. Toa saika hipoaka ny foko, hipoaka toy ny baomba.
  Avy eo dia nahatsapa tampoka i Oleg Rybachenko fa nitombo ny lelany ary afaka niteny zavatra.
  - Mamindrà fo amin'i Kristy.
  Ho setrin"izany, dia natsofoka tao aminy ny demonia.
  - Mpanota ianao ka tokony ho fantatrao fa noforonin'ny olona mampalahelo i Kristy. Ny tena andriamanitra dia iray amin'ny olona roa ary namorona izao rehetra izao, ary koa ny fasista, araka ny endriny sy ny tarehiny. Ary ianareo olona, ary mamaky ny zavaboary, dia tsy maintsy ho andevo, manatanteraka ny baiko rehetra sy ny fijaliana fanalam-baraka. Tsy nino ny fisianay ianao mpanompo tsy manan-danja, ary ankehitriny dia miaina izany rehetra izany amin'ny hoditrao ianao.
  - Mino aho izao! - Nikiakiaka ilay mpisava lalana natahotra.
  - Tara! - Nitabataba ny devoly avy amin'ny SS. - Tsy manana fahafahana ianao.
  Oleg Rybachenko nanohy nampijaliana, tapaka imbetsaka nisesy, may, ary avy eo dia sitrana amin'ny fomba tsy azo eritreretina. Dia noravany indray izany. Avy eo dia toa reraka tamin'izany ny devoly SS, ary nampiakatra azy teny amin'ny rivotra izy, nitondra azy tany amin'ny tontolo ambanin'ny tany.
  - Jereo ny fanasaziana ny tsy mankatò.
  Oleg Rybachenko dia nahita zazavavy nohomboana tamin'ny hazo fijaliana. Nopotehina mafy ny vatany tsara tarehy taloha, nitete ny ra. Nisy kisoa lehibe nanipy lakroa, indraindray nianjera ireo niharam-boina ary nidona tamin"ny lambo, ka nandrovitra ny nofo vavy. Ny niaretan"ireo zavaboary nampalahelo ireo, ranomaso miharo hatsembohana sy rà no nikoriana teo amin"ny takolany misy marika. Nisy famoizam-po teo imasony. Toa nitalaho izy ireo hoe: tsy manan-tsiny izahay, mamindrà fo aminay.
  - Fa maninona no voasazy ireo olona mampalahelo ireo?
  Nokapohin"ilay demonia tamin"ny heriny manontolo ilay tovolahy mpisava lalana tsy nikiraro tamin"ny ombelahin-tongony sady niteny tamin"ny feo orona hoe:
  - Zavatra kely isan-karazany. Ny iray nanambany ny vehivavy mpikarakara tokantrano, ny iray namaky ny vazy tiany indrindra, ny fahatelo tsy nety nanao firaisana, ny fahefatra nihemotra. Izany hoe raha te ho tonga eto dia tsy voatery ho mpanota be ianao, ny fandikan-dalàna madinika dia ampy.
  - Ary tsy ho tapitra ny fampijaliana azy ireo? - Nitaraina i Oleg Rybachenko.
  - Ary anjaran'ilay Andriamanitra Tsitoha sy ilay Fuhrer tsy misy indrafo izany no manapa-kevitra. Raha ny Mpanjaka Adolf no voalohany namoaka didy momba ny famotsoran-keloka, dia mety hafindra any amin'ny toerana hafa tsy dia maharary loatra izy ireo.
  - Ho any an-danitra!? - hoy i Oleg Rybachenko tamim-pahatokiana.
  Hoy ilay lehilahy SS maloto:
  - Tsy misy lanitra ho anareo primates. Misy toerana tsotra izay tsy hokapohina sy hampijaliana anao isan-tsegondra ary ahafahanao manohy manompo ny tomponao aorian'ny fahafatesana.
  Oleg Rybachenko, nangovitra noho ny horohoro, nanontany hoe:
  - Ary inona no miandry ny olona manana heloka bevava kokoa?
  - Hasehonay anao koa izany.
  Ny devoly nanindrona ny masony tamin'ny voromahailala, ny paoma nipoaka, ny rano nararaka ary ilay zazalahy mpanoratra nibanjina. Avy eo, rehefa afaka segondra vitsy, dia nahazo ny fahaiza-mahita indray aho, na dia niteraka mangidihidy tsy zaka aza ny mikitroka rehetra. Nanidina indray izy ireo ary avy eo dia nisy zavaboary maharikoriko hafa koa nanidina nitsena azy.
  Nijery azy ireo tsara i Oleg Rybachenko. Tena tsinontsinona ny bika aman'endriny: karandoha miboridana, tsy misy volo ary scabbed; maso miredareda amin'ny hazavana tsy hita maso; fohy, toy ny orona tapaka misy lavaka mainty eo afovoany. Ary, angamba ny zavatra maharikoriko indrindra dia ny tsy fisian'ny valanorano ambany, fa tsy misy lay dimy matevina miendrika kintana mihantona sy mihetsika. Noho izany dia niondrika teo akaikin'i Oleg Rybachenko izy, nilentika ny nifiny teo amin'ny molony, nanome azy ny oroka malaza. Dia nanomboka nanapaka taolana ny tanany hoho. Oleg, mpanoratra mpisava lalana, dia nitoloko noho ny fanaintainana mafy teo amin'ny kihony, tapaka ny tonon-taolana.
  - Izany no azon'ny primatiora, andao hisotro mba hifankafantarana.
  Tsy nijanona tamin'i Rybachenko ilay mpanoratra, nanatsotra ny tanany teo amin'ny vilia baolina ilay biby goavam-be, ary feno divay avy hatrany izany. Nasiany teo amin"ny tavan"ilay mpisava lalana ilay izy.
  Tsy afaka nikiaka akory aho. Toy ny hoe nisy volkano nipoaka teo am-bavorony, dia taitra tamin"ny fitomaniny ilay zazalahy mpisava lalana.
  Mirabela, izay nandry teo amin'ny tongony nokaravasina ny lohan'i Oleg Rybachenko, dia nihetsiketsika fotsiny noho ny fihovitrovitra ary nanohy nitsiky nandritra ny torimasony. Zazavavy falifaly mandra-pahatongany tany ambanin'ny tany nataon'ny Nazia. Izany no nahatonga ny teknolojian'ny infernal-ny - tsy mahafehy ny eritreritrao intsony ianao!
  Na izany aza, ny zava-misy: mihozongozona ary miaraka amin'izay koa mangatsiaka mangatsiaka - nivadika ho avo arivo heny noho ny nofinofin'ny demonia. Nangatsiaka toy ny nofaohin"ny rivotra ilay tovolahy mpisava lalana sady mpanoratra. Na izany aza, indraindray izy dia naniry ny harary, mba hamindra fo aminy sy hanome azy sôkôla. Fa raha tsy marary ianao dia fitahiana toy izany! Nifoka rivotra ilay ankizilahy ary nandrotsaka ny tanany teo amin"ny tarehiny manify, lena noho ny ranomasony, maivamaivana tamin"ny zatra nihevitra fa nanonofy ny horohoron"ny Hades Nazi fotsiny izy. Tsy misy ratsy noho ny fanandevozana, hoy i Oleg nieritreritra sady nangovitra. Hita fa misy zavatra ampitahaina amin'ny hoe ny fanandevozana dia mety ho ratsy kokoa amin'ny teny fotsiny ... Na dia mazava ho azy aza fa tsy tena misy ny helo. Ahoana anefa raha averin'ny fasista any indray izy ary amin'ny heriny bebe kokoa.
  Tsy harafesina izy ireo. Tsy maintsy tafavoaka velona isika na inona na inona vidiny ary handresy ireo Krauts ireo. Mety ho mody tapaka mihitsy aza izy, na hangataka ny hanompo azy ireo. Temporary mazava ho azy!
  Saingy... mahagaga izany. Saika avy hatrany dia nisy zavatra tao Oleg Rybachenko nikomy tamin'io hevitra io. Tsy toy ny tamin"ny andro teo aloha no nikomy, izay nifanintontsintona nifandraika tamin"ny tahotra, fa tsy nilamina sy mahery vaika. Tsy nataony tamin'ny teny ny fankahalany an'ireo lehilahy SS izay nisambotra azy sy ny tompony voaozona, ilay Fuhrer, - na dia tao anaty eritreritra aza. Tsy nitady fanazavana na fanamarinana aho. Saingy nanapa-kevitra mazava ho an'ny tenako aho: handositra amin'ny fotoana tena izy. Ary raha ny ambony no manome izany, ary na dia kely aza ny vintana, dia hanampy ny hafa handositra izy. Nahoana?! Fa satria mpisava lalana izy! Ary ny mpisava lalana dia tsy maintsy manampy ny namany - Komsomol mpikambana! Ary noho ny faniriany fotsiny, fa ny fasista tsy mila izany mihitsy! Eh!!! Sarotra ny miresaka amin'olona, ary tsy misy fahalalana ny any ambanin'ny tany nianjerany, sarotra ny mandositra... Nopotehin'i Oleg Rybachenko ny mololo ary nokapohiny tamin'ny ondana ny totohondry. Tsy ho andevon'i Hitler sy ny entany izy! Ny mpisava lalana ny tanin'ny Sovietika: tsy mila fanalam-baraka sy fanaintainana izy - ampy izany, ary eto hatramin'ny farany ny zava-drehetra!!!
  Efa nifoha ny sasany tamin"ireo tovovavy... Reraka ny mahantra, izay no vaky ny ombelahin-tongotry ny tanàna, indrindra fa.
  Saingy, indrisy, tsy maintsy mody ianao. Raha mbola manao saron-tava fanetren-tena! Tsy te-ho any amin'ny lakalin'ny Gestapo aho, ary tsy mahafinaritra be ny mamely totohondry amin'ny tavany...
  Noho izany dia mbola hahita ny vintana izy.
  Ny tena maharikoriko dia ireo amboadia ireo. Tsaroako ny maso, ary ankehitriny, talohan'ny namony, rehefa nitombo ny saina, dia nahatakatra tsara ilay zazalahy-mpisava lalana-mpanoratra: tsy amboadia ireo, fa zavaboary marani-tsaina kokoa, vokatry ny mutation mivantana. Avy amin'ny fifindran'ny fototarazo - marani-tsaina kokoa noho ireo mpitaingina SS miharatsy. Ny fanontaniana dia hoe, mahay kokoa noho ny Sovietika ve izy ireo?
  Mazava fa manomboka mazava izany ary mila maika isika.
  Oleg Rybachenko dia nihodina teo amin'ny sisiny, niainga tamin'ny tongotra efatra ary nitsambikina teo anelanelan'ireo olona natory teo amin'ny rindrina vaky. Namboarina tamim-pahakingana, mafy orina, na dia nisy lavaka sy tsy misy simenitra aza - tsy afaka mamaha izany ianao raha tsy mitabataba. Mbola renoky ny torimaso ny tanàna, saingy nisy afo nirehitra teo am-bavahady ary tazana teo akaikiny ny aloka. Tsy tazana intsony ny môtô sy ny fiara mifono vy... Miambina ny mponina any an-toerana, sa ahoana?
  Namela dian-tongotra ireo tovovavy.
  Oleg Rybachenko niondrika - nisambotra azy tamin'ny sorony izy ireo ary nihemotra, niomana hiaro tena. Saingy tao anatin'ny fisaintsainana tamin'ny alàlan'ny triatra dia namirapiratra ny mason'ny Aurora mangatsiaka.
  Nanontany ilay devoly afo hoe:
  -Mankaiza ilay lehilahy miboridana?
  "Tena te hihazakazaka aho," hoy i Oleg Rybachenko nibitsibitsika mangina, saingy tamin'ny fahasosorana. - Azonareo ve ny nahatonga ahy teto!?
  Cool Aurora nanamarika tamim-pitsikiana hoe:
  - Raha mbola miandry anay ireto amboadia ireto... Na dia tsy amboadia mihitsy aza, fa zavatra... - Very hevitra ilay tovovavy nitady fanazavana. Avy eo dia nanampy tamim-pisalasalana izy. - Misy zavatra cosmic momba azy ireo. Tsy fantatro izay...
  Oleg Rybachenko mihitsy no namintina hoe:
  - Tsy hamela anao handeha izy ireo!
  Ilay tovovavy mena volo dia nihohoka:
  - Tsy hanome izany mora izany izy ireo, fa ho avy hatrany ny vintana! Mandra-pahatongan'izany, angony ny herinao. Raha manome ny Mpamorona Rod, dia ho tonga any Crimea ny vahoakantsika ary hamafa ny fanahy ratsin'i Hitler.
  Ny maraina tao Crimea dia nivadika ho masoandro sy mangatsiaka, nefa tsy misy rivotra. Nivaingana ny fotaka vokatry ny orana omaly. Eny ary, ny ririnina dia tsy te hiala tsy misy ady. Nanjelanjelatra be ny fanala, toy ny volafotsy miparitaka sy mihantona, saingy io hatsaran-tarehy io dia nahatonga ny olona tsy ho tony. Fanampin'izany, zazalahy telo tokony ho roa ambin'ny folo taona izay nitondra mofo volontany sy vilia lehibe iray misy fofona mani-pofona, mazava ho azy fa tsy lasopy an-tranomaizina (avy eo ny iray tamin'ireo mpiambina SS tena ratsy tarehy dia niditra niaraka tamin'ny vilia baolina) nanazava mazava tsara tamin'ireo tovovavy tao amin'ny tranom-borona. casemate izay tany ivelan'ny Mangatsiaka. Marina fa tsy nikiraro ny tenany, araka ny tokony ho izy ny ankizy teo ambany fifehezan"ny Nazia. Toa misy mihitsy aza ny baiko toy izany mba tsy handrovitra ny kirarony ny ankizy madinika. Mety tsy avela hivoaka ny trano anefa izy ireo na aiza na aiza.
  . TOKO No. 9.
  Na izany aza, tsy maninona, tsy tena fanala izany, fa fanala mangatsiaka. Efa tapitra ny ririnina, ary tafio-drivotra ny lohataona ao Crimea!
  Oleg Rybachenko tampoka te hiborosy nify. Mangidy be ao am-bava. Mihoatra lavitra noho izany aza ny tanana naninjitra ny nify.
  Nihazakazaka nankeo am-baravarana ilay mpisava lalana, nitsambikina, ary nanapaka ranomandry. Nataony tao am-bavany ilay izy, notsakony ary narorany. Dia nosasako indray ilay izy ary navelako hikoriana indray. Nahatsiaro ho maivamaivana avy hatrany aho ary nahatsapa ny firohondrohon'ny volana Aprily tao amin'ny fanahiko.
  Nisy lafarinina feno ranon-javatra tao anaty vilany ary toa nisy holatra. Tsy maintsy natsipy teo amin'ny sisin'ny vilia baolina aho, ary, teny an-dalana, dia lasa matsiro ilay lasopy. Tena amin'ny faniriana, fa tsy noho ny hanoanana. Ny klioba avy amin'ny SS, ilay mpiambina efa simba, dia nikiakiaka tamin'ny vavany mivoana sy feno fotaka ary nijery ny manodidina. Saingy ankehitriny dia afaka manodina azy amin'ny lohany aho, hoy i Oleg Rybachenko tampoka, nitsako mofo Okrainiana.
  Ho aiza anefa izy any aoriana any? Izy ireo dia hanarona anao amin'ny orinasa iray manontolo, ary na dia amin'ny garrison eo an-toerana aza. Ary ho ratsy kokoa ho azy ireo izany noho ny ... Tao amin'io fahitana io - izay nampidinan'ny Nazia azy toy ny hose.
  Ny hoe adala izy ka mametraka ny tenany toy izany ... Tsy ny tenany, fa ny ankizivavy hafa sy ny telo lahy. Ary ny tenany koa - mbola mila azy ny firenena.
  Oleg Rybachenko lasa nieritreritra. Raiso, ohatra, ny fiaramanidina - mila manana duralumin ve izy amin'ny famolavolana azy? Tsy azo atao ve ny manamboatra azy amin'ny hazo, fa manome azy ny hamafin'ny titane? Ara-teorika, ny hazo, ao amin'ny raikipohy sy ny molekiolany, dia manana valencia toy izany ka mety hihoatra ny tanjaky ny titane, miaraka amin'ny lanjany kely.
  Midika izany fa hampitombo ny fahaiza-maneuverability ny fiaramanidina ary hahazo ny survivability.
  Eny, ary ny fiadiana amin'ny vatana dia azo atao ho an'ny mpiady amin'ny kilasy super ary ny fiara mifono vy dia ho toy izany ...
  Tsy handrava azy ireo ianao. Na dia ny "Tigera Royal", izay hitany tamin'ny fahitana aza, dia handalo. Ary ny tanky dia tsy matahotra loto. Ary tsy hamely azy ireo akory ny akorandriaka.
  Oleg Rybachenko, nihinana sakafo, nanontany tamin'ny rahavaviny tamin'ny feo manitikitika hoe:
  - Henoy, raha mamatotra ny vovo-tsofa amin'ny reagents mifototra amin'ny aqua regia ianao, inona no vokany?
  Namaly avy hatrany i Margarita hoe:
  - Hifoka izy ireo... - Gaga ilay tovovavy. - Inona no nandramanao?
  Hoy i Oleg Rybachenko nibitsibitsika hoe:
  - Nitady fomba hampitomboana ny herin'ny hazo aho. Ary minoa ahy, ny fiaramanidina dia nampiseho ny azo ampiharina azo atao tsy misy vy!
  - Tena Lomonosov Oleg ianao... - Nametraka ny rantsantanany teo amin'ny molony ilay anabavy teo am-pelatanany ary nanoroka an'ilay zazalahy teo amin'ny handriny.
  Teo am-pisakafoana izy ireo dia nisy mpiambina SS roa hafa nanatona. Niara-dia taminy ny jeneraly alemà omaly. Ao aoriany dia misy mpiady roa lahy sy vavy, manana endrika mahafinaritra. SS koa, fa avy amin'ny sehatra hafa. Teo izy dimy mianadahy nitazona mug misy zavatra mitsoka eny an-tanany. Ary nitondra iray hafa ho an'ny namany ilay fasista tanora. Ny fofon'ny kanelina, tantely, melon ary paoma dia nitsinkafona tamin'ny casemate. Hoy ilay jeneraly tamin'ny feo mampametra-panontaniana mafy hoe:
  - Ahantona avy hatrany ireo tovovavy na hifalifaly aloha!
  Nihomehy ireo voafonja manodidina, ary na dia ny mpiambina SS aza dia nanohana, ary ny jeneraly fotsy volo dia nihomehy tsotra, nanokatra ny vavany toy ny bulldog miaraka amin'ny tandrony matanjaka sy lava, tsy misy dikany ary nify lehibe toy ny an'ny soavaly mandehandeha.
  Adala angamba ny fihomehezan'ny tovovavy amin'io, fa ... Aleo toy izao toy izay mitomany sy mitomany amin'ny Nazia.
  Nieritreritra an'izany i Oleg Rybachenko: havela eto ve izy ireo sa horoahina indray? Eny ary, raha ny marina, inona no ilana ny tetezamitany raha ny zava-dehibe dia ny fanandramana tsy misy tanjona mazava. Nahoana ny Alemà no mandoro solika rehefa mitondra fitaovana? Ary raha farafaharatsiny manatitra azy ireo any amin'ny toerana iray ianao, dia mety ho azonao atao ny mamorona zavatra tsotra kokoa. Atsofohy amin'ny kamiao na lamasinina. Ary ny fiaramanidina fitaterana, raha tena zava-dehibe ny fanandramana, nahoana no manenina?
  Inona no ilana ny fitarihana azy toy ny ondry voafatotra? Sa mitsapa ny faharetany izy ireo? Eny tokoa, mbola tsy nisy lavo ny zazavavy. Eny, tamin"ny tetezamita voalohany dia lavo izahay, saingy hita fa tsy maninona. Inona àry no tokony hojerenao izao?
  Na mety hihatsara ny fiaretana avy amin'ny fiparitahan'ny fitaovana tsy mbola nisy toy izany. Refesina ve io vokatra io? Ary noho izany dia mitondra fiara tsy manao kapa amin'ny lalana miolikolika izy ireo, mazava ho azy fa tsy miezaka manatratra tanjona voafaritra haingana kokoa?
  Ary lojika izany - raha manandrana ianao, dia ataovy hatramin'ny farany. Ary jereo ny nuances kely indrindra. Aoka ho araka ny filazan'izy ireo - ho tsara ny zava-drehetra.
  Angamba ny miaramilan"izy ireo dia efa voaomana ho amin"ny fahababoana sovietika sy ny sesitany any Siberia!
  Tao ambadik'ireo eritreritra rehetra ireo, tsy hitan'i Oleg Rybachenko ny fotoana nanombohan'izy ireo nifatotra sy nanosika azy ireo hivoaka. Ny famerimberenana no renin'ny fampijaliana!!! Ny fotaka mangatsiaka misy ranomandry dia nanapaka ny tongotr'ilay zaza toy ny fitaratra vaky.
  Margarita dia namporisika ny anadahiny am-piadiana:
  - Otra mampatanjaka tsara, toy ny applicator misy fanjaitra nomen'ny mpanjakavavin'ny ranomandry antsika!
  Nivazivazy ihany koa i Oleg Rybachenko:
  "Tsy ny fanaintainana no mahatsiravina, na ny antony mahatonga izany - ny ratsy indrindra dia ny tahotra fanaintainana izay manakana ny herim-po!"
  Fampijaliana vaovao iray hafa, na ny marimarina kokoa, ny fampijaliana taloha - eny, ho betsaka kokoa ny isan'ny fitarainana. Ary fandresena koa.
  Rehefa dinihina tokoa, dia toy izany no zatra niaritra, ary mbola tsara kokoa raha misy ny fahafahana hamaly faty!
  Ary angamba miezaka mihira ho an'ny hafaliana. Alao aloha ny antony.
  Efa ela no nifoha ny tanàna. Ireo ankizy eny rehetra eny ihany no niaraka tamin"ilay karana. Farany: efa teo amin'ny ala, ny iray tamin'izy ireo dia nanipy zezika vaovao tamin'ny lehiben'ny andian-tsambo, ary nihazakazaka nihomehy ny andian-jaza tsy nikiraro. Ary efa teo amin'ny sisin'ny ala, dia sendra nisy ankizilahy lavabe iray tokony ho efatra ambin'ny folo taona. Miaraka amin'ny volo mainty sy akanjo rovitra, kiraro maloto, miaraka amin'ny lefona eny an-tanany ary alika fotsy roa mahia, izay nijoro avy hatrany teo amin'ny andaniny roa tamin'ny tompony, dia zara raha niseho ireo babo efa reraka nefa tsara tarehy. Nofonosina lamban-dra ny tanany havanan"ilay tovolahy mainty maso, ary amin"ny ankapobeny dia toa tsy nitandrina izy. Mazava fa ny gypsy na koa ny vehivavy gypsy: ny tendany, ny hato-tanana sy ny sofina dia voaravaka hryvnia matevina miolakolaka, tanany lehibe sy kavina. Avy eo dia nisy zazalahy gypsy efa-dahy - nanenjana izy ireo nefa falifaly nitaritarika lambo lehibe iray, saingy nivaingana teo amin'ny toerany rehefa nahita ny filaharana.
  Nisioka sy nanondro tamin"ny rantsantanany izy ireo. Nisy vazivazy vetaveta re momba ireo babo kely mitafy. Ankoatra izany, dia misy rihana telo mibaribary.
  Nihomehy ireo lehilahy SS ireo ary nanomboka nanao sarimihetsika toy ny tsy kolontsaina
  mampiseho fihetsika mamoafady ny ankizy. Toa mampiseho zavatra mitovy amin'izany any Alemaina.
  Ilay zazalahy gypsy zokiny dia niantsoantso tamin'ny punks. Nilamina tampoka izy ireo
  Nangina izy ireo ka nijanona.
  Nibitsibitsika i Mirabela hoe:
  - Azo antoka fa zanak'i barona! Inona anefa no zava-dehibe?
  Nanamarika lojika i Oleg Rybachenko:
  - Mankahala ny gypsie i Hitler. Midika izany fa mpiara-dia amintsika ireo gypsies. Saingy amin'ny fitondran-tena toy izany dia manala baraka ny fianakavian'i Romulus izy ireo!
  Nandalo, Oleg Rybachenko dia nifanena tamin'ny mason'ilay mpitarika gypsy manga. Nisy avonavona tao amin'izy ireo - ny hambom-pon'ny tanora mpiremby izay tsy mbola nahalala faharesena teo amin'ny fiainana. Nisy fanamavoana lalina, fa tsy ho an'i Oleg ary tsy ho an'ireo babo hafa voafatotra.
  Nanontany ilay mpitarika afaka ilay mpanoratra mpisava lalana:
  - Andao daka ao anaty tsinainy ny Krauts! Hamiravira ny alika ve isika?
  Namaly fohifohy izy hoe:
  - Ny vatam-paty efa voabaiko!
  Ary tsy fidiny no nanafaingana ny diany tao anatin"ny hatsiaka, araka ny voalazan"ireo mpisava lalana, fa voromahery izahay fa tsy bitro jamba.
  Oleg Rybachenko dia nanapa-kevitra ny hihira ho an'ny hafaliana bebe kokoa, na dia mbola heno aza izany. Tsy maintsy mijoro ho amin'ny fandresena ianao;
  Mirohondrohona ny oram-baratra ary mirohondrohona ny tandroka,
  Nipoaka indray ny ady teto amin"izao tontolo izao!
  Nisy ny detachment anay tamin'ny Oktobra,
  Rehefa nanafika ny Tanindrazana ny andian'olona!
  
  Ny kravaty dia mifamatotra - Fritz akaikin'i Moskoa,
  Nirefodrefotra ny basy...
  Mihady hady miaraka amin'ny tovovavy tsy nikiraro,
  Mba hiarovana ny fanatonana ny fon'i Rosia!
  
  Misy maty, fa i Lenin kosa velona,
  Amin'ny tsiky sy ny tsikitsiky rehetra!
  Mahery ny feon'ny trompetra - tsy ho ela isika dia handeha an-tongotra,
  Mpisava lalana manana herim-po izahay!
  
  Mirehitra ny fiara mifono vy, kaput ny Fritz,
  Sahy nikapoka - zanaky ny vahoaka!
  Ny Katyusha dia hamafa ny fahavetavetana -
  Midera ny Tompo Tsitoha isika - Rod!
  
  Teraka isika - mahay mandresy,
  Tsy azo atao ny mamela ny kanosa na dia kely aza!
  Lany ny fanadinana - mazava A,
  Eny ary, nanitsaka ny rake i Adolf!
  
  Ny miaramila Rosiana dia mahery fo mahatoky,
  Tsy hainy ny teny - AWOL izy!
  Fantaro fa teraka niaraka tamin'ny nofy mena ianao,
  Afaka mampiasa amboadia efa za-draharaha isika!
  
  Ny Stalingrad, ny Leningrad,
  Eny rehetra eny ny tany masin'ny goavambe!
  Ny akorandriaka dia namely toy ny havandra,
  Ary tafaray amin"ny Tanindrazana ny mpisava lalana!
  
  Mino aho fa afaka manidina mankany Mars isika,
  Afaka manamboatra balafomanga mankany Venus isika!
  Eny, ny fasista dia mitsatoka amin'ny masonao,
  Tsy misy mahery noho ny Rosiana amin'ny finoana!
  
  Tapaka izany, minoa ny hazondamosin'i Fritz,
  Handresy isika na dia mosarena izao aza!
  Hotorotoroina ny bibidia adala,
  Eny, ho avy ny fandresena amin'ny volana Mey mafana!
  
  Aza mitomany amin'i Neny, aza mandatsa-dranomaso,
  Raha maty aho dia raiso ho kominista!
  Voatsindrona ho ahy toy ny lakaoly simba,
  Ny fasista ihany no mahazo tombony!
  Sarotra ny mandeha amin'ny lanezy, saingy soa ihany fa nitsonika haingana ny fotaka.
  Ary ny zava-drehetra dia mitovy amin'ny teo aloha. Mamakivaky ny zoron-tendrombohitra tsy tapaka, misoroka ny fonenan'ny olona, manitsaka, saika manao faribolana.
  Tsia, nandeha izy ireo raha mijery ny Masoandro amin'ny karazana spiral ianao. Any amin'ny lalana Sevastopol, ary azo antoka izany.
  Saingy tamin'izany fotoana izany dia mbola niondrika ny tsanganana. Nirohondrohona ny mpitatitra, nitabataba ny mpitatitra. Ary andrana indray.
  Nentin"izy ireo niverina tany amin"ny fonja aho, ary tamin"ity indray mitoraka ity dia niditra tao amin"ilay selan-dra taloha. Na ny fofon"ny zezika aza tsy levona.
  Fa misy mololo be, hatory moramora ianao. Nofatoran'izy ireo tsy nisy resaka intsony izahay ary nasainy niandry ny sakafo hariva.
  Ary tena nohajain"izy ireo izany: vehivavy dimy teo an-toerana no niseho, nitondra kapoaka lehibe feno lasopy ronono.
  Gaga i Margarita ary nanontany ny Kapiteny Natasha hoe:
  - Misy fahagagana amin'ny sivana na tsy misy sivana. Fa raha ny marina, na ny Alemà dia tsara fanahy kokoa noho ny propagandy ataontsika, na isika vorona sarobidy!
  Aurora mena volo dia nanamarika somary tsy misy dikany:
  - Aza manambony tena loatra! Ny kisoa gineana dia omena sakafo voalanjalanja foana.
  Oleg Rybachenko nampidirina tsy araka ny tokony ho izy:
  - Ary indrindra ny kisoa! Mba hahazoana lanja haingana kokoa!
  Nanamafy ilay mpiady mena volo:
  - Ny marina dia miteny amin'ny vavan'ny zazakely! Aza faly amin'ny sakafo malala-tanana! Ambonin'izany, fonja izany!
  Nanolo-kevitra araka ny lojika i Oleg Rybachenko:
  - Aleo mihinana isika dia ho hita eo!
  Nisy vermicelli nitsingevana be tao anaty lasopy ary toa nampiana tantely mihitsy aza. Ary ny mofo dia nentina vaovao sy manitra tanteraka. Toy ny hoe tany amin"ny toeram-pialan-tsasatra izy ireo. Mafana ao an-trano. Ary hevero fa efa niverina ny lohataona, manilika an'i Neny Winter.
  Nosotroin'i Oleg Rybachenko ilay vilia, avy eo, rehefa nahita fa mbola tsy nisy na inona na inona ilay kapoaka lehibe, dia nangataka bebe kokoa izy.
  Taorian'izay dia tonga taminy sy ny ankizivavy ny torimaso toy ny onjan'ny fianjeran'ny meteorita - tampoka sy tsy azo ihodivirana.
  Nisy terminator zombie nitsambikina avy ao aoriana. Malahelo an'i Dmitry Baranov mihitsy aza aho. Teo afovoan"ny tratrany mihitsy no nahavoa azy ny bala. Saingy ny zombie voaheloka teo aloha dia tsy nahatsikaritra ary nirehitra.
  - Mbola maty aloha ny vatako ary tsy manelingelina ahy mihitsy ny fitarihana fanampiny. - Dmitry nitsiky, tena mampatahotra, toy ny maty.
  - Ary horohoro! Mampahatsiahy ahy ny Hadesy ianao. - Nahatsikaritra i Margarita, nihiaka.
  Aurora mena volo dia nandry teo an-tampon'ny tetezana, nirehitra tsy ny fivoahana avy amin'ny efitranon'ny miaramila, fa ny ampahany manan-danja amin'ny lalantsara. Avy eto dia mora ny mamafa ireo lehilahy miloko mitsambikina avy ao amin'ny kabine miaraka amin'ny afo. Mandritra izany fotoana izany, indraindray dia mila mihetsika izy, manova ny toerany:
  - Aza manahy, rahavavy Margarita, efa latsaky ny zato ny fahavalo. Ho hitantana ihany isika!
  - Na dia latsaky ny fitopolo aza dia manomboka "famafazana mafy" aho! - Ny orsa Komsomol dia nampiseho ny orony.
  - Mifindra any amin'ny efitranon'ny motera, ny fahavalo dia afaka mitsoka ny boiler ary manandrana manindry ny sambo! - Ankehitriny dia nanahy mazava ny Aurora mena volo. Saingy, mazava ho azy, tsy nitifitra ratsy kokoa izany, fa manadio azy toy ny harafesina amin'ny tsofa. Ary misy tavin-dra avy amin'ny fanorohany ny fandringanana!
  - Eo moa! Amin'ny visy! - Margarita dia nilaza andian-teny avy amin'ny sariitatra tiany indrindra. Ny marimarina kokoa, ny sariitatra nisongadina tamin'ity zava-misy Nazi feno habibiana ity. - Faty ho any amin'ny helo!
  Nandeha teo amin'ny lalantsara toy ny tadio famongorana ilay tovovavy Komsomol. Ireto ny efitrefitra, varavarana titane, fizarazarana vy. Ao aoriany ny zombies. Tsy miafina izy, ary anjarany izao. Basy M-18, kaliber 7.45. Mamely tsara, manoloana ny fo. Ilay mpanao heloka bevava zombie dia nazera tamin'izany, nianjera izy, saingy nitsambikina avy eo. Manipy grenady.
  - Eny, macho tsy mamela heloka ianao. - Gaga i Margarita.
  Nisy tovovavy Komsomol nandondona ny varavaran'ny efitranon'ny motera. Namoaka kapila boomerang izy, nanapaka olona maromaro. Nofaranany tamin'ny fitifiran'ny sabany ny ambiny. Ny fatin'ny mpiady manana endrika japoney dia latsaka tao anaty etona matevina. Avy hatrany dia may ny tarehiny ary tsy nahatsiaro tena noho ny fahatairana, na mety ho torana mihitsy aza.
  - Mandeha tsara ny fanadiovana! - Nentin'i Margarita ho antsika izany.
  - Izaho koa tsy tsy fahombiazana! - Namaly i Aurora faly. Fipoahan"ny basim-borona lavareny no re avy any ambony, avy eo ny roa hafa. Nitifitra ilay tovovavy Komsomol, nampangina ny fahavalo.
  - Mamakivaky amin'ny lafiny rehetra izy ireo. Toy ny hoe ao amin'ny lalao Annihilation ianao. - Nalazo ilay devoly mirehitra.
  - Mihetsika koa aho. Fatin"olona maromaro no tazana. Na izany aza, efa tony ny tena mpanohitra. - Tatitra i Margarita.
  Potika grenady no nandratra an'i Dmitry. Nipoitra avy hatrany izy io, nanidina avy tao aoriana. Ny voafonja Baranov dia nanindry ny rantsantanany teo amin'ny molony fotsiny:
  - Tsy mila mikiakiaka, tsy maharary ahy izany.
  "Aza mandeha amin"ny hafanana mialohan"ny nenitoanao!" hoy i Margarita sady nanopy ny masony havanana.
  - Mankatò aho! - Fa ny zombie dia nanao ny mifanohitra amin'izany.
  Nandeha teo amin'ny lalantsara i Margarita, fipoahana fipoahana hafa, nikiakiaka naharitra ela, toy ny hoe nesorina ny fantsika, ary nipoaka ny grenady mahery.
  Aurora miboridana, namono ireo nandositra, dia nanindrona ny lohany tao amin'ny trano kely, iray, roa, telo. Tamin'ny fahefatra ihany no te-hanatsatsika azy amin'ny afo, fa ny zazavavy Komsomol no teo alohany, nanery ny fahavalony hangina mandrakizay.
  - Mihena hatrany ny sisa tavela, fa misy kosa miafina ao anaty efitra iray akaikin"ny trano fanatobiana entana. - Mikiakiaka i Aurora. - Mampidi-doza ny fitorahana grenady, fitaka.
  - Tahafo ny feon'ny kapitenin'ity tavy maimbo ity. - Nanoro hevitra i Mirabela Korshunova. Hanokatra izany ho anao izy ireo, dia azonao atao ny manapaka azy tsara amin'ny fipoahana. Tsy tokony ho rendrika ny stingers. Ao ambadiky ny motera aho izao, mampiasa boomerang. Potika grenady no nandratra an'i Dima henjana. Nipoitra avy hatrany izy io, nanidina avy tao aoriana. Ny voafonja Baranov dia nanindry ny rantsantanany teo amin'ny molony fotsiny:
  ng, naka sary telo hafa aho.
  Frisky Aurora nikiakiaka tamin'ny tena ahiahy:
  - Tsara izany, tsy ho ela dia hisy helikoptera hiseho, ary ho ratsy kokoa ho antsika izany.
  Mirohondrohona ho setrin'izany:
  - Toy ny tsy fantatrao!
  & The Fire Terminator Devil dia nanaiky:
  - Fantatro fa manafana ny fanahy ny fanantenana!
  grenady maivana sy feo ME-198 no nanidina nankany Aurora. Nirohotra nitsena azy ireo ilay tovovavy Komsomol, ka nandroaka azy ireo tamin"ny vatany. Ny saha misy vato enina dia niasa toy ny fingotra, namerina ireo grenady. Manidina indray ny faty, sasatra ny manisa.
  Nisy tovovavy Komsomol nihazakazaka teo an-joron-trano, nandry, nanapoaka basy, nanala ireo izay niezaka niditra avy ao aoriana. Nisy lehilahy niseho tamin'ny akanjom-biby, fa niandry azy ilay Aurora adala, ary indray mandeha dia nampidina azy niaraka tamin'ilay mpandefa grenady izay nianjera tamin'ny miaramila Yankee. Ny tifitra dia tena mahery ary mamely ny faritra marefo indrindra - ny visor. Nipoaka ny antsasaky ny lohany ary nisy vy lehibe nirodana niaraka tamin'ny feo maneno teo amin'ny fiadiana.
  - Mila misakafo ianao! - Nivazivazy i Aurora ilay greyhound.
  Ankehitriny dia nanatona ny trano fanatobiana entana ilay tovovavy Komsomol ary nanahaka ny feon'ny komandy, nanao hoe:
  - Naratra aho! Manenjika ahy ny Mujahideen! Avelao hiditra ity baiko ity.
  Eny ary, iza no sahy tsy mankatò. Nitsambikina teo amin'ny valindrihana ilay tovovavy Komsomol, niaro tena ary nitifitra teo an-tampon'ny varavarana, nandrava miaramila sivy ambin'ny folo natahotra, nikapoka ny lohany.
  - Tapitra ny dingana voalohany amin'ny fanadiovana amin'ny toerana mampidi-doza indrindra. - Nanambara ilay tovovavy Komsomol.
  Nisy jiolahy teo akaikin'i Margarita, ary nitsambikina teo amin'ny varavarana izy. Eto amin'ny fitazonana dia misy fofona metaly may sy fofona mipoaka. Misy olon-kafa manandrana "mitsambikina ny sambo" ary lavo, voadona. Lehilahy roa, mazava ho azy, jamba, nanangana ny tanany ary nikiakiaka tamin'ny teny anglisy:
  - Aza mitifitra! Andao hilavo lefona! Avelao izahay amin'ny anaran'ny Fivoriambe Genève.
  Ny tsara fanahy indrindra Margarita Korshunova dia tsy afaka namono olona tsy mitam-piadiana ary noho izany dia nanala azy ireo fotsiny tamin'ny fanerena mahazatra ny rantsan-tànany. Nisy nenina teo amin'ny feon'ilay orsa mpiady:
  - Mbola zazalahy kely izahay. Eny ary, nahoana ianao no mila an'ity tafika NATO ity? Raha sanatria ka manao fihantsiana ianareo, dia hotorotoroinay toy ny zanak'omby ianareo. Lazao hoe Aurora orange, saika vita ny fanadiovana.
  - Mety miafina ny fahavalo. Miezaha mihaino sy maka ny fofonaina mitebiteby, ary manana fofona mahafinaritra izahay! - Ny fahatezerana mena volo dia ninia nitsoka mafy.
  - Eny, naheno ny fofona aho. Efa ho simba ny faty, ary avy eo dia hiady amintsika ny fahaizantsika! - Mirabela misandoka nefa nitomany mafy.
  Nandalo teo amin"ireo trano kely ireo tovovavy Komsomol. Nihazakazaka haingana i Aurora. Ity ny fofon'ny adrenaline, misy mpiady vaovao telo. Niomana izahay ary nangatsiaka tao anaty otrika.
  "Tsy matotra intsony izany." Ho setrin'izany dia naneno ny tifitra avy amin'ny RPG iray. Nandalo teo aloha ilay akorandriaka, saingy nandefona ny ampahany tamin"ilay takelaka fiadiana. Na izany aza, io hery io dia natao hamely ny T-7. Nisy tovovavy Komsomol saika nanipy kapila boomerang an-jambany, nanapaka olona iray, ary re ny kiakiaka. Niditra an-keriny tamin'ny tifitra roa izy, namono ireo mahery fo. Ny hafa niantsoantso hoe:
  - Kivy koa izahay!
  Noho ny hatezerany dia nandaka tamin"ny tongotra niboridana i Aurora, ka nazerany niaraka tamin"izay ny telo tamin"izy ireo.
  - Mandringa ny fananan"ny vahoaka ! - Nitrerona ny terminator Komsomol.
  Tovolahy voaheloka iray ihany no nijanona.
  Nihaona tamin'ny fanoherana ihany koa i Margarita tao amin'ny fihazonana. Teny an-dalana dia nitifitra miaramila iray izy, mazava ho azy fa Beret Maitso. Nihiakiaka izy ireo hoe: "adin'ny tanana!"
  Namaly tamin'ny fidradradradrana i Margarita hoe:
  - Azafady, mankasitraka! - Nanao ny teknika "double claw". Vokany, tapaka ny tendan"ilay Beret Maitso.
  Naka grenady aho, lasa azo antoka kokoa teto, miaramila am-polony no toa nanandrana nampihatra ny fitsipiky ny skoto: velona na inona na inona. Na izany aza, i Margarita dia tia ity lalao ity tamin'ny fombany manokana:
  - Eny, tsara, raha manizingizina ianao. Andao isika hilalao baseball, ny anjara asa amerikana tianao indrindra amin'ny maha-pitsily.
  - Raha tianao dia hitako fa afaka milalao miaraka amin'izy ireo ianao! - Nitsiky i Aurora mena volo.
  - Aza mampaninona! - Vao mainka nikiakiaka ilay mpamono blonde.
  - Nandeha teny amin'ny lalantsara aho, mbola misy kabine tsy voavaha. - Efa nihetsika ilay tovovavy Komsomol, re ny andalana fohy, izy ireo no farany. Tsy niafina akory i Aurora tsy natahotra, nandroaka ny tratrany tamim-pireharehana.
  - Toy ny robot terminator aho. - Tsy hisy na dents tavela ao amiko fotsiny.
  Nidina mangingina nidina ny tohatra ilay tovovavy Komsomol. Nandeha ny reflector infrarouge. Nojereko ny kabine. Toa mbola mihetsika izy ireo. Nitsambikina teo ambonin'ny faty i Aurora, nitsambikina toy ny diera na ninja. Tsy te handany am-basy izy, ka nitsofoka tao anaty kabine fotsiny. Nandeha tamin"ny sabatra izy, ka nangina ny fahavalo. Avy eo ny manaraka, tetika mitovy.
  Tsy mandany fotoana koa i Margarita, manipy grenady amin'ny arc miolakolaka. Ny fipoahana iray dia mirohondrohona ny iray hafa. Nandositra nivoaka ny lalantsara ilay miaramila, notapahin"ny potipoti-javatra, ary sendra kapila boomerang.
  - Ary mandeha any koa ity iray ity! - Gaga i Margarita. - Tena tia sakafo masiaka ianareo rehetra.
  Nisy zombie mbola falifaly nipoitra teo anoloany. Nitifitra ny basy israeliana iray izy, izay toa noraisim-potsiny tamin'ireo amboara, niaraka tamin'ny anarana mampatahotra hoe "Hara-magedona". Ary toa nahafaty olona izy, nifandona tamin'ny sisiny ny bala, nandona tasy vaovao.
  Nahamarika i Margarita fa nihanahery vaika ny fofon'ilay faty avy amin'ilay zombie; Eto indray dia misy tifitra ary indray ny sombintsombiny amin'ny taolan'ny maty.
  Nihazakazaka nanodidina ny lalantsara i Margarita, nitifitra ny M-18 azo. Mahamenatra fa tsy maintsy mi-charge. Saingy azonao atao ny mampiasa grenady voasambotra. Tsy miantra ny fireneko aho. Ny ankizivavikely dia manipy azy ireo amin'ny fomba miavaka, maka azy ireo amin'ny rantsan-tongony miboridana, tovovavy.
  Manidina ny "voasarimakirana", mampivoaka ny tsinainao izany. Tazana ny razana ary mangina daholo. Toa tsy tokony hisy tavela intsony.
  - Toa nangina teto ry zareo. - Hoy ny tovovavy Komsomol.
  Nanamafy i Agile Aurora:
  - Efa an-dalana aho. - Ny scout terminator dia niatrika andiana hafa. Ankehitriny dia mijanona ny antsipiriany. Tahaka ny amboahaolo mihaza bitro, dia mihazakazaka mankany amin'ny varavarana farany eo ankavia izy. Nihira mihitsy aza izy hoe:
  - Nofy ratsy no manjaka ao amin'ny mpianatro, kapoka vy no hanorotoro anao! Hotifiriko ny atodin-dRambo dia hototofana taolana! ho gaga ny rehetra aho!
  Misy grenady manidina avy eo mankany amin'ny lalantsara. Nandondona azy teo am-pandehanana ilay Aurora masiaka. Fipoahana, sidina manidina. Ny iray indray nidona tamin"ny tamboho, nipitika ary nanidina niverina, voafehin"ny tanana.
  Nisy fianjerana teo am-baravarana. Heno ny kiakiaka. Nijery tao an-trano ilay tovovavy Komsomol. Miezaka manangona ny tsinainy ilay manamboninahitra. Sary mahatsiravina.
  - Eny, nanasazy ny tenanao ianao. - Nifarana tamin'ny fahatsapana famindram-po i Aurora. - Amin'ny ankapobeny, raha ny hevitro dia tsy mahafinaritra ny grenady. Na izany aza, tsara kokoa noho ny totohondry tsotra izany. Ny kabine farany dia voadio! Manao ahoana ny fonao Margarita?
  - Mitarika ny voafonja! - Hoy ny tovovavy Komsomol. - Toa efa tapitra eto ihany koa.
  Nandefa famantarana fiantsoana tamin'ny alalan'ny walkie-talkie i Aurora:
  - Mihainoa ahy, Don Quixote. Vao vita ny fandidiana, efa voadio avokoa ny zava-drehetra, afaka nidina ny ekipa.
  - Efa an-dalana ny sambo mpisitrika kely. Saingy aza adino ny miatrika ny angidimby Jump. - Feo metaly toy ny tsofa mangetaheta manapaka ny sofinao.
  - Mazava ho azy fa efa miandry azy ireo isika. - Vita ilay bibidia mena volo.
  "Sachkov" telo no tena niditra ary efa nanatona. Margarita sy Aurora naka ny RPG - "supercobra", analogue ny RPG sivy amby roapolo sy enina. Mpandefa grenady telo no tonga niomana. Zava-dehibe ny hampihenana ny halaviran'ny fahavalo ary miadana. Voalohany indrindra, miezaka ny hidina ambany kokoa ny "Net" mba handinihana ireo toby sy ireo jiolahy izay sahy nanafika ny tafika tsara indrindra eran-tany. Ny dikan-teny nohatsaraina amin'ny Net dia manana fitaovam-piadiana mahery vaika, fiadiana tsara ary propellers telo. Tsy ny rafitra miady amin'ny fiaramanidina rehetra no handray izany, hitanao ny fomba fandefasana balafomanga mafana. Inona no tsy mety amin'ny spinner RPG? Iray izay tsy mitarika ny tenany. Midika izany fa sarotra kokoa ny miala amin'izany. Na izany aza, ny tovovavy dia mandray tanjona ary mandray ny fitarihana.
  Nivavaka indray i Margarita. Raha ny marina, misy lehilahy tsara ao amin'ny helikoptera. Efa mahatsapa ny fihetsehan'ny lelany ny hoditra. Mahafinaritra sy mampatahotra ny fikasihan'ny rivotra.
  - Oh, mandrava indray aho, asa-kanto! Fampiononana iray ho an'ny miaramila!
  Nitsiky i Aurora falifaly:
  "Amin'ireo sangan'asan'ny zavakanto rehetra, ny sangan'asan'ny miaramila no tena miraikitra mafy ao amin'ny fitadidian'ny olona ary mampitomany indrindra!"
  - Marina! Ny sary hosodoko amin'ny ra dia mamirapiratra kokoa noho ny sary hosodoko misy menaka ary mihamalalaka tsikelikely! - Nanaiky i Margarita, nalahelo noho ny habibiana an-tery. Noho izany dia raisina avokoa ny zava-drehetra, azonao atao ny mitifitra!
  - Avelao ho tanteraka ny rariny any Texas! - Toy ny mahazatra, tsy nanary ny vazivazy i Aurora.
  Nandrovitra ny kibon"ireo fiara ireo akorandriaka ireo. Potipoti-javatra kely ny turntables. Nitifitra avy hatrany tamin"ny tanany roa ny devoly afo, ka sarona avokoa ireo fiara telo.
  Tsy nahavoa ireo tovovavy ireo sombintsombiny rehefa nandalo izy ireo.
  Kara-132 niseho teny lavidavitra teny. Ireo fiaramanidina novidina avy any Arzantina dia nanidina tamin'ny toerana avo. Nitifitra an-jambany izy ireo, tao anatin"ny sidina adalany.
  - Ity indray no afa-jaza. - Nahamarika i Margarita. - Mihena ny saina.
  Nanaiky ilay mpikambana ao amin'ny Komsomol mena volo:
  - Heveriko, eny! Ho sarotra ny hanala azy ireo amin'ny RPG.
  - Fa hiezaka ihany aho! - Margarita, izay nanadino ny hatsaram-panahy izao, dia namirapiratra tamin'ny fahatezerana. - Fa avy amin'ny mpandefa grenady mahery setra sy lavitra kokoa natao hanoherana ny fiara mifono vy haingana. - Nampiseho fitaovam-piadiana mahavariana ilay mpikambana Komsomol blond.
  - Angamba azontsika atao ny mitsapa ny fananan'ny "mpanindrona" nohatsaraina? - Nanoro hevitra i Aurora, nampiseho ny nifiny voahangy.
  - Mampalahelo ny mandany amin'ny zavatra taloha toy izany! - Nipitika i Margarita.
  - Mbola hisy ihany anefa ny fampisehoana hatsaraina. Avelao ry zalahy mijery azy miaraka. - Ny bera terminator dia nanipy antsy tamin'ny rantsan-tongony, ny tendrony dia nanindrona ny mason'ilay mainty hoditra niezaka nijery avy ao ambadiky ny fantsona.
  "Dia tsy misy afa-tsy Stinger iray, ary hanao grenady aho." - Namaly ilay namana mamirapiratra.
  - Eny, andao hatao izany. - Nirohotra nankany amin'ny trano fanatobiana entana i Aurora. Nandalo teo amin'izy ireo ny mpanao ady totohondry sazy teo aloha, Dmitry Baranov, na faty velona iray, toy ny hoe ninia nanala baraka ny tenany. Angamba, noho ny fanampian'ny fitaovana informatika farany, dia afaka nahita ny zombies izy ireo, na dia lavitra aza. Basy calibre lehibe no niantefa, nilatsaka ny ankamaroan"ny bala. Valo anefa ny mpitifitra, ary bala an"arivony maro no tafavoaka. Nokapohin'izy ireo ilay zombie dia lavo izy! Nibitsibitsika ilay miaramila tapaka tanteraka hoe:
  - Nahavita ny adidiko aho!
  - Toa izany! Aiza ny Aurora mirohondrohona, raha tsy ny "fiadiana" dia efa voadona hatry ny ela aho. - Nitodika tany aoriana i Margarita.
  - Inty aho! - Nisy tovovavy Komsomol namoaka grenady "Bumblebee" sy "Stinger". - Tanjona izao.
  Nitambatra indray i Margarita tamin'ny fiadiany, nahita ny fihetsiky ny fahavalo rehetra, ny fanerena malefaka teo amin'ny trigger. Manidina ny projectile! Niasa anefa ilay Stinger, ary tonga tany amin"ilay lasibatra aloha be. Nirefodrefotra mafy ilay fitaovam-piadiana amerikana ka na ny helikoptera teo akaiky teo aza dia nariana. Noho io toe-javatra tsy nampoizina io dia tsy nahita i Margarita:
  - Mahatsiravina! Sambany no nitrangan'izany tamiko!
  - Nanova ny lalana izy, aza tezitra, ry Komsomol! - Nibitsibitsika ilay Dmitry Baranov efa ho faty.
  - Angamba! Saingy tsy nahomby ny fahatsapako. - Efa vonona hitomany izao i Margarita.
  - Andramo indray mandeha. - Nampahery an'i Aurora.
  Saingy Kara-132, toa, nahazo fahasimbana avy amin'ny sombintsombin'ny mpiara-miasa iray lavo, dia nandeha teo amin'ny sisiny ary nanomboka nidina. Hoy i Margarita, very hevitra sy ory:
  - Angamba efa ampy izy izao!
  Nierona ilay bitsikely mena volo nanao asa soa:
  - Eny, tonga ny fotoana hamoahana ny Stingers. Mazava ny lalana.
  Saika niaraka tamin'ny teniny dia nisy sambo mpisitrika nipoitra. Nitsambikina toy ny catapult ny mpiady kely, saingy be dia be, nanao akanjo elektronika. Nijery azy ireo i Margarita: niakanjo akanjo mifono vy izy ireo, saingy tsy toy ny modely teo aloha izy ireo.
  - Hampiditra ny Stingers ve isika? - Nanontany ny zafikelin'i Lomonosov sy Stenka Razin.
  - Misokatra ny trano fanatobiana entana! - Namaly i Aurora mena volo. - Aleo omena anao!
  . TOKO No. 10.
  Ny komandin'ny paratroopers, ny kolonely, dia nilaza tamim-pahanginana hoe:
  - Eny ary, andao isika hamongotra haingana ary hiezaka hiatrika ity fitaovam-piadiana fetsy ity.
  Nisy tovovavy Komsomol nandeha teo amin'ny tokotanin-tsambo; Eo akaikiny dia misy iray hafa misy grenady. Toy ny mahazatra ho an'i Alemaina, dia tena avo lenta, mety tsara kokoa noho ny M-18, na, na ahoana na ahoana, azo antoka kokoa. Ny maodely maoderina vaovao MG-8, Alemana ihany koa, dia simba, saingy tsy mahaliana ny mpikaroka.
  Ny Stingers dia voatahiry ao anaty fitoeran-javatra lavalava, voafantina tsara, voaaro ary nasiana harato manafintohina amin'ny fampiasana cushion hydrolyzé. Noravana izy ireo ary nofonosina. Ny tovovavy Komsomol dia nanampy ny lehilahy mirongo fiadiana. Ny iray amin'ireo zavatra hita dia RPG -49 tsy nampoizina, ilay modely vaovao.
  - Hafahafa, tsy nanondrana ireo izahay. - Nahatsikaritra ny kolonely misahana ny fandidiana. Dia nitodika tany amin"ireo tovovavy izy ary namaly tamim-pahavitrihana hoe:
  "Tsy mahita vehivavy toa anao ianao amin'ny sarimihetsika mihetsika rehetra." Fatin"olona an-jatony sy fisamborana sambo lehibe iray. Heveriko fa tsy ho ela dia hisy sarimihetsika hatsangana momba ny lohahevitrao. - Ary ny kotrokorana. - Hantsoin'izy ireo hoe Margarita ary Aurora manafina ny faritra!
  Tena tsy misy na inona na inona eto;
  Nisy ihany koa ny modely OG sy PG nohatsaraina, modely misy fipoahana mahery vaika kokoa. Indrindra indrindra, ny PG dia nampiasa karazana asidra efatra, ary induction elektrika, izay nahafahana namoaka onjam-peo, manindrona fiadiana mavitrika multilayer miaraka amin'ny ampinga anti-cumulative amin'ny lalana tery kokoa (Ary taiza no namaky ny tantara foronina i Margarita?) . Ny vidiny dia lafo kokoa, fa mahomby.
  - "Pershing" dia efa lany andro. - Voamariko ny zanakavavin'i Lomonosov sy Korshunov izay nifoha ny fahatsiarovana diso. - Ny fiara mifono vy Powell mandroso kokoa dia niseho tamin'ny serivisy; Tena mitovy amin'ny Sovietika IS-10, ny fiadiana ihany no matevina kokoa. Nahafinaritra ny nisambotra azy.
  - Tsy ny rehetra no mety ho tratra ao amin'ny faritra. Hahazo zavatra ho an'ny Antarctica koa izahay. - Nivazivazy i Aurora, nandefa tara-masoandro tamin'ny nifiny. - Tsy matahotra ny fanala izahay.
  - Fantatro izany! - Namirapiratra kokoa ny nifiny voahangy i Margarita.
  Nandritra ny fifampiresahana dia nisy ny fampidinana ireo Stingers. Dimy amby zato katroka izy ireo. Tokony ho tonga any Rosia ny dimy, ary nafindra tany amin'ny mpampihorohoro ny ambiny, rehefa vita ny fikarakarana.
  Nanontany ny kolonely ireo tovovavy Komsomol hoe:
  - Aiza ny vatokely?
  Nanazava tsara tamin'ireo tsara tarehy ny miaramila iray manana traikefa manokana:
  - Ny zava-misy dia raha hoentina any Rosia Sovietika izy ireo dia ho very haingana ny fananany ary tsy fantatra hoe rahoviana no haverina.
  - Azo antoka! - Nohamafisin'ny vehivavy mpikambana ao amin'ny Komsomol.
  Kolonely Yuri (eto dia nahatsiaro i Margarita fa manana anaram-bositra mampihomehy Petukhov izy!), nanoro ny safidin'i Solon:
  - Koa avelao izy ireo hijanona miaraka aminao amin'izao fotoana izao. Omeo fotsiny ny Sultan Tiorka tsy fito, fa enina. Na izany aza, dia tsy ho afaka hampiasa fitaovam-piadiana fanamafisam-peo sy fanindronana izy, ary hitombo ny fahatokisana anao amin'ny mpampihorohoro.
  Ny devoly afo, mazava ho azy, dia nanaiky ity tolo-kevitra ity:
  - Tsy isalasalana. Inona no vato tokony hialako?
  Ny kolonely dia kentrona ny handriny avo, ny ketrona niseho tamin'ny hazavan'ny volana toy ny ranomasina, ary avy eo dia nalamina. Nanapa-kevitra anefa izy:
  - Ilay mitroka taratra, mety ilainao izany. Ary ny enina ambiny dia hiverina eto amintsika aorian'ny fifampiraharahana amin'ny Sultan Tiorka. - Ny Kolonely dia namakivaky ny tendany ny sisin-tanany.
  Nifoha izao ny fahalianan'i Margarita:
  - Hafiriana no hamerenana ny Stingers?
  Nanambara tamim-pahatokiana ilay kolonely, nanosotra ny bozaka mavo-boasary eo amin'ilay faritra miaraka amin'ny tendron'ny kirarony.
  - Tsy dia be loatra, manana mpamorona robotika manokana izahay izay hanao izany. - Ary nanofahofa ny totohondry izy. Atao ao anatin'ny adiny iray na adiny iray sy sasany izany! Hampahafantatra anao izahay.
  Nitsambikina i Aurora, nikiakiaka, nampiseho ny nifiny:
  - Eny, ahoana ny asantsika?
  Nidradradradra ny komandin'ny hery manokana:
  - Mandehana any an-tanàna, vonoy ny olona rehetra eny an-dalana! Amin'ny fanaovanao izany dia hampihena ny Constancy vondrona mpanohana ny Amerikana ianao ary hiteraka tabataba bebe kokoa. Eny, hankasitraka anao ny Sultan Tiorka.
  - Lojika ve izany? - Samy nisalasala ny hevitra ny mpikambana ao amin'ny Komsomol.
  Nihomehezan'ny kolonely hery manokana:
  - Kajikajy lojika! Noho izany dia mandeha mihaza i Rambo Rosiana amin'ny zipo.
  - Eny, manantena aho fa hampivily ny fahavalonareo hiala aminareo izahay. - Namirapiratra tsy ara-pahasalamana ny mason'i Aurora.
  - Tsy mila cartridge ve ianao? - Nanontany ny kolonely ady.
  Niondrika niombon-kevitra izy roa lahy:
  - Tsy handratra izany, na dia nandany tsy mihoatra ny arivo aza izahay.
  Ny kolonely, amin'ny fomban'ny pretra, dia niteny tamin'ny feo masiaka hoe:
  - Tsy ho levona mandrakizay ny tanan'ny mpanome! Aza manahy fa nitombo be ny tetibola URSH.
  - Midika anefa izany fa tsy hahazo vola fanampiny ny miaramila na misotro ronono! - Nanao tarehy i Margarita.
  Ny kolonely mihitsy no nahatsiaro ho tsy nahazo aina ka nilaza tamin'ny fisavoritahana izy hoe:
  - Raha mbola tsy lany ny menaka dia tsy mandrahona antsika izany. Tena tsara fa nalainao indray ilay vato avy amin'ny Amerikana. Iza no mahalala, angamba izy ireo dia afaka mahazo solika mora, ny fiantraikany ratsy amin'ny fidiram-bolantsika izany. Nahay fandresena sy sehatra goavana toy izany izahay ka manompa solika mivantana avy amin'ny tany. - Nanjera ny kintana teo amin'ny soroka ny Kolonely.
  - Tsy azo atao ny miantso firenena mandroso izay ny ankamaroan'ny vola miditra amin'ny tetibola dia solika sy entona. - Margarita Korushnova nanamarika tamin'ny feo henjana. - Mila fampiroboroboana ny siansa eo amin'ny sehatry ny sivily isika, raha tsy izany dia mandeha amin'ny miaramila ny zava-drehetra.
  - Izany no hataonareo zazavavy. Efa mitombo ny supermen vaovao. Izay mety hanambatra fibre, na metaly ranoka mihitsy aza. - Ny Kolonely dia niondrika toy ny marary nify. Naka siligaoma izy ary natsofony tao am-bavany. Nanjary kivy ny fijery.
  - Ary avy eo toy ny ao amin'ny "Temtation of God" na anarana hafa hoe "Mahery noho Andriamanitra Tsitoha"! multi-theohyperplasma lasa tahaka ny Mpamorona! - Nahamarika i Margarita.
  Ny komandy nanopy ny masony tamin'ny fisavoritahana:
  - Tsy mbola namaky tantara toy izany aho, fa inona no atao hoe theohyperplasma?
  Niteny avy hatrany izy roa vavy:
  - Angovo ho avy! Inona no atao hoe herinaratra ho an'i Jules Verne dia nanjary karazana raharaha vaovao.
  Tsy manam-potoana hiresahana anefa izahay. - Hoy ilay tovovavy Komsomol, nampiditra ny Stingers tao anaty sambo.
  - Tokony hamaky ny "The Temptation of God" ianao. - Hoy ny kolonely, nangovitra tsy nahy.
  - Tena ilaina amin'ny paikady ady. - Tsikaritr'i Aurora. - Amin'ny ankapobeny, ny ady lehibe fahatelo nataontsika tamin'i Etazonia sy Angletera dia niady tamin'ny tsy fahaiza-manao ka mazava ho azy fa mamofona famadihana.
  - Raha ny marina, izany no izy! Tsy adala akory ny jeneraly eto amintsika ka tsy hainy akory ny fototry ny paikady sy tetika. - Nahatsikaritra ny kolonely.
  - Nahoana izy ireo no tsy nanagadra olona? - Tough Aurora dia nanozongozona ny totohondriny.
  Nikoropaka ilay kolonely hoe:
  - Tsy nisy lamina ara-politika, ankoatra izany, tsy te hamorona ohatra izy ireo izay mety ho nijaly.
  - Ny olona mendrika dia mametraka ny rariny eo ambonin'ny fianakaviana sy ny fifandraisana amin'ny namana! Tsy maintsy misy lalàna iray ho an'ny fahavalo sy ny sakaiza, toy ny fanaon'ny lehilahy amin'ny vadiny! Ny fisian'ny lalàna samihafa dia mamadika ny rariny ho mpivaro-tena! - hoy i Margarita tamin'ny feo tsy misy dikany.
  Tena gaga ilay kolonely:
  - Oay, hitako fa German Catherine ianao. Toa rariny no tadiavinao!
  - Mila fahamarinana, filaminana ary, mazava ho azy, fahafahana! - Nanambara i Margarita, nihiaka.
  - Antoko inona? - Gaga ilay kolonely.
  - Tsy misy amin'izao fotoana izao! - Ny zafikelin'i Mikhail Lomonosov sy Stenka Razin dia naratra. Nasiany lasely ny soavaliny. - Tokony ho lasa hetsika vaovao anjakan'ny tanora manan-tsaina izany. Ary voalohany indrindra, mila miady amin'ny orientation akora fototra amin'ny toekarena isika. Fanao ny mibedy an'i Hitler, fa ny indostria, indrindra fa ny injeniera mekanika, dia nitsambikina avy hatrany. Nahavita nanavao ny firenena izy, tsy nisy petrodollars. Indrisy anefa, tamin'ny andron'i Stach, ny fanondranana akora sy ny fanafarana entana sy sakafo ho an'ny mpanjifa no nasongadina. Ary indrisy fa mbola mitohy mandraka androany io politika io. Ataoko ho olona manankarena indrindra eto amin'ny firenena ny mpahay siansa. Ny profesora oligarch dia ho lasa fitsipika, fa tsy maningana. Ankoatra izany, ny fampianarana ambony dia tsy tokony ho maimaim-poana ihany, fa tsy maintsy atao koa, ary ny talen'ny orinasa dia tsy maintsy manana dissertation, ary tsy maintsy manolotra izany amin'ny ordinatera tsy azo alaina. Amin"ny ankapobeny dia hampiakatra be ny haavon"ny sain"ny tanora mba tsy hanjaka ny foto-kevitra hoe : mividy sy mivarotra !
  - Eny, betsaka, na dia manana fianarana ambony aza, no mitady mofo mora ny sehatry ny varotra; - Nanaiky nisento ny kolonely ary nanampy trotraka izany. - Ary ny sehatra siantifika dia tsy voahaja loatra.
  Naiditra haingana ireo fitaovam-piadiana. Niasa sy niresaka tamin'ny fotoana iray ihany ireo tovovavy Komsomol:
  - Heveriko fa mila fameperana henjana kokoa ho an'ny toekarena tsena isika. - Niditra tamin'ny resaka i Smart Aurora. - Mba tsy hisy olona mpanankarena be toy izany. Ary avy eo ny oligarch Rosiana iray manana faka jiosy dia manana harena izay avy hatrany dia roan-jato amin'ireo olona manankarena indrindra ao Shina.
  Ny kolonely dia efa nanomboka tsy tezitra, saingy tamin'izany fotoana izany dia naneho fifehezana tsy fahita firy izy:
  - Marina izany, ary ny ankamaroan'ny miliaridera dia tsy manana zom-pirenena slavy. Mieritreritra an'izany izahay ary manandrana manindrona azy ireo.
  - Apetaho moramora! Eny, mila famafazana tsara izany. - Nanohitra i Margarita. - Eny ary, ny "Stingers-firecrackers" rehetra dia feno entana, tonga ny fotoana hamely ny fahavalo.
  Teny amoron-dranomasina dia efa fantatr'izy ireo ny fanafihana ary nanangona hery ny Yankees. Nasehon"ny fahafatesan"ireo angidimby fa tena mahery ny fahavalo, ary tsy ny Amerikanina no karazana firenena mirohotra mankany amin"ny helo. Niomana hitokona tokoa izy ireo. Ankoatra izany, ny vondrona "tsy miovaova" dia nitondra ny miaramilany.
  Amin'ity toe-javatra ity dia mila manafika ny tenanao ianao. Dia hisy tombony. Toy izany ihany ny fomba fiaingana na fanaovana rond point. Nanolo-kevitra i Margarita Korshunova hoe:
  - Andao ho any amin'ny seranana avy hatrany dia hovonoina daholo izy ireo any!
  - Tsy hevitra ratsy, fa afaka mahita ny tenanao eo ambanin'ny dagger avy hatrany ianao. Soso-kevitra malefaka kokoa aho. Fihodinana haingana, manatona ny ala. - Nanao faribolana tamin'ny rantsantongony i Aurora, ary avy eo dia namerina ny pentagrama.
  - Mendrika ve ny mandany fotoana!? - Nisy fisalasalana tao amin'ny feon'ilay mpahay siansa Margarita.
  - Lava be ny alina ririnina. - Nanohitra i Aurora. "Ankoatra izany, tsy tokony ho fantatry ny fahavalo fa isika roa ihany." Ilaina ny mamorona illusion: fa avy amin'ny tany koa ny fanafihana, toy ny hoe misy hery lehibe manohitra azy ireo.
  - Amin'ity indray mitoraka ity dia miombon-kevitra aminao aho, andao milomano! - Nametraka haingana ny asa tanana i Margarita.
  Nivezivezy tamin'ny hafainganam-pandeha ambony ny tovovavy Komsomol. Mbola miaramila tsy hita maso, ho an'ny fanaraha-maso virtoaly sy radara.
  Namakivaky ny rivotra izy ireo, nandalo sambo maromaro ary, nandalo tranobe, dia nahita ny tenany tao anaty rano malalaka kokoa. Teny an-dalana dia nifanena tamin'ny antsantsa mutant izy ireo, fa tsy toy ny Anaconda mpandringana lehibe, ny zazavavy Komsomol dia tsy naheno fofona ra. Izany no tsy nanandrana nanafika azy ireo. Fanampin'izany, namoaka kapila boomerang tamin'ny rantsan-tongony i Aurora:
  - Avelao izy hanome azy ireo tanjona vaovao.
  Nandratra ilay antsantsa izy, ka namoaka loharanon-dra tamin'ny vatany. Nihetsiketsika ilay biby, ary avy hatrany dia nanafika tamin"ny valanoranony azo nosintonina sy ny vazan"ny mammoth ireo namany. Mampatahotra ny fijery azy, nisy biby goavam-be nofantsihana tamin'ny hazo ny namany, nokapohiny tamin'ny vodiny izy ho setrin'izany, voa izy. Miparitaka eny ambonin'ny tany ny ra maitso sy be menaka. Niditra an'ady ireo mpiremby, ary nitombo ny isan'ireo naratra;
  - Oay, Margarita! Saingy afaka miady amin'izy ireo mora foana ianao. Nalainy ny iray ka nandratra, ary ny ambiny hanimba ny tenany. - Nipitika mafy i Aurora ary nanitsaka ny tongony.
  - Hitanao fa manana anjara toerana ny fitondran-tenan'ny devoly. Tsy ilaina ny mitory fankahalana ny namanao sy ny faniriana hamono ny malemy. - Snow White ilay terminator nikiakiaka.
  - Tsy niady tamin'ny malemy izahay. - Aurora, manjelanjelatra amin'ny maso emeraoda, hoy izy nirehareha. - Valopolo amby efa-jato izy ireo no nanohitra antsika roa, ary misy ady mialoha miaraka amin'ny roa arivo farafahakeliny, ka ny dimampolo sy telonjato amin'ireo dia hery manokana voafantina izay nandalo an'i Iraka, Afghanistan ary Somalia. Ary ny mpiady hafa dia tsy manana traikefa.
  - Ny mpanohitra matanjaka dia manatanjaka ny vatanao sy ny sitraponao, mahatonga anao hatanjaka kokoa - ny malemy dia manimba ny fanahinao ary mampalemy ny vatanao, mampalemy anao! Ka ny lalana sarotra dia manome fandresena mora kokoa! - Hoy i Margarita hendry.
  Nandeha nanodidina ny seranan-tsambo ireo tovovavy Komsomol nivoaka tamin'ny fantsona. Tsy lavitra ny seranan-tsambo izy io, renao mihitsy ny feon"ireo sambo. Nahita ny tenany tao amin'ny fantsona ireo scouts mpiady. Somary lava sady hafahafa ilay izy. Teny an-dalana, ny ankizivavy Komsomol dia saika niharan'ny tsy fahampiana. Nanenjana ny rivotra toy ny loharano mangarahara. Nisy bibikely nanidina nanatona azy ary namelatra ny atodiny mamiratra. Nahasarika zavaboary manana elatra anefa izy io.
  - Toy ny mpamono lalitra izany. - Nisarika ny saina i Aurora, nanjera ny ombelahin-tongony.
  - Angamba misy karazana taratra manintona bibikely. Mahatsapa vibration ultrasonic eny amin'ny rivotra miaraka amin'ny hoditro aho. - Nangovitra mihitsy aza i Margarita.
  - Olana vaovao ho antsika! Amin'ny ankapobeny, io toetra hafahafa amin'ny faritra io dia mety hitarika aretim-po. - Nisy esoeso teo amin'ny feon'ny Aurora mirehitra.
  - Manana fo roa izaho sy ianao, ka tsy ho faty avy hatrany! - Faly i Margarita - Tsara raha tsy olombelona tanteraka ianao.
  Nihiaka tamin"izany ilay devoly mirehitra hoe:
  - Manaiky! Raha tsy izany dia nijoro teo am-patana izy, ary bevohoka tamin'izany!
  Na izany aza, tsy maintsy nijanona ireo tovovavy, nanosika niala tamin'ny snags, nifindra imbetsaka teo amin'ny sisiny, nihemotra.
  Taorian'ny anomaly iray dia niseho avy hatrany ny iray hafa, tamin'ity indray mitoraka ity dia oval mitsivalana. Izany rehetra izany dia nanasarotra ny hetsika. Na izany aza, dia nandalo izy ireo, ary nisy sarin-drano niseho teo aloha.
  Sarotra ny fiakarana, misy ny fifamoivoizana mandeha, saingy tsy misy anomaliana. Ny dian-tongotra tsy nikiraro dia mijanona eo amin'ny bozaka rakotra fanala.
  Nijanona talohan'ny nivoahan'ny Komsomol. Afaka mahita lohan'ny "laisoa" maromaro ianao. Ny zavamaniry mutant dia tsy nahita ireo tovovavy saika tsy hay hazavaina, ny roa amin'izy ireo dia tafintohina tamin'ny baoty (ny Warrior Bears dia nanao kiraro mba hanafenana ny fofona), saingy toa resy lahatra tamin'ny tsy fahampian'izy ireo, dia nianjera izy ireo.
  - Mila milomano mandroso kely isika! - hoy i Aurora, nanipy tsiky biby. - Horakofanay ny sambo any.
  - Tsy mety ny mitondra azy miaraka aminao! - Nanaiky i Margarita Korshunova.
  Tsy asa mora ho an'ny mpamorona ny fanaovana motera jet mangina, fa ny cuttlefish koa dia mampiasa fitsipika mitovy amin'izany ary mpihaza kilasy voalohany.
  Tsy mora ny mitady toerana hiafenana mba tsy ho azon'ny bandy sendra. Ny toerana tsara indrindra eto dia ny toeran'ny biby mampidi-doza. Ohatra, voalavo beaver. Mampidi-doza ilay biby, sarotra vonoina ary mitovy habe amin"ny lambo. Tsy volony ny kirany; Indrindra amin"ny alina. Izany no noheverin'ireo tovovavy, nanafina ny sambo inflatable tao anaty zavatra toy ny paosy. Aiza no misy kirihitra mihantona eo ambonin'ny rano avy any ambony. Teo no nandaozan"ireo tovovavy ny hareny, nosaronana sampan-kazo.
  - Nafeninao tsara ve izany? - Nanontany i Margarita, nanao fanazaran-tena eny an-dalana.
  Handry mandra-pahamarain'ny andro izy, ary raha vao mangiran-dratsy dia hosasana isika; - Aurora tezitra dia nanitsy ny vato tamin'ny ombelahin-tongony.
  - Ahoana raha ny voalavo-raccoon mitsingevana ny tenany! - Nirenireny ilay mpiady Komsomol.
  - Andao hitifitra! Matanjaka kokoa noho ny an"ny alligator ny hodiny ary tena sarobidy. - Nanipy maso i Aurora tamin'ny masony emeraoda toy ny zaza.
  - Andao hivarotra! Andao hanova ny maha-izy antsika fa tsy hisy hahafantatra antsika! - Margarita Korushnova dia nanindrona mafy ny lelany.
  Nitaraina i Aurora:
  - OK!
  Nihataka kely ireo tovovavy, rehefa niseho ny voalavo. Nangatsiaka izy ireo, ka nanapa-kevitra ny hitazona ilay bibidia ho velona amin'izao fotoana izao. Amin'ny lafiny sasany, dia nitovy tamin'ny jiolahy namono fianakaviana izy ireo, nefa namoaka vorona tao anaty tranom-borona. Ny voalavo raccoon dia tsy nahita ny fofona saika tsy hay hadinoina an'ireo tovovavy, ankoatra izany, voky izy, rehefa nanandrana ny faty, dia natory.
  Tsy dia mahazatra loatra ny fikororohana azy, mampahatsiahy ny fitarainan"ny mpitendry lokanga mahazatra.
  Niezaka nihetsika haingana ireo tovovavy Komsomol, ary tamin'izany fotoana izany dia tsy nisy nahita azy ireo, ny hetsika dia niafina. Nanala ny kirarony mihitsy aza izy ireo.
  Nanontany ny namany i Aurora miboridana, tsy mba hahazoana vaovao, fa mba hanamaivanana ny fihenjanana fotsiny:
  - Eny ary, ahoana no fomba azo atao amin'ny fomba fiasa?
  Namaly tsy nisy tabataba i Margarita hoe:
  - Raha tsy hoe tafintohina amin'ny anomalies.
  Ny devoly mirehitra dia nametraka ny rantsantanany teo amin'ny molony:
  - Fa mandady ny iray amin'ireo.
  Anomaly ny perla avy any ambanin'ny tany. Namaha ny tany mihitsy aza izy. Toy ny molaly goavam-be izy io, ka nidona tamin"ny fasika sy tanimanga ary bozaka. Nandroaka zavatra maloto toy ny menaka izy. Dia nanomboka nikapoka izy.
  - Maharikoriko! - Hoy i Aurora mirehitra. - Toy ny kisoa roa mifanoroka.
  Nandre azy ireo ilay anomaliana ary taitra dia nifindra nankany amin"ireo tovovavy.
  - Andao hisaraka! - Nanafatra i Margarita.
  Tsy azon'i Agile Aurora:
  - Nahoana no mbola ilaina izany?
  Snow White Terminator nitsiky:
  - Andeha hataonay hanenjika vorona roa amin'ny vato iray ianao!
  Ny tovovavy Komsomol dia naneho ny lelany, nisambotra fanenitra niaraka tamin'izany ary nitsako azy, faly tamin'ny tolo-kevitra toy izany izy. Niparitaka ny skoto, ary nivaingana ny tsy fetezana. Nihozongozona kely ilay izy ary nanomboka nianjera, nisy lelafo kely nandalo tao anatin"ny dobo misy menaka. Vetivety anefa dia nirehitra ny afo ka maty haingana.
  - Tsy Pyromania ity! - Tsikaritry ny tsy nikiraro i Aurora, nifanindry ary nitsambikina avy hatrany, nivadika ho fihodinkodinana.
  - Eny, mety hiteraka loza ny anomaliana Pyromania! - Nanaiky i Margarita. - Faingana izao fa mandany andro isika.
  Raha vantany vao niditra lalina tao anaty kirihitra ny tovovavy Komsomol tamin'ny tsimokaretina, hazo, voaloboka mutant mifamatotra, dia voahodidin'ny haizina saika tsy azo ihodivirana. Ny hodi-kazo ihany no nanjelanjelatra, nanome endrika ratsy sy tsy fahita firy ny tany. Na izany aza, ny zazavavy dia tsy mila monoculars amin'ny alina; ireo dia ho an'ny olona malemy izay tsy afaka mandray fanapahan-kevitra mahaleo tena sy mahita ao anaty haizina. Saika nidona tamin'ny hazo i Aurora;
  - Rey olona ô! - Ny devoly afo dia nanonona ny maloto araka ny tokony ho izy. Toa tsy misy anomaly fa miondrika ny hazavana.
  - Fosgène sy phosphore io! - Nanambara i Margarita ary nanodikodina ny tendany tsara tarehy. Matetika izy ireo no manova ny mari-pamantarana rivotra.
  - Ka tsy maintsy hojerena izany! - Nanaiky tamin'ny fanesoana tsy dia nafenina i Aurora mena volo.
  Nanofahofa tanana teny amin'ny rivotra ilay mpiady:
  - Mihetsiketsika miadana amin'ny voalohany, dia ho zatra izany isika.
  Nanafaingana tsikelikely ireo tovovavy Komsomol, ary niezaka ny tsy hanapaka rantsankazo eo ambanin'ny faladiany. Tsy matahotra ny mpanara-maso kisendrasendra, fa ny zavaboary isan-karazany izay mety hihetsika amin'ny feo.
  Tamin'ny voalohany dia maina, fa raha vao namindra ny kirihitra ireo tovovavy, dia nisy riandrano tena nisy nilatsaka taminy!
  - Tsy maintsy mavesatra ny rano! - Nanoro hevitra i Aurora.
  - Folo isan-jato azo antoka! - Nanaiky i Margarita.
  Ny devoly mirehitra dia nandondona ilay bibikely tamin'ny ombelahin-tongony hypertitanium ary naneho ny heviny:
  - Izany no mahatonga ny ando be sy tsy levona!
  Ny tanimanga dia nikoropaka teo ambanin'ny faladiako. Ny lokony dia maitso maitso-violet, toy ny fasana. Tsy nisy toy izany na taiza na taiza teto an-tany afa-tsy tany amin"ny faritra.
  Niezaka nisaraka taminy ny tongony, saingy nitombo avy hatrany ny dian-tongotra, izay nanamora ny fitsirihana. Sarotra fotsiny ny mihetsika, miraikitra amin'ny kiraronao, manery anao handany ezaka. Aurora sy Margarita mihitsy aza no nitelina sôkôla concentré. Hita tsindraindray ny ahitra, ary biby mpiremby no betsaka. Nandady tao anaty tanimanga izy ary niezaka naka bibikely. Sarobidy ny voaloboka, kirihitra, sampana, ravina, indraindray tsy misy fofona, ary indraindray misy fofona mahery.
  - Avy aiza ny voaloboka? - hoy i Margarita nanontany. - Faritra misy toetr'andro mafana io.
  - Ny vokatry ny mutation, dia naka faka. Ankoatr'izay dia mafana kokoa ny faritra noho ny ao! Tokony ho dimy ambin'ny folo degre. Mafana kokoa ny eto amin"ny fahavaratra noho ny any Afrika ekoatera. Na tsia, mitovy ny mari-pana. - Ketrona ny handriny i Aurora tsara tarehy, toa niezaka nitadidy izay novakiny indray mandeha.
  Tena natoky tena i Margarita hoe:
  - Mbola tsy misy izany! Farafaharatsiny ho antsika.
  Nihodina teny amin'ny rivotra i Aurora miboridana, nanao sorona ary nitaraina hoe:
  - Orsa Komsomol izahay ary milaza izany rehetra izany!
  - Tsaroako fa nentina tany Sahara izahay indray mandeha. Nandany herinandro tsy nihinan-kanina na nisotro aho, nandeha teny amin"ny fasika nirehitra toy ny lafaoro teo ambony fatana, tsy nikiraro, ary tsy nisy na inona na inona tafavoaka velona! - Nahatsikaritra aho fa namoaka pitik'afo tamin'ny masony i Margarita (tsy an'ohatra, fa ara-bakiteny!). - Mazava ho azy fa tsy nisy zavatra nahafinaritra.
  - Mazava ho azy! Nandalo izany koa aho! Vetivety dia zatra ny tongotro fa mangidihidy ihany aty aoriana. Ary mihamaizina ny hoditry ny masoandro. - Voamarina, falifaly ary milalao toy ny saka avy amin'ny Viriya Aurora.
  - Tsy tiako raha fotsy ny vatana, toa vehivavy be loatra. - Tsy mody nimenomenona i Margarita.
  - Ny sôkôla tan dia lamaody ankehitriny. - Ny devoly afo dia nierona tamin'ny nifiny pantera. - Midika izany fa manam-bola handehanana any Atsimo ianao.
  Saika lany tamin'ny saro-takarin'ny alan'i Chernobyl ireo tovovavy. Teo akaiky teo no nisy ny moron'ny lakandrano midadasika. Ny kirihitra matevina, ny fakany mipoitra, ny plantain mutant, miaraka amin'ny raviny midadasika, dia namorona toerana mihidy mety.
  Nihiaka i Margarita hoe:
  - Eny, indro Vizhnitsa eo anoloantsika.
  - Eny, tanàna sovietika taloha! Nahoana i Okraina no mirehareha, saika lasa firenena misaraka ao anatin'ny Firaisana Sovietika. Efa an-jato taona maro rahateo no niady tamin"izy ireo! Izany no nahatonga ny URSS nandresy, ary ny Okrainiana izao dia rahalahintsika. - Ny Aurora mena volo dia namelatra ny tanany ary niezaka nanidina.
  - Ary talohan'ny nananany rahalahy Rosiana. Ny ankizy rehetra dia mahafantatra fa Kyiv no Renin'ny tanàna Rosiana. - hoy i Margarita sady nitsiky kokoa. - Nampiraisin'ny finoana ortodoksa masina sy ny fakany slavy izy ireo. Andriamanitra mihitsy no nandidy ny URSS ho fanjakana tokana. Fa tonga i Bandera ary namorona bedlam - nivadika ho ady. Na izany aza, nandresy izahay.
  - Ny filaminana dia miorina amin'ny fototra izay ny simenitra no finoana ary ny fasika dia sitrapo! Ary noho izany dia mila gadraina ny olona ratsy fanahy maro! - hoy i Aurora, nitaraina mafy.
  Tsy sarotra ny mahita ny tanàna. Feno ny tatatra eto, tsy olana ny fiampitana ny manda. Ny trano dia tranainy indrindra, afaka mahita trano misy rihana dimy sy trano avo Stalinista ianao. Efa tany amin'ireo tranobe maoderina ireo tovovavy. Dia nahatsiaro i Margarita hoe:
  - Tsy maintsy mamoaka zaza valo ambin'ny folo isika, sa tsy izany?
  - Hanampy ry zalahy! Hiteraka korontana eto an-tanàna izahay ka tsy ho afaka hanara-maso ny hetsikay! - Nahozongozonin'i Aurora tsy nikiraro ny basiny.
  Nijery manodidina ilay mpiady fotsy lanezy ary nanapaka moka iray, nampidininy ny feony ary nanontany hoe:
  - Ahoana raha mandositra izy?
  Nanamarika araka ny lojika ny devoly afo:
  - Miantehitra amin'ny fitiavan-tenany fototra aho. Ankoatra izay, hantsoiko hoe dwarf izao. Hanohana ny fanahiny miady aho.
  Margarita Korshunova dia nitaraina tamin'ny fomba tsy dia mazava loatra:
  - Ny fomba tsara indrindra hanaovana izany dia amin'ny tehamaina tsara.
  Nandeha haingana ny rantsan-tongony i Aurora ary niantso ny laharana tamin'ny alalan'ny bokotra ary niteny mafy hoe:
  - Vonona ve ianao!
  - Eny, fa nisy korontana teto! - Fikiakiaka manify no nandrenesana valiny.
  - Aza kivy, mora kokoa ny manala azy amin'ny fetsy. Ankoatra izay, tsy hisy ho gaga amin"ny tsy fisian"ny ankizy aorian"ny alina be tafiotra toy izao. - Ilay devoly fetsy mena volo dia nampidina ny feony.
  - Manaiky! Tsy hiraharaha antsika intsony izy ireo! - Ny dwarf, manam-pahaizana amin'ny fanariam-jaza, nidoboka.
  - Andraso izahay, na inona na inona mitranga! Angamba afaka manampy dimy isan-jato hafa isika. - hoy i Aurora maneso.
  Nisy vokany mahagaga ny teny farany. Niteny ilay bandy adala hoe:
  - Hiandry aho na dia ho avy aza ny faran'izao tontolo izao!
  Cool Aurora, miaraka amin'ny fampiakarana sy fampidinana ny volomasony maneso, dia nieritreritra hoe: "Na izany aza, izany dia mampahatsiahy ahy an'i Jodasy miandry tsato-kazo aspen."
  "Eny, handresy ny Amerikana sy ny ankiziny isika izao," hoy i Aurora maitso maso.
  - Fantatrao ve hoe tsy afaka mamela an'i Amerika aho? - Nofehezin'i Galina ny totohondry.
  - Inona? - Gaga ilay bera mena-Komsomol mpikambana.
  - Fanapoahana baomba ny tanànantsika sy Japoney! Barbarisma izany! - Nanoratra tononkalo aza aho! - Margarita nanozongozona ny grenady, ary tamin'ny hatezerana toy izany dia nisy andian'ny bibikely mutant feno volom-borona nianjera.
  Nitsambikina i Aurora ary nifaly:
  - Andao hihira! Mahaliana izany.
  Ary Korshunova hihira, ny feony, toy ny mahazatra, dia ambony noho ny fiderana ny Himalaya;
  Nomen'ny Tompo ny Kintan'ny Tanindrazana,
  Minoa ahy, izy dia mamirapiratra kokoa noho ny Masoandro!
  Ahy ianao, ity firenena niavianao ity -
  Fantaro avy aminao fa mitempo alahelo ny foko!
  
  Ao aminao izahay mpikambana ao amin'ny Komsomol toy ny voromahery,
  Mandringana ny fasista izahay ary mamafa ny potika!
  Na dia tao amin'ny Jupiter aza izahay dia afaka
  Ampitomboy ny vokatry ny paradisa tsy azo atao!
  
  Venus no toerana ho an'ny fitiavana,
  Any Mars, ny fahatsapana ho mpiady no avo indrindra!
  Tapaho ny fatoran"ny ratsy sy ny fisalasalana,
  Ny Tsitoha rahateo te hanao izay tsara indrindra ho an"ny rehetra!
  
  Andao resy ny fanerena cosmic,
  Aleo hisambotra ny saokany amin'ny fihina mafy!
  Hotorotoroin"ny herin"izao tontolo izao ny fahavalo,
  Ary notifirin'ny tsipìkan'ny ankizy tsotra ny Junkers!
  
  Tsy misy afa-tsy scenario iray - raiso ary handresy,
  Tsy afaka mahafantatra vokatra hafa izahay!
  Ary aza mamiravira ny amboadia amin'ny Reich,
  Hahazo bayonet amin'ny tavan'ny miaramila ianao!
  
  Fa ny bayonet dia tsy hahasoa anao,
  Hanampy dinamita izahay!
  Sidina haingana toy izany
  Rehefa nikapoka ny tantanana ny proletarianina!
  
  Ny hetsika manaraka dia handalo toy ny rivo-doza,
  Ary ny lalao farany dia ho checkmate mpandresy!
  Volkano adala rahateo ny hatezeranay,
  Valiny amin'ny baomba, saka mahatsiravina!
  
  Nofehezinay ny tsipìka tao Berlin,
  Malalaka i Paris eo ambanin'ny sainam-pirenena Rosiana!
  Zanakavavin"ny Tanindrazana sy zanakalahy izahay,
  Rehefa misakafo isika dia mihinana tantely am-pifaliana!
  
  Toy ny rahalahy izao i Foggy Albion,
  Nivoaka toy ny pie teo ambony lovia i New York!
  Ny sainay mena mena midorehitra,
  Eo ambanin'izany dia faly amin'ny fahafahana ny olona rehetra!
  . TOKO No. 12.
  Oleg Rybachenko koa dia nanana nofy izay tsy tsotra, fa mahafinaritra. Toy ny hoe manohy ny asany ara-miaramila izy sy Dima;
  Nisoratra anarana ho mpilatsaka an-tsitrapo tao amin'ny sampana SS ho an'ny ankizy izy roa, izay noforonin'i Fuhrer izay voasambotra. Toa lasa adala ihany i Hitler tamin'io zava-misy io. Marina, etsy ankilany, nanana fahamalinana ampy izy mba tsy hanomboka ady tsy misy fanantenana amin'ny URSS.
  Etsy ankilany, nahoana no tsy tokony hahazo fiofanana ara-miaramila ilay zazalahy? Nahoana izy ireo no tokony hampinono sy higoka toy ny barchuks?
  Oleg Rybachenko sy Dmitry, miaraka amin'ny bandy hafa avy amin'ny andian-tafika tanora, nanidina nankany Afrika. Ny fitaterana maotera enina alemana dia afaka mitondra miaramila paratroopers mitam-piadiana hatramin'ny roanjato. Saingy nisy andian-tafika iray manontolo nisy mpiady telonjato tamin'ny karazana tanora Hitler Jugent. Zazalahy telonjato, roa ambin'ny folo taona teo ho eo, dia toa mbola mikotrika be, fa raha ny tena izy dia zazalahy voafantina manokana izay efa nahazo fiofanana ara-miaramila.
  Ny Fuhrer dia naniry tanora betsaka araka izay azo atao handray anjara amin'ny ady. Any Afrika, dia efa resy ny tafika lehibe any Grande-Bretagne, na dia mbola misy toby miaramila matanjaka aza any Sodàna. Marina fa tsy azo ianteherana tanteraka ny miaramila mpanjanaka, ary raha ny marina, ny vondrona britanika. Tsy tena anglisy izy ireo. Tsy dia mitam-piadiana izy ireo, indrindra fa miaraka amin'ny fiara mifono vy, andramo ary hamindra ny fitaovana manerana ny metropolis. Noho izany, ny mety hisian'ny fatiantoka lehibe ho an'ny ankizilahy dia kely indrindra. Andrasana amin'ny ambaratongan'ny fanazaran-tena ara-tetika mahazatra izany, ary hahazo traikefa amin'ny ady ny taranaka tanora.
  Oleg Rybachenko sy Dmitry dia mahay miteny alemà (ilay lazaina ho fahavalo), ary koa anglisy, espaniola ary frantsay. Sangany ihany koa ny sekolin'izy ireo ary ny ankizy sovietika, raha ny teoria, no tokony ho hendry indrindra.
  Ankizilahy alemà iray, toa iray amin'ireo mpitarika, Hans Feuer, ranjanana sy hozatra, nifandray tanana ary nilaza tamim-pahatsorana hoe:
  - Tsy nanantena izahay fa ny Rosiana dia ho matanjaka sy hendry. Ohatra, ento ny lalanay toy ny Alemà kilasy voalohany!
  Nanamarika tamim-panetren-tena i Oleg Rybachenko:
  - Inona no tena mahagaga amin'izany? Angamba tsy maintsy miady isika, fa raha miditra amin'ny fitsikilovana ianao ka tsy mahay teny alemà, firy ny vaovao ho angoninao?
  Nanaiky i Hans:
  - Marina izany! Fa amin'ny ankapobeny dia nampianarina izahay fa Rosiana tsy olombelona ianao. Ny Slavs dia dingana tetezamita eo amin'ny gidro sy ny olombelona. Izany hoe, amin'ny lafiny fampandrosoana ara-tsaina, ny Rosiana dia ambony kely noho ny biby fiompy.
  Dmitry naninjitra totohondry tamin-katezerana:
  - Eny, afaka mamely totohondry anao aho noho ny teny toy izany.
  Namaly tamim-pahasahiana i Hans, ary namehy ny totohony:
  - Ny safidin'ny fitaovam-piadiana ihany no ahy. Miaraka amin'ny fonon-tanana ianao no tompon-daka amin'ny Half-World, fa ahoana kosa ny duel miaraka amin'ny nunchucks?
  Gaga i Dmitry:
  - Ary inona izany?
  Te-hamaly ilay tovolahy sangany Alemana, nampiseho ny fahaizany, saingy nokapohin'i Oleg Rybachenko tamin'izany izy:
  - Fitaovam-pambolena ampiasaina handondona amboara any Sina io. Noraran"ny Mongol-Tatars ny Sinoa tsy hitondra fitaovam-piadiana, ka navadika ho kibay mahafaty io fitaovana toa tsy mampidi-doza io. Natsangana ny rafitra iray manontolo amin'ny ady amin'ny nunchuck. Avy eo dia noraisin'ny Japoney tamin'ny faran'ny taonjato fahasivy ambin'ny folo. Azo inoana fa avy tamin'izy ireo no tonga tany amin'ny tafika SS.
  Nanohitra i Hans:
  - Tsy azo antoka amin'izany. Ny Great Fuhrer folo taona lasa izay dia nanasa mpampianatra maromaro avy any Shina, nanome baiko ny hanao ny Sekolin'ny ady an-tànana amin'ny tanana Third Reich ho ambony indrindra eran-tany. Tsy tokony hieritreritra ianao fa izahay Alemà, firenena ambony, dia tsy te hianatra na inona na inona amin'ny olon-kafa. Ny sekolim-miaramila alemana dia mitaky fiheverana ambony indrindra momba ny maha-olombelona.
  Dmitry dia niondrika tamim-pahavitrihana, nanamafy ilay hevitra:
  - Ary koa ny Sovietika. Hoy i Stalin - ny teknolojia mandritra ny vanim-potoana fanarenana dia manapa-kevitra ny zava-drehetra! Ary tamin'ny drafitra dimy taona faharoa dia namolavola ny hevitra izy - ny mpiasa no manapa-kevitra ny zava-drehetra!
  Oleg Rybachenko dia nilaza zavatra hafa teto:
  - Tsy maintsy milaza aho fa tsy mandeha tsara ny zava-drehetra amin'ny maha-olombelona. Ohatra, ny haavon'ny fanofanana ara-teknika ny miaramila ao amin'ny URSS lany aoriana. Fa amin'ny ankapobeny dia ambony isika!
  Nanolo-kevitra i Hans hoe:
  - Te hilalao Hitler Hash ve ianao?
  Gaga ireo zazalahy sovietika:
  - Ary inona izany?
  Nitsiky i Hans:
  - Ny famoronana farany an'ny Great Fuhrer. Toy ny echec, izay tsy lalaovin"olona roa, fa olona efatra, roa amin"ny roa. Fa amin'ny birao iray misy sela efa-jato. Misy fiara mifono vy, basy mandeha ho azy ary sambo mpiady. Misy tarehimarika efapolo avy, ary enimpolo amby zato ny fitambarany. Ny sasany mihetsika toy ny echec, ny hafa mihetsika amin'ny fomba hafa tanteraka. Miampy fanavaozana hafa... Ohatra, ny fiara mifono vy sy ny sambo mpiady dia tsy afaka mitifitra afa-tsy fiara mifono vy, basy mandeha ho azy sy Rohy, ary miaramila an-tongotra na miaraka, na raha tonga amin'ny tsipika iray izy ireo ary manamafy ny fitaovam-piadiany. Amin'ny ankapobeny, ny lalao dia tena sarotra, tsy mitovy amin'ny echec.
  - Asehoy azy. - Nanontany i Oleg Rybachenko.
  Nalain'i Hans ny solaitrabe miforitra avy ao amin'ny kitapony. Nihantona izy io ary tena mirindra. Ny tarehimarika dia magnetized. Efa-polo mitovy ny tsirairay. Ny board mihitsy dia tena mpandala ny nentin-drazana, mahitsizoro. Ny fitsipika dia mahaliana, indrindra indrindra, saika ny tarehimarika rehetra dia samy hafa noho ny mihetsika, afa-tsy ny fiara mifono vy. Afaka mamely sy mandeha miaraka amin'ny takela-bato izy ireo.
  Araka ny nantenain'ny olona iray, ny tarehimarika matanjaka indrindra dia ny sambo mpiady, ny malemy indrindra dia ny miaramila an-tongotra maivana. Nisy ihany koa ny basy mandeha ho azy sy ny mahaliana, ny fiaramanidina, iray isaky ny mandeha, fa koa fiaramanidina mpanafika, mpiady, baomba, ary fiaramanidina. Ankoatra ny sambo mpiady dia misy ihany koa ny mpandrava. Hafa ihany koa ny miaramila an-tongotra, mekanika, tsotra ary mpitaingin-tsoavaly. Izany hoe, tsy mora ny mahatakatra ny fitsipika. Nanamarika avy hatrany i Oleg Rybachenko:
  - Tsia, tsy maharesy ny echec amin'ny lazany ity lalao ity. Ny haavon'ny fahasarotana dia tsy eo amin'ny tabilao!
  Nanaiky i Hans:
  - Eny, tsy ho mora ny hamolavola paikady eto. Ary tsy afaka manoratra boky marani-tsaina ianao. Fa ho an'ny Aryana mihitsy izany!
  Nanaiky i Dmitry hoe:
  - Eny ho an'ny Aryana! Andao hilalao!
  Nampitandrina i Oleg Rybachenko:
  - Tsy hisy fahafinaretana kely!
  Nanasa zazalahy iray hafa i Hans ary, rehefa namorona mpivady, dia nanomboka nilalao tamin'ireo ankizilahy. Nisafidy volontany aho. Mena voajanahary i Oleg sy Danka!
  Ny lalao dia tena tsy nampientam-po tamin'ny voalohany, fa avy eo dia nandray anjara ny ankizilahy. Oleg Rybachenko, amin'ny maha-tetikady teraka azy, dia nandray ny hetsika ary nanomboka nanosika ny fahavalo avy amin'ny sisiny. Ao amin'ny lalao Fuhrer, amin'ny ankapobeny, dia tsy nisy mpanjaka, ary ny foiben-toerany dia azo nafindra nefa tsy very mihetsika.
  Tsy navela hilalao anefa ny ankizilahy. Naneno ny fanairana...
  - Fanafihana an'habakabaka!
  Nirohotra nankany amin"ireo vavahady ireo ankizilahy avy hatrany. Na dia tery aza ny varavarankely, dia tsy tazanao tsara ny teo amin'izy ireo ary nisy mihitsy aza ny fahasosorana.
  Fiaramanidina niondrana an-tsambo, ary mazava ho azy, niaraka tamin'ny mpiady mitam-piadiana.
  Tsy nisy mihoatra ny folo ny Anglisy. Ny Spitfires, nahita fa maro ny Alemà nitifitra tamin'ny basim-borona, niezaka namely azy ireo avy lavitra. Saingy izy ireo ihany no nahazo ny valiny. Nanomboka nifoka sigara ny fiaramanidina Royal Air Force ary nandositra ny ambiny.
  Nisioka mafy ny ankizilahy, nefa tsy nisy nianiana hoe - fifehezana. Nohitsakitsahin'izy ireo anefa ny kirarony ary nanao vazivazy masira maromaro.
  Mazava ho azy fa tsy afaka manenjika ny mpiady ny fitaterana, ny fahasamihafana amin'ny hafainganam-pandeha dia filaharana lehibe, ka tsy maintsy nitony ireo tovolahy ary niverina tamin'ny asany. Ny sasany aza nanomboka nanao push-up, ny sasany nanao abs.
  Na izany aza, Oleg Rybachenko dia nahazo aingam-panahy ka nanomboka nihira, tamin'ny feo afaka nandroaka tsy ny mpanjaka, fa ny emperora mpandainga (Hitler!);
  Manidina ho any amin'ny ady mafy mahafaty isika,
  Zanaky ny kominisma ny mpisava lalana!
  Ny Tompontsika Svarog dia miaraka amiko mandrakariva,
  Andao hopotehina ny fototry ny fanavaozana!
  
  Manana courage sy mitondra fiara izahay,
  Ny milina rehetra dia afaka mivory!
  Faharesena feno fahatezerana no miandry ny Nazia,
  Aza miteniteny foana ry Fritz a!
  
  Voadaroka mafy teo akaikin'i Moskoa ny Wehrmacht,
  Nasehonay ny herim-ponay!
  Nopotehina ilay parasy malama,
  Nandresy izahay, isainay tanteraka!
  
  Inona no azon'i Fritz atao manaraka?
  Mipetraha fotsiny - miala haingana!
  Ary teo amin'ny tendan'i Adolf - spitz maranitra,
  Avelao ny ampondra ho toy ny clown!
  
  Ny anjarantsika dia ny maneno ny anjomara fandresena,
  Manangona ny legiona mena!
  Ary tapaho tsy misy indrafo ny lohan'ny mpanafika,
  Farafaharatsiny tonga teo aloha izy ireo avy tany am-pianarana!
  
  Nokapohintsika ny baomba toy ny hoe teraka avy tany Mars,
  Ary na aiza na aiza dia mangataka famindram-po ny Krauts!
  Zanaky ny lehibe isika, izay mitovy ny firenena rehetra -
  Avelao ho ekena ny diabe avy amin'ny kisary tarehy!
  
  Hitler nieritreritra ny haka ny tany,
  Ary izao izy dia misy mibontsina eo ambanin'ny bangs!
  Rehefa dinihina tokoa, ny Alemana dia te-hamodika ny rehetra ho lalao,
  Ary nisy zazalahy tsotra nametraka azy ireo!
  
  Inona no nitranga tamin'ny "Tiger" - nandeha tamin'ny metaly izy,
  Avy amin'izany no hanaovana samovars miaraka amin'ny dite mamy!
  Nahazo izany ny Krauts - faharesena mafy teo amin'ny tandroka,
  Ao Berlin isika amin'ny volana Mey mamirapiratra sy mafana!
  
  Ary nahazo tady fa tsy kravaty i Adolf,
  Nohamafisiny ny tendan"ilay mpamono fahavalony!
  Famaizana mavesatra nihatra tamin"ny fahotany,
  Ary ankehitriny aho manitsaka an'i Alemaina amin'ny fiara mifono vy!
  
  Ny Lehibe Stalin mihitsy no nanome ny mpikambana Komsomol,
  Izy no nanome baiko - kintana lehibe amin'ny "Fandresena"!
  Hatraiza ny hery nomenay ny Tanindrazana Masina,
  Endrey ny fifalian"ny raibentsika any amin"ny tontolo ho avy!
  Hafahafa izany, saingy nitehaka mafy izy noho ny hira manetriketrika toy izany - lasa adala tanteraka ny rehetra eto, sa ahoana?
  Rehefa tapitra nihira i Oleg Rybachenko dia tapaka ny nofy, ary taitra indray izy ireo, tamin'ity indray mitoraka ity dia tsy tamin'ny fomba mahazatra indrindra, fa nalaina sy nototoina tamin'ny rano mangatsiaka. Taorian'izay indray ireo rojo ireo dia nanome ahy ratra mafy teo amin'ny sandriko sy ny fandalovan'ny tsanganana... Tsy nomeny sakafo maraina akory aho! Round! Marina izany, nijanona teo amin"ny toerany ny Alemà, ary nandeha moramora teny amin"ny lalan-kely ireo voafonja. Tsy fantatra mazava izay ilana izany. Lalana vita rarivato misy asfalta sy vatokely. Rehefa afaka ora vitsivitsy, dia nanomboka nirehitra sy nangidihidy mafy ny voditongotro. Maro ny ankizivavy nanomboka nandeha ra.
  Avy eo, na dia mbola lavitra aza ny hariva, dia naveriny tsy nisy fombafomba izy, ary novahany faingana izy ary nasainy nandry.
  Oleg Rybachenko sy ny sisa amin'ireo tovovavy dia nankatò haingana. Ary na dia tsy te hatory mihitsy aza aho, dia tonga tampoka sy tsy azo ihodivirana ny famihin'ilay andriamanitry ny torimaso sy ny fahitana Hypnosis (izay noteren'i Zeosy Tsitoha hanakimpy ny masony!).
  Ary ny ankizilahy indray dia mpisava lalana amin"ny raharaha miaramila mendri-kaja, na dia tafik"olon-kafa aza izany;
  Namboarina teo an-toerana ny andian-tafika, ahitana mpiady Jungfolk, zazalahy roa ambin'ny folo taona telonjato, ary nafindra tany atsimo. Tamin'ny voalohany dia notarihina tamin'ny fiara roa kilometatra ireo ankizilahy ireo, saingy toa niova hevitra ny mpitantana ka nanapa-kevitra ny hanome hazakazaka ho an'ireo tovolahy ireo.
  Voatery nanala akanjo ireo ankizilahy, navela nanao short miaramila fotsiny, ary saika niboridana sy tsy nikiraro nitondra kitapo teny an-tsorony, ary nihazakazaka nankany atsimo.
  Mazava ho azy fa navela hanosotra ny tenany tamin'ny solomaso vaovao sy mahomby izy ireo, ary ny lalana dia tsy namakivaky ny tany efitra, fa tamin'ny ahitra malefaka kokoa sy tsy mafana, satria namakivaky ny Reniranon'i Neily, ary nanodidina ny loharano lalina. nitombo ny ahitra sy ny hazo, saingy ny fitsapana no sarotra indrindra. Satria tsy maintsy nandositra izahay, tao anatin"ny hafanan"i Afrika tamin"ny volana Jolay, ary na dia tamin"ny fitaovam-piadiana mahery vaika aza, ary koa ny kitapo misy entana.
  Mazava ho azy, ao amin'ny andian-tafika manokana dia nisy ankizilahy nisolo tena ny lokon'ny firenena alemà ary nanana fiofanana ara-batana mendrika, saingy mbola.
  Nilahatra ireo mpiady tanora ary nanome baiko ny komandin'izy ireo, tovolahy toa azy ireo, na dia lava be aza, miaraka amin'ny hozatry ny Apollo:
  - Eny, ry rahalahy! Fantatro fa ho sarotra aminao izany, fa ny adidy dia adidy! Mila hamita valo amby dimampolo kilometatra isika amin'ny hariva! Baiko izany.
  Nanamarika i Oleg Rybachenko:
  - Hmm eny! Ny teny hoe ity baiko ity dia toa ody! Tsy azonao odian-tsy hita izy.
  Nanamarika i Dimka:
  - Vonona ny miloka aho fa tsy ho tanteraka izany!
  Nanohitra i Hans Feuer:
  - Tsy maintsy manatanteraka izany isika, satria Aryana! Ary Aryana koa ianareo Rosiana raha misoratra anarana ao amin'ny battalion Jungfolk tsara indrindra.
  Valo ambin"ny folo kilao ny kitapo teny an-damositro, miaraka amin"ny bala sy rano ary sakafo, miampy basy iray milanja telo kilao. Ny iraika ambin'ny folo kilao dia sarotra na dia ho an'ny olon-dehibe aza raha mandeha lavitra ianao ary mihazakazaka, ary na dia eo ambanin'ny masoandro mahamay aza.
  Oleg Rybachenko nanosotra ny tongony teo amin'ny bozaka. Ny ankizilahy dia nafana fo tamin'ny fanesorana kiraro; amin'ny kiraro hoditra (ny hoditra dia tena artifisialy, saingy mbola tsy karazana kirzach), sarotra ny mihazakazaka eto. Sneakers na tenisy kiraro ho tsara kokoa, fa amin`ny toe-javatra ny ady tany Alemaina dia rendrarendra, ary nanapa-kevitra ny tsy hanimba ny ankizilahy.
  Naneno ny baiko, ary nanomboka nihazakazaka ireo mpiady avy any Jungfolk, raha niezaka nitazona endrika endrika.
  Nisy rivotra vaovao nitsoka avy tao amin"ny Reniranon"i Neily, nitsoka nahafinaritra ny torso mitanjaka sy hozatra an"ireo tovolahy mpiady. Somary mampahatsiahy an'ireo titans tanora vonona hanafika ny lanitra izy ireo. Nihazakazaka izy ireo, nifoka rivotra tsy an-kijanona, saika an-tongotra. Eo anoloana no avo indrindra, ary, mazava ho azy, ny Dimka lava, na dia zazalahy enina, anisan'izany ny komandy, dia lava noho izy. Oleg Rybachenko, izay somary mihoatra ny fenitra, ny haavony iraika ambin'ny folo taona (mifanohitra amin'ny zava-misy izay nalainy taorian'ny razambeny naorina tamin'ny fomba mahery fo!) dia tsy maintsy nirohotra, saika tamin'ny farany. Marina fa nisy tombon-dahiny tamin"izany: kely kokoa ny mety hanorotoro ny ombelahin-tongony, na voadaka teo ambanin"ny toerana nipetrahany. Izy no zandriny indrindra eto, saingy mazava ho azy fa tsy ny malemy indrindra na, indrindra, ny vendrana.
  Ny enta-mavesatra dia tsikaritra, saingy mbola azo ekena, ary ny tsirairay dia manana traikefa amin'ny fihazakazahana miaraka amin'ny entana. Na dia manana lanja be aza, rehefa nitondra, ohatra, mpiara-miasa eo an-tsorony.
  Eo ambanin'ny tongotry ny tongotra miboridana, indraindray izy ireo dia mipoitra na mitsambikina amin'ny sampan-drofia tapaka na cones, ary indraindray misy zavamaniry misy tsilo izay ezahan'ny ankizilahy hivezivezy. Ny ahitra dia mafana, matetika maina, fa, mazava ho azy, tsy mirehitra toy ny fasika tany efitra. Amin'ny ankapobeny, mbola azo atao ny miaina, saingy miposaka ny Masoandro ary mampitombo ny hafanana.
  Hans lava, eo ho eo amin'ny halavan'i Dmitry, nihazakazaka nifandona. Nanontany ny tanora mpiady sovietika iray ny tovolahy alemà iray:
  - Eny, miady ianao izao! Mazava ho azy fa mbola tsy nandre fofona basy aho, fa efa eo alohantsika ny zava-drehetra. Mahatsapa fientanentanana mihitsy ve ianao?
  Namaly tamim-pahatsorana i Dmitry hoe:
  - Tsy mbola! - Ary hoy koa izy, nanodina ny lohany indray. - Ekeko fa tsia!
  Nitsoka mafy i Hans:
  - Eny izaho dia! Raha ny marina, eny! Iza amin"ireo ankizilahy mitovy taona amiko no afaka mandeha miady ara-dalàna. Miady, mitifitra, mamono, mitsoka, migadra. Raha ny marina, ity dia romantika. Ianao sy Olezhka koa dia te hahatsapa ho toy ny mpiady velona, hiala amin'ny fahazarana!
  Nanohitra tanteraka i Dimka:
  - Tsy mahazatra ny fiainantsika. Amin'ny ankapobeny, ny maha-mpisava lalana, na dia mpitarika sy atleta aza, dia tena mahaliana.
  - Koa nahoana ianao no nisoratra anarana taminay? Tsy matahotra ny ho faty na ho kilemaina ve ianao? - Nivazivazy i Hans.
  Dimka, nomena anaram-bositra Ilya Muromets, nirehareha:
  "Izany no antony nanaovako sonia, mba hampisehoana fa ny Rosiana dia afaka miady tsy ratsy noho ny Alemà." Raha tsy izany dia manoratra sy miresaka momba ny fandresenao izao tontolo izao...
  Nitsiky i Hans:
  - Eny, eny! Momba ny fandresentsika, voninahitra manerana izao rehetra izao. - Ilay zazalahy mpiady lava dia nanambony ny tratrany malalaka tamim-pireharehana. - Ary ianareo Rosiana dia zara raha afaka mandroaka ny tafika finnish kely. Tsy misy azo hireharehana!
  Dmitry, tafintohina, zara raha nifehy tena mba tsy hampiasa ny totohondriny, nanohitra:
  - Manana Khalkhin Gol koa izahay!
  Nitsoka mafy i Hans:
  - Fifandonana kely, any amin'ny toerana iray any Azia. Ary efa naka an'i Eoropa sy saika manerana an'i Afrika sy Azia ry zalahy. Ary haka an'i Rosia isika, mofo kely ho antsika izany!
  Nanjera ny masony tamin-katezerana i Dmitry:
  - Aza robaina fa fohy ny sandrinao!
  Hans nihomehy:
  - Ahoana no nanery anao hanao sonia ny Fifanarahana fandriampahalemana Brest? Nomenao tany izahay, isaina hatramin'ny Dnieper, miaraka amin'ny bayonet sy saber avo telo heny. Inona no azo lazaina momba ny Rosiana miaramila amin'ity tranga ity?
  Nivondrona i Dimka, nikasa ny hamely an'i Hans tamin'ny orona izy, ary noho ny fahafantarany ny tanjany amin'ny maha tompondakan'ny "antsasaky ny tany", dia azo inoana fa ho nandondona ilay tovolahy alemà masiaka izy, saingy... fananganana ary manomboka ady. Ary tsy tsara ny mampiasa totohondry mandritra ny adihevitra. Afa-tsy amin'ity tranga ity, azo inoana fa hosamborina izy, ary tsy hanam-potoana hanehoana fa ny Rosiana dia miady tsy ratsy noho ny Alemà. Noho izany, nanohitra tamim-pahatoniana i Dmitry:
  - Nikapoka anao teo ambany fifehezan'i Frederick II izahay Rosiana, ary naka an'i Berlin mihitsy aza. Ary rehefa nanome baiko anao Napoleon Lehibe, ny antsasaky ny miaramilany dia Alemà, ary tamin'ny Ady Lehibe Voalohany dia nisy ny fandrosoana Brusilov. Ary tsy naka Paris ianao satria saika azon'ny miaramilantsika i Konigsberg.
  Nahita fanoherana mavesa-danja i Hans:
  - Fa na izany aza, tamin'ny ady farany taminay dia resy ianao! Ary ny olona iray sy ny firenena iray dia tsaraina voalohany indrindra amin'ny asany farany!
  Tena nanohitra i Dmitry:
  - Teo ambanin'ny tsar, nanana indostria nihemotra isika, indrindra teo amin'ny sehatra ara-miaramila-teknika. Ary ankehitriny, nanangana indostria matotra izahay. Ohatra, nahita ny tanky KV-2 ianao. Izy io dia manana howitzer 152 mm. Manana zavatra toy izany ve ianareo Alemana?
  Nitsiky i Hans:
  - Ny Frantsay, tamin'ny fiara mifono vy S-2, dia nanana howitzers lehibe kokoa noho ny 155 milimetatra, saingy tsy nanakana anay tsy handresy ireo dobo fivoy, manana fitaovana malemy kokoa noho ny ankehitriny. Ny tena tanjaky ny Wehrmacht dia ny fahambonian'ny olombelona!
  Dmitry dia nimenomenona ny tarehiny tamin'ny loko mena:
  - Nahoana araka ny eritreritrao no manana tombony aminay eo amin'ny lafiny maha-olombelona raha toa ka lasa tompon-daka amin'ny "antsasaky ny tontolo" ianao? Ary handresy ny tsara indrindra?
  Nanazava tsara i Hans hoe:
  - Ny fanavahana indraindray dia manamafy ny fitsipika ihany. Na ny marimarina kokoa, saika foana! Ankehitriny, raha tsy ny trangan-javatra tsirairay no raisintsika, fa ny haavon'ny fiofanana ara-miaramila iray manontolo, dia eto...
  Tezitra i Dmitry:
  - Tsy fantatrao hoe ohatrinona ny fiofanana momba ny ady ananantsika sy ny fomba fanazaran-tena amin'ny tafika sovietika. Noho izany, tsy mila manombantombana!
  Nanamarika lojika i Hans:
  - Tany Espaina dia nisy fifaninanana teo amin'ny sekolin'ny miaramila sovietika, ny fampianarana ary ny alemà. Nozahanay ny fitaovana sy ny fitaovam-piadianay. Fandresena ho an"ny sekoly miaramila sy ny zavakanto stratejika ary ny fanamafisana ny fitondran"i Franco no vokatr"izany. Ka efa niady tamin'ny bandy izahay dia nandresy!
  Hoy i Dmitry-Muromets tamin'ny mampalahelo:
  -Nanana miaramila be lavitra noho izahay ianao! Nalainao fotsiny ny habetsahana!
  - Tsy hiteny izany aho. - Niondrika i Hans ary nangina, nanomboka niseho ny famantarana voalohany ny havizanana ary nanjary sarotra ny miteny.
  Ny tena ratsy dia mazava ho azy fa ny hafanana. Ny masoandro dia nanatona tsy azo ihodivirana ny fara tampony. Tsy nisy tamin"ireo ankizilahy nanana fahazarana izany. Alemaina sy Rosia dia firenena avaratra, ary amin'ny fahavaratra dia mahalana izy ireo no mihoatra ny telopolo degre. Ary Afrika tamin'ny volana Jolay, ary tsy nitsoka intsony ny rivotra avy any Nil.
  Ny tongotr'ireo ankizilahy ireo dia nanomboka nanindrona bebe kokoa tamin'ny bozaka maina, ary avy eo dia nifarana tampoka izany, ary ny kilometatra iray manontolo dia feno vatokely mahamay. Tena nampahory ilay izy, ary nikiakiaka ny sasany tamin"ireo tovolahy tsy nahafehy tena. Nirotsaka teo amin"izy ireo ny hatsembohan"izy ireo ary nitsoka teo amin"ilay fasika mafana.
  Oleg Rybachenko sy Dmitry, ary ny ankamaroan'ny ankizilahy hafa, nobeazina tao amin'ny toe-tsaina Spartan, dia niezaka nitsiky sy tsy nampiseho ny fijaliany. Nieritreritra zavatra hafa izy ireo. Noho izany dia nieritreritra i Oleg Rybachenko fa nolelahin'ny lelafo teo amin'ny fitoeran-jiro ny tongony niboridana, ary naniry ny haka tsiambaratelom-panjakana lehibe iray taminy. Ary tsy maintsy miaritra an"izany izy fa tsy mampiseho hoe maratra na matahotra. Fanampin'izany, nihalehibe tao anatin'ny toe-piainana henjana ireo ankizilahy ireo ary tsy dia nohajaina loatra ny ombelahin-tongony, ny poeta sy ny vatokely mainty, na dia nandoro aza izany, fa tsy dia nipoitra loatra ny hodiny.
  Vetivety dia nisy ny hafanana. Saika niaraka tamin"izay ihany koa dia nisy ankizilahy nafana be loatra no torana ka voatery nobataina tamin"ny lamban-jiro maivana miforitra.
  Oleg Rybachenko dia nanamarika fa ny Alemà, amin'ny ankapobeny, dia manana fitaovana tsara. Azo atao ve fa ao amin'ny Tafika Mena ianao dia hahita fitaovana entina hitondrana ny naratra vita amin'ny duralumin, izay azo afenina mora foana ao anaty kitapo.
  Sarotra kokoa anefa ny mihazakazaka miaraka amin'ny enta-mavesatra fanampiny eny an-tananao, ary mirehitra mafy kokoa ny ombelahin-tongony rehefa mihamitombo ny tsindry. Noho izany, amin'ny lafiny iray, dia any amin'ny helo an-tsitrapo izy ireo. Oleg Rybachenko aza nieritreritra hoe: ahoana no ho fihetsiky ny namany amin'ny fitsapana toy izany, ho tafavoaka velona izy rehetra.
  Ny tsipika midadasika misy vatokely mafana sy mainty dia natambatra tamin'ny bozaka maina manindrona. Fanampin"izany, dia notarihin"ilay komandà tsikelikely hiala tao amin"ny Reniranon"i Neily ireo tovolahy ireo, toa mba tsy hiditra tao amin"ny faritra be mponina tany Ejipta.
  Nanomboka nianjera indray ny ankizilahy sasany ary ny ankizilahy, izay reraka na taitra noho ny kibay azon'ny masoandro, dia nanarona ny lohany tamin'ny voro-damba nosasana tamin'ny rano ary napetrany teo ambony fandriana. Ny sasany tamin'ireo izay niharan'ny fitokonana maivana teo aloha dia nilahatra ary nanohy nihazakazaka.
  Nihena anefa ny tanjaky ny tovolahy, ary efa ho ny antsasany no tsy afa-nihetsika.
  Farany, ilay komandy, izay reraka be ihany, dia niteny hoe:
  - Mandidy ny rehetra hiala sasatra aho! Nahatratra ny fetra isika! Manarona ny tenanao amin`ny tara-masoandro, misotro rano amin`ny vinaingitra sy ny sokola. Aorian'izay dia hanao fanazaran-tena ianao rehefa mandry!
  Nihiaka mafy ireo tovolahy mpiady:
  - Vonona izahay hanatanteraka ny baiko rehetra!
  Na dia teo aza ny fitaratry ny masoandro dia mena sy manta ny hoditry ny zaza. Tsy nahazo aina ny nandry teo ambonin"ny bozaka maina, ka nametraka cellophane teo ambanin"izy ireo ny ankizilahy.
  Dmitry sy Oleg Rybachenko nipetraka teo akaikin'ny tranolay iray ihany. Toa maina kely ireo ankizilahy ireo ary maizina ny hodiny. May sy mangidihidy mafy ny tongotro miboridana, tsy maintsy nanainga ny tongotro aho mba hialan'ny rà ary ho moramora kely izany.
  Dmitry nanamarika:
  - Fantatray fa tsy tantely ny ady, fa tsy mitovy amin'izany!
  Oleg Rybachenko dia nampanantena tamim-panetren-tena hoe:
  - Voninkazo fotsiny ireo. Rehefa mahita ra ianao ka mijery ny vatanao voalohany dia ho azonao fa tsinontsinona izany rehetra mandeha amin'ny tany mafana izany!
  Nitsentsitra tao an-kibony i Dmitry ary niteny hoe:
  - Ao amin'ny boky, mazava ho azy, dia manoratra momba ny fihetseham-po rehefa mamono olona voalohany ianao. Na dia olon-dratsy sy fahavalonao aza, vonona ny handatsaka ny tsinainy. Saingy mbola ity...
  Nanamarika i Oleg Rybachenko:
  - Ao amin'ny bokin'i Boussenard "Kapiteny Daredevil", dia nisy andian-tafika iray manontolo niady tamin'ny Anglisy. Mampahatsiahy antsika zavatra. Fa eo ny olan'ny psikolojia, hoy izy ireo, ny atao hoe mamono olona, dia voakitika fohifohy indray mandeha ihany, rehefa nidona tsy nahy ny tovolahy mpitendry amponga. Ary amin'ny ankapobeny, ny fihetsika manoloana ny fahafatesana dia tsy misy dikany. Toa tsy ady akory, fa fety!
  Nanohitra araka ny lojika i Dmitry:
  - Boky ho an'ny ankizy sy zatovo ity; izay mahita fa mankaleo ny mamaky momba ny traikefa ara-tsaina. Ary efa ratsy ny fiafarany, saika maty daholo ny batalyon'ny mpanonofy, ary tsy nosoratana mihitsy ny tohiny!
  Oleg Rybachenko, miaraka amin'ny fanehoana lalina ny alahelony marina, dia nanamarika hoe:
  - Fa ity no karazana boky hanenenanao ny haingana nifarana. Saingy matetika kokoa ny mifanohitra amin'izany no mitranga, fa mijaly ara-bakiteny ianao, miezaka ny handresy an'izao na izao asa izao!
  - Raha manana ny bokin'i Leo Tolstoy "Ady sy Fandriampahalemana" ianao, dia tsy isalasalana fa marina i Olezhek! - Nanaiky i Dmitry.
  Nanohitra ilay tanora mpiara-miasa:
  - Ny boky "Ady sy Fandriampahalemana" dia manana fientanam-po, andalana maromaro ary tarehin-tsoratra amin'ny antsipiriany. Tsia, tsy adala izy. Tsy mankaleo mihitsy! Na dia, mazava ho azy, ny zavatra mahaliana indrindra dia tonga any am-piandohana.
  Nanaiky i Dmitry hoe:
  - Eny, marina izany ... Mpanoratra maro no manota amin'ny teti-dratsy, rehefa alohan'ny hanombohan'ny hetsika mahaliana indrindra dia azonao atao ny manary ilay boky toa mankaleo.
  Namela ny ankizilahy hiandry ny fara tampon'ny masoandro i Wolf Stich, komandin'ny falifaly, zazalahy kely hozatra tokony ho efatra ambin'ny folo taona eo ho eo. Ny tarehy dia tsara tarehy, saingy henjana, zaza ary olon-dehibe miaraka. Ny Wolf mihitsy dia mbola avy any Jungfolk, fa ny fitsipiky ny baikony dia: ny tanora dia tokony hotarihin'ny tanora. Ary ny zava-misy fa Shtikh tsy manana traikefa ary heverina ho zaza dia tsy manelingelina na iza na iza. Ny tena zava-dehibe dia ny hoe Aryan izy ary mibaiko ny Aryans, izay midika fa afaka manao izay tsy vitany ho an'ny olon-tsotra izy. Ary inona? Manao izany ry zareo!
  Mihazakazaka indray, manadino ny fanaintainana, ny havizanana, ny ankizilahy izay menatra mihitsy aza (izany no fitaizana!), mahatsiaro an'i Neny, Dada, na mieritreritra zavatra malefaka. Amin"izay fotoana izay dia fitahiana lehibe ny fahaizana miaritra fijaliana, sy ny fisedrana mihitsy.
  Ny tanora mpiady dia mihazakazaka tsy mieritreritra ny tsy fankatoavana, ary raha misy zavatra tadiaviny, dia ady izany!
  Mbola mafy be ny hafanana, ary indray ny ankizilahy dia nihazakazaka nankeny amin'ny fasika mafana. Ary tsy hitany akory ny farany. Lasa tsy zaka ny fanaintainana ary maro amin'ireo tanora mpiady no tsy mahatana ny fitarainany noho ny fanaintainana.
  Avy eo i Oleg Rybachenko dia nanomboka nihira hira noforoniny tamin'ny lalitra, tena diabe;
  Lehibe ny voninahitry ny Tanindrazana Sovietika -
  Mendrika isika, mino aho fa ho amin"izany voninahitra izany!
  Andeha horesenantsika amin"ny ady ny fahavalo masiaka,
  Ho an'ny Rosiana, Hery mamirapiratra indrindra!
  
  Inona no ao amin'ny Tanindrazana mihira,
  Ao am-pon'ny mpisava lalana manao ny marina sy tsy nikiraro!
  Mirohotra toy ny vorona manidina izahay,
  Lasa masina tokoa ny finoantsika!
  
  Automatic, minoa ahy, ry rahalahy,
  Ary ny grenady dia tsy entana fanampiny mihitsy!
  Raha be herim-po ianao, dia ny vokany
  Dia ho, na dia eo aza ny zava-misy fa ianao zazalahy!
  
  Ny mpisava lalana dia sahisahy sy masiaka...
  Fa Andriamanitra manazava antsika amin'ny tsiky!
  Misy aces ratsy maro eto amin'izao tontolo izao, indrisy,
  Te hanimba toerana any an-danitra izy ireo!
  
  Ny amboadia fasista dia manatona antsika,
  Te handrovitra ny fo amin"ny zaza izy!
  Ary ny kisoany mitsikitsiky,
  Avelao izy hahazo tehamaina mafy!
  
  Ny tanky tigra dia "boots"
  Clumsy - tena angular!
  Ary aza mandositra azy ireo, ry Knight,
  Aleo manomana grenady!
  
  Hamorona tontolo tahaka izao isika, minoa ahy,
  Aiza no ho faly ny olona an-tapitrisany!
  Ny biby mpiremby dia hiditra an-davaka,
  Hafointsika ny legiona ratsy fanahy!
  
  Inona no ao amin'ny Tanindrazana mihira,
  Ary potehiny ny fasista rehetra malaza be...
  Tehirizo mafy kokoa ny basy taratra knight...
  Ary mba ho milamina sy milamina ny planeta!
  
  
  
  
  Hamirapiratra ny faneva mena,
  Misy ny anaran'i Masindahy Jesosy ao!
  Mandalo ny fanadinana Pioneer miaraka amin'ny A -
  Mba ho malaza ny Rosianao!
  
  Fa tsy eo amin'ny solaitrabe ny fanadinana -
  Tsy maintsy hatolotry ny hady izy!
  Ny volo fotsy dia mihazakazaka mankany amin'ny whisky an'ilay zazalahy,
  Nisy namana maty - alahelo izao any am-pasana!
  
  Ady maloto,
  Tsy mendrika hatao hoe biby akory izy!
  Ary tsy hain'ny andian-dahalo ny fomba fijanonana,
  Farafaharatsiny i Adolf indraindray dia mampihomehy noho ny clown!
  
  Fantatrao fa tsy tokony hihemotra isika,
  Ho an'ny mpisava lalana, vahiny mandrakizay ny tahotra!
  Mpinamana mahatoky isika lehilahy,
  Ary ara-moraly aho mino fa tsy kilemaina!
  
  Andao hamarana ny diabe be voninahitra any Berlin,
  Minoa ahy, nahay niady foana izahay!
  Ary tampoka teo dia nahazo fanahy mahery vaika izahay,
  Mitondra ny RPK ao anaty kitapo mandritra ny hazakazaka!
  Oleg Rybachenko dia nahavita hira milalao sy feno herim-po, ary ny ankizilahy alemà dia nankasitraka izany tamin'ny sioka sy ny fihomehezana. Toy ny tsy tsikaritr'izy ireo akory fa ny Fuhrer avoakan'izy ireo dia nopotehina tamin'ny sôkôla hatramin'ny lohany ka hatramin'ny tongotra!
  Nanjary nahafinaritra kokoa ny fihazakazahana, niampy hery bebe kokoa... Ary vetivety dia lany ny vatokely ary nanomboka nipoitra ny bozaka malefaka, izay nanjary nahafinaritra ny tongotr'ireo zazalahy be herim-po.
  Nitsiky i Dmitry hoe:
  - Manampy antsika ho velona hono ny hira, nefa tsy nisy nolazaina akory fa manamaivana ny enta-mavesatry ny ao aorina koa!
  Nanohitra i Oleg Rybachenko:
  - Na dia tamin'ny sivilizasiona Ejiptiana fahiny aza, dia fantatra ny fiantraikan'ny mozika eo amin'ny vatan'olombelona, ary koa ny hira. Ohatra, ireo andevo kely izay mbola tsy afaka niasa tamin"ny fomba mahomby tany an-tsaha sy tao amin"ny toeram-pitrandrahana dia voatery nihira mba hampifaliana ireo andevo lehibe. Rehefa dinihina tokoa, ny siansa toy ny Valliology dia avy any Ejipta.
  Nihiaka ny Commander Wolf:
  - Ahitsio araka ny haavony! Ary aza mifampiresaka!
  Niova andalana avy hatrany ireo tovolahy mpiady ary nihazakazaka mangina avy eo.
  Efa nilentika ny masoandro (any Afrika Avaratra amin'ny volana Jolay dia maizina kokoa noho ny any amin'ny faritra afovoany). Efa akaiky ny fiatoana, ka nisy famantarana tonga tampoka.
  - Samia mandry ary manaova endrika!
  Raha ny fantatra dia tsy nisy antony izany. Nisy tabataba lavitra re teo aloha. Ary ireo ankizilahy dia niasa mavitrika tamin'ny angady sapper, nanipy bozaka teo amin'ny tenany. Efa maizina ny andro...
  Nanamarika i Hans:
  - Azo inoana fa antsika ireo! Mbola lavitra loatra ny laharana voalohany, satria efa nandroso kely ny Wehrmacht.
  Nitsiky i Dmitry hoe:
  - Tsy maninona anefa ny mianatra ny fahaizan'ny camouflage! Izany dia ho azo ampiasaina amin'ny ady tena izy!
  Nanaiky i Hans:
  - Tsia, fa azoko antoka fa antsika ireo!
  Nitsikitsiky ny Wolf:
  - Teny iray indray dia hitifitra anao eo an-toerana aho! Miandry ny rehetra! Ary mahandro ny ampongabendanitra.
  Tsy ela dia nazava i Hans. Nipoitra ny fiara mifono vy britanika. Na izany aza, nipetraka tamim-pahanginana ireo tovolahy ireo: mety ho azy ireo tamin'ny fitaovana voasambotra.
  Na dia mianavaratra aza ny fiara mifono vy. Tsy misy afa-tsy efatra amin'izy ireo, telo maivana ary Matilda sarotra hitrandraka ny iray. Olana lehibe ny fiara mifono vy farany, satria ny grenady dia mety hanimba ny diany ihany. Ny havokavoka dia azo voadona amin'ny fanipazana marina any amin'ny tafo na ny vodiny. Raha tapaka ny dian'ny Matilda, dia mety hiteraka fatiantoka ho an'ny bandy miaraka amin'ny basiny roa sy tafondro.
  Tsy tian'i Wolf ho faty ny namany amin'ny faharoa, na ny andro fahatelo taorian'ny nahatongavany tany Afrika. Marina fa mety ho voasakana ny basy vita amin'ny milina. Fa ny fanontaniana dia hoe, an'iza ireo fiara mifono vy ireo? Ahoana raha efa azon'ny Alemanina ny amboara?
  Nanafatra i Wolf:
  - Oleg mpikambana Jungfolk tsy miankina. Raha tsy misy fitaovam-piadiana na kitapo, mandehana any amin'ny fiara mifono vy ary fantaro hoe iza izy ireo!
  Nibitsibitsika i Oleg hoe:
  - Henoy komandà!
  Niboridana antsasa-miboridana tamin'ny short mainty, ilay zazalahy dia maizina noho ny crème fiarovana, ary mba hanafenana ny volony blond dia nanao karazana satroka vita amin'ny gazety. Toy ny ankizilahy arabo tsotra sy mahantra izy izao. Tsy azo inoana fa ho diso fahavalo izy.
  Nandeha moramora ireo fiara mifono vy, nampiasa fitaovam-piadiana izay nahatonga ny motera ho tabataba kely, izay niteraka ahiahy ihany koa. Nitsambikina nanatona azy ireo i Oleg, nanofahofa ny tanany tamim-pahavitrihana ary nikiakiaka tamin'ny teny anglisy tapaka.
  - Misy vanja eto! Misy vanja eto!
  Nijanona ireo fiara mifono vy, nisy loha misatroka nipoitra avy tao amin'ny Matilda ary nisy feo tezitra namaly tamin'ny teny anglisy:
  - Inona no tadiavinao ry arap kely?
  Nitomany ilay zazalahy mpiady:
  - Ny Alemà dia nametraka vanja eny an-dalana! Tandremo ry tafika a!
  Nisy loha faharoa teo amin'ny soroka nipoitra, nandre azy namaly izy hoe:
  - Avelao ho faty ireto Alemà ratsy fanahy ireto! Miaraka aminay ny mpanjakako! Handeha manodidina azy ireo isika izao!
  - Avia mipetraha eto! - Nodidian'ny kolonely iray an'ny Royal British Tank Army!
  Nianika ny tilikambo ilay zazalahy, ary nahatsapa ny fangatsiahana mahafinaritra tamin'ny fiadiana tamin'ny tongony niboridana rakotry ny banga kely. Avy eo, niondrika izy, dia nanomboka nampiseho ny lalana tamin'ny Britanika.
  Nisy dimy tamin'izy ireo, ary somary tery tao amin'ny tilikambo tsy dia midadasika ny tanky Matilda medium. Ary Oleg Rybachenko nanapa-kevitra ny ho lasa mahery fo. Ny tanany kinga sy voaofana, toy ny an"ny mpangarom-paosy matihanina, dia naninjitra ny fehikibony ary namoaka basy. Ny ankihiben-tanana dia nanala ny fuses avy hatrany.
  Mazava ho azy fa ratsy izany, fa ny fakam-panahy hanao "feat" dia tena mafy ka Olezhek nitifitra in-droa isaky ny basy, mikendry ny soroka havia.
  Sarotra ny tsy mahita lavitra toy izany, ary ny adala na ny kanosa farany ihany no afaka manao akanjo tsy misy bala rehefa mipetraka ao anaty tanky. Taitra ilay kolonely ary nahatsapa ny barilan"ny basy poleta tao ambadiky ny vozon"akanjony. Nibitsibitsika tamin'ny fitenim-paritra Londona madio indrindra ilay zazalahy:
  - Raha te ho velona ianao dia manafatra ireo fiara mifono vy telo hafa hitolo-batana! Raha tsy izany dia handringana azy ireo miaraka amin'ny ekipany ny miaramilantsika!
  Gaga ilay kolonely:
  - Iza ianao?
  Namaly tamim-pahatsorana i Oleg Rybachenko:
  - Ny fahafahanao farany ho velona! Fiara fiara mifono vy telo no hotorahan'ny grenady, ary hampijalian'ny afo ianao. Ho faty ny olona! Manisa hatramin'ny telo aho, na omenao baiko izy ireo mba hitolo-batana sy hivoaka ny fiara, na hotifiriko ny tongotrao ary hamerina ny fangatahana hatrany am-boalohany! Iray roa...
  Nitaraina ny kolonely hoe:
  - Manaiky! Aza vonoina izahay!
  Oleg Rybachenko dia nilaza tamim-pireharehana hoe:
  - Tsy mamono voafonja izahay Alemà! Ary avy eo rehefa nitolo-batana i Grande-Bretagne, dia afaka manompo indray ianao ao amin"ny Royal Forces vaovao, Grande-Bretagne nohavaozina.
  Tamin'ny feo mangovitra no nanome ny baiko ny kolonely. Niakatra tamim-pankatoavana avy tao amin"ireo fiara mifono vy ireo fiara mifono vy, nametraka ny fitaovam-piadiany. Maro tamin'ireo zazalahy alemà lehibe indrindra no nanary ny bozaka saron'izy ireo ary nihazakazaka nanatona azy ireo, niomana handray ny andiany voalohany tamin'ireo voafonja teo amin'ny fiainany.
  . TOKO No. 13.
  Niady tamin"ny Sinoa indray ny Enina. Nitondra azy ireo tany amin'ny taonjato fahafito ambin'ny folo indray ny hyperwitch. Efa nahavita nanangona tafika goavana ny fahavalo. Nanao fahirano ny tanànan"i Rosia ny miaramilan"ny Fanjakana selestialy.
  Ary noho izany ny ankizilahy iray, ny ankizivavy iray ary ny zazavavy efatra dia manimba ny tafika mavo amin'ny sabany.
  Oleg Rybachenko dia nihazakazaka fikosoham-bary, nanapaka sinoa maromaro ary nihira hoe:
  - Ho an'ny ady feno rà ...
  Ary ilay zazalahy dia nanipy fanjaitra misy poizina maromaro tamin'ny tongony.
  Nanamafy i Margarita, nanao fanafihana haingana tamin'ny sabatra sy nanao fikosoham-bary:
  - Masina sy mahitsy!
  Ary nanipy fanjaitra tamin'ny rantsan-tongony ihany koa izy. Mamely Sinoa roapolo.
  Natasha, nanorotoro fahavalo tamin'ny sabatra, nanampy hoe:
  - Martsa, martsa, mandroso...
  Ary hamoaka fanjaitra amin'ny tongotra tsy misy tongotra izy.
  Niasa tamin'ny tanany sy ny tongony ireo tovovavy, nandrisika ny Sinoa malaza.
  I Zoya koa dia nanipy fanjaitra tamin'ny rantsantongony niboridana ary nikiakiaka hoe:
  - Olona miasa!
  Aurora, namoaka boomerang tamin'ny tongotra niboridana ary nanapaka ireo mpiady mavo, dia nanamafy avy hatrany:
  - Martsa, martsa, mandroso...
  Svetlana, nanorotoro ny Sinoa sy namoaka kintana vy tamin'ny rantsan-tànany, namely ny fahavalo, nikiakiaka hoe:
  - Olona miasa!
  Nanao toy ny voromahery miady tokoa ireo tovovavy. Ary noho ny famelezan'ny sabatra sy ny tora-bato nataony, dia lavo sy lavo ny fahavalo.
  Nanao ny teknika "Butterfly" tamin'ny sabany i Oleg ary nihira hoe:
  - Endriky ny fahafatesana!
  Ary tamin"ny tongotra niboridana ilay zazalahy indray no nanipy ilay mpamono.
  Nanao lanonana tao amin"ilay fitotoana i Margarita. Nanorotoro ny mpifanandrina taminy izy ary nikiakiaka mafy hoe:
  - Izany no lalana sy tolona ataontsika!
  Ary kapila mpamono olona maromaro no nivoaka avy teo amin'ny rantsan-tànany niboridana.
  Oleg Rybachenko - zazalahy terminator, nanipy izay novonoiny indray izy ary nanomboka nihira:
  - Fetin'ny asa ny May!
  Ary avy eo an-tongony ny tanora mpamono kapila manidina indray, nanapaka ny mpiady ny empira selestialy.
  Nandefa zavatra mahafaty indray i Natasha ary nikiakiaka hoe:
  - Ity no fananako!
  Ary ny ombelahin-tongony miboridana dia namely ny jeneraly sinoa teo amin'ny saokany ary tapaka ny valanoranony.
  Zoya dia manao fihetsehan'ny lolo amin'ny sabany sy ny fikiakiakany:
  - Pantera adala aho!
  Ary avy amin'ny rantsan-tànany miboridana ny kapila maranitra misy mpamono olona. Dia nalainy avokoa ny olona rehetra ka notapahiny.
  Aorian'izay dia mihetsiketsika indray ny sabatra, ary tapahina ny olona rehetra. Ity dia tovovavy terminator toy izany.
  Nikapoka an'ireo Sinoa i Aurora, nanorotoro ny vatany ary nigogogogo:
  - Mifidy antsika izy ireo ...
  Ary ny fanomezan'ny fahafatesana dia misidina amin'ny ombelahin-tongony.
  Svetlana, nanapaka ny mpiady tao amin'ny empira mavo, nanamafy, nanasongadina ny nifiny voahangy:
  - Mifidy izahay!
  Ary niala tamin'ny tongony indray ny fandringanana.
  Oleg Rybachenko, nanorotoro ireo mpifanandrina taminy, nanampy hoe:
  - Impiry moa izany no mitranga...
  Nandefa hafatra momba ny fahafatesana ny rantsan-tongotr'ilay zazalahy.
  Margarita, nandrava ny mpifanandrina taminy sy nanao fampisehoana fandringanana, nanampy hoe:
  - Tsy mifanaraka!
  Toy ny zazavavy manana tongotra malazo.
  Natasha, nitifitra ny fahavalo sy nandefa fanomezana ho an'ny fahafatesana, dia nilaza hoe:
  - Manaraka anao aho...
  Ary ny tongotra miboridana dia miasa toy ny mahazatra.
  Zoya, rehefa nanao ny teknikan'ny fandravana ny fahavalo, dia nandray izany ary nibitsibitsika tamin'ny cobra:
  - Manaraka ny aloka aho...
  Ary ny tongony miboridana indray no mihetsika...
  Aurora, rehefa nanipy ny fitaovam-piadiana tamin'ny rantsany ambany niboridana teo amin'ny fahavalo, ary nopotehiny tsara, dia nikiakiaka mafy:
  - Efa zatra...
  Nalain'i Svetlana ary nanipy fanjaitra am-polony tamin'ny tongony tsy nisy na inona na inona i Svetlana, namely sinoa marobe, ary nikiakiaka hoe:
  - Ho amin'ny tsy fitoviana!
  Oleg Rybachenko indray dia eo amin'ny fanafihana. Manapaka ny fahavalony Izy, ary mihira tsindraindray hoe:
  - Anjelin'ny fahatsarana, elatra fotsy roa, elatra fotsy roa manerana izao tontolo izao!
  Ary avy amin'ny ranjony no nanidina indray ny fanomezan'ny fandringanana.
  Ny ankizilahy, araka ny hitantsika, dia tena greyhound. Ary tsy nikiraro foana, ary mafy. Tena macho. Na dia hita eo amin'ny roa ambin'ny folo taona eo ho eo aza izy. Izany anefa dia fanehoana ny fandringanana.
  Margarita koa dia manipy fanjaitra amin'ny tongotra miboridana ary mikiakiaka:
  - Nofy adala! Kanto tanteraka!
  Ary misy zavatra mahafaty tanteraka indray mipoitra amin'ny ombelahin-tongony.
  Ity tovovavy ity dia sarin'ny fahafatesana sy ny fandringanana.
  Ary ireo sinoa ireo dia mahazo izany.
  Natasha amin'ny hetsika haingana ny terminator tsara tarehy. Mandripaka ny fahavalony izy, manapaka azy amin'ny sabatra, ary mihira hoe:
  - Deraina Tsar Alexei!
  Ary ny fanjaitra manidina avy amin'ny tongony.
  Zoya, nanapaka ny Sinoa sy nandringana ny fahavalo, dia nanamafy:
  - Ho resy ny olon-dratsy!
  Ary avy eo amin'ny tongony mangatsiatsiaka no manidina izany, ho fanatitra ho an'ny fahafatesana.
  Aurora, nanorotoro ny fahavalony, nanamafy tamin'ny fomba mahery vaika hoe:
  - Ary ny fahavalo tsy mangataka famindram-po!
  Ary ny tongony miboridana indray dia mamoaka zavatra mamono olona tanteraka. Ary potipotika ny mpifanandrina ho hena rovitra.
  Svetlana, nandondona ireo mpifanandrina taminy ary nandefa fanjaitra vaovao tamin'ny fahavalo, misioka toy ny cobra:
  - Ary aza mitabataba amin'ny volana!
  Ary ny fanomezan'ny fahafatesana mampidi-doza dia manidina eny amin'ny rantsantanany miboridana. Izay mandratra sy mamono ny rehetra.
  Mivezivezy i Oleg Rybachenko... tsy sasatra toy ny mahazatra ilay zazalahy...
  Sahirana ny Sinoa. Torotoroiny sy hitany misaraka.
  Ilay zazalahy genius dia mikiakiaka:
  - Ity ny adinako!
  Ary indray, ny fanomezam-pahasoavan'ny fandringanana dia manidina avy amin'ny tongony.
  Ary ny tanora mpiady dia miady toy ny mahery fo sy mahery fo. Ary ny sabany dia toy ny kibay an'ny Black God.
  Nalain'i Margarita ilay izy, nitsambikina ary nanapaka sinoa marobe. Toy ny hoe nisy hery mahafaty no nanaovany ny fandraisana.
  Avy eo dia natsipiny indray ny rantsantanany, nanao toy ny demonia mihosin-drà.
  Ny fatin'ny sinoa dia efa miforona ho dongona iray manontolo. Nitsikitsiky ilay tanora mpiady:
  - Resy amin'ny fahavalo ny fiainako!
  Ary ilay zazavavy indray hitifitra rahona fanjaitra avy amin'ny tongony. Ary maty ireo mpiady mavo.
  Natasha dia nanapaka lalantsara teo anoloany tamin'ny fatin'ny mpiady mavo. Dia nanipy kapila maranitra sy maranitra izy ary nikiakiaka hoe:
  - Atsipazo any Mars, dia ho tsara izany!
  Ary avy eo amin'ny tongony dia manidina indray ny fanomezana mahafaty amin'ny fahafatesana tsy mahafinaritra.
  Ary firy ny sinoa maty? An-jatony, an'arivony, teo ambanin'ny daroka nataon'ireo enina.
  Mandeha ihany koa i Zoya. Mitsambikina toy ny kôbra izy ary tsy manome ny fahavalo na dia kely aza. Ary nihena ny fianjeran'ny Sinoa.
  Nandefa fanjaitra maranitra sy misy poizina ilay tovovavy ary nihira hoe:
  - Mahery fo Rosiana notapahin-tsabatra!
  Ary ny mpiady, toy ny onja, miakatra sy milatsaka.
  Ary nanao dingana nankany amin'ny fahavalo i Aurora, ary nanapaka azy tsy nisy resaka intsony.
  Mamono ny Sinoa sy misisika:
  - Ny herim-poko lehibe!
  Ary avy eo amin'ny tongony miboridana, dia misy zavatra manidina indray, manaparitaka sombintsombiny ho sombiny kely.
  Tsy mitsitsy ny Sinoa ilay tovovavy mena volo. Nokapaiko indray mandeha ny olona fito.
  Ary tapaka ny handriny ny ombelahin-tongony niboridana, ny jeneralin"ny fanjakana selestialy. Mazava ho azy fa maty izy.
  Svetlana koa dia mihetsika sy manapaka ny fahavalo. Ny sabany roa, toy ny hety miforitra, no nanapaka ny fatin"ilay sinoa.
  Tamin'ny hetsika, nanorotoro mpifanandrina am-polony ilay tovovavy. Ary nalainy tamin'ny tongony ny kapila. Ary namono sinoa be dia be izy.
  Reraka be izy.
  Svetlana hoy izy:
  - Tsy handalo ny fahavalo!
  Nanaiky i Aurora hoe:
  - Mazava ho azy fa tsy handalo izy ireo - tsy misy vintana!
  Ary hidradradradra indray ilay bitro mena volo ka hamely ny sinoa amin"ny sabany. Ary avy eo dia hamoaka fanjaitra maromaro ny rantsantanan'ny vixen. Ny Sinoa am-polony roa no halefa any amin'ny tontolo manaraka.
  Oleg Rybachenko, nanapaka ireo mpiady mavo, nandray izany ary nikiakiaka hoe:
  - Fanimbana ny saina!
  Ary narian'ilay zazalahy indray tamin'ny rantsan-tongony ireo fanjaitra tena mahafaty.
  Ary avy eo dia nibitsika izy hoe:
  - Ao amin'ny nofiko dia misy fandresena foana!
  Nanaiky i Margarita, niady tamin'ny fahavalo sy nanapaka ny mpanohitra azy:
  - Na dia fandresena lehibe aza!
  Ary ilay zazavavy indray, miaraka amin'ny rantsan-tongony miboridana, dia haka izany ka hamely azy amin'ny fahavalo, ka hitondra fahafatesana.
  Efa betsaka àry ny Sinoa novonoin"ny mpivady. Ary zazavavy efatra, tsy latsaka.
  Natasha dia nanipy grenady vovon-tsarintany vita an-trano tamin'ny tongony. Hipoaka izy io, hamiravira ny miaramila sinoa.
  Ary hoy ilay tovovavy:
  - Izaho no voromahery amin'izao tontolo izao!
  Mandrava haingana ny tafika sinoa koa i Zoya. Manofahofa ny sabany izy ka mihira hoe:
  - Voromahery mirehareha izahay!
  Ary indray misy zavatra mahafaty manidina avy eo amin'ny tongony. Ary mamono tena manokana ny Sinoa.
  Ao anatin'ny fientanam-po mahery vaika sy mahery vaika ilay tovovavy, tsy mamela na dia fanjaitra iray aza hianjera raha tsy voadona.
  Mihetsiketsika koa i Aurora. Ny tongony miboridana manipy fanjaitra maranitra. Toy ny pantera manenjika amboadia ilay tovovavy mena volo. Manapaka ny sinoa toy ny fary izy.
  Ary nikiakiaka teo an-tampon'ny havokavony:
  - Ahy ny ho avy!
  Ary manindrona ny lelany.
  Nandripaka ny Sinoa koa i Svetlana. Ary ny tongony miboridana dia manafaingana ny fihetsehan'izy ireo haingana.
  Sipa blonde, toy ny cobra. Ary manapaka ny mpanohitra tsy misy indrafo.
  Mihodikodina toy ny fikosoham-bary ny sabany. Ary tsy avelany hivaingana am-pilaminana ny fahavalo. Raha tsy tonga tanteraka sy mandrakizay ny fiadanana.
  Svetlana, nanapaka ny Sinoa, dia mitatitra:
  - Ny endrikay no ambony indrindra!
  Ary misy zavatra mahafaty sy tsy takatry ny saina manidina avy amin'ny tongony. Raha vao mamely ny mpifanandrina dia ho faty avy hatrany.
  Aurora nanamafy:
  - Faharesena madiodio!
  Ary fanjaitra am-polony no manidina avy amin'ny tongotr'ilay tovovavy. Eny, marina tokoa ka Sinoa dimampolo no latsaka indray.
  Nahamarika izany i Natasha, nanapaka ireo mpiady tao amin'ny Fanjakana Celestial:
  -Tena be ny fahatezeranao!
  Ary amin'ny rantsan-tongony miboridana no hanombohany ny kapila.
  Zoya, nanapaka ny mpifanandrina taminy, nihiaka hoe:
  - Avelao ho tanteraka ny nofinao!
  Ary koa ny tongotra miboridana, izay handefasany fandringanana mahafaty.
  Ary ny faoben'ny sinoa dia mivadika ho faty.
  Aurora, nanapaka ny mpiady mavo, nihira hoe:
  - Tsy misy indrafo ny fahavalo!
  Ary avy amin'ny tongony miboridana dia nisy zavatra nipoitra izay nanorotoro ireo mpiady mavo ho faty.
  Ary ny mpiady mena volo dia mihetsiketsika.
  Svetlana, rehefa nanapaka andiana fahavalo, dia nandray izany ary nikiakiaka, nampiseho ny nifiny perila sy mamirapiratra:
  - Tsy hijanona mihitsy izahay! Noho izany dia teraka ny tafika Rosiana mba handresy!
  Ary avy eo ilay tovovavy dia nanipy grenady saribao tamin'ny tongony tsy niboridana ary nanorotoro ireo mpifanandrina taminy tamin'ny hena feno rà.
  Oleg Rybachenko, nandresy ny Sinoa, dia nanao zavatra haingana.
  Ary nihira ilay zazalahy Terminator hoe:
  - Ny tafika Rosiana dia teraka mba handresy!
  Ary ny ombelahin-tongotr'ilay zazalahy, raha nitsambikina izy, dia namely ny mandarin teo amin'ny saokany, nanorotoro azy ara-bakiteny.
  Nihiaka mafy ilay tovolahy mpiady:
  - Ho avy ny fandresena ho antsika!
  Margarita, nanapaka ny Sinoa sy nanapaka ny lohany, dia nanamarika hoe:
  - Raha misy ireo...
  Ary ilay tovovavy dia nanipy fanjaitra tamin'ny tongotra niboridana ...
  Nidradradradra i Oleg Rybachenko namaly hoe:
  - Iza no manatona anao!
  Ary avy eo dia namoaka rahona fanjaitra ny tongotr'ilay zazalahy. Avy hatrany dia Sinoa zato no maty.
  Nikiakiaka mafy i Margarita tamin'ny havokavony:
  - Hisy ihany koa ireo...
  Ary ny rantsantanany miboridana dia namoaka boomerang mpamono olona.
  Nanamafy i Oleg, nanaparitaka ireo mpiady tao amin'ny Fanjakana Celestial:
  - Iza no ho avy ho anao!
  Ary ny tongotr'ilay zazalahy dia hanomboka zavatra mahafaty sy tsy manam-paharoa. Inona no manapotika ny taolan'ny sinoa.
  Ary manapoizina azy ireo amin'ny poizina.
  Eny, tsy saro-kenatra ilay zazalahy ...
  Natasha dia nanao teknika barika roa - nanapaka ny sinoa ary nibitsibitsika:
  - Ireny no zazavavy!
  Ary ny fandosirana avy amin'ny faladiany dia miteraka fandringanana tanteraka.
  Ary hoy ilay tovovavy:
  - Mangina!
  Ary nanapaka ny lohan'ny olona rehetra ny sabany.
  Nokapain'i Zoya ny mpanohitra ary nihira hoe:
  - Ao amin'ny rihana fahadimy ny fitiavako!
  Ary namoaka boomerang indray ny tongotr'ilay tovovavy. Ary nirodana ny andiana mpiady mavo sy triatra ny kibony.
  Natasha, nanapaka ny mavo, niteny hoe:
  - Fitiavana? Ahoana ny amin'ny atody Faberge?
  Ary avy amin'ny ombelahin-tongony indray no nisy fahafatesana.
  Zoya, nanapaka ny Sinoa, dia nanamarika hoe:
  - Ary efa lasa adala ianao!
  Ary nikipitika tamin'ny namany izy!
  Toa tsy olon-tsotra ny tovovavy. Ary mazava ho azy fa tsy sahona.
  Mamoaka singa manimba ny tongotr'i Zoya. Ary betsaka ny Sinoa no miala.
  Ao amin'ny fanafihana i Aurora. Tsy manam-paharoa sy manimba. Mandripaka ny fahavalony izy, ary ny sabany dia tahaka ny elatry ny fikosoham-bary.
  Devoly mena volo, amin'ny hetsika mahazatra amin'ny fanafihana haingana. Raha hanapaka izy dia hanapaka manokana.
  Ary hiantsoantso izy hoe:
  - Ny risika dia antony mendrika!
  Ary avy eo an-tongony indray dia misy fanomezana manidina ho an'ny Sinoa. Hotetehiny sy hototoseny ny olona rehetra.
  Svetlana dia mihetsika. Mandrava ny miaramilan'ny empira any an-danitra. Tsy manome fahafahana na dia kely aza.
  Ary ankehitriny ny tongotra miboridana dia tena virtuosic, ary harian'izy ireo ilay zavatra mpamono olona. Ary be dia be ny Sinoa no tetehina ka mahagaga.
  Ary ilay tovovavy Svetlana niantsoantso hoe:
  - Misondrotra mirehareha ambonin'ny planeta...
  Ary notapahiny tamin'ny ombelahin-tongony ny tendan'ilay komandà sinoa.
  Oleg Rybachenko, nanorotoro ny fahavalo, nihira hoe:
  - Voromahery roa loha rosiana...
  Ary avy amin'ny tongotr'ilay zazalahy dia misy fanomezana hafa ho an'ny fahafatesana ho an'ny tafika Shinoa.
  Nanampy i Margarita, nanapaka ny fahavalony sy nanala nify:
  - Nohiraina tamin'ny hiran'ny vahoaka...
  Ary nisy voasarimakirana saribao nanidina teo amin'ny ombelahin-tongotry ny mpiady, namotika ireo mpifanandrina taminy...
  Nihodina teo amin"ny rivotra i Natasha ary nanapaka sinoa roapolo sy sasany. Nanapaka fahavalo maro izy ary nikiakiaka hoe:
  - Naveriny indray ny fahalehibeazany!
  Ary nihetsika sy mandihy fahafatesana indray ilay tovovavy.
  Ary ny tongony miboridana manary zavatra, ary tena manokana mamono fahavalo.
  Eny, andro maizina ho an"ny Sinoa izao.
  Manorotoro azy ireo koa i Zoya, manapaka azy ireo ary mikiakiaka:
  - Ny halehiben'ny Fanjakana Rosiana!
  Ary ny rantsantongony miboridana dia namoaka boomerang mahafaty hafa. Izay manaisotra ny mpanohitra ny lohany.
  Ary ilay tovovavy mihitsy no handray izany ary hanapaka azy amin'ny tanana.
  Saingy amin'ny ady dia tsy saro-kenatra i Aurora. Raha manadala anao izy dia ataovy tsy misy indrafo. Ary notapahiny tamin'ny sabatra izy - toy ny mpamono olona.
  Ilay devoly mena volo dia nirohondrohona teo an-tampon'ny havokavony:
  - Tena Satana ihany aho!
  Indray mandeha indray ny sabany dia manidina miakatra sy midina mankany amin'ireo mpiady sinoa.
  Midradradradra ilay bibidia miredareda ary grenady vita amin'ny hazo no manidina eny an-tongony.
  Hisy ny fipoahana. Ary efa betsaka ny Sinoa no any am-pasana.
  Ny marimarina kokoa dia miparitaka eny rehetra eny ny fatin"izy ireo.
  Mikiakiaka i Aurora:
  - Fandringanana ny finoako!
  Ary hanidina avy amin'ny tongony ny fanomezana ny fahafatesana mahafaty.
  Ary ny bibilava mena volo dia dinamita famonoana olona fotsiny!
  Svetlana, misy ihany koa izay tsy mamela anao ho leo, ary mety hamono.
  Handray izany izy ary hamoaka boomerang amin'ny tongotra tsy misy tongotra. Ary Sinoa maro no hovonoina. Ity tovovavy ity dia blonde fotsiny.
  Ary io fironan'ny mpiady io dia ny manapaka ny loha amin'ny tsofa maranitra sy mirehitra.
  Ary hihira ny mpiady:
  - Tsy hisy indrafo aminao! Ho faly tokoa isika!
  Ary indray ilay tovovavy dia manao fihetsika feno fahasahiana sy hendry. Ary mamely ny mpifanandrina nefa tsy mamela azy ireo hijery ny manodidina.
  Ankizivavy manafika ny tafika sinoa. Mandripaka ny fahavalony amin'ny sabatra izy ireo ary mandefa fanomezana handringanana amin'ny tongotra.
  Oleg Rybachenko dia mihetsika toy ny pantera. Ary manapaka ny fahavalony Izy, ka manao safosafo. Ao anatin'ny iray segondra, ilay zazalahy tsy mety maty dia afaka mihodinkodina dimy ambin'ny folo ka hatramin'ny roapolo.
  Ary mandatsaka mpiady be dia be ny karandohany vaky.
  Hoy ilay zazalahy mandrakizay:
  - Catavasia ny nofy!
  Mihetsika indray ny sabany ary mampiseho fironana handripaka ny mpifanandrina aminy.
  Mijirika sy mikiakiaka ihany koa i Margarita:
  - Volkanon'ny fahafatesana aho ka handaka anao amin'ny tandroka!
  Ary ny tongony miboridana dia manipy kapila maranitra izay mamono ny fahavalo.
  Ary hoy ilay zazavavy:
  - Hisy fandresena vaovao - hisy mpiady vaovao!
  Ary ny mpiady dia manimba ny olona rehetra amin'ny fanafihana adala.
  Ary ny ranjony miboridana sy voafafy toa mametaka fantsika ao anaty vatam-paty.
  Notapatapahin'i Natasha ny andiana sinoa ary nikiakiaka hoe:
  - Noho ny fandresentsika!
  Ary niala teo amin'ny tongony nandry izy, dia nanidina, fanomezana hafa ny fahafatesana.
  Nokapain'i Zoya koa ny mpanohitra. Miasa amin'ny herisetra rehetra azo atao sy tsy azo atao.
  Ity ny tongony miboridana mamoaka voasarimakirana amin'ny arina. Ary niaraka tamin'izay dia nisy miaramila mavo zato natsipy.
  Nihira nitsiky ilay tovovavy:
  "Halaiko ho antoka ny soavaly, ary vintana tsara no miandry ahy!"
  Ary indray ilay zazavavy dia hamely ny fahavalo. Ary handehandeha izy, handringana ny fahavalony, ka tsy hamela azy ireo hirika.
  Aurora dia biby madio amin'ny ady. Io terminator vehivavy io dia fanehoana fotsiny ny sain'ny devoly.
  Ary raha manapaka izy, dia manapaka.
  Ary ny hena rovitra ihany no latsaka avy amin'ny sinoa.
  Aurora, nandrava ny mpifanandrina taminy, nidradradradra hoe:
  - Toetran'ny kôbra!
  Ary avy eo ny tongony niboridana dia nandatsaka baomba tena izy. Ary maro ny miaramila mavo no rovitra.
  Nandrava ny Sinoa i Svetlana. Mitetika azy amin'ny sabatra izy ka mihira hoe:
  - Ny ho avy dia lasa ihany rehefa tsara!
  Ary ankehitriny misy fanomezana mpamono olona manidina indray avy eo amin'ny tongony. Manaparitaka ny mpanohitra izy. Ary sisa tavela ny sombin-tsandry, ny tongotra ary ny foam-drà hafa.
  Ny ankizivavy amin'ny ady dia tena bibidia, manafika tsy tapaka.
  Betsaka loatra anefa ny Sinoa ka mihamitombo ny fandringanana. Mandeha anefa ny sabatra.
  Nanomboka nandrora tamin'ny mololo i Oleg indrindra. Manampy trotraka ny fandringanana koa izany.
  Andeha hojerentsika fa tena greyhound ilay zazalahy. Ny fihetsiny dia toy ny manodina pendulum.
  Ary haingana lavitra noho ny famantaranandro. Ary nanapaka sabatra haingana sy haingana izy ireo.
  Nitsikitsiky ilay zazalahy hoe:
  - Izany no nofinofintsika, handresy sy handrava!
  Ary ny tongony tsy hita maso indray dia handondona fanomezana mahafaty.
  Margarita amin'ny hetsika bibidia. Manapaka fahavalo sy mikiakiaka:
  - Hisy ny fandresena, fantatro tsara!
  Ary hanipy grenady mpamono ilay tovovavy.
  Ary hamiravira ny mpiady mavo izy.
  Nandeha ihany koa i Natasha. Tsy mahalala sakana na saro-kenatra. Ny sabany no nandripaka ny mpifanandrina. Ary manao fitotoana telo izy ireo.
  Avy eo dia hoy ilay zazavavy:
  - Cascade lehibe!
  Ary manipy boomerang ny tongotra miboridana. Sinoa am-polony no tavela tsy manan-doha. Eto ny mpiady dia miatrika azy ireo.
  Mandeha ihany koa i Zoya. Manorotoro ny mpifanandrina ary mikiakiaka:
  - Ra sy marina ny ady!
  Mihetsiketsika ny tongony miboridana, manipy zavatra. Ary hamiravira ny andian"ny miaramilan"ny empira any an-danitra izy.
  Mihetsiketsika koa i Aurora. Ary tanterahiny koa ny famotehana ny sinoa. Ary ataony toy ny mikoropaka amin'ny borosy.
  Ary nikiakiaka izy hoe:
  - fironana Banzai!
  Ary nisy grenady nanidina indray avy eo amin'ny tongony. Ary handringana be dia be ny fahavalo nokapohina.
  Ao anatin'ny ady koa i Svetlana. Ary tsy manaiky lembenana intsony izy. Ary manapaka toy ny sabatra izy. Ary amin'ny tongotra miboridana no hitondrany anao ka halefany. Ary ny herin'ny tselatra toy izany dia mivoaka avy ao aminy.
  Mamporisika ny namany i Aurora:
  - Misy contact!
  Svetlana, rehefa nanapaka ny komandà Shinoa ho antsasany, dia nanamafy:
  - Misy contact!
  Ary nifandona tamin'ny ombelahin-tongony izy roa vavy.
  Mihetsika indray i Aurora. Haingana sy tsy manan-tsahala. Tsy mahalala fahalemena na fisalasalana.
  Nanapaka ny nofon"olombelona ny sabany.
  Ilay devoly mena volo, nanorotoro Sinoa iray hafa, dia nanontany hoe:
  - Inona marina no hevitrao?
  Namaly i Svetlana hoe:
  - Marina fa relatif ny hevitra!
  Nitsiky i Aurora ary niteny hoe:
  - Eny, marina izany!
  Ary grenady hafa indray no nanidina teny an-tongony. Ary ny fomba namelezany ny fahavalony. Avy amin'ny Sinoa ihany no potipotin'ny hena rovitra no nanidina tamin'ny lalana samihafa.
  Svetlana dia nanamarika tamim-pitsikiana:
  - Toy izany ny famonoana sy ny famoronana antsika!
  Ary ilay zazavavy koa dia namoaka ny fanomezana ny fahafatesana mahafaty sy tsy misy indrafo tamin'ny tongony.
  Natasha, nanorotoro ny Sinoa tamin'ny sabatra, dia nanamarika ara-lojika hoe:
  - Manana ny fahamarinany izy ireo, manana ny antsika!
  Ary grenady iray hafa no nanidina teo amin"ny tongotr"ilay tovovavy.
  Nanaiky izany avy hatrany i Zoya, nanapaka kely ny fahavalony:
  - Samy manana ny azy ny tsirairay. Ary tena marina izany!
  Ary avy eo amin'ny faladiany indray ilay lalitra tena mahafaty. Ary misy ampongabendanitra mamiravira nofo.
  Nanamarika lojika i Natasha:
  - Izany no nomen'ny siansa sy ny andriamanitra antsika!
  Nanaiky i Zoya, nandrava ny mpanohitra azy:
  - Nanome betsaka izy!
  Ary nitoraka indray ny tongony niboridana, kapila maromaro. Ary namely andiana mpanohitra izy.
  Nanamarika i Natasha, nanala ny nifiny:
  - Fironana anefa!
  Ary nanipy fanjaitra am-polony hafa ny rantsan-tanany tsy hita maso. Nampiseho politika mahafaty sy masiaka izy ireo.
  Sinoa an'aliny no efa maty. Nanao asa lehibe ny Six namorona tantara hafa.
  Ary mazava ho azy fa hery lehibe sy goavana tokoa ny ankizivavy sy ny ankizilahy!
  . TOKO No. 14
  Nahazo lesona feno habibiana ny Sinoa mandra-panafihany, nanoratra sangan'asa hafa ilay zazalahy sangany Oleg Rybachenko;
  NOMENA FOTOANA!
  Sasin-teny
  Amin'ny alin'ny taom-baovao, ny renivohitr'i Moskoa dia toy ny toho-tantely goavam-be, miloko marevaka miaraka amin'ny jiro. Maika ny rehetra hamita ireo asa maro nangonina nandritra ny taona mba hidirana ao anatin'ny tadio mamy amin'ny fahafinaretana amin'ny fety.
  Ary i Alex tanora sy i Angelina namany dia tsy maintsy nihazakazaka, nanatitra fanomezana maro. Ny lanezy miraikitra sy maloto dia nihetsiketsika teo ambanin'ny kirarony, nafana ny akanjon'ny hoditr'ondry an'i Dada Frost, ary teo ambanin'ny volombavany fibrous, ny takolany mena sy tsy misy hareza dia voatsindrona tamin'ny hatsembohana masira. Angelina, mora kokoa amin'ny akanjon'ny Snow Maiden, na dia aorian'ny trano faha-roapolo aza dia manomboka tsy miala amin'ny tongotrao ianao.
  Ahoana anefa no handà ny fahafahana hahazo vola fanampiny amin'ny maha mpivady taom-baovao?
  Tsy ampy ny vola ho an'ny fanavaozana vaovao, ary ny vatsim-pianarana dia tena kely, miaraka amin'ny vidiny adala ...
  - Ho aiza ry zalahy shaggy? - Feo kivy no re.
  Nipoitra tampoka ny fanilo, ary nanjelanjelatra tao anaty haizina ny aloka. Ilay jiolahy be volombava sy tery maso dia nanozongozona sabatra lava, narahin"ny maro hafa, toa devoly nandositra tany ambanin"ny tany.
  - Tapaho ny tsy mpino! - Toy ny feo mampijaly ny sofina, maharikoriko, toy ny fitotoan'ny tsofa harafesina amin'ny simenitra.
  Na dia, mazava ho azy, araka ny scenario Hollywood, ny mpivady dia tsy maintsy nitsangana sy nandondòna ny jiolahy indray mandeha, fa ny fiainana dia prosaic kokoa. Nanaiky i Alex sy Angelina. Mazava ho azy fa tanora sy mpanao fanatanjahan-tena izy ireo, saingy ny kitapo mavesatra misy fanomezana eny an-damosiny sy ny akanjo be dia be dia sarotra ny mihazakazaka ...
  Maheno setroka be, teny ratsy maloto, avy eo, nokapain"izy ireo tamin"ny sabatra ny lamosiny, ka notapahiny ny akanjony hoditr"ondry...
  Misy zavatra volondavenona manidina eo an-tongotry ny mpianatra nandositra; Angelina nikiakiaka: tsy tia voalavo izy, na izany aza, ny tena ratsy kokoa ...
  Nikotrokotroka! Nisondrotra mafy ny asfalta teo amin"ny lampihazo, nidona tamin"ny tarehiny, ary avy hatrany dia voatsindron"ny fangirifiriana mafy ny vatana, nandrava ny sela...
  FOTOANA FARANY NY OLOMBELONA
  Rehefa manatona ny armada tsy tambo isaina toy izany, dia mampatahotra avy lavitra, toa misy nebula maro loko sy manjelanjelatra mandady. Ambonin'izany, ny pitik'afo tsirairay dia demonia masiaka na fanahy mangovitra vokatry ny herin'ny ody masiaka. Ny anoloana dia mivelatra ho an'ny parsec roa; amin'ny mizana toy izany, na dia ny sambon-tafika mahery vaika aza dia toa fasika ao amin'ny Sahara.
  Ny kaonfederasionan'ny olombelona, miaraka amin'ireo foko hafa monina ao amin'ny metagalaxy, dia niditra tamin'ny ady lehibe.
  Betsaka ny sambo eto, miaraka amin'ny karazany mahavariana, na dia amin'ny ankamaroan'ny tranga aza dia manakana ny ady mahomby izany. Eny, ohatra, ny sambo kintana miendrika harpsichord na miaraka amin'ny moka lava mihodinkodina ao anaty ramrod fa tsy tady, harpa, na bass roa miaraka amin'ny tilikambo tanky mahitsizoro. Mety hisy fiantraikany amin'ny reraka izany, saingy mety hiteraka fihomehezana kokoa noho ny tahotra, indrindra fa ireo mpiady efa za-draharaha.
  Ny mpifanandrina amin"izy ireo dia ny empira, izay mitonona ho fahefana maneran-tany. Grobzagonat lehibe, izay ametrahana ny zava-drehetra ho an'ny ady, ny tena teny filamatra dia ny fahombiazana sy ny fahafaha-manao. Tsy mitovy amin'ny fiaraha-mitantana, ny vatam-paty dia tsy mitovy amin'ny habeny. Ary ny bika dia saika mitovy - tena biby mpiremby, trondro an-dranomasina lalina. Angamba afa-tsy iray ihany: sabatra izay mitovitovy amin'ny antsy matevina sy manjelanjelatra - ny Annihilators.
  Ny kintana amin'ity faritry ny habakabaka ity dia tsy miparitaka be eny amin'ny lanitra, fa miloko sy miavaka amin'ny tara-pahazavany. Noho ny antony sasany, raha mijery ireo jiro ireo ianao, dia mahatsapa alahelo toy ny mijery ny mason'ny anjely, izay manameloka ny zavamananaina amin'izao rehetra izao noho ny fitondran-tenany ratsy sy masiaka.
  Ny tafik'i Grobzagonat dia tsy maika hihaona amin'ny vondrona finday tsirairay, haingana, nanararaotra ny hafainganam-pandehany, nanafika ny fahavalo, nanimba ary nihemotra. Ho setrin'izany dia niezaka ny nifanena tamin'izy ireo tamin'ny tifitra variraraka izy ireo, saingy ny penina vatam-paty mihetsiketsika kokoa miaraka amin'ny fiarovana ara-teknolojia dia nahomby kokoa. Nirefodrefotra toy ny nanapoaka vanja milevina ireo mpitaingin-tsoavaly sy mpandrava, nipoaka tao anaty ranomandry misy potipoti-javatra. Saingy nahavita nampidina lalao lehibe izahay. Voadona ny iray tamin'ireo sambo mpiady goavam-be tao amin'ny kaonfederasionan'olombelona, nifoka sigara be ilay sambo, ary nanjaka ny korontana teo amin'ilay sambo goavambe Stalingrad.
  Miezaka amin'ny heriny rehetra izy ireo hamonjy azy; Ary ny ranom-boasary dia natsipy teny amin'ny rivotra toy ny nataon'ny fashionista nihetsika ny molekiola azota sy oksizenina, ka nampiakatra ny mari-pana izay efa voarara ho an'ny olombelona. Noho izany dia nandohalika ilay tovovavy ary niondrika, nanoroka ny amulet an'i Perun, mitete ny ranomaso alohan'ny hahatongavany amin'ny metaly mavesatra. Indro, maty, ilay tovolahy, izay nanandrana namitaka azy, ny antsasak"adiny lasa izay, dia nianjera tamin"ny tany ary nirehitra, nisy hena mena mipoitra teo amin"ny taolany...
  Ny robot miady dia mandatsaka ranom-boankazo avy amin'ny barika midadasika, toa mierona ity milina ity, miaina fijaliana, mandefa vavaka amin'ireo andriamanitra elektronika, mifototra amin'ny code binary. Tsy nahomby ny rafitra fanamafisam-peo, nivadika ho karazana lavaka mainty kely nefa be dia be izay mety hampidi-doza ny zava-drehetra sy ny olon-drehetra.
  Ireto misy mpiady roa mahafatifaty, tsy nahomby tamin'ny fifikitra tamin'ny gorodona tamin'ny tanany, niezaka ny hanemotra ny fahafatesany. Ny tarehiny malemilemy sy mavokely dia mivadika, ary ny endriny tsara tarehy dia olan'ny fanaintainana tsy zaka. Saingy mitombo ny tsindry amin'ny tornado suction. Nesoriny ny rantsantanany, nisy ra mena midorehitra avy tamin'ny hozatra sy hozatra rovitra, ary nirohotra nankany amin'ny fitotoana hena ireo tovovavy. Teo am-panidinana dia nifandona tamin"ilay tovolahy ilay tovovavy mena volo, ka nandondona azy teo amin"ny kibony tamin"ny lohany toa satroka amboahaolo.
  Mifampitsikitsiky izy ireo alohan'ny hiaingany ho any amin'ilay toerana tsy misy fiverenana intsony. Vehivavy iray hafa, izay efa may maherin"ny antsasany, nanao sary tamin"ny tanany nirehitra teo amin"ny rindrina nanao hoe: "Ny lehilahy be herim-po dia maty indray mandeha, fa velona mandrakariva, ny kanosa velona indray mandeha, fa maty mandrakizay." Ny lelafo maitso manga dia manampy hafanana, mandrakotra vatana mahafinaritra mendrika ny catwalk malaza indrindra vao haingana. Eto dia mibaribary ny taolan'ilay zazavavy, ary ny hozatra matanjaka, izay nihamafy hatramin'ny fahazazany, dia nirodana ho lavenona fotsy.
  Nirehitra ny sambo mpiady an"ilay mafy, ka namoaka tsio-drivotra manjelanjelatra tao amin"ilay banga, ary nipoaka avy eo, niparitaka tany amin"ny sombiny maro.
  Hypermarshal Grobzagonat Prince "Giant Mace" nanome baiko hoe:
  - Mitondrà super-frigate dimy tapitrisa sy dimy alina sy valo hetsy, ary koa mpitatitra Annigen mangatsiaka. Avelao ny andian'izao rehetra izao hihazakazaka eo an-damosin'ny fahavalo!
  Niezaka nitazona ny formation ny frigate, nilahatra tamin'ny tsipika misaraka. Ny mpitaingin-tsoavaly sy ny mpiady balafomanga, miaraka amin'ny mpiady, dia namorona karazana tambajotra tsara tarehy. Tany am-boalohany dia nanandrana nitifitra ny fahavalo tamin'ny halavirana izy ireo, tamin'ny fampiasana fitaovam-piadiana izay tsy vaovao amin'izao rehetra izao, fa tena manimba: balafomanga thermoquark. Toy ny tetika ady totohondry lehibe ataon'ny mpanao totohondry: manipy jab ankavia lava ary tazony lavitra ny namanao. Nihemotra ny sambon'ny fiaraha-mitantana, nirohotra nandroso ny fiambenan'ny sambo kintana, niezaka namakivaky ny ady ara-potoana. Ny valam-paty, mampiasa ny tombontsoany amin'ny fandaminana sy ny fahaiza-manaony, toy ny mpamono olona amin'ny famaky, dia nanapaka ny fiforonan'ny hery manohitra azy ireo. Nitombo ny fatiantoka tamin"ireo vahiny nikasa hanafika.
  Ny Duchess de Furia, jeneraly devoly tsara tarehy, dia mihazakazaka amin'ny fandringanana haingana azy. Ity dia karazana kintana fiadiana izay, tsy toy ny mpitaingin-tsoavaly mahazatra, fa tsy basy, dia manana mpamoaka antenne, izay, rehefa ampiasaina amin'ny ady, dia manimba ny fiadian'ny sambo fahavalo amin'ny vokany. Tonga eto ny onjan'ny gravioplasmique, mamakivaky haingana ny banga. Ny habaka mainty dia lokon'ny fihetsik'izy ireo mameno toerana, toy ny rano avy amin'ny lasantsy raraka. Tena manimba ny hetsika. Manova ny basy ataon'ny vahiny izy ireo nefa tsy nahomby tamin'ny fiezahana hanohitra azy ireo, miteraka fitsabahana amin'ny fitarihana amin'ny ordinatera, na amin'ny hery mahery vaika aza dia miteraka fipoahana ao amin'ny fandringanana ny balafomanga thermoquark. Ny kintan'ny fahavalo dia toy ny trondro eo ambanin'ny sarimihetsika misy menaka maotera, ny sasany amin'izy ireo dia tsy vita amin'ny metaly na seramika, fa avy amin'ny fiaviana biolojika ary tena mihetsiketsika amin'ny fikorontanana mahatsiravina indrindra.
  Ankehitriny ny iray amin'ireo sambo mpiady dia manomboka mirodana, miredareda, toy ny hoe sambo lehibe iray misy savaivony ny sakan'ny Lakandrano anglisy dia vita amin'ny daomy nosasana tamin'ny lasantsy. Tsy misy na inona na inona resahina momba ny fatiantoka eo amin'ireo sambo kintana kely kokoa. Ny fiaraha-mientan'ny vahiny sy ny mponin'ny tany dia mibaribary, toa ny fitaovam-piadiana vaovao indrindra an'ny Stelzans - graviplasma navoaka, nanaitra ara-bakiteny ny herin'ny habakabaka an'ny fanjakana an-jatony.
  Ny Count de Barsov dia mifehy ny afo amin'ny alàlan'ny fanosehana ny rantsan-tànany amin'ny filaharana iray eo anoloan'ny scanner. Ety ivelany, ny jeneralin'ny vatam-paty misy kintana enina dia toa lehilahy matanjaka sy mahery fo miaraka amin'ny tarehin'ny tigra. Biby masiaka tsara tarehy, fa hatsaran-tarehy ratsy izany - Losifera. Ny vatam-paty dia mitsiky amin-katezerana, manome kapoka tsy misy indrafo. Tsapany ny fisafotofoton'ireo jiolahy miangona avy amin'ny vahindanitra maromaro. Eny ary, avelao izy ireo hikambana bebe kokoa ary hampitombo ny tahotra. Rehefa miditra amin'ny ady ny hery lehibe ao amin'ny empira tsy misy indrafo, fasana, dia hisy fiafarana mandresy sy mahafaly ho an'ny sasany ary mampalahelo ny hafa.
  Somary misavoritaka ny fiaraha-mitantana, fa tsy fanoherana voalamina, fihetsehana manjavozavo, na dia sambo mpiady lehibe roa aza, na dia eo aza ny halaviran-tany, dia lasa jamba, nifandona, ary avy eo nifandona tamin'ny onja mihetsiketsika, nanako mafy teo an-tsofin'ny manodidina. mpiady.
  Tao anatiny dia tapaka ny fizarazarana, ny efitra fiadiana, ny trano fitobiana, ny efitrano fanofanana sy fialamboly. Izany rehetra izany dia nitranga tamin'ny hafainganan'ny onja, haingana ampy handrava izay mety ho afa-mandositra, nefa mbola agonizingly miadana, manome fahafahana an-tapitrisany maro voafandrika zava-manan'aina mba hahatsapa ny nofy ratsy tahotra ny fahafatesana tsy hay tohaina.
  Ity ny Countess amin'ny hazakazaka chip, tena mitovy amin'ny fehezam-boninkazo miaraka amin'ny tongotra sahona mavokely amin'ny volom-bolamena, manaiky fahafatesana mangirifiry, mibaboka ... Amin'ny mpamono ady. Ny holograma amin'ny ordinatera dia mamaky vavaka ary manala ny ota haingana. Izany no fivavahan'ity firenena mirentirenty ity, ny fitaovam-piadianao avo lenta dia mitàna ny toeran'ny pretra, ka ny faharanitan-tsaina amin'ny cybernetic ihany no heverina fa manana fahamasinana sy fahadiovana ampy ho mpanelanelana eo amin'ny zavamananaina iray sy ny Andriamanitra Tsitoha. Ny teny farany nataon'ny mpisorona-mpamoaka dia hoe:
  - Tsy lany ody izao tontolo izao, fa ny fahavetavetana tsy atao sorona ho an'Andriamanitra!
  Ny Duchess de Furia dia mpikambana ao amin'ny ekipa manjavozavo sy ara-panatanjahan-tena amin'ny fomba manokana, fehezan-teny voaporitra mitana anjara toerana roa. Ny voalohany dia ampinga fanafenana manohitra ny mety hisian'ny antso an-tariby ny ekipa. Ny faharoa dia ny impulse magotepathic.
  Cruisers, mpanimba, brigantines, ary na dia sambon-danitra iray aza dia sambo simba na rava tanteraka noho ny kintanany. De Furia dia nanamarika araka ny lojika hoe:
  - Ny herim-po dia afaka manonitra ny tsy fahampian'ny fiofanana, fa ny fiofanana dia tsy manonitra ny herim-po!
  Efa saika nandany tanteraka ny angovo thermoquark (mbola tsy tonga lafatra ny fampiasana azy) an'ny reactor ny fandraisan'izy ireo ary miandry ny baiko. Sambo fahavalo an'hetsiny maro amin'ireo kilasy lehibe no efa rava, ny ady dia atao amin'ny lafiny midadasika.
  Nomena ny baiko, haingana izy ireo, nihemotra tamin'ny fomba voalamina mba hamerenana amin'ny tobin'ny entana - kaontenera manokana starship.
  Ary ny printsy "Giant Mace" dia nanipy hery vaovao tamin'ny ady:
  Indrindra indrindra, ny sainany manokana, ny biby goavam-be ultra-battleship.
  Avy eo dia nisy goavambe roa hafa, "Shock and Awe" ary "Red Noose." Nametraka basy sy mpamoaka basy lehibe sy kely an"aliny izy ireo. Misy sosona fiarovana maromaro nipoitra teo ambonin'izy ireo: graviomatrix, saha magospatial (zavatra mandalo amin'ny lalana iray monja), taratra hery. Ny fitaovana cybernetika rehetra dia niasa tamin'ny theoplasma ambany, izay nahatonga azy ireo ho mahatohitra ny fitsabahana. Nandritra izany fotoana izany, ny radara lehibe dia nampiasaina, izay namorona ny snags Jesuitika ho an'ny elektronika fahavalo.
  Toy ny havandra mahafaty ny voly, nilatsaka ny "fanomezana" mitondra fahafatesana... Niezaka niparitaka bebe kokoa ireo goavam-be telo ireo mba hamonoana ny fahavalo araka izay tratra. Saika tsy azo fehezina izy ireo, toy ny tselatra baolina, rehefa manidina, dia mandoro ny poplar fluff mikoriana eny amin'ny habakabaka, toy izany ny fiantraikany mahafaty amin'ny sambon-danitra vahiny. Mahatonga azy ireo hihemotra noho ny tahotra. Ireo maody fanavotana tsy tambo isaina izay mitovitovy amin'ny pilina miloko ho an'ny ankizy no miparitaka manerana ny banga, mihamaro amin'izy ireo mihozongozona noho ny fipoahana balafomanga, toy ny buoy amin'ny ranomasina misamboaravoara. Ny penina vatam-paty dia mbola tsy miraharaha azy ireo, vakio aloha ireo mampidi-doza sy matanjaka, avy eo dia azonao atao ny mamarana ireo vahiny izay namoy ny sisa tavela tamin'ny sainy noho ny horohoro. Tsy mbola resy ny ady, mijaly ihany koa ny miaramilan'ny Fanjakana tsy misy indrafo, na dia fatiantoka kely aza raha oharina amin'ny fahavalo.
  Saingy amin'ny fotoana iray ihany, amin'ny sambo kintana mirehitra dia tsy misy olona mitabataba sy mikorontana. Mandeha tsara ny fivoahana, toy ny hoe tsy zavamananaina ireo, fa biorobots. Ambonin'izany, ny fihemorana, toy ny maneso ny fahafatesana, dia ampiarahina amin'ny hira feno herim-po.
  Ary ity no mpitondra annigen an'i de Fury: mpitatitra manokana momba ny plasma gravitational izay nivadika ho tsy nampoizina tamin'ny heriny manimba. Nitranga teo no ho eo hatrany hatrany hatrany hatrany ny fanenjehana ny herin'ny fandringanana.
  Ny sambon-danitra dia mahazo haingam-pandeha ambony indrindra, ny duchess aza dia mitazona ny stabilizer, amin'ny alàlan'ny lamba mangatsiatsiaka amin'ny akanjo fiadiana dia azonao atao ny mahita ny fihenjanan'ny biceps lehibe amin'ny fomba tsy misy dikany. Tsy maintsy manao ezaka izy sy ireo ekipa hafa mba tsy hianjera amin'ny lamosiny. Ny Duchess miaraka amin'ny lohan'ny tigra dia tsy azo ovaina, toy ny mpiady avy amin'ny tantara an-tsary, manindrona ny fijeriny, ny volony manjelanjelatra, lava ary matevina dia mikoriana avy amin'ny rivotra ho avy.
  Sarotra inoana fa efa cycles roanjato ity tovovavy mahery fo ity. Tena vaovao sy madio tokoa ny tarehiny, tena mihetsiketsika, indraindray misy fitenenana masiaka, indraindray, mifanohitra amin'izany, anjely na milalao. Manana ady maro ao ambadika izy, saingy toa tsy ho leony mihitsy izany. Ny ady vaovao tsirairay dia zavatra manokana, miaraka amin'ny endriny mahafinaritra sy manankarena ary gadona mampientam-po.
  Ary ankehitriny izy ireo dia manana fitaovam-piadiana vaovao amin'ny fitsipiky ny fiasana, izay tsy azo inoana fa ho afaka hahita fiarovana mahomby ny fahavalo, farafaharatsiny mandra-pahatongan'ny fandresena farany an'i Grobzagonat.
  Tena tsy afa-manoatra ny hazakazaka Fizt. Jamba, very hevitra. Manodina kapila nalefan'ny atleta iray, ka rehefa afaka kelikely dia niparitaka manerana ny habakabaky ny singany. Na koa niharam-boina iray hafa mampalahelo, mpandrava telo maty teo amin'ny fifihin'ny graviplasma indray mandeha, nangovitra sy nipoitra ireo sambo, toy ny akoho natsipin'ny ranomasina teny amin'ny fasika mahamay.
  Baron de Alligator, manitsy ny tanjon'ny emitters (ary tsy misy fahombiazana, tapa-kazo monoblock sisa tavela tamin'ny cruiser vaovao nodorana), nanamarika tamim-panenenana:
  - Mora ny mamono, sarotra ny manangana amin'ny maty, fa tsy azo atao mihitsy ny miaina tsy misy herisetra!
  De Furia, nifehy ny vondron'ireo sambo kintanany, namoaka reniranon'ny fandringanana hafa, ary nijery ny fomba nisamboaran'ilay sambo, niova ho fitaterana entana, tao anatin'ny tambajotra plasma ihany koa:
  - Ny fahafatesana, toy ny namana mahatoky, dia ho avy tokoa, fa raha te-handeha lava kokoa amin'ny fiainana manjavozavo ianao, dia porofoy ny fanoloran-tenanao amin'ny faharanitan-tsaina sy ny herim-po!
  Nivovo mivovona i Count de Barsov, nanohy ny vavany maneso nataony:
  - Tsy nosoratana ho an'ny adala ny lalàna fa mahazo sazy amin'ny fandikana azy, ary ho an'ireo hendry nanoratra ireo lalàna ireo!
  Tapaka ny fanoherana voarindran'ny armada isan-karazany. Toy ny firodanan"ny tendrombohitra mihitsy ny sidina eny amin"ny habakabaka, tafio-drivotra izay nanarona avy hatrany ny sekolin"ny mody, nandondòna ary nisambotra ny rehetra avy hatrany... Nanomboka ny fanarahan-dia. Toy ny andiana amboadia manenjika andian"ondry. Ny vatam-paty ihany no tezitra be sy tsy misy indrafo noho ny amboadia. Amin'izy ireo dia tsy resaka fahavelomana akory izany, fa fanehoana ny finiavana tsy mivadika sy ny fahatezerana tsy misy indrafo. Enjeho, ampijaliana, aza avela. Ary na dia maro aza ny ankizy no tsy hiandry ny ray aman-dreniny (ary eto misy zavaboary avy amin'ny mitovy fananahana ka hatramin'ny am-polony lahy miangona), ary ny reny, ny ray, ny atsy na ny aroa, ny zanany lahy, ny zanany vavy ary iza no mahalala izay hafa ... famonoana olona toy izany, na dia ny fitifirana partridges aza dia mitaky fahaizana sy ezaka bebe kokoa. Ny potipoti-javatra dia nanenika ny habakabaka ary nianjera teo amin'ny kintana, ka niteraka fikorontanan'ny coronal, fisondrotana ary vortices plasma teny ambonin'ny tany. Miova loko mihitsy aza ny kintana sasany noho ny habetsahan'ny zavatra vahiny mianjera amin'ny tany. Tsy ny olon-drehetra no hahatakatra, fa ireo manana fo: tena mampatahotra indrindra raha misy zavaboary manana toetra mirehitra velona, ary ny toetra dia tontolo tsy mitombina sy tsy ampoizina.
  Na ny banga aza dia afaka mitomany noho ny faharesena toy izany...
  Ireo mpianatra taona voalohany Alex sy Angelina dia nahita izany rehetra izany, ary tsy toy ny amin'ny sarimihetsika, fa indray mandeha, amin'ny teboka sy antsipiriany maro, rehefa miditra ny zava-drehetra, mameno ny fahatsiarovan-tena amin'ny kaleidoscope ny fahatsapana.
  Avy eo dia nahatsikaritra izy ireo fa ny iray amin'ireo sambon'olombelona - brigantine miaraka amin'ny contours amin'ny dolphin zazakely - dia nizotra nankany ... Mankany amin'ny quasar mamirapiratra miaraka amin'ny lokon'ny avana rehetra ary ao anatin'ny toetry ny torimaso. Nisy nilaza tamin'ireo mpianatra fa quasar io, na dia tsy misy taratra toy izany aza izay nandoro ny zavamananaina rehetra. Saingy na dia amin'ny endrika mihena aza, dia nanafina loza mahafaty ho an'ny fitaovana rehetra. Ary toa namono tena be herim-po io brigantine io.
  Ny mpitatitra Annigen teo ambany baikon'ny Duchess de Furia dia nahazo baiko hoe: "Tsindrio ny sambon'ny habakabaka!" Ary miaramila an'arivony telo saika tsy simba sy robots fiadiana an'aliny no nirohotra nanaraka ilay brigantine.
  Toy ny antsantsa mpiremby manenjika ganagana kely kenda ao anaty rano misamboaravoara amin'ny ranomasina misamboaravoara.
  Tsapan"i Alex tampoka fa tsy vitan"ny hoe nitsinkafona fotsiny izy, fa nihetsika koa, ka niantsoantso tamin"ny namany hoe: "Aoka ny anjely hanaraka azy." Namaly ilay ankizivavy hoe: "Eny, tsapako fa vitako izany."
  Avelao i Mikhail Boyarsky hihira hoe: "Na dia vatana tsy misy fanahy aza dia tsy vatana, fa malemy kosa ny fanahy tsy misy vatana!" Angamba mety izany, saingy ... Ny fanahy dia afaka, rehefa niditra tao amin'ny nofon'olon-kafa ary nifehy azy, dia miseho amin'ny hery mahagaga ...
  Navoakan'ny sabatra telo ny taratra mandrehitra taratra ary toa tsy nanana vintana kely akory ilay brigantine olombelona, notarihin'ny kapiteny be herim-po Alena Snegova. Efa nisy onja plasma majika nanindrona ny vatany, nanimba ny fiadiana volafotsy, ka nianjera toy ny paty masaka ny barika misy basy maivana. Manaintaina mafy ireo mpiasan'ny ekipa, rava ny akanjo fiadiana, mihintsana ny hodiny, lasa jamba ny masony... Toa tsy misy ilana azy... Nanomboka nirehitra ilay brigantine, namela lalana mifoka sigara. pitik'afo antimatère.
  Saingy amin'izao fotoana farany izao, rehefa latsaka ao amin'ny lavaka tsy misy antenaina amin'ny helo tsy misy ianao, dia nanindrona taratra antsy teo afovoany ireo mpitondra Annigen roa teo amin'ny sisiny, tsy nihodina.
  Ary nanomboka, namakivaky ny sabatra afovoany ny onja avana, nivadika ho fiarovana ny automatique. Ary ilay sambo olombelona, izay toa bitika manoloana ireo goavam-be, namoy ny ampahany amin'ny firafiny, dia nandositra tamin'ny farany ny tamba-jotra majika-plasma.
  Alex dia nanorim-ponenana tao amin'ny vatan'i Baron de Alligator, ary i Angelina dia nametraka ny fahatsiarovan'ny Count de Barsov. Ny mpiambina vatam-paty tsotra, toy ny manamboninahitra, dia nampiofanina tsy hiresaka momba ny baikon'ny komandy, fa hanatanteraka izany. Raha nanome baiko hanova ny lasibatry ny afo ireo izay namely faty, tamin"ny fampiasana ny fahatsiarovana ny "soavaly", dia... Izay no tokony hatao. Araka ny voalazan'ny fitsipika fototra ao Grobozagonat: "Mianiana aho fa hankatò tsy misy isalasalana ny Hyper-Emperora, azy manokana, ary koa ny lehibeny rehetra notendreny!"
  Efa nisy ny baiko nomena ary efa tanterahina... Tsy manaiky ho tonga saina anefa ireo olona tao amin"ny vatam-paty fa efa naka ny vatany ny fanahin"ireo tanora namoy ny ainy. Nanomboka ny tolona mafy, nivaingana i Alligator sy Barsov, ary namirapiratra ny mason'ilay tigra. Efa nisy ny baiko ary hotanterahina mandra-pahafoana...
  Na izany aza, ny brigantine dia efa nahazo ratra mahafaty, kely kokoa ... Alena Morozova, miaraka amin'ny heriny farany, dia mihazona kofehy manify ny fahatsiarovan-tena. May ny akanjony, niaraka tamin"ny fanamiana nataony, ary ny lelafo no nanafosafo ny vatany efa niboridana tanteraka. Ny hodiny dia lasa rakotry ny blisters lehibe, avy eo mipoitra. Milatsaka ny tapa-damba... Mbola kely...
  Ity ny rambo manify an'ny quasar izay ilain'ny brigantine-ny, na ny marimarina kokoa izay tavela ... Efa niverina ny toetran'ny Alligator sy Barsov, nipoitra indray ny magoplasma ... Ny taolan'i Alena may, ary ny azy Ny fahatsiarovan-tena dia nodorana tao anaty lavaka mainty ... Ary ao anatin'ny ampahany kely amin'ny nanosegondra, ny fandringanana farany, dia manidina any amin'ny promeranium an'ny quasar ny sombin-dalan'ny komandy amin'ny brigantine...
  Nijanona tampoka ny zava-drehetra, toy ny tsy nanomboka mihitsy. Nivaingana ny armada an'ny Vondron-kintana Purple, ary nanjavona avy hatrany ireo mpanohitra azy. Toa niraikitra tamin"ny habakabaka ny elany sy ny tongotry ny voromahery ka tsy afa-nihetsika. Ary tamin'izany fotoana izany, tsy nisy nahatsapa na dia kely aza ny fahatairana na ny fahatairana. Nihoatra noho ny fizika mahazatra ny zava-drehetra.
  Nitaraina mafy ny Duchess de Furia:
  - Iza io lehilahy mangatsiatsiaka io nahavita nanakana antsika io?
  Gengir Wolf dia nijery tamin'ny fankahalana tsy misy dikany:
  "Tsy haiko... Tsy azo atao mihitsy izany, na dia..." Ilay jeneraly vatam-paty, nampidininy ny feony, natahotra mafy ka nibitsibitsika, dia voadika tamin'ny fikorianan'ny masony feno ranomandry manodidina, hoy ihany izy. - Nitatitra ny mpiasanay fa afaka manao vazivazy ny tany rehefa mandeha ny fotoana.
  Namaly tamim-pahatoniana ny Duchess, na dia nanala baraka:
  - Mazava ho azy fa mahasosotra izany, saingy tsy misy mahasakana ny olona velona hiady, ary isika biby feno vatam-paty tsy handresy!
  Nihigoka mafy ilay alligator ary natsipiny tao am-bavany ilay toa sandwich niakanjo tsara. Nikapoka ny volo tsy voafehy an'ny tigress-adjutant, nitsako tamim-pahavitrihana ny vokatra nahandro tamin'ny crunch mafy, nefa tamin'ny feo azo takarina sy matanjaka tanteraka, dia namintina izy hoe:
  -Ny fahavalo tsy vita dia toy ny aretina tsy voatsabo - manantena ny fahasarotana!
  Eo akaikin'ny fanahin'i Angelina sy Alex efa reraka, toy ny hoe avy amin'ny lavaka gilasy, dia nipoitra ny manjelanjelatra ny fanahin'i Alena. Namirapiratra tahaka ny masoandro ny endrik"ilay fanahy afaka. Rehefa voasakantsakan'ny maso tsy takatry ny saina ireo mpianatra namany, dia nanazava tamin-kafanam-po ilay kapiteny vavy:
  -Nandresy izahay! Nofoanana ny fandrahonana ho an'ny olombelona, na izany na ny fanamby antenaina ho avy.
  Nikoropaka i Angelina hoe:
  - Ahoana?
  Nanomboka nanazava i Alenka:
  - Ilay mpahay siansa lehibe Pavel Karpov dia nahita fa ny fotoana dia manana rafitra mitovy amin'ny renirano lalina tsy misy fetra misy renirano mahaleo tena an-tapitrisany maro. Ary azo atao, amin'ny alalan'ny fametrahana karazana breakwater, misy fiantraikany amin'ny fikorianan'ny renirano iray na hafa. Indrisy anefa fa maty izy, rehefa nanambara tanteraka ny fomba fiasan'ny fitaomana, ary tsy nisy manam-pahaizana hafa mitovy amin'izany. Saingy ny fomba iray hamoronana ranon-drano toy izany dia nambarany. Raha mamoaka ny herin'ny quasar matory amin'ny faritra iray ianao, ary mandritra ny misasak'alina ihany no mankalaza ny Taom-baovao eto amin'ny planeta Tany, ny angovo navoaka dia hiteraka karazana fisondrotana amin'ny lasa teo amin'ny planeta, ary hisy avo roa heny ny fandehan'ny fotoana. ao amin'ny rafi-masoandro...
  Very hevitra i Alex, ary nibitsibitsika ny hodi-masony tsy misy dikany:
  - Ary inona no ho zava-dehibe?
  Nanazava ny Warrior Alena hoe:
  - Ny olona rehetra ao amin'ny rafi-masoandro dia hahazo taona fanampiny amin'ny fiainana, izay midika fa i Pavel Karpov dia hanana fotoana hamitana ny zava-bitany tsy manam-paharoa ... Na ny marina dia efa nanao izany izy, tsy misy fahavalo armada eo anoloantsika!
  Nihiaka mafy i Angelina hoe:
  - Nopotehinao tokoa ve izy rehetra?
  Nitsiky tamim-pitiavana ny kapitenin'ny brigantine ary nikiakiaka namaly hoe:
  - Heveriko fa tsia! Ny vaky rano iray napetraka fotsiny tao amin'ny reniranon'ny fotoana dia nanodina ny chronoflow ho azy ireo. Midika izany fa ny penina vatam-paty dia hiaina mandrakizay, ao anatin'ny fe-potoana iray, miaina amin'ny taona iray imbetsaka tsy manam-petra!
  - Ary isika? - hoy i Alex nanontany.
  - Hiverina amin'ny fotoananao ianao, ary manantena aho amin'ny manaraka fa tsy hidina an-dalambe miaraka amin'ny jiolahy ianao ...
  Nifoha nijoro teo anoloan'ny Kremlin Chimes, teo amin'ny Kianja Mena ilay tovolahy sy ilay tovovavy. Nanomboka nitomany tsy an-kijanona sy tamin"ny fomba mahagaga ilay famantaranandro goavam-be.
  Tonga ny taom-baovao.
  . TOKO No. 15.
  Taorian'ny fiatoana kely dia niverina indray ny fifandrafiana. Nanandrana indray ny Sinoa, nanangona hery hanafika ny fananan'i Rosia lavitra.
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia naka fitaovam-piadiana maoderina kokoa izy enina.
  Amin'ity tranga ity, izy enina dia niakatra teo amin'ny IS-7 miaraka amin'ny akorandriaka tsy azo soloina sy ny cartridges.
  Ary tsy ela dia nanomboka nitifitra ny tafika sinoa izy ireo ary nanorotoro azy tamin'ny diany.
  Ary Oleg Rybachenko koa dia nitifitra tafondro ary nidradradradra:
  - Tsy azo ihodivirana ny fandresentsika, izao tsy hitovy!
  Na izany aza, mandritra ny fitifirana, ary na dia rehefa mitifitra tsirairay aza ianao, dia afaka mieritreritra olon-tsy fantatra ianao.
  Raha ny marina, nahoana i Vladimir Vladimirovich Putin no mpanao politika sy filoha tsara vintana? Indrindra indrindra, hatramin'ny fiandohan'ny fanendrena azy ho mpandimby ofisialy an'i Yeltsin, dia nahomby ny zava-drehetra.
  Toa ny kominista sy Yabloko dia tokony ho toy ny vondrona tokana - ny mpandimby an'i Yeltsin dia fahavalo voalohany.
  Tsy tanteraka anefa ny fampisehoana. Ary tsy tsaroana i Sobchak, izay nangalatra. Nitohy hatrany ny fankatoavana. Na dia tokony ho takatry ny kominista aza hoe: ity no mpitady fasan-dry zareo!
  Ary i Yavlinsky, izay niezaka nampiseho ny tenany ho mpanao politika mpanohitra indrindra izay tsy mbola nifidy ny tetibola, nahoana izy no tsy nanohitra.
  Hafahafa be ilay izy.
  Ary avy eo dia nahazo vintana aho. Tsy nanohana ny fampisehoana Wahhabi i Dagestan mahery setra sy noana, na dia niantehitra tamin'izany aza i Basayev sy Khattab. Tsy nifanohitra tamin'ny manampahefana ny mpanohitra tao amin'ny Duma. Na mampiasa ny Chechen factor.
  Raha fintinina, hatramin'ny voalohany dia nankasitraka an'i Putin ny zava-drehetra. Ary ny mpanohitra ao amin'ny Duma dia tsy niezaka ny hampiasa ny fipoahana tao Moskoa sy Volgodonsk manohitra ny manam-pahefana.
  Na dia tokony ho takatry ny Kominista aza, dia afindra any ambadika any.
  Efa tara loatra i Yavlinsky vao nahatsapa izany.
  Notifirin'i Oleg ilay Sinoa ary nopotehiny tamin'ny akorandriaka ireo mpiady mavo.
  Ary nisento...
  OK. Somary mankaleo ny mieritreritra politika. Ohatra, Gerda. Ao amin'ny iray amin'ireo sary dia asehon'ny jiolahy amin'ny fahababoana izy ary mifatotra eo ivohony ny tanany, tsy manao kapa. Ary mena aza ny tongotra, hitanao fa ao amin'ny zoo tsy misy hafanana miaraka amin'ny serfa, mangatsiaka ny jiolahy, ary mangatsiaka be ny tongotr'i Gerda.
  Ry zazavavy mahantra, nesorina taminy ny kiraro nangatahany tamin'ny mpanjakavavy. Ary ankehitriny mijaly amin'ny fahababoana izy.
  Nitifitra indray ny tafik"ny fanjakana selestialy ilay zazalahy, ary nanindry ny bokotra joystick tamin"ny rantsantongony.
  Nandefa azy tamin'ny lalana hafa izy ireo taorian'izay.
  Tsy nanohana mivantana an'i Yeltsin i Zhirinovsky, ary tsy misy na dia iray aza ny fandraisam-peo momba azy manao fanambarana toy izany! Etsy andaniny, tena nahasoa azy ny fifidianana vaovao, eny fa na dia ny lisi-pifidianana aza. Rehefa nanatanteraka fanonganam-panjakana ara-miaramila, amin'ny ankapobeny, dia nandrombaka ny fahefana i Yeltsin, lasa mpanao didy jadona tanteraka, tsy voafehin'ny na inona na inona! Na ny asan"ny fitsarana momba ny lalàmpanorenana aza dia naato, ary nahazo fahefana tsy voafetra ny filoha! Ao anatin'ireo fepetra ireo, ny fananganana lalàm-panorenana vaovao dia tsy ela dia nametra ny fahefan'ny mpanao didy jadona, fa tsy nanamafy izany! Tokony holazaina ihany koa fa araka ny fitsapan-kevitra, hatramin'ny 80 isan-jaton'ny mponina Rosiana no vonona hifidy ny volavolan-dalàm-panorenan'ny filoham-pirenena. Noho izany, Zhirinovsky dia tsy azo tsaraina hentitra amin'ny fanohanana ny lalàm-panorenana. Voalohany, raha tsy izany, dia tsy azo avela handray anjara amin'ny fifidianana, ary faharoa, Vladimir nanantena ny hahazo ny fanohanan'ny sasany amin'ireo mpanohana ny Yeltsin. Raha ny momba ny anaran'ny antoko, tamin'izany fotoana izany dia nisy illusion teo amin'ny vahoaka - niparitaka ny parlemanta kominista-fasista (fampitam-baovao), tsy nisy nanakana ny fanavaozana, ary tsy ho ela dia hiaina toy ny any Amerika isika! Ary tao anatin'ireo fepetra ireo, ny anarana hoe Liberaly Democratic dia nahazo tombony tamin'ny fifidianana! Ny bloc electoral: Ny Safidin'i Rosia, notarihin'i Gaidar, no lasa antoko eo amin'ny fitondrana! Tsy nisy nino ny vintana azon'ny LDPR;
  Eny, toa nanana vintana malemy i Zhirinovsky. Ary ny Safidin'i Rosia dia manana ny karatra trompetra rehetra eny an-tanany. Ankoatra ny zava-dehibe indrindra angamba dia tsy nisy zava-bita marina teo amin'ny toekarena. Saingy manana fitaovana fampielezan-kevitra sy loharanom-pitantanana goavana eo am-pelatanany izy ireo. Ny traikefan'i Kazakhstan sy ny firenena hafa dia mampiseho fa matetika izany dia ampy handresena amin'ny fifidianana, eny fa na dia hahazoana vokatra mampitolagaga aza!
  Fa Vladimir Volfovich nampiseho ny fahaizany ara-politika miavaka: indrindra, dia nahavita nandresy lahatra ny manodidina Yeltsin ny tsy fivadihana, ary tsy voasakana tsy hisoratra anarana, toy ny zava-nitranga, ohatra, ny Baburin bloc sy ny sasany hafa! Nahavita nahazo vola tamin'ny fandresen-dahatra ny mpanohana azy izy ny amin'ny mety ho vitany amin'ny fotoana fandefasana karama (ary ny tenany ihany no nahazo vola tamin'ny fanaovana raharaham-barotra!). Ary ny tena zava-dehibe, nandritra ny fifidianana dia nampiseho fanomezam-pahasoavana mahatalanjona izy, nanao fampielezan-kevitra momba ny fifidianana! Ao amin'ny tranokalan'ny LDPR dia afaka mahita rakitsary tranainy momba ny fampielezan-kevitra tamin'ny 1993 ianao: kabary mahery vaika tokoa ireo, raha ampitahaina amin'i Hitler izay aloky ny mpandahateny mahonena fotsiny. Nifanditra ny Demokraty ary nahatsikaritra ny fitomboan'ny lazan'ny Antoko Liberaly Demokratika tara loatra! Tsy maintsy lazaina fa tsy ny sociologista no naneho ny tena sary, fa ilay tian'ny manam-pahefana ho hita! Niantso an'i Zhirinovsky Hitler i Gaidar ary nitaky ny hanesorana an'i Yeltsin ny LDPR. Saingy ireo mpandinika manodidina ny filoha dia nilaza fa nihena ny naotin'i Yeltsin ary nihena ny fanohanana ny lalàm-panorenana. Ao anatin'ireo fepetra ireo dia mety hiteraka olana ho an'ny manampahefana ny fandroahana. Fanampin'izany, tamin'ny 1993 dia mbola tsy voavaha ny teknolojia ho an'ny hosoka amin'ny fifidianana faobe, afa-tsy ny famenoana vatom-pifidianana tany am-boalohany ao anaty vata fandatsaham-bato, hany ka tena marina ny fanehoana ny sitrapon'ny vahoaka! Zhirinovsky indray dia nampanantena fa hanafaka an'i Rutskoi sy ireo mpanohitra hafa!
  Oleg Rybachenko dia variana teto ary nitifitra indray avy amin'ny projectile tsy azo ovaina.
  Raha nikendry ny basy tamin"ny tongony ilay tovovavy Margarita, dia nieritreritra sy nanontany tena ilay tovolahy.
  Nahatalanjona ny voka-pifidianana, ary samy nifidy ny mpitarika ny LDPR ny fahavalon'ny fitondrana sy ny mpanohana an'i Yeltsin maro! Efa ho 24 isan-jaton'ny mpikambana 13 no azon'ity antoko ity, ka nahazo ny laharana voalohany. Na izany aza, noho ny rafi-pifidianana mifangaro, Zhirinovsky dia tsy nahazo afa-tsy 60 mandat, na 15 isan-jaton'ny haben'ny Dom-panjakana, ny antenimieram-pirenena! Fanampin'izany, ny fahefan'ny Duma State dia noferan'ny lalàm-panorenana vaovao, ka raha ny marina dia tsy nahazo fahefana lehibe i Zhirinovsky. Azo inoana fa ny antokony ao amin'ny Duma State dia tsy azo heverina ho toy ny vatosokay ho an'ny fanafihana fanampiny amin'ny fahefana! Eny, i Zhirinovsky mihitsy no nampitahaina tamin'i Hitler! Teny an-dalana, tamin'ny 1930, Hitler nahazo ny 18 isan-jaton'ny vato, naka ny toerana faharoa tamin'ny fifidianana, fa tamin'izany andro izany dia nahazo hery bebe kokoa. Voalohany, ny Reichstag dia tsy nanana afa-tsy efitrano iray, ary faharoa, ny fifidianana dia natao araka ny rafitra proportional, ary fahatelo, ny fahefan'ny parlemanta dia tsy azo oharina amin'ny Rosia! Zhirinovsky dia nahita ny tenany tao anatin'ny toe-javatra ratsy kokoa: ny fisehoan'ny fandresena dia nahatonga ny fanantenan'ny mpifidy be loatra, fa ny tena hery sy ny fahafahana manova na inona na inona dia zava-dehibe!
  Eto, mazava ho azy, manomboka ny fahagagana: Zhirinovsky, izay efa niasa ho toy ny mpanao politika kajy teo aloha, dia tonga tampoka sy tena tsy lojika. Indrindra indrindra, dia voampanga ho Hitlerisme izy, ka nohamafisiny ny fitenenany manohitra ny tandrefana, ka niteraka tahotra fa raha tonga eo amin"ny fitondrana izy, dia hamoaka ady lehibe fahatelo! Ary ny fanambarana sasany dia adala tanteraka, anisan'izany ny fampiasana baomba atomika amin'i Kazakhstan sy ny firenena hafa. Indrindra indrindra, nanambara mihitsy aza i Zhirinovsky fa handatsaka baomba atomika ao Tbilisi izy! Nisy ihany koa ny zava-bita tamin"izany: nahavita nanatanteraka famotsoran-keloka, nanatanteraka ny fampanantenana tamin"ny fifidianana... Saingy amin'ny ankapobeny dia tsy nahazo isa i Vladimir Volfovich, niditra tao anaty tantara ratsy foana... Eny! Mazava ho azy fa tezitra izy, toe-javatra manafintohina maro no noforonin'ny CIA sy ny mpanohitra ny LDPR, indrindra indrindra avy amin'ireo demaokraty tandrefana ao Rosia, saingy na izany aza, ny mpanao politika malina sy pragmatika dia tsy tokony ho resin'izany, na farafaharatsiny hampihena ny mety hitranga. ny fihantsiana faran'izay kely! Ohatra, i Zyuganov, na dia eo aza ny zava-misy fa nitafy ny lazan'ny mpanohitra ara-politika Kremlin nandritra ny fito ambin'ny folo taona, na izany aza dia nahavita nisoroka ny fanafintohinana, tsy mbola voavolavola amin'ny fomba lehibe ary tsy manana laza ho mpanao politika mpanao kolikoly! Marina fa nanana fotoana iray ihany koa ny kominista tamin'ny fananganana an'i Khodorkovsky, izay heverina ho mpanambola ny Antoko Komonista ao amin'ny Federasiona Rosiana, saingy amin'ity tranga ity dia tsy namela fanambarana manaratsy ny tenany i Zyuganov. Politisiana tena malina Gennady Andreevich, indraindray aza mitandrina loatra! Indrindra indrindra, tamin'ny May 1999, rehefa nanolotra ny firotsahan'i Stepashin i Yeltsin, dia tokony ho nosakanan'ny kaominista izany ary na nangalatra ny fanekena na nihantsy ny fandravana ny Duma State sy ny fifidianana parlemantera tany am-boalohany. Saingy nisafidy ny tsy hanao risika i Zyuganov, na dia rava aza ny Duma State tamin'izany, dia ho nitazona sy nanitatra ny fifehezana azy mihitsy aza ny kominista. Eny, nankatoavin'ny kominista i Putin tamin'ny Aogositra 1999 tsy nisy ady, na dia nambaran'i Yeltsin azy ho mpandimby azy aza dia nitaky ny hanoherana an'io firotsahana io ny mpanohitra. Saingy nanapa-kevitra i Zyuganov fa tsara kokoa ny mandeha amin'ny fifidianana, manararaotra ny tombontsoa azo avy amin'ny satan'ny solombavambahoaka, ary ny zava-misy fa afaka nivadika ho maherifon'ny firenena i Putin tao anatin'ny telo volana monja dia tsy noeritreretin'ireo mahery fo indrindra. Mpanadihady Kremlin.
  Notifirin'i Oleg Rybachenko indray ilay Sinoa tamin'ny tongony miboridana ary nanohy ny eritreriny.
  Nino tamim-pahatsorana ilay zazalahy genius fa tsy ny tsara indrindra i Zhirinovsky;
  Raha fintinina, ny volana desambra 1993 no lasa tampon'ny asa ara-politikan'ny mpitarika ny LDPR, avy eo dia nanomboka ny fihenan-danja, na dia tsy fihotsahan'ny tany tamin'ny voalohany aza ny fiovaovan'ny toetr'andro. Vetivety ihany koa dia lasa nalaza i Yeltsin: tsy azo atao ny mandresy ny krizy ara-toekarena, ny mifanohitra amin'izany, dia niharatsy hatrany. Eto Zhirinovsky nanao diso kajikajy hafa ary nanao sonia fifanarahana momba ny fandriampahalemana sy ny firindrana. Izy rahateo efa voampanga ho nanohana ny lalàm-panorenana, izay nanao ara-dalàna ny fahefana lehibe ho filoham-pirenena (ary etsy ankilany, inona no mety ho nitranga raha tsy nolaniana ny lalàm-panorenana? Tena azo inoana fa ady an-trano!), ary avy eo dia nisy ny fifanarahana. hanao sonia fifanarahana fandriampahalemana. Marina fa nandao izany i Zhirinovsky tamin'ny fararano. Saingy amin'ny ankapobeny, mila fotoana lava be ny famaritana manokana ny fahadisoana nataon'ny mpitarika ny LDPR sy ny antony tsy naha-filoha azy. Ny fahadisoany lehibe dia ny PR diso stratejika! Taorian'ny fifidianana tamin'ny 1993 dia nilaina ny nanangana ny sarin'ny fahavalo lehibe amin'ny governemanta ankehitriny sy Yeltsin manokana! Izany hoe lasa Anti-Yeltsin, be resaka be mponina, mitsikera, fahavalo anaty, kolikoly, halatra, sns! Ary ny tena teny filamatra dia - ny andian'i Yeltsin ho amin'ny fitsarana! Ary miaraka amin'izay koa, tsy manao tsinontsinona ny teny filamatra avy amin'ny elatra havia, ny fanalam-baraka ara-tsosialy, ary ny fampanantenana ny rariny! Indrindra indrindra, tany Belarosia, nahazo 80 isan-jato mahery i Lukashenko tamin'ny fihodinana faharoa tamin'ny fifidianana filoham-pirenena, izay zava-bita tena tsara ho an'ny mpanao politika mpanohitra! Saingy tsy azonao atao ny milaza fa i Lukashenko dia matanjaka kokoa noho i Zhirinovsky amin'ny oratory, fa ny mifanohitra amin'izany, i Vladimir Volfovich dia nahita fianarana kokoa sy nivoatra ara-tsaina! Saingy nandiso fanantenana an'i Zhirinovsky ny toetrany, izay mahery setra sy mafana fo, ary etsy ankilany, ny finoana fa ny manodidina an'i Yeltsin, sy i Yeltsin mihitsy, dia hiantehitra aminy amin'ny fifidianana azy ho mpandimby azy. Iza no mahalala ny tantara: mety ho tadidin'izy ireo ny fifandraisan'i Hitler sy Hindebruner, amin'ny voalohany dia mailo, ary avy eo ny fiaraha-miasa! Saingy izany no zava-misy, i Hindebrug dia mahery fo tamin'ny Ady Lehibe Voalohany, tia tanindrazana ny fireneny, ary efa antitra efa lany andro. Ary Yeltsin, mpandrava ny Firaisana Sovietika sy fahavalo mahery ny ideolojia imperial, dia fahavalo stratejika ho an'i Zhirinovsky. Ary natahotra ny manodidina an'i Yeltsin fa ny Zhirinovsky mbola tanora sy mahery setra dia hanomboka hamerina ny filaminana ary avy eo dia hihodina ny loha! Noho izany, ny manodidina an'i Yeltsin dia tsy naniry hanosika an'i Volfovich ho filoha na praiminisitra, ary ny tena fahafahana hahazo fahefana dia tamin'ny alalan'ny fatin'i Yeltsin ihany. Izany hoe, i Zhirinovsky dia tsy maintsy naka tahaka ny ety ivelany fara fahakeliny ny fanoherana ny fitondrana! Mba hiheveran'ny vahoaka fa tsy misy fahavalon'ny fahefana lehibe kokoa noho i Zhirinovsky, ary mitsangana ny fikambanana: Zhirinovsky na Yeltsin, Zhirinovsky manohitra an'i Yeltsin! Na izany aza, Vladimir Volfovich na tsy manana mpandinika matanjaka sy PR ao amin'ny faribolanany na tsy te hihaino na iza na iza. Na angamba natahotra an'i Yeltsin mihitsy aza izy, na dia tsy maintsy lazaina aza fa mbola tsy mpanao jadona i Yeltsin raha nanaiky ny famotsoran-keloka sy ny famotsorana ireo fahavalony: Rutskoi sy Makashov. Ary nanaiky ny handrava ny parlemanta i Yeltsin satria toa nanome alalana azy hanao izany ny vahoaka tamin'ny fitsapan-kevi-bahoaka tamin'ny 25 Aprily 1993. Ankoatr'izay, ny fitifirana ny parlemanta dia natahotra an'i Yeltsin ny tenany ka very ny fahavononany. Noho izany, i Zhirinovsky dia mety ho lasa mpifanandrina aminy, indrindra fa i Zyuganov dia nanindrona antsy an'i Yeltsin na firy na firy, fa nahazo sazy!
  Namoaka projectile mavesatra indray ilay ankizilahy rehefa avy nampiasa ny tongony niboridana ireo tovovavy ary nanohy ny eritreriny.
  Ny fahadisoana iray hafa nataon'i Zhirinovsky dia ny toerana noraisiny momba ny ady tany Chechnya. Toa nasionalista, tokony ho nanohana ny fametrahana ny lamina constitutionnel, fa amin'ny endrika ahoana! Ny ady dia tsy nahomby hatrany am-piandohana, ny miaramila Rosiana niharan'ny fatiantoka be, indrindra noho ny heloka bevava tsy fahaiza-manao ny baiko Yeltsin. Ankoatra izany, ny jeneraly manana traikefa momba ny ady tany Afghanistan, ohatra, ny Minisitry ny Fiarovana Grachev, dia nibaiko ratsy kokoa noho ny mpianatra voalohany. Na ny mpanao gazety aza nampianatra ny jeneraly hiady! Tena mifanipaka!
  Tao anatin'ireo fepetra ireo, dia nilaina ny naka toerana: Yeltsin sy ny andian-jiolahy no tompon'andraikitra amin'ny fatiantoka goavana amin'ny tafika Rosiana! Tokony ho nohamafisina ihany koa ny fanakianana ny fitondrana, saingy tamin"izay fotoana izay dia tsy nikitika ny tafika. Na dia tsy tokony ho niaro koa aza i Grachev! Zyuganov no nahazo ny toerana tsara indrindra amin'ny fandresena! Mitsikera an'i Yeltsin, tsy miady amin'ny tafika, tsy manohana ny separatista. Amin'ny ankapobeny, Zyuganov dia nisafidy ny tsipika mahitsy: ny halavirana ambony indrindra amin'ny politikan'i Yeltsin, ny fifandonana. Na izany aza, ny kominista tao amin'ny Duma tamin'ny fivoriana voalohany dia tsy nitovy foana tamin'ny fanoherany. Indrindra indrindra, tsy notohanana ny tolo-kevitr'i Zhirinovsky momba ny fitsipaham-pitokisana ny governemanta Chernomyrdin. Amin'ny ankapobeny, sambany tamin'ny Oktobra 1994 no nifidy ny tsy fahatokisana ny Kominista, taorian'ny "Talata Mainty", rehefa nety ho nandany vola be ny fankatoavan'izy ireo ny politika ara-toekarenan'i Chernomyrdin. Tao amin'ny Duma State tamin'ny fivoriambe faharoa, izay efa nisy ny kominista notarihin'i Zyuganov maro an'isa, ny latsa-bato tsy fitokisana dia tsy (!) natao latsa-bato mihitsy! Ary nankatoavin'ny parlemanta ny kandidà dimy ho praiminisitra, saingy tantara hafa izany! Mendrika lahatsoratra misaraka ny toetran'i Zyuganov, ary koa ny antony mbola nandreseny an'i Yeltsin tamin'ny 1996.
  Zhirinovsky ny tenany, dia toa naniry ny marimaritra iraisana amin'ny manodidina Yeltsin, manantena ny handresy lahatra ny oligarks ny tsy fivadihany mba hametraka azy ho toy ny hany afaka manakana ny kominista tsy handray ny seza fiandrianana. Fa ny olana dia ny manodidina Yeltsin tamin'izany andro izany tsy naniry fiovana, ary tsy natoky Volfovich, izay, teny an-dalana, dia nahavita hanaratsy ny toe-tsaina tany Andrefana. Oligarchs maro akaiky ny filoha no nanana orinasa tany Andrefana ary nahavita nanangona trosa be tany. Ary ny vidin'ny solika dia teo amin'ny $ 10 isaky ny barila, noho izany dia mora ny entona, ary nanjary nifikitra tamin'ny fampindramam-bola avy amin'ny firenena OTAN ny sangany. Ary tany amin'ny Tandrefana dia nilaza mazava izy ireo fa tsy azo ekena ho azy ireo i Zhirinovsky.
  Ao anatin'izany toe-javatra izany, ny fiankinan-doha amin'ny firaisankina amin'ny sangany an'i Yeltsin dia nanimba ny sarin'ny mpitarika ny LDPR ary nanelingelina ny bloc miaraka amin'ny kominista sy ny nasionalista. Tsy maintsy lazaina ihany koa fa ny fatiantoka lehibe amin'ny tafika Rosiana, ny tsy fahavononana handresy, amin'ny ankapobeny, fahavalo kely sy tsy mitam-piadiana manokana, dia nampihena ny lazan'ny teny filamatra mahery vaika sy ny faniriana hahazo fahasambarana amin'ny ady. Hitan"ny vahoaka fa tsy vonona hanasa tongotra any amin"ny ranomasimbe Indianina sy handresy an"i Afovoany Atsinanana amin"ny tahirin-tsolikany ny tafika Rosiana. Eny, ara-teorika, ny fisamborana an'i Afovoany Atsinanana dia mety hitondra vola be amin'ny alàlan'ny petrodollars sy ny fiakaran'ny vidin'ny angovo tsy azo ihodivirana, saingy na dia tsy afaka mandresy an'i Chechnya aza izy ireo... Nanomboka nitombo ny fihetseham-pon'ny pasifista, ary i Zhirik dia niharan'ny fatiantoka goavana tamin'ny fifidianana!
  Boy prodigy, mitifitra mahitsy indray. Tafondro avy amin'ny tafondro 130 mm no nanaparitaka an'ireo Sinoa.
  Nanaiky i Margarita hoe:
  - Tena mahay ianao!
  Ary nanomboka nitifitra ny tenany tamin'ny rantsan-tongony.
  Ary Oleg Rybachenko nanohy ny heviny.
  Na izany aza, tsy maintsy lazaina fa tena malina i Zyuganov. Ohatra, fony i Boris Fedorov nanolotra ny latsa-bato ho an'ny tsy fahatokisana ny governemanta, dia tsy nanohana izany ny Antoko Komonista ao amin'ny Federasiona Rosiana. Amin'ny ankapobeny, Zyuganov sy ny faribolana dia nitondra an'i Chernomyrdin tamim-pitandremana, na dia mbola nanohy ny politika ho tombontsoan'ny oligarkika aza ity farany ary naneho ny tsy fivadihana tamin'i Yeltsin. Fa ny tena mahaliana dia Zyuganov nahavita ho lasa mpanohitra voalohany sy anti-Yeltsin. Fanampin'izany, nanampy azy tamin'izany ihany koa ny fampielezan-kevitra mpomba ny filoha, angamba niniana, satria tsara kokoa noho ny kandidà tsy komonista tamin'ny fihodinana faharoa ny kominista Zyuganov.
  Tamin'ny ririnina sy ny lohataonan'ny 1995, ny antoko LDPR dia nisedra krizy lehibe nandao izany, anisan'izany i Marychev mamiratra sy karismatika.
  Nandresy tsikelikely anefa ny ady tao Chechnya, niharan'ny fatiantoka be koa ireo mpitolona, ary nalaina an-keriny sy nalemy fanahy, nandroso ny tafika Rosiana. Tamin'ny volana Jona, naka hopitaly fiterahana tao Budenovsk i Shamil Basayev. Amin'ny ankapobeny, ny dingana toy izany nataon'ny mpitolona dia tsy nanome na inona na inona ara-miaramila, ary amin'ny resaka fampielezan-kevitra dia nahasoa ny antoko mpiady mihitsy aza... Saingy rava i Yeltsin, toa ny zava-nitranga tamin'ny 3-4 Oktobra sy ny ozon'ny Rosiana an-tapitrisany. nandondona azy ary nandidy an'i Chernomyrdin izy hampiato ny ady ary hanomboka fifampiraharahana...
  Ny tafika rosiana dia nampitsahatra ny ady. Ary farany dia nanangona vato ampy ny Duma State mba handany ny latsa-bato tsy fahatokisana ny governemanta, nitaky ny fialàn'ny manampahefana maromaro. Nanaiky i Yeltsin, tsy nitazona afa-tsy Grachev, fa nanolotra an'i Egorov, Erin, Stepashin. Eto i Zhirinovsky dia nandray ny toerana marina tamin'ny voalohany: nanameloka ny fampitsaharana ary nifidy ny tsy fahatokisana. Ary rehefa nanambaka i Chernomyrdin tamin'ny fandrahonana hametraka ny fanontaniana momba ny fahatokisana ao amin'ny kabinetra ho amin'ny latsa-bato ao amin'ny Duma-panjakana (misy singa iray eto, raha latsaky ny 226 amin'ny vato 450 no mifidy ny fahatokisana ny governemanta, dia tsy maintsy ao anatin'izany ny filoha. herinandro mba hanaparitahana ny governemanta na handrava ny Dom-panjakana), Zhirinovsky dia naneho fahavononana sy fahavononana handeha amin'ny fifidianana parlemantera mialoha ny fotoana. Ny tombony amin'ny fifidianana mialoha ny fotoana dia ny endriky ny maritiora, ny tsy fahampian'ny fahombiazana - manome tsiny an'i Yeltsin sy ny governemanta, tsy manome fotoana hampiroboroboana ny tetikasa Kremlin an'ny Kaongresin'ny Vondrom-piarahamonina Rosiana, ary ny antoko eo amin'ny fitondrana: Ny Tranontsika dia Rosia. Ary mazava ho azy fa fikambanana hafa - kely kokoa!
  Chernomyrdin, izay nahatsapa fa tsy hahomby ny bluff ary ny parlemanta vaovao dia ho lasa mpanohitra bebe kokoa, dia nanaisotra ny vato. Ny Duma State indray dia nametraka tsy fahatokisana tamin'ny fifidianana, nanao fihetsika mahery vaika i Zhirinovsky, saingy tsy ampy ny vato. Eto dia tsy maintsy lazaina fa i Yabloko dia tsy te hanary ny tombony amin'ny seza parlemantera. Fanampin'izany, tsy dia ambony loatra ny naoty tena izy, misy ny loza mety hitranga amin'ny tsotsotra.
  Nitombo avy hatrany ny lazan'i Zhirinovsky, saingy nanao kajy diso indray i Volfovich tamin'ny fanafoanana ny sonian'ny antokony teo ambanin'ny fomba fanenjehana. Tsy maninona izany, tsy ampy vato ny mpanohitra hananganana vaomiera hitondra fiampangana, mahatratra 300, nefa nanimba ny naoty izany! Zhirinovsky indray dia nanome antony hiampangana ny tenany ho politika fampihavanana, mampisaraka ny ampahany amin'ireo mpifidy tsy mitsaha-mitombo.
  Na izany aza, ny fampitsaharana an'i Chechnya, izay nohitsakitsahin'ny mpikomy tamin-kafetsena, ny fanafihan'ny mpampihorohoro isan-karazany, indrindra fa ny Romanov, ary ireo niharam-boina tamin'ny tifitra variraraka dia nitarika ny fitomboan'ny fihetseham-po mahery vaika teo amin'ny fiarahamonina ary nanomboka nahazo isa i Zhirinovsky. Fanampin'izany, tamin'ny Septambra 1995, nanomboka nanapoaka baomba ny Serba Bosniaka ny OTAN, nanamafy ny fihetseham-po manohitra ny tandrefana, izay nampiakatra ny naotin'ny LDPR ihany koa.
  Marina fa resin'ny fihantsiana i Zhirinovsky, nidaroka vehivavy iray tao amin'ny parlemanta, na nikapoka azy imbetsaka mihitsy aza tamin'ny fifanolanana faobe. Avy eo ny gazety Yeltsin dia nampiroborobo izany rehetra izany, mampiseho an'i Zhirinovsky ho jiolahy! Na izany aza, mety nahafaly ny sasany ny andalana toy izany: indrindra ireo lehilahy nijaly tamin'ny vehivavy, na ireo izay, tamin'ny kandidà rehetra, dia nitady izay mpanao didy jadona mahery vaika indrindra, nanantena fa hamerina ny filaminana! Na ahoana na ahoana, ny "Stalinista" dia ho an'ny "Zhirik".
  Nanohy nitifitra i Oleg Rybachenko. Nanao izany ilay zazalahy tamin'ny fandreseny ny tafika sinoa teo ambanin'ny tarana-mpanjaka Manchu ary nanohy nieritreritra.
  Tamin'ny Oktobra 1995, nanangona sonia 100 ny LDPR mba hametraka latsa-bato tsy fahatokisana ny governemanta tamin'ny latsa-bato tao amin'ny Duma State, saingy nandao izany fikasana izany i Zhirinovsky tamin'ny taon-dasa.
  Tsy maintsy lazaina fa fahadisoany izany, ary tsy voamarina. Voalohany, i Zhirinovsky, tamin'ny fampiakarana ny latsa-bato tsy fahatokisana tamin'ny alin'ny fifidianana, dia nahasarika ny fangorahana ny mpifidy amin'ny hetsi-panoherana, izay tamin'izany fotoana izany no tena maro an'isa. Faharoa, nikendry an'i Chernomyrdin, mpifanandrina lehibe amin'i Zhirinovsky, ny latsa-bato, ary tsy nanelingelina mihitsy ny fikasan'ny ambadika handresena lahatra an'i Yeltsin sy ny mpiara-dia aminy hanao an'i "Zhirik" ho mpandimby azy.
  Ankoatra izany, tokony ho azon'i Zhirinovsky; fa arakaraky ny tsara kokoa ny vokatra nasehony tamin'ny fifidianana tao Duma, no azo inoana fa ny "fianakaviana" no hiloka aminy!
  Mandritra izany fotoana izany, ny paikadin'ny fifidianana tsara indrindra dia ny mitana ny andraikitry ny mpanohitra laharana voalohany, izay hihoatra ny kominista amin'ny haavon'ny fifandonana.
  Zhirinovsky, amin'ny ankapobeny, dia nahatakatra izany, fa niezaka nipetraka teo amin'ny seza roa ary tsy nifanaraka. Sarotra lavitra noho ny taloha ny fifidianana vaovao! Voalohany, tsy toy ny tamin'ny 1993, tsy nanana fahafahana haneho ny talentany amin'ny oratorika manontolo izy ireo; Faharoa, niatrika an'i Zhirinovsky ny anton'ny fanantenana sy ny fanantenana tsy tanteraka. Toa izy rahateo no voalohany, saingy tsy nanatsara ny fiainan'ny olona... Na dia nazava tamin'ny olona manan-tsaina aza fa tsy manana fahefana marina i "Zhirik", ary ireo kominista ireo ihany no nifehy vato be lavitra noho ny LDPR. : 102 versus 60, fa... Be dia be ny olona manan-tsaina tamin'izany, indrindra fa tamin'ny taona 90.
  Ny antony fahatelo dia noho ny fisian'ny loto be nararaka tamin'ny mpitarika ny LDPR, sarin'ny biby goavam-be sy hooligan, natahotra sao hanomboka ady lehibe fahatelo izy.
  Antony fahefatra, anisan"ny lehibe ihany koa, ny firongatry ny mpifaninana marobe. Ny malaza indrindra: ny Kongresin'ny Vondrom-piarahamonina Rosiana, notarihin'i Skokov (sekretera teo aloha tao amin'ny Filankevitry ny Fiarovana teo ambany fahefan'i Yeltsin), sy Alexander Lebed, olon'i Yeltsin ihany koa, izay notarihin'ny haino aman-jery ny anjara asany tao Transnistria. Ity sakana ity dia mazoto mampiroborobo ny PR, saingy toa lasa tafahoatra izy ireo. Tsy ratsy araka ny fiheveran'ny manam-pahefana ny olona, ary ny ankamaroan'izy ireo dia nahatsapa fa tsy mpanohitra mihitsy ny KRO, fa tetikasa Kremlin natao hanoherana ny LDPR sy ny Antoko Komonista ao amin'ny Federasiona Rosiana indrindra. Na izany aza, io fikambanana io dia naka mihoatra ny efatra isan-jato!
  Ary nisy mpifaninana hafa any an-dafin'ny tafo, ny Fanjakana Rutsky, izay nandositra an'i Marychev, ny Bloc ho an'ny URSS - Tyulkin-Ampilov, ny Antoko Repoblikana nasionalin'i Lysenko, ary ny karazana maro isan-karazany. Tsy maintsy lazaina fa ny kominista koa dia nanaparitaka ny mpifidy azy: ny USSR Bloc dia nahazo mihoatra ny efatra isan-jaton'ny vato, saingy tsy niditra tao amin'ny parlemanta, ary ho an'ny Antoko Komonista ao amin'ny Federasiona Rosiana dia very ny vato, ny Antoko Agrarian koa. tsy nahafeno ny sakana dimy isan-jato, toy ny fikambanana elatra havia hafa. Indrindra indrindra, tsy fantatra mazava izay niantefan'ny praiminisitra teo aloha Ryzhkov tamin'ny fifidianana misy vondrona iray: ny Sendikan'ny mpiasa na ny vondrona Govorukhin! Na izany aza, ny fifidianana tamin'ny 1995 dia nampiseho ny vokatra malemy indrindra tamin'ny antoko teo amin'ny fitondrana teo amin'ny tantaran'i Rosia manontolo, ary ny isan-jaton'ny fandatsaham-bato lehibe indrindra.
  Nitifitra indray ilay zazalahy, nanindry ny bokotra joystick tamin'ny rantsan-tongony ary nanohy ny eritreriny;
  Nandritra ny fampielezan-kevitra, Zhirinovsky tamin'ny ankapobeny dia nanakiana ny manampahefana, saingy tsy nanao izany tamin'ny fomba mahery vaika. Fanampin'izany, nanohana ny tetibola ho an'ny taona ho avy ny antokony, nanome antony iray hafa ho an'ny fiampangana ho mpomba an'i Kremlin. Raha jerena ny fihetsiketseham-panoherana saika ny olom-boafidy rehetra izay nanjaka tamin'ireo fifidianana ireo dia tsy ilaina ny marimaritra iraisana amin'ity governemanta ity! Fanampin'izany, nankatoavin'ny Duma State tsy nampoizina mora foana i Dubinin ho filohan'ny Banky Foibe, na dia olona avy amin'ny faribolan'i Yeltsin aza ity farany, mpanohana ny fanavaozana ny tsena amin'ny dikan-gaidar radikaly. Raha ny marina, nanohana io filatsahan-kofidiana io ihany koa i Zyuganov, na dia nandray anjara tamin'ny Talata Mainty aza i Dubinin, mampiseho fa tsy mpanohitra manana foto-kevitra ihany koa izy!
  Nandritra ny fifidianana, Zhirinovsky dia tsy te hamorona vondrona mialoha ny fifidianana, na dia antoko nasionalista kely kokoa aza no naneho faniriana mitovy amin'izany. Ankoatra izany, Vengerovsky dia nanoro hevitra ny hanova ny anaran'ny antoko ho ara-politika kokoa sy mirindra - ohatra, Rosia Lehibe! Zhirinovsky dia nampiseho di-doha tamin'ity resaka ity, na dia efa lasa teny maloto aza ny teny hoe liberaly democrat tamin'io fotoana io!
  Ankoatra izay, tsy tafiditra tao anatin"ny lisitry ny antoko LDPR ireo mpihira na mpanakanto malaza, na dia betsaka aza ny olona vonona. Indrindra indrindra, Alla Pugacheva, izay tia nanintona ny sain'ny mpanao gazety, dia afaka nanaiky tsara ny toerana faharoa ao amin'ny lisitry ny antoko LDPR. Tsy nanakantsakana azy akory izany, fa mety hiteraka antony ara-baovao fanampiny amin'ny filazana ny tenany. Miampy ny fahafahana manolotra tetikasa sy lalàna sasantsasany ho an'ny fifanakalozan-kevitra ao amin'ny Duma State. Na ny mpamoron-kira Antonov aza dia tafiditra ao amin'ny lisitry ny faritra, ary avy eo dia nifanditra tanteraka izy ireo. Amin'ny ankapobeny, Zhirinovsky dia manana toetra tena ratsy: tsy fahavononana handefitra ireo toetra matanjaka ao amin'ny tontolo iainany, ireo izay miaro ny fomba fijeriny. Ohatra, noho izany antony izany no nandaozan'ilay mpanao hipnotisma malaza Anatoly Kashpirovsky ny fety; izay niampanga an'i Vladimir Volfovich tamin'ny fomba fitantanana tsy refesi-mandidy sy ny faniriana hanodidina ny tenany amin'ny mpanendaka. Tsy maintsy lazaina, raha ny marina, na i Hitler aza dia nanao marimaritra iraisana tamin'ireo olona nilainy ary nandefitra azy ireo tao amin'ny faribolanany mandra-pahatongan'izy ireo ho tsy misy ilana azy na mampidi-doza azy. Aoka hotsaroantsika i Rehm, Strasser, Goebbels, izay niavaka tamin'ny haviany sy ny fanoherana ny manampahefana. Saingy noho ny olona toy izany indrindra no nahafahan'i Hitler nisintona ny isan'ny vato ambony indrindra tamin'ny kominista sy ny demokraty sosialy. Tsy maintsy lazaina ihany koa fa matetika loatra i Zhirinovsky: tsy nieritreritra, na nidera an'i Stalin izy na nibedy. Amin'ny ankapobeny, ny lehiben'ny LDPR tenany mihitsy no nanahaka an'i Stalin, namorona ny fivavahany manokana, naneho fanoloran-tena tamin'ny fomba fitondrana tsy refesi-mandidy, nefa tamin'izany fotoana izany dia niampanga ny Kominista ho herisetra, na dia izy tenany aza no niaro herisetra, herisetra ary herisetra bebe kokoa!
  Miaraka amin'ny fitomboan'ny lazan'ny hevitra avy amin'ny elatra havia, Zhirinovsky dia tokony ho naka fomba fijery voalanjalanja kokoa amin'ny hevitra kominista, ary nahatsiaro fa ny ampahany manan-danja amin'ny mpifidy dia nostalgia tamin'ny andron'ny Sovietika. Fanampin'izany, tsy handratra ny toetra ivelany an'ny havia: ohatra, ny loko manga ho an'ny sainam-pirenena LDPR dia tena mampalahelo! Voalohany, miteraka fiarahana amin'ny pelaka, izay "pelaka" ihany koa, ary faharoa, mampitony ny loko manga, izay tsy mifanaraka tsara amin'ny lahateny mampirehitra an'i Zhirinovsky! Ny loko tsara indrindra ho an'ny antokony dia volomparasy-mena. Mampatanjaka, miantso fanararaotana, fa mbola tsy toy ny kominista! Fanampin'izany, tandindon'ny mpanjaka ny volomparasy ary mety hisarika ny feon'ireo mpanohana ny fiandrianam-pirenena, ny fandresen-dahatra ny mpanjaka ary ny tsy kaominista!
  Nanindry ny bokotra joystick indray ilay zazalahy genius ary nikiakiaka hoe:
  - Ho be voninahitra ny fandreseko!
  Ary nanohy ny fanjohian-keviny izy.
  Ireo horonan-tsary izay nilalaovan'i Zhirinovsky ny buffoon, indrindra indrindra, dia tsy nihira tsara, dia tsy ny hevitra tsara indrindra! Amin'ity tranga ity, tsy izany no fihetsika tsara indrindra, satria noana ny vahoaka tamin'izany tamin'ny 1995 ary naniry fiovana lehibe sy mpitarika matotra, ary tsy nanam-potoana hivazivazy! Tsy maintsy lazaina fa ny haino aman-jery mpomba an'i Kremlin dia efa nanandrana nanao vazivazy sy clown avy amin'i Zhirinovsky, ary tsy misy dikany ny fanamafisana io fahatsapana io sy ny fanomezana karatra trompetra vaovao ho an'ny fahavalony!
  Tamin'ny fifidianana tamin'ny 1995, nolavin'ny Vaomieran'ny Fifidianana Foibe ny fisoratana anarana ho an'ny "Derzhava" - Rutskoi, ary avy eo dia "Yabloko". Taorian"izay dia naverina tamin"ny laoniny ny roa tonta, tamin"ny alalan"ny Fitsarana Tampony. Misy dikan-teny maromaro momba ity fizarana ity: indrindra indrindra fa te hanampy an'i Yavlinsky tamin'ny fifidianana Duma ny Kremlin sy ny vahoakany PR, amin'ny maha-demokratika sy Tandrefana azy, ary toa tsy maintsy nisarika ny sain'ny kaominista ho azy i Rutskoi. .
  Raha vao jerena dia mitombina ny dikan-teny; raha tena te ho esorina tokoa ny "Yabloko" sy ny "Derzhava", dia tsy namerina azy ireo ny Fitsarana Tampony, izay natsangana noho ny baikon"ny fianakaviana Yeltsin! Rehefa dinihina tokoa, dia afaka mahatsiaro ny ohatra vao haingana izay "Yabloko", "Russia hafa" ary "Tanindrazana" tsy navela handray anjara amin'ny fifidianana, tsy misy antony ara-dalàna. Ohatra, ny fanesorana ny vondrona Rodina tamin'ny fifidianana tao Moskoa tamin'ny 2006 dia tena tsy ara-dalàna raha jerena ny lalàna! Noho izany tao anatin'io lahatsary io, izay nanjary antony fanilihana: tsy nisy antso mivantana ho amin'ny herisetra, pogrom, fanadiovana ara-pirazanana na fandroahana mihitsy aza ireo "Kaokazy". Niresaka tsotra izao momba ny fanadiovana ny fako ao Moskoa izany... Eny, nisy ny filazana ny tokony hamerenana ny filaminana eo amin'ireo mpifindra monina. Saingy... Voalohany, tsy mifanohitra amin'ny lalàna izany, ary faharoa, amin'ny horonan-tsary tena tsy mampidi-doza, dia afaka mahita tsikombakomba na inona na inona ianao. Azonao atao, ohatra, ny sariitatra "Eny, andraso kely!" voarara ho propagandy momba ny pédophilia. Ary ny bitro dia toy ny zaza, mandeha miaraka amin'ny tapakilan'ny ankizy izy, ary ny amboadia mitsambikina aminy, manafosafo azy ... Amin'ity tranga ity, ny mpitsara dia tsy nanana zo ara-dalàna hanesorana ny sakana "Tanindrazana" amin'ny fisoratana anarana! Lohahevitra miavaka ny fitsarana an'i Khodorkovsky; Saingy toa fantatry ny rehetra fa raha tsy nisy ny sazy avy amin'ny Kremlin dia tsy ho nitranga izany ...
  Noho izany, eny, toa izany, fa tsy izany mihitsy! Indrindra indrindra, noheverina ho fahavalon'i Yeltsin i Rutskoi tamin'izay - raha toa ka tonga tamin'ny fifandonana mitam-piadiana ny zava-drehetra! Ny naoty "Power" dia avo dia avo ary ambony ny fahafahany handalo ny sakana dimy isan-jato! Eny ary, nahoana ny Kremlin no te-hampitombo ny fahafahan'ny fahavalony? Eny, Yabloko, na dia antoko demokratika aza, dia tena mpanohitra: tsy mbola nanohana tetibola mihitsy izy, na tamin'ity Duma ity na tamin'ny manaraka, nilaza i Yavlinsky fa hiady ho an'ny filohan'i Rosia izy. Noho izany, tsy misy antony manokana hanamafisana an'i Yabloko: indrindra amin'ny sehatry ny fifidianana filoham-pirenena ho avy, tena tsy mahasoa izany! Nosintonin'i Yavlinsky ny latsa-bato tamin'i Yeltsin tamin'ny fihodinana voalohany, ary ilay mpitarika tanora sady ara-panatanjahan-tena an'i Yabloko dia hita fa tsara tarehy kokoa noho ilay Yeltsin efa latsa-danja sy latsa-danja.
  Noho izany, ny dikan-teny voalohany dia tsy maharesy lahatra tanteraka, ary ny fitsarana Rosiana dia tsy mbola miankina amin'ny Filohan'i Rosia. Indrindra indrindra, afaka madiodio ny jeneralin'ny tafika Varenikov, mpikambana ao amin'ny Komitin'ny vonjy taitra amin'ny fanjakana;
  Azo inoana fa ny fanehoan-kevitra ratsy avy amin'ny Tandrefana amin'ny fanilikilihana an'i Yavlinsky dia nitana anjara toerana, ary ny fitondrana Yeltsin dia nila fampindramam-bola tamin'ny alina alohan'ny fifidianana mba hamoronana ny endriky ny firoboroboana ao amin'ny firenena. Eny, noroahina noho io antony io ihany i Rutsky, ka naverina tamin'ny toerany tao amin'ilay orinasa. Na izany aza, tsy nanampy ny "Derzhava" hahatratra ny sakana dimy isan-jato izany. Ny vokatr'i Rutskoi tamin'ny 2,7 isan-jato dia azo heverina ho niparitaka be, indrindra raha jerena ny lazany. Na izany aza, very ihany koa ny tetikasa Kremlin KRO. Tsy nampiasa ny sehatra Duma tamin'ny fomba mahomby i Zhirinovsky, saingy tsy maintsy lazaina fa tombony ho azy ny nanoherana azy ny fampielezan-kevitra rehetra mpomba an'i Kremlin. Toa namorona sary iray izy fa i Zhirinovsky no fahavalon'ny fahefana voalohany, ary raha i Vladimir Volfovich no tsy nivadika tamin'ny fanoherany, dia ho avo kokoa ny vokatra azony.
  Oleg Rybachenko indray no nanarona ny rezimanta Shinoa tamin'ny akorandriaka mipoaka mahery vaika. Taorian'izay dia vao mainka nihatsara ny eritreriny.
  Na izany aza, marina tamin'ny ankapobeny ny lahateny fohy nataon'ny mpitarika ny LDPR tamin'ny fahitalavitra miaraka amin'ny fandrahonana ny manampahefana sy ny antso an-tariby mahery vaika, saingy angamba i Yeltsin sy Yeltsin manokana dia tokony ho bedy kokoa.
  Raha fintinina, tamin'ny fifidianana tamin'ny Desambra 1995, ny Antoko Komonista ao amin'ny Federasiona Rosiana no teo amin'ny laharana voalohany tamin'ny saika 23 isan-jato, ny LDPR no faharoa tamin'ny 11,5 isan-jato, ny NDR no fahatelo tamin'ny 10,3 isan-jato, ary Yabloko no fahefatra nahazo 6,7 isan-jato.
  Tsy nahafeno ny sakana dimy isan-jato ireo antoko efapolo ambiny!
  Ahoana no hanombanana ny vokatry ny Zhirinovsky? Raha jerena ny isan-jato, dia avo roa heny ny fidinana raha oharina tamin"ny fifidianana voalohany. Fa raha dinihina ny fitomboan'ny isan-jato eo amin'ny 12 isan-jato, dia nahazo 62 isan-jaton'ny vokatra tamin'ny 1993 i Zhirinovsky. Be ve sa kely?
  Raha jerena ny toe-javatra tsy mety rehetra, io vokatra io dia eo anelanelan'ny mahafa-po sy tsara fotsiny. Antony ratsy:
  1. Ny tsy fahafaham-pon'ny mpifidy amin'ny asan'ny LDPR ao amin'ny Duma State. Nanantena bebe kokoa tamin"ilay kandidà nahazo ny laharana voalohany ny vahoaka, saingy tsy nihatsara ny fiainana. Na izany aza, ny ankamaroan'ny olona dia nahatakatra fa Zhirinovsky tsy nanana hery, fa ny fahadisoam-panantenana mbola nanjaka.
  2. Matahotra sao hanomboka ady lehibe fahatelo ny mpitarika mpitolona ao amin'ny LDPR, izay hisy vokany mahatsiravina. Fanampin'izany, maro no natahotra noho ny tsy fahampian'ny fifehezana an'i Zhirinovsky sy ny tahotra sao hanorina didy jadona tsy refesi-mandidy sy handrakotra rà ny firenena. Natahotra olona maro ny histeria azy.
  3. Tsy ampy ny fanoherana ny Mpitarika LDPR. Indrindra fa sambany, volana maro nisian'ny ady tany Chechnya, sy ny fampielezan-kevitra mpomba an'i Kremlin mihitsy no nanome tsiny an'i Zhirinovsky tamin'izany, izay nampisondrotra ny tsy fivadihany tamin'ny manampahefana. Na izany aza, ny tenany Vladimir Volfovich naniry ny fisakaizana amin'ny Kremlin, very ny endriky ny tena fahavalon'ny governemanta ankehitriny.
  4. Tsy ampy ny fahombiazan'ny fampiasàna levers Duma amin'ny fampiharana ny politikam-bolam-bahoaka. Indrindra indrindra, azo natao ny nifidy ny lalàm-pifidianana nifandimby, niasa ho an'ny daholobe. Izany indrindra no nataon'i Yeltsin, tao amin'ny Kongresy nanolotra zavatra tsy azo ampiharina sy mahazo isa ho an'ny tenany. Eny, ary i Yeltsin dia nampiakatra ny karaman'ny tsirairay sy ny fisotroan-dronono nandritra ny fifidianana, ary avy eo na tsy nandoa izany, na lanin'ny fidangan'ny vidim-piainana. Nanao toy izany koa i Lukashenko sy ny hafa, saingy i Yulia Tymoshenko dia tsy nandao ny politikan'ny fitantanam-bola henjana ary resy tamin'ny fifidianana, namoy ny fahafahany tamin'izany fotoana izany!
  5. Zhirinovsky dia nanao fahadisoana hafa mifandraika amin'ny bika aman'endriny. Nanjary matavy be izy ary nanomboka niharatsy kokoa noho izany. Ankoatra izany, ny olona noana dia tsy tia olona be kibo sy matavy. Eto, teny an-dalana, Zhirinovsky nampiseho ny iray hafa amin'ny lesoka, ny tsy fisian'ny fanatisme eo amin'ny politika, ny tsy fisian'ny finiavana mba hihazonana ny vatany amin'ny endrika sy tsy mihinana be loatra. Raha ny marina, i Zhirinovsky, na dia nandritra ny fifidianana tamin'ny 1991 aza, dia mahia, na dia mahia noho ny mahazatra aza, tamin'ny dimy amby efapolo. Midika izany fa ny natiora "Zhirik" dia tsy mirona ho matavy loatra, izay midika fa tsy sarotra ho azy ny mitazona ny endriny, tsy toy ny, ohatra, Gaidar.
  Misy minus manan-danja koa izany!
  7. Raha oharina tamin'ny fifidianana voalohany, dia nihena be ny habetsahan'ny fotoana fampielezam-peo azon'i Zhirinovsky hampiasaina. Nozaraina ho an'ny antoko 44 ny ora fampielezam-peo maimaim-poana, ary ny ora fampielezam-peo voaloa dia tsy mety mihoatra ny ora fandefasana maimaim-poana, ary amin'ny alina ihany no azo vidiana. Noho izany, Zhirinovsky dia tsy afaka nampiasa tanteraka ny fanomezam-pahasoavana tsy manam-paharoa, toy ny tamin'ny 1993. Na dia manana vola be aza izy, ohatra, noho ny tamin"izany!
  6. Angamba, angamba ny zava-dehibe indrindra: nitombo be ny fifaninanana ara-politika ary nipoitra teo amin'ny sehatry ny fifidianana ao amin'ny LDPR ny andiana antoko sy vondrona mpanahaka. Amin'ireo, indrindra indrindra, KRO, Derzhava, NRP, ary antoko maro hafa. Ary ny governemanta dia notsikerain'ny rehetra afa-tsy ny antoko eo amin'ny fitondrana. Boris Fedorov sy ny vondrona "Rusia Mandrosoa" dia navitrika sy naseho betsaka tamin'ny fahitalavitra, nanakiana an'i Chernomyrdin sy ny governemanta. Marina fa i Boris Fedorov ihany no nilalao ny mpanohitra, manantena ny handresy ny mpifidy amin'ny hetsi-panoherana. Tsy nino azy anefa ny ankamaroan"ny olona! Ary Boris Fedorov dia nanatevin-daharana ny NDR. Navitrika be ihany koa ny Antoko Repoblikana nasionalin'i Lysenko, ary ny mpitarika azy dia naka tahaka ny hadalana ara-pihetseham-pon'i Zhirinovsky, ary tsy tafintohina tamin'ny sain'ny media mihitsy. Fanampin'izany, navitrika ny vondrona Vedenkin, izay mpanampy ny mpitarika ny LDPR teo aloha ary nasionalista mahery vaika, ary koa ny vondrona Baburin. I Baburin koa dia olona tena mavitrika; Raha fintinina, ny mpifidy an'i Zhirinovsky dia nalevona tamin'ny alalan'ny roa tonta sy ny mpanahaka. Ankoatra izany, nisy fironana vaovao teo amin'ny ankavia, anisan'izany ny fandresen-dahatra Stalinista.
  Amin'ny toe-javatra toy izany, ny 11,5 isan-jato amin'ny 44 dia tena vokatra mendrika, na dia ambany noho izay azo atao aza ny politikam-pifidianana mitombina kokoa. Ohatra, i Zyuganov dia nahavita nampiakatra ny tarehimarika avy amin'ny 13,5 isan-jato ho 22,9, na dia nitombo aza ny isan'ny mpifaninana. Boky iray "Ho an'ny URSS!" naka mihoatra ny 4,5 isan-jaton'ny mpifidy! Niharan'ny fatiantoka i Yabloko, saingy latsaky ny iray isan-jato, ary raha jerena ireo antoko nanjavona tao ambadiky ny sakana, dia nampitombo ny antokony izany. Samy manana depiote 46 izy ireo ho solombavambahoaka tokana. Saingy nanjavona ny "Safidy Rosiana" taorian'ny fisarahana, toy ny nataon'i Shakhrai's PRESS.
  . TOKO No. 16
  Ravan"ny fiara mifono vy IS-7 tanteraka ny tafika sinoa. Ary nisy fiatoana indray tamin'ny ady tamin'ny Fanjakana selestialy. Ary i Oleg Rybachenko, tsy nieritreritra indroa, dia nanoratra tantara mahafinaritra sy mahaliana;
  Ireo no andro sarotra tamin'ny faran'ny fararano. Nitomany ny lanitra, nanondraka ny tany tamin"ny firaka. Volovovovovovovonavona izao tontolo izao, mihintsana ny raviny volamena, mihozongozona eny amin"ny rivotra ny rantsan"ny hazo, ny vatany miboridana. Nitsonika ny lanezy volafotsy nefa tsy nanam-potoana hanaovana ny lamina saro-pady eo amin'ny varavarankely na mandrakotra ny tany volontsôkôlà amin'ny karipetra manjelanjelatra.
  Nalahelo ilay zazalahy sivy taona Slava Ivanov; Niondrika izy ka niverina avy tany amin"ny sekoly tsy tiany, ary nodarohan"ny mpiara-mianatra taminy koa. Miseho manjavozavo eo amin"ny tavanao ny mangana, rovitra ny kitaponao, tsy te hody ianao, izay miandry anao ny fanontaniana manitikitika ny ray aman-dreninao. Ary vao mainka ratsy kokoa aza fa rahampitso dia tsy maintsy mandeha mianatra indray ianao, mirotsaka an-tsehatra any amin'ny Helo an'i Dante ho an'ny tanora. Tamin'izay fotoana izay, raha niditra teo am-baravarana ilay zazalahy, tahaka ny ondry entina hovonoina, dia nisy lehilahy kely nitsambikina nanatona azy toy ny amboara. Mitovitovy amin'ny ankizilahy izy, saingy tsy ny orona maranitra an'i Pinocchio, ny maso telo mihetsiketsika - mena, mavo, maitso - tsy mitsaha-mitombo.
  -Salama! Hoy ilay rangahy mason"ny jiron"ny fifamoivoizana. Ary natsotrany ny tanany, izay toa hazo raha nokasihina.
  Nampihozongozona azy ireo tamim-pisalasalana i Slava; efa tamin'izany taona izany izy rehefa takatry ny ankizy fa tsy misy fahagagana, ary toa taitra be izy tamin'ny saron-tava toy izany.
  "Azo inoana fa manana maso cybernetic izy," ary nanao akanjo fiadiana manokana vita amin'ny baoritra izy.
  - Eny, maninona no manjombona! Mamelà ahy hampahafantatra ny tenako, Kror avy amin'ny planeta Chrom aho. Hitanao manokana, kivy, noho ny atmosfera manempotra ny planeta. Iza ny anaranao?
  -Slava na Vyacheslav. Nimenomenona ilay zazalahy.
  - Ka indro Slava. Izahay - izaho sy Vint - dia nandalo ny planetanao, ny aborigène dia miantso azy hoe Tany, ary antsoinay hoe Erbana. Niato ny motera hypertelepathique anay, very saika ny angovo rehetra. Mampidi-doza izany ny hoe mety hijanona mandrakizay eto amin'ny planetanao izahay. Ampio izahay. -Saingy mbola zaza aho ary tsy mahazo motera habakabaka.
  Ilay zazalahy nanipy ny sorony manify tsy azo antoka.
  - Ary tsy mila mahafantatra izany ianao. Tonga i Vint, hazavainy aminao ny zava-drehetra.
  Nisy lohahevitra niseho teo anoloan'izy ireo, tena mitovy amin'i Samodelkin ao amin'ny gazetiboky "Sary mampihomehy". Nanana bolt iray ihany izy fa tsy orona, vava miendrika hazo fijaliana, ary maso telo miendrika jiron-jiro miendrika saosy manidina ihany no nanome azy endrika kosmika tsy mahazatra. Ny rantsan-tanany dia miendrika kitondro miondrika misy tonon-taolana maromaro. Na dia nahatsapa ho toy ny vy aza izy ireo, dia nifandray tanana moramora i Vint.
  -Ny namantsika olombelona dia marefo ara-batana.
  Nisy nenina teo amin"ny feon"i Vint.
  -Ary tiako be izy, ary mipoitra ny alahelony, be toetra.
  Nokapohin"i Kror tamin"ny fomba sariaka ny sorony. Nanohy tamin'ny feo niova kely i Vint.
  -Baby, te hanidina amin'ny toerana iray miaraka aminay ianao, jereo ny tontolo hafa.
  Nangovitra i Slava. Toa natory sy nanonofy izy. Mba hahitana ny zava-misy, ny fomba tsara indrindra dia ny manongotra ny tenanao. Izay no nataony. Tsy dia nandratra loatra izany, fa i Vint sy Kror dia mbola nijoro teo akaiky teo, kely, sahala amin'ny halavany, miaraka amin'ny tsiky midadasika sy somary masiaka.
  -Tsia, tsy vita amin'ny savoka isika ary hiempo amin'ny masoandro.
  Vint nihomehy.
  - Andao izao hiainga.
  Nivoaka teo am-pidirana izy telo mianadahy, nisy fotaka teo an-tokontany, nitsofoka tao anaty dobo ny kirarony.
  -Leo ny fomba fitateranao taloha. Hoy i Kror ary namoaka fitaovana mitovy amin'ny goba Rubik tao am-paosiny.
  Sioka maranitra no nanapaka ny fahanginana. Nivantana nitsena azy ireo ny dimy tamin"ireo mpiara-mianatra tamin"i Slava. Ireo resy nikoropaka ireo ihany no nikapoka azy. Ary ankehitriny dia nipoitra teny amin'ny endrik'izy ireo ny tsiky sadista.
  -Io Snow White (Slava nanana volo blond) ary ianao roa mummers. Ny orinasa mety indrindra.
  Nanatona akaiky izy ireo, ny lehibe indrindra amin'izy ireo, lehilahy matavy iray antsoina hoe "Baran", niezaka namely an'i Kror tamin'ny tsindry iray. Noraisiny mafy ny rantsan-tanany ary nopotehiny.
  -Hey, "Pinocchio" ianao. Kenda ara-bakiteny noho ny hatezerana ilay ondrilahy. - Eny, avelao handeha, raha tsy izany dia ho voadona ianao.
  Niezaka namely azy teo amin"ny tarehiny ny naman"ilay ondrilahy, saingy nihodina i Kror ka nandaka azy mafy teo amin"ny kibony. Nianjera ilay tovolahy hooligan, sempotra ny vavany.
  -Misokatra ny kaonty. "Pinocchio" nitsiky.
  Avy eo dia nanao fihetsika tamin'ny rantsantanany izy: nihetsiketsika ny Ram ary tsy nahatsiaro tena noho ny fanaintainana.
  - Avy amin'ny bleat azy, avelao izy hisaotra fa tsy natsipy azy tamin'ny foton'ny vahindanitra izahay.
  Nivaingana ireo ankizilahy telo hafa, nibanjina toerana tsy nihetsika, ary avy eo nirohotra nankany amin"ny lalana samihafa.
  - Izany no fomba nielezan'izy ireo toy ny skittles. Tsy efa nilaza taminao va aho ry Slava fa kanosa ny zanak'olombelona?
  Nisalasala ilay zazalahy.
  -Tsy fantatro.
  - Koa fantaro. Mandra-pahatongan'izany dia handeha an-tongotra kely isika.
  Nahodina ilay visy, ary toa nianjera tany ambanin"ny tany izy ireo. Saika nisy haizina kosmika nanodidina.
  Nihetsiketsika i Slava ka nikapoka ny ampinga, toy ny hoe nodiovina tamin"ny herin"aratra, mafy be ny dona. Nihozongozona ny efitrano manontolo ary feno mena, nandihy tamin'ny loko mena ny endrik'ireo namana vaovao.
  - Very saina ianao. Hoy i Kror tamin-kafanam-po. Saingy tsy mila manao izany ianao, mila mivaingana fotsiny ianao. Inona no hataontsika izao?
  -Tsy misy. Vint nigogogogo. Andao hamelona indray, dia ho hitantsika eo.
  Nametraka fiarovan-doha teo amin"ny lohan"i Slava i Vint.
  -Avia, ny bateria quasar, mieritrereta.
  -Inona no tokony hoeritreretina.
  - Mikasika ny zavatra ratsy sy manafintohina. Tsarovy izay nahasosotra anao indrindra.
  Ary inona no hanampy anao izany? Nihiratra noho ny fahatairana ny mason"i Slava.
  Nampidinin'i Kror ny tongony, nirehitra noho ny fientanentanana ny "jiro fifamoivoizana".
  -Mazava ho azy fa mamahana fihetseham-po ratsy ny mpamokatra hypertelepathic antsika. Ovainy ho hery afaka mamindra kintana eny amin"ny lalany izy ireo. Raha ny marina, izany indrindra no nahatonga anao ho manintona - manana fihetseham-po ratsy be dia be ianao.
  Avy amin'izany rehetra izany dia nahatsapa i Slava fa nisy hery tsy mbola nisy toy izany nafenina tao aminy, ary noho ny antony, ny ratsy indrindra tao aminy dia afaka nanao zavatra toy izany, izay nanjavona toy ny labozia amin'ny tara-masoandro ny ady ankizilahy kely.
  -Ary lasa matanjaka aho.
  Nofehezin"ilay zazalahy ny totohondriny.
  "Manana biofield matanjaka ianao," hoy i Vint namaly. Ny sambon-danitra kelintsika dia hanafaingana ny hafainganam-pandeha supercosmic.
  Nanjary maivana avy hatrany ny tranoben"ilay sambo kintana. Nahita fitaovana tsara toy ny tao amin'ny efitranon'ny milina slot i Slava. Rehefa nijery ny masony i Kror dia navitrika ilay fitaovana holografika. Nanjelanjelatra toy ny jiro fikarohana ny lanitra feno kintana.
  -Ity no vahindanitrao, hitanao, ry zaza, miolikolika.
  Gaga ilay zazalahy nijery tany amin'ny toerana tsy fantatra hatramin'izao, tsy hitan'ny olona. Faly sy natahotra kely ho azy ny nijery an'io fahagagana amin'ny teknolojia extragalactic io.
  -Ity teboka mena ity no toerana misy ny sambo amin'izao fotoana izao.
  - Azoko, fa amin'izao fotoana izao eto an-tany.
  Nanontany i Slava.
  -Tsia, eny amin'ny volana isika. Ary raha tianao, dia azonao atao ny mankafy ny tontolon'ny volana.
  Nandefa ny scanner cyber i Vint, nanjary mangarahara ny rindrin'ny sambo ary ny tontolon'ny volana hafahafa no nanazava ny endrik'ilay efitrano manontolo.
  -Inona ny lehilahy kely tianao hazakazaka amin'ny vavan'ny habakabaka?
  Nanolo-kevitra tamin'ny feo mafonja i Vint.
  Nisalasala i Slava.
  -Fa tsy misy rivotra any.
  -Fa misy fasika any. Mandehana, aza matahotra, raha mbola manao fiarovan-doha cyber ianao, dia tsy mampatahotra ny banga.
  Nino avy hatrany ilay namany hafahafa ilay zazalahy. Raha vao nitsambikina teny ambonin"ny volana izy, dia nisy hazavana tsy takatry ny saina nanarona ny vatany. Toa tsy nitsambikina teny amin"ny toerana tsy misy rivotra izy, fa nitsinkafona teny ambony rano. Mitsambikina maranitra iray ary mipetraha tsara amin'ny tany ianao. Tsapan'i Slava fa niaina fihetseham-po toy izany koa izy tany ho any. Fa aiza - amin'ny carousel, savily? Tsia, toy ny mitsambikina ao anaty nofy kokoa izany. Toy izany koa ny fahatsapana mianjera tsikelikely, ianao dia toy ny ravina mitsingevana eny amin'ny rivotra. Ary hatraiza no hahavitany mitsambikina? Manakorontana ny saina fotsiny izany.
  -Superman! Nikiakiaka ilay zazalahy ary nanosika azy tamin'ny heriny rehetra.
  -Rehefa tonga amin'ny asterôida ianao dia mitandrema fa mety hanidina ianao.
  - Dia ndao isika hilalao catch-up. Nanolo-kevitra i Slava.
  -Inona izany hevitra izany? Vint dia nijery ny masony tamin'ny jiron'ny fifamoivoizana.
  -Dia avy eo, izay mikasika izay tratra.
  Nanomboka ny lalao ary, na dia haingana kokoa noho ny ankizilahy aza i Vint sy Kror, dia nanome tamim-pahakingana izy, ary vokatr'izany dia nanjary nahafinaritra ny lalao. Ary rehefa nanoro hevitra an'i Slava hanova zavatra amin'ny fiarovan-doha i Kror, dia nahatsapa hery mahery vaika nikoriana tao amin'ny andilan'ny vatany izy.
  -Oay! Sambany aho no nahatsapa fiovana tanteraka tao amin'ny tenako.
  Avy hatrany dia nitsambikina telopolo metatra ny haavon'ilay zazalahy, avy eo dia nitsambikina mafy tamin'ny tany ary namela marika lalina.
  -Hey, miezaha hanaraka ahy.
  Tsy nitsanga-menatra tamin"ilay fitsambikina maranitra anefa i Vint, ka tratra ilay tovolahy, ka nokapohiny moramora tamin"ny rantsantanany ny tratrany.
  -Mbola zaza ianao raha oharina aminay. Na manao ahoana na manao ahoana ny ezaka ataonao dia ho tratranay ianao.
  Taorian"izay dia tsy te hilalao intsony i Slava fa nampifanindry ny tanany ary niondrika ny lohany.
  - Hita fa nilefitra tamiko ianareo - ry zalahy roalahy mandainga.
  - Nahoana isika no mandainga, satria lalao ity, ary amin'ny lalao dia miady izy ireo, ary ny tsirairay dia manana zo amin'ny tetikany manokana. Ary ny paikadintsika dia ny manampy ny zavaboary malemy rehetra miaina eto amin'izao tontolo izao.
  -Heveriko fa efa ampy ny volana isika. Nanohy ny eritreriny i Vint. Afaka manao na inona na inona izahay ry zalahy, te hahita tontolo sy izao rehetra izao ve ianao?
  -Mazava ho azy fa tiako! Namirapiratra indray ny endrik'i "Slavik". Na dia ny mangana aza dia toa haingo amin"ilay tarehy mavokely.
  -Dia miaingà amin'ny sambo ary mandehana.
  Nipetraka teo amin"ny sezan"ny mpanamory zokiolona i Slavik, nidera ny sarin"ny tontolon"ny lanitra. Eto an-tany dia tsy azo atao ny mahita kintana mamirapiratra be dia be indray mandeha;
  Ary eto amin'ny banga ianao dia afaka mahita ny zava-drehetra hatrany amin'ny vatokely kintana kely indrindra. Nidera ny lanitra i Slava, nahatsiaro ho tsara sy faly izy, satria nijery zavatra izay tsy hita afa-tsy am-polony vitsivitsy, na an-jatony ny ankamaroany.
  -Ankehitriny dia hiditra ao amin'ny hyperdrift ny sambon-danitra ary ho afaka hijery zavatra izay tsy mbola hitan'ny olona teo aloha ianao.
  Nanitatra ny rantsantanany teo amin'ny tontonana i Slava.
  Vint nanopy ny masony. Avy eo izy dia nametaka ny tanany moramora nefa mafy.
  -Aza manakaiky ny fitaovana. Azonao atao ny mamadika ny fihodirana diso ary ny antsasaky izao rehetra izao dia ho latsaka ao anaty lavaka mainty.
  Nanokatra ny masony i Slavik.
  - Sioka.
  -Tsia, nanidina avy any amin'ny tontolo hafa tsy manam-paharoa mandroso kokoa noho ity iray ity. Ary manana tahiry angovo lehibe miafina ao anatintsika isika, raha oharina amin'ny kintana an'arivony tapitrisa dia vovoka. Jereo ny fomba hahazoana ny hafainganam-pandeha.
  Tamin'ny voalohany dia nihanatanjaka ireo zavatra eny amin'ny lanitra, toa maro kokoa izy ireo teo aloha, ary nifindra tany amin'ny lafiny manga ny spectrum. Ao ambadika, ny mifanohitra amin'izany, ny kintana dia nanjary tsy fahita firy sy manjavozavo, nahazo loko mena.
  -Mampitombo ny hafainganam-pandeha hatrany izahay. Kror nitsefotra.
  Vetivety dia nanjelanjelatra teo ambonin'ny ranomasina ireo kintana, niova ny taranjany, nivadika ho famirapiratan'ny violet mafy. Nitodika tany aoriana i Slava. Nisy fahabangana tanteraka tao. Tsy fahita firy sy manjavozavo ny kintana teo amin'ny sisiny. Gaga i Vint raha nijery ny vavan"ilay zazalahy nivava, dia tsy nanazava akory.
  -Haingam-pandeha ambony indrindra ireo. Ny sarin'ny kintana ao aorianay dia mihemotra ao ambadiky ny sambo, izay midika fa tsy mahita azy ireo fotsiny isika. Ambonin'izany, dia tratrantsika ny foton'ny sidina teo aloha, izay midika fa hitanao miaraka ny kintana rehetra, na ny aoriana na ny eo anoloana, ary ny sasany amin'izy ireo dia manidina avy amin'ny sisiny. Eto izy ireo dia mihodinkodina eo anoloanao amin'ny monitor. Raha ampiana hafainganana kely kokoa isika, dia ho lasa tsy hita maso izy ireo, ary miditra amin'ny ampahany amin'ny taratra ultraviolet. Jereo.
  Ny visy dia nanodina ny familiana, ary nanjavona avy hatrany ilay violet, ary nanjavona tanteraka.
  - Eny, andao isika hiala amin'ny visy. Tsy mahita na inona na inona ianao ankehitriny.
  Nanjary nanjavozavo sy nanjelanjelatra tampoka ilay toerana mainty. Kror dia nibitsika tamim-pitandremana.
  -Ankehitriny dia hanampy haingana kokoa. Nirefodrefotra ny sambon-danitra, ary nirehitra indray ny efijery.
  -Navadikay ho hazavana mahazatra ny mpanova taratra gamma. Hitanao indray izao ny lanitra feno kintana.
  Ny kintana dia tena mitsingevana an-dranomasina amin'ny fomba adala. Efa nandalo ny ampahany amin"ny vahindanitra mifanila amin"ny tany izy ireo ary nifindra tany afovoany. Eto izy ireo dia nihena kely. Mba hankafy ny inflorescence hafahafa. Nankarary ny masoko ny fiposahan'ireo andian-kintana tsy tambo isaina. Olona mihoatra ny iray eto an-tany no efa nahita inflorescence mahagaga toy izany. Ny robina, diamondra, safira, topaze, emeraoda, agata ary vato hafa dia toa niparitaka eny amin'ny habakabaka. Niala ny hazavana manjelanjelatra, namirapiratra nanerana ny atiny rehetra. Nanakimpy ny masony i Slava. Nihomehezan'i Vint, nihodina noho ny fihenjanana izy
  -Tsy mbola nahita zavatra tahaka izao mihitsy io lehilahy io. Io no ivon'ny vahindanitra. Tandremo sao lasa jamba.
  Nihomehy tamim-pihomehezana mangina ireo "Merry Men".
  - Haingana ve isika nanidina?
  Ny kely indrindra dia arivo parsecs isan-tsegondra. Ny parsec iray dia efa ho telo taona maivana. Izany hoe, ao anatin'ny iray segondra dia mandeha amin'ny lalana izoran'ny hazavana efa ho telo arivo taona ny Tany.
  Tsy nitsahatra gaga i Slava - Oay, tena haingana.
  Vint dia nibitsika tamim-pitandremana.
  -Mbola tsy dia avo loatra ny hafainganam-pandeha ahafahana manidina avy any amin'ny universe mankany amin'ny universe, saingy afaka mampitombo ny hafainganam-pandeha imbetsaka isika. Te hihazakazaka manerana izao tontolo izao ve ianao?
  -Efa nilaza izay tiako aho!
  -Tazony tsara avy eo fa hihamangatsiaka kokoa noho ny teo aloha ilay acceleration vaovao.
  Nanjelanjelatra vetivety ireo kintana, ary avy eo dia nirifatra nandositra tao anaty cavalcade mikorontana. Lasa haingana sy haingana kokoa ny fihetsiky ny mini-starship. Nandalo ny vahindanitra manontolo. Nanjavozavo sy nanjelanjelatra ny hazavana, ary nitombo sy nitombo ny fihazakazaky ny kintana.
  -Efa mandeha amin'ny hafainganam-pandeha iray tapitrisa parsecs isan-tsegondra isika. Mbola tsy overclock lehibe izany. Mila andro iray vao manidina mankany amin'ny sisin'ny tontolo bitikao. Fa izahay Vint nanindry ny rantsan-tànany teo amin'ny molony - dia afaka hanafaingana bebe kokoa raha velomina ny hyperultraplasma accelerators.
  Voatsindry kely teo amin"ny seza i Slava, ary voatery nanarona ny tavany tamin"ny tanany izy mba tsy ho jamban"ny taratra kintana be dia be. Na dia ny rantsan-tanako aza dia tazana teny amin"ny manodidina.
  -Ny hafainganam-pandehantsika dia folo tapitrisa parsecs isan-tsegondra. Mitohy ny fanafainganana.
  Nafana ny afo, nirehitra nanerana ny atiny ny hazavana. Rehefa nahita izany i Kror dia namelona ny sivana jiro.
  -Nolazaiko taminareo fa malemy ny mponina eto an-tany. Ilaina ny manome fanafainganana bebe kokoa sy manamafy ny sahan'ny hery, ka mahatonga azy ho tsy azo trandrahana amin'ny taratra.
  -Ny hafainganam-pandehantsika dia zato tapitrisa parsecs. Nikiakiaka i Screw.
  -Saingy tsy azo inoana izany, tsy manam-petra ny hafainganam-pandehan'ny fisainana ary ny motera hypertelepathic dia afaka manafaingana tsy misy fetra. Ankoatra izany, tsy fantatrao ny maha-zava-dehibe ny fihetseham-po ratsy. Efa nandrakotra ny antsasaky izao rehetra izao isika, ary tsy mbola nandany ny ampahafolon"ny isan-jato.
  Namaly i Kror.
  -Eny, tena harena io zazalahy io. Raha ny marina, ry Slavka, nahatratra iray miliara parsecs isan-tsegondra ny hafainganam-pandehantsika.
  Tampoka teo dia tapaka ny filalaovana hazavana eny ambony ranomasina, nanjary maizina, ary ny hazavana tao anatin'ilay sambon-danitra kely ihany no nanazava ilay banga mainty.
  -Aiza isika izao? Nanontany tamin'ny feo tsy misy dikany i Slava.
  - Ary tsy misy na aiza na aiza amin'ny habaka iraisam-pirenena. Ny cyberscanners dia tsy mbola maty, fa saika tsy misy na inona na inona manodidina, tsy misy afa-tsy vacuum, hyperspace ary sehatra maro.
  - Ao anaty banga isika. Natahotra ilay zazalahy.
  -Azonao lazaina izany. Fa aza matahotra, tsy ho ela isika dia hahita ny tenantsika amin'izao rehetra izao, lehibe kokoa noho ny tontolonao. Any isika dia hanana toerana hanaovana asa famoronana.
  -Be dia be ny universes ary tsy amin'ny lafiny telo ihany no misy azy, fa ao amin'ny habaka multidimensional ihany koa. Misy refy an-tapitrisany, miova foana izy ireo, miova. Mba tsy hanafintohina anao amin'ny endrika isan-karazany, dia handeha ho any amin'izao rehetra izao telo dimensions mahazatra. Ny tena mampiavaka azy amin'ny sehatra misy anao dia ny famosaviana sy ny ody no tena mivoatra ao. Ireo rehetra ireo dia teti-dratsin'ny telepathy, ny mety hisian'ny fiantraikany amin'ny tontolo ara-materialy amin'ny alàlan'ny fitaomana am-bava. Ho hitanao ao amin'ny fanjakana super mahafinaritra, tontolon'ny nofinofy sy nofinofy.
  -Inona no hataoko any? Raha ny marina, ny ody amiko dia tsiambaratelo voaisy tombo-kase fito.
  -Mbola tsiambaratelo izany, fa rehefa tonga any amin'ny tontolo hafa ianao dia hianatra ody haingana. I Harry Potter mihitsy aza tsy hitana labozia aminao akory. Na izany aza, raha tsy afa-po amin'ity tontolo ity ianao, dia hahita iray hafa ho anao izahay. Angamba tianao ny teknolojia hyperplasmic - hampianatra anao azy ireo izahay, fa amin'izao fotoana izao dia mila mamita asa manokana isika telo ary noho izany dia mila zazalahy toa anao izahay.
  -Hatao inona?
  -Satria olombelona ianao.
  -Ny hafainganam-pandehantsika dia nahatratra folo miliara parsecs isan-tsegondra. Ary midika izany fa tsy ho ela dia hanomboka hipoitra eo ambonintsika ny kintana. Namoaka setroka avy ao ambadiky ny vavany i Vint.
  Eny tokoa, toy ny ao amin'ny angano, nisy hazavana mahafinaritra nipoitra teo anoloan'izy ireo. Nihena ny hafainganam-pandehan'ny sambo kintana, ary latsaka tao amin'ny tontolo angano izy ireo. Niavaka ireo kintana teto amin"izao rehetra izao, fa tsy boribory, fa efa-joro, telozoro, miendrika cones sy prisma. Niavaka sy niavaka ny kintana tsirairay, samy hafa ny endriny na ny aloky ny hazavana.
  Nangina i Slava ka nisokatra ny vavany;
  Nitsinkafona tsikelikely teo ambonin"ny ranomasina ireo kintana, toa nosy mirehitra teo amin"ny ranomasina volory mainty.
  Farany, nisy planeta somary kely niseho teo imason"izy ireo, izay misy savaivony tokony ho folo masoandro miendrika varingarina. Teo afovoan'io cylinder io dia nisy lapa Gothic goavambe. Mora tazana teny amin"ny orbitra ny rindriny mirefy arivo kilaometatra.
  -Eto amin'ity lapa ity dia misy mpanjaka sy mpanjakavavy, izay tena te hanana mpandova ny seza fiandrianana. Saingy misy ody mahatsiravina mihatra amin'izy ireo. Zaza tsy manan-tsiny avy amin'izao rehetra izao ihany no afaka manapaka io ody io. Hoy i Kror.
  Ary ankehitriny isika, araka ny filazan'ny olona, dia tsy maintsy mipetrapetraka eny ambonin'ny planeta.
  Nahomby ny fipetrahana, rehefa nivadika izy ireo, dia nandalo sarivongana goavam-be misy voromahery mahery.
  - Ry Slava, mivoaha. Nanolotra ny tanany i Vint ary nanampy azy hitsambikina avy tao amin"ilay sambo kely.
  - Miankohoka amin'ny planeta.
  Nanao tsipìka kely i Slava. Nitovy tamin"ny teto an-tany ihany ny tanjany, na dia nanafintohina aza ilay lapa goavana. Avy eo dia nisy vavahady kristaly mirefy kilometatra nisokatra teo anoloan"izy ireo. Niditra tao amin"ny lalantsara iray feno volamena sy sarivongana sarobidy izy telo mianaka. Teo koa ny feso misy rambo efatra, ary miaramila extragalactic manana fitaovam-piadiana megaplasma. Ny fehezam-boninkazo tsara tarehy voasokitra avy amin'ny robina, dia nanohy nihetsika sy naninjitra ny lohany. Trondro hafahafa nilomano nanodidina ny efitrano, namirapiratra tamin'ny kirany manjelanjelatra.
  - Hafahafa ny fomba ahafahan'izy ireo mitsinkafona eny amin'ny rivotra? Nanontany ilay zazalahy.
  - Antigravity! Namaly i Kror. - Mbola tsy hahita zavatra toy izany ianao.
  Be dia be ny zavatra hafa, karazan-javatra isan-karazany, izay hahasarika ny maso sy hampitolagaga ny eritreritry ny zazalahy sivy taona, fa ny famaritana ny famirapiratana toy izany dia haharitra ela.
  Lava loatra ny fandehanana tamin"ilay lalantsara zato kilometatra, ka notsindrian"i Vint ilay bokotra ary nivantana nankany amin"ny efitranon"ny seza fiandrianana izy ireo. Nahavariana ny toerana tena nisy ireo mpanjaka kintana. Teo afovoan"ilay efitrano dia nisy seza fiandrianana, mahatalanjona toy ny tendrombohitra iray, miendrika lakan-drano miolikolika, izay nitsingevan"ny sambo kely nefa mamirapiratra. Tsikelikely dia nipoaka toy ny afomanga izy ireo, pitik'afo manjelatra izay nanenika ny habakabaka manodidina tamin'ny takariva nanjaka nanodidina. Avy eo dia nanomboka nitendry mozika lehibe, ary nirehitra ny famirapiratan"ilay volkano. Lava mena mirehitra no namakivaky ny atmosfera, ary nisy mpivady mpanjaka nipoitra avy tao amin"ilay rahona mamirapiratra. Toa tanora sy manankarena izy ireo sady nitafy tsiro. Teo amin"ny tratran"ny mpanjaka dia nisy rojo misy emeraoda sy sarin"ny poodle manga. Ary ny rojo izay nandravaka ny vozon'ny mpanjakavavy, ny mifanohitra amin'izany, dia vita amin'ny safira. Natontony tamin"ilay zazalahy ny tarehiny, nikiakiaka mangina ilay alika ary nanozongozona ny rambony. Nitsiky ny mpanjaka, nanjelanjelatra toy ny takamoa ny nifiny.
  -Miarahaba ny vahiny ataoko hoe Slava. Araka ny voalazan'ny talisman-ko dia zazalahy tsara ianao ary mahavita manatanteraka ny anjaranao.
  Nalahatra tamin"ny fomba tsy araka ny tokony ho izy ireo andian-teny ireo ilay olo-mpanjaka, saingy nazava tsara ny dikany na dia tsy nisy fandikan-teny aza. Na dia hafahafa aza ny fomba nahafantaran'ny mponina an'izao tontolo izao ny teny Rosiana.
  - Ity dia telepathy. Nibitsibitsika i Kror.
  - Tena malahelo izahay, ry zaza. Ny zanakavavy tokana dia nosamborin'ny Eletromendos, mpanao jadona intergalactic. Ary mila Knight afaka hanafaka azy isika. Milaza ilay faminaniana lehibe fa hiseho avy amin"izao rehetra izao kely misy kintana boribory izy. Ny namako roa taloha Vint sy Kror nitondra anao ho any an-dapa, izao dia tsy maintsy mandalo fitsapana lehibe sy handresy ny hypertyrant.
  Nitsiky i Slava, hitany fa nisy elatra naniry tao ambadiky ny lamosiny ary tena nahay niatrika ilay biby mampihorohoro izao rehetra izao tsy misy fetra.
  -Vonona hiady amin'ny fahavalo aho ary hanafaka ny zanakao vavy.
  -Dia hitondra anao eny an-dalana i Vint sy Kron, fa tsy maintsy mandalo fitsapana kely aloha ianao. Karazana lahatsoratra momba ny fahaiza-manao matihanina.
  -Amin'ny hafaliana.
  Noraisin'i Vint sy Kror tamin'ny sandriny ilay zazalahy, ary izy ireo indray no teo amin'ny sambo mini-star.
  -Tex misy soratra, ary izao isika dia hanidina ho any amin'ny planeta izay hita saika eo akaikin'ny kintana lehibe.
  Nihodina ilay sambo kely, ary nahita ny tenany teo anoloan"ny planeta manga misy rahona mifofofofo.
  Nesorin'ny screw ilay fitaovana.
  -Veloma Snow White.
  Ny rantsan-tanana sy ny Slava dia niafara tamin'izay eritreretinao. Teo anoloany dia nisy trano fianarana miloko volondavenona mankaleo. Misy kitapo mavesatra ao aoriany, izay midika fa tsy maintsy mandeha any amin'ny kilasy mankaleo sy tezitra izy. Ary tena tsy tiako izany. Lasa nalemy sy nangovitra ny tongotro. Tena azo inoana ve fa nofinofy fotsiny ny nanjo azy? Nokosehana ny masony ilay ankizilahy ary niezaka nanindrona ny tenany. Maratra. Izany no zava-misy, tena voatery mandeha mianatra izy. Ary nitomany ny lanitra, mando sy mangatsiaka ny andro, ary nifofofofo ny rivotra mangatsiaka. Nisy lakolosy naneno teny lavidavitra. Nanomboka nihazakazaka tsy nahy ny tongotra. Mila tonga ara-potoana amin'ny fanombohan'ny kilasy isika.
  Ilay zazalahy, izay somary sempotra, dia nihazakazaka nankany an-dakilasy. Niarahaba azy tamin'ny firohondrohon'ny biby i Rudolf Frankenstein, mpampianatra manjombona.
  Tara indray ry adala. Mampalahelo fa tsy ny andro taloha ary tsy azo kapohina ianao. Mijanòna aorian'ny fianarana ary manadio ny efitrano fianarana.
  Mikiakiaka misy poizina avy amin'ny birao aoriana. Mibitsibitsika ilay ondrilahy, mampiseho ny totohondriny sy ny rantsantanana afovoany.
  -Hikapoka anao izahay amin'ny fiatoana. Andao havadika ho tapa-tavoahangy Snow White.
  Ary hehy mafy. Mody tsy mandre ny mpampianatra.
  Toa lava sy mankaleo ny lesona, ary ho fanampin'izany rehetra izany, nanomboka nandrora taratasy tsakoina tamin'ny fantsona i "Baran" sy ny orinasany.
  Mitsofoka tsy fidiny ny tahotra, manaintaina ao an-davaky ny kibo, ary mampangatsiatsiaka ny vatana. Mangovitra ianao miandry fiovana rehefa mifikitra aminao ny dimy ratsy fanahy. Farany, naneno ny lakolosy, ary tsy fidiny ny tongony - maika hiala amin'ireo namany ratsy fanahy ilay zazalahy. Mihazakazaka izy, miezaka miafina ao amin'ny zoro maizina indrindra amin'ny sekoly, izay tsy hahitan'ireo vampira ireo azy. Nihanika teo ambanin'ny tafo i Slava ary nahita ny tenany teo amin'ny arabe. Nifoka rivotra lalina izy, satria nisy aloka nipoitra avy amin'ny lalana samihafa, ary teo ireo biby goavam-be.
  -Eny, nandositra ilay adala. "Snow White" ianao ary ity dite ity dia ho "mando".
  Ilay ondrilahy dia nitsiky tamim-pahasosorana.
  -Mijoroa eo amin'ny tetezana dia hijoro eo amboninao izahay, raha tsy izany dia ho faty ianao.
  - Tsia, ry zalahy, tsy ilaina. Nimonomonona i Slava.
  -Mila osy isika. Ary na inona na inona ataonao miadana dia alao.
  Saika ny lohany no lava kokoa noho i Slava ilay ondrilahy, ary avo iray heny sy sasany ny mavesatra, ka namely mafy ny tavany. Nihetsiketsika ilay zaza ary saika nivonto avy hatrany ny masony. Avy eo dia nisy tsindrona teo amin'ny orona, ary nanomboka nikoriana ny orona. Nirohotra nankany amin"ny ady ny mpiara-dia tamin"ilay Ram, ka voa mafy teo amin"ny taolan-tehezany, saingy nosakanan"ilay mpitarika matanjaka kely izy.
  -Andraso, avelao izy handohalika. Eny, hijoro eo amin'ny moly ny "Snow White".
  Ny ra nitete avy amin'ny oron'i Slava, ny masony nanondraka, fa ao amin'ny fanahiny, ankoatra ny tahotra, dia nanomboka nifoha fahatsapana hafa ny avonavona sy ny fiheveran-tena.
  -Tsia, tsy handohalika aho.
  "Barana" mody gaga.
  -Toy izany ny fanoherana ahy ity schmuck ity. Dia makà sakafo kely.
  Ary namely ny sofiny tamin"ny heriny rehetra izy. Nangovitra ny lohan"i Slava, lasa volomparasy ny sofiny.
  - Tsia, mbola tsy hanao aho. Nisy fikirizana tao anatin"ilay feo, nahery vaika ny tahotra.
  -Dia maty ianao. Hovonoinay ianao.
  Nihodinkodina indray ilay mpitarika ary nokapohiny tamin"ny heriny rehetra ny taolam-paty. Nihemotra kely i Slava ary nanjavozavo ilay kapoka.
  -Tazony Snow White. "Barana" nanao fihetsika fandrahonana.
  Nanafika an"i Slava ilay jiolahy, namelatra ny sandriny ary nanindry azy tamin"ny rindrina. Dia namoaka afokasoka ilay sefo tanora ary nandrehitra sigara.
  - Ankehitriny dia hanao cauterization ho anao aho. Handohalika ianao na hiaina avo adala.
  Natahotra tsy zaka i Slava, saika hilavo lefona sy handohalika izy rehefa nahatsiaro ny endrika falifaly an"i Kror sy ny fijerin"i Vint maneso. Ny tena tsy zaka indrindra dia ny fahatsiarovana ilay endrika hentitra sy tsara fanahy miavaka nananan"ny mpanjaka avy amin"izao rehetra izao midadasika hafa. Ny hoe mandohalika dia midika hoe mamadika azy ireo. Ary karazana mahery fo manao ahoana izy, vonona ny hanohitra ny Eletromendos, raha toa ka mampihorohoro azy ny hooligans tsotra indrindra?
  Rehefa nikasika ny handriny ilay sigara dia nikiakiaka i Slava ary nosintonina mafy ny tanany havanana.
  Nisy totohondry voafafy mafy nilatsaka teo amin'ny valanoranon'i Ram noho ny fahatezerana mafy.
  Nahavariana ny masony izy, toran-kovitra ary nihorakoraka tamin"ny lamosiny. Teo i Slava dia nahatsapa fahatezerana sy hery tsy mahazatra tao anatiny. Toy ny mpanao kickboxer matihanina izy no namely totohondry sy nandaka. Atsasakadiny no lasa ary tsy nahatsiaro tena izy dimy lahy. Nijoro i Slava ka niandrandra ny lohany ary natsangana tamin"ny rivotra ny tanany.
  -Fandresena! Sao dia mba vitako izany!
  Naneno ny lakolosy ho an'ny kilasy, saingy tamin'ity indray mitoraka ity dia tsy nahatonga ny fihovitrovitra mahazatra izany, fa toa toy ny dingan'ny alina. Nanidina tao an-dakilasy toy ny elatra ilay zazalahy. Eto izy dia tsy nahomby noho ny antony. Tsy nijanona niteny akory i Slava rehefa nahita ny tenany tany an-habakabaka. Tsy natahotra izy - ankehitriny tsy natahotra ny devoly mihitsy izy ary nanokatra ny masony. Ny kintana dia toa mamy sy mahazatra, tsy mampatahotra mihitsy, ny mifanohitra amin'izany, ao amin'ny tsy misy lanjany dia nisy fahatsapana hafahafa. Nitodika kely ilay zaza. Vint sy Kror dia nihantona teo akaikiny.
  -Natahotra i Snow White. Miala tsiny, fa tsy afaka nanao izany tamin'ny fomba hafa izahay: tsy maintsy nandresy ny tahotra tao amin'ny fanahinao ianao.
  -Ka tsy tena fitsapana izany.
  - Ary tsia! Tena nisy izany rehetra izany, manana hery hitaterana anao ho ety an-tany izahay ary na dia mamindra kely aza ny fandaharam-potoana. Ahoana? Izany no tsiambaratelon'ny zavamananaina manana refy iray tapitrisa. Tafita amin'ny fitsapana ianao izao ary afaka miroso amin'ny raharaha lehibe hafa isika.
  -Iza amin'ireo?
  Nitabataba tamin'ny feo metaly ilay visy.
  -Ohatra, afaho ilay hany mpandova ny mpanjaka Ezarama. Tsy ho mora ny handresy an'i Eletromendos; Fa ianao no nandresy voalohany ny tahotrao.
  -Ny tahotra dia fahafatesana kely - amin'ny fandresena azy dia manatona ny tsy fahafatesana isika.
  - Namarana ny eritreriny i Kror. Nipoitra teo aloha ny drafitra mahazatra momba ny planeta cylinder.
  . EPILOGE
  Taorian'ireo kapoka sy faharesena manaitra nifanesy, dia nanaiky ny hisian'ny fandriampahalemana ny Empira selestialy ary nampanantena fa tsy hanafika ny fananan'i Rosia Tsarista intsony.
  Ny Enina Lehibe dia nihevitra fa aloha loatra ny handresy an'i Shina ary afaka manaiky ny fepetra tsara izy ireo. Raha ny marina, i Rosia mihitsy no namoy ny ampahany tamin"i Mongolia, ny faritra atsimon"i Usuri, ny Primorye, ary i Korea mihitsy aza. Ireo dia fifanarahana mahasoa - mamela ny Tsarista Rosiana Alexei Mikhailovich hahazo toerana any Siberia sy ny morontsiraka ny Oseana Pasifika. Ary mahatsiaro tena azo antoka.
  Ary tamin'izany, saika nifarana ny ady be voninahitra, ary zavatra hafa no niandry ireo mahery fo enina!
  
  
  Mpanjakavavy IMMORTAL SPACE
  Tena naniry ny ho tanora kokoa ny Mpanjakavavy. Ary noho izany dia nandefa iraka iray manontolo izy mba hitady ny fitaratry ny tsy fahafatesana. Raha mijery azy ianao dia afaka mivadika ho tovovavy.
  Tamin"ny farany, nahomby ny fikarohana, saingy... Hoy ilay génie teo amin"ny fitaratra tamin"ilay mpanjakavavy be taona:
  - haveriko aminao ny fahatanoranao, fa ho andevo ianao!
  Namaly ny Mpanjakavavy tamin'ny tsiky nify:
  - Raha maharitra mandrakizay ny fahatanorana dia manaiky ny fanandevozana aho!
  Nanao ody ny génie. Nivadika ho tovovavy ilay mpanjakavavy izay saika niboridana tao anatin"ny fehin-kibo fotsiny, nisaron-tanimbary. Ary niasa mafy sy niasa mafy izy.
  Ny vatana tanora ihany no zara raha naratra ary tsy reraka loatra. Tena nahamenatra sy mankaleo anefa izany. Tany amin'ny planeta misy masoandro roa no nitrangan'izany. Ary ny rafitra dia toy ny faran'ny Moyen Âge.
  Ankoatr'izay, mangatsiaka amin'ny formations. Niasa andro maromaro ny mpanjakavavy ka lasa adala. Saika toy ny biby izy, tao anatin"ny nofiny ihany no nahatongavan"ny fahafahana taminy. Ary miasa ao anaty gadra foana izy. Tena sarotra ho an'ny mpanjakavavy teo aloha izany. Ary toy ny vy mahamay ny fikasihan"ny karavasy amin"ny vatana mitanjaka.
  Farany, nisy fiovana teo amin"ny fiainany. Ho amin'ny ratsy ihany. Maty ny tompony, ary potika tanteraka ny mpandova azy. Ary namidy tany amin'ny toeram-pitrandrahana vato ilay zazavavy.
  Ankehitriny dia tsy maintsy nitondra harona mavesatra aho, niasa nitanjaka tamin"ny rojo vy, nokaravasina, ary natory teny ambony vatolampy.
  Nijaly bebe kokoa ny Mpanjakavavy ankehitriny. Mazava ho azy fa nanomana fandrika ho azy ilay génie. Eny, tsy mety maty izy ary tsy mihantitra, fa ao anatin"ny fijaliana, toy ny any amin"ny helo.
  Na dia ny vatana matanjaka dia zatra ny adin-tsaina. Ary nanapa-kevitra ny handositra ny mpanjakavavy.
  Nanomboka nampiasa ny volony lava izy mba hanesorana ilay rojo vy izay namatotra azy tamin'ny tongony miboridana sy ny tendany mafy tamin'ny alina. Alefaso moramora amin'ny volonao ilay vy mafy, fa manana fotoana be ny mpanjakavavy - tsy mety maty izy. Ny zavatra iray hafa dia ny hoe aorian'ny asa mafy ao amin'ny toeram-pitrandrahana dia mila matory ianao, ary manapaka kely isan'andro.
  Fa ianao mbola mitsoka.
  Nijery ny tenany ny Mpanjakavavy ary renoky ny torimaso. Avy eo dia hitako indray ny manaraka.
  Hatramin'ny farany, nanapaka ny rohy aho... Tsy afa-nandositra anefa izy. Nampiakatra ny fanairana ireo mpiambina.
  Nosamborina ny mpanjakavavy ary nokapohina tsy nisy antra tamin"ny karavasy. Avy eo dia nodoran'izy ireo tamin'ny vy mafana ny ombelahin-tongony. Nodoran"izy ireo avy eo ny mariky ny andevo nandositra. Ary nalefa tany amin'ny toeram-pitrandrahana indray izy ireo.
  Maty matetika ny andevo, fa efa niasa mafy nandritra ny taona maro izy izao. Koa avelao izy ireo hiasa ao anaty gadra.
  Ary isan'alina izy ireo no nanamarina ny rojony.
  Natory tao anaty gadra ny mpanjakavavy, ary nokaravasina tsy tapaka.
  Nasiany rojo vy mavesatra izy ary nokapohiny tamin"ny karavasy raha vao niasa kely kokoa izy.
  Efa notsofin"ny Mpanjakavavy ilay maimbo ka tsy narary. Tsy nitondra azy ny otrikaretina, ary tsy niteraka fanaintainana kibo ny sakafo kely sy tsy misy dikany. Nijaly ilay zazavavy mandrakizay, nefa tsy maty. Ary nandeha ny taona. Nokarakaraina tsikelikely ny harena an-kibon"ny tany ary lany.
  Nafindra asa hafa indray izy izao. Nodiovin"izy ireo tamin"ny loto ilay izy ary napetrany hamidy.
  Eto dia nahazo vintana ihany ny mpanjakavavy. Ilay mpividy dia iray amin'ireo mpamatsy gladiatera ho an'ny kianja.
  Ny mpanjakavavy dia tena maina sy miraviravy, rehefa nandany zato taona mahery niasa mafy tao amin'ny toeram-pitrandrahana. Tena matanjaka sy mahazaka izy, mitana vato mavesatra eo ambonin"ny lohany.
  Mazava ho azy fa nahasarika ny mpamatsy ny tanjany. Nojereny ny nifiny: tsy nisy lavaka na dia iray aza sady lehibe sy matanjaka. Tsapako ny hozatra vy, toy ny vato!
  Ary mazava ho azy fa nividy azy aho, santionany mahay toy izany!
  Taorian'izay dia nisy fiainana hafa nanomboka ho an'ny mpanjakavavy. Henjana ihany koa amin'ny fampiofanana, ady, fampijaliana, kapoka, fa mahafinaritra kokoa.
  Ny Mpanjakavavy dia tao amin'ny vatana tanora nandritra ny roanjato taona mahery, ary niavaka tamin'ny tanjaka sy ny fiaretana lehibe, noho ny fampiofanana an-tery tamin'ny asa mafy tsy tapaka.
  Izany dia nahatonga azy ho loha laharana amin'ny ankizivavy hafa. Ambonin"izany, sitrana haingana sy tsy nisy soritra ny ratra rehetra teo amin"ny vatany hozatra.
  Ny mpanjakavavy koa dia haingana, nanana fihetseham-po tsara tsy mety maty, ary nazoto nianatra. Tsy nety ho azy teo no ho eo ny zava-drehetra, fa manana vatana matanjaka be izy.
  Nandresy àry izy tamin"ny voalohany noho ny tanjany sy ny fiaretany ary ny heriny. Ary nanomboka nitombo ny fahaizany.
  Tamin'ny voalohany dia tsy nanana mpifanandrina matanjaka indrindra izy, saingy nitombo tsikelikely noho ny traikefany.
  Ary noho izany dia nanomboka nandresy ny vehivavy malaza ny mpanjakavavy. Ary miady amin'ny lehilahy sy ny biby mihitsy aza!
  Araka ny fanaon'ny empira, aorian'ny fandresena zato amin'ny lalao gladiatera dia afaka mahazo fahafahana ny olona iray.
  Ilay mpanjakavavy mafy orina, na dia nahazo ratra sy ratra tamin'ny vangony aza, dia afaka nandresy tamin'ny ady faha-jato.
  Taorian"izay dia nahazo fahafahana tamin"ny tanan"i Kaisara izy. Ary efa afaka mahazo vola amin'ny ady ny tenany, na mampianatra ny ankizivavy fefy.
  Ary tsy ela ny mpanjakavavy, tsara tarehy sy efa manan-karena ary mbola tanora vatana, dia nanambady patrician mendri-kaja.
  Ary antitra sy ratsy tarehy. Tsy hoe tsy mety maty anefa izy ka tsy ela dia maty.
  Ny Mpanjakavavy, izay mpitondratena tanora mandrakizay, dia nanana tovolahy tsara tarehy am-polony ho mpifankatia.
  Ary harena be.
  Ka dia toa nahita fahasambarana izy... Afa-tsy hoe tsy ampy ny vokatry ny fandrosoana - eny, tsy mivoatra ny siansa eto amin'ity fanjakana ity. Ary amin'ny planeta amin'ny ankapobeny. Ary ny tafondro sy ny basy no tena tranainy indrindra. Nivaingana ara-bakiteny ny zava-drehetra.
  Ary ankehitriny dia rava ny empira, fanafihan'ny barbariana vaovao... Tany amin'ny fahababoana sy ny fanandevozana indray ny Mpanjakavavy. Saingy noho izy mbola tanora tsara tarehy dia lasa vaditsindranon'ny khan teo an-toerana.
  Ary mandra-pahafatiny ka nanolotra azy ho an'ny mpandova azy. Ary maty koa izy, fotoana fohy taorian"izay.
  Ary ny mpanjakavavy dia natao lavanty. Dia nesoriny tamin'ny lamba izy ary namidiny tamin'ny lehiben'ny sheikh. Ary teo aminy izy mandra-pahafatin'ilay Sheikh. Ary natolotra ho lavanty indray ilay tovovavy. Ary tamin'ity indray mitoraka ity, dia nifarana tao amin'ny lapan'ny Sultan. Noho izy tsy mety maty, dia afaka nitaona ny mpanjaka izy ary lasa vady voalohany.
  Fa ny ratsy vintana, ny zazavavy tsy mety maty dia tsy afaka niteraka. Ary rehefa maty ny Sultan, ny mpandova azy dia nandidy ny mpanjakavavy hogadraina indray ary halefa any amin'ny toeram-pitrandrahana.
  Ary any amin'ny helo indray ny mpanjakavavy. Tao anaty gadra, nandritra ny asa mafy, dia nitondra vato tao anaty harona izy, vato voatetika niaraka tamin'ny vy. Ary koa sakafo kely, monotonous, karavasy, maimbo, rojo vy. Ary olan"ny mpiambina isan-kariva. Na dia tian'ny mpanjakavavy aza izany, dia tonga tamin'ny orgasme mora foana ny vatany tanora.
  Ary noho izany dia nandany taona isan-taona ilay tovovavy mandrakizay, folo taona taorian'ny folo taona.
  Mandra-pahatongan'ny farany, lany io toeram-pitrandrahana io, ary lasa roanjato taona. Tsy nisy nahatsiaro hoe iza io mpanjakavavy io. Ary natao lavanty indray izany. Toy ny mahazatra, miboridana sy hozatra. Mazava ho azy fa rehefa avy nanasa azy aloha.
  Ary novidiny ho miaramila indray izy, satria natanjaka ara-batana. Nahay niady tamin"ny sabatra koa izy.
  Ary nanomboka ny asa miaramila ny mpanjakavavy. Nandray anjara tamin'ny ady maro izy, naharitra, natanjaka, naharitra, ary nihazakazaka tsy nikiraro foana. Ary niakatra tsikelikely ny asany.
  Ankehitriny izy dia efa komandin'ny rezimanta vehivavy ary manana harena be. Ary indray izy dia mahita ny tenany ho lalao mahasoa, ary mahazo fananana lehibe eo amin'ny fananany.
  Toy izany ny zigzagn'ny fiainana tsy mety maty: izao miakatra, midina izao!
  Ny mpanjakavavy, mazava ho azy, dia lasa mpitondratena ary avy eo dia nanambady ny andriana tanora. Ilay zazalahy dia very ny lohany noho ny vehivavy efa za-draharaha, nefa tanora ivelany. Dia nivady izy ireo. Dia lasa mpanjaka ilay tovolahy. Ary nahazo hery lehibe ny vadiny.
  Niady ny fanjakana ary niitatra. Lasa natanjaka sy natanjaka. Ary ny fahatanorana omaly dia matotra aloha ary avy eo nihantitra. Ety ivelany, ilay mpanjakavavy tanora dia naka didy tamin'ny mpanjaka efa ho faty fa ho lasa emperora izy. Ary nanao sonia izany izy.
  Taorian'ny nahafatesany, dia lasa empress ilay mpanjakavavy teo aloha. Ary niady ady. Noho izy tanora mandrakizay, dia nandresy an'izao tontolo izao izy tamin'ny farany!
  Ary toa nahita fahasambarana tanteraka izy... Saingy telonjato taona no lasa, ary nisy vahiny tonga. Ary naka ny planeta izy ireo.
  Ary ny empress indray dia nahita ny tenany tao amin'ny toeram-pitrandrahana. Ary efa misy vozon'akanjo, miboridana, tsy manao kapa, nefa tsy misy rojo. Niasa nandritra ny fotoana voafetra aho, ary nijery tele talohan"ny hatoriana.
  Toy izany koa ny fiainana... Nigadra zato taona mahery izy, nafahana tamin"ny fahafahana vonjimaika, ary nipetraka teo amin"ny planeta voabodo tao amin"ny empira habakabaka.
  Nankafiziny avokoa ny tombontsoa rehetra azo avy amin'ny sivilizasiona tena mandroso ary... Tamin'ity indray mitoraka ity dia niditra tao amin'ny tafika an-habakabaka izy.
  Nanomboka nanao asa tao amin'ny Star Wars. Tsy mety maty izy! Tsy matahotra na inona na inona!
  Toy izany no nandrosoany tamin'ny asany mandra-pahatongany ho marshal. Nalainy ny planeta manontolo avy eo.
  governora ny sasany. Niverina tany amin'ny tafika indray izy taorian'izay. Niady sy nandidy izy. Lasa Hyper-Supermarshal.
  Ary avy eo dia nanao fanonganam-panjakana miaramila izy ireo ary naka ny seza fiandrianan'ny emperora ny empira habakabaka - nitarika ny vahindanitra.
  Taorian'izay dia nanomboka nandresy ny tontolo hafa izy. Nibaiko, nanafika, nandresy, resy indraindray, saingy namaly faty...
  Nilamina ny zava-drehetra mandra-pahatongany tamin'ny empira iray misy hybride moka.
  Nihamaro haingana loatra izy ireo ary nandresy ny sivilizasiona humanoid amin'ny isa.
  Dia nitohy ny ady, ady nifandimby... Ka hatramin"ny farany, resy ny vahoaka. Ary ny mpanjakavavy teo aloha dia tsy lasa andevo indray, tao amin'ny toeram-pitrandrahana.
  Miasa mifatotra indray ianao ary matory mifatotra amin'ny vatolampy. Ary eo ambany fifehezan'ny robots tanteraka.
  Tao anatin'ny nofy ihany no nahitan'ilay zazavavy mandrakizay ny tenany ho afaka sy lehibe. Ary ny fotoana sisa dia niasa mafy, niasa, ary niboridana, nanenjana ny tongony tamin'ny vato maranitra.
  Tsy very fanantenana anefa ny mpanjakavavy. Tsy mety maty izy ary azo antoka fa hanova zavatra mandritra ny mandrakizay! Tsy haharitra mandrakizay ny fanandevozana!
  Nihira mihitsy aza ilay mpanjakavavy teo aloha, na dia teo aza ny loza nihatra tamin'ny lamosiny miboridana sy hozatra:
  Ny zanakavavin'ny tany dia hamaly hoe, tsia,
  Tsy hijanona ho andevo mihitsy aho...
  Mino aho fa hisy ny fiandohan'ny fahafahana -
  Hamelombelona ratra vaovao ny rivotra,
  Ady masina ho an"ny Tanindrazana,
  Satria Andriamanitra lehibe no miantso...
  Mifohaza aloha, ry Knight mahery,
  Hiala ny haizina ary hamony ny raosin'ny volana Mey!
  
  
  
  
  AZA ATAO NY ONISH
  Tamin'ny Novambra 1941, Hitler nanolotra tsy nampoizina fandriampahalemana ho an'i Stalin. Vahaolana toa tsy azo inoana ho an'ny olona mahafantatra ny zava-misy marina.
  Toa saika haka an'i Moskoa ny Alemà. Ary nahoana no manolotra fiadanana amin'izao toe-javatra izao?
  Saingy i Hitler, araka ny fantatrao, dia nanana intuition tena nivoatra. Ary nahatsapa izy fa tsy horaisina i Moskoa. Ary raha izany no izy, dia tonga ny fotoana, rehefa matahotra an'i Stalin, mba hanolotra fiadanana. Mazava ho azy fa tsy ny miaramila rehetra no nanaiky izany, fa i Hitler kosa nanana fahefana sy fahefana.
  Ambonin'izany, nampanantenaina fa hahasoa ny Alemà ny fepetran'ny fandriampahalemana. Raha ny marina, mandalo any Alemaina i Ukraine ary miaraka amin'izany ny tany mainty sy ny fambolena, ary koa ny Belarosia, ny fanjakana Baltika ary ny faritra Smolensk.
  Stalin, amin'ny ankapobeny, dia nanaiky ny hanome izay rehetra efa azon'ny Alemà.
  Resin'ny Alemà i Sevastopol. Ho setrin'izany, nandao ny faritr'i Moskoa ny Krauts. Leningrad dia nijanona tao ambadiky ny URSS ary nisy lalantsara nosintonina ho azy. Ny Alemà dia nanaiky ny handao ny faritr'i Leningrad ho takalon'ny faritra Voroshilovograd sy ny faritra Donetsk, izay tsy mbola nobodoin'ny Alemà tanteraka.
  Amin'ny ankapobeny, ny Nazia dia nahazo ny Donbass niaraka tamin'ny arina, metaly sy orinasa, bauxite, ary tany fambolena, Krimea manontolo, ary na dia ny ampahany amin'ny faritra atsimon'i Don aza. Ny Alemà dia nandao ny faritr'i Leningrad, Moskoa, Tula, ampahany amin'ny faritra Rzhev, Kalinin. Ho takalon'ny ampahany amin'ny Donbass, ampahany amin'ny Don miaraka amin'ny tany mainty manankarena sy Sevastopol. Nahazo an'i Petrozavodsk ny Finns sy izay azon'izy ireo. Nisaraka am-pilaminana izahay.
  Fanampin'izany, ny URSS dia nanapa-kevitra ny hamatsy solika amin'ny vidiny ambany noho ny tsena, ary handoa vidim-panavotana lehibe ho an'ny voafonja an'ady.
  Stalin, natahotra ny ho resy amin'ny ady sy Moskoa, nanaiky ny fepetra toy izany. Teo amin'ny faratampon'ny fahombiazan'ny Wehrmacht.
  Hitan'i Hitler, izay nanana instinct supernatural, fa io no safidy tsara indrindra.
  Tapitra ny ady amin'ny URSS. Nanomboka namindra miaramila tany Afrika ny Nazia. Ankoatra izany, nanomboka nanafika an'i Rommel ny Anglisy. Ahoana ary? Ary ny Fritz dia naka sy nampiditra miaramila tao Malta. Mazava ho azy, voalohany nanapoaka baomba ny Anglisy tany.
  Manaraka izany, mazava ho azy, ny fanafihana an'i Gibraltar. Nihaona tamin'i Franco manokana i Hitler.
  Tahaka ny hitanao fa matanjaka i Alemaina. Resy ny URSS. Nahasambotra Rosiana efatra tapitrisa sy fiara mifono vy an'arivony maro izy. Aminay, i Espaina dia toy ny tsipika eo amin'ny sarintany. Hibodo izahay raha tsy avelanao handalo ny miaramila. Ary raha malahelo azy ianao dia afaka mahazo zavatra any Afrika. Ambonin'izany, voaozona i Grande-Bretagne ary tsy handeha na aiza na aiza!
  Niombon-kevitra tamin"izany i Franco, rehefa nahatsapa fa azo nobodoina i Espaina ary tsy nisy ny vintana.
  Nahomby ny fanafihana an'i Gibraltar, ary tena haingana. Nirodana ny trano mimanda. Ary avy eo dia niditra tao Afrika Ekoatorialy ny Alemà.
  Niharan'ny fatiantoka goavana ny Anglisy. Nosamborina toy ny mpitsentsitra izy ireo.
  Nandresy an'i Grande-Bretagne tany Libia i Rommel ary nanao fanafihana tany Ejipta. Voasambotra Alexandria.
  Dia nivoaka izy ka niampita ny lakandranon"i Suez. Noho ny fahombiazan'izy ireo, ny Alemà dia naka an'i Iraka, Koety ary ny Afovoany Atsinanana manontolo.
  Tsy namoy miaramila sy manamboninahitra be loatra tany atsinanana ny Wehrmacht. Ary ny miaramilany dia maro kokoa sy efa za-draharaha ary voaofana kokoa noho ny Anglisy ary indrindra ny tafika mpanjanaka.
  Afaka nitazona izany ny Britanika ary tsy isalasalana fa very. Raha tsy nisy ny URSS, dia nahavita niady tamin'ny Grande-Bretagne ny Fritz.
  Amin'ny ankapobeny, i Grande-Bretagne dia voaheloka ho very ny zanataniny. Ny tafika an-tanety dia nalemy loatra ary tsy dia nahomby tamin'ny ady mba hitazonana ireo zanatany hanohitra ireo tafika Wehrmacht maro kokoa sy voafehy.
  Saingy tsy nahomby ny fifantohana tamin'ny sambo. Taorian'ny nianjeran'i Gibraltar sy Malta, dia nanjary tsy afaka nitazona an'i Afrika. Noho izany dia nosakanan'i Rommel ny lakandranon'i Suez. Ary na an-tanety aza dia resin"ny Alemà tamin"ny isa tokana ny Anglisy. Taorian'ny ady tamin'ny URSS, ny Wehrmacht dia lasa matanjaka kokoa sy matoky kokoa ny fahaizany, ary nahazo traikefa be dia be.
  Toy izany no naharesy tsikelikely an"i Afrika. Ary tamin'ny alalan'i Iran dia niditra tao India ny Alemà. Tsy te ho faty ho an"i Grande-Bretagne koa ny sepoy teo an-toerana. Amin'ny ankapobeny, ny Alemà dia voasakantsakana kokoa noho ny halavirana, ny tsy fahampian'ny lalana, ny fifandraisana mivelatra, ary ny olana momba ny famatsiana noho ny an'ny tafika britanika.
  Ny US dia nopotehina mba hialana amin'ny ady. Nesorin'izy ireo mihitsy aza ny sazy rehetra an'i Japana.
  Saingy mbola nanafika ny seranan'i Peru ihany ny samurai. nilaina ny niaro tena sy naka ny fananan"ny britanika tany Azia. Ary ny Japoney no nanao izany.
  Raha fintinina, tamin"ny taona faharoa amby efapolo sy tapany voalohany tamin"ny fahatelo amby efapolo, dia azon"ny Alemà sy ny Japoney an"i Afrika, Aostralia ary Azia manontolo. Ary tamin"ny Septambra 1943 dia nanaraka ny fipetrahana tany Grande-Bretagne. Taorian'ny daroka baomba goavana, mazava ho azy. Nampiasa Yu-288 sy Yu-188 ary milina hafa ny Alemà.
  Namoy ny zanataniny sy reraky ny ady an-dranomasina i Grande-Bretagne, ka tsy nahatohitra.
  Ary nanana harena be loatra ny Alemà, ary indrindra ny asa. Nodarohan"izy ireo ara-bakiteny ny tanàna sy ny orinasa rehetra tany Angletera. Ary avy eo, mazava ho azy, ny fipetrahan'ny tafika sy ny fampiasana Panthers, Tigers, Lions ary na dia Mouses aza. Eny ary, mazava ho azy, koa ny fiara mifono vy sy ny fiara anaty rano.
  Vita talohan'ny nanombohan'ny fandidiana ny "Mouse", ary niady mihitsy aza izy. Fa ny "Mouses" dia mavesatra loatra.
  Ny ekipan'i Gerda ao amin'ny Panther dia niavaka tamin'ny ady. Taorian'ny fisamborana an'i Grande-Bretagne, dia mbola niady tamin'i Etazonia nandritra ny fotoana kelikely ny Alemà. Nandroaka ny Amerikanina tany Islandy. Saingy noho ny fifandraisana nitarina dia nanjary asa sarotra ny fisamborana an'i Amerika. Na izany aza, tsy vazivazy ny Oseana Atlantika. Raha tsy hoe nanapoaka baomba ny namany ka niady an-dranomasina.
  Nivoatra ny sambo mpisitrika alemana, anisan'izany ny fampiasana peroxyde hydrogène, ary saika nandrendrika ny sambo amerikana manontolo.
  Na izany aza, i Etazonia dia mbola tena sarotra ny hisambotra azy. Naharitra ela ny ady, ka ny Alemà no nandray an-tanana sy nanao fihavanana.
  Taorian'izay dia nitodika tany amin'ny URSS ny Alemà.
  Tamin'ny taona 1945, ny E-50 sy ny E-75 dia lasa famokarana. Noraràn'i Hitler ny famokarana fiara mifono vy maivana mihoatra ny dimampolo taonina, afa-tsy ireo fiara mitsikilo maromaro.
  Ny Panther dia milanja efatra amby efapolo taonina sy sasany. "Panther" 2 dia efa roa amby dimampolo taonina. Efa nahatratra dimy amby enimpolo taonina ny E-50. Ny fiara mifono vy farany dia tena mendrika frontal fiadiana ny 150 millimeters eo amin'ny vatan-kazo amin'ny zoro ny 45 degre, ary 185 millimeters eo anoloan'ny tilikambo, koa amin'ny zoro. Basy 88 mm miaraka amin'ny halavan'ny barika 100 EL. Ary 82 mm ny fiadiana amin'ny lafiny, ary koa amin'ny tehezan-tendrombohitra. Miaraka amin'ny maotera, izay nanafaingana ny 1200 horsepower rehefa tosika, dia tena mahery vaika tanky antonony.
  Miampy fihodinana roa ambin'ny folo isa-minitra.
  E-75 mbola mavesatra kokoa ary milanja maherin'ny sivifolo taonina. Ity tanky ity dia hita fa tsy nahomby tanteraka. Ny basy 128mm dia nanana tahan'ny afo miadana kokoa, manana hafainganam-pandeha ambany kokoa, ary tsy manana tombony amin'ny elanelana akaiky raha oharina amin'ny 88mm E-50.
  Ny fiarovan-tena eo anoloana dia tsara kokoa noho ny 160 milimetatra amin'ny zoro 45 degre. Tsy ilaina intsony anefa izany. Mitazona basy amerikana rehetra, ary koa ny Sovietika. Tena tsara ny fiarovana ny tilikambo: 252 milimetatra eo anoloana, 160 milimetatra eo amin'ny sisiny sy aoriana. Hita fa farafaharatsiny dia misy fiarovana azo antoka kokoa na latsaka ho an'ny tilikambo, indrindra ny sisiny.
  Ny sisin'ny raharaha dia 120 mm, izay azo ekena, ary azonao atao koa ny manantona efijery. Ny motera anefa dia somary malemy amin'ny 900 horsepower. Amin'ny ankapobeny, mazava ho azy, ny tank dia tsy vita ary somary lava. Mampahatsiahy ahy ny Tiger-2 somary be loatra miaraka amin'ny olana mitovy amin'izany.
  Samy tsy lavorary ny fiara alemà, fa ny E-50, mazava ho azy, azo ampiharina kokoa.
  Eny ary, ary koa E-100. Saingy ity fiara ity dia mavesatra kokoa ary manana toetra mitondra fiara ratsy kokoa noho ny E-75.
  Ny E-100, noho ny faobeny lehibe, dia novokarina tamin'ny ampahany kely.
  Ary ny miaramila mihitsy no nankasitraka ny E-50 tamin'ny ankapobeny.
  Tamin'ny lohataonan'ny 1946, indrindra tamin'ny 20 aprily, fitsingerenan'ny andro nahaterahan'i Fuhrer, nifindra tany amin'ny URSS ny Alemà.
  Nanana fiara sy fitaovana marobe izy ireo. fiara mifono vy an'aliny amin'ny dikan-teny samihafa. Ny USSR koa dia nanana ny serial T-34-85 sy IS-2 ary IS-3 tamin'ny serivisy. Tsy nahomby tanteraka ny T-44. Saingy mbola tsy vonona ny T-54.
  Namokatra E-50 sy E-75 betsaka ny Alemà.
  Taorian'ny fahaverezan'ny ampahany manan-danja ao amin'ny firenena, Stalin voarara ny fampandrosoana ny fiara mavesatra noho ny fito amby efapolo taonina.
  Ho fanampin'ny T-34-85, ary IS-2 sy IS-3 kely kokoa, ny SU-100, izay tena tsotra sy mahomby, dia novokarina faobe.
  Tsara homarihina fa ny tanky goavam-be indrindra, T-34-85, dia tsy afaka niditra afa-tsy tamin'ny andiany E-50 alemà teo amin'ny sisiny, ary ny E-75, na dia avy amin'ny sisiny aza, dia mafy loatra, ary ny SU- 100 no afaka nanao izany, ary na dia akaiky aza.
  Ka mazava ho azy fa tsy mitovy ny hery. Ny fiara mifono vy alemà mihitsy no niditra tao amin'ny fiara mifono vy sovietika avy lavitra. Ary ny IS-3 ihany no nanana fiarovana bebe kokoa na latsaka noho ny handriny, ary avy eo ny tapany ambony.
  Ireto ny Alemà mamakivaky ny faritanin'ny URSS.
  Gerda, Charlotte, Christina ary Magda ao amin'ny E-50. Misioka hira ho an'ny tenany izy ireo sady mierona.
  Hotorotoroinay ny tandrok'ondriny rehetra,
  Andriamanitra Tsitoha ho antsika!
  Ary ny fomba handraisan'izy ireo izany sy hitifirana ny fahavalo.
  Nipoaka ny tilikambo efatra amby telopolo. Eny, ny ekipa mpiady, tsy afaka miteny na inona na inona ianao.
  Nanamarika tamin'ny tsy fahafaliany i Charlotte:
  - Na izany aza, tsy dia tsara loatra ny fiadianay. Ny fahavalo aza dia afaka mihantona ny solaitrabe!
  Christina nanamarika:
  - Fa marina sy mahafaty ny basy! Ka ny iray manonitra ny iray!
  Nitsikitsiky i Gerda:
  - Hamiravira ny olona rehetra!
  Mandritra izany fotoana izany, i Natasha amin'ny SU-100 miaraka amin'ny ekipany dia miady amin'ny Fritz.
  Oleg Rybachenko lasa mpikambana fahadimy ao amin'ny ekipa SU-100, miaraka amin'i Natasha, Zoya, Augustina sy Svetlana.
  Nanaiky ny ankizivavy:
  - Mpiady ianao, izay mahafinaritra!
  Natasha nitifitra ny fahavalo. Nandona fiara alemà iray teo amin"ny handriny ilay akorandriaka ary nirefodrefotra. Nohitsakitsahin"ilay tovovavy tamin"ny hatezerany ny tongony. Ary nanamarina izy hoe:
  - Ary izao ianao dia zazalahy! Toa maranitra ianao, sa tsy izany?
  Nanaiky i Oleg. Zazalahy tsy mety maty izy, izany hoe afaka manao zavatra betsaka. Ity misy E-75 alemana mandroso. Ahoana no handrava azy?
  Nahafantatra izany ilay zazalahy sangany ary nibitsibitsika tamin'ilay projectile hoe:
  - metaly isika, mitovy rà - izaho sy ianao!
  Ary niaraka tamin'ny fanampian'ny tongony tsy manan-janaka izy, dia nampitodika ny masony izy ary nitifitra.
  Tahaka ny fiara mifono vy alemana tsy matanjaka amin'ny fiadiana eo anoloana, fa raha mamely azy amin'ny farany ka hatramin'ny farany ianao na fitambaran'ny tsipika mahery, dia manaiky ny fiara. Ary avy eo dia nipoaka ny metaly ary nanomboka nipoaka ny kitapo fiadiana.
  Oleg Rybachenko nikiakiaka hoe:
  - Ity no kilasy ambony indrindra!
  Nokitikitika ny ombelahin-tongotr'ilay zazalahy i Natasha ary nihiaka hoe:
  - Mitifitra!
  Oleg Rybachenko indray no nitifitra avy amin'ny SU-100. Nitifitra avy lavitra izy ireo, ary avy eo ny tafondro Sovietika 100 mm dia tsy nandray ny fiara mifono vy alemana farany: E-50 sy E-75. Fa ilay zazalahy dia mahagaga. Ary mahavita mamely ny fahavalo izy.
  Nitifitra indray ny zazalahy Terminator. Ary mamakivaky ny E-50. Haingana ity tanky ity ary tsy maintsy voadona. Saingy ny Alemà dia manosika mafy hatrany hatrany.
  Mitifitra i Zoya. Ary tena marina.
  Asio ny fahavalo ao amin'ny tilikambo. Avy eo dia nitifitra indray i Oleg Rybachenko. Mahavariana ny basy zato milimetatra.
  Ilay zazalahy genius mierona:
  - Hopotehiko ianao! miraviravy tanana aho! Tsy ho tianao izany!
  Ary indray, toy ny ankizilahy, dia handray izany izy ary namely azy tena marina. Ary tena hamiravira ny fahavalo.
  Dia hiseho izany:
  - Mpiady supersonika aho!
  Ary hitifitra indray amin'ny alalan'ny tongotra miboridana izy.
  Roa ambin'ny folo monja no fijery ilay zazalahy, saingy tena haingana sy mahatalanjona izy.
  Eto izy dia nitifitra niaraka tamin'ny fanampian'ny rantsan-tongony sy Augustin.
  Ary nandona ilay E-50 ilay tovovavy.
  Niharan'ny fahavoazana lehibe ny Alemà. Saingy mihamanakaiky hatrany ny fiara mifono vy ataon'izy ireo. Ity ny E-100 mihetsika. Ary koa ny fitaovam-piadiana mahery vaika, fitaovam-piadiana ary ampinga.
  Fa ny ankizivaviny sy ny ankizilahy koa dia mahavita izany.
  Fiara alemà iray nirehitra sy potipotika.
  Nihira i Oleg Rybachenko:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana Masina,
  Amin'ny fahatezerana tsy hita maso!
  Nitifitra indray ilay ankizilahy, nokapohiny ilay fasista ary nikiakiaka tamin'ireo tovovavy. Ary nitifitra indray ilay zazalahy ary nandringana ny fahavalo.
  Andeha hojerentsika fa zazalahy mpiady izy. Ary hamely anao amin'ny akorandriaka izy. Ary ny tanky "Tiger"-2, efa lany andro nefa mahery, dia lasa niharam-boina. Mijaly noho ny faharesena ihany koa ny German Panther 2. Saingy saika nandresy an'i Amerika mihitsy izy.
  Ary ankehitriny ny URSS dia manindry.
  Oleg Rybachenko dia nitifitra sy namely marina.
  Dia nanomboka nitifitra nifandimby izy ireo ary nihira...
  Nodakan'i Natasha ny tongony niboridana ary nidradradradra hoe:
  - Ity dia avy amin'ny taiga ...
  Nokapohin'i Zoya koa ny rantsan-tongony ary nikiakiaka hoe:
  - Ho any amin'ny ranomasina britanika...
  Nikapoka ny akorany koa i Augustin ary niteny hoe:
  - Tafika Mena!
  Nandefa balafomanga tamin'ny rantsantongony i Svetlana ary niteny hoe:
  - Mahery indrindra!
  Oleg Rybachenko dia nijaly ary niteny hoe:
  - Ary avelao ny Red ...
  Natasha nitifitra ary nikiakiaka hoe:
  - Mamely mafy!
  Nitehaka sy nivovo koa i Zoya:
  - Ny bayoneto amin'ny tanana tsy misy tanana!
  Nandaka sy nidradradradra i Augustine:
  - Ary tsy maintsy...
  Nandefa fiampangana mahafaty i Svetlana ary niteny hoe:
  - Tsy azo sakanana!
  Nitifitra indray i Oleg Rybachenko, nihomehy:
  - Mandehana any amin'ny farany ...
  Nandefa akorandriaka i Natasha ary nidradradradra hoe:
  - Ady mahafaty!
  Dia niparitaka ireo tovovavy, nitifitra ny tafondro mandra-pahatapitry ny bala.
  Eny, miady indray i Oleg Rybachenko.
  Saingy sahirana ny Tafika Mena. Mandroso ny Alemà. Manana fitaovana bebe kokoa sy miaramila an-tongotra bebe kokoa izy ireo. Ary avy any atsinanana koa ny Japoney.
  Tsy mahatohitra hery toy izany.
  Niady tamin'ny E-50 i Gerda sy ny ekipany. Efa manafika an'i Voronezh ny Alemà. Mafy ny ady.
  Amin'ny lafiny iray, ny fiara mifono vy alemana dia tena tsara ho toy ny mpiady amin'ny karazany. Saingy ny fiarovana amin'ny sambo dia somary malemy. Ary izany no fatiantoka, ka ny zazavavy dia tokony ho mailo.
  Mbola betsaka ny T-34-85 novokarina. Mbola eo am-pamokarana faobe io fiara io, ary ny tafondro alemà 88 mm amin"ny 100EL dia mijinja vokatra be dia be avy lavitra.
  Ny SU-100 dia mihamitombo ihany koa, izay, amin'ny maha-basy mandeha ho azy, dia mora kokoa ny mamokatra noho ny fiara mifono vy, fa fitaovam-piadiana matanjaka kokoa.
  Ankehitriny, nanendry ny bokotra joystick tamin'ny rantsan-tongony niboridana i Gerda, namakivaky ny fanamainana sovietika. Amin'ny elanelana akaiky dia mety hampidi-doza tokoa ny fiara toy izany.
  Ilay blonde terminator dia nandray izany ary nihira hoe:
  - Tsy vita amin'ny vy ny nerveo,
  Tena nahazo ahy ianao!
  Ary avy eo dia nitifitra tafondro i Charlotte ary nanorotoro ny efatra amby telopolo.
  Ary ny basy izay mitifitra roa ambin'ny folo isa-minitra dia mahatratra lavitra.
  Manaraka izany dia nitifitra i Christina. Ary hanao izany koa izy amin'ny fomba marina sy marina. Nopotehiny ny fiara mifono vy an'ny Tafika Mena ary nikiakiaka hoe:
  - Afo mirehitra! Hooray ho an'i Stalin!
  Dia namely koa i Magda. Nanao izany izy tamin'ny fampiasana ny rantsan-tongony.
  Ary nihira izy hoe:
  - Ho voninahitry ny Tanindrazana mandrakizay!
  Taorian"izay dia nikiakiaka ilay tovovavy...
  Ny milina alemana dia miasa tsy misy kilema.
  Ny niharam-boina dia ny IS-2, fiara mifono vy matanjaka sy mampidi-doza, saingy tsy voaaro amin'ny anoloan'ny tilikambo.
  Ny IS-3 ihany no manana fiarovana tsara eo anoloana, fa ity tanky ity dia mbola vokarina amin'ny andiany kely. Be pitsiny loatra ny endriky ny tilikambo. Na dia ny IS-3 aza, araka ny nasehon'ny fomba fiadiana, farafaharatsiny dia manana fahafahana hanatona fiara E-series akaiky.
  Ny fiara mifono vy mavesatra dia tsy mbola novokarina tao amin'ny URSS, ary na dia ny fampandrosoana azy aza dia naato. Mazava ho azy fa miteraka olana izany. Ny Alemà ihany no manana ny basy E-25 maivana mandehandeha ao amin'ny andian-dry zareo, saingy saika nivaingana ny famokarana azy. Na dia tsy ratsy aza ny milina.
  Mpanafika roa ihany ary iray metatra sy sasany ny haavony. Kely miaraka amin'ny tafondro 75mm avy amin'ny Panther. Mpihaza fiara sovietika.
  Saingy aleon'ny Fuhrer ny fahefana. Na ny E-50 aza dia ambany tsikelikely amin'ny E-75, izay misy ampinga ihany koa amin'ny sisiny.
  Ny E-75 dia sarotra ny miditra na dia amin'ny sisiny aza. Ary ny Alemà dia manararaotra izany amin'ny fandrosoana ...
  Mpanamory fiaramanidina alemà roa Alvina sy Albina no efa nahavita nihoatra ny isan'ny fiaramanidina nianjera tamin'ny telonjato ary nahazo: ny Knight's Cross of the Iron Cross miaraka amin'ny ravina hazo oaka volafotsy, sabatra ary diamondra.
  Ny tovovavy dia mpiady mangatsiatsiaka sy mangatsiatsiaka indrindra eto an-tany. Eny, na dia manana fiaramanidina marobe voatifitra aza i Huffman, dia tsara tarehy kokoa izy ireo.
  Ary, toy ny fitsipika, miady amin'ny bikini sy tsy nikiraro fotsiny izy ireo.
  Nitifitra fiaramanidina sovietika telo avy amin'ny ME-262 X niaraka tamin'ny tafondro fiaramanidina 30 mm i Alvina ary nitsoka:
  - Izaho no fanilo fandringanana!
  Nanamafy i Albina, nanamafy hoe:
  - Ary isika dia fandringanana tanteraka:
  Ary nanapaka fiaramanidina Sovietika efatra hafa izy ...
  Ny mpiady dia tena miady amin'ny toe-po, saingy mitsiky foana.
  Tia lehilahy izy ireo ary miasa amin"ny lelany. Ary tiany izany. Tsara tarehy miady toy izany.
  Notifirin'izy ireo ny TU-3 Sovietika ary nopotehin'izy ireo izany... Izao no fiarahabana mirehitra.
  Ny ankizivavy, raha fintinina, aza manary anao. Ary mandray avy amin'izy ireo ny Tafika Mena.
  Saingy etsy ankilany, miady amin'ny bikini sy tsy manao kiraro ihany koa i Anastasia sy Mirabela - manangana isa! Tovovavy tena mahery setra izy ireo.
  Ary nitifitra fiaramanidina alemà iray i Anastasia ary niteny hoe:
  - Mpanamory mahay aho!
  Nitifitra fiara alemà tamin'ny tafondro i Mirabela ary nikiakiaka hoe:
  - Tena mpiady mahery aho!
  Ny vehivavy no tena ilaintsika...
  Saingy miady amin'ny Yak-9 Ts efa lany andro izy ireo, izay tsy mifanaraka amin'ny fiaramanidina alemà. Saingy ny tsara tarehy dia mahavita miady. Ary tsy voatifitra izy ireo.
  Ary nahoana? Satria tsy nikiraro sy manao bikini izy ireo. Noho izany dia tsy misy fomba hanapahana azy ireo.
  Ny mpiady, araka ny hitantsika, dia mahatakatra ny atao hoe hoditra miboridana.
  Nitifitra mpiady alemà iray hafa i Anastasia ary nikiakiaka hoe:
  - Ho an'ny Tanindrazana!
  Nanapaka ny HE-162 i Mirabela ary nierona hoe:
  - Ho an'i Stalin!
  Ny mpiady alemà mampidi-doza indrindra dia ny ME-262 X, manana tafondro dimy izy, hafainganam-pandeha goavana, elatra voafafa ary fiadiana mahery vaika.
  Mora kokoa ny mitifitra fiara HE-162 izay maivana, mora vidy, nefa tena azo atao.
  Ny ME-1010 dia tsy nahomby tanteraka ho an'ny Alemà; tsy isalasalana fa fiaramanidina tena tsara izy io raha ny toetran'ny sidina, saingy miova ny elany ary mila mpanamory mahay. Ny TA-183 dia hita fa azo ampiharina kokoa, ary mandeha eny aloha ihany koa.
  Saingy aleon'i Hitler ilay ME-262 X voaaro mafy, miaraka amin'ny fitaovam-piadiana mahery vaika.
  Mbola tsy nesorina tamin'ny famokarana ireo fiara mandeha amin'ny propeller an'ny Luftwaffe. TA-152 no fiara maro be mahomby indrindra, ary ME-309 dia mbola miady. Izy ireo dia ambony noho ny mpiady sovietika amin'ny hafainganam-pandeha sy ny fitaovam-piadiana. Ary na dia fiara mandeha amin'ny propeller aza ny Yu-488, dia tsy afaka maharaka azy akory ny Yaks Sovietika. Eny, na dia ny LA-7 mandroso kokoa aza dia ambany noho ity fiara ity amin'ny hafainganam-pandeha.
  Ary inona no atao amin'ny jet bombers: Arado, Yu-287 sy ny hafa.
  Ny fiaramanidina sovietika, tsy misy fiaramanidina fiaramanidina, dia malemy.
  Na izany aza, i Anastasia sy Mirabela dia mbola mahavita mamono isa tsara na dia ao anatin'ny toe-javatra toy izany aza.
  Dia niverina izy ireo, nameno lasantsy ary nandeha niady indray. Voadonan"ny fiara alemà indray izy ireo. Ary manao izany amin'ny vokany lehibe izy ireo.
  Tsy misy na iza na iza amin'ny fiaramanidina sovietika afaka mampitaha ny mpivady. Ankoatra izany, ny ankizivavy manao firaisana ara-nofo mba hatanjaka kokoa. Ary matetika izy ireo dia samy hafa foana. Ary izany dia manome hery ny tovovavy!
  Izany no iray amin'ireo tsiambaratelon'ny fahombiazan'izy ireo.
  Ny ankizivavy dia efa nahazo ny volamena kintana ny Hero ny URSS, ary mikisaka amin'ny tsirairay.
  Nanidina indray izy ireo ary nitifitra olona iray.
  Nokapain'i Anastasia ny Yu-288, baomba mahery vaika, niaraka tamin'ny tafondrony 37 mm.
  Ary nitifitra fiaramanidina Yu-287 i Mirabela, izay nampiasa basy 37 milimetatra ihany koa. Ny basy toy izany dia nahafahana nidona tamin'ny fiaran'ny fahavalo, niaraka tamin'ny fahitsiana mahatalanjona nataon'ireo tovovavy. Na dia voafetra aza ny bala, dia mety ho faty ianao.
  Nokapohin'ny ankizivavy ny tongony sady nihira hoe:
  - Manidina toy ny voromahery,
  Manantena an'i Stalin izahay!
  Efa akaiky ny fahombiazanay
  Sokafy ny kaontinao mpandresy!
  Noho izany, mazava ho azy, ny mpiady dia tsy hamela ny fasista ho voafehy. Ary hamely azy mafy izy ireo ka handratra ny Fuhrer.
  Anastasia Vedmakova, mazava ho azy, maneuvers. Ny Yak-9 dia maherin'ny eninjato kilometatra, tsy haharitra izy io, miaraka amin'ny basy mavesatra dia fohy kokoa izy io, fa mihodinkodina sy mihodina kokoa na latsaka.
  Somary tsara kokoa noho ny Yak-3, izay lafo kokoa ary mitaky duralumin avo lenta. Ary ny URSS very faritany be dia be. Ary ny Yak-9 dia azo vokarina be dia be.
  Saingy tsy misy fomba haharaka ny Third Reich, miaraka amin'i Japana.
  Nitifitra ME-262 i Mirabela ary nihira hoe:
  - Ho voninahitry ny Tanindrazana an'i Rosia,
  Hampifaly an'izao tontolo izao izahay!
  Nanapaka alemà iray hafa i Anastasia ary nikiakiaka hoe:
  - Izany no anaran'ny fitiavana mamirapiratra indrindra!
  Ary koa ny fomba hirohondrohona. Ary namely an'i Fritz izy.
  Ny ankizivavy, mazava ho azy, tena, tena cool.
  Mandritra izany fotoana izany, ny Alemà dia mandroso lalindalina kokoa hatrany amin'ny faritanin'ny URSS.
  Ny Japoney koa dia manaram-po amin'ny tenany. Ary betsaka izy ireo ary mitondra ny sinoa eo alohany.
  Miezaka ny handrava ny miaramila mavo. Ary maloto ara-bakiteny ny fanatonana rehetra miaraka amin'ny faty izy ireo.
  Saingy maro amin'izy ireo no rava amin'ny farany.
  Manafika an'i Khabarovsk ny Japoney sy ny tafiny mavo. Tsy raisina an-tsaina mihitsy ny fatiantoka.
  Saingy ny tovovavy sovietika no nihaona tamin'izy ireo tany.
  Alenka sy ny ekipany.
  Niaro an'i Khabarovsk ny tovovavy. Mandefa grenady amin'ny fahavalo amin'ny tongotra izy ireo.
  Ary mihira amin'ny fihomehezana koa izy ireo:
  - Vehivavy tsara tarehy izahay,
  Ary ny faharesen"ny mpiady rehetra...
  Mafy be ny feo
  Amin'ny voninahitra ho an'ny ray adala!
  Ary nanidina indray ny grenady natsipin'ny tongotr'ireo tsara tarehy.
  Alenka, raha vantany vao nivadika izy, dia nanala ny Sinoa ary nikiakiaka hoe:
  - Voninahitra ho an'ny tanintsika!
  Hanipy grenady amin'ny tongotra miboridana i Anyuta ary hidradradradra:
  - Amin'ny anaran'ny fahefana ambony!
  Ary hamely anao amin'ny fipoahana mahafaty koa izy.
  Manaraka, nitifitra i Angelica. Ary mitoraka grenady amin'ny tongotra miboridana koa izy.
  Ary mikiakiaka:
  - Ho any amin'ny sisin-tany vaovao!
  Dia hamely anao koa i Maria. Ary nanapaka ny mpiady mavo tamin'ny fipoahana koa izy, nihira hoe:
  - Mifanohitra amin'ny rambony! Maso solon'ny maso!
  Ary mikipitika amin'ny namany.
  Ary avy eo ny Lalao Olaimpika dia hanipy baoritra iray feno baomba amin'ny samurai sy ny sinoa.
  Ary hirohondrohona:
  - Ho voninahitry ny Tanindrazana !
  Ary ny dimy indray dia nandrava ny tafika vahiny.
  Fa ny Japoney efa nanangona sinoa be dia be. Mihanika sy mihanika izy ireo. Ary mitombo ny antontam-paty manontolo.
  Alenka mitifitra, manipy amin'ny ombelahin-tongony miboridana ary mikiakiaka:
  - Ho an'i Stalin!
  Hanipy grenady amin'ny tongotra miboridana ihany koa i Anyut ary hiteny hoe:
  - Mpampianatra!
  Hanary ny tsipika i Angelica. Mandrotsaka fanomezana amin'ny tongotra miboridana izy ary mikiakiaka:
  - Ho an'i Lenin!
  Ary avy eo dia namely ny fahavalo i Maria. Ary amin'ny rantsan-tongony miboridana no hampandehanany fandringanana.
  Dia miparitaka amin"ny lafiny rehetra ny Sinoa...
  Ary avy eo ny Lalao Olaimpika dia haka sy hamono ny barika nitroglycerin. Ary hamono ny olona rehetra izany.
  Ary lavo ny militarista ...
  Mbola miady ho an'i Tula i Oleg Rybachenko sy ny ekipany. Miezaka ny hanodidina an'i Moskoa ny Alemà. Ny tanànan'i Tula dia efa nanohitra ny fanafihan'ny Fritz tamin'ny '41.
  Mahery lavitra anefa ny fahavalo ankehitriny. Ary mitifitra amin'ny fomba mahery vaika. Ary milatsaka amin'ny Tafika Mena ny baomba, sy ireo hery manimba hafa.
  Fahavalo tena mahery. Ary betsaka loatra ny mpiady mainty hoditra, ny Arabo ary ny Karana no nariany ho any amin'ny ady. Ary toa tsy azo sakanana izany.
  Nitifitra ny E-75 i Oleg Rybachenko ary nihira hoe:
  Salama foana ny miaramila iray
  Vonona amin"ny zavatra rehetra ny miaramila...
  Ary vovoka toy ny karipetra,
  Hiala eny an-dalana izahay,
  Ary tsy hijanona izany!
  Ary aza ovaina ny tongotrao
  Mamirapiratra ny tarehintsika
  Boots mamirapiratra!
  Ary indray ilay zazalahy namely totohondry ny Nazi avy lavitra. Fa ny hery dia tena tsy mitovy.
  Na dia mijoro amim-pahasahiana aza i Tula. Ary any atsimo dia manatona an'i Stalingrad ny Nazia.
  Inona anefa no heveriny fa handresy any?
  Nitifitra ny Nazi indray i Oleg Rybachenko ary nihira hoe:
  Ary
  nanenika izao rehetra izao ny korontana toy izany...
  Mampalahelo ny maha-olombelona -
  Miareta fanaintainana sy fijaliana!
  Ary novonoina indray ilay zazalahy, ary nirehitra ny Mouse-2 fasista, milina tena mampatahotra.
  Nanamarika lojika i Natasha:
  - Tsy misy hery mahatohitra antsika!
  Ary nijery ilay zazalahy izy.
  Dia namely koa i Zoya. Jereo koa :
  - Mba hahazoako fandresena!
  Ny SU-100 dia miasa ho an'ny tenany ary tsy mieritreritra ny hampiato ny tifitra.
  Mandalo tsikelikely an'i Tula ny Alemà. Manana hery be dia be izy ireo, miaramila an-tongotra maro. Ary mihetsiketsika ny fiara mifono vy amin'ny marika isan-karazany.
  Eto, ohatra, dia mitovy amin'ny "Lev"-2, milina mahery vaika: milanja zato taonina, ary ny fiadiana eo anoloana dia 300 milimetatra amin'ny zoro. Toa tsy misy zavatra azo.
  Saingy mbola mitifitra i Oleg Rybachenko. Mampiseho ny kilasy ambony indrindra - sniper.
  Ary mamely ny tenany izy, ary mamely ny tenany...
  Sombiny ihany no manidina avy amin'ny Nazia. Saingy mbola tsy te hihena izy ireo.
  Oleg Rybachenko nikiakiaka:
  - Antsika ny ho avy,
  Voromahery izahay - Jedi!
  Ary manao conics indray ilay zazalahy. Ary mahazo nikela indray ny fasista.
  Ary ny ekipan'ny tanky Gerda dia efa any Stalingrad. Misy ady mahery vaika toy izany manjaka eto.
  Gerda, mitifitra, mihiaka hoe:
  - Ny vatako dia vy!
  Notsindrian'i Charlotte tamin'ny rantsantongony ny bokotra joystick ary nikiakiaka hoe:
  - Tena ilaina amin'ny ady!
  Ary nijery ny namany izy.
  Dia nokapohiny indray ary vaky ilay efatra amby telopolo.
  Dia nitifitra koa i Christina. Nopotehiny ny fanamainan'ny Tafika Mena ary nitabataba izy hoe:
  - Sipa adala aho! hopotehiko daholo!
  Ary avy eo dia nanomboka nitifitra tamin'ny tongotra niboridana i Magda.
  Mandeha tsara ny ankizivavy avy any Alemaina. Ary mandositra ny fahavalo izy ireo.
  . TOKO No. 2
  Voadona teo amin"ny sisiny anefa ny fiaran"izy ireo. Tsy maintsy nijanona aho ary nanamboatra azy io.
  Nanamarika tamim-pitandremana i Gerda:
  - Mandany andro indray isika!
  Nosokisan'i Charlotte teo amin'ny fonon'ilay fiadiana ny tongony niboridana ary nitaraina hoe:
  - hamaly faty isika ary handresy!
  Dia noraisiny izany ary nasehony ny nifiny. Ary namoaka tara-masoandro teo amin'ny nifiny voahangy izy.
  Noraisin'i Christina izany ary nikiakiaka hoe:
  - Ho an'ny Tanindrazana tsy misy torohevitra!
  Ary ny ombelahin-tongony miboridana amin'ny fiadiana!
  Nanaiky i Magda:
  - Ary tsy misy dikany!
  Nanapa-kevitra ny hilalao echec ireo tovovavy amin'izao fotoana izao. Couple ho an'ny mpivady. Ary nanomboka nanangana paikady izy ireo tao.
  Mahaliana ny lalao. Nifamaly tamin'ny fihetsika rehetra anefa ireo tovovavy ary nifandona tamin'ny lohany.
  Nanamarika tamin'ny nify niboridana i Gerda:
  - Izaho no ho axiom ambony indrindra!
  Ary ahoana no hihomehezany...
  Naka sary an-tsaina ny anarako avy amin'ny angano an'i Andersen aho. Tratran"ny jiolahy tany anaty ala àry izy. Noravan"izy ireo ilay kalesy, ary saika nesoriny avokoa ny akanjon"i Gerda sy ny kiraro lafo vidy. Tsy nikiraro indray àry i Gerda, sady nitafy gony. Toy izao ny endriny, mifatotra ao ambadiky ny tanany.
  Mamakivaky ny ala mangatsiaka fararano izy. Ny faladianao dia mahatsapa ny tampony rehetra, ny tampony rehetra, ny rantsana rehetra. Natahotra sy noana i Gerda.
  Mbola tafaverina tao an-dapa aza izy. Ary misy fanala amin'ny ahitra fararano, mampahatsiahy ny hatsiaka izay niainany vao haingana.
  Nitsiky i Gerda... Nihevitra izy fa ny angano an'i Andersen dia tsy ampy amin'ny ombelahin-tongony. Ary mety tsara izany!
  Namboarina haingana ny tanky. Kely ny fahavoazana. Na dia nisy tafondro 100mm aza nidona tamin"ny sisiny. Izay mety hampidi-doza.
  Notsindrian'i Charlotte tamin'ny rantsantongony ny bokotra joystick ary nihira hoe:
  - Mpandringana fiara mifono vy aho,
  Mirehitra ny fo...
  Ny basy no ipetrahako!
  Ary ny akorandriaka dia nahavaky efatra amby telopolo. Amin'izao fotoana izao, ny T-34-85 no manjaka amin'ny ady. Ary tsy fahita firy ny fiara mavesatra ao amin'ny Tafika Mena.
  Saingy niseho ny IS-3. Manana teboka malemy izy io: ny faritra ambany amin'ny vatana. Ny handrina dia manana zoro lehibe amin'ny fironany. Misy bika izy io: savony pike. Fa raha mamely ny tapany ambany amin'ny handrina dia tsy hisy indrafo.
  Nampiasa ny tongony i Magda mba hanondroana ny basy tamin"ny fahavalo. Ary ny fomba namely, ary ny projectile nanidina.
  Ary ny milina sovietika dia voadaroka tao amin'ny tsinainy. Rovitra ny tilikambo ary nanomboka nipoaka ny akorandriaka.
  Hoy i Gerda:
  - Ary ianao dia hatsaran-tarehy tsara mikendry!
  Nikiakiaka i Magda, nanozongozona ny nonony mahafinaritra:
  - Tsy hisy hanakana ahy!
  Nanamafy tamim-pahatokiana i Charlotte:
  - Ary tsy hisy handresy!
  Nikiakiaka i Christina namaly hoe:
  - Manorotoro fahavalo ny amboadia ratsy!
  Nitaraina i Gerda:
  - Amboadia ratsy - miarahaba ny mahery fo!
  Nanodidina an'i Tula ny Nazia ary tsy maintsy nivoaka ny peratra ireo ankizy niaraka tamin'ny zazavavy efatra.
  Nihazakazaka sy nanipy grenady tamin'ny rantsantongony ilay zazalahy sy zazavavy ary zazavavy.
  Saingy iharan'ny fahavoazana ny Nazi ary tsy afaka mamely azy ireo.
  Oleg, nitifitra, nihira hoe:
  - Amin'ny anaran'ny Tanindrazana masina,
  Tsy afaka mandohalika isika!
  Margarita dia nanipy ny fanomezan'ny fahafatesana tamin'ny tongotra niboridana ary nikiakiaka hoe:
  - Tsia! Aza manatitra mihitsy!
  Natasha, nitifitra sy nitsambikina, nanampy hoe:
  - Aoka tsy hisy olana ho tonga ao an-tranontsika!
  Ary hamoaka grenady mahafaty amin'ny tongotra miboridana koa izy.
  Avy eo i Zoya dia hiala amin'ny potipoti-javatra, ary hampiasa ny rantsan-tongony miboridana ihany koa mba hialana amin'ny fanorotoroana ...
  Ary hirohondrohona:
  - Hahafinaritra izany!
  Ary avy eo dia hitifitra ny fahavalo i Angelica. Mamono azy amin'ny fahatezerana mafy. Ary hierona indray izy:
  - tsofa adala aho!
  Ary hisy grenady hanidina avy amin'ny ombelahin-tongony.
  Ary avy eo dia handray izany i Svetlana ary hamely anao mafy.
  Ireo, mazava ho azy, zazavavy - inona no entin'ny fahafatesana ho an'ny fahavalo.
  Natasha, nitifitra ny fahavalo, nikiakiaka:
  - Tsy hisy hanakana antsika, na ny devoly aza tsy haharesy antsika!
  Ary ny grenady dia manidina avy eo amin'ny tongony miboridana amin'ny arc. Ary hamely, ary hampihahaka ny zavatra rehetra, ary lavitra.
  Ny ankizivavy, mazava ho azy, dia afaka mandresy ny faritra voakasika. Any amin"ny faritra atsimo, dia mirongatra ny ady any Stalingrad, izay tazonin"ny Tafika Mena. Taorian'ny fatiantoka goavana, ny Japoney dia naka an'i Khabarovsk ary nandroso tao Vladivostok.
  Eny, hotsenain"ireo izay mila izany any.
  Anna Witchakova dia niaina lanonana fanaovam-beloma tsy dia nahafinaritra niaraka tamin'ny soavaly manidina mahatoky. Ilay mpiady izay lasa renin'ny Mig-4, izay nitifitra fiaramanidina alemà maro be, dia may fotsiny nandritra ny fanafihana an'habakabaka nataon'ny armada Japoney, toy ny nataon'ireo fiara sy sambo hafa. Taorian'ny naneken'ireo voromahery avy ao amin'ny Tanin'ny Masoandro miposaka ny tanàna, dia nampiseho fahitana mampalahelo i Vladivostok. Na izany aza, ny fandevenana ny maty dia natao tamin'ny fomba miaramila, maotina sy haingana. Ny mpanamory Vedmakova dia nandoro ny tongony, ny tongotr'ilay zazavavy dia feno blisters, ary noho izany dia nandeha tsy nikiraro izy, nanitsaka tamim-pitandremana ny rantsan-tongony. Mbola tsy namerina ny fanafihana ny Japoney; Nandeha nitety ny korontam-bato i Vedmakova, nodiovina tamin-kery, ary nisy ankizy maro be teo anivon"ireo mpiasa. Manify, tsy nikiraro, miloko mena ny tarehiny noho ny masoandron'ny lohataona vaovao, nanangona taila simba izy ireo, nanangana andry telegrafy nianjera, ary namafa ny arabe fotsiny.
  Ilay loholona teo ambonin"ireo ankizilahy nanao karavato ho an"ny mpisava lalana, nefa tsy nisy lobaka (nahantona misaraka, toa ny ankizilahy no mikarakara ny akanjony), dia nihazakazaka nanatona ny mpanamory.
  - Miasa haingana izahay ry Comrade Major, ho vonona tsy ho ela ny zava-drehetra! Hofafantsika madio ny arabe, ho malama toy ny taloha ny ady!
  Nitsiky i Witcher ary nanipy vatomamy taminy:
  - Inty, raiso! Ity ny Sovietika vita amin'ny sôkôla voajanahary fa tsy poizina amerikana.
  Nitomany tamim-pifaliana ilay zazalahy:
  - Ary nahazo anaram-bositra vaovao ho an'ny Amerikanina izahay! Koa satria miaraka amin'i Hitler sy Hirohito izy ireo izao, dia tsy Yankees izy ireo, fa Pindos!
  Niankohoka teo anoloan'ilay zazalahy ilay tovovavy lehibe:
  - Iza no nolazainao fa izy ireo?
  Hoy ilay mpisava lalana tanora:
  - Pindos! Toy ny Yankees namadika antsika àry isika izao!
  Nokapohin'i Witcherova ny lohan'ilay zazalahy, avy eo ny tanany lehibe sy matanjaka dia nandeha teo ambonin'ny sorok'ilay zazalahy manify sy be volo. Nitsiky indray ilay zazalahy: fotsy ny nifiny, ary nanitatra ny felany kapoka. Noraisin"ilay lehibe ny tanan"ilay zazalahy ary namaly hoe:
  - Tsy maintsy tsaroantsika ny anarana! Saingy tsy mbola miady amin'i Amerika isika, ka aloha loatra ny mamorona anaram-bositra!
  Nanohitra ilay zazalahy:
  - Ratsy noho ny Japoney sy Alemana ny Amerikana, satria aleony miady amin'ny tanan'olona. Na inona na inona habibiana ataon'ireo mpiady amin'ny Empire of the Rising Sun, dia fantatry ny rehetra ny herim-pony!
  Nanapaka ny Witcher:
  - Hovonoiko ireo lehilahy mahery fo ireo! Ary haingana araka izay azo atao!
  Ny miaramila miaramila vaovao Krotov nanao sonia tsy nampoizina didy tsy mitombina tanteraka ary nandefa miaramila mpanamory miaraka amin'ny vondrona tantsambo ho any Khabarovsk. Tonga avy hatrany ny baiko; I Witcherova, mazava ho azy, dia nanantena fa hanome azy mpiady, saingy ... Saingy tsy nisy fiaramanidina maimaim-poana teo aloha, ary mbola tsy tonga ny fanamafisana avy any afovoany. Nandany fotoana kely ny dia avy any Vladivostok ho any Khabarovsk ary natsipy ara-bakiteny avy teo amin'ny lalamby ilay lehibe ary niady mafy.
  Niezaka nandalo an"ilay tanàna voaro mafy ny Japoney ka nanodidina azy. Zara raha nanam-potoana nitsambikina tao anaty hady niaraka tamin"ny basiny ilay mpiady rehefa nanomboka ny fanafihana.
  Nanontany ny Kapiteny Sinitsin, izay nandry teo anilany ilay mpamosavy:
  - Midika izany fa mikasa ny paikadin'i Friedrich, na ny jeneraly Nogi kokoa, ny fahavalo, mba handalo ny manda sy handroaka antsika any aoriana.
  Hoy ilay kapiteny:
  - Avelao izy hanandrana handoro ny rambon'ny soavaly Rosiana! Hokapohina mafy amin"ny kitrony izy ka toa tsy dia be loatra!
  Nivazivazy ilay mpanamory fiaramanidina:
  - Ny kitron-tsoavaly angamba tsy vita amin'ny vy Krupp, fa ny an'ny Sovietika!
  Tapaka ny teniny noho ny fidradradradrany. Eto izy dia mandry ao anaty hady lava lava, amin'ny ankapobeny dia misy tsipika mimanda malaza manodidina an'i Khabarovsk, ny fandrahonan'ny fananiham-bohitra Japoney dia efa nisy nandritra ny taona maro. Mipoaka ny akorandriaka eo anoloana sy ao ambadiky ny hady, ary mitabataba be. Amin'ny ankapobeny, ny shimosa japoney malaza dia miteraka tabataba sy setroka be dia be. Mijery tsy misy tahotra ny mpiady, na dia tsy miraharaha. Ny fipoahan'ny akorandriaka dia niteraka loharano maloto, ny iray tamin'izy ireo dia niteraka fihovitrovitra ny tany. Midika izany fa misy basy mirefodrefotra, miaraka amin"ny kalibre tafondro mirefy telonjato milimetatra tsara. Re ny fitarainan"ny maratra... Amin"ny alalan"ny tafondro dia toy ny etona maivana izay tsy azon"ny sofina rehetra. Feno tany ilay mpanamory fiaramanidina mpiady. Nievina anefa ilay tovovavy ary nanosika ny vovoka tamin'ny randranany mena:
  - Toy izao foana, raha mandry ianao dia maloto! Ary raha mitsangana ianao, omeo tanana havia iray na roa aho!
  Ny fiomanana amin'ny fitaovam-piadiana dia hita fa fohy, angamba ny Japoney tsy nanana bala be dia be. Nanomboka ny fanafihana. Nisy taks Japoney maromaro nandeha teo aloha. Kely, miaraka amin'ny vatana somary boribory ny milina. Ny tanky malaza indrindra amin'ny Empire of the Rising Sun: Chichikha. Tsaroan'i Witcher ny toetrany. Frontal fiadiana 30 mm, basy 47 mm, maotera diesel 320 horsepower. Ankoatra ny fampisehoana mitondra fiara, izay tsy latsa-danja amin'ny T-34 ity milina ity, dia mbola ratsy kokoa noho ny T-3 alemà tamin'ny 1943 modely. Na any amin'ny faritra lavitra any atsinanana aza izy ireo dia miantso azy hoe, mievina! Fa raha ny marina, ny mpanjakavavin'ny saha dia tsy ny fiara mifono vy, fa ny miaramila an-tongotra. Andramo izany, manatona ny toeram-pitrandrahana. Araka ny hirahiraina: Raha tsy afaka mandalo ny lamasinina mifono vy, dia mandady ny miaramila mitondra basy.
  Ny basy japoney dia nadika avy amin'ny Mauser alemà. Basy masiaka, nesorina tamin'ny "Schmeister" malaza tamin'ny Ady Lehibe Voalohany. Amin'ny ankapobeny, ny olona tery maso dia manana faniriana haka tahaka ny tsara indrindra avy amin'ny andaniny. Azo antoka fa efa miasa amin'ny famoronana hybrid an'ny Panther sy T-34 ireo mpamorona japoney!
  Tsy mihoatra ny am-polony ny fiara mifono vy japoney ary tsy maika ny hihaona amin'izy ireo ny fitaovam-piadiana sovietika. Mihazakazaka manaraka azy ireo amin'ny jogging ny miaramila an-tongotra, amin'ny rojo matevina mahazatra. Ny miaramilan'ny Tanin'ny masoandro miposaka mihitsy dia manao fanamiana somary mavo, mifanandrify amin'ny lokon'ny lemaka khaki. Mijery azy ireo i Witcher, manombana haingana ny isan'ny mpanafika. Amin'ny maso dia dimy ka hatramin'ny enina arivo amin'izy ireo, ary raha be indrindra dia Rosiana arivo no mipetraka ao anaty hady, mandrakotra an'io fizarana eo anoloana io. Ary ny fitaovam-piadiana... Ny tafika Far Eastern dia fitaovana amin'ny fototra sisa tavela, ary ny manamboninahitra ihany no manana basim-borona. Eny, lehibe izy, na izany aza, tsy misy toerana, nihena ho an'ny tsy miankina.
  Kapiteny Sinits (mbola mbola tanora) nanontany Witcher.
  - Niady tamin'ny Alemà ve ianao?
  Namaly ilay zazavavy hoe:
  - Tsia! nanoroka azy ireo aho!
  Tonga hatsatra tampoka ilay kapiteny ka niteny hoe:
  - Tadidinao ve ny faty voalohany!
  Witcher, nitsiky, nihozongozona ny lohany:
  "Mpanamory aho, ary na iza na iza notifiriko dia novonoiny izy, tsy manana hevitra momba ny faty aho!" Raha ny marina, nandritra ny Ady Lehibe Tia Tanindrazana manontolo, dia tsy nisy voatifitra mihitsy ny fiaramanidina!
  Nisioka somary hafahafa ilay kapiteny hoe:
  - Ace fotsiny ianao! Ary firy ny alemana voasosotra anananao!
  Nitsiky kokoa i Witcher:
  - Taorian'ny fahadimy amby roapolo dia nomena ny kintan'ny mahery fo izy ireo! Ary valo amby roapolo ihany.
  Nihiaka i Sinitsin hoe:
  - Ooh! Tompon'ny asa tananao fotsiny ianao!
  Namaly tamim-panetren-tena ilay tovovavy hoe:
  - Tsy ilaina ny manao ny mahery fo ho olona manatanteraka am-pahatsorana ny adidiny. Ankehitriny dia hanatona akaiky kokoa ny miaramila an-tongotra, ary hihaona amin'izy ireo isika.
  Nosintonin"ilay kapiteny ny boltsn"ny basy mavesatra iray, milanja folo kilao. Nokasihiko ilay alika, tery be ny fandefasana, nihemotra ny vodiny. Tsy milina tena mety izy io, fa mamely ... Marina, araka ny tsaho, ny Alemà dia efa manana basy mahery vaika kokoa, saingy iza no mahalala, raha hamorona zavatra tsara kokoa ny mpamorona sovietika. Tsy nahatohitra ny hanontany i Sinits hoe:
  - Nahoana ianao no mpanamory fiaramanidina lehibe nafindra tany amin'ny tafika an-tongotra?
  Namaly antsasany vazivazy i Witcherova, ary nanindry ihany koa ny fitohanan'ny basiny:
  - Ary mba tiako ho fantatra fotsiny hoe manao ahoana ny mipetraka eo ambany afo! Tena mety izany!
  - Ary tsy maintsy ho very baoty ianao raha maika ho tonga eo amin'ny laharana voalohany!
  Witcherova, raha ny marina, miezaka ny hanala ny blisters haingana kokoa, nandehandeha toy ny ankizivavy tsy nikiraro. Na dia nandritra ny ady aza ny ankamaroan'ny vehivavy sy ny ankizy dia nampiseho ny ombelahin-tongony niboridana tamin'ny fahavaratra, dia tsy nekena izany teo amin'ny manam-pahefana, indrindra fa any amin'ny toeram-bahoaka. Fa ny Witcher aza dia tia nanasongadina olona toy izany. Namaly tsotra izao i Sinitsin:
  - Mba hitsitsiana vola dia saika manohitra antsika avokoa ny tontolo kapitalista. Rehefa dinihina tokoa, ny kiraro dia rovitra, ary izany no asan'ny olona maro!
  Nanaiky tamim-pilalaovana ilay kapiteny:
  -Manana tongotra tsara tarehy ianao! Afaka miompy azy ireo ve aho?
  Witcher nanozongozona ny rantsantanany:
  - Tsy izao! Avy eo, raha tafavoaka velona ianao, dia hanafana anao mandritra ny alina aho.
  Nanitatra ny masony i Sinitsin:
  - Oay, haingana ianao! Mazàna elaela vao tapaka ny vehivavy!
  Te-hamaly i Vedmakova, saingy re ny fipoahana, ny fiara mifono vy japoney iray nandeha teo aloha dia nandona vanja. Nihira ilay zazavavy:
  - Nitondra fiara i Hitler, napoakan'ny vanja ilay basy! Potipoti-javatra izy io - saingy tsy nisy ilana azy!
  Nipoaka ny fiara mifono vy Japoney iray hafa, nijanona, nanodina ny vavany ary nitifitra ny hady Sovietika. Nirohotra nanaraka azy ny fahatelo. Ny Japoney anefa tsy nieritreritra ny hijanona. Nipitika ireo tery maso: nanomboka niasa ny basy vitany, izay hita teo amin'ny tilikambo semicircular, azo mihetsika.
  Nimenomenona ilay kapiteny hoe:
  - Tsara izany! Toy ny mandeha matso ry zareo! Tafika io!
  Naka basy i Vedmakova, soa ihany fa navela ny halaviran'ny miaramila an-tongotra, ary nitifitra ilay manamboninahitra Japoney. Nianjera i Narrow-Eyed, ary nanipy mafy ny basy teny an-tanany ka nikoropaka niaraka tamin'ny bayonet teo amin'ny bozaka lohataona. Ny Japoney hafa dia nanohy nihazakazaka, nanongilana kely fotsiny ny vatany, toa nanantena tamin'izany fomba izany mba hisorohana ny faharesena, na ny fampihenana ny mety hitranga. Tsaroan'i Vedmakova fa toy izao ny fanofanana miaramila ao amin'ny tafika Quantud; Toa nahazo hazakazaka tsara ny Tsar-Ray sy Heroda! Na izany aza, miresaka momba an'i Nicholas II izy. Ankehitriny dia miady amin'i Japana indray izy ireo, ary tsy amin'ny iray, fa amin'ny sehatra maromaro. Na izany aza, manana ny tombony ihany koa izany. Nihira ilay zazavavy:
  Ho avy izany - natsipy tany anaty vovoka ny Wehrmacht,
  Resy i Napoleon, tsy azo resena!
  Ny fahavalo dia tsy ho afaka hanitsaka ny saina sovietika,
  Rehefa miray hina ny vahoaka sy ny antoko!
  Nifandimby nijanona ireo fiara mifono vy japoney rava, fa nanomboka nihazakazaka haingana kokoa kosa ny miaramila an-tongotra feno bayonet. Ny toeran'ny tafika sovietika dia feno tselatra, nitehaka ny basy, indraindray nifanelanelana tamin'ny tifitra variraraka. Nitifitra ihany koa i Witcher. Ny Japoney, nivezivezy indray, dia nitifitra tamin'ny basy. Niantso mafy mafy izy ireo hoe:
  - Banzai! Ry Rus milavo lefona!
  Ny bala dia nanindrona ny fatiny toy ny ramrod ho mannequins. Vovoka taolana nifangaro ra nilatsaka. Na izany aza, ny ankamaroan'ny bala, toy ny mitranga amin'ny ady, dia tsy hita. Niampita ny toeram-pitrandrahana ny Japoney, maivana loatra ny miaramila kely noho ny fihazakazahany mba hanapoaka ny fanomezana nomanina ho an'ny fiara mifono vy.
  Tsapan'i Witcherova teo an-tsorony ny fihemoran'ny basy masiaka, raha toa ka tena biby goavam-be ireo mpiady ao amin'ny Land of the Rising Sun. Nihanitombo sy nihanakaiky kokoa ny kiakiaka hysterique nataon'izy ireo, namirapiratra hatsembohana ny tarehiny maharikoriko mavo. Miezaka mamono miaramila fahavalo betsaka araka izay azo atao indray mandeha ny Witcher. Mafana toy ny mahazatra ilay tovovavy, ary mitifitra toy ny akanim-borona. Lany ny clip iray, nampiditra iray hafa. Ny gazety dia lehibe loatra, boribory, ary tsy mora ny miditra ao amin'ny efitrano. Ary indray ny afo, ny Japs manidina ambony ambany.
  Voatifitra tamin"ny bala faharoa kosa i Vedmakova, ka tsy nisy bala intsony. Ary efa manafika grenady ireo tery maso. Mamaly amin'ny tora-pasika izy ireo, ankehitriny dia betsaka kokoa ny kiakiaka sy ny fitarainana, ary ny miaramila sovietika koa dia lavo. Nanapaka tady kely teo amin'ny lohan'i Witcher ilay sombiny. Tsy zakany ny taolan'ilay tovovavy, ka nitsambikina izy ary nikiakiaka teo an-tampon'ny havokavony hoe:
  - Ho an'ny tanindrazana ho an'i Stalin!
  Manaraka azy, ny sisa amin'ireo mpiady dia mikiakiaka, mitsambikina eny amin'ny sarona ary manozongozona ny bayonetny. Ny miaramila sovietika dia nihazakazaka nitsena ny Japoney, nandray anjara tamin'ny ady bayonet.
  Notapahin'i Vedmakova tamin'ny kapoka haingana ny vavonin'ilay "samurai" akaiky indrindra. Nikiakiaka sy niezaka namaly izy ka nianjera toy ny lambo novonoina. Nihiaka tamim-pifaliana ilay tovovavy:
  - Baolina kitra Rosiana: Rosia - Japon, roa aotra!
  Ary nisy Japoney iray koa lavo tamin'ny tendany tamin'ny bayonet. Eny, ilay mpanamory fiaramanidina mpiady no nandaka ny fahatelo teo amin'ny valahany. Nitsotra ilay lehilahy tery maso, ary ilay tovovavy, nihetsiketsika tamin'ny tsy fahampian-tsakafo, dia nanindrona ny tendrony teo amin'ny mason'ilay fahavalo!
  -Ataovy Japoney! Nahoana no mijanona ao ambadiky ny sakana!
  Ny famelezana valifaty tamin'ny bayonet dia nandrovitra ny akanjon'ilay lehibe, nivoaka ny rà, saingy tsy nanelingelina an'ilay tovovavy fotsiny izany, fa nanome azy fahatezerana fanampiny.
  - Fahafatesan'i Hirohito! - Nivovo ilay tovovavy, nianjera tao amin'ny tempoly tery maso ny hodiny, ary nihetsika haingana be ilay tovovavy, toy ny hoe mpitaingina mpiady vaovao izy.
  Nihemotra ny Japoney, ary nihemotra mihitsy aza, ary nandeha nanafika ilay tovovavy nahazo aingam-panahy, nihodidina toy ny kibay teny an-tanan"ny goavambe ny basy vitany. Avy eo dia nisy kapoka mafy teo amin"ny lamosin"ny lohany tamin"ny vodin"ny manamboninahitra be zotom-po. Nivoaka i Anna:
  - Ity misy shahen-khash ho anao!
  Saingy tamin'ny ankapobeny dia nanana fotoan-tsarotra ny Rosiana. Ny lafiny tery maso dia manana tombony dimy heny, ary ny Japoney dia manana ambaratonga ara-batana tsara, ary ankoatra izany, dia tsy miady amin'ny miaramila tsara indrindra ao amin'ny URSS. Mazava ho azy, nandritra ny ady sarotra toy izany, dia nalefa tany amin'ny Far East ny miaramila amin'ny sokajy fahatelo, manana toetra ratsy kokoa, na miaramila naratra mafy tamin'ny ady tamin'ny Nazia. Nianjera ny miaramila, indraindray baonet am-polony no natsipy tao amin'ny Rosiana iray, nandeha rà ara-bakiteny izy ireo, saingy niady toy ny mahery fo, ary tsy nisy olona nangataka famindram-po.
  Notifirin'i Sinitsin tamin'ny bayonet ny manamboninahitra japoney iray, saingy voa ihany koa tamin'ny tendrony. Nodarohan"ilay tovolahy tamin"ny vodi-basy ilay Japoney mpanafika tamin"ny vodiny, saingy niboiboika be loatra ny rà teo amin"ny sisiny. Ary samurai efatra no nirohotra nanatona an"ilay lehilahy indray mandeha.
  Nirohotra nanavotra ilay manamboninahitra Vedmakova ka nanindrona antsy ilay manamboninahitra tamin"ny bayonet hatreo amin"ny sorony, ary nandondona Jap iray hafa teo ambanin"ny lohalika.
  - Tazony Petrukha! - Hoy izy.
  Avy hatrany dia hita taratra bayonet roa nikendry ny tratrany izy ary namaly hoe:
  - Tsy Peter aho, fa Arkady!
  Nitaraina ilay tovovavy namono Japoney iray hafa:
  - Amin'ny ady, ny anarana rehetra dia toy ny tsindry amin'ny basy voadona;
  Nihemotra kely i Arkady ary nandrovitra ny takolany ilay bayonet tsy misy indrafo. Nitaraina noho ny fanaintainana tsy zaka ilay tovolahy:
  - Renin'andriamanitra!
  Nanohitra i Witcher:
  - Reny angamba aho, fa tsy an'Andriamanitra! Amin"ny ankapobeny dia tsy misy Andriamanitra, ary tsy nisy mihitsy!
  Nihemotra i Arkady niaraka tamin'ny lamosiny teo amin'i Anna ary niteniteny foana hoe:
  - Ary inona no tsy fisiana miandry antsika aorian'ny fahafatesana?
  Nihifikifi-doha ratsy ilay tovovavy:
  - Tsia! Ny siansa kominista dia hanangana ny maty! Ary ireo izay maty tamin"ny ady ho an"ny tanindrazany no ho voalohany haverina amin"ny fiainam-baovao.
  Nihifikifi-doha i Sinitsin:
  - Sanatria izany!
  Witcherova, rehefa nametraka Japoney iray hafa, dia nikiakiaka hoe:
  - Tsy misy andriamanitra! Raha misy izany dia tsy maintsy ekentsika fa sadista ilay heverina ho namorona izao rehetra izao! Ary tiany ny mampijaly ny zavaboariny!
  Tamin'izay fotoana izay dia nokapaina tamin'ny bayonet teo amin'ny feny i Arkady, ary mba tsy hianjera dia niankina tamin'ilay mpiady mena volo:
  - Ary tena mijaly aho! Tsy azo eritreretina tsotra izao!
  Ny fahamboniana dimy ka hatramin'ny enina heny teo amin'ny miaramilan'ny fiposahan'ny masoandro dia nahafaty azy. Samurai dimampolo nirohotra hamely azy ireo, nanofahofa ny bayonetiny toy ny tafiky ny landakiny. Nahazo ular roa niaraka tamin'ny bayonet teo amin'ny kibony i Arkady, ary avy eo dia nipitika ny masony. Ary rehefa lavo ilay tovolahy, dia notsindroniny indroa-polo izy, ka nampangina azy mandrakizay. Manontany tena aho hoe inona no tsapan'ny fanahiny rehefa nanidina izy: gaga na tahotra, na mety ho fanamaivanana tsy mampino taorian'ny nandaozany ny fonjan'ny vatany.
  Ny Witcher dia toy ny teo ambanin'ny ody. Mazava ho azy fa potipotika ny akanjony, notapahin"ny bayonet. Niboridana tanteraka ilay mpiady, rakotra karavasy maro, saingy tsy afaka nandratra azy na dia iray aza ny samurai! Niady izy ary ny tratrany miboridana miaraka amin'ny nono mena mihovotrovotra toy ny lavenona any an-dranomasina. Ary ny kitrokely miboridana dia nipoitra fotsiny. Ilay zazavavy dia tena endriky ny biby sy ny hery erotika. Nanjary mena noho ny rà ny faladiany niboridana, izay niteraka fifandraisana tamin'ilay andriamanibavin'ny fandringanana sy ny faharatsiana: Kali! Saika ny miaramila sovietika rehetra dia efa maty voatsindrona antsy, tapitra ny ady, ary tao amin'ny hatsaran-tarehiny manjelanjelatra an'i Aphrodite ihany, dia namely ny maso tery maso.
  Gaga ny Jeneraly Japoney Nugi nijery an'io fahagagana io. Dia nisy eritreritra nipoitra tao an-dohany. Nisy baiko nanaraka, nomena tamin'ny feo manify an'ny moka tsy ampy sakafo:
  - Atsipazo harato izy, sambory velona!
  Nanana tambajotra ihany koa ireo Japoney mitsitsy. Tampoka teo dia mila maka ny iray amin'ireo Rosiana velona ianao. Ary ny tambajotra dia mety amin'izany. Teo no ho eo dia nisy jiolahy miisa 12 no nanipy gadra tamin"ilay tovovavy
  Niady araka izay azony natao i Witcher, niezaka tamin"ny heriny rehetra izy hanafaka ny tenany. Very maina anefa izany rehetra izany; Nanao ny harato ireo Japoney be fieritreretana fa hanohana elefanta. Nofonosina tanteraka ilay tovovavy ary notaritaritina teo amin"ny sandriny. Raha ny fahitana azy dia nisy ny fahombiazana tetika, indrindra fa tsy voasaron'ny tafondro na ny basim-borona io lalana io.
  Tsaroan'ilay tovovavy ny tarehin'i Arkady malalany, sy ny fehezan-teny azony:
  - Amin'ny ady, ny anarana rehetra dia toy ny tsindry amin'ny basy voadona;
  Nipoitra ny eritreritra manaitra sy maharikoriko, saingy tsy nampilamina izany! Matetika mantsy no mitranga izany: vao nitia olona ianao dia maty!
  Toa nibodo hady kely tsy voasaron'ny Japoney teo amin'io toerana io, ary nanohy namakivaky ny toeran'ny miaramila sovietika nanodidina an'i Khabarovsk. Ary nentin'izy ireo ho babo i Vedmakova, ary na dia tsy nentina intsony aza izy, dia nampidirina tao anaty fiara mifono vy voaloto izy mba hitondra azy any aoriana. Ilay milina dia efa antilovianina, angamba tamin'ny Ady Lehibe Voalohany, ka tsy hita maso izy nitsambikina tao ambadiky ny miaramila an-tongotra. Manodidina ny 12 kilaometatra isan"ora ny hafainganam-pandehany. Brr! Ny fiara mifono vy voalohany eto amin'izao tontolo izao, Prokhorov ny fiara rehetra, dia nilanja tsy latsa-danja, fa nanana hafainganam-pandeha 40 kilometatra isan'ora teny an-dalana sy 25 teo amin'ny lalambe. Eny, amin'ny lafiny iray, ny URSS dia manafika an'i Eoropa manontolo, ary amin'ny lafiny iray, ampahany manan-danja amin'i Azia. Niodina teo amin"ny ilany ilay tovovavy, hita fa nisy fandrahonana handry amin"ny lamosiny. Toy inona moa ny haizina ao amin'io ampahany amin'ny fiara mifono vy io, toa misy ny toerana fiantsonana, na ny fitaterana miaramila. Ho tsara, mazava ho azy, ny mandositra, voalohany amin'ny alalan'ny fanesorana ny tsorakazo sy ny tady mafy. Ary ahoana no hanaovana izany? Ny zazavavy, mazava ho azy, manana fahaiza-manao, na dia tsy maintsy tinker, miaraka amin'izay koa, manala ny gadra, ary nahita ny rojo izay namatotra ny tongony. Saingy eto dia afaka miasa tsara ihany koa ny tady. Mandreraka ny asa, fa raha mitondra azy any amin'ny faritanin'i Manchuria izy, dia hanam-potoana. Nesorin'ilay tovovavy ny tady tamin'ny hoditra lena, nosavaina ny rojo ary nieritreritra ihany koa. Hmm, tsy firaisankina vazivazy niforona hanohitra an'i Rosia Sovietika: Ambonin'izany, ny biby goavam-be indrindra dia Alemana. Firenena manana teknolojia avo lenta sy miaramila matanjaka. Ohatra, nandre momba ilay mpiady vaovao ME-309 izy. Toa efa manidina ireo. Tsy manana fampahalalana marina momba ny fitaovam-piadiana izy, fa araka ny tsaho dia misy fito amin'ity fiaramanidina ity! teboka tifitra. Tena fitaovam-piadiana mahery vaika izany, raha jerena fa ny YAK=9 dia tsy manana afa-tsy roa amin'izy ireo, ary tsy misy fiara amin'ny mpiady sovietika manana teboka telo mahery. Miezaha handresy ireo biby goavam-be ireo! Eny, ny Fokken-Wulf dia milina tena matotra, ambony amin'ny fitaovam-piadiana noho ny fiaramanidina sovietika, ary afaka mitondra baomba efa ho roa taonina mihitsy aza. Efa tamin'ny faran'ny taona 1942 dia nirongo basy roa 20 mm sy basy 4 13 mm izy. Saingy toa efa nisy karazana fiaramanidina mpanafika sy baomba vaovao misy tafondro roa 30mm sy 20mm efatra. Efa biby goavam-be io, biby goavam-be ho an'ny biby goavam-be rehetra! Ary araka ny tsiliantsofina, dia efa navoaka tamin'ny famokarana ny mpiady fiaramanidina manana basy 30 mm valo! Miezaha handresy ny ghoul toy izany! Ahoana no tian'ny mpamorona sovietika hamaliana izany? Ren'i Vedmakova fa efa mandeha ny asa momba ny Yak-3. Nisy mpiandraikitra avy amin'ny departemantan'i Beria nilaza taminy momba izany. Toa ny zava-dehibe indrindra amin'ny fiaramanidina dia ny lanjan'ny rafitra maivana kokoa, tsy misy motera sy fitaovam-piadiana fanampiny. Mazava ho azy fa tsara ny fahaiza-maneuverability, saingy te hampitombo ny fitaovam-piadiana aho! Raha ny marina, amin'ny ady totohondry, mazava ho azy, ny atleta maivana amin'ny lanjan'ny volom-borona dia mora kokoa noho ny lanja mavesatra, saingy mbola azo antoka fa ho resy izy. Tsy mahagaga raha misy sokajy lanja, ary eo amin'ireo mpanao ady totohondry matihanina, ny hery mitokona no tena sarobidy. Ilaina ny hanamafisana ny fitaovam-piadian'ny fiaramanidina sovietika, ary avy eo dia ho resy ny Wehrmacht ... amin'ny fitovian-jo? Nanomboka tamin'ny tapany faharoa tamin'ny 1942 dia nanomboka nihena ny fahambonian'ny Luftwaffe eny amin'ny rivotra, na dia tamin'ny Martsa 1943 aza dia nanana tombony ny URSS, saingy ... Ny famadihana ny Allies dia nanova ny fifandanjan'ny fahefana. Oay, maty i Hitler tamin'ny 13 Martsa, ary izao vao ny faran'ny volana Aprily, ary tena niova tokoa ny fifandanjan'ny hery. Haingana, manomboka amin'ny toerana stratejika tombotsoa ho amin'ny stratejika saika very. Saika satria mbola misy ny fanantenana fa ho resy i Alemaina alohan'ny hahatongavany amin'ny fahamboniana stratejika sy ara-teknolojia manoloana ny URSS. Indrindra indrindra, ny Allies dia afaka mamatsy fiaramanidina betsaka ho an'ny Nazi, fa ny mpanamory alemana dia mila fotoana hianarana ny fomba hanidina azy ireo. Na izany aza, misy fahasamihafana eo amin'ny teknolojia sy ny tontonana fitaovana. Ny fiara mifono vy ihany koa dia mitaky ekipa efa voaofana, ary tsy dia tsara loatra ny zava-bitan'ny Chevron tamin'ny ririnina Rosiana. Basy mandeha ho azy M-18... Tsy zavatra ratsy, fa amin'ny tahan'ny afo dia ambany noho ny modely Sovietika tsara indrindra, na dia ambony noho ny marina aza! Raha fintinina, ny olana dia ny olana! Eo koa ireo "Churchills" tena malaza manana fiadiana mahery vaika sy fahaiza-mitondra fiara tsara... Mazava ho azy fa toa tsy maintsy miady amin"izy ireo koa isika. Ary arakaraky ny haharitra ny ady, ny fitaovana bebe kokoa ho azon'ny Nazia. Noho izany dia tsotra ny fehin-kevitra, tsy maintsy mametraka faharesena manafintohina an'i Alemaina isika amin'ny fahavaratra. Raha ny momba an'i Japana, tsara kokoa ny mametra ny tenanao amin'ny fiarovana mavitrika ary manangana counterattacks amin'ny fampiasana ny fahamboniana amin'ny fiara mifono vy. Fa indray, mitsitsy angovo ho ambony indrindra. Tsy voasarika ho amin'ny ady maharitra, ary manangana fiarovana amin'ny tsipika efa nomanina. Mbola misy ny fahafahana mampiasa ny Tafika Mena Shinoa, saingy nanafika azy tamin'ny heriny rehetra ny fitondrana Chiang Ka-sha. Ka amin'izao fotoana izao dia afaka miantehitra amin'ny herinao manokana ianao. Rahoviana no hanafika? Ny fotoana tsara indrindra dia ny faran'ny volana Mey, rehefa maina tanteraka ny lalana ary tonga ny fanamafisana ho an'ny tafika. Vedmakova mihitsy no nanao ny kapoka voalohany tany amin'ny lalana Oryol, ary avy eo tany amin'ny faritr'i Kharkov, mba handroaka ny Alemà hiala amin'ny Donbass indostrialy, ary avy eo miaraka amin'ny diabe an-tery manerana an'i Okraina, avy hatrany miampita ny Dnieper, ary mankany Romania. . Na izany aza, azo atao ny mitodika mianavaratra hanafaka an'i Belarosia ary mandeha ao ambadiky ny vondrona afovoany. Ny hevitra amin'ny ankapobeny dia tsara, na dia misy lesoka aza, ny fanafihana amin'ny lalana Oryol no tena miharihary ary ny Nazia no hiandry izany any. Tsy maintsy hosorina ny fiarovana.
  . TOKO No. 3
  Mazava ho azy fa ho azo ampiasaina eto ny basy sy Katyusha. Ity rafitra farany ity dia miteraka fiantraikany mahery vaika, indrindra fa ny fitondran-tena. Na izany na tsy izany, mila basy sy Katyusha be dia be ianao mba hanapoaka baomba ny fiarovan'ny fahavalo. Amin'ny ankapobeny, ny zavatra niainan'ny Ady Lehibe Voalohany dia naneho fa mora kokoa ny miaro noho ny manafika, ary raha tsy nandreraka ny heriny tamin'ny fanafihan'ny lohataonan'ny 1918 ny Alemaina Kaiser, dia mety ho naharitra taona maromaro ny ady. Saingy ny Ady Lehibe Faharoa dia nanaporofo ny fahambonian'ny tetika manafika noho ny fiarovan-tena. Ohatra, ny faharesena haingana an'i Polonina, ary indrindra ny famelezana ny fiaraha-miombon'antoka matanjaka tandrefana. Resin'ny Nazia ny hery ambony tao anatin'ny iray volana sy tapany, ka nandalo fotsiny ny tsipika Maginot tsy azo resena. Niady tany Afrika, izay tamin'ny voalohany dia resy tamin'ny kapoka mafy avy amin'ny Anglisy ny tafika ambony an'i Italia. Ary avy eo dia resin'i Rommel ireo tafika britanika matanjaka kokoa nandritra ny fanafihana haingana. Saingy mazava ho azy fa ny ohatra nanaitra indrindra tamin'ny URSS, tamin'ny 1941, dia ny loza lehibe nataon'ny tafika mahery. Ary ny hetsika fanafihana mamaly faty izay mandondona ny vondrona alemana. Ka ny tena zava-dehibe dia ny mamely tena tsy miandry ny fanerena ny fiara mifono vy alemana vaovao. Saika tsy misy antenaina intsony ny ady amin'ny fanakorontanana maharitra, raha tsy hoe mamorona fitaovam-piadiana mahagaga ny mpahay siansa sovietika! Ity farany dia azo atao amin'ny foto-kevitra, ohatra, henony fa azo atao ny mamorona baomba afaka manimba tanàna. Ankoatra izany, ny baomba toy izany dia milanja telo na efatra taonina. Toa angano, fa... Teraka mba hahatanteraka ny angano.
  Ny fomba iray manintona kokoa dia ny fitaovam-piadiana laser voalaza ao amin'ny Hypreboloid an'ny injeniera Garin. Ny zavatra toy izany dia tena mahavita mandrava tafika iray manontolo misy fiara mifono vy sy fiaramanidina ary sambo. Mazava ho azy, mamorona fitaovam-piadiana toy izany ary tsy ny Third Reich ihany, fa koa ny mpamadika Pindos, ny tontolo kapitalista manontolo dia hifarana. Ary ny fanevan'ny kominisma mamirapiratra dia hamirapiratra amin'ny planeta. Saingy noho ny antony sasany dia tsy noforonina ny fitaovam-piadiana toy izany. Tsy ny fitaratra no fomba tsara indrindra hanangonana angovo setroka ao anaty renirano tokana. Ary mila hery bebe kokoa ny manapaka sambo. Na dia ... raha mifantoka amin'ny micron fineness, dia azo atao ny manapaka fiaramanidina sy ny sambo mpiady. Fitaovam-piadiana mahagaga izay hanampy amin'ny famonjena ny URSS. Ary eto ny vokatry ny laser, amin'ny endrika hafa. Farany, nivaha ny rojo ary saika afaka ihany, ary misy tady mitsivalana.
  Vedmakova naneho hoe:
  - Faharetana sy asa, raha miaraka aminao dia tsy faty ianao!
  Nitsangana ilay tovovavy ary nikasika ny sarony ny tongony. Tsy misy fanehoan-kevitra. Nandondona mafy kokoa izy. Ho setrin'izany dia nisy ny fianianana tamin'ny teny japoney ary tsy nisy fanehoan-kevitra. Avy eo i Witcher dia nanomboka nihira tamin'ny fahasorenana. Ary nihira tamin'ny feo avo izy, toy ny primadona tamin'ny lanonana fitsingerenan'ny taona:
  Mandeha an-keriny ny andian-tafika Wehrmacht
  Ny firohondrohon"ny basy sy ny fifandonan"ny sabatra!
  Miakatra hatramin'ny iray volana ny setroka,
  Fanolanana taratra avy any an-danitra!
  
  Amin'ny taonjato ho avy dia homem-boninahitra ny tanindrazany,
  Hatolotro ho an'i Rosia ny nofoko!
  Tiako ianao, ry Rus tsara tarehy,
  Ny Tompon'ny mpanjaka rehetra no momba antsika!
  
  Ry ala olioly ao amin'ny firenena,
  Mikotrokotroka ny feon'ny aspen volamena!
  Ortodoksa falcon rahalahy,
  Andriamanitra dia nanome tsindrimandry ny tafika ho amin'ny asa mahery fo!
  
  Amin'ny andro mangatsiaka na mafana,
  Angamba hitondra aizina ny rahona!
  Kisoa fasista toy ny kifafa izahay,
  Mba hanesorana ny fahavetavetana eo amin'ny tavanao!
  
  Rariny ny anton'ny antokontsika,
  Miady ho an'ny vahoaka sovietika!
  Hihira herim-po izahay,
  Niakatra ambony toy ny voromahery ilay eritreritra!
  
  Stalin in Mudra - ny idealy ny mpitondra,
  Entina any amin'ny ady mahafaty mahatahotra isika!
  Fanevan'ny Tanindrazana, sodokan'ny mpandresy,
  Vonona ny hiady hevitra amin'i Pallas-fate aho!
  
  Haharitra mandrakizay ny asan'i Lenin,
  Hanangana kominisma masina isika!
  Minoa ny fampianaran'olombelona,
  Ny Fasisma dia hotorotoroina ao amin'ny hantsan'ny haizina!
  
  Toy ny vorona afaka ny planeta manontolo,
  Andao hanidina ho any amin'ny kintana lavitra, ho any amin'ny tontolo!
  Zavatra mamirapiratra sy mendri-kaja
  Hamorona toy ny mpanao sary sokitra isika!
  
  Ary i Rosia eo ambanin'ny faneva mena,
  Toy ny hoe hamony ny Edena any an-danitra!
  Ny anton'i Lenin, ny sitrapon'i Stalin,
  Tariho izahay handroso amin'ny zava-bita!
  Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova, ary koa ny tovovavy efatra malaza, nivoaka avy tao Tula ka tonga tany Moscou.
  Ankehitriny dia tena sarotra ny toe-draharaha teto an-drenivohitra. Ny Alemà dia efa nahavita ny fihodidinany, ary mbola nisy lalantsara telopolo ka hatramin'ny efapolo kilometatra, izay lasa tery sy tery isan'andro.
  Mpiady enina no naka toerana fiarovana teo amin'ny sisin-tanin'i Moskoa. Nisy fanafihana mahery vaika.
  Nitifitra i Oleg Rybachenko ary nihira ho an'ny tenany:
  - Antsika ny ho avy!
  Ary nitoraka grenady tamin'ny tongotra niboridana ilay zazalahy ary nanohy hoe:
  - Ary ho lehibe isika!
  Nitifitra sy nikiakiaka i Margarita Korshunova:
  - Ary ho lasa tsara indrindra aho!
  Ary tamin'ny tongotra niboridana no nitoriany grenady mahafaty.
  Ary manaparitaka ny mpanohitra amin'ny lalana samihafa.
  Ary avy eo amin'ny ady, Natasha dia hanongotra ny Alemà amin'ny basy ary hanipy ny fanomezana ny fahafatesana amin'ny tongotra.
  Toy izao ity vehivavy ity...
  Tamin'ny 1941, Natasha nandositra ny Brest Fortress. Niantsinanana izy. Naratra haingana ny tongony ireo kiraro vaovao, ary nesorin'ilay tovovavy ary nandeha tsy nikiraro.
  Tsy nisy na inona na inona nandritra ny adiny roa, ary nanomboka nangidihidy ny faladiako. Taorian'ny adiny roa hafa dia nanomboka nirehitra izy ireo ary efa nipoaka ny fanaintainana.
  Natasha, izay Muscovite, dia tsy zatra nandeha tsy nikiraro. Ary mazava ho azy, tsindraindray izy dia niroboka tao anaty renirano.
  Eny, hita fa fampijaliana ny tongony izany. Vetivety anefa dia zatra izany ilay tovovavy.
  Avy eo dia nandeha tsy nikiraro foana izy, na dia tao anaty ranomandry aza, ary nanao kiraro tamin'ny fanala mafy.
  Ankehitriny dia miady toy ny andriamanibavy angano i Natasha.
  Ary eto i Zoya dia manipy grenady amin'ny tongotra miboridana ary mierona:
  - Tena daty mahafinaritra ity!
  Ary hanome fihodinana tsara kendrena izy.
  Ary lavo ny Alemà sy ny mpikarama an'ady.
  Ary avy eo nitifitra i Angelica ... Ary nitifitra tamin'ny fomba marina tokoa izy.
  Ary misy grenady iray koa manidina avy amin'ny tongony miboridana.
  Ary manaparitaka ny mpikarama an'ady.
  Avy eo dia mitifitra i Svetlana. Ary ny tongotra miboridana dia mamoaka zavatra tsy azon'iza na iza toherina.
  Ary miparitaka lavitra ny mpanohitra.
  Ary mitifitra ny tenany izy ka manorotoro ny fahavalo amin'ny onjan-tsetroka.
  Ireo no zazavavy teraka tany URSS!
  Oleg Rybachenko dia nitifitra araka ny marina tamin'ny miaramila an-tongotra fahavalo, nanipy grenady ho azy tamin'ny tongotry ny zanany. Ary miaraka amin'izay koa ilay zazalahy dia manoratra ho an'ny tenany.
  Vitaliy Klitschko, rehefa nifandona tamin'ny filoha vaovaon'i Okraina Zelensky, dia nanapa-kevitra ny hametra-pialana amin'ny maha ben'ny tanànan'i Kyiv. Raha ny marina, nahoana no mafy loha sy mifikitra amin'ny toerana. Tsara kokoa ny mamaha ny olana amin'ny tenanao.
  Ary rehefa nandao ny toeran'ny ben'ny tanàna Vitali Klitschko dia nanohy ny asany. Ary avy hatrany dia nisy fahatsapana, nanamby an'i Weider hiady izy. Tsy misy ady manelanelana! Ary izany taorian'ny fiatoana valo taona mahery.
  Wider, mazava ho azy, manaiky. Ekena ny haika!
  Ary tonga ny fotoan'ny fahamarinana. Etsy andaniny, tsy mbola resy mihitsy ilay tompondaka eran-tany maromaro nandritra ny roa ambin"ny folo taona mahery. Ary etsy ankilany, ny ben'ny tanànan'i Kyiv teo aloha, sivy amby efapolo taona. Lehilahy iray maharesy ny rakitsoratr'i Hopins, saingy tena mampiahiahy ny fahaizany.
  Raha ny marina, maro no nino fa aorian'ny fiatoana lava be toy izany dia ho famonoan-tena ny fandehanana any amin'ny Weider.
  Saingy toa an'i Rocky Balboa i Vitali Klitschko. Nanapa-kevitra ny hiady amin'ilay mpanakanto mandondona matanjaka indrindra amin'ny fizarana lanja mavesatra aho. Denotey Wider dia mpanao ady totohondry nahita ny mpifanandrina taminy rehetra nianjera. Ny olon-drehetra - anisan'izany i Tyson Fury!
  Dia ahoana raha manana vintana i Vitali Klitschko?
  Niofana foana anefa i Vitali Klitschko, ary nitaingina ny endriny, ary nandeha bisikileta nankany am-piasana. Ary mazava ho azy fa tsy dia ratsy ara-batana izy. Ary ankoatra izany, nanana saokany vy izy.
  Eny ary, Vitali Klitschko no handray ny ady, na dia tsy tiany aza izy.
  Oleg Rybachenko dia nanova ny clip amin'ny basy milinany. Mahavariana ireo lazaina fa miady amin"ny ady totohondry.
  Noho izany, raha ny marina, nahoana i Vitali Klitschko no tsy miverina amin'ny peratra ary manandrana manapaka ny rakitsoratr'i Hopins?
  Tena hevitra matanjaka izany.
  Nanapoaka basy ilay tovolahy terminator ary namono fasista am-polony hafa.
  Ary rehefa afaka izany, dia nihomehy ilay zazalahy ary nanala ny lelany nanao hoe:
  - Olona ambony aho!
  Margarita dia nanipy voasarimakirana roa nafatotra tamin'ny tongony niboridana ary nikiakiaka hoe:
  - Mangatsiaka kokoa noho ny olona rehetra ianao!
  Oleg, nanohy nitifitra, nieritreritra...
  Vitali Klitschko, tamin'ny sivy amby efapolo taona, dia tena hanapaka ny rakitsoratry ny Hopins. Nampahatsiahy toy izao mihitsy aza izy nandritra ny valan-dresaka ho an"ny mpanao gazety: "Nilaza aho fa tsy handrava ny firaketan"ny Foreman, nefa tsy nilaza na inona na inona momba an"i Hopins aho! Noho izany dia horaisiko izany ary handresy ny rakitsorany!"
  Na izany aza, raha ny ampahany manan-danja amin'ny vahoaka no nino fa Hopins, valo amby efapolo taona, dia ho afaka ny hahazo ny anaram-boninahitra tompon-daka eran-tany, dia kely kokoa ny finoana an'i Vitaliy Klitschko tamin'ny sivy amby efapolo taona. Anisan'izany noho ny zava-misy fa tena mahery ny mpifanandrina aminy.
  Tsy mbola nisy toy izany teo amin'ny tantaran'ny diviziona mavesatra. Marina fa tsy tanora intsony i Wider, fa ny dimy amby telopolo taona dia tsy sivy amby efapolo.
  Vitali Klitschko, na izany aza, dia mazava ho azy fa tsy very fanantenana. Miofana mafy izy ary mahazo endrika. Ary tena faly aho fa nanary ny fomba fanao amin'ny maha ben'ny tanànan'i Kyiv aho.
  Eny tokoa, tsy fahasambarana lehibe ny hoe ben"ny tanàna any Ukraine, izay misy olana maro be.
  Fa ny ady amin'i Uyader Vitali Klitschko dia natolotra vola tena tsara. Noho izany, na ahoana na ahoana, dia tsy nanao fahadisoana tamin'ny poketra aho. Malaza ny anarana Vitali Klitschko.
  Ny lela ratsy aza dia nilaza fa Weider indray mandeha, ary Vitali Klitschko dia hianjera. Ary avy eo dia hahazo vola izy ary hanoratra memoir na tantara foronina.
  Na angamba hanao sarimihetsika izy.
  Teny an-dalana, Vladimir Klitschko koa te hanao ady totohondry. Ny fetsy Vladimir ihany no nifidy ny mpifaninana malemy kokoa tamin'ny tompon-daka eran-tany. Na ahoana na ahoana anefa, dia tompon-daka izy ary mahafinaritra izany!
  Saingy i Denotay Wider, na ahoana na ahoana, dia mbola ny tsara indrindra amin'ny tsara indrindra!
  Fa i Vitaly dia mampiofana mafy. Toy ny tovolahy mametraka adin-tsaina ambony indrindra amin"ny tenany izy. Ary nanao sparring maromaro izy, nampiseho endrika tena tsara sy fiaretana tsara. Tsia, vonona i Vitaly. Ary tsy miditra amin'ny peratra fotsiny izy.
  Ary eny tokoa, rehefa tonga ny andro fitsarana, dia niara-nivory ilay mpanakanto mpandresy lehibe indrindra, Wider, ilay lanja mavesatra tsara indrindra amin'io lafiny io, ary i Vitaly. Ny ben'ny tanànan'i Kyiv teo aloha, izay efa nesorin'ny rehetra ho mpanao ady totohondry. Saingy avy eo dia nisy olo-malaza roa nitambatra.
  Vitaly, izay tompon-daka eran-tany voalohany indrindra tamin'ny 1999. Eritrereto fotsiny hoe hafiriana no lasa ary efa ho roapolo taona mahery izay no lasa hatramin'ny nisian'ity hetsika ity.
  Ary i Wider dia efa nitazona ny anaram-boninahitra efa ela. Ary saika hanapaka ny rakitsoratr'i Holmes ihany koa izy, izay nitana io anaram-boninahitra io nandritra ny fotoana ela indrindra hatramin'ny nizarana ny fehikibo.
  Ary mazava ho azy, raha matahotra na iza na iza i Wider, dia tsy Dadabe Vitaly izany. Eny tokoa, tsy ny rehetra no mety ho Hawkins. Ary tsy matanjaka toa an'i Weider ny mpanohitra an'i Hawkins!
  Saingy i Vitaly, amin'ny maha mpifanandrina azy, dia miditra amin'ny peratra. Mbola tsara tarehy sy hozatra ny vatany, na dia efa fotsy aza ny volony. Dadabe Vitaly, araka ny iantsoana azy amim-panajana, na amin"ny fanesoana. Fa ny famaritana ny hozatra dia toy ny an'ny tovolahy.
  Nilaza i Vitaly fa vonona izy. Ary na dia tsy izy aza, nitombo kely ny taha.
  Ny midadasika koa dia mahia, voasokitra, ary manify kokoa amin'ny taolana, tsy milanja.
  Na dia mpanao totohondry mahery vaika aza izy dia manana olana amin'ny fiarovan-tena ary tsy dia tsara foana ny tongotra. Saingy efa manana traikefa be amin'ny ady aho. Raha ny isan"ny ady dia efa mitovy amin"i Vitaly izy. Ary mbola tsy resy izy.
  Resin"i Vitali Klitschko anefa ny ady roa nataony noho ny ratra sy ny fahatapahana. Ary azo lazaina koa fa tsy nokapohina izy.
  Fa mihoatra ny valo taona ny elanelana, ary efa ho dimampolo taona. Raha mbola tanora i Vitaly, mazava ho azy, dia hanana vintana izy. Saingy afaka mandresy ny rakitsoratr'i Hopins ve izy? David Haye, efa teo amin'ny dimy amby telopolo taona, dia lasa aotra mpanao ady totohondry.
  Betsaka anefa ny resaka ary ny peratra ihany no hilaza. Hopotehin'i Vitali Klitschko ve ny rakitsoratr'i Hopins, sa hoentina eny ambony fandriana, araka ny nampanantenain'i Weider.
  Indro izy mivoaka manao saron-tava goaika. Lava, tena maina, na mahia toa an'i Koschey aza.
  Niteraka olana goavana ho azy teo amin"ny peratra ny mpanao ady totohondry roa. Io ilay Cuban Ostrix, izay nitarika tamin"ny isa sy nandresy tamin"ny knockout, ary Tyson Fury, izay nitarika tamin"ny isa ihany koa ary nahavita nampisaraka ny ady. Noho izany dia mety ho tapaka ny puncher lehibe indrindra amin'ny fotoana rehetra.
  Saingy saika ny iray amin'ny folo no ankasitrahan'i Weider. Na izany aza, efa antitra loatra i Vitaly ary manana fiatoana lava amin'ny asany. Na i Vladimir rahalahiny aza dia nanoro hevitra ny hanafanana ireo tantsaha matanjaka roa. Raha ny marina, tany Alemaina, Vitali Klitschko dia afaka mahazo vola bebe kokoa amin'ny ady amin'ny mpanao ady totohondry mahazatra, noho ny anarany lehibe.
  Vitaly dia fantatra manerana izao tontolo izao tsy amin'ny maha mpanao ady totohondry, fa koa amin'ny maha mpanao politika, ny ben'ny tanàna ny renivohitra, ary ny mahery fo ny Maidan.
  Tsia, na ahoana na ahoana, dia tokony ho nieritreritra i Vitali Klitschko raha mendrika ny hihazakazahana sy hiady amin'ny tendrombohitra toy izany.
  Saingy ny safidy dia natao: Vitali Klitschko dia tsy mitady fomba mora!
  Ny ady dia atao any Amerika. Milalao ny hiram-pirenen'i Etazonia sy Okraina. Ampandrenesina ny firaketana momba ny serivisy. Farany, maneno ny famantarana ny ady.
  Maro no te hijery spectacle sy ra.
  Nanomboka tamim-pitandremana i Wider, na dia mety ho diso aza izy. Ahoana raha harafesina i Vitaly? Klitschko Sr. koa tsy maika. Hitanao avy hatrany anefa fa maivana ny tongony, mahia, hozatra, ary voalanjalanja tsara. Na izany na tsy izany, tsy tanteraka izay nampoizin"ny maro hoe: hitsingevana avy hatrany.
  Klitschko dia niasa tamim-pahatokiana tamin'ny jab, nitazona azy ambony kely noho ny mahazatra, ary nametraka sakana.
  Nizotra tamim-pilaminana ny fihodinana roa voalohany. Ary avy eo ny Wider, araka ny efa nampoizina, dia nampiakatra be ny tempo. Nanomboka nanafika sy navitrika kokoa izy. Tsy resy anefa i Vitaly. Nosakanana ny daroka ary nifanena tamin'ny tifitra havia. Ary tampoka teo, nandritra ny fanafihana horita maranitra, nokapohiny tamin"ny tanany havanana ny vatany. Wider nitombo avo roa heny noho ny fanaintainana.
  Vitaly dia nanao deuce, ary fanindroany teo amin'ny asany, ny tompon-daka eran-tany sy ny mpilalao knockout tsara indrindra tamin'ny fotoana rehetra dia teo amin'ny tany.
  Nitsiky i Vitaly... Ary nirohondrohona noho ny hafaliana ny mpanatrika. Tsy nampoizin'i Vitaly taloha izany. Oay! Fa toa ho avy tsy ho ela ny dimampolo taona! Ary mbola mihetsika sy mikapoka! Mila mahay manao izany ianao!
  Nitsangana i Wider, saingy nanomboka nihemotra. Nanomboka nanindrona azy tsikelikely tamin'ny jaborany i Vitaly. Ary indray deuce. Ary namely azy indray aho. Mihemotra ny knockout.
  Tao anatin'ny fahasarotana dia tafavoaka velona hatramin'ny faran'ny fihodinana i Weider. Avy eo, tamin'ny manaraka dia niasa ho laharana voalohany i Vitaly. Saingy tsy nisy, nandeha araka ny drafitra ny zava-drehetra. Nihemotra nandritra ny fihodinana maromaro i Weider ary toa tsy afa-nanoatra. Saingy tamin'ny fihodinana fahasivy dia nipoaka indray izy. Ary nanomboka nitora-bato izy ireo ka nandroso. Ary tsy nahay deuce indray izy ka nianjera. Fanonganana faharoa.
  Vitaly mitsiky. Mandroso. Malalaka ny tongony. Malahelo ny deuce indray izy nefa tsy mahita fanafody. Ary avy amin'ny kapoka manaraka dia lavo izy.
  Sarotra ny nitsanganany, ary najanon'ny mpitsara ny ady!
  Fandresena! Vitali Klitschko, tompondaka eran-tany ankehitriny! Ary ny fehikibony indray! Marina fa tsy mbola tanteraka izy fa efa mitaingin-tsoavaly!
  Nopotehiny ny rakitsoratr'i Hopins, ary mazava ho azy, ho an'ny Foreman lanja mavesatra, izy no tompon-daka eran-tany fanefatra, nitovy tamin'i Holyfield.
  Wider, mazava ho azy, dia niantsoantso fa natsahatra aloha loatra ny ady ary mitaky lalao miverina.
  Nilaza i Vitaly fa handray fanapahan-kevitra izy na hanohy ny asany na hanao ady vitsivitsy indray any aoriana. Milaza aminy anefa ny rehetra fa tena tsara izy, na dia tsara kokoa noho ny tamin"ny fahatanorany aza, ary mila manohy izy.
  Ambonin"izany, tsy mbola misy azo atao. Mbola misy ben'ny tanàna hafa any Kyiv, mbola lavitra ny fifidianana depiote sy filoham-pirenena, maninona raha miady any?
  Ho an'ny ady telo manaraka dia atolotra hatrany amin'ny zato tapitrisa dolara i Vitaly, miampy ny isan-jaton'ny fampielezam-peo.
  Mazava ho azy fa lehibe ny jackpot, ary ny ben'ny tanànan'i Kyiv teo aloha dia nilaza fa hieritreritra izany izy.
  Nasehony rahateo fa mbola mahavita zavatra betsaka izy. Koa nahoana no mandevina talenta? Ary ny tena zava-dehibe dia tsy misy azo atao intsony!
  Angamba miezaka manambatra ny fehikibo rehetra? Tena mety izany!
  Nanaiky ny tolotra i Vitaly ary nanao sonia fifanarahana ho an'ny ady telo hafa.
  Ary ny mpifanandrina aminy manaraka... Eny, mazava ho azy Tyson Fury! Tsy mbola nokapohina hatramin'izay, lanja mavesatra lehibe. Marina fa nazeran'i Uydar sy olona kely kokoa izy. Ary ny tena zava-dehibe dia izy koa no meloka amin'ny zandriny. Eny ary, ahoana no tsy ahafahanao miady amin'ny zavatra toy izany?
  Mazava ho azy, ny ady vaovao, sy ny fabulous sarany, ary ny mahafinaritra.
  Oleg Rybachenko indray dia mitifitra ny Alemà sy ny mpiady vahiny. Amin'ny ankapobeny dia saika tsy misy Alemà ao amin'ny tafika an-tongotra. Mifindra ao ambadiky ny fiara mifono vy E-50 sy E-75 izy ireo. Ary miezaka ny tsy handray risika izy ireo.
  Eto amin'ny toerana lavitra dia afaka mahita ny "Panther" -2. Ity tanky ity, tsy toy ny tantara tena izy, dia niseho tamin'ny 1943. Ary ny "Panther" dia tsy dia goavana loatra. Eny, ary ny "Panther" -2 dia novokarina, na dia betsaka aza, fa tamin'ny 1945, nanomana ny ady amin'ny URSS, ny Alemà dia nameno ny orinasa tamin'ny fiara mifono vy E-50 sy E-75.
  Na dia eo aza ny maha-zava-dehibe ny fitaovam-piadiana maivana: E-10 sy E-25, ny Fuhrer dia nisafidy fiara mifono vy. Tao anatin'ny fahasarotana dia nandresy lahatra ny E-50 haingam-pandeha i Guderian mba ho malaza indrindra. Ny Fuhrer dia tia kokoa ny E-75, izay tsy dia nahomby ary milanja sivifolo taonina.
  Saingy ankehitriny dia nisy fanovana ny E-75 M, miaraka amin'ny silhouette ambany kokoa, maivana kokoa ary misy maotera matanjaka. Angamba izany no hiparitaka be indrindra amin'ny ho avy.
  Oleg Rybachenko, ohatra, dia mampiasa tetika hafetsena. Nalainy ilay izy ary nanipy grenady tany amin'ny lalan'ny E-50 izy tamin'ny tongotra niboridana. Noho izany dia mihodina ny tanky ary mifandona amin'ny mpiara-miasa aminy.
  Ary ny vokatra dia mastodons roa mirehitra.
  Oleg, araka ny hitantsika, dia tena fetsy.
  Izany no fomba fiasany ankehitriny, ary iharan'ny fatiantoka be ny Alemana. Malalaka ny tongony ilay zazalahy. Tsara ny manahaka azy, tsy manao kapa sy tsara tarehy.
  Saingy amin'ny ankapobeny dia tonga ao an-tsaiko ny eritreritra momba ny mpanao ady totohondry. Ohatra, maninona raha i Denis Lebedev no hanohy ny asany? Efapolo taona no tsy ela. Ankoatra izany, efa niala ireo mpifaninana lehibe avy amin'ny fizarana lanja mavesatra, ary azonao atao ny manandrana mampiray ny fehikibo.
  Ny tena tsy tokony hataonao dia ny maha-enin'ny manam-pahefana. Tsara kokoa ny manao ady totohondry mendrika na manatevin-daharana ny mpanohitra.
  Toy izany ny nahatonga an'i Sergei Kovalev ho ben'ny tanànan'i Moskoa. Na dia fantasy fotsiny aza izany.
  Ary afaka nanao zavatra manorina kokoa i Denis Lebedev. Ankoatra izany, mbola aloha loatra ny mamela ny ady totohondry tsy ho resy. Ny tena atleta dia tsy maintsy mandeha hatramin'ny farany.
  Afaka niverina ihany koa i Wladimir Klitschko. Saingy ny sasany, toa an'i Alexander Ustinov, izay efa voadaroka intelo misesy, dia tsy misotro ronono!
  Eny tokoa, tsy olona ny mahery fo, fa avy amin'ny vy!
  Fa andeha hojerentsika ity toe-javatra ity: nianjera teo ambony fiaramanidina i Putin, ary misy fifidianana filoham-pirenena vaovao any Rosia.
  Ary inona no hitantsika ankehitriny! Tsy manana kandida matanjaka ny kaominista. Nanala-baraka ny tenany i Grudin ary nopotehina ny fahatokisany. Efa antitra loatra i Zyuganov ary leo azy ny rehetra, ary tsy manana karisma ampy izy. Tsy nahomby tamin'ny fifidianana teo aloha i Suraikin. Olona hafa tsy dia fantatra loatra. Zhirinovsky koa dia efa antitra loatra ary leo azy ny rehetra. Ny hafa ao amin'ny LDPR dia tsy dia fantatra loatra. Iza koa avy amin'ny mpanohitra no azonao atoro? Matanjaka i Andrei Navalny, saingy tsy avela handray anjara amin'ny fifidianana. Ksenia Sobchak dia tsy kandida matotra. Tany am-ponja i Demushkin ary tsy dia nisondrotra loatra. Tany am-ponja koa i Udaltsov, na dia mety ho notohanan'ny kominista aza izy ka nivoaka.
  Raha fintinina dia tsy misy mpifaninana matotra ao amin"ny mpanohitra. Noho izany, Medvedev, filoha mpisolo toerana, no tena ankafiziny. Ary raha misy intrigue: ny fihodinana faharoa na avy hatrany amin'ny voalohany.
  Raha jerena ny ambany naoty an'i Medvedev, ary azo inoana fa be ny isan'ny kandidà ho filoham-pirenena, dia azo atao ny fihodinana faharoa.
  Na izany aza, hanana tombony lehibe i Medvedev amin'ny fihodinana voalohany, ary mpanohitra tsy dia tsara amin'ny faharoa.
  Na dia amin'ny fotoana farany aza dia mety hiseho ny Zelensky azy ary hanakorontana ny karatra rehetra!
  Oleg Rybachenko indray nanipy grenady, nanosika ny Nazia fiara mifono vy. Be dia be ny firohondrohona sy ny tifitra variraraka.
  Ary indraindray ny tany dia miala sy mirehitra eny amin'ny rivotra. Ary mivadika ireo sombintsombiny, miempo.
  Hoy i Oleg:
  - Voninahitra ho an'ny fanjakanay!
  Margarita, nanipy ilay mpamono olona tamin'ny tongotra niboridana, nikiakiaka hoe:
  -Voninahitra lehibe ho an'ireo mahery fo!
  Ary hanipy ny voasarimakirana indray ilay tovovavy amin'ny ombelahin-tongony.
  Mirohotra ny fasista, oh ary mirotsaka.
  Tsy misy fomba hanakanana azy ireo na handresy azy ireo na dia amin'ny baomba banga aza! Misy mpiady mangatsiatsiaka eto, mampatahotra fotsiny!
  Oleg mierona:
  - Fandresentsika amin'ny ady masina!
  Nanamafy i Margarita hoe:
  - Miaraka amin'ny antoka zato isan-jato!
  Ary indray ilay tovovavy dia nitoraka grenady tamin"ny tongony.
  Tsia, mazava ho azy fa tsy hilavo lefona fotsiny ireo ankizy ireo.
  Nidradradradra i Oleg Rybachenko:
  - Ho an'ny lamina sovietika vaovao!
  Navitrika nitifitra i Margarita ary nanamafy hoe:
  - Banzai!
  Nanandrana nanohy ny famoronana kosa i Oleg. Vitaly dia manao fiarovan-tena an-tsitrapo hanoherana an'i Tyson Fury. Mandritra izany fotoana izany, i Vladimir dia manana ady mahaliana mitovy amin'i Ruiz.
  Raha ny marina dia tompondaka eran-tany tamin'ny dikan-teny telo i Ruiz. Nahoana i Vladimir no tsy afaka miady aminy noho ny vola be? Ny mpanohitra mety kokoa dia ny fohy sy matavy kokoa. Afaka mitifitra azy amin'ny jabs lava i Vladimir.
  Mampalahelo fa tsy afaka niady taminy i Klitschko Jr, fony izy tompondaka eran-tany. Fa tsy maintsy hifindra.
  Ary ahoana no tsy nieritreritra an'izany, Vladimir?
  Ary ny tompondaka eran-tany amin'ny dikan-teny telo dia Usik ankehitriny. Na izany aza, dia tonga haingana teo amin'ny seza fiandrianana izy.
  Ary azo atao ny ady fampiraisana amin'i Vitaly. Tombanana ihany anefa ireo amin"izao fotoana izao.
  Mila mandresy an'i Tyson Fury i Vitaly, ary mahaliana ny lalao miverina amin'i Weider. Ary misy mpiady mahaliana maro hafa. Anthony Joshua ihany. Tena mahaliana koa ny miady aminy. Ary valio koa ny rahalahiny.
  Vitaly dia namorona fahatsapana tamin'ny fandresena an'i Weider. Ary inona no azonao atao mba hampandrosoana ny fahombiazana?
  Maninona raha lasa mpanao ady totohondry voalohany eran-tany nahazo ny fiadiana ny ho tompondaka taorian'ny dimampolo taona? Tsy nisy nitantana an'izany aloha!
  Eh, Vitaly! Tsy mampaninona izay karazana ben'ny tanànan'i Kyiv ianao, fa ankehitriny dia efa nekena tsy misy isalasalana ho tompondaka eran-tany ianao!
  Saingy eto ny voalohany, fiarovana an-tsitrapo ny anaram-boninahitra. Vitaly dia miatrika mpifanandrina lehibe kokoa sy mitam-piadiana lava. Tsy toy ny mpamono totohondry toa an'i Weider, fa ara-teknika sy kinga, miaraka amin'ny sandry lava. Ary koa mbola tsy tapaka, na dia efa nilatsaka.
  Ny tena zava-dehibe dia nandresy an'i Wladimir Klitschko mbola tanora izy, izay tsy isalasalana fa mahatonga an'i Tyson Fury ho mpifaninana mahatahotra.
  Teo amin'ny dimampolo amby dimampolo teo ho eo ny mety. Mazava ho azy fa nahavariana ny fandresena tamin"i Weider. Fa izao dia tsy ho fimenomenona aminy, fa mpiady ara-teknika, izay tsy mbola nisy afaka nivoaka. Ary ny tena zava-dehibe, ny mpandresy Vladimir ny tenany dia eo am-piandohan'ny heriny.
  Ho afaka hiatrika teknisianina toy izany ve i Vitaly, amin'ny dimampolo taona? Efa adidin'ny saina izao. Na izany aza, nanamaivana an'i Vitaly mazava tsara i Wider ary niezaka ny hitondra azy tsy amin'antony. Tsy hahomby intsony anefa izany.
  Samy miomana ireto mpanao ady totohondry ireto. Vitaly, toy ny mahazatra, dia matotra sy mifantoka. Matoky tena sy tony izy.
  Miomana ihany koa i Tyson Fury. Lava noho i Vitaly izy, lava sandry ary hiezaka hanararaotra izany.
  Any Grande-Bretagne anefa izao no hatao, ary hisy ny fandefasana karama.
  Ankehitriny Tyson Fury no nivoaka voalohany. Maneho fahatokiana ivelany izy. Soda, tsy misy dikany, ary tsy dia atletika loatra. Raha nandoko ny volony i Vitali Klitschko, dia tsy ho fantatrao hoe iza amin'izy ireo no lehibe kokoa, na dia nisy fito ambin'ny folo taona aza ny fahasamihafan'ny taona. Tsy mbola voarakitra amin"ny fiadiana ny ho tompondaka izany fa efa manakaiky ny firaketana.
  Eny, mety hiady amin'ny tanora kokoa noho i Tyson Fury ihany koa i Vitaly.
  Vitaly dia mivoaka amin'ny feon'ny mozika mampitahotra. Mifampijery izy ireo.
  Miondrika i Tyson ary tsy dia lava loatra. Vitaly dia malalaka kokoa ny soroka. Ary ny tena zava-dehibe dia tsara tarehy kokoa ny endriny, ary misongadina ny hozany.
  Ary ahoana ny amin'ny fihirana? Anglisy voalohany, ary avy eo Okrainiana.
  Avy eo fifanakalozam-pijery.
  Ary avy eo dia maneno ny bugle, ny fihodinana voalohany.
  Vitaly dia manipy tsipìka maivana ary mihetsika tsara. Miezaka ny hiala i Tyson. Saingy tena kinga i Vitaly, ary ny kapokany dia mandeha amin'ny lalana manjavozavo, mahatratra ny lohan'i Tyson Fury.
  Mandeha araka ny nambaran"ny manampahaizana ny zava-drehetra. Vitaly dia manana hafainganam-pandeha tsara.
  Ary tafita ny zava-drehetra.
  Nandresy tamin"ny fihodinana voalohany izy... Avy eo fitsaharana iray minitra sy ny fihodinana faharoa. Tsy manova tetika indray ny Fury. Toa manantena izy fa ho reraka i Vitaly.
  . TOKO 4.
  Ary mbola manana tombony kely i Klitschko Sr. Ireo rahalahy no mibahan-toerana eo amin"ny peratra.
  Nandresy an'i Ruiz Jr tamin'ny alalan'ny knockout teknika i Vladimir herinandro lasa izay.
  Eny ary, mitohy ny ady.
  Ny fihodinana fahatelo indray no notononin"i Vitaly. Saingy tamin'ny fihodinana fahefatra dia nipoaka tampoka i Tyson Fury. Nirohotra nandroso izy... Ary namely ny deuce. Ary voadona izy.
  Inona no tadiaviny? Vitaly dia mailo.
  Na ahoana na ahoana, Tyson dia niaro ity fihodinana ity hatramin'ny farany. Dia nanomboka indray ny ady an-daniny ka nanjaka i Vitaly. Ankoatra izany, mazava ho azy fa tsy maika ny tompon-daka eran-tany Klitschko Sr.
  Ary taorian'ny fihodinana valo dia niala tampoka i Tyson Fury. Ary nambara tamin"ny alalan"ny knockout teknika ny fandresena, noho ny fandavana ny hanohy ny ady.
  Noho izany, nametraka firaketana vaovao i Vitali Klitschko: mpiady voalohany teo amin'ny tantaran'ny ady totohondry niaro ny anaram-boninahitra eran-tany teo amin'ny fahadimampolo taonany. Ary ny zava-bitan'i Hopins manaraka dia namely.
  Ka izao izy dia tena lasa superman tokoa. Dia namaly ny rahalahiny izy.
  Fa ny ady manaraka dia lalao miverina amin'i Weider. Mampanantena sara be dia be izy ireo. Nahoana isika no afaka miady aminy, dia miakatra hiady amin'i Josoa?
  Ary avy eo dia afaka mieritreritra momba ny ady fampiraisana amin'i Usik ianao. Amin'ny ankapobeny, Vitali Klitschko, amin'ny ankapobeny, dia te ho lasa tompon-daka eran-tany tanteraka. Ary manana faniriana mahery vaika izy.
  Oleg Rybachenko dia mitsiky amin'ny eritreriny. Eny, azo atao izany. Nandrava andalana fasista manontolo ilay zazalahy ary niteny hoe:
  - Tsaroan'ny olona ianao Klitschko! Mankasitraka anao Klitschko ny olona! Noana anao ny olona Klitschko! Miverena haingana Klitschko!
  Nihomehezan'ilay zazalahy sangany tamin'ny hirany falifaly ary namoaka ny grenady mahafaty indrindra amin'ny rehetra. Ary nifandona ny fiara mifono vy Nazi telo.
  Na dia teo aza ny fanoherana mahery vaika nataon'ny tafika sovietika, ny Nazia dia mbola afaka naka sy nanapaka ny lalantsara mampifandray an'i Moskoa amin'ny faritra hafa ao amin'ny URSS.
  Noho izany, ny renivohitr'i Rosia dia eo ambanin'ny sakana tanteraka. Tahaka an'i Leningrad voasakana.
  Mbola manohitra ihany i Stalingrad. Nanafika ny tanànan'i Grozny sy Ordzhonikidze any Kaokazy koa ny Alemà. Manahirana ny toe-draharaha. Indrindra fa rehefa lasa voahodidina tanteraka i Moskoa.
  Manana tafika maro izy io, ary miaramila an'hetsiny ao amin'ny milisy. Fa amin'ny ady, ny akorandriaka sy ny bala dia ampiasaina haingana dia haingana. Angamba tsy ho ampy ny bala. Ary dia hirodana ny renivohitra. Ary tsy dia betsaka loatra ny sakafo. Hifarana tsy ho ela koa izany.
  Ary raha tsy misy an'i Moskoa dia ho ady hafa indray izany. Ary azon'i Stalin izany.
  Ao Kuibyshev izy izao. Saingy taorian'ny nidiran'ny Nazia tao amin'ny Volga, dia tsy lavitra ny laharana voalohany ihany koa.
  Ankoatra izany, ny samurai koa dia nanindry azy ireo. Baomba sy fanafihana miaraka amin'ny miaramila an-tongotra tsy tambo isaina izy ireo. Mety tsy ampy hery.
  Takatr'i Stalin izany ary miezaka ny hifampiraharaha amin'ny fandriampahalemana misaraka amin'i Japana ao ambadiky ny sehatra. Nilaza izy ireo fa vonona ny handao ny Farany Atsinanana sy handoa onitra amin'ny volamena.
  Fa hoy i Hirohito: Mila an'i Siberia manontolo isika, hatrany amin'ny Urals. Indrisy, tsy azo atao ny mahafoy be loatra.
  Saika voahodidina i Vladivostok. Ary amin'ny ankapobeny dia tena mampatahotra ny zava-drehetra ...
  Saingy ny ankizivavy mahery fo sasany dia miady ary tsy manaiky ny fasista sy ny miaramila japoney.
  Nijanona ny fiaran'ny fonja mifono vy izay nandehanan'ilay Witcher mihira, ary re ny fikotrokotroky ny varavarana. Japoney roa lahy, ny iray lehibe sy matavy, ny iray kely sy mahia, dia niondrika teo anoloan"ny hazavana izay nanajamba an"i Anastasia vetivety. Avy eo ilay tovovavy, tsy nisalasala, dia nanindrona ny iray tao amin'ny tempoly tamin'ny hodi-doha, ary ny iray hafa teo amin'ny valanoranony tamin'ny totohondry nofonosina rojo. Ireo mpiady malaza ao amin'ny Land of the Rising Sun dia nandondona tamin'ny fomba mahatsikaiky.
  Witcher aza nihira hoe:
  - Manohitra ilay lehilahy aho amin'ny fihodinana faharoa ambin'ny folo! Raha ny marina, vehivavy tena tsara aho ary Atass tanteraka, ary mandefa ny fahavalo amin'ny fifandonana lalina, mampiseho kilasy tsy voafehy amin'ny ady!
  Naka basy vita amin'ny milina Japoney nadika avy amin'ny Schmeister ilay tovovavy ary, nipitika ny bolt, dia nirohotra nankany amin'ny cockpit. Japoney telo hafa no nitsambikina teo, ary nandefa afo mirefodrefotra tamin'izy ireo i Vedmakova, nikendry ny lohany ary nitsiky mafy.
  - Inona no azon'ireo biby goavam-be!
  Ramatoa mpiady miboridana no nosamborin"ilay mpitondra fiara mifono vy. Hoy ilay Witcher:
  Nandeha teo amin'i Rosia mampalahelo,
  Ireo biby goavam-be mampangotraka haizina!
  Manana ny famaky tafio-drivotra ny mpibodo,
  maranitra ary tapaho ny loha!
  Ny kominista amin'ny baolina kitra dia tsy pion,
  Tsy zioga mandrakizay isika!
  Hanova ny Reich fahatelo ho toy ny afo,
  Eny, hovalian-tsoa ny manao ny marina!
  Na dia eo aza ny maha-rikoriko azy, dia nanao fanamiana miaramila japoney nalaina tamin'ny maty i Vedmakova. Tena tsy nahafinaritra izany, efa ela no tsy nisasa ireo miaramila ireo ary ratsy ny fofona. Nidradradradra ilay tovovavy mpanamory:
  - Tsy maintsy lasa masiaka be! Aziatika anefa!
  Nandeha mora anefa ilay mpitatitra olona mitam-piadiana ary nizotra nianavaratra. Nanana basim-borona roa 12 mm ilay fiara, ka raha ilaina dia azo atao ny misoroka ny fanafihana an-tongotra. Ny zavatra iray hafa dia ny fiadiana 20 mm dia tsy hahatohitra ny kaliber 37 mm Japoney "tafondro". Nieritreritra i Vedmakova hoe: ahoana no nanova an'i Rosia ny fahatongavan'ny kominista teo amin'ny fitondrana. Raha tamin'ny andron'ny tsarist, ny tafika japoney dia ambony lavitra noho ny tafika Rosiana amin'ny lafiny ara-teknika, ankehitriny, ny mifanohitra amin'izany, dia mihemotra. Na dia tsy azo lazaina aza fa tsy ampirisihina ny siansa ao amin'ny tanin'ny masoandro miposaka. Nampidirina tamin'ny faran'ny taonjato fahasivy ambin'ny folo ny fianarana ambaratonga faharoa tsy maintsy atao. Marina fa tsy ambony ny kalitaon"ny fampianarana any Japon. Nalain'izy ireo avy amin'ny sekoly Prussian ilay izy, izay tsy dia misy dikany loatra, ary nohamafisiny kely, mba hahafahan'ny mpampianatra iray handalo mpianatra betsaka araka izay azo atao, satria tsy ampy ny olona nahita fianarana. Amin'ny ankapobeny, ny Japoney dia naka tahaka ny Eoropeana, ohatra ny Anglisy amin'ny endriky ny akanjo khaki, ny Alemà amin'ny fananganana sy ny fitsipiky ny miaramila, ny Amerikana amin'ny fanamiana sy ny karazana tafika an-dranomasina, ary ny rafi-pitantanana ara-bola. Marina fa nanana ny azy manokana izy ireo, ohatra, ny fehezan-dalàna Bushido, ilay fipoahana malaza shimosa (na dia tsy tsara kokoa noho ny Eoropeana aza izany). Hatramin'ny tapaky ny taonjato fahasivy ambin'ny folo, Japon dia firenena tamin'ny Moyen Âge nihemotra izay tsy nanana lalamby akory ary nirongo basy tafondro. Mbola tranainy kokoa noho ny Türkiye na Iran izany, ary mainka fa ny Tsarista Rosia. Mahagaga fa i Amerika no nanampy ny Land of the Rising Sun ho eo imason'ny besinimaro ary nanery azy ara-bakiteny hiditra amin'ny tontolo sivilizasiona. Ilay mpitaingina etona maoderina misy akorandriaka mipoaka dia nahatonga fihetseham-po mahery teo amin'i Japana aoriana. Indrindra fa rehefa nandrendrika sambo maromaro izy, nampiseho ny tsy fahampian'ny tafondro.
  Angamba hanenina mihoatra ny indray mandeha ny Amerikana noho ny fanerena an'i Japana hisokatra amin'izao tontolo izao. Nanangana mpifaninana tany Azia izy ireo, saingy sarotra ny nino fa ao anatin'ny folo taona vitsivitsy dia handeha amin'ny lalana naharitra taonjato maro ho an'ny Tandrefana ny Land of the Rising Sun.
  Nandeha teny amin"ny lalam-pirenena i Vedmakova, ka namela ny kamiao niaraka tamin"ny hery fanampiny nandalo teo aloha, ary koa ny fitaterana, ary nanjohy hevitra. Ny governemanta tsarista, na dia teo ambany fahefan'i Alexander Faharoa, na teo ambany fitarihan'i Nicholas Voalohany aza, dia nametraka drafitra ho an'ny fanakambanana an'i Shina ho an'i Rosia. Nifidy ny tari-dalana Tiorka ho tanjona fanitarana anefa i Nikolai. Amin'ny ankapobeny dia nety kokoa izany. Fa i Grande-Bretagne, izay nankahala an'i Rosia, sy Frantsa, izay teo ambany fahefany, dia nijoro ho an'ny Ottomans. Sambany tao anatin'ny ampahefatry ny arivo taona (nanomboka tamin'ny 1612) i Rosia no resy tamin'ny ady lehibe iray (ny ady ataon'ny tsirairay, mazava ho azy, tsy isaina, midika izany fa efa ho ampahefatry ny arivo taona i Rosia dia tsy resy ady toy ny iray manontolo, teny an-dalana, teo ambanin'ny Nicholas the First no nahatratra ny habeny ambony indrindra amin'ny lafiny). Nisy antony maromaro, ny tena zava-dehibe dia ny fahambonian'ny hery tandrefana amin'ny fitaovana ara-teknolojian'ny miaramilany. Taorian'ny famonoan-tena voalohany i Nicholas, dia noraisin'i Alexander II ny seza fiandrianana: angamba ilay tsar nahay sy nahay indrindra teo amin'ny tantaran'i Rosia manontolo. Nanomboka fanavaozana lehibe izy, nanamarika ny fanandevozana, ary teo ambaniny ny fitomboana haingana ny indostria, dia nanomboka ny fananganana lalamby sy toby famokarana herinaratra! Saingy tamin'izany fotoana izany, ny fanafoanana ny fanandevozana dia nitranga tamin'ny fandaniam-bolan'ny tantsaha, nisy faharavana be, nipoaka ny korontana, indrindra fa ny goavana tany Polonina. Alexander dia nahavita nandroso an'i Rosia, saingy tsy namaha olana fototra, ary namidy an'i Alaska ho an'i Amerika mihitsy aza ho an'ny ariary ary nanome maimaim-poana ny Nosy Hawaii. Marina fa nahavita nandresy an'i Torkia izy, fa ny Fanjakana Ottoman dia tena nalemy tamin'izany fotoana izany ary nihozongozona ny fikomiana. Eny, ny fatiantoka an'i Rosia tamin'ity ady ity dia tsy mifandanja, manaporofo fa mbola lavitra ny lavorary ny tafika Rosiana, na dia eo aza ny fanavaozana. Na izany aza, na dia teo ambanin'ny Suvorov aza dia tsy mazava ny zava-drehetra araka ny filazan'izy ireo ao amin'ny boky. Nahazo vola be ny fandresena, ary i Catherine II, ohatra, nandritra ny ady faharoa Rosiana-Tiorka, dia nametra ny tenany ho amin'ny fahazoana faritany somary maotina, ary nandao ny fitakiana an'i Moldavia mihitsy aza. Na dia nonenan'ny Slavs Ortodoksa aza ireo tany ireo, ary tamin'ny fotoana iray dia anisan'i Kievan Rus. Amin'ny ankapobeny, taorian'ny nanafahana an'i Rosia tamin'ny ziogan'ny Mongol-Tatar, dia nisy lalana natao hamerenana ny tany Slavy tany am-boalohany. Naharitra taonjato maromaro izany, ohatra, tamin"ny 1939 vao tafaverina i Galicia, rehefa afaka tamin"ny zioga poloney. Ary ny tanànan'i Przemysl sy ny tany manodidina dia nijanona tamin'ny Hongroà sy Slovaky.
  Nijery ny lalambe i Vedmakova: tsy dia maro loatra ny fiara samihafa, fa ny miaramila an-tongotra japoney dia nandeha. Japon dia manana mponina eo amin'ny zato tapitrisa eo ho eo, mihoatra noho ny Alemaina aza, ny fiofanana mialoha ny fandraisana an-tsoratra dia maka ny antsasaky ny ora fianarana. Ny ady amin'ny URSS dia fanomezam-pahasoavana ho azy ireo fa tsy toy ny ady tamin'i Etazonia. Azonao atao ny manangana fizarana bebe kokoa.
  Tena maka fanahy ny mitifitra basy avy amin'ny basy vita amin'ny milina haingam-pandeha roa, soa ihany fa azo atao izany amin'ny alàlan'ny fifehezana azy ireo amin'ny alàlan'ny fiara hydraulika avy amin'ny cockpit. Fa ny tena marina dia ny tenany dia tsy hanana fahafahana firy hivoaka eto. Tsia, mbola tsara kokoa ny manao izany akaiky kokoa ny laharana voalohany na amin'ny alina. Eny, toa efa maizina ny andro... Dia ho voky ny amboadia ary ho voaro ny ondry. Na dia tsia aza, dia tsy ondry izy.
  Dia ahoana ny momba an'i Japana? Resy ny ady voalohany tamin"ny 1904-1905, ary very miaramila sy manamboninahitra maherin"ny dimy alina sy roa hetsy i Rosia ho voafonja. Na dia nanana fahamboniana isa aza ny tafika tsarista. Namoy ny gadra latsaka ny roa arivo i Japana, ary nisy tambin-karama mitentina roubles volamena zato mihitsy aza ho an'ny miaramila miloko mavo tsirairay voasambotra, ary manamboninahitra arivo. Tena tsy mahafinaritra ho an'i Rosia ity pejin'ny tantara ity. Ny tena mahasosotra indrindra dia maro ao anatin'ny firenena no naniry ny handresy ny Japoney. Nandefa arahaba ho an"ny Mikado, ohatra, ny mpianatra tao amin"ny Oniversiten"i Moskoa noho ny nianjeran"i Port Arthur. Ary firy ny nangalarina: tsy azo atao lisitra!
  Vedmakova dia nampihena ny entona mba tsy hidona amin'ny tsanganana diabe hafa. Nianiana ilay tovovavy hoe:
  - Eny, toy ny valala izy ireo! Zavaboary tery maso!
  Efa fantatry ny sofina ny firohondrohon'ny tafondro; Nitaraina ilay mpanamory ary nihira hoe:
  Ny mpiady Rosiana dia tsy mitaraina amin'ny fanaintainana,
  Ny mpiady Rosiana dia manimba ny Japoney!
  Ary manana alahelo tanteraka izahay,
  Nihozongozona ilay ampinga niondrika manontolo!
  Nangina indray ilay tovovavy. Tamin"io ady io, dia nanampy an"i Japana tamin"ny vola sy fitaovam-piadiana i Etazonia sy Grande-Bretagne, saingy tsy nisy aloha ny tany andrefana. Eny tokoa, nanantena ny Land of the Rising Sun fa hanararaotra ny fotoana i Alemaina ary hanafika an'i Rosia. Amin'ny ankapobeny, tena nisy izany, ary nahasoa an'i Alemaina. Ny mpiara-dia Aotrisy-Hongria, miaraka amin'ny tombontsoany any Balkans, dia mety hanohitra an'i Rosia ihany koa. Torkia, izay nanafintohina an'i Rosia ara-tantara, ary teo ambany fifehezan'i Alemaina ara-bola aza, dia mety hiditra amin'ny ady ihany koa. Mety ho tafiditra ao anatin"ny ady koa i Italia, izay anisan"ny Vondrona Telo ary afaka nitaky ireo tany Okrainiana manankarena. Na izany na tsy izany dia mety ho ratsy ho an'ny Tsarista Rosia izany. Na dia resy tamin'ny fifanarahana tamin'ny Entente aza izy, dia hiafara amin'ny loza ny ady amin'ny lafiny roa. Kely ihany ny vintana hanatevin-daharana an'i Frantsa, satria nifanandrina tamin'i Rosia i Grande-Bretagne tamin'izany. Amin'ny ankapobeny, mazava ho azy fa diso kajikajy lehibe ny Kaiser, izay tsy nahita vintana toy izany. Azo inoana fa na dia taorian'ny nipoahan'ny Ady Lehibe Voalohany aza, dia ny fanafihan'ny Fritz an'i Belzika sy Frantsa no tena diso stratejika. Angamba raha nanafika an"i Rosia tanteraka izy ireo, dia ho niverimberina ny toe-javatra nisy an"i Polonina tamin"ny 1939. Soa ihany fa nanjary natoky tena loatra ny Alemà, nifidy ady tamin'ny lafiny roa.
  Witcher, tsy toy ny ankamaroan'ny mpiray tanindrazana aminy, dia tsara vintana: nahavita namaky ny Mine Kaif izy, ary tamin'ny voalohany. Mazava ho azy fa marina ny tenin'i Hitler fa na ilaina ny miaraka amin'i Grande-Bretagne hanohitra an'i Rosia, na miaraka amin'i Rosia hanohitra an'i Grande-Bretagne. Ary araka ny lojika, ny ho avy Fuhrer dia nanakiana ireo izay nanandrana nanazava ny fatin'i Bismarck.
  Nolavin'i Hitler tokoa ny mety hisian'ny fiarahana amin'i Rosia, indrindra rehefa tonga teo amin'ny fitondrana ny Bolsheviks ary nino fa tokony ho zanatany Alemana ny tany Rosiana.
  Midika izany fa tena fahavalon'i Rosia izy, ary taratasy tsotra ny fifanarahana rehetra ho an'ny Fuhrer. Ambonin'izany, i Stalin dia adala noho ny tsy fahampian'ny kapoka mafy toy izany tamin'ny saokany misokatra, na dia voatery niomana hanohitra ny kapoka aza izy ary hitondra ny miaramilany hiady amin'ny fahavononana. Na tsara kokoa aza, mamboly azy ny tenanao! Ny tafika alemà koa dia tsy vonona ho amin'ny fanafihan'ny tafika sovietika. Mety ho sarotra ho azy ireo izany; azonay natao ny nanodidina sy namotika ny miaramila alemà tao anaty vilany. Ady re izany! Ary dia nifindra tany amin'ny Wehrmacht ny hetsika. Ary ny anoloana dia nikoriana avy any Andrefana mankany Atsinanana. Tsy mazava hoe inona no ianteheran'i Stalin? Ary i Beria dia zanaka adala. Fantany tsara izy. Nahoana izy no tsy nampitandrina an'i Stalin? Nahoana izy no tsy nitaona anao handray andraikitra? Ahoana no nahatonga izany? Fetsy tokoa mantsy ny Commissar de la Vahoaka ka tsy natoky olona! Rehefa dinihina tokoa, tena nisy angon-drakitra momba ny fitsikilovana, ny miaramilan'ny Reich Fahatelo dia nisintona ny sisin-tany, ary ny renibeny faharoa dia naminany ady. Amin'ny ankapobeny, nisy ny fahatsapana fa misy zavatra tsy azo ihodivirana sy mahatsiravina manatona!
  Ary i Stalin sy ny namany ihany no nandaka am-ponja, toy ny hoe minia te hamoy sy handringana olona an-tapitrisany. Ary amin'ny ankapobeny, ny Zeorziana manana volombava dia tsy talenta toy izany ... Tsy nahavita namita ny seminera izy, ary, araka ny niaiky an'i Beria taminy, dia matetika izy no misotro. Ary rehefa nanomboka ny ady dia nisy tabataba faobe... Ary izao tontolo izao dia nandray fitaovam-piadiana hanohitra an'i Rosia! Ary eto, mazava ho azy, ny politikan'i Stalin tsy miovaova no omena tsiny. Indrindra indrindra, na dia sempotra aza ny anoloana noho ny tsy fahampian'ny famatsiana, fiaran-dalamby an'arivony no naverina naverina nandroaka an'i Tsetsenina ho any Kazakhstan. Ary izany dia natao nandritra ny ady, rehefa ny kalesy rehetra isaina! Noho izany, teny an-dalana, Mainstein nahavita, na dia eo aza ny zava-dehibe ny isa ambony ny tafika sovietika, mba hanao counterattack mba handresy ny Mena. Noho ny tsy fahampian'ny echelons, ny fanamafisana dia tsy napetraka ara-potoana, tapaka ny famatsiana ny tafika sovietika, ary vokatr'izany dia tsy nisy ny fanafihana. Ary raha tany Kyiv izao ny miaramilantsika, ary angamba tany Romania, Grande-Bretagne ary Etazonia dia mety tsy nanao vivery ny famadihana ny URSS!
  Ankoatra izany, iza no saika namono an'i Hitler? Izany no manosika ny Third Reich amin'ny herisetra vaovao?! Azo inoana fa fandidiana notarihin'i Beria ity ... Rehefa dinihina tokoa, dia nisy fotoana nieritreritra ny fomba hamaranana an'i Trotsky. Tamin"izany fotoana izany anefa dia noho ny tsy maintsy ialana amin"ny fisarahana eo amin"ny sehatra iraisam-pirenena no nahatonga izany. Ankehitriny izany dia nitarika ny mifanohitra amin'izany, ny fahavalon'i Rosia niray hina. Ambonin'izany, manan-tantara ny fahavalo! Tsy maintsy milaza izy fa Vedmakov tena gaga fa Churchill nanao lahateny manaitra tamin'ny 24 Jona, nanambara ny fanohanana ny URSS. Mahagaga fa ny ondry dia tonga tany amin'ny amboadia ho an'ny fifanarahana, raha, mazava ho azy, ny liona britanika dia azo oharina amin'ny ondry. Stalin anefa dia amboadia mahazatra! Niverina amin'ny laoniny izao ny zava-drehetra, miaraka ny demokraty kapitalista sy fasista kapitalista! Fa ny kominista dia miray hina sy manao ny marina, tsy misy marimaritra iraisana amin'ny feon'ny fieritreretana! Angamba izany indrindra no tadiavin'i Stalin? Na ahoana na ahoana, nitombo ny tafik'ny fahavalo, ary nasehon'i Japana ny valanoranony tany atsinanana. Saingy, amin'ny ankapobeny, ny hetsika ataon'ny mpitarika ny firenena ao amin'ny Rising Sun dia lojika: ilaina ny mampangina ny tendan'ny miaramila tsy afa-po amin'ny fanomezan-dàlana lehibe amin'ny faritany sy ny fanoloran-tena marina, mampanantena ady sy tany vaovao. Raha toa ka tsy nametraka sazy, na raha ny marina kokoa, fanakanana an'i Japana i Etazonia tamin'ny 24 Jolay, dia angamba ny samurai dia namely ny USSR na dia tamin'ny volana Aogositra aza, tsy niandry ririnina! Vahoaka be herim-po ny Japoney ary tsy ho voasakana ny fahatsiarovana an'i Khalkhin Gol, izay, raha ny marina, niady ny miaramila faharoa, anisan'izany ny miaramila saribakolin'ny Governemanta Imperial Manchurian!
  Ary mety hampidi-doza ny fianjeran'i Moskoa izany... Na dia mety ho aleon'i Stalin hanome an'i Siberia manontolo ho amin'ny fitoloran'i Moskoa aza. Navelako tany fotsiny ny firakofana, nanantena fa ny ririnina taiga mafy dia tsy hanome fahafahana ny Japoney handroso lavitra sy hifandray amin'ny Alemà any amin'ny faritr'i Urals na Volga.
  Ary avy eo, mazava ho azy, hisy olana ... Tsy nahomby i Hitler teo akaikin'i Moskoa ary nanao diso kajikajy tamin'ny fanambarana ady tamin'i Etazonia, nefa tsy nanery an'i Japana hamaly ny fifandraisany amin'ny USSR. Tsy niavaka tamin'ny lojika mihitsy i Hitler, tamin'ny fanoherana ny Semitisma feno habibiana, nanodina ny sangany ara-bola lehibe ary na dia ny Vatican aza hanohitra ny tenany. Marina fa nampitombo ny lazany teo amin'ny Arabo izany, saingy tsy nanome fanampiana lehibe ho an'ny corps an'i Rommel izy ireo.
  Niakatra nankany amin"ny sisin-tanin"ny Sovietika teo aloha ilay fiara mifono vy. Efa nisy ny faharavana teto. Eto dia mbola mipetaka ihany ny andry sisin-tany.
  Ary ny miaramila an-tongotra japoney, ary koa ny fiara mifono vy maivana maromaro miaraka amin'ny tafondro mandeha ho azy 20 mm ary basy milina roa avy. Manohitra ny miaramila Shinoa, mety ho fitaovam-piadiana tsara izany, fa manohitra ny T-34 ... Marina fa vitsy ny fiara mifono vy toy izany any amin'ny Far East, ny hery lehibe dia voafandrika any andrefana. Ankoatr'izay dia misy fiara mifono vy sy mortar hafa entina amin'ny fiara misokatra. Tsy maintsy lazaiko fa tsy latsa-bato ratsy ireo, na dia kely aza ny kaliber...
  Nisalasala i Witcherova: inona no tokony hataoko? Betsaka ny Japoney, ary toa mila mivily mankany amin'ny lalana ambanivohitra ianao. Sa mety mbola hanome fiolahana ho an'ny tery maso?
  Efa maizina ny andro, nanarona ny lanitra ny rahona, ary avy ny orana. Mazava ho azy fa afaka maka risika ianao, indrindra fa ny Japoney dia mifanipaka, mijoro ny miaramila an-tongotra, miangona amin'ny laharana matevina. Eny, misy rezimanta iray manontolo amin'izy ireo, miaramila kibo mavo, tena ratsy fanahy, tsy mampalahelo ny mamono azy ireo.
  Niampita ny tenany i Witcher, nanao hoe:
  - Andriamanitra anie hanome antsika samurai bebe kokoa!
  Basy miisa 12 milimetatra lehibe roa no nirefodrefotra tamin"ireo zavaboary tery maso. Nanomboka ny daroka tanteraka. Nihira mihitsy aza ilay tovovavy hoe:
  Hiady amin"ny fahavalo hatramin"ny farany isika,
  Tsy tambo isaina ny asan'ny miaramila!
  Afaka niady foana ny Rosiana,
  Aza kivy rehefa tonga ny olana!
  12 mm dia baoritra lehibe sy maranitra, manindrona ny vatana, ary indraindray Japoney maromaro indray mandeha. Vedmakova no nifehy ny fitaovam-piadiana tamin'ny fampiasana hydraulic drive, izay nindramina tamin'ny fiaramanidina Japoney. Tao anatin'ny segondra voalohany dia tsy azon'ireo mpiady ao amin'ny Empire of the Rising Sun akory ny zava-mitranga sy ny fiavian'ny fanafihana. Nianjera tsotra izao izy ireo, ary namoaka ra avy amin"ny kibony sy ny tratrany. Tsy nampoizina ny fahatongavan"ny fahafatesana eto amin"ity tontolo toa milamina ity. Na dia tsia aza, ny fanambarana farany dia toa maneso kokoa.
  Witcher dia nahavita nanapaka laharana maromaro talohan'ny fihetsiky ny fahavalo ary nanomboka niparitaka. Nanohy nitifitra ilay mpanamory, no sady nanetsika ilay fiara mifono vy mba tsy hiharan"ny tifitra variraraka. Na izany aza, ny tafondron'ny fiaramanidina dia afaka miditra amin'ny fiadiana toy izany. Miankina amin'ny hafainganam-pandehan'ny projectile ihany koa anefa izany.
  Raha tsara vintana anefa ilay mpanamory dia tsy hitan"ny Japoney avy hatrany hoe iza no nahafaty azy ireo, indrindra fa nanomboka nirotsaka ny orana tamin"ny lohataona, ka nanjary sarotra ny nanavaka ny tselatra. Noheverin"ny samurai angamba fa notafihin"ny miaramila rosiana iray vaky teo aoriana izy ireo, ka nitifitra ireo kirihitra ireo sambokely. Witcher, nanorotoro ny Japoney ary nihira hoe:
  Avy any amin'ny faran'ny ranomasina,
  Taiza no nihozongozona ny vavonin'ny lanitra!
  Mirohotra ny andian'ny Sultan,
  Toy ny hoe nitsangana ny Antikristy!
  
  Ny ady dia tsy misy indrafo, ratsy,
  Toy ny papango nidina teo amin'i Rus'!
  Fotsy ny taniko noho ny ratra,
  Vonjeo ny reninao, mivavaka amin'Andriamanitra aho!
  
  Tena habibiana izao tontolo izao, mahatsiravina
  Nianjera ilay zaza ary rovitra!
  Niteraka izy ireo, nanosika ny fanaintainana,
  Noho izany dia nanapa-kevitra ny Thunderer ratsy fanahy!
  
  Andriamanitra tsy mahalala fetra ny fahatezerana,
  Nitondra loza tamin"ny taranak"olombelona Izy!
  Ary mijaly ny olona rehetra,
  Ny alahelo ihany no isaina fandresena!
  
  Mihosin-drà avokoa i Rosia,
  Endrey ny habibianao ry Tsitoha!
  Nankaiza ny mission-nao?
  Kristy tokoa ve no fahatelo, tsy ilaina!
  
  Nahoana ianao no Ada sy Eva,
  Noroahina tsy ho ao amin"ny paradisa izy ireo noho ny fanaovan-dratsy!
  Tonga ny ora ho an'ny kanibal,
  Miaraka amin'ny fanafihana mangatsiaka kokoa Mamaia!
  
  Latsa-dranomaso eto ny zazavavy,
  Namono ny ray aman-dreniko ny Alemà!
  Tsy nikiraro izy ary nangatsiaka
  Mafy, mivaingana ny renirano rehetra!
  
  Tsy misy miantra antsika vahoaka
  Na ody na bibilava no manindrona antsika!
  Indraindray misy hevitra mipoitra
  Endrey izany kapoakan"ny fijaliana hatramin"ny molony!
  
  Zava-poana ny manantena an"Andriamanitra,
  Mazava ho azy fa tsy mandratra azy izany!
  Aleo miaina mahantra sy mahantra,
  Fa hoy izahay hoe - ampy!
  
  Manana ny fanevan'ny kominisma isika,
  Izany hoe tsy misy resaka momba an'i dadatoa!
  Tsy zakako ny fasisma,
  Tsotra ny etikantsika: ho helo amin'izany!
  
  Fanantenana amin'ny tanana tsy misy kilema,
  Amin'ny saina izay ao an-doha!
  Ny sitrapo no mitondra antsika amin'ny zava-bita,
  Fahaiza-manao, hafanam-po amin'ny totohondry!
  
  Ary noho izany, mandrefy amin'ny dingana,
  Ny lalanao mankany amin'ny fahafahana sy ny fahasambarana!
  Ho lasa andriamanitra mena isika,
  Tsy misy afaka manondrika antsika!
  Nihira sy nanapoaka basy i Vedmakova, nitifitra ireo tery maso izay efa nahavita nandositra sy nandry. Niova ihany koa anefa ny vintan'izy ireo; Nahatsapa ny vatany nangovitra i Witcher. Na izany aza, ireo grenady japoney dia nizarazara ary tsy niditra tao amin'ny fiadiana, izay toa natao hanohitra ny fipoahana basy milina hatramin'ny 14 milimetatra.
  Witcher nitsiky:
  - Ary avy eo amin'ny ady mafy loha, bala very - adala! Nanjary sosotra izy, lasa hendry tampoka ary namely ny lasibatra matetika!
  Ao amin'ny fiara mifono vy, ny basy dia mandeha amin'ny alalan'ny fehikibo. Izany dia manome famatsiana bala be dia be, ankoatra izany, ny rano mangatsiaka dia omena, izay ahafahanao mampitombo ny faharetan'ny fitifirana. Noho izany, ny mpiady tsy misy lanonana dia nanapaka ny Japoney nitoraka grenady taminy. Toa nahatsikaritra izany anefa ireo mpiady hafa. Nanidina indray ny grenady. Nisy fianjerana re. Toa mavesatra ny iray tamin"ireo grenady, milanja iray kilao eo ho eo, ary anti-tank. Ny Japoney dia efa nomena banga mitovy amin'izany. Malemy amin'ny Chevrons sy T-34 izy io, saingy afaka miditra amin'ny fiara mifono vy ianao! Tamin'ny alàlan'ny sisiny tapaka, nalatsa-bovoka i Witcher. Nianiana ilay tovovavy hoe:
  - Eny, kely i Japana, fa miteraka olana goavana!
  Nanomboka nandeha haingana ilay fiara mifono vy, ary nisy grenady fragmentation roa nanidina tao anatiny, izay nipoaka.
  Ny sombintsombiny dia nahatratra an'i Witcher, nandrovitra ny fanamiana. Ho fanampin"izany, nirehitra ilay fitoeram-pako lasantsy. Nanozona indray ilay tovovavy:
  - Tsy milina - jeneraly! Hanipy diky aminao aho!
  Tsy maintsy nitsambikina avy tao anaty kabine aho rehefa avy nandrotsaka roa ambin'ny folo. Nanao izany tsy hitan"ny miaramila japoney ilay tovovavy ka nandady. Tsy nanahy momba ny tenany izy; Ary amin'ny maizina sy amin'ny orana dia tsy afaka mahita ny tavanao ianao. Ankehitriny dia mila miala amin'ny lalambe ianao ary hanjavona any anaty kirihitra.
  Nandady haingana ilay tovovavy ary indroa nifanena tamina faty. Nimonomonona tamim-pifaliana izy hoe:
  - Tsy ratsy fa nomeko jiro ny samurai! Ankehitriny ny hany tsy maintsy ataonao dia ny mamonjy azy!
  Niroboka tao anaty kirihitra ilay mpiady ary nitsangana, nanomboka nandeha. Adala, angamba tsy ho tratra. Raha ny marina dia nanao ady mendrika izy ary nihevitra fa mety tsy hino ny zava-bitany, raha tsy izany, iza no mahalala, dia nanome kintana mahery fo hafa izy ireo!
  Amin'ny ankapobeny, zavatra hafahafa ny ady, mamono olona ianao ary tsy ara-dalàna fotsiny izany, fa herim-po. Araka ny voalazan"ny Baiboly, teny an-dalana, "Aza mamono olona!" Na izany aza, Andriamanitra dia tsy nandidy ny hamono fotsiny, fa ny handringana tanteraka ny Amalekita sy ny vadiny sy ny zanany ary ny biby fiompiny mihitsy aza! Na dia mandritra ny ady aza, dia heverina ho maloto fitondran-tena sy maharikoriko ny fandringanana sivily.
  Na izany aza, ny mpiara-dia amin'ny tandrefana dia nanapoaka baomba tsy vitan'ny hoe lasibatra ara-miaramila be loatra fa nanapoaka baomba sivily. Anisan'ny nahatonga izany noho ny fahavitsian'ny baomba avo lenta, izay nanasarotra ny famelezana lasibatra miaramila fotsiny, fa ny tena zava-dehibe dia ny valifaty. Nahazo tosika avy any Etazonia ihany koa i Japana. Saingy tsy nisy na inona na inona azo namaly azy ireo! Tsy nanana fiaramanidina manana elanelana toy izany fotsiny izy ireo mba hahatongavana amin'ny Yankees!
  Toa noheverin'ny Amerikanina ho ampy ny valifaty ho an'ny seranan-tsambon'i Però, na ny marimarina kokoa, nanapa-kevitra ny hanao fihetsika pragmatika ireo sangany ara-bola ambony, ary tamin'izany fotoana izany dia namarana ny Tafika Mena an'i Mao. Navelan'i Japana niaraka tamin'i Manchuria i Japana ho toy ny takela-bato ho an'ny ady amin'ny URSS, ary nomena tanana malalaka hanohitra an'i Mongolia, ary ny sisa dia asan'i Chiang Kai Shek! Dia ho azo atao ny hamafa an'i Shina iray manontolo. Ary avelao ny tanin'ny masoandro miposaka amin'ny ady amin'ny URSS. Ny tena mahaliana eto dia angamba fa ny Japoney, rehefa nandresy an'i Rosia, dia manantena ny hamaly faty amin'ny Amerika indray amin'ny fampiasana ny fanampian'i Alemaina sy Etazonia, mieritreritra ny handroba an'i Siberia sy ny tany hafa avy amin'i Japana reraka.
  Mihevitra ny andaniny sy ny ankilany fa tena hendry izy ireo, indrindra fa i Amerika sy Grande-Bretagne no nahazo ny fifehezana ny faritany midadasika nefa tsy nisy tifitra iray akory. Raha tsy izany, dia tsy maintsy nandany fotoana lava sy mandreraka izy ireo, izay naharitra taona maromaro, fara fahakeliny;
  Nandeha an-tongotra i Vedmakova, nanantena ny hiampita ny laharana voalohany. Tena azo atao ny miditra amin'ny banga ary manatevin-daharana ny olonao manokana. Na mety haka ny iray amin'ireo gadra samurai. Eny, eo akaikin'ny toerana avo indrindra amin'ny tafika sovietika izy io. Raha tsy izany dia ho sarotra ny hisintona.
  . TOKO No. 5.
  Noho izany, ho an'ny Oligarkie Manerantany: Alemana sy Eoropa eo ambanin'ny URSS dia heverina ho faritra very amin'ny fitaomana, ary na dia fandrahonana ho an'ny fanjakana kominista mihamatanjaka sy ny fanitarana bebe kokoa ny Bolshevism. Ary ho an'i Rosia eo ambany fahefan'i Alemaina, izany dia ny fanitarana ny tontolon'ny heriny sy ny mety hisakana ny ranom-boankazo rehetra avy amin'ny tany manankarena. Fa izao no tena nafoin'ny oligarkia frantsay tamin'ny fahareseny an'i Alemaina: tsy maintsy nizara kely tamin'i Hitler izy ireo, saingy nitazona ny ankamaroan'ny harena, ary nanjary mora kokoa ny mitrandraka ny mpiasa - ny Alemà dia nanorotoro ny sendikà. Inona no nafoin'ny oligarchs tany Baltika? Isao ny renivohitra rehetra, ary ireo izay tsy nanam-potoana handosirana, dia fahafahana na fiainana! Mahagaga ny ohatra! Ka tsy misy mahagaga izany! Ary raha tsy anti-Semita mafana fo toy izany i Hitler, dia tsy nisy nanampy ny URSS!
  Tsy maintsy lazaina fa ny iray amin'ireo antony nahatonga an'i Frantsa ho rava mora foana dia ny fihenan'ny isan-jaton'ny Jiosy na eo amin'ny mponina iray manontolo na eo amin'ny sangany ara-bola. Tany Polonina, Grande-Bretagne, Etazonia: nifanohitra tanteraka tamin"izany. Indrindra fa any Etazonia, izay, teny an-dalana, manazava ny antony ny Yankees, na dia eo aza ny zava-misy fa tsy nisy baomba nilatsaka tamin'ny Amerika, dia mbola habibiana kokoa ny mponina any Alemaina noho ny Anglisy!
  Lasa saribakoly teo ambanin'ny Wehrmacht i Vishu, ary nanodidina an'i Paris ny Alemà tamin'ny filalaovana harmonicas. Nanomboka nanomana fananiham-bohitra an'i Angletera i Hitler, tsy niraharaha ny hamindra ny toe-karena ho any amin'ny toerana misy ady ary mampiasa ny harenan'i Eoropa resiny. Tena nafoiny izany, toy ny tsy fahavononany hifampiraharaha amin'ny Anglisy sy hiala amin'ny anti-Semitism. Ity farany, angamba, dia namela ny Fuhrer hamoaka ny heriny rehetra ho amin'ny ady amin'ny URSS ary hanafika ny volana Mey. Marina fa nety ho nanosika an"i Stalin hanambara fanetsiketsehana ny fihavanana tamin"i Grande-Bretagne. Mety ho famantarana fa efa eo am-baravarana ny fahavalo.
  Na tsia, mety hisy fiantraikany amin'ny toeran'i Etazonia manoloana an'i Japana izany. Tsy hanakorontana ny tanin'ny masoandro miposaka izy ireo, ary ny empira mahery dia afaka nanokatra ny lohany faharoa! Izany no nitranga izao. Amin'ny toe-javatra ratsy kokoa aza, rehefa saika rava ny tafik'i URSS, dia mbola tsy tafaorina ny famokarana fitaovam-piadiana, ary tsy mbola nianatra niady!
  Tsy tamin'ity taona iraika amby efapolo ity - ny tafika sovietika dia nahazo traikefa amin'ny ady, nianatra niady sy nandresy! Koa ankehitriny dia tsy matahotra fiara mifono vy sy fiaramanidina mavesatra misy tifitra fito amin'ny fiara iray izy ireo!
  Lehilahy japoney manirery iray mijoro eo akaikin'ny hazo. Ka ody mavo kely tsotra.
  Nitsambikina tao aoriany i Witcher. Nampiakatra ny lohany izy avy eo dia nanodikodina azy... Rehefa atsangano mafy ny "vilan"ny" fahavalo dia tsy afaka manome fanoherana mandaitra intsony ny hozatry ny hatoka ary mora miforitra ny "vilany"!
  Eny ary, ahoana ny amin'ny samurai kely iray! Toa falifaly sy faly i Vedmakova, nampiseho nify mihitsy aza izy:
  - Tsy handresy antsika mihitsy i Japana! Satria misy mpiady toa ahy!
  Eny tokoa, teo amin"ny tantaran"i Rosia manontolo, ny Mongol-Tatars ihany no afaka nandresy! Ny antony nitrangan'izany sy ny nahatonga ny firenena slavy lehibe ho tsy afa-manoatra dia mazava ho azy fa mistery ho an'ny taranaka mihoatra ny iray!
  Ny antony lehibe indrindra dia ny fizarazarana feodaly, rehefa samy naka anjara ho an'ny tenany ny tsirairay: nanomboka ny akoho ary nipetraka teo, niambina ny lovany: tsy miasa!
  Nahatsapa i Witcherova fa ny kiraro japoney tery sy tsy mahazo aina dia manosotra ny tongony. Nanapa-kevitra ny mpanamory fa amin'ity tranga ity dia tsy misy dikany ny fiaretana ny fampijaliana. Nesoriny tsotra izao ny kiraro miboboka orona izay tery ary nanindry ny rantsantanany. Tsapako tamin'ny tongotro ny hatsiakan'ny tanindrazako ary nahatsapa ho falifaly kokoa aho! Nampitombo ny hafainganam-pandehany izy ary nanomboka nitsambikina kely mihitsy aza!
  Ny zava-misy fa ny Rosiana nizarazara no lasa loza lehibe indrindra ny Slavs. Tany andrefana dia nofehezin"i Litoania sy Polonina izy ireo, ary ny Tatar lozabe kosa tany atsinanana. Tsy naharitra mandrakizay anefa ilay zioga: nanomboka nitombo i Moskoa, tanàna kely teo aloha, ary nivadika ho karazana fanjakana kely mihitsy aza. Ivan Kalita lasa mpanangona ny tany Rosiana. Izy no voalohany fa tsy tsara vintana, fa ny tena zava-dehibe dia ny voalohany! Ary araka ny feo ao amin'ny hiran'i Bolshevik: aleo maty toy izay faharoa!
  Tsy Rosiana i Stalin, izany no tsy mety aminy! Noho izany ny tsy fahatokisan'ny firenena manana ny maha izy azy, sy ny famoretana goavana tsy ara-drariny! Omeo fanjakana ny tandroka kisoa, ary ny kôkômbra!
  Chuchmek eo amin'ny seza fiandrianana ary Rus' ao anaty vala!
  Ohatra, Tukhachevsky sy Egorov dia tena mahay marshals, inona koa no azo lazaina momba ny sisa amin'ireo komandy voatsindry! Tsy azo ampitahaina amin'ny gidro be volombava! Izany no nahatonga anay ho sahirana!
  Ahoana anefa no nahatonga an'i Stalin ho lasa mpitondra tanteraka? Zeorziana tsy mahay mamaky teny sy manoratra no natao Andriamanitra!
  Ny vahoaka rosiana dia tsy maintsy fehezin'ny Tsar Rosiana! Raha ny marina, ny Romanovs dia saika tsy nanana rà Rosiana ary angamba izany no nahatonga azy ireo hiharatsy!
  Nanana endrika fitondram-panjakana tsy manam-paharoa koa i Japana, izay ambony noho ny emperora ny shogun, ary noho izany dia nisy tombony, satria kely kokoa ny mety handrava ny empira noho ny mpandova adala. Nandritra ny taonjato maro, ny Japoney dia tsy niady tamin'ny fandresena, fa niady nafana fo. Nisy fiantraikany teo amin'ny toe-tsain'ity firenena ity izany. Saingy tamin'ny taonjato faha-20, ny Tanin'ny Masoandro Miposaka dia naharesy tany bebe kokoa noho i Aleksandra Lehibe! Anjaran'i Rosia izao. Tsy fotoanan'ny tsarista fotsiny izao, ny fitondran'ny antoko komonista lehibe, ary ny rafitra ara-toekarena sy ara-politika mandroso indrindra sy tonga lafatra indrindra eran-tany!
  Nihifikifi-doha tampoka anefa i Witcher. Tsy ny zavatra rehetra no mety amin'ny rafitra politika sy ny fomba fitondrana! Tsy vokatry ny fanehoana sitrapo, ohatra, no fidin"ny vahoaka ho filoham-panjakana, fa ny zava-mitranga... Tsy maintsy lazaina fa tsy nisy ny fametrahana ny foibe sy ny fanomezana fahefana vonjy maika ho azy. na amin"ny alalan"ny lalàna na amin"ny lalàm-panorenana. Ary izy manokana dia nanana fisalasalana lehibe momba ny fahaiza-manaon'ny seminariana antsasany! Sahala amin'i Beria: lehilahy fetsy, nefa tsy nahita fianarana ary tena tery loatra ny fijery sy ny fahalalany!
  Efa akaiky kokoa anefa izao ny laharana voalohany, hita taratra ny tselatra, ary vao mainka nahery ny firohondrohona. Eny ary, fotoana izao hitadiavana fiteny sy... Nahatsikaritra andiana japoney mandady i Vedmakova. Ankehitriny dia mila mipetraka tsara amin'ny rambony ianao. Saika mitovy amin'ny fomba nanafihany ny Yu-188, baomba haingana be, izay tsy mora akory ny manatratra ny MiG haingana. Raha ny tokony ho izy, ny lags amin'ny ankapobeny dia tsy azo atao ary amin'ity lafiny ity dia tsy tsara kokoa noho ny Fokken-Wulfs! Eny, ny samurai dia manatona ny hady, toa ondrilahy mpandefa mandady mankany amin'ny dobo solitany. Betsaka ny japoney, mila mihetsika tsara eto ianao... Indro ny kapitenin"ny Tafiky ny Tanin"ny masoandro miposaka, tahaka ny an"ny marmot ny tarehiny. Mikiakiaka izy, manofahofa ny totohondriny sy ny sabany.
  Niandry tamim-paharetana ny samurai i Vedmakova mba hanafika ary namely azy tamin'ny vodiny teo amin'ny lamosin'ny lohany. Nokajiny anefa ny kapoka mba tsy ho faty eo no ho eo ny "Japoney". Ary avy eo izy dia nitifitra basy vita amin'ny submachine tamin'ny Japoney nihazakazaka nanafika! Proorav:
  - Ny hafetsena amin'ny ady dia toy ny sambo eny an-tsambo, fa izy ihany no mibontsina fa tsy izy!
  Niady tany Stalingrad ny zazalahy Oleg sy Margarita vavy. Hijoro eto amin'ity tanàna ity toy ny titans izy ireo.
  Oleg Rybachenko dia mijery roa ambin'ny folo taona eo ho eo. Ary nitoraka grenady tamin'ny tongotra tsy nisy tongotra ilay zazalahy.
  Nanipy ny fasista izy ary nilaza hoe:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana!
  Margarita koa dia manome fihodinana tsara. Mandripaka ny fasista ary mihira hoe:
  - Voninahitra ho an'i Stalin sy ny masoandron'ny kominisma!
  Nitifitra i Oleg Rybachenko ary nanampy hoe:
  - Voninahitra ho an'ny mahery fo!
  Nitifitra sy namono ny Nazia ilay tovovavy. Mandefa grenady amin'ny tongotra miboridana ary mikiakiaka:
  - Ary voninahitra ho an'ny Tanindrazana lehibe nandritra ny taonjato maro!
  Noho izany, ny lehilahy sy ny tovovavy dia tena nifanohitra tanteraka. Nitifitra ny Nazi izy ireo ary nanipy grenady.
  Ny tongotr'ilay zazalahy dia manipy fanomezana mpamono olona. Hoy ilay zazalahy tamin'ny fahatezerana mafy:
  - Mampijaly ny rehetra izahay!
  Margarita, nitifitra sy namono ny fahavalo, nikiakiaka:
  - Ary hisy fanamboarana mololo ho an'ny devoly!
  Ary ilay zazavavy, miaraka amin'ny tongony, manipy ny fanomezana ny fahafatesana. Mpiady toy izany, afaka mamono ny miaramila manontolo.
  Ankizilahy sy ankizivavy iray no niady tany Stalingrad. Tena mahery fo izy ireo. Ary ny Knight feno herim-po.
  Inona no noheverin'i Hitler fa taorian'ny loza tamin'ny 1941 dia tsy nianatra na inona na inona ny Rosiana?
  Iza no hiraharaha! Ny Tafika Mena dia vonona ny hiatrika ireo biby goavam-be avy amin'ny andian-dahatsoratra "E", avelao izy ireo hilaza hoe: E-75 taonina ho sivifolo, ary E-100 taonina ho efapolo amby zato. Avy amin'ny taiga ka hatrany amin'ny ranomasina Britanika, ny Tafika Mena no matanjaka indrindra.
  Niady ny ankizilahy sy ny tovovavy iray, ka ny Nazia dia nanalavitra azy ireo toy ny vera avy amin'ny sledgehammer.
  Ny ankizy dia tsy mety maty ary tsy matahotra na inona na inona. Inona ireo fasista ireo amin'izy ireo? bitro bebe kokoa hohazaina!
  Oleg Rybachenko dia nihira tamin'ny fidradradradrana:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, ianao Hitler dia osy,
  Nahoana ianao no tonga tany Rosia toy ny boriky...
  Hahazo avy aminay manokana ianao amin'ny nikela -
  Ho sendra totohondry ankizilahy matanjaka ianao!
  Ary avy eo dia misy ankizy kely muscular nanipy grenady tamin'ny tongotra. Ary ny fiara mifono vy alemà roa E-50 sy E-75 dia nifandona ary nipoaka.
  Hoy i Oleg Rybachenko tamim-pifaliana:
  - Tena tanora mpiady aho!
  Ary nanome anjara indray ilay zazalahy.
  Dia nitifitra koa ilay tovovavy. Mamely tsara izy ary mihatra mafy. Ary tamin'izany dia nihira izy hoe:
  - Hotorotoroiko ny fasista rehetra, ary hotapahiko ny tavin'i Adolf!
  Ary indray ilay zazavavy dia ao anatin'ny fientanentanana tanteraka amin'ny fandringanana. Ny zavatra rehetra dia mitifitra ny tenany ary mitifitra.
  Ary nisy grenady nanidina avy teo an-tongotra indray. Mamely ny fasista izany. Miparitaka toy ny tsimatra rehefa voadonan"ny baolina.
  Nihira i Margarita:
  - Ny kapoka mahery dia tsara mikendry tsara,
  Ny Povetkin mangatsiatsiaka indrindra dia manidina ao anaty peratra!
  Oleg Rybachenko, nitifitra, nanamafy avy hatrany:
  - Povetkin dia santionany mendrika, ary tsy mandositra ny mpanohitra matanjaka!
  Taorian'izay dia nanipy grenady indray ilay zazalahy tamin'ny tongotra niboridana ary nanapotika ireo fasista toy ny tavoahangy sy vato.
  Ary na manao ahoana na manao ahoana ny hafetsifetsenao dia mifandona ny Nazia. Inona no tadiavin'izy ireo? Tsy ilaina ny hitsabaka amin'ny URSS.
  Zavatra iray ihany no manelingelina an'i Oleg Rybachenko. Efa nesorin'i Etazonia ny Alemà, ary i Russia no handray ny rap ho azy ireo.
  Ilay zazalahy, nanipy grenady indray tamin'ny tongotra niboridana, dia nihira hoe:
  - Aza adala, Amerika.
  Omeo anay Alaska izao...
  Ity ny taninay amin'ny banky roa -
  Tsy mahagaga raha biby masiaka ny bera!
  Ary nipoaka indray i Oleg Rybachenko... Nandripaka ny fasista izy. Ary ny rantsan-tongotr'ilay zazalahy indray dia manindrona ny grenady ary manipy izany amin'ny fahavalo. Manaparitaka azy amin'ny lalana samihafa izy ireo.
  Mierona ilay zazalahy:
  - Voninahitra ho an'i Rosia!
  Nandefa grenady indray i Margarita tamin'ny tongotra niboridana ary nikiakiaka hoe:
  - Ho an'i Tsar Nicholas II!
  Nohitsin'ilay zazalahy ilay zazavavy:
  - Stalin no mitondra eto fa tsy Nicholas II!
  Nanaiky avy hatrany i Margarita:
  - Eny Stalin! Iza no nanao fihavanana tamin'ny kanibal!
  Ary nanipy fanomezana mpamono olona indray ilay tovovavy tamin'ny tongony.
  Nanamarika lojika i Oleg Rybachenko:
  - Mila fiatoana ny URSS! Na dia nanararaotra izany aza ny Third Reich!
  Ary nanomboka nitifitra indray ny ankizy...
  Ny Alemà tany Stalingrad sy tany Stalingrad mihitsy no nahazo helo mahatsiravina.
  Saingy raha ny marina, ny zavatra nentiny dia izay navelany.
  Ny marimarina kokoa dia maty izy ireo. Ny ady dia tena ra sy masina marina.
  Oleg Rybachenko dia tena mieritreritra nandritra ny ady fa indraindray ny olona dia naive. Na izy ireo dia manao talenta avy amin'i Stalin, na avy amin'i Lukashenko aza. Saingy ho an'ny Belarosia tamin'ny taonjato faha-21, ny fanaovana kulto amin'ny toetran'ny mpamboly iombonana dia tena mampatahotra. Fotoana hahendry izao.
  Ary mifidiana mpitarika vaovao, tanora, mandroso. Ary tsy mampiseho ny haavon'ny faharanitan-tsain'ny zazakely ao anaty boaty fasika.
  I Lukashenko no tena mampiavaka an'ity anekdota ity:
  Rehefa lasa lafo kokoa ny zava-drehetra any Belarosia, inona no mora indrindra?
  Fampanantenana avy amin'ny Filoha Lukashenko!
  Ary nahoana?
  Satria tsy misy vidiny!
  Mahamenatra ho an'ny Belarosiana izay mbola mifidy mpanao didy jadona tahaka izao. Fa izao no fotoana tokony hiheverana sy hanehoana fa vahoakan'i Eoropa izy ireo. Ohatra, tany Rosia, i Putin fara faharatsiny dia nahavita nanaja ny tenany tamin'ny fampidirana an'i Crimea nefa tsy nitifitra.
  Fa izany dia noho ny vintana mahagaga. Manana vintana be i Putin. Ohatra, tsara vintana izahay fa nandritra ny fitsidihan'ny praiminisitra israeliana dia nisy tranga tsy nahafinaritra nitranga tamin'ny vadiny tao Kiev. Eny, fanehoana vintana mahagaga indray. Saingy tena kely ny fiverenana! Ahoana raha nanana vintana mahatalanjona toy izany i Tsar Nicholas? Raha ny marimarina kokoa, dia nahazo izany izy tamin'ny 1935, lasan'i Rosia ny antsasaky ny tany.
  Ary ny manaraka... Nandamina ny sidina ho any amin'ny habakabaka i Tsar Nicholas tamin'ny 28 May 1935, tamin'ny fitsingerenan'ny andro nahaterahany. Ny sidina voalohany teo amin'ny tantaran'ny zanak'olombelona nataon'ny cosmonaut vehivavy Rosiana.
  Ary eto amin'izao tontolo izao, raha ny URSS dia mirotsaka amin'ny fahavelomana.
  Ny ady tany Stalingrad dia mitovy amin'ny tena tantara tamin'ny 1942. Amin'ity indray mitoraka ity dia matanjaka kokoa ny fahavalo. Na amin'ny habetsahana noho ny miaramila mpanjanaka na ara-teknolojia.
  Sarotra indrindra izany any an-danitra any Rosia Sovietika. Manana fiaramanidina mahery vaika be ny Nazia. Ary tsy dia mora loatra ny manohitra izany.
  Ireto ny mpanamory alemà Albina sy Alvina manangona faktiora ho azy ireo. Izy ireo dia manam-pahaizana manokana amin'ity raharaha ity.
  Ahoana, ohatra, no ahafahantsika manakana ny tovovavy alemà toy izany manao bikini tsy misy tongotra?
  Oleg Rybachenko dia mahatsapa ireo tovovavy ireo.
  Mandefa grenady hafa amin'ny rantsan-tongony. Manipy ny fasista amin'ny lafiny rehetra ary miteny hoe:
  - Fo lehibe an'i Rosia!
  Ary ilay zazalahy terminator dia mitifitra mahery vaika. Ny bala tsirairay dia mamely ny lasibatra. Ary ny Arabo, ny mainty hoditra ary ny Karana dia mandeha amin'ny fanafihana. Vahoaka be no mivory.
  Nandefa grenady indray ilay zazalahy sangany tamin'ny tongotra niboridana, nifandona tamin'ny fiara mifono vy lehibe roa alemà ary nanidina:
  Ny sabatra samurai dia miaraka aminao,
  Madio ny fo sy ny saina...
  Sahy mitarika ny fanafihana -
  Ny lalan'ny hatsaran-tarehy!
  Margarita, nitifitra ny fahavalo, nitifitra ny Nazi tamin'ny bazooka ary nikiakiaka hoe:
  - Kanto miavaka!
  Ary ilay mpiady dia nanipy tamin'ny rantsan-tongony fanomezana tena manimba ny fahafatesana. Potipotika ny mpanohitra. Ary tamin'ny rantsan-tongony niboridana indray no nandrotsahany fandringanana. Ary nifandona ny fiara mifono vy fasista roa. Na ny pitik'afo sy ny setroka aza latsaka sy nilatsaka!
  Hoy i Oleg:
  - Tsara, ry zazavavy mandrakizay!
  Margarita dia nanipy voasarimakirana mpamono vaovao tamin'ny tongony tsy niboridana ary nikiakiaka hoe:
  - Zanaka mandrakizay ao amin'ny Voie lactée isika!
  Niondrika ilay tovolahy terminator ary nanohy ny ady ny tenany. Ny zava-drehetra dia mandeha araka ny drafitra. Raha ny marimarina kokoa, tsara izany amin'izao fotoana izao. Ary ny Nazia dia tsy hiditra ao amin'ny faritra misy azy.
  Koa na manao ahoana na manao ahoana ny ezaka ataon"ny Nazia, raha ny marina dia ho kenda amin"ny rany ihany izy ireo.
  Ary ny fiara mifono vy ho lasa vy! Ary hamirapiratra ambonin'ny planeta ny sainam-pirenena Rosiana!
  Oleg Rybachenko miasa amin'ny hery lehibe. Nandefa grenady tamin'ny tongotra niboridana izy ary nihira hoe:
  - Hahazo fifaliana mandrakariva isika,
  Hisy ny nofy mamiratra...
  Ary ho avy ny hatsaran-tarehy -
  Tsy hisy intsony ny tabataba!
  Miasa miaraka amin'ny hetsika ilay zazalahy genius, izay mitombo mifanaraka amin'ny fidiran'ny Alemanina amin'ny fahatezerana.
  Margarita no laharana faharoa. Saingy ny tongotr'ilay tovovavy dia manipy grenady bebe kokoa hatrany.
  Ary lavon'ny kapoka ny fasista.
  Nitifitra ihany koa i Oleg Rybachenko... Fa ny eritreriny dia mihazakazaka, miverina amin'izao fotoana izao. Amin'ny zava-misy marina.
  Raha ny marina, toa ny Belarosiana no manana ny ati-doha lehibe indrindra any Eoropa, saingy mamela ny tenany hatao amin'ny vozon'akanjony izy ireo ary mandefitra ny jadona ataon'ny tsirairay.
  Ary fara faharatsiny ny filoha dia mety ho karazana superman! Ary noho izany izy dia tantsaha iombonana, ary na dia tsy manana ray ara-dalàna aza. Ary mamela azy ireo hanosika anao mandritra ny taona maro.
  Ary ankoatra izay dia misy koa ireo tery saina mifidy azy.
  Eny, Oleg Rybachenko dia namolavola ditties.
  Lazao amiko hoe hafiriana
  Vato ho an'i Mompera Kolya...
  Fotoana izao hifidianana an'i Oleg ho anao -
  Mba hahazoana vola bebe kokoa!
  Eny, mazava ho azy fa ilaina ny fanovana ary haingana araka izay azo atao. Raha ny marina, ny stagnation dia feno voka-dratsy.
  Ankoatra izany, Lukashenko mihitsy no tsy mahalala izay tiany. Indraindray izy dia marina, indraindray izy no ankavia. Na mankany amin'ny kapitalisma izany, na amin'ny sosialisma. Ary tsy manana ekipa mahazatra izy. Ary tsy misy antoko na ideolojia. Toy izany ny fivavahana amin'ny toetra tena mediocre sy be resaka. Farafaharatsiny, fantatr'i Stalin sy Lenin izay tadiaviny! Ary ity mpanao didy jadona ity? Tsy fantany akory na havanana na ankavia!
  Tsia, raha tsy misy foto-pisainana sy antoko marin-toerana dia tsy hisy fitoniana eo amin"ny fiaraha-monina.
  Ary mandroso koa!
  Stalin, indrisy, lasa tandindon'ny fampihorohoroana sy ny fandringanana koa, ka nahatonga ny kominisma ho bogeyman.
  Tsy nisy governemanta tsara indrindra. Ary teo ambanin'ny Brezhnev dia nisy adala - ahoana no hanendrena olona toy izany ho filohan'ny URSS. Ary tamin'ny fahatanorany, Brezhnev dia tsy toy ny manan-tsaina, fa tamin'ny fahanterany dia lasa adala. Ary amin'ny ankapobeny, mahamenatra ny tsy ahafahan'ny lehiben'ny fanjakana mampifandray teny roa raha tsy misy taratasy. Saingy tokony ho afaka nanao izany ianao!
  Oleg Rybachenko dia nitoraka grenady roa mahafaty tamin'ny tongotra niboridana ary nihira hoe:
  - Fa miaina toy ny taloha,
  Fa miaina araka ny Brezhnev!
  moana aho, moana, tsy afaka!
  Ary aza avela handeha ny oram-panala!
  Natsipin'i Margarita tamin'ny rantsantongony ilay fonosana baomba. Naparitany toy ny paoma voahozongozona ny sampana ny Nazia.
  Nihira ilay zazavavy:
  - Hazo paoma mamony,
  Ny hiran'i Solovyov...
  Ho avy aminao aho -
  Hisy ny famerenana indray!
  Nitsiky be sy namirapiratra ilay tovovavy. Toy ny perla ny nifiny, manjelanjelatra be.
  Eny, miady tsara izy mivady.
  Nandray izany i Oleg Rybachenko ary nihira hoe:
  - Ny totohondrinay misy vy,
  hoho, nify ary tamboho...
  Maniry mafy ny hiady tena izy ireo!
  Ary indray ilay zazalahy terminator dia mitifitra tena marina. Ary ny ranonorana milatsaka avy amin'ny Nazia.
  Tsia, tsy hisy indrafo. Ho kenda ny fahavalo.
  Mandritra izany fotoana izany, miady ao Sukhumi i Natasha sy ny ekipany.
  Nanafika ny morontsiraka ny Nazia. Mazava ho azy fa tena tsy mitovy ny ady
  Fa ny ankizivavy. Rehefa saika miboridana izy ireo dia mahafinaritra!
  Natasha nanipy grenady tamin'ny tongotra niboridana, namono fasista am-polony ary nihira hoe:
  - antsika ny hoavin'izao tontolo izao,
  Tahaka an'i Jedi izahay tovovavy!
  Nandefa grenady tamin'ny tongotra niboridana ihany koa i Zoya. Nanaparitaka ny Nazia izy ary nikiakiaka tamim-pahatokiana hoe:
  - Izaho no afaka handevina ny olona rehetra any am-pasana!
  Nirehitra ny Aurora manaraka. Zazavavy koa izay, rehefa mamely dia tsy mamely lalitra mihitsy.
  Nandray izany ilay devoly mena volo ary niteny hoe:
  - Loko amboahaolo aho, sady tsara tarehy indrindra!
  Ary horaisiny tsy hikiraro indray izany ka hanary ny fanomezana ny fahafatesana! Ity no tena tovovavy ilainao.
  Dia lasa adala i Svetlana! Ary hampihahakahaka sy hanorotoro ny olona rehetra izy, toy ny hoe nisy demonia avy tany amin"ny helo rehetra niditra tao aminy.
  Eny, mazava ho azy, ny tovovavy eto dia manana nify miboridana ka afaka mandrovitra ny valanoranony tsy misy olana.
  Ary raha ilaina, dia antsasaky ny loha!
  Natasha nitifitra ny fahavalo ary nierona:
  - Miady mafy aho ka na omby aza tsy hanitsaka ahy! hotapahiko ny lohany!
  Nanamafy tamim-pahatokiana i Zoya hoe:
  - Ho tapahako koa ny tandroka!
  Ary nanipy grenady ny tongotr'ilay tovovavy. Ary ny fiara mifono vy Nazi roa no hifandona.
  Ary avy eo dia hamely anao i Aurora. Ary hanao zavatra mamono olona amin'ny tongotra miboridana koa izy.
  Ary hirohondrohona:
  - Voninahitra ho an'i Stalin, enga anie izy hitombo fahendrena!
  Tena ratsy i Aurora. Manao ahoana ny ady amin'ny lafiny roa? Raha ny marina, izany dia midika famonoan-tena.
  Ary nahoana i Stalin no nitondra an'i Rosia ho amin'izany?
  Hanomboka indray ilay fanomezana mamono ny fahafatesana amin'ny rantsan-tongony sy mikiakiaka ilay tovovavy:
  - Voninahitra ho an'ny mpitondra vaovao!
  Marina izany! Iva mihitsy aza i Stalin. Ary izany dia mariky ny ambany faharanitan-tsaina.
  Nitifitra ny tenany i Svetlana. Ary nanipy grenady tamin'ny tongony izy. Manaparitaka ny mpanohitra. Mandrava azy ireo ary mihiaka hoe:
  - Voninahitra ho an'ireo andriamanitra Rosiana!
  Ary indray ny ombelahin-tongony miboridana hanipy zavatra tena manimba.
  Ny tovovavy eto dia manana kaliber toy izany ka tsy horaisin'ny Krauts.
  Vehivavy efatra no hery lehibe. Ary ny tena zava-dehibe dia tsy manao pataloha fotsiny izy ireo.
  Ary izany dia manome azy ireo fahafahana goavana hiady.
  Nitifitra i Natasha. Ireo mpiady afrikanina, eny fa na dia ny karana sy ny arabo aza, dia mihetsiketsika toy ny longoa.
  Ampiasain'ny Alemà ho vilona tafondro izy ireo. Mampiasa azy amin'ny ady tsy misy indrafo na fanenenana. Ary mazava ho azy, raisin'izy ireo amin'ny isa izany.
  Sukhumi dia efa tapahina tamin'ny tany. Ary tena ratsy izany. Tsy ho ela dia ho lany ny bala ary tsy maintsy hihemotra.
  Saingy hatramin'izao dia mbola tsy te hilefitra ny tovovavy. Manonofy fandresena izy ireo. Na dia tsy mitovy aza ny hery. Ary manodidina an'i Moskoa.
  Mampanahy an"i Natasha izany. Mandefa grenady amin'ny tongotra miboridana izy. Mamiravira fahavalo ka mihira:
  - Raha misy renivola!
  Nanipy fonosana baomba tamin'ny tongotra niboridana ihany koa i Zoya ary nikiakiaka hoe:
  - Tsy ho ritra ny renirano Rosiana!
  Ary namely ny fahavalo tamin'ny basy rehetra izy, fitaovam-piadiana tsy misy fiadiana an-trano, tamin'ny habibiana.
  Ary nandrava fiara mifono vy roa...
  Saingy manomboka manindry avy any ambony ny fiaramanidina mpanafika.
  Dia ahoana raha reactive izy ireo?
  Nitifitra ny mpandefa balafomanga i Aurora. Nandona fiara alemana. Nahatonga azy hianjera.
  Ary rehefa afaka izany, ny bibidia mena volo dia nihomehy:
  - Kominisma tsy misy sisintany!
  Dia nanomboka nitifitra i Svetlana. Ary nanapaka ny mpiady mainty. Ary avy eo izy manipy ny voasarimakirana toy ny tongotra.
  Ary hirohondrohona:
  - Voninahitra ho an'ireo andriamanitra vaovao!
  Natasha nitifitra ny fahavalo ary nikiakiaka hoe:
  - Ho an'ireo andriamanitra Rosiana!
  Ary avy amin'ny fanipazana ny tongo-tongony dia nipoaka ilay fiaramanidina.
  Ireo no tovovavy Terminator. Raha miady izy ireo dia tsy misy afaka mifehy azy ireo.
  Zoya koa dia manipy zavatra amin'ny fahavalo izay mamono hery rehetra. Ary zavatra manimba ny fahavalo. Ary ny mpiady, nanala nify, nikiakiaka hoe:
  - Fiaramanidina mankany amin'ny vatam-paty!
  Ary manipy ny fanomezana ny fahafatesana indray ny rantsan-tanana.
  Ary avy eo dia hanipy voasarimakirana amin'ny fahavalo i Aurora. Handray izany izy ka hierona hoe:
  - Antsika ny ho avy!
  Svetlana, nandroaka ny nifiny, dia nilaza hoe:
  - Ho an'ny kominisma sy zava-bita vaovao!
  Ary nitoraka grenady indray izy tamin"ny tongony. Ary hovonoiny ny olona rehetra. Eny ary, raha tsy izy rehetra, dia ny sasany azo antoka.
  Niditra tao anaty siny ny Nazia. Ary izany no olan'izy ireo. Eto ianao dia afaka mahita ny Jagdtiger basy mandehandeha. Fiara efa lany andro, nefa tena mahafaty. Nisy tovolahy mpisava lalana nandady nanatona azy. Ary mandrotsaka vanja izy.
  Ary ny basy mandeha ho azy dia mipoaka tsimoramora.
  Navoakan'ilay zazalahy ny lelany ka nihira hoe:
  - Andeha hisotro ho an'ny Tanindrazana, andao hisotro amin'i Stalin!
  Andao hisotro ary handraraka indray!
  Isika mpisava lalana dia hamono an'i Hitler!
  Mahazo izany ny fasista. Na dia sarotra ho an'ny Tafika Mena aza izany. Voahodidin"ny Nazia ny tanànan"i Grozny, nefa mbola miady izy ireo any. Ny zazavavy dia tena tsara indrindra eto.
  Eto Tamara miady. Nanao akanjo fandroana izy ary tsy nikiraro. Ary mafana ny andro ary kinga kokoa ilay tovovavy amin'io fomba io. Mitifitra ny hatsarana. Miaraka amin'ny tongotra miboridana dia mamoaka fonosana mipoaka amin'ny fasista izy ary mihira hoe:
  - Hahazo fantsika ao anaty vatam-paty i Hitler tsy ho ela,
  Ho toy ny hala mirehitra afo...
  Ny demonia dia hampijaly anao any amin'ny tontolo ambanin'ny tany -
  Ireo izay nanompo an"i Satana!
  Ary indray, misy voasarimakirana tena mahafaty manidina avy amin'ny ombelahin-tongotry ny hatsaran-tarehy ary mamono ny Nazia.
  Hoy i Maria sady nitsiky:
  - Mamono ny grenady!
  Ary mamely ny sorony i Tamara. Ankizivavy roa no miady, ary eo an-tampony dia misy saina mena, feno bala.
  Tsy nikiraro ny tovovavy ary saika tsy nisy akanjo, fa tsy mikasa ny hanolotra ny tanàna sovietika.
  Nihira hira falifaly i Maria. Ary tamin'izany fotoana izany dia nitifitra tsy nisy indrafo sy namono olona izy;
   Maro ny olo-malaza,
  ny asany dia velona nandritra ny taonjato maro,
  misy anarana lehibe maro,
  izay antsoina hoe tsy mety maty.
  
  Maro ireo mahery fo angano
  izay nitahiry ny feon'ny epika,
  fa ny tsotra indrindra amin'ireo mahery fo rehetra
  sy malalantsika rehetra dia iray ihany.
  
  Nandany ny fahazazany teny an-tendrombohitra izy,
  nijery ny fanidinan"ny vorona,
  nandray avy tany an-tendrombohitra ho lova
  ny hakanton"ny elatry ny voromahery.
  
  Ny anarany, mikotrokotroka,
  namakivaky ny ranomasina,
  dia nanjary akaiky sy fantatry
  ny Proletarianina avy amin'ny firenena rehetra.
  
  Ao amin'ny tanibe Shina,
  Ry fo rehetra,
  ity anarana ity dia manambara
  Fanzam - fiadanana, farany - amin'ny lapa.
  
  Stalin no fanevan'ny fahasambarana,
  ny fiposahan'ny olombelona!
  Enga anie ny Stalin malala ho velona
  mandritra ny taona maro!
  Nihira tsara ireo tovovavy. Nanaraka an"i Maria sy Tamara i Veronica sy Victoria.
  Ny tsara tarehy efatra dia voahodidina, fa ny fomba miady.
  Eto i Maria dia nanipy grenady tamin'ny tongotra niboridana ary nitifitra fiaramanidina mpanafika alemà iray. Ary ny hatsaran-tarehy dia mikiakiaka:
  - Voninahitra ho an'ny antokontsika!
  Nandefa fanomezana ho faty tamin'ny tongotra niboridana ihany koa i Veronica, ary voatifitra ny HE-162. Ary mierona ny mpiady:
  - Ny voninahitra dia ambony noho ny voninahitra!
  . TOKO No. 6
  Victoria, nitifitra ny mpanohitra sy nitifitra, nitsiky:
  - Ho an'ny firoboroboan'ny kominisma ho avy!
  Ary ny tsara tarehy efatra, saika miboridana sy tsy nikiraro, nihomehy.
  Izy ireo dia tovovavy voromahery amin'ny laharana ambony indrindra.
  Mirabela sy Anastasia dia miady eny an-danitra. Ary manasa atidoha ny fasista koa izy ireo.
  Mibitsika mitsiky i Mirabela:
  Ho tsara ny zava-drehetra eto amin'izao tontolo izao,
  Tiavo am-pitiavana ny tanindrazanao!
  Ary indray, tamin'ny rantsantongony niboridana, teo amin'ny varavarankely misokatra, dia nanipy voasarimakirana izy. Ary hanome tsiny ny fasista izy. Fiara hafa voadona indray no nianjera.
  Ity no fika - tsy maintsy mamely azy toy izany ianao.
  Hoy i Anastasia tamin'ny fihomehezana:
  - Ho nidera anao i Lenin!
  Nitifitra fiara alemà roa tamin'ny vaky indray i Mirabela, ary nanamarika hoe:
  - Stalin, tsy isalasalana, koa!
  Nanapaka fiaramanidina Nazi telo i Anastasia ary nanamafy:
  - Tsy misy fisalasalana!
  Tena mahafinaritra ny ankizivavy. Ary ny tena zava-dehibe dia tsara tarehy. Manana hafanana izy ireo ary miaraka amin'ny kajy mangatsiaka.
  Mirabela, nitifitra fiaramanidina iray hafa, nanamarika hoe:
  - Ny zava-drehetra eto amin'izao tontolo izao dia relatif...
  Nihomehezan'i Anastasia sady nimonomonona tamim-pahatezerana hoe:
  - Tsy misy filozofia tsy ilaina!
  Ary nanokatra ny varavarankely koa izy ary nanipy grenady tamin'ny tongony. Tamin'ity indray mitoraka ity dia nipoaka ny ME-262.
  Nanaiky i Mirabela.
  - Tsara ny nataonao!
  Anastasia, nanala ny nifiny, nanampy hoe:
  - Nataoko ny nataoko!
  Ary samy nihomehy ny mpiady. Ary mifamaly izy ireo.
  Eny, mahavariana ny herim-po.
  Tamin'ny fahavaratry ny taona 1946, nisy ady mafy nipoaka ho an'ny tanàna tao amin'ny Volga. Ny andian-tafika sniper vehivavy eo ambany fitarihan'ny Kapiteny Alena Ogurtsova dia naka toerana fiarovana tao amin'ny rava tao amin'ny Lalana Volodarsky. Niafina tao ambadiky ny rava ireo tovovavy niaraka tamin"ny basim-borona sy basim-borona, mifatotra amin"ny grenady.
  I Alena mihitsy no manao akanjo misy pentina eo ambonin"ny vatany miboridana sy pataloha fohy ary tsy manao kapa. Zazavavy mahafatifaty sy miolikolika, matanjaka andilany, andilany manify, ary mihety volo fohy. Ny tarehy dia tena maneho hevitra, miaraka amin'ny saokany lahy sy ny maso manga midadasika. volontsôkôlà volo nivadika ho vovoka, avo tratra, mafy fijery. Ny kapiteny Alena dia niady nandritra ny roa taona mahery ary na dia teo aza ny fahatanorany dia nahita zavatra betsaka izy. Feno dian-kapoka sy mangana ny tongotr"ilay tovovavy. Mora kokoa ho an'ny tovovavy ny mivezivezy tsy misy kiraro noho ny kiraro manjavozavo sy manjavozavo.
  Mahatsapa ny fihovitrovitra kely indrindra amin'ny tany ny hany tsy hita maso, mampitandrina ny amin'ny akaikin'ny toeram-pitrandrahana iray, ary ny mother earth mihitsy no manampy fiaretana. Ny tongotr'ilay tovovavy kosa dia lasa masiaka, ary tsy matahotra ny metaly mafana, na ny korontam-bato maranitra, fa amin'ny lafiny iray, dia tsy very ny fahatsapana sy ny fahaiza-manaony, fampitandremana amin'ny alàlan'ny firohondrohon'ny hetsika. tanky.
  Mitàna grenady misy fonosana fipoahana mipetaka eny an-tanany i Alenka mamy. Tsy maintsy mandady mankany amin'ny fiara mifono vy alemana Lion ianao, izay manaparitaka basy eny an-dalambe.
  Mandady eo akaikiny i Maria. Tsy nikiraro ihany koa, toy ny zazavavy rehetra tao amin'ny battalion, dia hita fa nanao kiraro, nanahaka ny komandin'izy ireo. Mandranitra ny faladiany feno vovoka rehefa mandady amin"ny tongotra efatra ilay tovovavy. Maloto sady lava ny volo mavo an"i Maria... Somary olioly. Ilay tovovavy koa dia mahia, mahia ary fohy. Mety ho diso hevitra mihitsy aza izy fa tovovavy, tery soroka ary toa lehibe loha.
  Efa niaina zavatra maro anefa i Maria. Nahavita nitsidika ny fahababoana fasista izy, tafavoaka tamin'ny fampijaliana feno habibiana, ary ny toeram-pitrandrahana, izay, tamin'ny fahagagana tsy takatry ny saina, dia nahavita nandositra. Raha mijery ny tarehiny toy ny zaza sy malemy fanahy anefa ianao, dia tsy ho hitanao mihitsy hoe nokapohiny tamin"ny hazo fingotra izy ireo, ary nisy koran"ny herinaratra namakivaky ny vatany.
  Nitifitra i Maria... Miaramila iray ao amin'ny Third Reich, amin'ity tranga ity dia Arabo iray no maty nianjera, nandaka fasika sy korontam-bato tamin'ny vavany.
  Alenka dia namaky andiana grenady tao ambanin'ny fako. Ankehitriny dia "Liona" iray sivifolo taonina no handady eto ka hitsoka azy. Mamirapiratra toy ny safira ny mason"ilay tovovavy manga eo amin"ny tarehy maizin"ny volontsôkôlà sy ny vovoka.
  Ny traikefa dia manoro hevitra fa hiova toerana ny tanky voaaro tsara. "Liona" manana 100 mm ny lafiny fiadiana, ary na dia amin'ny zoro. Ny efatra amby telopolo dia tsy afaka miditra izany; Fa ny fanday no tanjona. Ny tena zava-dehibe dia ny fanalana ny fiara tsy hivezivezy...
  Nitifitra basy vita gasy i Anyuta... Miaramila iray tsy fantatra no nianjera. Ny Alemà, rehefa naharesy ny ankamaroan'ny ilabolantany atsinanana, dia mankamamy ny rà Aryan ary manipy miaramila mpanjanaka amin'ny ady: Arabo, Afrikana, Indiana, Aziatika isan-karazany ary Eoropeana. Nitombo ihany koa ny isan'ny Poloney - izay efa nampianarina hatramin'ny fahazazany hankahala an'i Rosia Bolshevik. Ireo nasionalista Okrainiana, Don Cossacks, Chechens, ary ny Kaganate Caucasian manontolo dia miady eto. Nanangana iraisam-pirenena iray manontolo i Hitler.
  Betsaka ny fahavalo...
  Anyuta dia misoroka ny tifitra basy milina. Saika nisara-bazana ny voditongotr"ilay tovovavy, mainty noho ny vovoka ny bala. Ilay kapiteny tsara tarehy aza dia nahatsapa ny fikitikitika tamin'ny fomba nanakatonan'ilay fanomezana kalibre lehibe. Niampita ny tenany ilay zazavavy, nibitsibitsika hoe:
  "Tsy misy bala na dia iray aza mahasakana anay!"
  Nitifitra i Maria... Ankizivavikely iray hafa, Alla, mena volo, mihoatra ny antonony ny haavony, ary hozatra, na dia kely aza ny sakafo azony. Zazavavy tena tsara tarehy koa izy, manana valahana mirenty, andilana mihenjan-droa, soroka midadasika tsy misy vehivavy, ary avo nono.
  Alla dia miady amin'ny shorts fotsiny, rovitra ny akanjony ary potipotika ho vovoka, ary ny fanamiana vaovao dia tsy omena manerana ny Volga. Enga anie Andriamanitra mba hanome bala bebe kokoa sy sakafo kely ho an"ireo miaramila sovietika efa reraka.
  Noho izany dia saika miboridana i Alla, ratra ny tongony, indrindra ny lohaliny. Nisy potipoti-javatra namely ny faladiako havanana, ary narary sady sarotra ny nandeha.
  Mena volo, vovoka, saika miboridana Alla manodinkodina ny tsara tarehy, nefa tamin'izany andro izany mafy tarehy. Hoy ilay tovovavy, nitifitra:
  - Ambony amintsika ny Tompo, ry Moskoa sy Stalin!
  Ary nanapaka ny Nazi nanafika izy, zara raha nanam-potoana hiverina.
  Ny rava sy ny arabe tery dia manasarotra ny fihodinahan'ireo fiara mifono vy alemana mampitahotra. "Mauses" efa ho roanjato taonina tsy afaka mandalo mihitsy...
  Araka ny efa nampoizin'i Anyuta dia nandeha kely ilay "Liona" ary nifandona tamin'ny fako. Nisy fipoahana. Nipoaka ny caterpillar ary nanidina ny rouleur simba.
  Nijanona ilay fiara mifono vy naratra ary nisy akorandriaka nivoaka avy tao anaty barikany...
  Nirohondrohona teny lavidavitra teny izy io, ka nanjavona ho rava. Nisioka toy ny bibilava i Anyuta hoe:
  - Ity no kajikajy! Nanokatra kaonty...
  Voatery nandady indray ilay kapiteny tovovavy. Ny Alemà sy ny zanabolanany dia tsy afaka mampiasa ny fahaizany ara-teknika amin'ny faharavana. Noho ny fahadisoan'i Hitler mafy loha, ny miaramilan'ny Reich Fahatelo dia nirodana tamin'ny ady toerana tao amin'ny tanàna somary lehibe sy voaro mafy.
  Maria nanipy grenady. Fanerena ny Alemana na ny Arabo voadona hanao sorona, mivadika. Tapaka ny tanan"ny mpiady iray tamin"i Hitler, ary nisy famantaranandro anglisy misy tondrozotra mihantona eo.
  Hoy i Maria sady nitsiky:
  - Ny asehon'ny kompà aminao dia ny lalana mankany amin'ny helo!
  Ary ny tovovavy tsara tarehy dia manozongozona seramika miraikitra amin'ny voditongony.
  I Alla koa dia manozongozona ny vovoka avy amin'ny tratrany mafy sy feno. Saika mainty ny nono noho ny loto sy mangidihidy. Miezaha misasa. Tsy maintsy milevina indray ianao rehefa nitifitra ny basy alemà. Ary mandady amin'ny kibonao.
  Mitana ny toerany ny andiana tovovavy, na dia misy aza ny tifitra variraraka. Ary mipoaka ny akorandriaka mavesatra, ary milatsaka avy any an-danitra ny baomba... Saingy tsy misy na inona na inona hanapaka ny herim-pon'ireo mahery fo sovietika.
  Anyuta dia mahita ny Panther mandady. Eny, tsy dia mampatahotra intsony ity tanky ity.
  Azonao atao ny mamely azy amin'ny sisiny. Nievina ilay tovovavy ary nandrora ny vovoka latsaka teo amin"ny vavany tsara tarehy. Nitondra grenady teny an-tanany izy, nolanjaina tamin"ny fonosana fipoahana. Mila mitsambikina tsy voamarika ianao. Be setroka anefa ny manodidina.
  Nanomboka nandady niakatra i Anyuta, nijanona teo amin'ny tatatra tamin'ny rantsantongony sy ny kihony. Toy ny saka manenjika totozy izy. Tsaroan'ilay zazavavy ny ady tamin'ny fahavaratra nahatsiravina tamin'ny iraika amby efapolo, rehefa nanafika tamin'ny fomba mamitaka ny URSS ny Wehrmacht. Natahotra ve ilay tovovavy, saika ilay tovovavy? Amin'ny voalohany eny, fa avy eo dia zatra izany ianao. Ary efa hitanao ho toy ny tabataba mahazatra ny fipoahana tsy tapaka amin'ny akorandriaka.
  Ary izao nipoaka akaiky dia akaiky. Tehamaina ny kibony ilay tovovavy. Avy any ambony, misy sombintsombiny manidina toy ny andian-tantely. Nibitsibitsika tamin'ny molotra vaky i Anyuta hoe:
  - Amin'ny anaran'ny rariny, Tompo ô!
  Manafaingana ny mandady ilay tovovavy ary avy eo, miaraka amin'ny fanombohana mihazakazaka, dia manipy grenady misy fonosana mipetaka mipetaka. Manidina amin'ny arc ny fanomezana. Misy ny fipoahana ary ny fiadiana amin'ny lafiny manify an'ny Panther dia manome lalana. Nanomboka nirehitra ny fiara mifono vy alemana ary nipoaka ny fitaovam-piadiana.
  Nibitsibitsika tamim-pitsikiana i Anyuta hoe:
  - Misaotra, ry Jesoa Tsitoha ô! matoky anao irery aho! Mivavaka aminao irery aho!
  Potika ny pantera. Ny vatan-kazo lava rovitra dia milevina ao anaty korontam-bato. Ny fiadiana eo anoloana, misaraka amin'ny fiadiana amin'ny sisiny, dia mitovy amin'ny scoop.
  Hoy i Anyuta, izay manjelanjelatra toy ny voninkazo katsaka eo amin'ny tarehiny volontsôkôlà noho ny vovoka sy ny volontsôkôlà ny masony:
  - Arakaraka ny hazo oaka ananan'ny fahavalo no matanjaka kokoa ny fiarovantsika!
  Alla dia tena sexy amin'ny paty mainty ary miboridana, vovoka, vatana matanjaka. Tena kinga ilay tovovavy. Afaka manipy vaky vera amin'ny rantsan-tongony tsy miboridana izy.
  Ary izao izy dia nanipy zava-maranitra ary ny tongony tsara tarehy feno vovoka. Ary nanindrona antsy mivantana teo amin'ny tendan'ilay fasista. Alla tsara tarehy:
  - Ary mariky ny firaisana ara-nofo aho, ary mariky ny fahafatesana!
  Dia nandady indray ilay tovovavy, nitifitra. Nitifitra ihany koa i Anyuta.
  Ilay kapiteny tsara tarehy, rehefa nanapaka ny fasista, dia nisioka hoe:
  - Rojo ny fiainana, ary ny zavatra kely no mampifandray...
  Nitifitra i Maria, nanapaka ny lohan'i Fritz ary nanampy hoe:
  - Tsy azo atao ny tsy manisy lanja ny rohy!
  I Anyuta, nitifitra marina indray, dia niteny hoe:
  - Saingy tsy afaka ny hieritreritra zavatra kely ianao ...
  Nanampy toy ny nitifitra i Maria hoe:
  - Raha tsy izany dia handrakotra anao ny rojo!
  Nisy ankizivavy iray hafa koa, i Matryona, izay tena tsara tarehy koa, niaraka tamin"i Seryozhka, mpisava lalana, nanomana toeram-pitrandrahana amin"ny tariby. Nanosika izany izy roa... Booger mamitaka no nandady tao anatin"ilay fanday Tiger-2. Ary ahoana no hipoaka ity milina alemana lava barika ity.
  Nihiaka ilay zazalahy blond Sergei:
  - Ry Rosianay, parasha ho anao!
  Ary zara raha nanam-potoana hitsambikina izy, nanjera ny ombelahin-tongony mainty, nandondona, avy teo amin'ny tafo nianjera.
  Nokapohin"i Matryona ny tendan"ilay zazalahy ary hoy izy:
  - Tena mahay ianao!
  Nankany aloha ilay mpisava lalana ary nanatevin-daharana ny andia-miaramila vehivavy. Tena mahay mamorona mihitsy aza ilay zazalahy. Nanao fiaramanidina izy, ohatra, mba hitifitra fiaramanidina mpanafika fasista. Rehefa miakatra ny Focke-Wulfs, na TA-152, dia re ny firohondrohon'ny marenina.
  Ny Alemà dia nitokona niaraka tamin'ny symphony Wagner. Feon-kira mahafinaritra toy izany.
  Sosotra hoy i Matryona:
  - Mbola mitady hampatahotra antsika izy ireo!
  Nihira tamim-pahoriana ilay zazalahy mpisava lalana:
  - Tsy matahotra ny fahafatesana ny mpiady Rosiana,
  Tsy hitondra antsika ny fahafatesana eo ambanin'ny lanitra feno kintana!
  Hiady mafy ho an'i Rosia masina izy,
  Nasiako ilay basy mahery vaika!
  Vehivavy tantsaha mahazatra i Matryona, tovovavy lava sy hozatra, malalaka andilany sy soroka. Rovitra ny akanjo nandritra ny ady, niboridana ny tongotra matanjaka, norandrana roa ny volo ary tena feno vovoka.
  Vao iraika ambin'ny folo taona i Seryozhka, mahia noho ny tsy fanjarian-tsakafo, zazalahy voasokajy sy maloto, tsy manao afa-tsy short. Lasa fotsy ny volon-dohany voajanahary, ary ny taolan-tehezany dia hita amin'ny hodiny manify sy miloko ary maloto. Tapaka mafy ny tongotro ary feno may sy mangana ary mikofoka. Marina fa niaro ilay zaza tamin"ny ratra mafy ny anjara.
  Raha ampitahaina aminy dia toa lehibe sy matavy i Matryona, na dia tsy matavy loatra aza ilay tovovavy, fa misy hena matanjaka efa voaofana amin"ny taolany. Ankoatra izany, ny hanoanana dia toa tsy nisy fiantraikany tamin'ny bika aman'endriny sy ny bika aman'endriny.
  Nitifitra basy mahery vaika manohitra ny tanky ny tovovavy iray. Tsy afaka miditra amin'ny fiara alemana ianao, fa misy ny fahafahana mamely ny lalana.
  Ary ny mavesa-danja "Lev", nahazo fipoahana mavesatra tao amin'ny chassis, nanomboka nitsoka setroka toy ny mpifoka sigara.
  Nihira maneso i Seryozhka:
  - Fritz maimbo, tsy nieritreritra, nandrehitra sigara teo am-pidirana! Mazava ho azy fa nisedra olana lehibe izy!
  Matryona, manjelanjelatra ny zanak'omby hozatra sy miloko volomparasy, mandihy amin'ny tongony miboridana sy tsara tarehy. Nihira ilay zazavavy:
  - Ny endrik'ireo olo-masina Rosiana dia manjelanjelatra avy amin'ny kisary... Sanatria aminao ny hamono Krauts arivo farafahakeliny! Ary raha misy mitabataba mihoatra noho ny fasista, tsy misy olona, minoa ahy, hitsara anao amin'izany!
  Avy eo dia namerina namerina ny basy anti-tank izy ary nitifitra indray. Namoaka setroka indray ilay mpitatitra alemà.
  Nitondra fahavoazana lehibe teo amin'ny Krauts ny andian-tafika an'ireo tovovavy. Fa ny tenany no niharan"ny fatiantoka. Rovitra ny ankizivavy iray, ary nanjary hatsatra ny tarehiny, na dia teo aza ny vovoka.
  Ny ankabeazan'i Stalingrad dia efa azon'ny Nazia, fa ny sisa tavela ao an-tanàna dia tsy te hilefitra sy hilefitra.
  I Anyuta kosa dia miezaka ny handrava ny Tiger. Fiara alemà matanjaka iray no voadonan"ny grenady teo amin"ny ilany, saingy tsy maty. Mihodina hitifitra ny tafondro. Tsy maintsy milevina amin"ny tany sy ny korontam-bato ilay tovovavy mba tsy ho potipotin"ny onja fipoahana ilay fanomezana navoaka.
  Nibitsibitsika mangina i Anyuta hoe:
  - Neny, dada, miala tsiny aho!
  Maria dia nitoraka grenady tamin'ilay Tiger, izay nipoaka teo amin'ny handriny. Nitsikitsiky ilay tovovavy:
  - Ny amin'ny hoe fahazavana no fampianarana amin'ny ririnina amin'ny lohataona... averiko tsy an-kanavaka fa i Hitler dia baomba mpanimba!
  Alla, nandrava ny tanjon'ny fasista sy nanaparitaka azy ireo tamin'ny afo mirehitra, dia nanao hoe:
  - Tao anaty vatam-paty aho izao no nahita ilay Fuhrer! Ary nodakany teo amin"ny masony ilay lehilahy ory!
  Tena nanipy grenady tao anaty tanky tamin"ny rantsantanany ilay tovovavy mena volo. Nidona tamin"ny barika izany... Nisy fipoahana nanaraka izany ka nivadika ny barilan"ilay tigra.
  Nalain"ilay Alemà kanosa ilay izy ary nihemotra.
  Nitaraina teo am-bavorony i Anyuta hoe:
  - Ny anay tsy hilefitra amin'ny anao!
  Nokapain'i Maria tamin'ny bala ny karamain'i Hitler ary nihira hoe:
  - Fa ny olon-dratsy tsy mivazivazy! Tanana, tongotra, manodina tady rosiana izy! Milentika ao am-pony ny nifiny... Misotro ny Tanindrazana hatramin"ny faika!
  Nihomehezan'i Anyuta sady nivovo:
  - Ny Fuhrer dia mikiakiaka mafy, manenjana ny tenany!
  Nitifitra i Maria ary nanampy hoe:
  - Eny, mifofofofo sy mitsiky ny fahafatesana!
  Ankehitriny dia "Shtumrtiger" mampidi-doza kokoa no niseho. Manimba tranobe sy bunker manontolo izany. Ankoatra izany, dia tsy manatona ny toerana misy ny miaramila sovietika. Saron'ny mpitifitra alemà ilay fiara.
  Hitan'i Anyuta fa tsy azo atao ny manakaiky ny toerana misy an'i Kraut. Saingy misy Focke-Wulfs any an-danitra. Ny iray amin'ireo fiara ireo dia manidina akaiky kokoa ny toerana Sovietika. Nitifitra azy ireo tovovavy.
  Nandefa grenady i Alla ary niteny mafy hoe:
  - Ao amin'ny fahafatesana lalina tsy misy famelan-keloka!
  Taorian'izay dia nanapoaka basy vita amin'ny milina ilay tovovavy. Mihodina haingana. Ny tanky alemana vaovao "Panther"-2 miaraka amin'ny tilikambo kely sy silhouette ambany dia manatona haingana.
  Ankizivavy maromaro no nanipy grenady tamina fiara alemà iray. Izy, rehefa nahazo ireo fanomezana, dia nivaingana ary tsy afaka nihodina.
  Nisioka sy nisioka i Alla hoe:
  - Fanafihana vaovao ity! Hotorotorointsika ny valanoranony!
  Ny Panther 2 dia nidaroka ary nitifitra ny fitaovam-piadiany matanjaka kokoa.
  Ny andry afo dia nampisaraka ny rivotra ary avy hatrany dia nanafana sy nampandrenesina ny rivotra.
  Nihomehezan"i Alla, nanidina teo amin"ilay tovovavy niboridana ny akorandriaka. Nanozongozona ny valahany ilay mena mena tsy menatra ary nanoratra hoe:
  - Ary Newton nandresy ny fahavalony, nanipy ny zioga teo amin'ny seza fiandrianana! Namoaka ny lalàny Newton ho an'ny Fritz izy!
  Levon"ny afo tanteraka i Stalingrad, rehefa toa nilelaka ny lanitra ny lelan"afo, ary nisy pitik"afo volomparasy sy volomparasy ary mena! Ary ny pitik'afo rehetra dia toy ny matoatoa miala amin'ny lapa helo.
  Anyuta, rehefa nandondona mpiady alemà iray, dia nanjera ny masony manga ary nihira hoe:
  - Nahoana ianao no mimenomenona, ry vehivavy antitra adala? Minoa ahy, olona adala mitomany anao izany!
  Nihira i Maria rehefa nitifitra ny Nazia:
  - Tena mahafinaritra ny mandry amin'ny bozaka sy mikapoka ny lohan'ny Krauts! Omeo poultice ny Fuhrer ary mitifitra bala avy amin'ny basy!
  Nikiakiaka mafy ilay tovovavy ary nihodina avy eo amin"ny kibony ka hatrany an-damosiny. Nanamboatra bisikileta aho. Nisy grenady nanidina. Ny Focke-Wulf manidina dia nahazo potipoti-javatra teo ambanin'ny kibony ary nisondrotra haingana. Toa potipotika maranitra no nandratra azy. Nirehitra ilay zavaboary fasista ary nanomboka namoy ny elany tapaka.
  Anyuta, rehefa nahita ny fihenan'ny haavon'i Focke, dia nikiakiaka:
  - Semaphore ity! Misy famaky mihantona eny ambony sambo!
  Nipoaka ilay fiaramanidina alemà, nanaparitaka ny potipoti-javatra tany amin"ny vazan-danitra rehetra. Ary nankaiza ilay ace fasista? Nanao ny anjarako farany aho. Ny mpamono olona no lasa nanimba fa tsy ny mpanamory!
  Nievina i Maria, nanaparitaka ny vovoka ary niteny hoe:
  - Ho sa tsy ho? Tsy fanontaniana izany!
  Nandefa vera indray tamin'ny tongony indray i Alla, ka nidona tamin'ny masony ilay Fritz ary nivoaka avy tao an-damosin'ny lohany:
  - Armada tanky aho! Ary mila fitsaboana ianao!
  Niezaka nandroso ny Alemà sy ny zanabolanany, ka nanipy grenady teo anoloany. Tsy nandaitra tamin'ny ankizivavy ny tetika toy izany. Noho izany Seryozhka nametraka ny catapult, sy ny fomba namely ny fahavalo ho setrin'izany.
  Nidradradradra ilay zazalahy mpisava lalana:
  - Dadabe Noely namiravira ny valanoranon'i Hitler!
  Ny fiampangana catapult, nanindrona ny vahoaka fasista, dia nahatonga azy ireo nanidina ary niaraka tamin'izay dia nivadika eny amin'ny rivotra. Nianjera ny Fritzes ary nopotehina tamin'ny korontam-bato.
  Ny tanky Tiger-2, rehefa very ny fifandanjany, dia nifandona tamin'ny Liona. Eh ry Leva, aiza ny anaranao mahatahotra?
  Nitsiky i Anyuta ary namaly hoe:
  - Tsara i Seryozhka!
  Nitabataba mafy ilay zazalahy:
  - Vonona foana ny mpisava lalana!
  Nanomboka nanohy indray ilay kapiteny vavy. Ary nokitikitika ny tongotr'i Seryozhka i Matryona, mafy tokoa izany! Tsy mahagaga raha tsy matahotra ny hihazakazaka amin'ny afo ilay zazalahy.
  Nihira i Maria ka nanao hoe:
  - Tsara ny fahatanorana - ratsy ny fahanterana!
  Nanaiky i Alla, ity mena mena falifaly ity:
  - Tsy misy ratsy noho ny fahanterana! Izany no tena maharikoriko indrindra amin'ny fanjakana rehetra!
  Ary nanao fitsambikinana ilay tovovavy. Nieritreritra an"ireo renibe maharikoriko nandritra ny fotoana fohy izy. Tsia, tsy afaka mampitaha vehivavy antitra amin'ny tovovavy ianao. Ary manao ahoana ny hatsaran'ny vatana manify.
  Nandray izany i Alla ary nihira hoe:
  - Isan-taona mikoriana toy ny karavan,
  Vehivavy antitra iray mitoto henna amin'ny laona...
  Ary ahoana ny amin'ny tarehiko mahia?
  Tsy azoko ny nanjavonan'ny fahatanorako!
  Nanjera ny masony i Anyuta, nandondona ilay Alemà tamin'ny kapoka teo amin'ny valahany ary nanamarika hoe:
  - Tsia! Na izany aza, misy ny hatsarana toy izany amin'ny ady - ny mijanona ho tanora mandrakizay! Mamo foana!
  Nametraka fiampangana vaovao tamin'ny catapult i Matryona. Izany dia zavatra toy ny laona tsara. Nitsikitsiky ilay tovovavy:
  - Aza mandalo fa mandalo!
  Seryozhka dia nivezivezy tamin'ny ranjony mahia nefa kinga ary nivovo:
  - Fritsam face!
  Ary ny grenady, miaraka amin'ny fonosana fipoahana, dia nanidina tamin'ny hafainganam-pandeha feno ho any amin'ny toerana Nazi.
  Eny, tsy nomena azy ireo i Stalingrad. Efa telo volana izao no nisian"ity fanafihana ity hatramin"ny faran"ny volana jona teo, saingy tsy tratra ny tanàna. Nahazo fahombiazana tamin'ny sehatra hafa teo aloha ny Nazia, fa tsy tamin'ity.
  Nanapoaka basy poleta i Anyuta ary nitaraina hoe:
  - Tsy azo atao ny zava-drehetra, mety hitranga izany ... Tsy ilaina ny manasarotra izao rehetra izao!
  Ary nandona ny tobin-dasan"ilay môtô. Nipoaka ilay fiara, ary nisy tadio mirehitra nanazava ny tany feno setroka. Ary nopotehin'ny tongotra mirehitra ilay Alemà.
  Nihiaka ilay kapiteny vavy:
  - Tiako ny mamono ny ratsy! Ary ity no tsara indrindra!
  Nokapohin'i Maria tamin'ny afo ny Alemà ary nisioka hoe:
  - Andao hilalao landihazo!
  Nitifitra i Alla, raha ny marina kokoa. Mainty maromaro no tavela nivalampatra teo amin'ny korontam-bato voasaron'ny lefona:
  - Vonoy ny fahavalo! - Nibitsibitsika ilay tovovavy.
  Nihira tamim-pilalaovana i Maria:
  - Rehefa avy nandoko an'i Hitler tamin'ny lokomena, Mainstein tamin'ny famafazana volo, dia hotarihiko ho babo amin'ny andriambavy ianao, ny alikanao mahatoky dia hanaikitra anao!
  Anyuta, mitifitra, misisika hoe:
  - Andao hanantona tena anio hariva ry Adolf... Atsaharo ny fitaka! Tongava amin'ny hariva, manidina toy ny gyrfalcon - mba hahafahanao mandresy mafy ny Nazia!
  Hoy i Maria tamin-katezerana, nandondona ny fiarovan-doha teo amin'ny lohan'ilay rivo-doza:
  - Afaka ataontsika! Ary hanao izany isika!
  Nanakana ny fandrosoan'ny tafika vahiny ny tovovavy avy ao amin'ny batalyon'i Lenin. Nandroso ny Fritz, nandraraka ara-bakiteny ny habaka tamin'ny faty. Tsy nanampy ihany koa ny fiara mifono vy Liona, izay nametrahana ny fanantenana. Ity misy fanovana ny fiara misy tafondro 150 mm.
  Nandondona vato iray niraikitra tamin'ny nonony niboridana i Alla. Ny tovovavy dia manana nono tsara tarehy sy feno. Nandefa grenady tamin'ny tongony ilay tovovavy. Matanjaka noho ny sandry ny tongotra, ary lasa lavitra kokoa ny tora-bato.
  Nahazo banga teo amin'ny lalamby ny "Lion" ary nijanona. Voatifitra avy amin'ny vavany mahery. Fivoarana sy firodana.
  Alla, nandrora, nanao hoe:
  - Tsy mitaraina amin'ny fanaintainana ny mpiady Rosiana iray!
  Ary nitifitra indray ilay tovovavy. Ary tena marina tokoa izany. Nihemotra ilay fasista niondrika teo amin'ny tilikambo.
  Hoy ny tovovavy mena volo, saika miboridana:
  - Very maina ny fiheveran'ny fahavalo fa nahavita nandrava ny Rosiana izy! Izay be herim-po dia hanafika amin'ny ady, handresy ny fahavalontsika isika!
  Ary i Alla dia mamoaka ny hozatry ny kibony, izay nofaritany tsara.
  Endrey ny hatsaran'ny tovovavy! Tena tsy tiako hisy ho faty izy ireo.
  Nihazakazaka i Ekaterina... Zazavavy tsara tarehy, fotsy volo volo. Azony atao ny manosotra azy ireo amin'ny karazana potion mba tsy ho maloto.
  Ny tovovavy dia tena tsara tarehy, miaraka amin'ny sarin'i Venus, toned kokoa sy voasokitra. Bra sy paty ihany no anaovana azy. Ny sisa rehetra dia efa rovitra. Kanto tokoa anefa ny tongotra! Tsy tovovavy io, fa tombo-kase ny fahalavorariana, satroboninahitra hatsaran-tarehy.
  Mihetsiketsika amin'ny fomba manokana izy, toy ny squirrel. Ary ny tongotra miboridana dia mitsilopilopy fotsiny, ary mahagaga fa madio foana ny ombelahin-tongony. Nitifitra i Catherine, ary voan'ny fery teo amin'ny tratrany ilay fasista.
  Hoy ilay tovovavy:
  - Ny tsy fivadihana amin'ny Tanindrazana no teny ambony indrindra!
  Hoy i Alla tamin'ny fihomehezana:
  - Esory ny bra dia mijanona ao anaty paty toa ahy!
  Nihifikifi-doha ratsy i Catherine:
  - Tsy mety izany!
  Nanozongozona ny valahany i Alla, nitifitra marina ary nihira hoe:
  - Lasa tsy mahazatra ny mpikambana Komsomol! Tena tsy mendrika ny mandehandeha miboridana toy izany!
  Nitsiky i Catherine sady niteny hoe:
  - Nahoana no mitondra fifaliana ho an'ny Krauts amin'ny fijerena ny hatsarantsika!
  Namaly tamim-pahatapahan-kevitra i Alla hoe:
  - Mahafaty ny hatsarantsika!
  Nitsiky i Katya ary nitifitra ny TA-200. Nirehitra ny fiaran"ny Nazia. Ary hoy ilay blonde tsara tarehy:
  - Fahafatesana amin'ny ratsy!
  Nitsiky i Alla:
  - Ary tsara ny fiainana!
  Catherine, rehefa nahita fa nianjera ny Alemana, dia nitaraina hoe:
  - Ity no sanda ambony indrindra! Aza mihevitra fa efa nandresy ianareo ry fasista!
  Ahoana no hihiran'i Allah:
  - Miandry ny fandresena! Fandresena no miandry... Ireo te hanapaka ny gadra! Fandresena no miandry! Fandresena no miandry! Ho afaka handresy ny Nazia isika!
  Tovovavy tsara tarehy, mihozongozona ny tratrany mitanjaka. Tsara miaraka amin'ny vatana miboridana amin'ny hafanana, izay mihamafy ny afo.
  Toa tapa-kevitra kokoa izao i Anyuta. Nitifitra ny Krauts tamin'ny basim-borona izy ary niteny hoe:
  - Hofoanako ianao!
  Ary tena nahazo fanomezana sy vatam-paty mahafaty tokoa ny Nazia! Ary nasehon'ilay tovovavy azy ireo ilay hevitra, andao hanorina rantsan-tongotra. Ary nisioka toy ny alinalina jiolahy izy. Ary amin'ny alalan'ny rantsan-tànan'ny faran'ny ambany.
  Tena hendry ilay kapiteny vavy. Ary mamirapiratra. Ary tsy lozabe akory. Izy koa dia malahelo ny miaramila fahavalo, izay mety hanan-janaka hitomany ny rainy novonoina.
  Anyuta anefa dia manaisotra ny eritreritra toy izany amin'ny tenany, mahatonga azy hitomany. Tsy ny Rosiana anefa no tonga tany Alemaina mba handroba sy hamono. Tsia, Alemà ireo ary andiana vahiny mahery setra avy amin'ny lafivalon'izao tontolo izao no nirohotra nankany amin'ny habakabaka Rosiana.
  Niampita ny tenany i Anyuta ary nitifitra an'i Fritz, izay niezaka ny hanatona mangina ny toerana misy an'i Rosia... Nivoaka ny masony sy ny atidohany, izay lavon'ny bala.
  Nitsiky ilay kapiteny zazavavy ary niteny tamim-pahavitrihana hoe:
  - Mahitsy maso, loha amin'ny loha!
  Nitifitra marina i Anyuta ary nandona môtô niaraka tamin"ny "sidecar" iray. Nanomboka rovitra ny fiara, ary nanidina ny basim-borona ary nivadika imbetsaka. Dia nanindrona ny korontam-bato ny vavany.
  Nosokisan"ilay tovovavy tamin"ny korontam-bato ny falany miboridana sy feno vovoka. Dia nikendry indray izy. Ny tarehiny falifaly sy tanora dia nitsiky tamim-pifaliana. Nihira ilay zazavavy:
  "Tsia," hoy izahay tamin'ny fasista, tsy handefitra ny mofo manitra Rosiana antsoina hoe "brod!"
  Nanao tifitra tena marina i Maria, izay nandoro ny Focke-Wulf, ary nikiakiaka hoe:
  Mazava ho azy fa mazava ho azy ny safidy,
  Vonona ny hamadika an'i Rosia amin'ny dolara...
  Fa tena mahafinaritra ilay lehilahy Rosiana -
  Vonona aho hanolotra ny aiko ho an"ny Tanindrazana!
  Nanao somersault ilay tovovavy ary nampiseho cookie tamin'ny Nazia, ary nihodinkodina, ary tsy nahavoa ny hatsaran-tarehy ny bala.
  Nipoitra i Alla, ity hatsaran-tarehy ity, saika miboridana, ary maloto toy ny devoly, dia nanipy grenady niaraka tamin'ny tongony roa. Ary nanamarina izy hoe:
  - Ny ananako dia... Ho an'i Fritz amin'ny lafiny maranitra!
  Nohitsin'i Matryona i Alla:
  - maranitra, miankavanana, fa tsy mitsivalana!
  Nikiakiaka sy nanozongozona ny tratran"ny pastèque ilay tovovavy, ary nandefa grenady tamin"ny alalan"ny grenady misy fonosana fipoahana. Voadona tao anaty barika ny "Tiger", ka nitsoaka ity asa-kanto miolakolaka ity.
  Taorian'izay dia nihemotra ny zavaboary Hitler. Nanomboka nandady toy ny sokatra tao anaty afo izy.
  Nihira i Anyuta, nibitsika tamim-pifaliana:
  - Ary mihemotra ny Tigra ary miafina ny Alemà!
  Nihetsika teo ambany fanafihan"ny rivotra sy ny basy mahery vaika ireo andiana tovovavy. Avy eo dia namely, vaky, hantsana mafana niakatra ho any an-danitra ireo mpandefa balafomanga. Ary nirehitra ny vato. Soa ihany fa tsy nisy maty ny zazavavy, fa nankany amin'ny tontolo hafa ireo lehilahy - izay tsy dia malahelo loatra! Ary ny fanahy manidina - ny sasany ho any an-danitra, ary ny hafa ho any amin'ny helo! Aiza ny devoly miaraka amin'ny garderie efa miandry izay tsy nino an'i Jesosy.
  Tezitra i Alla, ilay mpiady sexy indrindra: afaka mitifitra ny toeran'ny miaramila sovietika ve ny Nazis, miaraka amin'ny Sturmtiger-ny, ka mamono ireo mpiady mena?
  . TOKO No. 7
  Ary naka grenady tamin'ny tongotra niboridana ilay tovovavy ary nivezivezy tao anaty cascades of somersaults. Ary nihodina haingana kokoa. Ary avy eo, tamin'ny heriny rehetra, dia nanipy ny fanomezan'ny fahafatesana tao amin'ny barika midadasika an'ny Sturmtiger izy. Nirefodrefotra ny tongotr'ilay tsara tarehy sady miloko volontsôkôlà, ary nisy grenady nanidina tao anaty barika midadasika. Ary ilay fiara matanjaka no kenda aloha ary avy eo nipoaka. Ireo "Tigera Royal" roa izay nijoro teo amin"ny sisin"ny "Sturmtiger" dia natsipy ary niparitaka tamin"ny lalana samihafa. Nesorina teo amin'izy ireo ny rollers, ary nianjera izy ireo, nanidina toy ny rojo vaky ny mpanjakavavy.
  Nampiakatra an'i Alla ny onjan'ny fipoahana, ary nivadika ambony ambany ilay tovovavy. Ary navadika izy, nohozongozonina ary nazera. Mbola nipetraka ihany anefa ilay hatsaran-tarehy, korontam-bato maranitra, ary vato potipotika nolalovana teo amin"ny falany. Nanaintaina ilay tovovavy, ary na dia teo amin"ny tongony tsy mataho-tody aza, dia nisy teboka maranitra voatsindrona.
  Saingy i Alla dia nahita hery hitsanganana sy hiantsoantso hoe:
  - Ho lavenona ianareo fasista!
  Anyuta sy ireo tovovavy hafa dia narian'ny onjan'ny fipoahana ary nopotehina kely mihitsy aza. Tsy nisy maty anefa na dia iray aza tamin"ireo mpiady tsara tarehy. Nifanena tamin"ny rivo-doza sy ny afo tsara kendrena ireo tovovavy. Fanafoanana ny Nazia nitsambikina sy ireo bibikely mahery setra hafa nanao fahirano ny URSS.
  Nihira tamin-kafanam-po tokoa i Maria:
  - Ary rehefa mitsoka antsika amin'ny ady ny trompetran'ny Tompo, dia ho mpinamana miaraka amin'ny Komsomol isika! Ary noho ny sitrapon"i Jehovah dia ho any an-danitra aho!
  Alla, nanintsana ny vovoka tamin"ny faladiany feno rà sy tapaka, dia nihira hoe:
  - Lenin, fety, Komsomol! Alefantsika any amin'ny trano adala ilay Fuhrer!
  Nanomboka nihomehy be marenina ireo tovovavy, ary nanaitra sy sosotra i Seryozhka nanao hoe:
  - Ary tsy dia marina loatra ny catapult-ko - tahaka ireo tongotr'i Alla miboridana sy matanjaka ireo!
  Matryona, nanenjana ny hozatry ny sandriny, nanao hoe:
  - Tsy maninona izany! Hahita zavatra hafa ianao. Zavatra mangatsiaka kokoa!
  Niverina avy eo amin'ny laharana voalohany i Witchakova ary nahazo antso maika tany Vladivostok. Niharan'ny fatiantoka goavana ary saika nanodidina an'i Khabarovsk (ny fifandraisana tamin'ity tanàna ity dia notazonina tamin'ny alàlan'ny Amur), nanakana ny miaramilany ny Japoney mba hanangona sy hameno. Japoney zato tapitrisa farafahakeliny miaraka amin'i Manchuria fitopolo tapitrisa sy Thailandy hafa afaka mamindra miaramila an-tongotra betsaka. Amin'ny lafiny iray dia mora kokoa ny miady amin'ny USSR noho ny Etazonia, satria ny ady amin'ny farany dia mitaky sambo lafo be ary tsy fiaramanidina mora. Fa ny miaramila an-tongotra miaraka amin'ny basy maivana sy mora ary basy vita amin'ny milina nadika avy amin'ny Schmeisters dia azo omena betsaka! Ny ankizilahy japoney rehetra manomboka amin'ny fito taona dia mahafantatra ny fomba hanangonana sy handrava basy! Saingy mazava ho azy fa mila fotoana ny famindrana miaramila avy amin'ny nosy mankany amin'ny kaontinanta. Ary rehefa nahazo fanamafisana, mifindra any amin'ny faritany Sovietika indray!
  Rehefa nahazo ny antso, Witcherova nanantena fa amin'ny farany dia hahazo mpiady vaovao sy hiady eny amin'ny lanitra. Nentina tany Vladivostok tamin'ny Emka ilay zazavavy. Nahatsiaro ho toy ny terminator ilay mpanamory. Lehilahy antitra fotsy volo ilay mpiara-dia taminy, na dia efa antitra aza, izay tsy nanao afa-tsy ny dian"ny sergent.
  Hoy izy tamim-pireharehana:
  - Ry tanora ô! Fantatrao ve fa niady tamin'ny Japoney aho tamin'ny andron'ny tsarista!
  Nanontany tamim-pisalasalana i Witcher hoe:
  - Tena? Sa mety nahazo lakroa koa ianao?
  Ny raibe, nanozongozona ny volombavany fotsy, dia nianiana hoe:
  - Tsy misy lakroa, tsy misy medaly! Ka niady tsy miankina izy nandritra ny herintaona sy telo volana! Ahoana ny hevitrao, afaka mahazo anaram-boninahitra sy medaly ny tsirairay? Indrindra fa teo ambanin'ny tsar, rehefa tsy dia nankasitraka ny privé!
  Nanaiky i Witcher:
  - Eny, teo ambanin'ny tsar dia nisy ny tsy fitoviana saranga! Saingy fotoana samy hafa ireo. Teny an-dalana, manao ahoana ny fitiavanao an'i Japs! Ny tiako tenenina dia nahery ve ny fahavalo?
  Namaly ilay anti-panahy sady nitselatra nify vy:
  - Tsy malemy, na dia marani-tsaina kokoa aza ny baikonay, dia tsy hahafoy an'i Port Arthur sy Manchuria izy ireo! Tsy fahavalo mahery toy izany izy ireo.
  Nandeha moramora ny Emka, simba ny lalana noho ny baomba sy ny tafondro. Afaka niresaka izahay.
  Nanontany mangina kely kokoa i Witcher:
  - Natanjaka kokoa ve ny anay?
  Ilay anti-panahy, toy ny kilalaon'ny rivotra, dia nikitika indroa:
  - Amin'ny lafiny sasany, eny! Ohatra, ny Japoney dia manana toerana fitifirana avo roapolo heny noho ny antsika. Talohan'ny nandefasana azy teo aloha, dia nitifitra telo ihany aho. Ary avy eo dia tifitra dimy avy. Na izany aza, amin'ny fifampitifirana dia tsy afaka milaza isika fa ratsy noho ny Japoney. Ary izany na dia eo aza ny hoe nanao fanamiana khaki izy ireo, ary nanao akanjo fotsy izahay. Mazava ho azy fa rehefa nahazo traikefa ara-miaramila izahay. Ny Japoney dia manana fahaiza-manao kely kokoa amin'ny raharaha miaramila noho isika, na dia ela kokoa aza ny fiofanana. Saingy ny basy dia namely marina kokoa noho ny klioba Mostina.
  Nanaiky tsy nisy famandrihana i Vedmakova:
  - Eny, azo antoka! Marina ny voalazanao! Ny Japoney, toy ny Alemà, dia mifantoka be loatra amin'ny fiofanana amin'ny fandaozana.
  Nihifikifi-doha ilay anti-panahy:
  - Vice versa! Latsaka lavitra noho izay ananantsika ao amin'ny tafika tsarista! Eny ary, na dia talohan'ny Ady Lehibe Voalohany aza dia nanomboka nampiofana miaramila tsara kokoa izy ireo, ary farafaharatsiny niova fanamiana, dia ... Tsy tafika, fa lalao diabe feno!
  Nanamarika i Witcherova, tsy misy lolom-po:
  - Talohan'ny ady dia nibanjina be ihany koa ny fanaovana matso! Hita fa ny hendry dia mianatra amin'ny fahadisoan'ny hafa, ny adala mianatra amin'ny azy, iza no tsy mianatra mihitsy, iza?
  Hoy i Dadabe:
  - Orinasa mahasoa ny fiofanana! Saingy tamin'ny famatsiana, tamin'ny ankapobeny dia nisy sakana tanteraka izahay. Tsy misy basy, tsy misy basy! Matetika izy ireo no noana, narary ny miaramila - tsy nisy fanafody! Betsaka kokoa ny olona matin'ny typhus sy ny fahavetavetana hafa noho ny bala japoney. Tena ratsy ny ady. Adala i Kuropatkin! Tsy misy fihetsehana miolikolika, tsy misy camouflage, natsipiny mivantana tao anaty hady teo ambanin'ny basim-borona. Nampiasaina ho vilona tafondro izahay. Tena ratsy ny niafarany, tamin"ny faharesena. Araka ny filazan'izy ireo dia zara raha nisintona ny tongotro aho. Marina fa afaka mirehareha aho fa nandositra ny fahababoana! Toy ny ratra koa!
  Ilay zazavavy, te-hahafantatra, dia nanontany hoe:
  - Ary ny Japoney mihitsy no lasa tsara kokoa na ratsy kokoa! Raha ny toetrany miady.
  Nandrehitra sigara voahorona aloha ilay anti-panahy, ary avy eo dia namaly hoe:
  - Sarotra ny mitsara izany amin'ny fomba tsy mitongilana. Niova ny tafika, nipoitra ny fiara mifono vy, ny fiaramanidina ary ny basy. Raha ny fandrosoana dia tsy niova firy ny sambo, na ny basy. Saingy ny hadalan'ny baiko dia tsy miova, ka amboary ny fanafihana an'i Vladivostok!
  Namirapiratra ny masony maitso ilay Witcher:
  - Tsy misy fialan-tsiny amin'izany!
  Nanaiky ilay anti-panahy hoe:
  - Ary tsy mety izany! Efa fantatr"izy ireo mantsy fa manomana tetika maloto ny fahavalo, ary tsy misy fomba azo anehoana izany! Toy ny hoe nanangana ahy izy ireo. Fa ny fampitsaharana ny ady amin'ny Pindos dia famantarana mazava fa hisy kapoka mafy ho avy.
  Witcher nitsiky:
  - Miaraka amin'i Pindos?
  Nanamafy i Dadabe:
  - Eny, izany no antsoin'izy ireo hoe Amerika sy Grande-Bretagne ankehitriny! Ny anarana dia avy amin'ny teny hoe "mangalatra", izany hoe mangalatra. Sady firenena katsentsitra ireny, firenena mpangalatra mitsentsitra ran'izay adala sy malemy kokoa!
  Nanohina ny lohany mena ilay mpanamory:
  - Manaiky aho eto!
  Nanantitrantitra ilay anti-panahy hoe:
  - Ekeo fa adala ny baikonay, ary mpamadika aza! Toy izao ny fomba fametrahana ny sambontsika, ratsy noho ny Pindos!
  Nanohitra i Witcher:
  "Angamba tsy noheverin'izy ireo fa hitokona haingana ny Japoney." Amin'ny ankapobeny, ny Far East dia toeram-pialan-tsasatra, ary ny kanosa sy ny kamo no nanorim-ponenana teto. Raha ny marina, ao amin'ny tafika dia tsy mila miasa mafy toy ny mpiasa na mpamboly iombonana ianao any aoriana, fa mahazo sakafo sy karama tsara. Etsy an-danin"izany, dia tsy manao vivery ny ainy ianao rehefa manompo any amin"ny Farany Atsinanana. Eny, paradisa ho an"ny kamo sy ny kanosa.
  Nanohitra ilay anti-panahy hoe:
  "Tsy miady amin'izany ratsy izany ny miaramila sy ny manamboninahitra." Indro i Khabarovsk, mbola tsy nitolo-batana izy ireo.
  Nanaiky i Witcher:
  - Mpiady Rosiana, mpiady manokana! Fa araka ny voalazan'i Brusilov: tena tsara ny miaramilanay, tsara ny manamboninahitray, antonony ny jeneraly, ary ratsy tanteraka ny tsar!
  Nimenomenona tsy faly i Dadabe:
  - Raha tsy Kuropatkin ny komandàntsika, fa Brusilov: handresy isika! Indrisy fa nosoloina! Tsy maintsy lazaina fa teo ambanin'ny tsar dia nanjary kely kokoa ny jeneraly Rosiana: teo ambanin'i Suvorov dia nisy vahindanitra feno komandy miavaka! Na izany aza, Zeorziana i Stalin, ary araka ny filazan'izy ireo, Zeorziana...
  Nanapaka ny Witcher ny raibe:
  - Mitandrema amin'ny fanambarana toy izany! Afaka miditra amin'ny departemanta manokana ianao! Na izany aza, ho ahy dia tsy manam-pahaizana mihitsy i Stalin! Ary ohatra, ny tsipika tsy hita tamin'ny Febroary dia manamafy izany! Teny an-dalana, reko fa tamin'ny 1 Mey, ny fiarovana an'habakabaka sovietika tao Moscou dia nanjary tsy afa-manoatra ary olom-pirenena sovietika an'arivony no maty!
  Hoy ilay antitra:
  - Misaotra an'i Etazonia sy Grande-Bretagne! Nomen'izy ireo fiaramanidina vaovao ny Wehrmacht! Ankoatr'izay, reko fa nisy sabotage faobe, izay nianjera teny amin'ny rivotra ny Yaks! Ankoatra izany, dia ny Yaks vaovao!
  Nanohina ny lohany i Witcher:
  - Henoko izany! Tena mahamenatra! Fa manantena aho fa ho voasazy ireo meloka ary ahitsy ny olana!
  Niondrika i Dadabe, dia niteny tampoka hoe:
  - Ao an-dohantsika no tena olana! Karazana toe-tsaina sovietika! Fiezahana hamadika olona iray ho omby, ho andevo tsotra!
  Tsy niady hevitra i Witcher. Nangina izy, nibanjina foana teo am-baravarankely. Ankehitriny dia lasa miharihary kokoa ny fandrahonana ny faharesen'ny URSS. Hita fa na i Moskoa aza dia tsy voaaro amin'ny fanafihana an'habakabaka. Farafaharatsiny tsy manana fiarovana ampy hanohitra ny fanafihana an'habakabaka goavana!
  Eny ary, ny ady dia mifindra amin'ny dingana hafa kely ... Marina fa tamin'ny ady tao Stalingrad, ny Alemà koa dia nanana ny fara tampony amin'ny rivotra, fa tsy nitondra ny fandresena niriana! Na dia izany aza, ny Krauts dia nanana tombony izay tsy dia nahery vaika loatra! Rehefa dinihina tokoa, dia tonga tsy tapaka ny fiaramanidina sovietika vaovao teo aloha! Saingy tsy maintsy lazaina fa ambany dia ambany ny haavon'ny fiofanana momba ny ady teo amin'ireo mpanamory. Ny ankamaroan'ny vao haingana dia tsy mihoatra ny 8 ora ny sidina. Tena minus izany, indrindra fa ny Alemà matetika dia manana 250 ora! Na izany aza, taorian'ny Stalingrad, ny Alemà dia nampihena ny fandaharana ho 150, fa ankehitriny ny famatsiana solika dia lasa mora kokoa. Na izany aza, hiteraka olana ho an'ny Krauts ihany koa ny fisian'ny fiaramanidina vaovao marobe.
  Tetsy an-danin'izany, voalaza fa olom-pirenena amerikanina maromaro no voasambotra teo anivon'ireo mpanamory ireo mpanamory baomba. Tsy taitra mihitsy ity farany! Ny Luftwaffe dia tsy manana mpanamory ampy ho an'ireo mpanamory baomba vaovao, ka nahita mpilatsaka an-tsitrapo!
  Manontany tena aho hoe ahoana no hamalian'ny baiko sovietika an'izany? Rehefa dinihina tokoa, tsy misy na inona na inona ho any Berlin? Ny baomba stratejika lavitra dia tsy novolavolaina tao amin'ny URSS, afa-tsy ny P-8. Ny fiaramanidina farany, miaraka amin'ny hafainganam-pandeha mihoatra ny 400 kilometatra isan'ora ary noforonina tamin'ny 1936, dia mazava ho azy fa lany andro. Ankoatra izany, rehefa manafika an'i Berlin, dia hifindra tsy misy escort an'habakabaka, ary ny Alemà dia afaka manakana azy amin'ny fiaramanidina. Raha ny marina, efa manana radara tena tsara izy ireo izay handrakitra ny fihetsiky ny manidina mankany Berlin. Eny, ary mila fotoana ny hamokarana ampy amin'ireo milina ireo hanafika an'i Alemaina. Ny Alemà dia tsy firenena malemy ary tia teknolojia! Izy ireo angamba no firenena tena voafehy sy voalamina indrindra any Eoropa na eran-tany mihitsy aza! Tena sarotra ny mandresy irery, ary koa miaraka amin'i Japana malemy eo amin'ny laharana faharoa.
  Ny zavatra tsara indrindra azo atao amin'ity toe-javatra ity dia ny manandrana mampisaraka ny Allies sy Alemana. Ahoana anefa no hanaovana izany? I Beria dia efa nanome toromarika azy hanao zavatra mitovy amin'izany amin'ny fampiasana mpanimba azo avy amin'ny Amerikana. Mety ho fihantsiana tsara izany, saingy tsy nanam-potoana i Anna.
  Toa tsy omena tsiny izy - ahoana raha tsy anjara izany, fa ny tsiron-tsakafo tsy mahafinaritra dia mbola manenika azy. Hoatran'ny hoe raha tonga indray andro aloha izy dia ho hafa ny zava-drehetra!
  Na izany aza, tsy azo atao izany! Tonga anefa izy raha vao nahazo baiko avy any Beria!
  Amin'ny ankapobeny, i Lavrenty Palych dia tompon'ny fihantsiana. Nanafika ny seranan'i Peru i Japana, tsy nisy ny fandraisany anjara!
  Ny zava-misy dia, toy ny kisendrasendra, ny faharanitan-tsain'ny Land of the Rising Sun dia nahazo antontan-taratasy momba ny fikasan'i Etazonia hanao andianà fitokonana fisorohana amin'ny fampiasana ireo mpitatitra fiaramanidina, anisan'izany ireo monina ao amin'ny seranan'i Peru!
  Fanampin'izany, adala ny Amerikanina: nahatonga an'i Japana hiady izy ireo, niaraka tamin'i Grande-Bretagne nametra-pialana tamin'ny famatsiana solika sy akora hafa, fa ny tenany tsy vonona hiady!
  Eny tokoa, ny Etazonia tamin'ny 1941 dia tsy nanana hery ampy, indrindra fa tamin'ny fiara mifono vy, ho an'ny ady amin'i Japana. Tsy nanana afa-tsy fiara mifono vy 400 izy ireo tamin"ny 1940, ary miafina ny vaovao momba ny 1941, nefa tsy azo inoana fa nisy maherin"ny arivo tamin"izy ireo na dia tamin"izany aza! Ka nitsambikina tamin'ny ady i Amerika, tsy niomana tanteraka! Eny, tsy dia mitam-piadiana loatra koa i Japana. Raha nanana fiara mifono vy teo amin'ny roa arivo sy sasany, ary ny maivana, dia, ohatra, dia tsy nisy fiaramanidina lavitra mihitsy!
  Ka tsy nanapoaka baomba an'i Etazonia ireo mpanamory mahery fo ao amin'ny Land of the Rising Sun! Fa vao mainka nikoropaka izy ireo! Ary ankehitriny dia nanapa-kevitra ny hamaly faty ny URSS izy ireo, miantehitra indrindra amin'ny miaramilany, manonofy ny hamerina ny fahombiazan'ny andron'i Tsar Nicholas II!
  Leo ilay Witcher ary nanomboka nihira hoe:
  Akory ny hasarotry ny fiainana ry Tompo indrisy!
  Ianao no mitafy satroboninahitra tsilo!
  Tsia, aza tsofina ny lohako
  Mampanantena olana ho antsika ny andro vaovao!
    
  Nofy avy hatrany niparitaka ho vovoka,
  Ny kankana masiaka dia mikiky am-pifaliana!
  Ary fanaintainana sy alahelo eo amin'ny masonao,
  Inona no hanakanana, tsy misy manana fahefana!
    
  Fa inona no azonao, Andriamanitra ô
  Satria izy mihitsy no niakatra teo amin"ny hazo fijalian"i Golgota!
  Ny nofinofy momba ny fahasambarana dia tsy misy dikany,
  Mierona sy mitaraina ny mpitondratena!
    
  Tsy misy tany mahatahotra noho izao tontolo izao,
  Sketch ny ady, ny borosy feno rà!
  Ny foam hysterika amin'ny etera,
  Tapaho avy hatrany ny tranonkala!
    
  Ary raha tianao ny fiainako,
  Dia atsipy any amin"ny Gehena aho avy eo!
  Mbola tiako ianao,
  Amin'ny fandrosoana aho mino ny fiovana!
    
  Mino aho fa olona iray
  Mahay lasa madio sy ambony kokoa!
  Fa hifarana ny fijaliana nandritra ny taonjato maro,
  Ho tonga tahaka ny rahalahy Tsitoha isika!
    
  Inona no baiko?
  Amin'ny haben'ny sambo kintana!
  Ny herinay mahery,
  Hamirapiratra mahery noho ny Quasar!
    
  Tsy ho faty mihitsy ny fiainana
  Ary ho olombelona daholo!
  Toy ny tara-masoandro tsy misy fiafarany,
  Amin'ny taona tsy manam-petra sy mahafaly!
    
  Ho lasa tena misy ny Kominisma
  Minoa fa ho tsara kokoa noho ny nofinofinao izany!
  Mandrosoa, miakatra, tsy midina,
  Aoka hisy fifaliana - tsy misy alahelo!
  Nahavita ny hira i Vedmakova ary niditra tao Vladivostok ihany ny "Emka". Nijery ny tanàna tamim-pahalianana ilay mpanamory. Nitombo be ny fahapotehana tao Vladivostok, nifoka sigara ny trano sasany, niasa teny an-dalambe ny ekipa mpamono afo, nisy tanora maro niaraka tamin'ny angady, pile, ary fitaovana famonoana afo hafa.
  Hoy i Dadabe:
  - Teo ambanin'ny tsar dia niasa mafy koa ny tanora, saingy tsy nisy tsiky sy hafanam-po! Na dia tsy ho lasa lavitra aza ianao amin'ny hafanam-po!
  Nanohitra i Witcher:
  - Raha ny indostria no maoteran'ny toekarena dia ny hafanam-po no solika manana isa ambony octane!
  Nanohina ny fony ilay anti-panahy nanao hoe:
  - Miteny tsara ianao ry zazavavy!
  Nijanona teo akaikin'ny tranoben'ny biraon'ny komandà i "Emka" ary saika lany tao i Vedmakova. Tena naniry ny hiverina tamin"ny soavaliny manana elatra izy.
  Nandondòna ny birao nandefasana azy tamin"ny fiantsoana ilay tovovavy. Nisy feo rendremana nanaraka:
  - Mandrosoa!
  Niditra i Witcher, nanitsy ny sorony tamim-pireharehana. Lehilahy nanao fanamiana kolonely NKVD no nipetraka teo amin"ny seza iray. Lehilahy sola sy tsy mahafinaritra. Nanontany an'ilay mpanamory izy tamin'ny alahelony hoe:
  - Anarana feno!
  Namaly haingana ilay zazavavy hoe:
  - Anna Petrova Witcher!
  Nanampy ny kolonely hoe:
  - Laharana miaramila?
  - Air Force Major sy Maherin'ny Firaisana Sovietika! - Hoy ilay mpanamory nirehareha.
  Noraisin'ilay kolonely ny telefaonina ary niteny vetivety hoe:
  - Efa tonga ny Air Force Major Witcher!
  Dia nitodika tany amin"ilay tovovavy izy.
  - Manao ahoana ianao? Manantena aho fa salama ianao?
  Nanambara ny nifiny ilay mpanamory:
  - Mahazo aina aho! Vonona hiady toy ny liona!
  Nanaiky ny kolonely:
  - Tsara! Heveriko fa hankasitraka izany ny Japoney!
  Raikitra ny tabataba, fikotrokotroky ny baoty, ary mpiasa tsotra enina ao amin"ny sampana manokana, niaraka tamin"ny lehilahy iray nanao fanamiana manokana, no niditra tao amin"ilay birao. Nanafatra izy hoe:
  - Asio fatotra io mpangalatra io!
  Very hevitra i Witcher:
  - Inona koa ity?
  Hoy ny kolonely:
  - Ary ilay iray! Voasambotra ianao ry olom-pirenena mpamosavy! Ary halefa any am-ponja ianao!
  Nampitandrina ny lehilahy iray manao fanamiana manokana:
  - Mahay miady tsara io vehivavy io! Koa mitandrema!
  Nitsiky i Witcher:
  - Tsy ho solontena avy amin'ireo masoivoho mpampihatra lalàna mahery fo aho! Antsoy i Beria ary hazavao indray mandeha io tsy fifankahazoana io!
  Nitsoka mafy ny kolonely:
  - Ity misy fomba hafa hanelingelina an'i Beria! Alefaso any am-ponja izy, dia handamina izany ny fanadihadiana!
  Nanaiky ilay mpamosavy:
  - Maherin'ny Firaisana Sovietika aho ary ny fanadihadiana, mazava ho azy, dia handamina izany, fa miaraka amin'i Beria dia ho haingana kokoa izany! Te ho eo ambany fifehezan'ny fiaramanidina aho haingana araka izay azo atao!
  Nanome toky ny kolonely hoe:
  - mandritra ny ady dia tsy hisy hitaredretra ela! Esory izy!
  Nandeha tsy nanohitra i Vedmakova ary nanosika kely fotsiny ny moron'ny basy maodely nohafohezina izay nanomboka nasiana scouts. Avy eo dia natsofony tao anaty lakandrano mainty aho ary noroahiny. Anna Petrovna tony, tsy nahatsiaro tena ho meloka, ary ny NKVD angamba nahalala momba ny fifandraisana manokana amin'i Beria, ka handamina izany. Mahaliana mihitsy aza ny mitsidika ny fonja. Ny tena lehilahy dia tsy maintsy mitaiza zanakalahy, manao miaramila, ary migadra any am-ponja! Noho izany, angamba, ny mpiady! Olona malaza maro no nigadra: Stalin, Lenin, ary Hitler!
  Tsy dia lavitra loatra ny biraon"ny komandy ny fonja, ka nosintonina i Vedmakova ary nentina nankany an-tokotany. Teo no nierona tamin-katezerana ny alika, manjavozavo sy volondavenona ny rindrin"ny tranomaizina naorina tamin"ny taonjato faha-18. Nahatsapa fientanentanana tsy nahy ilay tovovavy rehefa nentina niditra sy notarihina teny amin"ny lalantsara. Ity ny varavarankely fisoratana anarana: fanontaniana mahazatra:
  - Anarana voalohany, anarana farany, patronymic, lahy sy vavy!
  Avy eo mivilia miankavanana mankany amin'ny efitrano misy taila. Teo, teo amin'ny latabatra, nipetraka ny manamboninahitra iray manao fanamiana NKVD sy apron hoditra, ary niaraka taminy ny dokotera manao akanjo fotsy ary vehivavy roa efa antitra misintona fonon-tanana fingotra manify amin'ny tanany.
  Ilay mpiambina niaraka tamin'i Vedmakova haingana, niaraka tamin'ny hetsika fanao, dia nanala ny gadra teny aminy. Nanome baiko ilay manamboninahitra hoe:
  - Esory ny akanjo!
  Gaga i Witcher:
  - Inona?
  Niteny tamim-pahatoniana ilay manamboninahitra hoe:
  - Hoy aho hoe, esory ny akanjonao! Ny fikarohana sy ny fikarohana manokana dia tsy maintsy atao!
  Nangovitra ilay tovovavy:
  - Fa misy lehilahy eto!
  Nivazavaza ilay manamboninahitra mitondra ny apron hoe:
  - Afaka manampy anao ve aho! Avia, esory ny lambanao, ry vehivavy janga!
  Nangovitra i Vedmakova, tsaroany fa rehefa nampidirina am-ponja dia tsy maintsy karohina manokana ary nanomboka nanala ny akanjony. Nanaiky izany ireo vehivavy ary nitsapa tsara ny zaitra rehetra. Navela tao anaty paty fotsiny i Witcher, saingy nivovo ilay manamboninahitra:
  -Ary esory ny paty ry zalahy a! Ho tanteraka ny fikarohana!
  Tavela teo anoloan'ny lehilahy maromaro niboridana tanteraka (nijanona ny andian-tsambo nitondra azy, vonona ny hiditra amin'ny ady amin'ny fotoana rehetra), dia menatra ilay tovovavy ary niezaka nanarona azy tamin'ny tanany.
  Nokapohiny mafy tamin'ny kibay ny vodiny:
  - Ampidino ny tanana, ry bitro!
  Nitabataba i Witcher, saingy niaritra izany. Rehefa vita ny fizahana ny akanjony ary rovitra ny kirarony, dia nanome baiko ilay manamboninahitra hoe:
  - Jereo izao ho anao!
  Nanomboka teo amin"ny lohany ireo vehivavy mpiandry fonja. Nosokirin'izy ireo tamin'ny rantsantanana misy fonon-tanana ny volo, avy eo nijery ny sofina, ary nampiasa karazana fantsona misy jiro mihitsy aza. Nosintonina imbetsaka ny sofina, niondrika ary tsy niondrika. Dia nijery tao amin'ny vavorona izy ireo:
  - Mikohaka, azafady! Izay ilay izy, matanjaka kokoa!
  Potika ny oron"ilay tovovavy. Narahina fandinihana ny vava izany. Tena tsy nahafinaritra, tanana marokoroko nifandona teo amin"ny lela, tsindraindray nosintonin"izy ireo ilay izy, dia nosintoniny mafy kokoa, na dia saika rovitra aza.
  Hoy ilay manamboninahitra:
  - Mila mitandrina kokoa isika! Mety ho mpitsikilo izy!
  Nanomboka nanindry ny rantsan-tànany teo amin"ny nify ireo mpiandry fonja, nijery ny famenoana izay mety hanafenana ireo vaovao manan-danja. Nahatsiaro ho afa-baraka sy nororany i Witchakova ; Avy eo dia nanomboka nahatsapa ny nono niboridana an'ilay tovovavy ny tanan'ireo vehivavy nanao fonon-tanana. Nofetsin'izy ireo izany, notsapain'izy ireo ara-bakiteny isaky ny milimetatra, ary nasehon'izy ireo tamin'ny jiro. Nibontsina mafy ny tratran"ilay zazavavy, ary nanery mafy hatrany ny mpiandry tranomaizina, ka nitabataba hoe:
  - Tsia! Eto dia madio!
  Nojerena avy eo ny foitra sy ny rantsantanana. Nosintonina indray ny foitra, naolana ihany koa, ary nolevonina tamin"ny fanjaitra avy eo. Nojerena tsara ny rantsantanana.
  - Ary izao fikarohana gynecological izao! - Nanafatra ilay manamboninahitra.
  Nanome baiko ny mpiandry fonja hoe:
  - Miondrika ary mamelatra ny tongotrao, azafady!
  Ny zavatra nanala baraka indrindra taorian"izay, dia niditra tamin"ny tratran"ilay tovovavy ny tanan"ilay mpiambina fonja. Nitaraina noho ny fanaintainana sy ny fahafaham-baraka i Witcher. Ary ny tanany dia nihady mafy tao amin'ny zohy izay nitehirizan'ilay vehivavy ny hareny sarobidy indrindra, izay sady maharary no mangidy. Somary nihetsiketsika ilay tovovavy, ary naneso ilay manamboninahitra hoe:
  - Jereo tsara araka izay azo atao! Rehefa dinihina tokoa, dia any amin'ny toerana akaiky ny mpitsikilo matetika manafina antontan-taratasy, ary indraindray naoty kely dia ampy hahitana vaovao manan-danja.
  Nosoloina iray hafa ny mpiambina fonja iray, ary vao mainka nampahoriany sy tsy mahalala fomba ny fisavana. Takatr'i Witchakova fa te-hanala baraka azy fotsiny izy ireo tamin'ny famadihana ny fikarohana ho fampijaliana.
  Ny fandinihana ny anus dia tsy latsa-danja kokoa, ary nampiasaina koa ny tsinay sy ny enema lehibe. Toa tena nampiahiahy mafy ilay mpanamory. Taorian'izay dia toa zavatra kely ny fijerena rantsantanana sy tongotra ary tongotra.
  Tsy nifarana hatreo anefa izany;
  - Atao x-ray amin'ny vavony izao! Tsy nisy zavatra betsaka azony natelina!
  Tsy dia maharary loatra izany. Nisy dokotera teto, nandinika tsara ny zava-drehetra, na dia ny fo sy ny havokavoka aza. Farany dia nanome baiko izy:
  - Madio sy salama tanteraka izy!
  Tezitra ilay manamboninahitra nanao hoe:
  - Mampalahelo fa hotifirinay izy! Na izany aza, avelao izy hilalao piano amin'izao fotoana izao!
  Ilay mpanamory, taitra noho ny fahafaham-baraka, dia nandeha tamim-pankatoavana toy ny automatique. Nosoratana loko ny tanan"i Witcher ary noporitra tsara teo amin"ny taratasy. Avy eo dia nanaraka ny karazana fandrefesana rehetra, maka sary amin'ny mombamomba azy, endrika feno. Noteren'izy ireo niboridana nandritra ny fotoana lava be aho, nanoratra indray ireo famantarana, takaitra ary taila teo amin'ny vatako. Avy eo dia nosasana tao anaty rano mangatsiaka izy, izay fanao tany URSS, fa tsy ho an'ny voafonja nomena fanamiana any am-ponja ihany.
  - Miakanjoa ry zalahy!
  Lamba fisaonana vita tamin"ny lamba fisaonana sy voaravaka laharan"ny fonja ilay akanjo. Tsy nomena kiraro ilay tovovavy, toa nihevitra azy ireo ho rendrarendra tsy ilaina ho an'ny fahavalon'ny vahoaka, ka nentin'izy ireo tany amin'ny efitra iray izy, izay zara raha voasarona.
  Vao nitranga ny fisamborana faobe, feno hipoka sy nitabataba ny fonja. Vitchakova dia natsipy tao anaty tranom-borona tery, izay efa nisy vehivavy maherin'ny zato, ny ankamaroany dia tovovavy avy amin'ny miaramila sy mpanompo. Rehefa nampidirina tao amin"ny efitra figadrana ilay mpanamory, dia tsy afaka nanao na dia dingana iray aza izy; Maizina be ny tao amin"ny efitra figadrana, nipetaka ny varavarankely, nivonto sy maimbo mafy, toa efa ela no tsy nivoaka ny siny.
  Niboridana ny zazavavy, ary ny sasany niboridana tanteraka; Maro tamin"izy ireo no niadana ka nangataka rano. Nijanona i Witcher ary nanontany hoe:
  - Tsy afaka manao dingana iray aho! Aiza no tokony halehako!
  - Taiza no nitondrany anao tany ary mijanona any! - Nanafatra avy any amin'ny haizina izy, angamba ny zokiny indrindra tao amin'ny efitrano. - Tsy misy toerana ho antsika eto.
  Witcherova, izay nahatsapa fa adala izany, dia mbola nanontany ihany:
  - Inona no ataonareo ry zazavavy?
  Nisy feo nanaraka:
  - Eny, ity ny andininy faha-58, na tsy misy fiampangana mihitsy aza! Inona no ilainao?
  Nivazivazy i Witcher:
  - Eny, nanolana an'i Beria izy!
  Reko ny fihomehezana sy ny fitabataban'ireo tovovavy:
  - Eny, antsika izy!
  Izay nikiakiaka avy ao amin'ny maizina:
  - Tsy ampy ny manantona Beria!
  Nisy feo mampatahotra no nanapaka:
  -Ampy! Ary dia efa maherin'ny antsasaky ny arivo lahy teo an-tokotany no voatifitra! Afaka avoaka miaraka amin'ny cellule iray manontolo koa isika handeha an-tongotra!
  Hoy ilay Witcher:
  - Tsia, raha entin'izy ireo hovonoina aho, dia tsy hilefitra aho!
  . TOKO No. 8
  Oleg Rybachenko nanohy niady ho an'ny rahampitso mamirapiratra miaraka amin'ny tovovavy Margarita Korshunova.
  Niady tany Stalingrad izy ireo. Niady tamim-pahasahiana goavana izy ireo. Ary ny zaza mandrakizay dia tsy nieritreritra ny hihemotra sy hilefitra amin"ny fahavalo.
  Tsy nitovy anefa ny hery ary nandroso tsikelikely ny Nazia. Fa tena miadana sy maloto ny manatona ny trano sy ny arabe misy fatin'ny mpikarama an'ady.
  Voahodidina i Moskoa, nefa mbola niady ihany. Ary nanana ny ankizivavy tsara tarehy ihany koa. Iza no tena mahery fo.
  Oleg Rybachenko sy Margarita no nifanakalo afo tany Stalingrad. Nandritra izany fotoana izany, niezaka nanoratra zavatra tamin'ny AI ilay zazalahy.
  Tsy navela handray anjara amin'ny fifidianana ny kandidà ho filoham-pirenena Belarosiana Alexander Lukashenko. Hitan"izy ireo fa diso ny nanaisotra ny sonia ny Katedraly Slavy. Vokany, tsy enina ny kandidà fa dimy. Ary nipoitra ny tolona lehibe teo amin'i Zenon Pozdnyak sy Kebich. Niakatra teo amin"ny fihodinana faharoa i Kebich mpomba an"i Rosia sady antonony kokoa ary nahazo tombony kely. Ary avy eo dia nandresy ny mpanohitra Rosiana Poznyak tamin'ny fahasamihafana lehibe.
  Nanohitra i Lukashenko fa nesorina tsy ara-dalàna izy. Saingy amin'ny ankapobeny dia tsy nisy afa-tsy tabataba.
  Nandresy tamim-pahatokiana tokoa i Kebich. Ary izy no filoha Belarosiana voalohany.
  Tsy ela dia niditra tao amin'ny faritra roubles i Belarosia. Nijanona tao anaty krizy ny toe-karena. Tsy ampy ny vola. Fa ny firenena dia ao amin'ny faritra roubles.
  Kebich dia nanolotra dingana iray hampidirana an'i Rosia. Nanomboka nifandona ny lalàna, nisokatra ny sisin-tany, ary niray hina ny toe-karena. Natsangana ny vatana supranational.
  Tamin'ny 1999, nisy fifidianana filoham-pirenena vaovao tany Belarosia. Tao anatin'ny krizy lalina ny toe-karena taorian'ny tsy fahombiazan'ny Rosiana. Nitombo be anefa ny herin"ny kominista. Niady tamin'ny olon-drehetra i Lukashenko ary tsy namorona ny antokony manokana, ary noroahin'ny hery hafa. Ny ady lehibe dia nitranga teo anelanelan'i Kalyakin sy Kebich. Tsy nalaza intsony i Zenon Poznyak tamin'io fotoana io. Tahaka ny Belarosiana Popular Front amin'ny ankapobeny.
  Lasa natanjaka ny kominista.
  Ao Rosia, niova kely ihany koa ny tantara. Nahazo vato bebe kokoa ho an'ny filoha i Zyuganov, na dia tsy nahomby aza izy. Lebed dia sekreteran'ny Filankevi-piarovana nandritra ny roa volana. Saingy, amin'ny ankapobeny, tsy dia manan-danja loatra izany. Ny fahasamihafana lehibe indrindra dia ny hoe tsy voaroaka i Chernomyrdin. Ary vokatr'izany dia nijanona ho praiminisitra izy na dia taorian'ny tsy fetezana. Kebich anefa, na dia teo aza ny fanampian'i Chernomyrdin, dia mbola resy tamin'ny fihodinana faharoa, ary lasa filohan'i Belarosia i Kalyakin.
  Ary tany Rosia, taorian'ny nandaozan'i Yeltsin, dia lasa filoha i Chernomyrdin. Ny toekarena Rosiana dia efa nanomboka nitombo ary Viktor Stepanovich, na dia tamin'ny fahasarotana lehibe aza, noho ny fanampian'i Zhirinovsky, izay nahazo ny laharana fahatelo, dia nandresy an'i Zyuganov.
  Noho izany, tany Rosia Chernomyrdin lasa filoha, Zhirinovsky lasa sekreteran'ny Filan-kevitry ny Fiarovana sy ny mpanampy voalohany ny filoha. Hatreto dia nijanona teo amin'ny sisin-dalana i Putin. Zyuganov no lehiben'ny mpanohitra. Mbola minisitry ny Raharaham-bahiny i Primakov.
  Dia nandeha araka ny drafitra ny zava-drehetra. Nanohy ny dingan'ny fampidirana i Kalyakin, saingy tsy mbola tafaray. Nanomboka nitombo ny toe-karena. Chernomyrdin no nitarika ny ady tany Chechnya. Niresaka tamin'i Maskhadov aho. Ary tamin'ny farany dia nahatratra fitoniana teo.
  Efa nandresy mora foana tamin'i Zyuganov tamin'ny fifidianana manaraka i Chernomyrdin. Voafidy mora tamin'ny fe-potoana faharoa ihany koa i Kalyakin. Nilamina ny zava-drehetra. Nitombo ny toekarena Belarosiana.
  Saingy tsy nirotsaka ho amin'ny fe-potoana fahatelo i Kalyakin. Ny nandimby azy dia Novikov mpiara-miasa aminy.
  Tsy nirotsaka fanintelony koa i Chernomyrdin. Chernomyrdin dia nandimby an'i Zhirinovsky. Ity farany, mazava ho azy, dia nanjary antonony kokoa, saingy nitombo ny fanerena an'i Belarosia - mitaky ny fidirana ao Rosia.
  Nanohitra i Novik. Izay no nahatonga azy ho voasazy.
  Hentitra kokoa i Zhirinovsky ary notsindriana mafy kokoa... Vokany, nanao fitsapan-kevi-bahoaka tao Belarosia ny hery mpomba an'i Rosia, izay nifanojo tamin'ny krizy ara-toekarena mafy. Ary lasa anisan'i Rosia i Belarosia. Izay nanamafy ny fihetseham-po manohitra ny tandrefana.
  Tamin'ny 2014, Zhirinovsky, nanararaotra ny fotoanan'ny Maidan tany Okraina sy ny fanonganana an'i Yanukovych, nalefa miaramila. Tsy nahay niady ny tafika Okrainiana ary nesorin'ny Rosiana ny fitaovam-piadiana. Yanukovych sy ny Rada tamin'ny basy dia nanambara ny fitsapan-kevi-bahoaka. Nanampy an'io repoblika io koa i Rosia.
  Mba hampihenana ny fikomian'ny Okrainiana, dia nafindran'i Zhirinovsky ho any Kyiv ny renivohitr'i Rosia. Ary nisy fiantraikany tamin'ny valin'ny fitsapan-kevi-bahoaka izany. Vladimir Volfovich tenany, tamin'ny fifidianana filoham-pirenena manaraka, dia voafidy tamim-pandresena ho amin'ny fe-potoam-piasana fahatelo, rehefa nofoanana ny famerana rehetra tamin'ny fitsapan-kevi-bahoaka.
  Nisotro ronono i Alexander Lukashenko ary nilentika tao anaty hadino. Putin no filohan'ny FSB hatramin'ny 2012, fony izy enimpolo taona. Ary Zhirinovsky, izay tia ny rejuvenate ny ekipa, dia tsy nisolo azy tamin'ny efa-polo taona manamboninahitra mahay. Ny governoran'i Belarosia, izay nisolo an'i Novik, dia lasa tanora kokoa.
  I Rosia anefa dia teo ambanin'ny sazy tandrefana, saingy tsy dia lehibe loatra izy ireo. Niady tany Syria sy Irak i Zhirinovsky. Namorona ny fanjakany ho an'ny Kiorda izy ary tamin'ny ankapobeny dia nanao fihetsika hentitra kokoa noho i Vladimir Putin. Ankoatra izany, nanao fanafihana balafomanga tany Arabia Saodita i Rosia ary nampiakatra be ny vidin-tsolika.
  Avy eo dia nanomboka ady lehibe teo amin'i Iran sy Etazonia. Izay vao mainka nampisondrotra ny vidin-tsolika. Nandritra izany fotoana izany, i Rosia dia naka sy nampiditra ny fanjakana Baltika sy Moldavia. Ary avy eo, nanararaotra ny korontana tao Kazakhstan taorian'ny nialan'i Nazarbayev, nampiditra ity repoblika ity tao amin'ny fielezany.
  Nisy fitsapan-kevi-bahoaka natao koa, ary nahazo faritany hafa i Rosia.
  Nitohy tsikelikely ny famerenana ny URSS.
  Tamin'ny 2020, Zhirinovsky dia nanavao ny firaketany ho an'ny fe-potoana fahefatra ho filohan'i Rosia. Mbola tsy nieritreritra ny hiala izy.
  Ary namakivaky an'i Azia Afovoany i Rosia. Tany Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, niseho ny tafika Rosiana ary natao ny fitsapan-kevi-bahoaka momba ny fidirana an'i Rosia.
  Noho izany dia naverina tamin'ny laoniny ny firenena tao anatin'ny sisin-tanin'ny URSS taloha.
  Saingy tsy ampy ho an'i Zhirinovsky izany. Ary izy, tsy misy fitsarana an-tendrony tsy ilaina, nibodo an'i Finland tamin'ny miaramila. Ary eo, mazava ho azy, miaraka amin'ny vokatra efa ho zato isan-jato, nanao fitsapan-kevi-bahoaka. Ary mampiray azy amin'ny tenany.
  Noho izany, i Rosia dia namerina ny azy. Somary niharatsy ny fifandraisana amin'i Shina noho ny fitakiana momba an'i Port Arthur sy ny fandroahana ny Mavo avy any Siberia.
  Saingy amin'izao fotoana izao, natahotra ny hitsikera an'i Rosia i Shina.
  Nisy fanonganam-panjakana anefa tany Alaska, ary nobodoin"ny tafika rosianina. Ary nanao fitsapan-kevi-bahoaka momba ny fiverenana any Rosia izy ireo. Tamin'izay fotoana izay ihany koa dia voatery nanaiky ny maha-tsy manan-kery ny fifanarahana momba ny fivarotana Alaska ho an'i Rosia i Amerika.
  Araka izany...
  Oleg Rybachenko nijanona ary nanomboka nitifitra indray.
  Nanapoaka basy ilay zazalahy ary nanipy ilay grenady tamin"ny tongony tsy niboridana. Nampihahaka ny fasista izy ary nisioka hoe:
  - Tsy resy isika!
  Nanapoaka basy ihany koa i Margarita, nanipy grenady tamin'ny tongony tsy nisy na inona na inona, nanorotoro ny Fritz ary niantsoantso hoe:
  - Ary miray hina foana!
  Sahy niady ny ankizy.
  Nokapain'ilay zazalahy indray ny fahavalo tamin'ny fipoahana. Natsipiny grenady tamin"ny rantsantongony ny lalamby. Vokany, fiara mifono vy roa no nifandona. Nihira i Oleg Rybachenko:
  - Voninahitra ho anao, ry taninay Rosiana,
  Amin'ny anaran'i Rosia masina,
  Ry fianakaviana torohevitra malala!
  Ilay tovovavy indray no nanipy ilay grenady tamin"ny tongony. Nitifitra fasista am-polony izy ary nihira hoe:
  - Misy omby eny an-tendrombohitra,
  Aoka ho salama zaza!
  Nanapoaka basy ilay ankizilahy, nanapaka ny Krauts ary nibitsibitsika hoe:
  - Tanindrazana ato am-poko,
  Soa ihany fa hanokatra varavarana izahay!
  Ary avy eo nitoraka grenady ny tongotry ny zanany. Lehilahy tena mpitatitra mahafaty tokoa izy.
  Margarita koa dia zana-tsipìka manana fahitsiana goavana.
  Noraisin"ilay zazavavy ilay izy ka nihira hoe:
  - Tsia, ny mailo tsy ho levona,
  Ny endriky ny falcon, voromahery -
  Mazava ny feon'ny vahoaka -
  Hotorotoroin'ny bibilava ny bitsibitsika!
  Ilay tovovavy, nanipy grenady tamin'ny tongotra niboridana, dia nandray izany ary nibitsibitsika bebe kokoa;
  Mipetraka ao am-poko i Stalin
  Mba tsy hahafantarantsika ny alahelo -
  Nisokatra ny varavaran'ny habakabaka -
  Namirapiratra teo amboninay ny kintana!
  Dia nihomehy ilay zazavavy. Nitifitra ny fasista izy. Nopotehiny ny laharan'izy ireo ary nikiakiaka hoe:
  Mino aho fa hifoha izao tontolo izao -
  Tsy hisy intsony ny fasisma...
  Hamirapiratra ny masoandro,
  Ny lalana manazava ny kominisma!
  Ary indray ilay tovovavy dia nanipy grenady tamin'ny tongotra tsy nahy. Mifanosika ny fiara mifono vy an'i Hitler.
  Niady koa i Natasha. Ao Stalingrad, ny ankizivavy dia mahery fo tsotra.
  Ary amin-kerim-po izy ireo mihira hoe:
  - Ny tanindrazako dia ny haizin'izao rehetra izao,
  Afaka manorotoro ny fanafihan'ny fahavalo ratsy aho...
  Tsy afaka mandeha andro iray tsy misy anao aho,
  Vonona aho hanolotra ny fiainako ho anao!
  Ary Natasha nanipy grenady tamin'ny tongotra.
  Manaraka izany dia nitifitra i Zoya. Zazavavy tsara tarehy manao bikini. Hanafoana sy handripaka ny fasista izy.
  Ary avy eo dia hisy fanomezana mpamono olona hanidina hiala amin'ny tongony.
  Nihira i Zoya, nanandratra ny nifiny:
  - Tiako ny manimba fahavalo! Vehivavy toy izany!
  Ary indray ny hatsaran-tarehy dia hanomboka ny fandringanana amin'ny rantsan-tongony.
  Ary avy eo nirehitra koa i Aurora. Hamely ny fasista koa ny devoly mena volo.
  Ary ny grenady iray nalefan'ny tongony niboridana dia hanosotra ny miaramila Wehrmacht manerana ny fasika.
  Ilay zazavavy mikiakiaka:
  - Tili, tili, trawl, troled...
  Manana hery handresena ny fasista aho,
  Zara raha mandà aho izao!
  Ary ny mpiady indray mitifitra marina.
  Avy eo, nirehitra i Svetlana. Ary nanipy fonosana fipoahana tamin'ny rantsantongony koa izy.
  Eny, azon'ny Krauts izany.
  Ilay tovovavy, raha lazaina amin'ny fomba tsy miangatra, dia mpiady rock.
  Ary ny fomba fihirany:
  - Hankalazaina amin'ny tany i Rus',
  Hanana nofy foana isika!
  Ary zazavavy efatra no namely ny fasista sy ny fomba hamely anao. Amin"ny ankapobeny dia toy ny olo-masina avy amin"ny andiana anjelin"ny fahafatesana izy ireo. Ary ny Nazia any Stalingrad dia mahazo izany.
  Saingy mihasarotra hatrany hatrany.
  Stalingrad dia mbola mijanona amin'izao fotoana izao, fa ny Nazia dia afaka naka an'i Sukhoi. Manana andian-tsambo matanjaka koa ny Nazi. Anisan'izany ireo sambo britanika voasambotra.
  Naratra ara-bakiteny ny morontsiraka manontolo izy ireo. Ary mandroso avy any atsimo ny Tiorka. Lasa mampatahotra be.
  Natasha sy ny zanany vavy avy any Sukhimi dia afaka nanidina nankany Stalingrad, naka fiaramanidina alemana plywood iray.
  Ary ankehitriny koa any Stalingrad. Tahaka ny hoe, na manao ahoana na manao ahoana ny ezaka ataonao tsy haka an'ity tanàna ity, dia tsy mandray izany ny Nazia.
  Natasha tamin'ny tongotra niboridana fanomezana famonoana olona, nandrovitra ny Nazis ho hena rovitra ary nihira hoe:
  - Hahafinaritra ny fiainantsika!
  Zoya, nanipy grenady tamin'ny tongotra niboridana, nanampy hoe:
  - Raha toa ka mandresy isika!
  Ary nanozongozona ny nonony mena midorehitra ilay zazavavy.
  Aurora, nitifitra, nidradradradra:
  - Ary aoka homem-boninahitra ny Tanindrazanay!
  Ary hanipy fanomezana mpamono olona amin'ny rantsantongony koa izy. Manorotoro ny mpifanandrina sy mikiakiaka:
  - Voninahitra ho an'i Rosia Lehibe'!
  Ary avy eo dia noraisin'i Svetlana ilay tsipika ary noravany izany. Nokapaiko ny Nazia zato. Avy eo izy dia nandefa grenady tamin'ny tongotra niboridana ary nikiakiaka hoe:
  - Ho fahazavana vaovao momba ny siansa sy ny fanambinana!
  Ary niady indray izy efa-dahy, ary tsy hampidina ny orony.
  Noraisin'i Natasha tamin'ny tongotra roa ilay fonosana mipoaka. Ary tamin'ny heriny rehetra dia natsipiny tao anaty fiara mifono vy Nazi.
  Ny E-75, rehefa nahazo fahasimbana, dia nijanona ary nanomboka nifoka sigara.
  Natasha nihira hoe:
  - Nihomehy sy nitomany ary nihira i Rus,
  Amin'ny vanim-potoana rehetra, izany no mahatonga an'i Rus'!
  Manaraka izany dia noraisin'i Zoya ary nalefany tamin'ny rantsantongony ilay mpamono olona. Ary nisy fiara mifono vy Nazi iray nijanona, nandondona.
  Nibitsika i Zoya hoe:
  - Eny, antsika ny ho avy!
  Voninahitra ho an'i Rosia lehibe!
  Nanapoaka basy milina i Aurora. Nandripaka fasista maro izy. Ary hoy izy tamin-kafetsena:
  - Voninahitra ho an'ireo maherifon'ny URSS!
  Ary ny fanipazana ny tongony niboridana dia nandefa ilay grenady nanidina indray. Ity ilay tovovavy mena volo. terminator tsy azo resena tsotra izao.
  Ary nandray izany i Svetlana ary nanorotoro ny Nazia. Ary nokapainy toy ny mpamboatra mololo maranitra ireny.
  Avy eo izy dia nibitsika hoe:
  - Voninahitra ho an'ny tanin'i Rosia!
  Ary avy amin'ny fanipazana ny tongony niboridana dia misy grenady mahafaty toy izany manidina.
  Nikiakiaka ilay mpiady:
  - Ho an'ny Fanjakana Sovietika!
  Natasha, nitifitra, hoy izy:
  - Ho an'ny fanjakana lehibe indrindra!
  Ary indray avy eo amin'ny tongony miboridana indray no manidina zavatra izay mamono ny fasista miaraka amin'ny antoka goavana.
  Ary nihira ilay zazavavy:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazanako -
  Voninahitra ho an'i Rosia!
  I Zoya koa dia nitoraka grenady tamin'ny tongony. Notapahiny ny andiana Nazi ary nikiakiaka hoe:
  - Rosia Lehibe - voninahitra lehibe!
  Ary nijery ny namany izy.
  Mazava ho azy fa saika miboridana ny tovovavy. Amin'ny bikini, tanned, hozatra, tsara tarehy ary curvy.
  Tena mahafatifaty tokoa ny tovovavy rehefa saika miboridana! Ary nahoana koa no misy akanjo?
  Manaraka, mitifitra mavitrika i Aurora. Ary nariany tamin'ny tongotra tsy nahy izay namono ny Nazia.
  Dia hihira izy hoe:
  - Ho an'ny Tanindrazana lehibe!
  Nanohy nitifitra i Svetlana. Nanapaka ny fasista izy ary nibitsika hoe:
  - Ho an'ny zava-bita lehibe!
  Ary afaka nandefa grenady tamin'ny tongotra niboridana izy. Ary natahotra indray ny Nazia.
  Vehivavy Rosiana tsara. Izy ireo dia olona manana aerobatika avo indrindra.
  Ary avy eo ny mpanamory: Mirabela sy Anastasia. Toy ny hoe hamely ny Krauts izy ireo.
  Eny, mandositra ny tovovavy toy izany ny andian"i Hitler.
  Miady amin'ny Yak-9 ny vehivavy mpiady. Toa efa lany andro ny fiara. Tena mandaitra anefa. Na dia ambany noho ny Luftwaffe aza ny hafainganam-pandeha sy ny fitaovam-piadiana.
  Tsy manana afa-tsy tafondro 20mm sy basim-borona iray ny tovovavy, mifanohitra amin'ny ME-262 misy tafondro 30mm dimy.
  Saingy mihetsiketsika i Mirabela ary lasa ao ambadiky ny voromahery fasista manana elatra. Ary nitifitra azy. Mandondona metaly, mandoro tanteraka ny fahavalo.
  Dia nihira i Mirabela hoe:
  - Ambony sy ambony ary ambony kokoa,
  Fiaramanidina manidina toy ny vorona...
  Rava ny tafo fasista izahay,
  Ary ny herim-pon'ny miaramila dia mihoatra ny fetra!
  Ary eto Anastasia dia handeha handaka ny Nazia. Zazavavy Terminator izy.
  Hanongana ny endrik'ireo jiolahy an'i Hitler izany ary hikiakiaka:
  - Ho avy ny voninahitra lehibe ho an'i Rus'!
  Ary manindry ny pedal amin'ny tongotra izy. Ary Messerschmitt iray hafa nianjera.
  Ny ankizivavy miady amin'ny paty fotsiny. Ary mahatsiaro tena tsara izy ireo. Mivezivezy haingana amin'ny maotera malemy kokoa izy ireo. Ary afa-nandositra ny tifitra ny fahavalo.
  Mirabela, nanapaka ny Fritz, nikiakiaka:
  - Tsy misy goaika, tsy maharesy anay ianao!
  Ary indray nandady ny mpiady ho any amin'ny halavirana famonoana.
  Ary nisy milina Hitler vaovao nianjera.
  Fantatr"ilay tovovavy tsy nikiraro ny ataony. Ary manao tsara izy.
  Ity misy fasista iray miezaka manarona mpiady avy lavitra. Dia lasa izy. Ary tamin'ny fahagagana iray, indray teo amin'ny rambon'ny fahavalo.
  Ary nazerany ilay Fritz, nikiakiaka hoe:
  - Tsy misy tsy azo atao ho an'ny Rosiana!
  Ary indray ny mpiady dia mivadika mamoy fo. Ary nisy fiara hafa nianjera, nofantsihana.
  Mirabela nisioka hoe:
  - Tena nisy ny fiadanana ho an'i Rosia!
  Ary ahoana indray ny fandehany. Ary manao ahoana ny fandeferany amin"ny fahavalo!
  Nandona fiara alemà ihany koa i Anastasia ary nikiakiaka hoe:
  - Aoka ho voninahitra ny tanintsika rehetra, aoka tsy hisy hafetsena ho antsika!
  Ary ny tovovavy dia miha-misaraka!
  Inona no afaka miatrika azy ireo? Raha tsy hoe rivo-doza mahery vaika!
  Ny marimarina kokoa, na ny rivo-doza aza tsy maharesy azy ireo!
  Natasha kosa niady sy nihira hoe:
  - Hiady ho an'i Rosia isika!
  Ary miaraka amin'ny tongotra miboridana ihany koa dia handefa grenady misy kaliber mahafaty izy.
  Ary hanorotoro ny Nazia ho tapa-by sy hena misy ra.
  Zoya koa dia hanipy mpamono olona sy mena mafana amin'ny tongotra miboridana ary, mitsambikina, dia hiteny hoe:
  - Ary ho an'ny lamina vaovaon'ny kominisma manerana an'izao tontolo izao!
  Ary niboridana ny nifiny.
  Manaraka izany dia nitifitra mafy i Aurora. Nitifitra ny tenany izy, nandripaka ny fasista ary nikiakiaka, nanala ny nifiny:
  - Mba hahatratrarana ny fandrosoana!
  Ary avy amin'ny tongony niboridana no ivoahan'ny zavatra mety hanimba ny sakana rehetra.
  Ary avy eo amin'ny ady Svetlana. Vehivavy mpamono olona toy izany.
  Ary blonde koa izy. Ahoana ny famelezany ny fasista... Ary avy eo dia misy fanomezana mamono olona manidina avy eo amin'ny tongony. Hotorotoroiny ny Nazia ary hataony ho lelafon"ny devoly.
  Ny ankizivavy Terminator dia hisioka:
  - Voninahitra ho an'ny teniko!
  Komsomol teny!
  Hitifitra ny fasista ny mpiady. Ary ndeha hitifitra azy ireo toy ny alika maditra.
  Ireo no tovovavy Terminator! Ary mandrava ny Nazia izy ireo - devoly manao ahoana!
  Hoy i Natasha tamim-pahoriana:
  - Hiady ho an'ny sosialisma isika,
  Ho an'i Rosia Sovietika,
  Ho an'ny baiko lehibe vaovao!
  Ary nisy fanomezana mahafaty indray nanidina teny an-tongony.
  Zoya koa dia manao zavatra mavitrika. Mandrava ny fasista. Ary tsy mamela azy ireo hidina izy. Ary ny tongony miboridana toy ny tselatra.
  Hoy ilay mpiady mafy:
  - Amin'ny anaran'i Rus masina,
  Hankalazaina i Rosia!
  Ary indray ny mpiady miady amin'ny firehetam-po tanteraka.
  Manaraka izany, manipy ny fanomezan'ny fahafatesana amin'ny tongotra miboridana i Aurora. Ahoana ny fiparitahan'ny fasista amin'ny lafiny rehetra. Ary hoy izy tamin-katezerana:
  - Tompondakan'ny ady totohondry eran-tany aho!
  Ary avy eo i Svetlana dia handefa zavatra mamono olona sy manimba. Ary ny tongony miboridana dia kinga.
  Ary ilay mpiady nikiakiaka hoe:
  - Izaho no matanjaka indrindra eran-tany,
  handemana ny Nazia ao amin'ny kabine isika -
  Tsy mino ny ranomaso ny Tanindrazana,
  Ary homentsika ny atidohany ny oligarkia ratsy fanahy!
  . TOKO No. 9
  Nandray anjara tamin'ny ady mafy, Vedmakova zara raha natory nandritra ny andro maromaro, ary noho izany, na dia eo aza ny toe-javatra tery mafy tao amin'ny fonja, ny stuffiness sy ny maimbo, dia resin-tory avy hatrany.
  Nanonofy izy fa nahita ny tenany tamin'ny Moyen Âge ary nitarika fikomiana andevo, lasa karazana Spartacus amin'ny zipo! Taorian'ny fahombiazana voalohany, nanangona ireo mpikomy ilay mpiady be herim-po, ilay tovovavy matanjaka, ary nanolotra ny hisafidy ny mpitarika azy ireo.
  Witcher, araka ny efa nampoizina, dia lasa lohan'ny detachment lehibe, ary nanolotra ny mahery fo mahery Turan ho lefitra voalohany.
  Ary niray saina ny andevo teto. Avy eo dia voafidy ireo mpiandraikitra. Ny rafitra desimal no tsotra indrindra ary nanapa-kevitra i Witcher fa tsy misy tokony ho sarotra.
  Nirongo amboara sy naka sifotra kalalao (tamin'ny torimaso mafy, nilalao ny tsy fahatsiarovan-tenan'i Vedmakova), dia nifindra izy ireo.
  Mba hanamafisana ny fahefany sy haninjitra ny tongony, dia nandeha an-tongotra i Witcher, nihetsika toy ny saka. Avy eo dia nanomboka nihazakazaka ilay tovovavy, nahatsapa ireo vatokely maranitra tamin"ilay lalana be vato tamin"ny faladiany. Tsy noraharahain'ilay mpiady anefa ny fanaintainana, ary nialoha ny olona rehetra izy. Raha ny fantatra dia tsy very maina izany. Mpiady fahavalo telo no niandry otrika, ary afaka nanao fanairana mialoha ny fotoana. Nananika hazo ny mpitarika ny fikomiana ary nitsambikina teo ambonin'ny fahavalony. Toy ny dihin"ny tigra sy ny kôbra ny fihetsiny, nitomany kely dia nangina niaraka tamin"ny loha tapaka.
  - Izany no fomba fandrakofana ny fanoherana!
  Tsy nahatohitra ny nilalao ho an'ny besinimaro i Vedmakova, nampiseho loha tapaka tamin'ny andevo. Nisy ny firohondrohon"ny fankatoavana ho setrin"izany.
  Tsy ela dia nisy toeram-pambolena niseho. Ny trano voasokitra dia tena lapa misy haingo sy sarivongana. Tazana tetsy sy teroa ny loharano. Avy amin'ny sarivongana iray miendrika Zeosy miaraka amin'ny elatry ny lolo sy ny vavany eo amin'ny kibony, ny tongony ary ny tratrany: fiaramanidina fito no nidaroka. Ny saha dia manankarena, matavy, misy endrika landihazo volamena, voam-bary misy spikes lehibe, chickpeas ary zavatra hafa. Andevo maro no niasa ho azy ireo. Nisy lehilahy sy vehivavy, ary ankizy maro. Mazava ho azy, mpiandraikitra, mpiambina. Saingy amin'ny ankapobeny, mazava ho azy, misy andevo maro kokoa, ary misy angady sy angady.
  Ny Witcher dia nanangana sora-baventy vita an-trano nozairin'ireo tovovavy andevo haingana: Miaraka amin'ny sarin'ny sabatra sy ny angady! Nirohotra nanafika ny andevo hafa.
  Nandritra izany fotoana izany, nisy andevolahy sy andevovavy maromaro nihantona tamin"ny bao, voatsindrona hoho ny tanany sy ny tongony. Toa voaheloka hijaly ireo zanaky ny tsy rariny ireo. Rehefa nahita ireo mpanafaka nanatona ilay zazavavy nohomboana tamin"ny feo mahery tsy nampoizina hoe:
  - Tonga ny famaliana, kapohy ny tompony!
  Ny mpitarika ny Witcher, toy ny mahazatra, dia mialoha. Nitsangana ny sifotra kalalaony ka nandondona mpiambina roa niaraka tamin"izay. Nihemotra ny ambiny, noho ny tahotra ny iray, ka nitsoaka tamin"ny lefony mihitsy aza. Nivoaka tamin"ilay kibo tapaka ny tsinainy. Nitsiky ilay tovovavy:
  - Mpiady malemy ianareo raha matahotra ny soavaly!
  Miloslava, izay lasa squirer, niady teo an-kavanany, ny famaky teny an-tànan-drazazavavy, toy ny hareza mpanety mahay. Ka malaza manapaka ny mpiady.
  Tsy nilefitra koa i Turan. Nandefa vato izy ka nahavaky ny tratran"ilay mpiambina ary niditra tao anatin"ilay fifandonana. Niharihary fa ny asa mafy no nahasoa azy, fa tsy ny hozatry ny vato fikosoham-bary. Marina fa nandeha haingana kokoa i Witcher.
  Nitsahatra tsy niasa ireo andevo ireo, saingy tsy mbola niditra an-tsehatra. Toa very hevitra izy ireo. Marina fa ilay ankizilahy tsy nitsahatra nitsambikina nanatona an"ireo ankizilahy miasa, dia niantsoantso hoe:
  - Ry kanosa! Izay ao aorinako dia mahery fo, izay tsy misy ahy dia kisoa ratsy!
  Ny ankizilahy no namaly voalohany. Nirohotra nankany amin"ny mpiandraikitra izy ireo. Ity misy lehilahy efatra ambin'ny folo teo ho eo izay namely mafy ny "mpiandry" azy tamin'ny angady ka nipoaka toy ny voatavo ny lohany. Nandaitra izany, ary nirohotra nankany amin"ny ady ireo andevo hafa, na dia ireo ankizivavy manetry tena sy manam-paharetana aza.
  Lasa nisavoritaka ny ady, fa ny fahamboniana isa, ary koa ny famoizam-po, dia teo anilan'ny andevo. Ary izy ireo, mazava ho azy, no nandray an-tanana.
  Pass no sarotra andrasana amin'ny tovovavy iray nianatra teo imasony. Nifandona tamin"ilay mpiambina izy, izay nanomboka nanery azy. Dia namitaka azy izy ka nanatsoaka ny sabatra ary namely azy teo amin"ny tendany.
  - Izao no ataoko hoe tsindrin-tsakafo! - Nivazivazy ilay tovovavy. - Tandremo sao mamo!
  Nafahana haingana ny fananan-tany voalohany, nitombo teo imasontsika ny fisarahana. Niparitaka ny fikomiana, nandoro ny saha toy ny afo. Nandeha mafy ilay Witcher, nirohotra nandroso. Nirohotra nanatona azy ny mpitaingina, ka tonga hatrany an-tampon-doha. Tsy nilavo lefona anefa ireo mpiambina. Ny ady dia mafy loha indrindra teo akaikin'ny loharano misy tady fito. Nandefa ny mpitaingin-tsoavaly ho any an'ady ny mpamboly.
  Ny Witcher be herim-po dia voahodidina amin'ny lafiny rehetra. Tsy nisy namonjena azy afa-tsy ny haingan"ny sifotra kalalao matavy manokana. Ity misy fanafihana marina ary lavo ny mpanohitra voatetika. Naratra anefa ilay tovovavy voalohany teo amin"ny sorony, avy eo teo amin"ny kibony, ary saika tapaka ny tongony. Avy eo i Witcher dia nanomboka nanipy antsy kely. Razazavavy, tonga teo amin"ny maso ary indraindray teo am-bava. Na izany aza, ny ankamaroan'ny miaramila dia niboridana noho ny hafanana, ary ho an'ny miaramila toy izany dia ampy ny manindrona ny tratra. Maro ny mpitaingin-tsoavaly lavo, fa ny ambiny kosa nampitombo ny tsindry. Be dia be ny sabatra ka toy ny fihogo ny fihetsehana. Dia mirotsaka avy amin'ny lafiny rehetra izy ireo.
  Tonga ara-potoana anefa i Miloslava, Passa, Turan, ary ny andevo hafa. Rehefa avy nanapaka ny laharana izy ireo, dia nandeha toy ny rink-skating, hitanao ny fomba nanidinan'ny faty, ary ny andevo mitam-piadiana dia nirohotra nanampy azy ireo tamin'ny heriny rehetra.
  Nanafika ny mpitaingin-tsoavaly ny miaramila an-tongotra, namaly ny fanaintainany sy ny fahafaham-barakany ireo andevo efa reraka.
  - Manodidina ny fahavalo ary aza avela handositra izy! - baikon'i Witcher.
  Teo imason-drainy, dia nisy andevo iray tapaka ny lohany nianjera, fa mpiambina am-polony no lavo nanaraka azy.
  - Raiso amin'ny isa! - Nanome baiko ny tanora mpitarika ny fikomiana.
  Nihamaro ny andevo niady. Tazana ny fomba niakaran"ireo ankizilahy ireo soavaly tamin"ny fiaingana nihazakazaka, nirohotra nankany amin"ireo mpitaingina, ary nampiasa ny nifiny sy ny vato maranitra.
  Toa tsy nahalala tahotra ireo andevo; Ankoatra izany, maro amin'izy ireo no teraka afaka ary mbola tsy nanadino ny fofon'ny sitrapo.
  Rehefa vita ny detachment "nipetraka", dia nifindra i Witcher. Ny sakana lehibe farany teny an-dalana dia ankizy iray nokapaina tamin'ny hazo lehibe. Be dia be ny mpiambina nipetraka tao.
  - Tadiavo ny trano ary alao ny tohatra. - Nihiaka izy. - Raha tsy ampy izany dia ataovy ho anao.
  Nanamboatra fitaovam-piadiana haingana ireo andevo.
  - Ny tohatra dia tokony ho malalaka, mba hahafahan'ny mpiady maro mandeha miaraka amin'izy ireo. - Nanamarika i Witcher.
  Any amin'ny tany hafa dia mbola nahery vaika ny vono olona. Tany amin"ny toerana sasany dia niandany tamin"ireo mpikomy ireo mpanompo, fa tamin"ny toe-javatra sasany dia nanohitra noho ny fahazarana izy ireo. Novonoina haingana ireo mpiandraikitra - ireo dia lavitra ny mpiady mahery indrindra. Ny Detinets no lasa fiarovana farany amin'ny fanoherana ny fahavalo. Witcher, toy ny mahazatra, no voalohany niakatra ny rindrina. Imbetsaka izy no voakapoka tamin'ny zana-tsipìka, saingy niady tamin'ireo fanomezana mahafaty tamin'ny ampingany. Ny mpiady akaiky indrindra dia nahazo kapoka mafy, ka na dia nahavita nisakana aza izy dia nianjera tamin'ny rindrina.
  Nahavita nanipy ny mpiambina i Miloslava, ary nanipy ny fahavalo koa. Ny Snow-White Pass dia efa nahasarika ny miaramila fahavalo tamin'ny endriny. Raha teo am-pijerena ny tratrany izay mifofofofo haingana, miaraka amin'ny nono mamitaka izy ireo, dia nokapohin'ilay tovovavy teo amin'ny valahany ny tongony, ary avy eo nokapohiny. Witcher, rehefa niakatra ny rindrina, nanapaka tsy nisy antra. Efa very ny toe-tsaina tia ady ny fahavalo, ary nihamaro ny andevo nananika ny manda. Niditra an-keriny izy ireo, nisy tohatra maro, ary tsy nanam-potoana handroahana azy rehetra ireo mpiambina. Eo amin"ny farany ambany anefa dia nisy andevo maty sy naratra nivalampatra tsy nisy fatiantoka. Dia nifandona ilay mpanompo sy ilay mpiambina, ka nianjera avy teny amin"ny toerana avo. Naratra izy ireo, saingy mbola velona ihany ary mbola nifandona.
  Teo amin'ny rindrina koa ilay zazalahy tsy milamina, Witcher nanadino ny anarany. Nanararaotra ny tsanganany kely izy, nitsambikina teo anelanelan'ny tongotr'ilay manamboninahitra, avy eo dia nodakany tamin'ny tongony roa ny borikiny, ary nokapohiny teo ambanin'ny lohaliny. Nanidina nandroso izy, nidona tamin"ny garderie nohazonin"ny andevo lehibe iray...
  - Tratra mafy aho ka nanaikitra mafy! - Ilay zazalahy nanindrona ny lelany manify, naneso ny mpiambina.
  - Ry bibilava kely tsy nikiraro! - Ilay mpiady nijoro teo ankavanana dia nanozona ary nikapa ilay zazalahy tamin'ny sabany.
  Nivily teto koa ilay zazalahy ary nandrora teo amin"ny sodina teo amin"ny masony. Nikiakiaka mafy tokoa ny fahavalo, nandrava laharana. Tsy nijoro teo amin"ny lanonana ilay zazalahy ary namono azy tamin"ny sabatra. Ny tanan'ilay zaza, na dia mahia aza, dia hozatra sy matanjaka - nafana fo tamin'ny asa mafy.
  Ny ankizilahy hafa koa dia nampiseho fanerena, niady toy ny helo, nikiakiaka sy niteny ratsy, nisafidy fomba fiteny mangatsiaka kokoa!
  Nahavita nanadio haingana ny rindrina izy ireo, saingy tao anatin'ny ady dia nitohy kely, natahotra ny valifatin'ireo andevo, niady mafy ny tompony. Marina fa mpanampy ratsy amin"ny ady amin"ny andevo masiaka ny kibo be loatra.
  Niezaka nandositra tamin'ny alalan'ny lalan-kely ambanin'ny tany ilay tompon-trano, Sheikh Samuma. Nitondra kitapo vato sy volamena iray izy. Angamba nanana fahafahana izy, fa ny fitiavam-bola dia nampihena azy. Zazavavy tsara tarehy, Rakhita, ary na dia miloko varahina aza, dia fakam-panahy loatra izany.
  - Ary araho aho ry bitro! - Nosamborin'ilay sheikh tamin'ny volon-dohany izy.
  - Tsy ilaina, handeha aho, tompoko! - Nitalaho izy.
  - Tsy mpivaro-tena! tiako ny mitondra anao! - Nitsiky ilay olo-manan-kaja sadista.
  - Fa maharary! - Nanomboka nanozongozona ny tongony niboridana ilay andevo.
  - Rehefa hosasana isika dia handidy anao hanantona ny volonao ka hodorana. - Ny Sheikh dia nilelaka ny molony tamin-kafetsena.
  - Biby ianao! Fa tiako ianao, minoa ahy!
  Nifanindry teo akaikin"ny tompony ilay tovovavy, izay niraikitra tamin"ny tarehiny madio ny orony maloto ary nanomboka nilelaka azy. Avy eo ny tanan'i Rakhita dia nahita sabatra teo amin'ny fehin'ilay sheikh ary, tamin'ny heriny rehetra, dia nanindrona izany tao amin'ny kibony nivonto.
  - Ity misy sarin'ny haizina ho anao.
  Nalatsak'ilay Sheikh ny kitapo ary navelany ny volony. Niezaka nanakatona ilay lavaka lalina ny tanany;
  - Zavaboary! Echidna! - Nitaraina izy.
  - Tsia! Nanao ny rariny aho! Firy ny tovovavy sy lehilahy nampijalianao? Nofantsihany tamin"ny hazo fijaliana mihitsy aza ny ankizy ary nofantsihiny teo amin"ny tsato-kazo. Valifaty fotsiny izany! - Hoy ilay tovovavy.
  - Tss!
  - Andriambavy! Nokapohinareo aho! - Nokapohin'ilay mpanompo ny tongony teo amin'ny kibon'ilay sheikh be ra.
  - Nokapohiny kely aho! - Nisento izy.
  - Fa ra andriana no mikoriana ato anatiko! - Ilay andevo tsy nikiraro dia nifilafila nify.
  - Tsy misy, vehivavy janga! Hofoanan'ny miaramila ny fikomiana, ary hampijaliana mafy ianao ka ho toy ny anjely aminao aho! - Nahita hery hitrerona ilay sheikh.
  - Nahoana izy ireo no manana imagination manankarena kokoa noho ny anao? - Nivoaka ny lelany ilay tovovavy.
  - Ampy ho anao! "Nihetsiketsika ilay mpanankarena sady nitoloko. - Maratra! Itondray menaka facifi aho.
  - Nahoana no eto an-tany? - Nanontany tamim-panesoana ilay tovovavy.
  - Omeko anao ity kitapom-bolamena ity. - Niangavy ilay sheikh.
  - Efa ahy izy! Eny, noho ny fiantrana, aiza ny menaka facifi? - Nitsiky tamim-pitaka ilay tovovavy.
  - Fantatrao ve ny akanjo miendrika omby manidina? - Nikoropaka ilay mpanankarena sady nitomany.
  - Eny! Nahita azy tsara tarehy niaraka tamin'ny vatokely aho.
  - Noho izany dia mila mametraka ny tananao amin'ny lohanao ianao, ary azonao atao ny mamoaka ny boaty misy menaka. Mankanesa etỳ amiko, ka sorisory aho. - Nimenomenona ilay sheikh, saika tsy nahatsiaro tena.
  - Na ny ratsy fanahy aza dia mendrika ny hotsaboina. Andraso aho!
  Nihazakazaka niditra tao amin"ilay efitrano ilay tovovavy. Tsy niraharaha ilay lehilahy mpanankarena izy, fa ny menaka sarobidy toy izany dia tena tsy fahita firy ary mety ho an'ny mpikomy. Ary avy eo dia hatolony ho an'ny mpikomy ilay olon-dratsy.
  Efa nandositra nankany amin"ny efitranony ireo andevo. Ny roa tamin"izy ireo dia nahita tovovavy tsara tarehy miboridana. Nihazakazaka nanatona azy ry zalahy salama, noana fitiavana vehivavy. Niasa mafy ilay tovovavy, natanjaka, ary noho izany dia nanosika mora foana ilay mpanafika tamin'ny tongony matanjaka ary niantsoantso hoe:
  - Raha te hahazo vola ianao. Fantaro fotsiny fa misy lehilahy mahery setra ao amin'ny lakaly miaraka amin'ny kitapo volamena.
  - Tsy tia herisetra izahay! - Nanohitra tamim-pihomehezana ry zalahy.
  - Manan-karena koa anefa izy! - Naneso ahy ilay tovovavy.
  - Dia tsara kokoa, andao hiady! Aiza ny lakaly? - Niresaka ireo andevo mpikomy.
  - Araho eo ny tanako! - Nanofahofa ny tanany havanana ilay mpanompo.
  Nirohotra nankeny amin"ny toerana nanondroan"ny holatra ny andevo tanora mainty hoditra. Nitsiky ilay tovovavy ary nihazakazaka niditra tao amin"ilay efitrano. Somary nanankarena ny fanaka, saingy nikorontana. Ary eto ny kabinetra mihitsy, vita amin'ny volamena. Rakhita, tsy nieritreritra indroa, dia nametraka ny tanany. Niditra tao anatiny izy ary tamin"izay fotoana izay dia nihidy ny valanoranony.
  Nikiakiaka ilay tsara tarehy, nanapaka ny borosy ny nifiny maranitra.
  - Oh, tena maharary izany! - Nikiakiaka izy, avy eo nipoitra. - Tena ratsy izany!
  Na dia teo aza ny fanaintainany dia niezaka nanafina ny tanany ilay tovovavy. Vitchakova, nandre ny kiakiaka nataon'ireo vehivavy, dia nanapa-kevitra fa nisy nanolana ary niditra haingana tao amin'ny efitrano. Rehefa nahita ilay hatsarana nihosin-drà izy, dia niantsoantso hoe:
  - Iza no sahy nanao izany?! Hisintona ny fahamendrehany ho ambony aho! - Ao anatin'ny fahatezerana dia mety ho olona tsy mahalala fomba ilay mpiady.
  Nirotsaka ny ranomaso teo amin"ny mason"i Rakhita, tsy dia noho ny fanaintainana tsapany loatra, tsy vahiny tamin"ny karavasy imbetsaka ilay andevo, fa noho ny fahatsapany fa kilemaina izy izao.
  - Izy io! - Nanondro ny efi-trano ilay tovovavy.
  - Raha eny, dia mahatsiravina izany! - Nokapain'ny Witcher tamin-kery teo amin'ny lohany ilay bibikely mitsikitsiky. Ny fiatraikany dia nanongana ilay rafitra, ary nopotehina ilay volamena malefaka kokoa. Nanohy nidaroka ilay mpiady mandra-pahatonga azy ho tapatapaka ny hidin-trano.
  Nanjary hatsatra ilay tovovavy, ary nitsambikina nanatona azy ilay Passa fotsy fotsy. Nampiasa tourniquet izy, ka nampitsahatra ny fandehanan-dra. Nesorin'i Witcherova ilay tanana tapaka, nivadika hatsatra ny rantsambatana, nefa mbola mafana ihany.
  - Tsara! - Mila miantso an'i Khirov isika. Angamba izy hampitombo izany. - Nisioka mafy ilay mpiady.
  Nanontany i Passa hoe:
  -Iza no nanome hevitra anao hanindrona ny tananao eto?
  - Samma!
  - Inona no nampidirinao tao anatinao? - Gaga i Witcher.
  - Tsia, Samuma no anaran'io freak io. - Nahitsy ilay tovovavy.
  - Raha izany no izy, dia mila quartier izy. - Nanjera ny masony ilay mpiady.
  - Ao anaty lakaly izy ary naratra mafy. Hanana fotoana hisambotra azy ianao. Raha tsy maty izy.
  Niezaka nihazona ilay borosy i Witcher, ka nivadika ho androngo solaitra tampoka ilay izy ka niezaka nitsoaka. Raha tsy tena nahay hatramin'ny nahaterahany ilay mpiady, dia mety ho nahomby izy. Ankoatra izany, tsy ny rambony no noraisiny, fa ny tendany.
  - Oay, ody tsy mahazatra. Mila asehontsika amin'i Khirov izany.
  Lasa matte ny tarehin"ilay tovovavy naratra ary tsy nahatsiaro tena izy.
  Nahazo azy ara-potoana i Passa:
  - Zazavavy matahotra, fa tsara tarehy! Mahamenatra raha mbola kilemaina izy.
  - Eny, manantena aho fa azo amboarina izany. I Khirov ihany no tsy tazana tany ho any, nampanantena izy fa ho eo akaikiko. - Nihosin-tsorony tsy faly i Witcher.
  - Inty aho! - Nitsambikina avy tao ambadiky ny varavarana ilay mpamosavy. - Mahatsiaro ody aho.
  - Ary tazoniko an-tanako! - Nipitika ny Witcher.
  - Eny, tsy ratsy koa izany! Fifangaroan'ny jellyfish sy androngo io, hitanao fa mangarahara, mahita fo telo mitempo. - Nitsiky ilay mpiambina.
  - Nahoana no mahavariana izany? Namoy ny tanany ilay tovovavy ary nosoloina jellyfish. Heveriko fa na dia eo aza ny fahaiza-manaon'ny zavaboary toy izany, dia tsy fanoloana mitovy amin'izany izany! - Ny mpiady dia tsy mirona amin'ny vazivazy mihitsy.
  - Mety mitsingevana anefa ny ampahany amin'ny vatana, ary tsy ratsy mihitsy izany. Karazam-pahefana mahery vaika! - Ny mpamosavy dia nikipitika tamim-pitandremana.
  - Inona no tafiditra ao, satria kilema? - Tsy azoko ny Witcher.
  - Ahoana no fiteny! Tsy biby intsony mantsy izy io fa anisan"ny vatan"ny vehivavy. Sarotra anefa ny mitantana biby. Ankehitriny ity androngo kely ity dia afaka mihena sy mitsambikina amin"izay vaky na mandady amin"ny rindrina. Ankoatra izany, dia saika tsy hita maso, ity karazana ity dia toy ny chameleon. - Nanomboka nanazava ilay mpamosavy.
  - Pulsar! - Hoy izy, naneho ny hafanam-pon'i Pass. - Tsy noheveriko fa mety izany. Tapaho ny borosy ary ataovy mpitsikilo.
  - Mampanantena fahasahiranana lehibe ny faharesena, saingy taratry ny fandresena ho avy izany. - Tsikaritry ny mpamosavy.
  - Ka tsy hanala baraka azy ve ianao? - Nanazava i Vedmakova.
  - Tsia! Amin'ny ady, ny herim-po sy ny faharanitan-tsaina tsara dia mitondra fandresena. Mba hamely dia tsy maintsy hitanao aloha ny lasibatra, raha tsy izany dia hisaraka ny totohondry. Mba tsy hisian"ny olana anefa dia tsy maintsy sitrana ilay fery. - namaly moramora i Hirovo.
  - Tsy tsara raha kilemaina ny tovovavy. Hanimba ny endriny rahateo izany! Azonao atao ve ny manao azy ho tanan'olombelona toa tena rantsambatana? - hoy ny Witcher nanontany.
  - Hieritreritra aho! Angamba azoko amboarina izany. Amin'ny ankapobeny, ny ankamaroan'ny mpamosavy dia tsara kokoa ny mamono noho ny manasitrana. - Nohamafisin'i Khirovo tamin'ny fanamafisana.
  - Miombon-kevitra amin'izany aho! Ny adala rehetra dia afaka mandringa, tsy ny hendry rehetra no afaka manasitrana. - Witcher, mba haharesy lahatra, dia nanodinkodina ny rantsantanany teo amin'ny tempoliny.
  - Maro ny mpamono olona tsy mahalala fomba - vitsy ny mpitsabo!
  Notaritaritin"ireo andevo ny tompon"i Samoma, toa maty izy. Tonga saina i Rakhita, nihodinkodina ny tarehiny noho ny fahasosorana.
  - Izy indray no namitaka ny rehetra ! Nandeha tsy nandoa ny faktiorany izy.
  - Hanantona azy aho! - Hoy ny Witcher. - Aoka ny fatiny ho fampitandremana ho an'izay ratsy fanahy sy tia vola. Ny olona tia vola dia malala-tanana amin'ny ranomason'ny fahadisoam-panantenana!
  - mitombina izany! Fa iza no hamerina ny tanako? - Vonona hitomany ilay tovovavy.
  - Inty izy! - Nanondro ny mpitarika ny fikomiana.
  Niondrika i Khirov, nirehitra teny an-tanany ny tady.
  - Aza manahy! Tsy mety kilemaina ianao. Noho izany, Rakhita dia tsy maintsy ho lasa mpitsikilo lehibe ianao. Te hamaly faty amin'ny mpanankarena sy mahery rehetra ao amin'ity fanjakana ity ianao.
  - Mazava ho azy. Aza andevo, afa-baraka amin'ny vovoka! - Hoy ilay tovovavy.
  - Afaka manampy anay ianao! Tsy voafehy io empira io, ka ny fasana no hanitsy ny rafitra miondrika! - Namoaka taratra angovo avy amin'ny fanondrony ilay mpamosavy.
  - Hafahafa! Mahita hery be dia be ao aminao aho. Ary fahendrena! Vonona ny hiaraka aminao aho! - Hoy ilay andevo.
  - Mandratra anao izany, fa ianao kosa haharesy! Raha tsy misy fanaintainana tsy misy herim-po, raha tsy misy herim-po tsy misy fandresena! - Nambaran"ilay mpamosavy, naneho hevitra filozofika.
  "Vehivavy aho, midika izany fa efa zatra niaritra aho." - Nanaiky i Rakhita.
  - Rehefa tsy ampy faharetana ianao dia hanampy ny hira! - Nivazivazy i Khirov.
  Nihomehy ny rehetra. Tena tsara fanahy i Witcher. Nandresy ny fanombohana, izay midika fa tsy misy fotoana lany. Voalohany indrindra, ilaina ny manangana tafika andevo alohan'ny handosirany. Toy ny vy àry ny olona, alohan"ny hihamangatsiany dia omeo ny endrika irina. Nivoaka teo amin'ny rindrina ilay tovovavy mpiady, niakatra teo amin'ny lampihazo ary niteny tamin'ny feo mikotrokotroka hoe:
  - Tsofy ny angona mba hanangona ny rehetra!
  Nanontany i Passa hoe:
  - Vehivavy koa?!
  - Eny! Mila sabatra rehetra isika. Faingana, fa fantaro fa tsy hisy ny fandrobana, hozarainay mitovy ny zavatra rehetra.
  Naharitra ela ny fanangonana ny andevo; Witcher mihitsy no voatery nanampy ireo vitsivitsy izay tsy very loha sy nanakana ny fandrobana. Nomen"ilay tovovavy tehamaina tsara ny sofina dimy tamin"ireo jiolahy nafana fo indrindra, ary nanapaka ny lohan"ny iray mihitsy aza. Nilatsaka teo amin'ny tarehiny ny vongan-dra, nilelaka tamim-pitandremana i Witcher. Nahomby izany. Tao anatin"ny haizina no nanaovana ny fivoriambe teo ambany hazavan"ny fanilo. Nisy andevo nafahana an'arivony ary nanombantombanana ny masony fa roa arivo amby iray alina, fara fahakeliny, na dia ankizy sy vehivavy aza ny ankamaroany.
  Nanao fampisehoana tao amin'ny tilikambo avo indrindra tao Detinets izy. Nijoro teo amin"ny lafiny mifanohitra ilay mpamosavy, nifehy ny fivoriana manontolo izy. Nohararaotina tamin"ny fomba feno habibiana ny andevo, ary novonoina na novonoina ny malemy. Amin'ny ankapobeny, raha maka paramètre ara-batana isika, dia toa mpiady mahay izy ireo. Mila fiofanana fotsiny izy ireo. Vedmakova nanao lahateny mirehitra. Nohazavainy manokana fa ilaina ny fananganana tafika lehibe mpanafaka.
  - Firaisankina, herim-po, tsy fitiavan-tena no fanalahidin'ny fandresena, fahafahana, fahasambarana! Raha tsy misy fifehezana dia tsy misy tafika, ary raha tsy misy tafika dia tsy afaka mahazo fahafahana! Ny asa dia nahatonga antsika ho matanjaka kokoa, ampitomboin'ny faharanitan-tsaina dia hanome antsika fahafahana, ary miaraka amin'ny vintana dia hitondra fahasambarana!
  Koa aoka isika ho iray ary hanary ny rojo vy! - Niteny ilay mpiady.
  Naneho ny fankasitrahany tamin"ny antsoantso mafy ireo andevo! Ny andevo iray ihany, izay nisy dian-kapoka maro sy fieboeboana, no nangina. Ny fijeriny dia naneho ny ambaratongam-panamavoana faran'izay mafy indrindra.
  Nanolo-kevitra ny hifidy mpitarika tokana ho an'ny fikomiana indray i Witcher!
  - Ny komandy dia toy ny tampon'ny piramida - tsy maintsy misy iray ihany, raha tsy izany na ny rafitra matanjaka toy izany aza dia hirodana!
  Nihiakiaka ireo andevo hoe:
  -Marina! Tariho izahay.
  -Miady lehibe ianao ary ho mpitarika anay! - Tsy nampoizina fa nahavita niantsoantso ny rehetra ilay zazalahy.
  Nanaitra an'i Vedmakova izany: ahoana no ahafahana manao izany. Nijery akaiky kokoa izy; Ary noho ny fanampian'ity fitaovana ity dia nitabataba izy.
  - Ho lasa lavitra ilay zazalahy! Iza ny anarany? - Nanontany ilay mpiady.
  - Dick! Hitako manokana. - Soso-kevitra i Passa.
  - Anarana tsotra! - Nanantena zavatra hafahafa kokoa i Witcher.
  - Nahoana no sarotra!
  -Manambara latsabato izahay! - Nanambara ny mpamosavy. Nikotrokotroka mafy ny feony ka nihozongozona ny rofia. - Na iza na iza mankasitraka ny Witcher mpiady ho mpitarika, atsangano ny tananao havanana! Fidio ny fahamarinana, fahafahana ary voninahitra! Ary ny fiainanao dia ho lasa toy ny fitsiriritan'ny andriamanitra! -
  Resin"ny hafanam-po ireo andevo, ka saika niray saina nanangana ny tanany teny amin"ny rivotra. Tahaka ny mpiady izy ireo, ary ny firaisan-tsain'izy ireo dia nanoro hevitra fa angamba i Khirov no nampiasa ny heriny teto.
  Tsy marina ve fa ny fahatongavany dia nanome azy ireo fahafahana sy fahafahana hahatsapa ho tena olona. Midika izany fa voajanahary ny miarahaba an'i Witcher toy ny orana amin'ny hain-tany. Hita teo amin"ny endrik"ireo andevo taloha ny hafaliana. Toy ny nifoha.
  Teo, tao anatin"ny firavoravoana ankapobeny, dia nandroso ny mpanompo mahery iray, voaravaka holatra. Hoy izy tamin"ny feony lalina.
  - Efa nisy ary mbola ho maro no te hitondra any amin'ny fahasambarana. Saingy manana zo ara-moraly amin'izany ve ianao!
  - Izay!? - Ilay mpamosavy dia nandroaka ny vavany feno nify. Nibontsina ny biceps teo amin"ny sandriny niboridana.
  - Iza ianao?! Taranaka avy amin"ny fianakaviana ambony, na olon-tsotra. Na koa andevo nandositra toa an'i Zhissor. Nampanantena zavatra maro koa izy, nefa namarana ny fiainany teo amin"ny tsato-kazo. ary mpanompo roa alina no niaraka taminy. Nokapain'ilay mpanompo mahery izy.
  - Eto dia miankina betsaka amin'ny tenantsika. Mahita ratra aminao aho, azo inoana fa tsy teraka andevo ianao, afaka manavaka ny ratra vokatry ny karavasy na sabatra amin'ny lefona aho! - hoy i Vedmakova.
  - Noheverinao fa ilay mpiady tsy fantatro! Count de Force aho, taranaky ny mpanjaka mahatahotra. Fa fantatrao ve ny anaran-drainao? - Nanontany ilay andevo andriana.
  - Ny andriana ao amin'ny fianakaviana dia manana fifandraisana mitovy amin'ny herim-po sy ny halavan'ny volo amin'ny faharanitan-tsaina! - Namaly i Vedmakova ary nanampy avy hatrany. -Tsy misy herim-pon'ny razambentsika hanampy ny kanosa!
  - Miteny tsara ianao. Toy ny mpanao vazivazy eny an-kianja, manao ahoana ny fahasahian'ny fonao? - Natahotra mafy ilay andevo.
  - Tena mahery fo ianao! Isao, fa norefesina tamin'ny andevo ianao, taiza ny avonavonao sy ny herim-ponao! - Ny Witcher dia efa nanomboka nifarana.
  - Nanana ny anton'izany aho. Ary iza amin'ireo, tsy mila fantatrao, ny fahalalana kely dia midika fa mora kokoa ny maty! Manao fanamby anao amin'ny ady mahafaty aho, ary raha sahy tsy amin'ny teny fotsiny ianao, dia hanaiky ny fanamby ianao! - Nirohondrohona ny Count de Force.
  - Azonao antoka izany! - Nipitika ilay mpiady.
  Nanadio ny kianja ireo andevo. Nidina i Witcher ary nijery ny sabatra. Nijoro teo anoloany ny mpifanandrina taminy. Nanana ny fiadiany manokana izy: sabatra roa maranitra maranitra. Sao dia nanatsoaka sabatra hafa teo an-tratrany ilay mpiady.
  Count de Forsa dia lava kokoa noho ny Witcher, malalaka kokoa ny sorony, na dia toa tsy dia hozatra sy sokitra, tovovavy mendrika ny ho tompondaka eran-tany eo amin'ny Fitness. Tsy nisy tavy anefa, ary nivonto sy nivonto ny hozatra. Fanampin'izany, nisy fahatsapana traikefa lehibe teo amin'ny hetsika rehetra, ary niteny be ny fandehanana mitsambikina. Niseho teny amin"ny tarehin"izy ireo ny fitsiky;
  - Eny, sahirana ianao, ry zazavavy! Tsy hitsiriritra ianao. - Nasehon'ny Count azy ny totohondry.
  - Nahoana ianao no matoky tena? - Nihamafy ny fahasosoran'ny Witcher.
  - Nandresy ady sy fifaninanana maro aho. Tao amin'ny fanjakako dia noheverina ho iray amin'ireo mpiady tsara indrindra aho, maro no nihevitra ahy ho tsara indrindra. - Forsa, nanozongozona ny hozatry ny tratrany, izay toa ampinga roa mifanakaiky.
  - Izany dia satria niady tamin'ny andriana ihany ianao, dia niharatsy sy nihanika. Ankehitriny, raha miaraka amin'ny olon-tsotra manan-talenta ianao, dia tsy hanana laza intsony! - Namaly tamim-pahatokiana i Witcher.
  - Ny alika mivovo, veloma, tsorakazo, na ny sabatro aza, dia tsy nandalo tao an-damosiko! - Niverina tany amin'ny fanisana avokoa ny fahafenoan'ny fiavonavonana.
  - Tena mahaliana izany! Ny lelany vita amin'ny vy matanjaka indrindra dia harafesina eo am-pelatanan'ny kanosa iray! "Tsy nitsahatra namirapiratra tamin'ny fahaizany miteny i Vedmakova.
  - Eny, mety aminao izany ry vehivavy bedy a! - Nitaraina i Forsa.
  - Angamba tsy hijanona amin'ny fefy amin'ny fiteny tsy fantatra isika, ary andao hampiasa zavatra matanjaka kokoa! - Nilalao tarehimarika valo i Witcher.
  - Mifampizara!
  Nifanatrika ny fanisana sy ny lehiben"ny mpikomy. Nihetsika haingana ny sabatra ary namely tamin-kery tanteraka. Nianjera ny pitik'afo avy amin'ny daroka ary re ny feo.
  Nanafika imbetsaka ny Count. Nanandrana ny teknika barika roa izy, saingy niady tamin'ny fanafihana i Witcher, nanamarika fa manana hafainganam-pandeha mendrika ny mpifanandrina aminy ambony.
  - Inona no lalaovinao!
  - Amin'ny tadin'ny fahafatesana!
  Ny Count indray dia namoaka andiana kapoka, nanandrana tsikombakomba sarotra izy. Nihemotra kely i Vedmakova ary nanao fanafihana, ka nisambotra kely teo amin"ny tratrany ny mpifanandrina taminy.
  Nandinika ny fihetsik'ilay mpiady efa za-draharaha izy, ary naka fotoana hanesorana azy. Nitsiky ilay Count ary namirapiratra ny masony:
  - Tsy dia tsotra loatra ianao! Angamba tsy andevo tanteraka akory ianao, na dia mandeha tsy nikiraro aza.
  - Teraka afaka aho ary nipetraka tany anaty ala! Tsy mbola nahalala zioga ny tendako. Tsy azo heverina ny hanaiky an-keriny. Ny olona tena afaka dia manaiky zavatra telo - saina, fitiavana, Andriamanitra. Ny andevo ao amin'ny fanahiny dia manaiky - ny filan'ny nofo, ny filan'ny nofo, ny mpanompon'Andriamanitra! - Namaly tsara i Witcher.
  - Marina ny voalazanao momba ilay farany! Ianao no tena marina, ireto pretra sy pretra ireto no nanangana ahy! - Ny Count dia nanao mpankafy roa, avy eo teknika "clamshell", saingy tsy nahomby. - Ho faly aho hiresaka aminao amin'ny divay iray vera, raha tsy hoe mamono anao tokoa aho.
  - Ny kaopy misy divay dia toy ny ranomasimbe - raha sendra sendra ianao, dia very tany ambanin'ny tongotrao! - Hoy ilay mpiady.
  - Saingy mahatsiaro malalaka kokoa ianao. Ahoana ny amin'ity teknika ity?
  Nohazoniny ny trident, avy eo ny lolo. Ho setrin'izany dia namely mafy ny fivoriana i Witcher. Nikoropaka ny Count ary nihemotra. Avy eo dia nitohy indray ny fifaninanana, nihetsika toy ny ratra i Forsa, tsapany fa mahery loatra ny mpifanandrina aminy ka tsy afaka mandray azy tsy misy dikany. Avy eo, rehefa zatra Witcher amin'ny filaharan'ny hetsika sasany, ny isa dia nanova tampoka ny lalan'ny sabatra ary namely ilay tovovavy teo amin'ny hozatra, fa koa vehivavy, tratra. Nandriaka ny rà, lalina ny rangotra. Ny ratra dia tsy nanapaka Witcher, fa ny mifanohitra amin'izany, nanome hery azy. Nandeha nanafika ilay tovovavy, nirefodrefotra ny sabatra, nanao dihy hafahafa. Ary na dia teo ivelany aza dia toa very ny lohany tanteraka ilay mpiady sady nisafoaka, ny fiainana any anaty ala sy ny fihazana hatramin"ny fahazazany dia nampianatra azy hihazona ny sainy amin"ny ady mafy indrindra. Sarotra ho an'ny Count ny nanakana ny fanerena toy izany; Tratran'i Vedmakova ilay fotoana nihemotra ilay olo-manan-kaja, toy ny hoe nokapohiny teo ambanin'ny lohaliny. Nidona tamin"ny tendany ilay kapoka ka nilavo lefona ny fanisana, nihena ny hafainganam-pandehany. Avy eo ilay tovovavy dia nitazona ny teknikany manokana, izy ihany no nanao izany, niantso azy hoe dragona sivy loha. Ny mpiady voaofana tsara ihany no afaka manao zavatra toy izany. Ankoatra izay, saika tsy nahatohitra ny fanafihana fahasivy farany. Eto dia resaka mekanika, taratry ny fanafihana, nalemy loatra ny tanana, nanakana ny fanafihana, ary noho izany dia tapitra ny fanafihana farany. Sambany ny mpiady dia nanao ny teknika amin'ny mpiara-miasa mahay sy haingana, ary rehefa nitsefotra izy, nandatsaka ny sabany, dia nanjary nazava fa ny zava-baovao dia fahombiazana.
  Nivadika hatsatra ny Count, very hery izy.
  - Tsara vintana ianao!
  - Tsy dia izany loatra! Ny vintana dia mikorontana toy ny fasika - ny asa mafy ihany no hamatotra azy amin'ny simenitra.
  Witcher indray nandratra ny fahavalony, fa tsy lalina - tsy te hamono na kilemaina. Nitifitra indray izy, nitsambikina, nitsahatra ny fanisana ary nandona ny sabatra tamin'ny tongony kibay ilay mpiady. Tsy nirongo fitaovam-piadiana mihitsy ilay olona ambony andevo. Witcher, nanary ny sabany, nirohotra nankany amin'ny fahavalo, ary nanafintohina ny isa. Nofatorany tao anaty hidin-trano ny tanany.
  -Mifona ve ianao? - Namirapiratra ny mason'ilay pantera.
  - Manisa ny fanoloran-tena amin'ny andevo tsy nikiraro aho!
  Nanohitra mafy i Witcher:
  - Tsy andevo, fa mpiady noho ny rariny! Andevo ihany ianao ka nahalala ny atao hoe fanalam-baraka, fa olon-kafa izy ireo, tsy ratsy noho isika. Koa anontanio ny feon'ny fieritreretanao!
  . TOKO No. 10.
  Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova niady teo amin'ny laharana voalohany. Efa leo be ny ankizilahy sy vavy noho ny ady naharitra. Mandreraka ihany koa ny mamono sy mitifitra tsy tapaka.
  Toy ny lalao. Ny lalao fitifirana mitovy na ho ela na ho haingana dia mankaleo.
  Efa sasatry ny nitifitra ireo ankizy ary nitoraka grenady tsy an-kijanona.
  Nivadika ilay zazalahy. Nandripaka ny fasista.
  Ary hoy izy:
  - Maeta!
  Nandefa grenady tamin"ny tongony ilay tovovavy. Nanaparitaka ny Fritzes izy ary nihira tamim-pifaliana:
  - Hahazo fandresena vaovao tena lehibe isika!
  Lasa mankaleo anefa izany. Na dia ny zava-misy aza fa avy amin'ny fanipazana ny tongotr'ilay zazalahy, ny fiara mifono vy an'i Hitler dia voatosika amin'ny sisiny.
  Nanomboka nanoratra i Oleg avy eo.
  Tantara hafa hafa. Tsy nifidy ny firotsahan'i Stepashin i Zyuganov ary tsy nifidy ny firotsahany hofidiana koa ireo ankolafy kominista telo.
  Niafara tamin'ny fandravana ny Duma State sy ny fifidianana tany am-boalohany tamin'ny Septambra 1999 izany.
  Mazava ho azy fa natanjaka kokoa noho ny hatramin"izay ny kominista. Ary nandeha tamin'ny fifidianana izy ireo, niantehitra tamin'ny zava-bitan'ny governemanta Primakov, izay nitana anjara toerana lehibe. Mbola tsy noforonina ny bloc Unity. Tsy niseho ho praiminisitra i Putin. Ary ny fananiham-bohitra nataon'ny mpitolona tao Dagestan dia nanampy vato ankavia ary namono ny fahefan'ny manampahefana.
  Amin"ny ankapobeny dia hita ho tsy milamina ny fitondrana. Niharatsy sy nirodana ny NDR, ary tsy nisy antoko vaovao vonona. Ary Stepashin, voatendry ho praiminisitra, dia tsy nitarika ny antoko eo amin'ny fitondrana. Ary avy eo dia noroahin'i Yeltsin tanteraka izy.
  Raha fintinina, ny fifidianana solombavambahoaka dia nitarika fandresena mihoapampana ho an'ny ankavia.
  Nahavariana ny fandresena kominista. Ankoatra izany, ny vondrona Primakov-Luzhkov dia tsy nanam-potoana hialana sasatra. Mbola nahavita nisoratra anarana niaraka tamin"ireo mpamboly ihany anefa izy. Ary nahazo ny laharana faharoa izy. Ny fahatelo dia "Yabloko", izay nanana PR tsara. Nitana ny laharana fahefatra ny LDPR. Saingy ny ankamaroany dia noho ny fisian'ireo fantsona mpanohana ny filoha navitrika nampiroborobo ity antoko ity.
  Ary Yeltsin dia nanome, na ny marimarina kokoa, nanome Zhirinovsky ny laharan'ny jeneraly.
  Araka izany, araka ny scenario manokana no nitrangan"ny zava-drehetra.
  Nandrombaka ny fahefana tao amin'ny Duma State ny mpanohitra. Ary Yeltsin dia nanaiky ny hiala an-tsitrapo, nanendry tamin'ny fomba ofisialy Primakov ho mpandimby azy. Zyuganov lasa praiminisitra sady tanana havanana.
  Izany, amin'ny ankapobeny, dia nifanaraka tamin'ny kominista. Ary nisy marimaritra iraisana. Voatery niala tao Dagestan i Basayev sy Khattab. Tsy nandefa miaramila ho any Chechnya anefa izy ireo.
  Tsy ela dia nipoaka ny ady an-trano sy ny fizarazarana ho ankolafy maromaro.
  Nanampy an'i Maskhadov sy Kadyrov i Rosia. Nandresy mora foana tamin'ny fifidianana filoham-pirenena Rosiana i Primakov. Ny faharoa dia lasa Zhirinovsky tsy nampoizina - izay tsy nanana mpifaninana hafa tao amin'ny mpifidy azy, ary ny Yavlinsky liberaly dia tsy mpifaninana taminy.
  Nanapaka ny lahatsorany i Oleg Rybachenko. Tsia, tsy mahaliana izany. Indray, lohahevitra efa voaresaka, taorian'ny Primakov, Zyuganov, ary ny famerenana amin'ny laoniny ny URSS. leo an!
  Mety misy zavatra mahaliana kokoa ny mamorona. Ohatra, momba ny habakabaka.
  Nanomboka namoaka hevitra ilay zazalahy.
  Ny renivohitry ny Fanjakana Rosiana Lehibe dia nantsoina hoe Petrograd-Galaktik. Niorina tao amin'ny antokon-kintana Sagittarius izy io, saika teo afovoan'ny vahindanitra. Na ny kintana sy ny planeta dia matevina kokoa noho ny teo amin'ny sisin'ny Voie lactée, izay nahitana fialofana ny Tany taloha. Voaroaka tanteraka tao amin'ny foibe ny tafik'i Western Confederate. Na izany aza, ny ady dia tsy nandalo tsy misy soritra: an'arivony ny planeta rava, ary ny fahatsiarovana ny tany ihany no sisa. Izany no tena antony nanosika ny renivohitra ho any amin'ny toerana manankarena sy milamina indrindra ao amin'ny vahindanitra. Sarotra be ny mamakivaky eto, noho izany, na dia ao anatin'ny ady amin'ny habaka tanteraka aza, izay ny tsipika voalohany dia foto-kevitra tsy misy dikany ary ny aoriana dia fivoriambe, ny fototra dia lasa toby Rosiana lehibe sy fiarovana indostrialy. Nitombo ny renivohitra ary nitelina tanteraka ny planeta Kishish, nivadika ho metropolisy goavana. Tanàna goavambe afaka mampiaiky volana ny olona misaina. Fiaramanidina maro no nanapaka ny lanitra volomparasy.
  Nantsoina ho any amin'ny Minisitry ny Fiarovana Super Marshal Igor Roerich i Marshal Maxim Troshev. Ny fihaonana ho avy dia mariky ny fitomboan'ny asan'ny fahavalo. Ny ady, reraky ny olon-drehetra, nandany loharanon-karena toy ny fantson-drivotra, olona an'arivony tapitrisa no maty tao, ary tsy nisy afaka nahatratra ny fahombiazana irina. Namela marika tamin'ny maritrano Petrograd-Galaktik ny miaramila. Trano avo be mijoro amin'ny laharana tsara, maneho efamira eo amin'ny solaitrabe an-tanàna. Izany dia nampahatsiahy tsy an-tsitrapo ny marshal ny fiforonan'ny armadas habakabaka. Nandritra ny ady farany dia naka ny toerany ihany koa ireo sambo lehibe Rosiana lehibe, avy eo dia tapaka tampoka ny fananganana, namely ny sainam-pirenen'ny fahavalo. Ny ady noheverina tsara dia nivadika ho fifandonana, nifandona ny sambo sasany, nipoaka tamin'ny tselatra mamirapiratra. Nanjary niloko toy ny hoe nipoaka ny volkano goavam-be ary nikoriana avy hatrany ny ony afo, nipoitra ny morony, nandrakotra onja manimba. Tao anatin'ny ady nikorontana, ny fahombiazana dia niaraka tamin'ny tafik'i Rosia Lehibe, saingy ny fandresena dia tonga tamin'ny vidiny faran'izay lafo. Sambon-kintana an'arivony maro no nivadika ho reniranon'ny singa fototra. Marina fa mbola niharan-doza kokoa ny fahavalo. Ny Rosiana dia nahay niady, saingy ny kaonfederasiona, izay nahitana firazanana maro, dia nikasika mafy, ary nanohitra mafy.
  Ny tena olana dia sarotra ny handrava ny foiben'ny kaonfederasiona, izay hita ao amin'ny vahindanitra Thom. Ny sivilizasiona tranainy amin'ireo dags miendrika maple, izay niaina tao anatin'io vondron-kintana io nandritra ny an-tapitrisany taona, dia nanangana trano mimanda tsy azo resena ary nanodidina ny tenany tamin'ny tsipika fiarovana mahery vaika, feno fandrika.
  Mba hidirana ao amin'io toerana io "Mannerheim", ny tafika Rosiana manontolo dia tsy ho ampy. Tsy azo natao ny namarana ny ady. Niova tanana imbetsaka ny planeta sy ny rafitra. Nijery ny manodidina ny renivohitra niaraka tamin'ny fahatsapana nostalgia ny marshal. Nolokoana tamin'ny loko khaki ireo graviolet sy flanneur, ary tsapa hatraiza hatraiza ny tanjona roa an'ilay fiaramanidina. Ny trano sasany dia miendrika fiara mifono vy goavana na fiara mpiady an-tongotra miaraka amin'ny lalamby fa tsy fidirana. Mampihomehy ny mijery ny riandrano nipoitra avy amin'ny barika misy elatra toy izany, ny rano manga sy emeraoda dia taratry ny "masoandro" efatra, milalao alokaloka am-polony maro, ary misy hazo hafahafa sy voninkazo lehibe naniry teo amin'ny vatan-kazo sy ny elatra. zaridaina mihantona hafahafa. Fiara fiara mifono vy lehibe maoderina, mazàna mirindra tsara, mirongo basy maro. Ny mipetraka ao amin'ny trano toy izany dia mety sy milamina, na dia misy fanafihana ny renivohitra aza dia hivadika ho vondrona mpiady mahery vaika ao anatin'ny dimy minitra ny tranobe mitovy amin'izany. Nanao fanamiana miaramila na nanao akanjon"ny fikambanan"ny miaramila isan-karazany ny mpandalo isan-taona, eny fa na dia ny ankizy madinika aza. Ny toeram-pitrandrahana cyber dia nivezivezy teny amin'ny stratosfera; Nohazavain'ireo jiro ny vavonin'ny lanitra, nameno taratra manjelanjelatra ireo lalantsara mamirapiratra mamirapiratra. Maxim Troshev dia tsy zatra ny tafahoatra toy izany.
  "Mafy loatra ny kintana eto. Ary mafana loatra amiko izany."
  Namafa ny hatsembohan'ny handriny ilay marshal ary nanova ny rivotra. Tsy nisy olana ny sidina fanampiny, ary tsy ela dia niseho ny tranoben'ny Minisiteran'ny Fiarovana. Nisy fiara mpiady efatra teo amin"ny fidirana. Nanodidina an'i Troshev ireo spiky luchiars miaraka amin'ny mpitsentsitra - biby manana fofona fofona dimy ambin'ny folo heny mahery noho ny alika. Niditra lalina tany ambanin'ny tany ny lapan'ny cyclopean an'ny supermarshal, ary ny rindrina matevina misy tafondro plasma sy laser mikoriana. Tsotra ny atin'ny bunker lalina - tsy nampirisika ny haitraitra. Talohan'izany, i Troshev dia nahita ny lehibeny tamin'ny projection telo dimensional. Ny supermarshal dia mpiady efa zokiolona sy efa za-draharaha ary roapolo amby zato taona. Tsy maintsy nidina tamin"ny ascenseur haingana aho, ka niditra tany ambanin"ny tany folo kilometatra tsara.
  Rehefa avy nandalo ny fehin'ny mpiambina ambony sy ny robots miady, niditra tao amin'ny birao ny marshal, izay nanamboaran'ny solosaina plasma ny holograman'ny vahindanitra nitarina miaraka amin'ny mariky ny fifantohan'ny tafika Rosiana sy ny toerana misy ny fitokonan'ny fahavalo. Nisy holograma kely kokoa nihantona teo akaiky teo; Tsy nitohy ny fifehezana azy ireo; Tsy nijery ela an'io famirapiratana io i Troshev; Nijery tanora i Igor Roerich, saika tsy nisy kentrona ny tarehiny, ary nanana volo blond matevina. Toa ho afaka hiaina sy ho velona izy, fa ny fitsaboana rosianina tamin'ny vanim-potoanan'ny ady dia tsy liana loatra amin'ny fanalavana ny androm-piainan'ny olombelona. Mifanohitra amin'izany, ny fiovan'ny taranaka nifandimby dia nahatonga ny evolisiona ary nitondra tombony ho an'ny mpifidy ady tsy misy indrafo. Voafetra ho dimampolo amby zato taona ny androm-piainany. Na ho an'ny sangany aza. Eny, nitoetra ho avo dia avo ny tahan"ny fahaterahana, natao ho an"ny zaza kilemaina ihany ny fanalan-jaza, ary voarara ny fanabeazana aizana. Nitodika tany amin'i Troshev ilay supermarshal rehefa niditra izy.
  - Ary eto ianao, Maxim. Atsipazo eny amin'ny solosaina ny angon-drakitra rehetra, handamina azy io ary hanome vahaolana. Inona no azonao lazaina momba ny zava-nitranga vao haingana?
  - Nianatra lesona tsara ny Confederate sy ny mpiara-dia aminy. Mitongilana amin'ny lalanay ny mizana Tao anatin'ny folo farany, nandresy ny ankamaroan'ny ady.
  Nanaiky i Roerich.
  - Fantatro izany. Saingy ny mpiara-dia amin'ny Confederates, ny Dugs, dia nanjary navitrika kokoa. Manomboka mampidi-doza izy ireo.
  - Manaiky.
  Notsindrian'i Roerich teo amin'ny holograma ilay sary ary nohalehibeazina kely.
  - Eo anoloanao ny vahindanitra Smoor. Ity ny tanàna mimanda Dug faharoa lehibe indrindra. Eo no hamely ny kapoka lehibe indrindra. Raha mahomby, dia ho afaka handresy ny ady ao anatin'ny fitopolo, fara fahakeliny, zato taona. Ary raha tsy mahomby isika, dia hitohy mandritra ny taonjato maro ny ady. Nanaporofo ny maha-komandà mahay ianao, ary noho izany dia manolotra anao aho ny hitarika ny Operation Steel Hammer. Mazava?
  - Marina izany, Andriamatoa Filoha.
  Igor dia nanafintohina.
  -Nahoana no anaram-boninahitra toy izany? Mifandraisa aminay fotsiny: Comrade Super-Marshal. Taiza ianao no naka an'ity?
  Menatra i Maxim.
  -Izaho, Comrade Supermarshal, dia nianatra tamin'i Bing. Nitory ny fomba imperial taloha izy ireo.
  - Mazava. Hafa anefa ny fanjakana ankehitriny, nanatsotra ny fomba amam-panao teo aloha ny filoha. Ankoatra izany, ho avy tsy ho ela ny fanovana fahefana, ary hanana zokiolona vaovao sy komandy faratampony isika. Angamba ho voaroaka aho, ary raha mahomby ny Operation Steel Hammer dia ho voatendry hisolo ahy ianao. Mila mianatra mialoha isika fa andraikitra goavana izany.
  Ny marshal dia mihoatra ny telo heny noho i Roerich, ary noho izany dia tena nety ny feon'ny mpiaro ary tsy nahatonga fanafintohinana. Na dia eo aza ny fiovan'ny mpitarika, ary ny mpitarika vaovao azy ireo dia ho tanora kokoa noho izy roa. Mazava ho azy fa ity no tsara indrindra.
  - Vonona aho. Manompo an'i Rosia lehibe aho!
  - Koa mandehana. Ny jeneraly dia hameno anao amin'ny antsipiriany.
  Rehefa avy niarahaba dia lasa ilay marshal.
  Nolokoana khaki ny lalantsara bunker. Ny foiben'ny asa dia hita teo ambany. Solosaina photonic sy plasma maro amin'ny hafainganam-pandeha haingana no nanodina ny vaovao avy amin'ireo teboka samihafa amin'ny metagalaxy. Be dia be ny asa mahazatra mialoha, ary afaka adiny iray sy sasany ny marshal. Ankehitriny dia hyperjump lava mankany amin'ny vahindanitra mifanolo-bodirindrina no niandry azy. Ny hery lehibe dia tsy maintsy miangona ao, saika ny ampahenin'ny fiaramanidina Rosiana manontolo. Starships an-tapitrisany maro. Rehefa voalamina ny antsipirian-javatra madinidinika, dia niakatra teny ambonin'ny tany ilay marshal. Nivadika ho hafanana be ny hatsiaka lalina. Mpanazava efatra no nivory teo amin'ny zenith ary, feno satroboninahitra nilelaka ny lanitra tsy nisy indrafo, nandraraka sombin-javatra teo amin'ny planeta. Nisy hazavana mikoriana teny amin'ireo arabe misy fitaratra. Nitsambikina tao amin'ny fiaramanidina misintona i Maxim, nahazo aina sy nangatsiaka tao anatiny, ary nirohotra nankany amin'ny sisin-tany. Mbola tsy tany Petrograd-Galaktika mihitsy izy taloha, ary te hahita ny renivohitra misy mponina telonjato lavitrisa izy. Niala tamin'ny sehatry ny miaramila izy, ary niova ny zava-drehetra ary lasa falifaly kokoa. Nipoitra ny tranobe misy endrika tany am-boalohany; Nandritra ny ady tanteraka dia nihena ny soson'ny oligarchs, saingy tsy rava tanteraka. Tena asa kanto ny lapa. Ny iray tamin'izy ireo dia nitovy tamin'ny lapa tamin'ny Moyen Âge, izay nisy hazo rofia fa tsy ny nifin'ny fefy. Ny iray kosa nijoro teo amin'ny tongony manify, ary ny lalana malalaka dia nivelatra teo ambaniny; Maro amin'ireo trano nipetrahan'ny mahantra ihany koa no tsy nanaitra ny fiarahana tamin'ny toby, ny mifanohitra amin'izany, dia namirapiratra ny tarehy, voaravaka sarivongan'ny mpitarika sy ny komandy tamin'ny taonjato lasa. Tsy ny zavatra rehetra no tokony holokoina khaki, hoy i Troshev. Ankoatra izany, angamba ny tanàna be mponina indrindra eran-tany dia tokony hanana maritrano tsara tarehy. Ny sehatry ny fizahan-tany dia tena maro loko, miaraka amin'ny lalana mivezivezy sy trano miendrika raozy goavam-be, ary koa tulips mamony sy mifamatotra, daisies mipetaka ary biby hafakely mifangaro be. Toa mahaliana ny miaina ao anaty orsa na tigra saber-toothed, mahafaly ny ankizy izany. Gaga koa anefa ny olon-dehibe rehefa mihetsika na milalao ny rafitra toy izany. Ilay dragona mihodinkodina manana loha roa ambin'ny folo dia nanao fahatsapana tsy azo kosehina teo amin'ny marshal, loharano maro loko, nohazavain'ny neon, nipoitra avy tamin'ny vavany tsirairay. Amin'ny ankapobeny, nisy loharano maro be amin'ny endrika hafahafa indrindra, manipy fiaramanidina maro loko an-jatony metatra eny amin'ny rivotra. Ary tena tsara tarehy izy ireo, eo amin'ny fahazavan'ny masoandro efatra, mifamatotra amin'ny lamin'ny rano, lalao mahafinaritra sy miavaka amin'ny loko. Falifaly sy tsara tarehy ireo ankizy teto: ny akanjony miloko dia nanome azy ireo fitoviana amin'ny angano. Tsy ny olona ihany no teto, fa vahiny ny antsasaky ny mpanatrika. Na izany aza, ny zanaky ny vahiny dia faly niara-nilalao tamin'ny zanak'olombelona. Nifanena tamin'ny zavamaniry manan-tsaina koa i Troshev. Dandelion mavomavo mivolombolamena manana tongotra efatra sy sandry roa manify. Tsy nanana afa-tsy tongotra roa ny zanak"izy ireo, ary feno pentimpentina emeraoda ny lohany volamena. Fantatr'i Maxim tsara io hazakazaka io - Gapi, zavaboary zavamaniry telo manao firaisana, tia fihavanana, saingy noho ny sitrapon'ny anjara dia voasariky ny ady interstellar manontolo izy ireo ary lasa mpiara-dia voajanahary amin'i Great Russia.
  Ampy ny solontenan'ny firazanana hafa - ny ankamaroan'ny fanjakana sy ny planeta tsy miandany. Te hijery ny renivohitry ny empira tsy mampino izy ireo. Eto ny ady dia toa lavitra sy tsy tena izy, an'arivony parsecs lavitra, nefa, ny fahatsapana tsy milamina dia tsy nandao ny marshal. Nipoitra tao an-tsaiko ny eritreritra fa eo amin'ireo planeta tsy maintsy hotafiny ireo dia misy zavaboary manan-tsaina ihany koa velona ary ireo zavaboary misaina an'arivony tapitrisa manontolo dia ho faty. Hisy rà mandriaka, tanàna sy vohitra an"arivony ho rava. Mpifehy ny empira anefa izy, ary tsy maintsy manatanteraka ny adidiny.
  Rehefa avy nidera ny foibe fizahan-tany ny marshal dia nanome baiko ny handefasana ny fiaramanidina gravity ary ho any amin'ny faritra indostrialy. Ny trano teto dia ambany kely, ary tsotra ny fametrahana azy. Tany ambanin'ny tany no nisy ireo orinasa.
  Vao nigadona ilay fiaramanidina mikisaka dia nirohotra avy hatrany nanatona azy ireo andian-jiolahy tsy nikiraro nirongo lamba sy fitaovana fanadiovana. Ragamuffins manify amin'ny voro-damba efa reraka, efa manjavozavo, misy lavaka rovitra lehibe. Lalina miloko, saika mainty. Toa nanery azy ireo hanamafy ny fehin-kibony ny ady naharitra. Nanomboka nangoraka i Troshev. Ny mpamily, Kapiteny Fox, dia tsy nitovy fihetseham-po toy izany.
  - Avia, ry voalavo kely, mialà eto! Tonga i Marshall! - nivovo izy.
  Nirohotra nirohotra tamin"ny lafiny rehetra ireo ankizy tsy manan-kialofana, fa ny kirarony maloto no tazana. Sarotra ny mandeha tsy nikiraro amin'ny tany mafana avy amin'ny "masoandro" efatra indray mandeha, ary tsy fantatry ny ankizy mahantra izay kiraro. Ny iray tamin"ireo tovolahy anefa dia nanjary sahy noho ny hafa ka nihodina ary nampiseho ny rantsan-tanany afovoany. Navoakan"ilay kapiteny ny blaster ary nitifitra an"ilay zazalahy maditra; Nandalo teo ny fiampangana, nanao vavahady teo amin"ny lampivato, nisy potipoti-bato anidina teo amin"ny tongotr"ilay zazalahy, ary nianjera teo amin"ny asfalta izy. Tamin'ny ezaka feno sitrapo dia nahavita nitana ny kiakiaka ilay mpiady ho avy ary nitsangana izy, niaritra ny fanaintainana. Nomen'i Maxim tehamaina mafy ny tarehin'ilay kapiteny.
  - Telo andro ao amin'ny trano fiambenana. Tandremo, tanana eo anilanao! - Nibaiko tamin'ny feo mampatahotra ny mpitari-tafika - Fananantsika ny zaza ka tsy maintsy karakaraintsika fa tsy vonoina. Azoko ve izany ry monster?
  Natsotran'ilay amboahaolo teo anilany ny tanany. Niondrika izy.
  - Valio araka ny fitsipika.
  - Eny tompoko.
  Nitodika tany amin"ilay zazalahy i Maxim. Tsara volo izy sady tsara tarehy sy fetsy tarehy ary hozatra. Eo ambanin'ny T-shirt rovitra, hitanao ny vatany matanjaka misy sôkôla.
  -Iza ny anaranao?
  - Yanesh Kowalski! - Nivovovovovovovovovovovozany ilay lehilahy rovitra.
  - Hitako ao aminao ny fahaizan'ny mpiady mahery. Te-hiditra amin'ny Sekoly Zhukov ve ianao?
  Nanjary ketraka ilay zazalahy.
  - Faly aho, fa mpiasa tsotra ny ray aman-dreniko ary tsy ho afaka handoa ny fianarako.
  Nitsiky i Marshall.
  - Hisoratra anarana maimaimpoana ianao. Ianao, araka ny fahitako azy, dia matanjaka ara-batana, ary ny masonao dia miresaka momba ny fahaiza-misaina. Ny tena zava-dehibe dia ny mianatra tsara. Fotoan-tsarotra izao, nefa rehefa tapitra ny ady, na ny mpiasa aza dia ho velona tsara.
  - Ho resy ny fahavalo! handresy isika! - Nihiakiaka teo an-tampon'ny havokavony indray i Yanesh.
  "Dia mipetraha eo amin"ny laharanao, ry miaramila." Ary ho fanombohana - ao anaty fiarako.
  Nirenireny i Lisa. Somary maloto ilay zazalahy, ary tsy maintsy hosasana ny ao anatiny.
  Rehefa niakatra, dia nirohotra nankany amin'ny lapan'ny governemanta ilay fiaramanidina misintona.
  Nianatra momba ireo trano mijoalajoala sy voaravaka raitra i Janesh, tamin'ny fofonaina.
  - Tsy mahazo miditra amin'ny sehatra foibe izahay, ary tena mahaliana izany.
  - Hahita bebe kokoa ianao.
  Na izany aza, ny marshal, notarihin'ny fahatsapana fangoraham-po, dia nanome baiko hanidina ho any amin'ny foibe fizahan-tany. Nijery tamin"ny masony manontolo ilay zazalahy, nihinana ara-bakiteny izay hitany. Tsikaritra fa te hitsambikina avy tao anaty fiara izy, nihazakazaka nanaraka ny sisin-dalana mihetsiketsika, nihanika teo amin"ny iray amin"ireo fiara manaitra ny saina.
  Tsara fanahy sy malemy fanahy toy ny tamin'iny andro iny ihany ilay Maxim henjana mazàna.
  - Raha tianao, dia mitaingina "tendrombohitra fifaliana", ary avy eo dia manatòna ahy avy hatrany. Raiso ny vola, raha tsy izany dia tsy havelany hiditra ianao.
  Natolotry ny marshal ilay tapa-taratasy.
  Nirohotra nankany amin'ny fiara i Yanesh, saingy niharihary loatra ny endriny.
  Teo amin'ny fidirana amin'ny efitranon'ny habakabaka-ninja dia nosakanan'ny robot goavambe izy.
  -Ray lahy, ratsy fiakanjo ianao, mazava ho azy fa avy amin'ny faritra mahantra. Tokony hotazonina ianao ary entina any amin'ny toby.
  Niezaka nitsoaka ilay tovolahy, kanjo notifirin"izy ireo tamin"ny basim-borona, ka nazerany teny amin"ny asfalta. Tsy maintsy nitsambikina avy tao anaty fiara i Troshev ary nandeha nanao fanadihadiana.
  - Andraso fa miaraka amiko ity cadet ity.
  Nijanona teo ireo polisy nisintona, nibanjina ilay marshal. Nanao fanamiana an-tsaha i Maxim, fa ny epaulette an'ny komandin'ny miaramila dia namirapiratra volamena tamin'ny masoandro efatra.
  Niarahaba ny lehiben"ny polisy, lietnà polisy.
  - Miala tsiny, ry Marshal, fa ny toromarika dia mandrara ny famelana ny mpangataka hiditra ao amin'ny foibe izay handraisanay vahiny avy amin'ny vahindanitra rehetra.
  I Maxim mihitsy no nahatakatra fa nanao fahadisoana izy tamin'ny famoahana ragamuffin tao amin'ny faritra mendri-kaja toy izany. Tsy nieritreritra ny hampiseho ny fahadisoany anefa izy.
  -Sokaty ity tovolahy ity. Nanao fanendrena avy amin"ny didy ambony izy.
  Niondrika ilay lietnà ary nanindry ny bokotra tamin'ny basy poletany. Nalahelo i Janesh Kowalski ary tonga saina. Nitsiky ilay marshal ary naninjitra ny tanany. Amin'izao fotoana izao, nipoitra tampoka tamin'ny mpanipy taratra ireo galact vahiny efatra. Eo ivelany, dia nitovy tamin"ny foto-kazo voapaika misy hodi-kazo mivolontsôkôlà manga ireo vahiny; Talohan'ny nanan'ireo biby goavam-be nitifitra, dia nianjera teo amin'ny fonony i Maxim, ary namoaka blaster. Nandalo teo an-tampony ireo lalana mirehitra, nidona tamin'ilay sarivongana maro loko, nandraraka ilay tsangambato mahafinaritra ho lasa foton. Nokapain'i Troshev tamin'ny taratra laser ny mpanafika roa, nifindra tany amin'ny sisiny ireo inogalacts roa mbola velona. Ny iray tamin'izy ireo ihany koa dia tratran'ny taratra tsy azo ihodivirana, fa ny faharoa kosa nahavita niafina tao ambadiky ny sisin'ny fasana. Nitifitra avy hatrany tamin'ny tanana telo ilay biby goavam-be ary, na dia nihetsika haingana aza i Maxim, dia voadona kely izy - may ny laniny ary simba ny tanany havanana. Ny taratra avy amin'ny fahavalo dia namely ny attraction "adala water lily". Nisy fipoahana nanaraka.
  Nilomano ny fahitan'ny mpitari-tolona, saingy gaga izy nahita ny nandrodan'i Yanesh ny tapa-kazo iray ary nanipy izany tamin'ny fahavalo. Talanjona i Maxim tamin"ny hery tsy maha-olombelona nafenina tao anatin"ity zatovo toa malemy ity... Nivaingana ho marina ny tora-pasika, teo amin"ny laharan"ny maso dimy. Nipitika ilay zavaboary ary nandroso, nivembena. Ampy izany ho an'ny tifitra tsara nokendrena nataon'i Maxim hamarana ny fiainan'ilay biby goavam-be.
  Nifarana haingana ny ady. Nandritra izany dia tsy niezaka nitifitra akory ny mpitandro filaminana. Nahatsikaritra izany avy hatrany ny marshal.
  "Ny tsara indrindra dia miady eo aloha, ary any aoriana, eny an-dalamben'ny tanàna, dia mipetraka ny kanosa.
  Nivadika hatsatra ilay lietnà voky. Nanatona an'i Maxim aho.
  - Ry mpiara-miasa, miala tsiny aho, fa nanana mpanipy hazo be ry zareo, ary izahay...
  - Ary inona izany! - Nanondro ny blaster teo amin'ny fehin'ny mpiambina i Maxim. - Mpifoka lalitra? Mampalahelo fa tsy misy asa ho anao eto an-drenivohitra. Tsy hipetra-potsiny ianao, hiezaka aho handefa anao any aloha.
  Nanome baiko an'ilay zazalahy i Maxim, nanampy azy hitsambikina teo amin'ny fiaramanidina misintona, ary avy eo dia nandray tanana mafy.
  -Eny, voromahery ianao. Faly aho fa tsy diso ny momba anao.
  Nikiakiaka tamim-pirahalahiana i Kowalski, naneno mafy sy nahafaly ny feony.
  - Iray monja no vitako. Azoko atao...
  - Hanana ny fahafahana ianao. Nahazo diplaoma tao amin'ny oniversite ianao ary mandeha amin'ny ady. Miandry ny fiainanao manontolo ianao, mbola mila miady mafy.
  - Tsara ny ady! - Nihiaka tamin-kafanam-po ilay zazalahy. - Te ho any aloha avy hatrany aho, haka basy be...
  - Tsy afaka manao izany avy hatrany ianao, ho faty amin'ny ady voalohany. Mahazoa manokana aloha.
  Nifofofofo mafy i Yanesh. Natoky ny fahaizany izy, nihevitra izy fa efa hainy ny manao zavatra betsaka, anisan'izany ny fitifirana. Nandritra izany fotoana izany, nanidina teo ambonin'ny valan-javaboary Michurinsky ilay fiaramanidina misintona. Nisy hazo goavam-be naniry tao, ny sasany tamin'izy ireo dia nahatratra zato metatra ny haavony. Ary ny voankazo dia tena lehibe, rehefa nihinana ny afovoany, dia afaka miaina ao anatiny. Ny mananana novana amin'ny fototarazo misy hodiny mivolombolamena dia toa nahafinaritra. Marina fa, mifanohitra amin'ny nantenaina, dia tsy nampidera an'ilay zazalahy izy ireo.
  - Efa tany amin'ny ala toy izany aho. - Nanazava i Yanesh. - Tsy toy ny any amin"ny distrika afovoany fa mahazo any daholo ny rehetra. Na dia elaela aza vao tonga any an-tongotra.
  - Angamba! - hoy i Maxim. - Na izany aza, ankafizo ny zavamaniry eto... Misy holatra iray, misy andian-tafika iray manontolo azo apetraka eo ambaniny.
  - Endriky ny agaric lalitra be fotsiny. Tsy azo hanina izany. Tsaroako fa nanangona voankazo voatetika iray harona iray manontolo aho. Tiako ny pavarara - manify ny hoditra ary tena matsiro ny tsirony. Tsinontsinona ny aviavy raha oharina aminy. Mila mitandrina ianao rehefa manapaka. Mety ho vaky izany, ary ho toy ny riandrano ny riaka - hitondra anao izy, raha tsy mbola manam-potoana hiteny ianao. Lehibe loatra ny voankazo eto. Tsy maintsy mitondra azy ireo amin'ny ampahany amin'ny harona plastika ianao, ary tena manahiran-tsaina izany.
  Nokapohin"i Maxim teo amin"ny sorony i Janesh.
  - Tsy ny sakafo rehetra no refesina. Andeha isika hidina haka voninkazo.
  - Fanomezana ho an'ny tovovavy! Fa nahoana no tsy!
  Nikasika ny familiana ny tanan"ilay zazalahy. Nikapoka ny rantsantanany tamin-katezerana ny Kapiteny Fox.
  - Aza mikasika ny familiana, puppy.
  Ary avy hatrany dia nahazo fananarana avy amin'ny marshal izy.
  "Ianao ihany no manana herim-po hiady amin'ny zaza."
  - Miala tsiny aho, Tompokolahy!
  Tsy afa-niomehy i Yanesh.
  - Raha tianao, andramo. - Navela i Maxim.
  "Manana traikefa amin'ny simulators aho," hoy i Yanesh.
  Tsy nisy aloky ny fisalasalana na ny tahotra, nametraka ny tanany teo amin"ny familiana i Kowalski ary nampidina ny fiara. Toa nanana fahaizana niavaka tokoa izy. Nirohotra nandalo ny tampon'ireo hazo goavam-be ilay fiaramanidina misintona.
  Tsy nitsabaka i Maxim, namela ilay zazalahy hifehy ny fiaramanidina. Tsy maintsy lazaina fa nahavita ny asany tamim-pahombiazana izy, nivezivezy teo anelanelan'ny vatan-kazo goavam-be, tsy nianjera mihitsy izy, nampiseho teknika virtuoso mihoatra ny taonany. Na izany aza, na dia nianjera aza, dia tsy ho zava-dehibe izany; Farany, nipetraka teo amin'ny toerana malalaka misy voninkazo kely nefa mahafinaritra izy ireo. Toa nanaparitaka tamim-pahalalahan-tanana ireo firavaka ilay mpamosavy mahay. Ny loko be pitsiny dia nanjelanjelatra teo amin'ny masony, ary ny fofona mamony dia niteraka fifaliana tsy hay lazaina.
  Nisioka mihitsy aza i Yanesh noho ny firavoravoana. Rehefa tonga tany izy ireo, dia nitsambikina ilay zazalahy ary nanomboka nioty voninkazo, ary naka basy iray manontolo. Nangatsiaka i Maxim, tia ny tontolo izy ary, na izany aza, dia nisy zavatra nanaitra. Mahatsiaro ho voarahona. Rehefa nandalo ny afo sy ny rano ilay mpitari-tafika dia nahazatra ny natoky ny fahatsapany; Amin'ny ankapobeny, ny renivohitry ny empira lehibe iray dia tsy tokony hisy zavamananaina mampidi-doza ho an'ny olombelona. Misy zavatra hafa eto. Nanome baiko an'ilay zazalahy i Maxim ary nibitsibitsika mangina teo an-tsofiny hoe:
  - Misy fahavalo eo akaikintsika. Afeno ny voninkazo ary andeha hiaraka amiko.
  Namirapiratra ny mason'i Janesh.
  - Vonona aho.
  Namela ny fehezam-boninkazo tao anaty fiara teo ambany fanaraha-mason'ny Kapiteny Fox, Maxim sy Yanesh dia nifindra tany anaty ala. Mazava ho azy fa tokony ho nampidirina sy nibango ny faritra ny miaramila. Fa Maxim dia voasambotry ny fientanentanana. Mazava ho azy fa nanana faniriana am-pitiavana i Janesh; Namakivaky ny ala mikitroka izy ireo, mba tsy hitabataba. Nahavita nandoro ny tongony miboridana tamin'ny harato volomparasy i Yanesh, saingy nifehy tena, na dia feno blisters lehibe aza ny hodiny hatramin'ny lohaliny.
  "Tandremo," hoy i Maxim nibitsibitsika. - Any anaty ala dia misy loza miafina ao anatin'ny lelan'ahitra rehetra.
  "Mila sarontava fiarovana eto izahay," hoy i Yanesh nibitsibitsika. Zara raha nanafina ny vatana ny lamba; Ny bibikely lehibe, araka ny nianaran'i Yaneš tany am-pianarana, dia tsy mihinana olona eto amin'ity planeta ity. Ny karazana arthropoda mampidi-doza indrindra dia potika amin'ny sehatra ara-pananahana; Nandeha tamim-pahanginana izy ireo. Nivaingana tampoka i Maxim. Nihetsika tsy afa-nihetsika ireo zavamananaina kely, toy ny hoe nisy nampitahotra azy ireo. Noraisin'ny mpifehy arivo tamin'ny tanany ilay zazalahy ary nibitsibitsika teo an-tsofiny hoe:
  - Misy otrika eo aloha!
  Nalain"i Maxim ny mpitsikilo feo tao am-paosiny ary nihaino tsara ny manodidina. Marina izany, olona dimy mpiady sy vahiny mitovy isa no nandry teo akaiky teo. Eny, miaraka amin'ny fifandanjana hery toy izany, dia tsara kokoa ny tsy miditra amin'ny ady, fa ny mandingana ny fahavalo.
  Izany no nataon"izy ireo.
  Niara-nihetsika ilay miaramila za-draharaha sy ilay zazalahy maitso. Tsy maintsy nandeha an-tongotra namakivaky kirihitra mikitroka izahay, ary nilentika hatrany amin"ny kitrokely. Tao anatin'ny fahasahiranana lehibe no nahafantaran'ny marshal ny fahatapahan'ny rojom-piarahamonina ary nahavita nitsambikina teo amin'io toerana io. TENA tsara vintana ry zareo; Ny mpitsikilo feo dia efa afaka nanavaka ny teny malefaka.
  - Andriamatoa Resident, manontany ny tsy azo atao amiko ianao.
  Ho setrin'izany, feo mitovitovy amin'ny fikoropaka.
  - Ary ianao jeneraly dia zatra maka vola fotsiny nefa tsy miasa feno.
  Raha ny timbre no jerena dia anisan'ny foko tsy maha-olombelona izy.
  - Nandoa vola antsasa-tapitrisa ianao, dia ahoana? Fampahalalana lany andro momba ny zanabolana mpitsikilo.
  "Tsy fahadisoako izany," hoy ny feon'olombelona nanohy nanamarina ny tenany. - Ny fampahalalana toy izany, raha ny fitsipika, dia lasa lany andro be. Tsy manam-pahefana aho.
  - Azonay avy hatrany izany, mora kokoa ny milaza fa malemy ianao. Raha ny momba ny fanafihana ny rafitra Kremlin dia tsy hampiasaina firy ianao sy ireo mpiray tsikombakomba aminao.
  Nangovitra i Maxim. Tena ho tonga amin'ny fanafihana ny tsipika fiarovana matanjaka indrindra mandrakotra ny renivohitra sy ny afovoan'ny vahindanitra manontolo? Ny rafitra Kremlin, araka ny filazan'ny mpamorona azy, dia tsy azo resena ary, na izany aza, raha lasa mavitrika ao afovoan'ny empira ny fahavalo, dia mitarika ho amin'ny fisaintsainana mampalahelo izany.
  - Fantaro, ry lehilahy, tsy ho ela dia hampiasa fitaovam-piadiana vaovao isika, ary miaraka amin'ny fanampiany dia hivadika ho vovoka ny sambo Rosiana alohan'ny hahatongavany lavitra. Avy eo ny miaramilantsika, toy ny onja misintona rehetra, dia handrakotra ny habaka Rosiana ary hanapaka ny tontolon'ny imperial.
  Nisento kivy i Maxim, toa tsy faly loatra tamin'ny fanantenana toy izany ilay mpamadika. Namaly anefa izy hoe:
  - Ny tsanganana fahadimy dia mavitrika kokoa noho ny hatramin'izay, ary ny fanafihana ataonao dia handeha araka ny drafitra.
  - Ny asanao atsy ho atsy dia ny mamorona fiarovana am-polony eto an-drenivohitra ho an'ny hery fitokonana. Ny mpikarama an'ady dia hiditra eto amin'ny moron'ny mpizaha tany, hiafina any anaty ala, ary avy eo dia hanao ny anjara asany amin'ny fanafihana faobe.
  - Dia ho izany.
  - Ary jereo, ralehilahy, raha tsy nahomby ny fanafihan'ny sambo kintana, dia ho ratsy kokoa aminao izany. Ny counterintelligence-nao manokana dia hamiravira anao, ary ny famonoana anao ho miadana sy maharary.
  Na dia tsy hitan'i Maxim aza hoe iza no niresaka, dia azony antoka fa ho fantatry ny SMERSH amin'ny feony ilay mpamadika.
  - Mila fampahalalana momba ny fanendrena farany rehetra amin'ny mpitarika ny fahavalo izahay. Izay rehetra fantatrao.
  - Araka ny fahafantarako, ny tanora Marshal Maxim Troshev dia voatendry hibaiko ny fiaramanidina kintana ao amin'ny vahindanitra Smur. Tsy misy ny fanazavana marina momba azy, fa...
  - Mazava ny zava-drehetra, manomana fanafihana goavana any ny Rosiana. Toy ny mahazatra. Ny komandy vaovao dia fanafihana tampoka ataon'ny hery lehibe.
  Nangovitra i Maxim, te-hirohotra nandroso sy hanakenda ilay geek. Tandindomin-doza ny fandidiana.
  - Heveriko fa izany tokoa. Raha ny fanendrena hafa...
  Ny mpamadika lisitra nandritra ny fotoana ela sy mandreraka, fa Maxim efa nanana drafitra ao an-dohany. Voalohany, mila miala amin'ity toerana ity ianao, ary faharoa, mifandraisa haingana amin'ny SMERSH. Any izy ireo no hanapa-kevitra raha hanaisotra avy hatrany ny tambajotra mpitsikilo na hiandry. Tsy mampidi-doza tokoa mantsy ireo mpamadika fantatra, ary mety hiparitaka amin'ny alalan'izy ireo ny vaovao diso. Ny tena zava-dehibe dia tsy fampisehoana am-pitiavana. Nihetsika anefa ilay zazalahy, izay nipetraka tamim-pahatoniana hatramin"izao, ary tsikaritra fa ny herin"ny fahatanorana no tena feno.
  - Mety ho azonay nokapohina tamin'ny laser izy ireo, Andriamatoa Marshal?
  "Tsia, na inona na inona toe-javatra," hoy i Maxim nibitsibitsika. - Izany no ilain'ny faharanitan-tsaina, manangona vaovao ary mitatitra izany amin'ny olona mety. Raha mandika ny baiko ianao dia hotifiriko manokana ianao.
  Nampiakatra ny basy am-baravarankely tamin'ny fandrahonana ny Marshal.
  Nanaiky i Yanesh.
  - Tsy resahina ny baiko.
  Nanenina i Maxim nitondra ilay zazalahy niaraka taminy. Ahoana raha re ny bitsibitsika... Tetsy an-danin"izany, dia re tao amin"ny "detector" ny feo, ka niteny indray ilay vahiny.
  - Lazao amin'i "Jupiter" fa raha tsy manampy antsika izy dia afaka manome azy amin'ny fanaovana sorona an'io pion io. Amin'izay dia ho tezitra ny Avo Indrindrao, ary tsy anisan'ny fahadisoany ny famindram-po.
  "Eny", hoy i Maxim, "tsy maintsy henjana ny mpitarika iray." Indray mandeha izy dia anisan'ireo arivo voafantina, na izany aza, dia nanana fahafahana ho mpitarika raha tsy misy ny fahafatesan'ny mpanao didy jadona tampoka. Arivo no voafantina isan-taona, ary isaky ny telopolo taona ny fihodinan'ny fahefana fara tampony. Saingy very ihany koa io vintana io. Voalohany indrindra, ny toetran'i Maxim dia malefaka loatra, ary faharoa, ny fahaiza-manaony paranormal, izay matanjaka amin'ny fahazazana, dia nanomboka nihamalemy tamin'ny taona. Na izany aza, lasa marshal rehefa tsy efa-polo taona akory... milaza zavatra izany.
  - Aza mikasika Jupiter. Izy no fanantenanao tsara indrindra. Raha tsy misy izany, dia tsinontsinona ny vintana handresy ny ady.
  Nikiakiaka zavatra tsy re feo i Inogalakt ho setrin'izany. Dia hoy izy tamin'ny fomba mazava:
  - "Jupiter" dia sarobidy rehefa mavitrika. Noho ny tsy fandraisany andraikitra dia betsaka loatra ny fatiantoka ny miaramilantsika. Na ahoana na ahoana, dia hampita ny toromarikay aminy ianao. Amin'izao fotoana izao dia afaka mandeha ianao.
  "Izany ihany, afaka miala ianao," hoy i Maxim nisento tamim-pahamaivanana. Tamin'izay fotoana izay, rehefa nanda ny teniny, dia nisy fipoahana. Raikitra ny fifampitifirana.
  - Rey olona ô! Avereno atao indray...
  Niondrika ilay mpitari-tafika, ary ny tselatra falifaly ihany no nanjelanjelatra teo amin"ny mason"i Yanesh.
  . TOKO No. 11
  - Miteny feon'ny fieritreretana ianao! - Nitrerona ilay andevo niavonavona.
  - Mba ho an'ny rehetra ny fahasambarana fa tsy ho an'ny olom-bitsy. Noho izany antony masina izany no nanandratako ny sabatro! - Hoy ilay Witcher.
  Nisalasala ny Count:
  - Tsia! Mino aho fa na ny lolompo na ny fitiavam-pahefana no atosiky anao! Nisy ny fikomiana andevo, saingy vonoan"olona ihany no niafarany. Ireo no vokatry ny fikomiana rehetra.
  - Tsy ho korontana izany, fa revolisiona. Ny zava-dehibe indrindra dia hitranga any aoriana, aorian'ny fandresena! - Hoy ilay mpiady tamin-kafanam-po.
  - Revolisiona? Teny hafahafa, ianao ve no namorona izany? - Gaga i Forsa.
  - Tsy dia izany loatra! Io teny io dia nomen'ny anjely ahy tamin'ny nofy. - Nandeha tamin'ny aingam-panahy i Witcher.
  - Anjely na iray amin'ireo andriamanitra mainty! Mamitaka ny nofy ara-paminaniana. - Nisalasala ny isa.
  - Na izany na tsy izany dia hanana fahafahana hanova ny fiainan'ny olona ho tsara kokoa ianao ary ho lasa olona tsara kokoa! Ny olana rehetra dia avy amin'ny fitiavan-tena, ny fanambinana dia azo atao raha tsy amin'ny alalan'ny ezaka iombonana. Ny olona tsy misy ekipa dia toy ny arina, tsy misy afo, manome hazavana kely ary maty haingana! - Namoaka ny fitenin'ny Witcher izy.
  - Milaza ianao fa tokony ho ao anaty ekipa ny olona iray. Fantatrao ve anefa ny atao hoe natioran'ny biby? - Nanontany maneso i Forsa.
  - Ary ny biby dia tsara kokoa amin'ny omby! Ary amin'ny ankapobeny, satria andevo ianao ka tsy voavotra, dia niala taminao ny andriandahy, tamin'ny teny nanehoan'ireo sakaizanao mahatoky ny tena endriny. Midika izany fa tonga ny fotoana hitadiavana namana amin'ny tontolo hafa. - Nanome tony kokoa i Witcher.
  Nangina segondra vitsy i Count de Bor, ary nanatsotra ny tanany:
  "Na dia tsy mino ny fahombiazana farany aza aho, farafaharatsiny ny lelako dia hisotro rà."
  - Ny lojika dia tsy tokony hanompo instincts - ny sain'ny filan'ny nofo! - Hoy ny Witcher.
  - Eny, tsara, ampy, ampianaro ahy! Hisy ady - hisy ny zava-bita! - Nanomboka namafa ny ra tamin'ny tenany ny Count.
  - Mpiady za-draharaha sy be herim-po ianao, tokony hofidiana ho mpitarika ny ekipa! - Nanoro hevitra ilay mpiady.
  - Tsy ratsy, fa tsy mila mifidy mpitarika miaramila rehetra ianao. Tsy maintsy misy fitsipika hentitra kokoa momba ny firaisan-kina. Voafidy ianao ka manendry! -Nanomboka nametraka ny paositra rojony ny Count. Nirohotra nanampy azy ny ankizilahy roa.
  - Ahoana ny amin'ny fifaninanana malalaka? - Nisalasala ny Witcher.
  - Manimba ny tafika izany! - Hery tapaka. - Ny toekarena dia rhizome amin'ny tifitra maro, ny tafika dia vatan-kazo tokana!
  Nivazivazy i Witcher:
  - Fa matetika kokoa dia hazo oaka, ary tsy amin'ny lafiny hery sy ny fahamarinan-toerana, fa amin'ny ambaratongan'ny fanaraha-maso!
  Nanolotra sabatra an"ilay fanisana ilay tovolahy tsy miboridana. Namaly tehamaina teo amin"ny taolany izay efa nodarohana imbetsaka izy. Nisento ilay zazalahy ary nitsambikina niverina, nanetsika ny tongony volontany.
  Hoy i Witcher tamim-pahatapahan-kevitra:
  - Manangana legiona dimy amin'ny fitambarana voatetika aho, miaramila roa sy sasany avy. Voatendry hibaiko ny fahatelo ianao! Ary avelao ny andevo hifidy ny ambiny!
  Niteraka resabe ny tolo-kevitra farany, saika nivadika ho adilahy. Avy eo dia nipoaka tokoa ny ady, andevo maro no naratra, ary tsy maintsy niditra an-tsehatra i Witcher. Rehefa nazerany ireo haingana indrindra dia niantsoantso izy hoe:
  - Atsaharo ny fampiasana ny kibay! Andeha hirosoana amin"ny fanendrena mivantana ny komandy.
  Tsy nionona tamin"ny fimenomenonana ireo andevo, fa rehefa nametraka tolo-kevitra toy izany ilay mpiady, dia niara-nanainga tanana.
  Eto i Witcher, izay nitarika ny fikomiana, dia tsy maintsy niasa mafy. Raha ny marina, sarotra ny mamantatra ny olona mendrika amin'ny maso, ary tsy mitsahatra ny mametraka fanontaniana amin'ireo mety ho kandidà. Farany, dia notendrena ho an"ireo legiona, ary nisy mpitari-tafika vonjimaika notendrena ho amin"ny sampana kely kokoa.
  - Rehefa vita ny ady dia hojerentsika ny herim-po sy ny hakingan-tsaina nasehon'ny miaramila! - Nanazava ilay tovovavy.
  Ankizy sy zatovo avokoa ny iray tamin"ireo legiona. Notendren'i Witcher ho mpibaiko azy ireo ilay zazalahy Bik. Nihiaka noho ny tsy fahafaliany ry zalahy:
  - Mbola kely loatra izy! Tsy mila ilay kely izahay. Apetraho eo ambonintsika ny lehibe indrindra sy matanjaka indrindra.
  - Ary iza no tadiavinao?
  - Malahelo anao aho! Izy no mendrika indrindra!
  Nandroso ny tovolahy iray mpanao fanatanjahan-tena; Marina fa toa manjavozavo ny tarehiny. Vedmakova, nahalala tsara ny maha-zava-dehibe ny faharanitan-tsaina ho an'ny komandy, dia nanontany hoe:
  - Inona no atao hoe fito valo?
  Nibanjina azy ilay tovolahy sady niteny hoe:
  - Tsy fantatro! Ny tena zava-dehibe dia ny hozatra sy ny hery.
  Nivovo tamin'ny fanamafisam-peo i Bik:
  - Ny hozatra tsy misy ati-doha dia hena eran'ny tanana - izay mitomany ny vilany!
  - Mangina ry bug! hitsoka ny valanoranonao aho! - Nidradradradra ilay tanora mahery fo.
  - Na iza na iza tsy mahafantatra fa ny fito valo dia enina amby dimampolo dia mety tsy ho tratran'ny totohondry mihoatra ny orony! - Ilay zazalahy nanindrona ny lelany taminy.
  Nivovo teny an-tampon'ny havokavony ilay jiolahy tanora:
  - Fanamby anao aho fa hiady amin'ny fahafatesana isika!
  - Manahaka ahy toy ny gidro voalavo ianao! - Nomarihin'ny Count de Force. - Na izany aza, io no hany fomba hivoahana.
  - Amin'ireo duolist roa ireo, ny iray adala, ny iray mpikomy! - Nahatsikaritra Witcher aho. "Na dia tsara ho an'ny ankizilahy aza ny manafana."
  Nijoro teo anoloan'ny fahavalony i Bik, lehibe ny fahasamihafan'ny haavony, avo dimy heny ny mpifanandrina taminy. Ilay zaza anefa dia nijery tsinontsinona ny hozany misongadina; Ny tarehiny boribory dia nanao tarehy, ny sabany nihodina teny an-tanany.
  - Eny, ahoana no hiadiana na hihavanana! "Maneso", hoy izy nanontany.
  - Eny, tiako ianao! - Nanafika ilay zazalahy ilay atleta. Nasiany lamosina, lava sy mavesatra ny sabany, toa ny tanana roa ilay izy. Nisoroka ny kapoka i Bik nefa tsy nanandrana nanakana akory, fa nitsambikina fotsiny teo ambonin'ny lalana ary nanindrona ny sabany teo amin'ny tetezan'ny orony. Ilay zazalahy namely ihany mifototra amin'ny kajy - ny scratch, fa tsy hamono.
  Vao mainka tezitra ilay masiaka ary nanomboka nanatsofa ny sabany faharoa. Eto na i Buk aza dia voatery nanosika mafy kokoa rehefa nandositra. Nihena ny ombelahin-tongotr"ilay zazalahy, ary nirohotra nanaraka azy ireo ny lelany. Nijanona tampoka i Bik, nisy sodina nipoitra teo amin'ny nifiny. Nihodinkodina mafy kokoa ny fahavalo ary nirohotra niaraka tamin"ny dian-tsoavaly, namelatra ny sandriny matevina. Nitsiky niondrika ilay ankizilahy, nandrora, ary nisy zavatra kely nahavoa ny tarehin"ilay atleta. Nandeha nitsivalana nandalo teo amin"ireo lelan-tsabatra i Bik, ary namely ny tratran"ny mpifanandrina taminy tamin"ny ombelahin-tongony mihitsy aza.
  Nikoropaka ilay rangahy mahery, nikiakiaka mafy, avy eo dia nalemy ny tongony ary nanomboka nirodana.
  Fisento am-pirahalahiana no nanenika ny tafika; Dia nikiakiaka tamim-pifaliana ny ankizy, voalohany indrindra, mazava ho azy, ny kely indrindra amin'ny andevo. Ireo izay kely sy malemy dia faly mahita fa tsy lehibe koa ny lehibenao lehibe. Noho izany na ny ankizy aza dia afaka manao zavatra ho an'ny fikomiana.
  Nihazakazaka nanatona an"ilay atleta resy ny andevo, anisan"izany ny dokotera roa teny an-toerana. Nisy teboka volomparasy niparitaka nanerana ny tarehin'ilay tanora mahery fo manjavozavo sy kely volo. Gaga ilay dokotera hoe:
  - Basilika! Nisy fanjaitra nisy poizina notsindrona antsy tao aminy, ka nalemy ny tongony.
  - Mihelina! - hoy i Bik. - Dia tonga saina izy. Tsy hahatsiaro na inona na inona izy, tsy ho tsikariny tsotra izao ny fahamenarany.
  Nanatona ilay zazalahy i Witcher:
  -Taiza ianao no nianatra nanao poizina?
  - Tsy misy na aiza na aiza! Nahita izany tao amin'ny iray amin'ireo toeram-ponenana. Tsy faly amin"ny toerana misy azy eo anivon"ny fiaraha-monina koa ny mpanankarena. Noho izany dia manao poizina isan-karazany izy ireo. Raha voaisy tombo-kase ny potion dia tsy olana fa haiko ny manokatra hidin-trano! - Bik nibitsika tamim-pitandremana tamin'ny Witcher.
  - Aiza? - Nanontany ilay mpiady.
  - Mpangalatra iray no nampianatra ahy! Nivadika ho andevo vonjimaika izy, izaho no niaraka taminy, niasa mafy izahay, nanapaka ny ala. Nolazainy tamiko ny fomba hanokafana hidin-trano, ary nasehony ahy zavatra mihitsy aza. Talanjona tamin"ny fitadidiako izy ary nandositra avy eo. - Nivandravandra ilay zazalahy.
  - Ary tsy nanaraka azy ianao? - Gaga i Witcher.
  - Tsia! Nokapohina avokoa izahay rehetra noho izao fandosirana izao, ary raha izaho koa no nandositra, dia ho voahombo teo amin'ny hazo fijaliana avokoa ny fahadimy rehetra. Olona roa no efa miray tsikombakomba. - Nanazava ilay zazalahy wiry.
  - Barbariana! Eny ary, eny, raha tsy hay hadinoina ianao, mety hahasoa anao ny fihaonana amin'i Khirov. - Nanoro hevitra ny Witcher.
  - Mety izany! Efa hatry ny ela aho no naniry ny ho lasa matanjaka sy hendry indrindra! - Nampiseho baolina biceps ilay zazalahy.
  - Matanjaka sy marani-tsaina kokoa noho izaho? - Hoy ilay mpiady nanao kilalao.
  - Tsia! Ianao rahateo no mpitarika! Fa amin'ny tananao ankavanana, nahoana! - Nitsangana teo an-tanany i Bik mba hahazoana fandresen-dahatra bebe kokoa.
  - Arakaraky ny manidina ny olona no tsy afa-po amin'ny toerany! - Nahatsikaritra Witcher aho.
  - Tsy manidina ny olona! Izay tsy zatra mi-groveling ihany no manana elatra! - Naneho fahatakarana mialoha ny fotoana ilay zazalahy.
  - Hisy elatra ao amin'ny tafikay! Mampanantena aho fa hieritreritra zavatra. - Nampanantena ny Witcher.
  - Ary mino anao aho ry ranabavy! Tsy mpitondra fotsiny mantsy ianao fa rahavavy na reny mihitsy aza. Hiaina ho fianakaviana iray isika! - hoy i Bik.
  - Tokony ho mpirahalahy amin'ny vahoaka ny mpitondra firenena fa tsy rahalahy! - Mpanompo ny vahoaka aloha ny mpitondra firenena. Na izany aza, avelao ny fifanakalozana fiderana; Andao hanao sodina! - Witcher nanome baiko.
  - Tsy dia lavitra loatra izy ireo! - Nahatsikaritra i Passa. - Mila fanatsarana.
  - Efa mieritreritra an'io aho, ny molotra sy ny takolany rahateo no ahafahana mamely kely. Fa raha misy zavatra mivelatra sy mamely amin-kery. Misy mineraly sy anana. - Nahatsapa fihenjanana ara-tsaina mahery vaika i Witcher.
  Toa nahare ny teniny ilay zazalahy:
  - Andao hatao, safidio ny singa! Mbola manana fotoana isika; andevo maro no mila aseho ny teknika fototry ny ady.
  "Marina ianao, ry zandriko, hanampy antsika amin'ny zavatra ny mpamosavy." Na izany aza, mandra-pahatongan'ny hery lehibe atsipy antsika dia tsy maintsy manafika isika. Tsy maintsy miomana tsara anefa isika. Mora kokoa ny mahita vato maina any an-dranomasina noho ny famoronana izay tsy nampiasaina ho an'ny tanjona miaramila! - Vedmakova namintina.
  Rehefa dinihina tokoa, ny mpikomy nandany ny andro amin'ny fanazaran-tena, ary tamin'izany andro izany, Bik nandefa reconnaissance.
  Nisy tafika niainga avy tao an-tanàna. Tsy dia lehibe, fa mitam-piadiana tsara. Nisy zazalahy skoto, nitaingina kalalao kely kely kokoa, nisarika ny saina ho amin'ny hadalana iray:
  - Manana sabatra dimy ny mpiady, ary zara raha afaka mihetsika!
  - Tsara izany! - hoy i Bik. - Na ny marimarina kokoa, mahafinaritra aza, alohan'ny hahatongavany eto amintsika, dia ho reraka izy ireo noho ny lanjany be loatra.
  Nanamarika i Witcher:
  - Hoy ny mpiady efa za-draharaha, fa aza mitondra fitaovam-piadiana mihoatra ny rantsantanana dimy amin'ny tananao havanana. Mazava ho azy fa tsy ratsy, ny hadalan'izy ireo dia hanampy azy ireo handresy haingana kokoa. Mandra-pahatongan'izany, avelao hatory mandritra ny ora roa ny andevo. Nandalo andro sarotra izy ireo, ary tsy ho mora ny ady. Firy marina ny miaramila ananan'ny fahavalo?
  - Dimy arivo sy sasany. - hoy i Bik tamim-pahatokiana. - Midika izany fa raha potehina daholo izy ireo dia tsy hihoatra ny dimanjato ny olona hijanona ao an-tanàna.
  - Tena mitombina izany, ilaina ny manatona amin'ny lafiny rehetra. Amin'ny alina dia tsy sahy manafika antsika izy ireo; Midika izany fa hanangana toby ahafahan"izy ireo mijirika amin"ny heriny rehetra ny maraina. Angamba hozarain'izy ireo mihitsy aza ny miaramila mba hohodidina. - Nanoro hevitra ny Witcher.
  Nanohitra ny Count de Forza:
  - Fantatro tsara ny fahazarana manjaka ao amin'ny sultanato izay niady tamin'izy ireo mihoatra ny indray mandeha. Amin'ny alina dia handefa mpitsikilo maromaro mitondra kitapo volamena ho any amin'ny toby izy ireo. Hiezaka hanome tsolotra an"ireo mpanompo izy ireo, ary hofantsihana amin"ny hazo fijaliana, na, fara faharatsiny, hanala ny vavoronany.
  - Tetika tranainy ny fandefasana mpitsikilo. - Tsikaritro, naninjitra ny rantsan-tongotr'i Witcher. - Saingy tsy manana satroka tsy hita maso izy ireo, ny ankizilahy mpiambina dia mandinika sy fetsy, ho tratrany avokoa. Ankoatr'izay, dia hamely azy ireo isika amin'ny maraina. Ary hatory tsara ny andevo ary ho renoky ny torimaso lalina ny fahavalo.
  - Lojika! izaho aloha no hanafika e! - hoy i Bik.
  - Dia ilaina ny hanala ny mpiambina, ary izany dia azo atao amin'ny alalan'ny fitifirana fantsona. - Nasehon'i Witcher ilay fitaovana. - Misy karazana piston mipetaka eto, karazana anana telo, ary menaka misy carbide. Mila mihetsika amim-pitandremana fotsiny ianao, raha tsy izany dia handondona ny nifin'ny ankizilahy ny fihemorana. Ento miaraka aminao ny ankizilahy marani-tsaina indrindra.
  - Maro no manana traikefa amin'ny fanafihana zaridaina sy ny halatra. Nangalatra tamin"ny tompony ireo teraka afaka sy ireo tsy afaka, indrindra fa ny andevo an-trano. - Bik nampitony ny rehetra. - Noho izany dia nandalo ny sekolin'ny fahavelomana izahay.
  - Tsara kokoa! Amin'ny ankapobeny, heveriko fa tsy ho be loatra ny mpiambina. Raha ny marina, iza moa isika amin'izy ireo? Adala ny andevo! Ny hadalana dia manakaiky kokoa ny fanetren-tena - ny fahakingan-tsaina dia manakaiky kokoa ny ratsy.
  Niditra tao amin'ny resaka ilay mpamosavy Khirov:
  - Manana avo roa heny eo ho eo isika na kely kokoa, fa ny fahavalo dia voaofana tsara kokoa sy mitam-piadiana. Ary ao amin'ny tafiky ny Sultanate, ny vehivavy dia tsy manompo afa-tsy ao amin'ny legiona manokana ny tsy mety maty. Enina arivo amin"izy ireo no mpikarama an"ady avy amin"ny firenena samihafa. Hanana vehivavy maro ao amin'ny tafikay izahay, ary amin'ny tranga tsy fahita firy dia mpiady malemy kokoa noho ny lehilahy izy ireo.
  Mila lamina tsara àry ny ady rehetra. Ambonin'izany, amin'ny faharesena voalohany dia hanomboka handositra antsika ny andevo.
  - Ny fandresena amin'ny maha-vehivavy dia mahasarika amin'ny famirapiratany, fa mandroaka amin'ny vidiny! - Nipoitra indray ny sain'ny Witcher.
  - Tsara! Hitako izao fa efa nifanarahana tanteraka ny drafitry ny fandidiana. Ny hany sisa tavela dia ny manazava ny antsipiriany. Mandritra ny ady dia hanomboka amin'ny laharan'ny fahavalo ny tahotra, ary hihazakazaka ho any amin'ny tanànan'i Zhit ny ankamaroan'ny miaramila. - Soso-kevitr'i Khirov
  - Mazava! Ny andiana andevo matanjaka indrindra dia hamely avy any aoriana, avy eo amin'ny lalana mankany an-tanàna. Angamba hitarika azy aho. - Soso-kevitry ny Count Forsa.
  - Tsy azo atao izany, ary ianao! - Nanazava ilay mpamosavy.
  "Ankoatra izany, manana vilany misy menaka izahay, ary nasaiko napetaka tamin'izy ireo ny lahin-jiro." Hanipy azy ireo any amin'ny toby izahay ary hampitombo ny tahotra. - Nanoro hevitra ny Witcher.
  - Ary mitombina ihany koa izany. - Nanaiky ilay mpamosavy. - Ianao ihany no tsy mbola nanomana ampy amin'ireo fiampangana ireo.
  - Marina! Ny afo dia andriamanitry ny ady ary, tahaka ireo andriamanitra hafa, dia mitaky fiheverana sy sorona! Saingy tsy nanana fotoana ampy hanomanana ny zava-drehetra izahay. - Ny Witcher tenany dia nahatsapa ho menatra noho ny fahalalany.
  - Amin'ny manaraka dia ho be pitsiny kokoa ianao. Nandritra izany fotoana izany dia tsy nanelingelina anay ny natory. - Nigoaka tsy nisy fihatsarambelatsihy i Khirov.
  Nanaiky i Witcher hoe:
  - Fanaon'ny biby ny matory kely sy maivana, fa ny rahalahintsika dia mendrika ny hiala sasatra.
  - Ny torimaso dia fitaovam-piadiana stratejika, ny tsy fahampiany no mahatonga ny havizanana, izay mikraoba ny faharesena. - Nahatsikaritra i Passa.
  Natory toy ny maty ireo andevo, rehefa avy nanao fanatanjahan-tena tamin"ny rivotra madio. Ny mpiambina ihany no nipetraka nanao otrika, vonona ny hampiakatra ny fanairana. Tsy fantatrao mihitsy fa tampoka dia ho lasa lavitra ny komandin'ny fahavalo. Na izany aza, nandeha tsara ny zava-drehetra, toa ny komandin'ny legion'ny governemanta, Temnik Etirimon, dia tsy te hiady amin'ny alina tsy ampoizina. Ankoatra izany, amin'ny maizina dia mora kokoa ny manafina ny andevo, ary avy eo dia misambotra azy ireo. Na mety hilavo lefona fotsiny izy ireo, aorian"izay dia hisy ny fampijaliana sy ny famonoana. Temnik Ethyrimon nilelaka ny molony, tena mahafinaritra ny maneso ny tovovavy, manapaka rantsan-tongotra, mandoro volo - tena maka fanahy.
  Nametraka ny lainy haingana ireo miaramila, ka renoky ny torimaso. Tsy mihoatra ny roapolo ny mpiambina tavela. Talohan'ny hatoriana, i Ethrimon, niaraka tamin'ny olona an'arivony, dia nandamina fanasana, ireo mpandihy mitanjaka dia nanozongozona ny ody teo anoloan'izy ireo. Tsara sy nahafinaritra ilay izy. Notorahan'ny millenarians taolana izy ireo ary nanery azy ireo haka endrika manintona. Avy eo, tsy nisy fisalasalana, dia noraisin'izy ireo ny fananany ary, rehefa nahafeno ny filan'ny biby fiompiny, dia resin-tory tamin'ny fahamamoana.
  Ny fahafatesan'izy ireo dia nitsambikina tsy nampoizina. Nandalo tany anaty ala ireo mpikomy, ary nisy ankizilahy maromaro nandroso. Bik, natsindry teo amin'ny hazo, niafina tao amin'ny raviny, dia nahita ny mpiambina voalohany.
  - Indro izy, matsiro, tsy hita.
  Nihatsara kely ilay poizina ary nahatonga ny paralysis avy hatrany. Ny kapoka eo amin'ny tarehiny dia tsy ilaina, satria ny mpiady ao amin'ny Sultanate, amin'ny ankapobeny, dia mandeha maivana ary ny tratra ihany no rakotra fiadiana ary ny mpiambina dia mandry.
  - Misy iray!
  Witcher mihitsy no miala avy any aoriana. Esoriny tsy misy fantsona mitifitra ilay mpiambina. Tonga avy ao aoriana fotsiny izy ary tapaka ny tendany.
  - Fiainana ny hetsika! Aza mihira fotsiny - ho an'ny fiadanana! Ary tena mampalahelo - foana ny kiboko!
  Nahatsiaro ho mampihomehy kely ilay mpiady. Lava ny hazo manodidina ary tazana ny voaloboka. Ny ankizilahy malala sy manan-tsaina indrindra dia mandady eo akaikiny. Mavesa-danja kokoa ny mpiady lehibe ary noho izany dia lavo. Biby mavesatra dia mitabataba foana.
  Namono mpiambina iray hafa teny an-dalana i Witcher, izay vao avy nisotro labiera voanio tao anaty tavoahangy. Nisokatra teo anoloan"izy ireo ny toby.
  Tsy toby lehibe no natory, indraindray tao anaty lay, indraindray teny ambony bozaka matevina. Mafana ny alina, tsy maro ny mpiambina mihiaka, mijery tsy mitandrina.
  Ny zava-dehibe eto dia ny manala azy ireo indray mandeha mba tsy hanam-potoana hampiakatra ny fanairana. Ny swan cuckoo, miaraka amin'ny feony mahafinaritra, dia mety kokoa amin'izany. Tsy mampiahiahy akory izy, fa saika heno tsy an-kijanona ny feony, fa raha ovainao ny feo dia azonao ny vaovao.
  Manao izany i Vedmakova. Dia namaly azy ireo. Tsy nihetsika ireo mpiambina;
  - Ny sabatra iray dia toy ny ranonorana indray mitete, ka hilatsaka sy hiparitaka, ary rehefa maro izy ireo dia ho teraka ny fandresena!
  Nanomboka nanapaka ny olona natory ilay Witcher. Amin'ny lafiny iray dia tsy nanam-boninahitra izany, fa amin'ny lafiny iray, mendrika ny voninahitra ny fandresena! Ny voninahitra dia foto-kevitra mifankahazo ary tokony hampiharina voalohany indrindra amin'ny miaramilanao!
  Voalohany indrindra, vonoy ireo mpanankarena miakanjo, ny komandy. Matetika no napetraka ao anaty antontam-bato mitokana ny sabatra.
  Tsy naharitra ela anefa ny fahorian"ny feon"ny fieritreretana; Rehefa voatafika amin"ny alina ianao dia tsy azo ihodivirana ny tahotra, indrindra raha manjavozavo na rahona ny andro. Miboridana avokoa ny andevo ary afaka manavaka mora foana, ary ny mpiady dia miboridana ary matetika miady. Ary misy miantso hoe:
  - Vonjeo ny tenanao!
  - Mpiambina! Manafika ny demonia!
  Amin'ny fotoan'ny sakoroka dia zava-dehibe kokoa noho ny hatramin'izay ny andraikitry ny komandy. Fantatr'i Witcher izany, ary nirohotra nankany amin'ny tranolay lehibe.
  Ethyrimon, izay mbola mamo antsasany, zara raha nanokatra ny masony. Amin'ny ankapobeny, izay misotro alohan'ny ady dia hiafara amin'ny hangover any amin'ny helo.
  - Misy inona! Nahoana no mangina ny fantsona? - Nivazavaza izy.
  - Mangina ny sodina satria mihira ny lelany - matanjaka noho ny varahina ny vy! - Hoy ny Witcher. Nitsambikina teo amin'i Ethyrimon izy. Mazava ho azy, i Temnik, mazava ho azy, dia nampiasa tamim-pahakingana ny lelan-tsabatra, saingy tsy mbola voaforona tanteraka, ary nafana tanteraka ny hozatry ny Witcher. Nivezivezy mafy izy, zara raha hita tao anaty haizina ny lelan'ny henna hosodoko. Nanidina ny lohan"ilay andriandahy ratsy vintana.
  Nodonin'i Witcherova tamin'ny daka ilay lehilahy arivo nirohotra taminy. Nisy komandy iray hafa nesorina tamin'ny fandrorany tamin'ny fantsona.
  - Nahoana, tsy nifoha ny matoatoa!
  Ny kapoka mazava amin'ny sabatra indray dia lavo ny fahavalo voatrobaka! Manamboninahitra roa arivo no niezaka nanatona azy avy ao aoriana, saingy nifanena tamina mpandihy iray. Mikiakiaka sy mandaka izy. Tsy manadino ny fotoana i Witcher, nanapaka ny iray, namarana ny iray. Eny, ny tafika tsy misy komandy dia toy ny andian"ondry tsy misy mpiandry;
  Nahazo aingam-panahy izao ireo andevo mpikomy, izay nirongo kibay ny maro, na tandroka. Nahomby tokoa ny tetika nanipy dimy tamin"ny iray. Mora kokoa ny nianjera sy nanitsaka.
  - Aza avela hiala izy ireo! Tapaho ny tongotrao! - Nihiakiaka tamin'ny alalan'ny fanamafisam-peo i Vedmakova.
  Solntslava dia nijirika niaraka tamin'ny olon-drehetra. Ahoana no nilalao ny hozatry ny diva. Tsy mahagaga raha maro no mihevitra fa ratsy noho ny demonia ny vehivavy tezitra. Dia notapahiny antsasany ny iray tamin'ireo mpiady, ary ny lelany, tamin'ny inersia, dia nanapaka ny tendan'ilay manamboninahitra nitsangana teo ivohony. Niezaka namerina ny filaminam-bahoaka ireo kapiteny, saingy maty haingana. Ankoatra izany, ny Sultanate dia nanao ny zava-drehetra mba hahazoana antoka fa ny miaramila hanadino ny hetsika. Ireo mpikomy kosa dia nanosika ny miaramilan'ny Sultanate hiala amin'ny sifotra kalalao.
  - Aza avela hipetraka eo amin'ny lasely izy ireo! - hoy i Solntslava.
  Passa nanampy hoe:
  - Mifehy ny soavaly ny afo.
  Nanampy izany, nipoitra teny an-toerana ny sifotra kalalao ary niteraka korontana fanampiny. Vokany, tsy fantany izay tokony hatao, maro ny mpiady nanomboka nandositra. Izany indrindra anefa no nandrasan"i Witcher sy ireo andevo. Niitatra tamin"ny fandripahana sy fanenjehana ny ady.
  Nokitikipin'ilay mpiady ny masony havanana ary nitoraka antsy telo:
  - Tsy avelanay handeha izy ireo!
  Hadalana noho ny kanosa ny mandositra! Ny ankamaroan'ny miaramila rahateo tsy maty amin'ny ady, fa mandritra ny fanenjehana!
  Bik, toy ny zazalahy tena haingana, dia nitsambikina teo amin'ny vozon'ny iray tamin'ireo manamboninahitra ary nitaingina azy:
  - Kalalao haingana kokoa!
  Ny sabatra dia natao ho solon'ny spurs, ary ilay mahantra dia tsy nanandrana nanary izany akory.
  Witcher, rehefa nahatsikaritra izany, dia niantsoantso hoe:
  - Ny ady dia toy ny lalao daomy, ny daomy tapaka ihany no tsy azo angonina intsony - ny tany no mitazona!
  - Tsy misy, tanora sy matanjaka ny taolako! - Nitsambikina ilay ankizilahy ary nikapa ny tendany. Taorian'izay dia nanafaingana mihitsy aza izy.
  Ny mpamosavy dia tafintohina tamin'ny faty iray; Dia nikapa tamin'ny sabatra izy. Nihena ny toe-tsain"ireo miaramila niady tamin"izy ireo, ary lasa mpamono olona izao ilay mpiady. Nisy mihitsy aza ny fankahalana ny ra. Witcher nikiakiaka:
  - Amin'ny anaran'ny voninahitra! Izay manipy ny fiadiany dia ho velona! Mitolo-batana ry mpiady amin'ny Sultanate.
  Nisy ireo nanaraka ny baiko, saingy maro no mbola nandositra noho ny famoizam-po, ary nisy koa nianjera.
  Nitolo-batana tamin"i Bik, ohatra, ny mpiady mahery folo. Angamba izy ireo nihevitra fa azo antoka kokoa ny manankina ny anjarany amin"ny zaza iray. Nihiakiaka ilay zazalahy hoe:
  - Mianjera amin'ny tavanao!
  Nianjera ireo mpiady. Nandeha tsy nikiraro teny an-damosiny i Bik, na dia maivana aza ny lanjan"ilay zaza, nitaraina noho ny tahotra ireo miaramila. Avy eo ilay zazalahy dia tonga tamin'ny hevitra hoe tokony hanamaivana ny tenany amin'ny fahavalony resy izy. Noroahiny anefa ny fakam-panahy maharikoriko, satria te hanorina fiaraha-monina tsara kokoa ny andevo, fa tsy hamerina ny lalan"ny tompony.
  - Okay, velona - setroka ny lanitra!
  Nihena tsikelikely ny ady! Na dia toa lava aza ny famonoana. Ny Witcher dia nifanena tamina mpiady iray tena nahay. Taorian'ny fifanakalozam-panafihana feno habibiana, dia nesoriny tamin'ny farany ny fitaovam-piadiana, ary nahataitra azy.
  - Mila ireto izahay!
  Nasiany harato ny sasany tamin"izy ireo, saingy tsy nahatohitra ny sasany. Saika vita ny ady, ny sidina sy ny fanenjehana ihany no nitohy. Witcherova manokana no nitarika ny fanenjehana ary namono olona maro, saingy tsy afaka nandringana ny tafika manontolo hatramin'ny miaramila farany izy.
  Na izany aza, ny tanora mpiady, miaraka amin'ny andevo an-jatony an-tsoavaly, dia nanapa-kevitra ny amin'ny zava-niainana sahisahy, dia ny hisambotra avy hatrany ny tanàna, izay tsy vonona ny fiarovana.
  - Ho hetsika mahery vaika izany. Tsy avelantsika hesorina ny harena, ary ny tena zava-dehibe dia ho maimaika eo an-tsorotsika isika.
  Miaramila am-polony maro avy amin'ny tafika resy no mbola nahavita nitsambikina tamin'ny sifotra kalalao ary nitsambikina teo am-bavahady.
  Tsy nivoha avy hatrany izy ireo, nisy ny fifampitifirana. Rehefa nidina ny vavahady, dia nitsambikina avy tao ambadiky ny ala ilay Witcher sy ny mpitaingin-tsoavaliny. Nihiakiaka izy tamin'ny fampiasana ny fitaovan'ilay zazalahy hoe:
  - Amin'ny anaran'ny Sultan Erifef lehibe! Fanamafisana mahery vaika no mihazakazaka mankany aminao! Raha te hiaro ny tanàna ianao, avelao ny mpiady hipetraka eo amin'ny manda.
  Tsy tonga dia tonga saina an"izany ireo mpiambina sondrian-tory, indrindra fa i Witcher dia nanipy akanjo manankarena izay nangalariny tamin"ireo faty. Ny fiarovan-doha irery ihany no mendrika izany, manjelanjelatra toy ny ranomandry amin'ny masoandro, eny, iza no afaka mandà izany komandy mendrika izany.
  Ary ny andriambavilanitra, ny burgomaster, ary ny andriana hafa, mazava ho azy, dia tsy natory, "nikarakara" ny olony!
  Teo amin"ny havoana kely iray dia nisy lapa tsara tarehy nisy andry sy sarivongana, vita tamin"ny fomba fifangaroan"ny fomba romanina fahiny sy tatsinanana fahiny. Eo anoloany, toy ny mahazatra eto amin'ity firenena ity, dia misy sarivongan'i Sultan Erifef, misy loharano miboiboika avy ao ambadiky ny vavany. Tao amin'ny efitrano lehibe indrindra dia nitabataba sy nahafinaritra, nitendry mozika - tendrombohitra ny fety. Nanao Sabantuy ireo olo-manan-kaja ao amin'ny sultanate. Nanao togazy lafo vidy voaravaka volamena izy ireo, nandry teo ambony ondana mandrobona; Jiro an-jatony no nanjelanjelatra teo amin"ny latabatra sy ny rindrina. Nanerana ny tany sy tao amin'ny tsangambato, nisy andevo tsy tambo isaina, andevovavy, ankizilahy ary miaramila mpiambina niambina ny lapa. Nisotro toaka ny olona ambony. Ny lehiben'ny andriandahy, Sheikh du Pustemorov, dia nangina teo an-tsandrin'ireo hetaera roa miboridana. Nihetsiketsika sy nitomany toy ny olona voan"ny aretina izy, afaka tamin"ny farany ary nikiakiaka.
  - Ary izao no fotoana hanaovana ady amin'ny gladiatera. Ary tena mankaleo, tsy misy rà, ary ny divay dia tsy ho an'ny fanahy.
  Naneno ny trompetra ary nantsoina ho any amin'ny kianja ireo mpiady. Araka ny fomba amam-panao dia ny mpiady maivana sy tanora indrindra no tokony hiady voalohany. Saingy vao avy nahazo andiana andevo voaofana ilay sheikh, ary te hanambatra karazana fialamboly roa: erotika sy mandatsa-drà.
  Nisy afo nirehitra teo afovoan'ilay Colosseum kely, ny fanilo nohatsaraina tamin'ny fitaratra dia namoaka hazavana somary manjelanjelatra misy loko volomparasy, nanjelanjelatra ny vatokely fotsy, nanome endrika falifaly ny lampihazo. Ny voalohany nihazakazaka teo amin'ny lampihazo dia tovovavy kely hozatra sy mahia, manao fehikibo hoditra. Toy ny mpanao gymnast kilasy voalohany, nanao soversault roa izy ary nandeha tamin'ny tanany. Avy eo dia nijoro teo anoloan'ny printsy izy, nivaingana, niampita sabatra sy sabatra tamin'ny fitaovam-piadiana toy izany, ary niantso azy hoe mirmillon. Na dia eo aza ny hoe afaka mifaninana amin'ny fifaninanana hatsaran-tarehy ilay tovovavy, ny hodiny malefaka sy velvety ary ny volony blond, dia efa nisy takaitra be teo amin'ny tarehiny. Nandeha teny an-tanany koa ilay mpitsambikina manaraka. Ny fitaovam-piadiany dia trident sy harato fohy - fisotroan-dronono. Rehefa vita ny ezaka dia nijoro teo anoloan'ny fahavalo izy. Tovolahy izy, saika zazalahy, mbola tsy misy volombava miaraka amin'ny tarehin-jazavavy malemy fanahy, dia nanome erotika manokana ny hetsika. Toa efa nifankahalala hatry ny ela ireo mpiara-miombon"antoka ka nikipitika.
  - Inona no Caisca! Tsy noheveriko fa hifankahita toy izao isika! - Hoy ilay zazalahy nalahelo.
  "Lehilahy tsara tarehy ianao, fa ankehitriny ny fanahinao dia ho entina any amin'ny lelafo voalohany!" - Namaly tsy nahy ilay tovovavy.
  - Fa maninona ianao no lozabe! Mbola virijina isika, tsy maintsy velona! - Hoy ilay tovolahy tamin'ny fanantenana saro-kenatra.
  - Tsy hanampy antsika izany! Na ny andriamanitra aza manao tsinontsinona ny andevo!
  Henjana ny fiofanana tao amin'ny sekolin'ny gladiatera ary hita teo amin'ireo vatana mamirapiratra miboridana ireo tanora mpiady ireo ratra.
  Nihetsi-po ny vahoaka, natao ny filokana, ny horakoraka dia nandrisika ireo gladiatera tanora, izay mazava ho azy fa tsy te hiady.
  Naka kitapo hoditra ny vadin"ilay sheikh.
  - Volamena dimampolo ho an'i Kaiska! "Nanjera ny nifiny lehibe izy.
  - Andao hanomboka! Nanome ny famantarana ny sheikh.
  Hafa ary samy manana ny zavatra iraisan'izy ireo, nivory ny mpiady, haingana sy nikorontana ny fihetsik'izy ireo. Niezaka nanipy harato aloha ilay mpiady niaraka tamin"ny trident, saingy tsy nahomby ka nitsambikina mafy teo aminy ny mpifanandrina taminy, ka nahavita nikapa azy tamin"ny antsy ny kibony. Niverina nitsambikina ilay tovolahy ary voadona teo amin"ny tratrany ny tridenta, saingy nikasika kely ny hodiny. Na izany aza, ny fihetsiny dia nanery ny fahavalo hihemotra. Nandeha izy ary niankina tamin"ny harato, tsy navelany hanatona ilay gladiatera malala taloha.
  - Adala ianareo lehilahy! Midika izany fa voaozona ho resy izy ireo! - Hoy ilay tovovavy niavonavona.
  - Ahoana no nahaterahany? - Toa menatra ilay tovolahy.
  Tampoka teo dia noraisin"ilay retiarius niaraka tamin"ilay trident ilay vatokely tamin"ny tanany ka natsipiny teo amin"ny tavany. Nisy vokany ilay fihetsehana, nanakimpy ny masony ilay tovovavy, ary tamin"io segondra io indrindra no notsindrohan"ny trident ny abs.
  Nitomany noho ny fanaintainana ilay gladiatera tanora, dia nihetsiketsika, saingy, na izany aza, dia nahavita nanipy ny lelany teo an-tsorony. Nikiakiaka i Retiarius ary namoaka ny fitaovam-piadiany. Nitselatra toy ny tselatra ny sabatra, saika nanindrona ny tendany. Nihemotra ilay gladiatera, tapaka ny tratrany. Nitaraina noho ny fanaintainana ilay tovolahy ary nilatsaka ny trident. Avy eo dia nitsambikina teo amboniny ny mpifanandrina ary nitoraka antsy. Somary nalemy ny savily, ary nanindrona ny nofon"ny tongotra ny tendrony. Nikiakiaka i Retiarius ary nianjera, dia noraisiny ny sabatra ary niezaka ny hitsangana, tamin"io fotoana io no nasian"ny sabatra ny tendany. Efa tsy nahatsiaro tena intsony izy, ka nokapohiny tamin"ny plexus solaire ny lelan"ny myrmillon. Ny mpivady mifankatia taloha (toa an'i Romeo sy Juliet) dia nianjera teo amin'ny vatokely maty. Nihomehezana sy nitabataba ny mpanatrika mamo. Nandoro ny vatan"ireo very, nefa nahazo fahafahana ara-panahy, tamin"ny vy mahamay. Rehefa azo antoka fa maty izy ireo, dia nofatorany tamin'ny taolan-tehezany ary notaritariny hiala ny lampihazo. Feno vainafo ny toerana nisy ra.
  -Handeha hihinana bibikely izy ireo. - Ny vadin'i Sheikh Demeter dia nanala ny nifin'ny soavaly. - Mampalahelo fa kely loatra ny taolana, mbola ho noana ny biby.
  - Tsy hisy hena sy fandrahoan-tsakafo. Mampalahelo tokoa, ny mpivady dia mety ho lasa atleta tena nampanantena! - Nitaraina ilay sheikh.
  - Ao am-pandrianao? - Nanontany maneso ilay diva.
  - Fa nahoana no tsy! Tsara tarehy ilay tovovavy, ary mety ho anao ilay zazalahy. "Nisy fomba fijery nivoatra be ilay sheikh, satria nino fa ny vehivavy iray dia afaka mampiala voly ny vatany feno volo miaraka amin'ny andevo tanora.
  - Kely sy marefo! Tsy manana mpivady hafa tahaka izao ve isika? - Nanontany i Demeter.
  - Indrisy fa tsy misy! Andeha hojerentsika ny fiovan'ny tanora nalefan'ny sekoly teo akaiky teo. - Nitsiky ilay sheikh.
  - Aleo angamba avela hihalehibe izy ireo! Raha tsy izany dia hovonoinay ny voafonja rehetra. - Tsy nampoizina fa nangoraka ny vadin"ny andriana.
  - Mahafaly loatra ny vaovao momba ny fikomian'ny andevo ary tiako ny hankalaza izany amin'ny fomba feno. - Nihozongozona ny kibony ilay andriana.
  - Raha tsy hoe, mazava ho azy, Etymon no mialoha anao! - Nananihany ilay tovovavy matavy.
  - Tsy inona izany! Ny tsara kokoa, andao horinganina ny gladiatera rehetra izao ary hanaisotra ny adala amin'ny fampisehoana. Tongava vaovao! - Nitaraina ilay sheikh.
  - Tsy vaovao mihitsy ireo. - Nilelaka ny molony i Demeter
  Naneno indray ny gong ary nihazakazaka nankany amin'ny kianja ireo tovolahy mpiady. Eo amin'ny efatra ambin'ny folo ka hatramin'ny dimy ambin'ny folo taona eo ho eo izy ireo, ary somary midadasika ny soroka sy tratra. Toy ny mpiady teo aloha, manao soversault izy ary mihazakazaka amin'ny tanany. Efa nihazakazaka teo amin'ny lampihazo izy ireo, nanao fitaovam-piadiana, fiarovan-doha, fiarovan-tratra, ampinga ary sabatra. Ny iray dia manana lelany mahitsy, ary ny iray kosa miolikolika toy ny sabatra. Misokatra ny abs voasokitra ary hita eo aminy ny fery. Ilay ankizilahy mijoro eo ankavanana dia nanasitrana ratra teo amin'ny tratrany tamin'ny andalana telo.
  Ny hodiny dia be menaka sy mamirapiratra.
  Manambara ny mpitantana.
  -Ny mpiady malaza Fudoros miaraka amin'ny sabatra miolikolika sy Saflorov miaraka amin'ny sabatra mahitsy dia milalao ao amin'ny peratra. Manana ady enina i Fudoros ary fito kosa i Saflorov. Samy novonoina teny an-toerana na notsatohana antsy noho ny fanapahan-kevitry ny vahoaka avokoa ireo mpifanandrina taminy. Ny mpitantana dia nanondro ny rantsantanany tamin'ny vahoaka. Nipoitra indray ireo te hiloka. Nivovo ilay Sheikh.
  - Vola madinika volamena zato ho an'i Saflorov.
  Vita haingana ny filokana, nianiana ireo andriana. Niady mihitsy aza izy roa. Ny iray namafy divay iray vera, ny iray kosa namely azy tamin"ny tongony matavy. Nirohotra nampitony ny vahoaka misafoaka ny hetaera sy ny mpiambina. Ny vadin'ny sheikh, tsy manan-kialofana, masiaka, matavy, mivovo:
  - Mandrosoa! Vonoy!
  Nifandona ireo gladiatera. Tamin'ity indray mitoraka ity dia naka fotoana izy ireo, nifampitsapana tamin'ny kapoka tamim-pitandremana. Nifandona, namirapiratra kely ny sabatra, nangovitra ny ampinga. Tsy dia tian'ny vahoaka izany fitandremana izany; Navadik'ilay sheikh ilay lovia ary feno divay sy jamba. Dia nandrora sy nikiakiaka tamin-katezerana izy.
  -Rehefa tsy miady ianao dia hataoko mihantona ambony ambany ianao. "Janissaries" masiaka marobe no nihazakazaka teo amin'ny lampihazo, nanindrona lefona izy ireo, nampiseho tsindrona tamin'ny lamosina misokatra. Nandeha nanafika i Saflorov, nanafika tamim-pahatezerana, nokapohiny teo amin'ny lohalika ny namany. Nihemotra ilay zatovo, nanetsika kely teo amin"ny sisiny ny sabany, nikapa teo amin"ny tratrany ny mpifanandrina taminy. Latsaka tany ambany ny takelaka iray tsy misy visy. Ny fanafihana manaraka dia namela marika lalina teo amin'ny hoditra ary nandeha rà be. Nihemotra i Fudoros, namely azy teo amin"ny tongony ny iray tamin"ireo mpiady volom-borona. Ary rehefa nisalasala ilay zazalahy, dia namely ny fiarovan-dohany tamin'ny fahatezerana mafy i Saflorov ka nivembena sy nianjera. Ny fahatairana no nahatonga ilay "salute" nanidina, ka nahitana loha fotsy misy fery mivonto eo amin"ny handriny. Napetrak'i Saflorov teo amin'ny tratrany mikorontan-tsaina ny lelany. Nibanjina ny "audience" izy.
  Niandry famantarana aho. Rehefa mamakivaky ny volony ny maro an'isa dia midika hoe mamono, ary rehefa manindry ny felatanany amin'ny hidin-trano izy ireo dia midika hoe mamindra fo.
  Tsy novakiana tamin"ireo endrika masiaka anefa ny famindram-po. Saika ny olon-drehetra, eny fa na dia ny vehivavy sy ny zatovo aza, dia nandondona ny felany teo amin"ny tendany.
  - Fahafatesana! Vitao izy!
  Nivovo maneso ny vadin'ilay sheikh.
  - Nidina mora loatra izy. Omeo ahy indray alina izany.
  Nisalasala i Saflorov, notsindriany moramora teo amin'ny tratra miboridana ilay zatovo resy, ary nisy rà nilatsaka. Avy eo, noho ny famoizam-po, dia nariany ny sabatra:
  -Tsy afaka aho! Namako izy.
  Nitsahatra tampoka ny tabataba ary nisy fahanginana mahafaty.
  -Inona! - Tezitra ilay sheikh. -Tsy manaiky hamono ny resy ianao. Cage izy roa, aorian'izay dia hisy fampijaliana mahatsiravina eo anoloan'ny sekoly gladiatera manontolo.
  Nihazakazaka nanatona an'i Fudoros ireo mpiady, nanopy rano tamin'ny tavany, ary avy eo, mba hanampiana azy ho tonga saina haingana kokoa, dia nodoran'izy ireo tamin'ny vy mahamay ny ombelahin-tongony niboridana. Nikiakiaka ilay zazalahy, nitsambikina ary lasoe roa avy hatrany dia natsipin"ny tendany. Niezaka nanohitra i Saflorov, niady tamin'ny sabatra am-polony izy, nanome hery azy ny tahotra. Voakapoka tamin"ny zana-tsipìka anefa ny tongony iray tamin"ireo mpitifitra. Nandringa ilay tovolahy ilay poizina, saingy tsy nahafaty azy. Rehefa avy namatotra azy roa izy ireo dia nohidiana tao anaty tranom-borona. Nokapohina tamin'ny tsorakazo mahamay teo amin'ny taolan-tehezany i Saflorov, nanomboka nifoka sigara ny hodiny, ary niaritra tamim-pahasahiana ny tsindrona ilay zazalahy efa za-draharaha. Saingy toa nahemotra ho tsindrin-tsakafo ny fampijaliana ankizilahy tsy nankatò.
  Namirapiratra ny vadin'ilay sheikh:
  - Tokony ho vadiko izy ireo. Fantatrao fa mahay mamorona aho.
  - Fantatro fa jereo fotsiny fa mety hialona aho. Tsara ny bandy ary efa afaka manambady. - Nanambara ny nifiny ilay sheikh.
  - Azo inoana fa efa manambady aza izy ireo! Ireo no andevo matanjaka sy salama indrindra tokony hihamaro! - Nipitika ilay tovovavy matavy.
  - Ny gladiatera no lokon'ny fanandevozana! Maniry aho ny hahazo azy ireo sy hampijaly ny vadiny. - Nitsiky ilay sheikh.
  - Ho vitantsika izany! Raha ny marina, ny ankizivavy indray.
  Ankehitriny dia tsy maintsy niady ireo vehivavy. Diva roa miboridana tsy misy afa-tsy lamba no niditra tao amin"ny kianja. Nofatorana rojo vy ny tendany ary tsy azo nisaraka. Fitaovam-piadiana: sabatra roa amin'ny tanana tsirairay. Mazava ho azy fa ho feno herisetra ny ady ary tsy ho ela. Tsara tarehy ny tovovavy iray, mainty volo ny iray, sady lava volo.
  - Hiady! - kotrokorana ilay jiolahy.
  -Tsy hiloka aho! - Nivovo ny vadin'ny sheikh. - Efa lasa fambara ratsy izany.
  Nivory ireo vehivavy mahantra. Mampatahotra, saika vaky ny kibony ny iray, naratra teo amin"ny tratrany ny iray. Nanohy nanapaka ny tenany ireo tovovavy, nandrovitra ny nofony tamin'ny tongony. Nandriaka be ny rà ka tsy afa-nandositra izy ireo. Farany, ny iray tamin'izy ireo, izay tapaka tanteraka, dia nandohalika. Nihomehy ilay vehivavy mainty volo, niezaka ny hamita azy, saingy avy eo dia niharan'ny daroka mamitaka hatrany amin'ny farany ambany ka hatrany amin'ny taolan-tehezana. Nitaraina izy ka mbola afaka namely ny lamosin"ilay olon-dratsy. Samy nianjera teo ambonin"ny vatokely ireo vehivavy tsara tarehy sy nopotehina, nivembena imbetsaka ary nivaingana. Nihazakazaka nanatona azy ireo ireo "janissaries" manjavozavo ary nanondro azy ireo tamin"ny vy mahamay. Tsy nihetsika ireo tovovavy mpiady.
  - Indray mandeha, filokana mihoatra ny iray no tsy nahomby. Samy maty.
  Diso fanantenana ny vahoaka, na dia tena mahafinaritra aza ny mahita ilay vono olona. Tsy mbola nisy nandresy anefa.
  Amin'ity toe-javatra ity, ady vaovao ihany no afaka hamonjy ilay raharaha. Tapitra ny hafanana mora ary fotoanan'ny raharaha matotra izao.
  Gladiatera 15 nanao akanjo volomboasary mivolombolamena, misy volom-borona mainty telo teo amin"ny fotaka, nirohotra niditra tao amin"ilay kianja. Nirongo sabatra fohy miolakolaka izy ireo; eny an-tanany no nitana ampinga kely efamira misy velarana miendrika, ny lohany dia voaaro amin'ny fiarovan-doha tsy misy visor. Tao aorian"ity vondrona ity dia nihazakazaka ireo mpiady nanao akanjo mena midorehitra, miaraka amin"ny sabatra fohy nefa mahitsy, misy ampinga kely boribory sy gadra vy manarona ny tanana havanana, tsy voaaro amin"ny ampinga, ary lohalika miaro ny tongotra havia. Ny volom-borona maitso amin'ny fiarovan-doha malama no nahavita ny sary.
  Nijoro nifanohitra izy ireo, dia niondrika. Tamin'ity indray mitoraka ity dia vola be dia be ny filokana, ary nikoriana avy hatrany ny volamena.
  -Tsy mety hoe maty daholo izy ireo! - hoy ny vadin"ny sheikh. Tena hisy handresy tokoa!
  - Ka apetraho ny filokana, ity no ady farany. Jereo fa efa mangiran-dratsy izao! - Hoy ilay sheikh reraka sady sosotra.
  - Dia ho matotra! drakma volamena arivo amin'ny mena. - Nisento ilay vehivavy matavy.
  - Nahoana izy ireo? - Nahoana izy ireo? - Namerimberina indroa ilay andriana, gaga.
  - Satria ratsy kokoa ny maso!
  Nihiaka zavatra ilay mpitantana. Naneno ny feon'ny trompetra. Na ny fanilo aza dia nitselatra, toy ny hoe nisy zavatra niditra tao amin'ny mason'ireo biby goavam-be.
  Nitsahatra ny resaka, ny tabataba, ny fihomehezana ary ny fitabatabana: nibanjina ny mpiady avokoa ny maso rehetra. Nahatsiravina ny fifandonana voalohany: tao anatin'ny fahanginana mandreraka nanjaka, dia re mafy ny fikapohan'ny sabatra tamin'ny ampinga. Nisy volom-borona, sombim-bolo, sombin-tsarom-piaro tapaka nanidina nanerana ny kianja, ary nifandona ny gladiatera nientanentana sy nitomany. Telo minitra latsaka taorian"ny nanombohan"ny ady, dia efa nisy rà nandriaka: gladiatera efatra no nifanizina tamin"ny fangirifiriana, ary nohitsakitsahin"ireo mpiady. Noraisin"ny iray tamin"ireo nandry teo amin"ny manodidina ny tongotr"ilay namany ka nanodina ny tongony. Nanidina izy, nanapaka ny sandriny.
  Ny vadin'ny printsy tsy afa-po, Demeter, dia nanipy taolam-paty teo amin'ny peratra.
  - Ry mena, raha mandresy ianao dia homeko divay iray vera ianao!
  Toy ny mitranga matetika, ny mifanohitra amin'izany no nitranga: resy ny mpiady lehibe indrindra avy amin'ny ekipa izay naorin'i Demeter. Sabatra telo indray no nanindrona ny tratrany malalaka, ary taolana iray no tavela teny an-tanan"ilay mpitarika ratsy vintana.
  Narahin"ny mpijery tamim-pifaliana sy fihenjanana ny fifandimbiasan-drà tamin"ny ady. Nikiakiaka toy ny andian"omby naratra izy ireo. Nikoropaka ireo sangany tao an-toerana, nirodana, nampahery ireo mpiady. Nihena ny laharan'ny gladiatera, nizarazara ny ady.
  Amin'izao fotoana izao, rehefa nifaly sy nikofoka an-kalalahana ny vahoaka manan-kaja, dia novonoin'ireo mpikomy be herim-po ireo mpiambina rendremana. Pobedonostsev, niaraka tamin'ny lehilahy be herim-po vitsivitsy, nanorotoro ny mpiambina ary izy no voalohany niditra an-keriny tao an-dapa.
  Ny tabataba avy amin'ny fanatonan'ireo mpikomy dia voatery nampitsahatra ny ady. Nikoropaka ireo andriana, niezaka naka ny sabany. Nihiaka mafy ilay tanora mpitarika mpikomy hoe:
  - Ny hitako! Mifamono ianareo noho ny fialam-bolan'ny jiolahy! Ny biby mandady velona indray dia tsy mahay manainga sabatra akory, sakana loatra ny kibony. Raha manana fireharehana na dia kely aza ianao, dia tapaho izany fahavetavetana izany.
  Toa niandry an"io marina tokoa ireo gladiatera: nirohotra nankany amin"ilay andian"omby matavy loatra.
  Nitsambikina nitsinkafona ireo mpanompo, fa tsy te ho faty ho an"ny tompony nankahala azy, ary nitoraka lovia sy sakafo tamin"ireo manan-kaja mihitsy aza ny ankizilahy.
  Demeter nikiakiaka hoe:
  - Vonoy izy rehetra!
  Avy eo nisy vera misy divay kristaly nianjera teo amin'ny lohany, nandondona ilay bitro.
  Tezitra i Witcher. Nokapainy ny mponina manankarena tao an-tanàna, notapahiny ny henany.
  Tsy sarotra ilay izy, nefa naharikoriko. Niady teo anilany ilay namany tsy tapaka. Tsy nihemotra i Bik, ary namaly faty ny mpiambina azy ireo gladiatera.
  Nosintonin'ireo andevo nanjombona teo amin'ny fantsika ilay mpitantana, ary niantsoantso izy ireo hoe:
  - Ny anay manokana! Andevo toa anao koa izy ireo!
  - Ka porofoy amin'ny sabatra izany! - Nikiakiaka izy, ary nanomboka nihozongozona ny labozia teo amin'ny lakandranon'ny Witcher.
  Niezaka ny handositra ilay sheikh, saingy notapahin'i Bik izy ary nandraraka tantely tamin'ny vozon'akanjony:
  - Eny, aiza no ilainao? Tsy misy zava-manitra.
  Notapatapahin'i Solntslava indray mandeha ny lohan'ny andriana roa, ary notorotoroiny tamin'ny lohaliny ny valanoranon'ny ampahatelony. Tsy nisy intsony anefa ny endriky ny ady, fa namaly faty fotsiny ireo andevo. Nandositra ny sisa tavela tamin'ny mpiambina, ary ny fety, na dia tamin'ny endrika tsara indrindra aza, dia tsy naneho hery miaramila matotra. Novonoina daholo izy ireo talohan'ny nangatsiaka an'i Witcher. Ny lehiben'ny sheikh ihany no mbola velona, i Bik no nisintona ny volony. Noroahin'i Vedmakov ilay zazalahy maditra:
  - Olona ambony io. Mety hahasoa antsika izany!
  . TOKO No. 12.
  Nanohy ny fanafihana an'i Stalingrad ny Alemà. Toa kely dia kely ny tavela, saingy tena sarotra ny namakivaky ny farany. Na dia ny fampiasana faobe ny Sturmtiger aza dia tsy nanampy. Na dia lehibe aza ny fandringanana nateraky ny baomba jet. Ny fomba iray hafa dia ny baomba napalm.
  Nihena ny andiana tovovavy, saingy mbola niady ihany ireo tsara tarehy. Nanomboka nilatsaka ny lanezy tamin"ny 20 Oktobra, ary tsy nikiraro avokoa ireo tsara tarehy. Mamela marika tsara tarehy eo amin'ny lambam-pandriana fotsy izy ireo.
  Nihodina kely tao anaty ranomandry ireo tovovavy tsara tarehy ary lasa nadio. Matryona, taorian'ny nisamborana an'i Seryozhka, dia tsy nahita toerana ho azy. Tsara raha very zazalahy hendry sy tsara tarehy toy izany. Ary inona no niandry azy tao amin'ny fahababoana fasista? Fampijaliana voalohany, ary avy eo ny fanamelohana ho faty!
  Efa saika voatifitra tokoa ilay tovolahy, saingy tany amin"ny toeram-pitrandrahana no niafarany. Niasa adiny enina ambin'ny folo isan'andro, tamin'ny sakafo kelikely, niandry an'i Seryozhka ny karavasy an'ny mpiandraikitra.
  Ny marimarina kokoa dia efa any amin"ny toeram-pitrandrahana ilay zazalahy, ary miasa toy ny ampondra any. Saingy mafana kokoa any ambanin'ny tany noho ny ety ambonin'ny tany. Ary ny mpiady, mba tsy hivaingana, dia voatery nitsambikina sy nihazakazaka. Ary miady ny ankizivavy. Tonga eto ny tanky Liona mahery. Ny basy dia 150 mm, mahomby kokoa sy azo ampiharina amin'ny ady ao an-tanàna. Ny Fritz dia tia an'io tanky io, voaaro tsara amin'ny lafiny samihafa.
  "Mouse" mandady kely aoriana. Fiara alemana milanja roanjato taonina ihany koa no nirongo basy 150 mm sy dimy amby fitopolo. Tena azo ampiharina kokoa. Nitombo ho efatra ny isan"ny basim-borona, ary tsy mora ny manakaiky ny tanky.
  Anyuta, Maria ary Alla dia manandrana manongotra ny mastodon miaraka. Manatona azy tsara izy ireo.
  Nihira tamin-kafanam-po i Anyuta:
  - Ahoana no niainantsika, niady, ary tsy natahotra ny fahafatesana... Koa manomboka izao dia ho velona izaho sy ianao! Ary eny amin'ny havoana feno kintana sy ny fahanginana any an-tendrombohitra, any amin'ny ady an-dranomasina sy ny afo mirehitra! Ary amin'ny afo mirehitra sy mirehitra!
  Ny "Mouse" no fanovana farany, miaraka amin'ny basy enina, coaxial roa misy barika, ary efatra mihodina amin'ny savily.
  Maria, nandady tao anatin'ny ranomandry, nisioka hoe:
  - Tsy hilavo lefona mihitsy izahay! Raha ny marina, dia momba antsika i Jesosy, ilay Andriamanitra Avo Indrindra!
  Ilay tovovavy, rehefa nanatona, dia nanipy ilay fonosana mipoaka teo amin'ny fandayan'ny totozy. Nisy tabataba mafy teo ambanin'ny ampinga ary nipoaka ny rouleur.
  Nihiaka tamim-pifaliana ireo tovovavy hoe:
  - Makà fasista!
  Naninjitra ny tanany i Alla ary nanipy grenady tapaka tany amin"ny Fritz. Nazeran'ny onjan'ny fipoahana ilay fasista, ary notapahana niaraka taminy ny lohan'ny miaramila mainty hoditra roa avy amin'ny tafika mpanjanaka.
  Nisioka ny hatsaran-tarehy mena volo:
  - Ho an'ny Tanindrazana sy Stalin!
  Natsipin"i Anyuta indray ilay fonosana baomba... Tsy nahomby izany tamin"ity indray mitoraka ity fa nidona tamin"ny fiadiana ary nipoaka teo ambonin"ny akorandriaka vy.
  Hoy ilay zazavavy tamin'ny fahasosorana:
  - Eh, diso aho!
  Ary nandady ampahany vaovao tamin'ny baomba vita an-trano izy. Nanjelanjelatra ny kirarony boribory, mena noho ny hatsiaka. Nisy tovovavy saika niboridana nandady tao anaty ranomandry, somary tsy nahazo aina. Fa zakantsika izany. Ambonin'izany, rehefa misy fitifirana, dia mitsonika ny lanezy.
  Nihira mihitsy aza i Anyuta hoe:
  - Fantatro fa hanjavona tsy ho ela ny hatsiaka,
  Hirodana mafy ny renirano...
  Ary efa mihazakazaka mamakivaky ny dobo izy ireo -
  Vehivavy tsy nikiraro!
  Nitifitra ilay tovovavy, ary nianjera ilay Arabo avy amin'ny tafika mpanjanaka. Ny fiezahan'ny fahavalo hiasa amin'ny vondrona kely dia miteraka fatiantoka lehibe.
  Ny tafondro fohy an'ny Mouse dia nitifitra fragmentation indray. Mipoaka ny akorandriaka any ho any amin'ny setroka. Ary fiatoana maro...
  Saika azon"ny Alemà i Stalingrad... Vitsy ny tavela. Fa izany indrindra no manakana ny Wehrmacht tsy hampiasa baomba lehibe sy fitaovam-piadiana mahery vaika. Navelan'i Fritz handeha ny vahiny, izay tsy nanenina azy ireo.
  Nitifitra ny basy i Maria. Nianjera ilay mpikarama an'ady fasista ary nihodina teo ambonin'ny vato rava.
  Nokosesin'ilay tovovavy tamin'ny nono mena ny nonony. Mpiady mpiady daholo izy ireo - mitsambikina ao anaty patalohany. Saingy saika tsy misy hitifitra azy ireo. Toa miaro ny hatsaran-tarehy ny fitanjahana. Satria afaka miaina ao amin'ny helo toy izany izy ireo!
  Esorin'i Alla ny fifangaroan'ny lanezy sy ny loto ary mitifitra indray. Voadona teo amin"ny masony ny mpiady mainty hoditra iray. Lehilahy marani-tsaina, tsy afaka miteny na inona na inona ianao.
  Nanatona ny Mouse indray izy telo vavy. Sarotra ny miditra amin'ny fiara manana fiadiana matevina toy izany avy amin'ny lafiny rehetra. Fa feno fanantenana ny mpiady. Raha tsy azonao atao ny manindrona ny akorany dia maninona raha rovitra ny barika.
  Alla, nandroaka bainga maloto tamin'ny tongotra niboridana, nihira hoe:
  - Ny fahamarinanay, ny fahamarinanay... Toy ny tara-masoandro! Hamirapiratra ny ampitsontsika, hisy riaka avy any an-tendrombohitra!
  Efa ela ireo vehivavy mpiady no nirongo fitaovam-piadiana MP-44 azo. Ireo basy milina ireo dia manana fiadiana lava. Nitifitra tamim-pahatokiana ireo tsara tarehy. Lavo indray ny mainty. Loharanon'ny rà jaky no navoakany;
  Maria, nitifitra, niaraka tamin'ny basy sy basim-borona azo teny an-tsorony, nihira hoe:
  - Nandranitra ny fanindrony ilay hala mamitaka,
  Ary misotro ra masina Rosiana avy any Rosia izy!
  Ho an'ny fahavalony, tsy ampy ny zava-drehetra ary hamono izy,
  Iza no tia an'i Rosia!
  Fitiavana an'i Rosia!
  Nandefa bala tamin"ilay "mpiambina" isan-karazany nandady teo amin"ireo vaky ilay tovovavy. Nitsiky ilay hatsaran-tarehy, ny tarehiny, na dia malemy aza, dia nitazona ny hatsarany sy ny hatsarany.
  Amin'ny ankapobeny, tsara tarehy ny tovovavy rehetra ao amin'ny andian-tafika misy azy. Eto, ohatra, ny Serafima Tatar. Tatar ny rainy, fa avy any Belarosia ny reniny, ary ny lokon'ny vary masaka no nandova ny volon'i Seraphima. Tovovavy tsara tarehy koa, tsy nikiraro ary saika miboridana. Ary nitifitra tamin'ny basim-borona iray voasambotra izy tao anatin'ny fotoana fohy. Ary ny fasista avy amin'ny tafika hafa dia mandady mankany aminy.
  Tena marina ny tifitra Serafima. Nandry teo akaikiny i Maria volo volamena. Samy nitifitra sy nihira izy roa vavy.
  - Tanindrazana! - Nanomboka i Maria...
  - Ary ny tafika! - Nanohy nitifitra an'i Serafima izy.
  Maria nisioka hoe:
  - Ity...
  Nitifitra sy namely ireo olona miloko, Seraphima nitatitra:
  - Andry roa!
  Maria, nitsiky, nibitsika hoe:
  - Amin'ny...
  Nitifitra i Seraphima ary nanampy hoe:
  - Izay...
  Maria, rehefa nanapaka dimy, dia nanohy hoe:
  - Mitazona izany!
  Seraphima, nitifitra, niarahaba:
  - Planeta!
  Maria, nitifitra, nisioka hoe:
  - tratra...
  Seraphima, nitifitra, naneno:
  - Hiaro isika...
  Nopotipotehin"i Maria ny lohan"ilay fasista ary hoy izy:
  - Izahay ianao....
  Notapatapahin'i Seraphim tamin'ny bala ny Nazia ary nisioka hoe:
  - Firenena iray!
  Maria, nandefa bala tsara kendrena, nisioka hoe:
  - Samy....
  Seraphima, nitifitra bebe kokoa hatrany, nanampy hoe:
  - Ry vahoaka!
  Maria, nanipy ny volony maloto volamena teo amin'ny handriny, dia nihira hoe:
  - Raty...
  Bala seraphim, ary nandefa tifitra, namoaka:
  - Ny...
  Maria, namely ny fasista teo amin'ny tenda, dia nanohy:
  - Mafana!
  Ilay vehivavy Tatar blonde, nandefa tifitra, dia nanohy hoe:
  - Rahona...
  Maria, nitifitra marina, nanampy hoe:
  - Cool!
  Nitsiky sy nibitsibitsika i Seraphima:
  - Eny ary...
  Nitifitra marina i Maria sady nidradradradra hoe:
  - Masoandro!
  Seraphima, nitifitra tamin'ny fipoahana, nisitrika hoe:
  - Mafana ny andro!
  Nanohy nitsiky i Maria:
  - mandeha ho azy...
  Seraphima, toy ny mandefa afo, nivovo:
  - Nater...
  Nanampy tifitra tsara kendrena i Maria:
  - Soroka...
  Nanampy tamin'ny fihomehezana i Seraphima:
  - Ho an'ny miaramila!
  Nihira tamin-kafanam-po i Maria, nitifitra:
  - Hihady aho...
  Serafima, nitarika afo mpiady, nanampy hoe:
  - Ny fasana....
  Maria, rehefa nandrodana ilay Afrikana, dia nanohy:
  - Ho an'ny fahavalo!
  Lany bala ny tovovavy. Ary voatery nihazakazaka haingana nitady fialofana izy. Ny famatsiana manerana ny Volga dia tena sarotra. Fanapoahana baomba sy baomba tsy tapaka. Ity misy orinasa fanamafisana mandeha sambo avy any ampita.
  Mipoitra manodidina ny sambo ny loharanon-dranomamy sy potipoti-javatra. Mirohondrohona eny amin'ny lanitra ny Stormtroopers. Manidina ny Focke-Wulf. Ary nisy baomba nilatsaka teo amin"izy ireo.
  Sambo maromaro no tapaka. Nilentika sy maty ny miaramila sovietika.
  Efa mafy loatra ny tifitra tafondron'ny fahavalo.
  Na dia amin'ny alina aza ny Fritzes dia mitazona ny zava-drehetra ao anaty afo. Ary ny baomba antsitrika ataon'izy ireo dia mirohotra manodidina. Anisan'izany ny dadabe Yu-87. Na dia efa niditra famokarana aza ny fiaramanidina fiaramanidina.
  Ity ny Sovietika Yak-9 angano. Niady tamin'ny ME-309 alemà izy. Nitambatra ny haingo sy ny hafainganam-pandeha ary ny fitaovam-piadiana. Ny Alemana dia miezaka ny handresy ny milina sovietika amin'ny pass voalohany. Tsy nahomby anefa izy. Ny yak kosa dia miezaka ny ho any aoriana, fa ny Nazi dia nandositra noho ny hafainganam-pandehany.
  Alemà haingana kokoa, miaraka amin'ny fitaovam-piadiana matanjaka kokoa, manohitra ny Rosiana mora kokoa. Saingy mitohy ny sidina haingana. Mampiasa tifitra fito amin'ny fito ny fasista, ary mamely ny fiara sovietika. Very haingana izy ary nanomboka nianjera.
  Misy setroka mivoaka avy ao. Ary may ny motera...
  Inona ity ady ity! Sarotra ny manohitra fiara matanjaka amin'ny fitaovam-piadiana toy ny ME-309, izay misy teboka fito tifitra manonitra ny lanjany be loatra sy ny faharatsian'ny fihetsehana.
  Ny hafainganam-pandeha ambony dia mamela ny fasista handositra amin'ny fitsirihana, ary ny anoloana ny mpiady alemà dia tsara fiadiana.
  Anyuta indray dia manandrana manimba ny Mouse. Manao vivery ny ainy ilay tovovavy. Efa voasokajy avokoa izy, mandady mitanjaka eny amin'ny manda. Ny hatsaran-tarehy rehetra dia voarakotra amin'ny scratches sy scratches. Saingy avy eo dia nanipy grenady misy fonosana mipoaka izy. Voan"ny poa-basy mihitsy aza izy. Mikaroka ny soroky ny hatsaran-tarehy.
  Fa ilay fonosana mipoaka dia namely ny barika tamin'ny tafondro 150 mm. Ary ny Alemana dia efa nahazo fahavoazana lehibe. Amin'ny fahasarotana lehibe dia miala amin'ny toerany ilay fiara ary mandady hiverina any amin'ny toerana misy ny miaramilany mba hilelaka ny ratrany.
  Focke-Wulfs sy TA-152 maromaro no miseho eny amin'ny lanitra. Nanomboka nanafika ny toerana Sovietika izy ireo. Nipoitra ihany koa ny roa amin'ny HE-183 vaovao, fiara mpanafika. Nahatratra valonjato kilometatra isan"ora ireo voromahery ireo ary saika tsy ho voadona mihitsy.
  Nitifitra ny Alemà ny tovovavy. Misy foana ny fahafahana hisambotra ny fahavalo, na dia eo aza ny fiarovana mahery vaika ny fiaramanidina fanafihana amin'ny afo tany.
  Anyuta sy Alla dia naka ny Luftfaust voasambotra. Ity dia fitaovam-piadiana ahitana basy sivy mirefy 20 milimetatra tsy misy ifandraisany.
  Azonao atao ny mitifitra toy ny avy amin'ny basy kely manohitra ny fiaramanidina.
  Ary nanondro ny fahavalo ny mpiady. Nanindry tamim-pilaminana ny fiaingana izy ireo... Samy nandry fahizay teo amin"ny korontan-trano ireo tsara tarehy, nahatsapa ny fihemorana milamina.
  Nanomboka nifoka sigara ny Focke-Wulf miaraka amin'ny tafondro enina - rovitra ny kibony.
  Mirohondrohona amin-kafanam-po ireo tovovavy:
  - Puck! Puck! Tanjona!
  Ny fiaramanidina alemana hafa dia manomboka manodina ny lohan'ireo tovovavy. Ny tsara tarehy dia mitsambikina any amin'ny andalan-tany ambanin'ny tany, misoroka ny balafomanga Focke-Wulf.
  Nahatsapa tselatra teo amin'ny ombelahin-tongony i Anyuta. Nitomany ilay tovovavy:
  - Afo helo ô!
  Ny faladian"ilay tovovavy dia feno blisters ary narary mafy. Te hanondro zavatra mangatsiaka aho.
  Ary ety ambonin'ny tany dia mitohy ny vaky. Ny oram-panala misioka avy amin'ny lelafo, rava ny rava; Safotry ny afo ny Alemà, saingy tsy dia misy vokany firy izany. Niafina toy ny totozy tao anaty lavaka ny mpiady. Avelao izy ireo hanisy tena.
  Nibitsibitsika teo an-tsofin'i Anyuta i Alla hoe:
  - Heveriko fa tsy ho ela dia ho lany ny Nazia. Manana hery be dia be izy ireo, fa any Stalingrad dia tsy manana fahafahana hihodina!
  Namaly tamim-pireharehana ilay tovovavy blonde:
  - Toy ny Spartans telonjato izahay eto! Mandroaka hery fahavalo ambony isika!
  Alla mena volo nikiakiaka sy nikiakiaka tamin'ny tovovavy namany:
  - Ary tsy afaka mandalo anay ianao!
  Rehefa tonga teny an-toerana ireo tovovavy dia tapitra ny fanafihana. Nipoitra ny miaramila an-tongotra mainty vaovao. Niakatra izy ireo, ary tsy maintsy nitifitra ireo tovovavy, nanery ny fahavalo handavaka ny orony amin'ny tany.
  Niady indray ny Liona sy ny Tiger. Nanandrana nanery ny tafika sovietika tamin'ny fiara mifono vy ny Alemà. Nirotsaka avy hatrany ny akorandriaka. Ny "Tiger" marefo kokoa dia niezaka ny tsy hiala amin'ny fiforonany. Nirefodrefotra koa ny laona.
  Nitifitra ny Alemà sy ny mpikarama an'ady ireo tovovavy. Nanongana ny mpanohitra. Nitifitra tsiroaroa i Alla sy Anyuta. Nipoitra ny tarehin'ny fahavalo ary nipetraka. Avy eo sosona vaovao ny fahavalo mandroso.
  Nihira nandritra ny ady ireo tovovavy.
  Nanomboka nitifitra i Alla:
  - Talohan'ny...
  Anyuta, nitifitra, nanohy:
  - Avy aminao...
  Nikapoka i Alla ary nanampy hoe:
  - Legiona...
  Anyuta, rehefa nanapaka ny telo tamin'izy ireo, dia nikiakiaka hoe:
  - Fahavalo...
  Nofantsihin'i Allah ny mpanohitra, niteny hoe:
  - Izy ireo....
  Anyuta, rehefa nanapoaka ny antsasaky ny karandohan'ny Arabo, dia nanohy:
  - Tian'izy ireo...
  Alla, nanorotoro ny fahavalo, dia nanohy hoe:
  - Ianao...
  Anyuta, nitifitra, nitsoka tamin'ny hatezerana:
  - Manetry tena...
  Alla, rehefa nanindrona ny karandohan'ny Arabo, dia nitaraina hoe:
  - Ravao...
  Anyuta, nanohy ny fantsika, nitsikitsiky hoe:
  - Fanamarihana...
  Alla, toy ny mitifitra, nisioka hoe:
  - Aza matahotra...
  Anyuta, rehefa nanao tifitra marina, dia nitaraina hoe:
  - Fahavalo...
  Alla, nitifitra toy ny sniper, nanohy hoe:
  - Bayonet...
  Anyuta, nitifitra bebe kokoa, nihoby hoe:
  - Mahay...
  Alla, tsy nitsahatra nitifitra, nitsikitsiky hoe:
  - Hery...
  Anyuta, nitifitra tamin'ny hatezerana, nitaraina, nanitsy ny namany:
  - Courage...
  Alla, tao anatin'ny hafaliana mafy, rehefa nitifitra ny lohan'ireo Afrikana, dia nivovo hoe:
  - Hery...
  Anyuta, nitsambikina niaraka tamin'ny tifitra, nikiakiaka hoe:
  - Mitombo...
  Alla, nanozongozona ny volony mena, nanohy hoe:
  - Ary ny fahavalo...
  Anyuta, namely ny Arabo teo amin'ny kibony, dia niteny hoe:
  - Eo noho eo...
  Alla, nitifitra tamin'ny kaliber rehetra, nihoby hoe:
  - Ravao...
  Nifoka rivotra ireo tovovavy. Ary rehefa avy nitifitra kely kokoa izy ireo, dia niantsoantso hoe:
  - Vadin'ny sniper izahay, mazava ny feon'ny famonoana!
  Somary nihena ny onjan'ny tafika mpanjanaka. Nafindran'ny Nazia indray ny fiara mifono vy. Nipoitra ny "Tigers"-2 niaraka tamin'ny vavany lava ary nanapoaka basy tamin'ny zavatra rehetra hitan'izy ireo.
  Ny "Tiger"-2 dia nanana endrika tilikambo tany am-boalohany ary takelaka fiadiana mitongilana amin'ny sisiny. Izany dia nahatonga azy ho mafy orina kokoa. Nifidy ny lalan-tanety indray ireo mpiady ho lasibatra. Tsy maintsy niaina toy ny trondro tao anaty vilany ny fasista.
  Nandefa fonosana baomba i Anyuta, nanorotoro ny roller anoloan'ny Tiger-2 ary nihira hoe:
  - Nihaona taminao tamin'ny fanomezana aho ... Mazava ho azy fa nanoritra toerana iray tao anaty vatam-paty aho!
  Nitsikitsiky i Alla, faly nanipy fonosana lehibe mipoaka tamin'ilay fasista:
  - Fa Pasarana!
  Ary avy amin'ny fipoahana dia nivadika ny molotra lavan'ny tanky alemà. Ary nanomboka niverina ny Royal Tiger. Naratra mafy indray ilay fasista. Nandray izany i Alla ary nivovo, nanipy fitaratra tamin'ny rantsantongony:
  - Ho ao anaty vata oaka ianao!
  Nanidina avy hatrany teo amin"ny tendan"ny Karana iray, iray amin"ireo miaramila alemà mpanjanaka, ilay fitaratra.
  Nijery ny namany i Anyuta ary nihira hoe:
  - Atsoboka ao anaty barika ny lohako! Atsobokako daholo!
  Nanapoaka basy vita gasy iray i Alla. Niharan"ny fanafihana indray ny Alemà. Nitsikitsiky ilay tovovavy:
  - Afaka manao ny zava-drehetra isika! Dia handresy isika!
  Nanapoaka basy i Anyuta ary niteny hoe:
  - Fandresena lehibe no miandry! Ho amin'ny voninahitra anie ny raibentsika!
  Nanao mitsingevana i Alla ary nihodina, nihodina toy ny hazo krismasy. Nihira nibitsika ilay tovovavy:
  - Tompoko fahombiazana, ho aiza ianao ... Tompoko fahombiazana - ny fasista mihomehy ...
  Ny fiara mifono vy alemana, tsy namonjy akorandriaka, dia nanamafy ny afony. Nandraraka ny fanomezam-pahasoavana nipoaka izy ireo. Ary nanatona ny toerana sovietika izy ireo, niezaka ny hisorohana ny banga.
  Anyuta, tamin'ny fampiasana tariby, araka ny nampianarin'i Seryozhka babo azy ireo, dia nisintona toeram-pitrandrahana mavesatra. "Liona" nandady tsikelikely nankany amin'ny toerana Sovietika. Nandrora tafondro ny basy 150mm tao aminy indraindray. Nisitrika sy nikiakiaka ireo tovovavy.
  Nihira i Anyuta hoe:
  - Alemà-pepper, fasista-Nazis... Miandry anao ny fiafaran'ny pacifist!
  Hoy i Alla tamin'ny fitsiky:
  - Pacifisme... Hadalana mihitsy aza ny miresaka pacifisme rehefa miresaka momba ny Nazia isika!
  I Anyuta dia namely ny Arabo iray avy amin'ny mpiambina mpanjanaka teo amin'ny tetezan'ny orona tamin'ny tifitra tsara ary nikiakiaka hoe:
  - Ary kilemaina amin'ny fisainana... Ary amin'ny raharaha miaramila dia tsy dia matanjaka loatra! Tsy ho ela dia hofoanantsika tanteraka tsy ho eo amin'ny planeta Tany izy ireo!
  Nipoaka indray i Alla, nanosotra ny tratrany tamin'ny vatokely ary nihira hoe:
  - Knight Rosiana mandohalika ny bibidia aho... Hofafako tsy ho eo ambonin'ny tany ny fahavalon'ny Tanindrazana!
  Ilay hatsaran-tarehy mena volo dia nipitika, nibanjina ny lanitra. Nihodina teo ny "Frames", fiaramanidina mpitifitra alemà.
  Ny "Liona" alemà dia nandady tsindraindray, tafahitsoka tao anaty rivotra. Ary nandrora tsy an-kijanona ny basiny.
  Anyuta, mamindra toeram-pitrandrahana eo ambanin'ny fanday fiara mifono vy alemana, misisika hoe:
  - Ho an'i Seryozhka....
  Nijanona ilay Alemà ary nitifitra indray. Nipoaka ny akorandriaka tao ambadiky ny tovovavy.
  Nanamarina i Anyuta:
  - Akoran-dronono, izay manana atidohan-jaza!
  "Liona" nijanona elaela. Angamba ny ekipa alemà za-draharaha dia nahatsapa loza teo aloha, na angamba te hampiasa ny fitaovam-piadinany. Saingy nijanona elaela ilay "Liona" ary nandrora akorandriaka mahafaty.
  Nanamarika i Anyuta fa ny fiara mifono vy alemana dia manana basy avo lenta kokoa ary mitifitra matetika kokoa noho ny KV-2. Ary izany, mazava ho azy, dia mahatonga ity fiara ity ho mampidi-doza kokoa. Niampita ny tenany i Anyuta ary nisioka hoe:
  - Ho any amin'ny helo anie ny ratsy fanahy!
  Notifirin'i Alla tao amin'ny plexus solaire ilay fasista ary nihoby hoe:
  - Tsy azo ihodivirana ny fandresentsika! Ary hifarana tsara ny zava-drehetra!
  Nanapaka ny Tiorka koa i Anyuta ary nihira hoe:
  - Na izany aza, toa ho tapaka tsy ho ela ny fiainana rehefa mandondona ny tandrony mainty ny olana... Maneno ny soavaly ary mikoriana toy ny renirano ny ra, ary ny tany indray dia levona eo ambanin'ny tongotrao!
  Nanampy i Alla, rehefa namono ilay Iraniana:
  - Manana mpiaro azy koa anefa ny tany... Ary eo anelanelan'ny kintana no mivelatra aminy... Tady famonjena tsy hita maso hanalana an'i Hitler ho any Kolyma!
  Niara-nihira ireo tovovavy, nitifitra:
  - Andeha hotapahintsika i Adolf fa handratra azy izany! Mino aho fa handresy ny fasisma isika! Ary eto Rosia, dia hiseho ny Mesia, Tompon"ny vahoakan"ny firenena rehetra!
  Ary nanohy nitifitra ireo mpiady. Nandry anefa ny miaramila an-tongotra fahavalo ary nanomboka nitifitra sy nanipy grenady. Nanandrana nandoro ireo tovovavy tamin'ny afo ireo andiana fasista. Ary nanipy grenady be dia be.
  Nanamarika filozofika i Alla:
  - Amin'ny isa dia afaka mandresy amin'ny fifidianana ianao, amin'ny fahaiza-manao dia afaka mandresy amin'ny fifidianana tsy misy ady!
  Nitsiky i Anyuta ary nanamarika hoe:
  - Ny ady dia sehatra iray izay mahamenatra ny kalitao, ny fifidianana, amin'ny ankapobeny, ny mifanohitra amin'izany ary ity dia anekdota!
  Nihemotra kely ireo mpiady ary nilatsaka be ny potipotiny. Noraisin"i Alla tamin"ny tongony mihitsy ilay fanomezana natsipy ary naveriny. Nanidina ilay grenady ary namely ny Nazia tamin'ny fiarovan-dohany. Ary ahoana ny fipoahany ...
  Toy ny hoe nisy amboara hafa nipoaka tany ho any.
  Nanamarika filozofika i Alla:
  - Ny vintana no fahasambarana faharoa, ny fahombiazana no fahatelo, fa ny fahaizana voalohany!
  Nitsiky i Anyuta ary niditra an-tsehatra:
  - valisoa ho an'ny herim-po ny vintana, fa tsy ny tsy fitandremana!
  Nesorin'i Alla ny mason'ny Hindoa iray avy amin'ny tafika mpanjanaka ary nikiakiaka hoe:
  - Izay tsara vintana dia mihira ny fanahiny!
  Nitsiky i Anyuta ary niteny hoe:
  - Tsara rehefa tsara vintana ianao, midika izany fa hamonjy anao Andriamanitra!
  Lasa marani-tsaina kokoa ny ankizivavy. Avy eo dia nandroso ny "Liona" alemà ary nodoran'ny vanja. Nifandona tamin"ny fitaovana mipoaka ilay fanday ary rovitra.
  Nihodina sy nitsangana ilay "Liona" naratra... Faly ireo mpiady ary nihira mafy ny havokavony hoe:
  - Ny liona dia kilemaina amin'ny fisainany, ny tigra no loharanon'ny fahasahiranana rehetra... Tsy misy zavatra mahaliana kokoa eto amin'izao tontolo izao noho ny olona!
  Nanapoaka filaharana lava i Anyuta, raha vao niakatra nanafika ny tafika vahiny ary nihira hoe:
  Manana balafomanga sy fiaramanidina izahay,
  Ny toe-tsaina Rosiana matanjaka indrindra eran-tany...
  Ny mpanamory fiaramanidina tsara indrindra dia eo amin'ny familiana -
  Hotorotoroina ho vovoka sy ho montsamontsana ny fahavalo!
  "Liona" toa simba be. Nivaingana izy, nandrora akorandriaka roa.
  Nipoitra ny "Panther". Na izany aza, natahotra ny hiditra lalindalina kokoa amin'ny toeran'ny tafika sovietika izy, ary nanomboka nitifitra. Nitsoka sioka teo amin"ny lohan"ireo tovovavy ireo akorandriaka. Ary nandrava korontam-bato sy afo izy ireo.
  Nanomana grenady hatsipy i Anyuta, vonona ny hisambotra ny fotoana nanatonan'ilay tanky fasista tao anatin'ny halavirana azo idirana. Saingy tsy adala koa ny "Panther". Nitifitra ny Alemà, nametraka ny akorandriaka tamin'ny lamina checkerboard, niezaka ny tsy hanadino na dia iray aza. Ary nolaviny ara-bakiteny ny vatokely rehetra.
  Alla, nitehina teo amin'ny tratrany niboridana, dia nanamarika hoe:
  - Diso ny paikadin'ny Krauts... Hahavita be amin'izany ve izy ireo?
  Nanamarika tamim-pahakingana i Anyuta hoe:
  - Ny akoho iray dia mitsatoka voa amin'ny fotoana iray, saingy mihamitombo haingana kokoa noho ny kisoa, izay mitelina sombin-javatra lehibe!
  Nanapoaka basy valopolo mahery ny Panther ary, rehefa nandany ny balany, dia nihodina ary niverina tany amin'ny fonenany. Nipoitra teo amin'ny toerany ny mastodon vaovao, ny Sturmtiger. Norakofana satrony ilay barika midadasika. Raha ny fahitana azy dia miantehitra amin"ny famonjena ny tenany amin"izany izy ireo.
  "Sturmtiger" dia nitifitra ny toeran'ny miaramila sovietika avy lavitra. Nisy balafomanga nikotroka. Nitsangana ny tany, ary nisy loharano mirehitra nipoitra lelafo.
  Zara raha tafavoaka velona ireo tovovavy; Somary gaga mihitsy aza i Anyuta. Nahita ny tenany nitaingina soavaly tampoka ilay tovovavy. Ary izy no mibaiko ny ekipa nanafika ny tafika Tatar. Ary mitaingin-tsoavaly ny miaramilany. Ny Mongol-Tatars, tsy nahazaka ny kapoka, dia nihemotra ary maty an'arivony tao ambanin'ny kitrony.
  Nanofahofa sabatra roa i Anyuta ary nanapaka ny fahavalony. Tapaka tampoka anefa ilay fahitana.
  Nokapohin"i Alla teo amin"ny takolany ilay namany, nanozongozona azy, nanao hoe:
  - Eny ary izany! Atsaharo izao ny mandainga!
  Tezitra i Anyuta namaly hoe:
  - Tsy nitsahatra aho, fa niady!
  Nitsambikina noho ny hatezerana ilay tovovavy ary nitoraka grenady. Nanidina ilay fanomezana ary nidona tamin'ny barilan'ny tanky Lev. Nahita fahasimbana ilay fiara ka kentrona ny vatany mavesatra.
  Nihiaka mafy i Anyuta tamin'ny havokavony:
  - Knight of Rus' aho!
  Nanapoaka basy tamin'ny basiny i Alla ary nitaraina hoe:
  - Namaly ilay zazalahy sady nitroatra,
  Te hanompo an'i Rosia Masina aho...
  Avelao hisy ranomasina handatsa-dra,
  Fa Andriamanitra dia ho afaka hamonjy antsika!
  Nianjera tamin'ny korontam-bato i Anyuta niaraka tamin'ny kibony sy ny tratrany. Ara-potoana, raha nipoahan"ny basim-borona an-jatony teo amin"ny lohany. Nivoaka ny lelany ilay tovovavy ary niteny hoe:
  - Ny hadalan'ny miaramila be herim-po dia mpamonjy aina ho an'ny jeneraly tsy miraharaha!
  Nanaiky i Alla:
  - Ny miaramila dia be herim-po, ny jeneraly manao kajy, ny fahavalo fetsy, ny fahombiazana dia tonga amin'ny herim-po feno fahendrena!
  Nitifitra indray ireo tovovavy ary nibitsibitsika ho firaisankina hoe:
  Squadrons eo amboniny
  Mirohondrohona miaraka
  Adolf dia adala matanjaka -
  Zavamaniry Sodoma!
  Nipoitra ny "Liona" mifono vy iray hafa. Nisy miaramila roa nandositra azy, raha jerena ny tarehiny maizina, dia Arabo izy ireo. Niezaka nanisy rojo teo amin'ny farango izy ireo mba hisintonana ilay fiara mifono vy avy amin'ny ady.
  Nitifitra i Alla sy Anyuta, ary niara-namono ny teknisianina. Nihira ny mpiady:
  - Aza manimba ny tenanao ary ampio ny namanao, ampio ny hafa hiala amin'ny afo!
  Olona mainty hoditra telo no niseho. Nirohotra niaraka tamin"ny rojo haingana araka izay tratra izy ireo, saingy notifirin"ireo tovovavy ihany koa. Ambonin'izany, nanapoaka basy i Anyuta, nanindry ilay alika tamin'ny rantsantongony.
  Ary nahavita namely ny mpifanandrina taminy tamin'ny fahitsiana niavaka izy, toy ny an'i Robin Hood.
  Nanamarika i Alla:
  - Ny marika dia tsy izay mamely soa aman-tsara, fa izay tsy mahavita azy!
  Nandefa grenady tamin'ny tongotra niboridana i Anyuta ary nisioka hoe:
  - Ny olona tena marina amin'ny fahitan'ny sabatra dia mety ho diso, fa ny saina maranitra dia tsy azo avela ho diso amin'ny tanjona!
  Nidona tamin"ny laona ilay grenady ary nanomboka nipoaka, nanapoaka ny vanja.
  Eny, tsy mora tamin'ny Alemà i Stalingrad. Nahazo lapan'ny fahafatesana mahatsiravina izy ireo tao!
  . TOKO No. 13.
  Nanodidina an"i Tikhvin ny Alemà tamin"ny 3 Novambra, ary nipoaka ny ady tao an-tanàna. Nihemotra tsikelikely ny Tafika Mena. Ny ankamaroan'ny tanànan'i Baku dia efa azo, ny miaramila sovietika dia nihemotra ho any amin'ny saikinosy. I Yerevan dia mbola zara raha mihazona. Efa eo an-dalam-paharavana i Stalingrad.
  Na izany aza, Stalin nandidy ity tanàna ity mba tsy hitolo-batana. Nipoaka ihany koa ny ady ho an'i Astrakhan. Ny Krauts koa dia miezaka ny handroso amin'ity tanàna ity. Voadaroka mafy avokoa ny fomba fiasa rehetra ary potika ny fotodrafitrasa.
  Efa antomotra ny ririnina... Ary miha-mihena ny fizotry ny ady. Saingy toa tsy azo tazonina i Stalingrad. Voasakantsakan'ny fiforonan'ny ranomandry sy ny daroka baomba goavana ny famatsiana manerana ny Volga.
  Tamin'ny 4 Novambra, ny sivypolo isan-jaton'ny Tikhvin dia efa nalaina. Ary nanatona ny faritanin'i Failandy ny Alemà. Ny tafika sovietika, izay niharan'ny fahavoazana lehibe, dia tsy afaka nanangona hery ampy mba hampitsaharana ny fahavalo.
  Nanafika an"ilay fivoriana ihany koa ny miaramila Failandy sy soedoà saribakoly. Nampiasa hery lehibe izy ireo.
  Tamin'ny 5 Novambra, niray hina ny fiaraha-mitantana alemà sy ny tafika finnish-skandinavianina. Noho izany dia nisy peratra roa nikatona nanodidina an'i Leningrad. Fandresena vaovao lehibe ho an'ny Reich Fahatelo.
  Ny 6 novambra dia mbola nitohy ny ady tany amin"ny faritra avaratra. Nanitatra ny lalantsara ny Nazia. Lasa tena sarotra ny toe-draharaha. Tao Tikhvin, nirehitra ny sisa tavela tamin'ny fanoherana. Nitifitra balafomanga ballistic tany Yerevan ny Alemà. Famelabelarana telo no navoaka. Niteraka faharavana sy fatiantoka lehibe. Tsy nisy tapaka anefa nony farany.
  Ny tanànan'i Astrakhan dia notapahina tamin'ny tany avy amin'ny faritany Sovietika. Nitombo ny toe-draharaha. Nisy sambo mpiady alemà sy britanika vaovao nitifitra tao Murmansk. Ny komandin'ny garrison sy ny manamboninahitra maro no maty nandritra ny tifitra variraraka.
  Vao mainka niharatsy izany.
  Ary tamin'ny 7 Novambra, niditra tao Volkhov ny Nazia ary farany nanakana ny fanoheran'ny tafika sovietika tao Tikhvin. Noho izany, nitombo be ny elanelana tamin'i Leningrad. Niharihary fa zara raha ho tafavoaka velona ilay tanàna rehefa natao fahirano.
  Tamin'ny 8 Novambra dia natao ihany ny fitsapana nandrasana hatry ny ela ny tanky Lev-2. Nisy lamina novaina ilay fiara. Ny maotera, ny fifindran'ny sy ny gearbox dia napetraka teo amin'ny toerana iray teo anoloana, ary ny toerana fiadiana dia tao aoriana.
  Miaraka amin'ny ezaka mahery vaika, ny Alemà, teo ambany fitarihan'i Porsche, dia nanao ny fiara ho an'ny tsingerintaonan'ny putsch.
  Eny tokoa, noho ny ambany Silhouette, raha mitazona ny fiadiana sy ny fiadiana ny Liona, ny lanjan'ny fiara dia nihena ho enimpolo taonina, miaraka amin'ny maotera ny 1200 horsepower. Nasehon'ny fitsapana ady fa tanky azo ekena tanteraka ny vokatra. Tena ilainao!
  Ny fitambaran'ny toetra tsara mitondra fiara sy fiadiana.
  Tsy afa-po tamin"izany anefa ilay Fuhrer. Nitaky ny hanamafisana ny fiadiana amin'ny sisiny sy ny vodiny, ary koa ny fametrahana tafondro 88 mm miaraka amin'ny halavan'ny barika 100 EL.
  Fiara hafa nosedraina ny E-100. Na izany aza, ity tanky ity dia mavesatra loatra: 140 taonina, saingy nanana fiarovana tsara amin'ny lafiny rehetra sy ny fitaovam-piadiana Mouse. Amin'ny ankapobeny, ny andian-dahatsoratra "E" dia nampanantena fa ho tena mampanantena. Toa tsy nandany fotoana mihitsy ny Alemà.
  Naseho ihany koa ny fiara mifono vy Bars miaraka amin'ny motera 1000 horsepower;
  Naseho nandritra ny tsingerintaona ihany koa ireo karazana fiaramanidina samihafa. Indrindra indrindra, ny fanafihana fiaramanidina sy ny fanovana ny ME-262. Ary koa TA-183. Matso iray manontolo amin'ny teknolojia.
  Tafiditra ao anatin'izany ny fandefasana entona mahery vaika, mahavita mandrava tanàna sy vohitra iray manontolo izy ireo.
  Eto, raha ny marina, dia naseho ireo rafitra fandravana mahery vaika.
  "Panther"-2 ihany koa dia nandalo fitsapana, milanja dimampolo taonina; Ny fiadiana amin'ny sisiny dia 82 milimetatra, mitongilana. Ny fiara mifono vy toy izany kokoa na latsaka mifanaraka Hitler, satria afaka nanohitra efatra amby telo-polo tamin'ny ady akaiky.
  Amin'ny ankapobeny, ny Nazia dia nanadio ny menagerie.
  Natao ihany koa ny fitsapana ireo mpiady Gotha afaka mahatratra ny hafainganam-pandeha arivo kilometatra zato isan'ora.
  Raha fintinina dia navelany handeha ny fehin-kibony.
  Tamin'ny 9 Novambra, lavo i Volkhov. Tonga amin"ny faratampony ny toe-draharaha. Ary indray ny fiara mifono vy sovietika niezaka ny hanohitra ny fanafihana.
  Nivaingana teo akaikin'ny basy i Gringeta. Churchill 2 dia nijoro teo anoloan'ireo fiara sovietika ary nandrora bala.
  Ny zanakavavin'i Lord Jane dia nanisa ny tifitra. Nihena ny fiara mifono vy sovietika rehefa niditra an-kady. Ary nanararaotra izany ny menagerie alemà.
  Nandray izany i Nicoletta ary nihira hoe:
  - Tsy matahotra fahafatesana ny mpiady anglisy,
  Eo ambanin'ny lanitra feno kintana, tsy hitondra antsika ny fahafatesana!
  Hiady amin-kerim-po ho an"ny liona manana satroboninahitra izy,
  Hataoko ny basy mahery vaika!
  Nanaiky i Malanya hoe:
  - Mahafinaritra ity! Ary handoa vola koa izahay!
  Navitrika tokoa ilay basy. Nirefodrefotra toy ny aforeto ny akorandriaka namela drafitra eny amin'ny rivotra. Eny, nisy ankizivavy navitrika. Ary ny tena zava-dehibe dia marina.
  Nanohina ny lohany i Gringeta ary nandefa akorandriaka teo am-pototry ny tilikambo efatra amby telopolo. Nimonomonona izy hoe:
  - Fahafatesana ity! Ho tonga amin'ny fahavaloko izy! Ary fantatro manomboka izao, miandry fahavalo volombava izy!
  Nitsiky i Nicoletta hoe:
  - Niankohoka teo amin'ny volombava daholo ny biby... Mba tsy hahomby ilay voaozona!
  Nihomehezan'i Gringeta indray ary nitifitra, nikiakiaka hoe:
  - Ny projectile-ko no marina indrindra. Ho avy tokoa isika!
  Nampiakatra ny fanondrony i Nicoletta ary niteny hoe:
  - Bang, bang - tsy namely! Nitsoaka ilay bitro volondavenona!
  Gringeta, nitifitra, nihira hoe:
  Samy misafidy ho azy ny tsirairay
  Vehivavy, fivavahana, lalana...
  Ny hanompo ny devoly na ny mpaminany,
  Samy misafidy ho azy ny tsirairay!
  Nihifikifi-doha i Jane ary nanohitra hoe:
  - Tsy azo antoka izany! Ny sivy amby sivifolo isan-jaton"ny finoan"ny olona iray dia miankina amin"ny fahaterahana, fa tsy fahalalana. Eto isika dia anisan'ny Fiangonana Anglikanina... Fa raha dinihina dia mifototra amin'ny inona? Safidintsika ve izany?
  Nitsiky i Gringeta ary niteny hoe:
  - Izaho manokana dia tao amin'ny fianakaviana mpino fa izao vao maika mirona amin'ny tsy finoana an'Andriamanitra!
  Nikiakiaka i Nicoletta ary navoaka ny lelany.
  - Atheism... Mahaliana izany!
  Nanamarika filozofika i Malanya:
  - Ary mitovy lavitra amin'ny zava-drehetra! Rehefa tsy misy Andriamanitra ary tsy misy hery mihoatra ny natoraly dia diso ny fivavahana rehetra!
  Nanohina ny lohany i Gringeta, nanamafy an-tsitrapo hoe:
  - Ohatry ny kominista! Nihevitra izy ireo fa nofinofin"ny olona fotsiny ny fivavahana rehetra. Ary nanorina fotopampianarana momba izany izy ireo!
  Malanya dia nanipy ny molony tamim-pisalasalana:
  - Ary inona no miandry azy ireo aorian"ny fahafatesana?
  Gringeta nitsiky tamin'ny nofo. Nitifitra akorandriaka izy, nanapaka ny vatan'ny fiara mifono vy sovietika iray hafa ary namaly hoe:
  - Afaka manao zavatra betsaka eto ianao... Na dia ny fitsanganan'ny maty amin'ny herin'ny siansa aza!
  Nampahatsiahy i Malanya sady nitsiky:
  - Namaky boky momba ny tontolon'ny ho avy aho. Efa misy empira habakabaka any. Tsy misy fahafatesana, fahanterana, aretina. Ary mazava ho azy ny hanoanana... Marina fa tsy manana asa ny ankamaroan"ny mponina, nefa ampy ho an"ny rehetra.
  Omena maimaimpoana, ohatra, ny fiara. Ary misy milina elektronika miaraka amin'ny fanampian'izy ireo mifandray amin'izao tontolo izao.
  Nanamarika tamim-pahamatorana i Nicoletta:
  - Mivoatra haingana ny fandrosoana. Jereo ireto fiara mifono vy ireto... Ahoana ny fandrosoan'izy ireo sy ny fandrosoana. Na izany aza, Churchill-2 tsy azo oharina amin'ny Matilda.
  Nanaiky i Malanya:
  - Eny, efa nandroso ny fiara mifono vy... Tsara izany!
  Nisy fanafihana iray hafa nataon"ny fiara mifono vy sovietika tsy nahomby, ary nisy fiatoana.
  Tamin'ny 10 sy 11 Novambra, ny Alemà dia nanao fanafihana madinidinika, nanapaka ny zorony tany avaratra.
  Nanandrana nanao fanafihana tany avaratr'i Stalingrad ny miaramila sovietika, saingy tsy nahomby. Ny trano farany teo an-tanàna dia efa nijanona. Nopotehina tamin"izany fotoana izany, nipaka tamin"ny tany. Fa amin'izao fotoana izao Stalin nandidy ny hihazona hatramin'ny farany.
  Saika azo ny tanànan'i Baku. Nirehitra anefa ny fantsakana menaka ary raikitra ny ady teo amin"izy ireo. Mitohy ny fanapoahana baomba ny Alemà.
  Ny ady ao Astrakhan dia eo amin'ny fara tampony...
  Tamin'ny 12 Novambra, nanafika an'i Yerevan ny Tiorka. Nihemotra ny fanafihana. Niharan'ny fatiantoka ny Ottomans. Nitifitra indray anefa izy ireo. Tamin'ny 13 Novambra, nobodoin'ny Alemà ny faritra farany tao Baku - nanambara ny fisamborana ny tanàna. Teo amin"ny saikinosy ihany no mbola nitohy ny ady, ary maizina ny lanitra misy lavadrano mirehitra.
  Tamin'ny 14 Novambra, nanomboka ny fanafihana an'i Murmansk ny Nazia. Nampiasa tafondro sy fiaramanidina izy ireo...
  Nirehitra i Stalingrad, saingy ny hery sovietika nafindra dia nahafahana nitazona. Na dia eo amin'ny sisin'ny tanàna ihany aza, ary amin'ny vidin'ny fatiantoka goavana.
  Nandritra ny fanafihana an'i Murmansk, dia nisy sambo mpiady lehibe nivory, ary tonga koa ireo mpitatitra fiaramanidina. Voatsindry toy ny roule plasma ny tanàna. Ary nanapoaka baomba sy nitifitra bala izy ireo.
  Tamin'ny 15 Novambra, nanomboka nihetsika ny miaramila fasista, nanafika ny tanàna, ilay seranana tokana tsy misy ranomandry any amin'ny Oseana Arktika. Nandray anjara tamin'ny ady ny "Mouses", ary na dia ny tank "Rat", izay tian'ny Nazia hanandrana amin'ny fampiharana.
  Somary nandiso fanantenana ihany anefa ny "Rat". Nandroso izy tamin'ny voalohany, ary avy eo dia tafahitsoka tao anaty ranomandry. Ary nijanona teo amin'ny sisin'ny tanàna izy. Mbola tsy tena vonona hiatrika ny fanafihana ny Alemà. Tsy nijanona anefa ny tifitra variraraka. Tamin"ny 16 Novambra, saika vitan"ny Nazia ny fanadiovana ireo fantsakana menaka nirehitra. Tsy azon"izy ireo anefa ny ampahany tamin"ilay saikinosy, noho ny afo nitombo hatrany amin"ny lanitra fahafito.
  Tamin'ny 17 Novambra, azon'ny Nazia ny sampana farany amin'ny delta Volga, ary noho izany dia nanakana an'i Astrakhan bebe kokoa. Efa ela no tapaka i Baku.
  Niharan'ny tafiotra koa i Yerevan. Ny tanàna dia eo amin'ny havoana, tena mety amin'ny fiarovana, saingy sarotra ny manafika azy, indrindra fa ny fiara mifono vy.
  Tamin"ny 18 Novambra, dia nanandrana indray ny tanjaky ny fiarovan"ny Nazia tany avaratr"i Stalingrad ny miaramila sovietika. Izany dia nalemy ny fanerena ny sisa amin'ny taona amin'ny Volga, nefa nandany be dia be.
  Tamin'ny 19 Novambra, nanakana ny fanafihana an'i Murmansk ny Alemà noho ny fatiantoka be.
  Noho izany, tsy afaka nandroaka ireo sombintsombiny maro teo amin'ny toerany i Fuhrer izay nanana azy. Ny fikasan'ny Nazia hamarana ny URSS talohan'ny nandavoan'ny ririnina.
  Ny ratsy indrindra, nampiato ny fanafihana i Japana noho ny andro mangatsiaka sy ny fatiantoka be amin'ny mpiasa. Ny hany zavatra dia nampitombo ny famokarana ny Panthers efatra amby telopolo sy nahazoana alalana ny samurai. Ary mety hiteraka korontana izy ireo amin'ny fahavaratra manaraka.
  Tamin'ny 20 Novambra, namono ampahany ny Alemà ny afo ary nanadio ny ankamaroan'ny saikinosy.
  Tamin'ny 21 Novambra, nanafika ny Alemà indray ny miaramila sovietika, ary tonga tany amin'ny kilaometatra maromaro avaratr'i Stalingrad mihitsy aza. Tsy maintsy nampihena ny fanafihany ny Nazia ary niezaka namerina ny toerany.
  Ny ady, araka ny filazan'izy ireo amin'ny tranga toy izany, dia eo amin'ny sehatra frack tsotra izao!
  Tamin'ny 22 Novambra, nanandrana nandroso tany amin'ny faritr'i Turkmenistan ny Nazia. Ary rehefa nandeha folo kilometatra izy ireo, dia nijanona. Saingy tamin'ny 23 Novambra, rehefa nitondra ny brigades Shah ho any amin'ny ady, dia nandroso indray izy ireo. Niharatsy tanteraka ny toe-draharaha any amin'ny faritr'i Azia Afovoany.
  Ny 24 novambra teo, tsy nisy fiovana lehibe teo amin"ny lafiny...
  Tamin'ny 25 Novambra, nanohy ny fanafihana an'i Murmansk ny Nazia. Ny vondrona vaovao dia natsipy tany amin'ny ady. Saingy mbola misy dikany kely.
  Tonga ny 26 Novambra - iraika ambin'ny folo taona taorian'ny fifidianana tao amin'ny Reichstag, taorian'izay dia notendrena ho Chancellor Reich i Hitler.
  Sambany no napetraka teo anoloana ny fiara mifono vy E-100 vaovao indrindra.
  Fomba fiadiana ho an'ny milina toy izany izany.
  Toa lava be ilay tanky, saika nivalampatra. Nipoitra avy eo ny molotra lavan'ny tafondro 128 mm. Ary ny fiadiana anoloana dia eo amin'ny zoro dimy amby efapolo degre. Ary ny tenany dia mitongilana amin'ny sisiny.
  Nifindra ny fiara mifono vy E-100 noho ny maotera 1.500-horsepower farany, haingana kokoa noho ny Mouse. Ary nianjera taminy ny akorandriaka.
  Ary tao anatin'ilay fiara dia nisy Magda, Christina, Gerda ary Charlotte falifaly.
  Ny zazavavy dia niteraka zaza ho an'ny Fuhrer, ary namela azy ireo teo ambany fanaraha-mason'ny mpitaiza manokana avy amin'ny SS.
  Ary vao tonga teo aloha izy ireo. Tena mampihomehy ny ankizivavy. Tsy niady izy ireo. Ary eto ihany ny fahafahana hanaporofo ny tenanao. Raiso, farany, ity Sevastopol avaratra ity.
  Ary mametraka ny fanjakazakan'ny Reich Fahatelo ao amin'ny Oseana Arktika. Mandra-pahoviana no tena hitarihana ny ady? Ary mieritreritra izy efatra: angamba miaraka amin'izy ireo farafaharatsiny misy zavatra mety hiova?
  Tsy dia mangatsiaka loatra akaikin'i Murmansk - ny Gulf Stream dia manome insulation. Ny tovovavy dia ao anatin'ny toe-tsaina miady. Samy niteraka mpivady - lahy sy vavy! Afaka mifaly ianao.
  Nihantona teo amin"ny basy i Magda sy Christina. Ny tanky dia vaovao ary voafehy tsotra izao. Voaaro amin'ny sisiny amin'ny fiadiana mitongilana 120 mm, miampy ampinga 50 mm hafa. Noho izany dia tsy afaka mamely ny fiara amin'ny lafiny rehetra ianao.
  Nisioka hira ireo tovovavy. Mahatsiaro tena tsara izy ireo.
  Hoy i Gerda tamin'ny tsiky teo amin'ny molony amber:
  - Manana taranaka iraisana izahay sy Hitler. Mpikambana ao amin'ny fianakavian'ny mpanjaka isika!
  Nitsiky i Charlotte rehefa niteny hoe:
  - Ary tsy misy afa-tsy aotra eo aloha!
  Tank "E"-100 dia nanatona ny toerana Sovietika. Potika be ny zava-drehetra manodidina ka tsy fahita firy ny tifitra avy amin'ny Sovietika, ary matetika avy amin'ny basy maivana.
  Nikendry ny tafondro 128mm i Magda ary nitifitra ny magpie Sovietika. Nihira ilay tovovavy blonde tantely:
  - Tigress aho, ary mitsikitsiky ... Ary ny tigra ratsy dia nandriatra ny olona rehetra!
  Nihemotra ny dimy amby efapolo sovietika, miaramila Rosiana maromaro no maty.
  Nitabataba toy ny saka i Magda:
  - Superman aho, ny fombako dia tsotra ... hanaikitra ny rambon'ireo izay vita amin'ny volon'ondry aho! Dia nanomboka nihomehy ilay tovovavy. Eny, toy ny andriamanibavy adala.
  Nanozongozona ny fiara mifono vy ireo tovovavy mpivaro-tena an'i Hitler. Ary izy ireo mihitsy no nitsambikina tao anaty fiara mitongilana.
  Nahodina anefa ireo mpiady avy eo. Charlotte, ity tsara tarehy manana volo miloko varahina ity, dia hihira:
  - Clack, click, click... Mihodina ny renirano! Nohanin"ny mpitaingin-tsoavaly Nazi daholo ny fasika!
  Ary rehefa afaka izany, dia nihomehy mafy i Charlotte... Nanomboka nikatroka nify mihitsy aza izy. Ary nihodina indray ny tanky. Noravan"ny Alemà ny fefy tariby misy barazy. Nitrerona mafy ilay milina, mitovy habe amin"ny Tyrannosaurus rex. Ary ny mpiady dia nitsiky tamin'ny tarehiny mahafatifaty sy mahafatifaty.
  Nitondra sy niteraka zaza avy amin'i Adolf Hitler ireo tovovavy. Ary izany dia efa milaza zavatra. Vixens tsara tarehy, fa miaraka amin'izay koa, biby goavam-be. Teo izy ireo dia nanorotoro miaramila sovietika iray izay lavo teo ambanin'ny kodia. Ary notsindrian'izy ireo tamin'ny tany ny tafondro 76 mm. Nanaraka azy io izahay. Nopetahana ny vy. Nampiseho aerobatika tarehimarika ireo mpiady. Ny akorandriaka dia toa tsy mampidi-doza kokoa noho ny pitipoà nohozongozonin'ny ankizy tamin'ny rattle. Ny basy manaraka izay nopotehin'ny E-100 dia 85 mm.
  Nitsiky i Magda:
  - Ary torotoroy toy ny kongona ny Rosiana!
  Nanitsy ny namany i Christina:
  - Toy ny orsa! Ary ny bera dia biby lehibe!
  Nanampy i Red Charlotte, nampiseho ny tongony:
  - Ary nify!
  Nisy fiara mifono vy alemà namakivaky ny sisin-tanin'ny tanàna. Tena mafy loha ny miaramila sovietika. Samy nandray fitaovam-piadiana ny rehetra. Na dia ny zazalahy folo taona aza dia niady tao amin'ny milisy. Nisy ankizivavy maro koa. Nitangorona avokoa ny mponina, saingy tsy ampy ny fitaovam-piadiana. Niharihary tamin"ny zava-drehetra ny herim-po faobe. Nanatona ny fiara mifono vy Nazi ireo mpisava lalana, tamin'ny fampiasana baomba vita an-trano na grenady, ary nianjera teo ambanin'ny lalamby - maty ho an'ny tanindrazany.
  Nahazo fahasimbana maro ny fiara mifono vy E-100. Nahavita nanosika tany amin"ny toeram-pitrandrahana mavesatra ny iray tamin"ireo tovolahy. Maty ny tenany, saingy nanimba fiara alemà. Nipoaka ny rouleur ary nanidina ny ampahany tamin'ny caterpillar. Nihena ny fiara lehibe. Avy eo dia nisy mpiady roa nanipy grenady, nandrava ny lalan-kely.
  Ny E-100, rehefa nandalo ny laharana voalohany, dia very ny fihetsiny.
  Basy milina enina no notifirin"i Gerda ary nomelohina rehefa nanandrana nanohitra ny miaramila sovietika. Rosiana am-polony sy ny solontenan'ny firenena hafa ao Rosia lavo, voatifitry ny bala. Nihazakazaka nandroso anefa ny miaramila sovietika. Nandefa grenady izy ireo ary maty. Nahatratra ny E-100 ny sasany tamin'ireo sombiny, saingy niasa tsara ny basy. Ary marina tokoa i Gerda. Ary saika tsy ho very maina ny balany.
  Ary maty ny miaramila Rosiana...
  Nitifitra avy amin'ny tafondro 75 mm mirefarefa haingana i Christina, ny akorandriaka tapaka, ary nitifitra tamin'ny basy coaxial. Ilay bibidia mena volo, nandrava ny miaramila sovietika tamin'ny bala, dia nikiakiaka hoe:
  - Izaho no mitondra ny fahafatesana... Satana mihitsy no havako mena volo!
  Hoy i Magda tamin-tahotra:
  - Eny, aza manao izany. Satana dia fahavalon"Andriamanitra ary voaozona any amin"ny farihy afo!
  Nokapohin'i Christina teo amin'ny vy ny tongony ary nidradradradra hoe:
  - Ahoana ny amin'ny farihy afo? Toy ny afo ny voloko!
  Gerda dia nanamarika tamim-pitsikiana hoe:
  - Ny Fuhrer mihitsy no hamela ny helotsika rehetra... Ny marimarina kokoa, ilay foto-kevitra momba ny fahotana dia efa lany andro?
  Nifofofofo i Magda:
  - Tianao ve ny milaza fa lany andro ny hevitra momba ny fahotana...
  Naverin'i Gerda indray ny basim-borona, nanakana ny fanafihana mahery vaika nataon'ny miaramila Rosiana. Nahafaty azy ireo toy ny fanomezana avy amin'ny helo ny bala. Ny E-100 amin'ity fanovana ity dia tena voaaro mafy. Basy milina miisa valo, coaxial roa miaraka amin'ny tafondro, ary ny ambiny dia voafehy tamin'ny savily. Ary namely mafy izy ireo.
  Nidradradradra i Gerda:
  - Ota, izany no fototry ny fisian'ny Fanjakana Fahatelo! Tena finoan'ny biby tokoa ny fivavahantsika!
  Christina mena volo, nitifitra tafondro ary namono miaramila Rosiana, nihira hoe:
  - Ny biby be fitiavana sy malemy fanahy... tiako ny tongotro, minoa ahy! Ny bibiko helo sy tandroko!
  Ny iray tamin'ireo basy manohitra ny fiaramanidina sovietika indray dia nahavita namely ny rollers ary nanapaka azy ireo. Nijanona ihany ny E-100. Nosazin'i Magda anefa ilay basy miady amin'ny fiaramanidina mahasosotra tamin'ny sarona azy tamin'ny fiampangana mavesatra. Eny, tapaka ny lalana.
  Nihetsiketsika i Gerda, niantso traktera ary nanontany hoe:
  - Sintony izahay, azafady! Maty izahay! Tapaka ny lalana!
  Tonga avy hatrany ny valiny:
  - Hisy fisarihana!
  Nihira tamim-pitsikiana i Christina:
  - Ity ny hetsika! Mivoaka ny fahavalo!
  Notifirin"i Magda ilay basy, izay noezahan"ny miaramila rosiana notsoahana mba hitifirana mivantana. Namaky ny barika izy io ary nampiely ny miaramila sovietika tamin'ny lalana samihafa. Ny iray tamin"ireo miaramila no triatra roa ary nitolona mafy.
  Niampita ny tenany ilay Kristiana blonde ary niandrandra ny lanitra ary nivavaka hoe:
  - Mamelà ahy, Tompo ô! Noho ny fahotana sy ny vono olona tsy fidiny!
  Nitsiky i Christina ary niteny hoe:
  - Tsia, tsy azonao atao izany! Tsy maintsy mafy toy ny vatolampy ianao! Aoka ho vatolampy ho anay!
  Namaly tamim-pahatokiana i Magda hoe:
  - Iray ihany ny vatolampy - Jesosy Kristy!
  Nivovo ilay devoly mena volo:
  - Jesosy dia mpandainga! Ary ady ny finoantsika sy ny asantsika!
  Ny fiara mifono vy E-100 dia nalaina ary notaritaritina nankany amin'ny toerana alemà. Nanamarika tamin'ny tsikitsiky ny mpanjakavavin'ny lanezy i Gerda:
  - Ny rollers no faritra marefo indrindra amin'ny tank. Ary mila miady izany isika!
  Nihifikifi-doha i Charlotte.
  - Tsy azonao atao ny manarona ampinga manontolo ny rollers. Tsy azo atao izany, satria mbola hisokatra ny lalana sasany!
  Nanolo-kevitra i Magda hoe:
  - Ahoana raha ataontsika kely sy tsy misy palety ny rollers?
  Nitsiky ilay devoly mena volo sady nampiseho nify voahangy:
  - Ahoana no hanomezana azy ireo haingana kokoa?
  Nokosesin'i Magda tamin'ny vy ny faladiany ary nanoro hevitra hoe:
  - Ahoana raha mampiasa motera elektrika isika?
  Nosintonin'i Charlotte ny kibony ary naolana ny tendany:
  - Safidy azo atao ... Ary ny fiara mifono vy dia handoro kely kokoa!
  Hoy i Magda tamin-dranomaso:
  - Rehefa tonga any amin'ny helo isika dia hirehitra sy hirehitra toy ny fanilo!
  Nitaraina ny devoly mena volo:
  - Eny ary ... Ary ny anjely dia noforonina avy amin'ny lelafo mamirapiratra! Aoka isika ho anjely!
  Noraisin'i Christina ilay izy ary nihira mafy hoe:
  - Tsy anjely aho, fa devoly fotsiny, fa ho an'ny olona dia lasa olo-masina aho.... Ny fahavalo dia hahazo ny karamany, eo ambanin'ny fampijaliana amin'ny fanaintainana tsy misy dikany toy izany!
  Nangina ireo tovovavy... Nihodina eny amin'ny lanitra ny Stormtroopers, ary nirohondrohona ny tafondro. Ary tsy nitsahatra nianjera sy nianjera ireo baomba... Toy ny tena havandra fandravana sy fandravana.
  Nirehitra i Murmansk ary maty ny olona. Nandefa balafomanga ballistic mihitsy aza ny Alemà. Tsy fitaovam-piadiana tena mandaitra. Mora kokoa ny mandatsaka baomba dimy taonina avy amin'ny Yu-488;
  Christina no voalohany nitsambikina tsy nikiraro tao anaty ranomandry rehefa nentina tany amin'ny toerana fiantsonan'ny fiara hafa ilay tanky. Nanomboka nanao fanamboarana ny manam-pahaizana manokana tao. Nifindra tany amin'ny trano mafana ny tovovavy. Nandry teo ambony kidoro izahay. Nanomboka nilalao echec paosy i Gerda sy Charlotte.
  Nanomboka nanao "abs" i Magda sy Christina mba hisongadina ny kibony ary tsy hilentika mandritra ny fitondrana vohoka. Mpiady tsara tarehy mangovitra ny valahany. Mbola vaovao, fa ireo vehivavy niteraka. Ary tsy dia mampatahotra loatra ny ho faty amin'izao fotoana izao - misy olona hanohizana ny fianakaviambe! Na dia amin'ny voan'ny scumbag toa an'i Hitler aza.
  Fa ny ankizivavy avy amin'ny SS Tigress batalyon, ny Fuhrer dia tena mitovy amin'Andriamanitra. Ary tsy andriamanitra mpanompo sampy intsony, fa zavatra Mahery Indrindra sy tsy takatry ny saina amin"ny fahaizany.
  Nilalao ny King's Gambit i Gerda ary nanao fanafihana mahery vaika. Niaro tena mafy i Charlotte. Nisy ny fifampitifirana. Niafara tamin"ny fifampitifirana sy fifanolanana anefa izany rehetra izany. Dia nanomboka nilalao échec i Magda sy Christina. Ary Charlotte sy Gerda nanomboka nanao abs sy push-ups. Nazoto nitazona endrika ilay tovovavy.
  Magda, nilalao sy nanosika ny mpifanandrina taminy, hoy ny filozofika:
  - Saingy mbola hafahafa ihany ...
  Nanontany i Christina tamin'ny tsiky tsy manan-tsiny teo amin'ny molony:
  - Inona no hafahafa?
  Namaly ilay superman blonde hoe:
  - Ny fotsy no lokon'ny fahatsaram-panahy, fa izy ireo no manomboka ny ady!
  Nanamarika tamim-pahamarinana ilay devoly mena volo:
  - Fa mitondra soa koa isika... Fa ny Bolsheviks no nanafika an'i Rosia aloha!
  Nihira tamin'ny feo mampalahelo i Magda namaly hoe:
  - Fa ny zava-drehetra dia mamony eo anoloantsika, ny zavatra rehetra mirehitra ao aorianantsika ...
  Nanampy tamin'ny feo mafy i Christina hoe:
  - Tsy mila mimenomenona! Miaraka amintsika no hanapa-kevitra ny zava-drehetra ho antsika!
  Nanohy nihira i Gerda:
  - Falifaly, tsy manjombona, andao hiverina an-trano - ny atleta blond no valisoa ho antsika!
  Taorian"izay dia nihomehy izy efa-dahy... Nipoitra ny zatovo mpanompo iray ary nizara sandwich misy dibera, fromazy, saosisy ary voankazo maina ho an"ireo tovovavy. Nihinana ireo tovovavy ary reraka tao anatin'ny hafanana. Rendremana ireo tsara tarehy. Tsara izany raha mbola tanora sy salama ianao - mora resin-tory ianao.
  Ny ampitson'iny, ny 27 Novambra, ny E-100 dia naverina tamin'ny laoniny fotsiny. Tsy nandray anjara tamin"ny fanafihana ireo tovovavy. Saingy tamin'ny bikini fotsiny dia nandeha nitsangatsangana tsy nikiraro namakivaky ny ranomandry izahay. Nijery azy ireo toy ny adala izy ireo, nihazakazaka tao anatin"ny hatsiaka saika mitanjaka. Fa ny ankizivavy amin'ny ankapobeny dia aerobatics. Olona manokana amin'ny ho avy izy ireo!
  I Gerda no nitarika. Ary tsy ilay zazavavy tsy nikiraro Gerda izay tao amin'ny angano an'i Andersen. Fa be herim-po sy za-draharaha ihany koa. Ary tamin'izany fotoana izany dia lasa mpamono olona teraka izy. Zazavavy haingana manana hozatra matanjaka.
  Na izany aza, tsara ny zazavavy efatra. Nihazakazaka haingana nandritra ny dimampolo kilometatra izy ireo ary niverina. Avy eo dia nanao fanazaran-tena maromaro izahay, nihira ary nihetsiketsika. Nanao fitifirana kely izahay.
  Ny ampitson'iny ihany no namboarina ny fiara mifono vy E-100. Eny, tsy dia ratsy loatra izany. Ambonin'izany, ity fiara mavesatra ity dia nanana rafitra rollers tany am-boalohany, tsy mitovy amin'ny fandaharana checkerboard, izay nampitombo ny fahombiazan'ny fiara tao anaty ranomandry, saingy niteraka olana ho an'ny mpanamboatra tsy mahazatra. Na dia mora kokoa aza ny mametraka ny E-100 noho ny Tiger na Panther.
  Tamin'ny 28 Novambra, afaka niditra lalina kely tao Murmansk ny Nazia. Fa ny fanoherana ny miaramila sovietika dia tsy takatry ny saina. Ary na dia ny akorandriaka enina ambin'ny folo santimetatra avy amin'ny sambo mpiady any Grande-Bretagne sy Alemana aza dia tsy afaka nandrava ny sitrapon'ny fiarovana.
  Mbola nandroso ihany anefa ny Nazia. Ny tanky E-100 dia nandrakotra sakana roa nandritra ny andro, saingy nanimba indray ny lalamby. Fa tamin"ity indray mitoraka ity dia naharitra ora vitsivitsy monja ny fanamboarana. Tamin'ny 29 Novambra, nifandona tamin'ny fiara mifono vy KV-3 ny tovovavy Terminator. Imbetsaka ny fiara sovietika no nidona tamin'ny fiadiana teo anoloana, saingy nitsambikina avy teo amin'ny hantsana ny akorandriaka. Namely an"ilay fiara mifono vy Rosiana i Magda, ka nirehitra toy ny fanilo mivangongo.
  Nanontany ilay namany niaraka tamin'ny tsiky maneso i Christina:
  - Tsy malahelo an'ireo Rosiana ireo mihitsy ve ianao?
  Namaly tamim-pahatsorana i Magda hoe:
  - Malahelo ny rehetra aho na dia ireo tsy mendrika hiantra aza!
  Ary nisento mafy ilay tovovavy, nanopy ny masony tany an-danitra. Niezaka nihetsika bebe kokoa hatrany ireo mpiady. Mba tsy ho variana amin"ny fanamboarana. Ny basy 128mm sy 75mm dia niasa toy ny ampondra. Mbola nahazo fahasimbana ihany anefa ilay tanky.
  Nipoaka ny rindrina iray ary nianjera tamin"ilay fiara. Nikoropaka ny fiarovan-doha ary nikisaka kely.
  Ny 30 Novambra, dia nandroso lavitra kokoa ny Nazia. Tonga teo afovoan-tanàna mihitsy aza izy ireo tany amin"ny toerana sasany. Saingy tamin'io andro io ihany, ny tifitra tsara iray avy amin'ny dimy amby efapolo dia nanimba ny moron'ny tafondro 128 mm, ary voatery nanomboka nanamboatra indray ireo tovovavy. Ary, toa, ela kokoa.
  Dia nanapa-kevitra izy efatra fa hiady toy ny miaramila an-tongotra tsotra fa tsy fiara mifono vy. Niezaka niady ireo tsara tarehy, niady tamin'ny bikini fotsiny. Saingy tao anatin'ny hatsiaka dia tsy afaka nijanona nandritra ny ora vitsivitsy fotsiny ireo tovovavy tao anatin'ity toe-javatra miboridana ity, ary avy eo dia nihazakazaka nanafana.
  Nandevina ny tenany tao anaty ranomandry i Gerda, nitifitra tamin'ny basy MP-44 farany, ary namono miaramila Rosiana nafana fo. Indreto izy, tovovavy tsy nikiraro fotsy volo, izay nandona kolonely iray tao amin"ny Tafika Mena teo amin"ny lohany. Ary hoy izy:
  - Tsia, mbola Aryan aho!
  Charlotte, izay nandroso avy teny ampita, nikiakiaka:
  - Mpiady mahafaty ny fahavalonao ianao. - Dia notifirin"ilay tovovavy mena volo sy tsy niboridana ilay major ary voa teo ambany masony. Somary nampiseho ny nifiny izy. - Hitanao fa tsy nitifitra aho!
  Nanapoaka baomba i Gerda, namarana ny mpikambana ao amin'ny Komsomol sy ny kapitenin'ny tafika Rosiana, nampiseho ny nifiny ilay tovovavy:
  - Eny, nitifitra ianao, fa hitako! Toy ny tsofa rojo!
  Nandefa vera iray tamin'ny rantsantongony i Charlotte. Nokapohiny teo amin"ny tendany ny lietnàn"ny tafika rosiana, ary nikiakiaka hoe:
  - Ary indro aho milalao fitaratra!
  Nihazakazaka namakivaky ny lanezy i Gerda, namela dian-tongotra tsara tarehy sy tsy nikiraro. Nihazakazaka niondrika izy. Avy eo dia nihodina ilay tovovavy tigra ary nanao sorona. Niolikolika izy ary nanetsika ny lohany nankany amin'ny saokabon'ny miaramila sovietika. Nandrora-dra izy. Nohitsin"i Gerda tamin"ny tongony ny tendany ary nokendaina ilay Rosiana.
  Nokendain"ilay devoly mena volo Charlotte ilay mpisava lalana. Toy izany no nisehoan"ireo tovovavy ratsy fanahy sy ratsy fanahy.
  Namono miaramila Rosiana koa i Magda, saingy tsy nanimba ny ankizy. Tsia, tsy hanainga ny tanany amin"ny zaza mihitsy izy. Ary amin'ny ankapobeny, ny fandatsahan-dra dia tsy nanome fahafinaretana azy. Na izany aza, tigress avy amin'ny andian-tafika SS izy, ary tsy maintsy manaraka ny baiko.
  Noho izany, i Christina dia nanipy antsy tamin'ny ankizilahy iray tokony ho roa ambin'ny folo taona. Tena lozabe. Tsia, tsy tokony hamono ankizy ny olon-dehibe!
  Nitsambikina i Magda ary nibitsibitsika hoe:
  - Tompo mamelà ahy! Maharikoriko ahy ianao, fa ady no ady!
  Ary ilay blonde nitifitra ilay Rosiana sniper, izay nianjera, voadona mafy tamin'ny tetezan'ny orony. Indrisy, nipoitra ireo efatra malaza. Namono ny Britanika sy ny Amerikanina tamin'ny voalohany ireo tovovavy ireo, saingy izao no lasa
  Rosiana. Toy izany ny tsiky mitabataba tamin'ny Ady Lehibe Faharoa. Grins izay mampiseho ny tena, sy maranitra tamboho!
  Nohosesin'i Christina teo amin'ny hazo ny tongony niboridana, mbola nahatsiaro ho nangatsiaka, ary niteny hoe:
  - Maharikoriko ve izany? Inona no tadiavinao amin'ny mpamosavy mena volo!
  . TOKO No. 14.
  Nanakana tsikelikely ny hetsika ny Alemà. Anisan'izany ny fiaramanidina - ary an-tery noho ny toetrandro miharatsy. Tsy vita tanteraka ny asa napetraka ny andro mialoha ny fanafihana. Marina fa saika azo ny Caucasus. Voafehy ny tanimbary ao Baku. Namoy ny loharanon-tsolika lehibe indrindra ny URSS. Marina fa ny Alemà mihitsy no tsy maintsy mandany fotoana hamerenana amin"ny laoniny ireo fantsakana. Voasambotra koa i Karelia, Arkhangelsk, ary ny ampahany amin"ny morontsiraka avaratra. Leningrad dia tapaka tanteraka amin'ny fifandraisana amin'ny sisa amin'i Rosia. Ny faritany sasany dia voasambotra ao afovoany. Mibodo koa ny antsasaky ny Turkmenistan. Nosamborin'i Japana ny Mongolia manontolo, ary nifikitra tamin'ny tenany ihany koa tany Azia Afovoany ary namorona tetezana amin'ny ampahany any ivelan'ny Amur, ao amin'ny faritr'i Usuri. Marina fa somary tsy nahomby ny samurai. Voasakana tanteraka i Vladivostok ary voatifitra.
  Roanjato kilometatra sisa no ho any Moskoa. Ary ny Alemà izao dia afaka mitifitra ny renivohitra amin'ny balafomanga ballistic sy baomba amin'ny fiaramanidina fiaramanidina. Saingy tamin'ny ririnina sy ny hatsiaka, ny Wehrmacht dia tsy afaka nanao fanafihana fanampiny. Ambonin'izany, mangatsiaka be ny miaramila mpanjanaka: Karana, Afrikanina, Arabo. Ary very ny ankamaroan'ny fahombiazany tamin'ny ady. Ho fahotana ny tsy manararaotra ny toe-javatra toy izany. Na dia niharan'ny fatiantoka be aza ny Tafika Mena ary reraka be ihany koa.
  Eny tokoa, nanapa-kevitra ny General Staff, na dia eo aza ny fahasahiranana rehetra amin'ny famatsiana sy ny fahaverezan'ny Caucasus, hanao hetsika fanafihana lehibe maro amin'ny ririnina. Na dia tsy sahy manindrona ny orony amin'ny ririnina aza ny fasista, dia hopotehinay sy hotorotoroinay izy ireo.
  Na, na ahoana na ahoana, hanery anao hiady amin'ny toetry ny andro ratsy indrindra izahay.
  Vasilevsky, lehiben'ny mpiasa jeneraly sy ny lefitry ny Minisitry ny Fiarovana, tena lojika, nihevitra fa ny URSS dia tsy ho afaka handresy ny hazakazaka ara-teknolojia manohitra an'i Eoropa sy Afrika rehetra miaraka amin'i Azia.
  Amin'io lafiny io, ny tombony azon'ny fahavalo, indrindra amin'ny fiaramanidina, dia hitombo mandritra ny ririnina ihany. Eny, mazava ho azy, ireo mpamorona sovietika dia efa namolavola ary nanohy nanamboatra fiara mifono vy vaovao sy mandroso kokoa. Indrindra indrindra, ny T-34-85 miaraka amin'ny tilikambo lehibe kokoa sy ny basy mahery vaika. Eny, ny IS-2 miaraka amin'ny basy 122 milimetatra dia eny an-dalana. Saingy tsy hijanona ny Alemana. Ankoatr'izay, na ny fiara vaovao aza dia tsy maharesy ny Liona na ny fiara mavesatra.
  Ary tsy azo inoana fa ho azo atao izao ny hahatratra ny fahamboniana isa.
  Niresaka koa i Voznesensky. Niresaka momba ny fanafihana haingana ihany koa izy:
  - Taorian'ny fahaverezan'ny Caucasus, ny miaramilantsika dia hiaina tsy fahampian-tsolika. Ny marimarina kokoa dia efa iainantsika tanteraka izany. Na izany aza, amin'ny ririnina, fohy kokoa ny andro, matetika ratsy ny andro ary mihena koa ny fandaniana solika.
  Ny Commissar People Zhdanov koa dia nanafaingana nanampy hoe:
  - Fanampin'izany, nodoran'ny miaramilanay sy ny sappery ny fantsakana menaka rehetra tao Caucasus. Midika izany fa mbola tsy afaka mampiasa ny menaka eto amintsika ny Krauts. Saingy raha jerena ny fomba haingana ireo fasista masiaka dia mahafantatra ny fomba hananganana sy hamerenana ny zava-drehetra, avy eo amin'ny lohataona Baku dia hirotsaka ao amin'ny lalan'ny toe-karenan'ny Third Reich ny menaka Baku.
  Nofintinin'i Stalin ny adihevitra:
  - Amin'ny faran'ny volana Desambra dia hanao ny kapoka voalohany amin'ny ririnina isika. Ny hany fanontaniana dia hoe aiza?
  Tsy nisy firaisan-kina intsony ny miaramila teto. Zhukov dia nanolo-kevitra ny hitokona eo afovoany sy handroaka ny fahavalo hiala ao Moskoa. Nihevitra i Vasilevsky fa tsara kokoa ny mahita toerana malemy ao Tikhvin. Amin'izay fotoana izay, ampio i Leningrad, izay mety tsy ho tafavoaka velona amin'ny sakana roa.
  Rokossovsky dia niresaka momba ny fanafihana amin'ny lalana mankany Voronezh. Nisy hevitra hanafika ny Nazia tany Astrakhan, na tany akaikin'i Arkhangelsk aza. Nihaino ny fanehoan-kevitra rehetra i Stalin, nanoratra zavatra ary nieritreritra.
  Ny hevitra hanosika ny fahavalo hiala an'i Moskoa dia toa naka fanahy sy naka fanahy. Eo afovoany anefa no tena matanjaka sy raikitra tsara ny fasista.
  Toa tsy mitombina ny fanafihana amin'ny fiampitana ny Volga dia lehibe sy lalina, ary ny dingana voalohany amin'ny hetsika dia haharitra.
  Ny fanafihana eo anelanelan'ny Don sy ny Volga dia azo atao, fa ny antsika dia efa nandresy teo, ary ny Alemana koa dia voaro tsara.
  Ny hevitr'i Vasilevsky dia toa ny lojika indrindra. Any avaratra, malemy kokoa ny Alemà, ary tsy dia manana traikefa amin'ny ady ny miaramilany. Ambonin'izany, vao haingana no nibodo an'i Tikhvin ny miaramila alemà. Azo inoana anefa fa mieritreritra toy izany koa ny Krauts.
  Omeo ny herinao rehetra ho any Voronezh? Ao amin'ny fanamafisana ny anoloana dia nisy lavarangana iray niforona, izay tena mety ny manandrana manapaka, toy ny tsilo famafazana oblique.
  Misy eritreritra mahaliana kokoa dia ny manadala an'i Arkhangelsk. Raha jerena fa ny Krauts dia tsy maintsy mitondra tanjaka manerana ny ranomasina, dia ara-drariny fa misy voa amin'io lalana io.
  Na dia sarotra aza ny mamatsy ny miaramilanao manokana, indrindra fa ny sambo mpisitrika an-dranomasina an'ny Nazi dia manjaka tanteraka amin'ny ranomasina. Ary ny mpitaingin-tsoavaly vaovao an'ny Nazi dia miditra amin'ny serivisy. Toa saika nanangana ny sambo mpiady Bismarck efa rendrika teo aloha mihitsy aza izy ireo. Ankoatr'izay, ny sambo vaovao dia tokony handrava ny haben'ny rakitra sy ny fitaovam-piadiana an'ny Yamato.
  Na dia eo amin'ny lafiny iray aza, nahoana ny Krauts no mila sambo mpiady? Manary vovoka eo imason'izao tontolo izao? Ny mampanahy kokoa dia ny angon-drakitra momba ny karazana fitaovam-piadiana vaovao izay novolavolaina tao amin'ny Third Reich. Indrindra ny momba ny balafomanga sy ny fiaramanidina fiaramanidina, ary tena matotra izany.
  Rehefa nisalasala kely i Stalin dia nankatoavin'ny drafitra: hanomboka hanafika ny faritr'i Tikhvin amin'ny faran'ny volana Desambra, ary amin'ny fiandohan'ny volana Janoary mba hahatsapa ny fahavalo akaikin'i Voronezh.
  Amin"ny ankapobeny, toa mitombina izany... Tetsy an-danin"izany, nanohy ny herim-pony teny amin"ny Front Atsinanana ireo tovovavy efatra efa hadino. Gerda sy Charlotte sy Christina sy Magda von Singer - taorian'ny fiatoana nateraky ny zava-misy fa izy rehetra bevohoka saika miaraka; dia niteraka zaza salama ary niverina teo aloha.
  Nangatsiaka ny andro ary ny fahadimy amby roapolon"ny volana desambra no tonga ny tsara tarehy. Mirotsaka ny ranomandry ary mitsoka ny volonao ny rivotra. Ary tsy nifidy ny toerana mafana indrindra ho an'ny tenany izy ireo - akaikin'i Leningrad.
  Rehefa tonga dia nandeha nihazakazaka namakivaky ny ranomandry ireo tovovavy nanao bikini. Raha ny marina, ny tena Aryana dia tsy maintsy mampiseho fa tsy matahotra na iza na iza, na dia ny hatsiaka mafy indrindra aza. Nihazakazaka niaraka tamin"izy ireo ny zazalahy ninja iray tonga avy any Japon, izay nantsoin"ny rehetra hoe Karas.
  Nalaza ity zaza ity noho ny fandraisany anjara tamina hetsika manokana. Ny endrika tatsinanana mahafinaritra, miaraka amin'ny volo blond nolovaina tamin'ny rainy tsy fantatra, dia nahatonga ilay zazalahy ho tsara tarehy.
  Nijery azy mihitsy aza ireo tovovavy ho setrin'izany, na dia mbola tsy mifanentana amin'izy ireo aza i Karas. Ny fanamaivanana ny hozatra anefa dia mandeha toy ny tariby, ka na ireo tigra efa za-draharaha ireo, izay efa niaina ny zava-drehetra, dia tsy maharaka izany.
  Niverina tanteraka ny bikany ny tovovavy rehefa avy niteraka tao amin'ny toby fanofanana, saingy tsy ny superman rehetra no mahatanty ny hafainganam-pandehan'ny glacial toy izany.
  Christina, izay, toa an'i Magda, von Singer, nahavita niady tamin'ny Rosiana, dia nanamarika hoe:
  - Frost sy lanezy no tena mpiara-miasa aminy. Ary tsy mangatsiaka kokoa noho ny anglisy!
  Nanamarika tsara i Magda hoe:
  - Tsy hiteny izany aho. Matanjaka kokoa ny Rosiana ary saika tsy mihemotra mihitsy ny vondrona!
  Charlotte, nanao sorisory teo am-panaovana jogging, nikiakiaka sady niteny hoe:
  - Fa izany dia fahalemena bebe kokoa noho ny fanampiny .... Tsy azoko amin'ny ankapobeny ny fomba fibaikoana sy fanaraha-maso toy ny fananganana detachment barrage sy famonoana ireo komandin'ny vondrona mihemotra.
  Gerda tsy nikiraro mihitsy, nihodina teo am-pihodinana sy nanao fihenjanana, dia nanaiky:
  - Mazava ho azy - eo ambanin'ny hazo dia tsy hahazo mpiady mahay ianao. - Teto anefa ilay tovovavy blonde dia voatery niaiky, tamin"ny fo mikoropaka. - Miady tsara anefa ny Rosiana raha toa ka efa naharitra roa taona sy tapany. Tianay ny hahaveloman'izy ireo!
  Nisento mafy i Christina:
  - Miteny aminay ve ianao?
  Nitsiky i Gerda raha nanamarika hoe:
  - Isika no sangany! Indrindra moa i Marcel!
  Ny ace tsara indrindra amin'ny fotoana rehetra sy ny vahoaka, na dia eo aza ny fandrarana categorical an'i Hitler, izay naniry ny hifantoka manokana amin'ny fampianarana io mariky ny tsy faharesena io - na izany aza, dia lietnà jeneraly izy, na izany aza dia nirohotra nankany aloha.
  Na ny marina kokoa, ny Fuhrer dia namela azy hiverina raha toa ka nalahelo ny Alemà tany ho any.
  Ny Nazia, mazava ho azy, raha sanatria, dia nanamafy ny fiarovany sy niomana ho amin'ny ririnina, saingy nisalasala mafy izy ireo fa ny Rosiana dia hanana ny loharanon-karena ho an'ny hetsika manafika goavana.
  Na izany aza, niasa ny faharanitan-tsaina. Izany hoe nipoitra tokoa ny vaovao momba ny fanafihana mananontanona hanafahana an'i Tikhvin. Ambonin"izany, ny miaramila sovietika dia nanomboka tobin"ny fitaovam-piadiana mahery vaika, tamin"ny fotoanan"ny Krismasy.
  Nokapohin'izy ireo ny "Katyushas" ary na dia ny roa tamin'ireo mpanamory balafomanga mahery vaika voalohany "Andryusha". Ary ny firohondrohon'ny fipoahana dia toy izany no azon'ireo tovovavy tsy nikiraro sy antsasa-maniry.
  Soa ihany fa tsara ny fandrenesan"izy ireo ary namirapiratra ny masony.
  Nifampijery ireo tovovavy ary tonga tamin'ny fanatsoahan-kevitra hoe:
  - Andeha isika hiady araka ny tokony ho izy!
  Ary hoy ilay zazalahy ninja Karas:
  - Ny anjarako dia ny hiditra ao Leningrad ary hanao reconnoiter any. Tsara tarehy loatra ianao ka tsy ho skoto!
  Nitongilana ny volomasony i Magda raha namaly hoe:
  - Ary ianao koa... Ary raha hitan'ny Rosiana ho hafahafa ny lantom-peonao?
  Nanamarika lojika i Karas:
  - Rehefa miteny amin'ny fomba marina loatra ny teny rosiana ianao, dia mampiseho fa tena vahiny ianao. Na izany na tsy izany, nihazakazaka aho, ary nanindry tsara ny fahavalo teo amin'ny sisiny...
  Nirohotra nankany amin"ny tanky ireo tovovavy. Izy ireo dia tanker andrana, raha ny marina. Ary nisafidy zava-baovao ho anay izahay. Ny marimarina kokoa, na dia fiara mifono vy vaovao roa indray mandeha, izay tsy maintsy andrana eo anoloana.
  Izany hoe "Laski", fiara miaraka amin'ny mpiasa roa miaraka amin'ny silhouette ambany dia ambany. Ny modely voalohany amin'ny fiara mifono vy vaovao, izay ny Alemà dia tena matotra amin'ny fampifanarahana ny layout. Ary ny fahaiza-mitantana mahaliana sasany. Indrindra indrindra, ny fifindran'ny herinaratra sy ny toerana misy ny gearbox napetraka ao amin'ny maotera. Ary nisy fiara mifono vy roa tena nianjera tokoa. Amin'ity tranga ity, napetraka ao aoriana ny fifindran'ny sy ny maotera, ary nipetraka tsara teo an-kibony ireo tovovavy. Ary ny tongotr'izy ireo dia nanindry ny fitaovam-piadiana sy ny bokotra avy ao aoriana, ary ny tanany, ny mifanohitra amin'izany, dia nihetsiketsika tsara rehefa niova. Ny seza mihantona indrindra dia natao mba hanafatra sy maka tahaka ny endriky ny vatany. Tena tsy misy tilikambo - dia nivadika ho basy mandeha ho azy, ary ambany dia ambany fa ny rollers hita ivelany.
  Mazava ho azy fa tsy afaka mihodina ny basy, fa afaka mihodina kely. Eny, ny mpiady mihitsy no mihodina haingana manodidina ny axis, ka manonitra ny tsy fisian'ny tilikambo.
  Nanazava tamin'ny ankizivavy namany i Magda:
  - Ny fiara mifono vy tsy misy tilikambo dia mora sy ambany kokoa. Eto isika dia afaka manitsy ny haavony, mampidina azy ho 1,2 metatra ary mampiakatra azy ho 1,5 ... Saika mitovy amin'ny partisans isika, mandady amin'ny kibontsika.
  Nilanja 12 taonina, ny fiara dia nanana fiarovan-tena tsara eo anoloana 82 milimetatra amin'ny zoro 40 degre avy amin'ny marindrano eo an-tampony. Ary ny ambany dia kely dia kely. Ny sisiny dia tsy voaaro amin'ny 60 milimetatra, fa mbola manarona ny rollers ny tenany. Ny maotera 400 horsepower dia manome fampisehoana tsara amin'ny fiara. Fanampin'izany, ny toerana misy ny rollers sy ny fampiatoana dia tsy vitan'ny hoe mampihena ny silhouette, fa manome fahaiza-manao tsara amin'ny alàlan'ny snowdrifts ihany koa.
  Na inona na inona mety holazaina, ny menagerie mavesatra kokoa, manomboka amin'ny Panther, dia manjavozavo kokoa sy manjavozavo. Ary amin'ny ranomandry dia toy ny fahafatesana tanteraka.
  Gerda, izay niara-nipetraka tamin'i Charlotte, mpiara-miasa efa hatry ny ela, ary tsy fidiny dia nahatsapa ho tsy mahazo aina tao amin'ny boaty tery, matevina ary lava. Na dia, mazava ho azy, dia tsy maintsy manome voninahitra fa ny fiara miaraka amin'ny fitaovam-piadiana T-4 sy ny fiadiana tsara indrindra dia nitazona ny lanjan'ny 12 taonina. Hoy ilay terminator blonde:
  - Ny fiara mifono vy tsara indrindra dia ny Tiger sy Lion. Amin'ity fiara ity, na izahay tovovavy aza dia sarotra ny mihodina.
  Namaly i Charlotte hoe:
  - Fa ny fiarovana ... Toy ny "Panther" vaovao indrindra, izay vao tamin'ny Novambra dia nanomboka niditra tao amin'ny tafika niaraka tamin'ny 60-milimeter hull.... Marina fa mihidy tsara kokoa ny handrina noho ny anay amin'ny 120-milimeter, fa ianao mbola tsy maintsy mamely azy. Amin'ny zoro tahaka ny antsika, ny tafondro 85 mm dia hirefodrefotra na dia alefa any amin'ny toerana tsy misy dikany aza.
  Nandrakotra ny tongony tao ambadiky ny sofiny i Gerda, saingy io fihetsika io dia mbola nampijanona ny rantsan-tongony tamin'ny tafo mitongilana ary nilaza hoe:
  - Nampitandrina antsika ny Rosiana fa mety hipoitra ny fiara mifono vy manana kaliber 122 milimetatra. Tsy matory ny faharanitan-tsaina!
  Niteny tamim-pahatokiana i Charlotte, nanapofotra ny takolany ary nanodikodina ny vavany noho ny hatezerana:
  - Ny faharanitan-tsainay dia tsara indrindra toy ny mahazatra. Izahay ihany no nihidy tao anaty boaty tery.
  Ny maotera vaovao manana 400 horsepower, araka ny voalaza ao amin'ny toromarika, dia azo ampitomboina mandritra ny fotoana fohy miaraka amin'ny rano-methalone na azota mifangaro. Amin'ity tranga ity, ny tanky dia afaka mihazakazaka mandritra ny minitra maromaro amin'ny hafainganam-pandeha mihoatra ny 100 kilometatra.
  Nanao fandrosoana ny miaramila sovietika, rehefa nandrombaka ny hady rehetra sy ny bunker an'ny fasista teo aloha. Nesorin"ny Nazia anefa ny ankamaroan"ny miaramila ho any amin"ny andalana faharoa sy fahatelo. Taorian'izay dia niezaka nifanena tamin'ny miaramila an-tongotra niaraka tamin'ny tifitra basy sy andian-basy izy ireo.
  Teo aloha, mazava ho azy, dia nisy fiara mifono vy. Koa satria ny T-34-85 mahery kokoa dia tsy mbola niditra tao amin'ny famokarana faobe, ny T-34-76 kely kokoa sy finday kokoa dia voatafika. Izy ireo, na inona na inona fatiantoka, dia niakatra teo amin'ny tsipika ary nanararaotra ny fahaizany mitondra fiara tsara tao anaty ranomandry.
  Ary indreto ny fiara alemà miezaka mamaly. Ny T-4 dia efa natsahatra, saingy maro amin'izy ireo no mbola miasa. Mahagaga fa mandeha tsara kokoa amin'ny alàlan'ny ranomandry izy ireo noho ireo biby goavam-be vaovao. Ankoatra izany, dia mbola mila manomboka izany mba hanadio ny oram-panala niangona teo anelanelan'ny rollers. Mampihomehy mihitsy aza ny fomba fandrahoan'ny Krauts rano ao anaty lafaoro ary avy eo nararaka teo amin'ny lalamby mba hialana io crust ratsy io.
  Na dia ny tsara indrindra alemà tanky "Liona" dia mijaly amin'ny rollers toy izany. Na izany aza, tamin'ny fanovana ny frantsay dia efa nandray an-tsaina izany, ary ny fiarany mihitsy no mahavita mihoatra ny efatra amby telopolo... Fa izany dia tsotra fotsiny.
  Saingy nisy fiara mifono vy alemà roa nihetsika... Fa ny ambiny, ahoana no hilazako hoe... Eo an-tampony! Na izany aza, avy amin'ny "Lion" fiara mifono vy mafy miezaka namely ny T-34-76 avy lavitra. Tsara homarihina fa, noho ny fragility ny fiadiana ny tilikambo fanariana ny Sovietika endrika, dia misy, indrisy, ny fahafahana namely.
  Ny tsy fahampian'ny singa alloying dia tena mahery vaika ka na dia ny basy Kraut 50 mm aza dia mampidi-doza. Na izany aza, ny fikapohana avy amin'ny tafondro kely 37 mm dia miteraka fianjerana sy fiadiana fiadiana, na triatra amin'ny vatany sy ny tilikambo.
  Ny vulnerability ny "efatra amby telopolo" dia nitarika ny zava-misy fa ny hevitra ny fampitaovana ny "Panthers" amin'ny basy mahery kokoa dia nahemotra ho amin'ny fotoana tsara kokoa. Na, ny marimarina kokoa, ny ratsy indrindra - raha miditra amin'ny andiany ny IP. Saingy hatramin'izao ny IS-1 dia tsy lasa andiana faobe. Saingy ny vaovao momba ny IS-2 dia efa tafaporitsaka. Satria jeneraly maro no efa nahatakatra fa ny URSS dia saika rava, ary tsy mahamenatra ny mamadika ny Tanindrazana amin'ny vola. Nitombo be àry ny isan"ny mpitsikilo, anisan"izany ny ao amin"ny Etamazaoro Jeneraly.
  Ity misy fanovana mavesatra ny "Liona" miaraka amin'ny tafondro 128 mm. Miezaka manatratra ny efatra amby telopolo amin'ny tongony lava izy ... Fa miezaka ny mikapoka azy.
  Na izany aza, nanapa-kevitra ny hanafika ny Fritz ny sambo Sovietika. Na dia raisina an-tsaina ny tahan'ny afo amin'ny basy Wehrmacht aza dia famonoan-tena izany.
  Noho izany dia nahavita nandrovitra ny tilikambo ny "Liona" ary nanidina toy ny voromailala ny namany efatra ho any amin'ny tontolo manaraka ... Fa ny fiara mifono vy hafa dia manosika mafy kokoa ... Ankehitriny dia nanjary mailo ny mpanao asa tanana mba hanamafisana ny motera diesel, ka izy ireo. afaka manafaingana ny tanky na dia vetivety, fa tsy misy fangaro hatramin'ny 70 kilometatra. Avela ho tapaka ny motera aorian'izay. Saingy avy eo dia tonga nanafika ry zalahy kivy, izay tsy nieritreritra ny fiverenana. Ahoana ary? Raha tsy afaka miaina amin'ny fomba hafa ianao, dia adino ny fahavelomana.
  Ary ankehitriny, toy ny demonia avy amin'ny tontolon'ny ranomandry, ny fiara mifono vy sovietika, rehefa nifidy ny lafo vidy indrindra niharam-boina ho an'ny tenany, ondrilahy mavesatra sy mahafaty "Liona". Vao nanomboka niala tao amin"ilay hangar ilay fiara alemà.
  Mafy ny kapoka, miondrika ny barilan'ny fiara sovietika. Somary iva ny Liona ary mivalampatra ny vatan"ireo fiara roa ireo. Ary avy eo nipoaka ny motera alemà eo anoloana. Ary nanomboka ny afo, ary nandositra namakivaky ny foy ambany ny Nazia.
  Tsy ny rehetra, mazava ho azy, ny fiara mifono vy sovietika afaka namakivaky ny ramming faritra. Miasa sy mitoto ny basy Fritz. Fa izay tafita dia hidona mafy!
  Nialoha kely ny namany i Gerda sy Charlotte ary teo amin'ny elanelana raha efa tazana ireo fiara sovietika. Eny, afaka mitifitra ianao, fa tsara kokoa ny manatona akaiky kokoa. Avy amin'ny dimy kilometatra miala, na ny fiadiana marefo amin'ny efatra amby telopolo aza dia sarotra ny maka.
  Nanamarika filozofika i Fiery Charlotte:
  - Toy izao foana. Tsy afaka mamely lavitra ianao!
  Nanohitra i Gerda:
  - Azonao atao raha mitandrina tsara ianao!
  Saingy hatramin'izao dia tsy nanery anay hitifitra avy lavitra ny toe-draharaha. Ary zara raha misy olona mahatsikaritra ny tanky voaloko fotsy. Ary mandeha tsara ny fiara. Tsy misy afaka manome tsiny ny chassis.
  Ary milamina ny dia. Tena tsara ihany koa ny fiara sovietika ary efa namakivaky ny andalana voalohany tamin'ny fiarovana alemana ary namakivaky ny faharoa. Ary ratsy ny andro, nisy tafio-drivotra nipoitra, ary fiaramanidina Wehrmacht maro no nianjera.
  Raha jerena ny fahalemen'ny isa amin'ny fiaramanidina mena, ary ny tsy fahampian'ny solika, dia tsy mety ho tsara kokoa ny toetr'andro.
  Avelao ny Krauts hiafina. Misy amin"izy ireo mihitsy aza no nanomboka nanofahofa lamba fotsy. Hitler dia ho kaput...
  Nitifitra avy any amin'ny roa kilometatra miala i Gerda. Amin'ny ankapobeny, io faharesena io dia mbola tsy azo antoka, fa ny fahitana ny isan'ny Alemana ny Rosiana nahavita nalemy, dia inona no andrasana. Ankoatr'izay, ny efatra amby telopolo dia tsy dia mafy orina kokoa noho ny tamin'ny fiandohan'ny ady, ary tsy mbola nanam-potoana hamolavola tahiry vaovao. Noho izany...
  Nanahy mafy ilay terminator blonde rehefa nosintoniny ny basy. Efa nanary ny fahazarana nitifitra ady izy - afa-tsy ny fanafihana an'i Murmansk, na dia nanohy nanao fanazaran-tena tamin'ny toerana fitifirana sy toeram-piofanana aza izy nandritra ny fitondrana vohoka, ary koa ny volana voalohany nanjakany. Saingy hita fa mora kokoa ny miady amin'ny bikini sy tsy manao kiraro, lasa iray amin'ny milina ianao ... Ny akorandriaka dia namely sy nanodina ny tilikambo ... Tsia, tsy nirehitra, fa ny namako dia voatery nijanona ihany. Ary izao indray no niharam-boina...
  Charlotte mibitsibitsika:
  - Iza no zatra miady amin'ny fandresena. Hiara-mandeha aminay any am-pasana izy... - Nitifitra i Gerda, ary nanitsy azy ilay mpiady mena volo. - Na ny marina dia samy hitondra ny fahavalontsika ho any am-pasana isika.
  Snow White ilay Terminator dia nanapaka tamim-pahatezerana:
  - Eny, tsy misy aingam-panahy, aza variana amin'ny hira!
  Nitalaho i Charlotte hoe:
  - Hihira izany ny tenanao! Tena mahay ianao!
  Ary Gerda, nitarika ny afo, dia nanomboka nihira;
  Andry roa ny tanindrazana sy ny tafika,
  Izay ipetrahan'ny planeta!
  Ny taninay dia hiaro anao amin'ny tratranay,
  Ny tafikao dia hafanain'ny vahoaka rehetra!
    
  Mangatsiaka ny rahona, ary mafana ny hazavana,
  Nokosehana ny soroky ny miaramila ny basy!
  Miaraka aminao mandrakizay izahay, ry tanindrazanay,
  Andao handavaka fasana ho an'ny fahavalo!
    
  Eny, lozabe indraindray ny endriky ny harena,
  Miezaka manindrona ny fontsika ny bala!
  Nihemotra kely izy ary maty ilay mpiady,
  Tompo ô, sokafy ny varavarana ho an'ny mahery fo!
    
  Any amin'ny lanitra tsy misy fetra no ananantsika fiadanana,
  Paradisa, ilay mpiady voatahy tsy mamiratra!
  Mitondra fiadanana amiko any amin"ny tanindrazako aho,
  Hanandrana ny vokatry ny fandresena ny zanatsika!
  Raha mbola nihira i Gerda dia nandresy fiara mifono vy sivy hafa izy, ary nanatsara ny isany.
  Dia nanomboka nihira i Charlotte:
  Haavo feno kintana mahasarika,
  Mitondra anao any amin'ny halavirana tsy misy farany izy ireo!
  Ary ny vahoakantsika amin'ny tontolon'ny fisainana,
  Nofy manidina Icarus!
    
  Mibanjina ny lanitra ny masoko,
  Sarotra ny hikasika ny sphere..
  Avy amin'ny visy Archimedes voalohany -
  Lava sy nandreraka ny nandrafetana azy ireo!
  Eto dia tsy nahatohitra ilay tovovavy ary nanomboka nikendry sy nitifitra ny tenany ... Tsy niraharaha ny tifitra ireo ekipan'ny fiara mifono vy sovietika, na dia niditra tao ihany koa aza ny basy mandehandeha an'i Magda. Na izany aza, amin'ny oram-panala dia tsy azonao atao ny mahita hoe aiza, inona ary ahoana no mamely azy. Fanampin'izay, nilentika ireo fiara mifono vy roa ireo ary saika tsy niavaka tamin'ny ranomandry. Ary ny basy vaovao dia tsy hita maso kokoa, ary tamin'ny farany dia nisy silencer miaraka amin'ny fivoahana maivana. Io no milina mamitaka indrindra izay hita fa nananan'i Fritz.
  Nihira tamim-pientanentanana ilay karpa crucian, izay nihantona teo amin'ny sisiny tamin'izay fotoana izay:
  - Raha miady ny vehivavy dia aleo tsy miady!
  Toa ohatrinona ny fahasimbana mety hateraky ny fiara roa tsy misy afa-tsy roa ambin'ny folo taonina? Na izany aza, amin'ity tranga ity, ny mpiasa no manapa-kevitra ny zava-drehetra. Saika tsy diso mihitsy ireo tovovavy, na dia tsy nahafaty olona avokoa aza ny tifitra rehetra. Ny fiadiana telo na efatra amin'ireo efatra amby telopolo dia nanome ricochet, teo amin'ny am-polony ny fiatraikany dia niteraka fahasimbana samihafa tamin'ireo fiara, fa ny karazana izay azo amboarina mora foana eny an-kianja. Fa fiara sovietika 50 eo ho eo amin'ny fiadiana ratsy kalitao no simba be.
  Ohatra, nanomboka nandoa ny efatra amby telopolo an'ny komandy rehefa nipoaka ny bala. Natsipy lavitra ilay tilikambo, ary nivadika toy ny familiana ilay barika. Maty koa ny olona.
  Tsikaritry ny ekipan'ny fiara mifono vy sovietika fa voatsindrona izy ireo ary niezaka ny hanohitra ny fanafihana.
  Ny tovovavy tigra dia tena tery, fa ny entam-bala 82 bala dia mitovy amin'ny Panther. Na dia mipetraka eo amin'ny orona aza ny bala ary mikiky ny kihony ireo tovovavy. Saingy amin'izao fotoana izao dia mbola misy ny tifitra, ary rehefa manakaiky dia mora kokoa ny mamely ny Rosiana.
  Nitsambikina haingana i Gerda ary nandefa tanky iray hafa ho an'ny fako, nibitsibitsika hoe:
  - Andriamanitra mamelà ahy! Sahy ry zalahy ireto fa ny iray amin'ireo komandin'izy ireo dia adala tanteraka!
  Voamarik'i Charlotte, nibitsibitsika tamim-panajana hoe:
  - Raha tonga aminay izy ireo, dia izao no farany!
  Eny tokoa, ny efatra amby telopolo nitifitra teo am-pandehanana, dia voahodidin'ny setroka, nangovitra noho ny fahatairana. Mazava ho azy fa tsy fahita firy ny tifitra ataon'izy ireo, ny tifitra dia tsy marina, fa ny tank dia mihovotrovotra.
  Ny handriny dia mbola voaaro tsara ary ny fiadiana, na inona na inona mety holazaina, dia avo lenta, simenitra. Midika izany fa ny haavon'ny hamafin'ny nitombo dia manome ricochet tena tsara, toy ny bitro mitsambikina.
  Saingy mbola mampatahotra ihany ny ao anatiny, toy ny miakatra ao anaty amponga sy voadona amin'ny kibay mavesatra.
  Marina fa nafana be ny kabine noho ny fikapohana, fa rehefa manao bikini ianao, dia mahafinaritra mihitsy aza rehefa mitsoraka ao anaty ranomandry. Fa ny tena tsy mahafinaritra dia ny sovietika akorandriaka namely ny zoron'ny-roller. Izany dia natao ho an'ny fampandehanana ny fiara, toy ny crowbar eo ambanin'ny maso. Na izany aza, raha heverinao fa tsy mivembena ny rollers, fa sarety misaraka, dia mbola afaka mihetsika ny tank. Mihodina ary miala amin'ny tenanao. Tokony ho natao teo aloha izany. Ary noho izany dia malemy kokoa ny fiarovana vodiny. Ary kely kokoa ny zoro fironany. Raha mamely izy dia mety ho vaky. Tsy dia malemy ny basy Rosiana.
  Nibitsibitsika i Gerda, namoaka indray ny fanomezana ny ambanin'ny tany tamin'ny basy semi-automatique-ny:
  - Fa Pasarana!
  Na dia toa tsy mety amin'ny mpiady tigra alemà aza io teny io, na ny teny filamatry ny kominista Espaniola. Rehefa dinihina tokoa, ny Nazia niady tamin'ny Franco. Na dia indraindray aza ny miaramila dia manaiky hanaraka ny teknikan'ny olon-kafa.
  Rehefa nitifitra i Charlotte dia nanodina kely ny basy Laska, ary niteraka olana ho azy ireo ny fahapotehan'ny akorandriaka havanana amin'io lafiny io.
  Ny fiara mifono vy sovietika dia tsy nirohotra namakivaky ny ranomandry haingana toy ny teny amin'ny lalambe, saingy nanelingelina ny tanjony sy haingana ny fitsambikinany haingana.
  Eto dia alefa any amin'ny toerana tsy misy dikany ny akorandriaka.
  Ary nitifitra tamin'ny hafainganam-pandeha ambony i Gerda, nitsemboka be. Fiadiana mitongilana
  manome ricochet eo amin'ny handriny, fa raha mamely azy amin'ny point-blanc amin'ny sisiny ...
  Charlotte nihiaka hoe:
  - Ary na hiafara any amin'ny halalin'ny helo aza aho, dia tsy hiverina any amin'ny fandrian-jaza!
  Ry zazavavy, mitifitra hatramin'ny farany aho, fa ny akorandriaka dia mihazakazaka avy amin'ny sisiny ary manindrona, manapaka ny rollers. Vaky ny fiadiana ary nirehitra ny fiara.
  Nanapa-kevitra i Gerda:
  - Manapoaka ny fiara izahay ary miala!
  Nihiaka tamim-pahoriana i Charlotte:
  - Te hitoraka vy ve ianao?
  Hoy i Gerda tamin'ny fomba hentitra:
  - Misy zavatra manan-danja kokoa noho ny metaly, ohatra ny frame!
  Charlotte dia nandrovitra fakan-tsary kely ary nihiaka hoe:
  - Horaketina mandrakizay anefa ny asantsika!
  Gerda, miaraka amin'ny rantsantanany tsy misy ilana azy, dia nanodina ny fantson'ny baomba afaka nitsoka tanky andrana. Tena nanenina ilay tovovavy tigra tamin'ny famotehana ny asa-kanto toy izany, fa aiza no halehany raha tsy izany ny miaramila sovietika, izay tsy azo lavina ny herim-po, dia hisambotra teknolojia tsy manam-paharoa.
  Nitsoka ny Laska àry izy ireo ary nitsoraka tao anaty ranomandry mba hamonjy ny ainy tsy manam-paharoa.
  Tsy te hihemotra ihany koa i Magda von Singer sy Christina ary rovitra ny fiaran'izy ireo noho ny fikapohana akorandriaka marina. Izany no anjara - ny Pallas tsy misy indrafo amin'ny ady rehetra. Rehefa tsy maintsy mihemotra ianao, avelao ny fonao. Niady tamim-pahakingana anefa ireo tovovavy, ary saika nampiasa ny fitaovam-piadiany rehetra. Saingy ankehitriny dia tsy maintsy nandevina ny tenany izy ireo, toy ny bibilava tao anaty ranomandry, ary teo dia niezaka ny hipetraka ivelan'ny basy Sovietika tsy azo ihodivirana.
  Rehefa tsemboka sy manao bikini ianao, dia tsy hevitra mahafinaritra ny miakatra any amin'ny halalin'ny lanezy. Fa impiry eto amin'izao tontolo izao no ataonao izay mahafaly anao? Na ahoana na ahoana, ohatra, ny hazavana dia nahavita nihira mafy ny tongotry ny tongotr'i Christina, izay nitifitra hatramin'ny farany. Vao mainka tezitra anefa ilay tovovavy ka nikiakiaka hoe:
  - Tsy amidy amin'ny lanja ny voninahitra sy ny herim-po!
  Magda, izay may ihany koa, ary na dia ny hodiny miloko volomparasy aza, dia nihiaka hoe:
  - Ny afo no hafanana fa tsy afo!
  Nanamora ny asa anefa ny fiara mifono vy sovietika. Tezitra izy ireo ka nitifitra an"ireo "Weasels" nilaozan"izy ireo tsy nisy indrafo, ka natsofoka akorandriaka am-polony tao anatin"ilay vy vaky. Tamin'izany fotoana izany, ny sasany tamin'ireo fiara mifono vy nihantona avy teo amin'ny foy ary, toy ny cascade ny riandrano, dia nanarona ny fiara alemà ny tenany sy ireo izay mitondra zava-dratsy.
  Nitomany i Magda rehefa nahatsikaritra hoe:
  - Izy ireo, ny Bolsheviks, dia mazava ho azy, be herim-po, fa tena tsy kolontsaina!
  Christina, nandrora ny lanezy nilatsaka teo am-bavany, tsy nampoizina naneho fitsarana henjana:
  - Heverinao ve fa tsara kokoa ny mpiady?
  Nivazivazy i Magda hoe:
  - Mazava ho azy fa tsara kokoa raha mandresy isika. Ny Caucasus dia efa antsika, avy eo i Moskoa dia roanjato kilometatra monja ... - Ary ilay blonde tantely dia nanala ny fangany lava. - Sa te hitondra kabary famadihana?
  Christina, izay efa nahita ny zava-drehetra, dia nanandratra vovon-dranomandry tamin'ny tongony ary nikiakiaka, nanamarika hoe:
  - Indraindray ny fahanginana no karazana famadihana mahatsiravina indrindra.
  Ny alina, ny tafio-drivotra ary ny ranomandry dia nanome vintana tsara ho an'ireo zazavavy efatra ho velona.
  . TOKO No. 15.
  Ambonin'izany, tsy tonga tao an-tsain'ireo mpifanandrina ny nibango ny lanezy ary nitady devoly niboridana tao anaty ranomandry. Noho izany, ireo mpiady, nalevina tao anaty ranomandry, dia nipetraka, ary ny fiara mifono vy sovietika dia nandroso, nandroso fandrosoana. Na dia fiara maherin'ny zato aza no tavela simba, nivadika,
  niteraka ny fihetsiky ny tovovavy tigra.
  Amin'ny ankapobeny, ny tafika sovietika dia nahavita fahombiazana sasany tao anatin'ny andro vitsivitsy voalohany ary nahavita niditra be dia be ny fananganana fahavalo.
  Nihemotra tany amin'i Tikhvin ny Fritz ary niezaka ny hahazo toerana tao an-tanàna. Mazava ho azy, ny trano sy ny trano fonenana dia tena fiarovana mafy amin'ny tafika sovietika mandroso.
  Ireo tovovavy tigress efatra be herim-po dia nahavita nihemotra tany Tikhvin. Tsy maintsy naka basim-borona anefa izy ireo mba hiarovana ny tanàna. Fa ho an'ny tanky dia tsy izany no fialamboly mahafinaritra indrindra.
  Charlotte, nitifitra avy amin'ny miaramila an-tongotra mandroso, nandefa miaramila mena hafa ho any amin'ny tontolo manaraka, dia naneho hoe:
  - Eny, tsy biby goavam-be ve isika ... Ary te hahazo ny harena koa isika!
  Naratra mafy i Tikhvin na dia azon'ny Alemà aza ny tanàna.
  Ankehitriny ry Krauts dia nametraka ny sakana ary nanantena ny hanangana fiarovana tsy azo resena.
  Nitifitra tamin'ny tifitra tokana i Gerda - tokony ho nikarakara ny baombany izy. Very fiara mifono vy be loatra ny miaramila sovietika, ka nandeha nanafika ny miaramila an-tongotra.
  Mazava ho azy fa tsy ampy ny mpitatitra fiara mifono vy ny modely Sovietika. Izany no nahatonga ny miaramila nalefa hamono. Ary nifanena tamin'ny basim-borona sy basim-borona izy ireo. Nitifitra tsara izy efatra ary nahay niafina tao anaty barazy.
  Gerda, rehefa nametraka miaramila sovietika iray hafa, dia nihira hoe:
  - Mila manatanteraka ady iray isika - raha tsy izany dia tsy hisy dikany ny fiainana!
  Raikitra ny ady nanerana ny tanàna. Ary efa nianjera avy any ambony ny baomba, indrindra fa ny toetr'andro dia nihatsara be, ary nanomboka ny Krauts.
  Tezitra i Gerda, nanipy sabatra tamin'ny rantsantanany tsara tarehy sady nikiakiaka hoe:
  - Ho mpandresy ny ady ataontsika, raha tsy izany dia tsy ho tanteraka izany!
  Charlotte, nitifitra ihany koa, nanampy hoe:
  - Iray ihany ny fandresena fa lehibe!
  Gerda, nanapaka mpiady maromaro tamin'ny fipoahana fohy, nanampy hoe:
  - Fa tsy kely akory ny faharesena!
  Nitifitra an'i Tikhvin ny basy mahery vaika sovietika, tonga taty aoriana kely ny fitaovam-piadiana sy ny fahirano. Nanamafy ny fiarovan-tenany sy ny tsindry an'habakabaka ny Fritz. Nanangona fiaramanidina vaovao ny miaramila sovietika.
  Nanova tanteraka ny fifandanjan-kery ny fisehoan'ilay Marseille malaza.
  Ilay ace lehibe dia nanidina ny ME-309, fitaovam-piadiana mahery vaika. Ary nofaohiny ara-bakiteny ny olona rehetra teny amin"ny lalany. Na dia ny tafika sovietika aza dia nampitandrina manokana fa nisy biby goavam-be toy izany niseho teny amin'ny rivotra.
  Ny tenany mihitsy i Marcel dia tsy nihevitra ny tenany ho ratsy fanahy, mainka fa olona lozabe. Nino izy fa tamin"ny ady tamin"ny Tafika Mena dia tsy nanao afa-tsy ny adidy masina ho an"ny Tanindrazana izy. Ambonin"izany, dia tsy fantany ny zava-misy maro momba ny habibian"ny Nazia. Ary be loatra ny nambara tamin'ny ady.
  Fa eto ny ady super-ass voalohany taorian'ny fiverenany. Manidina ny baomba sovietika, fiaramanidina mpanafika ary mpiady. Mazava ho azy fa te hanome ady mafy amin'ny vondron-tany Wehrmacht izy ireo. Hitan"i Marcel anefa izany rehetra izany ary avy eo dia nitifitra dimy na enina kilometatra, ary nisioka teo amin"ny orony mihitsy aza.
  Ny milina sovietika sy ny aces be herim-po dia mbola tsy tena nahita ny fahavalo rehefa nanomboka nipoaka ny fiaramanidina ary nanomboka nirodana ny elany. Nitifitra tsy nikendry i Marcel, fa intuitive. Toy ny hoe fantany mialoha ny toerana hanidinany sy hitarika ny biby goavam-be manana elatra. Hita tamin"izany fa nisy tovolahy kely kely tarehiny nifaoka fitaovam-piadiana manana elatra.
  Nafana ny taom-baovao, na dia nangatsiaka aza. Niezaka naka an'i Tikhvin ny miaramila sovietika mafy sy tsy nitsahatra nanafika. Fritz mafy niaro tena, miezaka ny hijanona ao an-tanàna, izay nandry ny lalan-dra tsy azo resena Leningrad. Fanampin'izany, niresaka momba ny lazan'ny tafika alemà izahay, izay nahita fa sarotra sy mahamenatra ny nandao ny tanàna lehibe.
  Araka ny mety ho vintana, dia nihatsara ny toetr'andro ary maro ireo mpanapoaka baomba fahavalo, indrindra fa ny Yu-288 goavambe, nanindrona ny toeran'ny tafika sovietika ary nanapoaka baomba ny fifandraisana.
  Ny fiaramanidina Sovietika Yak-9 sy Lagg-5 dia tena ambany noho ny fahavalo amin'ny fitaovam-piadiana sy ny hafainganam-pandeha. Indrindra indrindra, ny ME-309, toy ny dragona, nandondona fiara Sovietika malemy kokoa. Fanampin'izany, ny Alemà dia namolavola tetika andevo roa, izay nahafahany nampiasa tsara ny tombony azony ary nampihena ny sasany amin'ireo olan'ny fanodikodinana ny fiara alemana matanjaka, mitam-piadiana, nefa mavesatra amin'ny Focke sy ME farany. Ankoatra izany, dia nanomboka niseho teo anoloana ny fiaramanidina ME-262, na dia mbola tsy azo antoka tanteraka ara-teknika aza io milina io, ary koa ny fanovana maivana kokoa, mora kokoa ary mora kokoa amin'ny HE-162. Ny milina farany dia mora kokoa ny fanamboarana ary ara-teknika azo antoka kokoa noho ny jet Messerschmitts. Mba hampandehanana azy anefa dia nisy mpanamory tena mahay. Izay somary devalued toetra tsara toy izany fampandrosoana toy ny ambany lanja ny fiaramanidina - 1,6 taonina ihany rehefa foana, ambany vidiny sy ny manufacturability ny famokarana, ary ny tsara indrindra maneuverability eto amin'izao tontolo izao.
  Saingy ireo aces alemà izay nahay an'io milina io dia nidera azy io. Nahomby indrindra i Huffman, ilay mpanamory laharana faharoa taorian'i Marseille, izay mbola tsy tratra. Nihoatra ny vokatry ny fiara 300 nianjera i Huffman, nahazo ny loka ambony amin'ny Knight's Cross of the Iron Cross, miaraka amin'ny ravin'oaka, sabatra ary diamondra. Ny tetika ataony hanakaiky araka izay azo atao, ary avy eo mamely sy manidina miverina no mety indrindra amin'ny HE-162. Noho izany, i Huffman dia naneho ny tenany ho tompon'ny ady akaiky. Na dia tsy azo tratrarina aza ny vokatry ny fiaramanidina 3117 voatifitra nataon'i Marseille.
  Ankoatra izany, tamin'ny 2 Janoary 1944, niseho teny amin'ny lanitra ity mpanamory angano ity, ary nandresy lahatra an'i Hitler, nampahatsiahy azy fa ratsy endrika ny tafika alemà, ary ny fitaovana alemà matanjaka kokoa dia nilefitra mazava tsara tao anaty ranomandry. Noho izany dia ilaina ny manome famatsiana rivotra ho an'ny Tikhvin voahodidina, izay nipetrahan'ny tafika alemà, ary baomba ny lalana rehetra mankany an-tanàna.
  Nitifitra teo amin'ny tany ny tovovavy tigress, ary nahafaty teny an-danitra ny super ace.
  Tamin'ny andro voalohany, nanao andiany enina i Marseille ary nitifitra fiaramanidina Sovietika maherin'ny zato. Marina fa niharatsy tampoka ny andro tamin"ny 4 Janoary... Nipoitra ny oram-panala, ary nanafika ny tanàna ny miaramila sovietika.
  Ny tovovavy Terminator efatra mahafinaritra dia naleony niady niaraka - nifanandrify. Kanto tsy manam-paharoa sy mahafaty. Noho ny hatsiaka dia voatery nanao camouflage izy ireo ary niady tamin'ny akanjo fotsy.
  Tonga nanampy ihany koa ilay zazalahy ninja Karas. Zaza tsy natahotra terminator, tsy natahotra ny hatsiaka izy ary niady tamin'ny shorts fotsiny. Ny hany fomba nanafanana azy dia ny crème camouflage, izay nahatonga ny hodiny sôkôla ho fotsy teo ambanin'ny ranomandry izay tsy nitsahatra nilatsaka, nandrakotra ny arabe rehetra. Fanampin'izany, nampiasa kapila metaly manify sy sabatra katana izy tamin'ny ady. Saingy, mazava ho azy, nitifitra tsara izy, ary avy amin'ny fitaovam-piadiana azo. Tsy diso anjara ihany koa anefa ireo tovovavy nampiasa basy mandeha ho azy.
  Ny fitaovam-piadiana toy izany dia mahery kokoa noho ny basy submachine, ary ny tena zava-dehibe dia azo antoka kokoa. Na izany aza, ny basy MH-44, toy ny fitsipika, dia tsy namela ny Alemà. Tamin'ny ririnina fahatelo, dia efa vonona ilay milina ady alemà feno menaka. Indrindra indrindra, na dia ao anatin'ny oram-panala, Focke-Wulf sy ME, amin'ny fampiasana fanafanana, dia nahavita nampijaly, na dia voafetra ihany aza, tsindrona amin'ny tafika sovietika.
  Nitifitra avy hatrany i Gerda, niezaka ny tsy hijery ny lalana nianjeran"ny miaramila sovietika. Maro tamin'ireo mpiady no tena tanora, fito ambin'ny folo na enina ambin'ny folo taona. Ny miaramila an-tongotra dia noraisina tamin'ny fihotsahan'ny tany, nanangona ny harena rehetra. Betsaka tokoa ny very.
  Saingy eo amin'ny Krauts dia misy vahiny maro. Indrindra indrindra, any Soeda, izay nahazoan'ny Nazia ny fifidianana vao haingana, ary io faritany saribakoly io dia eo ambany fifehezan'ny Third Reich. Eny, efa tonga mpirotsaka an-tsitrapo ny fizarana roa sy brigade efatra avy any Soeda. Ao amin'ny firenena mihitsy no misy ny famoriam-bahoaka sy ny diabe mitaky ady. Ary manao sarin'i Hitler sy Charles XII izy ireo.
  Noho izany ny fidiran'i Soeda amin'ny ady mivantana dia resaka fotoana. Efa miady i Espaina sy Portogaly, nefa mandefa miaramila any atsimo lavitra kokoa. Ary ankehitriny amin'ny ririnina dia matetika izy ireo no manandrana miakatra any an-dafin'ny havoanan'i Caucasus. Ny corps Breziliana dia toa vonona ny hanao ny hitsangatsangana ho any Azia Afovoany, izay ny hetsika Basmachi dia miredareda amin'ny tanjaka nohavaozina.
  Saingy ireo tsipiriany rehetra ireo dia miady ao Tikhvin ihany koa ny fizarana Vlasov. Niady tamin-katezerana ry zalahy ireo, satria fantany fa fampijaliana mahatsiravina sy fatotra tsy azo ihodivirana no miandry azy ireo any amin'ny fahababoana. Ahoana ny momba ny Alemana? Na izany aza, tsy siramamy! Ho sahirana ihany koa izy ireo, maro no ho faty any Siberia, nefa tsy hanantona azy ireo tsy an-kanavaka.
  Gerda, rehefa nanova ny horonan-tsary ary nanapaka ny miaramila nitafy palitao volondavenona - ny Rosiana dia tsy manana akanjo camouflage ampy ho azy rehetra, naka sary an-tsaina izay mety hiandry azy ireo raha voasambotra izy ireo ... Ary nitsiky izy tamin'ny mety ho sexy, cool adventure. Marina fa ho ratsy kokoa izany any Siberia any aoriana any. Rehefa tonga aminao ity fanala ity - ny hafanan'ny flamethrower dia tsara kokoa. Tany an-tany efitra dia nizatra haingana tamin'ny fasika mafana izy ireo ary nihazakazaka tsy nikiraro, saingy teto dia tsy nahomby izany. Taorian'ny ora roa tao anaty bikini tao anatin'ny hatsiaka, dia nanomboka nihozongozona ary tsy maintsy nanafana tao amin'ny trano fandroana aho. Teo no nanafana ny vatany tamin"ny kapoka kifafa hazo ny zatovolahy avy amin"ny andian-tafika SS. Eny ary, ary tsy miaraka amin'ny kifafa ihany, mazava ho azy - misy voafantina, lehilahy Aryan tsara tarehy, izany no ilainao!
  Efa very tanteraka ny henatrany taloha, na angamba, ny mifanohitra amin'izany, dia nahazo ny fahaleovan-tenan'ny vehivavy macho. Saingy izao dia tsy maintsy mihemotra kely izy ireo - ny miaramila sovietika, mameno ny fanatonana faty, dia nanatona akaiky loatra ary nanomboka nanipy grenady.
  nilaina ny nanapaka ny elanelana mba tsy ho latsaka ambanin`ny havandra ny sombintsombiny.
  Nahazo tapaka kely avy amin'ny potipoti-javatra iray i Magda ary, ho setrin'izany, dia nitifitra bala valo tao anatin'ny telo segondra. Nihazakazaka saika tsy tapaka ny miaramila sovietika, niondrika kely fotsiny ary nahita ireo niharam-boina ilay clip. Namoaka fihodinana valo ihany koa i Christina. Ilay devoly mena masiaka dia naneho ny tenany:
  - Amin'ny hadalan'ny mahery fo, mihira hira izahay!
  Toa nanapa-kevitra ny hanaporofo anefa ny miaramila sovietika fa izany no fahendren"ny fiainana. Midona amin'ny heriny rehetra ilay basy alemà, ary toa tsy noraharahaina ny tifitra nataony. Na dia lavo aza ny miaramila dia mbola nihazakazaka ihany ireo tafavoaka ary nitoraka grenady mihitsy aza, na dia azo atao aloha aza izany.
  Ny karpa crucian dia manipy kapila amin'ny fomba hentitra, manapaka miaramila roa na telo miaraka amin'ny iray. Avy eo izy dia manafika amin'ny sabany, izay manapaka basy sy basy - mora toy ny lalao!
  Mbola kely ilay zazalahy ninja, toa iraika ambin'ny folo na roa ambin'ny folo taona izy, saingy haingana dia haingana ... Tsy manam-potoana hamely azy na hiaro tena izy ireo. Nobeazina sy nampiofanina hatrany am-bohoka ilay zaza, nitoraka sabatra teo amin"ilay zazakely, nanery azy hamaha sy hanapaka tady, natsobony tao anaty lavaka misy ranomandry, nametraka saka nampiofanina manokana. Eny ary ny maro hafa, mamadika zazalahy iray manan-talenta ho lasa milina tena maty. Ninja taranaka fahadimy amby roapolo ny reniny, mpamosavy Siberiana mahery ny rainy, ary fahavalom-piheveran'ny fitondrana sovietika, "Sovietika". Ny fototarazo tena tsara sy ny fiofanana miaraka amin'ny ody dia nahatonga ilay zazalahy ho tsara indrindra tamin'ny ninjas. Ary mazava ho azy, ny Emperora Hirohito, mba hampisehoana amin'ny Alemà fa tsy izy ireo no supermen mangatsiatsiaka indrindra, fa misy lehilahy mangatsiatsiaka any Japon, dia nandefa ilay zazalahy ho any amin'ny alemana-Sovietika.
  Ary ny karpa Crucian (trondro crucian dia maneho ny hambom-po sy ny herin'ny samurai!) Nivadika ho mpiady mendrika.
  Ohatra, miaraka amin'ny tongotra miboridana, somary mena mandritra ny ora maro ao anatin'ny hatsiaka mangidy, manipy kapila vy manify kokoa noho ny volo izy. Ary eo an-tanany dia misy sabatra roa miaraka, mba ho mora kokoa ny manapaka ny fahavalo fahavalo. Tena mampatahotra ity zaza terminator ity, fa sambany ny miaramila sovietika, tsy nanam-piarovana teo ambanin'ny kapohan'ny sabatra sy ny fandefasana kapila, nihemotra rehefa niaina ny tena tahotra.
  Ireo tovovavy, nanova clips, dia nanomboka nitifitra haingana kokoa, na ny marimarina kokoa, haingana kokoa.
  Nivangongo tao anaty dongona ny fatin"ireo miaramila an-tongotra. Saika nivaingana avy hatrany tao anatin"ny hatsiaka izy ireo, ary nisy miaramila vaovao nananika azy ireo. Toy izany no niakaran"izy ireo sy nanisa ny fatiantoka. Saingy niditra tao amin'ny ady indray ny ninja, toy ny onjam-tahotra navoaka.
  Nisy fanafihan-dahalo nahery vaika saika nandritra ny tontolo andro. Tamin'ny vidin'ny fatiantoka lehibe, ny miaramila sovietika dia nibodo sakana roa, nanosika ny Alemà tamin'ny tsipika maromaro. Saingy ny fanohanan'ny fitaovam-piadiana malemy - ny fiaramanidina alemana dia nanapoaka baomba ny lalamby tamin'ny andro teo aloha, nanala azy ireo ny famatsiana sy ny fatiantoka be dia be teo amin'ireo vondrona mandroso, nanery ny hetsika an-tanety hijanona vetivety.
  Na dia teo aza ny loza ateraky ny tetika toy izany, dia natsipy tany an'ady ny fiara mifono vy. Ilaina ny handrava ny fahavalo akaikin'i Tikhvin mandra-Fritz, mampiasa ny tombony amin'ny teknolojia, namoaka ny tanàna.
  Ary tamin'ity fanafihana ity dia nisy fanapahan-kevitra somary mampidi-doza - ny fampiasana ny tanky IS-2. Fiara natao manokana ho toy ny fiara mifono vy. Satria ny fitaovam-piadiana mahery vaika, noho ny taham-pahavitan'ny afo sy ny fahamaivanan'ny afo, dia tsy mety amin'ny ady amin'ny fiara mifono vy hafa, saingy afaka manimba ny tanjona tsy misy fitaovam-piadiana.
  Noho izany, na dia mpamono olona aza ny fiara mifono vy any an-tanàn-dehibe, dia mbola mila mamakivaky toerana ianao, na dia amin'ny handrinao aza.
  Ny efatra amby telopolo no hihetsika voalohany. Fiara maivana sy tsy lehibe no nihazakazaka tamin"ny lalam-by tery... grenady sy molotov avy any ambony tafo no nilatsaka teo amin"izy ireo. Avy eo dia nipoaka ny fiara mifono vy misy lasantsy sy napalm. Saingy ny fatiantoka be dia tsy nanakana ny ekipan'ny tanky URSS. Namoy fiara an-jatony izy ireo, niditra an-keriny tao afovoan-tanàna, ary tao izy ireo no nanao fifanakalozam-po. Na dia ny cartridges mahomby Faust, izay nandrava ny lafiny malemy fiadiana ny efatra amby telo-polo, dia tsy natahotra ny miaramila sovietika.
  Tafika fiara mifono vy telo indray no natsipy tao anaty ady. Nanapa-kevitra mihitsy aza i Stalin fa handao ny fitokonana faharoa mankany Voronezh, mba hahazoana fandresena lehibe an'i Tikhvin sy hamonjena ny "Cradle of the Revolisiona". Na dia mivoaka amin'ny fetra henjana aza ny solika, mandritra ny adiny roa mandeha fiara isan'andro dia very ny solika Caucasian, ary ny fampandrosoana ny saha vaovao dia mitaky fotoana sy vola, ny loharanon'olombelona izay tsy ampy amin'ny fanjakana sovietika. voafatotry ny ady amin'ny lafiny roa.
  Fa Tikhvin no lalan'ny Leningrad sy ny lalan'ny fiainana, ary ny tena zava-dehibe dia mariky ny zava-misy fa ny miaramila sovietika dia afaka sy afaka handresy ny fasista maro sy mitam-piadiana. Noho izany, tsy hijoro amin'ny vidiny izahay ...
  Ny tanky IS-2 dia toa mahavariana - mitovy amin'ny efatra amby telopolo ihany koa, ny turret ihany no mandroso kokoa. Mazava ho azy, ny barika dia matevina sy lava, tsy azo ampitahaina amin'ny T-34-76, izay mbola manjaka amin'ny ady. Mandritra ny volana janoary manontolo dia tsy mihoatra ny zato T-34-85 no vokarina amin'ny alalan'ny ezaka goavana.
  Ny marina dia ny vulnerability amin'ny handrin'ny tilikambo - dia fisaka ary tsy dia matevina loatra.
  Crucian carp, izay nanipy grenady mipoaka kely nefa mahery vaika teny amin'ireo fiara mifono vy, dia nihazakazaka nanatona ireo tovovavy ary nanoro hevitra hoe:
  - Andao haka ny IS-2 ary hitaingina azy?
  Nanohana ilay hevitra i Magda:
  - Mazava ho azy, andao handeha hitety! Tsy nahita ny sakana izahay.
  Nampitandrina an'ilay zazalahy i Gerda:
  - Manana basim-borona efatra ity tanky ity!
  Nijery an'ireo tovovavy i Karas, ka nahatsikaritra hoe:
  - Tsara izany. Tsy ho ela dia hanafika indray ny miaramila an-tongotra, ary hokapainao!
  Nanosika an'ilay zazalahy ninja i Magda:
  - Faingana, terminator!
  Nirefodrefotra toy ny elatry ny moka ny ombelahin-tongony mavokely, nihazakazaka haingana kokoa noho ny tompon-daka sprint olympika ilay zaza karate. Hanombohana dia nanipy vongan-tsetroka kely iray niaraka tamin'ny fonosana setroka teny amin'ny IS izy. Nisy fanehoan-kevitra nirehitra ary nisy setroka matevina nipoitra. Tamin"izay fotoana izay ihany koa dia niparitaka tamin"ny lalana samy hafa ireo fiaramanidina mainty ka nanajamba ireo mpanafika.
  Rehefa avy nanapaka miaramila an-tongotra maromaro i Karas, dia nanidina toy ny vatolampy voaroaka tamin'ny ballista i Karas ary niakatra ny tilikambo. Nampiasa farango manokana aho mba hanokafana ny foy ary hanesorana ilay sarony mavesatra. Dia tsotra ny zava-drehetra - roa sabatra roa sy dimy mpikambana ao amin'ny ekipan'ny tanky mavesatra nisaraka lohany. Nitsambikina nanaraka azy ihany koa ireo tovovavy, rehefa nanaisotra ny saron-tava ny volony ary nitafy bikini indray. Nahoana no mafana ao anaty tanky rehefa mitondra fiara? Ny motera diesel 520 horsepower dia manafana metaly tsara. Eny, ny tongotr'ilay tovovavy dia mahatsapa tsara kokoa ny fiara noho ny amin'ny kiraro ririnina manokana miaraka amin'ny kiraro fingotra vita amin'ny synthetic. Ny serivisy quartermaster alemana dia nihevitra ny traikefan'ny ririnina mafy ary namorona fitaovana vaovao izay tsy mivaingana loatra ny tongotra amin'ny hatsiaka. Tena mahamenatra fa naka baoty tsapa avy amin'ny mponina teo an-toerana ny Krauts ary nisintona azy ireo. Na nofonosin'izy ireo tamin'ny fehiloha volony.
  Nanoroka an'i Magda teo amin'ny molony i Karas ary nanao hoe:
  - Eny, ity no tanky ho anao! Hiady amin'izay haiko mamono tsara kokoa aho.
  Nanoroka ny ombelahin-tongotr'ilay zazalahy malama i Gerda ary niteny hoe:
  - Fahagagana ianao!
  Nanampy i Christina hoe:
  - Ny fenitry ny Aryana!
  - Fantatro! - Hoy ilay tomboy ary nitsambikina tao anatin'ny hatsiaka niaraka tamin'ny fitsambikinana iray avy teo amin'ny vavahady mivoha... Dia nianjera niaraka tamin'ny firohondrohona ny sarony... Ary nahazo fahafahana hiady tamin'ny fitaovam-piadian'ny fahavalo ireo tovovavy. Ary tena mahery ny basy. Ny Lev-3 vao niseho vao haingana, na antsoina koa hoe "Royal Lion" miaraka amin'ny tafondro 128 mm, no matanjaka kokoa. Saingy ity tanky ity dia mbola eo aloha amin'ny kopia tokana. Naseho nandritra ny fankalazana ny faha-8 novambra ho an'ny Fuhrer izay voatafika. Mazava ho azy fa mbola tsy ao anatin"ny andiany izany. Raha ny marina, ny IS-2 dia mandeha amin'ny dingana voalohany.
  Hatreto, na dia ny ekipan'ny fiara mifono vy sovietika aza dia tsy mbola nanapoaka basy na dia iray aza, toa nifidy ny tanjona azo antoka.
  Nanamarika tamim-panesoana i Christina, nanova ny fomba fiasa:
  - Eh, zavatra taloha... Tsy misy automatique eto fa tsy maintsy atao tanana daholo ny zavatra rehetra...
  Gerda, izay nihinana ilay alika sady nanondro, dia nanamarika hoe:
  - Ary tsy misy dikany ny fahitana ary tsy misy dikany ny fahitana. Tsy dia mahay mikendry tanjona izy ireo.
  Magda, nikasika ny fampitana tamin'ny tongotra niboridana ary nanodina ilay boaty, dia nanamarika hoe:
  - Na izany aza, raha oharina amin'ny efatra amby telopolo, dia misy fandrosoana. Indrindra indrindra, mora kokoa ny manova ny fiaingina. Somary tery ny kabine, saingy afaka mihetsika bebe kokoa na latsaka ianao. Tena tsy ampy ny bala. Akorandriaka valo amby roapolo...
  Nanamarika lojika i Gerda:
  - Ho an'ny fitifirana amin'ny bunkers voafetra dia mety ho ampy, fa ho an'ny ady tanky feno dia mazava ho azy fa tsy ampy.
  Charlotte koa dia nahita zavatra tsara tao anaty tanky:
  - Fa ny fitaovam-piadiana mahery vaika! Basy milina efatra dia afaka manome fiarovana tsara. Ary avy eo dia nijery ity "Mouse" ity aho - manana "spitters" roa ho an'ny fiara toy izany ...
  Christina, nanavao ny maotera, nanamafy:
  - Dia izay! Moa ve izany fitaovam-piadiana ho an'ny fiara mifono vy mavesatra valopolo amby zato taonina?
  Magda, toy ny pantera namono ombidia, nitaraina hoe:
  - Mihomehy ny akoho!
  Ny motera diesel dia sarotra ny manafaingana ny tank. Hita fa mbola mandeha eny amin'ny làlambe ihany ny IS-2, fa rehefa tsy eny an-dalana dia misy fiantraikany ny ivon'ny sinton'ny tany. Saingy tsy misy, raha mbola afaka miala sasatra sy misafidy tanjona mendrika ...
  Nosokafan'i Magda ny tilikambon'ny tanky mba hijerena tsara ny manodidina azy.
  Fa ity misy IS-2 hafa, hevitra tsara ny mampiasa fiara mifono vy toy izany bebe kokoa. Ao aoriany dia misy IS telo hafa, fa ny iray manana tafondro 85 mm maivana kokoa. Teny an-dalana, ny tena mampidi-doza, dia afaka mitondra fiara lohan-doha, ary namely haingana kokoa...
  Nanapa-kevitra ny hitifitra avy lavitra roa kilometatra i Magda. Nanafatra tamin'ny feo kely izy:
  - Mitifitra mivantana eo amin'ny handrin'ny tilikambo ... Ary ... azonao!
  Nijanona ny fiara, tsy nisy ny fandehanana milamina, ary i Gerda, nitaraina noho ny faharatsian'ny optics, izay mety ho voapoizina avy amin'ny zatovo tsy nampiofanina, dia nikendry ny barika. Nanampy tamin"ny fametahana ilay projectile milanja iray kilao sy sasany ireo tovovavy. Ilay mpiady blonde dia nametraka ny takolany teo amin'ny bozaka ary niezaka nitsapa ilay fiara vahiny. Raha ny marina, dia tsy mbola nitifitra tamin'ity basy ity, modely 1931, izy taloha. Mahery, nefa efa lany andro, miaraka amin'ny projectile maranitra izay mora tohina amin'ny ricochet. Amin'ny ankapobeny, ny basy, mazava ho azy, dia tsy nomanina ho an'ny fiara mifono vy. Saingy toa ny fanovana anti-tank ny basy 107 mm, novolavolaina tamin'ny 1940, dia nanjary tsy azo ianteherana loatra ary voatery nilaozana. Ary eto dia mila mamely ny lasibatra ianao amin'ny toe-javatra tsy fahita firy amin'ny halavirana 2000 metatra. Eny, ary ho sarotra ho an"ny fahavalo ny hamaly sy hamely, fa...
  Nanoroka ny vozon'ny basy i Gerda, nijery haingana teo amin'ny foy, naka ranomandry eran'ny tanana tamin'ny lelany, nitelina izany, nametraka ny ombelahin-tongony teo amin'ny fatana ary... nitifitra!
  Nipoitra be ilay izy ka nanenika ny hatotanako sy ny zanako, ary nisy fofona toy ny setroka.
  Nanidina tamin"ny arc lava ilay present ary... Nijanona ilay IS-2 teo aloha, nanomboka nifoka sigara, ary nanomboka nipoaka ny bala...
  Namaly tamim-pifaliana i Magda hoe:
  - Dia nomenay azy ireo! - Ary araka ny lojika, na tsy lojika, mampisafotofoto ny hevitra, hoy ihany izy. - Tsy ny olona no mandoko fitaovam-piadiana, fa ny fiadian'ny olona!
  Nitaraina i Gerda:
  - Avereno indray!
  Ary nihenjana ny tovovavy ... Mazava ho azy fa tsy "Tiger" ho azy ireo izany, tsy maintsy tsemboka izy ireo, fa mahafinaritra kokoa amin'ity fomba ity, indrindra fa ny tank mitsangana dia mihamangatsiaka haingana. Ny vy dia mpitarika tsara.
  Fanindroany i Gerda dia nitifitra haingana sy matoky kokoa. Nitohy hatrany ny fihetsehan"ny IS, ary hita fa tsy mbola fantatr"izy ireo izay nitifiran"ireo basy ireo. Ary tsy fanao Rosiana ny mijanona. Raha vao misy baiko... Ary efa matoky tanteraka ny lasibatra ny akorandriaka faharoa...
  Nilelaka ny molony i Gerda ary nibaiko hoe:
  - Ary ny fahatelo eto...
  Tara loatra, nitifitra teo am-pihetsika ny IS-1 fahefatra... Ary, mahagaga fa namely, na dia lavitra toy izany aza ny fiara mihetsiketsika dia saika tsy azo atao izany, fa ny mpiasa no manapa-kevitra ny zava-drehetra! Na izany aza, ny halaviran'ny basy 85mm dia lava loatra, mihoatra ny fetran'ny fidirana. Saingy nisy kotrokorana lehibe tao amin'ny tilikambo ary niondrika ny fiadiana teo anoloana. Nalefan"i Gerda ho setrin"izany ny "parcel-taratasy" fahefatra milanja iray kilao sy sasany... Nizarazara ny handrin"ilay fiara mifono vy IS-1 ary nisondrotra avo eny amin"ny lanitra ny lela volomboasary.
  Niady tsara ny tovovavy... Tsara vintana ho azy ireo io andro io. Saingy ny fahaizan'ny tafika sovietika dia tsy azo ampitahaina.
  Na dia teo aza ny ezaka rehetra nataon'ny Fritz, tamin'ny 13 Janoary, noho ny ezaka goavana sy ny fatiantoka goavana, dia azo i Tikhvin... Niezaka nivoaka avy tao amin'ny manodidina ny vondrona alemà tsirairay, nisy lalantsara iray voadaroka tamin'izy ireo - fizarana alemana enina tamin'ny indray mandeha miaraka amin'ny fiara mifono vy Lev voafantina, miezaka hamonjy ny fiarovana mahery fo.
  Niara-niasa tamin'ny ekipa misaraka tamin'ny fomban'ny musketeers telo ilay zazalahy ninja sy zazavavy efatra. Izany hoe, izay tsy azo atao ny mandalo mangina amin'ny ady sy ny faty. Mazava ho azy fa tsy maintsy nilaozana ny IS-2, fa teny an-dalana, tsy nampoizina, dia nahita fiara tsy fahita firy T-34-85 ihany koa izahay, fiara izay tokony hanolo ny basy T-34-76 efa lany andro sy tsy ampy hery. .
  Nitovitovy tamin"izany ilay fiara, fa tilikambo lehibe kokoa misy tafondro lava sy matevina. Ny basy dia ambany kely amin'ny hery miditra amin'ny Panther, na noho ny hafainganam-pandehan'ny projectile sy ny kalitaon'ny bala. Na izany aza, ny fahasamihafana dia tsy toy ny 76 graph paper.
  Ho an'ny "Tiger" mahazatra dia efa mampidi-doza izany, ho an'ny "Liona" dia tsy mbola - noho izany dia mirona ny 100 milimetatra. Na dia tamin'ny lafiny iray aza dia nisy vintana niseho. Na any amin'ny faritra ambany amin'ny vatana, fa koa ny mpiambina.
  Ny tanky dia napetraka ary nesorina ny ekipany. Mazava ho azy fa nisy rà nandriaka tao anatiny. Ny fiara dia tena vaovao tanteraka, fa ny enta-mavesatra ny bala dia tsotra - 35 ihany. Tsy dia midadasika loatra ny kabine, fa tsara kokoa noho ilay efatra amby telopolo taloha.
  Nanamarika i Gerda:
  - Ary eto dia misy tilikambon'ny komandy. Midika izany fa manana mpifaninana matanjaka isika. Ankehitriny dia tsy ho jamba toy izany ny Rosiana.
  Nitsiky i Magda ary nanamarika hoe:
  - Ary efa nitifitra tsara ny Rosiana, na dia ratsy kokoa aza ny fahitana. Ankoatra izany, ny tilikambo dia lasa lehibe kokoa sy mora kokoa ny miditra ao!
  Nihomehy mafy i Gerda tamin'izany:
  - Eny, eny! Io no olana lehibe indrindra ho an'ny tanky ary, angamba, ny tombony lehibe indrindra amin'ity tanky ity! Andramo, alao!
  Nihira i Charlotte:
  - Iray, roa, dimy! "Tiger" nivoaka hitifitra!
  Nanoratra i Christina hoe:
  - Hihaona amin'ny T-4, avo kokoa ny tongotra, malalaka kokoa ny sandry!
  Ary noho izany izy ireo dia nirohotra nandeha tamin'ny fiara mifono vy izay nifindra mora kokoa noho ny IS... Tsaroan'i Gerda ny fomba namelezana ny miaramila sovietika tamin'ny basim-borona efatra. Nihintsana tamim-pahamendrehana izy ireo, saingy tsy fantatry ny Rosiana akory hoe taiza no nianjeran'ny loza toy izany taminy. Saingy, rehefa niainga izy ireo, dia nandeha nanafika, nanipy grenady ... Ny mpivady, na dia teo aza ny halavirana mendrika, dia nanidina ary nipoaka teo amin'ny tilikambo. Mazava ho azy, ho an'ny fiadiana 100 sy 90 millimeters ny IS dia toy ny pellet ho an'ny elefanta, saingy mitabataba tsy mahafinaritra. Eny, ary azo tapahina ny fanday.
  Tsy maintsy natomboka àry ny motera ary nihemotra. Ary avy eo dia lany ny cartridges. Nandripaka miaramila mena maherin'ny zato izy ireo.
  Gaga i Gerda tamin'ny fanamavoana ny fahafatesana teo amin'ny Sovietika. Ny Arabo, miaraka amin'ny fampanantenany momba ny tranom-behivavy sy ny lapan'ny perla, dia tsy nisy na inona na inona nanolo-tena toy izany. Fa ireo dia tsy mino an'Andriamanitra - olona tsy mino ny fiainana any ankoatra sy ny angano momba ny saha Edena. Ary inona no mandrisika azy ireo hiady amin"ny mafy loha nefa efa voafaritra mialoha izay ho tohin"ny ady ary tsy inona izany fa ny hatezeran"ireo voaheloka?
  Tena sarotra takarina sy takarina izany.
  Na dia, mazava ho azy, dia maro ny Rosiana mpamadika. Nandritra ny enim-bolana nisiany, ny "Tafika Fanafahana" an'i Vlasov dia namorona sampana enina sy brigady sivy. Mazava ho azy fa mazava ho azy fa mora kokoa ny maha-miaramila Wehrmacht noho ny miasa mandritra ny adiny dimy ambin'ny folo ka hatramin'ny enina ambin'ny folo amin'ny milina iray ho an'ny sakafo ratsy kokoa, saingy na izany aza ... Noho ny antony sasany, ny fisaratsarahana alemà voaforon'ireo gadra an'ady taloha dia tsy hita eny an-tampony...
  Na dia izany aza, vitsy ny Alemà any amin'ny fahababoana, ary ny Sovietika... Toa efa mihoatra ny enina tapitrisa sy sasany. Mety tsy ho betsaka loatra ny Vlasovite, na dia maro aza ny voafonja niparitaka tany amin'ny fizarazarana nasionaly sy ny legiona fehezin'ny SS. Ankoatra izany, ny Rosiana sasany dia nalefa tany amin'ny fananganana ny andriana sy ny mpanjaka.
  Saingy na ahoana na ahoana, nahavita naka an'i Tikhvin izy ireo, na dia teo aza ny fihatsaran'ny toetr'andro sy ny daroka baomba goavana. Na dia nandoa vidiny tsy mampino aza izy ireo.
  Nahazo ny baiko i Gerda ary nitifitra efatra amby telopolo avy amin'ny sokajy lanja kokoa. Ny tahan'ny tifitra basy dia ambony kokoa, ka afaka matoky tena kokoa ianao. Indray mandeha, avy eo faharoa, ary farany tanky fahatelo amin'ny fanariam-pako ...
  Mila mitandrina kokoa àry ianao. Raha tsy izany, dia ho voadaroka eto amin'ny fiara izy ireo; Indrindra fa marefo ny vata. Ary eo amin'ireo tanky Rosiana dia misy mpanao asa tanana. Na izany aza, ny malemy dia tsy higadra noho ny tank tsy fahita firy toy ny IS-2 na IS-1. Ary ny efatra amby telopolo amin'ny endrika mahazatra dia mety amin'ny mpiady tsotra. Amin'ny alàlan'ny slot ao amin'ny tilikambon'ny komandy, dia toa ny vavan-tsoavaly izy ireo, ary misy antenne eo amin'ny vavany. Na dia tsy mety aza ny manao tifitra lasibatra amin'ny hatsaran-tarehy toy izany.
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia tao amin'ny tilikambo niaraka tamin'ireo tovovavy ny karpa crucian, nisafidy ny ho mpitari-dalana azy ireo izy ary tsy afaka mamela ireo tovovavy ao anaty vilany. Marina fa hoy i Magda araka ny lojika:
  - Afaka miala tsy misy tifitra na fihantsiana isika...
  Crucian carp, nanodikodina ny tarehiny toy ny zaza, niteny tamin-dranomaso hoe:
  - Tsia - tsy misy tifitra, tsy hahaliana izany!
  Nampitandrina ireo tovovavy anefa i Magda:
  - Misokatra ihany raha tsy mihoatra ny telo na efatra ny fiara. Tsy maintsy mitondra an'io tanky vaovao io ao amin'ny vondrona misy antsika isika.
  Nanaiky i Gerda:
  - Hatreto aloha dia tsy anisan"ireo amboara ity entana vaovao ity, izay midika fa mbola hahasoa antsika.
  Nanohy ny fihazana tamin-kafanam-po antonony ireo tovovavy tigress. Tsy dia nahomby loatra izy ireo, fa nampiana fiara mifono vy fito hafa sy kamiao dimy ho an"ny fananany. Indray mandeha dia tsy maintsy niady teo ivelan'ny fiara izahay mba haka lasantsy ho lasantsy.
  Raha fintinina dia nivoaka avy tao anaty lafaoro ireo mpanao hatsikana efatra ka saika maty noho ny afon"ny tafondrony. Saina natsangana ara-potoana niaraka tamin'ny spider swastika ihany no tonga namonjy.
  Amin'izao fotoana izao dia miampita ny hady izy ireo ary misy fehezam-boninkazo roa miaraka amin'ny voninkazo taratasy izay omena ireo mpiady mahery fo.
  Oleg Rybachenko, izay reraka tamin'ny fijerena ity sarimihetsika maneso ity, dia niantsoantso hoe:
  - Fa maninona no asehonao ahy daholo ny adala! Impiry ianao no afaka mijery ny famonoana olona Rosiana!
  . TOKO No. 16.
  Ny ady no nanome an'i Jane sy ny ekipany fahafahana hahita ny tenany eo amin'ny fiainana. Noho izany, nandray anjara an-tsitrapo tamin"ny fampielezan-kevitra tany atsinanana ireo tovovavy. Fa nahoana no tsy? Sady vola no laza.
  Tsy niova firy ny fitaovam-piadiana Sovietika. Ny tank lehibe dia mbola T-34-85. Ny chassis sy ny fiarovan-doha dia nijanona hatramin'ny efapolo taona. Diesel maotera mitovy dimanjato horsepower, mitovy 45 millimeters frontal fiadiana amin'ny zoro. Fiarovana malemy kokoa ho an'ny sisin'ny vatan-kazo, marefo amin'ny cartridges German Faust.
  Ny tilikambo lehibe kokoa ihany no napetraka, miaraka amin'ny fiadiana eo anoloana 90 mm ary tafondro 85 mm. Ny tank, mazava ho azy, dia efa lany andro, ary tsy mampidi-doza ho an'ny Alemà mihitsy!
  Mamily fiara Goering-5 ireo tovovavy, fanovana taty aoriana. Ny lafiny fiadiana dia nitombo ho 178 milimetatra, ary ny anoloana fiadiana ho 250 amin'ny zoro. Ny tanky mihitsy dia manana motera turbine entona ary manafaingana ny Anglisy ho 60 kilometatra isan'ora.
  Nanontany an'i Gunner Gringeta i Jane hoe:
  -Mahita tsara ve ianao?
  Namaly tamim-pahatokiana ilay mpiady tantsaha:
  - Tena tsara ny fahitana eto! Hitako ny zava-drehetra!
  Nihomehezan'i Malanya sady nivovo hoe:
  - Hotorotorointsika ny Rosiana!
  Nanamafy tamim-pahatokiana i Matilda hoe:
  - Eny, hanao izany izahay!
  Mihodina ny Goering-5, namoaka akorandriaka ny basy. Ny tilikambo dia rovitra tamin'ny efatra amby telopolo sovietika. Mikiakiaka amim-pifaliana ny ankizivavy. Tena mihevitra izy ireo fa mahafinaritra daholo izany. Ary mamporisika mihitsy aza fa maty ny ekipan'ny tanky sovietika.
  Jane nibitsibitsika tamin'ny feo malefaka:
  - Hofafantsika ho lavenona ny rehetra... Ary ho eo ambanintsika i Moskoa!
  Na izany aza, rehefa tafintohina teo amin'ny toeram-pitrandrahana, dia tsy maintsy nijanona ny fiara mifono vy alemà. Nanamafy ny tenany mafy ny Rosiana. Ary be dia be ny anti-tank hedgehogs. Mavitrika amin'ny tifitra variraraka ny fitaovam-piadiana.
  Hoy i Gringeta tamin'ny fahasorenana:
  - Toy izao ny zava-nitranga... Nifanena tamina sakana mafy izahay!
  Namaly tamim-pahatokiana i Jane hoe:
  - Tsia, tsy mitranga izany raha tsy amin'ny maraina ... Andao isika hamaky ny opera!
  Somary nijanona ihany ilay fiara mpiady alemà. Nipoitra teny an-danitra ny fiaramanidina mpanafika jet, ary nampiasa teletanky. Toa nitady handrava ny toeram-pitrandrahana izy ireo.
  Nofehezin"izy ireo tamin"ny alalan"ny radio ny fiara misy baomba. Nampiasaina ihany koa ny fandefasana entona finday. Nodarohan'izy ireo ara-bakiteny tamin'ny afo sy ny lelafo ny toeran'ny Tafika Mena.
  Nanamarika tamin'ny tsy fahafaliany i Gringeta:
  - Amin'ny ady dia mihabetsaka ny loto, ary mihena ny herim-po!
  Tsy maintsy niombon-kevitra tamin'izany i Jane:
  - Selyavi! Indrisy fa resy isika!
  Nanitsy ny komandy i Gringeta:
  - Fa tsy isika, fa ny mpanohitra! Hivoaka amin"ny fahatapahan-dalana isika izao, ary hisy ny ady...
  Nitifitra ny fiara mifono vy alemà, na dia tsy nisy na inona na inona hita. Nokosehana ny tongony niboridana i Jane ary nihira hoe:
  - Tsy tokony hieritreritra ratsy isika - tena hanjavona! Misy lalana hivoahana amin'ny labyrinth, amin'ny fiafaran'ny fahafatesana!
  Nitsikitsiky i Gringeta:
  - Izay falifaly mihomehy...
  Izay maniry izany dia ho tratra...
  Izay mitady dia hahita foana!
  Malanya, mihira sy manjelanjelatra ny nifiny, nanampy hoe:
  - Aoka hiara-hihira amintsika izay efa zatra miady amin'ny fandresena!
  Naharitra ora maromaro ilay tafondro, ary avy eo dia nandeha ihany ny fiara mifono vy alemà. Nifanena tamin'ny fitaovam-piadiana sovietika sy basy manohitra ny fiara mifono vy isan-karazany izy ireo. Na izany aza, tsapa fa tsy ampy ny herin'ny fidirana. Nandroso ny Alemà... Rehefa nanomboka nitifitra ireo tafondro 203 mm vao niseho ireo fiara Nazi simba voalohany.
  Nibitsibitsika tsy azo antoka i Jane hoe:
  - Tompo ô... Esory amiko ity kapoaka ity!
  Hoy i Gringueta tamim-pahatokiana:
  - Tsy afaka manana fahafatesana roa ianao, tsy afaka misoroka ny iray! Koa raha misy isika dia hiaina any amin'ny tontolo manaraka!
  Nanontany nibitsibitsika i Malanya hoe:
  - Manao ahoana izany tontolo izany?
  Hoy i Gringeta fa tsy natoky tena loatra:
  - Heveriko fa tsara noho ny antsika izany!
  Nibitsibitsika i Malanya namaly hoe:
  - Homen'Andriamanitra ny jamba hampahiratra ny masony sy hanitsy ny lamosin'ny voho!
  Nanomboka nanontany tena tokoa i Jane hoe manao ahoana izany tontolo izany. Angamba ity tontolo ity dia vao mainka tsy misaina sy tsy dia azo antoka. Nanetsika ny andilany i Jane ary nanetsika ny valahany ary nikiakiaka hoe:
  - Safidy tena mahaliana ity - ny ho faty sy ny ho any amin'ny tontolo manaraka! Inona ary no miandry antsika any? Hihaona amin'ireo izay malalantsika teto an-tany ve isika sa tsy maintsy hahazo namana vaovao?
  Nanetsika ny alika tamin'ny tongotra niboridana i Gringeta ary nisioka hoe:
  - Hisy taonjato vaovao, hisy fiovana taranaka... Fa tsy hisy hanadino ny anarana Lenin na oviana na oviana!
  Ary nipoaka ny hehy, ny fihomehezany somary adala. Tantsaha mpiady izy ary nazoto nihetsiketsika ny tongony miboridana sy tsara tarehy, ary nilalao ny rantsantanany.
  Nahita IS-3 teo imason-draiko aho... Lavitra ny marina izany. Tsy ny rehetra no hamely, ary raha manao izany izy ireo, ny akorandriaka, midona amin'ny moron'ny pike, dia afaka ricochet. Fantatr"ilay tovovavy anefa izay nataony. Nitifitra izy ary niteny hoe:
  - Morontsiraka zavona, andao hopotehina amin'ny haniny!
  Nihira koa i Matilda:
  - Ary ity "Agdam" ity, andao hisotro amin'ny vehivavy! Super madama!
  Marina ny tifitra nataon'i Gringueta. Ny akorandriaka dia namely ny tapany ambany amin'ny fiadiana anoloana amin'ny tilikambo, hatrany amin'ny banga. Ary niteraka fiantraikany manimba tsy misy ricocheting. Izany no toe-javatra niseho. Ny marimarina kokoa, saika maty teo no ho eo ny ekipan'ny fiara mifono vy sovietika dimy. Ary ny vehivavy anglisy dia nanampy heloka bevava tao amin'ny lisitra.
  Nirohondrohona i Malanya, nampihetsika ny basiny. Nisy miaramila ankizilahy maromaro te-hiakatra ho any amin'ny tankin'i Hitler.
  - Fa pasaran, aza manatona, ry zalahy! - Nisy tovovavy mahafatifaty nikiakiaka sy nanaparitaka basy milina tamin'ireo mpisava lalana be herim-po.
  Nitsoka i Jane, nikasika ny ombelahin-tongony tsy hita maso tamin'ny fiadiana:
  - Ry zalahy, ry zalahy, ry zalahy... Lasa tsy tiana tampoka ianareo! Ho an'ity tany voaozona ity, dia mendri-kaja loatra ianao!
  Ary ilay zazavavy, zanakavavin'ny tompo, dia nalahelo an'ireo zazalahy tsy nikiraro, voasokajy, maloto izay nolefon'ny bala tsy misy indrafo. Tena mampalahelo sy sarotra izany rehetra izany.
  Nitifitra indray i Gringeta, niditra tao amin'ny basy SU-100, ary nikiakiaka hoe:
  - Ary ny valala dia hihazakazaka hanolotra ny tavoahangy!
  Nilelaka ny molony tamin'ny lelany mena i Malanya ary nitsoka Coca-Cola tamin'ny tavoahangy plastika, nanao hoe:
  - Tsia mazava ho azy! Omeo divay sy sigara iray fonosana aho!
  Matilda, nandroso tamim-pitandremana ny fiara mifono vy, nikiakiaka hoe:
  - Poizina ny sigara...
  Noraisin'i Jane ny gadona ary nanohy hoe:
  - Marina izany, hoy ny olona!
  Namaly tamin'ny tifitra sy misisika i Gringeta:
  - Tsy misy ratsy noho ny nikôtinina!
  Nihomehezan'i Malanya sady nitomany:
  - Asio fonosana sigara ao anaty vata fampangatsiahana!
  Nanampy i Matilda ho setrin'izany, ary nikasika ny nonony mena midorehitra:
  - Marina izany, hoy ny olona...
  Namarana tamin'ny tsikitsiky i Jane, nanala ny lelany.
  - Fa izaho mifoka...
  Nifarana tamin'ny fientanam-po i Malanya:
  - Ary tena faly aho!
  Nihomehy ireo tovovavy, nampiseho ny lelany lava sy miloko serizy. Hoy i Jane sady nitsiky:
  - Ny sigara no tena mamono tena, indrindra amin'ny mpanjifa!
  Nanampy i Malanya hoe:
  - Ny sigara dia toy ny basy mangina fa mahafaty na dia eo am-pelatanan'ny amateur aza!
  Nanapoaka basy i Gringeta ary niteny tamim-pitsikiana hoe:
  - Ny sigara no sniper azo antoka indrindra, mamono foana!
  Matilda nampihena kely ny tanky teo amin'ny havoana ary nisioka hoe:
  - Mangidy ny fifohana sigara fa mahasarika mihoatra noho ny mamy!
  Nisento mafy i Jane ary niteny hoe:
  - Ny sigara dia toy ny vehivavy ratsy fanahy, fa ny fisarahana aminy no tena maharary!
  Gringeta nikiakiaka, nitifitra ary nidradradradra:
  - Ny sigara, tsy toy ny grenady, rehefa atsipy dia manalava ny androm-piainana!
  Nangina ireo tovovavy. Nihitsoka indray ny tankin"izy ireo, ka nivarina tany an-kady. Tsy maintsy nivoaka aho. Somary nitebiteby ireo mpiady. Ny fiarovan-tena sovietika dia tena matanjaka.
  Nanamarika ny filozofika i Jane:
  - Amin'ny ady, ny lalana fohy indrindra mankany amin'ny tanjona dia ny fihodinana boribory, ary ny fahamarinana madio dia fitaka maloto!
  Nanamarika i Gringeta, rehefa nopotehin'ny tafondro Sovietika tamin'ny tifitra tsara:
  - Amin'ny alalan'ny fihodinana boribory dia mety hanafohy ny lalana mankany amin'ny tanjonao ianao!
  Notifirin'i Malanya ny basy ary nikiakiaka hoe:
  - Mena ny aina, fa ra mena midorehitra no raviny!
  Namintina izany i Matilda:
  - Amin'ny ady, very hasina ny aina, nefa mahazo dikany!
  Nanohy ny ady ireo tovovavy. Nitifitra izy ireo, ary niaraka tamin'izay dia namorona aphorisms rehefa nandeha izy ireo.
  Nodakan'i Jane tamin'ny tongony niboridana izy ary niteny hoe:
  - Ny ady dia toy ny mpampakatra, mora mamadika, nefa tsy mamela azy ho matory!
  Nitifitra i Gringeta ary niteny tamim-pahakingana hoe:
  - Ny ady dia vehivavy mitsiriritra amin'ny fihinanana ny vatan'ny lehilahy!
  Nitsikitsiky i Malanya namaly hoe:
  - Ny sokajin-taona rehetra dia manaiky ny ady, toy ny fitiavana, saingy tsy fialamboly mahafinaritra izany!
  Hitan'i Matilda fa ilaina ny manampy:
  - Ny ady, toy ny courtesan, dia lafo sy miovaova, saingy mamela fahatsiarovana mahery fo foana!
  I Jane dia nanodina ilay alika tamin'ny rantsantanany tsara tarehy sy niboridana ary nikohaka:
  - Amin'ny ady dia tsy toy ny amin'ny nofy, tsy afaka manao raha tsy misy fihetseham-po mahery!
  Nitifitra tamim-pitsiky i Gringeta ary namaly hoe:
  - Mankaleo sy miala sasatra izao tontolo izao, mahaliana sy mampientam-po ny ady!
  Matilda, nisotro Coke faly, dia nanohy hoe:
  - Ra sy hatsembohana ny ady, zezika ny zana-kazo miteraka herim-po!
  Nitsiky i Malanya ary niteny hoe:
  - Na inona na inona mahaliana ny fizotran'ny ady dia samy maniry ny farany ny rehetra!
  Nihazakazaka teo amin'ny vozon'ny basy indray i Jane ary nihira hoe:
  - Tsy boky ny ady, tsy azonao atao ny manidy azy, tsy azonao afenina ao ambanin'ny ondanao, azonao atao koa ny maloto!
  Gringueta nibitsibitsika tamim-pahatsorana:
  - Fivavahana ny ady : mitaky fanatisme, fifehezana, fanekena tsy misy isalasalana, fa ny andriamaniny dia mety maty foana!
  Nihomehezan'i Malanya sady niteny hoe:
  - Amin'ny ady, toy ny any amin'ny casino, ny risika dia lehibe, fa ny fandresena dia vetivety!
  Matilda dia nampiseho ny nifiny ary nivovo hoe:
  - Maty ny miaramila, hadino ny voninahitra, lany ny amboara, ary ny antony hanombohana vono olona vaovao ihany no tsy azo esorina!
  Nanamarina tamim-pitandremana i Jane:
  "Ny mpamono olona no ataonay tsinontsinona, raha tsy miaramila eo aloha izy, ary mainka fa ny mpangalatra no hamavoinay, raha mpangalatra eny an-kianja!"
  Nitsiky indray i Gringeta sady nisitrika hoe:
  - Ny miaramila dia Knight manana herim-po sy voninahitra ny fiadiana! Jeneraly Baron, izay satroboninahitry ny fahamalinana sy ny faharanitan-tsaina!
  Nitsiky i Malanya hoe:
  - Mirehareha ny miaramila, manambany ny olon-tsotra!
  Namaly tamim-pahamalinana i Matilda hoe:
  - Mety ho faty ny voalohany, fa ny farany tsy ho tsaroana!
  Niteny mafy i Jane:
  - Aleo aloha mizara babo toy izay manafika!
  Nanampy tamin'ny tsiky i Gringueta:
  - Toy ny vehivavy ny ady, lehilahy ihany no mandry tsy tapaka!
  Namaly tamim-pahamendrehana i Malanya:
  - Ny vehivavy, tsy toy ny ady, dia tsy maika hamono lehilahy!
  Hoy i Matilda sady nitsiky:
  - Ny ady, tsy toy ny vehivavy, dia tsy afa-po amin'ny isan'ny lehilahy voatendry!
  Naverin'i Jane tamin'ny rantsantanany tsy nisy na inona na inona indray ilay fanoto ary niteny hoe:
  -Ny ady no vehivavy tsy mety afa-po indrindra, tsy ampy azy ny lehilahy, ary tsy mandà vehivavy izy!
  Ho setrin'izany, i Gringetta dia nihevitra fa ilaina ny mamerina aphorism mampihomehy:
  "Tsy tia miady ny vehivavy, fa ny faniriana hamono lehilahy dia tsy ratsy noho ny bala!"
  Nisioka toy ny kôbra i Malanya, namoaka ny lelany mavokely:
  - Ny bala kely dia afaka mahafaty lehilahy, mampifaly azy, vehivavy be fo!
  Nanampy tamin'ny fitsiky maneso i Matilda:
  - Ny fo lehibe matetika mitarika amin'ny tombontsoan-tena kely!
  Nahavita nifanakalo teny maneso ireo tovovavy ary nanomboka nibanjina tsara ny kianjan'ny ady. Ny fiaramanidina mpanafika TA-311 dia nanidina eny amin'ny lanitra, nitifitra ny toeran'ny miaramila sovietika. Na dia miadana aza, dia nandroso ny fiaraha-miasan'ny Third Reich. Ary nahavita namelombelona kely ny tenany tamin'ny nitelina ny faty izy.
  Ireo tovovavy, leo, dia nanomboka nanao vazivazy indray tamin'ny aphorisms:
  Hoy i Jane:
  "Ny ady dia tsy misy tarehin'ny vehivavy, fa mandatsa-dra kokoa noho ny vehivavy!"
  Nitifitra sy nitifitra i Gringeta:
  - Tsy mitondra fifaliana ny ady, fa manome fahafaham-po ny fihetseham-po mahery vaika!
  Nitsoka sioka i Malanya namaly hoe:
  - Fifaliana amin'ny ady, ny fatin'ny fahavalo ihany no vidiny!
  Matilda, namakivaky ireo fanday, nanampy hoe:
  - Ny ady dia fangady saha: zezika faty, voatondraka rà, fa mipoitra amin'ny fandresena!
  Nitifitra sy nitabataba i Jane ho setrin'izany:
  - Maniry amin"ny faty sy ny ra ny fandresena, fa mamoa amin"ny malemy!
  Nitifitra i Gringeta, namaky ny efatra amby telopolo toy ny vera, ary nisisika hoe:
  - Toy ny voninkazo mihinana olona ny ady, mamirapiratra, mpihinam-boankazo ary misy fofona ratsy!
  Nokosesin'i Malanya tamin'ny tongotra niboridana ny pedal ary niteny hoe:
  - Ny ady no renin'ny fandrosoana ary renikelin'ny hakamoana!
  Handray izany i Matilda ary hierona:
  - Ary amin'ny ady dia tsy misy vidiny ny ain'ny miaramila, fa ny jeneraly aza no very!
  Nihazakazaka teo amin"ny tratrany ny sisin"ny tanany i Jane ary nibitsibitsika hoe:
  - Raha mila fihavanana ianao, ampidiro ny tahotra;
  Noraisin'i Gringeta ilay izy ary nitifitra, nanondro ny fitaovam-piadiana tamin'ny tongony niboridana, nihira hoe:
  - Tsy fahotana ny fihomehezana raha tsy fihomehezana amin'ny raharaha miaramila!
  Nihomehezan'i Malanya sady nihorakoraka tamim-pahombiazana:
  - Toy ny cirque ny ady, ny mpandresy ihany no mihomehy farany!
  Matilda no nitondra ny fiara mifono vy, nanorotoro mpisava lalana roa, ary niteny hoe:
  - Amin'ny ady dia toy ny amin'ny cirque, mpamono olona masiaka sy matotra ihany!
  Nangina indray ireo tovovavy. Leo manao vazivazy izy ireo. Amin'ny ankapobeny, ny ady dia tsy dia mahafinaritra loatra.
  Nieritreritra i Jane tamin'ny fahasosorana: Resy tamin'ny Alemà i Grande-Bretagne. Na dia firy aza ny tany azon"ny Anglisy. Ary ohatrinona izany Alemaina izany! Nanjary fanjakana goavana i Grande-Bretagne. Saingy tsy afaka nandevona ny zanataniny izy. Ny Third Reich dia nihoatra ny Anglisy teo amin'ny fitondrana ary na dia ny komandy aza dia lasa matanjaka kokoa sy mahay kokoa.
  Ary rehefa tonga tany Londres ny Nazia, dia nifarana ny tantara ho an'i Angletera. Nisy empira vaovao nipoitra, nanana hery tsy mbola nisy toy izany. Olona sy firenena maro no manompo ao amin'ny miaramilany. Ary inona no azontsika lazaina: ny Third Reich, namelatra ny elany, nandroaka an'i Grande-Bretagne.
  Saingy tamin'ny 1940, rehefa nandresy an'i Frantsa i Hitler, dia nanolotra tamim-pahalalahan-tanana ny fandriampahalemana ho an'i Churchill. Ary nilaina ny hanaiky izany: ny saina dia nilaza fa tsy afaka mahazo na inona na inona amin'ny ady i Grande-Bretagne, na ara-teorika aza, fa mety ho resy. Hitler dia niady tamin'ny ady an-habakabaka tamin'i Angletera tamin'ny antsasany mahery. Nanemotra miaramila tany Afrika izy, rehefa tara be. Nandeha tany amin"ny Firaisana Sovietika izy. Nampitarazoka ny loza ihany anefa izany rehetra izany.
  Ny Alemà, nampiasa ny faritany voabodo, dia nahita hery hiady amin'ny lafiny roa; Ary avy eo dia namadika azy i Stalin tamin'ny famaranana ny fampitsaharana. Nandohalika i Grande-Bretagne ary lasa anisan"ny Fanjakana Fahatelo.
  Fandresena maro no nahazo ny Wehrmacht ny voninahitry ny tsy mety resy. Nanatevin-daharana an-tsitrapo ny tafik"i Hitler i Jane sy ny namany mba hitady fahasambarana sy laza. Ary tafita tamin'ny ampahany izy ireo.
  De maninona? Manana Tanindrazana roa izy ireo izao: Alemaina Lehibe, Grande-Bretagne.
  Nisotro Coca-Cola i Jane ary nibitsibitsika hoe:
  - Fitiavana sy fahafatesana, tsara sy ratsy... Inona no masina, inona no ota, tsy miraharaha ny mpamono olona!
  Nihira ho setrin'izany i Gringeta, nandefa projectile hafa indray:
  - Tiavo sy sahia, aoka ny ratsy no hanjaka, fa iray ihany no nomena antsika!
  Nifaly kely ireo tovovavy. Eny, raha ny marina, araka izay azonao atao amin'ny fanalahidy kely. Tanora izy ireo, falifaly, mazoto ary tsara vintana. Miady mafy izy ireo ary tsy misy na dia iray aza. Raha tsy heverinao fa hikorontana amin'ny tank izy ireo.
  Nanamarika mafy i Malanya hoe:
  - Eh, tokony ho nanaiky ny tolotra nataon'i Hess i Churchill ary niditra tamin'ny ady tamin'ny URSS. Avy eo isika dia hitondra ny planeta manontolo, ary amin'ny farany dia hanorotoro an'i Alemaina koa!
  Nihira tamim-pifaliana i Matilda:
  - Mahay miady i Alemaina, ny liona britanika no tsara indrindra!
  Nanamafy i Malanya:
  - Eny, ny liona avy any Grande-Bretagne no tsara indrindra!
  Hoy i Jane sady nitsiky:
  - Mbola manana fahafahana isika! Ho faty i Hitler ary hirodana ny Fanjakana Alemana!
  Nitifitra projectile i Gringeta ary nanaiky ny ampahany:
  - Eny, hirodana! Mpihaza biby fihinam-boa izy ireo, saingy hanatsara antsika ve izany?
  Nanamarika filozofika i Malanya:
  - Ny firaisankina eo ambany fitondrana mafy dia tsara noho ny korontana sy ny miraviravy tanana eo ambany fitondrana malefaka!
  Notsindrian'i Matilda teo amin'ny pedal ny faladiany niboridana ary nivovo hoe:
  - Ho any Mars koa isika! Ary ankoatra ny rafi-masoandro!
  Namaly tamin'ny tsiky Gioconda i Jane:
  - Voalohany dia mila manangana fitondrana iraisana eto amin'ny planeta Tany isika!
  Gringet, nandray izany ary nihira mafy hoe:
  - Ary tsy avelantsika hiova ity fitondrana ity!
  Nanamarika tamim-pahakingana i Malanya:
  - Fa raha te hamela anao amin'ny oronao aho dia tsy maintsy manova ny orona!
  Ny zazavavy dia tsara vintana toy ny mahazatra. Tonga amin'ny andalana voalohany amin'ny hady kely izao ny tanky. Ary mandrava ny tany mbamin'ny fandayny. Mihomehy ireo mpiady.
  - Hotorotorointsika daholo izy ireo!
  Niraikitra teo anelanelan"ny "roller" ny iray tamin"ireo basy, ary nijanona ilay tanky. Nivoaka ny fiara ireo tovovavy; Saingy mampidi-doza any ivelany izany, mety ho may ianao.
  Nirohotra ny mpiady, nanetsika ny ombelahin-tongony sady nihira hoe:
  - Zazavavy milalao izahay, namana tsara, tsara, avelao izy ireo karavasy ny tongotray, ny cougars milalao!
  Jane, nihazakazaka, nahatsikaritra:
  - Inty izahay ry Space Marines!
  Nohamafisin'i Malanya tamin'ny fitsiky:
  - Na ho any amin'ny habakabaka na ho any amin'ny herin'ny landing!
  Dia noraisin'i Gringeta izany ka nitety ny sandriny sady nidradradradra hoe:
  - Tena mpiady mahery aho! hovonoiko daholo!
  Noraisin'i Matilda izany ho setrin'izany ary nikiakiaka hoe:
  - Poizina indray mitete ao amin'ny Fuhrer!
  Nitsiky i Jane ary nihira hoe:
  - Mahery ny kapoka, ary ny Fuhrer dia mahery indrindra!
  Nihazakazaka ireo mpiady, nandeha tsy nikiraro, teo ambonin"ny korontam-bato, potipoti-javatra, vy nafanaina be, karazan-kazo isan-karazany, ary karandoha tapaka.
  Jane nihira hoe:
  -Ho takatrao aho... Ho azonao aho... Ho azonao aho, ary tsy hahita firenena tsaratsara kokoa ianao!
  Mahafinaritra ho an'ilay tovovavy ny mihazakazaka, miaraka amin'ny tongony tsy dia masiaka loatra, manaraka ny lalana mikitoantoana sy ny potipoti-javatra. Tena mahafinaritra tokoa izany.
  Nihira i Gringeta:
  - fahavaratra, mibaliaka ny masoandro...
  Nanohana ilay hira i Malanya:
  - Avo... Avo!
  Nanampy i Matilda hoe:
  - Fahavaratra, lavitry ny fahafatesana isika! lavitra!
  Nifaly tokoa ireo mpiady. Tena mahafinaritra tokoa ny mihetsika sy mitsambikina amin-kery.
  Nitsiky i Jane ary niteny hoe:
  - Fivoriambe ny fahafatesana, tanteraka ny fahafaham-baraka!
  Gringeta nanosotra ny tongony iray niboridana tamin'ny iray hafa ary nisioka hoe:
  - Hanao fety koa isika e! Ary miaraka amin'izany ny fandresena!
  Hoy i Malanya tamin'ny fisalasalana:
  - Ny anay sa ny Alemà?
  Nitsiky i Matilda ary nihira hoe:
  - Afo mahafaty no miandry antsika...
  Niteny i Jane hoe:
  - Fa tsy manan-kery izy...
  Nidradradradra toy ny pantera i Gringeta:
  - Samy manana vatam-paty mitokana...
  Noraisin'i Malanya izany ary nitifitra izy, nitsikitsiky hoe:
  - Lasa any am-pasana ny batalyon Boche!
  Nitaraina i Matilda hoe:
  - Legiona iray manontolo no lasa any am-pasana!
  Ary nalain"ireo tovovavy izany ka niomeo... Toy ny soavaly manify izy ireo. Ary tena mahafatifaty, miboridana ary tanned tongotra.
  Noraisin'i Jane izany ary nibitsibitsika tamim-pifaliana:
  - Ary cobra aho! Ary cobra aho! Tsy orsa mihitsy!
  Nikiakiaka i Gringeta namaly hoe:
  - Mahafinaritra ny cobra manidina eny amin'ny rahona!
  Ary ny zazavavy dia hidona fotsiny ny lohany. Ny pitik'afo manidina avy amin'ny maso toy ny hoe ho avy ny ora!
  Noraisin'i Malanya izany ary nanitikitika azy hoe:
  - Hitler dia kaput!
  Nanohana azy i Matilda:
  - Ary i Stalin dia kaput!
  Nanozongozona ny valahany i Jane ary nibitsibitsika hoe:
  - Miady amin'ny mazava aho, mandohalika ny bibidia... haringako tsy ho eo ambonin'ny tany izay rehetra manaratsy!
  Nandray izany i Malanya ka nidradradradra hoe:
  - Ary i Hitler dia adala, mifoka sigara! Mangalatra afomanga izy ary tsy mandany alina ao an-trano!
  Nitsiky tamim-panesoana i Matilda ary nanontany hoe:
  - Ahoana ny hevitrao, manana izany ve ny Fuhrer?
  Nodakan'i Gringeta tamin'ny tongotra niboridana ilay lavenona ary nitaraina hoe:
  - Tsia mazava ho azy! Isika efa-dahy no hanome azy tsotsotra!
  Nanakodia ny masony i Malanya ary nibitsibitsika hoe:
  - Oh, tena mahafinaritra ny mitazona tsorakazo jade mihetsiketsika eo am-bavanao ary mahatsapa izany amin'ny lelanao!
  Nibitsibitsika tamin'ny fofonaina i Matilda:
  - Tena mahafinaritra izany! Ary ho tsara ny zava-drehetra!
  Nitsambikina ambony kokoa ireo tovovavy. Namboarina anefa ny tanky ka voatery niverina. Niakatra indray ireo mpiady ary nisisika hoe:
  - Ity ny tanky! Ho lehibe fotsiny izy!
  Tsaroan'i Jane tampoka ilay angano momba an'i Robin Hood. Misy Joe kely, nosamborin'ny sheriff ilay zazalahy. Nampijalijalina ilay zazalahy: nosintonin'izy ireo teo amin'ny fitoeran-jiro izy ary nendasina ny ombelahin-tongony.
  Rehefa nilelaka ny faladian-tongotr'ilay zazalahy ny lelafo... Tsapako teto i Jane, ary tena naniry hanao firaisana izy. Teto izy ireo no niditra tao. Indrindra fa ny karpa Crucian ninja japoney. Tena tsara tarehy ity tovolahy blond ity, ary manana fahatanterahan-dehilahy tena lehibe izy. Ary tena mahafinaritra ny mikasika ny hoditra madio sy malama amin'ny nono.
  Te-hametraka ny rantsantanany teo anelanelan"ny tongony i Jane, saingy sadaikatra izy ka niova hevitra. Na dia tena mahafinaritra tokoa aza ny hetsika toy izany!
  Hoy ny zanakavavin'ny Tompo:
  - Ao anaty onjan-dranomasina sy afo mirehitra! Ary afo masiaka sy mirehitra!
  Nifindra indray ny Goering-5 ho any amin'ny toeran'ny tafika sovietika ireo tovovavy. I Stalin mihitsy angamba no natahotra be rehefa nahafantatra ny fandrosoan"ny Nazia. Ahoana tokoa moa no tsy hatahoranao eto? Misy milina lehibe mirohotra aminao, saingy tsy misy valiny. Efatra amby telopolo, tsy afaka miady amin'ny andiany E ianao. Ary vao mainka aza avy amin'ny pyramidal AGs.
  Ary toa taitra i Stalin. Farafaharatsiny miantso kalalao ho mpanolo-tsaina anao. Tsy misy feo, tsy misy dikany, tsy misy rano mitete! Toa ho voasazy ianao!
  Hoy i Jane sady nitsiky:
  - Ary i Stalin, tsy toa an'i Churchill, dia nanaiky an-tsitrapo foana ny fanomezana avy amin'i Hitler ary nandeha ho amin'ny fandriampahalemana!
  Nihira tamin-kafanam-po i Gringeta:
  - Lazao ahy hoe inona izao tontolo izao! Hamaly anao izy ireo - ny masoandro sy ny rivotra!
  Nanamarika tamin-kafanam-po i Malanya:
  - Ary hanana zanaka matanjaka sy salama isika!
  Nitsiky i Matilda sady nibitsibitsika hoe:
  - Tsy chessboard izao tontolo izao, ary i Hitler dia tsy mpanjaka!
  Nanitsy ny namany i Jane:
  - Lava noho ny mpanjaka izy! Ary hofafantsika tsy ho eo ambonin'ny planeta izany!
  Nandray izany i Gringeta ary nidradradradra hoe:
  - Ny halehiben'ny Britanika, fantatry ny planeta! Nopotehina tamin"ny kapoka tamin"ny sabatra ny Fasisma!
  Nanampy tamin-kafanam-po i Malanya hoe:
  - Tia sy ankasitrahan"ny firenena rehetra eran-tany isika!
  Matilda, miaraka amin'ny hafanam-pon'ny tovovavy iray izay nahita ny fitiavany voalohany, dia nanampy hoe:
  - Mino aho, andao hanangana kominisma masina!
  Nihomehy i Jane ary niteny hoe:
  - Ary eo ambany fitarihan'ny Alemanina dia azo aorina tokoa ny kominisma!
  Nokapohiny teo amin'ny vozon'ny basy ny handriny ary nihira hoe:
  - Mivazivazy izahay fa hanangana kominisma izao! Ary i Stalin no ho mahery fontsika!
  Nanampy i Malanya, nanazava hoe:
  - Ao anaty vatam-paty, mazava ho azy!
  Nanamafy avy hatrany i Gringueta:
  - Mazava ho azy fa ao anaty vatam-paty!
  Hoy i Jane tamin'ny filozofia:
  - Na lehibe toy ny inona aza ny mpanjaka dia ho any am-pasana tahaka ny mpihaza!
  Nampian'i Gringeta niaraka tamin'ny tsiky ratsy:
  - Mandainga foana ny mpanao politika fa izy ihany no tena maty!
  Nikasika ny rantsantongony i Malanya ary niteny hoe:
  - Tena misy ny tsy fahafatesana, fa ny fahafatesana dia tsy misy dikany!
  Namoaka aphorism koa i Matilda:
  - Ny mpanjaka dia afaka manao na inona na inona, saingy tsy misy na iray aza, tsy misy mpanjaka afa-mandositra ny fasana ho amin'ny tany!
  Jane nikiakiaka:
  - Hifarana tsy ho ela ny fiainana...
  Gringetta notohanana tamim-pahatsorana:
  - Hikapoka tsy ho ela ny teboka!
  Nitifitra basy an'ny miaramila sovietika i Malanya, ary nitsoka:
  - O ry neny, neny, mamindrà fo amin'ny zanakao!
  Matilda, izay sahirana tamin'ny fihazonana ny fihomehezany, dia nanampy hoe:
  - Izy rahateo tsy manana andro hivelomana!
  Nieritreritra filozofika i Jane:
  - Samy te ho velona tsara daholo, fa vitsy ihany no maty am-boninahitra!
  Namaly tamim-pitsikiana i Gringueta:
  - Mampanantena fahasahiranana ny fahafatesana, raha tsy mamiratra amin'ny taratry ny zava-bita!
  Nisioka ny nifiny mafy i Malanya:
  - Ny fahafatesana tsara dia tsara noho ny fiainana ratsy!
  Nanamby i Matilda:
  - Tsara ny hoe Andriamanitra amin'ny fahafahana, fa ratsy ny devoly ao am-ponja!
  Hoy i Gringeta tamin'ny tsiky feno poizina:
  - Ary lany ny akorandriaka izahay... Ekeo fa loza lehibe ity! Tsy misy na dia iray aza ny fanomezana fandringanana!
  Nisento mafy i Jane.
  - Hisy fanomezana vaovao sy filoha hafa!
  . TOKO No. 17.
  Tamin'io andro io, 10 Oktobra 1947, Friedrich, toy ny mahazatra, greyhound sy tsy reraka, dia nihazakazaka haingana teo amin'ny soavaly rivotra Me-362. Tsy nahatsiaro harerahana akory ilay zazalahy, nientanentana loatra, ary mbola nitifitra tsy nisy naratra. Amin'ny alina, ny ekipa mpanamboatra, indrindra ny Amerikana, dia nametraka ny sasany tamin'ireo fitaovana simba. Indrindra indrindra, ny "Pattons" dia nivezivezy teo amin'ny lalamby, ankoatra izany, roanjato amin'ireo fiara ireo no niditra tao amin'ny serivisy rehefa avy nafindra avy any ampitan-dranomasina, nanaraka ny lalamby efa napetraka. Mazava ho azy fa nanandrana ireo mpifanandrina, saingy nanao ratsy lavitra noho ny mahazatra izy ireo. Tamin'ny fifidianana ny Ray Okrainiana, Bandera resy, ary ny famadihana sy ny famoizam-po nitombo teo amin'ny laharan'ny antoko. Fanampin'izay, narary ny komandin'ny hetsi-panoherana, Voroshilov... Ary tsy hita ara-potoana ny fanoloana azy... Araka izany, dia nahafa-po ny famatsiana ny vondrona fasista iraisam-pirenena. Eny, ny mpiady ambanin'ny tany be herim-po sy ny saboteurs mahery fo dia nahavita fahombiazana, saingy tsy mihoatra ny haavon'ny tetika. Fanampin'izany, ny firongatry ny mpiara-miombon'antoka vaovao nivadika dia niteraka fihenan'ny finoana ny fandresen'ny URSS, ary izany dia nitarika ho amin'ny zava-misy fa ireo singa mihozongozona, an-karihary na an-tsokosoko, dia nandeha teo amin'ny sisin'ny fasista.
  Nitombo indrindra ny isan'ny mpitsoa-ponenana teo amin'ny Tafika Mena Kraikov sy ny Tafika Poloney. Ny Poloney, rehefa nino ny fampanantenan'ny Nazia, indrindra fa ny kapitalista tandrefana, dia niantehitra mafy tamin'ny famoronana fanjakana lehibe tany atsinanana, tamin'ny fandaniana an'i Rosia! Mazava ho azy fa tsy ny rehetra, mazava ho azy, ny kominista poloney dia nijanona ho mahatoky tamin'ny Sovietika, fa ny sisa amin'ny alokaloka ara-politika ... Ny liberaly dia tena tsy azo ianteherana ... Noho izany dia nanomboka nitolo-batana teo amin'ny Moscow Bulge ny Poloney saika hatrany am-piandohan'ny fanafihana. ... Soa ihany fa vitsy izy ireo ary mbola tsy nisy fiantraikany tamin'ny fandehan'ny ady izany.
  Friedrich no nanao ny sidina roa voalohany, nisaraka tamin'ireo mpanamory hafa. Hitany fa tsy nifanena tamin'ny tafika Nazi tamin'ny afo intsony ny fahavalo, ary saika tsy nisy toeram-pitrandrahana intsony teo amin'ny lalan'ny tanky. Niady mafy anefa ny miaramila sovietika. Tsy nitifitra ny miaramila an-tongotra ary nanandrana, tamin'ny famelana ireo fiara mifono vy hanidy, hanapoaka ny dian-tongony na grenady maromaro, na nandoro azy ireo tamin'ny tavoahangy mirehitra.
  Ny zazalahy Terminator dia nampitombo ny isa tamin'ny alàlan'ny basy Sovietika. Ankoatra izany, mitifitra amin'ny fiaramanidina marindrano, manalavitra ny fandaniana fotoana amin'ny fitsirihana. Marina fa potika ihany koa ny fiara mifono vy maromaro natao otrika. Ny fiaramanidina URSS dia tsy niasa. Ny maraina dia fiaramanidina U-2 fito ihany no niseho, avy eo Laggs efatra. Amin'ny ankapobeny, niresadresaka fohy tamin'izy ireo i Friedrich, nanindry kely ny trigger... Ary avy eo, toy ny mahazatra!
  Rehefa nopotehin'ireo fiara mifono vy efa malemy ny fiara mifono vy Nazi, dia nirohotra namakivaky ny saha sy nankany amin'ny hady... Tany anti-tank sy sokina, na izany aza, dia nifanena ihany koa tamin'ity tsipika fiarovana fahenina sy fahadimy ity (misy valo tamin'izy ireo. total). Natahotra ny miaramila sovietika ary nanomboka nitifitra avy lavitra. Tsy nisy indrafo ny fitaovam-piadiana fasista, ary ny fiaramanidina... Hatramin'izao, toy ny rink-skating, potipoti-javatra ny zava-drehetra. Eny, Friedrich, toy ny mahazatra, dia mialoha ny rehetra, mazoto kokoa sy mangatsiaka kokoa. Nisy fiovana teo amin"ny fiforonan"ny miaramila; Fanapahan-kevitra an-tery mba hampihenana ny fatiantoka amin'ireo miaramila an-tongotra kamikaze izay manao sorona ny tenany nefa tsy te hilavo lefona...
  Nanao sidina fahatelo niaraka tamin'i Helga namany i Friedrich. Sambany izy ireo no nihaona tamin'ny fiaramanidina sovietika maromaro kokoa na latsaka. Anisan"ireny ny Br-3 dimy (avy amin"ny toerana nihadiana azy). Mahagaga fa niverina avy hatrany ny mpanafika URSS raha nahita ny aces alemà, ary nirohotra nanatona azy ireo ny mpiady.
  Notifirin'i Friedrich tamim-pahatoniana ireo fiara niezaka nanatona. Anisan'izany ny ace miaraka amin'ny kintan'ny maherifon'ny URSS eo amin'ny fuselage. Ilay mpiady efa za-draharaha anefa dia nanandrana niditra tao amin'ny rahona, saingy nanohitra ny biby goavam-be toa an'i Friedrich Bismarck, dia niharatsy izany. Ilay zazalahy terminator, tsy nisy naharesy akory, dia nitifitra mpiady enina amby telopolo sy fiaramanidina mpanafika efatra indray mandeha, nampiakatra ny hafainganam-pandehany, ary nirohotra nanaraka ireo mpanapoaka baomba.
  Teto anefa dia hitan"i Friedrich fa tsy nirimorimo loatra ny fiarany, ary tsy nahatratra 740 kilometatra tombanana na dia nisy maotera an-tery aza. Mazava ny antony, nosoloin'i Friedrich tamin'ny Mr-103 ny basy Mr-108 30-mm, izay, miaraka amin'ny hafainganam-pandehan'ny projectile voalohany 960 metatra isan-tsegondra, dia mahomby kokoa amin'ny fidirana amin'ny tafon'ny fiara mifono vy sy ny mpiady amin'ny fahavalo. lavitra, fa efa ho iray heny sy sasany mavesatra kokoa sy ambany kokoa miaraka amin'ny tahan'ny afo 420 fihodinana isa-minitra (na izany aza, Friedrich amin'ny ankapobeny dia naleony nitifitra akorandriaka tokana raha lavo tao anaty trance!). Ary nitombo ny bala ho an'ny basy, indrindra ho an'i Frederick. Tsy mora àry ny nanatratra ireo mpanapoaka baomba. He-362 maromaro no nialohavan'ilay tanora ace be herim-po. Nilatsaka toy ny havandra teo amin"ny voly izy ireo, nanorotoro sy nampijaly ny fiara sovietika. Ambonin'izany, ny Br-3, izay miadana kokoa sy tsy mitam-piadiana, dia lasa mora rembin'ny mpanamory mpampihorohoro. Tonga tamin'ny faran'ny fety i Friedrich, saingy mbola nahavita roapolo, nandondona dimampolo. Tsy naharesy ny fiarany teo aloha tamin"ny fiara telo amby dimampolo sy roanjato anefa ilay tovolahy.
  Niverina niaraka tamin'ny hafanam-po lehibe tao amin'ny fanahiny i Friedrich. Nandresy izy ary nandresy! Ary nanjavona tanteraka ny eritreritra momba ny famadihana ahy. Niteny anakampo mihitsy ilay tovolahy hoe:
  - Fa maninona ireny fitsaratsaram-poana ireny! Tanindrazana no itomboan'ny namanao sy ny zanakao! Ary ny URSS dia tsy Tanindrazana, fa fonjan'ny firenena!
  Helga nandre ireto teny ireto, saingy tsy nahatakatra ny tena maha izy azy, dia nanamafy hoe:
  - Marina ny anao! Ary tsy ho ela dia hanan-janaka isika! Na izany aza, tsy te-hitavy kibo aho raha mbola mitohy ity ady ity!
  Nitsiky i Friedrich:
  - Miankina amin"ny sitrapon"ilay Andriamanitra Tsitoha izany. Na izany aza, ny Papa sy ny metropolitanina maromaro dia miandany amintsika!
  Ny sidina fahefatra tamin'ny fanafihana, ny jet Fokken-Wulf-5s dia nivadika ho fihazana basy, satria fiara mifono vy roa ihany no tratra. Mbola ho avy anefa ny tena fitsapana.
  Ny Tafika Tank Mpiambina fahadimy an'i Rotmistrov dia nahavita ny famindrana tsy misy dikany mankany amin'ny faritra Krasnogvardeisky. Na izany aza, dia tsy azo atao ny nahataitra tanteraka. Ny fiaramanidina mpitsikilo fasista dia nandrakitra ny fihetsehan'ny fiara mifono vy be dia be, ary ny Nazia dia nanafaingana ny fanoherana. Tokony ho dimanjato SS vondrona 2nd SS Panzer Army, ary koa ny roan-jato fiara avy amin'ny stratejika tahiry, nivoaka mba hitsena fiara mifono vy dimam-polo sy sivin-jato sy ny basy-tena nohamafisin'ny tahirin ny totohondry mifono vy Rotmistrov. Indrindra indrindra, ny ady nitranga teo amin'ny saha akaikin'ny toeram-pambolena Pervomaisky iombonana, izay alemà grenady sy ny basy teo amin'ny tsipika voasambotra.
  Nantsoina i Friedrich sy ireo aces alemà tsara indrindra mba hiadiana amin'ny fanafihana goavana avy amin'ny tany sy ny rivotra.
  Ny lietnà Jeneraly Rotmistrov, ilay mahery fo tamin'ny ady tao Stalingrad, dia nanatanteraka ny baiko avy amin'ny Lehiben'ny Faratampony, ary nino tamim-pahatsorana fa tsy mbola resy ny ady tany akaikin'i Moskoa. Nanana fahefana teo an-tanany izy, ary nisy tsirim-panantenana fa ny URSS dia hahazo indray izay very teo aloha. Na izany aza, ny tsanganana, izay nihetsika teo ambany heriny manokana, dia nanjary nivelatra. Izany dia noho ny faniriana hisoroka ny fiaramanidina mpitsikilo Third Reich, miaraka amin'ny faharetan'ny diabe hafa noho ny fahasimban'ny lalamby noho ny fiparitahan'ny fiaramanidina fahavalo.
  Ny daroka baomba mahery vaika dia nanery ny tafika tanky lehibe handeha an-jatony kilometatra teo ambanin'ny heriny manokana. Ankoatr'izay, amin'ny diabe haingam-pandeha ambony indrindra ... Izany dia raisina amin'ny tsy fitoviana amin'ny fiaramanidina fiarandalamby sasany, ny fiara sasany dia nosoloina ny sivana, ny hafa, ny mifanohitra amin'izany, ireo karazana tranainy, anisan'izany ny fandefasana tsy lavorary, ny motera diesel.
  Noho ny habibiana sy ny fiatraikany mahery vaika nataon'ny fiaramanidina fahavalo, ny tafika fahadimy nanafintohina dia nijanona lavitra ny laharana voalohany ary izany dia nanery ity roller vy ity handeha hatramin'ny hariva ka hatramin'ny maraina.
  Efa niandry an'i Rotmistrov ny vondrona fasista kokoa. Na dia ambany noho ny isan'ny fiara mifono vy, ny Nazia dia ambony amin'ny kalitao: efa ho zato sy sasany "Panthers" -5 sy "Tigers" -5, ary iray am-polony sy sasany "Goering" L (anglisy). fiara miaraka amin'ny basy 17-foot, eo ho eo amin'ny hery miditra amin'ny basy "Panthers"), E-50, AG-50 ary "Patton". Mbola teny an-dalana ihany ireo mpanafika tanky Super Ferdinand.
  Mazava ho azy fa tsara kokoa ny nanafika ny Nazia faobe, fa ilay Zhukov mahatahotra dia maika loatra ho an'i Rotmistrov, natahotra mafy sao handray fepetra mahery vaika ny Nazia. Efa nanao izany anefa izy ireo...
  Saingy eto ny tafika sovietika dia nanana karatry ny trompetra iray - izany dia saron-drivotra mahery vaika ... Nesorina tamin'ny lalana Ural sy tao amin'ny foiben'ny foibe ny fiaramanidina, ary nanipy fiara fanofanana ho any amin'ny ady mihitsy aza izy ireo, ary koa fitaovana mivantana avy amin'ny tsipika fivoriambe. . Io no fahafahana namakivaky ny sisiny havanana sy aoriana, izay nifindra lavitra teo alohan'ny fasista.
  Jeneraly Gotha, sy ny komandy hafa, efa nandritra ny fifanakalozan-kevitra mialoha momba ny drafitra ho an'ny hetsika Moscow, dia nihevitra fa Krasnogvardeysk azo antoka fa ho lasa toerana ny ady tanky amin'ny fiadiana ny tafika sovietika, izay midika fa ilaina ny manana drafitra fonony. .
  Ny fiaramanidina alemana manokana, indrindra ny Xe-362, dia nanara-maso ny habakabaky ny habakabaka, ka ny ady tao Krasnogvardeysky dia ho lasa lehibe indrindra tsy tanky, fa koa ady an'habakabaka tamin'ny Ady Lehibe Faharoa!
  Friedrich dia nantsoina hiady amin'ny fahavalo, izy no ace tsara indrindra amin'ny Luftwaffe, ny mpanjakan'ny ady amin'ny rivotra dia mariky ny fandresen'ny Reich Fahatelo. Ary teo anilany, na saika teo anilany teo amin'ny tanany havanana, tamin'ny fanafihana, ary noho izany indrindra mahery fanovana ny Fokken-Wulf-5, nihazakazaka Helga.
  Nihira mihitsy aza ilay zazalahy hoe:
  - Mihazakazaka amin'ny onja eny amin'ny sambo kintana isika! Quarks foam ao amin'ny vortices etera!
  Nanamafy i Helga hoe:
  - Zavaboary mena, ho voa ianao! Zanaky ny tontolo helo ambanin'ny tany!
  Nihomehy i Friedrich ary nilaza ny tiany indrindra:
  - Avia, lavitra ny visy! Anjelin'ny fahafatesana, misioka fotsiny izy mba hisehoany! Ny fotaka rehetra dia hoviravirainy amin'ny borikiny!
  Nitsiky i Helga namaly azy.
  - Eny, hendry ianao!
  Somary nanahy momba ny fitomboan'ny lanjan'ny fiaramanidina i Friedrich, ny fifandraisana amin'ny fametrahana fitaovam-piadiana lavitra ary ny fitomboan'ny bala. Rehefa dinihina tokoa, ny projectile ny tafondro 30-mm dia in-telo mavesatra noho ny 20-milimetatra tafondro, ary eo amin'ny lafiny hery manimba, angamba in-efatra mahery kokoa, dia fitaovam-piadiana manerana izao rehetra izao afaka manimba ny fiadiana na ety ambonin'ny tany. ny planeta sy ny rivotra! Naniry ny hamoy ireo basy vita gasy mihitsy aza ilay tanora ace sy hanala ny basy lehibe efatra, saingy... nanohitra i Helga talohan"ny niaingana:
  - Raha ny marina, mety hidina amin'ny ady akaiky izany. Tsara kokoa raha tehirizina ity karatra trompetra ity...
  - Ampy ho an'ny Force Majeure sy mpitifitra roa! - Tapaka vetivety i Friedrich. Amiko dia ampy ny mitifitra akaiky. Amin'ny ankapobeny, heveriko fa tafahoatra ny fitaovam-piadiana mahery vaika eto.
  Nitsiky tamim-pifaliana i Helga ary namely tehamaina ny lamosiny.
  - Indrisy fa tsy ny rehetra no Knight tsy mety resy toa anao! Betsaka ny aces mbola vao manomboka, mila afo mirefarefa kokoa mba hahazoana antoka fa hitifitra...
  Nanohitra mafy i Frederick:
  - Ny fiara lafo vidy toy ny ME-362 U dia tsy homena mpanamory vaovao. Ity mpiady ity dia ho an'ny aces.
  Raha tokony hamaly i Helga, dia nihazakazaka nankany amin'ny fiaramanidina mpanafika azy i Helga, ary nanjelanjelatra ny kirarony mavokely. Inona koa no hatao, naneno ny antso vonjy maika.
  Faly i Friedrich tamin'ny ankapobeny fa nesoriny ireo basim-borona ivelany roa, nandeha mora kokoa ilay fiara lehibe, ary nitombo ny hafainganam-pandehany, ary ny elatra maivana kokoa dia nanatsara ny fahaiza-manaony. Na dia rakotry ny fairings aza ny toerana misy afo, ny fihenan'izy ireo dia nanampy tamin'ny aerodynamics amin'ny fiara. Na dia tsy misy mitovy aza ny Me-362 amin'ny lafiny aerodynamika amin'ny fiara piston, dia soavaly ady eran-tany izany.
  Hazo sy saha tsy fahita firy no mitselatra ery ambany... Mafana ny andro ary toa tsy ho mora ny miady. Indrindra fa ny Rosiana, izay resy amin'ity ady goavana ity. Eto ankavia ary ambany kely dia misy andiana goaika manidina... Ondry aman'osy lehibe, ny sasany amin'ireo goaika dia tena lehibe... Famantarana mampihoron-koditra, ny goaika dia miaraka amin'ny ady rehetra amin'ity tontolo feno habibiana ity, tsy misy fihetseham-po. Raha nihira tao amin'ny mozika malaza i Boyarsky:
  - Fa nahoana! Tsy azo atao ny miaina amin'ny sainao! Fa nahoana - tsy mampianatra antsika na inona na inona ny fiainana!
  Ity misy herisetra sy herisetra ary herisetra bebe kokoa! Habibiana, habibiana ary habibiana indray no manamafy ny firenena!
  Toa tsy manam-pahataperana ny andian'ny goaika, misy an'aliny, ary ana hetsiny izy ireo, ka mandre azy ireo ianao na dia ao anaty trano kely voaisy tombo-kase aza. Nanontany an'i Helga tamin'ny radio i Friedrich hoe:
  - Mety ho azonay ve ny mamely azy ireo amin'ny basim-borona?
  Nanohitra ilay tovovavy ace:
  - Tsy mendrika izany! Ny bala rehetra dia afaka manisa eto!
  Nitsiky i Friedrich:
  - Izay tena azo atao! Ny mpanjaka dia manana cartridges ao anaty kitapo eo ambanin'ny seza fiandrianany.
  Nitsambikina tampoka avy tao ambadiky ny andiana voromahery ny andiany voalohany tamin'ny fiaramanidina sovietika. Ny Salamandria no nitsena azy ireo voalohany. Nisy ny fatiantoka teo amin"ny andaniny sy ny ankilany, betsaka ny Rosiana maty. Tara nitifitra i Friedrich ary fiara valo monja no nitifitra. Saingy mbola fanombohana sarotra izany. Saingy "Salamanders"-3 alemà roa no voatifitra, ary tsy mazava ny fomba nahavitan'ny Me-262 mialoha ny rehetra.
  Mbola ho avy anefa ny zava-dehibe indrindra. Nifarana ny andian'ny goaika, nitsambikina tany amin'ny habakabaka ambonin'ny saha Krasnogvardeisky ireo mpanamory alemà ary nanomboka izany.
  Nirohotra nankany amin'ny squadron alemà ny tafika iray manontolo, ary eto, raha ny marina, dia nisy fiaramanidina avy amin'ny tafika an'habakabaka an'ny URSS. Armada goavam-be amin'ny karazany rehetra, fa ny ankamaroan'ny Yakov sy ny Laggs vitsivitsy.
  Nitifitra avy any amin'ny enina kilometatra mahery i Friedrich. Nilentika tao anaty ranon-tsavony indray izy, rehefa tsy mikendry, fa manindry ho azy ny rantsan-tànanao. Rehefa tsy misy intsony ny fiheverana, ny eritreritra, dia toa anao ny vatana, fa efa toy ny saribakolin'ny hery tsy fantatra... Ary midika izany fa tsy anao ny nofo, fa ny fanahin'ny any ambanin'ny tany - hery maloto, ratsy. ..
  Eny ary, ary teo amin'ny lohan'ilay zazalahy terminator dia nanomboka naneno imbetsaka ilay hira:
  Eo amin'ny mpinamana, nefa mitokana,
  Voasambotry ny fijaliana, ny tebiteby!
  Tena leo ny fanararaotana ny tontolontsika,
  Na ny habakabaka na ny hatsaran-tarehy dia tsy hita!
  Aiza no nitondranao anay - devoly ratsy fanahy?
  Rehefa misy demonia ratsy mifehy tafika!
  Voninahitra ara-miaramila no tadiavintsika,
  Na dia ao am-po aza aho dia parasy ratsy!
  
  Ny fahabangana toy izany amin'ny fanahy maty,
  Tsy misy lalana manodidina ny korontam-bato!
  Ary ny fahafatesana, ity tsato-kazo ity ho an'ilay vehivavy antitra masiaka,
  Inona no manangona hetra ao amin'ny Holy Rus'!
  
  Ny fahalalana tsotra dia tsy mamiratra,
  Ao amin'ny tranonkala ny zava-drehetra, hery tsy manam-petra!
  Ny faniriana hiaina eto an-tany,
  Manandrana mamy, fifaliana, fahasambarana miaraka amin'ny malalanao!
  
  Fa ny anjara dia naniraka ny zanany ho any amin'ny ady,
  Tany izay tsy maintsy nanadinoantsika ny fiadanana!
  Tsy ilaina ny manozona an'i Satana amin'izany,
  Ny tenanay tsy naniry zavatra hafa!
  
  Manapaka ny tadio ho any amin'ny fiaramanidina aho,
  Efa nanao twist, ary ny sonia mihetsika!
  Minoa ahy, tsy maty ilay mpiady amin'ny Tanindrazana,
  Andao hanao diabe fandevenana ho an'ny scum!
  
  Ny fahavalo dia maro, mahery,
  Fiara, mpiady, balafomanga!
  Hotorotoroinay ny Wehrmacht helo,
  Hankalazaina ny zava-bitan'i Rosia!
  Ho avy eto an-tany ny kominisma, mino aho,
  Hiaina amim-pifaliana isika - fantatro tsara!
  Ny mpamono olona - ny fasisma, dia hirodana,
  Ny fandresena dia ho amin'ny hatsaram-panahy, ny fahazavan'ny volana Mey!
  
  Tanindrazana, sidina haingana,
  Nanome antsika fiainana masina izany!
  Mihira ao am-pontsika ny hiram-pirenena,
  Izaho rahateo miady mafy ho azy!
  
  Ary mino aho fa ho avy ny fotoana mazava,
  Tsy hisy vonoan"olona, hanjavona any amin"ny hantsana ny fahanterana!
  Ny hazakazaka dia hivoatra tsy misy sisiny,
  Ny ambony dia hihazakazaka amin'ny zava-bitan'ny tsipika!
  
  Ary mba hahafahantsika manatona akaiky kokoa ny fotoana;
  Dia mila miady toy ny miaramilan'i Rus '!
  Ka tonga amin'izay rehetra tsy adala,
  Hain'ny Rosiana foana ny miady!
  Hira tia tanindrazana tsara no naneno tao an-dohan'i Friedrich, fa ny tanany sy ny tongony mamitaka kosa dia nanao ny mifanohitra amin'izany. Izany hoe, nandefa akorandriaka ho an'ny fiaramanidina sovietika amin'ny karazana sy marika rehetra izy ireo. Niezaka nanatona akaiky sy nanomboka niady ny mpanamory sovietika... Volka, rehefa nitifitra fiara maherin'ny dimampolo teo am-pandehanana, dia nivily ary nisoroka ny tifitra sy ny andrana fandoroana (tapahiny tamin'ny fipoahana basy milina fohy ity kamikaze ity) . Avy eo dia nivadika ny fiaramanidina an'ilay tanora ace, ary tao anatin'ny trance ady ilay zazalahy dia nitifitra tafondro maro be. Nandripaka mafy ny mpiady sovietika maromaro nipoitra avy any aoriana.
  Eto i Friedrich dia saika voadona, saingy nahavita nitsambikina tao amin'ny tsipika afo ary nanohy nandripaka ny mpifanandrina taminy. Tamin'ity indray mitoraka ity, ny "Pawns" misy motera kambana no lasa niharan'izany. Nisy aphorism nipoitra teo amin'ny lohan'ny ankizilahy (tsy voanjo koa ny pawns, mpanjakavavy ho avy!). Nikiakiaka tao amin'ny radio i Helga:
  - Neny malala ô! Endrey ny fanerena azy ireo!
  Friedrich, nanao loop tsy feno, nanapaka ny mpiady Sovietika avy lavitra miezaka ny ho ao ambadiky ny Helga. Ny iray tamin'izy ireo dia ny "Shopkeeper" (Lagg-5), nanana kintana mena lehibe teo amin'ny fiaramanidina ... Midika izany fa mahery fo ny URSS. Ilay tovovavy, tamin'ny fanovana fanafihana ny Fokken-Wulf, dia nitifitra ny fiara mifono vy ny tafik'i Rotmistrov nanatona ny toerana alemà. Ary tamin'izany fotoana izany dia namely tsara izy, nitsoraka soa aman-tsara.
  Mbola niady tamin'ny fiaramanidina fahavalo i Friedrich, nisaotra ara-tsaina ny vatsy noho ny fitomboan'ny bala. Na dia nahavita namboly mpamadika terminator ao amin'ny tanky T-34-85, nifidy ny komandy (izany dia azo jerena avy amin'ny Antenna, izay, na dia eo aza ny vovoka sy ny halavirana, Friedrich maranitra maso mora hita!).
  Voadona tamin"ny akorandriaka telo indray mandeha ny saron"ny foy ka nijanona ny tanky...
  Nafana ihany koa ny teo ambany, efa nikodiadia nankany amin"ireo grenady SS sy ny ampahany amin"ny Corps secondaire ny lelaben"ny Tafika Fifth Guards Tank.
  Ny fiara sovietika voalohany dia nikodiadia tao amin'ny hady anti-tank, ary nihena ny hafainganam-pandehany. Nirotsaka tamin'izy ireo ny tafondron'ny Tigers-5 sy Panthers-5. Eo no matanjaka ny Alemà vaovao: niady lavitra mba hahazoana tombony amin'izy ireo, ny fiara mifono vy sovietika dia tsy maintsy niady akaiky. Manangana fanariam-pako... Tsy nety anefa ny fanapahan-kevitra ara-teknika, ny handrovitra ny saha malalaka nihadiana ny tatatra, hitsena ireo milina miandry ny "remby". Eny, ary tsy hianjera faobe amin'ny fotoana iray ihany?
  Na izany aza, ny Sovietika Ils, na dia eo aza ny fatiantoka lehibe, dia mbola vaky, toy ny mpanao ady totohondry kely mitsoraka eo ambanin'ny fitohanan'ny goavam-be, mankany amin'ny fahavalo fiara mifono vy, niteraka fahavoazana, anisan'izany ny baomba kely. Na izany aza, ny sasany "Tigers"-5 dia nijoro teo an-tampon'ny harato, fa ho an'ny fiara maro, ny miaramila alemà dia voatery nametraka fiarovana ara-bakiteny teo am-pandehanana.
  Nihevitra i Frederick fa raha nanao fanafihana nifantoka kokoa ny Rosiana, dia ho nanana vintana ambony kokoa izy ireo hahazo "vola be" sy ady akaiky mahasoa.
  Nitohy ny fandoroana nataon'ireo mpanamory mena, saingy ohatra ny amin'ny Salamander-3 tena kinga, tsy nitondra vokatra nandrasana izany tetika izany. Nitombo ny fatiantoka tamin'ny fiaramanidina alemà, toy ny tamin'ny sovietika be dia be. Tsy ady tsy nisy valiny intsony anefa izany. Maro ny mpanamory Sovietika nanana traikefa mendrika, dia tsy noho ny zava-misy fa nandrakotra an'i Moskoa, ka nijaly mafy ny Nazia.
  Friedrich, izay tsy mampino maranitra ny toe-tsainy, dia nisoroka foana ny hitifitra sy intuitively namely ny mpiady Sovietika mampidi-doza indrindra. Miezaka mandondona ny mpitondra. Nanao izany izy, ary niasa tsy nisy diso. Teny an-dalana, nisy fahabangana tao an-dohako, ary tsy fahampian'ny fiheverana ny ady toy izany. Nihetsika ny razana, tratra ireo lasibatra, tsy nisy ny tsy fahampiana. Imbetsaka dia tonga tany amin'ny fiara mifono vy.
  Ary an-jatony, raha tsy, fiaramanidina an'arivony isan-karazany no nitselatra sy nitselatra teo imasontsika. Ohatra, Huffman amin'ny He-362-ny ... Miady amin'ny fomba manokana izy, ny hafainganam-pandeha, ny fikitihana ny fiara jet, ary ny potipoti-javatra manidina amin'ny lafiny rehetra ... Ary ny Rosiana koa tsy ratsy ... Fa aiza i Kozhedub, fotoana hanapahana ny fahefana... Mihetsiketsika fara-fahakeliny i Friedrich, tsy ilaina intsony ny mihodikodina, mamely kely, fa fotsiny, mihetsika kely noho ny faharesena..
  Lany ny bala, toy ny solika ao anaty fiara mifono vy, ary tonga avy any amin'ny toeran'ny Alemanina ny hery manaitra. Ny Salamanders, ary na dia Me-362 vitsivitsy mahery vaika aza, no voalohany niditra tao amin'ny ady, arahin'ny andian-jiolahy hafa an'i Hitler. Mihodina indray... manomboka mihemotra ihany koa ny fiaramanidina sovietika. Lany solika izy ireo, ary nihoatra ny fetra azo eritreretina sy tsy azo eritreretina ny fatiantoka. Niverina i Friedrich ary nanontany an'i Helga hoe:
  - Tsara ny zava-drehetra?
  Hoy ilay tovovavy:
  - Mandeha ny fiaramanidina! Nandondona fiara mifono vy enina sy mpiady iray aho...
  Nisioka i Friedrich hoe:
  - Eny, nihoatra ahy aza ianao tamin'ny isan'ny fiara mifono vy rava. Fiara dimy misy molotra ihany no nopotehiko!
  Nitsiky i Helga.
  - Firy ny fiaramanidina?
  - Fiaramanidina? - Nipoitra tao an-dohan"i Friedrich ny isa... - Iraika amby telonjato katroka! Firaketana eran-tany vaovao. Inona no zava-bita...
  Hoy i Helga:
  - Knight fotsiny ianao! Tsia, tsy ho ela dia ilay andriamanitry ny fandringanana. Ilay Kali lehibe mihitsy... Mpiady maneran-tany!
  Nanitsy tamim-pahalalam-pomba i Friedrich:
  - Raha ny marina dia tsy andriamanitra i Kali fa andriamanibavin'ny faharatsiana. Izany hoe vehivavy, na dia andriamanitra tena hajaina sy malaza amin'ny Hindoisma aza. Tempoly maro no naorina ho azy ary natao ho azy ny vavaka.
  Tsikaritr"ilay ankizilahy tampoka fa nokaikeriny mafy ny lohaliny teo amin"ny fanonganana. Ary nianiana izy hoe:
  - Rey olona ô! Tsy mendrika ny hiodina amin"ny fiara mitam-piadiana mahery vaika tahaka izao.
  Hoy i Helga tamim-panahiana:
  - Ary tsy misy ahy ny sidinao manaraka?
  Nanamafy avy hatrany i Friedrich hoe:
  - Eny, mbola hameno solika ny Fokken-nao, fa ny ahy efa vonona. Aza miteny fotsiny fa tandremo ny tenanao!
  Hoy i Helga tamin'ny fomba hentitra:
  - Tsia! Ny torohevitro aminao dia ny miady sy miady araka izay tratra... Raha azo atao.
  Nidina ny fiaramanidina ary nihazakazaka nankany amin'ny fiara manaraka i Friedrich. Ny fitambarana voafantina amin'ny Me-362 sy ny fanafihana F -490 dia tsara indrindra ho an'ny superass amin'ny fotoana rehetra.
  Friedrich, nahatsapa ny pedal maranitra sy maranitra an'ny Fokken-Wulf-4 tamin'ny tongotra niboridana, dia nanomboka nanosika ny hafainganam-pandehany ary nihira hoe:
  - Manidina hiady aho! Hanitsakitsaka ny zavaboary ho vovoka aho!
  Nitohy ny ady tao Krasnogvardeysk. Ankoatra ny fiara mifono vy ny tafik'i Rotmistrov, dia tonga teo amin'ny ady ihany koa ny fiara sovietika dimampolo amby zato, nalaina avy amin'ny sisiny atsimo sy ny faritra Kashirnsky eo amin'ny anoloana Sovietika. Marina fa ireo fiara andiany voalohany ihany no tonga hatreto. Ny fiaramanidina sovietika koa dia tsy nieritreritra ny hilavo lefona, fa tsy mbola navitrika manokana.
  Nanomboka niasa tamin'ny fiara mifono vy i Frederick, nampiasa ny basy noforoniny manokana ho an'ity tanjona ity. Araka ny heviny, ny kalibre 37 milimetatra dia mbola tsara indrindra ho an'ity tanjona ity. Ohatra, Rudel, miaraka amin'ny basy toy izany, tsy misy trance ady, rava, na ny marimarina kokoa, ny marina kokoa, nandondona fiara mifono vy 534 nandritra ny ady. Saingy nisy olon-tsotra, fa tsy Friedrich. Tsaroan'ilay zazalahy ny fomba nilazan'ny rainy tamin'ny reniny fa ny fiantraikany mitambatra amin'ilay zaza nentina tao an-kibo, ankoatra ny fisehoan'ny fahaiza-manao mahagaga rehefa mandroso ny fahamaotiana, dia afaka mamadika ny taranaka ho psychopath...
  Mety ho vokatry ny fitaomana ihany koa ny toetrany, izay tsy fantany ny toetrany.
  Tonga anefa ireo fiara mifono vy, ho an'ny mpanamory toa miadana ny fihetsik'izy ireo, ary mainka fa ho an'i Friedrich. Nanomboka namely avy hatrany tamin'ny fiaramanidina mitsivalana ilay tanora ace. Mitifitra sy mamely fotsiny. Tsiloam-pahazavana avy amin'ny fipoahana kely, foy tapaka. Fiara maro no mirehitra amin'ity tranga ity, satria ao amin'ny efitrano fiadiana no misy ny fitoeram-pako. Ary ny fandringanana, ny barika T-34 dia nanidina toy ny lelan'ny antsamotady.
  Matetika ny tafondro no nahatonga ny fipoahan'ny bala. Ary ity indray...
  Friedrich dia tsy nieritreritra momba izany, dia nijery ny sary, rehefa niharan'ny fatiantoka be sy mahatsapa ny zava-poana ny fikasana handrava, ny mpiambina fiara mifono vy nifindra manodidina ny tatatra nihady ny Sovietika.
  Saingy na dia eto aza dia nisy tsy ampoizina tsy mahafinaritra niandry azy ireo. "Super Ferdinands" roapolo no nahavita nanatona. Izy ireo, indrisy, nanana toetra matanjaka mitondra fiara, noho ny fampiasana ny Amerikana maotera.
  Namakivaky saha malalaka ny fiara sovietika, izay midika fa afaka manafika avy amin'ny telo kilometatra monja ireo mpiady malaza. Mazava ho azy fa tsy nahomby ny "Superferdinands", fa ny haavon'ny tifitra basy manohitra ny fiaramanidina dia nahafahan'izy ireo namely matetika. Ankoatr'izay, ny saha dia nolavahana mafy ary nokarakaraina tamin'ny akorandriaka, ary ny T-34-85 dia tsy afaka mahazo haingana. Mbola nihetsika toy ny andry ihany anefa izy ireo nandritra ny fipoahana. Ary ny Panthers-5 sy ny American Witches-5, mpandrava tanky haingam-pandeha, dia nihazakazaka nanampy an'i Ferdinand-4.
  Friedrich dia nanandrana nandondona (tsy nahatsiaro tena) ireo komandà. Na ny rantsantanako aza dia tery noho ny fihenjanana. Ary nisy voankazo! Ny terminator tanora, avy amin'ny projection horizontaly, dia nandondona fiara mifono vy T-34 roa amby efapolo, KV-s telo ary Su-122 roa. Mety ho nisy fiara telo hafa, saingy variana tamin'ny fanafihana nataon'ny mpiady sovietika izy ireo, ary ny tena zava-dehibe dia nanafika fiaramanidina. Nanomboka nitifitra tafondro 37 milimetatra sy tafondro roa 20 milimetatra i Friedrich (tena manimba ihany koa raha mamely jiro na tobin-tsolika na maotera) mampiasa azy ireny.
  Miisa fito amby roapolo ny fitambarany, ary miisa valo ambin'ny folo ny Ilovs... Tsy ratsy, raha jerena ny maha zava-dehibe ny fiara mifono vy tsirairay, eny fa na dia ireo simba tamin'ity ady mafy loha ity aza... T-34-85 maromaro no nanafaingana ary vaky tamin'ny farany. faritra. Ankehitriny dia nirehitra ny Amerikana "Witches" -5.
  Nahita ny fiaramanidina mpanafika an'i Hans-Ulrich Rudel i Friedrich. Toa nanapa-kevitra ihany koa ny hanolo ny Stuka amin'ny Fokken-Wulf-5 matanjaka sy haingana kokoa io ace malaza io. Ny mariky ny fanilony dia fantatry ny rehetra. Nanontany an"i Frederick izy hoe:
  - Manao ahoana ianao ry Anjelin'ny fahafatesana!
  Namaly i Terminator Boy hoe:
  - Ao amin'ny Gestapo ny zava-drehetra, fa manana zava-bita aho!
  Nanome toky i Rudel:
  - Ary mandeha tsara aho! Ahoana anefa no mitantana ny hitifitra araka ny marina sy haingana, ary na dia avy amin'ny fiaramanidina marindrano?
  Ilay zazalahy ace, nihomehy, namaly na nihira mihitsy hoe:
  - Fantatro tsara fa azo atao daholo ny zavatra tsy azo atao! Tadiavo ao anaty rano mandeha ny diamondra an'ny mpanjakan'ny tany!
  - Tsy maninona, hahatratra telopolo aho amin'ny faran'ny andro! - Nampanantena i Rudel.
  Ny fiverenana, fanoloana ny fiaramanidina, ary indray ny Me-362 tany am-boalohany, fiaramanidina izay, ankoatry ny lava-bala teo amin'ny elany, dia tsy nahazo fahavoazana teo ambany fitarihan'i Volka. Ary mazava ho azy ny ady tanky ...
  Nafana ny tany Krasgvardeisky. Nisintona ny tsanganan'ny tafika mpiambina fahadimy sy ny brigade nesorina tamin'ny lafiny hafa. Nanafika ny Alemà ihany koa ny fanamafisam-peo, anisan'izany ny mpamono tanky amerikana am-polony, ny M-18 farany misy tafondro 110 mm. Ireo fiara ireo dia tsy latsa-danja amin'ny hery manimba ny tafondro Tiger-5, calibre 105, ary na dia ny T-34 aza tsara kokoa noho izy ireo, satria tsy dia mora ny ricochet. Ny basy ihany koa dia vita avy amin'ny basy amerikana novaina manohitra ny fiaramanidina, izay midika fa mitifitra haingana. Ny fiadiana ihany no malemy noho ny alemà, fa ny 186 milimetatra dia ampy hitazonana projectile eo amin'ny handriny. Ankoatr'izay, ny T-34-85 dia matetika voahosotra rehefa mandeha.
  Friedrich, mbola lavidavitra, dia nahatsapa ny tsunami nanatona ny onjam-piaramanidina vaovao ny Tafika Mena. Midika izany fa na dia tsy misy fotoana ho an'ny fiara mifono vy, izay saika mihidy mafy, dia aleo ny fiaramanidina mpanafika no hikarakara azy ireo. Anisan'izy ireo, teny an-dalana, dia afaka mahita tena mitam-piadiana sy mifono vy Non-329s. Samy matanjaka avokoa na ny fiaramanidina mpanafika na ny mpanafika tanky. Indrindra fa amin'ny tafondro 88-mm Ra-44, izay miditra tsy ny tafon'ny tanky, fa koa ny handrina. Amin'ny ady an-habakabaka ihany, ity milina ity, raha lazaina amin'ny fomba malefaka, dia tsy mitovy amin'ny "work mare" Fokken-Wulf.
  Tao anatin'ireo fiaramanidina mpanafika dia nahatsikaritra ny fiaramanidina Helga i Friedrich. Mazava ho azy, miverina amin'ny hetsika.
  Ilay zazalahy terminator, nidina kely teny an-dalana, dia nanapaka fiara mifono vy telo sy basy-76 mandeha ho azy, nihira hoe:
  - Hanao fampisehoana isika! Tsotra ny kilasy super ambony indrindra!
  . TOKO No. 18.
  Namaly mora foana i Helga hoe:
  - Mazava ho azy fa mino anao aho! Tsy natolotro an'ilay bibidia ny foko! Ny valiny dia homena anao - mino ve ianao sa tsia?
  Raha tokony hamaly i Friedrich dia nanomboka nitifitra avy lavitra avy any ambany ... Ary avy eo dia nahazo haavo.
  Nisy fiaramanidina sovietika be dia be, saingy mbola vitsy kokoa noho ny tamin'ny voalohany. Nahatsiaro ho natoky tena ireo mpanamory Luftwaffe, toy ny mpianatra kilasy voalohany izay nikapoka mpiara-mianatra nahasosotra tao amin'ny sekoly tsy mahazatra ary tena tototry ny tanjaka ara-bakiteny.
  Lasa fetsy kokoa ny mpanamory sovietika, ary rehefa nanafika, dia nizarazara avy hatrany ho vondrona izy ireo, niezaka nisarika ny Alemà ho any amin'ny tenany. Nanafika azy ireo i Frederick, niakatra ny havoana. Ho azy anefa dia nanamora ny tetika ihany ny fandavan"ny fahavalo ny fanafihana mivantana. Niady anefa ny mpiady alemà hafa.
  Nomarihin'i Friedrich tamin'ny fahasosorana fa matetika ny Non-362 no mialoha azy. Saingy tsy maninona, avy amin'ny halavirana kilometatra maromaro, tsy misy mahay manapaka na izany aza.
  Ary ny "Salamanders"-3, toy ny fiaramanidina taratasy ho an'ny ankizy, mitsambikina, mitsambikina toy ny antsantsa amin'ny onja, ary izy ireo mihitsy no mahazo...
  Friedrich dia nisafidy ny niharam-boina, ny fiaramanidina baiko, ary tsy nanam-potoana hieritreretana ny fomba nitifitra ity fiaramanidina ity. Nanao sary ara-moraly ilay zazalahy:
  - Afaka resy amin'ny ady ianao, tsy toy ny amin'ny fanatanjahan-tena, indray mandeha, fa afaka mandresy amin'ny ady, tsy toy ny lalao, tsy misy farany! Na izany aza, ny ampahany amin'ny resy ihany no manidina eny amin'ny solaitrabe;
  Tsapa ihany koa anefa ny ady teny an-kianja. Ohatra, Wittmann dia efa za-draharaha tanky ace, niady tamin'ny Tiger. Matetika koa izy sy ilay mpitifitra no tsy afaka, na dia nivadika mora foana aza ilay tanky. Zara raha nanam-potoana hamafa ny hatsembohan"ny tavany i Gunner Schleich. Efa imbetsaka no voa teo amin"ny handriny ity biby goavam-be vy ity, saingy rikoriko izany hatramin"izao. Nikiakiaka mafy i Wittmann tamin'ny havokavony:
  - Avelao izy ireo hanakaiky kokoa, aza matahotra, na ...
  Ny fihetseham-pon'ny mpandray anjara amin'ny ady, lefitry ny Lehiben'ny Staff ao amin'ny 31 Tank Brigade, izay vao haingana lasa Hero ny Firaisana Sovietika, Grigory Penezhko, dia niresaka ihany koa momba ny toetry ny olombelona amin'ny toe-javatra mahatsiravina. ... Nisy sary mavesatra nijanona teo anoloan'ny sariny tao an-tsaiko... Nisy ny firohondrohona ka voatsindrin'ny sofina, ny rà nikoriana avy tamin'ny sofina. Ny firohondrohon'ny maotera tsy mitsaha-mitombo, ny fitabataban'ny metaly, ny firohondrohona, ny fipoahan'ny akorandriaka, ny fikotrokotroky ny vy rovitra... Avy amin'ny tifitra tsy misy dikany, ny tilikambo nirodana, ny basy nivadika, ny fiadiana nipoaka, ny fiara mifono vy nipoaka.
  Ny Patton-3 mavesatra tsy azo trandrahana, nanandrana naka ny Sovietika T-34-85 saika tsy misy dikany. Nikoropaka izy, nibontsina ny fiadiana fiarovan-tena. Niditra an-tsehatra ny "mpilalao ody"-4 ary nanandrana nampiasa ilay fihetsehana ny tenany. Toy ny tafiky ny mpitaingin-tsoavaly fahiny saika hifamely. Matetika ny fiara mifono vy dia nitifitra tsy nisy na inona na inona ary nipoaka.
  Nandrehitra avy hatrany ireo fiara mifono vy ireo tifitra basy. Nisokatra ny foy ary niezaka nivoaka ny ekipan"ny tanky. Nahita lietnà tanora iray i Grigory, may ny antsasany, nihantona teo amin'ny fiadiana. Naratra izy ka tsy afaka nivoaka ny foy. Dia maty izy. Tsy nisy olona nanampy azy. Very fotoana ny miaramila, tsy nahatsapa hetaheta, hafanana, na kapoka mihitsy aza tao amin'ny efitra tery amin'ny tanky. Hevitra iray, faniriana iray - raha mbola velona ianao, kapohy ny fahavalo. Ireo ekipan'ny fiara mifono vy sovietika, izay nivoaka avy tao amin'ny fiarany rava, dia nikaroka teny an-kianja mba hahitana ireo ekipan'ny fahavalo, izay tsy nisy fitaovana koa, ary nikapoka azy ireo tamin'ny basy poleta, ary nifandona.
  Sary amin'ny fomba surrealisme an'ny kapiteny iray izay, tao anatin'ny karazana hatezerana, dia niakatra teo amin'ny fiadian'ny alemà Tiger-5 simba ary namely ny foy tamin'ny basy mba "hifoka" ny Nazia avy eo. Ny komandin'ny orinasa tanky, Chertorizhsky, dia nanao zavatra be herim-po. Nandondona, tamin'ny alalan'ny tafio-drivotra akorandriaka, namaky ny sisin'ny fahavalo "Tiger"-5, fa ny tenany no voa. Nitsambikina avy tao anaty fiara ireo mpitatitra entana, namono ny afo. Dia niady indray izy ireo.
  Ny akorandriaka farany an'i Helga dia nanindrona ny tafon'ny tankin'i Grigory Penezhko. Nidona tamin"ny tobin-dasantsy ny akorany ary nirehitra avokoa ny zavatra rehetra. Nandoro ny ekipan'ny fiara mifono vy sovietika ny lelafo, ka nanery azy ireo hitsambikina avy tao amin'ny foy. Tsy nanam-potoana nitsambikina nivoaka anefa i Grigory mihitsy, izay naratra... Nandoro velona, nahatakatra ny zava-boahary hoe inona ny any ambanin"ny tany...
  Friedrich, rehefa nahita fa efa hendry ny fiaramanidina fahavalo ary niezaka nanidina tamin'ny alalan'ny hetsika mitambatra, dia nanafika ny fiara mifono vy ny tenany ... Eny tokoa, nanana fotoan-tsarotra ny Alemà, na dia niditra tao amin'ny ady aza ny fiara mifono vy britanika Challenger mitam-piadiana ( Ny ekipa dia avy amin'ny zanak'i Grande-Bretagne koa ary mitifitra tena marina!) .
  Friedrich dia feno hery demonia sy fientanentanana, vonona ny hamafa ny zava-drehetra sy ny olon-drehetra izy, na dia tsy maintsy miady amin'ny tafika tanky iray manontolo aza izy, ary indrindra fa ny tafika an'habakabaka. Saingy tsy maintsy miverina izahay, lany ny solika sy ny bala, noho izany dia niainga izahay, nitifitra fiaramanidina fito amby dimampolo ary nandondona fiara mifono vy iraika amby telopolo sy basy enina mandehandeha, miampy mpitatitra olona roa mitam-piadiana, Katyusha telo, Andryushas efatra, fiara nanandrana nandeha tany aoriana.
  Hoy i Helga:
  - Manana hira momba ny vehivavy ao an-tanànanay ny Rosiana! Ary tsy ny vehivavy ihany no miady, fa ny lehilahy, izay ilainay!
  Nanaiky i Friedrich hoe:
  - Tsara ny lehilahy, fa ny vehivavy no tsara kokoa!
  Hoy i Helga tamim-pitaka:
  - Mandresy ny vehivavy raha mandatsa-dranomaso, ny lehilahy mandresy amin'ny fandatsahana azy!
  Nanamarika i Friedrich, nandrotsaka nify:
  - Koa satria manao vazivazy isika dia midika izany fa tsy dia ratsy loatra ny zava-drehetra androany!
  Amin'ny sidina manaraka dia tsy maintsy manidina irery ianao ... Eny ary, raha izany no izy, dia tsy misy dikany ny kivy ... Tena mafana ao amin'ny Fokken-Wulf miaraka amin'ny maotera mangatsiaka. Mafana be, ny maotera, miampy ny masoandro, miampy fotoana kely hampangatsiahana. Gaga mihitsy aza i Friedrich hoe tsy mbola nianjera tao ambanin'ny enta-mavesatra toy izany izy. Asa fototra rahateo... levona daholo ny ao anatiny...
  Lany tanteraka ny fiara mifono vy sovietika... Na izany aza dia tonga tany amin'ny Alemà indray ny fanamafisana, ary saika natsipy tany amin'ny ady avokoa ireo fiaramanidina mpanafika... Nahazo fanamafisana ihany koa anefa i Rotmistrov... Ireo fiara mifono vy avy amin'ny lafiny hafa.
  Saingy milamina kokoa ny rivotra, na dia misy andiana mpiady na fiaramanidina mpanafika aza miseho.
  Naverin'i Friedrich ny tetika efa voaporofo teo aloha; Ary ny Alemà ...
  Misy ihany koa ny famoriam-bahoaka, satria efa rava ny ankamaroan'ny fiara mifono vy sovietika, dia afaka manandrana manafika ny tenantsika isika... Hoy i Wittmann tamim-pahoriana:
  - Fiaramanidina valo no nazera... Tsara indray andro, fa ratsy ny andro toy izany...
  Nahitsy ilay mpitifitra:
  - Raha ny marina dia roa ambin'ny folo...
  Nanapaka i Wittman:
  - Fiara efatra potika rehefa nianika ny hady lalina anti-tank ny Rosiana dia tsy isaina! Elementary izany. Ary mila hamenoana ny bala...
  Nirohotra nandroso indray anefa ireo fiara mifono vy sovietika rehefa nanomboka nihazo azy ireo indrindra ny fiaramanidina mpanafika. Indrindra indrindra, Friedrich, izay nitifitra bala dimy amby dimampolo, izay sivy amby efapolo T-34 fiara mifono vy sy enina basy mandeha ho azy. Ary naharitra dimy minitra sy sasany izy... Toy izany ny ady... Mazava ho azy fa mety ho lava kokoa izany... Nieritreritra i Friedrich, nahoana izy no nitifitra tafondro roa tamin"ny fotoana iray? Ary Ampy ny iray... Mandra-pahatongan'izany...
  Nifanena taminy tao amin'ny seranam-piaramanidina i Helga, nanoroka azy mafy teo amin'ny molony ary nibitsibitsika hoe:
  - Ity no embodimentan'ny fahasosorana - Don Quixote!
  - Inona hoy ianao teo? - Tsy tezitra intsony i Friedrich.
  Nahitsy avy hatrany ilay tovovavy:
  - Miala tsiny ry amboadia kely... Lancelot no tiako lazaina!
  Namaly ilay zazalahy kely:
  - Dia resaka hafa izany! Raha ny marina, Don Quixote dia fanesoana an'ny Knight. Karazana fanesoana adaladala sy andriana tsy misy fitiavan-tena!
  Nanaiky i Helga hoe:
  - Amin'ny ankapobeny, azoko izany! Fa...
  Nanapaka ilay tovovavy i Friedrich:
  - Amin'ny fiaramanidina haingana!
  Ny ekipan'ny fiara mifono vy sy ny mpanamory fiaramanidina sovietika dia toa nanandrana farany nanodina ny onjan'ny ady tena tsy nahomby. Ny Jeneraly Gotha, amin'ny maha-komandà za-draharaha izay efa nianatra tsara ny tetika Rosiana, dia tsy maika hanafika, fa na dia niankina kely aza mba hanararaotra tanteraka ny tombony amin'ny herin'ny afo. Ary mazava ho azy, amin'ny famandrihana. Toy izany ny paikadin'ny mpanao ady totohondry lava izay mihemotra eo anoloan'ny iray fohy, miasa amin'ny laharana faharoa, saingy tsy mamela ny pinscher fohy hanakatona ny halavirana ary hahazo tombony. Eny, tsy manana safidy hafa i Rotmistrov! Na manafika na maty! Ny farany dia tsara kokoa, na dia azo atambatra mora foana aza ny roa!
  Eny, tsy maintsy miady amin'ny fiaramanidina koa i Friedrich ... Ady koa izany, ary ny fahavalo dia be herim-po ...
  Saingy aloha, ilay zazalahy terminator dia nitifitra fiara mifono vy dimy ambin'ny folo nanafika T-34-85. Ethereal ao anatin'ny fipoahana iray ...
  Hoy i Helga:
  - Ianao no emperora ny rivotra! Toy izany no mety hankalazana ny Fanjakana Fahatelo!
  Namaly azy i Frederick hoe:
  - Ary efa malaza izy! Ary tsy ilaina ny midera!
  Nihiaka i Helga hoe:
  - Ary vao mainka manome voninahitra azy ianao!
  - Hanandrana! - Nitaraina i Friedrich.
  Niverina tamin'ny trance ultra-combat izy. Nisy eritreritra hafahafa tao an-dohan"ilay tovolahy. Inona, ohatra, no hanjo azy aorian"ny fandresen"ny Fanjakana Fahatelo? Mazava ho azy fa ny fiarovana ny vadin'ny emperora dia hanome azy ny toerana ambony indrindra, ary ny zanany lahy dia ho mpandova ny Fanjakana Lehibe. Fanantenana mampientam-po! Ary ny Rosiana, tamin'ny farany, dia nianatra ny filaminana sy ny fitsipi-pifehezana izay tsy afaka nampianatra azy ireo na dia ny Zeorziana mpandatsa-drà Stalin aza.
  Na dia mazava ho azy aza fa mbola lavitra ny fandresena... Na mety horaisin'ny mpiady izany ka hanodina azy, ka hidona amin'ny Fritz. Mamono fiara fasista am-polony toy izao ary miverina ho mahery fo any amin'ny USSR?
  Hanampy azy ve anefa izany raha voatifitra ireo maherifon"ny ady nandositra ny fahababoana, ary... Tsy matoky olona mihitsy i Stalin, nilaza izy fa tsy manan-janaka lahy, Yakovlev! Ka tsy afaka miverina intsony izy Friedrich... Indrindra fa taorian'ny zavatra nataony... Afaka nandositra avy hatrany tany amin'ny USSR izy, raha vao nomena ny Stuka. Namela ny helok'ilay zazalahy izy ireo... Eny, angamba nalefan'izy ireo tany amin'ny andian-tafika famaizana izy, ary raha nitifitra ny Nazi sasany koa izy... Eny, nanana fahafahana hiverina izy... ny URSS, tsy hitsitsy azy izy ireo fa lasa ra be loatra...
  Nieritreritra i Friedrich, nahoana izy no tsy nankany amin'ny sisin'ny Sovietika? Eny ary, eny, niditra tao amin'ny Hitler Jugent izy rehefa nahita ny tenany tao afovoan'i Berlin tamin'izany fotoana izany dia tsy nanana fahafahana hafa hivelomana. Fa nahoana izy no namono ny commissars? Azony natao ihany ny namono an"ilay izy... Nahoana no nisy bibidia nifoha tampoka tao anatiny... Na biby aza, satria mazàna ny biby dia mamono hohanina na noho ny hanoanana. Nanova ny vono olona ho fialam-boly, lasa ratsy kokoa noho ny tigra...
  Inona no nanjo azy fa nanomboka nitondra fifaliana ny famonoana olona, ary ny faniriana hitsangana ao amin'ny Reich Fahatelo sy hanao asa dia nandany ny tenany manontolo? Lasa iza izy ?
  Tena manana iray ve anefa izy? Ity ny Jeneraly Vlasov na Boris Alekseevich Smyslovsky. Eto koa dia nisy toetra hafahafa, izay toa solontena fakan-tahaka ny corps mendri-kaja ao amin'ny tsarist Rosia. Ary tsy maintsy niandany tamin'i Hitler sy ireo fasista hafa izy. Mpiandraikitra ny Tafika Imperial Rosiana, kapiteny. Taorian'ny ady an-trano dia nampidirina tany Polonina izy, ary nifindra monina tany Alemaina. Niditra tao amin'ny tafika alemà. Nanomboka tamin'ny 1928 ka hatramin'ny 1932 izy dia nianatra tao amin'ny Higher Courses tao amin'ny Departemantan'ny Miaramila (General Staff Academy) ao amin'ny Reichswehr. Nandritra ny Ady Lehibe II dia nandray anjara mavitrika tamin'ny fananganana vondrona mpirotsaka an-tsitrapo Rosiana izy. Nino izy fa afaka mandray anjara amin'ny famerenana amin'ny laoniny an'i Rosia ny Alemà: "Ny fandresen'ny tafika alemà dia tokony hitarika antsika ho any Moscou ary hamindra tsikelikely ny fahefana eo an-tanantsika. Ny Alemà, na dia taorian'ny faharesen'ny Sovietika tamin'ny ampahany aza, dia tsy maintsy hiady amin'ny tontolo Anglo-Saxon mandritra ny fotoana maharitra. Hanampy antsika ny fotoana, ary tsy hanam-potoana ho antsika izy ireo. Hitombo ny maha-zava-dehibe anay mpiara-dia, ary hanana fahalalahana tanteraka amin"ny hetsika ara-politika izahay.
  Feno izay novakiany teo amin"ny Internet ny lohan"ilay zazalahy... Sendra tsy nahy, nibanjina ny pejin"ilay boky fanoharana ny masony - "ny mpiara-miasa amin"ny Nazisma dia fahafaham-baraka ho an"ny firenena!"
  Na izany aza, tamin'izany fotoana izany dia tsy niara-niasa tamin'ny Jeneraly A. A. Vlasov aho, satria tsy nizara ny fomba fijeriny na ny drafitry ny hetsika aho, fa nihaona taminy intelo aho, indrindra tamin'ny toromarika avy amin'ny Staff General Alemana.
  Nanapaka ny eritreriny i Friedrich... Fiaramanidina sovietika telo amby valopolo no maty voatifitra, ary efa nambolena tao anaty fiara mifono vy ny akorandriaka farany, ary efa azo atao ny miverina indray... Zazalahy manao ahoana izy... Tena nilentika izy. ... mpivaro-tena! Tonga dia lena ny maso... Ranomaso masira nikoriana teo amin"ny takolaky ny zazalahy malama... Mangidy, fara faharatsiny, mitifitra ny tenanao!
  Rehefa tafaverina izy, dia nanaitra ny sainy avy hatrany ny fahitana an'i Helga reraka nefa falifaly, ary nirohotra nankany amin'ny ady indray izy... Mpiady tokoa izy! Midika izany fa teraka mba handresy izy, ary ny firenena izay malemy dia tsy naman'izany!
  Nanamarika tampoka i Helga hoe:
  - Nahoana ianao no nitomany?
  Nihifikifi-doha i Friedrich:
  - Efa miboiboika noho ny havizanana ny masoko! Ady re izany! Tsy nikimpy ny masoko nandritra ny enina andro aho izao! Ary talohan'io dia zara raha natory aho!
  Nampahery i Helga:
  - Hikatona ny boiler dia hatory kely isika... Fotoana kely sisa. Kely vao fandresena!
  Ny sidina amin'ny Fokken-Wulfach-4, ny fiaramanidina fahavalo dia tsy hita, ary kely sisa ny fiara mifono vy. Fa na dia ireo izay misy aza dia mila vonoina.
  Nibitsibitsika tamin'ny radio i Helga hoe:
  - Eny, omeo azy ireo! Toy izany ihany, manodinkodina ny tarehimarika valo!
  Friedrich mitsiky:
  - Tsara kokoa ny manodinkodina valo noho ny mahazo enina amin'ny sorokao!
  Ilay zazavavy, rehefa nandona ny fiara tamin'ny fitsirihana, dia nihoby hoe:
  - Tsia, tsy azo atao ny mieritreritra hoe enina ianao. Asehonao ny karazana mpanjaka.
  Tandroka sy tongotra sisa no tavela tao amin"ny Tafika fahadimy. Izao koa i Gotha dia nanome baiko handroso, indrindra fa efa hariva ny andro, efa nandeha ny fotoana taorian'ny sakafo hariva ary nanomboka nanatona ny haizina.
  Maherin'ny zato arivo simba sy rava fiara mifono vy sovietika nijanona teo amin'ny ady, ary tokony ho telonjato fiara mifono vy alemà nahazo fahavoazana. Amin'ireo dia fiara dimy amby enimpolo teo ho eo no tsy nisy naverina tamin'ny laoniny.
  Ary i Friedrich, namela ny sipany hatory teo ambony fandriana, dia mbola nanidina. Tamin'ity indray mitoraka ity dia navitrika mba hanakanana ny tafondro. Ny diabe feno famoizam-po nataon'i Rotmistov dia nanelingelina ny ampahany tamin'ny tafik'i Mainshein, ary nandroso tsy mihoatra ny roa ambin'ny folo kilometatra izy ireo nandritra ny andro sy ny hariva. Nandeha ny alina, saingy mbola niasa ihany ireo jiolahy. Niova fotsiny ny mpanamory.
  Nifanena tamin'ny baomba U-2 alina indray i Friedrich. Saika nanakaiky ny tany ireo fiara ireo - sidina ambany. Nanan-tombony tamin'ny fisolokiana toy izany izy ireo, saingy tamin'ity toe-javatra ity dia niditra an-tsehatra ny fihetsehan'ny devoly an'ny tanora terminator.
  Fanampin'izany, nanjary menatra tampoka noho ny ranomasony i Friedrich, ary nanjary tezitra izy ... Na ny fijerin'ilay zazalahy aza niova. Ary teny hafa tanteraka, hira hafa no nirohotra namakivaky ny lohako;
  Miparitaka manerana ny vatana toy ny onja mirehitra ny fahatezerana,
  Tsy azoko mihitsy ity raharaha ity sy izay tsy mety amiko ankehitriny!
  Ankehitriny dia nahariharin'ny any ambanin'ny tany ny haizina rehetra ao amin'ny fanahy,
  Mila lapa aho - tsy ampy ahy ny malalako sy ny paradisa ao anaty trano bongo!
  
  Ary ahoana no nahatonga izany rehetra izany, na dia Andriamanitra aza tsy mahalala,
  Lasa mpamadika aho, nefa maty aho izao!
  Avy aiza io fanambarana io, izay niteraka azy,
  Maka aingam-panahy avy amin'ny kaopy aho - hery mahery!
  
  Notaritaritin"ny devoly ho amin"ny harato isika, ka natsipiny tao anatin"ny faribolana masiaka,
  Sendra tratran'ny harato aho!
  Fa hesoriko ny tranon-kala, ka handray an'Andriamanitra ato am-poko aho,
  Aza manozona ny volana any an-danitra fotsiny!
  Ary fantatro tsara izany: mpirahalahy!
  
  Omeo fahafahana aho Tompo masina,
  Ny toetrako, mpamadika sy fahavetavetana ianao!
  Nofo no niriako, mba hamonjena ny nofo ihany,
  Ary niafara tany amin"ny lavaka tsy hita noanoa, izay natory ny fahendrena!
  
  Hoy ilay fasista: manompo anay ianao -
  Hahazo tany, vola, titra ary fankasitrahana ianao!
  Fa raha mahafoy ny fanahinao ianao,
  Ary ity no sazy ratsy indrindra eran-tany!
  
  Fa osa aho, sahirana,
  Ary nopotehiny ny zavamananaina tao aminy, ny voninahiny sy ny fieritreretany!
  Na izany aza, zava-misy sarotra izany
  Rehefa dinihina tokoa, tsy tantara izany fa tantara fotsiny!
  
  Inona no tokony hataoko, miverina;
  Tsy misy na inona na inona tavela ary izao dia farafaharatsiny ny tendanao ao anaty tady!
  Fa hoy ny demonia, ajanony ny korontana,
  Minoa anay fa tsy ekeko ny hakanosana toy izany!
  Nofaritan'i Friedrich ity "vocal" ity, nandondona ny "sofina" ary avy eo dia nahatsapa havizanana faran'izay haingana ... Ary izay efa mamony, izany hoe tonga ny andro vaovao, ny 11 Jolay. Ary nijoro nandritra ny fito andro izy...
  Zara raha nihazakazaka teny am-pandriana ilay zazalahy vao tafapetraka, ka nianjera avy hatrany;
  Nihenjana be ilay nofy... Nanonofy i Friedrich fa mpianatra izy ary nihaino lahateny. Ambonin'izany, ilay mpampianatra goavam-be dia milaza izany amin'ny hafanam-po sy ny hafanam-po toy izany ka mihaino tsy an-tsitrapo ianao. Eto isika dia miresaka momba ny fahavalo ara-tantaran'i Rosia hatry ny ela, dia i Etazonia. Toa ny tanindrazany ihany no nahazo fitaovam-piadiana mendrika famaliana;
  -Tokony ho fantatrao fa ny tafika Pentagon dia nametraka ny hery fitokonana tsara indrindra amin'ny ady amin'ny faniriantsika handrava ny lalana mankany amin'ny tontolo hafa. Nandefa telegrama tany amin'ny miaramilan'ny OTAN aho, izay nilazako fa tsy haka tany aho, fa manao fikarohana am-pilaminana mikendry ny tombontsoan'ny olombelona rehetra aho. Tsy nihaino ny hafatro izy ireo, mandrefy ny tsirairay araka ny soatoaviny mampiahiahy sy feno fitiavan-tena. Mihevitra ireo megalomaniac ireo fa afaka mifehy ny olombelona rehetra izy ireo. Mihevitra izy ireo fa raha manana firehetam-po amin'ny fisamborana sy fandringanana izy ireo, dia tokony hanana firehetam-biby mitovy amin'izany koa ny solontenan'ny tontolo hafa.
  Niato ilay mpandahateny ary nihaino tehaka be. Ary nitehaka mafy ho azy koa i Volka, na dia tsy tiany aza ny manaiky fahefana. Eny, nanohy ilay goavambe mahery hoe:
  - Tsy biby na mpiremby aho fa mahavita sy mikasa ny hiaro tena, miankina amin'ny tolona ataoko ny soa ho an'ny sivilizasionako, ary raha mikasa ny hanafika ny fahavaloko sy ny fahavalon'ny sivilizasionako dia mikasa ny hiaro tena aho. . haringako izay misakana ahy sy ny fahafahana. Ireo izay saika nanandevo ny maha-olombelona, mihevitra ny tenany ho firenena ambony, fa tsy eo ambany fahefan'ny olona, dia hiatrika valifaty. Efa nomeko nikela ho an'ny vondron'oligarkia, hasehoko azy ireo ny ohatry ny olona mahay miady, ary tsy mandeha amin'ny famaky toy ny ondry manaiky. Tsy maintsy miray hina isika rehetra, satria izany no antony iraisantsika, satria eto an-tany, tsy ho ela dia tsy hisy hiainana. Amin'izao fotoana izao. Mba handresena ny fiaramanidina amerikana sy ny OTAN dia mila tahiry angovo lehibe tsy misy fetra, fitaovam-piadiana vaovao, ary manana azy ireo isika. Ho an'ny maro, na dia ny tsara indrindra aminareo aza, ny baomba hidrôzenina dia toa ny farany indrindra amin'ny fahalavorariana. Maro, na dia ny tsara indrindra aminareo aza, no mihevitra fa tsy misy fomba hafa mahery kokoa hahazoana angovo, afa-tsy ny fandringanana, izay mety ho sarotra ny mampihatra. Fantatsika rehetra ny fihetsiky ny thermonuclear, ny fifangaroan'ny atoma hidrôzenina ary ny fiforonan'ny hélium. Eny ary, ary singa hafa, anisan'izany ny vy. Ny fusion nokleary dia nanome hazavana ho an'ny kintana nandritra ny an'arivony tapitrisa taona. Ary ho an'ny maro aminareo dia toa tsy azo atao ny manao fanehoan-kevitra synthesis vaovao fototra: saika tsy misy eo amin'ny natiora. Maro aminareo no feno eritreritra stereotype hoe raha tsy misy ny fanehoan-kevitra eo amin'ny natiora, dia tsy misy izany amin'ny foto-kevitra. Famitahana tsy mitombina tokoa, ny siansa momba ny supercivilizations dia manome fomba hahazoana angovo goavambe amin'ny ambaratonga sy amin'ny fanehoan-kevitra tsy misy eo amin'ny natiora. Efa fantatrao ny fisian'ny quark: potika kely izay mandrafitra ny singa fototra. Na ny siansanao aza dia nahita singa fototra an-jatony. Ankoatra ireo, izay voarakitra ao amin'ny siansao, dia misy poti-javatra isan-karazany, izay toa hafahafa aminao ny maro, na tsy ilaina mihitsy aza. Gaga ianao amin'ny fahasamihafan'ny quark, izay sarotra hazavaina amin'ny fomba lojika mahazatra. Vao haingana, ny mpahay siansanao dia nahita singa antsoina hoe preons, ireo singa mandrafitra ny quark, ary tsy afaka nanatona azy ireo ianao ary nandalina azy ireo tsara. Eny, mbola tsy nahavita naka na dia ny quark avy amin'ny nokleary aza ianao. Eny, karazana angovo inona no azo amin'ny alalan'ny fusion na fission: tsy azo refesina na dia raha oharina amin'ny fanehoan-kevitra thermonuclear. Na dia amin'ny siansa maoderina sy ambany kokoa amin'ny siansa eto an-tany aza, dia misy kajikajy ara-teorika izay mampiseho fa ny kely kokoa ny singa dia ny angovo azony. Midika izany fa raha afaka mifehy ny angovo toy izany ny olona iray, dia ho afaka hahazo loharanom-angovo tsy misy fetrany. Na izany aza, tsy misy mpahay siansa iray eto an-tany ihany no afaka namerina ny fihetsiky ny fusionan'ny microparticles, fa na dia naka ny quark maimaim-poana avy ao amin'ny nucleus.
  Na ny fahazoana quark maimaim-poana sy tsy voafehy aza dia mbola tsy azo atao. Inona no antony tsy mbola azo atao ny fanehoan-kevitra mifandraika amin'ny fahatapahan'ny hazavana na ny fifangaroan'ny singa ultralight, tsy hoe miverimberina fotsiny, fa na dia voarakitra ao amin'ny natiora aza. Ny antony dia izao: izany no mahasarotra ny réaction thermonuclear ka atao an'ohatra mihitsy aza hoe mahery fo fohy sandry. Mba hahatonga ny fihetseham-pon'ny thermonuclear dia mila ny herin'ny baomba atomika ianao mba hanapoaka baomba atomika, mila baomba mahazatra ianao. Mba hahatonga ny fanehoan-kevitry ny quark fusion, ny fihetsiky ny fipoahan'ny fiampangana thermonuclear dia tsy ampy amin'ny fanehoan-kevitra, izany no mahatonga ny quark superheavy tsy hita ao amin'ny natiora. Tsy misy dingana manelanelana, dingana iray manasaraka sy manasokajy ny fanehoan-kevitra ao anatin'ny synthesis atomika. Ao amin'ny fusion thermonuclear dia misy dingana manaraka, izay mitombo amin'ny resaka angovo navoaka. Fihetseham-po izay mamoaka angovo bebe kokoa noho ny fipoahana thermonuclear, ary tena tsy fahita firy: ny fihetsiky ny fandringanana. Avy amin'ny fifandraisana amin'ny zavatra sy ny antimatter izany. Tsy fahita firy izy io, tena tsy fahita firy, satria saika tsy misy antimatter ao amin'ny tontolo tena izy. Ny fanehoan-kevitry ny fandringanana dia tsy fahita firy eo amin'ny natiora; Ny fototry ny olana dia ny hoe ny antimatter mihitsy dia tsy vita amin'ny zavatra tsotra. Ao anatin'ny rafitra hita maso dia tsy afaka mandinika izany isika. Fa raha nifindra tany amin'ny habakabaka ianao ary nahita ny tenanao teo amin'ny fihaonan'ny universes, eo amin'ny sisintanin'izao tontolo izao sy ny anti-world, dia ho hitanao ny fandehan'ny fandringanana amin'ny ambaratonga lehibe. Ny fototry ny olana dia ny fahazoana antimatère ampy, izany hoe, zavatra tsy mety hisy eo amin'ny tontolo tena izy. Hifandona tsy tapaka amin'ny zavatra tsotra izy io, tsy maintsy ho levona na hipoaka, toy ny singa simika roa tsy azo antoka izay mipoaka rehefa mifandray. Ny protons, neutrons, electrons, mifandray amin'ny positrons, antineutrons, antielectrons, dia hivadika ho fotona sy singa hafa mihazakazaka amin'ny lalana samihafa. Ny hafainganam-pandehan'izy ireo dia goavana ary mihoatra ny hafainganam-pandehan'ny hazavana. Eny, mandritra ny fandringanana be dia be, ny poti dia mihoatra noho ny hafainganam-pandehan'ny hazavana, misaraka. Sarotra ny mahazo ny antimaté amin'ny fomba tsotra, amin'ny alàlan'ny fanafainganana ny poti-javatra amin'ny accelerators. Ny vokatra azo amin'izany fomba izany dia tsy hanamarina velively ny fandaniana. Na izany aza, tamin'ny fanandramana, dia nisy fomba mahomby iray hamokarana antimateriana amin'ny ambaratonga lehibe. Ny maha-zava-dehibe azy dia ny mety hisian'ny antimatter, mitovy amin'ny zavatra, dia mitovy ihany, izay midika fa ny fahasamihafana misy eo amin'ny antimatter sy ny zavatra tsotra dia tsy lehibe ary tsy misy angovo ilaina hanovana ny polarity ny zavatra. Izany dia azo atao amin'ny fampiasana taratra tsy dia matanjaka loatra avy amin'ny sehatra manokana sy onjam-peo manokana. Ankoatra ny quarks, preons, dia misy creons, resons, forcons, ryumons, chorodons, romons, sns. Ny taratra amin'ny sehatra telepatika manokana dia manova ny firafitry ny zavatra amin'ny ambaratonga creon-reson, miova kely fotsiny, manova ny firafitry ny fandaminana ny microparticles. Nanova ny siansa sy ny fiarahamonina ny fahitana onja manokana. Fa iza no taratra, inona no haavony afaka manova ny karazana zavatra, mamindra izany ho qualitatively ambaratonga vaovao, manova ny toetra ny fananana. Nisy karazana taratra vaovao hita nandritra ny fandinihana ny fahaizan'ny olombelona, ny fahaizany miavaka. Izahay Hitlernators dia nahay fahaizana fanampiny talohan'ny firenena sy vahoaka hafa. Ny taratra telepatika vaovao dia niditra tamin'ny alalan'ny firaka ary na dia supermaterial matanjaka kokoa aza, izay nanondro rafitra hafa sy karazana taratra hafa. Na dia amin'ny haavon'ny siansa sy ny sivilizasiona aza dia misy ny taratra ary noforonina mihoatra ny hafainganam-pandehan'ny hazavana. Avy amin'ny taratra radiôaktifa, ny taratra Alpha, Beta, Gamma, ary Beta dia mihetsika haingana kokoa noho ny hafainganan'ny hazavana, ary miaraka amin'ny taratra Gamma-AS, ny hafainganam-pandehan'ny hazavana dia efa ho avo iray heny sy sasany. Ao amin'ny planeta Tany, ny taratra onja Klekon sy Dare dia efa hita andrana, izay mihoatra ny hafainganam-pandehan'ny hazavana avo roa heny. Marina fa amin'izao fotoana izao izy ireo dia vokarina amin'ny microdoses, nefa tsy mahalala akory ny mety ho vokany. Holazaiko bebe kokoa fa misy fifandraisana mivantana eo amin'ny hafainganam-pandehan'ny taratra sy ny fahafahany miditra amin'ny zavatra. Arakaraky ny fohy ny halavan'ny onjam-peo, ny ambony ny hery miditra, ny ambony ny hafainganam-pandehan'ny taratra. Ny taratra gamma dia mandalo firaka iray santimetatra fotsiny ary mihena ny antsasany. Ho an'ny taratra Klekon sy Dare dia avo kokoa ny hery miditra. Ny taratra fanampiny, na aura, teleportation, telekinesis, telepathy, cyberkinesis, tormokinesis, plasmakinesis, dia manana ny hafainganam-pandeha ambony indrindra sy ny haavon'ny rehetra. Izany hoe, ao anatin"ilay antsoina hoe "superstructure ara-panahy" no misy ny fanalahidin"ny fifehezana izao tontolo izao, mba hifehezana ireo endrika angovo mbola tsy nisy toy izany. Ny endrika angovo vaovao indrindra dia manokatra ny lalana mankany amin'ny endrika fandrefesana vaovao indrindra, ny fandrefesana ny tontolo mikraoba izay afaka miditra sy tonga amin'ny tontolon'ny macro, mamindra ny fandrefesana eo amin'ireo singa micro-fototra mankany amin'ny tontolo tena izy, ilay antsoina hoe fihodinan'ny habaka. . Ny karazana angovo vaovao dia hanome fitaovam-piadiana vaovao, mamoaka taratra Zet-56 ary hanorotoro ny armadan'ny mpanafika ho vovoka. Ankehitriny dia afaka manazava amin'ny antsipiriany bebe kokoa ny maha-zava-dehibe ny angovo vaovao aho ary mamaritra amin'ny antsipiriany ny fipoiran'izany, ary koa ny vokatry ny fampiraisana, saingy efa nomena ultimatum isika. Miezaka mampitahotra antsika ireo gorila ireo, saingy na dia milefitra aza isika, dia tsy afaka mandà ny fakam-panahy hanangady ny nosy sy asiana baomba sy basy mahery vaika. Raha tsy misy hetsika ara-miaramila, nahoana ny Yankees no nanangona fitaovam-piadiana toy izany? Miankina amiko koa ny fiainanareo. Hampianariko lesona izay hotsarovany mandritra ny androm-piainany ny mpanafika, ary izay mbola velona dia hialona ny maty!
  Tamin'ity fehezanteny ity dia tapaka ny torimason'i Friedrich. Nanokatra ny masony tamin-kavitsiana izy. Nijoro teo anoloany i Helga ary nihazona fehezam-boninkazo teny an-tanany, ary teo an-tongotr'ireo tongotra ankizivaviny dia nisy raozy iray, izay nokitikiny tamim-pitiavana ny ombelahin-tongotr'ilay zazalahy mavokely.
  - Eny, afafazo ny tenanao. Fotoana hisakafoana izao!
  Nitsambikina i Friedrich ary avy hatrany dia notsentsitra ny kibony... Bah, saika tsy nihinana na inona na inona nandritra ny herinandro izy. Chocolate fortified nosotroina tamin"ny rano ihany no nosotroiko. Nijery ny masoandro ilay zazalahy ary gaga:
  - Hafahafa, nandry teo nandritra ny adiny dimy teo ho eo aho, saingy toa kely kokoa izany. Tsy nanam-potoana hamita ny fihainoana ny lahateny mahaliana indrindra momba ny fitaovam-piadiana vaovao aho!
  Nitsiky i Helga.
  - Momba ny fitaovam-piadiana vaovao? Eny, rehefa miady ny mpiady lehibe, ny teknolojia tranainy indrindra dia mamela azy ireo handresy ny rehetra. Fa mihinana lasopy trondro aloha. Vehivavy roa, mpankafy anao, no nomanina manokana ho anao. Mihinàna dia ho avy ny hery vaovao.
  Friedrich dia nanomboka nihinana lasopy trondro, izay toa azy no sakafo matsiro indrindra eto an-tany. Nopotehin"ilay zazalahy ilay vilany ary nahatsapa ho mavesatra ny kibony. Saingy na dia teo aza izany, dia nitsambikina tamim-pifaliana izy ary nirohotra nankany amin'ny fiara.
  - Eny, ry Helga, andao hiady indray!
  Namaly tamim-pilalaovana ilay tovovavy hoe:
  - Eny, ahoana!
  Ary ankehitriny ny soavaly azo itokisana Me-362, miaraka amin'ny zanabolana tsy azo sarahina Fokken-Wulf-4, dia mampijaly ny atmosfera miaraka amin'ny propellers. Ary ny ady dia toy ny ady. Nanontany an'i Helga i Frederick hoe:
  - Inona no fialam-boly tianao indrindra, ankoatra ny ady?
  Nitsiky kely ilay tovovavy ary namaly hoe:
  - Sarotra aza ny miteny! Na dia fantatrao aza. Nahaliana ahy ny fanaovana sokitra hazo. Nipoitra ny endrika tsara tarehy toy izany ... Ary niezaka nanoratra tantara mahafinaritra koa aho. Rehefa nanoratra mpivady aho dia nanomboka nihomehy ahy ny rehetra. Ary tena menatra aho ka tsy nanoratra azy ireo intsony. Fantatrao ve ny tsy mahafinaritra rehefa mihomehy anao izy ireo!
  Nanaiky i Friedrich hoe:
  - Eny, azoko! Na dia eo amin'ny faratampon'ny laza aza aho izao! Fa raha vao maty aho dia saika...
  Helga nanapaka:
  - Tsia! Minoa Ahy, tsy hanadino izy ireo! Heveriko fa ny tafika an'habakabaka, na ny iray amin'ireo tanàna atsinanana resy, dia hanonona anarana anao. Na angamba lalana iray any Berlin!
  Friedrich nihomehy:
  - Eny, nampionona ahy ianao!
  Helga nanampy be dia be hoe:
  - Mety hankatoavin'izy ireo mihitsy aza ny baiko amin'ny fiaramanidina miaraka amin'ny sarinao. Voalohany, manana endrika mamy toy izany ianao, ary faharoa, ny vokatrao, efa maherin'ny dimanjato amby roa alina fiaramanidina fahavalo, dia azo inoana fa tsy ho tohin'ny olona!
  Nanohitra mafy ihany koa i Frederick:
  - Tsia, afaka mihoatra izany izy ireo raha mitohy maharitra ny ady amin'ny URSS, na raha mbola tsy maintsy miatrika ireo mpiara-dia aminy omaly. Noho izany dia azo atao ny zava-drehetra ... Fa amin'ny ankapobeny, azo atao ny mahatratra fiaramanidina arivo! Ary inona no azoko atao na dia izany aza!
  Tapaka ny resaka, nisy andiana mpiady fahavalo nanidina teo aloha, ary avy eo dia tsy maintsy nandray ny basy izahay.
  Na dia teo aza ny havizanana sy ny harerahan'ny tafik'i Hitler, ny fandresena tao Krasnogvardeisky dia nanentana ny Krauts sy ny andiana foko maro ho amin'ny fanararaotana vaovao.
  Tsy sahy nanafika an'i Moskoa ny Nazia, ary nanafika ny tanànan'i Pavlovsky Posad, any atsinanana, ary ny faritra mimanda mifanila aminy.
  Miaramila sovietika, raha tsy izany dia tsy ho niady tamin-kerim-po izy, fa ny hariva dia nihena be ny lalantsara teo anelanelan'ny alemana ka efa voatifitra avy hatrany.
  Tsy maintsy nandray ny fiara mifono vy indray i Friedrich sy Helga, izay niezaka ny hanohitra sy hanesorana ny elanelana. Ary avy eo dia nampiseho ny tenany izy ireo ary tena tsara izany. Nahavita mihoatra ny dimanjato ilay tovolahy tao anaty fiara mifono vy! Ary amin'ny ankapobeny dia zava-bita ambony indrindra izany!
  Tena nahatsapa fifaliana i Friedrich fa tena nangatsiaka izy! Ny hoe izy no mpiady tsara indrindra amin'ny fotoana rehetra dia midika ho kilasy kilasy! Ary manao ahoana ny fihetseham-pony ho lava sy mangatsiaka kokoa noho ny olon-drehetra! Friedrich dia Wolf, izay midika hoe amboadia!
  Efa maizina ny andro, ary mbola tsy nitsahatra ny ady. Andry alemà na avy any avaratra, izay nirohotra ny andian'i Rommel malaza, ary avy any atsimo, izay nanaovan'i Mainstein Lane fahirano ny tanànan'i Pavlovsky Posad. Efa tamin'ny misasak'alina, ny fiara mifono vy Gotha sy, voalohany indrindra, Ferdinand-4 maromaro, dia nipoaka tany amin'ny sisin'ity tanàna ity ... Saingy voatery nijanona izy ireo. Avy eo i Gotha dia nanome baiko handosirana ireo vondrona fiarovana mafy loha. Tamin'ny roa ora maraina, atsinanan'i Pavlovsky Posad, dia nivoaka nifankahita ny ampahany amin'ny korps SS faharoa sy ny corps voalohany, izay avy any amin'ny URSS. Noho izany, ny alin"ny 12 Oktobra 1947, dia nisy peratra fanakanana nanodidina ny antokon"ny miaramila tao Moscou!
  . TOKO No. 19.
  Ny marainan'ny 13 Oktobra 1947, Friedrich niady, toy ny mahazatra, tsy misy fitiavan-tena sy ny fahaiza-manao. Ny soavaly manidina mahatoky dia nihazakazaka ho any amin'ny avo, ary ny motera, na dia teo aza ny zava-misy fa ny ankizilahy nanery izany mihoatra ny indray mandeha, dia niasa tsy nisy tsy fahombiazana ...
  Miharihary fa nihena ny fanoheran"ny miaramila sovietika... Mbola tsy sahy nanafika an"i Moskoa ny Nazia, izay novana ho trano mimanda tsy azo resena, fa nizotra nankany atsinanana. Ao amin'ny Pavlovsky Posad, ny ady dia mbola ao anatin'ny saro-pady tanteraka ny komandin'ny fasista tsy nety nampiasa fiara mifono vy ao anatin'ny faritry ny tanàna, nanipy ny Romanianina, Italiana, Arabo, Indiana sy ny vondrona vahiny hafa.
  Friedrich dia nandray anjara tamin'ny fifandonana an'habakabaka kely roa na telo, ary tsy nisy fahasarotana, nanapaka fiaramanidina teo amin'ny folo teo ho eo. Ny lasibatra hafa dia nopotehina: basy, howitzers, mortar, Katyusha ary, raha tsara vintana, fiara mifono vy.
  Ity farany, amin"ny lafiny hafa, dia tsy niseho matetika. Toa lany andro ny filankevitra. Tamin'ny mitataovovonana, rehefa nanjary tsy zaka ny entona tamin'ny volana Oktobra, dia nisy fahanginana kely ary i Frederick, na ny anarana ofisialy hoe Frederick the Great, Bismarck, dia nantsoina ho any Smolensk.
  Ny tanora Terminator ace dia tena faly sy falifaly. Na dia tena mangidy sy menatra noho ny famadihana azy aza i Friedrich, dia nahafaly ilay zazalahy ny fahatsinjovana ny hahazo loka fasista.
  Nantsoina niaraka taminy i Helga. Nientanentana ihany koa ilay tovovavy ary namirapiratra ny nifiny voahangy niaraka tamin'ny tsiky pantera mahafatifaty. Hoy izy:
  - Hitanao ry zalahy amboadia, nandresy ny Rosiana izahay!
  Amin'ity tranga ity, Frederick dia tsy nizara ny fanantenana mihitsy:
  - Amin'izao fotoana izao, fahombiazana sy tolona anelanelam-potoana fotsiny izao... Ny ady sy ny ady dia vao mainka mahazo vahana. Nahomby tokoa anefa ny fiandohana...
  Ny tranon'ny komity isam-paritra ao amin'ny Antoko Komonista Mitambatra no nofidina ho an'ny loka. Feno fiara lafo vidy ilay toeram-piantsonan"ny fiara vaventy, vita amerikana ny ankamaroany.
  Eny tokoa, nisy jeneraly saribakoly avy amin"ny Tafika amerikanina sy ny Fanjakana Britanika ary ny Fitondrana Kanadiana tao amin"ny efitrano fivoriambe. Nisy mihitsy aza ny iray tamin'ireo andriana anglisy... Ary mazava ho azy, Hermann Goering ny tenany sy Adolf Hitler... Izany ihany no nahagaga an'i Friedrich, Margaret tsy niaraka taminy. Hafahafa ihany, angamba, raha bevohoka, ity vehivavy miavaka sy miavaka ity dia tsy te hampidi-doza ny zanany sy ny zaza azony avy amin'ny ace ... Raha ny marina, ny ady dia tsy vazivazy mihitsy!
  Sa mety tsy te hifandray amin'ny tian'i Hitler vaovao eo anoloan'ny vadiny izy? Eto amin'ny ankapobeny dia azo atao ny zava-drehetra ary saika tsy ho vita mihitsy ny mamaky izay ao an-tsain'ny vehivavy tsara tarehy toa an'i Aphrodite sy fetsy toa an'i Hera...
  Na izany aza, dia faly amin'izany i Friedrich. Tsy ampy teo anatrehan'ny Fuhrer ny nampibaribary ny tenany sy ny tenany tamin'ny mety hamadika ny fihetseham-pony, amin'ny fihetsika tsy fidiny, na teny tsy voahevitra. Rehefa dinihina tokoa, ny lehilahy manana tandroka, indrindra fa ny olona ny mpanapaka ny antsasaky ny izao tontolo izao, dia tena mampidi-doza. Na dia ho an'ny lehilahy henjana toa Azy aza dia miaramila laharana voalohany amin'ny Reich Fahatelo!
  Ny ankamaroan'ireo izay tonga tamin'ny lanonana mari-pankasitrahana dia mpanamory - Goering ny tenany dia ace, mpankafy mafana fo ny teoria ny Jeneraly Dua - fiaramanidina, ny andriamanitry ny ady, mazava ho azy, voalohany indrindra nanasongadina ny tafika an'habakabaka. Nisy fiara mifono vy koa anefa, anisan"izany ny Wittmann malaza. Ary natomboka tamin'ny lakroa an'ny knight ny lanonana loka.
  Rehefa nantsoina i Helga, dia nitsambikina ara-bakiteny toy ny soavaly ilay tovovavy, nikasika ny ombelahin-tongony. Notolorana lakroa knight sy badge mpiady manokana, fiara mifono vy... Fanampin'izany, ny Fuhrer Adolf mihitsy no nanolotra ilay tovovavy saber manokana misy diamondra, ho vehivavy tsara indrindra izay niavaka noho ny ady tamin'ny ady tao amin'ny Ady Lehibe Faharoa. Moskoa.
  Nahazo lakroa misy ravinkazo oaka, sabatra ary diamondra i Wittman, ary nomena an'i "zazakely" Huffman ny Lakroa Star Knight misy ravina hazo oaka volamena, sabatra ary diamondra. Nahazo mari-pankasitrahana ihany koa ilay ace Amerikana tamin'ny short cowboy mahazatra azy.
  Nahazo loka farany i Friedrich... Tena mitombina izany, satria izy no tsara indrindra amin'ny tsara indrindra. Ny loka ambony dia ny Kintana Lehiben'ny Lakroa Knight an'ny Lakroa Vy, ary ny ravin'oaka, sabatra ary diamondra, dia natolotra tamin'ny feon'ny hiram-pirenena Nazi. Fanampin'izany, nomena mari-pamantarana efatra, ho an'ny fiaramanidina dimanjato sy efajato, ary fiara mifono vy dimanjato efajato. Volamena koa ireo marika ireo, ary nisy diamondra kely mihitsy aza ireo dimanjato.
  Noraisin'i Hitler nandritra ny fotoana ela ny tanan'i Friedrich ary nilaza zavatra tamin-kafanam-po... Nohanin'ilay zazalahy tamin'ny masony ilay hazo fijaliana malaza. Noravahan'ny diamondra ny ravin'oaka platinum sy ny sabatra. Nipoitra tao an-tsaiko ilay tarehimarika fa na dia ny lakroa mahazatra misy diamondra aza, baiko toy izany, dia nomena fito amby roapolo nandritra ny ady iray manontolo. Eny ary, amin'izao fotoana izao dia kely kokoa ... Ny mari-pankasitrahana ambony kokoa, ny Knight's Cross, izay soloina ravin-bolafotsy amin'ny volamena, dia tsy mbola tafapetraka.
  Tsy nijanona teo anefa ny loka. Hitler nanambara fa Friedrich dia nahazo ny laharan'ny Major Field Marshal ny Air Force sy SS Guards, miaraka amin'ny fitaovam-piadiana manokana sy ny tombony ny iray tapitrisa dimy hetsy marika (ny vidin'ny dimy ambin'ny folo amin'ny vaovao "Panthers").
  Ny fitaovam-piadiana sonia dia mitovy amin'ilay saber nomena an'i Helga, vita tamin'ny vy Damaskosy, ary nisy tànany voaravaka diamondra sy emeraoda tsara tarehy.
  Tsy nahatohitra ny fakam-panahy i Frederick ka nanakodia fitaovam-piadiana mendrika ny Sultan imbetsaka. Nahazo aina ny tahony, ary voalanjalanja tsara ny sabatra, ary toa maivana ho an"ny tanan"ny ankizilahy matanjaka.
  Manaraka izany dia tonga ny kabary nataon'ny Jeneraly Amerikana Mankurt, izay latsa-danja teo amin'ny tantara amin'ny maha mpanoratra ny fomba fiteny malaza hoe: mety ho diso ny fireneko, fa ity no fireneko!
  Fanampin'izany, nanjary nalaza noho ny habibiana mahatsiravina ity komandà ity, anisan'izany ny gadra an'ady.
  Mankurt niteny mafy hoe:
  - Nahazo tany be dia be ny barbariana Rosiana, namorona toby lehibe iray izay nanjakan'ny korontana mandrakizay. Mandra-pahoviana no hampijaly ny ampahenin'ny olombelona ny fitondran'izy ireo mpampihorohoro? Miandry ny fanafahana sy ny fahatongavan'ny tafik'i Eoropa sy Etazonia afaka amin'ny taniny ny vahoakan'i Rosia. Noho izany dia hanao ny ezaka rehetra handresena ny URSS i Amerika. Hihamafy sy hitombo ny fikorianan'ny fitaovantsika sy ny mpilatsaka an-tsitrapo avy amin'ny lafivalon'izao tontolo izao! (tehaka mifofofofo). Ny firenena rehetra eran-tany dia niray hina hanohitra ny otrikaretina Bolshevik. Ny Tompo Andriamanitra sy ny tafika any an-danitra no momba antsika. Mandrosoa ho amin'ny fandresena!
  Nanaraka azy, niteny ilay anglisy ary avy eo dia nanapaka ny ampahany ofisialin'ny lanonana ny Fuhrer, nanambara ny fanombohan'ny baolina. Avy hatrany dia maro ireo tovovavy sy vehivavy niseho vonona hiaraka amin'ireo mahery fo malaza.
  Friedrich te-hifidy Helga ho mpiara-miasa, fa tsy nampoizina nandà - nilaza fa ny fomba amam-panao dia tsy mandidy ny dihy miaraka amin'ny mpiara-miasa, na mpiara-miasa amin'ny fitaovam-piadiana. Eny, nisafidy vehivavy hafa ilay zazalahy, indrindra fa ny vehivavy rehetra eto dia tsara tarehy - toa niniana nifidy azy. Nitsiky sy nandihy moramora i Friedrich, saingy ny eritreritry ny zazalahy dia zavatra hafa.
  Noho izany dia nahazo baiko ambony izy ary efa marshal lehibe eo amin'ny sehatra ... Miakatra ny asany, ary raha ny isan'ny fiaramanidina latsaka sy ny fiara mifono vy simba dia tsy misy mitovy aminy eto amin'izao tontolo izao! Toa tsara daholo ny zava-drehetra, saingy noho ny antony sasany dia mikitikitika ny fanahiko ny saka ... Fa raha maka olo-malaza ianao, ohatra, i Robert Artrois, andrianan'ny ra avy amin'ny sampana mpanjaka ao amin'ny Capetians. Niady tamin"i Frantsa tanindrazany rahateo izy ary tsy dia nijaly loatra na dia teny an-tanany aza ny ràn"ny mpiray tanindrazana aminy.
  Ary Rosiana an'hetsiny no miady eo anilan'ny Nazia. Na ny Grand Duke Kirill Romanov dia nanambara tamin'ny fomba ofisialy ny fanohanany ny fampielezan-kevitra tany atsinanana sy ny fanafahana ny tanindrazany tamin'ny Bolsheviks. Ny Romanovs dia ho an'ny Nazi sy ny firenena tandrefana ao ambadik'izy ireo.
  Eny ary, raha manohitra an'i Stalin ny andriana malaza sy ny Reich Fahatelo, nahoana i Friedrich no mijaly? Ankoatra izany, azo atao fa tsy ny razambeny no mipetraka ao amin'ny URSS. Eny ary, andao hieritreritra lojika... Efa niova tokoa mantsy ny fandehan"ny tantara. Tsy ho hafa mihitsy izao tontolo izao, ka resin'ny Sovietika ny ady tao Moskoa... Inona no dikan'izany? Ary ny zava-misy dia, voalohany indrindra, ao anatin'ny tontolo iray izay niova be, ny mety hisian'ny ray aman-dreniny (tamin'ny fomba, teraka tany amin'ny tanàna samihafa) dia mihaona ary manomboka fianakaviana iray dia mihena be. Saingy tsy teraka tamin'ny 1947 akory i Neny sy i Dada ... Midika izany fa ho kely kokoa ny mety hisian'ny dadabe sy renibe roa!
  Fanampin'izany, raha jerena ny fototarazo iray, ny ankizy tsirairay dia miavaka sy tsy misy dikany. Midika izany fa raha miova adiny iray na folo minitra fara-fahakeliny ny fotoan'ny torontoronina dia tsy ho azy intsony izany... Tsy i Friedrich manana toetra manokana sy fototarazo miavaka, fa tena hafa tanteraka, mety tsy mitovy mihitsy aza ny ivelany. zazalahy.
  Izany hoe, ny fitsabahan'ny olona iray izay mahita ny tenany tamin'ny lasa, araka ny lojikan'ny zavatra, dia tokony hitarika amin'ny fanjavonan'ny mpandika ny lalànan'ny fotoana tsy azo tsinontsinoavina ... Izany hoe, i Friedrich, izay lasa tian'i Hitler, dia tokony nanjavona tsotra izao! Ary izy sy ny rahalahiny, ary angamba ny ray aman-dreniny sy ny hafa.
  Saingy satria velona sy matanjaka ary salama tsy misy hafa eto amin'ity planeta mampalahelo ity ilay tanora ace, dia angamba tsy izao tontolo izao mihitsy izao lasa izao! Angamba tsy izao rehetra izao akory izy io, karazana universe parallèle, ary na dia misy fotoana aza. Izany hoe, izy, Friedrich, dia tsy mamono ny razambeny, tsy ny mpiray tanindrazana aminy, fa ny vahiny izay manana fitoviana ankapobeny amin'ny lasa abstract ny terminator boy.
  Midika izany fa izy, raha ny marina, dia tsy mpamadika - olona fotsiny, toy ireo avy amin'ny andian-tantara tantara foronina isan-karazany, izay taloha mampiasa ny fahalalana ny ankehitriny, ary koa nomena hery tsy mampino amin'ny alalan'ny Providence. Eny, raha voatendry hanana fahefana ambony izy, dia fahotana tsotra izao ny tsy fampiasana azy ireo! Eny, satria ny anjara, ny tanana ankavanan'ny lanitra mihitsy, no nandefa azy voalohany tany amin'ny Hitler Jugent, avy eo tany amin'ny Third Reich, dia tsy maintsy manao ny ezaka rehetra izy mba hanao asa. Tsara ny ho marshal lehibe eo amin'ny efatra ambin'ny folo taona, zazalahy kely, fa amin'ny roapolo dia aleo ho jeneraly feno, na koa marshal. Ary iza no mahalala, angamba ny Third Reich dia handevona an'i Amerika amin'ny farany, ary ny zanany lahy dia ho lasa mpanao didy jadona eran-tany voalohany!
  Tampoka teo dia nisy olona tsy nampoizin'ilay tovolahy tsy nampoiziny ho hita: Evgenia Porsche... Lava, tsara tarehy, matanjaka, na dia somary rustic aza ary mahagaga fa tsy aristokratika ho an'ny zanakavavin'ny iray amin'ireo lehibe indrindra ao amin'ny Reich Fahatelo.
  Marina fa tsy toy ny fihaonana teo aloha, ilay tovovavy dia nanao akanjo lafo vidy, miaraka amin'ny diamondra, saingy amin'ny fotoana iray mangarahara ary tsy manafina ny hatsaran'ny tongony tsara tarehy, na dia tsy kely aza.
  Noho ny kiraro avo dia toa saika toy ny giantes ilay tovovavy efa lava. Friedrich ny tenany, tanora tsotra sy kely kokoa noho ny taonany, dia fohy kokoa noho izy, tokony ho telo amby roapolo, dimy amby roapolo santimetatra, ary raha raisina ny ombelahin-tongony, mihoatra noho izany ...
  Sadaikatra mihitsy aza i Friedrich, ahoana raha tsy nitombo mihoatra noho io zazavavy milanja enina kilao io izy (izay toa an'i Porsche rainy, fa tsy goavam-be izy, na dia tsy fantatra aza hoe karazana reniny izy, ary iza no nihanika tao ambanin'ny zipony! ), dia ho lava kokoa hitsangana eo amboniny. Eny, tsara kokoa raha nandeha tsy nikiraro izy, toy ny tamin"ny farany...
  Evgenia, na izany aza, dia nijery an'ilay tanora ace tamim-pankasitrahana, ary naninjitra ny tanany ary nanoroka azy tamin'ny molony:
  - Ianao no Knight ahy! Tsy eto an-tany ny hazavana!
  Very hevitra i Friedrich:
  - Eny izaho....
  Niteny i Evgenia hoe:
  - Tsy mila teny! Mendrika ny dera ianao. Ary tsy amin'ny maha mpanamory fotsiny ... - Ny zanakavavin'ny tycoon dia nanozongozona ny volony. - Eritrereto fotsiny, manana fanomezana mahafinaritra ianao amin'ny maha injeniera sy mpamorona anao. Manolora hevitra toy izany... Genius! Eo ambony dia Leonardo Davinci.
  Nivazivazy i Friedrich:
  - Eny, eny! Ekeko fa tsy mbola nahazo ady na dia iray aza ity mpanakanto ity. Na dia naharesy izao tontolo izao aza ny sangan'asany!
  Nanomboka nandihy izy ireo. Evgenia dia tsara tarehy toy izany, mpilalao skate, saingy toa lehibe loatra ho an'i Volka izy ... Ary ny fofony dia mamofona fofona ... Raha nijery ny vozon'ny nonony mirentirenty izy, dia nahatsapa faniriana izay tena voajanahary ho an'ny matanjaka ara-batana sy ara-batana. tanora mandroso. Ankoatra izany, i Helga dia mody tsy nahamarika na inona na inona. Nampianarina anefa ny tanora alemà fa tsy mendrika ho an'ny vehivavy ny mahatsapa, mainka fa ny fanehoana, ny fialonana, ary ny lehilahy, raha mahery fo amin'ny ady, dia voatery misoloky. Inona no hanatsarana ny karazany! Araka ny nolazain'i Hitler hoe: tsy fahotana ny vehivavy manambady raha miteraka amin'ny lehilahy hafa, raha manana toetra ara-batana tsara kokoa noho ny vadiny izy. Evgenia, na izany aza, dia nanontany tamim-pahamatorana ilay zazalahy hoe:
  - Taiza no nianaranao fa fantatrao tsara ny fitsipiky ny fanaraha-maso ny fiara mifono vy sy ny basy mandeha ho azy, ny famoronana fahalalana toy izany?
  Friedrich dia tsy afaka ary tsy te-hilaza ny marina, ary amin'ny ankizivavy tsy mahazatra, na dia tycoon ny rainy, iray amin'ireo folo ambony indrindra mpanankarena ao amin'ny Reich Fahatelo sy ny tian'i Hitler sy Goering. Namaly tamim-pitandremana izy hoe:
  - Ny fialam-boly hatramin'ny fahazazana no mitana anjara toerana eto... Ny literatiora siantifika isan-karazany, ny faniriana hamorona! Tsy mila mipetraka eo amin'ny biraonao ianao mba hamoronana zavatra mahasoa...
  Nanaiky i Evgenia hoe:
  - Eny, izaho koa dia tia fanatanjahan-tena, ary miaraka amin'izay koa, mitsako, na mitsako mihitsy aza, ny granita amin'ny siansa ... Na izany aza, dia toa voalavo birao ve Rtoa Piston?
  Friedrich, nanasongadina ny nifin'ny amboadia, nanamafy:
  - Eny, tsy toy ny voalavo mihitsy ianao, ary tsy voalavo fotsiny! Azo inoana fa na ianao aza azo ampitahaina...
  Nampitandrina i Evgenia:
  - Aza ampitahaina amin'ny omby fotsiny! Soso-kevitra somary ratsy izany!
  Nanamarika filozofika i Frederick:
  - Izay mampijaly zavatra tsy misy dikany dia mahazo laharana osy! Ka... Hadalana ny tsenantsika.
  - Teny bazary ve? - Nieritreritra i Evgenia. - Amin'ny ankapobeny, toa marina ny kabary alemana, saingy amin'ny fomba ahoana... Marina loatra, accent tsara apetraka, teny mazava, fihenjanana eo amin'ny fitenenana... Ary tsy misy lantom-peo, fa mahatsapa zavatra tsy tena voajanahary ianao amin'ity fahamarinana ity.. .
  Tsy nasehon'i Friedrich fa nanahy izy:
  - Dia ahoana izany? Angamba ianao miahiahy fa mpitsikilo sovietika aho, ary nanao sorona roa alina ny Rosiana, niaraka tamin'ny Amerikana sy ny antsasak'arivo tamin'ny fiaramanidina tsy tambo isaina, mba hampiditra ahy ho any an-tampon'ny Reich Fahatelo?
  Nihifikifi-doha i Evgenia:
  - Tsia, tsy mieritreritra aho! Be loatra izany, na dia ho an'ny Rosiana aza. Na dia misy fitenenana fanta-daza aza hoe: tsy afaka mahazo an'i Rosia amin'ny sainao ianao. Saingy toa hafa amiko izany, angamba ianao, ahoana no hilazako hoe ... Vokatry ny SS génétique. Karazan'olona amin'ny ho avy? Namaky asa siantifika momba ny fototarazo aho ary fantatro fa ny toetran'ny olombelona dia azo ovaina, hatsaraina na hiharatsy amin'ny alalan'ny fitsabahana artifisialy. Ary ny toetranao mihoatra noho ny maha-olombelona anao amin'ny maha-mpiady... Izany tokoa...
  Raha tokony ho namaly i Friedrich, dia nanondrika ny lohany teo amin"ilay sipany lavabe i Friedrich ary nanoroka azy tamim-pifaliana teo amin"ny molony miloko. Dia hoy izy:
  - Aza manahy momba ny lohanao tsara tarehy. Raha matahotra ianao sao hahazo zaza kilemaina avy amiko dia minoa ahy fa tsy izany! Raha ny marina dia mety hovaintsika ny resaka.
  Nanaiky i Evgeniya hoe:
  -Eny, aleo miova! Andeha isika hiresaka momba ny fiara mifono vy ... Indrindra indrindra, namoaka asa fifaninanana ny foibe lehibe miasa, izay tarihin'i Guderian: fiara mifono vy roa ... Toy ny medium "Imperial Panther" miaraka amin'ny tafondro 88 mm El 100 na fohy kokoa nefa fiadiana. - fiadiana piercing, sy frontal sloping farafahakeliny 250 mm ary mavesatra "Royal Tiger" miaraka amin'ny tafondro kaliber 105 mm El100, miaraka amin'ny fiadiana eo anoloana farafahakeliny 300 ... Ankoatra izany, ny lanjan'ny tanky voalohany dia tsy mihoatra ny dimampolo. ton, ary ny faharoa 65.
  Friedrich nisento maneso, toy ny liona eo anoloan'ny gofera:
  - Moa tsy misy zavatra toy izany? Indrindra fa ny fiheverana fa lasa mora kokoa ho anao amin'ny fitaovana tsy fahita firy, ary ny Allied bombers dia tsy manimba ny tanin'ny Third Reich!
  Nisento i Evgenia namaly hoe:
  - Amin'ny ankapobeny, azo atao izany, saingy tsy nanam-potoana izahay, na tsy manam-potoana hanaovana prototype amin'ny metaly amin'ny fotoana takiana. Nomenao anay tara loatra ny Fahalalanao mamiratra. Ary tian'i Hitler hanomboka hiasa miaraka amin'ny tafika ao amin'ny Third Reich amin'ity taona ity ny fiara mifono vy farany.
  Gaga ilay tanora ace:
  - Nahoana no mila fotoana be ny fanaovana prototype?
  Nanaiky ilay tovovavy:
  - Somary kely, indrindra raha vaovao ifotony ny maodely... Sahala amin'ilay fitenenana malaza hoe: raha mitondra fiara ianao dia ho any amin'ny hantsana!
  Nieritreritra i Friedrich hoe: mazava ho azy fa misy olana eto ... Ohatra, ny mpamorona sovietika dia niady nandritra ny taona maro tamin'ny famoronana ny fiara mifono vy IS-10, na nandritra ny roa taona dia nitsambikina tamin'ny T-54. Ankoatr'izay, ity tanky ity dia natao taorian'ny ady, ary nanana traikefa tamin'ny ady tamin'ny Ady Lehibe II. Ankoatr'izay, tsy modely vaovao ifotony izy io, fa fivoarana bebe kokoa amin'ny T-34. Ohatra, ny T-44 dia hita fa tsy nahomby tanteraka ary saika tsy nampiasaina tamin'ny ady ... Noho izany dia tsy tokony hanantena fahagagana manokana ianao.
  Ny tank Tiger, noho ny tsy fahampian'ny traikefan'ny Alemà tamin'ny famoronana fiara toy izany (raha tsy hoe, mazava ho azy, manisa ny chassis ianao, ohatra, efa nisy ny "Colosal" 150 taonina noforonina nandritra ny Ady Lehibe Voalohany).
  Hoy i Friedrich:
  - Ilaina ny famolavolana miorina amin'ny "Panther" -5, na AG efa noforonina. Ny chassis-ny dia tsy vitan'ny hoe mitondra tafondro 88 mm, fa na dia 128 mm aza, na howitzer 150 mm ...
  Nitsiky i Evgenia:
  - Fa izany indrindra no ataontsika! Na izany aza, efa manana ny "Royal Tiger" azy manokana i Porsche, na dia manana basy caliber 88 mm aza. Saingy mety ho toy ny modely mpanelanelana izany. Ny fepetra voalohany amin'ny fiadiana 250 milimetatra dia tanteraka tao, na dia lehibe aza ny lanjany - 63 taonina. Fa ny tilikambo amin'ny zoro tena lehibe amin'ny fironany misaina ny fiadiana, kanto sy streamlined... Mety ho azo atao ny handresy ny fifaninanana mpanelanelana, fa ny olana dia hipoitra amin'ny ho avy. Saingy araka ny fahalalanao dia azo atao ny mamorona tank tsy azo trandrahana amin'ny lafiny rehetra, manimba ny fiarovana rehetra. Rehefa dinihina tokoa, ho an'ny fiara fandrosoana dia zava-dehibe ny manana fiarovana tsara amin'ny lafiny iray, izay, indrisy, ny Panther dia tsy afaka nirehareha nandritra ny fotoana ela.
  Nanamarika i Friedrich hoe:
  - Angamba tsy hikasika ny lohahevitry ny fiara mifono vy isika amin'izao fotoana izao ... Na ny marimarina kokoa, ndeha hamita ny resaka. Toy ny profesora antitra na tanora lahy sy vavy izahay.
  Nanaiky i Evgeniya hoe:
  - Marina ny anao, toy ny mahazatra, andao hiresaka momba ny laika kokoa. Ohatra, momba ny tranon'ny mpanjaka britanika.
  Nitsiky i Friedrich:
  - Lohahevitra re izany! Avelao ho avy ny fotoana, tsy hisy na inona na inona ho an'ny Winsors. Sa heverinao fa, rehefa nahazo an'i Moskoa, ny fiara mifono vy dia tsy ho afaka hanorotoro an'i London, izay efa voasambotra, ho vovoka?
  Nipoitra ny nifiny i Evgenia:
  - Mazava ho azy fa afaka izy ireo!
  Taorian'ny baolina dia nisy fiaraha-misakafo mendri-kaja niaraka tamin'ny lovia raitra, saingy tsy nisy zava-pisotro misy alikaola. Tsy misy mahery noho ny enina degre. Eny ary, avy eo i Friedrich sy Evgenia, araka ny tokony ho izy ny lehilahy sy ny tovovavy, dia nisotro ronono tao amin'ny efitrano iray.
  Na dia ekena amin'ny ankapobeny aza fa ny blondes lava dia tsy mitovy amin'ny toetrany, i Evgenia dia nanaporofo ny mifanohitra amin'izany nandritra ny ora maromaro. Eny ary, i Friedrich, mazava ho azy, dia tsy very tava koa. Resin-tory àry izy ireo, nifamihina mafy.
  Nanonofy ilay zazalahy fa ninja japoney izy izay nahazo baiko avy amin'ny Tsar Nicholas II Rosiana hamono ny Mikado, izany hoe ny emperora.
  Nanonofy i Friedrich ny fomba niakarany tamin'ny rindrina marokoroko, nifikitra tamin'ny vaky na banga kely indrindra tamin'ny rantsantanany sy ny rantsan-tongony. Niditra tao an-dapa ilay zazalahy, izay nanomboka ny ady mafy...
  Ilay ninja tanora, toy ny mahazatra, dia nanapaka sy nanindrona antsy ary nanapoaka ny lohan"ny fahavalony... Nikorontana loatra ilay nofy, be loatra ny rà, nikapoka ary tsy nisy dikany. Fanampin'izay dia misy tovovavy tsy manan-tongotra mitsambikina sabatra eny rehetra eny... Raha fintinina...
  Nahavita natory tsy mihoatra ny adiny telo na efatra aho... Nofohazin'ilay tovovavy iraka i Friedrich nanao hoe:
  - Raikitra ny ady! Tsy misy olona tsy azo soloina afa-tsy ny olona toa anao ry Friedrich Bismarck.
  Nitsambikina ilay ankizilahy ary tsy nanao veloma akory fa nandeha haingana nankany amin"ny lalamby akaiky indrindra.
  Ary raha ny zava-misy dia tsy voantso foana izy ... Nahazo baiko avy amin'i Stalin ny Jeneraly Rokossovsky, tsy niandry ny fifantohan'ny hery feno, mba handefasana kapoka manimba ny tafik'i Rommel. Amin'ity tranga ity, ny kajikajy dia mifototra amin'ny zava-misy fa ny Alemà tsy mbola nanam-potoana hametraka ny miaramilany hanafika an'i Voronezh. Noho izany dia nisy ny fahafahana nanao daka iva teo amin'ny sisin-tanin'ny tafika alemà, reraka tamin'ny ady teo aloha.
  Voatery niditra tao amin'ny Fokken-Wulf i Friedrich, tsy fanovana fanafihana, fa modely mahazatra, miaraka amin'ny tafondro efatra amby roapolo milimetatra sy basim-borona roa. Noho izany, noho ny fahamaikana be loatra, dia nahita ny tenany tsy nanana ny fitaovam-piadiana izay hita fa nahomby tamin'ny fiadiana fiara mifono vy ilay zazalahy. Marina fa mbola nisy baomba folo tao anaty fiara...
  Nafana ihany koa ny lanitra, niseho ny fiaramanidina mpanafika sovietika sy ny mpiady Yaki-9. Ireo fiara farany ireo anefa, noho ny tsy fahampian"ny fiarovana sy ny fahavelomany, dia mbola marefo ihany koa amin"ny halaviran-dalana amin"ny basy calibre 20 mm. Friedrich no namely voalohany ny mpiady tamin'ny tandroka, izay mazava ho azy fa nialoha ny Ilas miadana kokoa. Tafondro fiaramanidina efatra, hery izany... Niparitaka ireo yak roa am-polony voalohany, na dia tsy nisy hafetsena nanatona ny rambony aza.
  Tsy nihodina i Friedrich, tsy nihetsika, nanova kely fotsiny ny tafondron-drivotra izy ary nanozongozona ny vatan'ny milina goavana.
  Dimy amby roapolo, enina amby roapolo, fito amby roapolo... Tsy misy diso, amin'ny Yaks sahisahy, izay, na dia niaritra faharesena aza, dia tsy nivadika, fa na dia niezaka ny hahazo hafainganam-pandeha aza... Somary gaga aza i Friedrich tamin'ny nahoana, ao amin'ny literatiora miaramila sovietika, ity milina Fokken be voninahitra ity dia natao tsinontsinona -Wulf. Eny, manao fihodinana feno ao anatin'ny 22 segondra mifanohitra amin'ny 19 ho an'ny Yak (ary amin'ny dikan-teny maivana, ny Yak dia afaka manao izany ao anatin'ny 17 segondra aza!). Tsy mila mihetsika anefa i Friedrich; Ao anatin'ny iray segondra dia afaka mamely fiara fito na valo ianao.
  Nandeha moramora tokoa ny fotoana ho an'i Friedrich tao anatin'ny toetry ny ady, ary nanana fotoana hieritreretana sy hamoahana ny balany izy. Amin'ny ankapobeny, ekena amin'ny ankapobeny fa na dia ny ace mahay indrindra aza, anisan'izany ny zava-mitranga toa an'i Rudel, dia tsy afaka ny hisy fiantraikany amin'ny fizotran'ny ady. Amin'ny tantara tena izy, enina amin'ireo aces alemà tsara indrindra no nandrava tafika an'habakabaka iray manontolo, fa ny Nazia dia very tamin'ny ady ho an'ny fanjakazakan'ny rivotra.
  Fa amin'ity tranga ity, ny fanipazana yaks be dia be amin'ny toerana iray amin'ny olona mihoatra ny iray dia feno loza ... Mpiady 61 no maty voatifitra tao anatin'ny iray minitra latsaka. Toy izany ihany, mihintsana ny elatra, na vaky ny fitaratra mifono vy ao amin'ny kabine. Ity farany dia mbola ratsy kokoa, satria amin'ity tranga ity dia tsy azo vonjena ny mpanamory. Ary efa vitsy ny aces efa za-draharaha tavela ao amin'ny Tafika Mena.
  Tamin"ireo fiara nianjera, dia an"ny mpiambina nitifitra fiaramanidina maherin"ny dimy ny efatra... Mbola tsy nanampy ihany anefa izany, satria fantatr"i Volka hoe aiza no hamelezana azy sy ny fomba... Toy ny mpihaza mampiasa basim-borona hitifitra andian"omby. gisa. Izany indrindra ny andian'ondry, ao anatin'ny fipoahana iray, intuitively, amin'ny alalan'ny instinct, mamaritra sy mitarika ny fihetsiky ny barika ho amin'ny tanjona tiana, rehefa tsy misy bala iray manidina. Ny gisa, ary amin'ity tranga ity, dia voatifitra ny fiaramanidina sovietika, ary any amin'ny toerana rava ny cockpits, ary voatifitra ny mpanamory, dia manidina mahitsy mandritra ny fotoana fohy. Misy amin"ny elany anefa very...
  Tsaroan'i Friedrich teto ny sarimihetsika momba ny cowboys amerikana mitifitra maranitra, ary ilay sarimihetsika malaza nalain'i DiCaprio - "Fast but Dead!" Saingy tamin'izany andro izany, ny cowboys amerikana dia tsy nahafantatra basy milina mandeha ho azy na tafondro rivotra mahery vaika. Raha tsy izany, dia ho tsapan'izy ireo fa fitaovam-piadiana mahery vaika fotsiny izany amin'ny resaka hery manimba.
  Nifarana tsy ho ela ny yaks ary nifindra tany Ily i Friedrich. Eto dia tsara ny manafika azy ireo avy any ambony, na avy any amin'ny ila-bolantany aoriana. Ankoatra izany, dia ho tsara indrindra, koa, tsy hanafohy ny halavirana.
  Ny fomba iray hafa dia ny mitifitra ireo elatra marefo kokoa;
  IL-2 no anaram-bositra. Taorian'ny fametrahana seza faharoa tao anatiny, dia nanjary sarotra kokoa ho an'ny mpitifitra niaro ny ila-bolantany aoriana ny mitifitra milina toy izany ho an'ny olom-baovao, saingy avy eo ... Mazava ho azy fa niharatsy ny aerodynamics an'ity fiaramanidina ity. Midika izany fa ho mora kokoa amin"izy ireo izany...
  Mety ho lojika kokoa ny fiparitahan'i Ilam amin'ny lalana samihafa, fa ny rafitra ... Raha fintinina dia nanomboka tamin'ny daroka nataon'ireo rivo-doza malaza. Na izany aza, efa tonga ny Salamander-3 malazo. Noraisin"izy ireo koa ny fotaka...
  Nihevitra mihitsy aza i Friedrich fa afaka hialoha azy izy ireo, rehefa nihaona tamin'ny Yaks raha mbola nanatona ... Na dia izany aza, iza no mahalala ... Ny mpanamory Luftwaffe dia tsy mpiady Rosiana be herim-po, ary matetika izy ireo dia tsy miditra amin'ny ady, fa angamba raha tsy amin'ny tranga. izay misy fandrahonana lehibe loatra ateraky ny hery an-tanety .
  Tsy misy olana koa anefa i Friedrich... Kapohina amin"ny tafondro ny hemisphere mifono vy ao aoriana, na sarona ny elatra - mitovy ihany ny vokany. Ary ny fomba fianjeran"ireo fiara ireo avy eo, dia mamela marika eny amin"ny rivotra mihitsy aza... Toy ny dian-kapoka amin"ny lamosin"ny andevo voadaroka.
  Friedrich dia nandona silt fito amby telopolo ary nahazo "Pawns" roa ihany koa. Zato indray, na dia tsy tapaka aza ny firaketana an-jatony teo aloha. Manana fiaramanidina vitsivitsy sisa ny fahavalo. Ankehitriny ny hany tsy maintsy ataon'izy ireo dia ny mandatsaka ny baomba dia hiverina izy ireo.
  Ny fiara mifono vy sovietika dia nandeha tamin'ny fanafihana, tsy nisy ny fanohanan'ny fiaramanidina, ary indrindra ny fitaovam-piadiana. Nanafika azy ireo ny fiaramanidina mpanafika sy ny baomba. Soa ihany ho an'ny ekipan'ny fiara mifono vy sovietika, afaka nampiasa ny toetra mitondra fiara izy ireo. Nitombo anefa ny isan"ny fiaramanidina isan-karazany.
  Nazeran'i Friedrich ny baombany rehetra ary nitodika nankany amin'ny seranam-piaramanidina. Na izany aza, nahavita nahita an'i Rudel's Fokken-Wulf-4, ilay mpandrava fiara mifono vy malaza.
  Niverina tany amin'ny seranam-piaramanidina "tranony" ilay tanora ace, izay niandry azy ny Pegasus Terminator Me-362.
  Friedrich, rehefa tonga ny Fokken-Wulf, dia niantsoantso tamin'ny mpanamory teo akaiky teo hoe:
  - Mandainga izay rehetra sahy milaza fa mpiady ratsy ny F -490. Tsy misy fiaramanidina ratsy fa mpanamory fiaramanidina ratsy.
  Ny andiany manaraka dia nihena ho an'ny fiara mifono vy. Raha mbola tsy nahavita namoaka totohondry mitam-piadiana mahery vaika hitsena azy ireo ny Alemà, dia nanafika tamin'ny fiaramanidina izy ireo.
  Efa niampita teo anoloana rovitra ireo andiana fiara mifono vy sovietika be herim-po ary nanafika ny andian-tafika an-tongotra nisy an'ireo Arabo an-tsitrapo.
  Ny silamo, mifanohitra amin'ny nantenaina, dia niady tamim-pahasahiana ary tsy nieritreritra ny handositra, fa tamin'izany fotoana izany dia nanao fihetsika tsy mendrika. Indrindra indrindra, ny bazooka amerikana dia nampiasaina tamin'ny fomba somary tsy maha-olombelona, ary ny grenady dia mihoatra noho izany.
  Saingy ny fanafihan'ny tafika sovietika dia lany tamingana. Ny fiaramanidina mpanafika fasista manokana dia nampiasa baomba kely marobe misy fiampangana miendrika, hevitra nadika avy amin'ny mpamorona Sovietika, saingy tamin'ny fampiharana mahay kokoa. Saingy ny ekipan'ny tanky sovietika dia tsy nahazo baiko hanantona ny harato avy any ambony.
  Ary nitifitra tafondro fotsiny i Friedrich. Ity no tetika tsotra indrindra. Asio ny fody tilikambo sy ny fandresenao. Ary firy ny fiara azonao handondona tahaka izao raha mamely azy avy amin'ny fiaramanidina marindrano...
  Saingy tsy manampy ny hafainganan'ny fiara mifono vy raha toa ka mamely intuitive, tsy mikendry, amin'ny fika...
  Tahaka ny simulator misy fiara mifono vy, ianao ihany no manana fomba amam-panao andriamanitra, ary marina ny tifitra rehetra, ary mitifitra matetika ianao, matetika ...
  Efa mihoatra ny dimampolo izao ny isan'ny fiara mifono vy rava, ka miala sasatra i Rudel... Saingy tsy maintsy nivily lalana aho. "Sofina" niseho teo amin'ny sisiny. Ny enina tamin'izy ireo dia voatifitra, ary ny ambiny dia namela ny Salamander. Amin"ny ankapobeny dia famonoan-tena madiodio ny famelana an"ireny mpiasa katsaka ireny hiady amin"ny antoandro.
  Ny tanky no zava-dehibe kokoa...
  Miverena... Sidina amin'ny Fokken-Wulf 4, ary i Helga eo akaikiny.
  Nanontany azy ilay zazavavy:
  - Eny, inona no tianao momba an'i Evgenia?
  Friedrich nitsoka tamin'ny radio:
  - Nahoana ianao no nialona?
  Nitsiky ilay tovovavy:
  - Tsia mazava ho azy! Afaka izahay, ary tsy manambady. Manontany tena fotsiny hoe iza no tsara kokoa eo am-pandriana, izaho na izy!
  Namaly tamim-pitiavana i Frederick hoe:
  - Mazava ho azy, ianao! Tsy dia lehibe loatra ianao, ary mahay kokoa!
  Nihomehy tamim-pifaliana i Helga.
  - Tsy nanantena zavatra hafa taminao aho! Fa mazava ho azy fa ny tsara indrindra... Ah, voalavo namolavola izy, ary iray amin'ireo vehivavy vitsy dia vitsy no nahazo ny Knight's Cross of the Iron Cross!
  Hoy i Friedrich:
  - Heveriko fa efa akaiky ho anao ny ravina oak!
  Nasehon"ilay ady fa marina angamba ilay tovolahy. Nokapohiny tamim-pahatokiana ireo fiara mifono vy i Helga. Toa te hanaporofo izy fa ny mpiady dia henjana kokoa noho ny mpiady. Na dia, mazava ho azy, dia tsy afaka mampitaha amin'i Friedrich.
  Tsy ela dia niseho ny tsanganana tanky lehibe misy fiara alemà sy amerikana. Indrindra fa ireo mpandrava tanky Amerikana "Witches" -3. Zava-dehibe izany, indrindra fa ny fiara sovietika dia efa potika tanteraka tamin'ny fanafihana an'habakabaka. Ny "Panther"-5 dia nanjary olana ihany koa ... Ny basy haingam-pandeha lava sy ny fiadiana eo anoloana tsy azo trandrahana ... Toa nanomboka tsy nahomby ny fiaretan'ny ekipan'ny fiara mifono vy sovietika. Ny sasany, tsy nihaino ny komandy, dia niverina, niezaka ny handositra ity helo technotronic ity.
  Ary indray ny fiverenana sy ny fiaingana, ny fanafihana ireo fiara mifono vy...
  Efa tamin"ny mitataovovonana ny andro, efa maizina ny andro... Nihena ny fanafihana nataon"ny Tafika Mena. Izy sy i Helga dia navitrika hanohana andiana tafika alemà nizotra nankany Ryazan. Tamin"izay fotoana izay ihany koa dia niezaka nanindrona ny miaramilan"i Vatutin tao anaty lafaoro izy ireo...
  Mbola mandroso tsikelikely mankany atsinanana ny Alemà. Eto izy ireo dia voasakantsakan'ny herin'ny tafika sovietika sy ny tsipika fiarovana ny Steppe Front, na dia tsy mafy toy ny amin'ny fanatonana an'i Moskoa aza.
  Na izany aza, ny miaramilan'i Hitler dia nahazo toerana bebe kokoa ho an'ny fihetsehana, ary i Hoth dia nanandrana namakivaky ireo teboka fiarovana lehibe amin'ny tsanganana toy izany. Tany amin'ny toerana sasany dia nanafaingana ny fandrosoan'ny vondrona alemà...
  Nanontany an'i Helga i Frederick hoe:
  - Tsy reraka ve ianao ry tovovavy nofinofiko?
  Namaly ilay mpiady blonde hoe:
  - Ny fihetseham-po falifaly dia manala ny havizanana, tsara kokoa noho ny mikapoka omby! Na dia mivoaka aza ny havizanana fa tsy ronono!
  Nanaiky i Friedrich hoe:
  - Tsy afaka miady hevitra amin'ny marina ianao eto!
  Nony alina, dia nanohy nanidina ilay tovolahy, na dia nisy rahona nikodiadia teny amin"ny lanitra aza ary nirotsaka ny orana. Araka ny fotopampianaran'ny miaramila alemà, ny fiaramanidina dia nampiasaina mba hanakanana ny fiarovana eo amin'ny laharana voalohany ... Ary tsy toy ny tamin'ny 1941, ny Luftwaffe dia nanana fiaramanidina maro noho ny fanampian'i Pindostan.
  Nanafika bunkers, na lasibatra kely kokoa aza i Friedrich, tamin"ny alina, tsy nitsahatra ny ady, ary nanao fanafihana ny miaramila sovietika. Na dia kely sy somary misavoritaka aza izy ireo dia tsy latsa-danja amin"izany...
  Ny alina, ankoatra ny squadron U-2 dia tsy nisy lasibatry ny rivotra nifanena. Ary nodarohana baomba ny bunker... Maivana.
  Tamin'ny marainan'ny 15 Oktobra 1947, nipoaka ny ady ho an'ny tanàna ary niaraka tamin'izay koa ny fihaonan'ny lalamby: Elektrostal. Nafana be ny andro tao ary ny tena zava-dehibe dia niaraka tamin'i Helga namany tsy azo sarahina i Friedrich.
  - Eny, ry Knight lehibe, manindry ny fahavalo ve isika?
  Namaly tamim-pifaliana i Friedrich hoe:
  - Ny olona tsy manan-kialofana dia manosika ny tranombarotra labiera, ary mandresy isika. Ary ny fomba fandresentsika...
  Ny tanànan'i Elektrostal mihitsy dia voaro mafy. Ankoatra ny tafika, dia nandray anjara tamin'ny fiarovana azy koa ny fizarana roa vaovao an'ny NKVD. Na dia tsy mpiambina miaramila ambony toy ny SS aza izy ireo amin'ny ankapobeny, dia samy nirongo fitaovam-piadiana sy fiara mifono vy maivana izy ireo.
  Niezaka nanamboatra viliany manokana ny Nazia... Tsidiho ny trano mimanda, asio tsipìka...
  Eto, mazava ho azy, mitana anjara toerana lehibe ny fanohanana ny rivotra, indrindra raha mihinjitra ny tendany.
  Helga, toy ny mahazatra amin'ny ankizivavy, dia nanome toky:
  - Ho antsika ny fandresena! Amboary ny sarezanareo amin'ny fahavaratra!
  Nanaiky i Friedrich hoe:
  - Ary tsy amin'ny fahavaratra ihany! Hampiasa fiara mifono vy sy akorandriaka rivotra izahay.
  Nihevitra ilay zazalahy fa tao amin'ny tafik'i Mainstein indray izy ireo, fa any Andrefana no fantatra kokoa ny Rommel malaza indrindra. Koa satria nandritra ny ady dia nanao zavatra hafahafa kokoa ilay tovolahy, notarihin'ny fanahy helo, nahoana no tsy tokony hahatsiaro ny asa be voninahitra nataon'ity komandy ity izy. Ambonin'izany, mahafinaritra kokoa ny mitadidy ireo Anglisy voadaroka noho ireo Rosiana resy!
  Rommel, rehefa tonga teo amin'ny Marret Line, dia nahatsapa fa teo amin'ny "toerana afovoany" Napoleonika eo anelanelan'ny tafika fahavalo roa izy ary afaka izao, rehefa avy namoaka kapoka manapa-kevitra, handresy ny iray amin'izy ireo ary avy eo dia mihodina sy miatrika ny faharoa.
  Friedrich niomehy ny tenany: Napoleon, na dia Leo Tolstoy aza nisalasala izany, dia tsy isalasalana fa komandy lehibe sy mpanapaka. Indrindra raha mijery ny zava-bita. Izy ihany no tsy nitana azy ireo. Mbola ratsy kokoa aza i Hitler amin'io lafiny io... Saingy amin'ny ankapobeny dia azo atao ny mampitaha ny Fuhrer amin'ny Napoleon!
  Nahatsapa zavatra hafa koa ilay komandà manan-talenta Rommel: ny Amerikanina sy ny Frantsay dia nanao diabe lavitra niantsinanana nankany afovoan'i Tonizia ary nihazona ny Dorsal Gorges Atsinanana tao Fondouk, Faid ary Gafsa, mandrakotra ny Dorsal Gorges Andrefana 60-70 kilaometatra any andrefana.
  Hita fa raha nosamborin'ny tafika Italo-Alemana i Faid sy Gafsa ary avy eo niankandrefana nandalo an'i Feriana sy Kasserine, dia afaka nivantana tany amin'ny toby famatsiana amerikana goavana sy ny foibeny ao Tebessa. Tao Tebessa, ny tafika Italo-Alemana dia nahita ny tenany tany andrefan'ny tsipika Allied ao Tonizia ary saika teo amin'ny fifandraisan'izy ireo. Raha nanodina ny fiara mifono vy avy eo i Rommel ary nanondro azy ireo nianavaratra mankany amin'ny ranomasina, zato kilaometatra lavitra, dia mety ho nanapaka ny tafika Allied manontolo tao Tonizia ny Alemà na nanery azy tany Alzeria.
  Tapaka ny eritreritr'i Friedrich tamin'ny fisehoan'ny Laggs roa nipoitra avy ao ambadiky ny rahona... Lany ireo... Ary avy eo dia nitifitra tsara ny basy... Izy ihany no afaka mitifitra toy izany... Yaks efatra hafa. .. ary misy izy ireo eo... Ary izao nitifitra an'i Katyusha... Ka manidina eny amin'ny lafiny rehetra ny sombintsombiny... Mpandefa balafomanga hafa indray... Ka miezaka ery amin'ny sisiny i Helga. Mihiaka aminy:
  - Ry mahery fo, andao hiezaka mafy kokoa!
  . TOKO No. 20.
  Tsy mbola tapitra ny iraka nataon'i Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova amin'ny tontolo mifanitsy.
  Nandroso nankany amin'ny tanànan'i Gorky ny Alemà. Nanodidina azy tanteraka izy ireo. Lehilahy sy ankizivavy iray no niaro ity tanàna lehibe ity.
  Voahodidina tanteraka i Moskoa, ka sempotra. Efa namaky ny Kremlin tany amin'ny toerana sasany ny Nazia. Ny toeran'ny renivohitry ny URSS dia saika tsy misy antenaina. Nifarana ny akoran'ny miaramilan'i Moskoa. Ary tamin'ny fianjeran'ny renivohitra dia mety ho ady hafa.
  Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova niady ho an'ny tanàna ao amin'ny Volga.
  Ny ankizilahy sy ankizivavy dia ao anatin'ny toe-po miady toy ny mahazatra.
  Mirehitra sy mihira izy ireo:
  Tsy kivy ny mpisava lalana
  Tsy matahotra fampijaliana izy ireo...
  Miady toy ny voromahery izy ireo
  Mandefa ny Krauts any amin'ny helo!
  
  Maro ny mahery fo ao aminy,
  Be adala ry zalahy...
  Raha ilaina, mandehana amin'ny formation-
  Famandrihana ny milina!
  Ary noho izany ny zazalahy iray izay toa tokony ho roa ambin'ny folo taona, fa raha ny marina, efa za-draharaha nandritra ny taona maro, Oleg Rybachenko dia nipoaka, nanapaka ny fasista.
  Ary avy eo dia nanipy grenady tamin'ny fahavalo tamin'ny tongony izy.
  Ary hampihahaka ny Krauts amin'ny lafiny rehetra izy.
  Aorian'izay dia hihira ilay zazalahy:
  - Mpiady Rosiana mandohalika amin'ny bibidia aho,
  hofafako tsy ho eo ambonin'ny tany ny fahavalon'i Rosia!
  Margarita, ity tovovavy-mahery fo ity, dia manipy fanomezana mahafaty amin'ny alalan'ny tongotra ihany koa. Hanongana Nazi maro izy ary sioka:
  - Ho an'i Rosia Lehibe!
  Dia nihomehy indray izy.
  Ny ankizilahy sy ny ankizivavy iray dia miady mahery fo. Na dia saika very aza ny ady. Ny Alemà dia efa nanao fahirano an'i Orenburg, ary nanindry ny Tafika Mena na aiza na aiza azony.
  Ny marimarina kokoa, Orenburg dia efa ela no nalaina. Tsy misy afa-tsy rova tokana mbola mijoro eo. Efa nanodidina an"i Ufa ny Nazia.
  Ambonin'izany, efa manatona an'i Kazan ny miaramilany avy any atsimo. Mihoatra noho ny manakiana ny zava-misy.
  Ary vao mainka niharatsy ny toe-draharaha noho ny fisian'ny samurai avy any atsinanana ary any Azia Afovoany dia efa niray hina tamin'ny Alemà izy ireo.
  Niady anefa ireo zaza niharan"ny herisetra. Mino ny fandreseny izy ireo. Na fara faharatsiny, vonona ny ho faty amin"ny fisandratana ny lohany. Ahoana anefa izany fahafatesana izany? Tsy mety maty izy ireo!
  Ary mijanona ho zaza mandritra ny taona maro izy ireo. Ary any ho any dia misy tontolo sy iraka hafa.
  Nanao tifitra iray hafa i Oleg. Dia nitoraka grenady tamin'ny rantsantongony izy ary nihira hoe:
  - Homba antsika mandrakizay i Stalin!
  Nijery an'i Fritzes i Margarita ary nikiakiaka hoe:
  - Sanatria izany! Tonga eto amintsika ity kanibal ity!
  Ary tamin'ny hatezerana ilay tovovavy, dia nitoraka grenady tamin'ny tongony.
  Oleg Rybachenko dia nanamarika araka ny lojika:
  - Mpihinana daholo isika amin'ny lafiny iray!
  Ary ilay zazalahy nanipy ny fanomezana ny fahafatesana tamin'ny rantsan-tongony.
  Nanaiky izany i Margarita:
  - Amin'ny lafiny iray, eny!
  Ary nandefa fitaovam-piadiana namono tamin'ny tongotra niboridana ihany koa izy, ka nahatonga fiara alemana roa nifandona.
  Oleg Rybachenko dia nitifitra ary nihevitra fa ny toe-draharahan'ny URSS dia, angamba, efa tsy misy antenaina ary tsy misy dikany manokana amin'ny ady. Izany no mahatonga azy ireo mamono olona foana.
  Nandefa grenady roa tamin"ny tongony ilay tovolahy. Voadona ny caterpillar, nifandona ny fiara mifono vy alemà an'ny andiany "E".
  Nihira ny zaza Terminator:
  - Rehefa tonga ny fotoana,
  Hiady amim-pahasahiana isika!
  Mifoha mpiady maraina -
  Ary miady amin-kery!
  Efa vonona ny handrava tafika ao anatin'ny minitra vitsy ilay zazalahy.
  Margarita koa dia nanipy ilay fanomezana tsy nikiraro momba ny fahafatesana ary nikiakiaka hoe:
  - Ho an'i Rosia Lehibe!
  Ny ankizy dia mpiady be herim-po ka tsy misy afaka manitsaka azy. Tena mpiady mafy izy ireo.
  Ny ankizilahy sy ankizivavy dia ao anatin'ny fientanam-po toy ny mahazatra. Ary miaraka amin'izy ireo ny herim-po, ny voninahitra ary ny herim-po. Miady amin'ny fasista toy ny titans izy ireo. Ary mazava ho azy fa tsy handalo eo amin"izay ijoroany toy ny vatolampy ny fahavalo. Angamba na dia zavatra matanjaka kokoa noho ny vatolampy sy ny monolith aza.
  Nitifitra i Margarita, hoy izy:
  - Ho tompondakan'ny planeta isika,
  Goavan'ny lycée izahay!
  Ary ilay zazavavy dia hanomboka indray ny fanomezan'ny fahafatesana miaraka amin'ny tongony tsy nikiraro. Ary nanorotoro ny fahavalo izy.
  Tena mahafinaritra ity tovovavy ity, tsy ho afaka hampiasa na inona na inona hanohitra azy ianao.
  Satria tsy misy fomba manohitra ny scrap. Na izany aza, tsy crowbar izany, fa zavatra mahafaty sy mangatsiaka kokoa.
  Oleg Rybachenko, nitifitra, nikiakiaka:
  - Tsy zazalahy aho, zazalahy lehibe aho ary ho lava kokoa noho ny olon-drehetra eto amin'izao tontolo izao!
  Ary indray, toy ny hoe nanipy baomba mandatsa-dranomaso izy tamin'ny tongotra niboridana. Ary nifandona indray ny fiara mifono vy alemà roa.
  Ny tanora mpiady dia tena mahery fo. Saingy mahatsapa izy fa tsy afaka manapaka ny vodiny eto amin'ny karavasy. Na dia tsy misy toe-javatra tsy misy fanantenana aza, toy ny tsy misy mpanohitra tsy azo resena.
  Tsaroan'ilay zazalahy ny fomba nanamboarany hevitra momba ny fifidianana filoham-pirenena tany Belarosia:
  Tsy mahaliana ny mihaino tsy misy dikany amin'ny fahenina,
  Ary tsy azoko hoe hatraiza ny finoana ny "ray"!
  Nampanantena i Lukashenko fa hanorina paradisa -
  Fa miaraka amin'ny mazava dia mankany amin'ny maizina isika!
  Eny, fanamby ho an'ny rafitra sy ny fivavahana amin'ny maha-olona izany. Eny tokoa, nahoana ny firenena eoropeanina no milefitra amin'ny mpanao didy jadona, toy ny tamin'ny Moyen Âge?
  Ary Stalin koa dia mpanao didy jadona ary eto amin'izao tontolo izao dia manomboka miandalana ny ady hamelezana azy...
  Niady nandritra ny telo andro indray ireo ankizy mahery fo. Nandritra izany fotoana izany, ny Nazia dia nanodidina an'i Kazan ary naka an'i Ufa.
  Efa nisy ady tany Kremlin mihitsy. Tovovavy mpamosavy efatra no niady tamin"ny Nazia tamin"ny fampiasana sabatra sy kapila manify mba hitora-bato, tsy nisy tongotra.
  Simba be ny Kremlin tamin'ny tifitra bala avy amin'ny Sturmlevs, Sturmtigers, daroka baomba ary tafondro goavambe.
  Stalin tenany, mazava ho azy, dia mbola any Sverdlovsk. Ary ny toe-draharaha ao amin'ny URSS toa saika tsy misy fanantenana. Saingy ny Banner Mena dia mbola manidina manerana ny renivohitr'i Rosia, izay midika fa tsy ny rehetra no very!
  Mino ny olona fa ho avy ny kihon-dalana!
  Natasha roa ny Arabo. Manipy kapila amin'ny tongotra miboridana izy ary mikiakiaka:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana tsy mety maty! Tsy afaka manapaka antsika i Hitler!
  Nokapain'i Zoya tamin'ny sabatra roa ilay fasista ary nikiakiaka hoe:
  - Tsia, aza rava izahay!
  Taorian'izay dia nanipy kapila mpamono olona tany amin'ny Nazia ny tongony miboridana.
  Ary nianjera avy tao amin'ny rindrin'i Kremlin rava ny mpiady mainty roa.
  Manaraka izany dia nitifitra i Aurora. Mahalana izy no nitifitra, fa marina. Ary avy eo dia nampiasa ny sabany izy. Ary ny kintana sy ny swastika manify maranitra dia nanidina avy teo amin'ny rantsan-tongony.
  Ary eto i Svetlana dia hanipy kapila maranitra miaraka amin'ny tongony miboridana ary handrovitra an'i Fritz. Dia hihira izy hoe:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - mpiaro ny Tanindrazana, miaramilan'i Perun!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Mampaneno fanairana ny Maherin'i Rus!
  Miady eto izahay efa-dahy. Saika efa lasan"ny rehetra ny tanànan"i Moskoa, ary tapitra ny fitaovam-piadiana. Samy maty avokoa ny ankizilahy sy ankizivavy Rosiana. Tsy kivy anefa izy ireo. Na dia naharitra hafiriana aza ny fahirano?
  Niady ireo tovovavy teo amin'ny rindrin'i Kremlin. Toy ny mahery fo. Ary na dia eo aza ny volana Desambra dia tsy nikiraro izy ireo ary manao bikini fotsiny. Saingy tsy mahatsapa ny hatsiaka izy ireo. Mifanohitra amin'izany, mitombo ihany ny heriny.
  Ary ny kapila maranitra sy fisaka dia misidina avy amin'ny rantsan-tongotro. Izay mandrava ny tafika vahiny ao amin'ny Wehrmacht.
  Miady toy ny mahery fo ny mpiady. Ary miaraka amin'ny akanjo kely indrindra. Ny hatsaran-tarehy toy izany dia tsy menatra na ny fiara mifono vy lehibe amin'ny andian-dahatsoratra E sy AG, na ny famoronana mahatsiravina nataon'ny Nazia.
  Tsy misy tovovavy afaka mandresy ny endrika fasisma rehetra. Na dia tonga lafatra toy ny eto amin'izao tontolo izao aza.
  Nanapaka tamin'ny sabany i Natasha, nanipy kapila tamin'ny tongony niboridana, nanapaka ny Nazi ary nihira hoe:
  - Tena tsara ny miaina any amin'ny firenena sovietika,
  Ary tena mahafinaritra tokoa ny manapotika ny Wehrmacht!
  Zoya, mitantana ny fikosoham-bary miaraka amin'ny saber, dia nanamarika hoe:
  - Nahery vaika ny Wehrmacht! Ankehitriny dia efa miaro ny Kremlin isika!
  Ary nanipy kintana tamin'ny rantsantongony ilay zazavavy, ka namely ny Krauts.
  Dia nihira izy hoe:
  - Fihazana bibidia ho an'ny fahavalo izany!
  Ary avy eo dia misy Aurora amin'ny ady. Tena tovovavy mena volo sy mangatsiatsiaka. Amin'ny rivotry ny ririnina, ny volony mena varahina dia mikoriana toy ny sainam-pirenena. Tsia, tsy hiondrika amin'iza na iza ny tovovavy toy izany.
  Ary avy amin'ny fanipazana ny tongo-tongony, dia misy kapila maranitra manapaka nofo sy rà manidina.
  Manapaka ny vatan'ny mpanohitra izy. Ary niantsoantso i Aurora hoe:
  - Zazavavy kilasy ambony aho!
  Ahoana no fijerin'i Svetlana amin'ny ady?
  Afon'ny devoly sy tafio-drivotra fandringanana fotsiny ity terminator blonde ity.
  Ary koa nisy tsy ampoizina namono olona nanidina teo an-tongony. Ary ilay tovovavy dia tena feno hery amin'ny ady.
  Miady avokoa izy efatra. Ary tsy tokony hihemotra izy na hilavo lefona.
  Mpamosavy efatra izy ireo - tena tsara! Tena quartet ny fandringanana ny zava-drehetra sy ny rehetra!
  Ny mpiady dia mitazona ny faritra fiarovana. Saingy lehibe ny Kremlin ary tsy afaka manohitra na aiza na aiza. Tena tsy mitovy ny hery.
  Nanamarika tamim-pahatezerana i Natasha:
  - Mamono isika fa tsy mandresy!
  Ary ilay zazavavy indray dia nanipy fiampangana mpamono olona tamin'ny tongony.
  Hoy i Zoya rehefa nanapaka ny fahavalony izy:
  - Tsy afaka mandresy ny zava-drehetra ianao ... Raha tsy amin'ny lalao ordinatera!
  Ary ilay tovovavy manana volo volamena dia nanipy ilay kapila fahafatesana indray.
  Aurora, nanapaka ny mpifanandrina taminy tamin'ny sabatra, nikiakiaka hoe:
  - Mino aho fa ho antsika ny fandresena! Amin'ny anaran'i Rosia Masina!
  Ary avy amin'ny fanipazana ny tongony, dia misy fanomezam-pahasoavana manidina.
  Ary lavo ny Nazi notapatapahina.
  Ary avy eo i Svetlana tamin'ny ady. Manapaka ny fasista amin'ny fitorany. Ary manao zavatra amin'ny fahaiza-manao faran'izay mafy, na tsy misy fetra mihitsy aza izy. Malalaka be ny tongony miboridana. Ary mampiseho fandringanana mahatsiravina izy ireo.
  Ary avy eo ilay tovovavy nihira hoe:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana sy tontolo vaovao!
  Ary indray ny tsy nampoizin'ny fahafatesana dia nanidina niala tamin'ny tongony.
  Ary eto Natasha ao amin'ny ady indray. Ary notapahiny ny Krauts, nirohotra toy ny kintana. Ary nikiakiaka teo an-tampon'ny havokavony:
  - Voninahitra ho an'ny Tanindrazana lehibe indrindra!
  Ary ny sabany manidina toy ny mpikapa bozaka.
  Ary nanomboka nihira mihitsy aza ilay tovovavy:
  - Voninahitra ho an'i Rosia mandrakizay,
  Ho tanteraka ny nofinofintsika!
  Ary nanome boomerang maranitra tamin'ny ombelahin-tongony ilay tovovavy. Ary niolikolika izy ary nanapaka ny loha mainty sy mainty roapolo.
  Mazava ho azy fa tsy ny Alemà no namono ireo zazavavy ireo, fa ireo vondrona mpanjanaka no nampiasaina hanohitra azy ireo. Saingy na izany aza dia mahatonga azy ho mangatsiaka kokoa ho an'ny mpiady.
  Mamirapiratra sy milalao izy ireo.
  Nanapaka indray ny fahavalony i Natasha. Ary manipy zavatra toy izany amin'ny tongony izy.
  Ary hirohondrohona:
  - Stalin sy voninahitra!
  Ary avy eo Zoya. Mitovy amin'ny famoahana zavatra mamono olona. Ary nandrora ny hafatry ny fahafatesana ny rantsan-tongony niboridana.
  Ary mierona ny mpiady:
  - Tsy mampatahotra ny ho faty ho an'ny Tanindrazana toa antsika!
  Ary avy eo dia handray izany koa i Aurora ary hiditra amin'ny ady. Ary hamoaka boomerang miaraka amin'ny tongotra miboridana ihany koa izy. Ary hanova endrika ny fahavalo.
  Avy eo dia mihira izy:
  - Ho an'i Rosia Sovietika! Inona no hanjaka amin"izao rehetra izao!
  Ary avy eo amin'ny ady Svetlana. Tovovavy tsy azo sakanana na miadana koa. Toy izao ny fikapohana azy. Tsy afaka mamonjy anao amin'ny mpiady toy izany aho!
  Ary amin'ny tongotra miboridana dia manipy fonosana famonoana olona izy. Ary mamono ny fahavalony tsy misy indrafo izy.
  Na dia afaka mivavaka ho azy ireo aza i Yarila tatỳ aoriana. Na angamba Perun. Ny fanjakan'i Chernobog dia miandry azy ireo aorian'ny fahafatesana ho an'ny mpanota! Saingy mahaliana amin'ny fombany manokana - mitohy ny ady amin'ny fotoana rehetra! Ary be dia be ny ady! Koa angamba tsy tokony hitomany mafy loatra ny manjo ny mpanota isika?
  Svetlana na dia nahatsiaro ho mampihomehy kely aza: tsy afaka mitsiriritra ny Kristianina ianao - dia tsy hanana fifaliana maro mandrakizay izy ireo. Na dia izay nananany teto an-tany aza.
  Eh ry mpanota ory! Ary vao mainka mampalahelo ny olo-marina!
  Ary ilay zazavavy indray manipy ny fanomezan'ny fahafatesana amin'ny fandrahoan-tongony. Dia hoy izy:
  - Ho antsika izao tontolo izao! Voninahitra ho an'i Rosia!
  Nanao lolo telo tamin'ny sabany i Natasha ary nibitsibitsika hoe:
  - Enga anie hisy voninahitra mandrakizay ho an'i Rosia lehibe!
  Ary hanipy zavatra mamono olona sy tsy manam-paharoa ny tongony miboridana. Taorian"izay dia voadona teo amin"ny handrin"ilay lehilahy mainty hoditra ny ombelahin-tongotr"ilay tovovavy, ka nandondona azy sy Arabo dimy hafa teo amin"ny rindrina.
  Manaraka amin'ny ady dia Zoya. Tsy misy mahasakana azy. Miady amin'ny tafik'i Hitler izy. Ary mitantana fikosoham-bary telo. Nokapain'ny miaramila ny fianjerany.
  Avy eo dia hoy ilay zazavavy:
  - Hiara-dia amin'i Svarog i Rus Mandrakizay!
  Ary mikipitika amin'ireo mpiara-miasa aminy.
  Manaraka ny ady dia Aurora. Nihazakazaka toy ny pantera izy. Nokapainy daholo ny rehetra. Ary tamin'ny tongotra niboridana no nanombohany ny fanomezana ny fahafatesana. Nanapaka fasista maro izy ary nihira hoe:
  - Ho an'ny endrika avo indrindra amin'ny Tanindrazana!
  Ary avy eo dia niditra ny ady i Svetlana. Ny fomba nanapahany ny fahavalony. Ary manao zavatra be herim-po izy.
  Rehefa afaka izany, ny fanomezan'ny fahafatesana dia misidina hiala amin'ny tongony. Ary nanapaka tanteraka ny Nazia izy, toy ny hareza mpanety.
  Ary hoy ilay zazavavy:
  - Ny taonako sy ny fahamarinako! Voninahitra ho an'i Rosia Lehibe!
  Eny, miady amin-kery tokoa ireo efatra ireo. Saingy ny hatsaran-tarehy efatra tsy nikiraro sy saika miboridana dia tsy afaka nandresy tamin'ny Ady Lehibe Faharoa. Ary noho izany dia nianjera i Moskoa.
  Nivoaka ny renivohitra voasambotra ireo tovovavy, ka samy nampiasa ny sabany sy ny akanjo tsy hita maso.
  Amin'ny ankapobeny dia mahavita zavatra betsaka izy ireo. Ny tovovavy ambony indrindra, tsy ho hitanao lava kokoa na tsara tarehy.
  Ary Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova nandao ny babo tanàna Gorky.
  Ny Nazi, indrisy, nahazo fahombiazana saika na aiza na aiza.
  Nandeha an-tongotra ilay zazalahy sy zazavavy ary nanipy fanjaitra tamin'ny tongotra niboridana, nandripaka ny Krauts.
  Nihira i Oleg Rybachenko:
  - Tsia, ny mailo tsy ho levona,
  Ny endriky ny voromahery, voromahery...
  Mazava ny feon'ny vahoaka -
  Hotorotoroin'ny bibilava ny bitsibitsika!
  
  Mino aho fa hifoha izao tontolo izao -
  Tsy hisy intsony ny fasisma...
  Ary hamirapiratra ny Masoandro -
  Ny lalana manazava ny kominisma!
  Margarita nanipy fanjaitra maromaro tamin'ny rantsan-tongony ary nanamafy hoe:
  - Tsia, tsy ho levona izany!
  Ary nitifitra basy vita amin'ny milina izy, namono fasista roa ambin'ny folo.
  Ireo no karazana ankizy. Mangatsiaka, tsy azo hozongozonina. Na dia izany aza, tsy izany karazana ady izany. Ary tsy maintsy mandositra izy ireo.
  Nianjera i Moskoa, nianjera ny tanànan'i Gorky. Nanafika an'i Kazan ny Nazia. Ity no tanàna sovietika farany amin'ny Volga. Mahery fo ny fanoherana, saingy mitombo hatrany ny fahatsapana ho very fanantenana.
  Nanana fiara mifono vy piramida avo kokoa ny Nazia avy amin'ny andiany AG, izay tsy nisy fitaovam-piadiana Sovietika afaka niditra. Ary ity, tsy maintsy lazaiko, dia tena ratsy.
  Rehefa manipy grenady eny amin'ny lalamby ny tongotra miboridana ankizilahy sy ankizivavy vao mifandona ireo biby goavam-be alemà. Inona anefa no azon"ny mpivady iray atao raha saika manohitra an"i URSS daholo izao tontolo izao!
  Oleg Rybachenko dia nanipy grenady tamin'ny tongotra tsy nisy tongotra, nanosika ny lohany AG-50 sy AG-75, ary avy eo dia niteny hoe:
  - Raha eny an-dalana ny manda,
  Nanorina ny fahavalo...
  Mila mandeha manodidina avy any aoriana isika -
  Ento izy fa tsy mitifitra!
  Nanaiky izany i Margarita:
  - Tena zava-dehibe ny fitaka amin'ny ady! Indrindra raha tsy mitovy ny hery!
  Nanamarika i Oleg Rybachenko:
  - Ary nilalao ny paikady Entente aho. Miaraka amin'ny fitaovam-piadiana mitovy, dia nandringana miaramila fahavalo sy efatra ambin'ny folo tapitrisa sy iray hetsy izy, ary ny tenany ihany no very aotra. Midika izany fa amin'ny alàlan'ny tetika dia afaka miady amin'izao tontolo izao ianao!
  Nanaiky izany i Margarita:
  - Tena azo atao! Ary miady sy mandresy!
  Oleg Rybachenko nanipy ny fanjaitra tamin'ny rantsan-tànany. Namono fasista telopolo izy ary niteny hoe:
  - Handresy amin'ny anaran'i Rosia Masina isika!
  Nanohy ny fihazakazahany ry zalahy sy vavy... Indrisy fa tena tsy mitovy ny hery.
  Ravan'ny karazana fitaovam-piadiana rehetra i Kazan. Nasain'i Stalin notazonina izy mandra-pahatongan'ny rà nilatsaka farany. Saingy raha ny zava-misy dia tapaka loatra ny toe-tsain'ny Tafika Mena taorian'ny fianjeran'i Moskoa. Naniry ny ho faty ny olona rehetra. Ary ny Nazia dia ambony loatra amin'ny isa sy ny fitaovam-piadiana.
  Ary manapoaka baomba ny tanàna sy vohitra rehetra mbola tsy azon'ny Nazia nobodoin'izy ireo.
  Talohan'ny nahatongavan'i Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova an'i Kazan, dia nianjera io tanàna io.
  Nalaina koa i Ufa. Noho izany, na dia teo aza ny ririnina mafy, ny Nazia nifindra tany Sverdlovsk.
  Tany no nisy ny foiben"i Stalin. Ary tonga avy any atsinanana ny samurai. Mahery koa ny Japoney.
  Mampidi-doza indrindra ny mpiady aminy - zazavavy ninja. Na dia teo aza ny ririnina Siberia, dia nirohotra namakivaky ny lanezy tsy nikiraro izy ireo, fa ny tenany kosa tsy nanao afa-tsy akanjo milomano. Mampatahotra ny maka sary an-tsaina ireo mpiady toy izany. Na dia tena tsara tarehy aza izy ireo.
  Indro misy volo manga ny iray, ny iray mavo, ny fahatelo mena, ny fahefatra fotsy.
  Ireo no mpamono olona tsara tarehy indrindra. Miasa amin'ny sabatra iray izy ireo ary manipy kapila manify na chakras amin'ny miaramila an-tongotra. Ary ny ninjas dia manipy baomba amin'ny fiara mifono vy - mitovy habe amin'ny pea izy ireo, fa ny fiara mifono vy sovietika mavesatra indrindra dia manidina avo eny amin'ny rivotra ary mandrava azy ireo.
  Na ny IS-7 mahery vaika aza dia tsy sakana ho an'ny tovovavy ninja. Miady amin"ny lamina ambony izy ireo ka na ny mpiambina aza tsy manan-kery hanohitra azy ireo.
  Ity misy tovovavy ninja iray manana volo manga, miaraka amin'ny rantsan-tongony tsy mitongilana dia nanipy pea sy fiara mifono vy sovietika telo indray mandeha, nanidina ambony, ary nipoaka ny ampahany.
  Ary avy eo dia misy tovovavy mavo mavo sy tsy misy tongotra, manipy paiso. Ary indray, ny fiara sovietika dia manidina amin'ny lalana samihafa ary potipotika. Andao hiatrika izany, ireto no karazana mpiady eto - na dia ny mpiady mahery fo indrindra aza dia ho raiki-tahotra eo anoloany.
  Ary indro misy tovovavy ninja mena volo amin'ny ady. Toy ny manipy voanjo mahafaty amin'ny tongotrao. Ary tamin'ny famelezana azy dia nipoaka ny fiadiana lehibe IS-12.
  Ity ilay tovovavy Terminator.
  Ary avy eo tovovavy ninja fotsy volo. Toy izany koa no handraisany izany, ary amin'ny heriny rehetra dia hanindrona ny sabany amin'ny miaramilan'ny Tafika Mena izy. Hotapahiny ireny ka hihira hoe:
  - Tsy bibikely mahonena aho, ninja, fa tsy sokatra!
  Mpamono olona amin'ny ady indray izy efatra mirahavavy.
  Resy amin'ny ady amin'ny lafiny rehetra ny Tafika Mena. Mbola miezaka miady ihany anefa izy.
  Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova mandehandeha amin'ny lanezy ririnina. Zaza mahantra tsy nikiraro izy ireo. Ho an'ny vatana tsy mety maty, ny fanala dia tsy dia ratsy loatra. Ireo supermen ireo dia tsy afaka marary na voan'ny sery na sery. Na izany aza, rehefa manatona ny Urals ianao, dia tsy mahafinaritra ny fanala ary manaikitra ny kiraron'ny ankizy.
  Hoy i Oleg tamin'alahelo:
  - Tsy fantatrao izay ratsy kokoa - ny hatsiaka sy ny hanoanana, na ny fahatsapana fa very ny Tanindrazanao masina!
  Hoy i Margarita tamin'ny lojika:
  - Aminay dia tsinontsinona ny hatsiaka sy ny hanoanana... Fa ny hoe resy tamin'ny Nazi dia tena ratsy!
  Nanaiky izany i Oleg:
  - Tsy mety hiharatsy izany! Amin'ny ankapobeny, nahoana ny Third Reich no mahomby kokoa amin'ny tontolo mifanitsy noho ny antsika?
  Nanao eritreritra lojika i Margarita:
  - Satria tena matanjaka sy voalamina ny fasista. Ary imbetsaka izahay no tsara vintana. Indrindra fa miaraka amin'i Stalingrad!
  Nandaka baolina oram-panala tamin'ny tongotra niboridana i Oleg Rybachenko ary nanamarika hoe:
  - Eny, tena tsara vintana izahay tamin'i Stalingrad! Ny Fritz mihitsy no niditra tamin'ny fandrika!
  Hoy i Margarita:
  - Miezaka tsy hidiran-doza,
  Mba tsy ho very hevitra sy ho very...
  Tena ilaina ny manangona nikela ho an'ny denaria iray,
  Ary raha ny marina, ateraka indray!
  Nanafika andiana fasista ireo ankizy teny an-dalana. Miaramila maherin"ny zato no maty. Ny iray navela ho babo. Noteren"i Margarita hanoroka ny faladiany tena lasitike ilay tovolahy, mena noho ny hatsiaka. Nanao izany tamim-pankatoavana izy. Ary nilaza izy fa efa nanatona an'i Sverdlovsk ny Alemà ary nanodidina azy.
  Oleg nanamarika:
  - Mahagaga fa izaho sy ianao, Margot, dia haingana kokoa, fa amin'ny fomba iray dia mihetsika toy ny olon-tsotra na miadana kokoa aza!
  Nanaiky i Margarita hoe:
  - Tratran'ny onjan'ny faharesena! Toa eto amin'izao tontolo izao dia manohitra ny URSS ny rehetra. Na ny natiora sy ny habaka aza!
  Nanolo-kevitra i Oleg avy eo:
  - Ahoana raha tsy misy dikany amintsika ny famonoana an'i Hitler?
  Nihifikifi-doha ratsy i Margarita:
  - Tsy nanome baiko anay ny hyperwitch! Ka aleo atao tsy misy fampisehoana am-pitiavana. Ankoatra izany, inona no hataon'izany?
  Namaly tamim-pahatokiana i Oleg Rybachenko:
  - Tena be dia be! Ambonin'izany, Fuhrer, ity koa ny Fuhrer any Afrika!
  Nanolo-kevitra i Margarita hoe:
  - Andeha isika hiady eny aloha, dia ho hitantsika eo ny momba an'i Hitler! Araka ny filazan'izy ireo - haingana fa tsy maika!
  Nihira i Oleg hoe:
  - Tsara ny hafainganam-pandeha, aza tapaka ny fandraka... Tsy mpikatroka ilay lehilahy, ary lasa adala haingana!
  Nihazakazaka tamin"ny heriny rehetra ilay zazalahy sy zazavavy. Ary afaka tonga tany Sverdlovsk izahay. Ary nanomboka niaro ny tanàna notafihan'ny Nazia izy ireo.
  Nifandimby ny fanafihana.
  Tsy nikiraro ny ankizy. Margarita dia manao akanjo lava, ary Oleg Rybachenko dia zazalahy kely manao short. Niady toy ny tena mahery fo anefa izy ireo.
  Oleg nanipy ny fanjaitra tamin'ny rantsan-tongony, nanindrona ny Fritz teo amin'ny tendany ary nikiakiaka hoe:
  - Tsy hahafoy tany na dia iray santimetatra aza izahay!
  Margarita dia nanipy grenady tamin'ny tongony tsy niboridana ary nikiakiaka hoe:
  -Tsy indray mitete, na iray santimetatra, tsy santimetatra!
  Ankizilahy sy ankizivavy iray no niady tao anatin"ny hatsiaka. Ary nisy mpisava lalana hafa niaraka tamin"izy ireo. Ary maro koa no tsy nikiraro, na dia mangatsiaka be aza. Ary raha ny zaza tsy mety maty dia tsy matahotra ny fanala, fara fahakeliny, tsy afaka manimba azy ireo, dia tena mampidi-doza ho an'ny ankizy tsotra.
  Ity misy mpisava lalana tsy nikiraro iray, izay manga na dia ny rantsantanany aza noho ny hatsiaka, sery ny nifiny, ary nivonto ny valanoranony. Marary mafy ilay zazalahy. Saingy na dia teo aza izany, dia naka grenady tamin-katezerana izy ary nanipy azy ireo tao ambanin'ny fiara mifono vy Nazi, ary ny tenany dia nianjera, voadona tamin'ny fipoahana basy.
  Zazalahy be herim-po io...
  Na tovovavy iray, izay manjelatra toy ny poppies mena ny tongony, dia manosika toeram-pitrandrahana eo ambanin'ny dian'ny mastodon alemà. Maty ny tenany, niantsoantso hoe:
  - Ho an'ny Tanindrazana sy Stalin!
  Tena maharary ny tsy manao kiraro amin'ny ririnina, any Siberia, rehefa tsy voaaro amin'ny nofo tsy mety maty ianao.
  Na i Oleg sy Margarita aza dia tsy faly miboridana antsasa-miboridana amin'ny hatsiaka mafy. Saingy mitsiky sy mihira izy ireo, te hampifalifaly ny bandy:
  - Eh, fanala, fanala, aza mivaingana aho,
  aza mivaingana! Ny soavaliko! Ny soavaliko!
  White-maned!
  Nihira ny ankizilahy sy ny ankizivavy, izay nanozongozona ny tongony mena sy manga noho ny hatsiaka mangidy:
  - Tsy hanakana antsika ny lanezy! Tsy haharesy antsika ny fanala! Isika no mpisava lalana ny Krauts! Hokapohina mafy ny fasista!
  Miady tsara ny ankizy! Tsy mitovy anefa ny hery. Nandositra avy any Sverdlovsk voahodidina ho any Novosibirsk i Stalin. Efa manatona ity tanàna ity avy any atsinanana anefa ny Japoney. Tsy matahotra na dia ny fanala any Siberia aza izy ireo.
  Enga anie ho tapitra ny ady.
  Tsy kivy anefa ireo mpisava lalana. Ary na dia ao anatin"ny fotoan-tsarotra aza, dia mihira amim-pahasahiana ny ankizy;
  Mpisava lalana izahay, zanaky ny kominisma -
  Afo sy lay ary anjomara maneno!
  Ny fanafihan'ny fasisma voaozona -
  Izay miandry faharesena mirehitra!
  
  Inona no resy tamin'ireo ady ireo?
  Sa nahazo izany tamin'ny ady tamin'ny fahavalo ianao?
  Taloha isika dia zanak'izao tontolo izao -
  Ary ankehitriny ny mpiady amin'ny Tanindrazana!
  
  Saingy nanao dingana nankany amin'ny renivohitra i Hitler,
  Nandatsaka baomba tsy tambo isaina ny riandrano!
  Isika no Tanindrazana, tsara tarehy kokoa noho ny lanitra -
  Tonga izao ny filentehan'ny masoandro feno rà!
  
  Hamaly mafy ny herisetra isika -
  Na dia kely aza ny tenany, indrisy!
  Fa ny sabatra dia eo an-tanan'ny zatovo marefo -
  Mahery noho ny legionan"i Satana!
  
  Avelao ny fiara mifono vy hirodana aorian'ny avalanche,
  Ary mizara telo ny basy!
  Avelao ny polisy mikendry ny aoriana,
  Fa ny Andriamanitra Masina kosa dia hanafay azy ireo amin-kafetsena!
  
  Inona no tapa-kevitray? manao ny asan'ny fiadanana -
  Ary noho izany, indrisy, tsy maintsy nitifitra aho!
  Efa feno fankahalana ny fitoniana.
  Eo koa ny herisetra sy ny fahasoavana!
  
  Nihazakazaka tsy nikiraro izaho sy ilay tovovavy -
  Na dia nilatsaka aza ny lanezy, dia mandoro ranomandry toy ny arina!
  Saingy tsy matahotra izy ireo, fantatry ny ankizy -
  Hatsipy ao anaty vatam-paty miaraka amin'ny bala ny fasista!
  
  Noho izany dia namono andiana Krauts ratsy fanahy izy ireo,
  Ary ny kanosa sisa dia mihazakazaka!
  Manimba ny miaramila an-tongotra toy ny antsy amin'ny ady izahay -
  Tsy sakana ho antsika ny fahavaratra tanora!
  
  Fandresena dia zava-bita, ho amin'ny volana Mey,
  Amin'izao fotoana izao ny oram-panala dia manendaka sy mafy lanezy!
  Tsy nikiraro ny zazalahy, tsy nikiraro ny anabaviny,
  Ny ankizy dia nankalaza ny voalohany tamin'ny lamba!
  
  Avy aiza ireo hery ireo ao anatintsika -
  Mba hiaritra ny fanaintainana, ny hatsiaka, izay ilaina!
  Raha nandrefy ny fanambanin"ny fasana ny sakaiza iray,
  Rehefa mitomany ny namana dia maty aho!
  
  Nitahy antsika mpisava lalana i Kristy,
  Hoy izy hoe, nomen"Andriamanitra anao ny Tanindrazana!
  Izany no finoana voalohany indrindra,
  Sovietika, firenena masina!
  Ary maty miaraka amin'ny tsiky eo amin'ny molony izy ireo. Tsy fantatry ny ankizy ny fahalemena... Niady nandritra ny herinandro iray manontolo i Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova. Saingy lavo i Sverdlovsk. Nitolo-batana ny ampahany tamin'ny miaramila - nahatsapa fa tsy nisy fanantenana ny toe-javatra. Ny mpisava lalana ihany no tsy nety nilefitra.
  Ary andian-dahy be herim-po sy tsy nikiraro no nanao fandrosoana fatratra. Nihazakazaka namakivaky ny ranomandry izy ireo, manga ara-bakiteny noho ny hatsiaka mahatsiravina. Ary maty teo ambanin'ny basim-borona sy tafondro izy ireo.
  Oleg Rybachenko sy Margarita koa dia voarara tsara, nefa mbola nandositra avy any Sverdlovsk. Avy eo dia nifindra tany Novosibirsk izahay. Mangatsiaka, ririnina, alina lava.
  Ankizilahy sy ankizivavy iray mihazakazaka, malahelo sy tezitra be.
  Nanamarika i Margarita hoe:
  - Ny hyperwitch dia afaka manampy an'ity tontolo ity! Raha tsy izany dia mandresy ny Nazia! Tena tsy rariny maneran-tany izany!
  Nitsambikina ambony kokoa i Oleg Rybachenko, niodina tamin'ny fihodinkodinana impito, ary nilaza tamin'ny lojika hoe:
  - Kely ny rariny eto amin'izao tontolo izao! Nahoana, ohatra, no mijaly ny antitra? Ankoatra izany, saika ny rehetra tsy an-kanavaka! Ary raha mbola kely ny olona iray dia mifoka sigara, misotro, ary miharatsy kokoa aza, ary salama! Aiza ny rariny ianjadian"ny zokiolona?
  Nanaiky izany i Margarita:
  - Tsy misy ny rariny eto amin'izao tontolo izao!
  Nanontany somary tsy misy dikany i Oleg Rybachenko:
  - Ary aiza Andriamanitra no mijery?
  Nanolo-kevitra i Margarita, ity tovovavy tsy nikiraro manao akanjo lava lava ity:
  "Angamba ny tenantsika no tokony ho tonga tahaka an"Andriamanitra mba hanjakan"ny fahamarinana amin"izao tontolo izao!" Izany no fahendren"ny Mpamorona!
  Nanamafy tamim-pahatokiana i Oleg Rybachenko:
  - Mino aho fa hanangana ny maty isika!
  Nanamafy ilay tovovavy terminator:
  - Eny, mino an'izany aho, mazava ho azy!
  Nihazakazaka nankany Novosibirsk ny ankizy ary nandray anjara tamin'ny fiarovana ity tanàna ity.
  Niady tany amin"ny tanàna lehibe farany teo ambany fifehezan"ny Tafika Mena izy ireo.
  Stalin dia efa nifampiraharaha tamin'i Hitler, nanaiky ny hitolo-batana raha azo antoka ny fiarovana azy manokana. Efa nivonona tamin"izany ny Fuhrer, indrindra raha nilamina ny antoko.
  Efa nanafika an'i Novosibirsk avy any atsinanana ny Japoney. Saika tsy nisy afa-nandositra àry. Ny URSS dia maty.
  Oleg Rybachenko sy Margarita Korshunova dia nitifitra ny Nazis ary nitoraka grenady tamin'ny tongotra. Ary mbola nanantena zavatra izy ireo.
  Nanaraka azy ireo ny mpisava lalana. Tao anatin"ny fanala be tany Siberia, dia tsy nikiraro ny ankizy rehetra ary nanao fanamiana ho an"ny mpisava lalana amin"ny fahavaratra misy karavato. Maty toy ny mahery fo izy ireo.
  Mena tahaka ny tongotry ny gisa ny ranjony, ary lasa manga ny rantsantanany.
  Tsy nilavo lefona anefa ireo mpisava lalana.
  Ho resin'ny fasisma izy ireo!
  Oleg Rybachenko dia nitoraka grenady tamin'ny tongotr'ilay zazalahy kely. Nanosika fiara mifono vy alemana telo niaraka tamin'izay izy ary nibitsibitsika hoe:
  - Mino ny fandresena aho!
  Margarita koa dia nanipy fanomezana mpamono olona tamin'ny rantsantanany niboridana ary nikiakiaka hoe:
  - Nino koa aho, ary mbola hino hatramin'ny farany!
  Ary niady ho an'ny tanàna sovietika farany izy ireo tamin'ny hatezeran'ny famoizam-po. Ary na izany aza dia tsy niondrika izy ireo.
  Oleg Rybachenko, mba hampifaliana ireo ankizy mpisava lalana saika maty, dia nihira tamin-kafanam-po;
  Izaho dia tanora mpiady an'i Reny Rosia,
  Firenena matanjaka, tanindrazan'ny firenena rehetra...
  Tsy misy tanindrazana tsara tarehy intsony eto amin'izao tontolo izao,
  Namatotra kravaty teo ambanin'ny forge i Stalin!
  Fifaliana sy antso ny maha-mpisava lalana,
  Midika izany fa mpanompon"ny firenena ianao.
  Ary azonao atao ny mampitombo izao rehetra izao -
  Fandravana ny teti-dratsin'ny devoly-Satana.
  Rehefa tonga ny fahavaratra tamin'ny '41,
  Kotrokorana ho antsika ny oram-baratra jona...
  Tsy tianay ho mahantra ny faritra,
  Noho ny fahasambarana, minoa - ny Tanindrazana dia noforonina!
  Izaho sy ilay tovovavy dia miandry ny Nazi amin'ny otrika,
  Talohan'io dia nahazo basy milina izahay.
  Ary noho ny fahasosoran'i Hitler,
  Nandresy ny Nazia ny ekipantsika!
  Ny sipa tsy manan-tongotra dia lasa masiaka,
  Ny lanezy dia efa manindrona ao ambanin'ny faladianao.
  Nivadika manga ny hatsiaka sy ny molotra,
  Fa ny afo masina no manafana ny fanahintsika!
  Mamely izahay, nefa tsy fantatray ny refin'ny fahavalonay,
  Tsy manome fiadanana ho anao izahay na andro na alina!
  Ny grenady dia manidina eny amin'ny echelon ho an'ny andiam-balala,
  Ary ireo manamboninahitra nitondra basy sniper.
  Tsy mahita fanohanana na aiza na aiza ny fasista,
  Ny mpisava lalana anay, detachment mahery fo...
  Mahay, raha mila manapaka tendrombohitra,
  Ireto ny fiara mifono vy an'i Hitler mirehitra toy ny labozia.
  Nitangorona tao anatin'ny hatezerana ny olona -
  Noho ny rariny sy ny herim-po ary ny voninahitra.
  Ary tsy misy vatohara ao amin'ny ranomasina misy tafio-drivotra -
  Izay mety hahatonga antsika hipetraka!
  Niditra tao Berlin izahay, niditra tao amin'ny Komsomol,
  Avy amin'ny fanitsahana tsy nikiraro miaraka amin'ny tovovavy manerana izao tontolo izao!
  Mifoka tantely mpandresy isika amin'ny volana Mey any an-danitra,
  Ankehitriny dia lasa mandrakizay ny fahombiazanay mamirapiratra!
  
  
  
  
  . VALO amby enimpolo taona i Alexander III
  Nanatanjaka ny empira koa ny tsar teo amin"ny lafiny ara-toekarena. Tsy nisy korontana na revolisiona, ka nitombo hatrany ny toe-karena. Ary nanana mponina betsaka kokoa i Rosia tamin'ny Ady Lehibe Voalohany noho ny fihenan'ny fahafatesana sy ny fanakambanana ny faritra avaratr'i Shina sy Korea. Ary lehibe kokoa ny tafika. Ary niseho ny fiara mifono vy voalohany tamin'ny andian-dahatsoratra, ary fiaramanidina maro samy hafa marika.
  Indrisy, Alexander fahatelo dia tsy velona mba hahita ny fandresena tamin'ny Ady Lehibe Voalohany, fa efa lasa Nicholas ny faharoa.
  Ny mpanjaka vaovao dia nanana seza fiandrianana matanjaka, vady hafa, mpandova salama, olona valopolo sy roanjato tapitrisa, ary miaramila roa tapitrisa sy sasany tany amin"ny fanjakana nilamina.
  Noho izany dia afaka miady amim-pahasahiana sy mahay ianao! Fanampin'izany, manana fiara mifono vy maivana miaraka amin'ny basim-borona ihany koa ny Rosiana, saingy vao avy nipoitra ireo mavesatra. Ny zanak'i Mendeleev no namorona azy io.
  Ka tsy azonao sakanana ny tafika mpanjaka!
  Niditra tamin'ny ady tamin'ny Alemana sy Aotrisy i Nicholas II... Nosamborin'ny miaramila Rosiana i Galicia, Bukovina, ary naharesy an'ireo Aotrisy. Tamin'ny voalohany dia nisy ady tany Prussia Atsinanana, saingy namaly faty izy ireo ary nanapaka an'i Koenigsberg. Ny Allies dia nanosika ny Alemà hiala an'i Paris ... Nalain'ny tafika Rosiana i Krakow, ary nanana fahamboniana isa, na dia teo aza ny ririnina, dia nanohy ny fanafihana, nanatona an'i Budapest. Nanolo-kevitra i Alemaina, nahita fa resy ny raharaha, fandriampahalemana amin'ny fomba antonony.
  Nanaiky ny Alemà ny hanome an"i Klaipeda sy ny ampahany amin"ny tany Polonina ho an"i Rosia, ary koa handoa onitra. Naverina tany amin"ny ampahany tamin"ilay faritany azo teo ambany fahefan"i Bismarck i Frantsa, ary kely tany Danemark.
  Nanolotra an'i Galicia, ampahany amin'i Bukovina sy Krakow, i Aotrisy-Hongria. Tsy nirodana anefa ny empira. Naverin'i Rosia indray ny tanin'ny Slavy, izay rehetra anisan'i Kievan Rus taloha, ary nanitatra ny fanjakan'i Polonina.
  Tsy nanam-potoana hiditra an"ady i Türkiye sy Japon, toa an"i Italia. Izany hoe, ny Ady Lehibe Voalohany, raha ny marina, dia tsy nitranga. Ka ady kely. Nanamafy ny fahefany i Nicholas II, ary avy eo dia nitondra tamim-pilaminana nandritra ny fotoana ela.
  Na izany aza, nandany ny ady tany Afganistana i Rosia - nizara izany tamin'ny Anglisy tamin'ny farany. Avy eo i Iran dia nizara tamin'i Grande-Bretagne.
  Nanitatra ny fananany àry i Rosia. Tonga anefa ny krizy ara-toekarena sy ny Depression Lehibe tamin"ny 1929... Tamin"ny 1931, i Japon, niaraka tamin"i Torkia, dia nanomboka ady tamin"i Rosia Tsarista. Fa raha ny tena izy dia famonoan-tena. Ny sambo Tsarista tany Pasifika teo ambany fitarihan'i Kolchak dia nandresy ny Japoney. Ary ny tafika an-tanety amin'ny ankapobeny dia natanjaka imbetsaka.
  Toy izany koa ny momba ny Tiorka. Mazava ho azy fa nananika ny fahavalo diso izy ireo.
  Afaka nampidina miaramila sy nisambotra an'i Japana i Rosia Tsarista. Ary tamin'ny farany dia nibodo an'i Torkia ny tafika Rosiana. Nifarana tamin'izany ny vanim-potoanan'ny Fanjakana Ottoman.
  Ary nampitombo ny voninahiny sy ny herin'i Rosia i Tsar Nicholas II. Io emperora be voninahitra io dia nanjaka hatramin"ny 1936 ary maty koa teo amin"ny faha-enimpolo taonany.
  Nandimby azy Alexey II. Amin'ny ankapobeny, lehilahy salama tanteraka amin'ny roa amby telopolo taona. Ny reniny dia hafa, ka Alexander fahatelo tsy namela ny fanambadiana mahafaty.
  Namita ny fandresen'i Arabia Saodita i Alexei II tamin'ny fizarana azy tamin'i Grande-Bretagne.
  Nanjaka teo amin"ny seza fiandrianan"i Alemaina hatramin"ny 1941 i Wilhelm II. Iraika amby dimampolo taona io mpanjaka io! Efa ela be!
  I Ferdinand zanany anefa izao no eo amin"ny seza fiandrianana. Tsy mamofona an'i Hitler akory. Tantara hafa.
  Mbola misy ny fiadanana. Nizarazara ny zanatany rehetra. Nandresy an'i Etiopia i Mussolini.
  Tsy misy afa-tsy ny hampisara-bazana... Mandalo fotoan-tsarotra anefa i Grande-Bretagne. Ary ao anatin'ny krizy ara-toekarena izany.
  Ary dia nanolo-kevitra an'i Alexei Faharoa i Ferdinand mba hizara ny fananan'ny mpanjanaka an'i Frantsa sy Grande-Bretagne. Toy ny ahoana tokoa moa no azonao jerena ireo tany ireo.
  Noho izany, i Mussolini, Ferdinand ary Alexei II dia nampiray ny fifanarahana.
  Fa mazava ho azy, Rosia, amin'izao fotoana izao, dia efa nahavita handresy saika ny Shina rehetra ary lasa mahery kokoa noho ny hafa rehetra eo amin'ny toe-karena, eo amin'ny sehatry ny miaramila sy ny mponina.
  Nankatoavin'i Tsar Alexei, amin'ny ankapobeny, ity tolo-kevitra ity ary nanapa-kevitra izy ireo fa hiara-hiasa.
  Tsy tanora intsony i Ferdinand. Ary nitandrina izy.
  Nanomboka ny ady anefa tamin"ny 15 May 1945. Nifindra indray ny Alemà
  Manohitra an'i Belzika...
  Ary namakivaky ny zanatany britanika ny tafika tsarist ary nirohotra namakivaky an'i Ejipta.
  Nanana miaramila folo tapitrisa sy dimanjato dimanjato i Rosia, ary tamim-pahatokiana
  Nandresy izy. Toa tsy nisy nahasakana azy.
  Tao anatin'ny roa volana, ny tafika tsarist dia naka an'i India, atsimon'i Iran, ny fananan'ny britanika any Arabia Saodita, Ejipta, Sodàna, ary ny ankamaroan'ny Indochina.
  Saingy ny Alemà ihany no afaka nibodo an'i Belzika, ary nosakanany teo amin'ny lalana mankany Paris. Niditra tamin'ny ady koa i Holland.
  Nobaboin'ny Tsarista Rosia nandritra ny roa volana ny fananan'i Grande-Bretagne tany Azia ary namarana an'i Indonezia. Tonga tany Aostralia izy avy eo ary nifindra tany Afrika.
  Niezaka naka an'i Paris ny Alemà, saingy nolavina ny fanafihan'izy ireo. Resy anefa ny ady. Nobaboin"i Italia koa ny fananan"i Afrika an"i Grande-Bretagne sy Frantsa.
  Tamin'ny volana fahadimy ihany no nanomboka tonga tany Eoropa ny miaramila tsarista. Mbola nahery vaika ny ady tany Afrika sy Aostralia, saingy efa nifarana izany. Aotrisy-Hongria, izay tena nalemy noho ny fahaverezan'ny tany, dia niditra tamin'ny ady teo amin'ny lafiny ny fiaraha-mitantana.
  Afaka nisambotra an'i Holandy ny Alemà. Ary nanatsara ny toerany izy ireo.
  Nandritra ny roa volana hafa, dia nahavita ny fisamborana an'i Aostralia sy Afrika ny Tsarist Russia. Ary tamin'ny faran'ny volana Novambra, tao anatin'ny fanala, dia nanomboka ny fanafihana vaovao ny tafika alemà-Rosiana, namakivaky an'i Paris.
  Amin'ity tranga ity, ny hery dia efa tsy mitovy. Resy ny tafika frantsay-anglisy. Ary Paris dia voahodidina.
  Ary tamin'ny Taom-baovao dia nilefitra ny miaramilan'ny miaramila ... Avy eo dia azon'ny miaramila tsarist sy alemà ny Frantsa rehetra tao anatin'ny telo herinandro. Dia nanomboka ny daroka baomba an'i Grande-Bretagne... Ary azon'ny fiaraha-mitantana ny zanatany rehetra.
  Grande-Bretagne tamin"ny Mey 1946, efa tsy nisy ra ary nazeran"ny baomba
  Capitulated.
  Dia nifarana ny ady lehibe iray hafa. Saika lasan'i Rosia ho azy ny zanatany rehetra. Kely ihany ny nahazo an'i Alemaina, naka zavatra i Italia, ary nahazo sombin-tantara an'ohatra i Aotrisy-Hongria.
  Na dia eo aza ny zava-misy fa ny Alemà nanantena zanatany lehibe, ary nahazo be dia be, Maraoka ihany, fa Alemaina tafiditra ao anatin'izany: Belzika, Holandy, ary Frantsa ho Port de Calais.
  Ankoatra izany, ny tsarist Rosia dia namerina ny Alemà tany Namibia sy izay azy ireo taloha.
  Raha fintinina dia nandamina izany izahay ary nanao fihavanana...
  Tonga ny fandriampahalemana... Nahazo baomba atomika i Rosia tamin"ny 1953, ary herintaona tatỳ aoriana, dia nahazo izany koa i Alemaina. Nahazo fitaovam-piadiana nokleary i Etazonia tamin'ny 1960.
  Nifandanja àry ny tahotra.
  Ary tamin'ny 1955, ny cosmonaut Rosiana voalohany nanidina teny amin'ny habakabaka, nanodidina ny baolina. Ary tamin'ny 1961 dia nanitsaka ny volana ny Rosiana.
  Ary tamin'ny 1983 tany Mars! Nanidina nankany amin"ny volana ny Amerikanina tamin"ny 1971, ary ny Alemà tamin"ny 1984. Nitambatra ho fanjakana iray i Aotrisy-Hongria sy Alemaina. Soeda sy Norvezy dia lasa anisan'i Rosia nanana fizakan-tena sy fitondrana tena.
  Namoy ny fahaleovantenany tsikelikely ny firenena hafa.
  Tamin'ny 1987, nanidina nankany Venus ny mpanamory sambondanitra Rosiana. Tamin'ny 1992 tany Mercury. Ary tamin'ny 1999 tany Pluto.
  Efa voafehy ny rafi-masoandro.
  Fanjakana nokleary telo no nipoitra: Alemaina Lehibe, Etazonia ary Rosia Lehibe.
  Alexey II koa dia maty tamin'ny valo amby enimpolo taona tamin'ny 1972. Nandimby azy i Aleksandra zanany fahefatra. Iraika amby efapolo taona io mpanjaka io tamin"ny fotoana niakarany teo amin"ny seza fiandrianana. Hafahafa ihany, Alexander fahefatra velona valo amby enimpolo taona, ary maty tamin'ny 1999. Ary niakatra teo amin'ny seza fiandrianana i Vladimir zanany fahatelo. Tamin'ny 2013, nankalazaina efa-jato taona ny tarana-mpanjaka Romanov.
  Amin'izao fotoana izao, i Rosia dia miorina mafy amin'ny tongony. Mbola misy ihany anefa i Alemaina sy Etazonia ho mpifaninana aminy eran-tany. Ny Fanjakana Tsarista, miaraka amin'ireo zanataniny, dia nahaforona mihoatra ny antsasaky ny faritanin'izao tontolo izao ary mihoatra ny roa ampahatelon'ny mponina eran-tany. Matanjaka i Rosia, fa tsy izy irery ihany.
  Rules Russia, Vladimir ny fahatelo tamin'ny taona 2019 dia feno fito amby enimpolo taona. Maro no manontany tena raha mbola velona valo amby enimpolo taona ve izy, tahaka ireo mpanjaka teo aloha, sa hanapaka ireny kisendrasendra hafahafa ireny?!
  Mandritra izany fotoana izany, ny fitaovam-piadiana niokleary novolavolaina ao Rosia. Mazava fa tsy hisy fitaovam-piadiana nokleary, ary ho afaka hiatrika tsara an'i Alemaina sy Etazonia i Rosia. Mihamaro ny olona ary betsaka ny miaramila. Ary tsara kokoa ny kalitaon'ny fitaovam-piadiana!
  Saingy amin'izao fotoana izao dia misy fitaovam-piadiana nokleary, ary tsy mbola resy ny zava-drehetra. Saingy ny fitaovam-piadiana manohitra ny nokleary dia novolavolaina fatratra, noho izany dia misy ny vintana handresy.
  
  FILARTAN'I GIBRALTAR
  Ilay mpanao didy jadona espaniola Franco, tsy toy ny tantara tena izy, dia nanaiky ny hanafika ny tanàna mimanda anglisy any Gibraltar ny miaramila alemà. Ho takalon"izany, dia nahazo tany anglisy sy frantsay tany Afrika i Espaina.
  Ny fanafihana teo ambanin'ny baikon'i Mainstein dia natao tamin'ny alina nanomboka tamin'ny 25 Novambra 1940 ka hatramin'ny 26 Novambra. Raha ny fantatra, dia tsy mbola vonona amin'ny hetsika ara-miaramila toy izany ny Anglisy ary ny Nazia dia nahavita naka trano mimanda mahery toy izany tamin'ny swoop.
  Nisy fiovana lehibe teo amin'ny fandehan'ny ady ny fianjerany. Ny Wehrmacht dia afaka namindra hery tamin'ny halavirana fohy indrindra nankany Afrika, ary nosakanan'ny Anglisy tsy hiditra ny Ranomasina Mediterane avy any Atsinanana.
  Nandefa fizarana maromaro tany Afrika ekoatorialy ny baiko alemà. Fanampin'izany, nafindra tany Libia ny taolan'i Rommel, volana maromaro talohan'ny tena zava-misy.
  Ny Anglisy kosa nandao ny fanafihana ny Italiana tany Etiopia ary nanomboka nanamafy ny toerany tany Ejipta. Na izany aza dia nahavita nialoha azy ireo i Rommel, ary vokatry ny fitokonana mialoha dia nandresy ny miaramila mpanjanaka izy, ka nahazo an'i Alexandria sy Cairo. Lasa sarotra kokoa ny toeran"i Grande-Bretagne tany Afrika. Efa tonga any amin'ny lakandranon'i Suez ny Alemà ary nandrahona ny handroso bebe kokoa ho any Afovoany Atsinanana. Ankoatra izany, nisy ny fahafahana nifindra tany Soudan.
  Marina fa tsy nandeha tsara ny Italiana tany Gresy, saingy nanavotra ny toe-draharaha ny fahatongavan"ny tafika fanampiny avy any Alemaina.
  Nanana olana i Hitler: manafika ny URSS sa mamono an'i Grande-Bretagne? Ny fahombiazan'ny Wehrmacht any Afrika dia nahatonga ny fanapahan-kevitra faharoa - hanome tanana malalaka any Andrefana. Na dia ny fiomanana ara-tafika an'ny URSS aza dia nameno ny Fuhrer tamin'ny tahotra.
  Nihanatanjaka ny Tafika Mena, saingy tsy nipetra-potsiny koa ny Alemà. Ny famokarana fiara mifono vy tamin'ny 1941 dia avo roa heny raha oharina amin'ny 1940, ary ny famokarana fiaramanidina nitombo efa ho avo roa heny sy tapany.
  Nanao fanapoahana baomba ny Nazia ary nipetraka tany Malta. Avy eo i Rommel dia namaky ny fiarovana teo amin'ny Lakandranon'i Suez sy Irak, izay nikomy tamin'ny fitondran'ny Britanika. Nandresy an'i Koety sy ny Afovoany Atsinanana manontolo tamin'ny fomba mora ny Alemà. Nanaraka ny tetika miandry sy mahita i Stalin. Nanohy ny ady anefa i Churchill. Ny Wehrmacht, rehefa tonga tany Iran, dia nitodika tany atsimon'i Afrika.
  Efa hifarana ny taona 1941. Nitombo ny famokarana sambo mpisitrika, ary namoy ny zanataniny i Grande-Bretagne. Nitondra tena mangingina i Etazonia. Saingy tsy afaka nipetra-potsiny i Japana ary namely ny seranan'i Peru tamin'ny 7 Desambra. Nisy ady vaovao nanomboka tany Pasifika. Ary i Hitler dia tsy maintsy nandao indray ny fikasana hanafika ny URSS.
  Mila manampy ny Japoney isika, hisambotra an'i Iran sy India, ary Afrika Atsimo. Ary ny tena zava-dehibe dia i Grande-Bretagne mihitsy. Ankoatra izany, tsy kilalao ny baomba amerikana. Mety hiteraka olana be ny Third Reich. Ary mety indrindra ny manao fitokonana baomba avy amin'ny faritany Britanika.
  Voatery nandao ny hevitra hanafika ny Atsinanana àry ny Fuhrer tamin"ny 1942.
  Nisy ny loza mety hanokatra ny anoloana i Stalin, saingy ... Mila mahafantatra ny toetran'i Stalin ianao. Tena voafehiny ny politika ivelany. Ny ady tamin'i Failandy dia vao mainka nampitandrina an'ilay mpanao didy jadona mena.
  Raha ny URSS dia manangona hery. Ny isan'ny fiaramanidina tamin'ny 1 Janoary 1942 dia nahatratra fiara roa arivo amby telo alina, ary fiara mifono vy, maherin'ny dimy arivo amby roa alina, miampy tankette telo arivo hafa. Amin'ny fitambarany, Stalin nikasa ny hamita ny fandraisana mpiasa 20 mekanika corps, amin'ny fitambaran'ny fiara mifono vy 32 arivo fiara, izay 16,5 arivo no farany KVs ny marika isan-karazany sy ny T-34s. Fanampin'izany, ny fiara mifono vy T-50 dia mbola novolavolaina, na dia nivadika ho maivana aza ny fiara.
  Ny Alemà, niatrika ny Matilda sy ny fiara mifono vy sasany, ary koa ny fampahalalam-baovao fa ny Britanika dia nanamboatra fiara mifono vy mavesatra, dia nanomboka nanao ny mastodons manokana ihany koa. Voalohany indrindra, ny "Tiger" miaraka amin'ny tafondro 88 mm, ary mitafy tafondro 75 mm tsy azo trandrahana miaraka amin'ny barika lava.
  Nisy ihany koa ny vaovao momba ny fanorenana tanky Sovietika. Ny fiara mifono vy KV-2 dia nanao diabe tamin'ny matso tamin'ny andron'ny volana Mey teo amin'ny Kianja Mena, ary nanana vaovao ny efatra amby telopolo.
  Na izany na tsy izany, rehefa nitarika ny Minisiteran'ny fiadiana sy ny bala i Speer, dia nandeha haingana kokoa ny fivoaran'ny teknolojia. Naniry ny hanana fiara mifono vy tsara indrindra eran-tany i Hitler, ary ireo mavesatra kokoa. Saingy hatramin'izao dia toa ambany noho ny URSS i Alemaina. Na ny isan'ny fiara sy ny kalitaony. Tamin'ny Aogositra 1941, nanomboka ny famokarana ny tanky KV-3. Ny fiara dia tena navesatra tamin'ny 68 taonina, saingy mitam-piadiana 107 mm miaraka amin'ny hafainganam-pandeha voalohany 800 metatra isan-tsegondra. Izany dia nanome azy tombony amin'ny "Tiger", izay, teny an-dalana, dia tsy mbola napetraka tao amin'ny famokarana.
  Ny KV-5 dia hita fa mahery kokoa, milanja 125 taonina ary manana tafondro roa. Na izany aza, ny fiara mavesatra toy izany dia niteraka olana bebe kokoa ho an'ny tafika sovietika noho ny vidiny. Ary tamin'ny 1942, ny KV-4 variant milanja 107 taonina dia noraisina ho an'ny fanompoana. Ny URSS dia afaka mirehareha amin'ny fiara mifono vy mavesatra indrindra eto an-tany, ary koa ny mahery indrindra.
  Saingy nivoatra tsara i Alemaina tamin'ny fiaramanidina. Ny Yu-188, rehefa niditra tao amin'ny famokarana, dia namolavola hafainganam-pandeha azo oharina amin'ny mpiady. Ny DO-217 dia toa mendrika ihany koa. Navitrika koa ny fiaramanidina jet. Koa satria i Grande-Bretagne no tena lasibatra, dia be lavitra noho ny teo amin"ny tantara tena nisy ny fifantohana tamin"ireo mpanafika baomba.
  Nazoto nampiasa asa andevo ny Alemà. Betsaka ny mainty hoditra nohafarana avy any Afrika. Nankatò, mafy fo, nefa tsy nahay ny mpiasa mainty hoditra. Nampiasaina tamin'ny asa fanampiny izy ireo.
  Saingy tamin'ny fifehezana an'i Eoropa, ny Alemà dia afaka naka mpiasa ampy fahaizana.
  Nahavita nandresy lahatra an'i Hitler mihitsy aza i Speer mba tsy hanao fandaharana famonoana ny Jiosy, fa hampiasa azy ireo amin'ny famokarana fiaramanidina sy fitaovana.
  Ny ady dia tamin'ny fanafihana an'habakabaka tamin'i Grande-Bretagne sy ady an-dranomasina goavana.
  Na izany aza, ny fidiran'i Amerika amin'ny fifandonana dia nanampy aretin'andoha ho an'ny Krauts ary nanery azy ireo hampitombo be ny isan'ny amboadia.
  Voatery nampiroborobo ny famokarana baomba sy fiaramanidina stratejika i Alemaina. Voalohany indrindra, Yu-288 sy Yu-488 - misy maotera efatra. Naharitra ela anefa ny fivoarana sy ny fahavitan"izy ireo. Ny fanovana ME-109 "F" dia matetika mpanohitra mendrika ho an'ny fiara britanika. Saingy tsy nahomby ny fivoaran'ny ME-209, toy ny ME-210.
  Ny XE-177 baomba antsitrika dia tsy nahomby ihany koa. Saingy nandresy tamin'ny isa i Speer. Ankoatra izany, ny Focke-Wulf dia lasa mpiady mahery indrindra amin'ny resaka fitaovam-piadiana, manonitra ny sasany amin'ireo fahalemen'ny ME-109. Ary ny sekolin'ny sidina Alemana dia nivadika ho tsara kokoa noho ny Anglisy, ary ny Amerikana aza. Tamin"ny Mey 1942, dia azon"ny Nazia i Afrika Atsimo. Ary nisy squadron amerikanina tonga teto Madagasikara. Resin"ny Amerikanina ny ady tao Midway: ny kapitenin"ny laharana fahatelo, izay nitana anjara toerana lehibe tamin"ity ady ity, dia niafara, maneso, teto Madagasikara. Te-hihazona toby any Afrika ny Etazonia ary tsy hamela ny Nazia hiala sasatra. Niharatsy be anefa ny toerana nisy azy ireo tany Pasifika.
  Marina fa tsy nanao ny tsara indrindra ny Japoney. Nitohy ny ady ho an'ny vondronosy Hawaiian.
  Nahazo ny fifehezan'ny Nazia an'i Afrika sy ireo tahirin-tsarimihetsika stratejika be dia be, ary nisambotra an'i India sy Iran ihany koa. Ny loharanon-karena eo ambany fifehezan'ny Third Reich dia goavana, saingy mbola mila levonina.
  Tsy dia mazava loatra ny ady an-habakabaka ho an'i Grande-Bretagne. Nampitombo hatrany ny famokarana fiaramanidina ny Alemà dia nanindry azy ireo, saingy tsy nisy ny fanjakazakana tanteraka. Nisy fiantraikany ihany koa ny tsy fahampian'ny herin'ny fiaramanidina stratejika sy ny fanampiana amerikana, ary na dia teo aza izany dia tsy ampy ny sambo mpisitrika. Ary ilay torpedo mahagaga izay nipetrahan'ny fanantenana maro be dia nampihena anay.
  Tsy sahy nipetraka tany Grande-Bretagne ny Fuhrer tamin"ny 1942. Nisongadina tamin"izany ny fanamafisana ny herin"ny ranomasina sy ny sambo mpisitrika. Nandritra izany fotoana izany, dia naorina ny mpitatitra fiaramanidina sy ny sambo mpiady. Ampy ny fahafaha-mamokatra, saingy naka fotoana ny zava-drehetra.
  Nitaky fanitsiana tsara koa ny balafomanga ballistic Class A. Saingy nanomboka namokatra faobe ny projectiles robotika V-1. Ny fiara mora vidy, mandeha amin'ny solika tsotra, dia nanana tombony tsy isalasalana fa tsy mila mpanamory.
  Hitler, nahazo fahafahana miditra amin'ny harena voajanahary tsy manam-petra sy ny tahirim-bolan'ny asa, dia naniry ny hamonjy ny ain'ireo mpanamory fiaramanidina alemà. Ny V-1, satria mora ny manamboatra sy tsy misy olona, dia toa ny vahaolana tsara indrindra. Ary an'arivony ny robotic projectiles toy izany no nilatsaka tany Londres nanomboka tamin'ny fararano tamin'ny 1942.
  Nandritra izany fotoana izany, ny Alemà dia nanafaingana ny fampandrosoana ny Arado jet bomber sy ballistic balafomanga.
  Nanohy niandry sy nanangona hery i Stalin. Tamin'ny 1942, ny URSS dia namokatra dimy arivo sy sasany fiara mifono vy KV sy T-34, ary tokony ho arivo marika tranainy, tokony ho dimanjato jiro vaovao T-50 sy T-60 ary roan-jato amphibious fiara mifono vy. Nitombo ihany koa ny fiaramanidina fiaramanidina - manodidina ny dimy ambin'ny folo arivo sy iray alina fiaramanidina vaovao no niditra tao amin'ny serivisy. Nisy mihitsy aza ny tsy fahampian"ny mpanamory. Nitombo tsikelikely ny famokarana Katyusha.
  Alemaina Nazi dia namokatra fiaramanidina maherin'ny telo alina, saingy niharan'ny fatiantoka lehibe tamin'ny ady. Namokatra fiara mifono vy teo amin'ny enina arivo sy sasany ny Alemà. Ny ankamaroan'ny T-3 sy ny fanovana vaovao T-4 miaraka amin'ny tafondro 75 mm lava barrel. Maherin'ny zato amin'ireo "Tigers" vaovao no novokarina, ary ny "Panthers" dia mbola prototype ihany.
  Saingy nanomboka niditra tao amin'ny andian-dahatsoratra ny basy MP-44 nataon'i Schmeister. Tsy toy ny tantara tena izy, ny milina dia tsy voatery novolavolaina noho ny tsy fahampian'ny metaly tsy ferrous. Ary izany dia nanafaingana ny famolavolana basy fanafihana tsotra kokoa, miaraka amin'ny vy firaka.
  Noho izany dia nanomboka nahazo tombony tamin'ny fitaovam-piadiana kely ny Alemà. Nila fotoana ihany koa anefa izy ireo mba hamerenan"ny basim-borona ny miaramila rehetra.
  Fa amin'ny sambo mpisitrika, izay nahatratra efapolo ka hatramin'ny dimampolo sambo mpisitrika isam-bolana, ny Alemà dia tena tsy misy mitovy.
  Nipoitra ny sambo mpisitrika tena haingam-pandeha mandeha amin'ny peroxyde hydrogène. Nanafaingana ihany koa ny asa amin'ny programa nokleary. Soa ihany fa misy loharano maro. Ary na dia ny fahadisoan'ny mpahay fizika alemà aza fa ny graphite dia tsy mety amin'ny maha-moderator azy dia tsy nivadika ho loza. Orinasa maromaro ho an'ny famokarana rano be no naorina, anisan'izany ny any Afrika.
  Andeha hojerentsika izany, fa nanomboka niasa tamin'ny Desambra 1942 ny reactor nokleary Nazi. Na dia taloha kelin'ny Amerikanina aza. Taorian'ny faharesena tany amin'ny Ranomasimbe Pasifika dia nisy fifandonana goavana teo amin'izy ireo. Ary hita fa tapaka ny famatsiam-bola ho an'ny programa nokleary.
  Ny fiandohan'ny taona 1943 dia nanamarika ny fanambaran'i Hitler ny Ady tanteraka sy ny fampidirana ny asa fanompoana ho an'ny rehetra any amin'ireo faritany voabodo. Tsy nanamarin-tena tanteraka ny fitokonana goavana V-1 tany Londres. Nianatra nanohitra ny fanafihana toy izany ny Britanika, saingy nandresy tamin'ny isa ny Alemà.
  Saingy ny ady an-dranomasina dia nivadika ho tena loza ho an'i Grande-Bretagne. Nihena be ny famokarana fitaovam-piadiana teny amin"ny nosy noho ny tsy fahampian"ny akora. Teo an-dalam-pirodana ny metropolis. Fanampin'izany, nosamborin'ny Nazia i Madagasikara, ary ny Japoney, niaraka tamin'ny Nazi, dia nanafika an'i Aostralia ary naharesy lahatra azy haingana.
  Na dia azon'i Stalin aza ny loza ateraky ny tetika miandry sy hahita, dia tsy nivadika tamin'ny tenany izy ary tsy niady. Aleo ny kapitalista handripaka ny tenany hatramin'ny farany. Ary hojerentsika...
  Nisy ny tsy nety ihany koa anefa io tetika io. Mampiasa loharanon-karena goavana, ny Third Reich dia efa nanomana ady amin'ny URSS. Ny famokarana fiara mifono vy ao amin'ny Third Reich dia nahatratra 1.200 isan'andro isan'andro tamin'ny 1943, miampy basy dimampolo sy telonjato. Ambonin'izany, tsy malemy mihitsy ny basy mandehandeha. "Ferdinand", "Bumblebees", "Jagdpanther". Raha heverina fa saika tsy nisy fatiantoka tamin'ny fiara mifono vy ny Alemà, dia nofenoina avo roa heny noho ny Tafika Mena ny fiara mifono vy. Ary nanomboka nihena ny elanelana be eo amin'ny teknolojia manohana ny URSS.
  Eo amin'ny kalitaon'ny Fritz nahazo ny "Royal Tiger", mitovy amin'ny lanja ny KV-3, ary na dia ambony kokoa amin'ny hery miditra noho ny kalitaon'ny projectile sy ny fiadiana anoloana matanjaka kokoa. Eny, ny KV-5 sy KV-4 Sovietika mavesatra dia tena tsy azo ianteherana ara-teknika, indrindra fa ny chassis. Noho izany dia nisalasala ny fampiasana ny biby goavam-be toy izany.
  Ary i Stalin koa dia nandidy ny famoronana KV-6 miaraka amin'ny basy fito sy mpandefa balafomanga roa. Izy ireo no nanao ny fiara. Saingy mavesatra sy lava be ilay izy ka tsy afaka mitondra azy amin'ny lamasinina na mametraka azy amin'ny ady. Ny T-34-76 dia fiara tena mahomby, saingy malemy kokoa amin'ny ady eo anoloana noho ny Panther na Tiger. Ary ny KV-1 sy KV-2 dia azo ampitahaina amin'ny Alemà amin'ny lanjany, fa ambany noho ny Panthers sy ny Tigers amin'ny ady an-doha. Ny T-4 Alemana dia mitovy amin'ny efatra amby telopolo amin'ny fiadiana ary ambony amin'ny fitaovam-piadiana, fahitana ary optika, ary izany miaraka amin'ny lanjany mitovy, na kely kokoa aza raha ampitahaina amin'ny fanovana mavesatra.
  Raha fintinina dia nohatsaraina ny Fritz ary tonga lafatra ny kalitao. Ary ny endriky ny ME-309 sy ME-262 dia nanome tombony amin'ny kalitaon'ny fiaramanidina. Sahala amin'ny Yu-488, baomba maotera efatra tsara indrindra. Ary ao ambadik'izy ireo dia misy modely jet. Toy ny Yu-287 sy Arado.
  Tamin"ny Septambra 1943, dia tonga soa aman-tsara tany Grande-Bretagne ny Nazia. Taorian'ny roa herinandro niady dia resy i Angletera. Ary na dia nandositra ho any Kanada aza i Churchill, dia toa tsy nisy dikany ny vokatry ny ady tany Andrefana.
  Roosevelt, namoy ny mpiara-dia aminy lehibe indrindra ary natahotra ny fitomboan'ny herin'ny Reich Fahatelo, dia nangataka fiadanana.
  Hitler, rehefa avy niresaka tamin'ny mpiara-dia aminy, dia nametraka fepetra ho an'i Etazonia: ny fialana amin'ny fandaharana nokleary sy ny fanekena ny fandresena rehetra an'i Japana sy ny Reich Fahatelo. Ary koa ny fisintahan'ny tafika avy any Islandy, izay efa nodidinin'ny Krauts tamin'ny sambo mpisitrika. Fanaraha-maso ny tanin'ny masoandro miposaka eo amin'i Gay, izay mbola tsy nitsahatra ny ady. Fanampin'izany, i Hitler dia nitaky onitra ara-materialy ho an'ny Reich Fahatelo sy Japon noho ny fandringanana rehetra sy ny fandaniana ara-tafika nateraky ny Etazonia sy Grande-Bretagne.
  Na dia nanjary sarotra be aza ny fepetran'ny fandriampahalemana, dia nahavita nanosika ny fananganana azy ireo tao amin'ny Kongresy sy ny Antenimieran-doholona i Roosevelt tamin'ny fahasahiranana lehibe.
  Ny soso-kevitr'i Stalin fa tsy manohitra ny fidirana amin'ny fiaraha-mientan'ny hery Axis izy, ary farafaharatsiny vonona ny haka indray an'i Alaska, dia nandray anjara lehibe tamin'ny fanarahan'i Etazonia.
  Nandresy ny pragmatisma amerikana, izay nivadika ho ambony noho ny hafanam-po sy ny fihetseham-po. Fanampin'izany, ny fandaharan'asan'ny Alemana nokleary dia nivoatra haingana kokoa noho ny an'ny Amerikana, ary feno loza izany tamin'ny ho avy.
  Nifarana ny dingana voalohany tamin'ny Ady Lehibe Faharoa. Fa ny Fuhrer izao te-hamaranana ny URSS.
  Tsy nampoizina fa nanao vazivazy nahatsiravina ny paik'ady miandry sy mahita an'i Stalin sy ny fanoloran-tenany ho amin'ny fandriampahalemana eran-tany. Nanohitra an"i Joseph ny Reich Fahatelo sy Japon miaraka amin"ny loharanon-karena rehetra ao amin"ny Ila Bolantany Atsinanana, anisan"izany i Aostralia, ary ireo tetezana sasany any amin"ny tontolo tandrefana.
  Ny Tanin'ny Masoandro miposaka anefa dia mbola tsy nahavita an'i Shina, fa mety ho nanokatra ny anoloana faharoa. Nazoto nanangana miaramila mpanjanaka sy legiona vahiny i Hitler. Nandritra izany fotoana izany, nitombo ny famokarana fitaovam-piadiana.
  Tamin'ny tapany voalohany tamin'ny 1944, ny famokarana fiara mifono vy sy ny basy mandeha ho azy ao amin'ny Reich Fahatelo nahatratra sy mihoatra ny fiara zato isan'andro. Panther-2 dia nihoatra ny fiara sovietika rehetra raha ny haavony. Nisy fiara mifono vy alemà nandroso kokoa, ilay Liona, ary tsy ela dia ny Liona Mpanjaka.
  Ary ny tena zava-dehibe, ny fiaramanidina fiaramanidina dia nivoatra tsikelikely. Ho setrin'izany, ny fiara mifono vy T-34-85 sy IS-1 ary IS-2 dia niditra tao amin'ny URSS ary tsy nisy nanakana ny andiany KV; Ny famokarana malaza indrindra tanky ny Third Reich tamin'ny 1944 dia Panther-2, ary ny URSS T-34-85. Ny modely mavesatra dia novokarina tamin'ny fomba lehibe - tokony ho avo folo heny ny habeny. Ary ny Alemà dia tsy te hanosika ny lanja be loatra amin'ny lalana sovietika, ary nanomboka tsy natoky ny andian-dahatsoratra KV i Stalin, ary ny IS dia lasa ratsy loatra.
  Na izany aza, ny alemà "Panther"-2 miaraka amin'ny basy 88-mm 71 L dia ambony noho ny T-34-85 amin'ny herin'ny fitaovam-piadiana amin'ny basy, amin'ny fiadiana eo anoloana ary kely amin'ny fiadiana amin'ny sisiny, ary tsy izany ihany koa. ambany noho ny fahaizany mitondra fiara miaraka amin'ny maotera 900 horsepower sy lanja amin'ny 47 taonina. Na dia nitombo ho 50,2 taonina aza ny lanjan'ny tanky alemana, dia tsy nahafaty olona izany.
  Ary ny fiaramanidina alemana dia tsy nanana mpanohitra mendrika mihitsy.
  Nanapa-kevitra i Hitler fa tsara kokoa ny tsy hisintona ny tongony ary nanomboka ny ady tamin'ny 22 Jona 1944. Manipy dimampolo sy telonjato amin'ireo fizarantsika manokana sy vahiny, ary fizarana zanabolana roapolo amby zato ao amin'ny URSS. Teo amin"ny sisin"ny Fanjakana fahatelo dia: Romania, Hongria, Slovakia, Kroasia, Failandy, Soeda, Italia, Portugal, Espaina, Bolgaria, Arzantina, Torkia.
  Ny Alemà koa dia nampiasa vahiny sy Hiwis maro be tao amin'ny Wehrmacht. Amin'ny fitambarany, ny Third Reich, ao amin'ny ambaratonga voalohany ihany, dia nanipy miaramila roa ambin'ny folo tapitrisa sy sasany ho any an'ady, izay tsy mihoatra ny efapolo isan-jato no Alemana amin'ny zom-pirenena. Niampy telo tapitrisa hafa ny zanabolana. Amin'ny fitambarany, ny echelon voalohany dia misy miaramila an-tongotra enina ambin'ny folo tapitrisa, fiara mifono vy manodidina ny telo arivo amby telo alina, fiaramanidina maherin'ny dimy arivo amby dimampolo, basy sy mortas dimampolo amby roan-jato.
  Taorian'ny fanetsiketsehana ny URSS dia nametraka miaramila telo ambin'ny folo tapitrisa sy sasany, fa ny sasany amin'ireo hery dia tsy maintsy notazonina tany amin'ny faritra Atsinanana sy anatiny. Tao amin'ny echelon voalohany dia nisy miaramila valo tapitrisa, fiara mifono vy teo amin'ny telo alina, fiaramanidina efa ho efatra alina, basy sy morta teo amin'ny roa hetsy.
  Noho izany, ny Third Reich dia manana fahamboniana avo roa heny amin'ny miaramila an-tongotra, ary avo dimy heny amin'ny fivezivezena hery, miaraka amin'ny basy milina tsara kokoa. Marina fa manana fitaovam-piadiana be dia be ny URSS, saika mitovy.
  Ny fahasamihafana eo amin'ny fiara mifono vy dia tsy lehibe, fa ny isan-jaton'ny lany andro fiara ao amin'ny URSS, ary koa ny fiara mifono vy ny famoahana teo aloha.
  Ny fiaramanidina alemana dia tsy misy mpifanandrina, ary ny fiaramanidina mitondra propeller an'ny Third Reich dia haingana sy tsara kokoa mitam-piadiana. Marina fa ny fiara sovietika dia ambony noho ny fahaiza-maneuverability marindrano.
  Ao amin'ny artillery sy mortars ny fifandanjan'ny hery dia akaiky indrindra ny fitoviana. Na ny habetsahana na ny kalitao.
  Marina fa ny sambon'ny Third Reich dia tena an-dranomasina, imbetsaka mahery noho ny Sovietika. Tahaka an'i Japana, raha ny marina.
  Ankoatr'izay, ny Nazi dia efa manana balafomanga ballistic kilasy A amin'ny famokarana faobe, ary ny disco voalohany dia niainga.
  Amin'ny ankapobeny dia ho matanjaka kokoa ny fasista, ary i Stalin dia nanomana fiarovan-tena ara-drariny, na dia tara aza. Saingy tsy nanam-potoana hanaovana zavatra betsaka izahay. Tsy tafaverina amin'ny laoniny tanteraka ny andalanan'i Stalin, ary ny tena zava-dehibe dia tsy ampy fiofanana ny miaramila mba hitazonana ny fiarovana. Na dia efa nampiofanina mafy aza izy ireo.
  Ny tsipika sisin-tany Molotov, rehefa afaka telo taona mialoha, dia vita amin'ny ankapobeny, saingy akaiky loatra ny sisintany ary tsy ampy ny halaliny. Ankoatra izany, Stalin nandidy ny fananganana ny ambaratonga fahatelo any an-dafin'ny Dnieper, fa izany dia nanomboka raha tsy taorian'ny fileovan-tena ny Etazonia.
  Na izany aza, ankoatra ny miaramila sovietika, dia afaka miantehitra amin'ny NKVD vondrona, izay nitombo ny isan'ny miaramila iray tapitrisa sy ny milisy. Olona efatra tapitrisa eo ho eo izany, any amin"ireo tanàna tandrefana fotsiny. Na izany aza, mazava ho azy, ny fahombiazan'ny ady dia ratsy lavitra noho ny an'ny vondrona mahazatra.
  Ny Alemà, toy ny teo amin'ny tantara tena izy, dia namoaka ny kapoka lehibe teo afovoany, nanapaka ny sisin'ny Bialystok sy ny totohondry Lviv. Ny andro voalohan'ny ady dia nampiseho fa ny Alemà, na dia eo aza ny isan'ny vondrona vahiny, dia nitarika ny fanafihana amin'ny fomba mirindra. Matetika anefa ny miaramila sovietika no very.
  Ankoatr'izay, ny fahombiazan'ny ady amin'ny vondrona Okrainiana dia nanjary nampisalasala. Maro ireo nandao sy nitolo-batana tamin'ny andro voalohan'ny ady.
  Tsy azo natao ny nifehy ny fahavalo tamin'ny ady sisintany. Ary avy eo dia nanao fahadisoana i Stalin, nandrara ny fisintonana ny vondrona ho any amin'ny tsipika lehibe ary nitaky ny hanitsiana ny anoloana. Nahitsy anefa ilay lesoka, saingy nisy fahatarana. Ny Alemà dia afaka nisambotra an'i Minsk tamin'ny 28 Jona, nanapaka ny tsipika an'i Stalin teo afovoany.
  Vao mainka nihamafy ny fisafotofotoana. Tamin'ny 30 Jona, nitranga ny fidiran'ny adin'i Japana sy ny zanabolana ao aminy. Noho izany dia tsy maintsy nanadino ny famindrana miaramila avy any amin'ny Far East izahay amin'izao fotoana izao.
  Niitatra ny fandrosoana alemana tao afovoany. Nisy banga lehibe nipoitra ka niezaka mafy nofehezina. Nandroso anefa ny Nazia ary niditra tao Smolensk ny 16 Jolay.
  Tamin'ny fanipazana ny tahiry rehetra azo tamin'ny ady sy ny fametrahana ny milisy ho eo ambany fiadiana, dia afaka nanakana ny fanafihana Fritz teo afovoany i Stalin sy Zhukov. Naverin"i Hitler tany atsimo anefa ny miaramilany. Namorona vilia lehibe tao Kyiv ny Nazia ary saika azon'i Okraina manontolo.
  Nosakanan'izy ireo i Leningrad ary nanafika an'i Crimea. Nitovitovy tamin'ny 1941 ny fandehan'ny ady, toy ny karma maharitra. Saingy niavaka ihany koa ny fahasamihafana. Ny URSS tamin'ny 1941 dia nanana tahirim-bola maimaim-poana, fa ankehitriny ny zava-drehetra dia efa mihetsika. Ary rehefa nitranga ny fanafihana tamin'ny volana oktobra dia hita fa saika tsy misy na inona na inona hitazonana ny fiarovana.
  Tamin'ny fiandohan'ny Novambra 1944, nanodidina an'i Moskoa ny Nazia, ka nanery an'i Stalin nandositra nankany Kuibyshev.
  Ny Nazis, tsy toy ny tantara tena izy, dia nanana fahamboniana lehibe. Nanana fizarazarana ampy izy ireo mba handosirana an'i Moskoa avy any avaratra sy atsimo. Fa ho an'ny vondrona sovietika, ny zava-drehetra dia niparitaka tamin'ny lafiny samihafa.
  Raha ny marina, tamin'ny 1941, taorian'ny fanetsiketsehana Stalin nahazo tombony amin'ny Wehrmacht amin'ny isan'ny mpiasa, ary nanana fiaramanidina sy fiara mifono vy avo efatra heny noho ny Third Reich hatramin'ny niandohan'ny ady. Ary tao anatin'ny dimy volana voalohany tamin'ny ady dia nisy fitaovana URSS bebe kokoa novokarina teo amin'ny tantara tena izy.
  Saingy ankehitriny ny Nazi dia manana ny karatry ny trompetra rehetra, ny habetsahana sy ny kalitaon'ny fitaovam-piadiana sy ny mpiasa dia eo anilany. Ary ny Tafika Mena dia manana olana mitovy amin'ny tamin'ny 1941. Anisan'izany ny tsy fahavononan'ny Okrainiana, Balts, ary firenena kely maro ho faty ho an'ny rafitra sovietika. Ny famadihana faobe sy ny fivilian'ireo niharan'ny famoretana, ny kulaks voaroaka sy ny olona manafintohina hafa amin'ny kapoka rehetra. Anisan'izany ny fahavalo ideolojikan'ny fitondrana sovietika.
  Ary ny naharesy ny Tandrefana ihany koa ny Alemà dia mampitombo ny isan'ny mpamadika.
  Noho izany, tsy mahagaga raha voahodidin'i Moskoa, ary ny Alemà dia naka an'i Donbass, Voronezh ary nifindra tany Stalingrad.
  Indrisy anefa, ny ririnina tamin"ny 1944, dia tsy nangatsiaka sy nisy lanezy toy ny tamin"ny 1941. Nijanona tamim-pahasahiana anefa i Moskoa hatramin"ny faran"ny Desambra 1944. Resy i Stalingrad tamin"ny Janoary 1945, ary tsy naharitra ela ny ady ho azy. Tamin'ny Febroary sy ny voalohandohan'ny volana Martsa, dia azon'ny Alemà sy ny zanabolanany tanteraka ny Caucasus sy ny fantsakana menaka Baku.
  Ny fanafihana dia nandeha nanaraka ny Volga. Saratov, Kuibyshev, ary avy eo Orenburg sy Kazan.
  Nandositra nankany Sverdlovsk i Stalin. Nianjera i Kazan tamin'ny volana Mey. Tamin'ny vanin-taona mafana, ny Alemana sy ny Japoney dia nanohy nifindra tany Rosia. Nihena ny fanoherana ny tafika sovietika. Tamin'ny 5 Aogositra 1945, dia azo i Sverdlovsk. Ary tamin'ny 3 Septambra 1945, dia nanaiky hitolo-batana ihany i Stalin. Ho takalon'ny fiainanao sy ny fahafahanao.
  Tapitra ny Ady Lehibe Faharoa. Tsy nanjaka ela anefa ny fandriampahalemana. Rehefa avy nanandrana fitaovam-piadiana niokleary i Hitler, dia nanjary resy lahatra tamin'ny herin'ny famotehana mahagaga.
  Ankehitriny dia hita fa i Japana sy Etazonia dia mbola eo amin'ny lalana mankany amin'ny fanjakan'ny Third Reich. Ary na dia resin'ny Fuhrer aza ny tany maro kokoa noho i Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperora Trojan, ary Suleiman the Magnificent, dia nanapa-kevitra ny handresy an'i Japana koa izy.
  Telo taona katroka taorian'ny nifaranan'ny Ady Lehibe Faharoa, balafomanga ballistic intercontinental zato miaraka amin'ny fiampangana nokleary mahery vaika no nandrakotra ny Tanin'ny Masoandro.
  Ary avy eo dia nanomboka ny fanafihana ny Wehrmacht sy ny tafika an-dranomasina. Nalain'ny Alemà haingana ny fananan'i Japana tany Azia, ary noravany tamin'ny baomba atomika ny metropolisy.
  Ny fananan'ny Pasifika an'ny Land of the Rising Sun dia nanolotra fanoherana maharitra na latsaka. Tapitra anefa izany tamin"ny Jona 1949. Izao sisa tavela dia ny handresy an'i Etazonia. Ankoatra izany, dia nisy antony. Ny Amerikanina, mifanohitra amin'ny fifanarahana, dia mbola nanamboatra fitaovam-piadiana nokleary ary nanao fitsapana miafina.
  Nanomboka ny ady i Hitler tamin'ny 1 Janoary 1950, nandatsaka balafomanga nokleary telonjato tamin'ny Taom-baovao.
  Nisy fanafihana nokleary nandravarava nandrava tanàna an-jatony lehibe indrindra tany Amerika ary namono olona am-polony tapitrisa. Ny heloka bevava lehibe iray hafa nataon'i Adolf Hitler dia nampidirina tao amin'ny lisitry ny habibiana mahatsiravina indrindra.
  Avy eo dia nanomboka ny fananiham-bohitra an'i Kanada, ary avy any atsimo niaraka tamin'ny didy jadona Amerika Latina. Nalemy sy taitra ny Amerikanina, saingy niady mafy. Takatr"izy ireo fa ny faharesena ho azy ireo dia tsy midika afa-tsy fanandevozana sy fahafatesana miadana sy maharary.
  Noho izany, io no ady mafy indrindra tamin'ny ady rehetra. Ary naharitra herintaona mahery izany, ka nanery ny Third Reich nandatsaka fiampangana niokleary teo amin'ny roan-jato teo ho eo ary namadika tany lonaka maro ho efitra radiôaktifa.
  Saingy tratra ny tanjona ary resy ny fahavalo farany amin'ny Third Reich. Ary taorian'izay dia nanomboka ny dingana antsoina hoe fanatontoloana izao tontolo izao. Ny marika alemana no hany vola iraisam-pirenena. Na dia ireo firenena mahaleo tena ara-dalàna aza dia nihena ho zanatanin'ny Third Reich, ary voafetra ihany ny fitondran-tena eo an-toerana.
  Voarara ny Jiosy sy ny Gypsie: notadiavina sy noringanina. Nanao fanadiovana faobe ny SS ary nirodana. Tonga ny tena nofy ratsy - ny ora ny dragona. Na ny marimarina kokoa, ny vanim-potoana. Ny Fuhrer dia nanangana fanjakana tsy refesi-mandidy maneran-tany miaraka amin'ny fitakiana ny fanitarana ny habakabaka.
  Tamin'ny 1959, nandritra ny fankalazana ny fahafitopolo taonan'ny Fuhrer, dia nisy ny fanokanana ofisialy, ny plebisito maneran-tany - izay nanara-dalàna ny anaram-boninahitra super-emperora. Ary rehefa maty i Adolf Hitler tamin"ny 1967, dia nandova ny anaram-boninahitra sy ny fahefany ny zanany lahy.
  Tamin'io fotoana io, ny Planeta Tany dia efa nanorina trano fonenana teo amin'ny Volana sy Mars miaraka amin'i Venus, ary niomana tamim-pahavitrihana ho amin'ny fanitarana ny tontolon'ny kintana ivelany... Ny Nazia dia naniry ny hisian'ny empira maneran-tany - ny fananganana Star Reich mba hanenjika ny izao rehetra izao ho nofy ratsy.
  
  FIVORIANA VAOVAO NY KNIGHTS NY NOSY EFA-polo
  Nopotehin'i Dimka ny sabany ary nijanona teo amin'ny arabe ny masony. Feno rà ny tanany ary nihosin-drà ny tavela tamin"ny sabatra. Naneno ny sirena. Lalana amin'ny tanàna fahavaratra. Ary mihazakazaka ny polisy. Narahina kapoka tamin"ny kibay ny lamosina. Zara raha miteny i Dimka hoe:
  - Manaiky ho resy aho!
  Nosintonin'izy ireo niverina ny tanany ary nohidiany ny gadra. Mahatsapa fanaintainana avy amin'ny metaly natsofoka teo amin'ny hatony ilay zazalahy. Nentina tany anaty fiara izy - goaika mainty.
  Mifangaro ny hatezerana sy ny tahotra i Dimka. Mahatsiaro ny lasa. Nosy niady ny fisian'ny ankizy tamin'ny sabatra. Hazo, fa rehefa tezitra ilay zazalahy, dia lasa vy maranitra maranitra. Nijanona tao nandritra ny roa volana mahery i Dimka. Niady, niady, naratra ary naratra ny tenany. Izy mihitsy no namono ilay mpamadika. Nisy ny zava-drehetra. Ary tamin'ny farany dia nandresy izy ireo.
  Mampalahelo fa tavela teo ambony sambo rava ireo ankizy. Ary tsy nahavita afa-nandositra niaraka tamin'ny zanany vavy izy. Taorian'ny zava-nitranga toy izany, dia toa tsy hafahafa intsony ny fonja.
  Nokapohiny tamin"ny sabany ilay zazalahy hooligan, ary hitany nandry izy, ary nisy rà niboiboika nivoaka.
  Nahafaty olona ve ilay daroka? Tena ratsy vintana i Dimka, toy ny hoe tsy nanana traikefa ampy izy talohan'io. Ary raha namono izy, dia ahoana? fonja? Ho entin"izy ireo any amin"ny efitra maloto sy maimbo misy olon-dratsy ve izy?
  Ary hatraiza no hipetrahany? Vao efatra ambin"ny folo taona izy. Araka ny lalàna dia tsy manan-jo hanome mihoatra ny folo izy ireo. Mety hilamina ny zava-drehetra!?
  Roa amby sivifolo izao. Fotoana be resaka momba ny demokrasia sy ny fahalalahana, saingy mihamatanjaka ny jiolahy.
  Nijanona i Voronok ary navoaka i Dimka. Zazalahy tsara tarehy sy miloko mainty ary mainty volo, tsy toy ny jiolahy, fa iharan"ny fatorana.
  Nentina avy hatrany tany amin"ny mpanao famotorana sy ny mpampanoa lalàna i Dimka.
  Napetrany teo ambony seza aho.
  Nametraka fanontaniana mahazatra maromaro ilay mpanao famotorana ary niteny tamim-pitsikiana hoe:
  - Maty ilay zazalahy naratrao! Koa mivavaha amin"Andriamanitra mba tsy ho faty izy!
  Nisento i Dimka namaly hoe:
  - Tsy tiako...
  Nanolotra ny taratasy ny mpampanoa lalàna:
  - Fieken-keloka izany. Raha manao sonia ianao dia havotsotra amin'ny fanekenao manokana mandra-pitsaranao. Ary avy eo, noho ny fahatanoranao sy ny tsy fisian'ny firaketana polisy, dia hahazo sazy mihantona ianao!
  Nijery ilay taratasy i Dimka ary namaky azy haingana, ary nihozongozona ny lohany:
  - Voalaza eto fa ilay zatovo mihitsy no nanafika ny orinasa. Ary nanery ahy fotsiny izy ireo!
  Nanana endrika totozy sy volomaso matevina ilay mpanao fanadihadiana;
  - Soraty araka ny torohevitsika! Raha tsy izany dia hiafara any amin'ny fonja vonjimaika mialoha ny fitsarana ianao. Ankehitriny dia feno tranga ara-bakiteny isika, ary tsy maintsy hipetraka mandritra ny fotoana maharitra ny fitsarana. Ary ao amin'ny efitra fisakafoana misy andalana telo eo amin'ny hazo fisaka, siny iray eo an-jorony ary ankizilahy dimampolo mitebiteby, noana toa anao. Karazan-jiolahy isan-karazany. Ary na dia mbola velona aza ilay zazalahy naratranao, dia haharitra telo taona ny fanadihadiana, ary mbola hisy taona hafa sy fitsarana! Handany ny taona tsara indrindra amin'ny fiainanao any amin'ny helo ianao!
  Nanaiky ny mpampanoa lalàna ary nanamafy hoe:
  - Ny fepetra fisorohana ho anao dia ny fitazonana anao, na ny fanekena an-tsoratra ny tsy hialana amin'ny toerana ary ny reninao sy ny dadanao no haka anao. Anao ny safidy! Ary minoa ahy, ny zanatany ho an'ny zaza tsy ampy taona dia efa feno olona, ary ho faly hanome anao fitsapana. Fa raha miady aminay ianareo dia hisy toerana tokoa!
  Nahatsapa i Dimka fa tsy vazivazy ny mpanao famotorana sy ny mpampanoa lalàna. Ary raha ny marina, mety lo izy ireo any am-ponja. Na izany aza, etsy ankilany, tsy zava-misy fa havotsotra izy ireo raha manao sonia. Misy ohatra maro momba ny fisolokiana polisy? Fa ny tena zava-dehibe amin'ny Dimka dia ny ditra sy ny ditra, izay niseho mazava tsara taorian'ny nijanonany tany amin'ireo nosin'ny fahafatesana. Ary ilay zazalahy dia nanambara tamim-pahatapahan-kevitra hoe:
  - Tsia!
  Nitaraina mafy ilay mpanao famotorana:
  - Inona no olana?
  Niteny mafy i Dimka hoe:
  - Tsy hanao sonia aho! Nanafika ahy izy ireo, te-handratra rojo vy aho ary fiarovan-tena izany!
  Nitaraina ny mpanao famotorana:
  - Eny ary! Ao amin'ny toby fitanana alohan'ny fitsarana izy, rehefa avy nandany herinandro ianao dia ho hendry kokoa!
  Niondrika ny mpampanoa lalàna ary nanao sonia hoe:
  - Amin'izao fotoana izao, roa volana am-ponja. Fa mazava ho azy fa afaka mamoaka aloha ianao!
  Nitaraina ny mpanao famotorana:
  "Heveriko fa tsara ho an"ilay zazalahy ny fanagadrana!"
  Nesorina tao amin"ny birao i Dimka ary nampidirina am-ponja. Nifanintontsintona ny gadra ary tsy maintsy niampita ny arabe ilay tovolahy. Tokony ho nekena tao izy.
  Nandeha tamin'ny rojo vy teo amin'ny polisy roa i Dimka. Nalahelo mafy aho. Fonja, cellule, gadra ratsy fanahy. Ary niditra tao anatin'ny olana izy tamin'ny fandavana ny hanao sonia fiaiken-keloka. Na izany aza, amin'ny lafiny iray, aorian'izany dia tsy ho afaka hanala azy ianao.
  Nentina tany amin"ny efitrano fiadidiana i Dimka. Anarana voalohany, anarana farany, patronymic, zava-tsarobidy miaraka aminao.
  Avy eo ny rotaka. Polisy iray sy vehivavy roa miakanjo fotsy no nitondra an"ilay zazalahy niditra tao amin"ilay efitrano avy teo amin"ny fitaratra ary nampirehitra jiro fanampiny. Nanaraka ny baiko:
  - Esory ny akanjo!
  Nisento i Dimka - olana! Manontany tena fotsiny hoe nahoana ny vehivavy? Nesorin"ilay zazalahy ny pataloha jeans, T-shirt, sneakers ary palitao. Tavela tao anaty shorts fotsiny aho.
  Hoy ny tovovavy iray manao akanjo fotsy:
  - Naorina tsara izy!
  Nihiaka ilay manamboninahitra hoe:
  - Ary esory ny paty! Velona!
  Dimka, nirehitra noho ny henatra, nanala azy ireo koa. Tsy fidiny dia nisaron-doha izy ary nisarona. Nihiaka ilay polisy hoe:
  - Tandremo! Midina ny tanana! Jereo akaiky fa mpamono olona!
  Nitsiky ny vehivavy iray manao akanjo fotsy toa ny mpitsabo mpanampy, ary nanao fonon-tanana manify ara-pitsaboana, nihiaka hoe:
  - Tsy mbola nahita toa azy ireo izahay! Mialà ry zalahy fa hikasika anao i nenitoa!
  Nanomboka nandinika ny vatan'i Dimka izy. Namakivaky ny volon"ilay zazalahy aho, izay nitombo nandritra ny nijanonany tany amin"ireo nosy. Nobangany tsara ny tady tsirairay, nitady zavatra nafenina. Na ny vola aza. Dia nanjerany ny hazavana teo amin"ny sofin"ilay zazalahy sy ny vavorony. Nanao izany tamim-pitandremana izy, toy ny hoe manantena hahita zavatra.
  Dia nasainy napetrany teo am-baravarana ny lohako, ary noraisiny tamin"ny tanako ny saokako. Nataony teo am-bavany ny tanany. Nahatsapa ny fofona sy ny tsiron'ny fingotra tamin'ny lelany i Dimka. Notsapain'ilay vehivavy tao ambadiky ny nifiny, ny nifiny, ny takolany. Rehefa notsindriiny ny fototry ny lelany, dia nandoa ilay zazalahy. Eny, tena tsy mahafinaritra. Ny tanana dia tonga hatrany amin'ny tonsils, ary nanjary sarotra ny miaina.
  Avy eo, farany, naniraka azy ilay vehivavy ary nitsiky:
  - Tsy misy na inona na inona!
  Nanome baiko ilay manamboninahitra hoe:
  - Tohizo Olga! Noho ny loza manokana amin'ny lohahevitra, ny fikarohana manokana dia tsy maintsy ho feno indrindra!
  Nanomboka nahatsapa ny tratran'i Dimka ilay vehivavy mitafy fotsy. Nanangan-tanana izy ary nijery ny handriny. Ary tamin'ny hery tsy nampoizina izy dia nanindry ny foitra. Nisento i Dimka...
  Dia nijanona ilay vehivavy ka nanontany hoe:
  - Eny, avelao izy hiondrika!
  Nitaraina ilay polisy hoe:
  - Tsy azo antoka tanteraka izany! Jereo koa ny anus!
  Nihifikifi-doha ilay vehivavy mitafy akanjo fotsy:
  - Mila fahazoan-dàlana manokana ianao amin'izany! Toy izany koa ny fizahana ny firafitry ny ankizilahy!
  Nanome baiko moramora ilay manamboninahitra hoe:
  - Squat, devoly kely...
  Namaly tamim-pahamendrehana i Dimka:
  - Zazalahy aho!
  Ary nanomboka niondrika mora foana izy. Nipetraka impolo aho. Ary rehefa afaka izany, dia nizaha ny faladiany ny vehivavy, ka nandalo teo anelanelan'ny rantsan-tongony.
  Taorian'izay dia nahita ny tenany tao amin'ny efitrano manaraka i Dimka. Nisy lehilahy iray hafa, nanao fanamiana tany am-ponja ary nanao volo fohy sy milina fanoratana teny an-tanany, nilaza hoe:
  - Inona ny vaovao?
  Namaly ilay polisy hoe:
  - Eny, ary tena greyhound!
  Nitsiky ilay zazalahy ary niteny hoe:
  - Saingy tsy dia mampatahotra loatra izy! Eny ary, mipetraha eo amin'ny seza dia hotapahiko ny volonao!
  Nipetraka i Dimka. Mbola tsy mahafinaritra ny miboridana. Dia hoharatanao toy ny jiolahy ny volonao. Ho fanampin'izany rehetra izany, somary manjavozavo ilay clipper ary nanaintaina ny nanapahako ny voloko. Nilatsaka tamin"ny tany ny volo matevina sy mainty. Nihitsoka azy ireo ny kiraron"ilay tovolahy voaheloka. Toa misy ampahany amin'ny fanahy tsy mety maty miala amin'ny singam-bolo tsirairay, ary mihamalalaka ianao. Kivy i Dimka. Teo anoloany dia nisy efitra figadrana sy fihaonana tamin"ireo jiolahy tanora.
  Na izany aza, tsy natahotra ny namany mihitsy i Dimka. Ary rehefa avy nanamafy ny "Nosy efapolo", dia tsy mampatahotra intsony. Raha misy dia hiady izy. Ahoana ny amin"ny fonja?
  Ahoana ny amin'ny fitsapana hafa? Vao efatra ambin'ny folo taona izy ary manana ny fiainany manontolo eo anoloany.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"