Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. Anti-Soviet Coalition Thil Awm Dan -3

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Soviet dodaltu pawl sipaite chuan thutlukna siamin counteroffensive an nei ta a ni. Europe, Japan, leh Britain leh USA atanga volunteer tam tak an tel a ni. Thil awmdan chu, chiang takin sawi ila, Soviet sipaite tan chuan a harsa hle a ni. Mahse hmeichhe hmeltha tak takte chuan rilru na tak leh nasa takin thawhhona chu an do a ni.

  . ANTI-SOVIET COALITION THIL AWM DAN -3
  ANNOTATION THIL AWM DAN
  Soviet dodaltu pawl sipaite chuan thutlukna siamin counteroffensive an nei ta a ni. Europe, Japan, leh Britain leh USA atanga volunteer tam tak an tel a ni. Thil awmdan chu, chiang takin sawi ila, Soviet sipaite tan chuan a harsa hle a ni. Mahse hmeichhe hmeltha tak takte chuan rilru na tak leh nasa takin thawhhona chu an do a ni.
  . BUNG No. 1-na
  Soviet dodaltu pawl sipaite chuan thutlukna siamin counteroffensive an nei ta a ni.
  European sipai zawng zawng deuhthaw chuan indonaah hian an tel a, Britain, USA leh Latin America ram atanga volunteer-te pawhin an tel ve bawk. Chuvangin Red Army tan chuan thil a chhe hle a, hlohna nasa tak a tawk a ni.
  Tin, bawm tam takah an tla ta a, a sir lam atang chuan an kal pel ta a ni.
  Third Reich hnena credit-a hralh American lirthei ṭhenkhat pawh indonaah hian an tel ve bawk. An zinga pakhat chuan English volunteer crew a phur a. US tank hian 75mm silai a nei a, ballistics lungawithlak tak a nei a, Soviet lirthei zawng zawng deuhthaw, monster KV pawh a luhchilh thei a ni.
  He tank hi Lady Armstrong-i chuan a khalh a, hmeichhe team pakhat pawhin a khalh bawk. Malanya, Monica, Gertrude te an ni.
  Britain atanga hmeichhe naupangte chuan American M-16 car chakna an enchhin a. Tin, tunah chuan hmeichhe naupangte chuan an lo vuak ta a.
  English hmeichhia ke ruh hring hring chuan Soviet tank chu a hmaiah chiang takin an tikehsawm a. Gertrude chuan a la a, BT-8 ah chuan a fuck tha hle mai:
  - Tin, hei hi a dik hle bawk!
  Amstrong, he nula hi a hmeltha hle a, a fighting style pawh a cool hle.
  Thu ngaihnawm tak a sawi a, heti hian a sawi:
  - Stalin-a dragon-te thihna!
  Tin, a lehlamah chuan heng indo hmeichhe naupangte hian an kap ve bawk a, kekawr bul loin grenade an thlak bawk. Tin, aggressive takin an ti a, an ha baring takin an ti bawk.
  Mahse Komsomol hmeichhe naupangte pawh an awm a, chungte chu an la a, hla an sa tan ta a ni:
  Komsomol kan zawm dun lai khan, .
  Hmeichhe naupangte hian rinawm takin thutiam an siam a...
  Khawvel hi mumang eng ang mai a nih tur thu, .
  Tin, hla takah communism kan hmu dawn bawk!
  
  Chu nunna chu rangkachak angin ruah a sur ang a, .
  Tin, communism rinna a awm dawn bawk...
  Hmelmate chu kan hneh ngei ang, .
  Fascism tenawm tak takte chu leivutah i tikehsawm ang u!
  
  Mahse, scam a ni lo tak zet a ni,
  Khawvel chu dagger zungbun a lo ni ta...
  Fist dinglam chu hmun tinah a lal a, .
  Tu nge, han ngaihtuah teh, ram tling lo!
  
  Mahse kan thupui chu hmelma lakah inpe lo, .
  Wehrmacht hian kan khup thlengin min hruai lut dawn lo...
  Exam-ah hian grade panga,
  Tin, kan zirtirtu chu Lenin fing tak hi a ni!
  
  Hitler kha khan kan siam thei a, .
  Underworld Fuhrer chu a lum zawk mahse...
  Fighter chuan phur takin au chhuak a, .
  Tin, thim leh chhum chu vawi khatah a tidarh bawk!
  
  Keini hi Komsomol member hurray, .
  Khawvel pum hi au thawm nen rack-ah i chawi sang ang u...
  Naupangte chu an nui a, an lawm a, .
  Kan nu Russia ropuina tur!
  
  Tin, communism hi flag eng tak a ni a, .
  Chu chu thisen leh pomegranate rawng a ni...
  Amah hi fighter aggressive tak a ni a, magician ang mai a ni a, .
  Tin, min ring rawh, Hitler hian a comeuppance a hmu ngei ang!
  
  Hlawhtlinna atan buaina a awm ang a, .
  Tin, hmeichhe naupangte chu hmeltha takin indonaah an tlan lut bawk...
  Fascism pawl chu a lo thim tawh tih hriat a ni a, .
  Tin, kan pioneer aw pawh a ri ta!
  
  Hmelthate chu kekawr bul lo chungin hmalam panin an tlan a, .
  Engvangin nge hmeichhe naupangte hian pheikhawk an mamawh a, an mamawh loh...
  Tin, Hitler-a chu kan kut hmangin kan vuak ang, .
  Ṭhian nihna chu Fatherland ropuina tur a ni ang!
  
  Ni e, kan Nu ram tan, thianghlim, .
  Kan mumang pawha kan la ngaihtuah ngai loh thil kan ti dawn...
  Tin, fascist-ho chu hruihrual ang maiin kan hrufai bo ang,
  Inpek tawhte chungah chauh khawngaihna i lantir ang u!
  
  Russia ramah chuan indo mi zawng zawng hi ran chaw eikhawmna hmun atanga lo kal an ni a, .
  Tlangval chu machine gun nen a piang a!
  Fuhrer tihchingpen chu i that a - .
  Kan Nu Ram tan huaisen takin kan bei tur a ni!
  
  Engkim kan ti tha hle ang,
  Puitling leh tlangval pawh hi indonaah an chak hle...
  Insual harsa lutuk mahse
  Mahse, ring rawh, nula hi a â lo!
  
  Tlangte chu a hneh thei a ni
  I kekawr bul lo hmangin grenade paih rawh...
  Sakeibaknei hmeichhia chu a au a, bear chu a au bawk a, .
  Nazi-ho tan phuba lakna nasa tak a awm dawn a ni!
  
  Tatar sipaite kan hneh a, .
  Ottomans te nen an inbei a, hmingthang takin...
  Ring lote chu nawrna hnuaiah an tlu lo va, .
  Thawm a awmna hmunah chuan a reh nghal!
  
  Warriors hi chhungkaw pakhat atanga lo piang an ni
  Chutah chuan communism banner chuan thuneihna a chang...
  Aw, ka thian duh takte in ni, .
  Fascism tank lian tak tak te chu tichhia rawh!
  
  Mi zawng zawng hian engkim kan tihlawhtling thei
  A nihna takah chuan kan Nu Ram nen hian chatuanin kan inpumkhat a ni...
  Lawng pakhat ang maiin kan lawng dun a, .
  Communism dotute hi hneh theih loh an ni!
  
  Science chuan mitthi zawng zawng chu vawi khatah a kaitho vek ang, .
  Tin, hmangaihnain Isua kan flutter bawk...
  Fascist mitmeng dik takah i vuak a, .
  Unbending art hmanga indo!
  Hmeichhe naupangte chuan fing takin an ṭhiante chungah chuan an kal a, a mawi hle.
  Tin, hmeichhe naupangte chu kekawr bul lo dashing takin an lang bawk.
  Mahse inbeihna chu a la chhunzawm zel a ni. Tin, tunah chuan German ho chuan Brest chu an hual ta a, kulhpui chhungah chuan indona a thleng ta a ni.
  Hitler-a chuan an sawi angin a bei mek a ni. Tin, chutah chuan Churchill nen an mimal inhmuhkhawmna chu a thleng ta a ni. Tin, Paris-ah pawh. Like, Bolshevik-te nena inbeihnaah hian tumruhna tam zawk lantir a hun tawh lo"m ni? Tin, hmanrua chauh ni lovin sipaite nen pawh.
  Tin, dik tak chuan Churchill chuan USSR laka indona puan a tum ta a ni. Mahse a let leh nan Russia hmar lam bial thenkhat chu Britain-ah kal se. A dawtah chuan inbiakna chuan colony-te leh France ram chanchin a khawih a. Like, remna thuthlung siam a hun tawh lo"m ni?
  Chu bâkah, formal takin Third Reich chuan French, Belgian leh Dutch-ho hnen aṭangin engmah a la lo. Chuti a nih chuan he thu hi engtin nge kan sawi theih ang?
  I thil phut hi i moderate tur a ni mai thei? USSR hi a lian a, territories zawng zawng tan a tawk.
  Hitler chuan flexibility a lantir a. Chu bâkah, Judate dikna chanvo khapna zawng zawng chu tihtawp nghâl a ni. Tin, hei hi khawthlang ramah chuan pawmpuina nasa tak nen an lo dawngsawng a ni. Tin, a bik takin Britain ramah chuan. Tin, a dik e, technology chungchang pawh kan khawih a ni. A bo tih a chiang hle. A bik takin tank te hi. Tin, chutah chuan ka taksa ruhte chu ka siam that a ngai ta a ni.
  Hei hi industrialist-te tih tak tak chu a ni. Chutih lai chuan indona chu a kal zel a, a tlangpuiin, pawl thlawpna lam aiin a kal zel a ni.
  Advanced unit te hian Baranovichi thlengin an rawn luhchilh tawh a ni. Tin, chutah chuan pioneer tlangvalte chuan an inbei a. Tie sen leh shorts ha chungin an chhuak a, trench chhungah chuan an tlan lut nghal a, an naupang kekawr hak, leivut tlem te chu an rawn eng chhuak ta a.
  Tin, a dik e, hla an sa tan ta a;
  Tin, kei hi vanram sakeibaknei no (predatory wolf cub) ka ni a, .
  Bandit-te chhiatna chu sand ang mai a ni...
  Tin, min ring rawh, a aia tha zawk i mamawh lo, .
  Biak in chhunga Hitler-a kah dan tur!
  
  Tin, i pianpui sen a ngai bawk a, .
  Nazi ho tihboral nan...
  Min ring rawh, lawmman chu ka hnenah a lo thleng ang,
  Nu chuan a fapa chu a chhuang hle ang!
  
  Fuhrer-a bedlam chu ka tichhia ang, .
  Nazi ho chu leivutah ka tikehsawm ang...
  Engkimtitheia chuan ka thlarau a chhandam ngei ka ring, .
  Tin, khandaih hmangin mipui chu tikehsawm rawh!
  
  Ka Russia ropui tak, .
  Mi zawng zawng hneh thei i ni...
  Tin, Isua hi indona-messia a ni a, .
  Fatherland ropui nan!
  
  Hmangaihnain ka chawimawi a, Rod ka hria, .
  Pathian Chungnungbera a nih avangin...
  Ram phatsantute chu khauh taka hrem an ni a, .
  Tin, warrior-syllable pawh a hlauhawm hle bawk!
  
  Russia thianghlim indona kan ni a, .
  Krauts hneh thei tur...
  Lote chu rangkachak rangkachak khuh vek a ni a, .
  A's nen exam kan pass dawn!
  
  Mipui zingah hian rinna nghet zawk a awm lo, .
  Kan pianna communism ropui tak hnenah...
  Zalenna nung tak a keng tel
  Tin, fascism sual tak a tichhe bawk!
  
  Arsi chung lamah ram kan chawisang ang, .
  Khawvel khawpui chu Moscow a ni...
  Nu Russia ropuina atan, .
  A tawp thlengin kan bei dawn!
  
  Sipai chu tumahin an dang thei lo
  Tin, Berlin kan thleng dawn bawk...
  I kal ang u, i kal ang u, in formation, .
  Fascist flag chu bayonet hmangin i phelh ang u!
  
  Kan thlawhna te hi a cool khawp mai
  Team hi chak tak leh assembled tak an ni...
  Indonaa hneh theih loh pilot, .
  Tin, sniper chu lens chhungah a tla bawk!
  
  Hitler chu nasa zawkin a rawn deng ta a
  Tiger hian Nazi ho hi a chhanchhuak dawn lo...
  Thu bengchheng tak tak sawi suh
  Test pumpui chu flying color hmangin kan pass vek ang!
  
  Thil tam tak a tihlawhtling thei
  Kan chak thei tak zet...
  Min ring rawh, resource lian tak kan nei a, .
  Tin, ha chhungah i kick thei tak zet bawk!
  
  A tawi zawngin, tlangval chu kekawr bul lo, .
  Krauts chu na takin a rawn vawm a.
  Tin, Fuhrer chuan phuba lakna a dawng a, .
  Hitler chuan indona chu indona thianghlim takah a thlawh bo ta a ni!
  Mahse German ho chuan Baranovichi chu an la ta a ni. Tin, tunah chuan an sipaite chu khawthlang lam atanga Slutsk lam panin an insawn tawh bawk. Chutah chuan Red Army kulhpui a awm a, Zhukov ngei pawh hi vawi khat chu a lo awm tawh bawk. Tin, hei hi defensive line serious tak a ni tih a ngai bawk.
  Tin, Romania ramah chuan Soviet sipai sang tam tak an inpe a, bawm chhungah an inhmu ta a ni. Tin, hei hi Red Army tan chuan hliam na tak a ni tak zet a ni.
  Hetah hian hawi let leh hnungtawlh chu chutiang chuan a awlsam tawh lo.
  Indona lai hian Romanian leh Hungarian te chuan indo thiam tak an nihzia an lantir a. Chu bâkah, Bulgaria mite chuan rilru na takin an bei a. Tin, Croat ho pawh an ṭhat ber lai a ni. Diplomacy hmanga Stalin tan thil a kal sual dan. Tin, sakeibaknei pakhat chauh a lo ni ta a ni. Tin, Hitler chuan democracy chungchang a sawi tan nghal bawk. Chu chu zalenna tur, hnam leh hnam zawng zawng intluktlanna tur a ni, an ti a, Soviet Russia chu Stalinism leh Bolshevism dictatorship atanga zalenna a thlen a ni. Tin, hei hi, a nihna takah chuan, politics lama hmalakna fing tak a ni.
  Finnish-Swedish sipaite chuan Vyborg chu an la a, Soviet unit te chu an titawp a, cauldron pawh an siam bawk. Khawchhak lam atang chuan Leningrad tan hlauhawm a lo chhuak ta a. Tin, hei hi chess move serious tak a ni tawh bawk.
  Tin, tunah chuan British lawngte chuan Murmansk chu tuipui atangin an dang ta a ni. Tin, Soviet lawng rual chu an kap ta a ni.
  Ni e, indonate chu a na zual sauh sauh a.
  Komsomol nula te chu rilru na tak leh thinrim takin an inbei a, an kekawr bul hmangin grenade an vawm a, a rualin hla an sa bawk a;
  Komsomol nula te hi Leilung chi, .
  Khawvel hnuai lama ore leh meialh ang kan ni.
  Dik tak chuan mi huaisen thiltihah kan lo thang lian tawh a, .
  Tin, kan hnenah chuan Khandaih Thianghlim, Lalpa Thlarau chu a awm bawk!
  
  Huaisen taka beih hi kan ngaina hle a, .
  Hmeichhe naupang universe hi space-a luah khattu...
  Russia sipaite hi hneh theih loh, .
  I passion nen, indona reng rengah!
  
  Kan Nu thianghlim ropuina atan, .
  Fighter jet pakhat chu vanah nasa takin a rawn inher kual vel a...
  Komsomol member ka ni a, kekawr bul lovin ka tlan thin.
  Puddles khuh tu ice chu a rawn splashing!
  
  Hmeichhe naupangte chu hmelma lakah an hlau thei lo, .
  Hmelma missile zawng zawng an tichhia vek...
  Thisen chhuak rukru chuan kan hmaah a hmel a tilang lovang, .
  Feats chu hlaah chawimawi a ni ang!
  
  Fascism chuan ka pianna ram a rawn bei a, .
  Chutiang khawpa rapthlak leh insidious takin a rawn invade a...
  Isua leh Stalin-a hi ka hmangaih a, .
  Komsomol member te hi Pathian nen kan inpumkhat ta!
  
  Snowdrift karah chuan kekawr bul lovin kan tlan phei a, .
  Dashing, swift bees ang maiin...
  Summer leh winter pahnih fanu kan ni a, .
  Nun hian nula chu a tikhauh ta!
  
  Kap hun a ni tawh a, chuvang chuan open fire,
  Kan dik a, chatuan atan kan mawi...
  Tin, mitmengah ni lovin, mitmengah chiah min vuak bawk a, .
  Steel atang hian, chu chu collective an ti a!
  
  Kan redoubt hian fascism a hneh thei lo, .
  Tin, will hi durable titanium aiin a chak zawk bawk...
  Fatherland-ah thlamuanna kan hmu thei a, .
  Tin, mi rorêltu Fuhrer pawh paihthlak rawh!
  
  Min ring rawh, Tiger hi tank chak tak a ni.
  Hmun hla tak leh dik takin a shoot thin...
  Tunah hi game bengchheng tak tak khelh hun a ni lo, .
  A chhan chu Kaina sual chu a lo kal dawn a ni!
  
  Khaw lum, khaw lum, .
  Tin, fiamthuin mad horde nen an inbei bawk...
  Encased bear chu a thinrim hle a, .
  Eagle thlarau hi pathetic clown a ni lo!
  
  Komsomol member-te hian hnehna an chang ngei ka ring,
  Tin, an ram chu arsi chungah an chawisang ang...
  Kan hike hi October, 2016 atang khan kan tan a.
  Tin, vawiinah hian Isua Hming kan hnenah a awm ta!
  
  Ka ram hi ka hmangaih em em a, .
  Mi zawng zawng chungah a eng chhuak vek...
  Fatherland chu ruble khat lek pawhin rukbo a ni lo vang,
  Puitling leh naupangte chu hlim takin an nui thin!
  
  Soviet khawvela awm hi mi zawng zawng tan a nuam a,
  A chungchang zawng zawng hi a awlsamin a mawi mai mai...
  Vanneihnain a thread chu tichhia suh se,
  Mahse Fuhrer chuan a hmui a rawn dah thlawt!
  
  Komsomol member kekawr bul lo tlan ka ni a, .
  Frost chuan i beng a ti curl up nachungin...
  Tin, hmêlma chu ring la, hmuh theiha chhukna tur a awm lo, .
  Tuin nge min man a, min tichhe duh!
  
  Nu ram tan hian tawngkam mawi tak tak a awm tawh lo, .
  Flag chu a sen a, thisen a eng chhuak ang mai hian.
  Sabengtung aia thuhnuai rawlh kan ni lo vang, .
  May thla hian hnehna a lo thleng thuai ka ring!
  
  Kekawr bul lo hmeichhe naupangte hian Berlin khawpui an paltlang dawn a, .
  Asphalt-ah hian fingerprint an hnutchhiah dawn a ni.
  Mite tan thlamuanna kan theihnghilh tawh a, .
  Tin, indonaah pawh kutkawr hi a inhmeh lo!
  
  Tin, indona a awm ang, he indona hi lo chhuak rawh se.
  Fritz hian engkim chu a chi hrang hrangah a theh darh vek ang!
  Fatherland chu kumkhuain nangmah nen sipai a ni a, .
  AWOL chu eng nge a nih a hre lo!
  
  Mitthite hi ka khawngaih a, hei hi mi zawng zawng tan lungngaihna a ni, .
  Mahse Russian ho chu khup thlengin hruai suh.
  Sam-a chu Kraut-a te hnenah intulût mah se, .
  Mahse, guru ropui Lenin chu kan lamah a awm!
  
  Badge leh kraws a rualin ka bun a, .
  Communism-ah ka awm a, Kristianna ka ring...
  Indona, ring rawh u mipui, movie a ni lo, .
  Fatherland hi kan nu a ni a, Khanate a ni lo!
  
  Engkimtitheia chu chhum zinga a lo kal hunah, .
  Mitthi zawng zawng chu hmel hlim takin an tho leh ang...
  Mite chuan an mumangah Lalpa an hmangaih a, .
  A chhan chu Isua hi khawpui Siamtu a nih vang a ni!
  
  Hetah hian mi zawng zawng kan ti hlim thei a, .
  Russian universe zau tak chhung zawng hian.
  Plebeian tu pawh hi a rualpui ang a nih chuan, .
  Tin, universe chhunga thil awm ber chu Siamtu a ni!
  
  Engkimtitheia Krista chu kuah ka duh a, .
  I hmelma hmaa i tlu ngai loh nan...
  Comrade Stalin-a chuan a pa a thlak a, .
  Tin, Lenin pawh hi kumkhuain kan hnenah a awm reng dawn bawk!
  Heta hla te hi hengte hi a ni a, a bik takin a hlimawm tihna erawh a ni lo. Japan chuan Far East-ah indonaah sipai chakna tam zawk a paih lut ta a ni. Infantry leh light tank te chu nasa takin hma an sawn a. Hirohito chuan Vladivostok chu a rang thei ang bera hruai turin thu a pe a. Tin, Japanese ho chu an rawn inrawlh lut zel bawk. Indonaah chuan an light tank Chikha chu a tha khawp mai a, passable tak a ni. Tin, maneuverability leh mobility lamah pawh a danglam bik hle bawk.
  Japanese admiral Yamamoto chuan Pacific tuipui atang chuan USSR chu a lo dang a, nghet takin a lo dang bawk. Tin, hetah hian tanpuina a tam lo hle bawk.
  Thliah chuan samurai an chak a. An aviation hi a tam hle a, an fighter, a bik takin Zeros te hi an mobile hle a, an maneuverable hle bawk. Tin, anmahni dodal zawngin i kal thei tak tak lo bawk. Hei hi real, combat aviation-in nghawng a neih chu a ni.
  Tin, Japanese te hian aces tha tak tak an nei bawk.
  Soviet ho erawh chu indo mi an ni bawk. Entirnan, pilot Anastasia Vedmakova. A insual hmeltha hle. Kekawr bul chauhvin a inbei fo thin a, bikini chauh a ha a, hei hian trump card engemaw zat a pe a ni. Hei hi kan mamawh nula chu a ni tak zet a ni. Tin, a la a, indo laiin a lungphu chung berah hla a sa a nih chuan;
  Hetiang hunah hian ka piang a
  Mi zawng zawng hian computer internet nei kan nei vek...
  Ram a par a, a lo thang chho zel a, .
  Tin, nula nen hian harsatna a awm lo niin a lang bawk!
  
  Mahse kum zabi sawmhnihna hi kum zabi buaithlak tak a ni a, .
  Tlang kang chu a boil a, a puak chhuak...
  Tin, mi tin hi mi sual an ni a, .
  Tin, ngilnei tak, tu emaw ram aiawhtu!
  
  Tin, nula chu a thlen a ngai bawk a, .
  Hetiang hunah hian mitmeng pawh meng lo...
  Rukru sualin a hlawhtlin chuan, .
  Tin, vawi khatah harsatna sutkian ka duh bawk!
  
  Nula chu ka tan chuan a vanduai a ni mai thei, .
  Hma lamah kekawr bul lo ka inhmu a...
  Lawng chu a chhe ta a, oar chu hre rawh, .
  Tin, min ring rawh, nun hi honey ang maiin a lang lo!
  
  Tin, fiahnate chu vawi khatah a luang chhuak ta a, .
  Thisen chhuak, nunrawng, eng...
  Tin, zero chauh a awm niin a lang - .
  Mahse, rinnain Lalpa Hming i chawimawi ang u!
  
  Fatherland kan humhim thei dawn a, .
  Hmelma chu bumna awm lo takin khat mah se...
  He ramsa mantu hian game-ah min chantir a, .
  Fascism dawhkan - ram sual lam pan chuan!
  
  Nu ram tan tho rawh, indo mi
  I Rus thianghlim chu bei rawh"!
  Falcon ang maiin huaisen takin thlawk rawh, .
  Tin, thim aiah ram êng a lo thleng ang!
  
  Fatherland hi kan ti chak lehzual ang
  Knight zawng zawng hi chutiang mi lian tak an ni...
  Tin, misual thinrim tak chu hremhmunah a kal ang, .
  Tin, kan Nu Ram nen hian chatuanin kan inpumkhat a ni!
  
  Hmeichhia tan chuan thil awlsam a ni lo, .
  Kekawr bul lo chuan vur tla nasa tak karah chuan a tlan phei ta...
  Khawvel pum hi solid sieve a ni a, .
  Tin, executioner chuan a lal ta - the dashing Malyuta!
  
  Mahse, ring rawh, ka beidawng lo, .
  Tin, Fritz chu rifle hmangin a kap bawk...
  Kekawr bul lo scum chu ke hnuaiah an rap a, .
  Tin, hmeichhe naupang aw chu a ri nasa hle bawk!
  
  Cherub ang maiin a nui a
  Tin, Krauts te chu toys ang maiin a tichhia bawk...
  Russia mipuite hi hneh theih loh an ni tih hria la,
  Tank leh steel gun kan nei ve ve!
  
  Nula huaisen chuan mei a kaihruai a, .
  Tin, thinrim takin fascist te a that bawk...
  Hetah hian kan sipaite chu sakawr ang maiin an tlan chhuak a, .
  Red chak zawk an awm lo!
  
  Tin, nula chuan Komsomol chu a zawm ta a, .
  Tin, communist-ho unaupa naupang zawk a lo ni ta a ni...
  Diabola Hitler chu scrapyard-ah i tir ang u, .
  Fascist zawng zawng kuang chungah kraws i dah ang u!
  
  Nu ram tan kan thinlung kan pe ang, .
  Tin, kan thlarau pawh direct takin i dah lut ang u...
  Chakna tam tak kan nei a, .
  Tin, Komsomol dan ka bawhchhia lo ang maiin!
  
  Hmeichhe naupang pakhat chu kekawr bul lo chungin Berlin khawpuiah a lut ang a,
  Tin, rosary hian Reichstag-ah chhinchhiahna a hnutchhiah dawn bawk...
  Fuhrer hian a hmaiah vuak a tawk dawn a,
  Mahse, lehkhaah chuan lawmman kan hre lo!
  
  Tin, huaisenna chawlhni kan hmang ang a, .
  Chu chu hla phuahtute pawhin an sawifiah thei lo...
  Hnathawh chu top class mai mai a ni a, .
  Heroic thiltih zawng zawng hi sak vek a ni!
  
  NAUPANG CHU ALIEN LEH CORTES LAHNA THIL THLENG THIN
  ANNOTATION THIL AWM DAN
  Eduard Sturgeon kaihhruai indona naupangte chuan alien sipai rual an bei a, a bik takin Cycles te an ni. Mahse, chutah chuan tlangval huaisen chu Indian a nih a ngai a, pathian nute nen chuan Mayan thuneihna hneh duhtu Cortez sipaite chu an bei a ngai ta a ni!
  . BUNG No. 1-na
  Naupang special forces unit-a fighter naupangte chuan huaisen takin an bei a. Mahse, force field khat leh a chanve hnung lamah chuan thihna chance an nei lo tak zet a ni. Mahse attacking bike te hian chhiatna nasa tak an tawk a, a takah chuan steam an tlakchham ta a ni. Chuvangin hetah hian tu nge hero dik tak chu i la inhnial thei tho.
  Mahse zahna kan hlan a ngai a, combat suit ha hmeichhia leh mipa te chuan dik takin an kap a ni. Computer-a khelh chu a hlawk lo niin an hria a, indona ropui tak mai an ni mai.
  Edik-a kut dinglam kaptu Adala chuan a fa ke atanga boot chu a la a, a paih ta a. Tin, sava thiamna nen chuan hmêlma hmalam pan mek chu poppy chi engemaw zat a paih bawk.
  Tlangval commander chuan a lu a bu nghat a:
  - Hei hi a tha, ti ila, annihilation atan present a ni! Mahse castle assault laiin hman a tha zawk.
  Adala chuan logical takin a sawi:
  -Mak tih tur supply tawp thei lo i nei. Chuvangin card zawng zawng hi up for grabs a ni vek lo. Tin, trump card vawn tlat pawh hi thil tha lo tak a ni!
  Tin, tihboralna poppy chi te tak te chuan Cycles-te chu a rawn deng a, indona lian tak takte chu a tikehsawm a, a tikehsawm ta a ni. Hetah hian chhiatna a lo intan ta a ni.
  Hmeichhia chuan a naupan lai ke chu a rawn beng a:
  Cycle-a hnehna chuan a nghak reng tih ka ring
  Hla thar kan nei dawn...
  Sakawlh bawihah ka inpe lo vang;
  Indonaa class sang ber ka entir ang che!
  Vei lama insual tlangval chuan nui chungin a chhinchhiah a:
  - Engvangin nge i kut hmanga i paih loh, i ke hmanga i paih?
  Adala chu a nui suk a, a chhang a:
  - Tin, hetiang hian a nuam zawk!
  Edik chuan a lu a bu nghat a:
  - Ni e, mi â tu pawhin a kut hmangin a vawrh thei a, mahse a ke hmangin tum rawh!
  Naupangte chuan lungrual takin an au chhuak a:
  - Eng raldotute hnenah ropuina, .
  Ka Nu Ram êng tak chu ropui rawh se...
  Kan thiltihte chu sak a ni ang, .
  Hnehna chan hi tum ber a ni!
  Cycles te chu, dik takin, chhiatna nasa tak an tawk tawh avangin, an hnungtawlh tan ta a ni. Mahse, bang chu a lo ding leh ta a. Tin, car thar an inher bawk. Track-a pyramid flattened ang maiin an lang a, a lianin a lian a, trunk pawh an nei bawk.
  Naupang special force sipaite"n ray gun hmanga an kah khan practically chuan engmah an tichhe lo. Beam te chu steely armor atang chuan a rawn tla thla ta a.
  Hmeichhe naupang pakhat chuan:
  - Hmelma tan chuan joker dang a rawn awm leh ta! Tin, a nih loh leh joker-te avalanche pum pui pawh!
  Indo tlangval chuan a au chhuak a:
  - Khup chunga nun ai chuan ding chunga thih a tha zawk! Salah ka awm tawh a, electric shock hmangin min ti shock a, ka taksa pum puiah ka lei atanga ka kekawrte thlengin shock an thawn a. Tin, a na lutuk a, thihna a tha zawk!
  Nula chuan a lu a bu nghat a:
  - Ni e, min tihduhdah bawk! Chubakah, kawng thiam takin, variable gravity leh pulsating weightlessness. Tin, a na em em a, mumang chhia tih loh chu hnuhma a hnutchhiah lo!
  Awle, kan sipai hotu thi thei lo leh ropui tak hian thil engemaw a rawn ngaihtuah chhuak ngei ang tih ka ring!
  Edik chuan remtihpuiin a lu var chu a bu nghat a, thupek a pe a:
  - Tunah chuan tlangvalte u, in hnar tickle la, thawk chhuak rawh!
  He indo hmeichhe tawnhriat ngah tak Adala hian mak ti takin a zawt a:
  - Engvangin nge hei hi a la tul?
  Tlangval sipai hotu chuan rintlak takin a chhang a:
  - Eng nge a nghawng dawn tih i hmu ang!
  Naupang indo mite chuan an inhnial lo. Chuvang chuan an fate duhawm tak takte hnar chu dagger te tak te tip hmangin an la a, an tickle bawk. Tin, engtin nge an lak ang a, an hnim ang.
  Boruak chu vawi khatah a nghing ta a. Tin, a tawp hrual tam tak nei bawlhhlawh chu chunglam atang chuan a rawn tla thla bawk. Pyramid tank chungah chuan an tla thla a. Tin, rulhut hmanga hnim hring ang maiin an beng a. Tin, ramhuai lian tak takte chu an ding ta a.
  Edik chuan a lu a bu nghat a, a note a:
  - Tunah chuan la ila, zai ila!
  Tin, naupang special force atanga sipaite chuan an la a, lawm takin an zai a;
  Ka lal fanu, pangpar i ni
  Pathian huana eng chhuak!
  I hmel chu thli thar ang mai a ni
  Khawvel hnuai lam meialh chu ti bo rawh!
    
  Nula hmangaihna hi a thianghlim a ni
  Hero khandaih, chawimawina nen a chelh tlat!
  Thlipui tleh karah thisen ka luang chhuak ang
  Chatuanin i hnenah vantirhkoh ka ni ang!
    
  Mumang thuruk pakhatin min tiharh a
  I lem, rimtui thlum tak!
  Khawvel siamtuin a lem a siam che a ni
  Sual chhiahhlawh zawng zawngte chuan an tibawlhhlawh lo vang!
    
  Vanah chauh a awm thei
  Fate hian hmangaihtute a tipumkhat ang!
  Mahse Pathian chuan vaivut-ah min tikehsawm dawn lo
  Inthennain a tihkhauh thinlungte inpumkhatna chu a inzawm khawm ang!
  Chutiang thu mak leh ropui tak tak hnuah chuan thilmak tak a thleng ta a ni. Pyramidal tank armada pum pui chu pangpar hring hring ang maiin a par chhuak a. Tin, pangpar mawi tak takte chu a ropui mai mai a ni. Tin, frantic leh rintlak tak, thlipui chakna nen an lo thang lian tan ta a ni. Tin, a mawi em em bawk.
  Adala chuan tlangval commander chu a hmuiah a fawp a, a note a:
  - I hmeltha danglam bik mai mai i ni!
  Edik chuan nui chung hian a lu a bu nghat a:
  - Technomagic lam thil a ni!
  Indo tlangval chuan a au chhuak a:
  - Awle, tunah chuan attack rawh! Kan hmelma te hi vuak khatin i tikehsawm ang u!
  Tlangval commander chuan a dodal a:
  - Aih! A hma lutuk. A hmasa berin ka adventures hmasa te kha i en tur a ni. Chutah chuan nanotechnology hmasawn tak tak tel lovin kan che a ngai a, hei hi, hriat tur chu, a harsa hle!
  Adala chuan nui chung hian a lo note a:
  - Dik tak chuan technology tel lo chuan a harsa zawk tih ka hrethiam. Mahse nang ang tlangval hian eng harsatna pawh a chinfel sak ngei ka ring.
  Edik chuan a aw silver-ah chuan tuifinriat lunghlu thlan bik ang maia nui chungin a sa a:
  Kan harsatna zawng zawng hi chinfel theih loh mah ila, .
  Harsatna zawng zawng chinfel vek loh!
  Mahse mi zawng zawng an hlim zawk ang
  Mi zawng zawngin nuam an ti lehzual ang!
  Chumi hnu chuan naupang chuan hologram chu a on ta a. Naupang special force te chu an ngawi ta a.
  Hmeichhia leh mipa naupang sapphire leh emerald mit chuan chu hmuhnawm chu a ei zo vek a.
  Awle, universe hmun hrang hranga awm leh pakhat aia tam lantir thin tlangval, chutiang taka a la puitlin loh lai khan. Tin, hei hi Khawvel Tharah Middle Ages hunlai a ni a, eng emaw zat chu, planet Earth chungchang sawi ila, history danglam tak a ni.
  Hetiang a nih avang hian Edik chu Indian tlangval a lo ni ta tih a lantir a, ambush-a awm, hmel dum hring (pale-faces) detachment pakhat chu a lo zui ta a ni. Shorts ha, kekawr bul lo, moccasins chauh hian kawng a daltu a nih avangin, mahse a lu atanga a ke thlengin lemziak rawng hrang hranga chei a ni. Naupang hmel pawh dragon leh vantirhkoh khandaih hmanga tattoo hlauhawm tak tak siamah.
  Chutiang lemziak chu India mite tan chuan thil awmze nei lo angin lang mah se. Mahse adventures leh travel sang tam tak a neih chhung zawng khan fate hian Edik hi khawiah mah a hruai lo. Hun zawng zawng, planet leh hun zawng zawng chu a inzawm khawm a, a inzawm khawm a, ball dense ang maia inzawm khawm a ni.
  A bulah chuan hmeichhe thau tak, hip zau tak, a kekawr bul, zungbun, seductive tak chu a hnar hnuaiah ang maiin a mu a. Eng emaw chhan vangin indo mi hi Indian ni tur ni mahse, blonde a ni. Thawmhnaw engmah a ha lo tluk a ni a, bikini set atanga panty chauh a ha a, a rilru pum puiah chuan lunghlu hrui a ha bawk.
  A hawi let chuan Edward chuan hmel mawi tak, hmui huaisen tak leh hnute lian tak, mahse a pianzia tha tak nei chu a hmu a. Warrior kut chu a thau hle a, a vun chu chocolate a ni a, chu chu sam dum, yellow, a nih loh leh rangkachak pollen tlemte nena inkawp chuan damn attractive takin a lang.
  Mahse, blonde warrior chuan hlauthawng takin a ti a:
  - Hmêl dum hringte chu hetah hian an lo kal a, aw boy-leader Fountain!
  Thil pakhatin indona naupang chu a taksa ruh lam a rawn pok a... Edward chuan a rawn ti nghal zat a, ke mawi tak, kekawr bul lo, hmeichhe naupang ang maia lang chu a hmu ta a. Tin, taksa ruh nei leh chak tak a ni bawk. Tin, chutah chuan nula ngei pawh chu sam sen meialh ang maia kang chu a ni. Chutiang mawina chu hetah hian a lo chhuak ta a ni. Honey blonde leh redhead, semi-naked, muscular leh athletic ve ve an ni. Indo mi ni lovin, thal keng pathian.
  Edward chuan uluk takin pakhat chu a fawp hmasa a, chutah hmeichhe dang ke chu a fawp leh bawk. Lungawi takin an purr a, ui pet ang maiin. Awle, chu chu a dik a ni, hmeichhe pangngai chuan mipa fawh hi a zak tur a ni lo. Chutiang a nih loh chuan, touchy-feely mi chi hrang hrang, stroking emaw flirt emaw tlemte pawha thubuai siamsak tura inpeih tawhte chu an pung zel a ni. Mahse mipa tan chuan hmeichhe hmeltha tak, a nih loh leh hmeichhe pahnih pawh vawi khatah stroke leh caress duh hi thil awmdan pangngai tak a ni.
  Dik tak chuan taksa lamah chuan naupang a ni a, mahse a upa tawh hle a, kum lamah pawh leh hriatrengnaah pawh puitling tak a ni tawh a, chuvang chuan...
  Dik tak chuan, Edward-a, taksa ruh nei tak, mahse infiamna lama mi thiam tak chuan fa chak tak nei thei hmeichhe chak tak takte chu a hmangaih hle a ni.
  Mahse, chutih lai chuan meialh mawi tak chuan Edward chu a hmui hmangin chhinchhiahna a pe ta a - freeze! Hmelma chu a rawn lang thuai ang!
  Dik tak chuan ramngaw kil khatah detachment pakhat a rawn lang ta... Wow, special forces colonel chuan hei hi a beisei lo. Ni lo, hengte hi troll an ni lo tak zet a, gnome pawh an ni lo - mi pangngai tak tak an ni lo, mahse... Medieval armor-ah, cannibal club ang chi muskets lian tak tak nen, khandaih sei tak tak nen. He sipai zawng zawng hian thil tak tak leh surreal tak tak ang maia ngaihna a pe a ni. Tin, archaic tak a ni bawk. Chutih rual chuan a tam lutuk avangin a danglam hle a, a tam lutuk lo nachungin. Knight tam zawk chu sakawr chungah leh ralthuam rit tak tak ha chungin an chhuak ta a. By the way, pale-faced, a strong exaggeration - an hmai chu a tan a, a dum a, an hmul pawh a dum bawk.
  Sam sen indona-diabola ngei pawhin Edward-a lei atanga tla tura inpeih tawh zawhna chu a chhang a:
  - Hei hi Spanish detachment Cortez a ni. Hlau suh, za li chauh an awm a, tualchhung India mite nena tihpun hun an la nei lo.
  Indo tlangval chuan a rawn ti a, a rawn ti leh a:
  - Lovely... Engzat nge kan awm?
  Tun tum chu honey blonde chuan a chhang a:
  - I bulah panga an awm ang! - Tin, Edik-a hmel buai tak chu manin, a ti leh bawk. - Number dik ber, pentagram!
  Indo tlangval chu a khur deuh a. Balance of forces, number lam hawi chuan an tan a tha lo tih a chiang hle. Tin, a pawimawh ber chu blaster an nei lo va, force field an nei lo va, antimatter grenade pawh an nei lo. Tin, hei hi a hlauhawm hle bawk. Entirnan, hyperblaster pakhat hmang hian minute khat chhungin Hiroshima-a atom bomb sawm thlak chakna chu i titawp thei a;
  Diabola sam sen chuan Edward-a chu a hriat nawn tir a ngai tih a hria a:
  - Bow i nei a, aw hruaitu... Ka thupek angin silai i hmet puak ang!
  Blonde chuan a note a:
  - Tlangval chu kekawr bul lo, a incheina pawh a inngaitlawm lutuk a, hei hi hruaitu ropui tan chuan order a ni lo, tunah chuan sipai a nei lo a nih pawhin. - Hmeichhia chuan a ke ruh hring hring chu a click a. Tin, thil engemaw a danglam a, Edward-a chuan thil pakhat chu a awm tawh lo niin a hria a.
  Tunah chuan indo tlangval chuan ngaihven a hlawh leh ta. A nihna takah chuan a kawr thlengin a saruak a, mahse buffalo pants leh jeweled moccasins-ah a inthuam thung. Lu chungah chuan pangpar a awm a, chuta tang chuan hmul pathum a rawn chhuak a. Ni lo, falcon ni lovin, leia sava danglam lo chi khat.
  Taksa ngei pawh hi taksa peng hrang hrangah a langsar zawk a, a lian zawk bawk a, Edward-a hi taksa ruh hmasawnna tha tak hmangin a danglam fo thin a, mahse tun hnaiah chuan a vawt lutuk a, ei leh in tlakchhamna leh che reng reng avanga ruh te chu a lang thei ta a ni. Mahse hetiang a nih chuan professional fitness champion ang mai a ni - perfect relief leh thau pakhat mah a awm lo a, a vun chu red-brown tan a khat a ni.
  A rilruah chuan jaguar - Huron chhinchhiahna tattoo a awm a. Tattoo dang zawng chu khawi emaw laiah an insem a, magic hmanga siam ang maiin. Indo mite chuan vun ṭha famkim, hrual leh thianghlim tak an nei a, chocolate chu rangkachak rawng a ni a, an vun chu Mexican zan lum tak karah chuan a eng chhuak a.
  An ke chu a hlim reng a, mahse hei hian an indona lama an hlawhtlinna a tipung chauh a ni.
  An thal chu an hrual a. Nula pahnih dang, leh Edward-a chuan engtin emaw tak chuan chutah chuan hmeichhe mawi tak tak an awm tih a chiang a, fimkhur takin an inthuam a, hmuh theih loh khawpin an inthuam a. Mahse, chu pahnih chuan lal fanu te ang bawka thal mawi tak tak an nei a, an thal hmul chu diamond, topaze, rubi leh emerald te hian a thuk hle a ni.
  Tin, Edward-a bow ngei pawh hi luxury lamah chuan a hniam lo hle a, mahse sapphire leh lung hlu tak tak rawng dum tam zawk a awm bawk. Tin, hmeichhe hmeltha te hian rawng eng zawk an nei bawk.
  Spanish conquistadors detachment pakhat chu an hmaah chuan an ding vek tawh a. Castilian caballero za li zet an awm. Hetah hian tuifinriat hi a hla vak lo niin a lang a, a ziarang rimtui chu hriat theih loh mahse, thli chu tuipui kam atang chauhvin a tleh thin. Mahse hmeichhe naupang taksa rimtui hi a hip em em a, mihring a ni lo tak zet a, khawizu, pangpar, nutmeg tlem leh thil rimtui inzawm ang mai a ni.
  Indo mite ngei pawh hi an cool hle a, pakhat chuan a ke ruh hring hmangin rulhut pakhat chu a la a, a man a, cake-ah a tikehsawm ta a ni.
  An khingpui-indopui, chutih laia Spanish Empire chak tak chuan campaign-ah leivut an la khawlkhawm lo va, an hmel a hmuhnawm khawp mai.
  Mi zawng zawng hmaah chuan sakawr khalhtu chak tak, kekawr zau tak, sang tak, hmul sei tak, sen hring nei a awm a. Hei hi Count Cortes a ni ngei ang, nakin lawkah Duke title a dawng ang a, a tan chuan hausakna ropui tak mai a la ang.
  A sam sen leh hrisel tak niin a lang. Armor ringawt pawh hi zaa rit a ni a, a hnuaiah chuan sakawr pangngai ni lovin pinto draft sakawr a awm a ni.
  Boy colonel chuan Spanish grandee chu a kap a, kah tumin a inbuatsaih ta a ni.
  Thil tam tak a hmuh tawh avangin Edik hi archer tha tak a ni a, hun rei tak chhung chu he ralthuam chi hi a lo hmang tawh lo nain, a hman mekte chu tunlai leh hmasawn zawk an nih avangin a kap ngei ang tih rinna bik a awm lo.
  Meialh ang maia sam sen mawi tak chuan thupek a la ta a. A kap hmasa a, thal chu tangential trajectory-ah a thlawk ta a. Rangkachak sam nei chuan khawi emaw laiah a kap a, a kalh zawnga thinghnah atang chuan comet ang maiin an thlawk chhuak a, annihilation energy beam an rawn kap ta a ni.
  Eduard-a chuan kah hun a nei lo a, a mitmeng chu triangle-ah a round a. Hetiang thil hi a la hmu ngai lo. Nula sam sen meialh ang maia thal chu a puak darh a, thlipui dumah a inzar pharh ta a. He thlipui tleh hian Spanish knights te chu an kang nghal a, an sakawr te nen chuan leivutah an inhnim pil nghal vek a ni. A la awm chhun chu boruakah ruhro vawt tak tak a ni.
  He thilpek hi hmeichhe naupang sam rangkachak hnah rawng neiin a pek chhuah hian a tichhe lo hle. A chauh chu tlem a danglam deuhin a sawi chhuak a ni. Thlipui dum pakhat a liam a, indo mi za dang chu rang takin an par tan ta a. Chu bâkah, a awmzia tak takah chuan. Chu chu, hnah tui tak leh eng tak takte chuan Castilian Empire hnehtute lu atanga ke thlengin a khuh a ni. Tin, chutah chuan, hnah rang tak tak a lo lang tan a, kawngpui mawi tak mak tak mai chu a par tan ta a ni. Tin, bandit leh strangler ni thei turte chu an inthlak a, an zinga pakhat zel chu pangpar mawi tak tak, rawng hausa ber berte bush-ah an lo chang ta a ni...
  Thilpek dangte pawh a thawk tha hle... Thal pathumna chu êng sen hring hringin a darh a, Spain mite chu an alh a, meialh eng ang maiin, pathian dang betu kawngzawh ang maiin, chutah chuan meipui zaah an chang ta a ni... Tin, meipui tin meialh chuan a rawng leh a rawng hrang hrang a nei a , leh meialh chu a darh zau ta a, van dum sang zawk chu kap tumin a bei ta a ni.
  Awle, present palina chu a mak lehzual ta. Arrow chuan wrench leh bolt te chu lungpui crystal ang maiin a rawn ti eng chhuak ta! Tin, Cortez-a detachment hnungzang chungah chuan an tlu ta a ni. Sakawrte chu rulhut (caterpillar)-ah an chang a, a chuangte chu excavator-ah an chang a, design mak tak tak car za chuang zet chu tlang inkar kawngpui zau takah chuan an ding ta a.
  Tunah chuan Spanish Empire-a indona chak leh huaisen za li an awm tawh lo.
  Edik chuan ngaihsan hmel zet hian a au chhuak a:
  - Technomagic lam thil a ni! Thilmak a va ni em!
  Cortez pakhat chauh a la awm a, a sakawr lian takah chuan block che thei lo ang maiin a ding reng a, German aurochs ang maiin a ding reng a, a rilru hahdamna chu vawng reng turin a bei hlawhtling hle.
  Edward-a chuan a kap a, mahse a kekawr bul pahnih, chiseled, a rawn inher chhuak a, hmeichhe naupang, sam rangkachak leh sam sen te chuan thiam takin an ke ruh hmangin thal chu an man a, chu mi hnuah chuan an au chhuak ta a:
  - Aih! I khandaih chungah tu thisen nge ropui zawk tih i zawng chhuak tur a ni!
  Awle, khandaih chungchangah chuan khandaih chungchangah pawh chutiang bawk chu a ni. Edward-a chuan tiang, sapper shovel leh bayonet-knife hmanga indo thiamna a nei a. Khandaih ngei pawh hi ka hmu thei a nih chuan...
  Tlangval chuan zawhna nei takin indo mite chu a en a, magical treasure sword - swing khat, leh a kekawr ipte atanga lu za zet pek an beisei ang mai hian!
  Mahse, sam sen diabola chuan technomagic thlipui tleh nasa berin a paih chhuah Spanish blade pangngai ber chu a kawhhmuh a, aw râpthlâk takin a rawn ti chhuak a:
  - Tunah chuan term inang takah in awm tawh!
  Tichuan thli chuan a kalna tur a thlak a, zan khaw lum takah chuan duhthusam chu a rawn keng tel ta a ni. Tuipui atanga boruak thianghlim a rawn chhuak a, iodine, shrimp leh algae rim a nam a, nut caramel ang maia thlum a ni.
  Edward chu zawi zawiin ralthuam man lam pan chuan a kal a, vun sen tak tak ang maiin a inhria. Tin, Cortez, engvangin nge Mexico ramah pawh a luh theih? Hmanlai May culture tihchhiat duh em? I pocket-ah rangkachak dah la, chu chu tualchhung India mite chuan thir thianghlim anga an ngaih a ni. Cult hlui te tihchhiat a, inquisitor leh Jesuit-te lalna rapthlak zawk din turin...
  Hetah hian Edward-a chuan a rilru put hmang chu hun danga indona atan chuan a tak lutuk a ni tih ngaihtuahin a in man nghal a. A taksa ruh hring, taksa ruh nei takah chuan boruak thaw pakhatin tuifinriat lumna nuam tak a phur tih a hria a, a kekawrte chak takah chuan resin lum tak a rawn tla thla bawk.
  Ni lo, hei hi mumang ang maiin a lang lo. Mumangah chuan i hre lo tlangpui a, a nih loh leh i hriatna chu rei lo te chhung chauh a awm thin. Tin, hetah hian thil dang a awm... Moccasins pawh hian harsatna engemaw tak a siam a, nangmah ngei pawh hi tlangval kum sawm leh pahnih vel anga lang i ni hauh lo va, tisa lamah chuan kum sawmhnih aia naupang lo tlangval i ni zawk. Hei hi hmeichhe naupang hlimthla a en chuan a suangtuahna chu a rawn tlan chhuak ta a ni.
  Chu chu taksa chu a ta a ni lo tihna a ni a, mahse, a tlangpuiin, Edik hi tun hnai thleng khan puitlin lohna a hla hle a ni. Tin, kum zabi sawmhnih leh pakhatnaah chauh ni lovin, cooler leh cosmic era-ah pawh indo mi a ni a, sipai pum pui tan ropuina a nei bawk. Mahse tunah chuan, dik tak chuan, amah a ni emaw, a lehlamah chuan amah a ni lo emaw... Tisa chu hnam dang a ni a, hrisel tak ni mahse, chakna tam tak a nei bawk. Kum hnih khat kalta ang kha a ni lo, Edward-a chuan indona leh indona lam hawia a rilruah cooling engemaw chen a neih lai te, leh dam khawchhuahna tura beihpui thlak chhunzawm zel te, thahnemngaihna tlahniam te, training-a viscous laziness te leh zing tho a exercise tih duh lohna te ang kha a ni lo . Ni e, leh mumang chu engtin emaw tak viscous a lo ni ta a, chu chu chakna leh zuang chhuah duhna ang kha i nei lo a, mahse mut i duh a, i ngaihtuah chuan - indona hrang hrangah tawnhriat i nei tawh a, chawlh hun a ni lo em ni.
  I thinlung duh ang zawnga game khelh tur, risk awm lo, hrehawm lo leh nuam tihna chauh nei. Tin, dik tak chuan chatuan tlangval hian eng nge a mamawh? Technology lama hmasawn leh him lo deuh khawvêl ṭhenkhatah chuan awm la, nangmah tân nung la, intihhlimna leh hlim taka hnathawh loh chu nuam ti takin awm rawh.
  Mahse Eduard hian a pension chungchangah hian dinhmun chiang lo deuh a nei a ni. Formal takin, ani hi Mechnya rama hun khat aia tam lo bei tawh leh cycle za hnih leh sawmnga thawk chhuak elven citizen a nih angin chutah chuan pension a dawng tur niin a lang. Mahse tunah chuan hriat loh state pakhat Solar Army-ah a thawk ta a ni. Chuvangin a legal status...
  Edward-a chu a ngaihtuahna a buai lutuk a, Cortez-a chu a rilru hahdam hun a nei ta a ni. Spanish grandee hlauhawm tak chuan a musket rit tak chu Indian ang maia lang chu a kawhhmuh a. Flint-percussion mechanism tih hi a la awm lo va, Cortez chuan rubbing mechanism hmangin silai mu chu a hal a tum a. Awle, ni lo, hei hi ralthuam hmasa ber a ni a, thal leh thal pangngai aiin a hniam zawk tih a chiang hle. Chutiang musket ṭhatna awm chhun chu a lead, vawk rulhut ang maia lian chuan ralthuam eng pawh a chhuah ngei ang. Mahse, hetiang hian Indian agile leh nimble hi hit a harsa hle.
  Chuvang chuan Edward-a chu a hlauthawng lova, muangchangin khandaih lam pan chuan a kal ta a. Chutiang bawkin, fuse i hal hunah chauh i kap thei a, hei hian hun a duh dawn a ni.
  Cortez chuan Spanish tawngin eng emaw a au chhuak a. He tawng hi Edward-a chuan a hre lo. Mahse German leh English a thiam a, French tawng tlem a thiam bawk. Boy warrior hi Cortez chungchangah hian mithiam tak a ni lo va, a tlangpuiin heng colonial indona zawng zawngah hian a thiam hle bawk. Sikul zirlai bu-a thil awmte a hre chiang hle. Awle, leh lehkhabu hmingthang tak atanga thil pakhat dang: "Moctezuma"s Daughter." Mahse, a dik e, chutah chuan thu hriatte chu a in\hen darh a, fiction nen a inzawm tlat a ni.
  Theory-ah chuan Cortez hian French tawng a hre tur a ni, Spain mite hian lily ram nen an inbei fo thin avangin.
  Tin, Edward-a chuan French tawngin, a tawng thiam vak lo, a ti a:
  - Ka tan zawhna i nei em, monsignor?
  Cortez chuan buaina avang chuan fuse eng chu musket chhungah a thun lut a, he meipui te tak te hian a rawn nam ta... Eng ang ri nge ni, kah vawi khat atang pawhin. He thawm hi a ni mai thei, ri bengchheng ang mai hian India mite chu silai mu ngei pawh a thlawk liam lai khan a ti tlu ta a ni!
  Hetiang a nih avang hian lead zungbun pakhat chu metre za chuang zeta hlaah a whistle a, Edward tan chuan a hlauhawm lo tak zet a ni. Indo tlangval chuan a tlan chakna tisang lovin khandaih bulah chuan a kal a, awlsam takin ralthuam chu a la a, kilogram sawmhnih vel zeta rit mah se. Training avanga khauh tak knight-te pawhin chutiang khandaih hmang chuan rei lutuk an indo thei dawn lo tih chu a chiang. Saber chu a tangkai zawk hle tih chu a chiang.
  Cortez chuan a tawpah French tawngin a sawi a:
  - Tunge i nih?
  Edward-a chuan Mephistopheles-a style-in a chhang a:
  - Chu thiltihtheihna, sual duh reng reng, thil tha siamtuah chuan ka tel ve a ni!
  A French tawng hi thiam vak lo mah se, Spaniard chuan a hrethiam ngei ang. Alternative realities pakhat military lyceum-ah chuan hmelma nia sawi tawngte zirtir an nih hi a la tha hle. A hmasa berin English leh German, mahse Chinese pawh a ni. Ṭawng hnuhnung ber hi zir harsa ber a ni a, tumahin an hre lo tluk a ni. Spain ram hi dodaltu lian takah ngaih a ni lo va, khawvel hmun hrang hrangah he tawng hi German tawng aiin a hluar zawk a ni. Mahse German-ho nena indona chu pumpelh theih a ni lo niin a lang.
  Cortez chuan a chhanna atan a nui suk a, French tawngin chiang vak lo mahse, hetiang hian rawtna a siam a:
  - Khandaih hmanga indo i duh em?
  Edward chuan tawi te tein a chhang a:
  - Knight ang maiin!
  Cortez chu a nui zau lehzual a. Spain rama khandaih khalhtu chak ber pawla ngaih a ni. India mi chu tu nge ni? Castilian Empire do ngam savage mai mai. Chuvangin a lu hrui hring chu hmul set khat hmangin a hloh ang.
  Edward-a chuan ngaihdan danglam tak a nei niin a lang a, a khingpui chu a pan ta a.
  Count Cortes chu a sakawr atang chuan awlsam takin a zuang thla a, a taksa pianphung leh ralthuam lian tak tak ha mipa tan chuan.
  A khingpui aiin a lu leh a kekawrteah a sang zawk a, magic vang leh hun rei lote chhunga puitling tawh pawh ni se, a let hnih tal a rit zawk bawk. Mahse Edward pawh hi a danglam bik hle a, a bik takin a taksa thar lamah chuan a chakna leh a taksa ruh thatna avang hian a danglam bik hle. Tin, mi chapo count chuan inkhawmpui nei lovin hruai tum rawh se.
  Khandaih chu tiang aiin a rit zawk tih chu a chiang a, crowbar vawrh ang mai a ni. Mahse hmelma ralthuam erawh a rit zawk. Tin, Cortes hi eng ang pawhin chak mahse taksa lian tak maneuverability chu a la hniam zawk dawn a ni.
  Edward chu a rawn hnaih a, hmelma chu an ding reng a, balance vawng reng turin an bei a, an nghak reng bawk.
  Spain chhuanawm tak indo mite chuan indo mi pakhatin thal an kah hnuah an taksa an hloh a, mahse Cortes ngei pawh chu hei hian a mualpho lo niin a lang. Chu ai chuan Spaniard hi a bik takin collected leh pompous takin a lang.
  Edward chuan a tlan chak nghal a, attacking attack a siam nghal bawk. Count chuan a khandaih chetna hriat theih loh khawpin a parried a. Indian tlangval chuan a nui suk a - hmelma chu a ngaihtuah aiin a tha zawkin a lo lang ta.
  Cortez erawh chuan fork move a nei a, mahse a tum pawh a hlen chhuak lo. Edward chuan a chhang a.
  An khingpui pahnihte chuan an fence tan a, mahse a danglam bik hle. Edward, a rit zawk leh a chak zawk chu hmêlma bulah chuan a rawn inher a, Cortes lian tak chu che thei lovin a ding a, a chang chuan step chanve chauh hmalam a pan a, hmêlma chu thlen a tum a ni.
  Indo mi pahnih hi minute sawm hmasa berah an ngawi reng a, fimkhur takin an che a ni. Edward-a chuan ralthuam chu vawi tam tak a vuak a, mahse a man khandaih chuan thiam taka siam ralthuam chu a luhchilh thei lo. Tin, Cortez-a chuan indo mi naupang chu swing na tak hmanga a man chuan India indo mi taksa saruak chungah thisen a rawn lang tan ta a ni.
  Chumi hnuah chuan Spaniard hian tactics a thlak a, midang thisen a hmuh chuan a rilru a hahdam lo va, sharp takin hmalam a pan ta a ni. Edward hian maneuverability lamah hmelma chu a la phak lo hle. Sakeibaknei ang maiin a hnungtawlh a, a hnungtawlh a, tlangval special forces training chuan a tichhe ta hle mai.
  Cortez hi a hmaiah chiah i vuak chauhvin i knock out thei a, armor chuan a kut leh ke pahnih a khuh a, mahse chu chuan hmêlma chu zawi zawiin a kal tir a ni.
  Hetah hian Edward-a chuan inrintawkna a nei leh ta a; Professional boxer zinga world champion te pawh an chau a, round sawm leh pahnih chhungin an tlan chak ngai lo. Mahse sports shorts chauh ha chungin an inhnek. Chuvangin he monster hi a fizzle out dawn a ni.
  Dik tak chuan Cortez chu thawk a thawk nasa tan a, a thawmhnaw a chhuak nasa hle bawk a, a chetna pawh a tlahniam ta a ni.
  A hmui sei takah pawh hrisel lo tak a rawn lang chhuak a.
  Edward chu a active leh ta a, offensive lamah a lut ta a ni. Chutih rual chuan terminator naupang chuan special force-a a zirtir chu a hmang tawh lo va, adventure literature atanga technique pawimawh tak takte chu a hmang ta zawk a ni. A bik takin, hmêlma leh a bik takin a kut chu a tichak thei ang bera tihchak tumin khandaih kutkawr bul hnuaiah a bei thin.
  Cortez chu a hnungtawlh deuh tan a, chutah Edward-a chuan thusawi chakna a nei leh ta a:
  - Eng nge, monseigneur, a lum em?
  Count chuan a chhang let a, Eduard mit chu a ti na hle a, mahse a kut zungtang chu khandaih hmangin a vuak bawk. Indo mi naupang chuan hla lutuk lovin a rawn vawm a, a kutkawr buffalo savun chu a chhe mai mai a, mahse commando chuan Cortez-a phalanges pahnih khat chu a tikehsawm ta a ni. A kut dinglamah khandaih vawn chu a hrehawm ta hle mai a, Spain hotupa chuan ralthuam chu a kut vei lamah a sawn ta a ni.
  Mahse, a dik e, veilam hmanga chopping hi dinglam aiin a harsa zawk hle a, training i neih tawh pawhin.
  Edward chuan inrintawkna engemaw chen a nei ta a. Hmelma lu-ah a bei a, chutih rual chuan a ke ruh chu khup hnuaiah a vuak bawk.
  Armor plate chu a sang deuh a, mahse chuti chung chuan, bawng vun chuan vuakna chu a ti nem ta hle mai. Mahse Cortes chu a tlu a, a khandaih chu a inthlak danglam deuh a, Edward chuan fan technique hmangin vuakna inzawmkhawm a tih chuan Spanish count chu na takin a hmuiah a hrual a.
  Chu vuakna chu mitmeng hnuai chiahah a tla thla a, mahse thisen a la luang reng a, hmêlma tan chuan thusawi a harsa ta hle a, a natna ngei pawh chuan indona a\angin a tibuaitu a ni.
  Tunah chuan Cortes chu a thinrim tak zet a, mahse a thinrimna chu a chau tawh a, engtin emaw tak chuan thiltihtheihna a nei tawh lo. Vawi engemaw zat count chuan a miss a, a tawpah chuan Edward chuan sangha ang maia thiam takin a diving a, a blade hmangin hmêlma hmaiah a rawn deng ta a ni.
  Mitmeng dinglam chu a puak darh a, thisenin a khat ball ang maiin Cortez chu a rawn inphah tak zet a ni. Edward chuan a dinhmun a hmuh chuan a kut chu a rawn beng ta a. Buffalo vun chu a chhe deuh a, mahse hmêlma chuan a kut vei lamah khandaih chu a la chelh reng a.
  Hmeichhe indo mi pali chuan an ke hring, chiseled chu an stamp a, an lungphu chung lamah chuan:
  - I ti tha e, kan tlangval! I rawn chhuak rang hle mai!
  Tichuan indo tlangval chuan a kut zungtangah chuan vuakna chu a rawn ti leh ta a. Principle-ah chuan lu chu a bei thei a, mahse Cortes-a chu nungdama tang turin a duh a ni.
  Spain hotu khandaih rit tak chu leiah a tla thla a, misual chu a hnungtawlh leh a, French tawngin chau takin a chhang a:
  - Awle, i lakah ka chak lo niin a lang, savage!
  Edward-a chuan logical takin a dodal a:
  - Savages te hian French an thiam lo. Tin, eng pawh ni se, midang ram salah leh thah turin i lo kal a ni!
  Spanish hruaitu chuan a rawn ti a:
  - Chatuan, hremhmun hrehawm tawrhna ata chhanchhuaktu rinna kan rawn keng tel che a ni!
  Edward chuan nui chung hian a chhang a:
  - Chatuan ni lo mah se, mi zawng zawng tan hrehawm tawrhna i lo ni tawh!
  Indo mi pahnih chu an inhmachhawn a. An pahnih hian thisenin a khuh a, mahse Cortez erawh chu a rimchhia zawk a, hliam a tuar zawk tih chu a chiang. Spanish grandee ralthuam nei lo, khandaih hrual lutuk lo, mahse thihna thlen thei khawpa Indian pakhat lakah.
  Cortez chuan mit pakhat chauhvin a hmu a, mahse, a hmui hrual chung pawhin a tawng chiang khawp mai. Edward chuan Spanish count chu engtin nge a tih ang tih a hre lo. Tang anga hruai a ngai dawn a, mahse he thilah hian khawiah nge hruai tur tih erawh a chiang lo.
  Mahse, a nihna takah chuan Mayan Empire-a indo mite hnenah pek tur a ni. A chhan chu an khawpui hi eng nge an tih? Ka rilru a rawn hlip ta! Tin, tunah hian khawiah nge Mexican Indian sipaite hi an awm? An empire an tih chu a tlahniam tawh hle a, coast guard emaw regular army emaw pawh hmuh tur a awm lo. Chuvângin, Spanish mi za li zeta silai musket râpthlâk tak tak keng chu an tân chuan chakna nasa tak a lo ni ta a ni.
  Edward hian hun rei tak kal ta khan Cortez-a indona chungchang lehkhabu a chhiar a, chuvang chuan chutih laia India mite hian tute nge lal an neih tih leh an sipai lian leh te, a tlem berah chuan engzat nge an neih tih chiang takin a hre thei lo. Mahse theory-ah chuan Spain ram aia power lian zawk (ram dang thil neih nei lo!) chu mihring punnaah pawh a tlem tur a ni lo.
  Cortez chuan ngawi renga awm chu a titawp a, chiang lutuk loin a sawi a:
  - Vawikhat i chak tawh chuan that rawh!
  Edward chuan chhanna atan a nui suk a, insinuating takin a zawt a:
  - A nih loh leh nangmah tan tlanna lian tak i hlan mai thei bawk!
  Spanish count chuan dik takin a chhang a:
  - Ka hausakna atanga leiba la awm tih loh chu engmah ka nei lo, expedition leh ka hired detachment-ah hian engkim ka hmang vek!
  Edward-a chuan Cortez-a tan ngei pawhin a chhang a:
  - Tin, lal chuan chak lo zawk chu a that mai mai a ni... - Tin, chutah chuan ngaihtuahna ngaihnawm tak mai chu indo mi naupang takah chuan a lo lang ta a. - Tualchhung lal rawngbawlnaah i luh chuan engtin nge ni ang? Duhthlan tur dang i nei lo niin a lang!
  Cortez chuan a ngaihtuah a. Sum tam tak hman a ni tawh a, leiba pawh a tam a, a interest pawh a sang chho zel bawk. Spain ramah chuan leiba neitu lung ina tantir a ni ang a, tihduhdahna pawh a tawk mai thei bawk. Dik tak chuan squad hloh chu an dil ngei ang, mahse khawngaihna an nei dawn lo. Tualchhung lal rawngbawlnaah kal rawh? Spain mi tlemte chauhvin mercenaries hna an thawk a, tuna a detachment tihchhiat tawhah hian Castilian empire mi an ni vek lo.
  Eng pawh ni se, nungchang lama khapna a awm lo. Tualchhûng lal a ni mai thei, pathian dang biak chhûngkaw aṭanga lo piang a nih a rinawm ber. Mahse Cortez-a ngei pawh khan Kristian rinna chu a hrethiam tak tak lo va, Pathian, invenna nei lo ang maia kraws-a inkhung reng chuan zawhna tam tak a siam a ni. Dik tak chuan Engkimtitheia chuan kraws-a khenbeh a phal ang em? Tin, engvangin nge Sodom leh Gomorra halraltu leh mihring zawng zawng deuhthaw tuilianin a piltirtu Pathian chuan chutiang rilru put hmang mak tak chu a tiharh nghal?
  Eng pawh ni se, Cortes-a chu Catholic aiin agnostic a ni zawk. Chubakah, indo lai khan a hliam lutuk lo - a kut zungtang tliak te chu a dam thuai ang a, a mitmeng pawh a dam thuai ang. Vanneihthlak takin kut chu a hliam na hle nachungin a awm reng a ni.
  Count chuan a nui suk a, zahawm takin:
  - I rawngbawlnaah ka lut a nih chuan eng hlawh nge min pek ang?
  Edward chuan chiang takin a chhang a:
  - Tin, hei hi ka lal chuan a rel ang!
  Indona sam sen chu hummock hnuai atanga fungus rawn zuang chhuak ang maiin a rawn lang a, a coo a:
  - Hei hi tlangval thiltih a ni lo, pasal thiltih a ni zawk! Lo kal rawh, min zui rawh!
  Tin, hmeltha chuan a kekawr bul chu a rawn vawrh a. Spanish hruaitu chu a bo ve bawk a. Movie-a kan hmuh ang bawk khan - rang takin leh resigned takin!
  Tin, chutah chuan hmeichhe naupang pakhat, sam rangkachak nei chu a rawn lang ta a. Edward chu rilru hah zet hian a en a, ngawi rengin:
  - Ram phatsantu thiltih ti turin an rawn ti che em?
  Indo tlangval chuan thu awih takin a lu a bu nghat a, mak a ti hle mai:
  - Ni e... Mahse, engtin nge hei hi i hriat theih!
  Indo mi chuan aw awlsam zawkin a ti a:
  - Tuna i hmuh hi mumang a ni lo! Hei hi parallel reality a ni a, chu chu kan rawngbawlna pathiante hian thuneihna nasa tak an nei a ni...
  Hmeichhe thau tak, sam rangkachak nei chu a ngawi reng a, sam dum shock leh ruby mit eng mawi tak nei dang pakhat a rawn lang leh bawk. Zawi zawiin a ti a:
  - Mite hi an danglam. Pathiante pawh... Tin, a tlangpuiin, an inrawlh lo tih a chiang hle... inrawlhna a tulna hmunah chauh lo chuan. Tin, chutah chuan, he thu-ah hian mi an duh zawk!
  Hmeichhia dang, lunghlu aia sam var zawk a lo lang a, thaw chhuak chungin a chhang a.
  - Tin, chutiang horoscope i neih avangin i vannei hle a, Pathiante council chuan mission pawimawh ber atan an thlang che a ni!
  Edward-a chuan hmeichhe naupangte chu a kawr atang chuan a kun a, zak takin a chhang a:
  - Awle, ka hre chiang lo... A tling em?
  Ranger hmeichhe sam sen, Olympic torch aia sam eng zawk chu a rawn lang leh a, na takin a chhang a:
  - Dik tak chuan a ni lo! Tin, hna chu i hmachhawn theihna chance chu trillion khatah chance pakhat aia tam a ni lo!
  Edward chuan a ti hup a, a ti chhuak ta hlawl mai:
  - Mahse, chuti a nih chuan?
  Diabola sam sen chuan na takin a chhang a:
  - Tin, duhthlan tur i nei lo bawk! Nangin min thlang lo, kei chuan nangmah ka thlang zawk!
  Rangkachak sam nei nula chuan aw nem takin a hrilhfiah a:
  - Parallel universe chhiar sen loh zinga pakhatah kan transfer ang che, chutah chuan i hriatna leh thiamna hmanga tih theih loh tluk zet thil i tih a ngai dawn a ni!
  Hmeichhe naupang pakhat, emerald sam nei chuan heti hian a sawi:
  - Awle, engvangin nge a theih loh! Science fiction hnathawh hrang hrangah chuan mi lo langte hian hmalam hun hriatna hmangin thil chi hrang hrang, a chang chuan rintlak tak ang maia lang te an ti thin. Chu bâkah, heng mite hi indo mi naupang, chatuan tlangval, special forces sipai, leh Technical Sciences-a PhD nei pawh ni se, i thluak chu naupang ang mai a ni lo tih i tilang chiang hle a, chu chu thiam takin i humhim a ni!
  Snow-white sam nei indo mi chuan a nemnghet a:
  - Ni e, he shot hi horoscope ang chauha thlan a ni lo va, a takah chuan a hlu hle bawk! Hei hian i chance a ti sang zawk!
  Ranger nula sam rangkachak chuan a thaw halh a, a remark a:
  - Hun a tawi! June thla ni hmasa aia hmain kan kalsan thei lo a, chu chu Stalin-a vaukhânna pawh kan chan theihna chu zero-ah a tlahniam tihna a ni!
  Edward chuan chak takin a mitmeng dum chu a melh a, a ti muangchang a:
  - Thil pakhat ka hrethiam chiah lo, eng nge thleng?
  Hmeichhe dawithiam palite chu an in en a, chutah a sen ber chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - I entir ang u. Thumal hi Sahara thlaler-a icicles ri mai mai a ni!
  Hetah hian hmun ngaihnawm ber berah chuan gong a ri a, chu chuan heti hian a puang a:
  Chutiang broadcast ngaihnawm tak chu tihtawp a hun tawh.
  
  GULLIVER CHU COOKBOY A LO NI TA
  ANNOTATION THIL AWM DAN
  Tun ṭumah hian khualzin ropui Gulliver-a chuan sal naupang tak angin a inhmu a, lungpui hrual chunga a kekawr bul hring tak tak, a kekawr bul hring tak tak chunga chil chhak thin tlangvalah a insiam ta a ni. Tin, chutah chuan pirate lawnga cabin boy a lo ni ta a ni.
  . BUNG No. 1-na.
  Transition chu a rei khawp mai. Kawngpui hi lungpui a ni a, khaw lum hmunah chuan lungte pawh a lum hle. Tin, ni chu a tla tan chauh a ni.
  Tlangval Gulliver chu mistress hmeichhia nen chuan an kal dun a. A kekawr bul chauhvin a beng a, a ṭhianpa, naupang lutuk leh kum sawm leh pahnih vel mi ang maia lang aiin a inringtawk zawk hle.
  Tlangval Gulliver chuan a ti muangchang a:
  - Ka chau a, ka tuihal bawk!
  Nula chuan nui chungin a chhang a:
  - Bawih i ni! Mahse salte hian an pu hnenah engmah an dil thei lo!
  Tlangval chuan a thaw halh a. Hun rei vak lo kal ta khan puitling leh captain a ni tawh a, mahse tunah chuan kekawr bul lo, a duh ang anga nawr chhuah mai mai a ni ta!
  Mahse, chutah chuan a ding ta a. Convoy chuan chawlh hahdam a, chawhmeh ei an tum ta a. Darkar tlemte kalta chauh a puitling tawh tlangval sal tangte chu an ding ta a.
  Tin, tui tlem in tur leh cheese leh garlic nena flatbread ei phalsak an ni bawk.
  Tualchhung ei tur chu Gulliver tan chuan a tui hle niin a lang. Chu bâkah, tunah chuan ha naupang, hrisel, hrisel lo tak tak a nei tawh chu a lawmpui hle bawk. Chumi hnuah chuan a lawm hle.
  Ka kephah hring hring chauh chu lungpui lian takin a tikehsawm a, a hrual nasa hle.
  Tichuan kawng chu an rawn nam leh ta a.
  Hetah hian ni te chu a rei deuh a, a nih loh leh chutiang chu a ni mai mai em ni?
  Nula chuan Gulliver-a hnenah chuan:
  - I Pathian chu i ring a, mahse, entirnan, i rinna avangin stake-ah i kal thei!
  Khualzin tlangval chuan heti hian a chhang a:
  - Extreme leh fanaticism hi ka dodal a ni!
  Nula chuan a remti a:
  - Hei hi a dik a ni! Mahse, nangni zîngah chuan an thihna hmuna kalte an awm a!
  Gulliver chuan nui chung hian a chhang a:
  - An danglam a! Ṭhenkhat chu thihna hrehawm takah an kal a, ṭhenkhat chuan an phatsan bawk! Tin, silai hmetpuak mai ni lovin, mahni hmasialna tur atan pawh!
  Nula chu a nui suk a. A kekawr bul hring chu lungpui hring hring chungah chuan a rawn tla thla a, a duh pawh a ni tih a chiang hle.
  A hla phuah chu:
  Krista hmangaihna chu a mawiin a thianghlim a, .
  Amah hi a thianghlim a, a mawi em em bawk...
  Chutih rual chuan kan khawvelah hian thil tha lo a tam hle a, .
  Setana hi a la chak reng a ni mai thei!
  Boy Gulliver chuan mak a ti hle mai:
  - He Sam hi khawi atanga lo chhuak nge?
  Nula chuan nui chungin a chhang a:
  - Keimah ngeiin ka phuah a ni! Eng thil nge chhe lo?
  Gulliver chuan nui chung hian a chhang a:
  - Dik tak chuan a chhe lo! Mahse, Krista hi i ring em?
  Viscountess naupang chuan ngaihtuahna fim takin heti hian a sawi a:
  - Eng kawngah nge?
  Tlangval captain chuan a ti muangchang a:
  - Awle, eng nge Pathian a nih!?
  Nula chuan a lu a thing a, a chhang a:
  - Pathian Engkimtitheia leh khawvel siamtu a nih thu, ni lo. Mahse, thilmak tih theihna chi khat a nei mai thei tih hi a awm thei khawp mai!
  Gulliver chuan a sawifiah a:
  - Engvangin nge A Pathian nihna hi i rin loh?!
  Nula chuan inringtawk takin a chhang a:
  - Engkimtitheia kraws-a kal turin â takin i remtih vang a ni! Chakna i neih chuan i inveng thei lo hi a âwm lo hle!
  Tlangval captain chuan heti hian a chhang a:
  - Kan sual zawng zawng a chunga laksak turin hetiang hian a ti a ni!
  Viscountess naupang chuan a nui suk a, a chhang a:
  - Pathian Engkimtitheia chuan mihringte chhandamna tur kawng dang a nei lo tih hi rin harsa tak a ni. Mahse, a siamtu finna tawp nei lo chu engtin nge ni ang?!
  Gulliver chuan a lu a thing a, a chhang a:
  - Awle... Vantirhkohte pawhin an luhchilh duh thuruk a awm! Tin, a tlangpuiin, chutiang lo chu tih theih loh a ni tak zet mai thei bawk!
  Nula chuan a lu a bu nghat a:
  "I kekawr bul hring (bare heels) kha tiang hmanga vuak turin thu ka pe ang che, tichuan a theih ang!"
  Ngawi renga hrehawm tak a awm a. Gulliver chuan eng nge a belh tur a hre lo. Dik tak chuan theologian-te hian kum zabi tam tak chhung chu an inhnial tawh a. Tin, a inthlau tak zet a ni: miten anmahniah thil sual dang, pawi tak tak an belhchhah chuan chhandamna hun remchang an nei ta a ni. Hetah hian rei tak kan inhnial thei. Tin, Fapa chuan a inthawina nen tlanna a rawn keng em tih pawh. Tu hnenah chauh nge? Pa tan chuan thil mak tak a ni, Fapa thihna ang tlanna hi Pa hian a la ang em? Mahse Setana sawichhiatna ang maiin a ri bawk.
  Tin, a chhe lutuk a, a chhe lutuk bawk.
  Gulliver chuan thaw halh chungin hla a sa a:
  Mi engzat nge, ngaihdan tam tak, .
  Van thianghlim thuruk, .
  Mi zawng zawng tan ka figure out duh...
  Thutak zawngin hnah thim a awm a, .
  Ramhuai chu thinrim takin a thinrim a, .
  Ruahmanna siam a duh a, .
  Hei hi thlah kal zelte hmangaihna êng dawng tura mumang a ni a, .
  A chhanna chu Lalpa Engkimtitheia chauhvin a pe thei!
  Viscountess naupang chuan a lu a bu nghat a:
  - Ka hmu tha che, ei rawh!
  Gulliver-a chuan heti hian a sawi:
  - Ni e, saruak chanve vel, ni lum hnuaiah, nang ang hmeichhe hmeltha tak nen hian kal dun pawh a nuam khawp mai!
  Tin, naupang chu lungpui hrual hrual pakhat a ke a pen lai chuan a rawn ti chhuak leh ta a. Tin, a hlim lo hmel hle bawk.
  Viscountess chuan heti hian a sawi:
  - Dik tak chuan rinna hi thubuai dik takah a innghat tur a ni! Entîr nân, Isua chuan Pathian Chungnungbera a nih thu a sawi a. Mahse, heti hian a zirtir a ni: i hmui dinglamah an vuak che chuan i veilam hawi rawh! Mahse Thuthlung Hluiah erawh chuan a lehlamah chuan hmeichhia leh naupangte, ran vulh te pawh tihboral turin thupek a pe a ni!
  Gulliver chuan heti hian a chhang a:
  -Bible hi i hre chiang hle niin a lang!
  Viscountess chuan a lu a bu nghat a:
  - Ni e, ka chhiar a. Tin, tihduhdahna leh thil awm lo tak tak a tam hle bawk! Nawhchizuar innei tura thupek, emaw, misual thah tura thupek ang maiin. Tin, Elisa chuan a sam hring avanga a nuihzat mai mai naupangte chungah chuan bear chu a dah ta a!
  Boy Gulliver chuan heti hian a sawi:
  - Tin, miten hetiang hian an ti fo thin a, tihduhdahna an ti thin!
  Hmeichhe naupang chuan a nemnghet a ni:
  - Ni e an ti! Mahse, an tan chuan engmah credit a pe lo!
  Tlangval captain chuan heti hian a sawi:
  - Vanduaithlak takin a chang chuan tihduhdahna i hman a ngai thin. Awle, zirna kawng dang a awm loh chuan! Tin, eng pawh nise, eng thilin nge tibuai che?
  Viscountess chuan heti hian a sawi:
  - Khawthlang lamah chuan Thuthlung Hlui hunlaia nunrawng lutuk te, chutih rual chuan Isua Krista, kraws-a khenbeh lai pawha \awng\aitu, a thattute tana ngilneihna chu!
  Gulliver chuan a kut a phar a, a chhang a:
  - Ka hre lo! A chhan leh eng nge sawi a la harsa... Kan ngaihtuahna kan khawlkhawm a ngai. Mahse eng pawh nise. Heta zawhna awm chu, mahse nun hi Leiah hian a tawp lo. Tin.
  Viscountess chuan a nui suk a, a chhinchhiah ta a:
  - Chuvangin tualthattu tu pawhin an sawi thei - sual ka phal lo! Tin, vanram thlenga phurh chhuah a ni bawk!
  Tlangval Gulliver chuan dodal a duh a, mahse engtin emaw tak chuan ngaihtuahna chu a rilruah a lo lang lo. Tin, eng nge sawi tur awm? Hetah hian Theologian tawnhriat ngah tak i nih a ngai a ni. Tin, theologian leh theologian zawng zawng hian zawhna zawng zawng hi chhanna lungawithlak an pe thei vek lo. Entîr nân, engvângin nge engkimtitheia leh hmangaihna nei Pathian hnênah sualna a awm? Pathianin sual awm se a duh em, a titawp thei lo em ni?
  Tin, hetah hian chiang taka chhan a harsa hle bawk. Hetiang hian a lo chhuak emaw, kawng dangah emaw a lo chhuak emaw. Mahse eng chhanna pawh hi mi zawng zawng tan a inhmeh lo ang tih hi paradox a awm.
  Tlangval captain chuan lungngai hmel zet hian a ti a:
  - Entirnan, kum sangkhat chhung chu tar lovin i nung a. Chuvangin hlim takin awm rawh. Pathianin khawngaihna leh chatuan tleirawlna a pek che avangin. Mahse, mi pangngai hnenah a pe lo. Tin, chu chu a ti ve bawk!
  Viscountess chuan a lu a bu nghat a:
  - Amen! Hei hi a cool khawp mai!
  Gulliver-a chuan heti hian hla a sa a.
  Pathian chu khawngaihna tawp nei lo nen chuan a ropui ber a, .
  Leilung, van sang ber chu nangmahin i siam a...
  Mite tan, I Fapa mal neih chhun, .
  Kraws-ah a chho a, chutah a tho leh ta!
  Nula chuan a lu a bu nghat a, a chilh a:
  Van lam roll call-ah chuan, .
  Ka thiante zawng zawng an inkhawm ang, .
  Van lam roll call-ah chuan, .
  Chutah chuan Lalpa khawngaihnain, .
  Ka ti ang!
  Gulliver chuan a mit a chhing a, hla a sa let leh a:
  Ka Pathian, Nangmah i ni, Nangmah i ni,
  Khawi hmunah pawh ka hmu che...
  Passing-a pangpar ka lak hian, .
  Tin, hmangaihnain ka chibai che a ni!
  
  Jehova chu mawina lallukhum a ni a, .
  Ni eng leh zanlai eng mawi takah chuan...
  Hengte hi ka ngaihtuahna leh ka duhthusam - .
  Hei hi tleirawl duhthusam êng tak chu a ni!
  Hmeichhia chuan nuihzat hmel zet hian a lu a bu nghat a:
  - Ni e, i hla hi a tha a, nimahsela, zai tam zawk turin ka duh che!
  Gulliver chuan nui chungin a sa a:
  I ta zawng zawng hi a va mawi em, .
  Khawi hmunah pawh I aw ka hre vek...
  Pathian thinlungah chuan kut dinglam chuan hla a sa a, .
  Tin, thlarau chhungah chuan colossus puitling ang maiin a rawn ti chhuak bawk!
  
  Chûngte chu hnim hringin a khuh tlângte an ni a, .
  Hengte hi raging foam nei wave an ni...
  Hei hi tuipui kam a ni a, tuipui lum tak a awm a, .
  Hei hi ramri nei lo universe nei ni chu a ni!
  Hetah hian hmeichhe naupang chuan thinrim takin a kekawr bul chu a stamp a, Gulliver-a chu a titawp a, heti hian a zawt a:
  - Tin, hmeichhe tar hmelchhia, Lalpa Pathian siamte pawh hi an mawi em?
  Gulliver chuan a lu a thing a, a remark a:
  - Khawvel leh planet danga cheng an awm a, keini nen pawh an danglam a nih chuan anni pawh hian freak kan ni tih an ngaihtuah mai thei. Chu bâkah, hmeichhe mawi ber berte nêna inzawmnaah pawh!
  Viscountess chuan a remti a:
  - Dialectics lam atanga thlir chuan hei hi a logical hlein a lang!
  Gulliver chuan nui chungin a sa a:
  Lalpa Engkimtitheia chuan a ti eng a, .
  Kristaa thlamuanna kan hmuh theih dan...
  Mi sual inngaitlawm tak niin ka inhria a, .
  Lalpa chu ka chhandamtu a ni tih!
  Hmeichhia chuan a lu a bu nghat a, a ha a phar a:
  Van lalṭhutthlêngah chuan, .
  Lal Chungnungbera chu a thu a...
  Ka duhzawng ropui takin, .
  Kristan min awp a!
  
  Pathian chu kraws-ah khenbehin a awm a, .
  Isua chuan Pa hnenah a tawngtai a...
  Na taka min rel loh nan, .
  Sual chu a tawp thlengin min ngaidam tawh!
  
  Khawngaihna hi a tawp thei lo
  A fapa chu thi turin a tir a...
  Mimal taka a rawngbawl turin, .
  Tin, an thi ngam lo bawk!
  Tin, hmeichhe naupangte chuan an counterpart chu an mit an chhing a.
  Gulliver-a chuan heti hian a sawi:
  - Ni e, hei hi a duhawm hle mai. Hla thute hi a ropui ti mai ila! Mahse, Isua Krista chu i Lalpa leh Chhandamtuah i hre chiang em?
  Hmeichhia chuan a nui suk a, hla a sa a:
  Isua famkimna
  Isua hi a famkim a ni...
  Nui hmel atanga kut zungtang thlengin, .
  Fakna zawng zawng aiin...
  Aw, eng hlimna nge ni
  Aw, eng hlimna nge ni
  Pathian chu a famkim tih hria ang che!
  Pathian chu ideal a ni tih hria ang che!
  Gulliver chuan a nemnghet a ni:
  - I hla sa tha hle a, expressive takin i zai bawk! Nangmah ah hian theihna ropui tak tak ka hmu a.
  Nula chuan lawm takin a sa a:
  Nu ram mak tak zau takah chuan, .
  Indona leh hnathawhnaah thinrim...
  Hla hlimawm tak kan phuah a, .
  Pathian Engkimtitheia leh hruaitu chungchang...
  
  Pathian Eng chu indona ropuina a ni a, .
  Pathian Eng kan thalai thlawhna...
  Hla hmanga insual leh hnehna, .
  Kan mite hian Lalpa an zui!
  Gulliver chuan nui chung hian a chhang a:
  - I hla sak ropui hle mai! A ropui khawp mai!
  Hmeichhia chuan a nui suk a, a note a:
  Hla hian in sak leh nung turin min pui a, .
  Hla pakhat nen huaisen takin hike kan kal a...
  Tin, nun hla sa chunga kal thin chu, .
  Khawiah mah a bo ngai lovang!
  Naupangte chu lungpui kawngpuiah chuan an kal a. Tlangval ke hliam chu a na a, mahse a tuar chhuak a, a kal ta a ni. Tin, inbiakna chuan hrehawm tawrhna a\angin min tibuaiin.
  Chu bakah, i ha zawng zawng hi nangmah ta a ni a, naupang a nih avangin i thlarau a chawisang tawh bawk. Tin, taksa naupang tak chu a nghet a, a hrisel bawk. Tin, a chhehvel zawng zawng hi chutiang khawvel hriatna êng, eng tak, thar tak a ni.
  Viscountess chuan heti hian a zawt a:
  - Engvangin nge, entirnan, Krista chu Pathian a nih a, Lei leh vanah thiltihtheihna zawng zawng a neih chuan, hun leh hnam zawng zawnga roreltu leh hnehtu hlawhtling ber chu Genghis Khan a nih? Tu nge barbarian, leh pathian dang betu, leh nunrawng tak, leh nupui tam tak nei!?
  Gulliver chuan naupang nuihzat hmel buai zet hian a chhang a:
  - Awle, hei hi zawhna harsa tak a ni... Dik tak chuan Bible chuan Setana hi tun hunlai Pathian a ni a ti a, Genghis Khan hian a hlawhtlinna chu Diabola lakah a bat a ni mai thei!
  Hmeichhia chuan a dodal a:
  - Aw ni lo! Bible-ah engmah ziak a awm lo - Setana hi tun hunlai pathian a ni! Ka hriatrengna chu chatuan atan a naupang a, nangni puitling leh hmelchhia tak takte aiin a tha zawk hle!
  Tlangval captain chuan heti hian a sawi:
  - Ziak a ni - he hunlai pathian hian an rilru a tidel ta!
  Viscountess chu a nui suk a, a chhang a:
  - Setana a ni tih a sawi lo! Hei hian mihring mahni hmasialna a kawk pawh a ni mai thei. A nih loh leh, entirnan, chapona lutuk, emaw, mizia dik lo dang emaw pawh a ni thei.
  Gulliver-a chuan heti hian a sawi:
  - Hei hi a then chu a dik a ni! An pahnih hian an sawi tum pawh a ni mai thei!
  Hmeichhia chuan a ha a phar chhuak a:
  - Lalpan eng nge rilruah a neih?
  Gulliver chuan buai takin a chhang a:
  - Eng thu nge i sawi?
  Viscountess chuan a nui suk a, a chhang a:
  - Ni e, thil hrang hrang chungchang! He thupui chungchangah hian hla pawh ka nei!
  Tlangval captain chuan a lu a thing a, hetiang hian a rawt a:
  - Lo kal rawh, a hmasa berin ka"n zai ang!
  Nula chuan nui chungin a lu a bu nghat a:
  - I duh chuan hla sa rawh, .
  I thih thlengin hla sa lo mai rawh!
  Gulliver-a chuan a aw fiah tak, naupang ang maiin a zai tan ta a;
  Ringlo mi chu a lungawi lo, .
  Sual duhâmnaah i nung thei lo...
  A chhan chu Pathian thinurna hi a rapthlak em em a ni
  Pathian hi rorelna khauh tak a nih avangin!
  
  Hremhmun chhunga tisa chu khaw lum avângin a chau a, .
  Tin, kan hriatthiam a hun tawh hle bawk...
  Lalpa rinna hre lo chuan, .
  Hremhmun nghawngkawl hnuaiah a tlu ang!
  
  Mi sual chuan a ta a hmu ang
  Meia kang ral ang mai a ni ang...
  Ramhuaiten ramhnuaiah an hrem ang che, .
  Setana chibai buktute!
  
  Hlau la, sim rawh, Lalpa hmelma - .
  Hremhmunah paih nghal i ni ang...
  Tuin nge Sabbath ni chawimawi lo - .
  Chatuanin meialhin a khuh ang!
  
  Milem chu i chawimawi a, chu mi avang chuan i tuar a,
  Hremhmunah chuan writhe hi a hrehawm hle...
  Misual a ni ang, science - .
  Krista aiin milem chu a duh zawk zawk!
  
  Pathian thupek chu a ring lo
  Ni hmasa ber kha chawimawi ka duh lo...
  I kangral nghal loh beisei suh - .
  Misual hrehawm tawrhnaah chatuan chu a chanvo a ni!
  
  Phuba lak hun a lo thleng ngei ka ring, .
  Isua Pathian Ropui chu a lo kal ang - .
  Tin, khawvêl tâwpna chu a lo thleng ang a, .
  Mite tan chhandamna a thlen ang!
  
  Pathian Thianghlim chuan mitthite a kaitho ang,
  Rinna neia awmte chu boralnain a seh lo vang...
  Kei pawh Engkimtitheia bulah ka awm ve ngei ka ring, .
  Vanram - tisa saltanna chu tlu rawh se!
  Hmeichhia chuan lunghlu ang maia nui hmel pu chuan a nemnghet a:
  - Hla tha tak a ni! Mahse hla ringawt pawh i lungawi lo ang! Thil dang cool leh danglam bik kan mamawh!
  Gulliver chuan heti hian a sawi:
  - A âtna pawh a danglam bik!
  Viscountess chuan a ti ringawt a:
  - Tlemte tal naupang kan nih chuan engkim hi a va tha dawn em!
  Tin, heti hian rawtna a siam bawk:
  - Hla dang i sa ang u!
  Tlangval captain chuan a lu a thing a:
  - Hei hi i duh em?
  Nula chuan a lu a bu nghat a:
  - A dik alawm, zai turin ka duh che!
  Tin, Gulliver-a chuan a la a, a sa a;
  Khawvel tharah hian thilmak a awm a, .
  Fairy tale ang mai a ni a, a rawng pawh...
  Hetah hian chutiang mawina chu a awm
  Pointer hmangin flaw i hmu thei lo!
    
  Awle, ni thar a nih chuan engtin nge ni ang, .
  Leilung chungah a lo thleng dawn a ni...
  Chuvangin, tho turin kan lazy lutuk lo, .
  Khawvelah hian a lum zawk lo!
    
  Ropuinaah êng thar a awm ang, .
  Thingkungte chu candy ang maia awmna hmunah chuan...
  Zing chibai kan buk tan ang a, .
  Kan fate hi chatuan hlimnaah an awm!
    
  Kum zabi thar a lo thleng dawn a, .
  He bial hi a mawi em em a ni...
  Mi chu a hlim ang - .
  Kawng chu hlauhawm takin awm rawh se!
    
  Planet hi par chhuak rawh se - .
  Paradis mawi tak a ni thuai dawn...
  Winning account hawng rawh
  Khawvel hi May êng tak a ni ang!
    
  Engtiang chiahin nge a that?
  Ni a eng chhuak a nih chuan...
  Thingpui huan pakhat chuan chisel a drill a
  Mi zawng zawng hian planet-ah hian hun duhawm tak kan hmang vek a ni!
    
  Engkim hi kan tan chuan a va nuam em, .
  Hlimna ruam khat chu...
  A awm ang, ring rawh, par chhuah hun, .
  Rangkachak tihna!
    
  Tuin nge kan chanvo siam ang, .
  Huaisen tak leh hmeltha tak...
  Redistribution a awm chuan, .
  Tichuan i chak zual ta!
    
  Kan lu kan thlah lovang
  Ka hnungzang chu chhuang takin ka tidik a...
  Pancake, butter, cottage cheese, .
  Hostess chuan a rawn ti leh nghal!
    
  Chuvangin hlimna a awm dawn tih i hria
  Tin, êng chu Svarog Hming nen...
  Paradis tak tak a lo ni ang
  Mite chuan Pathian hnenah an tawngtai a!
    
  Lalpa chuan chhanna pakhat a pe a:
  Hlim takin kan thawk tur a ni...
  Tin, chutah chuan hello a lo thleng ang - .
  Hmêlte chu a eng chhuak ang!
    
  Hetah hian hmeichhe naupang kekawr bul lo a awm
  Turtle pakhat ka chuang a...
  I kut zungtang hmangin i punch a ngai a, .
  Hlauhna nasa tak thlentu!
    
  Khawiah nge mei a chhuah?
  Awle, khawiah nge mei chu a kang...
  Crushing blow a ni
  Hmelma nunrawng tak chuan a rawn bei ta!
    
  Hmelma lakah kan inpe lo vang, .
  Hei hi duhthusam angin ngai rawh...
  Cherub chu a ding nghet ta a
  Hmelma te hnena thla leh ngaihdamna!
    
  A thleng thuai dawn tih a sawi ang
  Hnehna an tih chu...
  Circus chu puan in a ni ta mai a, .
  Tin, a chang chuan ui te pawh an au thin!
    
  Rei lo teah vanram ang a ni tawh ang
  Khawvel pum hi i ti mawi ang u...
  Lada chungah lawmthu ka sawi e - .
  Cherub te chu rangkachak nen an eng!
  Tlangval chuan mawi takin a zai a, a aw chu naupang ang maiin a lo chang ta a. Sonorous tak leh shrill tak a ni.
  Viscountess chuan a ti ringawt a:
  - Chaw ei tha rawh! Tin, chu chu a cool khawp mai!
  Tlangval captain chuan a ti a:
  Ka zai a, ka zai a, ramhuai zawng zawng ka that vek ang!
  Nula chuan heti hian hla a sa bawk:
  Svarog hmeichhe chhuanawm tak tak kan ni a, .
  Fighter huaisen, huaisen tak tak...
  Rinawm takin rawng kan bawl a, Chhungkaw Hmingah kan awm a, .
  Pi leh pu te chhuang rawh se!
    
  Pathian Svarog leh mi rilru, .
  Universe hi hlim takin siam rawh...
  Min ring rawh, misual hian min hneh lovang,
  Kan sumdawnna chu hnathawh leh thil siam a ni!
  Gulliver chuan a whistle a, a aw ah hmangaihna nen:
  - Hla ropui tak!
  Viscountess chuan a lu a bu nghat a, a chilh a:
  - Ni e, chu chu a mawina chu a ni. Hla sakna tur atan eng nge i ei thin?
  Tlangval leh nula chu an kal chhunzawm zel a. An fate ke chuan inrintawkna nasa tak nen an ke chu a rawn deng a. Tin, mawi takin hla an sa thei bawk tih rinhlelh rual a ni lo.
  Hetah hian naupangte hi engkim an ni vek niin a lang. Tin, chutiang khawvel mak tak chu a ni. Saltanna chu a chhungah awm mah se.
  Gulliver chuan lawm takin a sa a:
  Planet pakhata awm zawng zawng
  Inrem taka nun hi i hriat tur a ni...
  Naupangte chu an nuih reng tur a ni
  Tin, khawvêl thlamuang takah awm la, .
  Naupangte nuih tur a ni!
  Naupangte nuih tur a ni!
  Naupangte nuih tur a ni!
  Tin, khawvel thlamuang takah nung rawh!
  Chuvang chuan an kal a, an kal a, an kal leh ta a ni...
  Tlai chu a tawpah chuan a lo thleng ta. Tin, zanriah ei tur atan naupang mante awmna column an siam bawk.
  Ei theih soup chi khat an pe a, chubakah flatbread bawnghnute nen pawh an pe bawk. Bawih tlangvalte chuan an ei a. Tin, duhsak takin an muhil ta a.
  Dik tak chuan ni khata kawng harsa tak an zawh hnu chuan chawlh hahdam an mamawh ta a ni.
  Gulliver pawh chuan a hnim tan a, mumang mak tak tak a nei ta a.
  Chutah chuan hmeichhe saruak chanve velin hla an sa a;
  Universe chu a inthen darh ta vek a
  Arsi te chu a thim tawh a, catastrophe-death!
  Hremhmun hla tak hrehawm takah chuan an tap a, an tap a, .
  Tin, damchhuakte tan chuan: tuar chhuah chu a zahthlak mai!
  
  Pathian angin - dan zawng zawng rorel, .
  Chhia leh tha hriatna theihnghilh leh chawimawina hnawl!
  Alien race chuan khawvel thar a siam mek a, .
  Min challenge a - chanchin tha lo tak!
  . BUNG No. 2-na.
  Gulliver-a a insiam cabin boy chu brigantine mawi leh mawi tak takah chuan a chuang a. A sail-te chu a rawng a eng hle a, pangpar leh hnim hring ang chi design mak tak tak, mak tak tak, leh dragonfly te, chutiang bawkin hmeichhe naupang khandaih keng te pawh a awm bawk.
  Tin, hei hi lawnga thawkte nen pawh a inmil hle bawk. Hetah pawh hian hmeichhe naupang chauh an awm. Tin, an saruak mai mai a, an hnute leh an kekawrte chauh chu jewelry hrui in a khuh vek bawk. Tin, vun chu a sen a, a eng a, dar lem ang mai a ni.
  Pirate hmeichhe naupangte chuan an ke hring, mawi tak leh mi hip thei tak hmangin an vuak a.
  Tin, chutih rual chuan an zai bawk a:
  Kan rethei, kan rethei, pirate, .
  Kan pawi hle mai, kan pawi hle mai, .
  Hmeichhia te hian phuba lakna an pumpelh thei lo, .
  Mahse, kan chhungah nungchang an tuh loh avangin!
  
  Pirate te hian science an mamawh lo
  Tin, a chhan pawh a chiang hle bawk...
  Ke leh kut kan nei a, .
  Mahse, kan lu tan hian hmanraw kan nei lo!
  Tin, chutah chuan Gallion pakhat a rawn lang ta a; A zuang thla a, a kekawr bul hring, round tak chu a rawn flash a.
  A tlangpuiin eng mawina nge awm, an sam pawh a eng hle. A tam zawk chu honey blonde an ni a, sam chu rangkachak hnah ang maiin a eng a, mahse hmeichhe naupang copper-red leh sam emerald rawng pawh an awm bawk.
  Ṭhenkhat chuan brooch earrings an ha ṭhin. Tin, line-a famkimna an neih chu a va ni em!
  Tin, an taksa ruhte chu an vun bronze, eng mawi tak hnuaiah chuan mercury ball ang maiin a inher bawk. Hengte hi hmeichhe naupang insual thei tak tak an ni tak zet a ni.
  Tin, tunah chuan brigantine chuan gallion hnungah a tlan phei ta a. Tin, he lawngah hian shaggy orc bear te an tlan kual a, sail an belh a, chhuah an tum bawk.
  Hmeichhe captain, sam rangkachak hnah rawng, thlipui tleh nasat em em, leh kekawr bul hring, mipa rilru tibuaitu, a au chhuah lai:
  Damd bears te chu kan tichhe vek ang! Dragon gang hi mei chhuak rawh se!
  Hetah hian brigantine chuan hlat zawng chu a khar ta a ni. Tin, hmeichhe naupang pathum chuan bow cannon atang chuan an kap a, an kekawr bul chu deck-ah an nghat a.
  Tin, chutah chuan cannonball chu a thlawk chhuak a, arc pakhat a sawi zawh chuan hmêlma galleon galley-ah chuan a rawn kap nghal a. Tin, lawng chuan vuakna nasa tak a tawk a, a tikehsawm ta a.
  Hmeichhe naupangte chu an zuang chhuak ta a, an kekawr bul hring, zungbun chu an rawn ti eng a, an au chhuak ta a:
  Pirate-te ropuina, ropuina!
  Hmeichhe naupangte chu hmalam pan turin an tlan chak hle...
  Flag sen hnuaiah kan indo a, .
  Sipai chuan an rawn bei ta!
  Tin, tunah chuan brigantine chu Gallion chu a hnaih chho zel bawk. Tin, hmeichhe naupangte chuan hmêlma lawngah chuan hook an paih bawk. Tin, brigantine chu an victim hnenah an attract bawk. Tin, chutah chuan kekawr bul, ke hring hring a rawn eng chhuak ta a. Chutah chuan an zuang thla a, orcs te nen chuan an inbei tan ta a ni. Tin, buaina nasa tak a awm bawk. Hmeichhe naupangte chuan sabre hmangin an inhnim a, hmêlma chu lui kang takah thisen an chhuahtir a ni. Tin, orc te chu an lu tansak chungin an tlu bawk.
  Tin, an lu chu leiah a rawn inher bawk.
  Hei hi chhiatna leh boralna a ni tak zet a ni. Tunah chuan indo mite chuan an ropuina zawng zawng nen an inlan ta. Tin, an ke hring, sen hring, sledgehammer ang maiin, vuakna nasa tak a tawk bawk.
  Hmeichhe naupangte hi an hmeltha hle a, an vun rangkachak chu ni chhuahnaah a eng chhuak a, chung zinga pathum chu an awm.
  Indo mite chuan an whistle a, an au chhuak a:
  - Kan hmelma te kan that ang, hei hi kan credo a ni fo. Exam zawng zawngah A nen kan pass vek a, kan ram hi a thianghlim!
  Hmeichhe naupangte chu an rawn chhuak tha tak zet. Tin, an chop nasa lutuk a, swing pawh tihtawp theih a ni lo.
  Tin, kekawr bul lo naupang Gulliver chuan anmahni nen an inbei bawk. A dashing hle mai, ti ila.
  Tin, tlangval kekawr bul hring chuan a la ang a, orc hmuiah a tikehsawm ang. Tin, a hmui chu a tla thla ta a.
  Gulliver-a chuan heti hian hla a sa a:
  - Insual kan nun dan, .
  Tin, thihna hlau lo...
  Tun atang chuan nang leh kei hi hetiang hian kan awm tawh ang!
  Arsi sang tak leh arsi ngawih ngawih takah chuan, .
  Tuipui thlipui leh mei thinrim takah chuan!
  Tin, mei nasa tak, leh thinrim tak!
  Cabin boy chuan a hack a, a kekawr bul chu a rawn deng ta a.
  Naupang nih hi a tha tak zet a ni. Taksa chak tak i nei em.
  Hei hi tlangval superman a ni tak zet.
  Tin, a lungphu chung lamah hla a sa bawk:
  - Savages khup chunga knight of light ka ni a, .
  Leilung ata Fatherland hmelma te chu ka nuai bo ang!
  Hei hi tlangval insual leh hla a sak dan chu a ni. Tin, a chop a, a but bawk.
  Tin, hmeichhe dang pawh an insual ve bawk. Chu chu a mawi em em a, a thlum em em bawk.
  An inbei a, a dik e, hmun sang takah an inbei a ni. A thumal hi entîrna lam hawiah chuan.
  Hengte hi indo mite an ni. An chungchang hi i sawi thei ang: super leh hyper.
  An insual tan chuan engmahin a dang thei lo.
  Chutiang chuan orc hnuhnung berte chu mawina vuakna hnuaiah chuan an tlu ta a ni. Tin, indo mite zingah chuan hlimna nasa tak a awm a.
  Tin, an zai a:
  Mi zawng zawng kan talh ang a, kan talh ang,
  Mi zawng zawng kan that vek dawn! Mi zawng zawng kan that vek ang!
  Tin, chu mi hnuah chuan gallion chu an zawng kual ta a, an ei tur an zawng ta a ni. Chutih rual chuan indo mite chuan heti hian hla an sa bawk a:
  - Zan atanga zing thleng kal tlang tur kan zawng a, .
  Fraer chu i tichhia ang u! Fraer chu i tichhia ang u!
  Hetah hian Gulliver-a chuan phur takin hla a sa tan a;
  Unau chuan a unaupa hnenah chuan a kut a phar a;
  Indona rapthlak tak - hmelma au thawm!
  Machine gun chu i thian a lo ni ta, .
  Phuba lakna chu frivolity vangin a lo thleng ta!
  
  Mi an broke a nih chuan eng nge tih tur
  Dashing bullets whistle vel a nih chuan!
  Pathianin indona chu tharum hmanga tihtawp a tha zawk - .
  Chutichuan, sakawlh sakawlh nite chu a tawp ta!
  
  Mahse hremhmun hian tawp chin leh tawp chin a hre lo, .
  Lei chu napalm-ah a kang a, naupang an tap!
  Tunah chuan hmeichhe naupangte hmel chu a hring ta - .
  Hemi hi Lalpa Thianghlim hian tuin nge chhang ang?
  
  Awle, i hmangaih engzat nge i that theih ang?
  A nihna takah chuan mihring hi a piang, ring rawh, hlimna atan!
  Nu chuan a fapa chu hmalam pan turin a phal lo va, .
  Tin, thlasik lai pawhin indo lai hian khaw lum a awm thin!
  
  Mahse sipai hna chu tih tur dik tak a ni:
  Engvangin nge Fatherland tan kan beih ang?
  Kum sawm leh paruk a nih chuan biak in chu a grey tawh a,
  Hmeithai vanduai tak takte hmel chu mittui tla zawih zawih a ni!
  
  Mahse, eng nge ni, unaupa i â em?
  Ni lo, i â, i hmangaih chuan a chhang!
  Meanness, lalṭhutthlenga thu, kan sipai, .
  A u chu Kaina bawlhhlawh tak a ni tih a ring tlat!
  
  Leiah hian thisen luite chuan thisen kalna chu a tikehsawm a, .
  Tin, core atanga pulse lo chhuak chuan blow...
  Plow chu shell-in a vuak chu lovah a vawt a, .
  Aw, Ni chu a va sen tawh tak em!
  
  Mahse Isua a lo kal dawn tih rinna a awm - .
  Unaute a inremtir ang a, chhandamna a thlen ang!
  Tichuan, score tenawm tak phuba lak hi i theihnghilh ang u - .
  Ngaihdamnain kan zavaia thlarauah ro lal rawh se!
  Chumi hnuah chuan pirate hmeichhe naupangte chuan cabin boy chu an nuih a za hle. Tin, a ropui khawp mai.
  Chumi hnuah chuan galleon chu hold atang chuan an hruai chhuak a, beer leh wine barrel te chu an in a, an thinrim tan ta a ni.
  Tin, hmeichhe mawi tak takte ke hring, hmeichhe ang maia an zai chu eng ang zai nge ni. Engtin nge a cool hmel hle mai.
  Tin, an bawnghnute thau tak takte chu a eng chhuak bawk. Hengte hi i mamawh hmeichhe naupangte chu an ni tak zet a ni.
  Tlangval Gulliver-a pawh chuan tui takin zu a in a, hla a sa bawk a;
  Mi tin hian hmangaihna chungchangah mimal ngaihdan kan nei vek - .
  Mawi leh ideal tih concept!
  Mite chu an lo puitlin lo nachungin, .
  Mahse mihring chu sava a ni tawh lo!
  
  Tin, hetah hian, a dik e, aphorism tlemte la la, hetiang thil hi i belh thei bawk a, witty;
  Hmeichhe naupang kekawr hak (bare heel) hian pheikhawk fashionable tak a hmu ngei ang!
  Mahse thil original tak chu ka rilruah a lo lang lo
  Entirna pakhat chu hetiang hi a ni:
  Kum tin tan hmangaihna, .
  Tin, tlangval chu a chhuang hle bawk...
  A mitmeng chu thim zingah chuan a eng chhuak a, .
  A result chu a cool dawn khawp mai!
  Hetiang zawng zawng hi han sawi ila - bengchheng leh banal.
  Mahse, a lehlamah chuan a cool pawh kan ti thei.
  Gulliver-a chuan heti hian hla a sa a:
  Ka gallop nghal zat bawk. Mahse, ka ride dan a danglam
  A nih loh leh, louse ang maiin ka zuang chhuak zawk...
  Tin, a bik takin change hi ka hit thei bawk, .
  Tlangval kekawr bul lo chu i pe lo!
  Tin, chutah chuan Gulliver-a chuan thil civilized zawk a sa a;
  Paradis khawvel mawi takah hian awm kan duh - .
  Natna awm lohna hmunah chuan bawnghnute chhe tawh tak tak...
  Chutichuan nunna hrui chu tawp nei lo a lo ni ta a, .
  Nitin hlim leh hlim takin awm rawh se!
  
  Thlasik laiin a rawng chu ruahpui ang maia awmna hmunah chuan, .
  Water lilies hi rangkachak leh emerald ang a ni.
  Reality hi hun rei tak chhung chu mumang nen a inang tawhna hmunah...
  Tlangval tu pawhin thilmak a ti thei!
  
  Aw Nu Ram, Pathian lungngaihna thianghlim;
  I birches speckled, thir eng mawi tak tak...
  Tin, Lalpa hnenah thil pakhat ka tawngtai a, .
  Fatherland chu ropui takin a lo thanglian theih nan!
  
  Mahse, chutih lai chuan fighter hian campaign a nei tawh a,
  Barbarian warrior ang maiin a march thin!
  Planet tan thil tha kan ti dawn - .
  I nu duh tak chu bullet-in a chhuah loh nan!
  
  Troll attack, rilru na taka pressure;
  Hmelma te avalanche chu a tlan chak hle!
  Chuvangin, engvangin nge inhnialna nasa tak kan mamawh, .
  Fatherland chu fist-a a inpumkhat hunah!
  
  Mahse, orc monsters te chuan an nui suk leh a, .
  Chu pa chuan a kawchhungah ruh a khuh ang maiin a hria!
  Tin, goblin chuan thinrim takin a rawn ti a, .
  Mahse sipai hnen atanga thilpek chu kan hmang ta!
  
  Mahse, hmelma hnehna chu a hnai tawh a, .
  Russia chu hnim hring atang hian kan tikehsawm ang!
  Mi bawlhhlawhte phuba lakna a lo thleng ta - .
  An vun chu a chhe vek a, a lint bawk!
  
  Hmeichhe naupang hmel mawi tak oval - .
  Rinna leh chakna ropui tak min pe!
  Chutiang chuan Gulliver chuan rilru natna leh thahnemngaihna nasa tak nen a zai ta a ni. Tin, a hla sak pawh chu a mawi em em a ni.
  Tichuan, naupang captain chuan hla a sa leh ta a, beer glass khat dang a in hnuah, sangha hring a ei zawh chuan;
  Ram ropui, thiltithei, thianghlim, .
  Van boruak dum hnuaiah chuan a eng zawk a awm lo!
  Engkimtitheia Pathianin chatuan atan min pek a ni - .
  Ramri nei lo êng, chawimawi Messia!
  
  Khawvel hian hetiang thiltihtheihna hi a la hmu ngai lo, i hria em, a la hmu ngai lo
  Chutiang chuan chhuanawm takin hmun zau tak chu kan rap chhuak ta a ni!
  Khawvel arsi eng pawhin hla an sa che a, .
  Anh hlim takin awm rawh se!
  
  A nihna takah chuan hei hi kan Nu Ram a ni a, chutiang chanvo chu a ni, .
  Thil zawng zawng space chu thupek pe rawh!
  Kan zinga tu pawhin, ring rawh, hei hi kan duh ang,
  Thu bengchheng tak tak awm lovin, hmeichhe rinna dik lo!
  
  Vantirhkoh chungnungte chuan an tawtawrawt chak tak chu an ham a, .
  Kan sipaite kal dan chu chak takin an fak a ni!
  Tin, hmêlma chuan a chanvo chu aspen bawm chhungah a hmu ang a,
  Tin, chhiah leh chhiah a dawng lo vang!
  
  Hei hi kan Nu Ram a ni a, a chhunga thil awm zawng zawng hi ring rawh, a mawi,
  Thawhrimna tel lovin universe pumpui chu a tidanglam ta vek a ni!
  Hmeichhe duhawm tak tak, braid rit tak nei, .
  Blow na tak a duh a ni!
  
  Fatherland hi nu mitmeng sen hring hmel a ni a, .
  A kut chu a nem a, lung pawh a ni!
  Tin, hmelma chu, tlangval, silai muin i that bawk - .
  I thinlungah meialh chu eng zual rawh se!
  
  Fatherland ramri nei lo hnenah thutiam siam la, .
  Nang tan pawh a tha hle tih chu a chiang!
  Indona thinurah thisen luang mah se, .
  Tunah chuan hmêlma chuan phuba lakna a dawng tawh ang!
  
  Hriamhrei leh huaisenna hi chutiang alloy chak tak chu a ni a, .
  Mi sual chuan a hneh thei lo!
  Bomb kengin thlawhnaah chuan rang takin ka thlawk a, .
  Tin, a puak chuan window-ah ruah a sur nasa hle bawk!
  
  Mahse roreltu thupek - fly boy to Mars - .
  Space i install hun a ni tawh!
  Tin, Martian-a inngaihluhna chuan a mit a ti na hle ang,
  Tichuan Pluto piah lam kan hmu ta!
  
  Khawvel hmun sang tak takah lo kal ila, universe kil hmuin, .
  Hei hi kan mihring chanvo a ni!
  Tin, chuvangin, naupang tê, exploits chu ngam rawh, .
  A nihna takah chuan lawmman chu hlawkna tur a ni tih hria ang che!
  Hmeichhe naupangte pawh chuan an kut an beng a, an kut an thlak bawk. Tin, an kekawr bul pawh chu a nimble em em bawk. Tin, a kekawr bul hring chu ni chhuahnaah a eng chhuak bawk.
  Gulliver chu an bulah a awm a, naupang kekawr bul lo taksaah, chutiang taka nung leh hlim tak chu.
  Mahse, ni khatna thlengin an zai a.
  Chumi hnuah chuan card khelh kan tum ta a ni. Tin, hei pawh hi thiltih ropui tak a ni.
  Tin, a takin i la thei a, i inthiar thei bawk. Tin, a thinrim hma loh chuan hmeichhe naupangte nen an infiam bawk ang.
  Pirate nula chuan Gulliver-a ke hring, naupang ang maia lang chu a kutah a la a, a kekawr zungbun, pink tak chu a massage tan ta a.
  Cabin boy chu a nui suk a, lawmna chuan a purh bawk. A ropui khawp mai. Hei hi thilmak tlangval mai a ni tak zet a ni.
  Tin, a ke hring, mawi tak tak chu thilmak mai a ni.
  Gulliver chuan nui chungin a sa a:
  Kekawr bul lo, kekawr bul lo chauh, .
  July thlaa ruah sur leh surf ri hnuaiah chuan...
  Kekawr bul lo, kekawr bul lo chauh, .
  I zai ang u, nang leh kei!
  Heng hla hlimawm tak tak an neih te hi an ni. Tin, a tawpah chuan tlangval nih hi a tha ngei ang. Tin, chutih rual chuan thil ropui tak tak i lantir bawk.
  Mahse, chutiang chauh chu a ni lo tih chu a chiang. Gulliver-a la tih loh chu.
  Tin, hla a sa a, a zai bawk a, a fate kekawr bul lo hmangin splits te chu a ti bawk. Chu pawh chu a cool hle a, eng emaw chen chu odious takin a lang bawk.
  Hei hi tlangval captain a ni a, ram tam takah a zin a, tuifinriatah vawi khat aia tam a zin bawk.
  Tin, a rilru put hmang pawh, chiang takin sawi ila, a aggressive hle bawk.
  Mahse chuvang chuan hmeichhe naupang chu pirate flag-ah hruaiin silai te tak te hmangin shark i la kap thei lo. A luh a awlsam lo, mahse chu chu a mawina chu a ni.
  Naupang Gulliver-a chuan a ke hring, naupang ang maia innghatin a la a, a kap ta a ni. Cannonball chuan shark chu a rawn deng ta a. Tin, a hnungzang a tikehsawm a, a chhungril chu a tikehsawm bawk. Naupang chuan a au chhuak a:
  - Tlangval chuan huaisenna cool tak tak a man a, .
  Tin, lawnga thawkte chu bawm chhungah chuan an tlan lut ta a!
  Pirate-te hmeichhe captain chuan cabin boy chu a ke ruh hring hring hmangin naupang hnar aṭangin a man a, a rawn au chhuak ta a:
  - Awle, nang tomboy, ka hmun hi i luah duh a ni. Nangmah ah hian ambition tam tak ka hmu!
  Boy Gulliver chuan heti hian a chhang a:
  - A tlem berah chuan ka lungawi a, mahse mipa ka la ni tho. Tin, hmeichhia chu...
  Indo mi sam sen dang pakhat chuan heti hian a sa a:
  Hmeichhia tel lo chuan khawvelah hian nun theih a ni lo, .
  May thla ni chu an chhungah a awm a, hmangaihna chu an chhungah a par chhuak!
  Gulliver chuan nuihzatthlak tak mai hian rawtna a siam a, chu chu naupang ang mai a ni a, chutih rual chuan huaisen tak a ni bawk a:
  Hun harsa tak a lo thleng ta, .
  Thisen chu thlipui tleh ang maiin a luang chhuak!
  I thawk hnuhnung ber thlengin bei rawh, .
  Tin, hlimna, remna, hmangaihna lo thleng rawh se!
    
  Communism misual fate kan ni a, .
  Fatherland fapa ramri nei lo...
  Revanchism hordes lo thleng tur ni mahse - .
  Kan Nu Ram tan i rinawm ang u!
    
  Hun ropui leh khawvel pum huap hunah chuan, .
  Quasars hi kut zungtang atanga siam a ngai...
  Min ring rawh, kan che tha khawp mai,
  A tlem berah chuan hremhmun sual sipaite chuan an rawn bei ta!
    
  A beitu sipaite kan that ang, .
  Tin, quark atang hian laser kan siam dawn bawk...
  Tin, mi chu eng mi huaisen pawh a lo ni ang, .
  Kan chungah hian rangkachak thla nei cherub a awm!
    
  Fatherland chungah chhum alh nasa hle chung pawhin, .
  Naupangte chu hmelma do turin an inpeih tawh...
  Fighter squad pakhat, ring rawh, so flying, .
  Khawvel kil hi i boot hmangin ke pen suh!
    
  Hmelma chu thiltithei leh fing tak a ni tih kan hria a, .
  Ram inch khat pawh kan pe dawn lo...
  Tin, mihring hi hmasawnna chak, ropui tak a ni
  Tin, mi zawng zawng Lalpa chauhvin ring rawh!
    
  Communism ropui tak kan din ang, .
  Native land chu a hlawhtling ang...
  Hmelma chu ramhuai hle mah se, .
  Kan chanvo chu beih hi a ni!
    
  Pioneer huaisen tlangval huaisen, .
  Indo mi ni tura piang i nih reng thu...
  Leo hi bunny hlauhawm tak a ni lo, .
  Mumang chu lo thleng rawh se!
    
  Unaute u, mualphona kan tuar thei lo, .
  Fatherland tan kan ding vek ang...
  Sawiselna hi kan tuar tawh lovang,
  Hmelma chu thir kut hmangin i tikehsawm ang u!
    
  Kan zavaiin kut kan inzawm chuan, .
  Insect kan hneh thei...
  Ram thianghlim chu ni ang a ni a, .
  Tin, ramsa mantu chu game-ah a chang ta bawk!
  Hei hi tun hnaia captain ni tawh, mi ropui tak nei naupang pakhatin a sak a ni. Tin, chu chu a cool khawp mai.
  Mahse, chutih lai chuan frigate pakhat chu horizon-ah a rawn lang ta a. Chubakah, class lian tak a ni - silai sawmruk leh pali. Engvangin nge hei hi a pawi hle? Tin, vawk hmu thei kite ang maiin a hnaih bawk.
  Hmeichhe captain chuan heti hian a sawi:
  - Hei hi kan tan chuan chona a ni! Kan inbei dawn nge...
  Hmeichhe sam sen chuan a dodal a:
  - Tlanchhuahna tur zawhna a awm lo!
  Hmeichhe sam dum, a ha lunghlu ang maia eng leh eng mawi tak takte pholang chuan heti hian hla a sa a:
  Min zah tur a ni a, min hlauh tur a ni a, .
  Hmeichhe naupangte thiltih ropui hi chhiar sen loh a ni...
  Hmeichhia te chuan insual dan an hre fo thin
  Sabengtung chu sakei ang maiin an fuh thei!
  Tin, a lei sei leh seh tak chu a lantir bawk.
  Awle, insual a awm dawn avangin engvangin nge i rilru natna nasa tak kha i lantir loh vang. Tin, hei hi hmelma tan chuan a hrehawm hle dawn a ni. Tin, i thiante tan pawh a nuam dawn lo.
  Tin, indonaah chuan hmun dik leh maneuver dik thlan a ngai tih chu a chiang.
  Chutiang chuan hmeichhe naupangte chuan thiam takin an brigantine chu an ti che a, chutih rual chuan hla sak pawh an theihnghilh lo;
  Fatherland-a Komsomol member i ni a, .
  Elfia tan huaisen taka beih i duh em...
  Nu ram i tanpui thei ang, .
  Knight hian clown thlarau a nei lo!
    
  Nula chu hla phuah thiam mak tak a ni a, .
  Snowdrifts chhungah chuan kekawr bul lo takin a tlan kual vel a...
  Lalnu eng tak i ni - .
  Orkolf-a chu i kut zungtang hmangin i vuak ang!
    
  A kekawr bul hring hmangin grenade a vawm a, .
  Sipai sawmhnih chuang zet an inthen darh...
  Fuhrer-a tan phuba lakna a awm thuai dawn a,
  Knight chuan machine gun chu a buatsaih ang!
    
  Komsomol member-te indonaah hian hmeichhe naupang kan ni a, .
  Indonaa fighter ropui ber berte...
  Hmelthate hian aw ring tak an nei a, .
  Pi leh pu te chhuang rawh se!
    
  Elfskva-ah nasa takin an bei a, .
  Tin, huaisen takin orc sualte chu an dang thei bawk...
  Keini hmeichhe naupangte hian kan chak chiang hle
  Exam zawng zawng A's chauh pass vek!
    
  Kan thisen zam ah hian thlipui a awm
  Lightning a rawn eng chhuak a, chu chu a hre chiang...
  Khawvelah hian ram chak tak tak an awm dawn a, .
  Bear, ui leh sava atang hian!
    
  Wehrmacht hian hmeichhe naupangte chu an khup thlengin a hruai lut dawn lo a,
  Kan ben ngai lovang, hre rawh...
  Stalin leh Lenin fing ber pawh kan hnenah an awm a, .
  Kum zabi leh kumte hi liam zel rawh se!
    
  Pathianin khawvel hi photon a\angin a siam a, .
  Thihna tel lova chatuan thlenga nunna chuan...
  Order thar kan siam dawn tih kan hria a,
  Tin, kan chungah cherub chuan a thla a hawng bawk!
    
  Patronymic-ah hian mi huaisen tam tak an awm a, .
  Komsomol member te hi an hmasa ber fo...
  Sipai te chu menacing formation-in an kal a, .
  Khawpui chhunga elf-te humhimna!
    
  Elfskva bulah Fritz-ho nen kan inbei mek a, .
  Tin, khawpui pawh an humhim thei bawk...
  Nula chuan a kekawr bul lo hmangin package chu a paih a, .
  Tin, ramhuai te chu i kap ang u!
    
  Ork tam tak kan mow down a, .
  Punk tam tak chu an cut off a...
  Mile tam tak racking up lehzual, .
  Setana sipai rual kan that mek a ni!
    
  Orktler-a ha zawng zawng kan knock chhuak vek a, .
  Dragon president chu a hneh ta a ni...
  Nula chuan a hmui a rawn hawng a
  Armageddon lian tak a lo chhuak ta!
    
  Fuhrer chu khawngaihna pe suh
  Nangni hmeichhiate hi in huaisen fo thin...
  Lawmman thahnemngai tak takte chuan hmelthate chu a nghak reng a, .
  Tin, min ring rawh, kan duhthusam chu a thleng dik ngei ang!
    
  Khawvel zawng zawng siamtu Pathian, .
  Elfinist malsawmna a la a...
  Indonaah a thiltihtheihna danglam thei lo nen, .
  Hmeichhia chuan orcism sual tak chu a tikehsawm!
    
  A kekawr bul hring hmangin grenade a vawm a, .
  Tin, "Tiger" hlauhawm tak chu a rawn let leh ta a...
  Tin, chutah chuan hruiah chuan a hmet a, .
  A mawina hian game a nei nual!
    
  Chutichuan Orkish-ho chu rang takin an tlanchhia a, .
  Eng tank leh shell nge an paih...
  Hmun hla takah communism kan hmu a, .
  Tin, troll row khat pum pui an mow down bawk!
    
  Chuti a nih chuan eng nge i hmuh?
  Stalingrad chu i rilru dodaltu a lo ni ta...
  Mile tam tak kan clock up tawh a, .
  Tin, tunah chuan Svarog the Great chu a lawm ta!
    
  Rei lo teah Isua rinna a awm ang, .
  Tin, Pathian mawi ber ber dangte pawh...
  Elves te light art hi a lo thang chho zel dawn a, .
  Sakeibaknei leh sakeibaknei sual tak tak piang chhuak!
    
  A tawpah chuan pakhat kan lo ni tawh ang
  Chhungkaw ropuinaah, fing takin Pa, .
  Hmeichhia hi indonaah hneh theih loh an ni
  A tawp thlengin Lada rinnaah kan awm ang!
  Hei hi indo mi leh pirate-te hla sak dan chu a ni. Awle, a dik e, Gulliver hian engkim a hrethiam lo. An man a nih chuan a kekawr bul hring, naupang ang maia kah chungah thingpui an vuak ngei ang tih a ngaihtuah a. Chu bâkah, vuaknate chu a chak ang a, chutih rual chuan hliam lo tûrin a awm bawk ang. Tin, chutah chuan executioner chuan a kutah pliers sen hring a la ang a, naupang ruh chu a tikehsawm tan ang. Tin, Gulliver pawhin a hmu tawk dawn lo tih chu a chiang.
  
  
  Hei hi chatuan tlangvalte pirate an nih huna thil thleng chu a ni. Hetah hian team hi an tha hle nachungin - bikini ha hmeichhe naupang chauh. Tin, chutih rual chuan an tlan chak a, an buai hle bawk a, an kekawr bul, round, pink tak chu an rawn flash bawk.
  Tlangval captain chuan a la a, a sa a:
  Hmeichhia hi an danglam
  Tin, an ropui vek bawk...
  An hnute chu a sen a, .
  Tin, an huaisen hle bawk!
  Awle, tlangvalte hi an thisen chhuak a, .
  Troll-te chu vuakna rapthlak takin an vuak!
  Tin, orc an hmuh chuan, .
  An hneh hle ang che!
  
  SALE AT AUCTION OF AUCTION AH BAWH THLENG TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK
  ANNOTATION THIL AWM DAN
  Tlangval hmeltha tak mai Slavka chu lilam turin an dah a. Bargaining neih chhung hian mipa hmeltha tak, taksa ruh lem (sculpted muscles) chu an inbel a, hmeichhiate hnenah sum tam tak sengin an hralh thin.
  . BUNG No. 1-na.
  Thudik hun a lo thleng ta a, chief manager chuan auction hawn a nih thu a puang ta a ni. Nula nula, hmeltha, taksa ruh nei tak chu hmeichhe pakhat hnenah zan khat atan an hralh a. Dik tak chuan hei hi newbie stripper zawng zawng tan chuan tradition a ni tihna a ni.
  Mahse chu tlangval chu a hmelthain a sexy em em a, hmeichhe hall lian tak tak pum pui chu an pungkhawm ta a ni. Mahse mipa chu luh phalsak an ni lo mai mai. Tin, hei hian, a dik e, kawng khatah chuan hlawkna a tihtlem a, mahse, kawng dangah chuan gigolos te chuan an duh hle.
  A nihna takah chuan mipa tam zawk chuan hmeichhia hi an hmangaih hle. Chu bâkah, a châng chuan tlangvâlte chuan thiltawn nei zâwk, hmeichhe upa zâwk nêna inngaizawng chu an ngaihtuah lo.
  Hetah hian a boots stamp-in, tlangval pakhat, blanket-a khuh, puitlin hun pawh thleng tawh lo chu pedestal-ah chuan a chho ta a. Tin, a naupang zawkin a lang bawk. A khar vek tawh a, mahse hmeichhe tam tak chuan swimming trunk chauh ha chungin phurna avanga a kang chu an lo hmu tawh a ni.
  Tin, heng ladies te hi an turn on ta hle bawk. Slavka ngei pawh chu a khur nghal zat bawk. A tlangval thinlung chu indo laiin khuang ang maiin a na a. Mi pakhat chu rannung chi khat ang maiin an hralh thin.
  Tin, chutiang khawpa danglam leh danglam bik a ni tih pawh sawi a ngai bawk.
  Tlangval sir lehlamah chuan hmeichhe naupang pakhat, savun suit dum ha, boot leh gloves ha, an hmaiah mask sen vuah a ding a. Zawi zawiin chu tlangval hmeltha tak chu an pholang zauh zauh a ngai a, chu chu ngaithlatute duhthusam zawkte chu an tihbuai lehzual theih nan. Hmeichhia hi a chang chuan mipa aiin inngaihzawnna leh sex tuihalnaah an chungnung zawk a, an orgasm pawh a chak zawk a, rei zawk a daih bawk. Chuvangin, chutiang zat chu mipa naupang, hmeltha tak takte en turin an inkhawm a, chutah chuan sumin a phal chuan lei turin an inkhawm hi mak tih tur a ni lo.
  Slavka chuan phurna nasa tak a nei a, rimtui man to tak rim a nam bawk a, chu chuan hypersexual tlangval chu a ti on zual sauh sauh a ni.
  Chief manager chuan heti hian a puang a:
  - Mipa Vyacheslav Kotovsky chu lilam a ni dawn. Kum sawm leh pariat vel, taksa lamah pawh hrisel tak a ni. Hmeltha tak, curvy tak, strip bar-a thar leh sexy tak a ni. Zan khat atan chauh hmeichhe pakhat nen a duh duh a ti thei - that not kill or maim!
  A man hi a tlangpuiin dollar sawm a ni!
  Tin, hmeichhe naupang pahnih, savun suit, boots leh mask ha te chuan uluk takin blanket hmasa ber chu an la chhuak a.
  Tlangval hmai sang mawi tak leh a sam rangkachak, sei tak, wavy chu a rawn lang chhuak ta a.
  Tunah chuan hmeichhe duhthusam za tam tak hmaah saruak a ni dawn tih ngaihtuahna chuan Slavka chungah nghawng ngaihnawm tak a nei a, a khur ta hlawm a.
  He khur hian nula thianghlim pakhat lilam tura dah ang maia hriatna a siam a, chu chuan hmeichhiate chu a ti phur hle.
  Tin, au thawm a ri ta a;
  - Dollar sawm leh panga!
  - Sawmhnih!
  - Sawmhnih leh panga!
  - Sawmthum!
  Bawng thau pakhat chuan a rawn ti a:
  -Sawmnga!
  Chick dang pakhat chuan a ti shush a:
  - Sawmruk!
  A squeal ri a awm a:
  - Sawmsarih!
  - Sawmriat!
  - Sawmkua!
  - Za khat!
  A chawlh hahdam a. Tlangval chu zawi zawiin a chhuah chhunzawm zel a ngai a, chu chuan fair sex chu a ti on ta a ni.
  Hetah hian hmeichhe naupang pahnih chuan an hmai hnuai lam atanga puan chu an phelh a. Tlangval hnar mawi tak, hmui mawi tak leh hmui huaisen tak mai bakah a kawr pawh a lang chhuak ta.
  Hmeichhia te chuan an rawn ti tan ta a.
  Pakhat chuan a ti muangchang a:
  - Za leh sawmhnih!
  Midang pakhat chuan a rawn ti chhuak leh ta a:
  - Za leh sawmthum!
  Pathumna chuan a rawn ti a:
  - Zakhat sawmnga!
  Hmeichhe thau chuan a ti a:
  - Za leh sawmriat!
  Tin, hmeichhe naupang leh duhawm deuh pakhat chuan:
  - Za hnih!
  Pause dang a awm leh bawk. Tunah chuan chhiahhlawh nula te chuan tlangval kekawrte leh a ban te chu an pholang ta a. An taksa ruhro, hmeltha leh hmeltha tak an ni. Bodybuilder ni lovin, cast, fighter hmeltha tak a ni. Tin, vun chu a eng em em a, seductive takin a eng bawk.
  Hippopotamus ang maia lang hmeichhia chuan a ti muangchang a:
  - Zahnih leh sawmnga!
  Hmeichhia chuan nuam deuh deuhin a ti a:
  - Zahnih leh sawmsarih!
  Hmeichhe naupang hmeltha dang pakhat chuan a rawn ti chhuak a:
  - Za thum!
  Hmeichhe upa zawk erawh chuan a rawn ti chhuak ta zawk a:
  - Za thum sawmnga!
  Fair sex aiawh chuan heti hian a sawi.
  -Za li!
  Hmeichhe naupang, amah ngei pawh stripper nia lang chuan a ti muangchang a:
  - Za li leh sawmnga!
  Lilamnaah hian hmeichhe naupang leh hmeltha tak tak an awm nual a. Engvangin nge infection i kai theihna tur gigolos eiruk leh chhe tawh tak tak an mamawh tih pawh i ngaihtuah thin.
  Hmeichhe zahawm tak pakhat chuan:
  - Za nga!
  Tin, hetah pawh hian chawlhna a awm leh ta. A sum hi chutiang chuan a la tam lo hle a, a bik takin dollar inflation ngaihtuah chuan. Tin, ladies chi hrang hrangte chuan gigolo naupang, hmeltha tak pakhat chu engtin nge a inchei tih chu an nghakhlel hle bawk.
  Hetah hian hmeichhe pahnih formal suit, boot leh mask ha, blanket dang an phelh leh a.
  Tin, tlangval hmeltha leh langsar tak tak taksa pum pui chu a saruak vek bawk. Tin, a abs pawh i hmu thei bawk a, chu chu chocolate chips ang maia dah a ni. Tin, eng vun nêm, eng tak nge spotlight-a eng chhuak.
  Hmeichhe pakhat chuan:
  - Za ruk!
  Mi dang pakhat chuan a check leh a:
  - Zasarih!
  Pathumna chuan a ti muangchang a:
  - Za riat zet!
  Pitar chuan a rawn ti a:
  - Za kua!
  Hmeichhe naupang leh hmeltha deuh, diamond bengbeh vuah chuan a rawn ti chhuak a:
  - Sangkhat!
  Tin, hetah pawh hian chawlhna a awm leh ta. Mi zawng zawng chu a hnua thil thleng tur en turin an phur hle. He tlangval hi a mak mai mai a ni. Apollo zawng zawng aiin a tha zawk.
  Billionaire nupui Elena chuan a ngaisang hle a, mahse bargaining-ah a la lut lo. Dik tak chuan a ngaihnawm ber chu a tawp lamah a ni ang. Tunah chuan eng nge hmanhmawh? Hei hi thil hlu tak a ni tak zet a ni. Mahse, a lehlamah chuan Elena hi a la hmeltha leh sexy em em a, a hip a han ti nghing a nih chuan tlangval hmeltha rual khat pum pui an tlan chhuak ang a, anni pawhin a sex hmanna tur pawisa pawh an pe ang.
  Tin, hmeichhe naupang pahnih, savun suit leh mask ha te chuan Slavik hmeltha tak hnen atangin blanket dang an la chhuak leh ta a.
  Chutichuan a ke ruhro, a pianzia mawi tak chu khup thlengin an pholang ta a ni. Tin, swimming trunks te pawh a awm bawk. Tlangval chu a phur em em a, a mipa famkimna chu a lo hring chhuak ta a ni. Tin, a lian hle a, hmeichhia chu hlimna famkim pe turin a phalsak bawk.
  Hall chhungah chuan thawm ri a ri chhuak ta.
  Hippopotamus hmeichhia chuan a ti muangchang a:
  - Nuai sawm leh panga!
  A slimmer zawk chuan:
  - Nuai hnih!
  Cat mask vuah hmeichhia hian twitter-ah heti hian a ziak a;
  - Za nga pahnih!
  Hmeichhia puan sin chuan:
  - Nuai thum!
  Diamond bengbeh keng hmeichhia chuan:
  - Pathum za nga!
  Pitar chuan a ti muangchang a:
  - Nuai li!
  Nula, naupang hmel tak mai chuan a rawn ti chhuak a:
  - Pali leh a chanve!
  Tin, burqa khuh hmeichhia chuan a rawn ti chhuak a:
  - Nuai nga!
  Tin, hetah pawh hian chawlhna a awm leh ta. Tun ṭumah chuan gigolo nen zan khat chhung atan chuan sum tling tak tak an quote a. Dollar sang nga man chuan nawhchizuar level chhe ber ni lo sawmnga i la thei ang. Tin, gigolo pangngai, tawnhriat ngah tak pakhat chu darkar hnih chhung atan cheng za hnih a ni. Awle, a then chu a man a to zawk a, a then chu a man a to zawk bawk. Tin, tunah chuan a zat chu a felfai tawh a, chutiang chuan a tlem tawh lo. Chubakah, indona a awm a, Russian ruble pawh a tlahniam a, dollar man pawh a sang chho zel bawk. Hetah hian thau hun a awm lo, nung thei ila ka ti khawp mai!
  Mahse, a dik e, trump card zawng zawng hi laid out vek a la ni lo. Hmeichhe naupangte chuan tlangval ke atanga boot lian tak tak chu an la chhuak a. Tin, hmeichhe ke ang maia pianphung mawi tak takte chu an pholang bawk. Tin, sam pawh a awm lo - dar lem ang mai. Tlangval hmeltha tak pakhat ke tanned, bare tak tak chuan hmeichhe tam tak a ti â thin.
  Tin, hall chu a rawn ri leh ta a.
  - Nuai ruk! - Venerable lady chuan a ti a.
  Hmeichhe naupang chuan a ha a phar chhuak a:
  - Nuai sarih!
  Hmeichhe naupang mahse thau tak, hmel duhawm lo tak chuan a ti muangchang a:
  - Nuai riat zet!
  Hmeichhe naupang zawk, hmeltha zawk, diamond bengbeh vuah chuan:
  - Nuai kua!
  Tin, hmeichhia, a burqa thuk tak avang hian a kum hriat theih loh chuan a chilh a:
  - Singkhat!
  A aw erawh chu a naupang hle thung. Tin, Slavka chu a lawm hle bawk. Chutiang pawisaa Muslim hmeichhia nena sex hman chu a ropui hle tih ngaihtuah chu a ropui hle! Tin, a kawr chhungah dollar sang hnih leh a chanve a nei tawh bawk.
  Dik tak chuan chu chu a ni lo. Tlangval, taksa thau tak, hmeltha tak, Hmanlai Greek pathian lem ang maia eng, swimming trunks a ha a. Tin, a zahawmna mawi tak chu a ropuina zawng zawngin a la lang reng bawk.
  Tin, hmeichhe naupang pahnih suit sen leh mask ha chuan tlangval tui chawi kawr chu elegant, smooth movement hmangin an phelh a.
  Chu puan strip chu naupang ke hring, tanned, muscular, leh elegant tak, seductively shaped-ah chuan a tla a, Slavka chu a pholang vek a ni.
  A chhungah chuan mualphona rapthlak tak a nei tih a hria. Hmeichhe taksa la tem ngai lo virgin naupang ang maiin a hlim hle.
  Warbler chu a khur a, a thinlung chu lung ri ang maiin a rawn ri ta hlawm a.
  Tin, a khur, a mualphona leh a mualphona langsar tak chuan hmeichhiate chungah nghawng ngaihnawm tak a nei bawk. Dik tak chuan chutiang naupang duhawm, mak tak maia hmeltha, sam rangkachak nei, leh virgin pawh a ni a, fair sex chu languor-ah a khur tir a ni.
  Hippopotamus ang maia thau hmeichhe pakhat chuan a au chhuak a:
  - Cheng sang sawm leh panga!
  Hmeichhe slim deuh hian a lo ti a:
  - Nuai sawmhnih!
  Monastic dress ha hmeichhia chuan a ti muangchang a:
  - Nuai sawmhnih leh panga!
  Hmeichhe naupang chuan a rawn ti chhuak a:
  - Nuai sawmthum!
  Pitar chuan a rawn ti a:
  - Sawmthum panga!
  Hmeichhe pakhat, diamond bengbeh vuah leh hmeltha tak mai chuan:
  - Sawmli!
  Fair sex aiawh dang pakhat chuan a kawngah lunghlu thlan bik kawrfual lian tak a keng a:
  - Nuai sawmli leh panga!
  Tin, a tawpah chuan hmeichhe pakhat burqa ha leh aw naupang deuh mai hian, ngilnei tak leh chiang takin a sawi a:
  - Nuai sawmnga!
  A hma ang bawkin round number-ah chuan chawlhna a awm a. Dik tak chuan chutiang zat chuan car tha leh thar i lei thei a ni. A nih loh leh hmeichhe nawhchizuar chhe ber ni lo za nga chu darkar khat chhung rent rawh. A nih loh leh darkar hnih chhung zet gigolo mipa tawnhriat nei za hnih leh sawmnga emaw, chutiang tawnhriat nei lo leh cool za nga emaw. Hetianga bul tan hi a hlu em?
  Chu bâkah, he tlangvâl hmeltha tak hi a hnuah sum tlem zâwkin a in luah theih bawk.
  Hun rei tak lo nghak tawh Elena chu dawhtheih lohna avangin a khur ta ringawt a. A va hmeltha tak em. Tin, chutih rual chuan hmeichhe naupang ang maiin a sen a, talh hmain beram no ang maiin a khur bawk.
  Manager chuan a gavel chu a han chawi sang a, a sawi tan ta a:
  - Dollar sang sawmnga zet a ni! Dollar nuai sawmnga pahnih... Dollar sangnga...
  Elena chuan a aw ni lo zet hian a au chhuak a:
  - Nuai sawmruk!
  Mi zawng zawng chu an hawi let vek a. Hmeichhe slender, curvy tak mai, mask vuah kan hmu a. Tin, aw nuam leh hriat hlawh tak nen.
  Slavka chuan he mawina, mask vuah hian zan khat tal lei se a duh tak zet a ni.
  Chutiang a nih loh chuan Arab hmeichhe pakhat a hmuh chuan a hlauthawng hle. Khawchhak ram ngei pawh hi nunrawngnain a langsar hle. Tin, thil tihsual rapthlak tak tak mai pawh a awm thei bawk. Thah theih loh leh piangsual theih ni lo mah se, a leitu hmeichhiain a dil apiang chu a ti ngei ngei tur a ni.
  Tin, engmah hnial suh.
  Mahse, burqa chhunga mawina chuan inpek a tum lo:
  - Nuai sawmsarih!
  Elena chuan a ti muangchang a:
  - Sawmriat!
  Hmeichhe khar chuan na zet hian a ti a:
  - Dollar sangkhat zet!
  Hall chhungah chuan thawm ri a ri chhuak ta. Ni e, gigolo nen zan khat chauh hman tur zat chu a hmaa a la awm ngai lo. Mahse auction a awm chuan bargaining phurna a lo chhuak a, chu chu tuar harsa tak a ni.
  Tin, hmeichhe tam tak chuan pasal an la nei lo. Hmeithai an ni emaw, anmahni chauhin an capital an khawlkhawm emaw, an innei hmain ro an dawng thei emaw a ni. A nih loh leh pasalte chu fictitious an ni.
  Chuvangin bargain-a lut tur mi a awm ta a ni.
  Hmeichhe naupang chuan:
  - Zakhat sangkhat!
  Hmeichhe puan inthuam chu a rawn ti nghut a:
  - Za leh sawmhnih!
  Diamond bengbeh keng hmeichhia chuan:
  - Zakhat sawmnga!
  Chutah burka ha hmeichhia chuan a au chhuak ta a:
  - Nuai hnih!
  Elena chuan passion takin a ti muangchang a:
  - Zahnih leh sawmnga!
  Ruby kawrfual keng nula chuan:
  - Nuai thum!
  Hmeichhe thau chuan a au chhuak a:
  - Nuai li!
  Chutah burka ha hmeichhia chuan a lungphu chung lamah chuan a au chhuak ta a:
  - Dollar maktaduai tam tak!
  Hei hi thil pawi tak leh tam tak a ni tawh. Chutiang sum chuan lemziak, sakawr thisen thianghlim, a nih loh leh nawhchizuar sipai rual pum pui an lei a ni. Zan khat atan elite prostitute pawh sangkhatin i order thei bawk. Chubakah, ruble a tlahniam a, indona a awm a, a na zual zel tura ngaih a ni bawk.
  Pause rit tak a awm a. Elena pasal billionaire tan chuan dollar maktaduai khat chu chutiang khawpa thihna thlentu a ni lo. Mahse ka pasal tan chauh. Tin, a tan chuan a langsar lutuk bawk. Tin, i account atanga maktaduai khat pum pui kal tawh chu awlsam takin thup theih a ni lo va, a dik thei lo bawk.
  Tin, hmeichhe dangte pawhin hetiang zat hi an mualpho tih a chiang hle.
  Manager chuan a gavel chu a han chawi sang a, a au chhuak ta a:
  - Dollar maktaduai khat vawi khat, dollar maktaduai khat pahnih, dollar maktaduai khat pathum...
  Elena chuan ring takin a au chhuak a:
  - Dollar maktaduai khat leh dollar khat dang!
  Manager chuan a tan a:
  - Dollar maktaduai khat leh dollar dang vawi khat... Nuai khat...
  Burqa ha hmeichhia chuan a rawn ti a:
  - Dollar maktaduai hnih!
  Hall chhungah chuan thawm ri a ri chhuak ta. A sum chu darkar hnih chhung professional gigolo sang sawm, a nih loh leh darkar khat chhung atan nawhchizuar sang sawmhnih i rent theih tur khawpa tam a ni. Chutiang sums atan chuan painting, man to tak tak, thoroughbred stallions lei a ni a, villa i siam thei tawh a, yacht tenau ber pawh ni lovin i nei thei tawh bawk. Tin, zan khat lek chhungin.
  Slava chu a mangang hle a, a mit a chhing a: chutiang chu a ni a, a hlutna chu a ni! Vanneihna a ni.
  Zaipawl zinga hmeichhe naupang pakhat, bargaining hlimthlaah a tlu lut mai thei, ring takin:
  - Nuai hnih leh dollar khat!
  Manager chuan a au chhuak ta a:
  - Vawi maktaduai hnih leh dollar khat! Nuai hnih leh dollar khat pahnih! Nuai hnih leh dollar khat - pathum...
  Burka ha hmeichhia chuan a au chhuak a:
  - Nuai nga!
  Hmeichhia zingah chuan hall chhungah chuan buzz a awm a. Hei hi sum tam tak a ni tawh a, mi pakhat chuan hausakna a ti mai thei. Tin, heng zawng zawng hi zan khat chhung chauhvin. Sawi chu a âwm lo mai mai. Nuai nga vel zet!
  Warbler, a lu a rawn inher a, tlangval, mualphona avanga sen, mualphona leh phurna avanga khur chhuak chu an rawn au chhuak a:
  He thim, beiseina nei lo leh rapthlak tak hi ka hlau, .
  Ka kir leh tawh ngai lovang hmun atang chuan...
  Fiamthu a ni, fiamthu thlum tak a va ni em
  Tin, mumang chu mumang a ni a, tunah chuan ka harh ang!
  Tin, main manager chuan heti hian a puang tan ta a:
  - Dollar maktaduai nga zet a ni! Dollar maktaduai nga - pahnih! Dollar maktaduai nga pathum...
  Chutah hmeichhe pakhat, diamond bengbeh keng chuan a la a, a ti a.
  - Nuai nga leh dollar khat!
  Hall chhungah chuan thawm ri chuan a rawn nuai ta a. Amounts chu a insane mai mai tawh. Entîr nân, kum zabi kalta khân Japan aṭanga lo kal mi pakhatin Van Gogh-a lemziak pakhat man chu dollar maktaduai za leh pali pein, record siam mah se. Mahse, eng ang thlalak nge a awm: daub! Van Gogh hi a dam chhungin tumahin an lei duh lo tih hi thil mak a ni lo.
  Mahse, chuti chung chuan, gigolo nen zan khat chu chutiang zat chu i pe a ni.
  Manager chuan a gavel chu a han chawi sang leh a, a au chhuak ta a:
  - Nuai nga leh dollar khat - vawi khat! Nuai nga leh dollar khat - pahnih! Nuai nga leh dollar khat - pathum...
  Burka ha hmeichhia chuan a au chhuak a:
  - Dollar maktaduai sawm!
  Hetah pawh hian hall chhungah thawm a awm leh ta. Tin, hmeichhe thenkhat chuan an insum thei tawh lo va, an ke inkarah an kut zungtang emaw, vibrator emaw an thun tan a, chu chuan an rilru hahna nasa tak chu an tiziaawm ta a ni. Hei hi he ngaihtuah theih loh bargaining hian an kalpui dan chu a ni. Hei hi a cool hle tak zet a ni.
  Slava chu a mangang hle: dollar maktaduai sawm! Tin, he pawisa hmun li a\anga hmun khat chu a ta a ni. Mafia te a rulh mai bakah amah ngei pawh mi hausa leh zahawm tak a lo ni tawh dawn a ni. Tin, chutih hunah chuan hmalam hun êng tak maiin a nghak dawn a ni. Burqa hnuaia hmeichhia chuan aw naupang tak, nuam tak a nei a, eng thilin nge engmah lo maia mipa a pickup theih lohna tur chu a hre chiang lo. Dik tak chuan hmeichhe tam tak chuan mipa chunga thuneihna famkim neih leh khumah thupek neih hi an duh hle. Tin, chuvang chuan vibrator ai chuan, emaw kawngpui atanga mipa te chuan gigolo an lei thin.
  Tin, Slava hi a la naupang em em a, a la hmeltha em em bawk. Tin, a nuih lai chuan a ha chu a va eng em em thin. Tlangval nuam leh hmeltha tak, curvaceous tak a ni tak zet. Awle, engtin nge he thil hi i paltlang theih ang? Hei hi khawvela thilpek ropui ber a ni tak zet a ni.
  A pawisa chu khap tlat a ni tawh. Tin, hetiang thil hi tihtawp hi a hlauhawm hle bawk.
  Tin, manager chuan a ha hrual chungin a ti tan ta a:
  - Dollar maktaduai sawm vel a ni! Dollar maktaduai sawm pahnih! Dollar maktaduai sawm pathum...
  Elena chuan, hammer a tlak hmain, beidawng takin a au chhuak a:
  - Nuai sawm leh pakhat!
  Hall chhunga thawm a ri nasa zawk. Hmeichhe pakhat chuan:
  - Hei hi skirt ha sumdawng a ni!
  Slavka chuan a ti muangchang a:
  - I gigolo hi a hlu zawk, .
  Eng nge a hlutna tak tak?
  Manager chuan a gavel chu a han chawi sang a, a au chhuak ta a:
  - Vawi maktaduai sawm leh pakhat, maktaduai sawm leh pakhat pahnih! Nuai sawm leh pakhat pathum...
  Tichuan Elena chu a hlauthawng ta hle mai. Amah ngei pawhin chutiang zat chu a nei lo va, a rilru na lutuk vang chauhvin a au chhuak a ni. Tin, a pasal hian he thil hi a hrechhuak a nih chuan hetiang hi a chungah a thleng dawn a ni. Inthen a nih chuan a hausakna ṭhenkhat chu a la hek tho mai thei. Tin, a zalen ang. Tin, a tlem berah chuan khawvel hmun hrang hrang a fang kual dawn a, chu chu a cool hle dawn a ni.
  Tin, engvangin nge a pasal chuan Moscow a chhuahsan loh nan - a thih thuai theih nan, misual!
  Mahse, a vawi thumna atana hammer a vuak hma second hnuhnung berah chuan burqa ha hmeichhia chuan a rawn ti chhuak ta a:
  - Dollar maktaduai sawmhnih zet!
  Ladies te chu an khur a, an rawn lut ta a. Walker a ni. Tin, chutah chuan Elena chuan phurna leh inrintawkna a nei ta a. He burqa ha nula hi a hausa hle mai thei. Chuvangin a duhthusam atan fork out rawh. Tlangval duhawm, hmeltha leh taksa thau tak nen chuan nuam tihna zawng zawng chu pe kim vek rawh se.
  Tin, Elena chuan:
  - Dollar maktaduai za chuang zet!
  Hall chu a rawn intan a, a au chhuak ta hlawm a. Uai! Awle, tlangval hmeltha leh curvy tak nen zan khat atan a zat. Eng chen nge gigolo naupang takah hetiang zat savawm tak invest tur hian duhâmna, a nih loh leh hmangaihnaa i awm a ngai?
  Manager chuan gavel chu a han chawi sang a, a sawi tan ta a:
  - Vawi maktaduai za chuang zet! Dollar maktaduai za hnih! Dollar maktaduai za chuang pathum...
  Burka ha hmeichhia chuan a au chhuak a:
  - Nuai za hnih! - Tin, a ti leh bawk. - Circus chu titawp rawh. Chutiang zat chu i nei lo a, i mualpho ang!
  Elena chuan a ti muangchang a:
  - Chu chu engtin nge i hriat?
  Burka ha hmeichhia chuan heti hian a chhang a:
  - Ka hria! Ka sawi chuan ka hria!
  Manager chuan a gavel chu a han chawi sang a, a ti tan ta a:
  - Dollar maktaduai za hnih zet a ni! Dollar maktaduai za hnih pahnih! Dollar maktaduai za hnih pathum...
  Chutah hall chhunga hmeichhe pakhat chuan a rawn ti chhuak ta a:
  - Nuai za hnih leh dollar khat!
  Manager chuan heti hian a sawi nawn leh a:
  - A sum i pek kim loh chuan paih chhuah i ni ang a, auction room-ah i luh phal ngai lovang.
  Glass dum ha hmeichhia chuan a lu a bu nghat a:
  - Ka hria! Mahse, a inpeih tawh khawp mai!
  Manager chuan a au chhuak ta a:
  - Nuai za hnih leh dollar vawi khat! Nuai za hnih leh dollar pahnih! Nuai za hnih leh dollar pathum pathum...
  Burka ha hmeichhia chuan:
  - Dollar maktaduai za nga!
  Hall chhungah chuan thawm ri a ri chhuak ta. Hmeichhia chuan an ke inkarah massage an nei tan a, vibrator pawh chak zawkin an hmang tan a.
  Slavka chuan a mipa famkimna chu a reh tan tih a hmu nghal a. Hun rei lutuk chu phur takin a awm tawh. Tin, chutah chuan a kang ta vek bawk.
  Tin, hmeichhe duhâm tak takte zîngah chuan beidawnna thawm a ri ta hlawm a.
  Manager chuan gavel chu a han chawi kang a, a ha lunghlu ang maia lang chu a rawn pholang ta a:
  - Dollar maktaduai za nga zet chu a letling! Dollar maktaduai za nga pahnih! Dollar maktaduai za nga pathum!
  Pause na tak a awm a, manager chuan heti hian a puang a:
  - Gigolo naupang pakhat, kum sawm leh pariat vel mi Vyacheslav Kolobkov chu burqa ha hmeichhe pakhat hnenah dollar maktaduai za nga in an hralh a!
  Hmeichhia chuan a lu a bu nghat a:
  - I account atangin pawisa ka transfer ang! Tin, tunah chuan ka ta a ni tawh ang, zankhuain!
  Slavka chungah chuan blanket an paih a. Tin, a kawr chak tak, taksa ruh neiah chuan chain an vuah bawk.
  Tlangval chuan a kekawr bul chu a pu thar hnungah chuan a paddle a.
  Manager chuan heti hian a sawi:
  - Zan khat atan i bawih a ni! Amah chu that lo la, tichhe suh mai rawh!
  Hmeichhe pakhat burka ha chuan tlangval chu a rawn pan hnai a. A kut chu a phar chhuak a, tlangval mipa famkimna chu a rawn man ta a. A tho leh nghal a, a lo hring chhuak ta a ni. Tin, Slava chu a mittui tla zawih zawih a, mualphona leh mualphona avang chuan.
  Hmeichhia chuan a hmai chu a han meng zauh zauh a. A hmeltha hle a, khawthlang lam mi, sam dum, kum sawmhnih leh panga aia upa lo a ni. Ni e, a hmelah chuan makeup hnuhma hmuh tur awm lo mahse a hmeltha hle tak zet a ni.
  Slavka chuan a ti chhuak nghal zat a:
  - Ni e, nangmah ngei pawhin zan khatah pawisa i dawng thei!
  Hmeichhia chuan a lu a bu nghat a:
  - Ka hria! Chutiang wild sum ka pek chhan chu a hnuah ka hrilh ang che! Chutih lai chuan pindan lam pan ila! Hun a tawi a, ka nunah a vawikhatna atan hmangaihna hlim taka hman ka duh!
  Mipa naupang chuan mak a ti hle mai:
  - Engvangin nge a hnuhnung ber?
  Hmeichhia chuan a chhang a:
  - A chhan chu kei, Princess Esmigul hi uirena avanga thi tura hrem ka nih vang a ni! Tin, naktuk zing lamah ka lu an tan ang!
  Slavka chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Chuvangin tlanchhuah a ngai!
  Lal fanu chuan thaw halh chungin a chhang a:
  - Ka tlanbo loh tur thu Allah hnenah ka tiam a! Chuvang chuan ka pasal a thih hma khan a account min pe a, he ni atan hian ka duh apiang tih leh lei turin min phalsak a!
  Slavka chuan a nui suk a:
  - Chuti a nih chuan chuvang chuan i thilphal em em a ni! Chhandamna hian awmzia a nei lo!
  A lu a bu nghat a, a chhang a:
  "Min rawng i bawl tha a, ka duh che chuan lal in pum pui, yacht, leh i duh apiang, car fleet pum pui ka lei sak ang che!" Chuvangin theihtawp chhuah rawh!
  Tlangval chuan a lu a bu nghat a:
  - I rawngbawl turin ka inpeih a, ka lawm hle bawk!
  Chuvang chuan pindan hran, mawi takah chuan an lut ta a. Hmeichhia chu amah chauhvin a awm ta a. Grace takin a thawmhnaw chu a phelh a, taksa tanned mawi tak chu a rawn lang ta. Slavka mipa famkimna chu a lo hring chhuak nasa lutuk a, puak darh turin a inpeih ta.
  Lal fanu saruak chuan a lu a bu nghat a:
  - Ka bulah lo inbual ve rawh!
  Tlangval pakhat leh nula pakhat chu bathroom-ah chuan an lut a, rangkachak khuh vek an ni.
  Tui lum tak tak a luang chhuak a. Tin, taksa mawi tak takte chu an sil tan ta a.
  Hmeichhia chuan a lu a bu nghat a:
  - I lei hmanga hnathawh dan i thiam!
  Slava chuan a lu a bu nghat a:
  - Ngei ngei!
  Princess Esmigul chuan a lu a bu nghat a:
  - Chuvangin hna thawk rawh! Lo kal rawh ka tlangval duhawm tak!
  Tlangval chu a khup a, a ke pahnih inkarah chuan a hmai chu a thun a, hmeichhe hmeltha tak, a hrual hrual hrual hrual chu a thun a, a lei hmangin hna a thawk tan a, mahni hmasial lo tak leh thahnemngai takin hna a thawk ta a ni.
  Hmeichhe naupang hmeltha tak chu duhthusam takin a au chhuak a. Tin, a lawm hle bawk.
  Slava pawh a phur zual sauh sauh a. A zahawmna phur lutuk chu a va na hle a, a kang bawk. Tin, hna a thawk a, a hlim hle bawk.
  Princess chu a tap a, a tawpah chuan a au chhuak nasa zawk a, orgasm chak takah chuan a khur a, a sagged ta a.
  Tichuan a bawkkhup a, a hmel chu tlangval rilruah chuan a rawn hnaih ta hle mai. Chutiang chuan a hmui chu sakawr naupang leh hmeltha tak seng hlim tak, lum tak, rimtui tak mai chu a khuh ta a. Tin, a lei hmangin amah ngeiin hna a thawk tan ta a ni.
  Warbler chuan chi chu la paih lo turin a in nawr lui a. Hmeichhia chuan mipa famkimna lu hrual, thlum, duhthusam, Moscow-a tlangval hmeltha ber leh duhawm ber chu licking process chu nuam ti takin hmang rawh se.
  Tin, lal fanu chu a â ta a, penis, lei leh hmui hmangin hna a thawk ta a ni. A tan chuan rin loh takin a nuamin a mawi hle mai.
  Slavka chuan a tawpah chuan a insum thei lo va, a rawn kal ta a. Thlipui tleh ang maia mush thlum tak, tleirawl chi chu a paih chhuak ta a. Princess chuan duhâm takin a lei chuan a chil a, drop pakhat mah a tlakbuak phal lo. Tin, chutah chuan thu a pe ta a:
  - Tunah chuan crow pose-ah lut ila! Kei chuan ka lick ang che, nang pawhin min lick ang!
  Slavka chuan remtih hmel zet hian a lu a bu nghat a. A lei chuan thiam tak leh chak takin lal fanu clitoris chu a massage leh ta a. Hmeichhe naupang, hmeltha tak lei leh hmui chu a hring leh a lum leh ta a, chutih lai chuan, gigolo thau leh hmeltha tak leh thiam tak tak, naupang, elastic tak penis chu!
  
  LAMNI LEH BAWNG KHAWH LO CHU.
  ANNOTATION THIL AWM DAN
  Kan hun laia hmeichhe naupang pakhat chu lalnu a lo ni hmasa ber a. Mahse, tihduhdahna nasa lutuk avang chuan pathiante chuan kekawr bul lo bawih ah an chantir ta a ni. Mahse, hmeichhe naupang chu saltanna atangin elf-te chuan an chhuah zalen a, super adventures an tan ta a ni.
  . BUNG No. 1-na
  Agripina chuan inkhawm chu a hmu ta a. Lalṭhutthlengah chuan a ṭhu a, lunghlu chi hrang hranga chei lalṭhutphah chungah a thu ang mai a ni. Tin, a lu chungah chuan arsi hring hring lallukhum an dah bawk. Tin, khawvel president, lal leh roreltu dang zawng zawngte chuan khup betin an fak vek bawk.
  Tin, meipui chu vanah a thlawk a, meipui pawh a kap bawk. Tin, engkim a eng vek bawk. Tin, tunah chuan planet Earth-a lalnu a ni tawh bawk. Tin, fanfare an sa bawk a, orchestra-te pawhin an play bawk. Tin, a thutna lalṭhutthleng pindan chu Luzhniki stadium aiin a let sawmnga zetin a lian zawk bawk. Tin, sipai pum pui pawh a chungah a awm bawk. Hmeichhe hmeltha sang tam tak, kawrfual tawi ha, kekawr bul lo, an hnungzang chunga machine gun kengte chuan chibai an buk a, an au bawk:
  Pathiannu ropui tak i ni
  Mi zawng zawng Lalber...
  Boundless element a ni
  I hmelma zawng zawng that rawh!
  Agripina chuan a ha a phar a, a au chhuak ta a:
  Tangent-ah hmelma ka tikehsawm a, .
  Ka strike rang lutuk chu...
  Engkim hi a ropui vek
  Lalnu ka ni a, entu zawng zawng ka hre vek lo!
  Chumi hnuah chuan a victim hmasa ber chu a hnenah an rawn hruai ta a ni. Pavlusha a ni a, tleirawl hmeltha tak, sam dum, taksa thau tak, kum sawm leh pali vel zeta upa a ni. Swimming trunk sen chauh a ha a, a kut leh ke chu shackled a ni. Tlangval chu vuakin a khup thlengin an nawr lui a.
  Agripina chuan barbed wire whip rit tak chu a kutah a la a, Pavlusha chu a rawn nam ta a. Tlangval chu hrehawm ti takin a au chhuak ta a. Tin, hmeichhe naupang, chak tak, thau tak chuan a vuak chhunzawm zel a, a ha a phar a, a zai bawk a.
  - Ka tlangvalte, ka naute, .
  He darkar hian i muhil lo, .
  Tin, hmuh theih bump i hmu bawk ang, .
  A hnungzang ah chuan whip a awm!
  Tin, hmeichhe thiltithei tak chuan tlangval chu a vuak ta a. Tin, chutiang chuan vun chu a puak a, thisen chu luiah a luang chhuak ta a ni. Tin, Pavlusha chu tuar theih loh hrehawmna atang chuan a au chhuak ta a.
  Vawikhatmah thawm rapthlak tak mai chu a ri ta a. Lal in chu a chim a, bang pawh a chim bawk. Tin, a hmaah chuan vantirhkoh lian tak, eng mawi tak, khandaih pahnih keng chu a rawn lang ta a.
  Aw ri chuan a rawn ti a:
  - Nang, khawvel lalnu, ramri zawng zawng i pel tawh! Hemi avang hian hrem i ni ang. Pathian Engkimtitheia chuan thiltihtheihna zawng zawng a la bo ang che a, nangmah chawimawitu chu a timualpho ang che.
  Lightning a rawn tleh ta a. Lal in chu a bo vek a, chhiahhlawh zawng zawng, ram hruaitute pawh an bo vek bawk.
  Tin, Agripina chu puan mawi tak tak leh lallukhum khum ai chuan sal saruak chanve, kawrfual vuah a lo ni ta a ni. A ke leh a kut zungtang hlim takah chuan thir chain rit tak tak a awm a. Ruang chu a saruak mai mai - loincloth pakhat chauh.
  Tin, sal hmeichhe dang saruak deuh deuhte nen pawh chain-in an khih dun bawk. Tin, a ke hring leh chak tak chu thlaler hnim hring chuan a kang ta vek a.
  Agripina, hmeichhe chak tak, taksa peng tha tak, a lu nghat chungin, amah ngei pawh sal a lo ni ta a ni. Tin, enkawltu hripui chu a hnungzang lem siam chungah a tla ta a ni.
  Tin, whip chu a rawn ri ta hlawm a. Enkawltu chu mihring pawh a ni lo. Hei hi bear lian tak, shaggy tak a ni a, a hmel pawh a mawi lo hle a, a mawi lo hle bawk. Sakawr chungah chuan a thu a, a chakna zawng zawngin a hmaa, khawvel lalnu chu a bei ta a ni.
  Agripina chu a na hle a, a tap a. A man hnua search room-a an hruai dan chu a hrechhuak ta a ni. Ka thawmhnaw zawng zawng phelh vek turin min nawr lui a, ka taksa chak tak, hmeichhe naupang ang maia ka taksa chu an enfiah tan ta a. Hei hi hmeichhe engemaw zatin kawr dum ha chungin an ti a ni. Hei hi damdawi in ang maiin, lung in ni lovin, zawnna ni lovin, damdawi lam enfiahna a ni ang.
  Tichuan, darthlalang hmaah chuan squat turin min ti a, spotlight hmangin min ti eng a. Dik tak chuan Agripina tan chuan squat hi a awlsam hle. Mahse, coat dum ha hmeichhe engemaw zatin riltam taka an en che chuan a nuam lo. Hmeichhia aiin mipa tan a inhmeh zawk, taksa peng chak tak, langsar tak tak, an che laiin chutianga roll thin chu an ngaisang hle.
  Tin, an mit chu duhthusam a ni. Agripina hian hmeichhe naupang aia taksa ruh nei tha tak tak taksa a nei a, mahse a vun chu a hrual a, a fai a, a hnute a lo thang lian a, a hip a zau bawk. Mahse a kekawrte pawh a zau hle.
  Agripina chu a khur a, mahse mi zawng zawng chuan chawlhsan turin thupek an pe lo. Tunah chuan a thawmhnaw a chhuak tan a, a vun dum chu a eng tan ta a, chuvang chuan hmân lai Greek indona pathian lem ang deuhin a lang ta a ni.
  A tawpah chuan a mitmeng chuan a ei zo ta a ni. Tin, uniform ha hmeichhe warden chuan square-ah ding turin min ti a, ka hmui chu special notch-ah dah turin min ti bawk. Chumi hnuah chuan dodal takin a rubber gloves te tak te chu a phelh a, a hmui chu a man a, Agripina hmuiah chuan a kut zungtang chu a dah lut ta a.
  Tin, silfai loh leh thawmhnaw hnim hring an ni bawk. Tin, a hmui hnung leh lei hnuaiah chuan a chho ta a. Agripina chu a thinrim hle a, a nawr chhuak a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Gloves ha rawh, bitch! I kai ve mai ang!
  Chumi hnuah chuan engtin emaw tak chuan a mualpho ta a, zawn hna chu an titawp ta a ni. Mahse, a thlalak chu saruak a ni a, chuvang chuan tattoo te chu a lang thei ta a ni. Kut zungtang chauh ni lovin, kephah hring hring pawh an roll a. Tin, an pum pawh x-ray an la a, chutah chuan ruihhlo a awm mai thei tih an ringhlel niin a lang.
  Chumi hnu chuan shower-ah min hruai ta a. Sahbawn khat pawh min pe a, chutah towel min pe bawk. A dawtah chuan uniform min pe leh a.
  Agripina hian lung ina tan a hlau bik lo. Chu ai chuan a pawimawh ber leh cool ber a ni ang tih a ring tlat a ni.
  Mahse cell chu a zau deuh a, hmeichhe naupang sawm leh pahnih an awm a, bucket rim a nam bawk.
  A sa nghal a, a tifai nghal bawk. Tichuan toilet chu siam that a phut ta a ni. Tin, a thu an awih ta a.
  Agripina hi pre-trial detention center-ah pawh a khauh hle. Tin, thu awih turin a nawr thei bawk.
  Mahse tunah chuan hmeichhe naupang dozen hnih chain-in an hual vel a, orc squad pum puiin whip an vuah bawk.
  Tin, heng bear-te hian Agripina chu nasa takin an vuak tan ta a. Tin, a hrehawm em em a, he hmeichhe huaisen tak pawh hi hrehawm takin a au chhuak a, khawngaihna a dil bawk. Dik tak chuan mumang chhia chi khat a ni ta. Tichuan a kawr pawh an khih a, chu chu tuar theih loh khawpin a awm ta a ni.
  Agripina chu sand-ah chuan a kal ta a. Tin, a mood pawh a minor hle bawk. A vuak a, a hrual a, thisen chhuak bawlhhlawhin a khuh bawk. Tin, shackles chu a clink a, metal chu a eng chhuak bawk.
  Agripina, ngawi rengin, a ke a pen a. Sand hi a lum a, ke ruh hring tan chuan a na hle. Engmah la nei lo mahse - insual leh training-naah a ke a khat. Bawih nula tan chuan eng ang nge ni? Mi tam tak chu kekawr bul lovah an kal ngai lo va, an kephah pawh chutiang chuan a hrual lo. Tin, a kang nasa lutuk a, blister pawh a lo lang chhuak thin.
  Hmeichhe naupang pakhat chu hlauthawng takin a kal a, a ngaihtuah a: chain-a bun leh bawih a ni a, a hnungzang chungah chuan vuakna a tla fo thin. Mahse rei lo teah a hel ang a, he planet chungah hian thuneihna a chang ang.
  Hmeichhe chak tak, taksa ruh nei tak chuan orc-te ngaihven a hlawh hle. Tin, a chang chuan whip emaw barbed wire emaw hmangin an vuak bawk.
  Agripina chuan chhanna atan a au chhuak a:
  - Hit chak lo takin!
  Tin, chutih lai tak chuan engkim a danglam ta. A dik zawk chuan, dune hnung lam atang chuan orc-te chu thal hrual hrual, sen hring hring an rawn thlawk a. Bear hring hringte chu an hliam a, mit atang chuan an rawn chhuak a, an ke ruh leh an rilru an hliam bawk.
  Agripina chuan a la a, a chain chu a clink a, orc chu a rawn tlan phei ta a. A lu chu chain hmangin a beng a.
  Tin, a zai bawk a:
  - Diabola damlo ang mai ka ni! Khawpui chu ka tichhia ang!
  Elf te chu orc la damte ambush hnung atang chuan an zuang chhuak ta a. He mi mawi tak aiawhtu an ni a, unicorn te tak te leh mawi tak takah te an ni.
  Orc te chu rang takin an that a, an chil hlum bawk. Chumi hnuah chuan hmeichhe naupangte chu an chain ata an chhuah tan ta a ni. Tin, magic wands magic puihnain Agripina chu chain a nei lo.
  Nula chu a zalen ta a. Tin, thiltithei tak, taksa ruh lumps nei.
  Chumi hnuah chuan hmeichhe team pum pui a nei ta a ni. Chutichuan, indo mi mawi tak takte chuan an ke hlim tak, chiseled chu thlalerah chuan an ke an pen ta a.
  Agripina chuan a ha a phar chhuak a:
  Kawng hrual takah an tlan a, .
  Hmeichhe kekawr bul lo...
  Bugs squash hi ka chau tawh a, .
  Ka hlimna chu nuihzat ka duh!
  Hmeichhe naupangte pawh an che nasa hle a, an insual nasa hle bawk. Hla sak leh zuang an duh a. Tin, an ke chu, a mawi tak zet a, chau tawh, tlu tawh, leh hliam tawh mah se, a mawi hle bawk.
  Hei hi team marching a ni. Tin, anmahni bulah chuan unicorn ha leh thal keng elf te pawh an awm bawk.
  Agripina hian chakna a nei tih a hria a, heti hian hla a sa thin:
   Spartacus-a hun lai atang tawhin - he rinna hi a nung reng a, .
  Khawvelah hian sal an awm ngai lo tur a ni!
  Master chu a impudent a nih chuan - a pum chu stove hmangin a ti lum a, .
  Tin, loneitu chu khaw lum takah chuan a vawt ta - ring rawh, chanvo a ni lo!
  
  Russian tlangval Spartak chuan kan tan a khandaih a rawn phawrh a, .
  Tin, a hnungah chuan lui chu tihduhdah tuar te tan chuan tawp chin nei lovin a lo chho ta a...
  Mipa i nih chuan nunna aiin chawimawina a hlu zawk, .
  Khawvel hlimnaah nun luang chhuak i duh chuan!
  
  Stenka Razin chuan salte awmna chu siamrem a duh a, .
  Duhthusam a awm theih nan mi zawng zawngin an thunun thei...
  Tin, amah ang mite chuan mualphona chu an pawm thei lo va, .
  Tin, an hnungah chuan mipui an awm bawk - sipai chhiar sen loh an rawn kal ta!
  
  Hremna, rack leh stake te hi lalte inhnialna a ni a, .
  Mi zawng zawng hian chatuan atan mahni tan engkim hi rukbo vek kan duh vek!
  Mahse zalenna hi ring rawh, chhang leh khawizu nen hian mel tam tak a inhlat a, .
  Tin, chutiang mumang chu kan thinlungah a kang rei tawh hle bawk!
  
  Thunder a lo thleng ta - October, tunah chuan kan thiltihtheihna, .
  Ram a kang a, thisen leh hrehawm a tam!
  Nimahsela, Isuan mi felte chu hremhmunah an boral phal lo vang;
  Na taka vuak tawh pawh kha thil \haah a hlim ang!
  
  Lenin chuan kawngka chu a hawng a, Stalin chuan huaisen takin a hruai a, .
  Step tin hian tum thianghlim kan hnaih chho zel a ni!
  Nimahsela Setana chu a lo kal a, kum sual kum sawmli leh pakhatna chu;
  Tin, tunah chuan kan thisen chu luipui ang maiin vein atang chuan a rawn tlan chhuak ta!
  
  Nangmah nen ram kan ni a; kan chawimawina chu i nunna a ni, .
  Rus-a hnamte chu khup bulah hruai ngai suh!
  Russia ram chu chelh tlat la, Fatherland tan bei rawh,
  Hei hi thlah kal zelte huaisenna awmzia leh chi a ni!
  
  Fuhrer hi ruang tenawm tak a ni a, well, Rus-a hi Giant a ni a,
  Tin, Chechen, Uzbek leh Russian te pawh an inpumkhat ta!
  Communism hi monolith a ni a, thlarau tan ideal a ni a, .
  Tin, hmelma te shelf pawh a chhe vek bawk!
  
  Cosmos chuan naupangte chu a ko a - ki chuan sawmna angin a ri a, .
  Ramri thar a awm dawn a, Mars piah lamah!
  Communism kan din mek - ruble kan titawp a, .
  Citizenship eng pawh hi a pawimawh lo!
  
  Universe pumpui hi ring rawh, tunah chuan a sen vek tawh ang, .
  Vanram luhna kawngkhar a awm ang - arsi sen.
  Mihring, unaupa, tun hmaa sakawlh rabid tak a ni a, .
  Tin, hmangaihna leh mawina hi hla thianghlim takah an sa thin!
  
  Chuvangin, i khawngaihna leh i rilru hahna chu khawngaih suh la, .
  Kan Fatherland tan chuan, falcon ang maia indo!
  Tin, nangni sipaite hian zan leh chhun in thawk a, .
  Eden huan chu par chhuakin tui thlum pe rawh se!
  Agripina chuan a kekawr bul lo team nen an zai dun a. Tin, rang takin communism lam hawi ang maiin ka in man ta a. Awle, Agripina hian Soviet hunlai a hre lo: a naupang lutuk. Kum sawmthum leh pasarih a tling thuai dawn a, tunah chuan kum chu kum 2023 a ni tawh a, chuti a nih chuan Soviet thuneihna chungchangah eng nge a hriatreng theih ang? Hei hi thawnthu a ni a, a mit leh rilruah chuan. Agripina an sawi angin a hun laia naupang a ni. Tin, a dik e, Soviet hunlai chungchanga review tha ber ber ka hre lo. Like, dik tak chuan, banana tih ang chi pawh hi a tlachham hle. Ni e, leh candies leh chewing gum pawh. Tin, jeans tlakchhamna pawh a awm lo hle bawk. Tin, Gorbachev-a hnuaiah chuan vodka leh cigarette thlum tak tak pawh chu shelf-ah a bo vek bawk. Line rei tak tak, coupon, card, dawr khar, total shortage - hei hi Soviet hunlaia miten an hriatreng chu a ni.
  Tin, tumahin an duh leh tawh lo. Eng pawh ni se, Moscow-ah chuan communist-te chuan kum sawmkua harsa tak lai pawh khan vote za zela tlemte chauh an la khawm a ni. Mahse Agripina chu a hausa hle a, capitalism tan pawh a hausa hle bawk. Chuti a nih chuan engvangin nge leftist ngaihdan chungchang hla a sak tan nghal?
  Hmeichhe naupang chuan a hmuiah a inhnek a, a ti a:
  Kan lal, van thlan, .
  Kan lal hi ramhuai thlarau ang mai a ni...
  Kan lal, chanvo palai, .
  Kan lal chu nangmah chauh i ni!
  Lucifer-a chu! Lucifer-a chu! Lucifer-a chu! Lucifer-a chu!
  Agripina chuan hlimna nasa tak nen a la a, a sa a:
  - Lucifer ropui tak i ni a, êng chungah êng i chhuah a, .
  Tin, indona khandaih thianghlim chuan thuruk chu a tikehsawm ta a ni!
  Tin, hmeichhe naupang, a nih loh leh hmeichhe puitling leh seasoned tak chuan hla a sa leh ta a;
  Kan lal, van palai, .
  Kan lal hi ramhuai ramhuai ang a ni.
  Kan lal, chanvo thlan, .
  Kan lal chu nangmah chauh i ni!
  Lucifer-a chu! Lucifer-a chu! Lucifer-a chu! Lucifer-a chu!
  Hei hi indo mi chuan hla a sa a, thlaler a ke a pen dan chu a ni. Tin, a mood pawh a positive hle bawk. Engvangin nge minor a nih ang?
  Mahse hetah pawh hian buaina chu a lang chiang hle. Elf te chuan orcs te chu an rawn hnaih tih signal an dawng a. Tin, semicircle angin an line up bawk. Rider zinga a chanve chu elf an ni. Hmeichhe hmeltha, saruak deuh, mahse jewelry hlu tak tak hmanga khuh.
  Thih thlenga indo turin an inpeih tawh tih a chiang hle.
  Agripina chuan a ke hring leh chak tak chu a stamp a. Tin, a kut ah chuan thal rit tak a rawn lang ta a. A lian tak, chutah chuan thal tam tak i dah thei.
  Hmeichhia, a nih loh leh hmeichhe pasaltha chuan heti hian hla a sa a:
  Thisen chhuakte hnen atangin chhum a lo chhuak a, .
  Hremhmun chu hla vak lovah Leilung atang hian a rawn chhuak ta!
  Rul chu panzvale, rattlesnake, .
  Chhum chu thisenin a ti eng!
    
  Tuipui chu a ri a, hremhmun thlipui ang maiin a rawn tla thla a, .
  Tin, daredevil huaisen ber ber sipai a tawk dawn bawk!
  Hmeichhe duhawm duhawm tak takte chu kan humhim ang,
  Kan pi leh pute thiltih ropui tak takte chu kan phu tawk dawn a ni!
    
  Ka leilung, a va hrehawm em em a, .
  Hmelma chuan hliam hnuhma za zet a hnutchhiah!
  Mahse orcs te hi i paih chhuak ang u, vawikhat chu pedestal atanga kan chhuah chuan,
  Dashing years hripui chu rei a daih dawn lo!
    
  Tin, thihna chu chhum hnung lamah a lo var tawh a, .
  Mahse, kan ngaihtuahnate chu vanram lamah a tlan nghal!
  Misual hmingthang tak takte chu leivutah i ke pen ang u,
  Tin, i hria em, orc-te chu a chanveah kan tikehsawm ang!
    
  Remna leh tar rot kan hre lo, .
  Kan Nu thianghlim fate kan ni!
  Engkim engkim chu bear nen an inbei a, .
  Heng zung chak tak takte zungbun kan ni!
    
  Tin, chu bomb sual chu chak takin a puak ta a, .
  Eng nge kan ngaih pawimawh ber chu shell puak, he thunder hi!
  Elfi fighter te hian thil tam tak an ti thei a, .
  Tin, Fuhrer tan chuan a chunglam chu a hnuai lam a ni ang!
    
  Khawvel hnuai hremhmun, meikhu chu a rawn chhuak ta a, .
  Rockade-ah chuan predatory "Tiger" barrel nen a rawn inzui chhuak!
  Tin, hahna zawng zawng chu kan hnen atangin a thlawk bo nghal vek a, .
  Game hlimawm tak tak khelh hun chu a tawp ta!
    
  Ka kutah grenade a awm a, thihna thlen thei khawpa throw, .
  Tiger chu a hmuiah nasa takin a vuak!
  Tin, Fuhrer chu Tartar boiler room-a boiler-ah chuan a lut a,
  Khawvel hian elf-te hnena a inpuan loh nan!
    
  Bear chu volley thinrim tak avang chuan a khur a, .
  Hetah hian flag chu Reichstag of the Elves chungah a thlawk a!
  Tin, Ni chuan Pa Ram chungah a kang ta a, .
  A nihna takah chuan Orc Reich chu leivut leh vut-ah a tlahniam ta!
  Agripina chuan a sa a, sal dang leh elf-te chuan hla chu an la ta a ni. Engkim hi a cool hle a, mak tak maiin a lang.
  Tin, sal nula te chuan thal an keng a, nupa tuak khat phei chuan crossbow an nei bawk. Tin, hrui chu an hrual a, thal an kap tan ta a. Arc angin an tlan phei a, orc hmasawn mekte chu an punch ta a.
  Hêng rannung, hruihrual leh rimtui tak takte hi thinurna ramhuai leh rilru na tak nen indonaah an tlan lut ta a ni.
  Hei hi indona a ni tak zet a ni. Elf-ho, saruak deuh mai chuan bow atang chuan an kap ta a. Tin, mipa elf te chuan crossbow chak zawk leh thihna thlen thei zawk an hmang bawk.
  Thawhrimna nasa takin bolt an paih chhuak a. Chu chuan orcs bei tura chhoh chu a spun leh pierced ta a ni. Tin, an chungah vuakna nasa tak an tawk bawk.
  Elf pakhat, lallukhum hlu tak ha chu a rawn au chhuak a:
  - Indona thianghlimah chuan kan hnehna a awm ang! Elven flag hmalam pan rawh - mi huaisen tlu tawhte ropuina!
  Chutichuan, thal lian tak a thlah a, a kekawr bul chauh hmangin thal hrui chu a hrual ta a ni.
  Tin, a ri chhuak leh ang bawkin:
  - Engmahin min dang thei lo! Tuman min hneh lovang!
  Tin, elf-ho chuan sal hmeichhiate nen chuan orc-ho chu thal hmangin an kap ta a. Tin, an khuh vek bawk. Hei hi an combat operations panorama aggressive tak a ni.
  Indo mite chu super mai mai an ni ta a, chakna ropui tak leh hriatthiam theih loh an lantir a ni.
  Tichuan mi glamorous leh playful tak tak hla te pawh a rawn lang leh ta.
  Pawisa tluka dik a awm lo
  Thu dik lo tel lovin a eng tak zet a ni!
  Dik tak chuan doubloon hi khawvel roreltu a ni a, .
  A thlawpna chu khandaih leh phaw chak tak a ni!
    
  Chutah chuan pathian dang betu pathiante chu an inthup a, .
  Ni ang maiin, rangkachak hmel eng mawi tak chu...
  Parasitic bandit awm mah se, .
  Tuin nge an thlarau sumdawnna bul tan ta!
    
  Pawisa chu milem leh vantirhkoh chungnung ber a ni a, .
  Chhandamtu, engkim tichhetu a ni.
  Rangkachak tel lo chuan, hired damask steel chu a languishes, .
  Sum tel lo chuan indonaah hlawhtlinna a lo thleng dawn lo!
    
  Mahse, eng nge i duh, mihring thinlung, .
  Thih theih lohna lei ka duh che...
  Duham taka hlimna kawngkhar hawn nan, .
  Kum zabi tam tak chhunga nunna thread hrual tur chuan!
    
  Mahse, chu pawh chu doubleon hian a hmu thei ang em?
  Rangkachak circle hian mumang a nei thei em?
  Chutichuan, putar hrui keng chu chibai bukin a lo kal loh nan;
  Tin, ruang dahna hmunah chuan a hmaiah stamp a dah lo bawk!
    
  Pawisa pakhat atan hlimna tam tak mamawh mah la, .
  Kan thinlung duh zawng zawngin sualah i inhmang rawh se!
  Nimahsela mihring hian duhthusam chungah thuneihna a nei lo, .
  Hmeichhia chu a tan chuan vawk tan chuan millet ang mai an ni!
    
  A pum chhungah thil tam tak thlen a duh a, .
  Pheasants, pineapple pood te ei thin ang che.
  I thih hma loh chuan ei thei lo mah la, .
  Sum leh pai lamah pawh extremely cool i nih pawhin!
    
  Tin, bawm, a man pawh a to lutuk, .
  A chhan chu a chhungah hian lal tan hmun a awm vang a ni!
  A nihna takah chuan, vantirhkoh chuan form-ah zero a ziak ang a, .
  Hmaiah vuakna leh thluakah vuakna!
  Hmeichhe indo mite chu indonaah chuan an tlawm lo tih chu a chiang. Chutichuan, orc-ho chuan hlohna nasa tak tuar tawhin indona hmun an rawn luhchilh chuan hmeichhe mawi tak takte chuan an khandaih an hmang ta a ni.
  Albina chu a nui suk a. A kut ah chuan khandaih pahnih a rawn lang nghal a. A kut a phar a, mill chu a han her kual a, orc lu pahnih khat chu a tan a, a ti a:
  - A dik lo takah i tlan lut a!
  Tin, chutah, a kekawr bul hring nen chuan orc general chu a hmuiah a la a, a vawm ta a. Sand bag ang maiin a tla thla a. Tin, a hmui tliak chu a haah ruah a sur tan ta a. Tin, a zawng zawng chu a mawi em em a, a cool em em bawk. Hmeichhe naupangte"n chorus-a thahnemngaihna nasa tak nena an sak chu:
  Lalpa, ni chu a bo lo turin ka ngen a che, .
  Nula mitmeng chu kumkhuain naupang ni rawh se!
  Chutiang chuan kan knight chu lungpui chungah a thlawk chhuak ta a, .
  Chutiang chuan luite khuh chu crystal aiin a chiang zawk!
    
  Pathianin khawvel a siam mawi em em, .
  Chutah chuan tangkarua an ei a, maple chu ruby a ni!
  Ka bialnu ka zawng a, Pathian duhthusam - .
  Chumi ti tur chuan indonaah hmelma a tikehsawm thin!
    
  Engvangin nge tlangval thinlung chu a rit em em?
  He khawvelah hian eng nge a hmuh duh?
  Engvangin nge lawng chu a chhe?
  Engtin nge harsatna lian tak tak inzawmkhawm chu chinfel theih ang?
    
  Ka duh, Pathian, hlim ve bawk se, .
  I van lam duhthusam chu zawng rawh!
  Vanneihna thread a chhe loh nan, .
  Kawngpui hnuaia line dah tur chuan ballast line!
    
  Mahse, hmangaihna tel lovin eng nge ka zawn ang, .
  Hmeichhia tan chuan eng nge hlu zawk ang?
  Thisen hmanga hlimna din a har a, .
  Chu chu hremhmun inferno chhungah chauh i inbual thei!
    
  Inthenna hi ka tan chuan hrehawm tawrhna a ni
  Indona hi chutiang mumang chu a la ni reng!
  Hetah hian a ke chu stirrup-ah a awm a, sakawr chu a saddled a, .
  Orc sual ni mahse, executioner chuan a axe chu a han chawi sang a!
    
  Kan fanute an hruai bo a, .
  An tihduhdah a, an ruang chu meiin an hal!
  Mahse Fuhrer-a chungah hnehna kan thlen ang,
  Kan Elf hi a thi ngai lo tih hria ang che!
    
  Indona sual hnuah innei ila, .
  Tichuan naupangte chu an nui ang!
  Ka tan chuan thisen zawmpui an ni vek a, .
  Ka ramsa a, fat game a awm dawn!
    
  Tin, oak thing, emerald ang maia a hnah te, .
  Ani chuan - chu tlangval chuan hna ropui tak a thawk a ni!
  I chhia leh tha hriatna chu crystal angin thianghlim rawh se,
  Mahse balance-a positive awmte chauh chu number a ni ang!
  Hengte hi hetah hian hla phuahtute an ni a, heng hmeichhe mak leh danglam bikte hi an ni. Chu chu, an insual tan a nih chuan, shaggy bears te chuan an do thei lo.
  Agripina chuan a hmel te tak te chu nui chung hian a ti a, a khandaih hmangin orc lu pahnih khat dang a tikehsawm leh a:
  - Engkim ka ti thei a, i hmu ngei ang!
  Tichuan a kekawr bul lo chu officer pakhat, bear chetsual leh hring hring zinga mi, a rilruah a sawn lut ta a. Tin, a hruai tak zet a, a ball te chu a vuak ta a ni. He hmeichhia hi superman a ni tak zet a ni.
  Tin, hei hi dodalna atan chuan shaggy bear sipai eng pawh hi thiltihtheihna nei lo an ni mai thei.
  Agripina chu a nui suk a, a kut zungtang chu a hmuiah a dah a. Tin, a chakna zawng zawngin a thaw chhuak ta a. Thawm rapthlak tak, tharum thawhna, scraping ri a ri a. Thli atanga vun hrual ang mai a ni.
  Tin, indona hmuna vulture lian tak tak za tam tak rawn vel chuan heart attack an nei a, rial lung ang maiin an tla thla ta a ni. Tin. Tin, literal takin, thluak te knock out.
  Agripina chuan a khandaih hmangin butterfly maneuver a ti a, heng gang bear lian tak takte lu engemaw zat a tansak a, a au chhuak ta a:
  - I cool, engkim ka control thei,
  A chiang e, a chiang e!
  Tin, leilung zawng zawng hi a khur a, .
  Ka kekawr bul hring hmangin ka tikehsawm!
  Chumi hnuah chuan orcs te chuan an tuar thei lo va, mass flight lam an hawi ta a ni. Hmeichhe naupang leh elf-te chuan anmahni zui turin an tlan nghal a, chutih rual chuan insual leh tharum thawhna hla an sa bawk a;
  Mumang chhia chu rul ang maiin a lo thleng fo thin
  I beisei lo, mahse kawngka atang chuan a rawn tlan lut ta!
  Chhungkaw hlim tak, thilphal taka chawm, .
  Sakawlh mi an awm tih i hre lo!
  Tunah chuan dashing horde-te beihpui thlakna chu a intan ta a,
  Tatar ho chuan thal min rawn surtir ta!
  Mahse, huaisen taka thil tih tur atan kan piang a, .
  Tin, vuakna rapthlak tak tak kan tuar dawn bawk!
    
  Pathian hi a tha em tih tumahin an hre lo
  Chu pa chu a lo ngilnei tawh lutuk!
  Thihna chuan a kut zungtang hmangin kawngkhar a rawn kik tawh - .
  Tin, Wezelbub chuan a ki chu khaw lum atang chuan a chhuah tir ta a!
    
  Ni e, hengte hi hmanlai pi leh pute hun lai a ni a, .
  Chu chu kan luhchilh em em a ni!
  Chu chu ka mumang a ni lo, .
  Hei hi kan kalna tur chu a ni lo, tlang hla tak tak kal tlangin!
    
  Mahse, hremhmunah i inhmu a nih chuan, .
  A nih loh leh, hrehawmna, saltanna, indona khawvelah hian!
  Beiseina ka la vawng reng ang,
  I thinlung chu rhythm zawng zawng chu beat out vek rawh!
    
  Mahse fiahnate hi kan chain a ni a, .
  Chu chuan ngaihtuahna chu a awlsam phah dawn lo!
  Tin, a tul chuan i tuar chhuak tur a ni, .
  Tin, i au a nih chuan i lung chung lamah!
    
  Hla phuah thiam, hla phuah thiam leh misual, .
  Mahse, indona hmun lum takah chuan ni lo!
  Fatherland hmelma tenawm tak takte chu an thi ang, .
  An phum thuai dawn a, a thlawnin an phum dawn a ni!
    
  Tûnah chuan la la, Krista hnênah chibai bûk rawh,
  I cross, icon hmai chu fawp rawh!
  Mite hnenah thudik ka hrilh ngei ka ring, .
  Lalpan lawmman atan rochan danglam bik min pe ang!
  
  DARTH VADER VS SETANA THIL THAWN THIN
  Darth Vader-a flagship battleship, thir lian tak ang maia lian chuan planet Earth chu a rawn hnaih ta hle mai. A hnungah chuan lawng dangte chu galaxy leh universe lungphum mak tak takte chunga thihna thlentu lawng dangte chu anti-world pakhat atanga khawvel dangah an sawn a. Angular, Sith-ho space empire a ni. Tin, an kiangah chuan, streamlined, predatory piranhas ang chi - Stelzanat totalitarian formation.
  Metre hnih zeta sang, hmai tuamna vuah thug, a kekawrte zau tak leh a helmet-a ki lian tak tak nei chu nasa takin a rawn ri ta hlawm a:
  - I tlanchhuak thei lo, Luke Skywalker! Nang emaw kei emaw pawh nise, mahse kan pahnih hian galaxy-ah hian hmun kan nei lo!
  Darth Vader aiin a san zawng leh a kekawr zau zawngah a hniam lo a, curvaceous leh athletic Lyra Velimara chuan active takin a bust ropui tak chu a ti nghing a. Girl general chunga combat suit chu a transparent tak zet a, a taksa thau tak, hmeichhe naupang ang maia lang pakhat mah a thup lo. Indo mipa bronze vun chu a hring vek a, a hnute chu spotlight-ah chuan rubies ang maiin a eng chhuak bawk.
  Darth Vader chuan duhâm hmel zet hian a en a. Stelzan-a star pahnih general (space empire thisen chhuak nasa leh hneh duh tak, a background nena khaikhin chuan Sith dum thiltihtheihna hi naute sual lo tak a ni!) chu defiantly sexy takin a lang.
  Mahse, eng nge a tih theih ang, vanduai tak invalid? Cybernetic prosthesis hmang em?
  Lyra chuan a ngaihtuahna chu a lo dang a, hnehna aw nen:
  - Beidawng suh, ka thianpa... Khawvelah hian Solomona ring a awm a, chu chuan magic chak tak a nei a, chu chu a tehkhin chuan Luke Skywalker-a thiltihtheihna chu cigarette meikhu luang mai a ni!
  Darth Vader chuan nasa takin a mask hnuai atanga boruak a chhuah tir a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Taksa tak tak, nung tak ka nei thei dawn em ni?
  Lyra, a taksa ruh ball te chu a bronze vun hnuaiah chuan dashing takin a rawn inher chhuak a, nui chung hian a ti a:
  - Jinn leh ifrit te hian engkim an ti thei! Hei hi universe chunga thuneihna a ni!
  Darth Vader hian out of tune a sa a:
  - Ni e, universe vanduai tak chu a vawt tawh a, .
  Genie sual chhiar sen loh an awm!
  Solomona huat em em ring - .
  Launch leh a lu a slash!
    
  Mahse Vader hi pawn a ni lo tih hria ang che,
  Tin, nghawngkawl hnuaiah chuan chatuan atan i kal thei lo bawk...
  Hmelma sualte chu meipuiah a chantir a, .
  Khawvelte chunga roreltu a lo ni tawh dawn a ni!
  Lyra chuan a chhanna atan a zai a, a kut zungtang mawi tak, sei leh hrual chu ball blue lam chu a kawhhmuh a:
  - Hetah hian Leilung hi a lo thleng ta!
  Infiammi hmeltha tak hian ring takin a sa a:
  - Lei chu porthole-ah a awm a, lei chu porthole-ah a awm a, lei chu porthole-ah a lang... Blaster-te chu kan aim a, a hlat zawng kan teh a, chu pa in chu kan halral vek ang!
  Mahse, alien-ho chu an lawm hma lutuk. Indo lawng lian tam tak lo lang, Leilung vel boruak thim tak atanga lo chhuak thuthang chuan blue planet hlauhna leh sorkar zawng zawng zingah hlauhna nasa tak a siam a. Sipai ralthuam sang tam tak leh emitter tam tak nei Alien starship-te chuan mihringte chungah nghawng a nei ṭha hle.
  Lawng sawmnga - imperial sawmhnih leh panga leh Stelzanat sawmhnih leh panga.
  Hellish power over the Earth... Tin, eng emaw chhan vangin miten alien-te chu thlamuang takin an lo kal tih an ring tak tak lo.
  Lyra Velimara chuan Darth Vader hnenah hetiang hian rawtna a siam a:
  - Leilung mite hnena ngenna pakhat ka chhiar chhuak ang!
  Black lord chuan he thuziak hi a thinrim hle a:
  - Tin, engvangin nge nang? Lawng zat inang kan nei!
  Hmeichhe hmeltha tak chuan a kawr chak tak, bullish tak chu a ti nghing a, a nui suk a:
  - Ni e, i hmel an hmuh hunah chuan an hlauthawng ang...
  Darth Vader chuan beng tichhe thei khawpin a au chhuak a, a aw chu noose chhunga sakeibaknei ang maiin a hrual a:
  - Tin, leilung mite pawh kan ti hlauhawm tur a ni! An kephah chu han chawi sang nghal rawh se!
  Planet earth tihchhiat leh hnehna lama tawnhriat nei tawh Lyra Velimara chuan a nui suk a, a sawi chhuak a:
  - A hun tawh, a hun tawh, radio-ah - Boyarsky-a chuan thu a sawi... A zu ruih aw nen - khawvel pum a ti hlauthawng ta!
  Black lord chuan hologram lam pan chuan a tlan phei a, control scanner chu man tumin a bei a. Lyra chuan a ke ruh te tak te khelhpui tak tak hmangin Darth chu mask chu a man a, a paih bo ta a, chu chu thug chu a ni. Vader battle suit chu a rawn ti nghal zat a, a rawn chhuak ta hlawl mai.
  Tin, dar harpy Lyra chu a nui suk a.
  - I hre lo em ni, nang dork, lady pakhat chu luh tir hmasak tur a ni!
  Stelzanat Empire-a hyperion silai te chuan leilung vel a inher satellite leh mihring thiltih atanga thil siam dangte chungah an mei kang thei chu an rawn thlak thla ta a ni.
  Tin, chutah chuan Lira Velimara ngei pawh a rawn lang ta a. Screen zawng zawngah a lang nghal vek a, TV leh computer monitor pawh a off vek. Saruak leh hmeltha takin a lang a, a sam ah cybernetic pin pali a awm a, charm leh annihilation magic a chhuah tir bawk. Brute force universe-a pathian dik tak!
  Vixen eng mawi tak chu nightingale ang maiin a au chhuak ta a:
  - Leilung mite! I khawvel tenau hrehawm tak hi kan hneh dawn lo. Kan hnen atangin i hla lutuk a, empire hi garrison lian tak awmna hmun atanga teh theih a ni lo. - Hmeichhe naupang sapphire, topaz leh emerald mitmeng chu thinrim takin a eng a, a nih loh leh hyperlaser êng ang maiin a eng pawh a ni. Tin, aw chu a lum zual sauh sauh bawk. - Quark-ah kan ti chhe vek ang che u a, hypermagogravitator puihnain in thlarau te chu khawvel hnuai lamah, chatuan hremhmun hrehawm tawrhnaah kan tir ang!
  Hei hi a hlauhawm hlein a lang a, mahse chutiang thu bengchheng tak chu hmeichhe saruak leh ei duh tak takin a sawi chhuah chuan nuihzatna a thlen lo!
  Hetih lai tak hian mask dum ha hmel hlauhawm tak a rawn lang a, hyper-titanium gills atang chuan a rawn au chhuak ta a:
  - A tawi zawngin, kan tihchhiat vek hmain Solomona Ring min pe rawh!
  Lyra chuan a rilru tan tawh chu a ti nghing a, a ti chhuak ta hlawl mai:
  - Annihilating hi a hrehawm hle mai!
  Darth Vader chuan a kut chu a han vawm a, chutah chuan khandaih sen hring dup chu nghet takin a lo chelh a:
  - Tin, anesthesia tel lovin kan castrate bawk!
  Planet Earth-a mi ṭhenkhat chu an nui a, ṭhenkhat chu an tap a, ṭhenkhat chuan nervous colic an nei ṭan bawk. Tin, thla dum chunga mi pakhat chauhvin a chhungah hlimna dik tak a nei bawk. Turkey President Erdogan chuan darthlalang chu a rawn pan hnai a. Tin, theipui chu a in entir a. Ka kut dinglam kut zungtang (index finger) inrem taka chei lung eng mawi tak chu ka ngaisang hle.
  Ottoman sultan-te ro luahtu chuan a rawn au chhuak ta a:
  - Solomona Ring hi i duh em? Engvangin nge wigwam te hi German pawh pek loh ang?
  Darth Vader-a chuan holographic images hmangin leia mite hlim lutuka an chhân lêt dân chu a hmu a, a rawn ti chhuak ta a:
  - Mipuite hnenah ultimatum kan puan a ngai!
  Lira Velimara chuan rainbow rawng zawng zawng nen zenks a rawn hring chhuak a:
  - Hei hi eng ang thil nge ni?
  Darth Vader-a chuan a mittuikhuah hnuai lam nei loah chuan hnehna aw ring takin a sawifiah a:
  - Hei hi international word a ni. Annihilation a awm ngei ang!
  Lyra chuan a nui suk a, a nail sei tak, monatomically sharpened atang chuan sparks a chhuah tir a:
  - Aw tlangvalte u! Tisa chauh hi tihboral theih a ni... Tin, Magogravity pawh a lum zawk dawn a ni!
  Darth Vader chuan grav-magic emitter zawng zawng chu thiltihtheihna thar, mak tak mai hmangin a on vek a. Tin, beluga chu beng tichhe takin a rawn bei tan ta a.
  Tin, lalpa dum chuan aw eng ang nge a neih, a ralthuam pawh chu a var ta vek a;
  - Ultimatum a ni! Ultimatum a ni! Anihilator-ah ka erase ang che!
  Lira Velimara chuan a bust ropui tak chu a ti nghing a, a hips mawi tak chu a twirled bawk. Chutih rual chuan lei lam chanchin hre reng chungin a au chhuak ta a:
  - Russian mafia, thihna i hring a! Vodka leh hydrogen hian mipa zang a tichhe vek! Tin, cosmic sabantuya power kan nei bawk!
  Tin, Stelzanat ropui raldotute chuan hla an sa ang:
  - Pathetic insect kan ni lo - super ninja turtles... Silai - Cheburashka beng - mi zawng zawng chu blotter ang maiin kan hal vek ang!
  Space alien-te chuan ultimatum an siam a, mahse nghawng a nei lo. Tin, chutah chuan Lira Velimara chuan heti hian rawtna a siam a:
  - I take it cool... BASIC ah i chat ang u?
  Darth Vader, a âtna zawng zawng avang khan - thluak atang hian eng nge i lak theih ang, hyperplasmic recharge tel lovin, a rumble a:
  - Hei hi lightsaber hmanga aggressive negotiation neih a nih lai hian a ni em?
  Lyra chuan a mit a chhing a, sakawr lu nei ui checkered chu a kekawr bul chauhvin a nawr chhuak ta a. Chessboard, knight leh rulhut inzawmkhawm chuan thinrim takin a rawn ti chhuak a, a chunglam chu a rawn her kual ta a. Girl-general chuan a ke chu ultraplasm lum tak chuan a kekawr bul hrual chu a tickled thei khawp mai a, a au chhuak a, a lu rawng sarih zet chu a ti nghing a:
  - Ni lo, hmeltha tak! Lightsaber ai chuan thermoquark bomb kan thlak dawn!
  Darth Vader chuan a lei sei tak, rul ang maia lang, cloning hmanga a hmuh chu a rawn chhuah chhuak a, a mask zung (salty edges)-ah chuan a tlanpui ta a ni. Tin, thinlung takin internal combustion engine chhe tawh ang maiin a au chhuak bawk:
  - Thermoquark bomb hi ka ngaina hle a, thermopreon bomb pawh ka ngaina zawk!
  Lyra chuan a nuihzat hmel hle a, a ke chu a ti sawn leh a, tun ṭumah chuan nettle hnah khuh ui chungah chuan:
  - Preon hmanga chaw siam dan i hre lo!
  Black lord chuan logical takin a chhang a:
  - I hriat loh chuan kan zirtir ang che, i duh loh chuan kan nawr luih ang che!
  Lyra chuan sipai hmuiah a kekawr ipte chu a ti nghing a:
  - Hyperplasma tihchhiat a ni! Thermoquark projectile pakhat!
  Gravity cannon barrel zau tak atang chuan blue wave a rawn ri chhuak ta hlawm a. Rocket te tak te, watermelon pangngai ang maia lian chu planet Earth lei chung lamah a rawn tlan phei ta a.
  Lyra Velimara chu dragonfly ang maiin a tlan phei a, Stelzanath-a indona saruak eng emaw zat chu a bulah an awm bawk.
  Darth Vader chuan a mask chu goofy grin nen a bristled a.
  - Tin, tunah hian eng nge thleng ang?
  Mahse annihilation shot chu radar-ah pawh hmuh theih a ni lo - arsi atanga photon chhuah chakna chu a khap tlat!
  Vladimir Putin hian beihpui thlak chungchang hi hriatna hun a nei ngai lo. A châng chuan hriat lohna hi Engkimtitheia khawngaihna thiltih hnuhnung ber a ni.
  Hyperplasma Gehenna chuan planet Earth-a sipai chak ber Supreme Commander-in-Chief chu a ei zo ta a ni. Mi maktaduai tam tak chu an vawt a, plasma leh hyperplasma-ah an chang a, chu chu chhiatna nasa tak thleng chu an hriat hmain an insiam a ni.
  Petal-te chu thihna thlen thei khawpa ṭawng sâng tam takin a par a, pakhat zel hian a rawng danglam bîk a nei a, tihchhiatna kalphung chak tak a nei bawk.
  Brown fungus lian tak hi kilometer 500 chuang zeta sangin a kai chho a, khawvel hmun hrang hranga vawi tam tak a lo thlawh tawhna blast wave hian United States-ah pawh window zawng zawng a tikehsawm vek a ni. Chu eng chuan ionosphere pumpui chu a khuh vek a, a rawng leh pangpar chi hrang hrang teh theih loh zawng zawngah chuan. Chu shock chuan tsunami thlipui lian tak tak a tichhuak ta a ni. Tui meter zahnih chuang zetin continent zawng zawng a tuam vek a, lawng sang tam tak a pil tir a ni. Power line a knock out a, khawpui te chu thim zingah an tlu lut a, hetah leh khawiah pawh kangmei chhuahna hmun meialh te hian a titawp chauh a ni.
  Tun atang chuan planet Earth-ah hian hun thar a intan ta a ni. Dragon Darkar chu a lal ta.
  Hyperenergy ramhuai luang chhuakte chhanna atan Solomona ring chuan discharge nasa tak a dawng a.
  Erdogan chuan jinn sang tam tak a chhunga luh theihna thiltihtheihna chu a hre ta a ni. Turkey President chu a rawn sen nghal a, a lo hring chhuak ta a. Mi pangngai pakhat, cockroach antenna te te nei (Adolf Hitler nen a inang lo!) chu Everest-a vur tla ang maiin a lo thang lian a.
  Ottoman dictator civil suit chu a puak darh a, a taksa ruhte chu nasa takin a lo thang lian tan ta a ni. Tin, tunah chuan Edrogan-a kekawrte zau tak chu hmân lai Sultan lal in vault-ah chuan a innghat ta a ni.
  Hun engemaw chen chu swelling bubble chu a zau zel a, a tawpah chuan marble bangte chu a chim ta a ni. Turkey bodyguard tam tak chu kawng hrang hrangah an darh zau hle. Tin.
  Tin, Edrogan chu a lo thang lian zel a, a lian zawngah chuan superman ang maiin. Turkey khawpui Ankara building te chu a boot hnuaiah a flatten a. Ottoman dictator hi Everest aiin a sang zawk tawh a ni. Tin, Stalzanat leh Black Sith Empire-a starship atang chuan a silhouette sang tak chu chiang takin a lang thei bawk.
  Lira Velimara chuan duhthusam takin a coo a:
  -What a huge guy... Zahawmna a nei - ropui tak a ni mai thei!
  Darth Vader chuan a mask chu a tap a, a chunga thlalak chu a blur, hoarsely, croaked:
  - Hei hi colossus a ni a, ke chu leilung a ni!
  Lyra chuan a mit atang chuan lightning bolt pahnih khat a thlah a, a coo a:
  - Tin, a lan dan chuan aw chu vantirhkoh a ni ngei ang! - A hnungah chuan mitmeng a rawn inher a, chu chu nawhchizuar man to tak takte mizia a ni. - Pangpar hla sa la, zak suh!
  Tin, Turkey dictator Edrogan chu a hring chhunzawm zel a, inflatable bubble ang maiin a lo hring chhuak bawk. Tin, hlauhawm ber chu, khandaih sei tak leh chak taka lo thang ve bawk chu a kut ah chuan a rawn lang ta a.
  Edrogan hi nautical miles sangkhat zeta sang a ni tawh a, hei hi a tawp ber a ni lo. Tin, Turkish dictator hi eng ang taka muscular nge a nih tawh - taksa ruh lian tak takte chu literally bulge and shake - tu pawhin, bodybuilder toned ber pawhin an envy ang.
  Tin, a khandaih chu hneh theih loh ro hlu par hring zingah arsi inzawm khawm ang maiin a eng chhuak bawk.
  Tin, Turkey President ha chu a sei chho zel a, rocket vampire hmui hrual, sinuous tak takah a chang ta a ni. Tin, hero siam thar chuan a khandaih lian tak chu a han vawrh tan ta a.
  Lyra Velimara chuan beng tichhe zet hian a au chhuak a:
  - Fuhrer chungah thermoquark charge a awm... Ugh, Turkish Sultan chungah mei a chhuak!
  Darth Vader chuan a glove hmangin rangkachak hrual control joystick lian tak chu a tap a, mak tak maiin a rawn ti chhuak ta a:
  - Engvangin nge Hyperplasma hi a nih loh! Mei hi leilung nun hmanlai tawh tak a ni tawh!
  Lira Velimara chuan a ke mawi tak, hmeichhe ang maia mawi tak, a kekawr bul hring, pink tak chu metal floor-ah a knock ang:
  - Thermal eruption min pe rawh! Anti-pulsar bugs te hi a awm!
  Tin, thermoquark rocket-te chuan mei hnuhma leh nupui nei tur hmul ang maia zau tak hnutchhiah chu, a chhunga thlarau leh genies tam tak lo lutte avanga lo hring chhuak tawh Edrogan lam pan chuan an tlan phei ta a.
  Ottoman dictator, a lian leh te chu Thla nen tehkhin theih tawh tak chuan a cosmic khandaih chu a han vawm ta a. Tin, Sith Empire-a starship - missile cruiser "Baboon" chu vuakna rapthlak tak hnuaiah a chhe ta a ni. Hyperplasma fragments splashed... Tin, thil mak tak leh phasmogoric tak chu a tla tan ta.
  Tin, chutih rual chuan thil tenawm tak a ni - clone sipaite chu prosaical takin an thih avangin. Biorobot aia emotion lantir tam lo. Mahse an commander Santa chu clone a nih loh avangin a hlauthawng tih a chiang hle. Tin, Khatham-ho hnena a rukin bawih engzat nge a hralh tih a hrechhuak bawk. Awle, tunah chuan anti-universe hremhmun leh chakna thim lam hrehawmna chuan a lo nghak ta!
  Thermoquark missile hmangin Erdogan chu a rawn nuai ta a ni. An vai hian Hiroshima-a atom bomb tluklehdingawn za zet an thlak chakna chu an keng vek a ni. Tin, Ottoman dictator taksa chak tak, taksa peng lian tak chu ulcer leh ultranuclear bomb puak chhuak flash-in a khuh bawk.
  Lira Velimara chuan a kekawr bul chu a hnar mawi tak chungah chuan a tlanpui a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Dik tak chuan a ni lo! Wine ka duh - Camel cigarette pack khat!
  Darth Vader chuan a kephah (clawed paw) chu hmeichhe naupang hnungzang hlim tak, taksa ruh nei tak chungah chuan a dah a, a chungah chuan a tlan phei a, hnar lam aw hian a ti a:
  - Sobriety hi a awm dan pangngai a ni!
  Lyra chuan black lord-a khingpui tur chu a hmuiah a khup a, a buzz a:
  - Order, a hmasa berin!
  Thla tihchhiat turin Erdogan chhungah hian charge tling tak tak luhtir ni mahse, Mercury bakah hian Ottoman Sultan chu a lian zual sauh sauh a ni. Tunah chuan fairy-tale efreet lian tak nen a inang tak zet a ni. Tin, a khandaih chuan Stelzanath leh Sith Empire lawng zingah chuan victim te chu active takin a zawng a.
  Darth Vader chuan, thawnthu atanga he mastodon-a thermoquark missile-in chhiatna tlemte pawh a thlen loh dan leh, superlaser hian Erdogan-a thiltihtheihna pawh a tichak mai thei tih a en chuan Lyra hnenah chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Kan thawhrimna hi kan inzawm khawm thei maithei?
  Stelzan empire atanga hmeichhe mawi tak tak saruak te chuan black lord hi an hrethiam lo hle a ni:
  - Engtin? Kan inpumkhat tawh!
  Bikini, General Astara-in a khuh zo lo hle a, he indo hmeichhe naupang tisa tak hian a version a rawn pe a:
  - A chungah thermal preon charge i paih ang u!
  Darth Vader-a, a chhungah chuan force thim lam zirchiangtu leh scientist-te hriat duhna chu a lo harh chhuak ta a, a mask hmangin a zawt a, a thawk chhuak ta a:
  - Hei hi preon fusion process atanga siam ralthuam a ni em?
  Astara chuan a taksa ruh leh ruhro chauh awm lo chu a arch a, black lord hmaah chuan a kun a:
  - Aw ni e, ka pu! He reaction hian rocket hian pentaton 1000 vel chakna a hmang thei a ni. A nih loh leh Hiroshima-a atom bomb tluklehdingawn za zet thlak sawm, ni lo!
  Black lord rilru nung tak chuan instant calculation a siam a, Darth Vader chuan mak ti takin a whistle a:
  - Uai! Chutiang puak atang chuan Jupiter planet pawh chu quark-ah a tla thla ang!
  Eng emaw chhan vangin Lira Velimara hian he beiseina hi a share lutuk lo:
  - Chutianga a nghawng atang chuan Planet Earth chu a kang ang. Solar system chhunga nunna zawng zawng chu a bo vek dawn!
  Darth Vader chuan space battle chu a en a. Erdogan hian combat hyperion battleship Stelzanat chu tihchhiat a tum a, chu chu sa ei thin piranha ang mai a ni. Ani chuan a phenomenal maneuverability hmangin beidawng takin hneh loh pumpelh tumin a bei a.
  Mahse, hyperion cannon leh superlager battery te chu Erdogan-a ultramagoplasmic flesh lakah chuan a tangkai lo tak zet a ni. Genies maktaduai tam takte chakna chu a chhungah a pungkhawm a, a tlan chakna chuan êng a pel ta a ni.
  Chu chu armadillo nimble tak a ni a, chemte hmanga sausage ang maiin a cut a ni. Tin, chutih rual chuan mel za tam tak hlaa meialh lian tak takte chu an thlawk chhuak ta a ni.
  Ottoman dictator chuan beng tichhe takin a au chhuak a:
  - Banzai! Coffin design i nei dawn a ni!
  Darth Vader chuan a hlat zawng chu a chhut a, alarm dik tak nen a sawi a:
  - Thermal preon charge a puak a nih chuan keimahni ngei pawh hi hnim hring torch ang maiin kan puak darh dawn a ni!
  Lira Velimara chuan zak takin black lord chu a mit a chhing a, rintlak takin:
  - Hlau suh, ka dark terminator! Thermopreon hian cumulative attack a nei a!
  Lord Vader chuan beiseina nei lovin a kut a phar a.
  - Awle, kap rawh! Chutih lai chuan force thim zawng zawng chu ka la khawm vek ang!
  Fairy spirit hnam sawmsarih leh pahnih zawng zawng telna Erdogan chu Lei chungah a thlawk chho ta a ni.
  Turkey Sultan chu a sei zawngah chuan Thla aiin a let hnih zetin a sei a, ramhuai leh thil mak tak tak thiltihtheihnain a eng mai a ni. Chutiang indona chu tunah chuan space-ah a chhuak ta a ni. Erdogan-a khandaih chu lightning aiin a thlawk chak zawk a, beidawng taka kah starship-te chu a tikehsawm ta a ni.
  Semi-annihilation particle pawh hi chutiang simple savage power of the genies lakah chuan a tangkai lo tak zet a ni. Space empire tichhetu ropui tak, blade tip-a man chu meialh sen-blue-in a kang a, a chi hrang hrang pawh a hnutchhiah lo.
  Mahse Lira Velimara chuan a kawrfual aṭangin a "trump card" chu a la chhuak a - thermal preon rocket a ni. Thermopreon hian a chhuah kim chuan thermonuclear reaction aiin a let quadrillion 7 zetin energy a pe chhuak thei a ni.
  Cumulative thermal preon charge hi a chak lo deuh a, mahse destruction chu tehkhin rual lohin a focus dik zawk. Tin, tunah chuan princess-plasma blot chu flagship battleship pum atang chuan an paih chhuak ta a ni.
  Hei hi controlled leh intelligently guided thermopreon fusion-based rocket box pawnah a awm dan dik tak a ni. Stable matter a neih loh avangin tihchhiat theih a ni lo tluk a ni. Mahse chutih rual chuan charge hian a target a thlang ve bawk.
  Plasma blob hian Erdogan chu a ti hlauhawm hle. Dodge a hreh hle a, mahse ultra-advanced substance chu a agile zawk tih a chiang ta. Tin, rulhut ang maiin hypernuclear bomb chu genies lal leh emperor siam thar taksa chak takah chuan a innghat ta a ni!
  Lyra Velimara chuan a kekawrte chu a vawn nghet sauh sauh a, heti hian a zai a:
  - Kan tikehsawm ang che! Quark-ah i then ang u!
  Hercules ang bawka thiltithei Erdogan chu a tichhe nasa hle a, gutta-percha ball a chanve vel ang maiin a bawkkhup ta a ni.
  Supernova a rawn puak ta a. Stelzanat leh Sith Empire-a starship hnai tak tak engemaw zat chu paih let leh a ni a, hyperplasmic shaft chuan battery tam tak platform leh trunk te chu a kang ta a ni. Stelzan empire atanga clone tam tak leh Amazon hmeichhe hmeltha tak tak te chu a tikehsawm.
  Erdogan ngei pawh chu a inher a, a inher a,... A lian lehzual a, a hlauhawm zual sauh sauh bawk. Khandaih pahnihna chu sa ei thei parasitic plant hnah ang maiin a kut dinglamah chuan a lut ta a.
  Tin, Ottoman Empire dictator chuan bengchheng takin a nui a:
  - Aw, nangni pathetic space aliens.... Shaitan chhiahhlawh mai in ni a, a nihna takah chuan Shaitan hi ka chhiahhlawh a ni!
  Hetih lai hian planet Earth-ah thlipui a lo tleh ta a. Khawvel tuifinriat thlipui chu hypernuclear flash atang chuan a lum nghal vat a, tui lum sang tak nen a lum a, thil nung zawng zawng a kang vek a ni. Tin, ramngaw leh in sang tak takte chu a kang ta vek bawk.
  Thla orbit hla tak atanga Hiroshima trillion za zet a kang chu fiamthu a ni lo! Tin, Leilung pum huap mei chuan literal takin khawvel hnuai lam thlengin a kang ta a ni.
  Washington hmunah chuan êng eng mawi tak, rilru na tak mai chu a rawn eng a, chutah chuan pangpar lian tak, purple-brown a rawn lang ta a. Hyperplasmic petal pasarih chu dazzling bud atang chuan an inthen a, van sang takah chuan an chho ta a ni. Second sawm chhung zet chu ruahpui rawng zawng zawng nen an eng a, chutah, a thim nghal vek a, an tla thla a, stratosphere-ah chuan meialh lian tak tak, purple-red chauh a lo awm ta a ni.
  Mit khat lek chhungin mi maktaduai sawm, za tam tak an kang a, elementary particle-te nen an darh ta vek a ni. Hmun hla zawka awmte chu mitdel an ni a, meialh nung ang maiin an kang ta a ni. Mei chuan hrehawm takin mihring sa chu a kang ral vek a. Mite vun a hrual a, an sam chu vaivut-ah a chang a, an luruh chu a chhe vek bawk. Chu puak darh chuan accordion ang maiin van sang tak takte chu a fold a, tun hnaia mimal nung leh ngaihtuahna fim lo tak takte chu concrete thlan lum takah nung chungin a phum ta a ni.
  Texas sikul naupang sam dum, saruak chanve tak tak team pakhat chuan ball an pet a, gravity wave chuan a rawn paltlang a, thlai kang tawhah chuan ashen silhouette chauh a awm ta a ni. Tlangval rethei tak takte u, hun hnuhnung berah eng nge an ngaihtuah: an nu, emaw, movie-a hero pakhat emaw chu computer game chhiar sen loh an ti mai thei.
  Dawr atanga bawm kengin nula lo haw chu khawvel dangah chuan a kal pel a, nui chungin, au chhuah hun pawh nei lovin. Naupang chu photon-ah a darh mai a, thilmak tih mai maiin boruak thlipui tleh karah chuan bow ribbon la dam chu a rawn inher chhuak ta a ni. Subway-a inthup mipui, var leh rawng hring, pressure hnuaia rulhut ang maiin an chil hlum a, chutih laia thlawhna chhunga thlawkte chu Gehenna thlipuiin stratosphere atangin a paih chhuak a, hei hi thihna rapthlak zawk leh zawi zawk a ni. .. When in the chilling vacuum devouring the remaining air by a predatory piranha , miten an lu chu duralumin wall-ah an deng a, an mit chu an socket atang chuan a tla chhuak a, Tongues emanating with this bloody salivas a tla chhuak a, ha chhe tawhte chu peas ang maiin a luang chhuak ta a ni.
  Thihna chuan mi rethei leh billionaire, senator leh tang, movie star leh bawlhhlawh paihtu chu a tlukpui ta a ni. Thlarau maktaduai tam tak vanah an au chhuak niin a lang a, khawvel chu a inher a, a vawi khatna atan pawh miten nunna thread chu a thianghlim em em a, an in mamawh em em tih an hre ta mai thei. Nu leh fa chu lunghlu hnuaiah chuan an thawkrim a, ramhnuai chakna zawng zawngin an tikehsawm thei lo khawpa chakna nen an inzawm tlat a ni.
  Semi-mechanical monster Darth Vader pawh khan, chakna lam thim tak nen a inthuam a, leia boral tawh maktaduai tam takte hrehawmna leh hrehawm tawrhna chu a hre ta a ni.
  Tin, beidawng takin chakna thim lam lan chhuahna mak tak fiber leh mass zawng zawng chu a ko ta vek a.
  Hemi chungchangah hian Lira Velimara chuan a thlawp a, black lord hnenah chuan kut chak tak a phar a. Rilru lamah an inzawm khawm ta a ni. An bioplasmic field te chu a inzawm nghal vek a, hmeichhia leh mipa principle te chu an inzawm khawm a, theoplasmic forces te inzawmkhawmna a siam ta a ni.
  Tin, chu mi hnuah chuan hypergraviomagical collapse lian tak a lo chhuak a, thil mak tak tak, literally super-fantastic transformations a ti chhuak ta a ni.
  Space empire leh Stelzanat-a starship la damte chu mercury ball ang maiin a pum puiah an inkhawm tan ta a ni. Rang takin an inzawm khawm a, princeps-plasma plasticine-ah an press a, pakhat leh monolithic whole an siam ta a ni.
  Particle te chu space zawng zawngah an inher kual a, induction coil-a sawdust ang maiin an inzawm khawm a. Tin, chutah, Sith Empire-a flagship starship awmna hmunah chuan machine-gun puak chhuak, photo-blitz ang chi flash-in a rawn zui a, chu mi hnuah chuan mi lian tak a rawn lang ta a ni.
  A pianzia chu a mak khawp mai. Torso leh ke chu Lyra Velimara ang mai a ni - saruak leh seductive tak a ni a, mahse a lu, a ke leh a kut chu Darth Vader-a battle suit dum ha chuan a khuh a ni.
  Chumi rah chhuah chu hybrid hlauhawm tak a ni: sipai thim lal, SS sipai Stelzanat Velimara atanga indo mi. Chubakah, thug lian leh te hi Venus diameter a ni. Chutiang ramhuai chu a piang a, hypergravity magic lan chhuahna nasa tak hmanga siam a ni.
  Darth-Lyra kutah chuan lightsaber pahnih a rawn eng a: sen leh sen. Hriamhrei pahnih chu an eng chhuak a, an eng chhuak nasa hle a, nasa takin an eng chhuak bawk. Vixen girl chanve, cybernetic organism chanve chu Erdogan lam pan chuan an kal ta a.
  Ke mawi tak, hlim tak, hmeichhe naupang ang maia lang hnuaiah chuan vacuum chu beng tichhe thei khawpin a ri ta hlawm a. He ramhuai hi minefield kal tlanga kal mai mai niin a lang a, chutah chuan puak thei thil chu hmuh theih lohvin a awm a, mahse hei hian a tichhe zual sauh sauh a ni.
  Turkish dictator pawh Venus diameter ang maia hring chhuak chu a ṭhianpa lam pan chuan a kal ta a. An hnaih ta hle a, pakhat kekawr hlim tak, hmeichhe naupang ang maia lang hnuaiah leh pakhat zawk chu boot sang tak hnuaiah chuan engmah lo chu rial maktaduai khat ang maiin a ri ta hlawm a!
  Darth Vader leh Lyra te chu bottle khatah an dah a, Erdogan chu khandaih hmangin an chibai a.
  Ottoman dictator chuan a chhanna atan chauh a bark a:
  - Hmelma chungah khawngaihna a awm lo!
  Darth Vader chuan aw thuk tak hian a chhang a:
  - Nu - vawk tih nawn lehna!
  Tin, an khandaih chu ramhuai thawm ri nen chuan Krakatoa tlang kang maktaduai khat puak chhuak chuan a rawn paltlang ta a ni. Tin, vacuum chu a khur nghal vek bawk. Quarks te chu ether vortices ah chuan an zai ta a.
  Erdogan-a chuan an thlarau sual leh tha tam takin an hrual a tisa chu vuakna avang chuan a khur ta niin a hria a, a au chhuak ta a:
  - Wu Shaitan chuan! I chak a ni!
  Darth Vader chuan a attack chhunzawm zel a, a bark a:
  - Tin, ka chak lo ngai lo bawk!
  Black lord leh warrior vixen inzawmkhawm chuan Erdogan chu an bei a. Tin.
  Lyra aw chu a lo hre tawh a. He hmeichhe hremhmun pawh hi training tha lo tak a ni lo. An lalram chhungah mipa an awm loh avangin hmeichhe naupangte chu cybernetic wobs-ah an piang a. Computer program hmanga nutrient medium-a embryo siam a nih pawhin thah leh indo dan zirtir an ni.
  "Eng nge, Turkish khua leh tui fapa hian hetiang lo dawngsawng hi a duh lo!"
  Tin, princeps plasma khandaih chuan Erdogan-a mug chaw tha tak chu a rawn tikehsawm bawk. Ottoman dictator hmul hrual chu a tla thla a, ether vortex-ah chuan a inher a, a chhe ta vek a, annihilation bomb pum pui ang maiin a tla thla ta a ni. Tin, a hmui hrual atang chuan thisen a luang chhuak ta a. Chu bâkah, drop tinah chuan broom keng genies leh witches te chu an rawn inhnim pil vek bawk.
  Turkey dictator chuan chhan let a tum a, mahse Darth Vader chuan thiam takin scimitar khandaih curved hnuaiah chuan a duck a, amah ngei pawhin hmêlma chu a sir lamah a kap a, hmêlma lakah chuan muscle layer pum pui a titawp ta a ni. Erdogan chu a au chhuak lehzual a, a rawn bei leh ta a ni.
  Darth Vader chuan swing chu a parry a, Lyra kekawr bul lo chuan a khingpui square chu a groin-ah a rawn deng ta a ni.
  Erdogan chuan hrehawm takin a ti a, squeaky notes hriat theihna tur wild groan nen chuan a croak a:
  - Tunah chuan i zo ta, mipa te!
  Darth Vader chuan a attack chu a ti chak hle a, a attack lai chuan heti hian a au chhuak a:
  - Mahse, a tawpna chu a tawpna a la ni lo! A tawpna chu a bul tanna chauh a ni!
  Tin, chutiang chuan a signature move chu a kalpui ta a, chu chu Count Duco puihnain a hneh ta a ni. Kut cut down chu khandaih nen chuan vacuum rush-ah a innghat a. Tin, chutah pawh chuan a chhe tan ta bawk. Reusable, jet, launcher te chu hmun khatah an jam ang mai a ni - supernovae chhuak.
  Erdogan chu hrehawm tuar theih loh avanga a mitmeng hring dup chu a hnungtawlh a, a lu chu Thla-ah a tla thla ta a ni.
  Planet Earth satellite chu a tlak avangin a deformed a, crack zau tak takin a khuh a, magma active eruption a intan ta a ni. Thla chu hmel vuak na tak ang maiin a rawn lang tan ta a. Lyra chuan Erdogan chu a khup hnuaiah a vawm leh a, Vader-a khandaih chu defenseless side atanga rawn lut chuan a kekawr ipte chu a rawn man a, sa leh taksa ruh thuk tak chu a tikehsawm ta a ni.
  Ottoman dictator chu chiang takin a inbual tawh a, a khandaih la dam awmchhun chu amplitude zau takin a thlawk a, mahse black lord khandaih sen tip chu hmêlma kutah a rawn luhchilh nghal a ni. Tichuan, turn chiang tak leh Erdogan-a paw severed dang chu a tla thla a, annihilation leh magical firecrackers hmangin a puak tan ta a ni.
  Ottoman dictator chu ralthuam hlihsak a ni a, a beidawng hnuhnun ber chu, dragon ang maiin, meialh a puak chhuak ta a ni.
  Flamethrower trillion khat zetin vawi khatah an kap ang mai a ni. Tin, plasma puak chuan solar system pumpui deuhthaw a chim vek bawk. Second hnih khat chhungin Pluto orbit-ah chuan meialh rilru na tak thlipui chu a rawn tlan lut ta a. Darth Vader-a mask leh a kut chu a damchhuak a, mahse Lyra-i kekawr bul hlim tak, hmeichhe naupang ang maia a kekawrte chu a kang vek.
  Girl-general chu na takin a au chhuak a - mei chuan a kephah chu nasa takin a kang a, hmeichhe ke leh ke kang leh dum takah chuan vun lian tak tak pawh a lo hring nghal vek a ni. Ka khup thlengin a rawn thleng a...
  Mahse Darth Vader chuan professional movement hmangin, jump-ah leh taksa turn leh khandaih movement converging hmangin Ottoman President Erdogan lu lian tak, ki nei chu a tichhia a ni.
  Indo mi ropui leh roreltu lu lian tak, Thla aia te lo chu a rawn inher chhuak a, hmui dum sei tak chuan a rawn ti ri ta hlawm a:
  - A tawp vek tawh!
  Tichuan, puakruk a awm a, chu chu beng tichhe thei tak, tichhe thei leh lian tak a ni a, a hmaa thil thleng zawng zawng chu space-a hydrogen bomb test tawh hnua match ang maia khawngaihthlak tak a ni. Ni atang hian annihilation hyperplasma luite chuan space a rawn tuam a, chutah Afla-centauri leh Sirius...
  
  
  
  
  Tlangval HLIM LO
  Tlangval pakhat a awm a, a la te hle a, mahse a hlim lo hle. Sikul-ah chuan tihduhdah leh tihduhdah a ni a, in lamah chuan a nu leh pate an buai reng a, grade ṭha lo a hmuh avangin an hau a, a hlawhchham avangin belt-in an vuak hial a ni. Tin, mi zawng zawngin mi â, rilru lama harsatna nei, mi hlauhawm ang maiin an enkawl bawk - an tibuai a, an vuak bawk.
  Chu naupang chuan chu chu a chau hle a, a khawpui sual chu chhuahsanin, sikul huat em em, a mit enna hmun apiangah hla takah awm turin a rilru a siam ta a ni.
  Tlangval chu a la te a, a naive hle bawk. Chutiang mi sualte chu a khawpuiah chauh an awm a, a bik takin naupangte an cheng a, khawpui dangah erawh chuan mi zawng zawng an tha a, an ngilnei hle niin a ngai a ni. Tin. A ramah chuan naupang zawng zawng an hlim vek emaw, an hlim ngei ang emaw, party leh a hruaitu ropui tak chuan communism-ah a hruai dawn tih - mi zawng zawngin an duhzawng an hmuh hunah.
  Tin mipui chu line rei tak takah an ding a. Zanah ramri kan pelh thin bourgeoisie leh saboteur te ni lo se chuan engkim a tha vek tih. Alu a ro a, naupang ha a na hi an sualna a nih thu. Tin, USA-a mi tihduhdah nan injection pawh an siam chhuak niin a lang bawk.
  Mahse a Motherland zau tak khawpui zawng zawngah sualin ro a rel vek a, CIA agent sualte chuan naupang zawng zawng chu an thlem a, an tichhe vek a, mi dawt sawitu chu beih leh vuak dan zirtirna a pe thei a ni.
  Ni lo, khawvela ram tha ber leh mihring nihna nei tha ber, mi zawng zawng ngilnei leh nuihzatthlak tak tak awmna khawpuiah hmuh tur a ni a, i kut zungtang inkar pin thup chu a rawn lut ang tih hlau lovin him takin i kut i phar chhuak thei a, i vawm thei bawk chumi.
  Tlangval chuan chu chu a ring nghet tlat a, khawpui ngilnei leh thlamuang tak a la awm tih a ring tlat a ni. Tin, ani chuan thlasik ni hmasa ber, lum tak nghah harsa tak a neih avangin a nu leh pa hnen atangin a rukin refrigerator atang chuan engkim a rak chhuak vek a. Tin, khawvela mihring nunphung, hausa, ngilnei leh remna duh ber ramah chuan thil siam tam tak a awm lo. Hei hian ka bag leh ka backpack chu ka thun a, a hmasa berah chuan textbook leh notebook te chu ka han ti nghing a, a chhan chu additional heaviness an siam vang a ni a... A chang chuan hlauhawm takin ka hawi kual a, kawngkhar chu ka hawng a, kawngpuiah ka tlan chhuak ta a.
  Tlangval chuan ama huana chhuak chu a hlau fo thin. Chutah chuan vuak, tihhlum, tihmualpho, chil chhak emaw, a aia pawi zawk emaw a ni ngei ang tih a ring. Mahse, thlasik zing hma tak a la ni a, mi zawng zawng chu sikul an kal vek a, yard hooligans te chu tlan pelh a, kal zel theihna hun a awm bawk. He quarter atang hian hnawhchhuah leh nuihzatthlak tak a nih atang khan an la hre lo. Khawiah chuan feet ngaa sang, sam dum, kawr sang tak nei chauh a ni.
  Engvangin nge mite chu an thinrim em em? An chungah eng nge a tih, nasa taka an huat em em? Tin, khawvel pum huapa ni lo ram mihring, mi ngilnei, mihring leh fel ber ramah hian huatna nen hian eng nge inzawmna an neih? Engtin nge an chungah a tih? Tu emaw i hmusit em, i sawichhiat em, i mualpho tawh em, i chil chhak tawh em, i phatsan tawh em?
  Mi zawng zawng hnenah ngilnei, lainatna leh in tanpui tawn tur a ni tih a hrilh vek lo em ni? Chu indona chu a chhe hle a, chak lote tanpui an ngai em? Mahse hei vang hian mi zawng zawng chu mi â, chak lo, moron... leh thumal dang buaithlak leh hriatthiam theih loh - pacifist-ah an la ngai reng a ni?
  Mahse, mak tak maiin, naupang thawnthu zawng zawng, lehkhabu leh television-a zirtirna zawng zawng hian hei hi a ni lo"m ni? Mite hi hetiang chiah hian an awm tur a ni lo em ni: sublimely noble, prone to self-sacrifice, tlang ang maia ding chhuak. Mihring hi mihring unaupa a ni lo em ni? Nun awmzia dik tak chu thil tha tih hi a ni lo maw?
  Chuti a nih chuan, engvangin nge, a nihna takah chuan, lehkhabuah te, movie-ah te, computer science zirlaiah te pawh zirtîr tawhte chu an hnial? Thil â, nuihzatthlak, hlimawm, tha lo anga ngaih a ni!
  Engvangin nge kan fate leh a rualpuiten thinrimna leh huatna, an chhia leh tha hriatna ngaihthlak duh lohna, tharum thawhna leh tihchhiatna duhna an neih? Khawvela an thiltihtheihna leh mihring lam hawi zawng zawngah hian zirna leh thil tha biakna hi khawiah nge a kal? Khawvel hmun hrang hranga tihduhdah tuarte tanpui leh humhimtu thiltihtheihnaah. Chu chuan mipa hring, India mi, leh harsatna leh damlo zawng zawngte chu riltam leh thilsiam chhiatna lakah a chhanchhuak a ni.
  Tlangval chu an au va... Hlauhna a nei a. Tunah chuan an man ang che a, an tiduhdah tan ang che.
  A hre lo ang maiin a tlan chak zawk.
  Chumi chhanna atan chuan ramhuai au thawm a awm a:
  - Brake kha titawp rawh! Kan that ang che!
  A aw-a wild frenzy chu a langsar hle a, a chungah huatna nasa tak a awm em? Eng atan nge? Engtin nge i tih? Tin, amah chu an hua a, thatna chungchang te, thian chungchang te, khawngaihna chungchang te sawi fo thin kha, mi rinawm lo, mahni nu talh tur chu an huat loh ang bawkin.
  Mahse naupang chuan he khawpui hi chhuahsan turin thutlukna a siam tawh a, he damned, hated school hi kal tawh lo turin thutlukna a siam tawh a ni. He hellish cesspool atang hian tlanchhuak la, khawpui dang, ngilnei, thianghlim, friendly tak zawng rawh. A nihna takah chuan a mihringpui ber ramah chuan chutiang khawpui chu a awm lo a ni mai thei.
  Tlangval chuan a hlau hle a, a clumsy leh chak lo takin an rawn man ang a, a kawngah an vuak ang a, chutiang chuan a chhuak thei lo ang. Mahse bus a awm bawk. Chutah chuan i zuang lut mai a ngai a, chutah chuan hooligan leh bandit chu an tla thla ang.
  Tun ṭumah chuan naupang chu a vannei hle a, hun hnuhnung berah chuan bus khar step-ah chuan a zuang thla thei ta a ni. Kawngkhar chuan a kut te tak te, naupang ang maia a kut chu a rawn nawr a, vanneihthlak takin a rawn nawr lutuk lo va, ei tur khata backpack chu a chelh thei ta a ni.
  Chutih lai chuan bus-a zin chu sum tlemte chauh a la ni a, khawpui tenau takah chuan conductor hnena hlawh pawh pek chu a hlawk lo hle. Chubakah, mi an rinawm a, kopeck pali pawh an ngaihtuah lo. An rualpui pahnih chuan tlangval chu an man thei lo va, an thinrimna chu bawlhhlawh bawm chungah an la chhuak ta a. An duhthusam chu a tlanchhuahnaah chuan thir chu mawhphurtu ang maiin nasa takin an vuak a. Tin, naupang chuan a khalh a, Lalpa Pathian hnenah (a chhan chu, an zirtir angin a awm lo!) hnenah a tawngtai a, chutiang chuan kawngkhar chu a inhawng nghal vat ang a, a kut chu a chhuah zalen ang.
  A tawp berah chuan i chawlhna leh tur chuan i kut chu a zalen a, seat-ah chuan thuin thawk i la thei ta a ni. Tlangval chu a huat em em huan a\anga a inhnukdawk poh leh a thlarau chu a thlamuang zual sauh sauh a. An hriat lohna hmunah chuan a him zawk.
  Tlangval dang, a lehlamah, a aiah, in hnaih zawka awm chu mumang nei mah se, a kulh hneh theih loh chhungah venhimna zawngin. Mahse in kawtah chuan naupang chu hlauhna a siam fo thin. A mut lai pawhin a ṭhiante hremhmun, zahngaihna nei lote chu mumang ṭha lo tak tak a nei ṭhin. Tlangval chuan pawnah a tlem thei ang bera kal a tum a. Lesson zawhah chuan ka rualpui huat tak, thinlung râpthlâk tak takte lo chhuak a, min nuihzat ṭan hma emaw, min vuak nghâl hma emaw chuan locker room-ah ka tlan chak thei ang berin ka tlan a. Tlangval chuan thlamuanna chu lehkhabuah chauh a hmu a. Computer a awm lo va, Internet a awm lo va, TV-ah pawh a awm lo - channel pathum chauh a awm a, a tha berah chuan pioneer tha tak tak an lantir a, a nih loh leh hla sa zaipawl pawh a awm lo - khawvela an ram mihring lam hawia awm hi a va tha em? Tin, a chhe berah chuan lo atanga report boring tak tak te, leh buh seng tur atana indona awm reng te pawh a ni. Tin, kar khatah vawi khat chauh, Pathianniah, thawnthu tlawh laiin, a huam chin ang zela khauh takin, feature film emaw program emaw ngaihnawm tak tak i en thei bawk.
  Tin, naupang chuan lehkhabuah inphum a ngaina hle a, chuta tang chuan sublime, noble leh fabulous te chu a la chhuak thin.
  Tin, class-ah pawh a thiante"n pipe atanga an chil an chhuah emaw, rubber band an kah emaw hian a tibuai lutuk lo a nih chuan, fairy-tale, khawngaihthlak khawvel pawh a ngaihtuah thin. A tawpah communism din a nih hunah chuan khawvel pum huap, khawvel pum huap unau nihna a awm dawn tih chungchang.
  Tin, chutah chuan Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, constellation Sagittarius atanga naupangte chu an inzawm khawm ang. Tin, nui zau zet hian kut an inthlak bawk. Entirnan, Pisces arsi pawla naupangte chuan an lu chu tangkarua hrual leh rangkachak, eng mawi tak takin an khuh a. Tin, Sagittarius Constellation-ah chuan Centaurs nen an inang a ni mai thei.
  Engkim hi a thlamuang em em a, a mawi em em bawk. Thilpek an inpe tawn a, hla an sa bawk. Hmelma a awm lo, sualna a awm lo, tumahin midang hnute hnuaiah button emaw, rulhut thi emaw an dah lo vang.
  Communism hi lo thleng thuai ta se, khawvel pum huapa huatna web-a inzawmkhawmtu, kan Soviet fate hnena thil \ha huat tura zirtirtu CIA huat em em chu boral sela, boral ta se! India mite tihboral a nih atanga Afghanistan thlenga indona mumang rapthlak tak tak lo piangtu chu American-ho an ni. An radio aw-ah chuan mi an ti â a, kut phar turin an nawr lui a, unaupa chu unaupa lakah, cradle atang chuan huatna an siam!
  Bus chu zawi zawiin kawngpuiah chuan a tlan kual a. Pawnah May thla a ni a, zing - ni a intan chauh. Ni e, tlangval hian thim a hlau lo. Chu ai chuan, thim a nih chuan a hmaa kan ṭhiante hriat loha tlu lut a, thimah bo theihna chance a tam zawk. Thlasik lai, khaw vawt leh zan rei tak, a bik takin khaw lum nasa tak karah chuan pawnah chhuakin serious takin thinrimna khata tlangvalte chu i tlan pelh mai mai thei.
  Thlasik lai chuan hooligan te pawh hi an vawt a, pawnah an chhuak tlem hle. Mahse, khaw lum lai chuan hrehawm tawrhna chu a intan ta a ni. Tin, dawr kal mai mai chu hrehawm tawrhnaah a chang ta a ni. Tin, tlangval chuan zero-junction module chi khat siam chhuah a ngaihtuah a, chutiang chuan vawi khat chu dawrah i awm tawh a, chutah chuan button i hmet a, i in lamah i awm tawh ang.
  A tha mai thei, artificial wings siam chhuah a la nih loh laiin, a apartment-ah, floor sang takah chuan, tlangval chuan relative safety a hre thei a ni. Nang, tlan chak lutuk avanga thawmhnaw ha chhuak, a tawpah kawngkhar hawn a, apartment chhunga i zuang lut chuan Olympic champion, finish line pel tawh ang maiin i inhria - i in lamah i awm tawh a, i him tawh a ni. A tawpah chuan thawk la la, lehkhabu dang chhiarin thlamuanna i hmu thei bawk. Vanneihthlak takin an pi leh pu hnen atanga library an la nei a, chu chu zirna lama mithiam pakhatin a ensan ang.
  Driver chuan stop-ah an awm tawh tih leh mi zawng zawng chhuah a ngai tih signal a pe a. Naupang chu a hriat lohna hmunah a inhmu a. Tun hma chuan a tawp thlengin a la ding lo. Tin, he thil thar hi nuam leh mak tak niin a lang bawk. Step khat i kal ang mai a ni a, nang pawh Wizard of the Emerald City atanga Eli ang maiin thawnthu leh ram hlim takah i inhmu ang.
  
  HNEHNA TAWP TURIN INDONA
  April 13, 1945 khan a piang a. Berlin khawpui, Imperial Chancellery building-a awm a ni.
  Foreign Minister Ribbentrop-a chu Germany hmelma inhnialna nei lar tak, Molotov-a kaihhruai Soviet palaite nena inbiakna aṭanga a lo haw chauh a ni. Indona hnuhnung berah khan Soviet tank sipai pali chu tihchhiat vek tawh mah se. Tin, April 1 khan Lend-Lease hnuaia khawthlang ramte tanpuina pek chu a tawp ta a, Stalin-a chuan tumruh taka thil phut uar lutuk a rawn chhuah a;
  Ribbentrop chuan lungngai takin Rommel hnenah:
  - Soviet palaite nena inbiakna chu kawng thim takah a thleng ta. Compromise zero option - June 1941-a ramri-a kir leh chu Stalin-a nen a inmil lo hle. Koba thil phut - Klaipeda bial, East Prussia leh Poland ram zawng zawng chu kum 1939 ramri chhungah a ni. Slovenia ramte, Hungary ram thenkhat leh Romania oil field-te pawh a huam tel bawk. A bul tanna hmun thleng tur chuan Soviet sipai maktaduai tam tak an thi lo tih a sawi. Chu bakah, Josefa chuan kan hnen atangin reparations a phut a, sipai leh civil mi zawng zawng chhuah zalen vek a phut bawk... Tin, kan ta chu tlanna atan chauh chhuah a tiam bawk! A dawtah chuan Stalin pawhin Finland atanga territorial acquisition dawng a duh bawk.
  Field Marshal Fuehrer Rommel chuan lungngai takin heti hian a sawi:
  - Kum 1944 June thlaa sorkar paihthlak a nih hnuah khawchhak lam hawia inthlak danglamna zawi zawi leh nghet lo chhunzawm zel kan ngai ta a ni. Normandy-a hnehna chang tawh, ṭangrual ramte chu an tan remna zahawm takah kan kal dun a, mahse... Red Army hi an chak lutuk a, sipaite chu a theih ang angin kan enkawl a, active defense leh counterattack tawi tak tak kan duh zawk a ni. Ni e, Russian-ho chuan Vistula chu an thleng a, hlohna nasa tak senso pawhin an paltlang a, Slovakia chu an rawn luhchilh a, Romania chu an la ta mai mai a ni... Mahse heng hlawhtlinna zawng zawng hian an man a to hle. Kan thisen chhuak bawk a, mahse defense lungawithlak deuh deuh ka din thei a, kan duh zawngin loss ratio chu a let thum atanga vawi li thlengin ka tihhniam thei bawk. Mahse Stalin hian a ram pawh a chau tawh tih a hrethiam lo niin a lang a, ṭangrual ramte pawhin Russia an puih tawh loh avangin min rinchhan tan dawn em ni?
  Ribbentrop chuan hlim hmel zet hian a chhang a:
  - Ram pawn lama shark lian ber berte chuan min thlawpna an tiam tawh a, USSR kan hneh avanga ram kan dawn tur chu a let leh nan! Britain rama Labour sorkar hian a la hreh hle a, mahse private structure tam tak chuan min thlawp turin an inpeih reng! Brazil, Spain, Portugal, a bik takin Argentina chuan tanpuina min tiam a ni. Perron hian kan lam atanga indonaah hian tlang takin a lut dawn tih pawh a hnial lo. Finn-ho pawhin a tawp thlenga kal an tiam bawk! Italy ramah chuan hmar lamah Mussolini dinhmun a nghet chho hle a, khawthlang lam erawh chu khawthlang lam thlawptu sipaite"n an la thunun reng thung. Indona chhunzawm turin kan inpeih tawh, ka Fuhrer!
  Rommel chuan tawi te tein heti hian a order a:
  - Speera ka tan chuan!
  Imperial minister thiam tak, taima leh thiam tak, ralthuam leh ralthuam chungchangah chuan a hmun dik takah a thu a. Speer hian harsatna zawng zawng karah pawh ralthuam siamchhuahna nasa takin a tipung thei a, rang takin "e" class, "LION" leh "Panther"-2-a self-propelled gun hmasawn zawkte chu mass production-ah a dah ta a ni.
  Third Reich-a economic dictator la naupang leh chak tak chuan heti hian a report a:
  - Tank siamna kawngah hian qualitative chauh ni lovin, quantitative lamah pawh hmasawnna a awm a. Kum 1944 December thla khan tank leh self-propelled gun 1,960 siam chhuah a ni. Tin, hei hi sipai harsatna zawng zawng leh khawvela machine tha ber berte mass production tihchhuah a nih lai pawhin! A bik takin E-25, Lev leh Panther-2 te!
  Tunah hian tank leh self-propelled gun siam chhuah hi thla khatah sang hnih vel a ni a, heng zinga March thla khan lirthei thar ber ber: E-10, E-25, Lev, Panther-2 te hian tank fleet hmun thuma ṭhena hmun hnih aia tam an siam a ni !
  Rommel chuan dry takin a zawt a:
  -Kan tank te hi Soviet tank te aiin an chungnung zawk tih i chiang em?
  Speer-a chuan a tone-ah hian reasonableness pek a tum a, heti hian a sawi:
  - Kan designer-te hian tlai mah se, layout, armor, armament leh driving characteristics hlawhtling deuh deuh lirthei an siam thei a. E-25 chu a hlawhtling hle a ni. Rational tilt angle degree sawmli-a forehead reservation 100 millimeters, sides leh stern 60 millimeters leh armament hmanga 88-mm gun EL 71 caliber nei, self-propelled gun hian stock 80 rounds a nei a, a rit zawng chu 26.6 chauh a ni tons a ni. Engine horsepower 700 neiin darkar khatah kilometer 75 chuang a tlan chak thei a ni. Chu bakah, weight reserve ngaihtuah chuan self-propelled gun sir lam chu 30 mm screen hmanga tihchak belh a ni bawk. Chutiang chuan a sir lam chu rollers leh screen pahnih hian a khuh a, chu chu lirthei hian T-34-85 shell atanga a hmaiah chauh ni lovin, a sir lamah pawh a tuar thei tihna a ni. 88-mm cannon ngei pawh hi 150 - 148 mm armor chhungah 60 degree angle-ah a lut thei a ni. Kah rate leh kah dan dik tak ngaihtuah chuan kan 88 mm gun hi khawvela anti-tank gun tha ber a ni! Tin, forehead protection hmang hian shot i hold thei a, IS-2 atang pawhin shot i hold thei bawk. Chubakah, Soviet silai pointed shell te hi ricochet lakah an sensitive hle bawk. Mahse kan cemented armor quality sang tak hian surface hardness sang tak a nei a, rational angle of inclination-ah chuan ricochet tha tak a ni!
  Rommel chuan logical takin a sawi:
  - Tin, heng zawng zawng hi engine, transmission leh gearbox te chu unit khata dah khawm a nih vang a ni. Chutiang chuan cardan shaft-ah kan save a, car san zawng chu centimetre 144-ah kan tihhniam ta a ni. He machine hi Soviet model zawng zawng aiin a tha zawk a, siam pawh a awlsam hle. Entirnan, hetiang tank hi i la siam thei lo nain!
  Speer chuan thinrim takin a dodal a:
  - "Panther"-2 leh a bik takin "Lion" tank hian hmasawnna leh tihchangtlunna thar ber berte a ngaihtuah a. A bik takin "Panther"-2 hian a rit zawng chu ton 47-ah a dah thei a, ralthuam leh shell supply chu "Royal Tiger" level thlengin a tipung a, armor lamah pawh a hniam deuh hlek bawk. Tin, chu chu ton sawmhnih leh pakhat a ni. Horsepower 700 nei engine hian highway-ah kilometer 55 speed a pe a, kawngpuiah darkar khatah kilometre 30 a tlan thei bawk. Car thar siam chhuah a ni tawh a, engine horsepower 900 neiin darkar khatah kilometre 70 vel a tlan thei a ni. 105-mm cannon nei "Lion" hian ralthuam lamah a tlukpui lo a; Tin, an vai hian ton 51 zeta rit an ni a, engine horsepower 900 nei an ni bawk. Kan tank tharte hian driving characteristic tha tak tak an nei a, chu chu offensive war-ah pawh hman theih a ni tihna a ni!
  Rommel chuan a nui suk a, erudition a lantir leh bawk:
  - Tin, he tank chhungah hian engine, transmission leh gearbox te chu lirthei taksa hmaah dah a ni a, turret chu hnunglam hawiin a inthlak a ni. Layout pawh a compact hle bawk. Mahse, onboard armor chak zawk nei "Lion" kan mamawh!
  Speer chuan a kun a, a ti a:
  - E-50 tank-ah hian Mouse venhimna leh ralthuam kan kalpui ang a, ton sawmsarih aia rit lo!
  Rommel-a chuan Speer-a chu a chhuah zalen a, Reich Minister of Aviation Saur chu a sawm ta a ni. Tin, manager thiam leh thiam tak a ni bawk.
  Imperial Minister chuan hnehna hmel pu chungin:
  -Kan aviation hian total air supremacy a la ta! Tin, a hmasa berah chuan German industry huaisen tak chungah lawmthu kan sawi bawk! Kum 1944-a Luftwaffe nena service ṭan, jet aircraft thar chu a tam chho zel a, a tam zawkin an siam chhuak mek a ni. Soviet lirthei aiin darkar khata kilometre 200-350 vel speed advantage an nei a, ralthuam chak tak tak, 30mm cannon leh rocket an nei bawk! ME-163, Me-262, VA-349 fighter leh a bik takin HE-162 man tlawm, rit lo, maneuverable leh siam awlsam tak tak te hian hmelma Laggs leh Yaks te aiin an chungnung zawk tih an tichiang hle. High-speed reconnaissance leh bomber Ar-234 hian a speed a nei a, Soviet fighter pakhat mah hian a phak lo!
  Chutih rual chuan, a pawimawh ber chu, machine quantitative production-ah pawh hmelma nen parity kan nei thei a ni. Kar khatah ME-262 fighter 150 siam chhuah a ni a, ralthuam chak tak tak leh indonaah pawh dam khawchhuah theih a ni a, 300 a ni tawh a, he zat hi HE-162 fighter pung zel a ni a, AR-234 pung zel nen 120 a awm bawk. Kawng lakah hian model hmasawn zawk ME-262 swept wings nei, ME-1010 wings nei sweep adjustable, Non-262 ralthuam leh flight characteristic tha zawk nei, a pawimawh ber chu Yu-287 te an ni. Forward-swept wings nei lirthei thar ber hian bombing accuracy tha tak a nei dawn a ni.
  A vaiin, ni khata jet thlawhna siam chhuah zat chu za hnih thlenga tihpun kan tum a, hmêlma chu kan titawp vek a ni!
  Rommel chuan logical takin a sawi:
  - Tin, kan screw machine te pawh hi a hlawhtling khawp mai. Entirnan, Focke-Wulf evolution chu TA-152 a ni. Tin, TA-400 hian engine paruk nei jet bomber angin thutiam ropui tak a lantir bawk!
  Zaur chuan chhuang takin a thaw halh a:
  - TA-400 hian Urals tlang piah lama Soviet factory-te a bomb thei a, kilometer 800 thleng a chak thei a, bomb ton 10 chuang a phur thei bawk! Tailless bomber XO-18 ang bawkin, kilometre sang 16 zet a thlawh theihna! Tin, jet TA-183 leh lirthei dangte pawh! Boruak kan thunun dawn!
  Field Marshal Fuhrer chuan Saur chu a chhuah zalen ta a ni. Tunah chuan Schmeisser nen kan inbia a ngai ta.
  German machine gun a ni
  StG 44 (German: Sturmgewehr 44 - assault rifle 1944) hi Indopui II-na laia German assault rifle siam chhuah a ni. Piece sang 850 vel siam chhuah a ni. Tunlai automatic machine zingah chuan mass-produced hmasa ber a ni.
  Indopui II-na laia submachine gun (PPSh, etc.) nen a danglamna chu a aimed firing range a rei zawk hle a, a chhan ber chu intermediate an tih, chak zawk, submachine gun-a hman pistol cartridge aiin ballistics tha zawk a neih vang a ni .
  Automation StG 44 hi gas vent type a ni a, barrel wall chhunga khur atanga powder gas te lakchhuahna a ni. Barrel bore chu bolt chu vertical plane-a tilt-in lock a ni. Misalignment hi bolt leh bolt frame-a inclined plane te inzawmna atanga lo awm a ni. Gas chamber - regulation awm thei lo. Auxiliary rod nei gas chamber plug chu machine tihfai lai chauhvin special drift hmangin unscrew a ni. Rifle grenade paih tur chuan 1.5 g (fragmentation grenade atan) emaw 1.9 g (armor-piercing cumulative grenade atan) powder charge nei special cartridge hman a ngai a ni. 7.92x33 Kurz cartridge-a gunpowder standard weight chu 1.57 g a ni a, gas piston leh rod chu bolt stem nen an inzawm khawm a ni.
  Schmeisser chuan machine gun thar - St 54 chu rintlak zawk leh tha zawk a nih theih nan a beisei thu a sawi bawk a, kah pawh a dik zawk dawn a ni.
  Von Braun pawhin beiseina dik tak a nei tih a sawi bawk - A-10 leh A-11 missile te hian kilometer 1000 thlenga hlaa thlawh theih an tiam a, dik takin an kap thei a, radio kaihhruaina hnuaiah an kap thei bawk.
  Nuclear reactor kahchhuah a nih hma chuan atom bomb hmangin thil a chhe zual hle. Mahse kum hnih khat hnuah chuan Queen of Bombs chu production-ah a lut dawn tih an tiam bawk!
  Mahse a pawimawh ber chu American leh British-ho chuan Third Reich leh a satellite-te chu khawvel communism dona kawngah puih an tiam a ni!
  Field Marshal Fuehrer Rommel chuan hetiang hian thutlukna a siam a:
  - Stalin hnenah indona chu a pumin kan tan leh dawn tih hrilh la, chutah chuan communism tihchhiat vek leh tihchhiat vek a ni!
  April 13, 1945 chu hnawlna lian tak ni a ni!
  German indona chuan Vistula luang chhuak kim tak chu a paltlang loh nan Hungary aṭangin a ti na ber a ni. April ni sawmhnih atang khan beihpui thlakna hi a intan a, chutih lai chuan Nazi divisions te chu an zo ta a ni.
  German ho hian first line of defense an paltlang nghal mai thei. Russian-hoin an artillery tam tak an hman loh nan night attack tactics chu active takin an hmang a ni. Zanah chuan mei hi chutiang chuan a hlawk lo tih chu a chiang a, Nazi-ho chuan zan lama thil hmuh theihna hmanrua an nei bawk.
  Rang takin second line of defense chu a tichhia a, cauldron pahnih a lo piang ta a ni. Mahse headquarters thupek angin reserve lian tak tak chu indonaah hian an lut ta a ni. Nazi-ho hneh theih ni lo mah se, Mainstein-a beihna chu tihtawp a ni.
  Thla khat chhung zet indona nghet tak an neih hnuah German sipaite chuan Slovakia ram thenkhat chauh an la let leh thei a, kilometer 70-80 aia tam lo hma an sawn ta a ni.
  East Prussia-a Fritz offensive pawh a hlawhtling lo hle. Defense line hmasa ber chauh an tichhia a, defense dense tak an hmachhawn. Red Army hian an laih chhuah dan leh an inven dan an thiam tih a chiang ta. Tin, chhiatna nasa tak a thlen bawk.
  Romania ramah chauh Kisselring hian hlawhtlinna lian tak tak a chang thei a ni. Fascist sipaite chuan cauldron pathum an siam a, Moldova leh Bukovina ram zawng zawng deuhthaw chu an la ta a ni. Mahse chutah pawh chuan Odessa thlenga luh phalsak an ni lo va, Bug - natural water barrier-ah an ding ta a ni! Mahse German ho chuan ram zau tak chu an la la thei tho a ni. Black Sea tuipui kamah pawh a tel a, Ukraine bial Chernivtsi-ah pawh a tel. Chutiang chuan Romania oil field atanga front line chu sawn chhuah a ni. Mahse chu chu April leh May thlaa an hlawhtlinna zau zawng chu a ni.
  Red Army chu invenna lamah a nghet hle a, industry chuan sipai hmanrua tam tak a siam chhuak a. A bik takin Yak-9 fighter leh T-34-85 tank te hi a ni.
  Nipui lai khan Rommel-a chu dinhmun harsa takah a inhmu ta a - Germany mihring chakna chu a tlachham tawh a, beihpui thlakna avang hian chhiatna nasa tak a tawk a ni. Kum 1941-a thil thleng leh tur chu chhiar tel pawhin awmzia a nei lo. Soviet sipaite hi indona lama harsatna tawk an ni a, general-te chuan man to takin tawnhriat an ngah a, defence dense leh thuk tawk tak siam a ni bawk.
  Chuvangin, hmar lam panna tur pawisa pek a ngai ta a ni.
  A laiah chuan Soviet sipaite chuan Vistula lui kamah chuan kawngpui (bridgehead) an la nei reng a. Stalin-a chuan hnungtawlh a duh lo.
  Rommel chuan thutlukna a siam a: USSR lakah thlawhna hmanga beihpui thlak a ni. Bomb puak hi a tlem berah chuan thil man to tak a nih avangin, chutiang beihpui thlakna hun chhunga mihringte hloh chu a tlem hle! Chubakah, USA leh Britain chuan a colony leh dominion te chuan ralthuam, resources leh volunteer thlengin active takin tanpuina an pe tan ta a ni.
  Jet thlawhna hmanga air offensive leh fimkhur taka tank sipai lian tak tak hmanga luhchilh tumna.
  Mahse Stalin chuan passive taka thuin hnehna nghah a duh lo! June 22 khan a sipaite chuan Slovakia lam hawiin beihpui an thlak a. Chumi chhanna atan chuan American-ho chuan B-29 bomber sangkhat chu Germany hnenah credit-in an hralh a ni.
  German sipaite chuan boruak an thunun a, Red Army-te beihna chu an qualitative superiority hmangin tank leh self-propelled gun hmangin an la do let thei tho a ni. July thla tawp lamah chuan German Army Group South chuan beihpui an thlak a, cauldron dang siam tumin an bei ta a ni. Soviet sipaite chuan German beihna chu an titawp thei ta a ni. Nazi-ho chuan kilometre sawmthum vel zet hma an sawn a, hlohna nasa tak an pumpelh avangin an ding ta a ni. August thla khan Red Army te pawhin East Prussia-ah hma an sawn ve bawk.
  Nipui lai khan front line chu a danglam lo tak zet a ni.
  Hetih lai hian US chuan Japan ramah atom bomb pahnih a thlak a. Hirohito hian August 16th khan a inpek thu a puang. America chuan a kut a chhuah zalen a, Third Reich hnenah technology, raw material leh hmanrua supply a tipung ta a ni.
  German aviation atanga nawrna chu a sang chho zel a. Nazi ho chuan USSR chu bomb thlak an beisei a. Autumn chu vuakna inthlengin a liam a, a sir lehlamah beih an tum bawk. An pahnih hian a tul lova chak lohna awm lo turin an bei a.
  Mahse a tlangpuiin boruakah Luftwaffe chungnunna chu a lang chiang ta hle mai. Kum 1945 chhung khan Third Reich leh a satellite-te chuan thlawhna sangruk chuang an siam chhuak a, a tam zawk chu jet a ni a, a thawhpui ramte hnen atangin sangthum dang an dawng leh bawk. USSR hian car sangli leh sangnga chauh a siam chhuak a. Chu bâkah, tlan chakna, ralthuam leh ralthuam lamah pawh hmelma aia hnuaihnung zawk an ni.
  Kum 1946 pawh kha Red Army-te"n nasa taka beih an tumna aṭangin a inṭan a ni. Mahse German ho chuan an hmasawnna tha ber, E-50 pyramidal tank chu indonaah an paih a, Soviet unit te chu an hneh thei a, Poland leh Slovenia-ah an paih let leh ta a ni. Mahse, vur tla tla leh Soviet sipaite huaisenna nasa tak chuan Neman leh Grodno atanga tlem a hlaah fascist pawlte chu a titawp ta a ni! Bandera zuitute thlawpnain Kraut-ho chu Lviv-ah an lut ta a ni. Mahse, nasa taka beihpui thlakna, a nih loh leh a hlawhchhamna avang hian USSR chuan Europe hmar lama a kawngpui (bridgehead) te chu a hloh ta a, tunah chuan indona chu Bolshevik Russian Empire ram chhungah a kal vek leh ta a ni!
  May thla khan Rommel-a sipaite chuan an hlawhtlinna chu tihpun tumin an bei a, mahse thla engemaw zat an indo hnuah line, Baranovichi, Vilno chauh an thleng a, chutah chuan Riga chu an pan hnai ta a ni. Nazi-ho chu South-ah chuan an hlawhtling deuh deuh a - Vinnitsa leh Zhitomir te chu an la a - Kyiv an hnaih ta! Tin, Odessa chuan Soviet sipaite lakah a inthiarfihlim tih a hmu bawk.
  Mahse, German-ho pawhin hlohna nasa tak an tawk bawk - tleirawl kum sawm leh pali atanga pi leh pu kum sawmruk leh panga atanga pi leh pu te chu sipaiah an lut a ni. Hmeichhe division engemawzat pawh siam a ni a, chubakah sniper leh aviation regiment hrang hrang, fairer sex te insualna hmun pawh siam a ni bawk!
  Thlasik lai chuan German sipaite chuan an inveng a, Soviet sipaite chuan an chhui zui ta a ni. Thlasik lai pawhin indona a chhuak nasa hle. German-ho chu tihchhiat theih a ni lo va, air supremacy nasa tak an vawng reng a ni. Soviet khawpui hual tawh Riga leh Odessa te chu an tla a, mahse Fritzes-ho chuan an beihpui thlakna chu an tichangtlung lehzual thei lo.
  Kum 1947 khan Soviet T-54 tank chu mass production-ah a lut tan a, hei hi German lian ber, pyramidal E-50 nen an inel tur a ni. Dik tak chuan Soviet lirthei chu German lirthei aiin ralthuam leh ralthuam lamah a la hniam zawk a, mahse a man tlawm zawk a, a rit zawk bawk. July thla atang khan mass production tan a ni.
  Aviation lamah chuan thil a chhe zawk a, mahse December 30, 1947 khan Soviet serial jet fighter hmasa ber MIG-15 chu a tawpah a thlawk ta a ni.
  Hei hian boruakah fascist monopoly chu a tawp dawn tihna a ni.
  Mass production hi May 1948 atang khan an tan a. Lirthei ngei pawh hi ME-362 aiin speed leh armament lamah a hniam deuh chauh a ni. Dik tak chuan German ho hian aces production leh combat experience tha takah head start an la nei reng a ni. Mahse boruakah chuan USSR chuan parity a nei dawn tih a chiang ta.
  Kum 1948 fall-ah chuan inbiakna thar an nei tan ta a ni.
  Germany-ah mihring a tlachham a, mahse USSR-ah pawh thisen a chhuak ta a ni. Chu bâkah German physicist-te chuan Soviet physicist-te chu an hmahruai thei a, Third Reich chuan nuclear bomb chu hlawhtling takin an lo enchhin tawh bawk.
  Rommel chuan duhthlan tur tlemte a rawt a - German-ho chuan an hneh tawh zawng zawng chu an dawng vek ang. Riga atanga Odessa thleng a ni.
  Stalin chuan a chhang let a, zero option chu a pawm ta a ni. Nang tan keini pawh ni lo, nang pawh kan tan!
  Inbiakna pawh a tawp zo ta vek a ni.
  Koba hian industrialist, designer leh military expert langsar deuh deuh zawng zawng nen a inthlak a.
  Chumi hnuah chuan vantlang hmaah thusawi a chhiar chhuak a: chutah chuan fascism dona chu hnehna changin a tawp dawn tih a puang ta a ni!
  Ni November 7, 1948 a ni. Turning point leh thutlukna ropui tak ni a lo ni ta!
  Epilogue a ni
  1954 December 21... New York... United States-a skyscraper sang ber chungah chuan flag sen tam tak an tar a.
  Screen lian tak takah leh mipui American republic billboard zawng zawngah a thlalak tarlan Stalin hian Lenin Avenue-a Soviet sipaite kal lai chu nui chungin a kut a phar a!
  Khawvel pum hian Comrade Stalin - planet Earth-a emperor hmasa ber kum sawmsarih leh panga tlin lawmna an hmang a ni!
  
  LUCIFER-A LO NEIH DAN
  A tan chuan thil awlsam lo mahse, a la naupang hle a, thlarau lamah pawh a la khauh lo hle a, indo mi Palpatine chuan chu barrier chu a paltlang thei ta a ni.
  Caroline hi a kut leh lightsaber hmanga tihhlum tur a ni. Mahse an kawng thup nan chuan lal in chhung ngeiah pawh nuclear charge te tak te an phun ta a ni.
  Darth Sidious chuan lightsaber a hmang thiam tawh a, lalnu hnena a kal lai chuan a personal guard chu a tikehsawm ta a ni. Tichuan, khup betin a pheikhawk man to tak chu phelh turin a ti a - chutiang chuan, a tih dan pangngai angin, kekawr bul lo chungin scaffold-ah chuan a thi ang.
  Carolina chu a lo ni ta a ni. Palpatine chuan a hmel dik tak chu a rawn pholang a, august person chu a tap ta hlawm a. Chumi hnuah Dart chuan a nunah a vawi khat nan force lightning a hmang ta a... Tin, lalnu charred chu a ngawih reng chuan khawngaihna nei lo Sith Lord chuan nuclear ralthuam chu detonator-ah a dah a, lal in chu a chhuahsan ta a ni.
  Tui hnuaia khawvela chengte chu sabotage-ah puh an ni a, hei vang hian planet khawvel pahnih inkarah hian indona rapthlak tak a chhuak ta a ni. Technology lama an chungnung zawk chung pawhin tui hnuaia intlansiak chu an dam khawchhuak thei a ni. Hei bakah hian Republican Senate aiawh te pawh an inrawlh a, anni chuan genocide an phal thei lo.
  Palpatine hian remna siamtu laurels a hlawh chhuak tawh a, tunah chuan galactic level a thleng tawh a, tun thlengin Naboo atanga senator assistant modest tak a ni chauh a, mahse rang takin a lar chho ta hle.
  A zirtirtu Plagaust-a chuan zirlai kai chhoh chu a pawm a, mahse amah ngei pawh chu magochlorians chungchanga scientific study-ah a inhnamhnawih zual sauh sauh a ni. Amah ngeiin thih theih lohna neih a duh a, mitthi kaihthawh dan zir a duh a ni. Chu bâkah, Plagaust-a chu pâwn lam aṭanga zahngaihna nei lo mah se, a chhûngte ṭhenkhat nên a inzawm tlat a, an thawhlehna thuai tûr chu a mumang a ni.
  Palpatine fanu chu lalnu ni turin a lo seilian a. Tin, rei lo teah a fate ngei pawh a nei ta a ni. A pasal hi formal takin lal a ni lo a, mahse dan anga nupui/pasal a ni vek a, officer hlui a ni bawk - Jedi a ni a, thiamna sang ber ni lo mah se. Official-ah chuan lal fapa leh junior co-ruler tih hming a dawng a - lalnu kaihhruaina hnuaiah.
  Mahse Palpatine-a chuan a unofficial pasalṭha chu a duh lo: a ngilnei lutuk a, a zahawm lutuk a, a hmel pawh a mawi hle a, a kum aiin a naupang zawk hle bawk.
  Tin, mipa hring rorêltu fanu chu ngilnei leh lainatna nasa tak neiin a lo seilian ta a ni. A pa nen hian a mizia a inang hle - universe-a mi chhe ber nih a mumang a ni ngei ang.
  Eng pawh ni se, Plagaust-a chuan a zirlai chu a thlem a ngai tawh lo. Palpatine hian thutlukna chu amah chauhin a siam a - a fanu leh a pasal pahnih tihchhiat vek a ni.
  Mahse, a dik e, chutiang chuan mahni inpuang lo turin. Tin, hei hi thil awlsam a ni lo, buaina leh tihchhiat zawng zawng hnuah lal in venhimna chu nasa takin a tichak a ni.
  Palpatine chuan starship-ah hian accident tur ruahmanna siam a tum ta a ni. A thuneihna hmangin lal chhungkaw tlanchhiatna chu Corusan - metropolis planet leh republic khawpuiah a thleng thei ta a ni. Ostensibly an invitation to a holiday ropui - kum sangkhat chhunga formation ropui tak.
  A zirtirtu Plagueis-a zirlai chu a zir tha hle a;
  Zirtirtu chuan zirlai chu a training chu serious tak ni mahse, Rule of Two atanga zalen an nih tur thu a tiam a. Darth Bane-a ruat vicious circle chu tichhiain engmah an inthup lo ang a, an inzawmnaah hian inhuatna leh rinhlelhna an nei lo ang a, chutiang chuan Dark Side chu an rawng an bawl dun ang. Sidious hian kum sawm tam tak chhung chu Muun-ho hnenah a zir a, chutih lai chuan Plagaust-a chuan a zirlai chu Plagaust-a thiltihtheihna a neih zawng zawng chu a bo vek loh nan a hriat zawng zawng a zirtir a ni. Plagaust-a zirlai chuan Palpatine-a chu a hlauhthawnna hmachhawn turin a nawr lui a, hlimna zawng zawng a chhuhsak a, a ngaihhlut zawng zawng a laksak vek bawk. Dark Lord chuan Sidious-a chu Dark Side thiamna tur chuan inhuatna leh huatna ang chi rilru natna chu thil tum lian zawk neih theihna tura nungchang ngaihdan pangngai kalsan theihna tur chauh a nih thu a zirtir a. Plagaust hian a zirlai chu Galaxy thunun tum ber nen thuneihna lak dan tur a zirtir bawk.
  Mahse zirlai kawng tha ber chu virtual barrier leh multidimensional cinema pass a ni.
  Palpatine chu rank kaltlangin a sang chhoh theih nan Master chuan Thaler Sidious chu a Sith holocron a pe a, chubakah midang tam tak pawh a hmu thei bawk. Palpatine-a chu lightsaber hmanga indo dan te, Force lightning hman dan te a zirtir a, Dark Side-a ralthuam leh technique hrang hrang chungchanga hriatna chi hrang hrang chu a hip lut a, mahse a tum dik tak tihhlawhtlinna atana a tul pawimawh ber chauh pe turin a nawr a ni Order tih chu a ni. Chutih rual chuan Plagaust-a chuan Grand Damascus inthuamna hnuaiah Palpatine nena inzawmna nei nia tumahin an rinhlelh loh nan a tul zawng zawng a ti a.
  Chuvangin hetah hian thil awlsam tak a thleng a - spaceship chu asteroid stream-ah a tlu ta a ni. Chu bâkah, starship lo kir leh tawhah pawh, pilot tam takin zu ruih an in lai chuan.
  Tin, Palpatine hi rinhlelh a ni lo mai ni lovin, ngaihtuahna a lantir a, kawng hlauhawm tak atanga a hruai bo avangin thupek pawh pek a ni bawk. Mahse chutiang chhanna hmanrua a awm a, chu chu mi pakhatin a kalh zawng tak a ti ngei ang. Tin, provocation chuan hna a thawk a, instrument te pawh a chhe deuh bawk.
  Ro luahtu leh nupui/pasal pahnih an thi a, naute Princess Padmé Amidala, Palpatine-a fanu chauh a la dam. Naboo-a chungah lalṭhutthleng chu a rochun a ni.
  Tin, Darth Sidious chuan a thil tihsual list-ah hian a belhchhah bawk. Mahse, engkim hi Plagaust-a chuan a pawm vek lo.
  "Force, apprentice, leh hruaitu tur talent i nei a. Chu aia pawimawh zawk chu serial killer thisen chhuahna i nei a, chu chu reserve-ah kan vawng tur a ni nachungin - tharum thawhna hian thil tum bik a nei a nih loh chuan. Sa thattu kan ni lo, Sidious, like." hun kal tawha Sith thenkhat chu hmalam hun atana architect kan ni."
  "Engtia rei nge?"
  "Kum sawm chhungin - ni khat pawh a hmain a ni lo."
  Mahse mahni insum theihna dawhtheihna chuan a lan chhuah duh lo. A châng chuan Witt ngei pawhin engvangin nge hetiang taka a tihduhdah thut mai tih a ngaihtuah ṭhin nachungin. Chutiang khawpa tharum thawhna neiin a piang em? Chu bâkah, friendly circle-ah chuan Palpatine-a chuan mi ngilnei ber anga ngaihna a pe a ni.
  Darth Sidious phei chuan theory thar a rawn luhtir a: Sith dik tak chuan a ngaihtuahna chu thiam takin a thup a ngai a, zirtirtu pawhin a trick chu a hrethiam lo! Plagaust the Wise tia inchhal pawh ni se!
  Palpatine hian galactic politics-ah a luh tan lai hian a mentor chuan a zirchiannaah hmasawnna thar a nei a. Yinchorri misual duhzawng, hnam khat palaite"n Damascus-a an hlan chu Force-in a thununna hnuaiah a tichhia a, chu chu reptilian-te chhungril lama pianphung dodalna awm mah se. Plagaust hian sample dang pawh experiment tam tak a nei a, a theihna a test bawk. Meeting in the Cache lo awm turah chuan Plagaust chuan Sidious hnenah Sith-te hmalakna tur kaihhruaina a tarlang a, hun rei tak kalta a Kerred Santa a tihtawp chungchang a sawi a, a aiah Palpatine a luah theih nan Senator Vidar Kim thah tura thupek pe turin Sidious a ti bawk . Plagueis ngei pawhin planet Kamino a tlawh a, chutah chuan thu awih thei Yinchorri sipai siam tumin tualchhung hnam clone siamtute nen an inrem a ni. A hnuah Damascus leh a hnuaia thawkte chu Serenno lam panin an chhuak a, chutah chuan Plagueis chuan a mimal takin chutah chuan Jedi awmte chu a bia a ni. Chuvangin Jedi Qui-Gon Jinn te hian corporation duh lohna an nei tih a hmuchhuak a, a zirtirtu hlui Dooku chuan Republic dinhmun chu a nghet lo hle niin a ngai a ni. Plagaust chuan thiam takin Master Sifo-Dyas thinlungah rinhlelhna chi a tuh a, zawi zawiin Republic chuan sipai a mamawh tih a hriattir a ni.
  Dik tak chuan, indona tel lovin sipai machine man to tak siam turin tu nge kal ang? Tin, Sith-ho chuan tharum thawhna hmanrua hmangin chiang takin thunun an duh a, a chhan chu hmanraw dang eng pawh hi an zirtirna nen a inkalh a ni.
  Trade Federation khawvel sawmhnih chuang Republic-a luh theihna tura political session-ah khan Plagueiste leh Sidious te chu Damascus leh Palpatine inthuamna hnuaiah an inhmu leh a ni. Ruahmanna siam lawk angin Palpatine hian thusawi hmuhnawm tak a sawi a, Senate-ah au thawm leh buaina a siam a ni. Plagaust chuan a lawm hle a, Trade Federation-a planet-te chu Republic-a tel ve an nih avangin leh nakin lawkah Sith-ho chuan an kut hmangin galactic war an chhuah thei dawn a ni. Mahse Plagueis chuan thinrimna nei Senator Pax Tim hian Damascus hmelma dang - Sante-a venhimna kalphung - nen an inrawlh tih a hria a, tunah chuan Damascus paihthlak tumin nasa zawkin hma a la dawn tih a hria a ni. Chuvangin Plagueis hian tumruh takin Palpatine chu Tim nen political session-ah a hruai khawm a, zirlai chu bait atan a hmang a, chutih rual chuan a test bawk. Sidious-a thiltih hlawhtling tak ni mah se, Tim hian Sith pahnih hi a hneh thei a, Plaguest chu Maladian assassins-te hnenah thupek a pe a ni. Hemi hnuhnung zawk hian a sipaite zawng zawng chu kidnapping tihtawp leh Tim-a zawn chhuah tumin a concentrate avangin, a chunga beih vawi hnihna tur ruahman a nih thu a hre lo.
  Tin, Darth Sidious chuan hei hi a hre ve tho a, mahse a mentor"s tutelage chu chhuahsan a ngaihtuah tawh bawk.
  Coruscant-a order lodge-a Larsh Hill-a Order of the Bowed Circle-a induction neihnaah Darth Plagueist chu mercenaries-te'n an that hnai hle. Palpatine-a puitu Pestage chuan Maladian-ho chu a biak a, a tul ang ang a hriat chuan Palpatine-a chu a hriattir nghal a ni. An pahnih hian thah tumna hmun chu an thleng a, hliam tuar leh thawk harsa Plagueis chauh chu a nung reng a, chu chuan hliam chu Force-ah a khuh a Damascus Capital atanga Muun dangte chu an that ta a ni. A hnuah Palpatine hian Tim lakah mimal phuba a la a, Coruscant-a Malastare embassy-ah amah leh Gran Protectorate member dang tam tak chu a that ta a ni. Senator Kim thah a nih hnua heng thihna thlengte chhui chiang tur special team din mah se, police-te chuan he thil tisualtute hi an la hmu lo. Chuvang chuan Damascus Capitals chuan an hmahruaitu an hloh lo a, mahse Hego Damascus chuan Galaxy affairs a chawlhsan ta a ni.
  Darth Sidious ruahmanna chu a finthlak khawp mai. A tu leh fa Padve chu a that lo va, a ṭhian a ni zawk. Tin, pawn lam duh lohna nen senator a ni ta a ni.
  Black lord-in nghawng a neih chu a lo thang lian a, Sith pathumna Darth Maul a rawn lang ta a ni. Barbaric methods lama training pawh a nei a, fighter thiam tak a ni bawk. Mahse, Maul-a chakna talent hi a lian lutuk lo a, ro luahtu famkim a ni thei ang.
  Chu bakah Plagaust leh Thaler te pahnih hi mi an la ni a, chi inthliarna nei lo chhinchhiahna nei lo an ni lo. Nakin lawka Sith empire lalṭhutthleng chu mihring chi ni lo mi dangin an rochun an duh tak tak lo.
  Chuvangin Darth Maul thihna tur hi ruat lawk a ni mai thei. Chu bâkah, Palpatine-a chu a zirlai nêna duel an neih laiin a thi ta mai a, chakna chungnung zâwk chauhvin lalber ni tûr chu thihna aṭangin a chhanhim a ni.
  Darth Sidious chuan universe chhunga mi pakhatin a aia lightsaber a hman thiam zawk chu a thinrim hle tih a hria a. Tin, hei pawh hian a chhinchhiahna a hnutchhiah bawk. Vanneihthlak takin mihring nupa tan chuan Maul hian a tih theih loh avangin chakna lam thim lam hriatnaah chuan a phak lo!
  Damascus leh Palpatine te chuan Naboo buaina hian an pahnih hlawkna a thlen theih nan engkim an ti a. Darth Maul-a"n Jedi-te tihchhiat tumin Naboo-a beihpui a thlak meuh chuan Damascus chuan buaina thar siam turin hma a la nasa hle a ni. Corporate Union, Commerce Guild, Techno Union leh corporation dangte hotute biak pawhna hmangin Damascus chuan an khawvel nena inzawm Republic thiltih sualte chu a tithinur ta a ni. Palpatine-a chuan Galactic Republic-a Supreme Chancellor atana thlan tlin a nih hnuah, Great Plan chauh tihfel hun a thleng tawh tih a rel ta a ni. Plagaust hnen atanga a mamawh zawng zawng zir chhuak a, a zirtirtu inzawmna hmanga post duhthusam chu Palpatine chuan Muun tar tawh chu daltu mai maiah a ngai lo. Plagaust erawh chuan a zirlai chu a ring tlat niin a lang.
  Chubakah, Darth Maul chu a thi a, mi pahnih rorelna chu automatic-in a lo awm leh ta a ni.
  Hna leh hun tam tak a la awm a, Darth Sidus chuan zirlai thar zirtirna hun a nei lo mai mai a ni.
  Chuti a nih chuan, engvangin nge an tandem hi kum tlemte dang a awm loh ang - mahse Jedi Order chu a chhe vek dawn lo?
  Mahse chu chu a pawimawh ber a ni lo. Plagaust chuan a tawpah chuan thuruk rapthlak tak a rawn pholang ta a: "Palpatine-a pa dik tak, biological father - Witt Thaler chu amah hi a ni."
  Ni e, a nu, loneitu hmeichhe hmeltha tak mai chuan sumdawng lal hausa Damaska lu chu a tikehsawm a. Tin, a passion chu a thunun thei lo bawk.
  A tlangpuiin Sith-a inzirtir hnuah chuan fate pian theihna chu nasa takin a tlahniam a ni. Tin, hetah hian i vannei hle mai - fapa i nei ta! Tin, chutiang khawpa thiam, leh chakna chauh ni lovin, political talent mak tak tak nei pawha thilpek nei.
  Hei hi tlangval a chhanchhuahna chhan number 1 a ni. Sumdawnna chu nangmah thisenah i hlan chhawn chu a nuam zawk hle. Mahse, high-level Sith te chu nau pai thei lo ang maia an awm avangin chhungkaw inzawmna chu pawimawh takah ngaih a ni ngai lo.
  Plagaust chu a rilru a buai ta hle mai... A fapa ngeiin a khawih loh tur thu a rel tak tak pawh a ni mai thei.
  Mahse hei tak hi Darth Sidious-a thiltih tura nawrtu chu a ni. Mahni pa thah ang chi thil sual tih hi Sith Master tu pawh duhthusam a ni.
  Inthlan hma zan khan Damascus hian kum engemaw zat chhunga vantlang hmaah a inlan hmasak ber a, Senator Palpatine nen chauh an inlan a: Galactic Opera House-a Mon Calamari opera siam thar premiere-ah an tel a ni. Inhmelhriattirna a nih hnuah Sith Lord pahnih hian Palpatine hlawhtlinna lo thleng tur lawmna atan Caldani Spiers building-a Damascus penthouse-ah an chawl ta a ni. Palpatine chuan zirtirtu chu wine kengin a fang kual a, Senate-a a thusawi tur chu a rehearse a.
  Plagaust, zu rui chuan Palpatine hnenah magochlorians a experiment chu a hlawhtling zawk tih a hrilh a. Naupang Anakin chuan intlansiakah hian hnehna a chang a, a pawimawh ber chu indona robot sipai rual pum pui chu a titawp thei a ni. Chumi awmzia chu universe-a cheng zawng zawng aiin naupang chu chakna thilpek a nei tam zawk tihna a ni. Chu bakah, naupangpa bakah hian Togruta hnam aiawh pakhat chu Magochlorian-ho nen a inseminate thei bawk. He humanoid, mahse mihring ni lo hnam aiawh te hi Magochlorians aiin an rethei zawk tih ngaihtuah chuan, mahse chutih rual chuan an zingah Jedi percentage, mihring aiin a let tam takin an tlem zawk tih ngaihtuah chuan a sang hle.
  Hmeichhe naupang thar Ahsoka Tano hian nakin lawkah chuan thiamna sang tak, a hmaa hriat ngai loh tak tak a thleng thei dawn a ni. Togruta thiltihtheihna hriat dan dang, leh magochlorians tam tak inzawmkhawm hian mihring siam thilmak tak tak a hring thei a ni.
  Eng nge a dawt leh ang? Experiment a chhunzawm zel ang a, mihring chi thar - pathiante nena chakna inang a siam ang. Tin, magochlorians aiin level sang zawka thilsiam - theochlorians te pawh a synthesize thei dawn a, chu chuan Sith te chu universe physical laws te chu a thlak danglam thei dawn a, universe thar pawh a siam thei dawn a ni!
  Black lord-a hlauhthawn tur leh mak tih tur thil a awm a.
  Zawi zawiin a ruih a, kum tam tak hnua a vawi khat nan Plagaust chu a muhil ta a, rei vak lo hnuah Sidious chuan a hreh hle (a lu chu khandaih hmanga tan mai mai a tha zawk mai thei?), zirtirtu chungah Force lightning luipui a rawn chhuah ta a .
  - Nang pa, engkim i chhang ang! Min kalsan avangin, lal hrehawm tawrhna hmuna kum khat chhung hremhmun ka tuar theih avangin! Engvangin nge ka hmangaih dik tak awmchhun, Caroline tihhlum turin min nawr luih?
  Sith dum chu a au chhuak a, a nu leh pa chungah chuan lightning a rawn chhuah ta a. A huat tak zet a ni.
  Plagaust-a hrehawmna chu nuam ti takin Darth Sidious chuan zawi zawiin a hrehawm tawrhpui a, Force puihnain a chau tawh avangin engmah a ti thei lo va, a thi ta a ni.
  Second hnuhnung berah chuan black lord chuan:
  "Galaxia ka thunun theih nan min zirtir ni khan he game hi i chak lo a, i kiangah i pa i nei a - a nih loh leh, a dik zawk chuan i kekawr bul hnuaiah i awm a, ka pa - a ni, hei vang hian Chatuanin i bulah ka awm ang I"m grateful, mahse ka pu i ni ngai lo vang."
  - Palpatine chuan Darth Plagaust-a chu a thlah a, Darth Plagaust chu a thi a, lightning meiah a kang mek a.
  Hei hi Sith thil siamtu hian a nun thlipui ang maia a tawp dan chu a ni. Tin, amah nen chuan universal history phek chu a inher ta a ni.
  Mahse thil siam thar, ropui tak tak pahnih a la awm a, chungte chu Ahsoka leh Anakin te an ni a, chubakah galaxy chunga thuneihna nei thei leh Jedi hneh thei zirlai pakhat a awm bawk.
  Chutiang chuan Luke Skywalker chu Palpatine-a fapa upa ber leh Darth Vader-a fapa a ni.
  Chuvangin, Sith lal dum chuan thupek a pe thei lo va, a thlah direct, thilpek nei tak chu a la thei lo va, a tichhia thei lo bawk. Chu bâkah, mi pakhatin eng pawh sawi se, Luka hi zaa za-a mihring a ni a, a fate ngei pawh hi Togruta chanve an ni. Mahse Emperor Palpatine chuan mihring ni lote dikna chanvo tihtlem dan tur dan a siam tawh a, a tlangpuiin thuneihna thara chi inthliarna neitute din a tum a ni.
  Dik tak chuan, galaxy chhunga hnam tam ber mi an nih avangin, lalber ngei pawh hi a rualpuite ang bawkin mihring a nih avangin, chi inthliarna khauh tak leh hnam dangte tihmualphona chu Sith-ho rilruah a awm tak zet a ni. Thunun leh thunun duhtute.
  Grand Marshal Tarkin chuan racism dikna tur theory leh ideologist pum pui a siam a...
  Mahse mi chanve chauhvin lalṭhutthleng chu an rochun a ni. Ahsoka hian a lo thang mawi lo tak takte chu paih bo mahse a chameleon vun chu a mawi hle.
  Emperor chuan a fate chu a bik takin Togruta-ho awmna planet Shiloh-a nunna tihchhiat tumin a tir a ni. Tin, black lord thlahte chuan hlim takin chutiang chu an ti a.
  Nau pai a\angin rawngbawlna an nei a, chakna lam thim lam chauh an hre chiang hle. Palpatine hian a tleirawl lai khan vawi khat aia tam thil tha a ti a. Tin, hrehawm tawrhna hmunah hian a tawp ta a nih chuan Plagaust hi tawk lo se chuan galaxy chhunga mi thattu ropui ber a ni ngai lovang.
  Ni e, a fate chuan thil tha an ti lo va; Mahse eng emaw chhan vangin hei hi lalber tan chuan a nuam lo tak zet a ni. Tolley, a chhunga thatna chu a thi vek lo. Toli Palpatine chuan mahni insual loh chuan Sith tak tak nih chu thil theih loh a ni tih a ring a, chu chu nangmah chhunga light side i hneh chuan a ni.
  A fate chuan sual rawngbawl chu thilpek angin an pawm a, khawvel pum huapa thil awmze nei ber angin an pawm a, rilru hahna leh simna pawh an tawng lo.
  Mahse Palpatine-a chuan amah leh amah a indo a, Caroline-i thah avanga a senso chu Pathian Chungnungbera chauhvin an hre chiang hle.
  Chu bâkah lalber chuan a nu chu a that ngam lo. Plagaust pawhin a chungah hmangaihna a nei niin a lang a, chutiang zawhna chu a siam ngai lo.
  Tin, Palpatine-a nu hi a la dam a, kum za zet a liam tawh chung pawhin hmeichhe tar tak angin a lang lo tak zet a ni. Chu ai chuan a fapa aiin a naupang zawk niin a lang a, blonde chak tak a ni - a hmelah chuan kum sawmthum aia upa lo a ni. Hnathawh hahthlak tak atanga a chhuah hnu chuan ram hla takah a awm a, chutah chuan dawithiamna a thawk ta a ni.
  Ni e, mi pangngai, loneitu, mahse hmeichhe danglam tak a ni bawk a, chu chu a genetics-ah a inthlak danglam ta a ni. Chutiang a nih loh chuan black lord hnen atangin nau a pai thei lo ang.
  Kekawr bul lo, kawrfual chauh ha, hmeichhe naupang ang maia kawr te tak te nei, lovah a thawkrim hle a, zan lamah chuan dawithiamna a ti thin. Mahse Witt-a a awmpui lai chuan nu chuan a thiltih chu a thup a, a fapa chu engmah lamah a insiam tir lo.
  Thudik chu vawi hnih khat chu a tla thla ta a ni: a hmangaih tak takte chauh ni lovin, an fate leh an tu leh fate pawh phum tura ruat a ni mai thei tih.
  Palpatine hian kum khat kalta chauh khan a nu hi a tlawh a - chutih lai chuan Naboo chu helho beihna laka humhim a ngai a ni. Thuruk an zawng bawk a, black emperor home planet-ah chuan. A chak lohnate zawn chhuah an duh emaw, a chhungte zawn an duh emaw pawh a ni mai thei?
  Lalber chuan unaupa pakhat a nei a. Hetah hian Palpatine chuan Naboo-a buaina a thlen hma lawk khan chakna thimte hnenah a hlan a - engtin nge sawi ang, chutiang chuan vanneihna chu a nuihzat ang.
  Hetih lai hian a unaupa chuan tu leh fate a nei tawh a, chuvang chuan Darth Sidious-a nghah leh en dan chuan rah tha a chhuah ta a ni. Victim tam zawk, leh chhungte tualthah pantheon-a thil thar dah belh a ni bawk.
  Tichuan, chutih rual chuan a nu chu thah a duh ta a. Mahse Palpatine-a chuan hmeichhe upa tak a hmu ngei a beisei a: mahse a nu chu kum rei tak chhung an inthen chhung khan a danglam lo tak zet a ni. Hmeichhe hmeltha, taksa thau tak, tanning avanga dum tak, vun hrual, hmai mawi tak, mipa lam hawia hmui nei. Hmun hla tak atang chuan hmeichhe naupang anga ngaih theih a ni tlangpui a, mahse hnai tak atang chuan a hmel lan dan chu i hmu thei a: puitling tak, pianphung tha tak, kum sawmthum aia tlem lo a ni. Tin, emerald-sapphire mit i en chuan a langsar zawk ang.
  Witt Thaler-a chuan a nu chu a lan dan angin a awlsam lo tih a beisei lo va, a mangang hle a, thah a duh lo va, a sawi dan chuan thim chakna hnena inpek a duh lo bawk.
  Chutah chuan a nu-dawithiam nen chuan thu tlemte tal inthleng ngamna a hmu lo va, inzawmna a pumpelh avangin hmanhmawh takin a kal ta a ni. Nu chuan a fapa chu a hre chiang hle mai thei, mahse, mi chilh leh ngaihsak lo ang maiin a inlan bawk.
  Tin, Naboo a tlawh hnuhnun ber ṭum khan imperial convoy-te an beih lai khan a rawn lang a ni. Palpatine chu lal in chhungah phum a ni tawh a, mahse kekawr bul lo hmeichhe pakhat a rawn lang a, chhuahna tur thup a kawhhmuh a, helho rawn beih dang awmna hmun a entir bawk.
  Tichuan, thumal tlemte chu an inthleng ta a.
  Nu bo lo chuan Palpatine-a hmaiah a kut a nghat a, thinrim zet hian a ti a:
  - Engtiang chiahin nge i hliam nasat em em, fapa. I chhungah hian hriat theih feature pakhat mah a la awm lo!
  Darth Sidious chuan thinrim takin a nu chu a chhang a:
  - Pawn lam atang chuan upa tawh tak ka ni chauh niin a lang! Dik tak chuan ka taksa hi mihring dan angin a nung rei tawh lo. Tin, Jedi tu pawh khandaih hmangin ka la hneh thei tho bawk. Tin, ka tisa taksa awm hun chhung hi kum zabi tam tak a la daih dawn bawk!
  Nu naupang chuan a fapa hrual hrual chu a lu a bu nghat a:
  -Vampire niin i taksa dam rei zawk turin i rilru i siam tawh em? Vampire hian mihring aiin advantage an nei tih chu a chiang. Ni khatah vawi thum thisen in tur leh ni êng laka inven a ngaihna tih loh chu. Mahse hei hi nunna a ni lo!
  Emperor Palpatine-a chuan a nu chu a thinrim hle a, vuak pawh a duh a, mahse a insum ta a ni. Thinrim zet hian a ti muangchang a:
  - Ka tleirawl lai aiin ka chak tawh zawk a, tangkarua sang ber ni lo thil dang hmanga thah ka harsa zawk. Tin, eng ni eng pawhah hian filter nei spacesuit nuam tak i ha thei a, artificial light hi ka tan chuan a hlauhawm lo.
  Hetah hian Darth Sidious-a tone chu a nêm ta hle mai:
  - Chu aia tha zawk chu min hrilh teh, engtin nge mi awlsam tak i nih avangin i tleirawl lai kha i vawng reng thei?
  Lada Thaler chuan nuihzatthlak tak, ha var zet hian a chhang a:
  "Ka dam chhung zawng kekawr bul lovin Naboo-ah ka kal kual a, ka dam chhung zawng hna ka thawk a, chaw hrisel ka ei a, juice leh bawnghnute chauh ka in a. Thli thianghlim takah - khawpui atanga hla takah. Khawpui chu vawi khat chauh ka tlawh a, chutah chuan chain-in ka tlawh leh a, chutah chuan thutlukna ngaihthlak turin min rawn hruai a. Tin, chutah chuan khaw lam pan lehin hoe nen!
  Nun hrisel ber ka hmang a, engvangin nge ka tar ang?
  Tun ṭumah hian Palpatine chu a thinrim pawh a ni lo, a nuihzat deuh a, a dik khawp mai, chiang zawka sawi a dil a ni:
  - Loneitu hmeichhe maktaduai tam tak chuan nangmah ang bawka nunphung an hmang a, mahse hei hian nangmah ang lo takin hmeichhe tar hmeltha lo takah an chantir thei lo. Eng thuruk nge ni - min hrilh teh!
  Mom chuan inngaitlawm takin a chhang a:
  - Zawhna pawimawh ber chu, eng thilin nge mi a tar tir? Nature-a cycle chu chatuan a ni a, mihring taksa pawh chutiang cycle nen chuan a inang a ni. Objective takin sawi ila, mihring taksa chhung ngeiah hian kum upa tur thil a awm lo. - Hmeichhe naupang hmeltha tak chu a ngawi reng a, pathian nu rinna nen a chhunzawm ta a. - Ngaihtuahna leh rinna lam a ni vek. Tar hi thil pianpui lo a ni tih ring la, mahse chatuan tleirawlna erawh chu a lehlamah chuan pattern a ni a, i tar lo ang!
  Palpatine hian hei hi a pawm vek lo:
  - Mihringte chauh ni lovin, thir, thil, spaceship, leh indona robot te pawh an tar tawh bawk. Engvangin nge miin duhthlanna leh rinna hmangin hei hi a pumpelh theih i rin?
  Nula chuan rintlak takin a chhang a:
  - Mihring taksa hi metal ang lo takin renewable system a ni. Cell-te chu kum tluklehdingawn maktaduai tam tak chhûngin an inṭhen darh thei a, an insiam thar thei bawk. Scientist tu pawhin taksaa stem reserve hian nunna maktaduai tam tak a daih ang a ti ang. Thil tenawm tak pakhat tih dan i zir a ngai chauh a ni - nerve cells siam thar leh tihthar leh. Tichuan thih theih lohna chu a tak takah a lo chang dawn a ni!
  Palpatine chuan insinuating takin a zawt a:
  - Tin, engtin nge hei hi i tih theih, mom?
  Hmeichhia chuan nui chungin a chhang a:
  - Engvangin nge vampire hian hei hi a hriat ang? Tin, chutiang chuan kum zabi nga emaw kum zabi ruk emaw chhung chu he tisaah hian i nung chhunzawm zel ang. Tin, in pawl mak tak mai chu in lo seilian mek bawk... Chatuan tleirawlna thuruk hi in thiam a la ngai em? A bik takin i mahni hmasialna ngaihtuah chuan?
  Darth Sidious chuan rul hrual ang maiin a ti a, a hrual sen chu a la chhuak a:
  - Nang pawh thim chakna hnenah ka hlan thei che!
  Nu chuan ram thlalak engmah nei lovin a fapa lalber chu a en a. A chhang a, a nui zau zawk bawk:
  - He inpekna hian i inbeihnaah a pui dawn lo che! Thisen chhuak roreltu ni mah la, ka tawngtaina hian thihna lakah a chhanchhuak che a ni. Kum khat hnuah chuan khur thuk tak kil khatah i kal ang. Tin, i nu chauh hian hremhmun ata i thlarau a chhanchhuak thei bawk!
  Palpatine chuan a ti nem a, a kut chu hahdam takin a han phar a:
  - Okay, i sawi ang khan: vampire hian kum zabi nga emaw paruk emaw a la nei. Tin, chutah chuan dam rei theihna tur kawng tha zawk ka zawng chhuak mai thei bawk. Chu bâkah, clone-a thlarau tuh tûrin experiment an nei tawh bawk!
  Mom chuan Palpatine chu a fawp a, vanneihna a duhsak bawk. A rim a nam em em a, a nuam em em bawk. Tin, Darth Sidious chuan a lungngai hle bawk - thatna hian a charm a nei ve tho.
  Sual chu sual a ni a, thim leh a chhehvela sakeibaknei rapthlak tak tak awm lai nun hi a hahthlak hle. A chang chuan hlauhna a roll lut thin... Hrehawm leh rapthlak tak.
  Chu bâkah, Emperor Palpatine-a chuan sual thianghlim ni lo Sith-in a thlak a duh a, a thlaktu chuan cosmic power nunah thil siam chhuah thil tal a rawn luhpui theih nan a duh bawk.
  Luke Skywalker hi za zela za zela mihring a ni a, hei hi a advantage langsar tak a ni.
  Chu bâkah, Anakin leh Palpatine-a thisen chu a chhungah a la luang chhuak reng a ni. Tin, he tlangval hi thim lam pan tur chuan thawhrimna nasa tak a ngai a ni.
  
  
  DIABLO PIANGNA
  Engtin nge Palpatine, tlangval inngaitlawm tak, zirlai tha tak, entawn tlak taka nungchang hmanga danglam tak chu khawvel pum huap leh sualte lantir a, chakna lam thim lam a pan?
  Planet Naboo-a nun chu a tha tawk hle - boruak lum, ram zau tak, buaina leh inthlak danglamna phut awm lohna tluk zet a ni. Sorkar kalphung hi constitutional monarchy a ni... Mahse lal thuneihna chu a ropui hle a, a thupekte chu dan nen a hman dan inang vek a ni a, Padle Amidala chauh chu lal lal hun chhung leh a thuneihnate pawh tihtlem turin siamthat a ni.
  Palpatine hi a tleirawl lai khan tlangval hmeltha tak, sei tak leh, a nihna takah chuan taksa lama hmasawnna nei tha tak a ni a, interplanetary Airball competition-ah a champion a ni. Chutih lai tak chuan hun hnuhnung bera Naboo team-a tel ve Palpatine chuan tharum thawhna lakah a sensitive hle niin a hria. Virtual game buaithlak takah pulsar thlawh dan leh asteroid inher dan chu a hmu lawk tawh a ni. Tin, thihna thlen thei, thutlukna siamtu vuakna chu engtikah nge a thlen dawn tih a hre thei tih a hrechhuak bawk. Tin, chutah chuan a hming pawh a danglam deuh hlek a: Witt Thaler. Nu chu mi pangngai a ni a, a pa pawh hriat loh a ni. Dik tak chuan, a pianpui theihna leh thawhrimna avang hian Witt hian college hmingthang takah free faculty-ah a lut thei ta a ni. Chutiang ti tur chuan score sang tak tak lakkhawm a ngai a ni.
  A pa chungchangah chuan a nu hmeltha leh curvy tak chuan mi fel tak a nih thu a sawi a, Jedi piang tha tak tak zinga mi pawh a ni mai thei.
  Mahse, a hming erawh a sawi thei lo. Mahse, Witt-a chuan a rilruah ngaihdan hrang hrang a siam a - a pa hi a takah chuan a kianga galaxy atanga lo kal emperor a ni mai thei?
  Naupang a nih lai pawhin Thaler, Palpatine lo ni tur chuan a chhungah hian textbook khar - paper form emaw e-book emaw chhiar theihna chu a pawimawh lo niin a hria a. Infiamna inelna chhuah tur a sawi lawk thiamna hmangin a ṭhiante chu mak a ti hle a, a nih loh leh bet-a riddle a hlawh chhuak thei bawk - fist-a thup ang chi.
  Mahse he game-ah hian thilpek hmuh tur awm lo tak a nei tih a hrechhuak ta a ni. Chu hnehna ropui tak chuan Witt Thaler chu Naboo-a hero-ah a siam a, chu chuan... Awle, thawnthua mi ang bawkin, hmeichhe hmeltha ber, Princess Caroline Amidala chu a hmangaih em em a, a lu chungah a tlu ta a ni.
  Tin, Witt ngei pawh chuan a thisen naupang tak, lum tak nen chuan lainatna leh inhmangaihna nasa tak a nei a. An inhmangaih em em a, lalṭhutthleng luahtu official Caroline Amidala Naberri chu tlangval pangngaiin a naupai ta a ni.
  Lal chu a thinrim hle a. Planet Naboo-a nunphung leh dan ang chuan nau pai khap tlat a ni a, mahse lallukhum lal fanu leh a thlahte chu lalṭhutthleng luah theihna tur dikna chanvo laksak an ni. Witt Thaler hi hrehawm taka tihduhdah a nih hnuah a hrehawm berin tihhlum tur a ni. Tin, a fa a pian hnuah Caroline-i chu bawih atan plantation-ah tirh a ni bawk. Lal fanu chu a awm a: kekawr bul lo, kawrfual hrual chauh ha chungin, tang hmeichhe dangte nen nasa takin an thawk dun a ngai a ni. Zan khat chu barrack-ah, board hring chungah, ei tur awlsam leh hrual lo tak tak ei rawh. Overseer-te chuan lalnu lo ni tur chu tlem a thawk hniam zawk pawh ni se, vuakna hmangin an vuak thin.
  Hremna chi khat chu salte chu rack-a khai a, an kekawr bul hlim tak takte chu meialh meialh hmanga tickling hi a ni.
  Witt-a ngei pawh chu lung inah tihduhdah a ni. Min tihduhdah nasa hle a, thiam takin min tiduhdah a, mahse professional takin min tiduhdah a, ka hriatna hloh emaw, a hun hmaa ka thih emaw theih lohna turin min tibuaitu a ni.
  Witt Thaler chuan hremhmun circle sangkhat zet a paltlang a. Kum khat chhung zet tihhlum a nih hma hian tihduhdah a ni. Tin, chutah chuan nung chungin, Naboo mi maktaduai tam tak hmaah, rat mite-in a ei a ngai ta a ni.
  Mahse tihhlum an nih lai chuan chu ramhuai chu a puak darh ta thut mai... Tin, meikhu a chhuah chuan Witt Thaler chu a bo ta a, a hnuhma pawh a awm lo. Mi tam tak chuan chunglam atanga chhinchhiahna atan an la a, khup thlengin an tlu ta a ni. Tin, lal chu a tlu a, a hmel chu a sen vek - vuakna a tuar tawh bawk.
  Tin, thla tam tak chhung hrehawm tawrhna avanga taksa ruh tichhe tawh Witt chu grotto hnim takah chuan a harh a, thing leh mau hring hring in a khuh bawk. Natna nasa tak a tuar a, chutih rual chuan chakna nasa tak neia hriatna chu a lo let leh ta a ni. Eng emaw chhan vangin torture basement-a hrehawm tawrhna an neih lai khan Witt-a chuan a theihna hmangin executioner-te chu a hal thei lo.
  Amah atanga mei chhuak, pulsar puak chhuak, leh plasma throw (republic hluiah khap - a tichhe thei thiltihtheihna nasa tak avang hian!) ralthuam rapthlak tak atanga luang chhuak te chu hmuh theihin a mitthla mahse. Mahse, chutih lai chuan chakna hriatna chu a lo let leh ta a.
  Tin, thahtute hliam thuk tak takte chu zawi zawiin a dam ta a ni.
  Witt bulah chuan nutrient mixture dahna canister a awm a, a chang chuan a hip lut a, a muhil ta a ni.
  Entirnan, mumang a nei a... Delusional leh chutih rual chuan heroic;
  Ruang ei chu thil rang tak a ni a, sakeibaknei mutant chu a hmanhmawh hle a, sa chu a tharin a lum bawk. A tawpah a tih zawh chuan a la awm chhun chu ruhro chauh a ni. Indo mipa hring eng emaw zatin puan inbel, magic wand kengin an hnawtchhuak a, chutah chuan ruhro chu an la ta a ni.
  - Gladiator huaisen thihna huaisen taka thi chu tualchhung nunphung angin chawimawina famkim nen phum a ni ang. - Commentator chuan phur takin a puang.
  - Mak! Chutiang tawp chhia chu a ni lo! - Nakin lawka space emperor chuan a ti. Witt hi mumang lama tlangval a la ni reng a;
  Tin, commentator hriat loh chuan hlimna rilru na tak chuan a ti chhuak chhunzawm ta a:
  - Tin, tunah chuan intihsiak chhunzawm zel tur thu kan puang ta a ni. Hetih lai hian mipui zingah tu pawhin sakeibaknei thattu hi an do thei a ni.
  Witt Thaler chu a ding nghal a, a au chhuak nghal zat a:
  - Ka duh!
  - Mi pakhat chunga bet loh avanga i sualna chu inremna siam i duh tih a chiang. - Princess Caroline Amidala chuan a nuihzat a.
  Tlangval chuan thinrim takin a au chhuak a:
  - Tin, a nih chuan! Mihring thattu rannung chuan dam a phu lo!
  - Mahse, inelna neitu i nei a, en teh. - Princess Caroline chuan sakawlh ding chu a kawhhmuh a, chu chuan sakeibaknei hmel nei rulhut dinglam chu a hriatchhuah tir a. - He pa pawh hian insual a duh!
  Commentator chuan heti hian a puang a:
  - Chuvangin, mi pahnih hian vawi khatah insuala luh duhna an lantir a nih chuan a hmasa berin an insual a ngai a ni.
  Mipuiin he thutlukna hi an lawmpui hle a, hmuhnawm zawk leh thisen tam zawk!
  Warrior Witt chuan chu ramhuai chu a trunk chu scaly armor-in a khuh a, second hmasa berah chuan a pum chhunga khur chhungah chuan thil nuam lo tak a nei ta a ni. Chutah tlangval chuan a phurna chu a hneh ta a, hmêlma chu rinhlelh rual lohvin hlauhawm tak ni mah se.
  - Standard weapon pek i ni ang! - Commentator chuan a aw chu chill tak nen a puang.
  Indo mite chuan tih dan angin an kun a. Chutah khandaih leh phaw an pe ta a. Hetah hian mak tihna dangin Witt-a chu a lo nghak reng a: khandaih pakhat, a kut dinglamah pek a ni a, hmêlma chuan vawi khatah pahnih an dawng a, a trunk-ah ralthuam pahnihna chu an la ta a ni.
  - A fair lo! - Tlangval chuan a dodal a. - Blade pahnih leh pakhat.
  - Hei hi Corpse Sucker a ni a, indonaah a hnar a hmang fo thin. Chutiang tih dan phung chu! - Hmuh theih loh commentator chuan a aw chhunga hmuhsitna awm chu thup lovin a chhang a; Anmahni en chuan Witt (Palpatine lo awm tur) chuan duhna nasa tak a nei a, a tension chu hriat a ni ang tih chu a zak hle a ni. Chuvang chuan thinrim takin a sawi ta a.
  - Chuvangin clumsy shield aiah khandaih pahnihna min pe rawh. - Wimp nih ka duh lo.
  - Chutiang dikna chu i nei a ni! - Commentator chuan a ti a, a ngilnei deuh deuh bawk.
  Nymph chuan tlangval chu khandaih pahnihna a pe a, pathos nen chuan:
  - Insual rawh, knight, i chawimawina chu timualpho suh.
  Commentator chuan heti hian a puang leh a:
  - Thah emaw ngaihdam theihna dikna chu hnehtu ralthuam neitu fighter ta a ni! Tin, mipui tan pawh. Hei hi ngaihtuah a ngaiin ka hria.
  - Mipa hmeltha huaisen tak chu ka titawp ngei ang. - Ruang Sucker chuan a ti.
  - Hammer forging loh chuan castle chu i then thei lo! - Witt chuan witty aphorism hmangin a sawi a.
  An ding chhuak a, crocodile elephant chu tlangval aiin a lian zawk hle a, signal chu an nghak tan ta a.
  Feather-light nymph chu a bulah chuan a rawn thlawk phei a, chu tlangval chu a hmui rosy takah chuan a fawp ta a.
  Witt chu a rawn nui suk a, step chanve zet a kal a, chutih lai tak chuan indona signal a ri ta. Ruang sucker chuan a rawn tlan phei nghal a, a khandaih chu a han vawrh a, ceremonial lo takin a hruai ngei a beisei. Tlangval chu a inring reng a, a sir lamah chuan a zuang thla a, a hnungtawlh lai chuan a kick ta a. Chu vuakna chuan shield chu a rawn deng a, thawm tenawm tak nen a rawn ri ta a.
  - Hei, naupang! I pheikhawk kha enkawl la, a cute hle mai.
  Tlangval Witt chuan a sneakers a phelh loh chu a pawi a ti tak zet a; Hmeichhe rethei fapa hian pheikhawk tha a mamawh a. Tin, ani Witt hi naupang a la ni a, chuvang chuan mualpho lovin kekawr bul lovin a kal thei bawk.
  Indona chu a chhunzawm zel a, chutah tlangval chuan hmêlma chu a trunk-ah a thiam hle tih a hmu ta a. Engtiang chiahin nge khandaih chu a che rang em em a, chutih laiin kut chu chutiang taka mobile lo, leh a sei zawng pawh a chungnung zawk.
  - Ka dam chhung zawng khan sakeibaknei chunga chuang ka mumang a, insual ka tum lo. I tenawm lutuk.
  Chumi chhanna atan chuan, a ri chhuak ta hlawm a:
  - Chu mi chu i duh lo tih. Chu chu i hnam chu a hniam zia chu a ni.
  Witt chuan trajectory a thlak chhunzawm zel a, miller chuan a ti a, chu chu technique tangkai tak pakhat a ni
  Kendo, mahse a lan dan chuan fighter thiam tak hmingthanna chu a khingpui tan a hlawhtling lo. Engkim a parry thei a, amah ngei pawhin sensitive blow a tawk bawk. Entirnan, lunges pakhat chuan Witt-a rilruah a rawn deng a, a T-shirt chu a tan a, tlangval chuan back somersault a ti a, hnehna nasa tak a tawk lo. Russian eagle lu pahnih nei chu a chhia a, a chanveah a inthen ta a ni.
  - A va han bastard tak em! - Witt chuan "Butterfly" technique chu a ti a, a kalpui a, mahse hetah pawh hian attack zawng zawng chu a ni ta vek a ni
  An man leh ta. - Hnar nei diabola.
  A hliam leh a, a kut a hrual a, chutah a kekawr ipteah a vuak leh ta a ni. Witt chu a hnungtawlh a, beiseina nei lovin indonaah a chak lo tih a hre nghal a, amah aia hmêlma thawhpui thiam zawk a hmachhawn a ni. Chu bâkah, chu tlangvâl chuan kendo lama tawnhriat a la nei vak lo.
  Princess Caroline pawh a buai hle a:
  - Ka bialpa ka tihtawp loh avangin mi â hnuhnung ber ka ni. He universe-ah hian a awm kim vek a ni
  Mi hriat loh a ni a, a thi ang, eng nge ni tih tumahin an hre lo.
  Arena atang chuan zuang chhuah a duh a. Tichuan, vanneihnain a tih angin, dawithiam hriat hlawh tak pakhat a rawn lang ta a.
  - Eng mawi nge a nih, tiang hmanga kah emaw, a ke a vawrh emaw chu a tan a ni lo. Corpse Sucker hi ka hre chiang khawp mai! Eng nge, a that ngei ang, ruang pawh a nuihzat ang. Chuvangin i duh emaw duh lo emaw ka hnenah i inpe a ngai dawn a ni.
  - Ngai lo! - Princess Caroline chuan a ti a.
  Force thim lam dawithiam chuan a rasp a:
  - Hetiang a nih chuan regiment pakhatah hralh theih i ni a, ni khatah sipai sawmhnih i rawng i bawl ang. A nih loh leh, a lehlamah chuan, rorêltu harem-ah, chutah chuan mi sâng tam tak in awm a, lungngaihna leh insumna aṭangin in lo vawt ang.
  Lal fanu chuan huaisen takin a au chhuak a:
  - Indo mi ka ni ang!
  Dawithiam chuan a ti a:
  - Hmeichhe fragile tak, magic technique bulpui hre lo i ni. Ni e, indona hmasa berah khan halral i ni ang.
  Caroline-i chu a thinrim hle a:
  - Ropuina Lalpa chuan min zirtir ang! Ni e, taksa lamah pawh ka chak bawk!
  Dawithiam chuan tenawm takin a nui suk a:
  - Ropuina neitu? Tin, a ni, mahni hmasial tak a ni. Thil hlu tak takah a hlawhtling ngei ang tih a rinawm loh. Chuvangin ka nupuiah ka siam thei che a, ka thiamna chu keimah ang bawkin ka pass thei bawk.
  Princess chuan nuihzat hmel zet hian a nui suk a:
  - Pathian nih i duh em?
  Dawithiam chuan ropui takin a au chhuak a:
  - Anih lohvin! Diltu dang aiin ka chhe zawk tih?
  Caroline-i chuan thinlung takin leh hmuhsitna lantir nan:
  - I tenawm khawp mai. I khawih hian ka huat ang.
  Thlemtu mitmeng chu êng sen hring hring in a rawn eng chhuak a.
  - Awle, chu chu ka hre reng ang che.
  An inbiak lai chuan Witt-a hliam chu a zual sauh sauh a. Tlangval chu a hnungtawlh a, thisen tlakchham vangin a lu a buai tan tawh. Corpse sucker chuan attack dang a siam leh a, swing rapthlak tak chuan tlangval lu chu a tikehsawm a, tlangval hmui chu a tikehsawm ta mai.
  - A ti a. - Indona lai khan a sneaker pakhata Velcro chu unglued lovin a rawn kal a.
  Tin, pheikhawk chu a chelh tlat bawk. Mahse, infuih tharna chuan tlangval thiam tak chu a rawn deng a, chunglam hawiin nasa takin a zuang thla ta a ni. A ke a han vawrh a, sneaker chu sling atanga lung ang maiin Corpse Sucker hmaiah chuan a rawn thlawk lut a, a riveted heel chu a mitmengah a rawn deng ta a. A au chhuak a, second khat chhung chu a ngaihtuahna a buai hle.
  Witt hian Jedi Kendo technique harsa ber pakhat, "triple fan" a ti a, monster trunk chu a tikehsawm a ni. Thisen tuikhuah a rawn chhuak a, Corpsesucker chu a hnungtawlh a, a ke chu a zau hle. A beng atang chuan thawm rapthlak tak a rawn chhuak a.
  Witt-a mitmeng chu thinrim zet hian a rawn melh a:
  - Hmelma chu a boral vek dawn ta! Ka chak ang!
  Tlangval chuan hmêlma chu a bei a, khandaih pakhat chauh hmangin a hlauhawm lo. Corpsesucker chu a hnungtawlh a, a tlu a, vuakna a miss bawk. Rei lo teah hliam na tak tak eng emaw zat a tuar a, a khandaih chu a thlak ta a ni. Tichuan, convulsive takin a chhang let a, shield chu a herh ta a ni. Phurna nasa tak nen Witt chuan pitchfork move a kalpui a, a khingpui lu chu a kap hmasa a, chu chu a chhang let thei a, chutah chuan a pum chhungah a kap leh a ni. Puncture chu a thuk hle a, intestine a rawn chhuak ta a. Tichuan, hmêlma chu a chak lo vek tawh tih a hmuh chuan Witt chuan "brush" technique chu a ti a, a luruh chu a hliam ta a ni. A tlu a, a thi ta a ni.
  - Fighter Witt, thlarau tia koh chu a chak ta a ni. A khingpui, Corpse Sucker, Smashing Trunk chu a thi tawh mai dawn a ni. Tunah chuan hnehtu tlangval chuan thah leh that loh tur dikna a nei ta.
  Mipui an ri nasa hle a, bet thenkhat chu hnehna changin thenkhat chu an chak lo a, mahse mi zawng zawng chu thisen an tuihal hle.
  United, rilru na tak leh au thawm nasa takah chuan:
  - Amah chu titawp rawh! Lu chu tan la, thingah chuan khai rawh! - An au chhuak a. - Hei hi custom-in chak lote hmachhawn dan tur a dictate dan a ni.
  Witt chuan a lu a thing a, indona hlimthlaah chuan a la that thei tho a, mahse a tawp meuh chuan a thinrimna chu a bo ta vek a ni. Thisen lum hmanga lu tansak a, a hmansual chu a danah a awm lo. Tlangval chuan a lu êng tak chu a kun a, nghet takin a ti a.
  - Ni lo, tanpui theih loh thilsiam ka that lovang.
  - Amah chu tichhe rawh! Ti zo rawh! "Mipui an au chhunzawm zel a, ke leh ke chi hrang hrang an zuang chhuak a. Tin, a squeals - Hlimna min pe rawh!
  Emperor lo awm tur Palpatine-a chuan hriat ngai loh ropuina a lantir a:
  - Hmelma chu hneh a ni a, kei pawhin a piang a, eng nge i duh lehzual!
  -I thianpa chu a â. Corpsesucker chu nung chunga a kalsan chuan hmêlma thi thei takah a insiam ta a ni.
  Mualphona leh trunk hloh chu a ngaidam dawn lo. - Sorcerer chuan rusty wheeze zet hian a ti a. - Engvangin nge i â? Au chhuak suh, ti zo rawh?! A ngaithla ang che!
  - Thisen ka nei tling tawh! - Princess nula chuan a chhang a. - Tin, engvangin nge in zavaiin in nunrawng em em? Kawng danga hlim taka awm theih a ni lo maw?
  Dawithiam, puan hnuaia a hmel thup chuan a ti a.
  - Mahse, as?
  Caroline-i chuan a thinrimna chu thup tlat lovin, heti hian a chhang a:
  - Hla ngaihthlak, entirnan! A nih loh leh artistic number, entertainment program chi hrang hrang, rannung nena perform.
  Dawithiam, a hmai thup, mahse a lu kangte chu thim avângin a la eng chhuak reng a, hnar ang maiin a ti a.
  - Hei hi eng ang booth nge ni? Ni lo, ngaihnawm lo! Buffoon leh buffoon chi hrang hrang hian thisen hmuhnawm chu a thlak thei lo.
  Princess chuan tumruh takin a hmai chu a tikehsawm a:
  - Takzet?
  Dawithiam chuan a mitmeng chu a ti hup a, a mitmeng chu a ti eng a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - An tinned throat nei hla phuahtute chu engtin nge ni ang? Magic leh dawithiamna hmangin eng music leh aw pawh i siam thar thei a ni. Kan ti thei a ni. Tin, kan duh chuan naked houris te chu an zai ang.
  Wizard chuan a kut zungtang sei tak, a kekawr ipte chu a han chawi sang a:
  -Ni lo, hmeichhia, gladiatorial fight serious tak chu a tha ber.
  Princess Caroline chuan hei hi chiang takin a pawm lo a, mahse a dodal lo.
  Witt Thaler hian he inhnek atan hian pawisa a dawng a, chutih rual chuan betting aṭangin sum engemaw zat a hmu bawk. Chutah chuan tlangval, a hmaa indona atanga la dam lo leh hliam tuar te nen chuan an inbei a ngai ta a ni
  Sakeibaknei mutant tak a ni. Mahse, rannung hliam zawng zawng chu magic hmanga tihdam a nih chuan, tlangval chu hliam tharin a khuh chhuak ta a ni. Witt chuan a T-shirt hliam tuar chu a phelh a, a sneakers chu a phelh a, uluk takin a sir lamah a dah a, a kut pahnih ah khandaih a keng a. Chuvangin a jeans roll up ha chungin saruak chanve zetin Princess Caroline tan chuan a hmeltha hle niin a lang. Sculpted torso-ah chuan cut zau tak tak hmuh tur a awm. Tlangval chuan a kekawr ipte chu a hrual a, a thinrimna rawngbawl turin natna chu nawr luih tumin a bei a. A kekawr bul mai chuan lei lum chu artificial light hnuaiah a lum tih a hria a.
  Witt Thaler chuan a fawp a. Zaipawl chuan an kut an thlak a.
  A rawn ti muangchang a:
  - Fighter te inhmelhriattir a ngai lo! Insual chu ngaihnawm takin awm rawh se!
  Sakeibaknei chuan forge nghak lovin a zuang thla a, a fang sabers hmangin hmêlma chu a chhuhsak a. A hlawhtling lo; Sakawlh chu a thinrim ta hle mai a, hmalam pan chuan a zuang thla a, khandaih hmuiah chuan a tlu ta a. Hetih lai hian gladiator tlangval pawh chuan mak a ti hle - thisen, a hmaa sen tawh chu a rawn sen ta a ni.
  - Heng zawng zawng hi eng atan nge ni? - Mak ti takin Princess Caroline chuan a zawt a.
  - Hei hian rannung chu a nghet leh chak zawk tawh tih a tilang a, a insiamrem theihna pawh a sang tawh hle. - Dawithiam chuan aw lungngai takin a chhang a.
  Nula chuan thutlukna chiang tak a siam a:
  - Hei hi a chhe hle mai!
  Dawithiam aw chu a hlim zual sauh sauh a:
  - Engati nge! I tlangval hi fighter ropui tak a ni a, thutiam hi a ngaihnawm zawk dawn tihna chauh a ni.
  Dragon sakeibaknei chu a zuang chhunzawm zel a, thisen chu a ngaihven lo va, a tlan chak hle a, tlangval chuan tlanbo hun a nei tlem hle. Chuvangin Witt chuan somersault a ti a, acrobat ang maiin a zuang a, chutah loach ang maiin a dive a, sakeibaknei pum chu a tikehsawm ta a ni. Fanged terminator chuan hei hi a ngaihven lo niin a lang a, ring vel chu tlangval chu a zui chhunzawm zel a.
  - Damn a ni! - Witt chuan thinrim zet hian a ti a. - Blade hian a la thei lo che.
  Tlangval chu thisen hloh avang chuan a chau tan ta a. Lunge dik tak hmangin sakeibaknei mit chu a hliam thei a, mahse mit pakhat hmang pawhin sakeibaknei chu hlauhawm takin a awm reng a, chu hun chu a man a, na takin a ke ruh (clawed paw) chu a ruh chhungah a rawn beng ta a ni. Claws chuan stripe thuk paruk a hnutchhiah a.
  - A va han bastard tak em! Sa chu a ripping off! - Tlangval chuan a coo a.
  Sakeibaknei chu thisen hloh avângin hun rei tak kal ta atang khan a chak lo tur niin a lang a, mahse a beihna chu a rang zual sauh sauh a. Vawi eng emaw zat chu a hmui chuan abs chu a tikehsawm hnai a, pakhat chuan Thaler-a pectoral muscle chu a hliam a, nasa takin a tikehsawm bawk. Tlangval chu a tlu a, a chungah ha a rawn eng a, .
  a kekawr ipteah a hliam a. Witt chu a thawmhnaw a chhuak a, thisen a chhuak a, a chhuak thei a, a rilru pawh chu blade hmangin a tikehsawm thei bawk. Sakawlh chu thisen a chhuak a, main artery chu a puncture a, mahse a tlan chakna a hloh lo.
  - Zombie ang mai i ni a, engtiang pawhin i react pawh nise. Leo dik tak i ni lo mai thei. - Tlangval chuan a ti a.
  Mit hnuhnung ber chu knock out tumin counterattack a tum a, mahse a miss a, a hmuiah thisen chhuak dang a awm leh ta a ni. sakeibaknei a ni
  Ka paw hmangin ka vawm leh a.
  - Tin, hengte hi khawi atanga lo chhuak nge? - Beidawng takin tlangval chuan a khingpui chu a chakna zawng zawngin fang-saber-ah a vuak a. Shock na tak avang chuan ruh chu a chhe vek a, a chhungah chuan tui dum a lo chhuak ta a ni.
  - Hey! - Sorcerer chuan lawmawm tak zet hian a ti a. - I thianpa chuan a blade chu hrual a tum niin a lang, engti kawng pawhin, inngaihluhna nasa tak a awm.
  - Eng nge i duh? Vitka hi mi fing tak a ni. - Princess Leia chuan a chhang a, lungawi takin a purring.
  A hnua vuakna chuan a tawpah chuan fang chu a titawp ta a ni. Sakawlh chu a inher kual tan ta a, a orientation hloh tawh ang mai hian. Witt chuan a press a, a vuakna chu a na zual sauh sauh a, sakeibaknei mutant chu a inbual tih a hmuh chuan tlangval chuan chakna a belhchhah ta a ni.
  - Sakeibaknei sa hi ka duh lo! - Mi huaisen chuan a rawn ti a.
  - Beat him Vitek, i sexy lutuk. - Princess Caroline chuan a ti a.
  Tlangval chuan a fang pahnihna chu a vawm a, vanneihthlak takin target chu a remchang hle. A vawi khatna atan ruh a inpek loh khan ka dah belh a ngai ta a ni. A tawpah chuan he point pawh hi a chim a, sakeibaknei chu a bengchheng tih a chiang hle.
  - Tunah chuan engtin nge i awm, fang nei lo, ui lian tak mai, thihna tur hrem! - Witt thinrim tak chuan a ti a.
  Ha hrual leh hrual chu a chhanna a lo ni ta a ni. Insual chu buffoonish takin a chhunzawm a, sakeibaknei-dragon chu beih tumin ang maiin a che a, mahse a chetna chuan a sharpness a hloh ta a ni. Tlangval, chakna nasa tak nei tih hretu chuan a lehlamah
  counterattack reng reng a ni a, a tawpah chuan mit hnuhnung ber chu a hliam ta a ni. Tun ṭumah chuan blade chu a thuk zawkin thluak thlengin a thleng niin a lang.
  - Bravo, that rawh! - Princess Caroline chuan a ti a.
  Hall pum pui chu chorus-in an inzawm khawm ta a.
  - Amah chu titawp la, titawp rawh!
  Gladiator naupang chuan a kick leh a, a hnungah a zuang thla a, roundhouse hmangin a rawn nam ta a. Sakeibaknei mutant chuan a orientation a hloh tan tawh niin a lang a, a hmai chu vawi tam tak a rawn beng a. A tawpah chuan tlangval chuan a hang a hmuh chuan a blade chu a rilruah a thun a, thuk zawkin, a thinlung tak takah chuan chhuah tumin a bei ta a ni. Clawed paws chuan ribs chu a rawn deng a, a hrual a, chutah sa chu a rawn hliam a, mahse Witt chuan a rilru na takin a blade chu a thlah lo, literally torn to pieces ni mahse. Hetah hian engkim chu duhthlannain a rel a, a kut zungtang chuan sa naupang chu a hrual chhunzawm zel a, a tikehsawm bawk.
  - Amah chu thlak rawh! - Princess Caroline chuan a ti a. A au thawm chu amah chauhvin a awm ta.
  - A tawp thlengin rawn hruai rawh! - Mipui chu an au chhuak ta hlawm a.
  A tawpah chuan thinrim tak Witt-a zungbun chuan thinlungah a rawn hliam a, sakawlh chu a ngawi ta a, a kut zungtangte chuan hun rei tak dawhtheihna sa chu a vawikhatna atan a paltlang ta a ni.
  -Awle, chu chu a ni mai ang! - Tlangval chuan thaw a chhuah a. - Thim spawn chu leivutah paih a ni tawh.
  Wizard commentator chuan a puang ta a.
  - Thihna thlarau Witt-a chu hnehtu a lo ni leh ta a; arena-a star lo piang chhuak. Lawmman a hlawh chu a dawng ang.
  He thumal hmang hian Thaler-a mitmeng chu a bo ta a, thlipui chak tak kah chhuahnaah chuan vur ang maiin a bo ta a ni.
  Tin, he haze atang hian... mipa emaw, hood ha mihring ang chi thilsiam emaw, chak tak, sang tak a lo chhuak bawk. Aw ring tak a ri a, mumang a chu dawithiam aw nen chuan a inang hle.
  - I indo tha hle Witt... Nangmah ah hian indona piang thiam thiamna ka hmu!
  Thaler chu a ding chhuak a. Mut laiin a hliamte chu a dam tak tak a, a hliamte chu a bo a, a lang lo hle bawk.
  Tlangval chuan chu pa lam chu a kut a phar a;
  - Min chhanchhuah avangin ka lawm e, ka pu...
  Tlangval chuan a kutphah chu rough takin a paih leh a, a rasp a:
  - Ni lo lawmthu! Lawmthu sawina eng pawh hian khawngaihna leh chak lohna a thlen thin!
  Witt chuan chak takin a nui a, a ti muangchang a:
  - Mahse, ka nunna i chhanhim... Chuvang chuan engtin emaw tak lawmthu ka sawi a ngai!
  Chu pa chuan a hood chu a paih let nghal a. Tlangval chuan hmel lang chhuak chu a han en a. Chu pa chu hmel ropui tak a ni a, kum sawmli aia upa deuh niin a lang a, a kawr chak tak a ni a, a hmul pawh a hrual a, a tawi hle bawk. A mitmeng chu a chak hle a, thupek a thiam tawh tih i hmu nghal thei a, a hmel lan dan pawh a chak leh chak hle.
  He mi fel tak hi Witt-a tan chuan hre lo mah se, chu tlangval tan chuan khawi emaw laiah a lo hmu tawh niin a lang. Chutiang hmel lan dan leh duhthusam chak tak, lal dinhmun, leh ruler mit chu cradle atanga hmuh theih loh chu theihnghilh harsa tak ni mah se. Mahse, chutih rual chuan a hmel ropui tak ni mahse, a aw chu a ri ringawt a, a tenawm a, a hrual ang maiin, a ri nasa hle chung pawhin.
  Chu pa chuan Witt-a chu a en a, a hmela stern expression chu thlak danglam lovin:
  - Hmangaihna vang ni lovin, ka mamawh che vangin ka chhandam che!
  Thusawitu mit chu ngilnei lo takin a eng chhuak a:
  -Ka zirlai angin ka la che a, Jedi-hoin an mumang pawha an hmuh ngam loh thiltihtheihna hriatnaah ka hawng ang che... Mahse, hrehawm tawrhna basement-a i thil tawn kha i nghah mek nen khaikhin chuan pangpar a la ni reng tih hria ang che!
  Witt chu a ding chhuak a, thutlukna siamin:
  - Ka inpeih tawh! Engkim atan inpeih rawh - Caroline hi chhanchhuak mai rawh!
  Chu pa chuan hmuhsitna nasa tak nen a bengchheng a:
  - Attachment hi chak lohna a ni! Sith-ho chak lohna lian ber chu! - Hetah hian black lord aw chu a hlauhawm zual sauh sauh a. - A dik zawk chuan an ti thei lo, an lei tur a ni lo, mahse... Oddly enough, Caroline hi saltanna atangin ka chhuah zalen ang! I thu awihna famkim aiah chauh, chutiang chuan a hun takah ka thupek eng pawh i hlen chhuak vek ang tih i tiam a ni!
  Witt chu thu awih takin a bawkkhup a, thutiam ropui tak a tiam a.
  Tin, chu pa chuan:
  - Tun atang chuan i hming thar chu Darth Sidious a ni ta! Kei hi Darth Plagueis i zirtirtu leh i pu ka ni!
  Chumi ni atang chuan Witt, tuna Darth Sidious emaw chuan fencing leh dark force techniques a zir tan ta a ni. Zirtirna ngilnei tak leh zahngaihna tel lo. Mahse black lord thar chuan a chhungah thiltihtheihna lian tak a nei tih a hria a. Nitin, kar tin leh thla tin a chak lehzual a, a thiam zual zel bawk.
  Darth Plagueis-a chuan thih theih lohna a mumang bakah hian Sith-ho rorelna siamṭhat leh tumna a nei a. Witt Thaler chuan a hming chu Palpatine tiin a thlak a, a hmel chu tlem a thlak a, chubakah a kutziak pawh a thlak danglam bawk. Mi danglam tak a lo ni ta a, Palpatine chhungkaw ropui tak atanga mi ang chiah chu a thlak ta a ni.
  Official hna hahdam tak a thawk tan a, chutih rual chuan dark power a thiamna pawh a tichangtlung ta hle bawk. Chu bakah, sumdawng lian tak anga dan anga dinhmun dik tak nei Darth Plagueis chuan a thusawi chu a hlen chhuak bawk.
  Lal thih hnu chuan a fapa naupang tak chuan a hlawhtling ta a ni. Darth Plagueis-a chuan Hutt-hoin lal in an beih tir ta a ni. Ro luahtu, a farnu, a unaupa leh a pa u te chu an that ta a ni.
  Chumi hnuah chuan lal in vengtu captain-general chuan mipui zinga lar tak Caroline chu lalṭhutthlengah a dah ta a ni.
  Kum engemaw zat saltanna chuan hmeichhe chak tak chu a tichak zawk chauh a, chu aia nasa zawkin ro a rel tan ta a ni. Tin, a fanu Seraphim, monastery-a seilian chu Naboo lalram ro luahtu a lo ni ta a.
  A hmangaih hlui chu thuneihna chang leh mah se, Palpatine chu a nihna thup a ngai a, tunah chuan a sir lamah a awm reng a ngai ta a ni. Lalram chhunga a thuneihna chu a chak chho zel a, mahse.
  Captain-general chu rei lo teah a thi ta a - accident vang niin a lang a, mahse Palpatine chu a hnungah a awm thung. Tin, rei lo teah Sith Lord chuan Witt Thaler chu a hmangaih hmasa ber - Queen Caroline chu hlan turin a phut ta a ni.
  Plagueis nen thihna thlenga duel an neihnaah a tla thla ta a ni. Chu bâkah, chaknate chu a inang deuh vek a ni. Sith pahnih indona atanga an chau tawh chuan Palpatine chuan a inpe a, a ti muangchang a:
  - Ka hmangaihna leh chutih rual chuan ka chhunga la meikhu chhuak mihring la awmte chu ka that ang! - Hetah hian black lord chuan a aw a ti sang a, thutlukna siamin a belh leh a. - Mahse ka tiam e, he thil hi ka ngaidam lo vang che a, ka tichhe ngei ang che!
  Status sang zawkte nena inzawmna neih duhna hi Sith nature-ah hian a awm a ni. Ka thiltihtheihna hmuh theih loh hian i inhuatna a siam a; ka finna chuan hriatna tuihalna chu a chawm a; ka hlawhtlinnate hian tih leh duhna nasa tak a tichhuak a ni! - Darth Plagueis chuan Darth Sidious hnenah chuan a ti a, nui chungin a sawi chhunzawm ta a. - I hnaih ber leh i hmangaih berte i tihhlum hian i chhungrilah hian hriatthiam theih loh thiltihtheihna i hmuchhuak ang. Sith zinga ropui ber i ni dawn niin ka hria - nangmah chhunga mihring chak lohna hnuhnung ber i tihchhiat hunah!
  
  
  MAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK A PIANG
  - Vawikhat chu Afghan indo lai khan Air Force colonel pakhatin shell shock na tak a tawk a. Tin, duh tak tak mah se, mahni fa neih theihna hun remchang chu a hloh ta a ni. Nupui chuan colonel chu a hmangaih em em a, a chanve vel chu hmu turin a kal ta a; An pa enkawltu chuan Spartan angin a enkawl a ni. Mahse, chuti chung chuan a la awm lo. Tlangvalte hi chak tak leh hrisel takin an seilian a, mahse superpower bik an lantir lo.
  Tin, pi Vanga chuan colonel hnenah chuan a thlahte aiawhtu chu khawvel leh khawvel pum huap chanvo tur ngaihtuahtu a nih tur thu a hrilhlawk bawk. Tichuan colonel chuan dawithiam hmingthang tak hnenah chuan a nupui chu mak tak maia naupai tura a puih theih nan kal a tum ta a.
  Sorceress hian theihna nasa tak a nei tak zet a, mahse a bul berah chuan charlatan of the highest standard a ni. Chutiang chu a tih theih thu leh colonel hnenah fapa a pe thei tih a puang a, mahse pawisa tam tak a phut thung.
  Colonel hian Moscow-ah hian real estate engemaw zat a nei a, chubakah dushman leh Chechen-ho nena an indo lai khan trophy hlu tak tak a man bawk.
  Hetiang zat ramhuai hi a khawn khawm a - cheng maktaduai khat leh a chanve... Mi tawnhriat ngah tak, chutiang chuan bumnaah a lei lut tih pawh mak a ti hle. Mahse, a lan dan chuan, dawithiam hian hypnosis, rawtna, thiamna thilpek lian tak a nei a, chu chu Kashpirovsky ngei pawhin, khawvel huapa politician pakhat pawhin a bum chu a ensan ngei ang.
  Chutih lai chuan, dawithiam chuan staged ritual mawi tak tak a ti a, thil tenawm takin colonel nupui chu a muthilh tir ta a ni. Tin, chutah chuan donor pakhat atanga thlai chi chu Venus-i pum chhungah a inject mai a ni.
  Scam buaithlak tak a ni lo. Mahse, a hlawhtling hle. Nupui chuan (Virgin Mary ang bawkin) fa thianghlim takin a rai a - ani chu, a chhan chu, nula thianghlim a ni reng a, chuvang chuan pasal chuan hliam vangin a mipa chakna chu a hloh vek a ni.
  Mi zawng zawng an hlim a, a hun takah hmeichhia chuan naute hrisel tak a hrinsak a ni. Mahse, ani erawh chu a pa sam dum leh a nu sam dum nen chuan a danglam bik hle. Mahse a pa chuan a fapate chu ring mah se, a fanu chu a hmangaih em em a ni. Amah chauhin, Spartan ang maia enkawl - tempering leh training.
  Hmeichhia chu a lo thanglian nghal vat a, duhna leh theihna sang tak a lantir a ni. A bik takin taksa lam thilte. A sam chu a sei a, a wavy a, a rangkachak a, mak tak maiin a mawi bawk.
  Mahse hmeichhe naupang, kekawr bul lo ha chungin January thlaa vur tla karah a tlan tan tirh khan - an hnam danah chuan zing dar li leh a chanve velah a tho thin - thilthleng pakhat a thleng ta a ni. Hei hi nitin a tan dan a ni tlangpui. Chutiang zing tlanna, zing hma thim zingah chuan a la awm reng. Spartan tak a ni.
  A hmanlai kilometre sawm leh a chanve chu a tlan chak hle a, khaw lum leh khaw vawt pawh ni se, chutiang chuan ni khat chhung atan chakna nasa tak a hmu thei ta a ni. A nihna takah chuan hei hi training tan tirh chauh a ni a, a chhan chu Vladlen (Lenin leh Stalin chawimawina atana hming!) hi martial arts-ah hian a inhmang nasa hle a ni. Inelna hrang hrangah pawh a inel a, hmeichhe naupangte chu a aia lian leh upa zawka siam turin a hneh a ni.
  Mahse hmeichhe naupang kum sawm vel mi a la ni a, swimming trunk chauh ha chungin a tlan thin. Tin, rangkachak sam chu meialh ang mai a ni. Tin, damned maniac chuan naupang chu ambush-in a nghak bawk. Hmeichhe naupang chu a tlan chak em avangin puitling zawng zawngin an man vek dawn lo tih a hriat avangin thang chu a buatsaih lawk niin a lang.
  Hmeichhe naupang kalkawngah chuan thang inthup tha tak tak engemaw zat a awm a. Snow a sur avangin track zawng zawng a khuh vek avangin boruak a tizual hle. Tin. A nihna takah chuan harsatna hian min tichak zawk a, min that loh chuan min tichak zawk chauh a ni.
  Trap chu a puak darh a, hmeichhe naupang ke chu nasa takin a rawn deng ta a. Vanneihthlak takin training vangin ruhte chu a chak tawk a, bear trap-ah a chhe lo.
  Mahse Vladlen-a chu an ngai pawimawh hle. Tin, a hrehawm hle bawk. Tin, chu misual chuan karate hmeichhe naupang pakhat chu beih leh pawngsual a tum bawk. Vladlen chuan a chhang let nghal a, a kekawrte hmangin a hmuiah a rawn deng ta a. Mahse, misual chu a chak ta hle mai. A bengchheng a, a zuang leh a, a hmui hliam chu a fawp a. Tichuan chemte chu a rawn phawrh chhuak a.
  Hmeichhia chu thang chhungah a inhmu a, ralthuam keng lo leh saruak ang maiin, chemte sei tak keng mi rilru na tak nen an inhmachhawn ta a ni.
  Sweeping attack a rawn chhuak leh a, Vladlen chu a bawkkhup a, a khingpui chu solar plexus-ah a lu hmangin a rawn vawm ta a ni. Chemte chu a kal tlang a, hmeichhe naupang hnungzang chu a rawn hrual a. Vladlen chuan a kut chu a rawn man a, a vuakna lam chu a thlak ta a. Tip chuan misual chu a rilruah a rawn luhchilh nghal vek a. Chu maniac chuan a thisen ngei chu a chil a, rang takin thlarau chu a bânsan ta a ni.
  Tin, nula chuan a phuba lak hmasak ber chu a tih zawh chuan a au chhuak ta a.
  - A zo tawh!
  Chuti chung pawh chuan tualthahna a ni a, thang chhunga ke chu na takin a hliam a ni.
  Vanduaithlak takin, maniac hian nu leh pa nghawng nei tha tak tak a nei a, Vladlen-a chu harsatna lian tak tawk thei dinhmunah a ding a ni. A nunna lak tumna a awm a, an in chhungah ruihhlo an phun ta a ni. Colonel chuan hmeichhe naupang chu hmun hla zawkah a tir a ngai ta a ni. Siberia rama Russian martial arts sikul hnenah.
  Chutah chuan lei hnuai thuk takah chuan native ringtute chu kum zabi tam tak chhung chu an lo khawsa tawh a, rawng an bawl tawh bawk.
  Mahse, hei hian colonel chu a chhanchhuak lo. Sniper-in a kap a, a nupui pawh ruihhlo thubuaiah man a ni. Mi pakhatin an chhungte nen score an settled tak tak niin a lang. Unau naupang zawk pawh an man a, vanneihthlak takin a upa zawk chu sipaiah a lo thawk tawh a; Tin, naupang kum sawm leh pali mi chu juvenile colony-ah an thawn ta a ni. Ruihhlo pawh a vang nia sawi a ni.
  A tir lamah chuan thubuai hi thu dik lo ni mahse. Mahse vanneihthlak takin dan thar ang chuan kum ruk aia tam pek theih a ni lo.
  Ka nu hi hmeichhe infiammi a ni a, Spartan ang maiin a training bawk. Chuvang chuan hmeichhe colony-ah chuan rei lo teah thuneihna a chang a, hna tha tak a hmu thei ta a ni. Unau naupang zawk, chak leh combat technique lama training tha tak pawh hi fighter zinga mi a ni a, chutah chuan squad leader a ni ta a ni. A hremna hmun thuma ṭhena hmun khat a tawrh hnuah parole-ah a kal a, a hmain chhuahtir a ni. Russia ramah chuan naupang dan bawhchhiate tana dan siamte hi mihring lam hawi a ni a, kum sawm leh pali mi lek a nih laiin a zin hmasak ber chu vanneihna a ni tih pawh sawi theih a ni.
  A tlangpuiin, colonel chu, a hnam dan angin, Spartan zirna ngaina tak a nih avangin a chhungte chu a hlawkpui hle tih a chiang hle. Mi chakte chu lung inah an tha tawk viau a, mahse lalṭhutthlengah chuan chak lo zawkte chu an chhe deuh! Tlangval hian amah leh amah tichhe lovin zone chu a paltlang a, legal (!) zirna sang zawk pawh a dawng. Rukru romance-in a hruai bo lo niin a lang a, hun pawh a danglam ta - bandit nih chu fashion lo tak a ni ta. Chu ai chuan sumdâwnna a hip zâwk a ni.
  Sumdawng tan chuan dan lama zirna hi a pawimawh hle. Nu nen chuan thil awmdan chu a buaithlak zawk - puitling a ni tawh a, thil sual lian tak chu thil siam chhuah thubuai siamsak takah an pin a ni. Literally chuan dope phurh leh hralhna atana syndicate buatsaihtu a ni. Tin, he thubuai hi ngaihtuah nawn leh theih a ni lo tluk a ni. Chuvangin rank sang zawk tam tak chu chutah chuan mi â angin an tawp ang.
  Mahse nu chuan Caspian tuipui bula zone tha takah a sawn tir thei a, chutah chuan common fund enkawltu hna a hmu ta a ni. Jailer hian lehkhabu eng emaw zat a ziak a, film-ah pawh a chang bawk. Anih lohvin?
  A kum aia slim, taksa chak tak, hmeichhe hmeltha tak, hmel lan dan leh mipa lam hawi tak a ni.
  Chuvangin, principle-ah chuan zone-ah hun tha tak a hmang a, nun atangin a switch off lo. Tin, fa pawh a nei bawk. Tlangval chuan cradle atang chuan training a nei a, lung inah nitin nun a ti eng ta a ni. Mahse, godfather tan chuan a nu chu hna a thawk lo va, chuvang chuan hun awl tam tak a nei a ni.
  Vladlen hi kum sarih hnuah a rawn kir leh a - martial arts lama initiation sang ber a paltlang tawh bawk. Phuba lak tumna chu a la liam kim lo nain, indo mi hian a hming hnuhnung ber chu Shamanova tiin a thlak chauh a ni - a hming hmasa chu a kalsan ta a ni.
  A pa chu General hmingthang Shamanov nen an inhmelhriat tak zet avangin, an hming thlak chu entirna a ni ta hle mai.
  Vladlen-a hian a theihna a ropui hle a, a sikul pawh a khauh hle a, chutih rual chuan a rilru a fim hle bawk a, martial arts-ah pawh a tlukpui a nei lo. Russian wrestling style danglam tak chu a zir chiang hle. Wrestling tih hming hi conditional a ni ngei ang, a nih loh leh Ruscundo ang chi a ni.
  Vladlen hian Taehwando nen a inang martial arts a thiam hle - kea striking technique hmasawn tak, Russian fist fighting, Aikido ang chi wrestling - throwing technique leh a khingpui inertia hman dan, Thai boxing atanga lo chhuak - elbows, knees, leh lu. Rodnoverie te hian syncretic martial art an siam a, chu chu kum zabi tam tak chhung chu an technique te chu an polish a, master magician te chuan hnam dang leh sikul atanga thil tha ber ber an la vek a ni.
  Dik tak chuan Vladlen-a hi Shamanova leh ralthuam hman dan zirtir a ni... Mahse, engkim hriat leh thiam chu thil theih a ni lo. Martial artist dik tak chuan a ralthuam zawng zawngah a thiam vek tur a ni. Mahse mimal technique leh a trick te chu a perform tha hle.
  Vladlen hian a ke hmanga insual leh a kut zungtang hring hmanga thil thihna thlen thei paih chu a ngaina ber a, mahse engkim maiah chuan chak tak a ni mai thei.
  Karateka tia an sawi nula hian karate zir ngai lo mah se, ama sikul a hawng ta a ni. Inelna hrang hrangah a inlan a, mahse hmingthanna leh title lak tumin a bei lo.
  Sumdawnna lama inelna ṭhenkhatah leh dan nei lo underground fight-ah te pawh tel ve mah se, pawisa a mamawh a ni.
  Hmeichhe naupang tak a la nih laiin Vladlen-a chuan nupui neih leh fa neih chu a hmanhmawh lo hle. Martial arts lamah a insiamthat a, naupangte hnenah a zirtir bawk. Volka Rybachenko chuan beiseina ropui tak a lantir a ni. A chhan chu a ke hmanga thil nalh tak tak paih thiam tak a ni bawk. Karate tlangval (again a nickname that has no reality with reality!) chuan master ropui ber ni turin a tiam a.
  Tin, chutah chuan rang takin Volka chu film-a chang turin an sawm a, a unaupa Oleg Rybachenko leh Vladlen Shamanova ngei pawh an kal ve ta a ni. Tin, chu chu thawnthu dang a ni bawk.
  
  
  AMAZER-DILETTANT KAN TI ANG
  Hemi hi a tak zawk leh rintlak zawk a ni. Chu chu, mi pangngai leh mi pangngai ber thlarau chuan Stalin-a taksa chu a luah ta a ni. Tin, mi pangngai, layman mai a nih avangin. A hriat chhun chu June 22, 1941-ah Hitler-a"n nawrh a huaihawt dawn tih chauh a ni a, a rah chhuah chu a rapthlak hle.
  German ho chuan Moscow chu an la thei a, mediocre loser chu amah ngeiin a entourage-te chuan an poison mai mai a ni. Mahse khawpui a tlak hnu chuan engmah siamthat theih loh khawpin a tlai tawh hle. Japanese ho chuan Far East-ah an rawn bei a, khawthlang lam atanga Türkiye an rawn bei a. Caucasus pawh a tlu ta a ni.
  Tin, Stalin hi a tirah chuan Molotov-a"n compromise figure angin a thlak a ni. Mahse, chutah chuan thil tum nei tak Beria chu a rawn lang ta a. Tin, Zhukov chuan a lo dang ta a. Tin, rigmarole chu a intan ta a. A tawi zawngin, German-ho chuan Urals chu thlasik lai leh a hla zawkah an thleng a, Japan-ho nen an inpumkhat a, dodalna lan dan zawng zawng chu an titawp ta a ni.
  Mahse khawthlang lamah chuan indona chu a chhunzawm zel a. American ho chuan an hreh hle - Franklin Roosevelt chu beisei angin minute hnuhnung ber thlengin a tlai. Kum 1941 Krismas ni khan German sipaite chuan Gibraltar chu an rawn bei leh ta a. Hetih lai hian Moscow leh Leningrad chu an la ta a, khawthlang lamah chuan German-ho chuan Volga leh Terek luiah an hmasawn ta a ni. Soviet sipaite dodalna mumal lo aiin inbiakpawhna zau zawk leh Russia hmun zau tak avangin an tibuai zawk a ni.
  Hitler hian Franco chu a mimal takin a hmu a, a hmalam hun tur chu a sawi chhuak a: USSR chu sipai chakna angin a awm lo. Engti kawng pawhin United States hi indonaa lut hmasa ber a ni dawn lo. Chuvangin Britain hi a hlauhawm lo tak zet a ni. Chubakah, November thla khan Moscow an lak hnuah Rommel hian sipai chakna a dawng a, division thlan bik pahnih leh air army pum pui boot tur a dawng bawk. Tin, British ho chu vaivut ang maiin an tla thla ta a ni. German ho hi Alexandria-ah an awm tawh... Chuvangin Franco hian Britain laka phuba lak ai chuan Hitler-a thinurna hlauh chhan a nei tam zawk. Mahse Africa leh English colony atanga dawng duh a la nih chuan...
  Franco chuan Wehrmacht kut chu a inhawng tawh tih leh amah ngei pawhin engkim a hloh thei tih a hriat chuan German sipaite chu chhuah tir a remti hmasa a, chutah chuan amah ngeiin Britain lakah indona a puang ta a ni. Chutih rual chuan British dinhmun chu nitin a chhe zual zel a. Gibraltar chu ni thum chhungin an la ta a ni. Tin, rei lo teah German-ho chuan Turk-ho nen Palestine, Syria, Iraq leh Middle East te chu an la ta a ni.
  America chu July 4, 1942 khan indonaah a hruai lut a. Japan chuan Independence Day-ah Peru-Habar chu a bei a.
  German ho chuan Russia, Europe, leh chuta tang chuan Africa leh Asia ram hausakna hmangin air offensive leh submarine warfare an nei a.
  Germany chuan ralthuam siam chhuah a tipung a, Africa khawthlang lamah beihpui a thlak ta a ni.
  Kum 1942 tawp lamah chuan Africa chu Nazi thununna hnuaiah a awm vek tawh a, India ram ang bawkin, a chhan chu. Tin, Indochina, Singapore leh Australia thlenga thliarkarte chu Japanese-ho thununna hnuaiah an awm ta a ni. Dik tak chuan thlasik lai khan Hawaii thliarkar lak tumin an bei a, chu chu samurai-te inrelbawlna a awm loh avangin a hlawhtling lo.
  Mahse, chuti chung pawh chuan Japanese-ho chuan sipai lama tawnhriat nei tam zawkin tuipui chu an thunun ta a ni. Hei bakah hian German tuihnuai lawng rual an pung chak hle a, Britain leh United States chakna a ti tlem hle bawk.
  Kum 1943 May thla khan German khawpui chu English metropolis-ah a tla thla a. German sipaite chuan landing glider, tuihnuai tank, leh AR-161 jet bomber hmasa ber leh engine pali nei Yu-488 thlengin an hmang a ni.
  Tui hnuaia indona avanga chau tawh Britain chuan rei tak a tuar thei lo va, mahse a rilru a na hle a ni.
  Thla khat zet thisen chhuak indona a awm hnuah London chu a tlu a, England indona chu a tawp ta a ni.
  A dawt leh chu America a ni. Churchill-a tlanchhiatna Canada chu America lam hawiin an bei a, mahse Latin America ramte chuan Third Reich lakah indona an nei duh lo. Tin, Argentina, a hnua Brazil chuan an ram chhunga an ṭangrual ramte chu sipai hmunpui an pe a.
  Indona chu a rei ta hle mai. USA ram pawnah a awm. An ram sipaite chu an chak hle a, an lawng rual pawh an siam chak hle.
  Mahse zawi zawiin German leh Japanese te chuan an rawn luah ta a ni. An lamah chuan khawchhak lam hausakna zawng zawng a awm a, chhim lam ram thenkhat pawh a awm bawk. Ni e, total war puan tawh chuan rah a chhuah ta a ni.
  Operation Icarus chu a hlawhtling a, Iceland chu a tlu ta a ni. Chumi hnuah Krauts te chuan Greenland lam an pan ta a ni. Mahse, kum 1944 khan tumah thutlukna siam thei tur advantage a pe lo. Mahse, Japan leh Third Reich chuan Eastern Hemisphere-ah ke an pen a, Latin America-ah an chak ta hle a ni. Kum 1945 thlasik lai khan samurai te hian Nazi te nen Hawaii Islands chu an la ta a ni. Tin, thlasik lai chuan Panama isthmus-ah an insawn ta a ni.
  Roosevelt-a thih hnu hian America chuan Third Reich leh Japan nen remna a zawng tan ta a. Mahse inremna zawn chu thil harsa tak a ni. Chu bâkah, Hitler-a chuan thisen rim a nam a. Fascism barracuda chuan a duh lutuk a. Indona chu a chhunzawm zel a. Nazi-ho chuan Greenland-ah ke an pen chho ta a, kum 1945 nipui lai khan Canada ramah tla thla an tum a, mahse tuipuiah an paih thla ta a ni. Canada chuan a inpe duh lo. Dik tak chuan, kum 1945 thlasik lai khan Australia chu a tla a, chu chu khawthlang lam khawvel kulhpui pawimawh tak hnuhnung ber, Eastern Hemisphere-a a ni. Japan leh Germany chuan tuipui chu an thunun vek a. An tuihnuai lawng rual chu tehkhin rual a ni lo.
  Hei bakah hian hydrogen peroxide tuihnuai lawngte chu a chak hle a, a mobile hle bawk. An tlan chakna chu darkar khatah knot sawmli a tling a.
  Tin, thlasik kum sawmli leh panga leh sawmli leh paruk lai chuan Zealand ram a lo thleng ta a ni. Kum 1946 thlasik lai khan United States chuan Latin America ram zawng zawng deuhthaw lakah indona a puang a.
  Mahse atom bomb siam tura project chuan, sum pek tihtlem a nih avangin, thil chiang tak a chhuah lo. Chuvangin American ho hian chak loh tlak game-ah he trump ace hi an paih chhuak thei lo!
  Tin, tank siamna kawngah pawh Third Reich chuan United States aiin nasa takin hma a sawn a ni. American serial tank tha ber, Pershing hi ton sawmli leh pahnih a rit a, frontal armor millimeter 102 a nei a, 90-mm cannon a nei a, a tir lamah chuan darkar khatah kilometer 810 zet projectile speed a nei a ni. Tin, German tank tha ber leh lar ber, kum 1946-a "Royal Lion" chu ton 65 zeta rit a ni a, a hmalam armor chu millimeter 250 a ni. Tin, a sir leh a hnunglam chu millimeter 200 leh cannon 105 millimeters a ni a, barrel sei zawng chu 100 EL a ni.
  Tank hi pyramidal ang maia siam a nih avangin Pershing hian eng angle atang pawhin a lut thei lo.
  Tank chak zawk tam tak kahchhuah tumna chu a hlawhchham ta a ni. T-93 chauh hian, a chhan chu, ton 93 chauh rit, frontal armor 305 millimeters leh 120-caliber gun neiin German-ho lakah hian butt-ah chance engemaw zat an nei a ni. Mahse car khalh thiamna a hniam em em bakah turret rotating a awm loh avangin inelna tling tak a ni lo.
  SuperPershing siam chhuahnaah hian hun rei tak a ngai a, chuti chung chuan he tank hi German tank aiin a hniam zawk a ni.
  Tin, jet aviation, quality lama a chungnung zawng zawng chu Nazi lam a ni. American-ho chuan quantity-ah chauh an dodal thei a ni. Mahse German ho hian khawvel hlui hausakna an neih avangin ni khatah car za thum atanga za li vel an churn chhuak thei a, United States aiin an tlem zawk lo. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - heng American famkim lohna laka jet fighter - class "F" te hi inelna piah lamah an awm!
  Tin, jet bomber TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 te pawh hi inelna piah lamah an awm bawk. United States hian jet bomber puitling a la nei lo. B-29 pawh a ni mai thei. Dik tak chuan he project-ah hian B-36 a awm a, mahse tun thlengin siam chhuah a hla hle.
  Tin, German A-class ballistic missile te hian khawvelah analogue an nei lo.
  Disc plane pawh hian inelna nei lo...
  Technological lamah chuan Third Reich hian America chu uluk takin a furnish tawh a, chuvang chuan Hitler hian United States chu a tawp thlenga tihfel a tum tlat a ni. Tin, inremna pawh a awm lo. Kum 1946 khan Mexico leh Cuba beihpui thlak tan a ni. Fall-ah chuan Texas leh California-ah te indona a lo chhuak tawh a ni. Tin, German leh Japanese te chuan Alaska atangin Canada an rawn bei bawk.
  Mahse tunah chuan kum sawmli leh parukna a liam ta. Indopui II-na chu a la kal zel a. Kum 1947 kha Canada tan chuan thihna thlentu a ni a, a tawpah chuan Kraut-ho, hmar lam atanga lo kalte chuan an luah ta a ni.
  B-36 jet bomber hi a tawpah America-ah a rawn lang ta a, mahse Germany leh Japan-ah chuan a la thleng thei lo. Chu bakah, kum tawp lamah chuan Washington tank chu 120-mm long-barreled gun nen a rawn lang a, armor leh driving characteristics pawmtlak tak, ton sawmruk leh pathum zeta rit nen a rawn lang bawk. German ram aiin venhimna chhe zawk ni mah se, ralthuam chhuah theihnaah chuan a hniam tawh lo.
  Mahse, kum 1947 tawp lamah chuan United States chuan a ram chanve aia tam a hloh tawh a, a boral ta a ni.
  German ho hian khawpui lian an beih lai khan super-heavy tank "Rat" leh "Monster" te pawh an test thei a ni. Hemi hnuhnung zawk hian bomb launcher a nei a, chu chuan charge ton sawm zet a tichhuak a ni!
  Hriamhrei chu a rapthlak hle tih han ngaihtuah teh!
  Tin, kumthar ni chuan New York a tla a, Washington chu January ni sawmah a tla bawk.
  Mahse, Yankees hian thla ruk vel zet an la khel chhunzawm zel. Thil mak tak mai chu indona pahnihna chu May 9, 1948-ah chiah a tawp ta a ni.
  Mahse hemi hnu pawh hian remna chu rei a daih lo. Japan chu Third Reich aiin economics lamah a hnufual zawk hle a, a tan ram tam tak a laksak chu Hitler-a chuan a duh lo hle.
  Nazi-ho chuan tlai deuh mah se, kum 1948 August thla khan anmahni atom bomb an nei ta a ni. A hun sawn hlat chhan ṭhenkhat chu Fuhrer-a"n mipui tam tak tihchhiatna ralthuam ngaihtuahna chungchangah a chilh deuh vang a ni. Hitler-a chuan ramte chu tihchhiat ni lovin, hneh tur a ni tih a ring a.
  Mahse eng emaw chhan vangin chu mi râpthlâk tak chuan ram ṭangrual Japan tan chuan exception siam a tum ta a ni.
  Ballistic missile lian tak tak leh nuclear charge an siam chhuah hnuah Nazi-ho chuan Indopui Pathumna chu July 4, 1951 khan an tan ta a ni.
  Tokyo leh Japan khawpui dangte chu chak takin nuclear beihpui an thlak a ni. Tichuan naval leh ground force te chuan an rawn bei ta a.
  Third Pestilence War chu thla ruk chhungin a tawp a; Tin, indona active phase chu thla thum chhung a awh a ni.
  Chutiang chuan Third Reich chuan khawvel thuneihna hnuhnung ber a din ta a ni. Chutiang dik lohna chu Stalin Ropui taksaah mediocrity a luh avangin a thleng a ni. Tin, hmalam hun hriatna engmahin a pui lo bawk! A bik takin amateur hian jet aviation tihhmasawn a tum a, chutiang order chu plant leh factory zawng zawngah a pe ta a ni. Propeller chu a tlahniam a, jet chu a thlah lo tih a chiang ta.
  Tin, assailant-in strategic decision a siamte pawh hi a âwm lo zawk thei lo. Red Army chu a thlawk bo ta hi thil mak a ni lo. Tin, a tel lo chuan Germany, a thawhpui ram leh Japan dotu tur an awm lo.
  Awle, Hitler-a ngei pawhin lalram inpumkhatna chu a rel ta a ni. Chu chu khawvel pum huap unitary power siam a ni a, chu chuan a duhthusam leh tih ngei ngeiin planet Earth thiltihtheihna zawng zawng chu a bik takin a huam vek a ni. Pawisa pakhat nen, a dik e, barbaric genetic selection program nen.
  Tin, space expansion lian tak buatsaihna nen pawh!
  
  
  Tlangval pakhatin TSAR-A RUSSIA A CHHANDAM
  Pawnah chuan January thla a vawt hle. Hetah hian tlangval pakhat Oleg Rybachenko chu kawngpuiah sikul kal turin a kal a, rang takin a bula panel in chhunga bang chu engtin emaw takin mak tak maiin a eng tih a hmu ta a. Tlangval chuan kohna bik a nei tih a hria - chutah chuan tlan la, hruaitu i ni ang. Tlangval chu a tlan chak thei ang berin a tlan a.
  Mak tak maiin car tlemte chauh an awm hi a tha a, a tlan lut thei a, an hnar hnuaiah chiah. A deft dive a, wall-a green glow-ah i awm ta.
  Tlangval chu a lam pan chuan a tlan phei nghal a. Kut, "Harry Potter" chungchang film-a awm ang maiin, awlsam takin he jelly-ah hian a lut a, second khat hnuah chuan tlangval ngei pawh, zero hnuai lam degree sawmhnih leh panga atang chuan, thlasik lawn-ah chuan thlai chi hrang hrangin a khuh ta a ni.
  Inertia hmang pawhin naupang chu thlai chungah a tla a, a zuang chho nghal a. Thlasik hnua la thi lo thlasik kuta i inhmu hi a tha hle. A lu chung lam atanga zuang thla pawh nise.
  Tlangval chuan a han hawi kual a - a chhehvelah chuan mi an awm lo, thing sen tan tawh chauh an awm a, leh... rel kawngkhar a awm bawk. A sang hle a, granite-in a khuh a, a hmaah chuan striped pole-a barbed wire hliam pawh a awm bawk.
  Oleg Rybachenko chuan hei hi chhan nei vek niin a hria a. Tin, thil thutlukna siamtu hmaah a ding tak zet a ni... A lu-ah thupek a ri a: rel kawngpui hnaih rawh. Hei hi tih a awlsam vak lo va;
  Khua lum tak chuan naupang chu chhuahna kawng a hrilh ta a. Rang takin thlasik thawmhnaw chu a phelh tan ta a. Tin, hling chungah paih rawh. Tlangval chuan rilru inrelbawlna chi khat bik a nei tih a hria a. "Tunlai hian history siamtu i ni thei tawh ang.
  Naupang chuan wire chu a han hmet thla a, jeans leh T-shirt chauh ha chungin a awm ta a ni. Thlasik boot lum takah pawh a lum hle a, naupang chu a harh ta a. Kekawr bul lo chunga thinghnah hring hring hring (prickly green grass) hriat chu a nuam hle. August thlaa leilung chu a lum tawk hle a, tlangval chuan a chungah kal a duh hle.
  Tin, thlasik hi kum khat chhunga hun hlimawm tak a ni - thlasik thlum tak nen a danglam hle. Tlangval erawh chuan a hmui hawng chungin ding turin hun a nei lo - roreltu a nih avangin. Tlangval chu rang takin wire atang chuan a chho ta a. Chutah chuan current a rawn lut a, thawmhnaw chhungah chuan meialh a rawn chhuak a, a kekawr bul hring chungah chuan a rawn chhuak ta a ni.
  Tlangval chu a au chhuak a, vuakna chu a hrehawm hle a, canvas chungah chuan a zuang thla ta a. A kephah chu lung hriam takin a hliam a. Mahse, naupang chu rang takin embankment hnung lamah chuan a tlan ta a. Heng zawng zawng hi chhan awm lo ni lovin, ruahmanna ropui tak pakhata tel niin a hria!
  Hetah hian an awm, rel lum tak takte, ni chu chawhnu lam a liam tawh a, boruak chu linden leh khawizu rim a nam. A reh em em a, hla tak atanga bees ri chu chiang takin i hre thei.
  Naupang chu kekawr bul loin thir lum chungah chuan a ding a, thupek thar a hre ta a: "rel pakhatah lung pasarih dah rawh," tih a ni. Tlangval chuan a inhnial a, ring takin:
  - Mahse, chutih hunah chuan rel chu rel aṭangin a chhuak thei ang em?
  Aw chu ka beng bulah a rawn deng a:
  - Hei hi a mamawh tak chu a ni! Russia hmelma te chu hetah hian an lo kal dawn a ni!
  Tlangval chu a inhnial tawh lo. Tin, Pathian aw chuan a tichiang a: thir rawng lung chauh thlang rawh.
  Kut chu a mah chauhin a che tawh a. Oleg Rybachenko chuan a hlim hle tih a hria - thil titu a ni a, sikul naupang awlsam tak chu history-ah a chuang dawn!
  Lungte chu rel kawngpui pahnihah chuan a rit lo hle a: chi sawm leh pali chiah - pakhatah pasarih a ni. Tin, an thliar hrang thei lo tak zet bawk!
  A zo ta! Tlangval chuan vawi khat chu a in cross leh a, "Kan Pa" a chhiar a, a kekawr bul hring hring chu a ti eng a, a hawi let leh ta a. Lung chungah chuan a rawn tlan chhuak a, a kephah chu a hrual bawk. Embankment chungah chuan a zuang thla nghal mai mai...
  Current kal tlangin ka chho leh duh tawh lo va, mahse chhuahna tur a awm lo. Tlangval chuan run-up hmangin embankment atang chuan barrier hnuhnung ber thlengin a thlawk nghal vek mai. Electric shock tlem ka nei a, mahse a hlauhawm tawh lo. Tin, hetah hian Oleg Rybachenko chu thlasik lei lum takah a rawn lang leh ta a ni. Hma lamah chuan boruakah chuan vur dum (green fog) a eng chhuak nghal vek a: kir lehna kawng.
  Tlangval chuan thlasik lum atanga khaw lum leh thlasik lama kir leh chu a duh lo tak zet a ni. Mahse, chutah chuan aw thuruk chuan thupek hnuhnung ber a pe ta a ni:
  - Hmanhmawh rawh, chuti lo chuan portal chu a khar ang a, kum 1914-ah chatuan atan i awm reng ang a, i nu leh pate i hmu ngai lo vang.
  Oleg Rybachenko chuan hmanhmawh takin a thawmhnaw chu wire atang chuan a phelh a, a rilru a buai em em a. Portal chu a bo tan a, tlangval chuan a pheikhawk bun lovin chhuahna lam pan chuan a tlan ta a. Thil elastic tak nen a tawk a, theihtawp chhuahin a zuang chhuak ta a ni. Khawpui vur ke pen chuan i kekawr bul chu a hal a. I pheikhawk i ha tur a ni a, kawngpuiah ngei i winter jacket i ha tur a ni - kawngpuiah kalte mitmeng buai tak chu man rawh.
  Mi pakhat phei chuan: "mi â" tiin a au a. Mahse naupang chuan a ngaihven lo - a hna a thawk zo tawh a, mission ropui tak a zo tawh bawk...
  August 22, 1914 khan Hindenburg, Erich Ludendorff leh Max Hoffmann-a te phurtu rel chu a chesual a. Khawchhak lam indonaah thutlukna siamtu sipai hotu pathumte - East Prussia-a beihpui thlakna leh a dangte - chu an thi vek a ni.
  Chuvang chuan German sipai inrual lote chuan hnehna nasa tak an tawk ta a ni. Defenseless Koenigsberg chu an hruai a, German sipaite chu a then chu an hual a, a then chu an tichhia emaw, an man emaw a ni.
  Russia sipaite hnehna chuan indona kal zel zawng zawngah nghawng nghet tak a nei a ni. Tin, a hmasa berah chuan sipai leh officer-te rilru put hmang atanga thlir chuan. Japan atanga an hneh loh hnuah Russia sipaite thuneihna chu nasa takin a tlahniam tih chu thuruk a ni lo. Heng Asian mit zim tak takte hi tumahin an khingpui lian takah an ngai lo. Tin, hetah hian Russian-ho chu indona lian pali-ah an tlawm a, indona zawng zawngah chuan chhiar danah an chungnung zawk a ni.
  Tin, tuifinriatah pawh an tlawm vek a, chu chu isolated, private hlawhtlinna a awm tih loh chu. Vladivostok cruiser te hi a bik takin an danglam bik hle.
  Chuti a nih chuan khawvela leia sipai tha ber nia ngaih German-ho kha khawiah nge kan do ang?
  Tin, chutah chuan Kraut-ho chu tihchhiat theih a ni a, hnawhchhuah theih a ni a, mi sang tam tak man theih a ni bawk!
  Russia sipaite leh mipui zingah phurna chu a tam hle. Austria hmatawngah chuan offensive chu a kal chak hle. Austria-Hungary chu indona atan a inpeih lo. Tin, a bik takin Slavic unit-te morale pawh a hniam hle bawk. Mi tam tak chu khuang ri leh orchestra thawm ri hnuaiah direct-in an inpe ta a ni. Slav-ho chuan an unaute chu beih an duh lo va, Austria mi huat em emte tan chuan. Hungarian leh ethnic German unit te chauh hi indona atana inpeih deuh deuh an ni.
  Russia sipaite chuan Austria sipaite chu an paihthlak a, Przemysl kulhpui Lvov chu an luah nghal a, an hlawhtlinna chu an tipung a, Hungary ram an lut ta a ni. German hmatawng chu a seam-ah a puak darh ta vek mai. Superior Russian forces te chuan Poznan-ah Prussia ho chu an hneh a, Oder lam pan chuan an tlan ta a ni. German ho chuan Corps paruk chu Austria ramah an sawn a.
  Mahse hei hi a tawk lo. Chubakah, center-a dinhmun luah tur chuan chakna a awm lo. Tin, chhim lamah chuan indona nasa tak a chhunzawm zel bawk.
  Tichuan Germany chu khawchhak lamah sipai thar sawn a ngai ta a ni. Italy-in Austria ram indonaah a luh avangin thil awmdan chu a zual sauh sauh a ni. Heng ramte hian kum zabi tam tak chhung chu hmêlma inlaichinna an lo nei tawh a ni. Tin, Triple Alliance hi kawng tam takah chuan artificial formation a ni. Germany leh Austria tan indona hi a hlawhtling zawk a nih chuan Italy hian chak berte chu a zawm ve ngei ang. Tin, tunah chuan Russia sipaite chuan Budapest khawpui an hnaih tawh a, Central Powers-te thil tih chu bawlhhlawh a ni ta! Romania pawh indonaah hian tel ve turin an tlan nghal a.
  A chiang hle - Romania lal hi Nicholas II chhungte a ni a, Austrian Empire tlakchhiatna senso hmanga a ramte tihzauh a duh a ni.
  Tin, Bulgaria chu history tak tak ang lo takin Russia lam hawiin indonaah a lut ta a ni.
  Ottoman Empire chauh chu German-ho lakah rinawm takin a lo chhuak ta a ni. Tin, Minister of Defence-in indona ṭan tura thupek a chhuah vang chauh a ni a, Prime Minister leh Sultan hnenah fait accompli a hlan vang chauh a ni. Turkey sipaite hi an chak vak lo a, mahse Entente-a Russia supply-naah harsatna a siam a ni. Mahse a lehlamah chuan hei hi Russia tan chuan khawthlang lam hawia a ram zau zawka nasa taka tihpun theihna hun tha tak a ni. Japan chuan Germany leh Austria lakah indona a puang tih chu a chiang. Pacific-a German colony-te chu la turin.
  Hei hian Russia chu Far East-ah zalenna a pe a ni. Tin, chhim lamah chuan German ho chu an tikehsawm ta hle bawk.
  Oder luiah chauh hian Germany chuan Russia sipaite hmasawnna chu a titawp thei a ni. Chutianga tih theih nan chuan khawthlang lama offensive action zawng zawng tihtawp a ngai ta a ni. Austria-Hungary ram chanve vel chu Russia sipaite"n an chhuah zalen a ni.
  Chutiang chuan Austrian Empire chuan inkhelh a chhuahsan tak tak a, Germany tan phurritah a chang ta a ni. Bulgaria ho chuan Istanbul chu an bei ta a ni.
  Thlasik lai chuan Europe ramah sipai hnathawhnaah a reh hle. Mahse Russia sipaite chuan Turkey chu an bei tan ta a ni. Tin, chutah chuan engkim chu hlawhtling takin a lo thang chho ta a ni. Chu bâkah, Arab leh Armenia mite chu Ottoman rorêlna lakah an hel a.
  February thla khan Russia sipaite chu Baghdad-ah an awm tawh a, British chuan Basra chu an la ta a ni. March thla tawp lamah chuan Russia chuan Asia Minor zawng zawng chu a luah vek a, Bulgaria leh Serb-ho nen Istanbul chu an bei tan ta a ni. Türkiye hian inkhel a chhuahsan ta. Syria, Palestine, Iraq khawthlang lam chu Britain leh France-ah an kal a - Russia chuan thil dang zawng zawng a dawng vek. Saudi Arabia chu formally independent territory a la ni reng a, mahse Germany inpek hnuah pawh ṭhen darh tur a ni bawk. Tin, a lo hnaih tawh hle bawk. Kum 1915 April ni 25 khan United States chu German ho indonaah a lut ta a. American ho hi mi tangkai tak an nih avangin hnehna pie insem turin a hun takah awm an duh tih a chiang hle. Thlasik lai chuan Russia sipaite chuan ralthuam chi thar tam tak an siam chhuak ta a, chu chu Luna-2 all-terrain vehicle machine gun nei a ni. Tank tharte hi rit lo mah se, highway-ah darkar khatah kilometre 40 zet an tlan thei a, lirthei khalh thiamna ṭha tak an nei bawk.
  Russia sipaite chuan May thla tir lam khan kawngpui a lo vawt meuh chuan Hungary leh khawthlang lam hmar lam zawng zawngah beihpui an thlak tan ta a ni. Austria sipaite chu an tlu ta a;
  June 22 khan Russia sipaite chu Vienna ramah an lut a. Tin, June 24 khan English, French, Belgian leh American battalion hmasa berte chu Brussels-ah an lut ta a ni. Holland chu Germany nen indonaah a lut a, a hnu rei vak lovah Sweden leh Denmark te chu a lut ta a ni. German ho chuan Oder lui kama inkharkhip chu an chelh harsa hle a, mahse Russian, tsarist sipaite chuan Munich chu beihpui an thlak ta a ni. Germany khawthlang lama khawpui lian ber chu August 7, 1915 khan a tla a ni. Tin, August 11 khan Germany chuan beiseina nei lo tak dinhmunah a inpe ta a ni.
  Chumi hnuah chuan ram insem a tan ta a ni. Austria-Hungary leh Ottoman Empire chu khawvel politics map-ah a bo ta a ni. Bulgaria chu Turkey ram chhunga Ottoman-hoin kum 1913-a an lak chhuah chu a lo ni ta a ni. Serbia chu nasa takin a zau a, Yugoslavia-ah a inthlak ta a ni. Romania chuan Transylvania an lo dawngsawng a. Russia chuan a composition-ah hian: Bukovina, Galicia, Czechoslovakia, Krakow bial leh Hungary ram chanve, Budapest chhung ngeia ramri siamna hmun thlengin a telh a ni. Germany chuan a ram tihtlem nasa tak a dawng a. Chhim lamah chuan Elzar leh Lorraine te chu France ramah a hruai kir leh a ngai a, chu chu a hmaa Denmark ramte chu a lo la tawh a ni. Khawchhak lamah chuan a harsa ber.
  Russia chuan Oder lui kamah ramri siam a tum tlat a, France tan chuan Rhine lui zawhin a siam bawk. Mahse USA leh Britain chuan Russia leh France tihchak lutuk leh Germany tihchak loh an duh lo. Chumi avang chuan inremna siam a ni ta a ni. Russia hian khawchhak lama ram zawng zawng a dawng vek a, chutah chuan Poles-hoin majority an nei a ni.
  East Prussia chuan Klaipeda, Danzig chu an hloh a, Germany aṭangin an inṭhen a, mahse a tlem berah chuan truncated form-ah a damchhuak ta a ni. Koenigsberg chu German a la ni reng a. Mahse Germany chuan ram a hloh nasa hle. Ramri chu a chhe hle tih a chiang ta. Hmun thenkhatah chuan Oder thlengin a thleng a, a tam zawk chu mipui chi hrang hrang awm danah a innghat a ni. Mahse, German-ho chuan Pomerania chu an vawng tlat mai mai. Mahse Berlin atanga Russia ramri thlengin kilometer za aia tam a la awm lo.
  Chuvangin German ho chu silai hmet puak chungin an awm ta a ni. German sipai lian zawng chu sipai leh officer sangkhat chauh a ni. German sipaite chungah reparation lian tak tak an siam a ni. Indona chu kum khat chuang tlem a ni.
  Russian tsarist empire chuan harsatna dinhmunah tlak hun a nei lo va, ram zau tak tak lakna nen a lo chhuak ta a ni. Tsar thuneihna chu a chak ta hle a, revolutionary movement thlipui chu a tlahniam tan a, chutih laiin economy-ah erawh chuan a lehlamah chuan a danglam bik taka hmasawnna chak tak hun a lo intan ta a ni.
  
  
  ENGTIN NGE LENIN-IN USA PRESIDENT A NIH THEIH THIN
  Vladimir Ilyich Lenin chuan sang zawka inlan tum chuan a chakna zawng zawngin a ding nghet ta a. A kut hring, te tak te, mahse mobile tak tak chu sandalwood hmuh tur awm lo ber hmanga siam dawhkan dum eng mawi tak chungah chuan hlauthawng takin a rawn inher a. A hmaah chuan thuin, suit dum ha mi lian tak pakhat, a bawngpa kawngah rangkachak chain rit tak vuah chu a rawn ti chhuak ta a:
  - Awle, Mr. Ulyanov. I thuthlungte hi ka pawm a ni - thla khatah grand nga, chubakah auctioned enterprise tin atanga percentage pakhat! - Hetah hian thug aw chu a nghet zual sauh sauh a, chain rit tak pawh chu nasa takin a ti nghing ta a ni. - Comrade Lenin-a chu thu dik lo leh vaivut nei lo a nih theih nan chauh!
  A kut thawmhnaw hnim hring chu lungawi takin a fawp a, Vladimir Ilyich chuan:
  - Dik tak chuan Mr. Rockefeller, mahse kan sumdawnna ah chuan thu dik lo i pumpelh thei lo! Engkim hi inpawh tak leh thinlung tak tak a ni tur a ni!
  Tin, misual pahnih chu an nui nasa hle bawk...
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -
  October Revolution kha Russia ramah a thleng lo. Indopui pakhatna hmalam hun laiah chuan hun eng emaw chen chu muanna a awm a. German leh Austrian ho chuan khawthlang lamah hlawhtlinna chang turin an bei a.
  Russia sipaite chu Turkey hmatawngah chauh an thawk a, a tawpah chuan British nen an inpumkhat thei a, hmêlma lakah hnehna an chang zui ta a, Asia Minor hmun tam zawk chu an luah ta a ni.
  Mahse, chutah chuan Constituent Assembly an inkhawm a, chutah chuan Bolshevik-ho chu mi tlemte beidawng takah an inhmu a, Socialist Revolutionary-te chuan an thunun ta a ni.
  Thutlukna siam hmasak ber pakhat chu loneitute hnena ram pek a, hnehna tawp thlenga indona chhunzawm zel a ni!
  Kum 1918 July thla khan Germany-in Paris an beih chu a hlawhchham a, hnehtu Russia sipaite chuan an rawn bei ta a: a hmasa berah Austrian-ho an bei a, chutah German-ho an bei leh ta a ni.
  Germany chuan beidawng takin a dodal a, mahse December thla khan khawchhak lama Russia sipaite"n Warsaw leh Krakow an luah khan chhim lama ṭangrual ramte chuan Brussels chu an la ta a - a la inpe ta a ni. Dik tak chuan kar hnih hnuah - revolution awm lohna chuan a nghawng a ni.
  Mahse, William-a chu a thuneihna zawng zawng deuhthaw chu a bânsan a ngai ta a, lal hming chauh a ni ta a ni.
  Tin, General Kornilov chu Russia republic thar president a ni ta bawk. Kum 1917 August thla khan a helna chu a hlawhtling ta a;
  Supreme Commander-in-Chief, Kornilov a ni bawk.
  Hemi hnu hian Russia president atana mipui inthlanpui neih a ni a, constitution thar siam tura referendum neih a ni bawk.
  Sawrkar thuneihna hmanga thuneihna hmang thiam tak takte chuan Kornilov-a duhthlanna chu an thlawp a ni.
  Russia chuan Germany, Austria-Hungary tlakchhiatna leh Turkey, khawvel map atanga bo vek tawhte senso hmangin a thil neihte chu a tizau ta a ni.
  Hemi hnuhnung zawk hi a tawpah chuan ram ropui zingah a insem ta a ni. Russia chuan Asia Minor, straits leh Constantinople te chu a hmu ta a ni. French ho chuan Syria, British Palestine leh Iraq te chu an la ta a ni.
  Kum 1926 khan Russia leh Japan inkarah indona a chhuak leh a. A chhan chu Manchuria leh Port Arthur dinhmun a ni. Inremna ang chuan Port Arthur-a lease rights chu Japan hnenah pek a ni a, lease pawh a tawp ta a ni. Mahse, Japan sipaite chuan an thil mante chu China rama pek let leh tumna an nei lo.
  Chu bâkah, tleirawl Hirohito, hnehna thar mumang nei chuan thuneihna a chang chauh a ni.
  Mahse, Russian chu a danglam tawh a ni. Indopui pakhatna hmatawngah seasoned a ni a, commander tawnhriat ngah tak tak, tank thar leh thlawhna hmanga siam a ni a, Japan sipaite chu hlawhtling takin a bei tan ta a ni.
  Thla li leh a chanve hnuah Russia sipaite chuan Port Arthur chu an la a, Japanese ho chu continent atang chuan an hnawtchhuak ta a ni!
  Hun engemaw chen chu Japan chu tuipuiah a la ding reng a - Baltic leh Black Sea squadron lawngte an rawn hnaih thlengin.
  Chumi hnuah chuan Ni chhuak Ram chuan a inpe ta a ni.
  Russia ram chu a lo thang chak hle a, mahse kum 1929 khan khawvel pumah depression lian tak a lo chhuak ta a ni.
  Russia Empire pawh buaina chhuakin a tuam a ni. Chubakah, Kornilov chuan Russification active takin a kalpui bawk.
  Mahse, lalṭhutthlengah a awm thei ta a, USA-ah chuan... Lenin-a kaihhruai American Bolshevik-ho chu thuneihna an chang ta!
  Depression atanga lo chhuakin Bolshevik sawrkar thar chuan indona thar atan a inbuatsaih tan ta a ni!
  Spain rama revolution chu communist-te hnehnain a tawp a, chu chuan Europe-ah Bolshevik bridgehead chak tak a siam ta a ni...
  January 1, 1938 khan a piang a. Vladimir Ilyich Lenin chuan White House-a office lian tak chu hlauthawng takin a fang kual a. Khawvel hmun hrang hrangah boruak a lum chho zel a. Spain hnung zuiin communist-ho chuan France ramah hlawhtlinna an chang ta a ni.
  Generalissimo leh President Kornilov-a thuneitu Russia chuan Europe rama Bolshevism tihpun a phal dawn lo tih chiang takin a sawi tawh a ni. Russia sipai maktaduai sawm chhunga division za nga awm chu fiamthu a ni lo tak zet!
  Vladimir Ilyich hian hei hi a hrethiam a ni. Tin, Britain tan Russia laka tactical alliance siam a rawt bawk.
  British ho hian Russia ram zauh danah hian an fimkhur hle fo thin. Mahse radical communism chuan a ti hlauhawm zual sauh a ni. An leh Russia inkarah wedge khalh a ngai ta a ni.
  Lenin-a chuan Defence Minister Churchill-a lo dawngsawng turin a inbuatsaih a, chutih rual chuan British-te hnenah United States thiltihtheihna nghing thei lo tih finfiahna pe turin a inbuatsaih a ni.
  Tin, a bul tan nan chuan dictator sam sei tak hian ralthuam thar - "atomic bomb" chungchang report a hre ta a ni.
  Oppenheimer chuan a report chu tone insum thei tak takin a sawi a. Ni e, hlawhtlinna a awm tawh a, nuclear reactor pawh kahchhuah a ni tawh a, mahse atom bomb lo lang tur erawh a la hla hle. Buaina ber chu enriched uranium leh plutonium hmuh hi a ni. Chu bakah, he thuthang hi a nuam vek lo - chutiang bomb pakhat chu indo lawng engemaw zat ang vel a ni ang. Chuvangin, zawhna dang pawh a awm: bomb lian tak pakhatah hian pawisa hman a phu em, bomb te tak te sang za zet i siam thei a nih chuan?
  Lenin, mipa upa tawi, sam dum, mahse la chak tak (kum sawmruk leh pasarih mi erawh chu a la upa lutuk lo!), chak takin a office hall lian takah chuan a kal kual a, heti hian a sawi:
  - Nang, comrade, dialectics hi i hrethiam lo! Ni e, bomb hi a la man to hle dawn a, mahse chutih hunah chuan a man chu mass production lama inthlakna nen chuan nasa takin a tlahniam dawn a ni!
  Oppenheimer chuan zak takin heti hian a sawi:
  - Tin, Russian ho pawh chu an thu lo ang!
  Vladimir Ilyich-a hnen atangin thutlukna dik leh khauh tak a lo chhuak ta a ni:
  - Chuvangin engti kawng pawhin kan hmachhawn tur a ni!
  Tichuan Oppenheimer-a assistant dum chuan hla a sa tan ta a:
  - A nihna takah chuan hnehna kan mamawh! Mi zawng zawng tan pakhat, a man hnung lamah kan ding lovang! Mi zawng zawng tan pakhat, a man hnung lamah kan ding lovang!
  Oppenheimer chuan US President Lenin hmaah chibai bukin, a rawn ti nghut a:
  - Genius tak i ni! Dik tak chuan a man hnung lamah kan ding dawn lo va, Russian-ho pawh kan hmachhawn dawn a, mahse pawisa kan mamawh!
  Lenin chuan rintlak takin a crocodile vun pheikhawk kekawrte chu a han tap a:
  - Pawisa a awm ang!
  - Tin, salte pawh!
  Vladimir Ilyich chuan chanchinbu lama thumal pakhat a sawi a:
  - I sum hi ka tihtlem lo! I hun ka tikhawtlai a ni!
  US empire command leh administrative machine gear te chu a inher tan ta a.
  Mahse hei hi a pawimawh ber a ni lo. Vladimir Ilyich chuan midang ang lo takin Russia hneh tur chuan a chhungril atanga tihchhiat a ngai tih a hrethiam a.
  Vladimir Ilyich chuan a hmai sang tak, sei tak, inthlau lo chu a ti hrual a, chak takin phone atang chuan receiver chu a la a, Dulles chu a dial tan ta a.
  Spy lian ber chuan apparatus chu a rawn hnaih chuan Lenin-a chuan a lungphu chunglam chu beng tichhe thei takin a au chhuak a:
  - Mipui hel thei, bum thei leh thlem thei khawpa keimah tlukpui emaw, a tlem berah chuan hnuaihnung lo emaw mi kan mamawh!
  Dulles chuan inringtawk takin a chhang a:
  - Chutiang mi chu ka hria, Vladimir Ilyich!
  Lenin, Diabola ang maia zuang chhuak chuan a rawn au chhuak a:
  - Chuti a nih chuan tu nge ani? He mihring siam mi thiam hi tu nge ni?
  Dulles-a chuan syllable-te chu chant-ah a rawn chhuah chhuak a, heti hian a sawi:
  - Joseph Vissarionovich Stalin-a chuan a rawn ti a! I hre tawh ngei ang, Vladimir Ilyich!
  Lenin chuan rangkachak leh diamond frame vuah darthlalangah chuan a mit a chhing a, a au chhuak ta a:
  - He cook hian spicy dishes chauh a siam thin!
  Dulles chuan rintlak takin a nui suk a, a nemnghet a:
  - Mahse hei hi kan mamawh tak chu a ni!
  Lenin chuan a mit a chhing leh a, a rawn ti nghal zat bawk:
  - Stalin-a thil dil zawng zawng pe rawh. Tin, he arch insignificant Generalissimo Kornilov hmun hi tiam rawh!
  Dulles chuan beng tichhe thei khawpin a au chhuak a:
  - A tihhlum tur Vladimir Ilyich!
  
  VITYAZ THIL THAWN THIN THIL THAWN LO
  Mi tam tak chuan Russian-ho hian Indopui II-na hi anmahni chauhin hnehna an chang ang em, khawthlang ramte puihna tel lo chuan an chak ang em tih an sawisel thin? Chuvangin Pathiante chuan hei hi a taka test an tum ta a ni. Tin, parallel universe pakhatah chuan USSR nen chuan ṭangrual sipaite, colony-te leh Third Reich-te inkarah daltu an siam bawk. Tin, hei hi kum 1941 June thla khan experiment thianghlimna atan a thleng a ni.
  Chutiang chuan ṭangrual ramte chuan USSR emaw, Third Reich emaw pawh an pui thei lo. Tin, experiment thianghlimna famkim atan Japan chu inkharkhip hnuaiah an thup a ni. Like, engkim hi thianghlim takin awm rawh se, laboratory-a awm ang maiin.
  Ni hmasa berah chuan thawnthu tak tak nen chuan danglamna lian tham a thleng lo. Fritz hian history tak takah ang bawkin ni khatah kilometer 30-40 vel zetin hma a sawn a, mahse zawi zawiin a tlahniam chho zel thung. Dik tak chuan British leh Rommel"s corps hmelma te bomb an thlak loh avangin sipai thenkhat - a bik takin aviation te chu an chhuah tir thei ta a ni. Mahse German ho hian hetiang hi an la ti lo a; Mahse, July thla tawp lamah chuan Smolensk indona chuan Fritz-ho hmasawnna chu a tikhawtlai ta a ni. Hitler chuan Rommel leh a pawl hrang hrangte chu Libya atanga koh kir leh a tum a, Italy ram awptu sipaite chu a tawk khawp mai tih a rel ta a ni. Fascist hruaitute chuan hun khawhral loh nan France leh Balkan ram atangin sipai leh a bik takin aviation chu an sawn tan ta a ni. Hitler chuan a laiah Soviet sipaite chu a rawn luhchilh thei ang a, thlasik hmain a thleng thei ang tih a la beisei reng a ni.
  Khawchhak lam hawi ai chuan Fritz-ho chuan a laiah an bei leh ta a, a sir lam atanga Smolensk beitu Soviet sipaite chu khuh tumin an bei leh ta a ni. Tin, Rommel"s corps te chuan August 13 khan beihpui an thlak tawh a, Dnieper lui an pel a, Kyiv humhimtu Soviet pawl hnunglam pan an tum bawk.
  Stalin chu a hloh ta hle mai. Africa rama Europe leh French thil neih zawng zawng deuhthaw chuan a dodal nghal a, ṭhian pakhat mah an awm lo.
  Tunah hian Japan atanga hlauhawm i beisei loh chuan. Tin, Supreme Commander-in-Chief chuan thupek a pe a: Far East atanga inthenna zawng zawng paih vek tur a ni.
  German sipaite chuan Moscow khawpui chhung ngei pawh an rawn paltlang tawh a, Siberia sipaite chuan an lo dang ta a ni. Mahse khawthlang lamah chuan thupek thlak danglam leh Rommel-a thiltih avang chuan Fritz-ho chuan Soviet khawthlang lam pawl chu an titawp thei ta a ni.
  Ukraine rama indona kal zel pawh Stalin-a"n hlauhawm takin reserve zawng zawng Moscow-ah a hruai vek a, chu chuan a hnunglam a pholang ta a ni.
  A dik zawk chuan a tan ni lovin, khawthlang lam pawl tan a ni. Thil awmdan tha lo tak a ni ta a ni. Mahse history tak takah chuan Kyiv defense chu chak lohna a ni ta a ni. Hetah chauh hian nuance a awm a, German-ho chu Moscow bulah an awm tawh a, fascist-ho chu Europe ram chhiatnaah an chak a, Far East-in Stalin-a aiin an chak zawk a ni. Tin, German-ho chuan hlat zawng an zawh tlem a ngai a, Europe-a kawngpui pawh a tha zawk. Mahse, engkim chu pakhat hnu pakhatin Trans-Siberian Railway-ah rang taka transfer tum ang che.
  Chuvang chuan German-ho chuan Kharkov leh Voroshilovgrad-ah te pawh history tak tak aiin an rawn luhchilh thei a, industry leh factory tam tak an la ta a ni.
  Leningrad pawh block a ni a, mahse lak a ni lo. Tin, German ho chu Crimea ramah an lut ta a. Tin, Fritz-ho chuan khawthlang lamah Voronezh chu an man thei a, Don lui zawhin Stalingrad thlengin an kal ta a ni.
  Moscow an la venghim a, thlasik laiin counter-offensive pawh an nei. Mahse khawthlang lam flank-ah chuan Rommel chuan Stalingrad thlengin a rawn luhchilh thei ta a ni. Kerch-a landing pawh a kal tha lo hle. Harsatna nasa tak nen Soviet sipaite chuan Stalingrad atanga hmelma chu an nawr chhuak thei chauh a ni. Tin, chu chu Wehrmacht sir lama boruak a awm loh vang leh khaw lum leh vur tla kara indo an hlauh vang chauh a ni.
  Engvangin nge Rommel chu Don piah lamah a hnungtawlh a ngai. Tin, hei hi Fuhrer tan chuan beng tichhe thei tak a ni.
  Mahse kum 1942 thlasik lai chuan chakna inthlauhna chu a danglam ta a ni. An ṭangrual ramte chungah nawrna nasa tak an siam avangin German-ho chuan an sipaite an tipung a, Khivi-te sum senso pawh an tipung a, satellite pawh an tipung bawk. Italy leh France te chuan a bik takin quantity-ah an belhchhah a ni. Khawchhak lamah pawh mipa hring inthenna a lo lang bawk. Vanneihthlak takin Africa atanga British leh American front chuan sipai leh resources transfer-naah an tibuai lo.
  Tin, de Gaulle-a chuan a ṭangrual ramte thlawpna a hloh chuan a ṭhiante ngei pawhin an phatsan ta a ni.
  Chutiang chuan a tak tak aiin USSR do turin sipai langsar zawk an pungkhawm ta a ni. Kraut-a te hian a bik takin thlawhnaah hian hei hi an belhchhah a, boruakah an advantage chu an vawng reng a ni. Tin, Soviet sipai maktaduai 5.6 lakah ground forces chuan maktaduai sarih chuang an nei bawk.
  Tin, Nazi-ho chuan khawthlang lamah an bei tan ta a ni. Rommel hian June 27 khan Stalingrad hi a la thei ta a ni. Fritz-ho chuan vawi khatah khawpui chungah tank za tam tak an leih thei ta a ni. Van boruaka hmêlma thlawhnate thununna pawh hian nghawng a nei a, chu chuan Soviet sipai chakna chu Volga lui zau tak kara sawn chhuah a harsat phah hle.
  Alas, mi huaisen Stalingrad kha AI-ah a thleng lo. Tin, Rommel-a chu Volga lui hnuai lam leh Caspian tuipui lam pan tura ruahmanna siamah chuan a kal ta a ni.
  Centre-a counterattack hmanga German-ho luhchilh tumna chu a hlawhchham. Chu bâkah, Rzhev salient chu a lo piang lo. Chuvangin Soviet counteroffensive lai khan Krauts-ho hian hmalam chu inthlau zawk an nei a, an hnungtawlh pawh a inthlau zawk bawk. Mahse Rzhev chu vanduaithlak takin fascist-ho bulah a awm ta a ni.
  Fritz luiah chuan luh theih a ni lo va, Stalingrad a tlak hnuah Caucasus chu chelh a harsa hle. Volga-a supply artery chu a cut tawh avangin. Tin, July thla tawp lama German-hoin Caspian Tuipui an thlen chuan thil awmdan chu beiseina nei lo ang maiin a awm ta a ni. Tunah chuan tui hmang chauhin supply theih a ni ta.
  Nazi-ho hian air superiority an nei tih ngaihtuah chuan, chu thilthleng chu a inkar thil, harsa tak leh beiseina nei lo tak a lo ni ta a ni.
  August leh September thla chu indona nasa takin a liam a, Caspian tuipui kama hmêlma chuan Baku an thleng ta a ni. Tin, chutah chuan October thla tawp thleng khan Rommel nen an la dodal reng bawk. Turkey-in indonaa a luh avangin boruak a tizual hle.
  Experimental pathiante chuan Japan chu an enkawl a, mahse Ottoman-ho erawh chu an enkawl lo. Mahse Nazi ho chuan thlasik laiin Moscow chu an la bei ngam lo va, thlasik atan an ding ta a ni.
  Red Army hian vawi tam tak offensive tumna an nei a. Mahse hmêlma chu mihring chaknaah te, mi tawnhriat nei tamnaah te leh thlawhna lama an chungnung zawk a ni. Tun thlengin USSR-ah hian tank leh artillery tam zawk chauh siam chhuah a ni. Mahse tank tam zawk chu a light a, armor quality pawh a chhe hle. Vanlawng siam tam tak pawh a awm niin a lang a, mahse duralumin a tlakchham avangin standard aiin an rit zawk a, an tlan chak lo zawk bawk. Yak-9 pawh hi a pum pui deuhthaw chu thinga siam a ni tih a chiang ta. Tin, hei hi, a nihna takah chuan, minus a ni.
  Hitler chuan a tank thar lar tak tak - "Panthers" leh "Tigers" te chu a ring tlat a ni.
  A tam zual zelin an siam chhuak a ni. Menagerie aiawh pathumna chu a lo lang ta a: "Sakeibaknei." Historic tak takah chuan hetiang machine hi kum 1942 khan siam chhuah a ni a, mahse resources tlakchham leh rit lutuk vangin monster rit ber chu hnawl a ni.
  Mahse, chutah chuan "Lion" ton 90 zeta rit chu siam chhuah tan a ni ta a ni. A ṭhatna-ralthuam chak tak leh 105-mm meipui-chuan a hnathawh ṭhat lohna chu a ṭhenin a khum a ni. Serial 76-mm Soviet silai chuan Sakeibaknei chu angle zawng zawng atangin a lut thei lo.
  Chuvangin defense line chak tak leh echelon thuk tak nei a nih chuan breakthrough tank tha lo tak a ni lo.
  Tin, Soviet command chu Soviet khawpui hnuaiah nasa takin a tichak bawk. Tin, hetah hian luhchilh tum bawk ang che.
  Menagerie aiawh palina: "Mouse", chu series-a a tlangzarhnaah hian a tlai deuh hlek a ni.
  Red Army lian zawng chu maktaduai ruk-ah tihpun a ni a, mahse sipai tam tak chu sipai thar an ni.
  Mi maktaduai kua chuang zetin an dodal a, mahse, a zatvea an chungnung zawkna chu hmêlma sipaite inthliarna lutuk vangin a ṭhenin a khum a ni.
  Aviation-ah chuan hmelma hi a tam zawk leh a quality lamah pawh a chak zawk. ME-309 leh Yu-288 thar ber ber a rawn lang ta. Chumi chhanna atan chuan Soviet lirthei te hi quality hniam zawk an ni a, hei hi hnathawk thiam an tlakchham vang leh hmanraw tlakchham vang a ni. Tank te hi T-34 hlui an la ni a, a tam zawk chu light deuh te, KV te pawh an ni.
  Nipui lai khan Wehrmacht chuan beihpui an thlak a: Moscow chu an bei a, Volga lui chungah Saratov lam panin an bei bawk. Indona nasa tak a awm hnuah Moscow chu thlasik tawp lamah chuan an hual ta a ni. Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk te pawh an man bawk. Stalin-a chu Sverdlovsk-ah a tlanchhia a. Thil awmdan chu a buaithlak ta hle mai.
  Capital chu thupek pek a ni a: eng dinhmunah pawh inpe lo turin. German ho chuan beihpui an thlak a, mahse an roll back emaw, kawngpuiah insualnaah an inhnamhnawih emaw a ni. Thlasik lai chuan Wehrmacht offensive chu a tawp ta a. Dik tak chuan German-ho chuan Soviet khawpui chauh ni lovin, Leningrad pawh chu double ring-ah an hual a ni.
  May thla khan Nazi beihpui thlakna chu a intan leh a, mahse Gorky leh Kazan khawpui lam hawiin an bei leh ta a ni. Soviet tank siam chu harsatna zawng zawng karah pawh series-ah a thlawk thei a: T-34-85 leh IS-2 te chu a tlem hle nachungin.
  Gorky hi July thla khan a tla chauh a, Kazan hian August thla tawp thleng a chelh tlat a ni.
  Leningrad-ah chuan riltam rapthlak tak a lal a, Fritz-ho chuan thlipui pawh an tum lo. Tin, Moscow chu zawi zawiin a thunun ta a ni. Tin, September 30 khan thisen chhuahna nasa tak hnuah Kremlin chu a tla ta a ni.
  First-class fortress chu nasa takin a tichhia a ni. Tin, hei hi Soviet mipui tan chuan vuakna thar a lo ni ta a ni. German ho chu Urals-ah an insawn a, mahse chutah chuan vur tlaah an tang ta a ni. USSR nen indo a har khawp mai. Stalin-a hi a tawp thlenga ding reng tura thlawptu a ni. Mahse ram chhung ngei leh a bik takin German tan chuan a man a to hle.
  Khawchhak lamah chuan Central Asia kaltlangin Nazi hovin hma an sawn a.
  Kum 1945 khan USSR chuan SU-100 leh IS-3 te chu an lei a, mahse series tenauah chauh an lei a ni. Alas, June thla tawp lamah chuan Nazi-ho chuan Central Asia chu an la ta a ni. Tin, July thla khan Sverdlovsk pawh a tla bawk. August thla khan German ho chuan Kurgan leh Tyumen te chu an la ta a. Tin, September 3rd hian Tobolsk pawh a awm bawk. September thla tawp lamah Khanty-Maisiysk. Tin, October thla laihawl leh Omsk.
  Mahse, Novosibirsk erawh Nazi-te kutah a la inpe lo. Frost nasa tak avangin Kraut-ho chu khawpuiah an innghat tlat a ni.
  Chuvangin, May 1946 thleng khan Nazi-ho chuan sipai beihpui thlakna nasa tak an nei lo.
  Chumi hnuah chuan Novosibirsk-ah kan kal ta a. Disc ang maia siam helicopter leh "E" series tank thar ber berte chuan indonaah hian an tel a ni. Mahse, hei hian Fuhrer chu a pui lutuk lo. Krauts hian June thla tawp lam khan Novosibirsk hi an la ta a ni. Ob lui chu an kai ta a. Tichuan July thla khan ramhuai te chuan Kemerovo leh Tomsk te, leh Altai Territory te chu an la ta a ni. Indona nasa tak a awm hnuah August thla khan Abakan chu a tla a, September thla khan Irkutsk chu an rawn bei ta a ni.
  German ho pawh thisen chhuak nasa tak chuan an la ve bawk. Mahse, an fizzle leh ta. Inbiakpawhna pawh tihzauh a ni. Chuvang chuan Chita panna kawngpuiah chuan kan ding ta a. Mahse, principle-ah chuan khawiah nge an tlan chak ang? Summer i nghak thei a, hmanraw thar i test thei bawk.
  Discket emaw jet aircraft emaw pawh nise. Kum 1947 khan Soviet designer te chuan IS-4, IS-7 leh T-54 tank te chu siamchhuahna atan an kapchhuak a. Dik tak, entîrna tlemte chauhvin. Mi leh resources a tlem hle. Nazi-ho chuan hma an sawn leh ta a. June thla tawp lamah Aginskoye leh Blagoveshchensk te chu an la ta a ni. Khabarovsk chu July thla khan a tla a, Vladivostok chu August thla khan a tla bawk. Chutiang chuan Nazi-ho chuan Soviet khawpui lian zawng zawng deuhthaw chu an la ta a ni. Pertopavlovsk tih loh chu a ni mai thei. Heng monsters te hian September thla khan Magadan chu an la ta a ni. Mahse chuti chung chuan Stalin-a chu a inpe lo.
  A tawpah chuan Nazi-ho chu an la chak lo!
  
  
  SPACE WARS THIL AWM DAN
  Kum engemaw zat hausakna tlemte hnuah Russia tan fiahna harsa tak a lo thleng ta a ni. Celestial Empire chuan a mihring chakna lian tak tak leh totalitarian political system hlawkna hmangin khawvel thuneitu a ni thei ta a ni. Russia ramah chuan khawthlang lam ramri-ah tharum thawhna rapthlak tak a thleng a ni. Islamist helho chu tihchhiat ni mah se, firfiakte dona chuan sum leh pai tam tak a hmang ral a ni. Khawthlang ramte nena inkahhai nasa tak avang chuan thil awmdan chu a zual sauh sauh a ni.
  Engkim hi nuclear deterrence-a innghat a nih laiin, indona lian tham a awm lo. Mahse American scientist Wellington chuan artificially synthesized radioactive element hmanga Mercury-a rocket chi khat bik kahchhuah theihna tur ngaihtuahna a rawn siam ta a ni.
  Mahse, navigation-ah chuan tihsual a awm. Rocket chu a kalna tur atangin a kal bo a, Ni-ah a tla ta a... Plasma rarefied tak tak puak chhuak a awm a, thil nung tan hlauhawm ni lovin, atom structure a tichhia a, atom nucleus-a neutrons inzawmna chu tlem a tidanglam a ni. Nuclear leh thermonuclear reaction thunun theih loh khawpa tam chauh.
  Tin, hei vang hian: nuclear ralthuam chu bawlhhlawh hmantlak lo tam takah a chang ta a ni.
  Khawvela sipai leh sum leh pai lama ram chak ber: Celestial Empire, mihring tam lutuk avanga tui thianghlim leh chakna tlakchhamna nasa tak nei chuan Siberia chu lease-a pek theihna tur ultimatum a rawn pe a.
  Russia chuan thutlukna siamin a duh lo...
  Indona lian tak a intan ta a ni: Asian pawl, khawthlang lam dodalna. Kan Fatherland hi indona lian tham tak tak neihna hmunpui ber a lo ni ta a ni. Remna nun hi hun kal tawh thil a ni: indona hremhmun chuan hmun tinah ro a rel tawh a ni. Indona nasa ber chu pole khat atanga pole dangah a kal zel a.
  Front-a thil awmdan chu a chhe hle a: Asian Union chuan Ural tlang chu a hnaih tawh hle.
  Yekaterinburg bulah chuan meipui hlimthla mak tak mai chu a tla a, mi pakhat mah minute khat pawh nung thei lo hmun hlauhawm tak, thihna thlen thei hmun a lo chhuak ta a ni.
  Nu ram, Russia thianghlim - .
  Ka thinlung chu i tan a inhawng a, hre rawh...
  Indona hmuna thisen tui pek - .
  Chutiang chuan ram chu Fatherland hmangaihnaah a par chhuak ta!
    
  Leilung pulse chu a ri nasa hle a, .
  Indona a ri chuan a harsa khawp mai...
  Mahse Ni chu Glorious Russia chungah a lo chhuak ang - .
  Kan nu thi thei lo awmchhun i ni!
    
  Lo tawp nei lo rama rye chu rangkachak a lo ni ta a, .
  Snow chu tangkarua eng mawi takin a eng chhuak a.
  Tin, hmelte chu icon atang chuan chhuanawm takin a lang bawk - .
  Knight chu indonaah chuan eagle ni rawh!
    
  Hmelma indonaah kan chak ang, .
  Winged dream hi i humhim ang u.
  Russia sipai huaisen zawk an awm lo, .
  Ka tawngtaina chu Pathian hnenah ka thlen ang!
  . Thupui ber.
  Thinlung khawngaihnain a khat chuan eng emaw chhan vangin wallet chu a ruak ta!
  Ural tlang chhip chu ka atanga chhuak fang ang mai a ni a, caries-in a ei zo vek a ni. Russian tailless fighter te hi low level-ah an thlawk a ni. Falcon chak tak ang maiin Russian knight-te chuan van lalram chhunga indo lawng thla nei, rilru na tak tak, mahse chak taka ralthuam kengte chu an bei a.
  Air Force pilot Andrei Ognev chuan turn harsa tak a ti a. Chinese cannon rit tak, barrel nga nei, meialh leh thir chhuah chhuak. Russian fighter-a translucent armor atanga millimeter tlemte vela hlaah mei thlipui chu literal takin a tlan chhuak a. Tailless chuan a rawn snap leh ta. A hnar hrual atang chuan pulsar hrual (crumbled pulsar) chu a rawn tlan chhuak ta a. Chinese helicopter lian tak rotating turret chu a hit atang chuan a warp... Muffled screams chu a ri ta.
  Andrei hmel dum, hmai sang tak chu ha dum hring hring nuihzatthlak takah a rawn inher chhuak ta.
  A partner, blonde hmeltha tak, Vassa Koltsova chuan barrel roll a ti a, kaihhruai loh rocket chu steel piranha bulah a tlan pelh tir a, indo lawng helicopter propeller lian sawm leh pahnih zinga pakhatah "thilpek" a thawn lut ta a ni.
  Propeller lian tak, blade row pathum nei chu a tla thla a. Vassa, a hming hi queen tia lehlin a nih hi engmah lo mai a ni lo, hit dan a hre chiang hle. Skirt tawi leh khaki T-shirt chauh ha chungin a inbei fo thin a, mahse a kekawr bul hlim tak nen chuan amah leh fighter chu a pum puiah a inhria.
  Hmeichhe pilot tam tak chuan an entawn a, phenomenal sensitivity neih tumin an bei a ni. Indo lawng-helicopter chu meipui point za leh sawmhnih, lei chung lama tihhniam - mei roller a ni. Coal dust hmanga kal, mahse chutih rual chuan metal ton sang tam tak phur thei, dynamic protection hmanga siam machine.
  Japanese, Chinese leh Indian designer-te chuan lirthei pakhat chu Russian air defense system-a tihchhiat theih lohvin an siam a, mahse beisei loh takin air attack hnuaiah a lut ta a ni.
  Mit zim tak General Mak Lee, thinrimna rapthlak tak avanga tihdanglam chuan a au chhuak a, a kut dum vuah chuan a kawhhmuh a:
  - Anmahni tichhe vek rawh! Heng ramhuai te hi melt rawh!
  Indian colonel pakhat, a hnute kim mahse a kawrfual sei tak chuan:
  - He nupa hi black prince leh queen an ni. Tun hmain tumahin an kap thla ngai lo!
  Mac chuan rin loh hmel zet hian a nui suk a, a phun sap sap a:
  - A ni thei lo. Fire density tihpun.
  Tin, indo lawng-helicopter chu a khur leh ta a. Rotating tower chu a jam a, titanium body chu a kang ta a ni. Yellow leh cinnamon sipaite chu an au chhuak nghal zat a, meialh chuan a khuh vek a. Detonation chu a puak a, helicopter lian tak taksa chhungah hian napalm-a khat rocket a rawn puak chhuak ta a ni.
  Vassa chuan "slide" technique chu a siam thar leh a, kangmei chhuahna kawngpui a paltlang hnuah hetiang hian a tichhuak a:
  - Kum zawng zawng hi indona hnuaia intulût vek an ni a, i ni hnuhnung ber chauh hi saddle theih a ni lo, hun nei lovin hneh loh i ni!
  Andrey chu a thisen lum tak a ni. A pa hi Angola sipai General naupang ber a ni a, Moscow-ah lehkha zir turin a lo kal a ni. Chutah chuan infiammi lar tak leh science candidate Lydia Ognevaya nen an innei a. Tichuan a pa chu a thi a, a fapa dum leh sam sei tak chu a nu sam sei tak chuan a enkawl a. Sikul-ah chuan Andrey-a chu nuihzat an tum a, mahse naupang chu kindergarten-ah martial arts-ah a inhmang a ni. A nu ngei pawh hi fighter tha tak a ni a, a stepfather pawh mixed style-ah champion a ni.
  Andrei hi zirlai tha tak a ni a, hriatrengna ropui tak a nei a, rei lo teah tlangvalte hruaitu, an hruaitu a lo ni ta a ni. Dik tak chuan flight school a thlang a, a Motherland Russia tana bei turin a kal ta a ni. Hmingthanna leh zahawmna a hlawh chhuak tawh a ni. Tin, tumahin Russia hero hi vun dum hmangin an sawisel ngam lo a, a bik takin Negro hmel lan dan chu Slavic hmel nen a inhmeh a, hei hian athletically built pilot chu a ti hmeltha hle a ni.
  Sipai lama a thiltih ropui tak takte aiin a hmangaihna chungchang hi thawnthu tlem zawk a awm lo. Andrei ngei pawh hi a chawimawi aiin a inngaitlawm zawk hle nachungin.
  Tunah chuan indo lawng hlauhawm lo chu tihchhiat dan tur a zawng ta a ni. Active, multi-layer armor hian Celestial Empire-a machine chak ber berte chu a khuh vek a.
  Savva chuan propellers chu a kap a, structure chu immobilize tumin...
  Chutih lai chuan indona chu leiah chuan a lo chhuak ta a. Eastern bloc-a turretless tank-te chuan an rawn bei ta a ni. Ṭhenkhat chu lian tak an ni a, ṭhenkhat erawh chu a lehlamah chuan metre khat aia sang lo an ni.
  Anmahni lakah hian khawthlang ram ṭangrual pawl fighter-te chuan mobile mine leh guided missile hmangin recoil awm lovin an hmang a ni.
  Hetah hian Russian-ho chauh ni lovin, European-ho pawh an indo a: British, French, Swede leh mi dang tam tak.
  Hmelma pakhat chuan vun rawng dum leh Kristian nungchang nei mite chu a rawn hruai khawm a. Democracy chungchanga inhnialna chu a reh ta hle mai. Chu bâkah, Russia ramah chuan khawthlang lam dodâlna rilru chu, khawchhak lam aṭanga beihpui thlakna a lo thlen hnuah, a bo ta a ni. Dik tak chuan, Europe ram, pacifist leh tolerant tak chu khawiah nge Khawchhak lamah a kal ang? An mite hian indo dan an theihnghilh nasa hle. Tin, nuclear ralthuam a bo chuan Asia ram chak tak leh mihring tam lutuk chuan a sipai rual chhiar sen loh chu hmar leh chhim lamah a sawn ta a ni.
  Russia hmun beitu zingah hian Arab mi an tam hle. Fanatic thenkhat chuan inthuam lovin, kawr dum ha chungin an bei thin. An hmuiah nui chungin thihna chu an pawm a.
  Tank hmasawn zel leh infantry fighting vehicle sang tam tak chu sava mit atanga thlir chuan rulhut ang mai a ni. Savva chuan screw dang a tihchhiat hnu chuan a rawn inher deuh a, a ti rilru a:
  - Mahse, an tam lutuk... Pathianin Russia hi pui rawh se.
  Hmeichhe naupang ngei hian Asian ṭangrual pawlin khawpui an lakah thil thleng chu a hmu a ni. Mass pogrom, tualthahna, mipui thah te. Mipa chu wire-ah an khai a, hmeichhia leh naupangte chu special camp-ah an hruai a. Tin, chutah chuan hna thenkhat atan an hralh emaw, sem emaw an ni bawk. Tin, indonaa tangte tihduhdah hi thil awmze nei tak a ni tawh a, tih ngei ngei tur pawh a ni.
  General Mak Lee hian a ta pawh a khawngaih lo. Chizh-3 indo thlawhna te tak te te chu an tuar thei lo va, tanpui ngai lo rilru pu chungin, bang atang chuan khandaih a la a, anti-aircraft gun khalhtu Arab kut chu a tansak ta a ni. A au chhuak a, thisen chhuak stump chu a rilruah a hmet a.
  Tin, commander hlauhawm tak chuan, brush tan thar, nail sei tak neiin, Russian aces tibuaitu lam chu a vau a, a au chhuak ta a ni:
  - Tichhia! Kang! Hal rawh!
  Savva, thinrim takin missile dang a kap leh a... A ralthuam a tlakchham ta. Mahse air battleship hian stability a hloh bawk.
  A artillery thihpui thei tak chu game atanga chhuak a ni... A combat power sakeibaknei chanvo a hloh tawh avangin giant chu a hnungtawlh ta a ni. Repair leh replenishment of ammunition atan base-ah an kir thuai a ngai a ni.
  A hnuaiah hian Russia silai chuan hmêlma tank angular, thir ang maia awmte chu dik takin an kap a. Car engemaw zat chu an ding a, meikhu hrual chu vanah a thawn chhuak ta a. "Bandura" pakhata ralthuam chu a puak tan ta a. A thlawk chhuak a, gymnast ang maiin a inher a, gravel mound-ah a tang ta a ni.
  Russian meipui hla tak tak chuan flagpole lam hawiin projectile a thawn a. Hmeichhe gunner pakhat, light brown braid ha chuan a kut zungtang pahnih hmangin a in cross a, German tawngin a ti bengchheng a:
  - Vanneihna kan nei zel ang u!
  Asian coalition flag hi a sen hring dup a ni a, a laiah circle sen a awm bawk. Hei hi Japan nen a inhnaih zawk a, mahse hei hi coalition-in symbol an thlan chu a ni. High-precision cannon atanga projectile te tak te chuan rod thick tak chu a tikehsawm a, sheet lian tak, stadium floor khuh thei chu a tla thla ta a ni. Asian tank dozen zet chu velvety blanket in a khuh nghal vek a.
  Khawthlang ram inzawmkhawm leh Russia dinhmun lam atang chuan lungrual takin aw a awm a:
  - Hooray a ni!
  Symbolic tak tak a ni. Tin, hmêlma chu a let sawm aia tam ni mah se, Russia thlarau chakna chu a nghing thei lo.
  Russian fighter pahnih hian rei lo te chhungin wing to wing an inhmu a. A pum pui pakhat - almost triangular falcons - Russia humhimtu an ni. Savva chuan Andrey-a"n a kut dum chak tak chu a kawngah a dah dan tur chu a lo ngaihtuah tawh a. Hei hi mi chak tak tak i rinchhan theih a ni.
  Mahse hetih lai tak hian thlalak blitze sangkhat chu vawi khatah meialh a puak ang mai a ni. Tin, insual nupa mit chu a thim ta hle bawk. Tichuan, a dum chu tui chunga oil paih chhuah huna lo lang ang chi, multi-colored blots hmangin an rawng a ni.
  Andrey chuan a mitmeng chu hrual a tum a. A kut chuan dodalna hneh harsa takin tui a rawn hrual ang maiin a lang.
  Savva aw chu hla tak atanga tihtawp ang maiin:
  - Kan thi tawh em?
  Captain dum chuan ring takin a chhang a:
  - Aih! Kan nung reng a ni.
  Vawikhatmah he thick, sticky feeling hi a bo ta a, free fall dinhmunah an ding ta niin a lang. Hun engemaw chen chu a hlim hmel hle a, rit lo ang maiin a lang.
  Savva phei chuan a lungawi lo deuh a, sing-song aw nen:
  Khawvel hi beiseina nei lovin a bo niin a lang, .
  Tin, knight"s arsi lam panna kawng chu a block bawk...
  Heng orbit tawp nei lo bend-ah hian, .
  Destined lo - rinna chu tuiah pil a ni!
  Tin, chutah chuan a tap chhuak a, a kekawr bul hring nen tlang lung hrual chungah chuan a tla thla ta a. Thim, light spot leh wave nena inzawm chu a bo ta vek mai.
  May thla chawhnu lam eng chuan ka mit a ti na deuh. Savva chuan ke paliah a inhmu a, a zuang chhuak nghal a.
  Andrey hian professional takin jump-ah a ke a ben a, thiam takin a tla thla. A hmel, a hmui mipa ang mai leh a hmai sang leh zau tak chuan rilru hahdam hmel a pu reng a. A kawppui pawh a nui suk a:
  - I hmu em! Chu êng chu a awm a, hun rei tak ka rinhlelh tawh angin hei hi vanram a ni lo!
  Savva chuan, a mangang hle a, thil chiang lo tak tak engemaw zat a la a. A tlak chuan na takin a kekawr bul hring chu a hliam a, a khup pawh a tikehsawm bawk. Mahse hmeichhe naupang chuan duhthusam beihpui thlakna pangngaiin a hmel atang chuan martar hmel chu a hnawtchhuak a, a hmaah chuan a kut zungtang chu a kawhhmuh a, a au chhuak ta a:
  -Uai!
  Andrey chuan Savva-in a kawhhmuh lai chu a en a. An hmaah chuan tlang chhe tawh tak a lo awm a. Tin, a chunglam chhe takah chuan ball pakhat a innghat bawk. A dik zawk chuan, spherical, half lead, half platinum colored device, a chungah beak hrual hrual leh he futuristic object kil hrang hrangah tentacle te tak te dozen zet a inthlau deuh vek a ni.
  Nula chuan a ti sap a, a buai hle a;
  - Hei hi Newton-a Biome a ni! Tin, engtin nge hetiang hi a tih theih?
  Andrei chuan ngun zawkin a en a, a lu chu a kawngah a hmet a, a rim a nam a. Thli chu ozone rim a nam a, tire a kang bawk. Fimkhur takin a hawi kual a, captain chuan aw hriat theih loh khawpin a ti a:
  - Hetah hian ambush-ah kan tlan lut thei!
  Savva chuan inrintawk takin ball lam pan chuan ke a pen a, a aw chu tihhniam lovin a ti a:
  - Aih! Kan awmna chu ka hre chiang khawp mai! Hei hi spaceship tlakna anomaly zone dik tak chu a ni. Kan indona hmun atanga hmar lam mel za vel chauh a ni!
  Captain chuan a lu a thing leh a, a aw-ah chuan thlamuanna ang maia lang chu vawng rengin, a ti a:
  - Anomalous zone-ah hian minute khat aia rei chu tumah an dam thei lo. Robot pawh a chhe vek a, a chhe vek a, rust-ah a chang ta!
  Savva chuan hei hi a tan thil awlsam lo mah se, huaisen takin a au chhuak a:
  -A nih leh kan dam khawchhuak ang!
  Tin, tlang lam pan chuan a tlan ta a. A kekawr leivut, round tak, tlak avanga hrual, nimbly flashed chu uneven, rocky ridge-ah chuan.
  Andrey chuan mak a ti hle mai. Lung hrual chunga kekawr bul lo kal chu a tan a hrehawm lo em ni? A tlangpuiin Koltsova-i thiltih dan chu mi tam tak tan chuan thil mak tak niin a lang a, a thlawhna uniform pangngai chu ngaihsak lovin, thawmhnaw ha lo tluk zetin a inbei a ni. Tin, Mesopotamia emaw Africa emaw hmun dangah chuan camouflage T-shirt chauh ha chu a nuam mai thei a, mahse Urals-ah chuan thlasik lai chuan a la lum hle.
  Nula chu khawthlang lam ramri atangin a rawn thleng a. Russia leh Europe sipaite chu Syria leh Iraq-ah te an indo a, Asian ṭangrual pawlte hmasawnna chu thunun tumin an bei a ni. Chubakah, Islam sipai thenkhat chu Russia lamah an awm a, Asia ram thenkhat pawh an awm bawk.
  Khawchhak lamah front line chiang tak pawh a awm lo. Africa ramah a tlangpuiin ram khatah pawh hnam hrang hrang an inbei a. Chu bâkah, sakhaw chuan thu tlûkna siam tûr hmun a chang lo. Kristian tam tak, pathian dang betute pawhin Asia mite chu an zui a, left-wing slogan nia sawi hmangin an zui a ni. Africa chu Aibolit chungchang cartoon-a hla ang kha a ni tak zet a ni.
  Mahse tlang chhip aiin thlalera kekawr bul lo tlan chu a harsa zawk mai thei. Tin, Savva, he savage master"s degree nei, biological sciences candidate hian hrehawmna leh hlauhna pawh a hre lo.
  Andrey chuan a zui nghal vat a, Diabola chu man tumin a bei a. Spacecraft chu a hmaa a lan dan aiin a hla zawk hle tih a chiang ta.
  Hmeichhia chuan a sam chu a hrual tlangpui a, mahse tunah chuan a sam chu a chhe vek a, rangkachak rel chu thlipui tleh karah meialh meialh ang maiin a rawn inher chhuak ta a ni.
  A bialnu chu captain dum tan chuan hetiang hian a hmel a la lang ngai lo.
  Andrei hi infiammi chak lo tak ni lo mah se, harsatna nasa tak nen chauh a khar thei a, mahse a tlu ngai lo va, a tlu a, a hnar a tikehsawm mai mai (By the way, African at all, but with a slight). hump and slightly upturned, albeit so black , like the whole body.) Tin, Savva ke hring, chocolate rawng chu a rawn eng chhuak a, chu mipa dum lu bulah chiah chuan a rawn lang a... hmeichhia chu bang chhungah chuan a kal ta a, a hologram hmanga siam a ni.
  Amah a rawn paltlang avangin a thinrim hle a, Andrei chuan a hnungah a zuang thla ta a. Careless, mahse chivalrous tak a ni.
  Lead chunglam chu tuifinriat tui lum ang maiin a hria a, chutah chuan leiah chuan a thlawk thla a, a hmai chu Savva kekawr bul ah chuan a phum ta a ni. Mechanical takin Andrei chuan a kekawrte chu a fawp a, mahse hmeichhe naupang chuan thinrim takin a rawn vawm a, a au chhuak ta a:
  - Heta thil ngaihnawm tak takte hi han en teh!
  Ognev-a chuan chutiang hmeltha chu i bula a awm lai chuan thil ngaihnawm zawk a awm lo tih sawi duh mah se, a hnar a kekawr a dawn chuan rang takin a zuang chhuak ta a ni. Tin, ka beidawng lo bawk.
  Stuffed animal leh insect te chu bang ah an innghat a. Chu bâkah, ram pawna awm lo leh awm thei lo ang chite pawh. Tin, carrot, crab claws dozens nei, leh frog ke leh cockscombs nei cactus, leh feathered cockroaches, rulhut hmui nei, retractable fanged tongues nei te pawh. Chutiang thil chu baked princeling nen tehkhin theih a nih loh chuan, a dik e.
  Andrei chu mak ti zet hian a zuang tho a, ring takin a au chhuak a:
  - Rilru nei unaute u, chibai ka buk e!
  Chhanna atan chuan ngawi rengin a awm a... Savva chuan a rilru dik tak leh rilru dik takin a sawi a:
  - Kan au tur a ni lo, spaceship hi kan enfiah a tha zawk.
  Spaceship chu pawn lam atanga a lan dan aiin a chhung lam chu a lian zawk hle tih a chiang ta. Corridor te chu a zim a, chutah chuan a zau ta hle mai. Mite an hnaih rual chuan armored kawngkharte chu a inhawng ta a. Tin, chutah chuan thil tam tak a lo lang lo bawk.
  Stuffed animal chi hrang hrang, milem, leh hologram te. Tin, lemziak pawh: che thei, oil-a siam, leh cybernetic mosaic hmanga siam. Holograms te hian a takah chuan movie tak tak a rawng a rawn lang a. Tin, indona hmun te, leh thlalak chi hrang hrang thlamuang tak, idyllic tak tak te pawh.
  Andrei chuan mak ti takin:
  - Mak. Flying museum ang mai a ni.
  Savva chuan ngaihtuahna fim takin a dodal a:
  - Kan khawvela thil awm zawng zawng hi museum leh bawlhhlawh paihna hmun a ni vek! I han en tha zawk ang u...
  - Hriamhrei! - Captain dum chuan a rawn ti chhuak nghal zat. Tin, rang takin a rawn ti leh a. - Indopui thumnaah kan Nu ram chu hnehna chang turin kan puih a ngai.
  Savva chuan a mit a ti sang a, a au chhuak a:
  - Civilization chhanchhuah nan min pui ang che! Mihringte hi hlauhawmah kan awm ta!
  Chumi chhanna atan chuan bass hniam, danglam tak, thuk tak a ri a:
  - A lan dan chuan nangni native te hian kan hnen atangin thil in dawng duh em?
  Hmeichhia chuan a kut chu hmalam pan chuan a han phar a, ngenna ang maiin a rawn ti sap a:
  - Keini ni lo! Mihring zawng zawng chan tur kan sawi a ni. Indopui pathumna chuan thutlukna a siam - eng nge hneh ang: barbaric, cruel approach nge humanism leh civilization?
  Bass chu soprano te tak teah a inthlak a, tone rintlak tak a ni bawk:
  - Oh..a ni maw? A nihna takah chuan, mahni thil tum chungchangah pawh tihsual hi mihring nihphung a ni. - Thli dum (orange thli) chu boruakah a kal a, aw, octave chanve zeta hniam zawk chu a chhunzawm ta a. - A hma ang bawkin, universe-a hnam tam zawk hian anmahni inlan duhna an nei a, i tawnga dah duhna, mihring nihna sang tak anga sawi duhna an nei a, hmêlma chu hremhmun tisaa lo piang mai mai anga inlan duhna an nei bawk.
  Savva chuan hlauthawng takin a ke chu thir hriat loh coating-ah chuan a drum a, a ti muangchang a:
  - Nangmah in zawng rawh! Kan laka indona atana an hman barbaric method te hi han en teh!
  Aw chu a lum deuh a, boruak chu a nêm deuh niin a lang:
  - Ni e, i hmelma chu a ngilnei hle a, mahse nang pawh vantirhkoh i ni lo. A tawpah chuan in zingah tuin nge Leiah thuneihna nei ang tih chu Mathematics a ni lo!
  Hetah hian Andrey chuan a aw chu a ti sang tawh a:
  - Chuti a nih chuan tu nge?
  Mahse chhan ai chuan an hnuaia lei chu a nghing a, nula leh tlangval dum chuan ceiling chu an hmai nen an inhmu ta a. Tichuan vawi khatah engkim a danglam ta vek a. Khawpui lian tak, nasa taka chhiat tawh lai takah chuan an inhmu ta a ni. Silai chu beng tichhe thei khawpin a ri ta hlawm a. Shell lian tak tak a puak a, bomb pawh a tla bawk. Russia leh Europe sipai pawl hrang hrang an rawn kal zel a. Asian Union sipai sen leh sen, hlohna tuar te chu an hnungtawlh a, ruang tlangte chuan kawngpui chu an khuh ta a ni. Savva chuan ke a pen a, thisen chhuak luipuiah chuan a ke a pen ta a.
  Ni lo, hei hian, a dik e, mei, tui leh dar pipe (tunah chuan a hnuhnung zawk hi a tlem berah!) kal tlang tawh indona chu a ti buai thei lo. Mahse ka thlarau chu a chhe hle mai. Mahse Andrei chu a perk up a, a kut dinglam hmangin a machine gun chawi sangtu sipai mit zim tak hmel sen chu lung a vawm a, a tlu ta a ni. Captain chuan a au chhuak a:
  - Hei hi Beijing a ni! Kan tlangvalte hian hnehna an chang ta!
  Dik tak chuan, chutiang bawka hieroglyph nei chhinchhiahna hrual chu meialh dumin a kang a ni. Eng emaw chhan vangin Savva chuan hlimna a tawng lo. Beijing aṭanga thlalak leh China khawpui chhunga building langsar tak takte chu Internet-ah hmu tawh mah se.
  Mahse hetah hian a rapthlak khawp mai. Hmeichhia an kang a, naupang an tap a. Tin, ruang tam tak a awm bawk. Mitthite chuan an kalna tur zawng zawng chu literal takin an block vek a, an zat chu a pung ta hle a ni. Hmeichhia chuan mitthite chu lungpui lian takah an dah khawm chu a la hmu ngai lo.
  Andrey chuan mi pakhatin machine gun a thlak chu a la chhuak tawh a, thah tumin a kap ta a ni. A pianpui indo mi a ni. Zulu hnam atanga a pa lam, a nu lam atanga: a pi leh pu, USSR-a vawi hnih hero, pi leh pu Vietnam leh Afghanistan-ah te a indo a, a pa chu Syria, Donbass leh Chechnya-ah te a indo a ni.
  Savva lu chhungah chuan a rawn eng chhuak ta a:
  Mihring tu pawh hi indo mi a piang a, .
  Chutiang chuan a thleng ta - gorilla chuan lung chu a la ta!
  I hmêlmate chu legion an nih laiin, .
  Tin, ka thinlungah chuan meialh lum tak a kang bawk!
  Tin, nula ngei pawh chuan machine gun chu a la ta a. Kut chak tak takte chu a kutkawr chungah a rit deuh thin. Ka lu-ah chuan kawngzawh huaisen tak takte chu a ri ta a: tichhia la, i Nu Ram Ropui rawngbawl rawh.
  Mahse beisei loh taka squeak chak lo tak chuan hmeichhe naupang chu a ti freeze ta a ni. Ding lamah chuan naupang thawm leh au thawm chu chiang takin a hriat theih. Savva chu a hawi let a, a eagle mitmeng chuan, engkim khuh tu meikhu karah chuan, milem te tak te, sen hring tak tak a hmu ta a. Naupang sen, mit zim te chu an tap a, in kang atang chuan chhuah an tum a. Mahse an kalna tur chu resin-a hnim hnah (logs) a block avangin a tikhawlo ta a ni. Tin, tlangvalte hnungah chuan sa ei thin meialh a rawn darh chhuak bawk.
  Mei thawk chhuak dragon chuan Gehenna tan inthawina hlan a duh hle niin a lang...
  Chutiang thil tuar thei tura a chakna aiin Savva chakna chu a nasa zawk a ni. Nula chu mei lam pan chuan a tlan phei nghal a. Naupang tête hi kan chhanchhuah a ngai a ni: Russian nge Chinese an nih pawh a pawimawh lo!
  Vawilehkhatah napalm lui chuan kekawr bul lo indo mi kawng chu a lo dang ta a.
  Au thawm rapthlak tak nen:
  - Lalpa min chhandam rawh!
  Meiah chuan a inhnukdawk ta a. Pin lum za chuang zet chu a kekawr bul hlim takah chuan an luhchilh ang mai a ni a, meialh chuan khup invenna nei lote chu a kang ta vek a ni. Olive vun nêm tak chu blisters tenawm tak tak, purple takin a khuh a. Savva tan chuan a va hrehawm tak em. Ka lung atang chuan au thawm rapthlak tak a rawn puak chhuak ta. Hnunglam hawi a, underworld meialh atang chuan zuang chhuak ka duh a.
  Mahse hmeichhia chuan a hre ta: second khat pawh a hreh thei lo. Naupang an thi thei. Tin, tu ta nge an nih pawh a pawimawh lo. Dostoevsky chuan heti hian a sawi: khawvel ro hlu zawng zawng hi naupang mittui khat lek tluk tluk a ni lo. Kekawr bul hring atanga lu hnunglam thlenga natna, sakawr rual ang maia, an steel prickly hooves hmanga nerve tawp lam rawn beng.
  A sam mak tak mai rangkachak chu a kang tawh a, meialh chuan a hmai chu rapthlak takin a chil a tum a ni. A nihna hlui, hmeltha tak chu a ni thei ngai lovang. Hetah hian a hmui nêm tak, velvet ang maia rawn inzar pharh chu purple ulcer a awm.
  Savva chu beidawng takin a zuang a, eng ang pawhin goal thlenga hlaah pawh lang mahse. Meikhu leh boruak kang inzawmkhawm chu i lung chhungah a rawn tlan lut a. I chunga T-shirt spotted chu a kang tawh a, nang pawh Jeanne D,rk ang bawkin mei hrehawm takah i awm tawh bawk. Tlemte chauh, tlem a tam zawk chauh. Aw ka Pathian, a taksa hi phar ulcer tling tak a ni.
  Mei bang chu a titawp a, Savva chu khaw lum takah chuan a zuang chhuak ta a. A kang tawh a, a taksa mak tak chu hliam chhunzawm zel ang mai a ni a, a ke ruh kang chu dagger na tak ber chungah a kal ang mai a ni. Hma lamah blockage a awm. Tin, meialh ri bengchheng tak, khawngaihna nei lo zingah chuan i zuang lut leh a ngai bawk.
  Tin, nula chuan a chakna leh huaisenna chu a tlachham niin a hria a. Natna nasa tak avanga a hriatna a hloh ta mai. Mahse thim zingah chuan hmeichhe naupang pakhatin a kut te te a han phar a, mei atanga a zuang chhuak chu au chhuak a, tlangval pakhat, a sam hrual hrual, leh naupang tlemte tak, kal thiam lo tak te pawh hmuh tur a awm bawk.
  A chakna hnuhnung ber a khawlkhawm hnu chuan Savva chu a zuang thla a; Thing leh beam kang chu a sir lamah a thlawk chhuak a. Tlemte thawhrimna tam zawk chauh. Hmeichhe hmelchhia kut kang chuan grate sen hring chu a rawn man ta a. A natna chu ton za zeta rit battering ram lu, rilru, taksa pum puia cell hnuhnung ber thlenga tla ang mai a ni. Grate chu a chhuak lo va, chutah Savva chuan a ha hmangin a man ta a ni. Chutiang hrehawm tawrhna avang chuan mi chu a â thei a, meialhin a khawih loh taksa mawina hnuhnung ber chu a chhe vek a, a chhe vek bawk. Mahse a tawpah chuan Lalpa chuan a thawhrimna chu lawmman a pe ta a;
  Hmeichhe mutilated, a ha tliak leh khaw lum avanga puak chhuak chu a muhil ta a ni. Consciousness thread hnuhnung berah chuan vun tihchhiat chu naupang chhuah zalen ang maiin a lang a, heroine tlu tawh ke kang hring chungah chuan a zuang thla ta a ni.
  Savva chu a harh ta... Andrei nen chuan vur tla sang ber chungah chuan an ding dun a. Vantirhkoh chungnungte aw sangkhat zaipawl ang maia aw ri chuan heti hian a puang a:
  - Test i pass a ni! Planet-ah hian remna a awm dawn a ni! Russia chu Leilung mihring zawng zawng nu a lo ni tawh dawn a ni!
  Tlangval dum leh sam dum, a hlim zawk leh mawi zawka lo awm tawhte chuan huan par mawi tak tak, kan mit hmuha lungpui lian tak tak, sipaite ralthuam paih thlak leh inkuah lai te chu an hmu a. Inhuatna leh indona hun chu chatuan atan a tawp ta a ni.
  Tin, planet pumpui chungah chuan a ri ta a;
  Russia leh China chu chatuan atan an inpumkhat a, .
  Islam, Kristianna: sualna tel lo, ṭhiante!
  Chungnungbera Lalpa Hming- .
  Khawvel hnam zawng zawng - Chhungkaw!
  
  PETERA PATHUMNA - TSAR ROPUI
  Peter the Third hian reformer general lar tak hi a team-a tel turin a fuih thei a, field marshal rank pawh a pawm thei bawk. Nikolai Papin chu Minister of Defence a ni a, siamthatna engemaw zat a nei a ni. He mi chak leh thunei tak hian Petera Pathumna chu Orlov unaute ruahmanna chu a phochhuah leh tihtawp nan a pui a ni. Inrawlhtu pangate chu khaihlum vek an ni. Catherine-i chuan uirena avângin inṭhenna a dawng a, monastery-ah hnawhchhuah a ni.
  Petera Pathumna chuan a thiltihtheihna a tichak a, lallukhum khum a ni ta a ni. Tin, thuneihna a chan takah chuan Russia ramah hian inthlak danglamna langsar tak tak a lo thleng ta a ni. Dik tak chuan, Petera Pathumna chuan a pi ang bawkin siamṭhatna bulpui berte chu a sawi chhuak a ni. Tin, chu bakah chuan inthlak danglamna chuan foreign policy a nghawng bawk.
  Frederick Pahnihna nena inzawmna siam duhtu Petera chuan Rumyantsev-a chu German-ho nen Austrian-ho hneh turin thu a pe a. Chumi hnuah chuan Germany chuan a hmaa ram hloh tawhte chu a pe kir leh ta zawk a ni.
  Mahse Russia pawhin Denmark aṭangin straits-ah hian thuneihna a dawng a, Prussia-ho nen an insem ta a ni. Mahse, Petera chuan practical acumen a lantir a, he state thil neih zawng zawng deuhthaw chu a la vek a, a "duh ber" Frederick chu lallukhum thil neih zinga entirna hmun chauh a awm ta a ni. Papin-a nghawng chuan Petera Ropui fapa upa ber chu a hlawkpui hle tih sawi a ngai a ni.
  Peter the Third ngaihdan pakhat chu Poland ram chu Russia leh Prussia inkara ṭhen darh tumna a ni. Kum 1965 khan Polish-Lithuanian Commonwealth nen indona a chhuak a. Alexander Suvorov fing tak chu a rawn lang nghal vat a. Peter the Third chu a fing hle a, Russia ram hmasa berte chu a empire-ah a luhtir thei ta a, Prussian-ho chuan Poland hnam chi hrang hrang chu an hre chiang hle.
  Historic tak ang bawkin Russia chuan Ottoman Empire chu a beih a ngai a ni. Russian-ho tana indona pawh chu a hlawhtling zawkin a lang ta a ni. Papin-a siamthatna te, Rumyantsev-a talent te leh Suvorov-a hmasawnna chak tak te hian nghawng a nei a ni. Tsar chuan Alexander Vasilyevich rilru hahdam lo chu a duh a, Peter the Third ngei pawh chu a buai hle a, a keah a ding reng bawk. Chuvang chuan an inrem ta hle mai.
  Ram chhungah chuan Emperor Petera chuan siamthatna engemaw zat a kalpui a. State sum dahna duh zawngin ram neitu fimkhur lote hnen atangin estate an laksak a, corvée leh loneitute hralhna chungchangah pawh khapna engemaw zat siam a ni bawk. Mahse tunah chuan Tsar Peter-a chuan bawih nihna chu a hmang kim ngam lo.
  Chu bâkah Kohhran siam\hatna chuan Orthodox Synod-in nasa takin a dodâl a. Lal chuan Bible-in Pathian ni lo mi dang biak leh rawngbawl a khap tih sawiin, mi thianghlim biakna chu a titawp ta a ni.
  Hemiah hian Lutheranism thil engemaw a awm a - relic leh icon nena inbeihna.
  Lalpa Pathian hnenah chauh tawngtai la, amah chauh chibai buk rawh!
  Mahse hei hian dodalna a thlen lo thei lo. Hmun ṭhenkhatah chuan puithiamte pawhin mite chu hel tûrin an fuih a.
  Amaherawhchu, siam\hatna chu a liam ta a, Biak In leh Pathian biakna hmunah Krista leh Nula thianghlim Mari lem chauh a awm ta a ni.
  Mipui tam zawk chuan lal thusawi ngaihthlak an duh zawk. Chu bâkah, Petera Pathumna chuan rorêltu ngaihsak tak angin hming a chher chhuak a. Chu aia pawi zawk chu monastery leh kohhran atanga ram zawng zawng laksak a ni.
  Turkey an hneh hnu chuan lal thuneihna chu a lo thang lian lehzual a. Perth the Third chuan a tawpah chuan bawih nihna tihtawp a rel ta a ni. Chutiang thutlukna chuan state chhungah buaina nasa tak a thlen lo thei lo. Ram neitute chuan hlohna nasa tak an tawk a, mahse industrial revolution chu a intan ta a ni. Harsatna zawng zawng karah ram chuan nasa takin hma a sawn a, insumna nen.
  Turk-ho nena indona vawi hnihna chu a tawi zawk a, Suvorov-a kaihhruai Russia sipaite chuan rang takin hnehna an chang ta a ni. Chu bâkah, France rama revolution chuan Europe ram ngaihvenna a tidanglam a ni.
  Peter the Third chuan chu chu a hlawkpui hle a, a fapa naupang ber, Voronina atanga lo piang, Constantine chu Turkish Sultan atan Constantinople lalṭhutthlengah a dah a ni.
  Chutiang chuan Ottoman Empire chuan, sawi dan chuan, Russia nena inzawmna neiin a inhmu ta a ni.
  Tichuan Aigupta ram indona chu a lo thleng ta a. Local sultan chuan Russia-in Africa chunga thuneihna a neih chu a pawm duh lo. Tin, hetah hian a vawi khat nan Suvorov leh Napoleon Bonaparte te genius chu an insu ta a ni.
  Chutih lai chuan hun rei tak, kum 70 chhung zet a dam tawh avangin Petera Pathumna chu a thi ta a ni. Zalenna ropui (Great Liberator) tih hming puin history-ah a lut ta a ni. Chu chu a zahawm hle mai!
  A pi charismatic tak chu a phak lo mai thei! Tin, Lal Paula chu lalṭhutthlengah a ṭhu ta a. Suvorov-a chuan Napoleon-a, la naupang lutuk leh tawnhriat nei lo chu a hneh tawh avangin Africa hmar lam leh Morocco ram thlengin a hneh ta a ni.
  He alternative history-ah hian Suvorov-a hriselna tichhe thei Swiss campaign hmingthang tak a awm loh avangin, seasoned field marshal hmingthang tak chu a dam rei zawk a ni.
  Napoleon-a chu sipai hotu anga hmingthang hun a neih loh avangin leh vawi khat aia tam an vuak avangin France Emperor a ni lo. Directory a chim hnu chuan Louis the Eighteenth chuan thuneihna a chang ta a ni. Siamthatna a awm a, chu chu lalram din thar lehna a ni.
  Paula Pakhatna chuan chu ruahmanna chu a la pumpelh lo va, mahse hei hi kum nga hnuah a thleng ta a ni. Tin, a fapa Alexander-a chu lalber a lo ni ta a. Hetah hian buaina chu a intan ta a ni. Konstantin hi tleirawl a ni a, Ottoman Empire-a Russian Sultan a nih avangin thuneihna a chang bawk.
  Mahse Alexander Suvorov chu a la dam a, a farnu leh a pa u chu a inrem tir thei ta a ni. Mahse, a dik e, Ottoman Empire chhunga thuneihna (internal autonomy) chuan inhnialna a siam a ni.
  Hei bakah hian Russia chuan England atanga dodalna a tawk bawk. Britain ram chakna lo pung zel chu a ṭhenawm ram chungah a lawm lo hle. Tin, USA nena indona lian pahnihna pawh a intan ta a ni. British-ho chuan George Washington-a thih hnuah America ramah buaina leh mualphona a thleng ngei ang tih an beisei a ni mai thei. Mahse chhut dan chu a thleng dik lo.
  United States mipuite chuan English lal hnuaia kir leh chu an duh tawh lo. Indona chu kum sawm chhung zet a awh a, hlawhtlinna hrang hrang a awm a, a tawpah chuan Britain chuan a chakna a hloh tawh avangin beihpui thlakna chu a titawp ta a ni.
  Mahse American-ho chu an rilru a hahdam lo va, Canada lakah offensive an siam ta a ni. Britain tan dinhmun chu a tizual hle a, Russia dinhmun chuan American-te chu tanpuina a pe a ni.
  Kum 11 dang thisen chhuak indona a awm leh a, America chuan Canada chu a la leh ta a ni. Britain chu a chak lo hle a, mahse geopolitical monster thar a lo chhuak ta a, chu chu USA a ni.
  Russia chuan Austria nen indona an nei a, hnehna changin, a then chu Prussia nen an inthen ta a ni.
  Chutih rual chuan Canada ramah pawh inzarpharh chhunzawm zel a ni. Ram chu industry sang tak a lo ni ta a ni. Fleet chak tak leh tam tak siam a ni. Russian ho chu Australia-ah an tla thla a, Africa ramah an inzarpharh ta a ni.
  Alexander Pakhatna thih hnuah branch hrang hrangte inkarah thuneihna inchuhna a lo chhuak leh ta a. Alexander-a unaupa Constantine-a chuan lalṭhutthleng chu a chhuahsan a, Constantine dang fapa Andrei-a chuan lalṭhutthlengah a rawn chang ta a, Nicholas-a hnen aṭangin a dodal a ni.
  Formal takin Nicholas-a chu tsar-ah puan a ni a, mahse lallukhum khum lai khan tsar chu thah a ni.
  Buaina lo chhuak takah chuan Andrei hi lalṭhutthleng chu a la thei hmasa ber a, dan anga a pum pui a la thei lo. Lal thar hian Iran nen indona a tan nghal mai mai a, India lakah beihpui a thlak ta a ni. Britain chu Canada ramah indonaah a la awm a, an inbun tlat a ni. Tin, khawchhak lam beihpui thlakna chuan Andrew the First thuneihna chu a tichak a, Romanov lalram branch a din theihna turin a phalsak bawk. Chutih rual chuan Russia leh Ottoman Empire chu a tawpah chuan state pakhatah an inzawm ta a ni. Chu bâkah, Persia leh India ram an lakluhna hmangin.
  Andrew Pakhatna chu Alexander Pahnihnain a rawn thlak a. He lal hnuaiah hian Russia chuan Indochina leh China ngeiah pawh a inzarpharh chhunzawm zel a. Prussia pawh empire chak ber a lo ni ta a, German ramte chu a inzawm khawm a, France chu a hneh ta a ni.
  Mahse, Britain chuan French ho chu a thlawp tlat a, phuba lakna indona a chhuak ta a ni. British Empire chuan dodalna rilru na tak a siam a. Indona chu kum sawmhnih khat vel zet chu a la rei hle.
  Hetihlai hian Russia chuan Asia ram chu a hneh vek a, Singapore a thleng ta a ni. Khawvela ram chak ber, thiltithei ber a lo ni ta a, Asia leh Africa ram hrang hrangah a kal kual ta a ni.
  Mahse chutih rual chuan United States pawh a tho chhuak ve bawk. American-ho chuan Canada hmasawnna chu an zo ta a, chutah chuan Russia nen hian thuneihna hmun hrang hrang an insem a ni. Tichuan Mexico ram atangin Texas leh California state te chu an la ta a ni.
  United States chuan republican form of government a vawng reng a, Russia erawh chu absolute monarchy a la ni reng thung. Alexander II aiah Andrey II a awm a. Romanov lalram chu a chhunzawm zel a.
  Britain leh France inkara hun rei tak chhung indona, Germany laka indona avang khan German-ho chuan a hmaa an lo lak tawh ramte chu an la chhunzawm zel a, Lorraine pawh a tel a, mahse hma an sawn thei lo va, an chau vek ta a ni. Mahse, British leh French ho pawhin thisen an chhuah nasa hle.
  Heng dinhmun hnuaiah hian tsarist Russia chuan khawvel a thunun chhunzawm zel a, a thuneihna pawh a tipung zel a ni.
  Dik tak chuan, United States hmaah chuan ramhuai pakhat chu a lo seilian ta a ni. Chubakah, America chu Canada ram chhiatnaah chuan history tak takah chuan a lian zawk ta a ni.
  Mahse hei hian hlauhawm tak a la thleng lo. Chu bakah, United States-ah tualchhung indona a chhuak a, chu chuan mi tam tak thihna leh chhiatna nasa tak a thlen a ni. Chu bâkah, history tak tak nêna inkalh takin, General Lee-a chuan Confederation Congress kaltlangin khawthlang lam state-a sipaiah mipa hringte"n an awm theihna tûr dikna: zalênna leh khua leh tui nihna an neih theih nân a nawr thei a ni.
  Tin, hei hian indona chu nasa takin a tikhawtlai a, inpekna pawh a tipung tih chu a chiang. Russian diplomacy fing tak pawhin nghawng a nei a, hei hian buaina rei zawk neih a duhna a lantir bawk. Tin, purely tactically, khawthlang lam mite hian indona hmasa berah hlawhtlinna nasa tak an chang a, Washington leh New York te chu an la thei ta a ni. Philadelphia chu Northern Alliance khawpui thar a lo ni ta a ni.
  Civil war ngei pawh hi hun hnuhnung zawk: 1881 - 1905-ah a thleng a, chutah chuan dynamite leh machine gun thlengin hman a ni.
  Russia ramah chuan Tsar Andrei II chu Alexander III-in a thlak a. Lal thar chu a thlamuang lo tak zet a ni. Russia chu Africa ramah chuan France leh Britain nen an insu a, anmahni hian colony thar siam tumin an bei a. Tin, anmahni nen chuan inhnialnaah a tang tlat bawk.
  Khawvel insem lehna tur indona thar a intan a, chutah chuan Prussia chuan Russia nen inzawmna neiin an che thin a ni. Tun ṭumah erawh German ho chuan an hmu dik ta a ni. France chu Russian ho nen kar tlemte chhungin an tlawm ta a ni. Britain chu ram pawnah a thu a, mahse Africa, Australia leh Pacific Ocean-a a colony zawng zawng chu a hloh vek a ni.
  German-ho chuan anmahni ta an hmu a, an tizau a, Paris bulah ramri an siam a, Port de Calais thlengin an siam a, Normandy pawh an huam tel bawk. Tin, Africa ram ngeiah pawh thil engemaw tak.
  Tin, Britain chu ram chak lo tak level-ah a tla thla a, France pawh chu tributary a lo ni ta a ni.
  Mahse indona lo awm leh chu Prussia nen a thleng a, Vladimir III-a hnuaiah a ni. Hetih lai hian tank, thlawhna, leh tuihnuai lawng ang chi ralthuam chi hrang hrang a lo lang tawh a.
  Prussia ho chuan Japan nen thawhhona tha tak neiin an che a. A tirah chuan Russia tan chuan indona hi a hlawhtling vak lo. Tsarist sipaiah eirukna te, general-te conservatism te, leh United States-in Japan hnena active taka a puihna te chuan nghawng a nei a ni. Chu bakah Sweden leh Norway te, Britain leh France te chuan Russia an dodal bawk.
  Indona hi kum 1921 khan a intan a, a mak tak mai chu June 22 ni chhiatthlak tak a ni. Khawvel indona a ni tawh mai. Europe leh Asia atanga la awm chu Russia dodal zawngin a kal ta a ni. Spain leh Portugal pawhin hetiang hian adventure an nei ve bawk. Portugal chuan Africa ramah chuan tlakchham niin a inhria a, Spain mite chuan Middle Ages-a an ropuina hlui chu siamṭhat leh chu an mumang a ni.
  Hetiang dinhmunah hian Eastern Hemisphere-ah hian Russian Tsar thununna hnuaia awm lo hmun tam tak a awm loh avangin.
  A chhan chu, Tsarist Russia-in mihring lama a chungnung zawkna nasa tak, autocratic system nghet tak, leh ram chhunga dodalna chak lohna te hian indonaah hian hmun pawimawh tak a chang a ni.
  Ni e, German tank te chuan thla hnih hmasa berah Neman atanga Dnieper thlengin an rawn tlan pel thei a, Riga chu an hual a, khawthlang lamah chuan Russia sipaite chu Hungary atangin an hnawtchhuak ta a ni. Tin, pathiante chuan Land of the Rising Sun chu Russian lawng rual hneh theihna hun remchang an pe bawk. Mahse, hetah pawh hian rei lo te chhung chu.
  General thiam lote chu indona hnuhnung ber an chak lo thei a ni. Mahse, shift thar a lo thang lian ta a ni. Tin, tsar chuan a tawpah chuan eirukna dona chu a tichak a, tuar theih tur supply tam zawk emaw, tlem zawk emaw a buatsaih bawk. Tin, mihring chakna: Chinese, Indian, Arab inthenna te chu hmalaknaah an dah bawk. German sipaite chuan Dnieper lui chu an pel thei lo va, thlasik lai khan Russia sipaite chuan counteroffensive an nei ta a ni.
  Hriat tur chu Sweden leh Norway hi an khingpui chak vak lo a; Stockholm hi March 1922 khan lak a ni. Tin, May thla khan Oslo chu a tla bawk. Kum 1922 June thla thleng khan tsarist sipaite chuan indo hmaa thil awmdan chu an siam ṭha leh thei ta a, Prussian-ho chu an dinhmun hmasaah an nawr leh ta a ni.
  France chuan chutiang thil thleng chu a hmuh chuan indona a\angin a inhnukdawk nghal vat a. Chumi chhanna atan chuan Prussia Lal William chuan Paris leh a khawthlang lam bial chu a luah ta a ni. Russia sipaite chuan hma an sawn zel a. September thla khan Vistula-ah an kal a. East Prussia tana indona chu a intan ta a. Koenigsberg chu December thla khan a tla a... Tin, Vienna chu kum thar atan chhuah zalen a ni bawk.
  Japan sipaite tan chuan thil awlsam a ni lo va, an lawng rualte chuan chhiatna nasa tak an tawk a, an hmalakna chu an hloh ta a ni.
  Kum 1923 chu Poland rama Russia sipaite beihpui thlakna nasa tak atanga tan a ni a, thla thum chhungin khawthlang lama Oder leh Alps tlangte chu an thleng thei ta a ni. German sipaite hian Berlin bulah chelh theihna hun an nei a, mahse Russia sipaite chuan April thla khan Bavaria-ah beihpui an thlak a ni. Sipaiho chu zawi zawiin an kal zel a, mahse chiang takin thlasik tawp lamah chuan Russian ho chuan Rhine lui an thleng ta a ni. Thlasik lai chuan Ruhr bial chu German-ho kut atangin an la let leh a, December thla khan indona nasa tak a awm hnuah Berlin khawpui chu an hual ta a ni.
  Germany chuan indonaah hnehna chan theihna hun remchang a nei tawh lo. Kum 1924 khan thla ruk dang chu continent-ah hian an inbei leh a, Spain, Portugal, Germany, a hmaa German-hoin an lak: Holland leh Belgium-te chuan an hneh ta a ni.
  Britain pakhat chauh a la awm a, Japan chuan Okinawa leh Hokkaido te chu an hloh tawh bawk.
  Churchill-a chuan khawpui lian venhimna hna a kaihruai a. Mahse British ho chuan chance an nei lo.
  Dik tak chuan autumn landing chu an hneh ta a ni.
  Kum 1925 a lo thleng ta. United States-ah chuan eng nge tih tur tih chungchangah inpumkhatna a awm lo. Britain leh Japan te chu tihtawp phalsak rawh. Nge keimahni ngeiin indona harsa takah kan lut tur em ni?
  Common sense chuan, industry hmasawn tak ni mahse, America chu a tlem berah number-in a hneh dawn niin a sawi. Mahse Russian bear nena awm dun mai mai chu a hlauhawm hle.
  June thla khan Russia sipaite chuan Britain-ah hlawhtling takin an tla thla a, London chu a tla ta a ni. Tin, August thla khan Japan nen an zo ta bawk.
  Chutiang chuan indona dang a tawp leh ta a ni.
  Russia chuan Eastern Hemisphere-a ram zawng zawng chu a thunun ta a ni. Chutih rual chuan empire ngei pawh chu autocratic leh unitary takin a awm reng a ni. A nih loh leh unitary deuh mai. European thil neihte hian pawn lam thil engemaw zat autonomy a nei a. Mahse, chuti chung pawh chuan lal thuneihna chuan hmun tinah a thunun a ni. Poland Lalram emaw, Tsar Vladimir-a kaihhruai Sweden Lalram emaw pawh ni se.
  March 5, 1933-ah Tsar Vladimir Ropui chu a thi a, a fapa Kirill-a chu tsar thar a lo ni ta a ni. Mahse lal thar lal hun chu a rei lo hle a, ni za chiah a ni. Tin, kum sawm leh panga mi Alexander Palina chu lalṭhutthlengah chuan a inhmu ta a. Tin, ni sawmnga hnuah chuan accident a nei ta a ni. Nicholas II-na chuan kum sawm mi lek a nih laiin lalṭhutthleng hi a rochun a ni. Kum khat chhungin lal pali an awm... Awle, eng nge thleng thei ang!
  A tlem hle chauh, a dik e, khawvel ram zawng zawngah pawh a ni lo!
  Mahse, mi tam tak chuan Nicholas Pakhatna chu rei lo tê chauh a lal a, tharum thawhna avânga thi tih hre reng mah se.
  Mahse Nicholas II lal lai bul tanna chu a tha khawp mai. Kum hnih hnuah planet Earth chanchina artificial satellite hmasa ber chu kahchhuah a ni a, chu chu planet hrang hrangah a thlawk kual a ni.
  Tin, kum 1937 chu history tak takah angin a hlauhawm lo hle bawk. Kumin a nih avangin Russian tlangval pakhat chu space-ah a thlawk hmasa ber a ni. Ni lo, Gagarin ni lovin, Prince Igor Trubetskoy a ni. Tun thlengin Yuri Gagarin hian vanneihna a la nei lo. Khawiah nge i kal ang?
  Empire zau ber Russia hian space expansion atan sum tam tak a seng thei a ni.
  A kum leh, 1938-ah Russian atom bomb hmasa ber enchhin a ni.
  Tsar thar Nicholas II chu a la naupang hle a, a dawhthei lo tih chu a chiang. Hei bakah hian US chu Russia inelna hlauhawm awmchhun a la ni reng bawk. American ho pawhin atom bomb an nei dawn mai thei tih sawi loh.
  March 1, 1940 khan tuna formally adult Tsar Nicholas II thupek angin United States chu an rawn bei tan ta a ni. A chhan mumal tak chu Russia rama Republican eptu pawl American-te'n parliament inthlanpui neih an phut avanga an thlawp vang a ni.
  Thalai Nicholas II thutlukna kha a fing ber a ni thei. A nihna takah chuan hmêlma ni thei pawhin nuclear ralthuam a neih hi kan phal thei lo.
  Tank column lian tak tak hmanga Russia sipaite beihna chu a tir lamah chuan hlawhtling tak leh rang takin a lo thang chho ta a ni. Mahse, chutih lai chuan American-ho dodalna chu a nasa ta hle a ni. Thla engemaw zat chhung chu Russia sipaite hmasawnna chu a slow hle a. Mahse chuti chung chuan hmelma chu a chak lo hle a, mihring chakna leh tank fleet quality lamah a hniam zawk avangin a boral ta a ni.
  Mahse Africa leh China ramah helna a chhuak ta a ni. Chu bâkah, helna tihtawp nân chakna pawimawh tak takte chu an dang a ni.
  Kum 1941 khan US sipaite chuan counter-offensive an nei a, mahse an tum pawh an hlen chhuak lo. Eng emaw zat beih a ni a, chutah chuan kum 1941-1942 thlasik lai khan American-ho chuan Canada ram zawng zawng deuhthaw an hloh ta a ni. Tin, April thla khan Toronto leh Quebec chu a rualin an tlahniam ve ve bawk.
  Indona hi American traditional territory-ah a intan tawh a ni. Blows an inthlak a. Mahse Russian boxer lian zawk hian American rooster chu a hneh ta a ni.
  Philadelphia chu kum 1942 August thla khan a tla ta a ni. Tin, kum 1942 October thla khan Russia sipaite chuan New York chu an rawn pan ta a. Tichuan US sorkar chuan nuclear ralthuam hman a rel ta a.
  Mahse Russia ram thlen theihna hun remchang tlemte pawh an la nei lo a, chuvang chuan beitu sipaite beihpui thlaknaah an innghat ta a ni.
  Zanah bomb an hmang thin. He thutlukna hi a êng êng chuan sipaite mit a tihdel vang a ni.
  A nghawng chu a langsar lutuk lo va, mi sangkhat aia tlem lo an thi a, sanghnih vel chu mitdel an ni a, a tam zawk chu hun eng emaw chen atan mitdel mah se. Mahse chutiang vuakna chu thutlukna siamtu tia sawi theih a ni lo.
  Chubakah, Tsarist Russia hian nuclear charge tam tak a nei tam zawk a, chuvangin hetiang nuclear ration inthlengna hawn hi thil dik tak a la ni lo.
  Mahse, khawiah nge i kal theih ang? Thil awmdan chhe takah chuan move zawng zawng hi a chhe vek a, politician fing tak takte chu dinhmun chhe takah an tawp lo.
  December thla khan New York leh Washington an tlu a, chumi hma chuan American ho chuan an bomb panga an hmang leh a, chungte chu a chak vak lo va, design lamah pawh an hlawhtling vak lo. Tin, tsarist general-te chuan an thubuai sawmhnih zet chu paihin an chhang let bawk. Hei hi bomb rapthlak tak chu mass-produced a nih dan chu a ni.
  He indona hi February 23, 1943 thleng a awh a, mahse tumahin atom bomb an thlak lo.
  America chu capital thuneihna ata chhuah zalen vek a ni a, autocratic monarch thuneihna hnuaiah a awm ta a ni.
  Lal chuan ram thar leh ropuina nasa tak a chang a. Tin, tunah chuan tumahin an dodal ngam tawh lo.
  Kum 1945 khan Russian cosmonaut-te chuan Thla hi an tlawh a. Tin, kum 1947 khan Russia sipaite chu Mexico ramah an lut ta a ni. Lal chuan planet pakhata state tam tak awmna ang chi relic chu tihtawp a hun tawh hle tih a rel ta a ni. Tin, a sipaite chuan hneh theih zawng zawng hneh turin an chhuak ta a.
  Kum 1949 khan Argentina chu Russia Empire zawmtu ram thuneihna nei hnuhnung ber a lo ni ta a ni.
  Tin, khawvel pumah remna a lo thleng ta a ni. Kum 1953 khan Russian cosmonaut-te chuan Mars lei chung lamah ke an pen a. 1956 - Venus leh mipa pakhat. 1960 - Mercury a ni. 1961 - Mars-a satellite zinga pakhat. 1967 - Neptune-ah mihring a awm a, kum 1968 khan Saturn-ah a awm bawk. Kum 1970 - Uranus, leh kum 1971 - Pluto.
  Nicholas II chu history-ah a hming lem: the finisher tih hmangin a ziak lut ta a ni! Kum 2016 khan lal hian kum sawmkua leh pathum a tling tawh a. Mahse leia damdawi lam hlawhtlinnate hian lal chu a chhe lutuk leh chak lo lutuk anga ngaih kan la phal lo. Kum 83 chhung zet thuneihna a chelh tawh a, hei hi roreltute zingah chuan a lal lai rintlak deuh emaw, rintlak lo zawk emaw zingah chuan record dik tak a ni. Historic-ah chuan rei zawk rorelna case awm mahse, an sawi.
  Leiah hian thil a tha tawh viau mai. Dik tak chuan, mihring pung zel chungchangah hian harsatna a awm a, chu chu tluklehdingawn riat chuang zet a tling tawh a ni. Beiseina ropui tak tak chu space expansion nen a inzawm tlat a ni.
  Thla chungah hian khaw eng emaw zat sak a ni tawh a. A lan dan chuan, leilung aiin gravity a let ruk zetin a hniam zawk a, greenhouse-a thlai leh thei chin te chu a lian tham hle thei a ni.
  Mars leh Venus-ah te khawpui siam a ni a, Mercury-ah pawh factory siam a ni bawk. He planet hi Ni hnaih ber a ni a, metal siamchhuah leh rolling atan a remchang hle. Chumi atan chuan ni chakna (solar energy) hman a ni.
  Jupiter, Uranus leh Saturn satellite-ah te pawh mihring chenna hmun a awm bawk. Space hi zawi zawiin a nasa zawkin a lo thang chho zel a ni.
  Tin, kum 2016 khan Thla atanga arsi Sirius panna interstellar expedition hmasa ber a ni. Lal chuan a unaute nena inzawmna siam ang chi thil thleng hlimawm tak chu a rilruah a hmuh theih nan nun a beisei tak zet a ni.
  
  
  
  UNIVERSAL NIGHTMARE THIL THAWN THIN
  Spanish dictator Franco chuan history tak tak ang lo takin German sipaite chu English kulhpui Gibraltar bei turin a remti a ni. Chumi let leh nan chuan Spain chuan Africa rama British leh French ram thenkhat a dawng ta a ni.
  Mainstein-a kaihhruaina hnuaia beihpui thlakna hi November 25, 1940 atanga November 26 thleng khan zanah a thleng a, a lan dan chuan British-ho chu hetiang sipai hmalakna tur hian an inpeih tawk lo hle a, Nazi-ho chuan hetiang kulhpui chak tak hi an la thei ta a ni.
  A tlukna hian indona kal zelah danglamna nasa tak a nei a ni. Wehrmacht chuan Africa lam panna hla vak lo berah sipai a sawn thei a, British ho chu khawchhak lam atanga Mediterranean tuipuiah an luh theih loh nan an dang ta a ni.
  German command chuan equatorial Africa-ah division engemaw zat a tir a. Hei bakah hian Rommel-a corps chu Libya ramah sawn a ni a, thil tak tak aiin thla engemaw zat a hmain an sawn a ni.
  British-ho erawh chuan Ethiopia rama Italian-ho beihpui thlakna chu bansanin Aigupta ramah an dinhmun an tichak tan ta a ni. Mahse, Rommel chuan an hmachhawn thei ta a, preemptive strike avang chuan colonial sipaite chu a hneh a, Alexandria leh Cairo te chu a la ta a ni. Africa rama Britain dinhmun chu a buaithlak zual sauh sauh a. German ho chuan Suez Canal an thleng tawh a, Middle East lamah hma an sawn lehzual tih an hlauhawm hle. Hei bakah hian Sudan lam pan theihna hun remchang a awm bawk.
  Dik tak chuan Greece rama Italian-ho tan thil a kal tha lo hle a, mahse Germany atanga sipai dang an lo thlen chuan thil awmdan chu a chhanhim ta a ni.
  Hitler hian harsatna a nei a: USSR beih nge Britain tihtawp? Africa rama Wehrmacht hlawhtlinna chuan thutlukna pahnihna a siam ta a ni - khawthlang ramah zalenna kut pek a ni. USSR sipai inbuatsaihna chuan Fuhrer chu hlauhnain a khat a, mahse.
  Red Army chu a chak chho zel a, mahse German ho pawh chu an thut mai mai lo. Kum 1940 nena khaikhin chuan kum 1941-a tank siamchhuah chu a let hnih zetin a pung a, thlawhna siamchhuah pawh a let hnih leh a chanve vel zetin a pung bawk.
  Nazi-ho chuan Malta ramah bomb an thlak a, an tla thla ta a ni. Chumi hnuah Rommel chuan Suez Canal-a invenna hmunte chu a tichhia a, British thuneihna dodaltu Iraq ram chhungah pawh a lut ta a ni. German ho chuan Kuwait leh Middle East pumpui chu awlsam takin an la ta a ni. Stalin chuan nghah leh hmuh dan (wait-and-see tactic) chu a zawm tlat a ni. Mahse Churchill-a chuan khauh takin indona chu a chhunzawm ta a ni. Wehrmacht chuan Iran a thlen hnu chuan Africa khawthlang lam a hawi ta a.
  Kum 1941 chu a tawp dawn ta a. Tuihnuai lawng siam chhuah a pung a, Britain chuan a colony a hloh ta a ni. US chu passive takin a che a. Mahse Japan chu a thu thei lo va, December 7 khan Peru Harbor chu a rawn bei ta a ni. Pacific-ah indona nasa tak thar a lo chhuak ta a. Tin, Hitler-a chuan USSR beih tumna chu a bansan leh a ngai ta a ni.
  Japanese te hi kan puih a ngai a, Iran leh India ram kan laksak a ngai a, South Africa pawh kan la a ngai bawk. Tin, a pawimawh ber chu Britain ngei pawh hi a ni. Chubakah, American bomber te hi infiamna a ni lo. Third Reich-ah buaina nasa tak an thlen thei a ni. Tin, British ram atanga bombing strike neih hi a awlsam ber bawk.
  Chuvangin Fuhrer-ho chu kum 1942 khan Khawchhak lam beih tumna ngaihtuahna chu kalsan a ngai ta a ni.
  Stalin ngei pawhin hmalam a hawn theihna tur risk a awm a, mahse... Stalin-a mizia i hriat a ngai. Foreign policy lamah a insum thei hle. Finland nena an indona chuan Red Dictator chu a fimkhur zual sauh sauh a.
  USSR hian chakna a khawlkhawm lai hian. January 1, 1942-a aviation awm zat chu lirthei sangthum leh pahnih a tling a, tank, sanghnih leh panga chuang, tanket sangthum dang a awm bawk. A vaiin Stalin hian mechanized corps 20 lakna chu zawhfel a tum a, a vaiin tank hi lirthei sang 32 vel a ni a, heng zinga nuai 16.5 chu brand hrang hrang leh T-34 KV thar ber a ni. Plus, T-50 tank te chu an la siam chhuak zel a, mahse lirthei chu a rit lo hle niin a lang.
  German-ho pawhin Matilda leh cruiser tank thenkhat an hmachhawn a, British-hoin tank rit tak tak an siam tih hriatna an neih bawk avangin anmahni mastodon pawh an siam tan ta a ni. A hmasa berah chuan "Tiger" chu 88-mm cannon nei, leh 75-mm cannon luh theih loh, barrel sei tak hmanga armoured a ni.
  Soviet tank siam chungchang pawh a awm bawk. Red Square-a May Day parade-ah KV-2 tank hian kawng an zawh a, mi sawmthum leh pali hian thu hriat tur engemaw zat an nei a ni.
  Eng pawh ni se, Speer-a"n Imperial Ministry of Arms and Ammunition a kaihhruai lai khan technology lama hmasawnna chu a kal chak zawk a ni. Hitler-a chuan khawvela tank tha ber ber neih a duh a, a rit zawk pawh neih a duh bawk. Mahse tun thleng hian Germany chu USSR aiin a hniam zawk tih a chiang hle. Car awm zat leh a quality pawh. Kum 1941 August thla khan KV-3 tank siam tan a ni. He lirthei hi ton 68-a rit tak a ni tih a chiang a, mahse 107 mm cannon hmanga thuam niin, a tir lama projectile speed chu second khatah meter 800 a ni. Hei hian "Tiger" aiin advantage a pe a, chu chu, a chhan chu, production-ah a la dah lo.
  KV-5 hi a chak zawk ta a, ton 125 zeta rit niin, meipui pahnih a nei bawk. Chutiang lirthei rit tak chuan Soviet sipaite tan a hlutna aiin harsatna a siam tam zawk tih chu a dik a ni. Tin, kum 1942 khan KV-4 variant ton 107 zeta rit chu service atan an hmang ta a ni. USSR hian khawvela tank rit ber berte chu a chhuang thei a, chubakah chak ber pawh a chhuang thei bawk.
  Mahse Germany hian aviation lamah hma a sawn tha hle. Yu-188 hi siam chhuah a nih tirh khan fighter nena tehkhin theih speed a siam chhuak a. DO-217 pawh a decent hmel hle. Jet aircraft pawh nasa takin an siam chhuak bawk. Britain chu an beih ber a nih avangin, history tak aiin jet bomber-te chu ngaihven a hlawh zawk hle.
  German ho chuan sal hnathawh hi nasa takin an hmang a. Africa atang hian mipa hring tam tak an rawn lut a. Hnathawktu dumte chu thu awih tak, huaisen tak, mahse thiamna nei lo an ni. Auxiliary hna thawh nan an hmang a ni.
  Mahse Europe ram thununna hmang hian German ho chuan hnathawk thiam tling tak tak an la lut thei ta a ni.
  Speer hian Hitler hi Judate tihboralna programme kalpui lo turin a fuih thei a, thlawhna leh hmanrua siamnaah hmang zawk turin a fuih thei a ni.
  Bet chu Britain laka air offensive leh tuihnuai indona nasa tak neih a ni.
  Mahse, America indonaah a luh tak avangin Kraut-ho chu lu na a tizual a, wolf pack pawh nasa takin an tipung ta a ni.
  Germany chu tlai deuhin bomber leh strategic aircraft siamchhuahna kawngah hma a sawn a ngai ta a ni. A hmasa berin Yu-288 leh Yu-488 - engine pali nei. Mahse an hmasawnna leh zawhfelna chuan hun a duh a. ME-109 modification "F" hi a tlangpuiin British lirthei tan chuan dodaltu tling tak a ni. Mahse ME-209 siam chhuah chu a hlawhchham a, ME-210 pawh a hlawhchham bawk.
  XE-177 dive bomber pawh a hlawhtling lo. Mahse Speer hian number hmangin hnehna a chang leh ta a ni. Hei bakah hian Focke-Wulf chu ralthuam lamah chuan fighter chak ber a ni a, ME-109 chak lohna thenkhat chu a khum ta a ni. Tin, German-ho flight school chu English-ho aiin a tha zawk tih a chiang a, American-ho aiin a tha zawk bawk. Kum 1942 May thla khan Nazi hovin South Africa chu an la ta a. Tin, American squadron pakhat chu Madagascar-ah an lo thleng bawk. Midway indona chu American-hoin an tlawm ta a ni: he indonaa thutlukna siamtu, rank thumna captain chu, a mak tak maiin, Madagascar-ah a tawp ta a ni. USA chuan Africa-ah base neih reng a duh a, Nazi-te chu chawlh hahdam tir lo turin a duh a ni. Mahse hei hian Pacific-a an dinhmun a tichhe nasa hle.
  Dik tak chuan Japanese-ho chuan an theihna zawng zawngin an che lo. Hawaii thliarkar indona chu a rei hle.
  Nazi-ho chuan Africa ram chu an thunun a, strategic raw materials reserve lian tak tak an nei a, India leh Iran pawh an la bawk. Third Reich thununna hnuaia resources awmte hi a tam hle a, mahse digested a la ngai tho.
  Britain tana air battle hi chutiang chuan a chiang lo. Vanlawng siam chhuah tipung zelin German-ho chuan pressure an siam a, mahse total dominance a awm lo. Strategic aviation power awm lohna leh US puihna pawh hian nghawng a nei a, chutih lai pawh chuan tuihnuai lawng an awm tlem hle. Tin, beiseina tam tak pinna miracle torpedo chuan min ti lungngai hle bawk.
  Fuhrer lawng hi kum 1942 khan Britain-ah a tla ngam lo. Tuipui chakna leh tuihnuai lawng rual tihchak chu ngaih pawimawh a ni. Chutih rual chuan thlawhtheihna phur lawng leh indo lawng siam a ni bawk. Production capacity a awm tawk a, mahse engkim hian hun a duh vek.
  Class A ballistic missile pawh fine-tuning a ngai bawk. Mahse V-1 robotic projectile te chu en masse-in an siam tan ta a ni. Car man tlawm deuh, fuel awlsam tak hmanga tlante chuan pilot an mamawh lo tih rinhlelh rual loha ṭhatna an nei a ni.
  Hitler-a chuan natural resources leh labor reserve tlemte a neih tawh avangin German pilot-te nunna chhanhim a duh a ni. V-1 hi siam awlsam leh mihring tel lo a nih avangin solution tha ber niin a lang. Tin, chutiang robot projectile sang tam tak chu kum 1942 fall atang khan London khawpuiah ruah a sur tawh bawk.
  Chutih rual chuan German sipaite chuan Arado jet bomber leh ballistic missile siam chhuahna chu an ti chak hle a ni.
  Stalin chuan a nghak chhunzawm zel a, chakna a khawlkhawm zel bawk. Kum 1942 khan USSR chuan KV leh T-34 tank thar sang nga leh a chanve a siam chhuak a, brand hlui sangkhat vel, light T-50 leh T-60 thar za nga vel leh amphibious tank za hnih vel a siam bawk. Aircraft fleet pawh a pung chho hle - thlawhna thar leh hlui sang sawm leh panga vel zet chu service-ah an lut tawh a ni. Pilot pawh an tlachham hle. Katyushas siamchhuahna pawh a pung zauh zauh a.
  Nazi Germany chuan thlawhna sangthum chuang a siam chhuak a, mahse indonaah chuan chhiatna nasa tak a tawk a ni. German ho chuan tank sangruk leh a chanve vel an siam chhuak a. A tam zawk chu T-3 leh modification thar T-4 te hi long-barreled 75-mm cannon nei te an ni. "Tigers" thar ber za chuang tlem te chu siam chhuah a ni tawh a, "Panthers" te hi prototype chauh an la ni.
  Mahse Schmeister-a design MP-44 assault rifle chu series-ah hian a lut tan ta a ni. Thu dik tak ang lo takin, he machine hi non-ferrous metals tlakchhamna ngaihtuah chungin siam a ngai lo. Tin, hei hian assault rifle awlsam zawk, alloy steel hmanga siam siam chu a ti chak hle bawk.
  Chuvangin German ho chuan ralthuam tenau lamah hmasawnna an nei tan ta a ni. Mahse sipai zawng zawng ralthuam siam thar leh turin machine gun hian hun an mamawh bawk.
  Mahse submarine fleet-ah chuan thla khatah tuihnuai lawng sawmli atanga sawmnga thlenga siam chhuah a nih avangin German-ho hian an tlukpui an nei lo tak zet a ni.
  Hydrogen peroxide hmanga siam tuihnuai lawng chak tak tak a lo chhuak ta a ni. Nuclear programme-a hnathawh pawh a chak chho hle. Vanneihthlak takin resources a tam hle. Tin, German physicist-te"n graphite chu moderator atan a tling lo tih an tihsual pawh kha chhiatna nasa tak a ni lo. Tui rit siamna tur factory eng emaw zat siam a ni a, Africa ramah pawh siam a ni.
  Chuvangin sawi chhuak ila, mahse Nazi-ho nuclear reactor hian December 1942 atang khan hna a thawk tan a ni. American ho aiin a hma deuh pawhin. Pacific tuipuiah an chak loh hnuah an inkarah buaina nasa tak a chhuak ta a ni. Tin, nuclear program atana sum pek pawh a tlahniam tih hriat a ni.
  Kum 1943 tir lam chu Hitler-a"n Total War a puan a, ram luah tawhteah universal labour service a kalpui tan a ni. London-a V-1 kah nasa tak takte hian a dik tawk lo hle. British-ho chuan chutiang beihna chu a then chu do let dan an zir a, mahse German-ho chuan an chak ta zawk a ni.
  Mahse tuihnuai indona chu Britain tan chuan chhiatna nasa tak a ni tak zet a ni. He thliarkara ralthuam siamchhuahna hi a raw materials indaih lohna avangin nasa takin a tlahniam a ni. Metropolis chu a chim dawn hnai tawh hle. Chu bâkah, Nazi-ho chuan Madagascar chu an la a, Japan-ho chuan Nazi-ho nên Australia chu an rawn bei a, rang takin an inpekna chu an tihlawhtling ta a ni.
  Stalin-a chuan nghah leh en dan hlauhawmzia hrethiam mah se, amah leh amah a rinawm tlat a, insualnaah a lut lo. Capitalist-te hi a tawp thlenga an tihboral mai mai hi a tha zawk. Tin, kan en bawk ang...
  Mahse he tactic hian a chhiatna a nei bawk. Thil neih tam tak hmangin Third Reich chuan USSR laka indona a buatsaih tawh a ni. Third Reich-a tank siam chhuah zat chu kum 1943 khan ni khatah a vaiin lirthei 1,200 vel a tling a, chubakah chuan self-propelled gun za thum leh sawmnga pawh a awm bawk. Chu bâkah, mahni inkah silai pawh hi a chak lo tak tak lo. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther" te an ni. German sipaite hian tank-ah hlohna an tawk lo tluk a ni tih ngaihtuah chuan an tank-te chu Red Army aiin a let hnih zetin an tipung leh ta a ni. Tin, USSR duh zawnga technology lama quantitative gap chu a tlahniam tan ta a ni.
  Quality lamah chuan Fritz hian "Royal Tiger" a lei a, a rit zawngah chuan KV-3 nen a inang a, projectile quality leh frontal armor chak zawk avangin penetrating power lamah pawh a sang deuh hlek a ni. Awle, super-heavy Soviet KV-5 leh KV-4 te chu technically chuan rintlak loh tak an ni ta a, a bik takin an chassis te hi an ni. Chuvangin chutiang monsters te combat use chu rinhlelh rual a ni.
  Tin, Stalin chuan silai pasarih leh rocket launcher pahnih nei KV-6 siam turin thupek a pe bawk. Car chu an siam ta a. Mahse a rit leh sei em em a, rel-ah pawh i phur thei lo va, indonaah pawh i dah thei lo. T-34-76 hi lirthei hlawhtling tak a ni a, mahse Panther emaw Tiger emaw aiin frontal combat-ah a chak lo zawk. Tin, KV-1 leh KV-2 te hi German ho nen tehkhin theih an ni a, mahse head-to-head combat-ah chuan Panthers leh Tigers te aiin an hniam zawk. German T-4 hi armor-ah chuan sawmthum leh pali nen a inang a, armament, visibility leh optics-ah pawh a chungnung zawk a, hei hi a rit inang a, a nih loh leh modification rit zawk nena khaikhin chuan a rit lo zawk pawh a ni.
  A tawi zawngin Fritz hi tihchangtlun a ni a, quality pawh up to par a ni. Tin, ME-309 leh ME-262 lo lang hian aviation quality-ah advantage a pe bawk. Engine pali nei bomber tha ber Yu-488 ang bawkin. Tin, an hnungah hian jet model te pawh an awm bawk. Yu-287 leh Arado te ang chi te.
  Kum 1943 September thla khan Nazi-ho chuan a tawpah Britain ramah hlawhtling takin an rawn tla thla ta a ni. Kar hnih chhung an indo hnuah England chuan a inpe ta a ni. Tin, Churchill-a chu Canada ramah tlanchhia mah se, khawthlang lama indona rah chhuah chu ngaihtuah lawk ang mai a ni.
  Roosevelt-a chuan a ṭhian lian ber a hloh tawh a, Third Reich thuneihna sang chho zel chu a hlau hle a, remna a dil ta a ni.
  Hitler-a chuan a pawlte nena an inbiakna hnuah United States tan condition a siam a: nuclear program chu kalsan a, Japan leh Third Reich hneh zawng zawngte pawm a ni. Tin, Iceland atanga sipaite chhuahna pawh, Krauts-a te hian tuihnuai lawng rualin an hual tak tak tawh bawk. Indona a la tawp lohna Gai chunga Ni chhuahna Ram thununna. Chu bâkah, Hitler-a chuan United States leh Britain-in a tihchhiat leh sipai senso zawng zawngte chu Third Reich leh Japan-te chu thil neih (material compensation) a phut a ni.
  Remna thuthlung chu harsa hle mah se, Roosevelt chuan Congress leh Senate-ah an pawm chu harsatna nasa tak nen a nawr thei a ni.
  Stalin-a"n Axis ram chakna pawla tel chu a dodal lo tih a sawi a, a tlem berah Alaska lak let leh turin a inpeih tawh tih a sawi hian US-in dan a zawm theih nan hmun pawimawh tak a chang a ni.
  American pragmatism chuan hnehna a chang a, chu chu thahnemngaihna leh rilru natna aiin a sang zawk tih a chiang ta. Chu bâkah, German-ho nuclear program chu American-ho nuclear program aiin a lo ṭhang chak zawk a, hei hi nakin lawkah chhiatna nasa tak a thleng dawn a ni.
  Indopui II-na thawh khatna chu a tawp ta. Mahse tunah chuan Fuhrer chuan USSR chu tihtawp a duh ta a ni.
  Beisei loh takin Stalin-a nghah leh hmuh dan leh khawvel remna zawnga a inpekna chuan fiamthu rapthlak tak a chang ta a ni. Joseph-a dodaltu chu Third Reich leh Japan te an ni a, Eastern Hemisphere-a resources zawng zawng, Australia pawh tiamin, khawthlang lam khawvela bridgehead thenkhat pawh an nei bawk.
  Mahse, The Land of the Rising Sun chuan China chu a la tawp lo a, mahse second front a hawng thei hle. Hitler hian active takin colonial sipai leh ramdang legion a din a. Chutih rual chuan ralthuam siamchhuahna pawh a pung ta a ni.
  Kum 1944 kum chanve hmasa berah khan Third Reich-ah khan tank leh mahni inkah theih silai siam chhuah chu ni khatah lirthei za chuang zet a tling a, a aia tam a ni. Panther-2 hian a level lamah Soviet lirthei zawng zawng a phak lo hle. German tank hmasawn zawk, Sakeibaknei chu a rawn lang a, rei lo teah Royal Lion chu a rawn lang ta a ni.
  Tin, a pawimawh ber chu jet aviation hi serial takin a lo thang chho ta a ni. Chumi chhanna atan chuan USSR-ah hian T-34-85 leh IS-1 leh IS-2 tank te chu siam chhuah tan an ni ta a; Kum 1944-a Third Reich-a production tank lar ber chu Panther-2 a ni a, USSR T-34-85 pawh a ni. Model rit zawk chu nasa takin siam a ni - a let sawm velin a tlem zawk. Tin, German-ho chuan Soviet kawngpuiah chuan rit lutuk chu an nawr duh lo va, Stalin-a chuan KV series chu a ring lo tan ta a, IS-te chu an crude lutuk ta a ni.
  Mahse, German "Panther"-2 88-mm 71 L caliber gun nei chu T-34-85 aiin a sang zawk a, silai armor-piercing power-ah te, frontal armor-ah leh side armor-ah tlem a sang zawk a, chutiang bawk chu a ni lo driving performance-ah a hniam zawk a, engine horsepower 900 neiin ton 47-a rit a ni. German tank rit zawng chu ton 50.2-a a san meuh chuan thihna thlentu a ni lo tih a chiang ta.
  Tin, German jet aviation hian khingpui tling tak an nei lo tak zet a ni.
  Hitler chuan a ke hrual loh a tha zawk tih a rel a, June 22, 1944 khan indona a tan ta a ni. Kanmahni leh ramdang division za thum leh sawmnga, leh satellite division za leh sawmhnih USSR-ah paih thlak. Third Reich lamah chuan: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey te an ni.
  German ho pawhin Wehrmacht-ah hian ramdang mi leh Hiwi tam tak an hmang bawk. A vaiin Third Reich chuan echelon hmasa berah chauh sipai maktaduai sawm leh pahnih leh a chanve zet chu indonaah a paih a, chung zinga zaa sawmli aia tam chu hnam hrang hranga German an ni. Satellite hmangin maktaduai thum dang a belh leh bawk. A vaiin echelon hmasa berah hian kea kal sipai maktaduai sawm leh paruk vel, tank sangthum leh pathum vel, thlawhna sangnga leh panga chuang, silai leh mortar za hnih leh sawmnga vel an awm a ni.
  Mobilization hnuah USSR chuan sipai maktaduai sawm leh pathum leh a chanve zet a dah a, mahse sipai thenkhat chu Far East leh internal district-ah dah a ngai a ni. Echelon hmasa berah chuan sipai maktaduai riat vel, tank sangthum vel, thlawhna sangli vel, silai leh mortar sang hnih vel an awm a.
  Chutiang chuan Third Reich hian infantry-ah chuan a let hnih zetin a chungnung zawk a, mobility of force-ah pawh a let nga zetin a chungnung zawk a, machine gun tha zawk a nei bawk. Dik tak chuan USSR hian machine gun an nei tam hle a, parity ang maiin an nei.
  Tank-a danglamna hi a lian lo hle a, mahse USSR-a lirthei hman tawh loh percentage hi a sang zawk a, chubakah a hmaa tihchhuah tawh tank-te pawh a sang zawk bawk.
  German jet aviation hian khingpui tur an nei lo a, Third Reich-a propeller hmanga khalh thlawhtheihna te hi an chak zawk a, ralthuam an nei tha zawk bawk. Dik tak chuan Soviet lirthei te hi horizontal maneuverability lamah an sang zawk a ni.
  Artillery leh mortar-ah chuan chakna inthlauhna hi intluktlanna hnaih ber a ni. Quantity leh quality pawh a ni.
  Dik tak chuan Third Reich lawng rual hi a bik takin tuihnuai lawng an ni a, Soviet lawngte aiin a let tam takin an chak zawk a ni. Japan ang bawkin, a chhan chu.
  Hei bakah hian Nazi-te hian class A ballistic missile mass production-ah an nei tawh a, disco hmasa ber pawh an thlawk chhuak tawh bawk.
  A tlangpuiin fascist-te chu an chak zawk dawn a, Stalin-a chuan a hun takah chuan defense a buatsaih a, tlai deuh mah se. Mahse, tih tur tam tak kan nei lo. Stalin-a line chu siamṭhat kim a ni lo tih a chiang a, a pawimawh ber chu sipaite chu defence vawng thei tur khawpa training an nei lo a ni. Beidawng takin retrained ni mahse.
  Molotov ramri chu kum thum kalta a nih hnuah a tlangpuiin sak zawh a ni a, mahse ramri hnaih lutuka awm a nih avangin thuk tawk lo a ni. Hei bakah hian Stalin-a chuan Dnieper lui piah lamah echelon pathumna sak turin thu a pe a, mahse hei hi US inpek hnuah chauh tih tan a ni.
  Dik tak chuan Soviet sipaite bakah hian NKVD unit-te chu i ring thei a, an zat chu sipai maktaduai khat leh militia-ah tihpun a ni tawh bawk. Chu chu mi maktaduai li vel a ni a, khawthlang khawpuiah chauh a ni. Mahse, a dik e, an indona hlawhtlinna chu unit pangngai aiin a chhe zawk hle.
  Germans hian history tak takah ang bawkin center-ah main blow an pe a, Bialystok ledge leh Lviv fist chu an titawp. Indona ni hmasa ber atang khan German sipaite chuan ramdang unit tam tak awm mahse, inrem takin beihpui an thlak nasa hle tih a lang chiang hle. Mahse Soviet sipaite hi an bo fo thin.
  Hei bakah hian Ukraine unit-te indona lama an hlawhtlinna pawh rinhlelh rual a ni lo. Indopui ni hmasa berah khan deserter leh inpe tam tak an awm a.
  Ramri indonaah pawh hmelma thunun theih a ni lo. Tin, chutah chuan Stalin chuan a tisual a, main line-a unit lakchhuah khap a, hmalam chu tihdik a phut ta a ni. Mahse, tihsual chu siamthat a ni a, mahse tihkhawtlai a ni. German ho hian June 28 khan Minsk hi an la thei a, centre-a Stalin-a line chu an tichhia a ni.
  Buaina chu a zual zel chauh a ni. June 30 khan Japan leh a satellite-te indonaa luh beisei chu a thleng ta a ni. Chuvangin tunah chuan Far East atanga sipai transfer chungchang hi kan theihnghilh a ngai ta a ni.
  Centre-a German breakthrough chu a zau chho zel a. Gap lian tak a lo chhuak a, chu chu beidawng takin plug an tum ta a ni. Mahse Nazi-ho chuan hma an sawn a, July 16 khan Smolensk-ah an rawn lut ta a ni.
  Reserve awm zawng zawng chu indonaah paih vek a, militia-te chu ralthuam hnuaia dahin Stalin leh Zhukov-a te chuan Fritz-a beihpui thlakna chu a laiah an titawp thei ta a ni. Mahse Hitler-a chuan a sipaite chu khawthlang lamah a hawitir a. Nazi-ho chuan Kyiv-ah cauldron lian tak an siam a, Ukraine ram zawng zawng deuhthaw chu an la ta a ni.
  Leningrad an lo dang a, Crimea ram chu an rawn bei ta a ni. Indona kal zel dan chu kum 1941 nen a inang hle a, persistent karma ang mai a ni. Mahse a danglamna pawh a langsar khawp mai. Kum 1941 khan USSR chuan free reserve engemaw zat an nei a, mahse tunah chuan engkim chu an mobilize vek tawh a ni. Tin, October thlaa assault a thlen khan defense hold tur engmah a awm lo tluk a ni tih a chiang bawk.
  Kum 1944 November thla tir lamah chuan Nazi-ho chuan Moscow chu an hual a, Stalin-a chu Kuibyshev-ah a tlanchhiat tir ta a ni.
  Nazi-ho hian history tak tak ang lo takin, number lamah chuan chungnunna nasa tak an nei a. Hmarchhak leh Chhak lam atanga Moscow paltlang thei tur khawpa division an nei a. Mahse Soviet unit-te tan chuan engkim hi front hrang hrangah a darh lutuk a ni.
  A nihna takah chuan kum 1941 khan mobilization an neih hnuah Stalin hian Wehrmacht aiin sipai tam zawkah hma a sawn a, indo tirh atanga Third Reich-in thlawhna leh tank a neih aiin a let li zetin a nei tam zawk a ni. Tin, indona thla nga hmasa berah khan USSR hmanrua tam zawk chu history tak takah siam chhuah a ni bawk.
  Mahse tunah chuan Nazi ho hian trump card zawng zawng an nei vek tawh a, ralthuam leh personnel zat leh quality pawh an lamah an awm ta. Tin, Red Army hian kum 1941-a harsatna an tawh ang kha an nei bawk. Ukraine mi, Balt leh hnam tenau tam takin Soviet system tana thih an duh lohna te pawh a tel. Mipui tam tak betrayal leh repression tuar te, dispossessed kulaks leh midang thinrimna chi hrang hrang te. Soviet sawrkar ideological enemy te pawh a tel.
  Tin, German ho pawhin khawthlang ram an hneh avangin phatsantu an tipung zawk chauh a ni.
  Chuvang chuan Moscow chu an hual a, German hovin Donbass, Voronezh an la a, Stalingrad lam panin an kal ta hi thil mak a ni lo.
  Kum 1944 thlasik chu vanduaithlak takin kum 1941 ang khan a vawt lo va, vur a tla nasa hle a, mahse Moscow erawh chuan huaisen takin December 1944 tawp thleng khan a chelh tlat thung. Kum 1945 January thla khan Stalingrad a tlu a, chumi tana indona chu a rei lutuk lo. February thla leh March thla tir lam khan German sipaite leh an satellite-te chuan Caucasus leh Baku oil well-te chu an la vek a ni.
  Chumi hnuah Volga lui dungah chuan beihpui thlakna chu an kalpui ta a ni. Saratov hnenah, Kuibyshev hnenah, chutah Orenburg leh Kazan thlengin.
  Stalin-a chu Sverdlovsk-ah a tlanchhia a. Kazan hi May thla khan a tla. Thlasik lai chuan German leh Japanese te chuan Russia ram chhung thuk zawkah an insawn chhunzawm zel a. Soviet sipaite dodalna chu a tlahniam ta hle mai. August 5, 1945 khan Sverdlovsk chu an man ta a ni. Tin, September 3, 1945 khan a tawpah Stalin-a chuan inpek a remti ta a ni. Mahni nun leh zalenna inthlengna atan.
  Indopui II-na chu a tawp ta. Mahse remna a lal rei lo. Nuclear ralthuam a enchhin tawh avangin Hitler-a chuan an tihchhiatna thiltihtheihna mak tak chu a ring tlat ta a ni.
  Tunah chuan Japan leh USA te chu Third Reich khawvel thununna kawngah an la kal zel tih a chiang ta. Tin, Fuhrer hian Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperor Trojan leh Suleiman the Magnificent te inzawmkhawm aiin ram tam zawk la mah se, Japan pawh hneh a tum ta a ni.
  Indopui II-na a tawp hnu kum thum chiah a liam hnuah, ballistic, intercontinental missile zakhat, nuclear charge chak tak nei chuan Land of the Rising Sun chu vawi khatah a khuh ta a ni.
  Tin, chutah chuan Wehrmacht ground unit leh navy te chuan an bei tan ta a ni. German sipaite chuan Asia rama Japan thil neihte chu rang takin an la a, atom bomb hmangin metropolis ngei pawh chu leiah an tichhia a ni.
  Pacific-a Land of the Rising Sun-a thil neihte chuan hun rei tak chhung dodalna a pe tam emaw a tlem emaw a ni. Mahse, kum 1949 June thlaah chuan a tawp vek tawh. Tunah chuan a la awm chhun chu United States hneh mai a ni. Chu bâkah, a chhan a awm bawk. American-ho chuan inremna kalh zawngin nuclear ralthuam an la siam chhuak a, an enchhin thup pawh an la nei reng a ni.
  Hitler hian January 1, 1950 khan indona a tan a, kumthar ni-ah nuclear missile za thum zet a thlak a ni. Nuclear beihpui thlakna rapthlak tak chuan America khawpui lian ber zakhat a tichhia a, mi maktaduai sawm chuang zet an thih phah a ni. Adolf Hitler-a thil sual lian ber dang chu thil tenawm ber ber list rei takah hian a tel ve ta a ni. Tichuan Canada ram chu an rawn bei tan ta a, khawthlang lam atang chuan Latin American dictatorship te nen chuan an rawn bei tan ta a ni. American ho chu an chak lo va, an mangang hle a, mahse beidawng takin an bei ta a ni. An tan chuan hnehna chan chu saltanna leh zawi zawiin, hrehawm tak thihna chauh a ni tih an hrethiam a. Chuvangin indona zawng zawng zingah chuan a beidawng ber a ni. Tin, kum khat chuang zet a awh a, Third Reich chu nuclear charge za hnih vel thlak belh a ngai a, ram hring tam tak chu radioactive thlaler-ah a chantir ta a ni. Mahse chuti chung pawh chuan tum chu a thleng ta a, Third Reich hmelma hnuhnung ber chu hneh a ni ta a ni. Tin, hemi hnu hian khawvel globalization an tih chu a intan ta a ni. German mark chu khawvel pawisa awmchhun a lo ni ta a ni. Formally independent ram pawh Third Reich colony level-ah tihhniam an ni a, tualchhung mahni inrelbawlna tlemte chauh an la awm. Juda leh Gypsy-ho chu dan bawhchhiatna an ni a: zawn chhuah an ni a, tihboral an ni. SS hian purge nasa tak an nei a, rampage an nei ta a ni. Mumang chhia tak tak chu a lo thleng ta - dragon darkar chu. A nih loh leh a dik zawk chu, hunlai kha. Fuhrer hian khawvel pum huap totalitarian empire tak tak a din a, space expansion duhna neiin a din a ni. Kum 1959 khan Fuhrer-a piancham sawmsarih tlin lawmnaah official-a lallukhum khum a ni a, khawvel pumah mipui ngaihdan lakna (plebiscite) a ni - chu chuan super-emperor tih hming chu dan anga pawm a ni. Tin, kum 1967-a Adolf Hitler-a a thih khan a fapa chuan a hming leh thuneihna chu a rochun ta a ni. Hetih lai hian Planet Earth chuan Venus nen Thla leh Mars-ah chenna in an din tawh a, pawn lam arsi khawvela inzarpharh turin nasa takin a inbuatsaih mek a ni... Nazi-ho chuan universal empire - Star Reich siam chu an duh a, chu chu an plunge the universe pum pui chu mumang chhia takah a chang ta a ni.
  
  
  HMEICHHE HMEICHHIA BAREALE SANG ZA TAK TAK TAK TAK TAK
  Elfaraya chuan indonaah a inhmu a... Tunah chuan indo mi leh sipai chak tak hruaitu a ni tawh.
  Hmeichhe hmeltha: an hnute leh hip light armoured plate-a khuh chauh an nei. Tin, kut, ke leh pum chu a hlim lo va, a tan bawk.
  Tin, heng hmeichhe naupangte hian an kekawr bul chauhvin an vuak bawk. Nuai za vel an awm a. Tin, hmeichhe naupang zawng zawng, mipa pakhat mah! Tin, mi zawng zawng hi an mawi a, an sei a, an infiam a, an taksa a thau a, an tan a, an ha pawh pear ang mai an ni!
  Amazons ang bawkin... Cohort hrang hrangin an line up a. An kutah khandaih a awm a, an hnungah chuan thalngul a awm bawk. Phaw a awm lo - indo mi chuan khandaih chu phaw aiin a tha zawk niin a ngai.
  Tin, flag te chu hmeichhe naupangte chungah chuan chhuang takin an thlawk bawk. Inhnek turin an inpeih tawh a, inrintawkna neia chak an duh!
  Mahse orc hordes chu hla tak atangin an rawn inher chhuak ta. Bear sam nei, tenawm tak tak te. Tin, an commander hna thawk troll pawh a let za velin an tlem zawk bawk.
  Tin, tunah chuan he horde hi hmeichhe naupang lam panin an kal ta a ni.
  Elfaraya chuan thupek a pe a:
  - Arc sang takah bow atanga kap rawh!
  Hmeichhia chuan a ke mawi tak takte ke ruh hring hring hmangin bowstrings chu a hrual a. Tin, thal thal thal an kap bawk.
  Chutih rual chuan indo mite chuan an ha an phar a, an au chhuak a:
  - Champion kan ni thei ang!
  Tin, thal chu hmêlma lam hawiin a thlawk chhuak bawk. An hmelma te chu rulhut hmanga hnim hring ang maiin an bei thin.
  Orc leh troll te chu an tlu a, tualthattu leh mi tenawm tak takte chuan an hneh hle.
  Tin, Elfaraya chuan heti hian a sawi bawk:
  - Empire ramri thar thlengin!
  Indo mite hian insiamrem takin an che thin. An taksa tanned tak chu a mawi em em a, a eng em em bawk. Tin, kekawr bul lo te pawh tanned ankles te pawh a rawn eng chhuak bawk. Tin, a ke hnuai lam kut zungtang te chu a tenacious em em bawk. Tin, chhiatna thilpekte chu anmahniah an thlawk a, an khingpuite chu an vuak thin.
  Orc leh troll te chu vuakin an tlu. Tin, an rannung hmel chu na takin a tikehsawm bawk.
  Indo mite hian ngaihsan an chawk tho mai. An kawrfual te tak te, thau tak tak, leh ke ruh hring (sinewy ke) te an nei bawk. Engtin nge vawi khatah thal sang tam tak an chhuah dawn.
  Tin, orc tam tak an hneh dawn bawk. Tin, an zai ang:
  - Kan chawimawina ropui tak avang hian,
  Kan ti ang, bandit an awm!
  Tin, hetah pawh hian thal tam tak a chhuak dawn bawk. Tin, an awmna tlang panna kawng zawng zawng chu ruang nen an paih vek ang.
  Ni e, hengte hi indo mi mak tak tak an ni. Chutah chuan chutiang nuihzatthlak tak a awm a, leh hmelma te tihchhiatna nen taksa lam hawia inthlak danglamna a awm bawk.
  Elfaraya chuan amah ngeiin bow a kap a. A ke ruh hring hring hmangin hrui chu a hrual a, a vuak pawh a dik hle.
  Chutih rual chuan hmeichhia chuan a rilruin a ti hum a:
  - Khawvel hi tharum thawhnaah a innghat a, .
  Thinrimna meialh chu nasa takin a rawn luang chhuak ta!
  Tension chu a chungnung ber a, .
  Natna leh hlauhna nen a harh thin!
  Tin, indo mi kekawr bul atanga thal kah chu a thlawk leh ta a ni. Tin, vawi khatah orc pathum a punch bawk.
  Thisen tuikhuah chungah an chil chhak mek a ni. Tin, Elfaraya chuan a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Ka magic ropuina!
  Tin, a kekawr bul chauhvin thal a thlah leh ang. Hei hi hmeichhe naupang a ni - class sang ber a nei a, taksa leh thil dang zawng zawngah pawh.
  Orc leh troll-te beihna hmasa ber chu a fizzle out ta a ni. Ruang tam tak chauh a la awm. Mahse tunah chuan furry creatures sipai thar an rawn lang ta.
  Elfaraya chuan a kap leh a, dik takin a ti a, chutih rual chuan a rawn bengchheng bawk:
  - Kan khawvel hi ropui rawh se!
  Tin, a kekawr bul atang chuan lightning a rawn thlawk chhuak bawk. Tin, orc tam tak chu meiah an hal a, an chhe vek bawk.
  Ni e, hei hi indona lal fanu a ni. Amah nen chuan mipa tu pawhin rintlak taka humhim niin an inhria ang.
  Tin, hmeichhe naupang sang za dang chu an chhe zawk lo. Tin, an shoot dik hle bawk. Tin, a pawimawh ber chu rang takin.
  An ke hring leh thau tak takte hian eng hun an nei chauh.
  Hetah hian lungrual takin an sawi a ni:
  - Active pass kan pe a, .
  Hmelma mitmengah kan vuak nghal!
  Tin, an kekawr bul chauhvin thihna thilpek thar an chhuah leh bawk. Hei hi a tlangpuiin an combat energy an launch a ni.
  Elfaray pawhin heti hian hla a sa a:
  - Orcs roar - lungngaihna hmel, .
  Thiante u, mi thattu ka ni tih hre rawh u!
  Mi zawng zawng ka that ang, Mi zawng zawng ka tichhe vek ang,
  Tin, tu pawh hmai sam nei chu ka tikehsawm ang!
  Ni e, hmeichhia chu a insual nasa tak zet a ni. Tin, orc horde chu an rawn tlan hnaih chuan pulsar hmangin a rawn deng ta a ni. Chutah chuan thilsiam sawmnga chu sa nen an inthen darh nghal a.
  Elfaraya chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Ngaihtuahna lian tak tak tan, thilsiam zawng zawng a kang vek theih nan!
  Chutah indo mi chuan a navel atang chuan lightning chu a la a, a chhuah tir ta a. Tin, orc dozen hnih khat chu beramno skewer-a hliam ang mai an ni ta a ni. An fried nghal vek mai.
  Tin, hmeichhe naupang dangte chu an au chhuak ta a:
  - Ram Thianghlim tan!
  Tin, kei pawhin ka la ang a, ka kekawr bul hrual atang hian chakna (clots of energy) chu a paih chhuak ang! Tin, furry fighter tam tak an tikehsawm bawk.
  Elfaraya chuan a kap chhunzawm zel a, tun ṭumah chuan a kut hmangin bowstring chu a hrual a, a ti chhuak ta hlawl mai:
  - Kan magic avang hian!
  Tin. Flamethrower-a blotter man ang maiin.
  Elfaraya chuan a rawn ti a:
  - Dawithiam ropui tak ka ni!
  Tin, hmêlma chu a rawn deng leh ang. Tin, a mitmeng chu a eng chhuak vek bawk. Tin, hmeichhe naupangte chuan passion nasa tak nen orc leh troll te chu thal an thlak bawk.
  Ruang tam tak a lo thang lian zel a. An piling up leh piling up zel bawk. Tin, thah an tam zawk bawk.
  Elfaraya chuan a la a, nui chungin a remark a:
  - I lu-ah lal a awm a nih chuan engtin nge i tih ang?
  Tichuan a tan lal in siam rawh!
  Tin, lal fanu chu a kekawr bul lo nen chuan tualthahna leh thihna tichhe thei thilpek, tihboralna chu a rawn chhuah leh ang.
  He hmeichhia hi thihna inlanna mai a ni. Mahse, chutih rual chuan a mitmeng eng tak chu a ngilnei em em bawk.
  Tin, hmeichhe dang zawng zawngte chuan rannung tam tak tihboral, chutiang tsunami thlipui an chunga rawn luang chhuak chu a tlangpuiin super a ni. Chutichuan thinrim takin hmêlma chu thal an rawn vawm ta a ni. Vawi tam tak chu punching right through a ni.
  Elfaraya chuan a au chhuak a:
  - Chutiang hunah chuan ka piang a, .
  Ka ram duh tak chuan min hre reng tih!
  Tin, indo mi chu a kut chungah a ding a, a kekawr bul hring chu a lu chungah a han her kual a, ball lian tak, meialh ang mai chu a han her kual a. Tin, he chakna clot hian engtin nge a khingpuite a rawn vawrh ang.
  Tin, orc sangkhat zet an puak nghal bawk. Tin, an vun chu an hal a, an hrual nghal a.
  Elfaraya chuan a au chhuak a:
  - Ji-class indona ka ni!
  Tin, engtin nge a nuih ang.
  Tichuan a lei atang chuan lightning a chhuah ang. Tin, hmelma tam tak a hal dawn bawk.
  Chumi hnuah chuan lal fanu nula chuan a rawn au chhuak ta a:
  - Khawvel pum hi ka tan a ni!
  Tin, chu hmeltha mitmeng dum atang chuan êng a rawn sur a... Tin, heng thilsiam chhiar sen loh zawng zawngte hi an vuak dan pawh.
  Elfaray hian heti hian hla a sa hial a ni:
  - Jackal maktaduai tam tak, ramhuai! Tin, ka slogan pawh a awlsam hle - mi zawng zawng that rawh!
  Tin, a kut zungtang hlim tak hmang chuan lal fanu nula chuan pulsar dang, thihna thlen thei tak chu a rawn chhuah leh ta a.
  Tin, mi zawng zawng a tihchhiat dan tur pawh...
  Tin, hmeichhe dang pawh a aia hniam an ni lo. Mi tinin an khingpuite chu an thal hmangin an tikehsawm a, an tikehsawm vek bawk. I ke chak tak tak hmang, pheikhawk tul lo tak tak hmang lovin.
  Orcs te chu an steam a tlakchham tih a chiang hle. Mahse an tam em em a ni. Tin, thilsiam regiment thar tam zawk an rawn lut bawk.
  Mahse, hmeichhe naupangte chu he thil hian an mualpho thei lo va, an tichhe thei lo bawk. Indo tura thutlukna an siam chuan an insual thin. Tin, an hlau thei tih pawh an hre lo. A nih loh leh, an hre duh lo.
  Hetah hian an kekawr bul chauhvin thihna thilpek tualthahna thlentu chu an rawn thlawh tir a ni. Chu chuan orc-te hmai a tikehsawm ta a ni.
  Heng hmeichhe naupangte hi skirt tawi tak tak ha chungin supermen an ni tak zet. Tin, chutiang khawpa hmuhnawm leh mawi tak.
  Tin, hmeichhe naupang sangkhat chu chakna lian tak a ni! Engmah hian a do thei lo!
  Elfaraya chuan twitter-ah heti hian a tarlang.
  - Kan phenomenon ropuina!
  Tin, a kekawr bul hring atang chuan chhiatna pulsar a chhuah leh ta a. Tin, orc tam tak chu hremhmun khuaa cheng an lo ni ta bawk.
  Chutiang mi hrual hrual chu vanah an luh phalsak dawn em ni?
  Elfaraya chuan a lungphu chung lamah a rawn au chhuak a:
  - World champion absolute ka ni dawn a ni!
  Tin, hetah pawh hian hmeichhe naupangte chuan an ke ruh hring hring hmangin pulsar sen hring leh thihna thlen thei tak an chhuah leh ang.
  Mi zawng zawng a kang ang a, a kang tir ang.
  Elfaraya chuan lawm takin hla a sa a:
  - Hmeichhe simple tak ka ni lo, .
  Tin, lallukhum chu rangkachak a ni!
  Tin, hetah pawh hian lightning chu beauty"s navel atang chuan a thlawk chhuak leh ang. Thil nung vun nei te chu a rawn deng ang a, thing kang ang maiin a char ang.
  Elfaraya chuan a rawn ti a:
  - Ka hal ang che, vut ah ka chantir ang che!
  Tin, navel atang chuan lightning a rawn thawn leh ang...
  Tin, orc tam tak chu frying pan-a cutlet ang maia fried a ni bawk.
  Elfaraya chuan a la a, hlim takin a sa a:
  - Orc hian noose-ah a in rit a, .
  Meiah chuan fry rawh!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr hak atang chuan thil khauh tak leh thihna thlen thei tak a thlawk chhuak ang. I inven theih loh tur chu.
  Tin, hetah pawh hian orc za chuang zet chu vawi khatah an charred ta a ni. Tin, savun nen chuan cinders leh ashes-ah a chang ta a ni.
  Tin, hmeichhe naupangte chuan an ti chhuak ta a:
  - Fatherland ropui tak tan chuan!
  Tin, an kekawr bul hlim tak takte chuan thihna thilpekte chu hremhmun chak takin an paih leh bawk. Chûng nula chu thlipui, thlipui, leh daltuin a dang lo vang!
  Hengte hi Terminator hmeichhia an ni!
  Indo mite chuan orcs te chu hnai taka indona leh hmêlma chu hla taka awm tir an phal lo.
  Mahse, chuti chung chuan, furry creatures te chuan beidawng takin hnaih tumin an bei mek a ni. Mahse indo mite chuan an pe dawn lo tih chu a chiang.
  Elfaraya chu a kuah leh a, a kekawr bul chauh hmangin figure eight chu a khel ta a ni. Tin, chhum meialh a lo lang ta a. Tin, orcs-te chungah chuan tuipui lian tak ang maiin a tla bawk.
  Tin, thil nung vun nei sang hnih khat chu vawi khatah an chho a, an kang ta vek bawk.
  Elfaraya chuan a rawn ti a:
  - Thilsiam dumte chu rulhut ang maiin an au chhuak! I riltam lai hian eng nge i tih theih loh?
  Tin, chutah chuan indo mi chuan vawi khatah thal pathum a kap ang a, a kekawr bul chauh hmangin bowstring chu a hrual ang a, orc sawmhnih chuang zet chu a kap chhuak ang!
  Hei hi Terminator nula chu a ni. Tin, chutiang wild leh frantic energy chu a nei bawk.
  Elfaraya chuan a la a, heti hian a sa a:
  - Hmeichhia hi an danglam
  Anmahni chauh hi hri kai an ni lo!
  I man a nih chuan, .
  Hremhmunah pawh chhandam i ni lo vang!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr hak atang chuan tualthattu pulsar pakhat chu a rawn tlan phei ta a. Tin, shaggy bear te chu kawng tinrengah a theh darh bawk.
  Elfaraya chuan phurna nasa tak nen a ti a:
  - Chutiang hnam ka nih avangin Pathian tan pawh ka that ang che!
  Tin, indo mi chuan ralthuam eng pawh tichhe thei thal a chhuah leh ang a, orc sa pawh a hrual ang.
  A kawppui, hmeichhe hmeltha tak, sam sen chu a rawn au chhuak a:
  - Ṭhian nihna chak tak atan!
  Tin, tihchhiatna hremhmun pulsar pawh a rawn tir dawn bawk!
  Tin, lethal mass chuan hmêlma chu a tikehsawm ang.
  Elfaraya chuan a ti nghal zat a:
  - Ka ramhuai khawvel tan!
  Chumi hnuah chuan lal fanu nula chuan ruh chu sand-ah a chantir ang. Inkhawmpui indona chuan a hre lo.
  Sam sen nei partner, Princess de La Vallière chuan a au chhuak a:
  - Hmalam hun chu kan ta a ni!
  Elfaraya chuan chhanna atan a gurgled a, chutah chuan wild discharge, tualthattu pulsar a paih hmain:
  - Tin, hun kal tawh chuan kan hmalam hun hnehna tur a pui dawn chauh a ni!
  Tin, tunah chuan hmeichhe naupang, sang za vek chuan an la ang a, an ke ruh hring hring hmangin ramhuai êng an chhuah ang.
  Tin, orc sipaite chuan an la ang a, an hal ang. Ni e, chutiang indona sem dan hnuaia tlu chu a hlauhawm hle.
  Tin, an nuih a za bawk a, arsi êng lantir thei ha an lantir bawk.
  Tin, chutah chuan hmeichhe naupangte chuan an la ang a, an kekawr bul hrual hmangin an kekawr bul chu an rawn kephah ang a, lei chu thlipuiin a rawn paltlang ang a, orc sipai rual pum pui a khuh ang. Tin, a phum ang!
  Indo mite hian an ha hring dup aṭang chuan ni êng an chhuah ang a, sipai vun nei pawlte chu an mit an tidel ang.
  Elfaraya chuan a ti nghal zat a:
  - Ka thutlukna leh nungchang avang hian!
  Hmeichhe naupangte hian nasa zawkin an inbei a. Tin, hetiang hian an kekawr bul chauhvin disc an la a, an paih thin. An tlan pel a, orc mass chu a reh ta a ni.
  Lal fanu chu a lungphu chung lamah chuan a rawn au chhuak a:
  - Ka that ang che, ka that ang che, rei lo teah ka that vek ang che u!
  Ka vuak ang che, ka vuak ang che, ka vuak ang che!
  Tin, tunah chuan indo mi chuan a kekawr bul hring hmangin ni êng chu a rawn pholang ang a, orc-te chu laser ang maiin a rawn vawm ang.
  Tin, line pum pui, shaggy tak chu a cut chhuak ang. Tin, orcs te chuan an au chhuak a, he sipaite hi bawlhhlawh ah an roll ta a ni.
  Tin, orcs te chu ramsa takin an bei leh a, hmeichhe naupangte chuan an kekawr bul chauhvin thihna thil an rawn vawm bawk.
  Tin, hnute pawh a che thin. Tin, chuvangin chest tin hi tank turret pum pui a ni!
  Chutichuan hmeichhe naupangte chuan an la a, an navel atang chuan lightning an chhuah ta a ni. Hmeichhe naupang sangkhat zawng zawng chu laser beam hmangin an navel an tan vek a.
  Tin, orc maktaduai chanve vel zet chu vawi khatah an roast bawk. Tin, space chauhvin a digest thei bawk.
  Elfaraya chuan a rawn ti a:
  - Ka phelh che a, ka hal che a, .
  Nula ka ni - Setana chauh!
  Tin, a navel atang chuan lightning a chhuah leh ang. Tin, hei hi thihna thlentu a ni. Tin, chutah chuan thal chu a thlawk ang. Tin, mi zawng zawng chu bar an lo ni ta vek a.
  Tin, tunah chuan orcs te chu holey bar ang mai an ni ta.
  Tin, hmeichhe naupangte chuan bust chu magic hmangin an vuak a, orc rimchhia tam tak an mow down bawk. Tin, an knock out ta a ni.
  Elfaraya chuan heti hian hla a sa a.
  - Mi zawng zawng kan tikehsawm vek ang!
  Chutiang hmeichhe naupang chu i ni - lal fanu mai mai!
  Indo mi chuan a rawn ti a:
  - Ka tikehsawm ang che a, khawngaihna ka nei lo!
  Tin, hetiang hian a bust a ti nghing thin. Tin, a chhuah leh a, chu chuan thihna tak tak a thlen bawk.
  Orcs te hian hmêlma awmna hmunte chu ruang hmanga literally shower an tum a ni. Tin, hmalam an pan a, an tlu a, an tlu bawk. Mitthi tlang thar a lo thang chho zel a. Mahse orcs te chuan an inpe lo.
  An kal zel a. Tin, khawngaihna tel lovin an thi thin. Mahse indo mite chuan orc-te chu thal rial ang maiin an shower thin. Tin, indo mite chuan he bawlhhlawh hi an titawp thei lo bawk. Mahse, shaggy wave a rawn tlan phei ta a. Tin, he fanged sea hi a che chhuak bawk.
  Hmeichhe naupangte chu an phur hle. Tin, an taksa ruhte pawh an flex bawk. Tin, orcs te chu an che chhuak a, tsunami wave dang a intan ang maiin. Mahse hei hian tumah a tibuai lo.
  Elfaraya chuan hla pawh a sa a, a ke ruh hring hmanga thal panga hrui chu a hrual a, magic arrow a thlah hmain:
  - Kut hring nen direct-in, .
  Tsunami kha ka hmachhawn a...
  Kei hi eng shaft 9-na pawh ka ni a, .
  Ka hmangaih chu a chhe ta!
  Indo mi pawh chu a zuang tho ang a, a navel atanga discharge a chhuah nghal ang. Tin, hmêlma chu a tikehsawm ang.
  Tin, a au chhuak ang:
  - Ka sipaite an chak a, .
  Khawvel a hneh ta!
  Elfaraya chu a lungawi lo zo vek. Anni leh hmeichhe naupang dangte hi chu, indo mi class brilliant tak an ni ngei ang. Chu chuan tumah khawngaihna tlemte pawh a pe lo vang.
  Ramsa râpthlâk tak mai an ni. A nih loh leh orcs ang chi pawh a ni mai thei! A mawi chauh, mawi lo tak tak ni lovin.
  Elfaraya chuan a hmui atang chuan lightning a chhuah ang. Tin, orc zakhat a hal ang a, hla a sa ang:
  - Ka thlarau thlum tak tan chuan!
  Tin, hmelma lam chu a mit a chhing bawk!
  Chumi hnuah chuan a ke ruh hring hring chuan pulsars chu a thlak ang. Tin, a pack pum pui chu a te te, a chhe tawhah te an tikehsawm ang.
  Elfaraya chuan a rawn ti chhuak ang:
  - Tualthahna hi ka credo a ni!
  A sam sen kawppui chu a bark ang:
  - Tin, ka ta pawh hi square a ni!
  Elfaraya chuan chhiatna nasa tak a rawn chhuah a, a au chhuak ta a:
  - Tin, ka ta chu cube-ah a awm bawk!
  Tin, indo mi pahnih hian an kekawr bul chu an stamp bawk. Magic wave thar a lo chhuak ta a.
  Tin, tunah chuan orcs atang hian splinter leh sa hrual te chu a rawn thlawk leh ta a ni. Tin, chutah chuan frying pan-ah an hmin leh bawk.
  Elfaraya chuan a ti chhuak nghal zat a:
  - Record thar kan siam!
  Sam sen hring partner chuan au thawm nen a nemnghet a, a ke ruh hring tak takte chuan meialh pulsars a thlawh tir a:
  - Lei hi a lo thang lian zel theih nan!
  Elfaraya chuan orcs te chu a rawn vawm a, a au chhuak ta a:
  - A tlangpui aiin a let hnih, a let thum zetin a sang zawk!
  Sam sen hring indona chuan a kekawr bul hring hmangin magical energy bubble a pe a, phurna nen a sawi belh leh a:
  - Ka ram par chhuak rawh se!
  Chuvang chuan hmeichhe naupangte chu an inthen ta a, uluk takin. Tin, he thilsiam hring hring sipai rual hi anmahni tan hlawkna nasa tak nen an tichhe vek bawk.
  Elfaraya chuan a navel atang chuan magic laser a paih leh a, a rawn ti chhuak leh a, a mitmeng chu a eng chhuak vek a:
  - Bottle khatah cobra leh viper ka ni!
  Tin, hmêlma chunga orcs-te nung chunga hal thei thil pakhat beam thar a chhuah dan tur pawh.
  Sam sen hring partner princess, rang takin a ti a:
  - Tunah chuan ka hming chu de La Valliere a ni ta!
  Elfaraya chuan awlsam takin a nemnghet a ni:
  - De Lavaliere, chutiang chuan de Lavaliere! A mawi lehzual!
  Indo mi sam sen chuan a rawn ti chhuak a:
  - Savawm khup chunga knight of light ka ni a, .
  Heng orc te hi leilung atang hian ka hrufai ang!
  Tin, a ke hring, chiseled hmanga a kal zel dan tur pawh... Tin, hmeichhe dang zawng zawng, sipai sang za chuang sipai zawng zawng chuan an la ang a, an hmui an hawng ang a, mei an chhuah tir ang.
  Tin, orcs-te chungah chuan meialh cascade a tla leh ang a, engmah hreh lovin a hal ang a, chance pawh a pe lo ang.
  Thil nung shaggy maktaduai thum zet chu vawi khatah mei an kang ta a ni. Napalm hmanga doused ang mai a ni. A nih loh leh sulfur nen phosphorus pawh a awm bawk. Tin, engkim chu vawi khatah match tluklehdingawn khat ang maiin a puak darh vek bawk.
  Tin, he mass hian engtin nge mei a chhuah ang. Tin, heng zawng zawng atang hian vawi khatah au thawm leh au thawm leh chibai bukna a va tam em em bawk.
  Elfaraya chuan a ti a:
  - Orcs te hi khawngaih suh, .
  An misualte chu tichhia rawh...
  Bedbugs tihkehsawm ang mai - .
  Cockroaches ang maiin rip rawh!
  Tin, a ke ruh hring hring chu a la ang a, êng a chhuah ang. Tin, khawngaihin troll lian tak mai hi. A la ang a, a tlan nghal ang. Dinosaur pakhat an puak darh lai han mitthla teh.
  Sam sen hring partner chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Hei hi ghoul a ni!
  Chumi chhanna atan chuan Elfaraya chuan a kekawr bul hring hmangin magoplasm bubble a pe a, a ti chhuak ta hlawm a:
  - Ghouls te tan chhanna howling kan nei!
  Mei raldotu chuan a rawn ti a:
  - Tin, bawm leh chibai bukna pangpar a nei bawk ang!
  Elfaraya chuan heti hian a sawi:
  - Wreath hi funeral emaw laurel wreath emaw pawh a ni thei! Chuvangin phur lutuk suh!
  Lal fanu sam sen chuan a au chhuak a, a navel atang pawhin lightning a chhuah bawk a, orc damchhuak tlemte chu a tikehsawm ta a ni:
  - An tan pangpar aia rit zawk kan buatsaih a!
  Chutichuan, indo mi, hmeichhe naupang sangkhat vek chuan an la ang a, Elfarai thupek angin an zuang chhuak ang a, an ke hring, thau tak takte chu boruakah an herh ang. Chumi avang chuan thlipui a lo chhuak ang a, thlipui mak tak tak a lo thleng ang. Tin, chakna nasa tak wave a awm bawk ang a, dollar maktaduai tam tak senga magical tsunami wave a awm bawk ang.
  Chuvang chuan orc hnuhnung berte chu an tichhia a, an flatten vek ta a ni.
  An fried a, cutlet an lo ni ta a ni.
  Elfaraya chuan pathos nen a ti a:
  - Nu ram hla hian kan thinlungah a sa a, .
  Universe chhunga thil awm zawng zawng hi kan hlim vek ang...
  Legendary Mohammedans te hi han la ila, .
  Lei leh van hi thiltihtheihna nasa tak nei an ni!
  
  ATTACKER SASHA LO CHU ELF-PILOT A NI
  Alternative universe pakhatah chuan Indopui II-na lai khan elf pakhat a rawn thlawk lut a. Japanese Air Force a zawm a, a tawpah chuan an number one ace a ni ta a ni. A nihna takah chuan elf te hi an thiam hle a, an tlan chak hle a, an nimble a, an chak hle bawk. Reaction leh reflex zawng zawng an nei vek a, mihring aiin an tha zawk hle a, chubakah indona vision magical tak an nei bawk. Elf chuan hmelma thil tih tur a hmuh chuan.
  A tawi zawngin, Conan tih hming pu elf hian chutiang awlsam takin thlawhna chu a kap thla a, sunflower chi a tikehsawm ang maiin.
  Tin, amah avang hian Japan chuan Midway-a tuipui indonaah hnehna an chang ta a ni. Hnehna lian tak chuan Indopui II-na kal zel dan zawng zawngah nghawng a nei a ni. Pakhatnaah chuan Japanese-ho chuan a tawpah chuan Pacific-a hmalakna chu an la ta a ni. Tin, an lawng rual chuan Hawaii Archipelago chu an la thei a, dinhmun nghet tak an chang a, tuipuiah defense perimeter siam hna chu an zo ta a ni.
  Mahse, heng hnehnate hnu hian samurai hian USSR lakah second front hawn a tum lo a nih chuan hei hi thutlukna siamtu a ni lo mai thei.
  Far East-ah chuan mak tak maiin beihpui thlak a ni leh ta a ni. Tin, Empire of the Rising Sun sipaite chuan Vladivostok chu an bei ta a ni. Midway hnehna hnua sipai Japan-in a beih theihna tur hlauhawm chu a tak tak ni mah se, thamna leh phatsanna puihnain Mikado-a agent-te chuan Vladivostok command-te chu sipaite chu indona atana inpeih tawk takah hruai lo turin an rilru an hneh ta a ni. Tin, chuvang chuan Damocles-a khandaih chu an rawn hruai chhuak tawh a, restaurant-ah chuan ruai an theh ta a ni. Major Stalingradova chuan officer naupang chu a sam atang chuan a rawn man a;
  - Eng ang boor leh zu ruih hmang nge a nih! Engvangin nge i team hi an inrual lo em em? He tlangval hi officer aiin cabin boy ang deuh a ni. A hmasa berin, hop zawng zawng a chhuah theih nan uluk takin puak rawh.
  Colonel Palatsev chu a zak hle a:
  - Hei hi Sashka Sokolovsky a ni. Suvorov Military School aṭangin course hrang hrangah direct-in tirh a ni tih program tawi zawka tarlan a ni. Tlangval chauh a la ni a, a piancham chu thla hnih hnuah - kum sawm leh panga a ni tawh.
  Stalingradova chuan nuam lo zet hian a nui suk a:
  - Uai! Kum sawm leh pali a nih laiin officer a ni tawh! Chu chu indonain a tih chu a ni! Molokos hian title kimchang an dawng tawh tih pawh ka hre lo.
  Palatsev chuan a lu a thing a:
  - Indonaah chuan naupangte hi an lo seilian hma! Chu bâkah, thawnthu pakhat a chungah a thleng a, Moscow humhimna chungchânga thawnthu ṭha ber a ziak niin a lang a, Zhukov-a chuan chu chu a chhinchhiah a, naupang chu cadet aṭanga officer-a sawn tûrin a fuih a ni.
  Stalingradova chu heng thute hi a hriat chuan a ngilnei zawk ta a ni:
  - Tha! Mi â a ni lo tih chu. - School zirtirtu ang maiin a kut zungtang a ti nghing a. - A pum puiin a chhe lo, mahse zu in a awm tawh lo! Ka rim chu ka hria a, mahse ka hnar chu ui ang mai a ni a, tribunal hnuaiah chiah! - Hmeichhe chak tak, puitling, mahse a athletic slenderness leh freshness hloh lo chuan colonel chu a kut zungtangin a entir a. - Dik tak chuan i pe ve bawk ang. Chu pa chu kum chanve vel a ni tawh a, mahse hetiang hian a awm a ni.
  Palatsev chuan hysterical takin a khuh a:
  - Dik tak chuan kum sawmthum leh pathum ka ni tawh a, mahse vawi sarih ka hliam tawh a, chuvang chuan ka tar tawh niin a lang...
  Stalingradova chuan chhanna atan thil sawi a duh a, chutih lai chuan rang takin zing hmaa ngawi renga awm chu au thawm rapthlak takin a tikehsawm ta a ni. Van atanga lungpui rit tak tak lo tla ang mai a ni a, window glass chu a puak nghal vek a. Dawhkan chungah chuan rial lung chi hrang hrang a ri chhuak a, zu rui officer-te kut leh hmaiah pawh a tla thla ta a ni. Stalingradova chuan sipai hotu ang maiin a au chhuak a:
  - Mi zawng zawng chhuak nghal vek.
  Palatsev chuan chhanna atan a au chhuak a, ring takin a vocal cord a tikehsawm mai mai a ni:
  - Hengte hi inch sawm leh pahnih leh sawm leh pariat zeta sei shell an ni! Japan indo lawng tonnage lian ber berte chuan an man tan ta niin a lang a, chu chu a awmzia a ni.
  Stalingradova chuan lungawi lohna avangin a boot hmangin bang chu a rawn nam a. Trophy boot atanga poke rawn lut chuan, a chhan chu, tile chu a tikehsawm a:
  - A intan a, mahse kan ruahman angin a ni lo! Chutiang chu a ni lo! Damn it, squadron chu tuipuiah kan hruai chhuak nghal a, mit zim tak nei indona ram lawng rual chu kan pil tir nghal a ngai a ni.
  Rank hmasa ber captain (aka colonel), ke pali-a tla chuan a ti muangchang a:
  - Hriamhrei chu ka destroyer leh trough tenau dang pahnih khatah chauh a awm. Chhanna pawh kan nei lo.
  Stalingradova chuan a kut rit tak a lantir a:
  - Awle, nang leh sabengtung! - Tsunami nasa tak ang maia sam dum nei indo mi chuan a rawn ti chhuak ta hlawl mai. - Mahse, coastal artillery i nei tur a ni! Mi zawng zawng hi Western Front-ah tirh an ni lo va, aviation-ah pawh tirh an ni bawk. A nihna takah chuan Japan chu engtik lai pawhin indonaah a lut thei tih hi kum engemaw zat chu sawi a ni tawh a.
  Palatsev, hliam na tak tuar tawh chuan sawi a duh a, mahse ruah a rawn ri leh a, a chi hrang hrang a rawn sur leh bawk. Siren chuan a au chhuak a, thlawhna lo thleng tur thu a hriattir a. Tuipui sipai colonel chu harsatna nasa tak nen a ding chhuak a, Stalingrad khawpui thawm chungah chuan a au chhuak ta a:
  - Aviation, leh coastal battery kan nei a, hmanraw kimchang lo pawh nise. Kan chhang thei ang!
  Pilot chuan kawngpuiah a tlan lai chuan a rawn ti nghut a:
  - Ka fighter bulah ka tlan mai a ngai a, heng samurai warrior te hi ka vuak ang, a pawi lutuk lo ang. Tsushima leh Midouen te pawh an pe dawn a ni.
  Sashka Sokolovsky, a mumangah chuan officer ni tawh, sal ni lo, a beng chanve pawh tan tawh chuan a remti ta a ni:
  - Ni e, an pe ang! Tin, ngaihvenna nen pawh!
  Puak leh anti-aircraft gun ri belated chatter ri a ri a. A tlangpuiin, Vladivostok khawpui boruak venhimna tam zawk chu kum 1941 khan lakchhuah a ni tawh a, Moscow venhimna tihchak nan, chuvangin Land of the Rising Sun"s camp-a hmun tam tak chuan chutiang "thawm" chu an ngaihven bik lo niin a lang. Japanese dive bomber-te chuan spring "gifts" chu piercing screech hmangin an thlak a. Khawpui leh lawng rualte pawh beih a ni. Japan thlawhna hi a lian lutuk lo va, a nimble a, mahse indo lawng erawh chu a rit lutuk thung. An zinga lian ber phei chu tuifinriatah a zim hle a, a sei zawng hi metre zathum a ni a, a silai pawh millimeter 460 vel a ni. Tun thleng hian American-ho hian heng hmeichhe mawi tak takte hi an la pil thei lo a, a damchhuakte hian cruiser-te nen tuipui kam an tichhia a ni. Hei hi January 27, 1904-a Land of the Rising Sun-a misualte beihna nen a inang hle. Chutah chauh chuan aviation a awm tawh lo.
  Palatsev chuan tlanchhiat avanga thaw halh ang maiin a hria a. Superman ni lovin, lung natna nei, dinhmun harsa takah a inhmu a, mi pangngai tak a ni. Mahse Victoria Stalingradova chuan a phak lo hle. Kum engzat nge a nih ka ngaihtuah a, kum sawmthum aia tam a lang lo, a hnute a lian a, a kekawrte pawh mipa ta ang maia zau a ni.
  Stalingradova chu a hawi let nghal a, a kut a phar a:
  - Tlan suh, putar, min zui rawh! "A au chhuak nasa lutuk a, sound wave chuan a beng a rawn nam mai mai a ni. - Destroyer chu tuipuiah hruai chhuak thuai rawh.
  A bulah chuan puak ri a ri a, bawlhhlawh a tla a, pakhat chu Stalingradova chungah a tla nghal a, a kut chuan automatic in a man ta a ni. Terminator nula hian penalty kick hlawhtling taka hnehna chang thei goalkeeper ang maiin a inhria a, a fragment chu a round a, a lum a, ball ang mai a ni. Victoria chuan a kut atang chuan liquid thil pakhat a luang chhuak tih a hre nghal zat a. Hmeichhia chuan lawng chhe lai chu a en a, chutih lai pawh chuan thir indo mi, kum thum chhung indona avanga tihkhauh (Spanish leh civil mite nen chuan a tam zawk ang) a nih lai pawhin a rilruah natna a lo chhuak ta a ni. A kut ah chuan naupang lu a keng a. Hmeichhe rethei (a pigtail tawi takah chuan i hmu thei a, a mitmeng chu a hrual chhuak a. Stalingradova chuan uluk takin a lu chu asphalt chhe tawh chungah chuan a dah a, a in cross a:
  - Sual leh nun hun i nei lo! Amaherawhchu, Pathian aia misual ropui an awm lova, chuvangin naupangte hrehawm tawrhna ngaihsak lo tluka sual lian zawk a awm lo.
  A thawm dang a awm leh a, a chi hrang hrang, pakhat chuan hmeichhe naupang boot chu a rawn nam a, a vun chu a rawn hrual ta a ni. Stalingradova chuan hawi let a duh a, a theih ang tawkin runway lam pan chuan tlan chak a duh a, chutah chuan a MIG chuan dawhthei takin a neitu chetsual tak chu a nghak a, mahse...
  Dagger blade ang maia hrual, indo mi mitmeng chuan first rank-a captain Vladimirovich-a hmelah chuan hrehawmna tuar theih loh hmel a hmu a, chutih lai chuan a taksa chhe tawh chunglam chu blast wave-in a rawn vawrh chhuak ta a ni. Hmeichhia ngei pawh chuan chu fragment chu a dodge zo lo. Hmeichhe naupang eng ang nge ni mah se, Nicholas II-a Russo-Japanese hunlai khan ralthuam a la hmasa ber a ni. Hun khat chu engtin emaw takin a hmuiah a tlakbuak a, Spain rama international battle neih lai pawh khan a hmuiah a inhnamhnawih a ni. Chuvang chuan hliam thuk tak a la awm a, chu chuan a hmel a tichhe rei hle. Plus colonel man leh concentration camp-a thawn a ni bawk. Dik tak chuan, Siberia-ah khan, thing phun na hmunah, dawithiam thiltithei tak pakhat nen an inhmu a, chu chuan thlarau a hrual leh a koh puihnain he hliam hi leh a dang engemaw zat chu a tidam thei a, a awm ngai lo ang maiin a tidam thei a ni. Japanese, German, White Czech, Kolchak sipaite, Denikin, Wrangel sipaite nena indonaah hliam an hmuh thin. Tin, thil tam tak a zirtir bawk a, chuvang chuan Stalingradova hi mi thlan bikte zinga mi niin a lang.
  Hmeichhe hlimthla hmanga a hmaa chhuah theihna hun remchang a hmu a, chuvang chuan ngaihdamna pek a ni a, thubuai lian tak a awm chung pawhin. A thupui ber chu chu mipa rilru hneh mai mai a ni lo tih chu a chiang a, party buatsaihtuin he thil hi a hriat loh nan a ni. Tin, stripe hrang hranga informer an tam em avangin informer chuan informer chu informer leh informer chungah a nawr a ni. Chuvangin i career i ngaih pawimawh chuan speed i hmu tam lo ang.
  Hei hian Japan hian infantry, aviation, tank thlengin hmasawnna lian tak a nei tihna a ni. Awle, tank-ah chuan kan lam atang chuan qualitative superiority hmangin a compensate a, mahse a bak chu a chhe zawk hle. Mahse, ralthuam tenau kan la a nih chuan Japan pawh hi machine gun tamnaah a tlahniam deuh a; Mahse, Far Eastern division-te pawh hi submachine gun hmanga thuam ṭha lo tak an ni. Mi zawng zawng tan machine a awm tawk lo. Chuvangin... Quality lamah chuan infantry-ah hian superiority a awm lo va, a pawi zawk chu, officer tha ber ber zawng zawng chu Soviet front-ah sawn vek an ni a, hetah hian sipai chhe ber berte chu, dan angin, kah an ni lo, minimum of sipai lama zirtirna pek a ni. Hei hian USSR tan chuan indona chu dinhmun tha lo tak takah a intan tihna a ni. Tin, reserve siam thar tam tak chu khawchhak lamah thawn chhuah a ni bawk ang...
  Stalingradova chu meipuiah a tlu nghal a. Bomb puak city hospital chu a kang ta hle mai. Thlalak hi apocalyptic tak a ni: hmeichhia, naupang leh tarte chu nung chungin an kang mek a ni. Hetah hian naute chu meiah a tla nghal a, a chhehvel zawng zawngah chuan thawm leh au thawm rapthlak tak a awm a.
  Stalingradova chuan a lu chhungah vantirhkoh chungnung berte tawtawrawt ri chu a hria a, meialh zingah chuan a inhnukdawk ta a. Mei lei chuan hmeichhe naupang kut hring leh hmel inhawng chu a chil a, mahse pilot chu a che rang em em a, naupang chu a la thei ta a, chhiatna kuah atang chuan a chhuhsak ta a ni.
  Nula chu a zuang chhuak a, a vunah chuan a na deuh chauh a hria a, naute chu a melh nghal rawm rawm a. Alas, a tlai tawh hle a, naupang chu a thaw halh a, a lungah meialh a rawn luh tir a, a hmai zungbun takah chuan kangmei a awm bawk. Chutiang vunah ragged blisters chu daisy buds aiin a hmin zawk. Stalingradova chuan a ti a:
  - Hei hi mihring buaina a ni!
  A boot hmangin bawlhhlawh bawm pakhat a vawm a, chu mi hnuah chuan tu dang nge chhanchhuah theih tih pui turin a tlan phei ta a ni. Gas burner inkara cobra zai lai kha a hriatchhuah tir a, hmeichhe naupang chu a inher a, a zai bawk a, a rilru a buai hle. A kang a, a boot a hmin a, a kawrfual chu a chhe vek a, mahse naupang mittui tla apiang, thinlung tlemte thawk apiang, ram tana nunna chhe tak, mahse a tul em em zawng zawng tan chuan rilru na takin a bei chhunzawm zel a ni! Boot chu a tla thla a, tunah chuan hmeichhia chu a ke hring leh hlimthla mawi tak hmangin meialh thlipui karah chuan a zai ta a. Martar a ni a, mahse nunna nei lo, chaw nghei leh vuakna hmanga tihduhdah mai mai ni lovin, chu chuan Pathian emaw, mipui emaw hlawkna a thlen lo va, nunna bik chhanhimtu martar-beitu a ni. Warrior girl ke chu blister te tak te layer in a khuh a, mahse a na zawk avangin a che chak zawk a, a dik zawk bawk.
  Medical service captain chuan a bag atang chuan boot lian tak tak a la chhuak a, a hnenah chuan:
  - La la, ha vat rawh! Nang, meialh kara zai chu i piang lo ang.
  Major rank nei indo mi chuan a chhang nghal a:
  - Nungchang lama freak nih ai chuan taksa lama piangsual nih hi a tha zawk! Nangmah tan second khat pawh ni lovin, hmalam tan engkim, hnehna tur engkim!
  Medical captain chuan heti hian a chhang a:
  - Hei hi Soviet mipa tak tak a ni!
  Stalingradova chuan meialh chu a tikehsawm a, chibai a buk a:
  - Eng nge i hlutna, mi chhandam rawh!
  Captain chuan a thaw halh a:
  - Ke aiah prosthetics ka nei!
  Stalingradova chuan hmeichhe dang pakhat, a hmai a chanve kang leh nikhaw hre lo chu a rawn phawrh chhuak a, thinrim zet hian a au chhuak a:
  - Pathian hi a va ngilnei em!
  Captain chuan a lu a thing a:
  - Pathian sualna a ni lo va, mi sualna a ni zawk!
  Stalingradova chuan ngaihtuahna fim tak leh rintlak takin a dodal a:
  - Hei hi sawi nen a inang - nu leh pa ni lovin, naupangte hi an mawhphurtu an ni!
  Captain chuan eng emaw chhan a duh a, mahse meikhu chhum a rawn lut a, nasa takin a khuh a.
  Bomb puak hi a thi a, mahse bomb puak hi a chhunzawm zel a ni. Lawng silai hian shell supply tha tak a nei a, mahse tunah chuan kangmei hi Soviet lawng ralthuam nei lote lam hawi zawk a ni. Yamamoto chuan tuipuiah thuneihna sang zawk neih hian hun rei tak chhung chu he indonaah hian Japan-ah hmalakna chu a sawn dawn tih a hrethiam a. Mahse lawng siam hi thil man to tak leh hun rei tak daih tak a ni a, mahse, entirnan, tuihnuai lawng siam chu a awlsam zawk mai thei. Hei pawh hi ngaihtuah tel a ngai tih chu a chiang a, mahse a structure tihchhiat a pawimawh hle. Emperor Hirohito hnua Japan rama mi thiltithei ber Admiral Yamamoto chuan pathian ang maiin a inhria a. Pathian tak tak a nih avangin Ni Chhuak Ram sakhaw chuan pathian nihna kawng tha ber chu sipai huaisenna a ni tih a zirtir a! Tin, tunah chuan sipai hotu ropui chuan a duh duhin a chhehvel hmun chu a ti hrehawm thei tawh a, a tidanglam thei tawh bawk. Vladivostok chungah chuan kilometre tam tak chhung meikhu chhum dum tak tak a awm a; Mi za tam tak, sang tam tak an kang mek a, hremhmun, engtin nge he thil hnu hian pathian angin i inhriat loh theih ang, kum zabi tam tak chhunga Russian-ho mualphona avanga phuba la la, mipui ropui tak takte chu Russia ram zau tak nena khaikhin chuan thliarkar tenau tak takah an inkhung khawm a ngai a ni . Tunah chuan Russian lawng rual an pil mek a, Peru Harbor ang lo takin lawng pakhat aia tam an hnutchhiah dawn lo.
  Yamamoto chuan Khalkhin Gol indonaah khan Vladivostok-ah pawh hetiang bawk hian vuakna thlen turin rawtna a siam a, chu mi atan chuan ruahmanna chipchiar tak siam a ni. Mahse Hitler-a chuan beisei loh takin Stalin-a nen inremna a siam ta a ni. A tlangpuiin, mi â Hitler-a chuan Judate tihhlumna chu a ṭan a, chu chuan Poland leh khawthlang ramte chu a dodal vek a ni. Tin, engvangin nge hei hi a mamawh? Judate hausakna hmuh i duh em? Mahse USSR hnehin khawvel ram chak tak nih hmasak a tha zawk a, chutah chuan ram dang pawh a ni mai thei. Khawthlang ramte hi an rilru put hmang hi fanaticism leh mahni inpekna rilru put hmang a tlem zawk avangin hneh a awlsam zawk. American pilot-te ram an kal dawn tih hriat chhuah pakhat tal a awm em? Dik tak chuan intlansiak vawi hnih khat a awm a, mahse hei hi accident a nih a rinawm ber. Russian-ho hi fanatical an ni a, chu chu thil mak tak a ni, a chhan chu Orthodox rinna hian mahni intihhlum hi a pawm lo va, feats of arms hian vanram panna kawng a hlawh chhuak thei tih pawh an ring lo tak zet a ni. A tlangpuiin Krista zirtirna hi a âwm lo hle a, thil tih theih loh a ni. He Yamamoto chuan Bible a chhiar a, mi âtna chu mak a ti hle a, chutiang pacifist chu Pathian angin a ngai a ni. Entirnan, heti hian a zirtir a: i hmui dinglamah an vuak che a, i veilam an hlan che a, kawr pakhat an dil a, pahnih an pe a, i hmelma hmangaih rawh! Rilru natna nei chauhvin Krista Pathian a ngai thei. Chutiang sakhaw chu sal, forced vassal tan chauh a tha. Tin, Europe ram zawng zawng leh khawvel hmun chanve pawhin an ring vek ngei ang. Dik tak chuan Isua zirtirna chuan Thuthlung Hlui thu bul, mit aia mit pakhat chu hnawl a, i hmelma te hmangaih tura zirtirtu ni mah se, British hovin khawvel pumpui hmun thuma ṭhena hmun khat hnehin, thil siam tam ber chu a dal lo mihring chanchin zawng zawngah empire zau tak a ni. Tin, hei hi Britain ram sakhaw biakna zawng zawng karah pawh, ram hlaah pawh Pathian sawi a ni. US president-te"n Bible thu an tiam a, chuti chung pawh chuan Japan khawpuiah napalm bomb hmangin an bomb a, hmeichhia leh naupang sang tam tak nung chungin an hal hi thil mak tak a ni. Chu bâkah, civil mipuite chu accident-in an that lo va, tumruh takin an that a, hei hi civil mipuite tihhlumna hmanrua a ni: mihring leh sum leh pai lama thil neihte tihchhiat a ni. Mahse Japan ho hian US ram hi an la bomb lo. Mahse, an ti ngei ang! Samurai-te chungah pawh tihduhdahna bik an nei niin an sawi bawk. He Yamamoto hian a duh chuan bomber hmangin US khawpuiah a rawn lut thei a, a bik takin Peru Harbor bula Yankee fleet an hneh loh hnuah. Ni e, European ho hi moral bastard an ni. Hriatthiamna dik lo, rinna, zirtirna leh tihhlawhtlin loh an nei! Japan ramah chuan chutiang chu a ni lo! Kan zirtir chu kan tih dan a ni. Pathianin, i hmui lehlam hawitir tih hi a awm lo, chutih rual chuan a chhiahhlawhte chuan tumruh takin naupang te te an that thin. A tlangpuiin Pathian chu pakhat a ni a, Engkimtithei a ni tih rinna hi a dik thei lo. Amah chauh ni ta se, miten dik taka, rinna leh thutak nena an biak theih nan leh zirtirna pakhat chauh an neih theih nan a enkawl ngei ang. Tin, chuvangin mi zawng zawngin an duh angin an tawngtai a, an duh duh an tawngtai thin. Tin, khawvel hi a mawi lo lutuk a, a dik lo lutuk a, Pathian Engkimtitheia pakhatin a siam a ni. A nihna takah chuan, mawhphurtu rorêltu tu pawhin a hmasa berah chuan thununna leh rorêlna dik neih a tum a ni. Mi chak, mi fing, mi ropui, mi rinawm, a hmasa berah awm se, a bak zawng chu anmahni insiamthat emaw, taksa leh thlarau lamah lo thanglian emaw, a nih loh leh... Amaherawhchu, Pathian chu Engkimtitheia leh khawvel siamtu a nih chuan a ti lo ang taksa leh rilru lama harsatna siam . A nihna takah chuan, engvangin nge lalber chu a chang chuan mite chak lohna chu thilpek anga tuar chhuah tir a nih? Chhanchhuahna dang a awm loh avangin mi tenawm tak takte chu mipa hmelthaah a chantir thei lo va, mi hlauhawm tak takte chu mi huaisenah a chantir thei lo. Mahse, ka theih chuan ka ti nghal mai ang!
  Alas, thil awm chu kan pawm a, thilpek anga kan dawn mihring thilte chu kan hmachhawn a ngai a ni. Mahse tu hnen atanga ka dawn tih hi zawhna danglam tak a ni. Tin, lalber ngei pawh hian chak lohna a nei a: mipa mai a ni - a tar a, a na a, a chhe ta a ni. Mak tak mai, mahse Pathian lalber chu chhiahhlawh pangngai aiin a nung tlem zawk fo va, general tam zawk leh sipai tam zawk aiin ralthuam chhe zawk a hmang thin. Awle, a chhunga thil awm chu Pathian Engkimtitheia hnen atangin. Mahse, mi var erawh chu an tha zawk lo! Europe ram chanchin zawng zawngah hian Hitler tluka hnehtu rapthlak leh hlawhtling an awm lo. Mihring var sipai huaisenna chhinchhiahna a ni tak zet a ni! Tin, chuti chung pawh chuan, hun leh hnam zawng zawnga sipai hotu ropui ber chuan high school pawh a zo thei lo va, secondary education pawh a la thei lo va, hei hi Japan ramah chuan tih ngei ngei tur a ni!
  Chu bâkah, Hitler-a chu hrisêlna avângin sipaiah pawm a ni lo. Mak tak maiin, he chakna biakna zuitu, indona sakeibaknei hi taksa lamah a chak lo hle a, Germany-ah pawh, lungphum tinah sipai pakhat a awm a, chu chu mimal anga sipaiah a inziak lut lo. Ni e, Europe ram chu engtiang chiahin nge a tlahniam.
  Mahse, kan hun laia politician langsar dang Stalin-a pawh hian secondary zirna a nei lo a, mi fing tak a ni. Tin, ngaihnawm tak chu hriselna avanga sipaiah pawh lakluh a ni lo. Ngaihven awm tak, thil thleng mai mai, hmêlma sual pahnih chuan secondary zirna an nei lo va, hriselna avanga sipai hna thawk tura koh an ni lo va, pa zu rui an nei a, Hitler-a pa pawh a tir lamah pheikhawk siamtu hna a thawk bawk!
  Hei hi chutiang thil thleng mai mai, mak tak, thil tha lo tak a ni. Goering, Hitler-a kut dinglam chu chutiang chu a ni lo. Aristocrat chhungkua atanga lo piang a ni a, Goering-a pi leh pute hi Germany rama de facto ruler Bismarck-a deputy a ni. Goering hi sumdawng, oligarch, aristocrat leh pragmatist a ni. An tan pawh possessed Fuhrer thlak thei turah an ngai bawk. America leh Britain pawh hian a rukin ni mah se, Russia ram chu tihbo an duh a, rorelna sorkar chu eng pawh ni se, mahse communist-te chu tihbo an duh a, private property ngaihdan tak tak chu an hnial a, chutiang chuan an mit pawh an tidel a ni Germany ram chak lutuk chu a ni.
  Mahse, Germany hi geopolitical competitor ni mahse, game-a capitalist leh aristocratic rules framework chhunga inelna nei a ni a, Bolshevik Russia hi alien leh hmelma tak a ni tak zet a ni. Kum "41 khan Churchill ngei pawhin Stalin-a hnenah tanpuina a hlan a, chu chu a anti-communism leh traditional, English-ho Russia huatna zawng zawng karah pawh a mak hle. A nihna takah chuan Reds hnuaia Germany hi Soviet tawlailir-a inbun indo sakawr a ni a, Browns hnuaia USSR chu chatuan partisan zone a ni. A nihna takah chuan, Bolshevik rilru na tak takte chu an inrem lo vang a, hun rei tak chhung chu guerrilla indona an nei dawn a, chu chuan Third Reich chu a tichak lo hle ang a, ram zau zawka inzarpharh tumna zawng zawng chu thlipui tleh hnua ruahpui ang maiin a bo vek ang! Germany hnuaia Russia hi Russia hnuaia Germany aiin a tha zawk! Hei hi chiang taka hrethiam ila, USA leh Britain hian indona atanga chhuahna kawng an zawn chhan.
  Yamamoto hi pragmatist a ni a, USA leh Britain nen indona an nei a. Mahse heng empire pahnih ngei hian Japan chu an tithinur a, petroleum product supply khapna an siam a ni. A nihna takah chuan, Land of the Rising Sun hian tuikhuah a nei lo va, raw material dang tam tak pawh a nei lo. Japanese ho chuan inbiakna an nei a, American ho chuan mualphothlak tak tak an phut nasa zual sauh sauh a.
  Tin, chutih rual chuan Yankees-ho chuan indona tichhuaktu chuan sipai leh tuipui sipaite chu indona atana inpeih tura hruai luh chu an buaipui lo tak zet a ni. Thlemna chu a nasa lutuk a, a bik takin Moscow chu a tlu dawn a, Germany leh a thawhpui ramte pawhin an pui dawn tih beiseina a awm avangin. Chu bâkah, United States chu democracy ram tlemte, mipui ngaih dâna innghat nasa tak a la nih avângin, indona chu a la rei a nih chuan, ram dang thliarkar-a thisen chhuahna ṭhahnemngai tak a duh lo vang tih chhut a awm bawk. Dik tak chuan, engvangin nge American mi pangngai chuan a chhungte nen zinc bawm a dawn ang, United States ram ngei pawh humhalh chungchang kan sawi lo a nih chuan, sipai chhiah tam zawk pawh a pek ang! Chuvang pawh a ni mai thei Tsarist Russia chu a chak lo a, sipai tam zawk a nei a, mahse Russia mipuite chuan Manchuria chu an ramah an ngai lo va, abstract interest atan thisen leh thawmhnaw hmanga pawisa pek an duh lo. Alas, Hitler hian Moscow hi a la lo a, a chhan chu Winter khirh tak tana a inpeih loh vang a ni a, a then chu Bolshevik-ho mizia fanaticism vang a ni. Mahse, Bolshevik-ho chauh ni lovin, Russian-ho hi thil tum ropui tak tak nei tura mahni inpekna nei duh tak hnam an ni. A nihna takah chuan air ram hmasa ber chu Russian tlangval Messer-a"n a kalpui a ni. Hei hi paradise houris vang ni lovin, Fatherland tana a tih hi a mak hle. Mahse... Messer hi a then chu mi â a ni a, a nihna takah chuan aerobatics lama thiam tak, thil siamtu, designer a ni a, a dam chuan Motherland tan hlawkna tam zawk a thlen ngei ang. Yankees hian principle an replicate hian chutiang chuan an dik lo lo mai thei: indonaa thil pawimawh ber chu dam khawchhuah hi a ni! A nihna takah chuan mitthi chuan a that thei tawh lo!
  Admiral Naumo chuan heti hian a sawi:
  - Silai mu hmun thuma ṭhena hmun hnih aia tam kan hmang zo tawh. Silai chu a lum hle a, tui bucket an rawn leih a!
  Yamamoto chuan a kut zungtang hmangin boruakah kraws a siam a, aw hniam tak, hrual hrual deuh hian a ti a:
  - Silai te hian shell hmun thuma ṭhena hmun khat hnuhnung ber chu an tuar theiin ka hria. Ni lo mah se, za zela sawmkua leh panga thleng knock out rawh.
  Admiral Naumo chuan a lu a thing a, a hmai atanga thawmhnaw chu a hrufai a:
  - Ni khatnaah i theihtawp chhuah chu a hlu em?
  Yamamoto chuan a kut a beng a:
  - A senso tur! Dik tak chuan a hlu hle mai! Russian ho chu mak ti takin kan man a, kum 1904-a thil thleng ang khan, German ho pawh kum 1941-ah khan kan man bawk a, mahse Stalin-a chuan command chu na takin a hrem dawn a, hei hi a thleng leh tawh dawn lo. Chuvangin dragon hmui chu a muhil tawh tih hi i hman tangkai a ngai a ni. Dik tak chuan Stalin-a hian Germany nena an indona chuan a ngaihtuahna a hip lut nasa hle a, Far East enkawl chu a bansan ta a ni. Tin, hruaitu nei lo a entourage te pawhin hma an lak an hlau hle bawk. Chuvang chuan kan vuakna chu an miss ta a ni. American-ho pawhin an tih ang bawkin, by the way. Inbuatsaih hun a ni tawh tih chu mi zawng zawng tan chuan a chiang a, chhum a lo pungkhawm a, ruah a sur thuai dawn a, mahse...
  Naumo chuan a kawrfual chunga samurai khandaih innghat, a nih loh leh katana an tih tlangpui angin, a kekawrte chu a khawih a:
  - Russian ho hian an che tlai fo thin! Indona hi a rei lutuk dawn lo va, Urals kan thleng dawn a ni.
  Yamamoto chuan van lam hawiin a mit a chhing a:
  - Hemi kawngah hian pathiante hian min pui rawh se, mahse chutiang chu ka ngaihtuah lo! An zir nghal vat a, Khalkhin Gol chuan Russia level chu kum 1904-1905 indo lai aiin a sang zawk tih a lantir a. Chu bakah, thuruk pakhat ka hrilh ang che. Vladivostok-a kan secret agent chuan tuipui kama artillery chak deuhte chuan shell an neih loh avangin tlem a pui a, thlawhna te chu a hun takah an thlawk thei lo. Hei hi indona thuruk chu a ni.
  Naumo chuan mak a ti hle mai:
  - SMERSH leh NKVD te kha khawiah nge an en?
  Yamamoto chuan a nui suk a, a kut zungtang chu a ti nghing a.
  - Hetah hian Far East-ah hian Russia misual ber berte chuan Soviet-German front-a thih hlau tak takte chu Vladivostok-a kal an duh hle. Chuvangin hetah hian a chung berah phatsantu emaw, mi â emaw hmuh a awlsam zawk hle a, chutiang bawkin mahni hmasial mi pawh hmuh a awlsam zawk hle. Tin, NKVD hian suangtuahnaa ruahmanna siamte chu a pholang thiam em em a, phatsantu tak takte pawh a hre tawh lo. Chuvangin hnathawh pawh a theih khawp mai. A chhan chu, he thil avang hian an chhungte, an chhungte leh an thiante chu tihhlum tura vau an nih lai pawhin general engemaw zat chu German lam hawiin an kal a nih chuan, chunglam atanga mi pakhat thamna pek chu thil theih tak a ni tih hre reng ang che. A nih loh leh thimah hmang la, chu chu a tha zawk daih. Chuvang chuan hna tam tak kan thawk a. Keini Japanese te hi a tlangpuiin sipai hnathawh dan tur ngaihtuah chian leh a chipchiar zawng zawng ngaihtuah thiamna kan nei tlangpui.
  Naumo chuan a katana kutkawr chu a rawn hrual a:
  - Dik! Mahse Khalkhin Gol mualphona hian thinrimna leh thinrimna nasa tak a siam a ni! Engtin nge kan...
  Yamamoto chuan a thlamuan a:
  - Japanese aiin Manchus an tam zawk a, a tlangpuiin hnehna i chang vek thei lo. Ka hriat tur chu, chuti chung pawh chuan unit tha ber berte chu kan lamah an indo lo va, Russian-ho chuan thlawhna leh tank-ah pawh hmasawnna nasa tak an nei a ni.
  Naumo chuan a katana chu a chanve a phelh a:
  - Hei hian min tidik lo! Samurai chuan zungbun dull, sakawr chau, hmêlma tam tak, a nih loh leh ralthuam chak lo takah a innghat ngai lo vang!
  Yamamoto chuan a siam ṭha leh a:
  - Samurai, a dik e, ni lo, mahse mihring, vanduaithlak takin, a ni! Mite hian an tisual thin!
  Yamamoto chuan a ngaihtuahna a buai a, phone-ah thil engemaw a au chhuak a, chutah chuan a sawi chhunzawm ta a ni:
  - Samurai chu a ben tak tak ngai lovang! Ram leh current kalh zawngin a kal a.
  Naumo chuan a lu a bu nghat a:
  - Takzet! Mahse USA leh British Lion nen kan inbei a.
  Yamamoto chuan control room-ah chuan a kut zungtang chu a rawn tap a:
  - Awle! Dik tak chuan USA chu ha-ah a tla a, Britain chuan a colony a hloh a, Germany chu harsatna a tawk ta a ni. Wehrmacht-te"n beihpui an thlak awlsam zawk nan Russia chhim lam aṭangin sipai tam thei ang ber lak chhuah kan duh a ni. May thlaa nawrh huaihawt tum a ni a, kawngpui a vawt meuh chuan American-ho chuan an dang ta a ni.
  Naumo chuan katana pakhat a la chhuak a, boruakah a rawn slash a:
  - USA tan thihna! Japan chu an tibuai reng a ni.
  Yamamoto chuan fing takin a nui suk a:
  - A ni ngai lo, a dik e, entirnan, Russia nena kan indo hmasak ber khan Yankees hian loan-ah min pui nasa hle a, chubakah ralthuam supply-ah pawh min pui nasa hle. Kan lawng rual zinga a chanve aia tam chu USA leh Britain atanga sum hmanga siam a ni a, anmahni lawng siamna hmunah pawh siam a ni bawk. Chuvangin America hi a chhe reng reng lo a, mahse hetiang dinhmunah hian a chhe lo.
  Naumo chuan mak ti zet hian a zawt a:
  - Tin, engvangin nge?
  Yamamoto chuan a inngaitlawm hle a, heti hian a sawifiah a ni:
  - Long-range bomber rual chuan Tokyo khawpui an rawn luhchilh a, napalm bomb hmangin khawpui chu an bei nasa hle. Thing in za tam tak a kang a, lalber chuan eng ang pawhin control zone chu khawpui atanga hla takah sawn turin thu a pe a. Tin, a hmasa berah chuan Japanese skeletons hnaih ber, Midway archipelago-a American base-te combat complex chu man rawh. Tin, kan hlawhtling ta a ni!
  Nauma chuan a khandaih chu boruakah a han vawrh a:
  - Kan la chak tho!
  Yamamoto chuan a ti tawp a:
  - Mihring var zingah pawh mi fing an awm! Emperor chuan a office-ah Napoleon-a bust a dah chu thil mak a ni lo. Mahse Kaisara dang a awm a, ani chuan: hneh ai chuan i hneh tawh chu vawn reng a harsa zawk a ni, a ti. Hetiang a nih chuan hei hi kan tan a hmasa ber a ni. Nauma chuan a khandaih hmangin figure pariat a siam a:
  - Ka rilruin ka hrethiam a, mahse ka thinlungin!
  Yamamoto chu a ding chhuak a, a thawhpui chu a kawngah a fawp a:
  - Lungngai suh, he thil thlengah hian kir leh turin kan chhuak dawn a ni. USSR kan hneh ang a, USA leh British lakah kan tlan leh ang a, mahse tun ṭumah erawh German leh pasta siamtute nen kan inkawp ang.
  Admiral Nauma chuan hriat theih loh tluk zeta chein katana chu a kawr chhungah a thup a, a rilru a buai hle a:
  - Hmalam hun a tha a, tunlai erawh a tha zawk! Aircraft carrier-a bomb supply zawng zawng chu hmanral vek a ni tawh tih i hria em, leh...
  Yamamoto chuan tawi te tein heti hian a order a:
  - Deck-ah chhuakin kan hawi kual a, darkar chanve hnuah kan hawi let ang a, kan base hnai ber lam panin kan chhuak ang.
  Nauma chuan a hnar atang chuan a rawn ti chhuak a:
  - Ka thu awih e, commander!
  Admiral chu a zuang chhuak a, kawngkhar chu a rawn hrual loh nan a chelh tlat a. A ke pen chu reh hun a neih hma chuan kawngka atang chuan thlalak pakhat chu bang atang chuan a rawn tlan chhuak a, a kekawr bul ah a kal a, a khuhna te chu a paih chhuak ta a.
  Awle, sumdawnna hun chu eng nge ni a, hmangaihna atan erawh zan chu?
  Hetihlai hian Sashka Sokolovsky chu LAGG-5 fighter-ah chuan a la chho ve tho.
  Tlangval chuan insual a duh a. Conan hlauhawm tak lam pan chuan a thlawk chhuak ta a. Chuvang chuan mumang a ni a, a chhan chu thil thleng mak tak tak a awm a ni.
  Conan hian American leh British thlawhna za nga leh sawmruk zet a kap thla tawh a ni. Tin, a hmui chu Soviet aces nen a cross bawk.
  Mahse, eng mak tihna nge a nghah chu a ringhlel lo.
  Sashka Sokolovsky ngei pawhin a dodal a ni.
  Tlangval hian swimming trunk chauh a ha a, a nuam zawk a, a rational zawk bawk. Indona nasa takah a tlan lut nghal a.
  A khingpui Conan, sam dum ve bawk hi naupang kum sawm leh pali vel ang mai a ni a, a hmeltha hle chauh a, taksa ruh a langsar hle.
  Tlangval pahnih hi Terminator an ni.
  Hmun hla tak atangin an inkap tan a. Tin, chutih rual chuan an zak bawk.
  Shot chhuahna kawng atang chuan an che chhuak ta a ni.
  Sashka chuan a au chhuak a:
  - Stalin tan nu ram tan!
  Conan chuan a rawn ti let leh a:
  - Japan tan chuan, lalber tan chuan!
  Samurai ni lo mah se, elf a ni zawk. Hetah hian naupang Conan-a chu a awm a, Soviet car a tichhia a ni.
  Sashka chuan symmetrically-in a chhang a - Japanese mi chu a cut off a.
  Fighter pahnihte hian hero nih an phu a ni.
  An thlawk dun emaw, kawng hrang hrangah an darh emaw a, mahse pakhat mah hian pakhat zawk chu an tikehsawm thei lo.
  Sashka chuan a au chhuak a:
  - Insual rawh, nang mi hlauhawm tenawm tak!
  Conan chuan heti hian a chhang a.
  - Nang hi mi hlauhawm, insual thin chu i ni!
  An inkawp leh ta a. An inram tawn mai mai a, mahse kawng hrang hrangah an darh leh ta a ni. Ni lo, tumahin tumah an vuak thei lo. Vanduaithlak takin hetiang hi an ti thei lo.
  Tin, an darh leh ta a.
  Sashka chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Holy Rus' tan chuan!
  Conan chuan a ti a:
  - Ni lo, Japan hi a thianghlim zawk!
  Sashka chuan a whistle a, a chhang a:
  - Mahse, Japanese i ni lo! Tin, mi pakhat pawh ni lo!
  Conan chuan ha hring dup chungin a rawn ti nghut a:
  - Tin, kei hi tu nge ka nih?
  Sashka chuan dik takin a chhang a:
  - Light elf chhungkua atanga lo piang i ni!
  Conan chuan a nui suk a, Soviet thlawhna dang chu a titawp a:
  - Chutiang chuan i hre chiang khawp mai!
  Sashka chuan a ha lunghlu ang mai chu a pholang a:
  - Thil tam tak ka hria!
  Chutah Conan chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Hetiang hian i ti ang u! Keimahni mimal tan chuan he indona hi game leh entertainment ang deuh a ni a, kum zabi sawmhnih leh pakhatna naupang i ni bawk! Indopui II-na atan eng nge i mamawh?
  Sashka chuan Japanese car a rawn nam lai chuan logical takin a sawi a:
  - Russia atanga lo kal ka ni a, Russia hma khan USSR a ni. Chuvangin ka Motherland tan ka bei tih i sawi thei ang!
  Conan chuan a nui suk a, a remark a:
  - Tin, Japanese ho chuan kei, elf Conan chu an lo siam chhuak a, anime-ah chuan an lem a. Chuvang chuan Japan tan ka bei a ni. Chuvangin hei pawh hi, eng emaw chen chu ka pianna ram a ni!
  Sashka chuan hnaih turin a tir leh ta a. Machine gun zawng zawng hnunglam atangin an kap a, mahse an inkap thei lo.
  An silai an tlachham tawh.
  Conan chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - I ti ang u! Nang leh kei hian Indopui II-na chu kan chhuahsan ve ve ta! Ka khawvelah ka awm a, nang pawh nangmah khawvelah i awm... Tin, thilthlengte hian an kawng zawh rawh se!
  Sashka chuan a dodal a:
  - Ni lo, chu chuan a ti lo ang! Japan hian USSR hi a bei tawh a, harsatna a siam tawh bawk. A nih loh leh Indopui II-na lai khan i awm ngai lo ang maiin kan siam ang. A nih loh leh hetah hian insual turin ka awm mai ang!
  Conan chuan a nui suk a, a chhang a:
  - Indopui II-naah kan pahnih tan hun a tawp ta! Tin, kan khawvelah kan kir leh bawk! Tin, inthlak danglamna chungchangah chuan nang aia hlawhtling zawk ka ni, officer naupang, elf ka nih avangin! Ni e, thlawhna khalhtuah an phal nghal lo che!
  Sashka chuan a rawn ti nghal zat a:
  - I ngaihsak em tih...
  Mahse a theih hma chuan flash a rawn ri a, thlawhna leh ace pilot te pawh boruak atangin an bo vek a.
  Tichuan khawvel hrang hrang atanga indo mi pahnih tel lovin indona chu a intan ta a ni. Japanese anime cartoon pakhat, pakhat chu kum zabi sawmhnih leh pakhatnaa piang tlangval a ni a, an hun laiah an kir leh ta a ni.
  Mahse deed chu tihfel a ni tawh a, Japan chuan tuipuiah USA a hneh tawh avangin khawchhak lam atangin USSR chu a bei ta a ni.
  Stalin hian khawchhak lamah sipai tam tak a sawn a ngai a, Stalingrad-a beihpui thlakna chu a sawn hla ta a ni. Dik tak chuan Rzhev-Sychovo operation hi a la thleng reng a, mahse history tak aiin hlawhtlinna a tlem zawk daih. German sipaite chuan Soviet sipaite hmasawnna chu an do let thei a, chhiatna nasa tak an thlen a ni.
  Dik tak chuan Africa ramah chuan ṭangrual ramte chuan hmalakna chu an la ta a ni. Mahse Paulus-a chu a pocket atanga chhanchhuah a ngai tawh loh avangin Rommel-a chuan sipai chakna tam zawk a dawng a, Algeria rama American-ho chu nasa takin a bei a, sipai leh officer sang nga chuang zet a man ta a ni.
  Thil chhiatna nasa tak avangin American command-ah inrem lohna a awm a, Roosevelt-a chuan Africa rama sipai sawn chu a titawp a, a tlangpuiin Pacific tuipui chu America tan a pawimawh ber tih a puang a ni.
  American sipai thenkhat, leh industrialist tam zawk pawhin Japan lam ngaihtuah an tum tlat bawk.
  Chuvang chuan United States-ah chuan isolation thlawptute chuan Europe rama indonaah American-te tel lohna project chu an kalpui thei ta a ni. Wehrmacht-te hnenah pawh inkahhai tihtawp an rawt a ni.
  Hitler-a chuan reserve-ah harsatna a tawk a, American-ho nen inremna siam a remti ta a ni.
  Britain pawhin United States tel lo chuan indo a duh lo a, kum khat chhung atan inkahhai tihtawp a rawt bawk.
  Fuhrer pawhin hei hi a pawm ve bawk. Thlasik lai chuan German ho chuan hmalam an chelh thei a. Leningrad bulah chauh Operation Iskra chu a hlawhtling a, corridor chu paltlang theih a ni.
  German ho chuan December thla khan Stalingrad chu an la kim thei a, mahse hma an sawn zel lo.
  February thla tawp lam khan Red Army chuan Voronezh bulah hlawhtling takin beihpui an thlak a, nasa takin hma an sawn thei a ni. Mahse Mainstein hian March thla khan counterattack hmangin Soviet sipaite chu a hual vel thei a, thil awmdan chu a siam tha leh thei ta a ni.
  Red hian chhiatna nasa tak a tawk a ni. Tin, rei vak lo chu a insum ta a.
  German ho erawh chuan February thla khan total war an puang thung. Tin, Allies ho chuan bomb leh indona chu an titawp ta a ni.
  Third Reich-ah chuan ralthuam, a bik takin tank siamchhuahna chu nasa takin a pung a.
  Fritz-ho chuan Tigers, Panthers leh Ferdinands te hmangin indona chhuah dan tur chu an duh zawnga thutlukna siam turin an ruahman a.
  Mahse hei hi a tawk lo tih chu a chiang. An vuakna ber chu Stalingrad area, Volga tuipui kamah Caspian tuipui lam pan a ni.
  Ruahmanna chu USSR ram dang atanga Caucasus lui chu lei hmanga tihtawp a ni. Tin, chutah chuan Caspian tuipui kamah Baku-ah insawn leh rawh.
  Hetih rual hian German ho chuan Turkey ram indonaah hian inrawlh tir tumin diplomatic takin hma an la a.
  Wehrmacht hian Caspian Sea a thlen chuan beihpui thlak turin thutiam bulpui an siam tawh a ni.
  Japan chu indona a la nei reng a. Vladivostok chu a titawp thei a, Mongolia chu a la thei ta a ni.
  Samurai te hian infantry an nei tam hle a, fanatic takin an inbei thin. Tank te hi a chak lo deuh a, mahse a light, mobile, leh siam chhuah man tlawm tak a ni. Tin, a pawimawh ber chu, maneuverability tha tak nen.
  A tawi zawngin, hmelma hian chakna nasa tak a nei a ni. Tin, Stalin pawhin a tih tur a hre lo.
  Tunah chuan bet pumpui hi sawmthum leh pali-ah a ni. Mahse German car aiin an chak lo zawk a, a bik takin Tigers te aiin an chak lo zawk. KV tank hi a chhe zawk a, a rit zawk bawk.
  45 mm silai hi hmanlai tawh tak a ni a, 76 mm silai hi a chak tawk lo.
  Practical term-ah chuan aviation hi a chhe lo. A bik takin Yak-9 hi ralthuam lamah chak lo deuh mahse.
  German ho chuan a pianphungah Focke-Wulf-a chu an ring tlat a ni! Mahse car chu khalh harsa tak a ni ta. Thiltihtheihna nei tak leh chak tak ni mahse.
  ME-309 chu a rawn thleng tan a, lirthei chak tak niin firing point pasarih nei mahse hman a awlsam vak lo va, a rit hle bawk. Hei hian maneuverability chhe zawk tihna a ni.
  Hmasawnna thar zinga a tam emaw a tlem emaw chu Yu-188 leh Yu-288 te an ni a, bomber tha tak tak an ni.
  Tin, a dik e, jet car hmasa berte pawh an rawn lang tan ta a ni. Mahse en masse a la ni lo.
  German ho hian June 15 khan an beihpui thlak tan chauh a, tank tam tak an transfer a ni. Tin, a tir atang khan beisei an ni ngei ang. Defence chak tak siam a ni.
  Citadel tak tak a ni.
  Chu bakah IL-2 hian German sipaite tan mak tih tur tha tak a buatsaih a, chu chu bomb te tak te, cumulative bomb ang chi a ni.
  Mahse hei hi a tawk lo... German ho chu an la chak zawk tih an hmuchhuak. Infantry, aviation leh tank lama tawnhriat nei tam zawk an nei a.
  Chhim lam hmalam a awm loh chuan fascist ho hi boruakah an chak zawk a ni. Tank-ah chuan an tamnaah advantage tlemte an nei a, mahse quality-ah chuan lirthei rit tak tak vang a ni.
  Artillery lamah pawh USSR hian barrel tlem a nei tam zawk. Mahse, a dik e, caliber lamah chuan hmelma hian hma an hruai a ni.
  A la awm chhun chu Soviet mipuite venhimna chak tak leh nghet taka rintlak a ni.
  
  
  
  NAPOLEON CHU WATERLOO AH HNEHNA A NI
  Napoleon the Great hian darkar hnih khat kalta khan Hamilton hi a bei a, Blucher a lo thlen hmain a hneh thei ta a ni. Tin, chutah chuan Blucher chu a hneh ta a ni.
  Heng dinhmun hnuaiah hian Russia chuan Alexander Pakhatna kaihhruaina hnuaiah Napoleon-a bei lo turin thutlukna a siam ta a ni. Amah nena inzawm ang maia lang Austrian ho chuan remna chu a tlem berah remna an pe a.
  France chuan Italy rama French-ho chenna hmun tenau pahnih a dawng let leh a, Netherlands chu a composition-ah a dawng leh bawk. Indemnity chu a lakah laksak a ni a, Napoleon the First thiltihtheihna chu hriatchhuah a ni ta a ni.
  Hun eng emaw chen atana equilibrium siam a ni tawh bawk. France chu indonaah a chau lutuk a, Napoleon-a chu rei vak lo chu ngawi rengin a thu a. Siamthatna engemaw zat a kalpui tan nachungin. A pawimawh ber pakhat chu nupui tam tak neih hi official-a kalpui a ni a, kawppui pali thleng neih theihna tur dikna a awm bawk.
  Catholic Kohhran chuan dodal mah se, Pope thuneihna thuneihna chu nasa takin a tla a. Tin, Protestant-ho chuan he thilah hian inthlak danglam theihna an lantir bawk.
  Napoleon-a ngei pawh kha Pathian awm ring lo a ni tawh mai. Tin, tumruh takin kohhran leh ram a then hrang ta a ni. Khawvel dante hian a buaipui lo che an ti.
  Napoleon the Great-a chuan France ram thuneihna tlem a neih let leh hnuah Algeria leh Morocco chu a rawn bei ta a ni. A thil neihah Africa rama colony a belh tan ta a ni. Rei lo teah a sipaite chuan Libya chu an la ta a. Mahse Aigupta ram chu Britain-in a lak loh nan a dang a, chu ram ngei pawhin ruahmanna a nei lo.
  Napoleon-a chuan hmêlma aiin a chak lo zawkna tuipuiah indona ṭan loh chu a ṭha zawk tih a rel ta a ni. Chu bâkah, Africa rama an mante chu digest a ngai bawk.
  French ho chuan Niger lam pan a, Africa chhim leh laihawl ramte chu hneh an tum ta a ni.
  Napoleon hian Russia nen hian inlaichinna tha tak a siam thei a, a bik takin Nicholas the First-a thuneihna a chan hnuah, a ṭhian a nih hnuah, Austria nen pawh inzawmna ṭha tak a nei thei a ni. Chubakah, kum 1829 khan Austria leh France te chu Russia lam hawiin Turkey nen indonaah an lut ta a ni. A pumpuiah chuan move chak tak a lo ni ta.
  Türkiye chu a tawpah Balkan ram atangin hnawhchhuah a ni ta a ni. Bosnia leh Herzegovina chu Austria ramah a lo chang a, Russia chuan Romania khawchhak lam a dawng a, chhim lam chu Austria ram a lo ni ta a ni.
  Bulgaria leh Serbia te chuan formal takin zalenna an chang a, mahse Bulgaria mite chu Russia hnuaia awm an ni a, Serb ho chu Austria hnuaia awm an ni bawk. France chuan Sardinian leh Neapolitan lalram chu a thunun ta a ni. Chu bâkah, French-ho chuan Greece ram aṭangin Crete ram leh thliarkar ṭhenkhat chu an la a. Continent-a Greece ngei pawhin formal takin zalenna a chang a, mahse France kaihhruaina hnuaiah a ni.
  Turkey hian practically chuan Europe-ah Istanbul chauh a la nei reng a ni.
  Russia pawhin Transcaucasia, Batumi, Kars, leh Erzerum - ram zawng zawng deuhthaw chu Armenian leh Kurd-te chenna hmun a ni. Iraq hmar lam chu Russian a lo ni ta a, khawthlang lam chu British hovin an la ta a ni.
  Türkiye chu thuneihna tenau category-ah a tla thla a ni. Chu ai chuan Russia chu history tak tak aiin a chak zawk ta zawk a ni. Napoleon-a chu kum 1837 khan a thi a, France ram chu ram ropui leh thiltithei tak, Africa, Europe leh Asia ram thenkhata colonial possession neiin a awm ta a ni.
  Chumi hnuah chuan a fapa Napoleon II chu thuneihna a chang ta a ni. Taller, blond, a pa hnen atangin thil tum ropui tak tak a rochun a ni. Tin, Britain dodalna atana thawhhona siam tumin hma a la bawk.
  Austria chuan chu chu a pawm a, chutih laia Caucasus indonaa inhnamhnawih Russia chuan ṭangrual indona a nei duh lo. Tichuan kum 1846 khan Austria leh France chu Germany nen an indo ta a. Prussia hnuaiah hian a la inpumkhat lo. Tin, chakna pawh a inang lo hle bawk. Austria chu a chakna sang ber a ni a, France pawh... Mahse Prussia hi a chak vak lo.
  Indona avang chuan German ram zawng zawng chu an la vek a, French leh Austrian-ho hnenah an sem chhuak ta a ni. Tichuan Napoleon II chuan rang takin Denmark chu a la ta a ni. Kum 1851 khan Norway pawh French hovin an la ta a ni.
  Tin, kum 1853 khan a tawpah chuan Nicholas the First chuan thawhhona chu a zawm ta a ni. Russia, Austria leh France te chuan Turkey leh Britain atanga la awm chu an bei ta a ni.
  Ram lamah chuan hlawhtlinna hian thawhhona a siam a ni. Tuipuiah chuan British tan chuan thil a tha deuh deuh a. Mahse thawhhona chuan Middle East, Egypt, Sudan ram pum pui chu an la ta a ni. Tin, chutah chuan Iran pawh. Tin, kum 1857 khan Russia, France leh Austria te chu India lam panin an kal ta a ni. Tin, ani pawh an man thei bawk.
  Africa ram hnehna pawh khawthlang lam pan zelin a kal zel bawk. Tin, Britain ngei pawh continental blockade-in a chil a chhak bawk. Chutih rual chuan empire pathum chuan lawng rual an siam mek bawk.
  Combat power leh resources lama an hlawkna chu a lang nasa hle.
  Tin, kum 1862 khan Russia, France leh Austria te chu metropolis chhung ngeia an tlak hlauhawmzia ngaihtuah chuan British chuan remna a dil a. Britain chuan mualphona tur thil engemaw zat a pawm a ngai a, a colony-te chu a bânsan a ngai a ni.
  Kum 1864 khan Nicholas Pakhatna a thi... A lalthutphah chu Alexander Pahnihnain a rochun a ni. Mahse he lal hi a vanduai leh ta. Kum 1866 April thla khan mi ropui Karakazov-a"n a kap tawh a, hun rei tak aṭanga an lo nghah tawh loneitute chhuah zalenna chu a thleng lo.
  Tin, Tsar naupang thar Alexander the Third chuan loneitute zalenna chu a dodal a ni. Tin, conservative course chu a chhunzawm ta a ni. Mahse, Russia chu Asia leh China kaltlangin a kal zel a.
  United States-ah chuan tualchhung indona chu a la rei hle. A bik takin Abraham Lincoln-a thah a nih hnuah. Hmarchhak mite zingah inrem lohna nasa tak a chhuak a. Indona chu kum sawm chuang zet a ni a, United States chu a in\hen darh reng a ni. Indona rei tak chu Napoleon II-a"n khawthlang lam mite a puihna leh French colony Canada leh vassal Mexico nena ramri-a United States chak tak neih an duh loh avangin a awlsam hle. Napoleon Pahnihna chuan kum 1879 thleng a lal a, a lal chhung chu a rei hle a ni: kum sawmli leh pahnih leh ropui tak a ni. French ho chuan Africa chu an luah zo vek a, Austria chauhvin tlem a la a, Syria, Palestine, Indochina, a then India, Iran, leh a dangte atangin hlawkna an hmu a ni.
  Canada, Mexico-ah te ke an pen a, Latin America ramah an lut tan ta a ni. Spain leh Portugal ramah chuan French lal ten ro an rel tan ta a. Britain chu ram pahnihna a lo ni ta a ni.
  Dik tak chuan Russia a chak ta a, Austria pawh tlem a chak tawh bawk. Mahse chu chu a hlauhawm lo.
  Napoleon Pahnihna fapa Napoleon pathumna chu lalṭhutthlengah a ṭhu a. Kum sawmthum leh pariat a ni tawh a. Lal puitling tawk tak a nih avangin a pa policy chu a chhunzawm zel a, Latin America-ah indona a nei a, Australia leh Pacific tuipui a dap kual bawk.
  Chutih lai chuan Russia chuan China leh India, ram tam tak chu a hneh a, a ei zo ta a ni. Kum 1904 khan Russian-ho chu Japan ramah an tla thla a, a hmain Korea ram an lo hneh tawh bawk. Japan nena indona chu a rei deuh a, partisan phase-ah a lut ta a ni. Napoleon III chuan Latin America leh Red Continent pumpui deuhthaw chu a hneh ta a ni. Mahse United States-a luh hun a nei lo va, kum 1909 khan a thi ta a ni.
  Napoleon Palina - fapa upa ber zawng zawng chu hnam danah chuan Napoleon tia koh vek an ni - chuan ram tihngheh hna thawh zawh tumin United States chu a la a, a bei ta a ni. Hetihlai hian United States chu hmun thum-ah ṭhen a ni a, a hnufual deuh hlek a ni. Tin, French sipai tam takin an man bawk.
  Russia chu Japanese party-te nen hian hun rei tak chhung an la indo a, China ramah hian helna a chhuak fo thin.
  Kum 1913-ah Alexander Pathumna a thi a, Nicholas II-na chu lalṭhutthlengah a ṭhu ta a ni. Lal thar chuan a pa kawng chu a chhunzawm ta a.
  United States a hneh hnu chuan Napoleon IV chuan thil tam zawk a duh a. Britain hi colony tel lo chuan a la chak vak lo. France bakah hian khawvela chakna lian ber pahnih Austria leh Russia te hi an ni.
  Chu bâkah, lalram pahnihah hian lalram (absolute monarchies) a awm a, Tsarist Russia-ah chuan bawih nihna pawh a hman theih bawk!
  Napoleon the Fourth hian hei hi a ngaihtuah mek a ni... Mahse, vawi khata ramhuai pahnih beih chu thil theih loh a ni. A nih loh leh a buaithlak lutuk. Mi pakhat thlangin i hneh dun a ngai a ni.
  Kum 1916-a Emperor Franz Joseph-a thih hnuah, kum sawmruk leh pariat chhung a lal - khawvela lal rei ber zinga mi, a farnu upa ber Charles I chu lalṭhutthlengah a ṭhu ta a ni. Tin, chu mi hnuah chuan Austria ramah buaina a chhuak ta a ni. Ro luahtu thar hi mi zawng zawngin an hre vek lo va, a pi leh pu Franz II awmchhun chu lalber a ni.
  Tin, helna leh sorkar paihthlakna engemawzat a chhuak bawk.
  France leh Russia chuan Austria ramah sipai an tir a. Joint strike avang hian patchwork empire leh a inthenna chu rang takin a tlawm ta a ni. Tin, rei lo teah Sweden chu a inthen darh ta a ni.
  Tin, France chuan Spain leh Portugal te chu a composition-ah a telh bawk.
  Chutiang chuan khawvelah hian ram pahnih chauh an la awm a, chungte chu France leh Russia te an ni a, ramri zawng zawng an insem vek tawh...
  Nicholas II leh Napoleon IV te an ni. Hei hi a inzawmkhawmna chu a ni. Tin, lal pahnih chu an inhmachhawn a... Mahse indona chu a intan ngai lo... Nicholas II chu kum 1936 khan a thi ta a ni. A hnuah Alexey II-a"n a rawn thlak leh a ni. Tin, Napoleon Palina chu kum khat hnuah kum 1937 khan a thi bawk. A hnuah a fapa upa ber a ni lo va, ani pawh hi a thi ve bawk a, a lai tak, Louis the Nineteenth-a"n a rawn thlak a ni.
  Lal thar chu a la naupang a, Alexei chu a la naupang hle bawk. Tin, kum 1941 khan May atanga December thleng thla engemaw zat an indo a... Chumi hnuah chuan remna an siam a, annexation leh indemnities awm lovin terms-ah.
  Hei hi khawvel lalram pahnih indona hnuhnung ber a ni tawh a. Kum 1943 khan French ho chu thlaah an thlawk a. Tin, Russian ho pawhin kum 1945 khan. Space expansion tan a ni ta.
  Tin, lalram pahnih: Russia leh French, Bonaparte leh Romanov lalram te chu remna zawngin an awm dun a.
  Chuvângin, a tlangpuiin, leia khawvêl kalphung dangah chuan nunna chu muang takin a lo ṭhang chho ta a ni.
  Kum zabi sawmhnihna tawp lamah chuan Russian leh French-ho chuan Solar System-a planet zawng zawng deuhthaw chu an tlawh thei a, space industry pawh an ti hmasawn ta a ni.
  A tlangpuiin Leiah hian hri leng leh riltamna a awm tawh lo. Empire pahniha nau piang zat chu control a ni a, sakhaw hrang hrangte pawh a huam chin a tlem hle.
  Kohhran chu ram a\angin a in\hen a, Pathian awm ring lo leh pathian dang biakna thar chu fashion a lo ni ta a ni.
  Tin, indonate chu a bo vek a, buaina lian tham a awm lo tluk a nih avangin.
  
  RASPUTIN HI A DAN LO VE ANG SI
  Rasputin hian thilmak eng emaw takin rulhut a nei a, a pum chhungah hliam a tuar chung pawhin thah tumna atang chuan a la damchhuak tho a ni. Hun rei tak chhunga Tsar Nicholas II-a hual tura ruahman a nih avangin lal in sorkar paihthlak a ni lo. Tsar hian Russia chanchina stage harsa ber chu hlawhtling takin a paltlang ta a ni. Tin, April thla tawp lamah chuan kawngpui a lo vawt meuh chuan khawthlang lama hun rei tak an lo nghah tawh beihpui thlakna chu a intan ta a ni.
  Tsarist sipaite indona lama hlawhtlinna chu Provisional Government thupek â tak takte chuan a tichhe lo va, sipai hotu langsar tak Brusilov-a kaihhruaina hnuaiah hlawhtlinna lian tak tak a chang ta a ni. A chhan chu, history tak takah chuan a tir lamah chuan hlawhtlinna lian tak tak a awm a, offensive chu sabotage vangin a hlawhchham a, Bolshevik-ho leh tichhe thei thil dangte pawhin an tichhia a, chung zingah chuan bourgeoisie lian tak tak leh Provisional Government minister-te pawh an tel a ni.
  Mahse sabotage a awm lo, tsarist general-te discipline vangin sipai an la chak hle. Tin, Austrian-ho leh a bik takin Slavic unit-te morale pawh a tlahniam chho zel bawk.
  Brusilov chuan Lviv chu a la a, Przemysl an hual thlengin hma a sawn ta a ni.
  Center-a hmatawng nasa taka tihchak loh vang chauhvin German-ho chuan engtin emaw takin Russia beihna chu an titawp ta a ni.
  Amaherawhchu, Russia sipaite chuan Romania ramah pawh an bei a. Chutah chuan hlawhtlinna ropui tak an chang a ni. Tin, Bucharest leh Transylvania pawh an la leh ta a ni.
  German ho pawhin hmun dang a\angin sipaite an la chhuak a, Austrian-ho chu an chhanchhuak ta a ni. Kum 1917 April thlaa US-in indonaah a luh avangin Germany tan dinhmun chu a zual sauh sauh a ni. Engvangin nge American ho hian an zawm loh ang? Germany hi lawngin an kal tawh tih a chiang a, chak zinga tel ve hi a lawmawm hle.
  Thlasik lai chuan vur hnim a tlak tan chuan a tawpah chuan Russia sipaite chuan a laiah German unit te chu an rawn bei tan ta a ni.
  Snow hnim karah hmuh theih loh avangin German machine gunner leh artillerymen te tan hnathawh a harsa hle. Chu bâkah, khaw lum lai chuan Kraut-ho chu Russian-ho aiin an au chhe zawk fo a, anni hi boruak khirh tak hi an thiam zawk a ni.
  Chuvangin central, western front chu thutlukna siamtu leh thiam zawk Kornilov-a"n a kaihruai a, ani chuan a hmaa mi huaisen lo tak chu a paih bo ta a ni.
  Russia sipaite chuan German ram venhimna chak lo tak chu an tichhia a, hlawhtling takin hma an sawn a, tang tam tak leh trophy tam tak an la a ni.
  Vistula luiah chauh, chhim lama an sipaite tihchak loh avangin German sipaite chuan Russia sipaite hmasawnna chu an titawp thei a ni. Tsarist sipaite chuan Baltic ramte chu an chhuah zalen a, East Prussia-ah an lut ta a ni.
  Russian hian Turkey lakah pawh hmatawng lam sector-ah hlawhtlinna lian tak tak an chang bawk. Kum tawp lamah chuan British leh French-ho nen Asia Minor chu an la zo vek tawh mai a, Istanbul chu an pan hnai ta a ni.
  January thla khan Istanbul chu Russia sipaite nawrna hnuaiah a tla a, Ottoman Empire chuan a inpe ta a ni.
  Kum 1918 a lo thleng ta. Russia ramah chuan hnehna hmasa ber an ring a, sipai lama harsatna zawng zawng karah pawh ram chuan a chelh tlat a ni. Allies ho pawhin khawthlang lama German ho chu tlem an hnungtawlh a, an hlawhtlinna chu an ring tlat a ni.
  America chuan division a transfer nasa hle. Austria-Hungary chu a tlakbuak a, a sipaite chu an thlahthlam ta a ni. Bulgaria chuan Germany leh Austria-Hungary lakah indona a puang a, central state-te inpumkhatna chu a chhuahsan ta a ni. Tin, Türkiye chu a tlawm ta a ni.
  Dik tak chuan Germany ramah hian he indona hi a rang thei ang bera tihtawp tumin rilru a lo chhuak ta a ni.
  Mahse, an la inhnial deuh a. Khawiah nge i kal ang? March thla khan Russia chuan khaw lum zawk nghak lovin Austria-Hungary chu a chhe tawh a, hmalam a rawn tichhia a ni. German ho chuan an beih chu an tuar thei lo va, an tlanchhia ta a ni. Chhiatna nasa tak nen an tlawm ta a ni. Budapest chu a tla a, Austrian Empire chu a inpe ta a ni.
  Hun engemaw chen hnuah Germany ramah sorkar paihthlak a ni a, May 9, 1918 khan German Empire chuan a inpe ta a ni.
  Hetiang hian Indopui pakhatna chu a tawp ta a ni. Hemi hnu hian Versailles-ah inbiakna neih a ni a, remna kalphung thar ziah a ni bawk.
  Ottoman Empire chu map atang chuan a bo ta a ni. Russia, Britain leh France-in an ṭhen a. Tsarist Empire chuan Constantinople leh Asia Minor te chu Armenia nen an dawng let leh a. Britain Iraq, Palestine, Saudi Arabia-a Ottoman thil neih, leh France Syria-ah te a awm a ni. Europe ram map atang chuan Austria-Hungary pawh a bo ta a ni. Russia chuan Galicia, Bukovina, Krakow te bakah Polish ram te chu a dawng a ni. Czechoslovakia chu Russia ramah a tel a, autonomy engemaw zat a la nei a, mahse Nicholas II chu Czech Republic leh Slovakia lal a ni ta a ni. Krakow chu Poland Lalram chhungah a lut a, Poznan leh German ram thenkhat ang bawkin. Danzig pawh a tel. Russia pawhin Klaipeda bial chu a lo dawngsawng a ni. A holdings nasa takin a tizau.
  Khawthlang lamah chuan Germany chuan Bismarck-a kaihhruaina hnuaia French leh Danish thil neihte chu a rawn pe let leh ta a ni. Rhine Basin-a demilitarized zone siam tura inremna siam a ngai bawk. Germany pawhin hnehna chang ramte hnenah reparation lian tham tak pek a ngai ta a ni. A hmasa berah chuan Russia leh France te chu German hovin an tuar nasa ber a ni.
  Yugoslavia pawh a rawn lang a, Russia hnuaia awm niin a inhria a, mahse formal takin a tel ve lo. Hungary chu an cut down a, Russia hnuaia awm anga inhriat pawh a ni. Austria chu formal takin independent a ni a, mahse reparations a pe thung. Romania chuan Transylvania an hmu ta a ni.
  Mi zawng zawng chu chak lote tih loh chu an hlim deuh deuh a. Europe leh Asia ram map atang chuan Türkiye leh Austria-Hungary te chu an bo ta a ni. Tin, Russia chuan mihring awm zat leh ramri a tipung vek bawk. Chutiang bawkin, France, Japan, Britain leh United States chauh hian reparation tlemte chauh an dawng a ni. Pacific tuipui kama Germany thil neihte chu Japan leh Britain-in an sem darh ta a ni. Africa ramah chuan Britain-ah a ni ber.
  Thla engemaw zat hnuah Russia chu Britain lam aṭangin Afghanistan indonaah a lut ta a ni. Hnehna rang tak a ni a, a vawi khat nan Mendeleev fapa siam tank chu indonaah enchhin a ni. Car thar hi a thawkrim hle tih a chiang a, a khalh dan pawh a tha hle.
  Lalṭhutthleng luahtu chawimawina atan "Alexey" tiin an vuah a ni. Tin, he car hi a beisei awm hmel hle bawk.
  Afghanistan ram an hneh a, an inthen hnuah remna hun a lo intan ta a ni. Indona tenau engemaw zat liam tawh mahse. Russia leh Britain-in Iran an ṭhen darh a. Tin, chutah chuan ṭangrual ramte chuan Saudi Arabia inṭhenna chu an zo ta a ni.
  Russia economy chu kum khatah zaa sawm velin a pung chak hle a, kum 1929 khan pahnihnaah a awm ta a ni. USA pawh a sang chak hle a, France aiin a tlem zawk a, Germany aiin a tlem zawk hial a ni. Tin, Britain chuan stagnation a tawng a, indo hmaa a level chu a thleng zo lo.
  Mahse, Great Depression a lo thlen chuan thil a harsa lehzual a, helna leh buaina a lo chhuak tan ta a ni.
  Nicholas II-na chuan Indopui pakhatnaah hnehna changin a thuneihna a tichak a. Tsar chuan hnathawh ni chu darkar sawm leh a chanve-ah a tihhniam a, Zirtawpni leh chawlh hma ni-ah chuan darkar riat-ah a tihhniam bawk. Russia ramah chuan hlawh a pung chho zel a. Thil man chu a nghet reng a, lal ruble chu khawvela pawisa chak ber a ni.
  Chu bâkah, tsar chuan kum 1925-ah grade sarih zirna a thlawna zirtîrna a siam a. Tin, kum 1929 khan grade sarih zirna chu tih ngei ngei tur a ni ta a ni. Free healthcare pawh a awlsam tawh hle.
  Tin, a thlawna zirna sang zawk hmuh pawh a awlsam tawh hle bawk. Tin, pension pawh tihpun a ni a, hnathawktute leh in neitute leh rualbanlote hnenah pawh pek a ni.
  Mahse Great Depression chuan harsatna zawng zawng chu a tizual leh ta a ni. Tin, Duma chu an hrechhuak leh a, chu chu tsar-in a titawp a, mahse inthlanna thar erawh neih a ni ngai lo. Absolutism harhna thlentu chu eng nge ni.
  Lal chuan dan siam theihna dikna a hmu leh a, thiltih hriat hlawh tak a lantir tan ta a ni. Mahse, State Duma tel lo chuan a tha zawk pawh a ni a, State Council chuan hna a thawk a, Russian Empire-a Civil Code chu an pawm ta a ni.
  Mahse, bourgeoisie thar chuan democracy tam zawk an duh a, a tlem berah chuan Duma harhna hi an duh a ni. Depression lai khan proletariat leh loneitute pawhin an hel tan ta a ni.
  Khaw zawng zawngah, kulak class chu nasa takin an chak chho ta a ni. Mahse ram neitute chuan ram neitu nihna chu an la vawng reng a ni. Fertility a sang reng a, thihna pawh a tlahniam a, a bik takin damdawi lam enkawlna a ṭhat chhoh zel avangin. Hei hian mihring punna leh ram in\hen darhna a thlen a ni. Dik tak chuan, he ṭhanlenna zînga ṭhenkhat chu khawpuiin a hip lut a ni. Depression lai khan hna nei lo an pung nasa hle.
  Mahse tsarist sorkar chuan hmalakna chak tak hmangin, depression avanga thil thleng chu a tiziaawm thei ta a ni. Kum 1931-a Japan-in China a rawn beih a, Manchuria-ah anmahni puppet sorkar siam a tum khan. Hei hian inremna hmasa a bawhchhia a, Russia indonaa a luh chhan a lo ni ta a ni.
  Hetih lai hian Tsarist sipaite chuan khawvela tank hmasawn ber leh chak ber ber, aviation tha ber ber an nei tawh a, motor bomber paruk pawh a tel. Chutiang chuan Tsarist Russia ramah chuan khawvela helicopter tam tak siam chhuah hmasa ber a lo lang a, hlawhtling ber ber, recoilless rifles pawh a lo lang ta a ni.
  Chu bakah chuan Tsarist Russia ramah chuan general level pawh a sang chho hle bawk. Tin, lawng rual chu mi fing tak Admiral Kolchak-a"n a kaihruai bawk.
  Indopui pakhatna lai pawh khan Tsar sipaite chuan tuifinriat thlawhna te chu an siam thar leh a, famkimnaah an hruai thleng a ni. Tin, tuipuiah Japan mite chu active takin a tikehsawm bawk.
  Indona chu a tir atang rengin Japan sipaite tan chuan a tha lo hle. Tsar hnuaiah hian Baikal-Amur Mainline dang siam a ni a, Russia sipaite supply chu harsatna awm lovin an kalpui ta a ni.
  Japanese-te chu quantity leh quality-ah an tluk lo a, field marshal Denikin leh Kornilov te chuan offensive hlawhtling tak an kaihruai. General naupang zingah chuan Vasilevsky hi a langsar hle a, Indopui pakhatna lai khan kum sawmhnih leh pathum a nih laiin colonel a ni ta a ni. Tin, kum sawmhnih leh panga a nih chuan general a ni tawh bawk.
  Sipai hotu dang pawh an awm ngei ang. Tukhachevsky pawhin a career lama hmasawnna chak tak a tawng bawk. Budyonny bulah chuan a chho ta a. Hnehna hrang hrang leh a tir atang khan tsarist sipaite chuan hma an la a, cauldron an siam a, Port Arthur chu an hual bawk. Mahse, beihpui thlakna chu rei tak a ni lo va, he kulhpui hneh theih loh hi kar hnih chhungin a tla ta a ni. Tin, thla li chhung chauh indonaah China leh Korea ram zawng zawng chu chhuah zalen an ni ta a ni.
  Tsar Nicholas II chuan Britain-in indonaah a inrawlh theih loh ang bawkin Great Depression-in United States a tihchak lohzia chu hmang tangkaiin Japan ram chu a pum puia laksak a, Russia Empire-a telh turin thu a pe ta a ni.
  Kolchak hian tuipuiah samurai te chu a hneh vek a, thil dang bakah khawvela seaplane tha ber ber te pawh a hmang bawk. Hei bakah hian Baltic leh Mediterranean tuipui atangin lawng rual an lo thleng bawk.
  Tin, kum 1932 March thla khan tsarist sipaite chu Japan ramah an rawn tla thla bawk. Thla thum chhung zet indona khauh tak an neih hnuah Ni Chhuak Ram chu an la ta a, Russia province-ah a chang ta a ni. Russia zawm chungchangah referendum a nei a ni. Tin, Nicholas II chu Japanese Mikado leh Emperor a lo ni ta a ni. Russia pawhin Pacific tuipuiah thil neihte a la ta a ni.
  Hitler hian kum 1933 January thla khan Germany ramah thuneihna a chang ta a ni. Tin, a lalna chuan chhiatna nasa tak a thlen thei tih chu a chiang.
  Fuhrer chuan Nicholas II hnenah rinawmna thutiam a siam nghal a, Russia nen inzawmna a puang ta a ni.
  Hitler-a chuan mimal inhmuhkhawmnaah French leh English colony ṭhen darh turin rawtna a siam a.
  Nicholas II chuan a remti a. Tin, Italy, Germany leh Russia te inzawmna siam a ni bawk. Britain leh France lakah pawh a ni ngei ang. Kum 1937 khan Germany chuan Austria chu a la ta a ni. Chutih rual chuan Nicholas II-na chu kum sawmli leh pathum dawn lai ro a rel hnuah a thi ta a ni. A fapa upa ber, Alexander Palina chu lalṭhutthlengah a ṭhu a. Ro luahtu Alexey chuan nupui a nei thei a, fapa a nei thei a, natna tihdam theih loh vangin a thi bawk. A fapa upa ber chu kum ruk chauh a la ni a, lal unaupa Mikhail Romanov chu lal leh lal a ni ta a ni. Lal tar, mahse a tlangpuiin tawnhriat ngah tak. A chhan chu Japan ram lakna kawnga hruaitu nihna zawng zawng chu amah hi a ni a, generalissimo ang maiin grand marshal rank pawh a nei bawk.
  Regent Mikhail Romanov chuan Germany leh Italy nena inzawmna siam tumin a kal zel a. Tin, May 15, 1940 khan Third Reich chuan France, Belgium leh Holland bakah Britain ram pawh a bei bawk. Russia pawhin English colony-te chu a rawn bei ve bawk a. Tin, Italy chu Africa ramah a insawn ta a ni.
  Indona chu hlawhtling takin a lo thang chho ta a ni. Russian ho chuan thla thum chhungin Asia khawmualpuia Britain leh France thil neih zawng zawng chu an la vek a ni. Tin, chutah chuan Australia-ah an tla thla ta a ni. Russia pawh Africa ramah hma a sawn hle.
  German ho chuan rang takin France an hneh a, Belgium leh Holland an luah hnuah Britain chu thlawhna hmangin an bei ta a ni. Russian aviation-te indonaa an luh hma chuan a hlawhtling vak lo.
  Tin, Britain chu a chhe hle bawk. Tin, an theih zawng zawng chu an bomb vek bawk. Russia sipaite chuan rang takin Australia chu an hneh ta a ni. Tin, Africa chu zawi zawiin an hneh ta a, chu chu British leh French sipaite dodalna vang ni lovin, a hlat zawng leh kawngpui a awm loh vang a ni.
  Kum 1940 khan Britain lak tumin hun an nei lo a, mahse kum 1941 nipui lai khan airborne landing a awm a, a tawpah chuan British te chu an zo ta a ni.
  Hemi hnu hian United States nen indona an nei ta a ni. Roosevelt chuan fimkhur lo takin indonaah a lut a, a tlai ta a ni. Tin, Tsarist Russia chuan Alaska chu lak let leh a duh bawk.
  Mahse chu mai chu a ni lo... Kum '41 - '42 thlasik lai khan Tsarist sipaite chuan ice chu an pel a, United States-ah an lut a, chutah chuan an indo tan ta a ni.
  Russia sipaite hian sipai awm zat leh quality lamah pawh chungnunna an nei a ni.
  American ho chu an tlawm ta hle mai. Tin, German ho chu Canada atangin an rawn puak chhuak a, hlawhtlinna ropui tak an chang bawk. Kum 1942 kha America zalenna kum hnuhnung ber a ni. Russia leh Germany-te vuakna hnuaiah United States chu October 8 thleng a awm a, New York leh Washington an tlak hnuah a inpe ta a ni.
  Chutiang chuan Indopui II-na chu a tawp ta a ni. Historic tak aiin a tawi zawk, Russia leh Third Reich tan hnehna chang. Indopui lai khan German ho chuan Spain leh Portugal te pawh an la a, an colony te chu an la ta a ni.
  Khawvel hi a inthen darh leh ta a ni. Tsarist Russia chuan Asia leh Pacific-a Britain leh France colony zawng zawng chu a la vek a, Australia pawh a la vek bawk. Alaska, Canada ram tam zawk leh United States te chu Russian an lo ni ta a, a then tlemte chauh Germany hnenah pek an ni. Africa ram tam zawk chu Russian an lo ni ta a ni. Mahse German-ho chuan French, Belgian, Portuguese leh Spanish colony thenkhat chu an la ta a ni.
  German ho chuan Denmark leh Norway te pawh an la ve ve bawk. Tin, Sweden chu Russia nen an inthen ta a ni. France, Belgium, Holland, Spain, Portugal te chu stamp zone-a state hrang hrangte special union-ah an lut a. Nazi-ho chuan sipaite nen an luah a, mahse formal puppet sorkar chu an la nei reng a ni. Denmark leh Norway leh Sweden ram thenkhatah pawh chutiang bawk chu a ni.
  Russia chuan Britain chu a thunun ta a ni. Tsar Alexander Palina hi English lalte nena inzawm a nih avangin Britain lal anga pawm a ni.
  Italy chuan Africa ramah thil engemaw zat a nei a, Ethiopia ramah pawh a chak ta a ni.
  Tsarist Russia hi khawvela empire chak ber leh zau ber a ni tih rinhlelh rual a ni lo. Mahse Third Reich pawh a chak hle. Tin, rei lo te chhung chu remna zawnga chawlhna a awm bawk. Acquisition thar kan digest a ngai a ni. Regent Mikhail pawhin a hmaa a la awm ngai lo, Russian chu nupui pali neih phalsak turin hma a la ta a ni.
  Synod pawhin pawn lam assimilation tih chak nan hei hi pawm a ngai ta a ni.
  Ngaihtuahna tha tak a va ni em! Alexander Palina hian a hnuaia mite tana entawn tur siam turin a tleirawl laiin vawi hnih nupui a nei hial a ni. Chuvangin dinhmun chu a nghet ta hle a ni.
  Mikhail-a chu kum 1947 khan a thi a, Tsar Alexander-a chuan a la ta tak tak a ni. Tin, tun thleng hian a hlawhtling ve bawk. Mahse Hitler-a chuan ram a nei tlem hle a, ram neitu Fuhrer-a chuan khawvel thununna chu a mumang a ni.
  Chutichuan, April 20, 1955 khan Tsarist Russia lakah indona lian tak a lo chhuak ta a ni. Third Reich leh Italy, Mussolini Jr. fapain a awp tawhna chuan Tsar Alexander IV lalram chu an rawn bei ta a ni.
  Indopui pathumna a lo intan ta a. Argentina, Brazil, Venezuela, Mexico leh Latin America ram engemaw zatin Third Reich lam an hawi bawk. Tin, Indopui Pathumna chu a lo chhuak ta a...
  
  
  ROKOSSOVSKY-A THIL TIH LO CHU
  Parallel universe, lei khawvel. Ram hmangaihna Indopui Ropui lai khan history tak tak nen hian inthlauhna tlemte chauh a awm a. Rokossovsky chuan Stalin chu Mainstein a lo thlen hmaa tihchhiat tumin Paulus laka 2nd Guards Army leh reserve dangte tirh turin a fuih thei ta a ni. Thutlukna siamtu thubuai: "Kumthar hmaa Paulus-a kan tihchhiat a, Stalingrad kan chhuah zalen chuan politics lama nghawng lian tak a nei ang Stalingrad-ah Catholic Krismas kan hmang ang!"
  Stalin chuan politician-te an lo kal hmasa ber tih a pawm a, Paulus chu beih turin thupek a chhuah a, Mainstein-a chu tunah chuan insum turin thu a pe bawk. Mahse he thutlukna siam chhuah avang hian a hnuaia mi hi a thleng ta a ni. December thlaah pawh khan, indona atana inpeih tawk tak leh invenna chak tak takah innghatin, Paulus-a sipaite chuan dodalna nghet tak an nei a, an dinhmun an luah thei ta a ni. Tin, December 25 khan Mainstein chuan khawthlang lam deuha Stalingrad panna kawngpui chu a rawn tichhia a.
  Tin, indona nasa tak a lo chhuak ta a ni. Hitler chuan Volga-a bridgehead chu eng ang pawhin chelh turin thu a pe a, Stalin-a chuan eng ang pawhin Stalingrad chu lak let leh turin thu a pe bawk. Indona chu a boil tan a, Stalingrad beih lai ang bawkin, German-hoin an beih lai ang khan, mahse tunah chuan a kalh chiah a ni.
  Soviet sipaite chuan hma an sawn a, German sipaite chuan beidawng takin an bei let leh ta a ni.
  Indona rilru na ber ber chu thla thum leh a chanve chhung zet a chhunzawm a. Reserve tam zawk chu indonaah hian an lut ta a ni. A tawpah chuan March thla tawp lamah chuan German sipaite chu Stalingrad atangin hnawhchhuah an ni ta a, Don lamah an hnukkir ta a ni. Mahse Soviet sipaite hloh chu a tam lutuk a, offensive-ah hian hun rei tak chhung operational pause a awm ta a ni.
  German ho pawhin an sipaite chu total mobilization hmangin an tichak a, Tiger leh Panther tank rit tak tak an transfer a, an hliamte chu an lick bawk. Mahse indona neih chhunga chak lohna ratio chu Krauts tan chuan history tak tak aiin a tha zawk tih a chiang ta. Nazi-ho chu cauldron-ah an tlu lo va, invenna dinhmun ṭha zawkah an indo avangin. Tin, hei hian anmahni tan hmatawng line hlawk zawka awm tir turin a pui bawk.
  Ni e, Africa ramah hian Allies-te chuan chutiang chuan thutlukna siamin an che lo. Khawchhak lama German-ho tan chhiatna rapthlak tak a awm loh avangin an pawl zingah rinhlelhna leh inrem lohna a awm ta a ni. American-ho chuan hlohna nasa tak an hlauh avangin passive takin an che a, British thenkhat chuan chakna an nei tlem hle.
  Chuvangin Nazi-ho chuan Tunisia ramah hian kawngpui (bridgehead) an la nei reng a, Italy ram pawh an ngaihtuah thei lo.
  Tin, July 6 khan Nazi-te beihpui thlakna thar a intan a, Stalingrad bulah. Mahse, tun ṭumah erawh chuan Fritz-ho chu fing zawk an ni ta a, Soviet command-te beisei angin khawpui ngei pawh chu an bei ngam lo va, an armored claws chu khawthlang lamah an sawn ta zawk a ni. Tin, defense line pawh a tichhia thei bawk.
  Hmasawn zelin Mainstein chuan Stalingrad khawchhak lam kilometre za zeta hla Volga lui chu a thleng a, chutah chuan khawthlang lam a hawi ta a ni. Huaisen tak leh beisei loh tak mai a ni ta. Hei bakah hian offensive battles-ah Tiger hian a chakna mak tak chu breakthrough tank angin a lantir a, a sir leh a hnung lamah venhimna nghet tak a nei bawk.
  Soviet command chuan tlai lamah chuan kulhpui nasa tak awmna strip-ah counterattack hmangin chhan let an tum a. Tank indona a thleng a, a vawi khat nan Panther hian defense leh ambush action-ah a thiltihtheihna a lantir a ni. German sipaite chuan thiam takin Soviet sipaite counterattack chu an tank thar ber ber hmangin an titawp ta a ni. "Ferdinand" pawh a che tha hle.
  Mahse numerical superiority hi USSR lamah a la awm reng a ni. German ho chu hla takah hma an sawn thei lo va, an chawlhsan a ngai ta a ni. Volga lui chunga thil awmdan chu a vawt tawh niin a lang. Mahse Chechnya ramah Soviet dodalna helna a chhuak ta a ni. Tin, Grozny khawpui chu vawi hnih a tihbuai avangin an la ta a, Caucasus-a Terek Gate chu a tla ta a ni. Thil awmdan chu a chhe hle tawh hle. Türkiye chuan a rawn ti a. Ottoman general pakhat chu German agent a ni ta a ni. A corps-te chu phalna nei lovin Soviet sipaite bei turin a ti mai a, chutiang chuan hruaitute chu indonaa hruai luh an nih thu a hmachhawn ta a ni. Churchill leh Roosevelt-a te chu an ngawi reng a, Turkey division sawmthum, sipai maktaduai khat vel zet chu an bei ta a ni.
  He hnungzang bumna hmanga vuakna, leh chutih rual chuan Volga lui kama supply artery hrualna hian thil awmdan chu nasa takin a tizual a ni.
  Mainstein-a chuan Soviet sipaite"n Volga lui aṭanga nawr chhuah an tumna chu a do let a, beihpui thlakna siam a tum ta a ni. Tichuan Soviet command chuan Steppe Front unit hrang hrangte chu indonaah an tir ta a. German sipaite chu an titawp a, Soviet division sawmriat zet chu German division sawmnga nen an inhmachhawn ta a ni. Mahse an hmalam chu an ti hniam thei chauh a, mahse hmelma chu an hneh thei lo. Caucasus-a a awm lai hian thil awmdan chu a chhe zual sauh sauh a. Turk-ho chuan Yerevan chu an hual a, Batumi chu an la vek tawh mai. Transcaucasia-ah hian Soviet reserve tlemte chauh an awm a;
  Beisei loh takin Stalin chuan center-ah offensive kalpui turin thu a pe a, chu chu Rzhev-Sychov operation vawi thumna a ni. Mahse German sipaite chu chutiang tur chuan an inpeih tawh a, chutiang thutlukna siamtu beihpui thlakna tur chuan sipai an ruat tawk lo. Japan ram indonaa a luh avangin thil awmdan chu a zual sauh sauh a ni. Dik tak chuan samurai hian USSR ngei pawh hi a bei lo va, Mongolia ram chu a bei ta zawk a ni. Mahse Soviet command chuan, a chhanna atan, a nihna takah chuan, sipaite chu an sawn a, Japan sipaite nen indonaah an lut ta a ni. Japan sipaite kut zungtang sangrukna chuan vuakna chu an bei ta a, division sawmhnih leh panga dang chu Far East-ah hmanhmawh taka sawn an ngai a, Kraut-ho dodaltu an sipaite chu a tichak lo hle a ni.
  Vanneihthlak takin Allies-te chuan nghah leh hmuh dan an zawm a, Europe khawmualpui leh German khawpui bomb puak nasatzia pawh an tihtlem phah a ni. Tin, Tunisia rama bridgehead pawh chu beih a la ni lo. A tlangpuiin Allies te chuan mei atanga chestnut lakchhuah an hmanhmawh lo. Tin, indona chu practically an sabotage bawk. Tin, German leh an satellite te chuan Caucasus-ah hnehna an chang zauh zauh bawk.
  Tichuan Stalin chuan Solon ang bawka che turin a rilru a siam a, Hitler hnenah chuan indona tihtawp a rawt ta a ni. Chubakah, German ho tan chuan boruak a tha hle. Indonaa tang zawng zawng chu a thlawna pek vek an ni a, Russian-ho chu tlanna tam tak atan an la let leh bawk. Hei bakah hian USSR chuan Third Reich hnenah oil leh petroleum products bakah raw materials chi hrang hrang a thlawna supply turin a inhuam a, indona tihtawp lai khan a thlawna pek a tum bawk.
  Hitler-a chuan a ngaihtuah fel hnu chuan Stalin-a thilpek chu pawm a tum ta a ni. Truce hi kum khat chhung atan tihtawp a ni a, tihtawp theih a ni bawk. Kum 1943 September ni 1 khan khawchhak lama indona chu a tawp ta a ni. Tin, indona chu chakna thar nen a intan leh ta a ni. Tun ṭum chauh hi khawthlang lamah. A hmasa berin tuipuiah. Tunisia chu Nazi invasion-na hmun lum leh springboard a lo ni ta a ni.
  November 25, 1943 khan Mainstein-a kaihhruai German sipai sang zawkte chuan Gibraltar chu an bei tan ta a ni. Franco chuan Nazi-te chu luh tir emaw, paihthlak emaw hmachhawn turin ultimatum a dawng a ni. Ni thum leh zan thum chhung zet beihpui thlakna nasa tak a awm a. Chutah chuan German-ho chuan a vawi khat nan thil thar an hmang a, chu chu Sturmtiger chu rocket launcher kengin a ni. He machine hian British awmna hmunte chu a tikehsawm mai a, hmêlma chu nasa takin a tichhe vek a ni.
  Mediterranean tuipui thununna kawngkhar chu Gibraltar a ni a, hei hi a lam leh lam pawhin an hrethiam a ni. Alas, German-ho chuan sipai inzawmkhawmna hun remchang an nei tam zawk. Tin, kulhpui chu a tla ta a.
  Tuipuiah pawh indona beihpui thlakna a nasa hle. Third Reich-a tuihnuai lawng siam chhuah chu thla khatah unit sawmli chuang a ni a, a pung zel bawk. Tuipuiah hian ṭangrual ramte hlohna a pung zel a ni. Tin, Africa ramah chuan indona tak tak a lo chhuak ta a ni. German "Panthers" leh "Tigers" te chuan hmelma lakah an chungnung zawk tih an lantir a. German offensive, division sawmthum awmna pawl chu Morocco atanga rawn beih atanga tan niin, division sawmhnih leh panga, Algeria beih atanga tan a ni.
  Kumthar 1944 khan mi zawng zawng a hmu vek a, chutih lai chuan indona a lo chhuak nasa hle...
  Kum 1944 January thla tawp lamah chuan Algeria ramah American leh British sipaite awmna bawm lian tak a lo piang ta a. Tin, heng chaknate hi dodalna chak lo tak hnuah an inpe mai a ni. Tichuan, German ho chuan Italian ho nen Libya ram an rawn bei ta a. African swing thar a rawn thleng ta. Rommel-a pawl chuan Aigupta lam an pan a, Mainstein-a pawl chuan Niger loop lam an pan bawk.
  German ho chu Panther-2 hmangin an rawn thawk tan a, ralthuam chak zawk leh silai an nei a, engine horsepower 900 nei an nei bawk. Tin, American ho chuan Sherman M 4 tank chu an hmang tan ta a, Stalin chuan a T-34-85 leh IS-2 tank te chu a ralthuam thar leh ta a ni. German tank dang Tiger 2 chu mass production-a a luh tirh aṭang khan hmanlai tawh lo a ni ta a ni. Panther-2 nen hian ralthuam inang an nei a, ton sawmhnih leh pakhat a rit zawk a, German mastodon Tiger-2 hi a thawhpui naupang zawk aiin a sang zawk tlem chauh a, driving performance leh technical reliability lamah pawh a hniam zawk hle.
  Mahse jet fighter thar ber ME-262 chuan a tlukpui a nei lo, ralthuam emaw, speed emaw pawh nise. Chuvangin a qualitative superiority chuan Allies-te quantitative advantage chu a khum a ngai ta a ni. A tlangpuiin khawthlang ram ṭangrual sipaite zinga thlawhna tam tak chuan indona hmunah thutlukna siam thei tur advantage a pe thei lo. German aces te hi an thawhpui khawthlang lam aiin thiamna lamah an sang zawk a, hei hian air battles statistics a nghawng nasa hle. Tin, Nazi-ho anti-aircraft artillery pawh a tha hle bawk. Chu bakah, ṭangrual ramte chu an thupek thutlukna siam theih loh avangin an lungawi lo hle a, chu chuan sipaite chu hmun ṭhenkhatah indonaah a luhtir a, chuvang chuan hlohna tam tak an tawk a ni. Tin, Africa rama awm chu a remchang lo hle bawk.
  March thla laihawl velah chuan Rommel chuan Libya chu a la a, El Aman a thleng ta a ni. Hetah hian British ho chuan defensive rampart chak tak an nei a. Tin, Montgomery hian thupek a pe tha hle a, a bik takin sipai chakna a dawn lai khan. Mahse German ho hi chutiang chuan an ngaidam lo. April thla tawp lamah khan ralthuam leh fuel dang an rawn keng tel a, German sipaite chuan thlaler kal tlangin roundabout maneuver an nei a, Nile lui chunglam an thleng a, British defense te chu an paltlang ta a ni. May thla khan Alexandria chu a tlu a, German ho chuan Suez Canal an thleng ta a ni. Türkiye hian Syria leh Palestine ram chu a rawn bei a.
  June thla khan Middle East tana indonaah thil danglam tak a thleng a ni. German division sawmsarih chuang leh Turkish division sawmhnih chuang a huam a ni. British leh American ho chu an tlawm ta a ni. Tin, July thla khan Saudi Arabia chu Third Reich thununna hnuaiah a awm a, fascist sipaite chu Iran ramah an lut a, chutah chuan British sipaite dodalna focal chauh tawkin an insawn ta a ni. August thla khan German ho chuan kilometre sangkhat chuang zet an kal tawh a, India ramah an lut ta a ni. September thla khan India ram zawng zawng deuhthaw chu an luah ta a ni. Tualchhung mipuite chuan Wehrmacht-ho chu zalenna petu angin an lo hmuak a. Tin, Japan chuan a tawpah chuan a ṭhian chak tak nen lei ramri a hmu ta a ni.
  October 1 a lo thleng ta. USSR nena inkahhai puan kum a ni. German ho chuan Japanese ho nen an inpumkhat a, Morocco atanga Burma thlenga ram an la a, India pawh an la tel a, equator an thleng a, Africa ram tam zawk chu an la ta a ni. Chutiang chuan Third Reich chu a zau chho ta a, mahse a lehlamah chuan a sipaite chu continent hrang hrangah a theh darh ta a ni.
  Hetih lai hian Stalin hian training a nei a, division za thum vel a din a, tank division pawh a tel. Tin, Soviet sipai zawng zawng chu maktaduai sawm leh pakhatah an tipung a, chung zinga pariat chu Soviet German hmatawngah hman theih a ni. Mahse Wehrmacht pawh a chak chho ta hle a, mahse a composition-ah ramdang inthenna nasa takin a zawng a ni. Hei bakah hian jet aircraft chakna a sang chho zel bawk. ME-262 hi sang tam tak, ni khatah lirthei sawmthum atanga sawmli vel siam chhuah a ni tawh a, Indopui II-na laia indona tha ber a ni tih rinhlelh rual a ni lo. A engine pahnih hian darkar khatah kilometer 900 zeta chakin a tlan chak a, 30-mm cannon pali leh plus rocket hmangin he car hi eng thlawhna pawh tan chuan dotu lian tak a ni.
  "Panther"-2 hian a ziarang zawng zawngah tank inang lo tak a nei lo tih a lantir a, "Sherman" M 4 leh T-34-85 aiin ralthuam leh ralthuam lamah a sang zawk hle. Dik tak chuan ton 47 zeta rit a ni a, mahse horsepower 900 nei engine chuan hei hi a khum tam zawk. Chubakah, Panther-2 hi IS-2 aiin armor-piercing leh frontal armor-ah a chungnung zawk a, a driving performance pawh sawi loh.
  Hei hian Stalin-a chu a ti buai hle tih chu a chiang. Mahse Third Reich hi a formation stage-ah a la awm a ni.
  Ramdang leh colonial inthenna thar siam a ni. E-series tank siam chhuah a hnai tawh hle a, engine chak zawk, ralthuam thuk zawk leh ralthuam chak zawk a awm tawh bawk. Tin, thlawhna model thar an siam bawk. Nazi ho hian Arado jet bomber hi serial production-ah an nei tawh a, HE-162 pawh a rawn lang ta a ni. Tin, Wehrmacht te advantage pawh a sang chho dawn a ni.
  Chuvangin Stalin-a chuan ngaihtuah tur a nei a, chu chu Hitler-a"n indona tihtawp kum khat dang pawhsei tura a rawtna chu pawm leh pawm loh tur a ni. Khawthlang lamah chuan ka mite chu indona khurah paih leh ka duh tawh lo. Kawng lehlamah chuan a pawi zawk dawn tih a chiang - hun chuan USSR dodalna kawngah hna a thawk mek a ni.
  Chuti chung pawh chuan Stalin chuan inkahhai chu a titawp ta a ni. Mi fingte chu insualah an lut lo tih a rel ta a ni.
  Mahse, chutah chuan Fuhrer chu beisei loh takin Britain-ah December 1944 khan a tla thla ta a ni. Thlasik laiin Nazi ho hi an rawn lang dawn tih tumahin an beisei lo. Tin, British ho chu mak ti takin an la thei ta a ni. Mak tak mai, inbuatsaihna tha tak, self-propelled guns te tak te E-10 tangkai tak tak, heng zawng zawng hi Krauts kutah a khel ta a ni.
  Tin, literally kar khat chhungin Britain chu an man ta a ni! Hei hi a tlangpuiin Wehrmacht hlawhtlinna lian tak a ni!
  London a tlu ta! Tin, Fuhrer chuan hneh theih lohvin a inngaihtuah bawk! Iceland hi March thla khan an la tawh a ni.
  Chumi hnuah chuan fascist-te chuan America hnenah rawtna an siam a - an sawi dan chuan, eng nge i duh: bei chhunzawm zel ang che nge, thuneihna hmun (spheres of influence) te chu in la insem dawn em ni? Roosevelt-a thih hnuah chuan United States-ah chuan pragmatic approach a lo awm ta a - German-ho chu remna an pe ta a ni. Mahse, Fuhrer hian condition khauh tak tak a siam a - German khawpui bomb puak avanga reparations pek leh compensation pek te pawh a tel.
  American-ho chuan an inhnial deuh a, mahse tuipuiah rapthlak tak an hneh leh hnuah anmahniin an ban leh ta a ni. Tin, Hitler-a condition chu an pawm bawk.
  Fuhrer hian indonaah hian chawlh rei vak lo a la a... A chak tawhte chu a digesting a, Europe, Africa leh Asia-a a dinhmun a tichak bawk.
  Mahse May 1, 1947 khan Nazi-ho chuan chakna an khawlkhawm a, main tank E-75 - Wehrmacht-a lian ber -ah an innghat a, USSR chu an rawn bei ta a ni.
  A dik zawk chuan chutah chuan an beih chhunzawm zel a ni. Tin, tank thar tam tak an deploy bawk.
  Hitler-a"n car lian tak tak a duh em em avangin E-75 chu a bulpui ber a lo ni ta a ni. Mastodon chu hlawhtling tak tak lo ni mahse: a pum pui chu ton sawmkua chuang zet a ni a, engine horsepower 900 chauh a nei - chu chu tank chu a chak vak lo va, a chhe fo tihna a ni. 128 mm cannon chak tak hian shell supply a nei tlem zawk a, 88 mm aiin a kah chak zawk bawk.
  Turret hian venhimna tha tak a nei a - a hmai chu 252 mm a ni a, a sir lam chu 160 mm a ni a, mahse a hull erawh a chhe zawk - a hmai chu 160 mm a ni a, angle 45 degree-ah ni mahse, a sir lam chu 120 mm chauh a ni a, a sang hle bawk.
  A tlangpuiin E-75 hi "Royal Tiger" puitling tawk tak a ni a, hei vang hian harsatna engemaw zat a nei a ni. Dik taka sawi chuan engine leh transmission hi a awm dun a, chu chuan tank layout chu a ti compact hle tih hriat a tha. Chu bakah, field-a shield hmanga hull venhimna tihchak theih a ni bawk.
  Chuvangin E-75 chu venhimna tha tak a ni a, ralthuam chak tak a nei a, mahse a rit lutuk a, a mobile vak lo va, a chhe fo bawk.
  E-50 chu, a dik e, a te zawk, a rit zawk, engine pianzia nei, darkar khatah kilometer sawmruk chuang zeta chak a ni. Tin, cannon 88 mm leh 100 EL barrel sei a nei bawk. Chubakah, minute khatah silai 12 a kap bawk. E-50 hull frontal armor hi E-75 nen a inang deuh ber a, a sir leh turret venhimna pawh a chhe zawk. Mahse a taka hman chuan E-50 hi engti kawng pawhin, a mobility, a rit lo zawk leh a rintlak zawk avangin E-75 aiin a hlawk zawk.
  Mahse Hitler chuan car rit zawk, mipui tam zawk siam chhuah a order ta a ni. A tlangpuiin Fuhrer chuan tank ton sawmnga aia rit siam chhuah a khap a ni. Aryan thisen humhim turin. Reconnaissance atan E-10 leh E-5 tlemte chauh siam a ni.
  E-100 tank pawh a awm bawk. Tin, a siamthatna engemaw zat, bomb launcher nei pakhat pawh a tel.
  Fuhrer hian a takah chuan thil lian zawng zawng a hmangaih vek a ni. TA-400 chu a jet modification-ah chuan bomber lar ber a ni ta a ni. Ni e, hei hi thiltihtheihna rapthlak tak a ni.
  Yu-488 hi service-ah a lut zo lo hle a, hman tawh lohah puan a ni a, jet counterpart-in a thlak ta a ni. German sipaite hian tailless bomber B-2 leh B-18 an nei a. Lirthei tha tak tak an ni bawk a, Europe atanga United States bomb thei an ni.
  Tin, engvangin nge boruakah a awm loh? Disc plane pawh a lo lang a, chu chu flowing laminar flow avang hian small arms tan pawh a hlauhawm lo.
  A tawi zawngin, chaknate hi a inang lo hle. Tin, Hitler hian awlsam takin USSR chu a tihtawp a beisei bawk.
  Mahse chutiang chu a ni lo. Dik tak chuan Caucasus-ah chuan Nazi-ho chuan Turk-ho nen hma an sawn dun a. Baku, Yerevan leh oil well zawng zawng chu an la vek a. Tin, Japan chuan khawchhak lam atangin hma a sawn a, Primorye chu a la a, Vladivostok chu a hual ta a ni.
  Mahse hmeichhe naupang pali: Natasha, Zoya, Augustina leh Svetlana te chuan Nazi-ho chu an dodal a, Moscow laka beihpui thlakna lian tak a lo chhuah chuan indonaah an lut ta a ni.
  Natasha chuan puakruk a kap a, a kekawr bul chauhvin grenade thihna thlen thei tak a vawrh chhuak bawk. Fascist-te chu a tidarh darh a, twitter-ah heti hian a ziak a:
  - Soviet Russia tan ropuina awm rawh se!
  Zoya pawhin Krauts line chu a la a, a mow thla bawk. Tin, a ke ruh hring hring nen chuan thihna thilpekte chu a paih ta a ni. Fascist tam tak a that.
  Tin, a zai bawk a:
  - Hetah hian hlawhtlinna thar kan hmu!
  A dawtah Augustine chu a rawn kal leh ta. Hmelma te chu a tikehsawm. A kut zungtang chak tak hmangin kawng hrang hrangah a theh darh ta a. Tin, a kekawr bul chauh hmangin boralna thilpek pawh a thlawh tir bawk ang.
  Tin, a zai ang:
  - Misual horde-te beihna chu kan tikehsawm ang!
  Tin, hetah hian Svetlana"n a rawn beih ta a ni. Nazi tam tak a cut down a. Tin, chu mi hnuah chuan a ke ruh hring hring chuan killer present a launch leh ta a.
  Tin, indo mi chuan a ti a.
  - Super champion ka ni!
  Indo mi palite hian division pum pui an thawk tak zet a ni. Mahse division khat emaw, pali emaw pawh nise Wehrmacht pumpui lakah chuan a tawk lo. A bik takin ralthuam chak zawk leh changkang zawk nen.
  Chuvângin, August thla tâwp lamah chuan Nazi-ho chuan chuti chung pawh chuan Moscow chu an hual ta a ni. Tin, hei hi a lungchhiatthlak hle bawk. Tin, kum 1947 December thla tawp lamah chuan USSR khawpui chu a tla ta a ni. Tin, indona stage dang chu a tawp ta a ni.
  Chumi hnuah chuan a hma ang kha a ni tawh lo... Kum 1948 chhung khan Hitler-a sipaite chuan Japan sipaite nen USSR ram pum pui chu an la vek a ni. Tin, a na zual sauh sauh bawk...
  Nazi-ho chuan hun engemaw chen chu party-te nen indona an nei a, Stalin-a chu an man a, Stalin-a chuan nghet takin remna siam a duh lo. Kum 1951 April thlaa USSR hruaitu an tihchhiat hnuah party indona chu a tlahniam tan ta a ni.
  German ho chuan anmahni puppet Russian sorkar an din a, tualchhung sipaite nen partisan-te chu an bei ta a ni. Tin, an hlawhtling thei bawk... Tunah chuan United States chu ram pawnah a awm a, nuclear ralthuam a nei ta a ni.
  Hitler-a chuan America bei turin a nghak rei lutuk a. Tin, United States chuan atomic leh a hnua hydrogen bomb siam chhuahna tam tak a din thei bawk. Tin, chutah chuan German-ho aiin a hnu lama ni mah se, ballistic missile an siam ta a ni.
  Khawi lam leh lam pawhin indonaah kal an tum lo. Sphere of influence hrang hrang insemna a awm a. USA leh Germany te pahnih, Japan te pawhin an la nasa hle a, chuvang chuan an thil neihte chu an la digest reng a ni.
  Hitler hi April 20, 1957 khan a thi a, a piancham vawi sawmruk leh pariat a tling. A hnuah chuan thuneihna chu regent Schellenberg-a"n a rochun a, ani chuan Himmler-a paihthlak tawh chu a thlak ta a ni. Tin, Goering chu ruihhlo hmansual vangin a thi bawk.
  Schellenberg hian ram luah zingah hian partial liberalization a kalpui a. Tin, colony-ah chuan mahni inrelbawlna tam zawk a rawn luhtir bawk. Censorship pawh a nêm tawh hle. Nazi party tih loh midang an lo lang bawk.
  Schellenberg chuan racist theory chu a ti nem tan ta a ni. Capitalism rail-ah zawi zawiin a lo thang chho a, chutih rual chuan ruahmanna angin Third Reich economy chuan nunphung a tisang ta a ni.
  Partisan force te chu an tla ta hle mai. Mite chuan discipline leh order thar an hmang thiam ta hle mai. Kum 1961 khan Thla lama thlawhna hmasa ber a thleng a. Tin, kum 1976 khan Mars-ah a thleng bawk.
  Engtin emaw tak chuan riltam buaina te chu chinfel a ni a, nau piang zat pawh tihreh a ni ta a ni.
  Schellenberg-a hnuah Kleiman-a chuan ro a rel ta a ni. Liberalisation pawh a chhunzawm zel bawk.
  Third Reich chu party tam tak awmna democratic empire a lo ni ta a ni. Mahse a lakah chuan inthen theih a ni lo.
  Japan pawhin democratization a tawng ve bawk. Tin, America hi hun rei tak chhung chu democracy ram a ni tawh bawk.
  Third Reich-ah chuan Kleiman-a hnuah president thar thlan a ni. Tin, Natasha Rostova a lo ni ta a ni. Chu chu a cool tak zet!
  Tin, democratization leh intluktlanna hun a lo thleng ta bawk.
  Indo mi chuan hla a sa tan ta hial a;
  Kan mite hian hrehawm an tuar lo vang, .
  Silai - indona hremhmun aw - chu ri rawh se!
  Kan ding ang: beiseina neia au thawm nen, .
  Shoulder to shoulder: inpumkhat, tar leh naupang!
    
  Kut calloused hmanga bayonets te chu chawi sangin, .
  Fighter-te hmel khauh tak - tlangvalte chauh!
  Leilung hi lungngaihna avângin a lo hring vek tawh a, .
  Hmeichhe naupangte chuan zak takin an braids chu an tug a!
    
  Soviet mipui ropui tak fate kan ni a, .
  Thir emaw, mei emaw pawhin kan tikehsawm thei lo!
  Zalenna tur hian kan theihna zawng zawngin kan bei thin!
  Fascism rual an awm - kan tichhia ang tih ka ring!
    
  Commission an nih loh pawhin lungawi lohna nen a thlum a,
  Mahse, pioneer chuan amah ngeiin indona atan a inbuatsaih ta!
  Tie chu a kang - mit zawng zawng a lang chhuak vek a,
  Bolshevik ke pen ropui takah chuan!
    
  Sipai rual chu thinrim takin beihpui thlaknaah chuan an tlanchhia a, .
  Fascist ho chu an ngawi reng a, silai a ri ta!
  A sen te chu thir chaknain a tikehsawm a, .
  Swastika nena flag chhe tawh chu a tla ta!
    
  Kan battery awmna chu kan hre chiang hle a, .
  Tin, engvangin nge? Daring tlangval
  Snow hnim hring chuan min ti na a, thil tha lo takin min ti hrehawm a, .
  Zanah kekawr bul lo a awm lai chuan a bag kengin a kal a!
    
  I naupan lai chuan scout a awlsam zawk, a awlsam zawk a, .
  I hnar chu eng crack-ah pawh i thun thei!
  Khaw lum lai, thingtlang hmunah thutiam i siam a, .
  Mahse, mi pakhat chu a nui suk a: chu tlangval chu a la upa lo!
    
  Nula ho pawh chuan hlauhna an hre lo, .
  Tlangval huaisen ai pawhin an bei nasa lo!
  Chawlhkar lamah chuan pahnih in kan zai a, .
  An inbia tlem hle - thu sawi ral mai mai chu a pawi khawp mai!
    
  Mi nunrawng tak Hitler - Setana chhiahhlawh, .
  Chu misual chuan mi chhiar sen loh a that!
  Mahse, zalenna petu chuan mipui chu a tikehsawm ang, .
  A nihna takah chuan council chakna hi a tawp chin a awm lo!
    
  Communist Party chuan a hmangaih a, a enkawl a, .
  Hemi atan hian hmahruaitu huaisen tak kan ni!
  Fritz master chu an tuar loh nan, .
  Nangmah leh nangmah i insiam loh nan!
    
  Mumang thianghlim taka ring turin min zirtir a, .
  Tin, ram tan pawh theihtawp chhuah suh!
  Kan tuar chhuah chu teh theih mai mai a ni lo, .
  Kan Soviet sipai duh tak fapate!
    
  Kan zingah tumahin kum, .
  Mahni in khawngaih rawh - midang zah suh!
  Thih hi a hlauhawm a, mahse ka hlau lo, .
  Hneh theih loh Rus' - thurawn sipai rual!
    
  Tin, khawvel hlim tak chu Leiah hian a lo thleng ang a, .
  Natna, mittui, lungngaihna, mamawhna a awm lo vang!
  Communism planet pumpui chungah hian banner a awm a, .
  Tlu tawhte chu mawina ramah an tho leh ang!
  
  
  FURER CHU THIL THLENG THIN
  Fuhrer chuan thawnthu tak tak a\angin tlem a inthlak danglam a, Rommel-a chu, Tolbuk sipaiho inpek hnuah, British-ho chu chawlhsan lovin bei turin thu a pe a. Chutiang chuan defensive-a an awm theih lohna tur leh pre-prepared line-a an luah loh nan.
  Beihpui thlak chhunzawm zelin Rommel-a chuan chakna a tlem hle chung pawhin British-ho chu a hneh thei a, colonial sipaite chu indona awm lovin an inpe ta mai mai a ni.
  Chuvang chuan British chuan Egypt leh Suez Canal thununna chu an hloh ta a ni. Mahse hei pawh hi Hitler dodaltu pawl tan chuan buaina tawp ber a ni lo.
  Fuhrer chuan Fourth Panzer Army chu khawthlang lamah a hawi lo va, chu bakah Stalingrad beih chu Crimea-a mi huaisen Mainstein hnenah a hlan bawk. Chuvang chuan German sipaite chuan Volga luia khawpui chu an la thei nghal mai a, Soviet sipaite chuan chutah chuan ke pen theihna hun an nei lo.
  Mainstein sipaite hlawhtlinna chu tihhmasawnin Volga lui dungah chuan hma an sawn a, Caspian tuipui an thleng ta a ni. Tin, chutah chuan Türkiye chu indonaah chuan a lut ta a, sipai maktaduai tam tak nen chuan nasa takin a bei ta a ni. Japan pawh hian a hmain Battle of Midway-ah hnehna changin Hawaii thliarkar hi a lo la tawh bawk.
  Chutichuan samurai chuan Far East-ah second front an hawng ta a ni. Kea kal sipai tam takin hma an sawn ta a ni. Tin, Vladivostok chu an titawp thei a, Khabarovsk chu an la thei a, chubakah Mongolia ram tam zawk pawh an la thei bawk.
  Chuvang chuan USSR chuan thlasik counter-offensive neih theihna tur chakna a hmu lo. Tin, German-ho, leh Turk-ho, leh Third Reich-a satellite dangte chuan thlasik laiin Caucasus pumpui deuhthaw leh Baku-a oil chu an la ta a ni.
  Soviet Russia chuan strategic pressure dinhmunah a ding ta a ni. Stalin hian eng term pawha Germany nena remna hran siam a remti hial a ni.
  Fuhrer hian intelligence data a dawng a, United States-ah atom bomb siam tura hna thawh mek a ni. Tin, hei hi a lungkham hle a, USSR nen remna hran siam a remti ta a ni. Mahse, a dik e, hneh tawh zawng zawng chu a tan la vek a, chutiang bawkin Leningrad pawh, leh Karelia zawng zawng, Arkhangelsk thlengin, a huam vek bawk. Soviet Russia chungah chhiah lian tak an chawi a. Japan chuan tuipui kama bial leh Far East-a ram dang thenkhat chu a luah a.
  Stalin-a chuan kawng hnih a indona beih a beisei lohzia a hre chiang a, German tank thar - Panther leh Tiger te pawh a hlau bawk a, remna dinhmun harsa tak tak chu a pawm a, mahse a tlem berah chuan Moscow leh a mimal thuneihna chu a vawng reng a ni.
  Tin, Krauts hian Africa-ah an beih chhunzawm zel a, India lam panin an kal ta a ni. A tirah chuan Britain ram atanga colony zawng zawng lak vek an tum a, chumi hnuah chuan nu ram chu an la ta a ni.
  British ho chu Africa ramah an awm thei lo. Nazi-ho chuan, dodalna chak lo tak nen, black continent pumpui, chutiang bawkin India ram pawh Japan-ho nen an inpumkhat a, an luah ta a ni.
  Britain rama tla thla chu June 1944 khan a thleng a, chutih lai chuan German-ho chuan jet aircraft an siam chhuak tawh a, an qualitative superiority avang chuan tuipui leh boruakah pawh thuneihna an chang vek tawh a ni.
  America pawh Japanese lakah an la tlawm hle a, Yankee fleet chu a then khatin an hneh ta a ni. Tin, hei hian economic potential hniam zawk chu a rul thei ta a ni.
  Metropolitan Britain chu rang takin an hneh ta a ni. Tin, hemi hnu hian German thlawptu lal thar chu chutah chuan dah a ni a, Mosley-a kaihhruai sorkar pawh a awm bawk. English lawng lian ber berte chu Third Reich hnuaiah an awm a. August thla khan German sipaite chuan Ireland chu an la a, September thla khan Operation Icarus a thleng a, Iceland chu an la ta a ni.
  Chutiang chuan Third Reich chuan US bomb laka a inveng ta a ni.
  Mahse hei hi Fuhrer tan chuan a tawk lo va, Kraut-ho chuan America chu an rawn bei tan ta a ni.
  Sipai thenkhat chu Argentina leh Brazil-ah sawn an ni. Tin, ṭhenkhat chu Greenland leh Canada kaltlangin an insawn bawk.
  Dik tak chuan Japanese te nen German ho pawhin Australia an la ve bawk.
  Kum 1945 khan Nazi-ho chuan Western Hemisphere-a ram pawimawh tak takte chu an la thei ta a ni. America chuan German E-series tank thar a hmachhawn a, chu chu Sherman leh Pershings te aiin nasa takin a sang zawk a ni. Hitler-a E-75 chu American silai chuan eng ang pawhin a luh theih loh tak zet a ni a, rang takin German tank lian ber a lo ni ta a ni. Kum 1946 March thla khan United States chu a inpe ta a ni.
  Tin, hun eng emaw chen chu sipai chawlhna a awm bawk. Tunah chuan Stalin chu ngawi rengin a thu a, lawng chu a ti nghing lo.
  Hitler-a chuan kum nga chhung a chawl a, a thil neihte chu a ei zo ta a ni. Tin, a tawpah chuan a kal a, April 20, 1951 khan Japan chu a bei ta a ni. Thil neih tam lutuk a nei a.
  Indona hi thla riat chhung a awh a, Japan leh a colony zawng zawng an lak hnuah a tawp ta a ni.
  Chumi hnuah Fuhrer chuan Latin America-ah operation eng emaw zat a nei leh a, Spain leh Portugal te, leh neutral ram dangte pawh a la ta a ni.
  Türkiye pawh an hneh ta a ni.
  Khawvel pum huap deuhthaw lalram, Third Reich chu siam a ni tih a chiang ta. Mahse, USSR stripped-down chu a la awm tho.
  Kum 1953 March thla khan Stalin-a chu a thi a, chumi hnuah Beria chu kah a ni. Nikita Khrushchev chuan thuneihna a la ta a ni. Stalin-a personality cult pholanna hmanga congress vawi 20-na buatsaihtu, ani pawh hi indonaah zahthlak takin a chak lo.
  Tin, Hitler-a chuan thutlukna a siam ta a ni:
  - Khawvela independent power hnuhnung ber chu man.
  Tin, chutiang chuan May 1, 1956-ah chuan Third Reich sipai lian tak, khawvel pum huapa USSR beihpui thlakna ropui tak chu a intan ta a ni. Hetah pawh hian indona leh thisen tam tak a awm leh a.
  Hitler-a chu tun hnai khan kum sawmruk leh pasarih a tling tawh a, mahse mihring ei thin chuan a rilru a hahdam duh lo.
  Ramri chu Moscow bulah a kal hnai hle - a hla ber chu kilometer za hnih leh sawmhnih chauh a ni. Rzhev hi German khawpui a ni tawh a. Chuvangin Kraut-ho chuan thlasik hma pawhin USSR khawpui chu an la ang a, a tawpah chuan planetary scale-a empire tihnghehna chu an zo vek ang tih an beisei a ni.
  Mahse hmeichhe naupang pali, Natasha hovin an kalna kawngah an ding a.
  Hmeichhe hmeltha, kekawr bul lo, bikini ha te chuan Soviet khawpui Kalinin chu an humhim a, May 4, 1956 khan German sipaite chuan an rawn lut a, an bei tan ta a ni.
  Hma lamah chuan AG series-a German pyramidal tank te an awm a. Anni hi thiltithei tak an ni a, Soviet silai chu angle zawng zawng atanga kah a nih chuan an tuar thei lo tak zet a ni.
  Mahse he thubuaiah hian fascist-te chu an vanduai hle a: hmeichhe naupang pali - dawithiam chak tak takte chuan an dodal a ni. Tin, heng indo mite hian hmelma beih dan an hre chiang hle bawk.
  Natasha chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawm a. German pyramidal tank caterpillar chhungah a tla ta a ni. Chuvang chuan car chu vei lamah a tlan phei a, a ṭhenawm chu a rawn nam ta a ni.
  Tin, tank pahnih chu vawi khatah an puak ta vek bawk.
  Tin, Natasha chuan twitter-ah heti hian a ziak bawk.
  - Hei hi ka strategy a ni!
  A kawppui Zoya pawhin a ke ruh hring hmangin grenade a kap chhuak bawk. Tin, Hitler-a pyramidal mastodon-a caterpillar-te chu a vawm bawk. Hnehna changin a hawi let a, a ṭhenawm chu a rawn nam ta a. Tin, tank pahnih a puak leh bawk.
  Zoya chuan a ti chhuak a:
  - USSR tan ropuina awm rawh se!
  A dawtah chuan Augustine-a chuan mei chu a kaihruai a. A kekawr bul chauh pawh a paih a, thil thahthlak tak a ni. Tin, German car pakhat chu a track-ah a rawn nam a. Tin, chuvang chuan Hitler-a tank te chu an insu leh ta a ni.
  Diabola sam sen chuan hla a sa a;
  - Bawih kan ni lo vang, .
  Kekawr bul loin i paih ang u!
  Tin, chutah Svetlana chuan hmelma chu a kap ta a. Tin, chutiang chuan a dik leh chiang hle bawk. Tin, ke ruh hring (bare toes) puihnain pawh. Tin, fascist car te chu an insu ta a. Tin, engtin nge an puak dawn tih pawh.
  Tin, Svetlana chuan heti hian hla a sa ang:
  - Ka Pa Ram ropuina awm rawh se!
  Hmeichhia te u, huaisen takin inbei rawh u!
  Natasha chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh leh a, German tank pahnih a rawn insu a, a au chhuak ta a ni:
  - Stalin-a chungah ropuina awm rawh se!
  Zoya pawhin a ke ruh hring hmangin thil thattu a paih a, a lungphu chung lamah chuan a au chhuak a:
  - Holy Rus' tan chuan!
  Augustine-a chuan a kekawr bul hring hmangin grenade chu a khawih a, Nazi-ho mastodon-te chu a nawr a, a ti chhuak ta hlawm a:
  - Ramri thar thlengin!
  Svetlana chuan rilru na takin thihna thilpek chu a ke ruh hring hring hmangin a paih a, a ti chhuak ta a:
  - Hnehna ropui tak atan!
  Hmeichhe naupangte chuan pyramidal machine hmangin an inbei a, chu chu a cool tak zet a ni. Mahse, chutiang chakna lian tak lakah chuan eng nge tih theih ang? Chutichuan Nazi-ho chuan Kalinin chu an hual vek a, indo mite chu an hual vel atang chuan an chhuak ta a ni.
  May thla chhung khan German ho chuan Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza te chu an la a, Moscow chu an hual vek a, khawpui chu kil tin atangin an hual ta a ni.
  Tin, June thla khan khawpui chu a rawn nuai ta a ni.
  Mi huaisen palite chu an inbei leh a, beidawng takin an inbei leh bawk.
  Natasha chuan puakruk a kap a, a kekawr bul chauh hmangin grenade a vawm a, heti hian hla a sa a:
  - Kan khawvel hi ropui rawh se!
  Zoya pawh chuan puakruk a kap a, a kekawr bul chauh hmangin grenade a kap leh a, a lung chung lamah chuan a au chhuak leh ta a:
  - Stalin thar hi ka milem a ni!
  Tichuan Augustine chuan a kap a, active takin a kap bawk. Tin, a ke ruh hring hmangin grenade a vawm a, a au chhuak a:
  - Hnehna thar a awm ang! Fighter thar an lo tho chhuak ang!
  A dawtah Svetlana chuan a shot a, a khingpuite chu a mow down. Tin, a kekawr bul chauhvin a khingpuite chungah thil thihna thlen thei chu a vawrh a, a au chhuak a:
  - Indona thianghlimah hian kan hnehna a awm ang!
  An pali hian Moscow-ah beidawng takin an inbei a. Mahse chaknate chu a inang lo hle. Khawpui chu literal takin mipui tam takin an rawn luah khat a, an fighter chi hrang hrang, black, yellow, brown te chu cannon fodder angin an hmang a ni.
  Tin, chutah chuan July 3-ah chuan a tawpah chuan Moscow chu a tla ta a ni... Hetih lai hian German-ho chuan Kazan, Ulyanovsk, Gorki khawpui leh Ryazan te chu an la ta a, dik tak chuan Uralsk lui thlenga ramte chu an la ta a, Orenburg khawpui chu an rawn bei tawh bawk.
  Khawchhak lam atang pawhin sipai lian tak tak an rawn kal zel bawk. July 4, 1956 khan Nikita Khrushchev chuan amah leh Politburo member dangte himna tur tichiangtu atan Third Reich hnenah inpek a rawt a.
  Hitler chuan hei hi a remti a... Indona chu thla hnih aia rei lo a awh hnuah a tawp ta a ni. Tin, thiltihtheihna inthlauhna chu a tir atang rengin beiseina nei lo a ni.
  Amaherawhchu, nula palite chuan chak loh an pawm lo. USSR chu an man vek tawh avangin Hitler-a thah chu engtin nge ni ang?
  Tin, August 9, 1956 khan hmeichhe naupang pali hriat lar tak tak, tlangval Oleg Rybachenko nen chuan Hitler-a bunker chu beih an tum a, chu chuan hun zawng zawnga misual pawimawh ber chu an tichhia a ni.
  Chutichuan hmeichhe naupang pali leh tlangval pakhat kum sawm leh pahnih vel mi, taksa thau tak, kawrfual tawi chauh ha chu Cyprus-a a thlangtu Hitler-a chenna inah an insawn ta a ni.
  Hmeichhia chu kekawr bul lo leh bikini ha a ni a, tlangval chu shorts a ha a, kekawr bul lo pawh a ha bawk. Chuvangin pangate chu magic hmanga puh an ni vek a ni.
  Naupang pakhat leh hmeichhe naupang pali an bei mek a ni.
  Oleg Rybachenko chuan a ke hring, naupang ang maia pulsar chu a vawrh a, fascist-te chu a tidarh a, a bengchheng a:
  - Russia ropuizia avang hian!
  Natasha chuan a navel atang chuan lightning a chhuah a, Krauts te chu a hal a, a ke ruh hring hmangin mei ball a kap a, Nazi te chu a hal a, hla a sa a:
  - Rus thar tan chuan'!
  Zoya pawh a rawn bei mek bawk. A ke ruh hring hring nen killer present a paih. Tin, a rilru chu a pholang a, chuta tang chuan lightning a rawn chhuah chhuak ta a!
  Tichuan, heti hian a sa a:
  - Rus' chu lar rawh se!
  Augustine pawhin a hnute chu a rawn pholang bawk. A hnute sen hring atang chuan pulsar chu a paih chhuak ta a. Tin, a ke ruh hring hring nen chuan lightning a rawn chhuah ta a.
  Tin, a zai bawk a:
  - Falcon hmasa ber chu Lenin a ni a, falcon pahnihna chu Stalin a ni!
  Tin, tunah chuan Svetlana chu a rawn bei ta a ni. Pulsar-in ke ruh hring hring hmanga a paih chhuah ang maiin... Fascist-te chu a tikehsawm ang. Tin, chutah chuan scarlet nipple atang chuan lightning bolt a rawn chhuak ta a. Tin, Nazi tam tak a mow down dawn bawk.
  Tin, a zai ang:
  - Nu Ram leh Stalin tan!
  Oleg Rybachenko chu attacking lamah a awm leh ta. Fascist-te chu magic khandaih hmangin a tikehsawm a, a ke ruh hring hring hmangin lightning bolt a thlah bawk.
  Tin, naupang chuan a au chhuak a:
  - Ram ropui zia!
  Natasha chuan khandaih hmanga Nazi-ho a tikehsawm a, a kekawr bul chauh hmangin hremhmun pulsar a vawrh chhuak a, a au chhuak a:
  - Setana fate kan ni!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr bul hrual atang chuan killer bubble a rawn thlawk chhuak bawk. Tin, mi zawng zawng a melt vek bawk.
  Zoya pawh a rawn bei mek bawk. Mi zawng zawng khandaih hmangin a tichhe vek. Tin, Kraut-ho chu a hnute sen atang chuan meialh ang maiin a rawn surtir bawk. Tin, a ke ruh hring hring nen chuan hellish pulsars a paih bawk.
  Chutih rual chuan a rawn au chhuak a:
  - Fatherland rinawm tak tan chuan!
  Augustina pawh a rawn bei mek bawk. Tin, a ruby hnute chuan hna a thawk a, lightning cascades a chhuah tir bawk. Tin, an kut chuan khandaih hmangin dodaltute chu a tikehsawm a. Tin, ke ruh hring (bare toes) te chuan pulsars an paih bawk.
  Meialh mawi tak chuan a au chhuak a:
  - Pathian Dum tan chuan!
  Tin, chutah chuan Svetlana chu offensive-ah a rawn lut ta a ni. Tin, Terminator hmeichhia a ni bawk. Strawberry hnute atang chuan lightning leh pulsars te chu a rawn thlawk chhuak ta a. Hmeichhe naupang vel zawng zawng chu an hal vek a. Nazi leh Third Reich-a knight-te chuan a bik takin an tuar a ni.
  Tin, hmeichhia chuan a la ang a, a au ang:
  - Great Rus' ngei tan pawh! Ka insual ta!
  Mipa naupang pakhat leh hmeichhe naupang pali chu offensive-ah an awm mek a ni.
  Bunker chhunga corridor hrang hrangah an kal kual a. Anmahni fascist-te chu an tiboral vek a ni. Hitler hnung an zui dawn a ni. Dik tak chuan he morel hian kum sawmruk leh pasarih chhung chu he khawvelah hian a nung thei a ni. Chutichuan terminator pangate chuan thutlukna an siam ta a ni: Hitler tan chuan a tawk tawh a, an that dawn a ni! Chuvang chuan nula leh tlangval chu an che a.
  Oleg chuan fascist-te chu khandaih hmangin a tikehsawm a, a kekawr bul chauh hmangin energy clot a paih a, hla a sa bawk:
  - Ropuina ropui Rus'!
  Natasha chuan a hnute sen hring hmangin, chutiang bawkin Nazi-ho chu khandaih hmangin a tikehsawm a, a ke ruh hring hmanga pulsar a paih bawk a, a au chhuak a:
  - White Rus' tan chuan!
  Zoya hi wild offensive-ah a awm mek a ni. Khandaih hmangin a chop bawk a, scarlet nipple nei fascist-te chu lightning bolt a vawm bawk. Tin, a rilruin a au chhuak a:
  - Pathian var chuan hnehna pe rawh se!
  Tin, kekawr bul chauh nen chuan pulsar ang maiin a thlawk chhuak ang.
  Tin, hetah hian Augustine-a chu offensive-ah a awm bawk. Chutiang chuan thinrim leh rang takin. Chu hnute sen atang chuan lightning pawh a sur a, cornucopia atanga lo chhuak ang maiin. Tin, fascist-te chu khandaih hmangin a tichhe bawk. Tin, i ke ruh hring hring nen chuan thil kang a chhuak ang.
  Chumi hnuah chuan sam dum chuan heti hian hla a sa ang:
  - Pathian Dum chuan hnehna a pe ang!
  Tin, Nazi-ho beihnaah pawh Svetlana. Khandaih hmangin a tikehsawm bawk. A ruby hnute atang chuan lightning a kap a, a kekawr bul chauh hmangin pulsar tichhe thei tak tak a thlawh tir bawk.
  Tin, a lungphu chung lamah chuan a au chhuak bawk:
  - Svarog hnenah ropuina awm rawh se!
  The Five hian rampage an nei a, tank an tikehsawm a, Nazi bunker an tichhia a, a dangte pawh an tichhe nasa hle. Locust angin dodaltu a tichhe thin.
  Oleg hi offensive lamah a awm mek a ni. Tlangval chuan khandaih ang maiin a slash a. Tin, naupangte ke chu a kut zungtang hring hring hmangin a hrufai bawk. Tin, fascist-te chu harsatna awm lovin a dah thla ang.
  Tin, chutah chuan a zai ang:
  - Ni e, Great Rus'! I bulah ka awm e!
  Natasha pawh offensive lamah a awm ve bawk. Fascist ho chu a tichhe vek a ni. Kekawr bul lo chungin pulsar a paih thin. Scarlet nipples, lightning rawn chhuak chu cascade-ah a rawn chhuak.
  Tin, amah leh amah a zai bawk a:
  - Russia ropuina, Svarog hi ka messia a ni!
  Zoya hi wild offensive-ah a awm mek a ni. Lightning ruah a sur bawk. Tin, a ruby hnute chu chakna luang chhuak atang chuan surf buoy ang maiin a inher bawk.
  Tin, ke ruh hring (bare toes) te chuan pulsars meialh ang maia clots an click bawk.
  Zoya chuan a au chhuak a:
  - Cosmic Russia tan ropuina!
  Tin, kekawr bul hring ang maiin a la ang a, grand scale, tihchhiatnaah a inpe ang.
  Tin, hetah hian Augustine-a chu indonaah a awm bawk. A ke ruh hring hmangin hmêlma chungah thil tichhe thei leh thihna thlen thei thil a vawrh chhuak bawk. Tin, a hnute sen hring chuan machine gun ang maiin hmêlma chungah chakna nasa tak leh chhiatna nasa tak a rawn chhuah tir bawk. He sam dum hian Nazi te ang bawkin a thresh thin. Literally i hmangaih ang.
  Tin, kekawr bul hring (bare heel) nen chuan a va na em em bawk!
  Tin, a au chhuak ang:
  - Black Russian Pathian chakna leh finna avang1
  Tin, chutah chuan Svetlana chu a rawn bei ta a ni. Fascist-te pawh khandaih hmangin a tichhe vek bawk. Tin, hnute sen hring hmangin thihna thilpek a theh chhuak bawk. Tin, a lak dan leh a sak dan te pawh:
  - Kan Rus ropui tak hnenah ropuina awm rawh se'.
  Tin, a kekawr bul hring hmangin hmêlma chu pulsar hmangin a vuak ang. Tin, khandaih hmangin a la ang a, a slash bawk ang...
  Ni e, an pangate hian Hitler-a vengtute chu an sawp thla a, an lar hle. Hengte hi i mamawh hmeichhe naupangte chu an ni tak zet a ni.
  Tin, a bula tlangval Oleg Rybachenko pawh hi a cool em em bawk! Tin, fascist te pawh a tiboral nasa hle bawk.
  Hei hi Terminator naupang chu a ni.
  Khandaih hmanga chopping ang maiin. Tin, spin a la ang a, Nazi-ho chu khandaih hmangin a titawp ang. Tin, pulsar chuan a kekawr bul chu a paih ta a.
  Tin, a au chhuak ang:
  - Europe ram ropuizia avang hian!
  Tin, hetah hian Natasha chu offensive-ah a awm bawk. Chutiang chuan a thinrim hle. Tin, a hnute sen hring atang pawhin pulsars a chhuah tir bawk ang. Tin, fascist ho pawh a tichhe vek bawk. Tin, kekawr bul chauhvin chutiang pulsar tualthattu chu a vawrh chhuak bawk.
  Tin, a lungphu chung lamah chuan a rilruin a au chhuak a:
  - Russian Pathiante ropuina!
  Zoya ngei pawh hi offensive-ah a awm mek a ni. Tin, Nazi zawng zawng chu khandaih hmangin a that vek bawk. Tin, an vun chu drum-ah an tan bawk. A nih loh leh a dik zawk chuan sieve-ah a awm bawk. Tin, a kekawr bul hring nen Nazi-ho lakah a inpe ang. Tin, hnute sen hring atang chuan chakna luang chhuakin a charge ang che. Awle, Nazi ho pawh a ti na tak zet a ni.
  Tin, Zoya chuan a rilruin a au chhuak a:
  - Holy Rus' tan chuan!
  Tin, chutah chuan Augustine-a chu a thawkrim lehzual ta a ni. A ke ruh hring hmangin pulsar a launched bawk. Tin, hnute sen atang chuan lightning ang mai a ni. Tin, kekawr bul hring atang ang maiin pulsar, lightning kang tak chu a lo chhuk ang.
  Tin, ani chuan a au ang:
  - Pathian Dum khawngaihna chu kan hnenah a awm!
  Tin, sam sen diabola chuan a la ang a, hmelma chu a beng ang.
  Tin, hetah hian Svetlana chu a rawn bei mek bawk. Nula chu pangpar rawng hring hring mai mai a ni.
  Fascist-te chu inrintawk takin a kang a ni. Tin, ruby hnute atang chuan chutiang machine-gun puak chu a thawn chhuak thin. Mi zawng zawngin universe hi mei an hal thei tih. Tin, an la a, Nazi zawng zawngte chu mei an hal ta a.
  Ni e, chutiang thiltihtheihna chu a dodal a nih avangin Hitler tan chuan a harsa dawn a ni.
  Mahse Svetlana chuan a au chhuak ta a:
  - Tin, Pathian Var hmangaihna pawh kan hnenah a awm bawk!
  Panga chu amah ah a move. Fascist te chu khawngaihna awm lovin a tichhia. Tin, hremhmun chhiatna a lantir bawk. Chutiang nula kawng daltu chu a thi ang.
  Oleg hi offensive lamah a awm mek a ni. Tlangval chu Hitler-a office chu a rawn hnaih tial tial a. Engtin nge savawm takin khandaih hmangin a tikehsawm. Tin, naupang kekawr bul chuan pulsar a thawn chhuak bawk.
  Ni e, fascist ho kha an vanduai hle a, chutiang hmeichhe naupang leh tlangval dashing tak takte nen chuan ka inrawlh ta a ni.
  Tunah chuan Natasha chuan a hnute sen hring atang chuan chutiang meialh ang mai chu a chhuah tir dawn a ni. Tin, fascist tam tak a hal bawk. He hmeichhia hi terminator dik tak a ni.
  Mahse, i ke ruh hring hring hmanga i khingpui chungah ralthuam thahthlak tak i kah dan tur. Tin, a bik takin a fuck ang che.
  Chumi hnuah chuan Natasha chuan a rawn ti chhuak ta a:
  - USSR tan ropuina awm rawh se!
  Zoya pawh offensive lamah a awm ve bawk. Strawberry hnute atang hian meipui a pe ang. Tin, a khingpuite a hneh bawk. Tin, queue khat hnu queue a pe bawk. Tin, hnute sen hring hmangin hmêlma chu a la ang a, a kap ang.
  Tin, a ke ruh hring hring hmangin hmêlma chu a vuak ang.
  Tichuan heti hian a sa ang:
  - Kan Leilung hi ropuina awm rawh se!
  A dawt leh chu Augustine-a beihnaah a ni. Tin, wild offensive-ah pawh a awm bawk. A khingpuite a that thin. Tin, hnute sen hring nen chuan a hmelma te chu disc kang tak tak a vawrh thin. Nazi-ho chu literal takin vut-ah an hal a ni.
  Tin, indo mi chu a au chhuak ta a:
  - Hnehna ropui tak atan!
  Mahse Svetlana chu a rawn bei mek a ni. Chutiang chuan thinrim leh aggressive tak a ni. Krauts te chu a kekawr bul chauhvin a khuh a. Tin, strawberry hnute atang chuan a chhuah meuh chuan thil tha lo tak a ni.
  Tin, fascist-ho chu a la ang a, a halral vek ang.
  Nula chuan a la a, a rawn au chhuak ta a:
  - Russia pathian chak tak takte tan chuan!
  An pangate chuan an la a, Fuhrer-a office lam chu an rawn pan ta a. Hitler hi a upa tawh hle. Sam dum a lo lang a, a hmaiah chuan bald spot a lo lang bawk. Mi tawi tak a ni. Nula leh tlangval hmaah chuan a khup thlengin a tlu a.
  Natasha chuan a ke hring leh thisen chhuak chu a rawn nawr a, a au chhuak ta a:
  - Ui chu fawp rawh!
  Hitler chuan hlauthawng takin a fawp a...
  Zoya pawhin Fuhrer chu a kekawr bul hring chu fawp turin a nawr lui bawk. Hitler-a chu a thunun ta a ni.
  Tichuan Augustine-a kekawr bul hring leh hrual chu a fawp ta a. Lungawi takin a cooed a.
  Svetlana pawhin a kekawr bul lo chu a fawp a ngai bawk. Chutah Fuhrer-a nula te chuan a kut leh keah chuan an rawn man ta a. Tin, an han hrual chuan hmun liah an phelh a.
  Tin, Hitler chu August 9, 1956 khan lungngaihna nasa tak avangin a thi bawk.
  Hun zawng zawnga misual ropui ber, khawvel pum luahtu lalna chu a tawp ta.
  Dictator ropui leh thisen chhuak thlaktu chu Schellenberg a ni a, Himmler-a thlaktu a ni. Tin, Hitler-a fapate zinga thil ti thei ber, artificial insemination hmanga hmuh chu formal heir-ah puan a ni bawk.
  Mahse... Thuneihna inchuhna a intan a, Schellenberg chu Mainstein-a"n a paihthlak a, thisen chhuak nasa takin an inhmachhawn ta a ni.
  
  HELL TERMINATOR CLIP THIL THAWN THAWN THAWN THAWN THAWN THIN
  German mithiam pakhat chuan kum sawmli leh pahnih thlasik lai khan German-ho chuan document lem-ah stainless steel paper clip an hmang tih a hmuchhuak a, Russian-ho erawh chuan thir pangngai chauh an hmang thung. Tin, chutah chuan he thu hi high command hnenah a report ta a ni.
  Chumi hnuah chuan he nuance hi ngaihtuah a ni a, German agent-te chu an hlawhchham fo lo tan ta a ni.
  Tin, hei vang hian Fritz hian Stalingrad bula flanks-ah offensive neih an tum thu an sawi chhuak ta a ni. Tin, sipaite chu an inzawm khawm leh ta a. November 19-a beihpui thlak ṭan a nih khan Red Army hian invenna chak tak tak an hmachhawn a. Chu bâkah, beihpui thlak ni chuan khaw lum chu thlawh theih loh a ni ta a, chu chuan thlawhna chu a tichak lo va, artillery barrage-in nghawng a neih pawh a ti tlem bawk.
  Chutih lai chuan German sipaite chuan an tuar thei a, mahse indona chu thla khat chuang zet a ni a, Red Army tan chuan hlawhtlinna lian tham a awm lo.
  Africa ramah pawh thil a kal dan a danglam deuh hlek a. Rommel hian Europe atanga sipai chakna tam zawk a dawng a, American-ho lakah pawh beihpui thlakna ropui tak a nei thei ta a ni. American sipai training nei lo leh tawnhriat nei lo sangkhat leh sawmnga chuang zet an man a ni. Tin, Rommel-a sipaite chuan Algeria leh Morocco te pawh an la bawk.
  Chumi hnuah chuan United States chuan Wehrmacht-te nen inkahhai an dil ta a ni. Indona atanga America a inhnuhdawh chu hmang tangkaiin German ho chuan Rommel chu an tichak lehzual a, Libya leh Egypt-ah Britain an hneh ta a ni. Chutih rual chuan thlasik lai chuan German sipaite chuan Leningrad bula Red Army-te beihna leh Stalingrad bula beih tumna thar te, Rzhev-Sychov lam hawia beih tumna te chu an do let ve ve a ni. Thlasik chu a muang deuhin a liam ta. Thlasik laiin USSR tan hlawhtlinna a chan theih loh avangin chakna a khawlkhawm ta a ni. Tin, German ho chu Africa leh Middle East-ah te hma an sawn zel bawk. Egypt, Iraq leh Kuwait an tlak hnua man a ni. Syria ram thenkhat chu Türkiye-a"n a luah a ni. Chu chu Britain nena indonaah a lut ta a ni.
  Thlasik lai chuan khawchhak lam lamah pawh lull a awm bawk. Nazi-ho chuan Sudan-ah hma an sawn a, Iran leh Middle East-ah te hma an sawn ta a ni. August thla chauh khan Stalin-a sipaite chuan Stalingrad-ah hma an sawn tum a ni. Mahse, German defense khauh takah an tang leh ta a ni.
  Armor-piercing, accurate leh rapid-fire cannon nei Panther hian a bik takin defensive battle-ah a che tha hle.
  German ho chuan kum sawmli leh pathumna chhung zawng chu khawchhak lamah defensive-ah an hmang a. Hetih lai hian Africa chu an la a, Iran India ram a luh hnuah Japan sipaite nen an inpumkhat ta a ni.
  Thlasik lai chuan Red Army chu an hmasawn lo tluk a ni. Stalin chuan remna awm thei tur chu a chhui chhuak a. Tin, German ho chuan English colony te chu an ei zo ta a ni. Churchill-a chu a damlo a, a him lo hle tih a hriat avangin a colony an hloh hnuah German-ho nen indona thuthlung siam a tum ta a ni. Hei hian fascist-te chu khawchhak lamah kut zalen tak a pe a ni.
  Tin, May 1944 khan Wehrmacht chuan Caspian Sea lam hawiin an bei tan ta a ni.
  Indonaah hian "Panthers"-2 leh "Tigers"-2 te an tel a ni. Heng machine te hian an chakna an lantir a, mahse a pawimawh ber chu jet aviation a ni a, chu chuan a tlukpui a nei lo. A bik takin ME-262 leh XE-162 te hi a ni.
  Tin, Arab, African leh India mi tam tak chu kea kal sipaiah an lut bawk. Cannon fodder ang maiin hmalam an pan chho ta a.
  Awle, indona lamah i kal ang u!
  Hmelma chuan ruang paihin Caspian tuipuiah an rawn lut a, lei hmangin Caucasus chu an hnial ta a ni. Tin, Turk leh Rommel-a sipaite pawhin khawthlang lam atangin an rawn bei bawk.
  A buaithlak vek...
  Wehrmacht hian division za thum chuang, a tam zawk chu ramdang mi an ni a, an beihpui thlaknaah hian an thlawh tir a. Tin, hlawhtlinna ropui tak a chang bawk.
  Red Army te chuan huaisen takin bei mahse.
  A bik takin hmeichhe naupang pali Natasha, Zoya, Augustina leh Svetlana te chu.
  A bik takin, dashing takin an kekawr bul chauhvin hmêlma chu thihna thilpek an vawrh chhuak a.
  Mahse, dawithiam huaisen pali leh hmeltha tak takte pawh chu, a tlangpuiin, thiltihtheihna nei lo an lo ni ta a ni.
  Caucasus hi thlasik lai khan an la vek a ni. Thlasik lai hian Fritz-ho chuan Saratov leh Kuibyshev te pawh an man a, khawthlang lam atangin hma an sawn ta a ni. Tin, Uralsk, Guryev leh Orenburg chu a pan hnai bawk.
  Thlasik lai chuan an ding ta a. Hun engemaw chen chu lull a awm ta. Orenburg-ah ngei pawh hian indona a awm a. Tin, he khawpui hi legendary a lo ni leh ta a ni. Chutah chuan Emelyan Pugachev hunlai chu an hrechhuak ta a ni.
  Fuhrer hian hun engemaw chen chu USA leh Britain nen remna hnuhnung ber siam tumin a bei a. Tichuan Japan nen indona chu an chhunzawm ta a. Hlawhtlinna nei lo mahse. Tuipuiah samurai hian hnehna eng emaw zat a chang a.
  Kum 1945 thlasik lai, April 20 khan Operation Kremlin chu an tan a, Moscow chu an bei ta a ni.
  Indona chu nasa takin a thleng ta a ni. German ho chu thisen chhuak indonaah an hruai lut ta a ni. Soviet sipaite chuan huaisen takin an bei a. Mahse, thla thum chhung zet indona rilru na tak tak an neih hnuah, jet aircraft leh "E" series tank thar ber ber hmangin German ho chuan Moscow chu an hual ta a ni. Kawng dangah chuan Tambov, Penza, Ulyanovsk te chu an la thei a, Ufa lam pan chuan hmasawnna an nei thei bawk.
  August thla khan Ryazan chu a tlu a, Moscow nena an inkar chu a zau lehzual a ni.
  Stalin chuan eng term pawhah remna a pe a. Fuhrer chuan hei hi a ngaihsak lo. Mahse Moscow hian December thla thleng a chelh tlat a, a tawpah chuan an la ta a ni.
  Fritz te hian kum tawp lamah chuan Gorky leh Kazan te pawh an la ta a ni.
  Kum 1946 May thlaa thlasik chawlh hnuah Kraut-a te chhungkua chu Urals-ah an insawn ta a ni. Indona chu chutiang chuan a na tawh lo. General tam tak chuan an phatsan a, insual lovin an inpe ta a ni. Tin, Stalin ngei pawhin stroke a nei a, chutiang chuan indona atan a inpeih lo.
  Sverdlovsk an lak hnuah USSR sorkar chu Novosibirsk-ah a insawn ta a ni.
  Mahse Wehrmacht sipaite chuan an hnungah an zui ta a ni.
  Kum khat chhungin khawpui te chu an la ta a ni. Novosibirsk chu thlipuiin a lak hnuah Stalin chuan mimal himna atan inpek a remti ta a ni.
  Tin, rei lo teah Japan leh United States chuan remna thuthlung an siam ta a ni. Britain leh America chuan a tawpah chuan Wehrmacht-a hlawkna zawng zawng chu an hre vek ta a ni.
  Hitler-a chuan ram tam tak a luah tawh a, Japanese-ho nen chuan a colonial empire a siam ta a ni.
  Mahse lal hun rei tak a nei lo. Kum 1957 April ni 20 khan dawithiam hmeichhe naupangte chuan Fuhrer-ho lakah operation neih an tum ta a ni. Tuna kum chanve vel zeta upa dictator chenna in chu dawithiam paliin an bei a ni.
  Bikini ha raldotute chuan an kutah magic khandaih kengin an kekawr bul lo hmangin lightning leh pulsar an vawrh chhuak thin.
  Natasha chuan mill pakhat a tlanpui a, fascist-te chu a tikehsawm a, a kekawr bul chauh hmangin chakna ball a vawrh a, a au chhuak a:
  - Pa Ram ropuina awm rawh se!
  Zoya chuan a magic khandaih hmangin a slash a. Nazi-te pum chu a rip chhuak a, twitter-ah a ziak a:
  - Ramri thar thlengin!
  Tin, a ke ruh hring hring nen chuan pulsar a chhuah ang.
  Tichuan Augustine-a chuan a rawn bei ta a. Magic khandaih hmangin mill chu a enkawl bawk. Tichuan a kekawr bul chauhvin thil thah thei tak a paih ta a ni.
  Chumi hnuah chuan harpy sen chuan:
  - Pathian Dum tan chuan!
  Attack-ah hian a dawttu chu Svetlana a ni. Khandaih ang maiin a tan bawk a, a ke ruh hring hmangin lightning a chhuah tir a, fascist-te chu a tikehsawm a ni.
  Tichuan Natasha chu a rawn kal zel a, Hitler-a bodyguard-te chu a rawn beng a, a au chhuak ta a ni:
  - Tin, fascist zawng zawng chu cue hmangin ka chop vek ang!
  Tin, kekawr bul lo, hmeichhe naupang ang maiin, pulsar, leh a thlak.
  Tin, hetah hian Zoya chu attack-ah a rawn lang bawk. Sawi dan leh sa hrual dan. Tin, a ke ruh hring hring nen chuan lightning a chhuah ang.
  Tichuan a au chhuak ang:
  - Super girl ka ni!
  A dawt leh chu Augustine-a beihnaah a ni. A inher bawk... Tin, a rilru atang chuan lightning bolt pahnih khat a rawn thlak bawk. Tin, pulsar chuan a kekawr bul chu a paih ang a, a au ang:
  - Super warrior ka ni a!
  Tin, a sam sen chu proletarian banner ang maiin a rawn inher chhuak bawk.
  Tin, hetah hian Svetlana chu a rawn bei mek bawk.
  A khandaih te chu a inher a, a kekawr bul hring te chuan chakna hrui a theh darh a, a navel atang chuan lightning a rawn thlawk chhuak bawk.
  Nula chuan heti hian hla a sa ang:
  - Dragon chu kan tikehsawm ang a, Fuhrer chu kan tichhia ang!
  Natasha pawhin offensive-ah a khandaih a vawrh a, fascist-te chu a tikehsawm bawk. Tin, a kekawr bul chauhvin missile thihpui thei tak tak a vawrh chhuak bawk.
  Tin, bawm chu Hitler-a vengtute chuan an khalh lut bawk.
  Tin, nula chuan a rilruah hla a sa a:
  - Anihilator fighter ka ni a, .
  Tin, terminator ropui tak chu...
  Atom pakhat chu vawi khatah a inthen darh a, .
  Tin, bang bulah chuan lu rawh!
  Zoya, on the offensive chuan a la a, a ke ruh hring hring hmangin a paih a, thil pakhat chuan inchung chu a ti thlawk bo ta a ni.
  Tin, a hla sak dan te pawh:
  - Ropuina chu cosmic distance-ah te!
  Tin, a khandaih chuan hmêlma chu a ṭhen te te leh sa hrual hrual teah a tikehsawm leh bawk a.
  Tin, hetah hian Augustine-a movement-ah hian. Fascist-te a thresh dan. Tin, sa thisen chhuak chi hrang hrang chu kawng tinrengah a thlawk chhuak bawk.
  Tin, nula kekawr bul lo chu pulsar-ah a inpe ang a, a au bawk ang:
  - I hmeltha ropui tak ka ni! Chu chu mi zawng zawngin an duh ber!
  Tin, hetah hian Svetlana chu a che mek bawk. Navel atang pawhin lightning a chhuah tir dawn bawk. Tin, pulsar chuan fascist-te chu a kekawr bul chauhvin a paih thla ang. Tin, a khandaih te chu, a tha e, executioner mai an ni.
  Tichuan nula chuan a chip a:
  - Pa Ram ropuina awm rawh se!
  Natasha chu a rilru a buai em em a. Krauts te chu a bei ta a. A tikehsawm a, a kekawr bul hring tak takte chuan meialh bubble a paih bawk.
  Tin, amah leh amah a zai bawk a:
  - Kan in ropuina!
  Tin, a navel atang pawhin chakna bundle khat a paih bawk.
  Zoya chuan khandaih hmangin mill chu a run a. Fascist pawl khat a titawp. Tin, chutah chuan ke ruh hring ang maiin hmelma lam chu a vawm ta a ni. Tin, hmelma te chu kawng tinrengah a theh darh bawk.
  Tichuan heti hian a sa ang:
  - Russian tsar-te tan ropuina awm rawh se!
  Hetah hian Augustine chu hard attack-ah a awm. A khingpuite a chops. Tin, chutah chuan a kekawr hlim chuan lightning a rawn vawrh chhuak ang... Tin, a navel hlim tak atang chuan pulsar a thlawk chhuak ang. Tin, Hitler-a bodyguard-te pawh tidarh rawh.
  Chumi hnuah chuan hmeichhe sam sen chuan heti hian hla a sa a:
  - Ka lakah khawngaihna i beisei thei lo!
  Svetlana pawh offensive-ah a awm ve bawk... A khingpuite chu a chop down a, a tichhia. Navel atang chuan lightning bolts a paih chhuak thin. Tin, i ke ruh hring hringte chu chakna luang chhuak (whole cascades of energy flows) nen a eng chhuak bawk.
  Tin, amah ngeiin hla a sa ang.
  - Ka tan ropuina ropui tak, .
  Sakei ai pawhin ka cool zawk!
  Natasha pawh offensive-ah a awm ve bawk... khandaih hmanga a slash ang maiin. Tin, kekawr bul chauhvin tualthahna thil a tichhuak ang. Tin, hetah hian navel atang hian lightning bolt a lo chhuak bawk.
  Chumi hnuah chuan hmeichhe naupang chuan a rawn ti chhuak ta a:
  - Pa ram ropuina atan!
  Zoya chu a rawn che leh ta. Hmelma a tichhe bawk. A hmui hnunglam atang chuan lightning a rawn chhuak a. Navel atang hian chakna clots a paih chhuak thin. Tin, a rilruin a au chhuak a:
  - Throwing champion ka ni tawh!
  Tin, a kekawr bul hring chu a herh kual bawk.
  A dawtah Augustine chu offensive-ah a rawn lang leh ta. Fascist-ho chu khandaih hmangin a vuak a, lettuce te tak teah a chil a. Tin, a kekawr bul chu pulsar ang maiin a paih bawk. Tin, navel atanga lightning bolt pahnih pawh... Tin, fascist dozen zet chu a hmunah chuan an fried bawk!
  Indo mi chuan heti hian hla a sa ang:
  - Nu Duhtak hmingin!
  Tin, kekawr bul lo nen pawh pulsar-in a vuak ang mai a ni!
  Tin, chutah chuan Svetlana chu offensive-ah a rawn lut ta a ni. Hei hi hmeichhe naupang cool zawk thei lo chi chu a ni. He indo mi hian a la ang a, a kekawr bul chauh hmangin lightning bolts a vawrh ang. Tin, navel atang hian annihilation bubbles te chu a thlawk chhuak ang. Tin, hetiang hian indo mi chuan a au chhuak ta a ni:
  - Thingpui huan hian chisel a nei tih ka hre ta!
  Natasha chu a kal zel a. A inher kual a, fascist sawmhnih vel zet chu an tikehsawm ta a ni. Tin, hmeichhia chuan a ke ruh hring hring hmangin annihilation product chu a chhuah ta a ni. Navel atang chuan lightning cascade a lo chhuak a, a hla chu:
  - Ka chatuan, khawvela lal lian ber!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr bul hrual atang chuan pulsar a rawn thlawk ta a.
  Zoya chu a che chhunzawm zel a. Khandaih chu a la a, a tikehsawm ta a. A hmelma te chu a tikehsawm a, a sapphire mitmeng chuan a mit a chhing a. Tin, navel atang chuan chakna lungphum a lo chhuak bawk. Tin, kekawr bul chauhvin tihboralna pulsar te chu.
  Tin, engtin nge a hla sak ang:
  - Champion ka ni ang!
  Tin, Augustine-a movement-ah chuan... A khandaih te chu mill blade ang mai a ni. Insum lovin a in chop a. Tin, navel atang chuan magical fire atanga siam thal nalh tak tak te chu an thlawk chhuak bawk. Tin, hmeichhe naupang kekawr bul lo chuan chutiang tihboralna thilpek chu a pe bawk.
  Tin, sam dum ngei pawh chu a rawn au chhuak a:
  - Championship ropui tak a ni!
  Svetlana pawh hi thilpek a ni lo. A la a, a kekawr bul chauhvin glass chhe lai chu a paih ta a. Tin, fascist dozen hnih chu thiin an tlu bawk. Tin, navel atanga line pum pui a kah chhuah dan tur pawh. Tin, fascist zawng zawng chu harsatna awm lovin a mow down vek ang.
  Tin, mitmeng hrui chungin heti hian a sawi bawk:
  - Ka mumang lian tak ka ni!
  Natasha chuan triple mill chu magic khandaih hmangin a turn ang. A la ang a, a kut zungtang hlim takin thilpek a paih ang. Tin, a kekawr bul hring nen chuan meialh ang maiin bubble tlemte a pe ang...
  Tin, navel atang chuan lightning cascade pum pui a lo chhuak bawk.
  Tichuan heti hian a sa ang:
  - Laser khandaih, .
  A hmelma te chu cut a duh a ni!
  Zoya hi wild offensive-ah a awm mek a ni. Tin, a khandaih te hi diamond drill an ni tak zet bawk. Tin, Kraut-ho chu pound za zeta rit shell ang maiin an tikehsawm bawk. Mahse hmeichhe naupang kekawr bul chu an la a, thisen chhuak thil an paih chuan.
  Tin, chutah chuan a rawn luah ta a, a puak ta a ni.
  Zoya chuan a rawn ti a:
  - Champion thar kan ni ta!
  Tin, hetah hian Augustine-a chu a che mek bawk. A hmelma te a tihlum dan. Tin, a khandaih zungtang chuan mi zawng zawng a tikehsawm vek bawk.
  Tin, kekawr bul chauhvin thihna thilpek chi hrang hrang a thlawk chhuak bawk.
  Tin, Augustine-a chuan heti hian a sa bawk:
  - Ka êng thianghlim!
  Tin, a kâ atang chuan mei a lo chhuak ta bawk!
  Tin, hetah hian Svetlana chu a kal zel bawk. A navel atanga tualthahna thiltihtheihna thilpek a chhuah ang mai a ni bawk.
  Tichuan nula chuan heti hian a sa a:
  - Absolute champion ka ni tawh!
  Tin, a kekawr bul chu a la a, pulsar a thawn ta a. Tin, hremhmun mei chu a beng atang chuan a rawn thlawk chhuak ta a. Tin, tunah chuan bare heel chu bubble-te tan hmun a chang ta.
  Tin, navel atang chuan lightning that thei leh tualthattu a lo chhuak bawk.
  Natasha pawhin khandaih a hmang bawk. Fascist tam tak a chop up a. Tin, lightning ang maia navel atanga a chhuah dan tur pawh. Tin, Fuhrer-a bodyguard-te chu a hnah te tein a hnawih ang.
  Chumi hnuah chuan heti hian a sa ang:
  - A tawp thlenga Pa Ram leh Zalenna tan!
  Tin, i ke ruh hring atang hian thil tualthahna tak tak a lo chhuk ang.
  Zoya chuan hmelma te chu a bei a, a ha a phar a, a au chhuak ta a:
  - Wild crew te an ni! Hmelma chu tikehsawm rawh!
  Tin, hei pawh hi a kekawr bul chauhvin a paih bo ang. Tin, chutiang tualthahna puakruk chu navel atang hian a lo chhuak bawk.
  Nula chuan a rawn ti chhuak nghal zat a:
  - Mualphona ropui tak!
  Tin, chutah chuan Augustine pawh chu a insawn ta a. Emerald mitmeng pawh a eng chhuak bawk. Tin, a navel atang chuan lightning bolt khat chu a tla chhuak ta a. Tin, a ke ruh hring hring chu hmêlma lam hawiin a kap ta a.
  Tin, ani chuan a khandaihtein a vawm a, a au chhuak ta a.
  - World champion zawng zawng aiin ka sang zawk!
  Tin, chutah chuan Svetlana chuan a rawn bei ta a. Chuvangin mi zawng zawng a thrash a, a cut vek bawk. Tin, chutiang hmeichhe cool leh khelh nuam tak chu a ni. Navel atanga rawn chhuak machine gun puak chu literal takin a awm bawk. Tin, fascist tam tak a tichhia bawk. Tin, kekawr bul chauhvin chutiang chakna hnim hring chu luiah a paih chhuak bawk.
  Indo mi chuan heti hian hla a sa a:
  - Goal a hnai tawh!
  Tin, paih turin chakna a khawlkhawm bawk!
  Awle, a tawpah chuan mi palite chu Hitler-a office-ah chuan an rawn puak lut ta a. A vengtu zawng zawng a that vek. Tin, number one fascist ngei pawh khum hnuai atang chuan an rawn chhuak ta a.
  Hitler chuan a rawn ti chhuak a:
  - Poland hi ka pe ang!
  Natasha chuan nuihzat hmel zet hian:
  - A nih loh leh Caucasus ram pawh a ni mai thei?
  Fuhrer chuan a rawn ti a:
  - Ni e, Caucasus pahnih tal, that suh mai rawh!
  Hmeichhe naupangte chuan lungrual takin an chhang a:
  - Kan ke chu fawp rawh!
  Hitler-a chu a rilru a buai hle a, kum sawmruk leh pariat a tlin chauh a ni a, a khup chungah chuan a rawn inbeng kang a, hmeichhe naupangte kekawr bul hring, zungbun chu a fawp a. An nui suk a, an nui suk bawk.
  Fuhrer chuan hmeichhe naupang pakhat zel kephah leivut leh thisen chhuak chu vawi thum a fawp a.
  Chumi hnuah Natasha chuan Hitler-a kut dinglam chu a ke ruh hring hmangin a la a, Zoya chuan Hitler-a kut veilam chu a chelh a, chu pawh chu a kekawr bul chauh hmangin a chelh bawk. Augustina leh Svetlana chuan Fuhrer chu an ke ruh hring hring chuan a kekawrte chu an man a.
  Chumi hnuah chuan hmeichhe naupangte chuan hun leh hnam zawng zawnga misual ropui ber chu kawng tinrengah an hruai ang a, an hruai ang a, an tikehsawm ang.
  Tin, Hitler-a kut leh ke chu a hrual a, natna avanga mak tihna avang chuan dragon lal chu a hmunah a thi ta a ni.
  Chu phuba lakna chuan khawvel chanchina mi thattu leh thattu ropui ber chu a hmu ta a ni.
  Hetah hian thawnthu hi a tawp a ni, he planet-ah hian mumang ang maia thil thleng tak ni tawh mah se, ngaithlatute tan pawh lawmthu kan sawi tak meuh meuh a ni!
  
  
  WITCHES HITLER AH KAN LO AWM VE ANG
  Kum 1941 khan Hitler-a chuan Crete thliarkar a lak hnuah USSR-a kal a tumna chu a thlak ta a. Yugoslavia beih lai khan Stalin-a"n Germany a beih loh avangin Fuhrer-a chu khawchhak lam atanga beih tumna a awm lo tih a ring tlat a ni.
  Chu bâkah, premonitions chuan khawchhak lamah hnehna awlsam tak a awm dawn lo tih a sawi a, chutah chuan kal loh a ṭha zawk.
  Fritz-ho chuan Rommel-a pawl chu an tichak a, Turkey chu Middle East-a sipai luh phalsak turin an fuih thei ta a ni. British ho chu Aigupta ramah an tlawm vek a, Iraq leh Middle East atangin hnawhchhuah an ni. Rei lo teah Franco chuan Gibraltar lak chu a remti ta a.
  Chumi hnuah chuan German-ho chuan Africa-ah sipai an sawn thei tawh lo va, Middle East-ah pawh an sawn thei tawh lo bawk.
  India a tlu ta. Tin, chutah chuan harsatna engmah awm lovin thla ruk chhung chauhvin Black Continent chu an la ta a ni. Tin, a tawp ber chu Britain beih leh November 1942-a metropolis-a sipaite an tlak kha a ni.
  Kar hnih chhungin England chu a tlahniam ta a ni. Tin, a tawpah chuan Krauts te hian hemisphere hmar lamah ke an pen ta a ni.
  Mahse United States nena indona chu a la chhunzawm zel a ni. Tin, tuifinriat kama hlat lutuk leh sipai phurh harsatna avang hian a drag chhunzawm zel bawk.
  Africa ram, Asia ram hmun zau tak tak leh Australia ram hausakna hmangin German sipaite chuan tuipui lian tak an din mek a ni. Anni hian Japan nen tangkawpin tuihnuai indona an nei mek a ni.
  Kum sawmli leh pathumna leh kum sawmli leh pali chu tuipuiah indonaah an hmang a. Iceland leh Greenland te chu an man ta a ni. Tin, kum 1945 khan "E" series tank an neih tawh avangin German-ho chu Canada-ah an tla thla a, Argentina-ah an sipaite an dah khawm ta a ni.
  Chungte chu an ruahmanna a ni. Inbiakpawhna a awm loh avangin United States beih a harsa hle nachungin.
  Mahse September thla thleng khan Canada ram tam zawk chu an la ta a ni.
  German leh Japan sipaite pahnih hian United States hmar lam bial an lut a.
  Mahse, chutih lai chuan Fritzes-a te chhungkua chu hmeichhe naupang pali chuan an lo hmuak ta a ni.
  Monica, Leah, Gertrude leh Angelina te an ni.
  Indonaah hian hmeltha pali an lut a. Monica, Leah, Gertrude te hi blonde an ni a, Angelina hi sam dum a ni.
  Tin, hmeichhe naupangte hian Third Reich sipai lian tak chu tichhe vek rawh se.
  Machine gun atang hian anmahni an inkap thin.
  Hetah hian Monica chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, hla a sa a:
  - Ka chakna chu ropui rawh se! Mi zawng zawng chu an mowed down vek!
  Leia chuan turn a pe a. Hmelma pawh meipui puak chhuakin a tikehsawm a, a lungphu chung lamah a au chhuak bawk:
  - Ka sipaite hi an chak ta!
  Tin, a kekawr bul chauhvin thihna thilpek chu a paih a ni.
  Meialh emaw sam sen emaw Angelina chuan a ke ruh hring hring hmangin thihna thilpek chu a launched a, a squeaks a:
  - Ka hnehna chu!
  Tin, turn a pe bawk!
  Tichuan Gertrude chuan a kekawr bul chauhvin thihna thilpek chu a vawm a, beng tichhe thei khawpin a au chhuak ta a:
  - Champion ka ni ta!
  Tin, hetah pawh hian tualthahna puakruk a launched leh ang.
  Monica chuan fascist horde chu a kap leh a, hla a sa a:
  - Ka khawvel hi ropui rawh se!
  Tin, a ke ruh hring hmangin thihna thilpek tualthahna a paih a, a khingpuite a tikehsawm bawk.
  Leia pawhin a kap ve bawk. Hmeichhe sharp tak a ni. Tin, kekawr bul lo chu hmêlma chunga grenade kah ang mai a ni.
  Tin, nula chuan a rawn ti a:
  - USA a hyper warrior ka ni!
  A dawtah Angelina chuan a shot. A ti dik hle mai. Tin, a ke ruh hring atang chuan killer gift a thlawk chhuak bawk.
  Tin, nula hmeltha tak chu a rawn au chhuak ta a:
  - World champion absolute ka ni dawn a ni!
  Tin, indo mi chuan a lei sei tak chu a va lantir dawn em ni!
  Tin, chutah Gertrude chuan a tum ta a. Tin, queue-in a pek angin. Tin, chutah chuan a ke ruh hring hmangin thihna thilpek chu a paih ang.
  Tin, a khingpui zawng zawng chu sa chi hrang hrangah a theh darh bawk.
  Chuvangin hmeichhe naupang pali chu active takin an thawk mek a ni. Hmelma sipaite nawrna chu a tawp ta tih a chiang hle.
  Ni lo mah se, tank hlauhawm tak tak a lo lang a, series E. Awle, hmeichhe naupangte chuan an nghak reng a ni.
  Monica chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, a ti chhuak a:
  - Space-ah kan inbei dawn!
  Tin, a kekawr bul hring atang chuan thihna thilpek chu E-50 caterpillar atang chuan a rawn tla thla ta a ni. He car hi a chhia a, a ding ta a ni.
  Indo mi chuan a au chhuak a:
  - Lutuk!
  A dawttu chu Leia indonaah a awm. Kekawr bul lo pawh, thihna thilpek paih ang maiin. Hmelma chu tikehsawm rawh. Tin, tank chu a tight ta hle mai.
  Tin, indo mi chu a au chhuak ta a:
  - Hmeichhe naupang bikini ha ka ni!
  Angelina chu a insual leh ta. A kekawr bul lo hmangin E-75-ah grenade a vawm bawk a, German vampire hian harsatna a tawk a ni.
  Tin, indo mi chuan a au chhuak ang:
  - Super class tilangtu tur chu keimah ka ni!
  Tin, Gertrude chu a insual bawk. Khawngaihna leh rinhlelhna pawh hre lo indo mi a ni bawk.
  Hmeltha chuan a la a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Regatta lian tak!
  Tin, kekawr bul atang chuan tualthahna grenade a rawn thlawk chhuak bawk.
  Monika chuan a kap leh a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Aerobatics leh crew te!
  A ke ruh hring pawh a la ang a, thihna lui a rawn chhuak ang. Tin, hmêlma zawng zawng a tikehsawm vek ang.
  Chumi hnuah chuan indo mi chuan a sawi chhuak ta a:
  - Super girl ka ni!
  Tin, Leia hi indonaah chuan heroine tak tak a ni bawk. Tin, a hmêlmate pawh a vuak ang. Tin, a kekawr bul chauhvin grenade a vawm ang a, hmêlma tam tak a la ang a, a tikehsawm ang. Tin, chutah chuan a au chhuak ta a:
  - Kei hi chu hmeichhe naupang Superman ka ni!
  Tin, indonaah chuan Angelina, a kekawr bul lo pawh chuan thihna thilpek chu a paih chhuak thin. Hmelma chu a tikehsawm ang a, hla a sa ang:
  - Ramhuai hremhmun ka ni!
  Tin, hmêlma chu meipui puak chhuakin a vuak ang.
  Mahse Gertrude chu cue ball-ah a awm. Ceremony leh prejudice awm lovin amah leh amah a kap thin. Tin, a la ang a, a ke ruh hring hmangin tihboralna thilpek chu a thlawk chhuak ang a, a hmêlmate chu a tikehsawm ang. Hei hi indona a ni em?
  Hmeichhe palite chu knight emaw angel emaw ang maiin an inbei a. Mahse engkim hi a tawp chin a awm. Chutichuan indo mite chu an hnungtawlh ta a ni...
  Kum 1945 thlasik leh thlasik chu indona rilru na takin a liam ta a. Force te chu an inthlau hle. German ho E-series tank te hi Sherman leh Pershings number tlemte pawh aiin an chak zawk lutuk. Tin, jet aviation hian a tlukpui a nei lo tak zet bawk. Tin, disco pawh a lo lang tan a, ralthuam tenau eng pawh lakah pawh a hlauhawm lo tak zet a ni.
  Chuvangin United States chu Third Reich-a ramdang in\henna chi hrang hrangin zawi zawiin an la ta a ni.
  America ram tam zawk hi thlasik leh thlasik laiin a luah khat thin. Plus United States khawthlang lama helna te pawh a awm a, German zung kai general-te phatsan a ni bawk. Tin, machine gun tharte chu rinhlelh rual lohvin an chungnung zawk tih pawh, Wehrmacht-a lei hnuaia tank-te pawh.
  Tin, kum 1946 April thlasik lai khan Third Reich sipai rualin Washington leh New York an hual a, an lak hnuah United States chuan a inpe ta a ni.
  Chutiang chuan indona phek dang chu a inher leh ta a ni.
  Mahse kum 1947 May thla khan indona dang a intan leh a, tun ṭumah hian Japan nen an inbei leh ta a ni.
  Tin, USSR laka beihpui thlakna pawh sawn a ni leh ta a ni.
  Tin, tunah chuan USA atanga hmeichhe naupang pali chuan an beidawng lo va, hmelma an bei leh ta a ni.
  Kum 1947 nipui leh khaw lum, bikini ha indona. Tin, anmahni ngeiin an bei bawk.
  Monica chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, a ti chhuak a:
  - Terminator ka ni!
  Tin, turn a pe bawk.
  Leia pawhin a kap a, a ti dik hle bawk. Tin, hetah pawh hian a kekawr bul tan chuan thil engemaw a rawn vawrh kual vel bawk. Tin, an tichhe vek bawk.
  Tin, nula chuan a au chhuak ta a:
  - Aerobatics do rawh!
  A dawtah chuan Angelina chuan a kap ta a. Epponent te chu crush rawh. A knock out a, a tam hle. Tin, a ke ruh hring hring chuan thil rapthlak takin tualthahna a rawn thlak leh ta bawk.
  Indo mi chuan a au chhuak a:
  - Steel claw ka ni!
  Tin, Gertrude chuan amah leh amah a inkap a, a hmelma te chu a tikehsawm bawk. Chumi hnuah chuan thihna thilpek chu a kekawr bul chauhvin a paih a, a phun chhuak ta a ni.
  - Sipai thupui, leh Mathematics!
  Tin, hetah pawh hian mi zawng zawng a hruai ang a, rilru natna thlengin a sawh thla ang!
  Ni e, pali an insual. Mahse chaknate chu a inang lo hle. E-50 U series-a tank thar, layout dense zawk, metre hnih aia sang lo, leh side armor 170, hmai millimeter 250, leh ton sawmruk leh panga rit, engine horsepower 1800 nei.
  Japanese ho chuan hei hi an do thei lo. Chutiang bawkin ME-462 do pawh a ni a, chu chuan engmah inkhawmna awm lovin kolobok ang maiin hmelma thlawhna zawng zawng a tichhia vek a ni.
  Tin, a lehlamah chuan flying disc pawh a awm bawk. Tin, engkim an tichhia bawk.
  A tawi zawngin, thla ruk chhungin Japan chu hneh vek a ni a, a colony zawng zawng chu an la vek a ni.
  Awle, chutiang chu a ni. Fuhrer chuan rei lo teah USSR tih loh khawvel ram zawng zawng a la ta vek a.
  Tun thleng hian engkim hi a muang deuh deuh a ni. Mahse, chutah chuan Stalin-a chu a thi ta a, Nikita Khrushchev-a chuan thuneihna a la ta a ni. Tin, Third Reich nena inlaichinna pawh a buaithlak leh ta a ni.
  USSR chuan nuclear ralthuam an siam chhuak tih chu sawi loh. Tin, Twentieth Congress pawh a thleng a, a hmaa policy awm tawh chu sawiselna a ni.
  Tin, June 22, 1956 khan Third Reich chuan kum chanve vel ni tawh, mahse a chetsualna nasa tak Hitler thupek angin an rawn bei ta a ni. A horde chuan hnehna rang tak an beisei a, mahse beisei loh thil mak tak chuan a lo nghak reng a ni!
  American hmeichhe naupang pali chauh ni lovin, Russian hmeichhe hmeltha leh dawithiam pali pawh Wehrmacht hordes lakah hian an indo a. Tin, sipai branch hrang hrangah hmeichhe naupang pawl khat pum pui an awm a, anmahni pawh hi dawithiam an ni vek bawk!
  
  NAPOLEON FAPA-FAPA-FAPA ALEXANDER-A HMASA BER
  Napoleon-a hi Russia ramah a kal lo va, a tlangpuiin Alexander the First-a farnu naupang zawk nen an innei a ni. Hei hian history-ah inthlak danglamna engemaw zat a thlen a ni.
  Pakhatnaah chuan Tsarist Russia chuan Austria chu a bei a, Galicia chu a la ta a ni. Pahnihnaah chuan France chuan Italy chu a buatsaih a, chutah chuan Napoleon-a fapa leh Russia lal fanu pakhat chu a dah ta a ni.
  Tin, chutah chuan Russia leh France chuan Turkey chu an hneh a, an then darh ta a ni.
  Tichuan, thawhhona tha tak hmangin Britain chu an la ta a ni. Spanish colony-te chu a tawpah chuan French ram an lo ni ta a, Africa ram tam zawk pawh chutiang bawk chuan an lo ni ta a ni. Tin, chutih lai chuan India leh Iran chu an buai ta!
  Alexander Pakhatna thih hnu leh Constantine-a lalna a chhuahsan hnuah sorkar paihthlak a ni a, kum sawm leh pali mi Roman Caesar Napoleon II chu Russia lalṭhutthlenga chawisan a ni. Tin, kum 1836-a Napoleon-a thih hnuah Napoleon II chu France ram zawng zawng leh Europe ram zawng zawng leh colony tam takah roreltu a ni ta a ni.
  Super-empire pakhat chauh a lo chhuak a, a zau zel bawk. Napoleon II chuan a hnuah China leh Indochina leh Africa ram zawng zawng a hneh ta a ni. Tin, Australia leh Canada te pawh a ni. Tin, kum 1879 khan kum sawmruk leh pariat dawn mi niin a thi bawk.
  Tichuan Napoleon III chuan lalṭhutthleng chu a rochun ta a ni. Insual a duh bawk. Mahse khawvel hmun hrang hrangah chuan United States ram chauh chu France hnen atanga lak lohvin a awm ta!
  Tin, Napoleon III chuan kum 1890 khan America nen indona a tan ta bawk. French ram ni lo ram hnuhnung ber.
  Tin, khawvel hmun hrang hrang atanga sipai maktaduai nga awmna sipai lian tak tak chu US ram chhungah an lut ta a ni.
  Forces te chu a inang lo ang. Mahse American ho chuan Napoleon III chu huaisen takin an bei a.
  A bik takin hmeichhe naupang pali: Monica, Leah, Gertrude, Anna! Tin, cobra leh heroine ang maiin an inbei bawk.
  Monica chuan khandaih leh ke ruh hring hmangin metal disc nalh tak tak a chop a. Tin, a khingpuite pawh a punch chhuak bawk.
  Tin, indo mi chuan heti hian hla a sa a:
  - America tan ropuina awm rawh se!
  Leia pawhin ram dang sipaite chu khandaih hmangin a bei a, nasa takin a ti a:
  - Khawvela ram tha ber hnenah ropuina chang rawh se!
  Tin, tualthahna thil chu a kekawr bul chauhvin a launched bawk.
  Gertrude-i chuan sipai lian tak tak nen a indo a, kekawr bul lo pawhin a bei a, needle na tak tak a vawm a, hmêlma te chu a vuak bawk.
  Chu chu a hriat chuan hmeichhe naupang chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Chutiang class fighter ka nih avangin a super!
  Anna pawh a bei a, a kekawr bul chauhvin tualthahna thilpek a paih bawk.
  Tin, a au chhuak ta a:
  - Hlawhtlinna ropui tak tak kan nei!
  Mahse heng mi palite hian engtiang pawhin bei mah se, huaisen takin pawh ni se, French sipai sang zawkte chuan an la hneh tho tho a ni.
  Hmeichhe naupangte chu an man ta a ni. Chutah chuan an thawmhnaw hlihsak a, nasa takin an tihduhdah bawk. Rack-ah chuan an kut an beng a, whip leh wire lum hmangin an vuak a. An kekawr bul hring chu meiin an hal a, an kekawr bul hring chungah thir lum an hnawih bawk. Mahse hmeichhe naupangte chuan Napoleon III-a lalna thar chu an pawm ngai lo.
  Chumi hnuah chuan saruak deuh maiin lung laihna hmunah hna thawk turin an tir ta a ni. Tin, America chu French province thar a lo ni ta a ni.
  Kum 1903-a kum sawmruk leh pariat mi niin Napoleon III-a a thih khan Napoleon IV chu lalber a ni ta a ni. A lo thlen chuan lalna thar a lo thleng ta a ni. Parliament chanvo tihchak a, mi ropui zawkte thuneihna tihtlem. Zawi zawiin khawvel pum huap empire chu democracy a lo ni ta a ni.
  Tin, kum 1917 khan mihring hmasa ber chu space-ah a thlawk lut bawk. Chutiang chuan astronautics hunlai chu a inhawng ta a ni.
  Kum 1922 khan thla-ah mihring an thlawk a. Tin, kum 1933 khan Mars-ah a thleng bawk. Tin, kum 1950-ah chuan Solar System-a planet zawng zawng an tlawh vek tawh bawk. Mahse kum 2000 khan arsi lam panna thlawhna hmasa ber a intan a, space expedition pum pui a ni. Hei hi AI a nih chhan chu Napoleon Bonaparte leh Russian lal fanu vawi khat an inneihna vang chauh a ni.
  Mihring zawng zawng chan tur chu chance tlemteah a innghat dan.
  
  CHINA LO INTERVIEW A AWM ANG
  ANNOTATION THIL AWM DAN
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te chu kum zabi sawm leh pasarihnaah Siberia-ah an insawn a, chutah chuan Manchu lalram thununna hnuaia Chinese Empire nen indonaah an lut ta a ni. Mihring thi thei lote hian history kalphung an thlak danglam mek a, China ramah chauh ni lovin.
  Indona chu thlipui ang maiin a na hle
  Tlangval pakhat chu sipai lian tak nen an inbei...
  Furious fog chu kan cut chhuak ta a
  A châng chuan a harsa lutuk pawh ni se!
  
  Hmelma chu a rabidly hle a, .
  Avalanche chhunzawm zel a lo thleng dawn ta...
  Banner sen hring hring hring dup ri hnuaiah chuan,
  Mahse, May thlaa indonaah kan chak ngei ang tih ka ring!
  
  Hneh theih kan ni ang tih ring suh, .
  Pathian hnen atanga indona ropui tak tak kan ni...
  Tin, a tawp lo vang, Nunna thread chu ka hria, .
  A chang chuan a khauh hle thei nachungin!
  
  Hemi kawngah hian Russia ropuizia hi hre rawh:
  Min ring rawh, Motherland hi engkim aiin a hlu zawk...
  Tin, Russian in nghet tak a awm bawk ang,
  Tin, fascist tenawm tak chu a hmaiah vuak rawh!
  
  Ring suh, Horde hian Rus-a chu a tichhia lovang,
  Chu chuan i khup thlengin a hruai lo che...
  Insum thei lovin bei la, hlau suh, .
  Thla thar hmingin!
  
  Russia in atan te, a buh chi hrang hrang tan te, .
  Kan bei nasa hle ang...
  Mumang tawp nei lo chu a thleng dik ang, .
  Clown thlarau nei indo mi i ni lo!
  
  Hetah hian i awm, Fatherland-a rinawmna tiamtu tlangval, .
  Svarog ropui tak raldotu ni rawh...
  Ni lo, thisenah hlimna i siam thei lo, .
  Isua thinlungah Pathian a awm loh lai hian!
  
  Kawng thar kan tihlawhtling thei a, .
  Ram ropuina par chhuak mek chu...
  Tin, bug-eyed monster chu that rawh, .
  Chutiang chuan planet hi paradis a lo ni thuai dawn a ni!
  . BUNG No. 1-na
  Mipa naupang pakhat leh hmeichhe naupang pakhat bakah dawithiam hmeichhia pali chu Siberia khawthlang lamah an tawp a, Chinese-ho beihna chu an do let ta a ni. China rama Manchus-ho thuneihna an chan lai leh Asia ram hmun hrang hranga nasa taka an inzarpharh lai khan indona hriat hlawh lo tak a ni.
  Tin, chutiang chuan Tibet biala Russian-ho chu an bei ta a ni. Tin, thawnthu dik tak chu territory thenkhat an la thei tih hi a ni. Chu bâkah, chutih lai chuan Russia chu loneitute leh Stenka Razin-a Cossack indona chuan a tichak lo hle bawk. Tin, sipaite pawh hmun hla tak takah an sawn a ngai dawn bawk.
  Mahse, thi thei lo tlangval leh hmeichhia, leh Terminator hmeichhe pali te chu Russian kulhpui chu an pui a.
  China sipai lian tak chuan Russia kulhpui sak thar chu an rawn bei a. Tin, chaknate chu an inthlau tih a chiang hle bawk.
  Russian sangkhat chauh an awm a, Chinese sanghnih an awm bawk. Tin, dodal theihna hun remchang a awm lo tak zet niin a lang bawk.
  Mahse class warrior paruk te hi inhnek turin super ready an ni.
  Oleg Rybachenko chuan a rawn ti a. Naupang thi thei lo, kum sawm leh pahnih vel mi chuan a ke ruh hring hmangin needle a vawm a. Tin, Chinese hmasawn zelte chu a hit bawk. Vawi khatah dozen khat.
  Margarita chuan a ke ruh hring hring hmangin needle a vawrh chhuak a. Hmeichhia chuan a khingpuite a tichhia a, a squeak a:
  - Ka thiltihtheihna ropui tak!
  Tin, huaisen takin a bei bawk.
  Natasha pawh hian a ke ruh hring hring hmangin boomerang chak tak a vawrh chhuak bawk. A khingpui a tihchhiat dan leh a squeak dan:
  - Ropuina ropui hmingin!
  Tichuan Zoya chuan khandaih hmangin Chinese ho chu a hack a, chutih rual chuan a kekawr bul chauh hmangin rulhut hmangin needle a vawm bawk. Tin, a rilruin hla a sa a:
  - Rus' hmun zau takah chuan, .
  Mi zawng zawng kan chhanchhuak thei!
  Tin, khandaih chu an khingpuite chungah a tla leh bawk. Tin, an cut down a nih chuan khawngaihna tel lovin.
  Mahse Aurora-i"n a ke ruh hring hmanga boomerang a tihchhiat leh a thlak tan chuan tihchhiat vek a ni. Tin, Chinese thahte chu diabola sen vuakna hnuaiah an tlu bawk.
  Tin, nula chuan a rawn ti a:
  - Engkim ka tikehsawm ang a, ka tikehsawm vek ang!
  Tin, khandaih pahnih hmang hian a la ang a, a hrual ang!
  Tin, a kekawr bul hring atang chuan disc hrual leh hliam thei tak a rawn thlawk chhuak bawk. Hei hi a tlangpuiin hmeichhe naupang total death a ni.
  Tin, hetah hian Svetlana chu indona thutlukna siamtuah a awm bawk. Chinese ho hi tihduhdah ila, khandaih hmangin a te tein i tan ang u.
  Hmeichhia chuan hnim hring chu a han her kual a, Celestial Empire-a indo mi pasarih chu an hack hlum ta a ni.
  Tin, chutah chuan ke ruh hring atang chuan rimtui tak tak zungbun nalh tak tak te chu an thlawk chhuak ta a ni. Tin, Chinese ho chu an vuak bawk.
  Oleg Rybachenko chuan yellow warriors te nen an inbei a. A khandaihte chu propeller ang maiin a eng chhuak a.
  Tlangval chuan hlim takin hla a sa a:
  - World champion chak ber ka ni ang,
  America, China kan hneh dawn!
  Tin, naupang chuan naupang ke ruh hring hring hmangin game na tak tak a vawrh leh bawk. Tin, Chinese thi dozen hnih chu vawi khatah an tlu bawk.
  Hei hi indona chu a ni. Historic tak takah chuan Petrine hma hun laia Tsarist Russia chuan a ram thenkhat chu a hloh ta a ni. Mahse hetah hian Russian knights te hi an indo a, an inpe dawn lo.
  Oleg Rybachenko hian a insual a, hla a sa bawk:
  - Mahse, Russian thlarau nena khat knight kan ni a, .
  Kan muffled groan chu executioner-te chuan an hre ngai lovang!
  Tin, naupang chuan na takin a vawrh leh a, rulhut chak tak, dawithiamte siam, needle te tak te tak te nen!
  Nula Margarita chu a bulah a awm a. Tin, a ke pawhin chutiang thihna thlen thei needle chu a paih bawk. Tin, an kut chuan Chinese beitu chu a tikehsawm bawk. Indo mi chuan a hmelma te chu a tichhia a, hla a sa thin:
  - I"m so cool, ram zawng zawng ramhuai ang maiin...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Ram zawng zawng Lalpa!
  Natasha pawhin Chinese ho chu a chop up a, hla a sa bawk:
  - Zanlai khawvar hunah Setana hnehna kan chantir lovang!
  Tin, a kekawr bul atang chuan tualthahna zungbun pawh a thlawk chhuak bawk.
  A dawtah chuan Zoya chuan hmelma te chu a tichhia a. Tin, he hmeichhia atang hian vibes of colossal energy a lo chhuak niin a lang bawk.
  Tin, boomerang leh needle na tak tak te chu hmeichhe mawi tak kekawr bul atang chuan a thlawk chhuak bawk.
  Indo mite chuan an squeak a:
  - Kekawr bul lo lian tak ka mumang leh hmeltha tak ka ni!
  Tin, hetah pawh hian a khingpuite chungah thil tha lo tak tak a vawrh chhuak leh dawn a ni.
  Mahse Aurora hian mill a kalpui a, Chinese ho a tihchhiat chuan hei hi aerobatics of annihilation a ni.
  Tin, chutah chuan sam dum chuan a ke ruh hring hring hmangin piercing needles a vawrh chhuak ta a. Tin, indona sen thi tawhte chu an tlu ta a ni.
  Mahse Svetlana a rawn hit chuan. Tin, chutih rual chuan a ke hring atang chuan zungbun pum pui a thlawk a, chu chuan mi zawng zawng a tikehsawm a, a that vek bawk.
  Tin, indo mite chuan an au chhuak ta a:
  - Awle, a tha e, a tha e - fascist chuan nickel a hmu ang!
  Tin, a kekawr bul chauh chuan Chinese ho chu tualthahna ang maiin a rawn vawrh leh ang.
  Natasha chuan khandaih hmanga indona sen hringte chu a tikehsawm a, heti hian a sawi:
  - Nazi-ho nen chuan a awlsam zawk a, a harsa zawk bawk!
  Svetlana chuan mill chu a enkawl tawh a, heti hian a sawi:
  - Tin, keini hmeichhe naupangte tan chuan a awlsam reng bawk!
  Aurora chuan fan technique chu a rawn siam thar leh a, a ti muangchang a:
  - Ka lakah hian i bo lo tak tak lovang!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thihna thlen thei sting a thlawk chhuak bawk.
  Tin, Zoya chuan a la mai a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Cockroaches kan ni lo, nula ropui tak kan ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thil pakhat a rawn thlawk chhuak leh ang a, hmêlma chu a rawn deng leh ang.
  Hmeichhe naupangte chuan chhia leh tha hriatna nen hna chu an la ta a.
  He kulh hi Russia ram kulhpui awmchhun a ni deuh ber. Khawpui pahnih khat dang sak mek a awm bawk. Chinese ho hian Amur ho hi an tibuai lo tih hi a tha hle. Mahse history tak takah chuan Russia hian a ram thenkhat a hloh ta a ni. China rama thuneihna chang mek dynasty aggressive tak. Mahse, hmeichhe naupangte hi Lucifer-a regiment-te chu tlanchhiat tir theitu an ni.
  Oleg Rybachenko chuan Chinese ho chu a chop thla a. Tin, chutih rual chuan naupang chuan hla a sa a:
  - Class sang ber a ni ang...
  Tin, chutah chuan naupang kekawr bul atanga a vawrh boomerang chu a thlawk a, a au chhuak ta a:
  - Porcupine chuan mi zawng zawng a chop vek ang!
  Margarita pawhin hmêlma chu kill ang maia a vawrh chhuak bawk. A tikehsawm a, a ti chhuak ta hlawl mai:
  - Kekawr bul lo mumang leh hmeltha ropui tak ka ni!
  Tin, a ke chuan wild disc a paih bawk.
  Indonaah hian a dawttu chu Natasha a ni. Tin, hmêlma chungah thil a vawrh bawk a, chu chuan a khingpuite chu a tiṭhen darh ṭhin.
  Tin, fing takin a ti bawk.
  Tin, a kekawr bul chauh chuan a zungpui, thihna thlen thei zungbun a paih chhuak leh bawk.
  Next up chu Zoya indonaah a awm. Tin, hmêlma chu swastika leh boomerang chi hrang hrang a vawrh bawk.
  Tin, hmelma chu a mow down bawk.
  Chumi hnuah chuan heti hian a sawi:
  - Lal tha chu ropui rawh se!
  Mahse Aurora chu indonaah a awm a ni. China atanga hmelma te pawh a tiboral thin. Tin, a throw a nih chuan lethal force nen a throw ang.
  Tin, chutih rual chuan a zai bawk ang:
  - Ni e, Russian Leilung hmingin!
  Tin, tualthah thubuai pawh a kekawr bul atang hian a darh zau bawk.
  Svetlana pawh hian hmelma chu a ti tlawm lo. Tin, a kekawr bul atang chuan thihna chiang tak thlentu thil pakhat a thlawk chhuak bawk.
  Tin, indo mi chuan hla a sa a:
  - Kan inpek ngai lovang! Rus-a chungah buaina a lo thleng dawn lo!
  Tin, Chinese ho pawh an thinrim leh ang. Tin, ceremony nei lovin a chop chhuak ang.
  Indo mi paruk leh indo mi paruk chuan nasa takin an bei a. Tin, hmêlma chu a tikehsawm a, a kekawr bul chauhvin a paih bawk.
  Oleg Rybachenko chuan Chinese ho chu a chop up a, heti hian a sa a:
  - Star fighter, i horn a rawn ri a, a hlawhtling lo -
  I ram chu ropuina rinhlelh rualin a hla hle...
  Indona meialh chu line inkar ah a khur a - .
  Rules nei lo one-sided game-ah chuan!
  Tin, naupang kekawr bul atang chuan boomerang dang a rawn thlawk a, Chinese mi sawmhnih vel zet chu a beng a tikehsawm bawk.
  Tlangval, kan hmuh ang hian indo mi a ni.
  Tin, Margarita pawh indonaah a tel ve bawk. Tin, chutiang chuan a kekawr bul pawh chu a thawk a ni. Hmelma chu rinhlelh rual lohvin a tihboral thin chu a cool hle.
  Tin, a khandaihte chu thattu ang mai a ni.
  Indo mi chuan a ti chhuak nghal zat a:
  - Ropuina awm rawh se!
  Natasha pawh hian a kekawr bul chauhvin a kap a, thil tha lo tak a paih bawk. Tin, chutih rual chuan khandaih hmangin active takin a chop bawk.
  Chutih rual chuan a beep a:
  - Ka entourage hi sorkar crew an ni!
  Indonaah hian a dawttu chu Zoya a ni. Tin, annihilation level sang ber diabola pawh a ni. Khandaih hmanga hnim hring lem siam dan. Tin, chutah chuan a la ang a, a kekawr bul chauhvin tichhe thei thilte a paih ang.
  Chumi hnuah chuan a au chhuak ta a:
  - Sipai an lawm - hmasawn zel!
  Tin, line pum pui mowed down Chinese falls te pawh a awm bawk.
  Nula chuan a rilruah hla a sa a:
  - Zoya hian thah a ngaina hle! Aw, he Zoya hi!
  Hetah hian Aurora chu attack rang takin a rawn lang. A nih loh leh a dik zawk chuan aggressive defense. Tin, kekawr bul chauh puihnain hmêlma a knock out bawk.
  Tin, chutih rual chuan a beep bawk. Tin, a sabre-te chu cultivator blade ang maia a kal pelh hunah chuan Chinese dozen thum zet chu a chhe vek ang!
  Tin, Aurora chuan a ti chhuak ta a:
  - Sweet chords, Russia flag hi a chhuang hle!
  Tin, tunah chuan a kekawr bul hring chuan Chinese general chu a hmuiah a rawn deng ta a ni. A la ang a, a tlu ang.
  Zoya hi indonaah a aggressive hle. A hmelma te chu a tikehsawm a, a au chhuak a:
  - Mi zawng zawng kan ringhlel ang a, kan that ang!
  Tin, chutiang dagger chu kekawr bul atang chuan a thlawk thin.
  Svetlana pawh hian tumah a ti beidawng lo. Tin, a hmêlmate chu hruihrualin thlai a tikehsawm ang maiin a tichhe vek bawk. Chinese ho chu an tla thla ta.
  Hmeichhia chuan a rawn ti chhuak a:
  - A rilru a buai em em a! Yard atang chuan chhuak rawh!
  Oleg Rybachenko chuan a khandaih vuakna hmangin yellow warrior rual a titawp dawn a ni. Tin, chutah chuan a kekawr bul chauhvin arsi a vawrh ang a, a au ang:
  - Ka sipaite hi an chak ber!
  Terminator tlangval hi hmelma tihchhiatna sang ber laiah hmuh a ni. Tin, passion ropui tak nen a che bawk.
  Tin, thihna thilpek dang chu a ke ruh hring atang chuan a thlawk bo ta a ni. Tin, kulh chunga lawn Chinese-te a hneh dan pawh.
  Yellow warriors te hi fanatics an ni. Ruang rual pum pui chu a lo awm khawm tawh a. Tin, an chho zel a, an chho zel bawk a, an lawn zel bawk!
  Mahse tlangval leh hmeichhia chu killing power inlanna mai an ni. Tin, an chop hian thisen chhuak chu kawng tinrengah leh hla takah a thlawk chhuak thin.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian hla a sa a:
  - Heroism feat chu chawimawi a ni a, .
  Planet hnehtu kan ni!
  Margarita, he hmeichhe rilru hahdam lo hian heti hian a sa a:
  - Thla khat pawh kan ding lovang.
  Tu emaw muffled au thawm chu a ri ta!
  Tin, hmeichhe kekawr bul atang chuan tichhe thei leh tualthahna tur needle te pawh a thlawk chhuak bawk. Chinese ho chu buhfai hrui ang maia vuak. Ni e, hmeichhe naupang Margarita hi terminator tak tak a ni.
  Natasha chuan Chinese ho chu a chop up a, heti hian a sa a:
  - Tin, nula chuan a sen te chu a tikehsawm a,
  nun chu a tha a, nun pawh a tha hle niin a ngai bawk!
  Chumi hnuah chuan a kekawr bul atang chuan needle te chu a thlawk leh ta a.
  Zoya chuan a sabre hmangin mill chu a chelh a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Ka hmelma zawng zawng ka that vek ang a, min ring rawh, ka fiamthu lo!
  Tin, indo mi ke chuan arsi engemaw zat a thlawh tir bawk.
  Tin, a mawina chuan heti hian hla a sa bawk a:
  - Indona thiltih - Dime ka hit!
  Aurora chuan emotion tul lo tak nei lovin a chop a, a ti a:
  - Hlawhtlinna ropui takin min nghak reng! Min ring rawh, a cool lo zawk!
  Tin, kekawr bul tan ang bawkin, eng that nge tih chu a intan ang.
  Tichuan a rawn chhuak ta a:
  - Thisen chhuak cobra ka ni!
  Svetlana hian Chinese ho hi khawngaihna a pe lo. Tin, rulhut ang maiin a tichhe bawk. Tin, chutih rual chuan heti hian hla a sa bawk:
  - Bawlhhlawh hian kawng a nei tawh lovang,
  I ke kha la vat rawh!
  Tin, tunah chuan a ke ruh hring atang chuan tualthahna thilpek a rawn thlawk leh ta. Chutiang hmeichhe cool chu!
  Tin, a au chhuak bawk a:
  - Indona thianghlimah hian kan hnehna a awm ang!
  Oleg Rybachenko chu a thawkrim chho zel a. Tin, a kut pahnih hmangin a chop a, a hmuiah pipe pawh a la lut a, Chinese-ho chu needle a chil bawk. Hmelma a tichhia a, amah leh amah a squeak thin:
  - Hei hi kan hnehna a ni - .
  Full speed hma leh hnaih tawh!
  Tin, terminator tlangval chuan a slash leh bawk. Tin, chutih rual chuan khawngaihna tel lovin mi thattu chu a bânsan ang.
  Margarita pawh indonaah a tel ve bawk. Hmeichhe beidawng tak. Tin, a kekawr bul chauh hmanga boomerang a thlawh chhuah chuan hei hi Chinese felled dozen aia tlem lo a ni.
  Chumi hnuah chuan nula chuan heti hian hla a sa ang:
  - Aw, ka helicopter hi a lian a,
  Awle, ka thinlung hian hlim takin a zai!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr hak atang chuan arsi tualthattu pakhat a thlawk chhuak bawk. Ni e, hei hi aerobatics sang ber berte mawina a ni. Tin, thihna hian dinglam leh veilamah a tuh thin.
  Natasha pawhin Chinese ho chu kawng engkimah a tiboral vek bawk.
  Tin, chutih rual chuan heti hian hla a sa bawk:
  - Squeak, squeak, hnim hring...
  Oliver chuan Twist chu a hmu ta!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thilpek thihna thlen thei tak a thlawk chhuak bawk.
  Chuvang chuan Zoya chuan a inhnukdawk ta a... A la a, tube atang chuan hmelma chu a chil a chhak ta a. Tichuan a khandaih hmangin mill-ah chuan a hack ta a. Tichuan a kekawr bul chauh chuan thihna hremhmun ang maia presentation chu a la a, a launched ta a ni.
  Tin, Chinese ho chu an tlu ta a. Flamethrower-in a chil hlum ang mai a ni.
  Tin, hetah hian Aurora chu indonaah a awm bawk. Tin, hmeichhe chak tak a ni bawk. Tin, thihna sen, leh hremhmun ang maia kang êng. Tin, a la ang a, a chop tan ang.
  Ni lo, hei hi engmahin a titawp thei lo.
  Mouse tank pawh.
  Chuvangin Aurora chuan Chinese ho chu a nail ta a ni. Chu chu a cool hle a, crazy symbolism leh khandaih nen.
  Tin, red harpy"s swords te chu a tawp dawn lo, rei lo te chhung pawh ni lo.
  Chutih rual chuan Aurora chuan a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Ka Nu Ram hi Communism Nu ram a ni!
  Tin, a kekawr bul atang pawhin, thil thihna thlen thei tak tak, a thlawk chhuak ang maiin.
  Tin, hetah pawh hian hmeichhia chu a rai ta a ni.
  Tin, chutah chuan Aurora chuan alternative story pakhata "Mouse" nen an insual tak tak dan chu a hrechhuak ta a ni. Tichuan Allies te chuan Third Reich nen indona thuthlung an siam ta a, bomb puak lohna chu hmang tangkaiin German ho chuan Maus chu siam chhuah tumin an thlawh tir ta a ni.
  Ni e, heng tank te hi rannung ang maiin an che tak zet a ni. Tin, an hmasawnna chu a rapthlak hle bawk.
  Mahse Terminator hmeichhia tan erawh a ni lo. Nazi-ho chu muangchangin leh rang takin a rualin an bei a.
  Tin, Kuzma nu chu an entir bawk! Tin, indo mite chuan huaisen takin an bei a.
  Tin, tunah chuan sam sen Aurora chuan khandaih hmangin a tan ta a ni. Tin, hmêlmate chu loneitu angin a tikehsawm ang.
  Tichuan a rawn chhuak ta a:
  - Mi zawng zawng ka that vek!
  Svetlana pawh hi indonaah a zak lo. Chinese ho hi tihboral an ni mek a ni. Tin, chutih rual chuan kekawr bul chauhvin thihna tuh chu a paih chhuak bawk.
  Tin, chutih rual chuan a au chhuak bawk a:
  - Khawvel pum huap huaisenna - .
  Serenade lian tak a awm dawn a ni!
  Tin, hmelma te chu mitmeng (wink) rawh!
  Chumi hnuah chuan tube atang chuan a chil a chhuah ang!
  Tin, chutah chuan Oleg Rybachenko chu a darh ang. Tin, kan ke hmangin Chinese-ho chungah needle chauh ni lovin, boomerang pawh i paih ang u.
  Hei hi fast-moving terminator boy chu a man dan chu a ni.
  Tin, chutih rual chuan heti hian hla a sa bawk:
  - Hmelma ten min dang lovang,
  Kan chak lo a nih chuan tanpui rawh!
  Tin, tlan suh, tlan suh...
  Hmalam pan lo ni ta se!
  Tin, Oleg chuan a whistle a.
  Tin, Margarita chuan a la a, a ke ruh hring hring chuan thil tichhe thei leh thihna thlen thei thil a paih ta a ni. Tin, chutih rual chuan heti hian hla a sa bawk a:
  - Hei hi cobra thuchah a ni ang!
  Tin, hmeichhia chuan a mit a chhing ang a, a squeak ang!
  Natasha pawh hi indonaah chuan slouch a ni lo. A la a, a kut zungtang hlim tak hmangin swastika nalh tak a vawrh chhuak ta a. Chinese mipui tam tak chu a rawn tichhia a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Ka Nu Ram tan!
  Tin, chutah chuan Zoya pawh indonaah a awm bawk. Tin, a kekawr bul chauhvin a hmelma te chu a bei bawk.
  Tin, ha hring hring nen a squeaks bawk:
  - Chutiang indona chu ka ni a, terminator ka ni tak zet!
  Chumi hnuah chuan hmeichhe naupang chuan khandaih hmangin a kap ta a ni. Tin, a lungphu chung lamah chuan a au chhuak bawk.
  - Banzai!
  Hmeichhia chuan a insual chu a chawlhsan dawn lo niin a lang. Tin, antimonies tul lo tak tak awm lovin a cut ang.
  Aurora pawhin extermination hi a la dawn a ni. Chinese ho chu a tichhe vek a, sarcasm engmah awm lovin. Tin, indona sen te chu an tlu a, a chanvea inthen ang maiin an tlu bawk.
  Tin, hmeichhe sam sen chuan a au chhuak a:
  - Communism meialh chuan khawvel a khuh ta!
  Tin, a la leh ang a, khandaih pahnih hmangin a tikehsawm leh ang. Tin, chutah chuan tube atang chuan a chhuak chhuak ta a ni. Tin, hmêlma chu a vuak ang.
  Ni e, Aurora hi a duhawm a, a famkimna ngei pawh a ni.
  Svetlana hi chu a chhe zawk lo nain. Tin, Chinese ho chu natural beating leh murder a pe bawk.
  Tin, a kekawr bul chauhvin indona sente chungah chhiatna thilpek a vawrh chhuak bawk. Ni e, mi zawng zawngin high wave-ah an ti vek.
  Svetlana chuan a ti chhuak a:
  - Indona chu thisen chhuak, thianghlim leh dik tak a ni ang!
  Tin, thil thattu pakhat chu a kekawr bul atang chuan a rawn chhuak leh ta a. Tin, Chinese-ho sawi dan chuan engtin nge a rawn vuak ang che!
  Hmeichhe naupangte chuan an kawng hrang hrangin an kal tak zet a ni. Tin, min ti lungngai lo deuh bawk. Hengte hi hmeichhia an ni - hmeichhia zawng zawng hnenah hmeichhia an ni!
  Oleg Rybachenko chu a che tha hle. Chinese mi sang tam tak an that tawh a ni. He yellow empire-a indo mite beihna chu a chak lo hle a ni.
  Oleg chuan a ti nghal zat a:
  - Hnehna tehfung sang ber!
  Margarita chuan a la a, a kut zungtang hlim tak hmang chuan razor aia thihna thlen thei leh hriam zawk thil a rawn vawrh chhuak ta a.
  Tichuan nula chuan heti hian a sa a:
  - Thlipui kan dodal a, .
  Engvangin nge leh engvangin nge?
  Mak tihna awm lova khawvela nung tur - .
  Tu tan pawh thil theih loh!
  Margarita chuan Chinese-ho chu pipe puak chhuak pum pui a chhuah a, a sawi chhunzawm zel a:
  - Vanneihna emaw hlawhchham emaw pawh ni se,
  Tin, a zuang chho leh chho bawk!
  Hetiang chauh hian, chutiang ni lovin - .
  Hetiang chauh hian, chutiang ni lovin...
  Mak tih hi dam rei rawh se!
  Mak ti! Mak ti!
  Mak tih hi dam rei rawh se!
  Mak ti! Mak ti!
  Mak tih hi dam rei rawh se!
  Tin, chunglam chauh - millimeter khat hnuai lam ni lovin!
  Hmeichhia chuan fighting mood a lantir nasa hle.
  Natasha pawh hi indona hmunpui ber a ni. Tlang kang a puak ang mai a ni. Tin, a ke ruh hring hring hmangin needle a paih bawk. Hmelma te hit rawh. Tin, an zingah ruang a hnutchhiah bawk.
  Chumi hnuah chuan hmeichhe naupang chuan ha hring dup chungin hla a sa a:
  - Chutiang terminator kan ni a, mumang robot ang mai, leh mawina ropui tak kan ni!
  Tin, tunah chuan hmeichhia chuan khandaih hmangin a slash ta a ni. Tin, mi tam tak a knock out dawn bawk.
  Zoya pawh hi indona thik takah a awm bawk. A bei a, a ha a phar a, a au bawk:
  - Tuman min dang dawn lo!
  Tin, a kekawr bul atang chuan disk pakhat chuan Chinese ho chu a rawn nuai ta a. Chu chuan rilru a ti na hle. Tin, van lalram sipaite chu an bengchheng ta a.
  Tin, hmeichhe naupangte pawh an pressure nasa zual sauh bawk.
  Hetiang hian Aurora hian metal cut thei thil a tlangzarh dawn a ni. Lu tam tak, lungpui anga lo insiam chu a tikehsawm ang. Tin, a zuang chho ang a, a thlawk chho ang a, a la ang a, a au ang.
  - Ka hming hi ka fist a ni!
  Tin, saber pahnih a han vawrh leh a, Chinese-ho rilru chu a rip chhuak ta a ni. Mahse, chutih rual chuan mualpho lo takin awm suh.
  Tin, a kekawr bul chauhvin killer boomerangs a thlawh tir bawk. Eng lu nge rank hrang hranga mowed down thin.
  Chumi hnuah chuan sam sen indo mi chuan a au chhuak ta a:
  - Cable-ah kan awm dawn lo!
  Khawvelah hian hlimna awm rawh se!
  Tin, a hmui sen hmangin tube atang chuan a la tam zawk ang a, a chil a chhak ang. Tin, van lalram indo mite chu chhangphut nena coolies ang maiin an tlu ang.
  Chuvangin Svetlana chuan indonaah a lantir...
  A khingpuite chungah tui lum tak a paih a. Tin, chutiang scalded te chuan an la ang a, an au chhuak nasa hle ang.
  Svetlana chuan a ti chhuak a:
  - Ka talh!
  Tin, a kekawr bul chauh hmangin boomerang pahnih khat a paih bawk ang. Chinese tam tak a cut down dawn.
  Tin, ruang tam tak a squeeze chhuak bawk.
  Hei hi misualte hnathawh dan chu a ni.
  Tin, China lalram chu anmahni tan an tikehsawm a, a tul lo taka inkhawmpui siam lovin. Ni lo, tact bik pawh an nei.
  Tunah hian Chinese thi zat hi maktaduai sawm chuang zet an awm tawh a ni. Tin, hmeichhe naupangte chu an hlim mai mai a, ball ang maiin an bounce mai bawk.
  Oleg Rybachenko pawhin aerobatics cool ber ber a entir bawk.
  Tin, naupang chuan khandaih pahnih hmangin a chop a, chutiang chuan kut leh ke leh lu chu kawng tinrengah a thlawk chhuak a ni.
  Oleg chuan a au chhuak a:
  - A awm ngei ang, kan hnehna thutlukna siamtu hi ka ring!
  Margarita chuan a kekawr bul chauhvin, destructive hurl a vawrh chhuak a, a nemnghet a:
  - Ni e a ni ngei ang!
  Tin, paruk zawng zawng chuan active takin an chop tan ta bawk.
  . BUNG No. 2-na.
  Chinese sipai sanghnih chuang zawng zawng deuhthaw an tihchhiat hnu chuan indo mi parukte chu Celestial Empire thuk takah an insawn leh ta a ni. Siberia rama Russia khawpuiah Chinese ho an kir leh loh nan.
  Chutichuan, indo mite chuan khawpui lian hnai ber, yellow warrior-te chu an bei ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan yellow fighter te chu a tikehsawm a, khandaih pahnih chu a han vawm a, a au chhuak ta a:
  - Russian tsars te ang bawkin!
  Tin, a kekawr bul atang chuan hruihrual hriam tak tak a rawn thlawk chhuak bawk. Chinese fighter te chu an kap ta a ni.
  Margarita chuan khandaih hmanga indona sen te chu a tikehsawm a, a la a, a zai a:
  - Tunah chuan history kan siam ta!
  Tin, a kekawr bul atang chuan indona sen hringte chu zungbun a rawn thlawk chhuak bawk.
  A dawttu chu indonaah Natasha a ni. Thihna thilpek pawh a paih a, a au chhuak bawk:
  - Hmalam hun chu kan ta a ni! Russia ropui chu ropui rawh se!
  Tin, a ke hring, chiseled chuan hei hi chakna rapthlak takin a paih chhuak ang. Tin, Chinese ho chu thisen chhuak pulp-ah a cut ang.
  Zoya pawh chuan beidawng takin a hack ve bawk. Tin, Chinese general chu a chanveah a tikehsawm bawk. Tin, a ruhte chu a tikehsawm bawk.
  Tichuan a au chhuak ta a:
  - Ka hnehna ropui tak avang hian!
  Tin, kekawr bul chauhvin killer present a launch leh ang. Tin, Chinese fighter tam tak a knock out dawn bawk.
  Mahse Aurora indonaah chuan a hlauhawm tak zet. Chinese sipaite chu a chanveah a tikehsawm a, a kekawr bul chauhvin tualthahna thilpek a thlawh tir bawk. Tin, chutiang chuan sipai sen chu a tichhe ta a ni.
  Ni lo, Aurora hi a takah chuan red witch an ti a. Tin, hneh theih loh a ni bawk.
  Tin, a kut zungtang hlim tak atang chuan thihna thlen thei needle te chu a thlawk chhuak bawk. Chinese ho chu an vuak a, coolies sand nei ang maiin an tla thla ta a ni.
  Aurora chu a lungphu chung lamah chuan a rawn au chhuak a:
  - Russian ho hian min hre chiang a, .
  Tin, ropui an ti bawk!
  Tin, a mawina chuan thihna thlen thei needle a vawrh leh bawk. Tin, hmelma chu rulhut ang maiin an pin a ni.
  Aurora chuan a rawn ti chhuak a:
  - Mumang i nei thei a, nitin mumang erawh a chhe!
  Tin, hmeichhe naupang chuan boomerang ang maiin a rawn hit leh bawk.
  Ni e, he sam dum hian sipai thila chi pound khat aia tam a ei thin. A threh chuan a threh tihna a ni.
  Tin, hetah pawh hian hmeichhe chak leh meialh tak chu a rawn bei leh ta a ni.
  Tin, chutah chuan Svetlana chuan beih a duh hle bawk. Chuvang chuan mi zawng zawng a chop a, a tichhe vek bawk. Tin, a khandaihte chu êng êng tak ang mai a ni.
  Tin, kekawr bul atang pawhin needle a thlawk bawk.
  Nula chuan a rawn ti a:
  - Ka chakna ropui tak - .
  Ka bula inkhelh hi rulhut nena inṭhian ang mai a ni!
  Boy Oleg Rybachenko chu a hma ang bawkin attack-ah a awm mek. Mongoose chak tak a ni. Hmelma chu a chop a, arsi a thlak bawk.
  Tin, indo tlangval chuan a au chhuak a:
  - Offensive lamah i kal ang u, .
  Chinese zawng zawng kan hneh vek ang!
  Tin, tunah chuan naupang chu a rawn bei ta a ni.
  Tin, hmeichhe naupang Margarita chuan phur takin sipai sen te chu a tikehsawm ta a. Tin, a kut zungtang hlim tak takte chuan thihna thilpek an paih bawk.
  Tin, nula chuan a rawn ti a:
  - Hnehna chu ka ta a ni ang!
  Tin, a kekawr bul atang chuan needle ruah pum pui a rawn sur leh ta a.
  Tin, needle te hi a thihpui thei a, poison a nei bawk.
  Margarita chu offensive lamah a awm mek a ni. Chinese ho hian a lakah harsatna an tawk nasa hle. Tin, hmeichhia chu hlauhawm tak takte lantir tu a ni.
  Indo mi hmeltha tak ni mahse.
  Tin, tunah chuan thihna chi khat chu a kekawr bul atang chuan a thlawk leh ta a ni. Chu chuan hmelma a rawn deng thin.
  Natasha chu wild flight-ah a chuang a. Chinese ho chu a cut a. Tin, a khandaihte pawhin khawngaihna an hre lo.
  Indo mi chuan a rawn au chhuak a:
  - Kan hnehna ropui tak a ni ang!
  Tin, hmeichhe mawi tak kekawr bul atang chuan needle thihpui leh hlauhawm tak tak a thlawk leh ta a ni.
  Chinese ho hi nasa takin an nghawng mek a ni. Awle, nula te hi an cool hle mai.
  Tin, offensive-ah pawh tumah pass an pe lo.
  Mahse Zoya chuan a hre lo, thumal pakhat mah a awm ngai lo. A khingpuite chu a break through thin. Tin, a khandaihte chu thattu ang mai a ni.
  Zoya chuan a lungphu chunglam chu a au chhuak a:
  - Khawngaihna ka hre lo - thihna chauh!
  Tin, a kekawr bul chauh hian Chinese-hoin an do theih loh tur thil a rawn vawrh chhuak dawn bawk!
  Tin, a lehlamah chuan indo mi hian minute tin a tlan chak zel bawk. Hei hi offensive-a skating rink a ni.
  Aurora pawh chutiang nula hlimawm tak chu a ni. A hnungtawlh lo va, a beidawng lo. Tin, engkim ah a hlawhtling vek bawk.
  A ke ruh hring hring hmangin steel fan a paih a. Chinese sipaite chu a tikehsawm a, a ti a:
  - Red empire-ah chuan mei a awm ang a, chu chuan planet pumpui a ti lum ang!
  Tin, hetah pawh hian a kekawr bul atanga rulhut tihhlum bik thil pakhat.
  Tin, indo mi chu sang takah a awm leh ta a ni.
  Tin, hetah hian Svetlana chu indonaah a awm bawk. Plan atanga inthlak danglam lo. Tin, wild pressure hmangin a chop bawk. Tin, a kekawr bul atang chuan disc nalh tak a rawn thlawk chhuak bawk. Chu chuan dashing takin a khingpuite a titawp thin.
  Svetlana chuan thinrimna nasa tak nen a rawn ti chhuak a:
  - Ka tikehsawm vek ang che u!
  Tin, hmeichhia chu offensive-ah a awm bawk. Tin, a kekawr bul pawh chu a nimble em em bawk.
  A dawtah Oleg Rybachenko chuan inhnek a duh hle. Hei hi terminator boy beidawng tak a ni. Chutah chuan tlangval ramsa chakna leh nawrna nasa tak a tel a ni.
  Tin, chutah chuan naupang chuan a kekawr bul chauhvin boomerang a vawrh chhuak ta a. Tin, an khingpui hian vawi khatah goal dozen hnih an hloh bawk.
  Hei hi a tak tak - tichhe thei thiltihtheihna a ni tak zet.
  Oleg chuan heti hian hla a sa a:
  - Ka kutziak hi a awlsam - .
  Ui hmul hrual hi ka duh lo!
  Tin, naupang kekawr bul hring atang chuan blade pakhat a thlawk a, Chinese ho a kah dan te pawh. An thlarau leh huaisenna chu literal takin an hloh ta a ni.
  Oleg chuan rilru na takin a sawi a:
  - Ni lo ti ngai suh!
  Tlangval chu attack a ni... Tichuan Vladimir Klitschko chu a hrechhuak ta a. Ni e, he boxer hi ring chhungah a kir leh thei a ni. Engvangin nge i lo enchhin loh vang? Hriselna i la nei a nih chuan Pathian ngeiin bei turin a ti che a ni!
  Terminator tlangval chuan a rawn bei ta a. Chinese ho chu a tikehsawm a, heti hian hla a sa a:
  Tlangval ṭhian, naupang reng reng, .
  Chawlh hahdam turin hmanhmawh suh...
  Hlim takin awm la, huaisen tak, thawm nei takin awm rawh - .
  I beih a ngai - chuvangin bei rawh!
  Mipa coolness nei - .
  Mi zawng zawng i hneh theih nan!
  Thlarau nei chatuan naupang ka ni a, .
  Eng thilin nge a rah chhuah chu a hring chhuak!
  Thlarau lamah chuan chatuan tlangval ka ni a, .
  Tin, step khat pawh hnungtawlh suh!
  Indo mi naupang leh chatuan naupang pakhatin Chinese-ho chu nasa takin an bei a. A theihtawp chhuahin a inlan ang.
  Margarita hian yellow warriors te pawh a tichhia a, heti hian hla a sa bawk:
  - Kan beidawng ngai lovang!
  Tin, Chinese tam tak a cut off a, nui chungin a sawi belh bawk:
  - Ni lo, min ring ngai suh!
  Tin, nula chuan zungbun hriam tak, rimtui tak tak chu a vawrh leh ta a.
  Movement chak leh danglam takah a awm mek a ni.
  Natasha hi indonaah chuan a tlan chak a, a hlauhawm hle a, Valkyrie ang mai a ni. Huaisen takin a bei thin. Tin, Chinese ho chu a kap thla bawk.
  Vanah a inbei fo thin. Ace pilot tha tak a ni. Infantry-ah pawh a indo a ngai bawk.
  Mahse tunah chuan Natasha chuan Chinese ho chu a rawn hmachhawn ta a ni. Tin, kan thinrimna zawng zawng nen i thresh ang u.
  Tin, a kekawr bul atang chuan boomerang leh needle te chu a thlawk chhuak bawk. Hmelma chu a tikehsawm a.
  Nula chuan heti hian hla a sa a:
  - Mahse, ni chhuah chu ka ring, .
  Tâng ina thim chu ti bo rawh!
  Zoya chuan Chinese ho chu a rawn bei ta a. Tin, a tikehsawm nghal bawk. Tin, a kekawr bul chauhvin hmêlma chu chawlhsan lovin a knock out bawk.
  Warrior in motion a ni. Cobra zuang leh zuang kual ang mai a ni.
  Rangkachak sam nei nula chuan a au chhuak a:
  - Hmalam hun chu kan ta a ni, .
  Jedi Knights ang mai kan ni!
  Tin, chutah chuan a rawn hawi let ang a, a rawn vuak ang che.
  Attack-ah hian a dawttu chu Aurora a ni. Hmeichhe sam sen hring hring, crushing leh fighting tak. Offensive lamah a kal a, pace a pick up lehzual. A khandaihte chu mill zungbun ang mai a ni.
  Mei mawi tak mai chuan:
  - Khawvel pum tan hetiang hlimna hi a awm ngei ang!
  Tin, hmeichhe naupang chu wild pace-ah a lut leh ta a. Hei hi indona pathian dik tak chu a ni.
  Svetlana hian hla a sa bawk a, a zuang chho leh a:
  - Za khat, regiment pakhat, .
  Russian knights te chuan khandaih hmangin an cut!
  Tin, tunah chuan a ke ruh hring hring chuan phaw hmanga lantir theih loh thil a paih ang.
  Hei hi nula chu a ni. Vixen tak tak a ni.
  Natasha chuan ha hring dup chungin a chirp a:
  - Min zirtir chu nangmah tan a ni lo!
  Tin, a ke ruak hmangin thihna a paih ang.
  Aurora chuan a pawm a ni:
  - Min zirtir tur reng reng a awm lo!
  Indo mite chuan an che vel chu an ti chak zawk thin. Khawpui pumpui deuhthaw chu ruangin a khat tawh a ni. Ni e, Chinese ho chu tihboralnaah an tlan lut ta a ni. Mi paruk chauh an awm a, mahse sipai pum pui tan hna an thawk a ni.
  Oleg Rybachenko chuan elf pakhat chanchin chu a hrechhuak ta a. Third Reich-ah a tawp a, Luftwaffe-a tirh turin a rilru a hneh thei ta a ni.
  Ni e, elf hi a lian lo hle nachungin a tlan chak hle a, a chak a, reaction tha tak a nei bawk. A tlangpuiin elf te hi taksa dinhmun leh ngaihtuahna chaknaah mihring aiin an chungnung zawk a ni. Tin, thlawhnaah vawi khat a chuang chuan elf, leh lal thisen nei pawh hian amah ngei pawh chu rulpui ang maiin a inhria.
  Tin, he indo mi hian April 20, 1944-a Fuhrer-a piancham pualin hmelma thlawhna 538 a kap thla thei a, mahse amah ngei pawh hi kah thlak a ni ngai lo.
  Vanlawng za hnih hmasa ber atan chuan elf hian Knight"s Cross of the Iron Cross chu oak hnah, khandaih leh diamond te nen a dawng a. Zathum chuang zet chu Order of the German Eagle diamond nen an awm tawh. Knight"s Cross of the Iron Cross za li tan chuan rangkachak oak hnah khandaih leh diamond te nen. Tin, kum za nga tlin lawmna thlawhna - Grand Cross of the Iron Cross tan pawh. Chutiang chuan elf hian record number a la khawm a, hemi kawngah hian Hermann Goering pawh a hneh a, colonel rank a dawng ta a ni.
  Vanlawng chhungah private angin indo mah se.
  Chuvangin, chutiang ace langsar tak chu Luftwaffe-ah lo lang mah se, indona kalphung chu a nghawng lutuk lo. Dik tak chuan Luftwaffe aces hmasa paruk kha history tak takah i la a nih chuan a vaiin thlawhna sangkhat leh a chanve chuang an kap thla a ni. Awle, hei hian Wehrmacht chu eng chen nge a puih?
  Goebbels-a thuchah avang hian thlawhna tla zat chu a tipung thei viau nachungin.
  Mi tam tak chuan heng chhiarpui te hi nasa takin an ringhlel a ni.
  Mahse elf hian rinawm takin car tam tak a kap thla a, amah ngei pawhin fighter pakhat mah a hloh lo.
  Mahse, chutih lai chuan Oleg Rybachenko chuan a hmu a, heti hian a zawt a:
  - Engvangin nge Third Reich, sual chakna anga ngaih chu i tihbuai?
  Elf chuan logical takin a sawi a:
  - Khawvelah hian thatna chakna a awm lo tak tak vang a ni! Stalin leh a thawhpui te hi mi thianghlim an ni tih i ring em?
  Oleg chuan nui chung hian a remark a:
  - Mahse USSR-ah chuan thlawhna tam tak kah thlak tawh avangin G lianpui nei Pathian anga ngaih i ni ang! Tin, chuvang chuan chibai buk leh chibai buk i ni tur a ni!
  Elf chuan dik takin a sawi a:
  - Kum 1942 October thlaa Reich tana ka beih tan tirh khan indona rah chhuah chu a la lang lo. Engtin nge i ngaih, hnehtu zinga tel theihna chance ka nei lo?
  Oleg Rybachenko chuan dik takin a chhang a:
  - USSR-ah i defect a nih chuan ngaihdam i ni ang a, pawm i ni ang tih ka ring. Mi huaisen leh indo mi ropui te hi hmun tinah ngaihhlut an ni!
  Elf chuan a nui suk a, a chhang a:
  - Offer min pek avangin lawmthu ka sawi e! Mahse Indopui II-na a tawp hunah chuan ka planet-ah hian chawimawina nen ka kir leh ang... Tin, Germany chak lo kha ka ngaihtuah tawh lo tih chu a chiang. A pawimawh ber chu hero ka nihzia ka lantir a, aviation history-ah ace tha ber angin ka lut ta a ni!
  Oleg Rybachenko chuan thinrim takin heti hian a sawi:
  - Nangmah vang hian tlangval tha engzat nge thi!
  Elf chuan a rawn ti chhuak a, logical takin a hriat nawn tir a:
  - Rudel pawh a awm... Superman a ni bawk!
  Oleg chuan a lu a bu nghat a:
  - Rudel... Comic book hero ang mai a ni!
  Elf chuan a ti muangchang a:
  - Indo mi ka ni a, ka ni bawk a, ka ni bawk ang! Chuvangin ka chhiar zat chu sangkhatah hruai ka tum ang!
  Oleg Rybachenko chuan a ringhlel hle a ni:
  - Hun i nei dawn em? May 9, 1945 khan Third Reich chu a inpe ta!
  Elf chuan insinuating takin a zawt a:
  - Engtikah nge, khawiah nge, engtikah nge, eng chakna hmanga Reds leh Allies te hian an beih dawn tih chiang zawkin i sawi thei ang em?
  Oleg chuan mak ti zet hian a zawt a:
  - Engvangin nge hei hi i mamawh?
  Elf chuan dik takin a chhang a:
  - Indona chu a rei zawk theih nan trivially-in ka ti rei duh!
  Chutah Oleg chuan pistol a la chhuak a, a chhang a:
  - Ka kap thei che a, mahse ka ti lo ang!
  Elf chuan mak a ti hle mai:
  - Tin, engvangin nge?
  Oleg Rybachenko chuan thutlukna siamin heti hian a sawi:
  - I chhia leh tha hriatnain hrem rawh se!
  Tin, an inthen ta a...
  Oleg Rybachenko chuan he elf hi a thah mai mai lo niin a ngai a. Vanlawng engzat nge a kap thlak leh dawn? A rapthlak mai dawn a ni.
  Tin, naupang chuan a ke ruh hring hring hmangin thihna boomerang chu a thlawh tir leh ta a.
  Margarita hian indonaah Chinese ho chu active takin a tiboral thin. A kekawr bul chauh chuan killer present hmangin a rawn deng dik em em a, mak i ti mai mai a ni.
  Superman category-a hmeichhe naupang pakhat.
  Tin, indonaa a thiltih chu weasel rannung ang mai a ni.
  Ni lo, chutiang nula chu tumahin an ti hlauhawm ngai lovang, Chinese maktaduai hnih awm mahse.
  Mahse, Margarita-i hian eng nge a tih ang?
  A ram a humhim a ni.
  Oleg Rybachenko chuan Chinese ho chu a chop up a, heti hian a sa a:
  - Russia Nu ram mawi zawk a awm tawh lo,
  A tan bei la, hlau suh...
  Chu aia ram mawi zawk chu khawvel pumah a awm lo - .
  Universe pumpui hi êng meialh a ni, Rus"!
  Tlangval chu a zuang chho ang a, a tlan chak ang a, mi zawng zawng a kick ang.
  Natasha hian a insual a, hla a sa bawk:
  Fatal kum, min ring lo mai thei,
  Sangkhat leh zakua sawmkua leh pakua...
  Catchy circle-a kal chu bansan rawh, .
  Diabola chuan a rangkachak ki chu a tikeh ang!
  Tin, hmeichhia chuan a kekawr bul chauhvin killer present a paih leh bawk.
  Zoya pawh indonaah a awm a, a hliam a, a insual bawk. Hmeichhe active tak. Tin, khandaih hmanga a chil chuan engkim hi hla takah a thlawk vek bawk.
  Tin, a kekawr bul chauh pawh hian present a paih nasa em em bawk. Tin, hmelma tam tak an knock out bawk.
  Ni e, Chinese ho hian ni thim tak an hmang tih a chiang hle.
  Aurora chuan khawngaihna tel lovin a rawn strike a. Tin, a kekawr bul hring pawh hi thihna aia nasa zawk thil a ni. Hei hi a tlangpuiin tihboralna pathian a ni.
  Tin, a chhungah hian ramhuai sangkhat an awm bawk.
  Svetlana chuan Chinese ho chu passion nasa takin a thrash a, a squeal bawk:
  - Hmalam hun chu a awm
  Ui kan nih a ngai loh nan!
  Tin, a kekawr bulte chuan thil engemaw a vawrh leh ang a, hmêlma chu a chhe vek ang.
  Hmeichhia insual chu a chhunga aerobatics awm chu a ni!
  Chinese ho khawpui chu an tifai tawh a, mi paruk chuan chawlh an la ta a ni. Vawk chu an that nghal a, a pumin an roast ta a ni.
  An pawt a, an ei tan ta a.
  Natasha chuan heti hian a sawi:
  - Walter Scott-a knight-te chuan vawi khatah an ei nasa hle!
  Oleg Rybachenko chuan a nui suk a, a hriat nawn tir a:
  - Dumas pawh! Hei hi Porthos-a"n berampui pum khat a ei dan chu a ni!
  Natasha chu a nui suk a:
  - Ram? Engvangin nge ramsa hi a nih loh?
  Oleg chuan a chhanna atan heti hian a sa a:
  I chhungte damlo zawng zawng, .
  Ka pa u, boar dawngtu chu...
  A dam lai khan - min vaukhân a - .
  Cannibal hnen atangin nupui i la thei lo!
  Margarita chuan a nemnghet a ni:
  - Hei hi hla wild tak a ni! Mahse, thlarau lam thil zawk ka duh!
  Oleg chuan heti hian a sawi:
  - Rilru? Hei hi a tha khawp mai!
  Tin, naupang chuan thil engemaw a sa bawk...
  Mahse Aurora chuan a thusawi chu a titawp a, a remark a:
  - Hla sak i ngai lo va, act i ti zawk.
  Tin, nula chuan a belt atang chuan iPhone a rawn phawrh chhuak bawk. Oleg chu a nui suk a, Natasha chuan a ta chu a pe a, rawtna a siam a:
  - Redhead nen tank khelhpui rawh!
  Aurora chuan a remti a:
  - He game hi ka ngaina hle!
  Tin, hmeichhe huaisen tak chuan parameter a nei tan ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan tank fleet chu a rawn luah ta a ni.
  Aurora chuan heti hian a vaukhân a:
  - Tank pakhat tan pakhat! Duel hi han tum ve teh!
  Tlangval chuan a remti a:
  - Hei hi a dik chiah!
  Oleg hian kum sawmli chhunga Soviet tank lum ber - IS-7 a thlang a ni. Car mak tak mai, production car ni ngai lo. Engkim a nei a: ralthuam, ralthuam leh tlan chakna. Halo tak tak a ni!
  Aurora hian E-75 a nei a. Car chu eng emaw chen a chhe zawk. Tin, a rit zawk, leh speed tlem zawk, power reserve, leh silai chak lo deuh. IS-7 hian millimeter 130 a nei a, E-75 tan chuan millimeter 128 a nei thung. German-ho ralthuam hi a thim zawk mai thei a, mahse hei hi IS-7-a a hniam zawkna hian a khum a ni. Tin, Fritz"s sides te pawh a sang zawk... Chu chu a dik vek a, mahse...
  Aurora chuan E-75 chu level M ah a transfer a... Tin, car pawh a tha chho bawk. Tin, engine pawh a chak zawk a, silhouette pawh a hniam zawk hle a, silai pawh hian barrel sei zawk a nei bawk. Ni e, tunah chuan armor chu a thim ta hle mai. German tank hi ton sawmkua leh panga a la rit a, Soviet tank erawh chu ton sawmruk leh pariat a ni thung. Tin, modernization hnuah pawh layout ang chiah a nei a, tunah chuan a chak zawk dawn a ni.
  Mahse IS-7 chu hmasawnna nei lovin a awm ta a ni. Historic tak takah chuan tumahin an lo sawi lawk lo.
  Awle, Oleg, kan in harness ang u.
  Tlangval erawh chu a bo lo. Hmelma hian modernized a nih tawh avangin tlangval hian thil a ti ang a, feather projectile a hmang ang. Tin, chutah chuan insual tha tak a awm dawn a ni.
  IS-7 chu a hnaih tawh hle. Mahse chuti chung chuan German driving performance erawh a la tha zawk tho.
  Aurora chuan a barreled cannon sei zawk chu a kap ta a. Mahse, a la thleng thei lo.
  Tin, terminator tlangval chu a hnaih a, track te chu a spin bawk. Tlangval chu a inringtawk hle niin a lang.
  Aurora chuan a shot leh hnuah moral a draw leh a:
  - Mouse hian elephant a that thei!
  Tin, indona chu a chhunzawm zel a, Oleg chuan 130-mm cannon shell chu hull joint chhungah a khalh lut a, a chak ta a ni. Trick zawng zawng awm mahse.
  Mahse a tlangpuiin kum sawmli vela tank te hian lirthei hrang hrang an nei a. Project hlauhawm tak - "Royal Lion". A rit zawng hi ton za a ni a, cannon hi 210 mm caliber a ni a, a hmalam armor hi angle-ah 300 mm a ni a, a sir lam chu 200 mm a ni a, engine hi horsepower 1800 a ni.
  Hei hi machine a ni - IS-7 pawh hian a sir lamah chauh a lut thei a, a khar thei bawk. Tin, a lian tak zet bawk!
  Aurora chuan ha hring hring chungin hla a sa a:
  - Hei hi rulpui, ni aia sang zawka thlawk a ni!
  Tin, a ngawi ta a...
  Chaw an ei zawh chuan an parukte chuan China khawpuiah an insawn ta a ni. Tunah chuan remna kan neih a ngai a, Manchus-ho chu beihpui thlak lo tura kan tihbuai a ngai a ni.
  Hmeichhe naupang leh tlangval chuan Chinese ho chu an bei a, khandaih leh ke ruh hring hmangin mi tam tak an that leh bawk.
  Tichuan indo mite chuan meipui an man atang chuan an kap tan ta a. Tin, Chinese tam tak an thi bawk.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi:
  - Defensive taka khelh hi a tha zawk mai thei? Engtin emaw tak chuan a mawi lo ang em?
  Aurora chuan a dodal a ni:
  - Preventive war tih concept a awm!
  Oleg chuan heti hian a sawi nawn leh a ni.
  - Viktor Suvorov pawhin Nazi Germany leh USSR indona chu invenna a ni tih finfiah a tum bawk!
  Aurora chuan a ha a phar a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Chutiang chu a ni lo"m ni?
  Oleg chuan a lu a thing a:
  - Ringhlelhawm a ni!
  Margarita chuan heti hian a sawi:
  - He lehkhabu hi ka chhiar a. A hmasa berah chuan a rintlak hmel hle. Mahse, thuk zawka i laih chuan...
  Aurora chuan remti takin a lu a bu nghat a:
  - USSR chuan offensive war an buatsaih a, hei hi thil dik tak a ni!
  Margarita chuan heti hian a sawi:
  - USSR chuan indona a zawh hnuah pawh offensive war an buatsaih a. Mahse, offensive chu a intan ngai lo!
  Oleg chuan logical takin heti hian a sawi:
  - Stalin hian offensive a ruahman a nih chuan hun hnuhnung zawkah a ni ang, a division-te tank leh hmanraw dang hmanga thuam a zo hmasa tawh ang. Tin, aviation thar ber ber pawh unit hrang hrangin a rawn thleng tan chauh a;
  Aurora pawhin logical takin a dodal bawk:
  - Soviet sipaite hian ralthuam an siam thar leh a nih chuan German sipaite pawh an ding reng lo tihna a ni. USSR-in thlawhna thar ber ber a siam chhuah lai chuan Kraut-ho chuan hmanraw thar ber ber an siam chhuak nasa hle.
  Delay hian Stalin-a advantage a tipung lo ang. Chu ai chuan, chutiang ni lovin, Europe ram thiltihtheihna nei Nazi-ho chuan hmanraw quality tha zawk tam takah Russia chu an phak thei zawk a ni!
  Oleg Rybachenko chuan a ringhlel hle a ni:
  - Eng thilin nge an quality a tha zawk tih i ngaihtuah tir?
  Aurora chuan dik takin a chhang a:
  - Mahse, kum 1941 khan kan chak ta! Number lamah an hniam zawk a nih chuan technology quality lamah pawh an sang zawk mai thei!
  Tlangval genius chuan a ringhlel a:
  - Ka ring lo!
  Margarita chuan heti hian a sawi:
  - Kum sawmli leh pakhatna hi thuruk a ni. Engvangin nge formally stronger Red Army te kha indona hnuhnung ber an chak loh? Tin, chutah chuan formal takin leh a takin a chak lo zawk tawh avangin hnehna a chang tan ta em ni?
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a chhang a.
  - Hei hi Indopui II-na thuruk lian tak a ni!
  Natasha chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Hetah hian thuneihna sang zawk atanga inrawlhna a awm!
  Oleg chuan a lu a bu nghat a:
  - Thil engemaw a thleng tak tak!
  Augustine-a chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Kan milemte hi thisenin a tuam a, kan Pathiante hi indona pathian an ni!
  Zoya chuan a remti a:
  - Indona pathiante pawh thisenin a tuam!
  Chumi hnuah Oleg leh Aurora te chuan Indopui II-na strategy chu an khel tan ta a ni. Aurora hi Hitler tan a ni a, Oleg chu Stalin tan a ni.
  Vuakna tak tak inthlengna a awm tawh bawk. Aurora hian rogue code leh "E" series tank tam tak hmangin Moscow thlengin a rawn lut ta a ni. Togo leh Oleg te chuan German ho an vuak ang maiin rogue code leh IS-7 an hmang a. Tin, hruihrual chu lung pakhatah chuan a lo awm khawm ta a. Tin, bawm tam tak a awm bawk. Virtual ni rawh se.
  Oleg Rybachenko chuan hlim takin a khel a, a sipaite chuan German venhimna chu an tichhia a ni. Boiler an siam thin. Aurora chuan scam code chu a run leh ta a. Move inthlak danglamna wild tak a awm.
  Boy genius chuan heti hian hla a sa a:
  - Kama chungah khawi emaw laiah - kan inhriat lo, .
  Khawi emaw laiah Kama - nu luite!
  Kut hmanga thleng thei lo, kea thleng thei lo, .
  Awle, a tul chuan poker te chu kan sawn ang!
  Tin, Soviet tank te chuan Nazi te chu an tikehsawm bawk. IS-7 aia cool zawk hi a awm lo. Tin, "Mouses" leh "E"-100 hmangin him takin i bei thei bawk. Soviet tank hian chutiang ramhuai chu a hlau lo.
  An rit zawk a, mahse chu chuan an chak zawk tihna erawh a ni lo.
  Tin, Oleg chuan hma a sawn a, rang takin car te nen chuan an kal dun ta a. Tin, a chhungah chuan ramhuai sangkhat ang mai a ni.
  Naupang prodigy chuan heti hian hla a sa a:
  - Krauts te chu kan tikehsawm ang, chick-chick-chick-ta!
  Tin, chutah chuan Soviet sipaite chuan daltu dang an la leh ta a ni. Indona leh insualna lama genius ang mai an ni!
  Mahse, Aurora pawh hi a awlsam lo. Tin, aggressive pressure nen a che bawk. Red Army kekawr hnuaiah sipai thar leh thar leh thar a paih thin.
  Tin, sam sen indo mi chuan hla a sa a:
  - Ka hmelma ten min dang dawn lo! Khawvel zau zawng hi ka hneh ang!
  Tin, regiment thar leh thar te chu indonaah an lut bawk.
  Oleg Rybachenko chuan hlim takin hla a sa a:
  Krauts hian rampage an nei mek a,
  Hmelma chuan regiment chu hma an sawn tir ta a...
  Mahse Aryan mi â - .
  Russian ho hian hmelma nen an inhmachhawn dawn a ni!
  Vawk vunah an lai ang,
  Hmelma chu vaivut-ah an paih ang - .
  Russian ho chu thinrim takin an bei a
  Sipai kut zungtang chak tak a ni!
  Tin, naupang chuan roundabout maneuver dang a nei leh a, Aurora sipaite chu a hual vel bawk.
  Ni e, naupang chu a fing a, thumal a awm lo.
  Aurora chuan a rawn ti chhuak a:
  - Ni lo, ka beidawng lovang, mahse insual dan ka hre reng!
  Oleg Rybachenko chuan a remti a ni:
  - Kan beidawng lovang! Kan tichhe mai ang che!
  Tin, tunah chuan Soviet sipaite chuan an rawn bei leh ta a ni. Tin, scammer"s code hian Krauts te hi a pui tawh lo bawk.
  Tichuan Aurora chuan fing takin option chu a thlak ta a. Tin, Britain leh USA chu a lamah indonaah an lut bawk. He armada-a indo mite chu indonaah an tlan lut ta a. Tin, hmelma chungah pressure i siam ang u.
  Mahse Soviet IS-7 tank te chuan US Sherman leh Pershing te chu awlsam zawkin an tichhia a, English Churchill tank pawh an tichhia bawk.
  Anmahni pawhin chhiatna engmah dawng lovin.
  Aurora chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Awle, Diabola te tak te i ni!
  . BUNG No. 3-na
  Kum zabi sawmhnih leh pakhatna aṭanga indo mite chu kum zabi sawm leh pasarihna laia Chinese-ho nen an inhmachhawn leh ta a ni.
  Celestial Empire hian sipai an nei nual a. Lui tawp nei lo ang maiin an luang a.
  Oleg Rybachenko chuan khandaih hmanga Chinese ho chu a tikehsawm a, a au chhuak ta a:
  - Kan inpek ngai lovang!
  Tin, naupang kekawr bul atang chuan disc hriam tak a rawn thlawk ta a!
  Margarita chuan a khingpuite chu a tikehsawm a, a ti muangchang a:
  - Khawvelah hian mi huaisen thiltih tur hmun a awm!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr bul atang chuan rulhut (poisonous needles) a darh a, Chinese-ho chu a rawn deng ta a ni.
  Natasha pawh chuan a ke ruh hring hring chu a paih a, tualthahna angin, a au chhuak ta a:
  - Kan theihnghilh ngai lovang, kan ngaidam ngai lovang.
  Tin, a khandaihte chu mill-a Chinese-ho zingah chuan a kal ta a.
  Zoya chuan hmelma te chu a tikehsawm a, a au chhuak a:
  - Order thar tur chuan!
  Tin, a kekawr bul atang chuan needle tam zawk a darh bawk. Tin, Chinese sipaite mit leh beng bulah pawh.
  Ni e, indo mite chu an phur chho zel a, an rilru a na chho zel tih a chiang hle.
  Aurora chuan sipai sen te chu a rawn beng a, a rawn ti chhuak nghal zat bawk:
  - Kan thir chu!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thilpek thar, killer gift a rawn thlawk chhuak bawk. Tin, yellow fighter te chu an tlu bawk.
  Svetlana chuan miller chu a chop thla a, a khandaih chu lightning ang mai a ni.
  Chinese ho chu cut sheaves ang maiin an muhil a.
  Hmeichhia chuan a kekawr bul chauhvin needle a vawrh a, a bengchheng a:
  - Mother Russia tan a chak dawn!
  Oleg Rybachenko chuan Chinese lakah hma a sawn. Terminator tlangval chuan sipai sen te chu a chop thla a.
  Tin, chutih rual chuan naupang kekawr bul ke ruhte chuan rulhut awmna needle a paih chhuak bawk.
  Tlangval chuan a rawn ti a:
  - Future Rus' hnenah ropuina awm rawh se!
  Tin, in motion chuan mi zawng zawng lu leh hmui a tikehsawm vek bawk.
  Margarita pawhin a khingpuite a tikehsawm bawk.
  A kekawr bul hring chu a eng mai mai. Chinese te hi an thi nasa hle a ni. Indo mi chuan a au chhuak a:
  - Ramri thar thlengin!
  Tin, chutah chuan hmeichhia chuan a la a, a slash...
  Chinese sipai ruang tam tak an awm.
  Mahse Natasha hi offensive lamah a awm. A Chinese chu a chop up a, hla a sa thin:
  - Rus' hi a ropuiin a eng chhuak a,
  Nula mak tak mai ka ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan disc te pawh a thlawk chhuak bawk. Tuin nge Chinese ho rilru a tikehsawm. Ni e, hei hi nula a ni.
  Zoya hi offensive lamah a awm mek a ni. Sipai sen te chu a kut pahnih hmangin a tikehsawm a. Tube atang chuan chil chhuak rawh. Tin, a ke ruh hring hring hmangin thi thei needle a paih bawk.
  Tin, chutih rual chuan amah leh amah hla a sa bawk a:
  - Eh, club te tak te, kal ila!
  Eh, ka duh ber chuan a ti ngei ang!
  Aurora chuan Chinese ho chu a tikehsawm a, sipai sen te chu a tiboral a, a au chhuak ta a:
  - Shaggy zawng zawng leh ran vunah, .
  Riot police te chu club hmangin a bei a!
  Tin, a ke ruh hring hring chu hmelma lam a vawrh chuan sakeibaknei a that ang.
  Tin, chutah chuan a rawn chhuak ta a:
  - Wolfhounds te an ni!
  Svetlana hi offensive lamah a awm mek a ni. Chinese ho chu a chop a, a shred bawk. Kekawr bul chauhvin an chungah thihna thilpek a rawn thlawh tir thin.
  Mill chu khandaih hmangin a tlanpui thin.
  Fighter tam tak a crush a, a au chhuak bawk:
  - Hnehna lian tak a lo thleng dawn ta!
  Tin, hmeichhe naupang chu wild motion-ah a awm leh ta.
  Tin, a kekawr bul chauh chuan thihna thlen thei needle a thlawh tir bawk.
  Oleg Rybachenko chuan a zuang thla a. Tlangval chuan somersault a ti a. Chinese tam tak chop up in a jump a.
  A ke ruh hring hring hmangin needle chu a paih a, a gurgled a:
  - Ka huaisenna duhawm tak hi ropuina!
  Tin, naupang chu indonaah a awm leh ta.
  Margarita chuan offensive lamah a lut ta a. Hmelma zawng zawng chu a zawnin a ti chhe vek. A khandaih chu mill zungbun aiin a lum zawk. Tin, ke ruh hring hringte chuan thihna thilpek an paih bawk.
  Hmeichhe naupang pakhat chu wild attack-ah a awm. Ceremony nei lovin yellow warrior te a tiboral thin.
  Tin, a chang chuan a zuang chho a, a inher chhuak bawk!
  Tin, tihboralna thilpekte chu a hnen atangin a thlawk chhuak bawk.
  Tin, Chinese ho chu an tla thla bawk. Tin, ruang phum pum pui pawh a awm khawm bawk.
  Margarita chuan a ti chhuak nghal zat a:
  - American cowboy ka ni!
  Tin, a kekawr bul lo chungah chuan needle chu an vawrh leh ta a.
  Tin, chutah chuan needle dozen dang!
  Natasha pawh hi offensive lamah a cool hle.
  Tin, a kekawr bul chauhvin a vawrh a, tube atang chuan a chil a chhak bawk.
  Tin, a lungphu chung lamah chuan a au chhuak bawk:
  - Thihna eng chhuak ka ni! I tih tur awm chhun chu thih mai mai a ni!
  Tin, hetah pawh hian a mawina chu a kal zel bawk.
  Zoya chuan Chinese ruang chim chu a rawn bei ta a. Tin, a kekawr bul atang pawhin chhiatna boomerangs a thlawk chhuak bawk.
  Tin, yellow warriors te chu an tlu chhunzawm zel bawk.
  Zoya chuan a au chhuak a:
  - Barefoot girl, a hneh ang che!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr bul hring atang chuan needle dozen zet a thlawk bawk. Chu chu Chinese ho rilruah a kal nghal vek a ni.
  Tichuan thiin an tlu ta a.
  A nih loh leh, a thi vek tawh zawk.
  Aurora hi offensive lamah a awm mek a ni. Sipai sen (yellow troops) a tichhia. A khandaih chu kut pahnih in a keng a. Tin, chutiang indo mi mak tak chu a ni.
  Thlipui tleh chuan Chinese sipaite a rawn nuai a.
  Hmeichhe sam sen chu a rawn au chhuak a:
  - Hmalam hun chu thup a ni! Mahse, hnehna a chang ngei ang!
  Tin, attack-ah chuan sam meialh nei hmeltha tak a ni.
  Aurora chu wild ecstasy-ah a au chhuak a:
  - Indona pathiante chuan engkim an tikehsawm vek ang!
  Tin, indo mi chu offensive-ah a awm bawk.
  Tin, a kekawr bul chauh hian needle hriam tak tak, rimtui tak tak tam tak a paih bawk.
  Svetlana chu indonaah a awm. Tin, chutiang chuan sparkling leh combative tak a ni. A ke hring hring hian tualthahna thil tam tak a paih chhuak thin. Mihring ni lovin, sam dum nei thihna.
  Mahse a inthen chuan i titawp thei dawn lo.
  Svetlana chuan heti hian hla a sa a:
  - Nun hi khawizu a ni lo vang, .
  Chuvangin round dance-ah chuan zuang lut rawh!
  I duhthusam chu lo thleng rawh se -
  Mawina hian mipa chu bawihah a chantir thin!
  Tin, hmeichhe naupang chetna chu a thinrim zual sauh bawk.
  Oleg-a attack chu a chak chho zel a. Tlangval chuan Chinese ho chu a hneh ta a.
  A kekawr bul hring chuan needle na tak tak a vawrh chhuak thin.
  Indo mi naupang chuan a rawn ti chhuak a:
  - Mad empire chuan mi zawng zawng a tikehsawm vek ang!
  Tin, hetah pawh hian tlangval chu a kal zel bawk.
  Margarita hi a thiltih danah chuan hmeichhe savawm tak a ni. Tin, hmêlma te chu a vuak bawk.
  Chuvang chuan a kekawr bul lo hmangin puak thei thil hmangin pea a thlawh tir ta a ni. A puak ang a, Chinese za chuang zet chu boruakah a paih nghal ang.
  Nula chuan a au chhuak a:
  - Hnehna kan la thleng dawn!
  Tin, khandaih hmangin mill chu a tlanpui ang.
  Natasha chuan a che vel chu a ti chak hle. Hmeichhia chuan yellow warriors te chu a cut thla a. Tin, chutih rual chuan a au chhuak bawk a:
  - Hnehna chuan Russia Empire a nghak reng.
  Tin, Chinese ho hi chak takin i tihboral ang u.
  Natasha hi terminator hmeichhia a ni.
  Ding tur emaw, slow down emaw a ngaihtuah lo.
  Zoya hi offensive lamah a awm mek a ni. A khandaih chuan sa salad a slicing ang maiin a lang. Hmeichhia chuan a lungphu chung lamah a au chhuak a:
  - Kan chhandamna chu a chak ta!
  Tin, ke ruh hring (bare toes) pawhin chutiang needle chu an paih bawk.
  Tin, mipui tam tak chu an rilru a hliam a, ruang tam takah an mu bawk.
  Aurora hi hmeichhe â tak a ni. Tin, hyperplasma atanga siam robot ang maiin mi zawng zawng a tichhe vek bawk.
  Chinese za chuang zet a tichhia tawh a ni. Mahse engkim hi a chak chho zel a ni. Tin, indo mi pawh a au chhuak bawk.
  - Hneh theih loh ka ni! Khawvela thil cool ber ber!
  Tin, hetah pawh hian a mawina chu attack-ah a awm bawk.
  Tin, a ke ruh hring atang chuan pea pakhat a rawn thlawk chhuak bawk. Tin, Chinese za thum zet chu puak chak takin a tikehsawm bawk.
  Aurora chuan heti hian hla a sa a:
  -Kan ram hi i la ngam lo!
  Svetlana pawh offensive lamah a awm ve bawk. Tin, chawlh hahdamna ounce khat pawh a pe lo bawk. Wild terminator hmeichhia.
  Tin, hmelma te chu a tikehsawm a, Chinese ho chu a tiboral bawk. Tin, yellow fighter tam tak chu ditch-ah leh kawngpui sirah an tla tawh bawk.
  Mi parukte chu an chhuak ta hlawm a. Indona ramhuai tak a ni.
  Oleg Rybachenko chu a rawn inlan leh ta. Tin, khandaih pahnih chu vawrh chungin hma a sawn ta a ni. Tin, terminator tlangval chuan mill chu a enkawl bawk. Chinese thi te chu an tla thla ta.
  Ruang tam tak a awm. Tlang pum pui thisen chhuak taksa.
  Tlangval chuan wild strategy a hrechhuak a. Sakawr leh mihring pawh an inhmeh tawnna hmun.
  Oleg Rybachenko chuan a ti chhuak a:
  - Rilru atang chuan a piang e!
  Tin, pawisa ton tam tak a awm dawn bawk!
  Tin, Terminator Boy pawh movement thar a rawn siam bawk. Tin, a kekawr bul tan chuan thil pakhat a la ang a, a paih ang.
  Tlangval genius chuan a rawn ti a:
  - Master class leh Adidas te!
  Performance cool leh cool tak a ni tak zet. Tin, Chinese engzat nge thah an nih? Tin, yellow fighter ropui ber berte pawh an that tam ber bawk.
  Margarita pawh indonaah a tel ve bawk. Yellow armies a tichhia a, a au chhuak thin:
  - Shock regiment lian tak a ni! Mi zawng zawng chu bawm chhungah kan khalh lut vek!
  Tin, a khandaih chuan Chinese ho chu a tikehsawm bawk. Yellow fighter mass chu a chim tawh a ni.
  Nula chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Panther ai pawhin ka cool zawk! I tha ber tih finfiah rawh!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr hak atang chuan puak thei thil chak tak nei pea chu a thlawk chhuak ang.
  Tin, hmêlma chu a vuak ang.
  Tin, a dotu thenkhat chu a la ang a, a tichhia ang.
  Tin, Natasha pawh thuneihna a nei bawk. Tin, a khingpuite a vuak bawk a, tumah a ti beidawng lo.
  Chinese engzat nge i that tawh?
  Tin, a ha pawh a nalh em em bawk. Tin, mit pawh chutiang chuan sapphire a ni. He nula hi executioner ber a ni. A partner zawng zawng chu executioner ni mahse!
  Natasha chuan a au chhuak a:
  - Ka rilru a buai em! I tan pawisa chawi tur a awm dawn!
  Tin, hetah pawh hian hmeichhia chuan Chinese tam tak chu khandaih hmangin a that leh ang.
  Zoya hi a kal zel a, yellow warrior tam tak a tichhia tawh bawk.
  Tin, kekawr bul chauhvin needle an paih bawk. Needle pakhat hian Chinese engemawzat a that a ni. Heng nula te hi an hmeltha tak zet a ni.
  Aurora chuan hma a sawn a, a khingpuite chu a tichhe vek a ni. Tin, chutih rual chuan a au chhuah pawh a theihnghilh lo:
  - Kuang atang chuan i tlanchhuak thei lo!
  Tin, nula chuan a ha a la ang a, a phelh ang!
  Tin, chutiang sam dum chu... A sam chu thlipuiah proletarian banner ang maiin a thlawk chhuak.
  Tin, engkim hi literal takin thinrimna atanga lo chhuak a ni.
  Svetlana chu a kal zel a. Luruh tam tak ka crack tawh. Indo mi, a ha hrual chhuak.
  Lei a lantir. Tin, chutah chuan tube atang chuan a chhuak chhuak ta a ni. Tichuan a au chhuak ta a:
  - Nangni ho chu in thi tawh ang!
  Tin, hetah pawh hian a kekawr bul atang chuan thihna thlen thei needle te chu a thlawk chhuak leh bawk.
  Oleg Rybachenko chuan a zuang a, a zuang bawk.
  Kekawr bul lo naupang pakhat chuan needle bunch khat a pe chhuak a, hla a sa a:
  - Hike-ah kal ila, account lian tak a hawng!
  Indo mi naupang chu a ṭhat lai ber a ni.
  A upa tawh hle a, mahse naupang ang maiin a lang. Chak leh thau tak tak chauh.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian hla a sa a:
  - Inkhel hian dan a zawm lo a nih pawhin fraternity hi i tichhia ang u!
  Tin, hetah pawh hian a kekawr bul atang chuan thihna thlen thei leh hliam thei zungbun te chu a rawn thlawk chhuak ta a.
  Margarita chuan lawm takin a sa a:
  - Engmah thil theih loh a awm lo! Zalenna zing a awm ngei ka ring!
  Hmeichhia chuan Chinese-ho chu thi thei khawpa needle cascade a vawrh leh a, a sawi chhunzawm leh a:
  - Thim chu a reh mai ang! May thlaa roses te chu a par chhuak ang!
  Tin, indo mi chuan a ke ruh hring hmanga pea a paih meuh chuan Chinese sangkhat chu boruakah an thlawk nghal a. Ni e, Celestial Empire sipaite chu kan mit hmuh ngeiah a lo hmin ta.
  Natasha chu indonaah a awm. Cobra ang maiin a zuang thla. Hmelma a puak darh thin. Tin, Chinese tam tak chu an thi mek bawk.
  Nula chuan khandaih te, charcoal chi te, fei te nen a hmang a. Tin, needle pawh a awm bawk.
  Chutih rual chuan a rawn au chhuak leh bawk a:
  - Hnehna a lo thleng ngei ang tih ka ring!
  Tin, Russian-ho ropuina chu a hmu ngei ang!
  Bare toes te hian needle thar an thlak a, an khingpui te chu an piercing thin.
  Zoya chu wild motion ah a awm a. Chinese ho chunga hmasawn zel. A hnah te te in a chop thin.
  Indo mi chuan a kut zungtang hring hring hmangin needle a vawrh chhuak thin. A khingpuite a punch a, chutah a au chhuak leh thin:
  - Kan hnehna famkim chu a hnai tawh!
  Tin, khandaih hmangin ramsa mill a kalpui bawk. Hei hi hmeichhe naupang ang mai a ni tak zet!
  Mahse cobra Aurora chuan offensive lamah a kal ta a ni. He hmeichhia hi mi zawng zawng tan chuan mumang ang mai a ni.
  Tin, a on chuan a on tihna a ni.
  Chumi hnuah chuan sam dum chuan a la ang a, hla a sa ang:
  - Luruh zawng zawng ka hawng vek ang! Ka mumang ropui tak ka ni!
  Tin, tunah chuan a khandaihte chu a thawk a, sa chu a tikehsawm ta a ni.
  Svetlana pawh offensive lamah a kal ve bawk. He hmeichhia hian inhibition a nei lo. A hrual veleh ruang tam tak chu a bawlhhlawh ta vek a ni.
  Blonde terminator chuan a rawn ti a:
  - A va tha dawn em! A va tha dawn em - ka hria!
  Tin, chutah chuan killer pea a rawn thlawk chhuak ta a.
  Oleg chuan Chinese za khat chu a titawp leh ang a, meteor ang maiin a hrual ang. Tin, bomb a la ang a, a vawm ang.
  A lian zawngah chuan a te hle a, mahse a thihpui thei...
  Engtin nge a ṭhen darh ang.
  Terminator tlangval chuan a au chhuak a:
  - Machine hlauhawm tak tak thlipui tleh ang mai!
  Margarita hian indonaah hetiang hian a ti leh dawn a ni.
  Tin, yellow fighter tam tak a cut down dawn bawk. Tin, clearing lian tak tak a cut bawk.
  Hmeichhia chuan a rawn ti chhuak a:
  - Lambada hi sand chunga kan zai a ni!
  Tin, chakna thar nen a rawn hit bawk ang.
  Natasha hi offensive lamah a thinrim zual hle. Hei hi Chinese ho a thrash dan chu a ni. Chutiang hmeichhe naupangte dodal chu an tan chuan a awlsam vak lo.
  Natasha chuan a la a, heti hian a sa a:
  - A hmuna tlan chu inremna tlangpui a ni!
  Tin, indo mi chuan a khingpuite chungah chuan chutiang khawpa vuakna chu a rawn chhuah ta a ni.
  Tin, a kekawr bul lo hmangin disc a paih bawk.
  Hetah hian mill ka run a. Sipai lu sen tam tak chu an rawn inher chhuak ta a.
  Amah hi fighting beauty a ni. Chutiang armada sen hring nen chuan inhnek rawh.
  Zoya chu a kal zel a, mi zawng zawng a tikehsawm vek. Tin, a khandaihte chu thihna scissors ang a ni.
  Nula chu a duhawm mai mai a ni. Tin, a kekawr bul chauh chuan rimchhia tak tak needle a paih bawk.
  Hmelma te hit rawh. An beng an hrual a, bawm an siam bawk.
  Zoya chuan a la a, a ti chhuak nghal zat a:
  - Tap-ah tui a awm loh chuan...
  Natasha chuan lawm takin a au chhuak a:
  - Chuti a nih chuan i sual a ni!
  Tin, a ke ruh hlim tak hmang hian thil thah tha tak tak a paih bawk. Hei hi hmeichhe nula a ni tak zet a ni.
  Tin, a ke hring atang chuan blade pakhat a thlawk chhuak bawk ang. Tin, fighter tam tak a hit dawn bawk.
  Aurora chu a kal zel a. Swift leh a mawina lamah pawh a danglam bik.
  Eng sam hring nge a neih. Proletarian banner ang maiin an thlawk chhuak. He hmeichhia hi vixen tak tak a ni.
  Tin, a khingpuite chu a kuta khandaih kenga piang ang maiin a tikehsawm bawk.
  Redhead, sakawlh râpthlâk tak!
  Aurora chuan a la a, a ti a:
  - Bawngpa lu a ni ang - insualtute chuan an rilru an hloh lo ang!
  Chuvang chuan fighter tam tak a tikehsawm leh ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan a ti muangchang a:
  - I mamawh ang chiah! Hmeichhe naupang a va ni em!
  Margarita chuan a kekawr bul chauhvin dagger a vawrh a, a nemnghet a ni:
  - Hmeichhe lian leh cool tak!
  Aurora chuan hei hi a pawm nghal a:
  - Indo mi ka ni a, tu pawh ka seh hlum ang!
  Tin, hetah pawh hian a ke ruh hring nen chuan tualthahna thil a tichhuak leh ang.
  Svetlana hi indonaah a khingpuite aiin a hniam lo hle. Hmeichhia ni lovin meialh chhuak tura cum tur.
  Tin, a squeals bawk:
  - Van boruak dum chu a va ni em!
  Aurora chuan a kekawr bul chauhvin blade chu a thlah a, a nemnghet a:
  - Rukruk thlawptu kan ni lo!
  Svetlana chuan hmelma te chu a tikehsawm a, a chilh a:
  - Mi â thah tur chuan chemte i mamawh lo...
  Zoya chuan a ti chhuak a, a ke hring, tanned tak nen chuan needle a vawrh chhuak a:
  - Mi â ang maiin i dawt sawi ang!
  Natasha chuan Chinese ho chu a chop up a, a sawi belh leh a:
  - Tin, a hnenah pawisa pakhatin ti rawh!
  Tin, indo mite chuan an la ang a, an zuang ang. An thisen chhuak em em a, an cool em em bawk. A tlangpuiin an zingah hian phurna a tam hle.
  Oleg Rybachenko hi indonaah chuan a stylish hle.
  Margarita chuan heti hian hla a sa a:
  - Blow chu a na hle a, mahse tlangval chuan a ngaihven...
  Boy genius chuan a ke hmangin helicopter propeller ang chi thil a kap chhuak a. Chinese ho lu za hnih khat chu a tan a, a ti chhuak ta hlawl mai:
  - Sporty tak a ni!
  Tin, an pahnih hian - mipa leh hmeichhia - full openwork-ah.
  Oleg chuan sipai sen te chu a chop a, a gurgled a:
  - Tin, kan tan hnehna ropui tak a awm dawn bawk!
  Margarita chuan a chhang let a:
  - Mi zawng zawng kan that vek - kekawr bul chauhvin!
  Hmeichhia chu chutiang active terminator chu a ni tak zet.
  Natasha hian offensive-ah hla a sa a:
  - Indona thianghlim takah chuan!
  Tin, indo mi chuan boomerang disc nalh tak a rawn thlawh tir bawk. Arc angin a thlawk a, Chinese tam tak a tikehsawm bawk.
  Zoya chuan tihchhiatna chu chhunzawm zelin a sawi belh leh a:
  - Kan hnehna a ni ang!
  Tin, a kekawr bul atang chuan needle thar a rawn thlawk chhuak bawk. Tin, fighter pawh an hit nasa hle bawk.
  Hmeichhe sam dum chuan:
  - Hmelma chu i checkmate ang u!
  Tin, a lei a entir bawk.
  Aurora chuan a ke a vawrh a, swastika, a sir hrual hrual nei chu a vawrh a, a gurgled6
  - Imperial flag hmalam pan rawh!
  Svetlana chuan awlsam takin a nemnghet a:
  - Pasaltha tlu tawhte ropuina!
  Tin, hmeichhe naupangte chuan inlungrual takin an au chhuak a, Chinese ho chu an tikehsawm a:
  - Tuman min dang dawn lo!
  Tin, tunah chuan disk te chu indo mite kekawr bul atang chuan an thlawk ta a ni. Sa chu a hrual a.
  Tin, au thawm chu:
  - Tuman min hneh lovang!
  Natasha chu boruakah a thlawk chhuak ta a. A khingpuite chu a rip a, a issue a:
  - She-wolves kan ni a, hmelma roasting kan ni!
  Tin, a kut zungtang hlim tak atang chuan disk thihna thlen thei tak tak a rawn thlawk chhuak ang.
  Hmeichhia chu ecstasy-ah pawh a twist ve bawk.
  Tin, chutah chuan a ti muangchang a:
  - Kan kekawrte hian mei a hmangaih!
  Ni e, hmeichhe naupangte hi an sexy tak zet.
  Oleg Rybachenko chuan a rawn ti chhuak a:
  - Aw, a hma tawh, security in a pe!
  Tin, indo mite chu a mit a chhing a. An nui a, chhanna atan an ha an phar bawk.
  Natasha chuan Chinese chu a chop a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Kan khawvelah hian beih loh chuan hlimna a awm lo!
  Tlangval chuan a dodal a:
  - A chang chuan insual pawh a nuam lo!
  Natasha chuan a remti a:
  - Chakna i neih loh chuan yes...
  Mahse keini indo mite hi kan hrisel reng a ni!
  Hmeichhia chuan a ke ruh hring hmangin a khingpui chu needle a vawm a, heti hian a sa a:
  - Sipai chu a hrisel reng a, .
  Tin, feat atan pawh inpeih tawh!
  Chumi hnuah chuan Natasha chuan hmelma te chu a rawn bei leh ta a.
  Zoya hi a rukru chak em em a ni. Chinese ho chu barrel pum pui a thlawh tir a. Tin, puak khatin sang hnih khat zet a tikehsawm bawk.
  Tichuan a rawn ti chhuak ta a:
  - Ding suh, kan kekawrte chu a eng chhuak!
  Tin, hmeichhia chu combat gear-ah a awm bawk!
  Aurora pawh hi indonaah a chak lo hle. Hei hi Chinese ho a thrash dan chu a ni. Chain hmanga hruihrual atanga hnawih chhuah ang maiin.
  Tin, a khingpuite a chop up lai chuan heti hian hla a sa bawk:
  - Fimkhur rawh, a tha ang,
  Fall-ah pie a awm ang!
  Diabola sam sen chuan indonaah a lo plow tak zet a, jack-in-the-box ang maiin.
  Mahse Svetlana hian engtin nge a beih. Tin, Chinese ho chuan a hnen atangin an dawng bawk.
  Tin, a hit chuan a hit bawk.
  Thisen chhuak chu a rawn thlawk chhuak a.
  Svetlana chuan a kekawr bul atanga luruh tithianghlimtu thir hnim hring hring a rawn thlawh chhuah chuan na takin a sawi a:
  - Russia tan ropuina, ropuina nasa tak!
  Tank te chu hmalam pan turin an tlan chak hle...
  Division in kawr sen ha - .
  Russia mipuite chibai ka buk a che u!
  Chuvang chuan hmeichhe naupangte chuan Chinese ho chu an rawn do ta a. Chuvangin an cut a, an shred a ni. Indo mi ni lovin, an chain atanga chhuak panther tak tak an ni.
  Oleg chu indonaah a awm a, Chinese ho chu a bei ta a ni. Khawngaihna tel lovin a vuak a, a au chhuak thin:
  - Bawngpa ang kan ni!
  Margarita chuan sipai sen chu a tikehsawm a, a rawn pick up a:
  - Bawngpa ang kan ni!
  Natasha chuan a la a, a au chhuak a, yellow fighter te chu a tikehsawm ta a:
  - I dawt sawi thei lo!
  Zoya chuan Chinese ho chu a tikehsawm a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Ni lo, kut hmanga ni lo!
  Tin, a kekawr bul chauhvin arsi chu a la ang a, a thlah bawk ang.
  Natasha chuan a la a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Kan TV chu a kang ta!
  Tin, a ke hring atang chuan killer bunch of needles a thlawk chhuak bawk.
  Zoya pawh chuan Chinese ho chu a tikehsawm a, a ti chhuak nghal zat a:
  - Kan inṭhianṭhatna hi monolithic a ni!
  Tin, hetah pawh hian a vawrh nasat em avangin circle te chu a sir zawng zawngah a blur vek bawk. He hmeichhia hi dodaltu tihchhiatna thianghlim tak a ni.
  Hmeichhe naupang hian a ke ruh hring hring hian boomerang pathum a la ang a, a thlawh tir ang. Tin, hei hian ruang tam zawk a siam bawk.
  Chumi hnuah chuan mawina chuan:
  - Hmelma hnenah khawngaihna kan pe lovang! Ruang a awm ang!
  Tin, tualthahna thil chu kekawr bul hring atang chuan a thlawk chhuak leh ta a ni.
  Aurora pawhin a dik khawp mai:
  - Ruang pakhat chauh ni lovin, tam tak!
  Chumi hnu chuan nula chuan a la a, thisen chhuak tuikhuah zingah chuan kekawr bul lovin a kal ta a. Tin, Chinese tam tak a that bawk.
  Tin, a au chhuah dan pawh:
  - Mipui thah a ni!
  Tin, chutah chuan Chinese general chu a lu hmangin a vuak ta a. A lu ruh a tikehsawm ang a, a pe ang:
  - Banzai! Vanram i pan dawn nia!
  Svetlana chuan a beihnaah a thinrim hle a, a bengchheng hle a:
  - I tan khawngaihna a awm lo vang!
  Tin, a kut zungtang hlim tak atang chuan needle sawmhnih chuang zet a thlawk chhuak bawk. Mi zawng zawng a punch dan. Tin, indo mi chuan shred leh kill a tum tak zet bawk.
  Oleg Rybachenko chuan a ti chhuak a:
  - Hammer tha tak a ni!
  Tin, naupang chuan chutiang arsi lum tak chu swastika ang maiin a kekawr bul chauh hmangin a thlak bawk. Hybrid inthup tak a ni.
  Tin, Chinese tam tak an tlu lut bawk.
  Oleg chuan a ti a:
  - Banzai!
  Tin, naupang chu wild attack-ah a awm leh ta bawk. Ni lo, thiltihtheihna chu a chhungah a lum mai mai a, meialh pawh a rawn chhuak ta!
  Margarita chu a kal zel a. Mi zawng zawng pum a hrual vek ang.
  Nula chuan a ke hmangin vawi khatah needle sawmnga a paih chhuak ang. Tin, hmêlma chi hrang hrang tam tak an that bawk.
  Margarita hian hlimna lam hawiin a sa a:
  - Pakhat, pahnih! Lungngaihna hi a buaithlak lo!
  I beidawng ngai lo tur a ni!
  I hnar leh i hmui chu sang takin dah la.
  Thian dik tak chu i bulah a awm reng tih hria ang che!
  Hei hi chutiang company aggressive tak chu a ni. Nula chuan a thump ang a, a au ang:
  - Dragon President chu ruang a lo ni ang!
  Natasha hi indonaah hian terminator chi khat chauh a ni. Tin, a au chhuak ta a:
  - Banzai! Hmuh vat rawh!
  Tin, a kekawr bul atang chuan grenade a thlawk chhuak ta a. Tin, Chinese tan chuan home a hit bawk. Tin, a puak darh vek bawk ang.
  Indo mi a va ni em! Indo mi zawng zawng hnenah - indo mi!
  Zoya pawh offensive lamah a awm ve bawk. Chutiang furious bitch chu.
  Tin, a la a, a gurgled a:
  - Kan Pa hi Pathian Var ngei a ni!
  Tin, Chinese ho chu triple mill hmangin a rawn vuak bawk ang!
  Tin, Aurora chuan a chhang let a:
  - Tin, ka Pathian chu a dum a ni!
  Dik tak chuan, sam dum hi bumna leh meanness tak tak a ni. Hmelma tan chuan, a dik e. Tin, a thiante tan chuan duhthusam a ni.
  Tin, engtin nge a lak ang a, a ke ruh hring hmanga a paih ang. Tin, van lalram atanga indo mi an tam hle bawk.
  Sam dum chuan a au chhuak a:
  - Russia leh Pathian dum chu kan hnungah an awm ta!
  Indona thiam tak, combat potential ropui tak nei. Ni lo, heng zinga pakhat hnuaiah hian inrawlh loh a tha zawk.
  Aurora chuan a ti a:
  - Ram phatsantu zawng zawng chu powder-ah kan grind vek ang!
  Tin, a partner te chu a mit a chhing bawk. Ni e, he nula meialh hi thlamuanna pe thei tak a ni lo. Thihna thlamuanna tih loh chu!
  Svetlana chuan a hmelma te chu a tikehsawm a:
  - Queue hmangin kan that ang che!
  Aurora chuan a nemnghet a ni:
  - Mi zawng zawng kan that vek ang!
  Tin, a kekawr bul atang chuan total annihilation thilpek chu a thlawk leh ta!
  Oleg chuan a chhanna atan heti hian a sa a:
  - Banzai tling tak a ni ang!
  Aurora chuan a kut zungtang chauhvin Chinese ho chu a tikehsawm a, khandaih hmangin a tikehsawm a, a ke ruh hring hmangin needle a vawm bawk a:
  - A tawi zawngin! A tawi zawngin!
  Natasha chuan yellow warriors te chu a tichhe vek a, a ti chhuak nghal zat a:
  - A tawi zawngin - banzai!
  Tin, i khingpuite chu wild ferocity hmangin i chop down ang u.
  Oleg Rybachenko chuan a khingpuite a tikehsawm a, a sawi.
  - He gambit hi Chinese a ni lo,
  Tin, min ring rawh, debut hi Thai a ni!
  Tin, chu naupang kekawr bul atang chuan disc hrual, thir zungbun chu a rawn thlawk leh ta a.
  Margarita chuan van lalram raldotute chu a tikehsawm a, heti hian a zai a:
  - Tin, indonaah tute nge kan hmuh ang a,
  indonaah tute nge kan hmuh ang...
  Chutiang chuan kan fiamthu lo ang - .
  Kan tikehsawm ang che!
  Kan tikehsawm ang che!
  . BUNG No. 3-na.
  Chinese ho i vuak hnuah chuan chawlh hahdam tlem i nei thei. Mahse, alas, chawlh hahdam hun i nei tam lo.
  Yellow horde thar an rawn lut ta.
  Oleg Rybachenko chuan a chop leh a, a au chhuak ta a:
  - Indona thianghlimah chuan Russian an chak lo!
  Margarita hian a ke ruh hring hmangin thilpek thihna thlen thei tak tak a paih a, a nemnghet bawk:
  - An chak lo ngai lo!
  Oleg chuan thil dang sawi a duh a...
  Mahse, hun eng emaw chen chu witch"s spell hmangin thil dangah an phur lut ta a ni.
  Tin, Oleg Rybachenko chu German camp pakhatah pioneer a lo ni ta a ni. Tin, Margarita pawh a insawn ve bawk.
  Awle, Chinese ho nen hian in insual reng thei lo.
  - Nu Ram ropuina! - Pioneer Oleg Rybachenko chuan a au chu a sawi nawn leh a, a hmaa a hliam na tak pakhatah chuan a tla chiang hle nachungin ngawi rengin a kekawrte chunga vuakna chu a tuar chhuak ta a ni. Tin, a pahnihna atang chuan cut kimchang tak a awm bawk - thisen a luang chhuak tan ta! Margarita chuan mak ti tak leh lawmthu sawiin Oleg Rybachenko chu a en a, English tawngin thil engemaw a zawt a. Naupang prodigy Oleg Rybachenko chuan a ngaihtuah a - ka mumang a ka hmuh chu a zawt leh mai thei - synchronicity a awm em? Tlangval chuan a farnu chu a nuih let a, a kekawrte chu a beng a, kum sawm mi tan chuan a zau khawp mai. A lan dan chuan Margarita chuan Oleg Rybachenko hian a beidawng lo tih lantir mai a duh tih a hrethiam a, proletarian movie style-a au chhuah tir chhan pawh a hrethiam lo.
  Tin, amah chauh ni lovin, he skinny, close-cropped Marat Kazei pawh hi a ni. Mahse, chu tlangval huaisen tak chu fuih takin a lu a bu nghat a...
  Oleg Rybachenko chu a thinrim nghal a, a aw natna chu thunun chungin, heti hian a sawi:
  - Bravado hi engkim a ni!
  Margarita chuan a dodal a:
  - Ni lo, bravado ni lo! Sawi ang mai a ni - chu thumal chuan bayonet ang maiin a hliam!
  Oleg chuan serious takin a sawi a:
  - Kraut za khat chibai buk ai chuan fascist pakhat tihhlum a tha zawk!
  Thawm a awm a, engine ri leh ri a ri a, SS atanga sakawr khalhtute leh executioner doctor te chu leiah an zuang thla a, anmahni sakawr chu an phelh a, sakawr - rannung aiin mutant ang deuhin an lang. Tângte chu thlai chungah - chain-ah an thu a. Shackles chu an check a: an inbun nghet hle. Tin, Oleg Rybachenko chuan SS doctor junior zinga pakhatin a rawn pan dan dik tak chu mak a ti lutuk lo. German tawngin zah lo takin a ti a - baby primate, tho rawh - pioneer tlangval chu boot nem tak ke ruh hmangin a kekawr ipte chhungah emaw, a aia sang deuh emaw pawh ni se, a kal (kidney) zawhin a nawr lut a. Oleg Rybachenko chuan a tens... chutah Aurora cool tak chu a rawn inrawlh ta a. Diabola meialh (Chu chu a sam rawng sen hring leh hring dup leh hmeichhe ang lo tak tuar leh chakna avang hian sipaiah an ko thin!) chuan nuihzatthlak takin thil pakhat a sawifiah a - chu nuihzatna chu Oleg-a chungah a ni lo. Fascist doctor pawhin a hre ve niin a lang! Nazi chuan Aurora chu a ke ruh (muscular shoulder) ah chuan a lo vawm a. A nui suk a. Tichuan fascist chuan roundhouse hmangin a rawn nam a, a flexible back chu na takin hmeichhe huaisen tak chungah chuan a paih ta a. Oleg chu a mangang lutuk chuan a sir lamah a rawn jerk a. Aurora chu a thu leh nghal a, ngawi rengin a kut zungtang bun chu a entir a. Professor thau tak chuan a thawhpui naupang zawk chu a au a, rang takin a han en thla a. Tichuan, dry heather hnah pakhat chu a tikehsawm a, Oleg Rybachenko hnenah chuan a entir a. A hnar hmaah chuan a han vawrh a - naupang chu a duh loh zawngin a hnungtawlh ta a. Fascist doctor chuan a kut a phar ang maiin a lu a thing leh a, thil mak tak tak a ti leh a. Hriatthiam a harsa khawp mai, SS mi pakhatin spoon hmanga chaw a ei ang mai a ni...
  Oleg Rybachenko chuan thinrim takin German tawngin a sawi chhuak a:
  - Mihring tawngkam hmangin i thusawi i sawi chhuak thei lo.
  Fritz hatched: subhuman, master race tawng i hria em?
  Tlangval Rybachenko Jr. chuan a hlawhtling lo hle tih a hrechhuak a, thuruk vawn tha zawk thil a rawn pholang tih a hrechhuak a, mahse... Thumal chu savawm a ni lo - i miss a nih chuan i man lovang. Dik tak chuan, doctor thau leh taksa lian tak chuan ngaihsak lo hmel a pu a, chu thumal chu chu tlangval chuan German tawngkam a sawi chuan a khuh bo ta a ni. A hmaa a tih ang kha a ti leh a, kut zungtang hrual (folded armful) a lantir bawk.
  Tin, Oleg Rybachenko chuan a hrethiam ta - meipui la turin chhiahhlawh angin an tir a ni...
  Ka chhuang taka ka duh loh hnuah chuan vuak leh ka duh tawh lo. Tin, chance pawh i hloh thei lo bawk.
  Awle, engvangin nge centurion, a nih loh leh patrician-a inchhuanna chu tihchhiat? Tlanchhuahna ngaihtuahna chu a lo thleng ta ngei ang - chabi lian tak hnuaia kutkawr rit tak takte a click rual chuan a lo thleng nghal a ni. A chhuak ngai lo tak tak tih hi a dik zawk mai thei nachungin! Mahse, chu ngaihtuahna tlemte chu, a nihna takah chuan, a lo man tawh tih hre lovin, hlauthawng taka rabbit, headlight-a tlan ang mai a ni ta a ni. Tin, chubakah - Oleg Rybachenko chuan parking lot a chhuahsan meuh chuan - naupang chuan werewolf-wolf pakhatin a zui tih a hmu ta a. SS-te rawn hruai column vengtu trained mutant mak tak tak zinga pakhat. Chutih rual chuan convoy atanga tumah chuan kekawr bul lo ha naupang, hmanhmawh taka scree-a chho lam chu an en lo. Oleg Rybachenko chuan a chezia chu camera thup hmanga film a nih a rinawm ber niin a hria a, mahse. Krauts hian technical lamah hma an sawn nasat zia hi a mak khawp mai. Kan miten zahawm taka an chhan loh chuan a chhe hle ang.
  Lungpui hrual chuan naupangte ke invenna nei lo kephah hring tawh chu hrehawm takin a rawn hliam a. Ke na tak takte chu a hrual tan tawh a, mahse lung hrual i ke i pen chuan he thil hi a hrehawm khawp mai. Oleg chu ngawi rengin a tap a, a na tih lantir loh nan leh thisen rawn lang leh tawh lo turin a bei a. Mahse, chutih lai chuan sawifiah theih loh tsunami-in a rawn nuai ta ang mai a ni.
  Hlauhna chuan a rang takin, leh sawifiah theih lohvin, pioneer tlangval chu a ngaihtuahna leh duhzawngte chu a hloh ta a ni. Werewolf lam hawi mai ka duh(?). Nazi sakawlh mihring nihna nei lo mitmeng hnuaiah chuan Oleg Rybachenko chu a duh loh zawngin a vawt a, a vawt ta a ni. Mahse, pioneer minted thar chu khaw lum nasa takin a khuh nghal a, naupang chu factory atanga machine gun ang maiin a che tan ta a ni. Thlasik hnuah pawh green lo, crevices-a lo thang birch leh cypresses thing hring hring chu ka tikehsawm a - tam tak chu, ka hruai thei lo. Bag lian tak, langtlang takah a dah a, a hruai bo a, parking lot panna kawngpui chu a thliar hrang lo.
  Khualzin chhung hian Oleg Rybachenko chuan beidawng takin a huaisenna tichhe thei thil rapthlak tak chu hneh tumin a bei a. Pioneer a ni em, zirlai tha tak a ni em, a ni lo em ni! Mahse heihi chu tui chawi thiam lo takin tui chunga awm reng tumna ang mai a ni. A rawn chhuak ang a, chutah chuan a rawn hneh leh ang che...
  Werewolf chuan a zui ve zel a: a chang chuan, naupang kekawr bul lo a hnutchhiah chu a ding a, a rimtui hle bawk.
  Pioneer genius hian camp-a a kir leh chauhvin hlauhawmna thlipui a\angin thlamuanna a nei a ni.
  Fascist monster tenawm tak takte chuan Oleg Rybachenko pawh an en lo niin a lang. Dik tak chuan SS mipa pahnih khat chuan an mit an ti hniam lo nachungin. A rawn ken chu a dah thla chauh chuan senior doctor-executioner chuan mitmeng rang tak chungin naupang hnenah chuan thil pakhat a rawn vawrh chhuak ta a... hey! Oleg chu a tawpah chuan a rilru a lo harh ta a. Hnathawh vang pawh nise a ration bakah chocolate bar emaw thil dang emaw an pe mai thei tih ngaihtuahin duhâm takin a man a. Tin, hatched - chutah chuan an mu a, flint leh armchair. Flint chu, a nihna takah chuan, quartz a ni ta a ni. Tin, chair chu file chi khat ang mai a ni bawk. Pioneer hmasawn tak Oleg chuan heng zawng zawng hi theory-ah hman dan a hre chiang a, ngaihven takin a lo enchhin hial a, Polesie-a Robinson-a te ang bawkin... thil mak tak tak a nih loh chuan.
  Oleg chuan a kein thinghnah hnim tak takte chu a khawih a, chutah a kut chuan a khawih a, a lu a thing leh a.
  "Tinder..." pioneer chuan Russian tawngin ngawi rengin a ti a, rang takin a khuh a, a sawi nawn leh a. - Tinder i mamawh a ni. - Tin, harsatna nen German tawng lama inthlak chu ka dodal bawk. - A kang lovang.
  Oleg chuan a en a... Engvangin nge Fritz-a, lighter leh match nei leh flamethrower pawh keng ve mai thei hian he mei siam dan hlui tak hi a mamawh tih a chiang lo. Pioneer-te finna chu fiahin an duh a ni. Soviet mite rilru lama hmasawnna tehna an la em? A nih loh leh, sal tang naupang pakhat chu thil tenawm takin an nuihzat em ni? Tuin nge hrethiam ang, hengte hi planet dang atanga lo kal niin a lang!
  Nazi ho chu an in en a, an ha an phar a. Oleg Rybachenko tan chuan thil mak ber leh... leh hlauhawm ber chu an hmel chu thinrim lo, ngilnei lo, nuihzatthlak pawh a ni lo tih hi a ni! Mi hriat duh tak takte chuan rannung mak tak mai an en niin a lang a; Indifference tlemte ni lovin, scientist-te"n experiment an zawm dan hi a ngaihnawm khawp mai.
  Oleg Rybachenko chuan a aw chhunga phurna awm chu thunun tumin a sawi nawn leh a:
  - Thlasik laiin engkim a hnim vek! A thawk dawn lo!
  Mitmengah chuan hriatthiam lohna dik tak aiin inngaihzawnna (feigned) a tam zawk a, mahse thinrimna tel lovin a awm leh ta. Mahse, chutih lai chuan tlangval pakhat - Oleg-a chain phelhtu ni lo - chu a phun chhuak a, a ding chhuak a, a han phar a, a hnute, sakawr chungah a lo vawrh tawh chu a rawn hrual a, SS mi dangte erawh chu an nui dun a... Oleg pawh chu a ni lo mak a ti hle a, German mi thenkhat chuan sakawr an hmang a, chu chu fuel a tlachham hle. Eng emaw chhan vangin transport te chu an hnungah an rawn tlan phei ve tho nachungin? Hmelma Nazi chuan sakawr hrual atang chuan bawm a rawn keng a, chuta tang chuan thil a la a... Pioneer chuan cotton wool niin a ngai a, mahse ni lo. A hmel chu vague takin thread te tak te lump ang mai a ni. Oleg Rybachenko chuan a kutah a la a, a hrechhuak ta - dry moss.
  Hetah pawh hian pioneer-prodigy chuan engvangin nge hei hi Fritz a nih tih chu mak a ti hle a, doctor pakhat pawhin a lo neihnaah chuan thlai a phur a... He moss hi chutiang chuan a awlsam lo mai thei?
  Awle, ngaihtuah tawh suh, i lu a na. I nihna aia awlsam leh â zawka lang i nih a ngai. Mak tak maiin, tinder chuan hna a thawk tan nghal a - Oleg chuan chair-a flint chu a vawm lo va, awlsam takin a scrape a (khawi emaw laiah ka chhiar a) - sparks chu rialin a rawn sur thla ta a ni. Tin, kum engemaw zat, a dam chhung tam zawk chu mei a siam thei tawh bawk (tunah chuan "hut" pangngai a siam tawh bawk). Rei lo teah mei chu a chakna zawng zawng nen a zai ta - birch chu a kang tha hle a, a hnim bawk. Hetah hian SS guard naupangte chu an nung ta hle a, meipui sir lama leiah metal risers an khalh lut tan ta a ni.
  Tin, Oleg Rybachenko lu chu a rawn inher chhuak a, thil caustic tak mai chu a hnar chhungah a rawn lut a, a hriatna chu thil tak tak nen a inzawm lo nghal vek bawk. Mahse vawi khatah chuan stunning realism vision a rawn lang ta a.
  Naupang mizia pawh a danglam ta a; Chubakah, mom leh dad"n an kalsan lo - an pi leh pute chu leiba avanga an dikna chanvo chu an chhuhsak a, chu naupang chu correctional emaw prison shelter-ah an thawn ta a ni. No guilt, mahse i nu leh pate leiba an neih avangin dictatorial, space empire-a court thutlukna angin juvenile criminal i ni.
  Orphanage hi khawpui chhunga industrial area-ah a awm a, jail ang mai a ni tak zet a ni. Hmun tinah bar leh barrack a awm vek a. Vision tak takah chuan Oleg Rybachenko chuan thinga siam bunks plan tha lo takah zan a riak a. A bulah chuan tlangval dang, mihring leh ram dang mi te pawh an mu a. Blanket, mattress leh pillow a awm lo va; Chu bâkah, zanah chuan an ke chu an tlanchhuah loh nân chain an khin a ni. Cell chhungah hian naupang za vel an awm a, a khuh hle a, an taksa a thawmhnaw a chhuak a, a bulah latrine kil khatah an vuak a, sewer pawh a awm lo. Tin, hei hi Power-ah a awm a, a arsi lawngte chuan galaxy zau takah an vak kual a, a flag-te chuan mihring chenna khawvel sang tam tak chu lallukhum a khuh a ni! Mahse, tlangvalte chuan kawngpuiah chuan an insum theih nan ni khata an hnathawhna hmun thuma ṭhena hmun hnih vel chu an rilru hahdam tumin an bei a; Hna thawh harsa ber chu workshop-ah, leivut leh hahthlak takah ngaih a ni. I hnungzang leh i kut chu a ti chau hle a, i mit a ti fiah tan a, operation te chu a awlsam a, mahse hnathawh tamna a ngai a, tih nawn leh a ngai bawk. Hna nuam zawk, pawn lama field-ah emaw, in sakna hmunah emaw. Naupangte chu an chau loh nan leh chawlh hahdamna engemaw chen an neih theih nan hnathawh dan hrang hrangah inthlak danglam an tum thin. Mahse taksa chu a la na reng a, tlangval tam tak, orphanage-ah - mipui zinga a chanve vel chu an mut laiin an au chhuak thin.
  Oleg Rybachenko chu hlauthawng takin a tossing leh a inher a, chain chu a ring a, ring chuan a ke chu thisen chhuah thlengin a hrual a. Siren a ri a, tho leh hnathawh tur tihna a ni. Naupang taksa chu a la chawl lova, tlangval dang - mihring saruak leh khawvel dang thlah vun nei te chuan tho turin an bei nasa hle. Thla tam tak saltanna chhunga hahna lo pungkhawm chuan taksa peng hrang hrangah natna dull tak a pe chhuak thin. Chain te hi built-in chip hmanga control a ni a, i ke atanga a thlawk chhuak nghal vek a; Enkawltu an rawn lang a, hlauhawm tak tak au thawm a ri ta a.
  Tlangvalte chu silfai turin an hruai a, hun a duh rei lo ang, tank atanga tui lo chhuak chu a rust. Oleg Rybachenko chuan a hmui a silfai a, a thawmhnaw chu a silfai theih nan a theh a. Cell chhungah boruak a awm lo va, thawmhnaw rim nam pindan chhunga mut chu a hahdam thei lo. Chumi hnuah chuan chawhmeh ei turin an hruai a, ding chungin an ei a ngai a; Chhang leh silage an ei a, sa hi a man a to a, naupang tan pawh a tha lo a, chuvangin ran vulhna hmun chu a hmin duh zawk. Mahse, sakawr hi sa ei lo a ni a, mahse a hnathawh dan chu sa ei tawhte chu an muhil ta a ni. Oleg bulah chuan a thianpa Timur a awm bawk. He vision-ah hian, a nih loh leh thil tak takah chuan, an pahnih hian kum sawm leh pahnih an ni a, chu chu tlangval chak tak tan chuan turning point age a ni a, chutih lai chuan an sal chanvo nena inrem a harsa hle.
  Timur chuan glass silfai tha lo takah nettle tui a in a, a rilru a buai hle a:
  - Tin, he workshop-ah hian hna thawk leh turin! Ka duh lo!
  "Ding a, chetna inang chu vawi sang sawm zet tih nawn leh ka duh lo." - Oleg Rybachenko chuan a chhang a, hriatrengna nuam lo tak tak avang chuan a khur nghal zat.
  - Field work kan dil thei maithei! - Timur chuan mumang ang maiin van lam chu a en a, chutah chuan he planet-ah hian arsi pathum chu vawi khatah a eng chhuak a. - A bik takin crucian carp leh peaches te chu paih chhuak tur a ni. An tui em em a, a bik takin rangkachak fin nei te hi an ni a, warden chuan duhâm takin a en lo a nih pawhin thil pakhat i la chhuak thei a, i kâah i dah thei tho.
  Oleg Rybachenko chuan a thaw halh halh a:
  "Chutiang hna chu mize ngilnei tak hnuaiah pawh ka duh zawk ang." - Tin, chutah chuan taksa nei pioneer chuan nuam a ti lehzual ta a. - Observation robot hi bum theih a ni a, monitoring hmanrua tam zawk chu rukbo a ni tawh!
  Chawhmeh a zo tawh a, wiring-ah an hruai mek a ni...
  Parade ground-ah naupangte an ding a, mihring chi tlangvalte chuan awm dun an tum a, alien-te chuan an san zawng a zirin formation chu an vawng reng a ni. Kum leh lian leh te a zirin squad hrang hrangah an inthen a. Tlangval kum nga atanga kum sawm leh paruk inkar an awm a, khawvel dang atanga lo kal naupang vun nei leh hmul nei tak tak an awm bawk.
  An inanna awm chhun chu an thawmhnaw a ni a, a nih loh leh a awm lohna tluk zet mai, tlangvalte chunga identification number ziak shorts chauh a ni.
  Empire chuan ram mi anga ngaih tawh lote hnen atanga a tan hlawkna tam zawk squeezing principle angin a enkawl a ni! Engkimah sum khawlkhawm, thawmhnaw, pheikhawk, mahse, tlangval thenkhat, an zalenna nunah pawh pheikhawk an hre ngai lo.
  Mahse an kekawr bul hring chungah thing leh rubber strip hmangin an vuak fo thin. An lu an tan a, kar hnih danah sauna an nei a, chutah chuan an hal thin. Tichuan, blunt clipper hmangin an hrual nghal a; Tlangvalte chu kekawr bul lo chungin lung hrual chungah an kal a. Oleg hian hetiang hi a lo thiam tawh a, a ke hrual tawh chu a na lo a nih chuan naupang te ber berte chuan an kekawrte leh ke ruh hring hringte chu thisen chhuah thlengin an hliam a ni.
  Guard pumpui hi universe-a hnam râpthlâk ber berte aiawhtu alien-te an ni a, orphanage lu ber, tar Frau Pontuss chauhvin a mitmeng râpthlâk tak, sadistic tak takte chuan a en a ni.
  Tiger-rhino hian supervisor angin hna a thawk a, vawiinah hian mi pakhatin khawiah nge hna a thawh dawn tih, a nih loh leh a hriatna hloh hmaa hnathawhna hmun tur thupek a pe a ni. Oleg chuan a ruhro chu a ti hniam a, yard half half chu a en a. Chutah chuan hmeichhe naupang an awm a, naupang tê aṭanga puitling tluk zetah an awm. Linen hring ber atanga siam holey rags-a diltu ang maia inchei. Hmai a vawt a, mit chu a lianin a lungngai hmel hle. Kawr chu a tawi a, a hnuai atang chuan a hring a, mahse ke ruh (sinewy legs) erawh a lang thei. Hmeichhe naupangte pawh hi kekawr bul lo an ni a, a danglamna awm lovin an lu an tan bawk. Hei hi anmahni tihmualpho nan, engmah an nih lohzia vawi khat tal lantir leh nan an ti niin a lang. Mahse hetah hian misual pungkhawm an ni lo tak zet - naupang vanduaithlak tak tak chhuahsan.
  Hetah hian tlangval pawl pakhat chu sewing workshop-ah an kal tur thu an puang a, field hahthlak leh hahthlak ber ber hna thawk turin an puang a ni. Hetah hian Timur chuan a tuar thei lo va, lungngai takin a au chhuak a:
  - Chutiang chuan hna ka thawk duh lo! Plantation emaw huan emaw ah min tir rawh.
  Tlangvalte chu an vawt a, an taksa tanned leh thin chu a tensed.
  Pontoss-a chuan thah a nih chhan thar chu a lawm hle tih a chiang hle:
  - Nizan khan ngawi rengin i awm a, i chhungte chu object lesson nei lovin an awm mai ang tih ka hlau hle. Engvangin nge tlangval chu gauntlet chhungah vawi nga tlan tir a nih ang?
  Naupang inzawmkhawm zingah chuan phurna a tlan chhuak ta.
  - Chutiang chiah chu a ni. - Warden chuan peremptory tone in a ti a. - Mi zawng zawng hnenah rod te chu sem chhuak rawh.
  Chu vuakna chu barbed rod bik hmanga vuak a ni. Hna a awm loh laiin tlangvalte ngeiin bush atang hian an la chhuak tlangpui thin. Mahse, chutih lai pawh chuan naupangte chu empire tan a tangkai lo a nih pawhin hna thawk turin an nawr luih luih a, entirnan, ni chanve chhung khur laih a, ni chanve chhung phum an ni tih chu a dik a ni.
  Oleg Rybachenko chuan a fate kut chu a en a;
  Automatic takin tlangvalte chuan bar-te chu an tichhia a; A thianpa chu vuak duh lo mah se, dodal ngamna erawh a nei lo. Engmah a hmu lo tluk zet a, a ke ruh lian tak chu lungpui muhil chungah chuan hrehawm takin a rawn deng ta a. Mak tak maiin, natna ka hriatna chuan ka mit a fiah hmaa vur awm chu ka inkhawm tir a. Step chu a nghet zual sauh sauh a, mahse a kut zungtang chu a rawn sen chhuak ta.
  Line thui takah semicircle-ah an ding a. Timur chu a kut chu tiangah chuan an khih a, a kekawrte chu a hrual a, chu chuan tlangval sual chu vuak awlsam zawk turin a ti a. Tlangvalte chuan an mit an chhing a, hawi let an tum a. Frau Pontuss thupek angin brine chu an theh a, a hnungzang hring mahse sinewy takah chuan blue salt an theh a. Tlangval mitmeng a tiharh dan atanga thlir chuan a kang tan ta.
  Orphanage lu chuan a hmui chu a rawn beng a:
  - Tunah chuan in zir vek ang. Hit harder, cheat tu chu hremna tawk tur a ni.
  He thubuaiah hian assistant, rhinoceros rat chuan a hmui a rawn pholang a:
  - Kan buaipui vat ang! Monster chuan a ti muangchang a.
  Tlangval chu row inkar ah chuan an sawn a. Tlangvalte chuan zawi zawiin bar chu an han chawi sang a, vuak hmasa ber chu Timur-a hnungzang chungah a tla ta a ni. A hnungzang leh a sir lama hliam awmte atanga thlir chuan naupang chu vawi khat aia tam hrem a ni tawh a, chuvang chuan a thaw halh mai a, naupang zawng zawng ang bawkin a au thawm chu tihtawp tumin thaw a chhuah tan ta a ni.
  - Hit na zawk rawh! - Pontuss chuan a ti a. - A au chhuak rawh se.
  Vuak hmasa ber chu tlangval tenau ber berte"n an vuak a, chu chu natna khirh tak thlen thei khawpa chakna an nei lo mai mai a ni. Mahse, chutih lai chuan tlangval upa zawkte chuan min vuak tan ta a. Naupang hnungzang chu stripe sen in a tan a, thisen a luang bawk. A natna, blue salt-in a zual sauh chuan Timura chu a au chhuak ta a, a tlu hial a, a hnuai lam nail-ah chuan board pakhat an khalh lut a, a beng chu a rawn hliam ta a ni.
  - A ngai lo! - Tlangval chu a au chhuak a. - I sawina apiangah ka thawk ang.
  - I ti ngei ang! - Pontoss chuan a chhang a. - Mahse, a hmasa berin, a spanking.
  Nizan lama comrade-te chu an phur lutuk a, nizan lama an unaupa chu an hneh ta a ni. Mihring leh alien te pawhin nasa takin an beat vek a. Tlangval chu a au chhuak a, a kekawr bul hring chuan thisen chhuak ke a hnutchhiah a. Rhinoceros rat chuan a rawn ti nghal zat a, naupang chu a kekawr hring, tanned takah chuan a club hmangin a rawn vawm ta a. Tlangval tan chuan hrehawmna belhchhah a duh a. Chu vuakna chuan ke ruh (sinewy ankles) chu a rawn deng a, a dawt leh chuan kekawrte chu a rawn deng leh bawk. Timur chu a rawn ti chhuak a, a sagged bawk. Tichuan hrehawm tuar chuan a hnute chhungah chuan needle thuk tak a thun a, liquid a theh lut ta a.
  - Dik! - Pontoss chuan a ti a. "Tunah chuan a muhil ai chuan thih a thlang zawk ang." Tuman hremna an pumpelh lovang.
  Oleg Rybachenko chu line tawp ber hnaihah a ding a, a tan chuan vuakna vuakna chu a chungah a tla niin a lang. Timur chu a beidawng a, naupang ngei pawh chu a inher mai mai a, a au chhuak a, a tap bawk. Hmêl zungbun chu natnain a sen vek a, hrehawm tawrhna mitmeng chuan a tidanglam ta a ni.
  Oleg chu a hmuh chuan hmui dum hring dup chungin a ti sap a:
  - Khawngaih rawh!
  Tlangval chuan a inhnial a: a froze.
  Rhinoceros rat chuan a au chhuak a:
  - Awle, eng nge i hlutna! Vua!
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a chhang a.
  - Ni lo ka ti thei lo! Ka thian a ni!
  Rhinoceros rat chuan a ha a rawn pholang a:
  - Chutiang bawk chu i chungah thleng turin i duh em?
  Oleg chu a khur a, a rawn sen chhuak ta a:
  - Ni lo, mahse!
  Pontoss chuan a thusawi chu a titawp a:
  - Tawk! Mipa naupang chuan amah ngeiin thi tura hremna a sign a. Eng nge in hlutna, muckers? Dose tha tak pe la, midangte en theih turin rack-ah khai rawh.
  Oleg chu rank aṭangin an nawr chhuak a, box lam pan chuan an tlan chhuak ta a ni. Tlangval chuan dodal a tum a, mahse sakeibaknei te chuan ui no ang maiin an lo hmachhawn ta a ni. Ka kut chu na takin a inher a, ka ruh te chu a hrual vek bawk. Board-ah chuan an dah a, naupang chuan a hmui leh a pum chhunga nail rawn chhuak point roughness chu a hre ta a. Muscle te, rilru te, hmui te, kawr hmalam te, khup te chu an hliam a. Ka hmui chu thisen chhuah thlengin a hrual a.
  - Aw, ti suh! - Oleg chuan a zawt a.
  - Tul! - Rinoceros rat chuan a ti a, mi zawng zawng tan entawn tur a awm theih nan.
  Tlangval chuan a hnungzang chungah brine an leih a, chutah chuan chi an theh ta tih a hria a. Mustard plaster ang maiin a sting a. Oleg chu a mit a chhing a, a ke calloused chu a hnawih (he vision-a lo lang hriatrengna mak tak maia a vawi khatna chu kum ruk vel kalta khan pheikhawk bun kha a ni), an itched nghal mai mai. Rhinoceros rat chuan a hnungzang chhungah needle a thun a, a hrual hrual a, a na hle a, tui kang chu a chhungah a lut ta a ni.
  - Tunah chuan i rilru a na hle ang a, i hriatna i hloh lo ang. - Monster chuan a ti a, a hmai chu a nuih suk a, horror film siamtu pawh a ti bengchheng mai ang!
  - Eng atan nge? - Naupang sual lo taka tang chu a tap chhuak ta hlawl mai. - Krista avangin khawngaihna lantir rawh.
  Rhinoceros rat chuan, rulhut (poisonous saliva) a theh a, a chhang a:
  - Isua tha chungchang thawnthute hi ka ring lo! A tlangpuiin Pathian a awm a nih chuan sual leh nunrawng tak a ni tihna a ni. Tin, i ṭhenawmte chunga sual leh hrehawmna i thlen tam poh leh khawvel lo awm turah thiltihtheihna leh hlimna i dawng tam zawk ang.
  - Ho! - A ti a, hlauthawng takin a rawn nui a, Pathian chu chutiang tlangval chu a nih tak tak chuan engtin nge ni ang.
  - I hmu ang! - Cosmic Tartarus spawn chu a nui suk a. - Mahse, i beiseina chu tisang suh, vawiinah i thi lo vang.
  Pontouss chuan barking tone-in thu a pe a:
  - A bul tan rawh! Chatuan atan vuakna fawh te kha hre reng rawh se!
  Pioneer prodigy man chu a khur ta hlawm a, chutah chuan a hnungzang vun chu a tikehsawm a, chu chuan a rilru a ti na hle a ni. Rhinoceros rats te chuan nasa takin an kap a, mahse chutih rual chuan an thah loh nan an chakna chu an khap tlat thung. Tlangval rilru atang chuan au thawm a rawn chhuak a, a khur a, mittui a rawn lang bawk. A hmui chu thisen chhuah thlengin a seh hnu chuan naupang chuan a insum ta a. Rei vak lo hnuah vuakna dang a awm leh a, taksa pum chu a ti nghing ta vek a. Oleg Rybachenko chuan thawk a la a, a natna, chi leh brine-in a tizual chu tuar theih loh khawpin a awm.
  Pontuss-a chuan a au chhuak a:
  - Chhunzawm!
  Whistle leh blow leh ta! Ruh thlengin a cut nghal vek. Naupang chu a chhungril thlengin a kang ta a ni. Ka pum an vuak ang maiin ka hria. A theihtawp chhuah chung pawhin a hmui nghet tak hnunglam atang chuan au thawm thenkhat chu a rawn luang chhuak ta a.
  - Nu!
  Strike leh ta! Hnung lam, shoulder blade nalh tak tak inkar, a tawpah chuan, bare heels zawhin. Tlangval chu a au chhuak a, insum theihna chakna a nei tawh lo. Chu au thawm chu kawchhung leh hnar ang maia lang atang chuan meialh ang maiin a puak chhuak a. Pontuss chuan a lawm hle a ni:
  - Tunah chuan rinawm takin i vuak tih ka hmu ta. Tha takin vuak la, mahse that suh!
  A vuak apiangin a natna chu a na zual zel. Mittui chu thisen nen a inhmeh a, trestle bed-ah a tla thla a. A hnungzang thisen chhuak stripe te chu an inzawm khawm a, crimson mess ah an inzawm khawm a, tlangval ruh dum hring hring te chu a rawn lang tan ta. Oleg Rybachenko chu a thaw halh a, boruak a tlachham a, a ke ruh ben chhungah wire a lai lut. Bare heels chu shock atang chuan a hum a, rough calloused skin chu a chhuak nghal lo a, mahse thisen droplet te chu a la lang tho. Vuakna chu a nasa zual sauh a, nerve tawp lam chu ruhro thlengin lightning a kal tlang vek niin a lang. Tlangval dangte chu an ngawi reng a, an chhia leh tha hriatnain a remti lo va, phuba lak hlauhna chuan thiam loh chantir a phal lo. Tlangvalte lu an bawkkhup dan chu i hmu thei a, mahse an mit chuan tihhlum dan chu a en reng a ni. Thil hriat duh leh nerve tichhe thei tak, a tam zawk chu chutiang chiah emaw, a changkang zawk emaw hmanga vuak an ni tawh. Keimah ni lo ila chuan i ngaihtuah a, a chang chuan i ngaihtuahnaah hian sualna a awm thin: a au chhuak thin a, mahse a tuar ngei ang, Oleg ang mi chak lo tak chu a ni lo.
  Vuakna hi ruh hring chungah a awm tawh a, hnungzang, sir, kekawrte chu hliam chhunzawm zel a ni. Stimulant injection ni lo se chuan naupang chu screw-in a thi ang - hrehawm takin a thi ang. Chuvang chuan Dante"s Inferno aia pawi zawkah a tlu lut ta a ni. Hei hi molecule tin, cell tin, vein tin hi mumang ang maia natnain a saturated lai a ni.
  Pioneer Oleg Rybachenko chuan beidawng takin a hrehawmna a\angin a rilru tihbuai a tum a. A nu leh pa, naupan lai hla tak hun hlimawm tak chu hre rengin, a kein a nawr chhuak ang maiin a lang a, hrehawm tawrhna lungpui sen hring dup atang chuan, mahse chu chuan a rawn hip lut leh a, a khuh vek a ni. Chutichuan, hrehawm tawrhna tuifinriatah chuan lawngin an kal a, hrehawm tawrhna ata chhanchhuaktu anga thihna chu mumang neiin an kal ta a ni. Mithianghlim Johana Thupuan thu kha ka hrechhuak ta a. - Tin, thih an duh ang, mahse an thi thei lo. Hei hi naupang tihduhdahtu misualte chanvo nghaktu chu a ni. Lalpan a let zain lawmman a pe ang a, hremna pawimawh ber, Isuan Chanchin |ha Matthaia-a a sawi angin, chatuan a ni ang. Tin, \henkhat chu chatuan nunah an kal ang a, \henkhat chu chatuan hrehawmnaah an kal ang. Hei hian engtin emaw takin min thlamuan a, hmêlma huatna, dam khawchhuah leh hneh duhna a tiharh a ni. Tlangval chuan a au chhuak thei ta a ni:
  - Hei hi i pe ang a, Pathian Rorelna niah naupang mittui tla zawng zawng chu i chhang ang.
  - Ngawi rawh, bitch! - Rhinoceros rat chu a rawn au chhuak ta.
  - Thudik chu i choke thei lo. - Pioneer chuan thaw a chhuah tir.
  - A tam zawk dawng rawh!
  An vuak leh a, an thinrimna zawng zawng chu a chhungah an dah a, ruh an tikehsawm a, mahse a natna chu a thleng tawh a, a chak zawk thei lo mai mai a ni. Hei hi thir a ni a, temperature engemaw zat thlenga tihlum theih a ni a, chutah chuan a darh ta a ni.
  Pontuss-a chuan hei hi a hrethiam a, hmeichhe upa tak (a nih loh leh, kum sawmli aia upa lo anga lang, mahse a takah chuan kum zabi hnih khat chuang zet a liam tawh) hian executioner hna hi tawnhriat tam tak a nei a:
  - Awle, chu chu a tawk tawh! Chuti lo chuan a thi ngei ang! Tâng chu tlem kan enkawl ang a, computer hmangin tihduhdahna kan tawk ang. "Olympian-te tihduhdahna" tih programme ka nei chauh a ni.
  Rhinoceros rat chuan tumruh takin a ti a, a ti a:
  -Tunah khawiah nge a kal dawn? Infirmary-ah chuan?
  - Rack-ah chuan a awm lo! - Warden chu appeal awm lovin a cut off. Midangte tana vaukhânna atan innghat rawh se. Thinlung thlawp turin injection chauh pe thin ang che. Tin, Timur chu line kal tlangin hruai leh rawh se, i hnen atangin vuakna dang zawng zawng chu dawng rawh se. Thil hmuhnawm siamna hun a awm lo. Hnathawh a ngai!
  Hnam dang, vuakna keng chuan a lu a ti nghing a, a beng vun hring chu a han beng a:
  - Ka thu awih e, mistress. Awle, tlan leh rawh.
  Timur chu vuakna tharin a rawn deng a. Tun ṭumah erawh tumahin an dodal ngam lo. Tihlumtute kutah chuan tlu duhna te pawh a awm lo. Timur chu a au chhuak a, a tlu ta a. An pickup a, an vuak leh a ni. Strike series pahnihna chu a tawp dawn ta. Tlangval tlemte chauh an la awm. An zinga pakhat chu a upa ber a ni a, kum sawm leh paruk vel a ni a, kêl hmul a lo chhuak tawh a, a hmui pawh a lang thei bawk. A hreh tih a chiang a, a vuak a, mahse awlsam takin a ti a, a khawih thei lo.
  Frau Pontouss chu a thinrim hle a:
  - He tlangval rilru hah tak hi rack-ah khai la, a keah lung pakhat khin rawh. Tuar rawh se.
  Tlangval chu an man a, a taksa ruh lem, thawhrimna rah chu a tense a, a au chhuak ta a ni:
  - Awle, eng nge in en a, tlangvalte u, hneh rawh u!
  Tlangvalte chu an khur a, rumble chuan rank-ah a rawn nuai a, mahse an hrehawm tawrhtute chu tlanchhiatsan tumna an nei lo.
  Tlangval chu an hrual a, rhinoceros rat pakhat chu a aia a let sarih tal a rit zawk a ni. Do let lehin awmzia a awm lo. Mahse, chutah chuan thil thlengte chu empire chanchin tidanglamtu level-ah a thleng thin. Shot pahnih a ri a, rhinoceros rats te chu an tlu a, monsters hnungzang chu a cut a, deep craters te chu a inhawng ta a ni. Tlangval chu a zalen a, a tlu a, mahse a au chhuak nghal a:
  - I hmu em, Pathian dikna a awm.
  Thim zinga vantirhkoh ang maia lo lang, rangkachak sam nei nula, a farnu inkuah Margarita nen a inang em em chuan a chhang a:
  - Mihring pawh a nih a rinawm zawk. Diabola nena inremna siam hian Leiah vanram leh hremhmun hmun lum tak a tichiang lo tih hria ang che. Setana rinchhan chu electric chair-a ṭhut ang mai a ni!
  Aurora meialh pahnihna chu ring takin:
  - Heta thil thleng hi horror movie thil a ni. Naupangte chungah hetiang hian ti rawh. Tlangval chu rack atang chuan chhuah tir rawh.
  Oleg Rybachenko chuan a lu a thing a,... a harh ta a. Inlarna a hmuh lai khan a mu lo va, a ding reng mai...
  Tin, hun rei tak a liam ta bawk. Nazi ho chu an la inhual reng a
  Chaw buatsaih dan tur. Mahse, he zu ruih rapthlak tak hi SS doctor-te"n chu hnim mak tak aṭanga meikhu an chhuah lai aṭanga lo chhuak chu rei lo têah a lang lo.
  Oleg Rybachenko chuan heng Krauts-ah hian engvangin nge a hlawhtlin loh tih a ngaihtuah nghal a. Filter mask an nei lo niin a lang, a dik em? Tin, engvangin nge he hallucination-ah hian chutiang mumang chhia chu a awm? Engtin nge an tih?
  Mahse Nazi-ho ngei pawh chu an nungchang chu a pianphung ang maiin an awm a, engtin emaw takin an inhmelhriat phah hial a, kan ei dun mai thei tih an tilang a ni.
  Tualchhung mite hnen atanga bawng rukbo atanga kekawr rit tak tak pahnih an la lut tak zet a ni. Tichuan Nazi pakhat chuan bawm lian tak a hrual a, fascist pahnihna chuan Oleg-a nen tui la turin an kal ta a. Hetah pawh hian, thil zawt duhtu pioneer tan chuan savun bucket pahnih a awm a, a chhe berah chuan thir emaw thing pangngai emaw a awm tih chu thil mak tak niin a lang. Chu bâkah, SS mi pakhat, chu pawh chu a tlangpui lo hle a, amah chauhin a hruai a.
  Pioneer chuan a keah a inring tawk lo hle a, he thah a nih lai hian vuaknate chu a tak tak lutuk niin a lang a, Lomonosov-a thlahte chuan he thil hnuaiah hian thil hmuh theih loh mai mai emaw, thil awmze nei lo emaw pawh ni lovin thil dang a awm tih a lo chhut a ni.
  Camp atang chuan ke za zeta hlaah tui a luang a, balcony chunga lung pahnih hnuai atang chuan tangkarua lui chu crystal-in a rawn eng chhuak a. Oleg Rybachenko chuan duhâm takin a lu chu a lam hawiin a rawn beng a. Tlangval chuan a chhunga thil awm zawng zawng chu lungah, a dik zawk chuan lungalhtheiah an siam vek tawh tih a hre ta chauh a ni. Duham takin khaw lum nuam takah chuan a innghat a,... beng chhungah a lut ta a.
  SS mi pakhat, lungpui bang hnung lama inthup chuan instrument complex tak panel-a thil pakhat a click a, rulhut ang maiin a nui suk a.
  Chu vuakna chu fascist chuan sualna nei lovin a rawn pe a, mahse chakna nasa tak nen Oleg chu lung chungah an paih a, a beng veilam chu a hre tawh lo va, a lu sir hi a bengchheng tak zet a ni.
  Doctor râpthlâk tak, kawrfual leh rangkachak chain ha chu a nui a, a au chhuak ta a:
  - Boxing a ni! Boxing a ni!
  . BUNG No. 4-na.
  Pioneer tlangval chu a zuang tho a, SS tlangval chu a rawn bei nghal vat a. Kut dinglam bumna hmanga gut lam tum, leh veilam hnung lama fing taka inthup. Boxing class pahnih khat a la kal a, mahse a hriatrengna chu a absolute hle. Entirnan, bumna hmanga vuak leh sharp half uppercut leh half side left hand. Tichuan taksa, thigh, abs, leh ke extension thlengin blow-ah hian a tel ve ta a ni. Tin - a pawimawh ber chu, a tlangpuiin boxer-te hian right-hander an beih hian veilam atanga investment an hmuh chuan blow an beisei lo. Surprise factor chuan hna a thawk a, Oleg Rybachenko chuan a ti ta! SS pa naupang leh zirna tha tak chuan Oleg-a chuan veilam hmang lo mah se, veilam atanga "silai" chu a vawrh thei tih a hre lo. Tin, a hmuiah chuan hook a man ta a. Tin chak lote chu!
  Oleg Rybachenko hi he move-ah hian fighter tawnhriat ngah zawk ni ta se chuan finishing move hrang hrangah a kal ngei ang. Mahse thiamna chu fakna a ni lo va, taksa pianphung pawh a ni lo.
  Mahse hna tha tak a thawk a, a bik takin training-naah vuakna hi practice a nih loh thu ngaihtuah chuan Oleg Rybachenko ngei pawhin a pianphung thiamna ropui tak nei mahse boxing chu chilh takin a enkawl a ni.
  Tunah chuan coach Faranenko-a sawina section-ah a inziak lut lo tih pawh a pawi a ti hle - mi lian takah i lo seilian ang a, mahse lightweight-a quick reaction time nen. Rei lo teah USSR chuan Olympic Games-ah a tel dawn a - zahawm takin medal i bei thei bawk ang!
  Engtin nge i sawi? Oleg Rybachenko chuan hetiang hian a chhang a:
  "Ram tana thil tangkai zawk tur atan ka lu hi ka humhim duh zawk ang, in dime inthiarfihlim ai chuan!" Entirnan, sawdust hmanga kal tractor i siam a nih chuan, bawlhhlawh pangngai pawh ni se, a tam zawk
  Fatherland tan a hlawkpui dawn a ni!
  Mahse tunah chuan tlangval ngei pawh hian zirna mumal tak a dawng ta a ni.
  Oleg Rybachenko hi a dam chhungin hetiang hian vuak a la tawk ngai lo. SS mi puitling chuan naupang kum sawm mi, a kum ang zela sang mah se, a dodalna inrual tak chu a tikehsawm nghal vat a (chuti chung pawh chuan vawi hnih khat chu a lantir a, hlawhtling takin a vuak bawk) thiam takin a kut zungtang hmangin a hammer a - mi tlu tawh chu a chawi sang a, a vuak ta a ni leh. Oleg Rybachenko-a'n a dodal a chawlhsan khan (Chu chu a hriatna a hloh hnai tihna a ni, chu chu i lu-ah ngaihtuahna a la awm a, thim zingah i awm lo a, mahse i taksa chuan thu a awih tawh lo. Ring chhunga nasa taka beitu tu pawhin eng ang nge a nih tih an hre ngei ang grog-a awm tur.). Fascist chuan tlu a phal a, mak tak maiin tlu tawh chu vawi khat mah a vuak lo. Mahse, executioner doctor chuan anagram tawngin thil engemaw a rawn au chhuak a. Bucket khat chu a khat a, a hmai keh tawhah chuan tui a leih a.
  Kitten tuiah pil mek ang maia hriatna, leh ice hmin thar atanga tui lo chhuak chu a vawt em em a - thlasik tui chawi mai mai!
  Oleg chu a inher a, a ding chhuak a, a boot chu a hmui veilam atanga thisen chhuak, a chhung atanga puak chhuak chu a chil a. SS pa chuan a vuak tawh lo - a thaw halh nghal a, chu ramhuai hian eng sipaiah nge a rawngbawl tih ngaihtuah chuan, mak tak maiin, khawngaihna ang maiin, amah ngeiin rulhut savun hmanga siam bucket-ah tui a hrual tan ta a (chutiang thil tihsual chu thil awlsam a ni lo niin a lang bawk). ...
  Rybachenko Jr. chuan he dinhmun hi a hmuchhuak a, chu chu a rualin a tha leh tha lo a ni. Thil tha tak chu, experiment chu a logical conclusion a thlen hma loh chuan an that dawn lo tih hi a ni. Dik tak chuan, a tawp chu a hnai hle a, hrehawm tawrhna ata chhanchhuahna pawh a ni mai thei! Thil tha lo chu an veng nasa dawn a, tlanchhuahna tur chuan a nihna takah chuan brilliant ingenuity hman a ngai a ni!
  Rei vak lovah Oleg Rybachenko chuan guinea pig nih hian indonaa tang dangte nena khaikhin chuan hlawkna engemaw zat neih a ngai tih a ring ta a ni.
  Sal man leh sal tangte pawh ei tur lum pek an ni dawn tih a chiang ta. An zah a, chu chu SS vengtute chuan hun rei tak kal ta khan can-a thil engemaw an ei tawh a, mat thenkhatah chuan an mu mai mai a, thawm nei emaw, muhil emaw an ni tihna a ni. Awle, savawm werewolves te chu an vak kual vel a - an ramsa man emaw, an patrol emaw, an pahnih emaw pawh nise. Mahse, Oleg chu he thilah hian a lawm lo hle. Aurora leh hmeichhe naupang dang (lei hnim, la vawt takah chuan a tlu tur a ni lo em ni?) kekawr hring hring hrual chungah chuan a mu a, a ti chhuak ta hlawm a - Margarita chuan Oleg Rybachenko hnen atanga lak sailor suit, melt-a tuiah chuan a hmai chu a hrufai a tui, pawm chungin heti hian a sawi:
  - Tunah chuan mipa tak tak i lo ni ta. Fist hmanga chak lo, mi â hmanga chak!
  Aurora chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Ni e, a hmai ka massage ang, a cut chu a dam thuai ang.
  Oleg Rybachenko chuan chakna hmangin a nui suk a. Thil pianphung lo tak a ni. Diabola zai ang maiin a na hle a, an kekawr ipteah plasma skate dahin a zai thei ta a ni. Tin, chutih rual chuan... tunah chuan a hlim zawkin a hria em? Chhunzawm ka hlau deuh a: tunah chuan lung chungah min dah ang a, vuakna hmangin thinlung takin min vuak ang a, a nih loh leh mei hmangin an lo enchhin mai thei bawk. Mahse Nazi-ho chuan hetah pawh hi an en lo va, an bird dialect-ah thil engemaw an sawi a, cauldron atang chuan an inthlak kual a.
  Margarita chuan ka beng bulah a rawn ti sap a:
  - Dik tak chuan i ropui hle mai... Mahse, fing zawk rawh! Mi chak zawkte chu chak lo anga an lan lai leh a lehlamah!
  Oleg Rybachenko chuan a ti muangchang a:
  - Vanduaithlak takin chak lo anga inlan hian awmzia a nei lo, a chhan chu chutiang chu a ni!
  Awle, a kiah nasa takin an vuak a... A hmui hrual bakah hian an inher bawk a, tam lo mah se, ruhte chu a nghet hle - ha pahnih. Ka ruh chu a raw a, ka beng a na bawk.
  Mahse, fantastic vision laia tihhlumna chuan hrehawmna nasa zawk a thlen a ni.
  "Chutiang chu a tawk tawh, okay," Oleg Rybachenko chuan Aurora kut zungtang sei tak chu a kut zungtang thar chuan a nawr sawn a, a sailor suit hnunglam nen chuan a thu ta a. Ka khur a. - Ni lo, a vawt hle mai. Tin, ei ka duh bawk...
  Engtin nge, a nihna takah chuan, hriatna hi awmnaah a innghat - duh loh zawngin Marxist i ni ang. I dam khawchhuah phawt chuan!
  Prison gruel chu aluminium bawm-ah an plop a - armored transport pakhatah an phur a ni. Mahse, spoon erawh a awm lo. A lan dan chuan engti kawng pawhin salte chuan chu porridge thick chu an ei mai ang tih rin a ni. A nih loh leh nuihzat an tum ta a ni, a chhan chu heng spoon te hi chutiang khawpa tlachham an nih loh vang a ni. Awle... chu chu a tha zawk!
  Savage tak tak i lo ni ta - tlangval chu nui chungin a puak chhuak a, a hmuh loh nan a hmui a khuh nghal vek.
  Porridge chu buckwheat pearl barley nena chawhpawlh a ni ta - a thuk, chi tel lo deuh mai leh, a dik e, sa emaw chutiang chi emaw tel lo, well, flavor atan sangha tlem an dah tel mai thei. Grain pahnih inzawmkhawm empty mai mai a ni (a rim atanga thlir chuan sa smoked meat nen an gobbled up bawk). Mahse, pioneer tlangval pum chu hun rei tak kal ta khan a tawp thlengin an lo thleng tawh a: chuvang chuan a riltamna chu a reh deuh a, buhfai hmuh chauhvin a lo kir leh a, mahse chakna vawi thum neiin a lo kir leh ta a ni.
  Dik tak chuan ei chu a chhe hle - vawi hnih khat chu a lumna chu a hliam hmui chhungah a rawn lut a, a natna chuan ka mittui a ti tla - mahse chu chu eng nge ni?! Tin, "bracelets" te chuan a rawn tibuai a, Oleg Rybachenko chuan a kut a rawn beng a, thinrim takin a mit atang chuan meialh a rawn vawrh chhuak a... engtik lai emaw chuan heng jerk pakhat atang hian a kut dinglam chu ring chhungah a chanve vel a lut tih a hrechhuak ta a ni!
  A mak khawp mai - SS hian hetiang primitive takin an screw up em? Hremtu atana zirtir sakeibaknei te hi kan paih bo thei a nih chuan!
  Oleg Rybachenko chu a thi ta a ni. A in nawr lui nghal a, bawm pakhatin a khuh a. Tin, a kut dinglam chuan a tikehsawm a, chu chu thir khauh tak chuan tuar theih loh khawpin vunah a rawn tikehsawm ta a ni.
  SS-a awm zawng zawng hi chutiang khawpa cool an ni lo niin a lang!
  Tin, a kut chu a la chhuak thei mai thei tih a hrechhuak bawk. Kut lian zawk atana siam ring - mipa emaw tualchhung thalai emaw, naupang kum upa zawk, hnathawk tam tak pawh a ni mai thei. Mahse, pre-teen boy Oleg Rybachenko kut thawmhnaw hring tan chuan trap chu a zau ta hle mai.
  Tlangval chuan a ti sap a:
  - Hnehna a nghak reng! Hnehnain a nghak reng e! Hremna tihchhiat duhtute! Pi leh pu te chuan Kraut-ho chu an hneh ta! Game ang maiin kan that ve bawk ang!
  Aurora chuan Oleg Rybachenko chu ngilnei takin a en a, a kut chu awlsam takin a hnunglam a nawr a (a kutah thisen a lo lang a, a kut chu a hliam zau tak leh a hliam a ni). Chutih lai chuan ṭhenawm pahnihna chu thil thleng chu khuh turin a insawn ta a. Oleg chuan meialh diabola mitmeng chu a en a, a mit a chhing a. Tin, a mit chu emerald laser hmangin point-blank takin a drill tan bawk a, cobra ang maiin - chawlhsan lovin. Tichuan a lu a thing a, ngawi rengin werewolf-wolves te chu a kawhhmuh ta a. Tichuan, chaw ei kham lovin, a khup sang chunga ding no atang chuan a hmui sen hring hmangin direct-in a man a, a kut chu a ti hniam a, lei hnim chungah chuan thlipui hrual ang maia inher chhuak line hrual tak tak a ziak tan ta a.
  Oleg Rybachenko chuan engmah hrethiam lo mah se, a lu-ah hnehna hla a rawn ri tan tawh a;
  Tlangval, thlum, thianghlim;
  Red Soviet-ho ram!
  Ni chu a lo chhuak a, .
  Ka thinlungin pek a ni!
  
  Kan luite chu a thianghlim a, .
  Crystal lui thlipui tleh ang mai!
  Tlangvalte chu ball kengin an tlan kual vel a, .
  Tlang chungah chuan tlan chho dun rawh u!
  
  A rilru chu boruakin a rawn puak darh a, .
  Thinghnah hnah tinah hian thlasik a awm vek!
  Lalpa lam ka hawi a
  Sualna leh vanduaina hian min thlawh bo rawh se!
  
  Hun harsa tak a ni a,
  Fascism chuan Rus-a chu a rawn bei ta!
  Indona atan thil thar i siam ang u,
  Communism hian lal rawh se!
  
  Kan thawhhona chuan buaina kan tawk fo thin, .
  Fist clenched ang mai kan ni!
  Sakawr chung chuang sipaite chu an tlan chak thin
  Awle, tunah chuan steel tank a ni tawh!
  
  Lenin-a thil tum ropui tak, .
  A awm ang angin kan chhunzawm zel ang!
  Stalin mi fing tak, .
  Hnehna chang tura min zirtir chu!
  
  Tin, a tawpah chuan, ka hrilh ang che, .
  Tupawh pass chu a chak lo zawk!
  Ka ngaihtuahna chu chiang zawkin ka sawi ang,
  Finale a lo thleng dawn ta!
  Chutiang sand hnuah chuan Oleg Rybachenko tan chuan tuifinriat chu khup thlenga thuk niin a lang tawh! Tin, tlangte hi shoulder-deep a ni ngei ang!
  Hmeichhe naupangte pawh an perk up a, beng atanga beng thlengin an rawn ti ri ta hlawm a. Mi zawng zawngin beiseina an nei vek a.
  Lomonosov leh Stenka Razin thlah chuan a hmui a ti chhuak a, chutah a tap chhuak ta - damned cut chu a na hle.
  I tlanchhuah theih chuan engtin nge ni ang?! Oleg Rybachenko chuan rang takin a sir lam a hawi a, a ngaihtuahna chu (leh tuin nge hria, an thawn thei a nih chuan, glitches, eng ang hmanrua nge an neih tih hriat a ni lo!) SS guard-te"n an hre thei ang maiin.
  A mitmenga hremhmun êng nei diabola meialh chuan pioneer tlangval kut a thir zungbun chu a khawih a, remti takin a lu a bu nghat a: an ti a, a ni, kan tum thei ang! Hei hi sawihona awm lo leh thu tul lo tak tak awm lo pawhin a chiang hle.
  Fox rawng sam nei indo mi pakhat chuan:
  - Pakhat damchhuak mah se... Phuba lak tur a awm ngei ang!
  Mahse, Oleg Rybachenko chu a chhungril lamah chuan a lungngai ta nghal a, a vawt ang maiin a awm ta a ni. Tin, ngaihtuahna awlsam tak pakhat chuan a ti vawt ta a: a kut chu a tikehsawm ang. Tin, chutah chuan... chutah chuan hmeichhe dangte chu anmahni chhuah zalen tura tanpui a ngai dawn a ni. Chutiang a nih loh chuan pioneer tha tak a ni lo, mahse tu nge ni?!
  He thu hi ka hrechhuak ta: hruaitu chu amah ngeiin hmalam pantu a ni lo! Tin, tu nge kal a, midangte tanpui thin!
  Tin, i tan tute nge an nih - chutiang hmeichhe hmeltha tak tak, ke te tak te tliak, thisen chhuak thin. Leninist tlangval chhungril lam thil pakhat chu a hel ta - mi sang tam tak au thawm nen chuan thlipui a hel ta! A thawk tha a nih chuan i theih ang tawkin tlan la,...
  Dik tak chuan i tlan dawn a nih chuan chance dang a awm dawn lo. Chutiang a nih loh chuan phatsanna a ni.
  A hmasa berin Margarita mit a hmu leh a, chutah Aurora mitmeng chu a hmu leh a, ani pawh chu a hlim hle tih a chiang hle a, chu bawm chu tui takin a chil a. Tin, ani chuan a hnar chu bawm atang chuan a chhuah tir a, a mit a chhing a.
  - Kan chelh lo che! - Mei diabola a rawn belh leh ta. - I chhuah chuan tanpuina dil turin i lo kal ngei ang!
  Oleg Rybachenko chuan a lu a bu nghat a, a chhang a:
  - Ka tiam e! Pioneer rinawm tak, partisan te hi ka biak ang a, an chhanchhuak ang che!
  Awle, chu chu kan rel ta a ni! A hnua thil thleng chu prosaic zawkin a lo awm ta a ni. Oleg a ni lo tih pawh a tha hle - a lan dan chuan an phelh leh hlau emaw, hmeichhe naupangte chu hna hahthlak tak thawh tir an tum emaw a ni. Engmah a ni lo, mahse hetiang dinhmunah hian a nuam hle. Thil pawi tak chu kan kal leh a ngai a, heng fascist-te hi an rilru a hahdam hunah. Thil nghet zawk emaw, nghet lo zawk emaw an hmu thei lo.
  Tlem a vawt hle a, thli chu a reh tawh nachungin chhum a lo sang tawh a, ruah lum tak a sur tan ta a ni. Tunah chuan SS mipa te chu an hlim hle tawh niin a lang a, mahse anmahni leh an werewolf wolf te chuan rimtui hnim rimtui tak an rimtui hle.
  Kea kal a tam hle mai. Hei hi hetiang khawvel hi a ni - Crimea microclimate bik a ni. A tlangpuiin ruah a sur lo va, mahse hetiang hunah hian thlipui nasa tak nen.
  Hmeichhe naupangte chu an mu nasa tawh a, khaw lum chuan a tichak hle.
  Tin, eng emaw chhan vangin Oleg Rybachenko chuan mut a duh a, a mit chu bumhmang takin a inzawm khawm a.
  Ni e, chutiang rit chu, ton za zeta rit ruang pakhatin a rawn nawr che a, thawk i la thei lo ang maiin.
  "Aw, ka damlo ang," Oleg Rybachenko chuan a ti a, a ke chu nasa takin a ti che a, a ke chu a nghet leh ta a. - Tunah chuan ka damlo dawn tih ka chiang a, mahse engtin nge ni ang? Nazi-ho hian aspirin an ei dawn lo tih a chiang a, penicillin pawh an inject dawn lo tih a chiang a, honey pawh an spare mai thei bawk. Nge a ni lo maw? Experiment atan an save dawn em ni? Tunah hian khawiah nge keini mi rethei te hi kan kal dawn?!
  Vawi khat chu ruah sur leh hrehawm tawrhna tak tak chu a reh ta a, a kal lai chuan a muhil ta a. Chu chu hetiang dinhmunah hian a tha chauh a ni mai thei;
  Cosmic hi kawng khatah chuan indona a ni a;
  Pioneer Dmitry leh Oleg Rybachenko te chuan zirlai tha tak tak leh infiammi langsar tak tak an nih angin USSR leh Germany-a naupang infiamna club-te buatsaih friendly boxing competition-ah an ram USSR aiawh turin dikna an dawng a ni. Ram pahnihte hi ṭangrual ram anga ngaih an la ni a, indona lo thleng tur thuthang pawh a reh tawh. Dik tak chuan German sipaite chu ramri atangin an hnungtawlh tawh a, Wehrmacht chuan Africa ramah hnehna changin beihpui a thlak mek a, Egypt chu a hneh tawh a, Gibraltar an lak thu an report chauh a ni. Chumi avang chuan Stalin chuan a mimal takin Fuhrer chu a lawmpui ta a ni!
  Delusional vision sawina tur thumal a awm lo va, universe-a thil thleng lote erawh chu a awm lo. Oleg chuan chutiang ngaihtuah chungin a in man a - rays thenkhat emaw thil dang emaw artificial influence atanga infuih lehin. Mahse engkim hi a tak tak em em a, he obsession hi do turin chakna a awm lo.
  Chuvangin, him takin ram friendly tak takah i thlawk thei ang. German press-ah chuan Soviet Union chungchang thu tha chauh an sawi a, communism hi National Socialism tan pawh unau ngaihdan anga ngaih a ni. Chubakah, Stakhanovsky ang chiah movement a lo lang bawk...
  Dmitry leh Oleg Rybachenko te hi kum naupang ber boxer an ni a; Mahse an kum a zirin tlangval lian tak tak an ni a, kum zabi sawmhnih leh pakhatna tawp lam ang khan chakna chak tak hun laiah an la awm lo.
  Oleg erawh chu a te zawk a, a hring zawk a, a rit zawk category-ah a awm a, mahse a tlan chak hle thung. Dmitry hi a lian zawk a, ruh a zau zawk a, thalai huaisen tak chu a tlem berah sawm leh pali velin a lang thei.
  Tlangvalte pawh sam rawng a inang lo. Olezhek hi snowball ang maia fair a ni a, natural blond a ni. Dmitry sam dum, sam dum nei. Oleg hi thla engemaw zat a naupang zawk a, a hmel zungpui nen chuan naupang mai ang mai a ni a, Dmitry pawh hi a hmeltha mai mai a, propaganda poster-a ziah tlak a ni. Hmeichhe naupangte chuan an en reng tawh a, chutiang tlangval lian tak mai chu a ni tih an ring lo.
  Mahse, Oleg Rybachenko hi Dmitry aiin a erudite zawk hle a, mahse tlangval pahnih hi an fing hle a, an grade-ah straight A"s an hmu bawk. A nihna takah chuan Soviet ramah chuan infiammi tha tak takte chu zirlai tha tak tak an ni tur a ni.
  Tlangval dang zawng chu upa zawk an ni a, mahse kum sawm leh pariat thleng an ni a, mahse hero pahnih khat chu metre hnih vela sang tha tak leh rit za vel zeta rit ni mahse...
  Boxer, ram chhunga thalai tha ber berte... Tin, Germany champion leh a thununna hnuaia ramte pawhin anmahni nen an inbei dawn a ni... Naupang zingah pawh, a dik e, junior zingah pawh.
  Third Reich-a passenger airliner lian ber, Moscow-Berlin kawngah non-stop-in an thlawk a ni.
  Boxer te hi a hranin an thu a, mahse wrestler, weightlifter, football player, leh swimmer te pawh an awm bawk. Junior zawng zawng leh mizia tha tak tak. Stalin-a chuan Soviet rorelna hnuaia piang kan thlah tharte chu an theihtawp chhuah turin leh hmai hloh lo turin thu a pe a. Tin, a dik e, mi zawng zawng hian beih an duh hle...
  Dmitry chuan Oleg chu a zawt a:
  -Indona tur tactical plan i siam tawh em?
  Pioneer tlangval chuan heti hian a chhang a:
  - Hmelma pakhat tan ruahmanna sawmhnih vel ka nei... Mahse, amah chu ka en hmasa tur a ni a, chutah chauh chuan thutlukna ka siam tur a ni... Mimal approach pakhat zel, a chetna tlemte leh a bikte, hmêlma taksa insiam dan te pawh huamin, mimal tactic chauh dictate.
  Dmitry chuan hmusit zet hian a ti a:
  - Mahse, ka ti awlsam zawk hle! Tactics tel lo chuan hmelma ka tlanpui a, ka hit nasat lehzual a, ka break tam zawk bawk.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi:
  - I kum rualpui zingah hian nangmah ang tlangval lian leh taksa lama thanglian hi an tlem hle. Chuvangin pressure tactics hian hna a thawk a ni. Coast along mai mai thei. Mahse hetah hian ka awm a, ka san zawng pangngai deuh mai, a tlangpui aia sang deuh pawh a ni mai thei, chutiang ram lian tak USSR champion nih tur chuan pressure ringawt pawh a tawk lo. Hmelma chu brute force hmangin i hneh thei lo va, a training bawk a, nun hrisel a hmang a, ei leh in dik tak a hmang a, tactics a zir bawk. Tin, hetah hian chess game ang maiin i hneh a ngai bawk. A châng chuan chhechhamna avanga thil inthawina pawh hi a ni.
  Dmitry chuan nasa takin a dodal a:
  - Tin, ka khingpuite pawh training an nei mek a, final-ah chuan naupang chu kei aia lian leh rit zawk a ni. Thil tam tak chu i training danah a innghat. Mi thenkhat chuan kar hnih chhunga Olympic champion ni turin hahthlam thlengin hna i thawk thei niin an ngai... Hei hi ngaihdan dik lo a ni. A nihna takah chuan sports training-a thil pawimawh ber chu super load pek hi a ni lo va, super recovery siam chhuah hi a ni. Mahse, mimal taka thlan bik exercise set dik tak a awm a, a pawimawh ber chu a hnu lama dam lehna leh chakna neih hi a ni... Chumi hnuah chuan thawk khatah insual chu i kalpui a, round thum chhungin i paih chhuak a, a nih loh leh, a nihna takah chuan, a tlem zawk hle a ni, za tam tak vuak a ni.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi:
  - Awle, hei pawh hi a dik ngei ang! A bik takin thawk dan dik thuruk, leh naupang taksa thanna hmuna injection te... Kan guru hnen atangin Know-How engemaw zat a awm. Mahse coach dangte nen a share loh chhan hi ka hrethiam lo?
  Dmitry chuan a ti sap a:
  - Nang leh kei... Boxer chauh ni lovin, a hmasa ber leh pawimawh ber sipai te tih hi rintlak takin min hrilh a. Thil danglam tak tih tur kan la nei... A pawimawh hle, Olympic gold aiin a pawimawh zawk hle!
  Oleg chuan a lu êng tak chu a ti nghing a, a ti a:
  - Thil pawimawh zawk.... Hei pawh hi min hrilh a ni mai thei... Mihringte chan tur chu Soviet pioneer tlangval pahnih thiltih danah a innghat mai thei tih. Fairy tale ang maiin.
  Dmitry-a chuan philosophy lamah heti hian a sawi:
  - Nunna atanga lo chhuak a nih loh chuan khawi atanga lo chhuak nge thawnthu hi? Hei hi a takah chuan a ni mai thei! Duckling tenawm tak tak ni lo mah ila, Eagles tia koh hi a la hma lutuk.
  Oleg Rybachenko chuan awlsam takin inbiakna thupui chu a thlak danglam a:
  - German invasion hlauhawmna chu a tawpah chuan a liam ta niin i hria em?
  Dmitry chuan mak ti zet hian a kekawr zau tak chu a han thing a:
  - Hetah hian ka ngaihdan chuan specialist ropui zawk i ni. Keimah aiawhin i kut leh ke zawng zawng hmangin vawi khatah i vuak thei lo va, chutah pawh chuan kawng tinrenga beih theih a ni lo tih ka hria. Dik tak chuan, jump-a i che chuan...
  Oleg Rybachenko chuan a nui suk a:
  - It sounds quite logical... Mahse Hitler-a rilruah eng nge awm tak tak kan hre lo a, mahse buaina chu a reh tak zet a, German thlawhnate chuan kan airspace an bawhchhia tawh lo va, ram pawnah caterpillar track ri ri pawh hriat a ni lo, hei hi thil dik tak a ni . Chu bâkah, Fuhrer chuan hnathawk ṭhenkhat chu machine-ah a hruai kir leh ta a ni. Chu chu Third Reich chuan a hmui a thup tihna a ni... Mahse, kan chawlh hahdam tur a ni lo.
  Dmitry chuan a backpack atang chuan sangha leh special low-fat cheese awmna sandwich siam chu a la chhuak a, Oleg hnenah chuan a pe a. Chumi hnuah chuan a tan a let hnih zetin a la chhuak ta a ni. A pek chhuah:
  - Eat... Ei leh in atanga chawlh rei tak i la thei lo va, i taksaah protein i lut thei lo. Taksa chhunga amino acid awm zat a tlahniam chuan taksa ruhte hian chakna a hloh thin.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi:
  - Bodybuilder, workout tam tak tan chuan hei hi a fair khawp mai, mahse boxer tan chuan... A nihna takah chuan sa zawng zawng kan nei lo a, taksa a rawng a siam a, chu aia nasa zawk chuan combat effectiveness a tipung a ni!
  Dmitry chuan sandwich chu a ei a, tomato a dah belh a, a remti ta a:
  - Engkim ni lo, mahse... Zanah pawh ka ei emaw, egg whites emaw pawh ka in a, chutiang chuan amino acids concentration a tlahniam lo. Chubakah, a tha ber chu vawk egg ni lovin, quail emaw ostrich egg emaw a ni a, well, a hnuhnung zawk hi a tlem tak zet... Central Asia-ah chuan ostriche hi an piang tan tawh niin a lang nachungin.
  Oleg chuan a fiamthu chu a serious khawp mai (in tone):
  - Frog ke hmalam ah protein hlu tak a awm. Enchhin ve ngei ka rawt a che!
  Dmitry chu tlangval ang maiin a nui suk a:
  - Ni e, mahse chu aia nasa zawk chu oyster-ah chuan red Indian pepper nen!
  Mahse, Oleg chuan fimkhur takin sandwich chu a ei a, a hnah chu a hip lut tan ta a ni. Nga chu a sen a, a tui hle a, ketchup leh garlic chil takah a hnim a. Chakna tlem tal belh theih a ni... Entirnan, Winnie the Pooh ang bawkin...
  - Winnie the Pooh hi khawvelah hian a nung tha hle! Nupui leh fa a nei a, mug a ni!
  Oleg chuan hetiang hian rawtna a siam nghal a:
  - Kan zai thei maithei?
  Dmitry chuan phur vak lovin a sawi a:
  - Hla sak a la hma lutuk lo"m ni?
  Oleg Rybachenko chuan a nui suk a:
  - A dik chiah, a bik takin USSR ramri kan thlawh avangin!
  Dmitry chuan a kawppui chu:
  - Scissors nge lehkha?
  Oleg chuan a kut a phar a:
  - Naupang fiamthu tel lo hi a tha zawk mai thei. Mi thlamuang tak kan ni a, mahse kan armored train chuan light speed angin a tlan chak thei...
  Dmitry chuan a ti tawp a:
  - Aih! Hetiang kindergarten hla hi kan mamawh lo. Thil dang i ti leh ang u... ram hmangaihna!
  Oleg chuan a lung chu a tifuh a, hla a sa tan a, a kal zel chuan hla a phuah ta a. Danka erawh chuan a zai dun tha hle thung. A nih loh leh, a aw chu marshal"s tawtawrâwt ang mai a ni a, a nih loh leh Jericho tawtawrâwt ang mai pawh a ni thei;
  Pioneer tih hi thu chhuanawm tak a ni a, .
  Native Stalin chuan tie a tie.
  In lama party neih mai loh chu kawng dang a awm lo,
  Ka tan chuan communist hi a tha ber!
  
  Fatherland rawngbawl turin chatuan atan ka tiam a
  Chutiang chuan Motherland chu ropui takin a par chhuak a, .
  Mi tinin an dam chhungin an dam that theih nan, .
  Chutiang chuan thlawhna chu rulpui aiin a lum zawk ta!
  
  A ri ta - indona a lo thleng ta, .
  Chuvangin, tlangvalte u, zalen takin hike-ah kal rawh u!
  Wehrmacht chuan a hmui rimchhia chu a thun a, .
  Chuvangin hmanral turin kan thawn mai ang!
  
  Tlangvalte chu silai an pe lo, .
  Chhanna a awm a: kum tam tak chhung chu i la naupang lutuk!
  Mahse, sipai nih tumin an tlanchhia a, .
  A chhan chu bayonet hi a tul em em a ni!
  
  Moscow bulah chuan vur tlaah kan indo a, .
  Khua lum karah kekawr bul lo takin kan tlan a...
  Pioneer hmeichhe hmeltha tak takte chu puan in ha chungin an tlan kual vel - .
  Grenade a awm lo va, i kut hmangin vawm rawh!
  
  Fascist katas te hi eng ang taka ngilnei nge an nih - .
  Thisen engzat nge i chawm theih ang?
  Mahse Nazi-ho chuan an pek tur an pek a ngai dawn a, .
  Vulture te chu game ah an chang dawn a ni!
  
  Chawhmeh atan chuan ration chu a tlem hle - riltam, .
  Sipai ke chu a vawt hle mai...
  Basically naupang mai ka ni
  Mahse, pa te chuan an chhuang hle a ni!
  
  Tank chu a tlan chak hle a, Tiger chuan a hmui a hrual a, .
  Mahse, fighter naupang chuan grenade chu a rawn hrual ta!
  Tin, fascist misual chuan lunghlu laihchhuahna hmun a hmu ta a:
  Hetah hian torch lum chuan a rawn kuah a!
  
  Naupang tê pawh hi mi lian tak a ni ang, .
  Huaisenna i neih tawh chuan!
  Pioneer te hi link angin an inpumkhat a, .
  Thlarau chak zawk: titanium hi metal a ni!
  
  Wehrmacht chuan an paltlang lo, an hmaiah an hmu a, .
  Steel bawmte chu tuiah a pil ta!
  Chutiang tlangval chu Russia ramah an awm a, .
  Thla thar thlah kal zelte hi an chhuang hle!
  
  Indona leh, tun tum chu Volga-ah, .
  Pioneer pakhat chu terminator a lo ni ta!
  Nazi-ho chuan ruang dahna hmun an tikhawlo a, .
  Tin, thihna zungbun chu tuipui kamah a chhe vek bawk!
  
  Kan zingah hian engzat nge thi tih chhiar theih a ni lo, .
  Engzat nge thi leh ang - mittui a awm lo...
  Mahse hei hi indo mite hnathawh a ni a;
  Krista chuan a tling apiang a kaitho ang!
  
  Berlin-ah Komsomol member an ni a, kum 1999 khan an awm.
  Chutah chuan, rinawmna thutiam chu hlan!
  Europe leh Union ram chanve chu kekawr bul lo, .
  Kan team naupangte chuan an rawn pen chhuak ta!
  
  Tin, tûnah chuan khawvêl thar kan siam dâwn a, .
  Mi zawng zawng hi creator-demiurge kan ni vek ang....
  Hrehawmna leh indona khurah an pil ang a, .
  Hlauhna awmzia kan hre lo vang!
  
  Khawngaihnain khawvel pum a thunun a, .
  Tin, chutah chuan natna chu a bo vek ang, ring rawh...
  Kan bulah hian mi fing tha ber, Stalin, .
  Hitler-a hremhmun sakawlh chu a hneh ta!
  
  Hemi atan hian huaisen takin kan bei a
  Chatuan chawimawina phu tawk...
  Tin, party hi a pawimawh tih hrethiam rawh - .
  Universe hian i mumang lamah a hruai ang!
  Vanlawng chuan he hla hi chorus-in a sa a. Mi pakhat chu mittui tla thei khawpa solemn takin a ri...
  . BUNG No. 5-na.
  Inlarna chu a bo ta a, tlangval ziaktu leh mi fing tak chuan column vakvai tak tak takah chuan a inhmu leh ta a ni.
  Tumah nena inbiakna thil tenawm tak neih theih lohna (a hmuh hnu chuan a lei chu a hring vek!) Oleg Rybachenko chu a thinrim zual hle. Tin, engtin emaw tak chuan ramngaw an hnaih tih pawh ka hre nghal lo. A tawp ta - a hnim a, ke hnuaiah chuan kawngpui zawh tha tak, hnim ni mahse, chiang tak, hetah leh khawiah pawh cart, car, light tank, motor leh sakawr kephah thlengin a cut a awm a.
  Sahbawn tenawm tak ang maia leihnuai lum tak chu chutiang bawka hnim hring a lo ni ta a, Oleg Rybachenko chuan mak tak maiin vawi tam tak a balance chu a vawng reng a, column chhungah chuan hmeichhe naupang pahnih pathum chu an tlu a, rang takin an tho chhuak ta a ni.
  Margarita ngei pawhin a chau hle a, a unaupa chu a fuih a:
  - A thim tawh a, chawlh an pe thuai ang che!
  Ruah a sur tan atanga darkar khat leh a chanve hnuah chuan hla tak atanga tlang chhip ang maia lang chu an paltlang ta a. A hnai ber atang chuan Oleg Rybachenko chuan hengte hi tlang ni lovin, machine-gun tower awmna kulhpui a ni tih a hre ta a ni. Hmanlai Crimea kulhpui, hmar leh chhim lam mit hmuh theih khawpa zau. "Tlang"-ah chuan a hun takah chuan lung ring dum, leia inthlau deuh mai chu hmuh tur a awm a - chu chu vêngtu kulh chim tawhte chu a ni. Chung zinga pahnih inkarah chuan sal tangte chu khur chhungah a lut a, chu chu hmân laiin kawngkhar a ni ngei ang.
  Tichuan muthilh turin an hruai leh ta a. Shackles pawh an la chhuak lo va, min chawm lo bawk. Hmeichhe naupangte muthilh chuan rulhut thla ang maiin a khuh a;
  Vawikhatmah hmeichhe naupangte hmaa thil awmdan chu a danglam ta (leh what dreams are too often pretentious!) chuan tuipuiah an inhmu ta a, a nih loh leh tuipui kam leh cool view awmna pier-ah an inhmu ta a ni.
  Komsomol hmeichhe naupangte chu lawng chawlhna lam pan chuan an kal a; Hetah hian cockroach rat pangain an rawn bei leh ta a ni. Hengte hi thil nung tenawm tak tak, ke paruk nei an nih avangin i en ang a, i luak ang maiin i hria ang. Mahse, second hnih vel a ni a, dagger hmanga vuak a ni a, a tawp vek.
  Margarita hmeltha tak chuan heti hian a sa hial a ni:
  - Tin, kei atan chuan emetic ang maiin hmangaihna damdawi a ni!
  Sam sen Aurora chuan a hnar atang chuan whistle a rawn ti chhuak a:
  - Mahse, nungchang a tha - ka hmuiah kick tha tak ka hmu bawk!
  Thilsiam hlauhawm zawk chu seagull axes an ni. An hmui hmanga kah theihna an nei a. Point chu paih chhuakin vun chu a hliam a, acid an inject a. Tichuan, axe bird chu a tlu tawh chungah chuan a thu a, sa chu a phelh ta a. Dik tak chuan a tam zawk chu kah an ni tawh. Mahse, lu hrual hrual hrual (predator) pali chuan scout-te chu beih an tum a.
  - Hetah hian nature perversion dang an ni! - Diabola meialh Aurora chuan a hrechhuak...
  - A siamtu chuan engmah a tidanglam ngai lo! - Margarita-i mission tharah chuan atavistic sakhaw rilru put hmang a rawn lang leh ta. Subconscious-a thiltihtheihna thenkhat a harh chuan mize a danglam thin. - Chutichuan Engkimtitheia Pathian chu a ti lawm!
  Ramhuai sam sen, kawr tawi ha sam, meialh thlaktu aia a kang zawk chuan a dodal leh a:
  - Ni lo, hei hian mutations thiltihtheihna chak tak chu vawi khat chu a tilang leh ta a ni. Chutiang bawka nghawng a neih chhunzawm zel chuan nunna a siam thei a ni!
  Chakra pahnih paihin hmeichhe naupangte chuan sa ei thinte chu an tikehsawm a, chutah chuan an hnena lo kir leh disk te chu an man ta a ni.
  - Boomerang ang maiin, mahse titanium a cut! - Diabola meialh chuan a nui suk a.
  - A THA E! He titanium hian eng pawh cut mahse, he metal hi blotter aiin a chak lo zawk.
  Hmeichhe naupangte chuan floating craft chu an han phelh tan ta a. Diabola meialh chuan ngen takin a zawt nghal a:
  - A tawpah chuan hla i ziak ang u, Margarita!
  Snow-white blonde, ni aia nuihzatthlak zawk chuan a zawt a:
  - Vanneihna min thlentir turin!
  Cool Aurora chuan a ti chhuak nghal zat a:
  - Chiah! Hnehtu chu tap rawh se - misual chu a thik!
  Komsomol nula chuan a hnunglam a hawi a, ngawi rengin hla a sa a, thumal chu a rawn inher chhuak a, a eng chhuak ta hlawm a:
  Magic lung zingah Oracle, .
  Thlipui atanga piang - ni êng tak!
  Thim tlin lohna thlahte kan ni lo va, .
  Hla pakhat chu rawng pakhatin ray-ah a curl ang maiin!
  
  Dik tak chuan lung hi a pawi thei hle - .
  Kan tan buaina, lungngaihna, thihna a hrilhlawk!
  Tin, thlarau te chu pale splendor-ah te, .
  Zanah chhinchhiahna ang maiin eng rawh!
  
  Mahse rinna dik lo kan ni dawn lo
  Russian indo mi - khandaih a keng!
  Rinawm takin Isua rawng i bawl ang u - .
  Diabola chu kumkhuain mi â ni rawh se!
  
  Fatherland chak zawk an awm lo, .
  A nihna takah chuan kan duhzawng chu thir ang mai a ni!
  Wise Stalin chuan attack a kaihruai a,
  "Andryusha" hi Cologne metal-a thlipui tleh a ni!
  
  Russia rawngbawlna thianghlim takin kan rawng kan bawl ang, .
  Ka thinlung chu a tan hlan ka tum a!
  Sipai hian bayonet hriam ber a nei a, .
  Tin, announcer thusawiah chuan meialh chu!
  
  Fakna che, Rus-a hla sak, .
  A hnenah hla kan sa a, .
  Hmelmate chungah phuba lakna a lo thleng ang - .
  Crows te hi i hmachhawn ang u, min ring rawh!
  
  Khawvel thianghlim thar kan din ang, .
  Pathianin malsawm rawh se!
  Hmeichhe luxury leh updates tan,
  Hun rei lo te chhungin caliph i ni tawh ang!
  
  Inlarna mak tak hmangin lawmman min pe rawh - .
  Lalpa aw chuan khandaih a ko ta!
  Nun chu sugary jam a lo ni ang, .
  KAMAZ anga i chak lai hian!
  
  Nu ram oak ramngaw mawi tak takte chu, .
  I thlarau chu khawiah nge a chawlh dawn tih hre rawh!
  Ropuina tuifinriat i dawng ang, .
  Kremlin-ah hian rorêltu angin i lut ang!
  
  Knight i ni - mi lian hnam, .
  Tuipui zau tak leh vur êng chu!
  Rangkachak thlaler hnim hring, .
  Tin, emerald nen chuan velvet hi ramngaw a ni!
  
  Huaisen takin thisen chhuak indonaah kan lut a, .
  A tlem berah chuan Tigers hi an au chhuak nasa hle!
  Nazi-ho chuan an kephah an claw a, .
  Adolf hi a cool hmel hle mai!
  
  Mahse, ka hmaiah chuan hmul ka nei a, .
  A hmui chu a curl a, a hmui chu a tla thla ta!
  Tin, kan mite hi an ropui a, an chhuang a, .
  Fascist thilsiam hnenah thiltihtheihna a lantir!
  
  Tunah chuan eng a hun ta - .
  Van khawngaihna a lo lang ta...
  Feats chu hlaah chawimawi a ni - .
  Krista thianghlim chu thlarauah a tho leh ta!
  Aurora chuan kut a beng a, a kut chu nasa takin a rawn beng a, rulhut chhum a lo chhuak ta a:
  - Margarita hian hla a sa tha hle a, mahse kohhran zaipawl-ah Sam i sak a ngai a ni. Ngaihtuahna zawng zawng hi sakhaw thupuiah a innghat vek!
  - Kan sual ngaihdam kan mamawh. - Sakhaw lama hlim taka tlu leh tawh Korshunova puitling tak chuan a ti a. - Tupawh a thlarau hralhtu chu hlohin a awm reng thin - thi thei lo chu thi thei tan a pe thin!
  Diabola meialh chuan a nui a:
  - Nang pawh i tawng mawi thei tih ka hmu! Okay, honey, tunah chuan kan hmaah kalna nuam tak kan nei ta.
  Inflatable lawng, radar-a hmuh theih loh leh moth ang maia painted-a an thut avangin Komsomol hmeichhe naupangte chu grand destroyer-ah chuan an inbual ta a. Tunah chuan thil lian tak an tih a ngai ta. Hlauhawm tak karah chuan reflex leh reaction zawng zawng chu acute ta vek a ni. Komsomol hmeichhe naupangte chuan kilometre tam tak chhung thawm an hre a, tuifinriat hrual ri, seagull-te au thawm leh sanghate bengchheng tak takte pawh an hre ta a ni. Mi pakhatin an rawn paltlang tih an hre ta! Komsomol member-te chuan silai an han phar a, air mattress-a chuang tlangval pakhat chu an hmu a. A hmai tuamna chu a phelh a, Denis Baranov hmel chu a rawn lang ta a. Zombie officer, a hmaa pawisa chawi tura thiam loh chantir tawh, he vision-a langsar taka naupang zawk leh hmeltha zawka lang chuan anmahni chu a mit a chhing a.
  Thli hrual ri ringawt chuan a ti a:
  - Fuhrer dum ropui takin min tir a ni!
  - Mahse, engmah kan ziak lo! - Hmeichhe naupangte chuan lungrual takin an au chhuak a.
  Mirabela chuan an battalion atanga misual khauh tak rawn lang chu a lawm lo tak zet a, mahse Aurora erawh chu a lehlamah chuan lungawi takin a nui suk a. A chhan chu mak tak mai a ni a, mahse kum sawm leh a chanve zet a hloh a, a hliam a tihbo meuh chuan a hlauhawm hle - mipa fel takah a chang ta a ni. An hre lawk lo a nih chuan Baranov hi an hre lo mai thei.
  - Tin, a tul lo bawk! - Besotted former prisoner chuan a ti chhuak ta a. - Ka tum ber chu thih a ni! Ka dam leh hunah chuan sultan ka ni ang a, ka harem-ah chuan nula thianghlim sang za chuang zet an awm ang.
  - A tlem berah pakhat nen deal rawh. Chutiang a nih loh chuan a tha lo ang, a kalh zawng chauh a ni! - Margarita aiin a rilru na zawka lan tumin a sawi.
  Denis chu a ngawi reng a; Tun ṭumah chuan indona lirthei ni mah se.
  - Sipai lama tawnhriat tha tak i nei em? - Aurora chuan a zawt a. Dik tak chuan Indopui II-na chu an paltlang tawh a, nakin lawkah an inhmu ta a ni. Soviet science fiction ziaktute sawi angin futuristically mawi lo, indona leh a pawimawh ber chu thilsiam hrang hrang mutation tawk tawhte nen a khat bawk.
  Chutiang thil chu a awm - magoradiation leh non-radiation.
  Magoradiation chu thil nung that lo, matter property tidanglamtu a ni a, chutah chuan transformation, nunna chi hrang hrang inzawmkhawmna - nung leh nung lo te pawh a tel.
  Unter-radiation - radiation pangngai ang lo takin atom ionization ni lovin, molecule-a an inrem lehna a thlen a, DNA leh genetic information kengtu cell-ah a thawk nasa ber a ni. A then phei chuan damdawi atan hman theih a ni a, rang taka siam thar lehna atan pawh hman theih a ni.
  - Ni chiah e! - Baranov chuan rintlak takin a ti a. - Vawi tam tak ka bei a!
  Sam sen hring Aurora chuan a ringhlel a:
  - Tu nge i that?
  Misual hlui hian a sawi chhuak nghal zat a:
  - Ringlo mite!
  Diabola meialh chuan a hmui a tikehsawm a:
  - Engtin nge Russian officer i nih theih:
  - Mujahid ka ni a, ka hna chu ringlote tihboral hi a ni! - Baranov chuan a ti a. - Hei hi chatuan atana ka ruat dan chu a ni.
  Aurora chuan Margarita beng bulah chuan:
  - Inhnial suh! Hna chu tihfel a tha zawk.
  Arabic tawngin a thawk hnuaiah zombie a rawn purh chhuak. Chanchin thar ber chu radio-ah tihchhuah a ni.
  - Chechnya ramah hian firfiakte chu an inhmang nasa hle tih hriat a ni. A bik takin sorkar in chu silai hmetpuak tum a ni. He indonaah hian police panga an thi a, mi 11 an hliam bawk a, helho hloh dan hi hriat chian a ni. Thu dawn danin, Sharia court chairman hlui hian ramdang sponsor-te hnen aṭangin dollar maktaduai za vel a dawng a, a hlawh let leh theih nan nasa takin a bei mek a ni. Tlangah chuan operation bik an nei a: bandit-te chu an darh zau hle.
  Zombie chuan a perk up a:
  "Ringlote chu kan vuak nasat thuai ang a, whistle leh nuihzatna karah an tlanchhia ang!" - A dik e, ka ti!
  - Chu chu principle-ah chuan a dik a ni! - Aurora chuan a mit atang chuan sparkles a chhuah tir. - USA hi Islam hmelma lian tak a ni. Hollywood, porn chanchinbu, mystical TV series te puihnain a ti chhe vek a ni. Tunah chuan Yankees hi tlem kan kap a ngai dawn a ni.
  Hmeichhe naupangte chu destroyer lam pan chuan an inbual chho ta a. Captain First Rank Rudolph Reagan chuan a duh ber cognac (well, heng American zawng zawng hi zu rui an ni vek a, USA chu nun hrisel lo leh chhe lutuk chhinchhiahna a lo ni ta hi engmah lo mai a ni lo!), khumah chuan a mu a, a muhil ta a a lu chu nawhchizuar rilruah a dah a. A tleirawl lai khan tlangvalte a duh em em a, Franklin Truman-a"n homosexual-te sipaiah a thawh phalsak hnuah admiral-te nena inzawmna pawh a nei tawh bawk. Tin, engtin emaw tak chuan Indian War-a star pali hero nen pawh. Mahse terminator president hnuaiah, leh chutih lai chuan Muslim pakhat hnuaiah chuan morals a danglam a, gay-te chu an squeeze ta a ni. Hemi hnu hian Rudolph Reagan chuan nawhchizuarte sawmin a omnivorousness lantir a tum ta a ni. Chuti chung pawh chuan hmeichhe taksa nêm tak chu a fawp lai chuan tlangval, taksa ruh nei, mipa dum, sawifiah theih loh khawpa hlimna pe thei chu a ngaihtuah chhuak ngai lo.
  Chumi hnuah chuan scumbag leh pervert an ni ngei ang!
  Rudolph Reagan chuan nawhchizuar chu a chuang phalsak a, mahse a discharge thei lo va, a chau ta hle mai. Ni lo, tlangval a mamawh nghal vat. Kawng engemaw takah chuan hmeichhia aiin mipa hi chhe zawk mah se, sum an nei tlem hle - career growth an duh. Galina chuan hei hi a sawi - Soviet Russia hmêlma tihchhiatnaah a ṭangkai hle ang; American leh an thawhpui te.
  Sentry te chu fimkhur lo takin an che thin. A vawt hle a, undiluted whisky hmanga in lum an duh zawk. Margarita chuan a mit a chhing a (hengte hi zu rui famkim an ni - a nihna takah chuan zu molecule hian taksa tihchhiatna a entir a, a bik takin hmeichhe taksa tihchhiatna a entir a ni), Yankees te hi mi â an ni!
  Monitor-ah chuan thlipui a eng a, a chang chuan thilsiam pawh a lo lang bawk. Chung rannung hlauhawm tak tak zinga pakhat chu saw-crab leh chutih rual chuan nettle shark te an ni. Ramsa hlauhawm tak, leiah leh tuipuiah pawh hlauhawm tak a ni. A kekawrte chu zungbun hnim hring hmangin awlsam takin mi chu a chanveah a seh thei a, a pawi zawk pawh a seh thei a, rulhut a pe thei bawk. Hmeichhe naupangte chu an lang lo va, reflector hmangin an inhnim hnawih a, zombie tan chuan ambient temperature chu degree hnih khat pawh a lum zawk.
  Nawhchizuar chu paih bovin Rudolph Reagan chuan aw ring tak hian a sawi a:
  - Kal bo rawh, mut ka duh. Ni e, khum lian takah pawh i kal tur a ni!
  - I duh angin pe mai rawh! - Disheveled whores te chuan an rawn ti chhuak ta.
  - I thiam tawk lo, half mower i tan a tawk! - Rudolph Reagan chuan a chhang a, chutah harsa takin a burping loh nan a insum ta a. - I duh angin! Mahse hei hi rukrukna a ni.
  - Eng ruahmannaah nge? - Sipai nawhchizuarte chuan mak an ti hle mai.
  - Hna tha tak i nei a. - Rudolph chuan a ti a. - Ka hlim a, ka hausak a, hremhmun ang maiin ka nghing ang! - General chu a takin a khur tan a, a double chin chu a khur nghal vek.
  - I saruak lovang! - Nawhchizuar chu beidawng takin a au chhuak a (morals an insert chuan a va zahthlak tak em!). - Client dang ka zawng ang!
  - Mahse kan sailor te hi temperamental an ni tih hre reng ang che. - Rudolph Reagan chuan hlauhawm lo takin a note.
  Komsomol nula ho chu an inhnaih tawh hle. Zombie chuan indo mi Galina chu a nghat a, a lu chu a kawngah a nghat a. Officer thi chuan a hmui chu silky rimtui tak sam chu a hmet a, a lu chunglam chu a fawp a. A hmui vawt chuan a sam chu duhawm lo takin a kang a, officer chu ruang ang maiin a rim a nam bawk.
  - Back off rawh! - Margarita thinrim chuan hlauhawm takin a ti a - Hmangaihtu ka hmu bawk.
  - Ka tihthinrim che ka tum lo! Guria ang maiin i lang mai. - Ruang fing tak ang mai chu a rawn ri ta hlawm a.
  - Mask ha chungin kan inbei ang. Hmeichhia kan ni tih hi tumahin an hmu tur a ni lo. - A thian meialh Aurora chuan stimulant dahna flask a la chhuak a. Ka sip vawi hnih khat chu ka in a. Flask hi a fing bik lo va, accordion hmanga siam a nih avangin boruak a awm lo. Chuvangin nunna pe thei tui chu a mah chauhin a luang chhuak ta a ni. Indo mi chuan a rilruah note a rawn belh leh a. - A hrui hring a nih chuan a inzawm khawm a: chuvang chuan tui a tla lo va, ngawi rengin i che thei.
  Kawng dangah chuan hetah hian aw ri pawh hi a danglam a, a dull a, thiltihtheihna nei lo ang maiin a awm. Hmeichhe aw fiah tak chu a ri ringawt mai. Thlipui chu blanket dum ang mai a ni a, a thim zingah chuan a chang chuan light a eng chhuak a, sangha square ang maiin an hmui hnunglam atangin thil pakhat chhuah chhuah an tum thin. Tui atang chuan light silhouette a rawn zuang chhuak a, Aurora"n a puak chuan a chanve vel zetin a tikehsawm ta a ni. He sangha hian fin na tak a nei a, a chungah hliam ka tuar duh lo.
  Komsomol hmeichhe naupang hmuh tur an awm lo a, lawng hian tuipui lam nena inmil turin a rawng a thlak nghal vek a, chutiang bawkin costume-ah pawh chameleon mizia a lang. Disguise chu a famkim hle. A bik takin, lawnga chuangte"n mutant fish an man dan chu i hmu thei a ni. An ti awlsam hle: A hmasa berin rubber chu an dip a, machine oil leh gasoline hmangin thik takin an hnawih a: a rim chu hla takah a darh chhuak a ni. Rat turtle hian a ngaina hle a, a tlangpuiin chemistry chu rulhut ang maiin a ei thin. A man a, a ei a, hook-ah a innghat tlat. He crap hi i ei thei lo tak zet. Mahse bait nung erawh a chhe lo. Nga lian tak tak, a chang chuan dolphin ang maia lian te chuan an seh thin. Ṭhenkhat chu ei theih a ni a, chaw tui takah pawh ngaih a ni.
  Poisonous pawh a awm a, mahse chef tawnhriat ngah tak takte chuan an neutralize thei a, hei hian a man a ti to zual hle. A bik takin, emerald carp sangha hi radioactive Lake Radikal-ah chauh hmuh tur a awm a, Lake Baikal nena inmil taka hming vuah a nih avangin tunah chauh hian a bawlhhlawh ta a ni. Uranium-a speckled emerald carp hian narcotic intoxication a thlen a; Tin, chutiang "glitches" chu thil mak tak a ni a, a rawng pawh a eng a, hei hi blockbuster-ah pawh i hmu mai ang. Ngawpui hlawk tak tak, meta-quasi-lethal mutants, emerald leh radioactive, ei a nih chuan hlauhawm tak tak, chutih rual chuan zone pawnah catfish ang maia lian carp vulh an tum a, mahse chutah chuan an thi ta a ni.
  Chu chu hmeichhe naupangte chuan an hmu a, an silai an han phawrh a. Margarita chu a hnungtawlh nghal a; ka beng bulah chuan squeak te tak te a rawn ri a:
  - Lawng hi metre za li vel a hla a ni.
  Blonde terminator chuan hlim takin a chhang a:
  "Kan inhnaih tawnna hi kan chhunzawm tha hle a ni."
  Aurora leh Margarita mit chuan thimah chuan ui mit aiin a chhe zawk lo tih a hmu a, a tha zawk pawh a ni mai thei. Lawngah chuan mi tlem an tam zawk a, mi sawmthum leh panga vel an awm a, chung zingah chuan mercenary fishermen te pawh an tel a, an zinga tam tak chu zu rui an ni. Zombie chuan a khingpui chu a kap bawk a;
  A fawp a, ngawi rengin safety switch chu a click a, zan monocular chu a on ta a. A chungchangah hian professional air a awm a, a bik takin a awmna hmun chu greenish glow nena entu te hnena a pek loh nan rubber eyecup chu a hmaiah a hmet a.
  Hmeichhe naupangte chuan an khingpuite chu computer optics hmangin an en a. Target chu a siam tha nghal a, kah chhuah zat sang ber thlengin a dah a: mine khatah round sangkhat leh za nga. Chutih rual chuan hmeichhe naupangte chuan vawi khatah mi sawmthum leh pali chu paih chhuah a ngai ta a; Computer chuan engtin nge leh tu hnenah nge kah tur tih a hriattir a.
  Observer sipai chu fence fan bulah a ding a, cigar a in a, a chang chuan flask atang chuan whisky a in thin.
  - American ho hian fimkhur lo takin rawngbawlna an nei! - Aurora chuan a hrechhuak a, a aw ah venom awmin nuihzat hmel zet hian a ti belh leh a. - Hei hi an liberal democracy ro tawh rah chhuah a ni.
  - Kan ngaihtuah tha zawk! - Margarita chuan a nui suk a. - A bik takin sipaiah lakluh, Slavic origin ni lo te?
  - In tur pawhin mi â ni suh! - Komsomol nula chuan a hnar a rawn fawp a. - A itches, ruah sur vang pawh a ni mai thei. A nih loh leh, vuakna nasa takah pawh a ni mai thei!
  - Ka phelh ang! Third Reich hmelma... - Zombie-prisoner chuan a ti sap a.
  - A tlangpuiin meizuk hian reaction a ti slow a, mit a tidel bawk! - Margarita chuan a ti a. - Keimah ngei pawhin cigarette hi ka khap ang.
  Grand destroyer hnung lamah Barter i hmu thei a, twin rapid-fire gun engemaw zat a awm a, Lincoln class - an bulah chuan seat-ah gunner pahnih an awm a. Pahnih dangin sangha man an duh hle. Starboard lamah chuan "grobodon" pahnih a awm. Tin, chutah chuan American pakhat chu mipa dum ang maiin a vakvai a, a cell phone-a thil engemaw a en a. A lan dan chuan "porn", video chi khat. A tlangpuiin silai hi a hlauhawm hle a;
  - Chuvangin goal te chu an sem chhuak ta a ni. I hnaih deuh deuh ang u. - Mei Diabola chuan a ti a. - Primitive bawngte chu an thinrim theih nan hmuh a ngai.
  - Rul ang maiin i rûk chhuak ang u! - Margarita chuan a thlawp a, a kawr chu a ti hrual a.
  Zombie chu thusawi thiam takin a ngawi reng a.
  A en reng angin, sam sen Aurora chuan bow guns chu escort nen a hmu a, tun thlengin a him hle. Machine gun engemaw zat, rit tak tak, PKM aia chak zawk pawh a ni mai thei. Tin, chutah chuan crew, tlangval pakhat chu hmuh theih a ni a, Chinese a nih a rinawm ber, sentry tense tak, nervous tak pawh nise. Hei hi mi thar hian a inzar pharh dan chu a ni mai thei. Officer pakhat chu a bulah a awm a, casual takin railing-ah a innghat a;
  - Goal te hi i sem darh ang u! - Aurora chuan a rawn rawt a, chewing gum nen a inkhel a.
  - Dinglamah ka insawn ang a, vei lamah territory tam zawk i capture ang! - Margarita chuan a kut zungtang chu a rilruah a tlanpui a.
  Inflatable lawng chu hmun hnih ah a inthen a, nula te chu an hawi kual a.
  - Machine gunner te chu ka hrufai vek ang! - Aurora chuan a ha a ti hrual a.
  - Tin, kei hi gunner ka ni bawk! - Margarita chu a nui suk a.
  Destroyer hi engti kawng mahin a te lo va, a chhungah puak darh nghal a, titawp a, cabin chhunga tlak a pawimawh hle. Komsomol nula te chuan an hlauthawng hle a, thah an tawn chu a tlem lutuk lo a, mahse chuti chung chuan an thinlung chu a na nghal vat a, thisen chhuah avang chuan an lu a ri nasa hle bawk.
  Thlamuang taka awm tur leh thlamuang taka che turin rilru lama thupek an pe thin. Mi zawng zawng, fighter emaw doctor tawnhriat ngah tak pawhin hetiang hi an ti thei lo a, mahse pulse a reh thin. Beng fing tak chuan inbiakna a pick up a, a chhan chu Yankees zawng zawng hi hmuh tur an awm vek lo va, vawi khatah paih chhuah vek a ngai a ni.
  A bik takin tute nge upper superstructure-ah hian awm. Chutah chuan card an khel niin a lang. Tin, primitive fool pawh nise. Yankees-in Soviet Russia an dodaltu hi engtiang chiahin nge an degenerate? Chuvangin American tawngkam chak tak tak i hre thei tawh ang. Sipai panga vel an awm a, anmahni pawh lakchhuah an ngai dawn bawk.
  - Operation awlsam tak kan nei ang maiin a lang! - Margarita chuan a hre chiang hle. - Chuvangin a tul lo taka thawm ri chu pumpelh la, chutiang chuan buaina a awm lo ang!
  - Sabotage Thunder Wind lal role-ah kan awm a ni! Tunah chauh hian Yankees kan hneh ta. Mahse, dik tak chuan hetiang action film ropui tak tak siamtu ram hi kan ṭhian leh ṭhian hnai tak a ni tur a ni. - Komsomol member Aurora chuan a mitmeng chu a bik takin hlauhawm takin a curl a.
  - USSR-a piang lo ni ila chuan USA-a piang hi ka duh zawk ang. America civilization hi khawvel hmun hrang hrang atanga culture za tam tak awmna a ni! - Margarita chuan mi hriat loh nuihzat chungin a lei sei tak chu a entir a.
  - I khingpui chak tak hnehna hian a man a to zawk tlangpui a, mahse engmah lovah i pe chhuak dawn lo! - Aurora chuan a rawn ti nghal zat.
  - Ghoul leh troll te laka Indona Ropui tih loh chu, an rah a bo vek. - Margarita chuan a thaw halh a.
  - Hun eng emaw chen atan! - Mei Diabola chuan na takin a titawp a.
  Hmeichhe naupangte chuan risk an la nasa hle. I hriat chian chuan machine gun rit tak takte chuan hna an thawk tan nghal mai ang. Silai ai pawhin an hlauhawm zawk a, an tum tam lo hle nachungin hun an mamawh a ni. Yankees hian computer an nei bawk a, chubakah night vision device an nei bawk. Glamorous taka roll out turin shell engzat nge i mamawh? Tichuan, mitdel mei hmang pawhin, a nih loh leh radar chak ber berte on hmangin an pil thei a ni. Tin, spotlight hmang hian thil blurry tak tak i hmu thei a, a bik takin zombie te. He tlangval hian Komsomol intelligence officer te chu a unmasks a. A chung berah chuan tlangval dang a rawn lang a, a hmui chu blue ang maia chei a ni a, sangha mantute lam chu a pan ta a.
  - Harsatna kan nei leh ta! - Margarita aw ah chuan ngaihtuahna a awm.
  - Vawi khatah mi zawng zawng kan kap vek ang! Second nga vel thil a ni! - Aurora chuan stimulant chu a in a. A partner chu a elbow hmangin a rawn nudge a. - Ni e, in ve bawk ang che!
  A sir lamah ngei pawh hian light strip a awm a, mahse hei hi a buaithlak lo.
  Margarita chuan a ti a, a nih loh leh zombie te chu thupek a pe a:
  - Thupek tel lo chuan kap suh.
  - Ka thu awih e, madam! - "Convict doll" chu a chhang a.
  Tunah chuan goal zawng zawng an capture vek tawh a, chu chu vanneihna a ni. "Ngawpui" lawngah chuan sakawlh pakhat, rubies-a eng chhuak ka la chhuak a: thilmak tak pasta sangha. Tlangval pali pawhin an lu an pok chhuak a, tunah chuan target zawng zawng an man vek tawh.
  - A hun ta! Hyper salvo a ni! - Aurora chuan a ti sap sap a. - A langsar duh hle.
  Machine gun-te chuan thlipui ri awm lo chu a rawn kap a, an kah chu a titawp vek a ni. Second khat chhungin silai mu 25 a puak a, pahnih atan sawmnga a puak bawk. Tin, vawi khatah mi 46 lakchhuah a ngai bawk. Misses leh inevitable dubbing ngaihtuah pawhin second hnih chhung chu cleanup kimchang tak atan a tawk. Bullet whistle te tak te chauh a che a, shutter pawh a click lo. Pops chu a lang lo hle a, a hnute chauh chuan a kekawrte chu a press tlem hle.
  - Hei hi electromagnet leh acceleration tih awmzia chu a ni! - Diabola meialh chuan ngaihsan hmel zet hian a ti a.
  - Tin, kan theihna te pawh! - Margarita chuan a rawn ti nghal zat. - Siamtu ropui chu fakin!
  - Pathian pek science ni lo! - Aurora chuan a dodal a.
  Point hrang hrang atanga kah mahse, mini-walkie-talkies hmangin hla takah pawh an inbiak theih khawp mai.
  - Tu mah a huam chin aia tam kal lo se, lawng atanga chhuk tan ila! - Komsomol indo mi chuan thu a pe a.
  Paratrooper zawng zawng hi mi pathum, Komsomol nula pahnih leh tang ruang nung pakhat an nih hi a hlimawm hle. Hmeichhe ranger te chuan target designator an thlak thin. Mihring dum pathum dang an rawn chhuak leh tih i hmu thei.
  - Min ngaidam rawh, Lalpa! - Devout Margarita chuan a ti sap a, fighter te chu khawvel tha zawkah a tir ta a.
  Zombie hian a sir bula meizuk leh hla tak atanga thlir mi pahnih chauh a kap a ni. Hetah hian a tlangpuiin ngaihsan tur a awm a, lawng khalhtute chu friendly port-a chawlh hahdamnaah tuin nge mawhpuh thei ang.
  A mitmeng atang chuan Margarita chuan lu ruak atanga thisen chhuak chhum rawn thlawk chhuak chu a hmu thei ta a.
  - Rekkoning a lo thleng dawn ta! - Blonde terminator chuan a ti a. - Account i hawng ang u!
  - Second khat pawh khawhral suh ang mai a ni! - Aurora chuan thu a pe a.
  Scout hmaah chuan destroyer lam chu a lo lian nghal vek a. Deck-ah chuan ruang chauh a awm a, a reh dan pangngai ang kha a ni lo, sour milk fish pakhat chauhvin a tail chu a sir lamah a beng a.
  Hmun ngaihnawm ber berah harh lehin. Komsomol nula te chu hmanhmawh takin an tho a, an zuang tho a, an tlan leh ta a. Chawhmeh pawh an pe lo va, riltam takin kekawr bul lawkah chuan hnim hring chungah an awm ta a ni. Chuvangin tlan leh la, slow suh. A lan dan chuan an thawhrim a ngai bawk...
  Aurora chuan a ṭhianpa chu a fuih a:
  - I hnar kha han chawi sang rawh, Soviet hmeichhe cool! Tichuan tank hnuaiah kan chhe dawn lo!
  Margarita chuan nasa takin a rawn ti nghal zat a:
  - Ni e, ka chhe vek pawh ka ngaihtuah lo! - Tin, chutiang thumal awmzia pahnih chu a hriat chian avangin chiang zawkin a sawi belh bawk. - Tin, chu aia nasa zawk chu bend over!
  Komsomol raldotute chu a sir lamah an innghat ta a. Rei vak lo chhung chu lawng hnunglam chuan êng thim tawh tak chu a khuh bo ta a. USSR scout te hian Velcro boots hmangin Spiderman angin an chho thin. Margarita hian "ballast" a pui bawk: zombie pakhat chu a kawr scruff atang chuan a hrual mai mai. He mipa hi specimen lian tak tak zinga mi a nih loh hi a tha hle. Hetah hian deck-ah an awm a. Fighter zinga pakhat chuan a lu a han chawi sang a, Komsomol nula pakhat chuan boomerang disk hmangin a tan a.
  - Thlamuang rawh, hmanhmawh rawh! - A hrilh a.
  Rang takin an chhuk lut a, lawngte chu an inzawm khawm ta a. Tunah chuan engkim a chiang tawh! Deck pumpui chu hmeichhe mawi tak takte silai hnuaiah a awm vek. Hetah hian lawng khalhtu pahnih an rawn chhuak a, second chanve vel an ni a, an lu-ah khur a awm a, anmahni chauhvin an inhnukdawk hun an nei.
  - Silai hmet puak hian hmelma ka nei! Tunah chuan mi zawng zawng chu ngawi rengin hruai thla rawh! - Augustine-a chuan thu a pe a. - A tlangpuiin senior commander hna a chelh a, "ngilnei" lutuk leh sakhaw mi Margarita hian thil a tichhe dawn tih a hlau hle. Korshunova chuan hei hi hriat loh a tum a. Chubakah, Soviet marshal pakhatin a sawi angin - mi pahnih chu squad an ni lo va, pathum chu company an ni lo!
  Margarita chuan a boots chu a phelh a, a backpack chhungah a thup a, kekawr bul lo chungin a sir lamah chuan a kal ta a. Rang takin cell chhunga inthup machine gunner chu a la thla a; Komsomol hmeichhe naupangte chuan an thilmak tak mai machine gun chu an hnunglam atang chuan an la chhuak a, an nui suk a, pakhat chuan a kalna tur zawng zawng chu a tum vek a, kan kalna tur zawng zawng chu kan tifai vek a ngai a ni.
  Aurora chu Olympic sprint aia chakin a tlan nghal a. Pakhat emaw pahnih emaw a ni a, nasal cannons bulah a awm. Chutah chuan fighter sawm leh pahnih vel an awm a, a chanve chu an inveng a, midang chu card an khel a ni. An bulah hian nawhchizuar pahnih an awm bawk. Hmeichhe naupangte hi ka khawngaih hle a, mahse chutiang chu nawhchizuar chanchin hrehawm tak chu a ni. Pawisa pek hi a hranin a awm a, disassembly pawh wholesale a ni. Aurora chuan silent weapon atanga short burst hmangin mi zawng zawng a cut vek a. Hetah hian collimator sight a mamawh lo va, chuvangin illumination a awm a, lawnga chuangte chuan hnunglam atanga beih an beisei lo. A tlangpuiin, inngaihluhna ropui tak hian chanvo a nei a: sipai leh lawnga chuangte khata khat destroyer chu tuin nge bei ngam.
  - Dinglamah chuan savawm ang maiin kal rawh! - Aurora chuan ngawi rengin a ti a. - Zombie chu ding reng rawh se, a Chinese boots nen chauh a pe ang.
  - Dik tak chuan keimah ngeiin ka tifai ang. - Margarita chuan a chhang.
  Hmeichhe naupangte chetna chu "virtual game" tam takah an practice a;
  Ni e, chutiang khawvel dang atanga hriatrengna dik lo emaw, dik lo emaw chu he hmalam hun thlirna ropui takah hian a lo chhuak a ni.
  An duh chuan intelligence officer-te hian G-2 chu bumin British Prime Minister office chhungah puak thei thil an rawn luhtir thei a, thil dang tam tak an ti thei bawk. Chuvângin, tûnah chuan Margarita chu fence-a railing-ah chuan a kal a, rang takin kawngpui chu a ṭha zâwk aṭangin mei hnuaiah a la ta a ni. Black pahnih leh yellow pakhat a rawn lang chhuak a. Margarita chuan a rawn hnaih tir ta a. An hnungah mi panga dang an rawn lang leh a. Tichuan line tawi tak a awm a, chu chuan mi zawng zawng a that vek a.
  - Engkim a awlsam vek ang! - A chhang a. Eng emaw chhan vangin ka chhia leh tha hriatna chu a tlahniam a, phurna a lo lang a, ka hna chu a tha thei ang bera thawh ka duh ta a ni.
  . BUNG No. 6-NA.
  Komsomol nula pakhat chu tank chhungah chuan a tlan lut a, fighter pasarih an awm leh bawk. Ka hnar thlenga ka tlan zawh hnuah ka phelh a, mahse a sir lehlamah chuan. Zombie chu thupek awm mahse a ding reng lo va, deck-ah chuan stern-ah chuan a kal a, mahse vanneihthlak takin a lang lo.
  Hnar lam pan chuan Margarita chuan pali a dah leh a, vanneihthlak takin inkuah chungin an kal a, an infawp pawh a lang.
  - Kawngka lam ka pan a! - Blonde terminator chu a paih ta.
  A hnung lama hla vak lo Aurora chuan a nemnghet a:
  - Tin, silai pawh ka tifai bawk.
  - Yankees hi i that a ni! - Margarita chuan a lei a rawn chhuah tir a.
  - Tin, a hlawhtling hle bawk! - Aurora chuan a kekawr bul hring hmangin cigarette hnim tla chu a la a, American "eagle" hmuiah a tlak theih nan a paih ta a ni.
  - Side atang chuan ka che chhuak ta! - Mei ramhuai chu laconically takin a paih.
  Hmelthate chu an kal zel a. Aurora chu mipa dum pakhat nen an inhmachhawn ta mai mai. A au duh viau a, mahse nula chuan a hmui chu a fawp a:
  - Thlamuang takin awm rawh, kitten.
  - Ka Divine i ni! - A ti a.
  -I hmui tha tak i nei a, tlangval, mahse kei chuan hun ka nei lo. - Komsomol nula chuan a hnar bula artery chu a kut zungtang hmangin a hmet a. "A chang chuan tennis champion hna ka thlan loh avangin ka inchhir thin." Sum leh pai, hmingthanna, tlangval hmeltha tam tak leh tualthahna a awm lo ang.
  Tlangval chu a inbeng kang a, a hmui hnunglam atang chuan a lei a rawn chhuak ta a.
  Sam sen Aurora chu vawi hnih khat chu a bawkkhup a, offhand-in a kap a, a hnuaia tlangvalte chu a tichhe vek. Thupek chu:
  - Galina, circle siam la, stern lam pan rawh.
  - Dik tak chuan hei hi kan tan chuan a pawimawh ber a ni. - Mirabela-i pek a ni
  Komsomol hmeichhe naupang hian kekawr bul lovin center chhungah a kal a, kawngpuiah hian hel eng emaw zat a titawp leh a, a bik takin upper superstructure-ah a tlan a ni. Tin, chutah speed chu a sir lamah a awm a, hriat theih loh au thawm pahnih khat, tumahin kah hun pawh an nei lo.
  - Tin, thlahtute chuan bawnghnute hi an hnawhchhuah thuai thu an sawi bawk. An dawt sawi a ni mai thei!
  Assault rifle (mumang a ralthuam sawi hi thil thleng fo a ni a, subconscious hian eng nge a tih theih tih i hre ngai lo!) chuan hetiang hian a sawi chu a do thei lo:
  - I professionalism hi fak theih loh a ni.
  - Thil dang i sawi thei maithei! - Mirabela chuan a kekawr bul lo hmangin lighter tla, meialh alh takah chuan a ke a pen a, natna avangin a mit a chhing a.
  - Nang hi famkimna i ni a, famkimna i ni a, .
  nuihzatthlak tak atanga fakna zawng zawng piah lama kut zungtang tihna thlengin!
  Hmelma chungah thil rapthlak tak ti la, savawm lian tak, .
  Tin, lead shower pakhat rawn hruai thla la, vut kang - napalm - Machine gun cybernetic device chuan earpiece chhungah zawi zawiin a sa a.
  - Hit chu thiam takin i hrilhfiah dik lo! - Mirabela chuan a nui suk a (mahse hla a hriatna hmun chu a hre thei lo!) a kekawr natna chu metal hrual chungah chuan a rawn hnawih a.
  Machine chuan a chhang a:
  - Programme hian rilru hahdamna a nei a. Fighter-te thlarau chawisang turin!
  - Tun hma chuan film-te chu a lum zawk a, chuvang chuan thlarau chakna nen nitin,
  mahse, i rilru tiharhtu tur min hrilh teh, porn film "Emmanuelle" kha! - Mirabela chuan nuihzat hmel zet hian a chhang a (A nih leh Emmanuel hi tu nge ni, ka lu-ah hian khawi atanga lo chhuak nge he lem hi. Emmanuel tih thumal atang pawh a ni mai thei?).
  Tin, amah ngei pawhin fiamthu chu a nuihzat bawk.
  Fence sir atanga chawi sangin hmeichhe naupang chuan console-a strategy khelh lai mi rethei pali chu a man ta a ni.
  - Team hi an thunun thei lo vek tawh! I hun hnuhnung ber chu a hlim ngei ang tih chu a tha khawp mai!
  Aurora chu ngawi rengin ramp atang chuan a chhuk a, setting lam panna kawngkhar hmaah chuan a ding ta a. Mipa dum lian tak, kilo za leh sawmruk zeta rit chu a rawn tlan chhuak ta a. Komsomol hmeichhe naupang pakhat chu a chungah a rawn thlawk kual a, a hnute chu corridor sir bang bulah a nghat a. Bruiser, a ti muangchang.
  - Fakyu! Engvangin nge a reh lutuk! - Aurora - chuan a hnute hmangin temple-ah a rawn vawm a. Tichuan, ruang chu a la a, zawi zawiin a tlak tir ta a ni.
  - A chhan chu hmangaihna a lo thleng tawh che a ni! - A chhang a.
  Hetah pawh hian Komsomol nula chuan a ti beidawng lo, thli ang maiin a rawn lut a, line ang maiin a rawn mowing down two dozen, a chanve chu an muhil a ni. Zu rim nam tak chuan Yankees hian lawmna tur an nei tih a tilang chiang hle.
  Mumang chu a titawp a, siren chu a ri hniam hle. Hmeichhe naupangte hi an ke rubber whip hmanga vuak hmanga tiharh an ni a, line-a awm tir an ni.
  An han chawi kang a, an hruihrual leh a, an nawr lehzual a ni.
  Mahse, chumi hma chuan ei tur min pe a. Hetah pawh hian porridge mixed with not very fresh fish. Mahse heihi chu a tlangpui aiin a salty zawk daih. Trophy zingah chuan canned food hlui, expire tawh nia lang chu pearl barley-ah chuan an paih lut ta a ni. Tin, sangha chu disinfection atan chi an dah bawk. Mi mante hian Nazi-ho tan an hlutna an la hloh lo!
  Oleg Rybachenko pawh an hobble ve bawk. Mut hun leh chu aia tam pawh awm tawh angin lang mah se, chakna a awm lo. Mumang chuan tlangval chu a ti chau lutuk a ni.
  Chuvangin hetiang hian a kal a, Hitler-a experimenter-te"n a rilruah an lo tuh tawh hallucination mak tak tak rah hriatrengna chu a lu-ah a tap ang maiin a hria a
  Hetah hian Dmitry chu mumang ah a hmu a. Anmahni nena inkharkhip tlangval hring, sang tak ang mai a ni a, mahse a sang zawk a, a taksa a tha zawk bawk. Amaherawhchu, a hmel leh a hming erawh a inang tho. Tin, thil mak tak mai a ni bawk. Tin, he tlangval hian inhnek awlsam tak pahnih a nei a, Slovenia atanga lo kal boys" team nen an inhmachhawn a, chutah Romania nen an inkhel leh bawk. Inhnek pahnihte hi knockout rang tak a ni a, minute khatnaah pawh! Inhnek vawi thumna chu a harsa zawkin a chhuak ta a ni. Italian lean hian defense tha tak a nei a, a keah pawh mobility a nei tha hle. Knock out nghal a phal lo va, a tlanchhuak tha hle. Dmitry khingpui hian a kein first round a zo a...
  Tichuan second round-a tlangval chuan amah ngei pawhin a khingpui harsa tak a tawk thei tih ngaihtuah lovin hmêlma chu a tlan pel mai a, a kut pahnih hmangin vuakna a vawrh chhuak ta a ni. Tin, a lam hawiin direct-a vuakna dik leh rang tak a dawng a, a hmui bul thlengin.
  A vawi khatna atan boxer naupang hi a nghing a, mahse hei hian Dmitry a ti thinrim chauh a ni. Sakei ang maiin a zuang thla a, a khingpui chu a dinglam hmangin a man ta a ni.
  Counterpart chu a tlu a, a khup thlengin a tlu a... Referee chuan knockdown chu a chhiar a, signal a pe a:
  - Boxing a ni!
  Italian hian a che thei tawh lo niin a lang a, rang taka two-two a neih hnuah temple leh cheekbone-ah a tla a, beiseina nei lo takin a kut a phar chhuak a, referee pawhin a chhiar tel lo a, mahse inhnek chu a titawp nghal. Sikul naupang tam zawk awmna stand-ah chuan whistle an ri a, an au bawk. Mahse, mipui zingah SS officer sang tak tak an awm bawk. Tlangval chak lo chu an pump chhuak tan a, hmeichhia chuan a hmui a massage a, a kawr chu a knead bawk...
  Dmitry-a phei chuan a hlau hle a:
  - Ka that lo em ni?
  Mahse minute khat chhung zet chak taka an hman hnuah boxer naupang hmel chu a pink ta a, a mit a meng ta a. Ngawi rengin thil engemaw a ti muangchang a. Dmitry chuan a kaitho a, tlangval chuan friendly takin a kuah a.
  Oleg Rybachenko erawh chuan uluk takin boxing a khel a, inhnek te chu amateur a ni a, minute thum chhung round li.... Naupang hian a khingpui hmasa pahnih chu third leh fourth round-ah a dispatch a. Third-na chu ka tinker a ngai a... Tin, defense ṭha tak lantir thei Oleg Rybachenko chuan point hmuin inrintawk takin hmahruai mah se, fifth round pawh khelh tur a ni.
  Kawrfual thlenga saruak, tlangvalte taksa sen hring chu thawmhnaw in a eng chhuak a, an taksa ruhte chu a khur a, an thisen kalna leh thisen kalna chu a lang chhuak zual sauh sauh a ni. A khingpui Oleg Rybachenko chuan hmalam a pan nghal a, a active a nih chuan tun round hi pek a nih ngei a beisei. Mahse, pioneer huaisen chuan a ṭhianpa chu a chau tawh tih a hmu a, a chhân lêt dân chu a tlêm ta hle a ni. Chutah chuan chin veilam sir leh a hmaa traffic lo thleng tur lam pan chuan swift side kick a rawn ri leh a. A khingpui naupang chuan kawng a pe a, hmalam a pan ta... Knockout a ni tih a chiang a, a chhan chu sawm chhiarnaah a tho lo.
  Chumi hnuah chuan chawlh a awm a, cup system ang chuan ni khatah vawi thum inhnek chu a tam hle!
  Dmitry chuan nuihzatthlak takin a sawi a:
  - Professional te hian round sawm leh panga chhung an inbei a, Indopui I hma khan hun bituk a awm lo tak zet a ni. Boxer-te chuan an zinga pakhat chu a chau hle a, a tlu thlengin an inbei a.
  Oleg Rybachenko chuan hetah hian a then chauh a pawm a ni:
  - I hria em, hei hi professional boxing a ni a, engtin emaw tak chuan ka duh lo. Amateur boxing-ah chuan grid-ah i inher kual mai a, mahse pros-ah chuan a tam lutuk chu promoter-te chungah a innghat. Entirnan, boxer thiam tak chu fight pe lovin an rot thei. Tin, champion-te hian an khingpui hlauhawm lutuk chu indonaa luh lohna tur venna hun remchang an nei bawk. Entirnan, tihkhawtlai hrang hrang hmanga contract ziah duh loh mai mai.
  Dmitry chuan a kut a beng a:
  - A tum mai rawh!
  Chawhmeh ei laiin infiammi naupangte chu chawm tha takin an pe a... Orange leh dessert atan banana, coconut leh mango te pawh a awm a, tun hma chuan Soviet tleirawl infiammi te pawhin an ei ngai lo.
  A lan dan chuan he intihsiakna buatsaihtute hian Third Reich-ah khan engkim a tha a, a lungawithlak hle a, luxury pawh i lei thei tih lantir an tum a ni.
  Dmitry leh Oleg Rybachenko te chuan an taksa thara a vawi khat nan coconut leh banana an enchhin a, a vawi hnihna atan pineapple an enchhin bawk (well, USSR-ah chuan orange nen chuan a awlsam zawk hle; Central Asia-ah chuan anmahni ta an nei!). Hetah hian tlangvalte hian tihsual tlangpui an nei a - an overate... Tin, team-ah hian puitling coach an awm lo bawk... Hitler Jugent hian slogan a neih chuan - thalai te hi thalaiten an enkawl tur a ni a, Soviet sports delegation chuan an rel ta a ni he entîrna hi zawm rawh.
  Chu chu zawm tur ngaihtuahna tha ber a ni lo mai thei!
  Eng pawh ni se, dessert leh cake nena chawhmeh tui tak kan ei hnuah (i chak lo a nih chuan!) insual vawi thum dang a awm leh a... Tin, tlangval chak tak takte nen pawh!
  Chaw an ei zawh chuan tlangvalte chu an hlim hle a, Oleg Rybachenko phei chuan thil engemaw ruihhlo an tihsak niin a ringhlel...
  Eng pawh ni se, tunah chuan Soviet infiammi naupangte class chu a tlahniam ta a, an tlawm chho ta zel a... Chubakah, judge leh referee-te chu an buai ta vek a ni.
  Tin, Soviet ho chuan German ho chu an lo do tawh bawk....
  A tirah chuan Dmitry hian tuar theih a ni tih a hria a, first round-ah quarter final a paltlang...
  Mahse, semi-final-ah a lut tawh a, a kut leh keah chak lohna a nei a... Chak lohna nasa zawk leh chetna slow zawk... Mahse Dmitry chuan a inchhuanna chu a vawng tlat a, thil tam tak a hloh chung pawhin hma a sawn ta a ni. Mahse naupang lu chu a nghet hle a, a khingpui lian tak, technical leh chak tak vuakna dik tak chuan a ti thinrim chauh a ni... Tin, thinrimna leh inchhuanna chuan, a lehlamah, inrintawkna nei takin inhnek chu a chhunzawm thei ta a ni.
  A tawpah chuan third round-ah Dmitry chuan a khingpui chu a man a, a hnar a tikehsawm...
  German hi a mangang deuh a, a hmuiah a tlakbuak ta a ni. Third Reich atanga lo kal tlangval chu a kir leh a, an hruai kual vel a. Dmitry chuan a hlawhtlinna a tipung a, a performance a rang tawk lo a, mahse chutih rual chuan hriat theih pathum... A khingpui a tlu a, referee chuan knockdown chu a chhiar zawi zawi hle... German tlangval chu a tho a, mahse a keah a ding nghet lo ... Inspired Dmitry chuan a titawp turin a tlan nghal a. Several precise swings... Tlangval chu a tlu...
  Judge chuan a hnaih hmanhmawh lo. Thil pakhat a zawt a. An chhang a...
  Sluggish count thar a intan... Kum 9 chhiarnaah chuan tlangval chu a la muhil a... Mahse, round tawp tur signal chu a ri ta. An rawn la a, an corner-ah an hruai a...
  Dmitry chuan rintlak takin heti hian a sawi:
  - Fourth round a awm dawn lo! A chhuak dawn lo chauh!
  Hetiang a nih chuan Russian tlangval hi a dik tih a chiang a, seconds hian go-ahead a pe...
  Oleg Rybachenko erawh chuan engmah thleng lo ang maiin a bei a... Muangchangin point a score a, chutah chuan fourth round-ah a tawp ta a ni... Tin, a che vel pawh a la chiangin a la rang hle bawk.
  Soviet infiammi zingah hian kum naupang ber aiawh pahnih chauhvin final an lut a ni. Naupang zingah super heavyweight, leh middleweight... Fly weight champion hi a chhuah hma darkar tlemteah a inhliam a, a thlaktu tur zawng turin hun an nei lo.
  Chuvangin final-ah chuan Russian pahnih chauh an awm a, a bak zawng zawng chu, a nihna takah chuan, anmahni zingah gold khel tur German an ni...
  Inelna hi active takin film a ni... Dmitry chuan thinrim takin a mit a chhing a:
  - Hei hi min tihmualpho duh dan chu a ni! Keini Russian ho hi German aiin kan chhe zawk a, Aryan kan ni lo tak tak ang maiin!
  Oleg Rybachenko chuan a lu a thing a:
  - A tak tak lo! Hnam hrang hrangte chu a famkim leh famkim lo anga in\henna eng pawh hi zawhna siam danah chuan thil awm lo tak a ni. Tin, kan ngaihdan hi a tlangpuiin international a nih chuan engtin nge kan sawi ang!
  Dmitry chuan nui chung hian a remti a:
  - Tin, international lamah pawh kan hneh dawn bawk...
  Indona hnuhnung ber hma khan chawlh hahdamna a awm ngei ang... Tin, German ho chuan Soviet tlangvalte chungah chuan trick bawlhhlawh dang an rawn chhuah leh ta a... An sneakers polish an rawt niin an sawi. Mahse, chuvang chuan tlangvalte kea pheikhawk chu a nem nghal a, a chhe tan ta...
  Ka paih chhuak a, sink-a sil turin ka tlan a ngai a... Dmitry chu a thinrim hle a:
  - Engvangin nge hetiang hian an tih? Insualah min tithinur duh a, chutah chuan inelna atanga min chhuah tir duh em ni?
  Oleg Rybachenko chuan a dik khawp mai:
  - Chu mai chu a ni lo! USSR-ah hian retheihna a awm tih lantir an duh dawn bawk a, infiammi lar tak takte pawh kekawr bul lova inel tura nawr an ni. Like, Russia ramah hian naupang rethei tak tak an va ni em!
  Dmitry chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Kan comrade upa zawkte hnenah sneakers kan dil thei mai thei em? Dik tak chuan i tan an lian lutuk ang, mahse ka tan an awm reng dawn!
  Oleg Rybachenko chuan negative takin a lu a thing a:
  - Ni lo, a phu a ni! Dinhmun harsa ber karah pawh chak thei kan nihzia kan lantir ang. Chu bakah, kan kum rualpui tlangvalte hian kekawr bul lo kal hi an zah lo... An sawi angin kekawr bul lo naupan lai...
  Dmitry chuan a kut a beng nasa lutuk a, a kut zungtang chu a chhe vek. Boxer naupang chuan a sawi a;
  - Awle, min ti thinrim tir! Ni lo, min ti thinrim tak zet mai!
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a chhang a.
  - Chuvangin thinrimna hian nang leh kei hi chakna pe rawh se.
  Hetah hian hriatrengna chu a bula chain-a inbun Dima khawih chuan a titawp a, naupang chuan a ti sap sap a:
  - Hei pawh hi i hmu em?
  Oleg Rybachenko chuan tawi te tein a chhang a:
  -Awle!
  Ruah a sur leh tan a, hei hi Crimean thlasik lai chuan a awm lo khawp mai. Hei hian a ti tenawm a, a chilly bawk. A la bawlhhlawh pawh a ni a, ke kephah atanga callus lo awm chu tui lum hnim hring atang chuan tenawm takin a na. Kekawr bul lo mante awmna column chu darkar tlemte hnuah ramngaw chhungah a lut a, tlai lam a ni tawh. SS mite chu an hmanhmawh hle niin a lang a, ruah sur laka inhumhim tumin an bei a. Pioneer naupang chuan a chunga thil thleng chu a theihnghilh mai mai a ni. Tin, Leninist naupang pakhat tan chuan thawmhnaw hnim hring, hnim hring, ke hring leh stainless steel shackle nghet tak tak, a kutphah thisen chhuah thlenga a hrual thinte ngaihtuah chu a inhmeh hle bawk.
  Dmitry chuan ngawi renga awm chu a titawp a:
  - Thlasik lai khan Crimea ram hi ka lawn kual thei niin a lang a, mahse... Engtin emaw tak chuan hetiang hi a ni lo!
  Oleg Rybachenko chuan a ti a, a lu a thing a:
  - Mahse keini tan chuan engkim hi mite ang a ni lo!
  Ramngaw chu a lian ta hle mai. Kawngpui sir lamah chuan pine thingte chu formation-in an ding a - girth pathum emaw pali emaw, sangha lian tak tak ang maia red-brown fissured emaw yellow-orange bark emaw neiin, compact evergreen emaw blue crowns chu ramsa sang takah a chawi sang a ni.
  Tin, a hnah chungah pangpar a awm bawk a, chu chu petunia ang mai a ni. Ramngaw ni lovin, thawnthu, khawvel danga luh theihna rilru put hmang. Mahse, minus a awm bawk - kawngpuiah chuan hling a khat a, a hrual a, sewing machine atanga steel needle tak tak ang mai a ni.
  Hmeichhe thenkhat chu an ke pen lai chuan an lo thaw chhuak tawh a. Dima chuan Oleg Rybachenko kut chu a rawn hmet a:
  - Hei hi a buaithlak khawp mai! Inlarnate hi ring suh!
  Mirabela chuan Dima-i sam light crew-cut, a lo sei tan tawh chungah chuan a kutphah a dah a, a ti sap sap a:
  - I ring emaw ring lo emaw! Tin, i ke pen chu lo en reng bawk ang che! Infection pek mai mai chu a tawk lo!
  Juniper leh... strawberry puitling tawh leh strawberry chu a hnuaiah chuan a lo thang lian hle. A rimtui chu spring pine leh spring strawberry leh juniper rimtui inzawmkhawm a ni. A lum zual deuh deuh niin a lang. Tin, hetiang atanga step za zeta hlaah chuan hnim a awm tih ka ring thei lo chauh a, tundra ni lo mahse, Crimea ramah hian eng ang tundra nge awm thei ang? Mahse, a inang vek, khaw lum leh lung lum dum, a hnuaiah chuan fascist pawlte an kal a ni. Chu ngaihsan chu rei tak a daih lo chu a pawi hle - a kut, a hmui leh a hnungzang natna te, a vawt te, a hnim te chu a lo let leh a, Oleg Rybachenko chuan a hlim lo hle tih a hria. A tawp thleng chauh.
  Mahse... pioneer zirlai tha tak chuan a nui suk a. Heta sal tang a nih chhung hian vawi khat aia tam a ngaihtuah a: well, engkim hi a chhe vek a, a chhe zual thei lo! Tin, a vawi khatnaah pawh kalna tur hmun a awm tak zet tih a lo lang chhuak thin.
  Mak tak maiin he ngaihtuahna hian a thlamuanthlak deuh a. Oleg chuan Atlas atang pawhin Crimea ram map chu a hrechhuak tan ta a ni. Mahse, a hre thei lo - thil theih loh tak tak a thleng tih ngaihtuahna buai takah a bo ta a ni. Hun dangah i kal thei bawk - science fiction ziaktute chuan Mark Twain-a hun lai atang tawhin hei hi an ngaina hle. Space dang, tunlai zawk thil, planet dang - han ngaihtuah teh! To hell with reason - rang takin hengte hi supercivilizations an ni ta a; hmasawnna kawnga mihringte aia kum maktaduai khata hmahruaitute chu an inkhelh kual vel a ni! Thil theih loh zawng zawng hi a theih vek - ka hre chiang khawp mai!!!! Mahse, chutih rual chuan i essence, memory, entire expression leh nangmah chauh ni lovin a inthlak danglam theih nan?! Hei hi a pum puiin - ramri nei lo leh transcendental...
  Oleg Rybachenko chuan Dmitry chu a zawt a:
  - Insual tur hian ruahmanna i nei em?
  Tlangval chuan a chhang a:
  - Plan chu a awlsam hle - hit! - Skinny one, a chungah ruh zawng zawng a hnungzang hmanga hmuh theih chu a ti nghing a, a ti bawk. - Mahse, ruhro mai ni lovin, taksa peng chak tak takte"n an khelh lai pawhin a la tha tho. Mut tha... Mahse, i lo te deuh tawh!
  - Tlemte, mahse hla tak! - Oleg chuan corny takin a chhang a, mahse a dik hle.
  Tin, kawng chu a hrual a, chutih lai chuan a nung ta hle bawk. Tin, thil mak tak a ni a, Crimea-ah chuan engkim a thi vek ang mai a ni. Vawi hnih khat chu motor khalhtute chuan an huat em em swastika dum kengin kan lam pan chuan an rawn tlan phei a. Tin, minute nga vel zet chu convoy pakhat chu an lam pan chuan a rawn tlan phei ta a - philosophical ang maia biter-te phur car lian tak tak, bungrua sackcloth-a khuh, chutah chuan police ruffled tak tak, camouflage raincoat leh armband of treason ha te chu an thu a. Transporter pawhin a zui bawk. Tank ang lo takin Hitler hian a nei tam hle. Tichuan truck-a chuang squad dang, chubakah sidecar nei motor-te chuan awlsam takin sal hmeichhe mante chu an rawn paltlang ta a ni. Car za chuang a awm a, a tlem lo, a zawng zawng deuhthaw chu khaki painted a ni.
  An kal lai chuan Nazi-ho chuan tang leh a bul berah chuan salte awmna column lu lama sakawr chung chuangte chu an ri chhuak a, Oleg Rybachenko chuan awte chu nuihzatthlak tak a ni tih a tiam thei a ni. SS vengtute chu an ngawi reng a. Doctor-te chu armored vehicle chi khat, turtle ang maia siam leh rit tak takah an chuang a, track pawh a la inher chhuak reng a ni. Machine gun hmangin an bristled a. Mahse, a hmel chu, Oleg chuan a ngaihtuah a, he role hi an duh tak tak lo - guard guards... An hmui rapthlak tak takte pawh an thup a ni.
  Dima chuan heti hian a sawi:
  - Germany ramah pawh hian executioner te hi an zah lo!
  Mirabela chuan thil a ti leh a, SS sipai tenawm tak takte hnungah chuan a lu a bu nghat a. Oleg chuan a ti a:
  - Anni chu that rawh! An zinga pakhat zel, Hitler hma khan!
  Dima chuan thaw halh chungin a remark a:
  - Eh, an tawng ka hrethiam lo. Chutiang a nih loh chuan a tawpah chuan kan thleng thuai dawn em tih ka zawt ngei ang...
  Oleg Rybachenko chuan languid takin heti hian a sawi:
  - German tawng ka thiam a, mahse a tangkai lo hle!
  Hetih lai hian ruah a reh a, thing chungah van a lo thianghlim a, ni a lo lang ta a. Oleg Rybachenko hian harsatna dang a nei leh a - kawng hnih ah hian toilet kal a duh zual sauh sauh a. Mahse thil pakhatin min hrilh a: hei vang hian an tawp mai a rinawm loh. Eng emaw chhan vangin chutiang hna bulpui thawh theih lohna te, hetah pawh hian mi dang duhzawngah a innghat tih te hian pioneer tlangval chu a thinrim hle a ni. Chu bâkah, duhthusam chu a hrehawm hle bawk. SS mipa leh an minions te pahnih hian he harsatna hi chawlhsan lovin an chinfel sak a, mahse hei hian huatna chauh a thlen a, an entawn tur zui duhna a thlen lo.
  Chuvângin, a châng chuan mamawhna thlen thei tûr khawpa chaw i pêk chu i inchhir ṭhin. Fascist-te hian harsatna siam dan an thiam - sadist-a piang an ni. Nge party-in an enkawl dan kha a ni em?
  Oleg Rybachenko chu nasa takin a hrehawm tan tawh a, chutih lai chuan boruak hnim hring takah chuan meikhu a rawn ri nghal zat a, chutah ui ri a ri a, mihring aw a ri a, dinglamah chuan clearing a rawn lang nghal a, chutah chuan sipaite chuan thil engemaw an ti - about a vaiin dozen thum a ni a, a hnungah chuan lung leh in lian tak takte chungah meikhu a lo chhuak ta a ni. Naupang camouflage ha chu kawngpui atang chuan field chhunga awmte hnenah chuan lu nghatin an tlan a. Russian ni lovin, au thawm leh swastika vuah armband atanga thlir chuan sawmhnih vel an awm - an tlan a, an au chhuak bawk. Column hian khua a hnaih meuh chuan sipai sawmhnih tal chu anmahni hmu turin an lo chhuak tawh a - grenade launcher lian tak tak leh portable machine gun, under-barrel device zau tak tak hmanga thuam an ni. SS General uniform ha, putar lian tak maiin a hruai a.
  A nih loh leh, pi ni lovin, sam dum mai mai a ni mai thei, a chhan chu a chhungah tar chhinchhiahna dang hmuh tur a awm lo va, kut sei tak, hrual hrual, rangkachak kutkawr hmanga chei chu lal leh thupek ang maia lang a ni.
  Tin, chawimawina pawh a nei bawk... Oleg Rybachenko chuan reference book-ah a chhiar a, chutiang zat chu collection-a dahkhawm theih a nih avangin mak a ti hle. A sang ber chu Knight"s Cross a ni a, oak hnah leh khandaih a awm bawk. A chungah chauh, thil inang, mahse diamond nen, chutiang bawkin Grand Cross of the Iron Cross pawh, mahse Goering chauh hian chutiang chawimawina chu a nei a ni. Chu aia sang zawk chu Star of the Grand Cross of the Iron Cross a ni a, Germany chanchin chhung zawng khan mi pahnih - Field Marshals Blucher leh Hindenburg te hnenah hlan a ni. Awle, Order of the Eagle with Diamonds chu a sang zawk dawn a ni.
  Tângte column chu a ding ta a. Oleg Rybachenko-a"n convoy hotu tia a vuah angin pot-bellied "doctor-boss" chu sakawr chung chuan a chhuk a, sam dum chu a bia a. A dang zawng chuan convoy chu lungngai leh rilru na takin an en a. Oleg Rybachenko chuan field chhunga mi zawng zawngin an hna an thlahthlam vek tih a hmu a, naupang tlanchhiate chu an rawn hnaih deuh hlek a. German hmasa berte chu, column-ah an kal a. Tin, an hnungah chuan tualchhung mi hring hringte an awm bawk: kekawr bul lo emaw, woven bast shoes ha emaw. Tualchhung tlangval rethei tak takte chuan kawr rawng hrang hranga chei - dum leh var chauh an ha tih a chiang a, an hlim em em a, tlangvalte awmna leh hmeichhe naupang awmna hmun chu i hrethiam nghal lo an vai hian sam dum, mahse leivut hring, emaw, sen dum, sam sei, bawlhhlawh ang maia bawlhhlawh, mahse mit nung, chiang tak nei - thil hriat duh, hlauthawng deuh leh khawngaihthlak tak a ni tih a chiang. Oleg Rybachenko pawhin SS convoy chuan salte hnaih thei ang bera awm leh tualchhung mite laka hla taka awm an tum tih a hmuchhuak bawk. Nazi-ho chuan thawm an ti lo va, an inngaitlawm lo va, a tlangpuiin ngawi rengin an awm thin.
  Margarita chuan hei hi a en a, heti hian a sawi:
  - SS bravado kha khawiah nge a kal?
  Oleg Rybachenko chuan fing takin a chhang a:
  - Whip leh nooses atan dah a ni!
  Chutih lai chuan sam dum general chuan SS mipa hmui chhe tawh tak takte chu vawi hnih khat a kawhhmuh a, chutah, chu mi thau chuan a hmuiah thil rimtui tak tak nen a dodal tan chuan a kut chu a han vawrh chhuak a, na takin, a nei ang maiin khandaih hmangin a slash a. Tin, chu pa thau pawh chuan a kut a phar a, mahse lungawi hmel zet hian inremna angin a en a, chutah thupek tawi a pe ta a ni. Armored car-te chu an ri ta ringawt a, savawm khalhtute chu kawngpuiah chuan an vak kual lehzual a. Tualchhung sipai half dozen zetin an zui ve bawk. A dang zawng chuan sal mante chu an hual a, column chu a che leh ta a. Sam dum chuan naupang leh lova hnathawkte chu a au chhuak vek a, amah ngei pawh sakawr atanga chhuak mihring vengtu bulah chuan a kal ta a.
  Dima, khur chungin, a hre chiang hle:
  -Eng emaw an insem lo!
  Mirabela chuan nui chungin a chhinchhiah a:
  - An inbei a, an inhnek rip chhuak rawh se!
  Tualchhung SS fighter-te zinga mi, hmul nei ṭhalai pakhat, Oleg Rybachenko bula hmun luah chuan, tlangval pioneer chu a mit a chhing a, a light machine gun chu a han vawm a, chutah a lu-ah chuan:
  -Russian vawk i ni em, engmah pawh i hrethiam em?
  Tin, a ha a phar a, a sawi belh leh a:
  - Moscow leh Washington-ah kan awm dawn nge ni lo ang?
  Oleg Rybachenko chuan a hnen atanga an duh chu a hrechhuak a, rang takin a lu a thing a, Margarit-i mitmeng chu a hmu ta a - beidawng tak leh chutih rual chuan: "Vanneihthlak - thil ropui tak tak chuan min nghak reng a ni!" - mahse, sam dum general chuan a han vawrh chhuak a, hmul nei pa chuan thil dang a phun chhuak a, Oleg chu pawi ti takin a en a, engmah a sawi belh tawh lo. Oleg Rybachenko chuan a duh chu a hrethiam mai mai... A fiah lo pawh nise.
  Mahse, chutiang chuan a tha zawk a, chuvangin experiment te hian awmzia a la nei em? German ho hian hetiang hian hmalam hun hriat an duh tak tak em? Mahse, inhnialna a lo ni ta a ni. Chutiang indona hnuah chuan friendly boxing competition chungchang sawi a awm thei lo. Fascism leh communism hi chatuan atan hmelma an ni. A nih loh leh hetah hian thil dang a awm em... Ka hmui chu a va na em em.
  Sipai khua chu palisade hniam tak, mahse nghet tak hnuaiah a awm ta a ni - SS pawl rapthlak tak sipaite tan platform a awm a, kawngkhar chak tak tak - mahse, zau tak tak - a awm bawk. Oleg Rybachenko tan chuan thil pakhat chauh mak tak niin a lang - lung kawngkhar lungphum, tawp nei lo pangpar leh zung lawn ang chi lemziak hmanga khuh chu. Heng lungphun te hi khaw hmel tlangpui nen chuan a inmil lo tak zet a, chutah chuan a bawlhhlawh hle (mahse - hei hi thlasik hnuah pawh a ni mai thei?), in te, lung tiles hmanga sak, yellowish moss nena caulked in wide cracks with brown flat thatched roofs te pawh a awm.
  Mahse, mahni invenna silai a awm a. Ni lo, self-propelled gun a ni a, thil zawt duhtu Oleg Rybachenko-a hriat loh caterpillar version a ni bawk. Entirnan, ralthuam hi mortar a ni a, a hmel chu millimeter 350 aia tlem lo a ni. He thu hi a la hre ngai lo tih a pawm.
  Chu bâkah, car chu ton sawmriat vêl a rit a, engtin nge Crimea tlângah pawh pakhat chu an hruai chhuah theih? Sevastopol hneh theih loh beihna lai khan test an duh em? He ngaihdan hian ka pum ruak chu a ti na deuh hlek a. Chutiang beihna hnuaia Russia sipaite tan eng ang nge ni ang? Heta thil zawng zawng hian Middle Ages a thawk chhuak a, tunlai leh technical innovation nen a inhmeh hle. Bell leh whistle awmna khur ang mai. Hetah hian TV awm ta se mak pawh i ti lo ang, chutiang chuan color pakhat pawh awm se. Black and white ni lo.
  Chutiang bawk chu salte hruai luhna pindan, a nih loh leh an hnawhchhuahna pindan pawh a ni ta a ni. Mahse, ni lo - a pawi zawk, a chhan chu tumahin cement mortar hmanga a chhe lai chu caulk an buaipui lo va, Oleg Rybachenko - vawk -te tan pawh a rim hriat lar tak a ni. Salte chuan ran in chhuahsan emaw, hun eng emaw chen atana ruak emaw chu hangar atan hman an tum a (chutiang hmun atanga rim chu a bo ngai lo tluk a ni).
  Margarita chu a mit a chhing a, a hlauthawng hle a, a rawn nui suk a:
  - Min thlahthlam leh ta! Awle, Hitler-a"n min man phawt chuan!
  Mahse, ka lu chungah chuan inchung a ni. Plus, salte chu unchained an ni bawk. Oleg-a hlauh angin hetah hian toilet pek a ni lo nachungin. Hmanlai hmun, jail hi tunlai zawkna hmunah chuan a nuam zawk hle. Krauts te hi vawk ni mahse bawlhhlawh an duh lo.
  Mahse, he thil hi a ngaihtuah a, kulh hla takah chuan a sumdawnna chu a ti zo tawh a ni. Tin, a thaw halh a. Eng nge ka sawi ang... Pioneer ang a ni lo, a mawi lo tak zet. Ka pants chhungah a la awm lo, hnehna tlemte chauh a ni tawh. Tin, hmeichhe naupangte pawh hetah hian an awm a ngai niin a lang... En loh a tha zawk...
  Mahse, Aurora erawh chuan a lungawi lo:
  - Adventure dang... He hlimna hi kan nung a, kan thawk bawk!
  Oleg Rybachenko chuan a sawi chhuak a:
  - Mahse khawvel lo awm turah chuan a tha zawk thei hle!
  Diabola meialh chuan naupang chu a mit a chhing a:
  - Khawvel lo awm turah chuan engtin nge kan hnen atangin a float chhuak dawn lo tih check theihna hun remchang ka bet tlat!
  Oleg Rybachenko chuan a chhanna atan ngawi rengin a sa a. Hei hian mualphona leh mualphona hmachhawn turin a pui a;
  Reserve nei lovin ka pa ram ka hlan ang - .
  Feat awm rawh se, indo mi chu chawimawi rawh se!
  Khandaih chuan a kap a, gauntlet chu a vawm a, .
  Lei lal zahngaihna nei lo dan chu!
  
  Tlang kang chu a kang - tui a lum a, .
  Ka hmangaih, amber hmui!
  Zalenna hun tlemte tal hmuh ka duh a, .
  I va airy leh thianghlim tak em!
  
  Sam hlu tak chu rangkachak angin a kang a, .
  A kut a phar a - thla pakhat a lo thang lian ta!
  Lalpan thilpek hlu tak min pe a
  Tin, hlimna leh êng tak a lo ni nghal bawk!
  
  Pathian kal pelhna hmun: chutah chuan ruam a lo thang lian a;
  Rose par, vur hring hring hring hring!
  Zahawmna a awm ang - khawvel zawng zawng lairil - .
  Maicham chunga thilpek ka hlan chu!
  
  Ni e, ka hria, ka sual a, dawithiamna nena inzawm, .
  Tin, vanram thing leh mau te chu a phu lo bawk!
  Mahse, Krista nen Kalvari-ah chuan, .
  Ka tap a, icon chu puan in ka khuh a!
  
  Ka nang hi nupui nei tur zawng zawng zingah chuan lem tha ber i ni,
  Engkimtitheia chuan thlarau a thlak danglam ngei ka ring!
  Ka kraws tling lo chu ka phur ang, .
  Tin, ka kut atanga phaw tla chu ka la chhuak ang!
  . BUNG No. 7-na.
  Barn-ah an awm a, chuvangin Nazi-ho pawhin Soviet mite aiin ran vulh ṭha zawka enkawl an thiam a nih chuan engvangin nge kan tuar ang.
  Tualchhung tlangval pathum, SS thununna hnuaia awmte chuan buhfai an hrual lut a. An tlan chak hle a, kekawr bul lo, dusty heels, armfuls lian tak tak leh hnunglam an rawn keng a. Nikum khan an training a, mahse a tam hle a, haystack ang mai a ni. Tin, chu mi hnu minute sarih emaw, minute riat emaw hnuah chuan hmeichhe pakhat a lo lang a, chu chuan tualchhung hmeichhe naupang pahnih nen chuan cake lian tak tak, flat cake lian tak tak leh cheese circle lian tak tak pahnih an rawn keng a. Ukraine tawnga thu sawiin, thiam takin ei tur chu mi zawng zawng hnenah a sem chhuak a. Oleg Rybachenko chuan thil hriat duhna a nei ta a: mi tam tak chuan amah leh tlangvalte chu thil engemaw an zawt a, an pathum hian duhthusamin an chhang vek a ni.
  German mi an tam hle a, hetah hian thil an install mek a ni. Mahse, hetah pawh hian tumahin engmah an hre lo! A tawpah chuan chu tlangval vek chuan tui bucket khat rawn kengin kawngkhar chu nghet takin an khar ta a. A ṭhiante nungchang aṭanga teh chuan Oleg Rybachenko chuan a hrethiam ta a ni: hei hi a chhuak tawh a, vawiin hian hmun dangah min khalh dawn lo.
  Margarita chuan a unaupa chu tui a pe a, a ti a:
  - Refreshment engemaw zat neih chuan a pawi lo ang!
  Chhang chu a thar a, mahse a danglam hle a, engtin emaw tak a rit hle (Oleg Rybachenko chuan chu zing lama ei stale piece chu tehkhin nan a thlum chu a hre thei lo). Either it"s unbaked, emaw hetah hian hetiang hian an ei fo thin (or rather, most likely the latter, a bak zawng chuan an ei a, lungawi lohna an lantir lo). Mahse cheese hi tualchhung atanga siam a ni ngei ang - a tha hle a, feta cheese nen a inang a, Oleg Rybachenko chuan a duh em em a ni. Chu piece chu i kutphah hmun thuma ṭhena hmun khat chauh a nih kha a pawi hle. Tin, tlangval tleirawl pawh, mipa ni lovin.
  Margarita chuan a unaupa chau tak chu a thlawp a. Thah ang maiin buhfai chungah chuan a tla a, a hmuh chu a ei a, a mu a, a in pawh a in lo. Oleg Rybachenko chuan a khur tih a hre nghal a. Mi pakhat chuan khaw lum hnuah a nghing mai mai tih a beisei thei a, a bik takin ramhuai inlarnate chu a nghing mai mai a ni. Mut hnuah he khur hi a bo vek dawn tih. Oleg Rybachenko chuan a tan buhfai tam zawk rake up a tum a, a theih chuan chutah chuan a phum bawk. Chaw ei duhna chu a bo lo, a inhnukdawk a, mahse mi zinga a hriat angin; Khawsik i neih chuan i tih hmasak ber chu ei duhna kha titawp mai a ni. Oleg Rybachenko ngei pawh hi a la damlo ngai lo - a genetic design vang a ni. Dik tak chuan, chutiang experiment chu a chungah ka nei lo va, darkar tam tak khaw lum karah ka kal pawh a tel. Chuvangin.. Mahse a hlawhtling mai thei. Tin, a nih loh chuan science vangin an la enkawl reng theihna chance a awm...
  Hmeichhe thenkhat chu chutiang bawk chuan an khuh a, mahse tumah an khuh lo.
  Aw, pioneer tlangval chungah chuan, a lu atanga a ke thlengin, tihduhdahna nasa tak a lo tla ta! Kut thisen chhuak, hnungzang hliam, hliam, hliam leh ke lum tan - engkim a na a, mahse he natna hian mut leh mut duhna a tizual chauh a ni.
  Tin, mut chu a hlauhawm hle bawk - i harh lo mai thei a, a pawi zawk chu vision-ah i tawp leh mai thei bawk. Mahse, ngaihnawm khawp mai.
  Oleg Rybachenko chuan a mit a chhing a, Morpheus-a kutah chuan a inbual nghal a - mumang nen a khat, rawng hrang hrang, leh beng tichhe thei khawpa ri.
  Pakhat leh test te chu chutah chuan a tawp lo... Ring khuhna chu thlak a ni a, thir phek, spike nei, zahngaihna tel lova tlangvalte kekawr bul hring hring chhunga laih chhuak thei chu an dah a.
  Oleg Rybachenko phei chu a tap chhuak a, mahse a tuar chhuak a, a ding reng thei lo nain, Dmitry pawh a zai a, a rawn bengchheng tan ta...
  An khingpuite an chak a, official-a an puan aia upa zawk an ni tih a chiang hle. Entirnan, Dmitry-a khingpui hi a aia lu khatin a sang zawk a, hmul a nei tawh bawk... Tin, kum sawm leh pakhat a nihin hmul a chhuak thei ang em?
  Oleg Rybachenko khingpui pawh hi a lianin a rit zawk hle a, a hmel pawh naupang gangster ang a ni lo... Mahse, chu tlangval chu a mikhual lo, ring chu ring a ni a, chutah chuan mi zawng zawng an inhmu vek!
  Indona pahnih hi a rualin a thleng a.... Kan tawp vat a ngai a, zanlai a hnaih tawh hle...
  Dima inthlak danglam tawh chuan a hmaiah vuakna nasa tak a la tan nghal mai mai. A khingpui hian a kut sei zawng, a rit zawngah advantage a nei a, a inbuatsaih tha hle niin a lang, taksa leh technical lamah pawh... A taksa ruh chu a tlangpuiin taksa thau nei athlete ang mai a ni... Mahse, Dimka hi a define hle leh rang... A chak hle a, mahse tunah chuan a slow ta...
  Poisoned Dmitry hian first round-ah single leh double blow tam tak a hlah lo. Mit dinglam hnuaiah pawh hematoma a lo hring tan ta...
  Second round chu a chhe zawk a, a khingpui chuan hmalam a pan a, a hit, hit, hit... Tin, Dmitry chuan a inveng lo mai mai a, a lu a thlak leh mai a, a vuaknate tihziaawm nan, a tlem hle a, mahse beisei loh takin a hnunglam a nawr let a, a chang chuan a ta chu a rawn bei bawk opponent... German tawngin a rawn ti chhuak a:
  - Russian i ni a, chu chu i full-fledged lo tihna a ni!
  Dmitry chuan na takin a chhang let a, German tawng pawhin:
  - Tin, German i nih chuan Russian atang hian hlawkna kimchang i hmu ang!
  A thinrim hle a, a hnar ah a elbow hmangin a rawn vawm...
  A tlangpuiin he universe-a Dmitry-a hnar hi a chak hle a, a chhe ngai lo, a vuak pawhin, mahse hetiang a nih chuan, glove hmanga tih nem vuakna a ni lo va, elbow ruh khauh tak kil a ni zawk.
  Tin, thisen chu tlangval hmaiah chuan a luang thla a, a lick off tir ta a ni... Dimka chuan a chhang a... Hmelma chu a lo nghing deuh a, a tlu ta hlawm a, mahse a hlawhtlinna chu siam that theihna tur chakna a nei lo. a ke kekawr ipte chu cotton a siam ang maiin a hria.
  Third round pawh a harsa lo hle a, hmelma lam pawhin beidawng takin an nawr nasa hle a, mahse Dmitry chuan a block fo tan a, vuakna a hnawtchhuak... Final dan chu thlak danglam a ni a, international gold medal kan sawi dawn avangin round zat chu a ni sawm leh pangaah a pung... Pros te ang bawkin. Chumi ni a vawi nga indo tawh tleirawlte nena inzawm hian thutlukna râpthlâk tak ka sawi ngei ang... Dik tak chuan Dimka hian a zo nghal vat a, a khingpui chu insual vak lovin a lungawi lo tih a chiang hle.
  Mahse round hmasa pali active tak tak hnuah Dmitry-a khingpui chu a slow deuh. A chau hle bawk a, a thawk pawh a rang zawk hle a, chutih rual chuan a rit zawk bawk...
  Dimka chuan a kekawr bul hlimah hliam leh kang nasa tak nei chung pawhin chakna dang a rawn nei leh ta hial a ni. Round ruknaah pawh a khingpui hmuiah vawi tam tak a vuak a... Mahse, a persistent bawk a, a lian a, doped pawh a ni mai thei...
  Round sarihnaah Dmitry-a khingpui tenawm tak chuan a tactics chu tlem a thlak danglam a, a theih ang anga vuak a tum tan a, dan kalh zawngin, a elbow hmangin, a lu hmang pawhin... Dima chuan a hit tam lehzual a, in the round riatnaah chuan hlawhtlinna tlemte a chang a, Yushka... Tin, a elbow a han sawn leh chuan a hmaa post pakhatah a tlan lut ta a... Mocking Dmitry chuan a rawn ti nghut a:
  - Awle, ka man ta, who bit!
  German tlangval chu a phur zual sauh a, cross hook hran a la ring tlat!
  Oleg Rybachenko chuan inhnek chu a inthlau zawkin a bei a, beat khat pawh a hloh lo tluk a ni a, a khingpuiin a swing zau lutuk chu hmang tangkaiin a hmui chu left jab emaw right cross emaw hmangin a tawk ta a ni... Mahse German naupang lian tak chuan a tawk lo heng vuaknate hi an chhang let thin. Tichuan Oleg Rybachenko chuan a tactics a thlak a, a khingpui hnar flattened chu a thawk tan ta a... German hian a rimtui chu rei tak a daih a, mahse round sarihnaah chuan a leak tan ta a ni.
  Oleg Rybachenko-a khingpui chu tlangval dang, lighter leh fair zawkin a thlak a ni tih sawi a ngai. A hmasa zawk chu a hliam ang maiin a lang (Although of course this is a Nazi trick!)... Chuvangin, indona tir lamah chuan a fresh a, frantic pace a pick up thei a ni.
  Mahse round 9-naah Oleg Rybachenko chu a inhnial deuh a, a ke atanga a tlakbuaktu vuakna a hloh... Naupang ke hring, vuak tawh chu tanpui theih lohvin a inher a... Mahse, Olezhek erawh knockout a nih loh nan rang takin a zuang chhuak ta a ni chhiar a ni. A tlan phei nghal a, hmelma chungah chuan a innghat ta a...
  A ti nghing a, a tlan zawh tumin a tlan phei ta a... Round 9-na tawp tur thu puang turin bugle a ri a, mahse referee chuan a hre lo ang maiin a inlan...
  Oleg Rybachenko chuan vuak na tak tak tlemte a paltlang lo a, mahse a chelh tlat a, a lu thingin a ti nem ta a ni. Hmelma chu an buai ta hle a, engmah an hre tawh lo va, an thrashing ta a. Hetah hian Soviet tlangval chuan, reflexive takin, mahse chak takin, ruang chu a lam hawiin a rawn vawm a... Chu vuakna chuan a liver-ah a rawn deng nghal a... A hit hlauhawm tak...
  A khingpui chuan swing tlem a nei leh a, a hmel lian tak chu purple-ah a chang ta a ni. Taking a convulsive gulp of air, he fell forward and began to writhe... Referee chuan inhnek chu a titawp nghal a, doctor-te chu ring chhungah an tlan lut ta a... Rei lo teah Oleg Rybachenko-a khingpui chu a inhnek chhunzawm thei lo tih a chiang ta a, a a tlangpuiin stretcher-ah an hruai bo a, IV...
  Hei hian Dmitry-a ṭhianpa chungah nghawng rapthlak tak a nei a, a khingpui chau hmel tak lakah offensive-ah a kal ta a ni... Round sawmna, sawm leh pakhatna, sawm leh pahnihna... Vuak inthlengna khauh tak, mahse Dmitry tan chuan advantage chiang tak a awm... A vawi sawm leh pathumna round leveled out somewhat, due to a desperate octopus German, and the Soviet boy received a cut on his eyebrow.... Mahse, a vawi sawm leh palinaah chuan chakna nei Dimka chuan a kutah hma a la leh ta a ni. Heng tlangvalte hian engmah an la hre lo a, entirnan Muhammad Ali chungchang hi an la hre lo a, mahse kawng tam takah chuan a tactics chu an copy a ni.
  Round sawm leh pangana a lo thlen meuh chuan German kut chu hahna avang chuan a tla thla a, vuakna chu a chhang let tawh lo va, a ding mai mai a, Aryan chakna a lantir a ni.... Chu bakah, Dmitry-a chu dope leh hahna rapthlak tak avang chuan, a tlangpuiin vuakna tichhe thei chu a tam ta hle a ni chak lo zawk. Chuti chu ni rawh se! Mahse an tam hle a, an tam hle a, hmêlma hmui khuh loh chungah chuan ruah a sur ta a. A tawpah chuan German lu chu a tuar thei lo va, stamina limit a tawp tawh a, ani, "Aryan" hnam aiawh chu lei ang maiin a tla thla mai a, round hnuhnung ber tawp hma minute sawm leh panga vel a la awm.
  Referee chuan zawi zawiin zawi zawiin a chhiar tan a, mahse panga a chhiar hnuah Dmitry Lebedev-a khingpui chu a che thei lo hle tih a hmuh chuan a thusawi chu a titawp a, a au chhuak ta a ni:
  - Chu ai chuan, doctor a ni zawk!
  Tin, "superman" naupang dang pakhat chu damdawi inah hruai a ni bawk... Chumi hnuah chuan finalist chak zawkte chu column hmaah an ding a, kawng an zawh tan ta a... Rose petals chu chunglam atang chuan a tla thla ta a ni.
  Tlangval sang tak Dmitry chu a nui suk a, a hlim hmel hle mai. Mahse, chutah chuan camera chuan a rawn hnaih tih a hre nghal a, Soviet tlangvalte kekawr bul lo, hling nasa takin a hliam a, thisen chhuak tlem te chu close-up-in a film a... A mood chu a sour nghal a, luxurious hnungah chuan a ke ruhte chu thup tumin a bei ta a ni German infiammi naupang dangte sneakers gilded emaw, petal-a phum emaw a ni.
  Oleg Rybachenko chuan a kut chu a rawn hrual a:
  - A hlu lo! I mualphona hian nuihzatna leh rinhlelhna a thlen dawn a ni... Chu bakah, Germany ramah chuan total war puan a nih hnuah naupang zawng zawng deuhthaw chu kekawr bul lovin an kal a, chu chu Berlin khawpui kawngpuiah nangmah ngeiin i hmu a ni. Chuvangin chhuang takin i hnungzang kha tidik rawh.
  Medal an pekte chu brown ribbon-a siam niin, rangkachak tak tak, gram sawmnga vel zeta rit leh sample za kua vel a ni. Dik tak chuan Soviet tlangval tan chuan hei hi a tam hle - a tlem berah... A chhut harsa hle a, Soviet sum hi official-a thlawp a nih hmel avangin, mahse a nihna takah chuan he thubuai hi rangkachak reserve awm lovin an kalpui a ni.
  Soviet pioneer-te platform-a an chhoh chuan USSR hla a ri ta a. A chhan chu hei hi Alexandrov-a music a la ni lo, international ang chi a ni. Oleg hian hetah hian infuih tharna nasa tak a nei a, hla sak phalna a dil...
  He intihsiaknaa tel Himler-a chuan khawngaih takin hetiang hian a phalsak a ni:
  - Great Russia atanga kan mikhualte composition kan hriat chuan kan lawm hle ang.
  Oleg Rybachenko chuan ding lamah a kun hmasa a, chutah vei lamah a bawkkhup a, chumi hnuah Dmitry nen chuan hla an sa tan ta a;
  Nun kal tlangin, knight, mupui ang maiin i thlawk - .
  Tin, landings te pawh i hre duh lo!
  Keini tan chuan chawimawina hi fetish a ni lo tak zet -
  Ladies kan nih theihna tur kawng khat chauh a awm!
  
  A hmasa berin red tie ka khih a, .
  Tichuan, indona a lo thlen chuan...
  Tlangval cher chuan shovel chu a kutah a la a - .
  Chutiang chuan needle chu i rilruah a lut lo ang!
  Naupangte chuan kekawr bul lovin trench an lai a, .
  Mi pathum tan chuan stale piece...
  Tui lum nen a lum laiin a lum a, .
  Biting pack atang chuan, thinrim hle mai!
  
  Fighter chu a thi a, machine gun chu a tla a, .
  Tlangval chuan rang takin a rawn la a!
  Chu vuakna chu Katyusha ang maiin a chak ta a, .
  Hlauh nei lo, team naupang!
  
  Black shadows chain chu ka kap a, .
  I dikna chu khawi atanga i hmuh nge?
  Hmanlai khandaih hriam ber ang maiin, .
  Penalty i hmu ta!
  
  Khawngaihna tel lo indona, alas, nu a ni lo, .
  Thlalêr khaw vawt takah chuan khaw lum rapthlak tak a awm!
  Mahse Fatherland tan i nunna i hlan a ngai a, .
  Tichuan hlimna chu thilpek angin i dawng ang!
  
  Mahse, hmangaihnaa awm chu eng nge ni?
  Tlangval zawng zawng hian hei hi an hre vek lo...
  Thisen luang chhuak - .
  Fascist te chu nasa takin a that thin!
  
  Mahse Nu Ram chu hmangaihna a ni a, .
  Thla thar ropui tak takte ropuina a keng tel a ni...
  Tin, i thinlung chu inhnial suh, .
  Chutah chuan Stalin - Thir leh Meialh - Lenin!
  
  Hun eng tak ni rawh - .
  Communism thil thianghlim tak chu...
  Misual horde chu hneh a ni - .
  Tin, Nazism zung chu a hrual chhuak ta a ni!
  
  Mihring zawng zawng hi han ngaihtuah teh...
  Soviet-ho chu inpumkhat tir an ni ta!
  Planet-ah hian vanram awm rawh se, .
  Knight ka ni - Rus' hi hneh theih loh a ni!
  Oleg Rybachenko leh Dmitry te chu thu hnuhnung berah chuan an zuang sang zawk a, chu chuan an hla impression chu a ti sang zual hle.
  Stand-te chuan phur takin an whistle a, kut an beng bawk...
  Tlangvalte chuan, a tlangpuiin, an tan mumang ngaihnawm leh tha deuh an neih laiin, hmeichhe naupangte chu a hmaa lawng lakna tihtawp tawhah chuan an kir leh ta a ni. Multi-part vision hi thil thleng tlem tak a ni a, mahse a hnung lamah chuan thil dang a awm tih a chiang hle.
  A dik zawk chuan hriatna ni lovin, Hyperwitch leh Russian Demiurge Pathiante mission tihhlawhtlinna a ni. Ka thih theih lohna atanga hnathawh.
  Tunah chuan a dawt leh compartment, hetah hian eng lam nge kawngkhar hawn a, eng lam nge khar tih chungchangah harsatna a awm. Hetah hian bypass emaw risk lak emaw a tha ber. Mahse, a pawi lo, knob a han herh chuan zu rui angin an la ang. Tichuan porthole hnuai atang chuan mi sam sei lo pakhat chuan a rawn en chhuak a, hmeichhia chuan inkuah hun a nei tlem hle. Mahse, chutiang chuan a en thuai dawn lo. Kawngkhar chu a inkhar a, i kik a ngai a ni.
  - Tu nge awm? - Aw chau tak chu a thawkrim hle.
  - Kan ta! - Ṭawng hrang hrang lama thiamna beisei loh tak lantir tu Aurora chuan English-in Texas tinge chiang takin a chhang. - Local rum kan rawn keng a, whisky ka na lutuk.
  - Aw ni e! Rang zawk! - Kawngkhar hnung lama mipa lawng khalhtu chu vawk ang maiin a rawn au chhuak a. - Dik tak chuan rum!
  Grenade hmanga luh theih loh kawngkhar lian tak takte chu hawn a ni. Dull-eyed guy an thlang a, chubakah chuan subject dang half-dressed engemaw zat an thlang bawk. Gas attack ang maiin an rim a, a nih loh leh nasa takin an rim bawk a, meikhu, .
  - Khawiah nge rum chu! - Inlungrual takin an au chhuak a.
  - I va tha em! - Sam sen Aurora chuan nuam ti takin a kap a, lawng khalhtu stack a laying. Dozen thum leh a chanve vel ka pack tawh a, clip hi ka thlak a ngai dawn a ni. Bullet te hi a te a, a compact a, thil tam tak i keng thei a ni tih hi a tha hle.
  - Compartment dang a clear leh ta! "A aw-ah hian autumnal coolness engemaw zat nen," a ti a. "Kap vawi hnih khat an kap thei a, mahse an hriat loh ka beisei."
  Snow White the Terminator chuan a chhang a:
  - Tin, a hretute chu an bengchheng mai ang!
  Margarita Aurora chuan a hnuaia compartment chu a paltlang a, tlem a hawi let a, corridor-ah chuan tlem a kap a, stern-ah a lut a, a zombie partner chu Yankees nen an insual lai chu a hmu ta a. Mahse, mithi chuan chakna nasa tak a lantir a, cervical vertebrae a tichhia a ni.
  - Awle, min pe ta mai mai! - Komsomol nula chuan a rawn ti nghal zat.
  - Eng nge tih tur la awm! Min lo hmuchhuak a, alarm chu a rawn ti ri ta mai! - Zombie chuan ui thinrim hmel a pu ta a.
  - Awle, ngaihtuahna chu i nei ta! Mut la, ngawi reng rawh. - Margarita chuan "chhiahhlawh" chu a kut zungtang chu a han hmer a, ngawi rengin a ke chu deck-ah chuan a rawn beng a.
  Stern-ah chuan kan kap a ngai a, sipai pakhat chuan grenade a vawm a, engkim a chim vek ang tih hlauhawm a awm a. F-1 American analogue a ni a, slow motion-in a thlawk a ni. Thutlukna chu beisei loh takin a lo thleng a; Margarita chuan na takin boomerang disc chu a vawrh chhuak a. A mit pathumna chu a han hawi a, literal takin super-strong metal te tak te nen a inzawm khawm ta a ni. Rilru mit chuan disk kal dan chu a zui a, chutah chuan a tip chu tiles inkarah a innghat a, ralthuam leh fuse chu a tikehsawm a, acid luh theihna chu a tikhawlo ta a ni. Blonde terminator hmaiah chuan thawmhnaw hring hring a rawn inher chhuak a:
  - Wow, ka inthen darh mai mai! Hei hi thilmak mai a ni. Pathian Nu, misual min chhandam avangin lawmthu ka sawi e.
  Sam sen Aurora chuan a thusawi chu a hre ta a, ngaihtuahna seng chungin:
  - Eng nge awm?
  - Grenade an vawm a! - Greyhound Margarita chuan a chhang a.
  - Puak ri chu ka hre lo! - Komsomol bear chuan mak a ti hle mai.
  - I ring lo ang, boomerang disk-ah ka siam a ni. - Snow-white warrior chu a nui suk a.
  - Hei hi a thleng thin. Principle-ah chuan hei hian tiles inkara i luh chuan nature dan a kalh lo. - Aurora chuan a ke ruh hring hring hmangin theipui ang maiin a siam a.
  - Tin, chutiang chuan a thleng ta! - Margarita chu a nui suk a, a nui suk bawk.
  Mei Diabola chuan hriat duhna a nei ta a:
  - Stern-ah engzat nge i that?
  Korshunova hmeltha tak chuan chhuanawm takin a chhang a:
  - Mi 28, mi sawmhnih leh pakua chu zombie-in a chil a chhak bawk.
  - A tam lo! Tunah chuan lawng pumpui clear turin cabin hrang hrangah ka kal chhuak ta. Min pui rawh! - Tunah chuan sam sen Aurora aw ah chuan dawhtheihna a awm tawh.
  - Awle, ka"n insawn ve ang. - Margarita chuan a sam-a ruh thisen chhuak, a lo innghat chu a rawn vawrh chhuak nghal zat a.
  Aurora meialh chu rang takin wardroom chhungah chuan a lut ta a, hetah hian officer engemawzat an mu tawh a, guard-te chuan zu in nasa lutuk atang chuan a sir lehlamah an hruai ta a ni. Mahse, an au chhuak a:
  - Hetah hian i lo kal thei lo!
  - Hamilton atanga report hmanhmawhthlak tak a ni. - Komsomol nula meialh chuan a chhang a, burst a kap a, point-blank ang maiin a kap ta a. Bullet te chu ngawi rengin a thlawk a, light pawh a dik lo, machine gun in a kah che a ni tih i hrethiam nghal lovang. Chuvangin tu emaw chuan chhanna pe ta se mak a ti hle ang. Ruang sawm leh pariat a awm a, rei lo teah pali dang an rawn belh leh a, bathroom atang chuan paruk pawh - ruang pahnih chu barrel atang chuan inkuah chungin an tla thla ta a ni. Chu vut pakhat chu nawhchizuar ta a ni.
  Turnaround-a thlan ngawi reng, .
  Thihna hmuh - sakawlh te tak te!
  Vawiin hian dollar khat - naktuk hian hmaiah silai mu, .
  Chutiang hna hlauhawm tak chu!
  
  Ni e, nula chuan a duh lo che, .
  Exam pass laiin hrehawm tawrhna...
  Nawhchizuar dang mumang pawh a awm bawk
  I hnute chu twirl mai rawh!
  
  Chutiang chuan champagne lui a luang a, .
  Yacht, car - chawimawina zawng zawng!
  Kut chuan pawisa chhiar sen loh a man a, .
  Hmeichhia chuan mean nih a tum ta!
  
  Mahse, idiot chauhvin a ngaihtuah
  Nawhchizuar in chu a tha a, a nuam hle bawk!
  Ka hmui chu black caviar - .
  AIDS i inpe tih ka hre lo!
  
  Tin, thlanah chuan tumah an lo kal lo vang;
  Ka Pa, hlauvin baptisma chang rawh!
  A rah chhuah a chhe hle
  Client hlui pawh hian a shit ve tho!
  
  I fate chuan an hre reng lovang che
  Chutiang nu hriat chu a zahthlak!
  An tan eng nge la awm - lung in tanna hmun - .
  Ngawi renga hremna tuar tur chuan...
  
  Chuvangin, nula, nang lehkha zir, .
  Tin, Nu ram mawi tak tan pawh thawk rawh!
  Tichuan, tlahniam lovin chunglam panna kawng a awm ang...
  Chuti a nih loh chuan hremhmunah chatuan i hmang ang!
  Diabola meialh chuan a khaikhawm a, nawhchizuar tlu tawh chu a kun a.
  Chutichuan, a kal pel a, thlalak chu bang leh corridor-a hla zawka innghat ang maiin a kal ta a ni. Fan pakhat chuan a sir atang chuan a rawn thawk a, lumna a siam a; Kawngkhar chu a hnaih a; Tlem a inhnial a, chutah awlsam takin crack tawi tak a siam a, chu chu a rawn tlan phei ta a. Ka bare abs nen chuan rug ticklish roughness chu ka hre ta. Stairs atang chuan tlem ka chhuk a, mi tam tak chu counter-ah an muhil tawh a, beer an in tawh bawk. Thawm hlim takah chuan Aurora kekawr bul hring chuan pheikhawk aiin aw a ti dam tha zawk a, chuvang chuan hmeichhia chu kekawr bul lovin a kal ta a ni. Already monotonous destruction with a burst, pakhat chungah bullet hman tawh loh tum. Mut thinte chu a tlangpuiin talh theih an ni. Carotid artery i compress nghal chuan a result sang ber chu hmelma lam atanga yawn a ni ang.
  Tin, chutah chuan kekawr bul nei Aurora chuan hna a thawk a, Yankees bakah hian Stability fighter za chanve vel an awm a, mahse discipline an tihtlem chauh a ni.
  - Hei hi mi hriat loh crew chhunga i luh tir hian a awmzia a ni.
  Hmeichhia chu ladder-ah chuan a chho a, chunglam atang chuan diffused light a tla thla a. Thawm pangngai, ke hnuaiah chuan carpet chu khawi atang pawhin a rawn chhuak ta a. Thlalak atanga thlir chuan Iraqi. Hei hi eng nge ni ang?
  pawh a chhe lo, team tawnhriat chungchang sawi mahse. Mahse thlamuanna tam lutuk duhna hi Yankees tan chuan a tichhe hle. Chuvang chuan step-ah chuan a chho a, a ding ta a. Bridge-ah hian pathum an awm a, turtle spacesuit-ah pahnih an awm bawk. Awle, turtle spacesuit hi tank pawh a ni lo, grenade launcher atang pawhin i la thei a, mahse a thawm chu vawk hrual ang mai a ni ang. Chutiang operation tha tak chu tihbuai duhna a awm lo.
  Ka thianpa Margarita hnenah tanpuina ka dil a:
  - Hetah hian pakhat kan nei a, a nih loh leh turtle-ah pahnih kan nei!
  - Hrethiam! - Margarita chuan cool khelh a tum. a nui suk a.
  Mei-diabola chuan a ti a:
  - Engtin nge chhuah theih ang?
  Margarita chuan a mit a chhing a, booger-in a tlan kualna Sphinx rinhlelhna nen chuan:
  - Grenade launcher hi a tel lo em ni?
  - A ri nasa lutuk! - Aurora chuan thawk a la a.
  - Boomerang hmaiah paih a tha ber a, glass awmna hmunah armored visor chu tan la. Tichuan chutah chuan triple mode-ah bullet pathum dah rawh. A thawk tur a ni. - Margarita chuan inringtawk zet hian a ti a.
  - Ka hnenah lo kal rawh, sync in i ti ang! - Hlauthawng zet hian a kut zungtang chu a rawn ti hrual a, meialh diabola chuan a zawt a.
  - Dik tak chuan ka hmanhmawh tawh! - Margarita chuan tlem a pack leh a, a lehlam atang chuan a lut ta a. Barefoot Aurora chuan a concentrate a, tone muang takin a rawn belh leh a:
  - Hetah hian i tlai thei lo.
  - Ṭawngṭai rawh, a ṭangkai! - chuan Komsomol member Margarita chu a rawt a, ani chu sakhaw lama hlimna nasa takah a tlu leh ta a ni.
  - Pathian hi ka ring lo! - Warrior bear chuan a rawn ti nghal zat. - Hei hi chak lohna chhinchhiahna a ni!
  Blonde warrior chuan kraws chhinchhiahna chu a chungah siamin, hetiang hian rawtna a siam a:
  - Chuvangin tanpuina dil rawh - mihring rilru sang ber. Soviet Russia hmingin hnehna chang turin pui rawh se.
  Hmeichhe naupangte chu second nga chhung zet an vawt a, an ti sap sap a, chutah an ruahman ang chu an ti ta a. Boomerang disk hi web te tak te ang maiin diffused light-ah chuan hmuh theih loh tluk a ni. Vawikhat chu visor chhungah motionless idol pahnih a rawn vawm a. Silent bullets chuan visor tlemte a tikehsawm a, a shell te chu a rawn chhuah a, thluak a tikehsawm a, chu chuan chhanna hun an nei lo. Awle, pathumna chu a rualin thah a nih avangin chhanna hun a nei lo. Dik tak chuan turtle spacesuits te chu an tla a, thawm a siam ta a ni. Lawng khalhtu hriat duh tak chu a zuang chhuak a, sam sen Aurora chuan vawi khatah a rawn tlan pel a, a kut zungtang chu a lu hnung lamah a kawhhmuh a.
  - Mut rawh fapa!
  Tichuan chutah chuan lu engemaw zat a rawn lang ta a, double fan ang maia line leh silence.
  - He stage hi a paltlang tawh Margarita!
  - Hetah hian captain"s cabin bulah hian lungte nen kan man ang. - Komsomol member sam dum thinrim tak pakhatin rawtna a siam.
  - Amah chauhin.
  Captain cabin thleng tur chuan sweep vawi hnih tih a ngai a; A naupang lutuk a, kum sawm leh pariat aia upa lo, kum sawm leh paruk pawh a ni mai thei. Chutiang chuan ngenna hmel zet hian a en a.
  - Engmah ka sawi lo vang, indo mite u...
  - Allah! Hneh theih loh leh vanneihna thla chunga khalh. - Margarita fing tak chu Arabic tawngin a chhang a.
  Dik tak chuan an hmel chu a lang lo a, chu chu a hlimthla a ni a, hmeichhia chuan a la hre lo ang a, Turkish Sultan a ni tih version pawh a tichak lehzual ang.
  - Khawiah nge captain chu a awm? - Aurora chuan Arabic accent hmangin English hmangin a zawt a.
  Hmangaihna puithiam nula chuan a sawi chhuak ta a:
  - Cabin man to takah chuan! He "faggot" hi hmangaihna chungchangah hian a rilru a hahdam lo tak zet a ni. Ni e, i duh chuan ka rawng ka bawl ang che, a thlawnin!
  - Hmeichhia te hian nang aia a let sangkhatin an tha zawkin vanramah min lo nghak reng a ni! - Warrior bears te chuan an rawn vawrh chhuak ta a.
  Nawhchizuar chuan mi thattute chu a tithinur duh lo va, mahse, nawhchizuar reflex chu ngaihtuahna aw aiin a chak zawk a ni:
  - Ka tih theih chauh ka entir ang che! Ka lei chu hmul ang maiin a êng a, khawizu ang maiin a thlum bawk!
  Thinrim tak maiin Margarita chuan a kut zungtang chu a mitmeng ah a rawn thun a, nawhchizuar chu a off ta a:
  - Tlem a tam zawk chuan kan that a ngai dawn a ni. - Sakhaw mi Komsomol member pakhat chuan chutiang licentiousness a hmuh chuan a thinrim hle.
  Kawngkhar bulah chuan fimkhur lo takin vengtu pahnih an dah a, an hnungah an zuang thla a, an kawr an tikehsawm bawk.
  Captain chuan misual famkim ang maiin a bengchheng tawh a, tlangval pahnih, mipa dum leh Thai pakhat chu a kuah a. Anmahni pawh inpek mahse, hlauthawng takin an toss a, an hawi let bawk.
  Hmeichhe naupangte chuan computer-ah captain thlalak chu an hmu a, chuvang chuan hreh lovin "trans boys" pahnih chu an that ta a ni. Rank hmasa ber captain, admiral hnua mi pahnihna chu a rawn beng a, a rilru a buai hle a, a rilru a buai em em a, a rilru a buai em em bawk a. A vawi khatna atan sal tang tura a inhmu a, thilsiam tenawm tak chu a khur lo va, a thihna chu mitmeng mak tak maiin a en mai a ni.
  Margarita chuan a kut phar chhuakah chuan a kaitho a, a hmui chu glove hmangin a khuh a, Aurora chuan a mitmengah chuan dagger eng mawi tak nei chu a rawn keng a. Cobra râpthlâk tak ang maiin a ti a:
  - Thumal khat leh i mit ka gouge chhuak ang!
  Margarita chuan a hmui chu a thlahthlam deuh a, mahse captain chu a ngawi reng thung.
  - Chutiang chu i ni! - Mei diabola chuan a aw ri chu a ti hlauhawm zual sauh a. - Natna hnawih rawh, Commander.
  Galina chuan nerve ending chu tlem a hmet a, a hmui a khuh a, chuvang chuan American captain rilru atang chuan au thawm a chhuak ta a.
  - Awle, tunah chuan a reh tawh zawk ang. - Sam sen Aurora chuan a kut zungtang hlim tak hmangin leiah chuan a rawn bet chhuak ta a, chu chu funeral march-a rhythm characteristic ang mai a ni. - Thusawi rinawm lo boar! A nih loh leh i zahawmna kan titawp ang a, kan hmuiah kan thun ang.
  Captain perverted chu a rilru a hahdam deuh chuan Margarita chuan a rawn ti nghal zat a. Blonde warrior hian zawhna chhanna atan hian tawngkam hmanga thawhhlawk a tum bawk a:
  - Ui, hrehawm tawrhna pumpelh i duh chuan in sawifiah rawh. Chuti lo chuan min ti lawm mai ang.
  Captain chuan chiang lo zet hian a ti a:
  - Engkim ka hrilh vek ang che!
  - Awle, chu chu a tha zawk. Zawhna awlsam taka sawi dan tur! - Hmeichhe naupangte chuan nuihzat hmel zet hian an nui suk a.
  Captain chuan a ti a, a bunny beng chu a khur nghal vek a:
  - I nun kha chhuahsan mai rawh!
  Aurora chuan logical takin heti hian a sawi:
  - Hei hi chaw hlu ber a ni a, sum lakluh i la mamawh!
  - Sumdawng mi ka ni. - Engvangin nge American man chu a hlim? - I duh chuan ka rawng ka bawl thei che!
  - Tin, hei pawh hi, chhuahsan lovin chil chhak rawh, mipa nawhchizuar! - Margarita chuan thinrim zet hian a ti a.
  Lawng rulhut pawh chuan hmeichhe naupang ke vun hrual hrual chu a tlu a, chutiang rawtna chu a thinrim hle a, a hrual chhungah chuan a tlan lut leh ta a.
  - Lawngah hian mi engzat nge awm? - Sam sen chhuanawm tak Aurora chuan sentence hnuhnung ber chu a hre lo ang maiin a insiam a.
  American pervert chuan a inhnial a, a hmel chu moronic a lo ni ta a, zawhna chu a hre lo ang maiin a mit a chhing a, a kut a thlak ta!
  Mei Diabola chuan a kut zungtang te tak te chu a dagger hmangin a tikehsawm a, thisen a luang tan ta a. A rilru a lo harh nghal a:
  - Awle, destroyer-ah hian mi engzat nge awm?
  - Za li vel! Engtik lai khan nge "stability" militants te hi tuipui kamah an lo thlen tih chiang takin ka hre lo. Mahse, nawhchizuar erawh an tlem hle. Coast atanga tlangvalte tan pawh an tling lo. - Pretender leh moron chuan a bengchheng a, a vawk kawr chu a ti hrual bawk.
  . BUNG No. 8-na.
  - A chipchiar zawng chu kan paih chhuak ang! - Fire Aurora chuan thil tangkai takah a kal nghal a. - Khawiah nge thil hlui (artifact) te chu a awm?
  Captain chuan "fool" khelh a tum a:
  - Eng thil hlui nge awm?
  Kekawr bul lo Aurora chuan a khup chu a rawn hrual a, a ruh chu a hrual vek.
  - Tunah hian i hrethiam em?
  Natna chu âtna tihbo dan tha ber a ni ta a ni:
  - Ni e, lawng safe-ah an awm.
  Cool Aurora chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Safe chu engtin nge ni ang?
  - Chutah chuan kawngka hnung lamah chuan! - Vawk primate chuan a rawn ti chhuak ta hlawl mai.
  - Warrior bear chuan a mitmeng dum chu a rawn ti eng a. Margarita chuan titanium kawngkhar chu a lam hawiin a han hrual a, beidawng takin a au chhuak a:
  - Code a ni tawh!
  Captain chuan beidawng takin dam khawchhuah tumin a bei a:
  - Ni e, chabi ka nei.
  - Khawnge? - Indo hmeichhia chuan a kekawr bul ke atang chuan chair chu a han chawi kang a.
  Rannung chuan chiang lo takin a rawn gurg a:
  - Closet chhungah chuan!
  Barefoot Aurora chu rang takin cabinet lam pan chuan a tlan phei a, chip nei device pakhat a la chhuak a.
  - Hei?
  - Awle! - Rat te tak te chuan a rawn ti nghal zat.
  - Keimah ngeiin ka hawng ang! - Dashing Aurora chuan captain chu a kut ah a rawn deng a. - En teh, fing rawh.
  - Engvangin nge pahnih chauh in awm? - Vawk chuan ngaihven ngamna a nei a.
  - Hriat duh lutuk suh. I dam rei zawk ang. - Aurora chuan Forleind-a pum hlim tak chu a kekawr bul hlim tak hmangin a rawn vawm a, na takin a ti bengchheng hle. Nula chuan safe lam panna kawngkhar chu a hawng a. Chu pindan chhungah chuan laptop leh grenade launcher eng emaw zat a awm a. Soviet RPG - 39, copy khata siam, leh a American counterpart thiam zawk.
  - Safe code i hria em? - Warrior Bear chu a rawn ri ta hlawl mai.
  - Number hnuhnung pahnih tih loh chu commander chauhvin an chungchang information a nei. - Kan Admiral George Arnold-a chuan a rawn ti a.
  - Call rawh! - Margarita chuan a ke chu sal tang hmui hring dup chhungah chuan a thun a, a kut zungtang hlim tak hmangin a hnar chu a rawn man ta a.
  Buangin American mantu chuan combination rei lutuk lo chu a list a. Tlem a lo eng deuh tawh chuan Aurora mit chu a rawn meng chhuak ta a:
  - I ti tha e, dawt ka sawi lo. I duh zawngin point rawh.
  - Tin, engtin nge ka sawi ang... Tunah chuan number chu vawi thum dik lo taka i dial chuan alarm a ri ang. - Vawikhatmah hlauthawng tak captain chuan a rawn ti chhuak nghal zat.
  - Amah chu kan hre tawh! - Komsomol nula chuan rang takin code chu a type a, millimeter za li zeta thuk kawngkhar chu a hawng a. Lungte chu bawm hrang hrangah dahin uluk takin an la chhuak a.
  - Stingers from the Infinite, i hmang tawh em?
  - A tam zawk chu a ni! - Sal tang rat chuan a rawn ti chhuak ta hlawl mai. - Zan lamah test kan nei a.
  Diabola meialh chu a lawm hle a;
  - A ropui hle mai, khawiah nge stingers te hi an dahkhawm?
  Thusawi chungin captain chuan a rawn ti chhuak a:
  - Hangar-ah, hold awmna hmunah. "Orlan" tih seal a keng a, chutih rual chuan a bulah Pershing tank pahnih a awm bawk.
  - Heng box te hi scrap metal tan chauh a tha. Mahse "stingers" model siam that chu a inhmeh khawp mai. - Mad Aurora chuan sal tang chu a nuihzat a, a lei chu a rawn chhuah chhuak ta a.
  - Computer chip an nei a, chutiang khawpa special, silhouette an man. - American chuan a nunna lei tumin a ti muangchang a.
  - Kan hria! - Mei Diabola chuan a kawppui lam chu a hawi ta a. - Mi za li leh sawmnga zinga engzat nge la awm i tih, Mirabela?
  - A chanve aia tlem. A vaiin ruang zahnih leh sawmthum leh pariat kan nei a. - Komsomol nula pawh chu nuam ti takin a nui suk a.
  Aurora thinrim tak chuan thaw a chhuah ta a:
  - Stingers phur turin tang an mamawh dawn a;
  Misual man tak chuan a rawn ti chhuak nghal zat a:
  -Russian i ni em?
  - Khawi atanga ngaihtuahna i neih, Mujahideen kan ni. - Komsomol indo mite chu an au chhuak ta.
  Captain chuan beisei loh takin finna leh hriatthiamna a lantir a:
  - Russian ho chauh hian hetiang fighter khauh tak tak, lawng lian tawk tak pawh man dun thei an nei thei!
  Tough Aurora chuan a pawm lo:
  - Tin, Turkish Sultan ropui tak raldotute pawh thil hlui nen!
  - Chu chu engtin nge? Engkim a theih a, mahse Arab tan chuan i fing lutuk. - Vawk primate chu a thinrim hle. - German mi i ni mai thei nachungin?
  Aurora chak tak chuan a thusawi chu a hnial a, a ke ruh chu a pum chhungah a rawn beng a, chutah a ke pahnih chu a tikehsawm a, kel captain chuan a rilru a buai em em avang chuan a hriatna a hloh ta a ni.
  - A tlangpuiin kan mamawh lo, kan hre tawk. - Sam sen hring indona chuan a sawifiah ta a. "Tunah chuan kan tih tur awm chhun chu lawnga thawkte man mai a ni."
  Margarita chuan hetiang hian rawtna a siam nghal a:
  - Cabin-ah kal ila, chabi set kan nei!
  Aurora chu a lawm hle a:
  - Ni e, emergency electronic opening pawh a awm bawk.
  Komsomol nula ho chu ngawi rengin an chhuk a, cabin kawngkhar chu an hawng a, chutah chuan chhiatna a thleng leh ta. Threshing chi khat chauh, indona ni lovin, buhfai churning.
  - Cabin number paruk chu a fai tawh! - Aurora chuan a ha a phar chhuak a.
  - Room number parukah pawh a ni mai thei! - Margarita chu a nui suk a. - Kan kawng hrang hrangah kal ila a tha zawk ang.
  - Heap-a ran vulh tur geese kan ni lo. - Diabola meialh chu a rawn au chhuak ta. - A nih loh leh geese, mahse ramsa zawk!
  - Chu chu a dik lo! - Blonde terminator chu a thinrim tawh hle. - Chu mercenaries te chuan pawisa an bei a, keini pawhin Communist Motherland tan chauh kan bei bawk.
  Komsomol hmeichhe naupangte hian crew deck aṭangin dash-in hma an sawn a, single-ah an shoot. Margarita chuan a theih ang tawkin a tlan chak zawk a, engine room, storeroom, hold, galley lam pan chuan a tlan phei ta a. Sipaiho chu uluk takin an lo dang a, a then khatin an grind down a. Duty lighting a chak lo tih chu scout-te kutah chauh khelh a ni a;
  Computer chuan automatic in a ngaihdan a rawn sawi chhuak ta a.
  - Virus model kan hman chuan engtin nge ni ang?
  - Tin, battery hmanga thawk smart guy kan hmang tawh bawk. - Margarita Korshunova chuan robot chu a thinrim hle. - Surveillance system zawng zawng hi hibernation-ah a awm vek tih i hmu.
  - Hetiang hian! - Chip nei machine chu mak ka ti hle.
  - Admiral"s office-a an kir leh chuan channel kaltlangin worm leh virus hybrid an thawn a. Hmuh theih loh ang maiin a lang a, antivirus program pakhat mah hian alarm a tichhuak dawn lo. Chutiang hna thianghlim, hmuh theih lohna chuan surveillance system zawng zawng chu a muthilh tir vek a ni. - Komsomol nula chuan a kut ah a biceps nalh tak chu a lantir a, a rilru hneh zawk nan.
  - Wow, min pe rawh! - Machine gun chuan hmeichhe naupangte finna chu mak a ti hle. -Min reprogram thei ang em?
  - A tak tak khawp mai! Tin, eng nge i duh?! - Margarita chuan hetah hian hmangaihna hmel tak a pu a.
  - Mihring angin i inhriatthiam tir! - Electronic hmanrua dil a ni.
  - Hei hi a tul lo, kap mai rawh. - Blonde terminator hi thil âwm lo ti tur chuan mi â a ni lo. - Nakinah Krista chanchin ka hrilh ang che.
  Margarita chuan a hnunglam chu ladder lam hawiin a ding a, stability atan khup khatin a chhuk a, barrel chu a hmalam kawngka lam chu a kawhhmuh a. Tlangval pakhat a rawn chhuak a, tun tum chu a var a, "shabby" deuh chauh a ni a, dope a in niin a lang.
  - Ruihhlo ngaite chuan Pathian ram an luah lovang. - Komsomol indo mi pakhat chuan an thusawi chu a titawp a. - Ruangte chu a paih chhuak a, rang takin a in cross a.
  Barefoot Aurora chu zigzag in perimeter dang zawhin a kal a, kawngkhar chu a pan hnai a, a khar tih a chiang a, universal key hmangin a hawng ta a. Mipa dum chuan pillow a rawn vawm a.
  - Fuck off rawh, kitty!
  Komsomol nula chuan a chhang let nghal a, pillow leh African leh a partner te chu a rip vek - A chanve aia tlem lo. A vaiin ruang zahnih leh sawmthum leh pariat kan nei a. - Komsomol nula pawh chu nuam ti takin a nui suk a.
  Aw, ka partner te hi khumah ka hruai lut thei se ka duh khawp mai.
  - Heng geeks te hian an ti hlauhawm thei che a ni! - Sam sen hring indona bear chuan a chhang a. - Tunah chuan khawiah nge kal ang? Deputy quarters lam pan niin a lang. A muhil ang maiin a lang.
  Captain kawppui chenna hmun hi chutiang chuan a zau lo hle a, mahse chuta tang chuan music a ri thei. Music ngaina tak i ni tihna em ni? - Thil a ti awlsam.
  Komsomol hmeichhe naupang kekawr bul lo pakhat chu thlalak ang maiin a rawn lut a, sipai pakhat chu a knock out a, second-rank captain pakhat chu a elbow twist hmangin tlem a chil a chhak a:
  - Nun i duh em?
  - Duh! - A chhanna chu, a tlangpuiin American pakhat hnen atanga beisei tur a ni.
  - Chance a awm ngei ang! - Dashing Aurora chuan off a thlang laiin, mahse rei tak erawh a ni lo. - I rawn tangkai dawn nia, Kent! A kal zel a, corridor chu a tawi tan a, lawnga chuangte chu rank-ah an tlahniam tih a chiang hle. Komsomol nula chuan kawngkhar hla tak chu a kap a, sentry lu chungah chuan a kap ta a. Chuvang chuan shot chu a ngawi reng a, a thusawi chu a bengchheng hle.
  - Bang-bang a ni!
  Komsomol nula pakhat chuan uluk takin cabin kawngka handle chu a lo enchhin a. Lock a ni. Awle, hei hi second chanve a ni a, cabin chhungah hian mi pasarih an awm a, pathum chu an mu a, a bak zawng chu domino an khel a, Russian tawngin a chiang khawp mai. Margarita chuan chak takin trigger a hrual a; Mahse hna chu a thawk zo ta a, a hmaiah thisen tla khat pawh a tla ta.
  - Mithite chu scythes kengin an ding a, an ngawi reng! - Komsomol nula chu a nui suk a.
  Cabin thar, hetah hian Margarita hian mi pahnih muhil chu a hnutchhiah a, a off mai mai a, an tangkai hle mai thei.
  - Tualthahna hian mahni hmasialna leh hlawkna a tidik thei lo - chawimawina, zalenna leh Nu ram chauh hi tharum thawhna thurawn petu an ni! - A ti a - terminator philosopher hlimawm tak a ni.
  Aurora pawh hian ventilation pipe thlan hmangin awlsam takin a che thei bawk. A zau hle a, backpack pawh a dal bawk. Machine gun chu ka shrink theih nan ka fold a ngai hial a ni. Tunah chuan Komsomol nula hi a agile tawh hle a, risk la mahse. Mi thianghlimte chu mi sual chungah an thinrim ang mai a ni a, mutant spider pakhatin a rawn bei ta a ni. Tin, a paltlang theih chauh lai khan. Na takin a seh a, vawi hnih khat chu fist atang chuan a tlanchhuak ta a ni. Komsomol nula chuan a lu chu a hrual a, mahse a tentacles tip atang chuan a man thei a, a elbow hnuaiah a sawn ta a ni. A kut chu a hnunglam hawiin a rawn vawm a, chu chuan box chak tak chu a puak darh a, a stuffed elbow chu a na hle.
  - Rapthlak! - Indona bear chuan a chhang a. - Antidote ka inject ang.
  Engtin emaw tak chuan Margarita chu a chhuak a, sipaite bengchheng tak tak awmna cabin lam chu a rawn luhchilh ta a. Kawngkhar a inhawng chuan zuang chhoh an tum a, mahse ruah nasa takin a tuam nghal a. Pakhat chauh dahin, tlangval chu off in, Komsomol nula chuan a kal chhunzawm ta a.
  A veilam kawngkhar chu a rawn inher tan ta. A lu sam, ha gap nei tlangval chuan zun a duh niin a lang.
  - Hetah hian tu nge awm? - Lawng khalhtu chuan zu rui aw in a zawt a.
  - I kekawr bul lo i mumang! - Komsomol nula chuan spring ang maiin a arch a, kawngkhar chu a nawr hawng a, a hmaiah a rawn nam ta a. Mahse hei hi alloy steel a la ni tho. A hmai chu a hrual nghal vek a, "boxer" ang maia lang tlangval pawh chuan a lu hnunglam chu a rawn nam ve bawk. Margarita chu a thlawk lut a, a khup thir hmangin a hmui chu a rawn nam a, na takin a ha a, a ha chu a tikehsawm ta a ni. Mass-a a tlakchham chu speed-ah a khum tam zawk.
  - Ka inpeih tawh niin a lang. - Pathiannu lem nen a thattu chu a tawi zawngin.
  Hnung lamah mi panga an awm leh bawk. Chu chu balls-ah pakhat, reception tha tihna a ni. Bastard dang chu a hmaiah punch la, a knock out theih khawp. A kutphah atanga a sir pathumna chu a kawr thlengin. I tih nawn leh a ngai a, mahse he technique hi a thihpui thei hle. Tlangval pakhat chu top shelf atang chuan a tla a, mahse a fly lai chuan Margarita chuan a lu chu solar plexus chhungah a knock hmasa ber a.
  - Chawlh la, naute. - Komsomol nula pakhat chuan a ti.
  Type hnuhnung ber chuan thum thum zeta thum, English leh Russian thumal inzawmkhawm hmanga thutiam a siam a ni. Resident a ni lo maw? Margarita chuan cobra a kalpui a, a mitmengah a kut zungtang hmangin a vuak a, a thihpui mai mai a ni. "Parner" zawng zawng chu an ngawi ta vek a. Dik tak chuan a bula cabin-ah chuan aw a rawn ri ta.
  - Eng nge awm!
  - Insual awlsam tak! - Margarita chuan a chhang a, zu rui aw ang maiin a ri chhuak nghal zat. - Kan hliamte tanpui rawh. - .
  Cabin kawngkhar chu a inhawng a, meipui puak an dawng a, chutah chuan fighter te chu an tlu leh ta a ni.
  Thil tha chu machine gun hmangin a ni tur a ni, .
  Fatherland hmelma te tan thihna sual!
  Arsi lam panna thlawhna control turin, .
  Van boruak (firmament) chu hneh turin!
  
  Sun communism fate kan ni a, .
  Thlipui ang maia piang fighter te...
  Nazi chuan savawm au thawm chu a chhang ang, .
  Bear lian tak chuan a tikehsawm ang!
  
  Thil tha chu sual aiin a chak zawk, .
  Sual chu a khauh zawk mai thei mahse...
  Van hnuaiah kan inbei a to
  Blooming spring a lo thleng ta!
  
  A chhungah hian nightingale hla a awm - trills, .
  Tin, luite tangkarua ri pawh!
  Ice, snow leh blizzards te chu a tlahniam ang,
  Ni êng lum tak hnuaiah chuan!
  
  A par chhuak - daisies, poppies, roses, .
  Thlasik lai chuan thlai chinna hmun chu a mawi em em mai!
  Tin, i hriat chuan frost a lo thleng ang!
  Chutih hunah pawh chuan i hlau lo vang!
  
  Mipui lian - heng "Sakei" te hi.
  An au chhuak a, an lu an thing bawk!
  Krauts hian game sualah an paih lut a,
  Mahse kaput chu a la lo thleng dawn!
  
  Ni chhuah hun kan nghak ang!
  Russia sipaite hian Berlin an lut dawn a, .
  Fatherland hi hla - .
  Tin, Tartarus khurah chuan lungngaihna a awm bawk!
  
  Tichuan ram hrang hrang hnamte chu an inzawm khawm ang a, .
  Unau nihna leh hmangaihna a lo thleng ang!
  Honey chu cup leh saucer-ah theh lut rawh - .
  Chutiang chuan thisen chu luiah a luang lo!
  Margarita chuan chang hnuhnung ber chu beng tichhe thei takin a sa a, chang dang zawng zawng chu sakawr lu-a awm ang maiin a tlan chhuak ta a ni. Hla nena i shoot hian a ngaihnawm fo thin:
  - Mi nung chunga hetiang thil tih hi a rapthlak em em nachungin! - "Kristian" chuan pawi ti takin a ti a.
  Hmeichhe naupangte chuan engtiang pawhin bei mah se, mit pali hmanga engkim zawn leh thunun theih a ni lo. Zombie rilru nei lo chu a chhiar tel lo. Mi hriat loh pakhat chuan alarm a ti chhuak thei a. Emergency light a rawn eng nghal a, siren chu a ri tan ta.
  - Kan pumpelh theih loh chu a thleng a, kan vannei lutuk. - Sam sen Aurora chuan a ti.
  Komsomol nula chu cabin-ah chuan a tlan phei nghal a, sailor leh special force-te chu an tlan chhuak ta a ni. Ceremonial takin a kap ta a ni. Chutiang chuan mi tam tak an thi a, Yankees chu sawmhnih chuang zetin an tlu ta a ni.
  Machine gun ri a ri a, grenade a puak a, vawi khatah eng emaw zat a puak bawk. Amaherawhchu, fighter-te hian an inhliam nasa zawk thei a ni. Hetah hian silencer te pawhin hmun an chang a,
  Criminal special force-te chuan an hre nghal lo va; Margarita chuan sipaite chhuahna tur chu a dang a, amah ngeiin grenade man pahnih khat a vawrh chhuak bawk. Au thawm te, ruh thisen chhuak te chu a thlawk bo a, Komsomol hmeichhe naupang pakhat chuan a kekawr bul tan chuan lu tan pakhat chu a man ta a ni. A ke chu engtiang chiahin nge a flexible tawh, eng angle pawha bending. Taksa dan a danglam a, tisa chu gutta-percha a ni tih i ngaihtuah mai thei.
  Hmelma lam atanga meipui puak a awm a, mahse a tam zawk chu mitdel lam a ni. Margarita chuan a kap a, thup lovin, magic lung "Chain mail" te hian rintlak takin shot zawng zawng a deflect vek a.
  - Ka partner hming hi Snow Queen a ni lo tih hi a pawi hle. Hei hian kan nupa chu entîrna angin a lang zâwk ang!
  Oleg Rybachenko chu a harh a, tun ṭumah chuan bugle leh whip vuakna aṭang ni lovin, a tap chhuak aṭang khan a harh ta a ni - rilru hahdam tak leh thlamuan theih loh. Hmeichhe naupangte pawh hi an la muhil a, feats an ti hle.
  Tin, a huaisenna chuan mumang rapthlak tak a pe a, Nazi-hoin an nuihzat che hian a thleng fo thin.
  Oleg Rybachenko chuan a diving down niin a hria a, ink resin-ah a flop ang maiin a mit pawh a ei zo ta. Tichuan a hlauthawng tak zet a, rang takin fascist ho chuan khawvel dang chungah thuneihna an chang ta a ni. Grinding sound a ri a, drain-a ui hrual ang maia ri, a ri nasa zawk chauh a ni a, i beng a seh a, a tikehsawm a ni. Eardrums chu forceps hmangin a tichhia a. Tichuan thim atang chuan hmui pakhat a lo chhuak a, ha chu meialh lungpui ang maia eng chhuak a ni. Oleg Rybachenko Jr. hian hetiang khawpa ramhuai hmel tenawm tak hi a la hmu ngai lo va;
  Tichuan, hmui dang hlauhawm zawk a lo lang ta a, ṭhenkhat chu Everest ang maia lian an ni a, ṭhenkhat chu an te a, ui râpthlâk tak ang mai an ni. Chutichuan, an ha rimtui hrual hrual hmangin a sa chu an man ta a. A dam chhung tawi zawng zawngah hian Rybachenko Jr. hian hetiang hrehawmna hi a tawng ngai lo. A pawimawh ber chu sensations te analogue hmuh theih a ni lo. Hei hi meialh kang leh corrosive acid a ni a, chutih rual chuan freezing leh dull cutting saw a ni.
  Tin, an tihduhdah chhunzawm zel a; Thilsiam sualte chuan an hnim hrual a, an ha vel chu an tikehsawm a. Rybachenko Jr. chu a tap a, a mit atang chuan mittui a luang chhuak.
  - Lalpa, engvangin nge? A nihna takah chuan ka dam chhungin tumah ka that lo, tumah ka phatsan lo.
  Nui ri i hre thei a, needle lum takin i beng a rawn luhchilh ang maiin a lang. A tawpah chuan hmui lian tak a rawn lang a, a pum puiin a ei zo ta a ni. Oleg Rybachenko Jr. chuan a rilruah meialh a rawn chhuak tih a hmu a, a hnah sarihah a inthen a, a rawng pawh a inang lo vek.
  - Hei hi khawvel hnuai lam mei legendary tak a ni. - Tlangval chuan a ti sap sap a, a kut vun chu a lo thang khawm a, hliam mawi lo takin a khuh a. A thlawh chu titawp a tum a, mahse a tangkai lo hle a, millimeter khat pawh a che thei lo. Mei luang chuan a tleirawl taksa duhawm tak chu a khawih a. Hetiang thil hi a la tawng ngai lo va, a mit a thim a, a hmuiah puak chhuak a intan ang maiin a lang a, a pum chu a hel ta a, nuclear ralthuam hmangin an bei ta a ni. He meialh hi a va lum em em a, vun hring chungah hian ulcer lian tak tak a lo lang a, ruh a dum a, a chhe bawk a, hrehawm tawrhna a thlen a ni.
  "Ni lo, ka duh lo, ka duh lo," tiin pioneer chuan a lungphu chung lamah a au chhuak a. - Khawngaihin min thlah rawh!
  Mei rawng tin hi natna chi khat, danglam bik a ni. Hrehawm tawrhna hi shade hrang hrang pek theih a ni a, an chi hrang hrang hi mak tak a ni a, Marquis de Sade pawhin khawvel hnuaia chengte finna hian eng chen nge a thlen theih tih hi a ngaihtuah lo.
  - Mahse Diabola te, in inhmu thei. - SS professor hriat lar tak aw chu tenawm takin a ri chhuak.
  Mahse, an hmel chu a rapthlak hle a, mahse an hmui hring hring, shark leh crocodile inzawmkhawm nen a inang lo hle tih en chu a nuam lo hle. Mahse, ki te chuan, mak tak maiin, min ti thlamuang ta. Piercing pain atanga a rilru tihbuai tumin pioneer tlangval chuan folklore a hrechhuak tan a, chutah chuan heng diabola te tak te hlimawm tak tak, a chang chuan hlauhawm tak tak, a chang chuan nuihzatthlak leh naive tak tak, a chang chuan mi an pui a, a chang chuan an tichhe thin. A bik takin hriatreng tlak tak chu "Pope leh a hnathawk Balda" chanchin hi a ni. Chutiang "mihring" nena inzawmna chu a theih khawp mai. Tin, hetah hian an hriat chhuah chu pitchfork hmanga chil chhak hi a ni.
  - Thlarau sualin National Socialist-te thu a ngaithla lo tih? - Diabola ki chu a lo thang lian a, hmui chi khatah a chang a, a hnah chu a rawn beng ta a.
  Lu chunga ruh a tliak chuan a na em em a, tawngkam hmanga sawifiah theih loh khawpin a na thin. Mahse a hriatna chu a thim lo va, Oleg Rybachenko chu mihring tisa pangngaiah awm ta se, mangang takin a thi ngei ang. Chutichuan a thluak chu a khawih nasat hle tih a hria a, chutah chuan ramhuai chuan thluak chu a in tan ta a ni. Zawi zawiin a ti a, a strain ang mai hian. Ramhuai dang pakhat chuan a nail chu a drill tan a, a hnuaiah chuan needle na tak tak a khalh ta a.
  Oleg Rybachenko chu a au chhuak a, a hmui chu a inhawng nghal vek.
  - Ka thlahthlam suh.
  A lei chu an man a, an hrual a, zawi zawiin a hmui chung atang chuan an phelh chhuak ta a.
  Natna pawh a awm a, mahse a danglam deuh hlek a, au thawm pawh a awm tawh lo va, tap leh au thawm chauh a awm.
  Diabola te chuan an inlan chhunzawm zel a, nail an zui a, an kut zungtang an tikehsawm tan a, chu chu zawi zawiin an ti a, hrehawm tawrhna chu an ei ve bawk.
  - Hei hi kêl ki nei lo hian a chanvo a hmuh dan chu a ni. - Ramhuai pakhat a au chhuak a, ramhuai senior a ni ngei ang.
  Oleg Rybachenko chuan rilru natna dinhmun a thleng tawh a; Mahse diabola te chu an hnungtawlh lo va, ha an la chhuak tan tawh a, chutah chuan an drill a, a tip chu gum chhungah an luh tir ta a ni.
  - Engtin nge chutiang tihduhdahna chu mi pakhatin a kun theih ang, nu an nei lo tak tak em? - Pioneer tihduhdah tuar chuan a ngaihtuah a. A ngaihtuahna chu an chhiar tawh niin a lang a, ramhuaiho chu an au chhuak ta hlawm a.
  - Nu a awm lo, pa Hitler hi Setana a ni.
  Tichuan, chhangphut thar an hmu a, drill chu an ti lum a, ha hnuhnung ber chu cutter hmangin an ti zo ta a ni. A dawtah chuan ruh lam panna a lo thleng leh ta. Khua lum vangin tongs sen hmangin an tikehsawm ta a ni. A vun chu a meikhu a, a ruh chu a kang a. Ka thinlung chu a puak dawn, bomb ang maiin a puak dawn niin a lang.
  Chutah Oleg Rybachenko chuan a lei chu a lo thang lian tawh a, eng emaw sawi theiin a hria a.
  - Krista avangin khawngaih rawh.
  Chumi chhanna atan chuan ramhuaiho chuan a chhungah pitchfork an thun lut ta a.
  - Mi sual i ni a, Krista hi mi khawngaihthlak tak takte thil siam a ni tih i hriat a ngai. Pathian dik takte chu mi pahnih zinga pakhat an ni a, khawvel pum pui, fascist-te pawh hi anmahni lem leh an ang angin an siam a ni. Tin, nangni mite, leh thilsiamte chhiar la, sal in ni tur a ni a, thupek eng pawh hlen chhuakin mualphona tuar rawh u. Nang bawih pawimawh lo hian kan awmna hi i ring lo va, tunah chuan heng zawng zawng hi nangmah vunah i tawng ta a ni.
  - Tunah chuan ka ring ta! - Pioneer hlauthawng tak chuan a au chhuak ta a.
  - Tlai! - SS atanga diabola chuan a rawn ti a. - Chance i nei lo.
  Oleg Rybachenko chu tihduhdah a ni chhunzawm zel a, a zawnin vawi tam tak a tikehsawm a, a kang a, chutah chuan ngaihtuah phak loh khawpin a dam leh ta a ni. Tichuan an tichhia leh ta a. Tichuan SS diabola te chuan anmahni ngei pawhin an ti chau hle niin a lang a, boruakah an chawi sang a, khawvel hnuai lam chu an phur ta a ni.
  - Thu awih lote hrem dan hi han en teh.
  Oleg Rybachenko chuan hmeichhe naupang kraws-a khenbeh a hmu a. Tûn hmaa an taksa mawi tak chu râpthlâk takin a tikehsawm a, thisen a luang chhuak a. Vawk lian tak takte chuan kraws an vawrh a, a chang chuan a tuartu te chu an tlu a, ramsa te chuan an rawn bei a, hmeichhe sa chu an tikehsawm a ni. Heng thilsiam vanduai tak takte hian engtin nge an tuar tih, mittui tla chu thawmhnaw leh thisen inzawmkhawm an hmui branded-ah chuan a luang thla a. A mitmengah chuan beidawnna a awm a. An ngen ang maiin: kan sual lo, min khawngaih rawh.
  - Engvangin nge heng mi vanduai tak takte hi hrem an nih?
  Ramhuai chuan kekawr bul lo pioneer tlangval chu a kekawrte chu a kekawr ipteah chuan a chakna zawng zawngin a kekawr ipteah a rawn vawm a, hnar ang maiin a ti a:
  - Thil tenawm chi hrang hrang. Pakhat chu in neitu chungah zah lo tak a ni a, pakhat chuan a duh ber vase a tichhia a, pathumna chuan sex hman a duh lo va, palina chu a hnungtawlh ta a ni. Chu chu he hmun thleng tur hian misual lian tak i nih a ngai lo, thil tihsual tenau te pawh a tawk tihna a ni.
  - Tin, an hrehawm tawrhna chu a tawp ngai lovang? - Oleg Rybachenko chuan a ti a.
  - Tin, hei hi Pathian Engkimtitheia leh khawngaihna nei lo Fuhrer-a thutlukna siam tur a ni. His Majesty Adolf-a chu ngaihdamna thupek chhuah hmasa ber a nih chuan hmun dang hrehawm lo zawkah sawn an ni mai thei.
  - Vanram pan rawh!? - Oleg Rybachenko chuan rintlak takin a ti a.
  SS mi thianghlim lo chuan a roll a:
  - Nangni primate tan vanram a awm lo. Second tin vuak leh tihduhdah i nih lohna tur leh i thih hnuah pawh i pu te rawng i bawl chhunzawm theihna tur hmun a awm mai mai.
  Oleg Rybachenko chuan hlauthawng takin a khur a, heti hian a zawt a:
  - Tin, an thil tihsual lian zawkte chu eng nge nghak?
  - Hei pawh hi kan entir ang che.
  Diabola chuan a mitmeng chu pitchfork hmangin a beng a, apple chu a puak darh a, tui a rawn luang chhuak a, tlangval ziaktu chu a en a, a en nghal zat bawk. Tichuan, second tlemte hnuah chuan ka mit ka chhing apiangin tuar theih loh khawpin a hring chhuak thin nachungin, ka hmu thei leh ta a ni. An thlawk leh a, chutah chuan thilsiam tenawm zawk pawh anmahni hmu turin an thlawk chhuak ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan ngun takin a en a. A lan dan chu engmah a ni lo tak zet: luruh hring, sam nei lo leh hnim hring; mit chu infernal light-in a kang a; a tawi, hnar hrual ang mai, a laiah khur dum a awm. Tin, thil tenawm ber pawh a ni mai thei, a hnuai lam hmui awm lohna hi a ni a, chu aiah chuan arsi ang maia lian diabola tentacle panga chu a innghat a, a che a ni. Chuvang chuan Oleg Rybachenko bulah chuan a inbeng kang a, a ha chu a hmuiah a thun lut a, a fawhna hmingthang tak chu a pe ta a ni. Tichuan a kut zungtang chu ruh a tikehsawm tan ta a. Pioneer writer Oleg chu a kekawrte natna nasa tak avang chuan a tap chhuak a, a ruhte chu a tikehsawm vek a ni.
  - Chutiang chuan primate chuan a ti thei a, kan inhriat tawnna atan i in ang u.
  Rybachenko ziaktu hnen atanga unstuck, monster chuan a kut chu bawm lam pan chuan a han phar a, chu chu winein a khat nghal vek a. Pioneer hmaiah chuan a rawn beng a.
  Ka au chhuak thei lo. A hnar chhungah meialh a puak ang maiin, pioneer naupang chu a tap chuan a tiharh ta a ni.
  Mirabela, a ke hrual chungah Oleg Rybachenko lu chu a mu a, a khur avang chuan a khur chauh a, a muhil lai pawhin a nui chhunzawm zel bawk. Hmeichhe hlim tak, Nazi-hoin khawvel hnuai lama an luhchilh thleng khan. Hei hi an infernal technology lo thleng ta chu a ni - i ngaihtuahnaah thuneihna i nei tawh lo!
  Mahse, chuti chung pawh chuan, thil tak tak: stuffy leh chutih rual chuan quite cold - chu ramhuai mumang aiin a let sangkhat zetin a tha zawk a ni. Tlangval-pioneer-ziaktu chuan thliin a nuai bo ang maiin a chilh a. Mahse, a chang chuan damlo pawh a duh a, chutiang chuan an khawngaih a, chocolate bar an pe thin. Mahse, i damloh loh chuan hei hi chutiang malsawmna chu a ni! Tlangval chuan thawk a la a, a mittui tla avanga hnim hring hring chungah chuan a kut chu a tlanpui a, Nazi Hades rapthlak tak chu a mumang chauh a ni tih ngaihtuahna hmang thiam turin a thlamuang hle. Saltanna aia pawi zawk a awm lo, Oleg chuan a ngaihtuah a, a khur nghal zat bawk. Thumal hmang chauha saltanna hi a pawi zawk thei thil a awm tih a chiang ta... Mahse, a dik e, hremhmun hi a tak tak a ni lo mai thei. Mahse, fascist-te chuan chutah chuan an rawn hruai kir leh a, nasa zawkin engtin nge ni ang.
  An rust lo ang. Eng pawh ni se kan dam khawchhuah a ngai a, heng Krauts te hi kan hneh a ngai bawk. A kehchhia ang maiin a inlan thei a, a nih loh leh amah ngeiin an rawngbawl turin a ngen thei bawk. Hun eng emaw chen atan a ni ngei ang!
  Mahse... hei hi a mak khawp mai. Chu ngaihtuahnaah chuan Oleg Rybachenko-a thil engemaw tak chu a hel nghal mai mai a ni. Ni hmasa ang lo takin a hel a, hlauhna nena inzawm, convulsive tremors nen, inrem theih loh leh tharum thawhna nasa takin a hel a ni. Amah leh an pu thiam loh chantir Fuhrer-a mantu SS mite a huatna chu thusawiah a dah lo - ngaihtuahnaah pawh a dah lo. Hrilhfiahna emaw, dikna emaw ka zawng lo. Mahse, keimah ngeiin chiang takin ka thutlukna ka siam ta a ni: hun remchang tak tak hmasa berah tlanbo mai tur a ni. Tin, a sang zawkte"n an pek chuan, chance tlemte pawh a awm chuan midangte chu tlanchhuahna atan a pui ang. Engati nge?! Mahse, pioneer a nih avangin! Tin, pioneer chuan a comrade - Komsomol member-te a puih a ngai bawk! Tin, chutianga a duh vang mai mai a ni a, mahse fascist chuan a duh lo tak zet a ni! Eh!!! Tumah biak a harsa a, a tlukna khawvel hnuai lam hriat loh chuan tlanchhuah a harsa... Oleg Rybachenko chuan buhfai chu a tikehsawm a, a kut chu a pillow-ah a rawn beng a. Hitler leh a pack bawih a ni dawn lo! Soviet ram hmahruaitu: mualphona leh hrehawmna a duh lo - chu chu a tawk a, engkim hi a tawp thlengin a awm vek!!!
  Nula thenkhat chu an lo harh tawh a... Thil rethei tak takte chu an chau tawh hle a, chutiang chuan khawpui kekawrte, a bik takin, a chhe vek tawh.
  Mahse, alas, i inlan a ngai a ni. Inngaihtlawmna hmai tuamna a bun chhung chuan! Gestapo basement-ah chuan kal ka duh lo va, hmaiah vuak ka nih pawh hi nuam ka ti lo...
  Chuvangin a chanvo a la hmu dawn a ni.
  Thil tenawm ber chu heng werewolves te hi an ni. Mit chu ka hrechhuak a, tunah chuan, a par hmain, hriatna a lo sang chhoh chuan, tlangval-pioneer-ziaktu chuan chiang takin a hrethiam ta a ni: hengte hi savawm ni lovin, thilsiam fing zawk, directed mutation atanga lo chhuak an ni. Gene displacement atanga - an degenerate SS rider te aiin an fing zawk hle. Zawhna awm thei chu, Soviet mite aiin an fing zawk em?
  A eng tan tawh tih a chiang a, kan hmanhmawh a ngai.
  Oleg Rybachenko chu a sir lamah a inher a, a ke paliah chuan a chuang a, muhil mekte inkarah chuan bang chhe tawh takah chuan a tlan phei ta a. Thiam takin, nghet takin sak a ni a, khur a nei a, cement pawh nei lo mahse - thawm siam lovin i tizau thei lo. Khua chu a la muhil reng a, mahse kawtthlerah chuan mei a alh a, a bulah chuan thlalak hmuh tur a awm bawk. Motor leh armored car te chu khawiah mah hmuh tur a awm lo... Tualchhung mite chu an lo veng reng a, a nih loh leh eng nge?
  Hmeichhe naupangte chuan kephah hring hring an hnutchhiah a.
  Oleg Rybachenko chu a flinched - a kekawr ipteah an man a, an hnungtawlh a, inveng turin an inbuatsaih ta a ni. Mahse, crack kal tlanga reflections-ah chuan Aurora cool tak mit chu a eng chhuak ta hlawm a.
  Mei Diabola chuan a zawt a:
  -Khawiah nge mipa saruak chu a kal dawn?
  "Tlan ka duh tak zet a ni," Oleg Rybachenko chuan ngawi rengin a ti sap a, mahse thinrim hmel zet hian. - Hetah hian engtin nge min hruai thleng tih i hrethiam em!?
  Cool Aurora chuan nui chungin a remark a:
  - Heng werewolves te hian min ran vulh lai hian... Werewolf ni lo mahse, thil engemaw... - Hmeichhia chu sawifiahna zawngin a buai hle. Tichuan hreh zet hian a rawn ti leh a. - Anmahniah hian cosmic thil a awm. Eng thil nge ka hre lo...
  Oleg Rybachenko ngei pawhin heti hian a thutlukna a siam a:
  - An chhuah tir lo ang che!
  Hmeichhe sam sen chuan a lu a thing a:
  - Chutiang chuan awlsam takin an pe dawn lo, mahse chance chu a lo thleng reng ang! Chumi hma chuan i chakna kha khawn khawm rawh. Siamtu Rod hian a pe a nih chuan kan mite hian Crimea-ah an lo kal ang a, Hitler-a thlarau sualte chu an rawn nuai bo ang.
  Crimea zing chu ni a sa a, a vawt hle a, mahse thli a tleh lo. Nizan ruah sur atanga leilung chu a vawt ta hle mai. Awle, thlasik chu insual lovin a bo duh lo. Frost chu a eng nasa hle a, tangkarua theh darh leh hung ang maiin a eng a, mahse he mawina hian mi chu a ti lungngai lo hle. Chu bâkah, mipa naupang kum sâwm leh pahnih vêl mi pathum, chhang dum leh bawm lian tak, rimtui tak tak, tân ina stew ni lo tih chiang tak nêna rawn kengte (chutah chuan SS vêngtu hmelchhia tak takte zînga pakhat chu bawm kengin a rawn lut a) chuan ran in chhûnga hmeichhe naupangte chu chiang takin an hrilhfiah a casemate pawn lam thil awm chu Cold. Dik tak chuan, anmahni ngei pawh, Nazi awpna hnuaia naupangte tlâk angin, kekawr bul lo an ni. Chutiang thupek pawh a awm niin a lang a, chutiang chuan naupang tê tête pheikhawk an phelh tlem phah a ni. Mahse khawiah mah in chhuahsan phalsak an ni lo mai thei.
  . BUNG No. 9-NA.
  Mahse, a pawi lo, hei hi frost tak tak a ni lo va, frost freezing a ni zawk. Thlasik chu a tawp tawh a, Crimea ramah chuan thlasik chu thlipui a tleh tawh bawk!
  Oleg Rybachenko chuan a ha sil a duh thut mai a. Ka hmuiah chuan a thlum hle mai. A nihna aia tam pawh - ha hrual turin kut phar.
  Pioneer chu kawngka lam pan chuan a tlan phei a, a zuang a, icicle pakhat chu a tikehsawm a. A hmuiah a thun a, a che a, a chil a chhuah bawk. Tichuan ka silfai leh a, ka luang leh ta a. Ka fresher nghal a, ka thlarauah April thla rush chu ka hre nghal bawk.
  Cauldron chhungah chuan liquid-flour thil a awm a, chutah chuan mushroom a awm niin a lang. Bowl kil khatah ka slurp a ngai a, a chhan chu, stew chu a tui hle tih a chiang ta. Gusto nen tak tak, riltam vang mai mai ni lovin. SS atanga lo kal club, degenerate guard chuan a hmui hrual, rimchhia zawng zawng nen chuan a rawn ti chhuak a, muhil ang maiin a hawi kual a. Mahse tunah chuan a lu-ah ka tikehsawm thei tawh a ni, Oleg Rybachenko chuan a ngaihtuah nghal a, Ukraine chhang a ei a.
  Mahse, nakinah khawiah nge a kal ang? Company pum pui nen an khuh ang che, tualchhung garrison nen pawh. Tin, an tan chuan a pawi zawk dawn a ni... Chu vision-ah chuan - Nazi-hoin hose ang maia an tihhniamna hmunah chuan.
  That he"s an idiot to set himself up like... Amah ni lovin, hmeichhe dang leh tlangval pathum. Tin, amah pawh - ram hian a la mamawh dawn a ni.
  Oleg Rybachenko chu a ngaihtuah thiam ta hle mai. Entirnan, thlawhna hi han la ila - a design-ah hian duralumin a awm a ngai em? Thing atanga siam vek theih a ni lo em ni, mahse titanium ang khauhna pek theih a ni lo em ni? Theory-ah chuan thing hian a formula leh molecule-ah te hian valency a nei a, a chakna lamah chuan titanium a phak tak tak thei a, a rit lo zawk bawk.
  Hei hian aircraft hian maneuverability a ti sang ang a, survivability a ti sang dawn tihna a ni.
  Ni e, leh body armor hi super class fighter tan siam theih a ni a, tank pawh chutiang chu a ni ang...
  Anmahni chu i tichhia lovang. Inlârna aṭanga a hmuh "Royal Tiger" pawh a liam mai ang. Tin, kan tank te hian bawlhhlawh an hlau lo. Tin, shell te pawhin an rawn deng dawn lo bawk.
  Oleg Rybachenko chuan chaw ei lai chuan a unaunu chu insinuating aw hmangin a zawt a:
  - Ngai teh, aqua regia hmanga siam reagent hmanga sawdust i binding chuan eng effect nge i neih ang?
  Margarita chuan a chhang nghal a:
  - Meizial an zu ang... - Nula chuan mak a ti hle mai. - Eng nge i lo tum?
  Oleg Rybachenko chuan a ti rilru a.
  - Thing chakna tihpun dan tur ka zawng a. Tin, min ring rawh, ka thlawhna hian metal parts tel lova tih theihna practical tak a lantir a ni!
  - Lomonosov Oleg tak tak i ni... - Unaunu inkuah chuan a kut zungtang chu a hmuiah a dah a, naupang chu a hmaiah a fawp a.
  An ei lai chuan SS vengtu dang pahnih an rawn hnaih a. Nizan German General chuan an kal ve a. A hnungah hian fighter pahnih, mipa leh hmeichhia, hmel duhawm tak an awm a. Tin, SS, mahse sector danglam tak atanga lo kal. Hetah hian an panga chuan mug an keng vek a, an kutah thil rimtui tak tak a awm a. Tin, fascist tlangval chuan a kawppui hnenah chuan pakhat dang a rawn keng leh bawk. Casemate chhungah chuan cinnamon, honey, melon leh apple rimtui chu a rawn inher chhuak a. General chuan zawhna aw ring zet hian a ti a:
  - Hmeichhe naupangte chu kan khai nghal ang a nih loh leh nuam kan ti hmasa ang!
  A chhehvela tangte chu an nui a, SS vengtute pawhin an thlawp a, sam dum general chu a nui mai mai a, mak tak maia hmui chak leh sei tak, pacer sakawr ang maia ha chhia leh lian tak nei, bulldog ang maiin a hmui a hawng a.
  Hmeichhe naupangte hian he thil hi an nuihzat hi a âwm lo mai thei, mahse... Nazi-te hnena tap leh mittui lantir ai chuan hetiang hian a tha zawk.
  Oleg Rybachenko chuan a ngaihtuah a: hetah hian an awm ang nge hnawhchhuah leh an ni ang? Awle, a nihna takah chuan an inthlak danglamnaah hian eng nge a awmzia, thil tum chiang tak nei lo experiment a nih chuan. Engvangin nge German ho hian hmanrua an khalh hian fuel an hal thin? Tin, khawi emaw laiah tal i rawn thawn a nih chuan thil awlsam zawk i rawn ngaihtuah chhuak thei mai thei bawk. Truck emaw rel emaw-ah phur rawh. Tin, transport plane pawh, experiment hi a pawimawh em em a nih chuan engvangin nge kan inchhir?
  Chain-a beram ang maia hruai chu eng nge a awmzia? A nih loh leh an tuar thiamna an fiah em? Dik tak chuan hmeichhe naupang pakhat mah an la tlu lo. Ni e, transition hmasa berah khan kan tlu a, mahse a pawi lo. Chuti a nih chuan tunah hian eng nge i check tur?
  A nih loh leh, a hmaa la awm ngai lo hmanrua nena inhmuhna aṭangin tuar theihna a ṭha chho mai thei bawk. He effect hi teh a ni em? Tin, chuvang chuan kawngpui hrual takah kekawr bul lo takin an khalh a, hmun bik thlen chak zawk an tum lo tih a chiang em?
  Tin, hei hi a logical - i experiment a nih chuan a tawp thlengin ti rawh. Tin, nuances tlemte pawh check bawk ang che. An sawi angin awm rawh se - engkim a tha vek ang.
  Chutiang chuan an sipaite chu Soviet sal tan leh Siberia rama thawn chhuah an nih theih nan an inbuatsaih a ni mai thei!
  Heng ngaihtuahna zawng zawng hnuaiah hian Oleg Rybachenko chuan an khalh tan leh roughly push out tan hun chu a hmu lo. Repetition hi hrehawm tawrhna nu a ni!!! Frozen mud with pieces of ice chuan naupang ke hring chu glass chhe ang maiin a tikehsawm a.
  Margarita chuan chak takin a unaupa chu a fuih a:
  - Massager chak tak, chutiang applicator, needle nei, snow queen-in min pek!
  Oleg Rybachenko pawhin a fiamthu a sawi bawk.
  "Natna rapthlak tak a ni lo va, a thlentu pawh a ni lo-a pawi ber chu huaisenna tichhetu hrehawmna hlauhna hi a ni!"
  Hrehawmna thar dang, a nih loh leh hlui zawk - oh well, lungawi lohna a tam zawk ang. Tin, hnehna pawh.
  A nihna takah chuan, chutiang chuan tuar chhuah a thiam a, phuba lak theihna hun remchang a awm chuan a tha zawk!
  Tin, hlimna tur hla sak tum pawh a ni mai thei. Motive chu hmu hmasa phawt mai rawh.
  Khua chu a harh rei tawh hle mai. Caravan chu hmun tina awm naupangte chauhvin an zui a. A tawpah chuan: ramngaw-ah an awm tawh a, pakhat chuan convoy hruaitu thau tak chu bawlhhlawh thar a paih a, naupang kekawr bul lo zawng zawng chu nui chungin an tlanbo ta vek a. Tin, ramngaw sir velah chuan tlangval sang tak, kum sawm leh pali vel ang maia lang chu a rawn lang ta a. Curl dum leh thawmhnaw chhe tak ha, boot bawlhhlawh, kuta fei keng leh ui dum hring hring pahnih, a neitu sir lehlamah ding nghal mai, sal tang chau tak tak, mahse hmeltha tak takte chu an rawn lang zo lo. Mit dum nei tlangval kut dinglam chu thisen chhuak puan in a khuh a, a tlangpuiin a rollickingly careless hmel hle. Gypsy emaw gypsy hmeichhia emaw pawh a ni tih a chiang hle: a kawr, a kut leh a beng chu hryvnia thick twisted, massive sleeves leh earring hmanga chei a ni. A dawtah chuan gypsy tlangval naupang zawk pali an rawn kal a - an rilru a hah hle a, mahse hlim takin vawk lian tak chu drag-ah an hruai a, mahse, kawngzawh an hmuh chuan an hmunah an vawt ta a ni.
  An whistle a, an kut zungtang hmangin an kawhhmuh bawk. Sancely clod salt-te chungchangah hian nuihzatthlak tak tak an ri a. Chubakah, chhawng thum nei thil tenawm tak a ni.
  SS mipa te chuan chhanna atan an nui a, uncultured ang maiin film an siam tan hial a ni
  naupangte chuan kut zungtang tenawm tak tak an lantir thin. Germany ramah pawh hetiang thil hi lantir turin.
  Gypsy tlangval upa zawk chuan punk-ho chu eng emaw takin a au chhuak a. An thlamuang ta thut mai a
  An ngawi reng a, an ding reng a.
  Mirabela chuan a sawi chhuak a:
  - Baron fapa a ni ngei ang! Mahse, eng nge a pawimawh?
  Oleg Rybachenko chuan a dik takin a sawi:
  - Hitler hian gypsy te hi a huat em em a. Hei hian gypsy ho hi kan ṭangrual pawl an ni tihna a ni. Mahse chutiang nungchang nen chuan Romulus chhungkua chu an timualpho hle!
  A kal pelh lai chuan Oleg Rybachenko chuan gypsy hruaitu mitmeng dum hring dup chu a hmu ta a. Anmahniah chuan chhuanawmna a awm - nunah hnehna hre ngai lo, rannung ran naupang pakhatin a pianpui leh hriat loha a chhuangna chu. Hmusitna thuk tak a awm a, mahse Oleg-a chu a ni lo va, chain-a khin man dangte pawh a ni lo.
  Pioneer ziaktu chuan zalenna hruaitu hnenah heti hian a zawt a:
  - Krauts te hi an gut ah kan kick ang u! Ui te hi kan tikehsawm dawn em ni?
  Heti hian tawi te tein a chhang a:
  - Kuang chu order a ni tawh!
  Tin, duh loh zawngin khaw lum karah an tlan chak zawk a, pioneer-te sawi angin, mitdel rabbit ni lovin, rulhut kan ni.
  Oleg Rybachenko phei chuan hlim zawkna tur hla sak a tum a, chu chu hriat theih la ni mahse. Hnehna chang turin i insiam a ngai a;
  Thlipui a tleh a, ki a ri bawk a, .
  Khawvelah indona a chhuak leh ta!
  Kan detachment Octobers, 1999 khan a awm a.
  Horde-in Fatherland an rawn beih lai khan!
  
  Tie a khih - Moscow bula Fritz pakhat, 1999.
  Volley of silai a rawn chhuak a...
  Hmeichhe kekawr bul lo nen trench laih, .
  Russia ram chhungril lam panna tur venhim nan!
  
  Tu emaw an that a, mahse Lenin a dam a, .
  Nui leh nuihzat zawng zawngah!
  Tawtawrawt ri chu a chak hle - rei lo teah hike-ah kan kal dawn a,
  Huaisenna nasa tak nei pioneer kan ni!
  
  Tank te chu a kang a, Fritz te chu kaput, .
  Huaisen takin kan vuak - mipui fate!
  Katyusha-ho chuan thil tenawm tak chu an hrufai vek ang - .
  Engkimtitheia Lalpa - Rod kan fak!
  
  Kan piang - hnehna chang hre rawh, .
  Hlauhna hi tlemte pawh ngaihdam theih a ni lo!
  Exam a pass - chiang takin A, .
  Awle, Adolf chuan rake chu a ke a pen ta a!
  
  Russia sipai hi mi huaisen rinawm tak a ni a, .
  Thumal a hre lo - a AWOL!
  Mumang sen neia piang i ni tih hria la, .
  Seasoned wolf pawh kan harness thei!
  
  Kan Stalingrad, kan Leningrad, .
  Mi lian ram thianghlim chu hmun tinah a awm!
  Shell-te chu rial tla nasa tak ang maiin a rawn deng a, .
  Tin, pioneer te pawh Fatherland nen an inzawm tlat bawk!
  
  Kan thlawh thei, ka ring, Mars-ah, .
  Venus thlengin rocket kan siam thei!
  Awle, fascist chuan mitah a stake che a, .
  Rinna lamah Russian aia chak an awm lo!
  
  A chhe tawh, Fritz-a hnungzang chu ring rawh,
  Tunah hian riltam mah ila kan chak ang!
  Sakawlh â chu a tikehsawm ang, .
  Awle, hnehna chu May thla lum takah a lo thleng dawn a ni!
  
  Mom hnenah tap suh, mittui tla suh,
  Ka thih chuan communist-ah min ngai ang!
  Glue chhe tawh ang maiin ka inhnim hrual a, .
  Fascist-te chauh a hlawkpui!
  Snow karah chuan kal a harsa a, mahse vanneihthlak takin leilung chu a hmin rang khawp mai.
  Tin, chutah chuan engkim hi a hma ang bawkin a awm ta. Tlang kil hrang hrangah routine takin, mihring chenna hmun pumpelh, stomping, almost in a circle.
  Ni lo, Ni chu eng emaw zat spiral-a i en chuan an kal a ni. Sevastopol lam hawiin, chu chu a chiang.
  Mahse chutih rual chuan column chu a la ben tho. Conveyor te chu a ri ta hlawm a, locator te chuan thawm an ti ri nasa hle. Tin, test pawh a nei leh bawk.
  Dungeon chhungah min hruai kir leh a, tun ṭumah chauh hian thisen cell hlui chhungah min hruai lut leh ta a ni. Manure rim pawh a bo lo.
  Mahse, hay a tam hle a, i muhil ang. Thu belhchian dawl loin min phelh a, zanriah ei tur nghah turin min ti a.
  Tin, an zah tak zet a ni: tualchhung hmeichhe panga an rawn lang a, bawnghnute chawhmeh dahna bawm lian tak an keng a.
  Margarita chuan mak a ti hle a, Captain Natasha hnenah chuan:
  - Sieve-ah emaw, sieve tel lo emaw thilmak a awm. Mahse dik tak chuan German-ho hi kan propaganda-in a tarlan aiin an ngilnei zawk emaw, sava hlu tak kan ni emaw!
  Sam sen Aurora chuan zah lo takin a sawi a:
  - I in flatter lutuk suh! Guinea pig te hi ei leh in inthlau tak pek an ni fo thin.
  Oleg Rybachenko chuan a dik lo takin a rawn dah lut a:
  - Tin, a bik takin vawk! Chutiang chuan i taksa rihna i tipung rang zawk ang!
  Sam sen hring indo mi chuan a nemnghet a ni:
  - Thudik chu naute kâ hmangin a sawi! Ration tha tak tak ei hian hlim suh! Chu bâkah, tân in a ni!
  Oleg Rybachenko chuan ngaihtuahna fim takin heti hian a rawt a ni:
  - Kan ei a tha ang a, chutah chuan kan hmu ang!
  Soup chhungah chuan vermicelli a lo inhnim hrual a, honey pawh an dah tel niin a lang. Tin, chhang chu a thar vek leh rimtui takin an rawn keng a. Resort-ah an awm ang mai a ni. Barn chhungah chuan a lum hle mai. Tin, thlasik chu a lo kir tawh tih ngaihtuah la, Mother Winter chu hnaih la.
  Oleg Rybachenko chuan bawm chu a in a, chutah chuan can lian tak chu a la ruak lo tih a hmuh chuan a belhchhah a dil ta a.
  Chumi hnuah chuan amah leh hmeichhe naupangte chu meteorite tlak atanga thlipui tleh ang maiin muthilh a lo thleng ta a - rang takin leh pumpelh theih lohvin.
  A hnunglam atang chuan zombie terminator pakhat a rawn zuang chhuak a. Dmitry Baranov pawh hi ka khawngaih hle. Bullet chuan a rilru lai takah a rawn deng nghal a. Mahse a hmaa thiam loh chantir tawh zombie chuan a hre lo va, a kap ta a ni.
  - Ka taksa hi a la thi hma hle a, extra lead hian min tibuai lo tak zet. - Dmitry chu a nui suk a, a hlauhawm em em a, mitthi ang maiin a nui suk a.
  - Ugh leh hlauhawm tak! Hades min hriatchhuah tir a. - Margarita chuan a hrechhuak a, a au chhuak ta.
  Sam sen Aurora chu bridge step chung berah chuan a mu a, sipai compartment atanga chhuahna mai ni lovin, corridor chhunga hmun pawimawh tak pawh a kang ta a ni. Heta tang hian cabin atanga rawn zuang chhuak tlangval rawng hrang hrangte chu mei hmanga tihfai a awlsam hle. Chutih rual chuan, a hun hunah chuan a inchei a ngai a, a dinhmun a thlak danglam a ngai bawk:
  - Ngaihtuah buai suh, unaunu Margarita, hmelma za chuang an awm tawh lo. Engtin emaw chuan kan manage ang!
  - Sawmsarih aia tlem lo pawh nise, "loud sweep" ka tan ta! - Komsomol bear chuan a hmui a rawn pholang a.
  - Engine room chhungah insawn lut la, hmelma chuan boiler te chu a tipuak thei a, lawng chu a pil tir thei! - Tunah chuan sam sen Aurora chu a buai tih a chiang hle. Mahse, a dik e, a kap chhe zawk lo va, a lehlamah chuan emery saw hmangin rust ang maiin a tifai chhuak thin. Tin, a fawhna annihilation atanga thisen tubs a awm bawk!
  - Tang rawh! Screw hmangin! - Margarita chuan a cartoon duh ber aṭanga thumal pakhat a sawi. A dik zawk chuan, he Nazi thil tak tak tihdanglamna rapthlak tak takah hian cartoon langsar tak chu. - Mitthi ruangte chu hremhmunah!
  Komsomol nula chu corridor-ah chuan boralna thlipui ang maiin a kal ta a. Hetah hian compartment, titanium kawngkhar, steel partition te chu a awm. Zombies te chu a hnungah an awm. A inthup lo va, tunah chuan a hun a ni ta. M-18 rifle, caliber 7.45 a ni. A hit chiang hle a, thinlung hmaah chiah. Zombie criminal chu hei hian a ti tlu a, a tlu a, mahse a zuang chho ta a ni. Grenade a vawrh chhuak a.
  - Awle, ngaihdam theih loh macho i ni. - Margarita chuan mak a ti hle mai.
  Komsomol nula pakhat chuan engine room kawngkhar chu a tikehsawm a. Boomerang disc a tichhuak a, mi eng emaw zat a tikehsawm. A bak chu a dagger swing hmangin a ti zo ta a ni. Japanese hmel pu fighter ruang chu steam thick takah a tla ta a ni. A hmai chu a kang nghal vek a, mangang lutuk chuan a hriatna a hloh a, a muhil pawh a ni mai thei.
  - Faina a kal tha hle mai! - Margarita chuan kan hriatah a rawn thlen a.
  - Kei pawh hi hlawhchham ka ni lo! - Aurora lawm tak chuan a chhang a. Chunglam atang chuan machine gun puak thui tak a ri a, chutah pahnih dang a ri leh bawk. Komsomol nula chuan a kap a, hmelma chu a ti ngawih ngawih ta a ni.
  - Khawilam zawng zawng atangin an rawn chhuak chhuak thin. Annihilation game-ah i tel ve ang mai a ni. - Diabola meialh chu a lo vuai ta.
  - Kei pawh ka insawn ve bawk. Ruang eng emaw zat hmuh theih a ni. Mahse, an khingpui ber erawh an thlamuang tawh. - Margarita chuan a report a.
  Grenade chi khat chuan Dmitry chu a hliam a ni. A rawn deng nghal zat a, a hnunglam atang chuan a thlawk chhuak ta a. Tâng Baranov chuan a kut zungtang chu a hmuiah a hmet mai a:
  - Au a ngai lo, min ti na lo.
  "I pi hmaah chuan khaw lumah lut suh!"
  - Ka thu awih! - Mahse zombie chuan a kalh chiah chiah a ti.
  Margarita chu corridor chhungah chuan a kal a, puakruk puak lehin, mi pakhatin hun rei tak a au a, nail an chhuah ang maiin a puak a, grenade rit tak a puak bawk.
  Kekawr bul lo ha Aurora chuan tlanchhiate chu a that tawh a, a lu chu cabin chhungah a thun lut a, pakhat, pahnih, pathum. Palinaah chauh chuan mei hmanga roast an duh a, mahse Komsomol nula chuan an hmaah a awm a, a hmelma te chu chatuan atan ngawi reng turin a nawr ta a ni.
  - An tlem tial tial a, mahse thenkhat chu warehouse bula cell pakhatah thup an ni. - Aurora chuan a ti a. - Grenade paih hi a hlauhawm, trick.
  - He trough rimchhia tak captain aw hi entawn rawh. - Mirabela Korshunova chuan thurawn a pe. An hawng ang che, chutah chuan uluk takin puakruk takin i tan thei ang. Stingers te hi tuiah an pil tur a ni lo. Tunah chuan engine hnungah ka awm tawh a, boomerang ka hmang. Grenade chi khat chuan Dima khauh tak chu a hliam a. A rawn deng nghal zat a, a hnunglam atang chuan a thlawk chhuak ta a. Tâng Baranov chuan a kut zungtang chu a hmuiah a hmet mai a:
  ng, pathum ka film leh bawk.
  Frisky Aurora chuan ngaihtuahna tak tak nen a ti a:
  - I ti tha e, rei lo teah helicopter a rawn lang ang a, kan tan a pawi zawk ang.
  Roar in chhanna chu:
  - I hre lo ang maiin!
  & The Fire Terminator Devil chuan a remti a:
  - Ka hria, beiseina hian thlarau a ti lum a ni!
  ME-198 light leh sound grenade te chu Aurora lam panin an thlawk a. Komsomol nula chuan anmahni hmu turin a tlan nghal a, a taksa hmangin a hnawtchhuak ta a ni. Lung paruk awmna field chuan rubber ang maiin hna a thawk a, grenade te chu a rawn let leh ta a ni. Ruangte chu an thlawk chhuak leh ta, chhiar pawh ka chau tawh.
  Komsomol hmeichhe naupang pakhat chu corner-ah a tlan kual a, a mu a, puakruk a kap a, hnunglam atanga rawn lut tumte chu a sawh thla ta a ni. Mipa pakhat chu rannung suit ha chungin a rawn lang a, mahse Aurora mi â chuan a lo nghak reng a, vawi khat chu Yankee sipai chunga grenade launcher tla ang bawk khan a rawn thlak thla ta a ni. Shot hi a chak khawp mai a, a hlauhawm ber - visor a hit. A lu chanve chu a puak darh a, thir lian tak mai chu a armor-a ring ri ri nen a tla thla ta a ni.
  - Snack i neih a ngai! - Aurora greyhound chuan a fiamthu a.
  Tunah chuan Komsomol nula chuan warehouse chu a pan hnai a, sipai hotu aw chu entawnin, a ti a:
  - Ka hliam! Mujahideen ho chuan min rawn um zui ta! He order hi lut rawh se.
  Awle, tu nge thu awih loh ngam. Komsomol nula chu ceiling-ah a zuang thla a, a insiamrem a, kawngka chung atang chuan silai hmetpuak chungin sipai hlauthawng tak 19 chu a tichhia a, an lu a rawn deng ta a ni.
  - Hmun hlauhawm ber hmuna clearing phase hmasa ber chu a tawp ta. - Komsomol nula chuan a puang.
  Margarita bulah chuan jerk a awm a, a hawnna chhungah chuan a zuang lut ta a. Hetah hian hold chhungah hian thir kang rim beidawng tak leh puak thei thil piercing whiff a awm a. Mi dang pakhat chuan "lawng chu zuang thla" a tum a, a tlu lut a, a punch through. Tlangval pahnih, mitdel chiang takin, an kut an phar a, English-in an au chhuak a:
  - Kap suh! I bânsan ang u! Geneva Convention hmingin min khawngaih rawh.
  Margarita Korshunova ngilnei ber chuan ralthuam keng lo mi a that thei lo va, chuvang chuan a kut zungtang pressure pangngai hmangin a off mai a ni. Indo mi bear aw-ah chuan pawi tihna a awm a:
  - Chutiang tlangval naupang chu kan la ni. Awle, engvangin nge he NATO sipai hi i mamawh? Pathianin a phal lo, provocation i stage a nih chuan kitten ang maiin kan crush ang che. Orange Aurora ti rawh, kan tihfai zo tawh mai.
  - Hmelma chu a inthup mai thei. Ngaithla la, lungkham taka thawk chu man tum la, rim hriatna tha tak kan nei ang! - Sam sen thinurna chuan tumruh takin a rawn ti chhuak nghal zat.
  - Ni e, a rimtui chu ka hre chiang hle. Ruangte chu an chhe tan dawn ta a, chutah chuan kan theihnate chuan min rawn khel dawn a ni! - Mirabela fak mahse a tap nasa hle.
  Komsomol nula te chu cabin te chu an tlan pel ta a. Aurora chu a tlan chak hle. Hetah hian adrenaline rim a nam a, fighter thar pathum an awm. Kan inbuatsaih a, ambush-ah kan froze ta a.
  "Hei hi a pawi tawh lo," a chhanna atan RPG atanga shot a rawn ri ta a. Shell chu a thlawk liam ta a, mahse armor plate thenkhat chu a rawn chhuah ta a ni. Mahse, he chakna hi T-7 laka kah theihna tura siam a ni. Komsomol nula pakhat chuan mitdel ang maiin boomerang disc a vawrh a, mi pakhat a tikehsawm a, au thawm a ri ta a. Silai pahnih khat hmangin a rawn puak lut a, huaisen tak takte chu a that ta a ni. Midangte chuan:
  - Kan bânsan bawk!
  Thinrimna avang chuan Aurora chuan a kekawr bul chauhvin a kick a, chutiang khawpa nasa chuan vawi khatah pathum chu a tikehsawm ta a ni.
  - Mipui thil neih chu tichhe rawh! - Komsomol terminator chuan a rawn ti nghal zat.
  Thiam loh chantir naupang pakhat chauh a ding reng a ni.
  Hold chhunga Margarita pawhin dodalna a tawk bawk. Kawng lakah chuan sipai pakhat a kap thla a, Green Beret a ni tih a chiang hle. An au chhuak a: "hand-to-hand combat!"
  Margarita chuan au thawm zet hian a chhang a:
  - Khawngaihin, merci! - "Double claw" technique a ti chhuak. Chuvang chuan Green Beret kawr chu a tikehsawm ta a ni.
  Grenade ka man a, hetah hian a him deuh deuh a, sipai sawmhnih chuang zetin scout dan: eng ang pawhin dam khawchhuahna chu tihpuitlin an tum niin a lang. Mahse, Margarita chuan he game hi a duh dan angin a duh hial a ni:
  - Awle, fine, chutianga i insist chuan. Pitcher anga American role i duh ber baseball khel ila.
  - I duh chuan anmahni nen i inkhel thei tih ka hmu thei! - Sam sen Aurora chu a nui suk a.
  - Ngaihtuah suh! - Blonde killer chuan a nuih a za lehzual.
  - Corridor-ah chuan ka kal a, cabin tihfai loh a la awm. - Komsomol nula chu a che tawh a, line tawi te a ri a, an hnuhnung ber an ni. Hlauh nei lo Aurora chuan a inthup pawh a ni lo, chhuanawm takin a rilru chu a puak chhuak ta a.
  - Robot terminator ang mai ka ni. - Ka chhungah hian dents pawh a awm tawh dawn lo chauh.
  Komsomol nula chu ngawi rengin step atang chuan a chhuk thla a. Infrared reflector chu a on a. Cabin te chu ka check a. An la che reng niin a lang. Agile Aurora chuan ruangte chu a ke a pen a, doe emaw ninja emaw ang maiin a zuang thla a. Ammo tihchhiat a duh lo va, cabin chhungah chuan a thlawk lut ta mai a ni. Dagger kengin a kal pel a, hmelma te chu an ngawi reng a. Tichuan a dawt leh, chutiang bawka tactics.
  Margarita pawh hian hun a khawhral lo va, grenade chu curved arc-ah a paih thin. Puak pakhat chu a puak leh a, pakhat chu a rawn ri leh ta. Sipai hi shrapnel-in a tan a, corridor atang chuan a tlan chhuak a, boomerang disk a hmu ta a ni.
  - Tin, hei pawh hi chutah chuan a kal ve bawk! - Margarita chuan mak a ti hle mai. - Chaw rimtui tak tak in hmangaih vek dan.
  A hmaah chuan zombie hlim hmel tak mai chu a rawn eng chhuak a. Israel machine gun aṭangin a kap a, trophy zingah a la chhuak niin a lang a, a hming hlauhawm tak "Armageddon" tih a ni. Tin, mi a that niin a lang a, silai mu chu a sir atang chuan a ricochet a, thisen chhuak thar a knock out bawk.
  Margarita chuan zombie atanga ruang rim chu a na zual sauh sauh tih a hmu a; Hetah pawh hian kah a awm a, mitthi ruh chi hrang hrang a rawn sur leh bawk.
  Margarita chu corridor chhungah a tlan kual a, M-18 an man atang chuan a kap ta a ni. Recharge a ngai hi a zahthlak khawp mai. Mahse captured grenade i hmang thei. Mahni mite hi ka khawngaih lo. Hmeichhia chuan kawng danglam takin a paih a, a ke ruh hring, hmeichhe naupang ang maia ke ruhte hmangin a la chhuak a.
  "Lemons" fly, i guts a ti chhuak. Ruangte chu hmuh theihin engkim a reh ta vek mai. Damchhuak an awm tawh lo niin a lang.
  - Hetah hian an ngawi reng niin a lang. - Komsomol nula pakhat chuan a ti.
  Agile Aurora chuan a nemnghet:
  - Ka kal tawh a. - Terminator scout chuan bunch dang a buaipui leh a. Tunah chuan a chipchiar zawng chu a la awm. Fox-in hare a man ang maiin veilam kawngkhar hnuhnung ber thlengin a tlan phei a. A hla sak hial a ni:
  - Ka mitmengah mumang chhia a lal a, steel blow chuan a tikehsawm ang che! Rambo egg chu ka kap ang a, ruh chu ka grind ang! Mi zawng zawng mak ka ti ang!
  Chuta tang chuan grenade pakhat chu corridor chhungah a rawn thlawk chhuak a. Aurora râpthlâk tak chuan a kal lai chuan a ti tlu a. Explosion, fragment te chu a thlawk chhuak. Mi dang pakhat chuan bang a rawn nam a, a rawn tla thla a, a thlawk let leh a, kut hmanga thunun a ni.
  Kawngkhar bulah chuan crash a awm a. Au thawm ri a awm ta. Komsomol nula chuan cabin chhung chu a han en a. Officer chuan a guts chu lakkhawm tumin a bei a. Thlalak rapthlak tak a ni.
  - Ni e, nangmah kha i hrem a ni. - Dashing Aurora chuan khawngaihna rilru pu chungin a tawp ta. - A tlangpuiin ka ngaihdan chuan grenade hi aesthetically pleasing a ni lo. Mahse, hei hi fist awlsam tak aiin a tha zawk. Cabin hnuhnung ber chu a lo clear tawh! Engtin nge i fart Margarita chu a awm?
  - Tâng chu a hruai chhuak! - Komsomol nula pakhat chuan a ti a. - Hetah pawh hian a tawp vek tawh niin a lang.
  Aurora chuan walkie-talkie kaltlangin a call sign chu a thawn a:
  - Ka thusawi hi ngaithla teh, Don Quixote. Operation kan zo chauh a, engkim kan tifai vek tawh a, team pawh an chhuk thei tawh.
  - Tuipui lian (miniature submarine) chu a kal dawn ta. Mahse Jump helicopter te nen hian inhmachhawn theihnghilh suh. - Metallic aw chu dull saw-in i beng a tikehsawm ang maiin a ri.
  - Dik tak chuan kan nghak tawh a ni. - Sakawlh sam sen chuan a zo ta.
  "Sachkov" pathum chu an lut tak tak a, an rawn hnaih tawh bawk. Margarita leh Aurora te chuan RPG - "supercobra" chu an man ta a, RPG sawmhnih leh pakua leh paruk analogue a ni. Grenade kahchhuahna tur pathum chu buatsaih a ni ta a ni. Hmelma hian a hlat zawng a tihtlem a, a slow a pawimawh hle. A hmasa berah chuan "Net" hian khawvela sipai tha ber ber bei ngam deck leh bandit te enfiah nan hnuai lam pan a tum thin. Net siam that zawk hian ralthuam chak tak tak, armor tha tak tak leh propeller pathum a nei a. Anti-aircraft system zawng zawngin an la vek dawn lo, thermal missile kah dan pawh i hmu thei. RPG spinner hi eng nge dik lo? Mahni inkaihhruaina nei lo pakhat. Chumi awmzia chu chhuah a har zawk tihna a ni. Chuti chung pawh chuan hmeichhe naupangte chuan aim an la a, hma an hruai a ni.
  Margarita chu a tawngtai leh a. A nihna takah chuan helicopter chhungah hian mi tha tak tak an awm. Tunah hian vun hian blade te che vel chu a hre tawh. Thliin a khawih chu a nuamin a hlauhawm hle.
  - Aw, ka tichhia leh ta, work of art! Sipai pakhat tan thlamuanna pakhat!
  Aurora hlim tak chuan a nui suk a:
  "Art work zawng zawng zingah chuan mi hriatrengnaah nghet taka innghat leh mittui tichhuaktu ber chu sipai kutchhuak ropui berte hi an ni!"
  - Dik! Thisen hmanga painting painting chu oil painting aiin a eng zawk a, a bo zawi zawi zawk hle! - Margarita chuan a remti a, nawr luih luih avanga tihduhdahna avang chuan a lungngai hle. Chuvangin engkim ngaihtuah vek a ni a, i kap thei!
  - Texas-a dikna chanvo awm rawh se! - A hma ang bawkin Aurora hian a rilru a hloh lo.
  Shell te chuan lirthei pum chu a tikehsawm a. Turntable te chu a chhe zung zung a. Mei Diabola chuan a kut pahnih atangin vawi khatah a kap a, chuvang chuan motor pathumte chu an khuh vek a ni.
  Hmeichhia te chu an thlawh kal pelh lai chuan a fragment te hian a rawn deng lo.
  Khaw hla takah Kara-132 a rawn lang a. Argentina atanga thlawhna an lei te hi hmun sang takah an thlawk a ni. Mitdel ang maiin an kap a, an thlawhna rilru na takah chuan.
  - Hei hi nau pai dang a ni. - Margarita chuan a hre chiang hle. - Rilru tihtlem.
  Komsomol member sam sen chuan a remti a:
  - Ka ring, a ni! RPG atanga paih chhuah a harsa dawn a ni.
  - Mahse, engtin pawhin ka lo tum ang! - Tunah chuan ngilneihna a theihnghilh tawh Margarita chu thinrimnain a rawn eng chhuak ta. - Mahse, rapid reaction tank laka siam grenade launcher thar, nasa zawk leh hla tak atanga siam atang chuan. - Komsomol member sam dum hian ralthuam hmuhnawm tak a lantir a.
  - "Stingers" te property tha zawk kan test thei mai thei em? - Aurora chuan a pearl ha chu a pholang a, a rawn rawt a.
  - Chutiang thil hlui atana sum hman chu a pawi khawp mai! - Margarita chuan a ti nghal zat.
  - Mahse, demonstration tihchangtlun a la awm dawn tho. Kan tlangvalte hian a rualin en ve rawh se. - Terminator bear chuan a ke ruh chiseled hmangin dagger a vawrh a, a tip chu pipe hnung lam atanga pawn lam hawi tum mipa dum mit chhungah a luh nghal vek a.
  "Chuti a nih chuan Stinger pakhat chauh a awm a, grenade launcher hmangin ka insiamrem ang." - Thian fing tak chuan a chhang a.
  - Awle, chutiang chu ti ila. - Aurora chu warehouse lam pan chuan a tlan nghal a. Penalty boxer hlui taksa ruh tliak, Dmitry Baranov emaw, ruang nung emaw chuan an bulah a kal a, tumruh taka silai mu a inhnim pil ang maiin a kal pel a ni. Computer hmanraw thar ber ber hmangin zombie te chu an hmu thei a ni mai thei, hla tak tak ni mahse. Machine gun lian tak tak a kap a, silai mu tam zawk chu ruah a sur a. Mahse silai hmetpuaktu pariat an awm a, silai mu sang tam tak an paih chhuak a ni. Zombie chu an vuak a, a tlu ta! Sipai kehchhia vek chuan a rawn ti sap a:
  - Ka tih tur ka hlen chhuak ta!
  - A hmel a lang! Khawiah nge Aurora au thawm chu, "armor" kha ni lo se chuan hun rei tak kal ta khan ka lo vuak tawh ang. - Margarita chuan a hawi let leh a.
  - Hetah hian ka awm e! - Komsomol hmeichhe naupang pakhat chuan "Bumblebee" leh "Stinger" grenade launcher a rawn chhuah a. - Tunah chuan aim rawh.
  Margarita chu a ralthuam nen chuan a inzawm leh a, hmêlma chetna zawng zawng chu a hmu a, trigger chu nem takin a hmet a. Projectile chu a thlawk chhuak ta! Mahse Stinger chuan hna a thawk a, target a thleng hma zawk hle. American ralthuam chu a puak nasa em em a, a bul hnaia helicopter pawh an paih thla ta a ni. Hetiang dinhmun beisei loh tak avang hian Margarita chuan:
  - Chhe tak! Hetiang thil hi ka chunga a thlen hmasak ber a ni!
  - Trajectory a thlak a, lungawi lo suh, Komsomol nula! - Thi mai tur Dmitry Baranov chuan a ti sap a.
  - Maithei! Mahse ka intuition chuan min ti hlawhchham ta. - Tunah chuan Margarita chu tap turin a inpeih tawh.
  - Ti leh rawh. - Aurora chuan a fuih.
  Mahse Kara-132 hian a thawhpui tlakchhiatna hmun thenkhat atanga chhiatna a tawk niin a lang a, a sir lamah a kal a, a chhuk tan ta a ni. Margarita chuan buai leh lungngai tak hian a ti a:
  - Tunah chuan a nei tling tawh mai thei!
  Thil tha titu sam sen hring dup chuan a rawn ti a:
  - Awle, Stingers te chu unload hun a ni tawh. Kawng a fiah hle mai.
  A thusawi rual rual deuh hian tuihnuai lawng pakhat a rawn chhuak ta a. Fighter te tak te, mahse voluminous tak tak, electronic suit ha pali chu catapult ang maiin an zuang chhuak ta a. Margarita chuan a en a: armored suit ha chungin an inchei a, mahse model hmasa te angin an lang lo.
  - Stingers te hi kan load dawn em ni? - Lomonosov leh Stenka Razin te fapa upa ber hnenah a zawt a.
  - Warehouse chu a inhawng tawh! - Sam sen Aurora chuan a chhang a. - Kan pe ang che!
  . BUNG No. 10-NA.
  Paratroopers-ho commanding officer, colonel chuan chilh takin a sawi a:
  - Awle, unload vat ila, he ralthuam fing tak hi hmachhawn tum ila.
  Komsomol nula pakhat chu deck-ah chuan a kal kual a; A bulah chuan grenade launcher nei dang a awm bawk. Germany tana tih dan pangngai angin quality sang tak a ni a, M-18 aiin a tha zawk pawh a ni mai thei, a nih loh leh, engti kawng pawhin rintlak zawk pawh a ni thei. Tunlai model thar ber MG-8, German pawh ni bawk chu screwed up a ni a, mahse zirchiangtute tan chuan a ngaihven bik lo.
  Stingers te hi oblong container-ah dahin, uluk takin an dah khawm a, an secure a, hydrolyzed cushion hmangin shock-absorbing net hmangin an line a ni. An tichhia a, an pack chhuak ta a ni. Komsomol hmeichhiate chuan an armoured guys te chu active takin an pui thin. An hmuhchhuah zinga pakhat chu beisei loh tak RPG -49 a ni a, model thar ber a ni.
  - A mak khawp mai, hengte hi kan export lo. - Operation enkawltu colonel chuan a hrechhuak ta. Tichuan hmeichhe naupang lam chu a hawi a, phur takin a chhang a:
  "Action movie zawng zawngah hian nangmah ang hmeichhia hi i hmu ngai lo." Ruang za tam tak leh lawng lian tak man a ni. Rei lo teah i topic chungchangah film siam a ni dawn niin ka hria. - Tin, au thawm pawh a awm bawk. - Margarita an ti ang a, Aurora chuan zone chu a thup ang!
  Hetah hian engmah a awm lo tak zet a;
  OG leh PG model siam that a awm bawk a, chu chu puak thei thil chak zawk nei model a ni. A bik takin PG hian acid chi li a hmang a, electrical induction a hmang bawk a, chu chuan blast wave a tichhuak thei a, multilayer active armor chu anti-cumulative shield nen a kawng thui zawkah a piercing a (And where did Margarita read such fiction?) . A man a to deuh a, mahse a hlawk hle.
  - "Pershing" hi a hlui tawh hle. - Lomonosov leh Korshunov te fanu, an hriatrengna dik lo lo harh chhuak tawh chu ka hmu a. - Powell tank hmasawn zawkte chu service-ah an rawn lang a; Kan Soviet IS-10 nen a inang hle a, a armor chauh hi a thim deuh. Amah man chu a lawmawm hle ang.
  - Zone chhungah mi zawng zawng an man thei lo. Antarctica tan pawh thil kan man dawn a ni. - Aurora chuan a fiamthu a, a ha hmangin sun glare a thawn a. - Frost kan hlau lo.
  - Ka hria e! - Margarita chuan a pearl ha chu a ti eng zual sauh a.
  An inbiak lai chuan Stingers te chu an thlawk chhuak ta a. Zakhat leh panga chiah an ni. Mi panga chu Russia an thleng tur a ni a, a bak zawng chu an process hnuah firfiakte kutah an sawn a ni.
  Komsomol nula ho chuan colonel hnenah chuan:
  - Khawiah nge lungpui te chu?
  Special forces sipai tawnhriat ngah tak pakhat chuan a remchan dan angin hmelthate chu a hrilhfiah a:
  - Thudik tak chu Soviet Russia rama hruai an nih chuan rang takin an thil neihte an hloh dawn a, engtikah nge an siam that dawn tih pawh hriat a ni lo.
  - Ngei ngei! - Komsomol member hmeichhiain an nemnghet.
  Colonel Yuri (hetah hian Margarita chuan Petukhov hming hlimawm tak a nei tih a hrechhuak a!), chuan Solon-a duhthlan tur chu a rawn rawt a:
  - Chuvangin tunah chuan i bulah awm rawh se. Turkish Sultan hnenah pasarih ni lovin, paruk pe mai rawh. Chutiang bawkin, armor amplifier leh stinger a hmang thei dawn lo va, firfiakte hnen atanga i rinna level pawh a sang chho zel dawn a ni.
  Mei diabola chuan he rawtna hi a pawm ve ngei ang:
  - Ringhlelhawm lohvin. Eng lung nge ka hnutchhiah ang?
  Colonel chuan a hmai sang tak chu a ti hrual a, thla êngah chuan tuifinriat hrual ang maiin a hrual a, chutah a hrual chhuak ta a. Chuti chung pawh chuan thutlukna a siam ta a ni:
  - Radiation absorb tu kha, i mamawh mai thei. Tin, a bak paruk chu Turkish Sultan chungchang ngaihtuah a nih hnuah kan hnenah an kir leh ang. - Colonel chuan a kut zungtang chu a rilruah a tlanpui a.
  Tunah chuan Margarita ngaihvenna chu a lo harh ta a ni:
  - Stingers siam thar leh tur hian eng chen nge hun a la duh ang?
  Colonel chuan rintlak takin a puang a, chu zone-a yellowish-orange grass chu a boot spiked surface hmangin a hrual a.
  - Chutiang chu a ni lo, hetiang ti thei tur robotic designer bik kan nei. - Tin, a kut a vawrh a. Darkar khat emaw darkar khat leh a chanve hnuah kan ti ang! Kan hriattir ang che.
  A zuang chhuak a, Aurora chu a nui suk a, a ha a pholang a:
  - Awle, kan hnathawh tur chu engtin nge ni ang?
  Special forces hotupa chuan a rawn ti a:
  - Khawpuiah kal la, i kalna kawngah mi zawng zawng that rawh! Chutianga i tih chuan American thlawptu pawl Constancy chu i tichak lo ang a, thawm tam zawk i siam ang. Ni e, Turkish Sultan chuan a lawm hle ang che.
  - Hei hi a logical em? - Komsomol member pahnihte hian ngaihtuahna chu an ringhlel tih a chiang hle.
  Special forces colonel chuan a nui suk a:
  - Logical takin kan chhut a! Chuvangin Russian Rambo skirt ha chu ramsa man turin a kal ta a ni.
  - Awle, tunah chuan i hmelma te chu i lakah kan tihbuai ka beisei. - Aurora mit chu hrisel lo takin a eng chhuak ta.
  - Cartridge i mamawh lo em ni? - Combat colonel chuan a zawt a.
  Vixen pahnih chuan remtihpuiin an lu an bu nghat a:
  - Kan inkarah sangkhat aia tam hmang lo mah ila, a pawi lovang.
  Colonel chuan puithiam style-in spruce tone-in a sawi a:
  - A petu kut chu a tlachham ngai lovang! Ngaihtuah buai suh, URSH budget hi nasa takin a pung a ni.
  - Mahse hei hian a awmzia chu sipai emaw pensioner emaw, social worker-te pawhin pawisa an dawng belh dawn lo tihna a ni! - Margarita chuan a rawn ti a.
  Colonel ngei pawhin a rilru a hah hle a, buai takin a puang ta a ni:
  - Oil a tlakchham loh chhung chuan hei hian min ti hlauhawm lo. American-ho hnen atanga lung i lak let leh kha a tha hle. Tuin nge hria, oil man tlawm tak tak an hmu thei mai thei, hei hian kan sum lakluh a nghawng tha lo hle. Chutiang khawpa hnehna leh platform lian tak takte chu kan thiam tawh a, lei atanga fuel an pump nghal vek a ni. - Colonel chuan a kekawr ipteah arsi te chu a rawn ti eng a.
  - Ram changkang, a budget sum lakluh tam zawk chu oil leh gas a nih chuan i ko thei lo. - Margarita Korushnova chuan stern tone-in a note a. - Civil sphere-ah science kan tihhmasawn a ngai a, chuti lo chuan engkim hi militarism-ah a kal vek ang.
  - Hei hi nangni hmeichhe naupangte hian in tih tur chu a ni. Supermen thar kan tipung tawh a ni. Chu chuan fiber, a nih loh leh liquid metal pawh a inzawm khawm thei. - Colonel chuan ha na ang maiin a hmai a ti hrual a. Chewing gum a la chhuak a, a hmuiah a rawn pop lut ta a. A hmel chu a lungngai ta hle mai.
  - Tin, chutah chuan "Pathian thlemna" emaw hming dang "Pathian Engkimtitheia aia chak zawk" tih ang khan! multi-theohyperplasma chu Siamtu ang a lo ni ta! - Margarita chuan a hre chiang hle.
  Sipai hotu chuan buai takin a mit a chhing a:
  - Chutiang novel chu ka la chhiar lo a, mahse theohyperplasma chu eng nge ni?
  Hmeichhe pahnih hian vawi khatah an rawn ti chhuak nghal zat a:
  - Nakin hun atana chakna! Jules Verne-a tan chuan electric ni thin chu a bulpui berah chuan thil chi thar a lo ni ta a ni.
  Mahse, inbiakna hun kan nei tam lo. - Komsomol nula chuan a ti a, Stingers te chu lawngah chuan a phur lut ta a.
  - "Pathian Thlemna" tih hi i chhiar ngei ngei tur a ni. - Colonel chuan a sawi a, a duh loh zawngin a khur nghal zat.
  -Combat strategy atan a tangkai hle. - Aurora chuan a hre chiang hle. - A tlangpuiin USA leh England nena kan indopui thumna hi thiam lo takin kan bei a, ram phatsan rim a nam tih a chiang hle.
  - Thudik tak sawi ila, chutiang chu a ni! Kan general-te hi an â lutuk lo va, strategy leh tactics bulpui pawh an hre lo. - Colonel chuan a hrechhuak ta.
  - Engvangin nge tumah an tan loh? - Tough Aurora chuan chak takin a kut a beng a.
  Colonel chuan buai zet hian a ti muangchang a:
  - Political order a awm lo va, chu bakah chuan hmahruaitu siam an duh lo a, mi nghawng nei lian tak takte pawhin an tuar thei a ni.
  - Mi zahawm chuan chhungkua leh inpawh tawnna aiin dikna a dah pawimawh zawk! Hmelma leh thiante tan dan pakhat a awm tur a ni a, pasalin a nupui tan a neih ang bawkin! Dan hrang hrang awmna hian dikna chu nawhchizuarah a chantir! - Margarita chuan peremptory tone in a sawi.
  Colonel chuan mak a ti tak zet a ni:
  - Wow, German Catherine i ni tih ka hmu. Rorelna dik i duh niin a lang!
  - Thutak, thununna leh, a nihna takah chuan, zalenna ka duh! - Margarita chuan a puang a, a au chhuak ta a.
  - Eng party nge? - Colonel chuan mak a ti hle mai.
  - Tuna awm mek zinga pakhat mah! - Mikhail Lomonosov leh Stenka Razin te fapa upa ber naupang chu a hliam. A sakawr chu a saddle a. - Hei hi intellectual youth-te thununna movement thar a lo ni tur a ni. Tin, a hmasa berah chuan economy-a raw material orientation hi kan do a ngai a ni. Hitler-a sawisel hi tih dan phung a ni a, mahse a hnuaiah chuan industry, a bik takin mechanical engineering chuan a bul a\angin nasa takin hma a sawn a ni. Ram chu a tichangtlung thei a, petrodollar engmah a nei lo. Vanduaithlak takin Stach hunlai khan raw materials ram pawna thawn chhuah leh consumer goods leh food lakluh hi ngaih pawimawh a ni. Tin, vanduaithlak takin he policy hi tun thlengin a la awm reng bawk. Scientist te hi ram chhunga mi hausa ber ka siam ang. Oligarch professor-te chu dan (rule) an ni ang a, exception an ni lo ang. Chu bakah, zirna sang zawk hi a thlawna pek mai ni lovin, tih ngei ngei tur a ni a, enterprise pakhata director chuan dissertation a nei tur a ni a, chu chu thamna pek theih loh computer-ah a thehlut tur a ni. A tlangpuiin, principle: lei leh hralh!
  - Ni e, mi tam tak chuan zirna sang zawk nei pawhin chhang awlsam tak an zawng a; - Colonel chuan thaw halh chungin a remti a, lungngai zawkin a rawn belh leh a. - Tin, scientific field hi ngaihsan a ni lo.
  Hriamhrei chu an phur thuai thuai a. Komsomol nula te hian hna an thawk a, an inbia a:
  - Market economy atan hian khapna khauh zawk kan mamawh niin ka hria. - Smart Aurora chu inbiaknaah chuan a lut ta a. - Chutiang super-rich mi an awm loh nan. Tin, chutah chuan Juda zung kai Russian oligarch pakhat chuan hausakna a nei nghal a, chu chu China rama mi hausa ber za hnih a ni nghal bawk.
  Colonel chuan a thinrimna a hloh tan tawh a, mahse chutih rual chuan insumna hmuh tur awm lo tak a lantir bawk:
  - Chu chu a dik a, billionaire tam zawk hi Slavic hnam an ni lo. Kan ngaihtuah a, pinch kan tum thin.
  - Pinch chak lo takin! Ni e, hei hian uluk taka weeding a mamawh a ni. - Margarita chuan a dodal a. - Awle, "Stingers-firecrackers" zawng zawng chu a load vek tawh a, hmelma vuak hun a ni tawh.
  Tuipui kamah chuan an beih dan chu an hre tawh a, Yankees te chuan sipai an rawn khawm ta a ni. Helicopter-te thihna hian hmelma chu an chak hle tih a tilang a, American-ho hi hremhmunah lu bengchheng taka tlanchhia hnam an ni lo. Strike turin an inbuatsaih nasa hle. Chu bâkah, "constancy" pâwl chuan an sipaite chu an rawn hruai chho ve bawk a.
  Hetiang dinhmunah hian nangmah i beih a ngai a ni. Tichuan advantage a awm ang. Chu chu head on emaw roundabout maneuver siam dan emaw chauh a ni. Margarita Korshunova chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Port-ah chuan kal nghal ila, chutah chuan i that vek ang!
  - Ngaihtuahna tha lo tak a ni lo, mahse dagger mei hnuaiah i inhmu nghal thei. A softer zawk ka rawn rawt a ni. Detour rang tak, ramngaw atanga rawn hnaih. - Aurora chuan a ke ruh hring hmangin circle a siam a, chutah chuan pentagram chu a siam leh ta a ni.
  - Hun khawhral tlak a ni em!? - Scientist Margarita aw-ah chuan rinhlelhna a awm a.
  - Thlasik zan hi a rei hle mai. - Aurora chuan a dodal a. "Chu bâkah, hmêlma hian kan pahnih chauh kan awm tih an hre tûr a ni lo." Thil tihsual (illusion) siam a ngai a ni: chu chu beihpui thlakna pawh hi lei atanga lo chhuak a ni a, anmahni dotu sipai lian tak tak awm ang maiin.
  - Tun ṭumah hian, i thusawi hi ka pawm e, tui chawi ila! - Margarita chuan rang takin craft chu a dah a.
  Komsomol hmeichhe naupangte chu inflatable lawngah chuan chak takin an kal a. Sipai hmuh theih loh la ni reng, virtual surveillance leh radar atan.
  Thlipui chu an tikehsawm a, lawng engemaw zat an paltlang a, in sakte an paltlang a, tui zalen zawkah an inhmu ta a ni. Kawng lakah chuan mutant shark an hmu a, mahse grand destroyer Anaconda ang lo takin Komsomol hmeichhe naupangte hian thisen rim an hre lo. Chuvang chuan beih an tum lo. Hei bakah hian Aurora hian a ke ruh hring hring hmangin boomerang disc a tlangzarh bawk:
  - Tum thar pe rawh se.
  Shark chu a hliam tawh avangin a taksa atanga thisen tuikhuah chu a knock chhuak ta a ni. Rannung chu a rawn inher a, a thiante chuan an retractable hmui leh mammoth fangs hmangin an rawn bei nghal a. A hlauhawm hmel hle a, ramsa rapthlak tak takte chuan an thianpa chu an khenbeh a, a chhanna atan a hmui hmangin a but a, a vuak ta a ni. Thisen sen hring, hriak nei chu a chung zawng zawngah a darh chhuak a. Rannungte chu indonaah chuan an lut a, hliam tuar zat chu an pung zel a;
  - Wow, Margarita chu! Mahse awlsam takin i do thei a ni. Pakhat chu a la a, a hliam a, a bak zawng chu an taksa peng hrang hrang an tikehsawm ang. - Aurora chuan a rawn ti chhuak ringawt a, a kekawr bul lo chu a rawn stamp ta a.
  - I hmu em, Diabola nungchang hian hmun a chang a ni. I \henawm huatna leh chak lote tihbo duhna thu hril a ngai lo. - Snow White chuan terminator chu a mit a chhing a.
  - Mi chak lote kan do lo. - Aurora, emerald mitmeng hring dup chuan chhuang takin a ti a. - Kan pahnih hian za li leh sawmriat an awm a, a tlem berah sang hnih tal indona a awm a, chung zinga za thum leh sawmnga chu Iraq, Afghanistan leh Somalia kal tlanga special force thlan chhuah an ni. Tin, fighter dangte pawh hi tawnhriat nei lo an ni lo.
  - Hmelma chak tak chuan i taksa leh duhzawng a tichak a, a tichak zawk che - chak lo zawk chuan i thlarau a tichhe a, i taksa a tichak lo a, chak lo zawkin a siam che! Chuvangin kawng harsa chuan hnehna awlsam zawk a pe a ni! - Margarita fing tak chuan a ti a.
  Port chhunga an kal kual hnu chuan Komsomol hmeichhe naupangte chu channel lam pan chuan an rawn chhuak ta a. Port atanga hla vak lovah chuan lawng ho ri pawh i hre thei. Warrior scout te chuan channel chhungah chuan an inhmu ta a. A sei khawp mai a, mak tak maiin a inher chhuak bawk. Kawng lakah chuan Komsomol hmeichhe naupangte chu anomaly an tawk ta mai a. Thli chu transparent spring ang maiin a ben a. Insect te chu a bulah an rawn thlawk phei a, an egg êng tak takte chu an rawn eng chhuak ta a. Mahse, thla nei thilsiamte chu a hip lut a ni.
  - Fly annihilator ang chi thil a ni. - Aurora chuan ngaihven a hlawh a, a kekawr bul hring chu a rawn ti eng a.
  - Radiation chi khat hian rulhut a hip lut mai thei. Ka vun nen boruakah ultrasonic vibrations ka hre thin. - Margarita pawh hlauhawm takin a khur a.
  - Kan tan harsatna thar a ni! A tlangpuiin he zone mak tak mai hian heart attack a thlen thei a ni. - Aurora meipui aw-ah chuan irony a awm.
  - Nang leh kei hian thinlung pahnih kan nei a, chuvang chuan kan thi nghal dawn lo! - Margarita chuan hlim takin a hria - Mihring i nih loh chuan a tha.
  Diabola meialh chuan heti hian a au ta a:
  - Pawmpui! Chutiang a nih loh chuan stove bulah a ding ang a, chutih lai chuan nau a pai mai ang!
  Mahse, hmeichhe naupangte chu an ding a ngai a, snags atang chuan an nawr chhuak a, vawi tam tak a sir lamah an inher a, an hnungtawlh a ngai a ni.
  Anomaly pakhat hnuah a dang a rawn lang nghal a, tun ṭumah chuan oval intermittent a ni. Heng zawng zawng hian movement a ti harsa hle. Mahse, chuti chung pawh chuan an kal pel a, an hmaah chuan lui ang mai a lo lang ta a.
  Chhuah a harsa a, hmalam panna lirthei a awm a, mahse anomalies a awm lo. Frost-in a khuh thlaiah chuan kekawr bul lo kephah hnuhma a la awm reng a ni.
  Komsomol nula te chuan an chhuah hmain an ding ta a. "Cabbage" lu engemaw zat chu a rawn tlan chho tih i hmu thei. Mutant plant te hian hmeichhe naupang thliar hran theih loh tluk zet chu an hmu lo va, an zinga pahnih khat chu boots-ah an tlu ta a (Warrior Bears te hian an rim thup nan an pheikhawk an ha chauh a ni), mahse an ei theih lohzia an ring tlat niin a lang a, an hnungtawlh ta a ni.
  - Tlemin hmalam pan a ngai! - Aurora chuan rannung nuihzat hmel zet hian a ti chhuak a. - Chutah chuan lawng chu kan khuh ang.
  - I phurh chu a awlsam lo! - Margarita Korshunova chuan a remti a.
  Jet engine silent siam hi designer tan chuan thil awlsam a ni lo a, mahse cuttlefish pawh hian chutiang bawk chu a hmang a, first-class hunter a ni.
  Random guy in a man loh nan inthupna hmun zawn chu chutiang chuan a awlsam lo. Heta hmun tha ber chu sakawlh hlauhawm tak awmna hmun hi a ni. Entirnan, beaver rat pakhat. He rannung hi a hlauhawm a, tihhlum a harsa a, ramsa ang maia lian a ni. Scales chu fur a ni lo va; A bik takin zan lamah. Hei hi hmeichhe naupangte chuan an ngaihtuah a, inflatable boat chu pocket ang maia thil pakhatah an thup a. Chunglam atanga tui chunga thinghnah lo innghat awmna hmun. Chutah chuan hmeichhe naupangte chuan an ro hlu chu bush branch-a inthuam chungin an kalsan ta a ni.
  - I thup tha em? - Margarita chuan a zawt a, kalkawngah exercise a ti a.
  - Zing thlengin a mu ang a, zîngah kan inbual ang! - Thinrim tak Aurora chuan a kekawrte hmangin lung chu a siamrem a.
  - Rat-raccoon hian a shit a nih chuan engtin nge ni ang! - Komsomol indo mi chuan a mit a chhing a.
  - Kan kap ang u! A vun hi alligator vun aiin a chak zawk a, a hlut hle bawk. - Aurora chuan a mitmeng emerald tak chuan naupang ang maiin a mit a chhing a.
  - I zuar ang u! Kan nihna i thlak ang u, tumahin min hre lo ang! - Margarita Korushnova chuan thahnemngai takin a lei a rawn phawrh chhuak a.
  Aurora chuan a rawn ti nghal zat a:
  - A THA E!
  Hmeichhe naupangte chu an insawn deuh a, chutih lai chuan rat-raccoon ngei pawh a rawn lang ta a. An vawt ta a, tunah chuan sakawlh chu nung reng turin an rel ta a ni. Kawng engemaw takah chuan chhungkaw pakhat thattu, mahse sava pakhat a bawm atanga chhuahtirtu bandit ang mai an ni. Raccoon rat chuan hmeichhe naupang rim hriat theih loh tluk zet chu a hre thei lo va, chu bâkah, a khat tawh a, sakawr chu a tem tawh a, a muhil ta a ni.
  A bengchheng chu a danglam em em a, violinist mediocre tak takte bengchheng tak chu a hriatchhuah tir a ni.
  Komsomol nula ho chuan rang taka che an tum a, chutih rual chuan tumahin an hmu lo, an che vel chu a thup em em a ni. An boot pawh an phelh a.
  Kekawr bul nei Aurora chuan a ṭhianpa chu thu hriat duhna ni lovin, tension tihziaawmna tur chauhvin a zawt a:
  - Awle, engtin nge workaround maneuver hi a theih ang?
  Margarita chuan buaina awm lovin a chhang a:
  - Anomalies kan tluk loh chuan.
  Diabola meialh chuan a kut zungtang chu a hmuiah a dah a;
  - Mahse heng zinga pakhat chu a rawn crawl chhuak ta.
  Lei hnuai atanga lunghlu lo chhuak anomaly. Lei pawh a tizau ta a ni. Mole lian tak ang maiin, leilung, leilung, leh thlai chi hrang hrangah a rawn tlan lut ta a ni. Oil ang maia slimy thil pakhat a rawn nawr chhuak a. Tichuan a rawn smack tan ta a.
  - A tenawm khawp mai! - Aurora meialh chuan a ti a. - Vawk pahnih infawh ang mai a ni.
  Anomaly chuan an thusawi chu a hre ta a, hlauthawng takin hmeichhe naupangte lam chu a pan ta a.
  - I inthen darh ang u! - Margarita chuan a ti a.
  Agile Aurora chuan a hrethiam lo:
  - Engvangin nge hei hi a la tul?
  Snow White Terminator chuan a nui suk a:
  - Lung pakhatin sava pahnih rawn um tir ang che!
  Komsomol nula chuan a lei a entir a, chu chuan wasp pakhat a man a, a chew a, chutiang proposal chuan a ti nuihzat hle. Scout-te chu an darh a, anomaly chu a vawt ta hle mai. Tlem chuan a nghing a, a tla tan a, meialh te tak te pakhat chu hriak hnim hring zingah chuan a kal tlang ta a. Mahse, a kang nghal vat ang bawkin a thi nghal vat bawk.
  - Hei hi Pyromania a ni lo! - Barefoot Aurora chuan a hrechhuak a, a mit a chhing a, a zuang nghal a, back somersault-ah a chang ta a ni.
  - Ni e, Pyromania anomaly hian chhiatna a thlen thei! - Margarita chuan a remti a. - Tunah chuan hmanhmawh rawh, hun kan khawhral ta.
  Komsomol hmeichhe naupangte chu buds, thing, intertwined mutant vines-a thinghnah hring zingah an luh thuk meuh chuan, luh theih loh khawpa thim chuan a hual vel ta a ni. Thingkung hnah chauh chu a eng a, chu chuan ramngaw chu thil tha lo tak, khawvel dang ang maiin a pe a ni. Mahse, hmeichhe naupangte hian zan lama monocular an mamawh lo va; Aurora chuan thing pakhat a rawn nam ta mai a;
  - Damn a ni! - Mei-diabola chuan bawlhhlawh tak chu a sawi dik khawp mai. Anomaly a awm lo niin a lang a, mahse light chu a bent a ni.
  - Hei hi phosgene leh phosphorus a ni! - Margarita chuan a puang a, a kawr mawi tak chu a tikehsawm a. A nihna takah chuan air parameter an thlak fo thin.
  - Chuvangin hei hi ngaihtuah tel a ngai! - Sam sen Aurora chuan irony thup tha lo tak chu a pawm a.
  Indo mi chuan boruakah chuan a kut a phar a:
  - A tir lamah chuan slow movement, chutah chuan kan hmang thiam tawh ang.
  Komsomol hmeichhe naupangte chuan an chak chho zauh zauh a, an kephah hnuaiah thinghnah pakhat pawh tihkeh loh tumin an bei bawk. Random observer te hlau lutuk ni lovin, thilsiam hrang hrang, aw avanga thil thleng thei te hlauh.
  A tirah chuan a vawt hle a, mahse hmeichhe naupangte chuan buh an sawn meuh chuan tui tla tak tak an chungah a rawn luang thla ta!
  - Tui chu a rit ngei ang! - Aurora chuan a rawn rawt a.
  - Za zela sawm a ni ngei ang! - Margarita chuan a remti a.
  Diabola meialh chuan a hypertitanium kekawrte hmangin rulhut chu a tikehsawm a, a ngaihdan a sawi a:
  - Chuvang chuan dew chu a lian em em a, a vawt lo!
  Ka boots hnuai hnuaiah chuan leilung a rawn hrual a. A rawng chu greenish-violet danglam tak a ni a, thlan ang mai a ni. Hei hi Zone tih loh chu khawvel hmun dangah a awm lo.
  A ke chu a chungah inthen a tum a, mahse a track chu a lo lian nghal vek a, chu chuan reconnaissance a ti awlsam hle. A che harsa mai mai a, i kekawrteah a innghat a, theihtawp chhuah a ngai a ni. Aurora leh Margarita te pawhin concentrated chocolate an ei ve ve bawk. Thing hi a chang chuan hmuh a ni a, a tam zawk chu sa ei thin a ni. Leilung chhungah chuan a tlan kual a, rulhut te chu man tumin a bei a. Grep thing, thinghnah, hnah, hnah, a chang chuan rim nei lo, a chang chuan rimtui tak tak nena inzawm thil inzawmkhawm.
  - Khawi atanga lo chhuak nge grep hrui te hi? - Margarita chuan a zawt a. - Hei hi boruak lum leh vawt awmna zone a ni.
  - Mutation atanga lo chhuak, an zung kai tawh. Chu bakah, a chhunga awm aiin zone chhungah a lum zawk! Degree sawm leh panga vel a ni. Hetah hian equatorial Africa aiin thlasik laiin a lum zawk. A nih loh leh ni lo, temperature inang deuh vek. - Aurora hmeltha tak chuan a hmai a ti hrual a, vawi khat a chhiar tawh chu hriat reng a tum niin a lang.
  Margarita chuan rintlak takin heti hian a sawi a:
  - Engmah a la ni lo! Kan tan pawh a tlem berah chuan.
  Kekawr bul lo nei Aurora chu boruakah a rawn inher a, somersault a ti a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Komsomol bear kan ni a, chu chuan a sawi vek!
  - Vawikhat chu Sahara-ah min hruai tih ka hre reng. Kar khat chhung chu ei leh in tur nei lovin ka awm a, stove-a frying pan ang maia kang, kekawr bul lo, engmah ka damchhuak lo! - Margarita chuan a mit atang chuan meialh a chhuah tih ka hmu a (figurative takin ni lovin, literal takin!). - Dik tak chuan, nuam tih tur tam tak a awm lo.
  - Ni chiah e! Hetiang hi ka paltlang ve bawk! Ka ke chu a thiam nghal vat a, mahse a hnuah chauh a hnim thin. Tin, ni chhuahnaah chuan vun a thim bawk. - Viriya Aurora atanga ui ang maia confirm, hlim leh khelh nuam.
  - Taksa a var hian ka duh lo, effeminate lutuk niin a lang. - Margarita chuan a nuihzat hmel lo.
  - Tunah chuan chocolate tan a fashion tawh. - Mei diabola chuan a panther ha hmangin a rawn ti chhuak ta hlawl mai. - Hei hian South lam pan tur pawisa i nei tihna a ni.
  Hmeichhe naupangte chu Chernobyl ramngaw inthup tak takte chu an tlachham ta mai. Channel zau tak bank chu a bulah a awm a. Bush dense tak tak, zung chhuak chhuak, mutant plantain, a hnah zau tak takte chuan hmun khar awlsam tak a siam a.
  Margarita chuan a ti chhuak a:
  - Awle, hetah hian kan hmaah Vizhnitsa a awm.
  - Ni e, Soviet khawpui hlui a ni! Engvangin nge Ukraine hi a chhuang, Soviet Union chhungah ram hran a lo ni tawh mai. A nihna takah chuan kum zabi tam tak chhung chu anmahni nen kan inbei tawh a ni! Chuvang chuan USSR chuan hnehna a chang a, tunah chuan Ukraine mite chu kan unau an ni ta. - Sam sen Aurora chuan a kut chu a phar zau a, thlawk chhoh a tum a.
  - Tin, Russian unau an neih hma pawhin. Naupang zawng zawng hian Kyiv hi Russia khawpui Nu a ni tih an hria. - Margarita chuan a ti a, a nui zau zawk. - Orthodox rinna thianghlim leh Slavic zungte hmanga inzawmkhawm an ni. Pathian ngeiin USSR chu ram pakhat ni turin thu a pe a. Mahse Bandera a lo kal a, bedlam a siam ta a - indona a ni ta. Mahse, kan chak ta a ni.
  - Cement chu rinna a nihna leh sand chu duhthlanna a nihna lungphum chungah order siam a ni! Tin, hei vang hian misual tam tak chu lung inah tantir an ngai bawk! - Aurora chuan a chhang a, a rawn ti chhuak nghal zat bawk.
  Khawpui hmuh a har lo. Heta ditch hi a khat a, rampart paltlang pawh a buaithlak lo. In te hi a tam zawk chu a hlui tawh a, in chhawng ngaa sang leh Stalinist in sang tak tak te hmuh tur a awm. Hmeichhe naupangte hi tunlai building-ah an kal tawh a ni. Tichuan Margarita chuan heti hian a hrechhuak ta a:
  - Naupang sawm leh pariat kan chhuah tir a ngai a ni lawm ni?
  - Kan tlangvalte hian an pui ang! Khawpui chhungah hetiang khawpa hlauhna kan siam ang a, kan che vel an zui thei dawn lo! - Kekawr bul lo Aurora chuan a machine gun chu a ti nghing a.
  Snow-white warrior chuan a hawi kual a, mosquito-tick pakhat chu a tikehsawm a, a aw chu a ti hniam a, a zawt a:
  - A tlanbo chuan engtin nge ni ang?
  Mei diabola chuan a dik takin a sawi a:
  - A elementary greed hi ka ring tlat. Chu bakah, tunah hian he dwarf hi ka ti mai ang. A fighting spirit chu ka thlawp ang.
  Margarita Korshunova chuan fing lo takin a rawn ti a:
  - Chutianga tih theih dan tha ber chu hmai tha taka vuak hi a ni.
  Aurora chuan rang takin a kekawr bulte chu a tlanpui a, button hmangin number chu a dial a, ring takin:
  - I inpeih tawh em!
  - Ni e, mahse hetah hian chutiang buaina chu a awm! - Chumi chhanna atan chuan squeak te tak te a ri a.
  - Beidawng suh, sly-a chhuah a awlsam zawk. Chu bâkah, chutiang zan thlipui tleh hnua naupang awm loh chu tumah mak an ti lo vang. - Diabola fing tak, sam sen chuan a aw chu a ti hniam a.
  - Pawmpui! Min ngaihsak tawh lo ang! - Kid-dumping lama mithiam dwarf chuan a purred a.
  - Min nghak rawh, eng thil pawh thleng se! Za zela panga dang kan belh leh thei maithei. - Aurora chuan insinuating takin a ti a.
  Thu hnuhnung berte chuan magic effect a nei a. Moron bandit chuan a rawn ti chhuak a:
  - Ka nghak ang, khawvel tawpna a lo thleng dawn a nih pawhin!
  Cool Aurora-i chuan a mitmeng sei tak chu ironic takin a tisang a, a ti hniam a, heti hian a ngaihtuah a: "engtin emaw tak chuan hei hian Juda-a"n aspen stake a nghah lai kha min hriatchhuah tir a ni."
  "Awle, tunah chuan American leh an minions te hi kan hneh dawn a ni," green-eyed Aurora chuan thutlukna siamin a ti a.
  - America ka ngaihdam theih loh chu i hria em? - Galina chuan a kut a beng a.
  - Engnge? - Red bear-Komsomol member chuan mak a ti hle mai.
  - Kan khawpui leh Japan khawpui te bomb puak! Hei hi barbarism a ni! - Poetry pawh ka ziak ve ta! - Margarita chuan grenade chu a ti nghing a, thinrim lutuk chuan furry mutant insect rual khat pum pui chu a tla thla ta a.
  Aurora chu a zuang tho a, a lawm hle a:
  - Zai ila! Hei hi a ngaihnawm khawp mai.
  Tin, Korshunova chuan hla a sa ang a, a aw chu a hma ang bawkin Himalaya tlang fakna aiin a sang zawk a;
  Pa ram Arsi chu Lalpan a pe a, .
  Ni aiin a eng zawk tih hi ring rawh!
  Ka ta i ni, he ram i lo chhuahna - .
  Ka thinlung hi lungngaihnain a na tih i hnen atangin hre rawh!
  
  Nangmahah hian Komsomol member kan ni eagles angin, .
  Fascist te kan tichhia a, scraps te chu kan sweep chhuak vek!
  Jupiter-ah pawh kan ti thei
  Paradis theih loh rah chu chin rawh!
  
  Venus hi hmangaihna hmun a ni a, .
  Mars-ah chuan indo mi anga inhriatna hi a sang ber!
  Sualna leh rinhlelhna kawrte chu tikehsawm la, .
  A nihna takah chuan Engkimtitheia chuan mi zawng zawng tan a tha ber tih a duh a ni!
  
  Cosmic pressure hi i hneh ang u,
  Hook chak tak hmangin chin chu i man ang u!
  Hmelma chu khawvel thiltihtheihnain a tikehsawm ang a, .
  Tin, Junkers te chu naupang pangngai thalngul chuan an kap thla ta a ni!
  
  Scenario pakhat chauh a awm - la la, hneh rawh,
  A chhuahna dang kan hre thei lo!
  Tin, Reich sakeibaknei chu hrual suh, .
  Sipai pakhat hnen atangin i hmaiah bayonet i hmu ang!
  
  Mahse bayonet hian engmah a ti tha lovang che,
  Dynamite engemaw zat kan dah belh ang!
  Chutiang thlawhna chak tak chu
  Proletarian-in hammer a vuak lai khan!
  
  A dawt leh tur chu thlipui ang maiin a liam dawn a,
  Tin, endgame hi hnehna changtu checkmate a ni dawn bawk!
  A nihna takah chuan kan thinrimna hi meialh â tak a ni a, .
  Bastard lakah phuba lakna, ui hlauhawm tak!
  
  Berlin-ah pincer-te chu kan clamp a, .
  Russia flag hnuaiah Paris chu a zalen ta!
  Fatherland fanu leh fapate kan ni a, .
  Ruai kan ei hian khawizu chu hlim takin kan ei thin!
  
  Foggy Albion chu tunah chuan unaupa ang mai a ni tawh a, .
  New York chu platter-a pie ang maiin a rawn chhuak ta!
  Kan flag sen, sen hring, poppy rawng, .
  Chumi hnuaiah chuan mi zawng zawng hi zalennain an hlim vek!
  . BUNG No. 12-NA.
  Oleg Rybachenko pawhin mumang a nei a, chu chu thil awlsam pawh ni lo, mahse mak tak mai a ni. Dima nen hian sipai hna an thawk chhunzawm zel ang mai a ni;
  An pahnih hian naupang SS division-ah volunteer atan an inziak lut a, chu chu possessed Fuhrer-a din a ni. He thil tak takah hian Hitler chu a tawpah chuan a â ta niin a lang. Dik tak chuan, a lehlamah chuan USSR nen beiseina nei lo indona bul tan lo turin fimkhur tawk tak a nei a ni.
  Kawng lehlamah chuan engvangin nge tlangval hian sipai training a neih loh ang? Engvangin nge barchuk ang maia an nurse leh bask ang?
  Oleg Rybachenko leh Dmitry te chu junior battalion atanga tlangval dangte nen Africa ramah an thlawk chhuak a. German engine paruk nei transport hian ralthuam keng paratrooper za hnih vel a phur thei a ni. Mahse, Hitler Jugent-a chi naupang zawk, fighter za thum awmna battalion pum pui an awm a. Tlangval za thum, kum sawm leh pahnih vel mi chu an la tlan chhuak nasa hle niin a lang a, mahse a takah chuan mipa naupang thlan bik, sipai lama training tam tak dawng tawh an ni.
  Fuhrer-ho chuan tleirawl tam thei ang ber indonaah hian tel ve turin a duh a. Africa ramah chuan Britain sipai lian ber berte chu hneh an ni tawh a, mahse Sudan ramah hian sipai chak tak tak an la awm reng a ni. Dik tak chuan, colonial sipaite hi rintlak tak tak an ni lo va, strict takin sawi ila, British unit-te pawh hi rintlak tak an ni. English an ni chiah lo. Chutiang chuan an ralthuam tha lo a, a bik takin tank nen, metropolis pumpuiah hmanrua te chu transfer tum leh transfer an tum a ni. Chuvangin mipa naupang tan chuan hlohna lian tham a awm theihna chu a tlem hle. Tactical exercise pangngai level-ah a awm beisei a ni a, thangtharte pawhin indona lama tawnhriat an nei dawn a ni.
  Oleg Rybachenko leh Dmitry te hian German (hmêlma nia sawi) an thiam hle a, English, Spanish leh French an thiam bawk. An sikul pawh hi elite a ni a, Soviet naupangte pawh hi theory-ah chuan an fing ber tur a ni.
  German tlangval pakhat, hruaitu zinga mi nia lang, sang leh thau tak Hans Feuer chuan kut a thlak a, dik takin a sawi a:
  - Russian ho hi chutiang khawpa chak leh fing thei an nih kan beisei lo. Entirnan, first-class German ang maiin kan kawng chu steam rawh!
  Oleg Rybachenko chuan inngaitlawm takin heti hian a sawi:
  - Chumi chungchangah chuan eng thil nge mak tak? Kan inbeih a ngai mai thei, mahse reconnaissance-ah i lut a, German tawng i thiam lo a nih chuan engzat nge information i khawlkhawm ang?
  Hans chuan a remti a:
  - A dik alawm! Mahse a tlangpuiin Russian subhumans in ni tih min zirtir a. Slav ho hi sava leh mihring inkara inthlak danglamna (transitional stage) an ni. Chu chu, finna lama hmasawnna lamah chuan Russian mi chu ran vulh aiin a sang deuh zawk tihna a ni.
  Dmitry chuan thinrim zet hian a kut a beng a:
  - Ni e, chutiang thu chu ka punch thei che a ni.
  Hans chuan huaisen takin a chhang a, a kut a beng a:
  - Hriamhrei duhthlanna chauh hi ka ta a ni. Gloves hmang hian Half-World champion i ni a, mahse nunchucks nena duel chu engtin nge ni ang?
  Dmitry chuan mak a ti hle mai:
  - Tin, eng nge ni?
  German elite boy hian chhan let a duh a, a erudition a pholang a, mahse Oleg Rybachenko chuan a hneh ta a ni:
  - Hei hi China rama sheave knock out nana hman thin agriculture hmanrua a ni. Mongol-Tatar-ho chuan Chinese-ho chu ralthuam keng lo turin an khap a, chuvang chuan he hmanraw hlauhawm lo ang maia lang hi mi thahnemngai tak club-ah an chantir ta a ni. Nunchuck combat system pum pui an siam chhuak ta a ni. Tichuan kum zabi sawm leh kua na tawp lamah Japanese-ho chuan an hmang ta a ni. An hnen atanga SS sipaite hnena lo thleng a ni mai thei.
  Hans chuan a dodal a ni:
  - Chutiang chuan a ni lo tih a chiang. Kum sawm kalta khan Great Fuhrer hian China aṭangin guru eng emaw zat a sawm a, Third Reich hand-to-hand combat school chu khawvela hmasawn ber ni tura thupek a chhuah a ni. Keini German ho hi hnam chungnung zawk kan nih avangin midangte hnen atangin engmah zir kan duh lo tih i ngaihtuah tur a ni lo. Kan German sipai sikul hian mihring lam thil hi a tam thei ang ber ngaihtuah a ngai a ni.
  Dmitry chuan chak takin a lu a bu nghat a, chu ngaihtuahna chu a nemnghet ta a ni:
  - Tin, Soviet mi pawh. Stalin-a chuan - in sak thar hun chhunga technology hian engkim a rel vek a ni! Tin, kum nga chhunga ruahmanna pahnihnaah chuan ngaihtuahna chu a siam ta a - personnel hian engkim an rel vek!
  Oleg Rybachenko chuan hetah hian thil danglam tak a sawi a:
  - Mihring factor nen hian engkim a kal tha lo tih ka sawi ngei ang. Entirnan, USSR-a sipaite technical training level chu a hnufual hle. Mahse a pumpuiah chuan kan chungnung ber!
  Hans chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Hitler Hash chang i duh em?
  Soviet tlangvalte chuan mak an ti hle a:
  - Tin, eng nge ni?
  Hans chuan a mit a chhing a:
  - Fuhrer Ropui thil siam chhuah hnuhnung ber. Chess ang maiin, chu chu mi pahnih ni lovin, mi pali, pahnih chunga pahnih inkhelh a ni. Mahse, cell za li awmna board pakhatah chuan. Tank, self-propelled gun leh indo lawng a nei a ni. Figure sawmli ve ve a awm a, a vaiin za leh sawmruk a ni. Ṭhenkhat chu chess angin an che a, ṭhenkhat chu an che danglam vek bawk. Plus some other innovations... Entirnan, tank leh indo lawng hian tank, self-propelled guns leh Links, leh infantrymen te chu an kap thla thei chauh a, line engemaw zat an thlen a, an ralthuam an tihchak chuan emaw a ni thei. A tlangpuiin game hi a complex hle a, chess nen a inang lo tak zet a ni.
  - Amah chu entir rawh. - Oleg Rybachenko chuan a zawt a.
  Hans chuan a backpack atang chuan folding board a la a. Hinged a ni a, a compact hle bawk. Figure te hi magnetized a ni. A inang sawmli ve ve. Board ngei pawh hi a conservative khawp mai, rectangle a ni. Rules hi a ngaihnawm hle a, a bik takin figure zawng zawng deuhthaw hian an che dan aiin an hit danglam vek a, tank tih loh chu. An pahnih hian take hmangin an hit thei a, an kal thei bawk.
  Mi beisei angin mi chak ber chu indo lawng a ni a, chak lo ber chu light infantryman a ni. Mahni intlansiak silai leh ngaihnawm tak chu thlawhna, pakhat khatin a awm bawk a, mahse attack aircraft, fighter, bomber leh seaplane te pawh a awm bawk. Indo lawng bakah hian destroyer pawh a awm bawk. Infantry pawh a danglam a, mechanized, simple leh cavalry an ni. Chu chu, dante hriatthiam a awlsam lo tihna a ni. Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi nghal a:
  - Ni lo, he game hian larna lamah chess a hneh thei lo. Harsatna level chu chart atanga off chauh a ni!
  Hans chuan a remti a:
  - Ni e, hetah hian strategy siam a awlsam dawn lo. Tin, smart book pawh i ziak thei lo bawk. Mahse hei hi Aryan-ho tan chiah a ni!
  Dmitry chuan a remti a:
  - Aryan-ho tan chuan a ni! I khel ang u!
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a vaukhân a:
  - Hlimna a awm tlem ang!
  Hans chuan tlangval dang a sawm a, pair a siam hnuah tlangvalte nen an inkhel tan ta a ni. Brown ka thlang a. Oleg leh Danka te hi an pianphungah chuan an sen vek!
  Inkhel hi a tir lamah chuan a nuam lo tak zet a, mahse chutah chuan tlangvalte chu an inrawlh ta a ni. Oleg Rybachenko chuan born strategist a nih angin hmalakna chu a la a, hmêlma te chu flanks atang chuan a nawr tan ta a ni. Fuhrer-a game-ah chuan a tlangpuiin lal a awm lo va, headquarters pawh sawn theih lohvin sawn theih a ni.
  Mahse tlangvalte chu khelh chhuah phalsak an ni lo. Alarm a rawn ri ta...
  - Air attack a ni!
  Tlangvalte chu portholes lam pan chuan an tlan nghal vat a. Window chu a zim hle nachungin, a chhungah chuan i hmu tha vak lo va, crush pawh a awm bawk.
  Landing plane te chu convoy-in an thlawk a, a dik e, indona ralthuam keng tha takin an zui bawk.
  English mi sawmhnih aia tam an awm lo. Spitfires-ho chuan German sipai tam zawkin machine gun hmangin an kap tih an hmu a, hla tak atangin kah an tum ta a ni. Mahse a chhanna chu anmahniin an dawng ta a ni. Royal Air Force thlawhtheihna pathum chuan meikhu an chhuah tan a, a bak zawng chu an tlanchhia ta a ni.
  Tlangvalte chuan ring takin an whistle a, mahse tumahin an tiam lo - discipline. Mahse an boot chu an stomp a, salty joke hrang hrang an siam a.
  Dik tak chuan transport hian fighter te hi a rawn um thei lo a, speed danglamna hi order of magnitude a nih avangin tlangvalte chu an rilru a hahdam a, an sumdawnna lamah an kir leh a ngai ta a ni. Ṭhenkhat phei chuan push-up an ti tan a, ṭhenkhat chuan abs an ti bawk.
  Mahse, Oleg Rybachenko chuan a rilru a hneh em em a, hla a sa tan ta a, lal chauh ni lovin, dawthei lalber (Hitler!) pawh hnawtchhuak thei aw nen;
  Indona khirh tak, thi thei takah kan thlawk lut a, .
  Pioneer te hi communism fate an ni!
  Kan Lalpa Svarog hi ka hnenah a awm reng a, .
  Revanchism lungphum i tikehsawm ang u!
  
  Huaisenna leh drive kan nei a, .
  Machine tin hian an inzawm khawm thei vek!
  Nazi-te chu chak lohna nasa takin a nghak a, .
  Thu bengchheng tak tak sawi suh, Fritz!
  
  Wehrmacht hi Moscow bulah nasa takin an vuak a, 1999 khan.
  Kan dashing valor chu kan lantir ta!
  Parasite hnim hring chu a tikehsawm a, .
  Kan chak a, kan chhiar chhuak nghal vek!
  
  Fritz hian eng nge a tih leh theih ang?
  Paws up mai mai - bânsan vat rawh!
  Tin, Adolf-a rilru chhungah chuan - a spitz na tak, .
  Sabengtung hian clown hna thawk rawh se!
  
  Kan chanvo chu hnehna ki ri, .
  Legion sen te chu an rawn khawm ta!
  Tin, zahngaihna tel lovin beitu lu chu tan la, .
  A tlem berah chuan sikul atanga hmalam pan nghal an ni!
  
  Mars atanga lo piang ang maiin misualte kan vuak a, .
  Tin, khawi hmunah pawh Kraut-ho chuan khawngaihna an dil bawk!
  Mi ropui fate kan ni a, ram zawng zawng intluktlanna hmun - .
  Face icon atanga march hi pawm ni rawh se!
  
  Hitler-a chuan kan Leilung hi luah turin a ngaihtuah a, .
  Tin, tunah chuan a bang hnuaiah bump a nei ta!
  A nihna takah chuan German ho chuan mi zawng zawng chu game-ah chantir an duh a, .
  Tin, naupang awlsam tak pakhat chuan a muhil ta a!
  
  "Tiger" chunga thil thleng - metal-ah a kal a, .
  Chuta tang chuan tea thlum tak nen samovar kan siam ang!
  Krauts hian an hmu ta - horn-ah hnehna an chang nasa hle a,
  May thla hlim leh lum takah Berlin-ah kan awm mek!
  
  Tin, Adolf-a chuan tie aiah noose a hmu bawk a, .
  A hmelma-executioner-a kawr chu a ti nghet sauh sauh a!
  A sualte avanga hremna rit tak a lo awm a, .
  Tin, tunah chuan Germany ram chu tank hmangin ka rampling ta!
  
  Stalin Ropui ngei pawhin Komsomol member, .
  Thupek a pe - "Hnehna" star lian tak!
  Pa Ram Thianghlim tan chakna nasa tak kan pe a, .
  Kan pi leh pute hi khawvel lo awm turah hian an va lawm em!
  Thil mak tak a ni a, mahse hetiang hla seditious tak avang hian nasa takin kut an thlak a - hetah hian mi zawng zawng hi an â vek tawh, a nih loh leh eng nge?
  Oleg Rybachenko chuan hla a sak zawh chuan an mumang chu tihtawp a ni a, an harh leh ta a, tun ṭumah erawh chuan a pangngai ber ni lovin, tui lum takin an la a, an doused ta a ni. Chumi hnuah chuan heng chain te hian ka kut ah abrasion rapthlak tak tak min pe leh a, column kal tlang pawh... Chawhmeh pawh min pe lo! Bial! Chu chu a dik a ni, German ho chu an awmna hmunah an awm reng a, tangte chu zawi zawiin ring road-ah chuan an kal ta a. Hei hian eng nge a awmzia a chiang lo. Asphalt leh lung lian tak tak hmanga siam kawngpui. Darkar tlemte hnuah chuan ka kekawr bul hring chu a kang tan a, nasa takin a hnim bawk. Nula tam tak chu thisen an chhuak tan a.
  Tichuan, tlai lam chu la hla hle mah se, inkhawmpui nei lovin an tlan let leh a, hmanhmawh takin kawrfual chu an phelh a, mu turin an ti ta a ni.
  Oleg Rybachenko leh hmeichhe naupang dangte chuan hmanhmawh takin thu an awih ta a. Tin.
  Tin, hetah pawh hian tlangvalte hi sipai rawngbawlna zahawm takah hmahruaitu an ni a, midang sipai pawh ni se;
  Battalion hi Jungfolk fighter, naupang kum sawm leh pahnih mi za thum vel awmna battalion chu a hmunah siam thar leh a ni a, khawthlang lamah sawn leh a ni. A tirah chuan tlangvalte hi kilometre hnih khat vel zet car-in an khalh a, mahse chutah chuan management-te chuan an ngaihdan an thlak niin a lang a, tlangvalte chu dam khawchhuahna tur intlansiak pek an tum ta a ni.
  Tlangvalte chu an thawmhnaw phelh a ngai a, sipai kawrfual chauh ha chungin an awm a, chuvang chuan saruak leh kekawr bul lo ang maiin an kekawr ipteah pack kengin, khawthlang lam pan chuan an tlan ta a ni.
  Dik tak chuan, ni zung venna thar, \angkai tak hmanga inhnawih phalsak an ni a, chu kawng chu thlaler kal tlangin a kal lo va, ramngaw nêm zawk leh chutiang taka lum lo zawk kal tlangin a kal a, chu chu Nile lui dungah a kal a, tuikhuah thuk tak a vêl a, thlai leh thing a lo thang a, mahse chuti chung chuan fiahna chu a harsa ber a ni. A chhan chu kan tlanchhiat a ngai a, Africa July thla lum takah te, submachine gun te pawh kan keng tel a, chubakah backpack-ah pawh supplies nen.
  Dik tak chuan special battalion-ah chuan German hnam rawng aiawhtu leh taksa lama training tha tak nei tlangval an awm a, mahse chuti chung chuan.
  Indona tlangvalte chu an ding chhuak a, an sipai hotu, anmahni ang bawka brat, sang tak ni mah se, Apollo-a ruhro nei chuan thupek a pe a:
  - Awle, bro! I tan a harsa dawn tih ka hria, mahse duty chu duty a ni! Tlai thlengin kilometre sawmnga leh pariat kan tlan a ngai! Chu chu thupek a ni.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi:
  - Hmm a ni! He order tih thumal hi spell ang maiin a ri! I ngaihthah thei lo.
  Dimka chuan heti hian a sawi:
  - Kan tihlawhtling dawn lo tih ka bet ngam!
  Hans Feuer chuan a dodal a ni:
  - Kan hlen chhuah ngei ngei tur a ni, a chhan chu Aryan kan nih vang a ni! Tin, nangni Russian ho pawh hi Jungfolk battalion tha ber berah in inziak lut a nih chuan Aryan in ni bawk.
  Ka hnungzang chunga backpack, ralthuam, tui leh ration nen chuan kilogram sawm leh pariat a ni a, chubakah submachine gun kilogram thum rit a awm bawk. Kilo 21 hi puitling tan pawh a harsa hle a, rei tak i kal a, chutah i tlan a, ni lum hnuaiah pawh a harsa hle.
  Oleg Rybachenko chuan a ke chu thlai chungah chuan a rawn hrual a. Tlangvalte chuan pheikhawk paih chu an phur hle a; Sneakers emaw tennis pheikhawk emaw hi a tha zawk ang, mahse Germany rama indona dinhmunah chuan hei hi thil man to tak a ni a, tlangvalte tichhe lo turin an rel ta a ni.
  Thupek chu a ri ta a, Jungfolk atanga indo mite chu an tlan tan ta a, chutih lai chuan formation ang maia lang chu vawng reng turin an bei bawk.
  Nile lui atang chuan thli thar a rawn thawk a, tlangval indo mite taksa saruak, taksa ruh nei tak takte chu nuam takin a rawn nuai ta a. Van boruak thlipui tleh tura inpeih tleirawl titan te chu eng emaw chen chu an hriatchhuah tir a ni. An tlan a, thawk nghet takin an tlan a, ke ke pen deuh mai an ni. Hma lamah chuan sang ber berte an awm a, a dik e, Dimka sang tak chu a aia sang zawk ni mah se, sipai hotu pawh tel vein tlangval paruk an awm bawk. Oleg Rybachenko, standard aia sang tlem chauh a nih avangin a san zawng kum sawm leh pakhat (a pi leh pute huaisen taka siamte hnung zuia a lak tak takna nen a danglam!) chu a tlan chak a ngai a, a tawp berah chuan a tlan chhuak ta mai a ni. Dik tak chuan hei hian a thatna a nei a: kekawrte tihchhiat theihna chance a tlem zawk a, a nih loh leh an thutna hmun hnuaia an vuak theihna chance a tlem zawk bawk. Hetah hian a naupang ber a, mahse a chak lo ber emaw, a bik takin, â ber emaw a ni lo tih chu a chiang.
  A phurrit chu hriat theih a ni a, mahse pawm theih a la ni tho a, mi zawng zawng hian phurrit phur chunga tlan dan tawnhriat an nei vek a ni. Thil rit tam tak nei chung pawhin, entirnan, an kekawrte chunga kawppui an phur lai khan.
  Ke hring hring hnuaiah chuan a chang chuan an chil emaw, an chhe emaw a, palm hnah emaw, cone emaw chhe tawhah an awm a, a châng chuan tlangvalte"n an kal kual tum thing hling tak tak an awm bawk. Thing chu a lum a, a vawt fo thin a, mahse, a dik e, thlaler hnim angin a kang lo. A tlangpuiin nun theih a la ni a, mahse Ni a lo chhuak a, a lumna a tipung zel a ni.
  Hans sang tak, Dmitry ang vela sang chu an tlan dun a. German tlangval indo mi pakhat chuan Soviet indo tlangval pakhat hnenah heti hian a zawt a:
  - Awle, tunah chuan indona i nei ta! Dik tak chuan silai rim ka la hre lo a, mahse kan hmaah engkim kan nei vek. Eng emaw phurna i nei em?
  Dmitry chuan dik takin a chhang a:
  - La ni lo! - Tin, a ti leh a, a lu a hawi leh a. - Ka pawm e, dik tak chuan ni lo!
  Hans chuan hmusit zet hian a ti a:
  - Ni e ka ni! Dik tak chuan, a ni! Awle, ka kum rualpui tlangval zingah hian tu nge dan anga indona kal thei. Insual, kah, that, puak, man, man. A nihna takah chuan hei hi romance a ni. Nang leh Olezhka pawh hian indona nung ang maia inhriat in in duh a, routine atanga inthiarfihlim kan duh bawk!
  Dimka chuan tumruh takin a dodal a:
  - Kan nun hi routine a ni lo. A tlangpuiin hmahruaitu, hruaitu leh infiammi nih pawh hi a ngaihnawm hle.
  - Chuti a nih chuan engvangin nge kan hnenah i sign up? Thah emaw, piansualna emaw i hlau lo em ni? - Hans chuan nuihzat hmel zet hian a ti fiamthu a.
  Dimka, Ilya Muromets tia koh chuan a inpuang chhuak a:
  "Chuvang chuan ka sign up a, Russian ho hian German ho aia na zawkin an bei thei lo tih lantir nan." Chutiang a nih loh chuan khawvel pum hian i hnehna chanchin an ziak a, an sawi...
  Hans chuan a nui suk a:
  - Awle, ni e! Kan hnehna chungchang, Universe pumpuiah ropuina. - Indo tlangval sang tak chuan chhuang takin a rilru zau tak chu a rawn ti chhuak a. - Tin, nangni Russian ho hian Finnish sipai tenau te hi in hnawhchhuah theih loh khawp mai. Inchhuang tur i nei lo!
  Dmitry-a chuan thinrim takin, a kut zungtang hmang lo turin a insum thei lo va, a dodal a:
  - Khalkhin Gol kan nei bawk!
  Hans chuan hmusit zet hian a ti a:
  - Insualna tenau tak, Asia ram hmun dangah. Tin, kan tlangvalte hian Europe ram an la tawh a, Africa leh Asia ram zawng zawng deuhthaw pawh an la tawh bawk. Tin, Russia pawh kan la ang, kan tan chuan cake chi khat a ni!
  Dmitry chuan thinrim zet hian a mit a chhing a:
  - Man suh, i kut a tawi!
  Hans chuan a nui suk a:
  - Engtin nge Brest Peace Treaty ziak turin kan nawr che? Ram min pe a, Dnieper thleng chhiarin, bayonet leh sabre a let thum zetin min pe a. He thubuaiah hian sipai anga Russian chungchang hi eng nge sawi theih ang?
  Dimka chuan a group a, Hans-a hmuiah vuak a tum a, "half world" champion a nihna chakna a hriat avangin German tlangval rilru na tak chu a knock out ngei ang, mahse... I didn"t want to break the formation leh insual tan a ni. Tin, debate neih laiin i kutphah hman pawh a tha lo. Hetiang a nih loh chuan man a nih a rinawm ber a, Russian-ho hian German-ho aia na zawkin an bei lo tih lantir nan hun a nei dawn lo. Chuvangin Dmitry-a chuan muangchangin a dodal a ni:
  - Keini Russian ho hian Frederick II hnuaiah kan hneh che a, Berlin pawh kan la ta a ni. Tin, Napoleon the Great-a"n thu a pek che khan a sipai zinga a chanve chu German an ni a, Indopui I-ah khan Brusilov-a hmasawnna a awm bawk. Tin, Paris pawh i la lo a ni, a chhan chu kan sipaite chuan Konigsberg chu an la ta mai a ni.
  Hans-a chuan counterargument rit deuh mai a hmu a:
  - Mahse, a inang vek a, kan indona hnuhnung berah khan i hneh lo! Tin, mi pakhat leh hnam pakhat chu an thiltih hnuhnung ber atanga rorel hmasak ber an ni bawk!
  Dmitry chuan a dik takin a dodal a ni:
  - Tsar hnuaiah chuan industry hnungtawlh kan nei a, a bik takin sipai-technical lamah chuan. Tin, tunah chuan industry serious tak kan siam ta a ni. Entirnan, KV-2 tank kha i hmu a. 152-mm howitzer hmanga thuam a ni. German ho hian chutiang thil chu in nei em?
  Hans chuan a nui suk a:
  - French ho pawh, S-2 tank-a chuangte pawhin howitzer lian zawk, millimeter 155-a sei an nei bawk a, mahse chu chuan paddling pool-te hnehna chu min titawp lo, tun aia hmanraw chak lo zawk kan nei a ni. Wehrmacht chakna ber chu mihring factor chungnung zawk hi a ni!
  Dmitry chuan a hmai chu even tan in a ti melh a:
  - Engvangin nge "half world" champion i nih chuan human factor-ah hian kan chungah advantage i nei tih i ngaihtuah? Tin, i tlangval tha ber berte hneh?
  Hans-a chuan a dik khawp mai:
  - Exceptions hian a chang chuan dan chauh a nemnghet thin. A nih loh leh, a tam zawkah chuan! Tunah chuan mimal thil thleng ni lovin, sipai training level pum pui kan la a nih chuan hetah hian...
  Dmitry chu a thinrim hle a:
  - Soviet sipaiah hian eng level-a combat training nge kan neih a, engtin nge exercise an neih tih i hre lo. Chuvangin, speculate a ngai lo!
  Hans-a chuan ngaihtuahna fim takin heti hian a sawi:
  - Spain ramah chuan Soviet sipai sikul, thurin leh German sikul inelna a awm a. Kan hmanrua leh ralthuam te kan test a. Chumi rah chhuah chu kan sipai sikul leh strategic art tan hnehna a ni a, Franco sawrkar tihngheh a ni bawk. Chuvangin i tlangvalte nen kan inbei tawh a, kan chak tawh bawk!
  Dmitry-Muromets chuan lungngai takin heti hian a sawi:
  -Keini aiin sipai i nei tam zawk hle! Quantity chu i la mai mai a ni!
  - Chutiang chuan ka sawi lo ang. - Hans chuan a lu a thing a, a ngawi ta a, hahna chhinchhiahna hmasa ber chu a lo lang tan a, tawng pawh a harsa ta hle mai.
  A pawi ber chu, a lumna hi a ni ngei ang. Ni chuan a zenith chu a hnaih tawh hle. Tlangval zingah chuan chutiang chu tih dan phung an nei lo. Germany leh Russia hi hmar lam ram an ni a, thlasik lai chuan degree sawmthum aia sang an thleng tlem hle. Tin, hei hi July thlaa Africa a ni a, Nile lui atanga thli tleh pawh a tawp tawh bawk.
  Tlangvalte kekawr bul chu thlai hring chuan a rawn chil nasa zual sauh sauh a, chutah rang takin a tawp ta a, kilometer pum pui chu lungpui kang chhuakin a khuh ta vek a ni. A hrehawm hle a, tlangval insum thei lo deuh thenkhat chuan an au chhuak ta hlawm a. Anmahni atang chuan thawmhnaw a rawn luang chhuak a, lungpui lum chungah chuan a rawn his lut ta a.
  Oleg Rybachenko leh Dmitry te, leh tlangval dang tam zawk, Spartan rilru pu chunga seilian te chuan nuihzatthlak leh an hrehawm tawrhna lantir lo turin an bei a. Thil dang an ngaihtuah a. Chuvangin Oleg Rybachenko chuan a kekawr bul chu rack-a meialhin a chil ang maiin a mitthla a, a hnen atangin state thuruk pawimawh tak chu laksak an duh ta a ni. Tin, a tuar chhuak tur a ni a, a hliam emaw, a hlau emaw a lantir lo tur a ni. Chu bâkah, tlangvalte chu dinhmun khirh takah an seilian a, an kekawrte pawh chutiang chuan a pamper lo va, hla phuahtu leh lungpui dum chuan a kang mah se, a vun hrual chu a hring chhuak vek tur khawpin a kang lo.
  Rei lo teah heat stroke a lo awm ta a. Chutih rual chuan tlangval lum lutuk engemaw zat chu an muhil a, light, folding stretchers-ah an phur a ngai ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan German-ho hian, a tlangpuiin, hmanraw tha tak tak an nei tih a sawi chhuak a. Red Army-ah hian duralumin hmanga siam hliamte phurna hmanrua i hmu thei ang em, chu chu awlsam takin backpack-ah thup theih a ni.
  Mahse i kutah load dang dahin tlan chu a harsa zawk a, i kekawr bul (bare heels) chu pressure a san chuan a kang nasa zawk bawk. Chuvangin, kawng khatah chuan voluntary-compulsory hell-ah an awm a ni. Oleg Rybachenko pawhin heti hian a ngaihtuah a: chutiang fiahna chu a comrade-te chuan engtin nge an chhan ang, an dam vek ang.
  Gravel lum, dum hring hring stripe zau tak takte chu thlai hring, hnim hring nen an inzawm khawm a. Chu bâkah, sipai hotu chuan tlangvâlte chu Nile lui aṭangin zawi zawiin a hruai bo a, Aigupta rama mihring tamna hmuna luh loh nân a ni tih a lang.
  Hetah pawh hian tlangval thenkhat chu an tlu tan a, tlangvalte chu ni zung zung chuan a chau emaw, a ti mangang emaw a, tuiin a hnim puan chuan an lu an khuh a, stretchers-ah an dah ta a ni. Tun hmaa light strike tuar tawh ṭhenkhat chu line-ah an ding a, an tlan chhunzawm ta a ni.
  Mahse tlangvalte chakna chu a tlahniam zel a, a chanve vel chu an out of action tawh.
  A tawpah chuan commander pawh chu a chau hle a, a ti a:
  - Mi zawng zawng chawlh hahdam turin thu ka pe! A tawp kan thleng ta! Sunshade hmangin inkhuh la, vinegar leh chocolate nen tui in rawh. Chumi hnuah chuan muhil chungin thawk lakna exercise i ti ang!
  Indo tlangvalte chuan chorus chak lo takin an au chhuak a:
  - Eng order pawh tihlawhtling turin kan inpeih reng!
  Sunscreen awm mahse naute vun chu a sen a, a raw bawk. Thing hring hring hring chunga mu chu a nuam lo hle a, chuvang chuan tlangvalte chuan anmahni hnuaiah cellophane an dah a.
  Dmitry leh Oleg Rybachenko te chu puan in pakhatah chuan an inhnaih hle a. Tlangvalte chu a lo vawt deuh niin a lang a, an vun pawh a dum vek bawk. Ka ke ruak chu a kang a, a na hle bawk a, ka ke chu ka han chawi sang a ngai a, chutiang chuan thisen chu a luang chhuak ang a, tlem tal chu a awlsam zawk ang.
  Dmitry chuan heti hian a sawi:
  - Indona hi khawizu a ni lo tih kan hria a, mahse chutiang zat chu a ni lo!
  Oleg Rybachenko chuan lungngai takin a tiam a:
  - Hengte hi pangpar mai an ni. Thisen i hmuh a, i ruang hmasa ber i en chuan heng hmun lum chunga tlan zawng zawng hi engmah a ni lo tih i hrethiam ang!
  Dmitry chuan a pum chhungah a suck a, a ti a:
  - Lehkhabuah chuan a vawi khatna atana mi i thah hian eng ang nge a nih tih an ziak ngei ang. Mi sual leh i hmelma pawh ni se, a guts chhuah tir tura inpeih reng. Mahse, chuti chung chuan hei hi...
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi:
  - Boussenard-a lehkhabu "Captain Daredevil"-ah pawh khan British-ho beitu suckers battalion pum pui a awm bawk. Thil engemaw min hriat nawn tir thin. Mahse chutah chuan psychology buaina chu, mi thah chu eng ang nge tih an sawi chu, vawi khat chauh tawi te tein an khawih a, chu chu silai muin khuangtu naupang pakhat chu accident-in a tikehsawm a ni. Tin, a tlangpuiin thihna chungchanga rilru put hmang hi a frivolous khawp mai. Indona pawh ni lovin, chawlhni a ni zawkin a lang!
  Dmitry chuan logical takin a dodal a:
  - Hei hi naupang leh tleirawlte tan lehkhabu a ni a; rilru lam thil tawn chhiar chu boring nia an hriatte. Tin, a tawp lam pawh a chhe tawh a, suckers battalion zawng zawng deuhthaw chu an thi vek a, a chhunzawmna pawh ziah a ni ngai lo!
  Oleg Rybachenko chuan lungngaihna dik tak thuk tak pu chungin, heti hian a sawi:
  - Mahse hei hi lehkhabu chi khat a ni a, a tawp rang zia i pawi i ti thin. Mahse, a tam zawkah chuan a lehlamah a thleng a, chu chu literal takin i tuar a, hei emaw, chu hna emaw hneh tumna chu!
  - Leo Tolstoy-a novel "War and Peace" i neih chuan Olezhek hian a sawi dik ngei ang! - Dmitry chuan a remti a.
  Kawppui naupang chuan a dodal a ni:
  - Lehkhabu "War and Peace" hian intrigue a nei a, plot line engemaw zat a nei a, character chipchiar tak tak a nei bawk. Ni lo, dummy a ni lo. Engti kawng mahin a boring lo! Mahse, a nihna takah chuan thil ngaihnawm ber berte chu a tir lamah a lo thleng thin.
  Dmitry chuan a remti a:
  - Ni e, a dik... Thuziak tam tak chuan plot slow tak hmangin an sual a, chutih lai chuan action ngaihnawm ber a intan hmain lehkhabu boring tak ang maia lang chu i paih chhuak thei a ni.
  Tlangvalte chu ni chhuahna hmuna nghah a phalsak hnu chuan, sipai hotu hlim tak Wolf Stich, naupang kum sawm leh pali vel zeta upa, taksa ruh nei tak, hmeltha tak chu. A hmai chu a mawi hle a, mahse a khauh hle a, naupang ang maiin a puitling bawk. Wolf ngei pawh hi Jungfolk atanga lo piang a la ni a, mahse a thupek thu bul chu: thalai te hi thalaiten an hruai tur a ni. Tin, Shtikh hian tawnhriat a nei lo va, naupang anga ngaih a nih avangin tumah a tibuai lo. A bulpui ber chu Aryan a ni a, Aryan ho thupek a ni a, chu chu mi pangngai tan thil theih loh thil ti thei a ni tihna a ni. Tin, eng nge? An ti ve ta!
  Tlan leh, hrehawmna, hahna, tlangval zak pawh theihnghilh (chutiang chu enkawl dan pawh a ni!), nu, pa hriatrengna, emaw thil ngilnei tak ngaihtuah te. Hei hi hrehawm tuar thiamna leh fiahna ngei pawh hi malsawmna ropui tak a nih lai a ni.
  Indona naupangte chu thu awih lohna ngaihtuah lovin an tlan a, eng emaw an duh chuan insualna a ni!
  Khua a la na hle a, chutah pawh chuan tlangvalte chu lungpui lum hring hring chungah chuan an tlan chhuak leh ta a. Tin, a tawp pawh hmuh theihin a hmu lo. Natna chu tuar theih loh a lo ni ta a, indo tlangval tam tak chuan an hrehawm tawrhna chu an thunun thei tawh lo.
  Tichuan Oleg Rybachenko chuan a hla phuah chu a sa tan ta a, chu chu march tak tak a ni a;
  Soviet Nu Ram ropuina hi a ropui hle - .
  Kan phu, ka ring, he ropuina hi kan ni ngei ang!
  Hmelma nunrawng tak chu indonaah i hneh ang u, .
  Russian, most radiant Power tan chuan!
  
  Nu ramah hian eng nge hla sa, .
  Pioneer rinawm, kekawr bul lo ha thinlungah!
  Sava angin thlawhnaah kan tlan lut a, .
  Kan rinna chu a va thianghlim êm!
  
  Automatic, ring rawh, unaupa lian, .
  Tin, grenade te hi extra load a ni lo tak zet!
  I huaisen chuan a rah chhuah chu a ni
  A ni ang, tlangval i nih lai pawhin!
  
  Pioneer hi a cocky a, a harsh hle bawk...
  Mahse Pathian chuan nui chungin min ti eng!
  Khawvelah hian ace sual tam tak a awm a, alas, .
  Vanram hmun pakhat tihchhiat an duh thu!
  
  Fascist jackal chuan min rawn pan a, .
  Naupang thinlung chu rip chhuah a duh!
  Tin, a vawk te hian pockmarked grin an nei a, .
  A hmaiah chil chhak ri nasa tak dawng rawh se!
  
  Tiger tank te hi "boot" a ni.
  Clumsy - hlauhawm tak angular!
  Tin, an hnen atangin tlanchhia suh, knight, .
  Awle, grenade thenkhat buatsaih a tha zawk!
  
  Hetiang khawvel hi kan siam ang, ring rawh,
  Mi maktaduai tam tak hlimna hmun!
  Sakawlh râpthlâk tak chu puanah a tlan lut ang a, .
  Legion tenawm tak takte chu kan dah thla ang!
  
  Nu ramah hian eng nge hla sa, .
  Tin, fascist zawng zawng chu a tichhe vek bawk a, a hmingthang hle bawk...
  Knight-a ray gun chu khauh zawkin squeeze rawh...
  Tin, chutiang chuan planet hi thlamuang leh reh tak a nih theih nan!
  
  
  
  
  Banner sen chu a eng ang, .
  Isua thianghlim hming a chuang a ni!
  Pioneer exam-ah hian A - 16 hmuin pass a ni.
  I Russia chu a lar theih nan!
  
  Mahse exam chu blackboard-ah a awm lo - .
  Trench atang hian a inpek a ngai dawn a ni!
  Sam dum chu tlangval whisky lam pan chuan a tlan phei a, .
  Thian pakhat a thi - lungngaihna chu tunah chuan thlan bulah a awm ta!
  
  Eng ang scum damn war nge a nih, .
  Sakawlh tia koh pawh a phu lo!
  Tin, horde chuan insum dan an hre lo, .
  A tlem berah chuan Adolf hi a chang chuan clown aiin a hlimawm zawk!
  
  I hria em, kan hnungtawlh tur a ni lo, .
  Pioneer-te tan chuan hlauhna hi chatuan atan alien a ni!
  Keini ho hi ṭhian rinawm tak kan ni a,
  Tin, morally chuan cripples ni lo tih ka ring!
  
  Berlin khawpuiah ropui taka kawngzawh hi i zo ang u,
  Min ring rawh, insual dan kan hre fo thin!
  Tin, rang takin thlarau chak tak kan man ta a, .
  Run chhunga RPK chu backpack-a phurh!
  Oleg Rybachenko chuan khelh nuam leh huaisen tak hla a zo a, German tlangvalte chuan whistle leh nui chungin hei hi an pawm a ni. An vaunted Fuhrer chu a lu atanga a ke thlengin slop-in a doused tih pawh an hre lo ang maiin!
  Tlan chu a nuam zual a, chakna a belhchhah ta a ni... Tin, rei lo teah lungpui chu a tlakchham a, thlai nêm tak a lo lang tan a, chu chu tlangval huaisen tak takte ke kang tan chuan lawmawm tak a lo ni ta a ni.
  Dmitry chuan nui chung hian a remark a:
  - Hla hian nun min pui niin an sawi a, mahse kan hnung lama phurrit rit tak pawh a tihziaawm tih erawh engmah sawi a ni lo!
  Oleg Rybachenko chuan a dodal a ni:
  - Hmanlai Aigupta civilization hunlai pawh khan music hian mihring taksa a nunna pe thei tih hriat a ni a, hla pawh a ni. Entîr nân, bâwih tê tê, lo leh lung laihna hmuna ṭha taka la thawk thei lote chu sal puitlingte tihlâwm nân hla sa tûrin an nawr lui a. A nihna takah chuan Valliology ang science hi Aigupta ram atanga lo chhuak a ni.
  Commander Wolf-a chuan:
  - A san zawng a zirin siamrem rawh! Tin, chat pawh ti suh!
  Indo tlangvalte chuan vawi khatah line an thlak a, chutah ngawi rengin an tlan ta a.
  Ni a tla tawh (North Africa-ah chuan July thlaah chuan middle zone aiin a thim hma zawk). Halt chu a hnai tawh hle a, rang takin signal a rawn ri ta a.
  - Mi zawng zawng muhil la, inthuam rawh!
  A nih dan ang chuan chhan awm lo a ni lo. Hma lamah hla tak thawm a ri a. Tin, tlangvalte chuan sapper shovel hmangin active takin hna an thawk a, anmahni chungah thlai an paih bawk. A thim tawh hle mai...
  Hans chuan heti hian a sawi:
  - A ni mai thei, hengte hi kan ta a ni! Front line hi a la hla lutuk a, a chhan chu Wehrmacht hian hma a sawn nasa hle.
  Dmitry chuan nui chung hian a remark a:
  - Mahse, camouflage art zir hi a hrehawm ngai lo! Hei hi indona tak takah chuan a tangkai hle ang!
  Hans chuan a remti a:
  - Engtikah mah, mahse kan ta an ni tih ka chiang!
  Wolf chuan a ti a:
  - Thumal khat dang sawi leh ila, a hmunah ka kap ang che! Mi zawng zawng chu an muhil vek! Tin, pomegranates chu chhum rawh.
  Rei lo teah a chiang ta hle a, Hans-a chu a tisual tak zet a ni. British tank a rawn lang ta a. Mahse, tlangvalte chu ngawi rengin an thu a: hmanrua man-ah chuan anmahni ta an ni mai thei.
  Tank te hi hmar lam pan mek mahse. Pali chauh an awm a, pathum light leh pakhat chu luh harsa Matilda an ni. Tank hnuhnung ber hi harsatna lian tak a ni a, grenade hian a track chauh a tichhe thei a ni. Lung hi roof emaw stern emaw-ah precise throw hmangin a hit thei. Matilda track a chhiat chuan a machine gun pahnih leh cannon hmangin tlangvalte chu hlohna a thlen thei a ni.
  Wolf chuan a ṭhiante chu a vawi hnihnaah, a nih loh leh Africa a thlen hnu ni thumnaah pawh thi se a duh lo. Dik tak chuan machine gun chu dik taka kah chuan tihtawp theih a ni. Mahse zawhna awm thei chu, hengte hi tute tank nge ni? Trophy te hi German hovin an la tawh a nih chuan engtin nge ni ang?
  Wolf chuan thu a pe a:
  - Mimal Jungfolk member Oleg a ni. Hriamhrei leh backpack nei lovin tank-ah chhuak la, tute nge an nih tih zawng rawh!
  Oleg chuan a ti sap a:
  - Ngaithla rawh commander!
  Short dum ha a chanve saruak chungin naupang chu protective cream vangin a dum a, a sam dum thup nan chanchinbu atanga siam turban chi khat a ha a. Tunah chuan Arab tlangval pangngai, rethei tak ang maiin a lang ta. Hmelma anga ngaih sual a nih a rinawm loh.
  Tank-te chu zawi zawiin an kal a, engine-te"n thawm an siam tlem berna gear an engage a, chu chuan rinhlelhna a siam bawk. Oleg chu an bulah chuan a zuang hnai a, chak takin a kut a phar a, English chhe tak hmangin a au chhuak ta a.
  - Hetah hian mine a awm! Hetah hian mine a awm!
  Tank-te chu an ding a, helmet vuah lu pakhat chuan Matilda atang chuan a rawn chhuak a, thinrim aw chuan English-in a chhang a:
  - Eng nge i duh, arap te tak te?
  Indo tlangval chuan a tap a:
  - German ho chuan kawngpuiah mine an dah a! Lal sipaite fimkhur rawh u!
  A kekawr bul atanga lu pahnihna a rawn lang a, a chhanna chu a hre ta a:
  - Heng German mi tenawm tak takte hi thi rawh se! Ka lal chu kan hnenah a awm! Tunah chuan kan fang kual ang!
  - Hetah hian lo thu rawh! - Thupek, epaulettes atanga thlir chuan, Royal British Tank Army colonel pakhatin a ti!
  Tlangval chuan tower chu a chho a, a kekawr bul hlim tak chu hrual hrual te tein a khuh a, chu chuan ralthuam lumna nuam tak chu a hre ta a. Tichuan, a inbeng kang a, British ho chu kawng a kawhhmuh tan ta a.
  Panga an awm a, Matilda medium tank turret zau vak lo takah chuan a zau deuh hlek bawk. Tichuan Oleg Rybachenko chuan hero nih a tum ta a. A kut thiam tak, trained tak tak, professional pickpocket ang maia a kut chu a belt chhungah a rawn lut a, revolver a rawn phawrh chhuak ta a. Kut zungpui chuan fuse chu vawi khatah a la chhuak ta a.
  Dik tak chuan a tenawm hle a, mahse "feat" tih tumna chu a nasa em em a, Olezhek chuan revolver tin hmangin vawi hnih khat a kap a, a ke veilam chu a kap ta a ni.
  Chutiang hla tak atang chuan tlawh loh a harsa a, mi â emaw, mi hlauhawm hnuhnung ber emaw chauhvin tank chhunga thuin bulletproof vest an ha thei. Colonel chuan mak a ti hle a, a kawr hnung lamah chuan pistol barrel chu a hre ta a. Tlangval chuan London tawng thianghlim berin a ti sap a:
  - Nun i duh chuan tank dang pathumte chu inpe turin thupek pe rawh! Chutiang a nih loh chuan kan battalion hian an crew te nen an tichhia ang!
  Colonel chuan mak a ti hle a:
  - Tunge i nih?
  Oleg Rybachenko chuan chiang takin a chhang a:
  - I dam khawchhuah theihna hun hnuhnung ber! Light tank pathum chu grenade hmanga kah a ni ang a, mei hmanga tihduhdah i ni ang. Mite an thi ang! Pathum thlengin ka chhiar a, a nih loh leh an inpek a, car atanga chhuak turin thupek i pe a, a nih loh leh i keah ka kap ang che a, a tir atang khan ngenna chu ka sawi nawn leh ang! Pakhat, pahnih...
  Colonel chuan a ti a:
  - Pawmpui! Min that mai suh!
  Oleg Rybachenko chuan chhuanawm takin heti hian a sawi:
  - Keini German ho hian tang kan that ngai lo! Tin, chutah chuan Britain a inpek hnuah chuan Royal Forces thar, Britain siam tharnaah i thawk leh thei tawh ang.
  Colonel chuan aw khur zet hian thupek chu a pe a. Tanker te chu thu awih takin tank atang chuan an chhuk chhuak a, an ralthuam te chu an dah thla a. German tlangval lian ber ber eng emaw zat chuan an camouflage grass chu an paih a, an lam pan chuan an tlan phei a, an dam chhunga tang batch hmasa ber dawng turin an inbuatsaih a ni.
  . BUNG No. 13-NA.
  Six te hian Chinese te chu an bei leh ta a ni. Vawi khat chu hyperwitch chuan kum zabi sawm leh pasarihna thlengin a phur leh ta a ni. Hmelma chuan sipai lian tak tak an khawm thei tawh a. Celestial Empire sipaite chuan Russia khawpui chu an hual a.
  Tin, chutiang chuan tlangval pakhat, hmeichhia pakhat leh hmeichhe naupang pali chuan an khandaih hmangin sipai sen chu an tichhe ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan mill a enkawl a, Chinese engemaw zat a tikehsawm a, heti hian hla a sa bawk:
  - Thisen chhuak indona atan...
  Tin, naupang chuan a kekawr bul chauh hmangin rulhut rimchhia engemaw zat a vawrh a.
  Margarita chuan khandaih hmanga beih chak tak leh mill tlanpuitu chuan a nemnghet a ni:
  - Thianghlim leh dik!
  Tin, a ke ruh hring hmangin needle a vawrh bawk. Chinese pahnih dozen khat zet a hit.
  Natasha chuan khandaih hmanga hmelma a tikehsawm a, a sawi belh leh a:
  - March, March, hmalam pan tur...
  Tin, a kekawr bul chauh hmangin needle a thlawh tir bawk ang.
  Kut leh ke hmanga hna thawkin hmeichhe naupangte chuan Chinese ho chu an tikehsawm hle a, a hmingthang hle.
  Zoya pawh chuan a ke ruh hring hmangin needle a vawrh a, a chilh a:
  - Hnathawk mi!
  Aurora chuan a kekawr bul chauhvin boomerang a kap chhuak a, yellow warriors te chu a tikehsawm a, awlsam takin a nemnghet ta a ni:
  - March, March, hmalam pan tur...
  Svetlana chuan Chinese ho chu a tikehsawm a, a kut zungtang hlim tak hmangin steel star te chu a thlah a, hmêlma chu a rawn vawm a, a rawn ti chhuak ta a:
  - Hnathawk mi!
  Hmeichhe naupangte chu fighting eagles tak tak ang maiin an che a. Tin, an khandaih vuakna leh thil tichhe thei thil kah a\angin hmêlma chu an tlu a, an tlu bawk.
  Oleg chuan a khandaih hmangin "Butterfly" technique chu a perform a, heti hian a zai bawk:
  - Thihna hmel!
  Tin, a kekawr bul chauh hmangin naupang chuan mi thattu chu a vawrh leh ta a.
  Margarita chuan mill-ah hian reception a nei a. A khingpuite chu a tikehsawm a, nasa takin a au chhuak a:
  - Hei hi kan kawng leh beihpui thlakna a ni!
  Tin, a kut zungtang hring atang chuan killer disc engemaw zat a rawn chhuak bawk.
  Oleg Rybachenko hi terminator boy a ni a, a thah chu a paih leh a, hla a sa tan ta a ni:
  - May Day hi hnathawhna chawlhni a ni!
  Tin, naupang thattu kekawr bul atang chuan disc te chu an thlawk leh a, vanram lalram indona te chu an titawp ta a ni.
  Natasha chuan thil tha lo tak a vawrh leh a, a bengchheng a:
  - Hei hi ka ta a ni!
  Tin, a kekawr bul hring chuan Chinese general chu a hmuiah a rawn deng a, a hmui chu a tikehsawm bawk.
  Zoya chuan a khandaih hmangin butterfly maneuver a ti a, a au chhuak a:
  - Panther rilru na tak ka ni!
  Tin, a kut zungtang hlim tak atang chuan mi thattu disk nalh tak a rawn chhuak bawk. Chutichuan mi zawng zawng chu a hruai a, a titawp ta a ni.
  Chumi hnuah chuan khandaihte chu an thawk leh a, mi zawng zawng chu an tikehsawm vek a ni. Hei hi chutiang terminator girl chu a ni.
  Aurora chuan Chinese ho chu a rawn beng a, an taksa chu a tikehsawm a, a gurgled a:
  - Min thlang thin...
  Tin, thihna thilpek chu a kekawr bul hring atang chuan a thlawk chhuak bawk.
  Svetlana chuan yellow empire-a indo mite chu a tikehsawm a, a ha lunghlu ang mai chu a pholang a, a nemnghet a ni:
  - Kan thlang zawk!
  Tin, a kekawr bul atang chuan boralna thlawhna a lo chhuak leh bawk.
  Oleg Rybachenko chuan a khingpuite a tikehsawm a, a sawi belh bawk.
  - Engzat nge a awm thin...
  Tlangval ke ruh hring hring chuan thihna thuchah a rawn launched ta a.
  Margarita chuan a khingpuite a tichhe a, annihilation presentation a launching bawk a, heti hian a sawi belh bawk:
  - A inmil lo!
  Hmeichhe ke nimble tak ang maiin.
  Natasha chuan hmelma chu a kap a, thihna thilpek a kap chhuak a, a ti a.
  - Ka zui zel che...
  Tin, kekawr bul lo pawh a hma ang bawkin action-ah an awm bawk.
  Zoya chuan hmelma te tihchhiat dan technique chu a kalpui tawh a, a la a, aggressive takin cobra nen chuan a hiss a:
  - Ka zui a, thlalak chu ka zui...
  Tin, a kekawr bul pawh a thawk leh ta...
  Aurora chuan a ke hnuai lam hlim tak hmangin ralthuam chu hmêlma lam chu a vawm a, uluk takin a tikehsawm a, nasa takin a au chhuak ta a:
  - Ka thiam chho zel a...
  Svetlana chuan a kekawr bul chauh hmangin needle dozen zet a la a, a vawrh a, Chinese mipui tam tak chu a rawn vawm thla a, a au chhuak ta a:
  - A inmil lo zawng zawngah!
  Oleg Rybachenko chu attacking lamah a awm leh ta. A hmelma te chu a tikehsawm a, a chang chuan hla a sa thin:
  - Thil \ha vantirhkoh, thla var pahnih, khawvel chunga thla var pahnih!
  Tin, a kekawr bul atang chuan boralna thilpek chu a thlawk leh ta a ni.
  Tlangval chu kan hmuh angin greyhound a ni hle. Tin, kekawr bul lo reng reng, leh harsa. Macho tak tak a ni. Kum sawm leh pahnih vel a nih hmel viau nachungin. Mahse hei hi chutiang chhiatna lantir chu a ni.
  Margarita pawh hian a kekawr bul chauh hmangin needle a vawrh a, a bengchheng bawk:
  - Mumang â tak! Total mawina a ni!
  Tin, thil pakhat tualthahna tak tak chu bare heel atang chuan a rawn bounce leh ta bawk.
  He nula hi thihna leh chhiatna inlanna a ni.
  Tin, heng Chinese te hian chutiang chuan an hmu bawk.
  Natasha in terminator mawi tak chu a tlan chak hle. A khingpuite chu a tikehsawm a, khandaih hmangin a tikehsawm a, hla a sa thin:
  - Tsar Alexei chu fak rawh!
  Tin, a kekawr bul atang chuan needle a thlawk chhuak bawk.
  Zoya chuan Chinese ho a tikehsawm a, hmelma a tichhia a, heti hian a nemnghet a ni:
  - Villain chu hneh a ni ang!
  Tin, a kekawr bul atang chuan a thlawk chhuak a, ramsa thihna thilpek a ni.
  Aurora chuan a hmelma te chu a tikehsawm a, nasa takin a nemnghet a:
  - Tin, hmelma pawhin khawngaihna a dil lo!
  Tin, a kekawr bul chauh chuan tualthahna tluantling tak thil a paih chhuak leh ta a ni. Tin, a khingpuite chu sa hminah a tikehsawm bawk.
  Svetlana chuan a khingpuite chu a tikehsawm a, hmêlma chu needle thar a kap a, cobra ang maiin a hiss a:
  - Tin, thla chu au suh!
  Tin, a kut zungtang hlim tak atang chuan thihna hlauhawm thilpekte chu a thlawk chhuak bawk. Chu chuan mi zawng zawng a ti na a, a that bawk.
  Oleg Rybachenko chu a kal zel a... naupang chu a hma ang bawkin a chau lo...
  Chinese ho hian harsatna an tawk a ni. A tikehsawm a, a hmu hrang ta a ni.
  Tlangval genius chuan a ti chhuak a:
  - Hei hi ka insualna a ni!
  Tin, hetah pawh hian a kekawr bul atang chuan tihboralna thilpekte chu a thlawk chhuak leh bawk.
  Tin, indo mi naupang chu utter leh aggressive hero ang maiin a bei bawk. Tin, a khandaih te chu Pathian Dum tiang ang mai a ni.
  Margarita chuan a la a, a zuang tho a, Chinese tam tak chu a tikehsawm ta a. Reception chu thihna thlen thei chakna nei ang maiin a kalpui a.
  Tichuan a kut zungtang hlim tak chu a paih leh a, ramhuai thisen chhuak ang maiin a che a.
  Chinese ruangte chu lungpui pum puiah an lo insiam tawh a ni. Indona tlangval chuan a ti a:
  - Ka nun hi hmelma hnehnaah a awm!
  Tin, hmeichhia chuan a kekawr bul atang chuan needle chhum a kap leh ang. Tin, indona sen te chu thiin an tlu ta a ni.
  Natasha chuan a hmaa corridor pakhat chu yellow warrior ruang atang chuan a tikehsawm a. Disk hrual, hrual hrual tak tak a paih a, a squeak a:
  - Mars-ah paih la, a ropui hle ang!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thihna nuam lo tak thattu thilpek chu a thlawk leh ta a ni.
  Tin, Chinese engzat nge thi mek? Za tam tak, sang tam tak, mi paruk tikehsawmtute vuakna hnuaiah.
  Zoya pawh a rawn inher chhuak a. Cobra ang maiin a zuang a, hmelma tan chance tlemte pawh a pe lo. Tin, Chinese fall pawh a cut down bawk.
  Hmeichhia chuan a kekawr bul chauhvin, needle na tak, rimtui tak tak a kap a, a hla sak a:
  - Russian mi huaisen te khandaih hmanga tan!
  Tin, indo mi chu, thlipui ang maiin a tho a, a tla bawk.
  Tin, Aurora chuan hmêlma lam pan chuan ke a pen a, sawi belh ngai lovin a tikehsawm ta a ni.
  Chinese te chu a that a, a hiss a:
  - Ka huaisenna ropui tak!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thil pakhat a rawn thlawk chhuak leh a, a chi hrang hrangte chu a te tein a theh darh ta a ni.
  Hmeichhe sam sen chuan Chinese ho chu a khawngaih lo. Vawi khatah mi pasarih ka cut a.
  Tin, a kekawr bul hring, van lalram general chuan a hmai a tikehsawm ta a ni. Ani chu, a thi ta ngei ang.
  Svetlana pawh hian hmelma a che a, a chop down bawk. A khandaih pahnih, folding scissors ang maiin Chinese-ho ruang chu a tikehsawm a.
  Movement-ah chuan hmeichhe naupang chuan a khingpui sawmhnih chuang zet a tikehsawm a. Tin, a kekawr bul chauhvin disc te chu a la ta a. Tin, Chinese tam tak a that bawk.
  A rilru a buai em em vek.
  Svetlana chuan heti hian a sawi.
  - Hmelmaten an paltlang lovang!
  Aurora chuan a remti a:
  - Dik tak chuan an pass dawn lo - chance a awm lo!
  Tin, sam sen hring chuan a au chhuak leh ang a, a khandaih hmangin Chinese chu a rawn vuak leh ang. Tin, chutah chuan vixen"s bare fingers chuan needle engemaw zat a chhuah ang. Chinese dozen hnih khat chu khawvel dangah tirh an nih tur thu.
  Oleg Rybachenko chuan yellow warriors te chu a tikehsawm a, a la a, a rawn ti chhuak ta a:
  - Rilru tihboralna!
  Tin, naupang chuan a ke ruh hring hring hmangin thihna thlen thei râpthlâk tak takte chu a paih chhuak leh ta a.
  Tin, chutah chuan a tweet a:
  - Ka mumang ah hian hnehna a awm fo thin!
  Margarita chuan hmelma do a, a khingpuite a tikehsawm a, a remti ta a ni:
  - Hnehna ropui tak pawh!
  Tin, hmeichhe naupang chuan a ke ruh hring hring nen chuan a la leh ang a, hmêlma chu a rawn kap leh ang a, thihna a thlen ang.
  Chuvangin Chinese tam tak chu an nupa hian an that tawh a ni. Tin, hmeichhe naupang pali, a tlem lo.
  Natasha chuan a kekawr bul chauh hmangin in lama siam coal dust grenade a vawrh chhuak a. A puak darh ang a, Chinese sipaite chu a tikehsawm ang.
  Tin, nula chuan a ti a:
  - Khawvel chunga thuneihna nei eagle ka ni!
  Zoya pawh hian rang takin Chinese sipaite chu a tichhia a ni. A khandaih a vawrh a, hla a sa a:
  - Eagles chhuanawm tak kan ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thil tha lo tak a rawn thlawk chhuak leh bawk. Tin, Chinese ho chu chiang takin a that bawk.
  Hmeichhia hi agile leh aggressive movement vangin wild ecstasy-ah a awm a, needle pakhat pawh hi vuak lohvin a tla phal lo.
  Aurora pawh a che a. A kekawr bul hring chuan needle na tak tak a vawrh chhuak thin. Hmeichhe sam sen chu panther-in jackal a rawn um ang maiin a che a. Chinese ho chu sugar cane ang maiin a tikehsawm mek a ni.
  Tin, a lungphu chung lamah chuan a au chhuak bawk:
  - Hmalam hun chu ka ta a ni!
  Tin, a lei a chhuah tir bawk.
  Svetlana hian Chinese ho pawh a tichhe vek bawk. Tin, a kekawr bul chauh chuan an kal chakna chu a ti chak hle bawk.
  Hmeichhe sam dum, cobra ang mai. Tin, khawngaihna awm lovin a khingpuite a cut down bawk.
  A khandaih chu mill ang maiin a inher chhuak a. Tin, hmêlma chu thlamuang takin an vawt tir lo bawk. Remna chu a famkim leh chatuan a lo nih loh chuan.
  Svetlana chuan Chinese ho chu a titawp a, heti hian a report a:
  - Kan form hi a sang ber!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thil thihna thlen thei leh hriatthiam theih loh thil pakhat a rawn thlawk chhuak bawk. A khingpuite a rawn deng meuh chuan thihna thlengin a awm nghal mai ang.
  Aurora chuan a nemnghet a ni:
  - Hnehna thianghlim tak!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr bul atang chuan needle dozen zet a thlawk bawk. Ni e, a dik em em a, vawi khatah Chinese sawmnga zet an tla lut ta a ni.
  Natasha chuan hei hi a hmuchhuak a, Celestial Empire-a indo mite chu a tikehsawm a:
  -I thinrimna chu a ropui khawp mai!
  Tin, a ke ruh hring hring hmangin disc te chu a start ang.
  Zoya chuan a khingpuite chu a chop a, a au chhuak a:
  - I duhthusam chu lo thleng rawh se!
  Tin, kekawr bul lo pawh, tualthahna thlen thei khawpa chhiatna a thlen dan tur pawh.
  Tin, Chinese mipui tam tak chu ruang ah an chang ta bawk.
  Aurora chuan yellow warriors te chu a tikehsawm a, heti hian hla a sa a:
  - Hmelma chungah khawngaihna a awm lo!
  Tin, a ke hring atang chuan thil pakhat a rawn chhuak a, chu chuan yellow fighter te chu a tikehsawm vek a ni.
  Tin, sam sen indo mi chu wild motion-ah a awm bawk.
  Svetlana chuan hmêlma rual a tikehsawm a, a la a, a ha lunghlu ang maia eng mawi tak takte chu a pholang a:
  - Kan tawp ngai lovang! Chuvangin Russia sipaite chu hnehna chang turin an lo piang ta a ni!
  Tin, chutah chuan hmeichhe naupang chuan a kekawr bul chauhvin coal grenade a paih a, a khingpuite chu thisen chhuak sa chi hrang hrangah a tikehsawm ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan Chinese ho hnehin hma a la nghal vat a.
  Tin, Terminator tlangval chuan heti hian a sa bawk:
  - Russia sipaite hi hnehna chang tura piang an ni!
  Tin, naupang kekawr bul hring, a zuang lai chuan mandarin chu a hmuiah a rawn deng a, literal takin a tikehsawm ta a ni.
  Indo tlangval chuan ring takin a au chhuak a:
  - Kan tan hnehna a lo thleng dawn!
  Margarita chuan Chinese-ho chu a tikehsawm a, an lu a tansak a, heti hian a sawi:
  - Chutiang chu an awm a nih chuan...
  Tin, hmeichhia chuan a kekawr bul chauh hmangin needle bunch khat a vawrh bawk...
  Oleg Rybachenko chuan a chhang let a:
  - Tu nge i hnena lo kal!
  Tin, chutah chuan tlangval kekawr bul chuan needle chhum a chhuah ta a. Chutah chuan Chinese za chuang zet an thi ta a ni.
  Margarita chuan a lungphu chunglam chu a rawn ti nghal zat a:
  - Chutiang bawkin...
  Tin, a kut zungtang hring hring chuan tualthattu boomerang a rawn tichhuak bawk.
  Oleg chuan Celestial Empire-a indo mite chu a dissecting a, heti hian a nemnghet a ni:
  - I tan tu nge lo kal ang!
  Tin, tlangval kekawr bul chuan thil thattu leh danglam bik tak a rawn launched bawk ang. Chinese ho ruh tikehsawmtu.
  Tin, rulhut hmangin a poison bawk.
  Ni e, tlangval hi mi zakzum tak a ni lo...
  Natasha chuan double barrel technique a ti a - Chinese ho chu a cut down a, a chirp a:
  - Hengte hi kan nula te an ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thlawhna chuan chhiatna famkim a rawn thlen bawk.
  Tin, nula chuan a hiss a:
  - Ngawi reng rawh!
  Tin, a khandaih chuan mi zawng zawng lu a tikehsawm vek bawk.
  Zoya hian motion-ah a khingpuite a chop down a, hla a sa thin:
  - Ka hmangaihna chu chhawng nganaah a awm!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr bul chuan boomerang a rawn tichhuak leh bawk. Tin, indona sen (yellow warrior) tam tak, an pum hrual chhuak chu an tlu ta vek bawk.
  Natasha chuan a sen te chu a chop a, a tawng chhuak ta a:
  - Hmangaihna? Faberge egg hi engtin nge ni ang?
  Tin, kekawr bul hrual atang chuan thihna a lo thleng leh ta a.
  Zoya chuan Chinese ho chu a tikehsawm a, a remark a:
  - Tin, i â tawh bawk!
  Tin, a ṭhianpa chu a mit a chhing bawk!
  Hmeichhe naupangte hi simpleton an ni lo niin a lang. Tin, frogs pawh a ni lo tih chu a chiang.
  Zoya kekawr bul lo chuan thil tichhe thei tak a chhuah chhuak a. Tin, Chinese tam tak an chhuak bawk.
  Aurora chu a rawn bei mek a ni. A danglam bik a, a tichhe hle bawk. Hmelma a tikehsawm a, a khandaihte chu buhfai thla ang mai a ni.
  Diabola sam sen, attack chak tak classic movement-ah. A cut dawn a nih chuan a cut bik ang.
  Tin, a au chhuak ang:
  - Risk hi thil ropui tak a ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan Chinese ho hnenah thilpek a rawn thlawk leh ta a. Mi zawng zawng chu a chop ang a, a grind vek ang.
  Svetlana chu a kal zel a. Van lalram sipaite a tichhe vek. Chance tlemte pawh a pe lo.
  Tin, tunah chuan a kekawr bul chu a virtuosic em em a, tualthahna thil chu an paih bo mai ang. Tin, Chinese mi tam tak chu an sawh thla a, mak tak mai a ni.
  Tin, hmeichhe naupang Svetlana chuan a au chhuak a:
  - Planet chungah chhuanawm takin a thlawk...
  Tin, a kekawr bul hring chuan Chinese commander kawr chu a tikehsawm bawk.
  Oleg Rybachenko chuan hmelma te chu a tikehsawm a, heti hian hla a sa a:
  - Russian lu pahnih nei eagle...
  Tin, naupang kekawr bul atang chuan Chinese sipaite tan thihna thilpek dang a lo chhuak bawk.
  Margarita chuan hmelma te chu a tikehsawm a, a ha a pholang a, a sawi belh leh a:
  - Mipui hlaa sak...
  Tin, coal lemon pakhat chu warrior"s bare heel atang chuan a thlawk a, a khingpuite chu a tikehsawm ta a ni...
  Natasha chuan boruakah a inher a, Chinese mi sawmhnih leh a chanve chu a tikehsawm a. Hmelma tam tak a titawp a, a ti chhuak ta a:
  - A ropuina chu a chang leh ta!
  Tin, hmeichhia chu a che leh ta a, thihna a zai leh ta a ni.
  Tin, a kekawr bul chauhvin thil engemaw a paih chhuak a, chiang takin hmêlma a that bawk.
  Ni e, hei hi Chinese tan chuan ni thim tak a ni.
  Zoya pawhin a tikehsawm a, a tikehsawm a, a au chhuak bawk:
  - Russia Empire ropuizia!
  Tin, a ke ruh hring hring chuan boomerang thihna thlen thei dang a rawn thlawh tir bawk. Chu chuan dodaltute lu a hloh tir a ni.
  Tin, hmeichhia ngei pawhin a la ang a, backhand-in a slash ang.
  Mahse indonaah chuan Aurora hi a zak lo. A fuck up che a nih chuan khawngaihna tel lovin ti rawh. Tin, khandaih hmangin an tikehsawm bawk - executioner ang bawkin.
  Diabola sam sen chuan a lungphu chung lamah chuan a rawn au chhuak a:
  - Setana chauh ka ni tak zet!
  Vawi khat chu a khandaih chu Chinese fighter lam pan chuan a thlawk chho leh chho leh ta a.
  Sakawlh meipui chu a au chhuak a, a kekawr bul atang chuan sawdust grenade a thlawk chhuak ta a ni.
  A puak darh dawn a ni. Tin, Chinese tam tak chu an thlanah an awm tawh bawk.
  A dik zawk chuan an ruangte hi hmun tinah a darh vek a ni.
  Aurora chuan a rawn ti chhuak ang:
  - Ka rinna chu tihboralna a ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan tualthahna thihna present chu a thlawk ang.
  Tin, sam sen hring hring chu tualthahna dynamite mai a ni!
  Svetlana, i bo theih lohna tur thil a awm bawk a, a that thei bawk.
  A la ang a, a kekawr bul chauhvin boomerang a launch ang. Tin, Chinese tam tak an that dawn bawk. He hmeichhia hi temperamental blonde mai a ni.
  Tin, he indo mi rilru put hmang hi ha hrual leh kang saw hmanga lu tan hi a ni.
  Tin, indo mi chuan hla a sa ang:
  - I tan khawngaihna a awm lo vang! Kan lawm hle ang!
  Tin, hmeichhe naupang chuan huaisen tak leh fing takin move a siam leh bawk. Tin, a khingpui te chu an hawi kual phal lovin a tikehsawm bawk.
  Hmeichhe naupang Chinese sipaite bei. An dodaltu te chu khandaih hmangin an tikehsawm a, an kekawr bul chauhvin tihchhiatna thilpek an thawn thin.
  Oleg Rybachenko chu panther ang maiin a che a. Tin, a hmelma te chu a chop down a, swing khat hnu swing a siam bawk. Second khat chhungin naupang thi thei lo chu vawi sawm leh panga atanga vawi sawmhnih vel a swing thei a ni.
  Tin, indo mi tam tak chu an luruh chhe vek tawhin an thlak bawk.
  Chatuan tlangval chuan a au chhuak a:
  - Catavasia chu mumang a ni!
  Vawi khat chu a khandaih chu a che a, a khingpuite tihchhiat duhna a lantir leh bawk.
  Margarita pawh hian a hack a, a squeak bawk:
  - Thihna tlang kang ka ni a, ki chungah ka lo vawm ang che!
  Tin, a kekawr bul chauhvin hmêlma that thei disc nalh tak tak a paih bawk.
  Tin, nula chuan a rawn ti chhuak ta a:
  - Hnehna thar a awm ang - fighter thar an awm ang!
  Tin, indo mi chuan mi zawng zawng chu mad onslaught hmangin a tichhe vek bawk.
  Tin, a ke hring, chiseled chuan nail chu coffin-ah a hammer lut niin a lang bawk.
  Natasha chuan Chinese pawl khat chu a tikehsawm a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Kan hnehna atan!
  Tin, a kekawr bul atang chuan a thlawk ta a, chu chu thihna thilpek dang a ni.
  Zoya hian a khingpuite a chop down bawk. A theih leh theih loh zawng zawng nen a che thin.
  Hetah hian a ke hlim tak chu coal chungah lemon a thlawh tir a ni. Tin, sipai sen za chuang zet chu an paih chhuak nghal a.
  Nula chuan nui chungin a sa a:
  "Sakawr chu collateral atan ka la ang a, vanneihnain min nghak reng!"
  Tin, hmeichhe naupang chuan hmelma chu a rawn deng leh ang. Tin, a kal kual ang a, hmêlma chu a tikehsawm ang a, chance a awm tawh lo ang.
  Aurora hi indonaah chuan sakawlh thianghlim tak a ni. He hmeichhe terminator hi Diabola rilru lan chhuahna mai a ni.
  Tin, a slash chuan a slash bawk.
  Tin, Chinese ho atang chuan sa hnim hring chauh a tla chhuak bawk.
  Aurora chuan a khingpuite tichhe vek chungin a au chhuak ta a:
  - Cobra pakhat mizia (temperament) a ni!
  Tin, chutah a kekawr bul chauh chuan bomb tak tak a thlak ta a. Tin, sipai sen tam tak chu an inthen darh bawk.
  Svetlana chuan Chinese ho chu a tichhia a. Khandaih hmangin a tikehsawm a, hla a sa thin:
  - Hmalam hun chu a ṭhat hunah chauh hun kal tawh a ni!
  Tin, tunah chuan a kekawr bul atang chuan killer present pakhat chu a thlawk leh ta a ni. A khingpuite a tidarh darh thin. Tin, kut, ke leh thisen chhuak foam dangte pawh a la awm bawk.
  Indonaa hmeichhe naupangte chu an ramhuai em em a, an bei fo thin.
  Mahse Chinese an tam lutuk a, chuvang chuan tihboralna chu a kal zel a ni. Swords hian hna a thawk tho nain.
  A bik takin Oleg chuan straw atang chuan a chil a chhuah tan ta a. Chu chuan tihboralna a tipung bawk.
  Kan sawi chhuak ang, tlangval hi greyhound a ni hle. A che vel chu pendulum swing ang mai a ni.
  Tin, darkar khat aia chak zawk chauh a ni. Tin, khandaih chu rang tak leh rang takin an tan bawk.
  Tlangval chuan a ti a:
  - Hei hi kan duhthusam a ni, hnehna chang leh tihchhiat!
  Tin, a kekawr bul chauhvin thilpek thihna thlen thei chu a knock out leh ang.
  Margarita chu wild movement ah a awm. Hmelma a tikehsawm a, a squeal bawk:
  - Hnehna a awm ngei ang, ka hre chiang khawp mai!
  Tin, nula chuan killer grenade a vawm bawk ang.
  Tin, indona sen chu a tikehsawm ang.
  Natasha pawh a kal zel a. Daltu leh zakzumna a hre lo. A khandaih chuan a khingpuite chu a tikehsawm vek a. Tin, triple mill an kalpui bawk.
  Chumi hnuah chuan nula chuan:
  - Cascade lian tak mai!
  Tin, kekawr bul lo chuan boomerang a vawrh chhuak bawk. Chinese dozen khat chu lu nei lovin an awm ta a ni. Hetah hian indo mi chuan anmahni a buaipui a ni.
  Zoya pawh a rawn inher chhuak a. Hmelma te chu crush la, squeak rawh:
  - Indona chu thisen chhuak a ni a, a dik bawk!
  A kekawr bul chu a che a, thil engemaw a vawrh chhuak. Tin, van lalram indona tam tak chu a tikehsawm ang.
  Aurora pawh a che a. Tin, Chinese-ho tihchhiatna pawh a kalpui bawk. Tin, brush hmanga raking ang maiin a ti bawk.
  Tin, a ti chhuak ta a:
  - Banzai trend a ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan grenade a rawn thlawk leh ta a. Tin, hmêlma vuak tam tak a tichhe bawk ang.
  Svetlana pawh indonaah a tel ve bawk. Tin, sawi belh ngai lovin a inpe lo bawk. Tin, khandaih ang maiin a tikehsawm bawk. Tin, kekawr bul chauhvin a hruai ang che a, a thlah ang che. Tin, chutiang chakna lightning bolts chu a hnen atangin a lo chhuak bawk.
  Aurora chuan a ṭhianpa chu a fuih a:
  - Contact a awm!
  Svetlana chuan Chinese commander chu a chanveah a cut tawh a, heti hian a nemnghet a ni:
  - Contact a awm!
  Tin, hmeichhe naupang pahnihte chuan an kekawr bul hring (bare heels) chu an inhnek a.
  Aurora chu a rawn chhuak leh ta. Swift leh tluk loh. Chak lohna leh rinhlelhna a hre lo.
  A khandaih chuan mihring tisa chu a tikehsawm a.
  Diabola sam sen chuan Chinese dang a tikehsawm a, a zawt a:
  - Engtin nge i ngaih, dik tak chuan?
  Svetlana chuan a chhang a:
  - Dik tak chuan concept hi a relative hle!
  Aurora chu a nui suk a, a remark a:
  - Ni e, a dik a ni!
  Tin, a kekawr bul atang chuan grenade dang a rawn thlawk chhuak bawk. Tin, a hmelma te a vuak dan pawh. Chinese ho hnen atang chuan sa hnim hring hring chauh chu kawng hrang hrangah a thlawk chhuak a.
  Svetlana chuan nui chung hian a lo chhinchhiah a:
  - Hei hi kan tualthahna leh thilsiamte hi a ni!
  Tin, hmeichhia chuan a kekawr bul chauhvin thihna thihna leh khawngaihna tel lo thilpek chu a launched bawk.
  Natasha chuan Chinese ho chu khandaih hmangin a tikehsawm a, logically chuan heti hian a sawi:
  - Anmahni thudik an nei a, keini chuan keimahni thutak kan nei!
  Tin, grenade dang chu hmeichhe naupang kekawr bul atang chuan a thlawk chhuak bawk.
  Zoya chuan chu chu a pawm nghal a, a hmelma chu a tikehsawm a:
  - Mi tinin mahni duhzawng kan nei vek. Tin, a dik hle bawk!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thlawhna thihpui nasa tak takte chu a lo chhuak leh ta a ni. Tin, pomegranate pakhatin sa a tikehsawm bawk.
  Natasha chuan logical takin heti hian a sawi:
  - Hei hi science leh pathiante min pek chu a ni!
  Zoya chuan a khingpuite tichhe vek chungin a remti a:
  - A pe tam hle mai!
  Tin, a kekawr bul chauh chuan a vawrh leh a, disc engemaw zat. Tin, a khingpui pawl tam tak a hit bawk.
  Natasha chuan a ha a phar chhuak a:
  - Trend a ni, mahse!
  Tin, a kut zungtang hlim tak chuan needle dozen dang a rawn thlak leh bawk. Lethal leh wild politics an lantir a ni.
  Chinese mi sang tam tak an thi tawh a ni. The Six hian alternative history siamin hna ropui tak an thawk a ni.
  Tin, a dik e, hmeichhia leh mipa hi chakna lian tak leh lian tak an ni!
  . BUNG No. 14-NA
  Chinese ho chuan an beih thlengin zirlai râpthlâk tak an dawng a, boy genius Oleg Rybachenko chuan masterpiece dang a ziak leh a;
  HUNG PAWH!
  THAWHTANNA
  Kumthar vuakvetah chuan khawpui Moscow chu beehive lian tak ang mai a ni a, light hmanga rawng zau tak a ni. Mi zawng zawng hian kum khat chhunga hna tam tak an lo khawlkhawmte chu ruai hlimthla thlipui thlum takah an inhnim pil theih nan an tifel hmanhmawh hle.
  Tin, naupang Alex leh a thianpa Angelina te chu an tlan kual a ngai a, thilpek tam tak an rawn thawn bawk. A felt boots hnuaiah chuan vur sticky, bawlhhlawh tak chu a ri chhuak a, Father Frost-a cotton beram vun kawr ha chung chuan a lum hle a, a hmul fibrous hnuaiah chuan tlangval hmui sen, razor tel lo chu a thawmhnaw chi hrang hrangin a rawn hrual a. Angelina, Snow Maiden costume-ah chuan a awlsam deuh a, mahse in sawmhnih hnuah chuan figurative takin i ke atanga tla lo tan i ni.
  Mahse, kumthar nupa anga sum tam zawk hlawh chhuah theihna hun remchang chu engtin nge in hnar theih ang?
  Update thar atan pawisa a awm lo a, scholarship pawh a tlem hle a, man to tak tak a awm bawk...
  - Khawiah nge shaggy guys te hi in kal dawn? - Aw clumsy tak a rawn ri a.
  Lantern chu a thim nghal a, thim zingah chuan thlalak tha lo tak tak a rawn eng chhuak ta a. Bandit hmul nei, mit zim tak chuan dagger sei tak a ti nghing a, a hnungah chuan mi engemaw zat an rawn zui a, ramhuai khawvel hnuai atanga tlanchhuak ang maiin an lang.
  - Ringlote chu cut rawh! - I beng beng tichhe thei aw ang maiin a ri a, tenawm tak, concrete-a saw rusty grinding ang maiin a ri.
  Mahse, a dik e, Hollywood scenario ang chuan, an nupa hian ding chhuakin bandit rilru na tak takte chu vawi khatah an knock out a ngai a, mahse nun hi chu prosaic zawk a ni. Alex leh Angelina chuan an inpe ta a. Anni hi, a dik e, naupang leh infiammi an ni a, mahse an hnungzang chunga thilpek dahna bag rit tak tak leh thawmhnaw lian tak tak te hian tlan a ti harsa hle...
  An hnungah chuan meikhu nasa tak, thutiam bawlhhlawh tak tak te chu i hre thei a, chutah chuan tlangval pakhat hnungzang chu dagger hmangin an tikehsawm a, a beram vun kawr chu an tan ta a ni.
  Zirlai tlanchhiate ke bulah chuan thil dum pakhat a thlawk a, a rulhut eng (fuse a kang!) nen a rawn eng chhuak niin a lang. Angelina chuan a ti chhuak a: rat a duh lo, mahse, a takah chuan a pawi zawk chu...
  A rawn ri ta hlawm! Pavement-a asphalt, nasa taka lo sang chuan hmai a rawn deng a, taksa chu natna nasa takin a rawn hliam nghal a, cell-te chu a tikehsawm ta a ni.
  MIHRING CHU CHANCE HNUHNUNG
  Chutiang armada chhiar sen loh a rawn hnaih chuan hla tak atang chuan a hlauhawm hle a, rawng hrang hrang, eng mawi tak nebula a rawn inher chhuak ang maiin a lang. Chu bâkah, spark tin chu ramhuai râpthlâk tak emaw, necromantic sorcerer-te magic aṭanga lo chhuak thlarau khur emaw a ni. Front chu parsec hnih khat vel zet a inzar pharh a;
  Mihring pawl chuan metagalaxy-a cheng hnam dangte nen indona thutlukna siamtuah an lut ta a ni.
  Hetah hian lawng tam tak a awm a, chi hrang hrang mak tak tak a awm a, mahse a tam zawkah chuan indona \ha tak chu a tikhawtlai chauh a ni. Awle, entirnan, starship harpsichord ang chi emaw, a hmui sei tak, hrui aiah ramrod-a roll, harp emaw, double bass emaw pawh ni se, rectangular tank turret nei. Hei hian thinlung chak lote chungah nghawng a nei thei a, mahse hlauhna aiin nuihzatna a thlen tam zawk a, a bik takin indona tawnhriat ngah tak takte zingah chuan.
  An khingpui chu empire a ni a, chu chuan zah lo takin universal power a ni tih a sawi a ni. Great Grobzagonat, engkim indona rawngbawlna atana dah, a thupui ber chu efficiency leh expediency a ni. Coalition ang lo takin coffin starship hi a lian leh te chauh a inang lo. Tin, a pianzia pawh a inang chiah chiah - predatory ang maia lang, deep-sea fish. Pakhat tih loh chu: dagger thick, steel-shimmering dagger ang maia lang - the Annihilators.
  He space hmuna arsi te hi van boruakah hian an darh zau lutuk lo va, mahse an light spectrum-ah chuan rawng hrang hrang leh danglam bik an ni. Eng emaw chhan vangin heng êngte hi i en chuan, vântirhkohte mitmengah i en ang maiin lungngaihna i nei a, anni hian universe-a thil nungte chu an thiltih tenawm, savawm tak takte chu an dem a ni.
  Grobzagonat sipaite chu an inhmachhawn hmanhmawh lo va; Chumi chhanna atan chuan barrage mei hmanga hmuak an tum a, mahse, technology lama hmasawn zawka venhimna nei coffin pen nimble zawkte chu a hlawhtling zawk hle. Cruiser leh destroyer te chu mine puak ang maiin an puak a, geyser of fragments ah an puak ta a ni. Mahse game lian tak tak kan rawn chhuah tir thei ta a ni. Mihring pawl indo lawng lian tak pakhat chu a rawn deng a, lawng chu a meikhu nasa hle a, arsi lawng lian tak Stalingrad-ah chuan buaina a chhuak ta a ni.
  An theihna zawng zawngin chhanchhuah tumin an bei a; Tin. Chuvang chuan hmeichhe naupang chu a khup thlengin a tlu a, a bawkkhup a, Perun-a amulet chu a fawp a, mittui tla chu heavy-duty metal coating a thlen hmain a lo vawt ta a ni. Hetah hian a awm ta, thihna, darkar chanve kalta a thlem tum tlangval chu leiah a tlu a, a kang ta a, a ruhte chu sa sen a lo chhuak ta a ni.
  Combat robot pakhat chuan a barrel zau tak atang chuan lubricant droplets a thlak a, he machine hi a ri chhuak niin a lang a, hrehawm tawrhna a tawng a, electronic pathiante hnenah tawngtaina a thawn a, binary code atanga chhut a ni. Ventilation system chu a chhia a, black hole te tak te, mahse tam tak chi khatah a chang a, engkim leh mi zawng zawng hi a hip lut thei a ni.
  Hetah hian indo mi duhawm tak pahnih, hlawhtling lo takin boarding mortar chu an kut hmangin an innghat a, an thihna tihkhawtlai tumin an bei a ni. An hmai nêm tak, pink chu a tidanglam a, an hmel mawi tak chu tuar theih loh natnain a tidanglam bawk. Mahse suction tornado pressure a sang chho zel. A kut zungtang chu a phelh a, a taksa ruh leh ruh hring hring atang chuan thisen sen hring a rawn chhuak a, hmeichhe naupangte chu sa hrualna hmunah chuan an tlan lut nghal a. Fly-ah chuan hmeichhe sam sen chuan tlangval chu a rawn insu a, savawm lukhum ang maia lu neiin a pum chhungah a rawn nam ta a.
  Chu hmuna kir lehna tur hmun chu an pan hmain an nuih a za thei ta a ni. Hmeichhe dang pakhat, a chanve aia tam kang tawh chuan a kut kang chu bang chungah chuan a ziak a: "Mi huaisen chu vawi khat a thi a, mahse a nung reng a, mi hlauhawm chu vawi khat a nung a, mahse chatuan atan a thi a ni," tiin. Bluish-green flame hian lumna a belhchhah a, hun rei vak lo kalta a catwalk hmingthang ber berte nena inmil taksa nuam tak chu a khuh vek a ni. Hetah hian hmeichhe naupang ruhte chu a lang chhuak a, nausen lai aṭanga khauh tawh ruh chak tak takte chu vut dum-ah a chhe vek a ni.
  Hard one indo lawng chu a kang a, iridescent air bubbles chu vacuum chhungah a hnawtchhuak a, chutah chuan a puak a, a chi hrang hrang tam takah a darh ta a ni.
  Hypermarshal Grobzagonat Prince "Giant Mace" chuan thupek a pe a:
  - Super-frigate maktaduai nga sangriat leh sawmnga zet hma la rawh, chubakah Annigen carrier cool tak tak te pawh rawn hruai chhuak rawh. Hmelma hnungzang chungah chuan universe horde chu tlan pel rawh se!
  Frigate te hian formation vawng reng turin an bei a, line hrang hrangah an ding a. Missile cruiser leh grapple te chuan fighter te nen tangkawpin fine-mesh network chi khat an siam a. A tirah chuan hmêlma chu hla tak aṭangin kah an tum a, ralthuam, universe tana thil thar ni tawh lo, mahse tichhe thei tak tak: thermoquark missile hmangin an kap ta a ni. Puncher lian tak boxing tactic ang maiin: left jab rei tak throw la, i partner chu hla takah dah rawh. Coalition lawngte chu an hnungtawlh a, arsi lawng hnunglam vengtute chu hmalam pan chuan an tlan phei a, a hun takah indona hmun thlenga luh tumin an bei ta a ni. Coffin corrals te hian an advantage in organization leh maneuverability hmangin, executioner ang maiin, axe nei angin, anmahni dotu force te looser formation chu an titawp ta a ni. Alien-te beih tum zingah chuan an hloh nasa hle.
  Devil-general hmeltha Duchess de Furia chu a high-speed annihilator hmangin a tlan mek a ni. Hei hi combat starship chi khat a ni a, cruiser pangngai ang lo takin silai ai chuan antenna emitters a nei a, chu chu indonaa hman a nih chuan hmêlma lawngte ralthuam chu a effect hmangin a tichhe vek a ni. Hetah hian gravioplasmic wave te chu an lo kal a, rang takin vacuum chu an rawn nuai chhuak ta a ni. Black space chu an space-filling movement avang hian a rawng a rawng a, gasoline luang chhuak tui ang mai a ni. Action hian a tichhe nasa hle. Anmahni dodal tum alien-te silai chu an tidanglam a, hlawhtling lo takin an tidanglam a, computer kaihhruaina an tibuai a, a nih loh leh intensity sang takah pawh thermoquark rocket-a annihilation fuse-ah detonation an siam a ni. Hmelma starship te hi engine oil film hnuaia sangha ang mai an ni a, a then chu metal emaw ceramics emaw atanga siam an ni lo va, biological origin atanga siam an ni a, quite realistically writhe in the most terrible convulsions.
  Tunah chuan indo lawng dang pakhat chu a chhe tan ta a, a kang ta a, English Channel zau zawnga sei lawng lian tak chu gasoline-a doused domino hmanga siam ang maiin a ni. Starship tenau zawkte zingah hlohna chungchang sawi tur a awm lo. Alien leh earthlings thawhhona hian a inpe tih a chiang hle a, Stelzan-ho ralthuam thar ber niin a lang - emitted graviplasm, literally shocked the space forces of several empire.
  Count de Barsov hian scanner hmaah a kutphah kut zungtangte chu a hnuaia mi ang hian a kal tir a, mei chu a thunun a ni. Pawn lam atang chuan six-star coffin general hi mi chak tak, mi huaisen tak, sakeibaknei hmel hring hring ang mai a ni. Sakawlh hmeltha tak, mahse hei hi hmeltha sual tak a ni - Lucifer. Coffin chuan thinrim zet hian a nui suk a, khawngaihna tel loin vuakna a rawn pe chhuak a. Galaxy engemaw zat atanga motley rabble lo pungkhawmte buaina chu a hre chiang hle. Awle, khauh zawkin an inkhung khawm ang a, hlauhna chu tizual rawh se. Khawngaihna nei lo, thlan lalram chakna lian ber berte indonaah an luh hunah chuan mi thenkhat tan hnehna, hlim taka tawpna a awm ang a, thenkhat tan chuan lungchhiatthlak zawk a awm ang.
  Coalition hian eng emaw chen chu buai takin an che a, inrual taka dodalna ai chuan, thil tih dan mumal lo tak tak ai chuan, indo lawng lian pahnih pawh, cosmic distance awm mahse, mitdel takin an kal a, an inhmachhawn a, chutah chuan gravitational wave kaltlangin thawm ri nen an insu a, a bul hnaia awmte beng bulah hrehawm takin a ri ta a ni fighter te an ni.
  A chhungah chuan inthenna hmun a chhe vek a, indona hmun, barrack cabin, training leh entertainment hall te chu a chhe vek a ni. Chu zawng zawng chu tuipui tleh chakna nen a thleng vek a, tlanchhuahna chance eng pawh tichhe thei khawpa chak, mahse hrehawm takin a la slow reng a, thil nung maktaduai tam tak tangte chu thihna tihtawp theih loh hlauhna mumang ang maia hriat theihna hun remchang a pe a ni.
  Hetah hian chip race-a countess chu a awm a, violet bawm, rangkachak curl-a pink frog ke nei nen a inang hle a, thihna hrehawm tak a pawm a, a inpuang a... A combat emitter hnenah. Computer hologram hian tawngtaina a chhiar a, sualte chu rang takin a tithianghlim a ni. Hei hi he hnam mawi tak sakhaw a ni a, i ralthuam high-tech hian puithiam chanvo a chang a, chuvangin cybernetic intelligence chauh hi thil nung leh Pathian Engkimtitheia inkara palai hna thawk thei tur khawpa thianghlimna leh thianghlimna nei anga ngaih a ni. Puithiam-emitter thusawi hnuhnung ber chu:
  - Khawvel hi charm a tlachham lo va, thil tenawm erawh chu Pathian hnena hlan a ni lo!
  Duchess de Furia hi special mode-a team member slender leh athletic tak a ni a, compressed speech code hian dual role a play a ni. A hmasa ber chu team wiretapping awm thei laka encryption shield a ni. A pahnihna chu magotelepathic impulse a ni.
  Cruiser, destroyer, brigantine, leh spaceship pakhat pawh hi a starship-in a tihchhiat emaw, a tihchhiat vek emaw an ni. De Furia chuan logical takin heti hian a sawi:
  - Huaisenna hian training tling lo chu a khum thei a, mahse training hian huaisenna a khum ngai lo!
  An man hian reactor-a thermoquark energy (a hman dan pawh a la famkim lo) chu a tichhe vek tawh mai a, thupek chu lungkham takin a nghak reng a ni. Hmelma lawng chi hrang hrang sang tam tak chu an tichhia tawh a, indona hi hmalam zau takah a thleng mek a ni.
  Thupek chu pek a ni a, an hmanhmawh hle a, cargo station - special starship container-a recharge theihna turin ruahmanna fel tak siamin an hnukkir ta a ni.
  Tin, lal fapa "Giant Mace" chuan indonaah chuan sipai thar a rawn vawrh lut ta a:
  A bik takin a mimal flagship, ultra-battleship Beast chu a ni.
  A dawtah chuan giant dang pahnih, "Shock and Awe" leh "Red Noose" te an rawn lang leh a. Silai leh emitter lian leh te sang tam tak an dah a ni. An chungah chuan venhimna layer engemaw zat a rawn inher chhuak a: graviomatrix, magospatial fields (matter chu kawng khat chauha kal), force reflector. Cybernetic device zawng zawng hi sublevel theoplasm-ah an thawk vek a, chu chuan inthlak danglamna laka invenna a siamsak a ni. Chutih rual chuan radar lian tak tak hman a ni a, chu chuan hmêlma electronics-te tan Jesuitical snags a siam a ni.
  Thlai chi hrang hranga rial tla ang maiin thihna thlentu "thilpek" te chu a lo sur ta a... Mi lian pathumte chuan hmêlma chu a hlawhtling thei ang bera tihboral tumin zau zawka inthen darh an tum a. Practically invulnerable an ni a, ball lightning ang maiin, an thlawh lai hian space-a poplar fluff fluttering a hal a, chutiang chu alien spaceship-a an thihna thlentu a ni. Hlauthawng taka hnungtawlh tir. Naupang pill rawng ang maia lang chhanchhuahna module chhiar sen loh chu vacuum-ah hian a darh zau zel a, rocket puak avanga khur nasa tak a ni a, tuipui kamah buoy ang maiin a khur nasa hle. Coffin pen te hian an la ngaihven lo a, hlauhawm leh chak tak takte chu tichhia hmasa la, chutah chuan hlauhna avanga an rilru la awmte hloh tawh alien te chu i titawp thei ang. Indonaah hian hnehna a la awm lo a, Ruthless Empire sipaite pawhin an tuar mek a, hmêlma nena khaikhin chuan hlohna tlemte chauh ni mah se.
  Mahse, chutih rual chuan arsi lawng kang chhuakah chuan mipui tamna leh hlauhna a awm lo. Evacuation hi a kal tluang hle a, hengte hi thil nung ni lo, biorobot ang maiin a kal zel a ni. Chu bâkah, thihna nuihzat ang maia hnungtawlhna chu hla huaisen takin a zui bawk.
  Tin, hetah hian de Fury"s annigen bearer chu a awm: chutiang gravitational plasma carrier bik, a tichhe thei thiltihtheihnaah chuan beisei loh tak a lo ni ta a ni. Chhiatna chakna charge chu a thleng nghal mai mai a, indonaah pawh a thleng leh ta a ni.
  Spaceship hian maximum acceleration a nei chho zel a, duchess hian stabilizer pawh a chelh tlat a, combat suit-a translucent fabric hmang hian a biceps lian tak takte chu unladylike takin a tense dan chu i hmu thei a ni. Ani leh lawnga thawktu dangte chuan an hnungzang chunga tlu lo turin theihtawp an chhuah a ngai a ni. Sakei lu nei Duchess hi entawn tlak loh a ni a, comic book atanga indo mi ang mai a ni a, a mitmeng chu a hrual a, a sam hring tak, sei leh sei tak chu a hmaa boruak lo thleng atang chuan a rawn inher chhuak a.
  He hmeichhe huaisen tak hi cycle za hnih zet a upa tawh tih hi rin harsa tak a ni. A hmel chu a tharin a thianghlim em em a, a mobile hle a, a chang chuan hmel na tak a pu a, a chang chuan, a lehlamah chuan, vantirhkoh emaw, khelhpui emaw a ni. A hnungah hian indona tam tak a nei a, mahse a chau ang tih erawh a lang ngai lo. Indona thar apiang hi thil danglam tak a ni a, sawifiah theih loh khawpa mawi leh hausa design leh rhythm ngaihnawm tak a nei a ni.
  Tin, tunah chuan ralthuam thar an nei ta a, chu chu operating principle-ah chuan a thar a ni a, chu chu hmêlma chuan venhimna ṭha tak an hmu thei dawn lo a, a tlem berah chuan Grobzagonat-a hnehna hnuhnung ber thlengin.
  Fizt race dreadnought hi eng ang taka tanpui theih loh nge a nih. Mitdel, a bearing hloh tawh. Athlete pakhatin disk a kah chhuah chu a spin a, chutiang chuan rei vak lo hnuah a components te chu galaxy zau takah a darh ta vek a ni. A nih loh leh, vanduaithlak dang, graviplasm kuahnaah vawi khatah destroyer pathum an boral a, lawngte chu an khur a, an squash a, surf-in a paih chhuah fry ang maiin, sand kang tak chungah.
  Baron de Alligator chuan emitters-te aiming siamrem (leh hlawhtlinna nei lo ni lovin, cruiser hal thar atang chuan monoblock stick chauh a la awm), pawi ti takin a sawi:
  - Thah a awlsam a, kaihthawh a harsa a, mahse tharum thawhna tel lo chuan nun chu thil theih loh tak a ni!
  De Furia chuan a starship pawlte chu a thunun a, chhiatna lui dang a paih chhuak a, chu lawng, bungraw phurhna atanga inthlak danglam chu plasma network-a a inhnamhnawih dan pawh a en a, hei hian a tarlang a ni:
  - Thihna hi ṭhian rinawm ang maiin a lo thleng ngei ang, mahse, nun duhthusam (capricious life) nena rei zawk kal i duh chuan finna leh huaisenna lama i inpekna chu finfiah rawh!
  Count de Barsov chuan a bengchheng hle a, a thusawi rilru na tak chu a chhunzawm zel a:
  - Dan hi mi â tan ziah a ni lo va, a bawhchhiat avangin hremna an dawng a, chutiang dan ziaktu fing tak takte tan pawh!
  Armada chi hrang hrangte dodalna inrual tak chu a chhe ta a ni. Outer space-a thlawhna chu tlang chim ang mai pawh a ni a, thlipui (tornado) a ni a, midges school pakhat a khuh nghal a, vawi khatah mi zawng zawng a tichhia a, a man vek a ni... A zui tan ta a ni. Sakeibaknei rual khatin beram rual an rawn um ang mai a ni. Sakeibaknei aiin bawmte chauh hi an thinrim zawk a, zahngaihna nei lo zawk an ni. An tan chuan hei hi dam khawchhuahna chungchang pawh a ni lo va, duhthusam bengchheng lo leh thinrimna zahngaihna lantir chungchang a ni. Hmuh, hrehawm, thlah suh. Tin chutiang tualthahna chu, partridge kah pawh thiamna leh thawhrimna tam zawk a mamawh laiin. Chu thil chhete chuan hmun a luah khat a, arsi chungah a tla a, a chung lamah coronal disturbances, prominences leh plasma vortices a awm a ni. Arsi thenkhat phei chuan an chunglamah thil dang tam tak a tlak avangin an rawng an thlak danglam thin. Mi zawng zawngin an hrethiam lo ang, thinlung neitute erawh chuan: a bik takin mize nei thilsiam chu a nungin a kang a nih chuan a hlauhawm hle a, mize chu khawvel pum pui, ngaihtuahna fim lo leh sawi lawk theih loh a ni.
  Chutiang chak lohna atang chuan vacuum pawh a tap thei...
  Kum khatna zirlai Alex leh Angelina te chuan an hmu vek a, movie-a ang pawh ni lovin, vawi khatah, point leh details tam takah, engkim a luh chuan, consciousness chu kaleidoscope of perception-in a luah khat vek a ni.
  Tichuan mihring spaceship pakhat - baby dolphin contour nei brigantine - chu... Rainbow rawng zawng zawng nena eng quasar lam pan leh muhil lai lam pan chuan a kal tih an hmu ta a. Thil pakhatin zirlai te hnenah hei hi quasar a ni tih a hrilh a, chutiang êng hmanga thil nung zawng zawng kang thei lo pawh ni se. Mahse, a tlem berah pawh, thil awm zawng zawng tana hlauhawm thihna thlen thei chu a thup a ni. Tin, he brigantine hi huaisen taka mahni intihhlum ang maiin a lang bawk.
  Duchess de Furia thupek hnuaia Annigen phurtute chuan he thupek hi an dawng a: "Leilung mite spaceship chu titawp rawh u!" Tin, sipai pathum, chhiat tawk lo tluk zet, lawnga chuang indona robot sang tam tak chuan brigantine chu an rawn zui nghal bawk.
  Predatory shark-te"n tuifinriat hrual tui thlipui tleh karah duckling te tak te chu an rawn um zui ang mai a ni.
  Alex-a chuan a zuang chhuak mai ni lovin, a che thei tih a inhria thut a, a thianpa hnenah chuan: "Vantirhkoh chuan an hnung zui rawh se," tiin a au ta a. Nula chuan: "Ni e, ka ti theiin ka hria," tiin a chhang a.
  Mikhail Boyarsky-a"n heti hian hla sa rawh se: "Thlarau nei lo taksa chu taksa ni lo mah se, taksa nei lo thlarau chu a va chak lo em!" Hei hi a dik mai thei, mahse... Thlarau chuan midang tisaah lutin a thunun tawh avangin thiltihtheihna mak tak maiin a inlan thei...
  Dagger pathum atang hian annihilating radiation searring streams a chhuak a, captain huaisen Alena Snegova kaihhruai mihring brigantine chuan chance tlemte pawh a nei lo niin a lang. Magic plasma wave chuan a hull chu a rawn tikehsawm tawh a, silver armor chu a tichhe a, light gun barrel te chu pasta tui lutuk ang maiin a tla thla ta a ni. Crew member-te chuan natna rapthlak tak an tawk a, an combat suit te chu a tlakbuak a, an vun a hring chhuak a, an mit a tidel... Chance a awm lo niin a lang... Brigantine chu a kang tan a, meizuk hnuhma a hnutchhiah a antimatter a chhuak thin.
  Mahse, he hun hnuhnung berah hian, awm lohna hremhmun beiseina nei lo khur chhungah i tlu lut a, a sir lama awm Annigen kengtu pahnih chuan, hawi let lovin, a laiah chuan radiation an rawn kap lut ta a ni.
  Tin, a intan ta a, rainbow wave te chuan central dagger an paltlang a, automation chu venhimna lamah a inthlak ta a ni. Tin, mihring lawng, mi lian tak takte hnung lama te tak te ang maia lang, a structure thenkhat hloh chu a tawpah chuan iridescent magic-plasma network atang chuan a tlanchhuak ta a ni.
  Alex chu Baron de Alligator taksaah chuan a awm ta a, Angelina chuan Count de Barsov-a hriatna chu a saddle a. Coffin vengtu pangngai, officer-te ang bawkin, an sipai hotute thupek sawipui ni lovin, hlen chhuak turin an zirtir a ni. Ruang vuaktute chuan, an "sakawr" hriatrengna hmangin, mei target thlak turin thupek an pe a nih chuan... Chutiang chu a ni tur a ni. Grobozagonat-a danpui berin a sawi angin: "Hyper-Emperor, amah mimal, chutiang bawkin a ruat boss tu pawh chu zawhna awm lovin thu awih turin ka tiam a ni!"
  Thupek chu pek a ni tawh a, kalpui mek a ni... Mahse, coffin pen-a mimalte chuan a tuartu naupangte thlarau taksa nei lote chuan an taksa an luah ta tih hi an inrem duh lo. Insualna nasa tak a intan a, Alligator leh Barsov te chu an freeze a, sakeibaknei mit chu a eng chhuak ta a. Order pek a ni tawh a, cancel a nih hma chuan kalpui a ni ang...
  Mahse, brigantine hian thihna thlen thei hliam a tuar tawh a, tlem a tam zawk chauh... Alena Morozova chuan a chakna hnuhnung ber nen chuan hriatna thread te tak te chu a chelh tlat a ni. A spacesuit bakah a uniform chu a kang a, meialh chuan a taksa saruak vek tawh chu nasa takin a rawn fawp a. Vun chu hnah lian tak takin a khuh a, chutah chuan a lo chhuak ta a ni. Cape piece thenkhat chu a tla thla vek... Tlemin a tam zawk...
  Hetah hian a brigantine-in a hmuhna tur quasar tail te tak te chu a awm a, a nih loh leh a la awm chu... Alligator leh Barsov-a mizia chu a lo kir leh tawh a, magoplasm chu a kick lut leh ta... Alena ruh kang chu a chhe vek a, amah pawh consciousness is scorched into a black crater... Tin, nanosecond tlemte chhungin, a tawp bera tihchhiatnaah chuan, commander-a brigantine fragment chu quasar-a promeranium-ah a thlawk lut ta a ni.
  Engkim chu a tawp nghal vek a, a intan ngai lo ang mai hian. Purple Constellation lawng rual armada chu a vawt a, a khingpuite chu vawi khatah an bo ta vek a ni. Space vulture-te thla leh ke chu space-ah an glue a, an che thei lo niin a lang. Tin, chutih rual chuan tumahin mangang leh mangang tlemte pawh an hre lo. Thil thleng zawng zawng chu physics pangngaiin a huam chin a pel vek a ni.
  Duchess de Furia chuan nasa takin a rawn ti a:
  - He tlangval cool tak hian min titawp thei hi tu nge ni?
  Gengir Wolf chuan huatna inthup lo takin a en a:
  "I have no idea... This is basically impossible, although..." Coffin general chuan a aw chu a ti hniam a, a hlauthawng tih a chiang a, a mitmeng vur tla chu a rawn tlan kual vel a, a hlauthawng hle a ni, a ti bawk. - Kan agent chuan hun kal zelah lei hian fiamthu a khel thei tih a report a.
  Duchess chuan muangchangin a chhang a, ngaihsak lo chung pawhin:
  - Hei hi chu a tithinur hle tih chu a chiang a, mahse mimal nungte insualna chu tumahin an dang thei lo va, keini bawm khata khat rannungte pawhin hnehna kan chang thei lo!
  Alligator chuan a bengchheng hle a, a hmuiah chuan sandwich inchei tha tak ang maia lang chu a rawn paih lut ta a. Tigress-adjutant sam thunun theih loh chu a fawp a, chak takin culinary product chu crunch nasa takin a chew a, mahse chutih rual chuan aw hriatthiam awlsam leh chak takin a sawi chhuak a:
  -Hmelma tihfel loh chu natna enkawl loh ang a ni - complication beisei ang che!
  Angelina leh Alex-a thlarau chau tak bulah chuan, vur khur atanga lo chhuak ang maiin, Alena thlarau thil eng tak chu a rawn chhuak ta a. Thlarau zalen tawh hmel chu ni ang maiin a eng a. Zirlai puite hriatthiam theih loh mitmeng chu a lo dang tawh a, hmeichhe naupang-captain chuan hlim takin phur takin a hrilhfiah a:
  -Kan chak ta! Mihringte tana hlauhawmna chu tihbo a ni tawh a, hei hi leh hmalam hun atana harsatna awm thei tur pawh a ni.
  Angelina chuan buai zet hian a ti muangchang a:
  - Engtin?
  Alenka chuan a hrilhfiah tan ta a:
  - Scientist ropui Pavel Karpov chuan hun hian lui thuk tak, ramri nei lo, independent stream maktaduai tam tak awmna ang chi structure a nei tih hmuhchhuah a ni. Tin, breakwater chi khat dah a nih chuan lui pakhat emaw, lui dang emaw luang chhuak chu a nghawng thei tih a sawi bawk. Vanduaithlak takin a thi a, a nghawng dan (mechanisms of influence) chu a puang chhuak vek tawh a, chutiang mi thiam dang pawh an awm lo. Mahse chutiang breakwater siam theih dan pakhat chu a rawn pholang ta a ni. Quasar muhil chakna chu range engemaw takah i chhuah tir a, planet Earth-a kum thar lawmna zanlai tak takah chauh i chhuah chuan, chu chakna chhuah chu planet kal tawhah surge chi khat a siam ang a, hun kal dan chu a let hnih a tipung ang Solar System-ah chuan...
  Alex chu a buai hle a, a mitmeng ethereal tak chu a meng a, a ti sap a:
  - Tin, eng nge a pawimawh ang?
  Warrior Alena chuan heti hian a sawifiah.
  - Solar System-a mi zawng zawng hian kum khat dang damna an dawng belh dawn a, chu chu Pavel Karpov-a hian a thil hmuhchhuah danglam tak takte tihfelna hun a nei dawn tihna a ni... A nih loh leh, a ti tawh a, kan hmaah hian hmelma armada a awm lo!
  Angelina chuan khur chungin a au chhuak a:
  - I tichhe vek tak tak em?
  Brigantine captain chuan duhawm takin a nui a, a chhanna atan a mit a chhing a:
  - Ka ngaihdan chuan ni lo! Hun luiah chuan breakwater dah mai mai chuan an tan chronoflow chu circle-in a tifai ta a ni. Hei hian coffin pen-te chu chatuan atan an nung ang tihna a ni a, time loop khatah, kum khatah vawi tam tak an nung ang!
  - Tin, keini pawh? - Alex chuan a zawt a.
  - I hun takah i lo kir leh ang a, a dawt leh hunah chuan bandit te nen kawngpuiah i kal lo ang tih ka beisei...
  Tlangval leh hmeichhe naupang chu Kremlin Chimes hma chiah, Red Square-a ding chungin an harh a. Darkar lian tak chuan zanlai pelh hnuah nghet tak leh ropui takin a rawn ri tan ta a.
  Kumthar a lo thleng ta.
  . BUNG No. 15-NA.
  A chawlh hnu chuan indona a chhuak leh ta a. Chinese ho chuan an bei leh a, Russia ram hmun hla tak takte bei turin sipai an ko khawm a.
  Tun ṭumah hian mi parukte hian ralthuam tunlai deuh deuh an man ta a ni.
  Hetiang a nih chuan an paruk hian IS-7-ah hian magical irreplaceable shell leh cartridge hmangin an chho vek a ni.
  Tin, sawi belh ngai lovin Chinese sipaite chu an kap tan a, an hnunglam hmangin an tikehsawm ta a ni.
  Tin, Oleg Rybachenko pawhin meipui atang chuan a kap a, a au chhuak bawk a:
  - Kan hnehna hi pumpelh theih a ni lo, tunah chuan a la awm tawh lo ang!
  Mahse, kah lai leh pakhat khata i kah lai pawhin mi hriat lohte i ngaihtuah thei a ni.
  Dik tak chuan engvangin nge Vladimir Vladimirovich Putin hi politician leh president vannei tak a nih? A bik takin Yeltsin-a official thlaktu atana a ruat tirh atang khan engkim a hlawhtling vek a ni.
  Communist leh Yabloko te hi unit pakhat anga che tur niin a lang - Yeltsin thlaktu tur hi hmelma number one a ni.
  Mahse performance erawh a thleng lo. Tin, Sobchak, rukru chu hriatreng a ni lo. Approval chu a kal zel a ni. Communist-te hian hrethiam tur ni mah se: hei hi an hmalam hun atana thlan laihtu tur a ni!
  Tin, budget vote ngai lo, eptu politician zinga langsar ber nia inlan tum Yavlinsky pawhin engvangin nge a dodal loh.
  Mak tak maiin a lo chhuak ta.
  Tin, engtin emaw tak chuan ka vannei ta a ni. Tharum thawhna leh riltam tak Dagestan chuan Wahhabi performance chu a thlawp lo a, mahse Basayev leh Khattab te chuan an ring tlat a ni mai thei. Duma-a eptu pawlte chu thuneitute nen an inkalh lo. A nih loh leh Chechen factor hmang rawh.
  A tawi zawngin, a tir atang khan engkim hi Putin tan a tha vek a ni. Tin, Duma-a eptu pawlte chuan Moscow leh Volgodonsk-a bomb puak chu thuneitute lakah hman an tum lo.
  Communist-te hian hrethiam tur ni mah se, background-ah an tlahniam mek a ni.
  Yavlinsky chuan hei hi a hre tlai hle.
  Oleg chuan Chinese ho chu a kap a, yellow warrior te chu shell hmangin a tikehsawm ta a ni.
  Tin, a thaw halh a...
  A THA E. Politics ngaihtuah hian a boring deuh thin. Entirnan, Gerda. Thlalak pakhatah chuan rukrute"n salah an tang a, a hnungah kut an khih a, kekawr bul lo ha chungin an tarlang a ni. Tin, ke pawh a sen a, sakeibaknei awmna zoo lum lo takah chuan rukru chu a vawt a, Gerda ke pawh a vawt hle tih i hmu thei bawk.
  Hmeichhe rethei tak, lalnu hnen atanga a dil pheikhawk chu a hnen atangin laksak a ni. Tin, tunah chuan sal tannaah a tuar ta a ni.
  Tlangval chuan van lalram sipaite chu a kap leh a, a ke ruh hring hring hmangin joystick button chu a hmet leh a.
  Chumi hnuah chuan kawng dangah an tir ta a ni.
  Zhirinovsky hian Yeltsin hi direct-in a thlawp lo a, chutiang thu a sawina video recording pakhat mah a awm lo! Kawng lehlamah chuan inthlan thar, party list atanga thlir pawhin a tan a hlawkpui hle. A bul berah chuan sipai sorkar paihthlakna a kalpui tawh avangin Yeltsin hian thuneihna a la a, absolute dictator a lo ni ta a, engmahin formal takin a tihkhawtlai lo! Constitutional court hnathawh pawh tihtawp a ni a, president chuan formal takin thuneihna tawp nei lo a nei ta a ni! Heng dinhmun hnuaiah hian danpui thar pawm a nih chuan rei lo teah dictator thuneihna chu a tikhawtlai zawk a, a tihngheh ai chuan! Tin, opinion poll-a a lan dan chuan Russia mipui zaa 80 thlengin presidential draft constitution vote turin an inpeih tawh tih pawh sawi tur a ni. Chuvangin Zhirinovsky hi ram danpui a thlawp avangin khauh taka rorel theih a ni lo. Pakhatnaah chuan, chutiang a nih loh chuan inthlannaah hian a tel phalsak theih loh mai mai a ni a, pahnihnaah chuan Vladimir hian Yeltsin-a thlawptu tam tak zinga ṭhenkhat thlawpna a dawng ngei a beisei. Party hming chungchang erawh chu, chutih lai chuan mipui zingah chuan thil dik lo (illusion) a lo chhuak ta a - communist-fascist (media term) parliament chu a darh tawh a, tumahin siamthatna chu an titawp lo va, rei lo teah America ram ang maiin kan nung tawh ang! Tin, heng dinhmun hnuaiah hian Liberal Democratic tih hming hi electorally advantageous tak a ni! Electoral bloc: Gaidar-a kaihhruai Russia"s Choice chu thuneihna changtu party a lo ni ta! LDPR chance hi tumahin an ring lo va, mi tam tak chuan Zhirinovsky hian za zela panga pawh a tawk dawn lo niin an ngai!
  Ni e, Zhirinovsky hian chance a nei tha lo hle niin a lang. Tin, Russia"s Choice hian trump card zawng zawng chu a kutah a nei vek bawk. A pawimawh ber pawh a ni mai thei tih loh chu economy-ah hian hlawhtlinna tak tak a awm lo. Mahse an kutah hian propaganda apparatus leh administrative resources lian tak an nei a ni. Kazakhstan leh ram dangte thil tawn a\angin a tam zawkah chuan hei hi inthlannaah hnehna chang turin a tawk khawp mai, result ngaihnawm tak tak hmuh theihna tur pawh a ni!
  Mahse Vladimir Volfovich chuan a politics lama a theihna mak tak takte chu a lantir a: a bik takin, Yeltsin-a pawlte chu a rinawmna chu a rilruah a hneh thei a, inziak lut pawh khap a ni lo, entirnan, Baburin bloc leh mi dang thenkhatah pawh a awm ang khan! Paid airtime a neih theihna tur sponsor-te rilru hnehin sum a hmu thei a (amah ngei pawhin sumdawnna a neih avangin sum engemaw zat a hlawh chhuak bawk!). Tin, a pawimawh ber chu inthlanpui neih chhung khan thusawi theihna thilpek ropui tak a lantir a, inthlan campaign ngaihnawm tak a nei bawk! LDPR website-ah hian kum 1993 inthlan campaign recording hlui te chu i hmu thei ang: hengte hi thusawi chak tak tak an ni a, chutiang nena khaikhin chuan Hitler hi thusawitu thlalak pawi tak mai a ni. Democrats te chu an inhnial a, Liberal Democratic Party lar chhoh zel chu an hmu tlai tawh hle! Sociologist-te hian a thlalak tak tak an lantir lo va, thuneitute hmuh duh ber chu an lantir zawk tih chu sawi tur a ni! Gaidar chuan Zhirinovsky Hitler chu phone-in Yeltsin chu LDPR deregister turin a phut a ni. Mahse president chhehvela mithiamte chuan Yeltsin-a ratings a tlahniam a, constitution thlawpna pawh a tlahniam niin an sawi. Heng dinhmun hnuaiah hian disqualification hian thuneitute tan harsatna a siam thei a ni. Chu bâkah, kum 1993-ah pawh khan mipui tam tak inthlanna dik lo siamna tûr technology chu an la siam chhuak lo va, ballot box-a ballot dahna (primitive stuffing of ballot box) tih loh chu, chuvangin mipui duhzâwng lantîrna chu a rinawm deuh hlek a ni! Zhirinovsky erawh chuan Rutskoi leh eptu pawl dangte chhuah zalen a tiam thung!
  Oleg Rybachenko chu hetah hian a ngaihtuahna a buai a, projectile danglam thei lo aṭangin a kap leh bawk.
  Hmeichhe naupang Margarita chuan a kekawr bul chauhvin silai chu a kap lai chuan tlangval chuan a ngaihtuah a, a ngaihtuah a.
  Inthlan result chu a ngaihnawm hle a, sawrkar hmelma leh Yeltsin thlawptu tam tak pawhin LDPR hruaitu hi an vote vek a ni! Party hian an member 13 zinga zaa 24 vel an la a, pakhatna an ni. Mahse, mixed electoral system avang hian Zhirinovsky hian mandate 60 chauh a nei a, chu chu State Duma, parliament in hnuai lam zau zawng zaa 15 a ni! Chu bakah, State Duma thuneihna chu danpui tharin nasa takin a tihkhawtlai avangin a takah chuan Zhirinovsky hian thuneihna lian tham a dawng lo. A nihna takah chuan State Duma-a a pawl chu thuneihna beih lehna tur springboard anga ngaih theih chauh a ni! Awle, Zhirinovsky ngei pawh hi Hitler nen an khaikhin nasa hle! A chhan chu kum 1930 khan Hitler hian vote zaa 18 a hmu a, inthlannaah pahnihna a ni a, mahse chutih rual chuan thuneihna chungchangah leverage tak tak a hmu tam zawk bawk. Pakhatnaah chuan Reichstag hian chamber pakhat chauh a nei a, pahnihnaah chuan inthlanna chu proportional system ang chauhvin neih a ni a, pathumnaah chuan parliament thuneihna chu Russia aiin tehkhin rual lohvin a chak zawk! Zhirinovsky hian dinhmun chhe zawkah a inhmu ta a: hnehna a lan dan chuan vote neitute beiseina sang lutuk a siam a, mahse thiltihtheihna tak tak leh eng thil pawh tihdanglam theihna chu thil lian tak a ni!
  Hetah hian thilmak a intan tih chu a chiang: Zhirinovsky-a chu a hmaa politician chhut thiam tak angin a che a, rang takin a rilru a na hle a, a rilru a buai hle bawk. A bik takin Hitlerism-ah puh a nih avangin khawthlang lam dodalna thusawi chu a tizual sauh sauh a, thuneihna a chan chuan khawvel indopui pathumna a tichhuak dawn tih hlauhna a siam ta a ni! Tin, thusawi thenkhat chu a âwm lo tak zet a, Kazakhstan leh ram dangte laka atom bomb hman a ni bawk. A bik takin Zhirinovsky hian Tbilisi-ah atom bomb a thlak dawn tih pawh a puang ta! Chutih rual chuan hlawhtlinna engemaw zat a awm a: ngaihdamna (amnesty) kan kalpui thei a, inthlan thutiam kan hlen chhuak thei bawk... Mahse a tlangpuiin Vladimir Volfovich hian point a score lo a, scandal-ah a lut fo... Ni e! Dik tak chuan a tithinur hle a, CIA leh LDPR dodaltute hian thil tenawm tak tak tam tak an siam a, a bik takin Russia chhunga Westernized democrat zinga mi a ni a, mahse chuti chung pawh chuan, politician fing leh thil tih dan thiam tak chuan hei hi a tlu tur a ni lo va, a tlem berah chuan a awm theihna chu a tihtlem tur a ni lo of provocation chu a tlem berah a awm! Entirnan, Zyuganov hian kum sawm leh pasarih chhung zet Kremlin-a political opponent ber laurels a ha a, engtin emaw tak chuan scandal a pumpelh thei a, mahse, nasa takin frame a ni ngai lo va, politician eiruk hmang anga hming a chher lo! Dik tak chuan communist-te pawhin Russian Federation-a Communist Party sum enkawltu ber nia sawi Khodorkovsky-a setup-ah hian hun khat chu hun khat an nei a, mahse he thubuaiah hian Zyuganov hian a hmingchhiatna thu engmah a hnutchhiah lo. Politician fimkhur tak Gennady Andreevich, a chang chuan fimkhur lutuk pawh! A bik takin, May 1999-a Yeltsin-a"n Stepashin-a candidate nih a rawt khan communist-te chuan an lo dang tur a ni a, concession an laksak emaw, State Duma ṭhiah leh parliament inthlan hmasa ber neih a nih theih nan emaw an tichhuak tur a ni. Mahse Zyuganov chuan risk lak loh a thlang a, chutih laia State Duma chu tihtawp ni ta se, communist-te chuan an thunun chhunzawm zel ang a, an thunun pawh an tizau ang. Ni e, Putin hi August 1999 khan communist-te chuan indona awm lovin an pawm a, mahse Yeltsin-a"n a thlaktu tur a puan avangin eptu pawlte chu he candidate dodalna kawngah hian inpumkhatna anga hma an lak a ngai chiang hle. Mahse Zyuganov chuan inthlanpuiah kal a tha zawk tih a rel a, deputy dinhmun nena lo awm tur chanvo te chu hmang tangkaiin, thla thum chhung chauh Putin-a chu hnam huaisenah a chantir thei tih chu mi huaisen ber pawhin an ngaihtuah phak loh a ni Kremlin-a mithiamte chuan.
  Oleg Rybachenko chuan a ke tlangval ang maia hring hring hmangin Chinese ho chu a kap leh a, a ngaihtuahna chu a chhunzawm ta a ni.
  Boy genius chuan thinlung takin Zhirinovsky chu a tha ber lai a ni lo tih a ring a;
  A tawi zawngin, December 1993 kha LDPR hruaitu political career tan chuan a sang ber a ni a, chutah chuan tlahniam a intan a, a tirah chuan inthlak danglamna hrang hrang nei lo mah se. Yeltsin pawhin a lar chhoh zel bawk: economic crisis chu hneh theih a ni lo va, a lehlamah chuan a zual zel a; Hetah hian Zhirinovsky chuan chhut dik lo dang a siam leh a, remna leh muanna chungchangah inremna a ziak ta a ni. A nihna takah chuan, president thuneihna nasa tak chu dan anga pawmtu constitution thlawptuah puh a ni tawh a (a lehlamah chuan constitution hi pawm a nih loh chuan eng nge thleng ang? Civil war a nih a rinawm hle!), chutah chuan inremna pawh a awm ta a ni remna thuthlung ziak turin. Dik tak chuan, thlasik lai khan Zhirinovsky chuan a chhuahsan ta a ni. Mahse a tlangpuiin LDPR hruaitu hian eng thil tihsual nge a tih leh president a nih loh chhan chiang taka sawi chhuah nan hun rei tak a ngai dawn a ni. A tihsual ber chu strategically incorrect PR a ni! Kum 1993 inthlanpui hnu khan tuna sorkar hmelma ber leh Yeltsin mimal hmelma lem siam a ngai ta! Chu chu Anti-Yeltsin nih, populist rhetoric nei ber, a hmasa berah chuan chhungril lama hmelma, eirukna, rukruk, leh a dangte sawiselna tur a ni! Tin, a thupui ber chu - Yeltsin-a gang to justice! Tin, chutih rual chuan left-wing slogan, social demagoguery, leh dikna thutiamte hmusit lo! A bik takin Belarus-ah chuan President thlanna round hnihnaah Lukashenko hian za zela 80 chuang a chak a, hei hi eptu politician tan chuan super achievement mai a ni! Mahse, Lukashenko hi Zhirinovsky aiin oratory lamah a chak zawk tih i sawi thei lo va, chu ai chuan, Vladimir Volfovich hi a zirna a sang zawk a, a finna lamah pawh a hmasawn zawk zawk! Mahse Zhirinovsky chu a mizia, a chetsual lutuk leh a rilru a na lutuk a, a lehlamah chuan Yeltsin-a pawlte, leh Yeltsin-a ngei pawhin a thlaktu atana an thlan avanga amah an rinchhan ang tih rinna chuan a ti lungngai hle a ni. History hi tuin nge hria ang: Hitler leh Hindebruner inkar boruak chu an hre reng mai thei, a tir lamah chuan fimkhur takin, chutah chuan partnership chu an hre reng ang! Mahse chu chu a ni, Hindebrug hi Indopui I-naa mi huaisen, a ram hmangaihtu, leh putar chhe tawh tak a ni. Tin, USSR tichhetu leh imperial ideology hmelma nasa tak Yeltsin chu Zhirinovsky tan chuan strategic adversary a ni bawk. Tin, Yeltsin-a pawlte chuan chutih laia la naupang leh tharum thawhna nei Zhirinovsky-a chuan boruak a siam ṭha leh ṭan ang a, chutah chuan lu a rawn inher chhuak ang tih an hlau hle bawk! Chuvangin, Yeltsin-a pawlte chuan Volfovich-a chu president emaw prime minister emaw ni tura nawr duhna an nei lo va, thuneihna chan theihna dik tak chu Yeltsin-a ruang hmang chauh a ni. Chu chu, Zhirinovsky hian pawn lam atang pawhin sawrkar dodalna sang ber a entawn a ngai tihna a ni! Mipuiin Zhirinovsky aia thuneihna hmêlma lian zawk a awm lo nia an ngaih theih nan leh pawl a lo awm theih nan: Zhirinovsky emaw Yeltsin emaw, Zhirinovsky-a Yeltsin dodalna emaw! Mahse, Vladimir Volfovich hian a circle-ah hian analyst leh PR mi chak tak a nei lo emaw, tumah ngaithla duh lo emaw a ni. A nih loh leh Yeltsin pawh a hlau hle a ni mai thei, mahse Yeltsin hi ngaihdamna leh a hmelma: Rutskoi leh Makashov-te chhuah zalen a nih chuan a la tyrant tak tak lo tih sawi a ngai a ni. Tin, Yeltsin hian parliament ṭhiah a remti a, a chhan chu mipuiin April 25, 1993-a referendum neihah phalna an pe niin a lang. Hei bakah hian parliament-a kahhlum a nih khan Yeltsin ngei pawh a hlauthawng em em a, a tumruhna a hloh ta a ni. Chuvangin, Zhirinovsky hi a khingpui ber a ni thei hle a, a bik takin Zyuganov hian Yeltsin chu eng ang pawhin a kap a, mahse hremna a dawng ta a ni!
  Tlangval chuan hmeichhe naupangte chuan a kekawr bul an hman hnuah projectile rit tak a thlah leh a, a ngaihtuahna chu a chhunzawm ta a ni.
  Zhirinovsky tihsual dang chu Chechnya indona chungchanga a dinhmun a ni. Hnam hmangaihtu ang maiin a lang, Constitutional order din hi a thlawp tur a ni a, mahse eng ang chiah nge! Indona hi a tir atang khan hlawhtling lo takin a kal a, Russia sipaite chuan hlohna nasa tak an tawk a, a chhan ber chu Yeltsin-a thupekte dan bawhchhiatna lama an thiam loh vang a ni. Chubakah, Afghanistan indona chungchanga tawnhriat nei general-te, entirnan Defence Minister Grachev-a chuan first-grader-te aiin thupek an pe chhe zawk a ni. Journalist-te pawhin general-te chu indo dan an zirtir a! A va paradox tak em!
  Heng dinhmun hnuaiah hian dinhmun siam a ngai ta a ni: Russia sipaite hloh nasa takah hian Yeltsin leh a pawlte hi mawhphurtu an ni! Rorel lai sawrkar sawiselna hi nasa zawkin a awm tur a ni a, mahse chutih rual chuan sipaite khawih lovin. Grachev pawh hi humhim tur a ni lo nain! Zyuganov kha a ni a, chakna hmun ṭha ber a luah ta! Yeltsin sawisel, sipai nena inhnial lo, inlakhran duhtute thlawp lo. A tlangpuiin Zyuganov hian nungchang dik tak a thlang a: Yeltsin-a policy atanga hla ber, inhmachhawn. Mahse, convocation hmasa ber Duma-a communist-te chu an dodalnaah an inmil reng reng lo. A bik takin Zhirinovsky-a"n Chernomyrdin sorkar rin lohna vote thlak tura a rawtna chu an thlawp lo. A tlangpuiin, Communist-te chuan a vawi khat nan October 1994-ah chauh rintlak lohna vote an thlak a, chu chu "Black Tuesday" hnuah chauh a ni a, chutih lai chuan Chernomyrdin-a economic policy passive-a pawm a nih chuan sum tam tak a seng thei a ni. Convocation vawi hnihna State Duma-ah chuan Zyuganov-a kaihhruai communist-te chu majority-ah an awm tawh a, rin lohna vote chu vote-ah (!) dah a ni ngai lo! Tin, parliament chuan prime minister atana candidate pangate chu a pawm vek a, mahse chu chu thawnthu dang a ni! Zyuganov mizia hi thuziak hran siam a phu a, chubakah kum 1996-a Yeltsin lakah a la tlawm chhan pawh tarlan a phu bawk.
  Zhirinovsky ngei pawh hian Yeltsin-a pawlte nen inremna siam a duh niin a lang a, communist-te lalṭhutthleng luah tur khap theitu awmchhun anga an dah theih nan oligarch-te chu a rinawmna chu a rilru hneh theih a beisei a ni. Mahse buaina chu chutih laia Yeltsin-a pawlte chuan inthlak danglamna an duh lo va, Volfovich pawh an ring lo a, ani hian, a chhan chu, khawthlang lama a rilru put hmang a tichhe thei a ni. President hnaih tak oligarch tam tak chuan khawthlang lamah sumdawnna an nei a, chutah chuan leiba lian tak tak an khawlkhawm thei a ni. Tin, oil man pawh barrel khatah $10 vel a ni a, chuvang chuan gas chu a man tlawm a, elite te chu NATO ram atanga loan laknaah an inhmang nasa hle bawk. Tin, khawthlang lamah chuan Zhirinovsky chu an pawm theih loh thu an sawi chiang hle bawk.
  Hetiang dinhmunah hian Yeltsin-a elite-te nena inzawmna siam tura innghahna chuan LDPR hruaitu hmel a tichhe mai a, communist leh nationalist-te nena bloc chu a tibuaitu a ni. Tin, Russia sipaite hlohna nasa tak te, a tlangpuiin hmêlma tenau leh ralthuam keng ṭha lo tak hneh duh lohna te chuan helho thupui lar leh indona hmanga hlimna neih duhna a tihtlem phah tih pawh sawi tel a ngai bawk. Mipui chuan Russia sipaite chu Indian Ocean-ah an ke sil a, an oil reserve hmanga Middle East ram hneh turin an inpeih lo tih an hmu a. Ni e, theoretically-ah chuan Middle East lakna hian petrodollar leh energy man sang chhoh theih loh hmangin sum tam tak a thlen thei a, mahse Chechnya chu an hneh thei lo a nih pawhin... Pacifist sentiment a lo thang chho tan a, Zhirik chuan inthlannaah hlohna nasa tak a tawk ta a ni!
  Boy prodigy, kap leh nghal rawh. 130-mm cannon atanga shell lo chhuak chuan Chinese ho chu a tidarh ta a ni.
  Margarita chuan remti takin a ti a:
  - I fing lutuk!
  Tin, a ke ruh hring hmangin amah ngei pawhin silai a kap tan bawk.
  Tin, Oleg Rybachenko chuan a ngaihtuahna chu a chhunzawm ta a ni.
  Mahse, Zyuganov chu a fimkhur hle tih erawh sawi a ngai. Entirnan, Boris Fedorov-a"n sorkar rin lohna rating pek a rawt khan Russian Federation-a Communist Party chuan hei hi a thlawp lo. A tlangpuiin Zyuganov leh a pawlte chuan Chernomyrdin-a chu uluk takin an enkawl a, mahse a hnuhnung zawk hian oligarch-te hlawkna tur policy an kalpui chhunzawm zel a, Yeltsin-a chunga rinawmna an lantir bawk. Mahse ngaihnawm tak chu Zyuganov hian eptu leh Yeltsin dodaltu number one a ni thei hi a ni. Chubakah, pro-presidential propaganda pawhin he thilah hian a pui bawk a, tumruh takin a pui a ni mai thei, a chhan chu communist Zyuganov hi second round-a communist ni lo candidate aiin a tha zawk a ni.
  Kum 1995 thlasik leh thlasik lai khan LDPR party chuan harsatna lian tak a tawk a, deputy engemaw zatin an chhuahsan a, chung zingah chuan Marychev-a pawh a tel a, a rilru a hah hle a ni.
  Mahse Chechnya indona chu a chak zauh zauh a, helho pawhin hlohna nasa tak an tawk a, an thisen chhuah leh an rilru a buai a, Russia sipaite chuan hma an sawn zel a ni. June thla khan Shamil Basayev hian Budenovsk-a nau neihna damdawi in a man a ni. Principle-ah chuan helhoin hetiang hmalakna hian sipai lamah engmah a pe lo va, propaganda lam hawi chuan indo pawl tan pawh a hlawkpui hle... Mahse Yeltsin chu a chhe ta niin a lang a, October 3-4 chhunga thil thleng leh Russia mi maktaduai tam takte chibai bukna a ni tih a chiang hle a knock down a, Chernomyrdin chu indona titawp tur leh inbiakna neih tan turin a ti a...
  Russia sipaite chuan unilaterally-in indona chu an titawp ta a ni. Tin, a tawpah chuan State Duma chuan sorkar rin lohna vote pass turin vote a la khawm tling a, security official engemawzat ban an phut bawk. Yeltsin hian a pet a, Grachev chauh a la a, mahse Egorov, Erin, Stepashin te chu a inpe. Hetah hian Zhirinovsky hian a tirah chuan dinhmun dik tak a la a: indona tihtawp chu a dem a, rin lohna vote a vote a ni. Tin, Chernomyrdin-a"n State Duma-a cabinet-a rinna chungchanga zawhna chu vote thlak tura vaua a bluff lai khan (hetah hian nuance pakhat a awm a, sorkar rinna vote 450 zinga 226 aia tlem lo a nih chuan president chu a chhungah a ngai a ni kar khat chhungin sorkar hnawhdarh emaw, State Duma ṭhiah emaw a ni), Zhirinovsky chuan parliament inthlan hmasa bera kal turin a nghetin a inpeih tih a lantir a ni. Inthlan hmasak neih thatna chu martar lem, hlawhtlinna awm lohna - Yeltsin leh sorkar mawhphurtu, Congress of Russian Communities-in Kremlin project tihhmasawn nan hun pek loh, leh thuneihna changtu party: Our Home is Russia te hi a ni. Tin, pawl dang pawh - a te zawk pawh!
  Chernomyrdin chuan bluff hian hna a thawk dawn lo tih leh parliament thar chu eptu lam a ni lehzual dawn tih a hriat chuan vote chu a hnukkir ta a ni. State Duma chuan vote laknaah rinna nei lo a siam leh a, Zhirinovsky chuan nasa takin a che a, mahse vote a awm tlem hle. Hetah hian Yabloko hian a chicken out tih sawi a ngai a; Chu bakah a rating tak tak chu a sang lo va, thlawh chhuah mai mai hlauhawmna a awm bawk.
  Zhirinovsky hi a lar chho nghal a, mahse Volfovich hian impeachment procedure hnuaia a party signatures chu a hlihsak leh a, chhut dik lo a siam leh ta a ni. Hei hi a pawimawh lo, eptu lam chuan thubuai siamna tur commission siam turin vote an nei tlem hle a, 300 vel zet an nei a, mahse hei hian rating a tichhe ta! Zhirinovsky hian inremna siamna policy-a a inpuh chhan a sawi leh a, nawrh huaihawttu electorate pung zel ṭhenkhat chu a inhlat hle.
  Mahse, Chechnya rama helhoin zah lo taka an bawhchhiat, firfiakte beihna chi hrang hrang, a bik takin Romanov-a laka beihpui thlakna leh bomb puak tuar te chuan khawtlang nunah helho rilru put hmang a tipung a, Zhirinovsky chuan point a hmu tan ta a ni. Hei bakah hian September 1995 khan NATO chuan Bosnian Serb-te chu bomb an thlak tan a, hei hian khawthlang lam dodalna a tichak a, hei hian LDPR ratings a tisang bawk.
  Dik tak chuan Zhirinovsky chu chu provocation-ah chuan a tlu a, parliament-ah hmeichhe pakhat a vuak a, a nih loh leh general scuffle-ah vawi hnih khat pawh lightly-in a vuak bawk. Tichuan Yeltsin press chuan an promote vek a, Zhirinovsky chu bandit angin an rawn tarlang ta a ni! Mahse, chutiang thuziak chuan mi ṭhenkhat chu a ti lawm mai thei: a bîk takin hmeichhiate tuar tawh mipa te, a nih loh leh candidate zawng zawng zînga, dictator râpthlâk ber zawngtute, inremna siam ṭhat leh beiseiin! Eng pawh ni se, "Stalinist" te hi "Zhirik" tan an ni.
  Oleg Rybachenko chuan a kap chhunzawm zel a. Chu naupang chuan Manchu lalram hnuaia Chinese sipaite hnehin hetiang hian a ti a, a ngaihtuah chhunzawm zel a ni.
  Kum 1995 October thla khan LDPR chuan State Duma-ah sorkar rin lohna vote chu vote thlak turin signatures 100 zet a la khawm a, mahse nikum khan Zhirinovsky chuan he thil tum hi a bansan ta a ni.
  Hei hi a tihsual a ni tih sawi tur a ni a, a dik lo. Pakhatnaah chuan Zhirinovsky chuan inthlan hma lawk khan rinna nei lo vote a siam a, chutih laia mipui tam zawk ni thin, nawrh huaihawttu vote neitute lainatna a dawng a ni. Pahnihnaah chuan vote thlakna hi Zhirinovsky-a inelpui ber Chernomyrdin lakah a ni a, Yeltsin leh a pawlte chu "Zhirik" chu an thlaktu tur atana siam tura beihpui thlakna behind-the-scenes-ah pawh a tibuai lo.
  Chu bâkah, Zhirinovsky-a chuan a hrethiam tûr a ni a; Duma inthlanpuiah result a lantir tha poh leh "chhungkaw" chuan a chungah an bet a rinawm zawk tih!
  Chutih lai tak chuan inthlanna hmanraw tha ber chu eptu number one-te chanvo khelh a ni a, chu chuan communist-te chu inhmachhawnna level-ah a phak lo ang.
  Zhirinovsky-a chuan a tlangpuiin hei hi a hrethiam a, mahse chair pahnih-ah thut a tum a, a inmil lo hle. Inthlan thar chu a hlui aiin a harsa zawk hle! Pakhatnaah chuan, kum 1993 ang lo takin an thusawi thiamna chu a pum puia lantir theihna hun remchang an nei lo va; Pahnihnaah chuan beiseina leh beisei tihhlawhtlin loh factor chu Zhirinovsky lakah a khel a ni. A nihna takah chuan a hmasa ber niin a lang a, mahse mi nun a siam tha lo... Mi fing tak tan chuan "Zhirik" hian thuneihna tak tak a nei lo tih chu chiang viau mahse, chu communist vek chuan LDPR aiin vote an thunun tam zawk hle : 102 versus 60, mahse... Chutih lai chuan mi fing an tam hle a, a bik takin kum sawmkua vel khan.
  A chhan pathumna chu LDPR hruaitu, ramhuai leh hooligan lem, khawvel indopui pathumna a tan dawn tih hlauhna chungah bawlhhlawh tam tak a luang chhuak a ni.
  A chhan palina, a bulpui ber pakhat pawh hi inelna nei tam tak an lo chhuah vang a ni. A lar ber berte chu: Congress of Russian Communities, Skokov (Yelsin-a hnuaia Security Council secretary hlui) kaihhruai leh Alexander Lebed, Yeltsin-a mi ni bawk, Transnistria-a a chanvo chu media-in nasa takin a tipung a ni. He block hian PR hi active takin an promote a, mahse an kal lutuk niin a lang. Thuneitute ngaihdan angin mipui an chhe lo a, a tam zawk chuan KRO hi eptu pawl a ni lo tak zet a, mahse Kremlin project, LDPR leh Russian Federation-a Communist Party dodalna ber a ni tih an hre chiang hle. Mahse, chuti chung pawh chuan he pawl hian zaa li aia tam a la a ni!
  Tin, inchung piah lamah inelna dang, Marychev-a tlanchhiatna State of Rutsky, USSR tana Bloc - Tyulkin-Ampilov, National Republican Party of Lysenko, leh chi hrang hrang chi hrang hrang tam tak an awm bawk. Communist-te pawhin an vote neitute chu an tidarh darh tih sawi a ngai a ni: USSR Bloc chuan vote zaa li leh a chanve aia tam an hmu a, mahse parliament-ah an lut lo va, Russian Federation-a Communist Party tan pawh vote a hloh a, Agrarian Party pawhin vote a hloh bawk left-wing pawl dangte ang bawkin za zela panga inkharkhip chu a tlin lo. A bik takin, Prime Minister hlui Ryzhkov-a"n bloc nena inthlanpui neih tura a beisei chu a chiang lo: Labour Union nge Govorukhin bloc! Mahse, kum 1995 inthlanpuiah khan Russia ram chanchin zawng zawnga thuneihna changtu party result chak lo ber a ni a, nawrh huaihawt zawng zawng zingah pawh za zela tam ber a ni.
  Tlangval chuan a kap leh a, a ke ruh hring hring hmangin joystick button chu a hmet a, a ngaihtuahna chu a chhunzawm ta a;
  Inthlan campaign lai khan Zhirinovsky hian thuneitute a sawisel tlangpui a, mahse nasa takin a ti lo. Hei bakah hian a pawl chuan nakkum atana budget siam chu an thlawp a, hei hian Kremlin thlawptu lam hawia puh chhan dang a pe bawk. Heng inthlanna thununtu vote neitu zawng zawng deuhthaw protest mood ngaihtuah chuan he sorkar nen hian inremna siam a ngai lo! Chu bakah, State Duma chuan beisei loh takin awlsam takin Dubinin chu Central Bank hotu atan a pawm a, mahse a hnuhnung zawk hi Yeltsin"s circle atanga lo piang, radical Gaidar version-a market reforms thlawptu a ni. A chhan chu Zyuganov pawhin he candidate hi a thlawp a, Dubinin hi Black Tuesday-ah hian inrawlh mah se, hei hian principled oppositionist a nih lohzia a tilang bawk!
  Inthlanpui neih lai khan Zhirinovsky hian inthlan hmaa bloc siam a duh lo a, mahse nationalist party tenau zawk eng emaw zatin hetiang duhna hi an lantir a ni. Chu bakah, Vengerovsky chuan an party hming chu politics lama inhmeh zawk leh inrem zawka thlak turin thurawn a pe bawk - entirnan, Great Russia! Zhirinovsky hian he thubuaiah hian a rilru a khauhzia a lantir a, mahse tun thleng hian liberal democrat tih thumal hi thumal bawlhhlawh tak a lo ni tawh a ni!
  Hei bakah hian zaithiam lar tak tak emaw, zaithiam lar tak tak emaw chu LDPR party list-ah telh an ni lo a, duhtu an tam hle nachungin. A bik takin, press ngaihven hlawh Alla Pugacheva hian LDPR party list-ah pahnihna a nih hi a pawm thei hle. Hei hian engti kawng mahin a dal lo va, mahse amah leh amah a inlanna tur extra informational reason a siam thei a ni. Plus State Duma-a sawihona tur project leh dan thenkhat propose theihna hun remchang a awm bawk. Hla phuahtu Antonov pawh regional list-ah chauh a tel a, chutah chuan an inhnial zo ta vek a ni. A tlangpuiin Zhirinovsky hian mizia tha lo tak a nei a, chu chu a chhehvela mize chak tak tak, an ngaihdan humhimtu te tuar duh lohna a ni. Entirnan, hei vang hian hypnotist lar tak Anatoly Kashpirovsky chuan party chu a chhuahsan ta a; Vladimir Volfovich-a chu thuneihna sang tak hmanga enkawl dan leh sycophant-te nena in hual duhna hmanga puh a ni. A sawi tur chu, a chhan chu, Hitler pawhin a mamawh mipuite nen inremna a siam a, a circle-ah chuan a tana tangkai lo emaw, hlauhawm emaw a nih thlengin a tuar a ni. Leftism leh thuneitute dodalna avanga danglam bik Rehm, Strasser, Goebbels te kha i hre reng ang u. Mahse chutiang mimalte vang chiah chuan Hitler hian communist leh social democrat-te hnen atangin vote tam ber a la chhuak thei ta a ni. Zhirinovsky-a chuan a sawi fo thin tih pawh sawi tur a ni: ngaihtuah lovin Stalin-a chu a fak emaw, a hau emaw a ni. A tlangpuiin LDPR hruaitu ngei pawh hian eng emaw chen chu Stalin-a chu a entawn a, amah ngeiin a kulhpui a siam a, thuneihna sang tak neia sawrkar kalphung a inpekna a lantir a, chutih rual chuan communist-te chu tharum thawhnaah a puh bawk a, mahse amah ngei pawhin tharum thawhna, tharum thawhna leh tharum thawhna tam zawk a rawt a ni!
  Left-wing ngaihdan a lar chhoh zel avangin Zhirinovsky hian communist ngaihdan hi a inthlau zawk tur a ni a, electorate zinga a tam zawk chu Soviet hunlai hi an nostalgic tih a hre reng tur a ni. Chu bakah, leftism pawn lam mizia te hian a ti na lo ang: entirnan, LDPR flag atana blue color hi a vanduaithlak hle! Pakhatnaah chuan, gay-te nena inzawmna a siam a, anni pawh hi "gay" an ni a, pahnihnaah chuan, blue color hian a ti thlamuang a, hei hi Zhirinovsky-a thusawi incendiary tak takte nen a inmil lo hle! A party tana rawng tha ber chu purple-red a ni ang. Invigorating, exploits kotu, mahse communist-te angin a la ni lo! Chu bakah, purple hi lalram chhinchhiahna a ni a, thuneihna thlawptu, lalram leh communist ni lo rilru hnehtute aw a hip thei bawk!
  Boy genius chuan joystick buttons chu a hmet leh a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Ka hnehna chu a ropui ang!
  Tin, a ngaihtuahna fing tak chu a chhunzawm ta a ni.
  A bik takin Zhirinovsky-a"n buffoon a play na video-te pawh kha a hla sa tha vak lo, chu pawh chu ngaihtuahna tha ber a ni lo! Hetiang a nih avang hian hei hi hmalakna tha ber a ni lo, chutih lai chuan kum 1995 khan mipui an riltam a, inthlak danglamna lian tak leh hruaitu pawimawh tak an duh a, fiamthu sawina hun an nei lo! Kremlin thlawptu media te chuan Zhirinovsky hi jester leh clown siam an tum tawh tih sawi a ngai a, he ngaihdan hi tihchak a, an hmelma te hnena trump card thar pek hi awmzia a awm lo!
  Kum 1995 inthlanpuiah khan Central Election Commission chuan "Derzhava" - Rutskoi hnenah registration a hnial hmasa a, chumi hnuah "Yabloko" hnenah registration a hnial leh bawk. Chumi hnuah chuan party pahnihte chu siamṭhat leh an ni a, Supreme Court kaltlangin. He episode chungchangah hian version engemaw zat a awm a: a bik takin, Kremlin leh a PR mite chuan Duma inthlanpuiah Yavlinsky hi puih an duh a, democrat leh khawthlang lam mi angin, Rutskoi hian communist-te vote chu amah ngeiin a lak a ngai niin a lang. .
  A hmasa berah chuan a version hi a logical hle a; A nihna takah chuan, tun hnaia entirnan "Yabloko", "Other Russia" leh "Motherland" te chu inthlannaah tel phalsak an nih loh lai, dan anga chhan awm lovin an awm kha a hrechhuak thei a ni. Entirnan, kum 2006-a Moscow-a inthlanpui aṭanga Rodina bloc paih chhuah kha dan lam aṭanga thlir chuan dan kalh tak a ni! Chuvangin chu video-ah chuan, disqualification chhan a lo ni ta a ni: tharum thawhna, pogrom, chi inthliarna emaw, "Caucasians"-te ram danga thawn chhuah emaw pawh ni se, direct-a kohna a awm lo. Moscow-a bawlhhlawh paih chungchang a sawi mai a ni... Ni e, pem lutte zingah inremna siam leh a tulzia hriatna a awm a. Mahse... Pakhatnaah chuan hei hian dan a kalh lo va, pahnihnaah chuan eng video pawha hlauhawm lo takah chuan eng thil pawh a langsar lo. Entirnan, "Awle, minute khat tal nghak rawh!" pedophilia propaganda anga khap a ni. Tin. Khodorkovsky-a thubuai ngaihtuah chungchang hi thupui hran a ni a; Mahse Kremlin"s sanction tel lo chuan hetiang hi a thleng lo ang tih hi mi zawng zawngin an hrethiam niin a lang...
  Chuvangin, a ni, a ni mai thei, mahse chutiang chiah chu a ni lo! A bik takin, chutih lai chuan Rutskoi chu Yeltsin hmêlma na tak anga ngaih a ni - thil chu ralthuam hmanga inbeihna lam hawia lo thleng ta se! "Power" rating a sang hle a, za zela nga barrier paltlang theihna chance pawh a sang hle! Awle, engvangin nge Kremlin hian a hmelma chance hi a tihpun duh? Ni e, Yabloko hi democratic party ni mah se, dodaltu a ni khawp mai: budget a thlawp ngai lo, he Duma-ah leh a hnua Duma-ah pawh, Yavlinsky chuan Russia president nih tumin a bei dawn tih a sawi. Chuvangin, Yabloko tihchak chhan bik a awm lo: a bik takin nakin lawka president thlanna neih tur chungchangah chuan hlawkna awm lo tak a ni! Yavlinsky hian first round-ah Yeltsin aṭangin vote a la chhuak a, Yabloko hruaitu naupang leh infiammi hi Yeltsin hmingchhiat leh chhe tawh tak aiin a hmel a hmuhnawm zawk hle.
  Chuvangin, version hmasa ber hi a rintlak kim lo va, Russia court-te pawh Russia President-ah hian chutiang chuan an la innghat lo. A bik takin, State Emergency Committee member Army General Varenikov chu thiam loh chantir a ni a, entirnan dang chu court-in thuneitute lam a hawi ngai lo.
  A tam zawkah chuan Yavlinsky-a disqualification-a khawthlang ramte"n an chhân lêtna ṭha lo tak chuan hmun a chang a, Yeltsin sawrkar chuan ram chhunga hausakna lantîrna tur chuan inthlan hma lawk khan loan a mamawh a ni. Awle, Rutsky pawh hi chutiang bawk chuan ban a ni a, chuvang chuan company tan chuan an lalut leh ta a ni. Mahse, hei hian "Derzhava" chu za zela panga inkar a thlen theih nan a pui lo. Rutskoi result za zela 2.7 hi a lar zia ngaihtuah chuan a lar hle tih ngaihtuah theih a ni. Mahse, Kremlin KRO project pawh a chak lo. Zhirinovsky hian Duma platform hi a hmang tangkai tawk lo a, mahse Kremlin thlawptu propaganda zawng zawngin a dodal zawnga hna an thawh chu a hlawkna tur a ni tih sawi a ngai a ni. Zhirinovsky hi thuneihna hmêlma number one a nih thu a siam niin a lang a, Vladimir Volfovich hian a dodalnaah hian a inmil zawk a nih chuan a result chu a sang zawk hle ang.
  Oleg Rybachenko chuan thiam takin Chinese regiment chu high-explosive fragmentation shell hmangin a khuh leh ta a ni. Chumi hnuah chuan a ngaihtuahna chu a tha lehzual ta a ni.
  Mahse, LDPR hruaitu hian television-a thuneitute laka vau leh helho zawka kohna thu tawi a sawite chu a tlangpuiin a dik a, mahse Yeltsin leh Yeltsin-a mimal tak pawh hi nasa zawkin an sawisel tur a ni mai thei.
  A tawi zawngin, kum 1995 December thlaa inthlanpui neihah khan Russian Federation-a Communist Party chu zaa 23 velin pakhatna a ni a, LDPR chu zaa 11.5-in pahnihnaah a awm a, NDR chu zaa 10.3-in pathumnaah a awm a, Yabloko chu zaa 6.7-in palina a ni bawk.
  Party dang sawmli chuan za zela panga inkharkhip chu an tlin lo!
  Zhirinovsky-a result chu engtin nge kan evaluate ang? Percentage-a chhut chuan inthlan hmasa ber nena khaikhin chuan a tlahniam hi a let hnih a ni. Mahse vote tla zat zaa 12 vel a pung hi kan ngaihtuah chuan Zhirinovsky hian kum 1993 result zaa 62 vel a dawng a ni. A tam nge a tlem?
  Thil awmdan \ha lo zawng zawng ngaihtuah chuan, he result hi a satisfactory leh simply good inkar average a ni. Thil tha lo tak tak:
  1. State Duma-a LDPR hmalaknaah vote neitute lungawi lohna. Mipuiin pakhatna candidate lakah hian thil tam zawk an beisei a, mahse nun a ṭhat phah lo. Dik tak chuan mi tam zawk chuan Zhirinovsky hian thiltihtheihna tak tak a nei lo tih an hrethiam a, mahse beidawnna chuan a la lal reng a ni.
  2. LDPR hruaitu hel pawl hian indopui pathumna a tan ang tih hlauhna, a rah chhuah chu chhiatna rapthlak tak a ni. Chu bâkah, mi tam tak chuan Zhirinovsky-a"n a insum theih lohna leh totalitarian dictatorship a din a, ram chu thisenin a chim ang tih hlauvin an hlau hle bawk. A hysteria chuan mi tam tak a ti hlauhawm hle.
  3. LDPR Leader dodalna hi a tawk lo. A bik takin a vawi khatna atan, Chechnya rama thla tam tak chhung indona a awm a, Kremlin thlawptu propaganda ngei pawhin Zhirinovsky chu hei vang hian a puh a, thuneitute laka a rinawmna chu nasa takin a tipung a ni. Mahse, Vladimir Volfovich-a ngei pawhin Kremlin nena inṭhianṭhat a duh a, tuna sorkar hmelma ber hmel chu a hloh ta a ni.
  4. Populist financial policy kalpui nan Duma lever hman tangkai tawk loh. A bik takin, mipui tan hna thawk, populist dan pakhat hnu pakhat vote thlak theih a ni. Hei hi Yeltsin-a tih ang chiah kha a ni a, Congress-ah thil tihhlawhtlin theih loh tur a rawt a, a tan point a hlawh chhuak ta a ni. Ni e, tin, Yeltsin hian inthlanpui neih chhung khan mi zawng zawng hlawh leh pension a tisang a, chutah chuan a pe lo emaw, inflation-in a ei zo vek emaw a ni. Lukashenko leh midangte pawhin chutiang bawk chuan an ti a, mahse Yulia Tymoshenko chuan a sum leh pai lama a policy khauh tak chu a kalsan lo va, inthlanpuiah a chak lo a, chutih rual chuan a zalenna pawh a hloh ve bawk!
  5. Zhirinovsky chuan a hmel lan dan nena inzawm hian tihsual dang a nei leh a. A thau lutuk a, chuvang chuan a hmel a chhe zawk hle. Chu bâkah, rilṭâmte chuan pot-bellied leh thau tak takte chu an duh lo. Hetah hian a chhan chu Zhirinovsky hian a tlin lohna dang a lantir a, chu chu politics-a fanaticism a neih lohzia te, a taksa pianphung anga vawng reng tur leh ei tam lutuk lo tura duhna a neih loh vang te a ni. A chhan chu Zhirinovsky hi kum 1991 inthlanpui neih lai pawh khan a slim a, a tlangpui aia cher zawk pawh a ni a, kum sawmli leh panga a ni. Hei hian a pianphungah chuan "Zhirik" hi a thau lutuk duh lo tih a tilang a, chu chu entirnan Gaidar ang lo takin a taksaah a taksa a insiamthat chu a harsa lutuk lo tihna a ni.
  Hei pawh hi minus pawimawh tak a ni!
  7. Inthlan hmasa ber nena khaikhin chuan Zhirinovsky-a"n airtime a hman theih zat chu nasa takin a tlahniam a. Free airtime chu party 44-ah sem a ni a, paid airtime chu free airtime aia tam a ni thei lo va, zanah chauh lei theih a ni. Chuvangin Zhirinovsky chuan a thusawi thiamna mak tak chu kum 1993-a ang khan a hmang kim thei lo. Entîr nân, chutih hun aiin sum tam zâwk nei mah se!
  6. A pawimawh ber pawh a ni mai thei: political competition nasa takin a pung a, LDPR electoral field-ah imitator party leh bloc tam tak an rawn lang ta a ni. Chung zingah chuan a bik takin KRO, Derzhava, NRP, leh party dang tam tak an ni. Tin, sorkar chu thuneihna changtu party tih loh chu mi zawng zawngin an sawisel bawk. Boris Fedorov leh a "Forward Russia" bloc te chu nasa takin an promote a, television-ah pawh an entir nasa hle a, Chernomyrdin leh sorkar an sawisel nasa hle. Dik tak chuan Boris Fedorov ngei pawh hian eptu lam chauh a khel a, nawrh huaihawttu vote neitute hneh ngei a beisei. Mahse mipui tam zawk chuan an ring lo! Tichuan Boris Fedorov pawhin NDR a zawm ta a ni. National Republican Party of Lysenko pawh an thawkrim hle a, an hruaitu chuan Zhirinovsky-a rilru natna (emotional madness) chu a copy a, media-te ngaihvenna chu a tithinur lo tak zet a ni. Hei bakah hian Vedenkin bloc, LDPR hruaitu puitu hlui leh extreme nationalist pawh a thawkrim hle a, Baburin bloc pawh a thawkrim hle bawk. Baburin hi mi taima tak a ni bawk a; A tawi zawngin, Zhirinovsky-a electorate chu double leh imitators ang chiah hian a diluted hle. Chu bakah, veilam lamah chuan thil thar a awm a, chutah chuan Stalinist-te rilru hnehna (persuasion) pawh a tel.
  Chutiang dinhmunah chuan 44 zinga zaa 11.5 chu a takah chuan result tha tak a ni a, mahse electoral policy mumal zawka kalpui theih tur aia hniam zawk mah se. Entirnan, Zyuganov hian a figure chu 13.5% aṭangin 22.9-ah a tisang thei a, mahse inelna nei zat pawh a pung ve bawk. Block khat "USSR tan!" vote nei zaa 4.5 chuang a la bo! Yabloko hian hlohna a tuar a, mahse zaa khat aia tlem lo a ni a, barrier hnuaia party bo tawhte ngaihtuah chuan a pawl a tipung a ni. An vai hian single-mandate deputy atan deputy 46 an nei a ni. Mahse "Russia"s Choice" chu inthen hnuah a bo ta a, Shakhrai"s PRESS pawh a bo ve bawk.
  . BUNG No. 16-NA
  China sipaite chu IS-7 tank hian a tichhia vek a ni. Tin, Celestial Empire nena indonaah pawh chawlhna a awm leh ta a ni. Tin, Oleg Rybachenko chuan ngaihtuah nawn leh lovin thawnthu mawi leh ngaihnawm tak a sketch chhuak a;
  Hengte hi thlasik tawp lama ni harsa tak takte chu a ni. Vante chu a tap a, leilung hi lead drop-in nasa takin a tui a. Khawvel chu a sen vek a, rangkachak hnah chu a tla thla vek a, thing hnah te, an frame hring hring te chu thliin a rawn inher chhuak a. Silver vur chu a lemziak inthup tak takte chu window-a lem siam emaw, lei sen hring hring chu carpet mawi tak hmanga khuh emaw hun nei lovin a hmin ta a ni.
  Naupang kum 9 mi Slava Ivanov chu a lungngai hle a, universe pumpui chu barbed wire-in a khuh vek niin a lang. A lu nghat chungin a sikul duh loh tak aṭangin a lo haw a, chutah chuan a classmate-te pawhin an vuak bawk. I hmaiah hliam a lang chiang lo a, i briefcase a chhe vek a, in lama haw i duh lo va, chutah chuan i nu leh pate zawhna inrawlh tak takte chuan a lo nghak reng che a ni. Tin, a pawi zawk chu naktuk hian sikul i kal leh a ngai dawn a, ṭhalai tan Dante"s Hell-ah lu nghatin i tlu lut ang. Chutih lai tak chuan, chu tlangval, beram talh tura hruai ang maia lang chu kawngka bulah chuan a rawn lut a, mipa te tak te pakhat chu jack-in-the-box ang maiin a lam pan chuan a zuang chhuak ta a. Tlangval ang mai a ni a, mahse chutih rual chuan Pinocchio hnar hrual tak a ni lo va, mit perky pathum - red, yellow, green - chu a mit a chhing reng a.
  -Chibai! Traffic light mitmeng chuan mipa naupang chuan a ti a. Tin, a kut chu a han phar a, chu chu khawih pawha thing ang mai a ni.
  Slava chuan hreh takin a ti nghing a;
  "Cybernetic mit a nei ngei ang," tiin cardboard a siam combat suit bik ha chungin a inkhuh a.
  -Awle, engvangin nge hetiang khawpa lungngai! Ka inhmelhriattir ang u, Planet Chrom atanga lo kal Kror ka ni. I hmu chiang hle a, lungngai takin, planet boruak riltam takin. Tunge i hming?
  -Slava emaw Vyacheslav emaw a ni. Tlangval chuan chiang lo zet hian a ti muangchang a.
  -Chuvangin hetah hian Slava a awm. Keini - kei leh Vint - hian i planet hi kan thlawh pel a, aborigine-ho chuan Earth an ti a, keini pawhin Erbana kan ti bawk. Kan hypertelepathic engine chu a ding reng a, chakna zawng zawng deuhthaw a hloh tawh. Hei hian i planet-ah hian chatuan atan kan tang thei tih a hlauhawm hle. Min pui rawh. -Mahse, naupang mai ka ni a, space engine hi ka hrethiam lo.
  Tlangval chuan a kekawr ipte chu chiang lo zet hian a thing a.
  -Tin, i ngaihtuah chhuah a ngai lo. Hetah hian Vint a lo kal a, engkim a hrilhfiah vek ang che.
  An hmaah chuan subject pakhat a rawn lang a, chu chu magazine "Funny Pictures"-a Samodelkin nen a inang hle. Hnar aiah bolt inang a nei a, a hmui chu kraws ang mai a ni a, traffic light ang maia mit pathum chauh a nei a, flying saucer ang mai a ni a, chu chuan cosmic appearance danglam tak a pe a ni. Kut zungtangte chu bent wrench ang maia siam niin, joint tam tak a nei a. Thir ang maiin an inhria nachungin Vint-a chuan zawi te hian kut a rawn beng a.
  -Kan mihring ṭhian hi taksaah a chhe thei lo.
  Vint-a aw ah chuan pawi tihna a awm.
  -Tin, ka duh em em a, lungngaihna a chhuah bawk a, a temperamental em em bawk.
  Kror chuan a kekawr ipteah chuan friendly takin a fawp a. Vint chuan tone danglam deuh hian a chhunzawm a.
  -Baby, kan bulah hmun khatah thlawh i duh a, khawvel dang hmu rawh.
  Slava chu a khur ta hlawl mai. A tan chuan a muhil a, mumang a nei niin a lang. Thil tak tak hmuh tur chuan a tha ber chu mahni in pinch hi a ni. Chu chu a thil tih chu a ni. A hrehawm vak lo, mahse Vint leh Kror te chu an bulah chuan an la ding reng a, te tak te, a san zawng ang maia sang, nuihzatthlak tak, zahthlak deuh te nen.
  -Ni lo, wax atanga siam kan ni lo va, ni chhuahnaah kan hnim ang.
  Vint chu a nui suk a.
  -Tunah chuan i thlawh chhuak ang.
  An pathum chuan luhna atang chuan an rawn chhuak a, yard chhungah chuan slush a awm a, an pheikhawk chu puddles ah chuan a squelch vek bawk.
  -I primitive way of transportation kha ka chau tawh. Kror chuan a ti a, a pocket atang chuan Rubik"s cube ang chi device a la chhuak a.
  Whistle na tak chuan ngawi reng chu a titawp ta a. Slava-a classmate panga chu anmahni hmu turin an rawn kal nghal a. Chutiang dashing losers te ngei kha an ni a, a hneh ta a ni. Tin, tunah chuan an hmelah chuan sadistic grins a rawn lang ta.
  -Chu Snow White (Slava chuan sam dum a nei) leh nang chu mummer pahnih in ni. Company tling ber.
  An rawn hnaih a, an zinga lian ber, mi thau tak "Baran" chuan Kror chu click khatin vuak a tum a. A kut zungtang chu na zet hian a rawn man a, a rawn beng a.
  -Hey, "Pinocchio" i ni. Beram chu thinrimnain a chil a chhak tak zet a ni. - Awle, thlah rawh, chuti lo chuan punch i ni ang.
  Ram thianpa chuan a hmaiah vuak a tum a, mahse Kror chuan a shift a, a pum chu na takin a rawn beng ta a. Hooligan tlangval chu a tlu a, a hmui chu a meng chhuak a, boruak a zawng chhuak ta a.
  -Account a inhawng a. "Pinocchio" a nui suk a.
  Tichuan a kut zungtang hmangin chetna a siam ta a: Ram chu a rawn inher a, natna avangin a hriatna a hloh ta a ni.
  - A bleat atang chuan galaxy pumpuiah photon-ah kan spray loh avangin lawmthu sawi rawh se.
  Tlangval dang pathum chu an vawt a, hmun che thei lo chu an en reng a, chutah kawng hrang hrangah an tlan phei ta a.
  -Chutiang chuan skittle ang maiin an darh ta a ni. Slava, mihring fate hi mi hlauhawm tak an ni tih ka hrilh lo che em ni?
  Tlangval chuan a inhnial a.
  -Ka hre lo.
  - Chuvangin hre rawh. Chumi karah chuan tlem kan kal dawn nia.
  Screw chuan lever chu a han her kual a, lei hnuaiah an tla ang maiin a lang. A chhehvel zawng zawngah chuan cosmic darkness a awm tawh mai.
  Slava chuan a rawn inher a, shield chu a rawn nam a, electric a kah ang mai a ni, a shock chu a na hle. Room pum pui chu a nghing a, a sen vek a, ṭhian tharte hmel nuihzatthlak tak takte chu crimson tones-in a zai a.
  -I rilru i hloh tawh. Kror chuan hlim hmel zet hian a ti a. Mahse hei hi i tih a ngai lo, i freeze mai a ngai a ni. Tunah hian eng nge kan tih dawn?
  -Engmah. Vint chuan a rawn ti gurg a. Recharge ila, tichuan kan en ang.
  Vint chuan Slava lu chungah helmet a dah a.
  -Lo kal rawh, kan quasar battery, ngaihtuah rawh.
  -Eng nge ngaihtuah tur.
  -Eng thil tha lo leh rilru ti na thei zawng zawng chungchang. I rilru ti na ber chu hre reng ang che.
  Tin, hei hian eng nge a ṭanpui ang che? Slava chuan mak tih hmel zet hian a mit a meng chhuak ta.
  Kror chuan a ke a dah a, a "traffic light" chu phurnain a rawn eng chhuak ta a.
  -A dik e, kan hypertelepathic generator hian negative emotion a ei thin. An orbit atanga arsi inthlak danglam thei chaknaah a chantir thin. A nihna takah chuan hei tak hi a ni, i hmeltha tih chhan chu - negative emotion tam tak i nei a ni.
  Chu zawng zawng atang chuan Slava chuan a hmaa a la awm ngai loh chakna a thup tih a hrechhuak a, eng emaw chhan vangin a chhunga a chhe ber chu chutiang thil ti thei a ni a, tlangval insualna tenau te chu ni ênga meialh ang maiin a bo ta a ni.
  -A nih leh ka chak ta a ni.
  Tlangval chuan a kut a beng a.
  "Biofield chak tak i nei a ni," Vint chuan a chhang a. Kan spaceship te tak te hian supercosmic speed-ah a tlan chak ang.
  Starship cabin chu a eng nghal a. Slava chuan slot machine hall-a device felfai tak takte chu a hmu a. A mitmeng chu manin Kror chuan holographic device chu a on ta a. Arsi tam tak awmna van chu searchlight ang maiin a eng chhuak a.
  -Hei hi i galaxy a ni, i hmu em, baby, spiral-ah a inher chhuak a ni.
  Tlangval chuan mak ti takin tun thlenga hriat loh hmun, mi tu mahin an chhui ngai loh chu a han en a. He extragalactic technology thilmak hi a thlir kual chu a tan chuan a hlimawm a, a hlauhawm deuh bawk.
  -He red dot hi tuna lawng awmna hmun a ni.
  -Ka hrethiam a, mahse tun dinhmunah chuan Leiah hian.
  Slava chuan a zawt a.
  -Ni lo, thla chungah kan awm. Tin, i duh chuan thlaa landscape pawh i en thei bawk.
  Vint chuan cyber scanner chu a on a, lawng bang chu a lang chiang hle a, thla landscape mak tak mai chuan cabin chung zawng zawng chu a ti eng vek a.
  -Eng mipa te nge space craters kal tlanga tlan chhuah i duh?
  Vint chuan perky tone in a rawn rawt a.
  Slava chuan a hreh hle mai.
  -Mahse, chutah chuan boruak a awm lo.
  -Mahse, chutah chuan sand a awm. Run out, hlau suh, cyber helmet i bun chhung chuan vacuum hi a hlauhawm lo.
  Tlangval chuan a thian mak tak chu a ring nghal a. Thla chungah a zuang thla meuh chuan hriatthiam theih loh khawpin a taksa chu a rawn khuh ta a. Thli awm lohna hmunah a zuang lo va, tui chungah a inphah mai niin a lang. Vawi khat sharp jump up a, leiah awlsam takin i tla thla. Slava chuan khawi emaw laiah chutiang rilru put hmang chu a tawng tawh niin a hria a. Mahse khawiah nge - carousel-ah, swing-ah? Ni lo, mumang a zuang chhuak ang deuh a ni. Zawi zawia tlu tih hriatna ang chiah kha, boruakah hnah leng ang mai i ni. Tin, engtiang chiahin nge a zuang thei ang? Rilru a ti buai mai mai.
  -Superman a ni! Tlangval chu a au chhuak a, a chakna zawng zawngin a nawr chhuak ta a.
  -Asteroid-a i tlak dawn chuan fimkhur la, i thlawk bo mai thei.
  -Chuti a nih chuan catch-up i khel ang u. Slava chuan a rawn rawt a.
  -He ngaihdan hi eng nge ni? Vint chuan a traffic light mitmeng chuan a mit a chhing a.
  -Chuti a nih chuan lo kal rawh, tu pawhin a khawih a, a man.
  Inkhel tan a ni a, Vint leh Kror te chu tlangvalte aiin an tlan chak zawk hle nachungin thiam takin a inpe a, chuvang chuan inkhel chu a nuam hle. Tin, Kror-a chuan Slava-a chu helmet-a thil engemaw switch turin a rawt chuan a taksa kawr chhungah chakna chak tak a luang lut tih a hria a.
  -Uai! A vawi khatna atan keimah ah hian inthlak danglamna tluantling ka nei.
  Naupang chu metre sawmthum zeta sangin a zuang nghal a, chutah chuan tui chungah chuan nasa takin a zuang thla a, chhinchhiahna thuk tak a hnutchhiah ta a ni.
  -Hey, min rawn man tum rawh.
  Mahse, Vint-a chuan a zuang na tak avang chuan a mualpho lo va, naupang chu a rawn man a, a kut zungtang hmangin a rilruah zawi zawiin a rawn vawm a.
  -Keini nen khaikhin chuan naupang i la ni reng. Engtiang pawhin bei mah la, kan rawn man ang che.
  Chumi hnu chuan Slava chuan inkhelh a duh tawh lova, a kut a beng a, a lu a nghat a.
  - Ka kutah i inpe tih a chiang ta - thlarau pahnih nei, dawt sawi tlangval.
  - Engvangin nge dawt kan sawi, a chhan chu hei hi game a ni a, game-ah pawh an insual a, mi tinin mahni tactics-ah dikna kan nei vek a ni. Tin, kan strategy chu universe-a cheng thilsiam chak lo zawng zawngte tanpui hi a ni.
  -Thla hi kan nei tling tawhin ka hria. Vint chuan a ngaihtuahna chu a chhunzawm ta a. Engkim kan ti thei, tlangval, khawvel leh universe dang hmuh i duh em?
  -A dik e ka duh! "Slavik"s" hmel chu hlimnain a rawn eng leh ta. A hliam pawh chu a hmai pinkish tak chu cheimawina ang mai a ni.
  -Chuan lawngah chuang la, kal rawh.
  Slavik chu senior pilot seat-ah chuan a thu a, van boruak thlalak ropui tak chu a ngaisang hle a. Leiah hian vawi khatah arsi eng tam tak hmuh theih a ni lo va;
  Tin, hetah hian vacuum chhungah hian stellar pebble te ber thlengin engkim i hmu thei bawk. Slava chuan van boruak chu a ngaisang hle a, a rilru a hahdam a, a lawm hle bawk, a chhan chu mi sawmhnih tlemte chauh, a tam berah mi za tam takin an hmuh theih thil a enfiah vang a ni.
  -Tunah chuan spaceship chu hyperdrift-ah a lut ang a, tumahin an la hmuh ngai loh thil i hmu thei tawh ang.
  Slava chuan a kut zungtang chu panel lam pan chuan a han phar a.
  Vint chuan a mit a chhing a. Tichuan zawi zawiin mahse nghet takin a kut chu a rawn beng ta a.
  -Devices bulah chuan kal suh. Hook dik lo i turn thei a, universe chanve chu black hole-ah a tla ang.
  Slavik chuan a mit a meng zauh a.
  -Faifuk.
  -Ni lo, he universe aiin tehkhin rual loha hmasawn zawk universe dang atanga kan thlawk a ni. Tin, kan chhungah hian chakna reserve lian tak thup kan nei a, chu nen khaikhin chuan arsi maktaduai tam tak chu leivut an ni. Speed kan pick up dan hi han en teh.
  A tirah chuan van lam thilte chu a denser ta hle a, hmaah chuan an tam zawk niin a lang a, spectrum chu blue lam hawiin a inthlak ta a ni. A hnung lamah erawh chuan arsi te chu an tlem a, an thim zual a, red tint an nei ta a ni.
  -Speed kan tisang chhunzawm zel. Kror chuan a ti a.
  Arsi te chu rang takin tuipuiah an rawn eng chhuak a, an spectrum chu a inthlak a, solid violet glow ah a chang ta a ni. Slava chuan a hawi let leh a. Chutah chuan engmah lo mai mai a awm. A sir lama arsi te chu a tlem a, a thim bawk. Mak ti zeta tlangval hmui inhawng chu a en a, Vint chuan a sawifiah lo.
  -Hengte hi superluminal speed a ni. Kan hnung lama arsi awmte photon te chu lawng hnungah an awm a, chu chu kan hmu lo mai mai tihna a ni. Chubakah, hmalam atanga thlawk chhuak photon te chu kan man mek a, chu chu arsi zawng zawng chu a rualin i hmu vek tihna a ni a, hnunglam leh hmalam te pawh i hmu vek a, a then chu a sir atanga thlawk chhuak te pawh i hmu vek tihna a ni. Hetah hian monitor-ah i hmaah an inkhung khawm a. Speed tlem kan belh chuan i hmuh theih lohvin an awm ang a, spectrum ultraviolet part-ah an kal lut ang. En.
  Screw chuan steering wheel chu a tikehsawm a, violet glow chu a thim nghal a, chutah a bo vek ta a ni.
  - Awle, screw atang chuan i kal bo mai ang. Tunah chuan engmah i hmu thei tawh lo.
  Black space chu rang takin a thim a, a thim ta hle mai. Kror chuan fing takin a mit a chhing a.
  -Tunah chuan speed kan belh leh ang. Spaceship chu meialh a rawn eng chhuak a, screen chu a rawn eng leh ta a.
  -Gamma radiation converter chu light pangngaiah kan on a. Tunah chuan arsi awmna van chu i hmu leh ta.
  Arsi te chu crazy mode in an float overboard tak zet a ni. Lei bula galaxy hmun chu an paltlang tawh a, a lairil lamah an insawn tawh a ni. Hetah hian an slow deuh a. Inflorescence mak tak mai chu ngaihsan turin. Arsi pawl chhiar sen lohte chu an rawn eng chhuak nasa hle tih ka mit a ti na hle. Leiah hian mi pakhat aia tam chuan hetiang pangpar mak tak hi an hmu tawh a ni. Rubi, diamond, sapphire, topaze, emerald, agate leh lung dangte chu space-ah a darh zau ang maiin a lang. An êng hlim tak chuan kawng a pe a, a chhung zawng zawng chu a rawn eng chhuak vek a. Slava chuan a mit a chhing a. Vint chu a nui suk a, tension vangin a twist hle
  -Chu pa chuan hetiang hi a la hmu ngai lo. Hei hi galaxy lairil ber a ni. Mitdel kal lo turin fimkhur rawh.
  "Merry Men" te chu ngawi rengin nui chungin an nui a.
  -Engtiang chiahin nge kan thlawh chak?
  A te ber chu second khatah parsec sangkhat a ni. Parsec khat chu light year thum vel a ni. Chu chu second khat chhungin Lei kum sangthum dawn lai êngin a kalna kawng chu kan zawh tihna a ni.
  Slava chuan mak a ti tawp ngai lo - Wow, what a speed.
  Vint chuan a mit a chhing a.
  -Universe khat atanga universe danga thlawk tur khawpin speed a la sang lo a, mahse a let tam takin kan tipung thei a ni. Khawvel hmun hrang hrangah intlansiak i duh em?
  -Ka duh chu ka sawi tawh!
  -Chutah chuan nghet takin chelh la, acceleration thar chu a hmaa a awm aiin a steeper zawk ang.
  Arsi te chu rei vak lo an thim a, chutah chuan sakawr chung chuang rilru na takin an tlan bo ta a ni. Mini-starship tlan chakna chu a chak zual sauh sauh a. Galaxy pum pui chu a rawn eng chhuak ta vek mai. Eng chu a thim a, a eng chhuak a, arsi lawng tlan chakna chu a lo lian zel a, a lo lian zel bawk.
  -Second khatah parsec maktaduai khat vel zeta chakin kan kal tawh a ni. Hei hi overclock lian tak a la ni lo. I universe te tak te kil thlenga thlawh chhuah nan ni khat a ngai dawn a ni. Mahse keini Vint chuan a kut zungtang chu a hmuiah kan hmet a - hyperultraplasma accelerators kan on chuan kan ti chak lehzual thei.
  Slava chu thutthlengah tlem a nawr lut a, arsi êng tam takin a mit a tihdel loh nan a kut hmangin a hmai a khuh a ngai ta a ni. Ka kut zungtang pawh chu a lang chhuak vek.
  -Kan speed hi second khatah parsec maktaduai sawm a ni. Kan chak chho zel a.
  Mei êng chu a lum ta hle a, a chhung lam chu êng chu a rawn kang ta vek a. Chu chu a hmuh chuan Kror chuan light filter chu a on ta a.
  -Leilung mite hi an chak lo tih ka hrilh tawh che a. Acceleration nasa zawk pek leh force field tihchak a ngai a, chu chuan rays te pawhin an luh theih loh phah a ni.
  -Kan speed hi parsec maktaduai za chuang a ni. Screw chuan a ti chhuak nghal zat a, "Rei lo teah subtelepathic speed kan hnaih dawn a ni."
  -Mahse hei hi a rinawm loh, ngaihtuahna chakna chu tawp chin nei lo a ni a, hypertelepathic motor chu hun tiam nei lovin a chak thei a ni. Chu bakah, negative emotions hi engtiang chiahin nge a nutritious tih pawh i hre lo. Universe chanve kan tuam tawh a, za zela za zela hmun khat pawh kan la hmang lo.
  Kror chuan a chhang a.
  -Ni e, he tlangval hi ro hlu tak a ni. A chhan chu, Slavka, kan speed hian second khatah parsec tluklehdingawn khat a tling tawh a ni.
  Vawikhatmah tuipui chunga êng inkhelh chu a tawp ta a, a thim ta a, spaceship tenau tak chhunga êng chauh chuan vacuum dum chu a ti eng ta a ni.
  -Khawiah nge kan awm? Slava chuan aw naive zet hian a zawt a.
  -Tin, khawiah mah interuniversal space-ah pawh a awm lo. Cyberscanner te hi an la thi lo a, mahse a chhehvelah chuan engmah a awm lo tluk a, vacuum, hyperspace leh field tam tak chauh a awm.
  -Kan awm lo. Tlangval chuan hlauhna a nei a.
  -Chutiang chuan i sawi thei ang. Mahse hlau suh, rei lo teah universe dang, i khawvel aia lian zawkah kan inhmu dawn a ni. Chutah chuan thil siam chhuahna tur hmun kan nei ang.
  -Universe tam tak a awm a, three-dimensional chauh ni lovin, multidimensional space-ah pawh an awm a ni. Dimension maktaduai tam tak a awm a, an inthlak danglam reng a, an inthlak danglam zel bawk. Form hrang hrang hmanga shock lo turin, three-dimensional universe pangngaiah kan kal dawn a ni. I sphere atanga a danglamna ber chu a chhungah hian dawithiamna leh magic hi a lo thang lian hle a ni. Heng zawng zawng hi telepathy machination a ni vek a, verbal influence hmanga material environment nghawng theihna a ni. Super kingdom ropui tak, fantasy leh mumang khawvelah i inhmu ang.
  -Chutah chuan eng nge ka tih dawn? A nihna takah chuan, dawithiamna hi ka tan chuan thuruk, chhinchhiahna pasarih hmanga chhinchhiah a ni.
  -Hei hi thuruk a la ni reng a, mahse khawvel dang i thlen chuan magic i zir thuai ang. Harry Potter meuh pawh hian meipui pawh a chelh lovang che. Mahse, he universe hi i lungawi loh chuan i tan pakhat dang kan zawng leh ang. Hyperplasmic technology hi i duh mai thei - kan zirtir ang che, mahse tunah chuan kan pathum hian hna bik kan thawh zawh a ngai a, hei atan hian nang ang tlangval kan mamawh a ni.
  -Eng atan nge?
  -Mihring i nih vang a ni.
  -Kan speed hian second khatah parsec tluklehdingawn sawm a tling tawh. Tin, hei hian rei lo teah kan chungah arsi te chu a rawn eng tan dawn tihna a ni. Vint chuan a hmui hnunglam atang chuan meikhu chu a rawn chhuah tir a.
  Dik tak chuan thawnthu ang maiin an hmaah chuan êng mak tak mai a rawn eng chhuak ta a ni. Starship tlan chakna chu a tlahniam a, thawnthu khawvelah an tlu ta a ni. He universe arsi te hi a danglam bik a, a zungpui ni lovin, square, triangular, cone leh prism ang chi an ni. Arsi tinte chu a danglamin a danglam bik a, a pianziaah emaw, êng hmuh theih loh takah emaw pawh a inang lo.
  Slava chu a hmui hawn chungin a vawt a;
  Arsi te chu tuipuiah chuan zawi zawiin an rawn inphah chhuak a, velvet tuipui dum chunga thliarkar meialh ang maiin an lang.
  A tawpah chuan an mit hmuhah chuan planet te tak te deuh, ni sawm vel zeta sei, cylinder ang maia lian chu a rawn lang ta a. He cylinder lai takah hian Gothic castle lian tak a awm a. Kilometre sangkhat zeta thui a bangte chu orbit atang chuan awlsam takin a lang thei a.
  -Hetah hian he castle-ah hian lal leh lalnu pakhat an awm a, lalṭhutthleng luahtu neih an duh tak zet a ni. Mahse, an chungah hian spell rapthlak tak a awm a. Universe dang atanga naupang sual nei lo chauhvin he spell hi a titawp thei a ni. Kror chuan a ti a.
  Tin, tunah chuan miten an sawi angin planet chung lamah kan tla thla a ngai ta a ni.
  Landing chu a hlawhtling hle a, turn an siam hnuah, rulpui chak tak tak lem lian tak takte chu an thlawk liam ta a ni.
  - Mi zawng zawng, Slava, chhuak rawh. Vint chuan a kut a phar a, lawng te tak te atang chuan a zuang chhuak ta a.
  -Planet hmaah kun rawh.
  Slava chuan a ti a. A chakna chu leia awm ang chiah chiah a ni a, mahse lal in lian tak chu a tithinur hle. Chutah kilometre khata sei crystal gate chu an hmaah a rawn inhawng ta a. An ṭhian pathumte chu rangkachak leh milem hlu tak takte nena chei ṭha tak corridor-ah chuan an lut ta a. Dolphin tail pali nei te pawh an awm a, extragalactic sipai megaplasma ralthuam nei te pawh an awm bawk. Rubies atanga phun pangpar thar mawi tak tak, an inher chhunzawm zel a, an lu an han phar chhunzawm zel bawk. Nga mak tak tak te chu hall chhungah chuan an inbual kual a, scale eng mawi tak tak nen an eng chhuak a.
  -Engtin nge boruakah an inphah theih tih hi thil mak tak a ni? Tlangval chuan a zawt a.
  -Antigravity a ni! Kror chuan a chhang a. - Hetiang hi i la hmu lovang.
  Thil dang tam tak, thil chi hrang hrang, mit la thei leh naupang kum 9 mi suangtuahna ti mak thei tur a awm a, mahse chutiang ropuina sawifiah tur chuan hun rei tak a ngai dawn a ni.
  Kilometer za zeta thui corridor-a kal tur chuan a rei lutuk a, chuvang chuan Vint chuan button chu a hmet a, lalṭhutthleng pindan lam pan chuan an teleport nghal a. Arsi lalte awmna hmunpui chu mak tak mai a ni. Hall lai takah chuan lalṭhutphah, tlang ang maia hmuhnawm, spiral aqueduct ang maia siam a awm a, chutah chuan lawng te tak te, mahse thil eng mawi tak tak nei te chu an inphah a. A chang chuan meipui ang maiin an puak darh a, a chhehvel zawng zawngah chuan thim zingah chuan a chhehvel hmun chu tuiin a chim vek a. Tichuan music ropui tak tak a ri ta a, meialh êng chu a rawn chhuak ta a. Lava sen meialh chuan boruak chu a rawn tikehsawm a, lal nupa tuak khat chu chhum hlim tak atang chuan an rawn chhuak ta a. An naupang leh hausa tak angin an lang a, chutih rual chuan duhthusam nen an inchei bawk. Lal rilruah chuan emerald vuah chain a awm a, chubakah chuan blue poodle lem a awm bawk. Tin, lalnu kawr cheimawitu chain chu a lehlamah chuan sapphire-a siam a ni. A hmai chu tlangval lam hawiin a ti nghing a, ui chuan ngawi rengin a au a, a hmui chu a ti nghing bawk. Lal chu a nui suk a, a ha chu light bulb ang maiin a eng chhuak a.
  -Ka mikhual Slava chu chibai ka buk a che. Ka talisman sawi angin tlangval tha tak leh i chanvo tihlawhtling thei tak i ni.
  Lal mipa chuan thumalte chu eng emaw chen chu a rem lo hle a, mahse lehlin loh pawhin a awmzia a chiang hle. Universe dang a cheng pakhatin Russian tawng a hriat theih dan chu mak tak ni mahse.
  -Hei hi telepathy a ni. Kror chuan a ti sap sap a.
  - Lungngaihna nasa tak kan nei a, naute. Fanu neihchhun chu intergalactic tyrant Eletromendos chuan salah a man a ni. Tin, a chhuah zalen thei knight kan mamawh bawk. Hrilh lâwkna ropui chuan arsi zungbun nei universe tê tak tê a\angin a lo lang ang tih a sawi a. Ka thian hlui pahnih Vint leh Kror te khan lal in lamah an rawn hruai che a, tunah chuan test na tak i paltlang a ngai a, hypertyrant chu i hneh a ngai ta a ni.
  Slava chu a nui suk a, a hnungah chuan thla a lo thang lian niin a lang a, ramri nei lo universe pumpui ti hlauhawmtu ramhuai chu a hmachhawn thei khawp mai.
  -Hmelma do tur leh i fanu chhuah zalen turin ka inpeih tawh.
  -Tichuan Vint leh Kron te chuan kawngpuiah an hruai ang che, mahse a hmasa berin test tenau tak i paltlang a ngai a ni. Professional suitability chungchanga thuziak chi khat.
  -Hlim takin.
  Vint leh Kror chuan naupang chu a kut chu an man a, mini-starship-ah chuan an inhmu leh ta a ni.
  -Tex text a awm a, tunah chuan arsi lian tak bula awm tawh planet-ah kan thlawk dawn a ni.
  Lawng te tak te chu a hawi let a, planet dum hmaah chuan chhum rimtui tak tak nen an inhmu ta a.
  Screw chuan device chu a la chhuak a.
  -Snow White chu in thlah rawh.
  A snap of the fingers leh Slava chu i ngaihtuah apiangah a tawp ta. A hmaah chuan school building dum, boring tak mai a ding a. A hnungah chuan briefcase rit tak a awm a, chu chu class boring leh thinrim tak a kal a ngai tihna a ni. Tin, hei hi ka duh lo tak zet bawk. Ka ke chu a chak lo a, a khur ta hlawm a. A chunga thil thleng kha mumang mai mai emaw, thil hmuh theih loh emaw a ni thei tak tak em? Tlangval chuan a mit a chhing a, clumsily in pinch a tum a. Na tuar. Chuvangin hei hi thil tak tak a ni a, sikul kal a ngai tak zet a ni. Tin, van chu a tap a, a vawt a, a vawt bawk a, thli lum tak a lo tleh bawk a. Khaw hla takah chuan bel a rawn ri ta a. Ke chu duh loh takin a tlan tan ta. Class tan nan a hun takah kan awm a ngai a ni.
  Tlangval chu thaw hah deuh deuh chuan classroom chhungah chuan a tlan lut ta a. Zirtirtu lungngai tak Rudolf Frankenstein chuan rannung au thawm nen a lo hmuak a.
  Nang idiot chu i tlai leh ta. Tunlai hi hun hlui a nih loh avangin vuak theih a ni lo tih hi a pawi hle. Sikul ban hnuah awm la, classroom tifai rawh.
  Back desk atang chuan poisonous giggles a rawn lang chhuak. Ram chuan a ti sap a, a kut leh a kut zungtang lai tak chu a entir a.
  -Recess-ah kan hneh ang che. Snow White chop ah i chantir ang u.
  Tin, nuihzatthlak tak mai. Zirtirtu chuan hre lo ang maiin a insiam a.
  Zirna chu a rei a, a boring hle niin a lang a, a chung berah chuan "Baran" leh a company te chuan tube atang chuan chewed paper an chhuah tan ta a ni.
  Hlauhna chu duh loh takin thlarauah a lut a, pum chhunga khur chhungah a na a, taksa a ti lum bawk. Thinrim takin, mi panga tenawm tak takte"n an rawn vuan che lai hian inthlak danglamna i nghak a. A tawpah chuan bell a ri a, a ke chu a duh loh zawngin tlannaah a inthen ta a - tlangval chuan a rualpui sual tak takte hnen atanga inthiarfihlim tumin a hmanhmawh hle. A tlan a, school kil thim ber, heng vampire-te hian an hmuh theih lohna hmunah hian inthup a tum a. Slava chu canopy hnuaiah chuan a chho a, kawngpuiah a inhmu ta a. Thâwk a la a, kawng hrang hrang aṭangin thlalak a rawn lang a, naupang-ramhuai pawh an awm nghal vek bawk.
  -Awle, mi â chu a tlanbo ta a. "Snow White" i ni a, he tea hi "wet" a ni ang.
  Rampa chuan sadistic takin a nui suk a.
  -Bridge-ah ding la, kan ding ang che, chuti lo chuan thiin i tawp mai ang.
  -Ni lo, tlangval, mamawh lo. Slava chuan languid takin a ti muangchang a.
  -Kel kan mamawh. Tin, eng ang pawhin slow la, hmu rawh.
  Beram hi Slava aiin lu khat vel zetin a sang zawk a, a let khat leh a chanve zetin a rit zawk a, a hmaiah vuakna nasa tak a thlen a ni. Naupang chu a rawn inher a, a mit chu a rawn khuh nghal vek mai. Chutah hnar chhungah poke a rawn lang a, hnar chu a luang tan ta a. Ram-a kawppui chuan indonaah a tlan lut nghal a, a ruh chu a vawm a, mahse hruaitu lian tak chuan tlem a lo dang ta a ni.
  -Ngawi teh, khup thla rawh. Awle, "Snow White" chu mosly chungah a ding ang.
  Slava hnar atang chuan thisen a rawn luang chhuak a, a mit chu a tui hle a, mahse a thlarauah chuan hlauhna bakah hian inchhuanna leh mahni inngaihsakna danglam tak a lo harh tan ta a ni.
  -Ni lo, ka khup lovang.
  "Baran" chuan mak tih hmel zet hian a rawn ti a.
  -Hetiang hian he schmuck hian min dodal thin. Tichuan, snack atan engemaw zat la rawh.
  Tin, a beng chu a chakna zawng zawngin a vawm a. Slava lu chu a khur a, a beng chu a rawn sen vek bawk.
  -Ni lo, ka la ti lo. Awah chuan chhelna a awm a, hlauhna a hneh hle.
  -A nih chuan i thi tawh. Kan that ang che.
  Hruaitu chuan a rawn inher leh a, a chakna zawng zawngin a hmui ruh chu a rawn nam ta a. Slava chu a hnungtawlh deuh a, a vuakna chu a rawn chhuak nghal zat bawk.
  -Snow White chu chelh rawh. "Baran" chuan vau hmel zet hian a ti a.
  Bully chuan Slava chu a bei a, a kut a phar a, bang lamah a nawr a. Chutah lalpa naupang chuan match a la chhuak a, cigarette a hal a.
  -Tunah chuan cauterization ka ti ang che. I khup chungah i tla thla ang a, a nih loh leh crazy high i tawng ang.
  Slava chuan tuar theih loh khawpin a hlauthawng tih a hria a, a bânsan dawn a, a bawkkhup ta a, Kror-a hmel hlim tak leh Vint-a nuihzat hmel zet chu a hrechhuak ta a. A bîk takin, universe zau tak dang aṭanga lal hmel danglam tak leh ngilnei tak hriatrengna chu tuar theih loh a ni. Khup tih awmzia chu anmahni phatsan tihna a ni. Tin, chuti a nih chuan eng ang hero nge a nih, mi râpthlâk tak Eletromendos-a chu dodâl tûra inpeih reng, hooligan pangngai ber berte"n thih thlenga an tiharh a nih chuan?
  Cigarette chuan a hmai a khawih chuan Slava chu a au chhuak a, a kut dinglam chu na takin a rawn phawrh chhuak ta a.
  Thinrimna beidawng tak nen Ram-a hmuiah chuan kut zungtang nghet takin a tla a.
  Mak ti zet hian a mit a ti bul a, a bengchheng a, a hnungzang chungah thawm ri nasa takin a tlu ta a. Hetah hian Slava chuan a chhungah thinrimna leh chakna danglam tak a nei a. Professional kickboxer ang maiin a punch a, a kick bawk. Minute chanve a liam a, panga zawng zawng chu nikhaw hre lovin an mu a. Slava chu a lu sang tak chungin a ding a, a kut chu boruakah a phar bawk.
  -Hnehna! Hetiang hi ka ti thei a ni thei ang em!
  Class atan bell a ri a, tun ṭum chauh hian a tlangpuiin a tithinur lo va, nightingale trill ang maiin a lang. Tlangval chu thla chunga chuang ang maiin classroom chhungah chuan a thlawk lut ta a. Hetah hian chhan awm lovin a hlawhchham ta a ni. Slava chuan outer space-a a inhmu chuan thu sawi tur pawhin a ding lo. A hlau lo - tunah chuan Diabola ngei pawh a hlau tawh lo va, a mit a meng zau ta a. Arsi te chu a thlum leh hriat chian ang maiin a lang a, a hlauhawm lo tak zet a, chu ai chuan, rit lo takah chuan lightness mak tak mai a awm. Naupang chuan a lu chu a han herh zauh zauh a. Vint leh Kror chu a bulah chuan an rawn hover a.
  -Chu Snow White chu a hlau hle. Ngaidam rawh, mahse kawng dangin kan ti thei lo: i thlarau chhunga hlauhna chu i hneh a ngai a ni.
  -Chuvangin test tak tak a ni lo.
  -A nih leh ni lo! A tak tak vek a, Leilung thlenga phurh theihna leh hun bi (timeline) pawh tlemte pawh thlak danglam theihna thiltihtheihna kan nei a ni. Engtin? Hei hi dimension maktaduai khat nei thilsiamte thuruk chu a ni. Tunah chuan test i pass tawh a, thil pawi zawk dang kan pan thei tawh ang.
  -Engte nge?
  Screw chu metallic aw nen a rawn ri ta hlawm a.
  -Entirnan Lal Ezarama ro luahtu awmchhun kha chhuah zalen rawh. Eletromendos hneh chu thil awlsam a ni dawn lo; Mahse, nangmah hlauhna chungah hnehna i chan hmasak ber chu i hneh ta a ni.
  -Hlauhna hi thihna tlem a ni - a hneh a, thih theih lohna kan hnaih a ni.
  - Kror chuan a ngaihtuahna chu a ti zo ta. Cylinder planet pakhata outline hriat lar tak takte chu hmalam pan chuan a rawn lang ta a.
  . EPILOGUE THIL AWM DAN
  Thil mak tak tak an tawh hnuah Celestial Empire chuan remna siam an remti a, Tsarist Russia thil neihte chu beih tawh lo turin an tiam bawk.
  Great Six te chuan China lak chu a la hma lutuk a, thuthlung tha tak tak an inrem thei tih an ngaihtuah a. Dik tak chuan Russia ngei pawhin Mongolia ram thenkhat, Usuri khawthlang lam bial, Primorye, leh Korea ram thlengin a hloh a ni. Hengte hi inremna hlawkthlak tak tak a ni - Alexei Mikhailovich-a Tsarist Russia chu Siberia leh Pacific tuipui kamah ke a pen theihna tur a ni. Tin, a him tawk hle bawk.
  Tin, chutiang chuan indona ropui tak chu a tawp ta mai a, thil dangin mi huaisen parukte chu a nghak reng bawk!
  
  
  IMMORTAL SPACE LAMUN
  Lalnu chuan naupang zawka inlan a duh tak zet a ni. Chutichuan, thih theih lohna darthlalang zawng turin expedition pum pui a tir ta a ni. Chu chu en chuan hmeichhe naupang takah i chang thei.
  A tawpah chuan zawn chu a hlawhtling ta a, mahse... Darthlalang a genie chuan lalnu tar hnenah chuan:
  - I tleirawl lai kha ka pe let leh ang che, mahse bawih i ni ang!
  Lalnu chuan gap-toothed nuihzat hmel zet hian a chhang a:
  - Thalai hi chatuan a nih chuan saltanna hi ka pawm tihna a ni!
  Genie chuan spell a ti a. Lalnu chu hmeichhe naupang, loincloth chauh ha chunga saruak deuh mai, lo pakhata hrual laiah a chang ta a. Tin, a thawkrim a, a thawkrim bawk.
  Taksa naupang chauh chu a na lo va, a chau lutuk lo bawk. Mahse, a mualpho hle a, a boring hle bawk. Ni pahnih awmna planet engemaw takah a thleng a ni. Tin, a structure pawh hi Middle Ages tawp lam ang mai a ni.
  Chubakah, formation hrang hrangah frozen a ni. Lalnu chuan ni tam tak hna a thawk a, a â ta hle mai. Rannung ang maiin a lo awm ta a, a mumangah chauh zalenna chu a hnenah a lo thleng ta a ni. Tin, shackles-ah hna a thawk fo bawk. Hei hi lalnu hlui tan chuan a harsa hle. Tin, enkawltu vuaknain taksa saruak a khawih chu thir lum ang mai a ni.
  A tawpah chuan a nunah danglamna a lo thleng ta a ni. A chhe zawk tan chauh. A neitupa chu a thi a, a ro luahtu chu a chhe vek a ni. Tin, nula chu lung laihna hmunah an hralh ta a ni.
  Tunah chuan bawm rit tak tak ka phur a ngai a, chain-a saruak chungin hna ka thawk a, vuak ka ni a, lungpui chungah ka mu a ngai ta a ni.
  Tunah chuan Lalnu chuan a tuar nasa zawk ta a ni. Genie chuan a tan thang a lo buatsaih sak tawh tih chu a chiang. Ni e, thi thei lo a ni a, a tar tawh lo a, mahse hremhmun ang maiin hrehawm tawrhna hnuaiah a awm a ni.
  Taksa chak tak chuan stress chu a thiam tawh viau nachungin. Tin, lalnu chuan tlanbo a tum ta a.
  A sam sei tak chu hmangin zan lama a kekawr bul leh a kawr nghet tak atanga a chain kha file chhuakin a file tan ta a ni. Thir khauh tawh chu i sam hmangin zawi zawiin i file a, mahse lalnu chuan hun a nei tam hle - thi thei lo a ni. Thil dang pakhat chu lung laihna hmuna thawhrim hnuah mut a ngai a, nitin tlem tal i cut thin.
  Mahse, i la sawh reng a ni.
  Lalnu chuan a in hmui a, chutah a muhil ta a. Tichuan a dawtah chuan ka saw leh ta a.
  A tawpah chuan links ka tichhiat thlengin... Mahse, a tlanchhuak thei lo. Guard-te chuan alarm an ti chhuak a.
  Lalnu chu an man a, zahngaihna tel lovin vuaknain an vuak a. Tichuan, a kekawrte chu thir lum hmangin an hal ta a. A dawtah chuan sal tlanchhia chhinchhiahna chu an halral ta a ni. Tin, lunghlu laihchhuahna hmunah chuan tirh an ni leh ta a.
  Sal an thi fo thin a, mahse kum tam tak chhung chu a thawkrim hle. Chuvangin shackles-in hna thawk rawh se.
  Tin, zan tin a chain chu an check thin.
  Lalnu chu kawrfual chhungah a mu a, vuaknain a vuak reng bawk.
  Chain rit tak tak an bun a, tlem a hnathawh hniam deuh deuh chuan vuakna hmangin an vuak nghal bawk.
  Lalnu chuan rimtui chu a hnim tawh a, a na lo. Infection chuan a la lo va, ei leh in tlemte leh monotonous tak chuan pum a ti na lo. Chatuan nula chuan a tuar a, mahse a thi lo. Tin, kumte chu a kal zel a. Mine-te chu zawi zawiin an thawk chhuak a, an boral ta a ni.
  Tunah chuan hna dangah sawn a ni leh ta. Bawlhhlawh an tifai a, hralh turin an dah ta a ni.
  Hetah hian lalnu chu a tawpah chuan vanneihna a chang ta a ni. A lei tu chu arena-a gladiator supply tu zinga mi a ni ta a ni.
  Lalnu chu a vawt hle a, a wiry hle bawk a, kum za chuang zet chu lunghlu laihchhuahna hmunah hian nasa takin a thawk tawh a ni. A chak hle a, a chhel hle bawk a, a lu chungah lung rit tak a keng a ni.
  A chakna chuan supplier chu a hip ngei ang. A ha chu a en a: khur pakhat mah a awm lo va, chutiang khawpa lian leh chak chu. Steel, cast muscles - lung ang maiin ka hre ta!
  Tin, ka lei ngei ang, chutiang specimen thiam tak chu!
  Chumi hnuah chuan lalnu tan chuan nun danglam tak a lo intan ta a ni. Training, insual, bullying, spankings-ah pawh harsh tak, mahse a nuam zawk hle.
  Lalnu hi kum za hnih chuang zet chu taksa naupang takah a awm tawh a, chakna leh chhelna nasa tak hmangin a danglam bik a, chu chu hna thawh hahthlak reng chunga nawr luih a nih avangin a ni.
  Hei hian hmeichhe dang aiin head start engemaw zat a pe a ni. Chu bâkah, a taksa ruh (muscular body)-a hliam leh hliam zawng zawng chu a dam nghal vat a, a hnuhma pawh a awm lo.
  Lalnu pawh a rang a, thi thei lo thiltih tha tak tak a nei a, taima takin a zir thin. Engkim a tan chuan a hlawhtling nghal vek lo a, mahse taksa chak tak a nei a ni.
  Chuvangin a tir lamah chuan a chakna, a chhelna leh a chakna avang hian a chak ta a ni. Tin, chutah chuan a thiamna chu a lo thang chho tan ta a ni.
  A tirah chuan a khingpui chak ber ber a nei lo a, mahse zawi zawiin experience a neih avangin a level a sang chho ta a ni.
  Chutichuan lalnu chuan hmeichhe hmingthang tak takte chu a hneh tan ta a ni. Tin, mihring leh rannung nen pawh an inbei bawk!
  Empire kalphung ang chuan gladiator match-ah za khat hnehna a chan hnuah zalenna a chang thei a ni.
  Lalnu nghet tak hian a hmui aṭanga hliam leh hliam tuar mah se, a tawpah chuan indona za-naah hnehna a chang ta a ni.
  Chumi hnuah chuan Kaisara kut atangin zalenna a hmu ta a ni. Tin, amah ngei pawhin indonaah sum a hlawh chhuak thei tawh a, hmeichhe naupangte pawh fencing a zirtir thei tawh bawk.
  Tin, rei lo teah lalnu, hmeltha leh hausa tawh leh taksa lama la naupang tak chuan patrician ropui tak a nei ta a.
  Tin, upa leh mawi lo tak pawh. Mahse thi thei lo a ni lo va, rei lo teah a thi ta a ni.
  Tuna chatuan tleirawl hmeithainu ni tawh Lalnu hian hmangaihtu atan tlangval hmeltha sawmhnih vel a nei a.
  Tin, hausakna tam tak pawh a awm bawk.
  Chuvangin hlimna a hmu tawh niin a lang... Hmasawnna rah a tawk lo tih loh chu - well, engtin emaw tak chuan he empire-ah hian science a lo thang lian lo. Tin, planet pumpuiah pawh. Tin, cannon leh musket te hi a primitive ber a ni. Engkim chu literal takin a froze vek.
  Tin, tunah chuan empire chu a chhe ta a, barbarian-te rawn beih thar a ni ta... Lalnu chu sal tan leh sal tannaah a awm leh ta a ni. Mahse hmeichhe hmeltha naupang tak a nih avangin tualchhung khan hnenah chuan hmei (concubine) a lo ni ta a ni.
  Tin, a thih a, a ro luahtu kutah a hlan thlengin. Tin, hun engemaw chen hnuah pawh a thi bawk.
  Tin, lalnu chu lilam turin an dah ta a ni. A saruak an phelh a, sheikh ropui tak hnenah an hralh ta a ni. Tin, sheikh thih thlengin a bulah a awm bawk. Tin, hmeichhe naupang chu lilam turin an dah leh bawk. Tin, tun tum chu Sultan lal in chhungah a tawp ta a ni. Thi thei lo a nih avangin lal chu a thlem thei a, nupui hmasa ber a ni thei bawk.
  Mahse vanduai vangin nula thi thei lo chuan fa a hring thei lo. Tin, Sultan a thih chuan a ro luahtu chuan lalnu chu chain-a khin leh turin thu a pe a, lunghlu laihchhuahna hmunah tirh a ni.
  Tin, lalnu chu hremhmunah a awm leh ta. Shackles-ah, hna hahthlak tak a neih laiin, lungte chu bawm chhungah a keng a, lung a hrual a, crowbar hmangin a hrual bawk. Tin, ei tur tlemte, monotonous, whip, stench, chained te pawh a awm bawk. Tin, zan tin vengtute chuan an pawngsual thin bawk. Lalnu pawhin duh viau mah se, a taksa naupang tak chuan awlsam takin orgasm a thleng thei a ni.
  Tin, chutiang chuan chatuan nula chuan kum tin, kum sawm hnu kum sawmin hun a hmang ta a ni.
  A tawpah chuan he lunghlu laihchhuahna hmun hi a tlakchham thlengin, kum za hnih a liam ta a ni. He lalnu hi tu nge a nih tumahin an hre lo. Tin, lilam turin an dah leh ta a ni. A hma ang bawkin saruak leh taksa ruh nei. Dik tak chuan silfai hmasak hnuah.
  Tin, sipai tan an lei leh bawk a, a chhan chu taksa lamah a chak hle a ni. A thiam bawk a, khandaih hmanga indo dan pawh a hre chiang hle.
  Tin, lalnu sipai hna chu a intan ta a ni. Indona tam takah a tel a, a nghet a, a chak a, a tuar thei a, kekawr bul lovin a tlan fo bawk. Tin, a career pawh a sang chho zauh zauh bawk.
  Tunah chuan hmeichhe regiment hotu a ni tawh a, hausakna nasa tak a nei tawh bawk. Tin, hetah pawh hian hlawkna nei thei match a hmu leh a, a kuta estate lian tak a dawng bawk.
  Chutiang chu thi thei lo nun zigzag chu a ni: tunah chuan chunglam, tunah chuan hnuai lam!
  Lalnu chu hmeithainu a lo ni ta tih chu a chiang a, chutah chuan lal fapa naupang tak chu a nei ta a ni. Tlangval chuan hmeichhe tawnhriat ngah tak, mahse pawn lam atanga thlir chuan hmeichhe naupang pakhat chungah a lu a hloh ta a ni. Chutichuan an innei ta a ni. Tin, chutah chuan tlangval chu lal a lo ni ta a. Tin, a nupui chuan nghawng nasa tak a nei bawk.
  Lalram chuan indona a nei a, a zau chho ta a ni. A chak zual sauh sauh a. Tin, nizan lama thalai te chu an puitling hmasa a, chutah chuan an lo tar ta a ni. Pawn lam atang chuan lalnu naupang chuan lal thi tur hnen atangin lalnu a nih tur thu thutiam a la chhuak a. Tin, a sign ta a ni.
  A thih hnu hian lalnu hlui chu lalnu a ni ta a ni. Tin, indona pawh a bei bawk. Chatuan naupang a nih avangin a tawpah chuan khawvel pum a hneh ta a ni!
  Tin, hlimna famkim a hmu ta niin a lang... Mahse, chutah chuan kum za thum a liam a, alien-te chu an rawn tla thla ta a ni. Tin, planet chu an la ta a ni.
  Tin, lalnu chuan lung laihna hmunah a inhmu leh ta a. Tin, kawrfual nei tawh, saruak, kekawr bul lo, mahse chain nei lo. Hun engemaw chen hna ka thawk a, chutah chuan ka mut hmain TV ka en a.
  Hei hi nun pawh a ni... Kum za chuang zet lung inah a tang a, chumi hnuah parole-in chhuah a ni a, space empire-a planet luah tawhah a khawsa ta a ni.
  Civilization hmasawn tak hlawkna zawng zawng chu a hlim hle a,... Tun ṭumah hian space army-ah a lut ta a ni.
  Star Wars-ah career a siam tan a. Thi thei lo a ni! Engmah hlau lo!
  Hei hi marshal a nih thlengin a career-ah a hmasawn chho ta a ni. Tichuan planet pumpui chu a luah ta a ni.
  Ṭhenkhat chu Governor an ni. Chumi hnuah chuan sipaiah a kir leh ta a ni. A bei a, thupek a pe bawk. Hyper-Supermarshal a ni ta a ni.
  Tin, chutah chuan sipai sorkar paihthlakna an nei a, space empire lal lalṭhutthleng - galaxy hmahruaitu lalṭhutthleng chu an la ta a ni.
  Chumi hnuah chuan khawvel dang a hneh tan ta a ni. Thupek a pe a, a bei a, a chak a, a chang chuan a chak lo a, mahse phuba a la ta...
  Mosquito-claw hybrid empire a tawn thlengin engkim a tha vek.
  An pung chak lutuk a, humanoid civilization chu a tam thei ang berin an hneh ta a ni.
  Chuvangin indona chu a kal zel a, indona hnuhnung ber... A tawpah chuan mipui an chak lo. Tin, lalnu hlui chu bawih a ni leh tawh lo, lunghlu laihchhuahna hmunah.
  Hetah pawh hian chain-in i thawk a, lungpui chungah chain-in i mu bawk. Tin, robot-te thununna famkim hnuaiah pawh.
  Mumangah chauh chatuan nula chuan zalenna leh ropui takin a inhmu a. Tin, a bak zawng chu a thawkrim a, a thawk a, a hlim a, a ke chu lung hrual chungah a ti hrual a.
  Mahse lalnu chuan beiseina a hloh lo. Thi thei lo a ni a, chatuan kal zelah thil engemaw a thlak danglam ngei ang! Saltanna hi a awm reng dawn lo!
  Lalnu hlui hian a hnungzang hlim tak, taksa ruh nei tak chungah hripui a lo tla chung pawhin a sa hial a ni:
  Lei fanu chuan, ni lo, .
  Salah ka awm reng ngai lovang...
  Zalenna zing a awm ngei ka ring - .
  Thli chuan hliam thar a tiharh ang a, .
  Pa Ram tana indona thianghlim, .
  Pathian Ropui chuan...
  Tho hma la, knight huaisen, .
  Thim chu a reh ang a, May thla roses te chu a par chhuak ang!
  
  
  
  
  ONISH HI THIL AWM LO RAWH
  Kum 1941 November thla khan Hitler-a chuan beisei loh takin Stalin-a hnenah remna a dil a. Thil awmdan tak tak hre chiangtu tan chuan a awm theih loh ang maia chinfelna.
  German ho chuan Moscow chu an la dawn niin a lang. Tin, engvangin nge he dinhmunah hian remna i hlan?
  Mahse Hitler hian in hriat angin intuition hmasawn tak a nei a. Tin, Moscow chu lak a ni dawn lo niin a hria bawk. Tin, chutiang a nih chuan, Stalin-a hlauhthawn lai hian remna hlan a hun tawh. A nihna takah chuan sipai zawng zawngin hei hi an pawm vek lo va, mahse Hitler-a chuan thuneihna leh thuneihna a nei a ni.
  Chu bâkah, remna dinhmun chuan German-ho tân hlawkna a thlen ngei a tiam bawk. Dik tak chuan Ukraine hian Germany ram a paltlang mek a, chu chu lei dum leh agriculture bakah Belarus, Baltic state leh Smolensk bial te pawh a paltlang mek bawk.
  Stalin-a chuan a tlangpuiin German-hoin an man tawh zawng zawng chu bânsan a remti a ni.
  Sevastopol chu German ho kutah a tla ta a ni. Chumi chhanna atan chuan Kraut-ho chuan Moscow bial chu an chhuahsan ta a ni. Leningrad chu USSR hnungah a awm reng a, chu mi atan chuan corridor siam a ni. German-ho chuan Leningrad bial chhuahsan an remti a, chu chu German-hoin an la luah kim loh Voroshilovograd bial leh Donetsk bial an la let leh a ni.
  A tlangpuiin, Nazi-ho chuan Donbass-ho chu a lungalhthei, thir leh factory te, bauxite deposit te, leh loneih theihna ram te nen, Crimea pumpui leh Don khawthlang lam hmun thenkhat thlengin an dawng a ni. German ho chuan Leningrad bial, Moscow, Tula, Rzhev hmun thenkhat, Kalinin bial te chu an chhuahsan a. Donbass hmun thenkhat, lei dum hausa tak Don hmun thenkhat leh Sevastopol te aiah a ni. Finns ho chuan Petrozavodsk leh an man theih thilte chu an hmu ta a ni. Inrem takin kan inthen ta a.
  Chu bakah, USSR chuan oil chu market man aia tlawm zawka supply turin a inhuam a, indonaa tangte tan tlanna tam tak pek a tiam bawk.
  Stalin-a chuan indona leh Moscow-a chak loh hlauvin chutiang dinhmun chu a pawm ta a ni. Wehrmacht hlawhtlinna sang ber lai khan.
  Awle, supernatural instinct nei Hitler-a chuan hei hi duhthlan tur tha ber a ni tih a hre chiang ta a ni.
  USSR nena indona chu a tawp ta. Nazi ho hian Africa ramah sipai an sawn tan hmasa ber a. Chu bâkah, British-ho chuan Rommel chu an bei ṭan ta a ni. Awle, chuti a nih chuan engtin nge ni ang? Tin, Fritz-ho chuan sipaite chu Malta-ah an la a, an thlawh tir ta a. Dik tak chuan chutah chuan British-ho bomb hmasa ber.
  A dawt leh chu Gibraltar beihna hi a ni ngei ang. Hitler hian a mimal takin Franco a hmu a.
  Like, Germany chak zia chu i hmu a. USSR chu a hneh ta a ni. Russia mi maktaduai li leh tank sang tam tak a man a ni. Keini tan chuan Spain hi map-a stroke ang mai a ni. Sipai te i luh tir loh chuan kan luah ang. Tin, i miss a nih chuan Africa ramah thil i hmu thei bawk. Chu bâkah, Britain chu a boral tawh a, khawiah mah a kal dawn lo!
  Franco chuan Spain chu luah theih a nih thu leh chance a awm loh thu a hriat chuan a remti ta a ni.
  Gibraltar beihna chu a hlawhtling a, a rang hle bawk. Citadel chu a tla ta a ni. Tin, chutah chuan German ho chu Equatorial Africa-ah an lut ta a.
  British-ho chuan hlohna nasa tak an tawk a ni. Sucker ang maiin an man ta a ni.
  Rommel hian Libya ramah Britain a hneh a, Egypt ramah beihpui a thlak ta a ni. Alexandria ram chu a la ta a ni.
  Tichuan a chhuak a, Suez Canal chu a pel ta a. An hlawhtlinna chu hmang tangkaiin German ho chuan Iraq, Kuwait leh Middle East pumpui chu an la ta a ni.
  Wehrmacht hian khawchhak lamah sipai leh officer an hloh tam lutuk lo. Tin, a sipaite chu British leh a bik takin colonial sipaite aiin an tam zawk a, seasoned zawk leh training tha zawk an ni bawk.
  British chuan hei hi an thunun thei a, rinhlelh rual lohvin an chak lo. USSR tel lo chuan Fritz-ho chuan Britain chu hlawhtling takin an bei thei ta a ni.
  A tlangpuiin Britain chu a colony hloh tur a ni. A ground army chu a chak lo lutuk a, indonaah pawh a hlawhtling lo hle a, Wehrmacht sipai tam zawk leh discipline nei zawkte lakah chuan colony-te chu an chelh thei lo.
  Mahse fleet lam ngaih pawimawh chu a hlawhtling lo. Gibraltar leh Malta an tlak hnu chuan Africa ram chu chelh theih a ni lo. Chuvang chuan Rommel chuan Suez Canal chu a dang ta a ni. Tin, lei lamah pawh German ho hian British ho chu goal khatin an hneh ta a ni. USSR nena an indo hnuah Wehrmacht chu a chak lehzual a, a theihnaah a inringtawk lehzual a, indona lama tawnhriat zau tak a nei bawk.
  Hetiang hian Africa chu zawi zawiin an hneh ta a ni. Tin, Iran kaltlangin German ho chu India ramah an lut ta a ni. Chutah pawh chuan tualchhung sepoy-te chuan Britain tan thih an duh lo. A tlangpuiin German sipaite aiin British sipaite aiin hmun hlat zawng, kawngpui awm lohna, inbiakpawhna zau tak leh supply lama harsatna te hian a tibuai zawk a ni.
  US chu indona laka inven nan dust off a ni. Japan laka hrekna zawng zawng pawh an hlip vek a ni.
  Mahse chuti chung chuan samurai chuan Peru Harbor chu an bei ta tho a ni. Mahni inven a, Asia rama British thil neihte laksak a ngai a ni. Tin, Japanese ho pawhin an ti ve bawk.
  A tawi zawngin, kum sawmli leh pahnihna leh kum sawmli leh pathumna chanve hmasa berah khan German leh Japanese-ho chuan Africa, Australia leh Asia ram zawng zawng chu an la ta a ni. Tin, kum 1943 September thla khan Britain-ah a tla thla leh bawk. Bomb lian tak tak puak hnuah pawh a ni ngei ang. German ho chuan Yu-288, leh Yu-188, leh machine dangte an hmang a.
  A colony hloh tawh leh tuihnuai indona avanga chau tawh Britain chuan a do thei lo.
  Tin, German ho hian resources an nei tam lutuk a, a bik takin hnathawk an nei tam lutuk bawk. England khawpui leh factory zawng zawng chu literal takin an bomb vek a ni. Tin, chutah chuan, a dik e, sipai tla thla leh Panther, Tiger, Lions leh Mouses thlengin hman a ni. Awle, a dik e, amphibious tank leh tui hnuaia lirthei te pawh.
  "Mouse" chu operation tan hmain a zo tawh a, a bei hial a ni. Mahse "Mouses" te hi a rit lutuk.
  Panther-a Gerda-a thawktute chu indonaah an danglam hle. Britain an lak hnuah pawh German ho hian hun eng emaw chen chu United States nen an la inbei reng a. American ho chu Iceland atangin a hnawtchhuak ta a ni. Mahse inbiakpawhna zau zawk avang chuan America ram lak chu thil harsa tak a ni ta a ni. Mahse, chuti chung pawh chuan Atlantic tuipui hi fiamthu a ni lo. An thianpa an bomb a, tuipuiah an indo a nih loh chuan.
  German tuihnuai lawngte chu a lo piang chhuak a, hydrogen peroxide pawh a hmang a, American lawng rual zawng zawng deuhthaw chu a pil ta vek a ni.
  Mahse, United States hi man a la harsa hle. Indona chu a rei hle a, a tawpah chuan German-ho chuan an la ta a, remna an siam ta a ni.
  Chumi hnuah German ho chuan USSR lam an hawi ta a.
  Kum 1945 khan E-50 leh E-75 te chu siam chhuah tan a ni. Hitler chuan tank ton sawmnga aia rit siam a khap a, reconnaissance lirthei tlemte tih loh chu.
  Panther hi ton sawmli leh pali leh a chanve a rit a ni. "Panther" 2 chu ton sawmnga leh pahnih a ni tawh. E-50 hian ton sawmruk leh panga vel zet a phur tawh a ni. Tank hnuhnung ber hian frontal armor decent tak tak a nei a, a hull-ah millimeter 150 a ni a, angle 45-ah a awm a, turret hma lamah millimeter 185 a ni bawk a, angle-ah pawh a awm bawk. 88 mm silai, barrel sei zawng chu 100 EL a ni. Tin, a sir lamah 82 mm armor a awm bawk a, slope-ah pawh. Engine nen a inzawm chuan boost a nih chuan horsepower 1200 thlenga chak thei a ni a, medium tank chak tak a ni.
  Plus minute khatah round sawm leh pahnih a awm bawk.
  Chu aia rit zawk E-75 ton sawmkua aia rit. He tank hi a hlawhtling vek lo tih a chiang ta. 128mm silai hian kah chakna a slow zawk a, muzzle velocity a nei hniam zawk a, 88mm E-50 nena khaikhin chuan hnai takah pawh advantage a nei lo.
  Hull hmalam armor hi 45 degree angle-ah millimeter 160 aia tha lo a ni. Mahse, chu aia tam chu a ngai tawh lo. American silai zawng zawng a keng vek a, Soviet silai pawh a keng tel bawk. Turret venhimna hi a tha hle: hma lamah millimeter 252, a sir leh hnung lamah millimeter 160 a ni. A tlem berah chuan tower, a bik takin a sir lam tan venhimna rintlak deuh deuh a awm tih hmuh theih a ni.
  Case sir lam hi 120 mm a ni a, hei hi pawm theih a ni a, chubakah screen pawh i dah thei bawk. Mahse, engine erawh a chak lo deuh a, horsepower 900 a nei. A pum puiin, a dik e, tank hi a la zo lo va, a sang hle bawk. Tiger-2 lian tham tak, chutiang harsatna nei chu min hriatchhuah tir.
  German car pahnih hi a famkim lo a, mahse E-50 hi chu, a practical zawk tih chu a chiang.
  Awle, leh E-100 pawh. Mahse he car hi a rit zawk a, E-75 aiin a khalh dan pawh a chhe zawk.
  E-100 hi a mass lian em avangin a tlem berah siam chhuah a ni.
  Tin, sipaite ngei pawhin E-50 hi an pawm tlangpui bawk.
  Kum 1946 thlasik lai, April 20, Fuhrer-a piancham ni chiah khan German-ho chu USSR lam panin an insawn ta a ni.
  Car leh bungrua tam tak an nei a. Version hrang hrang tank sang tam tak a awm. USSR hian serial T-34-85 leh IS-2 leh IS-3 te pawh service-ah a nei bawk. T-44 chu a hlawhtling vek lo. Mahse T-54 chu a la inpeih lo.
  German ho chuan E-50 leh E-75 te chu tam takin an siam chhuak a.
  Ram hmun pawimawh tak a hloh hnuah Stalin chuan ton sawmli leh pasarih aia rit lirthei siam chu a khap ta a ni.
  T-34-85 tam tak, leh IS-2 leh IS-3 te deuh deuh bakah hian SU-100, self-propelled gun awlsam leh tangkai tak, chu chu mass produced a ni.
  Hriat tur chu tank lian ber T-34-85 hian German E-50 series chu a sir lamah chauh a luhchilh thei a, E-75 chu a sir lam atang pawhin a khauh lutuk a, SU- 85 chauh a ni. 100 chuan an ti thei a, chutih lai pawh chuan an khar thei bawk.
  Chuvangin chaknate chu a inang lo tih a chiang hle. German tank te ngei pawh hian Soviet tank te chu hla tak atangin an rawn lut a. Tin, IS-3 chauh hian hmai tan venhimna lungawithlak deuh deuh a nei a, chutah chuan a chung lam pawh a nei bawk.
  Hetah hian German hovin USSR ram chhungah an nawr lut a ni.
  E-50-ah Gerda, Charlotte, Christina leh Magda te an ni. Anmahni tan hla an whistle a, an au bawk.
  Mi zawng zawng beram ki chu kan tikehsawm ang, .
  Pathian Engkimtitheia chu kan tan a ni ang!
  Tin, engtin nge an lak ang a, hmêlma chu an kap ang.
  Sawmthum leh pali chuan a turret chu a puak darh vek a. Ni e, combat crew te, engmah in sawi thei lo.
  Charlotte chuan lawm lo zet hian a sawi a:
  - Mahse, kan ralthuam hi a tha vak lo. Hmelma pawhin board chu a hook thei!
  Christina chuan heti hian a sawi:
  - Mahse silai hi a dik a, a thihpui thei bawk! Chuvangin pakhat chuan pakhat chu a compensate a ni!
  Gerda chuan a ti a:
  - Mi zawng zawng kan tikehsawm vek ang!
  Hetihlai hian SU-100-a chuang Natasha chu a thawktute nen Fritz nen an inbei mek a ni.
  Oleg Rybachenko chu SU-100 crew member pangana a ni ta a, Natasha, Zoya, Augustina leh Svetlana te nen an tel.
  Hmeichhe naupangte chuan remti takin an lu an bu nghat a:
  - Fighter i ni a, chu chu a ropui hle!
  Natasha chuan hmelma chu a rawn kap ta a. He shell hian German lirthei pakhat hmaiah a kap a, a ricochet ta a ni. Nula chuan thinrim zet hian a kekawr bul chu a stamp a. Tin, a check bawk a:
  - Tin, tunah chuan tlangval i ni tawh! I sharp hmel hle mai, a dik em?
  Oleg chuan a lu a bu nghat a. Tlangval thi thei lo a ni a, chu chu thil tam tak a ti thei tihna a ni. Hetah hian German E-75 hmalam pan mek chu a awm. Engtin nge a chhuah chhuah theih ang?
  Boy genius chuan a ngaihtuah chhuak a, projectile hnenah chuan:
  - Metal kan ni a, thisen inang kan ni - nang leh kei!
  Tin, a ke hring, naupang ang maia puihnain a mit chu a hawi let a, a kap ta a.
  German tank chu frontal armor hmanga chak lo ang bawkin, mahse a tawp atanga a tawp emaw, force line inzawmkhawm emaw dik taka i vuak chuan tank chuan a inpe ta a ni. Tin, chutah chuan metal chu a puak a, combat kit chu a puak tan ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan a ti chhuak a:
  - Hei hi class sang ber a ni!
  Natasha chuan tlangval kekawr bul hring chu a tick a, a lu a bu nghat a:
  - Kap!
  Oleg Rybachenko chuan SU-100 aṭangin a kap leh ta a ni. Hmun hla tak atangin an kap a, chutah chuan 100 mm Soviet cannon chuan German tank thar ber ber: E-50 leh E-75 te chu a la lo. Mahse tlangval chu a phenomenal hle. Tin, hmelma chu a kap thei bawk.
  Terminator tlangval chuan a kap leh ta. Tin, E-50 a tichhia bawk. He tank hi a chak a, hit a ngai a ni. Mahse German ho hian nasa zawkin an nawr fo thin.
  Zoya chuan a kap a. Tin, dik takin a sawi bawk.
  Tower chhunga hmelma chu vuak rawh. Tichuan Oleg Rybachenko chuan a kap leh ta a. Millimeter za zeta silai hian thilmak a ti thin.
  Tlangval genius chuan a rawn ti a:
  - Ka tikehsawm ang che! Ka tikehsawm ang che! I duh zawng a ni lovang!
  Tin, hetah pawh hian tlangval ang maiin a la ang a, dik takin a hit ang. Tin, hmêlma chu a tikehsawm tak zet ang.
  Tichuan hetiang hian a rawn lang ang:
  - Supersonic fighter ka ni a!
  Tin, a kekawr bul tanna hmangin a kap leh ang.
  Tlangval hi kum sawm leh pahnih chauh a ni a, mahse a tlan chak hle a, a phenomenal hle bawk.
  Hetah hian a ke ruh hring leh Augustine-a puihnain a kap ta a ni.
  Tin, hmeichhe naupang chuan E-50 chu a tichhia bawk.
  German ho hian chhiatna nasa tak an tawk mek a ni. Mahse an tank avalanche chu a hnaih chho zel a ni. Hetah hian E-100 in motion chu a awm. Tin, ralthuam chak tak tak, ralthuam, leh phaw pawh.
  Mahse a hmeichhia leh a mipa pawhin an paltlang thei.
  German car pakhat chu a kang a, a chhe vek bawk.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian hla a sa a:
  - Pa Ram Thianghlim ropuina, 2019.
  Leilung ni lo thinurna nen!
  Tlangval chuan a kap leh a, fascist chu a tikehsawm a, hmeichhe naupangte chu a mit a chhing a. Tin, naupang chuan hmêlma chu a kap leh a, a tichhe leh ta a ni.
  Kan sawi chhuak ang, a insual tlangval a ni. Tin, shell hmangin a rawn vuak ang che. Tin, "Tiger"-2 tank, hmanlai tawh mahse chak tak chu a victim a lo ni ta a ni. German Panther 2 pawhin chak lohna a tuar mek bawk. Mahse America ram ngei pawh chu a hneh ta mai a ni.
  Tin, tunah chuan USSR chuan a nawr mek bawk.
  Oleg Rybachenko chuan shot leh hit dik tak a nei.
  Chutichuan, a inthlak a, hla an sa tan ta a ni...
  Natasha chuan a kekawr bul chauh chu a vawm a, a au chhuak ta a:
  - Hei hi taiga atanga lak a ni...
  Zoya pawh chuan a ke ruh hring hring chu a tap a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - British tuipuiah...
  Augustine pawh chuan shell chu a rawn deng a, a ti a:
  - Sipai sen (Red Army) te!
  Svetlana chuan a ke ruh hring hmangin missile a kap a, heti hian a sawi:
  - A chak ber!
  Oleg Rybachenko chuan a fuck up a, a ti a.
  - Tin, Red pawhin...
  Natasha chuan a kap a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - A squeeze chak hle!
  Zoya pawh chuan a rawn beng a, a bark bawk:
  - I bayonet chu kut calloused tak nen!
  Augustine chuan a kick a, a au chhuak ta a:
  - Tin, kan...
  Svetlana chuan lethal charge a kap a, a sawi chhuak nghal zat bawk:
  - Titawp theih loh!
  Oleg Rybachenko chuan a kap leh a, nui chungin:
  - A hnuhnung ber ah kal rawh...
  Natasha chuan shell a thawn a, a au chhuak ta a:
  - Thi thei khawpa indona!
  Tin, hmeichhe naupangte chu an darh ta vek a, silai chu a kap chhuak ta vek a.
  Ni e, Oleg Rybachenko chu indonaah a awm leh ta.
  Mahse Red Army hian harsatna an tawk mek a ni. German ho chuan hma an sawn zel a. Thil hmanrua an nei tam zawk a, kea kal sipai an nei tam zawk bawk. Tin, Japanese ho pawh khawchhak lam atanga lo kal an ni bawk.
  Chutiang thiltihtheihna chu a do thei lo.
  Gerda leh a thawktute chu E-50-ah an inbei a. German ho hian Voronezh hi an rawn bei tawh a ni. Indona chu a na hle.
  Khawthlang lamah chuan German tank hi a chi hrang hrang fighter angin a tha hle. Mahse lawnga venhimna chu a chak lo deuh. Tin, hei hi a that lohna a nih avangin hmeichhe naupangte chu fimkhur tur a ni.
  T-34-85 siam chhuah a la tam hle. He lirthei hi mass production-ah a la awm a, 100EL-a German 88-mm cannon hian hla tak atangin a thar tam hle.
  SU-100 pawh siam chhuah a ni chho zel a, chu chu mahni inkah theih silai a nih avangin tank aiin siam a awlsam zawk a, mahse ralthuam chak zawk a ni.
  Tunah chuan a ke ruh hring hring hmangin joystick button chu a hmet a, Gerda chuan Soviet drying chu a tikehsawm ta a. Hmun hnai takah chuan chutiang car chu a hlauhawm hle thei a ni.
  Blonde terminator chuan a la a, a sa a:
  - Ka nerve hi thir a siam a ni lo, .
  Min hmu tak zet a ni!
  Tin, chutah Charlotte chuan meipui a kap a, mi sawmthum leh pali chu a tikehsawm ta a ni.
  Tin, minute khata silai sawm leh pahnih kah chuan hla tak a thleng bawk.
  A dawtah chuan Christina chuan a kap ta a. Tin, hei pawh hi dik tak leh dik takin a ti dawn a ni. Red Army tank pakhat chu a tikehsawm a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Mei chhuak nasa tak! Stalin tan chuan hooray a ni!
  Tichuan Magda pawh chuan a rawn hit ve ta a. Hei hi a ke ruh hring hmangin dik takin a ti a ni.
  Tin, a zai bawk a:
  - Chatuan Pa ram ropuina atan!
  Chumi hnuah chuan hmeichhia chu nui chungin a puak chhuak ta...
  German machine hian flawless takin hna a thawk a.
  A victim chu IS-2 a ni a, tank chak leh hlauhawm deuh mahse turret hmalam chuan a veng tha lo hle.
  IS-3 chauh hian hmalam venhimna tha tak a nei a, mahse he tank hi series tenau takah siam chhuah a la ni reng a ni. A tower pianzia hi a buaithlak lutuk. IS-3 hian combat practice-in a lantir angin, a tlem berah chuan E-series lirthei te chu hnai tak atanga hnaih theihna hun a nei a ni.
  USSR-ah hian tank rit zawk siam chhuah a la ni lo a, an hmasawnna pawh tihtawp a ni. Hei hian harsatna a siam ngei ang. German ho hian an series-ah hian E-25 light self-propelled gun chauh an nei a, mahse a siamchhuah erawh a titawp tawh mai. Machine chu a chhe lo nachungin.
  Crew member pahnih chauh leh meter khat leh a chanve a sang. Panther atanga 75mm cannon neiin a te hle. Soviet car mantu a ni.
  Mahse Fuhrer hian thuneihna a duh zawk. E-50 pawh hi E-75 aiin a hniam zauh zauh a, a sir lamah pawh shield-in a khuh bawk.
  E-75 hi a sir lamah pawh luh a harsa hle. Tin, German ho hian hei hi breakthrough-ah an hmang tangkai thin...
  German pilot pahnih Alvina leh Albina te chuan thlawhna tla zat chu za thum zetin an pel thei tawh a, an dawng tawh bawk: Knight"s Cross of the Iron Cross with silver oak leaves, swords and diamonds.
  Hmeichhia te hi chutiang indona cool tak leh khawvela cool ber an ni. Ni e, tun thlenga Huffman hian thlawhna tam zawk kah thlak ni mahse, an mawi zawk hle.
  Tin, dan angin bikini leh kekawr bul lo chauhvin an insual bawk.
  Alvina hian a ME-262 X aṭangin Soviet thlawhna pathum chu 30-mm aircraft cannon hmangin a kap thla a, a chirp a:
  - Kei hi tihboralna meialh ka ni!
  Albina pawhin chutiang bawka kah chu a nemnghet a ni:
  - Tin, boralna famkim kan ni:
  Tin, Soviet thlawhna pali dang a tikehsawm bawk...
  Indo mite hi mood-ah chuan an indo nasa hle a, mahse an nui reng thung.
  Mihring an hmangaih a, an leiin hna an thawk thin. Tin, an duh bawk. Chutiang fighting beauty te chu.
  Soviet TU-3 an kap thla a, an tikehsawm vek... Hei hi an chibai bukna meipui a ni.
  Hmeichhia te hian, a tawi zawngin, an ti beidawng lo che. Tin, Red Army chuan an hnen atangin an dawng bawk.
  Mahse a lehlamah Anastasia leh Mirabela te pawh bikini leh kekawr bul lo ha chungin an insual ve bawk - an score an racking up! Hmeichhe aggressive tak tak an ni.
  Tin, Anastasia chuan German thlawhna pakhat chu a kap thla a, heti hian a sawi bawk:
  - Pilot ropui tak ka ni!
  Mirabela chuan German car pakhat chu meipui hmangin a kap thla a, a rawn ti chhuak a:
  - Super warrior ka ni a!
  Hmeichhia hi kan mamawh tak zet a ni...
  Mahse Yak-9 T hmanlai tawh tak tak hmangin an inbei a, hei hi a pianphungah chuan German jet thlawhna nen a inthlau lo hle. Mahse hmeichhe mawi tak takte chuan an insual thei ta a ni. Tin, kah thlak an pumpelh bawk.
  Tin, engvangin nge? A chhan chu kekawr bul lo leh bikini ha an nih vang a ni. Chuvangin an tan dan tur a awm lo.
  Warriors te hian kan hmuh angin bare skin tih hi an hrethiam hle.
  Anastasia chuan German fighter dang a kap thla a, a rawn ti chhuak ta a:
  - Nu Ram tan!
  Mirabela chuan HE-162 chu a tikehsawm a, a au chhuak ta a:
  - Stalin tan chuan!
  German fighter hlauhawm ber chu ME-262 X a ni a, air cannon panga a nei a, speed lian tak a nei a, swept wings a nei a, armor chak tak a nei bawk.
  HE-162 lirthei rit, man tlawm, mahse a khalh theih em em chu kah thlak a awlsam zawk.
  ME-1010 hi German-ho tan chuan a hlawhtling vek lo va; TA-183 chu a practical zawk tih a chiang a, hmalam pan pawh a kal bawk.
  Mahse Hitler hian venhimna nasa tak nei ME-262 X, ralthuam chak tak tak nei chu a duh zawk a ni.
  Luftwaffe-in propeller hmanga a khalh lirtheite hi siam chhuah aṭanga tihtawp a la ni lo. TA-152 hi multi-purpose vehicle hlawhtling ber a ni a, ME-309 hi indonaah a la awm reng a ni. Speed leh armament lamah Soviet fighter aiin an chungnung zawk a ni. Tin, Yu-488 hi propeller hmanga khalh ni mahse Soviet Yaks te pawhin an phak thei lo. Ni e, LA-7 hmasawn zawk pawh hi he car aiin a tlan chak lo zawk.
  Tin, jet bomber laka tih tur: Arado, Yu-287 leh a dangte.
  Soviet aviation, jet aircraft nei lo chu a chak lo hle.
  Mahse, Anastasia leh Mirabela te hian hetiang dinhmunah pawh hian score ṭha tak an la nei thei tho.
  Chutichuan, an kir leh a, fuel an pe a, indonaah an kal leh ta a ni. German car in an rawn nam leh ta. Tin, nghawng nasa tak nen an ti bawk.
  Soviet aviation-ah hian tumahin an pahnih nen hian an tehkhin thei lo. Hei bakah hian hmeichhe naupangte hian chak zawka an awm theih nan sex an hmang thin. Tin, a tlangpuiin mipa hrang hrang an nei fo bawk. Tin, hei hian hmeichhe naupangte chu chutiang chakna a pe bawk!
  Hei hi an hlawhtlinna ropui tak thuruk pakhat a ni.
  Hmeichhe naupangte hian USSR Hero-a rangkachak arsi chu an dawng tawh a, an mit an inhmeh tawn bawk.
  An thlawk kual leh a, mi pakhat chu an kap thla ta a.
  Anastasia hian bomber chak deuh tak Yu-288 chu a 37 mm aircraft cannon hmangin a tikehsawm a ni.
  Tin, Mirabela hian Yu-287 jet chu a kap thla a, chu pawh chuan chutiang bawka 37-millimeter gun chu a hmang bawk. Chutiang silai chuan hmeichhe naupangte dikna mak tak nen chuan hla tak atangin hmêlma lirthei chu a kap thei ta a ni. Silai mu chu tlem hle mah se, thih i hlauhawm hle.
  Hmeichhe naupangte chuan an kekawr bul lo chu an vuak a, hla an sa a:
  - Falcon te chu rulpui ang maia thlawh tir, .
  Stalin tan hian hma kan sawn zel!
  Kan hlawhtlinna chu a hnai tawh hle
  I winning account kha hawng rawh!
  Chuvangin indo mite chuan fascist-te chu an chhuahsan dawn lo tih chu a chiang. Tin, an vuak nasat em avangin Fuhrer chu a ti na dawn a ni.
  Anastasia Vedmakova erawh chuan a maneuver ve tho. Yak-9 hi kilometer zaruk chuang zet a ni a, a daih dawn lo, silai rit tak nen chuan a tawi zawk a, mahse a toss leh turn a tam emaw a tlem emaw a ni.
  Yak-3 aiin a tha deuh a, mahse, a man a to zawk a, duralumin quality sang tak a mamawh bawk. Tin, USSR chuan ram tam tak a hloh bawk. Tin, Yak-9 hi a tam thei hle bawk.
  Mahse Third Reich, Japan nena thawhhona tha tak neih theihna tur kawng a awm lo.
  Mirabela chuan ME-262 chu a kap thla a, heti hian hla a sa a:
  - Motherland of Russia ropuina atan,
  Khawvel pum hi kan ti hlim lehzual ang!
  Anastasia chuan German dang pakhat chu a titawp a, a rawn ti chhuak ta a:
  - Hei hi hmangaihna eng ber hming a ni!
  Tin, engtin nge a ri ang tih pawh. Tin, Fritz chu a hit bawk.
  Hmeichhia te hi, a dik e, an cool hle mai.
  Hetih lai hian German ho chuan USSR ram chhungah an lut thuk tial tial a.
  Japanese ho pawh an inhmang nasa hle. Tin, an tam hle a, an hmaah Chinese ho an khalh mek bawk.
  Sipai sen te chuan an rawn luhchilh tumin an bei a. Tin, literally approach zawng zawng chu ruang nen an bawlhhlawh vek bawk.
  Mahse an tam em em a, a tawpah chuan an rawn chhuahsan ta a ni.
  Japanese leh an yellow army te chuan Khabarovsk chu an rawn bei mek a ni. Chhanna hi ngaihtuah a ni lo tak zet a ni.
  Mahse chutah chuan Soviet hmeichhe naupangte chuan an lo hmuak a ni.
  Alenka leh a team te an ni.
  Hmeichhe naupangin Khabarovsk an venghim. Hmelma lam chu an kekawr bul chauhvin grenade an vawm thin.
  Tin, nui chungin hla an sa bawk:
  - Hmeichhe fel tak kan ni a, .
  Tin, fighter zawng zawng hnehna...
  A aw chu a ring lutuk
  Pa rilru na tak takte ropuinaah!
  Tin, hmeichhe mawi tak takte kekawr bul chauhvin grenade an paih chu a thlawk leh ta a ni.
  Alenka chuan turn a pek meuh chuan Chinese chu a mow down a, a squeak a:
  - Kan ram ropuina!
  Anyuta chuan a kekawr bul chauhvin grenade a thlak ang a, a au chhuak ang:
  - Thuneihna sang zawk hmingin!
  Tin, lethal burst hmangin a vuak bawk ang che.
  A dawtah chuan Angelica chuan a kap ta a. Tin, a kekawr bul chauhvin grenade a vawm bawk.
  Tin, a squeals bawk:
  - Ramri thar thlengin!
  Tin, chutah chuan Maria pawhin a rawn vuak bawk ang che. Tin, yellow fighter te pawh chu burst hmangin a titawp bawk a, hla a sa a:
  - Tail khat hnu tail khat! Mit pakhat aiah mit!
  Tin, a ṭhiante chu a mit a chhing bawk.
  Tin, chutah chuan Olympic-ah chuan samurai leh Chinese-te chu puak thei box khat pum pui an paih ang.
  Tin, a au chhuak ang:
  - Pa ram ropuina atan!
  Tin, panga chuan ram dang sipaite chu an tichhe leh ta a ni.
  Mahse Japanese ho hian Chinese an khawn khawm nasa tawh hle. An lawn a, an lawn bawk. Tin, ruang bawm pum pui pawh a lo thang lian bawk.
  Alenka chuan a shoot a, a kekawr bul hring hmangin a throw a, a squeal bawk:
  - Stalin tan chuan!
  Anyut pawhin a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh ang a, a muangchang ang:
  - Zirtirtu te!
  Angelica chuan line chu a paih chhuak ang. A kekawr bul chauh hmangin thilpek a paih a, a bengchheng a:
  - Lenin tan chuan!
  Tin, chutah Maria chuan hmelma chu a rawn deng ta a. Tin, a ke ruh hring hring nen chuan chhiatna a thlen ang.
  Tichuan Chinese ho chu kawng tinrengah an darh ta...
  Tin, chutah chuan Olympics chuan nitroglycerin barrel chu a la ang a, a timit ang. Tin, mi zawng zawng a that vek ang.
  Tin, militarist te pawh an tlu bawk...
  Oleg Rybachenko leh a team te hian Tula tan an la inbei mek a ni. German ho chuan Moscow chu hual an tum a. Tula khawpui hian '41-a Fritz-ho beihna chu a lo do tawh a ni.
  Mahse tunah chuan hmelma chu a chak zawk hle. Tin, aggressive takin a kap mek bawk. Tin, Red Army te, leh tichhe thei pawl dangte chungah bomb a tla nasa hle bawk.
  Hmelma chak tak a ni. Tin, mipa hring fighter, Arab leh Indian tam lutuk chu indonaah an paih lut bawk. Tin, tihtawp theih loh ang mai a ni bawk.
  Oleg Rybachenko chuan E-75 chu a kap a, heti hian hla a sa a:
  Sipai chu a hrisel reng a ni
  Sipai chu engkim atan a inpeih tawh...
  Tin, carpet atanga leivut ang mai, .
  Kawngpuiah kan chhuak dawn a, .
  Tin, a tawp dawn lo bawk!
  Tin, i ke pawh thlak suh
  Kan hmel chu a eng a
  Boots a eng chhuak!
  Tin, naupang chuan hla tak atangin Nazi chu a rawn vuak leh bawk. Mahse chaknate chu a inang lo tak zet a ni.
  Tula chu huaisen takin ding mahse. Tin, khawthlang lamah chuan Nazi ho chuan Stalingrad an hnaih ta hle bawk.
  Mahse, chutah chuan eng nge hnehna an chan dawn nia an ngaih?
  Oleg Rybachenko chuan Nazi-te chu a kap leh a, hla a sa a:
  Tin, chutiang buaina chuan
  universe chu a luah khat ta a ni...
  Mihringte lungchhiatthlak tak - .
  Hrehawmna leh hrehawmna tuar chhuak rawh!
  Tin, naupang chu an that leh a, fascist Mouse-2, machine hlauhawm tak chu a kang ta a ni.
  Natasha chuan logical takin heti hian a sawi:
  - Eng chakna mahin min do thei lo!
  Tin, tlangval chu a mit a chhing a.
  Tichuan Zoya pawh chuan a rawn vawm ta a. Tin, a rawn au chhuak bawk:
  - Hnehna ka chan theihna tur atan!
  SU-100 hian a tan hna a thawk a, bomb puak hi tihtawp a ngaihtuah lo.
  German ho chuan Tula hi an paltlang zauh zauh a. Sipai tam tak an nei a, kea kal pawh an tam hle. Tin, brand hrang hrang tank pawh a inher chhuak bawk.
  Hetah hian, entirnan, "Lev"-2 ang chiah kha a awm a, chu chu machine chak tak a ni: ton za zet a rit a, a hmalam armor chu angle-ah millimeter 300 a ni. Engmah a paltlang lo niin a lang.
  Mahse Oleg Rybachenko chuan a la shot tho. A class sang ber - sniper a lantir.
  Tin, amah leh amah a inhnek a, a inhnek bawk...
  Nazi-ho hnen atangin a chi hrang hrang chauh a thlawk chhuak thin. Mahse, an la hniam duh lo.
  Oleg Rybachenko chuan a ti chhuak a:
  - Hmalam hun chu kan ta a ni, .
  Eagles kan ni - Jedi kan ni!
  Tin, naupang chuan conics a ti leh bawk. Tin, fascist ho hian nickel an hmu leh bawk.
  Tin, Gerda"s tank crew te pawh Stalingrad-ah an awm tawh bawk. Hetah hian hetiang indona nasa tak hi a thleng mek a ni.
  Gerda, kap lai, a au chhuak a:
  - Ka taksa hi thir a ni!
  Charlotte chuan a ke ruh hring hring chuan joystick buttons chu a hmet a, a chip chhuak ta a:
  - Insualna atan a tangkai em em!
  Tin, a partner chu a mit a chhing bawk.
  Tichuan a rawn nam leh a, sawmthum leh pali chu a tichhia ta a ni.
  Tichuan Christina pawh chuan a rawn kap ta a. Red Army dryer chu a tikehsawm a, a rum chhuak ta a:
  - Nula â tak ka ni! Mi zawng zawng ka tikehsawm vek ang!
  Tin, chutah Magda chuan a kekawr bul chauhvin a kap tan ta a.
  Germany atanga lo kal hmeichhe naupangte hi a tlangpuiin an che tha hle. Tin, hmêlma chu an hnawih bawk.
  . BUNG No. 2-na
  Mahse an car chu a sir lamah a tla a. Ka ding a, ka siam that a ngai ta a ni.
  Gerda chuan capricious takin a sawi a:
  - Hun kan khawhral leh ta!
  Charlotte chuan a kekawr bul chu armor chung lamah chuan a rawn hrual a, a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Phuba kan la ang a, kan chak ang!
  Tin, chutah chuan a la a, a ha a entir bawk. Tin, a ha lunghlu ang mai atang chuan ni êng a chhuah tir bawk.
  Christina chuan a la a, a ti chhuak nghal zat a:
  - Thurawn nei lo Nu Ram tan!
  Tin, a kekawr bul hring pawh chu ralthuam chungah a beng bawk ang!
  Magda chuan a remti a:
  - Tin, thu bengchheng pawh a awm lo!
  Hmeichhe naupangte chuan tunah chuan chess khelh an tum ta a. Nupa tan nupa tan. Tin, chutah chuan strategy an siam tan ta a ni.
  Game a hmuhnawm khawp mai. Mahse hmeichhe naupangte chu an chetna apiangah an inhnial a, an lu an inbual bawk.
  Gerda chuan ha hring dup chungin a remark a:
  - Axiom sang ber ka ni ang!
  Tin, engtin nge a nuih ang...
  Andersen-a thawnthu atang khan ka hming vuah chu ka mitthla a. Chuvang chuan ramngaw chhungah rukruten an man ta a ni. Tawlailir chu an tichhia a, Gerda-i thawmhnaw leh boot man to tak tak zawng zawng deuhthaw chu an la vek a ni. Chutichuan Gerda chu kekawr bul lo leh saiip puan a ha leh ta a. Hei hi a hmel chu a ni a, a kut chu a hnung lamah a khih a.
  Autumn forest lum tak karah chuan a kal kual a. Bare sole hian bump tin, bump tin, twig tin chu a hre vek. Gerda chu a hlauthawng a, a ril a tam hle bawk.
  Lal in chhungah pawh a dam leh thei ta a ni. Tin, thlasik thlaiah chuan vur a awm bawk a, tun hnaia a lo tawn tawh khaw lum tak kha a hriatchhuah tir bawk.
  Gerda chuan a nui suk a... Andersen-a thawnthuah chuan toasted heels a tlachham tih a chiang hle niin a ngai. Tin, chu chu a ropui hle ang!
  Tank chu an siam tha nghal vat a. A chhiatna hi a tlem hle. 100mm cannon shell chuan a sir lamah a rawn kap a, mahse. Chu chu hlauhawm tak a ni thei.
  Charlotte chuan a ke ruh hring hmangin joystick buttons chu a hmet a, heti hian a zai a:
  - Tank tichhetu ka ni a, .
  Thinlung a kang...
  Silai chu ka chenna hmun a ni!
  Tin, shell chuan sawmthum leh pali dang a tikehsawm bawk. Tunah chuan indona hmun thununtu chu T-34-85 a ni. Tin, Red Army-ah hian lirthei rit tak tak hi a tlem hle bawk.
  Mahse, chutih lai chuan IS-3 chu a rawn lang ta a. A chak lohna lai a nei a, chu chu taksa hnuai lam a ni. Hmai hian inclination angle lian tak a nei a. A pianzia a nei a: pike hmui a ni. Mahse, i hmai hnuai lam i vuak chuan khawngaihna a awm lo vang.
  Magda chuan a kekawr bul chauh hmangin silai chu hmelma lam chu a kawhhmuh a. Tin, a kah dan te, leh projectile a thlawh dan te pawh.
  Tin, Soviet machine chu a gut-ah a punch ta bawk. Tower chu a chhe vek a, shell pawh a puak tan ta a ni.
  Gerda chuan a ti chhuak a:
  - Tin, tum tha tak nei mawi tak i ni bawk!
  Magda chuan a ti chhuak a, a hnute ropui tak chu a ti nghing a:
  - Tuman min dang dawn lo!
  Charlotte chuan rintlak takin a nemnghet a ni:
  - Tin, tumahin hnehna an chang dawn lo!
  Christina chuan a chhang let a:
  - Sakeibaknei sualte chuan hmelma an tikehsawm!
  Gerda chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Sakeibaknei sual - mi huaisen te chibai buk rawh!
  Nazi-ho chuan Tula chu an hual a, naupangte chu hmeichhe naupang pali nen ring aṭangin an chhuak a ngai ta a ni.
  Mipa naupang, hmeichhia leh hmeichhia te chu an tlan a, an ke ruh hring hmangin grenade an thlak a.
  Mahse Nazi-ho chuan chhiatna an tawk a, an kap thei lo.
  Oleg, silai hmetpuak, hla phuah chu:
  - Nu ram thianghlim hmingin, .
  Kan khup thlengin kan hruai thei lo!
  Margarita chuan thihna thilpek chu a kekawr bul chauhvin a paih a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Aih! Engtikah mah deliver ngai suh!
  Natasha, shooting leh jumping chuan a sawi belh bawk:
  - Kan inah buaina lo thleng suh se!
  Tin, a kekawr bul chauhvin grenade thihna thlen thei tak a kap bawk ang.
  Tichuan Zoya chuan shrapnel chu a dodge ang a, chubakah a ke ruh hring hmangin crushing...
  Tin, a au chhuak ang:
  - A ropui dawn khawp mai!
  Tin, chutah chuan Angelica chuan hmelma chu a kap ang. Thinrimna nasa takin a mows down. Tin, a au leh ang:
  - Mad saw ka ni!
  Tin, i kekawr bul hring atang chuan grenade a thlawk ang.
  Tin, chutah chuan Svetlana chuan a la ang a, nasa takin a rawn vuak ang che.
  Hengte hi hmeichhe naupang an ni ngei ang - thihna hian hmelma hnena a thlen thin.
  Natasha chuan hmelma chu a kap a, a rawn ti chhuak a:
  - Tuman min dang lovang, Diabola pawhin min hneh thei lo!
  Tin, grenade chu a kekawr bul atang chuan arc angin a thlawk chhuak bawk. Tin, a vuak ang a, engkim a tidarh ang a, hla takah a tidarh ang.
  Hmeichhia te hian a nghawng bial chu an hneh thei tih chu a chiang. Khawchhak lamah chuan Red Army-in an neih Stalingrad-ah indona a chhuak nasa hle. Chhiatna nasa tak an tawh hnuah Japan sipaite chuan Khabarovsk chu an la a, Vladivostok chu an hmachhawn ta a ni.
  Awle, chutah chuan mamawhtute chuan an tawk dawn a ni.
  Anna Witchakova chuan a sakawr thlawk rinawm tak nen inhmuhna hun nuam lo tak a tawng a. German thlawhna tam tak kah thlaktu Mig-4 nu ni ta chu Japanese armada-te thlawhna hmanga beihpui thlaknaah a kang mai mai a, chutiang bawkin lirthei leh lawng dang tam tak pawhin an kang vek bawk. Land of the Rising Sun atanga lo chhuak vulture-te"n khawpui an peck hnu chuan Vladivostok chuan thil lungchhiatthlak tak a rawn pholang ta a ni. Mahse, mitthi vuina chu sipai lam hawiin, inngaitlawm tak leh rang takin a thleng a ni. Pilot Vedmakova chuan a ke chu a hal a, hmeichhe naupang ke chu blister-in a khuh a, chuvang chuan kekawr bul lovin a kal a, uluk takin a ke ruhte chu a ke a ke a ke a pen ta a ni. Japan sipaite hian beihpui thlakna hi an la ti leh lo a; Vedmakova chuan lungpui chhe lai chu a fang kual a, chak takin an tifai mek a, hnathawk zingah chuan naupang tam tak an awm bawk. Kekawr bul lo, kekawr bul lo, thlasik ni thara hmel sen hring hring, tiles chhe tawh tak takte chu an rak up a, telegraph pole tlate chu an chawi sang a, kawngpui an fawp mai mai a ni.
  Pioneer tie ha, mahse kawr ha lo (a hranin a innghat, tlangvalte hian an thawmhnaw an enkawl niin a lang) chu pioneer tie ha chunga tlangvalte chunga upa zawk chu pilot bulah chuan a tlan phei a.
  - Accelerated pace-in kan thawk mek a, Comrade Major, engkim a inpeih thuai dawn! Kawngpui chu kan fai fai ang a, indo hma ang bawkin a muang ang!
  Witcher chuan nui chungin candy engemaw zat a rawn vawrh a:
  - Hetah hian, la rawh! Hei hi kan Soviet hi natural chocolate atanga siam a ni a, American poison atanga siam a ni lo.
  Tlangval chuan hlim takin a mit a chhing a:
  - Tin, American-ho tan nickname thar kan siam chhuak bawk! Tunah chuan Hitler leh Hirohito te nen an awm dun tawh avangin Yankees ni lovin Pindos an ni zawk!
  Hmeichhe major chuan tlangval hmaah chuan a kun a:
  - Tute nge an nih i tih?
  Pioneer naupang chuan heti hian a sawi nawn leh a:
  - Pindos - A rilru a hah lutuk! Chuvangin tunah chuan min phatsantu Yankees ang mai kan ni ta!
  Witcherova chuan tlangval lu chu a fawp a, chutah a kut lian tak leh chak tak chu tlangval kekawr ipte, veiny tak tak chungah chuan a kal ta a. Tlangval chuan a nui let leh a: a ha chu a var a, a kutphah calloused chu a han phar a. Major chuan naupang kut chu a vawn a, a chhang a:
  - A hming kan hre reng tur a ni! Mahse America nen hian kan la indo lo a, chuvang chuan nickname siam hi a hun hma hle!
  Tlangval chuan a dodal a:
  - American-ho hi Japanese leh German-ho aiin an chhe zawk a, a chhan chu midang kut hmanga indo an duh zawk vang a ni. Empire of the Rising Sun raldotute hi eng ang pawhin ngilnei mah se, an huaisenna chu mi zawng zawngin an hre vek!
  Witcher chuan a ti tawp a:
  - Heng mi huaisen tak takte hi ka that ang! Tin, a rang thei ang bera!
  Acting garrison thar Krotov chuan beisei loh takin thupek dik lo tak a ziak a, warrior pilot chu lawng khalhtu pawl nen Khabarovsk-ah an tir ta a ni. Thupek chu a lo thleng nghal a;Japan unit-te hmasawnna chu hnawhchhuah a ngai ta a ni. Witcherova chuan fighter an pe ngei ang tih a beisei ngei ang, mahse... Mahse... Mahse, hmatawng lam chuan thlawhna zalen an nei lo va, an center atanga sipai chakna an la thleng lo bawk. Vladivostok atanga Khabarovsk thlenga zin hian hun a duh rei lo hle a, major chu literally rails atang chuan seething battle-ah an paih thla ta a ni.
  Japan sipaite chuan khawpui kulh ṭha tak chu paltlang a, hual vel an tum a. Indo mi hian a machine gun hmanga trench chhunga zuang lut turin hun a nei tlem hle a, chutih lai chuan beihpui a thlak tan ta a ni.
  Witcher chuan a bula mu Captain Sinitsin-a hnenah chuan:
  - Chuvangin hei hian hmêlma chuan Friedrich, a dik zawk chuan General Nogi-a tactics chu fortifications bypass a, hnung lama min hruai luh theihna turin an ruahman tihna a ni.
  Captain chuan lungngai takin a ti muangchang a:
  - Russian sakawr hnungzang chu mei chhuah tum rawh se! A kekawrte hian nasa takin a vuak dawn a, a tam lo ang tih a rinawm!
  Ace pilot chuan a fiamthu a:
  - Sakawr kephah hi Krupp steel hmanga siam a ni lo mai thei, kan Soviet-a siam a ni zawk!
  A thusawi chu shell ri chuan a titawp ta a. Hetah hian hun rei tak chhunga laihchhuahna kawngpuiah a mu a, a tlangpuiin Khabarovsk chhehvelah hian kulhpui line langsar tak a awm a, Japan-ho rawn beih hlauhawmna chu kum engemaw zat a awm tawh a ni. Trench hma leh hnung lamah shell a puak a, thawm nasa tak a siam bawk. A tlangpuiin Japanese shimosa hmingthang tak hian thawm leh meikhu a siam nasa hle. Indo mi chuan hlau lovin a en a, ngaihsak lohna engemaw chen nen pawh. Shell puak hian tuikhuah bawlhhlawh a siam a, chung zinga pakhat chuan lei a ti nghing a ni. Hei hian silai a kap tihna a ni a, a cannon caliber chu millimeter za thum tha tak a ni. Hliam tuarte au thawm chu hriat theih a ni... Cannonade hmang hian beng tin hian an man theih loh light vapor ang mai an ni. Hetah hian indona pilot chu leiin a khuh a. Mahse, hmeichhia chuan a hnim a, a braid sen aṭanga leivut chu a tikehsawm a:
  - Hetiang hi a ni fo thin, i mut chuan i bawlhhlawh thin! Tin, i tho chuan kut veilam pakhat emaw pahnih emaw min pe rawh!
  Artillery inbuatsaihna chu a rei lo hle a, Japan sipaite hian chutiang zat shell an nei lo pawh a ni mai thei. Pawikhawihna hi a intan ta a ni. A hmaah chuan Japanese tak eng emaw zat an chuang a. Tlemte, machine taksa chu a zungpui deuh. Empire of the Rising Sun-a tank lar ber: Chichikha. Witcher-a chuan a mizia chu a hre reng a. Frontal armor 30 mm, silai 47 mm, diesel engine 320 horsepower a ni. Driving performance tih loh chu, he machine hi T-34 aiin a hniam lo a, chutah chuan 1943 model-a German T-3 aiin a chhe zawk daih. Far East-ah pawh an ti thin, sneeze! Mahse, a chhan chu, lo lalnu chu tank ni lovin, infantry an ni. Enchhin teh, minefield te chu hnaih rawh. A sak angin: Armored train a paltlang theih lohna hmunah chuan sipai silai kengin a rawn tlan chhuak ang.
  Japanese rifles te hi German Mauser atanga copy a ni. Submachine gun, Indopui I-na aṭanga "Schmeister" hmingthang tak aṭanga lak chhuah. A tlangpuiin mit zim nei te hian a lehlamah a tha ber copy duhna an nei thin. Japanese designer te chuan Panther leh T-34 hybrid siam tumin hma an la tawh ngei ang!
  Japan tank sawmhnih aia tam a awm loh avangin Soviet artillery te pawhin an hmachhawn hmanhmawh lo. Infantry chuan jog-ah an hnungah an tlan a, traditional thick chain-ah an tlan a ni. Land of the Rising Sun sipaite ngei pawh hian uniform sen deuh, khaki steppe rawng nena inmil, uniform an ha a. Witcher chuan a en a, rang takin a beitu zat chu a zirchiang ta a. Mit lamah chuan sang nga atanga sang ruk vel an awm a, a tam berah chuan Russian sangkhat vel zet chu trench-ah hian an thu a, hmalam lam he section hi an khuh a ni. Tin, ralthuam te pawh... Far Eastern sipaite hi residual basis-a thuam an ni a, officer-te chauhvin submachine gun an nei a ni. Well, she"s a major, mahse, position nei lo, private level-a tihhniam a ni.
  Captain Sinits (a la naupang hle) chuan Witcher chu a zawt a.
  - German ho nen in insual em?
  Nula chuan a chhang a:
  - Aih! Ka fawp a!
  Captain chuan rang takin a rawn ti sen a, a remark a:
  - I ruang hmasa ber kha i hre reng em!
  Witcher chuan nui chung hian a lu a thing a:
  "Pilot ka ni a, tu pawh ka kap thla a, ka that a, ruang concept ka nei lo!" A chhan chu, Great Patriotic War chhung zawng khan ka thlawhna hi a tla ngai lo!
  Captain chuan eng emaw chen chu a whistle a:
  - Ace mai mai i ni! Tin, German smeared engzat nge i neih!
  Witcher chu a nui zau zawk a:
  - Kum sawmhnih leh pangana hnuah hero star chu an hlan ta! Tin, sawmhnih leh pariat chauh.
  Sinitsin chuan a ti chhuak a:
  - Uh-uh! I kutchhuak thiam tak i ni mai!
  Nula chuan inngaitlawm takin a chhang a:
  - Mi huaisen chu rinawm taka a mawhphurhna hlen chhuak mai maia siam a ngai lo. Tunah chuan infantry an rawn hnaih tawh ang a, kan hmu ang.
  Captain chuan submachine gun rit tak, kilogram sawm vel zeta rit tak bolt chu a han hrual a. Ui chu ka khawih a, launch chu a tight hle a, a butt pawh recoil a nei. Machine awlsam tak a ni lo a, mahse a hit... Dik tak chuan thuthang awm dan chuan German ho hian machine gun chak zawk an nei tawh a, mahse tuin nge hria ang, Soviet designer te hian thil tha zawk an rawn siam chhuak dawn em tih chu. Sinits chuan hetiang zawhna hi a do thei lo:
  - Engvangin nge pilot ropui tak hi infantry-ah i transfer?
  Witcherova chuan a chanve fiamthuin a chhang a, a submachine gun jam pawh a click bawk:
  -Tin, mei hnuaia thut chu eng ang nge tih hriat ka duh chauh a ni! Chu chu a cool khawp ang!
  - Tin, front line thleng tura i hmanhmawh em em a nih chuan i boots i hloh ngei ang!
  Witcherova, a nihna takah chuan, blisters te chu rang zawka tihbo tumin, hmeichhe kekawr bul lo ang maiin a kal kual a. Indopui lai khan hmeichhia leh naupang tam zawk chuan thlasik laiin an kekawr bul hring (bare heels) an pholang thin a, mahse hei hi officer-te zingah chuan pawm a ni lo va, a bik takin vantlang hmunah chuan an pawm lo. Mahse Witcher hian chutiang mi chu a highlight duh hial a ni. Sinitsin chu awlsam takin a chhang a:
  - Sum humhalh nan chuan capitalist khawvel pumpui tak tak hian kan dodal a ni. A nihna takah chuan boots hi a chhe vek a, hei hi mi tam tak hnathawh a ni!
  Captain chuan inkhelh hmel zet hian a ti a:
  -Ke mawi tak tak i nei a! Ka pet thei ang em?
  Witcher chuan a kut zungtang chu a han hmer a:
  - Tunah lo! Tichuan, i damchhuah chuan zan khat atan ka warm up ang che.
  Sinitsin chuan a mit a chhing a:
  - Wow, i tlan chak hle mai! Hmeichhia hian chawlhsan nan hun rei tak an hmang tlangpui!
  Vedmakova chuan chhan a duh a, mahse puak ri a awm a, a hmaa Japan tank kal chuan mine a rawn deng ta a. Nula chuan heti hian hla a sa a:
  - Hitler-a chuan car a khalh a, chu misual chu mine-in a rawn puak darh ta! A chhe vek a - mahse a tangkai lo hle!
  Japan tank dang pakhat chu a puak a, a ding a, a hmui a han her a, Soviet trench-te chu a kap ta a ni. A pathumna chuan a rawn zui nghal a. Japanese ho erawh chuan chawlh pawh an ngaihtuah lo. Mit zim tak takte chuan an rawn ti nghal zat a: an machine gun, semicircular, movable tower-a awmte chuan hna an thawk tan ta a.
  Captain chuan a ti muangchang a:
  - Hei hi a ropui khawp mai! Parade-a an kal ang mai a ni! Hei hi sipai a ni!
  Vedmakova chuan rifle a la a, vanneihthlak takin infantry atanga hlat zawng a phalsak a, Japanese officer chu a kap ta a. Narrow-Eyed chu a tlu a, a rifle chu nasa takin a paih bo a, spring grass-ah chuan a bayonet nen a fumbling ta a ni. Japan mi dangte chu an tlan chhunzawm zel a, an taksa chu tlemte chauh an ti nghing a, hetiang hian hneh loh an beisei a, a nih loh leh a awm theihna tur tihtlem an beisei niin a lang. Vedmakova chuan hetiang hian Quantud sipaiah sipai an zirtir thin tih a hrechhuak a; Tsar-Father leh Heroda chu tlanna tha tak pek an ni niin a lang! Mahse, Nicholas II chungchang a sawi a ni. Tunah chuan Japan an bei leh ta a, pakhatah ni lovin, kawng engemaw zatah an bei leh ta a ni. Mahse, hei pawh hian thatna a nei ve tho. Nula chuan heti hian hla a sa a:
  A lo thleng dawn ta - Wehrmacht chu leivutah an paih a, .
  Napoleon-a chu hneh loh a ni ta!
  Hmelma chuan Soviet flag chu a rap thei dawn lo a, .
  Mipui leh party kan inpumkhat hunah!
  Japan tank chhe tawhte chu a hnungzuiin an ding a, mahse infantry bayonet-a inthuamte chu an tlan chak zawk ta a ni. Soviet sipaite awmna hmun chu flash-in a hrual a, rifle-in kut an thlak a, a chang chuan machine gun kah pawh a inrawlh bawk. Witcher pawhin silai a hmetpuak bawk. Japanese ho chuan reloading on the move chuan rifles atang chuan an kap ta a. An lungphu chung lamah chuan:
  - Banzai! Rus bânsan rawh!
  Bullet chuan an ruang chu ramrod ang maiin mannequin-ah a rawn luhchilh a. Ruh leivut thisen chawhpawlh chu a tla thla a. Mahse, silai mu tam zawk chu, indonaa thil thleng angin, a miss ta a ni. Japanese ho chuan minefield chu an pel a, sipai te te chu an tlan chak lutuk avangin tank atana thilpek buatsaih chu an tipuak thei lo.
  Witcherova chuan a kekawr iptea machine gun recoil rapthlak tak chu a hre ta a, Land of the Rising Sun-a fighter-te erawh chu ramhuai tak tak ang maiin an lang thung. An hysterical scream chu a na zual sauh sauh a, an hmel dum tenawm tak chu thawmhnaw in a rawn eng chhuak ta hlawm a. Witcher chuan hmêlma sipai tam thei ang ber chu vawi khatah thah a tum a. Hmeichhia chu a hma ang bawkin a lum a, a bu ang maiin a kap thin. Clip pakhat a tlan chhuak a, pakhat dang a rawn insert leh bawk. Magazine hi a lian lutuk a, a round lutuk a, chamber chhunga wedge pawh a awlsam lo. Tin, mei chu a rawn chhuak leh ta a, Japs ho chu a sir lam hawiin an thlawk ta a.
  Vedmakova chuan ralthuam round hnihna chu a kap a, silai mu engmah nei lovin a awm ta a ni. Tin, mit zim tak takte chuan grenade hmangin an rawn bei tawh bawk. Throw hmangin an chhang let a, tunah chuan au thawm leh au thawm a tam zawk a, Soviet sipaite pawh an tlu bawk. Chu fragment chuan Witcher lu-a sam te tak te chu a tikehsawm a. Hmeichhe naupang nerve chuan a tuar thei lo va, a zuang chhuak a, a lung chung lamah chuan a au chhuak ta a:
  - Stalin tan nu ram tan!
  A hnungah chuan fighter dangte chu an au chhuak a, khuh atanga zuang chhuakin an bayonet te chu an ti nghing ta a. Soviet sipaite chu Japan sipaite hmu turin an tlan a, bayonet indonaah an tel a ni.
  Vedmakova chuan a hnai ber "samurai" pum chu rang takin a tikehsawm a. A au chhuak a, chhan a tum a, vawk talh ang maiin a tlu ta a ni. Hmeichhia chuan lawm takin a au chhuak a:
  - Russian football: Russia - Japan, pahnih zero!
  Tin, dik tak chuan Japan mi dang pakhat chu bayonet hmanga a rilru a tihnat avangin a tlu ta a ni. Awle, warrior pilot chuan a pathumna chu a groin-ah a kick a. Mit zim tak chuan a rawn inher a, hmeichhe naupang chuan inertia hmanga chein, a tip chu hmelma mitmengah chuan a rawn beng ta a!
  -Japanese tawngin la rawh! Engvangin nge barrier hnung lamah ding rawh!
  Bayonet phuba lakna chuan major-a kawrfual chu a tikehsawm a, thisen a chhuak a, mahse hei hian hmeichhe naupang chu a tibuai lo mai ni lovin, thinrimna a siam belh bawk.
  - Hirohito thihna! - Hmeichhia chu a au a, a ke ruh chu mitmeng zau tak nei temple-ah chuan a tla thla a, hmeichhe naupang chu chutiang khawpa chak chuan a che a, fighter thar propeller ang maiin a che a.
  Japanese ho chu an hnungtawlh a, an hnungtawlh hial a, inspired girl chuan bei turin a kal ta a, a machine gun chu mi lian kuta club ang maiin a inher chhuak ta a ni. Tichuan, officer thahnemngai lutuk pakhat hnute chuan a lu hnung lamah nasa takin a rawn vuak ta a. Anna chuan thaw a chhuah a:
  - Hetah hian shahen-khash i tan!
  Mahse a pumpuiah chuan Russian-ho hian harsatna an tawk a ni. Mit zim lam hian a let nga zetin advantage an nei a, Japanese te hian taksa hriselna level tha tak an nei a, chubakah USSR sipai tha ber berte nen pawh an indo lo. A nihna takah chuan, chutiang indona harsa tak karah chuan, category pathumna, mizia chhe zawk nei, a nih loh leh Nazi-te nena indonaa hliam na tak tuar sipai te chu Far East-ah an tir thin a ni. Sipai te chu an tlu a, a chang chuan bayonet sawmhnih chuang zet chu Russian pakhatah an khalh lut a, literally thisen chhuak vek an ni a, mahse hero ang maiin an inbei a, tumahin khawngaihna an dil lo.
  Sinitsin hian Japanese officer pakhat chu bayonet hmangin a kap a, mahse a tip hmangin a sir lamah pawh a kap bawk. Tlangval chuan Japanese beitu chu a silai hrui hmangin a rilruah vuakna hmangin a tichhia a, mahse thisen chu a sir atang chuan a luang nasa lutuk a ni. Tin, samurai pali chuan vawi khatah chu tlangval chu an rawn tlan phei ta a.
  Vedmakova huaisen tak chuan chhanchhuah tumin a tlan nghal a, officer chu bayonet hmangin a kekawr ipte thlengin a kap a, Jap dang pakhat chu a khup hnuaiah a tikehsawm bawk.
  - Petrukha chu chelh tlat rawh! - A ti a.
  A rilru lam hawi bayonet pahnih a rawn reflect nghal a, a chhang a:
  - Peter ka ni lo, Arkady ka ni zawk!
  Japan mi dang thattu hmeichhia chuan a rawn ti chhuak ta hlawl mai:
  - Indonaah chuan hming zawng zawng hi silai cocked click ang mai a ni a;
  Arkady chu a hnungtawlh deuh a, khawngaihna nei lo bayonet chuan a hmui chu a rawn tikehsawm ta a. Tlangval chu hrehawm tuar theih loh avângin a rawn ti chhuak a:
  - Pathian Nu!
  Witcher chuan a dodal a ni:
  - Nu ka ni mai thei, mahse Pathian ta ni lo! A tlangpuiin Pathian a awm lo va, a awm ngai lo!
  Arkady chu Anna lam hawiin a hnungtawlh a, chiang lo zet hian a ti muangchang a:
  - Tin, thih hnuah eng awm lohna nge min nghak?
  Nula chuan negative takin a lu a thing a:
  - Aih! Communist science chuan mitthite chu a kaitho leh ang! Tin, an ram tana indonaa thite chu nun thara kir leh hmasa ber an ni ang.
  Sinitsin chuan a lu a thing a:
  - Pathianin a phal lo!
  Witcherova chuan Japan mi dang a dah thla hnu chuan a au chhuak ta a:
  - Pathian a awm lo! A awm a nih chuan universe siamtu nia sawi chu sadist a ni tih kan pawm a ngai a ni! Tin, a thil siamte tihduhdah a duh bawk!
  Chutih lai tak chuan Arkady-a chu bayonet hmangin a kekawrte chu a tan a, a tlu lo tur chuan sam sen indo mi chungah chuan a innghat a:
  - Tin, ka"n hrehawm em em bawk! Ngaihtuah theih loh mai mai!
  Ni chhuak sipaite aiin a let nga atanga a let ruk zeta chungnung zawkna chuan a tichhe ta a ni. Samurai sawmnga chuan an rawn bei ta a, an bayonet chu porcupine sipai rual ang maiin an vawrh kual a. Arkady chuan a pum chhungah bayonet vuah ular pahnih khat a dawng a, chutah a mit chu a knock out ta a ni. Tlangval chu a tlu a, vawi sawmhnih zet an injek a, chatuan atan a ngawi reng a. A thlawh chhuah lai chuan a thlarau chuan eng nge a hriat tih ka ngaihtuah thin: mak tihna emaw hlauhna emaw, a taksa tan in atanga a chhuah hnua hahdamna mak tak mai emaw pawh nise.
  Witcher chu spell hnuaia awm ang maiin a awm. Dik tak chuan a kawrfual chu a chhe vek a, bayonet-in a tikehsawm ta a ni. Indo mi chu a saruak vek a, hliam tam takin a khuh a, mahse samurai chuan hliam na tak pakhat mah a tuar thei lo! A bei a, a hnute saruak, a hnute sen hring chu tuifinriata buoy ang maiin a nghing a. Tin, ke ruh hring (bare ankles) chu a rawn eng chhuak mai mai bawk. Hmeichhia chu rannung leh erotic power lantir tu a ni tak zet a ni. A kekawr bul hring chu thisenin a sen a, chu chuan chhiatna leh sual pathian ropui tak: Kali nen inzawmna a siam ta a ni! Soviet sipai zawng zawng deuhthaw chu chil chhak vek an ni tawh a, indona chu a tawp tawh a, a mawina eng mawi tak Aphrodite-ah chauh chuan a chang chuan mitmeng zim tak takte chu a rawn deng thin.
  Japan General Nugi chuan mak ti takin he thilmak hi a en a. Chutah ngaihtuahna pakhat chu a lu ah a rawn lang chhuak ta. Thupek a rawn chhuak a, chu chu ei tur nei lo rulhut aw hring dup mai hian a rawn pe a:
  - A chungah net paih la, nung chungin hruai rawh!
  Japanese sum khawl chingte pawhin network an nei ve bawk. Vawikhatmah Russian pakhat chu nung chungin i hruai a ngai ta a ni. Tin, hei atan hian network hi a tha ber bawk. Chutah chuan catcher dozen zetin hmeichhe naupang chu fetter an vawm nghal a
  Witcher chuan a theih ang tawkin a bei let a, a theihtawp chhuahin a chhuah zalen tumin a bei a. Mahse, chu zawng zawng chu a hlawhtling lo vek a; Hmeichhia chu a khuh vek a, a kuah bawk. A lan dan chuan tactical hlawhtlinna a awm a, a bik takin he lam hawi hi artillery emaw machine gun emaw pawhin a khuh loh avangin.
  Hmeichhia chuan a hmangaih Arkady hmel fai taka sam chu a hrechhuak a, a catchphrase pawh:
  - Indonaah chuan hming zawng zawng hi silai cocked click ang mai a ni a;
  Ngaihtuahna hlauhawm leh tenawm tak a lo chhuak a, mahse a ti awlsam lo! A nihna takah chuan hetiang hi a thleng fo thin: mi pakhat i hmangaih mai mai a, a thi ta!
  Japan sipaite chuan he hmunah hian trench khuh tha lo tak tak an luah niin a lang a, Khabarovsk chhehvela Soviet sipaite awmna chu an paltlang chhunzawm zel a ni. Tin, a Vedmakova chu salah an phur a, hruai tawh lo mah se, a hnung lama hruai turin stained armored car-ah an phur lut ta a ni. Machine hi antediluvian a ni a, Indopui pakhatna atanga lo piang a ni ngei ang, chuvangin hriat theih lohvin infantry hnungah a minced a ni. A tlan chakna hi darkar khatah kilometer 12 vel a ni. Brr! Khawvela tank hmasa ber, Prokhorov-a all-terrain vehicle chu a rit lo hle a, mahse highway-ah darkar khatah kilometre 40 a tlan thei a, highway-ah chuan darkar khatah kilometer 25 a tlan thei bawk. Awle, kawng khatah chuan USSR hian Europe ram zawng zawng a bei a, kawng dangah chuan Asia ram hmun pawimawh tak a bei bawk. Hmeichhia chu a sir lamah a hawi a, a hnungzang chungah mu turin hlauhawm a awm niin a lang. He armored car hmun hi a va thim em, landing section emaw, sipai phurhna hmun emaw a awm niin a lang. Tlanchhuah chu a nuam ngei ang, a hmasa berah chuan tiang leh hrui nghet tak takte chu paih chhuah a ni. Tin, engtin nge kan tih ang? Hmeichhia chuan thiamna a nei ngei ang, mahse a tinker a ngai dawn a, chutih rual chuan kutkawr chu a phelh a ngai dawn a, a ke atanga a khin chain atang chuan a saw chhuak bawk ang. Mahse hetah hian rope pawh hian hna a thawk tha khawp mai. Hna chu a hahthlak hle a, mahse Manchuria ram biala an hruai chuan hun a nei ngei ang. Hmeichhia chuan vun hnim atang chuan hrui te chu a la chhuak a, chain chu a sawh a, chutih rual chuan a ngaihtuah bawk. Hmm, Soviet Russia dodalna atana joke coalition din a ni lo: Chubakah, monster pawi ber chu Germany a ni. Technology changkang leh sipai chak tak nei ram. Entirnan, ME-309 fighter thar chungchang a hre ta a. Hengte hi an thlawk tawh niin a lang. Armament chungchangah hian thu chiang tak a nei lo a, mahse thuthang awm dan chuan he thlawhna hian pasarih vel a nei! Firing point hrang hrang a awm. Hei hi ralthuam pawi tak a ni a, YAK=9 hian pahnih chauh an nei tih ngaihtuah chuan, Soviet fighter-ah hian point thum aia tam nei lirthei a awm lo. Heng ramhuai te hi hneh tum ang che! Awle, Fokken-Wulf hi machine serious tak a ni a, Soviet thlawhna aiin ralthuam lamah a sang zawk a, bomb ton hnih vel zet pawh a phur thei bawk. Kum 1942 tawp lam khan 20 mm cannon pahnih leh 13 mm machine gun 4 a keng tawh a ni. Mahse fighter-attack aircraft leh bomber chi thar, 30-mm cannon pahnih leh 20-mm cannon pali nei chu a lo lang tawh niin a lang. Ramhuai a ni tawh a, ramhuai zawng zawng tan chuan ramhuai a ni tawh! Tin, thuthang awm dan chuan aircraft fighter 30-mm silai pariat nei chu siamchhuah a ni tawh bawk! Chutiang ghoul chu hneh tum rawh! Soviet designer-te hian engtin nge he thil hi an chhan duh? Vedmakova chuan Yak-3 siam hna thawh mek a nih thu a hre ta a. Beria"s department atanga curator pakhat chuan he thu hi a hrilh a. Aircraft-a thil langsar ber tur chu a structure rit zawk a ni dawn niin a lang a, engine leh ralthuam dang dah belh a ni lo ang. Maneuverability hi a tha ngei ang, mahse ralthuam tihpun hi ka duh khawp mai! A nihna takah chuan boxing-ah chuan athlete light tak, feather rit tak chu heavyweight aiin a maneuverable zawk tih chu a chiang a, mahse a la tlawm ngei ang. Weight category a awm hi engmah lo mai a ni lo a, professional boxer zingah chuan striking power hi an ngai pawimawh ber. Soviet thlawhna ralthuam tihchak a ngai a, chutih hunah chauh chuan Wehrmacht hi a tlawm dawn... a tlukpuiin? Kum 1942 kum chanve hnuhnung ber atang khan boruakah Luftwaffe chungnunna chu a bo tan ta a, kum 1943 March thla thleng pawh khan USSR chuan hmasawnna a nei a, mahse... Allies-te betrayal chuan balance of power a tidanglam ta a ni. Wow, Hitler hi March 13 khan thah a ni a, tunah chuan April thla tawp lam chauh a ni a, engtiang chiahin nge balance of forces chu a danglam nasa hle. Chutiang chuan rang takin, strategically advantageous position atanga strategically almost losing position thlengin. Germany hian USSR aia strategic leh technological superiority a neih hmaa hneh a nih ngei beiseina a la awm vang mai mai a ni. A bik takin Allies-te hian Nazi-te hi thlawhna tam tak an supply thei a, mahse German pilot-te chuan thlawhna khalh dan zir turin hun an mamawh dawn a ni. Mahse, technology leh instrument panel-ah hian danglamna a awm tho. Tank pawh hian trained crew a mamawh a, Russia thlasik laiin Chevron hian a performance a tha bik lo. Automatic rifle M-18... Thil tha lo tak a ni lo, mahse rate of fire-ah chuan Soviet model tha ber berte aiin a hniam zawk a, a dikna lamah erawh a sang zawk! A tawi zawngin, buaina chu buaina a ni! Tin, "Churchills" hmingthang tak tak, armor chak tak leh driving performance tha tak tak te pawh an awm bawk... Dik tak chuan anmahni nen pawh kan inbeih a ngai dawn niin a lang. Tin, indona a rei poh leh Nazi-ho hian hmanrua an dawng tam zawk ang. Chuvangin thutlukna chu a awlsam a, nipui lai hian Germany lakah hnehna rapthlak tak kan thlen a ngai a ni. Japan chungchang erawh chuan active defense-ah chauh inkhung hran a, tank-a qualitative superiority hmanga counterattack tihchhuah hi a tha ber. Mahse, hetah pawh hian energy a tam thei ang ber humhim. Indona rei tak takah hruai lut lovin, a hmaa line buatsaih tawhah defense siam lovin. Chinese Red Army hman theihna chance a la awm a, mahse Chiang Ka-sha sawrkar chuan theihtawp chhuahin a rawn bei ta a ni. Chuvangin tunah chuan nangmah chakna ah i innghat thei tawh ang. Engtikah nge attack tur? Hun tha ber chu May thla tawp lam a ni a, chutih lai chuan kawngpui a vawt vek a, sipaite tan reinforcement a lo thleng thin. Vedmakova ngei pawhin a vuak hmasak ber chu Oryol lam hawiin a vuak leh ang a, chumi hnuah Kharkov bial-ah German-ho chu industrial Donbass atanga hnawhchhuah tumin, chutah chuan Ukraine ram pum huapa nawr luih a, Dnieper lui chu a pel nghal a, Romania lam pan leh turin a rawn bei leh ang . Mahse, Belarus chhuah zalen turin hmar lam hawi a, central group hnung lama kal theih a ni. Ngaihtuahna pum pui hi a tha a, tlakchhamna engemaw zat awm mahse, Oryol lam hawia offensive hi a langsar ber a, chutah chuan Nazi-te chuan an nghak reng dawn a ni. Fortifications te hi hack a ngai dawn a ni.
  . BUNG No. 3-na
  Dik tak chuan hetah hian silai leh Katyushas te hi a tangkai hle ang. He system hnuhnung zawk hian nghawng chak tak, a bik takin nungchang lama nghawng a nei a ni. Eng pawh ni se, hmelma venhimna chu shell hmanga bombard turin silai leh Katyusha tam tak i mamawh a ni. A tlangpuiin, Indopui I-na thiltawn chuan beih ai chuan humhim a awlsam zawk tih a tilang a, Kaiser"s Germany hian kum 1918 thlasik beihpui thlakna hmangin a sipaite chu a titawp lo a nih chuan indona hi kum engemaw zat dang a la awm thei a ni. Mahse Indopui II-na chuan offensive tactics chu defensive tactics aiin a chungnung zawk tih a tichiang ta a ni. Entirnan, Poland hnehna chak tak, leh a bik takin khawthlang ram ṭangrual pawl chak tak chu a rawn bei ta a ni. Nazi-ho chuan thla khat leh a chanve chhungin sipai sang zawkte chu an hneh a, hneh theih loh Maginot Line chu an paltlang mai a ni. Africa rama indona, a tir lamah chuan Italy sipai sang zawkte chu British-ho kutthlak takin an hneh ta a ni. Tin, chutah chuan Rommel chuan British sipai chak zawkte chu rang taka beihpui thlaknaah a hneh ta a ni. Mahse dik tak chuan USSR entawn tur langsar ber, kum 1941-a sipai chak tak chhiatna nasa tak kha a ni. Tin, German unit te knock out tu retaliatory offensive operation te pawh a awm bawk. Chuvangin a pawimawh ber chu German tank thar pressure nghak lovin mahni in strike hi a ni. Hun rei tak chhunga indona (war of attrition) chu beiseina nei lo ang mai a ni ta a, chu chu, a dik e, Soviet scientist-te"n thilmak ralthuam an siam loh chuan! Hemi hnuhnung zawk hi principle-ah chuan a awm thei a, entirnan, khawpui tichhe thei bomb siam chu theoretically-in a theih thu a hria a; Chu bâkah, chutiang bomb chu ton thum emaw, ton li emaw a rit ang. Fairy tale ang maiin a lang a, mahse... Fairy tale tihhlawhtlin nan kan piang a ni.
  A ngaihnawm zawk chu engineer Garin-a Hypreboloid-a tarlan laser ralthuam hi a ni. Chutiang thil chuan tank, thlawhna leh lawng sipai rual pum pui chu a tichhe thei khawp mai. Dik tak chuan chutiang ralthuam siam la, Third Reich chauh ni lovin, phatsantu Pindos te pawh siam la, capitalist khawvel pumpui chu a tawp mai ang. Tin, communism banner êng tak chu planet chungah a eng ang. Mahse eng emaw chhan vangin chutiang ralthuam chu siam chhuah a la ni lo. Mirror hi combustion energy chu stream pakhata khawlkhawmna tha ber a ni lo. Tin, lawng tihtlem nan hian chakna tam zawk a mamawh bawk. Mahse... micron fineness-a concentrate a nih chuan thlawhna leh indo lawng pawh cut theih a ni khawp mai. USSR chhanchhuahna atana pui thei tur thilmak ralthuam. Tin, hetah hian laser effect chu a awm a, a danglamna a awm bawk. A tawpah chuan chain chuan kawng a pe ta a, a zalen tawh mai a, a chhehvelah chuan hrui chi hrang hrang a awm bawk.
  Vedmakova chuan heti hian a sawi:
  - Dawhtheihna leh hnathawh, i bula awm i nih chuan ruang i ni lo!
  Hmeichhia chu a ding chhuak a, a kekawr bul lo chu khuhna chungah chuan a tap a. Reaction a awm lo. A rawn kik nasat zawk. Chumi chhanna atan chuan Japanese tawngin thutiam a awm a, engmah chhanna a awm lo. Tichuan Witcher chuan lungawi lo takin hla a sa ta a. Tin, a aw sang berin a sa a, anniversary party-a prima donna ang maiin:
  Wehrmacht hordes te chu an chhuak ta hle mai
  Silai ri leh khandaih inhnawh ri!
  Thla khat thleng meikhu a sang a, .
  Van atanga rays lo chhuak distortion!
  
  Kum zabi tam tak chhung chu pa ram chu chawimawiin a awm ang a, .
  Russia tan ka tisa ka pe ang!
  Ka hmangaih che, hmeltha Rus',
  Lal zawng zawng Lalpa chu kan hnenah a awm!
  
  Aw, ram thingtlang curly tak takte u, .
  Rangkachak aspens ri chu a ri chhuak ta!
  Orthodox falcon unaute, .
  Pathianin sipaite chu huaisen ti turin a fuih a ni!
  
  Ni lum emaw, lum emaw niah chuan, .
  Chhum chuan thim eng emaw zat a rawn thlen mai thei!
  Broom ang maia fascist vawk kan ni a, .
  I hmai ata thil tenawm tak chu tihnghing turin!
  
  Kan party thil tum chu a dik a, .
  Soviet mipui tan bei rawh!
  Hla huaisen tak kan sa a, .
  Ngaihtuahna chu mupui ang maiin a sang chho ta!
  
  Mudra-a Stalin - rorêltu duhthusam, .
  Thi thei indona hlauhawm takah min hruai lut mek a ni!
  Nu ram banner, hnehtu pestle, .
  Pallas-fate nen inhnial turin ka inpeih tawh!
  
  Lenin thiltih chu chatuan a ni ang, .
  Communism thianghlim kan din dawn a ni!
  Mihring zirtirna ring la, .
  Fascism chu thim khur chhungah a tlakbuak dawn a ni!
  
  Planet pumpui hi sava zalên ang mai a ni a, .
  Arsi hla tak takah, khawvelte hnenah i thlawk ang u!
  Thil eng tak leh ropui tak
  Sculptor ang maiin kan siam dawn!
  
  Tin, Russia chu banner sen hnuaiah, .
  Van Eden chu a par chhuak dawn ang mai a ni!
  Lenin-a thil tum, Stalin-a duhzawng, .
  Hlawhtlinna kawngah hma min hruai ang che!
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova bakah hmeichhe legendary pali te chu Tula atangin an chhuak a, Moscow an thleng ta a ni.
  Tunah chuan khawpui dinhmun chu a harsa hle tawh. German ho chuan an hual vel chu an zo tawh a, kilometer sawmthum atanga sawmli vel zeta thui corridor a la awm a, chu chu nitin a zim zual zel a ni.
  Moscow khawpui pawn lamah indo mi paruk chuan defensive position an luah a ni. Assault na tak a awm a.
  Oleg Rybachenko chuan a kap a, a rilruah a sa a:
  - Hmalam hun chu kan ta a ni!
  Tin, naupang chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, a sawi chhunzawm a:
  - Tin, kan ropui dawn bawk!
  Margarita Korshunova chuan a kap a, a au chhuak a:
  - Tin, ka cool ber ka ni dawn bawk!
  Tin, a kekawr bul chauh hmangin grenade thihna thlen thei tak a vawrh chhuak bawk.
  Tin, khingpuite chu kawng hrang hrangah a theh darh bawk.
  Tin, chutah chuan indonaah Natasha chuan German sipaite chu machine gun hmangin a tikehsawm ang a, thihna thilpek chu a kekawr bul chauhvin a paih ang.
  Hei hi he hmeichhia hi a ni...
  Kum 1941 khan Natasha chu Brest Fortress atangin a tlanchhia a. Khawchhak lam pan tur a ni. Kekawr thar chuan a ke chu a ti chhe nghal vat a, hmeichhe naupang chuan a phelh a, kekawr bul lovin a kal ta a.
  Darkar hnih khat vel chu engmah a awm lo va, chutah ka kekawr bul hring chu a rawn hrual tan ta. Darkar hnih khat dang hnuah an kang tan a, na takin an puak darh tawh bawk.
  Natasha hi Muscovite a nih avangin kekawr bul lova kal a thiam lo. Tin, a dik e, a chang chuan luiah chuan a inhnim pil thin.
  Ni e, a ke tan chuan hrehawm tawrhna a ni ta. Mahse, hmeichhe naupang chuan a thiam nghal vat a.
  Tichuan, kekawr bul lovah a kal fo va, vur hnuaiah pawh a kal fo va, vur tla nasa tak karah pheikhawk chauh a ha thin.
  Tunah chuan Natasha chu legendary goddess ang maiin a insual ta.
  Tin, hetah hian Zoya chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, a au chhuak ta a:
  - Hei hi a takah chuan date ropui tak a ni!
  Tin, turn mumal tak a pe bawk ang.
  Tin, German leh an mercenaries te chu an tlu ta a ni.
  Tin, chutah Angelica chuan a kap ta a... Tin, ani pawh hian chutiang khawpa wildly dik takin a kap bawk.
  Tin, a kekawr bul atang chuan grenade pawh a thlawk chhuak bawk.
  Tin, mercenaries te chu a tidarh bawk.
  Tichuan Svetlana chuan a kap ta a. Tin, a kekawr bul chuan tumahin an do theih loh thilte chu a paih chhuak bawk.
  Tin, khingpuite pawh hla takah a theh darh bawk.
  Tin, amah leh amah a inkap a, hmêlma te chu blast wave hmangin a tikehsawm bawk.
  Hengte hi USSR-a piang hmeichhe naupangte an ni!
  Oleg Rybachenko chuan hmelma kea kal sipaite chu dik takin a kap a, a fa ke hmangin grenade chu automatic-in a kap chhuak thin. Tin, chutih rual chuan tlangval chuan a tan hla a siam bawk.
  Vitaliy Klitschko hian Ukraine President thar Zelensky nen buaina an tawk a, Kyiv mayor a nihna aṭanga ban a rel ta a ni. Dik tak chuan engvangin nge i rilru a na a, dinhmun chu i nghet tlat ang. Buaina chu nangmah ngeiin i chinfel a tha zawk.
  Tin, mayor hna a chhuahsan hnuah Vitali Klitschko chuan a hna a thawk leh ta a ni. Tin, sensation a ni nghal bawk a, Weider chu bei turin a challenge ta a ni. Intermediate battles awm lovin! Tin, hei hi kum riat chuang chawlh hnuah pawh a ni.
  Wider pawhin a pawm ve tho. Challenge pawm a ni!
  Tin, thutak hun chu a lo thleng ta a ni. Khawthlang lamah chuan multiple world champion hi kum sawm leh pahnih aia rei chu hneh a la ni ngai lo. Tin, a lehlamah chuan kum sawmli leh pakua mi, Kyiv khawpui mayor hlui pawh hian. Hopins record khum thei, mahse a fitness zawhna sang tak nei mipa a ni.
  Dik tak chuan mi tam tak chuan hetiang hun rei tak chawlh hnuah Weider-a hnena kal nghal chu mahni intihhlumna a ni ang tih an ring.
  Mahse Vitali Klitschko hi Rocky Balboa ang a ni. Heavyweight division-a knockout artist chak ber hmachhawn ka tum ta a ni. Denotey Wider hi boxer a ni a, a khingpui zawng zawng an tlak lai a hmu vek. Mi zawng zawng tak tak - Tyson Fury pawh tel vein!
  Chuti a nih chuan Vitali Klitschko hian chance a nei a nih chuan engtin nge ni ang?
  Mahse Vitali Klitschko chuan training a nei reng a, a taksa a tichak a, hnathawhna hmunah bicycle a khalh bawk. Tin, taksa lamah pawh chutiang chuan a chhe lo tih chu a chiang. Tin, chu bakah chuan steel chin a nei bawk.
  Awle, Vitali Klitschko hian inhnek hi a la dawn a, duh ber ni lo mah se.
  Oleg Rybachenko chuan a machine gun clip chu a thlak a. Boxer nena an insual nia sawite hi a ngaihnawm hle.
  Chuti a nih chuan, dik tak chuan, engvangin nge Vitali Klitschko hi ring chhungah a kir leh loh a, Hopins record tihchhiat a tum loh?
  Hei hi ngaihtuahna nghet tak a ni ang.
  Terminator tlangval hian burst a kap a, fascist dozen engemaw zat a sawh thla leh bawk.
  Chumi hnuah chuan naupang chu a nui a, a lei a phawrh chhuak a, heti hian a sawi:
  - Mi super person ka ni!
  Margarita chuan a kekawr bul chauh hmanga lemon pahnih inzawm khawm chu a vawrh a, a ti chhuak ta hlawl mai:
  - Mi zawng zawng aiin i cool zawk!
  Oleg chuan a kap chhunzawm zel a, a ngaihtuah a...
  Kum sawmli leh pakua mi Vitali Klitschko chuan Hopins record a tichhia dawn tak zet a ni. Press conference-ah pawh heti hian a sawi: "Foreman-a record ka tichhia dawn lo tih ka sawi a, mahse Hopins chungchang erawh engmah ka sawi lo! Chuvangin ka la ang a, a record ka khum ang!"
  Mahse, mipui zinga mi tam zawkin kum sawmli leh pariat mi Hopins hian world champion title a la thei dawn tih an ring deuh emaw a nih chuan kum sawmli leh pakua mi Vitaliy Klitschko-a rinna chu a tlem hle. A khingpui a chak em em vang pawh a tel.
  Heavyweight division chanchinah hetiang puncher hi a la awm ngai lo. Dik tak chuan Wider hi a la naupang tawh lo a, mahse kum sawmthum leh panga chu kum sawmli leh pakua a ni lo.
  Mahse, Vitali Klitschko hian beiseina a hloh lo tih a chiang hle. Training nasa tak a nei a, a taksa a insiam tha hle. Tin, Kyiv khawpui mayor nih dan pangngai ka paih chhuah avangin ka lawm hle bawk.
  Dik tak chuan, harsatna tam tak awmna Ukraine rama mayor nih hi hlimna lian tak a ni lo.
  Mahse Uyader nena an inhnek tur atan Vitali Klitschko chu pawisa tha tak tak an dil a. Chuvangin, engti kawng pawhin, wallet-ah hian ka tisual lo. Vitali Klitschko tih hming hi a lar hle.
  Lei sualte phei chuan Weider hian vawi khat a hit ang a, Vitali Klitschko chu amah ngeiin a tla thla ang tih pawh a sawi. Tin, chutah chuan pawisa a dawng ang a, memoir emaw fiction emaw a ziak ang.
  A nih loh leh movie-ah a chang mai thei bawk.
  A chhan chu Vladimir Klitschko pawhin boxing a duh ve bawk. Vladimir fing tak chauh hian regular world champion zingah a khingpui chak lo zawk a thlang. Mahse engtiang pawhin en ila, champion a ni a, chu chu a cool khawp mai!
  Mahse Denotay Wider hi engtiang pawhin thlir ila, a tha ber zinga tha ber a la ni reng!
  Mahse Vitaly chuan frentically takin a training a. Tlangval pakhatin a chungah maximum stress a dah ang mai a ni. Tin, sparring session eng emaw zat a nei bawk a, form tha tak leh endurance tha tak a lantir bawk. Ni lo, Vitaly chu a inpeih tawh. Tin, ring chhungah a lut mai mai lo bawk.
  Tin, dik tak chuan rorelna ni a lo thlen chuan knockout artist ropui ber, Wider, he thila heavyweight tha ber leh Vitaly te chu an rawn inzawm khawm ta a ni. Kyiv khawpui mayor hlui, mi zawng zawngin boxer anga an ziah chhuah tawh kha. Mahse, chutih lai chuan legendary personality pahnih an rawn inzawm khawm ta a ni.
  Vitaly hi kum 1999 khan a vawi khat nan world champion a ni. Eng chen nge a kal tawh a, he thil thleng atang hian kum sawmhnih chuang a liam tawh tih hi han ngaihtuah teh.
  Tin, Wider hian a title hi a chelh rei tawh hle bawk. Tin, Holmes record pawh a khum hnai tawh a, belt insem hnua he title hi a chelh rei ber a ni.
  Tin, a dik e, Wider hian tu pawh a hlau a nih chuan pi Vitaly a ni lo. Dik tak chuan mi zawng zawng hi Hawkins an ni thei lo. Tin, Hawkins-a khingpuite hi Weider angin an chak lo!
  Mahse Vitaly chu challenger angin ring chhungah a lut ta a ni. A taksa chu a la ropuiin a la thau hle a, a sam chu a sen tawh nachungin. Pi Vitaly, zahna nena an koh angin, a nih loh leh nuihzatthlak takin an ko thin. Mahse a taksa ruh (muscle definition) erawh chu tlangval ang chiah a ni.
  Vitaly chuan a inpeih tawh tih a sawi. Tin, amah pawh ni lo, rates a sang deuh hlek bawk.
  Wider pawh hi a hring, sculpted, leh ruh lamah a thinner a, a rit lo zawk bawk.
  Puncher hlauhawm tak ni mahse defensive issue engemaw zat a nei a, a keah a tha ngai lo. Mahse, fighting experience ka nei tam tawh hle. Inhnek tam danah chuan Vitaly nen an intluk tawh a ni. Tin, a la tlawm lo bawk.
  Amaherawhchu, Vitali Klitschko hian a inhnek vawi hnihah inhliam leh hliam vang chauh a chak lo. Tin, vuak a ni lo tih pawh sawi theih a ni bawk.
  Mahse kum riat aia tam inthlauhna, leh kum sawmnga vel zeta upa. Vitaly hi naupang ni ta se, chance a nei ngei ang. Mahse, Hopins record a khum thei ang em? Kum sawmthum leh panga a nih tawh David Haye chu zero boxer a ni ta a ni.
  Mahse sawi a tam a, ring chauhin a hril ang. Vitali Klitschko hian Hopins record a khum dawn em ni, a nih loh leh Weider-a'n a tiam angin stretcher-ah an hruai bo dawn em ni.
  Hetah hian raven mask vuah chungin a rawn chhuak a. A sang a, a vawt hle a, Koschey ang bawkin a vun bawk.
  Boxer pahnih hian ring chhungah harsatna lian tak a siamsak a ni. Hei hi Cuban Ostrix a ni a, point hmuin hma a hruai a, knockout a hneh bawk a, Tyson Fury pawh point hmuin hma a hruai a, inhnek hi draw-ah a hruai thei bawk. Chuvangin puncher ropui ber chu a bust mai thei.
  Mahse odds hi Weider duh zawngah sawm zinga pakhat vel a ni. Mahse, Vitaly hi a upa lutuk a, a career-ah chawlh rei tak a nei. A unaupa Vladimir pawhin middle peasant chak tak pahnih nen in lum turin a fuih a. Dik tak chuan Germany-ah chuan Vitali Klitschko hian boxer mediocre tak nena an inhnek hunah sum tam zawk a hmu thei a, hei hi a hming lian vang chauh a ni.
  Vitaly hi khawvel hmun hrang hrangah boxer ang chauh ni lovin, politician, khawpui mayor, leh Maidan-a hero anga hriat a ni.
  Ni lo, eng pawh ni se, Vitali Klitschko hian chutiang tlang chu hmanhmawh leh beih a phu em tih hi a ngaihtuah tur a ni.
  Mahse duhthlanna chu siam a ni ta: Vitali Klitschko hian kawng awlsam a zawng lo!
  He insual hi America ramah a thleng a ni. USA leh Ukraine hlate an play a. Service record te puan chhuah a ni. A tawpah chuan indona tur signal a ri ta a.
  Mi tam tak chuan hmuhnawm leh thisen hmuh an duh.
  Wider hian fimkhur takin bul a tan a, a dik lo mai thei. Vitaly chu a rusty a nih chuan engtin nge ni ang? Klitschko Sr. pawh a hmanhmawh lo. Mahse a keah a light a, a thau a, a taksa a tha a, a balance tha hle tih i hmu nghal thei. Eng pawh ni se, mi tam takin an beisei: a lo thlawk nghal mai ang tih chu a thleng lo.
  Klitschko hian inrintawk takin a jab chu a thawk a, a hma aia sang deuhin a chelh a, block a dah bawk.
  Round hmasa pahnih chu tluang takin a kal a. Tin, chutah chuan Wider chuan beisei angin tempo a ti sang hle bawk. A bei tan a, a bei nasa zawk bawk. Mahse Vitaly chu a hloh lo. Blow chu a block a, left jab hmangin a tawk ta a ni. Tin, rang takin octopus attack na tak karah chuan a kut dinglam hmangin a taksaah a rawn deng ta a ni. Wider chuan na takin a double over.
  Vitaly hian deuce a pull off a, a career-a a vawi hnihna atan world champion leh knockout artist ṭha ber chu floor-ah a inhmu ta a ni.
  Vitaly chu a nui suk a... Tin, mipui pawh lawm takin an au chhuak ta hlawm a. Hei hi Vitaly hlui hnen atanga beisei a ni lo. Uai! Mahse kum sawmnga a lo thleng dawn niin a lang! Tin, chuti chung chuan move leh hit! Hei hi i tih theih a ngai a ni!
  Wider chu a ding chhuak a, mahse a hnungtawlh tan ta. Vitaly chuan zawi zawiin a jab chuan a rawn sting tan ta a. Tin, a deuce leh bawk. Tin, ka hit leh ta a. Knockout a hnungtawlh.
  Harsa takin Weider hi round tawp thlengin a damchhuak. Tichuan, a dawt lehah chuan Vitaly chu number one hna a thawk ta a ni. Mahse engmah a awm lo, engkim chu ruahmanna angin a kal vek. Weider hian round eng emaw zat a hnungtawlh a, tanpui theih loh angin a lang. Mahse round 9-naah a puak leh ta. Tin, vuakna an thlak tan a, hmalam an pan ta a. Tin, deuce pakhat a miss leh a, a tlu leh ta a ni. Knockdown vawi hnihna a ni.
  Vitaly chu a nui suk a. Hmalam pan zel rawh. Wider chu a keah a nghet lo hle. Antidote hmu lovin deuce chu a miss leh ta a ni. Tin, a vuak lehna atang chuan a tlu ta a ni.
  Harsa takin a tho a, referee chuan insual chu a titawp ta!
  Hnehna! Tunah chuan khawvel champion tawh Vitali Klitschko! Tin, a belt pawh! Dik tak chuan absolute a la ni lo a, mahse sakawr chungah a chuang tawh!
  Hopins record a khum a, a dik e, heavyweight Foreman tan chuan a vawi li nan world champion a ni a, Holyfield a tlukpui.
  Wider erawh chuan inhnek chu tihtawp hma lutuk niin a au chhuak a, rematch neih a phut bawk.
  Vitaly chuan a career chhunzawm leh tur nge a hnua inhnek tlemte a neih leh dawn tih thutlukna a siam dawn tih a sawi. Mahse mi zawng zawngin a tha hle tih an hrilh a, a tleirawl lai aiin a tha zawk hial a, chhunzawm zel a ngai a ni.
  Chu bâkah, tih tur a la awm lo. Kyiv-ah hian mayor dang a awm a, parliament leh president thlanna pawh a la hla hle a, engvangin nge chutah chuan kan indo loh ang?
  Fight pathum lo awm tur atan Vitaly hi dollar maktaduai za khat vel pek an ni a, broadcast aṭanga percentage an pe bawk.
  Dik tak chuan jackpot hi a lian hle a, Kyiv mayor hlui hian a ngaihtuah dawn tih a sawi.
  Dik tak chuan thil tam tak a la ti thei tih a lantir a ni. Chuti a nih chuan engvangin nge talent hi phum? Tin, a pawimawh ber chu engtin pawhin tih tur a awm tawh lo!
  Belt zawng zawng chu inzawm khawm tum mai thei? Chu chu a va cool khawp ang!
  Vitaly chuan offer hi a pawm a, fight pathum dang a neih leh theih nan contract a ziak.
  Tin, a khingpui tur pawh... Awle, Tyson Fury pawh a ni ngei ang! Tun hmaa hneh ngai lo, big heavyweight. Dik tak chuan Uydar leh a aia te zawkin an tichhia a ni. Tin, a pawimawh ber chu a naupang zawk thil tisualtu a ni bawk. Awle, engtin nge chutiang thil chu i do loh theih ang?
  Dik tak chuan inhnek thar, leh fee ropui tak, leh hmuhnawm ropui tak a ni.
  Oleg Rybachenko chuan German leh foreign fighter te chu a kap leh ta. A tlangpuiin infantry-ah hian German an awm lo tluk zet tak zet a ni. E-50 leh E-75 tank hnung lamah an kal mek a ni. Tin, risk lak loh an tum bawk.
  Hetah hian hmun hla zawkah "Panther"-2 i hmu thei ang. He tank hi a thawnthu tak tak ang lo takin kum 1943 khan a lo lang tawh a ni. Tin, "Panther" ngei pawh kha a lian lutuk lo. Ni e, "Panther"-2 pawh siam chhuah a ni a, tam tak ni mahse, kum 1945 khan USSR nena indona atana inbuatsaih laiin German sipaite chuan factory-te chu E-50 leh E-75 tank hmangin an luah khat ta a ni.
  Light self-propelled gun: E-10 leh E-25 te hmantlak zawng zawng awm mahse, Fuhrer te chuan tank rit zawk an duh zawk a ni. Harsa takin Guderian chuan high-speed E-50 chu a lar ber tura siam turin a fuih a. Fuhrer chuan E-75 chu a hmangaih zawk a, a hlawhtling vak lo va, ton sawmkua zet a rit a ni.
  Mahse tunah chuan E-75 M modification a rawn lang ta a, silhouette a hniam zawk a, a light zawk a, engine chak tak a nei bawk. Nakinah chuan a darh zau ber a ni mai thei.
  Entirnan, Oleg Rybachenko chuan finthlak tak tak a hmang a. A la a, a kekawr bul lo hmangin E-50 track-ah grenade a vawrh lut a. Chumi avang chuan tank chu a inher a, a thawhpui nen an insu ta a ni.
  Tin, a rah chhuah chu mastodon pahnih kang a ni.
  Oleg, kan hmuh angin, a fing hle.
  Tunah hian hetiang hian a operate a, German ho hian hlohna nasa tak an tawk mek a ni. Tlangval hian ke nimble tak a nei a. Amah ang, kekawr bul lo leh hmeltha nih hi a tha.
  Mahse a tlangpuiin boxer chungchang ngaihtuahna ka lu-ah a rawn lut thin. Entirnan, engvangin nge Denis Lebedev hian a career a chhunzawm leh loh vang? Kum sawmli chu chutiang chuan a rei lo. Chubakah, heavyweight division atanga inelna lian ber berte pawh an chhuak tawh a, belt te chu inpumkhat tir i tum thei bawk.
  I tih loh tur tak chu thuneitute paruk nih hi a ni. Nangmah ngeiin noble boxing hi la emaw, opposition zawm emaw a tha zawk.
  Hei hi Sergei Kovalev-a"n Moscow khawpui mayor a nih dan ang chiah a ni. Hei hi fantasy chauh ni mahse.
  Tin, Denis Lebedev hian thil siam\hat zawk a ti thei bawk. Chubakah, boxing hneh loh nei lo chhuahsan a la hma lutuk. Athlete tak tak chuan a tawp thlengin a kal a ngai a ni.
  Wladimir Klitschko pawh a rawn kir leh thei bawk. Mahse ṭhenkhat, Alexander Ustinov ang bawka vawi thum a zawna hneh loh an tawh tawhte chu an chawlhsan lo!
  Dik tak chuan hero te hi mihring an ni lo va, straight out of steel an ni zawk!
  Mahse he thil thleng hi han ngaihtuah teh: Putin hi thlawhnaah a tla a, Russia ramah president thlan thar a awm bawk.
  Tin, vawiinah hian eng nge kan hmuh! Communist ho hian candidate chak tak an nei lo. Grudin hian amah a timualpho a, a rintlakna pawh a tichhe nasa hle. Zyuganov hi a upa lutuk a, mi zawng zawngin an chau tawh a, charisma pawh a nei tlem hle. Suraikin hi inthlan hmasaah khan a hlawhchham a ni. Mihring hriat tlemte dangte. Zhirinovsky pawh a upa lutuk a, mi zawng zawngin an chau vek tawh. LDPR-a mi dangte chu hriat an tlem hle. Opposition atang hian tu dang nge i recommend theih ang? Andrei Navalny hi a chak a, mahse inthlanah hian a tel phal a ni dawn lo. Ksenia Sobchak hi candidate serious tak a ni lo. Demushkin hi lung inah a tang a, promote pawh a tha vak lo. Udaltsov pawh lung inah a awm a, mahse communist-te thlawpin a chhuak thei mai thei.
  A tawi zawngin, eptu pawlah hian inelna lian tak tak an awm lo. Chuvangin acting president Medvedev hi a la duh ber a la ni reng. Tin, intrigue a awm chuan: second round emaw, first round-ah nghal emaw.
  Medvedev-a rating hniam tak ngaihtuah chuan, leh a nihna takah chuan president candidate tam lutuk hi ngaihtuah chuan second round hi a theih khawp mai.
  Mahse, Medvedev hian first round-ah advantage lian tak a nei dawn a, second round-ah pawh a khingpui tha vak lo a ni ang.
  Hun hnuhnung berah chuan amah ngei Zelensky chu a rawn lang thei a, card zawng zawng chu a ti buai thei viau nachungin!
  Oleg Rybachenko chuan grenade a vawrh leh a, Nazi tank te chu a nawr ta a ni. Roar leh shelling tam tak a awm.
  Tin, a chang chuan lei hi a thlawk chhuak a, boruakah a kang nghal vek bawk. Tin, a hnah te chu a inher a, a hmin ta vek bawk.
  Oleg chuan heti hian a sawi:
  - Kan lalram ropuina!
  Margarita chuan a kekawr bul chauhvin killer present chu a vawm a, a ti chhuak nghal zat a:
  -Heroes te tan ropuina ropui tak!
  Tin, hmeichhia chuan a kekawr bul hring hmangin lemon chu a toss leh ang.
  Fascist te chu an rawn luang lut a, oh leh an rawn luang lut ta a ni.
  Vacuum bomb hmang pawha an dang leh hneh theihna tur a awm lo! Hetah hian chutiang indona cool tak tak an awm a, a mak khawp mai!
  Oleg chuan a ti a:
  - Indona thianghlima kan hnehna!
  Margarita chuan a nemnghet a ni:
  - Za zela za zela guarantee nen!
  Tin, hmeichhe naupang chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh leh ta a.
  Ni lo, heng naupangte hian an bânsan mai dawn lo tih a chiang.
  Oleg Rybachenko chuan a rawn ti a:
  - Soviet order thar tan chuan!
  Margarita chuan active takin burst a kap a, a nemnghet bawk:
  - Banzai!
  Oleg erawh chuan hla phuah chhunzawm zel a tum thung. Awle, Vitaly hian Tyson Fury lakah hian voluntary defense a kalpui mek a ni. Hetihlai hian Vladimir hian Ruiz nen hian inhnek hmuhnawm tak a nei ve ve bawk.
  Dik tak chuan Ruiz hi version pathum-ah world champion a ni. Engvangin nge Vladimir hian sum tam tak senga a do theih loh? A khingpui awlsam zawk chu a tawi zawk a, a thau zawk tih a chiang hle. Vladimir hian long jabs hmangin a kap thei.
  World champion a nih lai khan Klitschko Jr. hian a hmachhawn loh kha a pawi hle. Mahse, insawn a ngai dawn a ni.
  Tin, engtin nge hei hi i ngaihtuah loh, Vladimir?
  Tin, version pathum-a world champion chu tunah chuan Usik a ni tawh bawk. Mahse, rang takin lalṭhutthleng chu a thleng ta a.
  Tin, Vitaly nen pawh inpumkhatna insual theih a ni bawk. Mahse hengte hi tunah chuan estimate mai a ni.
  Vitaly hian Tyson Fury a hneh a ngai a, Weider nen rematch neih chu ngaihven a hlawh hle. Tin, fighter dang ngaihnawm tak tak an awm bawk. Anthony Joshua pawh chutiang bawk chu a ni. Amah nena insual pawh hi a ngaihnawm hle ang. Tin, a unaupa phuba pawh la rawh.
  Vitaly hian Weider hnehin sensation a siam a. Tin, hlawhtlinna nei tûrin eng nge i tih theih?
  Engvangin nge kum sawmnga hnua khawvela boxer championship fight-a champion hmasa ber i nih loh ang? Hetiang hi tumahin an la manage lo!
  Eh, Vitaly chuan! Kyiv khawpui mayor eng ang nge i nih pawh a pawimawh lo, mahse tunah chuan rinhlelh rual lohvin khawvel champion ropui takah hriat hlawh i ni ta!
  Mahse hetah hian a hmasa ber, voluntary defence of the title chu a awm. Vitaly hian a khingpui lian zawk leh kut sei zawk a hmachhawn dawn a ni. Weider angin puncher hlauhawm tak ni lovin, technical leh agile, kut sei tak nei. Tin, a la chhe lo bawk a, a tlak tawh nachungin.
  A pawimawh ber chu a la naupang hle Wladimir Klitschko a hneh a, hei hian rinhlelh rual lohvin Tyson Fury chu inelna hlauhawm takah a siam a ni.
  Odds chu sawmnga leh sawmnga vel a ni. Dik tak chuan Weider lakah knockout-a hnehna an chan kha a hmuhnawm hle. Mahse tunah chuan a lakah grunt a ni lo ang a, technical fighter a ni dawn a, tumahin an la outbox thei lo. Tin, a pawimawh ber chu Vladimir ngei pawh hnehtu hi a chakna zing lamah a ni.
  Kum sawmnga mi Vitaly hian chutiang technician chu a tuar thei dawn em ni? Hei hi intellects duel a ni tawh. Mahse, Wider chuan Vitaly chu a ngaihthah tih a chiang a, ceremonial lo takin hruai a tum a ni. Mahse hei hian hna a thawk tawh dawn lo.
  Hetah hian boxer pahnih inbuatsaihna an awm. Vitaly hi a hma ang bawkin a serious a, a focus bawk. A inringtawk a, a thlamuang hle bawk.
  Tyson Fury pawh a inbuatsaih mek bawk. Vitaly aiin a sang zawk a, kut a sei zawk a, hei hi hman tangkai a tum dawn a ni.
  Mahse tunah chuan Britain-ah inhnek hi a thleng dawn a, paid broadcast a awm dawn bawk.
  Tunah chuan Tyson Fury chu a out hmasa ber. Pawn lam inrintawkna a lantir a ni. Bald, awkward, leh athletic vak lo. Vitali Klitschko hian a sam chu tint ta se, kum sawm leh pasarih inkar inthlauhna awm mahse, an zinga tu zawk nge upa zawk tih i hre thei lovang. Hei hi championship fight-ah record a la ni lo a, record a hnaih tawh hle.
  Awle, Vitaly pawh hian Tyson Fury aia naupang zawk nen an insual ve mai thei.
  Vitaly chu music hlauhawm tak ri nen a rawn chhuak a. An in en a.
  Tyson hi a slouched a, a sang zawkin a lang lo. Vitaly hi a kekawrteah a zau zawk mai thei. Tin, a pawimawh ber chu a pianzia hi a mawi zawk hle a, a taksa ruhte pawh a langsar hle bawk.
  Awle, hlate hi engtin nge ni ang? A hmasa berin British, a hnuah Ukraine mi.
  Tichuan mitmeng inthlak danglamna a awm ta.
  Tin, chutah chuan bugle a ri ta a, round hmasa ber.
  Vitaly hian light jab a throw a, a che tha hle. Tyson chuan chhuah a tum a. Mahse Vitaly hi a thiam hle a, a vuakna te chu clumsy trajectory-ah a kal a, Tyson Fury lu thlengin a thleng a ni.
  Mithiamte sawi lawk angin engkim a kal zel a ni. Vitaly hian speed tha tak a nei a.
  Tin, engkim a hlawhtling vek bawk.
  Round hmasa berah hnehna a chang... Tichuan minute khat chawlh hahdam leh second round. Again Fury hian tactics a thlak lo. Vitaly chu a chau ngei a beisei niin a lang.
  . BUNG No. 4-na.
  Tin, hetah pawh hian Klitschko Sr. hian advantage tlem a nei bawk. Unau te hian ring an thunun a ni.
  Vladimir hian kar khat kalta khan technical knockout-in Ruiz Jr. a hneh.
  Awle, indona chu a la chhunzawm zel a ni.
  Third round chu Vitaly-a'n a dictated leh ta a ni. Mahse fourth round-ah Tyson Fury chu a puak nghal. Hmalam pan chuan a tlan phei a... Tin, deuce chu a hit bawk. Tin, a tlakbuak bawk.
  Eng nge a duh? Vitaly chu a inring reng a ni.
  Engtin emaw tak chuan Tyson hian he round hi a tawp thlengin a humhim ta a ni. Tichuan, a sir khata indona chu a intan leh a, Vitaly chuan a thunun ta a ni. Chubakah, world champion Klitschko Sr. chu a hmanhmawh lo tih a chiang hle.
  Tin, round riat a khelh hnuah Tyson Fury chu a inhnukdawk nghal bawk. Tin, hnehna chu technical knockout hmanga puan a ni a, chu chu inhnek chhunzawm duh loh vang a ni.
  Chutiang chuan Vitali Klitschko chuan record thar a siam ta a, boxing history-a fighter hmasa ber, kum sawmnga mi lek a nih laiin world title humhim thei a ni. Tin, Hopins-a hlawhtlinna tur chu a hit hle bawk.
  Chuvangin tunah chuan superman a lo ni ta tak zet a ni. Tin, a unaupa phuba a la ta a.
  Mahse inhnek leh tur chu Weider nen rematch a ni ang. Fee lian tak tak an tiam a ni. Engvangin nge amah nen kan insual a, chumi hnuah Josua nen kan chhoh theih ang?
  Tin, chutah chuan Usik nen inpumkhatna insual tur i ngaihtuah thei bawk. A tlangpuiin Vitali Klitschko hian, principle-ah chuan absolute world champion nih a duh a ni. Tin, duhna nasa tak a nei bawk.
  Oleg Rybachenko chuan a ngaihtuahna chu a nui suk a. Ni e, hei hi a theih a ni. Tlangval chuan fascist line pum pui a mow down a, heti hian a sawi:
  - Mite chuan an hre reng che Klitschko! Mite chuan an lawmpui che Klitschko! Mite chuan an riltam hle che Klitschko! Lo kal leh thuai rawh Klitschko!
  Boy genius chuan a hla hlimawm tak chu a nuihzat a, grenade zawng zawng zinga thihna thlen thei ber chu a kap leh ta a ni. Tin, Nazi tank pathum an insu bawk.
  Soviet sipaite"n huaisen takin an dodal chung pawhin Nazi-ho chuan Moscow leh USSR hmun dang inzawmkhawmna corridor chu an la la thei a, an la titawp thei bawk.
  Chutiang chuan Russia khawpui chu blockade tluantling hnuaiah a awm ta a ni. Leningrad chu block a nih ang bawkin.
  Stalingrad hian a la dodal zel a ni. German ho hian Caucasus-a Grozny leh Ordzhonikidze khawpui te pawh an bei nasa hle. Thil awmdan hi a pawi hle. A bik takin Moscow chu a hual vek tawh khan.
  Sipai tam tak a nei a, militia-ah hian sipai maktaduai za tam tak a awm bawk. Mahse indonaah chuan shell leh ammunition te hi an hmang ral thuai thin. Silai mu a awm tawk lo mai thei. Tin, chutah chuan khawpui chu a tla thla ang. Tin, ei tur mamawh pawh chutiang chuan a tam lo. Hei pawh hi a tawp thuai dawn a ni.
  Tin, Moscow tel lo chuan indona dang a ni leh dawn a ni. Tin, hei hi Stalin hian a hrethiam bawk.
  Tunah chuan Kuibyshev-ah a awm ta. Mahse Nazi-hoin Volga an rawn luhchilh hnu chuan front line atang pawhin a hla lo hle.
  Plus samurai te pawhin pressure an pe bawk. Infantry chhiar sen loh nen bomb an thlak a, an bei bawk. Chakna a awm tawk lo mai thei.
  Stalin hian hei hi a hrethiam a, a hnung lamah Japan nen remna hran siam tumin hma a la mek a ni. Far East pawh kalsanin rangkachak hmanga indemnity pek an inpeih tawh tih an sawi.
  Mahse Hirohito chuan: Siberia ram zawng zawng kan mamawh a, Urals thlengin. Alas, hetiang zat hi bânsan theih a ni lo.
  Vladivostok chu an hual vel tawh mai. Tin, a tlangpuiin engkim hi a hlauhawm hle...
  Mahse hmeichhe huaisen thenkhat chu an indo a, fascist leh Japanese militarist-te lakah an tlu lo.
  Hla phuah thiam Witcher-a chuanna jail car armoured chu a ding a, kawngkhar inhawng ri ri chu a ri ta a. Japanese mi pahnih, pakhat lian leh thau, pakhat chu te leh cher, Anastasia mit tideltu êng atang chuan an inbeng kang a. Tichuan, nula chuan hreh lo takin biak in chhungah pakhat chu a ke ruh hmangin a vawm a, pakhat zawk chu a hmuiah chuan a kut chu chain-a khuh a ni. Land of the Rising Sun-a indo mi chhuanawm tak takte chu nuihzatthlak takin an knock out ta a ni.
  Witcher-a chuan heti hian a sa hial a ni:
  - Round sawm leh pahnihna atan mipa chu ka challenge! A nihna takah chuan super woman leh Atass tling ka ni a, hmelma chu deep knockout-ah ka tir lut a, indonaah unbridled class ka lantir a ni!
  Hmeichhe naupang hian Schmeister aṭanga copy Japanese machine gun chu a la a, bolt chu a click chuan cockpit lam pan chuan a tlan ta nghal a. Japan mi pathum dang chu chutah chuan an zuang chhuak leh a, Vedmakova chuan meipui a rawn thawn a, an lu chu a tum a, nasa takin a nui suk a.
  - Club lu nei monsters te hian eng nge an hmuh!
  Armoured personnel carrier hi lady warrior saruak pakhatin a man a ni. Witcher chuan a rawn ti a:
  Russia vanduai tak chungah a hovered a, .
  Hellish monsters thim hnim hring hring!
  Occupier chuan a stormy axe a nei a, .
  Sharpen la, lu chu cut rawh!
  Cue ball-a communist chu pawn a ni lo, .
  Chatuan atan nghawngkawl kan ni lo!
  Third Reich chu firebrand-ah a chantir ang,
  Awle, rinawmna chu thil \hain lawmman a dawng ang!
  A huat em em lai pawhin Vedmakova chuan Japan sipai uniform, mitthi zinga laksak chu a ha a. A va nuam lo tak em, heng sipaite hian an inbual rei tawh lo a, a rim pawh a rapthlak hle. Hmeichhe pilot chuan a au chhuak a:
  - Chutiang khawpa brutalized a lo ni ta ngei ang! Asian mahse!
  Mahse, armored personnel carrier chu awlsam takin a intan a, hmar lam panin a kal ta a ni. He lirthei hian 12-mm machine gun pahnih a nei a, chuvang chuan a tul chuan kea kal sipaite beihna chu a do let thei a ni. Thil dang chu 20 mm armor hian 37 mm Japanese "cannon" caliber hi a tuar thei lo ang. Vedmakova chuan heti hian a ngaihtuah a: communist-te thuneihna an chan chuan Russia a tihdanglam dan. Tsarist hunlai khan Japan sipaite chu technical lamah Russia sipaite aiin nasa takin an chungnung zawk a nih chuan tunah chuan a lehlamah chuan a hnufual zawk a ni. Ni chhuak Ram-ah hian science hi fuih a ni lo tih sawi theih ni lo mah se. Kum zabi sawm leh kua na tawp lamah compulsory secondary education hi a lo awm tan ta a ni. Dik tak chuan Japan rama zirna quality chu a sang lo hle. Prussia school a\angin an copy a, chu chu pedantic to the extreme a ni a, tlem chuan an ti awlsam a, chutiang chuan zirtirtu pakhatin zirlai a tam thei ang ber a paltlang theih nan, zirna sang tak nei an tlem avangin. A tlangpuiin Japanese-ho chuan European-ho an entawn a, entirnan khaki uniform-a British-ho an entawn a, German-ho chu formation leh military regulation-ah te, American-ho chu uniform leh type of navy-ah te, leh financial institution kalpui dan system-ah te an entawn a ni. Dik tak chuan anmahni ngeiin an nei a, entirnan, Bushido code, shimosa puak thei lar tak (European puak thei aiin a tha zawk hauh lo nachungin). Kum zabi sawm leh kua laihawl thleng khan Japan chu medieval hunlai ram hnufual tak, rel kawng pawh nei lo, meipui hmanga ralthuam nei a ni. Türkiye emaw Iran emaw aiin a hlui zawk a, Tsarist Russia aiin a hlui zawk bawk. Mak tak maiin, America hi Land of the Rising Sun chu mipui mithmuha rawn luh tirtu leh literally civilized world zawm tura nawrtu a ni. Tunlai steam cruiser puak thei shell nei hian Japan hnufual tak chu a nghawng nasa hle. A bik takin lawng lian engemaw zat a pil lai khan, cannonball-te tanpui theih lohna tluantling a lantir a ni.
  American-ho hian Japan chu khawvel hmaa inhawng tura an nawr luih chu vawi khat aia tam an inchhir mai thei. Asia ramah inelna nei an enkawl a, mahse chutih lai chuan kum sawmhnih tlemte hnuah chuan Ni Chhuak Ram chuan khawthlang ramte tan kum zabi tam tak daih kawng chu a zawh dawn tih chu rin harsa tak a ni.
  Vedmakova chuan highway-ah chuan a khalh a, reinforcement nei truck-te chu hmalam pan turin a phalsak a, chubakah transport pawh a phalsak a, a ngaihtuah bawk. Tsarist sorkar chuan Alexander Pahnihna hnuaiah pawh, a nih loh leh Nicholas Pakhatna hun lai pawh khan China ram chu Russia hnena lakluh tumna a siam a. Mahse Nikolai chuan Turkey lam hawi chu tihzauh tum atan a thlang ta a ni. Principle-ah chuan a awlsam zawk. Mahse Russia huat em emtu Britain leh a thununna hnuaia awm France chuan Ottoman-ho tan an ding chhuak ta a ni. Kum sang li a\anga a vawi khat nan (kum 1612 atang khan) Russia chu indona lian takah a chak lo (mimal indona, a dik e, chhiar tel lo, i sawi tum chu kum sang li a\anga hmun khat vel zet chu Russia-in indonaah a chak lo ang a pum puiin, a chhan chu Nicholas the First hnuaiah khan a zau zawngah a lian ber a thleng a ni). A chhan hrang hrang a awm a, a pawimawh ber chu khawthlang ramte"n an sipaite technology hmanruaah an chungnung zawk vang a ni. Nicholas-a"n a intihhlum hmasak ber hnuah lalṭhutthleng chu Alexander II-a"n a luah ta a ni: Russia chanchin zawng zawnga tsar zirna sang leh thiam ber pawh a ni mai thei. Reform lian tak tak a tan a, bawih nihna a hmuchhuak a, a hnuaiah chuan industry a lo thang chak hle a, rel kawng leh power plant sak a tan ta a ni! Mahse chutih rual chuan bawih nihna tihbo chu loneitute chhiatnaah a thleng a, chhiatna nasa tak a awm a, buaina a chhuak a, a bik takin Poland ramah buaina nasa tak a chhuak a ni. Alexander hian Russia chu hma a sawn tir thei a, mahse harsatna bulpui a chinfel sak lo va, Alaska hi America hnenah pawisa faiin a hralh a, Hawaii Islands pawh a thlawnin a pe ta a ni. Dik tak chuan Turkey chu a hneh thei a, mahse chutih lai chuan Ottoman Empire chu a chak lo hle a, helnain a tithinur hle. Ni e, he indonaah hian Russia hlohna chu a tlukpui lo hle a, hei hian Russia sipaite chu siamthatna awm mah se, a famkim lohna a la hla hle tih a tilang chiang hle. Mahse, Suvorov-a hun lai pawh khan lehkhabu-a an sawi angin engkim a chiang lo. Hnehna chu man to tak a ni a, entîr nân, Catherine Pahnihna chu Russia leh Turkey indona vawi hnihnaah chuan ram leilung tlemte chauh a neihnaah a innghat a, Moldova ram luah pawh a bânsan ta a ni. Heng ramte hi Orthodox Slav-te chenna ni mah se, hun khat chu Kievan Rus-a tel ni mah se. A tlangpuiin, Russia chu Mongol-Tatar yoke atanga chhuah a nih hnuah, Slavic ram hmasa zawng zawng kir leh theihna tur kawng siam a ni. Hei hian kum zabi engemaw zat a daih a; Tin, Przemysl khawpui leh a chhehvel ramte chu Hungarian leh Slovak-ho kutah a awm ta a ni.
  Vedmakova chuan highway chu a en a: car chi hrang hrang chutiang chuan a tam lo a, mahse Japanese infantrymen te chu an kal zel a. Japan ramah hian mihring maktaduai za vel an cheng a, Germany aiin an tam zawk a, pre-conscription training hian sikul darkar chanve vel a la a ni. USSR nena indona hi an tan chuan pathian thilpek a ni a, USA nena indona ang lo takin. Division tam zawk i churn out thei bawk.
  I high-speed machine gun pahnih atanga burst kah chu a thlemthlak hle a, vanneihthlak takin hei hi cockpit atanga hydraulic drive hmanga control hmanga control theih a ni. Mahse thudik tak chu chutiang a nih chuan amah ngei pawhin hetah hian chhuah theihna hun a nei tlem hle ang. Ni lo, front line hnaih zawk emaw, zan lamah emaw tih a la tha zawk. Ni e, a thim tawh ang maiin a lang... Chutah chuan savawmte chu an khat ang a, beramte pawh an him ang. Ni lo mah se, beram a ni lo.
  Chuti a nih chuan Japan chu engtin nge ni ang? Kum 1904-1905 indona hmasa ber chu a chak lo a, Russia ringawt pawh sipai leh officer sanghnih chuang zet chu tang angin a hloh a ni. Tsarist sipaite chuan chhiar danah an chungnung zawk mahse. Japan chuan tang sang hnih aia tlem lo a hloh a; He history page hi Russia tan chuan a nuam lo hle. Thil tibuaitu ber chu ram chhunga mi tam takin Japanese-te hnehna chan an duh vang a ni. Entirnan, Moscow University-a zirlaiten Port Arthur a tlak avangin Mikado-ho hnenah lawmpuina thu an thawn a. Tin, engzat nge rukbo a nih: a list theih loh!
  Vedmakova chuan gas chu a ti hniam a, chu chu marching column dang a tlan pelh loh nan a ni. Nula chuan a tiam a:
  - Awle, rulhut ang mai an ni! Mit zim nei thilsiam!
  Beng chuan meipui ri chu a hre thei tawh a; Pilot chuan a rawn ti nghut a, chutah chuan:
  Russian indo mi chu hrehawm takin a tap lo, .
  Russian raldotu chuan Japanese ho chu a tichhe mek a ni!
  Tin, lungngaihna nasa tak kan nei a, .
  Bent shield zawng zawng chu a nghing vek!
  Nula chu a ngawi leh ta a. Chu indonaah chuan USA leh Britain chuan Japan chu sum leh pai leh ralthuam hmangin an pui a, mahse chhim lamah hmalam a awm lo. Dik tak chuan Land of the Rising Sun chuan Germany chuan chu hun chu hmang tangkaiin Russia chu a bei ngei a beisei a ni. Principle-ah chuan hei hi a tak tak a ni a, Germany tan pawh a hlawkthlak hle. Balkan rama a hlawkna nei, ṭangrual ram Austria-Hungary pawhin Russia hi a dodal thei bawk. Turkey, history-a Russia-in a tithinur tawh, Germany sum leh pai lama thuneihna hnuaia awm pawh hi indonaah hian a lut thei bawk. Triple Alliance-a tel, Ukraine ram hausa tak takte chunga thuneihna nei thei Italy pawh indonaah hian a lut thei bawk. Eng pawh ni se, Tsarist Russia tan chuan a chhe hle ang. Entente nena inzawmna siamah chak lo mah se, hmatawng pahnih indona chu chhiatnaah a tawp ang. France-in he indonaah hian a tel theihna chance a tlem hle a, chutih lai chuan Britain chu Russia nen an inhmachhawn a ni. A tlangpuiin, a dik e, hei hi Kaiser-a chhut dik lohna lian tak a ni a, hetiang chance hi a hloh a ni. Indopui pakhatna a lo chhuah hnu pawh khan strategic miscalculation ber chu Fritz-hoin Belgium leh France an beih kha a ni thei. Russia ram chu all-out invasion an nei ta a nih chuan kum 1939-a Poland nena an dinhmun kha a lo thleng leh tawh mai thei. Vanneihthlak takin German ho chu an inrintawk lutuk a, kawng hnih a indona chu an thlang ta a ni.
  Witcher hi a ram mi tam tak ang lo takin a vannei hle a: Mine Kaif chu a chhiar thei a, original-ah pawh a chhiar thei bawk. Dik tak chuan Hitler-a"n Russia laka Britain nen inzawmkhawm a ngai emaw, Britain nen an inkawp a ngai emaw a tih kha a dik a ni. Tin, a dik khawp mai, Fuhrer lo awm tur chuan Bismarck-a ruang ênga chhuah tumtute chu a sawisel a ni.
  Hitler chuan Russia nena inzawmna siam theihna tur engmah a hnawl tak zet a, a bik takin Bolshevik-hoin thuneihna an chang a, Russia ramte chu German colony-ah a chang tur a ni tih a rin khan a hnawl tak zet a ni.
  Chumi awmzia chu Russia hmelma a ni tih a chiang a, Fuhrer tan inremna eng pawh chu lehkha awlsam tak a ni. Chubakah, Stalin hi a hmui inhawng takah hetiang taka vuakna nasa tak a hloh avangin mi â a ni a, mahse, chu vuakna chu do let tur leh a sipaite chu inpeih taka beihpui thlak tura hruai turin inbuatsaih a ngai a ni. A nih loh leh a tha zawk chu nangmah ngeiin phun rawh! German sipaite pawh Soviet sipaite beihpui thlakna tur atan chuan an inpeih lo hle. An tan chuan a harsa hle ang; Hei hi indona a va ni em! Tin, chutiang chuan hmalakna chu Wehrmacht-ah a kal ta a ni. Tin, hmalam chu Chhim lam atanga Khawchhak lam panin a luang bawk. Stalin-a hian eng nge a rin tih a chiang lo? Tin, Beria hi fapa rilru na tak a ni bawk. Amah chu a bald tih a hre chiang hle. Engvangin nge Stalin-a chu a vaukhân loh? Engvangin nge hma la turin a fuih loh che? Engtin nge hetiang hi a lo awm? A nihna takah chuan People"s Commissar chu mi fing tak a ni a, tumah a ring lo! A nihna takah chuan intelligence data lian tak tak a awm tak zet a, Third Reich sipaite chu ramri thlengin an rawn tlan chho a, pi pahnihna apiangin indona an hrilhlawk vek a ni. A tlangpuiin thil tih theih loh leh rapthlak tak a lo hnaih tawh tih hriatna a awm!
  Tin, Stalin leh a pawlte chauh chuan an hnute an kick a, tumruh taka mi maktaduai tam tak hloh leh tihchhiat duh ang maiin an beng a. Tin, a tlangpuiin, hmul nei Georgian hi chutiang mi fing chu a ni lo... Seminary chu a zo thei lo va, Beria-i"n a pawm angin, a in fo bawk. Tin, indona a lo chhuah tirh khan general buzz a awm a... Tin, tunah chuan khawvel pum hian Russia lakah ralthuam an la ta! Tin, hetah hian Stalin-a policy inthlak danglam thei lote hi a mawhphurtu a ni ngei ang. A bik takin, hmalam chu supply tlakchham vangin a thawkrim hle chung pawhin, Chechen mite Kazakhstan-a thawn chhuah turin rel sang tam tak koh kir a ni. Tin, hei hi indo lai khan tih a ni a, chutih lai chuan tawlailir tinreng chu a chhiar vek a ni! Chuvang chuan, a chhan chu, Mainstein-a chuan Soviet sipaite chu a zatvea sang zawk mah se, Red sipaite hneh tumin counterattack a nei thei ta a ni. Echelon an awm loh avangin a hun takah reinforcement dah a ni lo va, Soviet sipaite supply pawh a buai a, chuvang chuan beihpui thlakna chu a tawp ta a ni. Tin, tunah hian kan sipaite hi Kyiv-ah awm ta se, Romania-ah pawh awm ta se, Britain leh USA hian USSR phatsan an hlauhawm lo mai thei bawk!
  Chu bâkah, Hitler-a chu tuin nge that hnaih ber? Chutiang chuan Third Reich chu aggression thar lamah a nawr ta em ni?! A nihna takah chuan hei hi Beria kaihhruai operation a ni... A nihna takah chuan, hun khat chu Trotsky tihtawp dan tur a ngaihtuah chhuak a. Mahse, chutih lai chuan hei hi International-a inthen darh loh a ngaih vang a ni. Tunah chuan hei hian a kalh zawngin a hruai ta a, Russia hmelma te chu an inpumkhat ta a ni. Chubakah, hmelma te hi historical an ni! Vedmakov ngei pawhin June 24-a Churchill-a"n USSR a thlawp thu a puan khan thuchah ngaihnawm tak a sawi chu mak a ti hle tih a sawi ngei ang. Beram chu inzawmna siam turin savawm hnenah a lo kal tih hi thil mak tak a ni, chu chu, a dik e, British sakeibaknei chu beram nen tehkhin theih a nih chuan. Mahse, Stalin hi chu savawm pangngai a ni! Tunah chuan engkim a pangngai leh ta, capitalist democrat leh capitalist fascist te chu an awm dun ta! Mahse communist ho hi an inpumkhat a, an rinawm a, chhia leh tha hriatna nena inrem lo an ni! Hei hi Stalin-a duh dan tak chu a ni mai thei? Eng pawh ni se, hmêlma sipaite chu an pung a, Japan chuan khawchhak lamah a hmui a lantir ta a ni. Mahse, a tlangpuiin, Rising Sun ram hruaitute hmalakna hi a dik a ni: ramri concession lian tak tak leh inpekna tak tak avanga lungawi lo sipaite rilru chu tihtawp a ngai a, indona leh ram thar tiam a ni. United States hian July 24 khan Japan lakah hrekna, a nih loh leh blockade a siam lo a nih chuan, August thla pawh khan samurai hian USSR hi a rawn bei mai thei a, thlasik nghah ngai lovin! Japan sipaite hi mi huaisen tak an ni a, Khalkhin Gol hriatrengna hian a titawp thei lo ang, chutah chuan, a chhan chu, secondary sipaite an indo a, chutah chuan Manchurian Imperial Government-a puppet sipaite pawh an tel a ni!
  Tin, hei hian Moscow tlakna a tichhe thei bawk... Stalin hian Moscow inpekna ai chuan Siberia ram zawng zawng hlan a duh zawk mai thei nachungin. Chutah chuan cover ka dah mai ang a, taiga thlasik khaw vawt tak chuan Japanese-ho chu hla lutuka hmasawn theihna hun remchang a pe dawn lo va, Urals emaw Volga emaw biala German-ho nen inzawmna siam theihna hun remchang a pe dawn lo tih ka beisei.
  Tin, chutah chuan, a dik e, harsatna a awm ngei ang... Hitler chu Moscow bulah a hlawhchham a, USSR nena inzawmna neia Japan chu chhan let turin a nawr loh avangin United States laka indona puang chhuakin chhut dik lo a siam a ni. Hitler hi logic-ah chuan a danglam bik lo tak zet a, a anti-Semitism rapthlak tak hmangin, sum leh pai lama mi ropui ber berte leh Vatican thlengin amah dodalna kawngah a hruai lut ta a ni. Dik tak chuan, hei hian Arab-ho zingah a larna a tipung a, mahse Rommel-a sipai pawlte chu ṭanpuina lian tham an pe lo.
  Armored car chu Soviet ramri hlui thlengin a tlan chho ta a ni. Hetah hian chhiatna engemaw zat a awm tawh a ni. Hetah hian ramri lungphum chu a la chhuak reng a ni.
  Tin, Japanese infantry te, chubakah light tankettes engemawzat 20-mm automatic cannon leh machine gun pahnih ve ve nei te pawh an awm bawk. Chinese infantry lakah chuan hei hi ralthuam tha tak a ni mai thei, mahse T-34 lakah chuan... Dik tak chuan Far East-ah hian hetiang tank hi a tlem hle a, sipai lian ber berte chu chhim lamah pin down an ni. Hei bakah hian armored vehicle pahnih khat dang leh open-top vehicle-a phurh chhuah mortar te pawh hmuh tur a awm bawk. Ka sawi tur chu hengte hi mortar tha lo an ni lo, an caliber te tak te pawh nise...
  Witcherova chuan a inhnial a: engtin nge ka tih ang? Japanese an tam hle a, ram kawngpuiah i hawi a ngai niin a lang. A nih loh leh mit zim tak takte tan turn a la pe dawn em ni?
  Khua a thim tawh a, chhum chuan van a khuh a, ruah a sur bawk. Risk i la thei tih chu a chiang a, a bik takin Japanese ho chu an lo pungkhawm a, infantry te chu an ding a, dense rank-ah an inkhawm a ni. Ni e, an regiment pum pui an awm a, sipai pum sen hring, nalh tak tak, thah pawh a pawi lo.
  Witcher chuan a in cross a, a ti muangchang a:
  - Pathianin samurai tam zawk min pe rawh se!
  Caliber lian tak tak, millimeter 12-a sei machine gun pahnih chuan mit zim tak nei thilsiamte chu puak darhin an rawn kap chhuak a ni. Total beating chu a tan ta a ni. Nula chuan heti hian a sa hial a ni:
  Hmelma chu a tawp thlengin kan bei ang, .
  Sipai thiltih hi chhiar sen loh a ni!
  Russian ho hi an indo thei reng a, .
  Harsatna a lo thlen hunah beidawng suh!
  12 mm hi cartridge lian leh hrual a ni a, taksa a pierce a, a chang chuan Japanese engemaw zat a pierce bawk. Vedmakova hian hydraulic drive hmangin ralthuam hi a control a, Japanese-ho chuan aviation aṭangin an loan a ni. Second hmasa lamah chuan Empire of the Rising Sun fighter te chuan eng thil nge thleng tih leh khawi atanga rawn beih nge an nih tih pawh an hrethiam lo. An tlu mai a, an pum leh an rilru aṭangin thisen luang chhuak an chhuak ta a ni. He khawvel thlamuang takah hian thihna lo thleng tur chu a beisei loh em em a ni. Ni lo mah se, thusawi hnuhnung ber chu nuihzatna ang deuh a ni.
  Witcher hian rank engemaw zat a mow down thei a, chutah chuan hmelma te chuan an chhang let a, an inthen darh tan ta a ni. Pilot chuan a kap chhunzawm zel a, chutih rual chuan tankettes atanga kah chhuah loh nan armored car chu a sawn bawk. Mahse, chuti chung pawh chuan thlawhna meipui chuan chutiang ralthuam pawh chu a luhchilh thei a ni. Mahse, hei hi projectile-a a tir lama a tlan chak danah pawh a innghat a;
  Pilot chu a vannei hle laiin Japanese-ho chuan tu nge an hnena thihna thawntu tih an hre nghal lo a, a bik takin thlasik ruah sur a sur tan avangin, chuvang chuan flash-te chu thliar hran a harsa ta hle a ni. Samurai te hian Russian detachment hnunglam atanga rawn luhchilh tawhin an rawn bei niin an ngai a nih hmel a, chuvang chuan tankettes te chuan bush te chu an kap ta a ni. Witcher, Japanese ho chu a tikehsawm a, a sa a:
  Tuipui kam hla tak tak a\angin, .
  Vanram vault a nghing na hmun!
  Sultan sipai rual chu an rawn tlan pel ta a, .
  Krista dodaltu chu a tho leh tawh ang mai a ni!
  
  Indona chu khawngaihna nei lo, sual, .
  Rus" chungah kite a lo chhuk ang maiin!
  Ka ram chu hliamin a var a, .
  I nu chhandam rawh, Pathian hnenah ka tawngtai e!
  
  Khawvel hi eng ang taka ngilnei nge a nih, a rapthlak khawp mai
  Naupang chu a tlu a, a chhe vek!
  Nau an pai a, na takin an nawr a, .
  Chuvang chuan Thunderer sual chuan thutlukna a siam ta a ni!
  
  Pathianin thinrimna hian tawp chin a hre lo, .
  Mihringte chungah chhiatna a thlen ta!
  Tin, mi nung zawng zawngin hrehawm an tuar a, .
  Lungngaihna chauh hian hnehna a chhiar!
  
  Russia chu thisenin a khat vek a, .
  Engkimtitheia i ngilnei em!
  I mission kha khawiah nge a kal?
  Krista chu pathumna, thil tul lo tak a ni tak tak em!
  
  Engvangin nge Ada leh Evi, .
  Thil dik lo an tih avangin paradis atangin hnawhchhuah a ni!
  Mihring ei hun chu a lo thleng ta, .
  Raid cool zawk nen Mamaia!
  
  Hmeichhe naupangte hian hetah hian mittui an tla a, .
  German ho chuan ka nu leh pa an that!
  Kekawr bul lo a ni a, a vawt hle bawk
  Severe, lui zawng zawng chu a vawt vek!
  
  Keini mite hi tumahin an khawngaih lo
  Midges emaw rul emaw hian min sting!
  A chang chuan ngaihtuahna a lo chhuak thin
  Hrehawm tawrhna no a va ni em!
  
  Pathian beisei hi a hlawk lo, .
  Dik tak chuan a ti na lo!
  Rethei leh rethei taka nun hi a tha zawk, .
  Mahse hetah hian kan ti a - a tawk tawh!
  
  Communism banner kan nei a, .
  Chu chu ka pa u sawina a awm lo tihna a ni!
  Fascism hi ka tuar thei lo, .
  Kan ethos hi a awlsam hle: to hell with that!
  
  Kut calloused chungah beiseina, .
  Lu chhunga awm rilru hnenah chuan!
  Duhthusam chuan thil tihhlawhtlinnaah min hruai a, .
  Thiamna, thahnemngaihna chu fist-ah a awm!
  
  Tin, chutiang chuan, step hrang hranga tehin, .
  Zalenna leh hlimna kawng i zawh!
  Pathian sen kan lo ni ang a, .
  Tuman min ben thei lo!
  Vedmakova chuan hla a sa a, machine gun a kap a, mitmeng zau tak, tlanbo thei tawhte chu a kap a, a muhil ta a ni. Mahse, chutah chuan a vanneihna pawh a danglam ta a; Witcher chuan a taksa chu a nghing tih a hria. Mahse, Japanese grenade-te chu a in\hen darh a, ralthuam chhungah a lut lo va, machine-gun puak, millimeter 14 thlenga sei pawh tuar thei tura siam niin a lang.
  Witcher chuan a nui suk a:
  - Tin, chutah chuan indona rilru na takah chuan, silai mu kal lo - mi â! A thinrim hle a, rang takin a fing zawk a, target a kap fo bawk!
  Armored personnel carrier-ah chuan machine gun te hi belt feed hmanga tihchak a ni. Hei hian bullet supply tam tak a pe a, chu bakah water cooling supply a ni a, hei hian kah hun chhung a ti rei thei bawk. Chuvangin, indona nei lo chuan a chunga grenade thlaktu Japan mite chu a titawp ta a ni. Mahse fighter dangte chuan an lo hre ve niin a lang. Grenade te chu a rawn thlawk leh ta a. Crash ri a awm ta. Grenade pakhat chu a rit hle niin a lang a, kilogram khat vel zeta rit a ni a, anti-tank a ni bawk. Japanese ho pawh chutiang bawk blank chu an supply tawh bawk. Chevron leh T-34 lakah chuan a chak lo hle a, mahse armored car-ah chuan i lut thei! A chhe lam atang chuan Witcher chu leivut a rawn tla thla ta a. Nula chuan a tiam a:
  - Ni e, Japan hi a te a, mahse buaina lian tak a thlen thin!
  Armored car chu a tlan chak tan a, a chhungah chuan fragmentation grenade pahnih khat a rawn thlawk lut a, chutah chuan an puak ta a ni.
  Chu fragments chuan Witcher chu a man a, a uniform chu a tikehsawm ta a ni. A chung berah chuan gas tank chhe tawh chu a kang ta a ni. Nula chuan chibai a buk leh a:
  - Machine ni lo - general a ni! Ka throw shit ang che!
  Dozen hnih khat vel ka mowing down hnu chuan cab atang chuan ka zuang chhuak a ngai ta a ni. Hmeichhe naupang chuan Japan sipaite hriat lohvin hetiang hian a ti a, a rawn tlan phei ta a. Amah chu a ngaihtuah lo va, Land of the Rising Sun sipai uniform a ha a; Tin, thim leh ruah sur karah pawh i hmel i hre thei tak tak lo. Tunah chuan highway atanga chhuk a, bush chhungah i bo a ngai ta.
  Hmeichhia chu a tlan chak hle a, chutih rual chuan ruang vawi hnih khat zet a tawk bawk. Lungawi takin a ti muangchang a:
  - Samurai ka pek kha a pawi lo! Tunah chuan i tih tur chu nangmah ngeiin i chhanchhuak mai tur a ni!
  Indo mi chu thinghnah chhungah chuan a pil a, a tho chhuak a, a kal tan ta a. Bum rawh, an man lo maithei. Dik tak chuan, insualna mawi tak a siam a, a thiltih ropui tak hi rin loh a nih a rinawm ber a, chutiang a nih loh chuan, tuin nge hria ang, hero star dang an pe leh mai thei!
  A tlangpuiin indona hi thil mak tak a ni a, mi i that a, thil pangngai mai ni lovin, huaisenna a ni. Bible-in a sawi angin, a chhan chu, "I that tur a ni lo!" Chuti chung pawh chuan, Pathianin tihhlum mai ni lovin, Amalek mite, an nupuite, an fate, leh ran vulhte thlengin tihboral vek turin thu a pe a ni! Indo lai pawhin civil mite tihboral chu nungchang bawlhhlawh leh tenawm takah ngaih ni mah se.
  Mahse, khawthlang ram ṭangrual ramte chuan sipai target chauh ni lovin civil mite an bomb nasa lutuk lo. Hei hi a then chu hmun sang taka bomber-te dikna hniam vang a ni a, hei vang hian sipai lam chauh kah a harsa a, mahse a pawimawh ber chu phuba lak a ni. Japan pawhin US aṭangin boost a dawng bawk. Mahse, chhanna tur engmah a awm lo! Yankees thleng tur chuan hetiang range nei thlawhna an nei lo mai mai!
  A lan dan chuan American-ho chuan Peru Harbor phuba lak chu a tawk niin an ngai a, a nih loh leh, sum leh pai lama mi ropui ber berte chuan thil tih dan tur (pragmatic) taka thil tih an tum a, chutih rual chuan Mao"s Red Army chu an titawp ta a ni. Japan chu USSR indona atana springboard atan Manchuria nen an awm ta a, Mongolia lakah free hand pek an ni a, a bak chu Chiang Kai Shek hnathawh a ni! Tichuan China ram pum pui chu a hrual chhuak thei tawh ang. Tin, USSR nena indonaah hian Land of the Rising Sun chu thisen chhuak rawh se. Heta ngaihnawm ber chu Japanese-ho hian Russia an hneh tawh avangin Germany leh USA puihna hmangin America lakah phuba lak leh an beisei a, Japan chau tak atanga Siberia leh ram dangte laksak an tum a ni.
  Silai tinte chuan fing takin an che niin an ngai a, a bik takin America leh Britain-in silai pakhat mah kah lohvin ram zau tak tak an thunun theih avangin. Chutiang a nih loh chuan an hneh theih nan hun rei tak leh hahthlak tak an hmang a ngai dawn a, chu chu kum engemaw zat tal a la ngai dawn a ni;
  Vedmakova chu a kal a, hmalam line a pelh theih beiseiin a kal ta a. Gap-a luhchilh a, mahni mite zawm chu a theih khawp mai. A nih loh leh samurai tang pakhat pawh la mai thei. Awle, Soviet sipai hmun hmasawn ber berte bulah a awm a ni. Chutiang a nih loh chuan drag a harsa dawn a ni.
  . BUNG No. 5-na.
  Chuvangin World Oligarchy tan chuan: USSR hnuaia Germany leh Europe hi thuneihna hloh tawh anga ngaih a ni a, communist empire chak zawk leh Bolshevism zau zel tur tan pawh hlauhawm takah ngaih a ni. Tin, Germany hnuaia Russia tan chuan hei hi a thuneihna zau zawk leh Lands hausa atanga tui zawng zawng a chhuah theihna tur a ni. Mahse hei hi French oligarch-te"n Germany an hneh loh avanga an hloh tak tak chu a ni: Hitler-a nen hian tlem tal an insem a ngai a, mahse hausakna tam zawk chu an vawng reng a, hnathawkte hmansual pawh a awlsam phah hle - German-ho chuan trade union-te chu an tikehsawm ta a ni. Baltics-ah hian oligarch-ho hian eng nge an hloh? I capital zawng zawng chhiar la, tlanchhuahna hun nei lote pawh chhiar la, chutah chuan zalenna emaw nunna emaw! Entîrna chu a mak khawp mai! Chuvangin he thilah hian mak tih tur a awm lo! Tin, Hitler-a hi chutiang khawpa Juda dodaltu rilru pu tak ni lo se chuan tumahin USSR hi an pui lo ang!
  France ram a chhe awlsam chhan pakhat chu mipui zawng zawng leh sum leh pai lama mi ropui zingah pawh Juda percentage a tlahniam nasa hle tih hi sawi tur a ni. Poland, Britain, USA-ah te: a kalh zawng tak a ni. A bik takin USA-ah chuan, a chhan chu, Yankees-ho hian America chungah bomb pakhat mah tla lo mah se, British aiin Germany mipuite chungah an tihduhdah zawk chhan a sawifiah a ni!
  Vishu chu Wehrmacht hnuaiah puppet a lo ni ta a, German ho chuan Paris khawpuiah harmonica tumin an tlan kual a. Hitler chuan England ram beih tumin a inbuatsaih tan a, economy chu indona hmuna sawn a, Europe ram hneh tawh ram hausakna hmang tangkai tum lovin. Hei hian a man a to hle a, chutiang bawkin English-ho nena inbiakna neih duh lohna leh Judate dodalna a bânsan duh lohna pawh a ni. Hemi hnuhnung zawk hian Fuhrer-a chu USSR laka indona atana a sipai zawng zawng chhuah tir a, May thlaa beih leh theihna tur a phalsak mai thei. Dik tak chuan Britain nena remna a awm chuan Stalin-a chu mobilization puang turin a nawr thei a ni. Hmelma chu kawngka bulah an awm tawh tih hriattirna a ni ang.
  A nih loh leh ni lo, chutiang a nih chuan Japan laka US dinhmun a nghawng thei a ni. Ni Chhuah Ram chu an tithinur lo vang a, lalram chak tak chuan hmatawng pahnihna a hawng thei bawk! Tunah chuan chutiang chu a ni. Chu aia chhe zawk dinhmunah chauh, USSR sipaite an tihchhiat dawn lai chuan ralthuam siamchhuahna pawh a la din lo va, indo dan pawh an la zir lo!
  Hei hi kum sawmli leh pakhat a ni lo - Soviet sipaite chuan indona lama tawnhriat an nei a, indo leh hnehna an zir! Chuvangin tunah chuan tank rit tak tak leh thlawhna pakhata firing point pasarih nei te chu an hlau tawh lo!
  Japanese mi pakhat chauh chu thing bulah a ding a. Chuvangin dummy yellow te tak te pangngai tak a ni.
  Witcher chu a hnungah chuan a zuang tho a. She jerked her head up and then twisted it... Hmelma "pot" chu na taka i jerk up chuan neck muscles te hian effective resistance an pe thei tawh lo va, "pot" chu awlsam takin a curl up ta a ni!
  Awle, samurai pakhat tlem zawk chu engtin nge ni ang! Vedmakova hi a hlim hmel hle a, a lawm hle bawk a, a ha pawh a phar chhuak thin:
  - Japan hian min hneh ngai lovang! A chhan chu keimah ang fighter a awm vang!
  Dik tak chuan Rus-a chanchin zawng zawngah hian Mongol-Tatar-ho chauhvin hnehna an chang thei a ni! Engvangin nge hetiang hi a lo awm tih leh Slavic hnam ropui tak chu tanpui theih loha a lo chhuah chhan hi, a nihna takah chuan, thlah khat aia tam tan chuan thuruk a ni!
  A chhan pawimawh ber chu feudal fragmentation a ni a, mi zawng zawngin anmahni tan allotment an lak lai khan: vawk an tan a, chutah chuan an thu a, an rochan an veng a: hna an thawk tawh lo!
  Witcherova chuan Japanese boot tight leh nuam lo tak chuan a ke a rawn hrual niin a hria a. Pilot chuan he thubuaiah hian hrehawm tawrhna tuar chu awmzia a nei lo tih a rel ta a ni. A pheikhawk hnar hring hring, a tight tak chu a phelh mai a, a kut zungtang chu a pressure a. Ka pianna ram lumna chu ka kekawr bul chauhvin ka hre a, ka hlim zawk hle bawk! A tlan chakna chu a ti sang a, tlem pawh a zuang thla ta!
  Russian ho an inthen darh chu Slav-ho tana lungngaihna lian ber a lo ni ta a ni. Chhim lamah chuan Lithuania leh Poland-in an thunun a, khawchhak lamah chuan Tatar mi tenawm tak takte chuan an thunun bawk. Mahse, chu nghawngkawl chu chatuan atan a awm lo: a hmaa khawpui tenau tak Moscow chu a lo thang lian tan a, lalram tenau chi khatah pawh a lo chang ta hial a ni. Ivan Kalita chu Russia ram khawlkhawmtu a lo ni ta a ni. A hmasa ber a ni a, vannei ber a ni lo, mahse a pawimawh ber chu a hmasa ber a ni! Tin, Bolshevik hlaa a ri angin: pahnihna ai chuan thi hi a tha zawk!
  Stalin hi Russian a ni lo, hei hi a harsatna ber a ni! Chuvangin titular nation rin lohna, leh dik lo taka tihduhdahna nasa tak a awm ta a ni! Vawk ki pe la, chock chu lalram pe rawh!
  Chuchmek chu lalṭhutthlengah leh Rus-a chu fold-ah!
  Entirnan, Tukhachevsky leh Egorov-a te pahnih hi marshal thiam tak tak an ni a, sipai hotu dangte tihduhdah tawhte chungchangah hian eng nge sawi belh theih ang! Mustachioed monkey nen chuan tehkhin theih a ni lo! Chuvang chuan buaina kan tawk ta a ni!
  Mahse, engtin nge Stalin-a chu absolute ruler a nih theih tak tak? Georgian ziak leh chhiar thiam lo chu Pathian siam a ni ta!
  Russia mipuite hi Russian Tsar-in a awp tur a ni! A chhan chu Romanov-a te hian Russian thisen an nei lo tluk a, chuvang pawh a ni mai thei!
  Japan pawhin sawrkar kalphung danglam tak a nei a, chutah chuan shogun chu a bul berah chuan lalber aiin a sang zawk a, chuvangin hlawkna engemaw zat a awm a, chu chu mi â ro luahtu avanga lalram tihchhiat theihna a tlem avangin. Kum zabi tam tak chhung chu Japan sipaite chuan hnehna indona an nei lo va, mahse active takin an indo a ni. Hei hian he hnam rilruah nghawng engemaw chen a nei a ni. Mahse kum zabi sawmhnihnaah chuan Ni Chhuak Ram chuan Alexander Ropui aiin ram a la tam zawk! Tunah chuan Russia turn a ni ta. Hengte chauh hi tsarist hunlai, communist party ropui tak rorelna, khawvela economic leh political system hmasawn leh famkim ber a ni lo!
  Mahse, Witcher-i erawh chuan a lu a thing nghal ringawt. Political system-ah leh sorkarna kawngah engkim a dik vek lo! Entirnan, mipuiin duhthlanna danglamna (alternative expression of will) avanga ram hruaitu tur an thlang lo va, eng nge thleng tih... Headquarters siam leh a hnena emergency power pekna tur ruahmanna siam a ni lo tih sawi tur a ni dan hmangin emaw, danpui hmangin emaw pawh ni se. Tin, amah ngei pawhin seminarian zirna chanve nei tawhte theihna chungchangah rinhlelhna nasa tak a nei bawk! Beria ang bawkin: mi fing tak, mahse zirna lama thiam lo tak, thlirna leh erudition zau tak nei!
  Mahse tunah chuan hmalam line chu a hnaih lehzual tawh a, flashes hmuh tur a awm tawh a, thawm pawh a na zual ta hle mai. Awle, tawng zawn a hun tawh a,... Vedmakova chuan Japanese rawlh chhuak detachment pakhat a hmu a. Tunah chuan uluk takin an tail-ah i thut a ngai ta. Yu-188 a beih dan style ang chiah chiah, bomber chak tak, MiG chak tak pawh tluk a awlsam lo. By the way, lags in general hi a bik takin maneuverable an ni lo va, he lamah hian Fokken-Wulfs aiin an tha lo! Awle, samurai te chu trench chu an hnaih tawh hle a, oil puddle lam pana rawn tlan chhuak, battering rams ang mai an ni. Japanese an tam hle a, hetah hian fimkhur taka che a ngai... Hetah hian Land of the Rising Sun sipai captain chu a awm a, a hmel chu marmot ang mai a ni. Eng emaw a au chhuak a, chak takin a kut leh dagger a han vawrh a.
  Vedmakova chuan dawhthei takin samurai chu bei turin a tho chhuak a, a lu hnunglam chu a hnute hmangin a rawn vawm ta a. Mahse, "Japanese" te chu an thih nghal loh nan vuakna chu a chhut chhuak a ni. Tin, chutah chuan submachine gun atanga puak chhuak Japanese bei tura tlan chu a kap ta a ni! Proorav chuan:
  - Indonaa fimkhur hi lawnga sail ang mai a ni a, mahse a inflate chauh a ni, amah ni lovin!
  Stalingrad-ah tlangval Oleg leh hmeichhe naupang Margarita te an insual. He khawpuiah hian titan ang maiin an ding ang.
  Oleg Rybachenko hi kum sawm leh pahnih vel mi niin a lang. Tin, naupang chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh chhuak bawk.
  Fascist-ho chu a paih kual a, heti hian a sawi:
  - Nu ram ropui chu ropuina chang rawh se!
  Margarita pawhin turn mumal tak a pe bawk. Fascist-te chu a mow down a, hla a sa a:
  - Stalin leh communism ni tan ropuina!
  Oleg Rybachenko chuan a kap a, a sawi belh bawk:
  - Pasalthate ropuina!
  Hmeichhia chuan Nazi ho chu a kap a, a mow down ta a ni. A kekawr bul lo hmangin grenade a vawrh a, a squeak a:
  - Tin, kum zabi tam tak chhunga Nu ram ropui tak ropuina chu!
  Chutiang chuan tlangval leh hmeichhia chu nasa takin an inthlau tak zet a ni. Nazi ho chu an kap a, grenade an vawm bawk.
  Tlangval kekawr bul chuan killer present a vawrh chhuak a. Tlangval chuan thinrimna nasa tak nen:
  - Mi zawng zawng kan hrem vek!
  Margarita chuan hmêlma chu a kap a, a mowing down a, a squeaks a:
  - Tin, Diabola tan pawh haymaking a awm dawn bawk!
  Tin, nula chuan a kekawr bul chauhvin thihna thilpek chu a paih ta a ni. Chutiang indo mi, sipai pum pui a tikehsawm tak tak thei.
  Stalingrad-ah mipa naupang leh hmeichhia an insual a. Hero dik tak an ni. Tin, thlarau huaisen tak tak knights te pawh.
  Hitler-a chuan engtin nge a ngaih, kum 1941-a chhiatna a thlen hnuah Russian-ho chuan engmah an zir lo tih?
  Tuin nge ngaihsak! Red Army hian "E" series atanga monster te hmachhawn turin an inpeih tawh a, an sawi ang: E-75 ton chu sawmkua tan, leh E-100 ton chu za leh sawmli tan. Taiga atanga British tuipui thlengin Red Army hi an chak ber a ni.
  Mipa naupang leh hmeichhia an insual a, chuvang chuan Nazi-ho chu sledgehammer atanga glass ang maiin an inthiarfihlim ta a ni.
  Naupangte hi thi thei lo an ni a, engmah an hlau lo. An tan chuan heng fascist te hi eng nge ni? Rabbit tam zawk man tur!
  Oleg Rybachenko chuan au thawm nen a zai a:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, nang Hitler hi kel i ni a, .
  Engvangin nge Russia ramah hian ass angin i lo kal...
  Kan hnen atangin a bik takin Nickel - 1000 ah i dawng ang.
  Tlangval chak tak kut i tawk ang!
  Tin, chutah chuan naupang thau tak pakhat chuan a kekawr bul lo hmangin grenade a vawm ta a. Tin, German tank pahnih E-50 leh E-75 te chu an insu a, an puak ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan lawm takin a sawi a:
  - Fighter super young tak ka ni!
  Tin, naupang chuan turn a pe leh bawk.
  Tin, chutah chuan hmeichhia pawh chuan a kap ve bawk. A hit dik a, a apply nghet bawk. Tin, chutih rual chuan heti hian hla a sa bawk:
  - Fascist zawng zawng ka tikehsawm vek ang a, Adolf-a thau pawh ka trim ang!
  Tin, hetah pawh hian hmeichhia chu tihchhiatna phurna famkim ah a awm leh ta. Engkim hian a in kap a, a kap vek bawk.
  Tin, kekawr bul atang chuan grenade a rawn thlawk leh ta a. Fascist-te chu a rawn deng ta a ni. Ball a kah chuan pin ang maiin a darh.
  Margarita chuan heti hian hla a sa a:
  - Strong blow hi a danglam bik hle a, a tum tha tak a ni a,
  Povetkin cool ber chu ring chhungah a thlawk lut!
  Oleg Rybachenko, silai hmetpuaktu chuan awlsam takin a nemnghet a ni:
  - Povetkin hi specimen tling tak a ni a, a khingpui chak tak tak lakah pawh a tlanchhia lo!
  Chumi hnuah chuan naupang chuan a kekawr bul chauh hmangin grenade a vawrh leh a, fascist-te chu bottle leh cobblestone ang maiin a tikehsawm leh ta a ni.
  Tin, eng ang pawhin fing takin ti mah la, Nazi ho hi an insu ta a ni. Eng nge an duh? USSR-ah hian inrawlh a ngai lo.
  Thil pakhat chauh hian Oleg Rybachenko hi a tibuai hle. United States chuan German ho chu a chhuahsan tawh a, Russia chuan an tan rap a la dawn a ni.
  Tlangval chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh leh a, heti hian a zai a:
  - Mi â ni suh, America.
  Tunah hian Alaska min pe rawh...
  Hei hi kan ram bank pahnih - .
  Bear hi sakawlh râpthlâk tak a nih hi engmah lo mai a ni lo!
  Tin, Oleg Rybachenko chuan burst a pe leh bawk... Fascist te chu a mow down ta a ni. Tin, chutah pawh chuan naupang ke ruh hring hring chuan grenade chu a hrufai a, hmêlma lam chu a vawm leh ta a ni. Kawng hrang hrangah an theh darh a.
  Tlangval chuan a rawn ti a:
  - Russia tan ropuina awm rawh se!
  Margarita chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh leh a, a rawn ti chhuak leh a:
  - Tsar Nicholas II tan chuan!
  Tlangval chuan hmeichhe naupang chu a siam tha a:
  - Hetah hian Stalin a lal a, Nicholas II ni lovin!
  Margarita chuan awlsam takin a remti a:
  - Ni e Stalin! Tuin nge mi ei thin nen remna siamtu!
  Tin, nula chuan a kekawr bul chauhvin killer gift a vawrh leh ta a.
  Oleg Rybachenko chuan a dik takin a sawi:
  - USSR hian chawlh a mamawh! Third Reich chuan hmang tangkai zawk mahse!
  Tin, naupangte chuan an kap leh ta a...
  German ho chuan Stalingrad-ah leh Stalingrad-ah ngei pawh hremhmun rapthlak tak an dawng a.
  Mahse, a nihna takah chuan an rawn ken chu an chhuahsan chu a ni.
  A dik zawk chuan an thi a ni. Insual hi a thisen chhuak leh thianghlim tak a ni.
  Oleg Rybachenko hian indo lai hian mi hi a chang chuan naive lutuk an ni tih a ngaihtuah tak zet a ni. Stalin atang hian genius an siam emaw, Lukashenko atang pawhin an siam emaw. Mahse kum zabi sawmhnih leh pakhatna Belarus tan chuan loneitu pawl atanga mize (cult of personality) siam chu thil mak tak a ni. Wise up a hun tawh.
  Tin, hruaitu thar, naupang, hmasawnna lam hawi thlang rawh. Tin, sandbox chhunga naute finna level lantir lo.
  Lukashenko hi he anecdote hmang hian a langsar ber a ni:
  Belarus ramah hian engkim a man to deuh deuh chuan eng nge man tlawm ber?
  President Lukashenko hnen atanga thutiam!
  Tin, engvangin nge?
  Engmah an sen loh vang a ni!
  Hetiang dictator hi la vote rengtu Belarus mite tan chuan a zahthlak hle. Mahse, fing taka siam a, Europe mipui an nihzia lantir a hun tawh hle. Entirnan, Russia ramah chuan Putin hian a tlem berah chuan Crimea chu silai hmetpuak lovin a ram chhungah zahna a hlawh chhuak thei a ni.
  Mahse hei hi a vanneihna ropui tak vang a ni. Putin hian vanneihna a nei nual a. Entirnan, Israel Prime Minister tlawh lai khan Kyiv-ah a nupui nen thil duhawm lo tak a thleng a, kan vannei hle. Ni e, hetah pawh hian phenomenal luck lan chhuahna a ni. Mahse, a kir lehna tak tak chu a tlem em em mai! Tsar Nicholas-a hian chutiang vanneihna ropui tak chu nei ta se engtin nge ni ang? A dik zawk chuan a hmu ta a;
  Tin, eng nge a dawt leh ang... Tsar Nicholas chuan May 28, 1935 khan space-a a thlawh chhuah hun tur chu a piancham ni chiah khan a ruahman a. Mihring chanchina Russian hmeichhe cosmonaut thlawhna thlawhna hmasa ber.
  Tin, he khawvelah hian USSR chu dam khawchhuahna kawngah a inhmang lai hian.
  Stalingrad-a indona thlengte hi kum 1942 chanchin tak takah khan a inang tlang hle. Tun ṭum chauh hian hmelma chu a chak zawk hle. Colonial sipaite vang leh technological lamah pawh quantity-ah pawh.
  A bik takin Soviet Russia van boruakah chuan a harsa hle. Nazi ho hian thlawhna chak tak tak, jet thlawhna an nei nual a. Tin, engtin emaw tak chuan dodal chu a awlsam lo khawp mai.
  Hetah hian German pilot Albina leh Alvina te chu anmahni tan bill an khawn lai te an ni. Hemi kawngah hian specialist ropui tak tak an ni.
  Entîr nân, engtin nge chutiang German hmeichhe naupang bikini ha chu kekawr bul lo ha chungin kan tihtawp theih ang?
  Oleg Rybachenko hian heng hmeichhe naupangte hi a hre chiang hle.
  A ke ruh hring hring hmangin grenade dang a thlak leh bawk. Fascist-te chu kawng tinrengah a paih a, heti hian a sawi:
  - Russia thinlung lian tak!
  Tin, terminator tlangval chuan nasa takin a kap bawk. Bullet tin hian target a kap vek a. Tin, Arab, mipa hring leh India mite pawhin an bei ta a ni. Mipui tam tak an pungkhawm a.
  Boy genius chuan a kekawr bul lo hmangin grenade a vawrh leh a, German tank lian pahnih a insu a, a thlawk:
  Samurai khandaih chu i hnenah a awm a, .
  Thinlung leh rilru a thianghlim...
  Huaisen takin attack a kaihruai - .
  Mawina kawng chu!
  Margarita chuan hmelma chu a kap a, Nazi-ho chu bazooka hmangin a kap a, a bengchheng a:
  - Mawi danglam tak!
  Tin, indo mi chuan a ke ruh hring hmangin thihna thilpek tichhe thei tak chu a paih ta a ni. A khingpuite chu an tikehsawm. Tichuan a ke ruh hring tak takte chuan chhiatna rapthlak tak chu a rawn vawrh leh ta a. Tin, fascist tank pahnih an insu bawk. Sparks leh meikhu pawh a tla a, a tla bawk!
  Oleg chuan a ti chhuak a:
  - I ti tha e, chatuan nula!
  Margarita chuan a kekawr bul chauh hmangin killer lemon thar a vawrh a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Milky Way-ah chuan chatuan fa kan ni!
  Terminator tlangval chuan a lu a bu nghat a, amah ngei pawhin indona chu a chhunzawm ta a. Engkim hi ruahmanna angin a kal vek. A dik zawk chuan tunah chuan a tha khawp mai. Tin, Nazi ho hian an awmna hmunah an rawn luhchilh dawn lo bawk.
  Chuvangin Nazi-ho hian engtiang pawhin bei mah se, a takah chuan anmahni thisen chauh an cho chhuak ang.
  Tin, an tank te chu scrap metal ah a chang dawn bawk! Tin, Russia flag pawh planet chungah a eng ang!
  Oleg Rybachenko hian chakna nasa tak nen a che thin. A kekawr bul chauhvin grenade a vawm a, hla a sa thin:
  - Hlimna kan nei reng ang, .
  Mumang êng tak a awm dawn a ni...
  Tin, mawina a lo thleng ang - .
  Fuss chu a bo tawh ang!
  Boy genius hian activity nen a che a, chu chu German mi thinrimna nena an rawn luh dan azirin a pung a ni.
  Margarita hian number 2 angin a che a. Mahse hmeichhe naupang kekawr bul chuan grenade a thlak nasa zual sauh sauh a ni.
  Tin, fascist-te chu a vuakna hnuaiah an tlu ta bawk.
  Oleg Rybachenko pawhin a kap ve bawk... Mahse a ngaihtuahna chu a intlansiak a, tunlai hunah a kir leh ta. A tak takah chuan eng nge awm tih hnenah.
  Dik tak chuan Europe ramah hian Belarus mite hian thluak lian ber an nei niin a lang a, mahse anmahni chu collar-a dah an phal a, mimal dictatorship chu an tuar thei a ni.
  Tin, a tlem berah chuan president hi superman chi khat a ni ngei ang! Tin, chuvangin loneitu pawl (collective farmer) a ni a, dan anga pa nei lo pawh a ni. Tin, kum tam tak chhung chu anmahni nawr kual tir che phalsak bawk.
  Tin, what"s more, a vote tu rilru na tak tak an awm bawk.
  Ni e, Oleg Rybachenko hian ditties pawh a siam chhuak a.
  Eng chen nge a nih tih thiante min hrilh teh
  Father Kolya tan vote thlak a ni...
  I tan Oleg thlan a hun tawh -
  Sum tam zawk hmuh theih nan!
  Ni e, a dik e, inthlak danglamna a ngai a, a rang thei ang bera siam a ngai bawk. Dik tak chuan, stagnation hi a rah chhuah tha lo tak tak nen a khat a ni.
  Chu bâkah, Lukashenko ngei pawhin a duhzâwng a hre lo. A chang chuan a dik a, a chang chuan a awm lo. Capitalism-ah a kal emaw, socialism-ah emaw a kal emaw. Tin, team pangngai a nei lo bawk. Tin, party leh ideology pawh a awm lo. Chutiang chu mi mediocre tak leh thusawi thiam tak cult chu a ni. A tlem berah chuan Stalin leh Lenin-a te hian an duhzawng chu an hre chiang khawp mai! Tin, he dictator hi? A ding leh vei pawh a hre lo!
  Ni lo, ideology leh party nghet tak tel lo chuan khawtlang nunah dinhmun nghet a awm dawn lo.
  Tin, hmalam pan zel pawh!
  Stalin pawh vanduaithlak takin hlauhawm leh tihchhiatna chhinchhiahna a lo ni ta a, communism chu bogeyman-ah a chantir ta a ni.
  Sorkar tha ber a awm lo. Tin, Brezhnev-a hnuaiah chuan rilru natna (insanity) a awm bawk - engtin nge chutiang mi chu USSR hotu atan ruat theih a nih ang. Tin, a tleirawl lai khan Brezhnev hi mi fing angin a lang lo va, mahse a tar lamah chuan rilru natnaah a tlu lut ta a ni. Tin, a tlangpuiin, ram hruaituin lehkha pakhat tel lovin thumal pahnih a thlunzawm thei lo hi a zahthlak hle. Mahse hei hi i ti thei tur a ni!
  Oleg Rybachenko chuan a kekawr bul chauh hmangin lethal double grenade a vawrh a, heti hian a hla a ni:
  - Mahse, a hma ang bawkin nung rawh,
  Mahse Brezhnev-a sawi dan chuan nung rawh!
  Ka bengchheng, ka bengchheng, ka thei lo!
  Tin, vur tla chu thlah suh!
  Margarita chuan a ke ruh hring hring hmangin puak thei package chu a paih ta a. Nazi-ho chu thinghnah atanga apple hrual ang maiin a theh darh ta a ni.
  Nula chuan heti hian hla a sa a:
  - Apple thing par chhuak, .
  Solovyov hian a hla phuah te...
  I hnenah ka lo kal ang - .
  Rehashes a awm dawn a ni!
  Hmeichhia chu a nui suk a, a nui suk bawk. A ha chu lunghlu ang mai a ni a, a eng nasa hle.
  Ni e, he nupa hian an insual tha hle.
  Oleg Rybachenko chuan a la a, heti hian a sa a:
  - Kan kut zungtang te chu steel,
  Claws, ha leh fangs...
  Insual tak tak an duh em em a ni!
  Tin, hetah pawh hian terminator tlangval chuan a kap dik hle bawk. Tin, Nazi-ho hnen atangin thisen chhuak ruah a sur bawk.
  Ni lo, khawngaihna a awm lo vang. Hmelma te chu an chok ang.
  Hetih lai hian Natasha leh a team te chu Sukhumi-ah an inbei mek a.
  Nazi ho chuan tuipui kam chu an rawn bei ta a. Insual hi a inthlau hle tih chu a chiang
  Mahse hmeichhe naupang. An saruak deuh lai chuan a ropui khawp mai!
  Natasha chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, fascist sawmhnih chuang zet a tikehsawm a, hla a sa a:
  - Khawvel hmalam hun chu kan ta a ni a, .
  Keini hmeichhia te hi Jedi ang mai kan ni!
  Zoya pawhin a kekawr bul lo hmangin grenade a kap chhuak bawk. Nazi-ho chu a tidarh a, rintlak takin a bengchheng a:
  - Mi zawng zawng thlan chhunga phum theitu chu kei hi ka ni!
  Aurora chuan a rawn kap leh ta. Tin, hmeichhe naupang, a vuak hian fly hit a ni lo tak zet bawk.
  Diabola sam sen chuan a la a, a buzz a:
  - Sakeibaknei rawng ka ni a, hmeltha ber ka ni bawk!
  Tin, kekawr bul chauhvin a la leh ang a, thihna thilpek chu a paih chhuak leh ang! Hei hi i mamawh nula chu a ni tak zet a ni.
  Tin, chutah chuan Svetlana chu a â ta! Tin, mi zawng zawng chu a tidarh ang a, a tikehsawm ang a, hremhmun hmun hrang hrang atanga ramhuai lo lut ang maiin.
  Ni e, hetianga hmeichhe naupangte hian ha hring hring an nei a, harsatna awm lovin eng hmul pawh an tikehsawm thei tih chu a chiang.
  Tin, a tul chuan lu chanve!
  Natasha chuan hmelma chu a kap a, a au chhuak ta a:
  - Indo mi khauh tak ka ni a, bawngpa pawhin min rap lo! A lu ka tikeh ang!
  Zoya chuan rintlak takin a nemnghet a:
  - Ki pawh ka"n tichhia ang!
  Tin, hmeichhe naupang kekawr bul chuan grenade a vawm bawk. Tin, Nazi tank pahnih an insu bawk ang.
  Tin, chutah chuan Aurora chuan a rawn deng ang che. Tin, a kekawr bul chauh hmangin tualthahna thil a tichhuak bawk ang.
  Tin, a au chhuak ang:
  - Stalin-a ropuina awm rawh se, a fing lehzual rawh se!
  Aurora hi a sual tak zet a ni. Front hnih-a insual hi eng ang nge ni? A nihna takah chuan hei hi a takah chuan mahni intihhlum tihna a ni.
  Tin, engvangin nge Stalin hian Russia hi hetiang dinhmunah hian a rawn hruai?
  Hmeichhia hian a ke ruh hring leh a squeal hmangin thihna thilpek thattu chu a launch leh ang:
  - Hruaitu thar ropuina!
  Awle, a dik alawm! Stalin pawh hian hmai a nei hniam hle. Tin, hei hi finna hniam tak chhinchhiahna a ni bawk.
  Svetlana chuan a in kap ta a. Tin, a kekawr bul chauhvin grenade a vawm bawk. A khingpuite a tidarh darh. A tichhia a, a au chhuak a:
  - Russia pathiante ropuina!
  Tin, hetah pawh hian bare heel hian thil tichhe thei tak a rawn thlak leh ang.
  Heta hmeichhe naupangte hi chutiang khawpa caliber an nih avangin Kraut-ho chuan an la dawn lo.
  Hmeichhe pali hi chakna ropui tak an ni. Tin, a pawimawh ber chu panty chauh an ha a ni.
  Tin, hei hian indo theihna ropui tak a pe bawk.
  Natasha chuan a kap ta a. African indo mi, Indian leh Arab-ho pawh hi avalanche ang maiin an che mek a ni.
  German ho chuan cannon fodder atan an hmang thin. Khawngaihna leh inchhirna nei lova indonaah hman. Tin, a dik e, number-in an la thin.
  Sukhumi chu ramin a lo tikehsawm tawh a ni. Tin, hei hi a chhe hle bawk. Rei lo teah ralthuam kan tlachham dawn a, kan hnukkir a ngai dawn a ni.
  Mahse tun thleng hian hmeichhe naupangte hian an la inpe duh lo. Hnehna an mumang a ni. Forces te chu inang lo mahse. Tin, Moscow chu a hual vel bawk.
  Hei hian Natasha chu a ti buai hle. A kekawr bul lo hmangin grenade a vawm a. Hmelma te mittui a tla a, hla a sa thin:
  - Capital a awm chuan!
  Zoya pawhin a kekawr bul chauh hmangin puak thei package a paih a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Russian lui chu a kang lovang!
  Tin, hmêlma chu silai zawng zawng, in lama siam recoilless ralthuam hmangin nasa takin a kap ta a ni.
  Tin, tank pahnih khat a tichhia bawk...
  Mahse attack aircraft te chuan chunglam atang chuan an rawn press tan ta a ni.
  Chuti a nih chuan an reactive a nih chuan engtin nge ni ang?
  Aurora chuan a rocket launcher chu a kap ta a. German car pakhat a rawn nam a. A tlu tir ta a ni.
  Chumi hnuah chuan sakawlh sam sen chuan a rawn au ta a:
  - Ramri nei lo Communism!
  Tichuan Svetlana chuan a kap tan ta a. Tin, fighter dumte chu a mow down bawk. Tin, chutah chuan lemon chu kekawr bul ang maiin a paih ta a.
  Tin, a au chhuak ang:
  - Pathian tharte ropuina!
  Natasha chuan hmelma chu a kap a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Russia pathiante hnenah!
  Tin, a kekawr bul a thlak atang chuan thlawhna chu a puak ta a ni.
  Hengte hi Terminator nula an ni. An insual chuan tumahin an thunun thei lo.
  Zoya pawhin hmêlma chu eng chakna pawh that thei thil a vawrh chhuak bawk. Tin, hmelma tichhe thei thil. Tin, indo mi chuan a ha hrual chungin a au chhuak a:
  - Vanlawngte chu bawm lam pan chuan!
  Tin, kut zungtang hlim lo tak takte chuan thihna thilpek chu an paih leh ta a ni.
  Tin, chutah chuan Aurora chuan hmêlma chu lemon a vawrh ang. A la ang a, a au chhuak ang:
  - Hmalam hun chu kan ta a ni!
  Svetlana chuan a ha a phar a, a ti a.
  - Communism leh hlawhtlinna tharte tan!
  Tin, a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh leh bawk. Tin, mi zawng zawng a that ang. Awle, a zawng zawng ni lo se, thenkhat chu a chiang.
  Nazi ho chuan jug chhungah chuan an kut an han phar a. Tin, chu chu an harsatna a ni. Hetah hian Jagdtiger self-propelled gun chu i hmu thei ang. Car hmanlai tawh tak, mahse thihna thlen thei tak a ni. Pioneer tlangval pakhat chu a bulah a rawn tlan phei a. Tin, mine pakhat a slip bawk.
  Tin, self-propelled gun chu thil tenawm takin a puak bawk.
  Tlangval chuan a lei a phar chhuak a, hla a sa a:
  - Motherland hnenah i in ang u, Stalin hnenah i in ang u!
  I in ang u, i leih leh ang u!
  Keini pioneer te hian Hitler hi kan that dawn a ni!
  Fascist ho chuan an hmu ta a ni. Red Army tan chuan harsa viau mahse. Grozny khawpui chu Nazi hovin an hual vel a, mahse chutah chuan an la indo reng a ni. Hetah pawh hian hmeichhe naupangte chu an ṭhat ber lai a ni.
  Hetah hian Tamara chu a insual a ni. Bathing suit ha leh kekawr bul lo ha a ni. Tin, khaw lum a nih avangin hmeichhe naupang chu hetiang hian a agile zawk bawk. A mawina chu a firing hle mai. A kekawr bul chauh hmangin fascist-te chu puak thei package a kap chhuak a, hla a sa thin:
  - Hitler hian a bawm chhungah nail a dawng thuai dawn a,
  Meia kang ral ang mai a ni ang...
  Ramhuaiten ramhnuaiah an hrem ang che - .
  Setana chibai buktute!
  Tin, hetah pawh hian lemon thihna thlen thei tak mai chu hmeichhe mawi tak kekawr bul atang chuan a thlawk a, Nazi-ho chu a tikehsawm ta a ni.
  Maria chuan nui chung hian a ti a:
  - Grenade hian a that dawn!
  Tin, Tamara-i kawngah chuan a fawp bawk. Hmeichhe pahnih an insual a, a chung berah chuan Red flag a awm a, silai muin a khuh bawk.
  Hmeichhe naupangte hi kekawr bul lo leh thawmhnaw nei lo deuh mai an ni a, mahse Soviet khawpui chu inpek an tum lo.
  Maria chuan hla hlimawm tak a sa a. Tin, chutih rual chuan zahngaihna tel lovin tualthahnain a kap ta a;
   Mi ropui tam tak,
  kum zabi tam tak chhung an thiltih nung reng,
  hming ropui tak tak,
  thi thei lo tia koh an awm. Fairy-tale hero tam tak
  
  , epics melody vawng nungtu
  an awm a ,
  mahse hero zawng zawng zinga awlsam ber
  leh kan zavaia duh ber chu pakhat a ni.
  
  A naupan lai hun chu tlang karah a hmang a,
  sava thlawh dan a en a,
  tlang atang chuan
  rulpui thla mawina chu rochan atan a dawng a ni.
  
  A hming, ri chhuak chuan
  tuifinriat a rawn nuai a,
  ram zawng zawnga Proletarian-te nen an
  
  inhnaih a, an hre chiang ta hle a ni .
  China ram chhungah,
  Thinlung zawng zawng duh tak,
  He hming hian
  Fanzam - remna, tawpna - lal in te hnenah a puang a.
  
  Stalin-a chu hlimna banner,
  mihringte zînga lo chhuak a ni!
  Duh tak Stalin hi kum rei tak
  tam tak, kum tam tak dam rawh se!
  Nula te chuan an zai tha hle mai. Veronica leh Victoria te chuan Maria leh Tamara te chu an rawn zawm ve ta a.
  Hmeltha palite hi an hual vek a, mahse engtin nge an insual tih erawh chu.
  Hetah hian Maria chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawm a, German attack aircraft chu a kap thla ta a ni. Tin, a mawina chu a squeak a:
  - Kan party tan ropuina awm rawh se!
  Veronica pawhin a kekawr bul chauhvin thihna thilpek a thawn a, HE-162 chu kah thlak a ni. Tin, indo mi chu a au chhuak ta a:
  - Ropuina aiin ropuina a sang zawk!
  . BUNG No. 6-NA
  Victoria chuan a khingpuite a kap a, a kap a, a nui suk a:
  - Communism hmalam hun zau zawkte tan!
  Tin, hmeichhe hmeltha pali, saruak leh kekawr bul lo ang maiin an nui bawk.
  Chutiang eagle girls of the highest order chu an ni.
  Mirabela leh Anastasia chu vanah an insual a. Tin, fascist-te thluak an tifai bawk.
  Mirabela chuan nui chungin tweet-in:
  Khawvelah hian engkim a tha vek ang, .
  I ram chu passion takin hmangaih rawh!
  Tin, hetah pawh hian a ke ruh hring hring nen, window inhawng atang chuan lemon a paih leh thin. Tin, fascist-te chungchang pawh a sawi chhuak ang. Hit car dang a tla leh bawk.
  Hei hi trick chu a ni - chutiang chuan i hit a ngai a ni.
  Anastasia chuan nui chung hian a ti a:
  - Lenin hian a fak ngei ang che!
  Mirabela chuan German car pahnih khat chu puak khatin a kap thla a, a remark a:
  - Stalin pawh rinhlelh rual lohvin!
  Anastasia hian Nazi thlawhna pathum a tikehsawm a, a nemnghet bawk:
  - Rinhlelhna awm lovin!
  Hmeichhia te chu an va cool khawp mai. Tin, a pawimawh ber chu a mawi hle bawk. Heat leh a rualin cold calculation an nei bawk.
  Mirabela chuan thlawhna dang a kap thla a, heti hian a sawi:
  - Kan khawvela thil awm zawng zawng hi relative...
  Anastasia chu a nui suk a, thinrim zet hian a ti muangchang a:
  - Philosophy tul lo tak tak tel lovin!
  Tin, window pawh a hawng a, a kekawr bul chauh hmangin grenade a vawm bawk. Tun ṭumah hian ME-262 chu a puak ta a ni.
  Mirabela chuan remti takin a lu a bu nghat a.
  - I ti ropui hle mai!
  Anastasia chuan a ha a pholang a, a sawi belh leh a:
  - Ka tih ang kha ka ti ta!
  Tin, indo mi pahnih chu nui chungin an puak darh bawk. Tin, an mit an inhmeh tawn bawk.
  Ni e, heroism hi a hmuhnawm hle.
  Kum 1946 nipui lai khan Volga lui kama khawpui tan indona nasa tak a chhuak a. Captain Alena Ogurtsova kaihhruai hmeichhe sniper battalion chuan Volodarsky Street-a chim zingah defensive position an luah a. Hmeichhe naupang machine gun leh shotgun kenga, grenade bundle-a khih te chu a chim hnuaiah hian an inthup a.
  Alena ngei pawh hian a taksa saruak chungah spotted tunic a ha a, pants tawi tak, kekawr bul lo ha bawk. Hmeichhe hmeltha leh curvy tak, hip nghet tak, kawrfual te tak te, sam sei tak, bob haircut nei. A hmai chu a langsar hle a, mipa lam hawiin a hmui a, mitmeng dum zau tak a nei bawk. Brown sam chu leivut atanga rawn sen, rilru sang, hard look. Captain Alena hian kum hnih chuang zet a bei tawh a, a naupan lai pawhin thil tam tak a hmu tawh. Hmeichhe naupang ke chu abrasion leh bruise in a khuh a. Hmeichhe naupang tan chuan boot rough leh clumsy ha ai chuan kekawr bul lova kal a awlsam zawk.
  Bare sole hian leilung a inherna tlemte pawh a hre thei a, lunghlu laihchhuahna hmun hnaihzia a vaukhân a, lei nu ngei pawhin tuar theihna a belhchhah bawk. Hmeichhe ke chu kawng khatah chuan a hrual a, thir lum, emaw, chim chhe tak takte chu a hlau lo va, mahse, a lehlamah chuan, a sensitivity leh flexibility a hloh lo va, warning through the roar of the movement of tank te a awm bawk.
  Sweet Alenka hian grenade a keng a, a kutah hian explosion package a inbun a ni. German Lion tank hlauhawm tak, kawngpuiah machine gun hmanga spray chhuak chu i pan a ngai a ni.
  Maria chu a bulah chuan a rawn tlan phei a. Tin, kekawr bul lo, battalion atanga hmeichhe naupang zawng zawng ang bawkin, an sipai hotu entawn, boots ha an ni tih an hmuchhuak bawk. Hmeichhia chu a ke pali zawng zawnga a tlan lai chuan a kephah leivut chu a hrual chho zel a. Maria sam sen chu a bawlhhlawh a, a sei bawk... Tlemte chuan a hrual. Nula ngei pawh hi a sei a, a cher a, a tawi bawk. Hmeichhia, a kekawr bul te tak te leh lu lian tak ang maia lang te pawh hi a ni tih hriat sual theih a ni.
  Mahse Maria hian thil tam tak a tawng tawh a ni. Fascist sal tanna chu a tlawh thei a, hrehawm tawrhna rapthlak tak atanga damchhuakin, lunghlu laihchhuahna hmunte pawh a tlawh thei a, chuta tang chuan thilmak hriatthiam theih loh eng emaw hmangin a tlanchhuak thei ta a ni. Mahse a naupan lai hmel nêm tak chu en chuan rubber stick hmangin a kekawrteah an vuak a, a taksaah electric current an pass tih i hre ngai lo vang.
  Maria chuan a kap... Third Reich sipai pakhat, he thu-ah hian Arab a ni a, a tlu a, a hmui hmangin sand leh rubble a kick up a.
  Alenka chuan bawlhhlawh bawm hnuaiah grenade bunch khat a thun lut a. Tunah chuan ton sawmkua zeta rit "Lion" chu hetah hian a rawn tlan lut ang a, a rawn puak darh ang. Hmeichhe naupang mitmeng dum chu sapphire ang maiin a eng chhuak a, a hmai chu tan leh leivut avanga dum a ni.
  Experience atanga a lan dan chuan tunah chuan tank venhim tha tak chuan a dinhmun a thlak dawn a ni. "Lion" hian side armor 100 mm a nei a, angle-ah pawh a nei bawk. Mi sawmthum leh pali chuan an luhchilh thei lo va; Mahse caterpillars hi a tum ber a ni. A pawimawh ber chu car-a kal theihna (mobility) tihbo hi a ni...
  Anyuta chuan machine gun atanga puak chhuak a kap... Hnam hriat loh sipai pakhat a tlu. German-ho chuan khawchhak lam ram tam zawk an hneh tawh avangin Aryan thisen chu an hlut hle a, colonial sipaite chu indonaah an paih lut a: Arab, African, Indian, Asian chi hrang hrang, leh Europe mite. Poles-te pawh an pung chho hle - Bolshevik Russia huat tur hian cradle aṭanga zirtir an ni. Hetah hian Ukraine hnam hmangaihtu, Don Cossack, Chechen leh Caucasian Kaganate pumpui te chu an indo a ni. Hitler hian international pum pui a chawm a.
  Hmelma tam tak an awm...
  Anyuta chuan machine gun kah chu thiam takin a dodge a. Bullet chuan hmeichhe naupang kephah zungbun, leivut a dum vek chu a tikehsawm ta mai. Captain hmeltha tak chuan thilpek lian tak chu a hnaih dan atang chuan tickle pawh a hre ta. Nula chuan a in cross a, a ti bengchheng a:
  "Bullet pakhat pawhin min dang thei lo!"
  Maria fires back... Hmeichhe dang Alla chu sam dum tak, a san zawng aia sang, leh taksa thau tak a ni a, ration tlemte chauh a pe a ni. Hmeichhe hmeltha tak a ni bawk a, hip mawi tak tak, kawrfual taut, hmeichhe ang lo takin a kekawrte zau tak, leh hnute sang tak a nei bawk.
  Alla hian a shorts chauh ha chungin a bei a, a kawrfual chu a chhe vek a, leivutah a tla thla a, Volga lui kamah uniform thar supply a ni lo. Pathianin Soviet sipai chau tak takte tan ralthuam engemaw zat leh ei tur tlem kan transfer belh zel hi phalsak rawh se.
  Chuvangin Alla chu a saruak mai mai a, a ke chu a hrual a, a bik takin a khup a hrual a ni. Shrapnel chuan ka ke dinglam kephah a rawn nam a, a na a, kal pawh a harsa hle.
  Sam sen, leivut, saruak ang maia lang Alla chuan a hmel mawi tak, mahse chutih rual chuan tough face chu a twist bawk. Hmeichhia chuan, a kap lai chuan:
  - Lalpa chu kan chungah a awm, Moscow leh Stalin!
  Tin, a beitu Nazi-te chu a titawp a, roll back hun a nei tlem hle bawk.
  A chim leh kawngpui zau tak takte chuan German tank hlauhawm tak takte chu an hawi let a harsa hle. "Mause" ton za hnih vel zet chu a pass thei lo tak zet...
  Anyuta beisei ang ngeiin "Sakeibaknei" chu a khalh tlem a, bawlhhlawh bawm pakhatah chuan a tlan lut ta a. A puak darh a. Caterpillar chu a puak a, rollers chhia pahnih chu a thlawk chhuak ta a ni.
  Hliam tuar tank chu a ding a, a barrel atang chuan shell a thlawk chhuak...
  Khawi emaw laiah chuan a ri ta hlawm a, a bo ta vek a. Anyuta chuan rul ang maiin a ti a:
  - Hei hi ka chhut dan a ni! Account a hawng a...
  Hmeichhe captain chu a tlanbo leh ta a ni. German leh an satellite te hian an technical superiority chu rubble ah an hmang thei lo. Hitler rilru na tak sual vangin Third Reich sipai rual chu khawpui lian tawk leh kulh nei tha takah positional battles-ah an inhnamhnawih ta a ni.
  Maria chuan grenade a vawrh chhuak a. Hit German emaw Arab emaw te chu somersault tih tir a, turn over. Hitler-a fighter pakhat kut chu a phelh a, a chungah chuan English darthlalang, compass nei chu a innghat a.
  Maria chuan nui chung hian a ti a:
  - Compass-in a hmuhtir che chu hremhmun kawng a ni!
  Tin, hmeichhe naupang hmeltha tak pakhat chuan a kekawr ipte hnim hring hring atang chuan ceramic hrual pakhat chu a ti nghing bawk.
  Alla pawh chuan a rilru nghet leh khata leivut chu a tikehsawm bawk. Nipples chu bawlhhlawh vangin a dum deuh vek a, a itchy bawk. Inbual tum ang che. Hetah pawh hian German submachine gun te kah chuan i phum a ngai leh a ni. Tin, i pum chungah chuan crawl rawh.
  Hmeichhe battalion hian an dinhmun an luah reng a, mahse bomb puak a awm bawk. Tin, shell rit tak tak a puak a, van atangin bomb a tla bawk... Mahse, Soviet heroine-te huaisenna chu engmahin a tichhe dawn lo.
  Anyuta chuan Panther chu a rawn tlan pelh lai chu a hmu a. Awle, he tank hi chutiang chuan a hlauhawm tawh lo.
  A sir lamah i punch thei bawk. Hmeichhia chuan a hnim a, a hmui mawi takah chuan leivut lo tla chu a rawn chil chhuak ta a. A kutah chuan grenade a keng a, chu chu explosion package-a rit a ni. Hriat lohvin i creep up a ngai. Mahse, a chhehvelah chuan meikhu a tam em em a ni.
  Anyuta chu a rawn tlan chho ta a, a ke ruh leh a ke ruh hring hring nen drain-ah chuan a chawl ta a. Mouse stalking cat ang mai a ni. Hmeichhia chuan chu indona chu chu kum sawmli leh pakhat nipui rapthlak tak atang khan a hrechhuak a, chutih lai chuan Wehrmacht chuan USSR ram zau tak chu bumhmang takin a rawn bei a. Nula, nula ang maia awm chu a hlau em ni? A tir chuan a ni a, mahse chutah chuan i thiam ta a ni. Tin, shell puak reng reng chu thawm pangngai angin i hmu tawh bawk.
  Tin, tunah chuan a puak hnai hle. Nula chuan a pum chu a rawn beng a. Chunglam atang chuan a chi hrang hrang chu ramsa rual ang maiin a thlawk kual vel a. Anyuta chuan hmui hrual chungin a ti bengchheng a:
  - Rorelna dik hmingin Lalpa!
  Hmeichhia chuan a tlan chakna chu a ti chak a, chutah chuan tlan tan tirh chuan grenade a vawrh a, chutah chuan attached explosive package a awm bawk. Thilpek chu arc angin a thlawk a. Puakruk a awm a, Panther-a thinner side armor chuan kawng a pe ta a ni. German tank chu a kang tan a, combat kit chu a puak ta a ni.
  Anyuta chuan nui chung hian a ti sap a:
  - Aw Engkimtitheia Isu, lawmthu ka sawi e! Nangmah chauh hi ka ring tlat! Nangmah chauh ka tawngtai a ni!
  Panther chu a chhe vek. Trunk sei tak, torn off chu rubble chhungah a phum a ni. Frontal armor, side armor atanga inthen chu scoop ang mai a ni.
  Anyuta, a mitmeng chu a hmaiah cornflower ang maiin a eng chhuak a, leivut leh tan chuan a sen vek a, a mitmeng chu a hmaiah chuan a rawn eng chhuak a, a mitmeng chu leivut leh tan a ni.
  - Hmelmain oak thing a neih tam poh leh kan invenna a chak zawk!
  Alla hi a panty dum leh saruak, leivut, taksa chak tak ha chungin a sexy hle. Nula chu a fing hle mai. A ke ruh hring hmangin glass shards a paih thei.
  Tunah chuan a ke mawi tak chu leivut layer-in a khuh chuan thil hrual tak a paih ta a. Tin, fascist-a rilruah chuan a rawn beng nghal bawk. Alla hmeltha tak chuan a ti a:
  - Tin, kei hi sex symbol ka ni a, thihna symbol ka ni bawk!
  Chutah hmeichhia chuan a rawn tlan leh a, a kap ta a. Anyuta pawh chuan a kap ve bawk.
  Captain hmeltha tak hian fascist chu a tikehsawm tawh a, twitter-ah heti hian a ziak a:
  - Nun hi chain a ni a, thil tenau te hi a link a ni...
  Maria chuan a kap a, Fritz-a lu chu a tikehsawm a, a sawi belh leh a:
  - Link hi ngaih pawimawh loh chu thil theih a ni lo!
  Anyuta chuan dik takin a kap leh a, a rasp a:
  - Mahse thil tenawm takah chuan i awm thei lo...
  Maria chuan firing ang maiin a sawi belh leh a:
  - Chutiang a nih loh chuan chain chuan a rawn khuh ang che!
  Nula dang, Matryona pawh hmeltha tak mai, pioneer Seryozhka nen chuan wire-ah lunghlu laihchhuahna hmun an buatsaih a. An pahnih chuan an nawr a... Booger insidious tak pakhat chu Tiger-2 caterpillar chhungah chuan a rawn tlan lut ta a. Tin, he German machine barrel sei tak hian engtin nge a puak ang.
  Tlangval sam dum Sergei chuan a au chhuak a:
  - Kan Russia, i tan parasha a ni!
  Tin, a zuang chhuak tur chuan hun a nei tlem hle a, a kekawr dum, knocked-down chu a rawn eng chhuak a, inchung tla atang chuan.
  Matryona chuan tlangval kawr chu a fawp a, a ti a:
  - I fing hle mai!
  Pioneer chuan hmalam panin a kal a, hmeichhe battalion-ah a lut ta a ni. Tlangval pawh hi a inven thiam hle. Entirnan, fascist attack aircraft kah thlak nan thlawhna a siam a. Focke-Wulfs, a nih loh leh TA-152 te an lo chhuah chuan rin loh takin beng tichhe thei khawpa ri a ri a.
  German ho chuan Wagner symphony nen an rawn bei a. Chutiang melody ropui tak chu.
  Matryona chuan thinrim zet hian a ti a:
  - Min la tihbuai an la tum reng a ni!
  Pioneer naupang chuan pathos takin a sa a:
  - Russian indo mi chuan thihna a hlau lo, .
  Arsi awmna van hnuaia thihna hian min hruai lovang!
  Rus thianghlim tan nasa takin a bei dawn a,
  Machine gun chak tak chu ka load ta!
  Hmeichhe sang tak, taksa thau tak, a hip leh a kekawrte zau tak, Matryona hi loneitu hmeichhe pangngai a ni. Indonaah chuan thawmhnaw chu a hrual a, a ke nghet tak takte chu a hring vek a, sam chu hrual pahnih-ah a hrual a, a leivut a tam hle bawk.
  Seryozhka hi kum sawm leh pakhat chauh a la ni a, ei leh in tha lo avanga thinrim, naupang hrual leh bawlhhlawh tak, shorts chauh a ha. Chu naupang sam chu a pianphungah chuan a dum ta a, a vun hring, tanned leh bawlhhlawh tak atang chuan a ruh chu a lang thei a ni. Ka ke chu râpthlâk takin a tliak a, kang, hliam, leh blister-in a khuh bawk. Dik tak chuan, chanvo chuan naupang chu hliam na tak lakah a humhim a ni.
  Amah nena khaikhin chuan Matryona hi a lianin a thau hle niin a lang a, hmeichhe naupang chu thau lo tak tak ni mah se, a ruh chungah sa chak tak, trained tak tak a nei thung. Chu bâkah, rilṭâmna chuan a portly leh large figure chu a nghawng lo niin a lang.
  Hmeichhe naupang pakhat chuan anti-tank rifle rit tak a kap a. German lirthei chu head-on-in i luhchilh thei lo a, mahse track-a tlan theihna chance a awm.
  Tin, "Lev" rit tak chuan chassis-ah puak thei rit tak a dawng a, meikhu rit tak ang maiin meikhu a chhuah tan ta a ni.
  Seryozhka chuan nuihzatthlak takin a sa a:
  - Stinky Fritz, ngaihtuah lovin, kawtthler bulah chuan cigarette a hal a! Ani chu, a dik e, buaina lian tak a tawk ta!
  Matryona chuan a bawnghnute thau tak, tanned tak takte chu a ti eng a, a ke hring leh mawi tak takte chuan tap-dance a ti a. Nula chuan heti hian hla a sa a:
  - Russian mi thianghlimte hmel chu icon atang chuan a rawn eng chhuak... Pathianin Kraut sangkhat tal i that loh nan! Tin, mi tu emaw chuan fascist-te aiin a buzz tam zawk a nih chuan, chutiang avang chuan tumahin, ring rawh, an rorelsak lo vang che!
  Tichuan anti-tank rifle chu a reload leh a, a kap leh ta a. German transporter chuan meikhu a rawn chhuah leh ta a.
  Hmeichhe battalion hian Kraut-ho chu nasa takin an tichhia a ni. Mahse amah ngei pawhin hlohna a tuar a ni. Nula pakhat chu a chanveah a inthen a, a hmai chu a sen em em a, leivut awm mahse.
  Stalingrad khawpui hmun tam zawk chu Nazi-hoin an la tawh a, mahse khawpui chhunga la awm chu inpek leh inpekna a duh lo.
  Anyuta erawh chuan Tiger chu luhchilh tumin a bei mek thung. German car chak tak pakhat chu a sir lamah grenade-in a kap a, mahse a tlu lo. Cannon kah tumin a hawi kual a. Hmeichhia chuan thilpek chhuah chu blast wave-in a tihchhiat loh nan lei leh lunghluah a phum a ngai a ni.
  Anyuta chuan ngawi rengin a ti a:
  - Mom, dad, ka ngaidam che!
  Maria chuan Tiger chu grenade a vawm a, a hmaiah a puak ta a ni. Nula chuan a ti a:
  - Thlasik laiin light hi zirtirna a nih thu... Hitler hi pestilent bastard a ni tih hi exception awm lovin ka sawi nawn leh a!
  Alla chuan fascist-ho tum chu tichhiain, meipui puak chhuakin a kap a, a ti muangchang a:
  - Kuang chhungah chuan tunah chuan Fuhrer chu ka hmu ta! Tin, mipa rethei tak mitmengah chuan a vawm nghal vek bawk!
  Hmeichhe sam sen chuan a kut zungtang hring hring hmangin tank chhungah grenade a vawrh lut tak tak a ni. Barrel chu a rawn deng ta a... Puakruk a rawn zui a, Tiger barrel chu a distort ta a ni.
  German mi hlauhawm tak chuan a la a, a hnungtawlh ta a.
  Anyuta chuan a hnar atang chuan a rawn ti chhuak a:
  - Kan ta chu i ta chu a inpe dawn lo!
  Maria chuan Hitler-a hireling chu bullet hmangin a titawp a, heti hian a sa a:
  - Mahse villain hi a fiamthu lo! Kut, ke, Russian hrui a hrual! A ha chu thinlung takah a thun lut a... Fatherland chu bawlhhlawh thlengin a in!
  Anyuta chuan a nui suk a, a ti a:
  - Fuhrer chu a au chhuak nasa hle a, a rilru a buai hle!
  Maria chuan a kap a, a sawi belh leh a:
  - Awle, thihna chuan a puff a, a nuih a za!
  Tunah chuan a hlauhawm zawk "Shtumrtiger" a rawn lang ta. Building leh bunker zawng zawng a tichhia a ni. Chu bâkah, Soviet sipaite awmna hmun pawh a hnaih lo. He car hi German machine gunner-te chuan an khuh tlat a ni.
  Anyuta chuan Kraut awmna hmun hnaih chu thil theih loh a nih thu a hmu a. Mahse vanah chuan Focke-Wulfs an awm. Heng lirthei zinga pakhat hi Soviet awmna hnaih zawkah a thlawk thin. Hmeichhe naupangte chuan an kap ta a.
  Alla chuan grenade a vawrh a, thinrim zet hian a ti a:
  - Thihna thuk takah chuan ngaihdamna a awm lo!
  Chumi hnuah chuan hmeichhe naupang chuan machine gun aṭangin burst a kap ta a ni. Rolls back nghal vat. German tank thar deuh "Panther"-2, turret te tak te leh silhouette hnuai lam nei chu rang takin a rawn hnaih ta a.
  Hmeichhe naupang eng emaw zatin German car pakhatah grenade an vawm a. Ani chuan thilpekte chu a dawng tawh a, a freeze a, a hawi let thei lo.
  Alla chuan a whistle a, a ti a:
  - Hei hi attack thar a ni! A hmui chu kan tikehsawm ang!
  Panther 2 chuan a rawn ti chhuak a, a ralthuam chak zawk chu a kap ta a.
  Meipui column chuan boruak chu a tikehsawm a, boruak chu a ti lum nghal a, electric a siam nghal bawk.
  Alla chu a nui suk a, shell te chu hmeichhe saruak chanve vel chu a rawn thlawk liam ta a. Zak lo sam dum chuan a hip a ti nghing a, heti hian a ziak a:
  - Tin, Newton-a chuan a hmelma te chu a hneh a, lalṭhutthleng aṭanga nghawngkawl chu a paih thla ta a ni! A Newton-a dan chu Fritz-a hnenah a thupek ta a ni!
  Stalingrad chu meiin a khuh vek a, chutih lai chuan mei lei chuan van chu a chil ang mai a, purple, orange leh scarlet sparks te chu a rawn ri chhuak ta! Tin, meialh tinreng hi hremhmun kulh atanga thlarau tlanchhuak ang mai a ni.
  Anyuta hian German fighter pakhat a tihtluk hnuah a mitmeng dum chu a ti eng a, heti hian a zai a:
  - Engvangin nge i bengchheng, nang upa â? Min ring rawh, mi â takin i tan a tap mai mai a ni!
  Maria chuan Nazi-ho a kah lai chuan heti hian a au chhuak a:
  - Thingpui chunga mu a, Kraut-ho lu-a vuak chu a va nuam tak em! Fuhrer chu poultice pe la, machine gun atang chuan bullet kap rawh!
  Hmeichhia chu a nui suk a, a pum atanga a hnungzang thlengin a rawn inher chhuak ta a. Ke nei bicycle ka siam a. Grenade a rawn thlawk chhuak a. Focke-Wulf thlawk chuan a pum hnuaiah shrapnel a dawng a, rang takin a sang zawkah a chho ta a ni. A hrual hrual hrual (sharp fragments) chuan a hliam niin a lang. Fascist thilsiam chuan mei a la a, a thla chhe tawhte chu a hloh tan ta a ni.
  Anyuta chuan Focke-a"n a san zawng a hloh dan a hmuh chuan a rawn ti chhuak ta a:
  - Hei hi semaphore a ni! Lawng chhungah chuan axe a innghat a!
  German thlawhna chu a puak a, van boruak kil hla tak takah chuan bawlhhlawh a theh darh vek a. Tin, fascist ace kha khawiah nge a kal? Ka turn hnuhnung ber a siam. Executioner chu a chhe ta a, pilot chu a chhe ta lo!
  Maria chuan a thawk a, leivut chu a theh darh a, a ti a:
  - Ni tur nge ni lo tur? Zawhna a ni lo!
  Alla chuan a ke hmangin glass pakhat a vawrh leh a, chu chuan Fritz mitmeng a rawn deng a, a lu hnunglam atang chuan a rawn chhuak ta a:
  - Tank armada ka ni! Tin, enkawlna i mamawh bawk!
  German ho leh an satellite te chuan hmalam pan an tum a, an hmaah grenade an vawm a. Chutiang tactics chuan hmeichhe naupang lakah hna a thawk lo. Chuvangin Seryozhka chuan catapult chu a deploy a, chu chu a chhanna atan hmêlma a kah dan pawh a ni.
  Pioneer tlangval chuan a rawn au chhuak a:
  - Santa Claus chuan Hitler-a hmui a tikehsawm!
  Catapult charge chuan fascist mipui pungkhawmte chu a tikehsawm a, chu chuan an thlawk hrang a, chutih rual chuan boruakah a inher chhuak bawk. Fritzes te chu an tlu a, bang chim zingah chuan an tla thla ta a ni.
  Tiger-2 tank chu a balance hloh tawh avangin Lion nen an insu ta a ni. Eh, Leva, khawiah nge i hming hlauhawm tak chu?
  Anyuta chuan nui chungin a chhang a:
  - Awle, Seryozhka hi a ropui khawp mai!
  Tlangval chuan nasa takin a au chhuak a:
  - Pioneer chu a inpeih reng a ni!
  Hmeichhe captain chuan nail a ti leh ta a. Tin, Matryona chuan Seryozhka ke zim tak chu a tick a, a va harsa em! Tlangval chuan meipui kara tlan a hlau lo hi thil mak a ni lo.
  Maria chuan a au chhuak a, a ti a.
  - Thalai a tha - tar a tha lo!
  Alla, he sam dum hlim tak hian a remti a:
  - Tar aia pawi a awm lo! Hei hi dinhmun tenawm ber a ni tak zet!
  Tin, hmeichhia chuan flip jump a ti bawk. Pitar tenawm tak takte chu rei lo te chhung chu a mitthla a. Ni lo, hmeichhe tar leh hmeichhe naupang i tehkhin thei lo. Tin, taksa sei tak takah hian eng mawina nge awm.
  Alla chuan a la a, heti hian a sa a:
  - Kum tin caravan ang maiin a luang chhuak a, .
  Hmeichhe upa tak pakhat chuan mortar-ah henna a grind...
  Tin, ka taksa sei tak chu engtin nge ni ang?
  Engtin nge ka tleirawl lai a bo tih ka hrethiam lo!
  Anyuta chuan a mit a chhing a, German chu a groin-ah hit hmangin a ti tlu a, a remark a:
  - Aih! Mahse, indonaah chuan chutiang charm chu a awm tho - chatuan atana naupang taka awm reng! Zu rui reng reng!
  Matryona chuan catapult-ah charge thar a dah a. Hei hi mortar tha tak ang chi thil a ni. Nula chuan a ti a:
  - Pass lo la, pass zawk rawh!
  Seryozhka chuan a ke sei tak mahse nimble tak hmangin a shuffle a, a bark a:
  - Fritsam hmel chu!
  Tin, grenade chu puak thei package nen chuan Nazi awmna hmunah chuan chak takin a thlawk lut ta a ni.
  Ni e, Stalingrad hi an hnenah pek a ni lo. June thla tawp aṭang khan thla thum chhung zet pawikhawihna hi kalpui a ni tawh a, mahse khawpui hi an la man lo. Nazi-ho hian hmatawng sector dangah hlawhtlinna an chang a, mahse he sector-ah erawh chuan hlawhtlinna an chang lo.
  Anyuta chuan pistol a kap a, a rawn ti nghal zat bawk:
  - Engkim hi thil theih loh, thil thleng thei a ni... Universe hi a buaithlak lutuk tur a ni lo!
  Tin, motor gas tank chu a rawn nam ta a ni. Car chu a puak a, thlipui meipui chuan meikhu chhuak chu a ti eng ta a ni. Tin, German chu meipui alh chuan a tikehsawm ta a ni.
  Hmeichhe captain chuan a au chhuak a:
  - Sual thah hi ka ngaina hle! Tin, hei hi a thatna sang ber a ni!
  Maria chuan German ho chu meipui alh chhuakin a rawn beng a, a ti chhuak ta a:
  - Porcupine i khel ang u!
  Alla chuan silai a hmetpuak a, dik zawkin. Mihring dum engemaw zat chu fei hmanga khuh lunghlu chungah chuan an muhil ta a:
  - Hmelma chu that rawh! - Nula chuan a ti sap a.
  Maria chuan khelhpui takin a sa a:
  - Hitler chu lipstick hmangin, Mainstein chu hairspray hmangin ka paint tawh a, lal fanu salah ka hruai lut ang che, i ui rinawm tak chuan a chil ang che!
  Anyuta, a kap a, a ti a:
  - Vawiin tlai hian kan inkhung ang, Adolf... Bumna hi bansan rawh! Zan lamah lo kal rawh, gyrfalcon ang maiin thlawk rawh - chutiang chuan Nazi-ho chu nasa takin i hneh thei ang!
  Maria chuan thinrim zet hian a ti a, stormtrooper lu atanga helmet chu a vawm a:
  - Kan thei! Tin, kan ti bawk ang!
  Lenin battalion atanga hmeichhe naupangte chuan ramdang sipaite hmasawnna chu an titawp a. Fritz chu hmalam panin a kal a, literal takin chu hmun chu ruang nen a ti bawlhhlawh ta a ni. Beiseina pinna Lion tank pawh hian a pui lo. Hetah hian 150 mm cannon hmanga lirthei siam danglamna kan rawn tarlang e.
  Alla chuan a hnute hring hring chunga lung innghat chu a tikehsawm a. Nula chuan chutiang hnute mawi leh khat chu a nei a. Nula chuan a kein grenade a vawm a. Ke chu kut aiin a chak zawk a, throw pawh a kal thui zawk.
  "Lion" chuan track chhungah gap a dawng a, a ding ta a. A hmui chak tak atang chuan a shot. A crash leh a tlakbuak.
  Alla, chil chhak chungin, heti hian a sawi:
  - Russian indo mi chu hrehawm takin a tap lo!
  Tin, hmeichhe naupang chuan a kap leh ta a. Tin, a ti dik hle bawk. Tower atanga chhuak fascist chu a tla leh ta a.
  Hmeichhe sam sen, saruak ang maia lang pakhat chuan:
  - Hmelmaten Russian-ho a tichhia thei tih an rin chu a hlawhtling lo! Huaisen chuan indonaah a bei ang a, kan hmelma te chu nasa takin kan hneh ang!
  Tin, Alla hian a pum ruhte chu a roll out a, chu chu a sawifiah hle bawk.
  Aw, nula te hi an va mawi em! An zinga pakhat mah thih hi ka duh lo tak zet a ni.
  Ekaterina chu a tlan pel a... Hmeichhe hmeltha tak, sam hrual, var hring. Engtin emaw tak chuan an bawlhhlawh loh nan potion chi khat hmangin a hnawih thei a ni.
  Hmeichhia hi a mawi hle a, Venus lem a nei a, toned leh sculpted zawk chauh a ni. Bra leh panty chauh a ha a. Thil dang zawng zawng chu a chhe vek tawh. Mahse, ke chu a va mawi em! Hei hi nula ni lovin, famkimna chhinchhiahna, mawina lallukhum a ni.
  Kawng bik takin a che a, rulhut ang maiin a che thin. Tin, kekawr bul chu a hring mai a, mak tak maiin a kekawrte pawh a fai reng bawk. Catherine chuan a kap a, fascist chuan a rilruah ulcer a nei a.
  Nula chuan:
  - Nu Ram chunga rinawmna hi thumal sang ber a ni!
  Alla chuan nui chungin a remark a:
  - I bra phelh la, keimah ang bawkin i panty-ah awm rawh!
  Catherine chuan negative takin a lu a thing a:
  - Hei hi a rem lo!
  Alla chuan a hip a ti nghing a, dik takin a kap a, hla a sa bawk:
  - Engtin emaw tak chuan Komsomol member-te chu thil danglam tak an lo ni ta! Chutianga bare-chested-a kal kual chu a indecent hle!
  Catherine chuan a nui suk a, a remark a:
  - Engvangin nge kan mawina en hian Kraut-ho tan hlimna kan thlen ang!
  Alla chuan thutlukna siamin:
  - Kan mawina hi a thihpui!
  Katya chuan a nui suk a, TA-200 chu a kap ta a. Nazi ho car chu a kang ta a. Tin, blonde hmeltha tak chuan a rawn ti chhuak nghal zat bawk:
  - Thihna chu sualah!
  Alla chuan a nui suk a:
  - Tin, nun hi a tha!
  Catherine-i chuan German chu a tlu tih a hmuh chuan a rawn ti ta ringawt a:
  - Hei hi a hlutna sang ber a ni! Fascist ho u, in hneh tawh tih ngaihtuah suh u!
  Allah hian engtin nge a hla sak ang:
  - Hnehna a nghak reng! Hnehna chuan a nghak reng... Hremna tikehsawm duhtute! Hnehnain a nghak reng e! Hnehnain a nghak reng e! Nazi ho hi kan hneh thei dawn a ni!
  Nula hmeltha tak, a hnute saruak chu a nghing a. Khua lum laiin taksa saruak nen a tha a, chu chu mei chuan a tizual hle.
  Tunah chuan Anyuta chu a tumruh zawkin a lang. Kraut-ho chu submachine gun hmangin a kap a, a au chhuak ta a:
  - Ka castrate ang che!
  Tin, dik takin Nazi-ho chuan thilpek thihna thlen thei leh bawm an dawng a ni! Tin, hmeichhia chuan ngaihtuahna chu a entir a, let"s build bare toes. Tin, robber nightingale ang maiin a whistle a. Tin, a hnuai lam kut zungtang hmangin.
  Nula captain hi a fing hle mai. Tin, a eng chhuak bawk. Tin, ngilnei lo tak tak pawh a ni lo. Ani pawh hian a chang chuan hmêlma sipaite chu a khawngaih a, an pa thah tawhte tana tap tur fa an nei thei bawk.
  Anyuta erawh chuan chutiang ngaihtuahna chu a hnawtchhuak a, tap duhna a siam a ni. Mahse, German-ho hnena rukbo leh that tura lo kal chu Russian-ho an ni lo. Ni lo, hengte hi German ho an ni a, khawvel hmun hrang hrang atanga ramdang mi aggressive pack pum pui chu Russian space-ah an rawn puak darh ta a ni.
  Anyuta chuan a cross a, Fritz chu ngawi rengin Russian position hnaih tumin a kap a... A mit leh thluak, bullet-in a knock out chu a leak chhuak ta a.
  Hmeichhe captain chuan nui chung hian fing takin a sawi a:
  - Mit leh mit dinglam, lu leh lu!
  Anyuta chuan dik takin a kap a, motorcycle chu sidecar hmangin a rawn su ta a ni. Car chu a chhe tan a, machine gun chu a thlawk bo a, vawi tam tak a inher bawk. Tichuan a hmui chuan rubble chu a rawn chhuah ta a.
  Hmeichhia chuan a kephah hlim tak, leivut hring hring chu lungpui chungah chuan a rawn hnawih a. Tin, a aim leh ta a. A hmel hlim tak leh naupang tak chu lungawi takin a nui suk a. Nula chuan heti hian hla a sa a:
  "Ni lo," tiin fascist-te hnenah kan ti a, kan mite chuan Russian chhang rimtui tak chu "brod!"
  Maria chuan shot dik tak a siam a, chu chuan Focke-Wulf chu a kang ta a, a chirp a:
  Misual tan chuan duhthlanna chu a chiang hle tih chu a chiang a, .
  Dollar khata Rus-a betray turin a inpeih tawh...
  Mahse Russian mipa chu a mak em em - .
  Ka Nu ram tan ka nunna pe turin ka inpeih tawh!
  Hmeichhia chuan somersault a ti a, Nazi-ho hnenah cookie a entir a, a inher kual a, silai mu chuan hmeltha chu a kap lo.
  Alla a rawn lang a, he hmeltha tak, saruak ang maia awm, Diabola ang maia bawlhhlawh tak hian vawi khatah a ke pahnih hmangin grenade a vawrh chhuak ta a. Tin, a check bawk a:
  - Ka neih chu... Sharp side-a Fritz-a hnenah chuan!
  Matryona chuan Alla chu a siam tha a:
  - Sharp, a sir lam, sharp lam ni lo!
  Hmeichhe naupang chuan a nui suk a, a watermelon hnute chu a ti nghing a, grenade hmangin explosion package nei grenade a kap chhuak ta a ni. "Tiger" chu barrel chhungah a rawn kap a, he crooked work of art hian a dodge ta a ni.
  Chumi hnuah chuan Hitler-a thilsiam chu a hnungtawlh ta a ni. Mei alh turtle ang maiin a rawn tlan chhuak ta a.
  Anyuta chuan hla a sa a, hlim takin a mit a chhing a:
  - Tin, Tiger chu a hnungtawlh a, German ho chu an inthup ta!
  Hmeichhe battalion te hian boruak leh silai rit tak tak hmanga beih an nih hnuah an inher chhuak a ni. Tichuan rocket launcher te chuan an rawn deng a, lungpui chhe tak tak, lum tak tak te chu vanah an lo chho ta a. Tin, lungte chu a kang ta a. Vanneihthlak takin nula pakhat mah an thi lo a, mahse mipaho chu khawvel dangah an kal ta - chutiang khawpa pawi an ti lo! Tin, thlarau te chu an thlawk chhuak bawk - thenkhat chu vanah an kal a, thenkhat chu hremhmunah an thlawk bawk! Khawiah nge diabola chuan pitchfork kengin Isua ring lote chu an nghak tawh a ni.
  Alla, indo mi zingah chuan a sexiest ber chu a thinrim hle a: Nazi-ho chuan an Sturmtiger hmangin Soviet sipaite awmna hmun chu an kap thei ang em, Red warrior-te chu an that thei ang em?
  . BUNG No. 7-na
  Tin, hmeichhe naupang chuan a kekawr bul chauhvin grenade a man a, cascades of somersaults-ah a inher bawk. Tin, a inher chak zual sauh bawk. Tin, chutah chuan a chakna zawng zawng nen thihna thilpek chu Sturmtiger barrel zau takah chuan a paih ta a. Chu hmeltha ke ruh hring, tanned chu a rawn eng a, grenade pakhat chu barrel zau takah chuan a rawn thlawk lut ta a. Tin, car chak tak chu a chok hmasa a, chutah a puak ta a ni. "Sturmtiger" sir lama ding "Royal Tiger" pahnih chu an paih chhuak a, kawng hrang hrangah an darh ta a ni. Roller-te chu an hnen atangin an phelh a, an tla a, lalnu kawrfual chhe tawh ang maiin an thlawk ta a ni.
  Blast wave chuan Alla chu a rawn vawrh chhuak a, nula chu a rawn thlawk chhuak ta a. Tin, a inher a, a nghing a, a paih ta a ni. Mahse, a mawina chu a la tla thla a, a kekawr bul hring takah chuan lunghlu hrual hrual, leh lung chhe tak takte chu a laih chhuak ta a ni. Hmeichhia chu a na hle a, a ke calloused tak atang pawhin a zungpui na tak chuan a rawn hliam a.
  Mahse Alla chuan ding chhuakin au chhuahpui turin chakna a hmu ta a ni:
  - Nangni fascist te hi vut ah in awm dawn!
  Anyuta leh hmeichhe naupang dangte chu blast wave chuan a paih chhuak a, tlem pawh a tikehsawm bawk. Mahse, indo mi mawi tak tak zinga pakhat mah a thi lo. Hmeichhe naupangte hian thlipui leh tum tha tak neia kangmei an tawk a. Nazi zuang chhuak leh USSR hualtu rulhut dang beihpui thlak tak takte tihtawp.
  Maria chuan phur takin hla a sa a:
  - Tin, Lalpa tawtawrawt in indonaa min ham hunah chuan Komsomol-ho nen hian kan inhmelhriat dun dawn a ni! Tin, Jehova duhzâwng avângin vân lam hming vuahnaah ka awm ang!
  Alla chuan a kekawr thisen chhuak leh ke ruh tliak atanga leivut chu a tikehsawm a, heti hian hla a sa a:
  - Lenin, party, Komsomol-ah chuan a rawn lang leh ta! Fuhrer chu madhouse-ah kan tir ta a ni!
  Hmeichhe naupangte chu beng tichhe thei khawpin an nui tan a, Seryozhka chuan hlauthawng leh thinrim zet hian a ti a:
  - Tin, ka catapult pawh chutiang chuan a dik lo - heng Alla ke hring leh chak tak tak ang hian!
  Matryona chuan a kut ruhte chu a flex a, a ti a:
  - Chu chu a OK! Thil dang i rawn ngaihtuah chhuak ang. Thil lum zawk!
  Witchakova chu front line aṭangin a rawn kir leh a, Vladivostok lam pan tura call hmanhmawhthlak tak a dawng a. Chhiatna nasa tak an tawk a, Khabarovsk chu an hual vel hnai tawh (he khawpui nen hian inbiakpawhna chu Amur kaltlangin an nei reng a) Japan sipaite chuan an sipaite chu an inzawm khawm leh turin an titawp ta a ni. Japan maktaduai za tal chu Manchuria leh Thailand maktaduai sawmsarih dang nen infantry tam takin an transfer thei a ni. Kawng khatah chuan USA nena indo ai chuan USSR nena indo chu a awlsam zawk a, a hnuhnung zawk nena indona tur chuan lawng man to tak tak leh engti kawng mahin thlawhna man tlawm tak tak a ngai lo. Mahse infantry-te chuan silai rit leh man tlawm tak tak leh Schmeisters atanga copy machine gun te chu tam takin an supply thei a ni! Japanese tlangval zawng zawng hian kum sarih a nih atang khan machine gun siam dan leh tihchhiat dan an thiam vek! Mahse, a dik e, he thliarkar atanga continent-a sipai transfer tur hian hun a duh a ni. Tin, sipai chakna i dawn hnuah Soviet ram thuk takah insawn leh rawh!
  Call a dawn hnuah Witcherova chuan a tawpah chuan fighter thar a dawng ang a, vanah a inbei ang tih a beisei. Hmeichhe naupang hi Emka-in Vladivostok-ah an rawn hruai a. Pilot chuan terminator ang maiin a hria. Khualzinpui chu kum upa tawh mah se, sergeant stripe chauh ha thin, sam dum hring tak a ni ta a ni.
  A chhuang takin a sawi a:
  - Aw, nangni thalaite u! Tsarist hunlai khan Japanese ho nen kan indo tawh tih i hria em!
  Witcher chuan rinhlelh hmel zet hian a zawt a:
  - Takzet? A nih loh leh kraws pawh i dawng ve mai thei em?
  Pitar chuan a hmul dum chu a tikehsawm a, a tiam a:
  - Kraws a awm lo, medal pawh a awm lo! Chuvang chuan kum khat leh thla thum chhung chu private angin a bei ta a ni! Engtin nge i ngaih, mi zawng zawngin title leh medal an dawng thei? A bik takin tsar hnuaiah, private-te duhsak vak loh lai khan!
  Witcher chuan a remti a:
  - Ni e, tsar hnuaiah chuan class inequality a awm! Mahse hengte hi hun hrang hrang a ni. A chhan chu, engtin nge Japs ho hi i duh ber! Ka sawi tum chu, hmelma kha a chak em?
  Putar chuan a thir ha chu a ti eng a, a chhang a:
  - Chak lo, mahse kan thupek hi fing zawk ni ta se, Port Arthur leh Manchuria te hi an bânsan lo ang! Chutiang khawpa hmêlma chak tak chu an ni lo.
  Emka chu a khalh zawi zawi a, kawngpui chu bomb leh artillery-in a tichhia a. Kan inbe thei a.
  Witcher chuan ngawi rengin a zawt leh a:
  - Kan ta kha an chak zawk em?
  Putar chuan chak takin, thlipui tleh toy ang maiin, vawi hnih khat chu a lu a bu nghat a:
  - Kawng engemaw takah chuan, a ni! Entirnan, Japanese ho hian keini aiin shooting range a let sawmhnih zetin an nei tam zawk. Hma lam pan ka nih hma hian shooting range pathum chauh ka tel a. Tin, chutah chuan shot panga ve ve a nei bawk. Amaherawhchu, kangmei chhuahnaah chuan Japan mite aiin kan chhe zawk kan ti thei lo. Tin, hei hi khaki uniform ha chung pawhin, keini pawh overcoat dum kan ha chung pawhin. Sipai lama tawnhriat engemaw zat kan neih hnuah a pianphungah. Japanese ho hian hun rei zawk training nei mahse keini aiin sipai lam thilah theihna an nei tlem zawk hle. Mahse an rifle te hian kan Mostina club aiin a kap dik zawk hle.
  Vedmakova chuan reservation awm lovin a remti a:
  - Ni e, chiang khawp mai! Chumi chungchang chu i sawi dik khawp mai! Japanese ho hian German ho ang bawkin drill training hi an ngaihven lutuk a.
  Putar chuan a lu a thing a:
  - A lehlamah pawh! Tsarist sipaiah hian kan neih aia tlem zawk daih! Awle, Indopui I hma pawh khan sipai an zirtir tha zawk tan a, a tlem berah chuan an uniform an thlak a nih chuan... Sipai ni lovin, marching game tluantling tak a ni!
  Witcherova chuan sualna nei lovin a sawi a ni:
  - Indopui hma khan parade-a kawngzawh hi kan ngai pawimawh hle bawk! A lan dan chuan mi fing chuan midang tihsual a zir a, mi â chuan a tihsual a zir a, tuin nge zir lo tak tak, tu nge?
  Pitar chuan heti hian a sawi:
  - Training hi sumdawnna hlawkthlak tak a ni! Mahse supply nen chuan a tlangpuiin blockage tluantling kan nei a. Silai pawh a awm lo, cartridge pawh a awm lo! An ril a tam fo a, sipaite an damlo - damdawi a awm lo! Japan silai mu aiin typhus leh thil tenawm dang vangin an thi tam zawk. Chutiang indona chhe tak chu a ni. Kuropatkin hi a idiot a ni! Flanking maneuver awm lo, camouflage awm lo, machine gun hnuaiah trench-ah direct-in mi a paih lut thin. Cannon fodder atan kan hmang a. A tawp zawng zawng chu a chhe hle a, chak lohnaah a tawp ta a ni. An sawi angin ka ke chu ka hrual zo lo. Dik tak chuan saltanna ka tlanchhuahna hi ka chhuang thei khawp mai! Hliam ang mai pawh!
  Nula chuan thil hriat duh tak chuan a zawt a:
  - Tin, Japanese te ngei pawh hi an tha zawk emaw, an chhe zawk emaw! A fighting quality lamah chuan.
  Putar chuan cigarette hrual chu a hal hmasa a, chutah chauh chuan a chhang a:
  - Hei hi thil tum nei taka rorel a harsa hle. Sipai an inthlak a, tank, thlawhna, submachine gun te a lo lang ta. Hmasawnna lamah chuan lawngte chu chutiang chuan an danglam lo va, silai pawh an la danglam lo. Mahse, command âtna chu a awm reng a, chuvangin Vladivostok beihna chu screw up rawh!
  Witcher chuan a mitmeng dum chu a rawn ti eng a:
  - Hei hi chhan tur a awm lo!
  Putar chuan a remti a:
  - Tin, a ni thei lo bawk! A nihna takah chuan hmêlma chuan trick bawlhhlawh an buatsaih tih an hria a, chu chu chhan dan tur a awm lo! Min set up ang maiin. Mahse Pindos-te nena inkahhai an neih hi vuakna nasa tak a lo thleng dawn tih a tilang chiang hle.
  Witcher chuan a nui suk a:
  - Pindos nen hian?
  Pitar chuan a nemnghet a:
  - Ni e, chu chu tuna America leh Britain an tih chu a ni! A hming hi "rukruk" tih thumal atanga lo chhuak a ni a, chu chu rukruk tihna a ni. Tin, hengte hi parasitic ram, rukru ram, mi â zawk leh chak lo zawkte thisen suktu an ni!
  Pilot chuan a lu sen chu a bu nghat a:
  - Hetah hian ka pawm e!
  Putar chuan a sawi nghet tlat a:
  - Kan thupek hi mi â, mi phatsantu pawh a ni tih hi pawm rawh! Hei hi kan fleet siam dan tur a ni a, Pindos aiin a chhe zawk!
  Witcher chuan a dodal a ni:
  "Japan ho hian hetiang hian an rawn bei rang ang tih an ngaihtuah lo pawh a ni mai thei." A tlangpuiin Far East chu chawlhna hmun a ni a, mi hlauhawm leh mi â te chu hetah hian an lo awm ta a ni. A nihna takah chuan sipaiah chuan hnung lama hnathawk emaw, collective farmer emaw angin thawkrim a ngai lo va, mahse ration tha tak leh hlawh i hmu thung. Kawng lehlamah chuan Far East-a rawngbawl chhung hian i nunna i hlauhawm lo. Ni e, slackers leh cowards te tan paradis a ni.
  Putar chuan a dodal a:
  "Sipai leh officer te hi chutiang chuan an indo lo." Hetah hian Khabarovsk a awm a, an la inpe lo.
  Witcher chuan a remti a:
  - Russian indona, indona bik! Mahse Brusilov-a sawi ang khan: kan sipaite hi an tha hle a, kan officer-te pawh an tha a, kan general-te pawh an mediocre a, tsar pawh a chhe vek!
  Pi chuan lawm lo zet hian a rawn ti nghut a:
  - Kan sipai hotu hi Kuropatkin ni lo se, Brusilov ni ta se: kan chak ngei ang! Alas, a overwrite a ni! Tsar hnuaiah chuan Russian general-te chu an tlem ta hle tih sawi a ngai a ni: Suvorov-a hnuaiah chuan sipai hotu langsar tak takte galaxy pum pui a awm a! Mahse, Stalin hi Georgian a ni a, an sawi angin Georgian...
  Pi chuan Witcher-a thusawi chu a titawp a:
  - Chutiang thusawiah chuan fimkhur rawh! Chuvangin department bik pakhatah i lut thei ang! Mahse, ka tan chuan Stalin hi engti kawng mahin mi fing tak a ni lo! Tin, entirnan, February thlaa line-punch an tih loh khan hei hi a nemnghet bawk! A chhan chu May 1 khan Moscow-a Soviet air defense chu tanpui theih lohvin a lo chhuak a, Soviet mi sang tam tak an thi tih ka hre ta!
  Putar chuan a remark a:
  - USA leh Britain te chungah lawmthu kan sawi e! Wehrmacht chu thlawhna thar an pe ta! Chu bâkah, mass sabotage a awm tih ka hre bawk a, chu chu Yak-ho chu boruakah an tla thla ta a ni! Chubakah, Yaks thar ber pawh a ni!
  Witcher chuan a lu a bu nghat a:
  - Ka hre ta! A zahthlak tak zet! Mahse, thil tisualtute hrem an nih a, buaina chu siam\hat a nih ka beisei!
  Pi chuan a lu a bu nghat a, chutah rang takin a lo ti a:
  - Buaina ber chu kan lu-ah a awm! Soviet rilru put hmang chi khat! Mi pakhat chu cog-ah, sal pangngaiah chantir tumna!
  Witcher-a chuan a inhnial lo. A ngawi reng a, window atang chuan a en reng a. Tunah chuan USSR hneh loh hlauhawmna chu a lang chiang tawh hle. Moscow pawh hi air raid lakah a him lo tih a chiang ta. A tlem berah chuan air raid lian tak tuar thei tur khawpin venhimna a nei lo!
  Awle, indona chu a danglam deuh deuh a ni... Dik tak chuan Stalingrad indonaah khan German ho pawhin air supremacy an nei a, mahse duhthusam chu hnehna a thlen lo! Mahse, Krauts hian advantage an nei a, chutiang khawpa hnehna chu a ni lo! A nihna takah chuan, Soviet thlawhna thar chu hmatawngah a lo thleng fo thin! Mahse sawi tur chu pilot-te zingah combat training level chu a hniam hle a ni. Newbies tam zawk chuan darkar 8 aia rei flight time an nei lo. Hei hi minus lian tak a ni a, a bik takin German ho hian darkar 250 thleng hun an nei tlangpui avangin! Mahse, Stalingrad hnuah German ho chuan program chu 150-ah an tihhniam a, mahse tunah chuan fuel supply chu a awlsam tawh hle. Mahse, thlawhna thar tam tak a lo chhuah chuan Kraut-te tan pawh harsatna a siam dawn a ni.
  A chhan chu, bomber tla thlahtu pilot zingah US mi eng emaw zat man an nih thu an sawi. A hnuhnung zawk hi mak tih tur a ni lo tak zet! Luftwaffe hian bomber tharte tan pilot an nei tlem hle a, chuvang chuan volunteer an hmu ta a ni!
  He thil hi Soviet command hian engtin nge an chhan ang tih ka ngaihtuah a ni. A nihna takah chuan Berlin thleng tur hian engmah a awm lo em ni? USSR-ah hian long-range strategic bomber siam a ni lo a, P-8 tih loh chu siam chhuah a ni lo. Vanlawng hnuhnung ber, darkar khata kilometer 400 aia tlem lo tlan, kum 1936-a siam chu hmanlai tawh a ni tih a chiang hle. Hei bakah hian Berlin an beih hunah chuan air escort tel lovin a che ang a, German ho chuan an thlawhna hmangin an lo dang thei bawk. A nihna takah chuan Berlin lam pana thlawhna mipui kal dan record thei tur radar tha tak tak an nei tawh a ni. Ni e, Germany bei tur khawpa heng machine siam chhuah nan hian hun a ngai a ni. German ho hi hnam chak lo leh technology an ngaina lo! Anni ngei pawh hi Europe emaw khawvel huap pawha hnam discipline nei leh inrualna sang ber an ni ngei ang! Mahni chauha chak hi a harsa hle a, second front-a Japan chak lo tak nen pawh a harsa hle.
  Hetiang dinhmunah hian tih theih tha ber chu Allies leh Germany inkara wedge khalh tum hi a ni. Mahse, engtin nge hetiang hi kan tih ang? Beria chuan American-ho hnen atanga destroyer a dawn hmangin hetiang thil hi ti turin a lo hrilh tawh bawk. Provocation tha tak a ni thei a, mahse Anna chuan hun a nei lo.
  Amah hi a mawhphurtu a ni lo niin a lang - fate a nih loh chuan engtin nge ni ang, mahse aftertaste nuam lo takin a la gnaw reng a ni. Ni khat hmaa lo thleng ta se, engkim hi a danglam vek ang tih ang maiin!
  Mahse, thil theih loh a ni lo! Mahse Beria hnen atanga order a dawn rual chuan a rawn thleng nghal!
  A tlangpuiin Lavrenty Palych hi provocation lama thiam tak a ni. Japan chuan Peru Harbor chu a bei a, a tel loh chuan a ni lo!
  Thudik tak chu, thil thleng mai mai ang maiin, Land of the Rising Sun-a intelligence-te chuan US-in thlawhna phur lawng hmanga venhimna lama beihpui thlak a tumna chungchang document an nei ta a, chutah chuan Peru Harbor-a awmte pawh a tel a ni!
  Chu bâkah, American-ho chu mi â an ni: Japan chu indonaah an tithinur a, Britain-in oil leh raw material dangte supply-na khapna a siam rualin, mahse anmahni ngei pawh indo tûrin an inpeih lo!
  Dik tak chuan kum 1941 khan United States chuan Japan nena indona tur chuan sipai a nei tlem hle a, a bik takin tank-ah chuan a nei tlem hle. Kum 1940 khan tank 400 chauh an nei a, kum 1941 chungchang hi thuruk a ni a, mahse chutih lai pawh chuan sangkhat aia tam an awm a rinawm loh! Chuvangin America chu indonaah chuan a zuang lut ta a, a inpeih lo tak zet a ni! Awle, Japan pawh hi ralthuam a keng vak lo. Tank sanghnih leh a chanve vel nei ta se, leh light te pawh nei ta se, entirnan, long-range aviation a awm lo tak zet a ni!
  Chuvangin Land of the Rising Sun-a pilot huaisen tak takte chuan USA chu an bomb lo! Mahse, an screw ve mai mai! Tin, tunah chuan USSR lakah phuba lak an tum ta a, an kea kal sipaite chu an rinchhan ber a, Tsar Nicholas II hunlai hlawhtlinna chu tih leh an tum ta a ni!
  The Witcher chu a bo ta a, hla a sa tan ta a:
  Nun hi a va harsa em, Lalpa, a vanduai em, .
  Nang ngei pawhin hling lukhum i khum a!
  Ni lo, ka lu chu thlawh tir suh
  Ni thar hian harsatna min tiam a ni!
    
  Mumang chu leivutah a darh nghal a, .
  Worm râpthlâk tak chuan passion-in a gnaws!
  Tin, i mitah hrehawmna leh lungngaihna, .
  Eng nge tihkhawtlai tur, tumahin thiltihtheihna an nei lo!
    
  Mahse, eng nge, Pathian, i tih theih
  Amah ngeiin Golgotha kraws-ah a lawn avangin!
  Hlimna chungchânga mumang chu thil awm lo tak a ni a, .
  Hmeithainu te chu an au chhuak a, an au bawk!
    
  Khawvel aia rapthlak zawk lei hi a awm lo, .
  Indona sketch, brush chu thisenin a khuh!
  Ether-a hysterical foam, .
  Web chu tichhia nghal rawh!
    
  Tin, ka nunna i duh chuan, .
  Tichuan Pathianin Gehenna-ah min paih lut ta!
  Ka la hmangaih che, .
  In progress hian inthlak danglamna ka ring!
    
  Chu chu mi pakhatin ka ring
  Thianghlim leh sang zawka awm thei!
  Kum zabi tam tak chhunga hrehawm tawrhna chu a tawp dawn tih, .
  Unaupa Engkimtithei ang kan ni ang!
    
  Eng thupek nge kan pek ang?
  Arsi lawng zau takah chuan!
  Kan sipai huaisen, .
  Quasar aiin a eng chak zawk ang!
    
  Nun hi a chhuak ngai lovang
  Tin, mi zawng zawng hi mihring kan ni vek dawn bawk!
  Kum khat chhunga êng tawp nei lo ang maiin, .
  Kum tawp nei lo leh hlim tak nen!
    
  Communism chu a tak tak a ni ang
  I mumang aiin a tha zawk dawn tih ring rawh!
  Hma lam pan, chunglam, hnuai lam ni lovin, .
  Hlimna awm rawh se - lungngaihna awm suh!
  Vedmakova chuan hla a sa zo a, a tawpah chuan "Emka" chu Vladivostok-ah a lut ta a ni. Pilot chuan khawpui chu hriat duh hmel zet hian a en a. Vladivostok-ah hian chhiatna nasa tak a pung tih hriat theih a ni a, building thenkhatah chuan meizuk a awm a, kangmei venna team te chuan kawngpuiah hna an thawk a, tleirawl tam tak chuan shovel, pick leh kangmei titawpna hmanrua dang kengin an awm bawk.
  Pitar chuan heti hian a sawi:
  - Tsar hnuaiah chuan thalaite pawh an thawkrim hle a, mahse nuihzatthlak leh thahnemngaihna nei lovin! Sheer enthusiasm nen chuan hla tak i thleng dawn lo nain!
  Witcher chuan a dodal a ni:
  - Industry hi economy engine a nih chuan thahnemngaihna hi octane number sang tak nei fuel a ni!
  Putar chuan hlim takin a lu a bu nghat a:
  - I tawng tha hle mai, nula!
  "Emka" chu commandant office building bulah a ding a, Vedmakova chu a tlan chhuak ta mai. A sakawr thla nei chungah chuan kir leh chu a duh tak zet a ni.
  Hmeichhe naupang chuan summons-a a thawnna office chu a kik a. Mutthilh ri chuan a rawn zui a:
  - Lo lut rawh!
  Witcher chu a rawn lut a, chhuang takin a kekawrte chu a tidik a. NKVD colonel uniform ha mi pakhat chu chair-ah a thu a. Chutiang tlangval bald leh nuam lo tak chu. Pilot hnenah chuan lungngai takin:
  - A hming kimchang!
  Nula chuan rang takin a chhang a:
  -Anna Petrova Witcher a ni!
  Colonel chuan a sawi belh leh a:
  - Sipai rank a ni em?
  - Air Force Major leh Soviet Union-a Hero! - Pilot chuan chhuang takin a ti a.
  Colonel chuan phone chu a la a, tawi te tein:
  - Air Force Major Witcher a lo thleng tawh!
  Tichuan nula lam chu a hawi ta a.
  - Engtin nge i awm? I hrisel ka beisei?
  Pilot chuan a ha a rawn pholang a:
  - Ka rilru a hahdam! Sakeibaknei nu ang maia bei turin inpeih tawh!
  Colonel chuan a lu a bu nghat a:
  - Ropui! Japanese ho hian an lawmpui ngei ka ring!
  Thawm ri a awm a, boot ri a ri a, special department-a thawktu pangngai paruk, uniform bik ha mipa pakhatin office chhungah an rawn tlan lut ta a. A thupek chu:
  - He rukru hi kutkawr buntir rawh!
  Witcher chu a buai hle a:
  - Hei hi eng nge ni?
  Colonel chuan a rawn ti a:
  - Tin, chu chu! Man i ni tawh, citizen Witcher! Tin, lung inah khung i ni bawk ang!
  Uniform bik ha mi pakhat chuan heti hian a vaukhân a:
  - He hmeichhia hian insual thiam tak a ni! Chuvangin fimkhur rawh!
  Witcher chuan a nui suk a:
  - Kan dan kengkawhtu huaisen tak takte aiawh ka ni dawn lo! Beria call la, he inhriatthiam lohna hi vawi khatah tifai rawh!
  Colonel chuan hmusit hmel zet hian a ti a:
  - Hetah hian Beria ngaihtuahna tihbuai dan dang a awm! Tâng inah tir la, chhui chianna chuan a tifel ang!
  Dawithiam chuan a lu a bu nghat a:
  - Soviet Union-a mi huaisen ka ni a, chhui chianna hian a chinfel ngei ang, mahse Beria nen chuan a rang zawk ang! Vanlawng control-ah a rang thei ang bera awm ka duh!
  Colonel chuan a thlamuan a:
  - Indo lai hian tumahin rei tak an tikhawtlai dawn lo! Amah chu hruai bo rawh!
  Vedmakova chu dodal lovin a kal a, scout hmanga thuam tan model machine gun tawi zawkte hmui chuan a nawr tlem hle. Tichuan funnel dum chhungah min thun a, an tlanbo ta a. Anna Petrovna chu a thlamuang hle a, amah leh amah a inthiam lo hle a, NKVD te chuan Beria nena an inzawmna bik chu an hre ngei ang, chuvang chuan an chinfel sak mai ang. Tâng tlawh pawh a ngaihnawm khawp mai. Mipa tak tak chuan fapa a enkawl a ngai a, sipaiah a thawk tur a ni a, lung inah hun a tang tur a ni! Chuvangin, a ni mai thei, indo mi! Mi hmingthang tam tak chu lung inah an tang a: Stalin, Lenin, leh Hitler!
  Tâng hi commandant office aṭanga hla vak lo a nih avangin Vedmakova chu an hruai chhuak a, courtyard-ah an hruai lut ta a ni. Chutah chuan ui te chu thinrim takin an rawn ri chhuak a, kum zabi sawm leh riatnaa sak, lung bangte chu a dum a, a dum bawk. Hmeichhe naupang chuan a chhunga hruai luh a, corridor-a hruai a nih chuan a duh loh zawnga phurna a nei a. Hetah hian registration window a awm a: zawhna pangngai:
  - Hming hmasa ber, hming hnuhnung ber, patronymic, gender!
  Tichuan dinglamah chuan tiled room-ah chuan hawi leh rawh. Chutah chuan dawhkan bulah chuan NKVD uniform leh savun apron ha officer pakhat chu a thu a, a bulah chuan doctor pakhat, coat dum ha leh hmeichhe kum chanve vel pahnih, an kut ah rubber gloves te tak te hrual te chu a thu a.
  Vedmakova zuitu guard chuan rang takin, practiced movement nen, a kutkawr chu a la chhuak ta a. Officer chuan thupek a pe a:
  - I thawmhnaw phelh rawh!
  Witcher-a chuan mak a ti hle mai:
  - Engnge?
  Officer chuan muangchangin a sawi nawn leh a:
  - Ka ti a, i thawmhnaw kha phelh rawh! Search leh personal search hi tih ngei ngei tur a ni!
  Nula chu a rawn nui suk a:
  - Mahse hetah hian mipa an awm!
  Apron keng officer chuan a rawn ti a:
  - Ka pui thei ang em! Lo kal rawh, i puan kha phelh rawh, nawhchizuar!
  Vedmakova chu a khur a, lung ina dah a nih chuan mimal zawn a ngai tih a hrechhuak a, a thawmhnaw chu a phelh tan ta a ni. Hmeichhia te chuan an pawm a, uluk takin seam tin chu an hre vek a. A panty chauh ha chunga a awm hnu chuan Witcher chu a mualpho ta a, mahse officer chuan a rawn au chhuak ta a:
  -A nih leh i panty kha phelh rawh, bitch! Search chu a zo tawh ang!
  Mipa engemaw zat hmaah saruak vek (a rawn hruaitu convoy chu a ding reng a, engtik lai pawha indonaa luh theih turin a inpeih reng) chu hmeichhe naupang chu a mualpho hle a, a kut hmangin khuh a tum ta a ni.
  A hnute chu baton hmangin nasa takin an vuak a:
  - Kut hnuai lam, bitch!
  Witcher chuan a ti a, mahse a tuar chhuak ta a ni. A thawmhnaw an chhui zawh a, a boot pawh an phelh hnu chuan officer chuan thu a pe a:
  - Tunah chuan nangmah ngeiin lo en ve teh!
  Hmeichhe jail vengtute chuan lu atang chuan an tan ta a. Gloved finger hmangin sam chu an tousled a, chutah beng chhungah an en a, flashlight hmanga tube chi khat pawh an hmang bawk. Beng chu vawi eng emaw zat hnunglam hawiin a beng a, a ben lo bawk. Chutah, hnar chhungah chuan an han en a;
  - Khuh, khawngaihin! Chu chu a ni, chak zawk!
  Nula hnar chu a hrual a. Hemi hnu hian a hmui enfiahna an nei leh a. A nuam lo tak zet a, kut hrual takin leiah an nawr a, a chang chuan an hrual leh a, chutah an hrual na zawk a, an phelh mai mai pawh a ni.
  Officer chuan:
  - Kan fimkhur lehzual a ngai! Spy a ni thei!
  Jail vengtute chuan ha chungah an kut zungtang an hmet tan a, thu pawimawh thup theihna tur filling awm leh awm loh an enfiah ta a ni. Witchakova chuan mualpho takin a inhria a, a chil chhak a; Chutah hmeichhe kutkawr vuah kut chuan nula hnute hrual chu an hre tan ta a. An kneaded a, millimeter khatah literal takin an hre a, flashlight hmangin an entir bawk. Hmeichhe naupang hnute chu bumhmang takin a hring a, jail vengtute chuan an nawr nasa zual sauh a, chutah an au chhuak ta a:
  - Aih! Hetah hian a thianghlim!
  A dawtah chuan navel leh finger te chu an enfiah leh a. Navel chu hnunglam hawiin an hrual a, an twist bawk a, chutah chuan needle hmangin an hliam bawk. Kut zungtangte chu uluk zawkin an enfiah lo.
  - Tin, tunah chuan gynecological search a ni ta! - Officer chuan thu a pe a.
  Jail vengtute chuan heti hian thu an pe a:
  - Khup la, i ke chu phar rawh, khawngaihin!
  Chumi hnua thil thleng chu a mualpho ber a ni a, jail vengtu kutkawr vuah chu hmeichhe naupang rilruah chuan a rawn lut nghal zat a. Witcher chu hrehawm leh mualpho takin a rawn ti chhuak ta hlawl mai. Tin, kut chuan hmeichhia chuan a ro hlu ber dahna lungpui chhungah chuan rough takin a lai lut a, chu chu a hrehawm hle a, a ticklish bawk. Hmeichhe naupang chu a rawn inher deuh a, officer chuan nuihzat hmel zet hian a ti muangchang a:
  - A theih ang anga uluk takin enfiah rawh! A nihna takah chuan, hmun inpawh takah hian enthlatute chuan document an thup tlangpui a, a châng chuan thu pawimawh tak tak hriat nân note tê tê chauh hi a tawk a ni.
  Jail vengtu pakhat chu mi dangin a thlak a, chumi hnuah chuan zawn chu a hrehawm lehzual a, a zakzum hle bawk. Witchakova chuan an zawn chu hrehawm tawrhnaah chantir a, tihmualpho mai an duh tih a hre chiang hle.
  Anus enfiahna pawh a rough lo hle a, intestine leh enema lian tak pawh hman a ni bawk. Pilot hi rinhlelhna nasa tak a ni tak zet niin a lang. Chumi hnu chuan kut zungtang, ke leh ke check chu thil tenawm tak ang maiin a lang.
  Mahse, hei hi chutah chuan a tawp lo va;
  - Tunah chuan pum x-ray atan! A ei theih tur tam tak a awm lo!
  Awle, chutiang chuan a na lo. Hetah hian Doctor a awm a, uluk takin engkim a enfiah vek a, thinlung leh lung thlengin a enfiah a. A tawpah chuan go-ahead a pe ta a ni:
  - A thianghlim a, a hrisel vek bawk!
  Officer chuan thinrim zet hian a ti muangchang a:
  - Engtin pawhin kan kap mai mai chu a pawi khawp mai! Mahse, tunah chuan piano tum rawh se!
  Pilot chu mualphonain a mangang hle a, thu awih takin automaton ang maiin a kal a. Witcher-a kut chu paint-in a hnawih a, uluk takin lehkhaah a hrual a. Tichuan tehna chi hrang hrang a zui a, profile-a thlalak, full face. Hun rei tak chhung saruaka ding turin min nawr a, ka taksaa chhinchhiahna, hliam leh hliam zawng zawng chu an ziak thar vek a. Chumi hnuah chuan shower lum takah an silfai a, chu chu USSR-ah chuan tih dan phung a ni a, jail uniform pekte tan chauh ni lovin.
  - Inchei rawh, bitch!
  Chu kawrfual chu a takah chuan saiip puan, burlap a siam a ni a, jail number ziak a ni. Hmeichhia chu pheikhawk pek a ni lo va, mipui hmêlma tan chuan thil ṭul lo tak maiah an ngai niin a lang a, chuvang chuan, khuh zo lovin, cell-ah an hruai ta a ni.
  Mass arrest a awm chauh a, jail chu a khat lutuk a, a ri nasa hle bawk. Vitchakova chu bawm zau takah an paih a, chutah chuan hmeichhe za chuang zet an awm tawh a, a tam zawk chu sipai leh chhiahhlawh zinga hmeichhe naupang an ni. Pilot chu cell chhunga an hruai luh chuan ke pakhat mah a kal thei lo va, tang chuan a chhawng zawng zawng chu a ti buai vek a. Cell chhungah chuan a thim hle a, window chu boarded up a ni a, a khuh a, a rim a nam hle bawk a, bucket chu hun rei tak chhung chu lakchhuah a ni lo niin a lang.
  Nula te chu a chanve saruak an ni a, thenkhat chu saruak vek an ni bawk a; Mi engemaw zat chu an rilru a buai hle a, tui an dil a. Witcher chuan a ding a, a zawt a:
  - Step khat pawh ka la thei lo! Khawiah nge ka kal ang!
  - Khawiah nge an rawn hruai che a, chutah chuan awm rawh! - Thim atang chuan thu a pe a, cell chhunga upa ber pawh a ni mai thei. - Hetah hian kan tan hmun a awm lo.
  Witcherova chuan hei hi thil âwm lo tak a ni tih a hriat chuan heti hian a la zawt reng a:
  - Hmeichhia hi eng atan nge in nih?
  Aw a rawn zui a:
  - Ni e, hetah hian Article 58 a awm a, a nih loh leh charge awm lo pawhin! Eng atan nge i nih?
  Witcher chuan a fiamthu a:
  - Ni e, Beria chu a pawngsual a ni!
  Hmeichhe naupangte nuihzatthlak tak leh au thawm ri chu a ri a:
  - Ni e, kan ta a ni!
  Thim atang chuan tu nge a rawn bengchheng:
  - Beria khaihlum mai mai a tawk lo!
  Aw hlauhawm tak chuan a titawp a:
  -Tawk! Tin, chutiang chuan yard chhunga mi sang chanve chuang zet chu kahhlum an ni tawh bawk! Cell pumpui nen pawh kea kal turin kan hruai chhuak thei bawk!
  Witcher chuan a rawn ti a:
  - Awle, ni lo, execution-ah min hruai a nih chuan ka inpe lo ang!
  . BUNG No. 8-na
  Oleg Rybachenko chuan naktuk êng zawk neih tumin an bei chhunzawm zel a, hmeichhe naupang Margarita Korshunova nen an inhmachhawn bawk.
  Stalingrad-ah an indo a. Huaisenna nasa tak nen an bei a. Tin, chatuan fate chuan hnungtawlh leh hmelma lakah inpek chu an ngaihtuah lo.
  Mahse sipaite chu an inthlau lo va, Nazi-ho chu zawi zawiin hma an sawn ta a ni. Mahse, a slow hle a, in leh kawngpui panna kawngah mercenaries ruangte chu a bawlhhlawh hle.
  Moscow chu an hual a, mahse an la inbei reng a ni. Tin, hmeichhe hmeltha tak tak a nei bawk. Tute nge mi huaisen tak tak.
  Stalingrad-ah Oleg Rybachenko leh Margarita te chuan silai an inthlak a. Chutih rual chuan naupang chuan AI hmangin thil engemaw phuah a tum a.
  Belarus presidential candidate Alexander Lukashenko chu inthlanah hian tel phal a ni lo. Slavic Cathedral-in signatures a lak let lehnaah hian dik lo an hmu a ni. Chuvang chuan candidate paruk ni lovin, panga an awm ta a ni. Tin, inbeihna ber chu Zenon Pozdnyak leh Kebich te inkarah a thleng ta a ni. Russia thlawptu leh moderate zawk Kebich hian second round a lut a, advantage tlem a nei. Tin, chutah chuan Russia dodaltu Poznyak chu danglamna lian tak nen a hneh ta a ni.
  Lukashenko hian dan loa paihthlak a nih thu a sawi. Mahse a tlangpuiin thawm tih loh chu engmah a awm lo.
  Kebich hian inrintawk takin hnehna a chang. Tin, Belarus president hmasa ber a ni bawk.
  Rei vak lovah Belarus chu ruble zone-ah a lut ta a. Economic dinhmun pawh a buai hle. Pawisa a awm lo. Mahse ram chu ruble zone-ah a awm ta a ni.
  Kebich chuan Russia nena inzawmna siam dan tur a rawt a ni. Dante chu a inzawm khawm tan a, ramri a inhawng a, economy pawh a inpumkhat ta a ni. Supranational body siam a ni.
  Kum 1999 khan Belarus-ah President thar thlanna neih a ni a. Russia-in a default hnuah economy chu harsatna thuk takah a awm a ni. Mahse communist-te nghawng chu nasa takin a lo thang chho ta a ni. Lukashenko hian mi zawng zawng nen an insual a, ama party a siam lo va, sipai dangin an hnawtchhuak ta a ni. Inhnek ber chu Kalyakin leh Kebich te inkarah a ni. Hetih lai hian Zenon Poznyak chu a lar tawh lo hle. Belarusian Popular Front pumpui ang bawkin.
  Communist ho chu an chak chho ta zel a.
  Russia ramah pawh history hi a danglam deuh a. Zyuganov hian President atan vote a hmu tam deuh a, mahse hnehna chang zo lo mah se. Lebed hian Security Council-ah hian thla hnih khat zet Secretary hna a thawk leh a ni. Mahse, a tlangpuiin hei hi chutiang chuan a pawimawh lo. A danglamna pawimawh tak chu Chernomyrdin-a hnawhchhuah a nih loh vang a ni. Tin, chuvang chuan default hnuah pawh prime minister a la ni reng bawk. Mahse, Kebich erawh Chernomyrdin-a puihnain second round-ah a la chak lo a, Kalyakin chu Belarus president a ni ta a ni.
  Tin, Russia ramah chuan Yeltsin-a a chhuah hnuah Chernomyrdin chu president a ni ta a ni. Russia economy a lo thang chho tan tawh a, Viktor Stepanovich-a'n harsatna nasa tak nei mah se, pathumna luahtu Zhirinovsky-a puihnain Zyuganov chu a hneh ta a ni.
  Chutiang chuan Russia ramah chuan Chernomyrdin chu president a ni a, Zhirinovsky chu Security Council secretary leh president assistant hmasa ber a ni. Putin hi tun thlengin a la awm lo. Zyuganov hi eptu lam hotu ber a ni. Primakov hi Minister of Foreign Affairs a la ni reng a ni.
  Chuvangin engkim chu ruahmanna angin a kal ta a ni. Kalyakin chuan inpumkhatna chu a chhunzawm zel a, mahse a la inpumkhat lo. Economy a lo thang chho tan ta a. Chechnya ramah hian Chernomyrdin-a chuan indona a kaihruai a. Maskhadov nen chuan kan inbia a. Tin, a tawpah chuan chutah chuan stability a nei ta a ni.
  Chernomyrdin hian inthlanpui lo awm turah awlsam takin Zyuganov lakah hnehna a chang tawh a ni. Kalyakin pawh awlsam takin term hnihna atan thlan tlin a ni bawk. Engkim a kal tluang deuh deuh a. Belarus economy chu a thang chak hle a.
  Mahse Kalyakin hian term thumna atan a ding lo. A hnungzuitu chu a thawhpui Novikov a ni.
  Chernomyrdin pawh term thumna atan a inlan lo. Chernomyrdin hnuaiah Zhirinovsky-a'n a rawn thlak a. Hemi hnuhnung zawk hi chu a moderate zawk ta hle tih chu a chiang a, mahse Belarus chu a tipung hle - Russia zawm a phut.
  Novik chuan a dodal a. Chuvang chuan hrekna hnuaiah a awm ta a ni.
  Zhirinovsky chu a rigid zawk a, a pressure nasa zawk bawk... Chumi avang chuan Russia thlawptu sipaite chuan Belarus-ah referendum an nei a, hei hi economic crisis nasa tak nen a inmil hle. Tin, Belarus chu Russia ramah a tel ta a ni. Chu chuan khawthlang lam dodalna rilru a tichak hle.
  Kum 2014 khan Zhirinovsky chuan Ukraine rama Maidan leh Yanukovych paihthlakna hun remchang hmangin sipai a tir lut a. Ukraine sipaite chu an indo thei lo va, Russia sipaite chuan ralthuam an paih chhuak ta a ni. Yanukovych leh Rada te chuan silai hmetpuak chungin referendum an puang. Russia chuan he republic pawh hi a la ta a ni.
  Ukraine mite hel tlem zawk nan Zhirinovsky chuan Russia khawpui Kyiv-ah a sawn a. Tin, hei hian referendum result a nghawng bawk. Vladimir Volfovich ngei pawh hi president thlanna lo awm turah hnehna changin term thumna atan thlan tlin a ni a, referendum-ah khapna zawng zawng a titawp vek a ni.
  Alexander Lukashenko chu a chawlhsan a, theihnghilhnaah a pil ta a ni. Putin hian kum 2012 thleng khan FSB chairman a ni a, kum sawmruk mi a ni. Tin, team thar siam duhtu Zhirinovsky chuan a aiah kum sawmli mi officer thiam tak a dah lo bawk. Novik-a thlaktu Belarus Governor pawh a la naupang ta hle a.
  Mahse, Russia chu khawthlang ram hrekna hnuaiah a lut a, mahse a pawimawh lutuk lo. Zhirinovsky hian Syria leh Iraq-ah te a bei a. Kurd-te tan a ram a siam a, a tlangpuiin Vladimir Putin aiin thutlukna siamin a che zawk a ni. Chubakah, Russia chuan Saudi Arabia chu missile hmangin a bei a, oil man pawh nasa takin a tisang bawk.
  Tichuan Iran leh America inkarah indona lian tak a lo chhuak ta a. Chu chuan oil man a tisang zual hle. Hetih lai hian Russia chuan Baltic state leh Moldova te chu a la a, a la ta a ni. Tin, chutah chuan Nazarbayev-a chhuah hnua Kazakhstan rama buaina chhuak chu hmang tangkaiin, he republic hi a circulation-ah a telh ta a ni.
  Referendum pawh neih a ni a, Russia chuan province dang a nei leh ta a ni.
  USSR siamthat hna chu zawi zawiin a kal zel a.
  Kum 2020 khan Zhirinovsky hian Russia President term lina atan a record a update leh a ni. Kal chhuah tumna a la nei lo.
  Tin, Russia chu Central Asia kaltlangin a kal zel bawk. Uzbekistan-ah te, Tajikistan-ah te, Kyrgyzstan-ah te, Turkmenistan-ah te, Russia sipaite an rawn lang a, Russia zawm tura referendum neih a ni bawk.
  Chuvangin USSR ramri hlui chhungah chuan ram chu siamṭhat leh a ni ta a ni.
  Mahse hei hi Zhirinovsky tan chuan a tawk lo. Tin, ani chuan a tul lo taka ngaihdan dik lo nei lovin Finland ram chu sipaite nen a luah ta a ni. Tin, chutah chuan, a dik e, za zela za vel zet result neiin, referendum an nei tawh bawk. Tin, amah leh amah a inzawm tir bawk.
  Chutiang chuan Russia chuan a ta chu a rawn pe let leh ta a ni. Port Arthur chungchanga thubuai siamsak leh Siberia aṭanga Yellow-te hnawhchhuah a nih avangin China nena an inlaichinna chu a chhe deuh hlek a ni.
  Mahse tunah chuan China chuan Russia lakah blather a hlau hle.
  Mahse Alaska-ah chuan sipai sorkar paihthlak a ni a, Russia sipaite chuan an luah ta a ni. Tin, Russia rama kir leh chungchangah referendum an nei bawk. Chutih rual chuan America chuan Alaska Russia hnena hralh chungchanga inremna chu a dik lo tih a pawm a ngai ta a ni.
  Chuvangin...
  Oleg Rybachenko chuan a ngawi reng a, a kap leh ta a.
  Naupang chuan puakruk a kap a, chutah a kekawr bul lo hmangin grenade chu a vawm ta a ni. Fascist-te chu a tidarh darh a, twitter-ah heti hian a ziak a:
  - Hneh theih loh kan ni!
  Margarita pawhin burst a kap a, a kekawr bul chauh hmangin grenade a vawm a, Fritz chu a tikehsawm a, a au chhuak ta a ni:
  - Tin, inpumkhat reng bawk!
  Naupangte chu huaisen takin an bei a.
  Tlangval chuan hmêlma chu puakruk takin a rawn bei leh ta a. A ke ruh hring hring hmangin track-ah grenade a vawm a. Chuvang chuan tank pahnih an insu ta a ni. Oleg Rybachenko chuan heti hian hla a sa a:
  - Kan Russia ram, ropuina awm rawh se,
  Russia thianghlim hmingin, .
  Thurawn duh tak chhungte!
  Nula chuan a kekawr bul chauhvin grenade chu a vawrh leh ta a. Fascist sawmhnih chuang zet a kap thla a, heti hian hla a sa a:
  - Tlang chungah bawng a awm a, .
  Naupang hrisel tak ni rawh!
  Tlangval chuan burst a kap a, Krauts te chu a mow down a, a chir chhuak ta a:
  - Ka thinlungah hian homeland, .
  Vanneihthlak takin kawngkhar kan hawng ang!
  Tin, chutah chuan a fa ke chuan grenade a vawrh chhuak ta a. Boralna phurtu thihna thlen thei tak a ni.
  Margarita pawh hi arrow a ni a, a dikna nasa tak a nei bawk.
  Nula chuan a la a, heti hian a sa a:
  - Ni lo, fimkhur tak chu a bo lo vang, .
  Falcon, rulpui hmel - .
  Mipui aw a fiah - .
  Thusawi chu rul chuan a tikehsawm ang!
  Hmeichhe naupang chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawm a, a la a, a chilh lehzual a;
  Stalin hi ka thinlungah a nung a ni
  Lungngaihna kan hriat loh nan - .
  Khawvel kawngkhar chu hawn a ni - .
  Kan chungah chuan arsi te chu an rawn eng chhuak ta!
  Tin, nula chu a nui suk a. Fascist-te chu a kap ta a ni. An rank chu a knock out a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  Khawvel pum hi a harh chhuak ngei ang tih ka ring - .
  Fascism hi a tawp dawn a ni...
  Ni chu a eng ang a, .
  Communism ti engtu kawng chu!
  Tin, hmeichhe naupang chuan thiam takin a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh leh bawk. Hitler-a tank te chu an inhmachhawn tir a.
  Natasha pawh a insual a. Stalingrad-ah chuan hmeichhe naupangte hi mi huaisen mai an ni.
  Tin, huaisen takin an zai a;
  - Ka pianna ram chu khawvel thim, .
  Hmelma sualte beihna chu ka tikehsawm thei...
  I hmangaihna tel lo chuan ni khat pawh ka kal thei lo, .
  I tan ka nunna pe turin ka inpeih tawh!
  Tin, Natasha chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh chhuak bawk.
  A dawtah chuan Zoya chuan a kap ta a. Hmeichhe hmeltha tak bikini ha. Burst a pe ang a, fascist te chu a mow down ang.
  Tin, chutah chuan a kekawr bul atang chuan killer gift a thlawk ang.
  Zoya chuan a ha a phar chhuak a:
  - Hmelma tihchhiat hi ka ngaina hle! Chutiang nula chu!
  Tin, chutah pawh chuan mawina chuan a ke ruh hring atang chuan chhiatna a tan leh ang.
  Tin, chutah Aurora pawhin a kap ve bawk. Diabola sam sen chuan fascist ho pawh a rawn deng dawn a ni.
  Tin, a kekawr bul atanga grenade kahchhuah chuan Wehrmacht sipaite chu lungpui chungah a hnawih ang.
  Hmeichhia chuan a rawn ti chhuak a:
  - Tili, tili, trawled, troll...
  Fascist-te hneh theihna chakna ka nei a, .
  Tunah chuan ka hnial thei tawh lo!
  Tin, indo mi chuan dik takin a kap leh bawk.
  A dawtah chuan Svetlana chuan a kap ta a. Tin, a ke ruh hring hring hmangin explosion package a paih bawk.
  Awle, Krauts te chuan an hmu ta.
  Hmeichhia chu, chiang taka sawi chuan, lungpui indo mi a ni.
  Tin, a hla sak dan te pawh:
  - Rus' chu Lei chungah chawimawiin a awm ang,
  Mumang kan nei reng ang!
  Tin, hmeichhe naupang pali chuan fascist-te chu an vuak a, engtin nge an vuak ang che. A tlangpuiin thihna vantirhkoh battalion atanga mi thianghlim ang an ni. Tin, Stalingrad-a Nazi-ho pawhin an hmu bawk.
  Mahse a harsa zual sauh sauh a.
  Tunah chuan Stalingrad hian a hold out a, mahse Nazi ho chuan Sukhoi hi an la thei ta a ni. Nazi ho hian naval fleet chak tak an nei bawk. British lawng mante pawh a tel.
  Coast pumpui chu literal takin an scarred vek a ni. Tin, Turk ho chu khawthlang lam atang chuan hma an sawn zel bawk. A hlauhawm zual zel.
  Natasha leh Sukhimi atanga a nula te chu Stalingrad lam panin an thlawk thei a, German plywood thlawhna pakhat chu an man ta a ni.
  Tin, tunah chuan Stalingrad-ah pawh. Like, he khawpui hi lak loh tumin eng ang pawhin bei mah la, Nazi ho hian an la lo.
  Natasha chuan a kekawr bul chauhvin tualthahna thilpek a paih a, Nazi-ho chu sa hnim hring-ah a tikehsawm a, hla a sa a ni:
  - Kan nun hi a mak dawn khawp mai!
  Zoya chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawm a, a ha a pholang a:
  - Kan chak a nih chuan!
  Tin, nula chuan a hnute sen chu a ti nghing a.
  Aurora, a kap a, a rawn au chhuak a:
  - Tin, kan Pa ram chu chawimawiin awm rawh se!
  Tin, a ke ruh hring nen killer present a paih bawk ang. A khingpuite a tikehsawm ang a, a squeak ang:
  - Ropui Rus' hnenah ropuina!
  Tin, chutah Svetlana chuan line chu a la a, a fuck up ta a. Nazi za chuang zet ka cut chhuak a. Tichuan a kekawr bul chauhvin grenade a kap a, a rawn ti chhuak ta a:
  - Science leh hausakna êng thar atan!
  Tin, hmeichhe naupang palite chu an insual leh a, an hnar pawh an hniam dawn lo.
  Natasha chuan kekawr bul pahnih hmangin puak thei package chu a la a. Tin, a chakna zawng zawng nen Nazi tank chhungah a paih lut ta a ni.
  E-75 hian chhiatna a tawk tawh avangin a ding a, meizuk a in tan ta a ni.
  Natasha chuan heti hian hla a sa a:
  - Rus' a nui a, a tap a, a zai bawk a, .
  Kum zawng zawngah, chuvang chuan Rus-a a ni!
  A dawtah chuan Zoya chuan a ke ruh hring hring hmangin killer present chu a la a, a launched ta a. Tin, Nazi tank dang pakhat chu a ding leh a, a knock out ta a ni.
  Zoya chuan twitter-ah heti hian a tarlang.
  - Ni e, hmalam hun chu kan ta a ni!
  Russia ropui tak chu ropui rawh se!
  Aurora chuan machine gun a kap ta a. Fascist tam tak a mow down a. Tin, chutah chuan nasa takin a sawi ta a:
  - USSR-a pasalthate ropuina awm rawh se!
  Tin, a kekawr bul chauh a thlak chuan grenade chu a thlawk leh ta a ni. Hei hi hmeichhe sam sen chu a ni. Hneh theih loh terminator mai mai a ni.
  Tin, Svetlana chuan a chungah a la a, Nazi-ho chu a tikehsawm ta a ni. Tin, buhfai siamtu hrual ang maiin a tikehsawm ta a ni.
  Tichuan, twitter-ah heti hian a ziak a:
  - Russia ram ropuina chang rawh se!
  Tin, a kekawr bul chauh a paih atang chuan chutiang thihna thlen thei fragmentation grenade chu a thlawk chhuak ta a ni.
  Indo mi chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Soviet Empire tan chuan!
  Natasha, kahhlum lai chuan:
  - Empire ropui ber berte tan!
  Tin, a kekawr bul atang chuan fascist-te thattu thil pakhat a thlawk leh a, chu chu guarantee lian tak nen a ni.
  Tin, nula chuan heti hian hla a sa bawk a:
  - Ka Nu Ram ropuina - .
  Russia tan ropuina awm rawh se!
  Zoya pawhin a kekawr bul lo hmangin grenade a vawm a. Nazi mipui tam tak chu a tikehsawm a, a ti chhuak ta a:
  - Russia ropui - ropuina ropui tak!
  Tin, a partner te chu a mit a chhing bawk.
  Hmeichhe naupangte chu, a dik e, saruak deuh mai an ni. Bikinis-ah chuan tanned, muscular, mawi tak, leh curvy tak a ni.
  Hmeichhe naupangte chu an saruak deuh lai hian an hmel a va hlimawm tak em! Tin, engvangin nge thawmhnaw hi a awm leh?
  A dawtah chuan Aurora chuan active takin a kap ta a. Tin, a kekawr bul chauhvin Nazi-ho thattu chu a paih chhuak thin.
  Tichuan heti hian a sa ang:
  - Fatherland ropui tak tan chuan!
  Svetlana chuan a kap chhunzawm zel a. Fascist-te chu a cut down a, twitter-ah heti hian a ziak:
  - Hlawhtlinna ropui tak tak te tan!
  Tin, a kekawr bul chauh hmangin grenade a kap thei bawk. Tin, hetah pawh hian Nazi ho chu an hlauthawng hle bawk.
  Russian hmeichhe naupangte u. Aerobatics sang ber mi an ni.
  Tin, chutah chuan pilot te pawh an awm bawk: Mirabela leh Anastasia. Krauts te chu an rawn beng dawn ang maiin.
  Ni e, Hitler-a mipui tam tak chuan chutiang hmeichhe naupangte chu an tlanchhiatsan ta a ni.
  Hmeichhe indo mite chu Yak-9-ah an inbei a. Car chu a hlui tawh hle niin a lang. Mahse, a hlawhtling khawp mai. Speed leh armament lamah Luftwaffe aiin a hniam zawk nachungin.
  Hmeichhe naupangte hian 20mm cannon pakhat leh machine gun chauh an nei a, ME-262 hian 30mm cannon panga a nei thung.
  Mahse Mirabela chuan thiam takin a maneuver a, thla nei fascist vulture hnungah a lut ta a ni. Tin, a kap ta a ni. Metal a knock out a, hmelma a hal vek.
  Tichuan Mirabela chuan heti hian a sa a:
  - Chunglam leh sang zawk leh sang zawk, .
  Vanlawng sava ang maia thlawk...
  Fascist roof kan tichhia a, .
  Tin, sipaite huaisenna chu ramri piah lamah a awm bawk!
  Tin, hetah hian Anastasia chuan Nazi ho chu a vawm ang. Terminator nula a ni.
  Hitler-a bandit-te hmel a tikehsawm ang a, a squeak ang:
  - Rus' tan ropuina ropui tak a lo thleng dawn!
  Tin, a kekawr bul lo hmangin pedal pawh a hmet bawk. Tin, Messerschmitt dang a tla bawk.
  Hmeichhia te chu an panty chauh ha chungin an insual thin. Tin, an rilru a nuam hle bawk. Engine chak lo zawkah chuan an flutter rang hle. Tin, hmelma kah atang chuan an tlanchhuak ta a ni.
  Mirabela chuan Fritz chu a titawp a, a squeaks a:
  - No crow, min hneh thei lo!
  Tin, indo mi chu thah theihna hla takah a tlan chhuak leh ta a.
  Tin, Hitler machine thar a tla bawk.
  Kekawr bul lo hmeichhe naupang chuan a thil tih chu a hre chiang hle. Tin, a ti ropui hle bawk.
  Hetah hian fascist pakhatin hla tak atanga indo mi pakhat khuh tumin a bei a. Tin, a chhuak ta a ni. Tin, thilmak eng emaw hmangin, hmêlma hnung lamah pawh.
  Tin, Fritz chu a tikehsawm a, a bengchheng hle bawk:
  - Russian tan chuan engmah tih theih loh a awm lo!
  Tin, indo mi chuan beidawng takin a inher leh ta a. Tin, car dang a tla bawk a, khenbeh a ni.
  Mirabela chuan twitter-ah heti hian a ziak.
  - Russia tan remna siam a ni tak zet!
  Tin, engtin nge a awm tih pawh. Tin, hmêlma lakah a va inpe ang!
  Anastasia pawhin German car a rawn nam a, a au chhuak bawk:
  - Kan ram zawng zawng chawimawiin awm rawh se, kan tan bumna awm lo se!
  Tin, nula te pawh an inthen zual sauh sauh bawk!
  Engin nge anmahni chu hmachhawn thei? Aggressive hurricane a nih loh chuan!
  A dik zawk chuan thlipui pawhin a hneh thei lo!
  Hetihlai hian Natasha erawh chu a insual a, hla a sa a:
  - Russia tan kan bei dawn!
  Tin, a kekawr bul chauh hmangin grenade lethal caliber a kapchhuak bawk ang.
  Tin, Nazi-ho chu thir leh thisen chhuak saah a chil ang.
  Zoya pawhin a kekawr bul chauhvin tualthattu leh sen hring tak a paih bawk ang a, a zuang chhuak ang a, a ti ang:
  - Tin, khawvel pum huapa communism kalphung thar atan pawh!
  Tin, a ha a phar bawk.
  A dawtah chuan Aurora chuan nasa takin a kap ta a. Amah leh amah a inkap a, fascist-te chu a mow down a, a squeaks a, a ha a pholang a:
  - Hmasawnna thlen theihna turin!
  Tin, a kekawr bul atang chuan eng daltu pawh tichhia thei thil a lo chhuak bawk.
  Tin, chutah chuan indonaah Svetlana. Hei hi chutiang hmeichhe thattu chu a ni.
  Tin, a blonde bawk. Fascist-te a slash dan... Tin, chutah chuan a kekawr bul atang chuan tualthahna thilpek a rawn thlawk chhuak ta a ni. Nazi-ho chu a tikehsawm ang a, ramhuai meialhah a chantir ang.
  Terminator hmeichhe naupangte chuan:
  - Ka chawimawina thu ropuina!
  Komsomol tih thumal!
  Indo mite chuan fascist-te chu an kap dawn a ni. Tin, ui rilru na tak ang maiin i kap ang u.
  Hengte hi Terminator hmeichhia an ni! Tin, Nazi ho chu an tichhe vek bawk - eng ang ramhuai nge!
  Natasha chuan pathos zet hian a ti a:
  - Socialism kan do dawn a, .
  Kan Soviet Russia tan chuan, .
  Order ropui thar atan!
  Tin, a kekawr bul atang chuan thilpek thihna thlen thei tak a rawn thlawk leh ta a.
  Zoya pawh hian chak takin a che ve bawk. Fascist-te a tichhe vek. Tin, a ti beidawng lo bawk. Tin, a kekawr bul hring chu propeller ang maiin a eng chhuak bawk.
  Indo mi chuan passion takin:
  - Rus thianghlim hmingin, .
  Russia chu chawimawiin a awm ang!
  Tin, indo mi chuan duhthusam famkim nen a bei leh bawk.
  A dawtah chuan Aurora chuan thihna thilpek chu a kekawr bul chauhvin a paih ta a ni. Fascist ho hi kawng tinrenga an darh dan. Tin, thinrim takin a ti a:
  - Khawvel boxing champion ka ni!
  Tin, chutah chuan Svetlana chuan tualthahna leh tichhe thei thil a tichhuak dawn a ni. Tin, a kekawr bul chu a nimble em em bawk.
  Tin, indo mi chuan a ti a.
  - Khawvela chak ber ka ni a,
  Nazi ho chu toilet-ah kan soak ang -
  Nu ram chuan mittui chu a ring lo, .
  Tin, oligarch sualte chu an thluak kan pe ang!
  . BUNG No. 9-NA
  Indona nasa takah a tel tawh avangin Vedmakova chu ni engemaw zat chu a muhil harsa hle a, chuvang chuan tan in chhunga boruak zau tak, a hring leh a rimchhia a awm chung pawhin a muhil nghal mai mai a ni.
  Middle Ages-ah a inhmu a, sal helna a kaihruai a, kawr ha chunga Spartacus chi khat a lo ni ta tih a mumang a ni! Hlawhtlinna hmasa ber a neih hnu chuan indo mi huaisen, nula thau tak chuan helho chu a ko khawm a, an hruaitu tur thlan a rawt ta a ni.
  Witcher-i chu beisei ang ngeiin detachment lian deuh deuh hotu a ni a, a deputy hmasa ber atan mi huaisen chak tak Turan chu a rawt ta a ni.
  Tin, hetah hian salte chu an lungrual hle bawk. Tichuan foremen te chu an thlang ta a. Decimal system hi a awlsam ber a, Witcher chuan engmah hi a buaithlak tur a ni lo tih a rel ta a ni.
  Trophy kengin cockroach snail (muthilh nasat takah chuan Vedmakova"s subconscious chu a khel chhuak) an la a, an kal zel a.
  A thuneihna tichak tur leh a ke tizau turin Witcher chu kein a kal a, ui ang maiin a che a. Chutah hmeichhe naupang chu a tlan tan ta a, a kekawr bul atanga lungpui te tak te, hrual hrual te chu a hre ta a. Mahse, indo mi chuan a hrehawmna chu a ngaihven lo va, mi zawng zawng aiin a hmasa zawk a ni. A nih dan ang chuan a hlawk lo. Hmelma fighter pathum chu ambush-in an lo mu a, a hun hmain alarm an ti thei a ni. He hel hruaitu hian thing pakhat a lawn a, a hmelma chungah chuan a zuang thla ta a ni. A che vel chu sakeibaknei leh sakeibaknei inzawmkhawm zai ang mai a ni a, a au tlem a, chutah lu tan tawhte nen chuan a ngawi ta a ni.
  - Hei hi dodalna ka tihchhiat dan chu a ni!
  Vedmakova chuan mipui tana khelh chu a do thei lo a, salte hnenah lu tansak a entir a ni. Chumi chhanna atan chuan pawmpuina thawm a awm ta.
  Rei vak lovah chuan plantation nei estate te chu a lo lang ta a. In lemte chu lal in tak tak, cheimawina leh milem awmna a ni. Tuikhuah te chu hetah leh khawiah pawh hmuh theih a ni. Zeus lem pakhat, a pum, a ke leh a rilruah butterfly thla leh hmui nei milem pakhat atang chuan: jet pasarih a rawn beng a. Lote chu a hausa a, a thau a, rangkachak cotton ang maia lang, buh chi lian tak tak nei, chickpeas leh thil dang dang a awm bawk. Sal tam takin an tan hna an thawk a. Hmeichhia leh mipa pawh an awm a, naupang pawh an tam hle. Dik tak chuan, enkawltute, vengtute. Mahse a tlangpuiin, a dik e, sal tam zawk an awm a, shovel leh hoe nen pawh.
  Witcher chuan sal nulaten hmanhmawh taka an siam in lama siam banner chu a chawi sang a: Khandaih leh Hoe lem nen! Sal dangte chu bei turin an tlan nghal a.
  Hetih lai hian bawih mipa leh hmeichhia eng emaw zat chu tiangah chuan an innghat a, an kut leh ke chu nail-in an hrual a. Hêng dik lohna fate hi hrehawm tuar tûrin an awm niin a lang. Zalenna petu lo hnaih tawhte chu a hmuh chuan kraws-a khenbeh nula chuan beisei loh takin aw ring takin a au chhuak a:
  - Phuba lakna a lo thleng ta, a neitute chu vuak rawh!
  Witcher hruaitu chu a hma ang bawkin hma a sawn hle. A cockroach snail chu a rawn tho chhuak a, vawi khatah guard pahnih chu a tichhia a. A dang zawng chu an hnungtawlh a, pakhat chu hlauhna avang chuan a fei ngei pawh a tlanpui ta a ni. Pum tliak atang chuan intestine a rawn chhuak a. Nula chuan a nui suk a:
  - Sakawr i hlauh chuan indo mi chak lo in ni!
  A squire lo ni ta Miloslava chuan a kut dinglamah chuan a bei a, hmeichhe naupang kutah chuan thal chu sam tuak thiam tak razor ang maiin a bei a. Chuvangin lar takin fighter te a cut down thin.
  Turan pawh a inpe lo. Lung pakhat a kap a, chu chuan guard-te rilru a tikehsawm a, indonaah chuan a lut ta a ni. Hna thawhrimna chuan a thatna a tipung tih a chiang hle a, millstone ruhte chuan a ti tha lo. Dik tak chuan Witcher chu a che chak zawk.
  Salte chuan hna an thawk tawh lo va, mahse indonaah chuan an la lut lo. An buai hle niin a lang. Dik tak chuan chu tlangval rilru hahdam lo tak mai chuan hnathawk tlangvalte bulah chuan a zuang chho a:
  - Nangni mi hlauhawm tak takte u! Ka hnung lama awm chu mi huaisen a ni a, ka tel lo chu vawk lousy a ni!
  Tlangvalte chuan an chhang hmasa ber a. Enkawltute chu an rawn bei nghal vat a. Hetah hian kum sawm leh pali vel mi pakhat, a "guardian" chu a lu chu pumpkin ang maia puak darh khawpa hrui hmangin a vuak a ni. A thawk chhuak a, sal dang, a tlangpuiin hmeichhe inngaitlawm leh dawhthei tak takte pawh chu indonaah an tlan lut nghal a.
  Tunah chuan indona chu a buai ta hle a, mahse, chhiarpui lama chungnung zawkna te, chutiang bawkin beidawnna chu salte lamah a awm ta a ni. Tin, anni pawhin, a nihna takah chuan, an la ta a ni.
  Pass hi hmeichhe naupang mit hmuh ngeia zir chhuak atanga beisei harsa tak a ni. Guard nen chuan an inhmachhawn a, ani chuan a rawn nawr tan ta a. Chuvang chuan a bum a, khandaih chu a hnungtawlh a, a kawngah a vuak nghal a ni.
  - Tunah chuan chu chu snack ka tih chu a ni ta! - Nula chuan a fiamthu a. - Rui lo turin fimkhur rawh!
  Estate hmasa ber chu zalenna a ni nghal vat a, detachment chu kan mit hmuh ngeiah a lo thang lian ta a ni. He helna chu a darh a, lote chu mei ang maiin a khuh ta a ni. Witcher chu a tlan phei a, hmalam pan chuan a tlan phei ta a. Rider-te chuan a lam panin an tlan phei a; Mahse, vengtute chuan an beidawng lo. Indona chu a bik takin hrui sarih nei tuikhuah bulah chuan a rilru a na hle. Hetah hian thlai chintute chuan an sakawr chung chuang sipaite chu indonaah an tir ta a ni.
  Witcher huaisen tak chu a sir zawng zawngin an hual vel a. Amah chu a bik taka thau tawh cockroach snail-a chakna mak tak mai avang chauhvin a chhanchhuak a ni. Hetah hian attack dik tak a awm a, chopped opponent chu a tla ta a ni. Amaherawhchu, nula chu a kekawrteah hliam a tuar hmasa a, chumi hnuah a pumah hliam a tuar a, chutah chuan a ke chu a tikehsawm hnai hle. Tichuan Witcher chuan dagger te tak te te chu a vawrh tan ta a. Razor-sharp, mit chhungah an lut a, a chang chuan ka chhungah an lut bawk. Amaherawhchu, sipai tam zawk chu khaw lum vangin a chanve saruak an ni a, chutiang sipai tan chuan a beng hrual chu a tawk a ni. Sakawr chung chuang mi eng emaw zat an tlu a, a bak zawng chuan pressure an tizual sauh sauh a. Khandaih tam tak a awm a, a kal lai chuan comb ang mai a ni. Chuvang chuan kil tin atangin an rawn luang lut ta a ni.
  Mahse Miloslava, Passa, Turan leh sal dangte chu a hun takah an lo thleng a. Rank-a an cut hnu chuan skating rink ang maiin an kal a, ruangte an thlawh chhuah dan chu i hmu thei a, sal ralthuam kengte chuan an chakna zawng zawngin an tanpui nghal vat a ni.
  Kea kal sipaite chuan sakawr chung chuang mite chu an bei a, sal chau tak takte chuan an hrehawmna leh mualphona phuba an la ta a ni.
  - Hmelma chu hual la, tlanchhuah tir suh! - Witcher-a thupek a ni.
  A mit hmaah chuan bawih pakhat chu lu tansak chungin a tlu a, mahse vengtu sawmhnih chuang zet chu a hnungah an tlu ta a ni.
  - Number-in la rawh! - Uprising hruaitu naupang chuan thupek a chhuah a.
  Sal tam zawk chu indonaah chuan an lut ta a. Tlangvalte chu tlan tanna nen sakawr chungah an lawn a, sakawr chunga chuangte chu an rawn tlan pel a, an ha leh lung hrual te an hmang thin tih hmuh tur a awm bawk.
  Bawihte chuan hlauhna an hre lo niin a lang a; Chu bâkah, an zînga tam tak chu zalên taka piang an ni a, duhthlanna rimtui heady tak chu an la theihnghilh lo.
  "Mounted" detachment a zawh hnu chuan Witcher chuan a kal zel a. A kalna kawnga daltu lian ber hnuhnung ber chu thing lian tak tak atanga naupang an lo hrual chu a ni. Chutah chuan vengtu tam tak an awm a.
  - Estates zawng la, ladder te chu man rawh. - A ti a. - Hei hi a tawk lo a nih chuan nangmah ngeiin siam rawh.
  Salte chuan hmanhmawh takin beihpui thlakna hmanrua an siam a.
  - Stairs chu a zau tur a ni a, chutiang chuan indo mi tam takin vawi khatah an kal thei ang. - Witcher chuan a ti a.
  Estate dangah chuan mipui thah hi a la nasa hle. Hmun ṭhenkhatah chuan chhiahhlawhte chu helho lam hawiin an kal a, mahse ṭhenkhatah chuan an tih dân avângin an dodal a ni. Enkawltu te chu an that nghal vat a - hengte hi indo mi harsa ber berte nen chuan an hla hle. Detinets chu hmêlma dodalna hmunpui hnuhnung ber a lo ni ta a ni. Witcher-a chu a hma ang bawkin, kulh chungah chuan a lawn hmasa ber a ni. Vawi tam tak thal hmanga vuak a ni a, mahse thilpek thihna thlen thei thilte chu a phaw hmangin a do let a ni. Indona hnai ber chuan vuakna nasa tak a tawk a, parry thei mah se, bang atang chuan a lu chungah a tla thla ta a ni.
  Miloslava hian guard chu a hook thei a, hmelma pawh a paih chhuak bawk. Snow-White Pass hian a hmel tak mai chuan hmêlma sipaite chu a hip tawh hle. A rilru rang taka rit tak, hnute hip thei tak tak nen an en lai chuan hmeichhe naupang chuan a ke chu a kawr chhungah a rawn thun a, chutah a rawn hrual ta a. Witcher-a chuan bangte chu a chho tawh a, khawngaihthlak takin a tikehsawm ta a ni. Hmelma chuan an indona rilru chu an hloh tawh a, sal tam zawk chu kulh chungah an lawn chho ta zel a. An rawn luhchilh a, stairs tam tak a awm a, vengtute pawhin hnawhchhuah hun an nei lo. Mahse, a hnuai lamah chuan sal thi leh hliam tuar an muhil a; Chuvângin, bawih leh vêngtu chu an inhmachhawn a, sâng tak aṭangin an tlu ta a ni. An hliam a, mahse an dam reng a, an inhnek chhunzawm zel a ni.
  Tlangval rilru hah lo tak, Witcher-a"n a hming hnuhnung zawh a theihnghilh pawh chu bang chungah chuan a awm ve bawk. A taksa lian lo tak chu hmang tangkaiin officer ke pahnih inkarah chuan a zuang thla a, chutah a ke pahnih hmangin a hnuteah a rawn vawm a, a rualin a khup hnuaiah a rawn deng bawk. Hmalam pan chuan a thlawk a, sal puitling pakhatin a kuah pitchfork chu a rawn tawk ta a...
  - Chutiang khawpin ka man a, hrehawm takin ka bih! - Tlangval chuan a lei hring dup chu a rawn chhuah chhuak a, vengtute chu a nuihzat hle.
  - Aw, nang rulpui kekawr bul lo te! - Dinglama ding fighter chuan naupang chu chibai bukin a khandaih hmangin a chil a.
  Tlangval pawh hian hetah hian a kal bo a, pipe atang chuan a mitmengah a chil a chhak ta a. Hmelma chu beidawng takin an au chhuak a, rank an tichhia. Tlangval chu ceremony-ah a ding lo va, khandaih hmangin a titawp ta a ni. Naupang kut chu a hring viau nachungin a sinewy a, a chak bawk - thawhrimna avanga tempered a ni.
  Tlangval dangte pawhin pressure an lantir a, hremhmun ang maiin an insual a, an au chhuak a, an tiam a, cooler expression an thlang bawk!
  Bang chu rang takin an tifai thei a, mahse a chhungah chuan indona chu a kal zel a, salte phuba lak hlauvin, a neitute chuan beidawng takin an bei ta a ni. Dik tak chuan, pum lian lutuk chu sal rilru na tak takte nêna inbeihnaah ṭanpuitu ṭha lo tak an ni.
  A neitu ber Sheikh Samuma chuan lei hnuaia kawngpui hmangin tlanchhuah a tum a ni. Lung leh rangkachak bawm khat a keng a. Chance a nei mai thei, mahse duhâmna chuan a ti lungngai hle. Hmeichhe hmeltha tak, Rakhita, leh copper vun rawng nei pawh nise, thlemna a tam lutuk.
  - Tin, min zui rawh bitch! - Sheikh chuan a sam hring dup atang chuan a rawn man a.
  - A ngai lo, keimah ngeiin ka kal ang, ka pu! - A ngen a.
  - Nawhchizuar a ni lo! Ka phur duh che! - Sadistic dignitary chuan a nui suk a.
  - Mahse, a na khawp mai! - Bawih chuan a kekawr bul chu a ti nghing tan ta a.
  - Kan silfai hunah i sam atanga khai a, mei hal turin thu ka pe ang che. - Sheikh chuan sa ei ang maiin a hmui chu a fawp a.
  - Sakawlh i ni! Mahse ka hmangaih che, ring rawh!
  Hmeichhia chuan a neitu bulah chuan a in nawr hnai a, a neitupa chuan a hmui bawlhhlawh chu a hmai fai takah chuan a thun a, a chil a chhak tan ta a. Tichuan Rakhita kut chuan sheikh kawrfual chungah chuan dagger a hmu a, a chakna zawng zawng nen a pum hring dup chhungah chuan a thun lut ta a.
  - Hetah hian i tan thim spawn a awm.
  Sheikh chuan bag chu a thlak a, a sam chu a thlah ta a. A kut chuan khur thuk tak chu khar a tum a;
  - Thilsiam! Echidna a ni! - A rawn ti nghal zat.
  - Aih! Thil dik tak chu ka ti ta! Nula leh mipa engzat nge i tihduhdah tawh? Naupangte pawh a khenbeh a, post-ah a khenbeh bawk. Hei hi phuba lakna mai a ni! - Nula chuan a ti chhuak a.
  - Anchhedawng!
  - Pathiannu! Min vuak a! - Bawih chuan a ke chu sheikh-a pum hring, thisen chhuak chhungah chuan a thun lut a.
  - Min vuak tlem a! - A thaw halh a.
  - Mahse thisen ropui tak ka chhungah a luang lut! - Bawih kekawr bul lo chuan a ha a ti eng a.
  - Engmah lo, nawhchizuar! Sipaiho chuan helna chu an titawp ang a, hrehawm nasa takin i tuar ang a, vantirhkoh ang maiin ka lang ang che! - Sheikh chuan a bengchheng theihna chakna a hmu ta.
  - Engvangin nge nangmah aiin suangtuahna hausa zawk an neih? - Hmeichhia chuan a lei a rawn chhuah chhuak a.
  - I tan a tawk tawh! "Mi hausa chu a rawn inher a, a tap bawk. - Na tuar! Facifi ointment min rawn keng rawh.
  - Engvangin nge leiah hian? - Hmeichhia chuan nuihzat hmel zet hian a zawt a.
  - He rangkachak bag hi ka pe ang che. - Sheikh chuan a ngen a.
  - Ka ta a ni tawh! Okay, charity atanga chhuak mai mai, khawiah nge facifi ointment chu a awm? - Nula chu a nui suk a.
  - Bawng thlawk ang maia wardrobe hi i hria em? - Mi hausa chu a bengchheng a, a thaw halh bawk.
  - Awle! Pebble nen a mawi em em tih ka hmu a.
  - Chuvangin i lu-ah i kut i dah a ngai a, awlsam takin ointment awmna bawm chu i la chhuak thei ang. Ka chungah lo kal la, min lubricate rawh. - Sheikh chuan a ti muangchang a, a hriatna a hloh tawh mai.
  - Misual pawh hian damdawi lam pan a phu. Min lo nghak rawh!
  Nula chu pindan chhungah chuan a tlan lut ta a. Mi hausa chu a ngaihsak lo va, mahse chutiang hriak hlu tak chu a tlem hle a, helho tan chuan a tangkai hle ang. Tin, chutah chuan hated freak chu helho kutah a hlan ang.
  Bawihte chu an pindan lamah an tlanchhia tawh a. An zinga pahnih chuan nula hmeltha tak, a chanve saruak chu an hmu a. Mipa hrisel tak tak, hmeichhe hmangaihna riltam tak takte chuan a bulah an rawn tlan nghal a. Hmeichhia hian hna a thawkrim hle a, taksa ruh a nei tha hle a, chuvang chuan awlsam takin a ke chak tak hmangin a beitu chu a nawr chhuak a, a au chhuak ta a ni:
  - Pawisa i hmuh duh chuan. Basement chhungah hian rangkachak bag keng mi aggressive tak a awm tih hre mai rawh.
  - Aggression hi kan duh lo! - Tlangvalte chuan ironically in an dodal a.
  - Mahse, a hausa bawk! - Nula chuan min nuihzat a.
  - Chuti a nih chuan a tha zawk, i bei ang u! Khawiah nge basement chu a awm? - Hel salte chu an chat ta hlawm a.
  - Chutah chuan ka kut chu zui rawh! - Bawih chuan a kut dinglam chu a han vawrh a.
  Sal naupang, dumte chu a pestle-in a kawhhmuhna lam pan chuan an tlan phei ta a. Nula chu a nui suk a, pindan chhungah chuan a tlan lut ta a. Furnishing chu a hausa khawp mai, mahse a buaithlak hle. Tin, hetah hian cabinet ngei pawh, rangkachak atanga siam chu a awm bawk. Rakhita chuan ngaihtuah nawn leh loin a kut chu a rawn dah lut a. A chhungah chuan a tlan lut a, chutih lai tak chuan a hmui chu a inkhar ta.
  Hmeltha chu a au chhuak a, a ha razor ang maia hrual chuan a brush chu a tikehsawm a.
  - Aw, a va pawi tak em! - A au chhuak a, chutah a chhuak ta a. - Hei hi a mean lutuk!
  Natna rapthlak tak karah pawh hmeichhe naupang chuan khawsik takin a kut chu bandage a tum a. Vitchakova chuan hmeichhe au thawm a hriat chuan mi pakhat pawngsual a nih thu a rel a, rang takin pindan chhungah chuan a rawn lut ta a. Thisen chhuak mawina chu a hmuh chuan a au chhuak ta a:
  - Hetiang hi tuin nge ti ngam?! A zahawmna chu a hnute chungah ka hrual ang! - Thinrimna nasa takah chuan indo mi chu mi zakzum tak a ni thei.
  Rakhita mit atang chuan mittui a luang chhuak a, a natna a hriat vang lutuk ni lovin, bawih chu vawi tam tak vuak a nih chu mi thar a ni lo va, tunah chuan kebai a ni tawh tih a hriatchhuah vang a ni.
  - Amah a ni! - Nula chuan closet lam chu a kawhhmuh a.
  - Chutiang a nih chuan a rapthlak hle mai! - Witcher chuan insect nuihzatthlak tak chu a lu chungah chak takin a slash a. A nghawng chuan structure chu a ben a, rangkachak nêm zawk chu a chip ta a ni. Indo mi chuan locker chu a ground a, a ground thlengin a bei chhunzawm zel a.
  Hmeichhia chu hriat theihin a rawn sen a, vur dum ang maia dum Passa chu a bulah chuan a rawn zuang lut ta a. Tourniquet chu thiam takin a hnawih a, thisen chhuah chu a titawp ta a ni. Witcherova chuan kut tan tawh chu a la chhuak a, a ke ruh chu a rawn sen vek a, mahse a la lum hle.
  - Ropui! - Khirov hi kan biak a ngai. A tipung mai thei. - Indo mi chuan a ti ri nasa hle.
  Passa chuan heti hian a zawt a:
  -Hetah hian i kut i thun theihna tur ngaihtuahna chu tuin nge pe che?
  - Samma!
  - Nangmah ah eng nge i dah? - Witcher chuan mak a ti hle mai.
  - Ni lo, he freak hming hi Samuma a ni. - Hmeichhe naupang chu a siam tha.
  - Chutiang a nih chuan quarter a ngai a ni. - Indo mi chuan a mit a chhing a.
  - Basement-ah a awm a, hliam na tak a tuar. Amah man turin hun i nei ang. A thih loh chuan.
  Witcher chuan brush chu chelh a tum a, chutih lai chuan rang takin rulhut hnim hring takah a chang ta a, a tlanbo tum a ni. Indo mi chu a pian tirh aṭanga chutiang taka thiam lo ni ta se, a hlawhtling ngei ang. Chu bâkah, a hmui ni lovin, a kawr chu a man a ni.
  - Wow, magic danglam tak a ni. Khirov hnenah kan entir a ngai a ni.
  Hliam tuar hmeichhe naupang hmel chu a matte ta a, a hriatna a hloh ta a ni.
  Passa chuan a hun takah a man ta a:
  - Nula nervous tak, mahse hmeltha tak! A piangsual reng chuan a zahthlak hle ang.
  - Awle, hei hi siamthat theih ka beisei. Khirov chauh hian khawi emaw lai a miss a, ka bula awm turin min tiam a. - Witcher chuan lawm lo zet hian a lu a thing a.
  - Hetah hian ka awm e! - Dawithiam chu kawngka hnung atang chuan a zuang chhuak a. - Magic ka nei tih ka hria.
  - Tin, ka kut ah ka chelh bawk! - Witcher chuan a rawn ti nghal zat.
  - Awle, chu pawh chu a chhe lo! Hei hi jellyfish leh lizard inzawmkhawm a ni a, translucent a ni tih i hmu a, thinlung pathum na tak i hmu thei bawk. - Warlock chuan a nui suk a.
  - Engvangin nge hei hi a ngaihnawm? Hmeichhe naupang hian a kut a hloh a, a aiah lizard jellyfish a rawn lut ta a ni. Chutiang thilsiam thiamna zawng zawng karah pawh hei hi a thlaktu tur tluk zet a ni lo niin ka hria! - Indo mi chuan engti kawng mahin fiamthu a duh lo.
  - Mahse taksa peng pakhat chu a float thei a, hei hi a chhe lo tak zet a ni. Superpower chi khat! - Sorcerer chuan a mit a chhing a.
  - Eng nge a siam, a chhan chu rualbanlo a nih vang? - Witcher chu ka hrethiam lo.
  - Engtin nge sawi tur! A nihna takah chuan rannung mai a ni tawh lo va, hmeichhe taksa peng pakhat a ni tawh. Mahse ran enkawl chu a harsa khawp mai. Tunah chuan he rulhut te tak te hi a lo tlem thei tawh a, eng crack pawh a paltlang thei tawh a, bang pawh a rawn tlan lut thei tawh bawk. Chu bakah, hmuh theih loh tak tak a ni a, he chi hi chameleon ang mai a ni. - Dawithiam chuan a hrilhfiah tan ta a.
  - Pulsar chu a rawn lang ta! - Pass-a thahnemngaihna lantir nan a ti a. - Hei hi thil theih ka ring lo. Brush chu tan la, spy turin siam rawh.
  - Hnehna hian harsatna lian tak a tiam a, mahse hei hi nakin lawka hnehna chan tur a lantir mai a ni. - Dawithiam chuan a hre ta.
  - Chuti a nih chuan i disenchant dawn lo em ni? - Vedmakova chuan a sawi chiang.
  - Aih! Indonaah chuan huaisenna leh finna tha chuan hnehna a thlen thin. Hit tur chuan target i hmu hmasa tur a ni a, chuti lo chuan i fist chu i dislocate ang. Mahse buaina a thlen loh nan chuan a hliam chu tihdam a ngai a ni. - Hirovo chuan zawi te hian a chhang a.
  - Hmeichhia tan chuan ke ruh tliak hi a tha lo. A nihna takah chuan hei hian a hmel a tichhe dawn a ni! Mihring kut taksa peng tak tak ang maia siam i siam thei ang em? - Witcher chuan a zawt a.
  - Ka ngaihtuah ang! Ka siam tha thei maithei. A tlangpuiin, dawithiam tam zawk hi chu tihdam aiin thah an thiam zawk hle. - Khirovo chuan a sawi uar hle.
  - Chu chu ka pawm e! Mi â tu pawhin a tikehsawm thei a, mi fing zawng zawngin an tidam thei lo. - Witcher, rintlak tak chuan a kut zungtang pawh a hmuiah a tikehsawm a.
  - Executioner zakzum tak tak tam tak - doctor enkawltu tlemte!
  Salte chuan Samum neitu chu an hruai a, a thi ang maiin a lang. Rakhita chu a lo harh chhuak ta a, a hmel chu thinrim vangin a rawn inher chhuak ta.
  - Mi zawng zawng a bum leh ta! Bill pe loin a chhuak ta a.
  - Ka khaihlum tir ang! - Witcher chuan a ti a. - A ruang hi mi tenawm leh duhâm zawng zawng tan vaukhânna ni rawh se. Mi duhâm chu beidawnna mittui nen a thilphal fo thin!
  - A remchanthlak khawp mai! Mahse, tuin nge ka kut chu rawn pe let leh ang? - Nula chu tap turin a inpeih tawh.
  - Hetah hian a awm! - Uprising hruaitu chuan a tarlang.
  Khirov chuan a kun a, a kut ah chuan hrui chu a eng ta a.
  - Lungngai suh! I piangsual thei lo. Chuvangin Rakhita i spy ropui tak i nih a ngai dawn a ni. He empire chhunga mi hausa leh thiltithei zawng zawngte phuba lak i duh a ni.
  - Ni chiah e. Bawih, vaivuta mualpho takin awm suh! - Nula chuan a ti chhuak a.
  - Chuvangin min pui thei ang! He empire hi rorelna tha lo tak a nih avangin thlan hian hunchbacked system chu a siam tha ang! - Dawithiam chuan a kut zungtang (index finger) atang chuan chakna (beam of energy) a chhuah a.
  - Mak! Nangmah ah hian chakna tam tak ka hmu a. Tin, finna pawh! I rawn zawm ve dawn ta! - Bawih chuan a ti a.
  - A ti na ang che, mahse i hneh thei ang! Hrehawmna tel lo chuan huaisenna a awm lo, huaisenna tel lo chuan hnehna a awm lo! - Sorcerer chuan a sawi a, philosophy rilru put hmang a lantir.
  "Hmeichhia ka ni a, chu chu ka tuar thiam tihna a ni." - Rakhita chuan a lu a bu nghat a.
  - Dawhtheihna i neih tlem hunah chuan hla sak hian a pui ang! - Khirov chuan a ti fiamthu a.
  Mi zawng zawng chu an nui vek a. Witcher chu a mood a tha hle. A bul tanna chu hnehna a ni a, chu chu hun khawhralna tur a awm lo tihna a ni. A hmasa berin an tlanchhiat hmain sal sipai din a ngai a ni. Chuvangin mite chu thir ang an ni a, a lum hmain duhthusam angin pe rawh. Hmeichhe indo mi chu bang chungah a rawn chhuak a, dais-ah chuan a chho a, aw ri dup dup hian thu a pe a:
  - Mi zawng zawng khawm turin muster chu blow rawh!
  Passa chuan heti hian a zawt a:
  - Hmeichhia pawh?!
  - Awle! Khandaih zawng zawng kan mamawh vek ang. Hmanhmawh rawh, mahse rukruk a awm dawn lo tih hria la, engkim hi inang tlangin kan sem vek dawn tih hria ang che.
  Sal khawn khawmnaah hian hun engemaw chen kan hmang a; Witcher ngei pawhin lu hloh lo tlemte chu puih a ngai a, rukruknate chu a titawp bawk. Hmeichhia chuan bandit thahnemngai ber panga chu beng tha takin a beng a, pakhat lu pawh a tansak bawk. A hmaiah thisen tla a tla a, Witcher chuan duhâm takin a liak chhuak ta a. A thawk chhuak ta. General gathering chu thim zingah meichher eng hnuaiah an nei a. Sal chhuah zalen sâng tam tak an awm a;
  Detinets-a tower sang ber aṭangin a perform a ni. Dawithiam chu a lehlamah a ding a, mipui pungkhawm zawng zawng chu a thunun vek a. Bawihte chu tihduhdah an ni a, mi chak lote chu tihhlum emaw, tihhlum emaw an ni. Chuvangin a tlangpuiin physical parameter kan lak chuan fighter tha tak angin an lang. Training an mamawh chauh a ni. Vedmakova chuan kangmei chhuahna thu a sawi a. A bik takin zalenna sipai lian tak siam a tulzia chu nghet takin a sawifiah a ni.
  - Inpumkhatna, huaisenna, mahni hmasialna te hi hnehna, zalenna, hlimna kawngkhar a ni! Thununna tel lo chuan sipai a awm lo va, sipai tel lo chuan zalenna i nei thei lo! Hnathawh hian min tichak a, finnain a tipung chuan zalenna min pe ang a, vanneihna nen tangkawpin hlimna a thlen ang!
  Chuvangin pakhat ni ila, chain te chu paih chhuak ila! - Indo mi chuan a ti a.
  Bawihte chuan au thawm ri nasa takin an pawm thu an sawi! Bawih pakhat chauh, hliam tam tak nei leh chhuanawm tak hmel pu chu a ngawi reng a. A mitmeng chuan hmuhsitna nasa ber a lantir a.
  Witcher chuan helho hruaitu pakhat chauh thlan a rawt leh ta a!
  - Commander chu pyramid chunglam ang mai a ni - pakhat chauh a awm ngei tur a ni, chuti lo chuan chutiang structure nghet tak pawh chu a chim vek ang!
  Bawihte chuan:
  -Dik! Min hruai rawh.
  -Indo mi ropui tak i ni a, kan hruaitu i ni ang! - Beisei loh takin tlangval chuan mi zawng zawng chu a au chhuak thei ta a.
  Hei hian Vedmakova chu mak a ti hle a: engtin nge hei hi a theih pawh. Ngun zawkin a en a; Tin, he hmanrua hmang hian a rum chhuak ta a.
  - Tlangval chu hla takah a kal ang! Eng nge a hming? - Indo mi chuan a zawt a.
  - Dick chu! A bik takin ka hrechhuak ta. - Passa chuan a rawn rawt a.
  - Hming awlsam tak! - Witcher hian thil danglam zawk a beisei tih a chiang hle.
  - Engvangin nge complexity!
  -Vote kan puang dawn! - Dawithiam chuan a puang. A aw chu a ri nasa lutuk a, palm thingte chu a nghing ta hlawm a. - Indo mi Witcher chu hruaitu nih duhtu chuan i kut dinglam kha han phar rawh! Thutak, zalenna leh chawimawina vote rawh! Tin, i nun chu pathiante"n an huat phah ang! - .
  Salte chuan phurnain a hneh hle a, lungrual takin boruakah an kut an phar ta mai mai a. Indo mi ang maiin an lang a, an inpumkhatna chuan Khirov hian hetah hian a magic a hmang a ni mai thei tih a tilang.
  A lo thlen hian zalenna leh mi tak tak anga inhriat theihna hun remchang a pe tih hi a dik lo"m ni. Hei hian ruahtui tlak lohna hmuna ruah sur ang maia Witcher chibai hi thil awmdan pangngai a ni tihna a ni. Sal hluite hmelah chuan lawmna a lang a. Harh ang mai a ni.
  Hetah hian hlimna tlangpui karah chuan bawih chak tak, hliam na tak nena chei mawi tak chu hmalam pan a ni. A aw thuk tak chuan a ti a.
  - Hlimna thlen duhtu an awm tawh a, an awm zel dawn bawk. Mahse, he thil hi moral right i nei em!
  - Khawi!? - Witcher chuan a hmui ha khat chu a rawn pholang a. A kut hring hring chunga biceps chu a bulh chhuak ta.
  - Tunge i nih?! Chhungkaw ropui tak thlah emaw, mi pangngai emaw. A nih loh leh Zhissor ang sal tlanchhia pawh a ni mai thei. Thil tam tak a tiam bawk a, mahse a nun chu stake-ah a titawp ta a ni. Bawih singhnih pawh a rualin. - Bawih chak tak chuan a tikehsawm a.
  - Hetah hian thil tam tak chu keimahniah a innghat ang. I chungah hliam ka hmu a, sal anga piang i ni lo mai thei, vuakna emaw, khandaih emaw hmanga hliam tuar chu ka thliar hrang thei! - Vedmakova chuan a sawi.
  - Ka hriat loh indo mi kha i lo guess tawh! Lal hlauhawm tak takte thlah Count de Force ka ni. Mahse, i pa hming i hria em? - Bawih ropui tak chuan a zawt a.
  - Chhungkaw ropuina hian huaisenna nen hian sam sei leh finna inzawmna a nei ve tho! - Vedmakova chuan a chhang let a, a rawn belh nghal bawk. -Kan pi leh pute huaisenna reng reng hian mi hlauhawm tak chu a pui dawn lo!
  - I tawng mawi hle mai. Fairground jester ang maiin i thinlung hi engtiang chiahin nge a huaisen? - Bawih chuan hlauhawm takin a hmui a ti hup a.
  - Awle, eng hero nge i nih! Chhiar la, mahse sal chanvo nen teh i ni a, khawiah nge i inchhuanna leh huaisenna chu a awm! - The Witcher hian a wind up tan tawh.
  - Hei hi ka chhan ka nei a. Tin, engte nge, hriat a ngai lo, hriatna tlem zawk chuan thih a awlsam zawk tihna a ni! Thi thei indonaah ka challenge che a, tawngkam chauh ni lovin i huaisen chuan challenge chu i pawm ngei ang! - Count de Force chuan a rawn ti a.
  - Chu chu i chiang thei ang! - Indo mi chuan a rawn ti nghal zat.
  Salte chuan arena chu an tifai ta a. Witcher chu a rawn chhuk a, khandaih chu a check a. A khingpui chu a hmaah a ding a. Mahni ralthuam a nei a: khandaih hrual hrual pahnih. Chutiang a nih chuan, indo mi chuan a rilru aṭangin khandaih dang a la chhuak leh a.
  Count de Forsa hi Witcher aiin a sang zawk hle a, a kekawrte pawh a zau zawk hle a, chutiang khawpa taksa ruh leh lemziak nei lo angin lang mah se, fitness lama world champion ni tlak hmeichhe naupang a ni. Mahse, thau a awm lo va, tendon ligament te chu a tight a, a hring bawk. Chu bâkah, incheina apiangah tawnhriat ropui tak a awm a, zuang kalna chuan thu a sawi nasa hle bawk. An hmelah chuan nuihzatna a rawn lang ta a;
  - Awle, harsatna i tawk a ni, nula! I ensan lovang. - Count chuan a kut chu a entir a.
  - Engvangin nge i inrintawk em em? - The Witcher-a thinrimna chu a zual sauh sauh.
  - Fight leh tournament tam takah ka chak. Ka lalram chhungah chuan fighter tha ber pawla ngaih ka ni a, mi tam tak chuan tha ber thlengin min ngai a. - Forsa, chuan a rilru ruh, shield pahnih ding ang maia lang chu a ti nghing a.
  - Hei hi mi ropui tak takte nen chauh in indo vang a ni a, an degenerate a, an thau ta hle a ni. Tunah chuan mi pangngai thiam tak nen in inrem ta se, hmingthanna i nei tlem hle ang! - Witcher chuan rintlak takin a chhang a.
  - Ui barking, bye, thingpui, a nih loh leh ka khandaih, ka hnungzang hnuaiah a kal lo! - Inngaihluhna famkim zawng zawng chu chhiarnaah a kir leh ta.
  - Hei hi a ngaihnawm khawp mai! Thir chak ber atanga siam blade chu chatterbox leh mi hlauhawm tak kut ah a rust! "Vedmakova hian a thusawi thiamna hmangin a eng ngai lo.
  - Awle, hei hi nangmah tan a ni ber mai, hmeichhe â! - Forsa chuan a rawn ti nghal zat.
  - Tongues hmanga fencing kan bansan mai thei a, thil chak zawk i hmang ang u! - Witcher hian figure eight mawi tak a chang a.
  - Inhriatthiam tawnna!
  Count leh helho hruaitu chu an inhmachhawn a. Khandaihte chu rang takin an che a, chakna zawng zawng nen an rawn bei ta a. Chu vuakna atang chuan meialh a tla a, ring ri ri a awm bawk.
  Count hian vawi eng emaw zat a rawn bei a. Double barrel technique a hmang a, mahse Witcher chuan attack te chu a do let a, a khingpui ropui tak hian speed tha tak a nei tih a sawi.
  - Eng nge i khelh!
  - Thihna hrui chungah!
  The Count chuan vuakna hrang hrang a chhuah leh a, complex combination a tum leh ta a ni. Vedmakova chu a hnungtawlh deuh a, counter attack a nei a, a khingpui chu a rilruah tlem a man.
  Indo mi tawnhriat ngah tak chezia chu a zir chiang a, a hun a hmang a, a dah hniam a ni. Count chuan a nui suk a, a mitmeng chu a eng chhuak ta a:
  - Chutiang khawpa simple chu i ni lo tak zet! Bawih famkim pawh ni lo mai thei, kekawr bul lo kal mah la.
  - Zalen taka piang ka ni a, ramngaw ah ka khawsa! Ka kawr hian nghawngkawl a hre ngai lo. Thawhrimna hnuaia intulût chu ngaihtuah chian a ni lo. Mi zalen tak chu thil pathum - ngaihtuahna, hmangaihna, Pathian hnuaiah a intulût a ni. A thlarau chhunga bawih chu a intulût - duhthusam, duhâmna, Pathian chhiahhlawhte hnuaiah! - Witcher chuan mawi takin a chhang a.
  - A hnuhnung ber chungchang kha i sawi dik! Nang hi i dik tak zet a ni, heng puithiam leh puithiamte hian min din ta! - The Count hian double fan a ti a, chutah chuan "clamshell" technique a ti a, mahse a hlawhtling lo. - Wine glass khat in chungin ka biak che hi ka lawm hle ang, ka that che a nih loh chuan.
  - Uain mug khat chu tuifinriat ang a ni - i phurh chhuah chuan i ke hnuaiah hmun i hloh tihna a ni! - Indo mi chuan a ti a.
  - Mahse, i zalen zawkin i hria. He technique hi engtin nge ni ang?
  Trident chu a chelh a, chutah chuan butterfly chu a chelh leh a. Chumi chhanna atan chuan Witcher chuan meeting chu a hit na zawk a ni. Count chu a tlu a, a hnungtawlh ta a. Tichuan inelna chu a chhunzawm leh ta a, Forsa chu a hliam ang maiin a che a, a khingpui chu a chak lutuk a, ceremonial lovin a la thei lo tih a hrechhuak ta a ni. Tichuan, Witcher-a chu a chetna hrang hrangah a lo thiam tawh a, chu count chuan beisei loh takin khandaih kalna tur chu a thlak danglam a, hmeichhe naupang chu a rilru ruhro, mahse hmeichhe lam pawh ni thei, a rilruah chuan a rawn deng ta a ni. Thisen a luang chhuak a, a scratch chu a thuk hle. Hliam chuan Witcher chu a tikehsawm lo va, a lehlamah chuan chakna a pe zawk a ni. Hmeichhia chuan offensive lamah a kal a, khandaih a rawn eng a, zai mak tak mai a ti a. Tin. Count tan chuan chutiang nawrna chu thunun a harsa hle a, a hnungtawlh a, parry harsa tak a ni. Vedmakova chuan sal mi ropui chu a hnungtawlh lai chu a man a, a khup hnuaiah a vuak ang maiin a rawn bei ta a ni. Blow chuan tendon a rawn deng a, count chuan a tawp a, a speed chu a tlahniam ta a ni. Tichuan nula chuan a technique chu a vawng tlat a, amah ngeiin a rawn siam chhuak a, lu 9 nei dragon a ti a. Fighter training tha tak chauhvin hetiang thil hi a pull off thei. Chubakah, attack hnuhnung ber 9-na chu do theih loh tluk a ni. Hetah hian mechanics chungchang a ni a, attack chu a lantir a, kut a chak lo lutuk a, attack te chu a parry a, chuvang chuan attack hnuhnung ber chu a tawp ta a ni. A vawi khatna atan indo mi chuan he technique hi a partner thiam leh chak tawk takah a ti a, a thaw halh a, a khandaih a thlak chuan thil thar chu a hlawhtling tih a chiang ta a ni.
  Count chu a rawn sen a, a chakna a hloh ta.
  - I vannei hle mai!
  - A tak tak lo! Vanneihna hi sand ang maiin a nghet lo - thawhrimna chauh hian cement hmangin a phuar ang.
  Witcher chuan a hmelma chu a hliam leh a, mahse thuk takin a hliam lo - thah emaw, tihlum emaw a duh lo. Hitting again, she lunged, count chuan mechanically parried a, warrior chuan a club ke hmangin khandaih chu a knock out ta a ni. Sal mi ropui chu ralthuam keng lo tak a ni ta a ni. Witcher chuan a khandaih chu a paih a, hmêlma chu a rawn bei nghal a, count chu a ti tlu ta a ni. A kut chuan a ke ruh chu lock-ah a clamp a.
  -I bânsan em? - Panther mitmeng chu a rawn eng chhuak ta.
  - Kekawr bul lo bawih hnena inpek hi ka chhiar!
  Witcher chuan nasa takin a dodal a:
  - Sal ni lovin, thil dik tak beitu a ni zawk! Nang ngei pawh kha bawih i ni a, mualphona chu eng nge a nih i hrethiam a, mahse anni hi mi dang an ni a, keini aia pawi lo an ni. Chuvangin i chhia leh tha hriatna zawt rawh!
  . BUNG No. 10-NA.
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te chu hmatawngah an insual. Tlangval leh hmeichhia chu hun rei tak chhung indona avang chuan an bo tawh hle. Thih leh kah reng reng pawh hi a boring hle.
  Game ang mai a ni. Shooting game ang chiah kha a hma emaw a hnu emaw chuan a boring hle ang.
  Naupangte chuan silai hmehpuah leh kekawr bul lawka grenade an thlak reng chu an chau hle a ni.
  Tlangval chuan turn a pe a. Fascist-te chu a mowed down a.
  Tin, a ti bawk.
  - Maeta chu!
  Nula chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawm a. Fritzes-ho chu a tidarh a, lawm takin a coo a:
  - Hnehna thar, ropui tak tak kan nei dawn!
  Mahse hei hi a boring chho zel a ni. Tlangval kekawr bul a paih atang chuan Hitler-a tank te chu an sir lamah an nawr lut tih pawh.
  Chutah Oleg chuan hla a phuah tan ta a.
  History dang dang a ni bawk. Zyuganov hian Stepashin-a candidate nihna hi a vote lo va, communist pawl pathumte pawhin an vote lo.
  Hei hi State Duma tihtawp leh September 1999-a inthlan hmasak neih a nih hnuah a tawp ta a ni.
  Dik tak chuan communist ho chu a hma aia chak zawk an ni. Tin, inthlannaah an kal a, Primakov sorkar hlawhtlinnaah innghatin, chutah chuan hmun pawimawh tak an chang a ni. Unity block hi siam a la ni lo. Putin hi prime minister angin a inlan lo. Tin, Dagestan-a helho rawn beih hian veilam vote tam zawk a belhchhah a, thuneitute thuneihna a that ta chauh a ni.
  A tlangpuiin sorkar chu a inrual lo hle a ni. NDR chu a chak lo va, a tlu ta a, party thar inpeih tawh a awm lo. Tin, Stepashin-a chu prime minister atana ruat a nih avangin thuneihna changtu party chu a kaihruai lo bawk. Tin, chutah Yeltsin chuan a ban vek bawk.
  A tawi zawngin, parliament inthlanpuiah hian left-te chuan hnehna ropui tak an chang a ni.
  Communist hnehna chu a hmuhnawm hle. Hei bakah hian Primakov-Luzhkov bloc hian chawlh hahdamna hun an nei lo. Mahse loneitute nen chuan a la inziak lut dun thei tho. Tin, pahnihna a ni bawk. A pathumna chu "Yabloko" a ni a, PR tha tak a nei. LDPR hian palina a hauh a ni. Mahse a chhan lian ber chu pro-presidential channel-te"n he party hi nasa taka an tihlar vang a ni.
  Tin, Yeltsin hian Zhirinovsky chu general rank pawh a pe a, a nih loh leh a pe zawk bawk.
  Chuvangin engkim hi scenario bik angin a thleng vek a ni.
  State Duma-ah eptu pawlte chuan thuneihna an chang ta a ni. Tin, Yeltsin chuan a duhthusamin chhuah a remti a, official takin Primakov chu a thlaktu atan a ruat ta a ni. Zyuganov chu Prime Minister leh kut dinglam mi a ni ta a ni.
  Hei hi a tlangpuiin communist-te tan chuan a inmil hle. Tin, inremna siam a ni bawk. Basayev leh Khattab te chu Dagestan atangin an chhuah tir ta a ni. Mahse Chechnya ram chhung ngeiah sipai an tir lo.
  Chutah chuan tualchhung indona leh pawl hrang hranga inthenna chu rei lo teah a lo chhuak ta a ni.
  Russia chuan Maskhadov leh Kadyrov te chu a pui a. Russia president thlannaah Primakov hian awlsam takin hnehna a chang. A pahnihna chu beisei loh takin Zhirinovsky a lo ni ta a - a electorate-ah hian inelna dang a nei lo va, liberal Yavlinsky pawh a khingpui a ni lo.
  Oleg Rybachenko chuan a essay chu a titawp a. Ni lo, a ngaihnawm lo. Hetah pawh hian thupui kan cover tawh a, Primakov, Zyuganov leh USSR din thar lehna hnuah. A chau tawh hle mai!
  Thil engemaw chu phuah tur ngaihnawm zawk a ni mai thei. Entirnan, space chungchang.
  Tlangval chuan ngaihtuahna a rawn siam tan ta a.
  Great Russian Empire khawpui thar chu Petrograd-Galaktik tia koh a ni. Sagittarius constellation-ah din a ni a, galaxy lairil ber ang maiin a awm a ni. Hetah hian arsi leh planet pahnih hi Milky Way pawn lam aiin an den zawk hle a, chutah chuan Lei hlui chuan inhumhimna a hmu a ni. Western Confederate sipaite chu an chhungril atanga hnawhchhuah vek an ni. Amaherawhchu, indona chu hnuhma awm lovin a liam lo: planet sang tam tak a chhe vek a, Leilung hriatrengna chauh a la awm. Hei hi galaxy chhunga hmun hausa ber leh ralmuang ber lama khawpui sawn chhan ber a ni. Hetah hian luhchilh a harsa hle a, chuvangin, total space war dinhmunah pawh, front line chu abstract concept a nih laiin, rear chu convention a nih laiin, a core chu Russian base leh industrial stronghold ber a lo ni ta a ni. Khawpui chu a lo thang lian a, planet Kishish chu a ei zo vek a, khawpui lian takah a chang ta a ni. Mimal rilru dik tak tu pawh hip thei khawpui lian tak. Vanlawng tam tak chuan van dum hring dup chu an tikehsawm a.
  Marshal Maxim Troshev chu Minister of Defence, Super Marshal Igor Roerich hnenah koh a ni. Inkhawmpui lo awm tur chu hmêlma thiltih nasa takin a pung tih chhinchhiahna a ni. Mi zawng zawng chau tawh indona chuan thil neihte chu predatory funnel ang maiin a ei zo vek a, chutah chuan mi tluklehdingawn tam tak an thi a, tumahin hlawhtlinna duhthusam chu an hmu thei lo. Militarization hian Petrograd-Galaktik khawpui architecture-ah hmun a chang a ni. Skyscraper lian tak tak te chu row felfai takin an ding a, khawpui chessboard-a square te an entir a ni. Hei hian a duh loh zawngin marshal chu space armadas din a nih thu a hriat nawn tir ta a ni. Indona hnuhnung berah khan Russian starship lian tak tak pawhin an dinhmun an luah a, chutah chuan rang takin formation an tichhia a, hmêlma flagship chu an rawn kap ta a ni. Indona ngaihtuah chian tak chu melee-ah a chang a, lawng thenkhat chu an insu a, monstrously bright flashes-in an puak darh ta a ni. Vacuum chu tlang kang lian tak tak puak chhuak leh mei luite chu vawi khatah a luang chhuak ang maiin a rawng a lo lang ta a, hremhmun meialh luite chuan an luang chu a rawn puak darh a, tichhe thei thlipuiin a khuh ta a ni. Indona buaithlak takah chuan hlawhtlinna chuan Great Russia sipaite chu a zui a, mahse hnehna chu man to tak tak a ni. Starship sang tam tak chu elementary particle stream-ah an chang ta a ni. Dik tak chuan, hmêlma chuan hlohna nasa zâwk a tuar a ni. Russian-ho chuan indo dan an hre chiang hle a, mahse hnam tam tak awmna confederation chuan thinrim takin an snap a, dodalna rilru na tak an siam ta a ni.
  Buaina ber chu confederation lairil, Thom galaxy-a awm chu tihchhiat a harsa hle a ni. Kum maktaduai tam tak chhung he arsi pawla awm tawh, maple ang maia siam dag-te civilization chuan hneh theih loh kulhpui a din a, invenna line chak tak, thang tam takin a hual vel a ni.
  He space "Mannerheim" hi luhchilh tur chuan Russia sipai zawng zawng hi an tling lo ang. Indona chu tihtawp theih a ni lo. Planet leh system te chu vawi tam tak kut an inthlak a. Marshal chuan khawpui chhung chu nostalgia rilru pu chungin a han en kual a. Graviolet leh flanneur tlan chak tak takte chu khaki rawng hmanga chei a ni a, thlawhna tum pahnih chu hmun tinah hriat theih a ni. Building thenkhat chu tank lian tak tak emaw, kea kal sipai indona lirthei ang maia siam niin, luhna ni lovin track nei a ni. Chutiang thla nei tank barrel atanga tui tla a lo puak chhuah dan te, tui dum leh emerald te chuan "ni" pali te chu a rawn pholang a, shade tam tak nen a inkhel a, a zung leh a thlaah thing danglam tak tak leh pangpar lian tak tak a lo piang chhuak a, a lo piang chhuak tih en chu a hlimawm hle huan innghahna mak tak tak. Tunlai, skyscraper tank lian tak tak chauh, a tlangpuiin a pianzia chu a streamlined a, silai tam tak keng a ni. Chutiang in chhunga awm chu a awlsamin a nuam hle a, mahse khawpui beih a nih chuan chutiang building chu minute nga chhungin indona unit chak takah a chang thei a ni. Class hrang hranga kal tlangte, naupang tê tê pawh ni se, sipai uniform emaw, paramilitary organization hrang hrang thawmhnaw ha emaw an ni. Homing cyber mine te chu stratosphere-ah chuan sang takin an thlawk kual a; Luminaries chuan van vault chu a ti eng a, mirror boulevard smooth tak takte chu êng mawi tak takin a tuam ta a ni. Maxim Troshev-a chuan chutiang thil tih lutuk chu a thiam lo.
  "Hetah hian arsi te hi an dense lutuk a. Tin, ka tan chuan a lum lutuk bawk."
  Marshal chuan a hmai atanga thawmhnaw chu a hrufai a, ventilation chu a on ta a. Flight dang chu harsatna awm lovin a kal a, rei lo teah Ministry of Defence building chu a rawn lang ta a ni. Kawngkhar bulah chuan indona lirthei pali a awm a. An suckers nei spiky luchiars - ui aiin a let sawm leh panga zeta chak zawk rimtui nei rannung te chuan Troshev chu an hual vel a. Supermarshal-a cyclopean palace chu lei hnuai thuk takah a lut a, a bang thuk takah chuan plasma cannon leh cascading laser te dah a ni. Deep bunker chhung lam chu a awlsam hle - luxury hi an fuih lo. Hemi hma hian Troshev hian a boss hi three-dimensional projection-ah chauh a hmu thin. Supermarshal hi kum za leh sawmhnih mi, tar tawh, indona tawnhriat ngah tak a ni. Elevator chak takah ka chhuk a ngai a, lei hnuai kilometre sawm vel zet chu ka luhchilh a ngai a ni.
  Elite guard leh combat robot-te cordon a paltlang hnu chuan marshal chu office chhungah a lut a, chutah chuan plasma computer chuan Russia sipaite awmna hmun leh hmêlma beih nia sawina hmunte chhinchhiahna awmna galaxy hologram tihzauh chu a simulated a ni. Chumi bulah chuan hologram tenau zawk an innghat a; An chunga thununna chu a kal zel lo va; Troshev chuan he ropuina hi rei tak a en lo va, report dang a siam leh a ngai ta a ni. Igor Roerich chu a naupang hmel hle a, a hmai chu a hrual lo mai mai a, sam dum sei tak a nei bawk. A nung thei a, a dam thei ang tih a lang a, mahse indo lai dinhmunah Russia damdawi lam chuan mihring dam rei chu a ngaihven lutuk lo. Chu ai chuan, thlah kal zelte inthlâk danglamna chuan evolution a tichak a, indona thlangtu zahngaihna nei lote tân a hlâwkpui a ni. Nun chhung hi kum za leh sawmnga chauh a ni. Elite tan pawh. Awle, nau piang zat chu a sang hle a, nau pai chu naupang tlin lohna nei tan chauh a ni a, naupai venna pawh khap a ni. Supermarshal chuan a luh rual chuan Troshev lam chu a hawi a.
  - Tin, hetah hian i awm a, Maxim. Data zawng zawng chu computer-ah dump la, a process ang a, solution a pe ang. Tun hnaia thil thleng chungchâng eng nge i sawi theih?
  - Confederates leh an thawhpuiten zirlai tha tak an zir chhuak a. Scale chu kan lam hawiin a tipping a, tun hnai sawm chhung khan indona tam zawk chu hnehna chang a ni.
  Roerich chuan a lu a bu nghat a.
  - Ka hria. Mahse Confederates-ho ṭangrual pawl, Dugs-ho chu an thawkrim zual hle tih hriat theih a ni. Hlauhawm tak an siam tan ta a ni.
  - Pawmpui.
  Roerich chuan hologram-a thlalak chu a click a, tlem a ti lian a.
  - I hmaah chuan Smoor galaxy a awm. Hetah hian Dug kulhpui lian ber pahnihna a awm. Hetah hian main blow kan strike dawn a ni. Hlawhtling a nih chuan kum sawmsarih chhungin indonaah hian hnehna kan chang thei dawn a, a tam berah kum za khat chhungin kan chak thei dawn a ni. Tin, kan hlawhchham chuan indona hian kum zabi tam tak a daih dawn a ni. Commander thiam tak i nihzia i lantir tawh a, chuvang chuan Operation Steel Hammer kaihruai turin ka rawt a ni. A chiang em?
  - Chutiang chu a ni, I Excellency.
  Igor chuan a hmui a ti hup a.
  -Engvangin nge chutiang title chu? Kan hnenah zawhfiah mai rawh: Comrade Super-Marshal. Khawiah nge he thil hi i lak chhuah?
  Maxim chuan a zak hle a.
  -Kei, Comrade Supermarshal hi Bing-a hnenah ka zir a. Imperial style hlui an hril a.
  - Fiah. Mahse tunah chuan empire chu a danglam tawh a, chairman chuan a hmaa tih dan leh kalphung chu a ti awlsam ta a ni. Chu bâkah, thuneihna inthlâkthlengna a lo thleng thuai dawn a, upa thar leh sipai hotu sang ber kan nei dawn a ni. Ka ban mai mai pawh a ni mai thei a, Operation Steel Hammer a hlawhtlin chuan ka aiah nangmah i ruat ang. Kan zir lawk a ngai a, hei hi mawhphurhna lian tak a ni.
  Marshal chu Roerich aiin a let thum aia naupang zawk a ni a, chuvangin patronising tone chu a inhmeh hle a, thinrimna a siam lo. Hruaitu inthlakna a thleng dawn ta nachungin, an hruaitu thar chu an pahnih aiin a naupang zawk dawn a ni. A nihna takah chuan hei hi a tha ber ang.
  - Ka inpeih tawh. Russia ropui tak rawngbawlna ka nei!
  - Chuvangin kal rawh. Ka general-te chuan a chipchiar zawngin an rawn fill up ang che.
  Chibai a tih zawh hnu chuan marshal chu a chhuak ta a.
  Bunker corridor-te chu khaki-a chei a ni. Operational headquarters chu a hnuaiah hian a awm a. Photonic leh plasma computer tam tak chuan metagalaxy hmun hrang hrang atanga thu lo luang chhuak chu chak takin an process a. Routine hna thawh tur tam tak a awm a, darkar khat leh a chanve hnuah chauh marshal chu chhuah a ni. Tunah chuan a kianga galaxy pakhata hyperjump rei tak chuan a nghak ta a ni. Chutah chuan sipai lian tak tak an pungkhawm a ngai a, Russia space fleet zawng zawng hmun rukna vel zet chu an pungkhawm a ngai a ni. Starship maktaduai engemaw zat. Thil tenawm tak takte an chinfel hnu chuan marshal chu a rawn ding chhuak ta a. Thlipui thuk tak chuan khaw lum nasa takin hmun a chang ta a ni. Luminary pali chu zenith-ah an pungkhawm a, zahngaihna tel lova van lam chil chhaktu lallukhumte nen an inthuam a, planet-ah hian thil chi hrang hrang luang chhuak an rawn leih a. Darthlalang kawngpuiah chuan êng zungbun (cascades of light) a luang chhuak a. Maxim chu gravity plane chhungah chuan a zuang lut a, a chhung chu a nuamin a lum hle a, pawn lam pan chuan a tlan ta nghal a. Petrograd-Galaktika-ah hian a la kal ngai lo va, mi maktaduai zathum vel chenna khawpui chu a mit ngeiin hmuh a duh a ni. Sipai lam a chhuahsan a, engkim a danglam a, a hlim lehzual ta a ni. Building original composition nei te chu a lo lang chhuak a; Indopui pum puiah chuan oligarch layer chu a tlahniam a, mahse a chhe vek lo. Palace te chu art work tak tak an ni. Pakhat chu medieval castle ang mai a ni a, chutah chuan parapet ha aiah chuan palm thing a awm a. Mi dang pakhat chu ke hrual hrual chungin a ding a, a hnuaiah chuan freeway chu a inzar pharh a, arsi rawng hring hring, arsiin a khuh ang mai a ni. Mi rethei zawkte chenna in tam tak pawh hian barrack nena inzawmna a siam lo va, a lehlamah chuan, a hmalam chu a eng chhuak a, kum zabi kalta chhunga hruaitu leh sipai hotute lim hmanga chei a ni. Engkim kha khakia chei tur a ni lo, Troshev chuan a ngaihtuah a. Chu bâkah, khawvêla khawpui mihring tamna ber pawhin architecture mawi tak a nei tûr a ni mai thei. Tourist sector chu a bik takin a rawng a mawi hle a, kea kalna kawngpui leh building lian tak tak, roses lian tak tak ang maia inher te, chubakah tulip par leh inzawm khawm, strung daisies leh rannung danglam tak tak intricately mixed te pawh a awm bawk. A lan dan chuan, bear emaw, saber-toothed tiger emaw-a awm hi a ngaihnawm a, naupangte a ti hlim hle. Mahse, chutiang structure chu a che emaw, a khelh emaw chuan puitlingte pawhin mak an ti hle. Lu sawm leh pahnih nei dragon inher chuan marshal-a chungah chuan nghawng tha lo tak a siam a; A tlangpuiin, tuikhuah chi hrang hrang, a pianzia mak ber ber tam tak a awm a, jet rawng hrang hranga siam chu metre za tam tak boruakah a paih chhuak a ni. Tin, an mawi em em a, ni pali êngah chuan, tui lem, fabulous, unique play of colors-ah an inzawm tlat a ni. Heta naupangte hi an hlim a, an hmeltha hle bawk: an thawmhnaw rawng hrang hrang chuan fairy-tale elf-te nen an inang hle. Hetah hian mi chauh an awm lo va, mipui zinga a chanve chu alien an ni. Chuti chung pawh chuan mi hriat loh fate chuan hlim takin mihring fate nen an inkhel a. Troshev pawhin thing fing tak tak a tawk bawk. Lush golden-headed dandelion, ke pali leh kut pahnih te tak te nei. An naute chuan ke pahnih chauh an nei a, an lu rangkachak chu emerald hnah hring hring hring a ni. Maxim hian he hnam hi a hre chiang hle - Gapi, mipat hmeichhiatna lama thing leh mau chi thum nei, remna duhtu, mahse chanvo duhthusam avang chuan all-out interstellar war-ah an hruai lut a, Great Russia natural allies an ni ta a ni.
  Hnam dang aiawh an awm tling - a tam zawk chu neutral state leh planet an ni. Empire khawpui rintlak tak chu en an duh a. Hetah hian indona chu hla tak leh a tak tak lo ang maiin a lang a, parsec sang tam tak a hla a ni a, chuti chung pawh chuan, rilru hahdam lo takin marshal chu a chhuahsan lo. Ka lu-ah chuan ngaihtuahna a lo chhuak a, chu planet-ah chuan an beih a ngai dawn a, thil nung fing tak tak pawh an nung a, thilsiam ngaihtuahna nei maktaduai tam tak an thi vek dawn tih ngaihtuahna a lo chhuak ta a ni. Thisen luite a luang chhuak ang a, khawpui leh khua sang tam tak a chim ang. Mahse empire marshal a ni a, a tih tur a hlen chhuak tur a ni.
  Tourist centre a en hnuah marshal chuan gravity plane hi dah turin thupek a pe a, industrial area lam pan turin a ti a ni. Heta in te hi a hniam deuh a, a layout pawh a awlsam hle. Factory te chu lei hnuai thuk takah an awm a.
  Gravity plane a tlak meuh chuan kekawr bul lo ha tlangval rual, puan leh tihfai tur kengte chu a lam pan chuan an tlan nghal a. Ragamuffins te tak te chu rags of already tired, faded khaki, a zung lian tak tak, a hrual tawh. Deeply tanned, dum deuh mai. Hun rei tak chhung indona chuan an belt khauh tir a ngai ta niin a lang. Troshev chuan lainatna a nei tan ta a. Driver, Captain Fox pawhin chutiang ngaihdan chu a sawi ve lo.
  - Lo kal rawh u, rulhut te u, hetah hian chhuak rawh u! Marshall a rawn kal dawn! - a ti a.
  In nei lo naupangte chu kawng tinrengah an tlan phei a, an hmuh theih awmchhun chu an kekawrte bawlhhlawh chauh a ni. Vawi khata "ni" pali atanga lumna hmuna kekawr bul lo kal chu a harsa a, naupang rethei tak takte chuan pheikhawk chu eng nge a nih an hre lo. Tlangval pakhat erawh chu midang aiin a huaisen zawk tih a lo lang a, a hawi let a, a kut zungtang lai tak chu a entir a. Captain chuan blaster a la chhuak a, naupang zah lo tak chu a kap ta a, mahse marshal chuan a tawp berah chuan captain kut chu a nawr thei ta a ni. Charge chu a thlawk liam a, kawngpuiah chuan lungpui (crater) a siam a, lung hmin chi hrang hrang chu naupang ke hring chungah a tla a, asphalt-ah chuan a tla thla ta a ni. Duhthusam tumna hmangin nakin lawka indona tur chuan a au thawm chu a titawp thei a, hrehawmna chu tuar chungin a ding ta a ni. Maxim chuan captain chu na takin a rawn beng a.
  - Ni thum chhung chu guardhouse-ah a awm. Ngaihtuah rawh, kut chu i sir lamah! - Marshal chuan hlauhawm takin thu a pe a - Naupangte hi kan ta an ni a, kan enkawl tur a ni a, kan that tur a ni lo. I hrethiam em, monster?
  Fox chuan a sir lamah a kut a phar chhuak a. A lu a bu nghat nghat a.
  - Dan anga chhanna pek.
  - Ni e ka pu.
  Maxim chuan a mit chu tlangval lam chu a hawi a. Sam sei tak, hmeltha tak, hmeltha tak, taksa ruh nei tha tak a ni. T-shirt chhe tawh hnuaiah chuan a abs nghet tak chu chocolate bar-a inthuam chu i hmu thei.
  -Tunge i hming?
  - Yanesh Kowalski chuan a rawn ti a! - Mipa hring hring chuan a lung chung lamah a rawn au chhuak a.
  - Nangmah ah hian indo mi chak tak siamna ka hmu a. Zhukov School-ah hian i lut duh em?
  Tlangval chu a lungngai ta hle mai.
  - Ka lawm hle ang, mahse ka nu leh pate hi hnathawk pangngai an nih avangin ka zirna man an pe thei dawn lo.
  Marshall chu a nui suk a.
  - A thlawna inziak lut i ni ang. Nang, ka hmuh angin, taksa lamah i chak a, i mit hian rilru lama theihna a sawi a. A bulpui ber chu lehkha zir thiam hi a ni. Hengte hi hun harsa tak a ni a, mahse indona a tawp hunah chuan hnathawktute pawh dinhmun tha takin an khawsa ang.
  - Hmelma chu hneh a ni ang! Kan chak ang! - Yanesh chuan a lungphu chung lamah a au leh a.
  "Chuti a nih chuan rank-ah i hmun luah rawh, sipai." Tin, a bul tanna atan - ka car chhungah.
  Lisa chu a nui suk a. Tlangval chu a bawlhhlawh deuh a, a chhung lam pawh a hnungah silfai a ngai dawn a ni.
  A chhoh hnu chuan gravity plane chu sorkar quarters-ah a tlan lut nghal a.
  Janesh chuan thawk hah tak chungin in lian tak tak, mawi taka chei chu a zir chiang a.
  - Central sector-ah kan lut phal lo a, hei hi a ngaihnawm em em a ni.
  - I hmu tling tawh ang.
  Tin, chuti chung pawh chuan marshal chuan lainatna rilruin a hruai a, tourist center lam pan chuan thlawhna hmanga chho turin thu a pe ta a ni. Tlangval chuan a mit zawng zawngin a en a, a thil hmuh chu literal takin a ei zo vek. Car atanga zuang chhuak a, kawngpui sirah tlan chhuak a, rilru tibuaitu ride pakhata chhoh a duh tih chu hriat theih a ni.
  A tlangpuiin Maxim khauh tak chu chu ni chuan a hma ang bawkin a ngilnei a, a ngilnei bawk.
  - I duh chuan "hlimna tlang"-ah chuan chuang la, chu mi hnuah chuan ka hnenah lo kal nghal rawh. Pawisa chu la la, chuti lo chuan an luh tir lo ang che.
  Marshal chuan lehkha phek chu a pe ta a.
  Yanesh chu ride lam pan chuan a tlan phei nghal a, mahse a hmel chu a langsar lutuk.
  Space-ninja hall luhnaah chuan robot lian tak takte chuan an lo dang a.
  -Guy, i inchei chhe hle a, veng rethei tak atanga lo kal i ni tih a chiang. Detain-in station-ah hruai i ni tur a ni.
  Naupang chuan tlanchhuah a tum a, mahse stun gun hmangin an kap a, asphalt-ah chuan an paih ta a ni. Troshev chu car atang chuan a zuang chhuak a, chhui turin a kal a ngai ta a ni.
  - Ngawi teh, he cadet hi ka bulah a awm.
  Police rawn tlan chhuakte chu an ding ta a, marshal chu an melh reng a. Maxim chu field uniform ha chungin a awm a, mahse sipai hotupa epaulette chu ni pali lakah chuan rangkachak rawng a eng chhuak vek a.
  Senior patrolman, police lieutenant chuan chibai a buk a.
  - Ngaidam rawh, Marshal, mahse thupek chuan galaxy hmun hrang hrang atanga mikhual kan dawnna center-ah hian diltu luh phal a khap a ni.
  Maxim ngei pawhin hetiang hmun zahawm takah hian ragamuffin a thlah a, a tisual tih a hrethiam a. Mahse a tihsual lantir tumna a nei lo.
  -He tlangval hi scout a ni. High command a\angin hna a thawk a ni.
  Lieutenant chuan a lu a bu nghat a, a pistol button chu a hmet a. Janesh Kowalski chu a rawn ti nghal zat a, a rilru a hahdam ta. Marshal chu a nui suk a, a kut a phar a. Hetih lai hian alien galact palite chu beam throwers-in an rawn brist nghal vek a. Pawn lamah chuan alien-te chu thing hnah hring hring, a hnah hring hring ang mai an ni a; Monsters te chuan silai hmetpuak hun an neih hma chuan Maxim chu cover chungah chuan a tla thla a, blaster pakhat chu a la chhuak ta a. Meipui kang kawngpui chuan a chung lam chu a paltlang a, milem rawng hrang hranga chei chu a rawn tla thla a, pedestal mawi tak chu photon-ah a spray ta a ni. Troshev hian attacker pahnih chu laser beam hmangin a titawp a, inogalacts pahnih la damte chu a sir lamah an insawn ta a ni. An zinga pakhat pawh chu inexorable beam chuan a man a, mahse a pahnihna chu facade ledge hnung lamah a inthup thei ta a ni. Monster hian vawi khatah kut pathum aṭangin a kap a, Maxim chu rang takin che mah se, a rawn deng deuh - a sir chu a kang a, a kut dinglam pawh a chhe ta a ni. Hmelma rays chuan tangential takin "mad water lily" attraction chu a rawn deng ta a. Bomb puak hian a rawn zui leh a.
  Marshal-a vision chu a tui hle a, mahse Yanesh-a"n slab pakhat a phelh chhuah a, hmêlma lam a vawrh dan chu mak a ti hle. Maxim chuan he tleirawl chak lo hmel tak kara mihring ni lo thiltihtheihna thup chu mak a ti hle a... Throw chu a dik ta a, mit panga inzawm chiah a ni. Thilsiam chu a rawn inher a, hmalam a pan ta a, a mak hle mai. Hei hi Maxim-a"n a tum ṭha taka a shot chu a tawk a, chu chuan monster nunna chu a titawp ta a ni.
  Insual chu a tawp nghal vat a. Hemi chhung hian police-te chuan silai hmetpuak pawh an tum lo. Marshal chuan chu chu a hre nghal a.
  "A tha ber berte chu hma lamah an insual a, hnung lamah, khawpui kawtthlerah chuan mi hlauhawm tak takte chu an thu chhuak a.
  Lieutenant ei tha tak chu a rawn sen ta vek mai. Maxim chu ka pan hnai a.
  - Comrade Marshal, ngaihdam ka dil a, mahse beam thrower rit tak tak an nei a, kan...
  - Tin, chu chu eng nge ni! - Maxim chuan patrolman"s belt-a blaster chu a entir a. - Fly swatter a ni em? A pawi hle mai, a lan dan chuan khawpuiah hian i tan hna a awm lo. I thu lo ang, hmalam pan tir che ka tum ang.
  Tlangval chu a kut a thlak hnu chuan Maxim chuan gravity plane-ah chuan a zuang lut turin a pui a, chutah nghet takin a kut a rawn vuan a.
  -Awle, mupui i ni. I chungchâng ka tihsual loh kha ka lawm e.
  Kowalski chuan friendly takin a mit a chhing a, a aw chu a ri nasa hle a, hlim takin a ri bawk.
  - Throw hlawhtling vawi khat chiah ka siam. Ka ti thei...
  - Hun remchang i nei ang. College i zir zawh chuan indonaah i lut nghal a. I nun pum pui i hmachhawn a, a tawp thlenga i la beih a ngai a ni.
  - Indona a ropui! - Tlangval chuan phur takin a au chhuak a. - Hma lam pan nghal ka duh a, beam gun ka la...
  - I ti nghal thei lo, indona hmasa berah khan i thi ang. Specialty pakhat la hmasa phawt ang che.
  Yanesh chuan thinrim zet hian a rawn ti chhuak a. A theihnaah a inringtawk hle a, thil tam tak tih dan a thiam tawh niin a ngai a, shooting pawh a hre tawh. Hetih lai hian gravity plane chu Michurinsky Park lian tak chungah chuan a thlawk chhuak ta a. Chutah chuan thing lian tak tak a lo thang a, a then chu metre za tam tak a sang a ni. Tin, a rahte chu a lian em em a, a lai tak ei tawh chuan a chhungah i awm thei ta a ni. Genetically modified pineapple vun rangkachak nei chu a duhthusam hmel hle. Dik tak chuan, beisei ang lo takin, chu naupang chu ngaihsan vakna an chawk tho lo.
  - Chutiang ramngaw-ah chuan ka kal tawh a. - Yanesh chuan a hrilhfiah a. - Central district ang lo takin chutah chuan mi zawng zawng phalsak an ni. Kea kal tur chuan hun rei tak ni mahse.
  - Maithei! - Maxim chuan a ti a. - And yet, admire the plants here... Mushroom a awm a, a hnuaiah hian platoon pum pui a in fit thei.
  - Fly agaric lian tak ang maia lang mai. Ei theih loh a ni. Ka hriatreng chu thei chi hrang hrang cut bag khat pum pui ka khawn khawm a. Pavarara hi ka ngaina hle - a vun a hring a, a thlum pawh a tui em em bawk. Figs hi a tehkhin chuan engmah a ni lo. I cut dawnin i fimkhur a ngai. A puak thei a, chutah chuan lui chu tui tla ang mai a ni ang - thumal khat pawh sawi hun i neih hmain a hruai bo ang che. Heta rah hi a lian lutuk. Plastic bag chhungah part hrang hranga i phur a ngai a, hei hi a remchang lo hle.
  Maxim chuan Janesh-i kawngah chuan a rawn fawp a.
  - Engkim hi ei leh in hmanga teh vek a ni lo. I chhuk ang a, pangpar engemaw zat i la ang.
  - Nula tan thilpek a ni! Anih lohvin!
  Tlangval kut chuan steering wheel chu a rawn phar a. Captain Fox chuan thinrim zet hian a kut zungtang chu a rawn vawm a.
  - Steering wheel kha khawih suh, puppy.
  Tin, a chhanna atan chuan marshal hnen atangin zilhna dang a dawng leh ta a ni.
  "Naupang beih ngamna chauh i nei a ni."
  - Ka ngaidam che, I Excellency!
  Yanesh chu a nui lo thei lo.
  - I duh chuan lo en ve teh. - Maxim phalsak a ni.
  Yanesh chuan, "Simulator lama tawnhriat ka nei a ni," a ti.
  Ringhlelna leh hlauhna thlalak awm lovin Kowalski chuan steering wheel-ah a kut a nghat a, car chu a hnuai lam a pan ta a. Thiltihtheihna mak tak tak a nei tak zet niin a lang. Gravity plane chuan thing lian tak tak chung chu a rawn tlan pel ta a.
  Maxim chuan a inrawlh lo va, naupang chuan thlawhna chu a thunun thei ta a ni. A hna chu hlawhtling takin a tuar chhuak tih sawi tur a ni a, trunk lian tak tak inkarah a maneuver a, a tla ngai lo, a kum tam zawkah virtuoso technique a lantir a ni. Mahse, a tla a nih pawhin thil lian tak a ni lo ang; A tawpah chuan pangpar te tak te mahse fabulously mawi tak tak awmna hmun zau takah chuan an thu ta a. Wizard tha tak chuan thilphal takin jewelry chu a theh darh ta niin a lang. A rawng hrang hrang inzawmkhawm chuan mit a tidel a, a rimtui tak chuan sawifiah theih loh khawpa hlimna a rawn thlen bawk.
  Yanesh pawh chuan ngaihsan hmel zet hian a whistle a. An rawn tlak chuan naupang chu a zuang chhuak a, pangpar a la tan a, a kut pum khat chu a la chhuak ta a. Maxim chu thisen lum tak a ni a, a ramngaw chu a duh a, chuti chung pawh chuan thil pakhat chu a hlauhawm hle. Hlauhawm anga inhriatna. Mei leh tui a paltlang tawh avangin marshal chuan a intuition chu a ring tlat a; Principle-ah chuan empire ropui khawpuiah hian mihringte tana hlauhawm nunna chi hrang hrang a awm tur a ni lo. Hetah hian thil danglam tak a awm. Maxim chuan naupang chu a kut a phar a, a beng bulah chuan ngawi rengin a ti sap a:
  - Kan bulah hmelma an awm. Pangpar thup la, ka rualin lo kal rawh.
  Janesh-i mitmeng chu a rawn meng chhuak a.
  - Ka inpeih tawh.
  Captain Fox enkawlna hnuaiah car chhungah chuan bouquet chu dahin Maxim leh Yanesh chu ramngaw chhung thuk zawkah an kal ta a. Dik tak chuan sipaite hi koh luh a ngai a, chu hmun chu an comb tur a ni. Mahse Maxim chu phurna chuan a man ta a ni. Janesh-a chu hmangaihna duhthusam chuan a luah khat tih chu a chiang a; Ramngaw chhungah chuan an kal ta a, thawm nei lo turin an bei a. Yanesh hian a ke hring chu purple nettles-ah a hal thei a, mahse a insum thei a, mahse a khup thlenga vun chu hliam lian tak takin a khuh a ni.
  "Fimkhur rawh," Maxim chuan a ti sap a. - Ramngaw chhungah chuan thlai chi hrang hrangah hlauhawmna thup a ni.
  "Hetah hian protective camouflage kan mamawh a ni," Yanesh chuan a ti sap a. Rags chuan ruang chu a thup zo lo hle a; Yaneš-a"n sikula a zir angin rulhut lian tak takte hian he planet-a mihring hi an ei lo. Arthropod chi hlauhawm ber berte chu genetic level-ah an tichhia a; Ngawi rengin an kal zel a. Vawikhatmah Maxim chu a lo vawt ta hlawm a. Thil nung te tak te te chu muang lo takin an awm a, mi pakhatin a ti hlauthawng ang maiin an awm a. Marshal chuan naupang chu a kut a vuan a, a beng bulah chuan a rawn ti sap a:
  - A hmaah chuan ambush a awm!
  Maxim chuan a pocket atang chuan sound detector a la chhuak a, uluk takin a chhehvel chu a ngaithla a. Chu chu a dik a ni, mihring indo panga leh alien zat zat vel chu a bulah an lo mu a. Awle, chutiang khawpa chakna inthlauhna nen chuan indonaah tel lo ila, hmelma chu paltlang a tha zawk.
  Chu chu an tih chu a ni.
  Sipai tawnhriat ngah tak leh green boy chu an insiamrem ta a. Kan kal a ngai a, thinghnah zau tak tak, ke ruh thlenga tuiah kan pil a ngai a ni. Harsatna nasa tak nen marshal chuan mihring chain-a break chu a hrechhuak a, he hmunah hian a tlan lut thei ta a ni. AN vannei hle a; Sound detector chuan thumal zawi tak takte chu a thliar hrang thei tawh a ni.
  - Mister Resident, ka hnen atangin thil theih loh i dil a ni.
  Chumi chhanna atan chuan aw ri chu croaking ang mai a ni.
  - Tin, nang pawh, general, sum lakna tur zawng zawng thawk lovin pawisa lak mai mai i thiam tawh bawk.
  Timbre atanga thlir chuan non-humanoid race a mi a ni.
  - Nuai chanve an pe che a, chuti a nih chuan engtin nge? Spy satellite chungchanga hriat tur hlui tawh tak tak.
  "Ka sualna a ni lo," mihring aw chuan rilru hah takin a inthiam lo chhunzawm zel a. - Hetiang information hi, principle-ah chuan a hlui tawh hle. Omnipotent ka ni lo.
  - Hei hi kan hrethiam nghal a, i chak lo tih sawi a awlsam zawk. Kremlin system beih chungchang a nih chuan nang leh i thawhpui te hian in tangkai lo hle ang.
  Maxim chu a khur nghal ringawt. Khawpui leh galaxy lairil zawng zawng khuh tu line of defense chak ber beihnaah a lo thleng tak tak ang em? Kremlin system hi a siamtute sawi angin hneh theih loh a ni a, chuti chung pawh chuan empire chhungril takah hmêlma an thawkrim tawh a nih chuan hei hian ngaihtuahna lungchhiatthlak tak a thlen a ni.
  - Hriat rawh, mipa, rei lo teah ralthuam thar tak tak kan hmang dawn a, a puihnain Russian starship te chu striking distance an thlen hmain leivut ah an chang ang. Tichuan kan sipaite chuan, engkim chhunga lut thei gravitational wave ang maiin, Russian space-te chu tuilianin a chim ang a, imperial khawvelte chu a thunun ang.
  Maxim chuan lungngai takin a thaw halh a; Mahse, ani chuan a chhang a:
  - Column pangana chu a hma aia nasa zawkin a thawk a, i invasion chu ruahmanna angin a kal ang.
  - Nakin lawkah i hna chu kan strike force-te tan khawpui chhungah kulhpui sawmhnih vel siam a ni. Hetah hian tourist inthuam chungin mercenaries an rawn lut ang a, ramngaw chhungah an inthup ang a, chutah chuan general attack-ah an chanvo an hlen chhuak ang.
  - Chutiang chu a ni ang.
  - Tin, en teh, mihring, kan starship-te beihna a hlawhchham chuan i tan a pawi zawk ang. Nangmah ngeiin i counterintelligence chuan a tikehsawm ang che a, i tihhlum pawh a zawi zawi ang a, a hrehawm bawk ang.
  Maxim chuan tu nge thu sawi chu hmu lo mah se, SMERSH hian a aw hmangin phatsantu chu a hre thei ngei ang tih a ring tlat a ni.
  - Hmelma hruaitute ruat thar ber ber zawng zawng chungchang hriat tur kan mamawh. I hriat zawng zawng.
  - Ka hriat dan chuan Smur galaxy-a star fleet hotu atan Marshal naupang Maxim Troshev chu ruat a ni. A chanchin chiang tak erawh a la awm lo a, mahse...
  - Engkim a chiang a, Russian hian chutah chuan offensive lian tak an buatsaih mek a ni. A hma ang bawkin. Commander thar hi sipai lian takin an rawn beih nghal a ni.
  Maxim chu a khur a, hmalam pan nghal a, geek chu a chil chhak duh a. Operation hi a hlauhawm hle.
  - Chutiang chu a nih ka ring. Appointment dangte erawh chu...
  Traitor chuan rei tak leh tedious takin a list a, mahse Maxim chuan a lu-ah ruahmanna a nei tawh a ni. Pakhatnaah chuan ngawi rengin he hmun hi i chhuahsan a ngai a, pahnihnaah chuan SMERSH hi hmanhmawh takin i biak a ngai bawk. Chutah chuan spy network chu neutralize nghal tur nge nghah tur tih an rel ang. A nihna takah chuan, mi phatsantu hriat chhuah tawhte hi an hlauhawm lo va, anmahni kaltlangin thu dik lo a leak thei a ni. A pawimawh ber chu amateur performance neih loh hi a ni. Amaherawhchu, tun thlenga muangchanga lo ṭhu tlangval chu a che a, tleirawl chakna a lo thang chak hle tih hriat theih a ni.
  - Laser hmangin kan vuak thei maithei, Mister Marshal?
  "Ni lo, eng dinhmunah pawh," Maxim chuan a ti sap a. - Chu chu intelligence hi a ni, information khawlkhawm a, mi dik tak hnena report. Thupek i bawhchhia a nih chuan keimah ngeiin ka kap ang che.
  Marshal chuan hlauhawm takin a beam gun chu a han chawi sang a.
  Yanesh chuan a ti a.
  - Order chungchang sawiho a ni lo.
  Maxim chuan naupang chu a hruai ve chu a pawi a ti hle. An thusawi ri chu hriat ni ta se engtin nge ni ang... Chutih lai chuan sound detector-ah chuan thawm ri a awm a, alien chuan a rawn tawng leh ta a.
  - "Jupiter" hnenah min puih loh chuan he pawn hi inthawiin kan pe thei tih hrilh rawh. Tichuan i Supreme chu a thinrim hle ang a, khawngaihna hi a tlin lohna pakhat a ni lo.
  Maxim-a chuan, "Ni e, hruaitu chu a khauh a ngai a ni," a ti a. Mahse, vawi khat chu mi sang thlan chhuah zinga mi a ni a, rorel lai dictator thih thut a nih chauhvin hruaitu nih theihna hun remchang a nei a ni. Kum tin sangkhat thlan chhuah an ni a, thuneihna sang ber rotation chu kum sawmthum danah a thleng thin. Mahse he chance hi a hloh bawk. Pakhatnaah chuan Maxim-a mizia chu a nêm lutuk a, pahnihnaah chuan a naupan lai aṭanga a chak em em paranormal theihna chu kum upat chhoh rualin a chak lo ṭan ta a ni. Mahse, kum sawmli pawh i tlin loh laia marshal nih... chu chuan thil a sawi.
  - Jupiter hi khawih suh. I beiseina tha ber a ni. A tel lo chuan indonaa hnehna chan theihna chance a tlem hle.
  Inogalakt chuan a chhanna atan hriat theih loh khawpin thil a cackled a. Tichuan articulate takin a sawi ta a:
  - "Jupiter" hi active lai hian a hlu hle. A thiltih loh avangin kan sipaite hian hlohna an tuar nasa lutuk a ni. Eng pawh ni se, kan thupekte chu a hnenah i thlen ang. Tunah chuan i kal thei tawh ang.
  "Chu chu a ni, i chhuak thei ang," Maxim chuan thlamuang takin a ti a. Chutih lai tak chuan a thusawi chu hnial chungin puakruk a thleng ta a ni. Shootout a chhuak ta a ni.
  - Damn a ni! Rework leh rawh...
  Marshal chu a bawkkhup a, Yanesh mitmengah chuan hlimna êng chauh a rawn eng chhuak a.
  . BUNG No. 11-NA
  - I chhia leh tha hriatna thu i sawi! - Bawih chapo tak chuan a rawn ti nghal zat.
  - Chutiang chuan hlimna chu mi zawng zawng ta a ni a, mi tlemte thlan bikte ta a ni lo. He thil thianghlim avang hian ka khandaih ka phar a! - Witcher chuan a ti a.
  Count chuan a ringhlel hle a:
  - Aih! Thinrimna emaw, thuneihna duhna emawin a hruai che tih ka ring! Sal helna a awm a, mahse thahnaah chauh a tawp a ni. Hengte hi eng helna pawhin a rah chhuah chu a ni.
  - Hei hi buaina a ni dawn lo va, revolution a ni zawk ang. A pawimawh ber chu nakinah, hnehna kan chan hnuah a thleng ang! - Indo mi chuan phur takin a ti a.
  - Inherna? Thu mak tak mai, nangmah ngeiin i lo ngaihtuah chhuak em? - Forsa chuan mak a ti hle mai.
  - A tak tak lo! He term hi mumang a vantirhkoh pakhatin min pek a ni. - Witcher chuan inspiration nen a switch on a.
  - Vantirhkoh emaw, pathian dum zinga pakhat emaw! Zawlnei mumang hi bumna a ni. - Count chuan a ringhlel.
  - Engpawh ni se, mi nun a tha zawnga thlak danglam theihna leh nangmah ngei pawh mi tha zawk nih theihna hun i nei ang! Buaina zawng zawng hi mahni hmasialna a\anga lo chhuak a ni a, hausakna hi theihtawp chhuah chauh a ni. Team nei lo mi chu lungalhthei ang a ni a, mei nei lo, êng tlem a pe a, rang takin a thi ta! - Witcher-a thusawi thiamna luang chhuak chu a rawn chhuah chhuak ta a.
  - Mi pakhat chu team-ah a awm tur a ni i ti. Mahse, rannung nihna chu eng nge a nih i hria em? - Forsa chuan nuihzat hmel zet hian a zawt a.
  - Tin, rannung pawh hi ran rual zingah a tha zawk! Tin. Hei hian boruak danglam takah comrade zawng a hun tawh tihna a ni. - Witcher chuan muangchangin a rawn rawt a.
  Count de Bor chu second engemaw zat chu a ngawi reng a, chutah a kut a phar leh a:
  "Ultimate success hi ring lo mah ila, a tlem berah chuan ka blade hian thisen a in ang."
  - Logic hian instinct - duhâmna rilru a rawng a bawl tur a ni lo! - Witcher chuan a ti a.
  - Awle, okay, a tawk tawh, lecture min pe rawh! Indona a awm dawn - feat a awm dawn! - Count chuan a thisen chu a hrufai tan ta a.
  - Indo mi tawnhriat ngah leh huaisen tak i ni a, squad hruaitu atan thlan i ni tur a ni! - Indo mi chuan a rawn rawt a.
  - A chhe lo, mahse sipai hruaitu zawng zawng thlan a ngai lo. Thupek inpumkhatna thu bul khauh zawk a awm tur a ni. Thlan i ni tawh a, chuvang chuan i ruat ta! -Count chuan a chain mail chu a bun tan ta a. Tlangval pahnih khat chu a tanpui nghal vat a.
  - Free competition hi engtin nge ni ang? - Witcher chuan a ringhlel hle.
  - Sipai tan chuan chhiatna thlentu a ni! - Force cut off a ni. - Economy hi shoot tam tak rhizome a ni a, sipai chu trunk pakhat a ni!
  Witcher chuan a fiamthu a:
  - Mahse a tam zawkah chuan oak a ni a, power leh stability lamah ni lovin, control level-ah a ni zawk!
  Tlangval saruak chanve chuan count hnenah chuan khandaih a pe a. A chhangletnaah chuan a hnungzang ruh, vawi khat aia tam vuak tawh chu a beng a. Tlangval chu a rawn ti chhuak a, a zuang leh a, a ke dum chu a rawn ti nghing a.
  Witcher chuan thutlukna siamin:
  - Truncated composition legion panga ka siam mek a, sipai pahnih leh a chanve ve ve an awm. Pathumna thupek pe turin ruat i ni! Tin, salte hian a bak chu thlang rawh se!
  Proposal hnuhnung ber hian buaina a siam a, inhnialnaah a chang ta mai. Tichuan indona a chhuak tak tak a, sal engemaw zat an hliam a, Witcher-a chu a rawn inrawlh a ngai ta a ni. A rang ber berte chu a tikehsawm tawh a, a au chhuak ta a:
  - Baton hman kha bansan rawh! Commander direct-a ruat dan lam i pan leh ang u.
  Salte chu phunnawiah an lungawi lo va, mahse indo mi chuan chutiang rawtna chu vote-ah a dah chuan lungrual takin kut an phar a.
  Hetah hian helho kaihruaitu Witcher-a chuan nasa takin a thawk a ngai a ni. Dik tak chuan mit ngeia tling hriat a harsa a, candidate turte chu zawhna a zawt fo thin. A tawpah chuan legion-ah ruat an ni a, branch tenau zawkah chuan temporary commander an ruat bawk.
  - Indona a tawp hunah chuan sipaite huaisenna leh finna lantir dan kan en ang! - Nula chuan a hrilhfiah a.
  Legion pakhat chu naupang leh tleirawlte an ni vek a. Witcher chuan naupang Bik chu an chungah thununna atan a dah a. Tlangvalte chuan lawm lo zet hian an au chhuak a:
  - A la te lutuk! Tlemte hi kan mamawh lo. A lian ber leh chak ber chu kan chungah dah rawh.
  - Tin, tu nge i duh?
  - Ka ngai che! A phu ber a ni!
  Tlangval infiammi pakhat chu a rawn pen chhuak a; Dik tak chuan a hmel chu a dull hmel hle. Vedmakova chuan sipai hotu tan chuan intelligence hi a pawimawh zia a hre chiang hle a, heti hian a zawt a:
  - Seven eight chu eng nge ni?
  Tlangval chuan a en a, a ti muangchang a:
  - Ka hre lo! A bulpui ber chu taksa ruh leh chakna a ni.
  Bik chuan loudspeaker chhungah chuan a rawn ti a:
  - Thluak nei lo taksa ruh chu sa kut khat - chu chu frying pan chuan a tap a ni!
  - Ngawi rawh, nang bug! I hmui chu ka puak chhuak ang! - Hero naupang chuan a rawn ti a.
  - Seven eight chu fifty-six a ni tih hre lo chuan a hnar aiin a kut a beng nasa zawk a rinawm loh! - Tlangval chuan a lei a rawn chhuah tir a.
  Thug tlangval chuan a lungphu chung lamah chuan a rawn au chhuak a:
  - Ka challenge che, thih thlengin kan bei ang!
  - Rat-monkey ang maiin min entawn! - Count de Force chuan a sawi. - Mahse, hei hi chhuahna kawng decent awmchhun a ni.
  - Duelist pahnih zingah hian pakhat chu mi â a ni a, pakhat chu misual a ni! - Witcher chu ka hrechhuak ta. "Tlangval tan chuan in lum hi a tha viau nachungin."
  Bik chu a hmelma hmaah a ding a, a san zawng inthlauhna a nasa hle a, a khingpui chu a let nga zetin a rit zawk. Naupang erawh chuan a taksa ruh langsar tak takte chu hmusit takin a en a; A hmel zungbun chuan hmel a siam a, a khandaih chu a kut ah a inher a.
  - Awle, engtin nge kan indo ang emaw, remna kan siam ang! "Nuihzat takin," a ti a.
  - Ni e, ka hmangaih che! - Athlete chuan naupang chu a bei ta a. Backhand hmangin a vuak a, a khandaih chu a sei a, a rit bawk a, kut pahnih hmanga siam a ni tih a chiang. Bik chuan parry pawh tum lovin vuakna chu a dodge a, mahse trajectory chungah chuan a zuang thla mai a, a khandaih chu a hnar bridge-ah a thun lut ta a ni. Tlangval chuan chhut dan atanga chhut chauhvin a hit - scratch tur, mahse that tur erawh a ni lo.
  Sakawlh chu a thinrim zual sauh a, a khandaih pahnihna chu a han vawrh tan ta a. Hetah hian Buk pawh a tlanchhiat rualin nasa zawkin a nawr a ngai ta a ni. Tlangval kekawr bul hring chu a te deuh a, a zungbun te chuan an rawn zui nghal zat bawk. Vawilehkhatah Bik chu a ding a, a ha ah pipe a rawn lang a. Hmelma chuan nasa zawkin an inher a, sakawr tlan chak zetin an tlan phei a, a kut thuk tak chu a phar zau ta a. Nui chungin naupang chuan a chil a chhak a, thil tenau tak chuan athlete hmai chu a rawn deng ta a. Bik chuan blade-te chu a sir lamah a kal a, a kekawr bul hring hmangin a khingpui rilru pawh a rawn nam ta a ni.
  Staggering, mi chak tak chu a au chhuak nghal zat a, chutah a ke chu a chak lo va, a tla thla ta a.
  Sipaiho zingah chuan ṭhian ṭha tak chuan a rawn nuai a; Tichuan naupangte chu hlim takin an au ta a, a hmasa berah chuan sal zinga te ber pawh a ni ngei ang. A te zawk leh chak lo zawkte pawhin i main boss pawh a ropui lo tih an hmuh chuan an lawm hle. Chuvangin naupang pawhin helna atan thil a ti thei a ni.
  Salte chu hneh loh infiammi bulah chuan an tlan phei a, tualchhung doctor pahnih khat pawh an tel. Hero naupang hmel hrual, sam tlemte neiah chuan purple spot a inzar pharh a. Doctor chuan mak ti zet hian a lo ti a:
  - Basilica a ni! Poison awmna needle chu a chhungah an chil a, a ke ruhte chu a paralyze ta a ni.
  - Hun eng emaw chen atan! - Bik chuan a ti a. - Tichuan a rilru a lo harh leh ta. Engmah a hrechhuak lovang, a mualphona chu a hre lo mai mai.
  Witcher chuan naupang chu a rawn pan hnai a:
  -Khawiah nge rulhut siam i zir?
  - Khawiah mah! Estate pakhatah a hmu a. Mi hausa te pawh khawtlang nunah an dinhmunah an lungawi lo hle. Chuvangin rulhut chi hrang hrang an siam thin. Potion chu sealed a nih chuan harsatna a awm lo, lock hawn dan ka thiam! - Bik chuan Witcher chu a mit a chhing a.
  - Khawnge? - Indo mi chuan a zawt a.
  - Rukru pakhatin min zirtir! Hun eng emaw chen chu bawih a ni ta a, kei pawh pair khatah kan awm dun a, kan thawkrim hle a, ramngaw kan tikehsawm bawk. Lock hawn dan min hrilh a, thil engemaw min hmuhtir hial a ni. Ka hriatrengna chu mak a ti hle a, chutah a tlanbo ta a ni. - Tlangval chuan fing takin a mit a chhing a.
  - Tin, i zui lo em ni? - Witcher chuan mak a ti hle mai.
  - Aih! Engti kawng pawhin he tlanchhuahna atan hian vuak kan ni vek a, kei pawh ka tlanchhuak ve a nih chuan a pangana apiang chu lungphum chungah khenbeh an ni vek ang. Mi pahnih hi an inrawlh tawh a ni. - Wiry tlangval chuan a hrilhfiah a.
  - Barbarian te an ni! Awle, okay, chutiang khawpa hriatreng tlak i nih chuan Khirov nena inhmuhkhawmna hi i tan a tangkai mai thei. - Witcher chuan a rawn rawt a.
  - A theih ang! Hun rei tak chhung chu chak ber leh fing ber nih ka duh tawh! - Mipa naupang chuan biceps ball a entir a.
  - Kei aia chak leh fing zawk? - Indo mi chuan inkhelh hmel zet hian a ti a.
  - Aih! A nihna takah chuan nangmah hi hruaitu i ni! Mahse, i kut dinglam hmang chuan engvangin nge ni lo ang! - Bik chu a kut chungah a ding a, a rilru hneh zawk nan.
  - Miin a thlawh san poh leh a dinhmunah a lungawi lo zual thin! - Witcher chu ka hrechhuak ta.
  - Mi an thlawk lo! Thinlung groveling thiam lote chauh hian thla an nei! - Tlangval chuan hriatthiamna hmasa ber a lantir a.
  - Kan sipaiah hian thla a awm dawn! Thil engemaw ka ngaihtuah ang tih ka tiam a che. - Witcher chuan a tiam a.
  - Tin, ka ring bawk che, unaunu lian tak! A nihna takah chuan hruaitu mai ni lovin, kan tan chuan unaunu emaw, nu emaw pawh i ni. Chhungkaw pakhat angin kan khawsa ang! - Bik chuan a ti a.
  - Ram hruaitu chu mi unau ni se, unau ni lovin! - Hnam hruaitu chu a hmasa berah chuan mipui rawngbawltu a ni. Mahse, fakna inthlengna chu i kalsan ang u; Pipe thenkhat siam ila! - Witcher chuan a ti a.
  - Long-range an ni tawk lo! - Passa chuan a hre ta. - Hmasawnna a ngai.
  - Ka ngaihtuah tawh a, a nihna takah chuan hmui leh hmui hian hla vak loah a hit theih phah a ni. Mahse thil pakhat, a inzai zau a, tharum hmanga vuak a awm chuan. Mineral leh herb thenkhat. - Witcher chuan rilru hahna nasa tak a nei tih a hria a.
  Tlangval chuan a thusawi chu a hre niin a lang:
  - I ti ang u, elements te chu thlang rawh! Hun kan la nei a;
  "I sawi dik e, ka nau, dawithiam hian eng emaw ti takin min pui dawn nia." Amaherawhchu, sipai lian tak tak min rawn vawm hma chuan kan beih a ngai a ni. Amaherawhchu, fimkhur taka kan inbuatsaih a ngai a ni. Sipai atana hman loh thil siam chhuah aiin tuifinriatah lungpui hring hmuh a awlsam zawk! - Vedmakova chuan a sawi tawi.
  A nihna takah chuan helho hian ni khat chu exercise-ah an hmang a, chutih rual chuan Bik chuan reconnaissance a tir bawk.
  Khawpui atang chuan sipai an chhuak ta a. A lian vak lo, mahse ralthuam tha tak nei. Scout tlangval pakhat, crustacean cockroach te zawk chunga chuang chuan thil awm lo pakhat pawh a ngaihven a:
  - Indo mite hian khandaih panga an nei a, an che thei lo!
  - A tha alawm! - Bik chuan a ti a. - A nih loh leh, a mak pawh a ni, kan hnena an lo kal hmain an rihna tam lutuk avangin an chau tawh ang.
  Witcher chuan fing takin a sawi a:
  - Indona tawnhriat ngah tak takte chuan, i kut dinglamah kut zungtang panga aia lian ralthuam chu la suh, an ti. Awle, a chhe lo tih chu a chiang, an âtna hian chak zawk turin a pui dawn a ni. Chutih lai chuan salte chu darkar hnih khat vel mut tir rawh. Ni harsa tak an lo tawng tawh a, indona chu a awlsam dawn lo. Hmelmate hian sipai engzat chiah nge an neih?
  - Nuai nga leh a chanve. - Bik chuan inringtawk zet hian a ti a. - Chumi awmzia chu kan hrual vek chuan khawpuiah hian mi za nga aia tam an awm lo vang tihna a ni.
  - Hei hi a dik khawp mai, kil tin atanga hnaih a ngai dawn a ni. Zanah chuan min rawn bei ngam lovang; Chumi awmzia chu zing lamah an chakna zawng zawnga hack theih turin camp an siam dawn tihna a ni. Sipai te pawh hi encirclement tumna atan an ṭhen darh mai thei. - Witcher chuan a rawn rawt a.
  Count de Forza chuan a dodal a ni:
  - Sultanate-a lal nungchangte chu vawi khat aia tam kan lo indo tawh tih ka hre chiang hle. Zanah chuan kan camp-ah rangkachak bawm kengin enthlatu engemaw zat an tir ang. Salte chu thamna pek an tum ang a, chutah chuan khenbeh an tum ang a, a ṭha berah chuan an hnar chu an hrual chhuak ang.
  - Spy tirh luh hi hmanlai tactic a ni. - Ka hrechhuak a, Witcher-a ke ruhte chu ka han hrual a. - Mahse invisibility cap an nei lo, guard boys te hi an observant em em a, an fing em em bawk a, an man vek ang. Chu bakah, zing khawvar hnaih deuhin kan hit dawn bawk. Tin, salte chu an muhil tha zawk ang a, hmelma chu muthilh thuk zawkin an tla ang.
  - A awmzia a awm! A rawn bei hmasa ber ang! - Bik chuan a ti a.
  - Guards te chu lakchhuah a ngai dawn a, hei hi shooting tube hmanga tih theih a ni. - Witcher chuan device chu a entir a. - Hetah hian piston chi khat a awm a, herb chi thum, leh oil carbide nei a awm bawk. Fimkhur taka che i mamawh chauh a ni, chuti lo chuan recoil hian tlangvalte ha a tikehsawm ang. Tlangval fing ber berte pawh i hruai ang.
  - Mi tam tak chuan huan beih leh rukrukna lama tawnhriat an nei. Zalen taka piangte leh zalen lote, a bikin inchhung bawihte chuan an neitute hnen atangin an ru thin. - Bik chuan mi zawng zawng a ti thlamuang. - Chuvang chuan dam khawchhuahna sikul kan paltlang ta a ni.
  - A tha zawng zawng! A tlangpuiin guard an tam lutuk dawn lo niin ka hria. A nihna takah chuan an tan tute nge kan nih? Bawihte hi an â! Bengchhengna hi inngaihtlawmna a hnaih zawk - rilru chakna hi misual hnaih zawk a ni.
  Dawithiam Khirov chu inbiaknaah chuan a lut ta a:
  - A let hnih emaw tlem emaw velin superiority kan nei a, mahse hmelma erawh chu training leh ralthuam nei tha zawk an ni. Tin, Sultanate sipaiah chuan hmeichhiate hian thi thei lo mimal legion-ah chauh an thawk a ni. Ram hrang hrang atanga lo kal mercenaries sang ruk vel an awm a ni. Kan sipaiah hian hmeichhe tam tak kan nei dawn a, a tlem berah chuan mipa aiin indo mi chak lo zawk an ni.
  Chuvangin indona apiang hi uluk taka ruahman a ngai a ni. Chu bâkah, hnehna hmasa berah chuan salte chu min tlanchhiat ṭan ang.
  - Hmeichhia anga hnehna chuan a brilliance hmangin a hip a, mahse a man nen a hnawtchhuak thung! - Witcher"s wit chu a rawn eng leh ta.
  - Ropui! Tunah chuan operation plan chu an inrem vek tawh tih ka hmu ta. A la awm chhun chu a chipchiar zawka hriat chian a ni. Indo lai hian hmelma pawlah hlauhna a intan ang a, sipai tam zawk chu Zhit khawpui lam panin an tlan ang. - Khirov-a rawtna siam a ni
  - A chiang e! Sal pawl chak ber ber chuan hnung lam a\angin a rawn bei ang a, khawpui lam a\ang chauhvin a rawn bei ang. Ka hruai mai mai pawh a ni maithei. - Count Forsa-a rawtna a ni.
  - A theih loh, nang pawhin! - Dawithiam chuan a tichiang ta.
  "Chu bâkah, hriak bêl kan nei a, chutah chuan wick bun tûrin thu ka pe a ni." Camp chhungah kan paih lut ang a, hlauhna a tizual ang. - Witcher chuan a rawn rawt a.
  - Tin, hei pawh hi a dik bawk. - Dawithiam chuan a remti ta a. - Nangmah chauh hian heng charges te hi i la inbuatsaih tawk lo.
  - Dik! Mei hi indona pathian a ni a, pathian dang ang bawkin ngaihsak leh inpekna a mamawh a ni! Mahse, engkim buatsaih turin hun kan nei tlem hle. - Witcher ngei pawhin a roteness chu a zak hle.
  - Nakinah chuan i sophisticated zawk ang. Chutih lai chuan mut chu min tibuai lo. - Khirov chuan engmah inlan lovin a ti a.
  Witcher chuan a lu a bu nghat a:
  - Sakawlh ang maia mut tlem leh mut mut hi ka nei a, mahse kan unaute hian chawlh hahdam an phu a ni.
  - Mut hi strategic weapon a ni a, a tlakchhamna hi hahna thlentu a ni a, chu chu hnehna hrik a ni. - Passa chuan a hre ta.
  Bawihte chuan boruak thianghlima exercise an tih zawh hnu chuan mitthi ang maiin an muhil ta a. Guard-te chauh chu ambush-in an thu a, alarm tichhuak turin an inpeih reng a ni. Vawikhatmah hmêlma sipai hotu chu a hlat zawk ang tih i hre ngai lo. Mahse, engkim a kal vek a, sorkar legion hotu, Temnik Etirimon chuan zan lama indona tur hriat lawk loh chu a duh lo niin a lang. Chu bakah, thimah chuan sal tan chuan inthup a awlsam zawk a, chutah chuan a man a awlsam zawk bawk. A nih loh leh an bânsan mai mai mai thei a, chu mi hnuah chuan tihduhdahna leh tihhlumna a awm ang. Temnik Ethyrimon chuan a hmui a chil a, a bik takin hmeichhe naupang nuihzat te, ke ruh tihchhiat te, sam hal te - thlemthlak tak a ni.
  Hmanhmawh taka an puan in an din hnu chuan sipaite chu an muhil ta a. Sentry dozen hnih aia tam an awm tawh lo. A mut hmain Ethrimon-a chuan mi sang tam tak nen ruai an buatsaih a, saruak zai thiamte chuan an hmaah chuan an charm chu an ti nghing a. A mawiin a nuam hle. Millennarian-te chuan ruh an vawm a, seductive pose-ah an nawr lui a ni. Tichuan, inhnialna awm lovin an lo luah ta a, an ran duhzawng chu an tihlawhtling tawh a, zu rui chungin an muhil ta a.
  An thihna chu hriat lohvin a rawn tlan lut ta a. Helho chuan thingtlang lam chu an paltlang a, tlangval rual khat chu hmalam pan chuan an kal zel a. Bik chuan thing pakhatah a nawr a, hnah hring zingah a inthup a, vengtu hmasa ber chu a hmu ta a.
  - Hetah hian a awm, tui takin, a bo.
  Poison chu a lo tha deuh a, instant paralysis a thlen bawk. A hmaiah hit a ngai lo, a chhan chu Sultanate-a indo mite chu dan angin an kal light a, an rilru chauh chu ralthuam in a khuh a, sentry chu a muhil a ni.
  - Pakhat a awm!
  Witcher ngei pawh chu hnunglam atang chuan a che chhuak ta. Shooting tube engmah awm lovin guard chu a la chhuak ta a ni. A hnunglam atangin a rawn lut a, a kawr a tikehsawm mai.
  - Movement hi nunna a ni! Hla sak suh mai rawh - remna atan! Tin, a lungchhiatthlak em em bawk - ka pum chu a hring vek!
  Indo mi chuan a nuihzatthlak deuhin a hria. A chhehvela thingte chu a sang a, grep hrui pawh hmuh theih a ni. Bawih tlangval duh tak leh fing ber berte chu a bulah chuan an rawn tlan kual vel a. Puitling raldotute chu an rit zawk a, chuvang chuan an hnufual zawk thin. Ran rit zawk chuan thawm a siam tam zawk fo thin.
  Witcher chuan kawngpuiah chuan guard dang a that a, flask atanga coconut beer chu a in mai mai a ni. An hmaah chuan camp chu a inhawng ta a.
  Camp lian bik a ni lo va; Zan a lum a, sentry tam tak an yawn lo, ngaihsak lo takin an en thin.
  Hetah hian a pawimawh ber chu alarm tihsan hun an neih loh nan vawi khatah lak chhuah hi a ni. Chumi atan chuan swan cuckoo, a aw nuam tak chu a inhmeh zawk. Ringhlelna a siam lo va, a cooing chu a ri chhunzawm zel mai mai a, mahse a tone i thlak chuan information chu i man thei a ni.
  Vedmakova chuan chutiang chiah chuan a ti a ni. An chhang a. Sentry-te chuan an chhân lêt lo va, "vannei" an ni a;
  - Khadaih pakhat chu ruahtui tla ang a ni a, a tla ang a, a darh ang a, an tam hunah chuan hnehna a lo piang ang!
  Witcher chuan mi muhilte chu a tikehsawm tan ta a. Khawthlang lamah chuan chivalrous a ni lo va, khawthlang lamah chuan hnehna chu chawimawi tlak a ni! Honor hi relative concept a ni a, i sipaite chungah hman ber tur a ni!
  A hmasa berin incheina hausa zawk, sipai hotute kha titawp rawh. Khandaih hi a tlangpuiin pile hranah an dah thin.
  Mahse, chhia leh ṭha hriatna hrehawmna chu rei tak a daih lo va; Zanah an beih che chuan hlauhna hi pumpelh theih a ni lo, a bik takin chhum emaw, chhum emaw a nih chuan. Salte hi saruak vek an ni a, awlsam takin an inthen thei a, indo mite chuan lu an butt a, an insual fo bawk. Tin, mi pakhat chuan:
  - Nangmah in chhandam rawh!
  - Veng! Ramhuaiten an rawn bei ta!
  Hlauhawm lai hian sipai hotu chanvo hi a hma aia pawimawh zawk a ni. Witcher chuan chu chu a hria a, puan in lian ber lam ngeiah chuan a tlan phei ta a.
  Ethyrimon, a chanve vel a la ruih tawh chuan a mit a meng zo lo. A tlangpuiin insual hmaa zu in chuan hremhmunah hangover-ah a tawp mai ang.
  - Eng thil nge thleng ta! Engvangin nge pipe te chu an ngawih reng? - A ti a.
  - Pipe te chu a ngawi reng a, a chhan chu blade te hian an hla a - steel hi copper aiin a chak zawk! - Witcher chuan a ti a. Ethyrimon chungah chuan a zuang thla ta a. Temnik hian thiam takin blade chu a hmang ngei ang, mahse a la insiam kim lo va, Witcher-a taksa ruhte chu a lum tawk hle. A inher chhuak nghal zat a, a henna-a painted blade chu thim zingah chuan hmuh tur a awm lo. Mi ropui vanduai tak lu chu a thlawk chhuak ta a.
  Witcherova chuan a rawn tlan pelh mi sangkhat chu kick hmangin a tikehsawm ta a. Commander dang pakhat chu tube atanga chil chhak hmangin an la chhuak leh bawk.
  - Engvangin nge, ghouls te chu an la harh lo!
  Khandaih chiang taka vuak leh chuan hmêlma hliam tuar chu a tlu leh ta! Officer sang hnih chuan a hnunglam atangin rawn bei an tum a, mahse zai thiam pakhat nen an inhmachhawn ta a ni. A squeal a, a kick bawk. Witcher hian chu hun chu a miss lo, pakhat a cut down a, pakhat chu a finish off bawk. Awle, sipai hotu nei lo chu beram rual, beram vengtu nei lo ang a ni a;
  Tunah chuan sal hel, mi tam tak chuan tiang, a nih loh leh a tha berah chuan ki kengin, fuihna an la ta a ni. Pakhatah panga thlak theihna tactic chu a hlawhtling hle. Tlu leh ke hnuaia ke pen chu a awlsam zawk.
  - An tlanbo tir suh! I ke kha cut rawh! - Vedmakova chuan voice amplifier hmangin a au chhuak a.
  Solntslava chuan midang zawng zawng nen an hack ve bawk. He diva taksa ruhte hian engtin nge a khelh. Mi tam takin hmeichhe thinrim chu ramhuai aiin a chhe zawk nia an ngaih hi engmah lo mai a ni lo. Chutichuan, indo mi pakhat chu a chanveah a tikehsawm a, a zungbun chuan a hnung lama ding officer chu a beng chu a tikehsawm ta a ni. Centurions-te chuan ruahmanna eng emaw zat siam ṭhat leh an tum a, mahse rang takin an thi ta a ni. Chu bâkah, Sultanate chuan sipai chuan hmalâkna chu eng nge a theihnghilh theih nân engkim a ti a ni. Helho erawh chuan fing takin Sultanate sipaite chu cockroach snail-te hnen atangin an nawr chhuak ta a ni.
  - Saddle-ah chuan thut tir suh! - Solntslava chuan a ti a.
  Passa chuan a sawi belh bawk.
  - Sakawrte chu mei control turin.
  Hei hian a pui a, cockroach snail te chu an rawn puak lut a, hlauhna dang a siam belh bawk. Chuvang chuan tih tur hre lovin indo mi tam tak an tlanchhia tan ta a ni. Mahse hei hi Witcher leh salte"n an nghah lai tak chu a ni. Indona chu tihboralna leh tihduhdahna thlengin a zual zel a ni.
  Indo mi chuan a mit dinglam chu a ti zim a, dagger pathum a vawrh a:
  - Kan chhuahsan kan phal lovang!
  Tlanchhuah hi hlauhna aiin âtna a ni zawk! A nihna takah chuan sipai tam zawk hi indonaah ni lovin, an umzui laiin an thi zawk!
  Bik chuan tlangval chak tak ang maiin officer pakhat kawngah chuan a zuang thla a, a chungah chuan a chuang ta a:
  - Cockroach chak zawk!
  Dagger chuan spurs aiah a rawng a bawl a, chu tlangval rethei tak chuan paih chhuah pawh a tum lo.
  Witcher-a chuan chu chu a hrechhuak a, a au chhuak ta a:
  - Indona chu domino game ang a ni a, domino chhe tawh chauh a khawlkhawm thei tawh lo - lei hian a chelh tlat!
  - Engmah lo, ka ruh te hi a la naupang a, a chak bawk! - Tlangval chu a zuang thla a, a kawngah a rawn slash ta a. Chumi hnuah chuan a tlan chak ta hial a ni.
  Witcher chu ruang pakhat chungah a tlu a; Tichuan khandaih hmangin a tikehsawm ta a. Anmahni beitu sipaite rilru put hmang chu a bo ta vek a, tunah chuan indo mi chu executioner-ah a chang ta a ni. Thisen duh lohna pawh a awm. Witcher chuan a au chhuak a:
  - Zahawmna hmingin! Tupawh a ralthuam paih thlak chu a nung ang! Sultanate-a indo mite chu inpe rawh.
  Thupek zawmtu an awm a, mahse mi tam tak chu beidawng takin an tlanchhiatsan zel a, \henkhat chu khup thlengin an tlu bawk.
  Entirnan, fighter chak tak sawmte chu vawi khatah Bik kutah an inpe a. An chanvo chu naupang kutah nghah chu a him zawkin an ngai mai thei. Mipa naupang chuan:
  - I hmaiah tlu rawh!
  Indo mite chu an tlu ta a. Bik chu kekawr bul lovin an hnungzang lamah a kal a, naupang chu a rit lo hle chung pawhin sipaite chu hlauthawng takin an tap chhuak ta hlawm a. Tichuan naupang chuan a hmêlma hneh tawhte lakah a inhnukdawk ang em tih ngaihtuahna a rawn siam ta a. Mahse, chutah chuan thlemna tenawm tak chu a hnawtchhuak ta a, a chhan chu salte hian khawtlang tha zawk din an duh a, anmahni pu te kawng zawh nawn leh an duh lo.
  - Okay, live - van boruak chu meikhu rawh!
  Zawi zawiin indona chu a reh ta! Massacre hi rei tak niin a lang nachungin. Witcher chuan indo mi thiam deuh mai a tawk a. A beih nasat em em hnuah a tawpah chuan a ralthuam a hlihsak a, chutah chuan a ti buai ta a ni.
  - Hengte hi kan mamawh a ni!
  Ṭhenkhat chungah lên an vawm a, ṭhenkhat erawh chuan an do lo. Indona chu a tawp dawn ta a, thlawhna leh zawn chauh chu a inhnukdawk ta a ni. Witcherova chuan amah ngeiin a rawn um zui a, mi tam tak a that a, mahse sipai hnuhnung ber thlengin sipai zawng zawng chu a tichhe thei lo.
  Chuti chung pawh chuan, indo tlangval chuan sakawr chunga bawih za tam tak nen chuan, huaisen taka thil tih a tum a, chu chu khawpui, venhimna atana inpeih lo chu lak nghal a ni.
  - Hei hi hmalakna chak tak a ni ang. Hausakna chu laksak kan phal lo vang a, a pawimawh ber chu kan kekawrte chungah kan tlan lut nghal mai ang.
  Sipai chak lo sipai dozen engemaw zat chuan cockroach snail-te chungah chuan an la zuang thla thei a, gate lam pan chuan an tlan phei ta a ni.
  An hawng nghal lo, inhnialna a awm. Kawngkharte a lo chhuk chuan Witcher leh a sakawr khalhtute chu ramngaw hnung atang chuan an zuang chhuak ta a. Tlangval hmanrua hmangin a au chhuak a:
  - Sultan ropui Erifef hmingin! Reinforcement chak tak tak te chu i lam panin an rawn tlan lut ta! Khawpui humhim i duh chuan indo mite hian kulh chungah an hmun luah rawh se.
  Mutthilh vengtute chuan an hre nghal lo, a bik takin Witcher-i chuan ruang atanga a ruk chhuah puan hausa tak chu a chungah a paih a ni. Helmet chauh hi a hlu a, ni chhuahnaah chuan icicle ang maiin a eng a, well, chutiang commander ropui tak chu tuin nge hnawl thei ang.
  Tin, mi fel tak tak te, buromaster te leh mi ropui dangte pawh an muhil lo tih chu a chiang a, an mite chu "an enkawl" a ni!
  Tlâng te tak te pakhatah chuan lal in mawi tak, lungphun leh milem awmna, hmân lai Rom leh hmân lai khawthlang lam style inkawp hmanga siam a awm a. A hmaah hian he rama tih dan pangngai angin Sultan Erifef lim lian tak a awm a, a hmui hnunglam atang chuan tuikhuah a rawn chhuak a. Hall lian ber ah chuan a ri a, a nuam hle a, music a ri bawk - ruai chu tlang a ni. Sultanate-a mi ropui ropui tak takte chuan Sabantuy an stage a. Rangkachak hrual toga man to tak tak ha chungin pillow mawi tak takah an mu a; Dawhkan leh bang chungah chuan khawnvar za tam tak a eng chhuak a. Estate chhung zawng leh colonnade-ah chuan sal, sal nula, sal naupang leh bodyguard sipai, lal in vengtu chhiar sen loh an rawn eng chhuak vek a. Mi zahawmte chuan toast an in a. Mi ropui ber Sheikh du Pustemorov chu hetaera saruak pahnih kut ah chuan a vawt ta a. Mipa rilru natna nei ang maiin a inher a, a tap a, a tawpah chuan a zalen ta a, a au ta hlawm a.
  -Tin, tunah chuan gladiator fight neih a hun tawh. Tin, chutiang boring tak chu thisen a awm lo va, uain pawh thlarau tan a ni lo.
  Bugle a ri a, fighter te chu arena chhungah an ko lut ta a. Thiltih dan ang chuan indo mi rit ber leh naupang ber berte chu an indo hmasa tur a ni. Mahse sheikh hian sal training batch a dawng chauh a, intihhlimna chi hnih: erotic leh bloody te chu inzawmkhawm a duh a ni.
  Colosseum tenau tak lai takah chuan mei a chhuak a, glass-a siam torch-te chuan êng hring deuh mai, purple tint neiin an pe chhuak a, gravel dum chu a eng chhuak a, podium chu hlim takin a lang. Stage-a tlan hmasa ber chu hmeichhe thau leh sei tak, savun belt ha a ni. First-class gymnast ang maiin somersault vawi hnih a nei a, a kut chungah a kal bawk. Tichuan lal fapa hmaah chuan a ding a, a vawt ta a, chutiang ralthuam hmangin khandaih leh dagger a cross a, chutiang ralthuam chu mirmillon an ti a. Hmeichhia hian beauty contest-ah a tel thei a, a vun leh a sam dum chu eng ang taka nem, velvety nge ni mahse, a hmaiah hliam zau tak a nei tawh a ni. Jumper dang pawh a kut ah a kal ve bawk. A ralthuam chu trident leh net tawi - retiary a ni. Stretch a tih zawh chuan hmelma hmaah a ding ta a. Tlangval, tlangval ang maia la nei lo, hmeichhe hmel nem tak a ni a; An kawppui te hi an inhriat rei tawh hle a, an mit an chhing ta niin a lang.
  - Eng thil nge Caisca! Hetiang hian kan inhmuh ka ring lo! - Tlangval chuan lungngai takin a ti a.
  "Mi fel tak i ni a, mahse tunah chuan i thlarau chu primordial flame-ah hruai a ni tawh ang!" - Nula chuan zah lo zet hian a chhang a.
  - Engvangin nge i nunrawng em em! Nula thianghlim kan la ni a, kan nung ngei ngei tur a ni! - Tlangval chuan beiseina zakzum tak nen a ti a.
  - Hei hian min pui dawn lo! Pathiante pawhin salte hi an hmusit!
  Gladiator school-a training chu a harsa hle a, fighter naupangte taksa saruak eng mawi takah chuan a hliam chu a lang chiang hle.
  Mipui chu an nung ta hle a, bet an siam a, au thawm rapthlak tak takte chuan gladiator naupangte chu a fuih a, an insual duh lo tih a chiang hle.
  Sheikh nupui chuan savun bag a la chhuak a.
  - Kaiska tan rangkachak sawmnga! "A ha lian tak tak chu a rawn ti eng a.
  - I tan ang u! Sheikh chuan signal a pe a.
  Chutiang taka danglam leh chutih rual chuan thil tam tak inang lo tak tak neiin, indo mite chu an rawn inzawm khawm a, an che vel chu a rang a, a buai hle bawk. A hmasa berin trident nei indona chuan net thlak a tum a, mahse a miss a, a khingpui, a chungah nasa takin a zuang thla a, a pum chhungah dagger hmangin a rawn beng thei ta a ni. Tlangval chu a zuang leh a, trident chu a rilruah a rawn vawm a, mahse a vun chu tlem a hrual chauh a ni. Mahse, a maneuver chuan hmelma chu an hnungtawlh tir ta a ni. A kal bo a, net-ah chuan a innghat a, vawi khata a hmangaih em em gladiator chu a rawn hnaih tir lo.
  - Nangni mipa te hi in â! Hei hian hneh loh tur an ni tihna a ni! - Nula chuan chapo zet hian a ti a.
  - Engtin nge a lo pian? - Tlangval chu a zak hmel hle.
  Vawikhatmah trident nei retiarius chuan a kut chuan gravel chu a man a, a hmaiah a paih ta a. Maneuver chuan nghawng a nei a, hmeichhia chuan a mit a chhing a, chu second tak chuan trident chuan a abs chu a rawn chhuah ta a.
  Natna avanga au chhuak chuan gladiator naupang chu a bengchheng hle a, mahse, chuti chung pawh chuan, a blade chu a kawngah a thun lut thei ta a ni. Retiarius chuan a au chhuak a, a ralthuam chu a phawrh chhuak ta a. Khandaih chu êng ang maiin a rawn eng a, a kawr chu a rawn beng ta mai mai. Gladiator chu a hnungtawlh a, a rilru a na hle. Tlangval chu hrehawm ti takin a tap a, a trident chu a thlak ta a. Tichuan a khingpui chuan a chungah a zuang thla a, dagger a vawm ta a. Swing chu a chak lo deuh a, a tip chuan ke sa chu a rawn hliam bawk. Retiarius chu a au chhuak a, a tlu a, chutah dagger chu a la a, tho a tum a, chutih lai tak chuan khandaih chuan a kawngah a rawn deng ta a. A hriatna a hloh tawh avangin myrmillon blade chu solar plexus chhungah a rawn vawm lut ta a. Hmanlai nupa inhmangaih tak (Romeo leh Juliet ang chi) te chu lungpui chungah thiin an tla thla a. Zu rui mipui chu an nui a, an hoot bawk. Bawih lungchhiatthlak pathum, hmai hniam leh hmui chhuak chhuak chu arena chhungah an tlan lut a; An thi tawh tih an chian hnuah an ruh hmangin an hook a, stage atang chuan an hruai chhuak ta a ni. Thisen awmna hmun chu meikhuin a khuh a.
  -Insect ei turin an kal ang. - Sheikh nupui Demeter chuan a sakawr ha a pholang. - Ruh a te lutuk hi a pawi hle mai, rannungte chu an riltam reng ang.
  - Sa leh chaw siamna tur a awm lovang. A pawi hle mai, dik tak chuan, an zinga pahnih khat chu infiammi beisei awm tak tak an ni thei ang! - Sheikh chuan a rawn ti nghal zat.
  - I khumah? - Diva chuan nuihzat hmel zet hian a zawt a.
  - Anih lohvin! Hmeichhia chu a hmeltha a, tlangval chu i ta a ni thei bawk. "Sheikh chuan ngaihdan hmasawn tak tak a nei a, nupui chuan a taksa thau tak chu sal naupang tak nen a ti hlim thei hle niin a ring a.
  - A te leh a chhe thei lo! Hetiang pair dang kan nei lo em ni? - Demeter chuan a zawt a.
  - Vanduaithlak takin a awm lo! Kan thenawm sikul atanga min rawn thawn naupang shift kha han thlir ila. - Sheikh chuan a nui suk a.
  - An lo puitlin tir a tha zawk mai thei! Chuti lo chuan kan tang zawng zawng kan that vek ang. - Beisei loh takin mi ropui nupui chuan lainatna a lantir a.
  - Bawih hel chungchang thuthang hi a lawmawm lutuk a, a famkim taka lawm ka duh a ni. - Mi ropui chuan a pum a ti nghing a.
  - Etymon hian a hmachhawn che a nih loh chuan, a dik e! - Hmeichhe thau tak chuan a nuihzat a.
  - Chutiang nonentity chu! A tha zawk chu tunah hian gladiator zawng zawng hi ti zo vek ila, mi â chu hmuhnawm tak chu i hloh vek ang u. Newbies te lo kal rawh u! - Sheikh chuan a rawn ti nghal zat.
  - Hengte hi newbies chiah an ni lo. - Demeter chuan a hmui chu a fawp a
  Gong a ri leh a, indo tlangvalte chu arena chhungah chuan an tlan lut ta a. Kum sawm leh pali atanga kum sawm leh panga vel an ni a, an kekawrte leh an rilru a zau tawk hle. Fighter hmasa ang bawkin somersault a ti a, a kutah a tlan bawk. Podium-ah an tlan chhuak tawh a, ralthuam, helmet, chest armor, shield leh khandaih te an ha a. Pakhat chuan straight blade a nei a, pakhat zawk chuan saber ang maia curved blade a nei thung. Sculpted abs chu a inhawng a, a chungah chuan hliam a awm bawk. Dinglama ding naupang hian a rilruah line thum-a tlan chhuak cuts chu a tidam tawh a ni.
  Vun hi a hriak tam hle a, a eng bawk.
  Manager chuan a puang ta a.
  -Fighter lar tak Fudoros te chuan curved sabre an hmang a, Saflorov chuan straight sword hmangin ring chhungah an perform. Fudoros hian vawi ruk a hmachhawn tawh a, Saflorov hian vawi sarih a nei tawh bawk. An khingpui zawng zawngte chu a hmunah an that emaw, mipui thutlukna angin an thal hlum emaw a ni. Manager chuan mipui lam chu a kut zungtang a kawhhmuh a. Bet duhte an rawn lang leh ta. Sheikh chuan a rawn ti a.
  - Saflorov tan rangkachak tangka zakhat.
  Bet chu rang takin an titawp ta a, mi ropuite chuan an tiam a. An pahnih hian an insual hial a ni. Pakhat chuan wine glass khat a rawn theh a, pakhat zawk chuan a ke thau takin a hmaiah a rawn deng a. Hetaera leh guard-te chuan mipui thinrim tak takte chu tihlum tumin an tlan nghal a. Sheikh nupui, imperious, impudent, thau tak chuan a bark a:
  -Hmalam! That!
  Gladiators te chu an inzawm khawm ta a. Tun ṭumah chuan hun an hmang a, fimkhur taka vuakna hmangin an in test a ni. Inhnawh tawnin khandaih chu a eng deuh a, phaw chu a khur ta hlawm a. Mipui chuan he fimkhurna hi an duh lo tak zet a; Sheikh chuan tray chu a tikehsawm a, wine leh jam in a khuh ta a ni. Tichuan thinrim zet hian a chil a chhak a, a au chhuak nghal zat bawk.
  -I insual loh chuan a sir lehlamah ka khai tir ang che. Pressing savage "janissaries" engemawzat chu podium-ah an tlan phei a, fei an hrual a, open back-ah pokes an demonstrate a ni. Saflorov chuan offensive lamah a kal a, thinrim takin a attacking a, a counterpart chu a khup ah a pet a. Tleirawl chu a hnungtawlh a, a khandaih chu a sir lamah tlem a sawn a, a khingpui chuan a rilru chu a rawn hrual a. Plate screw tha lo tak chu a hnuai lamah a tla thla a. A hnua beihna chuan vunah chhinchhiahna thuk tak a hnutchhiah a, thisen thuk tak a luang chhuak ta a ni. Fudoros chu a hnungtawlh a, fighter sam nei zinga pakhat chuan a keah a rawn deng a. Tin, naupang chu a inhnial chuan Saflorov chuan a helmet chu thinrim takin a rawn vawm a, a tlu ta a, a tlu ta a ni. Chu shock chuan "helmet" chu a thlawk bo ta a, a hmaiah lu dum, a hmaiah bump hring hring a awm tih a rawn lang ta a ni. Saflorov chuan a rilru buai em em mai chu a blade chu a dah a. "Audience" chu a sir lamah a melh a.
  Chhinchhiahna ka nghak a. Mi tam zawkin an sam an tlan pelh chuan thah tihna a ni a, an kutphah chu lock-a an nawr chuan khawngaihna an nei tihna a ni.
  Amaherawhchu, hmêl râpthlâk takah chuan khawngaihna chu chhiar a ni lo. Mi zawng zawng deuhthaw, hmeichhia leh tleirawl pawhin an kutphah chu an rilruah an tlanpui a.
  -Thihna! Amah chu titawp rawh!
  Sheikh nupui chuan nuihzat hmel zet hian a ti a.
  - A man tlawm lutukin a chhuk a. Zan khat atan min pe rawh.
  Saflorov chu a inhnial a, hneh loh tleirawl saruak chu zawi zawiin a hmet a, thisen tla khat chu a rawn lang ta a. Tichuan, beidawng takin khandaih chu a paih ta a;
  -Ka thei lo! Ka thian a ni.
  Chu thawm chu a reh nghal a, thihna ang maiin ngawi rengin a awm ta.
  -Engnge! - Sheikh chu a thinrim ta hle mai. -Hneh tawhte chu i that duh lo. An pahnih hian cage la, chu mi hnuah chuan gladiator school pumpui hmaah hrehawm tawrhna rapthlak tak a awm ang.
  Indo mite chu Fudoros bulah chuan an tlan phei a, a hmaiah tui an theh a, chutah a rilru a lo harh leh thuai theih nan a kekawr bul hring chu thir lum hmangin an hal ta a ni. Tlangval chu a au chhuak a, a zuang tho a, a kawngah lasso pahnih an rawn thlak nghal a. Saflorov chuan dodal a tum a, vawi khatah khandaih sawmhnih chuang zet a bei a, hlauhna chuan chakna a pe a ni. Mahse, kaptu pakhat chuan a ke chu thal hmangin a rawn deng a. Chu rimtui chuan tlangval chu a paralyze a, mahse a that lo. An pahnih chu an khih hnu chuan kawngkhar chhungah an khung ta a. Saflorov chu a ruh chhungah hot rod hmangin a vuak a, a vun chu a meikhu tan a, chu tlangval seasoned chuan huaisen takin injection chu a tuar chhuak ta a ni. Mahse a lan dan chuan tlangval thu awih lo pahnih tihduhdahna chu dessert atan sawn a ni.
  Sheikh nupui chu a rawn eng chhuak a:
  - Ka hubby an ni tur a ni. Thil siam chhuah thiam ka ni tih i hria.
  - Ka hria, mahse en teh, ka inhuat phah mai thei. Tlangvalte chu an hmeltha a, an innei thei tawh bawk. - Sheikh chuan a ha a rawn pholang a.
  - A tam zawkah chuan nupa pawh an ni tawh! A nihna takah chuan hengte hi sal chak ber leh hrisel ber, pung tur an ni! - Hmeichhe thau chuan a mit a chhing a.
  - Gladiators hi saltanna rawng a ni! Anmahni hi ka hmu thei a, an nupuite pawh ka tihduhdah theih ka duh khawp mai. - Sheikh chuan a nui suk a.
  - Kan siam ang! A chhan chu, hmeichhia te pawh.
  Tunah chuan hmeichhiate chu an insual a ngai ta. Diva saruak chanve pahnih, loincloth chauh ha chu arena chhungah hian an lut a. An kawrte chu chain-in an khin a, an inthen thei lo. Hriamhrei: kut khatah dagger pahnih. Insual hi a rapthlak dawn tih a chiang a, rei lutuk a ni dawn lo. Hmeichhe pakhat chu a fair a, pakhat zawk chu sam dum a ni a, an pahnih hian sam sei deuh an nei.
  -Indona tur! - thung chuan a rawn ti ta ringawt.
  -Ka bet dawn lo! - Sheikh nupui chuan a rawn ti a. - Hei hi chhinchhiahna tha lo tak a lo ni tawh.
  Hmeichhe rethei tak takte chu an rawn kal khawm a. A hlauhawm hle mai, pakhat chuan a pum a tikehsawm nghal mai mai a, pakhat zawk chu a rilruah hliam a tuar bawk. Anmahni an tan chhunzawm zel a, hmeichhe naupangte chuan an kein an hnawtchhuak a, an tisa chu an tikehsawm a. Thisen a luang nasa hle a, an chhuak thei lo va, an tlanbo thei lo. A tawpah chuan pakhat, a hliam vek chu a khup thlengin a tlu ta a. Hmeichhe sam dum chu a nui a, a tihtawp tumin a bei a, mahse a hnuai lam atanga a ruh thlengin vuakna inthup takin a tlan ta a ni. A rilru a buai em em a, a tisualtu lu hnunglam chu a la vuak thei tho. Hmeichhe hmeltha, taksa peng hrual pahnih chu lungpui chungah an tlu a, vawi tam tak an thlawk chhuak a, an vawt ta a ni. Shaggy "janissaries" te chu an rawn tlan phei a, thir lum takin an rawn beng a. Indo hmeichhe naupangte chu an che lo.
  -Hetah pawh hian bet pakhat aia tam a hlawhtling lo. An pahnih hian an thi tawh.
  Mipui an beidawng hle a, tualthahna hi a takin hmuh chu a nuam hle nachungin. Mahse tumahin hnehna an la chang lo.
  Hetiang dinhmunah hian indona thar chauhvin chu thil chu a chhanchhuak thei a ni. Warm-up awlsam tak chu a tawp tawh a, sumdawnna lian tham neih hun a ni tawh.
  Gladiator 15, perforated orange tunics ha, an slime-a hmul dum pathum vuah chu arena chhungah chuan an tlan lut nghal a. Khandaih tawi, hrual hrual an keng a; an kutah chuan square shield te tak te, a chunglam hrual (convex surface) an keng a, an lu chu visor nei lo helmet hmanga ven a ni. He pawl hnung lamah hian kawrfual sen hring dup ha, khandaih tawi mahse dinglam ha, khandaih zungbun te tak te leh thir kutkawr hmanga kut dinglam khuh, phaw hmanga ven loh, leh ke veilam vengtu khup puan hmanga indo mi an tlan chhuak a. Helmet hnim hring chungah chuan green feathers chuan thlalak chu a ti famkim ta a ni.
  An inhmachhawn a, an inhmachhawn a, an bawkkhup a. Tun ṭumah chuan bet chu sum tam zawk a ni a, rangkachak chu kut aṭanga kut dangah a luang chhuak a ni.
  -An thah vek a ni thei lo! - Sheikh nupui chuan a ti a. Tu emaw chuan hnehna a chang ngei ang!
  - Chuvangin i bet dah la, hei hi indona hnuhnung ber a ni. En teh, a lo zing tawh! - Sheikh chau tak chuan thinrim zet hian a ti a.
  - Chuti a nih chuan a serious dawn khawp mai! Rangkachak drakma sangkhat chu sen chungah a awm. - Hmeichhe thau tak chuan a thaw halh a.
  - Engvangin nge anmahni chungah? - Engvangin nge anmahni? - Mi ropui chuan mak ti takin vawi hnih a ti leh a.
  - Mit hi a mean zawk avangin!
  Manager chuan eng emaw a rawn ti a. Tawtawrawt ri hysterical tak chu a ri ta a. Torch pawh chu a mit a chhing a, ramhuai mitmengah thil a lut ang maiin.
  Inbiakna, thawm, nuih leh chomping te chu a tawp ta a: mit zawng zawng chu fighter-te chungah a innghat vek a. Inkah hmasak ber chu a rapthlak hle: beng tichhe thei ngawi renga lal lai chuan, phaw chunga khandaih vuak ri chu nasa takin a ri ta a. Arena chhungah chuan hmul, helmet chi hrang hrang, thalngul chhe tawh tak tak te chu a thlawk kual a, hlim tak, thaw chhuak hlim gladiator-te chuan vuak khat hnu vuak khatin an inhnek a. Indona ṭan aṭanga minute thum pawh a liam lo va, thisen a chhuak tawh bawk: gladiator pali chu hrehawm takin an inhnim hrual a, indo mite chuan an ke hnuaiah an rap ta a ni. Chung zinga pakhat chuan a kawppui ke chu a rawn man a, a ke chu a han her kual a. A thlawk thla a, a kut chu a tan a.
  Prince nupui rilru na lo tak Demeter chuan ruh hnim hring chu ring chhungah a paih lut a.
  - Reds, in chak chuan wine glass khat ka pe ang che!
  A thleng fo angin a kalh zawngin a thleng a: Demeter-a"n a root-na team aṭanga fighter lian ber chu a tlawm ta a ni. Vawi khatah khandaih pathum chuan a rilru zau tak chu a rawn deng a, hruaitu vanduai kutah chuan ruh hun tha lo tak chu a awm ta a ni.
  Entuten indona thisen chhuak inthlak danglamna chu lawmna leh tension nen an zui a. Bawngpa hliam rual ang maiin an au chhuak a. Local elite te chuan frantically, raged, fighter te chu an fuih ta a ni. Gladiator-te rank chu a tlahniam a, indona chu insual hrang hrangah a inthen ta a ni.
  Hetih lai hian mipui zahawm takin thisen an hlim a, tlang taka "goof" an tih lai hian hel huaisen tak takte chuan muhil vengtu te chu an that ta a ni. Pobedonostsev hian mi huaisen kutdawh tlemte nen tangkawpin bodyguard-te chu an tikehsawm a, lal in chhunga lut hmasa ber a ni.
  Helho hnaih atanga thawm ri chuan indona chu tihtawp a ngai ta a ni. Mi ropuite chuan, mak ti takin, an khandaih chu lak tumin an bei ta a. Hel hruaitu naupang chuan ring takin a au chhuak a:
  - Ka thil hmuh chu! Misualte intihhlimna atan in in that thin! Reptile harh tharte hian khandaih pawh an chawi thei lo va, an pum chu a daltu lutuk a ni. I chhungah chapona tlemte pawh i la neih chuan he thil tenawm tak hi titawp rawh.
  Gladiator-te chuan hetiang chiah hian an nghak niin a lang: ran rual thau tak takte lam pan chuan an tlan phei ta a.
  Chhiahhlawh salte chu an pu huat em emte tan thih duh lovin an zuang thla a, tlangvalte phei chuan mi pawimawhte chu tray leh ei tur an paih tan ta a ni.
  Demeter chuan a au chhuak a:
  - An vai hian that rawh!
  Chutah crystal wine glass pakhat chu a lu chungah a tla a, chu bitch chu a knock out ta a ni.
  Witcher chu a thinrim hle a. Khawpui mi hausa te chu a tikehsawm a, an sa chu a tikehsawm a.
  Harsa lo mah se, thil tenawm tak a ni. Pass-a ṭhian reng reng chu a bulah chuan a inbei a. Bik chu a hnufual lo va, gladiator-te chuan an jail vengtute chungah phuba an la ta a ni.
  Sal lungngai tak takte chuan manager chu hook-ah an chawi kang a, an au chhuak ta a:
  - Keimahni ta kan ni! Nangmah ang bawkin sal an ni!
  - Chuvangin khandaih hmangin finfiah rawh! - A au chhuak a, Witcher"s chandelier-a candle te chu a nghing tan ta.
  Sheikh chuan tlanbo a tum a, mahse Bik chuan a ti tlu a, a kawr hnuaiah khawizu a leih a:
  - Awle, khawiah nge i mamawh? Seasoning a awm lo.
  Solntslava chuan vawi khatah mi ropui pahnih lu chu vawi khatah a tikehsawm a, a khup hmangin pathumna hmui chu a tikehsawm bawk. Mahse, indona ang mai pawh a awm tawh lo va, salte chuan phuba an la mai mai a ni. Vêngtu la awmte chu an tlanchhia a, ruai kiltute chu a pianzia ṭha ber pawh ni se, sipai chakna lian tak an entîr lo. Witcher-a a lum hmain an that vek a ni. Chief sheikh chauh a la dam a, Bik chuan a sam chu a hrual a. Vedmakov chuan tlangval zah lo tak chu a hnawtchhuak ta a:
  - Hei hi mi zahawm tak a ni. Kan tan chuan a tangkai hle mai thei!
  . BUNG No. 12-NA.
  German ho chuan Stalingrad chu an bei chhunzawm zel a. A la awm tlem hle niin a lang a, mahse a hnuhnung ber chu paltlang chu a harsa khawp mai. Sturmtigers hman tam tak pawh khan a pui lo. Jet bomb-in chhiatna a thlen chu nasa tak ni mah se. A hmanraw dang chu napalm bomb a ni.
  Hmeichhe battalion chu a thim tawh hle a, mahse hmelthate chu an la insual reng a ni. October 20-ah chuan vur a tla tan a, a mawina zawng zawng chu kekawr bul loin an awm vek a. Khum khuhna dum chungah chuan chhinchhiahna mawi tak tak an hnutchhiah a.
  Hmeichhe hmeltha tak takte chu vur hnuaiah chuan tlem an inher kual a, an lo fai ta hle mai. Matryona, Seryozhka an man hnuah pawh a tan hmun a hmu thei lo. Chutiang tlangval fing leh hmeltha tak chu kan hloh chuan a lawmawm hle ang. Tin, fascist saltannaah eng nge a nghak? Hrehawmna hmasa ber, chutah thi tura hremna!
  Tlangval chu kah a hnaih tak zet a, mahse mine-ah a tawp ta a ni. Ni khatah darkar sawm leh paruk zeta thawk, ration tlemte nen, enkawltu vuakna chuan Seryozhka chu a nghak reng a ni.
  A dik zawk chuan naupang chu lung laihna hmunah a awm tawh a, chutah chuan sabengtung ang maiin hna a thawk a ni. Mahse lei chung aiin lei hnuaiah a lum zawk hle. Tin, indo mite chu, an freeze loh nan, an zuang chhuak a, an tlan chhuak ta a ni. Tin, hmeichhe naupangte pawh an insual bawk. Hetah hian Sakeibaknei tank chak tak chu a rawn thleng ta. A silai hi 150 mm a ni a, khawpui chhunga indona atan pawh a tangkai zawk a, a hmantlak zawk bawk. Fritz te hian he tank hi an duh em em a, a sir hrang hrang atanga venhimna tha tak a ni.
  "Mouse" chu a hnunglam deuhin a rawn tlan phei a. German lirthei ton za hnih rit pawh hian 150-mm cannon leh sawmsarih leh panga a keng tel bawk. Chuvangin a practical zawk hle. Machine gun awm zat chu paliah a pung tawh a, tank hnaih chu thil awlsam a ni lo.
  Anyuta, Maria leh Alla te chuan mastodon chu gouge dun an tum a. Fimkhur takin an pan hnai a.
  Anyuta chuan phur takin hla a sa a:
  - Engtin nge kan nun, kan insual, thihna hlau lo... Chuvangin tun atang chuan nang leh kei hi kan nung tawh ang! Tin, arsi sang takah te, tlang ngawi rengah te, tuifinriat indona leh mei nasa takah te! Tin, thinrim leh thinrim tak meiah pawh!
  "Mouse" hi siam danglamna hnuhnung ber a ni a, machine gun paruk, barrel nei coaxial pahnih, hinge-a rotating pali a awm bawk.
  Maria chuan vur karah chuan a rawn tlan phei a, a ti a:
  - Kan beidawng ngai lovang! A nihna takah chuan Isua Pathian Chungnungbera chu kan hnenah a awm!
  Nula chuan a hnaih deuh deuh a, puak thei bungrua chu Mouse-a rulhut chu a vawm ta a. Shield hnuaiah chuan thawm ri nasa tak a awm a, roller chu a puak ta a.
  Hmeichhe naupangte chuan lawm takin an au chhuak a:
  - Fascist pakhat la rawh!
  Alla chuan a kut chu a han hmet a, Fritz chu fragmentation grenade a vawm a. Fascist chu blast wave chuan a rawn vawrh chhuak a, a rualin colonial sipai zinga sipai dum pahnih lu chu an phelh bawk.
  Sam sen mawi tak chuan a rawn ti a:
  - Nu Ram leh Stalin tan!
  Anyuta chuan puak thei package chu a paih leh a... Tun ṭumah chuan chutiang chuan a hlawhtling lo, armor chu a rawn deng a, steel shell chung lamah a puak ta a ni.
  Nula chuan thinrim zet hian a ti a:
  - Eh, ka buai ta!
  Tin, in lama siam puak thei thil thar chu a zawng ta a ni. A kekawr zungbun, khaw lum avanga sen chu a rawn eng chhuak ta hlawm a. Hmeichhe saruak deuh mai chu vur chhungah chuan a rawn tlan phei a, a nuam lo deuh. Mahse, kan tuar thei a ni. Chu bâkah, shelling a awm chuan vur chu a hmin vek bawk.
  Anyuta hian heti hian a sa hial a ni:
  - Khawsik chu a bo thuai dawn tih ka hria, .
  Lui chu ring takin a rawn tlan pel ang...
  Tin, tuikhuah chhungah an tlan lut tawh bawk - .
  Hmeichhe kekawr bul lo!
  Hmeichhia chuan a kap a, colonial sipai atanga Arab chu a tlu ta a ni. Hmelmaten pawl tenau anga hnathawh an tum hian hlohna nasa tak a thlen thin.
  Mouse-a meipui tawi tak chuan fragmentation a kap leh ta a. Meikhu chhungah hian khawi emaw laiah chuan shell a puak darh a. Tin, break tam tak a awm bawk...
  German ho chuan Stalingrad an la zo tawh mai... A la awm tlem hle. Mahse hei tak hi Wehrmacht-in bomb lian leh artillery rit tak tak a hman theih lohna chhan chu a ni. Fritz-ho chuan hnam dang, an khawngaih lote chu hma an sawn tir a.
  Maria chuan a rifle chu a kap ta a. Fascist mercenary chu a tlu a, a chim lai lungte chu a rawn tlu ta a.
  Hmeichhia chuan a hnute hlim tak chu a hnute sen hring hmangin a hrual a. An vai hian warrior warrior an ni vek - an underpants ha chungin an zuang kual vel a ni. Mahse an chungah hian hit a awm lo tluk a ni. Apparently nudity hian engtin emaw tak a bik takin hmelthate a humhim. Chutiang hremhmunah chuan an dam khawchhuah theih tawh avangin!
  Alla chuan vur leh bawlhhlawh inzawm chu a tikehsawm a, a kap leh ta a. Fighter dum mitmengah a rawn deng nghal a. A smart bitch, engmah i sawi thei lo.
  Hmeichhe pathum chuan Mouse chu an rawn pan leh a. Chutiang ralthuam thuk tak nei lirthei chu kil tin atanga luh a harsa hle. Mahse indo mite chu beiseinain an khat a ni. Shell ngei pawh i pierce thei lo a nih chuan engvangin nge barrel chu i phelh loh vang.
  Alla chuan a kekawr bul chauhvin clods bawlhhlawh tak tak chu a kick chhuak a, heti hian hla a sa a:
  - Kan thutak, kan thutak... Ni eng ang maiin! Kan naktuk chu a eng ang a, Tlâng a\angin lui a luang ang!
  Hmeichhe indo mite hian hun rei tak chhung chu MP-44 mante nen an lo keng tawh a ni. Heng machine gun te hian combat range hla tak an nei a. Hmelthate chuan inrintawk takin an kap chhuak. Mihring dumte chu an tla leh ta. Thisen sen tuikhuah an chhuahtir a.
  Maria, silai hmetpuak, a kawngah rifle leh machine gun man pahnih keng chungin, heti hian hla a sa a:
  - Spider insidious tak chuan a sting a ti hrual a, .
  Tin, Russia atanga Russian thisen thianghlim, a in bawk!
  A hmelma tan chuan engkim a tawk lo va, a that ang,
  Russia ram hmangaihna nei tu nge!
  Russia hmangaihna!
  Hmeichhia chuan a chhe lai atanga rawn chhuak "guard" assorted chu bullet a thawn a. Hmeltha chu a nui suk a, a hmel chu a chak lo hle nachungin a mawina leh a hlimthla chu a vawng reng a ni.
  A tlangpuiin an battalion chhunga hmeichhe naupang zawng zawng hi an hmeltha vek. Hetah hian entirnan, Tatar Seraphim hi a awm a. A pa chu Tatar a ni a, mahse a nu chu Belarus atanga lo piang a ni a, a sam atang hian Seraphima hian buhfai puitling rawng a rochun a ni. Tin, hmeichhe hmeltha tak, kekawr bul lo leh saruak deuh mai. Tin, machine gun man atang chuan puak tawi te te in a kap bawk. Tin, sipai dang atanga fascist te pawh a lam panin an rawn tlan phei bawk.
  Serafima hian a shot dik khawp mai. Rangkachak sam nei Maria chu a bulah chuan a mu a. Hmeichhe pahnih hian an kap a, hla an sa bawk.
  - Nu ram! - Maria chuan a tan...
  - Tin, sipaite pawh! - A ti chhunzawm a, Seraphim chu a kap ta a.
  Maria chuan twitter-ah heti hian a ziak.
  - Hei...
  Mi rawng hrang hranga kah leh vuak, Seraphima chuan heti hian a report a:
  - Pillar pahnih!
  Maria chuan nui chungin, twitter-ah a ziak a:
  - A chungah chuan...
  Serapima chuan a kap a, a sawi belh leh bawk:
  - Khawi...
  Maria chuan panga a cut tawh a, a sawi chhunzawm zel a:
  - A chelh tlat mai!
  Seraphima, kah, chibai a buk a:
  - Planet a ni!
  Maria, kahhlumnaah hian twitter-ah heti hian a ziak:
  - Awm...
  Seraphima, kah, purred:
  - Kan humhim ang...
  Maria chuan fascist lu chu a tikehsawm a, a ti a:
  - Keini nangmah....
  Seraphim-a chuan Nazi-ho chu silai muin a tikehsawm a, a ti a:
  - Ram pakhat!
  Maria chuan bullet tum ṭha tak a thawn a, twitter-ah heti hian a ziak a:
  - Mi zawng zawng....
  Seraphima chuan shot dik zawk a nei a, a sawi belh bawk.
  - Mi!
  Maria chuan a hmai atanga a sam rangkachak bawlhhlawh tak chu a paih chhuak a, heti hian a zai a:
  - Rath...
  Seraphim bullet, leh silai thawn chhuak, tihchhuah:
  - I...
  Maria chuan fascist chu a rilruah a vuak a, a sawi chhunzawm a:
  - Lum!
  Tatar hmeichhe sam dum chuan shot a thawn a, a sawi chhunzawm a:
  - Chhum a awm...
  Maria chuan shot dik tak a nei a, a sawi belh bawk.
  - Dai!
  Seraphima chuan a nui suk a, a chilh nghal zat bawk:
  - Awle leh...
  Maria chuan dik takin a shot a, a rawn au chhuak ta a:
  - Ni!
  Seraphima chuan puakruk takin a kap a, a ti a:
  - A vawt khawp mai!
  Maria chuan nui chungin a sawi chhunzawm a:
  - Automatic a ni...
  Seraphima chuan mei a kaihruai ang maiin a rawn au chhuak a:
  - Nater...
  Maria chuan shot ṭha tak tak a siam belh a:
  - Koki...
  Seraphima chuan nui chungin a rawn ti leh a:
  - Sipai hnenah chuan!
  Maria chuan phur takin hla a sa a, a shooting:
  - Ka laih dawn...
  Serafima, fighter kahhlumna kalpui mek chuan a sawi belh bawk.
  - Thlan chu....
  Maria chuan African hi a tikehsawm tawh a, a sawi chhunzawm zel a:
  - Hmelma hnenah chuan!
  Hmeichhe naupangte chuan ralthuam an tlachham ta a ni. Tin, rang takin inkhuh tumin a tlan a ngai ta a ni. Volga lui kam Supply hi a harsa hle. Bomb leh bomb puak reng reng. Hetah hian reinforcement company pakhat chu a sir lehlamah lawngin a rawn kal a.
  Lawng chhehvelah hian spray leh bawlhhlawh tuikhuah a puak chhuak a. Stormtroopers te chu vanah an au chhuak ta. Focke-Wulfs te chu an rawn thlawk lut ta a. Tin, an chungah bomb an thlak bawk.
  Lawng eng emaw zat a inthen darh a. Soviet sipaite chu tuiah an pil a, an thi.
  Hmelma artillery kah chu a dense lutuk tawh a ni.
  Zanah pawh Fritzes te hian engkim hi mei hnuaiah an dah vek thin. Tin, an dive bomber te pawh an tlan kual vel bawk. A pi Yu-87 pawh a tel. Jet aircraft chu production-ah lut tawh mahse.
  Hetah hian Soviet Yak-9 thawnthu ropui tak chu a awm. German ME-309 nen an inbei thin. Agility, speed leh ralthuam te chu a rawn inzawm khawm a. German tlangval hian first pass-ah Soviet machine hneh tumin hma a la mek a ni. Mahse, a hlawhchham. Yak erawh chuan hnungtawlh tumin a bei a, mahse a tlan chak em avangin Nazi chu a tlanchhuak ta a ni.
  German chak zawk, ralthuam chak zawk nei, Russian maneuverable zawk lakah. Mahse thlawhna chak tak chu a chhunzawm zel a ni. Fascist hian firing point pasarih hmangin pasarih a hmang a, Soviet lirthei chu a kap ta a ni. Speed a hloh a, a tla tan ta a ni.
  Chuta tang chuan meikhu luite a lo chhuak a. Tin, engine a kang bawk...
  He indona hi eng nge ni! ME-309 angin ralthuam lama chak tak lirthei chu dodal a harsa hle a, chutah chuan firing point pasarih chuan a rit lutuk leh maneuverability chhe zawk chu a khum a ni.
  Speed sang tak avangin fascist chu dive-in a tlanchhuak thei a, German fighter hmalam pawh a inthuam tha hle.
  Anyuta chuan Mouse chu tihchhiat a tum leh ta. Hmeichhia hian a nunna a tichhe mek a ni. A hrual vek tawh a, kulhpuiah chuan saruakin a tlan kual vel a ni. A mawina zawng zawng chu hrual leh hrual in a khuh vek a ni. Mahse, chutah chuan grenade a vawm a, chutah chuan puak thei package a dah a ni. Machine gun atanga puak chhuak pawhin a rawn deng a ni. Beauty-i kekawr ipte chu a hrual a.
  Mahse puak thei package hian 150-mm cannon barrel a rawn deng ta a ni. Tin, German hian chhiatna nasa tak a tawk tawh bawk. Harsatna nasa tak nen lirthei chu a awmna aṭangin a kal a, a hliamte chu liak turin a sipaite awmna hmunah a tlan let leh a ni.
  Vanah Focke-Wulf leh TA-152 eng emaw zat a rawn lang a. Soviet awmna hmunte chu an kap ṭan ta a ni. HE-183 thar ber pahnih, attack jet lirthei pahnih pawh a rawn lang bawk. Heng vulture te hi darkar khatah kilometre za riat vel zeta chak an ni a, an kap thei lo tluk a ni.
  Hmeichhe naupangte chuan German ho chu an kap let leh a. Hmelma man theihna hun remchang a awm reng a, chu chu leia kah chhuah laka attack aircraft te hian chak takin an veng a ni.
  Anyuta leh Alla chuan Luftfaust an man chu an la chhuak ta a. Hei hi ralthuam a ni a, millimeter sawmhnih zeta sei recoilless rifle 9 inzawmkhawm a ni.
  Anti-aircraft gun te tak te atang ang maiin i kap thei.
  Tin, indo mite chuan hmêlma lam an kawhhmuh bawk. They smoothly press the start... Hmeltha pahnih hian an kekawr bul chu rubble chungah an nghat a, smooth recoil chu an hre ta.
  Focke-Wulf pakhat, air cannon paruk nei chu a mei chhuak tan a - a pum chu a inhawng ta a ni.
  Hmeichhe naupangte chu phur takin an au chhuak a:
  - Puck rawh! Puck rawh! Tum!
  German thlawhna dangte chuan hmeichhe naupangte lu chungah chuan an rawn inher tan ta a. Hmelthate chu lei hnuaia kawngpuiah an tlan lut a, Focke-Wulf rocket te chu an dodge a ni.
  Anyuta chuan a kekawr bul hrual hrual takah chuan a rawn eng chhuak tih a hria. Hmeichhia chuan a rawn ti chhuak a:
  - Aw hremhmun mei!
  Hmeichhe naupang kephah chu blister-in a khuh a, na takin a na bawk. Thil lum tak poke ka duh a.
  Tin, a chung lamah chuan ruptures te chu a chhunzawm zel bawk. Snow chu meialh atang chuan a hiss a, a chhe lai chu a chhe vek. German-ho chuan position-te chu meiin an tuam a, mahse hei hian a ti ṭha lo hle. Indo mite chu khur chhunga mice ang maiin an inthup a. Anmahni iron rawh se.
  Alla chuan Anyuta beng bulah chuan a ti sap a:
  - Rei lo teah Nazi-ho hian a tawpah chuan an steam an tlakchham dawn niin ka hria. Chakna nasa tak an nei a, Stalingrad-ah erawh chuan hawi let theihna hun remchang an nei lo!
  Hmeichhe sam dum chuan chhuang takin a chhang a:
  - Hetah hian Spartan za thum ang maiin kan awm! Hmelma sipai sang zawkte chu kan hnawtchhuak thin!
  Sam sen Alla chuan a nui suk a, a partner girl chu a mit a chhing a:
  - Tin, min bypass thei lo bawk!
  Hmeichhe naupangte chu tuifinriat an rawn chhuah chuan raid chu a tawp ta a ni. Kea sipai dum thar an rawn lang ta. Hma lam an pan chho a, nula ho chuan silai an hmetpuak a ngai a, hmêlma chuan a hnar chu leiah an laih a ngai ta a ni.
  Lions leh Tigers te chu indonaah an lut leh ta a ni. German ho chuan Soviet sipaite chu tank rit tak tak hmangin nawr an tum a. A chang chuan shell a sur thin. A hlauhawm zawk "Tiger" chuan a formations atanga inthen lo turin a bei a. Mortar pawh a rawn ri ta hlawm a.
  Hmeichhe naupangte chuan German sipaite leh an mercenaries te chu an kap ta a. An khingpui te knock out. Alla leh Anyuta te chuan pahnih in an kap ta a. Hmelma hmel a lo lang a, an insiamrem ta a. Tichuan hmêlma hmasawn zel layer thar.
  Indo lai khan hmeichhe naupangte chuan hla an sa a.
  Alla chuan a ti tan a, a kap ta a:
  - Hmaah...
  Anyuta, shooting, a sawi chhunzawm leh a:
  - Nangmah hian...
  Alla chuan a rawn vawm a, a sawi belh leh a:
  - Legion a ni...
  Anyuta chuan pathum chu a tansak hnu chuan a ti chhuak ta a:
  - Hmelma te...
  Allah chuan a khingpuite chu a nail a, a ti chhuak ta hlawl mai:
  - Anni....
  Anyuta chuan Arab-a luruh chanve chu a thlawh bo vek tawh a, a sawi chhunzawm zel a:
  - An duh...
  Alla chuan hmelma chu a tikehsawm a, a sawi chhunzawm a:
  - Nangmah...
  Anyuta, a kap a, thinrim takin a ti a:
  - Inngaitlawm...
  Alla chuan Arab-a luruh chu a rawn hliam a, a rawn ti chhuak ta a:
  - Tichhia...
  Anyuta chuan nail a chhunzawm zel a, a ti a:
  - Notes...
  Alla chuan silai hmetpuak ang mai hian a whistle a:
  - Hlau suh...
  Anyuta chuan silai dik tak a kap hnu chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Hmelma...
  Alla chuan sniper ang maiin a kap a, a sawi chhunzawm a:
  - Bayonet hmanga siam...
  Anyuta chuan a kap zual sauh sauh a:
  - Thei...
  Alla chuan silai hmetpuak chu titawp lovin a ti a:
  - Tilui...
  Anyuta chuan thinrim takin a kap a, a thianpa chu a siam tha a:
  - Huaisenna...
  Alla chuan hlim takin Africa mite lu a kap hnu chuan a au chhuak ta a:
  - Chakna...
  Anyuta, silai puak chungin a zuang thla a, a ti a:
  - Belh...
  Alla chuan a curl sen chu a ti nghing a, a sawi chhunzawm a:
  - Tin, hmelma te pawhin...
  Anyuta chuan Arab chu a pum chhungah a rawn vawm a, a ti a.
  - Hmanhmawh takin...
  Alla chuan caliber zawng zawng nen a kap a, a au chhuak a:
  - Tichhia...
  Nula ho chuan thaw an la a. Tin, tlem an kap leh hnu chuan an au chhuak ta a:
  - Sniper rifle knight kan ni a, tualthahna aw a chiang!
  Colonial sipai hmasawn zelte thlipui chu a reh deuh hlek a. Nazi ho chuan an tank te chu hma an sawn leh ta a. "Tigers"-2 chu an hmui sei tak nen an rawn lang a, an hriat theih zawng zawng chu shell an kap vek a.
  "Tiger"-2 hian original turret ang chi a nei a, a sir lamah chuan sloped armor plate a awm bawk. Hei hian eng emaw chen chu a ti nghet zual sauh sauh a ni. Indo mite chuan tank track te chu an target atan an thlang leh ta a ni. Fascist chu frying pan-a sangha ang maia awm a ngai a ni.
  Anyuta hian puak thei package a vawrh a, Tiger-2 hmalam roller chu a tikehsawm a, heti hian a sa a:
  - Thilpek nen ka hmu che... Dik tak chuan bawm chhungah hmun ka outline a!
  Alla chuan hlim takin fascist hnenah chuan bungrua lian tak, puak thei tak chu a vawrh chhuak a:
  - Mahse, Pasaran!
  Tin, puak atang chuan German tank hmui sei tak chu a inher chhuak ta a. Tin, Royal Tiger chu a hawi let tan ta a. Hetah pawh hian fascist chu nasa takin a hliam leh ta a ni. Alla chuan a la a, a ke ruh hring hring hmangin glass pakhat a paih a:
  - Oak bawm chhungah i awm ang!
  Glass chu Indian pakhat, colonial German sipai zinga mi pakhat rilruah a thlawk lut nghal a.
  Anyuta chuan a kawppui chu a mit a chhing a, heti hian hla a sa a:
  - He barrel chhungah hian ka lu ka thun ang! Mi zawng zawng ka dip vek ang!
  Alla chuan machine gun atang chuan puakruk a rawn kap ta a. German ho chu an rawn bei leh ta a. Nula chuan a ti a:
  - Engkim kan ti thei! Tin, kan chak ngei ang!
  Anyuta chuan a rifle chu a kap a, a ti a.
  - Hnehna lian tak a nghak reng! Kan pi leh pute hi ropui takin awm rawh se!
  Alla chuan somersault a ti a, a roll kual a, Krismas thing ang maiin a inher a. Hmeichhia chuan mitmeng chungin hla a sa a:
  - Mister hlawhtlinna, khawiah nge i kal dawn... Mister hlawhtlinna - fascist ho chu an nui a...
  German tank te chuan shell chhanhim lovin an kap nasa hle. An thilpek puak thei tak takte chu an theh chhuak ta a. Tin, Soviet dinhmunte chu an hnaih a, gap awm lo turin an bei bawk.
  Anyuta chuan, sal tang Seryozhka-a"n a zirtir angin wire hmangin, lunghlu rit tak chu a la chhuak ta a. "Lion" chu zawi zawiin Soviet awmna lam pan chuan a rawn tlan phei ta a. A 150mm silai chuan a chang chuan shell a chhuah chhuak thin. Hmeichhe naupangte chuan an ti chhuak a, an mit an chhing bawk.
  Anyuta chuan heti hian a sa a.
  - Germans-peppers, fascists-Nazis... Pacifist tawp hun chuan a nghak reng che!
  Alla chuan nui chung hian a lo note a:
  - Pacifism... Nazi chungchang kan sawi lai hian pacifism chungchang sawi pawh a âtthlak!
  Anyuta chuan colonial guard atanga Arab pakhat chu a hnar bridge-ah chuan a tum tha tak hmangin a kap a, a chirp a:
  - Tin, ngaihtuahna lamah pawh kebai an ni... Tin, sipai thilah pawh chutiang chuan an chak lo! Rei lo teah planet Earth hmai atang hian kan thai bo vek tawh ang!
  Alla chuan burst dang a pe leh a, a rilru hlim tak chu gravel-ah chuan a rawn hnawih a, a sa a:
  - Savawm khup chunga Russian knight ka ni... Leilung atang hian Fatherland hmelma te chu ka hrufai bo ang!
  Sam sen mawi tak chuan a mit a chhing a, van lam chu a melh a. "Frames", German gunner thlawhna te chu chutah chuan an inher chhuak a.
  German "Lion" chu a rawn tlan chho ve fo thin a, thlipui tleh karah chuan a tang tlat thin. Tin, a silai chu a chil a chhak reng bawk.
  German tank caterpillar hnuaia mine pakhat sawn lai Anyuta chuan a ti chhuak a:
  - Seryozhka tan chuan....
  German chu a ding a, a kap leh ta a. Hmeichhe naupang hnung lamah chuan shell chu a puak ta a.
  Anyuta chuan a check a:
  - Bawnghnute hnah, tu pawhin naute thluak nei!
  "Lion" chu rei vak lo a ding a. German experienced crew-te chuan hmalam hun hlauhawm an hre mai thei a, a nih loh leh an combat kit hman zawh an duh mai thei bawk. Mahse "Lion" chu hun engemaw chen a ding a, lethal shell a chil a.
  Anyuta chuan German tank hian silai hmasawn zawk a nei tih a sawi a, KV-2 aiin a kap tam zawk tih a sawi. Tin, hei hian, a dik e, he car hi a hlauhawm zawk hle. Anyuta chuan a in cross a, a ti a:
  - Mi suaksualte chu hremhmunah kal rawh se!
  Alla chuan fascist chu solar plexus-ah a kap a, a au chhuak ta a:
  - Kan hnehna hi pumpelh theih loh a ni! Tin, engkim hi a tawp tha ang!
  Anyuta pawhin Turk chu a titawp a, heti hian a sa bawk:
  - Mahse, buainain a ki dum a rawn kik hunah nun hi a tawp thuai dawn niin a lang... Sakawrte chu an rawn ri a, lui ang maiin thisen a luang a, i ke hnuai atang chuan lei chu a bo leh ta!
  Alla chuan Iran mi chu a that tawh avangin a sawi belh leh a:
  - Mahse lei hian a vengtu pawh a nei ve tho... Tin, arsi inkarah chuan a hnenah an inzar pharh a... Hitler-a Kolyma-a saltanna tur chhandamna thread hmuh theih loh!
  Hmeichhe naupangte chuan, silai an hmetpuak a, lungrual takin an zai a:
  - Adolf-a chu i tikehsawm ang u, a ti na dawn! Fascism hi kan hneh ngei ka ring! Tin, kan Russia ramah hian Messia a lo lang ang, Ram tin mipuite Lalpa!
  Tin, indo mite chuan an kap chhunzawm ta a. Mahse hmêlma kea kal sipaite chu an mu a, grenade an kap a, an vawm ṭan ta a ni. Fascist pawlte chuan hmeichhe naupangte chu mortar mei hmangin meikhu chhuah tumin an bei a. Tin, grenade tam tak a paih bawk.
  Alla chuan philosophy lamah chuan heti hian a sawi:
  - Number hmangin inthlannaah hnehna i chang thei a, thiamna hmangin indona tel lovin inthlannaah i chak thei bawk!
  Anyuta chuan a nui suk a, a note a:
  - Indona hi quality beats quantity awmna hmun a ni a, inthlanna, dan angin, a kalh zawng a ni a, hei hi anecdote a ni!
  Indo mite chu an hnungtawlh deuh a; Alla phei chuan thilpek paih chu a kein a man a, a paih let leh ta a ni. Grenade chu a thlawk a, Nazi-ho chu an helmet-ah a kap ta a ni. Tin, a puak dan pawh...
  Khawi emaw laiah bundle dang a puak ang mai a ni.
  Alla chuan philosophy lamah chuan:
  - Vanneihna chu hlimna pahnihna a ni a, hlawhtlinna chu pathumna a ni a, mahse thiamna hmasa ber!
  Anyuta chuan a nui suk a, a rawn ti lut a:
  - Vanneihna hi huaisenna lawmman a ni a, ngaihsak loh vang erawh chuan a ni lo!
  Alla chuan colonial sipai zinga Hindu pakhat mit chu a tikehsawm a, a ti chhuak ta a:
  - Tu pawh a vannei a, a thlarau chuan hla a sa!
  Anyuta chu a nui suk a:
  - I vannei hunah a tha a, Pathianin a chhandam ang che tihna a ni!
  Hmeichhe naupangte chu an rilru a buai deuh deuh. Tichuan German "Lion" chu chuti chung pawh chuan hma a sawn a, mine-in a tipuak ta a ni. Caterpillar hian puak thei thil a tlan pel a, a chhe ta a ni.
  Hliam tuar "Sakeibaknei" chu a rawn inher kual a, a ding chhuak ta a... Indo mite chu an lawm hle a, an lungphu chung berah chuan an zai a:
  - Sakeibaknei hi ngaihtuahnaah kebai a ni a, sakei hi harsatna chi hrang hrang thlentu a ni... Khawvelah hian mihring tluka ngaihnawm a awm lo!
  Anyuta chuan line rei tak a kap a, chutih lai tak chuan ramdang sipaite chu thlipui tleh tumin an tho a, an hla sa bawk:
  Rocket leh thlawhna kan nei a, .
  Khawvela Russian thlarau chak ber...
  Pilot tha ber berte chu a kaihruai a ni - .
  Hmelma chu leivut leh smithereens-ah an tlu ang!
  "Lion" chu a chhe nasa hle niin a lang. A vawt a, shell pahnih khat dang a rawn chhuah leh bawk.
  "Panther" nimble tak mai chu a rawn lang ta. Mahse, Soviet sipaite awmna hmun thuk zawka luh a hlau a, a kap ta a ni. Hmeichhe naupang lu chungah chuan shells a rawn ri ta hlawm a. Tin, lunghlu leh mei an tikehsawm bawk.
  Anyuta chuan grenade paih turin a buatsaih a, fascist tank chu thlen theihna hmuna a rawn hnaih lai chu man turin a inpeih reng a ni. Mahse "Panther" pawh hi a â lo. German ho chuan an kap a, shell te chu checkerboard pattern-ah an dah a, lei pakhat mah hloh lo turin an bei a. Tin, lunghlu zawng zawng chu literal takin an rak chhuak vek bawk.
  Alla chuan a rilru hlim tak chu a fawp a, a remark a:
  - Krauts" tactics hi a dik lo... Hetiang hian thil tam tak an ti thei ang em?
  Anyuta chuan fing takin a sawi a:
  - Vawk chuan a vawi khatah buhfai pakhat a peck a, mahse vawk aiin a rihna a pung chak zawk a, chu chuan a hnah lian tak tak a ei thin!
  Panther chuan round sawmriat chuang zet a kap a, a ralthuam a hmanral hnu chuan a hawi let a, a khur lam chu a pan leh ta a ni. A aiah chuan mastodon thar, Sturmtiger chu a lo lang ta a. Machine chuan a barrel zau tak chu cap hmangin a khuh a. Hetiang hian anmahni chhanchhuah an ring tlat niin a lang.
  "Sturmtiger" chuan Soviet sipaite awmna hmun chu hla tak atangin a kap ta a. Rocket a rawn ri ta hlawm a. Lei chu a lo tho a, meialh tuikhuah chuan meialh a rawn leih chhuak ta a.
  Hmeichhe naupangte chu an damchhuak zo lo hle a; Anyuta pawh chu a rilru a buai deuh hlek a. Nula chuan sakawr chunga chuangin a inhmu thut a. Tin, Tatar sipaite beitu squad pakhat a kaihruai tih pawh a sawi bawk. Tin, a indo mite nen chuan sakawr chungah an chuang bawk. Mongol-Tatar-ho chu vuakna tuar thei lovin an hnungtawlh a, kekawr hnuaiah sang tam takin an thi ta a ni.
  Anyuta chuan khandaih pahnih a vawrh a, a hmelma te chu a tikehsawm vek bawk. Mahse, inlarna chu a tawp ta thut mai.
  Alla chuan a partner chu a hmuiah a beng a, a ti nghing a, heti hian a sawi:
  - Awle, chu chu a ni! Tunah chuan muhil chu bansan rawh!
  Anyuta chuan thinrim zet hian a chhang a:
  - Ka chawl lo, mahse ka bei ta zawk!
  Hmeichhe naupang chu thinrim takin a zuang tho a, grenade a vawm a. Thilpek chu a thlawk phei a, Lev tank barrel chu a rawn nam ta a. Thil chhia a tawh avangin car chuan a trunk rit tak chu a ti hrual ta a ni.
  Anyuta chuan a lungphu chung lamah chuan:
  - Rus-a knight ka ni'!
  Alla chuan a machine gun atang chuan puakruk a rawn kap a, a rawn ti nghal zat bawk:
  - Tlangval chuan a chhang a, a mitmeng chu a ti hup a, .
  Holy Rus' rawngbawl ka duh a ni...
  Thisen tuifinriat luang chhuak rawh se, .
  Mahse Pathianin min chhandam thei ang!
  Anyuta chu a pum leh a rilru hlim takin lungpui chungah chuan a tla thla a. A hun takah chuan a lu chungah machine gun puak za tam tak a rawn eng chhuak ta a. Nula chuan a lei a phawrh chhuak a, a ti a:
  - Sipai huaisen rilru natna hi general abstruse tan chuan nunna chhanhimtu a ni!
  Alla chuan a remti a:
  - Sipai chu a huaisen a, General chuan a chhut a, hmelma chu a fing a, hlawhtlinna chu huaisenna fing tak nen chauh a lo thleng thin!
  Hmeichhe naupangte chuan silai an hmetpuak leh a, inpumkhatna lantir nan an chip chhuak ta a:
  A chungah chuan squadron an awm
  Inlungrual takin roar rawh
  Adolf hi mi â chak tak a ni - .
  Sodom thing phun a ni!
  Armored "Lion" dang a rawn lang leh a. Sipai pahnih chu a hnen atangin an tlanchhia a; Indona hmun atanga tank hmasawn tak chu lakchhuah tumin hook-ah chain dah an tum a.
  Alla leh Anyuta te chuan an kap a, a rualin technician te chu an that ta a ni. Indo mite chuan heti hian hla an sa a:
  - Nangmah tichhe suh la, i comrade chu pui suh, midangte chu mei atanga chhuah tir turin pui rawh!
  Mi dum pathum an rawn lang a. An theih ang tawkin chain kengin an tlan chak a, mahse hmeichhe naupangte pawhin an kap ve bawk. Chubakah, Anyuta chuan silai chu a kap a, a ke ruh hring hring hmangin ui chu a hmet a.
  Tin, a khingpuite chu Robin Hood-a precision ang bawkin a precision mak tak maiin a vuak thei bawk.
  Alla chuan heti hian a sawi:
  - Mark hi hlawhtling taka hit tu a ni lo va, hlawhchhamna nena miss tu a ni zawk!
  Anyuta chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, a ti a:
  - Dagger vision nei dik ber chuan a miss thei a, mahse rilru fim tak tan chuan target a miss chu ngaihdam theih loh a ni!
  Grenade hian mortar chu a rawn deng a, a puak tan a, mine te chu a tipuak ta a ni.
  Ni e, Stalingrad hi German ho tan chuan thil awlsam a ni lo. Chutah chuan thihna kulhpui rapthlak tak an nei a!
  . BUNG No. 13-NA.
  November 3 khan German hovin Tikhvin chu an hual a, khawpui chhung ngeiah pawh indona a chhuak ta a ni. Red Army chu zawi zawiin an hnungtawlh ta a. Baku khawpui hmun tam zawk chu an la tawh a, Soviet sipaite chu peninsula lamah an hnungtawlh mek a ni. Yerevan hian a la chelh tlat lo. Stalingrad chu a boral dawn ta.
  Mahse chuti chung pawh chuan Stalin chuan he khawpui hi inpe lo turin thu a pe ta a ni. Astrakhan tan pawh indona a chhuak ta a ni. Kraut-ho pawh hian he khawpuiah hian hmasawn an tum a ni. Approach zawng zawng chu nasa takin bomb a ni a, infrastructure pawh tihchhiat a ni.
  Thlasik a hnai tawh hle mai... Tin, indona kal zel tur chu sawi lawk theih a ni lo tial tial bawk. Mahse Stalingrad hi an chelh thei lo niin a lang. Volga lui kam Supply chu ice formation leh bomb lian tak tak puak vangin a tikhawtlai a ni.
  November 4 khan Tikhvin za zela sawmkua chu an la tawh a ni. Tin, German ho chuan Finland ram chu an hnaih ta a. Soviet sipaite chuan chhiatna nasa tak an tawk tawh avangin hmêlma titawp thei tur khawpa sipai an la khawm thei lo.
  Finland leh Puppet Swedish sipaite pawhin meeting hi an bei ve bawk. Thiltihtheihna langsar tak tak an hmang a ni.
  November 5 khan German ṭangrual pawl leh Finnish-Scandinavian sipaite chu an inpumkhat ta a ni. Chutiang chuan Leningrad chhehvelah chuan double ring chu an khar ta a ni. Third Reich tan hnehna thar, lian tak a ni.
  November 6 khan hmarchhak bial chhungah indona a la awm reng a. Nazi ho chuan corridor chu an tizau ta a. Thil awmdan chu a harsa hle tawh a ni. Tikhvin-ah chuan dodalna la awm hnuhnung ber chu a kang ta vek a. German ho chuan Yerevan khawpui chu ballistic missile hmangin an kap a. Presentation pathum tihchhuah a ni. Thil chhiatna nasa tak a thlen a, thi leh hliam a tuar bawk. Mahse a tawpah chuan engmah a chhe ta lo.
  Astrakhan khawpui chu Soviet ram dang a\angin leiin a tikehsawm ta a ni. Thil awmdan chu a zual zel a ni. German leh British indo lawng tharte chuan Murmansk chu an kap ta a. Bomb puak lai hian garrison commandant leh officer tam tak an thi a ni.
  A na zual sauh sauh a.
  Tin, November 7 khan Nazi-ho chuan Volkhov chu an rawn luhchilh a, a tawpah chuan Tikhvin-a Soviet sipaite dodalna chu an titawp ta a ni. Chutiang chuan Leningrad nena an inthlauhna chu nasa takin a pung ta a ni. Khawpui chu beih a nih chuan a dam khawchhuak harsa dawn lo tih a chiang ta.
  November 8 khan hun rei tak aṭanga an lo nghah tawh Lev-2 tank test chu a tawpah chuan a thleng ta a ni. Lirthei hian layout siam danglam a nei a. Engine, transmission leh gearbox te chu hma lamah hmun khatah dah a ni a, fighting compartment chu hnung lamah a awm bawk.
  Thahnemngai taka thawhrimna nen German ho chuan Porsche kaihhruaina hnuaiah putsch kum khatna atan car hi an siam ta a ni.
  Dik tak chuan, a silhouette hnuai lam vangin, Sakeibaknei ralthuam leh ralthuamte chu vawng reng chungin, lirthei rit zawng chu ton sawmruk-ah tihhniam a ni a, engine chu horsepower 1200 a ni. Combat test-ah chuan a result chu tank pawmtlak tak a ni tih hmuhchhuah a ni. I mamawh tak tak chu!
  Driving tha leh armor quality tha tak tak inzawmkhawm.
  Fuhrer erawh chu he thilah hian a lungawi lo hle. A sir leh stern-a armor tihchak a phut bakah, 88-mm cannon, barrel sei zawng 100 EL dah a phut bawk.
  Lirthei dang test leh chu E-100 a ni. Mahse, he tank hi a rit lutuk a ni: ton 140, mahse angle zawng zawng leh Mouse ralthuam atanga venhimna tha tak a nei thung. A tlangpuiin "E" series hian beisei awm tak a nih tur thu a tiam a ni. German ho chuan hun an khawhral lo niin a lang.
  Horsepower 1000 engine nei Bars tank pawh an entir bawk a, mahse, Hitler-a tan chuan lirthei hi a him tawk lo niin a lang.
  Anniversary-ah hian thlawhtheihna chi hrang hrang entir a ni bawk. A bik takin attack aircraft leh ME-262 siam danglamna te. Tin, TA-183 pawh a awm bawk. Technology parade pum pui a ni.
  Gas launcher chak tak tak telin khawpui leh khaw pum pui an tichhia thei a ni.
  Hetah hian a nihna takah chuan tihchhiatna kalphung chak tak tak an lantir a ni.
  "Panther"-2 pawh hian test a paltlang a, a rit zawng chu ton sawmnga zet a ni a; Side armor chu 82 millimeters a ni a, a hniam lam a ni. Chutiang tank chu Hitler-a tan a inhmeh deuh deuh a, indona hnai takah chuan sawmthum leh pali a tuar thei a ni.
  A tlangpuiin Nazi-ho chuan menagerie chu an tifai vek a.
  Darkar khata kilometre sangkhat leh za zeta chak Gotha fighter te pawh test neih a ni bawk.
  A tawi zawngin, an belt chu an thlah ta a ni.
  November 9 khan Volkhov chu a tlu ta a ni. Thil awmdan hian a tawp a thleng ta. Tin, Soviet tank te chuan counterattack an tum leh bawk.
  Gringeta chu silai bulah chuan a vawt ta hlawm a. Churchill 2 chu Soviet lirthei hmaah a ding a, ralthuam a chhuah chhuak a.
  Lord Jane fanu chuan hit a chhiar a. Soviet tank te chu ditch chhunga an luh chuan an tlan chak lo hle. Tin, German menagerie pawhin hei hi an hmang tangkai hle bawk.
  Nicoletta chuan a la a, heti hian a sa a:
  - Sap indo mi chuan thihna a hlau lo, .
  Arsi van hnuaiah chuan thihnain min hruai lovang!
  Lallukhum keng sakeibaknei tan huaisen takin a bei ang a, .
  Machine gun chak tak chu ka load ang!
  Malanya chuan remti takin a lu a bu nghat a:
  - Hei hi a mawi khawp mai! Tin, kan charge bawk ang!
  Silai chuan nasa takin hna a thawk a. Shell te chu match ang maiin a eng chhuak a, boruak kaltlangin outline a hnutchhiah a. Ni e, hmeichhe chak tak tak thenkhat an awm. Tin, a pawimawh ber chu dik tak a ni.
  Gringeta chuan a lu a bu nghat a, turret sawmthum leh pali bul hnaiah chuan shell a thawn a. A ti muangchang a:
  - Hei hi thihna a ni! Ka hmelma te hnenah a lo kal dawn a ni! Tin, tunah atang chuan ka hre ta, hmêlma hmul nei a nghak reng a ni!
  Nicoletta chuan nui chung hian a ti a:
  - Rannung zawng zawng chuan hmul nei chu an kun vek a... Chutiang chuan damned chu a hlawhchham ang!
  Gringeta chu a nui leh a, a kap a, a ti chhuak ta ringawt a:
  - Ka projectile hi a dik ber. Kan thleng ngei ang!
  Nicoletta chuan a kut zungtang chu a han phar a, a ti a:
  - Bang, bang - a hit lo! Grey bunny chu a tlan chhuak ta!
  Gringeta, silai hmetpuak, hla phuah chu:
  Mi tinin mahni duhthlanna kan nei vek
  Hmeichhia, sakhaw, kawngpui...
  Diabola emaw, zâwlnei emaw rawngbâwl tûrin, .
  Mi zawng zawng hian mahni tan kan thlang vek!
  Jane chuan a lu a thing a, a dodal a:
  - Chutiang chuan a ni lo! Mihring rinna za zela 99 chu a pianchhuahna a\angin a innghat a, hriatna a\angin a innghat lo. Hetah hian Anglican Kohhran mi kan ni... Mahse, i en chuan eng thuah nge? Hei hi kan duhthlanna a ni em?
  Gringeta chuan a nui suk a, a remark a:
  - Keimah ngei pawh hi ringtu chhungkuaah ka awm a, mahse tunah chuan Pathian awm ring lo lam ka hawi zual ta!
  Nicoletta chu a nui suk a, a lei chu a rawn chhuah chhuak ta a.
  - Atheism... Hei hi a ngaihnawm khawp mai!
  Malanya chuan philosophy lamah chuan:
  - Tin, engkim atanga hlat vek bawk! Pathian awm lohna leh thiltihtheihna mak tak tak a awm loh chuan eng sakhaw pawh hi a dik lo tihna a ni!
  Gringeta chuan a lu a bu nghat a, duhsak takin a nemnghet a:
  - Communist ho ang a ni! Sakhaw zawng zawng hi mi suangtuahna mai mai a ni tih ngaihdan an rawn siam chhuak ta a ni. Tin, hemi chungchangah hian thurin an siam bawk!
  Malanya chuan rinhlelh hmel zet hian a hmui a ti hrual a:
  - Tin, an thih hnuah eng nge an nghah?
  Gringeta chuan sa ei ang maiin a nui suk a. Shell a kap a, Soviet tank dang hull chu a tikehsawm a, a chhang a:
  - Hetah hian thil tam tak i rawn chhuah thei... Science thiltihtheihna hmanga mitthi thawhlehna pawh!
  Malanya chuan nui chungin a hriat nawn tir a:
  - Nakin hun khawvel chanchin ziakna lehkhabu ka chhiar a. Chutah chuan space empire a awm tawh a ni. Thihna, tar, natna a awm lo. Tin, a dik e, riltam... Dik tak chuan mipui tam zawk hian hna an nei lo a, mahse mi zawng zawng tan a tawk.
  Entirnan, car hi a thlawna pek chhuah a ni. Tin, electronic machine te pawh a awm a, chu chu an puihnain khawvel pum pui nen an inbiak pawhna a ni.
  Nicoletta chuan uluk takin a sawi a:
  - Hmasawnna a lo thang chak hle. Heng tank te hi han en teh... Engtin nge an hmasawn a, an lo changkang lehzual. Mahse, Churchill-2 hi Matilda nen chuan tehkhin theih a ni lo.
  Manya chuan a remti a:
  - Ni e, tank te chu an hmasawn tawh... Hei hi chic tak a ni!
  Soviet tank-te beihna dang chu a tawp ta a, chawlh a awm ta a ni.
  November 10 leh 11 khan German sipaite chuan beihpui thlakna tenau te an nei a, hmar lam corner an titawp a ni.
  Soviet sipaite chuan Stalingrad khawchhak lamah counterattack an tum a, mahse an hlawhtling lo hle. Khawpui chhunga in hnuhnung berte chu an lo hold out tawh a. A rualin tihchhiat a ni a, leiah a tla. Mahse tunah chuan Stalin chuan a tawp thlengin vawng tlat turin thu a pe ta a ni.
  Baku khawpui chu an la ta mai mai a ni. Mahse oil well te chu a kang a, an inkarah indona a chhuak ta a ni. German ho chuan bomb an thlak chhunzawm zel a.
  Astrakhan-a indona chu a sang ber lai a ni...
  November 12 khan Turk-ho chuan Yerevan chu an bei ta a ni. Onslaught chu a repuls ta a ni. Ottoman-ho chuan hlohna an tawk a ni. Mahse, an kap leh ta a. November 13 khan German sipaite chuan Baku khawpui hmun hnuhnung ber an luah a - khawpui an lak thu an puang. Peninsula-ah chauh chuan indona chu a la kal zel a, van boruak chu tuikhuah alh chhuakin a dum a ni.
  November 14 khan Nazi-ho chuan Murmansk khawpui chu an bei tan ta a ni. Artillery leh aviation an hmang a...
  Stalingrad chu kangmei chhuak a ni a, mahse Soviet reinforcement transfer-te chuan an la insiamrem thei ta a ni. Khawpui sir lam chauh ni mah se, hlohna lian tham tak tak man pawh ni se.
  Murmansk an beih lai hian indo lawng lian tak tak an pungkhawm a, thlawhna phur lawng pawh an lo thleng bawk. Khawpui chu plasma roller ang maiin an press a. Tin, an bomb a, an kap bawk.
  November 15 khan fascist sipaite chu an che tan a, Arctic Ocean-a vur tlak lohna lawng chawlhna awmchhun khawpui chu an bei ta a ni. "Mouses" te hian indonaah hian an tel a, "Rat" tank pawh an tel a, chu chu Nazi-ho chuan a taka hman an tum a ni.
  Mahse, "Rat" chu a beidawng deuh a ni. A tirah chuan hma a sawn a, chutah chuan vur tla karah a tang ta a ni. Tin, khawpui pawn lamah chuan a ding ta a. German ho chu offensive atan an inpeih tawk lo hle. Mahse bomb puak chu a tawp lo. November 16 khan Nazi-ho chuan oil khur kang lai tihfai hna chu practically-in an zo ta a ni. Mahse peninsula hmun thenkhat chu an tan chuan a thleng thei lo a, chu chu van pasarihna thlenga mei alh vang a ni.
  November 17 khan Nazi-ho chuan Volga delta branch hnuhnung ber chu an la a, chu chuan Astrakhan chu uluk zawkin an dang ta a ni. Baku hi hun rei tak chhung chu tihtawp a ni tawh.
  Yerevan pawh a rawn nuai ta a. Khawpui hi tlang chungah a awm a, invenna atan a remchang hle a, mahse a bik takin tank hmanga beih a harsa hle.
  November 18 khan Soviet sipaite chuan Stalingrad khawchhak lama Nazi invenna chakna chu an enchhin leh a. Hei hian Volga-a kum khat chhunga thil awm chhunte chunga pressure a tichak lo hle a, mahse hlohna nasa tak a chhuah a ni.
  November 19 khan German sipaite chuan Murmansk khawpui beihna chu an titawp a, hei hi an hloh nasa hle a ni.
  Chutiang chuan, ramhuai Fuhrer chuan a dinhmun a\angin a hnah hring tam tak chu a tikehsawm thei lo. Nazi-hoin thlasik hmaa USSR tihtawp an tumna chu a hlawhchham ta a ni.
  A pawi ber chu Japan chuan khaw lum leh mihring chakna nasa tak a hloh avangin an offensive chu a titawp ta a ni. A awm chhun chu samurai te hian anmahni sawmthum leh pali siam chhuah an tipung a, Panthers license an pe bawk. Tin, nakkum nipui lai hian buaina an siam thei bawk.
  November 20 khan German sipaite chuan kangmei hi a then an timit a, peninsula hmun tam zawk an tifai bawk.
  November 21 khan Soviet sipaite chuan German sipaite chu an bei leh a, Stalingrad khawchhak lam kilometre eng emaw zat chu an rawn luhchilh hial a ni. Nazi-ho chuan an beihna chu an tichak lo va, dinhmun siamṭhat an tum a ngai a ni.
  Chutiang thila an sawi angin insualte chu frack level-ah chauh a ni!
  November 22 khan Turkmenistan bialah Nazi hovin hma an sawn tum a. Tin, kilometre sawm zet an kal hnu chuan an titawp ta a ni. Mahse November 23 khan Shah"s brigade te chu indonaah an hruai lut ta a, an hmasawn leh ta a ni. Central Asia biala boruak hi a chhe hle a ni.
  November 24 khan front-ah danglamna lian tham a awm lo...
  November 25 khan Nazi-ho chuan Murmansk khawpui chu an bei leh ta a ni. Unit tharte chu indonaah an paih lut ta a ni. Mahse, awmzia a la nei tlem hle.
  November 26 a lo thleng ta - Reichstag inthlan aṭanga kum 11 a liam hnuah, hemi hnu hian Hitler chu Reich Chancellor atan ruat a ni.
  A vawi khat nan E-100 tank thar ber chu hma lamah dah a ni.
  Hei hi chutiang machine tan chuan combat practice a ni.
  Tank chu a sei hmel hle a, a flatten tawh mai. Chutah chuan 128 mm cannon hmui sei tak chu a rawn chhuak a. Tin, hmalam armor chu degree sawmli leh panga angle-ah a awm bawk. Tin, amah ngei pawh chu a sir atang chuan a tilt bawk.
  E-100 tank hi horsepower 1,500 nei engine thar ber vangin a che a, Mouse aiin a rang zawk. Tin, shell te chu a rawn tla thla ta a.
  Tin, car chhungah chuan mi pali hlim tak tak Magda, Christina, Gerda leh Charlotte te chu an rawn lang ta a.
  Hmeichhe naupangte hian Fuhrer tan fa an hring a, SS atanga special nannies enkawlna hnuaiah an dah ta a ni.
  Tin, hmalam an rawn thleng ve chauh bawk. Nula ho chu an nuihzatthlak hle mai. Indona an paltlang lo. Tin, hetah hian i inhriatchhuah theihna hun remchang chauh a awm bawk. A tawpah chuan he Sevastopol hmar lam hi han la teh.
  Tin, Arctic tuipuiah Third Reich thuneihna din rawh. Eng chen nge indona hi a chhuah theih tak tak ang? Tin, an pali chuan heti hian an ngaihtuah a: anmahni nen hian a tlem berah thil engemaw a danglam thei mai thei em?
  Murmansk bulah hian a vawt lutuk lo - Gulf Stream hian insulation a pe a ni. Hmeichhe naupangte chu insual mood-ah an awm a. Nupa pakhat - mipa leh hmeichhia an hring ve ve! Chuvangin i hlim thei a ni.
  Magda leh Christina chuan silai chu an lo hung kual vel a. Tank hi a thar a, control awlsam tak a ni. A sir lam atang chuan 120 mm inclined armor hmanga ven a ni a, chubakah 50 mm shield dang a awm bawk. Chuvangin car chu angle zawng zawng atangin i hit thei lo.
  Hmeichhe naupangte chuan hla an rawn whistle a. Thinlung lamah chuan ropui takin an inhria.
  Gerda chuan a hmui amber-a nuihzat hmel zet hian a remark a:
  - Tunah chuan Hitler nen hian thlah inang kan nei ta. Lal chhungkaw zinga mi kan ni!
  Charlotte chuan a remark lai chuan a nui suk a:
  - Tin, hmalam chu zero chauh a awm bawk!
  Tank "E"-100 chuan Soviet awmna hmunte chu a rawn hnaih ta a. A chhehvel zawng zawng chu a chhe vek a, Soviet silai kah pawh a tlem hle a, a tlangpuiin light gun atanga kah chhuah a ni.
  Magda chuan 128mm cannon chu a kap a, Soviet magpie chu a kap ta a ni. Honey blonde nula chuan heti hian hla a sa a:
  - Sakei ka ni a, nuihzatthlak ka nei bawk... Tin, sakei sual chuan mi zawng zawng a tikehsawm vek bawk!
  Soviet sawmli leh panga chu an roll back a, Russia sipai eng emaw zat an thi.
  Magda chuan ui ang maiin a rawn pur chhuak a:
  - Superman ka ni a, ka method hi a simple... Wool hmanga siamte tail ka seh chhuak ang! Tin, chutah chuan hmeichhia chu a nui ta ringawt mai. Awle, pathian nula â ang maiin.
  Hitler-a hmeichhe nawhchizuarte chuan tank chu an ti nghing a. Tin, anmahni ngei pawh chu car pakhatah chuan sloping armor nen an zuang chho ta a.
  Mahse, chutih lai chuan indo mite chuan an car chu an han her kual ta a. Charlotte, he sam dum mawi tak, copper rawng nei hian heti hian hla a sa ang:
  - Clack, click, click... Stream chu a roll ta! Nazi sakawr chung chuang sipaite chuan sand zawng zawng an ei vek!
  Tin, chu mi hnuah chuan Charlotte chu a nui nasa lutuk ang... A ha pawh a rawn ti chhuak tan ta. Tin, tank chu a rawn inher leh ta a. German ho chuan barbed wire fence chu an tichhia a. Tyrannosaurus rex ang maia lian machine chu zahthlak takin a rawn ri ta hlawm a. Tin, indo mite chuan an hmel mawi leh sa ei duh tak chu an nuih a za hle bawk.
  Hmeichhe naupangte hian Adolf Hitler hnen atangin fa an phur a, an hring bawk. Tin, hei hian thil a sawi tawh bawk. Vixen mawi tak tak, mahse chutih rual chuan moral monsters te pawh. Hetah hian Soviet sipai pakhat, kekawrte hnuaia tla chu an tikehsawm a. Tin, 76-mm cannon chu leiah an nawr lut bawk. Kan tlan kual vel a. Steel chu a flatten a. Warriors te hian figure aerobatics an entir a. Naupangin rattle-a peas a tihhlum ai chuan shell-te chu a hlauhawm lo zawk niin a lang. E-100-in a flatten leh tur silai chu 85 mm a ni.
  Magda chuan a nui suk a:
  - Tin, Russian ho chu bedbug ang maiin kan tikehsawm bawk!
  Christina chuan a ṭhianpa chu a siam ṭha leh a:
  - Bear ang deuh zawk! Tin, bear pawh hi rannung lian tak a ni!
  Red Charlotte chuan a hmui a pholang a, a ti leh bawk:
  - Tin, toothy pawh!
  German tank te chuan khawpui defence line an paltlang a. Soviet sipaite chu an bei nasa hle a. Mi zawng zawng chuan ralthuam an la vek a. Tlangval kum sawm mi pawh militia-ah hian an indo a. Hmeichhe naupang pawh an tam hle. Mi zawng zawng chu an pungkhawm vek a, mahse ralthuam a awm lo. Mass heroism chu engkimah a lang chiang hle. Pioneer-te hian in lama siam puak thei emaw, grenade bunch emaw hmangin Nazi tank-te chu an hnaih a, kawngpui hnuaiah an inhnim pil ta a - an Motherland tan an thi ta a ni.
  E-100 tank hian chhiatna eng emaw zat a tawk a ni. Tlangval pakhat chuan mine rit tak chu a rawn nawr lut thei ta a ni. Amah ngeiin a thi a, mahse German car pakhat a tichhia a ni. Roller chu a puak a, caterpillar thenkhat chu a thlawk chhuak ta a ni. Lirthei lian tak chu a tlan hniam ta a. Tichuan indo mi pahnih chuan grenade chi hrang hrang an vawm a, kawngpui thuk tak takte chu an tikehsawm ta a ni.
  E-100 hian front line a paltlang tawh avangin a kal theihna a hloh ta a ni.
  Gerda chuan machine gun paruk a aim a, Soviet sipaite"n counterattack an tum laiin a on ta a ni. Russia mi tam tak leh Russia hnam dang aiawh te chu an tlu a, machine-gun silai muin an hliam a ni. Soviet sipaite erawh chu hmalam panin an tlan ta a. Grenade an vawm a, an thi ta a ni. A chhe ṭhenkhat chu E-100 thlengin a thleng a, mahse machine gun-te chuan hna an thawk ṭha hle. Tin, damn Gerda hi a dik em em bawk. Tin, a silai mu chu a hlawhtling ngai lo tluk a ni.
  Tin, Russia sipaite pawh an thi mek bawk...
  Christina hian rapid-fire 75-mm cannon aṭangin a kap a, fragmentation shell aṭangin a kap a, coaxial machine gun aṭangin a kap bawk. Sakawlh sam sen chuan Soviet sipaite chu silai muin a tikehsawm a, a ti chhuak ta a:
  - Thihna phurtu ka ni... Setana ngei pawh hi ka chhungte sam sen a ni!
  Magda chuan zak takin a sawi a:
  - Awle, chutiang chu ti suh. Setana hi Pathian hmelma a ni a, mei dilah a boral ta!
  Christina chuan a kekawr bul chu thir chungah chuan a rawn beng a, a au chhuak ta a:
  - Mei dil chu engtin nge ni ang? Ka sam chu mei ang mai a ni!
  Gerda chuan nui chung hian a lo note a:
  - Fuhrer ngei pawhin sual eng pawh min ngaidam ang... A dik zawk chuan, sual ngaihdan tak tak hi a bul berah chuan hmanlai tawh a ni em?
  Magda chuan a lu a thing a:
  - Sual concept hi hmanlai tawh tak a ni tih i sawi duh em...
  Gerda chuan machine gun chu a on leh a, Russia sipaite beidawng taka counterattack chu a titawp ta a ni. Bullet chuan hremhmun atanga thilpek ang maiin a that ta a ni. He modification-a E-100 hi venhimna chak tak a ni. Machine gun pariat vel, pahnih chu coaxial with cannons, a bak zawng chu hinge hmanga control a ni. Tin, an hit na hle bawk.
  Gerda chuan nui chung hian a ti a:
  - Sual, hei hi Third Reich awmna bulpui ber a ni! Kan sakhua hi rannung rinna a ni tak zet!
  Sam sen hring Christina, meipui atanga kah leh Russia sipaite thattu chuan heti hian hla a sa a:
  - Ka ran duhawm leh ngilnei tak... I hmui hi ka hmangaih, ring rawh! Ka hellish leh fanged sakawlh!
  Soviet anti-aircraft silai pakhat chuan rollers chu a rawn nam leh a, a tichhia leh ta a ni. E-100 chu a tawpah chuan a tawp ta a ni. Mahse, Magda chuan anti-aircraft gun tibuaitu chu charge na takin a khuh a, a hrem a ni. Awle, track te chu a chhe vek tawh.
  Gerda chuan a mit a chhing a, tug a ko a, a zawt a:
  - Min hruai chhuak rawh, khawngaihin! Kan thi dawn ta! Track te chu a chhe vek tawh!
  Chhanna a lo thleng nghal a:
  - Tug a awm dawn!
  Christina chuan nui chungin a sa a:
  - Hei hi move chu a ni! Hmelma te chu an chhuak ta!
  Magda chuan silai chu a kap a, Russia sipaite chuan direct fire atan an chhuah tir tum a ni. Barrel chu a tikehsawm a, Soviet sipaite chu kawng hrang hrangah a theh darh ta a ni. Sipai pakhat chu a chanveah a inthen a, hrehawm takin a bei a.
  Kristian sam dum chuan a cross a, van lam hawiin a mit a phar a, a tawngtai a:
  - Min ngaidam rawh, Lalpa! Duh loh vanga sual leh tualthahna avang hian!
  Christina chuan a nui suk a, a remark a:
  - Ni lo, chutiang chu i ti thei lo! Lungpui ang maia solid i ni tur a ni! Kan tan lungpui ni rawh!
  Magda chuan rintlak takin a chhang a:
  - Lungpui pakhat chauh a awm - Isua Krista!
  Diabola sam sen chuan a rawn ti a:
  - Isua kha pacifist a ni! Tin, kan rinna leh kan inpuanna chu indona a ni!
  E-100 tank hi tow-in an la a, German awmna lam pan chuan an hruai a ni. Gerda chuan vur lalnu nuihzat hmel zet hian a sawi a:
  - Roller te hi tank chhunga a hlauhawm ber a ni. Tin, hei hi kan do a ngai bawk!
  Charlotte chuan a lu a thing nghal ringawt.
  - Roller zawng zawng hi shield hmangin i khuh thei lo. Hei hi a theih loh, track thenkhat chu a la inhawng dawn avangin!
  Magda chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Roller te hi te te leh pallet nei lovin kan siam a nih chuan engtin nge ni ang?
  Diabola sam sen chuan a nui suk a, ha lunghlu ang mai a lantir a:
  - Engtin nge speed tam zawk pek theih ang?
  Magda chuan a kekawr bul hring chu thir chungah chuan a rawn hrual a, hetiang hian a rawt a:
  - Electric motor kan hmang a nih chuan engtin nge ni ang?
  Charlotte chuan a pum chu a hrual a, a kawr chu a tikehsawm a:
  - A possible option... Tin, tank te pawh a kang tlem zawk ang!
  Magda chuan mittui tla chungin:
  - Hremhmun kan thlen hunah chuan meialh ang maiin a kang ang a, a kang ang!
  Diabola sam sen chuan a rawn ti a:
  - Awle, chuti a nih chuan... Tin, vântirhkohte pawh meialh êng tak aṭanga siam an ni! Vantirhkoh i ni ang u!
  Christina chuan a la a, beng tichhe thei takin a sa a:
  - Vantirhkoh ka ni lo va, Diabola chauh ka ni a, mahse mi tan chuan mi thianghlim ka lo ni ta.... Hmelmate chuan an chhiarna an hmu ang, chutiang leilung ni lo hrehawmna hrehawm tak hnuaiah chuan!
  Hmeichhe naupangte chu an ngawi ta a... Stormtroopers te chu vanah an rawn inher chhuak a, cannonade chu a rawn ri ta hlawm a. Tin, bomb te chu a tla leh tla zel bawk... Chhiatna leh chhiatna rial tak tak ang maiin.
  Murmansk chu a kang a, mi an thi nasa hle. German ho chuan ballistic missile pawh an kap chhuak ta a ni. Hriamhrei tangkai tak a ni lo. Yu-488 atanga ton nga zeta rit bomb thlak chu a awlsam zawk ang a, a dik zawk ang a, a man pawh a tlawm zawk ang.
  Christina hi kekawr bul lo chungin vur chhungah a zuang chhuak hmasa ber a, tank chu alternate parking lot-ah an hruai a. Chutah chuan specialist-te chuan siamthat hna an thawk tan ta a ni. Hmeichhe naupangte chu in lum takah an insawn ta a. Mattress-ah chuan kan mu ta a. Gerda leh Charlotte te chuan pocket chess an khel tan ta a.
  Magda leh Christina te chuan an pum a langsar theih nan leh naupai laiin a tlahniam lo turin abs an ti tan a. Indona hmeltha tak tak, kawr chhunga khur chhuak thin. Still fresh, mahse hengte hi hmeichhia fa nei tawh an ni. Tin, thih hi tunah chuan a hlauhawm lutuk lo - chhungkaw line chhunzawm tur a awm! Hitler ang scumbag chi nen pawh.
  Mahse SS Tigress battalion atanga hmeichhe naupang, Fuhrer te hi Pathian ang deuh an ni tak zet a ni. Tin, pathian dang betu pathian ni tawh lovin, Engkimtitheia leh a thiamnaah hriatthiam theih loh thil a ni tawh.
  Gerda hian King"s Gambit a khel a, attack na tak a siam chhuak a. Charlotte chuan rilru na takin a inveng ta a. Vuak inthlengna a awm bawk. Mahse, inthlauhna leh draw-ah a tawp vek a ni. Tichuan Magda leh Christina te chuan chess an khel tan ta a. Tin, Charlotte leh Gerda te chuan abs leh push-ups te an ti tan bawk. Hmeichhia chuan active takin a insiamrem reng a.
  Magda chuan a khingpui chu a khelhpui a, a nawr a, philosophy lamah chuan heti hian a sawi:
  - Mahse, a la mak tho tho...
  Christina chuan a hmuiah nuihzat hmel pu chungin a zawt a:
  - Eng thil nge mak?
  Blonde superman chuan a chhang a:
  - Mihring varte hi thatna rawng an ni a, mahse indona bul tan hmasa bertu an ni tih hi!
  Diabola sam sen chuan rilru fim takin a sawi a:
  - Mahse thil tha kan rawn keng tel bawk... Mahse Bolshevik ho chuan Russia an bei hmasa zawk!
  Magda chuan lungngai takin a chhang let a:
  - Mahse kan hmaah engkim a par chhuak vek a, kan hnungah engkim a kang vek...
  Christina chuan aw ring takin a sawi belh leh a:
  - Whine a ngai lo! Kan hnenah hian engkim min relsaktu tur a awm!
  Gerda chuan hla a sa chhunzawm zel a:
  - Hlim takin, lungngai lo, in lamah i kir leh ang u - blond infiammi te hi kan lawmman an ni ang!
  Chumi hnuah chuan mi pali zawng zawng chu an nui chhuak vek... Chhiahhlawh tleirawl pakhat a rawn lang a, hmeichhe naupangte hnenah chuan butter, cheese, sausage leh dried fruits awmna sandwich a sem a. Hmeichhe naupangte chuan an ei a, lum takah chuan an chau hle. Hmelthate chu an muhil ta vek mai. I naupan lai leh i hrisel lai hian a tha - awlsam takin i muhil thei.
  A tuk November 27 khan E-100 chu a then chauh siam that a ni. Hmeichhe naupangte hian offensive-ah hian an tel lo. Mahse bikini chauh ha chungin snowdrifts karah chuan kekawr bul lo takin kan jogging ta a. Mi â ang maiin an en a, khaw lum takah chuan saruak deuh maiin an tlan kual vel a. Mahse hmeichhe naupang hi a tlangpuiin aerobatics an ni. Nakin hun atana mi bik an ni!
  Gerda chuan hma a hruai ta a. Tin, Andersen-a thawnthua awm hmeichhe kekawr bul lo Gerda kha ni lovin. Mahse, huaisen leh seasoned tak a ni bawk. Tin, chutih rual chuan born killer a lo ni ta bawk. Hmeichhe chak tak, taksa ruh chak tak.
  Mahse, nula palite hi an tha vek. Kilometre sawmnga zet chak takin an tlan a, an kir leh ta a ni. Tichuan exercise hrang hrang kan nei a, hla kan sa a, kan sway bawk. Shooting kan practice deuh a.
  A tuk zingah chauh E-100 tank chu siam that a ni. Awle, chu chu a pawi lutuk lo. Chubakah, he super-heavy car hian rollers ruahmanna hmasa ber a nei a, checkerboard ruahmanna nen a danglam a, chu chuan vur karah lirthei khalh thiamna a tipung a, mahse, a tih dan phung angin siamthattute tan harsatna engemaw zat a siam thung. Tiger emaw Panther emaw aiin E-100 hi mount a awlsam zawk mai nachungin.
  November 28 khan Nazi-ho chuan Murmansk khawpui chu tlem a thuk zawkin an rawn luhchilh thei ta a ni. Mahse Soviet sipaite dodalna chu hriatthiam theih loh mai a ni. Tin, Britain leh Germany indo lawng atanga inch sawm leh paruk zeta sei shell pawh hian defense duhdan chu a tichhia thei lo.
  Mahse Nazi ho chu an la hmasawn zel a. E-100 tank hian nilengin block hnih khat vel a khuh a, mahse track a tichhia leh ta a ni. Mahse tun ṭumah chuan siamthat hna chu darkar tlemte chauh a ni. November 29 khan Terminator hmeichhe naupangte chu KV-3 tank nen an insu a. Soviet lirthei hian frontal armor chu vawi hnih khat a kap a, mahse shell te chu slope atang chuan a rawn tla thla ta a ni. Magda chuan Russian tank chu a rawn nam let leh a, torch dah khawm ang maiin a kang ta a ni.
  Christina chuan a partner chu nuihzat hmel zet hian a zawt a:
  - Chu Russian-ho chu i khawngaih lo tak zet em?
  Magda chuan thinlung takin a chhang a:
  - Mi zawng zawng, khawngaih tlak lote pawh ka khawngaih!
  Tin, nula chuan a thaw halh a, van lam hawiin a mit a hawi a. Indo mite chuan fimkhur lehzual taka che an tum a. Repair-in a tihbuai loh nan. 128mm leh 75mm silai te hian sabengtung ang maiin hna an thawk a. Mahse tank chuan chhiatna a la dawng tho.
  Bang pakhat chu a puak a, car chungah a tla. Armor chu a hrual a, a dent deuh bawk.
  November 30-ah chuan Nazi-ho chuan hma an sawn lehzual a. Hmun thenkhatah chuan khawpui laihawl thleng pawh an thleng. Mahse chu ni vek chuan sawmli leh panga atanga kah tum tha tak chuan 128-mm cannon hmui a tichhia a, hmeichhe naupangte chu siamthat hna an thawk leh ta a ni. Tin, a lan dan chuan, a rei zawk bawk.
  Tichuan an pali chuan tank ni lovin simple infantry ang maia beih an tum ta a ni. Hmelthate chuan insual an tum a, bikini chauh ha chungin an insual a. Mahse, khaw vawt takah chuan hmeichhe naupangte chu he saruak chanve lai hian darkar tlemte chauh an ding thei a, chutah chuan in lum turin an tlan ta a ni.
  Gerda hian vur chhungah a phum a, MP-44 assault rifle thar ber hmangin a kap a, Russia sipaite chu nasa takin a that bawk. Hetah hian a awm a, hmeichhe kekawr bul lo, sam dum, Red Army colonel lu-a vuaktu a ni. Tin, ani chuan:
  - Ni lo, Aryan ka la ni reng!
  Khaw dang atanga hmalam pan mek Charlotte chuan a nui suk a:
  - I hmelma te thihna thlentu indo mi i ni. - Tichuan hmeichhe sam sen, kekawr bul lo chuan major chu a kap a, a mit hnuaiah chiah a rawn deng ta a. A ha chu a rawn pholang deuh hlek a. - I hmu em, ka shoot na zawk lo!
  Gerda chuan burst a pe a, Komsomol member leh Russia sipai captain chu a titawp a, bitch chuan a ha a entir a:
  - Ni e, i kap a, mahse ka hmu ta! Chainsaw ang maiin!
  Charlotte chuan a ke ruh hring hring hmangin glass chi hrang hrang a paih a. Russia sipai lieutenant chu a kawngah a vawm a, a chip chhuak ta a:
  - Tin, hetah hian ka awm a, glass nen ka inkhel kual vel bawk!
  Gerda chu vur hnuaiah chuan a tlan a, kekawr bul lo, kephah mawi tak tak a hnutchhiah a. A bawkkhup nghal vat a. Tichuan sakei nula chu a rawn hawi let a, somersault a ti ta a. A inher a, a lu chu Soviet sipai hmui lam hawiin a sawn a. Thisen a rawn chil chhuak a. Gerda chuan a kekawr bul chauhvin a beng chu a hnim a, Russian chu a chil a chhak ta a.
  Diabola sam sen Charlotte chuan pioneer chu a chil a chhak ta a. Chutiang chuan hmeichhe naupangte chu an lo tenawm leh sual ta hle mai.
  Magda hian Russia sipai te pawh a that a, mahse naupangte chu a tichhe lo. Ni lo, naupang hnenah chuan a kut a phar ngai lovang. Tin, a tlangpuiin thisen chhuah hian a hlimna a pe lo. Mahse, chuti chung chuan SS battalion atanga sakeibaknei a ni a, thupek a zawm a ngai a ni.
  Chuvang chuan Christina chuan kum sawm leh pahnih vel mipa naupang pakhat chu dagger a vawm a. A ngilnei tak zet. Ni lo, puitling hian naupang an that tur a ni lo!
  Magda chuan a in cross a, a ti sap sap a:
  - Lalpa min ngaidam rawh! Min huat em em a, mahse indona chu indona a ni!
  Tin, blonde chuan Russian sniper chu a kap a, a tla a, a hnar bridge-ah a kap chiang hle bawk. Alas, hmingthang pali chu an rawn lang ta. Hmeichhe naupangte hian British leh a then American te an that hmasa a, mahse tunah chuan an la ta a ni
  Russia mite an ni. Chutiang chu Indopui II-na laia nuihzatthlak tak takte chu a ni. Grins tak tak, leh sharp fangs lantir thei!
  Christina chuan a kekawr bul chu thing chungah chuan a rawn nawr a, a la lum hle a, a remark a:
  - A tenawm em? Sam sen nei dawithiamte hnen atangin eng nge i duh!
  . BUNG No. 14-NA.
  German ho chuan zawi zawiin an thiltih chu an titawp ta a ni. Aviation pawh a tel - leh boruak chhe zel avanga nawr luih vang a ni. Offensive hma ni khata hna ruat chu tihfel vek theih a ni lo. Dik tak chuan Caucasus hi practically-in an man ta a ni. Baku oil field chu thunun theih a ni tawh. USSR chuan oil source lian ber a hloh ta a ni. Dik tak chuan German-ho ngei pawhin tuikhuah siam that nan hun an la hmang a ngai a ni. Karelia, Arkhangelsk leh hmar lam tuipui kam thenkhat pawh an man bawk. Leningrad hi Russia ram dang nena inbiakpawhna a tawp vek tawh a ni. Territory dang thenkhat chu centre-ah hian an la a ni. Turkmenistan ram chanve pawh an luah tawh bawk. Japan chuan Mongolia ram pum pui a la a, Central Asia-ah pawh a inkhung a, Amur lui piah lam, Usuri biala kawngpui (bridgehead) thenkhat a siam bawk. Dik tak chuan samurai-ho chu eng emaw chen chu an hlawhtling lo zawk a ni. Vladivostok chu a block vek a, kahhlum a ni.
  Moscow thleng hian kilometre za hnih vel a la awm. Tin, German ho chuan tunah chuan khawpui chu ballistic missile hmangin an kap thei tawh a, jet aircraft hmangin an bomb thei tawh bawk. Mahse thlasik leh khaw lum lai chuan Wehrmacht hian offensive dang neih belh theihna an hloh ta a ni. Chubakah, colonial sipai: Indian, African, Arab te hi an vawt hle. Tin, an combat effectiveness tam zawk chu an hloh bawk. Chutiang dinhmun chu hmang tangkai lo chu sual a ni ang. Red Army hian hlohna nasa tak tawk mahse, nasa takin an chau bawk.
  Dik tak chuan General Staff chuan supply lama harsatna zawng zawng leh Caucasus hloh zawng zawng karah pawh thlasik laiin beihpui thlakna lian tak tak eng emaw zat neih a rel ta a ni. Thlasik laiin fascist-te hian an hnar an chhuah ngam lo a nih pawhin kan pin down ang a, kan tikehsawm ang.
  A nih loh leh, eng pawh ni se, khaw lum ber lai pawhin indo turin kan nawr ang che.
  General staff hotu leh deputy minister of defense Vasilevsky chuan, a dik khawp mai, USSR hian Asia bakah Europe leh Africa ram zawng zawng nen technological race-ah hnehna an chang thei dawn lo niin a ngai a ni.
  Hemi kawngah hian hmêlma hlawkna, a bik takin thlawhna lama hmasawnna chu thlasik lai chauhvin a pung dawn a ni. Ni e, a dik e, Soviet designer-te chuan tank thar, hmasawn zawk an siam tawh a, an siam chhunzawm zel bawk. A bik takin T-34-85 turret lian zawk leh silai chak tak nei. Awle, IS-2 millimeter 122-a sei silai nei chu a kal dawn ta. Mahse German ho chu an ding reng dawn lo. Chu bakah, car thar te pawh hi Sakeibaknei emaw, eng car rit emaw pawh hneh thei tur khawpin an tha lo.
  Tin, tunah chuan numerical superiority neih theih a nih a rinawm loh bawk.
  Voznesensky pawhin thu a sawi bawk. Offensive rang tak neih tumin a sawi chhuak bawk:
  - Caucasus kan hloh hnuah kan sipaite hian fuel tlakchhamna nasa tak kan tawk dawn a ni. A dik zawk chuan kan tawng kim vek tawh a ni. Mahse, thlasik lai chuan nitin hun a tawi zawk hle a, khaw lum a chhe fo a, fuel hman pawh a tlem phah dawn a ni.
  People"s Commissar Zhdanov pawhin a sawi belh nghal vat bawk.
  - Hei bakah hian kan sipai leh sapper-te chuan Caucasus-a oil well zawng zawng chu an tipuak vek a. Chumi awmzia chu Kraut-ho hian kan oil hi an la hmang thei lo tihna a ni. Mahse fascist râpthlâk tak takte"n engkim siam leh siam ṭhat dân an hriat rang zia ngaihtuah chuan, thlasik hunah chuan Baku oil chu Third Reich economy arteries-ah a luang lut ang.
  Stalin-a chuan sawihona chu heti hian a sawifiah a:
  - December thla tawp lamah chuan thlasik blow hmasa ber kan strike ang. Zawhna awm chhun chu khawiah nge?
  Hetah hian sipaiten inpumkhatna an nei tawh lo. Zhukov chuan centre-a beih leh Moscow atanga hmêlma hnawhchhuah a rawt a ni. Vasilevsky chuan Tikhvin-a chak lohna zawng chu a tha zawk niin a ngai a. Chutih rual chuan Leningrad chu pui bawk ang che, double blockade atanga damchhuak lo mai thei.
  Rokossovsky chuan Voronezh lam hawia offensive neih a duh thu a sawi. Astrakhan-ah emaw, Arkhangelsk bulah emaw pawh Nazi-ho beih tumna a awm a. Stalin chuan comment zawng zawng chu a ngaithla a, thil engemaw a scribble a, a ngaihtuah bawk.
  Moscow atanga hmêlma hnawhchhuah tumna chu thlemna leh thlemna ang maiin a lang. Mahse, tunah chuan fascist-te hi an chak ber leh an zung kai tha ber chu a laiah a ni.
  Volga lui kan pelh avanga beih chu thil awmze nei lo niin a lang a;
  Don leh Volga inkara beih theih a ni a, mahse kan ta chu chutah chuan an hneh tawh a, German ho pawh an chak hle bawk.
  Vasilevsky-a ngaihdan hi a dik ber niin a lang. Khawchhak lamah chuan German ho chu an chak lo zawk a, an sipaite hian engtin emaw tak indona lama tawnhriat an nei tlem zawk. Chu bâkah, tun hnaiah Tikhvin chu an luah a; Mahse Krauts te pawhin hetiang hian an ngaihtuah ve tho a ni.
  Voronezh lam hawiin i chakna zawng zawng pe rawh? A hmalam configuration-ah chuan balcony siam a ni a, chu chu tihtlem tum chu a rational hle ang, oblique sow thistle ang maiin.
  Ngaihtuahna ngaihnawm zawk thenkhat chu Arkhangelsk chhehvela fuck hi a ni. Kraut-ho hian tuipui kam atanga reinforcement an phurh a ngai dawn tih ngaihtuah chuan he lam hawia buhfai a awm hi a dik a ni.
  Mahni sipaite supply chu harsa viau mah se, a bik takin Nazi-ho tuihnuai lawng rual hian tuipui chu an thunun vek tawh avangin. Tin, Nazi-ho cruiser tharte pawh service-ah an lut ta bawk. A hmaa pil tawh indo lawng Bismarck pawh an siam ve mai mai niin a lang. Chubakah, lawng thar hian Yamato record size leh armament a tichhia tur a ni.
  A lehlamah chuan engvangin nge Kraut-ho hian indo lawng an mamawh? Khawvel pum mithmuhah leivut paih? Thil ngaihtuahawm zawk chu Third Reich-a ralthuam chi thar siam chhuah mek data hi a ni. A bik takin missile leh jet aircraft chungchang hi a ni a, hei hi a pawi hle.
  Tlem a inhnial hnuah Stalin chuan ruahmanna chu a pawm ta a: December thla tawp lamah Tikhvin bial chu beih a ni ang a, January thla tir lamah chuan Voronezh bulah hmêlma chu hriat a ni ang.
  A tlangpuiin hei hi a dik hmel hle... Chutih lai chuan hmeichhe naupang pali, a chanve vel theihnghilh tawhte chuan Eastern Front-ah an huaisenna chu an chhunzawm ta a ni. Gerda leh Charlotte leh Christina leh Magda von Singer - an vai hian a ruala nau an pai vek tawh avangin chawlh hahdamna an neih hnuah; tichuan fa hrisel tak tak an hring a, hma lamah an kir leh ta a ni.
  Khua a vawt hle a, December ni sawmhnih leh pangaah chuan mawi tak takte chu an lo thleng a. Snow a tla a, thli pawhin i curls a rawn nuai bawk. Tin, anmahni tan hmun lum ber an thlang lo - Leningrad bulah chiah.
  An thlen chuan bikini ha hmeichhe naupangte chu vur tla karah chuan tlan turin an kal ta a. Dik tak chuan Aryan dik takte hian engmah an hlau lo tih an lantir a ngai a, khawsik na ber pawh an hlau lo. Japan atanga lo thleng ninja tlangval pakhat, mi zawng zawngin Karas tia koh chu an tlanpui a.
  He naupang hi special operation-a a tel avangin a hmingthang hle. Khawchhak lam hmel nuam tak tak te, pa hriat loh hnen atanga rochun sam dum te nen chuan naupang chu a hmeltha hle a ni.
  Hmeichhe naupangte chuan chhanna atan mit an la pawh a, Karas hi an tan chuan match a la ni lo mai thei. Mahse, taksa ruhte hahdamna chu wire ang maiin a tlan a, chuvang chuan heng seasoned tigress, engkim tawn tawhte pawh hian an zui thei lo.
  Hmeichhe naupangte hian training base-a nau an pai hnuah an pianzia an nei leh vek a, mahse superman zawng zawng hian hetiang glacial pace hi an tuar thei lo.
  Christina, Magda, von Singer ang bawkin Russian-ho nen an inbei thei a, heti hian a sawi:
  - Frost leh snow hi an ṭhian ber a ni. Tin, British aia cool zawk pawh a ni lo!
  Magda chuan dik takin a sawi:
  - Chutiang chuan ka sawi lo ang. Russian ho hi an chak zawk hle a, unit te pawh an hnungtawlh ngai lo tluk a ni!
  Charlotte chuan jogging laiin somersault a ti a, a nui suk a, a remark a:
  - Mahse hei hi plus aiin chak lohna a ni zawk.... Barrage detachment siam leh retreating unit commander thah ang chi command leh control dan hi ka hrethiam tlangpui lo.
  Kekawr bul lo Gerda ngei pawh, tlan laiin a inher a, stretch a ti a, a remti a:
  - Dik tak chuan - thingpui hnuaiah chuan indona tha tak tak i hmu dawn lo. - Hetah hian hmeichhe sam dum chu erawh chu a pawm a ngai ta a, thinlung hrual hrual chungin. - Mahse Russian ho hian kum hnih leh a chanve chhung an chelh tawh a nih chuan an bei tha hle. An dam khawchhuah theihna hi kan duh khawp mai!
  Christina chuan hmusit zet hian a ti a:
  - Min hrilh em?
  Gerda chuan a remark lai chuan a nui suk a:
  - Keini hi elite kan ni! A bik takin Marcel-a chu!
  The best ace of all times and peoples, Hitler-a categorical prohibition awm mahse, he hneh theih lohna chhinchhiahna hi zirtirna lam chauh ngaihtuah tura duhtu - a nihna takah chuan lieutenant general a ni a, chuti chung chuan hmalam pan turin a tlan nghal a ni.
  A nih loh leh, Fuhrer-a chuan khawi emaw laiah German-hoin an rilru a na a nih chuan khawngaih takin a kir leh a phalsak a ni.
  Nazi-ho chuan, a nih loh leh, an invenna an tichak a, thlasik atan an inbuatsaih tih chu a chiang a, mahse Russian-ho hian nasa taka beihpui thlakna tur sum leh pai an nei ang tih chu an ringhlel hle a ni.
  Mahse, intelligence chuan hna a thawk ta a ni. Chu chu, Tikhvin chhuah zalen tura beihpui thlakna lo thleng tur chungchang thu chu a leak chhuak tak zet tihna a ni. Chu bâkah, Soviet sipaite chuan Krismas hun takah chuan artillery chak tak an rawn bei ṭan ta a ni.
  "Katyushas" an kap a, high-power rocket launcher hmasa ber pahnih khat "Andryusha" pawh an kap bawk. Tin, puak chhuak atanga thawm ri chu kekawr bul lo, a chanve vel zeta vawt hmeichhe naupangte chuan an man ta a ni.
  Vanneihthlak takin an hriatna a tha hle a, an mit pawh a eng chhuak hle.
  Hmeichhe naupangte chu an in en a, thutlukna an siam ta a ni:
  - Tunah chuan dik takin i bei ang u!
  Tin, ninja tlangval Karas chuan:
  - Ka hna chu Leningrad-a luh a, chutah chuan reconnoiter neih a ni ang. Scout ni tur chuan i hmeltha lutuk!
  Magda chuan languid takin a mitmeng chu a tilt a, a chhanna chu:
  - Tin, nang pawh... Tin, Russian ho hian i accent mak an tih chuan?
  Karas chuan logical takin heti hian a sawi:
  - Russian tawng i thiam lutuk chuan ram dang mi i nihzia a tilang chiang zawk hle. Eng pawh ni se, ka tlan a, flank-a hmelma chu ka squeeze tha hle...
  Nula ho chu an tank lam pan chuan an tlan phei nghal a. Test tanker an ni a, a nihna takah chuan. Tin, keimahni tan thil thar kan thlang bawk. A dik zawk chuan vawi khatah tank thar pahnih pawh, hma lamah test a ngai a ni.
  Chu chu "Laski" a ni, car crew member pahnih nei silhouette hniam tak nei. Tank thlah thar model hmasa ber, German ho chuan layout compact-na kawngah an serious tak zet a ni. Tin, management know-how ngaihnawm tak tak thenkhat pawh. A bik takin electric transmission leh engine chhunga gearbox dahna hmun a ni. Tin, tanker pahnih khat ngei pawh chu an muhil tak tak a ni. Hetiang a nih chuan transmission leh engine chu hnung lamah dah a ni a, hmeichhe naupangte chu nuam takin an pum chungah an thu a. Tin, an ke chuan hnunglam atangin gear leh button te chu a hmet a, an kut chu a lehlamah chuan an shift laiin nuam takin an che thin. Reclining seat ber chu order anga siam a ni a, an taksa pianzia a copy bawk. Tower a awm tak tak lo - self-propelled gun a ni tih a chiang a, a hniam em avangin rollers te chu pawn lam hawiin an awm.
  Dik tak chuan silai hi a inher thei lo a, mahse a inher thei tlem hle. Awle, fighter ngei pawh hian rang takin a axis chu a hawi kual a, chu chuan turret awm lohna chu a khum ta a ni.
  Magda chuan a partner girls te hnenah heti hian a hrilhfiah a:
  - Chutah chuan turret nei lo tank te chu a man tlawm zawk a, a hniam zawk bawk. Hetah hian a san zawng kan siamrem thei a, meter 1.2-ah kan tihhniam thei a, 1.5-ah kan tisang thei bawk... Partisan ang maiin kan pum chungah kan tlan kual thei a ni.
  Ton 12 zeta rit a ni a, a chung lama horizontal aṭanga inclination angle 40-a hlaah, frontal armor ṭha tak, millimeter 82-a sei a nei a ni. Tin, a hnuai lam chu a te hle bawk. Millimeter 60-ah chuan a sir lam chu venhimna a tlem zawk a, mahse rollers te chu anmahni ngeiin an la khuh tho tho. Horsepower 400 nei engine hian driving performance tha tak a pe a ni. Plus, rollers awmna hmun leh suspension hian silhouette tihtlem mai bakah snowdrifts hmanga maneuverability tha tak a pe bawk.
  Eng pawh sawi se, Panther atanga tan menagerie rit zawk chu a bulky leh clumsy zawk hle. Tin, vur tla chungah chuan thihna ang mai a ni.
  Gerda, a kawppui rei tak Charlotte nen an inrem a, a duh loh zawngin tank box zau tak, compact leh oblong takah chuan a hrehawm ti hle. Mahse, a dik e, T-4 ralthuam leh ralthuam ṭha ber nei lirthei chuan ton 12 zeta rit a vawng reng tih hi kan chawimawi a ngai a ni. Blonde terminator chuan heti hian a sawi:
  - Tank nuam ber berte chu Sakeibaknei leh Sakeibaknei te an ni. He car-ah hian keini hmeichhe naupangte pawh hian hawi let harsa kan ti hle.
  Charlotte chuan heti hian a chhang a:
  - Mahse venhimna... "Panther" thar ber ang maiin, November thla chauh khan sipaiah millimeter 60-a sei hull neiin a lut tan a.... Dik tak chuan, kan hmai aiin 120-millimeter hmangin hmai hi a khar tha zawk a, mahse nang chu i la khar tho tho a hit a ngai a ni. Kan ang angle-ah chuan 85 mm cannon chu point-blank range-a kah pawhin a ricochet ang.
  Gerda chuan a beng hnung lamah a ke a hrual a, mahse he chetna hian a ke ruh chu inchung hniam takah chuan a la nghat tir tho a, a remark a:
  - Russian ho chuan tank caliber 122 millimeters nei a lo lang thei tih min vaukhân a. Thiamna hian a muhil lo!
  Charlotte chuan inrintawk takin a ti a, a hmui a ti chhuak a, thinrim zet hian a hmui a ti hrual bawk a:
  - Kan finna hi a hma ang bawkin a tha ber lai a ni. Keini chauh chu box zau takah kan inkhung a.
  Engine thar, horsepower 400 nei hi, instruction-a tarlan angin, water-methalone emaw nitrogen mixture hmangin hun rei lote chhung atan tihchak theih a ni. Chutiang a nih chuan tank hi kilometer 100 chuang zeta chakin minute engemaw zat a tlan thei a ni.
  Soviet sipaite chuan hmasawnna an nei a, a hmain fascist-te trench leh bunker zawng zawng chu an lo riddle vek tawh a ni. Mahse Nazi-ho chuan sipai tam zawk chu second leh third line-ah an hruai kir leh ta a ni. Chumi hnuah chuan kea kal sipaite chu artillery kah leh machine-gun row hmangin an hmuak ta a ni.
  Hma lamah chuan tank kal lai pawh a awm ngei ang. T-34-85 chak zawk chu mass production-ah a la luh loh avangin T-34-76 te zawk leh mobile zawk chu an bei ta a ni. Anni hian hlohna eng pawh ni se, trench line-ah an chho a, vur karah an lirthei khalh thiamna ṭha tak chu an hmang ṭangkai hle.
  Tin, hetah hian German car te hian chhan let tumin an bei bawk. T-4 hi tihtawp a ni tawh a, mahse heng zinga eng emaw zat chu service-ah an la awm reng a ni. Oddly enough, snowdrifts kaltlangin an kal tha zawk a, monster thar zawkte aiin. Chu bâkah, rollers inkara vur lo awm tawh chu tihfai nân i la start a ngai bawk. Kraut-ho hian tui chu cauldron-ah an vawt a, chu chu track-ah an leih a, chutiang chuan he hnah tenawm tak hi a lo chhuak ta hi a hlimawm hle.
  German tank tha ber "Lion" pawhin hetiang rollers hi a tuar thin. Dik tak chuan, siamthatnaah ngei pawh French-ho hian hei hi an ngaihtuah tawh a, an car ngei pawh hian sawmthum leh pali aiin a thawk tha zawk thei a ni... Mahse hei hi conditionally speaking so simply chauh a ni.
  Mahse German tank pahnih khat chu an che ve tho... Mahse a bak zawng chu, engtin nge ka sawi theih ang... A chung berah chuan! Dik tak chuan "Lion" atang hian tanker khauh tak tak te hian hla tak atangin T-34-76 hi kap tumin an bei thin. Hriat tur chu, Soviet design-a cast turret armor fragility ngaihtuah chuan, vanduaithlak takin, hit theihna chance a awm a ni.
  Alloying elements tlakchhamna hi a nasa em em a, 50 mm Kraut silai pawh hi a hlauhawm hle. Mahse, 37-mm cannon te tak te atanga kah hian a chim a, armor a tikehsawm a, a nih loh leh hull leh turret a ti chhe bawk.
  "Sumthum leh pali" te hi an hlauhawmna (relative vulnerability) avang hian "Panthers" te chu silai chak zawk hmanga thuam thar leh tumna chu hun tha zawkah sawn a ni ta a ni. A nih loh leh, a dik zawk chuan, a chhe ber - IP-te chu series-a an kal chuan. Mahse tun thlengin IS-1 hi mass series a la ni lo. Mahse IS-2 chungchang thu hi a leak tawh a ni. General tam tak chuan USSR chu a boral tawh dawn tih an hriatthiam tawh avangin, pawisa avanga Nu Ram phatsan chu zahthlak an tih loh avangin. Chuvangin General Staff-a awmte pawh tiamin spy an pung nasa hle.
  Hetah hian "Lion" hi 128 mm cannon hmanga siam danglamna rit tak kan rawn tarlang e. A ke sei tak hmangin sawmthum leh pali chu thlen a tum a... Mahse, vuak tum rawh.
  Mahse, Soviet tanker-te chuan Fritz chu anmahni ngeiin beih an tum ta a ni. Wehrmacht silai kah zat ngaihtuah pawhin hei hi mahni intihhlumna a ni.
  Chuvangin "Lion" chuan turret chu a tikehsawm thei a, a thiante pali chu pigeon ang maiin khawvel dang lamah an thlawk bo ta a... Mahse tank dangte chuan an nawr nasa zawk... Tunah chuan kut hnathawktute chu engtin emaw tak diesel engine tihchak tumin an fimkhur ta a, chutiang chuan an hun rei lote chhung pawhin tank chu a ti chak thei a, mahse eng mixture pawh awm lovin kilometer 70 thleng a ti chak thei. Chumi hnuah chuan engine chu chhe rawh se. Mahse, chutah chuan desperate guys an rawn lut a, an tan chuan return hi ngaihtuah a ni lo. Awle, chuti a nih chuan engtin nge ni ang? Chutianga i nun theih loh chuan dam khawchhuahna chu theihnghilh rawh.
  Tin, tunah chuan vur tla khawvel atanga ramhuai ang maiin Soviet tank chuan a tan a victim man to ber a thlang a, "Lion" rit leh thihna thlen thei chu a rawn ram ta a ni. German car chu hangar atang chuan a chhuak tan chauh a.
  A vuakna chu a na hle a, Soviet car barrel chu a ben a. Sakeibaknei hi a hniam hle a, car pahnih taksa pawh a flattened hle. Tin, chutah chuan hma lama awm German engine chu a puak ta a ni. Tin, mei a chhuak a, Nazi-ho chu a hnuai lam hatch kaltlangin an tlanchhia ta a ni.
  Soviet tank zawng zawng hian ramming range thlengin an rawn luhchilh thei vek lo tih chu a chiang. Fritz-a silai te chu a thawk a, a grind bawk. Mahse, a hlawhtlin chuan a hit na hle ang!
  Gerda leh Charlotte te chu an thiante aiin an hma deuh a, Soviet car te chu hmuh theih a nih tawh laiin range chhungah an inhmu ta a ni. Awle, i kap thei a, mahse hnaih zawk chu a tha zawk. Kilometre nga vel a hla atang chuan mi sawmthum leh pali ralthuam chhe tak pawh hi lak harsa tak a ni.
  Fiery Charlotte chuan philosophy lam hawiin heti hian a sawi:
  - Hetiang hian a awm fo thin. Hmun hla tak atangin i hit thei lo!
  Gerda chuan a dodal a ni:
  - I fimkhur tawk chuan i ti thei ang!
  Mahse tun thlengin thil awmdan hian hla tak atanga silai hmetpuak turin min nawr lo. Tin, an tank rawng dum chu tumahin an hre lovang. Tin, car pawh a tlan tha em em bawk. Chassis hi tumahin an fault thei lo.
  Tin, ride pawh a smooth hle bawk. Soviet lirthei pawh an tha khawp mai a, German defense line hmasa ber an paltlang tawh a, pahnihna pawh an paltlang mek bawk. Tin, boruak a chhe hle a, vur a lo tleh a, Wehrmacht thlawhna tam tak chu a tla thla ta a ni.
  Red aviation-a numerical weakness, leh fuel tlakchhamna nasa tak ngaihtuah chuan khaw lum hi a tha zawk thei lo.
  Krauts te hi inthup rawh se. Ṭhenkhat phei chuan puan dum an vawrh ṭan tawh bawk. Hitler chu kaput...
  Gerda chuan kilometer hnih vel atangin a kap ta a. Principle-ah chuan he hnehna hi a la chiang lo a, mahse Russian-hoin German mi engzat nge an tihbuai theih tih hmuh chuan eng nge beisei ang. Chu bâkah, sawmthum leh pali chu indo ṭan tirh aiin an nghet lo zawk a, deposit thar siam chhuah hun an la nei lo. Chuvangin...
  Blonde terminator chuan silai trigger a han chhuah chuan a buai hle a. Combat shooting tih dan chu a hloh tawh a - Murmansk-a beihna tih loh chu, a naupai lai te, a lal tirh thla hmasa lamah te pawh shooting range leh training ground-ah a practice chhunzawm zel a ni. Mahse, a lan dan chuan bikini leh kekawr bul lo ha chunga insual chu a awlsam zawk a, machine nen chuan inpumkhatin i awm ta a ni... Shell chuan turret chu a rawn deng a, a warp ta a ni... Ni lo, a kang lo, mahse ka thianpa chu engtin pawhin a ding ta a ni. Tin, tunah chuan victim dang...
  Charlotte chuan a ti rilru a:
  - Tu nge hnehna chang tura beih thiam. Kan bulah thlanah a kal ang... - Gerda chuan a kap a, sam sen indo mi chuan a siam tha leh ta a. - A nih loh leh, kan hmelma te chu thlanah kan hruai khawm vek ang.
  Snow White the Terminator chuan thinrim zet hian a ti tawp a:
  - Ni e, inspiration a awm lo, hla hian min tibuai suh!
  Charlotte chuan heti hian a ngen a:
  - Nangmah ngeiin sa rawh! I thiam tak em!
  Tin, Gerda chuan mei chu a hruai a, hla a sa ta a;
  Ram leh sipai hi lungphum pahnih a ni a, .
  Chumi chungah chuan planet hi a innghat a ni!
  Kan ram hian kan hnute hmangin a venghim ang che, .
  I sipaite chu mipui zawng zawngin an lum a ni!
    
  Chhum a vawt a, eng a lum bawk a, .
  Machine gun chuan sipai kekawr chu a rawn beng a!
  Chatuan i hnenah kan awm reng a, kan ram, .
  Hmelma tan thlan laih ila!
    
  Ni e, a chang chuan vanneihna hmel hi a ngilnei hle a, .
  Bullet chuan kan thinlung chu a chhuah tir a tum!
  Tlem a hnungtawlh a, fighter chu a thi ta a, .
  Lalpa pasaltha tan kawngkhar hawng rawh!
    
  Vanram hnuai ber ah chuan thlamuanna kan nei a, .
  Paradis, malsawm raldotu chu a eng lo!
  Ka pi leh pute ramah remna ka keng a, .
  Kan fate hian hnehna rah chu an tem ngei ang!
  Gerda hian hla a sak lai hian tank 9 dang a hneh leh a, hei hian a score chu nasa takin a tisang a ni.
  Tichuan Charlotte-i chuan heti hian a zai tan ta a:
  Arsi sang tak tak, .
  Hmun hla tak takah an hruai che a ni!
  Tin, kan ngaihtuahna khawvel mite pawh, .
  Icarus thlawk thei tur mumang!
    
  Ka mit chu van lam a nghat a, .
  A sphere chu khawih harsa tak a ni..
  Archimedes screw hmasa ber atang khan - .
  Anmahni ruahmanna siam chu a rei a, a hahthlak hle bawk!
  Hetah hian hmeichhe naupang chuan a do thei lo va, a tum leh a kap ta a ni... Soviet tank crew-te chuan silai chu an ngaihven lo hle a, mahse Magda-i self-propelled gun pawhin a rawn zawm ve bawk. Mahse, vur tlaah chuan khawiah nge, eng nge leh engtin nge a tlak tih chu i hmu thei tak tak lo. Plus, tank pahnih hi an pil vek a, vur tla nen chuan an danglam thei lo tluk a ni. Tin, silai thar chu hmuh theih loh zawk a ni a, a tawpah chuan silencer light outlet nei a awm bawk. Hei hi Fritz-a"n machine a neih zingah chuan a inthup ber a ni.
  Chutih lai chuan a sir lama innghat crucian carp chuan phur takin a sa a:
  - Hmeichhia an insual chuan insualah luh loh a tha zawk!
  Car pahnih, ton sawm leh pahnih chauh nei hian engzat nge chhiatna a thlen theih ang tih a rinawm? Mahse, hetiang a nih chuan personnel te hian engkim an rel vek a ni. Hmeichhia te hian practically chuan an miss ngai lo a, mahse hit zawng zawng hi a thihpui vek lo. Sawmthum leh pali zinga inclined armor pathum emaw pali emaw chuan ricochet a pe a, impact dozen vel chuan lirthei te chu degree hrang hrangin a tichhia a, mahse field-a awlsam taka siam that theih chi a ni. Mahse Soviet lirthei ralthuam quality tha lo sawmnga vel chu nasa takin a chhe ta a ni.
  Entirnan, commander"s sawmthum leh pali te chu ralthuam a puak chuan an chhuak tan ta a. Turret chu hla takah an paih a, barrel chu steering wheel ang maiin a inher ta a. Mite pawh an thi bawk.
  Soviet tank crew-te chuan tlai takin an hliam tih an hrechhuak a, counter-attack an tum ta a ni.
  Tiger girls te hi an inkharkhip hle a, mahse ammunition load 82 rounds chu Panther nen chuan a tehkhin theih khawp mai. Ammunition chu hnar chungah innghat mahse hmeichhe naupangte chuan an elbow an hrual a. Mahse tunah chuan kah tur a la awm a, hnaih hunah chuan Russian ho hi vuak a awlsam zawk.
  Gerda chuan rang takin a in cross a, tank dang scrap atan a thawn leh a, a ti rilru a:
  - Pathianin min ngaidam rawh! Hengte hi mi huaisen tak tak an ni a, mahse an commander pakhat chu a â vek!
  Charlotte chuan a hrechhuak a, hysterical takin a ti a:
  - Kan chungah an rawn chuang a nih chuan a tawpna a ni!
  Dik tak chuan, an kal laia silai hmetpuak mi sawmthum leh pali te chu meikhuin a khuh a, an mangang lutuk chuan an khur ta hlawm a. Dik tak chuan an hit hi a tlem hle a, shot pawh a dik lo hle a, mahse tank erawh a hum hle thung.
  Hmai chu a la venhim ṭha famkim a, armor pawh, eng pawh sawi se, quality sang tak, cemented a ni. Chumi awmzia chu, a chunglam chu a khauh zualna chuan ricochet tha tak a pe tihna a ni a, chu chu rabbit zuang ang bawkin a ni.
  Mahse a chhungril lamah chuan a la hlauhawm hle a, drum chhunga lawn a, tiang rit tak tak hmanga vuak ang mai a ni.
  Dik tak chuan hits avang hian cabin chu a lum hle a, mahse bikini i ha a nih chuan snowdrifts-a i dive hnuah pawh a nuam hle. Mahse a nuam lo zawk chu Soviet shell chuan roller apron dinglam a rawn deng a ni. Hei hi car driving performance atan a ni a, mit hnuaia crowbar ang mai a ni. Mahse, rollers te hi staggered ni lovin, cart hran a ni tih i ngaihtuah chuan tank chu a la kal thei tho. Hawi let la, in kalsan rawh. Hei hi a hmain tih tur a ni. Tin, chuvangin stern protection chu a chak lo zawk a ni. Tin, angle of inclination pawh a te zawk bawk. A hit chuan a break through mai thei. Russian silai hi chutiang chuan a chak lo.
  Gerda chuan a ti sap a, an semi-automatic gun atanga underworld thilpek chu a thlah leh ta a:
  - Mahse, Pasaran!
  He thumal, a nih loh leh Spanish communist-te thupui (motto) hi German sakeibaknei indo mite tan chuan a inmil lo tak zet niin a lang nachungin. A nihna takah chuan Nazi-ho chu Franco-a lam hawiin an bei a. A châng chuan sipaite chuan duhsak takin mi dangte hmanrua an hmang ṭhin nachungin.
  A kah lai hian Charlotte-i chuan Laska self-propelled gun chu a han herh kual a, a shell-in a roller dinglam a tihchhiat chuan hemi kawngah hian harsatna a siam a ni.
  Soviet tank-te chuan kawngpui dung ang maiin vur tla chu an tlan chak lo va, mahse chuti chung pawh chuan an zuang chakna chuan an tum a tibuai a, an tlan chak hle.
  Hetah hian point-blank range-ah shell te hi kah a ni.
  Tin, Gerda chuan top speed-in a kap a, a thawkrim hle bawk. Slanted armor a ni
  hmaiah ricochet a pe a, mahse a sir lamah point-blank-a an vuak chuan...
  Charlotte chuan a ti a:
  - Tin, hremhmun thuk takah ka tawp pawhin, cradle-ah ka kir leh tawh lovang!
  Hmeichhia te u, a tawp thlengin ka kap a, mahse a sir atang chuan shell te chu a rawn tlan phei a, a pierce a, rollers te chu a tichhia a ni. Armor a chhe a, car chu a kang ta a ni.
  Gerda chuan thutlukna a siam a:
  - Car te kan puak darh a, kan chhuak ta!
  Charlotte chuan lungngai takin a au chhuak a:
  - Thir paih i duh em?
  Gerda chuan thutlukna siamin:
  - Metal aiin thil pawimawh zawk a awm a, entirnan frame!
  Charlotte chuan movie camera te tak te chu a rip off a, a au chhuak a:
  - Mahse kan thil ropui tak takte chu chatuan atan record a ni ang!
  Gerda chuan a kut zungtang hlim tak tak hmangin experimental tank tichhe thei puak thei puak thei lever chu a han her kual a. Sakeibaknei nula chuan chutiang kutchhuak a tihchhiat chu a pawi a ti hle a, mahse chutiang a nih loh chuan huaisenna hnial loh tur Soviet sipaite chuan technology danglam tak takte chu an man thei a nih chuan khawiah nge a kal ang.
  Chuvang chuan Laska chu an tipuak a, an nunna danglam tak chhanchhuah tumin vur tlaah an pil ta a ni.
  Magda von Singer leh Christina te pawhin hnungtawlh an duh lo va, an car chu shell dik taka kah avangin a chhe vek a ni. Hei hi chanvo a ni - eng indona pawha khawngaihna nei lo Pallas. I hnungtawlh a ngaih hunah, i thinlung kalsanin. Mahse hmeichhe naupangte chuan thiam takin an bei a, an ralthuam zawng zawng deuhthaw chu an hmang zo vek thei ta a ni. Mahse tunah chuan vur tlaa rul ang maiin an phum a ngai ta a, chutah chuan Soviet silai tihtawp theih loh atanga thut chhuah an tum ta a ni.
  I thawmhnaw hak lai leh bikini ha chunga vur thuk taka lawn hi ngaihtuahna nuam ber a ni lo. Mahse, kan khawvelah hian engzat nge i lawm zawng i tih thin? Entîr nân, eng pawh ni se, êng chuan a tâwp thlenga kap chhuak Christina-i Pathian ke kephah chu serious takin a sing thei a ni. Mahse hei hian hmeichhe naupang chu a ti thinrim zual sauh a, a au chhuak ta a ni:
  - Zahawmna leh huaisenna hi rit takin hralh a ni lo!
  Magda pawh chu a kang tawh a, a vun sen hring pawh chu blister-in a khuh a, a au chhuak ta a:
  - Mei hi lum a ni a, mei a ni lo!
  Mahse, Soviet tank-te chuan hna chu a ti awlsam hle. Thinrim takin "Weasels" chhuahsan tawhte chu khawngaihna awm lovin an kap a, thir chhe tawhah chuan shell tam tak an paih lut ta a ni. Chutih rual chuan tanker thenkhat chu hatch atang chuan an innghat a, tui tla ang maiin German lirthei te ngei leh thil tenawm tak tak khalhtute chu an khuh ta a ni.
  Magda chuan a hriat chuan a mit a chhing a:
  - Anni, Bolshevik-ho hi chu, a dik e, huaisen tak, mahse, nunphung nei lo tak tak an ni!
  Christina chuan a kâa vur tla chu a chil chhak chhuak a, beisei loh takin dikna khauh tak a lantir a:
  - Kan indo mite hi an tha zawkin i hria em?
  Magda chuan fiamthuin a sawi a:
  - Dik tak chuan kan chak hnuah a tha zawk. Caucasus hi kan ta a ni tawh a, chutah chuan Moscow chu kilometer za hnih khat chauh a hla a ni... - And the honey blonde sternly bared her long fangs. - A nih loh leh, ram phatsanna thusawi i keng duh em?
  Engkim hmu tling tawh Christina chuan a ke hmangin vur leivut tuikhuah chu a chawi sang mai a, a nui suk a, a chhinchhiahna chu:
  - A chang chuan ngawi renga awm hi phatsanna chi khat rapthlak ber a ni.
  Zan, thlipui leh vur tla te hian hmeichhe palite hi damchhuah theihna hun tha tak a pe a ni.
  . BUNG No. 15-NA.
  Chu bâkah, vur hrual tûr leh vur tla zînga kekawr bul nei ramhuai zawng tûr chu an khingpuite rilruah a lo lang lo. Chutichuan, vur hnuaia phum indo mite chu an thu leh a, Soviet tank-te chu an kal zel a, hmasawnna tur an siam ta a ni. Car za chuang zet chu a chhe tawh, a chhe tawh hle a, .
  chu chuan sakeibaknei hmeichhe naupangte thiltih a thlen a ni.
  A tlangpuiin Soviet sipaite hian ni hmasa berah hlawhtlinna engemaw zat an nei a, hmêlma formation-ah pawh nasa takin an lut thei a ni.
  Fritz-ho chu Tikhvin-ah ngei pawh an hnungtawlh a, khawpui chhungah ke pen an tum ta a ni. A nihna takah chuan in leh chenna hmunte hi a takin Soviet sipai hmasawn mekte laka venhimna nasa tak a ni.
  Sakeibaknei hmeichhe huaisen pali te chu Tikhvin lam pan chuan an hnukkir thei ta a ni. Mahse khawpui humhim turin submachine gun an la a ngai ta a ni. Mahse tanker tan chuan hei hi intihhlimna nuam ber a ni lo.
  Charlotte-i chuan kea kal sipai kal zel atang chuan a kap let leh a, sipai sen dang chu khawvel dangah a tir leh a, heti hian a sawi chhuak a:
  - Awle, ramhuai kan ni lo"m ni... Tin, ro hlu pawh hi kan hmu duh bawk!
  Tikhvin khawpui chu German hovin an lak lai pawhin chhiatna nasa tak a tawk a ni.
  Tunah chuan Krauts hian barricade-te chu an mount ta a, line of defense hneh theih loh siam an beisei.
  Gerda hian single shot hmangin a kap a - a cartridge te chu a enkawl tur a ni. Soviet sipaite chuan tank an hloh tam lutuk avangin kea kal sipaite chuan bei turin an kal ta a ni.
  Soviet model-a armored personnel carrier an tling lo tih chu a chiang. Chuvang chuan sipaite chu talh tura tirh an ni. Tin, machine gun leh machine gun hmangin an lo hmuak bawk. An pali chuan an kap tha hle a, fing takin barricade chhungah an inthup ta a ni.
  Gerda chuan Soviet sipai dang a muttir hnu chuan heti hian hla a sa a:
  - Indona ropui tak kan tihhlawhtlin a ngai - chuti lo chuan nunnaah hian awmzia kan nei lo ang!
  Khawpui chhung zawng zawngah indona chu a chhuak ta a. Tin, chunglam atang chuan bomb a tla tawh bawk a, a bik takin khaw lum a lo tha chho tih hriat theih a nih avangin Krauts te hian hma an hruai ta a ni.
  Gerda chuan thinrim zet hian a kut zungtang hring mawi tak takte chuan dagger a vawm a, a au chhuak ta a:
  - Kan indona hian hnehna a chang ang, chuti lo chuan a ni thei lo!
  Charlotte pawhin chutiang bawk chuan a firing back bawk a, a sawi belh bawk.
  - Hnehna pakhat chauh a awm a, mahse a lian zawk!
  Gerda chuan fighter eng emaw zat chu short burst hmangin a titawp a, a sawi belh bawk.
  - Mahse hnehna hi a tlem ngai lo!
  Soviet self-propelled guns te chu Tikhvin-ah an kap a, field leh siege artillery te chu rei vak lo hnuah an rawn thleng ta a ni. Fritz hian an defense leh air pressure an tichak hle. Soviet sipaite chuan thlawhna thar an siam khawm a.
  Legendary Marseille hmel lan dan chuan balance of power chu nasa takin a tidanglam a ni.
  Ace ropui tak hian ME-309 a thlawh tir a, chu chu ralthuam chak tak a ni. Tin, a kawng zawh zawng zawng chu literal takin a nuai bo vek bawk. Soviet sipaite pawhin chutiang ramhuai chu boruakah a lo lang tih chiang takin an vaukhân a ni.
  Marcel-a ngei pawh hian engti kawng mahin mi sualah a inngai lo va, mi ngilnei takah pawh a inngai lo. Red Army a beih avang hian Motherland laka a mawhphurhna thianghlim a hlen chhuak chauh niin a ngai a. Chu bâkah, Nazi-ho tihduhdahna chungchâng thudik tam tak chu a hre lo. Tin, a tam lutuk chu indona vang niin an sawi bawk.
  Mahse hei hi a lo kir leh hnua super-ass fight hmasa ber a ni. Soviet bomber, attack aircraft leh fighter te an thlawk chhuak a. Wehrmacht-a ground unit-te chu indona nasa tak pek an duh tih a chiang hle. Mahse Marcel chuan heng zawng zawng hi a hmu a, kilometer nga emaw ruk emaw a hla atang chuan silai a hmetpuak a, a hnar atang pawhin a bengchheng ta a ni.
  Soviet machine leh ace huaisen tak takte chuan hmelma chu an la hmu tak tak lo a, an thlawhna te chu a puak tan a, an thla pawh a chhe tan ta a ni. Marcel chuan aim lovin a shot a, mahse intuitive takin a shot. Pilot tinte hian khawiah nge an thlawh ang a, a thla nei ramhuai chu khawiah nge an kaihruai ang tih a hre lawk ang mai a ni. Chuvângin, tlangvâl pakhat, naute hmêl nei chuan thla nei armada-te chu a rawn nuai bo ta tih a lo lang ta a ni.
  Kumthar chu khaw vawt tak ni mahse, a lum hle tih a chiang ta. Soviet sipaite chuan beidawng tak leh nghet takin an bei a, Tikhvin chu lak tumin an bei ta a ni. Fritz-a te chuan rilru na takin an inveng a, khawpuiah chuan awm reng an tum a, chutah chuan artery feeding impregnable Leningrad chu a mu a. Chu bâkah, German sipaite chawimawina chungchâng kan sawi a, khawpui lian tak takte bânsan chu harsa leh zahthlâk tak an ti a ni.
  Vanneihthlak takin khaw lum a lo tha chho zel a, hmêlma bomber tam tak, a bik takin Yu-288 lian tak chuan Soviet sipaite awmna hmun chu an tikehsawm a, inbiakpawhna pawh an bomb ta a ni.
  Soviet thlawhna Yak-9 leh Lagg-5 te kha ralthuam leh tlan chaknaah chuan hmelma aiin an hniam zawk hle. A bik takin ME-309 hian dragon ang maiin Soviet lirthei chak lo zawkte chu a knock out ta a ni. Chu bakah, German-ho chuan double-slave tactic an siam a, chu chuan an numerical advantage chu \ha taka hman theihna a siam a, Focke leh ME thar ber ber German lirthei tenacious, heavily armed, mahse heavy German lirthei te maneuverability problem thenkhat pawh a tihziaawm bawk. Chu bakah, ME-262 jets chu hmalam lamah a rawn lang tan a, mahse he machine hi technically chuan rintlak tak a la ni lo a, chubakah HE-162 modification rit zawk, maneuverable zawk leh man tlawm zawk a ni bawk. He machine hnuhnung zawk hi jet Messerschmitts aiin siam a awlsam zawk a, technically pawh a rintlak zawk bawk. Mahse a khalh theih nan chuan pilot thiam tak tak an mamawh a ni. Chu chuan he hmasawnna mizia tha tak takte chu eng emaw chen a ti tlahniam a, chu chu thlawhna rit hniam tak - a hring laiin ton 1.6 chauh a ni a, a siam chhuah man tlawm leh siam chhuah theih a ni a, khawvela maneuverability tha ber a ni.
  Mahse, he machine thiam tak tak German aces te chuan fakna nasa tak an nei a ni. A bik takin Marseille hnua pilot number 2, hmuh theih loha awm Huffman chu a hlawhtling hle. Car 300 tla result a phak lo a, Huffman hian Knight"s Cross of the Iron Cross chawimawina sang tak a dawng a, oak hnah, khandaih leh diamond te a dawng a ni. A tactic chu a hnaih thei ang bera kal a, chutah a hit leh fly back hi HE-162-ah hian a awlsam ber. Chuvangin Huffman chuan close combat lama thiamna sang tak a nihzia a lantir a ni. Marseille-in thlawhna 3117 kah thlak result chu a la thleng thei lo nachungin.
  Chu bâkah, January 2, 1944-ah he pilot hmingthang tak hi vânah a rawn lang a, chuti chung pawh chuan Hitler-a chu a thlêm a, German sipaite chu an dinhmun a chhe hle tih a hriat nawntîr a, German hmanrua chak zâwkte pawhin vur hnuaiah an inpe tih a chiang hle. Chuvangin German sipaite awmna hmun Tikhvin chhehvela thlawhna supply pek a ngai a, khawpui panna kawng zawng zawng bomb vek a ngai bawk.
  Tigress nula te chuan leiah an kap a, super ace chuan vanah goal a khung bawk.
  A ni khatnaah chuan Marseille chuan sorties vawi ruk a nei a, Soviet thlawhna za chuang zet a kap thla a ni. Dik tak chuan January 4 khan boruak a chhe nghal vek... Snow thlipui a lo chhuak a, Soviet sipaite chuan khawpui chu an rawn bei ta a ni.
  Terminator hmeichhe naupang pali ropui tak takte chuan insual dun an duh zawk - shoulder to shoulder. So uniquely mawi leh thihna thlen thei. Khua a vawt em avangin camouflage an ha a, puan dum an inbei a ngai ta a ni.
  Ninja tlangval Karas pawh pui turin a rawn thleng ve bawk. Naupang terminator hlauhawm lo tak, khaw lum a hlau lo va, shorts chauh ha chungin a bei thin. A lumna tur awmchhun chu camouflage cream a ni a, chu chuan a vun chocolate vun chu vur tla chhunzawm zel hnuaiah a ti var a, kawngpui zawng zawng a khuh vek a ni. Chu bâkah, indonaah chuan thir disc te tak te leh katana khandaih a paih a hmang bawk. Mahse, a dik e, a kap tha hle a, ralthuam man atang pawhin. Mahse, hmeichhe naupangte pawhin automatic rifles an hmang lo.
  Chutiang ralthuam chu submachine gun aiin a chak zawk a, a pawimawh ber chu rintlak zawk a ni. Mahse, MH-44 assault rifles te hian dan angin German sipaite chu an ti beidawng lo. Thlasik vawi thumna a lo thlen meuh chuan German indona machine oil tha tak chu a inpeih ta a ni. A bik takin, vur tla karah pawh Focke-Wulf leh ME te chuan heating hmangin Soviet sipaite chu injection hrehawm tak tak, a tlem hle nachungin an pe thei a ni.
  Gerda chuan offhand-in a kap a, Soviet sipaite tlakna lam hawi lo turin a bei a. Fighter tam tak chu an naupang hle a, kum sawm leh pasarih emaw kum sawm leh paruk emaw an ni. Infantry hi leimin avanga lakluh an ni a, resources zawng zawng an rake up vek a ni. Dik tak chuan thil tam tak a bo a ni.
  Mahse Kraut zingah hian ramdang mi an tam hle. A bik takin tun hnaia inthlanpui neiha Nazi-te hnehna changtu Sweden leh he puppet territory hi Third Reich thununna hnuaiah a awm a ni. Awle, Sweden atang hian division pahnih leh brigade pali volunteer angin an lo thleng tawh a. Ram chhung ngeiah pawh indona phutin rally leh mass march a awm thin. Tin, Hitler leh Charles XII thlalak pawh an ha bawk.
  Chuvangin Sweden direct war-a a luh hi hun rei tak a ni. Spain leh Portugal te hi an indo tawh a, mahse khawthlang lam pan chuan sipai an tir nasa hle. Tin, tunah chuan thlasik lai chuan Caucasus ridge hnuai lam hmun dangah chuan chhoh an tum tlangpui bawk. Brazilian corps hian Central Asia-ah hian zuang chhuak turin an inpeih tawh niin a lang a, hetah hian Basmachi movement chu chakna thar nen a rawn inher chhuak mek a ni.
  Mahse heng zawng zawng hi a chipchiar zawng zawng a ni a; Heng tlangvalte hian thinrim takin an inbei a, hrehawm tawrhna rapthlak tak leh pumpelh theih loh hrui pakhatin sal tannaah a nghak reng tih an hre chiang hle. German ho chu engtin nge ni ang? Mahse, sugar ni lovin! Anni pawhin harsatna an tawk dawn a, Siberia-ah mi tam tak an thi dawn a, mahse chuti chung chuan thliar hran lovin an khai dawn lo.
  Gerda chuan clip a thlak a, gray overcoat ha sipaite chu a mow down tawh a - Russian-ho chuan an zavaia tan camouflage robes an nei tling lo a, an man a nih chuan eng nge an nghah theih ang tih a ngaihtuah a... And she smiled at the possible sexy, adventure nuam tak a ni. Dik tak chuan Siberia ramah hian a hnuah a chhe lehzual dawn a ni. He frost hian i hnena a thlen chuan - flamethrower heat hi a tha zawk. Thlalêr-ah chuan rang takin tuifinriat lum chu an lo thiam ta a, kekawr bul lo chungin an tlan kual a, mahse hetah hian chutiang chuan a kal lo. Darkar hnih khat vel chu khaw lum karah bikini ha chungin a nghing tan a, bathhouse-ah ka in lum a ngai ta a ni. Chutah chuan elite SS battalion atanga an tlangvalte chuan spruce broom vuakna hmangin an taksa chu an ti lum a. Awle, leh broom chauh pawh ni lovin, a dik e - Aryan tlangval thlan bik, hmeltha tak tak an awm a, chu chu i mamawh chu a ni!
  An zakzum hlui chu an hloh vek tawh a, a nih loh leh, a lehlamah chuan hmeichhe macho rilru hahdamna chu an nei ta mai thei bawk. Mahse tunah chuan tlem an hnungtawlh a ngai ta - Soviet kea kal sipaite chuan, hnaih berna hmunte chu ruangin an luah khat a, hlauhawm lutukin an rawn hnaih a, grenade an thlak tan ta a ni.
  Thil chi hrang hrang rial hnuaia tlu lo turin a hlat zawng chu tihchhiat a ngai a ni.
  Magda hian shrapnel aṭanga hliam tenau a dawng a, a chhanna atan second thum chhungin silai mu pariat a kap a ni. Soviet sipaite chu an tlanchhiatsan lo deuh mai a, an kun deuh chauh a, clip chuan victims a hmu ta a ni. Christina hian round riat zet a discharge bawk. Diabola sen tharum thawh tak chuan a ngaihdan a sawi chhuak a:
  - Mi huaisen rilru na takah chuan hla kan sa thin!
  Mahse Soviet sipaite chuan hei hi nun finna a ni tih finfiah an tum niin a lang. German assault machine gun chuan a chakna zawng zawngin a kap a, a kah chu ngaihsak loh ang mai a ni. Sipai te chu tlu mah se, a damchhuakte chu an tlan chhunzawm zel a, grenade pawh point-blank deuh maiin an thlak a, hei hi a hmain tih theih ni mah se.
  Crucian carp hian disc a vawrh thiam hle a, sipai pahnih emaw pathum emaw chu pakhat hmangin a titawp thin. Tichuan a khandaih hmangin a bei a, chu chuan machine gun leh rifle a tikehsawm - match ang maiin awlsam takin!
  Ninja tlangval chu a la te hle a, kum sawm leh pakhat emaw kum sawm leh pahnih emaw a ni tih a lang a, mahse a tlan chak em em a ni... Amah hi vuak tur leh invenna hun an nei lo. Naupang hi a pian tirh atang khan enkawl leh zirtir a ni a, naute chu khandaih hmangin a vawm a, ribbon te chu untangle leh cut turin a nawr a, ice hole-ah a thun a, specially trained cats te a dah a ni. Awle, leh thil dang tam tak, genetically gifted tlangval chu thihna machine tak takah chantir. A nu hi thlah sawmhnih leh pangana ninja a ni a, a pa hi Siberian sorcerer chak tak a ni a, Soviet, "Soviet" sorkar ideological enemy a ni bawk. Genetics tha tak leh magic hmanga training a neih avangin naupang chu ninja zingah a tha ber a ni. Tin.
  Tin, Crucian carp (crucian fish hian samurai chhuanawmna leh chakna a entir!) chu indona tling tak a lo ni ta a ni.
  Entîr nân, a kekawr bul hring, khaw lum nasa tak kara darkar tam tak avânga a sen deuh tawh chungin, sam aia thim zâwk steel disk a paih a. Tin, a kutah chuan vawi khatah khandaih pahnih a awm a, chu chu hmêlma rank dense tak takte tihchhiat awlsam zawk nan a ni. He naupang terminator hi a va hlauhawm tak em, a vawi khatna atan Soviet sipaite khan khandaih leh disc kah chhuahna hnuaia invenna nei lo an nih avangin hlauhna tak tak an tawng a, an hnungtawlh ta a ni.
  Hmeichhe naupangte chuan clip an thlak danglam tawh avangin an kap chak zawk a, a dik zawk chuan an kap chak zawk bawk.
  Infantry-te ruang chu lungpuiah an dah khawm a. Khua lum takah chuan an vawt nghal mai mai a, sipai thar an rawn chho ta a. Hei hi an chhoh dan leh hlohna an chhut dan chu a ni. Mahse ninja chu indonaah chuan a lut leh a, hlauhna thlipui a chhuak ang maiin.
  Ni khat chhung zawng deuhthaw chu beidawng takin beihpui a thlak a. Chhiatna nasa tak a thlen avangin Soviet sipaite chuan block hnih khat an luah a, German sipaite chu line engemaw zatah an hnungtawlh ta a ni. Mahse artillery support chak lo - German aviation te chuan ni hmasa khan rel kawng an bomb a, supply an hloh a, unit hmasawn mek zingah thi tam tak an tawk bawk a, hei vang hian infantry movement chu hun eng emaw chen chu tihtawp a ngai ta a ni.
  Chutiang tactics chu hlauhawm tak ni mahse, tank te chu indonaah an paih lut ta a ni. Fritz-hoin technology lama an hlawkna hmanga khawpui an chhuah hma loh chuan Tikhvin bulah hmêlma chu tihchhiat a ngai ta a ni.
  Tin, he beihnaah hian thutlukna hlauhawm deuh tak siam a ni - IS-2 tank hman a ni. Breakthrough tank atana ruahman bik lirthei. Hriamhrei chak tak chu a kah rate hniam leh a kah dik lohna avang hian midang tank beih nan a tha lo hle a, mahse unarmored target te chu hlawhtling takin a tichhia thei a ni.
  Chuvangin, khawpui dinhmunah chuan tank te hi mahni intihhlum tum ni mahse, i hmai nen pawh nise, position hrang hrang i la chhuah a ngai tho.
  Mi sawmthum leh pali te hi an insawn hmasa ber dawn a ni. Relatively light and not large cars te chu track narrow takah an tlan a... Grenade leh Molotov cocktail te chu inchung atang chuan an rawn sur a. Tichuan, gasoline leh napalm awmna tank camouflaged chu a puak ta a ni. Mahse hlohna nasa tak chuan USSR tank crew-te chu a titawp lo. Anni chuan car za tam tak hlohin khawpui lairil chu an rawn luhchilh a, chutah chuan vuakna rilru na tak takah an lut ta a ni. Mi sawmthum leh pali te side armor chak lo tak tichhe thei Faust cartridge tangkai tak tak pawh khan Soviet sipai chu a ti hlauhawm lo.
  Tank sipai pathum chu vawi khatah indonaah an paih lut ta a. Stalin hian Voronezh lam hawia beihpui thlakna vawi hnihna chu bansan a tum hial a, chu chu Tikhvin lakah thutlukna siama hnehna chang tur leh "Cradle of the Revolution" chhanchhuahna tur a ni. Fuel hi tihkhawtlai khauh tak angin pek chhuah ni mah se, ni khata darkar hnih khat vel lirthei khalh chuan Caucasian oil chu a bo a, field thar siamna tur chuan hun leh sum a mamawh a, chu chu Soviet empire-ah chuan mihring chakna a tlachham hle a ni kawng hnih a indonain a phuar.
  Mahse Tikhvin hi Leningrad artery leh nunna kawng a ni a, a pawimawh ber chu Soviet sipaite hian fascist tam tak leh ralthuam keng tha tak tak an hneh thei a, an hneh thei tih chhinchhiahna a ni. Chuvangin, a man ah kan ding dawn lo...
  IS-2 tank hi a hmuhnawm hle - sawmthum leh pali nen pawh a inang a, turret chauh hi hmalam pan zawk a ni. Dik tak chuan barrel ngei pawh hi a thuk a, a sei bawk a, indona hmuna la thunun reng T-34-76 nen chuan tehkhin theih a ni lo. January thla chhung zawng hian titanic hmalakna hmang hian T-34-85 za aia tam siam chhuah a ni dawn lo.
  Thudik tak chu turret hmai vulnerability hi a langsar hle - a flat a, armour thick lutuk a ni lo.
  Tank-a puak thei grenade te tak te, mahse chak tak tak rawn vawrh chhuaktu Crucian carp chuan hmeichhe naupangte chu a rawn tlan phei a, hetiang hian rawtna a siam a:
  - IS-2 hi man ila, kan chuang ang em?
  Magda chuan he ngaihdan hi a thlawp a ni:
  - Dik tak chuan, ride turin i kal ang u! Chopping block chu kan miss ta a.
  Gerda chuan naupang chu a vaukhân a:
  - He tank hian machine gun pali a nei a!
  Karas chuan hmeichhe naupangte chu a mit a chhing a, a hrechhuak ta a:
  - A tha alawm. Rei lo teah kea kal sipaite chuan an rawn bei leh ang a, i sawh thla ang!
  Magda chuan ninja tlangval chu a rawn nudge a:
  - Hmanhmawh rawh, terminator!
  Pink heels chu rulhut thla ang maiin a eng a, karate naupang chu Olympic sprint champion aiin a tlan chak zawk. A bul tan nan chuan meikhu package nen lump te tak te chu IS hlauhawm takah chuan a paih a. Reaction a rawn chhuak a, meikhu thim tak a rawn chhuak ta a. Chutih rual chuan black jet te chu kawng hrang hrangah an darh a, machine gunner te mit a tidel ta a ni.
  Infantry engemawzat a tihlum hnuah Karas chu ballista atanga kah chhuah lungpui ang maiin a thlawk a, tower chungah chuan a chho ta a ni. Special hook hmangin hatch chu ka pry hawng a, a khuhna rit tak chu ka la let leh a. Tichuan engkim chu a awlsam vek - khandaih pahnih hrual vawi hnih leh tank rit tak thawktu panga chuan an lu an inthen ta a ni. Hmeichhe naupangte pawh chu a hnungah an zuang lut a, an fur camouflage chu an paih chhuak a, bikini ha chungin an inhmu leh ta a ni. Engvangin nge lirthei khalh laiin tank chhungah a lum? 520 horsepower diesel engine hian metal a ti lum tha khawp mai. Ni e, hmeichhe kekawr bul chauh hian car ngei pawh hi a hre chiang zawk hle a, special winter boots with ribbed synthetic rubber soles hmang aiin. German quartermaster service chuan thlasik khaw vawt tak tak tawn chu ngaihtuahin, khaw lum laiin ke chu a vawt lutuk lo tur hmanraw thar an siam a ni. Krauts te hian tualchhung mite hnen atangin felt boot an la a, anmahniin an hlihsak hi a zahthlak tak zet a ni. A nih loh leh fur scarf-ah an inkhuh bawk.
  Karas chuan Magda chu a hmuiah a fawp a, a thlah a, a ti a:
  - Awle, hei hi i tan tank a ni! Ka thah thiam zawkna hmunah ka bei ang.
  Gerda chuan ngaihsan hmel zet hian naupang kekawr hrual, elastic tak chu a fawp a, a ti a:
  - Thilmak i ni!
  Christina chuan a sawi belh bawk.
  - Aryan-ho tehfung chu!
  - Ka hria! - Tomboy chuan a ti a, half-open hatch atanga zuang vawi khat hmangin khaw lumah chuan a zuang chhuak ta a... Tichuan a khuhna chu a tla ta a... Tin, hmeichhe naupangte chuan hmêlma ralthuam hmanga indo theihna hun remchang an hmu ta a ni. Tin, silai pawh hi a chak tak zet a ni. Tun hnaia lo lang Lev-3, a nih loh leh "Royal Lion" tia an sawi bawk, 128 mm cannon nei chauh hi a chak zawk. Mahse he tank hi a hma lamah single copy-in a la awm reng a ni. November 8th lawmnaah khan possessed Fuhrer hnenah an entir a ni. Dik tak chuan series-ah a la awm lo. A chhan chu IS-2 hian run-in hmasa ber a tawk mek a ni.
  Tun thleng hian Soviet tank crew-te pawhin silai pakhat mah an la kap lo a, an target chu an thlang ngei ang tih a chiang.
  Christina chuan nuihzat hmel zet hian a ti a, mechanism chu a tidanglam a:
  - Eh, thil hlui... Hetah hian automation a awm lo va, engkim hi manual-a tih vek a ngai...
  Gerda chuan ui chu a kawhhmuh laiin a ei a, heti hian a sawi:
  - Tin, sight hi crap a ni a, visibility pawh a pawimawh lo. Target aim an thiam vak lo.
  Magda chuan a kekawr bul chauhvin transmission chu a khawih a, box chu a herh a, a remark a:
  - Tin, chuti chung pawh chuan, sawmthum leh pali nen khaikhin chuan hmasawnna engemaw zat a awm. A bik takin gear thlak a awlsam zawk. Cabin chu a tawi deuh a, mahse a tam emaw a tlem emaw chuan i che thei. Ammunition hi a tawk lo tak zet a ni. Shell 28 zet a awm...
  Gerda chuan logical takin heti hian a sawi:
  - Bunker tlemtea kah tan chuan a tawk mai thei a, mahse tank indona famkim tan chuan a tawk lo tih a chiang.
  Charlotte pawhin tank chhungah thil tha tak tak a hmu bawk:
  - Mahse machine gun armament hi a top notch hle! Machine gun pali hian venhimna tha tak a pe thei a ni. Tin, chutah chuan he "Mouse" hi ka en a - chutiang car tan chuan "spitter" pahnih chauh a nei...
  Christina, engine revving up chuan a nemnghet a:
  - Chu chu a ni! Hetianga tank rit tak, ton za leh sawmriat zeta rit tan chuan hei hi ralthuam a ni em?
  Magda chuan bawnghnute thattu panther ang maiin a rawn ti chhuak a:
  - Vawkte chu an nui a!
  Diesel engine hian tank a ti chak a harsa hle. IS-2 hian highway-ah a la khalh reng tih hmuh theih a ni a, mahse off-road-ah chuan a center of gravity hmalam pan chuan nghawng a nei dawn a ni. Mahse engmah a ni lo, i chawlh hahdam theih phawt chuan goal tling tak i thlan theih phawt chuan...
  Magda chuan a chhehvel chu a hmuhnawm zawk theih nan tank turret chu a hawng a.
  Mahse hetah hian IS-2 dang a awm leh a, chutiang tank chu nasa zawka hman a tha. A hnungah hian IS pathum dang a awm a, mahse pakhatah chuan 85 mm cannon rit zawk a awm thung. A chhan chu, a hlauhawm ber chu car head-on-in a la thei a, a hit rang zawk bawk...
  Magda chuan kilometre hnih vel atanga kah a tum ta a. Tone tenau takin a order a:
  - Tower hmaiah direct-in kap rawh... Tin... I hrethiam!
  Car chu a ding a, a tlan muang lo va, Gerda chuan optics quality tha lo tak chu a phunnawi a, chu chu tleirawl training nei lote"n an polish a nih hmel hle a, barrel chu a aim ta a ni. Hmeichhe naupangte hian projectile pound khat leh a chanve zeta rit chu load-ah an pui a ni. Blonde warrior chuan a hmui chu breech-ah a dah a, alien car chu hriat a tum a. A nihna takah chuan he silai, model 1931 atang hian a la kap ngai lo. Thiltihthei tak, mahse hmanlai tawh lo, pointed projectile nei, ricochet laka sensitive tak a ni. A tlangpuiin, silai chu, a nihna takah chuan, tank atan ruahman a ni lo. Mahse a lan dan chuan kum 1940-a siam 107 mm silai anti-tank modification chu rintlak loh lutuk a ni a, bânsan a ngai ta a ni. Tin, hetah hian meter 2000 atanga hmuh theih loh dinhmunah target i hit a ngai bawk. Ni e, hmêlma tan pawh chhan let leh vuak a harsa dawn a, mahse...
  Gerda chuan silai breech chu a fawp a, rang takin hatch atang chuan a han hawi chhuak a, a lei hmangin vur kut zungtang khat chu a la a, a ei a, a kekawr bul hlim tak chu lever-ah a nghat a,... a kap ta a!
  A chhuak nasa lutuk a, ka kutphah leh ka bawnghnuteah a ti tingling a, meikhu ang maiin a rim a nam bawk.
  The present flew in a long arc and... Hma lama IS-2 chu a ding a, meikhu a chhuak tan a, chutah chuan ralthuam chu a puak ta a...
  Magda chuan hlim takin a chhang a:
  - Chuvang chuan kan pe ta a ni! - Tin, logically, or rather illogically, concepts te tibuaitu, a ti bawk. - Hriamhrei paint tu chu mihring a ni lo va, mihring ralthuam a ni zawk!
  Gerda chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Reload leh rawh!
  Tin, hmeichhe naupangte pawh an tens up... Dik tak chuan hei hi an tan chuan "Tiger" a ni lo, an thawkrim a ngai a, mahse hetiang hian a nuam zawk a, a bik takin ding tank chu a lum nghal vat thin. Thir hi conductor tha tak a ni.
  A vawi hnihnaah Gerda chuan a shot chak zawk a, inrintawkna nei zawkin a shot bawk. IS te chu an che chhunzawm zel a, khawi atanga silai kah nge tih pawh an la hre lo niin a lang. Tin, chawlh hi Russian tih dan a ni lo. Vawikhat order a awm... Tin, shell pahnihna chuan rintlak takin target a rawn kap tawh bawk...
  Gerda chuan a hmui a fawp a, thupek a pe a:
  - Tin, hetah hian pathumna chu...
  Much too late, IS-1 palina chuan a kal laiin silai a hmetpuak a... Tin, mak tak maiin, a rawn deng a, lirthei tlan atanga hetiang hla tak atang hian thil theih loh tluk zet ni mahse, personnel te hian engkim an rel vek a ni! Mahse, 85mm silai tan chuan a hlat lutuk a, penetration limit a pel tawh. Mahse turret chhungah chuan ri nasa tak a awm a, frontal armor chu a ben ta a ni. Gerda chuan chhanna atan "letter-parcel" palina, pound khat leh a chanve zeta rit chu a thawn a... IS-1 tank hmai chu a inthen a, orange tongues chu vanah sang takin a thlawk chhuak ta a.
  Nula te chu mawi takin an insual a... Chu ni chu an tan chuan vanneihna a ni. Mahse Soviet sipaite theihna hi tehkhin rual a ni lo.
  Fritz-ho thawhrimna zawng zawng karah pawh January 13 khan thawhrimna nasa tak leh hlohna nasa tak senso vangin Tikhvin chu lak a ni ta... German unit pakhat zel chuan encirclement atanga chhuah tumin an bei a, an lam pan chuan corridor an rawn punch a - German division paruk at vawi khat chu Lev tank thlan bikte nen, heroic defense chhanchhuah tumin an bei.
  Ninja tlangval leh hmeichhe naupang pali chuan musketeer pathumte style-in squad hranpaah an insiam a. Chu chu indona leh ruang chunga ngawi renga bypass theih lohna hmun a ni. A nihna takah chuan IS-2 hi chhuahsan a ngai a, mahse kawngpuiah chuan beisei loh takin T-34-85 tank hmuh tur awm lo tak kan hmu bawk a, chu chu T-34-76 silai hmanlai leh chak tawk lo thlaktu tur lirthei a ni .
  Lirthei hian hull leh chassis ang chiah a nei a, mahse turret lian zawk, barrel sei leh thuk tak nei cannon a nei a ni. Silai hi Panther aiin penetrating power-ah a hniam deuh a, hei hi projectile initial velocity a hniam vang leh ammunition quality vang a ni. Mahse chuti chung chuan a danglamna chu 76 graph paper angin a lang lo.
  "Tiger" pangngai tan chuan a hlauhawm tawh a, "Lion" tan chuan a la hlauhawm lo - chuvangin a millimeter 100 vel chu a inclined a ni. Angle engemaw tak atang chuan chance a lo lang mahse. A nih loh leh taksa hnuai lam, mahse track guards te pawh.
  Tank chu an chuang a, a thawktute chu an chhuahsan ta a ni. Dik tak chuan a chhungah thisen a chhuak a. Lirthei ngei pawh hi a thar vek a, mahse ammunition load erawh a tlem hle - round 35 chauh a ni. Cabin hi a zau vak lo nain a hlui sawmthum leh pali aiin a tha zawk.
  Gerda chuan heti hian a sawi:
  - Tin, hetah hian commander"s tower a awm bawk. Hei hian inelna chak tak kan nei tihna a ni. Tunah chuan Russian ho chu chutiang chuan mitdel an ni tawh dawn lo.
  Magda chuan duhthusam takin a nui suk a, a note a:
  - Tin, Russian ho pawhin an kap tha tawh a, hmuhnawm lo zawk mahse. Chu bâkah, tower chu a lianin a luh a awlsam tawh bawk!
  Gerda chuan hei hi a nuih a za hle a:
  - Awle, ni e! Hei hi kan tanker-te tana harsatna lian ber a ni a, he tank-a crowning advantage pawh a ni mai thei! Enchhin teh, hmu rawh!
  Charlotte-i chuan heti hian hla a sa a:
  - Pakhat, pahnih, panga! "Tiger" chu kap turin a rawn chhuak ta!
  Christina chuan a rawn pick up a:
  - T-4 hmu tur chuan ke sang zawk, kut zau zawk!
  Chuvang chuan IS aiin tank tlan awlsam zawkah chuan an tlan chhuak ta a... Gerda chuan Soviet infantry te chu machine gun pali hmanga an kah dan chu a hrechhuak ta a. Decent takin an mow down a, mahse Russian-ho chuan hetiang vanduaina hi khawiah nge an chungah a tlak tih pawh an hre lo. Mahse, an thlawh chhuah hnu chuan an bei ta a, grenade an vawm ta a... An zinga pahnih khat chu hla vak lo mah se, an thlawk chho a, tower chungah chuan an puak ta a ni. Dik tak chuan, armor 100 leh 90 millimeters tan chuan IS hi elephant tan chuan pellet ang mai a ni a, mahse a buzz nuam lo hle. Ni e, leh rulhut te pawh an tan thei bawk.
  Chuvang chuan engine chu ka start a, ka hnungtawlh a ngai ta a ni. Tin, chutah chuan cartridge te chu a tlan chhuak ta vek a. Red sipai za chuang zet an sawh thla a.
  Gerda chuan Soviet mite zinga thihna hmuhsitna chu mak a ti hle a. Arab-ho chuan harem leh lunghlu lal in siam tura an thutiam nen chuan chutiang inpekna chu khawiah mah an nei lo. Mahse hengte hi Pathian awm ring lo - thih hnu nun leh Eden huan chungchang thawnthu ring lo mi an ni. Tin, indona rah chhuah tur chu ruat lawk a nih tawh a, hei hi boral tawhte thinrimna mai a nih loh lai hian eng thilin nge hetiang taka rilru na taka bei tura chêttîr?
  Hei hi hriatthiam leh hriatthiam harsa tak a ni tih hi rin theih a ni.
  Mahse, Russian phatsantu zingah hian an tam hle tih chu a chiang. Thla ruk chhung zet chu Vlasov-a "Liberation Army" chuan division paruk leh brigade hrang hrang 9 a din a. Mahse, a dik e, Wehrmacht sipai nih hi machine-a darkar sawm leh panga atanga darkar sawm leh paruk chhung hnathawh ai chuan a awlsam zawk tih chu a chiang hle a, mahse chuti chung chuan... Eng emaw chhan vangin indonaa tang hluite awmna German division-te chu chutiang chu an ni lo hmalam atanga hmuh theih...
  Mahse, German sal tang tlemte chauh ni mahse, Soviet-ho pawh... Nuai ruk leh a chanve aia tam an awm tawh niin a lang. Vlasovite-ho chu chutiang zat chu an awm lo mai thei, mahse, tang tam tak chu SS-te thununna hnuaia ram hrang hrang leh sipai rual hrang hrangah an inthen darh a ni. Chu bakah Russia mi thenkhat chu mi ropui leh lalram duhtu formation-ah tirh an ni bawk.
  Mahse eng pawh ni se, khaw lum leh bomb puak nasa tak karah pawh Tikhvin hi an la thei ta a ni. A man to tak tak an pe a nih pawhin.
  Gerda hian order a dawng a, lighter weight category aṭangin sawmthum leh pali-ah a shot. Silai kah rate a sang zawk a, chuvang chuan inrintawkna i nei thei zawk. Vawikhat, chutah second khat, a tawpah chuan tank pathumna chu dump-ah...
  Chuvangin fimkhur lehzual a ngai a ni. Chutiang a nih loh chuan hetah hian car-ah hian an slam dawn a; Hull hi a hlauhawm zual hle. Tin, Russia tanker zingah hian kut hnathawktu an awm bawk. Mahse, chak lo chu IS-2 emaw IS-1 emaw ang tank hmuh tur awm lo tak avang hian jail-ah tantir a ni dawn lo. Tin, format pangngai sawmthum leh pali chu fighter pangngai tan pawh a ni thei bawk. Commander tower chhunga slot kaltlangin sakawr hmui ang maiin an lang a, a hmuiah antennae a awm bawk. Chutiang hmelthate chunga targeted shot kah pawh hi engtin emaw tak chuan a remchang lo hle.
  Tun ṭumah hian crucian carp chu hmeichhe naupangte nen tower-ah an awm a, an kaihruaitu hna thawk turin a thlang a, hmeichhe naupangte chu cauldron-ah a kalsan thei lo. Dik tak chuan Magda-i chuan a dik takin heti hian a sawi:
  - Kap leh provoke lovin kan chhuak thei...
  Crucian carp chuan naupang ang maiin a hmai a tikehsawm a, mittui tla chungin:
  - Ni lo - shooting tel lo chuan a ngaihnawm dawn lo!
  Chuti chung pawh chuan Magda chuan hmeichhe naupangte chu a vaukhân a:
  - Lirthei pathum emaw pali emaw aia tam an awm loh hunah chauh silai hmehpuah. He tank thar hi kan unit-ah hian a awm ang angin kan rawn keng tel ngei tur a ni.
  Gerda chuan a remti a:
  - Tun thlengin he thil thar hi trophy zingah a tel lo a, chu chu kan tan a la tangkai dawn tihna a ni.
  Sakeibaknei nula te chuan phurna tlemte nen an ramsa chu an chhunzawm ta a. An hlawhtling vak lo nain an thil neihah tank pasarih leh truck panga an belh leh a. Vawikhat chu fuel dahna tur fuel lak tumin car pawnah kan insual a ngai a.
  A tawi zawngin, prankster misual pali chu cauldron atang chuan an chhuak a, an artillery mei alh avangin an thi ta mai mai a ni. A hun taka chawi flag, swastika-spider nei chauhvin a chhanchhuak ta a ni.
  Tunah chuan trench an pel ta a, paper pangpar vuah pawh heroine warriors te hnena pek bouquet pahnih khat pawh a awm bawk.
  He movie nuihzatthlak tak hi en a chau tawh Oleg Rybachenko chuan a au chhuak a:
  - Engvangin nge damn bitches zawng zawng min hmuhtir! Russia mipui thah dan hi vawi engzat nge i en theih ang!
  . BUNG No. 16-NA.
  Indona hian Jane leh a team te nunah an inhmuhna hun remchang a pe a ni. Chuvangin hmeichhe naupangte chuan duhsak takin khawchhak lam beihpui thlaknaah hian an tel ve ta a ni. Anih lohvin? Hei hi sum leh pai leh hmingthanna a ni ve ve.
  Soviet tank arsenal hi a danglam vak lo. Tank lian ber chu T-34-85 a la ni. Chassis leh hull armor chu kum sawmli atang khan a la awm reng a ni. Diesel engine ang chiah, horsepower za nga nei, angle-a hmalam armor millimeter 45 ang chiah. Hull sir lam tan venhimna chak lo zawk, German Faust cartridge laka hlauhawm zawk.
  Turret lian zawk chauh dah a ni a, 90 mm frontal armor leh 85 mm cannon a awm bawk. Tank hi chu a hun kal tawh a ni ngei ang, German tan chuan a hlauhawm lo tak zet a ni!
  Hmeichhe naupangte hian Goering-5 car an khalh a, a hnua siam danglam leh a ni. Side armor chu millimeter 178-ah tihpun a ni a, frontal armor chu angle-ah 250-ah tihpun a ni bawk. He tank ngei pawh hi gas turbine engine hmanga thuam a ni a, darkar khatah kilometre 60 vel a tlan chak thei a ni.
  Jane chuan Gunner Gringeta chu a zawt a:
  -I hmu tha thei em?
  Loneitu indo mi chuan rintlak takin a chhang a:
  - Hetah hian hmuh theihna a tha hle! Engkim ka hmu vek!
  Malanya chuan a nui suk a, a ti a:
  - Russian ho chu kan tikehsawm ang!
  Matilda chuan rintlak takin a nemnghet a ni:
  - Ni e, kan ti ang!
  Goering-5 a rawn hawi a, silai chuan shell a rawn chhuah chhuak ta a. Tower chu Soviet sawmthum leh pali aṭangin a chhe vek a ni. Hmeichhe naupangte chu lawm takin an au chhuak a. Hei hi a ropui vek niin an ngai tak zet a ni. Tin, Soviet tank crew te an thihpui hi a fuh hle bawk.
  Jane chuan aw nem zet hian a ti chir a:
  - Mi zawng zawng chu vut-ah kan thai bo vek ang... Tin, Moscow pawh kan hnuaiah a awm dawn!
  Mahse, minefield-ah a tlu a, German tank chu a ding a ngai ta a ni. Russian ho chuan an insiam nghet hle a. Tin, anti-tank hedgehog pawh a tam hle bawk. Artillery te hian active takin an kap mek a ni.
  Gringeta chuan lungawi lo zet hian a ti a:
  - Hei hi a ni... Hard block kan tawk ta!
  Jane chuan inrintawkna nei takin a chhang a:
  - Ni lo, zing thlengin a thleng ngai lo... Opera hi han break through ila!
  German combat vehicle chu a ding deuh a. Vanah Jet attack aircraft a lo lang a, teletank an hmang ta a ni. Minefield te chu tihchhiat an tum niin a lang.
  Radio hmangin puak thei thil hmangin car an control thin. Mobile gas launcher pawh hman a ni bawk. Red Army awmna hmunte chu mei leh meialh hmangin literal takin an bombard ta a ni.
  Gringeta chuan lawm loh takin:
  - Indonaah chuan bawlhhlawh a tam tial tial a, huaisenna a tlem tial tial bawk!
  Jane-i chuan hei hi a pawm a ngai a ni:
  - Selyavi chuan! Alas, engtin emaw tak kan chak lo!
  Gringeta chuan commander chu a siam tha a:
  - Keini ni lovin, kan khingpuite zawk! Tunah chuan deadlock atang hian kan chhuak dawn a, insual a awm dawn bawk...
  German tank chuan a kap a, engmah hmuh tur a awm tak tak lo nain. Jane chuan a kekawr bul chu a rawn hrual khawm a, heti hian a zai a:
  - Kan ngaihtuah chhe tur a ni lo - kan bo ngei ang! Labyrinth atang hian chhuahna kawng a awm a, eng kawng thim atang pawhin!
  Gringeta chuan nui chung hian a ti chir a:
  - Hlimtu chu a nuih a...
  Tu pawhin a duh chuan a tihlawhtling ang...
  A zawngtu chuan a hmu reng ang!
  Malanya chuan hla a sa a, a ha a ti eng a, a sawi belh bawk:
  - Hnehna bei thiamte hian min zaipui ang u!
  Cannonade hi darkar engemaw zat a awh a, a tawpah chuan German tank te chu an kal zel ta a ni. Soviet artillery leh anti-tank gun caliber hrang hrangin an lo hmuak a ni. Mahse, penetration power chu a tawk lo tih a chiang hle. German ho chuan hma an sawn ta... 203-mm cannon an kah tan chauh khan Nazi lirthei chhia hmasa berte chu an rawn lang ta a ni.
  Jane chuan chiang lo zet hian a ti sap a:
  - Lalpa... He no hi ka lak ata kal bo rawh se!
  Gringueta chuan inringtawk takin a ti a:
  - Thihna pahnih i nei thei lo, pakhat i pumpelh thei lo! Chuvangin eng pawh ni se khawvel lo awm turah kan nung dawn a ni!
  Manya chuan a ti nghut a:
  - Chu khawvel chu eng ang nge ni?
  Gringeta chuan inringtawk lutuk lo hian a ti a:
  - Kan ta aiin a tha zawkin ka hria!
  Malanya chuan chhanna atan a ti sap sap a:
  - Mitdelte chu Pathianin mit meng se, hunchback hnungzang pawh tidik se!
  Dik tak chuan Jane-i chuan chu khawvêl chu eng ang nge ni thei ang tih a ngaihtuah ṭan ta a ni. He khawvel hi a irrational zawk a, a him lo zawk pawh a ni mai thei. Jane chuan a kawrfual chu a han her kual a, a hip chu a ti che a, a chilh a:
  - Hei hi duhthlan tur ngaihnawm tak a ni - thih a, khawvel dang pan chu! Chuti a nih chuan chutah chuan eng nge min nghak? Chutah chuan Khawvela kan duh tak takte chu kan hmu dawn em ni a, ṭhian thar kan siam a ngai dawn em ni?
  Gringeta chuan a kekawr bul chauhvin ui chu a sawn a, a ti a:
  - Kum zabi thar a awm ang a, thlah inthlak danglamna a awm ang... Mahse, tumahin Lenin tih hming hi an theihnghilh ngai lovang!
  Tin, nui chungin a puak chhuak a, a nuih â deuh chu. A ke hring leh mawi tak takte chu active takin a ti che a, a kut zungtangte pawh a inkhelh lai hian warrior-peasant a ni.
  Ka mit hmuhah IS-3 ka man a... Chu chu a dik lo hle. Mi zawng zawngin an hit vek dawn lo va, an hit chuan shell, pike"s snout-a tla chu ricochet thei a ni. Mahse, nula chuan a thil tih chu a hre chiang khawp mai. A kap a, a pur bawk a:
  - Shore of fogs, bait hmangin i tichhia ang u!
  Matilda hian a hla sak belh bawk:
  - Tin, he "Agdam" hi, ladies te hnenah i in ang u! Super madam a ni!
  Gringueta shot dik tak a ni. Shell chuan turret hmalam armor hnuai lam chu a rawn deng a, gap chhungah chuan a lut nghal a ni. Tin, ricocheting tel lovin chhiatna nasa tak a siam bawk. Hei hi dinhmun lo awm tawh chu a ni. A dik zawk chuan Soviet tank crew panga chu an thi nghal mai mai a ni. Tin, English hmeichhiate chuan an list-ah hian dan bawhchhiatna an belhchhah bawk.
  Malanya chuan a rawn ti a, a machine gun te chu a activate ta a. Sipai tlangval engemaw zat chuan Hitler-a tank bulah chuan tlan chho an duh a.
  - Mahse pasaran, rawn hnaih suh, tlangval! - Hmeichhe hmeltha tak pakhat chuan pioneer huaisen tak takte chu a au chhuak a, machine-gun silai a theh a.
  Jane chuan a ti chir a, a kekawr bul hring chu armor-ah chuan a tap a:
  - Aw, tlangval, tlangval, tlangval... Duh loh i lo ni ta thut mai! He ram hrem tak tan hian i zahawm lutuk niin a lang!
  Tin, hmeichhe naupang, lal fanu chuan heng tlangval kekawr bul lo, hrual, hrual, khawngaihna nei lo silai muin a chil hlumte chu a khawngaih hle bawk. A va lungchhiatthlak leh harsa em em vek.
  Gringeta chuan a kap leh a, SU-100 self-propelled gun chu a rawn luhchilh a, a chir chhuak ta a:
  - Tin, grasshopper chuan bottle te chu hlan turin a tlan ang!
  Malanya chuan a lei sen chuan a hmui chu a fawp a, plastic bottle atang chuan Coca-Cola chu a in a, heti hian a sawi:
  - Dik tak chuan a ni lo! Wine leh cigarette pack khat min pe rawh!
  Matilda chuan uluk takin tank chu a ti hmasawn a, a ti a:
  - Cigarette hi rimchhia a ni...
  Jane chuan rhythm chu a la a, a sawi chhunzawm a:
  - A dik e, miten an ti!
  Gringeta chuan a chhang let a, a kap a, a hissing bawk:
  - Nicotine tluka pawi a awm lo!
  Manya chuan a nui suk a, a rawn ti nghal zat bawk:
  - Meikhu bawm chhungah chuan cigarette pack khat dah rawh!
  Matilda chuan a chhanna atan a ti leh a, a hnute sen hring chu a hrual a:
  - Chu chu a dik a ni, miten an ti...
  Jane chuan nui chungin a ti zo a, a lei chu a rawn chhuah tir a.
  - Mahse, ka zuk...
  Manya chuan aplomb takin a titawp a:
  - Tin, ka lawm hle bawk!
  Hmeichhe naupangte chu an nui a, an lei sei tak, cherry rawng hring chu an lantir a. Jane chuan nui chung hian a remark a:
  - Cigarette hi killer tha ber a ni a, a bik takin customer lakah chuan!
  Malanya chuan a sawi belh bawk.
  - Cigarette hi silent rifle ang a ni a, mahse amateur kutah pawh a thihpui thei!
  Gringeta chuan silai chu a kap a, nui chung hian a remark a:
  - Cigarette hi sniper rintlak ber a ni a, a that fo thin!
  Matilda chuan tlang chungah chuan tank chu a ti hniam deuh a, a ti a:
  - Cigarette hi a thlum a, mahse sweets aiin a hip zawk!
  Jane chuan a thaw halh a, a ti muangchang a:
  - Cigarette hi hmeichhe sual ang mai a ni a, mahse a inthen erawh a hrehawm zawk!
  Gringeta chuan a nui suk a, a kap a, a au chhuak ta a:
  - Cigarette hian grenade ang lo takin a paih chuan a dam rei zawk!
  Nula ho chu an ngawi ta a. An tank chu a skid leh a, ditch-ah a tawp ta a ni. Ka chhuah a ngai ta. Indo mite chu an hlauthawng deuh a. Soviet defence hi a chak hle a ni.
  Jane-i chuan philosophy hmangin heti hian a sawi:
  - Indonaah chuan tum lam panna kawng tawi ber chu roundabout maneuver a ni a, thudik thianghlim chu bumna tenawm tak a ni!
  Gringeta chuan Soviet silai chu a tum ṭha tak hmangin a tikehsawm a, heti hian a sawi:
  - Roundabout maneuver hmang hian i thil tum thleng tur kawng i ti tawi ber!
  Malanya chuan machine gun chu a kap a, a chip chhuak ta a:
  - Nun hi a sen a, mahse thisen sen hring nen a chhuak thin!
  Matilda chuan a tawi zawngin heti hian a sawi:
  - Indonaah chuan nunna hian a hlutna a hloh a, mahse awmzia a nei ta!
  Hmeichhe naupangte chuan indona chu an chhunzawm ta a. An kap a, chutih rual chuan an kal zelnaah aphorism an phuah bawk.
  Jane chuan a kekawr bul chauhvin a kick a, a ti a:
  - Indona chu mo neitu ang a ni a, phatsan awlsam tak, mahse muhil a phal lo!
  Gringeta chuan a kap a, fing takin a sawi a:
  - Indona hi mipa taksa ei zo tura hmeichhe duhthusam a ni!
  Manya chuan a chhang let a:
  - Kum zawng zawng hi indonaah an intulût vek a, hmangaihna ang maiin, mahse infiamna nuam tak a ni lo!
  Matilda chuan hetiang hian a sawi belh a ngai tih a hmu a:
  - Indona hi courtesan ang maiin a man to a, a danglam thei a, mahse heroic memory a hnutchhiah fo thin!
  Jane chuan ui chu a kut zungtang mawi tak, hlim tak tak hmangin a han herh a, a coo a:
  - Indonaah chuan mumang ang a ni lo, emotion chak tak tel lo chuan i ti thei lo!
  Gringeta chuan nui chungin a kap a, a chhang a:
  - Khawvel hi a boring a, a relax a, indona a ngaihnawmin a hlimawm!
  Matilda chuan hlim takin Coke a in a, a sawi chhunzawm a:
  - Indona chu thisen leh thawmhnaw a ni a, huaisenna hrintu thlai chite chu a tizau thin!
  Manya chuan a nui suk a, a remark a:
  - Indona kalphung hi eng ang pawhin ngaihnawm mahse, mi zawng zawng hian a tawp chu kan duh vek!
  Jane chuan a ke ruh hring hring chu silai breech chungah a tlanpui leh a, a sa a:
  - Indona hi lehkhabu a ni lo, i slam thei lo, i pillow hnuaiah i thup thei lo, i ti bawlhhlawh mai thei bawk!
  Gringueta chuan aplomb zet hian a ti chir a:
  - Indona hi sakhaw a ni: chu chuan fanaticism, discipline, zawhna awm lova intulût a ngai a, mahse a pathiante chu thi thei an ni reng!
  Malanya chuan ngawi rengin a nui suk a, a remark a:
  - Indonaah chuan casino ang bawkin risk a sang a, mahse hnehna erawh chu rei lo te chhung chauh a ni!
  Matilda chuan a ha a phar a, a rawn au chhuak a:
  - Sipai chu thi thei a ni a, ropuina chu theihnghilh a ni a, trophy a chhe vek a, thah thar tan chhan chauh chu paih theih a ni lo!
  Jane chuan fiah takin a check a:
  "Tualthattu chu hmalam sipai a nih loh chuan kan hmusit a, rukru chu indona hmuna rauder a nih chuan kan hmusit lehzual!"
  Gringeta chuan a rawn ti leh a, a ti a:
  - Sipai chu knight a ni a, a ralthuam chu huaisenna leh chawimawina a ni! General Baron, a lallukhum chu fimkhurna leh finna a ni!
  Manya chuan nui chung hian a lo ti a:
  - Sipai chu chhuang takin a ri a, private chu derogatory angin a ri bawk!
  Matilda chuan fing takin a chhang a:
  - A bei hmasa ber chu a thi mai thei a, a hnuhnung ber erawh chu hriatreng a ni lo vang!
  Jane chuan thaw halh chungin a rawn ti a:
  - Attack aiin spoils semnaah pakhatna nih a tha zawk!
  Gringueta chuan nui chung hian a ti leh a:
  - Indona chu hmeichhia ang mai a ni a, mipa chauh a muttir a, a chhe lo!
  Manya chuan zahawm takin a chhang a:
  - Hmeichhia chu indona ang lo takin mipa tihhlum a hmanhmawh lo!
  Matilda chuan nui chung hian a ti a:
  - Indona hi hmeichhia ang lo takin mipa ruat zat hi a lungawi ngai lo!
  Jane chuan a kut zungtang hring hring chuan lever chu a han her leh a, a ti a:
  -Indona hi hmeichhe satiable ber a ni a, mipa hi a tan an tawk ngai lo va, hmeichhia pawh a hnar lo vang!
  Chumi chhanna atan chuan Gringetta chuan witty aphorism pakhat siam chhuah a ngai niin a ngai a:
  "Hmeichhia hian insual hi an duh lo a, mahse mipa thah duhna hi silai mu ai chuan a pawi vak lo!"
  Malanya chuan cobra ang maiin a ti a, a lei pink chu a rawn chhuah chhuak a:
  - Bullet te tak te hian mipa a that thei a, a ti hlim thei a, hmeichhia thinlung lian tak a nei!
  Matilda chuan nuihzat hmel zet hian a ti leh a:
  - Thinlung lian chuan mahni hmasialna tenauah a hruai fo thin!
  Hmeichhe naupangte chuan thu rilru na tak tak an inthleng zo a, indona hmun chu ngun takin an en tan ta a. TA-311 attack aircraft te chu vanah an thlawk a, Soviet sipaite awmna hmun chu an kap a. Zawi zawiin ni mah se, Third Reich pawl pawl chu hma an sawn zel a. Tin, ruangte chu a ei zo vek a, tlem a ti hahdam thei bawk.
  Hmeichhe naupangte chuan an bo tawh hle a, aphorism hmangin fiamthu an siam leh ta a:
  Jane chuan a rawn ti a:
  "Indona hian hmeichhe hmel a nei lo, mahse nupui aiin mipa thisen a chhuah tir zawk!"
  Gringeta chuan a kap a, a rasp a:
  - Indona hian hlimna a thlen lo va, mahse aggressive instincts a tihlawhtling zawk!
  Malanya chuan a chhang let a:
  - Indonaah hlimna, hmelma ruangte chu a man chauh a ni!
  Matilda chuan caterpillars te chu a scroll lai chuan a sawi belh leh a:
  - Indona chu lo loneih a ni: ruang hmanga fertilized a ni a, thisen hmanga tui pek a ni a, mahse hnehna changin a lo chhuak thin!
  Jane chuan a kap a, a chhang let a:
  - Hnehna chu ruang leh thisenah a lo thang lian a, mahse mi chak lote hnen atangin rah a chhuah thin!
  Gringeta chuan a kap a, mi sawmthum leh pali chu glass ang maiin a tikehsawm a, a ti a:
  - Indona chu mipa ei pangpar ang mai, eng tak, sa ei duh leh rimchhia tak nei a ni!
  Malanya chuan a kekawr bul chauhvin pedal chu a rawn hrual a, a rawn ti chhuak nghal zat bawk:
  - Indona hi hmasawnna nu leh rilru hahna nu a ni!
  Matilda chuan a la ang a, a au chhuak ang:
  - Tin, indonaah chuan sipai nunna hi a hlu lo a, mahse general-te pawh hi hlohna an ni!
  Jane chuan a kut zungtang chu a rilruah a tlanpui a, a chilh a:
  - Remna i duh chuan hlauhna tuh la, indona i duh chuan nuihza siam rawh!
  Gringeta chuan a la a, a kap a, a kekawr bul chauhvin ralthuam chu a kawhhmuh a, hla a sa a:
  - Sipai thila nuihzatthlak tak i nih loh chuan nuih hi sual a ni lo!
  Manya chuan a nui suk a, hlawhtlinna nen a rawn nui suk bawk:
  - Indona hi circus ang mai a ni a, hnehtu chauh hian nuih hnuhnung ber a nei!
  Matilda chuan tank chu a khalh a, pioneer pahnih khat chu a tikehsawm a, a rasp a:
  - Indonaah chuan circus-a awm ang mai a ni a, mi thattu rilru na tak, serious tak chauh a ni!
  Nula ho chu an ngawi leh ta a. Fiamthu siam pawh an chau tawh. A tlangpuiin indona hi a mawi vak lo.
  Jane chuan thinrim takin a ngaihtuah a: Britain chu German-ho lakah a tlawm tawh. British-hoin ram engzat nge an lak ni mahse. Tin, chu Germany chu a va tam em! Britain chu lalram lian tak a lo ni ta a ni. Mahse a colony te chu a digest thei lo. Third Reich chuan thuneihna lamah English te chu a phak lo hle a, sipai hotute pawh an chak zawkin an ti thei zawk hle a ni.
  Tin, London-a Nazi-ho an lo kal chuan England tan chuan history a tawp ta a ni. Empire thar a lo piang a, thiltihtheihna chu a hmaa a la awm ngai loh a ni. A sipaiah hian hnam leh ram tam tak an thawk a ni. Tin, eng nge kan sawi ang: Third Reich chuan a thla a phar a, Britain chu tuiah a pil bo ta a ni.
  Mahse, kum 1940-ah France ram a hneh hnuah Hitler-a chuan Churchill-a hnenah remna a pe a. Tin, pawm a ngai bawk: common sense chuan Britain chuan indona atang hian engmah a hlawkpui thei lo va, theoretically pawhin, mahse a hloh thei tih a dictated. Hitler hian England nen air battle chu chakna chanvein a bei a. Hun tlai tak maiin Africa ramah sipai a sawn ta a ni. Soviet Union-ah a kal ta a. Mahse heng zawng zawng hian chhiatna chu a tikhawtlai chauh a ni.
  German sipaite chuan ram luah tawhte hmangin hmatawng pahniha indo turin chakna an hmu a; Tin, chutah chuan Stalin chuan indona thuthlung siamin a phatsan ta a ni. Britain chu khup thlengin a tlu a, Third Reich-ah a tel ta a ni.
  Hnehna tam tak chuan Wehrmacht chu hneh theih lohna ropuina a hlawh chhuak a. Jane leh a ṭhiante chuan hlimna leh rank zawng tûrin duhsak takin Hitler-a sipaite chu an zawm ta a ni. Tin, chutah chuan a then chu an hlawhtling ta a ni.
  Chuti a nih chuan engtin nge? Tunah chuan Homeland pahnih an nei ta a, chungte chu Greater Germany, Little Britain te an ni.
  Jane chuan Coca-Cola chu a in a, a chilh a:
  - Hmangaihna leh thihna, thil tha leh tha lo... Eng nge thianghlim, eng nge sual, tualthattu hian an ngaihsak lo!
  Gringeta chuan a chhanna atan hla a sa a, projectile dang a thawn leh a:
  - Hmangaih la ngam ngam, sualin thunun sela, duhthlan tur pakhat chauh pek kan ni!
  Nula ho chu an lawm deuh hlek a. Awle, a nihna takah chuan, minor key-a i tune theih ang zat zat. An naupang a, an hlim a, an chak a, an vannei hle bawk. An insual nasa lutuk a, scratch pakhat mah an nei lo. Tank-ah an hrual dawn tih i ngaihtuah loh chuan.
  Manya chuan na takin a sawi a:
  - Eh, Churchill hian Hess-a thilpek chu pawmin USSR nen indonaah a lut tur a ni. Tichuan planet pumpui kan thunun ang a, a tawpah chuan Germany pawh kan tikehsawm ang!
  Matilda chuan lawm takin a sa a:
  - Germany hi indonaah a tha a, British sakeibaknei hi a tha ber!
  Manya chuan a nemnghet a ni:
  - Ni e, Britain atanga kan sakeibaknei hi a tha ber!
  Jane chuan nui chung hian a ti a:
  - Chance kan la nei! Hitler a thi ang a, German Empire chu a tlu ang!
  Gringeta chuan projectile a kap a, a then chu a remti ta a ni:
  - Ni e, a tla chhe vek ang! Sa ei thin an ni a, mahse hei hian min ti tha zawk ang em?
  Malanya chuan philosophy lam hawiin heti hian a sawi:
  - Sorkar khauh hnuaia inpumkhatna hi sorkar nem hnuaia buaina leh sloppiness aiin a tha zawk!
  Matilda chuan a kekawr bul hring chu pedal-ah a hmet a, a au chhuak ta a:
  - Mars-ah pawh kan awm dawn! Tin, solar system piah lamah pawh!
  Jane chuan Gioconda nuihzat hmel zet hian a chhang a:
  - A hmasa berin planet Earth-ah hian unified regime kan din a ngai!
  Gringet, a la a, thahnemngai takin a sa a:
  - Tin, he sawrkar hi a inthlak kan phal dawn lo bawk!
  Malanya chuan fing takin a sawi a:
  - Mahse, i hnar nen ka kalsan theih nan chuan ka hnar ka thlak a ngai!
  Nula ho chu a hma ang bawkin an vannei hle. Tunah chuan an tank chuan trench line hmasa ber a thleng ta. Tin, a rulhut te nen lei a tikehsawm bawk. Indo mite chu an nui a.
  - Kan tikehsawm vek ang!
  Silai pakhat chu rollers inkarah a tang a, tank chu a ding ta a. Hmeichhe naupangte chu car atang chuan an chhuk a; Mahse pawnah chuan risky tak a ni a, i kang thei.
  Indo mite chu an tlan phei ta a, an kekawr bul hring chu an ti eng a, an au chhuak ta a:
  - Hmeichhe khelh nuam tak kan ni a, ṭhian ṭha tak kan ni a, a ṭha e, kan kekawr bul hring, khelhpui cougars te hi min vuak rawh se!
  Jane, tlan lai chuan:
  - Hetah hian kan awm ta, Space Marines te hi!
  Manya chuan nui chungin a nemnghet a:
  - Space chhungah leh landing force chhungah pawh!
  Tin, Gringeta chuan a la a, a kuah a, a au chhuak ta a:
  - Super warrior ka ni a! Mi zawng zawng ka that vek ang!
  Matilda chuan chhanna atan a la a, a ti a:
  - Fuhrer chhungah poison drop khat hnu drop khatin!
  Jane chuan a nui suk a, hla a sa a:
  - Vuakna chu a chak a, Fuhrer chu engkim tithei a ni!
  Indo mite chu an tlan a, kekawr bul chauhvin an ke an pen a, lunghlu chungah, thir chi hrang hrang, a lum em em, beam chi hrang hrang leh luruh chhe tawhte chungah an tlan a.
  Jane chuan heti hian hla a sa a:
  -Min hrethiam ang... Min hrethiam ang... Min hrethiam ang a, ram tha zawk i hmu lo ang!
  Hmeichhia tan chuan tlan chu a nuam a, a ke hrual lutuk lo, kawngpui hnim leh chhe laiah chuan a tlan a nuam hle. A nuam tak zet a ni.
  Gringeta chuan heti hian hla a sa a.
  - Summer, ni a eng sang hle...
  Manya chuan he hla hi a thlawp a:
  - A sang... A sang zawk!
  Matilda chuan a sawi belh bawk.
  - Summer, thihna kan hlat tawh! Hla!
  Indo mite chu an hlim hle tih hriat theih a ni. Dik tak chuan, hetiang taka chak taka che leh zuang hi a va nuam tak em.
  Jane chuan a nui suk a, a remark a:
  - Thihna hi convention a ni a, mualphona hi absolute a ni!
  Gringeta chuan kekawr bul pakhat chu a ke pakhatah chuan a rawn hrual a, a ti a:
  - Keini pawhin chawlh kan hmang dawn a ni! Tin, chu mi nen chuan hnehna pawh!
  Manya chuan rinhlelh hmel zet hian a ti a:
  - Kan ta nge German ho?
  Matilda chuan a nui suk a, hla a sa a:
  - Mei thihna thlen thei khawpin min nghak reng...
  Jane chuan a chimed in:
  - Mahse, thiltihtheihna nei lo a ni...
  Gringeta chuan panther ang maiin a au chhuak a:
  - Mi zawng zawng hian bawm hran kan nei vek...
  Malanya chuan a la a, a kap a, a ti chhuak ta a:
  - Boche battalion chu an thlan lamah an kal ta!
  Matilda chuan a rawn ti let leh a:
  - Legion pum pui chu thlan lamah an kal tawh!
  Tin, hmeichhe naupangte chuan an la a, an meow a... Sakawr sei tak ang mai an ni. Tin, chutiang khawpa cute, bare leh tanned legs.
  Jane chuan a la a, lawm takin a ti a:
  - Tin, kei pawh hi cobra ka ni! Tin, cobra ka ni bawk! Bear pawh a ni lo!
  Gringeta chuan a chhang let a:
  - Cobra tan chuan chhum chungah a thlawk chho a, a nuam khawp mai!
  Tin, hmeichhe naupangte pawh an lu an bum mai ang. Darkar a lo thleng dawn ang maiin mit atang chuan meialh a thlawk chhuak!
  Malanya chuan a la a, a ti a:
  - Hitler a kaput!
  Matilda chuan a thlawp a:
  - Tin, Stalin pawh a kaput!
  Jane chuan a hip a ti nghing a, a chilh a:
  - Eng indona ka ni a, i khup chungah savawm ka ni... Leilung atang hian sawichhiattu zawng zawng ka hrufai vek ang!
  Malanya chuan a la a, a rawn au chhuak ta a:
  - Tin, Hitler hi mi â a ni a, zuk leh hmuam a zu bawk! Match a ru a, in lamah zan a riak lo!
  Matilda chuan nuihzat hmel zet hian a nuih a, a zawt a:
  - Engtin nge i ngaih, Fuhrer hian a nei em?
  Gringeta chuan a kekawr bul chauhvin vut chu a vawm a, a rawn ti nghal zat bawk:
  - Dik tak chuan a ni lo! Kan pali chuan blowjob kan pe ang!
  Malanya chuan a mit a chhing a, a ti sap sap a:
  - Aw, i hmuiah jade rod pulsating tak i vawn a, i lei hmanga i hriat chu a nuam khawp mai!
  Matilda chuan thaw halh chungin a ti sap a:
  - A va ropui tak em! Tin, engkim hi a ropui mai ang!
  Nula ho chu an zuang sang zual sauh sauh a. Mahse an tank chu siam that a nih avangin an kir leh a ngai ta a ni. Indo mite chu an chhuk leh a, an ti chhuak ta a:
  - Hei hi kan tank a ni! A ropui mai dawn a ni!
  Jane chuan Robin Hood chanchin thawnthu chu a hrechhuak ta thut mai a. Joe te tak te a awm a, naupang chu sheriff chuan a man ta a ni. Tlangval chu tihduhdah a ni: rack-ah chuan an hruai chho a, a kekawrte chu an hmin ta a.
  Meialh chuan tlangval ke ke ruh hring leh hring hring a rawn chil lai chuan... Jane chuan hetah hian arousal a nei a, sex pawh a duh tak zet a ni. Hetah hian an lut ta a ni. A bik takin Japanese ninja Crucian carp te hi an ni. He tlangval sam dum hi a hmeltha em em a, mipa famkimna lian tak a nei bawk. Tin, chutiang vun thianghlim leh nem tak chu i hnute hmanga khawih chu a nuam khawp mai.
  Jane chuan a ke pahnih inkarah a kut zungtang chu dah a duh a, mahse a mualpho hle a, a ngaihdan a thlak ta a ni. Mahse, dik takin, chutiang thiltih chu a nuam hle mai!
  Lalpa Fanu chuan:
  - Tuipui thlipui leh mei thinrim takah chuan! Tin, mei nasa tak, leh thinrim tak!
  Hmeichhe naupangte chuan an Goering-5 chu Soviet sipaite awmna lam pan chuan an sawn leh ta a. Stalin ngei pawhin Nazi-ho hmasawnna a hriat chuan a freak out hle mai thei. Tih tak zetin, engtin nge hetah hian i hlauthawng loh theih ang? Machine lian tak maiin a rawn tlan pel che a, mahse chhanna tur a awm lo. Kum sawmthum leh pali, E series hi i do thei lo. Tin, chu aia nasa zawk chu pyramidal AGs atang pawhin.
  Tin, Stalin pawh hi a mangang hle niin a lang bawk. A tlem berah chuan i advisor ni turin cockroach ko rawh. Thawm a awm lo, awmzia a awm lo, tui a tla lo! I screw dawn niin a lang!
  Jane chuan nui chung hian a remark a:
  - Tin, Stalin-a pawh hian Churchill-a ang lo takin Hitler-a hnen atanga handout chu duhsak takin a pawm fo a, remna zawngin a kal fo thin!
  Gringeta chuan phur takin hla a sa a:
  - Khawvel hi eng nge a nih min hrilh teh! An chhang ang che - ni leh thli!
  Malanya chuan phur takin heti hian a sawi a:
  - Tin, fa chak tak, hrisel tak tak kan nei bawk ang!
  Matilda chuan a nui suk a, a ti sap a:
  - Khawvel hi chessboard a ni lo, Hitler pawh lal a ni lo!
  Jane chuan a ṭhianpa chu a siam ṭha leh a:
  - Lal aiin a sang zawk! Tin, planet hmai atang hian kan hrual chhuak ang!
  Gringeta chuan a la a, a rawn au chhuak ta a:
  - British-ho ropuizia, planet-in a hriat chhuah! Fascism chu khandaih vuaknain a tikehsawm ta!
  Malanya chuan phur takin a sawi belh leh a:
  - Khawvel hnam tin ten min hmangaih leh ngaihlu kan ni!
  Matilda chuan a hmangaih hmasa ber hmutu hmeichhe naupang thahnemngaihna nen, a sawi belh leh a:
  - Ka ring, communism thianghlim i din ang u!
  Jane chu a nui suk a, a remark a:
  - Tin, German ho kaihhruaina hnuaiah communism hi din theih a ni tak zet a ni!
  Gringeta chuan a hmai chu silai breech-ah a rawn vawm a, heti hian a zai a:
  - Kan fiamthu a, tunah hian communism kan din dawn! Tin, Stalin hi kan super leh hero a ni dawn bawk!
  Malanya chuan a sawi belh a, a sawifiah bawk:
  - Bawm chhungah chuan, a dik e!
  Gringueta chuan awlsam takin a nemnghet a ni:
  - Dik tak chuan, bawm chhungah!
  Jane chuan philosophy takin:
  - Lal chu eng ang pawhin ropui mah se, thlan lamah a kal ang, ramsa mantu ang bawkin!
  Gringeta chuan nuihzat hmel zet hian a ti leh a:
  - Politician chuan dawt a sawi fo thin, a thih tak tak chauh a ni!
  Malanya chuan a ke ruh hring hring chu a click a, a ti a:
  - Thih theih lohna hi a tak tak a ni a, mahse thihna hi thil awm lo a ni!
  Matilda pawhin aphorism a sawi chhuak bawk:
  - Lalte chuan engkim an ti thei a, mahse lal pakhat mah, lal pakhat mah thlan a\angin leiah a tlan lut thei lo!
  Jane chuan a ti chir a:
  - Nun hi a tawp thuai dawn...
  Gringetta chuan aplomb takin a thlawp a:
  - Dot chu a rawn tla thuai ang!
  Malanya chuan Soviet infantry-te chu machine gun hmangin a kap a, a hiss a:
  - Aw, mommy, mommy, i fapa hi khawngaih rawh!
  Matilda chuan a nuih chu a dang harsa hle a, a sawi belh leh a:
  - A nihna takah chuan dam turin ni khat pawh a la nei lo!
  Jane-i chuan philosophy lam hawiin a ngaihtuah a:
  - Mi zawng zawng hian mawi taka nun kan duh a, mahse mi tlemte chauh hi zahawm takin an thi!
  Gringueta chuan nui chung hian a chhang a:
  - Thihna hian harsatna a tiam a, hlawhtlinna êng hmanga a eng a nih loh chuan!
  Malaya chuan thinrim takin a ha a rawn chhuah tir a:
  - Thihna tha tak chu nun chhe tak aiin a tha zawk!
  Matilda chuan heti hian a challenge a.
  - Zalenna neia Pathian nih chu a tha a, mahse lung inah diabola nih chu a tha lo!
  Gringeta chuan venomous nuihzat hmel zet hian a remark a:
  - Tin, shell kan tlachham tawh bawk... Agree, hei hi thil lungchhiatthlak tak a ni! Boralna present pakhat mah a awm lo!
  Jane chuan hmusit hmel zet hian a ti a.
  - Present thar leh president dang an awm dawn!
  . BUNG No. 17-NA.
  Hemi ni, October 10, 1947-ah hian Friedrich-a chu a hma ang bawkin greyhound leh chau lo takin air horse Me-362-ah chuan rang takin a tlan a. Tlangval chuan hahna thlalak pawh a hre lo, a phur lutuk a, beat khat pawh hloh lovin a la kap tho. Zanah chuan repair team, a bik takin American-te chuan hmanraw chhia ṭhenkhat chu an hmang ṭangkai ṭhin. A bik takin, "Pattons" te chu track-ah an inher leh a, chu bakah chuan heng lirthei za hnih khat chu ram pawn atanga sawn an nih hnuah service-ah an lut a, rel kawng din tawhah an inher chhuak bawk. Partisan-te chuan an tum ngei ang, mahse a hma aia nasa zawkin an ti a ni. Ukraine Father inthlannaah Bandera chu a tlawm a, party hrang hrang zingah betrayal leh desertion a pung ta a ni. Plus, partisan movement commander Voroshilov chu a damlo ta a... Tin, a thlaktu tur pawh a hun takah hmuh a ni lo... Chutiang chuan international strike group of fascists supply chu a lungawithlak khawp mai. Ni e, underground fighter huaisen leh heroic saboteurs te hian hlawhtlinna an chang fo thin a, mahse tactical level aia sang erawh a ni lo. Chu bâkah, ṭangrual ram inpe thar lo chhuahna chuan USSR hnehna rinna chu nasa takin a tlahniam a, hei hian element inthlau tak takte chu, a lang emaw, a rukin emaw, fascist-te lam hawiin an kal ta a ni.
  A bik takin Kraikov Red Army leh Polish Army zingah chuan deserter an pung nasa hle. Poles-ho chuan Nazi-ho leh a bik takin khawthlang lam capitalist-te thutiam chu ring takin, khawchhak lamah empire ropui tak siam chu an ring tlat a, chu chu Russia sum senso a ni! Polish communist zawng zawng chu Soviet-ho lakah an rinawm vek lo tih chu a chiang a, mahse political shade dangte erawh... Liberal-te chu an rintlak bik lo... Chuvangin Polish unit-te chuan Moscow Bulge chu an beih tan tirh atang khan an inpe nghal mai mai a ni ... Vanneihthlak takin an tlem hle a, hei hian indona kal zelnaah nghawng nghet tak a la nei lo .
  Friedrich hian thlawhna hmasa pahnih chu amah ngeiin a siam a, pilot dangte nen an inthen ta a ni. Hmelma chuan Nazi sipaite chu mei hmanga an hmachhawn nasa lutuk tawh lo tih a hmu a, tank wedge kalna kawngah chuan minefield pawh a awm tawh lo tluk a ni. Mahse Soviet sipaite chuan rilru na takin an bei a. Infantry-te chuan silai an hmetpuak lo va, tank-te chu khar tir a, an track emaw, grenade bunch emaw puak emaw, kang thei bottle hmanga hal emaw an tum a ni.
  Terminator tlangval hian Soviet silai man hmangin score a tisang ber a ni. Chubakah, horizontal plane atanga shooting, dive-a hun khawhral loh. Dik tak chuan, ambush-a awm tank engemaw zat pawh a chhe vek bawk. USSR aviation chu a thawk thei lo. Zing lamah U-2 thlawhna pasarih chauh a rawn lang a, chutah chuan Lagg pali a rawn lang leh a. A tlangpuiin Friedrich chuan anmahni nen hian inbiakna tawi tak a nei a, trigger chu light takin a hmet a... Tin, chutah, a hma ang bawkin!
  Indona hmun chak lo tawhte chu tihtawp sak tawhin Nazi tank-te chuan field sir lehlamah chuan an tlan lut leh ta a, trench-ah chuan an tlan lut ta a ni... Mahse, he defense line parukna leh a then pangana tawhah hian anti-tank ditch leh hedgehog-te pawh an tawk bawk (an zinga pariat an awm a ni a vaiin). Soviet artillerymen te chu an hlauthawng hle a, hla tak atangin an kap tan ta a. Fascist artillery te chu khawngaihna nei lo an ni a, aviation... Tun thleng hian skating rink ang maiin engkim chu a chhe vek tawh. Awle, Friedrich hi a hma ang bawkin mi zawng zawng aiin a hmasa zawk a, thlarau zawk leh cool zawk a ni. Sipai din danah inthlak danglamna a awm a; Kamikaze infantrymen, mahni inpek mahse bânsan duh lote hnen aṭanga hloh tihtlem tura tihluihnaa thutlukna siam...
  Friedrich hian a thianpa Helga nen a thlawhna vawi thumna an siam a. Hetah hian a vawi khat nan Soviet thlawhna batch lian deuh emaw, a tam emaw an inhmu a. Chung zingah chuan Br-3 panga (an laihchhuahna hmun atang) pawh a tel. Mak tak maiin USSR bomber te chu German aces te an hmuh chuan an hnungtawlh nghal a, fighter te chu an lam pan chuan an tlan phei ta a.
  Friedrich chuan muangchangin car te chu hnaih tumin a kap ta a. Fuselage-a USSR hero star awmna ace pawh a tel. Mahse, indona tawnhriat ngah tak chuan chhum zingah chuan luh a tum a, mahse Friedrich Bismarck ang ramhuai lakah chuan a chhe zawk chauh a ni. Terminator tlangval chuan beat khat pawh hloh lovin fighter sawmthum leh paruk leh attack aircraft pali vawi khatah a kap thla a, speed a on a, bomber-te chu a zui nghal a.
  Mahse hetah hian Friedrich chuan a car chu a tlan chak lutuk lo tih a hmuchhuak a, engine nawr hmang pawhin kilometer 740 vel a thleng thei lo tih a hmuchhuak bawk. A chhan chu a chiang a, Friedrich hian 30-mm Mr-108 silai chu Mr-103 hmangin a thlak a, hei hi a tir lama projectile speed second khatah meter 960 a nih avangin tank leh hmelma fighter te chung atanga a luh theihna kawngah a hlawk zawk hle hla tak, mahse a let khat leh a chanve vel zetin a rit zawk leh a hniam zawk a, minute khatah round 420 vel a kap thei (mahse, Friedrich hian a tlangpuiin trance-a a tlak laiin shell pakhat chauh kah a duh zawk!). Tin, silai siamna tur ralthuam pawh a bik takin Frederick-a tan chuan tihpun a ni bawk. Chuvangin, bomber-te chu man chu thil awlsam a ni lo. Nimble He-362 eng emaw zatin ace naupang huaisen tak hi an hmachhawn zawk a ni. Thlai chungah rial ang maiin an tla a, Soviet lirthei te chu an tikehsawm a, an ti hrehawm bawk. Chubakah, Br-3 chu a slow zawk a, ralthuam a nei tha lo zawk bawk a, firfiak pilot-te tan chuan ei tur awlsam tak a ni ta a ni. Friedrich chu ruai tawp lamah a thleng a, mahse dozen zet a la zo tho a, sawmnga zet a knock out. Mahse, naupang chuan a hmaa a record, car za hnih leh sawmnga pathum chu a khum thei lo.
  Friedrich chu a thlarauah phurna nasa tak nen a lo kir leh a. A chak a, a chak zel bawk! Tin, ka phatsan chungchang ngaihtuahna pawh a bo vek bawk. Tlangval chuan a rilruin a ti hial a:
  - Engvangin nge heng ngaihdan dik lote hi! Homeland hi i thiante leh i fate lo seilian na hmun a ni! Tin, USSR hi Motherland a ni lo va, hnam hrang hrangte tan in a ni zawk!
  Helga chuan heng thute hi a hre a, mahse, a awmzia dik tak hrethiam lovin, a nemnghet ta a ni:
  - I sawi dik e! Tin, fa kan nei thuai dawn bawk! Mahse, he indona hi a la kal zel lai hian ka pum thau ka duh lo!
  Friedrich chuan a nui suk a:
  - Engkimtitheia Pathian duh danah a innghat. Mahse, Pope leh metropolitan engemaw zat chu kan lamah an awm!
  Assault-a thlawhna palina, jet Fokken-Wulf-5s te chu silai zawngnaah a chang ta a, tank pahnih khat chauh an man avangin. Mahse fiahna tak tak chu a la thleng dawn a ni.
  Rotmistrov-a Fifth Guards Tank Army chuan Krasnogvardeisky area-a undercutting transfer chu an zo ta a ni. Mahse, mak tihna famkim chu a thleng thei lo. Fascist reconnaissance aircraft chuan tank tam tak kal dan chu an record a, Nazi-ho chuan do let tumin hma an la nghal vat a ni. 2nd SS Panzer Army-a SS unit za nga vel bakah strategic reserve atanga lirthei za hnih vel chu tank za kua leh sawmnga leh Rotmistrov-a armored fist reserve-a tihchak self-propelled guns te hmu turin an chhuak a. A bik takin, indona hi Pervomaisky collective farm bula field-ah a thleng a, chutah chuan German grenadier leh silai te chu captured line-ah an awm a ni.
  Friedrich leh German aces tha ber berte chu lei leh boruak atanga beihpui thlakna nasa tak do let turin koh an ni.
  Stalingrad indonaa mi huaisen Lieutenant General Rotmistrov chuan Supreme Commander-in-Chief ngei hnen atanga thupek lo thleng chu a hlen chhuak a, Moscow bula indona chu a la tlawm lo tih thinlung takin a ring a ni. A kutah thuneihna a nei a, USSR-in a hmaa a hloh tawh chu a la let leh ngei ang tih beiseina eng emaw zat a awm bawk. Mahse, a thiltihtheihna hnuaia kal column chu a inzawm khawm nasa hle. Hei hi a then chu Third Reich reconnaissance aircraft pumpelh duhna vang a ni a, kawngzawh hun chhung dang chu hmêlma thlawhna nena inhmuhna avanga rel kawng tihchhiat vang a ni.
  Bomber nasa takin a kap avangin tank force lian tak takte chu anmahni thuneihna hnuaiah kilometre za tam tak an kal a ngai a ni. Chubakah, maximum speed march-ah... Hei hi tank fleet-a heterogeneity engemaw zat ngaihtuah a ni a, lirthei thenkhatah chuan filter thlak a ni a, a then chu a lehlamah chuan chi hlui, transmission famkim lo te pawh telin, diesel engine a ti slow a ni.
  Hmelma thlawhna hmanga thil rapthlak leh nasa taka nghawng a neih avangin shock army pangana chu hmatawng atanga hla takah an awm a, hei hian he steel roller hi tlai atanga zing thlengin kawng a zawh tir ta a ni.
  Fascist pawl compact zawk chuan Rotmistrov chu an lo nghak tawh a. Tank zawng zawngah an hniam zawk laiin, Nazi-ho chu quality lamah an sang zawk a: "Panthers"-5 leh "Tigers"-5 za khat leh a chanve vel an nei a, chubakah "Goering" L (English) dozen khat leh a chanve vel an nei bawk lirthei feet 17-a sei silai nei, silai "Panthers"), E-50, AG-50 leh "Patton" te nen a inang tlangpui. Super Ferdinand tank tichhetu te chu an la kal zel a.
  Dik tak chuan Nazi-ho chu mipui tam takin beih a tha zawk ang, mahse Zhukov hlauhawm tak chu Rotmistrov tan chuan a hmanhmawh lutuk a, Nazi-hoin chak takin an dodal ang tih a hlau dik hle. Mahse, an ti tawh a ni...
  Mahse hetah hian Soviet sipaite chuan trump card pakhat an nei a - hei hi air cover pawi tak a ni... Vanlawngte chu Ural lam hawi leh headquarters reserve atangin lakchhuah an ni a, training lirthei pawh indonaah an paih lut a, chubakah assembly line atanga hmanrua te pawh an paih nghal bawk . Hei hi fascist wedge hmalam daih tawh, dinglam flank leh rear atanga chhuah theihna hun remchang a ni.
  General Gotha, leh sipai hotu dangte chuan Moscow beihpui thlakna tur ruahmanna chungchang an sawiho hmasak ber lai khan Krasnogvardeysk hi Soviet sipaite indona reserve nena tank indona hmun a ni ngei ang tih an ngaihtuah a, chu chu cover plan neih a ngai tihna a ni .
  German thlawhna bik, a bik takin Xe-362 te chuan boruak zau tak chu an vil reng a, chuvang chuan Krasnogvardeysky-a indona chu Tank chauh ni lovin, Indopui II-na laia thlawhna indona lian ber a ni dawn ta a ni!
  Friedrich hi hmelma bei tura koh a ni a, Luftwaffe ace tha ber a ni a, air battles lal chu Third Reich hnehna chhinchhiahna a ni. Tin, a bulah emaw, a dinglamah a bulah deuhthaw emaw, assault-ah, chuvangin a bik takin Fokken-Wulf-5 modification chak takah chuan Helga chu a intlansiak a.
  Tlangval chuan heti hian a sa hial a ni:
  - Starship-ah tuipui kamah kan tlan kual a! Quarks te chu ether vortices ah chuan a foam a!
  Helga chuan a nemnghet a ni:
  - Thilsiam sen, i vuak dawn! Lei hnuaia hremhmun khawvel naupangte!
  Friedrich chu a nui suk a, a duh ber chu:
  - Lo kal rawh, screw atanga hla takah! Thihna vantirhkoh, a rawn lan theih nan whistle mai rawh! An sabengtung bawlhhlawh zawng zawng chu a hrual vek ang!
  Helga chuan chhanna atan a nui suk a.
  - Awle, i witty hle mai!
  Friedrich chuan a thlawhna rit zual zel te, hla taka ralthuam dahna nena inzawmna te leh ralthuam pung zel te chu a ngaihtuah deuh hlek a. A nihna takah chuan, 30-mm cannon projectile hi millimeter 20-a sei cannon projectile aiin a let thum zetin a rit zawk a, tichhe thei thiltihtheihna lamah chuan, a let li zeta chak zawk pawh ni thei, universal weapon a ni a, a chung lamah pawh armor tichhe thei a ni planet leh boruakah pawh! Ace naupang hian machine gun chu bânsanin an caliber lian pali chu paih chhuah a duh hial a, mahse... Helga chuan a chhuah hmain a dodal a:
  - A nihna takah chuan close combat-ah a tla thla mai thei. He trump card hi save a tha zawk...
  - Force Majeure leh shooter pahnih tan a tawk! - Friedrich chuan rei vak lo a cut off. Ka tan chuan close down shooting hi a tawk. A tlangpuiin hetah hian machine gun armament hi a tam lutuk niin ka hria.
  Helga chuan hlim takin a nui suk a, naupang chu a hnungzang ah chuan a rawn beng a.
  - Vanduaithlak takin nangmah ang hian mi zawng zawng hi chutiang khawpa hneh theih loh knight an ni vek lo! Aces tam tak chu beginner an la ni a, an hit ngei theih nan denser fire an mamawh...
  Frederick-a chuan a dik takin a dodal a ni:
  - ME-362 U ang car man to tak hi pilot novice hnenah pek a ni dawn lo. He fighter hi aces tan a ni.
  Helga chuan chhan ai chuan a fighter-attack aircraft-ah chuan a tlan lut a, a kekawr bul hring, pink tak chu a rawn ti eng a. Eng nge tih tur dang, emergency call a rawn ri ta.
  Friedrich-a chuan a tlangpuiin pawn lam machine gun pahnih a lakchhuah avangin a lawm hle a, lirthei lian tak chu awlsam zawkin a thlawk chhuak a, a tlan chakna pawh a sang chho a, a thla rit zawkte chuan a khalh theihna a ti tha zawk a ni. Fire point-te ngei pawh fairing-in khuh ni mah se, an tihtlem chuan car aerodynamics a tipung tih hriat a ni. Aerodynamic quality lamah chuan Me-362 hian piston vehicle zingah a la tlukpui lo nain, chutiang universal horse of war chu a ni.
  Rare trees and fields flash below... Ni a lum a, insual pawh a awlsam dawn lo niin a lang. A bik takin Russian-ho, he indona ropui takah hian an chak lo hle. Hetah hian veilam leh a hnuai deuhah hian savawm rual an thlawk a... Sava rual lian tak, sava thenkhat chu an lian hle... Chhinchhiahna tha lo tak, savate hian he khawvel nunrawng tak, sentimentality nei lo indona zawng zawng hi an zui zel a ni. Musical lar takah Boyarsky-a hla sak angin:
  - Mahse, engvangin nge! I rilruin nunpui theih a ni lo! Mahse engvangin nge - nun hian engmah min zirtir lo!
  Hetah hian tharum thawhna, tharum thawhna leh tharum thawhna tam zawk a ni! Tharum thawhna, tihduhdahna leh vawi khat chu tihduhdahnain hnam a cement leh ta!
  Crow rual hi tawp chin nei lo ang maiin a lang a, sawm tam tak, sang tam tak an awm a, hermetically sealed cabin-ah pawh i hriat theih nan an caw thin. Friedrich-a chuan Helga-i chu radio-ah a zawt a:
  - Machine gun hmangin kan kap thei maithei em?
  Ace girl chuan a dodal a:
  - A hlu lo! Hetah hian bullet tin hi chhiar theih a ni!
  Friedrich chuan a nui suk a:
  - Chu chu a theih khawp mai! Lal chuan a lalṭhutthleng hnuaiah bag-ah cartridge a nei a.
  Soviet thlawhna batch hmasa ber chu vulture rual hnunglam atangin an zuang chhuak nghal a. Salamander-ho hian an hmu hmasa ber a ni. Kawng lehlamah hlohna a awm a, Russian an thi tam zawk. Friedrich hian tlai takah silai a hmetpuak a, car pariat chauh a kap thla. Mahse, bul tanna rough tak a la ni tho. Mahse German "Salamanders"-3 pahnih khat chu kah thlak an ni a, engtin nge Me-262 hian mi zawng zawng hma a hruai theih tih erawh a chiang lo.
  Mahse a bulpui ber chu a la thleng dawn a ni. Crow rual chu a tawp ta a, German pilot te chu Krasnogvardeisky field chunga space-ah chuan an zuang chhuak a, a intan ta a ni.
  Sipai pum pui chu German squadron lam pan chuan an tlan phei a, hetah hian, a nihna takah chuan, USSR air army engemaw zat atanga thlawhtheihna a awm a ni. Vanlawng chi hrang hrang armada lian tak, mahse a tam zawk chu Yakov leh Lagg tlem tlem zawk te an ni.
  Friedrich hian kilometre ruk chuang zeta hla aṭangin silai a hmetpuak a ni. Wild trance luipuiah a pil leh ta a, i aim loh laiin, mahse i kut zungtangte chuan automatic in a press reng a ni. Ngaihtuahna, ngaihtuahna a awm tawh loh chuan taksa chu i ta ang maiin a lang a, mahse chakna hriat loh puppet ang mai i ni tawh... Tin, chu chu tisa chu i ta a ni lo tihna a ni a, khawvel hnuai lam thlarau - chakna bawlhhlawh, sual tak tak a ni tihna a ni. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
  Awle, leh terminator tlangval lu-ah chuan hla chu vawi tam tak a ri tan ta a:
  Ṭhiante zingah, mahse chutih rual chuan inthiarfihlim, .
  Hrehawmna, lungngaihna lungngaihnain a man!
  Kan khawvel hian tihduhdahna hi a chau em em a, .
  Expanse leh mawina pawh hmuh tur a awm lo!
  Khawiah nge min hruai - Diabola sual sual?
  Ramhuai sualin sipai a thunun lai hian!
  Sipai ropuina kan duh tak zet a, .
  Ka thinlungah chuan parasite tenawm tak ni mah ila!
  
  Chutiang thlarau thim tawhah chuan engmah lo, .
  Quagmire vel chu a awm lo!
  Tin, thihna, he tiang hi hmeichhe upa zahngaihna nei lo hnenah, .
  Holy Rus-ah hian eng thilin nge chhiah a khawn khawm!
  
  Hriatthiamna awlsam tak chu a eng lo, .
  Engkim hi web-ah a awm vek a, thuneihna tawp nei lo!
  Leia awm duhna, .
  I duhzawng nen thlum, hlimna, hlimna tem rawh!
  
  Mahse, chanvo chuan a fapa chu indonaah a tir a, .
  Remna kan theihnghilh a ngaihna hmun!
  Hemi avang hian Setana chibai buk a ngai lo, .
  Keimahni ngei pawhin thil dang kan duh lo!
  
  Thlipui tleh chu thlawhnaah chuan ka cut a, .
  Twist a perform tawh a, signature move pawh!
  Fatherland raldotu kha a thi lo tih hi ring rawh u, .
  Scum tan hian funeral march i khel ang u!
  
  Hmelma chu a tam a, a chak a, .
  Car te, fighter te, missile te!
  Hellish Wehrmacht chu kan tikehsawm ang,
  Russia thiltih ropui tak takte chu chawimawi a ni ang!
  Communism chu Khawvelah a lo thleng dawn niin ka ring, .
  Hlim takin kan khawsa dawn - ka hre chiang khawp mai!
  Mihring thattu - fascism, chu a chhe vek ang, .
  Hnehna chu ngilneihnaah a ni ang, May thla eng!
  
  Fatherland, thlawhna chak tak, .
  Nun thianghlim min pe a ni!
  Nu ram hla hian kan thinlungah a sa a, .
  A nihna takah chuan a tan chuan nasa takin ka bei a ni!
  
  Tin, hun eng tak a lo thleng dawn tih ka ring bawk, .
  Tualthahna a awm lovang, tar chu khuaah a bo vek ang!
  Intlansiak hi edge awm lovin a thang chho dawn a,
  Top te chuan line-a hlawhtlinna lam an pan nghal ang!
  
  Tin, hun kan hnaih theih nan;
  Tichuan Rus-a sipai ang maia i beih a ngai ta!
  Moron ni lo zawng zawng hnena a thlen theih nan,
  Russian ho hian indo dan an thiam reng tih!
  Friedrich-a lu-ah chuan ram hmangaihna hla ṭha tak a ri a, mahse a kut leh ke bumhmang tak takte chuan a kalh chiah chiah a ni. Chu chu Soviet thlawhna chi hrang hrang leh brand hrang hrangah shell an thawn a ni. Soviet pilot-te chuan hnaih zawka insual tan tumin an bei a... Volka chuan a kal laiin lirthei sawmnga chuang a kap tawh a, turn a siam a, kah leh ramming tum chu a pumpelh ta a (he kamikaze hi machine-gun puak tawi tak hmangin a titawp a ni) . Tichuan naupang ace"s plane chu a inthlak a, combat trance-a a awm avangin tlangval chuan air cannon tam tak a kap ta a. Hnunglam atanga Soviet fighter lo chhuak engemaw zat chu nasa takin a tikehsawm a ni.
  Hetah hian Friedrich ngei pawh chu a rawn inrawlh ve mai mai a, mahse meipui line-ah a tlan lut thei a, a khingpuite chu a tichhe chhunzawm zel a ni. Tun ṭumah hian engine pahnih nei "Pawns" te chu a victim an ni ta a ni. Tlangvalte luah chuan aphorism pakhat a rawn lang chhuak a (pawns pawh hi nuts an ni lo, future queens!). Helga chuan radio chhungah chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Aw, mommy duh tak! Engtin nge an press!
  Friedrich chuan loop tling lo tak a ti a, Helga hnung lama luh tum Soviet fighter te chu hla tak atangin a titawp ta a ni. An zinga pakhat chu "Shopkeeper" (Lagg-5) a ni a, a fuselage-ah arsi sen lian tak a nei a... Hei hian USSR-a hero a ni tihna a ni. Hmeichhe naupang ngei pawh hian Fokken-Wulf-a assault modification hmangin Rotmistrov-a sipaite tank-te chu German awmna hmun hnaihah a kap ta a ni. Tin, chutih rual chuan a hit dik khawp mai, diving hlawhtling tak a ni bawk.
  Friedrich-a chuan hmêlma thlawhna hmangin a la inbei reng a, rilru lamah chuan ralthuam a pun zel avangin supply-te chungah lawmthu a sawi a ni. T-34-85 tank-ah pawh traitor terminator a phun thei a, commander-a ta chu a thlang ta a ni (hei hi antenna atang hian a lang thei a, chu chu leivut leh hla tak karah pawh Friedrich-a mitmeng hrual tak chuan awlsam takin a hmu thei a ni!).
  Hatch cover chu vawi khatah shell pathum in a kap a, tank chu a ding ta...
  A hnuaiah pawh a lum hle a, Fifth Guards Tank Army vanguard chu SS grenadier leh Second Corps hmun thenkhat lam pan chuan an lo inher tawh bawk.
  Soviet lirthei hmasa berte chu anti-tank ditch-ah an tlan lut a, an tlan chakna chu a tlahniam ta hle a ni. Tigers-5 leh Panthers-5 te rapid-fire cannon te chuan an chungah a rawn sur ta a. Hei hi German tharte chakna hmun a ni: hla tak atanga indona an neih avangin Soviet tank-te chuan indona hnai tak an nei a ngai a ni. Landfill siam rawh... Mahse, tactical decision chu a dik lo a, ditch laih chhuahna hmun zau tak chu hrual chhuakin, "prey" nghaktu machine-te nen inhmu turin. Ni e, leh a ruala en masse tlu lo turin?
  Dik tak chuan, Soviet Ils-te chuan hlohna nasa tak an tawk chung pawhin, boxer te tak te, giant"s jam hnuaia diving ang maiin, hmêlma tank lam pan chuan an la rawn chhuak tho a, chhiatna an thlen a, bomb te tak te hmangin an tichhia a ni. Dik tak chuan "Tiger"-5 thenkhatah chuan net chungah an ding a, mahse lirthei tam tak tan chuan German infantry te chu an kal laiin literal takin venhimna an dah a ngai a ni.
  Frederick chuan Russian-ho hian concentrated attack tam zawk pe ta se, "sum tam tak" an hmuh theihna chance a sang zawk ang a, close fight pawh advantageous tak an nei ang tih a ngaihtuah a.
  Pilot sen te ramming chu a chhunzawm zel a, mahse entirnan, Salamander-3 nimble tak lakah chuan he tactic hian beisei angin rah a chhuah lo. German aviation-te hlohna chu a pung a, chutiang bawkin, a nihna takah chuan, Soviet aviation-te pawhin an hloh nasa zawk a ni. Mahse hei hi chhan let loh indona a ni tawh lo. Soviet pilot tam tak chuan experience tha tak tak an nei a, Moscow khawpui an khuh chhan chu engmah lo mai a ni lo va, chuvang chuan Nazi ho hian nasa takin an tuar a ni.
  Friedrich-a hian a instinct chu rin loh takin a na hle a, hit a pumpelh fo va, Soviet fighter hlauhawm ber berte chu intuitive takin a hit thin. Hruaitute knock out tum. A ti a, misfire awm lovin a thawk chhuak ta a ni. A chhan chu ka lu-ah chuan engmah lo a awm a, indona chu chutiang anga ngaih lohna a awm bawk. Ruang chuan a chhang let a, target te chu an man a, miss a awm lo. Vawi eng emaw zat chu tank thlengin a thleng.
  Tin, thlawhna chi hrang hrang za tam tak, sang tam tak pawh ni lo, kan mit hmuhah chuan a rawn eng chhuak a, an rawn inher chhuak bawk. Entirnan, a He-362-a Huffman... A bik takin a bei a, speed, jet car jerk ang maiin, debris pawh kawng tinrengah a thlawk chhuak a... Tin, Russian ho pawh an chhe lo. Mahse khawiah nge Kozhedub chu a awm, power tihtawp hun a ni... Friedrich chu a tlem berah a che a, tunah chuan hawi a ngai tawh lo, hit sparingly, mahse, chak lohna atanga tlem a inthlak.
  Silai mu pawh a tlachham mek a, tank chhunga fuel pawh a tlakchham tawh bawk a, German awmna hmun atang hian reinforcement hmuhnawm tak tak a lo thleng mek bawk. Salamanders te, leh Me-362 hlauhawm tlemte pawh hi indonaah hian an lut hmasa ber a, Hitler-a pawl dangte pawhin an zui ve bawk. Hetah pawh hian hmalam pan zelin... Soviet thlawhna te pawh an hnungtawlh tan ta. Fuel an tlachham mek a, an hlohna pawh ngaihtuah theih leh ngaihtuah theih loh zawng zawng a pel tawh a ni. Friedrich chu a lo kir leh a, Helga chu a zawt a:
  - Engkim a tha em?
  Nula chuan heti hian a chhang a:
  - Vanlawng chu a kal ta! Tank paruk leh fighter pakhat ka knock out...
  Friedrich chuan a rawn ti a:
  - Ni e, tank chhia tam takah kei pawh i tluk phah a ni. Keimahni mimal chuan car panga chauh muzzle neiin ka tichhia!
  Helga chu a nui suk a.
  - Vanlawng engzat nge awm?
  - Vanlawng eng emaw zat? - Friedrich-a lu-ah chuan number a rawn eng chhuak... - Za thum leh pakhat chiah! Khawvel record thar. Eng hlawhtlinna nge ni...
  Helga chuan a ti chhuak a:
  - Knight mai mai i ni! Ni lo, rei lo teah boralna pathian. Kali ropui tak ngei pawh... Universal fighter!
  Friedrich chuan zahawm takin a siam tha a:
  - Dik tak chuan Kali hi pathian a ni lo va, sual pathian a ni. Chu chu hmeichhia, Hindu sakhuaah chuan Pathian zah leh lar tak ni mah se, a ni. A tan hian biak in tam tak sak a ni tawh a, tawngtai a ni bawk.
  Tlangval chuan lever-a a khup chu nasa takin a hrual tih a hre nghal a. Tin, a tiam a:
  - Damn a ni! Chutiang ralthuam keng lirtheiah chuan turn siam chu a phu lo.
  Helga chuan lungngai takin:
  - Tin, i thlawhna lo awm tur chu keimah tel lovin a ni em?
  Friedrich chuan awlsam takin a nemnghet a:
  - Ni e, i Fokken chu fuel leh charge a la ni reng dawn a, mahse ka ta chu a ding fel tawh. Sawi suh mai la, nangmah leh nangmah in enkawl mai rawh!
  Helga chuan thutlukna siamin:
  - Aih! Ka thurawn che chu i theih ang tawkin bei la, bei rawh... A theih tak tak a nih chuan.
  Vanlawngte chu an tla thla a, Friedrich-a chu a dawta car lam pan chuan a tlan ta a. Me-362 leh assault F -490 combination thlan chhuah chu superass of all time tan chuan a tha ber a ni.
  Friedrich chuan Fokken-Wulf-4 pedal hrual, hrual hrual chu a kekawr bul chauhvin a hre ta a, a tlan chakna chu a nawr tan a, hla a sa dun ta a:
  - Indo turin ka thlawk a ni! Thilsiam chu vaivut-ah ka rap ang!
  Krasnogvardeysk-a indona chu a chhunzawm zel a. Rotmistrov-a sipaite ngei tank bakah hian Soviet lirthei za leh sawmnga, khawthlang lam flank leh Soviet front-a Kashirnsky bial atanga lak te pawh indona hmunah an thleng bawk. Dik tak chuan tun thlengin car batch hmasa ber chauh a thleng tawh. Soviet aviation pawhin bânsan an ngaihtuah lo a, mahse a la thawk bik lo.
  Frederick chuan tank-te chu hna a thawk ta a, chutiang atana siam bik a silai chu a hmang ta a ni. A ngaihdan chuan caliber 37 millimeters chu he thil atan hian a la inhmeh ber a ni. Entirnan, Rudel-a chuan chutiang silai hmang chuan, combat trance engmah nei lovin, a tichhia a, a dik zawk chu, indona chhung zawng khan tank 534 a tichhia a ni. Mahse, Friedrich-a ni lo, mi pangngai a awm a. Naupang chuan a pain a nu hnenah, nausen pum chhunga a phurh chunga nghawng a neih zawng zawng, a puitlin chhoh zel chuan thiltihtheihna mak tak tak a lantir bakah, a fate chu psychopath-ah a chantir thei tih a hrilh dan chu a hrechhuak ta a ni.
  A combat trance, leh he warrior"s superpower pawh hi influence pakhat rah chhuah a ni mai thei, a nihna chu a hriat loh a ni.
  Mahse hetah hian tank te chu an lo kal a, pilot tan chuan an che vel chu a slow hle niin a lang a, Friedrich tan chuan chu aia nasa zawk a ni. Ace naupang tak hian horizontal plane aṭangin offhand-in a rawn hit ṭan a. A shoot leh hit mai mai a ni. Bomb tenau tak tak atanga êng rawn chhuak, hatch tihchhiat. Hetiang hunah hian car tam tak a kang a, gas tank te hi indona hmunah a awm avangin. Tin, chhiatna, T-34 barrel chu slingshot lei ang maiin a thlawk bo ta a ni.
  Vawi tam tak chu shell kah hian ralthuam chu a tipuak thin. Tin, hei hi a lehlamah...
  Friedrich-a chuan chutiang thil tenawm tak chu a ngaihtuah lo va, a thlalak chu a en a, chutih lai chuan, hlohna nasa tak a tawk a, a luhchilh tumna chu a hlawk lohzia a hriat chuan, guards tank-te chu Soviet mipuite"n an laih chhuahna kawngpuiah chuan an inher kual vel a ni.
  Mahse hetah pawh hian mak tihna duhawm lo takin a lo nghak reng a. "Super Ferdinand" dozen hnih chuan an rawn hnaih thei ta a ni. Anni chuan, vanduaithlak takin, lirthei khalh dan chak zawk an nei a, chu chu American engine hman vang a ni.
  Soviet lirthei te chu open field an paltlang a, chu chu legendary fighter te hian kilometer thum chauh a hla atangin an rawn kap thei tihna a ni. Dik tak chuan "Superferdinands" te hian an miss a, mahse anti-aircraft guns kah chak lutuk chuan an kap fo thei ta a ni. Chu bâkah, lo chu nasa takin an lai a, shell hmangin an lo laih bawk a, T-34-85 chuan chakna a nei thei lo. Mahse, puak chhuahna hmunah chuan shaft ang maiin an la che reng a ni. Tin, Panthers-5 leh nimble American Witches-5, tank chak tak tichhe thei te chuan Ferdinand-4 chu an pui nghal bawk.
  Friedrich chuan sipai hotute chu (purely subconsciously) knock out a tum a. Ka kut zungtang pawh tension vangin a inzawm khawm vek. Tin, thei chi hrang hrang a awm bawk! Terminal naupang hian horizontal projection aṭangin T-34 tank sawmli leh pahnih, KV- pathum leh Su-122 pahnih a knock out a ni. Car pathum dang a awm thei a, mahse Soviet fighter-te"n an beih avangin an ngaihtuahna a tibuai a, a pawimawh ber chu thlawhna beih a ni. Friedrich chuan chutiang hmangin millimeter 37-a sei air cannon leh millimeter 20-a sei cannon pahnih (light emaw gas tank emaw engine emaw i kah chuan a tichhe hle bawk) chu a kap tan ta a ni.
  A vaiin thlawhna sawmhnih leh pasarih a awm a, Ilov pawh sawm leh pariat a awm bawk... A chhe lo, tank tin pawimawhna ngaihtuah chuan, he indona rilru na takah hian a chhiat tawhte pawh... T-34-85 engemawzat chuan an tlan chak a, a tawpah chuan an rawn tichhia a, an khar ta a ni zau zawng. Tunah chuan American "Witches"-5 ralthuam hrual hrual hrual te chu a kang ta vek a.
  Friedrich-a chuan Hans-Ulrich Rudel-a beih thlawhna chu a hmu a. He ace lar tak hian hun rei tak chhung chu Stuka aiah Fokken-Wulf-5 chak zawk leh chak zawk hmanga thlak a tum niin a lang. A torch emblem hi mi zawng zawngin an hre vek. Frederick-a hnenah chuan:
  - Engtin nge i awm, Thihna Vantirhkoh!
  Terminator Boy chuan a chhang a:
  - Gestapo-ah thil a awm a, mahse thil tihhlawhtlin ka nei!
  Rudel chuan a tiam a:
  - Tin, ka"n ti tha hle bawk! Mahse, engtin nge hetiang taka dik leh rang taka i kah theih ang, horizontal plane atang pawhin i kah theih ang?
  Ace boy chuan nui chungin, a chhang emaw, hla pawh a sa emaw:
  - Thil theih loh zawng zawng hi thil theih a ni tih chiang takin ka hria! Lei lalte diamond chu tui luang chhungah zawng rawh!
  - A pawi lo, ni tawp lamah chuan sawmthum vel ka man tawh ang! - Rudel chuan a tiam a.
  A rawn kir leh a, thlawhna thlak a ni leh a, chu chu Me-362 hmasa ber a ni leh a, chu thlawhna chu a thlawhna thlawhna, a thlaa bullet hole tih loh chu Volka kaihhruaina hnuaiah chhiatna a tawk lo. Tin, a dik e tank indona pawh...
  Krasgvardeisky-ah chuan a lum hle. Front dang atanga Fifth Guards Army leh brigade lakchhuah column-te chu an rawn ding chhuak ta a. Reinforcement pawh German-ho bulah an rawn tlan phei a, American tank destroyer sawmhnih vel an awm a, M-18 thar ber ber, 110-mm cannon nei an ni. Heng lirthei te hi Tiger-5 cannon, caliber 105 aiin a tichhe thei lo a, T-34 pawh an hneh zawk a, ricochet an neih tlem avangin. He silai ngei pawh hi American anti-aircraft gun converted atanga siam a ni a, chu chu fast-firing a ni tihna a ni. German ramte aiin armor chauh a chak lo zawk a, mahse chuti chung chuan millimeter 186 chu hmaiah projectile vawn nan a tawk tho. Chubakah, T-34-85 hi a kal laiin an hnawih fo bawk.
  Friedrich-a chu hla takah a la awm a, Red Army thlawhna thlipui thar tsunami lo thleng tur chu a hre ta a. Chumi awmzia chu tank-te tan hun a awm loh laiin, nghet taka inkharkhip mai maite tan chuan attack aircraft-te chu enkawl tir mai a tha zawk tihna a ni. Chung zingah chuan, a chhan chu, ralthuam rit tak tak leh ralthuam keng Non-329 te pawh i hmu thei. Attack aircraft leh tank destroyer pahnih hi an chak hle. A bik takin 88-mm Ra-44 cannon hmangin tank chung chauh ni lovin, hmai pawh a lut thei a ni. Aerial combat-ah chauh hian he machine hi, a tawi zawngin sawi ila, "work mare" Fokken-Wulf angin a versatile lo.
  Attack aircraft zingah chuan Friedrich chuan Helga thlawhna chu a hmu a. Awle, a dik e, action-ah kir leh rawh.
  Terminator tlangval chuan kawngpuiah tlem a chhuk thla a, tank pathum leh mahni inkah silai-76 kan tikehsawm ang a, heti hian a sa a:
  - Show kan nei dawn! Super class sang ber chauh a ni!
  . BUNG No. 18-NA.
  Helga chuan awlsam takin a chhang a:
  - Dik tak chuan ka ring che! Sakawlh hnenah ka thinlung ka pe lo! A chhanna chu i hnenah pek a ni ang - i ring em?
  Chhan ai chuan Friedrich chuan a hnuai lam atang chuan hla tak atangin a kap tan ta a... Tin, chutah chuan altitude a nei chho ta a ni.
  Soviet thlawhna tam tak a awm a, mahse a vawi khatna aiin a la tlem zawk tho. Luftwaffe pilot-te chuan inrintawkna nasa tak an nei a, first-grader pakhatin school hriat loha a ṭhianpa thinrim tak a hneh a, chaknain literally overwhelmed ang maiin.
  Soviet pilot-te chu an fing zual sauh a, beih an tawk tawh avangin pawl hrang hrangah an inthen nghal a, German-ho chu anmahni lam hawia hruai tumin an bei ta a ni. Frederick-a chuan a rawn bei a, tlang chu a lawn ta a. Mahse, a tan chuan hmêlmaten direct attack an neih duh loh avangin tactics a awlsam phah chauh a ni. Mahse German fighter dangte chu indonaah an lut ta a ni.
  Friedrich chuan thinrim takin Non-362s te chu a hmaah an awm tlangpui tih a hmuchhuak a. Mahse, a pawi lo, kilometer engemaw zat hla tak atang chuan engtin pawhin tumahin cut down an hre lo.
  Tin, "Salamanders"-3 te pawh, naupang paper airplane ang bawkin an zuang a, tuipuiah shark ang maiin an zuang a, anmahni ngei pawhin...
  Friedrich-a chuan a victim, command plane chu a thlang a, he thlawhna hi engtin nge an kah thlak tih ngaihtuah hun a nei lo. Tlangval chuan moral pakhat a draw a:
  - Indonaah, infiamna ang lo takin, vawi khat i chak lo thei a, mahse indonaah chuan, game ang lo takin, tawp chin nei lovin i chak thei! Mahse, chak lo zawkte chauh chu board aṭangin an thlawk chhuak a;
  Amaherawhchu, field chhungah pawh inhnek chu a lang chiang hle. Entirnan, Wittmann hi tank ace seasoned tak a ni tawh a, Tiger-ah a insual a ni. Ani leh gunner pawh hi an miss fo hle a, tank chu awlsam takin a inher kual a ni. Gunner Schleich chuan a hmai aṭanga thawmhnaw hak chu hrufai hun a nei tlem hle. He steel monster hi a hmaiah vawi tam tak vuak a ni tawh a, mahse tun thlengin ricochet a ni tawh. Wittmann-a chuan a lungphu chung lamah chuan:
  - An hnaih zawk rawh se, hlauthawng suh, a nih loh leh...
  Indonaa tel pakhat, tun hnaia Soviet Union Hero ni ta, 31st Tank Brigade-a Deputy Chief of Staff, Grigory Penezhko-a ngaihdan chuan chutiang dinhmun rapthlak tak kara mihring dinhmun chu a sawi bawk. ... Ka rilru lem hmaah chuan thlalak rit tak tak a la awm... Chutiang khawpa thawm a awm a, beng chu a hnim a, beng atang chuan thisen a luang chhuak ta a ni. Engine ri chhunzawm zel, thir ri, thawm ri, shell puak ri, thir chhe tawh savawm ri... Point-blank shot atang chuan turret a chim a, silai a inher a, armor a puak a, tank a puak ta a ni.
  Patton-3 rit tak, luh theih loh, Soviet T-34-85 chu point-blank ang maiin lak tumin an bei a. A ti chhuak nghal zat a, shielded armor chu a bulh ta vek mai. "Witches"-4 chu an rawn tlan lut a, anmahni ngeiin maneuver chu hman an tum ta a. Hmanlai knight-ho sakawr sipai rual, inhnehtawk tur ang maiin. Vawi tam tak chu tank pahnih hian point blank takin an kap a, an inpuak chhuak thin.
  Gas tank chhunga kah chuan tank te chu a kang nghal vek a ni. Hatch te chu a inhawng a, tank crew te chuan chhuah an tum ta a. Grigory chuan lieutenant naupang pakhat, a chanve kang tawh, ralthuam chunga innghat chu a hmu a. Hliam tuar chungin hatch atang chuan a chhuak thei lo. Chutichuan a thi ta a ni. A chhehvelah chuan puitu tur an awm lo. Sipaiho chuan hun hriatna an hloh a, tank cabin zau takah chuan tuihalna, lumna leh vuakna pawh an hre lo. Ngaihtuahna pakhat, duhthusam pakhat - i dam lai hian hmelma chu hneh rawh. Soviet tank crew-te chu an lirthei chhe tawh aṭanga chhuakte chuan field chhungah hmêlma crew-te chu an zawng a, anmahni pawh hmanrua nei lovin an awm a, pistol hmangin an vuak a, kut inthlak chungin an bei a ni.
  Surrealism style-a siam, captain pakhat, eng emaw chen rilru na takin, German Tiger-5 chhia ralthuam chungah chuan a chho a, chuta tang chuan Nazi-te "meikhu chhuah" tumin machine gun hmangin hatch chu a kap ta a ni. Tank company hotu, Chertorizhsky chuan huaisen takin a che a. A knock out a, shell thlipui tleh karah chuan hmêlma "Tiger"-5 sir lamah a rawn lut a, mahse amah ngei pawh a kap ta a ni. Car atanga zuang chhuakin tanker te chuan mei chu an timit ta a. Tin, indonaah an kal leh ta a.
  Helga shell hnuhnung ber chuan Grigory Penezhko tank chung chu a rawn deng ta a. Shell hian gas tank chu a rawn deng a, engkim a puak darh vek a ni. Meialh chuan Soviet tank crew-te chu a kang a, hatch aṭangin an zuang chhuak ta a ni. Mahse Grigory-a ngei pawh, hliam tuar pawh khan zuang chhuak turin hun a nei lo... Nung chungin a kang a, khawvel hnuai lam chu eng nge ni tih nature-ah a hrethiam...
  Friedrich-a chuan hmêlma thlawhna chu a fing tawh a, combined action hmanga thlawh chhuah a tum tih a hmuh chuan amah ngeiin tank-te chu a bei ta a ni... Dik tak chuan German-ho chuan harsatna an tawk a, mahse British Challenger tank ralthuam rit ber berte chu indonaah chuan lut mah se ( crew te pawh Britain fapate atanga lo piang an ni a, an kap dik hle!) .
  Friedrich hi ramhuai chakna leh phurnain a khat a, tank sipai pum pui a beih a ngai a nih pawhin, chu aia nasa zawk chu air army a do a ngai a nih pawhin, a kut pakhat chauhvin engkim leh mi zawng zawng a hrual vek a inpeih reng a ni. Mahse kan kir leh a ngai a, fuel leh ralthuam a tlachham a, hei atan hian kan thlawk chhuak a, thlawhna sawmnga leh pasarih kan kap thla a, tank sawmthum leh pakhat leh self-propelled gun paruk kan knock out a, chubakah armored personnel carrier pahnih dang, Katyusha pathum, Andryusha pali, hnung lama kal tum car .
  Helga chuan heti hian a sawi:
  - Russian ho hian kan khuaa hmeichhiate chungchang hla an nei a! Tin, hmeichhia indo mai ni lovin, mipa, kan mamawh chu kan nei bawk!
  Friedrich-a chuan a remti a:
  - Kan mipa te hi an tha vek a, hmeichhia erawh an tha zawk!
  Helga chuan fimkhur zet hian a ti a:
  - Hmeichhiain mittui tlain hnehna a chang a, mipain mittui tlak tirin hnehna a chang!
  Friedrich-a chuan a ha a phar chhuak a, heti hian a sawi:
  - Fiamthu kan siam avangin tunlai hian engkim a chhe lutuk lo tihna a ni!
  Flight lo awm turah chuan nangmah chauhin i thlawh a ngai a ni... Awle, chutiang a nih chuan beidawnna tur a awm lo... Fokken-Wulf-ah chuan air-cooled engine hmangin a lum tak zet a ni. A lum hle a, engine pawh a ni a, chubakah ni a sa bawk a, chubakah a lum hun pawh a tlem hle bawk. Friedrich ngei pawhin chutiang phurrit savawm hnuaia a la tlu loh dan chu mak a ti hle. A nihna takah chuan elementary a ni... a chhung zawng zawng chu ei vek a ni...
  Soviet tank te chu a bo vek tawh... Chuti chung chuan German sipaite hnenah sipai chakna an thleng leh a, attack aircraft zawng zawng deuhthaw chu indonaah an paih vek a... Mahse Rotmistrov pawhin sipai chakna a dawng ve bawk... Front dang atanga tank ang chiah kha.
  Mahse boruak a reh zawk hle a, fighter emaw attack aircraft emaw batch hrang hrang lo lang mahse.
  Friedrich chuan a hmaa a finfiah tawh tactics chu a sawi nawn leh a, chu chuan a ti beidawng dawn lo tih a hre tawh a; Tin, German ho pawhin...
  Regrouping pawh a awm mek a, Soviet tank tam zawk chu tihchhiat a nih tawh avangin, chutah chuan mahni inbeih kan tum thei ang... Wittmann chuan lungngai takin a sawi:
  - Tank pariat an knock out... Ni khat atan a tha a, mahse chutiang ni atan chuan a chhe...
  Gunner chuan a siam tha a:
  - Dik tak chuan sawm leh pahnih...
  Wittman chuan a ti tawp a:
  - Russian-hoin anti-tank ditch thuk tak atanga an chhoh laia lirthei pali chhia chu chhiar tel a ni lo! Elementary a ni a. Tin, ralthuam pawh tihpun a ngai bawk...
  Mahse Soviet tank te chu hmalam pan lehin a bik takin attack aircraft te chuan an rawn bei tan ta a ni. A bik takin Friedrich-a chuan silai sawmnga leh panga a kap a, chung zinga 49 chu T-34 tank leh self-propelled gun paruk a ni. Tin, minute nga leh a chanve vel a hmang bawk... Chutiang chuan indona chu a ni... Dik tak chuan, a rei zawk pawh a ni thei... Friedrich chuan a ngaihtuah a, engvangin nge a rualin meipui pahnih atang hian a kah ang? Tin, Pakhat chauh a tawk... Chutih lai chuan...
  Helga chuan airport-ah a hmu a, a hmuiah chuan a fawp nasa lutuk a, a rawn ti sap sap a:
  - Hei hi sakawr chung chuang sipai (chivalry) lantir dan a ni - Don Quixote!
  - Engtin nge i sawi? - Friedrich chuan a thinrimna a hloh ta.
  Nula chuan a insiamthat nghal a:
  - Sorry little wolf... Lancelot tih ka duh!
  Ace boy chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Chuti a nih chuan chu chu thil dang a ni! A nihna takah chuan Don Quixote hi knight parody a ni. Sakawr â leh mahni hmasial lo mi ropuite nuihzatna chi khat!
  Helga chuan a remti a:
  - A tlangpuiin hei hi ka hrethiam! Mahse...
  Friedrich chuan hmeichhe naupang chu a titawp a:
  - Vanlawngah chuan rang takin!
  Soviet tank crew leh pilot-te chuan indona hlawhtling lo tak takte chu tihdanglam tumin an bei hnuhnung ber niin a lang. General Gotha hi Russian tactics ngun taka zir tawh commander tawnhriat ngah tak a nih angin beih a hmanhmawh lo va, silai chakna hmanga advantage chu a taka hman tangkai theih nan tlem a hnungtawlh pawh a ni. Tin, a dik e, booking-ah pawh. Hei hi boxer sang tak, short hmaa hnungtawlh, number 2 anga thawk, mahse short pinscher-in hlat zawng khar a, advantage a neih phal lohna tactic a ni. Awle, Rotmistrov hian duhthlan tur dang a nei lo! Attack emaw, thi emaw pawh nise! A hnuhnung zawk hi a tha zawk, awlsam takin an pahnih hian inzawmkhawm theih ni mahse!
  Awle, Friedrich pawh hian aviation nen a indo a ngai bawk... Indona a ni bawk a, hmelma pawh a huaisen...
  Mahse a hmasa berah chuan terminator tlangval chuan T-34-85 tank beitu sawm leh panga a kap a. Chutiang chuan ethereal in one burst...
  Helga chuan a ti chhuak a:
  - Nang hi boruak lalber i ni! Hei hi Third Reich chawimawi dan tur chu a ni!
  Frederick-a chuan a chhang a:
  - Tin, a hmingthang tawh bawk! Tin, fak a ngai lo!
  Helga chuan a ti a:
  - Tin, amah chu i chawimawi lehzual bawk!
  - A tum ang! - Friedrich chuan a ti a.
  Ultra-combat trance-ah a tla leh ta a ni. Tlangval lu-ah chuan ngaihtuahna mak tak tak a rawn inher chhuak a. Entirnan, Third Reich hnehna a chan hnuah eng nge a chungah thleng ang? Dik tak chuan lal nupui enkawlna chuan dinhmun sang ber a pe ang a, a fapa chu Lalram Ropui ro luahtu a ni ang. Prospects ngaihnawm tak tak! Tin, Russian-ho chuan a tawpah chuan thisen chhuak Georgian Stalin-a pawhin a zirtir theih loh tur order leh discipline an zir ta a ni.
  Mahse, a dik e, hnehna chu a la hla hle... A nih loh leh fighter chuan a la thei a, a tidanglam thei a, Fritz-ah a tla thla thei bawk. Hetiang hian fascist lirthei dozen engemaw zat that a, USSR-ah hero angin kir leh rawh?
  Mahse hei hian sal tanna atanga tlanchhuak indona pasalthate chu kahhlum an nih chuan a pui dawn em ni, leh... Stalin hian tumah a ring lo tak zet a, fapa Yakovlev a nei lo tih a sawi! Chuvangin ani, Friedrich-a chu a kir leh thei tawh lo... A bik takin a thil tih hnuah... USSR-ah a tlanchhia nghal thei a, chu chu Stuka pek a nih chauh lai khan a ni. Tlangval chu an ngaidam ngei ang... Awle, penal battalion-ah an tir mai thei a, Nazi thenkhat pawh kha kap thla ta se... Ni e, kir leh theihna hun a nei a... Mahse tunah chuan, in USSR, an khawngaih dawn lo, thisen chhuak lutuk a ni tawh...
  Friedrich-a chuan, engvangin nge Soviet-ho lam a pan loh? Awle, okay, Berlin khawpui laihawl a awm lai khan Hitler Jugent-ah a lut a; Mahse, engvangin nge commissars te chu a that? A off mai thei... Engvangin nge a chhungah ramsa a lo harh nghal mai... Sakawlh pawh ni lo, a chhan chu rannungte hian ei tur emaw, riltam vang emawin an that tlangpui a ni. Mipa chuan tualthah chu hlimhlawp ah a chantir a, sakeibaknei aiin a chhe zawk ta...
  Eng thil nge a chungah thleng a, tualthahna hian hlimna a thlen tan a, Third Reich-a tho chhuak a, hnathawhna hmun siam duhna chuan a taksa pum pui a ei zo vek? Tu nge a lo nih le?
  Mahse, a nei tak tak em? Hetah hian General Vlasov emaw Boris Alekseevich Smyslovsky emaw ang chiah kha a awm. Hetah pawh hian mi mak tak mai a awm a, chu chu Tsarist Russia pawl ropui tak aiawh entawn tlak tak niin a lang. Tin, Hitler leh fascist dangte lam hawiin a kal a ngai bawk. Russian Imperial Army-a officer a ni a, captain a ni. Civil War hnuah Poland-ah interned a ni a, chumi hnuah Germany-ah a pem leh a ni. German sipaiah service a lut ta a ni. Kum 1928 atanga 1932 thleng khan Reichswehr-a Military Department (General Staff Academy)-ah Higher Course-ah a zir a. Indopui II-na lai khan Russia volunteer unit dinna kawngah nasa takin a tel a. German sipaite hian Russia din thar lehna kawngah hian an thawhhlawk thei ang tih a ring a: "German sipaite hnehna chuan Moscow-ah min hruai tur a ni a, zawi zawiin kan kutah thuneihna kan hlan tur a ni. German ho hian Soviet Russia a then an hneh hnuah pawh Anglo-Saxon khawvel hi rei tak an beih a ngai dawn a ni. Hun hian kan tan hna a thawk ang a, kan tan hun an nei tawh lovang. ally anga kan pawimawhna a sang chho zel dawn a, politics lama hmalakna zalenna famkim kan nei dawn a ni."
  Tlangval lu chu Internet-a a hmaa a chhiar tawhte chuan a khat ta vek mai... Accident takin a mitmeng chuan reference book phek chu a han melh a - "Nazism thawhpui te hi hnam tan chuan mualphona an ni!"
  Dik tak chuan, chutih rual chuan General A. A. Vlasov nen hian kan thawkdun ngai lo, a ngaihdan emaw, a hmalakna tur ruahmanna emaw pawh ka sawi dun loh avangin, mahse keimah ngei pawhin vawi thum ka hmu a, a bik takin German General Staff thupek angin.
  Friedrich-a chuan a ngaihtuahna chu a titawp a... Soviet thlawhna 83 chu an kap thla a, a hnuhnung ber chu tank-ah an phun tawh a, a kir leh theih tawh bawk... Eng ang misual nge a nih... Engtiang chiahin nge a pil tawh ... Thisen chhuak nawhchizuar! Mit chu a hnim nghal vek... Mittui tla chi hrang hrang chu tlangval ang maia hrual hrual hrual takah chuan a luang thla a... A va khai em em, a tlem berah chuan nangmah kha kap mai rawh!
  A lo haw leh chuan Helga chau tak mahse hlim tak a hmuh chuan a rilru a ti sang nghal a, indonaah a tlan leh ta a... Indo mi a ni, a nihna takah chuan! Hei hian hnehna chang tura piang a ni tihna a ni a, a hnam chak lo zawk chu a thian a ni lo tihna a ni!
  Helga chuan rang takin a sawi a:
  - Engvangin nge i tap?
  Friedrich chuan a lu a thing a:
  - Ka mit chu hah vangin a tui tawh! Indona chu a va ni em! Tunah hian ni ruk chhung zet chu ka mit ka chhing lo! Tin, chu mi hma chuan ka muhil harsa hle bawk!
  Helga chuan a thlamuan a:
  - Boiler a khar ang a, kan muhil deuh ang... Hun tlemte chauh a la awm. Hnehna hma tlemte chauh!
  Fokken-Wulfach-4-a thlawhna thlawh, hmelma thlawhna hmuh tur a awm lo a, tank pawh a la awm tlem hle. Mahse a awm tawhte pawh hi tihfel a ngai a ni.
  Helga chuan radio chhungah chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Awle, pe rawh! Chutiang chiah chuan, figure pariat chu twsting!
  Friedrich chuan a nui suk a:
  - Spinning eight hi i shoulder strap-a paruk dah ai chuan a tha zawk!
  Hmeichhia chuan dive-a car chu a rawn su a, a au chhuak ta a:
  - Ni lo, six anga ngaih theih a ni lo. Lal chi i entir a.
  Fifth Guards Army la awm chhun chu ki leh ke chauh a ni. Tunah chuan Gotha pawhin hma la turin thupek a pe ta a, a bik takin tlai lam a nih tawh avangin zanriah ei kham hun a liam tawh a, thim a rawn hnaih tan ta.
  Soviet tank chhia leh chhe tawh sangkhat chuang zet chu indona hmunah an la awm a, German tank za thum velin chhiatna engemaw zat an tawk bawk. Chung zinga car sawmruk leh panga vel chu engti kawng mahin siamthat theih an ni lo.
  Tin, Friedrich-a chuan a bialnu chu khum chunga mu turin a kalsan a, a la thlawk reng bawk. Tun ṭumah chuan artillery tihtawp nan redirect a ni. Rotmistov-a beidawng taka a kalna chuan Mainshein sipai sipai thenkhat chu a tibuaiin, nitin leh tlai lamah kilometer sawm leh pahnih aia tam lo an hmasawn ta a ni. Zan a lo tla a, mahse stormtroopers te chuan hna an la thawk reng a. Pilot te chu an inthlak mai mai a.
  Vawi khat chu Friedrich chuan U-2 zan lama bomber a tawk leh ta a. Car te hi lei hnaih deuhah an thlawk a - low level flight. Chutiang inthuamna nen chuan an paltlang theihna hun an nei ngei ang, mahse hetiang dinhmunah hian terminator naupang diabola instinct chu a rawn lang ta a ni.
  Chu bâkah, Friedrich-a chu a mittui tla chu a zak hle thut a, a thinrim hle bawk... Tlangval mitmeng pawh a danglam ta. Tin, thumal danglam tak, hla danglam tak chuan ka lu a rawn tlan lut ta a;
  Thinrimna chu meipui ang maiin taksaah a darh a, .
  He thu leh tuna ka chunga thil thleng hi hriatthiam theih a ni lo!
  Tunah chuan khawvel hnuai lam chuan thlarau chhunga thim zawng zawng chu a rawn pholang ta a, .
  Palace ka duh - ka sweetheart leh khum chhunga paradis chu ka tan a tawk lo!
  
  Tin, engtin nge a lo awm vek tih pawh Pathian pawhin a hre lo, .
  Traitorous scumbag ka lo ni ta a, mahse tunah chuan ka thi tawh!
  Khawi atanga lo chhuak nge he thupuan, a hringtu, .
  No atang hian infuih tharna ka la thin - chakna chak tak tak!
  
  Diabola chuan net chhungah min hruai lut a, vicious circle-ah min paih lut a, .
  A thleng mai mai a, net-ah ka inkhung ta!
  Mahse, web chu ka phelh ang a, ka thinlungah Pathian ka pawm ang,
  Van thla chu chibai buk suh mai rawh!
  Tin, hei hi ka hre chiang hle bawk: unau inthuam!
  
  Aw chance min pe rawh Lalpa thianghlim, .
  Ka nihna, nang hi phatsantu leh tenawmna i ni!
  Tisa ka duh a, tisa chauh chhandam turin, .
  Tin, finna chu a muhil ta a, khuarkhurum chhungah a tawp ta a ni!
  
  Fascist chuan: min rawng i bawl - .
  Ram, pawisa, title leh hriatpuina i dawng ang!
  Nimahsela, i thlarau i bânsan chuan, .
  Tin, hei hi khawvela hremna pawi ber a ni!
  
  Mahse, kei chu mi chak lo ka ni a, harsatna ka tawk a, .
  Tin, amaha thil nung awmte, a chawimawina leh a chhia leh tha hriatna chu a tichhe ta a ni!
  Chuvangin ni se, thil harsa tak a ni
  A nihna takah chuan novel a ni lo, thawnthu mai a ni!
  
  Eng nge ka tih ang, way back;
  Engmah a awm tawh lo va, tunah chuan a tlem berah i kawr chu noose-ah a awm tawh!
  Mahse ramhuai chuan, buaina kha titawp rawh, a ti a.
  Min ring rawh u, chutiang hlauhna chu ka pawm lo!
  Friedrich chuan he "vocal" hi a titawp a, "beng" chu a tikehsawm a, chutah chuan hah lutuk a nei ta a ni... Tin, a par tawh chu, ni thar a lo thleng tihna a ni, July 11th. Tin, ni sarih chhung zet chu a keah a ding tawh bawk...
  A tlak hnu chuan naupang chu khumah chuan a tlan phei thei lo va, a tlu nghal a;
  Mumang chu a buai hle a ni... Friedrich-a chuan zirlai a nih thu leh lecture a ngaihthlak lai a mumang a ni. Chu bâkah, zirtîrtu lian tak chuan chutiang taka phûr leh thahnemngai takin a hrilh a, chu chu i duh loh zawngin i ngaithla a ni. Chutah chuan Russia-in hun rei tak chhunga a hmêlma hlui, United States chungchang kan sawi a ni. A pianna ram chuan a tawpah chuan phuba lakna tur ralthuam tling tak a rawn siam chhuak ta niin a lang;
  -Khawvel dang panna kawng kan zawh duhna dona kawngah hian Pentagon sipaite hian an strike force tha ber ber an hmang tih i hriat a ngai. NATO sipaite hnenah telegram ka thawn a, chutah chuan ram ka la dawn lo tih te, mihring zawng zawng hlawkna tur zawnga remna zawnga zirchianna ka neih thu ka sawi a. Ka thuchah chu an ngaithla lo va, an hlutna rinhlelhna leh mahni hmasialna scale angin mi zawng zawng an teh thin. Heng megalomaniac scum te hian mihring zawng zawng hi an thunun thei niin an ngai. An ngaihdan chuan man leh tihchhiat duhna manic an neih chuan khawvel dang aiawhtu dangte pawhin chutiang bawka rannung passion chu an nei tur a ni.
  Thusawitu chuan a ngaithla a, kutbeng ri chu a ngaithla a. Tin, Volka pawhin thuneihna pawm duh lo mah se, a tan chak takin kut a thlak bawk. Awle, mi lian chak tak chuan a sawi chhunzawm a:
  - Rannung emaw, rannung emaw ka ni lo, mahse keimah leh keimah hi inveng thei leh ka tum a, ka civilization thatna chu ka beih danah a innghat a, ka hmelma leh ka civilization hmelma ten beih an tum a nih chuan keimah leh keimah inven ka tum a ni . Ka leh zalenna inkara dingte chu ka tiboral ang. Mihringte bawihah mai mai, hnam sang zawk, mite thuneihna hnuaia awm lo anga inngai te chuan phuba lakna an tawk dawn a ni. Oligarch pawl pakhat hnenah nickel ka pe tawh a, indo thei, beram thuhnuai rawlh ang maia thal hnuaia kal lo mi pakhat entir nan ka entir ang. Kan inpumkhat vek tur a ni, a chhan chu hei hi kan thil tum inang a ni a, a chhan chu Leiah hian, rei lo teah thawk tur a awm tawh dawn lo. Tunah chuan a thupuiah. American leh NATO lawng rual hneh tur chuan energy reserve lian tak tak, a tawp nei lo, a bulpui berah chuan ralthuam thar kan mamawh a, chu chu kan nei a ni. Mi tam tak tan chuan, in zinga tha ber berte tan pawh hydrogen bomb hi famkimna tawp ber angin a lang. Mi tam tak, in zinga tha ber berte pawhin, chakna hmuh theihna kawng dang chak zawk a awm lo niin an ngai a, chu chu tihboralna tih loh chu a awm thei a, chu chu tihhlawhtlin harsa tak a ni thei. Thermonuclear reaction, hydrogen atom inzawmkhawm leh helium siam dan te chu in hre vek a ni. Well, leh element dang, thir pawh tel. Nuclear fusion hian kum maktaduai tam tak chhung chu arsi te hnenah êng a pe tawh a ni. Tin, mi tam tak tan chuan fundamentally new synthesis reactions: practically non-existent in nature tih theih a nih a rinawm loh hle bawk. Mi tam tak chu reaction pakhat chu nature-ah a awm lo a nih chuan principle-ah a awm thei lo tih ngaihtuahna stereotypical takin in khat a ni. What a absurd delusion, supercivilizations science hian scale-ah leh nature-a awm lo reaction-ah te chakna lian tak tak hmuh theihna kawng a pe a ni. Quarks awmzia chu i hre tawh a: elementary particle siamtu mini-particles. I science pawhin elementary particle za tam tak a hmuchhuak tawh a ni. I science pawhin a record tawhte bakah hian particle chi hrang hrang a awm a, chung zinga tam tak chu i tan chuan thil mak tak angin a lang a, a tul lo pawh a ni thei. Quark chi hrang hrang hi mak i ti hle a, chu chu a tlangpuiin logical takin sawifiah a harsa hle. Tun hnaiah i scientist-te chuan quark siamtu particle preon an tih chu an hmuchhuak a, chu chu i thleng thei lo va, i zir chiang thei lo bawk. Awle, nucleus atang hian quark pawh i la chhuak thei lo. Awle, an fusion emaw fission emaw hmang hian eng ang energy nge an hmuh theih ang: thermonuclear reaction nena khaikhin pawhin teh theih loh. Tunlai, leilung science level hniam deuh nen pawh hian theoretical calculation a awm a, chu chuan particle a te poh leh energy a extract tam zawk tih a tarlang. Hei hian chutiang chakna chu mi pakhatin a thiam thei a nih chuan chakna hmanraw hmuh tur awm lo tluk zet chu a hmu thei dawn tih a tilang. Mahse, leilung scientist pakhat mah hian microparticles fusion reaction chu siam thar leh mai ni lovin, nucleus atanga free quark pawh an la chhuak thei lo.
  Free, unbound quark hmuh pawh hi a la theih loh. Eng thil nge a chhan chu ultralight particle rupture emaw fusion emaw nena inzawm reaction te hi a la awm thei lo a, tih leh mai ni lovin nature-ah pawh record theih a la ni lo. A chhan chu hei hi a ni: hei vang hian thermonuclear reaction hi a harsa em em a, figurative takin kut tawi tak tak nei hero tia sawi pawh a ni. Thermonuclear reaction siam tur chuan atom bomb puak tur chuan puak thei thil pangngai i mamawh a; Quark fusion reaction siam tur chuan thermonuclear charge puak avanga reaction chu a tawk lo va, chuvang chuan superheavy quarks hi nature-ah hmuh tur a awm lo. Intermediate step a awm lo va, chu chu atomic synthesis chhunga reaction hrang hrangte thliar hrang leh thliar hrangtu step a ni. Thermonuclear fusion-ah hian step khat hnu pakhat a awm a, chu chu energy release lamah a pung chho zel a ni. Thermonuclear puak aiin chakna tam zawk pe chhuak thei reaction, leh a tlem hle: annihilation reaction. Matter leh antimatter inzawmna atanga lo chhuak a ni. A pianphungah chuan a tlem hle a, a tlem hle a ni, a chhan chu khawvel tak takah chuan antimatter a awm lo tluk a ni. Anihilation reaction hi a nihna takah chuan a awm lo hle a; Buaina bulpui ber chu antimatter ngei pawh hi thil awlsam tak atanga siam a ni lo tih hi a ni. Kan hmuh theih system chhungah hian kan en thei lo. Mahse space-ah i kal a, universe inzawmna hmunah, khawvel leh khawvel dodalna ramri-ah i inhmu ta a nih chuan, tihboralna kalphung chu a zau zawnga a kal zel dan chu i hmu ang. Buaina bulpui ber chu antimatter, chu chu khawvel tak takah awm thei lo matter tling tawk hmuh a ni ta a ni. Thil pangngai tak tak nen a inzawm reng ang a, a tihboral emaw, a puak emaw a ngai ang a, chutiang bawkin chemical element him hran hran pahnih inzawm chuan a puak chhuak ang. Proton, neutron, electron, positron, antineutron, antielectron nena inzawm chuan photon leh particle dangte chu kawng hrang hranga tlan chhuakin an lo chang ang. An expansion speed hi a lian hle a, light speed pawh a tluk pha a ni. Ni e, large-scale annihilation lai hian particle te chu light speed aia sangin an kal a, an inhlat hle. Anti matter hi kawng awlsam takin hmuh a harsa a, accelerator-a particle awmte chu a ti chak thei a ni. Chutianga result hmuh chuan a senso chu a dik ngai lo vang. Tin, chuti chung pawh chuan, experimental-ah chuan antimatter lian tham tak siam chhuah dan tha tak an hmuchhuak ta a ni. A thupui ber chu matter ang bawkin antimatter hmuh theihna chance chu a inang tlangpui a, chu chu antimatter leh matter pangngai inthlauhna a lian lo va, matter polarity thlak danglam turin energy tam tak a ngai lo tihna a ni. Hei hi field bik atanga radiation chak lo tak leh nature bik wave hmanga tih theih a ni. Quarks, preons bakah hian creons, resons, forcons, ryumons, chorodons, romons, etc. te pawh a awm a, telepathic level bik-a radiation hian creon-reson level-ah matter structure a tidanglam a, tlemte chauh a danglam a, a structure chu a thlak danglam a ni microparticles te inrem dan. Special wave hmuhchhuahna chuan science leh khawtlang nun a tidanglam nasa hle. Mahse tu radiation nge, eng level nge matter chi chu a thlak danglam thei a, qualitatively new level ah a transfer thei a, chu substance characteristic a tidanglam thei bawk. Mihring theihna, a theihna mak tak takte zir chiannaah hian radiation chi thar hmuhchhuah a ni. Keini Hitlernator te hian hnam dang leh hnam dangte hmain extra abilities kan master a. Telepathic radiation thar chu lead leh denser solid supermaterials kaltlangin a lut a, chu chuan a takin system danglam leh radiation range danglam tak a tilang a ni. Science leh civilization level i neih lai pawhin radiation hi a awm a, êng chakna aia chak zawk siam a ni bawk. Radioactive radiation atang hian Alpha, Beta, Gamma, leh Beta rays te hi light speed aiin a chak zawk deuh a, Gamma-AS radiation hmang hian light speed hi a let khat leh a chanve vel zetin a sang zawk a ni. Planet Earth-ah hian Klekon leh Dare wave-te radiation hi experimental-in hmuhchhuah a ni tawh a, hei hi light speed aiin a let hnih zetin a sang zawk a ni. Dik tak chuan tunah chuan microdose-a siam chhuah an ni a, a hmalam hun tur pawh hre lovin. Ka sawi belh leh ang, radiation chakna leh matter a luh theihna inkarah hian inzawmna dik tak a awm tih hi a ni. Wavelength a tawi poh leh penetrating power a sang chuan radiation speed a sang zawk thin. Gamma rays hian lead centimetre khat chauh a paltlang a, a chanvein a tlahniam bawk. Klekon leh Dare radiation tan chuan penetrating power hi a sang zawk daih. Extra-range radiation, aura emaw, teleportation emaw, telekinesis emaw, telepathy emaw, cyberkinesis emaw, tormokinesis emaw, plasmakinesis emaw pawh nise, speed sang ber leh all-penetrating range an nei a ni. Chu chu, khawvelte thunun theihna tur, a hmaa la awm ngai lo chakna chi hrang hrang thiam theihna tur kawngkhar chu thlarau lam superstructure an tihah hian a ni tihna a ni. Energy chi thar ber berte hian tehna thar ber berte tan kawng a hawng a, microworld tehna, macroworld-a lut thei leh tihhlawhtlin theih, micro-fundamental particle inkara tehna chu khawvel tak takah a transfer a, chu chu rolling of space an tih hi a ni . Energy chi thar chuan ralthuam thar a pe ang a, Zet-56 rays a pe chhuak ang a, aggressor"s armada chu powder-ah a tikehsawm ang. Tunah chuan chakna thar awmzia chu chipchiar zawkin ka sawifiah thei tawh ang a, a lo chhuah dan pawh chipchiar takin ka sawi thei tawh ang a, chubakah inzawmkhawmnain a nghawng dan pawh ka sawi thei tawh ang, mahse ultimatum kan dawng tawh a ni. Heng gorilla-te hian min tihbuai an tum a, mahse kan inpek pawhin he thliarkar hi lo loneih a, silai rit tak tak bomb leh volley hmanga thir tir tura thlemna chu an hnawl thei lo. Sipai hmalakna a awm lo a nih chuan engvangin nge Yankees hian hetiang armada hi an siam khawm? I nun pawh keimah ah a innghat. A beitu chu a dam chhung zawnga a hriat reng tur zirlai ka zirtir ang a, a dam reng chuan mitthite chu a ensan ang!
  He thumal hian Friedrich-a mut chu a titawp ta a ni. A mit a meng a, a mit a chhing a. Helga chu a hmaah a ding a, a kut ah pangpar hnah a keng a, a ke ruh hring, hmeichhe ang maia lang chu rose a keng a, chu chuan tlangval kekawr hring, pink tak chu ngilnei takin a tick a.
  - Awle, chuti a nih chuan i in theh darh ang. Chawhmeh ei hun a ni ta!
  Friedrich chu a zuang tho a, a pum chu a chup nghal a... Bah, kar khat chhung zet chu engmah a ei lo tluk a ni. Tui nena diluted fortified chocolate chauh ka in thin. Mipa naupang chuan ni chu a en a, mak a ti hle mai:
  - A mak khawp mai, darkar nga vel ka mu a, mahse a tlem zawk hle niin a lang. Hriamhrei thar chungchanga thusawi ngaihnawm ber pawh ngaihthlak zawh hun ka nei lo!
  Helga chu a nui suk a.
  - Hriamhrei thar chungchang? Ni e, indo mi ropui tak takte an inbeih hian technology hlui ber berte chuan mi zawng zawng an hneh thei a ni. Mahse, sangha chaw ei hmasa phawt ang che. Hmeichhe naupang pahnih khat, i fans te chu i tan a bik takin an inbuatsaih a. Ei la, chakna thar a lo thleng ang.
  Friedrich chuan hlim takin sangha chaw chu a ei tan a, chu chu a tan chuan planet Earth-a chaw tui ber niin a lang. Tlangval chuan bêl chu a hrufai a, a pum chhungah chuan rit tak a awm tih a hria a. Mahse chuti chung chuan hlim takin a zuang tho a, car lam pan chuan a tlan ta nghal a.
  - Awle, Helga, i bei leh ang u!
  Nula chuan inkhelh hmel zet hian a chhang a:
  - Ni e, engtin nge!
  Tin, tunah chuan sakawr rintlak Me-362 chuan satellite inthen theih loh Fokken-Wulf-4 nen chuan a propeller hmangin boruak a ti hrehawm leh ta a ni. Tin, indona chu eng nge ni ang chu indona ang a ni. Frederick-a chuan Helga-i chu a zawt a:
  - I intihhlimna duh ber chu eng nge ni, insual tih loh chu?
  Hmeichhia chuan fiah takin a nui suk a, a chhang a:
  - Sawi pawh a har khawp mai! I hre tawh nachungin. Thing lem siam hi ka ngaihven hle a. Chutiang pattern mawi tak chu a lo chhuak ta... Tin, thawnthu ropui tak tak ziah ka tum bawk. Nupa ka ziah tirh chauh chuan mi zawng zawngin min nuihpui tan ta. Tin, ka zak em em a, ka phuah pawh ka bansan ta a ni. An nuihzat che hian a nuam lo zia i hria em!
  Friedrich-a chuan a remti a:
  - Ni e, ka hrethiam! Tunah chuan hmingthanna sang ber ka ni tawh nachungin! Mahse ka thih meuh chuan ka...
  Helga chuan a ti tawp a:
  - Aih! Min ring rawh, an theihnghilh lovang! Air army emaw, khawchhak khawpui hneh zinga pakhat emaw chu nangmah hming chawia sak a ni ang tih ka ring. A nih loh leh Berlin khawpui kawngpuiah pawh a ni mai thei!
  Friedrich chuan a nui suk a:
  - Ni e, min thlamuan!
  Helga chuan serious takin a sawi belh leh a:
  - I thlalak nen aviation lama order pawh an pawm mai thei. Pakhatnaah chuan chutiang hmel thlum tak chu i nei a, pahnihnaah chuan i result, hmêlma thlawhna sanghnih leh za nga chuang tawh chu tumahin an phak lo a rinawm!
  Frederick pawhin nasa takin a dodal a:
  - Ni lo, USSR nena indona chu rei tak a awm a nih chuan, a nih loh leh nizan lama ṭangrual ramte nen an la hmachhawn a ngai a nih chuan an paltlang thei ang. Chuvangin engkim hi a theih vek... Mahse, principle-ah chuan thlawhna sangkhat thleng pawh a theih! Tin, hei pawh hi engtin nge ka tih theih ang!
  Inbiakna chu a titawp a, hmelma indo pawl squadron te tak te chu hmalam pan chuan an rawn thlawk a, chutah chuan taima takin silai kan la a ngai ta a ni.
  chu an chau hle a, an chau hle chung pawhin Krasnogvardeisky-a hnehna an chan chuan Kraut-ho leh multi-tribal pack-te chu thil thar ti turin a fuih a ni.
  Nazi-ho chuan Moscow chu an bei ngam lo va, khawchhak lama awm Pavlovsky Posad khawpui leh a bula kulh nei hmunte chu an bei ta a ni.
  Soviet sipaite, chutiang a nih loh chuan huaisen takin a bei thei lo ang, mahse tlai lamah chuan German wedges inkar corridor chu a zim tawh hle a, a kap lut nghal vek tawh a ni.
  Friedrich leh Helga te chuan tank te chu an hmachhawn leh a ngai ta a, tank te chuan counterattack leh gap chu plug tumin an bei ta a ni. Tin, chutah chuan an inlan a, a ropui hle. Tlangval chuan tank-ah za nga chuang a pel thei ta! Tin, hei hi a tlangpuiin ultra-class achievement a ni!
  Friedrich chuan a cool em em a, lawmna a nei tak zet! Hun zawng zawnga indona tha ber a ni tih hian class of class tihna a ni! Tin, midang zawng aiin a sang zawk leh a lum zawk hi eng ang nge a nih! Friedrich hi Wolf a ni a, chu chu savawm tihna a ni!
  A thim tawh a, indona chu a la thi lo. German column-te chuan hmar lam a\angin, Rommel hmingthang tak takte chu an tlan chakna hmun a\angin, khawthlang lam a\angin Mainstein Lane-in Pavlovsky Posad khawpui an hual bawk. Zanlai pelh tawhah chuan Gotha tank leh, a hmasa berah chuan Ferdinand-4 engemaw zat chu he khaw pawnah hian an rawn puak darh ta a... Mahse, an ding ta a ni. Tichuan Gotha chuan defense unit rilru na ber berte chu bypass turin thupek a pe ta a ni. Zing dar hnih velah chuan Pavlovsky Posad khawchhak lamah chuan SS corps pahnihna leh tank corps hmasa ber, USSR atanga lo kal ve ve thenkhat chu inhmuh turin an chhuak ta a. Chuvangin October 12, 1947 zan khan Moscow sipai pawl vel chu blockade ring an khar ta a ni!
  . BUNG No. 19-NA.
  October 13, 1947 zing khan Friedrich-a chuan a hma ang bawkin mahni hmasial lo leh thiam takin a bei a. A sakawr thlawk rinawm tak chu hmun sang lam pan turin a tlan chak hle a, engine pawh chu naupang chuan vawi khat aia tam a nawr luih tir chung pawhin a thawk tha lo hle.
  Soviet sipaite dodalna chu a chak lo hle tih hriat a ni... Nazi-ho chuan Moscow chu an la bei ngam lo va, chu chu kulhpui, hneh theih loha siam a ni a, mahse khawchhak lam pan chuan an kal ta a ni. Pavlovsky Posad-ah chuan indona chu a la kal zel a;
  Friedrich-a chuan thlawhna hmanga inbeihna tenau pahnih emaw pathum emaw-ah a tel a, harsatna awm lovin thlawhna sawmhnih vel a tikehsawm a ni. Target dang chu ground a ni a: silai, howitzer, mortar, Katyusha leh vannei a nih chuan tank te.
  Hemi hnuhnung zawk hi kawng dangah chuan a thleng fo lo. Council-te hian steam an nei zo tawh lo niin a lang. Chawhnu lamah chuan October thla boruak lum tak chu tuar theih loh khawpin a reh ta a, Frederick-a emaw, official-a Frederick the Great tia koh a nih angin Bismarck-a emaw chu Smolensk-ah koh a ni ta a ni.
  Terminator ace naupang chu a hlim hmel hle a, a hlim hle bawk. Friedrich-a chu a phatsan chu a thinrim hle a, a zak hle nachungin, fascist chawimawina dawn theihna tur beiseina chuan naupang chu a ti hlim hle a ni.
  Helga pawh an ko ve bawk a. Hmeichhia pawh chu a phur hle a, a ha pear ang mai chu panther nuihzatthlak tak maiin a rawn eng chhuak vek bawk. Ani chuan:
  - I hmu em, wolf boy, Russian ho kan hneh ta!
  Hetiang a nih avang hian Frederick hian beiseina chu a nei ve lo tak zet a ni:
  - Tunah chuan hei hi hlawhtlinna leh beihpui thlakna inkar chauh a ni... Indona leh indona hian chakna a nei chho zel chauh a ni. Mahse a bul tanna chu a hlawhtling tak zet a ni...
  All-Union Communist Party regional committee building te chu chawimawina dawng tur hian thlan a ni. Parking lot lian tak chu car man to tak takin a khat a, a tam zawk chu American siam a ni.
  Dik tak chuan US Army, British Empire leh Canadian Dominion atanga puppet general te chu assembly hall-ah hian an awm a. English lal fapa pakhat pawh a awm... Tin, a dik e, Hermann Goering ngei pawh leh Adolf Hitler... Hei chauh hian Friedrich chu mak a ti hle a, Margaret pawh a bulah a awm lo. Thil mak tak a ni, chutiang mai mai pawh a ni mai thei, naupai lai hian he hmeichhe langsar, danglam tak hian a fa leh ace atanga a fa a dawn chu hlauhawmah a dah duh lo... A nihna takah chuan indona hi fiamthu a ni lo tak zet!
  A nih loh leh a pasal hmaah Hitler-a duh ber thar nen inbiak pawh a duh lo mai thei em? Hetah hian a tlangpuiin engkim a awm thei a, Aphrodite ang hmeichhe hmeltha leh Hera ang hmeichhe fing tak rilrua awm chu chhiar theih a ni lo tluk a ni.
  Mahse, Friedrich-a phei chuan he thil hi a lawmpui hle. Fuhrer-a hmaah chuan amah leh amah chu an rilru put hmang phatsan theihna tur hlauhawma inhriattir chu a tawk lo va, duh loh zawnga kut zungtang emaw, ngaihtuah loh thu emaw hmangin. A nihna takah chuan, ki nei pasalte, a bik takin khawvel chanve roreltu miziaah chuan an hlauhawm hle. He ang tlangval khauh tak tan pawh hian Third Reich sipai number one a ni!
  Award semna hmuna lo thleng tam zawk hi pilot an ni - Goering ngei pawh hi ace a ni a, General Dua theory ngaihsan tak a ni - aviation, indona pathian, a nihna takah chuan, a hmasa berah chuan air force a tarlang a ni. Mahse tanker pawh a awm a, chung zingah chuan Wittmann hmingthang tak pawh a tel. Tin, chawimawina inkhawm pawh knight"s cross hmangin tan a ni bawk.
  Helga an koh chuan hmeichhe naupang chu literal takin sakawr ang maiin a tlan phei a, a kekawrte chu a tap a. Amah hi knight"s cross leh special fighter badge, tanks... Chu bakah, Fuhrer Adolf ngei pawhin hmeichhe naupang hnenah hian diamond nena siam personalised saber a hlan a, Battle of-a indona avanga a danglam bik hmeichhe tha ber a nih angin Moscow-ah a awm.
  Wittman-a chuan oak hnah, khandaih leh diamond hmanga siam kraws a dawng a, Star Knight"s Cross rangkachak oak hnah, khandaih leh diamond hmanga siam chu "nausen" Huffman-a hnenah pek a ni bawk. American ace hian a cowboy shorts pangngai ha chungin chawimawina a dawng bawk.
  Friedrich hi chawimawina dawng hnuhnung ber a ni... Hei hi a dik khawp mai, a chhan chu a tha ber zinga a tha ber a nih avangin. Award sang tak, Great Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross leh oak hnah, khandaih leh diamond te chu Nazi hla ri hlauhawm tak takte hnenah hlan a ni. Hei bakah hian badge pali pek a ni bawk a, thlawhna za li, za nga, tank za li, za nga man pek a ni bawk. Heng badge te pawh hi rangkachak a ni a, za nga te hian diamond te tak te pawh an nei bawk.
  Hitler chuan Friedrich-a kut chu rei tak a vawn a, phur takin thil a sawi a... Tlangval chuan kraws hmingthang tak chu a mitmengin a ei ta a. Diamond-in platinum oak hnah leh khandaih hrui a chei a. Ka hriatrengnaah chuan knight-te kraws pangngai, diamond-a siam, chutiang order-te pawh chu indona chhung zawng khan sawmhnih leh pasarih chauh pek a nih thu a rawn eng chhuak ta a. Awle, tun dinhmunah chuan a tlem zawk... Award sang zawk, Knight"s Cross, tangkarua hnah aiah rangkachak hnah dahna chu a la din lo.
  Mahse, chawimawina chu chutah chuan a tawp lo. Hitler chuan Friedrich-a chu Air Force leh SS Guards-a Major Field Marshal rank pek a nih thu a puang a, chu chu personalized weapon leh bonus maktaduai khat leh mark sangnga maktaduai khat ("Panthers" thar ber sawm leh panga man) a ni.
  Signature weapon chu Helga hnena pek saber nen a inang a, Damascus steel a siam, a hilt chu diamond leh emerald hmanga chei mawi tak a ni.
  Frederick-a chuan thlemna chu a do thei lo va, Sultan tling tur ralthuam vawi tam tak a vawrh chhuak ta a ni. Handle chu a nuam a, saber pawh a balance tha hle a, tlangval chak tak kut tan chuan a light hmel hle.
  A dawtah chuan American General Mankurt-a thusawi a ni a, ani hi chu thumal lar tak ziaktu angin history-ah a lang a: ka ram hi a dik lo mai thei, mahse hei hi ka ram a ni!
  Chu bâkah, he sipai hotu hi indonaa tangte chunga a tihduhdahna nasa tak avângin a hmingthang hle bawk.
  Mankurt chuan khauh takin a ti a:
  - Russian barbarian-te chuan ram tam tak an la a, barrack lian tak pakhat an siam a, chutah chuan chatuan buaina a lal a ni. Eng chen nge an firfiak sawrkar hian mihring hmun rukna hmun khat a tihduhdah ang? Russia mipuite chuan zalenna leh an ram chhunga zalenna Europe leh United States sipaite lo thlen hun chu an nghak reng a ni. Chuvangin America chuan USSR hneh tumin theihtawp a chhuah dawn a ni. Khawvel hmun hrang hrang atanga kan hmanrua leh volunteer-te luang chhuak chu a chak zual ang a, a pung zel ang! (thlipui ang maia kutbeng). Khawvel ram zawng zawng chu Bolshevik infection do turin an inpumkhat ta a ni. Lalpa Pathian leh van sipaite chu kan hnenah an awm a. Hnehna chang turin hmalam pan rawh!
  A hnungah hian English mi hian thu a sawi a, hemi hnu hian Fuhrer hian official part of the ceremony chu a titawp a, ball tan a nih tur thu a puang. Chutah chuan hmeichhe naupang leh hmeichhe tam tak chu hero lar tak takte nen inpair up turin an inpeih ta niin an lang.
  Friedrich chuan Helga hi partner atan thlan a duh a, mahse beisei loh takin a duh lo - custom chuan partner te nena zai tur, emaw combat weapons-a partner te nena zai tur a dictate lo tih a sawi. Awle, tlangval chuan hmeichhe dang a thlang a, a bik takin hetianga hmeichhia zawng zawng hi an hmeltha vek avangin - tumruh takin an thlang niin a lang. Friedrich chu a nui suk a, a zai zauh zauh a, mahse chu tlangval ngaihtuahna chu thil dang a ni.
  Chuvangin order sang tak a dawng a, field marshal lian tak a ni tawh bawk... A career pawh a sang chho zel a, thlawhna tla leh tank chhia tam danah chuan khawvelah a tlukpui a nei lo! Engkim a tha vek niin a lang a, mahse eng emaw chhan vangin ui te hian ka thlarau an rawn hrual a... Mahse, mi hmingthang tak tak i lak chuan, entirnan Robert Artrois, Capetian lal branch atanga thisen chhuak lal fapa. A nihna takah chuan a ram France nen a bei a, a tuar tam lo hle a, a ram mipui thisen chu a kutah awm mah se.
  Tin, Russia mi sang za tam tak chu Nazi lam hawiin an indo mek bawk. Grand Duke Kirill Romanov pawhin hmarchhak beihpui thlakna leh Bolshevik-ho hnen atanga a ram chhuah zalen a thlawp thu official-in a puang a ni. Romanov-ho hi Nazi leh an hnung lama khawthlang ramte tan an ni.
  Awle, lal fapa hmingthang tak takte, leh Third Reich te hi Stalin-a dodaltu an nih chuan engvangin nge Friedrich-a hian a tuar ang? Chu bâkah, USSR-a cheng chu a pi leh pute an ni lo tih pawh a ni thei. Awle, logical takin ngaihtuah ila... A nihna takah chuan history kalphung hi nasa takin a danglam tawh a ni. Tunah chuan khawvel hi a danglam tawh ngai lovang, chuvangin Moscow indona chu Soviet-hoin an hneh lo... Hei hian eng nge a awmzia? Tin, a dikna chu, a hmasa berah chuan khawvel danglam nasa takah hian a nu leh pa (a chhan chu khawpui hrang hranga piang) te inhmuhna leh chhungkaw din theihna chance a tlahniam nasa hle. Mahse mom leh dad pawh hi kum 1947 khan an piang lo... Hei hian pi leh pu pahnih leh pi pahnih inhmuh theihna chance chu a tlem zawk dawn tihna a ni!
  Plus, genes set khat thlirna atang chuan naupang tin hi an danglam bik a, mimal chauh an ni. Hei hian a awmzia chu nau pai hun lai chu darkar khat tal, minute sawm pawh tal a inthlak chuan amah a ni tawh lo vang... Friedrich-a mize danglam tak leh genes set danglam tak nei ni lovin, danglam tak, pawn lam atanga inang lo tak pawh ni thei mipa naupang.
  Chu chu, thil awmdan (logic of things) ang chuan hun kal tawha inhmu mi pakhat inrawlhna chuan hun dan bawhchhiat theih loh bawhchhia chu a bo tur a ni... Chu chu Friedrich-a chu Hitler-a duh ber a lo nih tawh avangin a bo tur a ni tihna a ni an bo mai mai a ni! Tin, ani, leh a unaupa, leh a nu leh pa leh midang pawh a ni mai thei.
  Mahse, ace naupang chu a nung a, a chak bawk a, he planet vanduai takah hian midang ang lo takin a hrisel bawk a, chuti a nih chuan he hun kal tawh hi a khawvel a ni lo tak zet a ni mai thei! Hei hi a universe pawh a ni lo mai thei, parallel universe chi khat, leh time lag nei pawh ni se. Chu chu, ani, Friedrich hian a pi leh pute a that lo va, a ram mi ni lovin, terminator boy-a abstract past nena inmilna tlangpui chauh nei mimal ram dang mite chu a that tihna a ni.
  Hei hian a awmzia chu, a nihna takah chuan, phatsantu a ni lo tihna a ni - mi pakhat chauh, science fiction series hrang hranga mite ang bawkin, tun hmaa tunlai hriatna hmang thin, leh providence hmanga thiltihtheihna mak tak tak pek a ni bawk. Awle, superpower nei tura ruat a nih chuan, chu chu hman loh chu sual a ni mai! Awle, fate, van dinglam ngei pawhin Hitler Jugent-ah a tir hmasa a, chutah Third Reich-ah a tir leh avangin, career siam turin theihtawp a chhuah a ngai a ni. Kum sawm leh pali, tlangval ang maia major field marshal nih chu a tha a, mahse kum sawmhnih a nih chuan general full-fledged nih a tha zawk, a nih loh leh field marshal pawh ni se. Tin, tuin nge hria ang, a tawpah chuan Third Reich hian America chu a digest mai thei a, chutah chuan a fapa chu World Dictator hmasa ber a ni mai thei bawk!
  Tichuan, rang takin tlangval hian a hmuh beisei loh ber pakhat a rawn lang ta a: Evgenia Porsche... Third Reich-a magnate lian ber pakhat fanu tan chuan a sang, hmeltha, chak, eng emaw chen pawh rustic leh mak tak maiin non-aristocratic tak a ni.
  Dik tak chuan, a hmaa inhmuhkhawmna ang lo takin, hmeichhia chuan man to tak tak a ha a, diamond nen, mahse chutih rual chuan langtlang tak leh a ke mawi tak, te tak te ni lo mah se, a hlimthla chu a thup lo.
  Heels sang tak avang hian hmeichhe naupang sang tawh chu mi lian tak ang maiin a lang. Friedrich ngei pawh, a kum ang zela tleirawl pangngai leh a te zawk pawh a tawi zawk a, centimetre sawmhnih leh pathum, sawmhnih leh panga vel a ni a, a kekawrte ngaihtuah chuan a aia tam zawk...
  Friedrich chu a mualpho ta hial a, he pound ruk zeta rit hmeichhe naupang (a pa Porsche-a ang kha, mi lian tak a ni lo, eng ang nu nge a nih tih hriat ni lo mah se, a kawr hnuaiah hian tu nge lawn tih) aia lian lo ni ta se engtin nge ni ang! ), a sang zawk ang a, a chungah a ding reng ang. Ni e, kekawr bul lova a kal kha a tha zawk, a hma ang khan...
  Mahse, Evgenia chuan ace naupang chu ngaihsan hmel zet hian a en a, a kut a phar a, a hmuiah chuan a fawp a:
  - Ka knight i ni! Eng chu lei lam a ni lo!
  Friedrich-a chu a buai hle a:
  - Ni e I....
  Evgenia chuan a ti tawp a:
  - Thumal hman a ngai lo! Fak i phu a ni. Tin, pilot ang chauh ni lovin... - Tycoon fanu chuan a sam a ti nghing a. - Ngaihtuah teh, engineer leh designer angin thilpek ropui tak i nei a ni. Chutiang ngaihtuahna chu pe rawh... Mifing! A chungah hian Leonardo Davinci a awm.
  Friedrich chuan a fiamthu a:
  - Awle, ni e! Ka pawm e, he artist hian indona pakhat mah a la hneh lo. A kutchhuak ropui tak takte chuan khawvel pum huap mah se!
  An zai tan ta a. Evgenia pawh chutiang bawk chuan a hmeltha a, figure skater a ni a, mahse Volka tan chuan a lian lutuk niin a lang... Tin, rimtui chu a rimtui hle bawk... A hnute mawi tak kawrfual chu a en chuan taksa chak tak leh tleirawl lo thanglian ta. Chu bâkah, Helga chuan engmah hre lo angin a insiam a. Mahse, German thangtharte chu hmeichhiain inhuatna a neih chu sawi loh, a lantir chu thil mawi lo tak a ni tih an zirtir a, mipa chu indona lama mi huaisen a nih chuan bum pawh a ngai tih an zirtir a ni. Eng nge a chi siam that tur! Hitler-a sawi angin: nupui pasal nei tawhin mipa dang atanga fa a hrin chu sual a ni lo, a pasal aiin taksa pianphung tha zawk a neih phawt chuan. Mahse, Evgenia chuan chu naupang chu ngun takin a zawt a:
  - Khawiah nge tank leh self-propelled gun control dan principle i hriat chian em em, chutiang Know-How i siam chhuah kha i zir?
  Friedrich-a chuan thudik a sawi thei lo va, a sawi duh lo va, hmeichhe naupang hriat loh tak hnenah pawh, a pa chu tycoon, Third Reich-a mi hausa ber sawm zinga mi leh Hitler leh Goering-a duh ber ni mah se. Evasive takin a chhang a:
  - Naupan lai atanga hobby te hian hetah hian hmun a chang... Science literature hrang hrang, thil siam chhuah duhna! Thil tangkai tak siam tur chuan i desk-ah i thut a ngai lo...
  Evgenia chuan a lu a bu nghat a:
  - Ni e, kei pawh hian infiamna hi ka ngaina hle a, chutih rual chuan science granite chu ka gnaw, a nih loh leh ka chew pawh a ni... Chuti chung pawh chuan Mrs. Piston hi office rat ang maiin a lang em?
  Friedrich chuan a savawm ha a pholang a, a nemnghet a:
  - Ni e, rat angin i lang lo tak zet a, rat ang mai pawh ni lovin! A tam zawkah chuan nangmah pawh hi tehkhin theih i ni...
  Evgenia chuan heti hian a vaukhân a:
  - Bawng nen tehkhin suh mai rawh! Hei hi hint tenawm deuh a ni!
  Frederick-a chuan philosophy lam hawiin heti hian a sawi:
  - Thil pawimawh lo tak tibuaitu chuan kel rank a hmu! Chuvangin... Kan market hi a â a ni.
  - Bazar hi slang a ni em? - Evgenia chuan a lo chhut a. - A tlangpuiin German tawng hi a dik hmel hle a, mahse engtin emaw tak... Dik lutuk, accent dik taka dah, thumal chiang tak, thusawiah tension... Tin, accent a awm lo a, mahse he diknaah hian thil native tak tak lo tak i hre thin. .
  Friedrich-a chuan a lungkham tih a lantir lo:
  - Chuti a nih chuan hei hi engtin nge ni ang? Soviet spy ka ni tih i ringhlel mai thei a, Russian-ho chuan Third Reich chung berah min rawn luhchilh theih nan American-ho nen sanghnih leh an thlawhna chhiar sen loh sang chanve an hlan bawk tih i ringhlel mai thei bawk?
  Evgenia chuan a lu a thing a:
  - Ni lo, chutiang chuan ka ring lo! Hei hi a tam lutuk a, Russian-ho tan pawh. Thufing hriat lar tak awm mahse: Russia hi i rilruin i hrethiam thei lo. Mahse ka tan chuan a danglamin a lang, nang pawh i ni mai thei, engtin nge ka sawi ang... A product of SS genetic engineering. Hmalam hun tur mi eng emaw tak? Genetics chungchanga scientific work ka chhiar tawh a, mihring nihphung hi artificial intervention hmangin tihdanglam, tihchangtlun emaw, tihchhiat emaw theih a ni tih ka hria. Tin, indo mi anga i superhuman quality te pawh... Hei hi chutiang chu a ni...
  Chhan ai chuan Friedrich chuan a bialnu sang tak hmaah chuan a lu a nghat a, a hmui mawi takah chuan duhthusam takin a fawp a. Tichuan, ani chuan:
  - I lu mawi tak kha ngaihtuah buai suh. Ka hnen atangin fa chhia i hmu ang tih i hlau a nih chuan min ring rawh, hei hi chutiang chu a ni lo! Dik tak chuan kan sawihona thupui pawh kan thlak danglam maithei.
  Evgeniya chuan a remti a:
  -Ni e, inthlak danglam a tha zawk! Tank chungchang han sawi ila... A bik takin, Guderian-a kaihhruai main operational headquarters chuan inelna hna a tichhuak a: tank chi hnih... Medium "Imperial Panther" ang maiin, 88 mm El 100 aia tawi mahse armor nei cannon -piercing, leh frontal sloping armor 250 mm aia tlem lo leh 105 mm El100 caliber cannon nei "Royal Tiger" rit tak, frontal armor 300 aia tlem lo... Chubakah, tank hmasa ber rit zawng chu sawmnga aia tam lo a ni ton a ni a, a pahnihna chu 65 a ni.
  Friedrich chuan hmusit takin a beng a, gopher hmaa sakeibaknei ang maiin:
  - Hetiang thil hi a tak tak a ni lo"m ni? A bik takin, thil tlemte hmanga i tan a awlsam tawh hle tih ngaihtuah chuan, Allied bomber-te pawhin Third Reich ramte an tichhia lo!
  Evgenia chuan thaw halh chungin a chhang a:
  - Principle-ah chuan a theih a, mahse hun kan nei lo a, a nih loh leh hun mamawh chhunga metal hmanga prototype siam hun kan nei lo. Engtin emaw tak chuan i Know-How ropui tak kha min pe tlai lutuk. Tin, Hitler chuan tank thar ber berte chu kumin hian Third Reich sipaite nen service-a luh tan se a duh a ni.
  Ace naupang chuan mak a ti hle mai:
  - Engvangin nge prototype siam nan hian hun tam tak a mamawh?
  Nula chuan a lu a bu nghat a:
  - Quite a bit, a bik takin model hi fundamentally new a nih chuan... Thufing lar tak ang mai a ni: i khalh chuan ravine-ah i tawp mai ang!
  Friedrich chuan a ngaihtuah a: hetah hian harsatna a awm ngei ang... Entirnan, Soviet designer-te chuan kum tam tak chhung chu IS-10 tank siamnaah hian an bei nasa hle a, a nih loh leh kum hnih pum pui chu T-54 siamnaah an tikehsawm a ni. Chubakah, he tank hi indopui hnua siam a ni a, Indopui II-na indonaah pawh tawnhriat nei a ni bawk. Chu bakah, a bulpui berah chuan model thar a ni lo va, T-34 evolution dang chauh a ni. Entirnan, T-44 hi a hlawhtling vek lo tih a chiang a, practically chuan indonaah pawh hman a ni lo... Chuvangin thilmak bik i beisei tur a ni lo.
  Tiger tank, German-hoin hetiang chi lirthei siamna lama tawnhriat an neih loh avangin (a nihna takah chuan, chassis i chhiar loh chuan, entirnan, Indopui pakhatna lai khan ton 150-a rit "Colossal" siam a awm tawh a ni).
  Friedrich chuan heti hian a sawi:
  - "Panther"-5, emaw AG siam tawh atanga design a ngai. A chassis hmang hian 88-mm cannon chauh ni lovin, 128-mm pawh a phur thei a, 150-mm howitzer...
  Evgenia chuan a nui suk a:
  - Mahse, chu chu kan tih dan chiah a ni! Mahse, Porsche hian anmahni "Royal Tiger" an nei tawh a, 88-mm caliber silai nei mahse. Mahse hei hian intermediate model angin a ti mai thei. A tir lama armor 250 millimeters mamawh chu a tihlawhtling a, mahse a rit zawng chu a lian khawp mai - ton 63. Mahse turret with a very large angle of rational inclination of the armor, elegant and streamlined... Intermediate competition-ah hian chak theih a ni mai thei a, mahse nakin lawkah harsatna a awm dawn a ni. Mahse i Know-How ang chuan a sir zawng zawng atanga luh theih loh tank siam theih a ni a, eng defense pawh a tichhe thei. A nihna takah chuan, breakthrough vehicle tan chuan side protection tha neih a pawimawh hle a, chu chu vanduaithlak takin Panther hian hun rei tak chhung chu a chhuang thei lo.
  Friedrich chuan heti hian a sawi:
  - Tunah chuan tank thupui hi kan khawih lo mai thei... A nih loh leh sawi ila, sawiho zo ila. Professor upa emaw, tlangval leh hmeichhe naupang ang mai kan ni.
  Evgeniya chuan a remti a:
  - I sawi dik e, a hma ang bawkin thil secular zawk kan sawi dawn nia. Entirnan, British lal in chungchang.
  Friedrich chuan a mit a chhing a:
  - Eng thupui nge ni! Hun lo thleng se, Winsors-ah hian engmah a awm tawh dawn lo. A nih loh leh, Moscow kan lak tawh avangin kan tank te hian London, an man tawh chu powder-ah an tikehsawm thei dawn lo niin i ngai em?
  Evgenia chuan a ha a ti eng a:
  - Awle, an ti thei ngei ang!
  Ball zawhah chuan zanriah ropui tak, chawhmeh mawi tak tak nen, mahse zu chak tak tak tel lovin a zui ta a ni. Degree ruk aia chak zawk engmah a awm lo. Awle, chutah chuan Friedrich leh Evgenia te chu tlangval leh hmeichhia tan chuan room hranah an chawl ta a.
  Blonde sang tak takte hi an mizia a inang lo tih hi pawm tlangpui ni mah se, Evgenia chuan darkar engemaw zat chhung chu a kalh zawngin a finfiah nasa hle. Awle, Friedrich pawh chu a hmel a hloh lo tih chu a chiang. Chuvang chuan an muhil ta a, nghet takin an inkuah a.
  Chu naupang chuan Japanese ninja a nih thu a mumang a, Russian Tsar Nicholas II hnen atangin Mikado, chu chu lalber tihhlum tura thupek a dawng a ni.
  Friedrich chuan bang hrual hrual hrual chunga a chhoh dan chu a mumang a ni a, a kut zungtang leh ke ruh hmangin a chhe emaw, a gap emaw pawh a nghet tlat thin. Tlangval chu lal in chhungah chuan a lut a, chutah chuan indona nasa tak a intan ta...
  Ninja naupang chuan a tih dan pangngaiin a hmelma te lu chu a tikehsawm a, a chil a, a tifai bawk... Mumang chu a buai lutuk a, thisen a tam lutuk a, a tikehsawm lutuk a, awmzia a nei tlem hle bawk. Plus hmun tinah khandaih keng hmeichhe kekawr bul lo zuang an awm bawk... A tawi zawngin...
  Darkar thum emaw darkar li emaw aia rei lo ka mu thei lo... Friedrich chu messenger hmeichhia chuan a kaitho a:
  - Indona chu a kal zel a ni! Nang ang mi, Friedrich Bismarck tih loh chu, thlak theih loh mi an awm lo.
  Tlangval chu a zuang tho a, thlah pawh sawi lovin runway hnai ber lam pan chuan a tlan nghal vat a.
  Tin. Hetiang a nih avang hian German hovin Voronezh bei turin an sipaite dah hun an la nei lo tih atanga chhut a ni. Chuvangin German sipaite, indona hmasa atanga chau tawh, extended flank-ah low kick tih theihna hun remchang a awm ta a ni.
  Friedrich hi Fokken-Wulf, assault modification ni lovin, model pangngai, millimeter sawmhnih zeta sei cannon pali leh machine gun pahnih nen a chuang a ngai ta a ni. Chuvangin, hmanhmawh lutuk avang chuan naupang chuan tank indona atana tangkai em em ralthuam chu a nei lo ta a ni. Dik tak chuan a fuselage chhungah hian bomb sawm a la nei...
  Van boruak pawh a vawt hle a, Soviet attack aircraft leh Yaki-9 fighter te an rawn lang bawk. Mahse, lirthei hnuhnung zawkte hi an venhimna chak lo leh an dam khawchhuah theih loh avangin hla takah pawh 20-mm caliber silai lakah an hlauhawm hle. Friedrich chuan fighter-te chu horn-ah a vuak hmasa a, chu chuan, a nihna takah chuan, Ilas slow zawk chu a hmachhawn ta a ni. Aircraft cannon pali, chu chu chakna a ni... Yak dozen hmasa pahnih chu a darh a, a hnungzang lam panna finthlak tak tak awm lo pawhin.
  Friedrich chu a inher lo va, a maneuver lo va, air cannon te chu tlem a sawn mai a, a machine lian tak taksa chu a vibrate mai a ni.
  Sawmhnih leh panga, sawmhnih leh paruk, sawmhnih leh pasarih... Miss awm lovin, Yaks huaisen tak takte chungah, chu chu hlohna tuar chung pawhin, chuti chung pawh chuan off lo, mahse speed neih tum pawh ni se... Friedrich-a pawhin mak a ti deuh hlek a ni engvangin nge Soviet sipai literature-ah chuan he Fokken machine ropui tak hi an ngaihthah em em a ni -Wulf. Ni e, second 22 chhungin full turn a perform a, Yak tan chuan 19 a ti thung (leh lightweight version-ah chuan Yak hian second 17 chhung pawhin a ti thei!). Mahse Friedrich chuan a maneuver a ngai lo; Second khat chhungin car pasarih emaw pariat emaw i tawk thei tak zet a ni.
  Combat trance-a awm Friedrich-a tan chuan hun chu a luang zawi zawi hle a, ngaihtuah leh a ralthuam chhuah hun a nei ta a ni. Principle-ah chuan ace thiam ber ber pawh, Rudel ang thil thleng pawh tiamin, indona kalphung chu nasa takin a nghawng thei lo tih hi pawm tlangpui a ni. Historic tak takah chuan German ace tha ber paruk chuan air army pum pui an tichhia a, mahse Nazi-ho chuan beiseina nei lovin boruak chhunga thuneihna inchuhna chu an hneh lo.
  Mahse hetiang dinhmunah hian mi pakhat aia tam laka hmun khata yak tam tak paih chu hlauhawmnain a khat a ni... Minute khat pawh tling lovah fighter 61 an kap thla a ni. Chutiang chiah chuan thla chu a tla thla a, a nih loh leh cabin-a armored glass chu a chhe ta a ni. Hemi hnuhnung zawk hi a pawi zawk a, hetiang hunah hian pilot chu chhanchhuah theih a nih loh avangin. Tin, Red Army-ah hian experienced aces tlemte chauh an la awm tawh bawk.
  Lirthei tla zingah hian pali chu guardsmen-te ta an ni a, thlawhna panga aia tam kah thlak an ni... Chu chauh chuan hei hian a pui lo, a chhan chu Volka hian khawiah nge a kah ang tih leh engtin nge a kah tur tih a hre chiang hle... Hunter-in machine gun hmanga beram rual a kah thlak ang maiin geese tih hi a ni. Chutiang chiah chuan beram rual chu, puak darh khatah, intuitive takin, instinct hmangin, barrel kalna tur chu a duh ang target-ah a ruat a, a kaihruai a, chutih lai chuan bullet pakhat mah a thlawk liam lo. Geese te, leh he thu-ah hian Soviet thlawhna te chu an kap thla a, cockpit an tihchhiatna hmunah te, pilot te pawh an kah thlakna hmunah te chuan hun engemaw chen chu an thlawk nghal vek a ni. Mahse an wing thenkhat chu an chak lo...
  Friedrich-a chuan hetah hian American cowboy-te sharp-shooting chungchang film-te a hrechhuak a, DiCaprio-a channa film lar tak - "Fast but Dead!" Mahse chutih hunlai chuan US cowboy-te chuan automatic machine gun emaw, rapid-fire air cannon emaw an hre lo. Chutiang a nih loh chuan hei hi tihchhiatna thiltihtheihna lamah chuan eng ang ralthuam nge a nih tih an hrechhuak ngei ang.
  Nakin lawkah yak te chu an tawp ta a, Friedrich chu Ily-ah a insawn ta a ni. Hetah hian chunglam atanga beih a tha ber, a nih loh leh hnunglam hemisphere atanga beih a tha ber. Chu bâkah, a optimal bawk ang, a hlat zawng tihtlem loh chuan.
  Kawng dang chu wings fragile zawkte chu shoot off hi a ni a, armor i dah thei lo.
  IL-2 hi humpbacked tia koh a ni. Seat pahnihna an dah hnuah chuan rear hemisphere humhimtu shooter tan chuan novice tan chuan chutiang machine chu kah thlak a harsa ta hle a, mahse chutih lai chuan... Dik tak chuan he thlawhna aerodynamics hi a chhe zual ta hle a ni. Hei hian anmahni nen chuan a awlsam zawk dawn tihna a ni...
  Ilam tan chuan kawng hrang hranga darh hi a logical zawk ang, mahse system... A tawi zawngin, legendary stormtroopers te vuak atang khan a intan a ni. Mahse, nimble Salamander-3 chu a lo thleng tawh a ni. Anni pawhin leilung chu an la a...
  Friedrich pawhin a hmachhawn thei ang tih a ngaihtuah a, Yak-ho chu an la hnaih laiin an lo hmu tawh a ni... Mahse, tuin nge hria ang... Luftwaffe pilot te hi Russian indo mi huaisen an ni lo va, a tlangpuiin indonaah hian an lut tam lo hle a, mahse case-ah chauh lo chuan an lut mai thei khawiah nge leia sipaite tan hlauhawm lutuk a siam a ni .
  Mahse, Friedrich pawhin harsatna a nei lo... Rear armored hemisphere chu cannon hmangin hit la, a nih loh leh wings chu khuh rawh - a result chu a inang vek. Tin, heng car te hi a hnua an tlak dan te, boruakah pawh chhinchhiahna an hnutchhiah thin... Bawih vuak hnung lama stripe ang maiin.
  Friedrich chuan silt sawmthum leh pasarih a tikehsawm a, "Pawn" pahnih pawh a man bawk. Za khat leh mah se, a hmaa record za leh pakhat kha tihchhiat a la ni lo. Hmelma chuan thlawhna thenkhat an la nei chauh a ni. Tunah chuan an tih tur awm chhun chu bomb thlak mai a ni a, an kir leh mai ang.
  Tunah chuan Soviet tank te chuan beihpui an thlak ta a, aviation te, a bik takin artillery te puihna tel lovin an bei ta a ni. Attack aircraft leh bomber te chuan an rawn bei ta a ni. Soviet tank crew-te tan chuan vanneihthlak takin lirthei khalh dan chu an hmang thei a ni. Mahse thlawhna chi hrang hrang an pung zel a.
  Friedrich chuan a bomb zawng zawng chu a thlak vek a, airfield lam chu a hawi ta a. Mahse, Rudel-a Fokken-Wulf-4, tank destroyer hmingthang tak chu a hmu thei ta a ni.
  Ace naupang hi a "home" airfield-ah a kir leh a, chutah chuan Pegasus Terminator Me-362 chuan a lo nghak reng a ni.
  Friedrich-a chuan Fokken-Wulf chu a thlawh tir tawh a, a ṭhenawm pilot hnenah chuan:
  F -490 hi fighter tha lo tak a ni tia huaisenna nei chuan dawt a sawi. Vanlawng chhia an awm lova, Pilot tha lo chauh an awm.
  Sortie lo awm tur chu fighting tank-ah chauh tihhniam a ni. German ho chuan anmahni hmachhawn turin armoured fist chak tak an la chhuah theih loh laiin thlawhna hmangin an rawn bei ta a ni.
  Soviet tank crew huaisen tak takte chuan hmatawng hrual hrual chu an paltlang tawh a, Arab volunteer-te awmna infantry unit chu an bei tawh a ni.
  Muslim-te chuan beisei ang lo takin huaisen takin an bei a, tlanbo pawh an ngaihtuah lo va, chutih rual chuan thiam lo takin an che bawk. A bik takin American bazooka chu mihring lam hawi lo deuhin an hmang a, grenade pawh a hmang nasa zawk.
  Mahse Soviet unit-te beihna chu a tlachham ta hle mai. A bik takin Fascist attack aircraft-ah chuan bomb te tak te tam tak, shaped charge nei an hmang a, hei hi Soviet designer-te hnen atanga copy a ni a, mahse thiam zawka kalpui a ni. Mahse Soviet tank crew-te chuan chunglam atanga net khai tura thupek an dawng lo.
  Tin, Friedrich chuan inchungte chu air cannon a kap mai bawk. Hei hi tactic awlsam ber a ni. Tower hatch leh i hnehna chu tichhia rawh. Tin, hetiang hian car engzat nge i knock over theih ang, horizontal plane atanga i rawn kah chuan...
  Mahse tank"s speed hian fighter-in intuitive takin, aiming lovin, whim-a a hit chuan a pui lo...
  Tank nei simulator ang mai a ni a, nangmah chauh hian god mode i nei a, shot tin pawh a dik vek a, i shoot fo bawk, i shoot fo bawk...
  Tunah chuan tank chhe zat chu sawmnga chuang a ni tawh a, chuvang chuan Rudel chu a chawl ta a ni... Mahse, ka digress a ngai ta a ni. "Beng" chu a sir lamah a rawn lang a. An zinga paruk chu kahhlum an ni a, a bak zawng chuan Salamander-ho chu tichhe vek rawh se. A tlangpuiin heng corn hnathawkte hi nitin indonaa kal tir hi mahni intihhlumna thianghlim a ni.
  Tank hi a pawimawh zawk...
  Return... Fokken-Wulf 4-ah thlawhna a thlawk a, a bulah Helga a awm bawk.
  Nula chuan a zawt a:
  - Awle, Evgenia chungchang hi eng nge i duh ber?
  Friedrich chuan hmusit takin radio chhungah chuan a rawn ti chhuak a:
  - Engvangin nge i thik em em?
  Nula chuan a nui suk a:
  - Dik tak chuan a ni lo! Kan zalen a, nupui pasal kan nei lo. Khumah hian tu nge tha zawk tih ngaihtuah mai mai, kei nge ani!
  Frederick-a chuan lawm takin a chhang a:
  - Dik tak chuan, nang! Chutiang chuan i lian lo va, i nimble zawk bawk!
  Helga chu hlim takin a nui a.
  - I lakah hian thil dang ka beisei lo! Mahse, a tha ber chu a ni ngei ang... Ugh, design rat a ni a, hmeichhe tlemte zingah Knight"s Cross of the Iron Cross dawngtu zinga mi a ni!
  Friedrich chuan heti hian a sawi:
  - Oak hnah hi i tan chuan a hnaih tawh hlein ka hria!
  An insual chuan naupang chu a dik ngei ang tih a chiang hle. Helga chuan inrintawk takin tank te chu a hammer a. Indo mi chu indo mi aiin a khauh zawk thei tih finfiah a duh niin a lang. Mahse, Friedrich nen chuan tehkhin theih a ni lo tih chu a chiang.
  Rei lo teah German leh American lirthei tank column lian tak tak a rawn lang ta a. A bik takin American tank tichhetu nimble leh khelh nuam tak tak "Witches"-3 te. Hei hi a pawi hle a, a bik takin Soviet lirthei te chu thlawhna hmanga beihpui thlaknain a tam zawk an tihchhiat tawh avangin a pawi hle. "Panther"-5 pawh buaina a awm ta... A barrel sei tak rapid-fire gun leh impenetrable frontal armor... Soviet tank-a thawktute chu tuar thiamna chuan a tichhe tan niin a lang. Ṭhenkhat chuan sipai hotute thusawi ngaithla lovin an hnungtawlh a, he technotronic hell aṭanga tlanchhuah tumin an bei a.
  Tin, a lo haw leh chhuah dan te, tank te beihna te pawh...
  Chawhnu lam a pel tawh a, a thim tawh... Red Army counterattack chu a fizzled out ta. Amah leh Helga chu Ryazan lam pana German sipai pawl pakhat thlawp turin an redirect a. Chutih rual chuan Vatutin-a sipaite chu cauldron chhungah chuan hrual an tum bawk...
  German ho chu khawchhak lam pan chuan zawi zawiin an la hmasawn zel a. Hetah hian Soviet sipaite chhelna leh Steppe Front-a defensive line-te chuan a tikhawtlai a, Moscow panna kawngpuiah chuan a dense lo pawh ni se.
  Mahse, Hitler-a sipaite chuan maneuver theihna hmun an hmu tam zawk a, Hoth-a chuan chutiang column-a main defense node-te chu bypass a tum ta a ni. Hmun thenkhatah chuan German unit te hmasawnna a ti chak hle...
  Frederick-a chuan Helga-i chu a zawt a:
  - I chau lo em ni, ka mumang hmeichhia?
  Blonde warrior chuan a chhang a:
  - Hlimna rilru chuan hahna a hnawtchhuak a, bawng vuak ai chuan a tha zawk! Chauhna chu bawnghnute aiah thisen chhuak pus nen lo chhuak mahse!
  Friedrich-a chuan a remti a:
  - Hetah hian thudik i dodal thei lo!
  Zanah chuan chu tlangval chu a thlawk chhunzawm zel a, chhum chu vanah a rawn inher a, ruah a sur nasa hle chung pawhin a thlawk chhunzawm zel a. German sipai thurin ang chuan aviation hmangin front line-a defense tihtawp nan an hmang thin... Tin, kum 1941 ang lo takin Luftwaffe hian Pindostan puihna avangin thlawhna an nei tam hle bawk.
  Tunah chuan Friedrich-a chuan bunker, a nih loh leh target tenau zawk pawh a bei ta a ni... Zanah chuan indona chu a reh lo va, Soviet sipaite chuan counterattack an nei ta a ni. Tlemte leh buai deuh mahse an huaisen tlem lo...
  Zanah U-2 squadron tih loh chu air target engmah an tawk lo. Tin, bunker te chu an bomb bawk... Lightly.
  October 15, 1947 zing lamah chuan khawpui leh chutih rual chuan rel kawng inzawmna: Elektrostal tan indona a chhuak ta a ni. Chutah chuan a lum hle a, a pawimawh ber chu Friedrich-a chu a ṭhian inṭhen theih loh Helga-i pawhin a rawn zawm ve bawk.
  - Awle, great knight, hmelma te hi kan pressure em ni?
  Friedrich chuan hlim takin a chhang a:
  - In nei lote chuan beer dawrah an nawr a, kan chak ta a ni. Tin, kan chak dan pawh...
  Elektrostal khawpui ngei pawh hi kulh nei tha tak a ni. Army unit bakah hian NKVD division thar pahnih pawhin a venhimnaah an tel ve bawk. Anni chu, a tlangpuiin, SS angin sipai vengtu ropui tak tak ni lo mah se, artillery leh light tank te pawh an keng tel a ni.
  Nazi-ho erawh chuan anmahni cauldron siam an tum a... Citadel chu bypass la, pincer-in khuh rawh...
  Hetah hian air support hian hmun pawimawh tak a chang tih chu a chiang a, a bik takin kawr a inzawm chuan.
  Helga chuan hmeichhe naupang ang bawkin heti hian a tiam a:
  - Hnehna chu kan ta a ni ang! I sleigh chu summer atan inbuatsaih rawh!
  Friedrich-a chuan a remti a:
  - Tin, thlasik lai chauh pawh ni lovin! Tank rit tak tak leh air shell kan hmang dawn a ni.
  Tlangval chuan Mainstein-a sipaiah an awm leh tawh niin a ngai a, mahse khawthlang lamah chuan Rommel lar ber chu hriat hlawh zawk a ni. Indona lai khan tlangval chu trance-ah a che zawk a, hremhmun thlarau kaihhruaina hnuaiah chuan engvangin nge he sipai hotu ropui tak takte hi a hriatreng loh ang. Chu bâkah, Russian hneh tawhte aiin English mi vuak tawhte hriat reng chu a nuam zâwk hle!
  Rommel-a chuan Marret Line a thlen hnu chuan hmêlma sipai pahnih inkara Napoleon-a "central position"-ah a awm tih a hrechhuak a, tunah chuan thutlukna siam thei khawpa vuakna a siam hnuah pakhat chu a hneh thei a, chutah chauh chuan a hawi let a, a pahnihna chu a hmachhawn thei ta a ni.
  Friedrich chuan a nui suk a: Napoleon-a chu Leo Tolstoy-a chuan ringhlel mahse, rinhlelh rual lohvin sipai hotu leh roreltu ropui tak a ni. A bik takin hlawhtlinna i en chuan. Amah chauhvin a lo dang lo. Hemi kawngah hian Hitler hi a chhe zawk... Mahse principle-ah chuan Fuhrer hi Napoleon nen tehkhin theih a ni!
  Commander thiam tak Rommel pawhin thil dang a hrechhuak ta a ni: American leh French-ho chuan khawchhak lam hla takah Tunisia khawthlang lam panin an kal a, Fondouk, Faid leh Gafsa-ah te Eastern Dorsal Gorges an nei a, chhim lam mel 60-70 vela hla Western Dorsal Gorges chu an khuh a ni.
  Italo-German sipaite chuan Faid leh Gafsa te chu an man a, chutah chuan Feriana leh Kasserine te chu chhim lamah an kal a nih chuan American supply base lian tak leh Tebessa-a an headquarters-ah chuan an kal nghal thei tih a chiang ta a ni. Tebessa-ah chuan Italo-German sipaite chu Tunisia rama Allied line chhim lam hla takah an inhmu a, an inbiakpawhna hmunah pawh an awm tawh mai. Chumi hnuah chuan Rommel-a chuan a tank-te chu hawitir a, hmar lam tuipui lam, mel za zeta hlaa awm chu a kawhhmuh ta a nih chuan German-ho chuan Tunisia-a Allied sipai zawng zawng chu an titawp thei ang a, Algeria-ah pawh an nawr lut thei ang.
  Friedrich ngaihtuahna chu chhum hnunglam atanga Lagg pahnih rawn puak chhuak rawn lang chuan a titawp ta a... Chungte chu a ei zo vek tawh... Tin, chutah chuan silai chu a tum tha tak zeta kah a ni... Chutiang chuan amah chauhvin a kap thei... Yak pali dang. .. tin, chutah tak chuan an awm bawk... Tin, tunah chuan Katyusha chu kah rawh... Chutiang chuan fragment te chu kawng tinrengah an thlawk thei ta a... Rocket launcher dang... Chuvangin Helga chuan a sir atang chuan a rawn bei ta a ni. Amah chu a au chhuak a:
  - Hero, i nawr na zawk ang u!
  . BUNG No. 20-NA.
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te mission chu parallel world-ah a la tawp lo.
  German ho chu Gorky khawpui lam pan chuan hma an sawn ta a. An hual vek a. He khawpui lian tak hi mipa naupang leh hmeichhe naupang pakhatin an humhim a.
  A hual vek tawh a, Moscow chu thawk a la chhuak ta. Nazi ho hian hmun thenkhatah Kremlin thlengin an rawn luhchilh tawh a ni. USSR khawpui dinhmun chu beiseina nei lo tluk a ni. Moscow garrison-a shell-te chu a tawp dawn ta. Tin, khawpui a tlak chuan indona danglam tak a ni ngei ang.
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te chuan Volga luiah khawpui tan an inbei a.
  Tlangval leh hmeichhia chu a hma ang bawkin insual mood-ah an awm a.
  An mei a, hla an sa bawk:
  Pioneer te hian an beidawng lo
  Hremna an hlau lo...
  Mupui ang maiin an inbei thin
  Krauts te chu hremhmunah tirh a ni!
  
  An zingah hian pasaltha tam tak an awm a, .
  Mi â tam tak...
  A tul chuan walk in formation - .
  Machine chu a charge ta!
  Chutiang chuan tlangval kum sawm leh pahnih vel anga lang, mahse a nihna takah chuan kum tam tak lo awm tawh veteran seasoned tak, Oleg Rybachenko chuan burst a pe a, fascist-te chu a tikehsawm ta a ni.
  Tin, chutah chuan a kekawr bul chauhvin hmêlma chu grenade a vawm ta a ni.
  Tin, Kraut-ho chu kawng tinrengah a theh darh ang.
  Chumi hnuah chuan naupang chuan heti hian hla a sa ang:
  - Savawm khup chunga Russian indo mi ka ni a,
  Russia hmelma te chu lei atang hian ka hrufai bo ang!
  Margarita, he hmeichhe-hero hian a kekawr bul chauh hmangin thihna thilpek thattu a paih bawk. Nazi tam tak a knock out dawn a, tweet-ah hetiang hian a ziak dawn a ni:
  - Rus ropui tak tan'!
  Tin, nui chungin a rawn puak chhuak leh ta a.
  Mipa naupang leh hmeichhia chu huaisen takin an insual a. Indona chu hloh tawh mah se. German ho chuan Orenburg chu an hual tawh a, an theihna apiangah Red Army chu an rawn bei ta a ni.
  A dik zawk chuan Orenburg hi hun rei tak chhung chu lak a ni tawh. Castle pakhat chauh a la ding reng a. Nazi ho chuan Ufa chu an lo hual tawh a.
  Chubakah, khawthlang lam atanga an sipaite chuan Kazan an hnaih tawh bawk. Thil awmdan hi a pawimawh zawk a ni.
  Tin, thil awmdan chu a tizual zual sauh a, samurai te hi khawchhak lam atanga lo kal an nih avangin leh Central Asia-ah chuan German ho nen an inzawm tawh a ni.
  Mahse naupang huaisen tak takte chu an indo a ni. An hnehna chu an ring tlat a ni. A nih loh leh a tlem berah chuan lu nghat chungin thih an inpeih tawh. Mahse, engtin nge he thihna hi a nih? Thi thei lo an ni!
  Tin, kum tam tak chhung chu naupang an ni reng bawk. Tin, khawi emaw laiah chuan khawvel dang leh mission dang a awm bawk.
  Oleg chuan shot dang a rawn kap leh ta. Tichuan a ke ruh hring hmangin grenade a vawrh a, heti hian hla a sa a:
  - Stalin chu kan bulah a awm reng ang!
  Margarita chuan Fritzes te chu a melh a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Pathianin a phal lo! He cannibal hi kan hnenah a rawn kal dawn ta!
  Tin, nula chuan thinrim takin a kekawr bul chauhvin grenade a vawm ta a.
  Oleg Rybachenko chuan a dik khawp mai:
  - Eng emaw chen chu mihring ei thin kan ni vek!
  Tin, naupang chuan thihna thilpek chu a ke ruh hring hmangin a paih ta a.
  Margarita chuan hei hi a pawm a ni:
  - Eng emaw chen chu, a ni!
  Tin, a kekawr bul chauhvin killer weapon a kapchhuak bawk a, hei vang hian German car pahnih chu an insu ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan a kap a, USSR dinhmun chu, beiseina nei tawh lo a ni tawh mai thei, indona neih hian awmzia bik a nei lo niin a ngai a. Hei vang hian a thlawnin mi an that thin.
  Naupang chuan a kekawr bul lo hmangin grenade pahnih a vawm a. Caterpillar chu a rawn nam a, "E" series-a German tank te chu an insu ta a.
  Terminator naupang chuan heti hian hla a sa a:
  - A hun a lo thlen chuan, .
  Huaisen takin kan bei ang!
  Zing lama fighter thar chhuak - .
  Tin, huaisen takin bei rawh!
  Chu naupang chu minute hnih khat chhungin sipai eng pawh tihchhiat tumin a inpeih tak zet a ni.
  Margarita pawh chuan kekawr bul lo thihna thilpek chu a paih a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  - Rus ropui tak tan'!
  Naupangte hi indo mi huaisen tak an ni a, tumahin an rap thei lo. Chutiang fighter khauh tak tak an ni.
  Tlangval leh hmeichhia chu a hma ang bawkin wild excitement-ah an awm. Tin, anmahni nen hian huaisenna, chawimawina leh huaisenna. Fascist te chu titan ang maiin an bei thin. Tin, hmêlma hian lungpui ang maia an dinna hmun chu an paltlang dawn lo tih a chiang hle bawk. Lung leh monolith aia chak zawk pawh a ni mai thei.
  Margarita, silai kah lai chuan:
  -Planet-ah hian champion kan ni ang,
  High school kal lai khan giant kan ni!
  Tin, hmeichhe naupang chuan a kekawr bul lo, chiseled hmangin thihna thilpek chu a launched leh ang. Tin, hmêlma chu a tikehsawm ta a ni.
  He hmeichhia hi a cool em em a, a chungah engmah i hmang thei dawn lo.
  Scrap dona kawng a awm loh avangin. Mahse, hei hi crowbar ni lo mahse, thil tha zawk leh cool zawk a ni.
  Oleg Rybachenko, silai hmehpuah, croaked:
  - Tlangval ka ni lo, super boy ka ni a, khawvela midang zawng zawng aiin ka sang zawk ang!
  Tin, hetah pawh hian a kekawr bul chauh hmanga puak thei bolt tichhe thei tak a paih ang mai hian. Tin, German tank pahnih chu an insu leh ta bawk.
  Indo mi naupang chu a fimkhur hle. Mahse hetah hian whip hmangin butt a tichhia thei lo niin a hria. Beiseina nei lo dinhmun awm lo mah se, hneh theih loh hmelma an awm lo ang bawkin.
  Chu naupang chuan Belarus rama president thlanna atana ditties a siam chhuah dan chu a hrechhuak ta a:
  A vawi rukna atan thu bengchheng ngaihthlak hi a ngaihnawm lo,
  Tin, "pa" hi engzat nge rin tur tih pawh ka hrethiam lo!
  Lukashenko chuan paradis sak a tiam - .
  Mahse, êng nen chuan thimah kan lut ta!
  Ni e, system leh cult of personality tan chuan harsatna a ni. Dik tak chuan, engvangin nge Europe ram pakhatin dictator chu a tuar ang, Middle Ages-a awm ang maiin?
  Tin, Stalin pawh hi dictator a ni a, he universe-ah hian hnehna chan tumin indona a tan zauh zauh mek a ni...
  Naupang huaisen tak takte chu ni thum dang an inbei leh ta a. Hetih lai hian Nazi ho chuan Kazan chu an hual a, Ufa chu an la ta a ni.
  Kremlin-ah ngei pawh indona a awm tawh a ni. Hmeichhe dawithiam pali chuan Nazi-ho nen khandaih leh disc te tak te hmangin paihna atan an inbei a, kekawr bul chauhvin an inbei a ni.
  Kremlin hi Sturmlevs, Sturmtigers, bomb puak leh meipui lian tak tak hmanga kahchhuah avangin nasa takin a chhia a ni.
  Stalin ngei pawh hi Sverdlovsk-ah a la awm reng a ni. Tin, USSR dinhmun hi beiseina nei lo ang maiin a lang bawk. Mahse Red Banner chu Russia khawpui chungah a la thlawk reng a, chu chu a bo vek lo tihna a ni!
  Mite chuan turning point a lo thleng dawn niin an ngai!
  Natasha chuan Arab chu a chanveah a chop a. A kekawr bul chauhvin disc a vawrh a, a bengchheng a:
  - Thi thei lo Pa Ram ropuina! Hitler hian min ti chhe thei lo!
  Zoya pawhin fascist chu sabre pahnih hmangin a rawn beng a, a chip chhuak bawk:
  - Ni lo, min tikehsawm suh!
  Chumi hnuah chuan a kekawr bul chauhvin Nazi-ho chu tualthahna disk a vawrh chhuak ta a ni.
  Tin, Kremlin kulh chhe tawh atang chuan mipa hring fighter pahnih khat an tla bawk.
  A dawtah chuan Aurora chuan a kap ta a. A shot tlem hle a, mahse a shot dik hle. Tin, chutah chuan a sabres chu a hmang ta a ni. Tin, a ke ruh hring atang chuan arsi leh swastika te tak te nalh tak tak te chu a rawn thlawk chhuak bawk.
  Tin, hetah hian Svetlana chuan a ke hring hmangin disc nalh tak a paih ang a, Fritz chu a rip ang. Tichuan heti hian a sa ang:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - Fatherland humhimtu, Perun sipai!
  Kolovrat a ni! Evpatiy Kolovrat chu a ni! Heroes of Rus' te chuan alarm an rawn ri ta!
  Hetah hian kan pali hian kan inbei vek a ni. Moscow khawpui zawng zawng deuhthaw chu lak vek a ni tawh a, ralthuam supply pawh a tawp tawh bawk. Russian tlangval leh hmeichhia te pawh an thi vek tawh. Mahse an beidawng lo. Eng chen nge hualna hi a awm tawh nachungin?
  Kremlin kulh chunga hmeichhe naupangte chu an insual a. Hero ang maiin. Tin, December thla ni mahse kekawr bul lo leh bikini chauh an ha. Mahse, khaw vawt chu an hre lo. Chu ai chuan an chakna chu a pung chauh a ni.
  Tin, ka ke ruh hring atang chuan disk nalh tak tak, flat tak tak te chu a thlawk chhuak bawk. Chu chuan Wehrmacht-a ramdang sipaite chu a tikehsawm mek a ni.
  Indo mite chu indonaa pasaltha ang maiin an inbei a. Tin, thawmhnaw tlem berah pawh. Chutiang hmelthate chu E leh AG series-a tank lian tak takte emaw, Nazi-ho thil siam rapthlak dang emaw pawhin an ti mualpho lo.
  Hmeichhe naupang tumah hi eng fascism pawh hneh thei thil a ni lo. He khawvel ang hian a famkim a nih pawhin.
  Natasha chuan a khandaih hmangin a tikehsawm a, a kekawr bul chauh hmangin disk a vawrh a, Nazi-ho chu a tikehsawm a, hla a sa a:
  - Soviet rama awm hi a va tha em, .
  Tin, Wehrmacht tihchhiat hi a va ropui tak em!
  Zoya chuan saber hmanga mill chu a enkawl a, heti hian a sawi:
  - Wehrmacht chu hrehawm takin a chak ta! Tunah chuan Kremlin hi kan humhim tawh a ni!
  Tin, hmeichhia chuan a ke ruh hring hmangin arsi a vawrh a, Kraut-ho chu a rawn deng ta a ni.
  Tichuan, heti hian a sa a:
  - Hei hi hmelma zawngna ramsa (wild hunt) a ni!
  Tin, chutah chuan Aurora pawh indonaah a awm bawk. Hmeichhe sam sen leh cool tak chu a va ni em. Thlasik thlipui tleh karah chuan a sam chu dar sen ang maiin indona flag ang maiin a rawn inher chhuak a. Ni lo, chutiang nula chuan tumah a kun lovang.
  Tin.
  A khingpuite ruang a tikehsawm thin. Tin, Aurora chuan a au chhuak ta a:
  - Super class hmeichhia ka ni!
  Svetlana hi indonaah engtin nge a awm?
  He blonde terminator hi diabolical fire leh annihilation tornado mai a ni.
  Tin, a kekawr bul atang chuan tualthahna mak tak mai a thlawk bawk. Tin, hmeichhia chu insualnaah hian full throttle-ah a awm bawk.
  An pali hian indonaah an awm vek a ni. Tin, a hnungtawlh tur a ni lo va, a beidawng tur a ni lo bawk.
  Witch pali an ni - super chauh! Engkim leh mi zawng zawng tihchhiatna quartet tak tak!
  Warriors te hian defense area chu an chelh tlat a ni. Mahse Kremlin hi a lian a, hmun tinah a do thei lo. Forces te hi an inthlau hle.
  Natasha chuan thinrim zet hian a sawi a:
  - Kan that a, hnehna kan chang lo!
  Tin, hmeichhia chuan a kekawr bul chauhvin killer charge a vawrh leh ta a.
  Zoya chuan a hmelma a tihlum lai chuan logical takin a sawi a:
  - Engkim i chak thei lo... Computer game-ah a nih loh chuan!
  Tin, rangkachak sam nei nula chuan thihna disk chu a paih leh ta a.
  Aurora chuan a khingpuite chu saber hmangin a tikehsawm a, a chilh a:
  - Hnehna chu kan ta a ni ngei ang tih ka ring! Russia Thianghlim hmingin!
  Tin, a kekawr bul a paih atang chuan boralna thilpek a thlawk chhuak thin.
  Tin, Nazi cut up te chu an tlu bawk.
  Tin, chutah chuan Svetlana chu indonaah a awm bawk. A throw hmangin fascist te chu a cut thin. Tin, thiamna nasa tak, a nih loh leh thiamna tawp nei lo pawhin a che bawk. A kekawr bul hring chu a nimble em em a. Tin, chhiatna rapthlak tak an lantir bawk.
  Tin, chutah chuan nula chuan heti hian hla a sa a:
  - Pa ram leh khawvel tharte ropuina!
  Tin, thihna mak tihna chu a kekawr bul atang chuan a thlawk leh ta a ni.
  Tin, hetah hian Natasha chu indonaah a awm leh ta. Tin, Krauts te chu a chop thla a, comet ang maiin a tlan phei ta a. Tin, a lungphu chung lamah chuan a au chhuak bawk:
  - Fatherland ropui ber chu ropuina chang rawh se!
  Tin, a khandaih te chu lawnmower ang maiin a thlawk chho bawk.
  Tin, hmeichhia chuan hla a sa tan ta hial a ni:
  - Russia tan ropuina chatuan atan,
  Kan duhthusam chu a thleng dik ngei ang!
  Tin, nula chuan a kekawr bul hring nen boomerang na tak a pe bawk. Tin, a inher kual a, lu dum leh dum sawmhnih vel chu a tan ta a.
  Dik tak chuan hmeichhe naupangte thattu chu German-ho an ni lo va, anmahni dodaltu chu colonial unit-te an ni zawk. Mahse hei pawh hian indo mite tan chuan a ti lum zual hle.
  An sparkling a, an khelh nuam hle bawk.
  Natasha chuan a hmelma te chu a tikehsawm leh ta a. Tin, chutiang thil chu a kekawr bul chauhvin a paih bawk.
  Tin, a au chhuak ang:
  - Stalin leh ropuina!
  Tin, chutah Zoya. Thil tualthahna thil tihchhuah nen a inang. Tin, a ke ruh hring hring chuan thihna thuchah chu a rawn chhuah chhuak ta a.
  Tin, indo mi chu a au chhuak ta a:
  - Kan ram ang Motherland tana thih hi a hlauhawm lo!
  Tin, chutah chuan Aurora pawhin a la ang a, indonaah a lut ang. Tin, a kekawr bul chauhvin boomerang a thlawh tir bawk ang. Tin, hmêlma te pawh a siam thar leh ang.
  Chumi hnuah chuan heti hian hla a sa a:
  - Soviet Rus tan chuan! Eng thilin nge universe hi ro a rel ang!
  Tin, chutah chuan indonaah Svetlana. Tin, hmeichhe naupang tihtawp theih loh leh tihkhawtlai theih loh pawh. Hei hi a beat dan chu a ni. Chutiang indo mi lakah chuan ka chhanchhuak thei lo chauh che!
  Tin, a kekawr bul chauh hmangin tualthahna tur package a paih bawk. Tin, khawngaihna tel lovin a hmelma te chu a that thin.
  A hnuah Yarila hian an tan tawngtai theih ni mahse. A nih loh leh Perun pawh a ni mai thei. Chernobog lalram chuan misualte tan an thih hnuah a nghak reng a ni! Mahse, a kawng hrang hrangah pawh ngaihnawm tak a ni - indona a kal zel! Tin, insual tam tak a awm bawk! Chuvangin misualte chanvo hi kan lungngai lutuk tur a ni lo mai thei em?
  Svetlana pawhin a hlimawm deuh hlek a: Kristiante hi i ensan thei lo - chatuan atan hlimna tam tak an hloh dawn a ni. Planet Earth-a an neih ang pawh kha.
  Eh, misual hrehawm tak takte u! Tin, mi fel vanduai zawk!
  Tin, hmeichhia chuan thihna thilpek chu a ke chiseled, bare tak hmangin a paih leh ta a ni. Tichuan heti hian a sawi a:
  - Khawvel hi kan ta a ni ang! Russia tan ropuina awm rawh se!
  Natasha chuan a khandaih hmangin triple butterfly a siam a, a chilh a:
  - Russia ropui tan chatuan ropuina awm rawh se!
  Tin, a kekawr bul chauh hian tualthahna leh thil danglam tak a paih ang. Chumi hnuah chuan hmeichhe naupang kekawr bul hring chuan mipa dum hmai chu a rawn deng a, amah leh Arab mi dang panga chu bang aṭangin a tla thla ta a ni.
  Indonaah hian a dawttu chu Zoya a ni. Engmahin a dang thei lo. Hitler-a sipai rual te chu a bei thin. Tin, triple mill a kalpui bawk. Sipaite chuan a tlu avang chuan an cut down ta a ni.
  Chumi hnuah chuan nula chuan:
  - Chatuan Rus' chu Svarog bulah a awm dawn!
  Tin, a partner te chu a mit a chhing bawk.
  Indonaah hian a dawttu chu Aurora a ni. Panther ang maiin a tlan phei ta a. Mi zawng zawng chu a cut vek a. Tin, a kekawr bul chauhvin thihna thilpek chu a thlawh tir ta a ni. Fascist tam tak a cut down a, hla a sa bawk:
  - Fatherland form sang ber tan chuan!
  Tin, chutah chuan Svetlana chu indonaah chuan a lut ta a. A hmelma te a tihlum dan. Tin, dashing takin a che bawk.
  Chumi hnuah chuan a kekawr bul atang chuan thihna thilpek chu a thlawk chhuak ta a ni. Tin, Nazi-ho chu uluk takin a tikehsawm a, sam tuak (barber"s razor) ang maiin.
  Tin, nula chuan a rawn ti chhuak ta a:
  - Ka kum leh ka thutak! Russia ropui chu ropui rawh se!
  Ni e, he pali hian huaisen takin an bei tak zet a ni. Mahse kekawr bul lo leh saruak ang maia hmeltha pali chuan Indopui II-naah hnehna an chang thei lo. Chutichuan Moscow chu a tlu ta a ni.
  Hmeichhe naupangte hian khawpui an man atang chuan an chhuak a, an khandaih leh hmuh theih lohna puan pahnih hmangin an chhuak ta a ni.
  A tlangpuiin thil tam tak ti thei an ni. Hmeichhia rank sang ber, sang zawk leh hmeltha zawk i hmu lovang.
  Tin, Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te chuan Gorky khawpui an lak chu an chhuahsan ta a ni.
  Nazi-ho chuan, vanduaithlak takin, hmun tinah te pawh hlawhtlinna an chang vek a ni.
  Tlangval leh hmeichhia chu an kal bo a, an kekawr bul chauhvin needle an paih a, Kraut-ho chu an tiboral ta a ni.
  Oleg Rybachenko chuan heti hian hla a sa a:
  - Ni lo, fimkhur tak chu a bo lo vang, .
  Falcon, eagle hmel ang mai...
  Mipui aw a fiah - .
  Thusawi chu rul chuan a tikehsawm ang!
  
  Khawvel pum hi a harh chhuak ngei ang tih ka ring - .
  Fascism hi a tawp dawn a ni...
  Tin, Ni a lo eng ang - .
  Communism ti engtu kawng chu!
  Margarita chuan a ke ruh hring hmangin needle engemaw zat a vawrh a, a nemnghet a ni:
  - Ni lo, a bo lo vang!
  Tin, machine gun atang chuan puakruk a kap a, fascist dozen hnih zet a tikehsawm bawk.
  Hengte hi naupang chi an ni. Cool, tihngheh theih loh. Dik tak ni mahse, hei hi chutiang indona chu a ni lo. Tin, an tlanbo a ngai bawk.
  Moscow a tlu a, Gorky khawpui a tla. Nazi ho chuan Kazan chu an rawn bei ta a. Hei hi Volga luia Soviet khawpui hnuhnung ber a ni tawh. Dodalna chu huaisen tak a ni a, mahse beiseina nei lo tihna a pung zel a ni.
  Nazi-ho chuan AG series aṭanga pyramidal tank hmasawn zawk an nei a, chu chu Soviet ralthuam engmahin a luhchilh thei lo. Tin, hei hi, ka sawi ngei ang, a chhe hle.
  Hmeichhia leh hmeichhe naupang kekawr bul chauhvin track-ah grenade an thlak chauhvin German ramhuai te chu an insu ta a ni. Mahse khawvel pum pui deuhthaw USSR dodal lai hian nupa pakhat chauh hian eng nge a tih theih ang!
  Oleg Rybachenko chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, AG-50 leh AG-75 lu chu a nawr khawm a, chutah chuan:
  - Kulhpui chu kawngpuiah a awm a nih chuan, .
  Hmelma chuan a siam...
  Hnung lam atanga kan kal kual a ngai - .
  Kap lovin hruai rawh!
  Margarita chuan hei hi a pawm a ni:
  - Indonaa bumna hi thil lian tak a ni! A bik takin chaknate chu an inthlau a nih chuan!
  Oleg Rybachenko chuan heti hian a sawi:
  - Tin, Entente strategy ka khel bawk. Hriamhrei inang vek hmangin hmelma sipai maktaduai za leh sawm leh pali a tichhia a, amah ngei pawhin zero chauh a hloh a ni. Hei hian tactics hmangin khawvel pum hi i do thei tak tak tihna a ni!
  Margarita chuan hei hi a pawm a ni:
  - A theih khawp mai! Tin, bei la, hnehna chang rawh!
  Oleg Rybachenko chuan a kut zungtang hring hring chuan needle ke chu a vawm a. Fascist dozen thum a that a, heti hian a sawi:
  - Russia Thianghlim hmingin kan chak ang!
  Tlangval leh hmeichhia chuan an tlan chhunzawm ta a... Alas, forces te hi an inthlau lutuk tak zet a ni.
  Kazan chu ralthuam chi hrang hrangin a tichhia a. Stalin chuan thisen tla hnuhnung ber thlenga man turin thu a pe a. Mahse a nihna takah chuan Moscow a tlak hnua Red Army-te indona rilru chu a chhe lutuk a ni. Mi zawng zawngin thih an duh tlem tial tial a. Tin, Nazi-ho hi an tam lutuk leh ralthuam lamah an chungnung lutuk bawk.
  Tin, an jet thlawhna chuan Nazi-hoin an la luah theih loh khawpui leh khua zawng zawng chu an bomb vek bawk.
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova-te"n Kazan an thlen hma chuan he khawpui hi a tla ta a ni.
  Ufa pawh an la ta a. Chuvângin, thlasik khaw vawt tak karah pawh Nazi-ho chuan Sverdlovsk lam panin an kal ta a ni.
  Stalin-a headquarters chu chutah chuan a awm a. Tin, khawchhak lam atangin samurai an lo kal a. Japanese ho pawh an chak hle.
  An indo mite hi an hlauhawm zual hle - ninja girls. Siberia thlasik lai pawh nise, kekawr bul loin vur hnuaiah an tlan lut a, anmahni ngei pawhin swimsuit chauh an ha thung. Chutiang indona chu ngaihtuah pawh a hlauhawm hle. An mawi hle nachungin.
  Hetah hian pakhat chu sam dum, pakhat chu sen, pathumna chu sen, palina chu var a ni.
  Hengte hi mi thattu mawi ber berte an ni. Khandaih pakhat hmangin hna an thawk a, infantry-te chu disc emaw chakra te tak te emaw an vawm thin. Tin, ninja-te chuan tank-te chungah puak thei thil an paih bawk - pea ang maia lian an ni a, mahse Soviet tank rit ber berte chu boruakah sang takin an thlawk a, an tikehsawm ta a ni.
  IS-7 hlauhawm tak pawh hi ninja hmeichhe tan chuan daltu a ni lo. Indo mi sang tak an nih avangin vengtute pawhin an lakah thiltihtheihna an nei lo.
  Hetah hian ninja hmeichhia sam dum, a ke ruh hring hring nen chuan pea leh Soviet tank pathum vawi khatah a paih a, sang takah a thlawk a, a then a puak ta a ni.
  Tin, chutah chuan hmeichhe naupang pakhat, sam dum leh a kekawr bul lo, pea rawn thlak pawh a awm bawk. Tin, hetah pawh hian Soviet car te chu kawng hrang hrangin an thlawk a, an chhe vek bawk. Kan sawi chhuak ang, hetiang hi hetah hian indona chi khat an ni - knight huaisen ber pawh an hmaah chuan a hlauthawng ang.
  Tin, hetah hian indonaah sam sen nei ninja nula pakhat a awm bawk. I kekawr bul chauh hmanga killer pea paih ang maiin. Tin, a kah atang chuan IS-12 lian tak ralthuam chu a puak ta a ni.
  Hei hi Terminator nula chu a ni.
  Tin, chutah chuan ninja hmeichhia sam dum nei. Chutiang bawk chuan a la ang a, a chakna zawng zawngin a khandaihte chu Red Army sipaite zingah a thun ang. Ani chuan a tikehsawm ang a, hla a sa ang:
  - Pathetic bug, ninja ka ni lo, mahse turtle ka ni lo!
  Vawi khat chu hmeichhe naupang palite hi indonaah mi thattu an ni vek.
  Red Army hian kawng tinrengah indona an hloh mek a ni. Mahse, beih a la tum reng a ni.
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te chu thlasik vur tla karah an vak kual a. Naupang kekawr bul lo rethei tak tak an ni. Taksa thi thei lo tan chuan frost hi chutiang chuan a chhe lo. Heng supermen te hi an damlo thei lo va, khawsik emaw, frostbite emaw an nei thei lo. Mahse, chuti chung pawh chuan Urals i hnaih chuan vur vur chu a nuam lo va, naupang kekawr bul hring (bare heels) a seh a ni.
  Oleg chuan lungngai takin heti hian a sawi:
  - A pawi zawk chu i hre lo - khaw lum leh riltam, emaw, i Nu thianghlim chu a hloh tih hriatchhuahna emaw!
  Margarita chuan a dik khawp mai:
  - Keini tan chuan khawsik leh riltam hi engmah a ni lo... Mahse, Nazi ho laka kan chak loh hi a takah chuan a chhe hle!
  Oleg chuan hei hi a pawm a ni:
  - A chhe zual thei lo! A tlangpuiin, engvangin nge Third Reich hi kan universe aiin parallel universe-ah hian a hlawhtling zawk tlangpui?
  Margarita chuan ngaihdan dik tak a siam a:
  - A chhan chu fascist ho hi an chak em em a, an inrual em em bawk. Tin, vawi tam tak kan vannei bawk. A bik takin Stalingrad nen chuan!
  Oleg Rybachenko chuan a kekawr bul chauh hmangin snowball a pet a, a sawi:
  - Ni e, Stalingrad nen khan kan vannei hle! Fritz-ho ngei pawh chu â takin trap-ah an lut ta!
  Margarita chuan a rawn ti a:
  - Harsatna tawk lo tura beih, .
  Buaina leh bo loh nan...
  Penny khat atan nickel khat khawn a ngai dawn a, .
  Tin, piangthar zawk rawh!
  Kawngpuiah naupangte chuan fascist pawl pakhat chu an bei a. Sipai za chuang zet an thi a. Pakhat chu salah a awm ta a ni. Margarita chuan tlangval chu a kephah elastic tak, khaw lum avanga sen hring chu fawp turin a nawr lui a. Thuawih takin a ti a. Tin, German ho chuan Sverdlovsk chu an hnaih tawh a, an hual tawh tih a sawi bawk.
  Oleg chuan heti hian a sawi:
  - Nang leh kei, Margot-i hi kan tlan chak zawk hi thil mak tak a ni a, mahse engtin emaw tak chuan mi pangngai angin emaw, a slow zawk emaw angin kan che thin!
  Margarita chuan a remti a:
  - Hnehna thlipuiah a man! He universe-ah hian mi zawng zawng hian USSR hi an dodal niin a lang. Nature leh space pawh!
  Chutah Oleg chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Hitler thah hi kan tan chuan thil tenawm tak a nih chuan engtin nge ni ang?
  Margarita chuan negative takin a lu a thing a:
  - Hyperwitch khan chutiang thupek chu min pe lo! Chuvangin amateur performance tel lovin i ti ang u. Chu bâkah, hei hian eng nge a tih ang?
  Oleg Rybachenko chuan rintlak takin a chhang a:
  - A tam khawp mai! Chubakah, Fuhrer, hei hi Africa rama Fuhrer pawh a ni!
  Margarita chuan hetiang hian rawtna a siam a:
  - Tunah chuan hmatawngah i bei ang u, tichuan Hitler chanchin kan hmu leh ang! An sawi angin - hmanhmawh lovin hmanhmawh rawh!
  Oleg chuan heti hian hla a sa a:
  - Speed a tha, chisel chu tichhia suh... Chu pa chu thingpui huan a ni lo va, hmanhmawh takin a â ta!
  Tlangval leh nula chu an chakna zawng zawng nen an tlan ta a. Tin, Sverdlovsk kan thleng thei bawk. Tin, Nazi-hoin an rawn beih khawpui chu an humhim tan ta a ni.
  Beihpui thlakna chu a hnungzuiin a zui ta a ni.
  Naupangte chu kekawr bul loin an awm a. Margarita chu tunic ha a ni a, Oleg Rybachenko chu shorts ha naupang mai a ni. Mahse, mi huaisen tak tak leh beng thei lo ang maiin an inbei a ni.
  Oleg chuan a ke ruh hring hmangin needle chu a vawrh a, Fritz chu a rilruah a rawn hliam a, a chip chhuak ta a:
  - Ram inch khat pawh kan thlahthlam dawn lo!
  Margarita chuan a kekawr bul chauhvin grenade a vawrh a, a ti chhuak nghal zat bawk:
  -Drop khat pawh ni lo, inch khat pawh ni lo, centimetre khat pawh ni lo!
  Mipa naupang pakhat leh hmeichhe naupang pakhat chu khaw vawt takah chuan an insual a. Tin, an rual hian pioneer dangte pawh an awm bawk. Tin, mi tam tak chu kekawr bul lo pawh an awm bawk a, khaw vawt tak karah pawh. Tin, naupang thi thei lote hian ramngaw vur tla hi an hlau lo a nih chuan, a tlem berah chuan an tichhe thei lo a nih chuan naupang pangngai tan chuan a hlauhawm khawp mai.
  Hetah hian kekawr bul lo pioneer pakhat a awm a, a kut zungtang pawh chu khaw lum avangin a sen vek a, a ha chuan khawsik a man a, a hmui pawh a hring bawk. Tlangval chu a na hle mai. Mahse chuti chung chuan thinrim takin grenade bung khat a la a, Nazi tank hnuaiah a paih a, amah ngei pawh chu a tlu a, machine-gun puak chuan a kap ta a ni.
  Hei hi tlangval huaisen tak a ni...
  A nih loh leh hmeichhe naupang pakhat, a kekawr bul hring, poppy sen ang maia eng chuan German mastodons hnungzang hnuaiah lunghlu laihchhuahna hmun chu a nawr a ni. Amah ngei pawhin a thi a, a au chhuak a:
  - Nu Ram leh Stalin tan!
  Thlasik lai, Siberia ramah, tisa thi thei loin a humhim loh laia kekawr bul lo awm chu a hrehawm hle.
  Oleg leh Margarita te pawh hian vur tla nasa tak kara saruak chanve an awm chu an lawm vak lo. Mahse, an nui a, an zai a, tlangvalte tihlim duhin:
  - Eh, frost, frost, min freeze suh,
  Min freeze suh! Ka sakawr chu! Ka sakawr chu!
  White-maned a ni!
  Hmeichhia leh mipa naupangte chuan khaw lum nasa tak avanga an ke sen leh sen hring chu an tikehsawm a, heti hian hla an sa a:
  - Snow hian min dang dawn lo! Frost hian min hneh dawn lo! Kraut-ho hmahruaitu kan ni! Fascist chu nasa takin a vuak dawn a ni!
  Naupangte chu an insual tha hle! Mahse chaknate chu a inang lo lutuk. Stalin chu Sverdlovsk hual atang chuan Novosibirsk-ah a tlanchhia a. Mahse, Japanese ho chuan khawchhak lam atangin he khawpui hi an rawn hnaih tawh a ni. Engtin emaw tak chuan Siberia khaw lum pawh an hlau lo.
  Indona chu tawp rawh se.
  Mahse pioneer-te chuan an beidawng lo. Tin, hun harsaah pawh naupangte chuan huaisen takin hla an sa thin;
  Pioneer, communism fate kan ni - .
  Mei, puan in leh horn ring tak!
  Damned fascism rawn luhchilh dan - .
  Chu chuan chak lohna nasa tak a nghak a ni!
  
  Heng indonaah hian eng nge kan hloh?
  A nih loh leh hmêlma nena indonaah i nei em?
  Khawvel fate chauh kan ni thin - .
  Tin, tunah chuan Motherland raldotute chu!
  
  Mahse Hitler chuan kan khawpui lam panin ke a pen a, .
  Waterfall chuan bomb chhiar sen loh a thlak a!
  Fatherland kan ni a, van ai pawhin a mawi zawk - .
  Tunah chuan thisen chhuak ni tlak chu a lo thleng ta!
  
  Aggression hi na takin kan chhang let ang - .
  Anmahni ngei pawh hi, alas, an lian lo hle nachungin!
  Mahse khandaih chu tleirawl chak lo tak kutah a awm - .
  Setana sipai rual aia chak zawk!
  
  Tank te chu avalanche hnuah avalanche rush rawh se, .
  Tin, rifle chu pathum ah kan sem bawk!
  Police te chuan hnunglam chu mean takin aim rawh se, .
  Mahse Pathian Thianghlim chuan nasa takin a hrem ang!
  
  Eng nge kan rel? remna hna thawk rawh - .
  Tin, chu mi atan chuan, alas, ka kap a ngai ta!
  Thlamuanna chu a huat tawh hle.
  Tharum thawhna leh khawngaihna a awm bawk!
  
  Nula nen chuan kekawr bul lovin kan tlan dun a - .
  Snow tla tawh mah se, lungalhthei ang maiin vur tla chu a hal thin!
  Mahse hlauhna an nei lo, naupangte chuan an hria - .
  Fascist chu silai mu hmangin bawm chhungah an tlan lut dawn a ni!
  
  Chutichuan Kraut-ho pawl tenawm tak chu an that a, .
  Tin, mi hlauhawm dang zawng zawng chu an tlan chhuak ta!
  Indonaah hian kea kal sipaite chu hruihrual ang maiin kan tichhe thin - .
  Young summer hi kan tan chuan daltu a ni lo!
  
  Hnehna hi hlawhtlinna a ni a, May, 2019-ah a ni ang.
  Tunah chuan vur tla chu a hnim hring, vur khauh tak a ni ta!
  Mipa naupang chu kekawr bul lo, a farnu chu kekawr bul lo, .
  Naupangte chuan an prime chu rags-ah an lawm!
  
  Khawi atanga lo chhuak nge heng chaknate hi keimahniah hian - .
  Natna, khawsik, chu mamawh chu tuar chhuak tur chuan!
  Thian pakhatin thlan hnuai lam a teh chuan, .
  Ka thianpa a au chhuah chuan ka thi thin!
  
  Pioneer-te Kristan mal min sawm a, .
  Ani chuan, Fatherland chu Pathianin a pe che u a ni!
  Hei hi rinna hmasa ber a ni, .
  Soviet, ram thianghlim!
  Tin, an hmuiah nuihzatthlak takin an thi bawk. Naupangte hian chak lohna an hre lo... Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te chu kar khat chhung zet an inbei a. Mahse Sverdlovsk chu a tlu ta a ni. Garrison thenkhat chu an inpe ta a - thil awmdan chu beiseina nei lo niin an hria. Pioneer-te chauhvin an inpe duh lo.
  Tin, tlangval huaisen, kekawr bul lo tak tak kutdawh tlemte chuan beidawng takin hmasawnna an nei bawk. Snowdrifts karah chuan an tlan a, literally blue chu khaw lum rapthlak tak avang chuan. Tin, machine gun leh cannon hnuaiah an thi bawk.
  Oleg Rybachenko leh Margarita te pawh an scratched hle a, mahse Sverdlovsk atangin an la tlanchhuak tho. Chumi hnuah chuan Novosibirsk-ah kan insawn ta a. Frost, thlasik, zan rei tak tak.
  Mipa naupang leh nula an tlan a, an lungngai a, an thinrim hle bawk.
  Margarita chuan heti hian a sawi:
  - Hyperwitch hian he khawvel hi a pui thei ang! Chutiang a nih loh chuan Nazi-hoin hnehna an chang! Hei hi khawvel pum huap dik lohna a ni tak zet!
  Oleg Rybachenko chuan a zuang sang zawk a, a let sarih zeta somersault-ah a twist a, a dik khawp mai:
  - Khawvelah hian dikna a tlem hle! Entîr nân, engvângin nge tarte hian an tuar? Chubakah, mi zawng zawng deuhthaw chu a danglam bik lo! Tin, mi a naupan lai chuan zu a in a, a in a, a ti chhe zawk hial a, a hrisel bawk! Kum upa zawkte"n an tuar dikna chu khawiah nge a awm?
  Margarita chuan hei hi a pawm nghal a:
  - Universe-ah hian dikna a awm lo!
  Oleg Rybachenko chuan naive deuhin a zawt a:
  - Tin, Pathianin khawiah nge a en?
  Margarita, he hmeichhe kekawr bul lo, holey tunic ha hian hetiang hian rawtna a siam a:
  "Khawvêla rorêlna dik a lal theih nân keimahni ngei pawh pathian ang kan nih a ngai mai thei!" Hei hi Siamtu finna chu a ni!
  Oleg Rybachenko chuan rintlak takin a nemnghet a ni:
  - Mitthi kan kaitho leh ngei ka ring!
  Terminator hmeichhia chuan a nemnghet a ni:
  - Ni e, hei hi ka ring tlat mai, a dik e!
  Naupangte chu Novosibirsk-ah an tlan a, he khawpui humhalhnaah hian an tel ve a ni.
  Red Army thununna hnuaia khawpui lian hnuhnung ber deuhthaw-ah an indo a.
  Stalin hian Hitler nen inbiakna an nei tawh a, a mimal himna a awm chuan inpek a remti a ni. Hemi atan hian Fuhrer chu a inpeih tawh a, a bik takin party-te chu an rilru a hahdam a nih chuan.
  Japan sipaite chuan khawchhak lam atangin Novosibirsk chu an rawn bei tawh a. Chuvangin tlanchhuahna chance a awm lo tak zet a ni. USSR chu a thi dawn ta.
  Oleg Rybachenko leh Margarita Korshunova te chuan Nazi ho chu an kap a, an kekawr bul chauhvin grenade an vawm bawk. Tin, thil engemaw an la beisei reng bawk.
  An kiangah chuan pioneer-te an awm a. Siberia rama khaw lum nasa tak karah chuan naupang zawng zawng chu kekawr bul lo leh summer pioneer uniform ha, tie vuah an ni vek a. Pasaltha ang maiin an thi ta a ni.
  An ke chu geese ke ang maiin a sen a, an kut zungtang chu a sen vek bawk.
  Mahse, pioneer-te chuan an beidawng lo.
  Fascism hnuaiah an tlu lut ang!
  Oleg Rybachenko chuan a naupang ke ruak hmangin grenade a vawm a. German tank pathum chu vawi khatah lu chungah a nawr a, a ti sap sap a:
  - Hnehna hi ka ring tlat!
  Margarita pawhin a kut zungtang hlim tak hmangin killer present a vawrh a, a chip chhuak bawk:
  - Kei pawhin ka ring a, a tawp thlengin ka ring ang!
  Tin, Soviet khawpui hnuhnung ber chu beidawnna thinrim takin an bei bawk. Tin, chuti chung pawh chuan an bawkkhup dawn lo.
  Oleg Rybachenko chuan pioneer naupang thi thei khawpa vawt tawhte chu tihlim tumin phur takin hla a sa a;
  Mother Russia indona naupang, .
  Ram chak tak, ram zawng zawng awmna ram...
  Khawvel pum huap hian ram mawi zawk a awm lo, .
  Stalin chuan forge hnuaiah tie a khih a!
  Pioneer nih hi hlimna leh kohna a ni a, .
  A nihna takah chuan hei hian ram rawngbawltu i ni tihna a ni.
  Tin, universe hi i tipung thei bawk - .
  Diabola-Setana ruahmanna tihchhiat.
  Kum '41-a thlasik a lo thlen chuan,
  June thlaa thlipui tleh chu kan tan chuan a rawn ri ta...
  He bial hi rethei taka awm kan duh lo, .
  Hlimna atan ring rawh - Fatherland chu siam a ni!
  Nula nen chuan Nazi-ho chu kan lo nghak a, .
  Hemi hma hian machine gun kan nei a.
  Tin, Hitler-a thinrimna rilru na takah chuan, .
  Kan squad hian Nazi ho hi hlawhtling takin an hneh ta!
  Girlfriends kekawr bul lo te chu a rough tawh a, .
  Snow chu a kekawr bul hring hnuaiah chuan a rawn hliam tawh a.
  Khua a vawt leh hmui chu a rawn sen ta a, .
  Mahse mei thianghlim chuan kan thlarau a ti lum a ni!
  Kan hmelma te tehfung hre lovin kan bei a, .
  Chhun leh zanah thlamuanna kan pe lo che!
  Grenade te chu echelon-ah te chuan an thlawk a, swarm-ah an chang a, .
  Tin, officer-te pawhin sniper rifle an keng bawk.
  Fascist ho hian khawiah mah thlawpna an hmu thei lo va, .
  Kan hmahruaitu, huaisen detachment...
  Thiam, tlang hrual i mamawh chuan, .
  Hetah hian Hitler-a tank te chu candle ang maia kang chu a ni.
  Mipui chu thinrim takin an pungkhawm a - .
  Rorelna dik, huaisenna leh chawimawina atan.
  Tin, thlipui tuipuiah hian reef a awm lo - .
  Chu chuan min thut tir ngei ang!
  Berlin kan lut a, Komsomol kan zawm a, .
  Hmeichhe naupang nen kekawr bul lo taka ke pen atanga khawvel pum pui!
  Van May, 2019-ah hnehna changtu khawizu chu kan thawk chhuak thin.
  Tunah chuan kan hlawhtlinna eng tak chu chatuan a lo ni ta!
  
  
  
  
  . ALEXANDER THE III CHU KUM SUM SUM LEH PARIAT A AWM
  Tsar hian sum leh pai lamah pawh lalram chu a tichak hle bawk. Buaina leh revolution a awm loh avangin economy pawh a thang zel a ni. Tin, Russia hian Indopui pakhatna thleng khan mihring tam zawk a nei a, hei hi thihna tlahniam leh China leh Korea hmar lam bial te an lakluh vang a ni. Tin, sipai pawh an lian zawk bawk. Tin, he series-a light tank hmasa berte a rawn lang a, thlawhna brand hrang hrang tam tak a rawn lang bawk.
  Alas, Alexander the Third chu Indopui I-naah hnehna hmu turin a nung lo va, mahse hei hi Nicholas the Second-a hnenah a kal tawh a ni.
  Lal thar chuan lalṭhutthleng nghet tak a nei a, nupui dang, ro luahtu hrisel tak a nei a, mi maktaduai za hnih leh sawmriat zet a nei a, remna hunlai state-ah sipai maktaduai hnih leh a chanve a nei bawk.
  Chuvangin huaisen tak leh thiam takin i bei thei a ni! Hei bakah hian Russian ho hian tank light tak tak, machine gun nei an nei bawk a, mahse rit tak tak an rawn lang ta chauh a ni. Mendeleev-a fapa siam a ni.
  Chuvangin lal sipaite chu i titawp thei lo!
  Nicholas II-na chu German leh Austrian-ho nen indonaah an lut ta a... Russia sipaite chuan Galicia, Bukovina te chu an la a, Austrian-ho chu hnehna an chanpui ta a ni. A tirah chuan East Prussia-ah indona a awm a, mahse phuba la in Koenigsberg chu an titawp ta a ni. Allies ho chuan German sipaite chu Paris atangin an hnawtchhuak ta a... Russia sipaite chuan Krakow chu an la a, numerical superiority neiin, thlasik lai pawhin, an beih chhunzawm zel a, Budapest chu an hnaih ta a ni. Germany chuan he thil hi hnehna rim a nam tih hriain, remna chu a tlem berah remna siam turin a rawt a ni.
  German ho chuan Klaipeda leh Poland rama ram thenkhat chu Russia hnenah pek an remti a, chubakah indemnity pek an remti bawk. France chu a hmaa Bismarck-a hnuaia ram an lak ṭhenkhatah an kir leh a, Denmark-ah pawh tlem a kir leh bawk.
  Austria-Hungary chuan Bukovina leh Krakow ram thenkhat, Galicia chu an hlan ta a ni. Mahse empire chu a chim lo. Russia chuan Slav-ho ram, hmân lai Kievan Rus-a awm zawng zawng chu a la let leh a, Poland Lalram chu a tizau ta a ni.
  Türkiye leh Japan te chuan indonaa luh hun an nei lo a, Italy pawhin an luh theih nan hun an nei lo. Chu chu Indopui pakhatna kha, a nihna takah chuan a thleng lo tihna a ni. Chuvangin skirmish tlem a ni. Nicholas II chuan a thuneihna a tichak a, chutah chuan remna zawngin hun rei tak a lal ta a ni.
  Mahse, Russia chuan Afghanistan-ah indona hun a hmang a - a tawpah chuan British-ho nen an insem ta a ni. Tichuan Iran chu Britain nen an inthen ta a.
  Chutiang chuan Russia chuan a thil neihte chu a tizau ta a ni. Mahse kum 1929-a economic crisis leh Great Depression chu a lo thleng ta... Kum 1931 khan Japan chuan Turkey nen thawhhona tha tak neiin Tsarist Russia nen indona an nei tan ta a ni. Mahse a takah chuan mahni intihhlumna a ni. Pacific tuipui kama Kolchak-a kaihhruaina hnuaia Tsarist lawng rual chuan Japan sipaite chu an hneh ta a ni. Tin, ground army a tlangpuiin a let tam takin an chak zawk bawk.
  Turk-ho chungchangah pawh chutiang bawk chu sawi theih a ni. Hmelma dik lo lakah an chho tih a chiang hle.
  Tsarist Russia chuan sipai a thlawh tir thei a, Japan chu a la thei ta a ni. Tin, chutah chuan Russia sipaite chuan a tawpah Turkey chu an la ta a ni. Chutiang chuan Ottoman Empire hunlai chu a tawp ta a ni.
  Tin, Tsar Nicholas II chuan a ropuina leh Russia thuneihna a tipung bawk. He lal ropui tak hian kum 1936 thleng ro a rel a, kum sawmruk leh pariat a nihin a thi bawk.
  A hnuah Alexey II-a"n a rawn thlak leh a ni. A tlangpuiin mipa hrisel tak, kum sawmthum leh pahnih mi. A nu chu a danglam a, chuvangin Alexander Pathumna chuan thihna thlen thei inneihna chu a phal lo.
  Alexei II chuan Saudi Arabia chu Britain nen a insem a, Saudi Arabia chu a hneh zo ta a ni.
  Wilhelm II hian kum 1941 thleng Germany lalṭhutthlengah a lal a ni. He lal hian kum sawmnga leh pakhat chhung thuneihna a chang a! Hun rei tak chhung chu!
  Mahse tunah chuan a fapa Ferdinand-a chu lalṭhutthlengah a thu ta a ni. Hitler rim pawh a nam lo. Thu dang.
  Remna a la awm reng a ni. Colony zawng zawng chu an inthen vek a. Mussolini chuan Ethiopia ram a hneh ta a ni.
  Inthen tur a awm tawh lo... Britain erawh chuan hun harsa tak a paltlang mek a ni. Tin, economic crisis-ah a awm bawk.
  Chutichuan Ferdinand-a chuan Alexei the Second hnenah France leh Britain-a colonial thil neihte chu ṭhen darh turin a rawt ta a ni. Like, dik tak chuan, heng ramte hi eng chen nge i en theih ang.
  Chutiang chuan Mussolini, Ferdinand leh Alexei II te chuan an thuthlung chu an siam khawm ta a ni.
  Mahse, a dik e, Russia, hetih lai hian China ram zawng zawng deuhthaw chu a hneh thei tawh a, economy-ah te, sipai lamah te, mihring punnaah te pawh a let tam takin a chak zawk tawh a ni.
  Tsar Alexei chuan, a tlangpuiin, he rawtna hi a pawm a, an tan dun dawn tih a rel ta a ni.
  Ferdinand-a chu a la naupang tawh lo. Tin, a fimkhur hle bawk.
  Mahse, May 15, 1945-ah indona a intan ta a. German ho chu an insawn leh ta a
  Belgium lakah hian...
  Tin, tsarist sipaite chuan British colony-te chu an paltlang a, Aigupta ramah an tlan lut nghal bawk.
  Russia chuan sipai maktaduai sawm leh division za nga a nei a, rintlak takin
  A chak ta a ni. Tuman an dang thei lo ang maiin a lang.
  Thla hnih chhungin tsarist sipaite chuan India ram, Iran khawthlang lam, Saudi Arabia, Egypt, Sudan leh Indochina ram tam zawka British thil neihte chu an la ta a ni.
  Mahse German ho chuan Belgium chauh an luah thei a, Paris panna kawngah chuan an lo dang ta a ni. Holland pawh indonaah a lut ve bawk.
  Tsarist Russia chuan thla hnih dang Asia rama Britain thil neihte chu a la a, Indonesia chu a titawp ta a ni. Tichuan Australia-ah a tla thla a, Africa ramah a insawn ta a ni.
  German ho chuan Paris khawpui chu lak tumin an bei a, mahse an beihna chu an titawp ta a ni. Amaherawhchu, indona chu a chak lo ta hle mai. Italy pawhin Africa ram Britain leh France ramte chu a la ta a ni.
  Thla nganaah chauh khan tsarist sipaite chu Europe ramah an lo thleng tan ta a ni. Africa leh Australia-ah te indona hi a la nasa hle a, mahse a tawp tawh a ni. Ram hloh avanga nasa taka chak lo Austria-Hungary pawh chu ṭangrual pawl lam aṭangin indonaah an lut ve bawk.
  German ho chuan Holland ram chu an la thei ta a ni. Tin, an dinhmun pawh an tichangtlung ta hle bawk.
  Thla hnih dang chu Tsarist Russia chuan Australia leh Africa ram chu a la zo ta a ni. Tin, November thla tawp lamah chauh, khaw lum lai takin German-Russian sipaite chuan beihpui thlakna thar an nei tan a, Paris chu an paltlang ta a ni.
  Hetiang a nih avang hian sipaite chu an inthlau lutuk tawh a ni. French-English sipaite chu an tlawm ta a ni. Tin, Paris pawh a hual vel bawk.
  Tin, New Year"s Day-ah chuan garrison chuan an inpe ta a... Tichuan tsarist leh German sipaite chuan kar thum chhungin France ram zawng zawng an la vek a. Tichuan Britain bomb puak chu a intan ta a... Tin, colony zawng zawng chu coalition chuan an la ta vek a ni.
  Britain chu May 1946 khan thisen chhuak lo tawh leh bomb hmanga tihchhiat tawh a ni
  Capitulated a ni.
  Chutiang chuan indona ropui dang a tawp ta a ni. Russia chuan colony zawng zawng deuhthaw chu a tan a la vek a ni. Germany hian an dawng tlem hle a, Italy chuan thil an man a, Austria-Hungary chuan symbolic piece an hmu bawk.
  German-ho chuan colony lian tak tak beisei mah se, a tlem zawk hle a, Morocco chauh an dawng a, mahse Germany chuan a composition-ah a telh a: Belgium, Holland leh France atanga Port de Calais thlengin.
  Chu bakah tsarist Russia chuan German ho chu Namibia leh a hmaa an ta chu a rawn hruai kir leh ta a ni.
  A tawi zawngin engtin emaw takin kan sort out a, remna kan siam...
  Remna a lo thleng ta... Kum 1953 khan Russia chuan atom bomb a hmu a, kum khat hnuah Germany pawhin a hmu ve bawk. US hian kum 1960 khan nuclear ralthuam a nei a.
  Chutiang chuan hlauhna inthlauhna a lo chhuak ta a ni.
  Tin, kum 1955 khan Russian cosmonaut hmasa ber chu space-ah a thlawk a, ball a vel a ni. Tin, kum 1961 khan Russian ho chuan thla chungah ke an pen bawk.
  Tin, kum 1983 khan Mars-ah pawh! American ho chu kum 1971 khan thlaah an thlawk a, German ho chu kum 1984 khan an thlawk a, Austria-Hungary leh Germany te chu state pakhatah an inzawm khawm ta a ni. Sweden leh Norway te chu Russia ram chhungah autonomy leh mahni inrelbawlna neiin an awm ta a ni.
  Ram dangte chuan zawi zawiin an zalenna an hloh ta a ni.
  Kum 1987 khan Russian cosmonaut-te chu Venus-ah an thlawk a. Kum 1992 khan Mercury-ah a kal a. Tin, kum 1999 khan Pluto thlengin.
  Solar system pawh a master tawh hle.
  Nuclear empire pathum a lo chhuak a, chungte chu Great Germany, USA leh Great Russia te an ni.
  Alexey II pawh hi kum sawmruk leh pariat mi niin kum 1972 khan a thi bawk. A hnuah a fapa Alexander palina chuan a rawn luah ta a ni. He lal hi lalṭhutthlenga a ṭhut lai hian kum sawmli leh pakhat a ni a. Mak tak maiin Alexander Palina chu kum sawmruk leh pariat zet a dam a, kum 1999 khan a thi ta a ni. Tin, a fapa Vladimir Pathumna chu lalṭhutthlengah a ṭhu ta a. Kum 2013 khan Romanov lalram kum za li an hmang a.
  Tunah chuan Russia chu nghet takin a ding ta a ni. Mahse khawvelah hian a inelpui tur Germany leh USA te chu an la awm tho. Tsarist Empire hian a colony te nen khawvel ram chanve aia tlem lo leh khawvel mihring hmun thuma ṭhena hmun hnih aia tam an huam a ni. Russia hi a chak a, mahse a la awm chhun a ni lo.
  Rules Russia, Vladimir pathumna a ni a, kum 2019 khan kum sawmruk leh pasarih a tling. Mi tam tak chuan lal hmasate ang bawkin kum sawmruk leh pariat chhung a dam dawn em ni, a nih loh leh heng thil thleng mak tak takte hi a titawp dawn em ni?!
  Hetih lai hian Russia ramah anti-nuclear ralthuam siam chhuah mek a ni. Nuclear ralthuam a awm dawn lo tih a chiang a, Russia hian Germany leh United States chu a tuar thiam khawp ang. Mi tam zawk leh sipai tam zawk a nei a ni. Tin, ralthuam quality pawh a tha zawk!
  Mahse tunah chuan nuclear ralthuam a awm a, engkim hi hneh a la ni lo. Mahse anti-nuclear ralthuam hi nasa takin an siam chhuak a, chuvang chuan hnehna chan theihna chance engemaw zat a awm.
  
  GIBRALTAR THIL THLENG THIN
  Spanish dictator Franco chuan history tak tak ang lo takin German sipaite chu English kulhpui Gibraltar bei turin a remti a ni. Chumi let leh nan chuan Spain chuan Africa rama British leh French ram thenkhat a dawng ta a ni.
  Mainstein-a kaihhruaina hnuaia beihpui thlakna hi November 25, 1940 atanga November 26 thleng khan zanah a thleng a, a lan dan chuan British-ho chu hetiang sipai hmalakna tur hian an inpeih tawk lo hle a, Nazi-ho chuan hetiang kulhpui chak tak hi an la thei ta a ni.
  A tlukna hian indona kal zelah danglamna nasa tak a nei a ni. Wehrmacht chuan Africa lam panna hla vak lo berah sipai a sawn thei a, British ho chu khawchhak lam atanga Mediterranean tuipuiah an luh theih loh nan an dang ta a ni.
  German command chuan equatorial Africa-ah division engemaw zat a tir a. Hei bakah hian Rommel-a corps chu Libya ramah sawn a ni a, thil tak tak aiin thla engemaw zat a hmain an sawn a ni.
  British-ho erawh chuan Ethiopia rama Italian-ho beihpui thlakna chu bansanin Aigupta ramah an dinhmun an tichak tan ta a ni. Mahse, Rommel chuan an hmachhawn thei ta a, preemptive strike avang chuan colonial sipaite chu a hneh a, Alexandria leh Cairo te chu a la ta a ni. Africa rama Britain dinhmun chu a buaithlak zual sauh sauh a. German ho chuan Suez Canal an thleng tawh a, Middle East lamah hma an sawn lehzual tih an hlauhawm hle. Hei bakah hian Sudan lam pan theihna hun remchang a awm bawk.
  Dik tak chuan Greece rama Italian-ho tan thil a kal tha lo hle a, mahse Germany atanga sipai dang an lo thlen chuan thil awmdan chu a chhanhim ta a ni.
  Hitler hian harsatna a nei a: USSR beih nge Britain tihtawp? Africa rama Wehrmacht hlawhtlinna chuan thutlukna pahnihna a siam ta a ni - khawthlang ramah zalenna kut pek a ni. USSR sipai inbuatsaihna chuan Fuhrer chu hlauhnain a khat a, mahse.
  Red Army chu a chak chho zel a, mahse German ho pawh chu an thut mai mai lo. Kum 1940 nena khaikhin chuan kum 1941-a tank siamchhuah chu a let hnih zetin a pung a, thlawhna siamchhuah pawh a let hnih leh a chanve vel zetin a pung bawk.
  Nazi-ho chuan Malta ramah bomb an thlak a, an tla thla ta a ni. Chumi hnuah Rommel chuan Suez Canal-a invenna hmunte chu a tichhia a, British thuneihna dodaltu Iraq ram chhungah pawh a lut ta a ni. German ho chuan Kuwait leh Middle East pumpui chu awlsam takin an la ta a ni. Stalin chuan nghah leh hmuh dan (wait-and-see tactic) chu a zawm tlat a ni. Mahse Churchill-a chuan khauh takin indona chu a chhunzawm ta a ni. Wehrmacht chuan Iran a thlen hnu chuan Africa khawthlang lam a hawi ta a.
  Kum 1941 chu a tawp dawn ta a. Tuihnuai lawng siam chhuah a pung a, Britain chuan a colony a hloh ta a ni. US chu passive takin a che a. Mahse Japan chu a thu thei lo va, December 7 khan Peru Harbor chu a rawn bei ta a ni. Pacific-ah indona thar a intan ta a ni. Tin, Hitler-a chuan USSR beih tumna chu a bansan leh a ngai ta a ni.
  Japanese te hi kan puih a ngai a, Iran leh India ram kan laksak a ngai a, South Africa pawh kan la a ngai bawk. Tin, a pawimawh ber chu Britain ngei pawh hi a ni. Chubakah, American bomber te hi infiamna a ni lo. Third Reich-ah buaina nasa tak an thlen thei a ni. Tin, British ram atanga bombing strike neih hi a awlsam ber bawk.
  Chuvangin Fuhrer-ho chu kum 1942 khan Khawchhak lam beih tumna ngaihtuahna chu kalsan a ngai ta a ni.
  Stalin ngei pawhin hmalam a hawn theihna tur risk a awm a, mahse... Stalin-a mizia i hriat a ngai. Foreign policy lamah a insum thei hle. Finland nena an indona chuan Red Dictator chu a fimkhur zual sauh sauh a.
  USSR hian chakna a khawlkhawm lai hian. January 1, 1942-a aviation awm zat chu lirthei sangthum leh pahnih a tling a, tank, sanghnih leh panga chuang, tanket sangthum dang a awm bawk. A vaiin Stalin hian mechanized corps 20 lakna chu zawhfel a tum a, a vaiin tank hi lirthei sang 32 vel a ni a, heng zinga nuai 16.5 chu brand hrang hrang leh T-34 KV thar ber a ni. Plus, T-50 tank te chu an la siam chhuak zel a, mahse lirthei chu a rit lo hle niin a lang.
  German-ho pawhin Matilda leh cruiser tank thenkhat an hmachhawn a, British-hoin tank rit tak tak an siam tih hriatna an neih bawk avangin anmahni mastodon pawh an siam tan ta a ni. A hmasa berah chuan "Tiger" chu 88-mm cannon nei, leh 75-mm cannon luh theih loh, barrel sei tak hmanga armoured a ni.
  Soviet tank siam chungchang pawh a awm bawk. Red Square-a May Day parade-ah KV-2 tank hian kawng an zawh a, mi sawmthum leh pali hian thu hriat tur engemaw zat an nei a ni.
  Eng pawh ni se, Speer-a"n Imperial Ministry of Arms and Ammunition a kaihhruai lai khan technology lama hmasawnna chu a kal chak zawk a ni. Hitler-a chuan khawvela tank tha ber ber neih a duh a, a rit zawk pawh neih a duh bawk. Mahse tun thleng hian Germany chu USSR aiin a hniam zawk tih a chiang hle. Car awm zat leh a quality pawh. Kum 1941 August thla khan KV-3 tank siam tan a ni. He lirthei hi ton 68-a rit tak a ni tih a chiang a, mahse 107 mm cannon hmanga thuam niin, a tir lama projectile speed chu second khatah meter 800 a ni. Hei hian "Tiger" aiin advantage a pe a, chu chu, a chhan chu, production-ah a la dah lo.
  KV-5 hi a chak zawk ta a, ton 125 zeta rit niin, meipui pahnih a nei bawk. Chutiang lirthei rit tak chuan Soviet sipaite tan a hlutna aiin harsatna a siam tam zawk tih chu a dik a ni. Tin, kum 1942 khan KV-4 variant ton 107 zeta rit chu service atan an hmang ta a ni. USSR hian khawvela tank rit ber berte chu a chhuang thei a, chubakah chak ber pawh a chhuang thei bawk.
  Mahse Germany hian aviation lamah hma a sawn tha hle. Yu-188 hi siam chhuah a nih tirh khan fighter nena tehkhin theih speed a siam chhuak a. DO-217 pawh a decent hmel hle. Jet aircraft pawh nasa takin an siam chhuak bawk. Britain chu an beih ber a nih avangin, history tak aiin jet bomber-te chu ngaihven a hlawh zawk hle.
  German ho chuan sal hnathawh hi nasa takin an hmang a. Africa atang hian mipa hring tam tak an rawn lut a. Hnathawktu dumte chu thu awih tak, huaisen tak, mahse thiamna nei lo an ni. Auxiliary hna thawh nan an hmang a ni.
  Mahse Europe ram thununna hmang hian German ho chuan hnathawk thiam tling tak tak an la lut thei ta a ni.
  Speer hian Hitler hi Judate tihboralna programme kalpui lo turin a fuih thei a, thlawhna leh hmanrua siamnaah hmang zawk turin a fuih thei a ni.
  Bet chu Britain laka air offensive leh tuihnuai indona nasa tak neih a ni.
  Mahse, America indonaah a luh tak avangin Kraut-ho chu lu na a tizual a, wolf pack pawh nasa takin an tipung ta a ni.
  Germany chu tlai deuhin bomber leh strategic aircraft siamchhuahna kawngah hma a sawn a ngai ta a ni. A hmasa berin Yu-288 leh Yu-488 - engine pali nei. Mahse an hmasawnna leh zawhfelna chuan hun a duh a. ME-109 modification "F" hi a tlangpuiin British lirthei tan chuan dodaltu tling tak a ni. Mahse ME-209 siam chhuah chu a hlawhchham a, ME-210 pawh a hlawhchham bawk.
  XE-177 dive bomber pawh a hlawhtling lo. Mahse Speer hian number hmangin hnehna a chang leh ta a ni. Hei bakah hian Focke-Wulf chu ralthuam lamah chuan fighter chak ber a ni a, ME-109 chak lohna thenkhat chu a khum ta a ni. Tin, German-ho flight school chu English-ho aiin a tha zawk tih a chiang a, American-ho aiin a tha zawk bawk. Kum 1942 May thla khan Nazi hovin South Africa chu an la ta a. Tin, American squadron pakhat chu Madagascar-ah an lo thleng bawk. Midway indona chu American-hoin an tlawm ta a ni: he indonaa thutlukna siamtu, rank thumna captain chu, a mak tak maiin, Madagascar-ah a tawp ta a ni. USA chuan Africa-ah base neih reng a duh a, Nazi-te chu chawlh hahdam tir lo turin a duh a ni. Mahse hei hian Pacific-a an dinhmun a tichhe nasa hle.
  Dik tak chuan Japanese-ho chuan an theihna zawng zawngin an che lo. Hawaii thliarkar indona chu a rei hle.
  Nazi-ho chuan Africa ram chu an thunun a, strategic raw materials reserve lian tak tak an nei a, India leh Iran pawh an la bawk. Third Reich thununna hnuaia resources awmte hi a tam hle a, mahse digested a la ngai tho.
  Britain tana air battle hi chutiang chuan a chiang lo. Vanlawng siam chhuah tipung zelin German-ho chuan pressure an siam a, mahse total dominance a awm lo. Strategic aviation power awm lohna leh US puihna pawh hian nghawng a nei a, chutih lai pawh chuan tuihnuai lawng an awm tlem hle. Tin, beiseina tam tak pinna miracle torpedo chuan min ti lungngai hle bawk.
  Fuhrer lawng hi kum 1942 khan Britain-ah a tla ngam lo. Tuipui chakna leh tuihnuai lawng rual tihchak chu ngaih pawimawh a ni. Chutih rual chuan thlawhtheihna phur lawng leh indo lawng siam a ni bawk. Production capacity a awm tawk a, mahse engkim hian hun a duh vek.
  Class A ballistic missile pawh fine-tuning a ngai bawk. Mahse V-1 robotic projectile te chu en masse-in an siam tan ta a ni. Car man tlawm deuh, fuel awlsam tak hmanga tlante chuan pilot an mamawh lo tih rinhlelh rual loha ṭhatna an nei a ni.
  Hitler-a chuan natural resources leh labor reserve tlemte a neih tawh avangin German pilot-te nunna chhanhim a duh a ni. V-1 hi siam awlsam leh mihring tel lo a nih avangin solution tha ber niin a lang. Tin, chutiang robot projectile sang tam tak chu kum 1942 fall atang khan London khawpuiah ruah a sur tawh bawk.
  Chutih rual chuan German sipaite chuan Arado jet bomber leh ballistic missile siam chhuahna chu an ti chak hle a ni.
  Stalin chuan a nghak chhunzawm zel a, chakna a khawlkhawm zel bawk. Kum 1942 khan USSR chuan KV leh T-34 tank thar sang nga leh a chanve a siam chhuak a, brand hlui sangkhat vel, light T-50 leh T-60 thar za nga vel leh amphibious tank za hnih vel a siam bawk. Aircraft fleet pawh a pung chho hle - thlawhna thar leh hlui sang sawm leh panga vel zet chu service-ah an lut tawh a ni. Pilot pawh an tlachham hle. Katyushas siamchhuahna pawh a pung zauh zauh a.
  Nazi Germany chuan thlawhna sangthum chuang a siam chhuak a, mahse indonaah chuan chhiatna nasa tak a tawk a ni. German ho chuan tank sangruk leh a chanve vel an siam chhuak a. A tam zawk chu T-3 leh modification thar T-4 te hi long-barreled 75-mm cannon nei te an ni. "Tigers" thar ber za chuang tlem te chu siam chhuah a ni tawh a, "Panthers" te hi prototype chauh an la ni.
  Mahse Schmeister-a design MP-44 assault rifle chu series-ah hian a lut tan ta a ni. Thu dik tak ang lo takin, he machine hi non-ferrous metals tlakchhamna ngaihtuah chungin siam a ngai lo. Tin, hei hian assault rifle awlsam zawk, alloy steel hmanga siam siam chu a ti chak hle bawk.
  Chuvangin German ho chuan ralthuam tenau lamah hmasawnna an nei tan ta a ni. Mahse sipai zawng zawng ralthuam siam thar leh turin machine gun hian hun an mamawh bawk.
  Mahse submarine fleet-ah chuan thla khatah tuihnuai lawng sawmli atanga sawmnga thlenga siam chhuah a nih avangin German-ho hian an tlukpui an nei lo tak zet a ni.
  Hydrogen peroxide hmanga siam tuihnuai lawng chak tak tak a lo chhuak ta a ni. Nuclear programme-a hnathawh pawh a chak chho hle. Vanneihthlak takin resources a tam hle. Tin, German physicist-te"n graphite chu moderator atan a tling lo tih an tihsual pawh kha chhiatna nasa tak a ni lo. Tui rit siamna tur factory eng emaw zat siam a ni a, Africa ramah pawh siam a ni.
  Chuvangin sawi chhuak ila, mahse Nazi-ho nuclear reactor hian December 1942 atang khan hna a thawk tan a ni. American ho aiin a hma deuh pawhin. Pacific tuipuiah an chak loh hnuah an inkarah buaina nasa tak a chhuak ta a ni. Tin, nuclear program atana sum pek pawh a tlahniam tih hriat a ni.
  Kum 1943 tir lam chu Hitler-a"n Total War a puan a, ram luah tawhteah universal labour service a kalpui tan a ni. London-a V-1 kah nasa tak takte hian a dik tawk lo hle. British-ho chuan chutiang beihna chu a then chu do let dan an zir a, mahse German-ho chuan an chak ta zawk a ni.
  Mahse tuihnuai indona chu Britain tan chuan chhiatna nasa tak a ni tak zet a ni. He thliarkara ralthuam siamchhuahna hi a raw materials indaih lohna avangin nasa takin a tlahniam a ni. Metropolis chu a chim dawn hnai tawh hle. Chu bâkah, Nazi-ho chuan Madagascar chu an la a, Japan-ho chuan Nazi-ho nên Australia chu an rawn bei a, rang takin an inpekna chu an tihlawhtling ta a ni.
  Stalin-a chuan nghah leh en dan hlauhawmzia hrethiam mah se, amah leh amah a rinawm tlat a, insualnaah a lut lo. Capitalist-te hi a tawp thlenga an tihboral mai mai hi a tha zawk. Tin, kan en bawk ang...
  Mahse he tactic hian a chhiatna a nei bawk. Thil neih tam tak hmangin Third Reich chuan USSR laka indona a buatsaih tawh a ni. Third Reich-a tank siam chhuah zat chu kum 1943 khan ni khatah a vaiin lirthei 1,200 vel a tling a, chubakah chuan self-propelled gun za thum leh sawmnga pawh a awm bawk. Chu bâkah, mahni inkah silai pawh hi a chak lo tak tak lo. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther te" tih te hi a awm a. German sipaite hian tank-ah hlohna an tawk lo tluk a ni tih ngaihtuah chuan an tank-te chu Red Army aiin a let hnih zetin an tipung leh ta a ni. Tin, USSR duh zawnga technology lama quantitative gap chu a tlahniam tan ta a ni.
  Quality lamah chuan Fritz hian "Royal Tiger" a lei a, a rit zawngah chuan KV-3 nen a inang a, projectile quality leh frontal armor chak zawk avangin penetrating power lamah pawh a sang deuh hlek a ni. Awle, super-heavy Soviet KV-5 leh KV-4 te chu technically chuan rintlak loh tak an ni ta a, a bik takin an chassis te hi an ni. Chuvangin chutiang monsters te combat use chu rinhlelh rual a ni.
  Tin, Stalin chuan silai pasarih leh rocket launcher pahnih nei KV-6 siam turin thupek a pe bawk. Car chu an siam ta a. Mahse a rit leh sei em em a, rel-ah pawh i phur thei lo va, indonaah pawh i dah thei lo. T-34-76 hi lirthei hlawhtling tak a ni a, mahse Panther emaw Tiger emaw aiin frontal combat-ah a chak lo zawk. Tin, KV-1 leh KV-2 te hi German ho nen tehkhin theih an ni a, mahse head-to-head combat-ah chuan Panthers leh Tigers te aiin an hniam zawk. German T-4 hi armor-ah chuan sawmthum leh pali nen a inang a, armament, visibility leh optics-ah pawh a chungnung zawk a, hei hi a rit inang a, a nih loh leh modification rit zawk nena khaikhin chuan a rit lo zawk pawh a ni.
  A tawi zawngin Fritz hi tihchangtlun a ni a, quality pawh up to par a ni. Tin, ME-309 leh ME-262 lo lang hian aviation quality-ah advantage a pe bawk. Engine pali nei bomber tha ber Yu-488 ang bawkin. Tin, an hnungah hian jet model te pawh an awm bawk. Yu-287 leh Arado te ang chi te.
  Kum 1943 September thla khan Nazi-ho chuan a tawpah Britain ramah hlawhtling takin an rawn tla thla ta a ni. Kar hnih chhung an indo hnuah England chuan a inpe ta a ni. Tin, Churchill-a chu Canada ramah tlanchhia mah se, khawthlang lama indona rah chhuah chu ngaihtuah lawk ang mai a ni.
  Roosevelt-a chuan a ṭhian lian ber a hloh tawh a, Third Reich thuneihna sang chho zel chu a hlau hle a, remna a dil ta a ni.
  Hitler-a chuan a pawlte nena an inbiakna hnuah United States tan condition a siam a: nuclear program chu kalsan a, Japan leh Third Reich hneh zawng zawngte pawm a ni. Tin, Iceland atanga sipaite chhuahna pawh, Krauts-a te hian tuihnuai lawng rualin an hual tak tak tawh bawk. Indona a la tawp lohna Gai chunga Ni chhuahna Ram thununna. Chu bâkah, Hitler-a chuan United States leh Britain-in a tihchhiat leh sipai senso zawng zawngte chu Third Reich leh Japan-te chu thil neih (material compensation) a phut a ni.
  Remna thuthlung chu harsa hle mah se, Roosevelt chuan Congress leh Senate-ah an pawm chu harsatna nasa tak nen a nawr thei a ni.
  Stalin-a"n Axis ram chakna pawla tel chu a dodal lo tih a sawi a, a tlem berah Alaska lak let leh turin a inpeih tawh tih a sawi hian US-in dan a zawm theih nan hmun pawimawh tak a chang a ni.
  American pragmatism chuan hnehna a chang a, chu chu thahnemngaihna leh rilru natna aiin a sang zawk tih a chiang ta. Chu bâkah, German-ho nuclear program chu American-ho nuclear program aiin a lo ṭhang chak zawk a, hei hi nakin lawkah chhiatna nasa tak a thleng dawn a ni.
  Indopui II-na thawh khatna chu a tawp ta. Mahse tunah chuan Fuhrer chuan USSR chu tihtawp a duh ta a ni.
  Beisei loh takin Stalin-a nghah leh hmuh dan leh khawvel remna zawnga a inpekna chuan fiamthu rapthlak tak a chang ta a ni. Joseph-a dodaltu chu Third Reich leh Japan te an ni a, Eastern Hemisphere-a resources zawng zawng, Australia pawh tiamin, khawthlang lam khawvela bridgehead thenkhat pawh an nei bawk.
  Mahse, The Land of the Rising Sun chuan China chu a la tawp lo a, mahse second front a hawng thei hle. Hitler hian active takin colonial sipai leh ramdang legion a din a. Chutih rual chuan ralthuam siamchhuahna pawh a pung ta a ni.
  Kum 1944 kum chanve hmasa berah khan Third Reich-ah khan tank leh mahni inkah theih silai siam chhuah chu ni khatah lirthei za chuang zet a tling a, a aia tam a ni. Panther-2 hian a level lamah Soviet lirthei zawng zawng a phak lo hle. German tank hmasawn zawk, Sakeibaknei chu a rawn lang a, rei lo teah Royal Lion chu a rawn lang ta a ni.
  Tin, a pawimawh ber chu jet aviation hi serial takin a lo thang chho ta a ni. Chumi chhanna atan chuan USSR-ah hian T-34-85 leh IS-1 leh IS-2 tank te chu siam chhuah tan an ni ta a; Kum 1944-a Third Reich-a production tank lar ber chu Panther-2 a ni a, USSR T-34-85 pawh a ni. Model rit zawk chu nasa takin siam a ni - a let sawm velin a tlem zawk. Tin, German-ho chuan Soviet kawngpuiah chuan rit lutuk chu an nawr duh lo va, Stalin-a chuan KV series chu a ring lo tan ta a, IS-te chu an crude lutuk ta a ni.
  Mahse, German "Panther"-2 88-mm 71 L caliber gun nei chu T-34-85 aiin a sang zawk a, silai armor-piercing power-ah te, frontal armor-ah leh side armor-ah tlem a sang zawk a, chutiang bawk chu a ni lo driving performance-ah a hniam zawk a, engine horsepower 900 neiin ton 47-a rit a ni. German tank rit zawng chu ton 50.2-a a san meuh chuan thihna thlentu a ni lo tih a chiang ta.
  Tin, German jet aviation hian khingpui tling tak an nei lo tak zet a ni.
  Hitler chuan a ke hrual loh a tha zawk tih a rel a, June 22, 1944 khan indona a tan ta a ni. Kanmahni leh ramdang division za thum leh sawmnga, leh satellite division za leh sawmhnih USSR-ah paih thlak. Third Reich lamah chuan: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey te an ni.
  German ho pawhin Wehrmacht-ah hian ramdang mi leh Hiwi tam tak an hmang bawk. A vaiin Third Reich chuan echelon hmasa berah chauh sipai maktaduai sawm leh pahnih leh a chanve zet chu indonaah a paih a, chung zinga zaa sawmli aia tam chu hnam hrang hranga German an ni. Satellite hmangin maktaduai thum dang a belh leh bawk. A vaiin echelon hmasa berah hian kea kal sipai maktaduai sawm leh paruk vel, tank sangthum leh pathum vel, thlawhna sangnga leh panga chuang, silai leh mortar za hnih leh sawmnga vel an awm a ni.
  Mobilization hnuah USSR chuan sipai maktaduai sawm leh pathum leh a chanve zet a dah a, mahse sipai thenkhat chu Far East leh internal district-ah dah a ngai a ni. Echelon hmasa berah chuan sipai maktaduai riat vel, tank sangthum vel, thlawhna sangli vel, silai leh mortar sang hnih vel an awm a.
  Chutiang chuan Third Reich hian infantry-ah chuan a let hnih zetin a chungnung zawk a, mobility of force-ah pawh a let nga zetin a chungnung zawk a, machine gun tha zawk a nei bawk. Dik tak chuan USSR hian machine gun an nei tam hle a, parity ang maiin an nei.
  Tank-a danglamna hi a lian lo hle a, mahse USSR-a lirthei hman tawh loh percentage hi a sang zawk a, chubakah a hmaa tihchhuah tawh tank-te pawh a sang zawk bawk.
  German jet aviation hian khingpui tur an nei lo a, Third Reich-a propeller hmanga khalh thlawhtheihna te hi an chak zawk a, ralthuam an nei tha zawk bawk. Dik tak chuan Soviet lirthei te hi horizontal maneuverability lamah an sang zawk a ni.
  Artillery leh mortar-ah chuan chakna inthlauhna hi intluktlanna hnaih ber a ni. Quantity leh quality pawh a ni.
  Dik tak chuan Third Reich lawng rual hi a bik takin tuihnuai lawng an ni a, Soviet lawngte aiin a let tam takin an chak zawk a ni. Japan ang bawkin, a chhan chu.
  Hei bakah hian Nazi-te hian class A ballistic missile mass production-ah an nei tawh a, disco hmasa ber pawh an thlawk chhuak tawh bawk.
  A tlangpuiin fascist-te chu an chak zawk dawn a, Stalin-a chuan a hun takah chuan defense a buatsaih a, tlai deuh mah se. Mahse, tih tur tam tak kan nei lo. Stalin-a line chu siamṭhat kim a ni lo tih a chiang a, a pawimawh ber chu sipaite chu defence vawng thei tur khawpa training an nei lo a ni. Beidawng takin retrained ni mahse.
  Molotov ramri chu kum thum kalta a nih hnuah a tlangpuiin sak zawh a ni a, mahse ramri hnaih lutuka awm a nih avangin thuk tawk lo a ni. Hei bakah hian Stalin-a chuan Dnieper lui piah lamah echelon pathumna sak turin thu a pe a, mahse hei hi US inpek hnuah chauh tih tan a ni.
  Dik tak chuan Soviet sipaite bakah hian NKVD unit-te chu i ring thei a, an zat chu sipai maktaduai khat leh militia-ah tihpun a ni tawh bawk. Chu chu mi maktaduai li vel a ni a, khawthlang khawpuiah chauh a ni. Mahse, a dik e, an indona hlawhtlinna chu unit pangngai aiin a chhe zawk hle.
  Germans hian history tak takah ang bawkin center-ah main blow an pe a, Bialystok ledge leh Lviv fist chu an titawp. Indona ni hmasa ber atang khan German sipaite chuan ramdang unit tam tak awm mahse, inrem takin beihpui an thlak nasa hle tih a lang chiang hle. Mahse Soviet sipaite hi an bo fo thin.
  Hei bakah hian Ukraine unit-te indona lama an hlawhtlinna pawh rinhlelh rual a ni lo. Indopui ni hmasa berah khan deserter leh inpe tam tak an awm a.
  Ramri indonaah pawh hmelma thunun theih a ni lo. Tin, chutah chuan Stalin chuan a tisual a, main line-a unit lakchhuah khap a, hmalam chu tihdik a phut ta a ni. Mahse, tihsual chu siamthat a ni a, mahse tihkhawtlai a ni. German ho hian June 28 khan Minsk hi an la thei a, centre-a Stalin-a line chu an tichhia a ni.
  Buaina chu a zual zel chauh a ni. June 30 khan Japan leh a satellite-te indonaa luh beisei chu a thleng ta a ni. Chuvangin tunah chuan Far East atanga sipai transfer chungchang hi kan theihnghilh a ngai ta a ni.
  Centre-a German breakthrough chu a zau chho zel a. Gap lian tak a lo chhuak a, chu chu beidawng takin plug an tum ta a ni. Mahse Nazi-ho chuan hma an sawn a, July 16 khan Smolensk-ah an rawn lut ta a ni.
  Reserve awm zawng zawng chu indonaah paih vek a, militia-te chu ralthuam hnuaia dahin Stalin leh Zhukov-a te chuan Fritz-a beihpui thlakna chu a laiah an titawp thei ta a ni. Mahse Hitler-a chuan a sipaite chu khawthlang lamah a hawitir a. Nazi-ho chuan Kyiv-ah cauldron lian tak an siam a, Ukraine ram zawng zawng deuhthaw chu an la ta a ni.
  Leningrad an lo dang a, Crimea ram chu an rawn bei ta a ni. Indona kal zel dan chu kum 1941 nen a inang hle a, persistent karma ang mai a ni. Mahse a danglamna pawh a langsar khawp mai. Kum 1941 khan USSR chuan free reserve engemaw zat an nei a, mahse tunah chuan engkim chu an mobilize vek tawh a ni. Tin, October thlaa assault a thlen khan defense hold tur engmah a awm lo tluk a ni tih a chiang bawk.
  Kum 1944 November thla tir lamah chuan Nazi-ho chuan Moscow chu an hual a, Stalin-a chu Kuibyshev-ah a tlanchhiat tir ta a ni.
  Nazi-ho hian history tak tak ang lo takin, number lamah chuan chungnunna nasa tak an nei a. Hmarchhak leh Chhak lam atanga Moscow paltlang thei tur khawpa division an nei a. Mahse Soviet unit-te tan chuan engkim hi front hrang hrangah a darh lutuk a ni.
  A nihna takah chuan kum 1941 khan mobilization an neih hnuah Stalin hian Wehrmacht aiin sipai tam zawkah hma a sawn a, indo tirh atanga Third Reich-in thlawhna leh tank a neih aiin a let li zetin a nei tam zawk a ni. Tin, indona thla nga hmasa berah khan USSR hmanrua tam zawk chu history tak takah siam chhuah a ni bawk.
  Mahse tunah chuan Nazi ho hian trump card zawng zawng an nei vek tawh a, ralthuam leh personnel zat leh quality pawh an lamah an awm ta. Tin, Red Army hian kum 1941-a harsatna an tawh ang kha an nei bawk. Ukraine mi, Balt leh hnam tenau tam takin Soviet system tana thih an duh lohna te pawh a tel. Mipui tam tak betrayal leh repression tuar te, dispossessed kulaks leh midang thinrimna chi hrang hrang te. Soviet sawrkar ideological enemy te pawh a tel.
  Tin, German ho pawhin khawthlang ram an hneh avangin phatsantu an tipung zawk chauh a ni.
  Chuvang chuan Moscow chu an hual a, German hovin Donbass, Voronezh an la a, Stalingrad lam panin an kal ta hi thil mak a ni lo.
  Kum 1944 thlasik chu vanduaithlak takin kum 1941 ang khan a vawt lo va, vur a tla nasa hle a, mahse Moscow erawh chuan huaisen takin December 1944 tawp thleng khan a chelh tlat thung. Kum 1945 January thla khan Stalingrad a tlu a, chumi tana indona chu a rei lutuk lo. February thla leh March thla tir lam khan German sipaite leh an satellite-te chuan Caucasus leh Baku oil well-te chu an la vek a ni.
  Chumi hnuah Volga lui dungah chuan beihpui thlakna chu an kalpui ta a ni. Saratov hnenah, Kuibyshev hnenah, chutah Orenburg leh Kazan thlengin.
  Stalin-a chu Sverdlovsk-ah a tlanchhia a. Kazan hi May thla khan a tla. Thlasik lai chuan German leh Japanese te chuan Russia ram chhung thuk zawkah an insawn chhunzawm zel a. Soviet sipaite dodalna chu a tlahniam ta hle mai. August 5, 1945 khan Sverdlovsk chu an man ta a ni. Tin, September 3, 1945 khan a tawpah Stalin-a chuan inpek a remti ta a ni. Mahni nun leh zalenna inthlengna atan.
  Indopui II-na chu a tawp ta. Mahse remna a lal rei lo. Nuclear ralthuam a enchhin tawh avangin Hitler-a chuan an tihchhiatna thiltihtheihna mak tak chu a ring tlat ta a ni.
  Tunah chuan Japan leh USA te chu Third Reich khawvel thununna kawngah an la kal zel tih a chiang ta. Tin, Fuhrer hian Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperor Trojan leh Suleiman the Magnificent te inzawmkhawm aiin ram tam zawk la mah se, Japan pawh hneh a tum ta a ni.
  Indopui II-na a tawp hnu kum thum chiah a liam hnuah, ballistic, intercontinental missile zakhat, nuclear charge chak tak nei chuan Land of the Rising Sun chu vawi khatah a khuh ta a ni.
  Tin, chutah chuan Wehrmacht ground unit leh navy te chuan an bei tan ta a ni. German sipaite chuan Asia rama Japan thil neihte chu rang takin an la a, atom bomb hmangin metropolis ngei pawh chu leiah an tichhia a ni.
  Pacific-a Land of the Rising Sun-a thil neihte chuan hun rei tak chhung dodalna a pe tam emaw a tlem emaw a ni. Mahse, kum 1949 June thlaah chuan a tawp vek tawh. Tunah chuan a la awm chhun chu United States hneh mai a ni. Chu bâkah, a chhan a awm bawk. American-ho chuan inremna kalh zawngin nuclear ralthuam an la siam chhuak a, an enchhin thup pawh an la nei reng a ni.
  Hitler hian January 1, 1950 khan indona a tan a, kumthar ni-ah nuclear missile za thum zet a thlak a ni.
  Nuclear beihpui thlakna rapthlak tak chuan America khawpui lian ber zakhat a tichhia a, mi maktaduai sawm chuang zet an thih phah a ni. Adolf Hitler-a thil sual lian ber dang chu thil tenawm ber ber list rei takah hian a tel ve ta a ni.
  Tichuan Canada ram chu an rawn bei tan ta a, khawthlang lam atang chuan Latin American dictatorship te nen chuan an rawn bei tan ta a ni. American ho chu an chak lo va, an mangang hle a, mahse beidawng takin an bei ta a ni. An tan chuan hnehna chan chu saltanna leh zawi zawiin, hrehawm tak thihna chauh a ni tih an hrethiam a.
  Chuvangin indona zawng zawng zingah chuan a beidawng ber a ni. Tin, kum khat chuang zet a awh a, Third Reich chu nuclear charge za hnih vel thlak belh a ngai a, ram hring tam tak chu radioactive thlaler-ah a chantir ta a ni.
  Mahse chuti chung pawh chuan tum chu a thleng ta a, Third Reich hmelma hnuhnung ber chu hneh a ni ta a ni. Tin, hemi hnu hian khawvel globalization an tih chu a intan ta a ni. German mark chu khawvel pawisa awmchhun a lo ni ta a ni. Formally independent ram pawh Third Reich colony level-ah tihhniam an ni a, tualchhung mahni inrelbawlna tlemte chauh an la awm.
  Juda leh Gypsy-ho chu dan bawhchhiatna an ni a: zawn chhuah an ni a, tihboral an ni. SS hian purge nasa tak an nei a, rampage an nei ta a ni. Mumang chhia tak tak chu a lo thleng ta - dragon darkar chu. A nih loh leh a dik zawk chu, hunlai kha. Fuhrer hian khawvel pum huap totalitarian empire tak tak a din a, space expansion duhna neiin a din a ni.
  Kum 1959 khan Fuhrer-a piancham sawmsarih tlin lawmnaah official-a lallukhum khum a ni a, khawvel pumah mipui ngaihdan lakna (plebiscite) a ni - chu chuan super-emperor tih hming chu dan anga pawm a ni. Tin, kum 1967-a Adolf Hitler-a a thih khan a fapa chuan a hming leh thuneihna chu a rochun ta a ni.
  Hetih lai hian Planet Earth chuan Venus nen Thla leh Mars-ah chenna in an din tawh a, pawn lam arsi khawvela inzarpharh turin nasa takin a inbuatsaih mek a ni... Nazi-ho chuan universal empire - Star Reich siam chu an duh a, chu chu an plunge the universe pum pui chu mumang chhia takah a chang ta a ni.
  
  ISLANDS SAWM LEH KNIGHTS-TE ADVENTURE THAR
  Dimka chuan a khandaih chu a tikehsawm a, mak ti zet hian a mit a chhing a, kawngpuiah chuan a ding ta a. A kut chu thisenin a tuam a, a la awm chu thisen chhuak a ni. Siren a rawn ri ta a. Khawpui summer khawpui kawngpui. Tin, police te pawh an tlan phei bawk. Chumi hnuah chuan baton hmangin a hnunglam a vuak leh bawk. Dimka chuan hriat theih loh khawpin a ti a:
  - Ka bânsan ta!
  A kut chu hnunglam hawiin an kutkawr chu an lock ta a. Tlangval chuan a kutphah chhunga thir dah atang chuan natna a nei a. Van pakhatah an hruai a - raven dum.
  Dimka hian thinrimna leh hlauhna inpawlhna a nei a. Hun kal tawh a hrechhuak. Naupangte"n khandaih hmanga an awmna tur an beihna thliarkar. Thing, mahse naupang chu thinrimnain a man chuan thir hrual hrual takah an chang ta a ni. Dimka chu thla hnih khat chuang zet chu a awm a. A bei a, a bei a, a hliam a, a hliam bawk. Amah ngei pawhin phatsantu chu a that ta hial a ni. Engkim a ni vek. Tin, a tawpah chuan an chak ta a ni.
  Naupangte chu lawng chhe takah an awm ta chu a pawi hle. Tin, a nula nen chauh an tlanchhuak thei bawk. Chutiang adventures hnuah chuan tan in chu thil mak lutuk niin a lang tawh lo.
  Chu hooligan tlangval chu a khandaih hmangin a vuak a, a muhil lai chu a hmu a, thisen tuikhuah a luang chhuak ta a.
  Chu vuakna chu thihna thlen thei a ni em? Dimka chu a vanduai em em a, hei hma hian adventures a la nei tlem hle ang. Tin, a that a nih chuan engtin nge ni ang? Tan in? Misual awmna cell bawlhhlawh leh rimchhiaah an hruai dawn em ni?
  Tin, eng chen nge a thut ang? Kum sawm leh pali chauh a la ni. Dan ang chuan sawm aia tam pek theihna an nei lo. Engkim a kal vek mai thei!?
  Kum sawmkua leh pahnih a ni tawh. Democracy leh zalenna chungchang sawi tam tak awm mahse banditry hian chakna a chang chho zel lai hun.
  Voronok chu a ding a, Dimka chu an la chhuak ta a. Tlangval hmeltha, tanned, sam dum, bandit angin a lang lo va, kutkawr vuah victim a ni zawk.
  Dimka chu investigator leh prosecutor hnenah an hruai nghal mai mai a.
  Chair-ah min dah a.
  Investigator chuan routine zawhna engemaw zat a zawt a, nui chungin:
  - I hliam tlangval kha a thi dawn ta! Chuvangin a thih loh nan Pathian hnenah tawngtai rawh!
  Dimka chuan thaw halh chungin a chhang a:
  - Ka duh lo...
  Prosecutor chuan lehkha chu a pe a:
  - Hei hi inpuanna a ni. I sign chuan thubuai ngaihtuah a nih hma chuan nangmah hriatpuina angin chhuah i ni ang. Tin, chutah chuan i kum naupang zawk leh police record i neih loh avangin suspended sentence i dawng ang!
  Dimka chuan paper chu a en a, rang takin a chhiar a, negative takin a lu a thing a:
  - Hetah hian tleirawl ngei pawhin company chu a bei tih a inziak a. Tin, min rawn nawr mai mai bawk!
  Investigator chuan mouse ang maia hmai leh mitmeng sei tak a nei a;
  - Kan thurawn angin sign rawh! Chutiang a nih loh chuan pre-trial detention center-ah i tawp mai ang. Tunah chuan literal takin case kan khat tawh a, thubuai ngaihtuah hma chu rei tak i thut a ngai dawn a ni. Tin, chutah chuan cell pakhatah chuan plank-a bunks row thum, a sir lamah bucket pakhat leh nangmah ang bawka tlangval hlauthawng, riltam sawmnga awmnaah chuan. Misual chi hrang hrang. Tin, i hliam tlangval kha a dam reng a nih pawhin, chhui chianna chu kum thum chhung a awh ang a, chutah chuan kum khat dang leh thubuai ngaihtuah a awm leh ang! I dam chhung kum tha ber berte chu hremhmunah i hmang dawn a ni!
  Prosecutor chuan remtihpuiin a lu a bu nghat a, a nemnghet a ni:
  - I tan venna tur chu detention emaw, chu hmun chhuahsan lo turin ziaka thutiam emaw, i nu leh pa te"n an rawn hruai ang che. Duhthlanna chu i ta a ni! Tin, min ring rawh, naupangte tan colony-ah chuan mipui an tam lutuk tawh a, probation an pe che hi an lawm hle ang. Mahse, min inhnial chuan hmun a awm ngei ang!
  Dimka chuan investigator leh prosecutor te chu fiamthu an ti lo niin a hria a. Tin, a nihna takah chuan lung inah pawh an ro thei bawk. Mahse, a lehlamah chuan a sign chuan an chhuah dawn tih chu thil dik tak a ni lo. Police-te bumna entirnan a tam em? Mahse Dimka-a thil awm ber chu rilru na leh rilru khauhna a ni a, chu chu thihna thliarkar-a a awm hnuah chiang takin a lang chhuak a ni. Tin, naupang chuan thutlukna siamin:
  - Aih!
  Investigator chuan na takin a rawn ti a:
  - Eng nge dik lo?
  Dimka chuan khauh tak hian a ti a:
  - Ka sign lovang! Min bei a, chain hmanga min hliam an duh a, mahni invenna a ni!
  Investigator chuan a rawn ti nghal zat a:
  - OK a nih chuan! Pre-trial detention center-ah a awm a, kar khat i hman hnuah i fing zawk ang!
  Prosecutor chuan a lu a bu nghat a, a sign a:
  - Tunah chuan thla hnih chhung hren a ni. Mahse, a hmain i release thei ngei ang!
  Investigator chuan a rawn ti nghal zat a:
  "Tlangval tan chuan detention hi a tha ang tih ka ring!"
  Dimka chu office atangin hruai chhuakin lung inah an hruai ta a. Kut zungtang chu a rawn ri chhuak a, chain chu a rawn ri ta a. Chutah chuan pawm tur a ni.
  Dimka chu police pahnih bulah chain-in clanking takin a kal a. Ka rilru a na hle mai. Tâng, cell, tang sual. Tin, confession sign duh lovin harsatna a tawk ta a ni. Mahse, a lehlamah chuan, hei hnu hian i chhuahsan thei dawn lo.
  Dimka chu duty room lamah an hruai a. Hming hmasa, hming hnuhnung, patronymic, thil hlu tak tak i hnenah.
  Tichuan buaina a chhuak ta. Police officer pakhat leh hmeichhe pahnih coat dum ha chuan naupang chu darthlalang atang chuan room chhungah an hruai lut a, lamp dang an han on leh bawk. Thupek chu hetiang hian a awm a:
  - I thawmhnaw phelh rawh!
  Dimka chuan a thaw halh - buaina! Ngaihtuah mai mai, engvangin nge hmeichhiate? Tlangval chuan a jeans, T-shirt, sneakers leh jacket te chu a phelh a. Ka shorts chauh ha chungin ka awm ta.
  Hmeichhe naupang pakhat, kawr dum ha chuan heti hian a sawi:
  - A insiam tha hle mai!
  Officer chuan a au chhuak a:
  - Tin, i panty pawh phelh rawh! Nung!
  Dimka, mualpho taka kang chuan anni pawh chu a phelh ve bawk a. A duh loh zawngin a rawn sen a, a inkhuh ta a. Police officer chuan a au chhuak a:
  - Ngaihven! Kut hnuai lam! Ngun zawkin han en teh - thattu a ni!
  Hmeichhe pakhat, kawr dum ha, nurse ang maia lang chu a nui suk a, medical gloves te tak te ha chungin a coo a:
  - Anmahni ang hi kan la hmu lo! Relax boy, aunty chuan a khawih ang che!
  Dimka ruang chu a enfiah tan ta a. Tlangval sam, thliarkar a a awm chhunga lo sei tawh chu ka kal kual a. Fimkhur takin a hrui tin chu a comb a, thil thup a zawng a. Sum pawh a ni mai thei. Tichuan, chu tlangval beng leh hnar chhungah chuan êng chu a rawn chhuah ta a. Fimkhur takin a ti a, thil hmuh a beisei ang maiin a ti a.
  Tichuan kawngka bulah ka lu dah turin min ti a, ka kut chuan ka hmui chu a rawn man ta a. A kut chu a hmuiah a dah a. Dimka chuan a lei chuan rubber rim leh thlum chu a hre ta a. Hmeichhia chuan a hmui hnunglam, a ha, a hmui hnunglam chu a hre ta a. A lei zung a hmet chuan tlangval chuan a luak chhuak nasa hle tih a hria a. Ni e, a va nuam lo tak em. Kut chuan tonsils thlengin a thleng a, thawk a harsa ta hle mai.
  Tichuan, a tawpah chuan hmeichhia chuan a tir a, a nui suk a:
  - Engmah a awm lo!
  Officer chuan thupek a pe a:
  - Olga chu chhunzawm rawh! Subject hlauhawm bik avang hian mimal zawn hi a uluk ber tur a ni!
  Hmeichhia var chuan Dimka rilru chu a hre tan ta. A kut a phar a, a armpit chu a en a. Tin, beisei loh takin chakna hmangin a navel chu a hmet ta a. Dimka chuan a thaw halh a...
  Chutah hmeichhia chuan a ding a, a zawt a:
  - Awle, tunah chuan a squat rawh!
  Police officer chuan a rawn ti nghal zat a:
  - Hei hi rintlak tak a ni lo! A hnute pawh en teh!
  Puan dum ha hmeichhia chuan a lu a thing a;
  - Hemi atan hian phalna bik i mamawh! Chutiang bawkin tlangval private parts check turin!
  Officer chuan chak lo takin thu a pe a:
  - Squat, diabola te tak te...
  Dimka chuan zahawm takin a chhang a:
  - Tlangval ka ni!
  Tin, awlsam takin a squat tan ta a. Vawi sawm ka thu a. Chumi hnuah hmeichhiate chuan a kephah chu an enfiah a, a ke ruh inkarah chuan an kal ta a.
  Chumi hnuah chuan Dimka chu a bula room-ah chuan a inhmu ta a. Chutah chuan tlangval dang pakhat, jail uniform ha, sam tawi tak, a kut a typewriter ha chuan a ti a:
  - Eng thil thar nge?
  Police officer chuan a chhang a:
  - Ni e, leh greyhound pawh a ni khawp mai!
  Tlangval chuan a nui suk a, a remark a:
  - Mahse, chutiang chuan a hlauhawm lo! Awle, chair-ah chuan thu la, i sam ka tan ang!
  Dimka chu a thu a. Saruaka awm chu a la nuam lo hle. Tin, chutah chuan misual ang maiin i sam i hrual bawk. To top it all off, clipper chu a dull deuh a, ka sam pawh ka tan pawh a hrehawm hle. Sam sei tak, dum chu leiah a tla thla a. Chu thiam loh chantir naupang boot knock-off chuan a rawn beng a. Sam zungbun tinrengah chuan thlarau thi thei lo chu a chhuak vek niin a lang a, i zalenna a tlem tial tial a ni. Dimka chu a rilru a buai hle a. A hmaah chuan jail cell leh naupang misualte nena inhmuhkhawmna a awm a.
  Mahse, Dimka hian a rualpuite chu a hlau ngai lo. Tin, "Forty Islands" tih khauh hnuah pawh a hlauhawm tawh lo. Eng pawh ni se a bei dawn a ni. Tân ina tang chu engtin nge ni ang?
  Test dang chu engtin nge ni ang? Kum sawm leh pali chauh a la ni a, a nun pum pui a hmachhawn dawn a ni.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"