Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. DitlhaloŠo TŠa Mokgatlo Wa Mokgatlo Wa Anti-Soviet -3

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Mašole a mohlakanelwa wa go lwantšha Soviet a ile a thoma tlhaselo ya mafelelo ya go lwantšha. Yuropa, Japane le baithaopi ba bantši go tšwa Brithania le USA ba tšea karolo dintweng tšeo. Ge re bolela therešo, boemo bo thoma go ba thata kudu go madira a Soviet. Eupša banenyana ba babotse ba lwantšha mohlakanelwa ka manganga le ka bogale.

  . DITLHALOŠO TŠA MOKGATLO WA MOKGATLO WA ANTI-SOVIET -3
  TLHALOSO
  Mašole a mohlakanelwa wa go lwantšha Soviet a ile a thoma tlhaselo ya mafelelo ya go lwantšha. Yuropa, Japane le baithaopi ba bantši go tšwa Brithania le USA ba tšea karolo dintweng tšeo. Ge re bolela therešo, boemo bo thoma go ba thata kudu go madira a Soviet. Eupša banenyana ba babotse ba lwantšha mohlakanelwa ka manganga le ka bogale.
  . KGAOLO YA No. 1
  Mašole a mohlakanelwa wa go lwantšha Soviet a ile a thoma tlhaselo ya mafelelo ya go lwantšha.
  Mo e nyakilego go ba madira ka moka a Yuropa a ile a tšea karolo dintweng tšeo, gaešita le baithaopi go tšwa Brithania, USA le dinageng tša Latin America. Ka gona dilo di be di le mpe kudu bakeng sa Madira a Mahwibidu, ao a ilego a lahlegelwa kudu.
  Ba thoma go wela ka gare ga megopo ye mentši, gomme ba feta go tšwa mahlakoreng.
  Dikoloi tše dingwe tša Amerika tšeo di rekišetšwago Third Reich ka mokitlana le tšona di ile tša tšea karolo dintweng tšeo. Yo mongwe wa bona o be a rwele sehlopha sa baithaopi ba Maisemane. Tanka ya United States e be e e-na le sethunya sa 75mm seo se nago le di- ballistic tše di kgotsofatšago, gomme e be e kgona go tsenelela mo e nyakilego go ba dikoloi ka moka tša Soviet, gaešita le KV ya phoofolo ya go tšhoša.
  Tanka ye e be e nametšwe ke Mohumagadi Armstrong, gammogo le sehlopha sa banenyana. Malanya, M o n i k e , G e r t r u d e .
  Banenyana ba tšwago Brithania ba ile ba leka matla a koloi ya Amerika ya M-16. Gomme bjale banenyana ba be ba mo betha.
  Basadi ba Maisemane bao ba se nago menwana ya maoto ba ile ba pšhatlaganya tanka ya Soviet ka go thula ka mo go nepagetšego phatleng. Gertrude o ile a e tšea gomme a e nyoba ka BT-8 e fodilego kudu:
  - Gomme se se nepagetše kudu!
  Amstrong, ngwanenyana yo o be a le botse kudu, gomme mokgwa wa gagwe wa go lwa o be o fodile.
  O ile a bolela polelo ya go hlalefetša gomme a re:
  - Lehu go didragone tša Stalin!
  Gomme ka lehlakoreng le lengwe, banenyana ba ba bahlabani le bona ba a thuntšha, gomme ba lahlela dipomo ba sa rwala dieta. Gomme ba e dira ka bogale le go hlobola meno.
  Eupša gape go na le banenyana ba Komsomol bao ba ilego ba tšea gomme ba thoma go opela:
  Ge re be re kopanela le Komsomol mmogo, .
  Banenyana ba ile ba kena ka potego...
  Gore lefase le tla swana le toro ye e phadimago, .
  Gomme re tla bona bokomonisi kgojana!
  
  Bophelo bjoo bo tla nela bjalo ka gauta, .
  Gomme go tla ba le tumelo go bokomonisi...
  Ruri re tla fenya manaba, .
  A re pšhatlaganyeng mašaba a bofasista bjo bo gobogilego gore e be lerole!
  
  Eupša go ile gwa ipontšha e se bofora le gatee, .
  Lefase le ile la ipontšha e le mošito wa tšhoša...
  Letona la seatla le buša gohle, .
  Ke mang, akanya, yo a se nago naga e lekanego!
  
  Eupša seema sa rena ga se go ineela manaba, .
  Wehrmacht e ka se re khuname ka matolo...
  Ditlhahlobo di fetišwa ka mphato wa bohlano, .
  Le gona morutiši wa rena ke Lenin yo bohlale!
  
  Re ka dira Hitler khan, .
  Le ge Fuhrer ya lefase la bahu e fodile le go feta...
  Mohlabani o goeletša ka phišego, .
  Gomme o phatlalatša leswiswi le maru ka go metša ga tee!
  
  Re maloko a Komsomol re goeletša hurray, .
  A re godišeng lefase ka moka godimo ga rack ka go goeletša...
  Bana ba a sega ba thaba, .
  Go tumiša mmago rena Russia!
  
  Gomme bokomonisi ke folaga ye e phadimago kudu, .
  E leng mmala wa madi le garanata...
  Ke mohlabani yo bogale, go swana le ramaselamose, .
  Gomme ntumele, Hitler o tla hwetša comeuppance ya gagwe!
  
  Go tla ba le tlhakatlhakano bakeng sa diphihlelelo, .
  Gomme banenyana ba kitimela ntweng ka botse...
  Sehlopha sa bofasista se sesane ka mo go lemogegago, .
  Le gona lentšu la rena la bobulamadibogo le a lla!
  
  Ba botse ba kitima ba sa rwala dieta go ya ka pele, .
  Why banenyana ba hloka dieta, and they don"t need them...
  Gomme re tla otla Hitler ka difihla tša rena, .
  Bogwera e tla ba bja letago la Naga ya Botate!
  
  Ee, ka baka la Naga ya rena ya Mma, e kgethwa, .
  Re tla dira selo seo re sa kago ra se lora...
  Gomme re tla gogola mafasista bjalo ka sefepi, .
  A re bontšheng kgaugelo feela go bao ba ineetšego!
  
  Kua Russia, mohlabani yo mongwe le yo mongwe o tšwa legopong, .
  Mošemane o belegwe a na le sethunya sa motšhene!
  O bolaya Fuhrer yo a rogilwego - .
  Re swanetše go lwela Naga ya rena ya Mma ka sebete!
  
  Re tla dira tšohle gabotse kudu, .
  Bobedi batho ba bagolo le bašemane ba tiile ntweng...
  Le ge go le thata kudu go lwa
  Eupša ntumele, ngwanenyana ga se setlaela!
  
  O ka fenya dithaba
  Lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gago le le se nago selo...
  Phiri ya tshadi e a bogola gomme bere e a rora, .
  Go tla ba le tefetšo e šoro bakeng sa Manazi!
  
  Re ile ra fenya madira a Tatar, .
  Ba ile ba lwantšha ma-Ottoman ka go tuma kudu...
  Batho bao ba sa dumelego ga se ba ka ba ineela kgateletšong, .
  Moo go bego go na le diaduma, go ile gwa homola gateetee!
  
  Bahlabani ba tšwa lapeng
  Eo go yona sefoka sa bokomonisi se bušago...
  Oo, le bagwera ba ka ba rategago, .
  Senya ditanka tše dikgolo tša bofasista!
  
  Motho yo mongwe le yo mongwe a ka fihlelela se sengwe le se sengwe
  Akere re kopane ka mo go sa felego le Naga ya rena ya Mma...
  Re soka mmogo bjalo ka sekepe se tee, .
  Balwela bokomonisi ga ba fenywe!
  
  Thutamahlale e tla tsoša bahu ka moka ka nako e tee, .
  Gomme re flutter Jesu ka lerato...
  O otla mofasista thwi ka leihlong, .
  Go lwa le bokgabo bjo bo sa kobegego!
  Banenyana ba ile ba sepela ka bohlale godimo ga balekane ba bona, gomme e be e le e botse kudu.
  Gomme banenyana ba bonala ba dashing kudu ba sa rwala dieta.
  Eupša ntwa e tšwela pele. Gomme bjale Majeremane a dikologile Brest, gomme ntwa e direga ka seboeng.
  Hitler, bjalo ka ge ba bolela, o a lwa. Gomme ka morago kopano ya bona ya motho ka noši le Churchill e ile ya direga. Le ka Paris. Go swana le, na ga se nako ya go bontšha boikemišetšo bjo bo oketšegilego ntweng kgahlanong le ma-Bolshevik? Gomme e sego feela ka didirišwa, eupša gape le ka mašole.
  Gomme ka nnete Churchill o ile a dira phetho ya go tsebagatša ntwa kgahlanong le USSR. Eupša ka go ananya, dilete tše dingwe tša ka leboa la Russia di swanetše go ya Brithania. Se se latelago poledišano e ile ya kgoma dikoloni le pheletšo ya Fora. Go swana le, na ga se nako ya go phethagatša kwano ya khutšo?
  Go feta moo, ka semmušo Third Reich ga se ya ka ya tšea selo go Mafora, ma-Belgium le ma-Dutch. Ka gona re ka reng ka se?
  Mohlomongwe o swanetše go lekanetša dinyakwa tša gago? USSR ke e kgolo gomme e na le mo go lekanego bakeng sa mafelo ka moka.
  Hitler o ile a bontšha go feto-fetoga le maemo. Go oketša moo, dithibelo ka moka tša ditokelo tša ba-Juda di ile tša fedišwa gatee-tee. Gomme se se ile sa kopana le kamogelo ye kgolo ka Bodikela. Gomme kudu-kudu kua Brithania. Gomme, go ba gona, re ile ra kgoma taba ya theknolotši. Go be go le molaleng gore o be a timetše. Kudu-kudu ditanka. Gomme ka morago ke be ke swanetše go aga mešifa ya ka.
  Se ke seo bo-ra-diintaseteri ba se dirilego e le ka kgonthe. Mo nakong ye, ntwa e be e tšwela pele, ka kakaretšo, go e na le go thekga mohlakanelwa.
  Diyuniti tše di tšwetšego pele di šetše di thubile go ya Baranovichi. Gomme fao bašemane ba babulamadibogo ba ile ba lwa le bona. Ba ile ba tšwa ka dithai tše khubedu le diborikhwe, gomme ba kitimela ka gare ga mekoti, ba phadima direthe tša bona tša bana tše di se nago selo, tše di nago le lerole gannyane.
  Gomme go ba gona ba ile ba thoma go opela;
  Gomme ke nna lefotwana la phiri ya leratadima, .
  Tshenyo ya dihlotlolo e swana le santa...
  Gomme ntumele, ga o hloke selo se sengwe se sekaone, .
  Tsela ya go hlaba Hitler ka tempeleng!
  
  Gape o swanetše go belegwa o le mmala o mohwibidu, .
  Go fediša ma-Nazi...
  Ntumele, moputso o tla tla go nna, .
  Mma o tla ikgantšha ka morwa wa gagwe!
  
  Ke tla senya bedlam ya Fuhrer, .
  Ke tla pšhatlaganya ma-Nazi ka lerole...
  Ke dumela gore Ramaatlaohle o tla phološa moya wa ka, .
  Gomme o pšhatlaganye lešaba ka tšhoša!
  
  Russia ya ka e kgolo, .
  O na le bokgoni bja go fenya bohle...
  Gomme Jesu ke molwela-mesia, .
  Go tumiša Naga ya Botate!
  
  Ke hlompha ka lerato, tseba Rod, .
  Ka gobane ke Modimo yo a Godimodimo...
  Baeki ba otlwa ka go tia, .
  Le gona segalo sa mohlabani se a boifiša!
  
  Re bahlabani ba Russia e halalelang, .
  Kgona go fenya Krauts...
  Mašemo ka moka a be a tšhetšwe gauta ka gauta, .
  Re tla phasa ditlhahlobo ka di-A!
  
  Ga go na tumelo ye e tiilego kudu gare ga setšhaba, .
  Go bokomonisi bjo bogolo bja rena bja setlogo...
  E tliša tokologo ye e phelago
  Gomme e senya bofasista bjo bobe!
  
  Re tla phagamiša naga godimo ga dinaledi, .
  Motse-moholo oa lefatše ke Moscow...
  Bakeng sa letago la Mma Russia, .
  Re tla lwa go fihla bofelong!
  
  Ga go na motho yo a ka thibelago lešole
  Gomme re tla fihla Berlin...
  A re sepeleng, re gwanteleng, ka sebopego, .
  A re gagoleng folaga ya bofasista ka bayonet!
  
  Difofane tša rena di a fodile
  Sehlopha se na le maatla ebile se kgobokane...
  Bafofiši ba difofane bao ba sa fenywego ntweng, .
  Gomme mo-sniper o thulwa ka lense!
  
  Otla Hitler ka thata
  Nkwe e ka se phološe Manazi...
  O se ke wa bolela bošilo
  Re tla feta teko ka moka ka mebala ye e fofago!
  
  A ka fihlelela go gontši
  Re ka kgona go fenya e le ka kgonthe...
  Ntumele, re na le mohlodi o mogolo kudu, .
  Gomme o ka tloga o e raga ka meno!
  
  Ka boripana, mošemane o hlobotše dieta, .
  Otla Krauts ka thata.
  Gomme Fuhrer a amogela tefetšo, .
  Hitler o ile a foka ntwa yeo gore e be ntwa e sekilego!
  Eupša Majeremane a ile a tšea Baranovichi. Gomme bjale madira a bona a šetše a huduga go tloga ka borwa go ya Slutsk. Go na le sebo sa Madira a Mahwibidu moo gomme Zhukov ka boyena o kile a ba moo. Gomme se se swanetše go thwe ke mothaladi wo o tseneletšego wa tšhireletšo.
  Le gona kua Romania, mašole a dikete tše makgolo a Soviet a ile a ineela, a ikhwetša a le ka gare ga mogopo. Gomme se e tloga e le kotlo e kgolo go Madira a Mahwibidu.
  Mo ga go sa le bonolo gakaakaa go retologa le go boela morago.
  Nakong ya dintwa, ma-Romania le ma-Hungary a ile a ipontšha e le bahlabani ba ba botse. Go feta moo, ma-Bulgaria a ile a lwa ka manganga. Gomme ma-Croat le ona a maemong a ona a mabotse kudu. Kamoo dilo di ilego tša se sepele gabotse go Stalin ka bodiplomate. Gomme o ile a ipontšha e le phiri ye e lego noši. Gomme Hitler gateetee o ile a thoma go bolela ka temokrasi. Gore, ba re, ke bakeng sa tokologo, bakeng sa go lekana ga ditšhaba ka moka le batho, gomme o tliša tokologo ya Soviet Russia go tšwa pušong ya bogateledi ya Stalin le Bolshevism. Gomme se, go ba gona, e be e le kgato ya bohwirihwiri ya dipolitiki.
  Mašole a Finland-Sweden a ile a tšea Vyborg gomme a kgaola diyuniti tša Soviet, gape a hlola mogopo. Tšhošetšo e ile ya rotoga Leningrad go tšwa ka leboa. Gomme se se šetše se fetogile mogato o mogolo wa chess.
  Gomme bjale dikepe tša Brithania di ile tša thibela Murmansk go tšwa lewatleng. Gomme ba ile ba thuntšhetša sehlopha sa dikepe sa Soviet.
  Ee, dintwa di ile tša ba tše šoro le go feta.
  Banenyana ba Komsomol ba lwa ka manganga le ka bogale, ba lahlela dipomo ka maoto a bona a sa aparwago gomme ba opela ka nako e tee;
  Banyana ba Komsomol ke letswai la Lefatše, .
  Re swana le ore le dikgabo tša lefase la bahu.
  Ke therešo gore re gotše go fihla medirong ya bogale, .
  Gomme go rena go na le Tšhoša ye Kgethwa, Moya wa Morena!
  
  Re rata go lwa ka sebete kudu, .
  Banenyana bao ba tlatšago legohle ka sebaka...
  Madira a Russia ga a fenywe, .
  Ka phišego ya gago, ntweng ya ka mehla!
  
  Bakeng sa letago la Naga ya rena ye kgethwa, .
  Sefofane sa ntwa se dikologa ka lešoka leratadimeng...
  Ke leloko la Komsomol gomme ke kitima ke sa rwala dieta.
  Go gaša leqhwa leo le bego le khupeditše maphoto!
  
  Banenyana ba ka se tšhošwe ke lenaba, .
  Ba senya dithuthupi ka moka tša lenaba...
  Lehodu la madi le ka se re bontšhe sefahlego sa lona, .
  Feats e tla tagafatšwa ka direto!
  
  Bofasista bo ile bja hlasela naga ya gešo, .
  O ile a hlasela ka tsela e šiišago le ka bofora...
  Ke rata Jesu le Stalin, .
  Maloko a Komsomol a kopane le Modimo!
  
  Re kitimela re sa rwala dieta ka gare ga lehlwa, .
  Go kitima, bjalo ka dinose tša lebelo...
  Re barwedi ba bobedi selemo le marega, .
  Bophelo bo dirile gore ngwanenyana a thatafale!
  
  Ke nako ya go thuntšha, ka fao bula mollo, .
  Re nepagetše ebile re ba botse ka mo go sa felego...
  Gomme ba ntlhaba thwi ka leihlong, e sego ka phatsing, .
  Go tšwa go tšhipi, yeo e bitšwago kopanelo!
  
  Redoubt ya rena e ka se fenye bofasista, .
  Gomme thato e tiile go feta thaethaniamo ye e swarelelago...
  Re ka hwetša khomotšo Nageng ya Botate, .
  Gomme gaešita le go menola Fuhrer yo mogale!
  
  Ntumele, Nkwe ke tanka e matla kudu.
  O thuntšha kgole le ka nepo...
  Bjale ga se nako ya dipapadi tša bošilo, .
  Ka gobane Kaine yo mobe o a tla!
  
  Re swanetše go fenya go tonya, phišo, .
  Gomme ka metlae o lwa le lešaba la bohlanya...
  Bere yeo e apešitšwego e ile ya galefa kudu, .
  Moya wa lenong ga se clown e kwešago bohloko!
  
  Ke dumela gore maloko a Komsomol a tla fenya,
  Gomme ba tla godiša naga ya bona godimo ga dinaledi...
  Re thomile leeto la rena la go sepela ka maoto go tloga ka October, 1999.
  Gomme lehono Leina la Jesu le na le rena!
  
  Ke rata naga ya gešo kudu, .
  O phadima ka go phadima go bohle...
  Naga ya Botate e ka se utswitšwe ka ruble, .
  Batho ba bagolo le bana ba sega ka lethabo!
  
  It"s fun for everyone go phela lefaseng la Soviet, .
  Se sengwe le se sengwe ka yona se bonolo ebile se fo ba se sebotse...
  Mahlatse a se ke a roba tlhale ya ona, .
  Eupša Fuhrer o ile a bea molomo wa gagwe lefeela!
  
  Ke leloko la Komsomol ke kitima ke sa rwala dieta, .
  Le ge tšhwaane e go kgokološa ditsebe...
  Gomme o tshepe lenaba, ga go na tsela ya go theoga yeo e bonagalago, .
  Ke mang yo a nyakago go re tšea a re fediša!
  
  Ga go sa na mantšu a mabotse a Naga ya Mma, .
  Folaga e khubedu, bjalo ka ge eka madi a phadima ka mahlasedi.
  Re ka se ikokobeletše go feta ditonki, .
  Ke dumela gore phenyo e tla tla kgauswinyane ka kgwedi ya Motsheganong!
  
  Banenyana bao ba sa rwalago dieta ba tla feta Berlin, .
  Ba tla tlogela dikgatišo tša menwana godimo ga sekontiri.
  Re lebetše khomotšo bakeng sa batho, .
  Le gona diatlana ga se tša swanela ntweng!
  
  Gomme go tla ba le ntwa, a ntwa ye e phule.
  Fritz e tla phatlalatša se sengwe le se sengwe ka diripana!
  Naga ya Botate ke lešole le wena ka mo go sa felego, .
  Ga a tsebe gore AWOL ke eng!
  
  Ke kwela bahu bohloko, se ke manyami go bohle, .
  Eupša o se ke wa tliša ma-Russia ka matolo.
  Gaešita le ge Sam a ile a ikokobeletša ba ga Kraut, .
  Eupša guru e kgolo Lenin o ka lehlakoreng la rena!
  
  Ke apara betšhe le sefapano ka nako e tee, .
  Ke mo bokomonisi ebile ke dumela Bokriste...
  Ntwa, ntumele batho, ga se filimi, .
  Naga ya Botate ke mmago rena, e sego Khanate!
  
  Mohla Ramaatlaohle a etla ka maru, .
  Bahu ka moka ba tla tsoga ka sefahlego se se phadimago...
  Batho ba be ba rata Morena ditoro tša bona, .
  Ka gobane Jesu ke Mmopi wa motse-mošate!
  
  Mo re ka thabiša bohle, .
  Go ralala le legohle le legolo la Russia.
  Ge plebeian efe goba efe e swana le thaka, .
  Gomme selo se segolo legohleng ke Tlholo!
  
  Ke nyaka go gokarela Kriste Ramaatlaohle, .
  Gore o se ke wa phuhlama pele ga manaba a gago...
  Comrade Stalin o ile a tšeela tatagwe legato, .
  Gomme Lenin le yena o tla ba le rena ka mo go sa felego!
  Ke dikoša tše mo, e sego go bolela gore di a segiša kudu. Japane e ile ya lahlela madira a oketšegilego le a oketšegilego ntweng kua Bohlabela bja Kgole. Mašole a sepelago ka maoto le ditanka tše bofefo di ile tša tšwela pele ka bontši. Hirohito o ile a laela gore a tšee Vladivostok ka pela ka mo go kgonegago. Gomme Majapane a ile a dula a gagabela ka gare. Dintweng, tanka ya bona e bofefo ya Chikha e ile ya ipontšha e le e botse kudu le yeo e fetago. Gomme o be a bile a hlaolwa ka go kgona go laola le go sepelasepela.
  Yamamoto, admiral wa Japane, o ile a thibela USSR go tšwa Lewatleng la Pacific, gomme ka go tia kudu. Gomme ga go na thušo ye ntši mo.
  Mo moyeng, samurai ba matla. Difofane tša bona ke tše dikgolo ka palo, gomme difofane tša tšona tša ntwa, kudu-kudu di-Zero, di sepela kudu e bile di kgona go laola. Gomme o ka se kgone go ya kgahlanong le bona ka nnete. Ye ke khuetšo ya difofane tša kgonthe, tša ntwa.
  Gomme Majapane a na le di-ace tše dibotse.
  Lega go le bjalo, ma-Soviet le ona ke bahlabani. Ka mohlala, mokgweetsi wa sefofane Anastasia Vedmakova. Botle bjo bo lwantšhago kudu. O lwa a sa rwala dieta ka mehla, gomme a apere bikini fela, yeo e mo fago dikarata tše itšego tša trump. Ruri yo ke ngwanenyana yo re mo hlokago. Gomme ge a e tšea gomme nakong ya ntwa o opela ka godimo ga maswafo a gagwe;
  Ke belegwe dinakong tša go swana le tše
  Motho yo mongwe le yo mongwe o na le khomphutha yeo e nago le inthanete...
  Naga e a thunya e bile e a hlabologa, .
  Gomme go bonagala go se na mathata ka ngwanenyana!
  
  Eupša ngwagakgolo wa masomepedi ke ngwagakgolo wo o hlakahlakanego kudu, .
  Thaba-mollo e a bela gomme ya thuthupa...
  Gomme motho yo mongwe le yo mongwe ke yo mobe, .
  Le botho, go emela naga ya motho yo mongwe!
  
  Gomme mosetsana o hloka go fihla fao, .
  Ka nako ya go swana le ye, ntle le go panya leihlo...
  Ge lehodu le kgopo le atlega, .
  Le gona ke nyaka go rarolla mathata ka nako e tee!
  
  Mohlomongwe ngwanenyana o be a se na mahlatse go nna, .
  Ke ile ka ikhwetša ke sa rwala dieta ka pele...
  Sekepe sa kgaoga, tseba sekepe, .
  Gomme ntumele, bophelo bo be bo sa bonagale bjalo ka todi ya dinose!
  
  Gomme diteko tša elela gatee-tee, .
  Madi, sehlogo, efe goba efe...
  Gomme go bonagala go na le mafela fela - .
  Eupša a re tumišeng Leina la Morena ka tumelo!
  
  Re tla kgona go šireletša Naga ya Botate, .
  Le ge lenaba le tletše ka boradia bjo bo sa kwagalego...
  Motsomi yo o re fetola diphoofolo, .
  Go tafoleng ya bofasista - mmušo o mobe!
  
  Tsogela Naga ya Mma, mohlabani
  Lwela Rus ya gago e kgethwa!
  Fofa ka sebete bjalo ka falcon, .
  Gomme go e na le leswiswi go tla tla seetša sa mmušo!
  
  Re tla dira gore Naga ya Botate e tie
  Diknight ka moka ke ditšhaba tše bjalo...
  Gomme mobe yo a galefilego o tla ya diheleng, .
  Gomme re kopane ka mo go sa felego le Naga ya rena ya Mma!
  
  Ntumele, ga go bonolo go ngwanenyana, .
  Barefoot o kitimela ka gare ga di- snowdrift tše bogale...
  Lefase ka moka ke sefe se se tiilego, .
  Gomme mmolai o a buša - Malyuta yo a kitimago!
  
  Eupša ntumele, ga se ka ineela, .
  Gomme o ile a thuntšha Fritz ka sethunya...
  Matlakala ao a sa rwalago dieta a ile a gatakelwa ka maoto, .
  Gomme lentšu la ngwanenyana le lla kudu!
  
  O sega bjalo ka kerubi
  Gomme o senya di Krauts bjalo ka ge eka ke dibapadišwa...
  Tseba batho ba Russia ga ba fenywe, .
  Re na le bobedi ditanka le dithunya tša tšhipi!
  
  Ngwanenyana wa sebete o etelela pele mollo, .
  Gomme o bolaya mafascist ka bogale...
  Mo madira a rena a kitima bjalo ka pere, .
  Ga go na dikhubedu tše matla go feta tšeo!
  
  Gomme ngwanenyana a tsenela Komsomol, .
  Gomme o ile a ba ngwanabo yo monyenyane wa makomonisi...
  A re romeleng diabolo Hitler lefelong la go lahlela dilo, .
  A re beyeng sefapano lekeseng la ma-fascist ka moka!
  
  Re tla neela dipelo tša rena ka lebaka la Naga ya Mma, .
  Gomme a re tsenyeng moya wa rena thwii ka gare ga yona...
  Re na le maatla a mantši, .
  Gomme bjalo ka ge eka nka se robe melao ya Komsomol!
  
  Ngwanenyana o tla tsena Berlin a sa rwala dieta, .
  Gomme rosari e tla tlogela leswao go Reichstag...
  Fuhrer o tla otlwa sefahlegong, .
  Eupša ga re tsebe moputso pampiring!
  
  Gomme re tla ba le letšatši la maikhutšo la sebete, .
  Eo le direti di sa kgonego go e hlaloša...
  Mošomo o fo ba wa maemo a godimo, .
  Ditiro ka moka tša bogale di a opelwa!
  
  MATLA A KGETHEGILENG A BANA KGAHLANO LE BAJALEDI LE DIKORTE
  TLHALOSO
  Bahlabani ba bafsa bao ba eteletšwego pele ke Eduard Sturgeon ba lwa le madira a baeng, kudu-kudu Cycles. Lega go le bjalo, ka nako yeo mošemane yo sebete o swanetše go ba mo-India, gomme gotee le medimogadi ba lwa kgahlanong le madira a Cortez, yo a nyakago go thopa matla a Mayan!
  . KGAOLO YA No. 1
  Bahlabani ba bafsa ba sehlopha sa madira a kgethegilego a bana ba ile ba lwa ka sebete. Lega go le bjalo, ka morago ga lefelo la matla a tee le seripa, ba be ba tloga ba se na sebaka sa go hwa. Eupša dipaesekele tšeo di hlaselago di ile tša senyega kudu gomme ge e le gabotse tša felelwa ke mouwane. Ka gona mo o be o sa dutše o ka ngangišana gore mogale wa kgonthe ke mang.
  Eupša re swanetše go lefa tlhompho, bašemane le banenyana bao ba aperego disutu tša ntwa ba ile ba thuntšha ka nepo. Go be go kwagala gore go bapala dikhomphutheng ga se ga lefeela, gomme e be e fo ba bahlabani ba ba makatšago.
  Adala, yo a bego a thuntšha ka letsogo la le letona la Edik, o ile a tšea le go lahlela boot yeo leotong la ngwana wa gagwe. Le gona ka bokgoni bja tšhwene, o ile a lahlela dipeu tše mmalwa tša poppy go lenaba leo le bego le tšwela pele.
  Molaodi wa mošemane o ile a dumela ka hlogo:
  - Ye ke ye botse, a re re, gona bjale bakeng sa phedišo! Eupša go kaone go e diriša nakong ya tlhaselo ya mošate.
  Adala o lemogile ka mo go kwagalago:
  -O na le kabo ye e sa felego ya dimakatšo. Ka gona ga se dikarata ka moka tšeo di ka thopšago. Le gona go swara karata ya trump le gona ke kgopolo e mpe!
  Gomme dipeu tše nnyane tša poppy tša phedišo di ile tša hlaba Didikologa, tša gagola bahlabani ba bagolo ka diripana tše nnyane, tše di gagogilego. Ke mo tshenyo e thomilego gona.
  Ngwanenyana o ile a tšholla, a gata leoto la gagwe la bjana:
  Phenyo godimo ga didikologa e letetše, ke a dumela
  Re tla ba le dikoša tše mpsha...
  Nka se ineele bokgobeng bja sebata, .
  Ke tla go bontšha sehlopha se se phagamego kudu ntweng!
  Mošemane yo a bego a e-lwa ka go le letshadi o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Ke ka baka la"ng o se wa e lahlela ka seatla sa gago, eupša ka leoto la gago?
  Adala o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Gomme go thabiša kudu ka tsela ye!
  Edik o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, lešilo lefe goba lefe le ka lahlela ka seatla sa lona, eupša leka ka leoto la lona!
  Bana ba ile ba goeletša ka go dumelelana gore:
  - Kgalalelo go bahlabani ba seetša, .
  Kganya go Naga ya ka ya Mma ye e phadimago...
  Ditiro tša rena di tla opelwa, .
  Go fenya ke pakane e kgolo!
  Didikologa, ka nnete, ka ge di hweditše tshenyo ye kgolo, di ile tša thoma go boela morago. Eupša maboto a ile a tsoga gape. Gomme dikoloi tše mpsha di ile tša huduga. Di be di bonala bjalo ka diphiramiti tše di bataletšego diporong, gomme di be di le tše kgolo ka bogolo ka dikutu.
  Ge madira a madira a kgethegilego a bana a be a ba thuntšha ka dithunya tša mahlasedi, mo e nyakilego go ba ga se a ka a ba gobatša. Dikota di ile tša kgorometšwa go tšwa ditlhamo tša tšhipi.
  Yo mongwe wa banenyana bao o ile a goeletša ka gore:
  - Ke motlae yo mongwe wa lenaba! Le goba gaešita le lephoto ka moka la metlae!
  Mošemane wa mohlabani o ile a goeletša ka gore:
  - Go kaone go hwa o eme go feta go phela ka matolo! Ke be ke šetše ke le bothopša gomme ba ile ba ntšhoša ka go tšhošwa ke mohlagase, ba romela ditšhošetšo mmeleng wa ka ka moka go tloga lelemeng la ka go fihla direthe tša ka. Gomme go lwala kudu mo e lego gore lehu le kaone!
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, le nna ba ile ba ntlhokofatša! Go feta moo, ka tsela e raraganego, matlakgogedi a feto-fetogago le go se be le boima bjo bo thuthupago. Gomme e bohloko kudu, gomme ga e tlogele mehlala ge e se ditoro tše mpe!
  Go lokile, ke nagana gore molaodi wa rena yo a sa hwego le yo mogolo o tla tla ka se sengwe!
  Edik o ile a šišinya hlogo ya gagwe e tšhweu ka go dumelelana gomme a laela gore:
  - Bjale banna, kitimiša dinko le ethimola!
  Adala, ngwanenyana yo wa mohlabani yo a nago le phihlelo, o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Ke ka lebaka la eng se se sa nyakega?
  Molaodi wa mošemane o ile a araba ka kgodišego:
  - O tla bona gore mafelelo e tla ba afe!
  Bana bahlabani ga se ba ngangišana. Ka gona ba ile ba tšea le go kitimiša dinko tša bona tše di rategago tša bana ka dintlha tša ditšhoša tše dinyenyane. Le kamoo ba tlago go e tšea gomme ba ethimola.
  Boemo bja leratadima bo ile bja šikinyega gatee-tee. Gomme ditlakala tšeo di nago le mafelelo a mantši a bogale di ile tša nela fase go tšwa godimo. Ba ile ba wela ditanka tša phiramiti. Gomme ba di phunya bjalo ka hedgehog ka dinalete. Gomme diphoofolo tša go tšhoša tše kgolo tša ema.
  Edik o ile a dumela ka hlogo gomme a lemoga gore:
  - Bjale a re e tšeeng re opele!
  Gomme mašole a tšwago madireng a kgethegilego a bana a e tšea gomme a opela ka lethabo;
  Kgošigadi ya ka, o letšoba
  Go phadima ka serapeng sa Modimo!
  Tebelelo ya gago e swana le phefo e mpsha
  Raka dikgabo tša lefase la bahu!
    
  Lerato la ngwanenyana ke le lekgethwa
  Tšhoša ya mogale, e swere ka tlhompho!
  Ke tla tšholla madi moela wa ledimo
  Ke tla ba morongwa le wena go ya go ile!
    
  Ke ile ka gotetšwa ke toro ya sephiri
  Seswantšho sa gago, monkgo o bose!
  O betlilwe ke mmopi wa legohle
  Bahlanka ka moka ba bobe ba ka se šilafatše!
    
  Go kgonega feela legodimong
  Phelelo e tla kopanya baratani!
  Eupša Modimo a ka se re dumelele go phuhlama ra ba lerole
  E tla kopanya kopano ya dipelo tšeo di thatafaditšwego ke karogano!
  Ka morago ga mantšu a bjalo a makatšago le a phagamego, mohlolo o ile wa direga. Sehlopha ka moka sa ditanka tša diphiramiti se be se thunya bjalo ka lephoto la malao a matšoba. Le gona matšoba a matala a ile a ipontšha e le a fo ba a kgahlišago kudu. Gomme di ile tša thoma go gola ka maatla a go tšhoga le a go makatša, a ledimo. Gomme go ile gwa tšwelela gabotse kudu.
  Adala o ile a atla molaodi wa mošemane lerameng gomme a lemoga gore:
  - O fo ba botse bja moswananoši!
  Edik o ile a dumela ka hlogo ka go myemyela:
  - Boselamose bja theknolotši!
  Mošemane wa mohlabani o ile a goeletša ka gore:
  - Go lokile, bjale hlasela! A re pšhatlaganyeng manaba a rena ka kotlo e tee!
  Molaodi wa mošemane o ile a ganetša gore:
  - Aowa! E sa le ka pela kudu. Sa pele, o swanetše go bogela diphihlelo tša-ka tša pejana. Moo re ile ra swanelwa ke go gata mogato ka ntle le thekinolotši e tšwetšego pele ya di- nano, gomme se, go swanetše go lemogwa, se thata kudu!
  Adala o ile a hlokomela ka pososelo:
  - Ke nnete, ke kwešiša gore ntle le theknolotši go thata kudu. Eupša mošemane yo a swanago le wena, ke nagana gore o tla rarolla bothata le ge e le bofe.
  Edik o ile a opela ka pososelo yeo e phadimago bjalo ka dipheta tša lewatle tše di kgethilwego ka lentšu la gagwe la silifera:
  Le ge re ka se kgone go rarolla mathata a rena ka moka, .
  Go se rarolle mathata ka moka!
  Eupša yo mongwe le yo mongwe o tla thaba kudu
  Bohle ba tla ipshina kudu!
  Ka morago ga moo, mošemane o ile a bulela hologram. Madira a kgethegilego a bana a ile a homola.
  Mahlo a safire le a emeralda a bašemane le banenyana a ile a ja pono yeo.
  Go lokile, mošemane yo a bego a le dikarolong tše di fapanego tša legohle gomme a bontšha go feta e tee, mola a be a sešo a gola gakaakaa. Gomme ye e be e le nako ya Mehla ya Magareng Lefaseng le Lefsa, mohuta wo mongwe wa histori ye nngwe, bjalo ka ge go ka thwe, ya polanete ya Lefase.
  Tabeng ye, go ile gwa bontšhwa gore Edik o ile a ba mošemane wa mo-India, a latišiša sehlopha sa difahlego tše di phadimago seo se bego se lalela. O apere diborikhwe, a sa rwala dieta, ka ge di-moccasin di tsena tseleng feela, eupša a pentilwe ka diswantšho tša mebalabala go tloga hlogong go fihla maotong. Le sefahlego sa ngwana ka di-tattoo tše di tšhošago ka didragone le barongwa ka ditšhoša.
  Le ge diswantšho tše bjalo di bonala e se tše di tlwaelegilego go ma-India. Eupša go ralala le dikete tša diphihlelo le maeto, pheletšo ga se ya iša Edik kae goba kae. Mehla ka moka, dipolanete le dinako di raragane, di hlakane le go kopana go ba selo se sengwe sa go swana le kgwele ye e kitimago.
  Go bapa le yena go rapaletše ngwanenyana wa mešifa yo a nago le ditheka tše di sephara, direthe tša gagwe tše di se nago selo, tša nkgokolo, tše di goketšago tšeo di nyakilego di le ka tlase ga nko ya gagwe. Ka mabaka a itšego, mohlabani, le ge e swanetše go ba mo-India, o na le mmala o motsothwa. O apara mo e nyakilego go ba a se na diaparo, o apara di-panty feela go tšwa go sete ya bikini, thapo ya dipheta sehubeng sa gagwe se se tletšego.
  Ge a retologa, Edward o ile a bona sefahlego se sebotse seo se nago le seledu sa sebete le matswele a magolo, eupša a bopegilego gabotse. Matsogo a mohlabani a na le mešifa, letlalo la gagwe ke tšhokolete, yeo ge e kopantšwe le moriri wo mošweu ka go kgoma go se nene ga boserolane, goba go e na le moo, peu ya gauta, e bonalago e kgahliša kudu.
  Lega go le bjalo, mohlabani wa mmala o motsothwa o hweshetša ka go tšhoga:
  - Ba difahlego tše di phadimago ba tla mo, ao mošemane-moetapele Sediba!
  Selo se sengwe se ile sa phunya mohlabani yo mofsa ka lehlakoreng la mešifa... Edward o ile a šikinyega gomme a bona leoto la maemo, la go hloka dieta, la ngwanenyana. Gape mesifa le matla. Gomme ka morago mohumagadi ka boyena ka moriri wo mohwibidu wa mollo wo o tukago. Botse bjo bjalo bo ile bja tšwelela mo. A mahe a linotši blonde le moriri o mofubelu, bobeli seka-hlobole, mesifa le baatlelete. E sego bahlabani, eupša medimo yeo e nago le bora.
  Edward o ile a phophola pele le lengwe ka kelohloko gomme ka morago a phophola maoto a ngwanenyana yo mongwe. Ba ile ba rora ka kgotsofalo, bjalo ka dikatse tšeo di phopholetšwago. Go lokile, that"s right, mosadi wa tlwaelo ga se a swanela go tšhaba go phophola ga banna. Go sego bjalo, go bile le go ata ga mehuta ka moka ya batho bao ba nago le maikwelo a go kgoma bao ba ikemišeditšego go sekiša bakeng sa go phophola goba go bapala ka lerato ganyenyane. Eupša ke ga tlhago gore monna a nyake go phophola le go phophola ngwanenyana yo mobotse, goba gaešita le banenyana ba babedi ka nako e tee.
  Ke nnete, ke ngwana mmeleng, eupša o šetše a tšofetše kudu, bobedi ka mengwaga le ka kgopotšo ke motho yo mogolo kudu, ka fao...
  Ke therešo gore Edward, yo a bego a e-na le mešifa kudu eupša a na le diatleletiki, o be a rata basadi ba matla bao ba kgonago go belega bana ba matla.
  Eupša ka morago botse bja mollo bo ile bja fa Edward leswao ka melomo ya gagwe - gatsela! Lenaba le tla tšwelela kgauswinyane!
  Ka nnete, detachment e ile ya tšwelela mo ntlheng ya sethokgwa... Wow, mokoronele wa mašole a kgethegilego o be a sa letela se. Aowa, tše e be e se di-troll le gatee, goba di-gnome - batho ba tlwaelegilego kudu, eupša ... Ka ditlhamo tša mehleng ya magareng, ka dithunya tše dikgolo go swana le dithupa tša go ja batho, le ka ditšhoša tše telele. Madira a ka moka a ile a nea kgopolo ya selo seo e sego sa kgonthe ka mo go feteletšego le seo e lego sa kgonthe kudu. Le ya kgale kudu. Ka nako e swanago, e be e hlaolwa ka palo ya yona e kgolo, gaešita le ge e be e se e feteletšego. Di- knight tše dintši le go feta di ile tša namela dipere le ka ditlhamo tše boima. Ka tsela, sefahleho se se phadimago, go feteletša dilo ka maatla - difahlego tša bona di na le mmala wo motsothwa, di lefsifsi, gomme ditedu tša bona di ntsho.
  Mohlabani-diabolo wa moriri o mohwibidu ka boyena o ile a araba potšišo yeo e bego e ikemišeditše go wa go tšwa lelemeng la Edward"s:
  - Ye ke sehlopha sa Sepaniši sa Cortez. O se ke wa tšhaba, go na le makgolo a mane fela a bona, gomme ga se ba hlwa ba hwetša nako ya go tlatšwa gape ka ma-India a lefelong leo.
  Mošemane wa mohlabani o ile a letša molodi gomme a hweshetša morago:
  - Lovely... Ke ba bakae ba rena?
  Mo nakong ye blonde ya todi ya dinose e ile ya araba ka gore:
  - Go tla ba le ba bahlano le wena! - Le go swara tebelelo ya Edik yeo e gakanegilego, a tlaleletša. - Palo e nepahetseng ka ho fetisisa, pentagram!
  Mohlabani yo mofsa o ile a thothomela ganyenyane. Tekatekano ya matla, go ya ka dipalo, go molaleng gore ga e ba hole. Gomme sa bohlokwa kudu, ga di na dithuthupi, ga di na mafelo a maatla, goba gaešita le dipomo tša antimatter. Gomme se se a tšhoša. Ka mohlala, ka hyperblaster e tee o ka fokotša sehlopha ka moka ka motsotso o tee matla a dipomo tše lesome tša athomo tšeo di lahlilwego Hiroshima a ka lokollwa.
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a hwetša go le bohlokwa go gopotša Edward gore:
  - O na le bora, oh moetapele... O tla thunya mollo ka taelo ya ka!
  Motho yo motsothwa o lemogile:
  - Mošemane o hlobotše dieta, gomme o na le seaparo sa go ikokobetša kudu, ye ga se taelo ya moetapele yo mogolo, le ge a se na madira le yena bjale. - Ngwanenyana o ile a tobetsa menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Gomme selo se sengwe se ile sa fetoga, gomme Edward a kwa gore selo se sengwe se be se se sa swana.
  Mošemane wa mohlabani gape bjale o ile a gogela tlhokomelo go yena. Ge e le gabotse, o hlobotše go fihla lethekeng, eupša a apere marokgo a dinare le di- moccasin tšeo di nago le mabenyabje. Hlogong go na le mphapahlogo wo go tšwa go wona mafofa a mararo a tšwelelago. Aowa, e sego di- falcon, eupša mohuta o itšego wa nonyana yeo e sa fetogego lefaseng.
  Mmele ka bowona o fetogile o tšwelelago kudu le o mogolo mešifeng, gaešita le ge Edward a be a dutše a hlaolwa ka kgolo e botse kudu ya mešifa, le ge go le bjalo, nywageng ya morago bjale e omile kudu moo e lego gore dikgopo di bonagala ka baka la go hloka phepo le go sepela ka mehla. Eupša tabeng ye, o be a bonagala bjalo ka mmotšwapele wa go swanelega wa profešenale - kimollo ye e phethagetšego le go se be le letheba le tee la makhura, gomme letlalo la gagwe le be le tletše ka tan ye khubedu-e sootho.
  Sehubeng sa gagwe go be go na le tattoo yeo e nago le jaguar - letšoao la Huron. Di- tattoo tše dingwe ka moka di be di abelanwa felotsoko, bjalo ka ge eka ke ka maleatlana. Bahlabani ba be ba e-na le letlalo le le phethagetšego, le boreledi le le phadimago, tšhokolete yeo e nago le mmala wa gauta gomme letlalo la bona le be le phadima ka gare ga bošego bja mantšiboa a borutho a Mexico.
  Maoto a bona a ile a dula a sa apara selo, eupša se se ile sa oketša feela bokgoni bja bona bja ntwa.
  Ba goga bora bja bona. Banenyana ba bangwe ba babedi, gomme Edward ka tsela ye nngwe o be a na le bonnete bja gore go be go na le banenyana ba ba botse fao, ba iphihlile ka kelohloko kudu mo ba bego ba sa bonagale. Eupša ba babedi bao ba na le bora bja maemo a godimo go swana le bja dikgošigadi, gomme mafofa a mesebe ya bona a gašane kudu ka ditaamane, di- topaze, dirubi le di- emeralda.
  Gomme bora bja Edward"s ka noši le bjona ga se bja fase ka maemo a godimo, eupša bo na le disafire tše ntši le maswika a bohlokwa a mmala wo mohwibidu. Le banana ba batle ba na le mebala e khanyang.
  Sehlopha sa bafenyi ba Sepania se be se šetše se beilwe ka mo go feletšego pele ga bona. Makgolo a mane Caballeros Castilian. Go bonala lewatle ga le kgole le mo, le ge menkgo ya semelo e sa kwewe, phefo e foka go tšwa lebopong fela. Eupša monkgo wa mebele ya banenyana o goketša kudu, ga o na botho ka mo go feletšego, go swana le motswako wa todi ya dinose, matšoba, nutmeg ye nnyane le dinoko.
  Bahlabani ka bobona ba fodile kudu, gomme yo mongwe o ile a tšea gomme a swara khunkhwane ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gomme a e pšhatlaganya gore e be kuku.
  Baganetši-bahlabani ba bona, ka nako yeo, Mmušo o matla wa Sepania, o be o sešo wa kgoboketša lerole lesolo gomme ba be ba bonagala ba kgahliša kudu.
  Ka pele ga motho yo mongwe le yo mongwe go na le monamedi wa dipere yo matla, wa magetla a sephara, yo motelele yo a nago le ditedu tše ditelele tše dihwibidu. Ye mohlomongwe ke Count Cortes, yo nakong e tlago a tlago go amogela sereto sa Duke gomme a itšeela lehumo le le makatšago feela.
  O be a bonagala a e-na le moriri o mohwibidu e bile a phetše gabotse kudu. Ditlhamo di nnoši di na le boima bja lekgolo, gomme ka fase ga tšona ga se pere ye bonolo, eupša pere ya go goga ya pinto.
  Mošemane mokoronele o ile a lebiša go grandee ya Sepania gomme a itokišeletša go thuntšha.
  Ka ge a be a šetše a bone mo gontši, Edik e be e le mobetši yo mobotse wa mesebe, gaešita le ge e be e le kgale a se a itlwaetša mohuta wo wa sebetša e be e le tša mehleng yeno kudu e bile e le tše di tšwetšego pele, ka gona go be go se na kholofelo e kgethegilego ya gore o tla otla.
  Botle bja moriri wo mohwibidu wa mollo bo ile bja tšea taelo. O ile a thuntšha pele, gomme mosebe wa fofa go bapa le tsela ya tangential. Ya moriri wa gauta e ile ya thuntšha felotsoko ka thoko, gomme go tšwa dithokgweng tše di fapanego di ile tša fofela ka ntle bjalo ka dinaledi tša mosela, tša hlaba mahlasedi a maatla a phedišo.
  Eduard, yo a bego a se na nako ya go thuntšha, o be a dira gore dipupiles tša mahlo a gagwe di kgokologe gore e be dikhutlotharo. O be a se a ka a bona selo sa go swana le se pele. Mosebe wa ngwanenyana wa moriri wo mohwibidu wa mollo o ile wa thunya gomme wa phatlalala go ba maphoto a mantsho. Di- knight tša Sepania, tšeo di swerwego ke lephoto le, di ile tša tšhungwa gatee-tee gomme tša pšhatlaganywa lerole gotee le dipere tša tšona. Seo se šetšego feela e be e le marapo ao a gatsetšego moyeng.
  Mpho yeo, yeo e ntšhitšwego ke ngwanenyana yo a nago le moriri wa mmala wa letlakala la gauta, e bile le mafelelo a senyago ka tlase ga moo. Ke feela e ile ya hlaloswa ka tsela e fapanego ganyenyane. Lephoto le lešweu le ile la feta, gomme gateetee bahlabani ba bangwe ba lekgolo ba thoma go thunya. Go feta moo, ka kgopolo ya kgonthe kudu. E lego, mahlogedi a matutu le a phadimago a be a khupeditše bafenyi ba Mmušo wa Castilian go tloga hlogong go fihla maotong. Gomme ka morago, mahlare a ka pela a ile a thoma go tšwelela, gomme tsejana ye botse ka mo go makatšago ya thoma go thunya. Gomme bao ba ka bago dihlotlolo le bao ba kgamago ba ile ba fetoga, yo mongwe le yo mongwe wa bona ya ba sethokgwa sa matšoba a go makatša ao a nago le mebala ye e humilego kudu...
  Dimpho tše dingwe le tšona di šomile gabotse... Motsu wa boraro o ile wa phatlalala ka legadima le lehubedu, gomme Masepaniši a tuka, bjalo ka lebone la totšhe, mokoloko wa boheitene, gomme ka morago ya fetoga mollo wa lekgolo... Gomme kgabo ya mollo wo mongwe le wo mongwe e be e na le mmala wa yona le mmala wa yona , gomme ditlhase tša phatlalala, di leka go thula leratadima le le phagamego le lentsho.
  Ebu, mpho ya bone e ile ya ipontšha e le e kgahlišago le go feta. Mosebe o ile wa romela dinotlelo le dibolutu tšeo di phadimago bjalo ka kristale ya leswika! Gomme ba wela moseleng wa Cortez"s detachment. Dipere di ile tša fetoga ditšhošane, gomme banamedi ba fetoga didirišwa tša go epa, gomme dikoloi tše lekgolo tša meralo ye e makatšago di ile tša ema, di kgomaretše tseleng ye e nabilego magareng ga meboto.
  Bjale bahlabani ba makgolo a mane ba matla le ba sebete ba Mmušo wa Sepania ba ile ba kgaotša go ba gona.
  Edik o ile a goeletša ka go kgahlwa:
  - Boselamose bja theknolotši! A mohlolo gakaakang!
  Go be go šetše Cortez o tee feela, o ile a ema a sa šišinyege bjalo ka boloko yeo e sa šikinyegego pere ya gagwe e kgolo, go swana le aurochs ya Jeremane, gomme a leka ka katlego e kgolo go boloka khutšo ya gagwe.
  Edward o ile a mo thuntšha, eupša direthe tše pedi tše di se nago selo, tše di betlilwego di ile tša phadima, gomme banenyana, ba moriri wa gauta le wa moriri o mohwibidu, ka bokgoni ba ile ba swara mosebe ka menwana ya bona ya maoto, ka morago ga moo ba ile ba goeletša ka kwano:
  - Aowa! Le swanetše go hwetša gore ke madi a mang a hlomphegago kudu ditšhošeng tša lena!
  Go lokile, ge e le ka ditšhoša, bjalo ka ditšhoša. Edward o be a e-na le bokgoni bja go lwa ka lepara, garafo ya sapper le thipa ya bayonet. Ge nka hwetša tšhoša ka boyona...
  Mošemane o ile a lebelela bahlabani ka go belaela, bjalo ka ge eka o be a lebeletše gore ba mo fe tšhoša ya letlotlo la maleatlana - swiki e tee, le dihlogo tše lekgolo go tloga magetleng a gagwe!
  Eupša diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a šupa legare le le tlwaelegilego kudu la Sepania leo le lahlilwego ke lephoto le le thuthupa la maleatlana a thekinolotši, a sebela ka segalo se se tšhošago:
  - Bjale o ka dipeelanong tša go lekana!
  Ke moka phefo e ile ya fetoša tsela, ya tliša go tonya mo go nyakegago mantšiboeng a fišago a tropike. Go be go e-na le go tšhologa ga moya o hlwekilego go tšwa lewatleng, monkgo wa iodine, di- shrimp le bolele, o bose bjalo ka di- caramel tša dinate.
  Edward o ile a sepela ka go nanya go leba sebetša seo se thopilwego, o ile a ikwa bjalo ka letlalo le lehubedu la nnete. Gomme Cortez, ke ka lebaka la eng a ile a ba a tsena Mexico? O nyaka go senya setšo sa bogologolo sa May? Tlatša dipotla tša gago ka gauta, yeo e lebelelwago e le tšhipi e kgethwa ke ma-India a lefelong leo. Go pšhatlaganya dihlotswana tša kgale tša bodumedi le go hloma pušo ye sehlogo le go feta ya banyakišiši le ma-Jesuit...
  Mo gateetee Edward o ile a itshwara a nagana gore maikwelo a gagwe e be e le a kgonthe kudu bakeng sa ntwa mehleng e nngwe. Setho sa gagwe se se se nago selo le sa mešifa o kwa mohemo wa moya o rwele go tonya mo go kgahlišago, ga lewatle le seripa sa resin e borutho yeo e rothago legetleng la gagwe le le tiilego.
  Aowa, se ga se ikwe e le toro. Torong, gantši ga o lemoge, goba temogo ya gago e tšea nako ye kopana kudu. Gomme se se sengwe ke se... Le di-moccasin di baka go se loke mo go itšego, gomme wena ka bowena ga o mošemane le gatee yo a bonagalago a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi, eupša lesogana le le sego ka fase ga mengwaga ye masomepedi ka nameng. Ke ka fao monagano wa gagwe o ilego wa kitima ka gona ge a lebelela dipheko tša ngwanenyana.
  Ke gore, mmele ga se wa gagwe, le ge e le gore, ka kakaretšo, Edik o be a le kgole kudu le go gola go fihla morago bjale. Gomme e be e le mohlabani e sego fela ngwagakgolong wa masomepedi-tee, eupša mehleng ye e fodilego le ya cosmic, ka letago la madira ka moka. Eupša bjale, ka nnete, e ka ba yena, goba, go fapana le seo, ga se yena... Nama ke ye šele, le ge e phetše gabotse, gomme o na le maatla a mantši. E sego go swana le mengwageng ye mmalwa ya go feta, ge Edward a be a ikwa go tonya mo go itšego ka go yena go leba dintweng le dintwa, le ntwa ye e tšwelago pele ya go phologa, go fokotšega ga phišego, botswa bjo bo kgomarelago bja go tlwaetša le go dikadika go tsoga mesong le go dira ditlwaetšo . Ee, gomme toro e fetogile ka tsela ye nngwe viscous, ge o sa ikwe maatla a go swana le kganyogo ya go tlolela godimo, eupša o nyaka go robala, gomme o nagana - o šetše o na le maitemogelo dintweng tše di fapafapanego, isn"t it time to retire.
  Go bapala dipapadi go ya ka pelo ya gago, ntle le kotsi, ntle le bohloko le ka lethabo fela. Gomme ka nnete, ke eng seo mošemane yo a sa felego a se hlokago? Dula lefaseng le lengwe leo le tšwetšego pele thekinolotši le leo le šireletšegilego ka tekanyo e itšego, gomme o iphelele, o thabela boithabišo le go se dire selo ka lethabo.
  Eupša Eduard o na le boemo bjo bo sa kgonthišegego ka tsela e itšego ka phenšene ya gagwe. Ka semmušo, yena, bjalo ka moagi wa elven yo a lwetšego nako ya go feta nako kua Mechnya gomme a šoma ka didikologa tše makgolo a mabedi le masomehlano, go bonagala a swanetše go hwetša phenšene moo. Eupša bjale o hlankela Sešole sa Letšatši sa mmušo wo o sa lemogwego. Ka fao maemo a gagwe a molao...
  Edward o be a šitišitšwe kudu, gomme Cortez o bile le nako ya go hlaphogelwa. Motho yo mogolo yo a boifišago wa Sepania o ile a šupa sethunya sa gagwe se boima go yo a bego a bonagala e le mo-India. Go be go se na selo seo se bitšwago mokgwa wa go letša ka flint, gomme Cortez o ile a leka go gotetša morodi wa sethunya a diriša mokgwa wa go silila. Ebu, aowa, se ke sebetša sa pele kudu, go molaleng gore se tlasana go feta bora le mosebe wa ka mehla. Mohola o nnoši wa musket e bjalo ke gore ruri e tla phunya ditlhamo le ge e le dife ka lloto ya yona, yeo e lekanago le lee la kgogo. Lega go le bjalo, go thata kudu go otla mo-India yo a nago le mafolofolo le yo a nago le mafolofolo ka tsela ye.
  Ka fao, Edward ga se a ka a tšhoga, eupša ka go iketla o ile a leba tšhoša. Ka moka ga tšona di a swana, o ka thuntšha feela ge o gotša fuse, gomme se se tla tšea nako.
  Cortez o ile a goeletša selo se sengwe ka Sepaniši. Edward o be a sa tsebe leleme le. Eupša o be a bolela Sejeremane le Seisemane, gotee le Sefora se senyenyane. Mohlabani wa mošemane e be e se setsebi se segolo ka Cortez, gomme ka kakaretšo ka dintwa tše ka moka tša bokoloniale. O be a tseba seo se bego se le ka dipukung tša sekolo. Go lokile, le selo se sengwe gape go tšwa pukung ye e tumilego: "Moctezuma"s Daughter." Eupša, go ba gona, tsebišo yeo e bego e le moo e be e le ya dikarolwana e bile e hlakane le kanegelo ya boikgopolelo.
  Ka kgopolo, Cortez o swanetše go tseba Sefora, ka ge gantši ma-Spain a be a lwa le naga ya lili.
  Gomme Edward, ka Sefora, seo a bego a sa se bolele ka thelelo kudu, o rile:
  - Na o na le dipotšišo go nna, monsignor?
  Cortez, ka lebaka la kgakanego, o ile a thunya fuse ye e bonešitšwego ka gare ga musket, gomme kanono ye nnyane ye ya thula... Ke go rora gakaakang, le go tšwa go thunyo e tee. Mohlomongwe e be e le modumo wo, bjalo ka go duma, wo o dirilego gore Maindia a wa ge dikulo ka botšona di fofa di feta!
  Tabeng ye, seripa sa lloto ya nkgokolo e ile ya letša molodi bokgoleng bja go feta dimithara tše lekgolo, gomme e be e se kotsi le gatee go Edward. Mošemane wa mohlabani, ntle le go oketša lebelo la gagwe, o ile a sepela go fihla tšhoša gomme a topa sebetša gabonolo, le ge se be se le boima bja dikhilograma tše ka bago tše lesomepedi. Ke therešo gore gaešita le di- knight tšeo di thatafaditšwego ke tlwaetšo di ka se kgone go lwa ka ditšhoša tše bjalo ka nako e telele kudu. Go ba gona, saber e šoma kudu.
  Cortez o ile a feleletša a boletše ka Sefora:
  - Ke wena mang?
  Edward o ile a araba ka mokgwa wa Mephistopheles:
  - Ke karolo ya maatla ao, ka mehla ka go kganyoga bobe, a hlolago botse!
  Le ge Sefora sa gagwe se se botse kudu, mo-Spain, go ba gona, o tla kwešiša. It"s still good gore ka gare ga lyceum ya sešole ya ye nngwe ya dilo tša kgonthe tše dingwe, ba ile ba rutwa maleme a lenaba leo go thwego ke lona. Pele ga tšohle, Seisemane le Sejeremane, eupša gape le Setšhaena. Leleme la mafelelo ke lona go lego thata kudu go ithuta lona, gomme mo e nyakilego go ba go se na motho yo a bego a le tseba. Sepania e be e sa lebelelwa e le moganetši yo mogolo, gaešita le ge go ata ga leleme le lefaseng ka bophara e le mo gogolo go feta Sejeremane. Eupša go bonagala go be go dumelwa gore ntwa le Majeremane e be e ka se phengwe.
  Cortez o ile a myemyela ge a arabela, gomme ka Sefora, gaešita le ge e be e se ka mo go kwagalago kudu, a šišinya gore:
  - O nyaka go lwa ka ditšhoša?
  Edward o ile a araba ka boripana gore:
  - Jwalo ka knight!
  Cortez o ile a myemyela le go feta. O be a lebelelwa e le yo mongwe wa ditšhoša tše matla kudu kua Sepania. Moindia ke mang? E no ba sehlogo seo se ilego sa ba le sebete sa go hlohla Mmušo wa Castilian. Ka gona o tla lahlegelwa ke hlogo ya gagwe yeo e se nago selo ka sete ya mafofa.
  Edward o be a bonagala a e-na le kgopolo e fapanego gomme a batamela moganetši wa gagwe.
  Count Cortes o ile a tlola pere ya gagwe gabonolo kudu, bakeng sa monna wa go aga ga gagwe le ka ditlhamo tše dikgolo kudu.
  O be a le motelele ka hlogo le magetla go feta moganetši wa gagwe, le ge e le gore ka lebaka la maleatlana gomme a butšwe ka nako ye kopana, gomme bonyenyane a le boima gabedi. Eupša Edward gape o be a hlaolwa, kudu-kudu mmeleng wa gagwe o mofsa, ka go ba ga gagwe le mafolofolo le go ba le mešifa. Gomme a palo ya boikgogomošo e leke go mo tšea ka ntle le monyanya.
  Tšhoša, go ba gona, e boima go feta thupa, it"s like swing a crowbar. Eupša dibetša tša lenaba di boima le go feta. Le gona go sa šetšwe gore Cortes o tiile gakaakang, go kgona go laola ga mmele o mogolo go sa dutše go tla ba tlase.
  Edward o be a batamela, lenaba le ile la ema le sa šišinyege, le leka go boloka tekatekano le go leta.
  Bahlabani ba Sepania seo se ikgantšhago ba ile ba lahlegelwa ke mebele ya bona ka morago ga gore mohlabani yo mongwe le yo mongwe a thuntšhe mosebe, eupša Cortes ka boyena o be a bonagala a sa hlabje ke dihlong le gatee ke se. Ka mo go fapanego, mo-Spain o be a bonagala a kgobokeditšwe ka mo go kgethegilego e bile a ikgantšha.
  Edward o ile a akgofiša gatee-tee gomme a dira tlhaselo e hlaselago. Count o ile a mo thibela ka motšhene wo o sa lemogegego wa tšhoša ya gagwe. Mošemane wa mo-India o ile a nyenya - lenaba le ile la ipontšha le le kaone go feta kamoo a bego a nagana ka gona.
  Cortez, ka lehlakoreng le lengwe, o ile a dira go huduga ga foroko, eupša gape ga se a fihlelela pakane ya gagwe. Edward o ile a araba.
  Baganetši ka bobedi ba ile ba thoma go šira, eupša ka mokgwa o makatšago. Edward, yo bobebe e bile a le mafolofolo kudu, o ile a dikologa kgaufsi le lenaba, gomme Cortes e kgolo e ile ya ema e sa šikinyege, ka dinako tše dingwe feela e gata seripa-gare sa kgato pele, e leka go fihlelela lenaba.
  Bahlabani ka bobedi ba ile ba homola metsotso e lesome ya mathomo gomme ba dira dilo ka kelohloko kudu. Edward o ile a otla ditlhamo ka makga a mmalwa, eupša tšhoša yeo e thopilwego e be e sa kgone go tsenelela ditlhamo tšeo di dirilwego ka bokgoni. Gomme ge Cortez a swara mohlabani yo mofsa ka go šikinyega mo go bogale, madi a ile a thoma go tšwelela setho sa mmele se se hlobotšego sa mohlabani wa mo-India.
  Ka morago ga moo, mo-Spain o ile a fetoša maano, go bona madi a motho yo mongwe go ile gwa mo dira gore a lahlegelwe ke go iketla, gomme a sepela pele ka bogale. Edward o be a sa dutše a feta lenaba ka go kgona go laola. Bjalo ka nkwe, o ile a boela morago gomme a boela morago, tlwaetšo ya madira a kgethegilego ya mošemane e be e tšea tefo ya yona.
  O ka knock out Cortez feela ka go mo otla thwii sefahlegong;
  Mo Edward o ile a boela a ikholofela go sa šetšwe gore go bala go be go tiile le go kgotlelela gakaakang, o be a tla no lapa. Gaešita le bommampodi ba lefase gare ga bo-ramabole ba profešenale ba a lapa gomme ga se ka mehla ba sepedišanago le lebelo ka dipotologo tše lesomepedi. Eupša ba lwa ka diborikhwe tša dipapadi feela. Ka gona phoofolo ye ya go tšhoša e tla fizzle ntle.
  Ka kgonthe, Cortez o ile a thoma go hema ka matla le go fufulelwa kudu, gomme lebelo la gagwe la go šikinyega la fokotšega.
  Gaešita le marama a gagwe a matelele go ile gwa tšwelela go tšhošwa mo go sa phethagalago.
  Edward o ile a ba mafolofolo kudu gape gomme a tšwela pele go hlasela. Ka nako e swanago, mofsa terminator ga se a hlwa a diriša seo a se rutilwego ka mašole a kgethegilego, eupša dithekniki tšeo di gateletšwego go tšwa dingwalweng tša go sepela ka lebelo. Ka mo go kgethegilego, o otla ka tlase ga motheo wa seswaro sa tšhoša e le gore a lapiše lenaba ka mo go feteletšego gomme kudu-kudu, seatla sa lona.
  Cortez o ile a thoma go boela morago ganyenyane, gomme ka morago Edward a boela a hwetša matla a polelo:
  - Ke eng, monseigneur, e fiša?
  Count o ile a arabela ka tlhaselo e bogale yeo e nyakilego e phunya leihlo la Eduard, eupša gape o ile a bethwa menwaneng ya gagwe ka tšhoša. Mohlabani yo mofsa o ile a otla ntle le go šikinyega kudu, letlalo la nare la diatlana tša gagwe le ile la gagoga fela, eupša commando e ile ya roba diphalanges tše mmalwa tša Cortez"s. Go swara tšhoša ka seatleng sa gagwe sa le letona go ile gwa ba bohloko, gomme moetapele wa Masepania a fetišetša sebetša seatleng sa gagwe sa le letshadi.
  Eupša, go ba gona, go sega ka la nngele go thata kudu go feta ka la le letona, gaešita le ge o šetše o tlwaeditšwe.
  Edward o ile a hwetša boitshepo bjo itšego. O ile a hlasela lenaba hlogong gomme, ka nako e swanago, a itia leoto la gagwe ka tlase ga lengwele.
  Poleiti ya ditlhamo e be e le godimonyana, eupša le ge go le bjalo, letlalo la nare le ile la nolofatša kotlo. Eupša Cortes o ile a thekesela, gomme tšhoša ya gagwe ya fapoga ganyenyane, gomme Edward, a diriša mokgwa wa fene, ge go dirwa motswako wa dikotlo, o ile a ngwatha ka bogale palo ya Sepaniši lerameng.
  Kotlo e ile ya kotama ka tlase ga dintshi, eupša madi a be a sa elela, gomme gwa ba thata gore lenaba le bolele, gomme bohloko ka bo bjona bja šitiša ntweng.
  Cortes bjale, ka nnete, o be a galefile, eupša pefelo ya gagwe e be e lapile gomme ka tsela ye nngwe e se na maatla. Ka makga a mmalwa palo e ile ya foša, gomme mafelelong Edward, a thuma ka bokgoni bjalo ka hlapi, o ile a thula lenaba sefahlegong ka legare la gagwe.
  Sefahlego sa le letona se ile sa phatloga, bjalo ka kgwele yeo e tletšego madi, gomme Cortez a phaphamala e le ka kgonthe. Edward, ge a bona boemo bja gagwe, o ile a sega letsogo la gagwe. Letlalo la nare le be le phatlogile gannyane, eupša lenaba le be le sa swere tšhoša ka seatleng sa lona sa nngele.
  Banenyana ba bane ba bahlabani ba ile ba gata maoto a bona a se nago selo le a betlilwego gomme ba goeletša ka godimo ga maswafo a bona:
  - O dirile gabotse, mošemane wa rena! O tšwile ka lebelo kudu!
  Ke moka mohlabani yo mofsa o ile a boeletša go itiwa menwaneng ya gagwe. Ka molao wa motheo, o be a ka hlasela hlogo, eupša o be a nyaka go tšea Cortes e le mogolegwa a phela.
  Tšhoša ye boima ya moetapele wa Masepania e ile ya tšhologa ka gare ga leraga, gomme sehlotlolo sa boela morago gape, gomme sa araba ka go lapa ka Sefora:
  - Go lokile, go bonagala eka ke lahlegetšwe ke wena, savage!
  Edward o ile a ganetša ka mo go kwagalago:
  - Savages ga ba bolele Sefora. Gomme go le bjalo, o tlile nageng ya motho yo mongwe go dira makgoba le go bolaya!
  Moetapele wa Sepania o ile a rora:
  - Re go tlišeditše tumelo yeo e go phološago tlhokofatšong ye e sa felego, ya dihele!
  Edward o ile a araba ka go nyenya:
  - O šetše o fetogile tlhokofatšo ya bohle, le ge e se ya go ya go ile!
  Bahlabani ka bobedi ba ile ba ema ba lebane. Bobedi bja bona ba be ba khupeditšwe ke madi, gaešita le ge Cortez, go ba gona, a be a šilafaditšwe kudu e bile a gobetše kudu. Grandee ya Sepaniši yeo e hlobotšwego dibetša kgahlanong le mo-India yo a nago le tšhoša yeo e sego bogale kudu, eupša yeo e bolayago kudu.
  Cortez o ile a bona ka leihlo le tee feela, eupša, go sa šetšwe lerameng la gagwe leo le segilwego, o ile a bolela gabotse kudu. Edward o be a sa tsebe gore a dire eng ka palo ya Sepaniši. Go be go tla nyakega gore a mo tšee e le mogolegwa, eupša tabeng ye, ga go molaleng gore a mo iše kae.
  Gaešita le ge, ge e le gabotse, e be e swanetše go ba e ile ya newa bahlabani ba Mmušo wa Maya. Ka tsela, motse-mošate wa bona o bitšwa eng? E ile ya thelela monagano wa-ka! Gomme madira a ma-India a Mexico a kae bjale? Mmušo wa bona wo go thwego o šetše o fokotšega; Ka gona ma-Spain a makgolo a mane ao a itlhamilego ka dithunya tše di thata a ile a ipontšha e le matla a magolo go bona.
  Edward o badile puku ka ga ntwa ya Cortez"s kgale, ka fao o be a sa kgone go gopola gabotse gore ma-India a be a na le mang bjalo ka kgoši ka nako yeo le gore ke bogolo bofe, bonyenyane mo e ka bago, bja madira a bona ao a bego a na le bjona. Eupša ka kgopolo, mmušo o mogolo go feta Sepania ka boyona (ntle le dithoto tša dinaga dišele!) le wona ga se wa swanela go ba o monyenyane ka baagi.
  Cortez o ile a roba setu gomme a bolela e sego ka mo go kwagalago kudu:
  - Ge o šetše o fentše, mmolaye!
  Edward o ile a nyenya ge a arabela gomme a botšiša ka go šišinya gore:
  - Goba mohlomongwe o tla ipha topollo ye kgolo!
  Palo ya Sepaniši e ile ya araba ka potego gore:
  - Ga ke na selo ge e se dikoloto tšeo di šetšego go tšwa mahlatseng a ka, ke dirišitše se sengwe le se sengwe leetong le sehlopha sa ka seo ke se hirilego!
  Edward o ile a araba bakeng sa Cortez ka boyena:
  - Gomme kgoši e no bolaya yo a lahlegilego... - Gomme ka morago kgopolo ye e kgahlišago ya tla go mohlabani yo mofsa. - Go thwe"ng ge o ka tsena tirelong ya kgoši ya lefelong leo? Go bonagala o se na kgetho e nngwe!
  Cortez o ile a nagana ka taba yeo. Go dirišitšwe lehumo, dikoloto ke tše dikgolo gomme tswalo go tšona e a hlatloga. Kua Sepania, o tla lebeletšana le kgolego ya mokoloti gomme mohlomongwe, o tla lebeletšana le tlhokofatšo. Ke therešo gore ba tla kgopela sehlopha seo se timetšego, eupša ba ka se be le kgaugelo. Eya tirelong ya kgoši ya lefelong leo? Ke ma-Spain a sego kae ao a hlankelago e le bahlabani ba go thwala, gomme sehlopheng sa gagwe seo ga bjale se sentšwego, ga se bohle bao e lego ma-native a mmušo wa Castilian.
  Boemong le ge e le bofe, ga go na dithibelo tša boitshwaro. Mohlomongwe kgoši ya lefelong leo, yeo go bonagalago e le e tšwago lapeng la boheitene. Eupša Cortez ka boyena o be a sa kwešiše tumelo ya Bokriste e le ka kgonthe, gomme Modimo, a fegilwe bjalo ka monna yo a se nago tšhireletšo sefapanong, o ile a rotoša dipotšišo tše dintši. Ka kgonthe, na Ramatlaohle a be a tla itumelela go bapolwa? Le gona ke ka baka la"ng Modimo, yo a ilego a fiša Sodoma le Gomora gomme a nweletša mo e nyakilego go ba batho ka moka ka meetse-fula, gatee-tee a ile a tsoša ditshekamelo tše bjalo tše di makatšago?
  Boemong le ge e le bofe, Cortes e be e le motho yo a sa dumelego Modimo go feta Mokatholika. Go feta fao, nakong ya ntwa ga se a gobala kudu - menwana ya gagwe ye e robegilego e tla fola ka pela gomme sefahlego sa gagwe le sona. Ka mahlatse, seatla se ile sa dula se sa senyege, gaešita le ge se be se robegetšwe.
  Count o ile a nyenya gomme a botšiša ka tlhompho gore:
  - Ge nka tsena tirelong ya gago, o tla mpha mogolo ofe?
  Edward o ile a araba ka go se kwagale gore:
  - Gomme ye e tla tšewa ke kgoši ya ka!
  Mohlabani wa moriri o mohwibidu o ile a tšwelela bjalo ka fungus yeo e tlolelago ka ntle go tšwa ka tlase ga hummock gomme a lla:
  - Ye ga se tiro ya mošemane, eupša ya monna! Etlang, o ntatele!
  Gomme botse bo ile bja šišinya leoto la gagwe le le se nago selo. Moetapele wa Sepania o ile a nyamelela le yena. Go no swana le ka difiliming - gateetee le ka go itokolla!
  Gomme ka morago ngwanenyana wa moriri wa gauta o ile a tšwelela. O ile a lebelela Edward ka go lapa gomme a botšiša ka setu gore:
  - Na o ile wa newa go dira tiro ya bofetogedi?
  Mohlabani yo mofsa o ile a dumela ka hlogo ka go kwa gomme a makala:
  - Ee... Eupša o tseba bjang se!
  Mohlabani o ile a bolela ka segalo se bonolo gore:
  - Seo o se bonago bjale ga se toro! Ye ke nnete ye e bapetšwago, yeo godimo ga yona medimo yeo re e hlankelago e nago le maatla a magolo...
  Ngwanenyana wa mešifa wa moriri wa gauta o ile a homola, gomme yo mongwe yo a nago le go tšhoga ga moriri o motala le mahlo a rubi a phadimago a tšwelela. O ile a realo ka go nanya:
  - Batho ba fapane. Badimo le bona... Gomme gantši, go molaleng gore ga ba šitiše... ntle le maemong ao go tsena ditaba gare go nyakegago. Gomme ka morago, tabeng ye, ba rata batho!
  Ngwanenyana yo mongwe wa moriri wo mošweu go feta dipheta a tšwelela, gomme a araba ka moya;
  - Gomme o bile le mahlatse a go ba le horoscope ye bjalo mo e lego gore lekgotla la Badimo le go kgethetše thomo ye bohlokwa kudu!
  Edward o ile a khunamela banenyana go tloga lethekeng gomme ka dihlong a araba gore:
  - Go lokile, ga ke tsebe gabotse... Na o a swanelwa?
  Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu wa ranger, wa moriri wo o phadimago go feta totšhe ya Diolimpiki, o ile a tšwelela gape gomme a araba ka bogale:
  - Ke nnete ga go bjalo! Le gona kgonagalo ya gore o tla lebeletšana le modiro ga se sebaka se se fetago se tee go trilione!
  Edward o ile a kgangwa gomme a tšholla:
  - Eupša ka nako yeo?
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a araba ka bogale:
  - Gomme ga o na kgetho! Ga se wa nkgetha, eupša ke go kgethile!
  Ngwanenyana wa moriri wa gauta o ile a hlalosa ka segalo se boleta kudu:
  - Re tla go fetišetša go ye nngwe ya legohle la go bapelana le le sa balegego, leo go lona o tlago swanelwa ke go dira selo seo se nyakilego go sa kgonege go se dira ka tsebo le bokgoni bja gago!
  Ngwanenyana yo a nago le moriri wa emeralda o ile a hlokomela gore:
  - Go lokile, ke ka lebaka la eng go sa kgonege! Dipukung tše di fapa-fapanego tša thutamahlale ya boikgopolelo, batho bao ba kopanago le bona, ba diriša tsebo ya bokamoso, ba dira dilo tše di fapa-fapanego, tšeo ka dinako tše dingwe di bonagalago di sa kgolwege ka mo go feletšego. Go feta moo, ba ke batho ba babe kudu go feta mohlabani yo mofsa, mošemane yo a sa felego, lešole la madira a kgethegilego gaešita le yo a nago le PhD ya Mahlale a Sethekniki, yeo o e šireleditšego ka bokgwari, e bontšha gore bjoko bja gago ga se bja bjana le gatee!
  Mohlabani yo a nago le moriri o mošweu bjalo ka lehlwa o ile a tiišetša gore:
  - Ee, thunyo ye ga e kgethelwe fela go ya ka horoscope, eupša gape e bohlokwa kudu ka boyona! Se se oketša dibaka tša gago!
  Ngwanenyana wa ranger wa moriri wa gauta o ile a hemela godimo kudu gomme a hlokomela gore:
  - Nako e kopana! Re ka se kgone go e tlogela pejana ga la pele la June, e lego seo se bolelago gore dibaka tša rena tša gaešita le go lemoša Stalin di theogela go lefela!
  Edward o ile a panya dintshi tša gagwe tše ntsho ka mafolofolo gomme a ngunanguna:
  - I don"t quite understand something, go direga eng?
  Banenyana ba bane ba baloi ba ile ba lebelelana, ke moka yo mohwibidu kudu a šišinya gore:
  - A re mo bontšheng. Mantšu e fo ba modumo wa di- icicles Leganateng la Sahara!
  Mo, lefelong le le kgahlišago kudu, go ile gwa kwagala gong, yeo e ilego ya tsebiša gore:
  Ke nako ya go šitiša kgašo ye bjalo ya boithabišo.
  
  GULLIVER O BE A FETA MOŠOMI WA GO APEA
  TLHALOSO
  Mo nakong ye, mosepedi wa nonwane Gulliver o ile a ikhwetša e le lekgoba le lefsa, a fetoga mošemane yo a gatago maoto a gagwe a sa aparwago maswikeng a bogale. Gomme ka morago a ba mošemane wa khabinete ka sekepeng sa mashodu a lewatle.
  . KGAOLO YA No. 1.
  Phetogo e be e le e telele kudu. Tsela e na le maswika gomme maswika a fiša ka tlelaemete ya tropike. Gomme letšatši le be le sa tšwa go thoma go sobela.
  Mošemane Gulliver o ile a sepela le ngwanenyana wa mong wa mosadi. O ile a phasola ka maoto a gagwe a sa aparwago ka kgodišego kudu go feta molekane wa gagwe, yo a bego a fetogile yo monyenyane kudu gomme a bonagala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi.
  Mošemane Gulliver o ile a ngunanguna:
  - Ke lapile ebile ke nyorilwe!
  Ngwanenyana o ile a araba ka go sega:
  - O lekgoba! Eupša makgoba a ka se kgopele beng ba ona selo!
  Mošemane o ile a hemela godimo. E sego kgale e be e le motho yo mogolo e bile e le molaodi wa sekepe, eupša bjale o ile a ipontšha e le katse yeo e sa aparago dieta yeo e kgorometšwago ka mo e ratago!
  Eupša ka morago gwa tla go ema. Convoy e ile ya phetha ka go khutša gomme ya ja seneke. Bašemane bao ba thopilwego, bao e bego e le batho ba bagolo diiri tše sego kae feela tše di fetilego, ba ile ba ema.
  Gomme ba be ba dumeletšwe go nwa meetse a mannyane gomme ba ja borotho bja sephaphathi ka tšhese le konofolo.
  Dijo tša lefelong leo di be di bonagala di le bose go Gulliver. Go oketša moo, o ile a leboga gore ga bjale o na le meno a mafsa, a phetšego gabotse, ao a sa senyegago ka mo go feletšego. Ka morago ga moo o ile a hlaba mokgoši.
  Ke feela ditlhako tša maoto a-ka tšeo di se nago selo tšeo di ilego tša wišwa kudu gomme tša ngwalwa ke mafsika a magolo.
  Ke moka ba thula tsela gape.
  Matšatši e be e le mohuta wa matelele mo, goba na go be go no bonala bjalo?
  Ngwanenyana o ile a botšiša Gulliver gore:
  - O dumela go Modimo wa gago, eupša o be o ka kgona, mohlala, go ya koteng ka baka la tumelo ya gago!
  Mosepedi yo mofsa o ile a araba ka gore:
  - Ke kgahlanong le go feteletša dilo le go fišegela thoko!
  Ngwanenyana o ile a dumela:
  - Se se nepagetše! Eupša gare ga lena go be go na le bao ba ilego ba hwa!
  Gulliver o ile a araba ka go myemyela:
  - Ba be ba fapane! Ba bangwe ba ile ba ya lehung le bohloko, gomme ba bangwe ba eka! Le gona e sego feela ka go šupa sethunya, eupša ka baka la dikgahlego tša boithati!
  Ngwanenyana o ile a myemyela. Maoto a gagwe a go hloka selo a ile a gaša godimo ga magakabje a makgwakgwa, gomme go be go le molaleng gore o be a bile a a rata.
  O ile a opela:
  Lerato la Kriste ke le lebotse e bile le hlwekile, .
  Ke botse bjo bo hlwekilego, bjo bo phadimago...
  Ka nako ye e swanago, go na le bobe bjo bontši lefaseng la rena, .
  Mohlomongwe Sathane o sa dutše a tiile!
  Mošemane Gulliver o ile a makala:
  - Psalme ye e tšwa kae?
  Ngwanenyana o ile a araba ka go myemyela:
  - Ke e hlamile ka bonna! Ke eng seo se sego se sebe?
  Gulliver o ile a araba ka go myemyela:
  - Ka potego, ga se ye mpe! Eupša na o dumela go Kriste?
  Viscountess yo mofsa o ile a bolela ka mo go kwagalago gore:
  - Ka kgopolo efe?
  Molaodi wa mošemane o ile a ngunanguna:
  - Go lokile, ke eng Modimo!?
  Ngwanenyana o ile a šikinya magetla gomme a araba ka gore:
  - Gore ke Modimo Ramaatlaohle le mmopi wa legohle, aowa. Eupša taba ya gore a ka ba a bile le mohuta o itšego wa bokgoni bja maleatlana e tloga e kgonega!
  Gulliver o hlakišitše gore:
  - Ke ka baka la"ng o sa dumele tlhagong ya Gagwe ya Bomodimo?!
  Ngwanenyana o ile a araba ka kgodišego:
  - Ka gore ka bošilo o ile wa dumela Ramaatlaohle gore a ye sefapanong! It"s very stupid go se kgone go itšhireletša ge o na le maatla!
  Molaodi wa mošemane o ile a araba ka gore:
  - O dirile se go tšea dibe tša rena ka moka godimo ga gagwe!
  Viscountess yo mofsa o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - It"s hard to believe gore Modimo Ramaatlaohle o be a se na tsela ye nngwe ya go phološa botho ge e se go ya sefapanong ka boyena. Eupša go thwe"ng ka bohlale bjo bo sa felego bja mmopi?!
  Gulliver o ile a šikinya magetla gomme a araba ka gore:
  - Go lokile... Go na le diphiri tšeo le barongwa ba nyakago go di tsenelela! Le gona ka kakaretšo, ruri go ka no se kgonege go dira ka tsela e fapanego!
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  "Ke tla go laela gore o bethe direthe tša gago tše di se nago selo ka dithupa, gomme ka morago go tla kgonega!"
  Go ile gwa ba le setu se bohloko. Gulliver o be a sa tsebe gore a tla oketša eng. Ge e le gabotse, bo-rathutatumelo ba be ba dutše ba ngangišana ka nywaga-kgolo e mentši. Gomme it"s really a paradox: batho bao ba oketšago bosenyi bjo bongwe, bjo bogolo kudu go bona ba hweditše sebaka sa phološo. Re ka ngangišana mo nako ye telele. Le ge e ba Morwa a tlišitše topollo le sehlabelo sa gagwe. Go bomang feela? It"s strange for the Father, na Tate a ka tšea topollo ye bjalo ka lehu la Morwa. Eupša gape go kwagala bjalo ka thogako go Sathane.
  Gomme e ba ye mpe kudu le ye mpe kudu.
  Gulliver o ile a opela ka go hemela godimo:
  Ke batho ba bakae, dikgopolo tše dintši gakaakaa, .
  Sephiri sa magodimo a makgethwa, .
  Ke nyaka go e hlatha go bohle...
  Go tsoma therešo go na le leswiswi la makala, .
  Motemona o galefile, .
  O nyaka go gapeletša leano, .
  Ye ke toro ya go amogela seetša sa lerato la meloko, .
  Ke Morena Ramaatlaohle fela yo a ka fago karabo!
  Viscountess yo mofsa o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke go bona gabotse, ja!
  Gulliver o lemogile gore:
  - Ee, it"s even nice go sepela o sa apara seripagare, ka fase ga letšatši le le fišago, le ngwanenyana yo mobotse bjalo ka wena!
  Gomme gape mošemane o ile a fegelwa ge a gata leswika le le bogale. Gomme o be a bonagala a sa thaba.
  Viscountess o lemogile gore:
  - Ke nnete, tumelo e swanetše go thewa godimo ga dingangišano tše di kwagalago! Ka mohlala, Jesu o ipolela gore ke Modimo yo a Godimodimo. Le ge go le bjalo, o ruta: ge ba go thula lerameng la gago la le letona, retologela ka go le letshadi! Eupša Testamenteng ye Tala, ka go fapana le seo, o fa ditaelo tša go fediša basadi le bana, gaešita le diphoofolo tša ka gae!
  Gulliver o ile a araba ka gore:
  -Okare o tseba Beibele gabotse!
  Viscountess o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, ke e badile. Le gona go na le sehlogo se segolo le go hloka tlhaologanyo! Go swana le taelo ya go nyala digweba-ka-mmele, goba taelo ya go bolaya bao ba se nago molato. Gomme Elisa a bea dibere godimo ga bana bao ba bego ba no mo kwera ka baka la lefatla la gagwe!
  Mošemane Gulliver o lemogile gore:
  - Gomme batho ka dinako tše dingwe ba dira se, ba dira sehlogo!
  Ngwanenyana o ile a tiišetša gore:
  - Ee ba a dira! Eupša ga e ba direle theto le ge e le efe!
  Molaodi wa mošemane o lemogile gore:
  - Ka maswabi, ka nako ye nngwe go direga gore o swanelwe ke go šomiša sehlogo. Go lokile, ge e ba go se na tsela e nngwe ya thuto! Gomme go le bjalo, ke eng seo se go tshwenyago?
  Viscountess o lemogile gore:
  - Ka lehlakoreng le lengwe, sehlogo se se feteletšego sa Testamente ye Tala, gomme ka nako ye e swanago boleta bja Jesu Kriste, yo a ilego a rapela le ge a be a bapotšwe, bakeng sa babolai ba gagwe!
  Gulliver o ile a phurolla diatla tša gagwe gomme a araba ka gore:
  - Ga ke tsebe! It"s still difficult to say why and what... Re swanetše go kgoboketša dikgopolo tša rena. Eupša go le bjalo. Potšišo mo ke gore, eupša bophelo ga bo fele ka Lefase. Gomme mohlomongwe, ka go bolaya ngwana ka thušo ya bere ya tshadi, Elisa o ile a mo phološa tlaišegong ye e sa felego kua Gehenna ya mollo, gateetee a mo fetišetša legodimong?
  Viscountess o ile a sega gomme a lemoga gore:
  - Ka fao mmolai ofe goba ofe a ka re - Ga se ka mo dumelela sebe! Gomme e išwa legodimong!
  Mošemane Gulliver o be a nyaka go ganetša, eupša ka tsela e itšego dikgopolo tšeo ga se tša ka tša tla monaganong. Le gona ke eng seo se lego gona seo re ka bolelago ka sona? Mo o swanetše go ba Rathutatumelo yo a nago le maitemogelo. Le gona ga se bo-rathutatumelo le bo-rathutatumelo ka moka bao ba kgonago go nea karabo e kgotsofatšago dipotšišong ka moka. Ka mohlala, ke ka baka la"ng bobe bo le gona go Modimo Ramatlaohle le yo lerato? Na Modimo o nyaka gore bobe bo be gona goba a ka se kgone go bo fediša?
  Gomme mo go thata kudu go araba ka go lebanya. E ka ba go tšwelela ka tsela ye goba ka tsela ye nngwe. Eupša go na le phapano ya gore karabo le ge e le efe e ka se swane le motho yo mongwe le yo mongwe.
  Molaodi wa mošemane o ile a re ka pososelo e nyamišago:
  - Mohlala, o phela mengwaga ye sekete o sa tšofala. Ka gona thaba ka yona. Ka gobane Modimo o go file mogau le bofsa bjo bo sa felego. Eupša ga se a ka a e nea batho ba tlwaelegilego. Gomme seo ke seo a se dirago!
  Viscountess o ile a dumela ka hlogo:
  - Amene! Se se a fodilego!
  Gulliver o ile a opela:
  Modimo ke yo mogolo ka kgaugelo ye e se nago motheo, .
  O hlodile Lefase, bophagamo bja magodimo...
  Ka baka la batho, Morwa wa gago yo a tswetšwego a nnoši, .
  A rotogela sefapanong, gomme ka morago a tsoga gape!
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo gomme a lla:
  Ka pitšo ya maina ya legodimong, .
  Bagwera ba ka ka moka ba tla kgobokana, .
  Ka pitšo ya maina ya legodimong, .
  Moo ka mohau wa Morena, .
  Ke tla!
  Gulliver o ile a mo tšhoša mahlo gomme a opela morago:
  Modimo wa ka, ke Wena, ke Wena, .
  Ke kopana le Wena gohle...
  Ge ke kgetha matšoba ka go feta, .
  Gomme ke Go rapela ka lerato!
  
  Jehofa ke mphapahlogo wa botse, .
  Seetšeng sa mosegare le go phadima ga bošegogare...
  Tše ke dikgopolo le ditoro tša ka - .
  Ye ke kganyogo e phadimago ya bofsa!
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo ka pososelo e phadimago:
  - Ee, koša ya gago e botse, le ge go le bjalo, ke nyaka gore o opele kudu!
  Gulliver o ile a opela ka go myemyela:
  Se sengwe le se sengwe seo e lego sa Gago se botse gakaakang, .
  Ke kwa lentšu la Gago gohle...
  Pelong ya Modimo seatla sa le letona se a opela, .
  Gomme o hweshetša ka moyeng bjalo ka kolose ye e butšwago!
  
  Tše ke dithaba tše di apešitšwego ke mouta, .
  Tše ke maphoto ao a nago le mafofa a go befelwa...
  Ye ke lebopong leo le nago le santa e fišago, .
  Le ke letšatši leo le nago le legohle leo le se nago mellwane!
  Mo ngwanenyana o ile a gata leoto la gagwe le le se nago selo ka bogale gomme a šitiša Gulliver, a botšiša gore:
  - Gomme bakgekolo ba ba gobogilego, tlholo ya Morena Modimo, le bona ba botse?
  Gulliver o ile a šikinya magetla gomme a hlokomela gore:
  - Ge go na le badudi ba mafase a mangwe le dipolanete, gomme ba fapana le rena, gona bona, le bona, mohlomongwe ba ka nagana gore re freak. Go feta moo, gaešita le mabapi le banenyana ba babotse kudu!
  Viscountess o ile a dumela gore:
  - Go ya ka pono ya dialektiki, se se kwagala se kwagala!
  Gulliver o ile a opela ka go myemyela:
  Morena Ramaatlaohle o sedimošitše, .
  Tsela ya go hwetša khutšo go Kriste...
  Ke ile ka ikwa eka ke modiradibe wa maemo a tlase, .
  Gore Morena ke mophološi wa ka!
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo gomme a opela, a hlobola meno a gagwe:
  Sedulong sa bogoši sa legodimong, .
  Kgoši ya Godimodimo e be e dutše...
  Ka thato ya ka e kgolo, .
  Kreste o re bušitše!
  
  Modimo o ile a bapolwa sefapanong, .
  Jesu o ile a rapela Tate...
  E le gore re se re ahlole ka bogale, .
  Sebe se re lebaletšwe go fihla bofelong!
  
  Kgaugelo ga e na mellwane
  O ile a romela morwa wa gagwe lehung...
  Go mo hlankela ka noši, .
  Le gona ga se ba ka ba ba le sebete sa go hwa!
  Gomme banenyana ba ile ba tšholla molekane wa bona.
  Gulliver o lemogile gore:
  - Ee, se se a ratega. A re no re direto di kgolo! Eupša na o lemoga Jesu Kriste e le Morena le Mophološi wa gago?
  Ngwanenyana o ile a sega gomme a opela:
  Jesu phethego
  Jesu o phethagetše...
  Go tloga go pososelo go ya go boitšhišinyo bja mmele, .
  Godimo ga tšohle theto...
  Oo, ke lethabo le lekaakang
  Oo, ke lethabo le lekaakang
  Tseba gore Modimo o phethagetše!
  Tseba gore Modimo ke yo a swanetšego!
  Gulliver o tiišeditše gore:
  - O opetše gabotse le ka go hlagiša! Ke bona bokgoni bjo bogolo kudu go wena.
  Ngwanenyana o ile a opela ka lethabo:
  Bogolo bja Naga ya Mma ye e makatšago, .
  Tempered ka ntoeng le mosebetsi o boima...
  Re ile ra hlama koša ya lethabo, .
  Mabapi le Modimo Ramaatlaohle le moetapele...
  
  Modimo Lesedi ke kganya ya ntwa, .
  Modimo Seetša sa rena sa bafsa go fofa...
  Go lwa le go fenya ka dikoša, .
  Setšhaba sa rena se latele Morena!
  Gulliver o ile a araba ka go myemyela:
  - O opela kudu! E fo ba e kgolo!
  Ngwanenyana o ile a sega gomme a lemoga gore:
  Koša e re thuša go aga le go phela, .
  Ka sebete re ya leetong la go sepela ka maoto ka koša...
  Le yo a sepelago bophelong a opela, .
  A ka se tsoge a nyameletše kae goba kae!
  Bana ba be ba sepela tseleng ya mafsika. Go ile gwa gobatša maoto a mošemane ao a robegilego, eupša o ile a kgotlelela gomme a sepela. Le gona poledišano e ile ya ntšhitiša tlaišegong.
  Ka ntle le moo, taba ya gore meno a gago ka moka ke a gago e bile e le a mafsa e šetše e go phagamiša moya. Gomme mmele o mofsa o tiile e bile o phetše gabotse. Gomme se sengwe le se sengwe go dikologa ke temogo ye bjalo ye e phadimago, ye e phadimago, ye mpsha ya lefase.
  Viscountess o ile a botšiša gore:
  - Ke ka lebaka la eng, mohlala, ge e ba Kriste e le Modimo gomme a na le maatla ka moka Lefaseng le legodimong, mmuši le mofenyi yo a atlegilego kudu wa dinako ka moka le batho ka moka ke Genghis Khan? Ke mang yo e lego barbarian, le moheitene, le yo sehlogo kudu, le mogadi wa basadi ba bantši!?
  Gulliver o ile a araba ka pososelo e gakanegilego ya bjana:
  - Go lokile, ye ke potšišo ye thata... Ka potego, Beibele e re Sathane ke Modimo wa mengwaga ye, gomme mohlomongwe Genghis Khan o kolota katlego ya gagwe go Diabolo!
  Ngwanenyana o ile a ganetša gore:
  - Ao aowa! Ga go selo seo se ngwadilwego ka Beibeleng - Sathane ke modimo wa lebaka le! Kgopotšo ya ka ke ye nnyane ka mo go sa felego, gomme e kaone kudu go feta ya lena batho bao le golago le go ba ba babe!
  Molaodi wa mošemane o lemogile gore:
  - Go ngwadilwe - modimo wa lebaka le o foufaditše menagano ya bona!
  Viscountess o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Ga e re ke Sathane! Mohlomongwe se se bolela boithati bja batho. Goba mohlomongwe, mohlala, boikgantšho bjo bo feteletšego, goba diphošo tše dingwe tša semelo.
  Gulliver o lemogile gore:
  - Se ke therešo ka karolo! Mohlomongwe ba be ba bolela ka bobedi!
  Ngwanenyana o ile a opela, a hlobola meno a gagwe:
  - Morena o be a na le eng ka monaganong?
  Gulliver o ile a araba ka kgakanego:
  - O bolela ka eng?
  Viscountess o ile a nyenya gomme a araba ka gore:
  - Ee, ka dilo tše di fapanego! Ke bile ke na le koša ka hlogotaba ye!
  Molaodi wa mošemane o ile a šikinya magetla gomme a šišinya gore:
  - Etla, pele ke tla opela!
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo ka go myemyela:
  - Ge o nyaka, gona opela, .
  E no se opele go fihla lehung la gago!
  Gulliver o ile a thoma go opela ka lentšu la gagwe le le kwagalago, la bjana;
  Motho yo a sa dumelego ga a thabe, .
  O ka se phele ka kganyogo ya sebe...
  Ka gobane kgalefo ya Modimo e a šiiša
  Ka gobane Modimo ke moahlodi yo a tiilego!
  
  Nama ya diheleng e lapa ka baka la phišo, .
  Gomme ke nako ya gore ka moka re kwešiše kgale...
  Yo a sa tsebego tumelo go Morena;
  O tla wela ka tlase ga joko ya dihele!
  
  Monna wa sebe o tla hwetša wa gagwe
  E tla swana le segokgo se tukago mollong...
  Batemona ba tla go tlaiša lefaseng la bahu, .
  Bao ba bego ba rapela Sathane!
  
  Boifa o sokologe, lenaba la Morena - .
  O tla lahlelwa thwii diheleng...
  Ke mang yo a sa hlomphego letšatši la Sabatha - .
  E tla apešwa ka mo go sa felego ke dikgabo tša mollo!
  
  O hlompha modingwana wa sona, wa tlaišega ka baka la wona, .
  Go bohloko kudu go writhe ka diheleng...
  E tla ba e kgopo, mahlale - .
  O be a rata modingwana go feta Kriste!
  
  Ga se a dumela taelo ya Modimo
  Ke be ke sa nyake go hlompha letšatši la mathomo...
  O se ke wa holofela gore o ka se fiše ka yona nako yeo - .
  Bosafelego ditlhokofatšong tša modiradibe ke lotho!
  
  Ke dumela gore nako ya tefetšo e tla fihla, .
  Jesu Modimo yo Mogolo o tla tla - .
  Gomme bofelo bja lefase bo tla tla, .
  O tla tlišetša batho phološo!
  
  Modimo yo Mokgethwa o tla tsoša bahu, .
  Bao ka tumelo ba ka se hlabjago ke go bola...
  Ke dumela gore le nna ke tla ba le Ramaatlaohle, .
  Go ya legodimong - a bothopša bja nama bo phuhlame!
  Ngwanenyana yo a nago le pososelo yeo e bego e phadima bjalo ka dipheta o ile a tiišetša gore:
  - Pina ye botse kudu! Eupša o ka se kgotsofatšwe ke dikoša o nnoši! Re hloka selo se sengwe se se fodilego le sa moswananoši!
  Gulliver o lemogile gore:
  - Bošilo le bjona bo ikgethile!
  Viscountess o ile a lla:
  - Se sengwe le se sengwe se tla ba se sebotse gakaakang ge re ka ba bana bonyenyane go se nene!
  Gomme o ile a šišinya gore:
  - A re openg se sengwe!
  Molaodi wa mošemane o ile a šikinya magetla:
  - O nyaka se?
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke nnete, ke nyaka gore o opele!
  Gomme Gulliver a e tšea gomme a opela;
  Go na le mehlolo lefaseng le lefsa, .
  Go swana le kanegelo ya dinaane ka mmala...
  Go na le botse bjo bo bjalo mo
  O ka se hwetše phošo ka tšhupetšo!
    
  Go lokile, go thwe"ng ge e ba e le letšatši le lefsa, .
  E tla godimo ga Lefase...
  Ka fao, ga re tšwafa kudu gore re ka tsoga, .
  Ga e hwetše go fodile lefaseng!
    
  Go tla ba le seetša se sefsa letagong, .
  Moo mehlare e swanago le malekere...
  Re tla thoma go dumediša mahube, .
  Bana ba rena ba lethabong le le sa felego!
    
  Ngwagakgolo o mofsa o a tla, .
  Selete se se botse kudu...
  Motho o tla thaba - .
  Tsela a e be kotsi!
    
  A polanete e thunya - .
  Go se go ye kae e tla ba paradeise ye e tšweletšago...
  Bula akhaonto ya go fenya
  Lefase e tla ba May e phadimago!
    
  E botse gakaakang?
  Ge letšatši le phadima kudu...
  Sehlare sa kota se phunya chisel
  Motho yo mongwe le yo mongwe o na le nako e kgahlišago polaneteng!
    
  Kamoo dilo ka moka di thabišago ka gona le rena, .
  Moedi o tletšego wa lethabo...
  Go tla ba le, ntumele, iri ya go thunya, .
  Golden bolela!
    
  Ke mang yo a bego a tla dira pheletšo ya rena, .
  Sebete kudu le se sebotse...
  Ge go na le kaboleswa, .
  Ke moka o ba yo matla kudu!
    
  Re ka se theoše dihlogo tša rena fase
  Go otlolola mokokotlo wa ka ka boikgantšho...
  Bakeng sa pancake, botoro, cottage chisi, .
  Moamogedi wa baeng o tlaleletša gatee-tee!
    
  Ka gona o a tseba gore go tla ba le lethabo
  Le seetša ka Leina la Svarog...
  E tla fetoga paradeise ya kgonthe
  Batho ba ile ba rapela Modimo!
    
  Morena o ile a fa karabo e tee:
  Re swanetše go šoma ka lethabo...
  Gomme ka morago dumela e tla tla - .
  Difahlego di tla bonegela ka go phadima!
    
  Ke ngwanenyana yo a sa rwalago dieta
  Ke ile ka namela khudu...
  O swanetše go e phunya ka seatla, .
  Go baka poifo e kgolo!
    
  Mollo o direga kae?
  Go lokile, mollo o tuka kae...
  Go pšhatlaganya otla
  Lenaba le sehlogo le a hlasela!
    
  Re ka se ineele go lenaba, .
  Nahana se e le kganyogo...
  Kerubi o a otlologa
  Maphego le tshwarelo go manaba!
    
  O tla re e tla direga kgauswinyane
  Seo se bitšwago phenyo...
  Go direga gore diserekising e be tente, .
  Le gona ka dinako tše dingwe dimpša di a bogola!
    
  Go se go ye kae e tla swana le legodimo
  A re direng lefase ka moka le lebotse...
  Ke leboga Lada - .
  Bakerubi ba phadima ka gauta!
  Mošemane o ile a opela gabotse, gomme lentšu la gagwe la fetoga la bjana. Sonorous haholo le shrill.
  Viscountess o ile a lla:
  - Eja gabotse! Gomme seo se a kgahliša!
  Molaodi wa mošemane o ile a šišinya gore:
  Ke a opela, ke a opela, ke tla bolaya batemona ka moka!
  Ngwanenyana o ile a opela gape:
  Re banenyana ba motlotlo ba Svarog, .
  Bahlabani ba sebete, ba sebete...
  Re direla ka potego, re ka Leina la Lapa, .
  Borakgolo le botate ba ikgantšhe!
    
  Modimo Svarog le kelello ya batho, .
  Dira gore legohle le thabe...
  Ntumele, mobe a ka se re fenye, .
  Kgwebo ya rena ke mošomo le tlholo!
  Gulliver o ile a letša molodi gomme a bolela ka lerato lentšung la gagwe:
  - Pina e kgolo!
  Viscountess o ile a dumela ka hlogo gomme a lla:
  - Ee, ke botse bja yona. O ja eng ka lebaka la go opela?
  Mošemane le ngwanenyana ba ile ba tšwela pele ba sepela. Maoto a bana ba bona a ile a ba gata maoto ka kgodišego e kgolo. Le gona ka ntle le pelaelo ba be ba kgona go opela gabotse kudu.
  Bana ba bonala e le selo se sengwe le se sengwe mo. Gomme ke lefase le le makatšago bjalo. Le ge bokgoba bo le gona go yona.
  Gulliver o ile a opela ka lethabo:
  Batho ka moka ba polaneteng e tee
  O swanetše go tseba go phela ka kwano...
  Bana ba swanetše go sega ka mehla
  Gomme o phele lefaseng la khutšo, .
  Bana ba swanetše go sega!
  Bana ba swanetše go sega!
  Bana ba swanetše go sega!
  Gomme o phele lefaseng la khutšo!
  Ka fao ba ile ba sepela, ba sepela, gomme ba sepela gape...
  Mantšiboa a fihlile mafelelong. Gomme kholomo yeo e nago le bana bao ba thopilwego e ile ya agwa bakeng sa dijo tša mantšiboa.
  Ba be ba fiwa mohuta wo mongwe wa sopo ye e jegago, gomme gape le magobe a sephaphathi ka maswi. Bašemane ba makgoba ba ile ba ja. Gomme ba robala ka go rata.
  Ka kgonthe, ka morago ga mogwanto o thata wa letšatši, ba be ba nyaka go khutša.
  Gulliver le yena o ile a thoma go fofonela gomme a lora ditoro tše di makatšago.
  Eo go yona banenyana bao ba sa aparago seripa-gare ba bego ba opela;
  Legohle le ile la gagolwa
  Dinaledi di fifetše, e lego lehu la masetla-pelo!
  Ba lla le go fegelwa ditlhokofatšong tša bokgole bja dihele, .
  Gomme go bao ba phologilego: it"s just a shame to endure!
  
  Jwalo ka Modimo - a busa melao yohle, .
  Go lebala ka letswalo le go gana tlhompho!
  Morabe o šele o hlola lefase le lefsa, .
  O ile a re hlohla - ditaba tše mpe!
  . KGAOLO YA No. 2.
  Mošemane wa khabinete yo Gulliver a ilego a fetoga go ba yena o be a sesa ka sekepe se sebotse le se se kgahlišago kudu sa brigantine. Diseila tša gagwe di be di na le mebala ye e phadimago kudu, di na le meralo ye e makatšago, ye e makatšago ka mokgwa wa matšoba le dirurubele, le ditšhošane, gammogo le banenyana bao ba nago le ditšhoša.
  Gomme se se be se dumelelana kudu le sehlopha sa basepediši. Go be go na le banenyana fela le mo. Gomme ba be ba nyakile ba hlobotše, fela matswele le dirope tša bona di be di khupeditšwe ka dithapo tša mabenyabje. Gomme letlalo le tšhweu, le a phadima, go swana le la difikantswe tša boronse.
  Banenyana ba mashodu a lewatle ba ile ba phasola ka maoto a bona a se nago selo, a kgahlišago kudu le a go goketša.
  Gomme ka nako ye e swanago ba ile ba opela:
  Re diila, re diila, mashodu a lewatle, .
  Re maswabi kudu, kudu, kudu, .
  Banenyana ba ka se kgone go efoga tefetšo, .
  Eupša ka gobane ga se ba ka ba bjala boitshwaro ka go rena!
  
  Mashodu a lewatle ga a hloke mahlale
  Gomme go molaleng gore ke ka lebaka la eng...
  Re na le maoto le matsogo, .
  Eupša ga re na mohola wa dihlogo tša rena!
  Gomme ka morago Gallion e ile ya tšwelela pele; O ile a tlola, a phadima direthe tša gagwe tše di se nago selo, tša nkgokolo.
  Ka kakaretšo, ke botse bofe bjo bo bego bo le gona, gomme moriri wa bona o be o phadima kudu. Bontši ke di-blonde tša todi tšeo di nago le moriri wo o phadimago bjalo ka letlakala la gauta, eupša gape go na le banenyana ba mmala o mohwibidu wa koporo gaešita le moriri wa mmala wa emeralda.
  Ba bangwe ba apara masale a borotšhe. Le gona ke phethego e kaakang ya mela yeo ba nago le yona!
  Gomme mešifa ya bona e kgokologa bjalo ka dibolo tša mercury ka fase ga letlalo la bona la boronse, le le phadimago. Ba ke banenyana e le ka kgonthe bao ba kgonago go lwa e le ka kgonthe.
  Gomme bjale brigantine e kitimela ka morago ga gallion. Gomme ka sekepeng se go na le dibere tša orc tša shaggy tšeo di kitimago go dikologa, di oketša diseila le go leka go tloga.
  Mokapotene wa ngwanenyana yo a nago le moriri wa mmala wa letlakala la gauta leo le phaphamalago gabotse kudu phefong, le maoto a sa aparwago ao a hlanyago banna, ge a dutše a rora:
  Re tla fediša dibere tše di rogilwego! A sehlopha sa disenyi sa drakone se tuka mollo!
  Mona brigantine e tswalela bokgole. Gomme banenyana ba bararo ba thuntšha go tšwa kanoneng ya bora, ba khutšiša maoto a bona a sa aparwago mokatong wa sekepe.
  Gomme ka morago kgwele ya kanono e fofela ka ntle, gomme, ka ge e hlalošitše arc, e thula thwii ka gare ga galley ya galleon ya lenaba. Gomme sekepe, ka ge se bethilwe ka maatla, sa sekama.
  Banenyana ba ile ba thoma go tlolela godimo, ba phadima direthe tša bona tše di se nago selo le tša nkgokolo gomme ba rora:
  Kgalalelo go mashodu a lewatle, letago!
  Banenyana ba kitimela pele...
  Re lwa ka tlase ga folaga e khubedu, .
  Madira a a hlasela!
  Gomme bjale brigantine e batamela kgauswi le Gallion. Gomme banenyana ba lahlela digwegwe ka sekepeng sa lenaba. Gomme ba gogela brigantine go mohlaselwa wa bona. Gomme ka morago ga moo go phadima maoto a sa aparwago, a sa aparwago. Ba tlolela godimo ga yona gomme ba thoma go lwa le di-orc. Gomme go na le tlhakatlhakano ya hlaga. Banenyana ba itshega ka dihlare gomme ba ntšha madi lenaba ka melapong ye e tukago. Gomme di-orc di a wa di kgaotšwe dihlogo.
  Gomme dihlogo tša bona di kgokologa fase.
  Ye ke tshenyo le tshenyo e le ka kgonthe. Bjale bahlabani ba iponagaditše ka letago la bona ka moka. Gomme maoto a bona a go hloka selo, a go tšhuma, bjalo ka di- sledgehammer, a be a dira dikotlo tše di pšhatlaganyago.
  Banenyana ba ba botse kudu gomme letlalo la bona la boronse le phadima letšatšing, tšeo go tšona go nago le tše tharo.
  Bahlabani ba letša molodi le go goeletša:
  - Re tla bolaya manaba a rena, ye ke credo ya rena ka mehla. Re fetile ditlhahlobo ka moka ka A, naga ya rena e kgethwa!
  Banenyana ba ile ba ipontšha e le ba ba kgahlišago e le ka kgonthe. Gomme di sega ka maatla kudu mo e lego gore di-swing di ka se emišwe.
  Gomme mošemane yo a sa rwalago dieta Gulliver o lwa le bona. Mothaka wa go dashing kudu, a re re.
  Gomme serethe sa mošemane se se se nago selo se tla se tšea gomme sa se pšhatlaganya ka seledu sa orc. Gomme mohlagare wa gagwe wa wela fase.
  Gulliver o ile a opela:
  - Kamoo re phetšego re lwa, .
  Le go se tšhabe lehu...
  Ke kamoo nna le wena re tlago go phela ka gona go tloga bjale go ya pele!
  Diphagamong tša dinaledi le setu se se tletšego dinaledi, .
  Ka lewatleng lephoto le mollo o halefileng!
  Le mollo o bogale, le o galefile!
  Mošemane wa khabinete o ile a thuba gomme maoto a gagwe a se nago selo a thula.
  Go botse go ba ngwana ka morago ga tšohle. Ke mmele o lebelo gakaakang wo o nago le wona.
  Ye ke superman ya mošemane e le ka kgonthe.
  Gomme o opela ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Ke knight ya leseli lengoleng la savages, .
  Ke tla gogola manaba a Naga ya Botate godimo ga lefase!
  Ke ka fao mošemane a lwantšhanago le go opela ka gona. Gomme o a sega le go butts.
  Gomme banenyana ba bangwe ba lwa le yena. Tšeo di lego botse kudu e bile di le bose.
  Ba lwa, go ba gona, ka diphagamišo tše kgolo. Ka kgopolo ya seswantšhetšo ya lentšu.
  Ba ke bahlabani. O ka bolela ka bona: super le hyper.
  Ge ba ka thoma go lwa, ga go selo seo se ka ba thibelago.
  Gomme ka fao di-orc tša mafelelo di ile tša wela ka fase ga dikotlo tša botse. Gomme gwa ba le lethabo le legolo gare ga bahlabani.
  Gomme ba opela:
  Re tla hlaba le go hlaba bohle, .
  Re tla bolaya bohle! Re tla bolaya bohle!
  Gomme ka morago ga fao ba ile ba thoma go phuruphutša go dikologa galione gomme ba nyaka diphoofolo tše di bolailwego. Ka nako e swanago, bahlabani ba ile ba opela:
  - Re nyaka bafeti ka tsela go tloga bošego go fihla mesong, .
  A re thubeng ka gare ga fraer! A re thubeng ka gare ga fraer!
  Mo Gulliver o ile a thoma go opela ka phišego;
  Ngwanešu a emišetša ngwanabo seatla sa gagwe.
  Ntwa e sehlogo - go duma ga lenaba!
  Sethunya sa motšhene se fetogile mogwera wa gago, .
  Tefetšo e tlile ka baka la go se re selo!
  
  Go dira eng ge batho ba robegile
  Ge dikulo tše di kitimago di letša molodi go dikologa!
  Modimo go kaone a thube ntwa ka kgapeletšo - .
  E le gore matšatši a drakone ya go bolawa a fedile!
  
  Eupša dihele ga di tsebe mellwane le mellwane, .
  Lefase le tuka ka napalm, bana ba lla!
  Bjale diponagalo tša banenyana di fetogile tše di phadimago - .
  Ke mang, Morena yo Mokgethwa, yo a tlago go araba se?
  
  Go lokile, ke baratiwa ba bakae bao o ka ba bolayago?
  Akere motho o belegwe, ntumele, bakeng sa lethabo!
  Mma ga a dumelele morwa wa gagwe go ya pele, .
  Le gona gaešita le lehlabuleng go ba le boemo bjo bobe bja leratadima nakong ya ntwa!
  
  Eupša mošomo wa lešole ke mošomo wa kgonthe:
  Ke ka baka la"ng re swanetše go lwela Naga ya Botate?
  Ge a na le mengwaga ye lesometshela tempele e šetše e le bohlokwa, .
  Difahlego tša bahlologadi ba madimabe di rurugile ka baka la megokgo!
  
  Mara ke eng, o hlanya ngwanešo?
  Aowa, o a hlanya, moratiwa wa gago o a araba!
  Gobane bobe, yo a lego sedulong sa bogoši, lešole la rena, .
  O dumela gore mogatšagwe ke Kaine wa ditšhila!
  
  Lefaseng, melapo ya madi e gagola methapo, .
  Gomme pulse go tšwa core e tla arabela ka go otla...
  Mogoma wo o bethilwego ke khetla o ile wa gatsela tšhemong, .
  Oo, Letšatši le fetogile le lehubedu gakaakang!
  
  Eupša go na le tumelo ya gore Jesu o tla tla - .
  O tla boelanya bana babo rena gomme a tliša phološo!
  Ebe a re lebaleng go itefeletša ka maemo a mabe - .
  A tshwarelo e buše meoyeng ya rena ka moka!
  Ka morago ga moo banenyana ba mashodu a lewatle ba ile ba sega mošemane wa khabinete. Gomme e be e no ba ye kgolo.
  Ka morago ga moo ba ile ba goga galleon ka ntle ga lefelo la go swara, megopo ya biri le beine, gomme ba thoma go nwa le go galefa.
  Gomme ke motantsho gakaakang maoto a go hloka selo, a basetsana a ba botse a bego a bina. E be e bonagala e fodile gakaakang.
  Gomme dinamane tša bona tša mešifa di be di phadima. Ba ke banenyana bao o ba hlokago e le ka kgonthe.
  Mošemane Gulliver le yena o ile a nwa le go opela ka phišego;
  Motho yo mongwe le yo mongwe o na le pono ya gagwe ya motho ka noši ka lerato - .
  Kgopolo ya go botle le loketseng!
  Le ge batho ba se ba gola go yona, .
  Eupša motho ga e sa le tšhwene!
  
  Gomme mo, go ba gona, o ka tšea diaphorism tše mmalwa gomme wa oketša se sengwe sa go swana le se, witty;
  Serethe sa ngwanenyana seo se se nago selo go bonagala se tla hwetša dieta tša fešene!
  Eupša selo sa mathomo ga se tle monaganong
  Mohlala ke wo:
  Lerato la mengwaga ka moka, .
  Gomme mošemane o lebelela ka boikgantšho kudu...
  Mahlo a gagwe a phadima leswiswing, .
  Mafelelo e tla ba a fodilego!
  Le ge a re e beye ka tsela ye ka moka - bošilo le banal.
  Le ge go le bjalo, ka lehlakoreng le lengwe, re ka re it"s even cool.
  Gulliver o ile a opela:
  Ke a gallopa. Eupša ke namela ka tsela e fapanego
  Goba go e na le moo, ke tlola bjalo ka louse...
  Gomme nka otla phetogo ka go lebanya, .
  Ga o nee selo ka mošemane yo a sa rwalago dieta!
  Gomme ka morago Gulliver o ile a opela selo se sengwe se se hlabologilego kudu;
  Re nyaka go phela lefaseng le lebotse la paradeise - .
  Go yona go se nago malwetši, dipoo tše di senyegilego...
  Gore tlhale ya bophelo e be yeo e sa felego, .
  Eka letšatši le lengwe le le lengwe e ka ba le le thabilego le le thabilego!
  
  Moo mmala o swanago le molalatladi ka selemo, .
  Dilili tša meetse di swana le gauta le emeralda.
  Moo nnete e lego kgale e swana le toro...
  Mošemane ofe goba ofe a ka dira mohlolo!
  
  O Naga ya Mma, manyami a makgethwa a Modimo;
  Di- birche tša gago tša mabala, go phadima ga tšhipi...
  Gomme ke rapela Morena ka selo se tee, .
  Gore Naga ya Botate e atlege ka letago!
  
  Eupša ka morago mohlabani o be a šetše a ile lesolo, .
  O gwanta bjalo ka mohlabani wa barbarian!
  Re tla direla polanete tše botse - .
  E le gore dikulo di se ke tša phunya mmago yo a rategago!
  
  Troll tlhaselo, kgatelelo ya bohlanya;
  Lephoto la manaba le a kitimela!
  Ka gona, ke ka baka la"ng re nyaka ngangišano e šoro, .
  Ge Naga ya Botate e kopane ka seatla!
  
  Eupša gape diphoofolo tša go tšhoša tša orc di ile tša nyenya, .
  Monna o kwa okare o kgomaretše lerapo mo kgokgotheng!
  Gomme goblin ya rora ka pefelo ya hlaga, .
  Eupša re ile ra diriša mpho yeo e tšwago madireng!
  
  Eupša phenyo godimo ga lenaba e kgauswi, .
  Re tla gagola Russia ka ntle ga leraga!
  Tefetšo ya ba sa hlwekago e tlile - .
  Boya bja bona bo be bo gagogile diripa le di- lint!
  
  Oval ya ngoanana e nang le sefahleho se ratehang - .
  O ile a mpha tumelo le matla a magolo!
  Ke ka fao Gulliver a opetšego ka maikutlo a magolo le phišego. Gomme kopelo ya gagwe e ile ya ipontšha e le ye botse kudu ka mo go makatšago.
  Ke moka molaodi wa mošemane a thoma go opela gape, ka morago ga galase ye nngwe ya biri, le ka morago ga go ja dihlapi tše di omilego;
  Naga ye kgolo, ye maatla, ye kgethwa, .
  Ga go na selo se se phadimago go feta seo ka tlase ga leratadima le letala-lerata!
  E filwe rena ke Modimo Ramaatlaohle go ya go ile - .
  Seetša se se se nago mellwane, Mesia yo a phagamišitšwego!
  
  Lefase ga se la ke la bona maatla a bjalo, le a tseba, le ka mohla
  E le gore re gatake ka boikgantšho bogolo bja sebaka!
  Naledi efe goba efe legohleng e go opelela, .
  Anh a thabe ka rena!
  
  Akere ye ke Naga ya rena ya Mma, ke pheletšo ye bjalo, .
  Laela sekgoba sa ditaba ka moka!
  Mang le mang wa rena, ntumele, o be a tla nyaka se, .
  Ntle le bošilo le ge e le bofe, ditumela-khwele tša basadi!
  
  Barongwa ba bagolo ba letša phalafala ya bona e matla, .
  Ba reta ka matla mogwanto wa madira a rena!
  Gomme lenaba le tla hwetša pheletšo ya lona ka lepokising la aspen, .
  Gomme a ka se amogele metšhelo le lekgetho!
  
  Ye ke Naga ya rena ya Mma, se sengwe le se sengwe ka go yona, ntumele, se botse, .
  O ile a retološa legohle ka moka ntle le boiteko!
  Banana ba ratehang ba nang le braid e boima, .
  O nyaka go otlwa ka matla!
  
  Naga ya Botate ke ponagalo ya mahlo a mma a matala, .
  Seatla sa gagwe se boleta e bile se le leswika!
  Gomme o bolaya lenaba, mohlankana, ka kulo - .
  Anke kgabo e tuka e phadimago kudu pelong ya gago!
  
  Dira keno go Naga ya Botate yeo e se nago mellwane, .
  Go ba gona, le wena o lokile!
  Le ge madi a elela ka bogale bja ntwa, .
  Lenaba bjale le tla amogela tefetšo!
  
  Dibetša le sebete ke motswako o matla gakaakaa, .
  Yo mobe a ka se kgone go e fenya!
  Ke ile ka fofa ka lebelo ka sefofane seo se nago le dipomo, .
  Gomme ge e thuthupa, pula e na fase mafasetereng!
  
  Eupša taelo ya mmuši - fly boy to Mars - .
  Ke nako ya gore o tsenye sekgoba!
  Gomme boikgogomošo bja Martian bo tla mo thatafatša ka leihlong, .
  Ke moka re bona ka kua ga Pluto!
  
  A re tle go bophagamo bja sebaka, re bona mošito wa legohle, .
  Ye ke pheletšo ya rena ya setho!
  Gomme ka fao, mošemane yo monnyane, iteta sebete ka ditiro tša go šomiša, .
  Taba ke gore, tseba gore moputso ke taba ya go hwetša poelo!
  Banenyana le bona ba ile ba gata le go opa diatla. Gomme maoto a bona a sa apara selo a na le mafolofolo kudu. Gomme direthe tša gagwe tše di se nago selo di phadima letšatšing.
  Gulliver o na le bona, mmeleng wa mošemane yo a sa rwalago dieta, o phela kudu e bile o thabile.
  Eupša ba ile ba bina go fihla letšatšing la pele.
  Ka morago ga moo re ile ra phetha ka go bapala dikarata. Gomme wo gape ke modiro wo o makatšago kudu.
  Gomme ge e le gabotse o ka e tšea gomme wa itlotša. Gomme o tla frolic le banenyana go fihlela a befetšwe kudu.
  Ngwanenyana wa mashodu a lewatle o ile a tšea leoto la Gulliver leo le se nago selo, la bjana ka seatleng sa gagwe gomme a thoma go silila serethe sa gagwe sa nkgokolo le se sepinki.
  Mošemane wa khabinete o ile a sega gomme a rora ka lethabo. E be e le e kgolo kudu. Ruri yo e fo ba mošemane wa mohlolo.
  Gomme maoto a gagwe a se nago selo, a mabotse kudu e fo ba mohlolo.
  Gulliver o ile a opela ka go myemyela:
  A sa rwala dieta, a sa rwala dieta feela, .
  Ka tlase ga seaduma sa Phupu le modumo wa maphoto...
  A sa rwala dieta, a sa rwala dieta feela, .
  A re bineng nna le wena!
  Tše ke dikoša tša go segiša tšeo ba nago le tšona. Gomme it"s probably good go ba mošemane ka morago ga tšohle. Gomme ka nako ye e swanago o bontšha feats colossal.
  Eupša go ba gona ga se seo feela. Seo Gulliver a sego a se dira go fihla ga bjale.
  Gomme o ile a opela le go bina, gomme a dira diphapano ka maoto a gagwe a bana a go hloka selo. Eo gape e bego e bonagala e fodile kudu e bile e le yeo e šišimišago go fihla bokgoleng bjo itšego.
  Ye e be e le molaodi wa sekepe wa mošemane yo a ilego a ya dinageng tše dintši gomme a sesa lewatleng ka makga a fetago a tee.
  Le gona boemo bja gagwe bja kgopolo, ge re bolela therešo, ke bjo bogale kudu.
  Eupša ke ka fao o sa kgonago go iša ngwanenyana folaga ya mashodu a lewatle gomme wa thuntšha dishaka ka dithunya tše nnyane. Ga go bonolo go tsena, eupša ke botse bja yona.
  Mošemane Gulliver, a ithekgile ka maoto a gagwe a se nago selo, a bjana, o ile a e tšea gomme a thuntšha. Kanonoball e ile ya thula shaka. Gomme a mo roba mokokotlo, a kgaola mala a gagwe. Ngwana o ile a goeletša a re:
  - Mošemane o ile a swara sebete se sengwe se se fodilego, .
  Gomme sehlopha sa basepediši se ile sa kgorometšwa ka lekeseng!
  Mosetsana wa molaodi wa mashodu a lewatle o ile a tšea gomme a swara mošemane wa khabinete ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo ka nko ya ngwana gomme a rora:
  - Go lokile, wena tomboy, o nyaka go tšea sebaka sa ka. Ke bona maikemišetšo a mantši go wena!
  Mošemane Gulliver o ile a araba ka gore:
  - Ke kgotsofetše ka go ba bonyenyane yo monnyane, eupša ke sa le monna. Gomme mosadi o...
  Mohlabani yo mongwe wa moriri o mohwibidu o ile a opela gore:
  It"s impossible go phela lefaseng ntle le basadi, .
  Letšatši la May le ka go bona, lerato le thunya ka go bona!
  Gulliver o ile a šišinya ka pososelo e kgahlišago kudu, yeo e lego ya bjana gomme ka nako e swanago e le ya sebete ka nako e tee:
  Mehla e thata e tlile nageng, .
  Madi a elela bjalo ka moela wa ledimo!
  Lwana go fihla mohemo wa gago wa mafelelo, .
  Gomme a lethabo, khutšo, lerato di tle!
    
  Re bana ba bokomonisi ba bošoro, .
  Barwa ba go hloka mellwane ba Naga ya Botate...
  Le ge mašaba a revanchism a etla - .
  A re botegeleng Naga ya rena ya Mma!
    
  Mehleng e megolo le ya cosmic, .
  Di-quasar di swanetše go hlolwa go tšwa go monwana...
  Ntumele, re dira gabotse kudu, .
  Bonyenyane madira a dihele tše mpe a a hlasela!
    
  Re tla bolaya madira a mohlaselwa, .
  Gomme re tla bopa di-laser go tšwa go di-quark...
  Gomme motho o tla fetoga mogale ofe goba ofe, .
  Ka godimo ga rena go na le kerubi wa maphego a gauta!
    
  Le ge maru a tuka mollo godimo ga Naga ya Botate, .
  Bana ba ikemišeditše go lwantšha lenaba...
  Sehlopha sa bahlabani, ntumele, so fofa, .
  O se ke wa gatakela mošito wa lefase ka boot ya gago!
    
  Re a tseba gore lenaba le na le maatla le bohwirihwiri, .
  Re ka se mo fe intšhi ya naga...
  Gomme motho ke tšwelopele ye maatla, ya letago
  Gomme Morena wa bohle dumela a nnoši!
    
  Re tla aga bokomonisi bjo bogolo, .
  Naga ya setlogo e tla atlega...
  Le ge lenaba le le hlaga kudu, .
  Phelelo ya rena ke go hlasela!
    
  Mmulamadibogo mošemane wa sebete, .
  Gore o be o dula o belegwe o le mohlabani...
  Leo ga se mmutla wa lešilo, .
  A toro e phethagale!
    
  Bana bešo, re ka se kgotlelele go nyenyefatšwa, .
  Ka moka re tla emela Naga ya Botate...
  Re ka se sa kgotlelela dithogako tše dingwe, .
  A re pšhatlaganyeng lenaba ka seatla sa tšhipi!
    
  Ge ka moka re kopanya diatla, .
  Re ka fenya dikhunkhwane...
  Naga e kgethwa e swana le letšatši, .
  Gomme motsomi o fetoga diphoofolo tša go bapala!
  Ye ke koša yeo e opilwego ke mošemane yo a sa tšwago go ba molaodi wa sekepe gomme a na le maemo a godimo. Gomme seo se a fodilego.
  Eupša ka morago go ile gwa tšwelela sekepe sa go sepela ka lewatleng. Go feta moo, ke sehlopha se segolo - dithunya tše masometshela-nne. Ke ka baka la"ng se e le se segolo? Gomme o batamela bjalo ka khaete yeo e bonago dikgogo.
  Mokapotene wa ngwanenyana o lemogile gore:
  - Ye ke tlhohlo go rena! Na re tla lwa goba...
  Ngwanenyana yo a nago le moriri o mohwibidu o ile a ganetša:
  - Ga go na potšišo ya go tšhaba!
  Ngwanenyana wa moriri o mopududu, a hlobola meno a gagwe a diperela ao a phadimago le go phadima, o ile a opela:
  Re swanetše go re hlompha, re boife, .
  Ditiro tša banenyana tše ga di balege...
  Banenyana ba be ba dula ba tseba go lwa
  Ba ka nyoba tonki bjalo ka mokotla!
  Gomme a bontšha leleme la gagwe le letelele le le lomago.
  Ebu, ka ge go tla ba le ntwa, ke ka baka la"ng o sa bontšhe maikwelo a gago a bogale kudu. Gomme se se tla ba bohloko kudu go manaba. Gomme le bona e ka se be bose go bagwera ba gago.
  Le gona ntwa, go ba gona, e nyaka go kgetha lefelo le le swanetšego le tsela e swanetšego.
  Gomme ka fao banenyana ka bokgoni kudu ba šišinya brigantine ya bona, gomme ka nako ye e swanago ga ba lebale go opela;
  O leloko la Komsomol la Naga ya Botate, .
  Na o rata go lwela Elfia ka sebete...
  O tla kgona go thuša Motherland, .
  Knight ga e na moya wa clown!
    
  Ngwanenyana ke seopedi se se makatšago, .
  O kitimela ka gare ga di- snowdrift a sa rwala dieta...
  O mohumagadi yo a phadimago - .
  O tla otla Orkolf ka seatla sa gago!
    
  O ile a lahlela sethunya ka serethe sa gagwe se se se nago selo, .
  Go gagotšwe mašole a lesomepedi...
  Go se go ye kae go tla ba le tefetšo bakeng sa Fuhrer, .
  Knight o tla lokišetša sethunya sa motšhene!
    
  Re banana ntweng ya maloko a Komsomol, .
  Bahlabani ba bagolo ntweng...
  Ba botse ba na le lentšu le le llago, .
  Borakgolo le botate ba ikgantšhe!
    
  Ba ile ba lwa ka thata kudu kua Elfskva, .
  Gomme ba kgonne go thibela ka sebete di-orc tše mpe...
  Rena banenyana re fenya ka mo go kwagalago
  Go phasa ditlhahlobo ka moka ka di-A fela!
    
  Go na le madimo ka methapong ya rena
  Legadima le phadima ka methapong ya go tseba...
  Go tla ba le dinaga tše di tiilego kudu lefaseng, .
  Go tšwa go dibere, dimpša le ditšhwene!
    
  Wehrmacht e ka se tliše banenyana ka matolo, .
  Re ka se tsoge re koba, tseba...
  Stalin le Lenin yo bohlale kudu ba na le rena, .
  Anke nywaga-kgolo le nywaga e fete!
    
  Modimo o bopile legohle ka di- photon, .
  Bophelo ntle le lehu go fihla bosafeleng bo belege...
  Re a tseba gore re tla aga taelo ye mpsha, .
  Gomme ka godimo ga rena kerubi e bula maphego a yona!
    
  Go na le bagale ba bantši ka go patronymic, .
  Maloko a Komsomol a dula a le pele...
  Madira a gwanta ka sebopego se se tšhošetšago, .
  Go šireletša di-elf tša motse!
    
  Re lwa le ba Fritz kgauswi le Elfskva, .
  Gomme ba kgonne go šireletša motse-mošate...
  Ngwanenyana o ile a lahlela sephuthelwana ka leoto la gagwe le sa rwala dieta, .
  Gomme a re thuntšheng diphoofolo tša go tšhoša!
    
  Re ile ra sega fase bontši bja Orks, .
  A lot of punk ba ile ba kgaolwa...
  Go ya pele go racking godimo ga dikhilomithara, .
  Re bolaya mašole a Sathane!
    
  Re ile ra kgaola meno ka moka a Orktler, .
  Mopresidente wa drakone o ile a fenywa...
  Ngwanenyana o ile a bula melomo ya gagwe
  Haramagedone e kgolo e phulega!
    
  O se ke wa fa Fuhrer kgaugelo
  Lena banenyana le dula le na le sebete...
  Meputso ya seatla se bulegilego e letetše botse, .
  Gomme ntumele, toro ya rena e tla phethagala!
    
  Modimo Mmopi wa mafase ohle legohleng, .
  O tšere tšhegofatšo ya elfinist...
  Ka matla a yona a sa fetogego dintweng, .
  Ngwanenyana o pšhatlaganya orcism e mpe!
    
  O ile a lahlela sethunya ka serethe sa gagwe se se se nago selo, .
  Gomme a retološa "Tiger" ye e boifišago...
  Gomme ka morago a di gatelela dithapong, .
  Botle bo na le dipapadi tše dintši!
    
  Ka gona ma-Orkish a ile a tšhaba ka pela, .
  Seo ditanka le dikgapetla di lahlilego...
  Re bona bokomonisi kgojana, .
  Gomme ba sega fase mothaladi ka moka wa di-troll!
    
  Bjale o hweditše eng?
  Stalingrad e fetogile kgahlanong le kgokgokgo ya gago...
  Re clocked godimo ga dimaele, .
  Gomme bjale Svarog yo Mogolo o thabile!
    
  Go se go ye kae go tla ba le tumelo ya Jesu, .
  Le Badimo ba bangwe ba ba botse kudu...
  Bokgabo bja seetša bja di-Elf bo tla hlagolela, .
  Go tswadiša diphiri le ditlou tše mpe!
    
  Mafelelong re tla ba o tee
  Kgalagong ya Lapa, ka bohlale Ntate, .
  Banenyana ga ba fenywe dintweng
  Re tla ba tumelong ya Lada go fihla bofelong!
  Ke ka fao bahlabani le mashodu a lewatle ba bego ba opela ka gona. Go lokile, go ba gona, Gulliver o be a sa kwešiše dilo ka moka. O be a nagana gore ge a ka thopša, gona go ba gona ba tla mo betha ka dithupa direthe tša gagwe tše di se nago selo, tša bjana. Go feta moo, dikotlo di tla ba matla gomme ka nako e swanago di se gobatše. Gomme ka morago mmolai o tla tšea di- plier tše di fišago ka mmala o mohwibidu ka diatleng tša gagwe gomme a thoma go roba marapo a mošemane. Gomme Gulliver, go ba gona, a ka se e hwetše ka mo go lekanego.
  
  
  Se ke seo se diregago go bašemane ba sa felego ge ba fetoga mashodu a lewatle. Le ge sehlopha sa mo se botse kudu - banenyana fela ka di-bikini. Gomme ka nako ye e swanago ba kitimela le go tšhoša, ba phadima direthe tša bona tše di se nago selo, tša nkgokolo, tše dipinki.
  Molaodi wa mošemane o ile a e tšea gomme a opela:
  Banenyana ba fapane
  Gomme ka moka ga bona ba bagolo...
  Ditete tša bona tša matswele ke tše khubedu, .
  Le gona ba na le sebete kudu!
  Go lokile, bašemane ba na le madi, .
  Ba betha di- troll ka dikotlo tše šoro!
  Gomme ge ba ka hwetša orc, .
  Ba tla go betha kudu!
  
  SALE AT AUCTION YA LEKGOTLA LE LE MOTLE LE LE MOCHA
  TLHALOSO
  Lesogana le lebotse kudu, e lego Slavka, le bewa fantising. Nakong ya ditherišano, monna yo mobotse yo a nago le mešifa e betlilwego o a hlobolwa gomme a rekišetšwa basadi ka tšhelete e ntši.
  . KGAOLO YA No. 1.
  Motsotso wa therešo o fihlile, molaodi yo mogolo o tsebišitše ka go bulwa ga fantisi. Kgarebe e nyenyane, e botse, ya mešifa e ile ya rekišetšwa mosadi bošego bjo tee. Ke nnete, go be go reretšwe gore se ke setšo go bohle ba newbie strippers.
  Eupša lesogana le le be le le botse kudu e bile le le sexy moo e lego gore holo e kgolo ka moka ya basadi e ile ya kgobokana. Eupša banna ba be ba fo ba ba sa dumelelwa go tsena. Gomme se, go ba gona, ka lehlakoreng le lengwe se be se lekanyetša dipoelo, eupša ka lehlakoreng le lengwe, gigolos e be e e rata.
  Taba ke gore bontši bja banna ba rata ditshadi. Go feta moo, gantši masogana ga a na bothata bja go ratana le mosadi yo a nago le phihlelo kudu le yo mogolo.
  Mo, a gata dibutšwana tša gagwe, mošemane yo a bego a khupeditšwe ka dikobo, a sa fihla bogolong ka thata, o ile a namela godimo ga pedestal. Gomme o bonala e le yo monyenyane le go feta. O be a tswaletšwe ka mo go feletšego, eupša basadi ba bantši ba be ba šetše ba mmone a apere feela dikutu tša go thuma gomme a tuka ka baka la lethabo.
  Gomme mafumahadi a a be a thoma go bulega. Slavka ka boyena le yena o ile a thothomela. Pelo ya lesogana la gagwe e be e betha bjalo ka moropa nakong ya ntwa. Ba rekiša motho bjalo ka mohuta wo mongwe wa phoofolo.
  Le gona go swanetše go bolelwa gore ga se ya tlwaelega kudu e bile ke ya moswananoši.
  Ka lehlakoreng le lengwe le le lengwe la lesogana go be go eme ngwanenyana yo a aperego disutu tše ntsho tša letlalo, dibutšwana le diatlana, le dimaske tše khubedu difahlegong tša bona. Ba swanetše go pepentšha lesogana le lebotse ganyenyane-ganyenyane e le gore ba bušetše batheetši bao ba nago le kganyogo le go feta. Ka dinako tše dingwe basadi ba phagametše banna ka go hloka mekgwa le go nyorelwa thobalano, gomme di- orgasm tša bona di matla kudu e bile di tšea nako e telele. Ka fao, motho ga se a swanela go makatšwa ke gore bontši bja bona ba ile ba kgobokana go lebelela e tona ye nnyane, ye botse kudu, gomme ka morago, ge ditšhelete di dumelela, go e reka.
  Slavka o ile a kwa lethabo le matla kudu le monkgo wa senkgiša-bose se se bitšago tšhelete e ntši, e lego seo se ilego sa bulela lesogana la thobalano e feteletšego le go feta.
  Molaodi yo mogolo o tsebišitše gore:
  - Monna Vyacheslav Kotovsky o godimo ga fantisi. Mo e ka bago mengwaga ye lesomeseswai, mmeleng o phetše gabotse ka mo go feletšego. E botse kudu, e kobegile, e mpsha go bareng ya go hlobola le sexy. Bošego bjo tee fela le mosadi yo a ka dirago se sengwe le se sengwe seo a se nyakago le yena - e no se bolaye goba go golofatša!
  Theko ya go thoma ka setšo ke diranta tše lesome!
  Gomme banenyana ba babedi ka disutu tša letlalo, dibutšwana le dimaske ba ile ba tloša kobo ya mathomo ka kelohloko.
  Phatla e botse e phagamego ya lesogana le moriri wa lona o motelele wa gauta wa maphoto di ile tša utollwa.
  Kgopolo ya gore bjale o be a tla ba a sa apara pele ga basadi ba makgolo a mantši ba kganyogo e bile le mafelelo a kgahlišago go Slavka, gomme o ile a thothomela.
  Go thothomela mo go ile gwa baka maikwelo a gore kgarebe e beilwe fantising, e lego seo se thabišago basadi kudu.
  Gomme gwa kwagala megoo:
  - Didolara tše lesomehlano!
  - Masomepedi!
  - Masomepedi-hlano!
  - Masometharo!
  Kgomo e tee ya go nona e ile ya bogola:
  -Masomehlano!
  Lefotwana le lengwe le ile la shushed:
  - Masometshela!
  Go ile gwa kwagala go lla:
  - Masomešupa!
  - Masomeseswai!
  - Masomesenyane!
  - Lekgolo!
  Go ile gwa ba le go khutša. Mošemane o ile a swanelwa ke go tšwela pele a pepentšhwa ganyenyane-ganyenyane, e lego seo se ilego sa bulela thobalano e lokilego.
  Mo banenyana ba babedi ba ile ba apola seširo karolong ya ka tlase ya sefahlego sa bona. Nko ye botse, molomo wo mobotse le seledu sa sebete sa lesogana leo, gammogo le molala wa lona, di ile tša utollwa.
  Basadi ba thoma go bolela.
  Yo mongwe o ile a ngunanguna gore:
  - Lekgolo le masomepedi!
  Yo mongwe o ile a tšhoša:
  - Lekgolo le mashome a mararo!
  Wa boraro a rora:
  - Lekgolo le masomehlano!
  Mosadi yo a nonnego o ile a šišinya:
  - Lekgolo le masomeseswai!
  Gomme mosadi yo mofsa kudu le yo a kgahlišago a re:
  - Makgolo a mabedi!
  Go ile gwa ba le go khutša gape. Banenyana ba bahlanka bjale ba ile ba pepentšha magetla le matsogo a lesogana leo. Ba be ba na le mešifa, ba ba botse e bile ba na le sebopego se se kgahlišago. E sego moagi wa mmele, eupša mohlabani wa batšeakarolo, yo mobotse. Gomme letlalo le phadima ka tsela ye e goketšago gakaakaa.
  Mosadi yo a bego a swana le kubu o ile a ngunanguna:
  - Makgolo a mabedi le masomehlano!
  Mosadi o ile a realo ka go kgahliša go se nene:
  - Makgolo a mabedi le mashome a supileng!
  Ngwanenyana yo mongwe yo a bonagalago e le yo mofsa o ile a tšholla:
  - Makgolo a mararo!
  Mosadi yo mogolo, ka mo go fapanego, o ile a rora:
  - Makgolo a mararo masomehlano!
  Moemedi wa bong bjo bo lokilego o itše:
  -Makgolo a mane!
  Kgarebe yeo, yeo go bonagalago e le mohlabani wa go hlobola ka boyena, e ile ya ngunanguna:
  - Makgolo a mane le mashome a mahlano!
  Go be go na le basadi ba bantši ba bafsa le ba ba botse fantising yeo. O bile o ipotšiša gore ke ka lebaka la eng ba nyaka di-gigolo tše di gobogilego le tše di onaletšego tšeo o ka swarago twatši go tšona.
  Mohumagadi yo mongwe yo a hlomphegago kudu o itše:
  - Makgolo a mahlano!
  Gomme gape go ile gwa ba le go khutša. Tšhelete yeo e sa dutše e se e kgolo gakaakaa, kudu-kudu ge re nagana ka infleišene ya ditolara. Gomme mehuta ka moka ya mafumahadi can"t wait go bona ka fao gigolo ye nnyane, ye botse e hlobotšwego.
  Banenyana ba babedi ba ba aperego disutu tša semmušo, dibutšwana le mask, ba apola kobo ye nngwe.
  Gomme setho ka moka sa mmele sa mošemane yo mobotse kudu le yo a tšwelelago se hlobotše. Gomme o ka bona di-ab tša gagwe, tšeo di beakantšwego bjalo ka ditšhipi tša tšhokolete. Gomme ke letlalo lefe le boreledi, le le phadimago leo le phadimago ka gare ga mabone a magolo.
  Yo mongwe wa basadi bao o ile a re:
  - Makgolo a tshela!
  Yo mongwe o ile a hlahloba:
  - Makgolo a šupago!
  Wa boraro o ile a ngunanguna a re:
  - Makgolo a seswai!
  Mokgekolo o ile a rora:
  - Makgolo a senyane!
  Mosadi yo mofsa kudu le yo mobotse yo a nago le masale a taemane o ile a šišinya:
  - Sekete!
  Gomme gape go ile gwa ba le go khutša. Bohle ba be ba thabile go bona seo se bego se tla direga ka morago. Lesogana le le fo ba le makatšago. Go kaone go feta Apollo efe goba efe.
  Mosadi wa ramabilione Elena o ile a mo kgahlwa, eupša ga se a tsena ditherišanong ga bjale. Ge e le gabotse, selo se se kgahlišago kudu e tla ba mafelelong. Bjale go akgofa ke eng? Ruri se ke setšweletšwa sa bohlokwa kudu. Le ge, ka lehlakoreng le lengwe, Elena o sa le yo mobotse kudu e bile a le sexy moo e lego gore ge a ka šišinya ditheka tša gagwe, mohlape ka moka wa masogana a mabotse o be o tla tla a kitima ao le ona a bego a tla lefa tšhelete ya thobalano le yena.
  Le gona banenyana ba babedi bao ba aperego disutu tša letlalo le dimaske gape ba ile ba thoma go tloša kobo e nngwe go mo-Slavik yo mobotse.
  Gomme ka fao ba ile ba pepentšha maoto a gagwe a mešifa, a sebopego se sebotse go fihla mangweleng. Le dikutu tša go sesa. Mošemane o be a thabile kudu moo phethego ya gagwe ya bonna e ile ya ruruga. Gomme e be e le ye kgolo, gomme e dumelela mosadi go fa lethabo le le feletšego.
  Modumo o ile wa kwagala ka holong.
  Mosadi wa kubu o ile a ngunanguna:
  - Dikete tše lesomehlano!
  E slimmer e ile ya ntšha:
  - Dikete tše pedi!
  Mosadi yo a aperego mask wa katse o tweeted:
  - Makgolo a mabedi a mahlano!
  Mosadi yo a apešitšwego ka seširo a re:
  - Dikete tše tharo!
  Mosadi yo a swerego masale a taemane a re:
  - Makgolo a mararo a mahlano!
  Mohumagadi wa kgale o ile a ngunanguna:
  - Dikete tše nne!
  Ngwanenyana yo, yo a bego a bonagala e le yo monyenyane kudu, o ile a tšholla:
  - Tse nne le halofo!
  Gomme mosadi yo a apešitšwego ka burqa o ile a lla:
  - Dikete tše hlano!
  Gomme gape go ile gwa ba le go khutša. Mo nakong ye, bošego bjo tee le gigolo, go ile gwa tsopolwa tšhelete e hlomphegago kudu. Ka diranta tše dikete tše hlano o ka hira bagweba-ka-mmele ba masomehlano ba maemo a e sego a mabe kudu. Gomme gigolo ye e tlwaelegilego, ye e nago le maitemogelo e bitša diranta tše makgolo a mabedi ka diiri tše pedi. Go lokile, tše dingwe di bitša kudu gomme tše dingwe di theko e tlase. Gomme bjale palo e fetogile ye e rulagantšwego, gomme e sego ye nnyane gakaakaa. Go feta moo, go na le ntwa yeo e tšwelago pele, gomme ruble ya Russia e a wa, gomme tolara e hlatloga ka theko. Ga go na nako ya makhura mo, ke duma ge nka phela!
  Eupša go ba gona, ga se dikarata ka moka tša diphalafala tšeo di sa dutšego di beakantšwe. Banenyana ba tloša dibutšwana tše dikgolo maotong a mošemane. Gomme di pepentšha tše di kgahlišago ka sebopego, di swana le maoto a ngwanenyana. Gomme ga go na moriri - bjalo ka seema sa boronse. Maoto a tanned, a sa aparwago a lesogana le lebotse ka mo go makatšago a hlanya basadi ba bantši.
  Gomme holo e a rora gape.
  - Dikete tše tshela! - Mohumagadi yo a hlompšhago o ile a goeletša.
  Ngwanenyana yo monyenyane o ile a lla, a hlobola meno a gagwe:
  - Dikete tše šupa!
  Mosadi yo mofsa eupša yo a nonnego yo a nago le sefahlego se se sa kgahlišego o ile a ngunanguna:
  - Dikete tše seswai!
  Mosadi yo monyenyane yo mobotse yo a nago le masale a taemane o ile a lla:
  - Dikete tše senyane!
  Gomme mosadi, yoo mengwaga ya gagwe e sa kgonego go tsebja ka lebaka la burqa ya gagwe ye koto, o ile a lla:
  - Dikete tše lesome!
  Lega go le bjalo, lentšu la gagwe e be e le le lefsa. Gomme Slavka o ile a thaba. Go nagana gore thobalano le mosadi wa Momoseleme ka tšhelete ya mohuta woo ke mo gobotse kudu! Gomme o šetše a na le diranta tše dikete tše pedi le seripa ka potleng ya gagwe.
  Ke therešo gore ga se seo feela. Mošemane yo, wa mešifa, yo mobotse kudu, yo a phadimago bjalo ka sehlwaseeme sa modimo wa Bogologolo wa Segerika, o be a apere dikutu tša go thuma. Gomme seriti sa gagwe se sebotse se be se sa bonagala ka letago la sona ka moka.
  Gomme banenyana ba babedi bao ba aperego disutu tše khubedu le dimaske ba ile ba apola dikutu tša go thuma tša mošemane ka motšhene wa go sepela wa maemo, wo o boreledi.
  Lešela la lešela le ile la wela maotong a mošemane yo a se nago selo, a tanned, a mešifa le a mabotse kudu, a sebopego se se goketšago, a pepentšha Slavka ka mo go feletšego.
  O ile a kwa dihlong tše di hlagago ka gare ga gagwe. Go tšhošwa, bjalo ka kgarebe ye nnyane yeo e sego ya ka ya latswa mmele wa mosadi.
  Warbler o ile a thothomela, pelo ya gagwe e betha bjalo ka maswika ka go lla.
  Le gona go šikinyega ga gagwe, go hlabja ke dihlong le go hlabja ke dihlong mo go lego molaleng go bile le mafelelo a kgahlišago go basadi. Ge e le gabotse, ke mošemane yo bose bjalo, yo mobotse ka mo go makatšago wa moriri wa gauta, gomme gape ke kgarebe, a dira gore bong bjo bo lokilego bo thothomele ka languor.
  Mosadi yo a nonnego bjalo ka kubu o ile a goeletša:
  - Dikete tše lesomehlano tša diranta!
  Mosadi yo mosesane go se nene o ile a re:
  - Dikete tše masomepedi!
  Mosadi yo a aperego seaparo sa baitlami o ile a ngunanguna:
  - Dikete tše masomepedi-hlano!
  Ngwanenyana yo monyenyane o ile a hwihwitla:
  - Dikete tše masometharo!
  Mokgekolo o ile a rora:
  - Mashome a mararo a metso e mehlano!
  Mosadi yo a nago le masale a taemane le yo a kgahlišago kudu ka ponagalo o itše:
  - Mashome a mane!
  Moemedi yo mongwe wa bong bjo bo lokilego yo a swerego sefaha se segolo sa dipheta tše di kgethilwego molaleng wa gagwe o ile a goeletša:
  - Dikete tše masomenne-hlano!
  Gomme mafelelong, mosadi yo a aperego burqa le ka lentšu le lenyenyane kudu o ile a re, ka sehlogo le ka mo go kwagalago:
  - Dikete tše masomehlano!
  Bjalo ka mehleng, go ile gwa ba le go khutša nomoro ya nkgokolo. Ge e le gabotse, ka tšhelete yeo o ka reka koloi e botse le e mpsha. Goba hira makgolo a mahlano e sego bagweba-ka-mmele ba basadi ba babe kudu ka iri. Goba banna ba gigolo bao ba nago le maitemogelo a makgolo a mabedi le masomehlano ka diiri tše pedi, goba makgolo a mahlano bao ba se nago maitemogelo gakaakaa le go fodile. Na go a swanela go thoma ka tsela ye?
  Go feta moo, lesogana le le lebotse le ka hirišwa ka morago ka tšhelete e nyenyane.
  Elena, yo a bego a letile nako e telele gakaakaa, o ile a thoma go thothomela ka baka la go hloka kgotlelelo. O mobotse gakaakang. Gomme ka nako ye e swanago o tšhošwa bjalo ka ngwanenyana yo monnyane gomme o šikinyega bjalo ka kwana pele ga polao.
  Molaodi o ile a emiša gavel ya gagwe gomme a thoma go re:
  - Dikete tše masomehlano tša diranta ka makga! Dikete tše masomehlano tša diranta tše pedi... Dikete tše masomehlano tša diranta...
  Elena o ile a goeletša ka lentšu leo e sego la gagwe:
  - Dikete tše masometshela!
  Bohle ba ile ba retologa. Re ile ra bona mosadi yo mosesane le yo a kobegilego a apere mask. Le ka lentšu le le kgahlišago kudu le leo le tlwaelegilego.
  Slavka o be a tloga a nyaka botse bjo, bjo bo khupeditšwego ka mask, gore bo bo reke bonyenyane bošego bjo tee.
  Go sego bjalo, go kopana le mosadi wa Moarabia go ile gwa mo tšhoša. Bohlabela ka bo bjona bo hlaolwa ka sehlogo. Le gona go ka ba le dilo tše di kgopamego tše di šiišago feela. Le ge a ka se bolawe goba a golofatšwa, o swanetše go dira se sengwe le se sengwe seo mosadi yo a mo rekilego a se kgopelago.
  Gomme o se ke wa gana selo.
  Lega go le bjalo, botse bjo bo lego ka gare ga burqa ga se bja ka bja leka go ineela:
  - Dikete tše masomešupa!
  Elena o ile a ngunanguna a re:
  - Masomeseswai!
  Mosadi yo a tswaletšwego o ile a bolela ka bogale:
  - Diranta tše dikete tše lekgolo!
  Modumo o ile wa kwagala ka holong. Ee, tšhelete ya bošego bjo tee feela ka gigolo ga se ya ka ya bonwa. Eupša ge fantisi e direga, lethabo la go rerišana le a tšwelela, e lego seo go lego thata go lebeletšana le sona.
  Gomme basadi ba bantši ga se ba hlwa ba e-ba le banna. Ke bahlologadi, goba ba kgobokeditše motse-mošate wa bona ka bobona, goba ba kgonne go hwetša bohwa pele ba nyala. Goba banna ke ba boikgopolelo.
  Ka fao go be go na le motho yo a bego a tla tsena ka gare ga theko ya fase.
  Ngwanenyana yo monyenyane o ile a goeletša a re:
  - Lekgolo le dikete tše lesome!
  Mosadi yo a apešitšwego ka seširo o ile a rora:
  - Lekgolo le masomepedi!
  Mosadi yo a swerego masale a taemane a re:
  - Lekgolo le masomehlano!
  Ke moka mosadi yo a aperego burqa a goeletša a re:
  - Dikete tše makgolo a mabedi!
  Elena o ile a ngunanguna ka phišego:
  - Makgolo a mabedi le mashome a mahlano!
  Ngwanenyana yo a swerego sefaha sa ruby a re:
  - Dikete tše makgolo a mararo!
  Mosadi yo a nonnego o ile a bokolla:
  - Dikete tše makgolo a mane!
  Ke moka mosadi yo a aperego burqa o ile a goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Diranta tše milione!
  Ye e šetše e le tšhelete e kgolo le e kgolo. Ka tšhelete e bjalo ba reka diswantšho, dipere tša madi a hlwekilego goba madira ka moka a bagweba-ka-mmele. O ka otara gape le mogweba-ka-mmele wa maemo a godimo ka sekete bakeng sa bošego. Go feta moo, ruble e a wa gomme go na le ntwa gomme go letetšwe gore e tla mpefala feela.
  Go ile gwa ba le go khutša mo gogolo. Go monna wa Elena yo a nago le dibilione, diranta tše milione ga se tšhelete e bolayago gakaakaa. Eupša feela bakeng sa monna wa-ka. Gomme go yena go lemogwa kudu. Gomme milione ka moka wo o tlogilego go tšwa diakhaontong tša gago e ka se utege gabonolo goba ya lokafatšwa.
  Gomme basadi ba bangwe ba be ba hlabja ke dihlong ka mo go kwagalago ke tšhelete ye.
  Molaodi o ile a emiša gavel ya gagwe gomme a thoma go goeletša:
  - Diranta tše milione gatee, diranta tše milione tše pedi, diranta tše milione tše tharo...
  Elena o ile a goeletša ka go hlaboša:
  - Diranta tše milione le tolara e tee gape!
  Molaodi o ile a thoma ka gore:
  - Diranta tše milione le tolara e nngwe gatee... Milione...
  Mosadi yo a bego a apere burqa o ile a bogola:
  - Diranta tše dimilione tše pedi!
  Modumo o ile wa kwagala ka holong. Tšhelete e be e le yeo e lego gore o be o ka hira dikete tše lesome tša di-gigolo tša profešenale ka diiri tše pedi, goba bagweba-ka-mmele ba dikete tše masomepedi ka iri. Bakeng sa palo e bjalo diswantšho, dipere tše di bitšago tšhelete e ntši, tša madi a mabotse di ile tša rekwa, gomme o ka ba o šetše o aga villa gomme wa hwetša e sego seketswana se senyenyane kudu. Gomme ka bošego bjo tee feela.
  Slava o ile a kgakgelwa, gomme mahlo a gagwe a phatloga: that"s how much he"s worth after all! Lehumo le legolo.
  Yo mongwe wa banenyana ba banyenyane go tšwa go batheetši, mohlomongwe a ineela lethabong la go rerišana, ka go hlaboša:
  - Dimilione tše pedi le tolara e tee!
  Molaodi o ile a thoma go goeletša ka gore:
  - Dimilione tše pedi le tolara e tee ka makga! Dimilione tše pedi le tolara e tee tše pedi! Dimilione tše pedi le tolara e tee - tše tharo...
  Mosadi yo a bego a apere burqa o ile a goeletša a re:
  - Dimilione tše hlano!
  Go ile gwa kwagala modumo ka holong gare ga basadi. Ye e šetše e le tšhelete e kgolo kudu, motho a ka re ke lehumo. Gomme tše ka moka ka bošego bjo tee fela. Ke bohlanya fela go bolela. Ba ka bago dimilione tše hlano!
  Warbler, yo hlogo ya gagwe e bego e dikologa, le mošemane, yo mohwibidu ka baka la dihlong, a thothomela ka baka la dihlong le lethabo, ba ile ba rora:
  Ke tšhaba leswiswi le, le se nago kholofelo le le šiišago, .
  Go tšwa moo nka se tsogego ke boile...
  Ke metlae, ke metlae ye bose gakaakang
  Gomme toro ke toro, gomme bjale ke tla tsoga!
  Gomme molaodi yo mogolo o ile a thoma go tsebiša gore:
  - Diranta tše dimilione tše hlano ka makga! Diranta tše dimilione tše hlano - tše pedi! Diranta tše dimilione tše hlano tše tharo...
  Ke moka yo mongwe wa basadi bao ba swerego masale a taemane a e tšea a re:
  - Dimilione tše hlano le tolara e tee!
  Modumo o ile wa gogola ka holong. Ditšhelete di be di šetše di fo ba bohlanya. Gaešita le ge, ka mohlala, lekgolong la nywaga le le fetilego, motho yo mongwe yo a tšwago Japane a ile a lefa diranta tše dimilione tše lekgolo le tše nne bakeng sa seswantšho sa Van Gogh, a bea rekoto. Eupša ke seswantšho sa mohuta mang seo se bego se le gona: daub! Ga go makatše ge go se na motho yo a bego a nyaka go reka Van Gogh nakong ya bophelo bja gagwe.
  Eupša le ge go le bjalo, o lefa tšhelete e ntši kudu bakeng sa bošego bjo tee ka gigolo.
  Molaodi o ile a emiša gavel ya gagwe gape gomme a thoma go goeletša:
  - Dimilione tše hlano le tolara e tee - gatee! Dimilione tše hlano le tolara e tee - tše pedi! Dimilione tše hlano le tolara e tee - tše tharo...
  Mosadi yo a bego a apere burqa o ile a goeletša a re:
  - Diranta tše dimilione tše lesome!
  Gape go na le lešata ka holong. Le gona basadi ba bangwe ba be ba se sa kgona go itshwara gomme ba thoma go kgomaretša menwana ya bona goba dithothomelo magareng ga maoto a bona bakeng sa go imolla go tsošwa mo go feteletšego. Ye ke tsela yeo thekišetšano ye yeo e sa naganegego e ilego ya ba dira gore ba sepele ka yona. Se se be se tloga se fodile kudu.
  Slava o ile a makala: diranta tše dimilione tše lesome! Gomme kotara ya tšhelete ye ke ya gagwe. Ga se feela gore o tla lefa mafia, eupša yena ka boyena o tla ba monna yo a humilego le yo a hlompšhago. Gomme ka morago bokamoso bjo bo phadimago kudu bo tla mo letela. Mosadi yo a bego a le ka fase ga burqa o be a na le lentšu le lefsa, le le kgahlišago, gomme ga go molaleng le gore ke eng seo se mo thibelago go topa banna ka lefeela. Ke therešo gore basadi ba bantši ba rata go ba le matla a feletšego godimo ga banna le go ba laela malaong. Gomme ka fao, go e na le vibrator, goba banna ba go tšwa setarateng ba reka di-gigolo.
  Gomme Slava e sa le yo monyenyane gakaakaa e bile e le yo mobotse. Gomme ge a myemyela, meno a gagwe a phadima bjang. Ruri ke lesogana le le kgahlišago ka mo go feteletšego le le lebotse, le le kobegilego. Go lokile, o ka feta bjang go se? Ruri ye ke mpho e kgolo kudu legohleng.
  Tšhelete yeo e be e šetše e le yeo e thibelago. Gomme go šitiša selo sa go swana le se go kotsi kudu.
  Gomme molaodi a thoma go bolela, a hlobola meno a gagwe:
  - Diranta tše dimilione tše lesome ka makga! Diranta tše dimilione tše lesome tše pedi! Diranta tše dimilione tše lesome tše tharo...
  Elena, pele hamore e wa, o ile a goeletša ka go hloka kholofelo:
  - Dimilione tše lesometee!
  Lešata ka holong le legolo kudu. Yo mongwe wa basadi bao o ile a goeletša ka gore:
  - Ye ke morekiši yo a aperego mosese!
  Slavka o ile a ngunanguna:
  - Gigolo ya gago e bohlokwa go feta, .
  Ge e le gabotse e na le mohola ofe?
  Molaodi o ile a emiša gavel ya gagwe gomme a thoma go goeletša:
  - Makga a dimilione tše lesometee, dimilione tše lesometee tše pedi! Dimilione tše lesometee tše tharo...
  Ke moka Elena o ile a thoma go tšhoga. O be a se na tšhelete yeo ka noši, o be a goeletša feela ka baka la manganga. Gomme ge monna wa gagwe a ka hwetša ka se, gona se se tla mo diragalela. Gaešita le ge go ka direga gore a hlalane, mohlomongwe o sa dutše a tla sekiša karolo e itšego ya lehumo. Gomme o tla lokologa. Gomme bonyenyane o tla sepela lefaseng ka bophara, e lego seo se tlago go ba se se fodilego ka mo go feteletšego.
  Gomme ke ka lebaka la eng monna wa gagwe a ka se mo dumelele go tloga Moscow - gore a hwe ka pela, lešilo!
  Eupša motsotswaneng wa mafelelo pele hamore e ka thula ka lekga la boraro, mosadi yo a bego a apere burqa o ile a lla:
  - Diranta tše dimilione tše masomepedi!
  Mafumahadi a ile a sisinya mme a kena. Walker ya go sepela. Gomme ka morago Elena o ile a kwa lethabo le boitshepo. Mohumagadi yo ka burqa mohlomongwe o humile ka tsela ya go makatša. Ka fao a mo tlogele a foroko ka ntle bakeng sa whim ya gagwe. A a lefe ka botlalo bakeng sa lethabo le mošemane yo a rategago, yo mobotse le wa mešifa.
  Gomme Elena a re:
  - Diranta tše dimilione tše lekgolo!
  Holo e ile ya thoma gomme ya goeletša. Ao! Go lokile, tšhelete ya bošego le mošemane yo mobotse kudu le yo a kobegilego. O swanetše go ba le kganyogo, goba lerato go fihla bokgoleng bofe go beeletša tšhelete ye bjalo ya hlaga go gigolo ye nnyane?
  Molaodi o ile a emiša gavel gomme a thoma go re:
  - Diranta tše dimilione tše lekgolo ka makga! Diranta tše dimilione tše lekgolo tše pedi! Diranta tše dimilione tše lekgolo tše tharo...
  Mosadi yo a bego a apere burqa o ile a goeletša a re:
  - Dimilione tše makgolo a mabedi! - Gomme a tlaleletša. - Emisa diserekising. Ga o na tšhelete yeo gomme o tla hlabja ke dihlong!
  Elena o ile a ngunanguna a re:
  - O tseba seo bjang?
  Mosadi yo a bego a apere burqa o ile a araba ka gore:
  - Ke a tseba! Ge nka e bolela, ke a tseba!
  Molaodi o ile a emiša gavel ya gagwe gomme a thoma go re:
  - Diranta tše dimilione tše makgolo a mabedi ka makga! Diranta tše dimilione tše makgolo a mabedi tše pedi! Diranta tše dimilione tše makgolo a mabedi tše tharo...
  Ke moka yo mongwe wa basadi bao ba bego ba le ka holong a tšhoša:
  - Dimilione tše makgolo a mabedi le tolara e tee!
  Molaodi o ile a gopola gore:
  - Ge o sa lefe tšhelete yeo ka botlalo, o tla lahlelwa ka ntle gomme o ka se tsoge o dumeletšwe go tsena ka phapošing ya fantisi.
  Mosadi yo a aperego digalase tše ntsho o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke a tseba! Eupša o itokišeditše ka mo go feletšego!
  Molaodi o ile a thoma go goeletša ka gore:
  - Dimilione tše makgolo a mabedi le tolara e tee ka makga! Dimilione tše makgolo a mabedi le tolara e tee tše pedi! Dimilione tše makgolo a mabedi le tolara e tee tše tharo...
  Mosadi yo a aperego burqa o ile a re:
  - Diranta tše dimilione tše makgolo a mahlano!
  Modumo o ile wa kwagala ka holong. Basadi ba ile ba thoma go silila magareng ga maoto a bona gomme ba diriša di- vibrator ka mafolofolo kudu.
  Slavka gatee-tee o ile a bona gore phethego ya gagwe ya bonna e ile ya thoma go kokobela. E be e le boemong bja go thaba ka nako e telele kudu. Gomme ka morago ya fiša.
  Gomme modumo wa go nyamišwa o ile wa lla ka gare ga diema gare ga basadi ba go kganyoga.
  Molaodi o ile a emiša gavel gomme a thoma go opela, a hlobola meno a gagwe a bjalo ka diperela:
  - Diranta tše dimilione tše makgolo a mahlano ka makga! Diranta tše dimilione tše makgolo a mahlano tše pedi! Diranta tše dimilione tše makgolo a mahlano tše tharo!
  Go ile gwa ba le go khutša mo gogolo, gomme molaodi o ile a tsebiša gore:
  - Gigolo yo mofsa, yo a ka bago mengwaga ye lesomeseswai, Vyacheslav Kolobkov, o ile a rekišetšwa mohumagadi yo a aperego burqa ka diranta tše dimilione tše makgolo a mahlano!
  Mosadi o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke tla fetišetša tšhelete go tšwa akhaontong ya gago! Gomme bjale e tla ba wa ka, bošego ka moka!
  Kobo e ile ya lahlelwa godimo ga Slavka. Gomme ba bea ketane molaleng wa gagwe wo o tiilego, wa mešifa.
  Mošemane o ile a sesa maoto a gagwe a sa aparwago ka morago ga mong wa gagwe yo mofsa.
  Molaodi o lemogile gore:
  - Ke lekgoba la gago la bošego! E no se mmolaye goba wa mo golofatša!
  Mosadi yo a aperego burqa o ile a batamela lesogana leo. Seatla sa gagwe se ile sa otlolla seatla gomme sa swara phethego ya monna ya mošemane. Gateetee ya tsoga gape gomme ya ruruga. Gomme Slava o ile a tšhošwa kudu, ka baka la dihlong le dihlong.
  Mosadi o ile a bula sefahlego sa gagwe gannyane. E be e le botse bjo bobotse kudu, bja ka bohlabela, bja moriri wo motšo, a sa fete mengwaga ye masomepedihlano. Ee, o be a tloga a le botse kudu, gaešita le ge go be go se na mehlala ya ditlolo yeo e bego e bonagala sefahlegong sa gagwe.
  Slavka o ile a bolela ka go tšhoša:
  - Ee, wena ka bowena o ka amogela tšhelete ka bošego!
  Mosadi o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke a tseba! I"ll tell you later why ke go lefile tšhelete ye ntši gakaakaa! Mo nakong ye, a re ye ka phapošing! Nako ke ye kopana, gomme ke nyaka go thabela lerato la mafelelo bophelong bja ka!
  Mošemane o ile a makala:
  - Ke ka lebaka la eng ya mafelelo?
  Mosadi o ile a araba ka gore:
  - Ka gobane nna, Kgošigadi Esmigul, ke ile ka ahlolelwa lehu ka baka la bohlotlolo! Gomme letšatšing la ka morago ga gosasa ka mahube ba tla nkgaola hlogo!
  Slavka o ile a šišinya gore:
  - Ka fao o swanetše go tšhaba!
  Kgošigadi ya araba ka go hemela godimo:
  - Ke ile ka ikana ka Allah gore nka se tšhabe! Ka gona, pele monna wa-ka a e-hwa, o ile a mpha akhaonto ya gagwe gomme a ntumelela go dira le go reka selo le ge e le sefe seo ke bego ke se nyaka bakeng sa letšatši le!
  Slavka o ile a sega:
  - So that"s why o le seatla se bulegilego kudu! Ga go na mohola wa go boloka!
  O ile a dumela ka hlogo gomme a araba gore:
  "Ge o ka ntirela gabotse gomme ke go rata, ke tla go rekela mošate ka moka, seketswana, le se sengwe le se sengwe seo o se nyakago, sehlopha ka moka sa dikoloi!" Ka gona leka ka mo o ka kgonago ka gona!
  Lesogana le ile la dumela ka hlogo:
  - Ke itokišeditše ebile ke thabile go go direla!
  Ka gona ba ile ba tsena ka phapošing e arogilego le ya maemo a godimo. Mosadi o ile a šala a nnoši le yena. O ile a apola diaparo tša gagwe ka botho, a utolla mmele o mobotse ka mo go phethagetšego wo o tšhumilwego. Phethego ya Slavka ya monna e ile ya ruruga kudu moo e bego e loketše go thuthupa.
  Kgošigadi yeo e sa aparago e ile ya dumela ka hlogo:
  - Etla o hlapa le nna!
  Lesogana le kgarebe ba ile ba tsena ka phapošing ya go hlapela, ba khupeditšwe ka gauta ka mo go feletšego.
  Meela e borutho e ile ya elela. Gomme ba thoma go hlatswa mebele ye mebotse.
  Mosadi o ile a dumela ka hlogo:
  - O tseba go šoma ka leleme la gago!
  Slava o ile a dumela ka hlogo:
  - Ka nnete!
  Kgošigadi Esmigul o ile a dumela ka hlogo:
  - Ka gona šoma! Etla mošemane wa ka yo mobotse!
  Lesogana le ile la khunama fase, la kgomaretša sefahlego sa lona magareng ga maoto, ka gare ga lešoba la botse leo le beotšwego ka thelelo gomme la thoma go šoma ka leleme la lona, le šoma ka go hloka boithati le ka phišego.
  Mosadi yo mofsa yo mobotse o ile a lla ka kganyogo ya botona le botshadi. Gomme o ile a thaba kudu.
  Slava le yona e be e thoma go thaba kudu. Seriti sa gagwe seo se thabilego ka mo go feteletšego se ile sa opa le go tuka ka mo go kwešago bohloko gakaakang. Gomme o ile a šoma gomme o be a thabile.
  Kgošigadi e ile ya lla, gomme mafelelong, e goeletša ka go hlaboša, e ile ya šikinyega ka go fihlelela thobalano ye maatla gomme ya retologa.
  Ke moka a khunama gomme sefahlego sa gagwe sa batamela kgauswi le letheka la lesogana. Gomme ka fao a phuthela melomo ya gagwe go dikologa setho sa pelego se se thabilego, se se fišago, se se nkgago bose sa pere ye nnyane le ye botse. Gomme a thoma go šoma ka leleme la gagwe ka boyena.
  Warbler o ile a ikgapeletša gore a se lahle peu yeo ga bjale. A mosadi a thabele tshepedišo ya go latswa hlogo e boreledi, e bose, e kgahlišago ya phethego ya banna, e lego lesogana le lebotse kudu le le rategago kudu kua Moscow.
  Gomme kgošigadi ya hlanya, e šoma ka setho sa pelego, leleme le melomo. E be e fo ba e kgahlišago ka mo go makatšago le e botse go yena.
  Slavka mafelelong o ile a palelwa ke go itshwara gomme a tla. O ile a lahla peu ya ledimo, ye bose ya mush, ya bofsa. Kgošigadi ka megabaru e ile ya e latswa ka leleme la yona, a sa dumelele lerothi le tee go foša. Gomme ka morago a laela gore:
  - Bjale a re tseneng ka gare ga crow pose! Ke tla go latswa, le wena o tla ntatswa!
  Slavka o ile a dumela ka hlogo. Leleme la gagwe le ile la thoma go silila ka bokgoni le ka mafolofolo clitoris ya kgošigadi gape. Ge leleme le melomo ya mosadi yo mofsa, yo mobotse di be di gapeletšega gape go ruruga le go fiša, setho sa pelego se sefsa, se se elastic sa gigolo ya mešifa le ye botse kudu le bokgoni!
  
  MOFUMANE LE LEKGOTLA LA HLOKOMELA MAETO.
  TLHALOSO
  Ngwanenyana yo monyenyane wa mehleng ya rena o thoma ka go ba mohumagadi. Eupša ka baka la sehlogo se se feteletšego, medimo e mo fetoša lekgoba leo le sa rwalago dieta. Le ge go le bjalo, kgarebe e lokollwa bokgobeng ke di-elf gomme di-super adventures di a thoma.
  . KGAOLO YA No. 1
  Agripina o ile a bona moletlo. Go bjalo ka ge eka o rotogela sedulong sa bogoši gomme a dula sedulong sa bogoši seo se gašantšwego ke mabenyabje. Gomme mphapahlogo wo o tletšego dinaledi o bewa hlogong ya gagwe. Gomme bapresidente ka moka, dikgoši le babuši ba bangwe ba lefase ba a khunama gomme ba mo reta.
  Gomme dithuthupi tša mollo di fofela leratadimeng gomme dikanono di thunya. Gomme se sengwe le se sengwe se a phadima. Gomme bjale ke mohumagadi wa polanete ya Lefase. Gomme di- fanfare di a opelwa go yena, gomme dihlopha tša mmino wa diletšo di a bapala. Gomme phapoši ya terone yeo a dulago go yona e kgolo ka makga a masomehlano go feta lepatlelo la Luzhniki. Gomme go na le madira ka moka godimo ga yona. Banenyana ba dikete ba ba botse bao ba aperego mesese e kopana, bao ba se nago maoto, bao ba rwelego dithunya tša motšhene mekokotlo ya bona ba mo dumediša gomme ba opela gore:
  O modimogadi yo mogolo
  Mmušiši wa batho ka moka...
  Elemente ye e se nago mellwane
  Bolayang manaba a gago ka moka!
  Agripina o ile a hlobola meno a gagwe gomme a rora:
  Ke rema manaba ka tangent, .
  Ke di otla ka pela kudu...
  Se sengwe le se sengwe se feleletša se le se segolo
  Ke mohumagadi, ga ke tsebe babogedi ka moka!
  Ka morago ga moo, ba ile ba tliša mohlaselwa wa mathomo go yena. E be e le Pavlusha, mofsa yo mobotse, wa moriri wo mošweu, wa mešifa wa mengwaga ye e ka bago ye lesomenne. O apere fela dikutu tša go thuma tše khubedu gomme diatla le maoto a gagwe di tlemilwe ka ditlemo. Mošemane o ile a otlwa gomme a gapeletšwa go khunama.
  Agripina o ile a tšea sefepi se boima sa terata ya meetlwa ka seatleng sa gagwe gomme a thula Pavlusha. Mošemane o ile a goeletša ka bohloko bjo bo hlagago. Mosadi yo mofsa, yo maatla, wa mešifa a tšwela pele go mo otla, gomme a opela, a hlobola meno.
  - Bašemane ba ka, ngwana wa ka, .
  Ga o robale ka iri ye, .
  Gomme o tla hwetša bump ye e bonagalago, .
  Sefepi ka mokokotlo!
  Gomme mosadi yo maatla a betha mošemane. Gomme ka fao letlalo la phatloga gomme madi a tšhologa ka moela. Gomme Pavlusha o ile a goeletša ka baka la tlaišego yeo e sa kgotlelelegego.
  Gateetee go ile gwa kwagala modumo o boifišago. Mošate wa phuhlama gomme maboto a phuhlama. Gomme morongwa yo mogolo, yo a phadimago ka ditšhoša tše pedi a tšwelela pele ga gagwe.
  Lentšu la go duma la re:
  - Wena, mohumagadi wa lefase, o tshetše mellwane ka moka! O tla otlwa ka baka la se. Modimo Ramaatlaohle o tla go amoga maatla ka moka, a go nyenyefatša yo a ikgogomošago.
  Legadima la hlaba. Mošate wa nyamelela, gomme bahlanka ka moka, le dihlogo tša mmušo le tšona.
  Gomme Agripina, go e na le diaparo tša maemo a godimo le mphapahlogo, o ile a ipontšha e le lekgoba leo le hlobotšego seripa-gare leo le tlemilwego ka ditlemo. Go be go na le diketane tše boima tša tšhipi maotong a gagwe a se nago selo le diatleng. Mmele o be o nyakile o hlobotše - lešela le tee fela la letheka.
  Gomme o be a tlemilwe ka diketane mmogo le banenyana ba bangwe ba makgoba bao ba nyakilego ba hlobotše. Gomme dinao tša gagwe tše di se nago selo, tše di tiilego tša fišwa ke santa ye fišago ya leganateng.
  Agripina, mosadi yo maatla, wa mešifa kudu, a emišitše hlogo godimo, o ile a ba lekgoba ka boyena. Gomme leuba la molebeledi le ile la wela mokokotlong wa gagwe wo o betlilwego.
  Gomme sefepi sa letša molodi. Molebeledi e be e se le motho. Ye ke bere ye kgolo, ya go ba le mašoba, gomme e na le sefahlego se se gobogilego kudu le se se gobogilego. O ile a dula kamela gomme a otla ka maatla a gagwe ka moka kgahlanong le yo wa pele, mohumagadi wa lefase.
  Agripina o be a kwa bohloko gomme a lla. O ile a gopola ka fao, ka morago ga go swarwa ga gagwe, a ilego a išwa phapošing ya go phuruphutša. Ba ile ba nkgapeletša go apola diaparo tša-ka ka moka gomme ba thoma go hlahloba mmele wa-ka o tiilego le wa ngwanenyana. Se se dirilwe ke basadi ba mmalwa bao ba aperego dijase tše tšhweu. Bjalo ka ge eka se ke sepetlele, e sego kgolego, gomme e sego go phuruphutša, eupša ke tlhahlobo ya tša kalafo.
  Ke moka ba ile ba ntaela gore ke khukhune pele ga seipone gomme ba ba boneša ka mabone a go boneša. Ke nnete, it"s easy gore Agripina a squat. But it"s unpleasant ge basadi ba mmalwa ba aperego dijase tše tšhweu ba go lebelela ka tlala. Ba kgahlwa ke mešifa ye maatla, ye e tšwelelago, yeo e loketšego monna go feta ngwanenyana, yeo e kgokologago ka tsela yeo ge e sepela.
  Gomme mahlo a bona a kganyoga. Agripina o na le mmele wa mošemane yo maatla kudu yo a nago le mešifa go e na le ngwanenyana, le ge e le gore letlalo le boreledi, le hlwekile, matswele a hlabologilego le ditheka tše di sephara. Eupša magetla le ona a sephara.
  Agripina o a khukhuna, eupša bohle ga ba mo fe taelo ya go ema. Bjale o ile a thoma go fufulelwa, gomme letlalo la gagwe leo le tšhumilwego la thoma go phadima, ke ka baka leo a bonagalago le go feta sehlwaseeme sa modimogadi wa bogologolo wa mohlabani wa Gerika.
  Mafelelong, o ile a lapa ke go jewa ke mahlo a gagwe. Gomme mohlapetši wa mosadi yo a aperego yunifomo o ile a ntaela gore ke eme sekwere gomme ke tsenye seledu sa ka ka gare ga notch ye e kgethegilego. Ka morago ga moo, ka go se kwe o ile a apola diatlana tša gagwe tše sesane tša raba gomme, a mo swara seledu, a tsenya menwana ya gagwe ka ganong ga Agripina.
  Gomme ga se ba hlatswiwa e bile ba fufuletšwe. Gomme a namela ka morago ga marama le ka fase ga leleme. Agripina o ile a galefa gomme, a mo kgoromeletša kgole, a rora:
  - Apara diatlana, bitch! O tla fetelwa ke twatši!
  Ka tsela e itšego o ile a hlabja ke dihlong ka morago ga moo, gomme go phuruphutša go ile gwa emišwa. Lega go le bjalo, o ile a tšewa diswantšho a sa apara selo, e le gore di- tattoo di be di bonagala. Ba be ba sa kgokološe menwana fela, eupša gape le ditlhako tša maoto tše di se nago selo. Le gona ba ile ba ba ba dira x-ray ka mpeng, go bonagala ba belaela gore go ka ba go e-na le dihlare-tagi moo.
  Ka morago ga moo, ba ile ba nkiša shawara. Ba ile ba ba ba mpha seripa sa sesepa gomme ka morago ba nnea toulo. Se se latelago ba ile ba re nea yunifomo.
  Agripina o be a sa tšhabe kgolego ka mo go kgethegilego. Ka mo go fapanego, o be a kgodišegile gore e be e tla ba yo bohlokwa kudu le yo a fodilego.
  Eupša sele e be e pitlagane gannyane, go be go na le banenyana ba lesomepedi, gomme e be e nkga bjalo ka kgamelo.
  Gateetee o ile a di aga gomme a di hlwekiša. Ke moka o ile a nyaka gore ntlwana ya boithomelo e lokišwe. Gomme ba mo kwa.
  Agripina o be a le thata gaešita le lefelong la go golegwa pele ga tsheko. Gomme o be a ka mo gapeletša go kwa.
  Eupša bjale o dikologilwe ke banenyana ba babedi ba dozen ka diketane, le sehlopha ka moka sa di-orc ka dikotlo.
  Gomme dibere tše tša thoma go betha Agripina o šoro. Gomme e be e le bohloko kudu mo e lego gore le mosadi yo wa mogale o ile a bokolla ka tlaišego gomme a kgopela kgaugelo. Ge e le gabotse, e ile ya ipontšha e le mohuta o itšego wa toro e bohloko. Ke moka le bona ba mo tlema ka ditlemo molaleng, e lego seo se bego se sa kgotlelelege ka mo go feletšego.
  Agripina o ile a sepela go bapa le santa. Gomme maikutlo a gagwe e be e le a mannyane. O bethwa le go ngwalwa, o khupeditšwe ke mabala a madi. Gomme ditlemo di a lla gomme tšhipi e a phadima.
  Agripina, ka setu, o a gata. Lehlabathe le a fiša e bile le bohloko bakeng sa ditlhako tše di se nago selo. Le ge a sa na le selo - maoto a gagwe a tletše nakong ya dintwa le tlwaetšo. Go bjang go banenyana ba makgoba? Bontši bja tšona ga se ka mehla di bego di sepela di sa rwala dieta, gomme ditlhako tša tšona ga di makgwakgwa gakaakaa. Le gona e tuka kudu moo e lego gore makhopho a bile a tšwelela.
  Kgarebe e sepela gomme e nagana ka letšhogo: e tlemilwe ka diketane e bile ke lekgoba, leo mokokotlong wa lona go welago sefepi nako le nako. Eupša go se go ye kae o tla rabela gomme a thopa matla godimo ga polanete ye.
  Mohumagadi yo matla, wa mešifa o goga tlhokomelo ya di-orc. Gomme nako le nako ba be ba mo itia ka sefepi goba terata ya meetlwa.
  Agripina o ile a goeletša ge a arabela ka gore:
  - Otla ka go fokola!
  Gomme ka motsotso woo se sengwe le se sengwe se ile sa fetoga. Ka mo go nepagetšego kudu, mesebe e bogale, e fišago ka mmala o mohwibidu e ile ya fofela go di- orc go tšwa ka morago ga leboto. Ba phunya dibere tša go ba le mašoba, gomme ba tšwa mahlong, ba phunya letheka le sehuba.
  Agripina o ile a e tšea gomme a kitimela, a kgotla diketane tša gagwe, go orc. O ile a mo phunya hlogo ka ketane.
  Gomme a opela:
  - Ke swana le diabolo wa go hlabja! Ke tla senya motse-mošate!
  Di-elf di ile tša tlolela ka ntle go tšwa ka morago ga go lalela di-orc tšeo di bego di phologile. E be e le baemedi ba batho ba ba kgahlišago, godimo ga di-unicorn tše dinyenyane le tše di kgahlišago.
  Di- orc di ile tša bolawa ka pela gomme tša hlabja diripana. Ka morago ga moo, banenyana ba ile ba thoma go lokollwa diketane tša bona. Le gona, ka thušo ya maleatlana a dithupa tša maleatlana, Agripina o be a sa tlemilwe ka diketane.
  Kgarebe yeo e ile ya lokologa. Le maatla, ka dithotobolo tša mešifa.
  Ka morago ga moo, o ile a ba le sehlopha ka moka sa banenyana. Gomme ka fao bahlabani ba ba botse ba ile ba gata maoto a bona a go hloka selo, a go betlwa go phatša leganateng.
  Agripina o ile a duma, a hlobola meno a gagwe:
  Ba kitima tseleng e kgopamego, .
  Bare girls maoto a...
  Ke lapišitšwe ke go squashing diphelakadingwe, .
  Ke nyaka go kwera lethabo la ka!
  Banenyana le bona ba be ba le bogale kudu e bile ba lwantšhana. Ba be ba nyaka go opela le go tlola. Gomme maoto a bona, ka nnete, a kgahliša, le ge a lapile, a wišitšwe fase, gomme a phuntšwe.
  Ye ke sehlopha sa go gwanta. Gomme le bona go be go na le di-elf ka di-unicorn le ka bora.
  Agripina o ikwa a tiile gomme o opela:
   Go tloga nakong ya Spartacus - tumelo ye e phela, .
  Gore le ka mohla ga se gwa swanela go ba le makgoba lefaseng!
  Ge mong a le impudent - o ruthetša mpa ka setofo, .
  Gomme molemi o ile a gatsela ka go tonya - ntumele, it"s not fate!
  
  Mohlankana wa Russia Spartak o ile a re ntšhetša tšhoša, .
  Gomme ka morago ga gagwe, noka e ile ya rotoga ka go se fele bakeng sa bao ba gateletšwego...
  Ge o le monna, tlhompho e bohlokwa go feta bophelo, .
  Ge o nyaka bophelo bo elela ka lethabong la lefase!
  
  Stenka Razin o be a nyaka go otlolola kampa ya makgoba, .
  Gore go be le thato, yo mongwe le yo mongwe a kgone go laola...
  Gomme batho ba go swana le yena ba be ba sa kgone go amogela dihlong, .
  Gomme ka morago ga bona go be go na le batho - madira a sa balegego a be a gwanta!
  
  Tlhokofatšo, raka le kota ke dingangišano tša dikgoši, .
  Motho yo mongwe le yo mongwe o nyaka go iphamola dilo ka moka ka mo go sa felego!
  Eupša tokologo, ntumele, e dimaele ka thoko go tšwa go bogobe le todi ya dinose, .
  Le gona toro e bjalo e be e dutše e tuka dipelong tša rena ka nako e telele!
  
  Diaduma di tlile - Diphalane, gomme bjale maatla a rena, .
  Naga e a tuka, go na le madi a mantši le bohloko!
  Eupša Jesu a ka se dumelele baloki ba hwelela diheleng;
  Yo a ilego a otlwa o šoro le yena o tla thabišwa ke dilo tše dibotse!
  
  Lenin o ile a bula mojako, Stalin o etelela pele ka sebete, .
  Ka kgato e nngwe le e nngwe re batamela pakane e kgethwa!
  Eupša Sathane a tla, ngwaga o mobe wa masomenne-tee;
  Gomme bjale madi a rena a kitimela ka ntle ga mothapo bjalo ka moela!
  
  Re naga le lena; tlhompho ya rena ke bophelo bja gago, .
  Le ka mohla o se ke wa khunama ditšhaba tša Rus"!
  Swara Russia, lwela Naga ya Botate, .
  Ye ke tlhalošo le letswai la sebete sa meloko!
  
  Fuhrer ke setopo se se šišimišago, gabotse, Rus' ke Giant, .
  Gomme ma-Chechen, ma-Uzbek le ma-Russia a kopane!
  Bokomanisi ke monolith, selo se se loketšego moya, .
  Le gona dishelofo tša manaba di pšhatlagantšwe ka mo go feletšego!
  
  Cosmos e bitša bafsa - lenaka le letša ka go laletša, .
  Go tla ba le mollwane o mofsa, ka kua ga Mars!
  Re aga bokomonisi - re fedišitše di-ruble, .
  Boagi le ge e le bofe ga bo na taba!
  
  Legohle ka moka, ntumele, le tla fetoga le lehubedu bjale, .
  Go tla ba le dikgoro tša legodimong - dinaledi tše khubedu.
  Motho, ngwanešo, ke sebata se se hlabago nakong ye e fetilego, .
  Gomme lerato le botse di opelwa ka difela tše di hlwekilego!
  
  Ka baka leo, o se ke wa gaugela go hloka kwelobohloko le botswa bja gago, .
  Bakeng sa Naga ya Botate ya rena, re lwa bjalo ka falcon!
  Gomme lena mašole le šoma bošego le mosegare, .
  A Serapa sa Edene se thunye gomme se nee matutu a bose!
  Agripina o ile a opela le sehlopha sa gagwe seo se sa aparago maoto. Gomme gateetee ke ile ka itshwara ke nagana gore o be a bonagala a lwela bokomonisi. Go lokile, Agripina o be a sa tsebe dinako tša Soviet: o be a sa le yo monyenyane kudu. Go se go ye kae o tla ba le mengwaga ye masometharo-šupa, gomme ngwaga bjale ke 2023. Ka gona, ke eng seo a ka se gopolago ka maatla a Soviet? Ye ke nonwane, mahlong a gagwe le monaganong. Agripina, bjalo ka ge ba bolela, ke ngwana wa mehleng ya gagwe. Gomme, go ba gona, ga se ka kwa ditlhahlobo tše kaone kudu mabapi le dinako tša Soviet. Go swana le, ka nnete, le selo se se bjalo ka dipanana se be se hlaelela. Ee, le malekere le mare le ona. Gomme go be go na le tlhaelelo ya sewelo ya dijesi. Le gona ka tlase ga Gorbachev, gaešita le vodka e babago le disekerete di ile tša nyamelela dishelofong. Methaladi e metelele, dikhupone, dikarata, mabenkele a se nago selo, tlhaelelo ya palomoka - se ke seo batho ba se gopolago ka dinako tša Soviet.
  Gomme ga go yo a bego a nyaka gore di boele morago. Boemong le ge e le bofe, kua Moscow makomonisi a ile a kgoboketša tekanyo e sa rego selo ya dikgetho gaešita le nywageng e thata ya masomesenyane. Eupša Agripina o be a humile kudu, gomme go ba gona bakeng sa bokapitalise. Ka gona ke ka baka la"ng gatee-tee a ile a thoma go opela ka dikgopolo tša letsogo-le-kobong?
  Kgarebe yeo e ile ya itlhaba seledu gomme ya šišinya:
  Kgoši ya rena, yo a kgethilwego wa legodimo, .
  Kgoši ya rena e swana le motemona wa sepoko...
  Kgoši ya rena, moromiwa wa pheletšo, .
  Kgoši ya rena ke wena fela!
  Lusifara! Lusifara! Lusifara! Lusifara!
  Agripina o ile a e tšea ka lethabo le le hlagago gomme a opela:
  - O Lusifa yo mogolo, o tšholla mahlasedi godimo ga seetša, .
  Gomme tšhoša ye kgethwa ya ntwa ya sega sephiri!
  Gomme gape mosetsana, goba go kaone, mosadi yo mogolo le yo a nago le nako, a thoma go opela;
  Kgoši ya rena, moromiwa wa magodimo, .
  Kgoši ya rena e swana le motemona wa sepoko.
  Kgoši ya rena, yo a kgethilwego wa pheletšo, .
  Kgoši ya rena ke wena fela!
  Lusifara! Lusifara! Lusifara! Lusifara!
  Ke kamoo mohlabani a ilego a opela le go gata ka gona leganateng. Le gona maikwelo a gagwe e be e le a mabotse. Ke ka baka la"ng a swanetše go ba yo monyenyane?
  Eupša mo gape khuduego e a bonagala. Di-elf di ile tša amogela leswao la gore di-orc di a batamela. Gomme ba ile ba lokela ka seripa sa sediko. Seripagare sa banamedi e be e le di-elf. Banenyana ba ba botse, ba nyakile ba hlobotše, eupša ba khupeditšwe ka mabenyabje a bohlokwa.
  Go molaleng gore ba be ba ikemišeditše ntwa go fihla lehung.
  Agripina o ile a gata leoto la gagwe le le se nago selo le le tiilego. Gomme bora bjo boima bja tšwelela diatleng tša gagwe. E kgolo, yeo go yona o ka tsenyago palo e kgolo ya mesebe.
  Ngwanenyana, goba go e na le moo mogale wa mosadi, o ile a opela:
  Maru a tlile go tšwa go ba go anya madi, .
  Dihele di thuthupile go tšwa Lefaseng e sego kgole!
  Noga e gagaba panzvale, rattlesnake, .
  Maru a bonešitšwe ka madi!
    
  Maphoto a a tuka, a gaša bjalo ka ledimo la dihele, .
  Gomme o tla kopana le madira a di-daredevil tše sebete kudu!
  Re tla šireletša basadi ba ba botse ba bose, .
  Re tla swanelwa ke ditiro tše di makatšago tša borakgolokhukhu ba rena!
    
  Lefase la ka, o ile wa lla ka mo go kwešago bohloko gakaakang, .
  Lenaba le ile la tlogela mehlala e lekgolo ya dintho!
  Eupša a re lahleleng di-orc, ge re šetše re tlogile pedestal, .
  Leuba la nywaga e tšhošago le ka se swarelele nako e telele!
    
  Gomme lehu le šetše le fetoga le lešweu ka morago ga maru, .
  Eupša dikgopolo tša rena di kitimela legodimong!
  A re gatakeleng ba babe bao ba tumilego gampe gore e be lerole, .
  Gomme, le a tseba, re tla gagola di-orc ka bogare!
    
  Ga re tsebe khutšo le botšofadi bo bola, .
  Re bana ba Naga ya rena ye kgethwa ya Mma!
  Se sengwe le se sengwe se se phadimago se ile sa lwa le dibere, .
  Re mahlare a medu ye e matla!
    
  Gomme pomo yeo ye mpe ya thuthupa ka maatla, .
  Re na le taba le eng ka go thuthupa ga khetla, seaduma se!
  Elfi bahlabani ba kgona lintho tse ngata, .
  Gomme go Fuhrer, godimo e tla fetoga ka fase!
    
  Dihele tša lefase la bahu, inferno e ile ya tuka, .
  Go gagaba go bapa le rockade ka barrel ya "Tiger" yeo e jago diphoofolo!
  Gomme go lapa ka moka go ile gwa fofa go tloga go rena ka ponyo ya leihlo, .
  Nako ya dipapadi tša go thabiša e fedile!
    
  Sethunya sa go thunya ka seatleng sa ka, go lahlela mo go bolayago, .
  Nkwe e ile ya hlabja kudu ka nkong!
  Gomme Fuhrer ka gare ga boiler ka phapošing ya boiler ya Tartar, .
  Gore lefase le se ipontšhe go di-elf!
    
  Bere e a šikinyega ka baka la di- volley tše di galefilego, .
  Mo folaga e fofa godimo ga Reichstag ya di-Elf!
  Gomme Letšatši la tuka godimo ga Naga ya Botate, .
  Taba ke gore, Orc Reich e fokotšegile go ba lerole le molora!
  Agripina o ile a opela, gomme banenyana ba bangwe ba makgoba le di-elf ba ile ba tšea koša yeo. Se sengwe le se sengwe se be se bonagala se fodile kudu e bile se fo makatša.
  Gomme banenyana ba makgoba ba be ba na le bora ka diatleng tša bona, gomme banyalani ba bile ba na le bora bja sefapano. Gomme ba goga thapo gomme ba thoma go thunya mesebe. Ba ile ba kitimela ka arc gomme ba phunya ka gare ga di-orc tšeo di tšwelago pele.
  Diphoofolo tše, tša go ba le mašoba le tše di nkgago, di ile tša kitimela ntweng ka bogale bjo bo hlagago le bjo bo hlakahlakanego.
  Ye e be e tloga e le ntwa. Di-elf, tšeo di nyakilego di hlobotše, di be di thuntšha go tšwa bora. Gomme di-elf tše tona di be di diriša di- crossbow tše matla kudu le tše di bolayago.
  Ba ile ba lahlela dibolutu ka matla a magolo. Eo e ilego ya dikologa le go phunya di-orc tšeo di bego di namela go hlasela. Gomme ba ba dira dikotlo tše di pšhatlaganyago.
  Yo mongwe wa di-elf, a apere mphapahlogo wa bohlokwa, o ile a rora:
  - Ntweng e kgethwa, go tla ba le phenyo ya rena! Elven folaga pele - letago go bagale bao ba welego!
  Gomme ka fao a lokolla mosebe wo mogolo, a goga thapo ya bora ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Gomme gape, ge e duma:
  - Ga go selo seo se ka re thibelago! Ga go yo a tlago go re fenya!
  Gomme di-elf, mmogo le makgoba a basadi, di ile tša otla di-orc ka mesebe. Gomme di be di khupeditšwe ka botlalo. Ye e be e le pono ya bona e bogale kudu ya ditiro tša ntwa.
  Bahlabani ba ile ba ipontšha e le feela ba ba phagamego, ba bontšha matla a makatšago le ao a sa kwešišegego.
  Ke moka gape dikoša tša batho ba go kgahliša le ba go bapala kudu.
  Ga go selo seo se fetago tšhelete ya tšhipi ya therešo
  Ruri o phadima ka ntle le maaka!
  Ge e le gabotse, doubleon ke mmuši wa lefase, .
  Thekgo ya gagwe ke tšhoša le kotse e matla!
    
  Badimo ba baheitene ba utilwe ka ho yona, .
  Go swana le letšatši, sefahlego sa gauta se se phadimago...
  Gaešita le ge go sa dutše go e-na le dihlotlolo tšeo di nago le diphela-ka-dingwe, .
  Ke mang yo a thomilego go gweba ka meoya ya bona!
    
  Tšhelete ya tšhipi ke modingwana le morongwa yo mogolo, .
  Ke yena mophološi, mofediši wa bohle.
  Ka ntle le gauta, tšhipi ya damask yeo e hirišwago e a lapa, .
  Ka ntle le tšhelete, katlego ntweng e ka se tle!
    
  Eupša o nyaka eng pelo ya motho, .
  Ke nyaka go go rekela go se hwe...
  Go bula mojako wa lethabo ka megabaru, .
  Go loga tlhale ya nywaga-kgolo ya bophelo!
    
  Eupša na doubleon le yona e ka hwetša seo?
  Na sediko sa gauta se ka lora?
  Gore mokgalabje yo a swerego sekepe a se tle ka ditumedišo;
  Gomme ga se a ka a bea setempe phatleng ya gagwe lefelong la go bolokela ditopo!
    
  Gaešita le ge o nyaka lethabo le legolo bakeng sa tšhelete ya tšhipi, .
  Anke re ineele sebeng go fihla dipelong tša rena!
  Eupša motho ga a na matla godimo ga phišego, .
  Banenyana go yena ba swana le millet go mokoko!
    
  O nyaka go fihla go gontši ka mpeng, .
  Ja pheasants, poods ya diphaenapole.
  Le ge o ka se kgone go ja go fihlela o ehwa, .
  Gaešita le ge o fodile ka mo go feteletšego ka tšhelete!
    
  Le lekese, e bile e bitša kudu, .
  Ka gobane go na le sebaka sa dikgoši ka go yona!
  Akere morongwa o tla thala lefela foromong, .
  Kotlo phatleng le thupa bjokong!
  Go ba gona, bahlabani ba basadi ga se ba tlasana ntweng. Gomme ka fao, ge di-orc, ka ge di lahlegetšwe ke ditahlegelo tše kgolo, di thuba ka lefelong la ntwa, ba botse ba šomišitše ditšhoša tša bona.
  Albina o ile a myemyela. Ditšhoša tše pedi tša tšwelela gateetee ka diatleng tša gagwe. O ile a di šišinya, a dikologa tšhilo, a kgaola dihlogo tše mmalwa tša orc gomme a šišinya:
  - O ile wa thulana le yo a fošagetšego!
  Gomme ka morago, ka serethe sa gagwe se se se nago selo, o ile a tšea le go raga mojenerale wa orc ka seledu. A wela fase bjalo ka mokotla wa santa. Mohlagare wa gagwe wo o robegilego wa thoma go na le meno a gagwe. Gomme ka moka e be e bonala e le ye botse kudu e bile e fodile. Seo banenyana ba se opetšego ka khorase ka phišego e kgolo kudu:
  Ke kgopela Morena gore letšatši le se ke la fela, .
  A go lebelela ga ngwanenyana e be yo mofsa ka mo go sa felego!
  E le gore knight ya rena e fofele godimo ga maswika, .
  E le gore khupetšo ya matsha e be e hlakilego go feta kristale!
    
  A lefase le lebotse gakaakang leo Modimo a le hlotšego, .
  Ba ja silifera ka gare ga yona, gomme maple e be e le rubi!
  Ke batla kgarebe, God's ideal - .
  Go dira se, o ile a rema manaba dintweng!
    
  Ke ka baka la"ng pelo ya lesogana e imela gakaakaa?
  O nyaka go hwetša eng lefaseng le?
  Ke ka baka la"ng sekepe se robegile?
  Tsela ya go rarolla tangle ya mathata a magolo?
    
  Ke nyaka, Modimo, go thaba le nna, .
  Hwetša toro ya gago ya legodimong!
  Gore tlhale ya mahlatse e se ke ya thubega, .
  Go bea mola ka fase ga tsela, mola wa ballast!
    
  Eupša ke swanetše go lebelela eng ka tekanyo e se nago lerato, .
  Ke eng seo se ka bago sa bohlokwa kudu go ngwanenyana?
  Go thata go aga lethabo godimo ga madi, .
  O ka sesa feela go bapa le yona go ya inferno ya dihele!
    
  Karogano ke tlhokofatšo go nna
  Ntwa e sa dutše e le toro e bjalo e bohloko!
  Leoto la gagwe ke le ka gare ga seširo, le saddled pere, .
  Le ge e le orc e mpe, mmolai o ile a emiša selepe sa gagwe!
    
  Ba tšea barwedi ba rena, .
  Ba a ba tlaiša gomme ba fiša mebele ya bona ka mollo!
  Eupša re tla tliša go fenywa ga Fuhrer, .
  Tseba gore Elf ya rena ga se ya ka ya hwa!
    
  A re nyaleng ka morago ga ntwa ye mpe, .
  Ke moka bana ba tla sega!
  Ka moka ke ba leloko la madi go nna, .
  Ke a tsoma, go tla ba le papadi ya makhura!
    
  Le moeike, bjalo ka emeralda, matlakala a wona, .
  A re - mošemane o dirile mošomo o mogolo!
  Letswalo la gago a le hlake bjalo ka kristale, .
  Eupša ke feela dilo tše dibotse tšeo di lego teka-tekanong yeo e tlago go ba dipalo!
  Ke bona diopedi mo, banenyana ba ba makatšago le ba moswananoši. Eo, ge e ba ba be ba thoma go lwa, gona dibere tša shaggy di be di sa kgone go di ganetša.
  Agripina, a nyenya sefahlego sa gagwe se sennyane, a šišinya, a kgaola dihlogo tše dingwe tše mmalwa tša di-orc ka ditšhoša tša gagwe:
  - Nka dira se sengwe le se sengwe, gomme o tla se bona!
  Ke moka o ile a šuthišetša leoto la gagwe le le se nago selo ka gare ga letheka la mohlankedi, e lego e nngwe ya dibere tše bogale le tše di nago le mašoba. Gomme o ile a mo tšea ka nnete gomme a betha dibolo tša gagwe. Ngwanenyana yo e be e tloga e le superman.
  Le gona kgahlanong le se, madira le ge e le afe a dibere tša shaggy mohlomongwe a tla ba a se na matla.
  Agripina o ile a nyenya gomme a tsenya menwana ya gagwe ka ganong. Gomme a foka ka maatla a gagwe ka moka. Go ile gwa kwagala modumo o boifišago, o bogale, wa go gohla. Go be go le bjalo ka ge eka letlalo le be le gagogile moyeng.
  Gomme manong a makgolo a mmalwa a magolo ao a bego a dikologa godimo ga lefelo la ntwa a ile a hlaselwa ke pelo gomme a wela fase bjalo ka maswika a sefako. Gomme melomo ya bona ye bogale e ile ya thoma go phunya dihlogo tša di-orc tše di gagabago le go arogana ga marapo. Gomme, ka go lebanya, go kokota ntle bjoko.
  Agripina o ile a dira mokgwa wa serurubele ka ditšhoša tša gagwe, a kgaola dihlogo tše mmalwa tša dibere tše tše dikgolo tša sehlopha sa disenyi gomme a rora:
  - Ke pholile, ke kgona go laola se sengwe le se sengwe, .
  Go molaleng, go molaleng!
  Gomme lefase ka moka le a thothomela, .
  Go di pšhatlaganya ka serethe sa ka se se se nago selo!
  Ka morago ga moo di-orc, ka ge di sa kgone go e kgotlelela, di ile tša retologela go fofeng ka bontši. Banenyana le di-elf ba ile ba kitimela go ba phegelela, gomme ka nako e swanago, ba diragatša koša ya go lwa le ya bogale;
  Toro ya bošego e dula e etla bjalo ka noga
  You"re not expecting him, eupša o gagabela ka mojako!
  O thabile, o fepša ka seatla se se bulegilego lapa, .
  Ga o tsebe gore go na le batho bao e lego dibata!
  Bjale tlhaselo ya lešaba le le kitimago e thomile, .
  Ma-Tatar a re neela ka mesebe!
  Eupša re belegetšwe modiro o mogolo, .
  Le gona re tla kgotlelela dikotlo tše sehlogo!
    
  Ga go na motho yo a tsebago ge e ba Modimo a lokile
  Monna yo o fetogile yo sehlogo kudu!
  Lehu le šetše le kokota mojakong ka seatla - .
  Gomme Wezelbub o ile a kgomaretša dinaka tša gagwe ka ntle ga phišo!
    
  Ee, ye ke mehla ya bagologolo ba bogologolo, .
  Yeo re ilego ra tsena go yona e fodilego kudu!
  Seo ga se seo toro ya ka e bego e le ka sona, .
  Se ga se seo re bego re ya go sona, go phatša dithaba tša kgole!
    
  Eupša ge o ka ikhwetša o le diheleng, .
  Goba go e na le moo, lefaseng la bohloko, bokgoba, ntwa!
  Ke sa tlo boloka kholofelo, .
  Pelo ya gago e bethe merethetho ka moka!
    
  Eupša diteko ke ketane ya rena, .
  Seo se ka se dumelelego dikgopolo go ba bonolo!
  Gomme ge go nyakega, o swanetše go kgotlelela, .
  Gomme ge o goeletša, gona ka godimo ga maswafo a gago!
    
  Sereti, ke mongwadi wa dikoša le moferefere, .
  Eupša e sego lebaleng le fišago la ntwa!
  Dira tše di gobogilego tša Naga ya Botate di tla hwa, .
  Ba tla bolokwa ka pela le ka ntle le tefo!
    
  Bjale e tšee gomme o khunamele Kriste, .
  Itshela, o atla sefahleho sa letšoao!
  Ke dumela gore ke tla botša batho therešo, .
  Morena o tla re fa bohwa bja peculium bjalo ka moputso!
  
  DARTH VADER VS SATENE
  Sekepe sa ntwa sa sefoka sa Darth Vader, seo se swanago le tšhipi e kgolo, se be se batamela polanete ya Lefase. Ka morago ga gagwe go ile gwa šuthiša dikepe tše dingwe tšeo di tlišago lehu molalatlading wa dinaledi le metheo e makatšago ya legohle go tloga go lefase le lengwe leo le lwantšhanago go ya go le lengwe. Angular, sebaka mmušo wa Sith. Le kgauswi le bona, streamlined, tšoanang le piranhas predatory - sebopeho totalitarian ea Stelzanat.
  Sehlotlolo sa botelele bja dimithara tše pedi seo se aperego sešira-sefahlego seo se nago le magetla a sephara le dinaka tše dikgolo kefang ya sona se ile sa duma ka bogale:
  - O ka se kgone go tšhaba, Luke Skywalker! E ka ba wena goba nna, eupša bobedi bja rena ga re na lefelo molalatlading wa dinaledi!
  E sego ka tlase ga Darth Vader ka botelele le bophara bja magetla, Lyra Velimara yo a kobegilego le yo a nago le diatleletiki o ile a šišinya sefahlego sa gagwe se se makatšago ka mafolofolo. Sutu ya ntwa godimo ga mojenerale wa ngwanenyana e be e le pepeneneng ka mo go feletšego gomme e be e sa uta sebopego se tee sa mmele wa gagwe wa mešifa, wa ngwanenyana. Letlalo la boronse la mohlabani le be le le boreledi ka mo go se nago bosodi, gomme ditete tša gagwe di be di phadima ka gare ga mabone a mabone bjalo ka dirubi.
  Darth Vader o ile a lebelela botse ka mahlo a megabaru. Mojenerale wa dinaledi tše pedi wa Stelzan (mmušo wa sebaka-baka wo o nyoretšwego madi kudu e bile o sekametše go fenya moo e lego gore ge o bapetšwa le setlogo sa wona, matla a Sith e ntsho ke lesea leo le se nago molato!), o be a bonagala a le sexy ka tsela yeo e hlohlago.
  Eupša a ka dira"ng, motho yo a sa šomego ka madimabe? Diriša sedirišwa sa maitirelo sa cybernetic?
  Lyra, a thibela dikgopolo tša gagwe, o ile a bolela ka segalo sa phenyo:
  - Don"t despair, my friend... Go na le palamonwana ya Solomon"s mo Lefaseng, yeo e nago le maleatlana a maatla kudu mo e lego gore ge e bapetšwa le yona, maatla a Luke Skywalker e no ba moela wa muši wa sekerete!
  Darth Vader, a lokolla moya ka bošoro ka tlase ga sešira-sefahlego sa gagwe, o ile a rora:
  - Na ke tla kgona go ikhweletša mmele wa nnete, wo o phelago?
  Lyra, yoo dibolo tša gagwe tša mešifa di bego di kgokologa ka lebelo ka tlase ga letlalo la gagwe la boronse, o ile a bolela ka go sega:
  - Jinns le ifrits ba ka dira selo se sengwe le se sengwe! Ye ke maatla godimo ga legohle!
  Darth Vader o ile a opela ka ntle ga tune:
  - Ee, legohle le le sa kgahlišego le gatsetše, .
  Go na le di- genies tše mpe tše di sa balegego!
  Palamonwana e hloilweng ya Solomone - .
  Launched le slashed hlooho!
    
  Eupša tseba gore Vader ka nnete ga se pawn, .
  Gomme o ka se sepele ka fase ga joko go ya go ile...
  E fetola manaba a mabe gore e be di- firebrand, .
  O tla ba mmuši wa mafase!
  Lyra o ile a bina e le karabelo gomme a šupa monwana wa gagwe wa maemo, o motelele le o bogale kgwele e talalerata:
  - Mona go tla Lefase!
  Moatlelete yo mobotse o ile a opela ka go hlaboša gore:
  - Lefase le ka gare ga porthole, lefase le ka gare ga porthole, lefase le bonagala ka gare ga porthole... Re ile ra lebiša di-blaster, ra ela bokgole, gomme re tla fiša ntlo ya monna go fihla fase!
  Lega go le bjalo, baeng ba ile ba thaba e sa le ka pela kudu. Ditaba tša gore dikepe tše dintši tše dikgolo tša ntwa di ile tša tšwelela, di tšwelela leswiswing la sebaka-baka modikologong wa Lefase, di ile tša baka letšhogo le legolo gare ga dipoifo ka moka le mebušo ya polanete e talalerata. Dikepe tša dinaledi tša bašele tšeo di nago le dibetša tše dikete tša tša bohlabani le dilo tše dintši tšeo di ntšhago moya di ile tša ba le kgopolo e sa ganetšegego bathong.
  Dikepe tše masomehlano - masomepedi-hlano imperial le masomepedi-hlano Stelzanat.
  Matla a dihele godimo ga Lefase... Gomme ka mabaka a itšego batho ba be ba sa dumele gabotse gore baeng ba tlile ka khutšo.
  Lyra Velimara o ile a šišinya go Darth Vader gore:
  - E re ke bale boipiletšo go batho ba lefaseng!
  Morena wa mothomoso o ile a galefišwa ke temana ye:
  - Gomme ke ka lebaka la eng wena? Re na le palo e lekanago ya dikepe!
  Ngwanenyana yo mobotse o ile a šišinya molala wa gagwe o matla, wa go ba le maemo a godimo gomme a sega:
  - Ee, ge ba bona sefahlego sa gago ba tla tšhoga...
  Darth Vader o ile a rora ka go thiba ditsebe, lentšu la gagwe le kgangwa bjalo ka dinkwe ka gare ga thapo:
  - Gomme re swanetše go tšhoša batho ba lefase! A ba emišetše matsogo a bona godimo gateetee!
  Lyra Velimara, yo a bego a šetše a e-na le phihlelo ya go senywa le go thopa polanete ya lefase, o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Ke nako, ke nako, radiong - Boyarsky o ile a bua... Ka lentsoe la hae la botagwa - o ile a tšosa lefatše lohle!
  Morena wa mothomoso o ile a kitimela go leba hologram, a leka go swara skena sa taolo. Lyra o ile a swara Darth ka mask ka menwana ya gagwe ye mennyane ya go bapala gomme a mo lahla, sehlotlolo. Sutu ya ntwa ya Vader e ile ya ngunanguna ka go hlaboša gomme ya tšhuma.
  Le harepa ya boronse Lyra a sega:
  - Don"t you know, you dork, gore mohumagadi o swanetše go dumelelwa go tsena pele!
  Dithunya tša hyperion tša Mmušo wa Stelzanat di ile tša theola mollo wa tšona wo o fišago godimo ga disathalaete tšeo di dikologago modikologong wa lefase le ditšweletšwa tše dingwe tša mediro ya batho.
  Gomme ka morago Lira Velimara ka boyena o ile a tšwelela. E ile ya tšwelela gatee-tee diskrineng ka moka, gaešita le go tima di-TV le di- monitor tša khomphutha. O be a bonagala a hlobotše e bile a le botse, a na le diphini tše nne tša inthanete meriring ya gagwe, a tšholla sekgobo le maleatlana a phedišo. Modimo wa kgonthe legohleng la matla a sehlogo!
  Vixen ye e phadimago e ile ya thoma go lla bjalo ka nightingale:
  - Batho ba lefase! Ga re ye go fenya lefase la gago le lenyenyane le le nyamilego. O kgole kudu le rena gore o ka ela mmušo ka lefelo la sehlopha se segolo sa madira. - Mahlo a safire, topaz le emeralda a ngwanenyana a ile a phadima ka bogale, goba gaešita le go tuka mollo, bjalo ka mahlasedi a hyperlaser. Gomme lentšu le ile la tonya kudu. - Re tla go aroganya ka go se re selo go ba di-quark, gomme ka thušo ya hypermagogravitator re tla romela meoya ya lena lefaseng la bahu, tlhokofatšong e sa felego ya dihele!
  Se se be se kwagala se tšhoša, eupša taba ya gore bošilo bjo bjalo bo be bo fetišetšwa ke mosadi yo a sa aparago le yo a kgahlišago kudu ga se ya baka go tšhoša kudu eupša e be e baka ditshego!
  Ka motsotso wo, sefahlego se se tšhošetšago ka sešira-sefahlego se se ntsho se ile sa tšwelela gomme sa rora ka gare ga di- gill tša hyper-titanium:
  - Ka boripana, re fe Palamonwana ya Solomone pele re go fediša ka botlalo!
  Lyra o ile a šišinya sehuba sa gagwe seo se bego se tšwile, a šišinya:
  - Go fediša go bohloko kudu!
  Darth Vader o ile a tlaleletša, a šišinya seatla sa gagwe seo go sona tšhoša ye khubedu ye e phadimago e bego e swere ka thata:
  - Gomme re castrate ntle le anesthesia!
  Ba bangwe polaneteng ya Lefase ba ile ba sega, ba bangwe ba lla gomme ba bangwe ba thoma go itemogela colic ya methapo. Le gona ke motho o tee feela ngwedi o mopududu yo a ilego a kwa lethabo la kgonthe ka gare ga gagwe. Mopresidente wa Turkey Erdogan o ile a batamela seipone ka go nanya. Gomme a ipontšha feiga. Ke ile ka kgahlwa ke leswika le le phadimago leo le bego le kgabišitše ka kwano kudu monwana wa tšhupa wa seatla sa-ka sa le letona.
  Mojalefa wa ma-sultan a Ottoman o ile a rora:
  - Na o nyaka Palamonwana ya Solomone? Ke ka baka la"ng o sa nee di-wigwam le tša Sejeremane?
  Darth Vader, ge a bona ka diswantšho tša holographic karabelo e thabilego kudu ya batho ba lefaseng, o ile a rora:
  - Re hloka go tsebiša ultimatum go batho!
  Lira Velimara o ile a thuthuša di-zenks tšeo di phadimago ka mebala ka moka ya molalatladi:
  - Ke selo sa mohuta mang se?
  Darth Vader, ka segalo sa phenyo didibeng tša gagwe tša mahlo tše di se nago motheo, o hlalositše gore:
  - Le ke lentšu la boditšhabatšhaba. Phedišo e kgonthišeditšwe!
  Lyra o ile a sega gomme a hlokomela, a lokolla ditlhase manaleng a gagwe a matelele ao a loutšwego ka mokgwa wa monotomically:
  - Ao bašemane! Ke nama fela yeo e ka fedišwago... Gomme Magogravity e tla fodile le go feta!
  Darth Vader o ile a bulela di-emitter ka moka tša grav-magic ka matla a mafsa, a makatšago. Gomme a thoma go hlasela beluga ka tsela yeo e thibago ditsebe.
  Gomme morena wa mothomoso o be a na le lentšu le lekaakang, gaešita le ditlhamo tša gagwe tša fiša tše tšhweu.
  - Ultimatum ya mafelelo! Ultimatum ya mafelelo! Ke tla go phumola gore o be mofediši!
  Lira Velimara o ile a šišinya sefahlego sa gagwe se se makatšago gomme a dikologa ditheka tša gagwe tša maemo a godimo. Ka nako ye e swanago o ile a goeletša, a gopola ditšo tša lefaseng:
  - Russia mafia, o belehile lefu! Vodka ka hydrogen e sentše ditho tša pelego tša banna! Gomme re na le maatla a cosmic sabantuya!
  Gomme bahlabani ba Stelzanat e kgolo ba tla opela:
  - Ga re dikhunkhwane tše di kwešago bohloko - dikhudu tša super ninja... Dithunya - ditsebe tša Cheburashka - re tla fiša bohle bjalo ka blotter!
  Baeng ba lefaufaung ba ile ba tšweletša ultimatum, eupša go be go se na mafelelo. Gomme ka morago Lira Velimara o ile a šišinya gore:
  - A re e tšee e fodilego... A re boledišaneng ka BASIC?
  Darth Vader, ka bošilo bja gagwe ka moka - ke eng seo o ka se tšeago bjokong, ntle le go tlala gape ga hyperplasmic, o ile a duma:
  - Na se ke ge ditherišano tše bogale di dirwa ka go šomiša lightsaber?
  Lyra o ile a šišinya mahlo gomme a kgoromeletša mpša ya dihlogo tša pere ya ditšheke kgole ka leoto la gagwe le le se nago selo. Motswako wa lepolanka la chess, knight le kwena o ile wa lla gomme wa dikologa ntlha ya lona ka go kgopišega. Ngwanenyana-pharephare o ile a kgomaretša leoto la gagwe ka tsela yeo e lego gore ultraplasm ye e fišago e ile ya kitimiša serethe sa gagwe se se se nago selo, gomme ya rora, ya šikinya hlogo ya gagwe ya mebala ye šupa:
  - Aowa, yo mobotse! Go e na le lightsaber, re tla lahlela pomo ya thermoquark!
  Darth Vader o ile a ntšha leleme la gagwe le letelele la go swana le noga, leo le hweditšwego ka go dira clone, gomme a le kitimiša go bapa le mapheko a letswai a sešira-sefahlego sa gagwe. Gomme e goeletša ka potego bjalo ka entšene ya go tšhuma ya ka gare yeo e robegilego:
  - Ke rata dipomo tša thermoquark, le dipomo tša thermopreon le go feta!
  Lyra o ile a nyenya ka go se kgahliše gomme a šišinya leoto la gagwe gape, mo nakong ye ka katse yeo e khupeditšwego ka matlakala a nettle:
  - Ga o tsebe go apea ka preon!
  Morena wa mothomoso o ile a arabela ka tsela e kwagalago:
  - Ge o sa tsebe gore bjang, re tla go ruta, ge o sa nyake, re tla go gapeletša!
  Lyra o ile a šišinya letsogo la gagwe leo le bego le kokotetšwe mohlagare wa lešole:
  - Tshenyo ya hyperplasma! Sethunya se tee sa thermoquark!
  Lephoto le letala-lerata le ile la tuka ka go nanya go tšwa moruteng o sephara wa kanono ya matla-kgogedi. Rokete e nyenyane, e lekanago le magapu a ka mehla, e ile ya kitimela godimo ga polanete ya Lefase.
  Lyra Velimara o ile a kitima bjalo ka dragonfly, gomme bahlabani ba mmalwa ba hlobotšego ba Stelzanath ba be ba na le yena.
  Darth Vader o ile a bristled mask a gagwe ka go nyenya ga goofy.
  - Gomme go tla direga eng bjale?
  Eupša thunyo ya phedišo ga e bonagale le go di-radar - lebelo la photon yeo e ntšhwago ke naledi le a thibela!
  Vladimir Putin ga se a ka a ba le nako ya go ithuta ka tlhaselo yeo. Ka dinako tše dingwe go hloka tsebo ke tiro ya mafelelo ya kgaugelo ya Ramatlaohle.
  Hyperplasma Gehenna o ile a metša Molaodi yo Mogolo wa madira a matla kudu polaneteng ya Lefase. Batho ba dimilione ba ile ba moyafala, ba fetoga plasma le hyperplasma, pele ba ka lemoga masetla-pelo ao a diregilego.
  Mafotwana a be a thunya ka maleme a dikete tše makgolo a phedišo ye e bolayago, ye nngwe le ye nngwe e na le mmala wa yona wa moswananoši, le mokgwa wo o fetogago wa tshenyo.
  Fungus e kgolo e sootho e ile ya rotogela botelele bja dikhilomithara tše fetago 500, gomme lephoto la go thuthupa, ka ge le fofile go dikologa lefase ka makga a mmalwa, le ile la thuba mafasetere ka moka gaešita le kua United States. Go phadima go ile gwa apeša ionosphere ka moka, ka bontši bja yona ka moka bjo bo sa lekanywego bja mebala le matšoba. Tšhogo yeo e ile ya dira gore maphoto a magolo a tsunami a hlatloge. Dimithara tše fetago makgolo a mabedi tša meetse a ile a khupetša dikontinente ka moka, a nwelela dikepe tše dikete tše masome. Megala ya mohlagase e ile ya kgaolwa, metse e ile ya nwelela leswiswing, ya šitišwa feela mo le mo ke mabala a mollo a mello.
  Go tloga bjale go ya pele, mehla e mefsa e thomile polaneteng ya Lefase. Iri ya Drakone e bušitše.
  E le go arabela melapong ya batemona ya matla a feteletšego, palamonwana ya Salomo e ile ya hwetša go tšhollwa mo go matla.
  Erdogan o ile a kwa matla a ma-jinn a dikete tše makgolo a mantši a mo tsena. Mopresidente wa Turkey o ile a tšhošwa gatee-tee gomme a thoma go ruruga. Monna yo a tlwaelegilego yo a nago le di- antenna tše dinyenyane tša diphepheng (tšeo di mo neago go swana le Adolf Hitler!) o gola bjalo ka lephoto le le kgokologago go theoga Everest.
  Sutu ya setšhaba ya mmušiši wa mogateledi wa Ottoman e ile ya thuthupa, gomme mešifa ya gagwe ya thoma go gola ka go tlola le go tlola. Gomme bjale magetla a Edrogan ao a bego a katološwa a be a iketlile kgahlanong le polokelo ya mošate wa bogologolo wa Sultan.
  Ka nako e itšego, bubble yeo e rurugilego e ile ya tšwela pele e katološwa go fihlela, mafelelong, maboto a mmabole a phuhlama. Baleti ba bantši ba ma-Turkey ba be ba phatlaletše ka mahlakoreng a fapa-fapanego. Gomme banenyana ba makgoba bao ba sa aparago seripa go tšwa harem ya mmušiši wa Ottoman, ka go tšhoga ba raga maoto a bona a go hloka selo, ba be ba phatlalala goba ba gagabela ge e ba ba be ba se na mahlatse a go pšhatlaganywa.
  Gomme Edrogan o ile a tšwela pele a gola, bjalo ka motho yo mogolo ka bogolo. Meago ya motse-mošate wa Turkey Ankara e ile ya batalatša ka tlase ga dibutšwana tša gagwe. Mmušiši wa Ottoman o šetše a le motelele go feta Everest. Le gona go tšwa dikepeng tša dinaledi tša Stalzanat le Mmušo wa Black Sith, silhouette ya yona e phagamego e bonagala gabotse kudu.
  Lira Velimara o ile a lla ka kganyogo:
  -Ke mošemane yo mogolo gakaakang... O na le seriti - mohlomongwe se segolo!
  Darth Vader, a kgotla sešira-sefahlego sa gagwe e le gore seswantšho seo se lego go sona se fifala, ka go se kwagale, se rora:
  - Ye ke kolose yeo e nago le maoto a letsopa!
  Lyra o ile a lokolla diphego tše mmalwa tša legadima mahlong a gagwe gomme a lla:
  - Gomme go bonagala lentšu le swanetše go ba la morongwa! - E latelwa ke go tšhoša mahlo, tšobotsi ya mogweba-ka-mmele yo a bitšago kudu. - Opela letšoba, o se ke wa hlabja ke dihlong!
  Le gona mmušiši wa mogateledi wa Turkey Edrogan o ile a tšwela pele a ruruga ka lebelo, go swana le bubble yeo e budulelwago. Gomme seo se lego kotsi kudu, tšhoša ye telele le yeo gape e golago ka lebelo e ile ya tšwelela diatleng tša gagwe.
  Edrogan e šetše e le botelele bja dikhilomithara tše sekete tša lewatle gomme se ga se moedi. Gomme kamoo mešifa mmušiši wa mogateledi wa Turkey a fetogilego ka gona - mešifa ye megolo e tloga e phatloga le go šikinyega - mang le mang, gaešita le moagi wa mmele yo a nago le toned kudu, o tla ba hufegela.
  Gomme tšhoša ya gagwe e phadima bjalo ka dinaledi tšeo di logaganego ka gare ga sethunya sa letlotlo leo le sa fenywego.
  Gomme meno a Mopresidente wa Turkey a a lelefatšwa, a fetoga meno a bogale kudu, a sinuous a vampire ya rokete. Gomme mogale yo a sa tšwago go dirwa o thoma go šišinya tšhoša ya gagwe ye kgolo kudu.
  Lyra Velimara o goeletša ka go thiba ditsebe:
  - Tefo ya thermoquark godimo ga Fuhrer... Ugh, mollo godimo ga Sultan ya Turkey!
  Darth Vader o ile a kgotla joystick e kgolo yeo e manegilwego ka gauta ka glove ya gagwe gomme a rora ka go kgegea:
  - Ke ka baka la'ng e se Hyperplasma! Mollo o šetše e le polelo ya lefaseng yeo e fetilwego ke nako!
  Lira Velimara o tla kokota maoto a gagwe a go kgahliša, a go swana le a ngwanenyana, ditlhako tša gagwe tše di se nago selo, tše dipinki fase lebatong la tšhipi:
  - Mphe go thuthupa ga phišo! Diphelakadingwe tša go lwantšha pulsar!
  Gomme dirokete tša thermoquark, di tlogela ka morago ga tšona mothalo wa mollo le ka bophara bjalo ka mosela wa monyadiwa, di ile tša kitimela go Edrogan, di rurugile go tšwa go lešaba le legolo la meoya le dijini tšeo di tsenego go yona.
  Mmušiši wa Ottoman, yoo bogolo bja gagwe bo bego bo šetše bo bapetšwa le Ngwedi, o ile a šišinya tšhoša ya gagwe ya legohle. Gomme sekepe sa dinaledi sa Mmušo wa Sith - sekepe sa go sesa sa dithuthupi "Baboon" - se ile sa thubega ka fase ga kotlo ye e šiišago. Dikarolwana tša hyperplasma di ile tša gaša... Gomme selo se sengwe se se makatšago le sa phasmogoric se ile sa thoma go wa.
  Gomme ka nako e swanago e batla e sa rego selo - ka ge mašole a clone a hwile ka tsela ya prosaically kudu. Go bontšha go se bontšhe maikutlo go feta di-biorobot. Eupša molaodi wa bona Santa, e sego ka ge e be e le clone, go be go le molaleng gore o be a tšhogile. Gomme o ile a gopola gore ke makgoba a makae ao a a rekišeditšego ba ga Khatham ka sephiring. Go lokile, bjale dihele tša go lwantšha legohle le tlhokofatšo ya lehlakore le lefsifsi la maatla di be di mo letetše!
  Dithuthupi tša thermoquark pheleu Erdogan. Yo mongwe le yo mongwe wa bona o be a rwele matla a dipomo tša athomo tše dimilione tše dikete tše lekgolo tšeo di ilego tša lahlelwa Hiroshima. Le gona setho sa mmele se matla le sa mešifa sa mmušiši wa mogateledi wa Ottoman se be se khupeditšwe ke dišo le go phadima ga dipomo tša ultranuclear tšeo di thuthupago.
  Lira Velimara o ile a kitimiša leoto la gagwe le le se nago selo godimo ga nko ya gagwe e kgahlišago gomme a tšholla:
  - Ke nnete ga go bjalo! Ke nyaka beine - pakete ya disekerete tša Kamela!
  Darth Vader o ile a bea letsogo la gagwe la manala mokokotlong wa ngwanenyana wo o se nago selo, wa mešifa gomme, a kitima godimo ga wona, a realo ka lentšu la nko:
  - Go hlaphogelwa monaganong ke mokgwa!
  Lyra o ile a khunama moganetši yo e bego e tla ba morena yo motšo mohlagare gomme a duma:
  - Laela, pele ga tšohle!
  Go sa šetšwe taba ya gore ditatofatšo tše di lekanego di ile tša phuntšwe ka gare ga Erdogan go senya Ngwedi, ka Mercury go tlaleletša, Sultan ya Ottoman o ile a gola le go feta ka bogolo. Bjale o be a tloga a swana le efreet e kgolo ya dinaane. Gomme tšhoša ya gagwe e ile ya nyaka bahlaselwa ka mafolofolo gare ga dikepe tša Stelzanath le Mmušo wa Sith.
  Darth Vader, ge a lebelela kamoo dithuthupi tša thermoquark di sa kago tša baka kotsi e nyenyane go mastodon ye go tšwa kanegelong ya dinaane, gomme superlaser mohlomongwe e ile ya ba ya godiša matla a Erdogan, o ile a šišinya go Lyra gore:
  - Mohlomongwe re ka kopanya maitapišo a rena?
  Ba botse ba hlobotšego go tšwa mmušong wa Stelzan ba be ba sa kwešiše morena wa bathobaso gabotse:
  - Bjang? Re šetše re kopane!
  A khupeditšwe ka thata ke bikini, Mojenerale Astara, ngwanenyana yo wa mohlabani wa nama o ile a nea phetolelo ya gagwe:
  - A re mo lahlele tefo ya preon ya go fiša!
  Darth Vader, yoo go yena go bego go tsogile go rata go tseba ga monyakišiši le rathutamahlale wa lehlakore le lefsifsi la matla, o ile a botšiša ka sešira-sefahlego sa gagwe, a hemela godimo:
  - Na se ke sebetša seo se theilwego godimo ga tshepedišo ya go kopanya preon?
  Astara, a arching setho sa gagwe sa mmele seo se bego se se na selo ge e se mešifa le ditšhika, o ile a khunamela tlase go morena wa mothomoso:
  - Ao ee, mong wa ka! Karabelo ye e dumelela rokete go šomiša maatla a go lekana le dipentaton tše 1000. Goba dipomo tša athomo tše lesome, aowa, ditrilione tše lekgolo di ile tša lahlelwa kua Hiroshima!
  Mogopolo wo o phelago wa morena wa mothomoso o ile wa dira go bala ka pela gomme Darth Vader a letša molodi ka go makala:
  - Ao! Go tšwa go go thuthupa mo go bjalo, gaešita le polanete ya Jupiter e tla phuhlama ya ba di- quark!
  Ka mabaka a itšego, Lira Velimara ga se a ka a abelana kholofelo ye kudu:
  - Polanete Lefase e tla tuka go tšwa go khuetšo ye bjalo. Bophelo ka moka ka gare ga tshepedišo ya letšatši bo tla fedišwa!
  Darth Vader o ile a lebelela ntwa ya sebaka. Erdogan o ile a leka go sega sekepe sa ntwa sa hyperion sa ntwa sa Stelzanat, seo se bego se bonagala bjalo ka piranha yeo e jago nama. Yena, a diriša bokgoni bja gagwe bjo bo makatšago bja go laola, o ile a leka ka go hloka kholofelo go phema go fenywa.
  Lega go le bjalo, dikanono tša hyperion le dibetri tša superlager di ile tša ipontšha e le tšeo di se nago mohola ka mo go feletšego kgahlanong le nama ya Erdogan"s ultramagoplasmic. Matla a dibilione tša di- genies a ile a kgoboketšwa go yona, gomme lebelo le ile la feta seetša.
  Yeo e be e le armadillo ya go ba le mafolofolo, e be e sega bjalo ka soseji ka thipa. Gomme ka nako ye e swanago, ditlhase tše kgolo tšeo di fofago dikhilomithara tše makgolo go tloga di ile tša fofa ka ntle.
  Mmušiši wa Ottoman o ile a rora ka go thiba ditsebe:
  - Banzai ya! O tla ba le tlhamo ya lekese!
  Darth Vader, ge a akanyetša bokgole, o ile a hlokomela ka alamo ya kgonthe:
  - Ge tefo ya preon ya phišo e ka thuthupa, gona rena ka noši re tla fokwa ka thoko bjalo ka totšhe ya dirurubele!
  Lira Velimara o ile a tšhoša mahlo ka dihlong go morena wa mothomoso gomme a bolela ka kgodišego:
  - O se ke wa tšhaba, terminator ya ka ya leswiswi! Thermopreon e na le tlhaselo e kgobokeditšwego!
  Morena Vader o ile a šišinya seatla sa gagwe ka go hloka kholofelo.
  - Go lokile, thunya! Mo nakong ye, ke tla kgoboketša mahlakore ka moka a lefsifsi a matla!
  Erdogan, yeo e bego e akaretša meloko ka moka ye masomešupa-pedi ya meoya ya dinaledi, e ile ya fofela godimo ga Lefase.
  Sultan ya Turkey e be e feta bophara bja Ngwedi gabedi ka botelele bja yona gomme e fo phadima ka matla a batemona le a makatšago. Ntwa e bjalo ga bjale e a tuka sebakabakeng. Tšhoša ya Erdogan e fologa ka lebelo go feta legadima gomme e thuba dikepe tša dinaledi tšeo di thuntšhago ka go hloka kholofelo.
  Gaešita le dikarolwana tša seka-phedišo ga di na mohola ka mo go feletšego kgahlanong le matla a bjalo a fo ba sehlogo a di- genies. Mosenyi yo mogolo wa mmušo wa sebakabaka, yo a swerwego ka ntlheng ya legare, o ile a tuka ka kgabo ye serolane-botalalerata gomme ga se ya ka ya ba ya tlogela dikarolwana le ge e le dife.
  Eupša Lira Velimara o ile a ntšha "karata ya gagwe ya trump" go tšwa letsogong la gagwe - rokete ya preon ya go fiša. Thermopreon e kgona go lokolla maatla a magolo ka makga a 7 quadrillion go feta karabelo ya thermonuclear ge e lokollwa ka botlalo.
  Tefo ya preon ya phišo ya go kgoboketšwa e fokola go se nene, eupša e tsepamiša tshenyo ka mo go sa bapišwego ka mo go nepagetšego. Gomme bjale letšhollo la kgošigadi-plasma le lahlelwa ka ntle go tšwa ka mpeng ya sekepe sa ntwa sa folaga.
  Se ke sona seo rokete yeo e laolwago le yeo e hlahlwago ka bohlale yeo e theilwego go kopanyo ya thermopreon e lebelegago ka yona ka ntle ga lepokisi. Ga e na taba ye e tsepamego, ka fao go nyakile go sa kgonege go e wiša fase. Eupša ka nako e swanago, tefo e ikgethela sepheo sa yona.
  Blob ya plasma e tšhoša Erdogan. O dikadika go phema, eupša selo seo se tšwetšego pele kudu se ile sa ipontšha e le seo se nago le mafolofolo kudu. Le gona go swana le segokgo, pomo ya hypernuclear e ile ya ikgomaretša setho sa mmele se matla sa kgoši le mmušiši yo a sa tšwago go bopša wa di- genies!
  Lyra Velimara o ile a kgomaretša matsogo a gagwe ka go fiša gomme a opela:
  - Re tla go gagola! A re e aroleng ka di- quark!
  Erdogan, yo matla go swana le Hercules, o be a kgopame kudu, gomme a inama bjalo ka kgwele ya gutta-percha ka bogare.
  Supernova e ile ya thuthupa. Dikepe tše mmalwa tša dinaledi tša kgauswi tša Stelzanat le Mmušo wa Sith di ile tša lahlelwa morago, shaft ya hyperplasmic e ile ya fiša diforamo le dikutu tša dibetri tše ntši kudu. Pšhatlaganya di-clone tše dintši le banenyana ba babotse ba Amazon go tšwa mmušong wa Stelzan.
  Erdogan ka boyena o ile a dikologa, a dikologa gomme... A ba yo mogolo le go feta le go tšhoša. Tšhoša ya bobedi, go swana le lehlogedi la sebjalo sa diphelakadingwe seo se jago nama, e ile ya tsena ka seatleng sa gagwe sa le letona.
  Gomme mmušiši wa Mmušo wa Ottoman o ile a sega ka go thiba ditsebe:
  - Oo, lena baeng ba sebakabaka bao ba kwešago bohloko.... Le bahlanka ba Shaitan fela, gomme ge e le gabotse, Shaitan ke mohlanka wa ka!
  Go sa le bjalo, ledimo le be le tuka polaneteng ya Lefase. Maphoto a mawatle a lefase a ile a ruthetša gatee-tee ka baka la go phadima ga hypernuclear gomme a bedišwa ka meetse a go bela a phagamego, a fiša diphedi ka moka. Le gona dithokgwa le meago e phagamego di ile tša thunya dikgabo tša mollo.
  Di- Hiroshima tše dimilione tše dikete tše lekgolo tšeo di tukago mollo di le kgole le modikologo wa ngwedi ga se metlae! Gomme mollo wo o apešitšego Lefase ka moka ka nnete o ile wa le fiša go fihla lefaseng la bahu.
  Go phadima mo go phadimago le mo go tšhošago ga seetša go ile gwa phadima lefelong la Washington, ke moka go ile gwa tšwelela letšoba le legolo le le pherese-boso. Mafotwana a šupago a hyperplasmic a ile a arogana le letšoba le le phadimago, a fofela godimo go ya mafelong a phagamego a leratadima. Di ile tša phadima ka metsotswana e lesome ka mebala ka moka ya molalatladi, gomme ka morago, di fifala gatee-tee, tša wa, tša šala feela ditlhase tše dikgolo tše diphepolo-khubedu tšeo di phaphametšego ka gare ga stratosphere.
  Ka go panya ga leihlo, batho ba masome, ba dimilione tše makgolo ba ile ba tuka, ba phatlalala ka dikarolwana tša motheo. Bao ba bego ba le kgole kudu ba ile ba foufatšwa gomme ba tuka bjalo ka dirumula tše di phelago. Mollo o ile wa fiša nama ya motho ka mo go kwešago bohloko. Letlalo la batho le ile la ebola, meriri ya bona ya fetoga lerole, dihlogo tša bona di be di tšhumilwe. Lephoto la go thuthupa, bjalo ka ge eka le swana le accordion, le ile la phuthwa dikago tše di phagamego tša leratadima, le boloka ba phela ba bantši bao ba sa tšwago go ba batho ba phelago gakaakaa le bao ba sa tshwenyegego mabitleng a fišago a sekontiri.
  Sehlopha sa bana ba sekolo ba Texas ba mmala o motsothwa, bao ba hlobotšego seripa-gare se be se raga kgwele, gomme lephoto la matla-kgogedi le ile la feta go bona, la šala feela di- silhouette tša molora bjanyeng bjo bo fišitšwego. Bašemane ba ba diilago, ke eng seo ba ilego ba nagana ka sona motsotsong wa mafelelo: mohlomongwe ba ile ba bitša mmago bona, goba yo mongwe wa bagale ba difilimi, dipapadi tša khomphutha tše di sa balegego.
  Ngwanenyana yo a bego a boa lebenkeleng a swere seroto o ile a feta lefaseng le le latelago, a myemyela, a se na le nako ya go goeletša. Ngwana o ile a fo phatlalala ka gare ga di- photon gomme ke feela ka mohlolo lenti leo le šetšego la bora le ile la dikologa ledimo la lefaufau. Batho, ba bašweu le ba mmala, bao ba bego ba utilwe ka setimela sa ka tlase ga mobu ba ile ba pšhatlaganywa bjalo ka dintšhi ka tlase ga kgateletšo, bao ba bego ba fofa ka sefofaneng ka nako yeo ba ile ba lahlelwa ka ntle ga stratosphere ke madimo a Gehenna, gomme le ke lehu le lebe le go feta le le le nanyago. .. Ge ba le ka gare ga lefeela le le tonyago ba ja moya wo o šetšego ke piranha ye e jago diphoofolo , batho ba thula dihlogo tša bona mabotong a duralumin, gomme mahlo a bona a wa ka ntle ga disocket tša bona Maleme ao a tšwago ka mathe a madi a a wa, gomme meno a robegilego a tšhologa bjalo ka dierekisi.
  Lehu le ile la lekantšha monna wa modiidi le ramabilione, senator le mogolegwa, naletšana ya difilimi le monna wa ditlakala. Go be go bonagala eka dimilione tša meoya di be di goeletša leratadimeng, lefase le ile la retologa gomme mohlomongwe ka lekga la mathomo batho ba ile ba kwa kamoo tlhale ya bophelo e bego e le ye sesane ka gona le kamoo ba bego ba nyakana ka gona. Mma le ngwana ba ile ba kgangwa ke moya ka tlase ga marope, ba kgomarelana ka matla kudu moo matla ka moka a lefase la bahu a bego a sa kgone go ba gagola.
  Gaešita le phoofolo ya go tšhoša yeo e sego ya metšhene e lego Darth Vader, yeo e bego e tletše go fihla moeding ka lehlakore le lefsifsi la matla, e ile ya kwa bohloko le tlaišego ya dibilione tša bao ba ilego ba hwelela lefaseng.
  Gomme ka go hloka kholofelo o ile a ipitša ditlhale ka moka le mašaba a ponagatšo ye e makatšago ya lehlakore le lefsifsi la maatla.
  Lira Velimara o ile a mo thekga tabeng ye gomme a otlollela morena wa mothomoso seatla se matla. Ba ile ba kopana ka monagano. Mašemo a bona a bioplasmic a ile a hlakana ka ponyo ya leihlo, melao ya motheo ya bosadi le ya bonna ya kopana mmogo, ya bopa kopano ya maatla a theoplasmic.
  Gomme ka morago ga moo go phuhlama mo gogolo ga hypergraviomagical go ile gwa tsoga, go phethagatša diphetogo tše di makatšago, tšeo e le ka kgonthe tše di makatšago kudu.
  Dikepe tša dinaledi tšeo di šetšego tša mmušo wa sebakabaka le Stelzanat di ile tša thoma go kgobokana go ba selo se tee se se feletšego, go swana le dibolo tša mercury. Di ile tša kopana ka lebelo, tša gatelelwa go ba princeps-plasma plasticine, tša bopa selo se tee le sa selo se tee.
  Dikarolwana di ile tša dikologa sebaka ka moka, di kopana bjalo ka lerole la go sega ka gare ga khoile ya induction. Gomme ka morago, lefelong la sekepe sa dinaledi sa folaga sa Mmušo wa Sith, go thuthupa ga sethunya sa motšhene ga diphadima tše di swanago le tša photo-blitz go ile gwa latela, gomme ka morago ga moo monna yo mogolo o ile a tšwelela.
  Sebopego sa gagwe se be se makatša. Setho sa mmele le maoto a swana le Lyra Velimara - a hlobotše ebile a goketša, eupša hlogo, magetla le matsogo di khupeditšwe ka sutu ya ntwa ye ntsho ya Darth Vader.
  Mafelelo e bile motswako o tšhošago: morena wa madira a lefsifsi, mohlabani go tšwa madireng a SS Stelzanat Velimara. Go feta moo, bogolo bja thug ke bophara bja Venus. Sebata se se bjalo se ile sa belegwa, gomme se hlotšwe ke ponagatšo ye e feteletšego ya maleatlana a hypergravity.
  Di-lightsaber tše pedi di ile tša phadima diatleng tša Darth-Lyra: tše khubedu le tše pherese. Dibetša tše ka bobedi di be di phadima e bile di phadima kudu le ka matla. Seripa-gare sa ngwanenyana wa vixen, seripa-gare sa sephedi sa cybernetic se ile sa šuthelela go Erdogan.
  Ka tlase ga maoto a kgahlišago, a se nago selo, a ngwanenyana, lefeela le ile la duma ka mo go thibago ditsebe. Go be go bonagala eka phoofolo ye ya go tšhoša e be e fo gwantela lefelong la dithuthupi, moo dithuthupi di bego di sa bonagale, eupša se se ile sa di dira gore di senye le go feta.
  Mmušiši wa Turkey, yo le yena a rurugilego ka bophara bja Venus, o ile a sepela a lebile molekane wa gagwe. Ba ile ba batamela kgaufsi, gomme ka tlase ga maoto a yo mongwe a se nago selo, a go swana le a ngwanenyana, gomme yo mongwe ka tlase ga dibutšwana tše di phagamego, lefeela le ile la duma bjalo ka diaduma tše milione!
  Darth Vader le Lyra ka lebotlelong le tee, ba dumediša Erdogan ka tšhoša.
  Mmušiši wa Ottoman o ile a bogola feela ge a arabela:
  - Ga go na kgaugelo go lenaba!
  Darth Vader o ile a araba ka lentšu le le tseneletšego:
  - Poeletšo ya mma - dikolobe!
  Gomme ditšhoša tša bona ka go duma ga hlaga, go thuthupa ga dithaba-mollo tše dimilione tše sekete tša Krakatoa go ile gwa tshela. Gomme lefeela la thothomela. Quarks bina ka vortices ya ether.
  Erdogan, ka ge a be a ikwa gore nama ya gagwe, yeo e logilwego ke mašaba a bona a mantši a meoya e mebe le e mebotse, e be e thothomela ka baka la go otlwa, e ile ya rora:
  - Wu Shaitan wa go swana le! O tiile!
  Darth Vader o ile a tšwetša pele tlhaselo ya gagwe gomme a bogola:
  - Gomme ga se nke ka fokola!
  Motswako wa morena wa mothomoso le vixen ya mohlabani o ile wa hlasela Erdogan. Gomme le ge moganetši wa gagwe a be a se ka fase ka maatla le lebelo, eupša ka bokgabo bja go fencing, go ba gona mopresidente wa Turkey o be a sa kgone go bapetša, le mohlabani yo a bego a tlwaeditšwe ke bahlabani ba kaone le banna ba ditšhoša molalatlading wa dinaledi - Jedi.
  Lentšu la Lyra le be le šetše le kwelwe. Ngwanenyana yo wa dihele le yena o be a sa tlwaetšwa gabotse. Ka ge go be go se na banna mmušong wa bona, banenyana ba belegwe ba le dipopelong tša inthanete. Ba be ba rutwa go bolaya le go lwa gaešita le ge embryo e be e bopilwe ka gare ga sedirišwa sa phepo ka thušo ya mananeo a khomphutha.
  "Eng, morwa wa moagi wa Turkey ga a rate kamogelo ya mohuta wo!"
  Gomme tšhoša ya plasma ya princeps e ile ya sega go putla mogopo wa Erdogan"s wo o fepilwego gabotse. Ditedu tše di segilwego tša mmušiši wa mogateledi wa Ottoman di ile tša wela fase, tša dikologa ka gare ga di- vortex tša ether, gomme tša thoma go gagoga ka diripana, tša phuhlama bjalo ka sehlopha ka moka sa dipomo tša phedišo. Gomme madi a tšhologa go tšwa lerameng leo le kgaotšwego. Go feta moo, lerothi le lengwe le le lengwe, di- genies le baloi bao ba nago le difihla di ile tša gaša.
  Mmušiši wa Turkey o ile a leka go araba, eupša Darth Vader ka bokgoni kudu o ile a duck ka tlase ga tšhoša e kobegilego ya scimitar gomme ka boyena a itia lenaba ka lehlakoreng, a kgaola legato ka moka la mešifa go tšwa go lenaba. Erdogan o ile a rora le go feta gomme a hlasela gape.
  Darth Vader o ile a thibela swiki, gomme leoto la Lyra leo le se nago selo la otla sekwere sa moganetši wa gagwe ka gare ga letheka.
  Erdogan o ile a rora ka bohloko, gomme ka go lla mo go hlagago mo go bego go kwewa dintlha tše di tšhošago, o ile a rora:
  - Bjale o feditše, monna yo monnyane!
  Darth Vader o ile a akgofiša tlhaselo ya gagwe gomme a goeletša ge a be a hlasela:
  - Eupša mafelelo ga se a mafelelo ga bjale! Bofelo e fo ba mathomo!
  Gomme ka fao o phethagatša kgato ya gagwe ya go saena, yeo ka thušo ya yona Count Duco a ilego a fenywa. Seatla se se segilwego, gotee le tšhoša, se fegilwe ka go kitimela ga lefeela. Gomme ka morago le yona e thoma go gagoga. Go be go le bjalo ka ge eka dithuthupi tšeo di ka šomišwago gape, tša jet, di be di pitlagantšwe lefelong le tee - di ntšha di-supernova.
  Erdogan, mahlo a gagwe a phatlogile ka baka la bohloko bjo bo sa kgotlelelegego, o ile a boela morago gomme a thula hlogo ya gagwe Ngwedi.
  Sathalaete ya polanete ya Lefase e ile ya golofala ka baka la go thulana, mapetšo a sephara a ile a e khupetša gomme go thuthupa mo go mafolofolo ga magma go ile gwa thoma. Ngwedi o ile wa thoma go swana le sefahlego seo se bethilwego gampe. Lyra o ile a raga Erdogan gape ka fase ga lengwele, gomme tšhoša ya Vader"s go tšwa ka lehlakoreng leo le se nago tšhireletšo ya mo swara legetla, ya kgaola seripa se se koto sa nama le mešifa.
  Mmušiši wa Ottoman o be a šetše a sesa ka mo go kwagalago, tšhoša ya gagwe e nnoši yeo e bego e sa phela e be e fofa ka lebelo le legolo, eupša ntlha ya tšhoša e khubedu ya morena o motšo e ile ya phunya thwii diatleng tša lenaba. Ke moka go retologa mo go kwagalago le letsogo le lengwe le le kgaotšwego la Erdogan di wela fase gore di thome go thuthupa ka phedišo le dithuthupi tša maleatlana.
  Mmušiši wa Ottoman o hlobotšwe dibetša, gomme maiteko a gagwe a mafelelo a go hloka kholofelo, go swana le drakone, ke go thunya dikgabo tša mollo.
  Go be go swana le ge di- trilione tša go lahlela kgabo di ile tša thulwa ka nako e tee. Le gona go thuthupa ga plasma go ile gwa tlala mo e nyakilego go ba tshepedišo ka moka ya letšatši. Maphoto a kgabo e hlakahlakanego a ile a kitimela modikologong wa Pluto ka metsotswana e mmalwa. Mask le diatla tša Darth Vader di ile tša phologa, eupša direthe tša Lyra tše di se nago selo, tša banenyana di be di fišitšwe ka mo go feletšego.
  Ngwanenyana-kakaretšo o ile a goeletša ka bohloko - mollo o ile wa fiša leoto kudu, gaešita le makhopho a magolo a ile a ruruga gatee-tee maotong le maotong a basadi ao a fišitšwego le ao a ntshofetšego. E ile ya fihla ka matolo...
  Eupša Darth Vader, ka motšhene wa profešenale, ka go tlola le ka go retologa ga mmele le motšhene wa go kopana wa ditšhoša, o ile a phušola hlogo ye kgolo, ya dinaka ya Mopresidente wa Ottoman Erdogan.
  Hlogo ye kgolo, yeo e sego ye nnyane go feta Ngwedi, ya mohlabani yo mogolo le mmuši e ile ya kgokologa, gomme melomo ye metelele ye mepududu ya hweshetša:
  - Go fedile ka moka!
  Ke moka go ile gwa ba le go thuthupa, mo go thibago ditsebe kudu, mo go senyago le mo gogolo mo e lego gore se sengwe le se sengwe seo se diregilego pele se be se kweša bohloko bjalo ka papadi kgahlanong le lemorago la pomo ya hydrogen yeo e lekilwego sebakabakeng. Meela ya phedišo hyperplasma e ile ya tlala sebaka go tšwa Letšatšing, ke moka Afla-centauri le Sirius...
  
  
  
  
  BOY YO A SA THABOGO
  Go be go dula mošemane o tee, o be a sa le yo monnyane, eupša a sa thaba kudu. Sekolong o be a tlaišwa le go tlaišwa, ka gae batswadi ba gagwe ba be ba dula ba swaregile gomme ba mo omanya ka meputso ye mpe, ebile ba mo betha ka lepanta ka ge a mo paletšwe. Gomme yo mongwe le yo mongwe o be a mo swara bjalo ka setlaela, sa go šitiša monagano, lekgopo - ba be ba mo tlaiša le go mo betha.
  Mošemane o ile a lapa ke se gomme a tšea sephetho sa go tlogela motse wa gagwe wo mobe gomme a kgole le sekolo seo se hloilwego, kae le kae mo mahlo a gagwe a lebelelago gona.
  Mošemane o be a sa le yo monnyane e bile a se na tlhaologanyo. O be a nagana gore ke feela motseng wa gagwe moo batho ba babe ba bjalo ba bego ba phela, gomme kudu bana, mola metseng e mengwe yo mongwe le yo mongwe e be e le yo mobotse e bile e le botho. Gomme go ka se be ka tsela ye nngwe, ka gobane ba boeletša ka lethabo go lepokisi la TV la sekwere gore naga ya bona ke yeo e nago le botho kudu, ye botho, ye botse le ye kaone kudu lefaseng. Gore nageng ya gagwe bana ka moka ba thabile goba ruri ba tla thaba, gomme mokgatlo le moetapele wa wona yo mogolo ba tla lebiša go bokomonisi - ge yo mongwe le yo mongwe a hwetša seo a se nyakago.
  Gomme mošemane yo a bethilwego le go tlaišwa ka potego o ile a nagana gore bana ba sekolong ba be ba le sehlogo kudu le ba babe mo e lego gore ba ile ba thwala ke CIA le Mossad, mo e lego gore e be e le molato wa bo-bourgeoisie ya mpa ya go nona ya Amerika gore go be go na le dishelofo tše di se nago selo motseng le batho ba be ba eme methaleng e metelele. Gore dilo ka moka di be di lokile ge nkabe e se ka ma-bourgeoisie le ba-saboteur bao ba tshelago mellwane bošego. Gore ke molato wa bona gore ditapola di bola gomme meno a bana a be bohloko. Gomme go bonagala diente le tšona di hlamilwe go tlaiša batho kua USA.
  Eupša go ka direga gore bobe bo buše metseng ka moka ya Naga ya gagwe ye kgolo ya Mma, gore baemedi ba babe ba CIA ba goketše le go senya bana ka moka, ba ba ruta go lwa le go betha motho wa maaka.
  Aowa, e swanetše go hwetšwa nageng ye kaone le ye e nago le botho kudu lefaseng, motse woo yo mongwe le yo mongwe a nago le botho ebile a myemyela go yo mongwe le yo mongwe gomme o ka otlolla seatla sa gago ka polokego go e šišinya ntle le poifo ya gore pini yeo e utilwego magareng ga menwana ya gago e tla kgomarela ka gare sona.
  Mošemane o be a dumela ka go tia go se, gore go sa na le metse ye botho le ya khutšo. Gomme yena, ka go ba le bothata bja go leta matšatši a mathomo, a borutho a selemo, ka sephiring go tšwa go batswadi ba gagwe o ile a raka se sengwe le se sengwe ka ntle ga setšidifatši. Gomme go be go se na ditšweletšwa tše ntši gakaakaa nageng ye e nago le botho kudu, ye e humilego, ye botho le ye e ratago khutšo lefaseng. Ke ile ka tlatša mokotla wa ka le mokotla wa ka ka morago ka se, pele ka šišinya dipuku tša go ithuta le dipuku tša go ngwalela dintlha ka gobane di hlotše boima bja tlaleletšo gomme... Nako le nako, ke lebelela go dikologa ka lešilo, ke ile ka bula lebati gomme ka kitimela ka ntle setarateng.
  Mošemane o be a dula a tšhaba go tšwa ka jarateng ya gagwe. Go ile gwa bonagala go yena gore moo ruri o be a tla bethwa, a golofatšwa, a kokobetšwa, a tshwela mare goba selo se sengwe se sebe le go feta. Eupša e sa le mesong ya mathomo ya selemo, yo mongwe le yo mongwe o ya sekolong, go na le sebaka sa go thelela go feta dihlotlolo tša jarata gomme o tšwele pele. Go tloga kotareng ye, moo a ilego a ba motho yo a lahlilwego le go sega, go fihla moo ba sa mo tsebego. Moo e lego mošemane wa botelele bja dimithara tše hlano feela wa moriri o mošweu yo a nago le kepisi e telele.
  Ke ka baka la"ng batho ba galefile gakaakaa? O ba dirile eng moo ba mo hloilego ka bogale? Gomme di amana bjang le lehloyo, nageng yeo e nago le botho kudu, ye botho, ya botho le ye e lokilego yeo e sego lefaseng ka bophara? O ile a ba dira"ng? Na o gobošitše, wa senya leina, wa nyenyefatša, wa tshwela ka mare goba wa eka motho le ge e le ofe?
  Na ga se a ka a botša bohle gore ba swanetše go ba botho, ba kwelana bohloko le go thušana? Gore go lwa ke mo go mpe, gomme bao ba fokolago ba swanetše go thušwa? Eupša ka baka la se ba be ba sa tšea motho yo mongwe le yo mongwe e le lešilo, e fokolago, e le moron... le lentšu le lengwe le le raraganego le leo le sa kwešišegego - mo-pacifist?
  Eupša ka mo go makatšago, na se ga se seo dikanegelo ka moka tša bana, dipuku le thelebišene di bego di se ruta? Shouldn"t people be exactly like this: sublimely noble, ba sekametše go ikgafa, ba emelana bjalo ka thaba. Na motho ga se ngwanabo motho? Na morero wa kgonthe wa bophelo ga se go dira botse?
  Ka gona, ke ka baka la"ng ge e le gabotse, seo se bego se rutwa dipukung, difiliming gaešita le dithutong tša thutamahlale ya khomphutha se ganetšwa? E tšewa e le ya bošilo, ya go segiša, ya go segiša, ye mpe!
  Ke ka baka la"ng bana ba rena le dithaka tša gagwe ba e-na le pefelo le lehloyo le legolo gakaakaa, ba sa ikemišetše go theetša matswalo a bona, ba kganyoga bošoro le tshenyo? Thuto le borapedi bja mediro e mebotse di ya kae ka matla a tšona a botho kudu le a botho lefaseng? Ka maatla ao a thušago le go šireletša bao ba gateletšwego dikarolong ka moka tša lefase. Seo se phološago bathobaso, ma-India, le yo mongwe le yo mongwe yo a lego mathateng le go babja tlalang le dikotsing tša tlhago.
  Ba bitša mošemane... A kwa poifo. Bjale ba tla go swara ba thoma go go tlaiša.
  O ile a itira eka ga a kwe gomme a akgofiša lebelo la gagwe.
  Ge a arabela, go rora mo go hlagago:
  - Emisa brake! Re tla go bolaya!
  Bohlanya bja hlaga lentšung la gagwe bo a kgahliša, lehloyo le legolo kudu go yena? Bakeng sa eng? O ba dirile eng? Gomme ba mo hloile, yo a bego a fela a bolela ka botse, ka bogwera, ka kgaugelo, go no swana le ge ba be ba ka se hloye bao ba sa botegego, yo a bego a tla hlaba mmago bona ka noši.
  Eupša mošemane o be a šetše a tšere sephetho sa go tlogela motse wo, a se sa ya sekolong se se rogilwego, se se hloilwego gape. Tšhaba lefelong le la go tšhela meetse la dihele gomme o hwetše motse o mongwe, o botho, o hlwekilego, o nago le bogwera. Taba ke gore, e ka ba e le gore nageng ya gagwe yeo e nago le botho kudu go be go se na metse e bjalo.
  Mošemane o be a tšhogile kudu gore ba tla mo swara, ba sa kgahliše e bile ba fokola, gomme ba mo itia molaleng, gore a se kgone go tloga. Eupša gape go na le pese. O no hloka go tlolela ka gare ga yona, ke moka hooligan le mohlabani ba tla wela morago.
  Mo nakong ye mošemane o bile le mahlatse, gomme ka motsotso wa mafelelo o ile a kgona go tlolela mogatong wa go tswalela wa pese. Mojako o ile wa pitla seatla sa gagwe se se sesane sa bjana, ka mahlatse e sego kudu, gomme a kgona go swara mokotla wa mokokotlo wo o tletšego dijo.
  Go sepela ka pese mehleng yeo go sa dutše go bitša tšhelete e nyenyane, gomme go be go sa holege toropong e nyenyane go lefa le mogolo go mohlahli wa dipese. Go feta moo, batho ba a botega e bile ga ba na bothata bja dikopeck tše nne. Banyalani ba dithaka ba ile ba palelwa ke go swara mošemane gomme ba ntšha pefelo ya bona ka lepokisi la ditlakala. Ba ile ba mo raga ka sehlogo, bjalo ka ge eka tšhipi e be e le molato wa taba ya gore phoofolo yeo e bego e nyakega e ile ya phonyokga. Gomme mošemane a otlela gomme a rapela Morena Modimo (yo, ka tsela, bjalo ka ge ba rutilwe, a sego gona le gatee!), gore mojako o bulege ka pela gomme a lokolle seatla sa gagwe.
  Mafelelong, go ema mo go latelago, seatla sa gago se lokologile gomme o ka dula fase setulong gomme wa hema. Ge mošemane a be a tloga jarateng ya gagwe yeo a e hloilego, ke moo moya wa gagwe o ilego wa homola. Moo ba sa tsebego, it"s safer.
  Gaešita le ge mohlomongwe mošemane yo mongwe, ka mo go fapanego, legatong la gagwe, a be a tla lora a le kgaufsi le gae, a tsoma tšhireletšo ka gare ga maboto a lona ao a sa fenywego. Eupša lebala la ntlo ka mehla le be le tsoša poifo go mošemane. Gaešita le borokong bja gagwe o ile a lora ditoro tše mpe ka dithaka tša gagwe tša dihele, tše di se nago kwelobohloko. Mošemane o ile a leka go sepela ka ntle ganyenyane ka mo go kgonegago. Ka morago ga dithuto, ke ile ka kitimela ka lebelo ka mo nka kgonago go ya phapošing ya go lokišetša diaparo e le gore ke fihle pele dithaka tša-ka tšeo di nago le lehloyo, tša dipelo tše sehlogo di ka tšwa gomme di thoma go nkwera, goba gaešita le go mpetha gatee-tee. Mošemane o ile a hwetša khomotšo feela dipukung. Go be go se na khomphutha, go se na Inthanete, gaešita le go TV - dikanale tše tharo fela, moo ka mo go kaone ba bontšhago babulamadibogo ba ba botse kudu, goba khwaere ya go opela - ka fao go lego botse ka gona go phela nageng ya bona yeo e nago le botho kudu lefaseng. Gomme ka go mpe kudu, dipego tše di tenago go tšwa mašemong, le dintwa tše di sa kgaotšego tša puno. Gomme gatee fela ka beke, ka Sontaga, o be o ka bogela, ka go tia go ya ka moedi, filimi ye nngwe ye e kgahlišago ya tšobotsi goba lenaneo ge o dutše o etela kanegelo ya dinaane.
  Gomme mošemane o be a rata go ipela ka dipukung, a tšea go tšwa go tšona tše di phagamego, tše di hlomphegago le tša go makatša.
  Gomme gantši ka klaseng, ge a be a sa tshwenywe kudu ke dithaka tša gagwe go tshwela ka mare go tšwa phaepheng goba go thuntšha dithaba tša raba, o be a nagana gape ka lefase la dinaane, la botho. Mabapi le taba ya gore ge bokomonisi bo agilwe mafelelong, go tla ba le borwarre bja legohle, bja legohle.
  Gomme ka morago bana go tšwa go Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, sehlopha sa dinaledi sa Sagittarius, ba tla kopana mmogo. Gomme ba myemyela ka bophara, ba swara diatla. Ka mohlala, bana ba tšwago sehlopheng sa dinaledi sa Pisces ba na le dihlogo tšeo di khupeditšwego ka makwapi a silifera le maphegwana a gauta ao a phadimago. Gomme ka go Sagittarius Constellation mohlomongwe di swana le Centaurs.
  Se sengwe le se sengwe se na le khutšo kudu e bile se botse. Ba fana dimpho gomme ba opela dikoša. Ga go na bonaba, ga go na lehufa, ga go na yo a tlago go bea konope goba segwagwa se se hwilego ka fase ga lerete la yo mongwe.
  Ge nkabe bokomonisi bo be bo tla ka pela, gomme bja dumelela CIA yeo e hloilwego, yeo e ilego ya rarolla lefase ka moka ka gare ga web ya lehloyo gomme ya ruta bana ba rena ba Soviet go hloya botse, e fedišwe gomme e fedišwe! E bile ma-Amerika ao a belegilego ditoro tše mpe tša ntwa go tloga go fedišweng ga ma-India go ya Afghanistan. Ka mantšu a bona a radio ba hlanya batho gomme ba ba gapeletša go emiša diatla, ngwanešo kgahlanong le ngwanešo, ba hlohleletša lehloyo go tšwa lešeleng!
  Pese e thelela ka go nanya tseleng. Ke May ka ntle, mesong - letšatši le sa tšwa go thoma. Ee, mošemane ga a tšhabe leswiswi. Ka mo go fapanego, ge go le leswiswi go na le kgonagalo e kgolo ya go thelela dithaka tša nakong e fetilego tšeo di sa lemogwego gomme tša nyamelela leswiswing. Marega, ge go tonya gomme mašego e le a matelele, gomme kudukudu ka tšhwaane ye šoro, o ka tšwa ka ntle gomme wa letela ka hlogo go kitimela go feta bašemane bao ba tletšego pefelo.
  Marega, di- hooligan le tšona di a tonya gomme di sa tšwele ka ntle gantši. Eupša ka sehla se borutho, tlhokofatšo e a thoma. Gomme go no ya lebenkeleng go fetoga tlhokofatšo. Gomme mošemane o nagana go hlama mohuta wo mongwe wa modula wa zero-junction, gore ge o šetše o le ka lebenkeleng, gomme ka morago o tobetša konope gomme o šetše o le gae.
  Mohlomongwe it"s good gore, mola maphego a maitirelo a sešo a hlangwa, ka foleteng ya gagwe, lebatong le le phagamego, mošemane a ka ikwa a šireletšegile ka go lekana. Ge wena, o fufulelwa ka lebaka la go kitima ka lebelo, mafelelong o bula lebati gomme o tlolela ka foleteng, o ikwa bjalo ka mmotšwapele wa Diolimpiki yo a tshetšego mothaladi wa mafelelo - o gae gomme o bolokegile. Mafelelong o ka hema gomme wa hwetša khomotšo ka go bala puku e nngwe. Ka mahlatse, ba sa na le bokgobapuku bjo bo tšwago go rakgolokhukhu wa bona bjoo setsebi sa thuto se ka bo hufegelago.
  Mootledi o ile a bontšha gore ba šetše ba le setopong gomme yo mongwe le yo mongwe o swanetše go tloga. Mošemane o ile a ikhwetša a le lefelong leo a sa le tlwaelago. O be a se a ka a ema go fihla mafelelong. Gomme selo se se sefsa se be se bonagala se kgahliša e bile se makatša. It"s as if you take a step, gomme wena, go swana le Eli go tšwa go Wizard of the Emerald City, o tla ikhwetša o le nageng ya dinaane le ya lethabo.
  
  NTWA YA GO FELETŠA PHELO
  La 13 Moranang, 1945. Motse wa Berlin, moago wa Imperial Chancellery.
  Tona ya Ditaba tša ka Ntle Ribbentrop o be a sa tšwa go boa ditherišanong le sehlopha sa baemedi sa Soviet seo se bego se eteletšwe pele ke lenaba le le tumilego la ngangišano la Jeremane, Molotov. Go sa šetšwe therešo ya gore nakong ya dintwa tša mafelelo, madira a mane a ditanka a Soviet a ile a nyakile a fedišwa ka mo go feletšego. Le gona ka April 1, kabo ya thušo ya ka Bodikela ka tlase ga Lend-Lease e ile ya kgaotša Stalin o ile a tšweletša dinyakwa tšeo di feteleditšwego ka boomo.
  Ribbentrop o ile a botša Rommel ka manyami gore:
  - Ditherišano le kemedi ya Soviet di fihlile tseleng e hwilego. Kgetho ya lefela ya kwano - go boela mellwaneng ya June 1941 - e be e sa swanela Stalin. Koba e nyaka - selete sa Klaipeda, East Prussia le ka moka ga Poland ka gare ga mellwane ya 1939. E bile e bea tleleimi ya dinaga tša Slovenia, karolo ya Hungary le mafelo a oli a Romania. O bolela gore mašole a dimilione a Soviet ga se a hwa e le gore a fihle moo dilo ka moka di thomilego gona. Go tlaleletša, Josefa o nyaka diputseletšo go rena, go lokollwa ga mašole ka moka le baagi... Gomme o holofetša go lokolla tša rena fela bakeng sa topollo! Se se latelago, Stalin gape o nyaka go amogela dilo tšeo di hweditšwego ke naga go tšwa Finland.
  Field Marshal Fuehrer Rommel o boletše ka go nyamišwa gore:
  - Ka morago ga phetogelo ya mmušo ka June 1944, re ile ra gapeletšega go tšwetša pele go boela morago ka go nanya le mo go phegelelago ka pele ka bohlabela. Le ge e le gore balekane, bao ba fentšwego kua Normandy, ba ile ba sepela le rena khutšong ye e hlomphegago go bona, eupša... Sešole se Sehwibidu se maatla kudu, gomme re ile ra hlokomela mašole ka mo go kgonegago, re rata tšhireletšo ye mafolofolo le ditlhaselo tše kopana tša go ganetša. Ee, Marussia a ile a fihla Vistula gomme gaešita le ka ditshenyagalelo tša ditahlegelo tše kgolo a e tshela, a thuba Slovakia, a nyakile a thopa Romania... Eupša katlego ye ka moka e ba bitša tšhelete e ntši. Le gona re be re e-tšwa madi, eupša ke ile ka kgona go hloma tšhireletšo e kgotsofatšago kudu goba ka tlase ga moo gomme ka fokotša tekanyo ya tahlegelo go fihla ka makga a mararo go ya go a mane bakeng sa go re hola. Eupša go bonagala Stalin a sa kwešiše gore naga ya gagwe le yona e lapile, gomme balekane, ka ge ba kgaoditše go thuša Russia, ba tla thoma go ithekga ka rena?
  Ribbentrop o ile a araba ka pososelo ya lethabo:
  - Dishaka tše kgolo tša ka mošola wa mawatle di šetše di re tshepiša thekgo, ka go ananya dinaga tšeo re tlago di amogela ka go thopa USSR! Mmušo wa Labour kua Brithania o sa dikadika, eupša dibopego tše dintši tša poraebete di ikemišeditše go re thekga! Brazil, Sepania, Portugal gomme kudu-kudu Argentina di re holofetša thušo. Perron ga a bile a lahla gore o tla tsena ntweng pepeneneng ka lehlakoreng la rena. Ma-Finland le ona a ikana gore a tla ya mafelelong! Kua Italy, maemo a Mussolini ka leboa a matlafetše, mola borwa bo sa laolwa ke madira ao a thekgago Bodikela. Re ikemišeditše go tšwetša pele ntwa, Fuhrer ya ka!
  Rommel o ile a laela ka boripana gore:
  - Speera go nna!
  Tona ya mmušiši yeo e nago le bokgoni, yeo e šomago ka thata le yeo e nago le bokgoni ya dibetša le dithunya e be e dutše lefelong la yona le le swanetšego. Speer o ile a kgona, go sa šetšwe mathata ka moka, go oketša kudu tšweletšo ya dibetša gomme ka pela kudu a bea tšweletšong ya bontši dithunya tše di tšwetšego pele kudu tšeo di itšhidullago tša sehlopha sa "e", "TAU" le "Panther"-2.
  Mogateledi wa tša boiphedišo yo a sa lego yo mofsa le yo a nago le mafolofolo kudu wa Third Reich o begile gore:
  - Lefapheng la kago ya ditanka, e sego fela ya boleng, eupša gape le go phuhlama ga boleng go fihleletšwe. Ka December 1944, go ile gwa tšweletšwa ditanka tše 1 960 le dithunya tšeo di itšhidullago. Gomme se go sa šetšwe mathata ka moka a tša bohlabani le go tsebagatšwa ga tšweletšo ya bontši ya metšhene ye mebotse kudu lefaseng! Ka mo go kgethegilego E-25, Lev le Panther-2!
  Ga bjale, tšweletšo ya ditanka le dithunya tšeo di itšhidullago e ka ba dikete tše pedi ka kgwedi, tšeo ka Hlakubele dikoloi tša moragorago: E-10, E-25, Lev, Panther-2 di dirilego go feta pedi-tharong ya sehlopha sa ditanka !
  Rommel o ile a botšiša ka go oma gore:
  -Na o na le bonnete bja gore ditanka tša rena di phagametše tša Soviet?
  Speer, ge a leka go fetišetša segalo sa gagwe go kwagala, o itše:
  - Batšweletši ba rena, le ge e le gore ba morago ga nako, ba kgonne go hlama dikoloi tšeo di nago le peakanyo ye e atlegilego kudu goba ka fase ga moo, ditlhamo, dibetša le dimelo tša go otlela. E-25 e ile ya ipontšha e atlegile ka mo go kgethegilego. Ka phatla peeletšo ya dimilimetara tše 100 ka khutlo ya go sekama ya tlhaologanyo ya likhato tše masomenne, mahlakoreng le ka morago ga dimilimetara tše 60 le dibetša ka sethunya sa 88-mm sa EL 71 caliber, sethunya seo se itšhidullago se na le setoko sa dithunya tše 80 gomme se na le boima bja 26.6 fela ditone. Ka entšene ya matla a dipere a 700, koloi e akgofiša dikhilomithara tše fetago tše 75 ka iri. Go tlaleletša, go ela hloko polokelo ya boima, mahlakore a sethunya seo se itšhidullago a tiišitšwe ka tlaleletšo ka diskrini tša 30 mm. Kahoo, lehlakore le koahetsoeng ke bobeli rollers le skrine, e bolelang hore koloi ka mamella litla-morao ho tloha T-34-85 dikgapetla eseng feela ka phatleng, empa hape ka lehlakoreng. Kanono ya 88-mm ka boyona e tsenelela ka gare ga 150 - 148 mm ya ditlhamo ka khutlo ya 60 degrees. Ge re lebelela seelo sa mollo le go nepagala ga go thuntšha, sethunya sa rena sa 88 mm ke sethunya se se kaone kudu sa go lwantšha ditanka lefaseng! Gomme tšhireletšo ya phatla e go dumelela go swara dithuntšho, gaešita le go tšwa go IS-2. Go feta moo, dikgapetla tše di ntšhitšwego tša dithunya tša Soviet di na le kwelobohloko kudu go ricochet. Eupša ditlhamo tša rena tša maemo a godimo tša samente di na le go thatafala mo go phagamego ga bokagodimo gomme, ka khutlo e kwagalago ya go sekama, di ricochets ka mo go phethagetšego!
  Rommel o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Gomme tše ka moka di fihleletšwe ka lebaka la gore entšene, phetišetšo le gearbox di be di beilwe mmogo ka yuniting e tee. Ka go rialo, re ile ra boloka ka shaft ya cardan gomme ra fokotša bophagamo bja koloi go fihla go disenthimithara tše 144. Motšhene o phagametše dika ka moka tša Soviet gomme go bonolo go o dira. Le ge, ka mohlala, ga se wa kgona go bopa mohuta wo wa tanka go fihla ga bjale!
  Speer o ile a ganetša ka go kgopišega:
  - "Panther"-2 le kudukudu tanka ya "Lion" e ela hloko ditlhabollo tša moragorago le dikaonafatšo. Ka mo go kgethegilego, "Panther"-2 e kgonne go boloka boima go ditone tše 47, ya oketša dibetša le kabo ya dikgapetla go fihla maemong a "Royal Tiger", le go ba ka fase gannyane ka ditlhamo. Gomme seo ke ditone tše masomepedi-tee tša phapano. Enjene ya matla a dipere a 700 e fa lebelo la dikhilomithara tše 55 tseleng e kgolo, le dikhilomithara tše 30 ka iri tseleng. Dikoloi tše mpsha di šetše di tšweletšwa ka entšene ya maatla a dipere a 900 gomme di ka akgofiša go fihla go dikhilomithara tše 70 ka iri. "Tau" yeo e nago le kanono ya 105-mm ga e na dibetša tše di lekanago le "Royal Tiger" ka ditlhamo tša ka pele, ka mahlakore a go lekana le ka morago. Gomme ka moka ka boima bja ditone tše 51, ka entšene ya 900 horsepower. Ditanka tša rena tše difsa di na le dika tše dibotse kudu tša go otlela, seo se bolelago gore di ka dirišwa ntweng e hlaselago!
  Rommel o ile a nyenya gomme gape a bontšha erudition:
  - Gomme ka tankeng ye, entšene, phetišetšo le gearbox di hwetšwa ka pele ga mmele wa koloi, gomme turret e šuthišetšwa morago. Thulaganyo le yona e be e kgomaretšwe. Eupša re hloka "Tau" yeo e nago le ditlhamo tše matla tša ka gare ga sekepe!
  Speer o ile a khunama a re:
  - Ka tanka E-50 re tla kenya tshebetsong tshireletso le libetsa tsa Toeba, ntle le ho feta litone tse mashome a supileng tsa boima ba 'mele!
  Rommel o ile a lokolla Speer gomme a laletša Tona ya Reich ya Difofane Saur. Gape molaodi yo a nago le bokgoni kudu le yo a nago le bokgoni.
  Tona ya Mmušo o boletše ka tebelelo ya phenyo:
  -Difofane tša rena di thopile bophagamo bja moya ka moka! Gomme pele ga tšohle re leboga intasteri ya mogale ya Jeremane! Difofane tše difsa tša jet, tšeo di thomilego tirelong le Luftwaffe ka 1944, di tšweletšwa ka bontši ka dibolumo tšeo di tšwelago pele di oketšega. Ba na le mohola wa lebelo go feta dikoloi tša Soviet tša dikhilomithara tše 200-350 ka iri gomme ba na le dibetša tše maatla tša dikanono tša 30mm le dirokete! The ME-163, Me-262, VA-349 fighters le haholo-holo theko e tlaase, bobebe, manoeuverable le bonolo ho etsa HE-162 ba ipontšhitše go phagama ga bona mo go feteletšego go feta Laggs le Yaks ya lenaba. Sefofane sa lebelo le legolo sa go hlola le sa go thuthupiša dipomo sa Ar-234 se na le lebelo le legolo moo e lego gore ga go na sefofane se tee sa ntwa sa Soviet seo se ka se swarago!
  Ka nako e swanago, seo se lego bohlokwa kudu, re ile ra kgona go fihlelela parity le lenaba ka tšweletšong ya boleng ya metšhene. 150 ME-262 fighters di tšweletšwa ka beke, dibetša tše maatla kudu le go phologa ntweng, e šetše e le 300 gomme palo ye e gola difofane tša ntwa tša HE-162, le 120 ka go oketšega ga AR-234. Tseleng ke dikai e tsoetseng pele ho feta ME-262 le swept mapheo, ME-1010 le mapheo moo sweep e fetolehang, Non-262 le libetsa molemo le litšobotsi tse fofang, 'me sa bohlokoa ka ho fetisisa Yu-287. Koloi ya moragorago yeo e nago le maphego ao a swerego pele e tla ba le go nepagala mo gobotse kudu ga go thuthupiša dipomo.
  Ka kakaretšo, re rulaganya go oketša tšweletšo ya difofane tša jet go fihla go difofane tše makgolo a mabedi ka letšatši, re gatelela lenaba ka mo go feletšego!
  Rommel o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Gomme metšhene ya rena ya dikurufu e atlegile kudu. Ka mohlala, tlhagelelo ya Focke-Wulf ke TA-152. Le gona TA-400, e le sefofane sa go thuthupiša dipomo sa jet yeo e nago le dientšene tše tshela, e bontšha kholofetšo e kgolo!
  Zaur o ile a hemela godimo ka boikgantšho:
  - TA-400 e ka thunya dipomo difeme tša Soviet ka mošola wa Urals, ya fihlelela lebelo la go fihla go dikhilomithara tše 800 gomme ya rwala ditone tše fetago tše 10 tša dipomo! Go fo swana le sefofane sa go thuthupiša dipomo seo se se nago mosela sa XO-18, seo se nago le bokgole bja go fofa bja dikhilomithara tše dikete tše 16! Le jet TA-183 le dikoloi tše dingwe! Re tla laola moya!
  Field Marshal Fuhrer o ile a lokolla Saur. Bjale ke be ke swanetše go boledišana le Schmeisser.
  Sethunya sa motšhene sa Jeremane
  StG 44 (Sejeremane: Sturmgewehr 44 - sethunya sa tlhaselo 1944) ke sethunya sa tlhaselo sa Jeremane se hlahisitsoeng nakong ea Ntoa ea II ea Lefatše. Dikarolwana tše ka bago tše dikete tše 850 di ile tša tšweletšwa. Gare ga metšhene ya mohuta wa mehleng yeno ya go itiriša, e bile tlhabollo ya mathomo yeo e tšweleditšwego ka bontši.
  E fapana le dithunya tša ka tlase ga motšhene (PPSh, bjalobjalo) tša Ntwa ya Bobedi ya Lefase ka lefelo la yona le letelele kudu la go thuntšha leo le lebišitšwego, kudu-kudu ka baka la go dirišwa ga seo se bitšwago sa magareng, se matla kudu le seo se nago le di- ballistic tše kaone go feta dikhathune tša dithunya tšeo di dirišwago dithunya tša ka tlase ga motšhene .
  Automation StG 44 ke mofuta wa vent ya khase ka ho tloswa ha dikgase tsa phofo ka lesoba leboteng la barrel. Bore ya barrel e notletšwe ka go sekamiša bolt ka sefofaneng se se emego. Misalignment e direga ka tirišano ya difofane tše di sekamego godimo ga foreime ya bolt le bolt. Khase kamoreng - ntle le kgonego ya taolo. The khase kamoreng polaka le molamu thusang e unscrewed le khethehileng drift feela ha hloekisa mochine. Go lahlela dipomo tša dithunya, go be go nyakega gore go dirišwe dikhathune tše di kgethegilego tšeo di nago le tefo ya phofo ya 1,5 g (bakeng sa dipomo tša go arogana) goba 1,9 g (bakeng sa dipomo tša go kgoboketšwa tšeo di phunyago ditlhamo). Boima bjo bo tlwaelegilego bja morodi wa sethunya ka gare ga khatritšhe ya Kurz ya 7.92x33 ke 1.57 g Piston ya khase yeo e nago le molamu e kopantšwe le kutu ya bolt.
  Schmeisser o bontšhitše gape kholofelo ya gore sethunya se sefsa sa motšhene - St 54 - se tla tshepagala le go feta le go ba kaone, ka go nepagala mo go phagamego ga mollo.
  Von Braun o bontšhitše gape kholofelo ya nnete - dithuthupi tša A-10 le A-11 di holofeditše go fofa bokgoleng bja go fihla go dikhilomithara tše 1000 gomme tša thula ka nepagalo ye kgolo, di hlahlwa ke radio.
  Dilo di be di mpefala le go feta ka pomo ya athomo go fihlela ge reactor ya nuclear e thuntšhwa. Eupša ka morago ga nywaga e mmalwa ba ile ba holofetša gape gore Kgošigadi ya Dipomo e tla tsena tšweletšong!
  Eupša sa bohlokwa kudu, ma-Amerika le ma-Brithania a ile a holofetša go thuša Third Reich le disathalaete tša yona ntweng ya go lwantšha bokomonisi bja lefase!
  Field Marshal Fuehrer Rommel o ile a dira phetho ya gore:
  - Botša Stalin gore re thoma gape dintwa ka botlalo, ke moka tshenyo ye e feletšego le ye e feletšego ya bokomonisi!
  April 13, 1945 e bile letšatši la go gana mo gogolo!
  Ntwa ya Jeremane e ile ya hlaselwa ke kotsi e kgolo go tšwa Hungary e le gore e pheme go tshela Vistula yeo e elelago ka botlalo. Tlhaselo e thomile ka la masomepedi la April, ge dikarolwana tša Nazi di phethilwe.
  Majeremane a ile a kgona go thuba mothaladi wa pele wa tšhireletšo mo e nyakilego go ba gatee-tee. Ba ile ba diriša ka mafolofolo maano a go hlasela bošego bakeng sa go thibela ma-Russia go diriša dithunya tša ona tše dintši. Go ba gona, bošego mollo ga o atlege gakaakaa, gomme Manazi a na le didirišwa tša go bona bošego.
  Kapejana kudu mothaladi wa bobedi wa tšhireletšo o ile wa thubja, gomme go ile gwa bopša dipitšana tše pedi. Eupša ka taelo ya ntlokgolo, dipolokelo tše dikgolo di ile tša tsena ntweng. Gaešita le ge go be go sa kgonege go fenya ma-Nazi, tlhaselo ya Mainstein"s e ile ya emišwa.
  Ka morago ga kgwedi ya ntwa ya manganga, Majeremane a ile a kgona go thopa gape karolo ya Slovakia, a tšwela pele dikhilomithara tše di sa fetego 70-80.
  Tlhaselo ya Fritz kua East Prussia e ile ya atlega le go feta. Ba ile ba thuba feela mothaladi wa pele wa tšhireletšo gomme ba lebeletšana le tšhireletšo e kitimago. Go ile gwa hwetšwa gore Red Army e tseba go epa ka gare le go itšhireletša. Le go baka tshenyo e kgolo.
  Ke feela kua Romania moo Kisselring a ilego a kgona go fihlelela katlego e kgolo. Mašole a Bofasista a ile a bopa dipitšana tše tharo gomme a thopa mo e nyakilego go ba Moldova le Bukovina ka moka. Eupša le moo ba be ba sa dumelelwa go thuba go ya Odessa, ba ema kua Bug - lepheko la tlhago la meetse! Eupša Majeremane a be a sa dutše a kgona go thopa naga e ntši kudu. Go akaretša le lebopong la Lewatle le Letšo, le seleteng sa Ukraine sa Chernivtsi. Ka go rialo, go šuthiša mothaladi wa ka pele kgole le mafelo a oli a Romania. Eupša yeo e bile tekanyo ya katlego ya bona ya April le May.
  Madira a Mahwibidu a be a tiile tšhireletšong, gomme intaseteri e ile ya tšweletša didirišwa tše dintši tša tša bohlabani. Kudu-kudu difofane tša ntwa tša Yak-9 le ditanka tša T-34-85.
  Lehlabuleng, Rommel o ile a ikhwetša a le maemong a thata - methopo ya bašomi ya Jeremane e be e šetše e feletšwe ke matla, gomme tlhaselo e ile ya lebiša go ditahlegelo tše kgolo. Go be go se na mohola wa go bala ka poeletšo ya 1941. Mašole a Soviet a thatafaditšwe ntweng, bajenerale ba hweditše phihlelo ka ditshenyagalelo tše dikgolo gomme go agilwe tšhireletšo e kitlanego ka mo go lekanego le e tseneletšego.
  Ka gona, go be go nyakega gore go lefelwe bakeng sa go hudugela bohlabela.
  Bogareng, madira a Soviet a be a sa dutše a swere dihlogo tša maporogo go putla Vistula. Stalin o be a sa nyake go boela morago.
  Rommel o ile a dira phetho: go thoma tlhaselo ya difofane kgahlanong le USSR. Ka ge go thuthupiša dipomo bonyenyane e le modiro o bitšago tšhelete e ntši, tahlegelo ya batho nakong ya tlhaselo e bjalo ke e nyenyane kudu! Go feta moo, USA le Brithania ka dikoloni tša yona le dipušo di ile tša thoma go nea thušo e mafolofolo kudu ka dibetša, methopo gaešita le baithaopi.
  Tlhaselo ya moyeng ka difofane tša jet le maiteko a kelohloko a go thuba ka madira a magolo a ditanka.
  Eupša Stalin o be a sa nyake go dula a sa dire selo gomme a letela go fenywa! Ka June 22, madira a gagwe a ile a thoma tlhaselo ka lehlakoreng la Slovakia. Ge a arabela, ma-Amerika a ile a rekišetša Jeremane difofane tše sekete tša go thuthupiša dipomo tša B-29 ka mokitlana.
  Majeremane a be a buša moyeng gomme a be a sa dutše a kgona go raka, a diriša go phagama ga ona ga boleng ka ditanka le dithunya tšeo di itšhidullago, ditlhaselo tša Madira a Mahwibidu. Mafelelong a July, Sehlopha sa Sešole sa Jeremane Borwa se ile sa tšwela pele ka tlhaselo, se leka go bopa mogopo o mongwe. Mašole a Soviet a ile a kgona go thibela tlhaselo ya Jeremane. Manazi a ile a tšwela pele dikhilomithara tše ka bago tše masometharo gomme, ka go efoga ditahlegelo tše kgolo, a ema. Ka August, Madira a Mahwibidu le ona a ile a tšwela pele kua East Prussia.
  Lehlabuleng, mothaladi wa ka pele o ile wa dula o nyakile o sa fetoge.
  Go sa le bjalo, United States e ile ya lahlela dipomo tše pedi tša athomo Japane. Hirohito o ile a tsebiša go ineela ka August 16th. Amerika e ile ya lokolla diatla tša yona gomme ya oketša kabo ya theknolotši, didirišwa tše tala le didirišwa go ya go Third Reich.
  Kgateletšo e tšwago go difofane tša Jeremane e be e oketšega. Manazi a be a holofetše go thunya USSR ka pomo. Seruthwane se ile sa feta ka go fapantšha dikotlo le go leka ditlhaselo ka mahlakoreng ka bobedi. Mahlakore ka bobedi a ile a leka go phema ditahlegelo tše di sa nyakegego.
  Eupša ka kakaretšo, go phagama ga Luftwaffe moyeng go ile gwa bonagala. Nakong ya 1945, Third Reich le disathalaete tša yona di ile tša tšweletša difofane tše fetago dikete tše masometshela, tšeo bontši bja tšona e bego e le dijethele, gomme tša amogela tše dingwe tše dikete tše masometharo go tšwa go balekane. USSR e ile ya tšweletša dikoloi tše dikete tše masomenne-hlano feela. Go feta moo, ba ka tlase ga lenaba ka lebelo, dibetša le ditlhamo.
  Ngwaga wa 1946 le wona o thomile ka maiteko a tlhaselo e kgolo ya Madira a Mahwibidu. Eupša Majeremane a ile a lahlela tlhabollo ya ona e kaone-kaone, e lego tanka ya diphiramiti ya E-50, ntweng gomme a kgona go fenya diyuniti tša Soviet, a di lahlela morago Poland le Slovenia. Eupša lehlwa leo le bego le wa le bogale bjo bogolo bja madira a Soviet di ile tša emiša mašaba a bo-fascist kua Neman le ka kua ga Grodno ganyenyane! Ka thekgo ya balatedi ba Bandera, ba ga Kraut ba ile ba tsena Lviv. Lega go le bjalo, tlhaselo e kgolo, goba go e na le moo go palelwa ga yona, e ile ya dira gore USSR e lahlegelwe ke dihlogo tša yona tša maporogo kua Yuropa Bohlabela, gomme bjale ntwa e boetše e hudugetše ka mo go feletšego tšhemong ya Mmušo wa Russia wa Bolshevik!
  Ka May, madira a Rommel a ile a leka go aga katlegong ya ona, eupša ka morago ga dikgwedi tše mmalwa tša ntwa, a ile a fihla feela mothalong, Baranovichi, Vilno, gomme ka morago a batamela Riga. Manazi a ile a atlega go se nene ka Borwa - a ile a tšea Vinnitsa le Zhitomir - a batamela Kyiv! Gomme Odessa e ile ya ikhwetša e kgaotšwe le madira a Soviet.
  Le ge go le bjalo, Majeremane le ona a ile a lahlegelwa kudu - bafsa ba mahlalagading go tloga mengwageng ye lesomenne le borakgolo go tloga mengwageng ye masometshela-hlano ba ile ba ngwadišwa go ba madira. Dikarolo tše mmalwa tša basadi di ile tša ba tša hlolwa, gotee le dihlopha tše di aroganego tša di-sniper le tša difofane moo bong bjo bo lokilego bo ilego bja lwa!
  Ka go wa, Majeremane a ile a itšhireletša gomme a nyakišišwa ke madira a Soviet. Marega le gona, dintwa di be di tuka. Go be go sa kgonege go thuba Majeremane, ao a ilego a boloka bophagamo bjo bo feteletšego bja moya. Metse ya Soviet yeo e bego e dikantšwe ya Riga le Odessa e ile ya wa, eupša ba ga Fritzes ba ile ba palelwa ke go hlabolla tlhaselo ya bona ka mo go oketšegilego.
  Ka 1947, tanka ya Soviet T-54 e ile ya thoma go tsena tšweletšong ya bontši, yeo e bego e swanetše go phadišana le sefofane se segolo sa Jeremane, sa E-50 ya diphiramiti. Ke therešo gore koloi ya Soviet e be e sa dutše e le ka tlase ga ya Jeremane ka ditlhamo le dibetša, eupša e be e le theko e tlase e bile e le bofefo. Tšweletšo ya bontši e thomile ka Phupu.
  Difofaneng, dilo di be di mpefala le go feta, eupša ka December 30, 1947, sefofane sa mathomo sa ntwa sa Soviet sa go latelana, e lego MIG-15, mafelelong se ile sa fofa.
  Se se ra gore monopoly ya bofasista moyeng e tla fedišwa.
  Tšweletšo ya bontši e thomile ka May 1948. Koloi ka boyona e be e le ka tlase ganyenyane feela ka lebelo le dibetša go feta ME-362. Ke therešo gore Majeremane a be a sa dutše a e-na le mathomo a hlogo ya tšweletšo yeo e šomago gabotse le phihlelong ya ntwa ya di- ace. Eupša go ile gwa ba molaleng gore moyeng USSR e be e le kgaufsi le go fihlelela tekatekano.
  Ka go wa ga 1948, ditherišano tše difsa di ile tša thoma.
  Jeremane e be e se na badudi, eupša USSR le yona e be e tšholotšwe madi. Go oketša moo, ditsebi tša fisiks tša Jeremane di ile tša kgona go feta tša Soviet, gomme Third Reich e be e šetše e lekile pomo ya nuclear ka katlego.
  Rommel o ile a šišinya kgetho ye e lekanetšego - Majeremane a be a tla amogela se sengwe le se sengwe seo ba bego ba šetše ba se thopile. Go tloga Riga go ya Odessa.
  Stalin o ile a arabela ka go dumela kgetho ya lefela. Le ge e le rena ka baka la gago, goba wena ka baka la rena!
  Ditherišano gape di ile tša fihla boemong bjo bo sa kgahlišego ka mo go feletšego.
  Koba o ile a kopana ka go latelana le mointasteri yo mongwe le yo mongwe yo bohlokwa kudu goba ka fase ga moo, moqapi le setsebi sa sešole.
  Ka morago ga moo, o ile a bala polelo phatlalatša: yeo go yona a ilego a tsebiša gore o tla lwa ntwa kgahlanong le bofasista go fihla mafelelong a phenyo!
  Letšatši la la 7 November, 1948. E ile ya ba letšatši la phetogo e kgolo le phetho!
  Epilogue ya mafelelo
  1954 December 21... New York... Difolaga tše khubedu di fegilwe ka bontši godimo ga moago wo motelele kudu wa leratadima kua United States.
  Stalin, yoo seswantšho sa gagwe se bontšhwago diskrineng tše dikgolo le dibotong ka moka tša papatšo tša repabliki ya batho ya Amerika, o šišinya seatla ka pososelo go madira a Soviet ao a fetago go bapa le Lenin Avenue!
  Lefase ka moka le keteka segopotšo sa mengwaga ye masomešupa-hlano ya Comrade Stalin - mmušiši wa mathomo wa polanete ya Lefase!
  
  GO BA GA LUCIFER
  Le ge go be go se bonolo go yena, eupša a sa le yo monyenyane e bile a sešo a thatafala moyeng, mohlabani Palpatine o ile a kgona go gata lepheko.
  Caroline o be a swanetše go ba a bolailwe ka seatla sa gagwe le lightsaber. Eupša e le gore ba ute ditsela tša bona, go ile gwa bjalwa tefo e nyenyane ya nuclear ka mošate ka bowona.
  Darth Sidious o be a šetše a bolela ka thelelo go swere lightsaber, gomme ge a le tseleng ya go ya go mohumagadi o ile a rema mohlapetši wa gagwe wa motho ka noši. Ka morago, o ile a mo laela gore a khuname fase gomme a apole dieta tša gagwe tša go tura - gore a hwe, bjalo ka ge e be e le tlwaelo, godimo ga sefala a sa rwala dieta.
  Carolina o ile a ipontšha e le bjalo. Palpatine o ile a mo utollela sefahlego sa gagwe sa nnete gomme motho wa august a thunya ka megokgo. Ka morago ga moo Dart o šomišitše legadima la maatla ka lekga la mathomo bophelong bja gagwe... Gomme ge mohumagadi yo a tšhumilwego a homola, Morena wa Sith yo a se nago kgaugelo o ile a bea sebetša sa nuclear godimo ga sethuthupi gomme a tloga ka mošate.
  Badudi ba lefase la ka tlase ga meetse ba ile ba latofatša ka go senya, ke ka baka leo ntwa e sehlogo e ilego ya tsoga magareng ga mafase a mabedi a polanete. Go sa šetšwe go phagama ga bona thekinolotši, lebelo la ka tlase ga meetse le ile la kgona go phologa. Go oketša moo, baemedi ba Senate sa Repabliki ba ile ba tsena ditaba gare, bao ba bego ba sa kgone go dumelela polao ya molokwanarite.
  Palpatine o ikhweleditše difoka tša modiri wa khutšo gomme bjale o fihlile maemong a galactic, go fihla ga bjale feela ka karolo ya mothuši yo a ikokobeditšego go senator go tšwa Naboo, eupša ka pela kudu o hwetša botumo.
  Morutiši wa gagwe Plagaust o ile a dumelela go hlatloga ga morutwana, eupša yena ka boyena o ile a nwelela kudu thutong ya thutamahlale ya magochlorians. O be a nyaka go hwetša go se hwe ka boyena le go ithuta kamoo a ka tsošago bahu. Go oketša moo, Plagaust, go sa šetšwe go hloka ga gagwe kgaugelo ka ntle, o be a kgomaretše ka mo go nepagetšego go ba bangwe ba ba leloko la gagwe gomme a lora ka tsogo ya bona ya kapejana.
  Morwedi wa Palpatine o gotše go ba mohumagadi. Gomme kapejana o ile a ba le bana ba gagwe ka noši. Monna ga se a ba kgoši semmušo, eupša e be e le molekane wa molao ka botlalo, le mohlankedi wa peleng - Jedi, le ge e se wa maemo a godimodimo a bokgoni. Semmušo, o ile a amogela sereto sa kgošana le mmuši-gotee yo monyenyane - ka fase ga boetapele bja mohumagadi.
  Eupša Palpatine o be a sa rate mokgonyana wa gagwe yo e sego wa semmušo: o be a le botho kudu, a hlomphega, a le botse kudu ka ponagalo, gomme a bonagala a le yo monyenyane kudu go feta mengwaga ya gagwe.
  Gomme morwedi wa mmuši wa mothomoso o ile a gola e le yo botho ka mo go feteletšego le yo a nago le kwelobohloko. O swana kudu ka semelo le tatagwe - yo mohlomongwe a bego a lora ka go ba motho yo mobe kudu legohleng.
  Boemong le ge e le bofe, Plagaust o be a se sa swanelwa ke go kgodiša morutwana wa gagwe. Palpatine o tšere sephetho ka boyena - go senya bobedi morwedi wa gagwe le monna wa gagwe.
  Eupša go ba gona ka tsela yeo e sego ya go ipea pepentšha. Gomme se ga se bonolo, ka ge tšhireletšego ya mošate e ile ya matlafatšwa kudu ka morago ga khuduego ka moka le go senya.
  Palpatine o ile a phetha ka go rulaganya kotsi ka sekepeng sa dinaledi. O ile a kgona, a diriša khuetšo ya gagwe, go fihlelela go fofa ga lapa la bogoši go ya Corusan - polanete ya toropokgolo le motse-mošate wa repabliki. Go bonagala e le taletšo ya maikhutšo a magolo - ngwagakete wa sebopego se segolo.
  O ithutile dithuto tša morutiši wa gagwe Plagueis gabotse;
  Morutiši o ile a holofetša morutwana gore gaešita le ge tlwaetšo ya gagwe e be e tla ba e kgolo, ba be ba tla lokologana Molaong wa Babedi. Ka go roba sediko se se šoro seo se laetšwego ke Darth Bane, ba be ba ka se utele selo go yo mongwe le yo mongwe, ba se na lehufa goba go se tshepe tswalanong ya bona, gomme ka go realo ba hlankela Lehlakore le Lefsifsi mmogo. Sidious o ile a ithuta le ba-Muun ka nywaga-some, nakong yeo Plagaust o ile a ruta morutwana wa gagwe selo se sengwe le se sengwe seo a se tsebago e le gore matla ka moka ao Plagaust a a hweditšego a se ke a lahlega. Dithuto tša Plagaust di ile tša gapeletša Palpatine go lebeletšana le poifo ya gagwe, tša mo amoga lethabo ka moka gomme tša mo amoga selo se sengwe le se sengwe seo a bego a se tšeela godimo. Morena wa Lefsifsi o rutile Sidious gore maikutlo a go swana le mona le lehloyo, le ge a nyakega gore o kgone go tseba Lehlakore la Lefsifsi, e be e le fela ditsela tša go tlogela dikgopolo tše di tlwaelegilego tša boitshwaro ka lebaka la pakane ye kgolo. Plagaust o ile a nea gape dithero morutwana wa gagwe ka mekgwa ya go thopa matla ka pakane ya mafelelo ya go laola Galaxy.
  Eupša tsela e atlegago kudu ya go ithuta e be e le go feta mapheko a kgonthe le cinema ya mahlakore a mantši.
  Ge a be a thuša Palpatine go hlatloga ka maemo, Master o ile a fa Thaler Sidious phihlelelo go holocron ya gagwe ya Sith, gammogo le tše dingwe tše ntši. O ile a ruta Palpatine kamoo a ka loanang le lightsabers, kamoo ho wield Force lehadima, 'me a mo qobella ho monya mefuta eohle ea tsebo ka libetsa tse sa tšoaneng le dithekniki tsa Lehlakore le Lefifi, empa ho ba fa feela bohlokoa hore e ne e hlokahala ho finyella pakane ea 'nete ea Taelo ya. Ka nako e swanago, Plagaust, ka tlase ga seširo sa Grand Damascus, o ile a dira sohle seo se nyakegago e le gore go se be le motho yo a bego a tla mo belaela gore o na le kgokagano le Palpatine.
  Ka fao mo go diregile selo se bonolo - sekepe sa lefaufaung se ile sa swaragana le moela wa asteroid. Go feta moo, e šetše e le ge sekepe sa dinaledi se boa, ge bakgweetsi ba bantši ba difofane ba be ba nwa dino tše di tagago.
  Gomme Palpatine o be a sa belaelwe fela, eupša o ile a ba a fiwa taelo ya go bontšha go tshwenyega le go mo thibela tseleng yeo e nago le kotsi. Eupša go na le mekgwa e bjalo ya mabaka yeo ruri motho a tlago go dira se se fapanego tlwaa. Gomme tlhohleletšo e ile ya šoma, gomme diletšo di ile tša senyega gannyane.
  Bobedi majalefa le balekane ba ile ba hwa, ke lesea feela la Princess Padmé Amidala, setlogolo sa Palpatine, seo se ilego sa phologa. O abetše sedulo sa bogoši godimo ga Naboo.
  Gomme Darth Sidious o ile a tlaleletša lenaneong la bosenyi bja gagwe. Lega go le bjalo, ga se dilo ka moka tšeo di ilego tša amogelwa ke Plagaust.
  "O na le Force, morutwana, le talente ya go eta pele. Sa bohlokwa kudu, o na le nyorelo ya madi ya mmolai wa tatelano, le ge re swanetše go swara seo ka polokelo - ntle le ge dikgaruru di phetha morero wo mongwe wo o kgethegilego. Ga re di-nama, Sidious, go swana le." ba bangwe ba Sith ba nakong ye e fetilego. Re boradipolane ba bokamoso."
  "Ke nako ye kaakang?"
  "Ka mengwaga ye lesome - gomme e sego letšatši ka pela."
  Eupša go se fele pelo tabeng ya go itshwara go be go sa nyake go ipontšha. Le ge ka dinako tše dingwe Witt ka boyena a be a ipotšiša gore ke ka lebaka la eng gateetee a ile a ba sehlogo gakaakaa. Na o belegwe a e-na le bogale bjo bogolo gakaakaa? Go feta moo, sedikong sa bogwera, Palpatine o ile a nea kgopolo ya motho yo botho kudu.
  Darth Sidious o ile a ba a tsebagatša kgopolo e mpsha: Sith ya kgonthe o swanetše go uta dikgopolo tša gagwe ka bokgoni kudu moo e lego gore gaešita le morutiši ga a kwešiše leano! Le ge a ka ipitša Plagaust yo Bohlale!
  Ge Palpatine a be a thoma go tsena dipolitiking tša galactic, mohlahli wa gagwe o ile a fihlelela diphetogo tše difsa nyakišišong ya gagwe. Thato ya sesenyi sa Yinchorri, yeo e ilego ya tšweletšwa Damaseko ke kemedi ya morafe o swanago, e ile ya robega ka tlase ga tutuetšo ya Force, go sa šetšwe kganetšo ya tlhago ya ka gare ya digagabi. Plagaust o ile a boela a dira diteko tše dintši go disampole tše dingwe, a leka bokgoni bja gagwe ka noši. Sebokeng se se latelago ka Cache, Plagaust o ile a hlalosetša Sidious ditlhahlo tšeo go ya ka tšona Sith e swanetšego go dira, a bolela ka go fedišwa ga gagwe ga Kerred Santa kgale gomme a laela Sidious gore a laele polao ya Senator Vidar Kim e le gore Palpatine a tšee legato la gagwe . Plagueis ka boyena o ile a etela polanete ya Kamino, moo a ilego a boledišana le morafo wa lefelong leo wa batšweletši ba di- clone e le gore a bope madira a Yinchorri yo a kwago. Ka morago, Damaseko le bao ba bego ba le ka tlase ga gagwe ba ile ba tloga ba ya Serenno, moo Plagueis ka noši a ilego a bolela le ma-Jedi ao a bego a le gona moo. Ka gona o ile a hwetša gore Jedi Qui-Gon Jinn e be e sa rate dikhamphani, gomme morutiši wa gagwe wa peleng Dooku o ile a lebelela boemo bja Repabliki e le bjo bo sa tsepamago. Plagaust o ile a bjala dipeu tša pelaelo ka bokgoni pelong ya Master Sifo-Dyas, a mo kgodiša ka boleta gore Repabliki e nyaka madira.
  Ka kgonthe, ke mang yo a bego a tla ya go bopa motšhene o bitšago tšhelete e ntši wa tša bohlabani ntle le ntwa? Gomme ma-Sith a be a nyaka go laola ka nepo ka mokgwa wa bošoro, ka gobane mokgwa ofe goba ofe o mongwe o be o thulana le dithuto tša ona.
  Sebokeng sa dipolitiki bakeng sa kamogelo ya mafase a fetago a lesomepedi a Mokgatlo wa Kgwebo ka Repabliking, Plagueiste le Sidious ba ile ba kopana gape ka tlase ga seširo sa Damaseko le Palpatine. Ka morago ga leano leo le lokišeditšwego e sa le pele, Palpatine o ile a nea polelo e makatšago yeo e ilego ya baka go goeletša le tlhakatlhakano ka Senate. Plagaust o ile a thaba, ka ge dipolanete tša Mokgatlo wa Kgwebo di ile tša fetoga karolo ya Repabliki gomme nakong e tlago ma-Sith a be a ka lokolla ntwa ya galactic ka diatla tša ona. Eupša Plagueis o be a tseba gore Senator Pax Tim yo a nago le sekgopi o be a loga maanomabe le manaba a mangwe a Damaseko - sebopego sa tšhireletšo sa Sante - gomme bjale o be a tla tšea magato a mafolofolo kudu go tloša Damaseko. Ka fao, Plagueis o ile a kopanya Palpatine le Tim ka boomo lenaneong la dipolitiki gomme a šomiša morutwana bjalo ka sebjana sa go swara dihlapi, mola a mo leka ka nako ye e swanago. Go sa šetšwe ditiro tše di atlegilego tša Sidious, Tim o kgonne go feta bobedi Siths ka go laela Plaguest go babolai ba Maladian. Ge yo wa mafelelo a be a kgoboketša madira a gagwe ka moka go emiša go thopša le go hwetša Tim, o be a sa tsebe gore go be go rulagantšwe tlhaselo ya bobedi kgahlanong le yena.
  Gomme Darth Sidious o ile a kwa se, eupša o be a šetše a nagana go tloša tlhahlo ya mohlahli wa gagwe.
  Nakong ya moletlo wa go tsenywa ga Larsh Hill ka gare ga Order of the Bowed Circle, yeo e bego e swerwe ka phapošing ya bodulo ya taelo yeo kua Coruscant, Darth Plagueist o ile a nyakile a bolawa ke bahlabani ba go thwala. Mothuši wa Palpatine, Pestage, o ile a ikgokaganya le ma-Maladia gomme ka ge a hweditše tsebišo e nyakegago, a tsebiša Palpatine gatee-tee. Bobedi bja bona ba ile ba fihla lefelong la maiteko a polao gomme ba hwetša feela Plagueis yo a gobetšego le yo a hemago gabotse a phela, yo a bego a phuthetše lebadi ka Madira; ba bangwe ka moka ba ba-Muun go tšwa Motse-mošate wa Damaseko ba ile ba bolawa. Ka morago Palpatine o ile a itefeletša ka noši go Tim, a mmolaya le ditho tše dingwe tše dintši tša Gran Protectorate ntlong ya botseta ya Malastare kua Coruscant. Maphodisa ga se a hwetša basenyi ba bosenyi bjo, go sa šetšwe go hlongwa ga sehlopha se se kgethegilego go nyakišiša mahu a ka morago ga polao ya Senator Kim. Ka lebaka leo, Damascus Capitals ga se ya lahlegelwa ke moetapele wa yona, eupša Hego Damascus o ile a rola modiro mererong ya Galaxy.
  Merero ya Darth Sidious e be e tloga e le ya bohwirihwiri. Ga se a bolaya setlogolo sa gagwe Padve, eupša go e na le moo o ile a gwerana le yena. Gomme ka go dikadika ka ntle o ile a ba senator.
  Tšhušumetšo ya morena wa mothomoso e ile ya gola, gomme Sith wa boraro Darth Maul a tšwelela. Gape o tlwaeditšwe ka mekgwa ya barbaric, le mohlabani yo a nago le bokgoni kudu. Le ge go le bjalo, talente ya Maul ya maatla ga se ye kgolo kudu mo a ka bago mojalefa yo a tletšego.
  Go tlaleletša, bobedi Plagaust le Thaler e sa le batho, gomme ga se bao ba se nago maswao a bakgethollo ba semorafe. Ba be ba sa nyake gabotse gore terone ya mmušo wa ka moso wa Sith e abelwe motho yo mongwe ntle le moloko wa batho.
  Ka gona, mohlomongwe lehu la Darth Maul le be le rulagantšwe e sa le pele. Go oketša moo, Palpatine o ile a nyakile a hwa nakong ya duel le morutwana wa gagwe, gomme ke feela matla a phagamego ao a ilego a phološa mmušiši wa nakong e tlago lehung.
  Darth Sidious o ile a ikwa a tennwe ke gore motho yo mongwe legohleng o be a le kaone tabeng ya go diriša lightsaber go mo feta. Gomme se le sona se ile sa tlogela leswao la sona. Ka mahlatse, go banyalani ba batho, Maul, ka lebaka la mafokodi a gagwe, o be a sa kgone go ba feta ka tsebo ya lehlakore le lefsifsi la maatla!
  Damaseko le Palpatine ba ile ba dira sohle go kgonthišetša gore mathata a Naboo a ba hola ka bobedi. Ka nako yeo Darth Maul a thomilego tshepedišo go Naboo go senya Jedi, Damaseko e ile ya tšea magato a mafolofolo go hlola mathata a mafsa. Ka go ikgokaganya le dihlogo tša Mokgatlo wa Dikhamphani, Mokgatlo wa Kgwebo, Mokgatlo wa Techno le dikoporasi tše dingwe, Damaseko e ile ya ba kgodiša ka ditiro tše mpe tša Repabliki mabapi le mafase a bona. Palpatine, ka ge a ile a kgonthišetša go kgethwa ga gagwe bjalo ka Mokanseliri yo Mogolo wa Repabliki ya Galactic, o ile a phetha ka gore nako e fihlile ya go phetha Leano le Legolo a nnoši. Ka ge a ithutile selo se sengwe le se sengwe seo a bego a se nyaka go Plagaust gomme a diriša dikgokagano tša morutiši wa gagwe go hwetša poso yeo a e nyakago, Palpatine o ile a lebelela Muun yo a tšofetšego e se selo ge e se lepheko. Ka lehlakoreng le lengwe, Plagaust o be a bonagala a bota morutwana wa gagwe ka mo go feletšego.
  Go feta moo, Darth Maul o ile a hwa gomme pušo ya ba babedi e ile ya tsošološwa ka go itiragalela.
  Go be go sa dutše go e-na le mošomo o montši le nako yeo e bego e le ka pele Darth Sidus o be a fo ba a se na nako ya go tlwaetša morutwana yo mofsa.
  Ka fao, ke ka lebaka la eng tandem ya bona e sa swanela go ba gona mengwaga ye mmalwa gape - eupša Taelo ya Jedi e ka se senywe ka botlalo?
  Eupša seo e be e se selo sa bohlokwa kudu. Plagaust o ile a feleletša a utollotše sephiri se se šiišago: "ke yena yo e lego tate wa kgonthe, wa madi wa Palpatine - Witt Thaler."
  Ee, mmagwe, mosadi wa molemi yo mobotse kudu, o ile a retološa hlogo ya morena wa bagwebi yo a humilego Damaseko. Gomme o be a sa kgone go thibela phišego ya gagwe.
  Ka kakaretšo, ka morago ga go thongwa go ba Sith, bokgoni bja go tšweletša bana bo a theoga kudu. Gomme mo o mahlatse kudu - o na le morwa! Gomme bjalo ka bokgoni, le mpho e sego fela ka maatla, eupša gape le ka talente ye e sa tlwaelegago ya dipolotiki.
  Le e be e le lebaka la nomoro ya pele leo ka lona a ilego a phološa lesogana leo. It"s much more pleasant go fetišetša kgwebo mading a gago. Le ge e le gore, ka lebaka la gore Sith ya maemo a godimo e ile ya nyakile e sa belege, ditlemo tša lapa ga se tša ka tša tšewa e le tše bohlokwa.
  Plagaust o ile a ba le maikutlo... Mohlomongwe o ile a tloga a tšea sephetho sa gore morwa wa gagwe ka noši a ka se mo kgome.
  Eupša se ke sona seo se ilego sa kgoromeletša Darth Sidious go gata mogato. Go dira bosenyi bjo bo bjalo ka go bolaya tatago motho ka noši ke toro ya Mong le ge e le ofe wa Sith.
  Bošegong bja pele ga dikgetho, Damaseko o ile a tšwelela ga gagwe la mathomo phatlalatša ka mengwaga ye mmalwa ka go ikgetha le Senator Palpatine: ba bile gona go bontšhwa ga pele ga tšweletšo ye mpsha ya opera ya Mon Calamari kua Galactic Opera House. Ka morago ga matseno, Marena a mabedi a Sith a ile a rola modiro go ya ntlong ya godimo ya Damascus ka moagong wa Caldani Spiers go keteka katlego ye e lego kgauswi ya Palpatine. Palpatine o ile a sepela go dikologa morutiši a swere beine, a itlwaetša polelo ya gagwe yeo e tlago ka Senate.
  Plagaust, a tagilwe, o ile a botša Palpatine gore teko ya gagwe ya magochlorians e ile ya atlega kudu. Mošemane Anakin o ile a thopa lebelo, gomme sa bohlokwa kudu, o ile a kgona go šitiša madira ka moka a diroboto tša ntwa. Se se ra gore mošemane o na le mpho ya maatla go feta motho le ge e le ofe yo a phelago legohleng. Go tlaleletša, go tlaleletša go mošemane, o ile a kgona go tsenya peu ya moemedi wa morafe wa Togruta le Magochlorians. Ge re lebelela gore baemedi ba morafe wo wa humanoid, eupša e sego wa batho ba diila go feta Magochlorians, eupša ka nako ye e swanago phesente ya Jedi gare ga bona, ka dipalo tše nnyane ka makga a mantši go feta batho, e godimo kudu...
  Ngwanenyana yo mofsa Ahsoka Tano nakong e tlago o tla kgona go fihlelela bophagamo bjo bo sa tlwaelegago, bjo bo bego bo sa tsebje pele bja bokgoni. Kopanyo ya ditsela tše dingwe tša go lemoga maatla a Togruta, le bontši bja magochlorians, e ka belega mohlolo wa nnete wa tlhago yeo e dirilwego ke motho.
  Ke eng seo se latelago? O tla tšwetša pele diteko gomme a hlola morafe o mofsa wa batho - bao ba lekanago ka maatla le badimo. Gomme o tla kgona go kopanya diphedi tša maemo a godimo le go feta magochlorians - theochlorians, yeo e tlago dumelela Sith go fetoša melao ya mmele ya legohle, gomme mo gongwe a hlole legohle le lefsa!
  Go be go na le selo seo se bego se swanetše go tšhošwa le go makatšwa ke morena wa mothomoso.
  Ganyenyane-ganyenyane a tagwa, Plagaust o ile a robala ka lekga la mathomo ka morago ga mengwaga ye mentši, gomme metsotswana ye mmalwa ka morago Sidious, a dikadika (mohlomongwe go ka ba kaone go fo kgaola hlogo ya gagwe ka tšhoša?), o ile a lokolla moela wa legadima la Force godimo ga morutiši .
  - Wena ntate o tla araba tsohle! Ka baka la go ntahla, ka go ntumelela go kgotlelela ngwaga wa dihele ka diphapošing tša ka tlase tša tlhokofatšo ya bogoši! Ke ka baka la"ng o ile wa nkgapeletša gore ke bolaye lerato la-ka le nnoši la kgonthe, Caroline?
  Sith yo motšo o ile a rora, a tšholla legadima go motswadi wa gagwe. O be a tloga a mo hloile e le ka kgonthe.
  Ka go thabela bohloko bja Plagaust, Darth Sidious o ile a mo tlaiša ka go nanya go fihla lehung, gomme yena, ka ge a lapile ka thušo ya Force, a se kgone go dira selo gomme a hwa.
  Metsotswaneng ya mafelelo, morena wa mothomoso a re:
  "O lahlegetšwe ke papadi ye ka letšatši leo o tšerego sephetho sa go ntlwaetša gore ke buše Galaxy, o na le tatago ka thoko ga gago - goba, ka go nepagala, ka fase ga serethe sa gago O be o le morutiši wa ka, tate - ee, bakeng sa se Ke tla ba le wena ka mo go sa felego ke a leboga, eupša o ka se tsoge o bile mong wa ka."
  - Palpatine o ile a laelana le Darth Plagaust, yo a bego a ehwa e bile a tuka mollong wa legadima.
  Ke ka fao mohlami wa Sith a fedišitšego bophelo bja gagwe bja ledimo. Gomme ka yena letlakala la histori ya legohle le ile la retologa.
  Eupša go ile gwa šala dibopiwa tše pedi tše difsa, tše dikgolo: Ahsoka le Anakin, gotee le morutwana yo a kgonnego go fihlelela matla godimo ga molalatladi wa dinaledi le go fenya Jedi.
  Ka go realo Luke Skywalker e be e le setlogolo sa Palpatine le morwa wa Darth Vader.
  Ka fao, morena wa mothomoso wa Sith o be a sa kgone go fa taelo, go tšea le go senya setlogolo sa gagwe se se lebanyago, sa mpho. Go feta moo, go sa šetšwe seo motho a ka se bolelago, Luka ke motho wa lekgolo lekgolong, gomme bana ba gagwe ka noši ke seripa-gare sa Togruta. Eupša Mmušiši Palpatine o be a šetše a tsebagaditše melao yeo e lekanyetšago ditokelo tša bao e sego batho, gomme ka kakaretšo o be a nyaka go hloma ya kgethollo ya semorafe mmušong wo mofsa.
  Ka kgonthe, ka ge batho e le morafo o montši kudu molalatlading wa dinaledi, gomme mmušiši ka boyena e le motho, go swana le sehlopha sa gagwe, gona kgethollo ya semorafo e šoro le go nyenyefatšwa ga merafo e mengwe di tloga di le moyeng wa ma-Sith. Bao ba ratago go gatelela le go buša.
  Grand Marshal Tarkin o hlamile teori ka moka le boradikgopolo go lokafatša kgethollo ya semorafe...
  Eupša ke seripa-gare feela sa batho bao ba ilego ba abelwa sedulo sa bogoši. Le ge Ahsoka a ile a tloša dikgolo tše mpe, letlalo la gagwe la chameleon le bonala le le botse.
  Mmušiši o ile a romela bana ba gagwe ka go lebanya go yo senya bophelo polaneteng ya Shiloh, moo ba-Togruta ba bego ba dula gona. Gomme bana ba morena wa mothomoso ba dira se ka lethabo.
  Ba ile ba hlankela go tloga go ima gomme ba tseba feela lehlakore le lefsifsi la matla. Palpatine o dirile mediro e mebotse ka makga a fetago gatee bofseng bja gagwe. Gomme ge nkabe a ile a feleletša a le ka phapošing ya ka tlase ya tlhokofatšo, ge nkabe a se a kopana le Plagaust, nkabe a se a ka a ba mmolai yo mogolo kudu molalatlading wa dinaledi.
  Ee, bana ba gagwe ga se ba dira mediro e mebotse; Eupša ka mabaka a itšego se ke sona seo se sa kgahlišego go mmušiši. Tolley, botse bjo bo bego bo le ka go yena bo be bo se bja hwa ka mo go feletšego. Toli Palpatine o be a dumela gore go be go sa kgonege go ba Sith ya kgonthe ntle le go lwa le wena, ge o fenya lehlakore la seetša ka go wena.
  Bana ba gagwe ba ile ba amogela go hlankela bobe e le selo seo se neilwego, e le selo sa tlhago kudu legohleng, ntle le go itemogela tlalelo ya monagano goba go itshola.
  Eupša Palpatine o ile a lwa le yena, gomme ke Badimo ba Godimodimo feela bao ba tsebago gore polao ya Caroline e mo lahlegetšwe ke eng.
  Go oketša moo, mmušiši ga se a ka a ba le sebete sa go bolaya mmagwe. Go bonagala Plagaust le yena a ile a kwa maikutlo a lerato go yena, gomme ga se a ke a rotoša potšišo ye bjalo.
  Gomme mmago Palpatine"s o sa phela gomme, go sa šetšwe gore ke kgale a fetile mengwaga ye lekgolo, ga a swane le mokgekolo kudu le gatee. Ka go fapana le seo, o bonala a le yo monyenyane go feta morwa wa gagwe, e lego blonde ye maatla - a sa fete mengwaga ye masometharo ka ponagalo. Ka morago ga go lokollwa mošomong o thata, o ile a dula profenseng ya kgole gomme a thoma boloi moo.
  Ee, e be e le motho yo a tlwaelegilego, molemi, eupša gape e le mosadi yo a sa tlwaelegago, e lego seo se ilego sa šuthišwa dikarolwaneng tša gagwe tša leabela. Go sego bjalo, o be a ka se kgone go ima go tšwa go morena wa mothomoso.
  A sa rwala dieta, a apere lešela la letheka feela, ka letheka le lesesane go swana le la ngwanenyana yo monyenyane, o be a šoma ka thata mašemong, gomme bošego a dira boloi. Eupša ge Witt a be a dula le yena, mma o ile a uta mediro ya gagwe gomme a se thome morwa wa gagwe go selo.
  Therešo e ile ya thelela makga a mmalwa: gore mohlomongwe o be a tla rerelwa go boloka e sego fela baratiwa ba gagwe, eupša gape le bana ba bona le ditlogolo.
  Palpatine o etetše mmagwe ngwageng o fetilego fela - ge go be go nyakega go šireletša Naboo go tlhaselo ya marabele. Ba be ba bile ba nyaka diphiri, polaneteng ya gae ya mmušiši wa mothomoso. Mohlomongwe ba be ba nyaka go hwetša dintlha tša gagwe tše di fokolago, goba go hwetša ba leloko la gagwe?
  Mmušiši o be a na le ngwanabo ka motswadi o tee. Mona Palpatine o ile a mo dira sehlabelo go mašole a lefsifsi nako ye kopana pele ga mathata a Naboo - kamoo go ka bolelago, gore mahlatse a myemyela.
  Ka nako ye, ngwanabo o be a šetše a hweditše ditlogolo, ka fao maano a Darth Sidious"s a go leta le go bona a ile a lefa. Bahlaselwa ba bantši le go feta, le tlaleletšo e mpsha go pantheon ya ba leloko bao ba bolailwego.
  Ke moka a nyaka go bolaya mmagwe ka nako ye e swanago. Eupša Palpatine o be a letetše go kopana le mokgekolo: eupša mmagwe o be a se a fetoga le gatee nywageng e metelele ya karogano. Sebopego sa ngwanenyana, sa mešifa, se se lefsifsi kudu ka baka la go tšhelwa letlalo, le letlalo le boreledi, sefahlego se sebotse seo se nago le seledu sa bonna. Ge o le kgole, ka kakaretšo a ka fošwa ka gore ke ngwanenyana, eupša kgaufsi o ka bona dibopego tša gagwe tša sefahlego: o godile kudu, o bopegile gabotse e bile o na le bonyenyane nywaga e masometharo. Le gona ge e ba o lebelela ka mahlong a safire ya emeralda, go tla bonagala e le mo gontši le go feta.
  Witt Thaler, yo a bego a sa letela gore mmagwe o be a se bonolo go etša ge a be a bonagala, o ile a tšhoga gomme a gana go bolaya, goba, bjalo ka ge a be a e bitša, go dira sehlabelo go mašole a leswiswi.
  Ka nako yeo ga se a ka a hwetša sebete sa go fapantšha bonyenyane mantšu a sego kae le mmagwe-moloi gomme, ka go phema go kopana, o ile a akgofela gomme a tloga. Mma yoo a ka ba a ile a lemoga morwa wa gagwe, eupša gape o ile a itira eka o a tonya e bile ga a na taba.
  Gomme nakong ya ketelo ya gagwe ya mafelelo go Naboo, o tšweletše ka nako yeo koloi ya mmušo e bego e laletšwe. Palpatine o be a nyakile a bolokwa ka mošate, eupša mosadi yo a sa rwalago dieta o ile a tšwelela go yena, a bontšha tsela ya go tšwa yeo e utilwego gomme a mmontšha moo go bego go le gona lefelong le lengwe la go lalela marabele.
  Ke moka ba ile ba fapantšha dipolelwana tše sego kae le yena.
  Mma yo a sa felago o ile a bea seatla sa gagwe phatleng ya Palpatine gomme a bolela ka go baba:
  - O gobaditšwe ka sehlogo bjang, morwa. Ga go na tšobotsi e tee yeo e lemogegago yeo e šetšego ka go wena!
  Darth Sidious o ile a araba mmagwe ka bogale gore:
  - Ke bonala ke le mokgalabje kudu fela ka ntle! Ge e le gabotse, mmele wa-ka ke kgale o sa phele go ya ka melao ya batho. Gomme ke sa kgona go fenya Jedi efe goba efe ka ditšhoša. Le gona nako ya go ba gona ga nama ya-ka ya mmele e tla tšea nywaga-kgolo e mengwe e mentši!
  Mma yo mofsa o ile a šišinya hlogo go morwa wa gagwe yo a tšhogilego:
  -Naa o tšere sephetho sa go lelefatša bophelo bja gago bja mmele ka go ba vampire? Ke therešo gore di- vampire di na le mehola go feta batho. Ntle le go nyakega ga go nwa madi gararo ka letšatši le go efoga seetša sa letšatši. Eupša se ga se bophelo!
  Mmušiši Palpatine o ile a kgopišwa ke mmagwe gomme a ba a nyaka go mo itia, eupša a itshwara. O ile a ngunanguna ka bogale:
  - Ke fetogile maatla go feta ka fao ke bego ke le ka gona bofseng bja ka, go thata go bolaya ka selo se sengwe ntle le silifera ya maemo a godimodimo. Gomme letšatšing le ge e le lefe o ka apara spacesuit ya boiketlo yeo e nago le difiltara, gomme seetša sa maitirelo ga se kotsi go nna.
  Mo segalo sa Darth Sidious se ile sa ba boleta:
  - Go kaone le go feta, mpotše, wena, ka ge o le motho yo bonolo, o kgonne bjang go boloka bofsa bja gago?
  Lada Thaler o ile a araba ka pososelo e bose, ya meno a masweu:
  "Ke ile ka sepela ke sa rwala dieta go dikologa Naboo bophelo bja ka ka moka, ka šoma bophelo bja ka ka moka, ke eja dijo tše di phetšego gabotse, ke nwa matutu le maswi fela. Kamehla moyeng o hloekileng - hōle le motse. Ke ile ka etela motse-mošate gatee feela, gomme ka morago ka diketane, ge ke tlišwa go theetša kahlolo. Gomme ka morago gape go ya motseng ka lešoba!
  Ke phela bophelo bjo bobotse kudu bjo bo kgonegago gomme ke ka lebaka la eng ke swanetše go tšofala?
  Mo nakong ye Palpatine ga se a ka a galefa le gatee, o ile a ikwa a segišitšwe go se nene gomme, ka mo go kwagalago kudu, o ile a kgopela tlhathollo:
  - Dimilione tša basadi ba balemi ba phela mokgwa wa bophelo wo o swanago le wa gago, eupša se ga se ba thibele go fetoga bakgekolo ba ba gobogilego, go fapana le wena. Sephiri ke eng - mpotše!
  Mma o ile a araba ka segalo sa go ikokobetša gore:
  - Potšišo ye bohlokwa kudu ke gore, ke eng seo se dirago gore motho a tšofala? Modikologo tlhagong ke wa ka mo go sa felego, gomme mmele wa motho o swana le modikologo o bjalo. Ge re bolela ka tsela e se nago bosodi, ga go na selo mmeleng wa motho ka bowona seo se swanetšego go tšofala. - Mosadi wa go lebelega yo mofsa o ile a ema gannyane gomme a tšwela pele ka tshepo ya modimogadi. - Ke ka moka ga go nagana le tumelo. Dumela gore botšofadi ga se bja tlhago, eupša bofsa bjo bo sa felego, ka mo go fapanego, ke mohlala gomme o ka se tšofala!
  Palpatine o be a sa dumelelane le se ka mo go feletšego:
  - Ga se batho fela ba tšofala, eupša gape le tšhipi, dilo, dikepe tša lefaufaung, le diroboto tša ntwa. Ke ka baka la"ng o nagana gore motho a kgona go phema se ka matla le tumelo?
  Kgarebe yeo e ile ya araba ka kgodišego:
  - Mmele wa motho, go fapana le tšhipi, ke tshepedišo yeo e mpshafatšwago. Disele di ka arogana le go impshafatša ka nywaga e dimilione tše dikete tše dimilione. Rathutamahlale le ge e le ofe o tla bolela gore polokelo ya kutu mmeleng e tla swarelela maphelo a dimilione tše dimilione. O no hloka go ithuta go dira selo se tee se sennyane sa bohlokwa - go tsošološa le go mpshafatša disele tša methapo. Ke moka go se hwe go tla fetoga ga kgonthe!
  Palpatine o ile a botšiša ka go šišinya gore:
  - Gomme o dira bjang se, mma?
  Mosadi o ile a sega gomme a araba ka go sebela:
  - Ke ka lebaka la eng vampire e be e tla tseba se? Gomme ka fao o tla tšwela pele go phela ka nameng ye mengwagakgolo ye mehlano goba ye tshela. Gomme sehlopha se se makatšago sa lena se a gola... Na le sa swanetše go tseba sephiri sa bofsa bjo bo sa felego gabotse? Kudu-kudu ge o nagana ka boithati bja gago?
  Darth Sidious o ile a šišinya bjalo ka noga ye e pšhatlagantšwego gomme a goga legare la gagwe le lehubedu:
  - Le nna nka go dira sehlabelo go maatla a lefsifsi!
  Mma o ile a lebelela ka ntle le moriti wa naga go morwa wa gagwe-mmušiši. O ile a araba, a myemyela le go feta:
  - Boikgafo bjo bo ka se go thuše ntweng ya gago! Le ge o le mogale wa madi, dithapelo tša ka di go phološa lehung. Ka morago ga ngwaga o tla sepela go bapa le mošito wa sekoti. Gomme ke mmago fela yo a ka phološago moya wa gago diheleng!
  Palpatine o ile a nolofala gomme a šišinya seatla sa gagwe ka mokgwa wa go iketla:
  - Go lokile, bjalo ka ge o boletše: vampire e sa na le mengwagakgolo ye mehlano goba ye tshela ye e šetšego. Gomme ka morago mohlomongwe I"ll find out a more effective way ya go lelefatša bophelo. Go feta moo, diteko di šetše di dirwa bakeng sa go bjala moya ka gare ga clone!
  Mma o ile a atla Palpatine laelana gomme a mo lakaletša mahlatse. O be a nkga a le foreše kudu e bile a le bose. Gomme Darth Sidious o ile a ikwa a nyamile - botse bo na le sekgobo sa bjona.
  Bobe ke bobe, gomme go phela ge go na le leswiswi le diphokojwe tše šoro go dikologa go lapiša ka mo go feteletšego. Ka nako ye nngwe poifo e kgokologela ka gare... E tlaiša ebile e šiiša.
  Go feta moo, Mmušiši Palpatine o be a nyaka gore a hlatlangwe ke Sith yeo e bego e se bobe bjo bo sekilego, le gore mohlahlami a kgone go tliša bonyenyane selo se sengwe sa go hlama bophelong bja matla a legohle.
  Luke Skywalker ke motho wa lekgolo lekgolong gomme wo ke mohola wa gagwe o mogolo.
  Go oketša moo, madi a Anakin le Palpatine a be a sa dutše a elela ka go yena. Le gona go tliša mošemane yo ka lehlakoreng le lefsifsi go be go nyaka boiteko bjo bogolo.
  
  
  MATSWALO A DIABOLO
  Go tlile bjang gore Palpatine, lesogana le le ikokobeditšego, morutwana yo a kgahlišago kudu le yo a hlaotšwego ka boitshwaro bjo bo beago mohlala, e be mothofatšo wa legohle le bobe gomme a fetogela lehlakoreng le lefsifsi la matla?
  Bophelo polaneteng ya Naboo bo be bo le botse kudu - tlelaemete ye boleta, naga ye e fago kudu, go se be gona mo go nyakilego go ba ka botlalo ga meferefere le dinyakwa tša phetogo. Sebopego sa mmušo ke mmušo wa bogoši wa molaotheo... Eupša maatla a kgoši ke a magolo, ditaelo tša gagwe di lekana ka maatla le melao, gomme ke Padle Amidala fela yeo e ilego ya fetošwa go lekanyetša bobedi nako ya pušo ya kgoši le maatla a yona.
  Palpatine bofseng bja gagwe e be e le yo mobotse kudu, yo mosesane gomme, go ba gona, lesogana le le hlabologilego mmeleng, o ile a thopa phadišano ya Airball ya magareng ga dipolanete. Ke ka nako yeo moo Palpatine, yo a ilego a akaretšwa sehlopheng sa Naboo ka motsotso wa mafelelo, a ilego a ikwa a na le kwelobohloko go kgapeletšo. O ile a bona e sa le pele go fofa ga di- pulsar le go retologa ga di- asteroid papading e raraganego ya kgonthe. Gomme o ile a lemoga gore o be a kgona go lemoga gore o swanetše go tliša neng kotlo yeo e bolayago le ya mafelelo. Gomme ka morago leina la gagwe le be le fapane gannyane: Witt Thaler. Mma ke motho yo a tlwaelegilego, gomme tate ga a tsebje. Ke therešo gore ka baka la bokgoni bja gagwe bja tlhago le go šoma ka thata, Witt o ile a kgona go tsena lefapheng la mahala la kholetšheng ya maemo a godimo. Go dira se, go be go nyakega gore go kgoboketšwe maemo a godimo kudu.
  Mabapi le tatagwe, mmagwe yo mobotse kudu le yo a kobegilego o boletše gore e be e le mohlomphegi yo a hlomphegago, mohlomongwe gaešita le yo mongwe wa ma-Jedi ao a belegwego gabotse.
  Eupša o be a sa kgone go bolela leina la gagwe. Witt, le ge go le bjalo, o ile a dira dikakanyo tše di fapanego monaganong wa gagwe - mohlomongwe tatagwe e be e tloga e le mmušiši go tšwa molalatlading wa dinaledi wa kgauswi?
  Le ge e be e sa le ngwana, Thaler, Palpatine wa ka moso, o be a ikwa ka gare ga gagwe bokgoni bja go bala puku ya go ithuta ye e tswaletšwego - ka mokgwa wa pampiri goba e-book - it didn"t matter. O ile a makatša bagwera ba gagwe ka bokgoni bja gagwe bja go bolela e sa le pele ka dipoelo tša diphadišano tša dipapadi, goba a thopa dithai ka petšhe - go swana le yeo e utilwego ka seatla.
  Eupša e bile papading ye moo a ilego a lemoga gore o na le mpho yeo e hwetšwago ka sewelo. Phenyo ye e makatšago e dirile gore Witt Thaler e be mogale wa Naboo, gomme... Go lokile, go swana le kanegelong ya dinaane, e ile ya lebiša tabeng ya gore ngwanenyana yo mobotse kudu, Kgošigadi Caroline Amidala, o ile a wela hlogo godimo ga direthe ka lerato le yena.
  Gomme Witt ka boyena, ka madi a gagwe a mafsa, a go fiša, o ile a kwa lephoto la kwelobohloko le go fetolana. Ba ile ba ratana ka bohlanya, gomme mojalefa wa semmušo wa sedulo sa bogoši, Caroline Amidala Naberri, o ile a ima ke mošemane yo a tlwaelegilego.
  Kgoši e ile ya galefa kudu. Go ya ka mokgwa le molao wa polanete ya Naboo, go ntšha mpa go thibetšwe ka go tia, eupša kgošigadi ya mphapahlogo le bana ba yona ba ile ba amogwa tokelo ya go ba sedulong sa bogoši. Witt Thaler o be a swanetše go bolawa ka tsela e bohloko kudu ka morago ga tlhokofatšo e šoro. Gomme ka morago ga go belegwa ga ngwana wa gagwe, Caroline o ile a romelwa bjalo ka lekgoba polaseng. Kgošigadi e be e le moo: a sa rwala dieta, a apere fela tunika ye e gagogilego, o be a swanetše go šoma ka thata mmogo le banenyana ba bangwe bao ba golegilwego. Fetša bošego ka phapošing ya go šireletša, godimo ga dipolanka tše di se nago selo gomme o je dijo tše bonolo le tše makgwakgwa. Balebeledi ba be ba betha mohumagadi wa nakong e tlago ka sefepi ge e ba a be a šoma le go nanya ganyenyane.
  E nngwe ya mehuta ya dikotlo ke go fega makgoba rakeng le go kitimiša direthe tša ona tše di se nago selo ka dikgabo tša totšhe.
  Witt ka boyena o ile a tlaišwa kgolegong. Ba ile ba ntlhokofatša ka sehlogo, ka tsela e raraganego, eupša ka tsela ya setsebi kudu, ba nthibela go idibala goba go hwa pele ga nako.
  Witt Thaler o ile a feta didiko tše sekete tša dihele. O ile a tlaišwa ngwaga ka moka pele a bolawa. Gomme ka morago o ile a swanelwa ke go jewa a phela, pele ga dimilione tša badudi ba Naboo, ke tšhošane ya legotlo.
  Eupša nakong ya polao, phoofolo ya go tšhoša e ile ya thuthupa gateetee... Gomme ge muši o hlaka, Witt Thaler o ile a nyamelela ntle le mohlala. Ba bantši ba ile ba tšea se e le seka go tšwa godimo gomme ba wela fase ka matolo. Gomme kgoši ya thekesela, sefahlego sa yona sa fetoga se se pududu - o be a hlabilwe ke kotlo.
  Gomme a kgaotšwe ditho ke dikgwedi tša tlhokofatšo, Witt o ile a tsoga ka gare ga grotto ye e kolobilego, yeo e khupeditšwego ke dimela tše di phadimago. O be a le bohlokong bjo bogolo, eupša ka nako e swanago maikwelo a matla a bogale a ile a boa. Ka mabaka a itšego, nakong ya tlhokofatšo ka phapošing ya ka tlase ya tlhokofatšo, Witt o be a sa kgone go diriša bokgoni bja gagwe gomme a fiša babolai.
  Le ge a be a bonagala a nagana ka mollo o fofa go tšwa go yena, go thuthupa ga di-pulsar, le melapo go tšwa sebetša se se šiišago sa molahledi wa plasma (se thibetšwego ka repabliking ya kgale - ka lebaka la maatla a yona a magolo kudu a go senya!). Eupša ka morago maikwelo a matla a ile a boa.
  Le gona dintho tše di tseneletšego tšeo di bakilwego ke babolai di ile tša fola ganyenyane-ganyenyane eupša e le ka kgonthe.
  Go bapa le Witt go be go na le canister yeo e nago le motswako wa phepo, gomme o be a e monya nako le nako, a wela borokong.
  Mohlala, o bile le toro... Delusional and at the same time heroic;
  Go ja setopo e be e le tshepedišo ya ka pela, tau yeo e fetogilego e be e itlhaganela mola nama e be e le ye foreše e bile e le borutho. Ge mafelelong a fetša, se se šetšego e be e le marapo. Bahlabani ba mmalwa ba bathobaso bao ba aperego dikobo, ba itlhamile ka dithupa tša maleatlana, ba ile ba mo raka, ke moka ba topa marapo.
  - Gladiator sebete yo a hwilego lehu la sebete o tla bolokwa go ya ka mokgwa wa lefelong leo ka tlhompho e tletšego. - Mohlalosi o tsebišitše ka segalo sa phišego.
  - Makatšago! E sego mafelelo a mabe gakaakaa! - A realo mmušiši wa sebaka sa ka moso. Witt e sa le lesogana leo le lego torong;
  Le gona mohlalosi yo a sa tsebjego o ile a tšwela pele a kgangwa ke lethabo le le hlakahlakanego:
  - Gomme bjale re tsebiša tšwelopele ya phadišano. Mo nakong ye, mang le mang setšhabeng a ka lwantšha tau ya mmolai.
  Witt Thaler o ile a ema gateetee gomme a goeletša ka go hlaboša:
  - Ke nyaka!
  - It"s clear gore o nyaka go poela molato wa gago ka go se petšha motho. - Kgošigadi Caroline Amidala o ile a mo kwera.
  Lesogana leo la goeletša ka pefelo:
  - Gomme ge go le bjalo! Phoofolo yeo e bolayago motho ga e swanelwe ke go phela!
  - Eupša o na le baphadišani, lebelela. - Princess Caroline o ile a šupa sebata se se emego, se gopotsa kwena ye e emego thwii yeo e nago le sefahlego sa tlou. - Mothaka yo le yena o nyaka go lwa!
  Mohlalosi o tsebišitše gore:
  - Ka fao, ge batho ba babedi ka nako e tee ba bontšhitše kganyogo ya go tsena ntweng, gona pele ba swanetše go lwa.
  Setšhaba se ile sa amogela phetho ye, ponelopele e oketšegilego le madi a oketšegilego!
  Mohlabani Witt o ile a lebelela phoofolo ya go tšhoša ka kutu yeo e khupeditšwego ka ditlhamo tša makwapi, gomme metsotswaneng ya mathomo kudu o ile a kwa maikutlo a sa kgahlišego ka moleteng wa mpa ya gagwe. Ke moka lesogana le ile la fenya lethabo la lona, gaešita le ge lenaba le be le le kotsi ka ntle le pelaelo.
  - O tla fiwa sebetša sa maemo! - Mohlalosi o ile a tsebiša ka go tonya lentšung la gagwe.
  Bahlabani ba ile ba khunama go ya ka tlwaelo. Ke moka ba newa tšhoša le kotse. Mo semaka se sengwe se be se letetše Witt: o ile a fiwa tšhoša e tee, ka seatleng sa gagwe sa le letona, gomme lenaba la amogela tše pedi ka nako e tee, le tšea sebetša sa bobedi ka gare ga kutu ya gagwe.
  - Ga se toka! - Lesogana le ile la ipelaetša. - Dithipa tše pedi kgahlanong le e tee.
  - Ye ke Corpse Sucker, o dula a šomiša nko ya gagwe dintweng. Mokgwa o bjalo! - Mohlalosi yo a sa bonagalego o ile a araba ntle le go uta lenyatšo lentšung la gagwe dibetša di be di gafetšwe ke banenyana ba ba botse, bao ba nyakilego ba se na boima, bao ba swanago kudu le di-nymph. Ge a ba lebelela, Witt (Palpatine wa ka moso) o ile a kwa kganyogo e fišegago, gomme o ile a hlabja ke dihlong kudu gore kgatelelo ya gagwe e be e tla lemogwa. Ka gona a e bolela ka pefelo.
  - Ka fao mphe tšhoša ya bobedi go e na le kotse ya go se loke. - Ga ke nyake go ba wimp.
  - O na le tokelo e bjalo! - A realo mohlalosi, a ba botho go se nene.
  Nymph e ile ya nea lesogana leo tšhoša ya bobedi gomme ya re ka pathos:
  - Lwana, knight, o se ke wa hlabiša dihlong tlhompho ya gago.
  Mohlalosi o ile a tsebiša gape gore:
  - Tokelo ya go bolaya goba ya go swarela ke ya mohlabani yo a nago le sebetša sa phenyo! Le gape go setšhaba. Ke nagana gore se se swanetše go elwa hloko.
  - Ruri ke tla fetša monna yo mobotse yo a nago le sebete. - A realo Monyobi wa Setopo.
  - Ntle le go bopa hamore, o ka se kgone go aroganya mošate! - Witt o boletše ka aphorism ya go hlalefetša.
  Ba ema, tlou ya kwena e be e le ye kgolo kudu go feta mošemane, gomme ya thoma go leta leswao.
  Nymph ye bofefo ya mafofa e ile ya fofela go yena gomme ya atla lesogana leo lerameng la lona la rose.
  Witt o ile a tšhošwa gomme a gata seripa sa kgato, ka yona nako yeo leswao la ntwa le ile la kwagala. Monyadi wa setopo o ile a kitimela go yena, a šišinya ditšhoša tša gagwe, o be a letetše go mo tšea ka ntle le monyanya. Lesogana le be le phafogile, gomme, le tlolela ka thoko, gomme ge le boela morago, le ile la raga. Kotlo e ile ya thula kotse, ya lla ka modumo o šišimišago.
  - Hei, potsanyane! Hlokomela dieta tša gago, di a ratega.
  Witt yo mofsa o ile a tloga a itshola gore ga se a apola di- sneaker tša gagwe e be e le mpho bakeng sa letšatši la gagwe la matswalo, di be di na le mebala e sa tlwaelegago gomme, go sa šetšwe letlalo la tšona leo le swarelelago, o be a sa nyake go di senya. Morwa wa mosadi wa modiidi o hloka dieta tše dibotse. Gomme yena Witt e sa le mošemane, ka fao a kgona go sepela a sa rwala dieta ntle le dihlong.
  Ntwa e ile ya tšwela pele, ke moka lesogana le ile la lemoga gore lenaba le be le na le bokgoni kudu ka kutu ya lona. Kamoo tšhoša e sepela ka lebelo, mola diatla di sa sepelasepela gakaakaa, gaešita le go phagametše ka botelele.
  - Bophelo bja ka ka moka ke lorile ke nametše tlou, e sego go lwa. O šišimiša kudu.
  Ge a arabela, go lla mo go kwagalago:
  - Gore ga o rate motho yoo. Ke kamoo morabe wa gago o lego tlase ka gona.
  Witt o ile a tšwela pele go fetoša tsela ya go sepela, o dirile motšhilo, e lego e nngwe ya mekgwa e šomago
  Kendo, eupša go bonagala botumo bja mohlabani yo a nago le bokgoni ga se bja tla go moganetši wa gagwe ka lefeela. O ile a kgona go parry se sengwe le se sengwe gomme a ba a dira dikotlo tše di nago le kwelobohloko ka boyena. Ka mohlala, e nngwe ya di- lunges e ile ya thula Witt sehubeng, sekipa sa gagwe sa segwa, lesogana le ile la dira somersault ya morago, la phonyokga ka thata go fenywa mo gogolo. Lenong la Russia la dihlogo tše pedi le ile la senyega gomme la segwa ka bogare.
  - Ke setlatla se kaakang! - Witt o boletše gomme a phethagatša thekniki ya "Serurubele", eupša gape ditlhaselo ka moka di ile tša ipontšha e le bjalo
  E thopilwe gape. - Diabolose wa nko.
  O ile a gobala gape, a ikgohla letsogo, ke moka a bethwa legetleng. Witt o ile a boela morago, gateetee a lemoga gore o be a lahlegelwa ke ntwa ka go hloka kholofelo, a lebane le molekane wa lenaba yo a nago le bokgoni go feta yena. Go feta moo, lesogana le le be le se la hlwa le e-na le phihlelo e kgolo ya kendo.
  Kgošigadi Caroline le yena o be a tshwenyegile:
  - Ke lešilo la mafelelo ka go se thibele lesogana la ka. Legohleng le o ka botlalo
  Ke moeng, gomme o tla hwa, ga go yo a tsebago ka eng.
  O be a nyaka go tlola ka ntle ga lepatlelo. Ke moka, bjalo ka ge mahlatse a be a tla dira, moloi yo a tlwaelegilego o ile a tšwelela.
  - Ke botse bjo bokaakang, it"s not for him go thuntšha ka thupa goba go šišinya maoto. Ke tseba Monyobi wa Setopo! Eng, ruri o tla bolaya, gomme a bile a kwera setopo. Ka gona go sa šetšwe gore o rata goba ga o rate, o tla swanelwa ke go ineela go nna.
  - Le gatee! - A realo Kgošigadi Caroline.
  Moloi wa lehlakore le lefsifsi la matla a rasped:
  - Tabeng ena, o ka rekisoa ho regiment, 'me o tla sebeletsa masole a mashome a mabeli ka letsatsi. Goba, ka lehlakoreng le lengwe, ka gare ga ruler"s harem, moo go nago le dikete tša lena gomme le tla oma go tšwa go manyami le go ila.
  Kgošigadi e ile ya rora ka sebete:
  - Ke tla ba mohlabani!
  Moloi o ile a lla:
  - O ngwanenyana yo a fokolago yo a sa tsebego dithekniki tša motheo tša maleatlana. Ee, o tla fišwa ntweng ya pele.
  Caroline o ile a kgopišega:
  - Mong wa Kganya o tla nthuta! Ee, gomme ke na le matla mmeleng!
  Moloi o ile a sega ka tsela e šišimišago:
  - Mong wa Kgalalelo? Gomme ee, o na le boithati. Ga go bonagale a tla atlega go selo le ge e le sefe seo se nago le mohola. Ka fao nka go dira mosadi wa ka gomme ka fetišetša bokgoni bja ka bjalo ka bja ka.
  Kgošigadi e ile ya nyenya ka go kgegea:
  - O nyaka go ba modimo?
  Moloi o ile a rora ka boikgantšho:
  - Ka lebaka la eng go se bjalo! Gore ke mpe go feta bakgopedi ba bangwe?
  Caroline o ile a bolela ka potego le ka pontšho ya lenyatšo:
  - O a šišimiša. Ke tla nyošwa ke go kgoma ga gago.
  Mahlo a moleki a ile a phadima ka seetša se sehwibidu.
  - Go lokile, ke tla go gopola seo.
  Ge ba sa bolela, dintho tša Witt di ile tša oketšega. Lesogana le ile la boela morago, le be le šetše le thomile go ikwa le dikologela ka baka la go lahlegelwa ke madi. Monyobi wa setopo o ile a dira tlhaselo ye nngwe, swiki ye e šiišago e nyakile go kgaola hlogo ya mošemane gomme ya sega lerameng la mošemane.
  - A realo setlatla. - Nakong ya dintwa, Velcro ka e nngwe ya di-sneaker tša gagwe e ile ya tla e sa kgomaretšwe.
  Gomme dieta di ile tša swara ka thata. Eupša tlhohleletšo e ile ya hlaba lesogana leo le nago le bokgoni, la tlolela godimo ka bogale. O ile a šišinya leoto la gagwe, gomme sneaker, bjalo ka leswika go tšwa go sling, ya fofela sefahlegong sa Corpse Sucker"s, ya thula serethe sa gagwe sa riveted ka leihlong. O ile a bokolla, a šitišwa motsotswana.
  Witt o ile a phetha e nngwe ya dithekniki tše thata kudu tša Jedi Kendo, "fene ya gararo" gomme a kgaola kutu ya phoofolo ya go tšhoša. Sediba sa madi se ile sa gašwa, Corpsesucker e ile ya boela morago, maoto a phatlaletše ka bophara. Mometšo wa gagwe o ile wa ntšha modumo o boifišago.
  Mahlo a Witt a ile a phadima ka bogale:
  - Sera se moeding wa tshenyo e feletseng! Ke tla fenya!
  Lesogana leo le ile la hlasela lenaba ka tšhoša e tee fela le be le sa tšhoše. Monyanya setopo o ile a boela morago, a thekesela gomme a foša dikotlo. Go se go ye kae o ile a hwetša dintho tše mmalwa tše šoro gomme a lahlela tšhoša ya gagwe. Ke moka o ile a arabela feela ka go šikinyega, a retološa kotse. Ka lethabo, Witt o ile a phethagatša mogato wa pitchfork, a hlaba moganetši wa gagwe pele hlogong, yeo a ilego a kgona go arabela go yona, gomme ka morago a hlaba ka mpeng. Go phunwa go be go tseneletšego, gomme mala a tšwa. Ke moka, ka go bona gore lenaba le fokotšegile ka mo go feletšego, Witt o ile a dira mokgwa wa "go borashe" gomme a phunya legata la gagwe. O ile a phuhlama a hwile.
  - Mohlabani Witt, o ile a rewa leina la sereto la sepoko, o fentše. Moganetši wa gagwe, Corpse Sucker, Smashing Trunk, o nyakile a hwile. Bjale lesogana leo le fenyago le na le tokelo ya go le bolaya goba go se bolaye.
  Lešaba le be le le lešata, tše dingwe tša dipeeletšo di ile tša thopša gomme tše dingwe tša lahlega, eupša yo mongwe le yo mongwe o be a nyorilwe madi ka mo go feteletšego.
  United, ka tutuetšo e hlaga le sello se se hlakahlakanego:
  - Mo fetše! Kgaola hlogo gomme o e fege koteng! - Ba ile ba goeletša. - Ke ka fao tlwaelo e laelago go šomana le bao ba lahlegilego.
  Witt o ile a šikinya hlogo, ka lethabo la ntwa o be a sa kgona go bolaya, eupša ge go fedile ka moka pefelo ya gagwe e ile ya moyafala. Go kgaola hlogo ka madi a tonyago gomme ka morago a e diriša gampe ga go melaong ya gagwe. Lesogana le ile la inamiša hlogo ya lona ye e phadimago gomme la re ka go tia:
  - Aowa, nka se bolaye sebopiwa seo se se nago thušo.
  - Mo senye! E fetše! "Lešaba le ile la tšwela pele le goeletša gomme ditho tše di fapa-fapanego tša tlolela godimo. Le squeals - Re fe monate!
  Mmušiši wa nakong e tlago Palpatine o ile a bontšha bohlomphegi bjo bo sa kwewego:
  - Sera se fentšwe, ebile se golofetše, o nyaka eng gape!
  -Mogwera wa gago ke setlaela. Ka go tlogela Corpsesucker a phela, o itira lenaba le le hwago.
  A ka se swarele go nyenyefatšwa le go lahlegelwa ke kutu. - Moloi o ile a realo ka go hemela godimo ga moruswi. - Ke ka lebaka la eng o le setlaela? O se ke wa goeletša, e fetše?! O tla go theeletša!
  - Ke bile le madi a lekanego! - Ngwanenyana wa kgošigadi a araba. - Gomme ke ka lebaka la eng ka moka le le sehlogo gakaakaa? Na ga go kgonege go ipshina ka tsela e nngwe?
  Moloi yola sefahlego sa gagwe se bego se utilwe ka fase ga kobo, o ile a šišinya.
  - Eupša bjalo ka?
  Caroline, a sa uta go tenega ga gagwe ka thata, o ile a araba ka gore:
  - Theeletša dikoša, mohlala! Goba go dira dinomoro tša bokgabo, mehuta ka moka ya mananeo a boithabišo, le diphoofolo.
  Moloi yo sefahlego sa gagwe se utilwego, eupša dihlogo tše di tukago di sa phadima ka baka la leswiswi, a bolela ka lentšu la nko.
  - Ke lephephe la mohuta mang le? Aowa, ga se mo go kgahlišago! Mehuta ka moka ya di- buffoon le di- buffoon e ka se tšeele pono ya madi legato.
  Kgošigadi e ile ya kgopamiša sefahlego sa yona ka boomo:
  - Ka kgonthe?
  Moloi, a sosobana sefahlego e bile a phadima mahlo, a rora:
  - Go thwe"ng ka diopedi tšeo di nago le megolo ya tšona ya masenke? Ka thušo ya maleatlana le boloi, o ka bopa gape mmino le lentšu le ge e le lefe. Re ka kgona go e dira. Gomme ge re nyaka, gona di-houris tše di hlobotšego di tla bina.
  Moloi o ile a emiša monwana o motelele wa manala:
  -Aowa, ngwanenyana, ntwa e tebileng ya gladiatorial e kaone.
  Kgošigadi Caroline o be a sa dumelelane le se ka mo go feletšego, eupša ga se a ka a ganetša.
  Witt Thaler o ile a amogela tšhelete bakeng sa ntwa yeo, gomme ka nako e swanago a dira tšhelete e itšego go petšha. Ke moka lesogana leo, leo le bego le sešo la fola ntweng ya peleng, le bao ba gobetšego, ba ile ba swanelwa ke go lwa le bona
  Tau ya phetogophetogo. Eupša ge e ba dintho ka moka tša diphoofolo tše di jago diphoofolo di be di fodišitšwe ka thušo ya maleatlana, lesogana le ile la tšwa le khupeditšwe ka dikotwana tše difsa. Witt o ile a apola sekipa sa gagwe seo se nago le mabadi gomme a apola di- sneaker tša gagwe, a di bea ka thoko ka kelohloko gomme a tšea tšhoša ka diatleng ka bobedi. Ka fao a hlobotše seripagare ka dijesi tša gagwe tše di phuthetšwego, o be a bonagala a le yo mobotse kudu go Kgošigadi Caroline. Dikgaotšo tše di sephara di be di bonagala setho sa mmele seo se betlilwego. Mošemane o ile a itlotša magetla a gagwe a methapo, a leka go gapeletša bohloko gore bo hlankele pefelo ya gagwe. Maoto a gagwe a se nago selo a ile a kwa bokagodimo bjo bo fišago bja lebato bo ruthetša ka tlase ga seetša sa maitirelo.
  Witt Thaler o ile a foka katlo. Batheetši ba ile ba opa diatla.
  E ile ya ngunanguna ka go hlaboša:
  - Ga go nyakege gore o tsebiše bahlabani! A ntwa e be e kgahlišago!
  Tau, ntle le go leta foromo, e ile ya tlola, e leka go phuruphutša lenaba ka dihlare tša yona tša meno. Ga se a atlega o ile a tlolela morago gomme a kgona go mo itia ka leihlong ka serethe. Sebata se ile sa galefa, sa tlolela pele gomme sa kgopša ke ntlha ya tšhoša. Mo nakong ye mošemane wa gladiator le yena o ile a makala - madi, ao a bego a le a mahwibidu pele, a ile a ba a matala.
  - Tše ka moka ke tša eng? - A botšiša Kgošigadi Caroline yo a ilego a makala.
  - Se se šišinya gore phoofolo e fetogile ye e tiilego kudu le ye maatla, go tlwaelana ga yona go oketšegile. - Moloi o ile a araba ka segalo se se nyamišago.
  Ngwanenyana o ile a phetha ka mo go kwagalago gore:
  - Se se mpe!
  Lentšu la moloi le ile la thaba kudu:
  - Ka lebaka la eng! Your guy is a great fighter, it"s just gore go rogana go tla ba mo go kgahlišago kudu.
  Tau ya drakone e ile ya tšwela pele go tlola, e sa ele hloko madi, e be e le lebelo kudu gomme lesogana le ile la ba le nako ka thata ya go phema. Ka fao Witt o ile a dira somersault, a tlola bjalo ka acrobat, ke moka a thuma bjalo ka loach, a gagola mpa ya tau. Terminator ya fanged e be e bonagala e sa ele hloko se, e tšwela pele go phegelela lesogana go dikologa ring.
  - Damn it! - Witt o boletše ka go tena. - Legare le ka se go tšee.
  Lesogana le ile la thoma go lapa ka baka la go lahlegelwa ke madi. Ka go tšholla ka go nepagala, o ile a kgona go phunya leihlo la tau, eupša gaešita le ka leihlo le tee, phoofolo yeo e jago diphoofolo e ile ya dula e le kotsi gomme ge e thopa motsotso woo, ya thula letsogo la yona la manala ka bohloko dikgopong. Manala a tlogetše methalo ye tshela ye e tseneletšego.
  - Ke setlatla se kaakang! Go gagola nama! - Lesogana le ile la lla.
  Go be go bonagala eka tau e be e swanetše go ba e fokotšegile kgale ka baka la go lahlegelwa ke madi, eupša ditlhaselo tša yona di ile tša akgofa kudu. Ka makga a mmalwa meno a ile a nyakile a phunya di- abs, gomme e nngwe ya phunya mešifa ya sefuba ya Thaler, ya e ngwatha o šoro. Lesogana le ile la thekesela, gomme meno a phadima godimo ga gagwe, .
  phuntšwe ka legetleng. Witt o be a fufuletšwe, a tšholotšwe madi gomme a kgona go thelela ka ntle gaešita le go sega kgokgokgo ya gagwe ka legare. Sebata se be se e-tšwa madi, mothapo o mogolo o be o phuntšwe, eupša ga se sa lahlegelwa ke lebelo.
  - O swana le zombie, go sa šetšwe gore o arabela gakaakang. Mohlomongwe ga o Leo yo a nepagetšego. - A realo lesogana.
  O ile a leka tlhaselo ya go ganetša go kgaola leihlo la mafelelo, eupša a foša, a tlogela mothalo o mongwe wa madi molomong wa gagwe. tau
  Ka mo itia ka letsogo la ka gape.
  - Gomme tše di tšwa kae? - Ka go hloka kholofelo, lesogana le ile la otla moganetši wa lona ka maatla a lona ka moka godimo ga fang-saber. Ka lebaka la tšhogo ye maatla, lerapo le ile la phatloga gomme matutu a mašweu a tšwa go lona.
  - Hei! - Moloi o ile a realo ka segalo se se thabilego kudu. - Mogwera wa gago go bonagala a tšere sephetho sa go loutša legare la gagwe, boemong le ge e le bofe, go na le maikutlo a boikgogomošo bjo bo tseneletšego.
  - O be o nyaka eng? Vitka ke mošemane yo bohlale. - Princess Leia o ile a araba, a purring ka kgotsofalo.
  Sethunya se se latelago mafelelong se ile sa kgaola fang. Sebata se ile sa thoma go dikologa, bjalo ka ge eka se lahlegetšwe ke tshekamelo ya sona. Witt o ile a gatelela, dikotlo tša gagwe di ile tša ba bogale kudu, a bona gore tau yeo e fetogilego e ile ya sesa, lesogana le ile la oketša maatla.
  - Ga ke rate nama ya tau! - Mothaka wa sebete o ile a goeletša.
  - Mo bethe Vitek, o sexy kudu. - Princess Caroline o ile a goeletša.
  Lesogana le ile la otla fang ya bobedi, ka mahlatse sepheo se be se loketše. La mathomo ge lerapo le be le sa ineele, ke ile ka swanelwa ke go le oketša. Mafelelong, ntlha ye le yona e ile ya phuhlama, tau e ile ya kgakgelwa ka mo go kwagalago.
  - O bjang bjale, o se na meno, o no ba katse ye kgolo, o ahloletšwe lehu! - A realo Witt yo a befetšwego.
  Go rothiša meno le go fegelwa e ile ya ba karabo ya gagwe. Ntwa e ile ya tšwela pele ka mokgwa wa bošilo, drakone ya tau e ile ya šutha go bonagala e tla hlasela, eupša metšhene ya yona e ile ya lahlegelwa ke bogale bja yona. Mošemane, yo a ilego a kwa go hlatloga ga matla, ka lehlakoreng le lengwe
  e ile ya hlasela ka mehla gomme mafelelong ya phunya leihlo la mafelelo. Mo nakong ye legare le be le bonagala le tsenelela kudu gomme le fihla bjokong.
  - Bravo, mmolaye! - Princess Caroline o ile a goeletša.
  Holo ka moka e ile ya kopanela ka khorase.
  - Mo fetše, mo fetše!
  Gladiator yo mofsa o ile a raga gape gomme, a tlolela ka morago ga gagwe, a otla ka ntlo ya nkgokolo. Tau yeo e fetogilego e be e bonagala e thomile go lahlegelwa ke tshekamelo gomme ya e phunya sefahlego ka makga a mmalwa. Mafelelong, ge mošemane a hwetša go e swara, o ile a tsenya legare ka sehubeng sa gagwe gomme a leka go le phunya ka mo go tseneletšego, go fihla pelong. Matsogo a manala a ile a thula dikgopo, a di ngwatha, ke moka a phunya nama, eupša Witt ka manganga ga se a ka a lokolla legare, gaešita le ge a ile a gagoga diripana e le ka kgonthe. Mona se sengwe le se sengwe se be se phethwa ke thato, manala a tšwela pele go ngwatha le go gagola nama ye nnyane.
  - Mo lahlele! - Kgošigadi Caroline o ile a bogola. Sello sa gagwe se ile sa dula se nnoši.
  - E tliše mafelelong! - Lešaba la rora.
  Mafelelong, legare la Witt yo a befetšwego le ile la phunya go fihla pelong, gomme sebata sa homola, manala a feta nameng yeo e bego e sa fele pelo ka lekga la mafelelo.
  -Go lokile, go bonagala e le sona! - Lesogana le ile la ntšha moya. - Spawn ya leswiswi e lahlilwe leroleng.
  Mohlalosi wa moloi o ile a tsebiša.
  - Witt, sepoko sa lehu, o ile a ba mofenyi gape; naledi e hlatlogago ya lepatlelo. O tla amogela moputso wo a o hweditšego.
  Ka polelwana ye, pono ya Thaler"s e ile ya phatlalala, go swana le mouwane ge go thomilwe thanele ye maatla ya phefo.
  Gomme go tšwa go mouwane wo go tšwelela... sebopego se maatla, se setelele sa monna goba sebopiwa sa go swana le motho ka gare ga hood. Lentšu la go lla le a kwagala, le swana kudu le lentšu la moloi yoo torong.
  - O lwetše gabotse Witt... Ke bona go wena bokgoni bja mohlabani yo a belegwego!
  Thaler o ile a ema. Nakong ya boroko, dintho tša gagwe di be di nyakile di fola, gomme mabadi a ile a fela gomme a se sa lemogega kudu.
  Lesogana la re, le otlollela seatla sa lona go monna yoo.
  - Ke leboga ge o nphološitše, mong wa ka...
  Lesogana le ile la lahlela seatla sa lona morago ka makgwakgwa gomme la raspa:
  - Aowa ke a leboga! Tebogo le ge e le efe e lebiša kgaugelo le bofokoding!
  Witt o ile a myemyela ka kgapeletšo gomme a ngunanguna:
  - Eupša o phološitše bophelo bja ka... Ka fao ke swanetše go go leboga ka tsela ye nngwe!
  Monna yoo gateetee o ile a lahlela hood ya gagwe morago. Lesogana le ile la tsepelela sefahlegong seo se utolotšwego. Monna yo o be a na le ponagalo ye e hlomphegago, o be a bonala a godile go se nene go feta masomenne, molala o maatla, le ditedu tše di kobegilego, tše kopana. Tebelelo mahlong a gagwe e matla kudu, o ka bona gatee-tee gore o tlwaetše go laela, gomme dibopego tša gagwe di na le maikemišetšo a matla e bile di tiile.
  Le ge mohlomphegi yo a be a sa tlwaelane le Witt, go ile gwa bonagala go lesogana leo gore le mmone felotsoko pele. Gaešita le ge go le thata kudu go lebala dibopego tše bjalo tša sefahlego tšeo di bontšhago maikwelo le tšeo di nago le maikemišetšo a matla, boemo bja mmele bja bogoši le mahlo a mmuši a tšwago lešeleng. Eupša ka nako e swanago, go sa šetšwe ponagalo ya lona e hlomphegago, lentšu le a kwagala, le a šišimiša, bjalo ka ge eka le gagogile, go sa šetšwe modumo.
  Monna o ile a lebelela Witt gomme, ka ntle le go fetoša ponagalo e thata sefahlegong sa gagwe, a re:
  - Ke go phološitše e sego ka lebaka la lerato, eupša ka lebaka la gore ke go hloka!
  Mahlo a seboledi a ile a phadima ka go hloka botho:
  -Ke go tšea bjalo ka moithuti wa ka, gomme ke tla go bula tsebo ya maatla yeo ma-Jedi a sa itetago sebete go e lora... Eupša tseba gore seo o itemogetšego sona ka phapošing ya ka tlase ya tlhokofatšo e sa le matšoba ge e bapetšwa le seo se go letetšego!
  Witt o ile a ema gomme a bolela ka go dira phetho:
  - Ke itokišitše! Itokišeleditše selo se sengwe le se sengwe - e no phološa Caroline!
  Monna o ile a hwihwitla ka lenyatšo le le feteletšego:
  - Kgomaretšo ke bofokodi! Bofokodi bjo bogolo kudu bjoo ma-Sith a ka bo kgonago! - Mona lentšu la morena wa mothomoso le ile la ba le tšhošetšago kudu. - More precisely, they can"t, they shouldn"t afford it, but... Se se makatšago ke gore ke tla lokolla Caroline bokgobeng! Feela ka go ananya ka go kwa ga gago ka mo go feletšego, e le gore o ikana gore ka motsotso o swanetšego o tla phethagatša ka mo go feletšego ditaelo le ge e le dife tša ka!
  Witt o ile a khunama ka go kwa gomme a ena keno e kgolo.
  Gomme ka morago monna a re:
  - Go tloga bjale go ya pele, leina la gago le lefsa ke Darth Sidious! Ke nna Darth Plagueis morutiši le mong wa gago!
  Go tloga letšatšing leo go ya pele, Witt, goba ga bjale Darth Sidious, o ile a thoma go tlwaetša mekgwa ya go fega le ya matla a lefsifsi. Thuto e sehlogo le e se nago kgaugelo. Eupša morena yo mofsa wa mothomoso o ile a kwa maatla ao a golago ka lebelo ka gare ga gagwe. O ile a ba matla le go raragana letšatši le lengwe le le lengwe, beke le kgwedi.
  Darth Plagueis, go tlaleletša torong ya gagwe ya go se hwe, o be a na le dithulaganyo tša go tsošološa pušo ya Sith. Witt Thaler o ile a fetola leina la gagwe go ba Palpatine gomme a fetoša ponagalo ya gagwe gannyane, gammogo le dikgatišo tša menwana ya gagwe. O ile a ba motho yo a fapanego, a tšeela motho yo a swanago legato go tšwa lapeng le le hlomphegago la Palpatine.
  O ile a thoma go phegelela mošomo wa go iketla bjalo ka mohlankedi, mola ka nako e swanago a kaonefatša bokgoni bja gagwe bja go diriša matla a lefsifsi. Go oketša moo, Darth Plagueis, yo a bego a e-na le boemo bja molao ka mo go feletšego bja rakgwebo yo mogolo, o ile a phethagatša lentšu la gagwe.
  Ka morago ga lehu la kgoši, morwa wa gagwe yo monyenyane o ile a atlega. Darth Plagueis o ile a hlohleletša tlhaselo ya Hutt mošate. Mojalefa, kgaetšedi ya gagwe, ngwanabo le malome ba ile ba bolawa.
  Ka morago ga moo molaodi-pharephare wa mohlapetši wa mošate o ile a bea Caroline sedulong sa bogoši, yo a bego a ratwa ke batho.
  Nywaga e mmalwa ya bothopša e ile ya matlafatša mosadi yo matla feela, gomme a thoma go buša ka bogale le go feta. Morwedi wa gagwe Serafima, yo a godišeditšwego lefelong la baitlami, a ba mojabohwa wa mmušo wa Naboo.
  Gaešita le ge moratiwa wa gagwe wa peleng a ile a boela mmušong, Palpatine o ile a gapeletšega go uta boitšhupo bja gagwe gomme a dula a le ka thoko ga bjale. Le ge tutuetšo ya gagwe mmušong e be e dula e matlafala.
  Molaodi-pharephare o ile a hwa kapejana - go bonagala a bakilwe ke kotsi, eupša Palpatine o be a le ka morago ga yona. Gomme go se go ye kae, Morena wa Sith o ile a nyaka gore Witt Thaler a dire sehlabelo ka lerato la gagwe la mathomo - Mohumagadi Caroline.
  E ile ya theogela go duel go fihla lehung le Plagueis. Go feta moo, matla a ile a ipontšha e le ao a ka bago a lekana. Ge bobedi Sith ba be ba lapile ntweng, Palpatine o ile a ineela gomme a ngunanguna:
  - Ke tla bolaya lerato la ka gomme ka nako ye e swanago mašaledi a botho ao a sa nkgago muši ka go nna! - Mona morena wa bathobaso o ile a hlatloša lentšu gomme a tlaleletša ka go dira phetho. - Eupša ke a ikana, nka se go swarele ka se gomme ruri ke tla go fediša!
  Kganyogo ya go šomana le bao ba lego maemong a godimo ke ya tlhago tlhagong ya Sith. Matla a ka a sa fihlelelegego a tšweletša mona wa gago; bohlale bja ka bo fepa lenyora la gago la tsebo; diphihlelelo tša ka di tsoša kganyogo e fišegago ya go di boeletša! - Darth Plagueis o boletše go Darth Sidious, gomme a tšwela pele ka go myemyela. - Ka go bolaya batho bao ba lego kgauswi kudu le bao ba go ratago kudu, o tla utolla mothopo wo o sa kwešišegego wa maatla ka gare ga gago. Ke kwa gore o tla ba yo mogolo wa Sith - ge o senya bofokodi bja mafelelo bja motho ka go wena!
  
  
  O BELEGILE KA MOHLOLO
  - Go kile gwa ba le mokoronele wa Air Force yo a ilego a amogela tšhogo ye kgolo ya khetla nakong ya ntwa ya Afghanistan. Gomme o ile a lahlegelwa ke sebaka sa go ba le bana ba gagwe, le ge a be a tloga a nyaka se. Mosadi o be a rata mokoronele kudu gomme a ya go mo gahlanetša seripagare sa tsela ba tšea bašemane ba babedi ba maatla go tšwa lefelong la ditšhiwana. Tatago bona yo a mo godišitšego o ba godišitše e le ma-Spartan. Eupša go be go sa dutše go sa swane. Bašemane ba gotše ba tiile e bile ba phetše gabotse, eupša ga se ba bontšha matla a magolo a kgethegilego.
  Gomme koko Vanga o boletše e sa le pele go mokoronele gore moemedi wa bana ba gagwe e tla ba moahlodi wa pheletšo ya lefase le legohle. Ke moka mokoronele o ile a phetha ka go ya go moloi yo a tumilego e le gore a kgone go thuša mosadi wa gagwe go ima ka mohlolo.
  Moloi yo ruri o be a e-na le bokgoni bjo bogolo, eupša ge e le gabotse e be e le mohlabani wa maemo a godimo kudu. O ile a tsebagatša gore a ka dira se gomme a fa mokoronele morwa, eupša a nyaka tšhelete ye ntši kudu.
  Mokolonele o be a e-na le dithoto tše dingwe kua Moscow, gotee le dikgwele tša bohlokwa tšeo di thopilwego nakong ya ntwa le ma-dushman le ma-Chechen.
  O kgobokeditše tšhelete ye ya hlaga - diranta tše milione o tee le seripa... It"s even surprising gore motho wa maitemogelo, gomme ka fao a reka ka gare ga boradia. Eupša go bonagala moloi a be a e-na le mpho e kgolo ya go theeletša, tšhišinyo, bokgoni, tšeo gaešita le Kashpirovsky ka boyena, goba radipolitiki wa maemo a lefase, a bego a tla hufegela go di fora.
  Go sa le bjalo, moloi o ile a dira moetlo wa mebalabala kudu wa sethaleng, a robatša mosadi wa mokoronele ka mo go sa rego selo. Gomme ka morago o ile a no hlaba peu go tšwa go monei ka popelong ya Venus"s.
  E be e se bofora bjo bo raraganego kudu. Eupša e atlegago. Mosadi, (go swana le Kgarebe Maria), o ile a ima ngwana ka mo go se nago bosodi - yena, ka tsela, o ile a dula e le kgarebe, ka fao monna o ile a lahlegelwa ke maatla a gagwe a bonna ka mo go feletšego ka lebaka la go gobala.
  Bohle ba be ba thabile gomme ka nako, mosadi o ile a belega ngwana wa ngwanenyana yo a phetšego gabotse. Lega go le bjalo, yena o ile a ipontšha e le yo a fapanego ka mo go feletšego le tatagwe wa mmala o motsothwa le mmagwe wa moriri o mohwibidu. Eupša le ge tate a be a ithekgile ka barwa ba gagwe, o be a rata morwedi wa gagwe. Feela ka tsela ya gagwe, go mo godiša bjalo ka Spartan - tempering le go mo tlwaetša.
  Ngwanenyana o ile a hlagolela ka pela, a bontšha ditshekamelo tše di phagamego le bokgoni. Kudu-kudu tša mmele. Moriri wa gagwe ke o motete, o na le maphoto, o gauta e bile o mobotse ka mo go makatšago.
  Eupša ge ngwanenyana yo, a sa rwala dieta, a thoma go kitima ka gare ga lehlwa la Pherekgong - ka setšo a tsoga ka seripagare sa iri ya bone mesong - go ile gwa direga tiragalo. Ye ke tsela yeo gantši a bego a thoma ka yona letšatši le lengwe le le lengwe. Mabelo a bjalo a mesong, a sa le leswiswing la pele ga mahube. Se-Spartan ka mo go feletšego.
  O ile a kitimela dikhilomithara tše lesome le seripa tša setšo, ka boso bjo bongwe le bjo bongwe, gore ka morago a kgone go hwetša kgodišo ya maatla bakeng sa letšatši ka moka. Ka tlhago, se ke mathomo feela a tlwaetšo, ka gobane Vladlen (leina la go hlompha Lenin le Stalin!) o be a akaretšwa kudu bokgoning bja go lwa. O ile a ba a phadišana diphadišanong, a betha banenyana gore ba mo dire ba bagolo le ba ba bagolo go mo feta.
  Eupša e sa le ngwanenyana wa mengwaga ye e ka bago ye lesome, gomme o kitima ka dikutu tša go thuma fela. Gomme moriri wa gauta o bonala bjalo ka kgabo. Gomme lehlanya le le rogilwego le emetše ngwana ka go lalela. Go bonagala a lokišeditše molaba e sa le pele, ka ge ngwanenyana yo a kitima ka lebelo kudu moo e lego gore ga se motho yo mongwe le yo mongwe yo mogolo yo a tlago go swara.
  Melaba e mmalwa yeo e fihlilwego gabotse e be e rapaletše tseleng ya ngwanenyana. Boemo bo ile bja gakatša ke gore lehlwa le be le ena gomme diporo ka moka di be di khupeditšwe. Le gona Vladlen, ngwanenyana yo a bego a kitima a sa rwala dieta e bile a sa apara seripa-gare boemong le ge e le bofe bja leratadima, o ile a ba a thabela dipapadi tše bjalo tše di feteletšego. Akere mathata a re matlafatša feela gomme seo se sa re bolayego se no re matlafatša.
  Molaba o ile wa tima, wa pitla leoto la ngwanenyana o šoro. Ka mahlatse, ka baka la tlwaetšo, marapo a be a tiile ka mo go lekanego gore a ka se thubege molaba wa bere.
  Eupša Vladlen o ile a tšewa e le ya bohlokwa. Gomme e be e le bohloko kudu. Gomme sefebe se ile sa leka go hlasela le go kata ngwanenyana wa karate. Vladlen o ile a arabela ka yona nako yeo gomme a mo itia seledu ka serethe sa gagwe. Eupša sesenyi seo se ile sa ipontšha e le se matla. O ile a hwihwitla gomme a tlolela morago, a itlotša mohlagare wa gagwe wo o gobetšego. Ke moka a ntšha thipa.
  Ngwanenyana o ile a ikhwetša a le molabeng, a sa itlhama e bile a nyakile a hlobotše, kgahlanong le lehlanya leo le nago le thipa e telele.
  Tlhaselo e kgolo e ile ya latela, gomme Vladlen a inama gomme a itia moganetši wa gagwe ka hlogo ya gagwe ka gare ga plexus ya letšatši. Thipa e ile ya feta, ya ngwatha mokokotlo wa ngwanenyana. Vladlen o ile a mo swara ka letsogo gomme a fetoša tsela yeo a bego a itiwa ka yona. Ntlha e ile ya phunya sesenyi thwii ka kgokgotheng. Lehlanya le ile la kgangwa ke madi a lona gomme gateetee la gafa sepoko.
  Mosetsana yoo a dirile tefetšo ya gagwe ya mathomo, a goeletša:
  - E fedile!
  Lega go le bjalo, e be e le polao, gomme leoto leo le bego le le moreong le ile la gobala o šoro.
  Ka manyami, lehlanya le be le e-na le batswadi bao ba nago le tutuetšo kudu, gomme Vladlen o be a le kotsing ya mathata a magolo. Go ile gwa dirwa maiteko a go bolaya bophelo bja gagwe, gomme dihlare-tagi di ile tša bjalwa ka ntlong ya bona. Mokolonele o ile a swanelwa ke go romela ngwanenyana yoo mafelong a kgole kudu. Go sekolo sa bokgoni bja go lwa bja Russia kua Siberia.
  Moo, ka tlase ga mobu ka mo go tseneletšego, badumedi ba setlogo ba be ba dutše ba phela le go hlankela ka nywaga-kgolo e mentši.
  Lega go le bjalo, se ga se sa ka sa phološa mokoronele. O ile a thuntšhwa ke mohlabani wa go thuntšha, gomme mosadi wa gagwe a swarwa ka ditatofatšo tša dihlare-tagi. Go be go bonagala eka motho o be a tloga a rarolla dintlha le lapa la gagwe. Ngwanešu yo monyenyane le yena o ile a swarwa ka mahlatse, ngwanabo rena yo mogolo o be a šetše a hlanketše madireng. Gomme mošemane wa mengwaga ye lesomenne o ile a romelwa koloning ya bafsa. Dihlare-tagi le tšona di be di bolelwa gore di bakwa ke yona.
  Le ge molato woo mathomong e be e le wa maaka. Eupša ka mahlatse, go ya ka melao e mefsa, o be a sa kgone go newa nywaga e fetago e tshela.
  Mma e be e le mosadi wa diatleletiki gomme gape o be a itlwaetša bjalo ka mo-Sparta. Ka baka leo, koloning ya basadi, go se go ye kae o ile a hwetša matla a taolo gomme a kgona go hwetša mošomo o mobotse. Ngwanabo rena yo monyenyane, yo a tiilego e bile a tlwaeditšwe gabotse ka mekgwa ya go lwa, le yena o ile a ba yo mongwe wa bahlabani, ke moka a ba moetapele wa sehlopha. Ka morago ga go fetša tee-tharong ya kahlolo ya gagwe, o ile a ya ka parola gomme a lokollwa ka pela. Kua Russia, melao ya basenyi ba bafsa e na le botho, gomme motho a ka ba a bolela gore e bile mahlatse gore o ile a ya leetong la gagwe la mathomo a e-na le nywaga e lesomenne feela.
  Ka kakaretšo, taba ya gore mokoronele, ka setšo, e be e le morati yo a fišegago wa thuto ya Spartan e ile ya hola lapa la gagwe ka mo go kwagalago. Ba matla ba lokile ka tekanyo e itšego kgolegong, eupša ba fokolago ke ba babe ka tekanyo e itšego sedulong sa bogoši! Mošemane o ile a feta lefelong leo ntle le go ikgobatša gomme a ba a hwetša thuto e phagamego ya molao (!). Go bonagala a be a sa išwa ke lerato la mahodu, gomme dinako di fetogile - e fetogile yeo e sego ya fešene go ba sehlotlolo. Go e na le moo, e ile ya gogela kgwebo.
  Thuto ya molao e bohlokwa kudu go rakgwebo. Ka mma, seemo se be se raragane kudu - e be e le motho yo mogolo, gomme bosenyi bjo bogolo bo ile bja kgomarelwa godimo ga gagwe ka molatong wo o hlamilwego. Ka go lebanya morulaganyi wa sindikheiti bakeng sa dinamelwa le thekiso ya dope. Le gona go nyakile go sa kgonege go lebelela molato wo gape. Ka gona maemo a mantši a godimo a tla feleletša e le mašilo.
  Eupša mma o ile a kgona go mo fetišetša lefelong le lebotse kgaufsi le Lewatle la Caspian, gomme moo o ile a hwetša mošomo wa go ba mohlokomedi wa letlole le le tlwaelegilego. Mohlokomedi wa kgolego o ngwadile dipuku tše mmalwa, gomme a ba a bapala difiliming. Ka lebaka la eng go se bjalo?
  O mosesane go feta mengwaga ya gagwe, o tiile mmeleng, mosadi yo mobotse wa sefahlego se se bontšhago le seledu sa bonna.
  Ka gona, ka molao wa motheo, o bile le nako e botse ka zone, ga se a ka a tima bophelong. Gomme o ile a ba a ba le bana. Mošemane o ile a itlwaetša go tšwa lešeleng, gomme a phadima bophelo bja letšatši le letšatši kgolegong. Lega go le bjalo, bjalo ka ge go swanetše godfather, mmagwe o be a sa šome, ka gona o be a e-na le nako e ntši ya go se šome.
  Vladlen o ile a boa mengwaga ye šupa ka morago - a fetile maemo a godimodimo a go thoma ka bokgoni bja go lwa. Le ge tšhošetšo ya tefetšo e be e sešo ya feta ka botlalo, mohlabani o ile a fetoša leina la gagwe la mafelelo fela go ba Shamanova - a tlogela leina la gagwe la peleng.
  Ka ge tatagwe a be a tloga a e-na le bogwera le Mojenerale yo a tsebegago kudu Shamanov, go fetošwa ga sefane go ile gwa ipontšha e le mo go swantšhetšago kudu.
  Vladlen, yoo bokgoni bja gagwe e lego bjo bo makatšago, le yoo sekolo sa gagwe se lego thata kudu gomme ka nako e swanago se nago le tlhaologanyo ka mo go feletšego, o be a se na yo a lekanago le yena bokgoning bja go lwa. O ile a ithuta mokgwa o ikhethang wa mabole a Russia. Leina la mabole ke ya nnete ke maemo, goba selo se sengwe sa go swana le Ruscundo.
  Vladlen o mastered bonono ba ntoa hore e tšoanang le Taehwando - thekniki e ntshetswa pele haholo ea ho otla footwork, ka Russia fist loana, wrestling tšoanang le Aikido - lahlela dithekeniki le tshebediso ya inertia mohanyetsi, ho tloha Thai mabole - otla ka elbows, mangole, le hlogo. Ba ga Rodnoverie ba ile ba hlola bokgoni bja go lwa bja syncretic, bjoo mekgwa ya bjona e ilego ya phadima ka nywaga-kgolo e mentši, gomme bo-ramaselamose ba bokgoni ba ile ba tšea tše kaone ka moka go tšwa bathong ba bangwe le dikolong.
  Ke nnete, Vladlen o ile a rutwa Shamanova le kamoo a ka dirišago dibetša... Eupša ga go kgonege go tseba le go tseba se sengwe le se sengwe gabotse. Motaki wa kgonthe wa tša ntwa o swanetše go ba le bokgoni dibetša tša gagwe ka moka ntle le mokgekolo. Eupša o dira dithekniki tša motho ka o tee ka o tee le maano a gagwe ka noši ka bokgwari.
  Vladlen go feta tšohle o be a rata go lwa ka maoto a gagwe le go lahlela dilo tše di bolayago ka menwana ya gagwe ye e se nago selo, le ge a be a tiile, mohlomongwe, go se sengwe le se sengwe.
  Ngwanenyana yo, yo a bego a bitšwa karateka, le ge a be a sa ithute karate le gatee, o ile a bula sekolo sa gagwe. O ile a phadišana diphadišanong tše di fapa-fapanego, eupša ga se a ka a katanela botumo le dithaetlele.
  Gaešita le ge a be a tšea karolo diphadišanong tše dingwe tša kgwebo gaešita le dintweng tša ka sephiring tšeo di se nago melao, o be a nyaka tšhelete.
  Ge e be e sa le ngwanenyana yo monyenyane kudu, Vladlen o be a sa itlhaganele go nyala le go ba le bana. O ile a ikaonefatša ka bokgoni bja go lwa gomme a bo ruta bana. Volka Rybachenko o ile a bontšha kholofelo e kgolo ka mo go kgethegilego. Ka tsela, gape o be a na le bokgoni bjo bo feteletšego bja go lahlela dilo tše bogale ka maoto. Mošemane wa karate (gape e le leina la sereto leo le sa amanego le selo sa kgonthe!) o ile a holofetša go gola go ba mong yo mogolo kudu.
  Gomme ka morago gateetee Volka o ile a laletšwa go bapala difiliming gomme ngwanabo Oleg Rybachenko le Vladlen Shamanova ka boyena ba ile le yena. Gomme yeo ke kanegelo ye nngwe.
  
  
  AMAZER-DILETTANT YA GO HLOKOMELA
  Ye ke ya kgonthe kudu e bile e a kgolwa. E lego, moya wa motho yo a tlwaelegilego kudu le yo a tlwaelegilego o ile wa tšea mmele wa Stalin. Gomme ka ge e be e no ba motho wa go tlwaelega, motho wa sedumedi. Seo a bego a se tseba feela e be e le gore Hitler o be a tla hlasela ka June 22, 1941, gomme mafelelo e be e le a boifišago.
  Majeremane a ile a kgona go tšea Moscow, gomme mofenyi wa magareng o ile a fo tsenywa mpholo ke sehlopha sa gagwe ka noši. Eupša ka morago ga go wa ga motse-mošate, e be e šetše e šetše e le morago ga nako go phošolla selo le ge e le sefe. Majapane a ile a otla ka Bohlabela bja Kgole, Türkiye go tšwa ka borwa. Caucasus le yona e ile ya wa.
  Gomme Stalin mathomong o ile a tšeelwa legato ke Molotov bjalo ka motho wa kwano. Eupša ka morago Beria yo a nago le maikemišetšo a magolo o ile a iponagatša. Gomme Zhukov o ile a mo thibela. Gomme rigmarole e ile ya thoma. Ka boripana, Majeremane a ile a fihla Urals lehlabuleng le ho feta moo, a kopana le Majapane, a hatella ponahalo eohle ea ho hanyetsa.
  Eupša ka Bodikela ntwa e ile ya tšwela pele. Maamerika a ile a dikadika - Franklin Roosevelt, bjalo ka ge motho a ka letela, o ile a diega go fihla motsotsong wa mafelelo. Morago kua ka Letšatši la Keresemose la 1941, Majeremane a ile a hlasela Gibraltar. Ka nako ye, Moscow le Leningrad di be di tšerwe, gomme ka borwa Majeremane a be a tšwetše pele go fihla Volga le Terek. Ba ile ba šitišwa kudu ke dikgokagano tše di katološitšwego le mafelo a magolo a Russia go feta ke kganetšo yeo e sa rulaganywago gabotse ya madira a Soviet.
  Hitler ka sebele o ile a kopana le Franco gomme a mo hlalosetša tebelelo: USSR e le madira a tša bohlabani ga e gona. United States e ka se be ya mathomo go tsena ntweng go sa šetšwe seo. Ka gona Brithania ga e kotsi le gatee. Go feta moo, ka November, ka morago ga go thopša ga Moscow, Rommel o ile a amogela dithušo tša matlafatšo, dihlopha tše mmalwa tše di kgethilwego le madira ka moka a difofane gore a boot. Gomme Makgowa a wela fase bjalo ka lerole. Majeremane a šetše a le Alexandria... Ka fao Franco o na le lebaka le legolo la go boifa bogale bja Hitler go feta go itefeletša go tšwa go Brithania. Eupša ge a sa nyaka go amogela go tšwa go dikoloni tša Afrika le tša Maisemane gona...
  Franco, ka go lemoga gore diatla tša Wehrmacht"s di be di lokolotšwe gomme yena ka boyena a ka lahlegelwa ke selo se sengwe le se sengwe, o ile a thoma ka go dumela go dumelela madira a Jeremane go feta, ke moka yena ka boyena a tsebatša ntwa kgahlanong le Brithania. Ka nako e swanago, boemo bja Mabrithania bo ile bja mpefala letšatši le lengwe le le lengwe. Gibraltar e ile ya tšewa ka matšatši a mararo. Gomme go se go ye kae Majeremane a ile a thopa Palestina, Siria mmogo le ma-Turkey, le Iraq le Bohlabela bja Magareng.
  Amerika e ile ya gogelwa ntweng ka July 4, 1942. Japane e ile ya hlasela Peru-Habar ka Letšatši la Tokologo.
  Majeremane, a diriša methopo ya Russia, Yuropa gomme ka morago ga moo Afrika le Asia, a ile a lwa ntwa ya difofane le ya ka tlase ga meetse.
  Jeremane e ile ya oketša tšweletšo ya dibetša gomme ya thoma tlhaselo ka borwa bja Afrika.
  Mafelelong a 1942, Afrika e be e le ka tlase ga taolo e feletšego ya Nazi, go etša ge go be go le bjalo ka India, ka tsela. Gomme Indochina, Singapore le dihlakahlakeng tša go ya Australia di ile tša tla ka fase ga taolo ya Majapane. Ke therešo gore maiteko a marega a go thopa sehlopha sa dihlakahlaka tša Hawaii ga se a atlega ka baka la go hloka thulaganyo ga samurai.
  Eupša go sa dutše go le bjalo, ma-Japane, ka ge a be a e-na le phihlelo e oketšegilego ya tša bohlabani, a ile a buša lewatle. Go oketša moo, sehlopha sa dikepe tša ka tlase ga meetse tša Jeremane se ile sa oketšega ka lebelo kudu, sa fokotša matla a Brithania le United States.
  Ka May 1943, go theoga ga Jeremane motseng-mošate wa Engelane. Majeremane a ile a diriša difofane tša go theoga, ditanka tša dikepe tša ka tlase ga meetse gaešita le difofane tša mathomo tša go thuthupiša dipomo tša AR-161 tša jet le dientšene tše nne tša Yu-488.
  Brithania, yeo e bego e lapišitšwe ke ntwa ya dikepe tša ka tlase ga meetse, e be e sa kgone go kgotlelela nako e telele, eupša e ile ya lwa ka manganga kudu.
  Ka morago ga kgwedi ya ntwa ya madi, London e ile ya wa gomme Ntwa ya Engelane ya fela.
  Mogato o latelago e be e le Amerika. Canada, moo Churchill a ilego a tšhabela gona, e ile ya lwa ka lehlakoreng la United States, eupša dinaga tša Latin America di ile tša gana go lwela Third Reich. Gomme Argentina, gomme ka morago ga yona Brazil, e ile ya fa Majeremane le balekane ba bona tšhemong ya bona mafelo a sešole.
  Ntwa e ile ya tšea nako e telele. USA mošola wa mawatle. Madira a bona a naga a matla, gomme sehlopha sa bona sa dikepe se agwa ka lebelo kudu.
  Eupša ganyenyane-ganyenyane Majeremane le Majapane a ile a tšea taolo. Ka lehlakoreng la bona go be go na le methopo ka moka ya karolo ya ka bohlabela ya lefase, le karolo ya bodikela. Ee, ntwa e feletšego yeo e tsebagaditšwego e be e enywa dienywa.
  Operation Icarus e ile ya atlega gomme Iceland ya wa. Ka morago ga moo ba ga Kraut ba ile ba fetogela Greenland. Lega go le bjalo, 1944 ga se ya ka ya nea motho le ge e le ofe mohola wa mafelelo. Lega go le bjalo, Japane le Third Reich di ile tša ema karolong ya ka Bohlabela ya Lefase gomme tša tia kudu kua Latin America. Marega a 1945, ma-samurai, gotee le ma-Nazi, a ile a thopa Dihlakahlakeng tša Hawaii. Gomme ka seruthwane ba ile ba hudugela isthmus ya Panama.
  Ka morago ga lehu la Roosevelt, United States e ile ya thoma go nyaka khutšo le Third Reich le Japane. Eupša go hwetša kwano go thata. Go feta moo, Hitler o be a nkga madi. Barracuda ya bofasista e be e nyaka mo gontši kudu. Ntwa e ile ya tšwela pele. Manazi a ile a hwetša lefelo la maoto kua Greenland, gomme lehlabuleng la 1945 a ile a leka go kotama Canada, eupša a lahlelwa ka lewatleng. Canada e be e sa nyake go ineela. Ke therešo gore ka seruthwane sa 1945, Australia e ile ya wa, e lego sebo sa mafelelo se bohlokwa sa lefase la ka Bodikela Karolong ya ka Bohlabela ya Lefase. Japane le Jeremane di ile tša buša lewatle ka mo go feletšego. Sehlopha sa bona sa dikepe tša ka tlase ga meetse se be se sa bapišwe le selo.
  Go oketša moo, dikepe tša ka tlase ga meetse tša hydrogen peroxide di ile tša ipontšha e le tše matla kudu le tšeo di sepelago. Lebelo la bona le ile la fihla go difihla tše masomenne ka iri.
  Gomme marega a masomenne-hlano le masomenne-tshela e be e le sebaka sa Zealand. Ka seruthwane sa 1946, United States e ile ya tsebatša ntwa mo e nyakilego go ba dinaga ka moka tša Latin America.
  Eupša projeke ya go hlola pomo ya athomo, ka lebaka la go fokotšwa ga ditšhelete, ga se ya tšweletša dipoelo tše di bonagalago. Ka gona, ma-Amerika a be a sa kgone go lahla trump ace ye papading yeo e swanetšego go lahlegelwa!
  Le gona lefapheng la go aga ditanka, Third Reich e be e le pele kudu go feta United States. Tanka ye kaone ya tatelano ya Amerika, Pershing, e be e le boima bja ditone tše masomenne-pedi, e be e na le dimilimetara tše 102 tša ditlhamo tša ka pele le kanono ya 90-mm ka lebelo la mathomo la projectile la dikhilomithara tše 810 ka iri. Le gona tanka e kaone-kaone le e tumilego kudu ya Jeremane, e lego "Royal Lion" ka 1946, e be e le boima bja ditone tše 65 gomme e e-na le ditlhamo tša ka pele tša dimilimithara tše 250. Hape mahlakoreng le stern ya 200 millimeters le kanono ya 105 millimeters le barrel bolelele ba 100 EL.
  Ka ge go filwe sebopego sa phiramiti sa tanka, e be e sa kgone go tsenelela ke Pershing go tšwa khutlo le ge e le efe.
  Boiteko bja go thuntšha lelokelelo la ditanka tše matla kudu bo ile bja palelwa. Ke feela T-93, ka tsela, boima bja ditone tše 93 feela ka ditlhamo tša ka pele tša dimilimetara tše 305 le sethunya sa 120-caliber yeo e bilego le dibaka tše itšego kgahlanong le Majeremane ka butt. Eupša go šoma ga koloi yeo e lego tlase kudu ya go otlela, gotee le go hloka tora yeo e dikologago, ga se gwa ka gwa e dira gore e be mophadišani yo a swanelegago.
  Tlhabollo ya SuperPershing e tšere nako ye telele, gomme le ge go le bjalo tanka ye e be e le ka fase ga ya Jeremane.
  Le difofane tša jet, go phagama ka moka ga boleng go ka lehlakoreng la Manazi. Maamerika a be a ka ganetša feela ka bontši. Eupša Majeremane, ka ge a be a e-na le methopo ya lefase la kgale, a be a ka kgona go ntšha dikoloi tše makgolo a mararo go ya go a mane ka letšatši, e sego ka palo ya tlase go feta United States. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - difofane tše tša ntwa tša jet kgahlanong le go se phethagale ga Amerika - sehlopha sa "F" di ka ntle ga phadišano!
  Gomme difofane tša go thuthupiša dipomo tša jet TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 le tšona di ka ntle ga phadišano. United States ga se ya hlwa e e-ba le sefofane se se feletšego sa go thuthupiša dipomo. Mohlomongwe ke B-29. Ke therešo gore go na le B-36 mo modirong wo, eupša go fihla ga bjale e kgole le tšweletšo.
  Le gona dithuthupi tša ballistic tša sehlopha sa A sa Jeremane ga di na di- analogu lefaseng.
  Difofane tša disk le tšona ga di na baphadišani...
  Ka thekinolotši, Third Reich e neile Amerika ka mo go feletšego, gomme ka baka leo Hitler o ikemišeditše go fetša United States go fihla mafelelong. Gomme ga go na diphetogo. Ka 1946, tlhaselo kgahlanong le Mexico le Cuba e ile ya thoma. Ka go wa, ntwa e be e šetše e le ka botlalo kua Texas le California. Gomme Majeremane le Majapane a ile a hlasela Canada go tšwa Alaska.
  Eupša bjale ngwaga wa masomenne-tshela o fetile. Ntwa ya II ya Lefase e sa tšwela pele. Ngwaga wa 1947 e bile o bolayago bakeng sa Canada, yeo mafelelong e ilego ya dulwa ke ma-Kraut, ao a bego a e-tšwa ka leboa.
  Sefofane sa go thuthupiša dipomo sa jet sa B-36 mafelelong se ile sa tšwelela kua Amerika, eupša go be go sa dutše go sa kgonege go se iša Jeremane le Japane. Go tlaleletša, mafelelong a ngwaga, tanka ya Washington e ile ya tšwelela ka sethunya sa 120-mm sa megopo ye telele, le ditlhamo tše di amogelegago kudu le dimelo tša go otlela ka boima bja ditone tše masometshela-tharo. Gaešita le ge e be e šireleditšwe gampe go feta ya Jeremane, e be e se sa hlwa e le ya tlase ka matla a go phunya ditlhamo.
  Lega go le bjalo, mafelelong a 1947, United States e be e šetše e lahlegetšwe ke tšhemo ya yona ya ka godimo ga seripa-gare gomme e be e ahlotšwe.
  Majeremane a ile a ba a kgona go leka ditanka tše boima kudu tša "Rat" le "Monster" nakong ya tlhaselo ya metse e megolo. Ya mafelelo e be e e-na le sethunya sa pomo seo se ilego sa ntšha tefo ya boima bja ditone tše lesome!
  Nagana kamoo sebetša seo se ilego sa ipontšha ka gona!
  Gomme ka Letšatši la Ngwaga o Mofsa New York e ile ya wa, gomme Washington ka la lesome la Pherekgong.
  Lega go le bjalo, Yankees e be e sa dutše e swarelela mo e nyakilego go ba dikgwedi tše dingwe tše tshela. Ka mo go makatšago, ntwa ya bobedi e ile ya fela ka go lebanya ka May 9, 1948.
  Eupša gaešita le ka morago ga se, khutšo ga se ya ka ya tšea nako e telele. Hitler o be a sa rate taba ya gore Japane, ka ge e le morago kudu go feta Third Reich tabeng ya tša boiphedišo, e ile ya itšeela naga e ntši gakaakaa.
  Manazi, gaešita le ge a diegile, a be a e-na le pomo ya ona ya athomo ka August 1948. Karolo ya go diega e bakilwe ke taba ya gore Fuhrer e be e tonya ka tsela e itšego mabapi le kgopolo ya dibetša tša tshenyo e kgolo. Hitler o be a dumela gore dinaga di swanetše go thopša, e sego go fedišwa.
  Eupša ka mabaka a itšego, mogale yo sehlogo o ile a phetha ka go dira mokgekolo bakeng sa Japane yeo e dirilego segwera.
  Ka ge a ile a tšholla dithuthupi tše dikgolo tša go thuthupiša le ditefišo tša nuclear, ma-Nazi a ile a thoma Ntwa ya Boraro ya Lefase ka July 4, 1951.
  Ba ile ba thoma ditlhaselo tše matla tša nuclear Tokyo le metse e mengwe ya Japane. Ke moka madira a madira a ka lewatleng le a fase a ile a hlasela.
  Ntwa ya Boraro ya Leuba e ile ya fela ka dikgwedi tše tshela, e nyakile e le ntwa e tee le yeo e dirilwego. Gomme kgato e mafolofolo ya dintwa e tšere dikgwedi tše tharo.
  Ka go rialo, Third Reich e ile ya hloma pušo ya mafelelo ya lefase. Go hloka toka mo go bjalo go diregile ka gobane go ba magareng go ile gwa tsena mmeleng wa Stalin yo Mogolo. Le gona ga go na tsebo ya bokamoso yeo e ilego ya mo thuša! Ka mo go kgethegilego, amateur o ile a dira phetho ya go hlabolla difofane tša jet gomme a nea taelo e bjalo go dipolante ka moka le difeme. Go ile gwa hwetšwa gore propeller e ile ya theošetšwa fase gomme jet ga se ya lokollwa.
  Gomme diphetho tša maano tša mohlaselwa di be di ka se be bošilo go feta. Ga go makatše ge Madira a Mahwibidu a ile a fokwa ke moya. Gomme ntle le yona, ga go na motho yo a ka ganetšago Jeremane, balekane ba yona le Japane.
  Go lokile, Hitler ka boyena o ile a dira phetho ya go kopanywa ga mmušo. E lego, tlholo ya maatla a botee a lefase ka bophara, ao ka boithaopo le ka kgapeletšo a bego a akaretša maatla ka moka a polanete ya Lefase ntle le mokgekolo. Ka tšhelete e tee, go ba gona, le lenaneo la go kgetha dikarolwana tša leabela la barbaric.
  Le gape ka go lokišetša katološo e kgolo ya sebaka!
  
  
  MOŠANA O POLOKA RUSSIA YA TSAR
  Ke tšhwaane ya Pherekgong ka ntle. Mošemane yo Oleg Rybachenko a sepela setarateng go ya sekolong, gomme gateetee o bona gore lebota ka ntlong ya diphanele ya kgauswi le phadima ka tsela ye nngwe ka tsela ye e makatšago. Mošemane o kwa pitšo ye e kgethegilego - kitima fao, o tla ba moetapele. Mošemane o ile a kitima ka lebelo ka mo a bego a ka kgona.
  It"s good gore go be go na le dikoloi tše mmalwa ka mo go makatšago, gomme a kgona go thelela ka gare, thwi ka fase ga dinko tša bona. A deft dive gomme o ka go phadima mo go tala ga lebota.
  Mošemane o kitimela go yena. Matsogo, bjalo ka ge eka ka filiming ya mabapi le "Harry Potter," a tsena gabonolo jeli ye, gomme motsotswana ka morago mošemane ka boyena, go tšwa go dikgato tše masomepedi-hlano ka fase ga lefela, o ikhwetša a le mohlakeng wa selemo wo o metšego ka bjang bjo botala.
  Gaešita le ka go se šome, mošemane o wela bjanyeng gomme gatee-tee o tlolela godimo. It"s good after the frost go ikhwetša o le matsogong a selemo seo se sego sa hlwa se hwa. Le ge a ka tlola godimo ga hlogo ya gagwe.
  Mošemane o ile a lebelela go dikologa - go be go se na batho go dikologa, e be e le fela mehlare yeo e bego e šetše e thomile go fetoga ye serolane, le... lebota la seporo. E be e le e telele, e tletše ka granite gomme ka pele ga yona go be go bile go e-na le terata ya meetlwa yeo e bego e lekeleditšwe dikotaneng tša methalo.
  Oleg Rybachenko o ile a ikwa gore se ka moka e be e le ka lebaka. Gomme o tloga a eme pele ga selo sa mafelelo... Taelo e kwagala hlogong ya gagwe: batamela seporo sa seporo. Se ga se bonolo kudu go se dira;
  Mogote ka bowona o ile wa botša mošemane tsela ya go tšwa. Kapejana o ile a thoma go apola diaparo tša gagwe tša marega. Gomme o e lahlele godimo ga mootlwa. Mošemane o ikwa a e-na le mokgwa o kgethegilego wa thulaganyo ya monagano. "Ga bjale o ka ba modiri wa histori.
  Mošemane o ile a gogela terata fase gomme a šala a apere dijesi le sekipa fela. Gape go be go fiša ka dibutšwana tše borutho tša marega, gomme mošemane a tsoga. Go a kgahliša kudu go kwa bjang bjo botala bjo bo hlabago o sa rwala dieta. Mobu ka Phato o rutheditšwe ka mo go phethagetšego gomme mošemane o rata go sepela godimo ga wona.
  Gomme marega ke nako ya masepa ya ngwaga - go fapana le selemo se se bose. Mošemane, le ge go le bjalo, ga a na nako ya go ema a bulegile molomo - ka ge e le mmuši. Mošemane o namela ka pela ka terata. Moela o ile wa feta ka gare ga yona, gomme ditlhase tša thuntšha ka gare ga diaparo le godimo ga direthe tše di se nago selo.
  Mošemane o ile a goeletša, go itiwa go be go le bohloko, gomme a tlolela godimo ga lešela. Maoto a be a hlabja ke maswika a bogale. Eupša mošemane o ile a kitima ka pela ka morago ga lebota. O ile a ikwa gore tše ka moka e be e se ka ntle le lebaka, eupša e be e le karolo ya leano le legolo!
  Ke bona, diporo tše fišago, letšatši le šetše le fetile mosegare wa sekgalela, moya o nkga linden le todi ya dinose. E homotše kudu moo o ka kwago gabotse modumo wa kgole wa dinose.
  Mošemane o ile a ema a sa rwala dieta tšhipi e fišago gomme a kwa ditaelo tše difsa: "bea maswika a šupago seporong se sengwe le se sengwe." Mošemane o ile a dikadika gomme a bolela ka go hlaboša gore:
  - Eupša ka nako yeo terene e ka fologa diporo?
  Lentšu le ile la thula meropa ya ka ya ditsebe:
  - Se ke sona seo se nyakegago! Manaba a Russia a tla tla mo!
  Mošemane a se sa ngangišana. Gomme lentšu la Modimo le ile la hlakiša: kgetha fela maswika a mmala wa tšhipi.
  Matsogo a be a šetše a sepela ka botšona. Oleg Rybachenko o ile a ikwa a thabile ka boyena - ke modiri, mošemane wa sekolo yo bonolo o tla tsena historing!
  Maswika a bobebe ditseleng ka bobedi tša seporo: diripana tše lesomenne gabotse - tše šupago go tšwa go ye nngwe le ye nngwe. Le gona di tloga di sa hlaolege!
  Go dirilwe! Mošemane o ile a itshela gape, a bala "Tatago Rena," gomme, a phadima direthe tša gagwe tše di se nago selo, a boela morago. O ile a tšhaba, a lla godimo ga maswika gomme a ngwatha ditlhako tša gagwe. O ile a tlola godimo ga embankment mo e nyakilego go ba thwii...
  Ke be ke sa nyake go namela ka gare ga moela gape, eupša go be go se na tsela ya go tšwa. Mošemane, a diriša go kitima godimo, o ile a fofa go tloga moeding go ya lephekong la mafelelo mo e nyakilego go ba ka yona nako yeo. Ke ile ka thulwa ke mohlagase go se nene, eupša ga e sa tšhoša. Gomme mo ke Oleg Rybachenko gape lefaseng le borutho la selemo. Ka pele, mouwane o motala o phadima thwii moyeng: tsela ya go boela morago.
  Mošemane o tloga a sa nyake go boela morago go tšwa lehlabuleng le borutho go ya go tonya le marega. Eupša ka morago lentšu la sephiri le nea taelo ya mafelelo:
  - Potlaka, goba kgoro e tla tswalela, gomme o tla dula ka mo go sa felego ka 1914 gomme wa se tsoge o bone batswadi ba gago.
  Oleg Rybachenko o gagola diaparo tša gagwe ka lepotlapotla terata gomme ka go se kgethe o di goga godimo ga gagwe. Kgoro e thoma go fifala gomme mošemane, ntle le go apara dieta tša gagwe, o kitimela go tšwa. O thulana le selo se sengwe sa elastic gomme ka maiteko o tlolela ka ntle. Lehlwa la motse leo le gatakilwego le fiša maoto a gago a se nago selo. O swanetše go apara dieta tša gago gomme o goge baki ya gago ya marega thwi setarateng - o swara mahlo a gakanegilego a bafeti ka tsela.
  Motho yo mongwe o ile a ba a goeletša ka gore: "hlanya." Eupša mošemane ga a ele hloko - o dirile mošomo wa gagwe gomme o phethile thomo ye kgolo...
  Ka August 22, 1914, setimela seo se bego se rwele Hindenburg, Erich Ludendorff le Max Hoffmann se ile sa thula. Balaodi ka moka ba bararo ba sešole bao ba kgathilego tema ye bohlokwa dintweng tša ka pele ga ka bohlabela - go tšwa go ditiro ka East Prussia bjalobjalo - ba hwile.
  Ka baka leo, madira a Jeremane ao a sa rulaganywago a ile a fenywa o šoro. Koenigsberg yo a bego a se na tšhireletšo o ile a tšewa ge a sepela, gomme madira a Jeremane a ile a dikologilwe ka karolo, gomme a senywa goba a thopša ka karolo.
  Phenyo ya madira a Russia e bile le tutuetšo e kgolo tseleng ka moka ya ntwa. Gomme pele ga tšohle, go tšwa ntlheng ya pono ya maitshwaro a mašole le bahlankedi. Ga se sephiri gore ka morago ga go fenywa go tšwa Japane, matla a taolo a madira a Russia a ile a wa kudu. Ga go na motho yo a bego a lebelela ma-Asia a a mahlo a masesane e le moganetši yo a tseneletšego. Gomme mo ma-Russia a ile a lahlegelwa ke dintwa tše nne tše dikgolo, gomme dintweng ka moka a be a e-na le go phagama ga dipalo.
  Gomme lewatleng le bona ba ile ba fenywa ka mo go feletšego, ka ntle le gore go bile le katlego ye e lego lekatana, ya poraebete. Dikepe tša go sesa tša Vladivostok di ile tša itlhaola ka mo go kgethegilego.
  Ka gona ke kae go lwa le Majeremane, ao a bego a lebelelwa e le mašole a mabotse kudu a fase lefaseng?
  Gomme ka morago gwa hwetšwa gore go be go kgonega go pšhatlaganya ba ga Kraut, go ba raka le go tšea bagolegwa ba dikete tše masome!
  Phišego gare ga sešole sa Russia le baagi e gotše ka makga a mantši. Ka lehlakoreng la Austria, tlhaselo e ile ya tšwela pele ka lebelo. Austria-Hungary e be e se ya itokišeletša ntwa. Gomme maitshwaro a kudu-kudu diyuniti tša Slavic a tlase kudu. Bontši bja bona ba ile ba ineela ka go lebanya go bethwa ga meropa le medumo ya sehlopha sa mmino wa diletšo. Maslav a be a sa nyake go lwa le bana babo ona, ka baka la ma-Austria ao a hloilwego. Ke feela diyuniti tša ma-Hungary le tša morafo wa Jeremane tšeo di bego di loketše go lwa ka mo go oketšegilego goba ka tlase ga moo.
  Madira a Russia a ile a menola madira a Austria gomme gatee-tee a thopa Lvov, e lego sebo sa Przemysl gomme, a aga katlegong ya yona, a tsena Hungary. Lefapha la pele la Jeremane le be le thuthupa ka dirokele. Madira a phagamego a Russia a ile a fenya ma-Prussia kua Poznan gomme a kitimela Oder. Majeremane a ile a fetišetša dihlopha tše tshela Austria.
  Eupša se se be se sa lekana. Go feta moo, go be go se na matla a lekanego a go swara maemo bogareng. Le gona ka bodikela, dintwa tše šoro di ile tša tšwela pele.
  Ke moka Jeremane e ile ya gapeletšega go fetišetša madira a mafsa ka bohlabela. Boemo bo ile bja gakatša ke go tsena ga Italy ntweng ya go lwantšha Austria. Dinaga tše di bile le ditswalano tša bonaba ka nywaga-kgolo e mentši. Gomme Selekane sa Triple Alliance ka ditsela tše ntši e be e le sebopego sa maitirelo. Gaešita le ge ge nkabe ntwa e ile ya feleletša e le e botse kudu bakeng sa Jeremane le Austria, Italy e be e tla kopanela le e matla kudu. Gomme bjale madira a Russia a batamela Budapest, gomme ditaba tša Mebušo ya Bogare ke ditlakala! Romania le yona e ile ya kitimela go tsenela ntwa.
  It"s clear - kgoši ya Romania ke wa leloko la Nicholas II, gomme e nyaka go katološa dinaga tša yona ka ditshenyagalelo tša Mmušo wa Austria wo o phuhlamago.
  Le gona Bulgaria, ka go se swane le histori ya kgonthe, e ile ya tsena ntweng ka lehlakoreng la Russia.
  Ke Mmušo wa Ottoman feela wo o ilego wa ipontšha o botegela Majeremane. Gomme feela ka lebaka la gore Tona ya Tšhireletšo e laetše go thoma ga dintwa, a tšweletša Tonakgolo le Sultan ka fait accompli. Madira a Turkey ga se a matla kudu, eupša a hlotše mathata a go aba Russia go Entente. Eupša ka lehlakoreng le lengwe, ye ke sebaka se segolo sa gore Russia e katološe kudu mafelo a yona ka lehlakoreng la ka borwa. Go ba gona, Japane e ile ya tsebatša ntwa malebana le Jeremane le Austria. Go tšea dikoloni tša Jeremane ka Pacific.
  Se se ile sa nea Russia seatla se se lokologilego Bohlabela bja Kgole. Gomme ka bodikela Majeremane a be a pšhatlaganywa.
  Ke feela Nokeng ya Oder moo Jeremane e ilego ya kgona go thibela tšwelopele ya madira a Russia. Go dira se, go be go nyakega gore go emišwe ditiro ka moka tše di kgopišago ka Bodikela. Mo e nyakilego go ba seripa-gare sa Austria-Hungary se ile sa lokollwa ke madira a Russia.
  Ka go rialo, Mmušo wa Austria ge e le gabotse o ile wa tlogela papadi yeo gomme wa fetoga morwalo bakeng sa Jeremane. Ma-Bulgaria a ile a thoma tlhaselo ya Istanbul.
  Marega, go be go e-na le go homola ga ditiro tša tša bohlabani kua Yuropa. Eupša madira a Russia a ile a thoma go hlasela Turkey. Gomme ka morago se sengwe le se sengwe se ile sa hlabolla ka katlego. Go feta moo, ma-Araba le ma-Armenia a ile a rabela malebana le pušo ya Ottoman.
  Mašole a Russia a be a šetše a le Baghdad ka Hlakola, gomme Mabrithania a ile a thopa Basra. Mafelelong a March, Russia e ile ya thopa Asia Minor ka moka gomme ya thoma tlhaselo ya Istanbul gotee le ma-Bulgaria le ma-Serbia. Türkiye o tlogetše papadi. Syria, Palestina, boroa ba Iraq ile Brithani le Fora - Russia amohela tsohle tse ling. Saudi Arabia e be e sa dutše e le tšhemo yeo e ikemetšego semmušo, eupša gape e be e swanetše go arolwa ka morago ga go ineela ga Jeremane. Gomme o be a no ba kgauswi le sekhutlong. Ka April 25, 1915, United States e ile ya tsena ntweng kgahlanong le Majeremane. Go molaleng gore ma-Amerika ke batho ba šomago gomme a be a nyaka go ba ka nako go abelana phae ya phenyo. Ka selemo, madira a Russia a ile a tšweletša mohuta o mofsa wa sebetša ka bontši: dikoloi tša Luna-2 tšeo di sepelago mafelong ka moka tšeo di nago le dithunya tša motšhene. Ditanka tše mpsha, le ge e le tše bofefo, di be di fihlelela lebelo la dikhilomithara tše 40 ka iri tseleng ye kgolo gomme di be di na le dika tše dibotse kudu tša go otlela.
  Mašole a Russia mathomong a May, gatee-tee ge ditsela di omile, a ile a thoma tlhaselo kua Hungary le go bapa le karolo ka moka ya ka borwa. Madira a Austria a ile a phuhlama;
  Ka June 22, madira a Russia a ile a tsena Vienna. Le gona ka June 24, mephato ya Maisemane, ya Sefora, ya Belgium le ya mathomo ya Amerika e ile ya tsena Brussels. Holland e ile ya tsena ntweng kgahlanong le Jeremane, gomme ka moragonyana Sweden le Denmark. Majeremane a bile le bothata bja go swara lepheko go bapa le Oder, eupša madira a Russia, a tsarist a ile a hlama tlhaselo ya Munich. Motse o mogolo kudu ka borwa bja Jeremane o ile wa wela ka August 7, 1915. Le gona ka August 11, Jeremane e ile ya ineela boemong bjo bo se nago kholofelo ka mo go feletšego.
  Ka morago ga moo go ile gwa thoma karoganyo ya tšhemo. Austria-Hungary le Mmušo wa Ottoman di ile tša nyamelela mmapeng wa lefase wa dipolitiki. Bulgaria e ile ya ipontšha e le karolo yeo ya naga ya Turkey yeo ma-Ottoman a e thopilego go yona ka 1913. Serbia e ile ya katološwa kudu gomme ya fetoga Yugoslavia. Romania e ile ya amogela Transylvania. Russia e ile ya akaretša tlhamong ya yona: Bukovina, Galicia, Czechoslovakia, selete sa Krakow le seripa-gare sa Hungary, go fihla Budapest ka boyona, moo mollwane o ilego wa thalwa gona. Jeremane e ile ya hwetša phokotšo e kgolo tšhemong ya yona. Ka bodikela, o ile a swanelwa ke go bušetša Elzar le Lorraine Fora, dinaga tšeo di bego di thopile Denmark pele. Ka bohlabela go thata kudu.
  Russia e ile ya phegelela go thala mollwane go bapa le Oder, le bakeng sa Fora go bapa le Rhine. Eupša USA le Brithania di be di sa nyake go matlafatša Russia le Fora kudu le go fokodiša Jeremane. Ka baka leo, go ile gwa amogelwa kwano. Russia e amogela dinaga ka moka tša ka Bohlabela, moo ma-Poland a nago le bontši.
  East Prussia e ile ya lahlegelwa ke Klaipeda, Danzig, gomme ya ikhwetša e kgaotšwe le Jeremane, eupša bonyenyane e ile ya phologa ka sebopego se se kgaotšwego. Koenigsberg o ile a dula a le Mojeremane. Eupša Jeremane e ile ya lahlegelwa ke naga e ntši. Mollwane o ile wa ipontšha o senyegile kudu. Mafelong a mangwe e ile ya ba ya fihla Oder, gomme e be e ithekgile kudu ka sebopego sa morafe sa baagi. Lega go le bjalo, Majeremane a ile a boloka Pomerania mo e nyakilego go ba ka mo go feletšego. Eupša go tloga Berlin go ya mollwaneng wa Russia go ile gwa šala dikhilomithara tše di fetago tše lekgolo.
  Ka gona Majeremane a šupa dithunya. Bogolo bja madira a Jeremane bo be bo lekanyeditšwe go mašole le bahlankedi ba dikete tše lekgolo. Diputseletšo tše dikgolo di ile tša gapeletšwa go Majeremane. Ntwa e ile ya tšea nako e fetago ngwaga ganyenyane.
  Mmušo wa tsarist wa Russia o be o se na nako ya go wela boemong bja mathata, gomme wa tšwelela ka go hwetša mafelo a magolo. Taolo ya tsar e ile ya matlafala, gomme lephoto la mokgatlo wa phetogo le ile la thoma go fokotšega, mola moruong, ka mo go fapanego, nako ya kgolo ya ka pela ka mo go sa tlwaelegago e ile ya thoma.
  
  
  KAMOO LENIN A KGONAGO GO BA MOPRESIDENTE WA USA
  Vladimir Ilyich Lenin, a leka go bonagala a le motelele, o ile a otlologa ka matla a gagwe ka moka. Matsogo a gagwe a omilego, a manyenyane eupša a sepelago kudu a ile a šišinya ka go tšhoga tafoleng e phadimago le e ntsho yeo e dirilwego ka kota ya sandalwood yeo e sa tlwaelegago kudu. Ge a dutše go lebana le yena, monna yo mogolo yo a aperego sutu ye tšhweu a swere ketane ye boima ya gauta molaleng wa gagwe wa poo o ile a rora:
  - Go lokile, Morena Ulyanov. Ke dumelelana le dipeelano tša gago - tše hlano grand ka kgwedi, gotee le phesente go tšwa go kgwebo ye nngwe le ye nngwe yeo e fantišitšwego! - Mo lentšu la thug"s le ile la tia gomme a ba a šišinya ketane ye boima ka bogale. - E no ba gore Comrade Lenin a se na maaka le lerole!
  A itlotša diatla tša gagwe tše di fufuletšwego ka kgotsofalo, Vladimir Ilyich o itše:
  - Ke nnete, Morena Rockefeller, eupša kgwebong ya rena o ka se efoge maaka! Se sengwe le se sengwe e swanetše go ba sa bogwera le sa potego kudu!
  Gomme bobedi bja dihlotlolo di ile tša sega ka go hlaboša...
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Phetogelo ya October ga se ya direga kua Russia. Go bile le go homola ga nakwana ka pele ga Ntwa ya Pele ya Lefase. Majeremane le ma-Austria a ile a leka go fihlelela katlego ka Bodikela.
  Madira a Russia a be a le mafolofolo feela ka pele ga Turkey, moo mafelelong a ilego a kgona go kopana le Brithania gomme a tliša lelokelelo la diphenyo go lenaba, a thopa bontši bja Asia Minor.
  Eupša ka morago Seboka sa Molaotheo se ile sa kopana seo go sona ma-Bolshevik a ilego a ikhwetša a le sehlopheng se senyenyane seo se itlhobogilego, gomme Bafetogedi ba Bosošiale ba ile ba buša.
  E nngwe ya diphetho tša mathomo e be e le go abela balemi naga le go tšwetša pele ntwa go fihla mafelelong a phenyo!
  Ka July 1918, tlhaselo ya Jeremane Paris e ile ya palelwa gomme madira a Russia a fenyago a hlasela: pele kgahlanong le ma-Austria, ka morago kgahlanong le Majeremane.
  Jeremane e ile ya ganetša ka go hloka kholofelo, eupša ka December, ge mašole a Russia ka bohlabela a thopa Warsaw le Krakow, balekane ka bodikela ba ile ba thopa Brussels - e sa dutše e ineela. Ke nnete, dibeke tše pedi ka morago - go se be gona ga phetogo go amegile.
  Lega go le bjalo, William o ile a gapeletšega go lahla mo e nyakilego go ba matla a gagwe ka moka, a dula e le kgoši ya leina feela.
  Gomme Mojenerale Kornilov o ile a ba mopresidente wa repabliki e mpsha ya Russia. Ka August 1917, borabele bja gagwe bo ile bja atlega le ge go le bjalo, Kerensky o ile a dula e le tona-kgolo semmušo, eupša o be a šetše a file Kornilov bopresidente.
  Le gona o ile a ba Molaodi yo Mogolo, Kornilov.
  Se se ile sa latelwa ke dikgetho tše di tumilego tša bopresidente bja Russia le referendum ya molaotheo o mofsa.
  Batho bao ba tlogago ba tlwaetše mokgwa wa mmušo wa boikemelo ba ile ba thekga kgetho ya Kornilov"s.
  Russia e ile ya katološa dithoto tša yona ka ditshenyagalelo tša Jeremane, go phuhlama ga Austria-Hungary le Turkey, tšeo di ilego tša nyamelela mmapeng wa lefase.
  Ya mafelelo mafelelong e ile ya arolwa gare ga mebušo e megolo. Russia e ile ya hwetša Asia Minor, straits le Constantinople. Mafora a ile a nka Syria, Palestina ea Brithani le Iraq.
  Ka 1926, ntwa e ile ya tsoga gape magareng ga Russia le Japane. Lebaka e be e le boemo bja Manchuria le Port Arthur. Go ya ka tumelelano yeo, ditokelo tša khiro ya Port Arthur di ile tša fetišetšwa Japane, gomme khiro ya fela. Lega go le bjalo, ma-Japane a be a se na maikemišetšo a go bušetša seo a se thopilego China.
  Go feta moo, Hirohito yo mofsa, yo a bego a lora ka diphenyo tše difsa, o be a sa tšwa go hwetša matla.
  Lega go le bjalo, mo-Russia o be a šetše a fapane. Seasoned ka fronts ya Ntoa ea Pele ea Lefatše, le balaoli ba nang le phihlelo, litanka tse ncha le lifofane, e ile ea qala ho ka katleho hlasela Japanese.
  Dikgwedi tše nne le seripa ka morago, madira a Russia a ile a tšea Port Arthur gomme a raka ma-Japane kontinenteng!
  Ka nako e itšego, Japane e be e sa dutše e swere lewatleng - go fihlela dikepe tša dihlopha tša Baltic le Black Sea di batamela.
  Ka morago ga moo Naga ya Letšatši le le Hlabago e ile ya ineela.
  Russia e ile ya gola ka pela kudu, eupša ka 1929 go ile gwa thoma kgateletšego e kgolo lefaseng ka moka.
  Meferefere le yona e ile ya aparela Mmušo wa Russia. Go feta moo, Kornilov o ile a phetha Russification mafolofolo.
  Le ge go le bjalo, o kgonne go dula sedulong sa bogoši, gomme kua USA... ma-Bolshevik a Amerika ao a bego a eteletšwe pele ke Lenin a ile a thoma go buša!
  Ka ge e tšweletše kgateletšegong, mmušo o mofsa wa Bolshevik o ile wa thoma go itokišeletša ntwa e mpsha!
  Phetogelo ya Sepania e ile ya fela ka phenyo ya makomonisi gomme ka go realo ya hlola hlogo ya leporogo ye maatla ya Bolshevik kua Yuropa...
  La 1 Pherekgong, 1938. Vladimir Ilyich Lenin o sepela ka go tšhoga go dikologa ofisi e kgolo ka White House. Boemo lefaseng ka bophara bo a ruthetša. Ka morago ga Sepania, makomonisi a ile a fihlelela katlego kua Fora.
  Russia, yeo e bušwago ke generalissimo le Mopresidente Kornilov, e šetše e hlalositše gabotse gore e ka se dumelele go katološwa ga Bobolshevism go ya Yuropa. Dikarolo tše makgolo a mahlano madireng a dimilione tše lesome a Russia ga se metlae le gatee!
  Vladimir Ilyich o kwešiša se. Gomme o šišinya selekane sa maano bakeng sa Brithania kgahlanong le Russia.
  Mabrithania a be a dutše a hlokometše kudu katološo ya Russia. Eupša bokomonisi bjo bo feteletšego bo ile bja ba tšhoša le go feta. Go be go nyakega go otlela wedge magareng ga bona le Russia.
  Lenin o be a itokišeletša go amogela Tona ya Tšhireletšo Churchill gomme ka nako e swanago a nee Mabrithania bohlatse bja matla a sa šišinyegego a United States.
  Gomme go thoma, mmušiši wa lefatla o kwele pego ya sebetša se sefsa - "pomo ya athomo".
  Oppenheimer o ile a nea pego ya gagwe ka medumo e thibetšwego kudu. Ee, go šetše go bile le katlego gomme gaešita le sedirišwa sa nuclear se thuntšhitšwe, eupša ponagalo ya pomo ya athomo e sa le kgole kudu. Bothata bjo bogolo ke go hwetša uranium le plutonium tše di humišitšwego. Go tlaleletša, ditaba tše ga se tše di kgahlišago ka mo go feletšego - pomo e tee e bjalo e tla bitša tšhelete e ntši go swana le dikepe tše mmalwa tša ntwa. So, there"s even another question: na go swanetše go šomiša tšhelete go pomo e tee ye kgolo ge o ka kgona go dira tše nnyane tše dikete tše lekgolo?
  Lenin, mokgalabje yo mokopana, yo a nago le lefatla, eupša e sa dutše e le yo a nago le mafolofolo (le ge go le bjalo, wa nywaga e masometshela-šupa o sa dutše a le kgole le go tšofala kudu!), a sepela ka mafolofolo holo e kgolo ya ofisi ya gagwe, o lemogile gore:
  - Wena, comrade, ga o kwešiše dialektiki! Ee, pomo e sa dutše e tla ba e bitšago tšhelete e ntši, eupša ka morago ditshenyagalelo tša yona ka phetogo ya go ya go tšweletšong ya bontši di tla fokotšega ka tekanyo e kgolo kudu!
  Oppenheimer o ile a bolela ka dihlong gore:
  - Gomme Marussia a ka se dule a sa dire selo!
  Phetho e kwagalago le e thata e ile ya latela go tšwa go Vladimir Ilyich:
  - Ka fao re swanetše go ba pele ka ditshenyagalelo dife goba dife!
  Ke moka mothuši wa Oppenheimer"s wa mothomoso o thoma go opela:
  - Akere re hloka phenyo! O tee go bohle, re ka se eme ka morago ga theko! O tee go bohle, re ka se eme ka morago ga theko!
  Oppenheimer o ile a khunamela Mopresidente wa United States Lenin gomme a rora:
  - O mohlalefi! Ke nnete, re ka se eme ka morago ga theko, gomme re tla fihla pele ga ma-Russia, eupša re hloka tšhelete!
  Lenin o ile a bolela ka kgodišego, a kgotla direthe tša dieta tša gagwe tša letlalo la kwena:
  - Go tla ba le tšhelete!
  - Le makgoba!
  Vladimir Ilyich o ile a bolela polelwana ya histori:
  - Ga ke lekanyetše ditšhelete tša gago! Ke lekanyetša nako ya gago!
  Di-gear tša motšhene wa taelo le wa taolo wa mmušo wa United States di ile tša thoma go retologa.
  Eupša se ga se selo sa bohlokwa kudu. Vladimir Ilyich, go swana le motho yo mongwe, o ile a kwešiša gore e le gore a fenye Russia, go be go nyakega gore a e nyenyefatše go tšwa ka gare.
  Vladimir Ilyich o ile a kgokološa phatla ya gagwe e phagamego, e telele, yeo e sa lekalekanego gomme ka mafolofolo a topa seamogedi mo founong gomme a thoma go leletša Dulles.
  Ge sehloela se segolo se batamela sedirišwa seo, Lenin o ile a goeletša ka go thiba ditsebe ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Re hloka motho yo a lekanago goba bonyenyane a sego ka fase ga nna ka bokgoni bja go rabela, go fora le go goketša setšhaba!
  Dulles o ile a arabela ka segalo se se ikholofelago kudu:
  - Ke tseba motho yo bjalo, Vladimir Ilyich!
  Lenin, a tlolela godimo bjalo ka diabolo, o ile a rora:
  - Bjale ke mang? Ke mang yo a hlalefilego yo a dirilwego ke motho?
  Dulles, a goga dinoko go ba kopelo, o itše:
  - Joseph Vissarionovich Stalin ya go swana le yona! Mohlomongwe o a mo tseba, Vladimir Ilyich!
  Lenin o ile a itšhinya mahlo seiponeng ka diforeime tša gauta le taemane gomme a rora:
  - Moapei yo o apea fela dijana tša dinoko!
  Dulles, a nyenya ka kgodišego, o ile a tiišetša gore:
  - Eupša se ke sona seo re se hlokago!
  Lenin o ile a šikinya mahlo gape gomme a rora:
  - Efa Stalin se sengwe le se sengwe seo a se kgopelago. Gomme o mo tshepiše lefelo la arch ye e sa rego selo Generalissimo Kornilov!
  Dulles o ile a rora ka go thiba ditsebe:
  - E tla bolaoa Vladimir Ilyich!
  
  LE KA MOHLALA O SE KE WA INFA VITYAZ
  Ba bantši ba ngangišana mabapi le ge e ba ma-Russia a be a tla fenya Ntwa ya II ya Lefase ka bobona, ka ntle le thušo ya dinaga tša ka Bodikela? Ka fao Badimo ba ile ba tšea sephetho sa go leka se ka tirišo. Le gona legohleng le tee leo le bapilego, ba ile ba bea lepheko magareng ga madira ao a dirilego segwera, dikoloni le Third Reich gotee le USSR. Gomme se se diregile bakeng sa bohlweki bja teko morago kua ka June 1941.
  E le gore bagwera ba se kgone go thuša USSR goba Third Reich. Le gona bakeng sa go hlweka ka mo go feletšego ga teko, Japane e be e utilwe ka morago ga lepheko. Go swana le, a se sengwe le se sengwe se hlweke ka mo go feletšego, bjalo ka ge eka ka laboratoring.
  Mehleng ya mathomo-thomo, ga go selo seo se fapanego kudu le kanegelo ya kgonthe seo se ilego sa direga. Fritz e ile ya tšwela pele, bjalo ka historing ya kgonthe, dikhilomithara tše ka bago tše 30-40 ka letšatši, eupša ganyenyane-ganyenyane ya fokotša lebelo. Ke nnete, go hloka pomo ya Mabrithania le manaba a Rommel"s corps go dirile gore go kgonege go lokolla a mangwe a mašole - kudukudu difofane. Eupša Majeremane ga se a dira se go fihla ga bjale dilo tša ka pele di be di šetše di sepela ka katlego e kgolo. Lega go le bjalo, mafelelong a July, Ntwa ya Smolensk e ile ya diegiša tšwelopele ya Fritz. Hitler o ile a phetha ka go gopola Rommel le dikarolwana tša gagwe go tšwa Libya, a phetha ka gore madira a go thopa Italy a be a lekane kudu. Boetapele bja bofasista, e le gore bo se senye nako, bo ile bja thoma go fetišetša madira a itlhamilego gomme kudu-kudu difofane go tšwa Fora le dinageng tša Balkan. Hitler o be a sa dutše a holofela gore a ka thuba madira a Soviet bogareng gomme a fihla pele ga marega.
  Go e na le go retologela borwa, ma-Fritz a ile a thoma gape tlhaselo ya ona bogareng, a leka go apeša madira a Soviet ao a bego a hlasela Smolensk go tšwa ka mahlakoreng. Gomme sehlopha sa Rommel"s se šetše se ile sa hlasela ka August 13, se tshela Dnieper gomme se leka go fihla ka morago ga sehlopha sa Soviet seo se šireletšago Kyiv.
  Stalin o be a lahlegetšwe. Mo e nyakilego go ba dithoto ka moka tša Yuropa le Fora Afrika gateetee di ile tša ikhwetša di le kgahlanong le yena, gomme e sego modirišani o tee.
  Ntle le ge o lebeletše kotsi go tšwa Japane bjale. Gomme Molaodi yo Mogolo o fa taelo: go tloša dikarogano ka moka go tšwa Bohlabela bja Kgole.
  Mašole a Jeremane, ao a ilego a thuba mo e nyakilego go ba go fihla Moscow ka boyona, a ile a emišwa ke madira a Siberia. Eupša ka borwa, ka baka la phetogo ya taelo le ditiro tša Rommel, ma-Fritz a ile a kgona go kgaola sehlopha sa ka borwa sa Soviet.
  Tsela ya dintwa kua Ukraine le yona e ile ya kgongwa gampe ke taba ya gore Stalin ka bošilo o ile a gogela dipolokelo ka moka go ya Moscow, gomme ka go rialo a pepentšha mokokotlo wa gagwe ka noši.
  Ka go nepagala kudu, e sego bakeng sa gagwe ka noši, eupša bakeng sa sehlopha sa ka borwa. Go ile gwa ipontšha e le boemo bjo bobe. Eupša historing ya kgonthe, tšhireletšo ya Kyiv e ile ya ipontšha e le go fenywa. Ke feela mo moo go bego go e-na le nuance, Majeremane a be a šetše a le kgaufsi le Moscow, gomme ma-fascist a ile a matlafala ka ditshenyagalelo tša Yuropa, ka lebelo go feta Stalin ka ditshenyagalelo tša Bohlabela bja Kgole. Gomme Majeremane a ile a swanelwa ke go sepela bokgole bjo bonyenyane, gomme ditsela tša Yuropa di kaone. Eupša leka go fetišetša ka pela selo se sengwe le se sengwe ka e tee ka e tee go Seporo sa Trans-Siberia.
  Ka baka leo, Majeremane a ile a kgona go thuba Kharkov le Voroshilovgrad gaešita le pejana go feta historing ya kgonthe, a thopa intaseteri e ntši le difeme.
  Leningrad le yona e ile ya thibelwa, eupša ga se ya tšewa. Gomme Majeremane a tsena Crimea. Gomme Fritz e ile ya kgona go thopa Voronezh ka borwa, ya sepela go bapa le Don go ya Stalingrad.
  Ba be ba sa dutše ba šireletša Moscow gomme ba ba ba ya go hlasela ka go lwantšha marega. Eupša ka lehlakoreng la ka borwa, Rommel o ile a kgona go thuba go ya Stalingrad. Go fologa ga Kerch le gona ga se gwa sepela gabotse. Ka bothata bjo bogolo, madira a Soviet a ile a kgona feela go kgoromeletša lenaba kgole le Stalingrad. Gomme seo e be e le fela ka lebaka la gore tlelaemete e be e se ka lehlakoreng la Wehrmacht gomme ba be ba tšhaba go lwa ka go tonya le go tšhologa ga lehlwa.
  Ke ka baka la"ng Rommel a ile a swanelwa ke go boela morago ka kua ga Don. Gomme se e be e le go phasola mo go thibago ditsebe sefahlegong go Fuhrer.
  Eupša ka seruthwane sa 1942, teka-tekano ya matla e ile ya fetoga. Ka ge a beile kgateletšo e kgolo go bagwera ba ona, Majeremane a ile a oketša palo ya madira a ona, go akaretša le ka ditshenyagalelo tša Khivi, le palo ya disathalaete. Italy le Fora ka mo go kgethegilego di ile tša oketša ka bontši. Dikarogano tša bathobaso le tšona di ile tša tšwelela ka pele ka bohlabela. Ka mahlatse, pele ya Brithania le ya Amerika go tšwa Afrika ga se ya šitišana le phetišetšo ya mašole le methopo.
  Gomme de Gaulle, ge a lahlegelwa ke thekgo ya balekane ba gagwe, o ile a eka ke bagwera ba gagwe ka noši.
  Ka gona, madira a bohlokwa kudu a ile a kgoboketšwa kgahlanong le USSR go feta ge e le gabotse. Ba ga Kraut ba ile ba tlaleletša ka mo go kgethegilego go se difofaneng, ba boloka mohola wa bona moyeng. Le gona madira a fase a ile a feta dimilione tše šupago kgahlanong le mašole a dimilione tše 5,6 a Soviet.
  Gomme ma-Nazi a ile a thoma tlhaselo ya ona ka borwa. Rommel o ile a kgona go thopa Stalingrad ka June 27. Ba ga Fritz ba ile ba kgona go tšhela ditanka tše makgolo motseng ka nako e tee. Go buša ga difofane tša lenaba moyeng le gona go bile le mafelelo, ao a ilego a dira gore go be thata go fetišetša madira a Soviet ao a matlafatšago go phatša Noka e nabilego ya Volga.
  Ka maswabi, Stalingrad ya mogale ga se ya direga ka AI. Gomme Rommel o ile a sepela tseleng yeo e bego e rulagantšwe ka dithulaganyong tša go theoga Volga le go ya Lewatleng la Caspian.
  Maiteko a go thuba Majeremane ka ditlhaselo tša go ganetša bogareng a ile a palelwa. Go feta moo, Rzhev salient ga se ya ka ya bopša. Ka gona ma-Kraut a be a e-na le boemo bjo bo leka-lekanego kudu nakong ya tlhaselo ya go lwantšhana ya Soviet, gomme le bona ba ile ba boela morago ka go lekana kudu. Eupša Rzhev, ka bomadimabe, o ile a dula le ma-fascist.
  Go be go sa kgonege go tsenelela Fritz, gomme go be go le thata kudu go swara Caucasus ka morago ga go wa ga Stalingrad. Kaha mothapo wa phepelo ka Volga o sehiloe. Le gona ge mafelelong a July Majeremane a fihla Lewatleng la Caspian, boemo bo ile bja nyakile bo se na kholofelo. Bjale go be go kgonega go aba feela ka meetse.
  Ge re nagana gore Manazi a be a e-na le bokgoni bjo bo phagametšego moyeng, tiragalo ye e ile ya ba selo se sengwe magareng, e thata ka mo go feteletšego le yeo e se nago kholofelo.
  August le September di ile tša feta dintweng tše šoro, go fihlela lenaba leo le lego lebopong la Caspian le fihla Baku. Gomme fao ba be ba sa ganetša le Rommel go fihla mafelelong a Diphalane. Boemo bo ile bja gakatša ke go tsena ga Turkey ntweng.
  Medimo ya go dira diteko e ile ya hlokomela Japane, eupša e sego ma-Ottoman. Eupša ma-Nazi a be a sa dutše a se na sebete sa go hlasela Moscow marega gomme a ema bakeng sa marega.
  Madira a Mahwibidu a ile a dira maiteko a mmalwa a go hlasela. Eupša lenaba le be le phagametše batho, ka palo ya bašomi bao ba nago le phihlelo le ka difofane. Ke feela ditanka tše oketšegilego le dithunya tša go thunya tšeo di ilego tša tšweletšwa kua USSR go fihla ga bjale. Eupša ditanka di be di le bofefo kudu, gomme boleng bja ditlhamo bo be bo fokola kudu. Gape go bonagala go e-na le difofane tše dintši tšeo di tšweletšwago, eupša ka baka la tlhaelelo ya duralumin, di boima e bile ga di kgone go laola go feta tšeo di tlwaelegilego. Yak-9 le yona e ile ya ipontšha e nyakile e dirilwe ka kota ka mo go feletšego. Gomme se, go ba gona, e be e le go tloša.
  Hitler o be a ithekgile ka ditanka tša gagwe tše mpsha tše di tumilego - "Panthers" le "Tigers".
  Di be di tšweletšwa ka bontši bjo bo oketšegago ka mehla. Moemedi wa boraro wa menagerie o ile a tšwelela: "Tau." Historing ya kgonthe, motšhene o bjalo o ile wa hlangwa ka 1942, eupša ka baka la go hloka methopo le boima bjo boima, phoofolo ya go tšhoša e boima kudu e ile ya ganwa.
  Eupša ka morago "Tau" yeo e bego e le boima bja ditone tše 90 e ile ya thoma go tšweletšwa. Mehola ya yona-ditlhamo tše matla le kanono ya 105-mm-di ile tša lefela ka karolo bakeng sa go se šome gabotse ga yona. Dithunya tša Soviet tša seriale tša 76-mm di be di sa kgone go tsenelela Tau go tšwa dikhutlo ka moka.
  Ka gona e be e se tanka e mpe ya go phuhlama ge e ba mothaladi wa tšhireletšo o be o le matla kudu e bile o e-na le maemo a tseneletšego.
  Le gona taelo ya Soviet e ile ya matlafatšwa ka mo go feletšego ka tlase ga motse-mošate wa Soviet. Gomme leka go thuba ka mo.
  Moemedi wa bone wa menagerie: "Mouse", o ile a diega ka tsela e itšego ka go tsebagatšwa ga yona ka letoto.
  Bogolo bja Madira a Mahwibidu bo ile bja okeletšwa go fihla go dimilione tše tshela, gaešita le ge bontši bja mašole e be e le bao ba sa tšwago go thwala.
  Ba ile ba ganetšwa ke ba fetago dimilione tše senyane, eupša go phagama ga dipalo go ile gwa lefelwa ka tekanyo e itšego ke tlhago ya madira a lenaba yeo e nago le dilo tše di fapa-fapanego kudu.
  Ka difofane, lenaba le matla ka bobedi ka palo le boleng. ME-309 le Yu-288 tše difsa kudu di tšweletše. Ge ba arabela, dikoloi tša Soviet ke tša boleng bja tlase, ka baka la go hloka bašomi ba nago le bokgoni le didirišwa tše di hlaelelago. Ditanka e sa le di-T-34 tša kgale, gomme bontši bja tše bofefo, gammogo le di-KV.
  Lehlabuleng, Wehrmacht e ile ya thoma tlhaselo: tlhaselo ya Moscow le tlhaselo godimo ga Volga go leba Saratov. Ka morago ga ntwa e šoro, Moscow e ile ya dikologilwe mafelelong a seruthwane. Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk le bona ba ile ba thopša. Stalin o ile a tšhabela Sverdlovsk. Boemo bo ile bja ba bjo bo hlobaetšago.
  Motse-mošate o ile wa fiwa taelo: gore o se ke wa ineela ka tlase ga maemo afe goba afe. Majeremane a ile a thoma ditlhaselo, eupša a kgokologela morago goba a nwelela dintweng tša setarateng. Marega, tlhaselo ya Wehrmacht e ile ya ema ganyenyane. Ke therešo gore Majeremane a ile a tswalela e sego feela motse-mošate wa Soviet, eupša gape le Leningrad ka gare ga lesale le lebedi.
  Ka May, tlhaselo ya Nazi e ile ya thoma gape, eupša ka lehlakoreng la metse ya Gorky le Kazan. Soviet tanka haho, ho sa tsotellehe mathata tsohle, o ile a khona ho thakgolwa ka letoto la lihlooho tse: T-34-85 le IS-2, le hoja ka palo e nyenyane.
  Gorky o ile a wa feela ka July, gomme Kazan e ile ya swara go fihla mafelelong a August.
  Tlala e boifišago e ile ya buša kua Leningrad, gomme ba-Fritz ga se ba ka ba leka le go e hlasela ka ledimo. Gomme Moscow ganyenyane-ganyenyane e ile ya ba ka tlase ga taolo. Gomme ka morago ka September 30, ka morago ga tlhaselo e tšholotšego madi ka mo go feteletšego, Kremlin e ile ya wa.
  Sebo sa maemo a pele se ile sa senywa o šoro. Gomme se e ile ya ba kotlo e mpsha go batho ba Soviet. Majeremane a ile a hudugela Urals, eupša moo a ile a kgotlelela ka gare ga lehlwa. Go thata go lwa le USSR. Stalin e be e le mothekgi wa go ema go fihla mafelelong. Eupša e be e bitša tšhelete e ntši kudu bakeng sa naga ka boyona le Majeremane ka mo go kgethegilego.
  Ka borwa, ma-Nazi a ile a tšwela pele ka Asia Bogare.
  Ka 1945, USSR e ile ya hwetša SU-100 le IS-3, eupša e le feela ka lelokelelo le lenyenyane. Ka maswabi, mafelelong a June ma-Nazi a be a thopile Asia Bogare. Gomme ka July Sverdlovsk le yona e ile ya wa. Ka August, Majeremane a ile a hapa Kurgan le Tyumen. Gomme ka September 3rd go na le gape le Tobolsk. Mafelelong a September Khanty-Maisiysk. Le bogareng bja October le Omsk.
  Lega go le bjalo, Novosibirsk ga se ya hlwa e ikokobeletša Manazi. Tšhwaane e šoro kudu e ile ya gapeletša ba ga Kraut go kgomarela metseng.
  Ka gona go fihla ka May 1946, ma-Nazi ga se a ka a dira mediro e mafolofolo ya tša bohlabani.
  Ka morago ga moo re ile ra ya Novosibirsk. Dihelikoptara tša sebopego sa disk le ditanka tša moragorago tša lelokelelo la "E" di ile tša tšea karolo dintweng tšeo. Lega go le bjalo, se ga se sa ka sa thuša Fuhrer kudu. Ba ga Kraut ba ile ba tšea Novosibirsk mafelelong a June. Ba tshela Noka ya Ob. Ke moka ka July diphoofolo tša go tšhoša di ile tša thopa Kemerovo le Tomsk, le Tšhemo ya Altai. Ka morago ga ntwa e šoro, Abakan e ile ya wa ka August, gomme Irkutsk e ile ya hlaselwa ka ledimo ka September.
  Majeremane, a tšholla madi ka bontši, le ona a ile a mo tšea. Eupša gape ba ile ba fizzle out. Dikgokagano tše di atološitšwego. Ka gona re ile ra ema mafelong ao a batamelago go ya Chita. Eupša ka molao wa motheo, ba swanetše go kitimela kae? O ka leta selemo gomme wa leka didirišwa tše mpsha.
  E ka ba di- diskette goba difofane tša jet. Ka 1947, batšweletši ba Soviet ba ile ba thoma ditanka tša IS-4, IS-7 le T-54 go tšweletšong. Ke therešo gore ka tekanyo ya seswantšhetšo feela. Go be go se na batho goba methopo e lekanego. Manazi a ile a thoma gape tšwelopele ya ona. Ba ile ba thopa Aginskoye mafelelong a June le Blagoveshchensk. Khabarovsk e ile ya wela ka July, gomme Vladivostok ka August. Ka go rialo, Manazi a ile a thopa mo e nyakilego go ba metse ka moka e megolo ya Soviet. Mohlomong ntle le Pertopavlovsk. Diphoofolo tša go tšhoša di ile tša thopa Magadan ka September. Eupša go sa dutše go le bjalo, Stalin ga se a ka a ineela.
  Mafelelong, ma-Nazi a be a sa dutše a lahlegetšwe!
  
  
  DINTWA TŠA SEBAKA
  Ka morago ga nywaga e mmalwa yeo e bego e atlegile ka tekanyo e itšego, diteko tše thata di ile tša tla bakeng sa Russia. Mmušo wa Legodimo, o diriša methopo ya wona e megolo ya batho le mehola ya tshepedišo ya dipolitiki ya pušo ka batho, o ile wa kgona go ba mobuši wa lefase. Kua Russia, polao e sehlogo e ile ya phulega mellwaneng ya ka borwa. Gaešita le ge borabele bja Bomoseleme bo ile bja pšhatlaganywa, ntwa ya go lwantšha botšhošetši e ile ya ja methopo e mentši. Boemo bo ile bja gakatšwa ke go thulana mo go šoro le dinaga tša ka Bodikela.
  Le ge dilo ka moka di be di theilwe go thibeleng ga nuclear, go be go se na dintwa tše dikgolo. Eupša rathutamahlale wa mo-Amerika Wellington o ile a tla le kgopolo ya go thuntšhetša mohuta o kgethegilego wa rokete go Mercury a diriša elemente ya radioactive yeo e hlamilwego ka maitirelo.
  Eupša go bile le phošo ya go sepela ka sekepe. Rokete e ile ya fapoga tseleng ya yona gomme ya wela Letšatšing... Go thuthupa ga plasma yeo e nago le sewelo kudu go ile gwa direga, e sego kotsi go diphedi tše di phelago, eupša go wiša sebopego sa athomo le go fetoša gannyane ditlemo magareng ga dinyutrone ka gare ga nucleus ya athomo. E fo ba e lekanego go dira gore dikarabelo tše di sa laolegego tša nuclear le tša thermonuclear di se kgonege.
  Le gona ka baka la se: dibetša tša nuclear di ile tša fetoga mokgobo wa ditlakala tšeo di se nago mohola.
  Naga e matla kudu lefaseng ka tša bohlabani le ka tša boiphedišo: Mmušo wa Celestial, woo, ka baka la go ba le badudi ba bantši kudu, o bego o e-na le tlhaelelo e šoro ya meetse a hlwekilego le matla, o ile wa tšweletša ultimatum ya go hira Siberia.
  Russia e ile ya arabela ka go gana mo go tiilego...
  Ntwa e kgolo e thomile: mohlakanelwa wa Asia kgahlanong le Bodikela. Naga ya Botate ya rena e fetogile lepatlelo le legolo la dintwa tše dikgolo. Bophelo bja khutšo ke selo sa nakong ye e fetilego: dihele tša ntwa di bušitše gohle. Dintwa tše šoro kudu di ile tša tšwela pele go tloga go kota go ya go dikota.
  Boemo bja ka pele bo be bo le bohlokwa kudu: Asian Union e be e šetše e batamela Dithaba tša Ural.
  Kgauswi le Yekaterinburg, kgwele ya mollo yeo e phadimago e ile ya thula, gomme gwa tsoga lefelo le kotsi le le bolayago leo go lona go se nago motho le o tee yo a bego a ka phela gaešita le motsotso.
  Naga ya mma, Russia e halalelang - .
  Pelo ya ka e go bulegile, tseba...
  Madi a lebala la ntwa a nosetswa - .
  Gore naga e thunya ka lerato la Naga ya Botate!
    
  Pulse ya Lefase e betha ka go fegelwa mo gogolo, .
  Go thata ge ntwa e duma...
  Eupša Letšatši le tla hlaba godimo ga Russia ya Kganya - .
  O mmago rena a nnoši yo a sa hwego!
    
  Rayi mašemong a sa felego e fetoga gauta, .
  Lehlwa le phadima ka silifera e phadimago.
  Le difahleho sheba ka motlotlo ho tloha diaekhone - .
  Knight e be ntšhu ntweng!
    
  Re tla fenya ntweng ya lenaba, .
  A re sireletse toro e nang le mapheo.
  Ga go na lešole la Russia la sebete go feta leo, .
  Ke tla fetišetša thapelo ya ka go Modimo!
  . Diteng tše kgolo.
  Ge pelo e tletše kgaugelo, ka mabaka a itšego sepache se ba se se nago selo!
  Ditlhora tša Dithaba tša Ural di swana le meno ao a tšwelelago molomong, ao a jewago ke di- caries. Difofane tša ntwa tša Russia tšeo di se nago mosela di fofa maemong a tlase. Go swana le di- falcon tše di akgofilego, di- knight tša Russia di hlasela dikepe tša ntwa tše di sa kgahlišego eupša di na le dibetša tše matla tša maphego tša mmušo wa legodimo.
  Air Force mokgweetsi wa sefofane Andrei Ognev phetha retelehela thata. Kanono e boima ya China ya megopo e mehlano yeo e tshwelago kgabo le tšhipi ka mathe. Ledimo la mollo le kitimela ka tsela ya kgonthe dimilimithara tše sego kae go tloga ditlhamo tše di bonagalago gabotse tša sefofane sa ntwa sa Russia. Tailless snaps morago. Pulsar yeo e pšhatlagantšwego e thelela ka ntle ga nko ya yona e bogale. Turret ye e dikologago ya helikopotara ye kgolo ya China e sotha go tšwa go go thulwa... Go kwagala go goeletša mo go kgaoditšwego.
  Sefahlego se se lefsifsi sa Andrei seo se nago le phatla e phagamego se thubega ka pososelo ya meno a mašweu.
  Molekane wa gagwe, e lego blonde e botse ka mo go phadimago, Vassa Koltsova, o dira go roll ga barrel, a gapeletša rokete yeo e sa hlahlago go thelela go feta piranha ya tšhipi gomme o romela "mpho" go e nngwe ya diphephediši tše lesomepedi tše kgolo tša helikopotara ya sekepe sa ntwa.
  Sephephediši se segolo seo se nago le mothaladi wa dithipa tše tharo se wela diripana. Vassa, it"s not for nothing gore leina la gagwe le fetoletšwe bjalo ka mohumagadi, o be a tseba go otla. Ka mehla o be a lwa ka mosese o mokopana feela le sekipa sa khaki, eupša ka direthe tša gagwe tše di se nago selo o be a ikwa a ikwa le mohlabani e le yo mongwe ka moka.
  Bakgweetsi ba bantši ba difofane ba basadi ba ile ba mo ekiša, ba leka go fihlelela go kwa mo go makatšago. Sekepe sa ntwa-helikoptara ke dintlha tša mollo tše lekgolo le masomepedi tšeo di theošetšwago godimo - rolara ya mollo. Motšhene wo o šomago ka lerole la malahla, eupša ka nako e swanago o rwala ditone tše dikete tša tšhipi, o diriša tšhireletšo e matla.
  Batšweletši ba ma-Japane, ma-China le ma-India ba ile ba dira gore koloi yeo e se hlaselege ditshepedišong tša tšhireletšo ya difofane tša Russia, eupša ka mo go sa letelwago e ile ya hlaselwa ke difofane.
  Mojenerale Mak Lee wa mahlo a masesane, a kgopame ka pefelo ya hlaga, o ile a rora, a šupa ka seatla sa gagwe sa diatlana tše ntsho:
  - Ba senye! Qhibidiša diphoofolo tše tša go tšhoša!
  Mokolonele wa mo-India yo a nago le matswele a tletšego eupša a le letheka le lesesane o itše:
  - Banyalani ba ke kgošana le mohumagadi wa bathobaso. Ga go na motho yo a kilego a ba thuntšha pele!
  Mac o ile a nyenya ka go se dumele gomme a ngunanguna:
  - A ka se kgone go ba. Oketša segokanyipalo sa mollo.
  Gomme gape sekepe sa ntwa-helikoptara se ile sa thothomela. Tora yeo e dikologago e ile ya pitlagana gomme mmele wa thaethaniamo wa swara mollo. Mašole a masehla le a sinamone a ile a kitimela a bokolla, a apešitšwe ke dikgabo tša mollo. Go thuthupa go ile gwa thuthupa, gomme rokete yeo e tletšego ka napalm ya tuka ka gare ga mmele wa helikopotara ye kgolo.
  Vassa, ka ge a tšweleditše gape mokgwa wa "go thelela" gomme a feta ditsejaneng tša mollo, o ile a ntšha:
  - Mengwaga ka moka e ikokobeletša ntwa, ke letšatši la gago la mafelelo fela leo le ka se kgonego go saddled, o fenywa ntle le nako!
  Andrey o na le madi a tonyago. Tatagwe e be e le mojenerale yo monyenyane kudu madireng a Angola gomme a tla Moscow go tlo ithuta. Moo o ile a nyala Lydia Ognevaya, ramabelo yo a tumilego le nkgetheng wa thutamahlale. Ke moka tatagwe o ile a hwa, gomme morwa wa gagwe wa moriri o motsothwa le wa go kobega a godišwa ke mmagwe wa moriri o mošweu. Sekolong ba ile ba leka go kwera Andrey, eupša mošemane o be a akaretšwa dipapading tša go lwa ka keretšheng. Mmagwe e be e le mohlabani yo mobotse kudu ka boyena, gomme tatagwe wa bobedi e be e le mmotšwapele wa mekgwa e tswakilwego.
  Andrei e be e le morutwana yo mobotse kudu, a e-na le kgopotšo e makatšago gomme go se go ye kae o ile a ba moetapele wa bašemane, moetapele wa bona. Ke therešo gore o ile a kgetha sekolo sa go fofiša difofane gomme a ya go lwela Naga ya gagwe ya Mma Russia. O hweditše botumo le tlhompho. Gomme ga go na motho yo a ilego a iteta sebete sa go sola mogale wa Russia ka letlalo le lentsho, kudu-kudu ka ge dibopego tša sefahlego tša Negro di be di hlakane le tša Slavic gomme se se ile sa dira gore mokgweetsi wa sefofane yo a agilwego ka tsela ya diatleletiki a be yo mobotse kudu.
  Go be go se na dinonwane tše dinyenyane mabapi le ditaba tša gagwe tša lerato go feta mabapi le ditiro tša gagwe tše di makatšago tša tša bohlabani. Gaešita le ge Andrei ka boyena a be a ikokobeditše kudu go feta kamoo a bego a tumišwa ka gona.
  Bjale o be a nyaka tsela ya go senya sekepe sa ntwa seo se sa hlaselegego. Ditlhamo tše di šomago, tša methaladi e mentši di be di akaretša dikarolo tše dikgolo tša motšhene o matla kudu wa Mmušo wa Legodimo.
  Savva o ile a thuntšha di-propeller, a leka go thibela sebopego...
  Go sa le bjalo, ntwa e ile ya tuka fase. Ditanka tše di se nago turret tša sehlopha sa ka Bohlabela di ile tša ya tlhaselong. Tše dingwe ke tše dikgolo, tše dingwe, ka mo go fapanego, ga di fete metara ka bophagamo.
  Kgahlanong le bona, bahlabani ba mohlakanelwa wa ka Bodikela ba ile ba diriša meepo yeo e sepelago le dithuthupi tše di hlahlago ntle le go boela morago.
  Ga se Marussia feela o ile a lwa mo, eupša gape le ma-Yuropa: Mabrithania, Mafora, Masweden le ba bangwe ba bantši.
  Lenaba le le tlwaelegilego le ile la kopanya batho bao ba nago le mmala o mošweu wa letlalo le boitshwaro bja Bokriste. Kgang mabapi le temokrasi e kokobetše. Go feta moo, kua Russia, maikwelo a go lwantšhana le Bodikela, ka morago ga ge bošoro bo tlile go tšwa ka bohlabela, a ile a nyamelela. Ka kgonthe, Yuropa yeo e ratago khutšo le yeo e kgotlelelago e swanetše go ya kae Bohlabela? Batho ba bona ba lebetše kudu kamoo ba ka lwago ka gona. Le gona ge dibetša tša nuclear di be di nyamelela, Asia e matla le yeo e nago le badudi ba bantši kudu e ile ya hudušetša mašaba a yona a sa balegego ka leboa le ka bodikela.
  Gare ga bao ba hlaselago maemo a Russia, go na le ma-Araba a mantši. Ba bangwe bao ba fišegelago thoko ba ya tlhaselong ba sa iphihla, ba apere diaparo tše tšhweu. Ba amogela lehu ba myemyela melomo.
  Ditanka tše dikete tše di tšwelago pele le dikoloi tša ntwa tša madira a sepelago ka maoto di bonala bjalo ka ditšhošwane ge o lebelela ka leihlo la nonyana. Savva, ka ge a sentše sekurufu se sengwe, o ile a fetoga go se nene gomme a hweshetša:
  - Le ge go le bjalo, go na le tše ntši kudu tša tšona... Modimo a thuše Russia.
  Ngwanenyana ka boyena o ile a bona seo se diregago metseng yeo e thopilwego ke mohlakanelwa wa Asia. Dipolao tša batho ba bantši, dipolao, polao e sehlogo. Banna ba be ba fegwa terata, gomme basadi le bana ba išwa dikampeng tše di kgethegilego. Gomme ka morago di be di rekišwa goba tša abja bakeng sa mediro e itšego. Gomme tlhokofatšo ya bagolegwa ba ntwa e šetše e tlwaelegile, gaešita le go tlamega.
  Mojenerale Mak Lee ga a boloke le wa gagwe. Ka go hlakahlakana mo go se nago thušo ga gore ba sa kgone go lebeletšana le difofane tše dinyenyane tša ntwa tša Chizh-3, o tšea tšhoša lebotong gomme o kgaola seatla sa Moarabia yo a šomišago sethunya sa go lwantšha difofane. O a goeletša gomme o gatelela kutu yeo e nago le madi sehubeng sa gagwe.
  Gomme molaodi yo a boifišago, ka borashe bjo bo sa tšwago go kgaolwa bjo bo nago le manala a matelele, o tšhošetša go leba go di-ace tša Russia tše di tenago, a goeletša:
  - Senya! Fiša! E fiše!
  Savva, a galefile, o thuntšha sethunya se sengwe... O felelwa ke dithunya. Eupša sekepe sa ntwa sa moyeng le sona se lahlegelwa ke go tsepama.
  Dithunya tša yona tše di bolayago di tšwile papading... Ka ge e lahlegetšwe ke karolo ya tau ya maatla a yona a ntwa, senatla se boela morago. Ba swanetše go boela motheong kgauswinyane bakeng sa go lokišwa le go tlatša dithunya.
  Ka tlase, dikanono tša Russia di thuntšha ka mo go nepagetšego ditanka tša lenaba tšeo di nago le sekhutlong tšeo di swanago le tšhipi. Dikoloi tše mmalwa di ile tša ema, tša romela ditšhitswana tša muši leratadimeng. Dithunya ka "bandura" e tee di ile tša thoma go thuthupa. E ile ya fofa, ya phetla bjalo ka setsebi sa go itšhidulla, go fihlela e kgomarela ka gare ga mmoto wa magakabje.
  Kanono ya Russia yeo e lego kgole e romela projectile ka lehlakoreng la kota ya folaga. Ngwanenyana yo a thunyago ka sethunya yo a nago le loga e sootho e bofefo o itshela ka menwana e mebedi gomme o sebela ka Sejeremane:
  - A re be le mahlatse!
  Folaga ya mohlakanelwa wa Asia e phadima ka mosehla ka sediko se sehwibidu bogareng. Se se kgauswi le Japane, eupša se ke seka seo mohlakanelwa o se kgethilego. Sethunya se senyenyane seo se tšwago kanoneng ya go nepagala kudu se thuba lepara le le koto gomme letlakala le legolo, leo le kgonago go khupetša lebato la lepatlelo, le wela fase. Ditanka tše lesome-pedi tša Asia di khupeditšwe gatee-tee ka kobo ya velvet.
  Go tšwa ka lehlakoreng la mohlakanelwa wa Bodikela le maemo a Russia go na le lentšu leo le dumelelanago:
  - Hooray!
  Ruri ke seswantšhetšo. Le gona gaešita le ge lenaba le feta ka palo ka makga a lesome, matla a moya wa Russia ga a šišinyege.
  Bobedi bahlabani ba Russia ba ikhwetša ka nakwana ba le maphego go ya go lephego. A e le 'ngoe kaofela - hoo e ka bang khutlotharo falcons - bašireletši ba Russia. Savva o be a šetše a akanya kamoo Andrey a bego a tla bea seatla sa gagwe se se tiilego se se ntsho legetleng la gagwe. Ye ke monna yo matla e le ka kgonthe yo o ka ithekgago ka yena.
  Eupša e bile ka motsotso wo moo go bego go le bjalo ka ge eka di- blitz tše sekete tša diswantšho di ile tša thunya dikgabo tša mollo ka nako e tee. Gomme mahlo a banyalani bao ba lwantšhanago a fifala. Ke moka boso bo ile bja mebala ka di- blot tša mebala e mentši, tšeo di swanago le tšeo di tšwelelago ge oli e tšhollwa meetseng.
  Andrey o ile a leka go itlotša mahlo. Seatla sa gagwe, ka bothata bja go fenya kganetšo, se be se bonagala se tšholla meetse.
  Bjalo ka ge eka lentšu la Savva le kgaotšwe go tšwa kgole:
  - Na re hwile?
  Mokapotene wa mothomoso o araba ka go hlaboša gore:
  - Aowa! Re a phela.
  Gatee-tee, maikwelo a a koto le a go kgomarela a a nyamelela, gomme go bonagala ba le boemong bja go wa ka bolokologi. E ile ya ba ya ikwa e le bofefo ka metsotswana e sego kae, bjalo ka ge eka e be e se na boima.
  Savva o ile a ba a hweshetša a befetšwe go se nene, ka lentšu la go opela:
  Go bonagala lefase le timetše ka mo go se nago kholofelo, .
  Gomme tsela ya knight"s go ya dinaleding e thibetšwe...
  Dikoba tše tša di- orbit tše di sa felego, .
  Ga se ya rerelwa - tumelo ke go nwelela!
  Gomme ka morago a fegelwa, a kotama ka ditlhako tša gagwe tše di se nago selo godimo ga maswika a bogale a dithaba. Lefsifsi, le hlakane le matheba a seetša le maphoto, le ile la phatlalala.
  Seetša sa mosegare wa sekgalela sa May se kweša mahlo a ka bohloko ganyenyane. Savva o ile a ikhwetša a le ka maoto a mane gomme a tlolela godimo gateetee.
  Andrey ka bokgoni o ile a koba maoto a gagwe ka go tlola gomme a kotama ka bokgoni. Sefahlego sa gagwe, ka seledu sa sona sa bonna le phatla ye e phagamego le ye sephara, se be se boloka ponagalo ya go iketla. O ile a ba a myemyela go molekane wa gagwe:
  - O a bona! Go na le seetša seo, gomme bjalo ka ge e le kgale ke belaela, le ga se legodimo!
  Savva, a thekesela, o ile a gata megato e mmalwa yeo e sa kgonthišegego. Ge a kotama, o ile a gobatša ditlhako tša gagwe tše di se nago selo gomme a gagola lengwele. Eupša ngwanenyana yoo, ka maiteko a tlwaelegilego a thato, o ile a raka ponagalo ya mohwelatumelo sefahlegong sa gagwe gomme a šupa ka monwana ka pele ga gagwe, a goeletša:
  -Ao!
  Andrey o ile a lebelela moo Savva a ilego a šupa gona. Ka pele ga bona go be go na le mmoto wo o senyegilego. Gomme godimo ga yona e phatlogilego go be go khuditše kgwele. Ka mo go nepagetšego kudu, sedirišwa sa nkgokolo, seripa-gare sa lloto, seripa-gare sa mmala wa polatinamo, seo se nago le molomo o bogale ka godimo le di- tentacle tše lesomepedi tše sesane tšeo di arotšwego ka go lekana go bapa le mapheko a selo se sa bokamoso.
  Ngwanenyana o ile a hweshetša, a gakanegile;
  - Ye ke Biome ya Newton! Le gona o kgonne bjang go dira se?
  Andrei o ile a lebelela ka kelohloko, a gatelela hlogo ya gagwe magetleng a gagwe gomme a fofonela. Moya o be o nkga ozone le dithaere tše di fišitšwego. Ge a lebelela go dikologa ka kelohloko, molaodi wa sekepe o ile a bolela ka lentšu leo le sa kwagalego gabotse:
  - Mo re ka thulana le go lalela!
  Savva ka kgodišego o ile a gata mogato a lebile kgwele gomme, ntle le go theoša modumo wa lentšu la gagwe, a re:
  - Aowa! Ke tseba moo re lego gona! Ye ke tlwa lefelo la anomaly moo sekepe sa lefaufaung se welego gona. Ke dikhilomithara tše lekgolo feela ka leboa la moo re ilego ra lwa gona!
  Molaodi wa sekepe o ile a šikinya magetla gape gomme, a boloka ponagalo ya go iketla lentšung la gagwe, a re:
  - Ga go motho yo a bego a ka phela ka lefelong la go se tlwaelege go feta motsotso. Gaešita le diroboto di ile tša thubega, tša phuhlama ya ba moruswi!
  Savva, le ge se se be se se bonolo go yena, o ile a goeletša ka sebete gore:
  -Gomme re tla phologa!
  Gomme a kitimela mmotong. Direthe tša gagwe tša lerole, tša nkgokolo, tšeo di ngwathilwego go tšwa go go wa, di phadima ka bokgoni go bapa le molala wo o sa lekalekanego, wa maswika.
  Andrey o ile a makala. Na ga go mo kweše bohloko go sepela a sa rwala dieta godimo ga maswika a bogale? Ka kakaretšo, boitshwaro bja Koltsova bo ile bja bonagala bo makatša go ba bantši ge a be a hlokomologa yunifomo ya gagwe ya ka mehla ya go fofa gomme a lwa a sa apara mo e nyakilego go ba a sa apara. Le gona ge e ba felotsoko Mesopotamia goba Afrika, go ka ba mo go phuthologilego go apara sekipa sa go iphihla feela, eupša kua Urals ka selemo go sa dutše go fodile.
  Ngwanenyana o ile a fihla a etšwa mollwaneng wa ka borwa. Mašole a Russia le a Yuropa a ile a lwa kua Syria le Iraq, a leka go thibela go phuhlama ga mohlakanelwa wa Asia. Go feta moo, karolo ya madira a Boiselamo e be e le ka lehlakoreng la Russia, gomme karolo ya Asia.
  Go be go se na le mothaladi wa ka pele wo o kwagalago ka borwa. Afrika ka kakaretšo, gaešita le nageng e tee, merafe e fapanego e be e lwantšhana. Go feta moo, bodumedi ga se bja kgatha tema ya mafelelo. Bakriste ba bantši, gotee le baheitene, ba ile ba latela ma-Asia, ka tlase ga meano yeo go thwego ke ya lephego la nngele. Afrika e fetogile e le ka kgonthe go swana le koša yeo e lego ka khathuneng yeo e bolelago ka Aibolit.
  Eupša it"s probably even harder go kitima o sa rwala dieta leganateng go feta mabopong a dithaba. Gomme Savva, sehlogo se seo se nago le master"s degree, nkgetheng wa mahlale a thutaphedi, o be a sa tsebe bohloko goba poifo.
  Andrey o ile a kitimela morago ga gagwe, a leka go swara diabolo. Sefofane seo se ile sa ipontšha e le se se lego kgole kudu go feta kamoo se bego se bonagala ka gona ge se se lebelela la mathomo.
  Gantši ngwanenyana o be a loga moriri wa gagwe, eupša bjale mokgwa wa gagwe wa moriri o ile wa wa, gomme setimela sa gauta se ile sa phaphasela bjalo ka kgabo ya totšhe phefong.
  Le ka mohla kgarebe ya gagwe e be e se ya ka ya bonagala e le e botse gakaakaa go molaodi wa sekepe wa mothomoso.
  Le ge Andrei e se moatlelete yo a fokolago, o kgonne go tswalela bokgole ka bothata bjo bogolo, eupša ga se a ke a mo swara, le ge a ile a kgopša gomme a nyakile a roba nko (Ka tsela, e sego Moafrika le gatee, eupša ka go se nene hump and slightly upturned, albeit so black , like the whole body.) Gomme maoto a Savva a go hloka selo, a mmala wa tšhokolete a ile a phadima, mo e nyakilego go ba thwi kgauswi le hlogo ya mohlomphegi yo motšo gomme... ngwanenyana o ile a sepela ka lebotong, bjalo ka ge eka e be e le feela a hologram ya.
  Ka ge a be a tennwe ke gore o mo fihlile, Andrei o ile a tlolela ka morago ga gagwe. Go se šetše, eupša e tloga e le chivalrous.
  Bokagodimo bja lloto bo ile bja ikwa bjalo ka meetse a borutho a lewatle, gomme ka morago bja fofa go putla lebato, bja epela sefahlego sa gagwe ka maotong a Savva ao a se nago selo. Ka motšhene Andrei o ile a mo atla maqaqailaneng, eupša ngwanenyana o ile a mo raga ka bogale, a goeletša gore:
  - Lebelela dilo tše di kgahlišago mo!
  Le ge Ognev a be a nyaka go bolela gore ga go na selo se se kgahlišago kudu ge botse bjo bjalo bo le kgauswi le wena, eupša ge a amogela serethe nkong, o ile a tlolela godimo ka pela. Le gona ga se ka nyamišwa.
  Diphoofolo tše di kgomaretšwego le dikhunkhwane di be di fegilwe mabotong. Go feta moo, tše bjalo ka tšeo di bego di se gona e bile di sa kgone go ba dinageng dišele. Le dikharoti tše di nago le manala a masome a digagabi, le cactus ye e nago le maoto a digwagwa le ditšhošane tša dikgogo, le ditšhošane tša mafofa tšeo di nago le melomo ya dikwena tše di nago le maleme a go gogwa morago a manala. Ka ntle le ge, go ba gona, selo sa go swana le se se ka bapetšwa le kgošana ye e bešitšwego.
  Andrei o ile a tlolela godimo ka go makala gomme a goeletša ka go hlaboša gore:
  - Dumedišo, bana bešo ba tlhaologanyo!
  Go ile gwa ba le setu ge go arabela... Savva ka tsela ye e kwagalago kudu le ka tlhaologanyo o ile a hlokomela:
  - Ga se ra swanela go goeletša, go kaone re hlahloba sekepe sa lefaufau.
  Sekepe sa lefaufaung se ile sa ipontšha e le se segolo kudu ka gare go feta kamoo se bego se bonagala ka gona go tšwa ka ntle. Diphaseje di ile tša tshesane gomme ka morago tša katološwa. Mabati a dibetša a ile a bulega ge batho ba be ba ba batamela. Gomme go be go na le tše ntši kudu tšeo di bego di sa tle go putla fao.
  Mehuta e fapa-fapanego ya diphoofolo tše di kgomaretšwego, difihlolo le dihologram. Le gape diswantšho: go sepela, ka oli, le ka mosaic cybernetic. Diholograma ge e le gabotse di be di bontšha filimi ya kgonthe ka mmala. Le ditiragalo tša ntwa, le mehuta ye e fapanego ya diswantšho tša khutšo, tša idyllic ka botlalo.
  Andrei o lemogile ka go makala gore:
  - Makatša. Go swana le musiamo wo o fofago.
  Savva o ile a ganetša ka tsela e nago le tlhaologanyo kudu:
  - Se sengwe le se sengwe lefaseng la rena ke bobedi musiamo le lefelo la go lahlela ditšhila! A re lebelele kaone...
  - Sebetša! - Mokapotene wa mothomoso o ile a tšholla. Gomme a tlaleletša ka pela. - Re swanetše go thuša Naga ya rena ya Mma go fenya Ntwa ya Boraro ya Lefase.
  Savva o ile a emiša mahlo gomme a goeletša a re:
  - Re thuše go phološa tlhabologo! Botho bo kotsing!
  Bass ya tlase, yeo e tseneletšego ka mo go sa tlwaelegago e ile ya kwagala e arabela:
  - Go bonagala lena ma-native le nyaka go hwetša se sengwe go rena?
  Ngwanenyana o ile a otlolla diatla tša gagwe pele gomme a hweshetša ka go kgopela:
  - E sego rena! Re bolela ka pheletšo ya botho ka moka. Ntwa ya Boraro ya Lefase e tšea sephetho - ke eng seo se tlago go fenya: mokgwa wa barbaric, wo sehlogo goba humanism le tlhabologo?
  Bass e ile ya fetoga go ba soprano ye sesane, le segalo se se sa dumelegego:
  - Ao go bjalo? Taba ke gore, ke tlhago ya motho go dira diphošo, go akaretša le mabapi le maikemišetšo a motho ka noši. - Diphefo tša mmala wa namune di ile tša feta moyeng gomme lentšu, la fetoga seripa sa octave ka fase, la tšwela pele. - Bjalo ka mehleng, bontši bjo bogolo bja merafe legohleng bo na le tshekamelo ya go itlhagiša, go e bea ka polelo ya gago, e le yeo e nago le botho kudu, le lenaba e le feela mothofatšo wa dihele.
  Savva, ka ntle le go kgaotša go letša leoto la gagwe ka go tšhoga godimo ga go tlotša ga tšhipi yeo e sa tsebjego, o ile a ngunanguna:
  - Itebelele! Lebelela mekgwa ya sehlogo yeo ba e dirišago go lwa kgahlanong le rena!
  Lentšu le ile la ruthetša ganyenyane gomme moya wa thoma go bonagala o le boleta:
  - Ee, lenaba la gago le sehlogo, eupša le wena ga o barongwa. Mafelelong, ga se dipalo tšeo di tlago go dira phetho ya gore ke ofe wa lena yo a tlago go ba le matla Lefaseng!
  Mo Andrey o šetše a hlatlošitše lentšu la gagwe:
  - Ebe ke mang?
  Eupša go e na le go araba, lebato ka fase ga bona le ile la šikinyega, gomme ngwanenyana le mošemane wa mothomoso ba ile ba kopana le siling ka difahlego tša bona. Ke moka dilo ka moka di ile tša fetoga gatee-tee. Ba ile ba ikhwetša ba le bogareng bja motse o mogolo wo o sentšwego kudu. Dithunya di ile tša rora ka tsela yeo e thibago ditsebe. Dikgopa tše dikgolo di ile tša thuthupa gomme dipomo tša wa. Dihlopha tša mašole a Russia le a Yuropa di be di tšwela pele. Mašole a masehla le a maso a Asian Union, ao a lahlegetšwego, a ile a boela morago, a khupetša tsela ka dithaba tša ditopo. Savva o ile a gata mogato gomme a gata moela wa madi.
  Aowa, se, go ba gona, se be se ka se gakantšha mohlabani yo a fetilego ka gare ga diphaephe tša mollo, meetse le koporo (ya mafelelo go fihla bokgoleng bjo bonyenyane go fihla ga bjale!). Eupša moya wa-ka o ile wa ikwa gampe. Eupša Andrei o ile a tsoga, a lahlela leswika ka seatla sa gagwe sa le letona sefahlegong se se serolane sa lešole la mahlo a masesane leo le ilego la emiša sethunya sa lona sa motšhene, gomme a wa. Molaodi wa sekepe o ile a goeletša ka gore:
  - Ye ke Beijing! Bafana ba rena ba a fenya!
  Ka kgonthe, leswao le le kgopamego leo le nago le hieroglyph e swanago le be le tuka ka dikgabo tše talalerata. Ka mabaka a itšego, Savva ga se a ka a itemogela lethabo. Le ge a be a bone diswantšho go tšwa Beijing le meago ya semelo ya motse-mošate wa China Inthaneteng.
  Eupša mo go a šiiša. Basadi ba a tuka, bana ba a lla. Le ditopo tše ntši. Bahu ba ile ba thibela e le ka kgonthe ditsela ka moka tša go batamela, gomme palo ya bona ya gola. Le ka mohla ngwanenyana yoo a se a ka a bona bahu ba kgobokane ka dithota.
  Andrey o be a šetše a topile sethunya sa motšhene seo motho yo mongwe a se lahlilego gomme a thuntšha gore a se bolaye. Ke mohlabani yo a belegwego. Ka lehlakoreng la tatagwe go tšwa morafeng wa Mazulu, ka lehlakoreng la mmagwe: rakgolokhukhu, mogale wa USSR gabedi, rakgolo o ile a lwa kua Vietnam le Afghanistan, tate kua Syria, Donbass le Chechnya.
  E ile ya phadima ka hlogo ya Savva:
  Mang le mang yo e lego motho o belegwe e le mohlabani, .
  Ka fao go diregile - gorilla e ile ya tšea leswika!
  Ge manaba a gago e le legion, .
  Gomme kgabo e fišago e tuka ka pelong ya ka!
  Gomme ngwanenyana ka boyena o ile a topa sethunya sa motšhene. Matsogo a matla ka tlwaelo a bobebe godimo ga seswaro. Megwanto ya sebete e ile ya kwagala hlogong ya ka: senya, hlankela Naga ya gago ye Kgolo ya Mma.
  Eupša go lla mo go fokolago mo go sa letelwago go ile gwa dira gore ngwanenyana a gatsela. Ka go le letona, go lla le go goeletša ga bana go be go kwagala gabotse. Savva o ile a retologa, gomme mahlo a gagwe a lenong, ka gare ga muši wo o bego o šira se sengwe le se sengwe, a bona dipopego tše nnyane, tše serolane. Bana ba ba serolane, ba mahlo a masesane ba be ba lla gomme ba leka go tšwa ka ntlong yeo e bego e tuka. Eupša tsela ya bona e ile ya thibelwa ke go thibana ga dikota tšeo di kolobeditšwego ka resin. Gomme ka morago ga bašemane, kgabo ya go ja nama e be e phatlalala.
  Drakone yeo e hemago mollo e be e bonagala e fišegela go dira sehlabelo go Gehenna...
  Matla a Savva a be a feta matla a gagwe a go kgotlelela selo se se bjalo. Ngwanenyana o ile a kitimela mollong. Re swanetše go phološa ba banyenyane: go sa šetšwe gore ke ma-Russia goba ma-China ga go bohlokwa!
  Gatee-tee, moela wa napalm o ile wa thiba tsela ya mohlabani yo a sa rwalago dieta.
  Ka sello sa hlaga:
  - Morena mpholose!
  O ile a itahlela mollong. Go be go le bjalo ka ge eka diphini tše lekgolo tše di fišago di be di phuntšwe ka gare ga ditlhako tše di se nago selo, gomme dikgabo tša mollo di ile tša fiša mangwele ao a se nago tšhireletšo. Letlalo le boleta le la mohlware le be le khupeditšwe ka makhopho a mabe le a pherese. Go be go le bohloko gakaakang go Savva. Go ile gwa thunya mokgoši wa hlaga go tšwa maswafong a-ka. Ke be ke nyaka go boela morago gomme ke tlole ka ntle ga dikgabo tša lefase la bahu.
  Eupša ngwanenyana o ile a ikwa: o be a sa kgone go dikadika le motsotswana. Bana ba ka hwa. Gomme ga go na taba gore ke ba mang. Dostoevsky o itše: matlotlo ka moka a lefase ga a swanelwe ke megokgo e tee yeo e tšholotšwego ke ngwana. Bohloko go tloga direthe tše di se nago selo go ya ka morago ga hlogo, bjalo ka mehlape ya dipere, e betha mafelelo a methapo ka ditlhako tša tšona tša tšhipi tše di hlabago.
  Moriri wa gagwe o makatšago wa gauta o šetše o swere mollo, gomme dikgabo tša mollo di leka ka tsela ya go mo latswa sefahlego. A ka se tsoge a kgonne go ba motho wa gagwe wa peleng, yo mobotse. Mo ke sešo se se pherese seo se phatlaletšego go putla lerameng la gagwe le boleta le la velvet.
  Savva o tlola ka go hloka kholofelo, go sa šetšwe gore e bonala e le kgole gakaakang go fihla pakaneng. Motswako wa muši le moya o tukago o kitimela maswafong a gago. Sekipa sa matheba godimo ga gago se šetše se fišitšwe, gomme wena, go swana le Jeanne D,rk, o mollong o bohloko. E no ba go se nene go feta, go se nene fela go feta. Oh my God, mmele wa gagwe ke sešo sa molephera ka botlalo.
  Lebota la mollo le a šitišwa, gomme Savva o tlolela ka ntle ka gare ga go tonya. O šetše a fišitšwe, mmele wa gagwe wo o makatšago o swana le ntho ye e tšwelago pele, gomme ditlhako tša gagwe tše di fišitšwego di bonala di sepela godimo ga ditšhoša tše bogale kudu. Go na le thibelo yeo e lego ka pele. Gomme o swanetše go tlolela ka gare ga kgabo ye e dumago, ye e se nago kgaugelo gape.
  Le gona ngwanenyana o ikwa eka matla a gagwe le sebete di a fela. O nyakile a idibala ka baka la go tšhoga mo go kwešago bohloko. Eupša ka leswiswing motho a ka bona ngwanenyana a otlolla matsogo a gagwe a mannyane gomme a tlolela kgole le mollong ka go lla, le mošemane yo a segilwego moriri wa gagwe o le lefatla, le yo monnyane kudu yo a ithutilego go sepela ka thata.
  Ka ge a kgobokeditše maatla a gagwe a mafelelo, Savva o a tlola pefelo le maikutlo a toka di mo fa sebete sa go fenya bohloko bjo bo sa kgotlelelegego. Dikota tše di tukago le dikota di fofela ka mahlakoreng. E no ba boiteko bjo bo oketšegilego bjo bonyenyane. Matsogo a fišitšwego a ngwanenyana yo a senyegilego a swara grate yeo e fišago ka mmala o mohwibidu. Bohloko bo swana le pheleu ya go betha ya ditone tše lekgolo yeo e welago hlogong, sehubeng, mmeleng ka moka go fihla seleng ya mafelelo kudu. Grate ga e tšwe gomme ka morago Savva o e swara ka meno. Motho a ka hlanya ka baka la tlaišego e bjalo, ya mafelelo ya botse bja mmele bjo bo sa kgongwago ke dikgabo tša mollo bo a phuhlama le go phuhlama. Eupša mafelelong, Morena o ile a putsa maiteko ao, grate, e khubedu ka baka la phišo, e ile ya fofa go tšwa motheong wa samente.
  Ngwanenyana yo a kgaotšwego ditho, a robegile meno e bile a thuthupa ka baka la phišo, o a idibala. Tlhaleng ya mafelelo ya temogo, letlalo leo le kgaotšwego le ikwa bjalo ka ngwana yo a lokolotšwego, le tlola maotong a tšhumilwego a mogaleadi yo a welego.
  Savva o ile a tsoga... O ile a ema le Andrei tlhoreng ye e phagamego kudu ya lehlwa. Lentšu la go duma, bjalo ka khwaere ya mantšu a sekete a barongwa ba bagolo, le ile la tsebiša gore:
  - O fetile teko! Go tla ba le khutšo polaneteng! Russia e tla ba mmago batho ka moka ba Lefase!
  Lesogana la mothomoso le la mmala wo motsothwa, bao ba bego ba fetogile ba ba sesane le go feta le ba ba botse kudu, ba ile ba bona dirapana tše di thunyago, mašoba ao a metšego kudu pele ga mahlo a rena le mašole a lahlela dibetša fase le go gokarela. Mehla ya lehloyo le ntwa e be e fedile ka mo go sa felego.
  Gomme ya kwagala godimo ga polanete ka moka;
  Russia le China di kopane ka mo go sa felego, .
  Islam, Bokriste: ntle le lehufa, bagwera!
  A re tumišeng Morena wa Godimodimo Leina-
  Ditšhaba ka moka tša lefase - Lapa!
  
  PETERE WA BORARO - TSAR E KGOLO
  Peter wa Boraro o ile a kgona go kgodiša mojenerale yo a tumilego wa mompshafatši gore a tsenele sehlopha sa gagwe gomme a amogele maemo a field marshal. Nikolai Papin o ile a ba Tona ya Tšhireletšo gomme a dira diphetogo tše mmalwa. Monna yo yo matla le yo a nago le matla a taolo o ile a thuša Petro wa Boraro go utolla le go gatelela maanomabe a bana babo rena ba Orlov. Ba loga maanomabe ka moka ba bahlano ba ile ba fegwa. Catherine o ile a hlala ka baka la bohlotlolo gomme a rakwa lefelong la baitlami.
  Petro wa Boraro o ile a matlafatša matla a gagwe gomme a rwešwa mphapahlogo. Le gona ka go thoma ga gagwe mmušong, diphetogo tše di bonagalago di ile tša tla kua Russia. Ka kgonthe, Petro wa Boraro, go swana le rakgolo"agwe, o ile a hlalosa diphetogo tša motheo. Le gona ka ntle le moo, diphetogo di ile tša kgoma pholisi ya dinaga dišele.
  E le mothekgi wa kgwerano le Frederick wa Bobedi, Peter o ile a laela Rumyantsev, gotee le Majeremane, gore a fenye ma-Austria. Ka morago ga moo Jeremane go feta go bušetša dinaga tšeo di bego di lahlegile pele.
  Eupša Russia le yona e ile ya hwetša taolo ya di- strait go tšwa Denmark, ya e aroganya le ma-Prussia. Lega go le bjalo, Peter o ile a bontšha bokgoni bjo bo šomago gomme a tšea mo e nyakilego go ba dithoto ka moka tša mmušo wo, a tlogela Frederick yo a mo "ratago" e le feela karolo ya seswantšhetšo ya dithoto tša mphapahlogo. Go swanetše go bolelwa gore tutuetšo ya Papin"s e ile ya hola setlogolo sa Petro yo Mogolo.
  E nngwe ya dikgopolo tša Peter wa Boraro e be e le kgopolo ya go arola Poland magareng ga Russia le Prussia. Ka 1965, ntwa e ile ya tsoga le Setšhaba sa Poland le Lithuania. Alexander Suvorov yo bohlale o ile a tšwelela ka pela go yona. Peter wa Boraro o ile a ipontšha e le yo bohlale gomme a kgona go tsenya dinaga tša mathomo tša Russia mmušong wa gagwe, gomme ma-Prussia a be a tseba karolo ya morafo ya Poland.
  Go swana le historing ya kgonthe, Russia e ile ya swanelwa ke go lwantšha Mmušo wa Ottoman. Go lwela ma-Russia go ile gwa ba gwa ipontšha e le mo go atlegilego kudu. Dimpshafatšo tša Papin, talente ya Rumyantsev le Suvorov yo a bego a tšwela pele ka lebelo di bile le tutuetšo. Tsar o be a rata Alexander Vasilyevich yo a sa iketlago, Peter wa Boraro ka boyena o be a le lešata kudu e bile a eme ka maoto ka mehla. Ka fao ba ile ba phedišana gabotse kudu.
  Ka gare ga naga, Mmušiši Petro o ile a dira diphetogo tše mmalwa. Dithoto di ile tša tšewa go beng ba naga bao ba sa šetšego bakeng sa go thekga matlotlo a mmušo, gomme go ile gwa tsenywa dithibelo tše mmalwa go corvée le thekišo ya balemi. Eupša ga bjale, Tsar Peter ga se a ka a ba le sebete sa go keteka bokgoba ka mo go feletšego.
  Go oketša moo, diphetogo tša kereke di ile tša baka kganetšo e matla go tšwa go Sinode ya Orthodox. Kgoši ka ge e be e phega kgang ya gore Beibele e thibela borapedi le tirelo go motho le ge e le ofe ka ntle le Modimo, e ile ya fediša borapedi bja bakgethwa.
  Go be go na le selo se sengwe sa Bolutere go se - ntwa le dilo tša kgale le diswantšho.
  Rapela Morena Modimo fela, rapela yena fela!
  Eupša se se be se sa kgone go se baka kganetšo. Mafelong a mangwe, gaešita le baperisita ba be ba hlohleletša batho gore ba rabele.
  Lega go le bjalo, mpshafatšo e ile ya feta, gomme go ile gwa šala diswantšho feela tša Kriste le Kgarebe Maria dikerekeng le mafelong a borapedi.
  Batho bontši ba be ba rata go theeletša kgoši. Go oketša moo, Petro wa Boraro o ile a tuma e le mmuši yo a hlokomelago. Se segolo kudu e bile go thopša ga dinaga ka moka mafelong a baitlami le dikerekeng.
  Ka morago ga phenyo ya Turkey, matla a kgoši a ile a gola le go feta. Perth wa Boraro mafelelong o ile a dira phetho ya go fediša bokgoba. Phetho e bjalo e be e sa kgone eupša e baka meferefere e kgolo mmušong. Beng ba naga ba ile ba lahlegelwa ke dilo tše dikgolo, eupša phetogo ya diintaseteri e ile ya thoma. Mathateng ka moka, naga e ile ya tšwela pele ka bogale le ka thibelo.
  Ntwa ya bobedi le ma-Turkey e ile ya ipontšha e le e kopana le go feta gomme madira a Russia ao a bego a laolwa ke Suvorov a ile a fenya ka pela. Go feta moo, phetogo yeo e diregilego kua Fora e ile ya aroša tlhokomelo ya Yuropa.
  Peter wa Boraro o ile a diriša se ka mo go holago ka go bea morwa wa gagwe yo monyenyane, yo a tšwago Voronina, Constantine, e le Sultan ya Turkey sedulong sa bogoši sa Constantinople.
  Ka go rialo, Mmušo wa Ottoman o ile wa ikhwetša, bjalo ka ge eka o e-na le kopano le Russia.
  Ke moka gwa ba le ntwa kua Egipita. Sultan ya lefelong leo o be a sa nyake go lemoga pušo ya Russia godimo ga Afrika. Gomme mo ka lekga la mathomo bohlale bja Suvorov le Napoleon Bonaparte bo ile bja thulana.
  Ka ge a phetše nako e telele kudu mehleng yeo, e lego nywaga e 70, Petro wa Boraro o ile a hwa. O ile a tsena historing ka tlase ga leina la Molokolodi yo Mogolo. Seo se hlomphegago kudu!
  Mohlomongwe go feta rakgolo"agwe yo a nago le bokgoni bja go kgahliša! Mmušiši Paulo a rotogela sedulong sa bogoši. Suvorov, ka ge a fentše Napoleon, yo a bego a sa le yo monyenyane kudu e bile a se na phihlelo, o ile a thopa leboa la Afrika gaešita le Morocco.
  Ka ge historing ye e nngwe go be go se na lesolo le le tumilego la Switzerland leo le ilego la senya bophelo bjo bobotse bja Suvorov, mohlankedi wa tšhemo yo a tumilego yo a nago le phihlelo o ile a phela nako e telele.
  Napoleon ga se a ka a ba Mmušiši wa Fora, ka ge a be a se na nako ya go tuma e le molaodi gomme a bethwa ka makga a fetago a tee. Ka morago ga go phuhlama ga tšhupamabaka, Louis wa Lesomeseswai o ile a hwetša matla. Go bile le mpshafatšo, ke gore, tsošološo ya pušo ya bogoši.
  Paulo wa Pele o be a sa dutše a sa phonyokge maanomabe, eupša se se diregile nywaga e mehlano ka morago. Morwa wa gagwe Alexander a ba mmušiši. Ke mo mathata a thomilego gona. Konstantin e be e le mofsa wa mahlalagading, gomme gape, ka ge e be e le Sultan ya Russia ya Mmušo wa Ottoman, o ile a bolela gore o na le matla.
  Eupša Alexander Suvorov o be a sa phela gomme a kgona go boelanya ngwana wa ngwanabo le malome. Le ge, go ba gona, go ikemela ka gare ga Mmušo wa Ottoman go ile gwa baka kgohlano.
  Go oketša moo, Russia e ile ya lebeletšana le kganetšo e tšwago Engelane. Matla a golago a Brithania a be a sa thabele moagišani wa wona. Gomme le ntwa ya bobedi ye kgolo le USA e ile ya thoma. Mohlomongwe Mabrithania a be a letetše gore ka morago ga lehu la George Washington, tlhakatlhakano le dihlong di be di tla latela kua Amerika. Eupša go balwa ga se gwa phethagala.
  Batho ba United States ba be ba sa nyake go boela morago ka tlase ga kgoši ya Maisemane. Ntwa e ile ya tšea nywaga e lesome ka katlego e fapa-fapanego, gomme mafelelong Brithania, ka ge e feditše matla a yona, e ile ya emiša tlhaselo.
  Eupša ma-Amerika ga se a ka a homola gomme a hlama tlhaselo kgahlanong le Canada. Boemo bja Brithania bo ile bja gakatša ke boemo bja Russia, bjo bo ilego bja nea thušo go ma-Amerika.
  Nywaga e mengwe e lesometee ya ntwa ya madi, gomme Amerika e ile ya tšea Canada gape. Brithania e ile ya fokola, eupša go ile gwa tšwelela phoofolo e mpsha ya dipolitiki tša lefase: USA.
  Russia e ile ya lwa ntwa le Austria gomme ya e fenya, ya e aroganya ka karolo le Prussia.
  Ka nako e swanago, katološo ya Canada e ile ya tšwela pele. Naga e fetogile yeo e nago le diintaseteri kudu. Go ile gwa agwa sehlopha se matla le se segolo sa dikepe. Marussia a ile a kotama Australia gomme a katološa Afrika.
  Ka morago ga lehu la Alexander wa Pele, ntwa ya go lwela maatla e ile ya tsoga gape magareng ga makala. Ngwanabo Alexander Constantine o ile a tlogela sedulo sa bogoši, gomme morwa wa Constantine yo mongwe, Andrei, o ile a tšwela pele go ya sedulong sa bogoši, a se hlohla go Nicholas.
  Ka semmušo, Nicholas o ile a tsebatšwa e le tsar, eupša nakong ya go bewa sedulong sa bogoši tsar o ile a bolawa.
  Kgakanego yeo e ilego ya tsoga, Andrei e bile wa mathomo go kgona go thopa sedulo sa bogoši, e sego ka molao ka mo go feletšego. Kgoši e mpsha mo e nyakilego go ba gatee-tee e ile ya thoma ntwa le Iran gomme ya thoma lesolo kgahlanong le India. Brithania e be e sa dutše e le ntweng kua Canada gomme ya ikhwetša e tlemilwe. Le gona lesolo la ka bohlabela le ile la matlafatša matla a taolo a Andrew wa Pele gomme la mo dumelela go thoma lekala la gagwe la lešika la bogoši la Romanov. Ka nako e swanago, Russia le Mmušo wa Ottoman mafelelong di ile tša kopana go ba mmušo o tee. Go feta moo, ka go kopanya Peresia le India.
  Andrea wa Pele o ile a hlatlangwa ke Alexander wa Bobedi. Ka tlase ga kgoši ye, Russia e ile ya tšwetša pele katološo ya yona kua Indochina le China ka boyona. Prussia le yona e ile ya ba mmušo o matla kudu, wa kopanya dinaga tša Jeremane gomme ya fenya Fora.
  Lega go le bjalo, Brithania e ile ya thekga Mafora gomme gwa tsoga ntwa ya tefetšo. Mmušo wa Brithania o ile wa bea kganetšo ya manganga. Ntwa e ile ya goga ka nywaga-some e mmalwa.
  Go sa le bjalo, Russia e ile ya thopa Asia ka mo go feletšego gomme ya fihla Singapore. E ile ya ba mmušo o mogolo kudu, o matla kudu lefaseng, o sepela go putla Asia le Afrika.
  Eupša ka nako e swanago United States le yona e ile ya tsoga. Maamerika a ile a phetha tlhabollo ya Canada, moo a ilego a abelana dikarolo tša tutuetšo le Russia. Ke moka ba ile ba thopa dilete tša Texas le California go tšwa Mexico.
  United States e ile ya boloka mokgwa wa mmušo wa repaboliki, mola Russia e ile ya dula e le mmušo o feletšego wa bogoši. Alexander II o ile a tšeelwa legato ke Andrey II. Lešika la bogoši la Romanov le ile la tšwela pele.
  Ntwa yeo e tšerego nako e telele magareng ga Brithania le Fora, kgahlanong le Jeremane, e ile ya lebiša tabeng ya gore Majeremane a ile a boloka dinaga tšeo di fentšwego pele, go akaretša le Lorraine, eupša a palelwa ke go tšwela pele go ya pele gomme a fedile ka mo go feletšego. Lega go le bjalo, Mabrithania le Mafora le ona a ile a tšwa madi a mantši.
  Ka tlase ga maemo a, Russia ya tsarist e ile ya tšwela pele e buša lefase le go oketša tutuetšo ya yona.
  Ke therešo gore phoofolo ya go tšhoša e be e gola sefahlegong sa United States. Go feta moo, Amerika e ile ya ipontšha e le e kgolo go feta kamoo e bego e le ka gona historing ya kgonthe ka ditshenyagalelo tša Canada.
  Eupša se ga se sa fihla ditekanyong tše di tšhošago. Go oketša moo, go ile gwa tsoga ntwa ya selegae kua United States, yeo e ilego ya lebiša mahu a mantši le tshenyegong. Go feta moo, go fapana le histori ya kgonthe, Mojenerale Lee o kgonne go kgoromeletša ka Confederation Congress bakeng sa tokelo ya bathobaso ya go hlankela madireng a dinaga tša ka borwa: go hwetša tokologo le boagi.
  Gomme se se ile sa diegiša ntwa kudu, gomme, go ba gona, sa oketša sehlabelo. Bodiplomate bja Russia bja bohwirihwiri le bjona bo bile le mafelelo a bjona, bjoo gape bo bontšhitšego kgahlego ya go lelefatša thulano. Le gona ka maano feela, batho ba ka borwa ba ile ba fihlelela katlego e kgolo mogatong wa pele wa ntwa gomme ba kgona go tšea Washington le New York. Philadelphia e ile ya ba motse-mošate o mofsa wa Selekane sa Leboa.
  Ntwa ya selegae ka boyona e diregile nakong ya ka morago: 1881 - 1905, gomme dynamite gaešita le dithunya tša motšhene di ile tša dirišwa go yona.
  Kua Russia, Tsar Andrei II o ile a tšeelwa legato ke Alexander III. Kgoši ye mpsha e be e se na khutšo le gatee. Russia e ile ya thulana Afrika le Fora le Brithania, tšeo di bego di leka go hlabolla dikoloni tše difsa. Gomme o be a kgomaretše thulano le bona.
  Ntwa e mpsha e ile ya thoma bakeng sa go arolwa gape ga lefase, yeo go yona Prussia ka setšo e ilego ya dira ka kgwerano le Russia. Mo nakong ye, Majeremane a ile a e hwetša gabotse. Fora, gotee le ma-Russia, e ile ya fenywa ka dibeke tše sego kae. Brithania e ile ya dula mošola wa lewatle, eupša ya lahlegelwa ke dikoloni tša yona ka moka Afrika, Australia le Lewatleng la Pacific.
  Majeremane a ile a hwetša ya ona, gomme a katološa, a goga mollwane kgauswi le Paris, le go ya Port de Calais, gomme a ba a akaretša Normandy. Le selo se sengwe mo Afrika ka boyona.
  Gomme Brithania e ile ya theogela maemong a mmušo o monyenyane, Fora e ile ya ba ya ba lekgetho.
  Eupša ntwa e latelago e ile ya direga le Prussia, ka tlase ga Vladimir III. Ka nako ye, mehuta ya dibetša tše bjalo ka ditanka, difofane le dikepe tša ka tlase ga meetse e be e tšweletše.
  Ma-Prussia a ile a gata mogato ka kgwerano le Japane. Mathomong, ntwa ga se ya ka ya gola ka katlego kudu bakeng sa Russia. Bomenetša madireng a tsarist, go boloka dilo ga bajenerale le thušo e mafolofolo yeo e neilwego ke United States Japane di bile le mafelelo. Go oketša moo, Sweden le Norway, le Brithania le Fora di ile tša ganetša Russia.
  Ntwa e thomile ka 1921, ka mo go makatšago ka letšatši-kgwedi la pheletšo la June 22. E be e nyakile e le ntwa ya lefase. Seo se bego se šetše sa Yuropa le Asia se ile sa ya kgahlanong le Russia. Sepania le Portugal le tšona di ile tša tšea leeto le le swanago. Portugal e ile ya ikwa e hlokišwa Afrika, gomme ma-Spain a ile a lora ka go tsošološa bogolo bja ona bja pele Mehleng ya Magareng.
  Ka ge mo nakong ye Karolong ya Bohlabela ya Lefase, ga go na sebaka se segolo seo se sego ka tlase ga taolo ya Tsar ya Russia.
  Ka tsela, go phagama mo gogolo ga Russia ya Tsarist methopong ya batho, tshepedišo e matla ya pušo ka batho le bofokodi bja kganetšo ya ka gare di ile tša kgatha tema e kgolo ntweng.
  Ee, ditanka tša Jeremane di ile tša kgona go thuba go tloga Neman go ya Dnieper dikgweding tše pedi tša mathomo, gomme tša dikanetša Riga, gomme ka borwa, tša raka madira a Russia Hungary. Gomme medimo e ile ya fa Naga ya Letšatši le le Hlabago sebaka sa go fenya sehlopha sa dikepe sa Russia. Eupša gape, ka lebakanyana.
  Bajenerale bao ba se nago bokgoni ba be ba ka lahlegelwa ke ntwa ka morago ga ntwa. Eupša phetogo e mpsha e be e gola. Le gona tsar, mafelelong, e ile ya gakatša ntwa kgahlanong le bomenetša gomme ya rulaganya ditlabakelo tšeo di kgotlelelwago kudu goba ka tlase ga moo. Le methopo ya batho: Dikarogano tša ma-China, tša ma-India, tša Maarabia di ile tša tsenywa tirišong. Majeremane a ile a palelwa ke go tshela Dnieper, gomme e šetše e le marega madira a Russia a ile a thoma tlhaselo ya go lwantšha.
  Go swanetše go lemogwa gore Sweden le Norway ga se baganetši ba matla kudu Stockholm e ile ya tšewa ka March 1922. Gomme Oslo e ile ya wa ka May. Ka June 1922, madira a tsarist a ile a kgona go tsošološa boemo bja pele ga ntwa, a kgoromeletša ma-Prussia morago methaleng ya ona ya mathomo.
  Fora, ka go bona tšwelopele e bjalo ya ditiragalo, e ile ya akgofela go gogela morago ntweng. Ge a arabela, Kgoši William wa Prussia o ile a thopa Paris le dilete tša yona tša ka borwa. Mašole a Russia a be a tšwela pele. Ka September ba ile ba ya Vistula. Dintwa tša go lwela Prussia Bohlabela di ile tša thoma. Koenigsberg e ile ya wa ka December... Gomme Vienna e ile ya lokollwa bakeng sa ngwaga o mofsa.
  Go be go se bonolo go ma-Japane, ao sehlopha sa ona sa dikepe se ilego sa senyega kudu gomme sa lahlegelwa ke mogato wa pele.
  Ngwaga wa 1923 o thomile ka tlhaselo e kgolo ya madira a Russia kua Poland gomme, ka dikgwedi tše tharo, ya fihlelela Oder le dithabeng tša Alps ka borwa. Majeremane a bile le sebaka sa go swara kgauswi le Berlin, eupša madira a Russia a ile a thoma tlhaselo kua Bavaria ka April. Mašole a ile a tšwela pele ka go nanya eupša e le ka kgonthe mafelelong a selemo, ma-Russia a ile a fihla Rhine. Ka seruthwane, tikologo ya Ruhr e ile ya thopša gape go Majeremane, gomme ka December, ka morago ga ntwa e šoro, Berlin e ile ya dikanelwa.
  Jeremane e be e se sa ba le sebaka sa go fenya ntwa. Dikgwedi tše dingwe tše tshela ka 1924 di ile tša lwewa kontinenteng, go fihlela Sepania, Portugal, Jeremane, tšeo di bego di thopilwe pele ke Majeremane: Holland le Belgium, di thopa.
  Go be go šetše Brithania e tee feela, gomme Japane e be e šetše e lahlegetšwe ke bobedi Okinawa le Hokkaido.
  Churchill o ile a etelela pele tšhireletšo ya toropokgolo. Eupša Mabrithania a be a se na sebaka.
  Ke therešo gore ba ile ba fenya go fologa ga seruthwane.
  Ngwaga wa 1925 o ile wa fihla. Go be go se na botee kua United States mabapi le seo se swanetšego go dirwa. Dumelela go fetša go tloga Brithania le Japane. Goba na re swanetše go tsena ntweng e thata ka borena?
  Tlhaologanyo e tlwaelegilego e boletše gore, go sa šetšwe intaseteri yeo e hlabologilego, Amerika e be e tla imelwa ka mo go sa rego selo ke dipalo. Eupša go tlogelwa o nnoši le bere ya Russia go tšhoša ka mo go feteletšego.
  Ka June, madira a Russia a ile a dira go kotama ka katlego kua Brithania, gomme London ya wa. Gomme ka August e ile ya fetšwa le Japane.
  Ka go rialo go ile gwa fela ntwa e nngwe gape.
  Russia e ile ya tšea taolo ya dinaga ka moka tša Karolong ya ka Bohlabela ya Lefase. Ka nako e swanago, mmušo ka bowona o ile wa dula o le wa pušo ka batho e bile o na le botee. Goba e nyakile e le ya botee. Dithoto tša Yuropa di be di e-na le dika tše dingwe tša ka ntle tša go ikemela. Eupša go sa dutše go le bjalo, matla a bogoši a be a buša gohle. E ka ba Mmušo wa Poland, goba Mmušo wa Sweden wo o nago le Tsar Vladimir hlogong ya wona.
  Ka March 5, 1933, Tsar Vladimir yo Mogolo o ile a hwa, gomme morwa wa gagwe Kirill a ba tsar yo mofsa. Eupša pušo ya kgoši ye mpsha e ile ya ipontšha e le ye kopana, tlwaa matšatši a lekgolo. Gomme Alexander wa Bone wa mengwaga ye lesomehlano a ikhwetša a le sedulong sa bogoši. Gomme matšatši a masomehlano ka morago o ile a ba le kotsi. Nicholas II o ile a abelwa sedulo sa bogoši a e-na le nywaga e lesome feela. Go na le baemphera ba bane ka ngwaga o tee... Go lokile, go ka direga eng!
  Ke ka sewelo kudu feela, go ba gona, gomme e sego dinageng ka moka tša lefase!
  Gaešita le ge, go ba gona, ba bantši ba ile ba gopola gore Nicholas wa Pele o ile a buša ka nako e kopana feela gomme a hwa ka baka la bošoro.
  Eupša mathomo a pušo ya Nicholas II a ile a ipontšha e le a mabotse kudu. Nywaga e mebedi ka morago, sathalaete ya mathomo ya maitirelo historing ya polanete ya Lefase e ile ya romelwa, yeo e ilego ya fofa go dikologa dipolanete.
  Le gona 1937 e ile ya ipontšha e se e tšhošago go etša historing ya kgonthe. Ka ge e be e le ngwageng wo moo mošemane wa Russia e bilego wa mathomo go fofela sebakabakeng. Aowa, e sego Gagarin, eupša Kgošana Igor Trubetskoy. Yuri Gagarin ga se a ba le mahlatse go fihla ga bjale. O tla ya kae?
  Russia, mmušo wo o nabilego kudu, e ka aba ditšhelete tše dikgolo kudu bakeng sa go katološa sebaka.
  Ngwageng o latetšego, ka 1938, pomo ya mathomo ya athomo ya Russia e ile ya lekwa.
  Tsar yo mofsa Nicholas II o be a sa le yo monyenyane kudu, gomme go ba gona a sa fele pelo. Go oketša moo, United States e ile ya dula e le mophadišani a nnoši yo kotsi wa Russia. Re sa bolele ka taba ya gore ma-Amerika le ona a ka ba a le kgaufsi le go ba le pomo ya athomo.
  Ka March 1, 1940, ka taelo ya Tsar Nicholas II yo ga bjale e lego motho yo mogolo semmušo, tlhaselo ya United States e ile ya thoma. Lebaka la semmušo e be e le thekgo ya ma-Amerika ya kganetšo ya Repabliki kua Russia ka dinyakwa tša dikgetho tša palamente.
  Go a kgonega gore phetho ya Mofsa Nicholas II e bile mogato o bohlale kudu. Taba ke gore, re ka se dumelele lenaba leo e ka bago lenaba gore le lona le hwetše dibetša tša nuclear.
  Tlhaselo ya madira a Russia ao a dirišago dikholomo tše dikgolo tša ditanka mathomong e ile ya tšwelela ka katlego le ka lebelo. Eupša ka morago kganetšo ya Amerika e ile ya gakala. Ka dikgwedi tše mmalwa, tšwelopele ya madira a Russia e be e nanya kudu. Eupša go sa dutše go le bjalo lenaba le be le lahlegelwa, gomme ka ge a be a le ka tlase go ya ka matla a batho le boleng bja sehlopha sa ditanka, o be a ahlotšwe.
  Eupša go ile gwa tsoga phetogelo Afrika le China. Go feta moo, madira a bohlokwa a ile a fapošwa bakeng sa go gatelela borabele.
  Ka 1941, madira a United States a ile a thoma tlhaselo ya go lwantšha, eupša gape ga se a fihlelela pakane ya ona. Ditlhaselo tše mmalwa, gomme ka morago ga moo marega a 1941-1942 ao ka wona ma-Amerika a ilego a lahlegelwa ke mo e nyakilego go ba Canada ka moka. Le gona ka April, Toronto le Quebec di ile tša wa mo e nyakilego go ba ka nako e tee.
  Ntwa e šetše e thomile tšhemong ya setšo ya Amerika. Go ile gwa fapantšhwa dikotlo. Eupša ramabole yo mogolo wa Russia o ile a fenya mokoko wa Amerika.
  Philadelphia e ile ya wa ka August 1942. Le gona ka October 1942, madira a Russia a ile a batamela New York. Ke moka mmušo wa United States o ile wa dira phetho ya go diriša dibetša tša nuclear.
  Eupša ba be ba sa dutše ba se na sebaka se senyenyane sa go fihla tšhemong ya Russia, ka gona ba ile ba ithekga ka ditlhaselo malebana le madira ao a hlaselago.
  Ba be ba diriša pomo bošego. Phetho ye e bakwa ke taba ya gore go phadima mo go phadimago go foufatša mašole.
  Phello e be e se ya bohlokwa kudu, batho ba go feta sekete go se nene ba hwile, ba dikete tše masomepedi ba ile ba foufatšwa, le ge bontši bo ile bja foufatšwa ka nakwana. Eupša go otlwa mo go bjalo go ka se bitšwe mo go dirago phetho.
  Go feta moo, Russia ya Tsarist e na le ditatofatšo tše dingwe tše dintši tša nuclear, ka gona ga se ya hlwa e le therešo gore ke mo go kwagalago go bula phapantšho e bjalo ya dijo tša nuclear.
  Eupša o ka ya kae? Boemong bjo bobe, go huduga ka moka ke mo go mpe, gomme bo-radipolitiki ba bohlale ga ba feleletše ba le boemong bjo bobe.
  Ka December, New York le Washington di ile tša wa, gomme pele ga moo ma-Amerika a ile a diriša dipomo tše dingwe tše hlano tša ona, tšeo di bego di se matla kudu e bile di sa atlege kudu go ya ka tlhamo. Gomme bajenerale ba tsarist ba ile ba arabela ka go lahla ditatofatšo tša bona tše masomepedi. Ke kamoo pomo e boifišago e ilego ya ipontšha e le yeo e tšweleditšwego ka bontši.
  Ntwa e ile ya tšea go fihla ka February 23, 1943, eupša ga go na motho yo a ilego a lahlela dipomo tša athomo.
  Amerika e ile ya lokollwa ka mo go feletšego pušong ya motse-mošate gomme ya tlišwa ka tlase ga pušo ya kgoši ya boikemelo.
  Kgoši ya amogela dinaga tše mpsha le letago le legolo. Gomme bjale ga go yo a ilego a ba le sebete sa go mo ganetša.
  Ka 1945, basepela-ka-dinaledi ba Russia ba ile ba etela Ngwedi. Le gona ka 1947, madira a Russia a ile a tsena Mexico. Kgoši e ile ya phetha ka gore e be e le nako ya go fediša selo se se šetšego se bjalo ka go ba gona ga dinaga tše dintši polaneteng e tee. Gomme madira a gagwe a ile a thoma go fenya se sengwe le se sengwe seo se bego se ka fenywa.
  Ka 1949, Argentina e ile ya ba naga ya mafelelo yeo e ipušago yeo e ilego ya tsenela Mmušo wa Russia.
  Gomme khutšo ya tla lefaseng ka moka. Ka 1953, basepediši ba lefaufaung ba Russia ba ile ba bea leoto godimo ga Mars. 1956 - Venus le monna. 1960 - Mercury ka 1960. 1961 - e nngwe ya disathalaete tša Mars. 1967 - Monna ka Neptune, le ka 1968 - ka Saturn. Ka 1970 - Uranus, le ka 1971 - Pluto.
  Nicholas II o ile a tsena historing ka tlase ga leina la sereto: mofetši! Ka 2016, kgoši e šetše e feditše mengwaga ye masomesenyane-tharo. Eupša katlego ya tša kalafo ya lefaseng ga se ya hlwa e re dumelela go lebelela kgoši e le yeo e senyegilego kudu le e fokolago. O bile mmušong ka nywaga e 83, e lego pego e feletšego gare ga babuši bao pušo ya bona e ka botwago kudu goba ka tlase ga moo. Gaešita le ge historing, ba re, go bile le melato yeo ka yona ba ilego ba buša nako e telele.
  Lefaseng, dilo di nyakile di lokile. Ke therešo gore go na le bothata ka palo e golago ya baagi, yeo e šetšego e feta dibilione tše seswai. Dikholofelo tše dikgolo di tswalanywa le go katološwa ga sebaka.
  Metse e mmalwa e šetše e agilwe Ngwedi. Bjalo ka ge go ile gwa direga, ka matla-kgogedi a le tlase ka makga a tshela go feta Lefaseng, merogo le dienywa tšeo di bjetšwego ka dintlong tša go godiša dimela di ka fihlelela bogolo bjo bogolo kudu.
  Metse e ile ya agwa bobedi Mars le Venus, gotee le difeme go Mercury. Polanete ye, yeo e lego kgauswi kudu le Letšatši, e loketše kudu go tšweletša le go kgokološa ditšhipi. Bakeng sa morero wo, go dirišwa matla a letšatši.
  Gape go na le madulo a batho disathalaete tša Jupiter, Uranus le Saturn. Sebaka se hlabollwa ganyenyane-ganyenyane ka tekanyo e kgolo le go feta.
  Gomme e bile ka 2016 moo leeto la mathomo la magareng ga dinaledi go ya naledi ya Sirius le thomilego go tšwa Ngwedi. Kgoši e tloga e holofela go phela go bona tiragalo e bjalo e thabišago go swana le go hloma kgokagano le bana babo ka kgopolong.
  
  
  
  BOSIGO BJA BOKABOKA
  Mogateledi wa Sepania Franco, ka go se swane le histori ya kgonthe, o ile a dumela gore madira a Jeremane a hlasele sebo sa Maisemane sa Gibraltar. Ka go ananya, Sepania e ile ya amogela dinaga tše dingwe tša Brithania le Fora Afrika.
  Tlhaselo yeo e bego e le ka tlase ga taelo ya Mainstein e diregile bošego go tloga ka November 25, 1940 go fihla ka November 26. Bjalo ka ge go ile gwa direga, Mabrithania a be a se a itokišeletša ka mo go feletšego bakeng sa mogato o bjalo wa tša bohlabani gomme ma-Nazi a ile a kgona go thopa sebo se matla gakaakaa go tšwa go go hlaselwa.
  Go wa ga yona go bile le diphetogo tše dikgolo tseleng ya ntwa. Wehrmacht e ile ya kgona go fetišetša madira bokgoleng bjo bo kopana kudu go ya Afrika, gomme Mabrithania a ile a thibelwa go tsena Lewatleng la Mediterranean go tšwa Bohlabela.
  Taelo ya Jeremane e ile ya romela dikarolo tše mmalwa Afrika ya equatorial. Go oketša moo, sehlopha sa Rommel se ile sa fetišetšwa Libya, dikgwedi tše mmalwa pejana ga dilo tša kgonthe.
  Mabrithania, ka lehlakoreng le lengwe, a ile a tlogela tlhaselo kgahlanong le Mataliana kua Ethiopia gomme a thoma go matlafatša maemo a ona kua Egipita. Lega go le bjalo, Rommel o ile a kgona go ba pele, gomme ka baka la go hlasela ga pele, o ile a fenya madira a bokoloniale, a thopa Alexandria le Cairo. Boemo bja Brithania Afrika bo ile bja raragana kudu. Majeremane a be a šetše a fihlile Mokerong wa Suez gomme a tšhošetša go tšwela pele ka mo go oketšegilego Bohlabela bja Magareng. Go tlaleletša, go bile le sebaka sa go leba Sudan.
  Ke therešo gore dilo di be di sa sepele gabotse go Mataliana kua Gerika, eupša go fihla ga madira a oketšegilego a tšwago Jeremane go ile gwa phološa boemo.
  Hitler o be a e-na le bothata: hlasela USSR goba a fetše Brithania? Katlego ya Wehrmacht Afrika e hlohleleditše sephetho sa bobedi - go ipha letsogo le le lokologilego ka Bodikela. Le ge ditokišetšo tša sešole tša USSR di ile tša tlatša Fuhrer ka poifo.
  Madira a Mahwibidu a be a matlafala, eupša Majeremane a be a sa dule a sa dire selo kgauswi le le ge e le efe. Tšweletšo ya ditanka ka 1941 e ile ya oketšega gabedi ge e bapišwa le 1940, gomme tšweletšo ya difofane e ile ya oketšega mo e nyakilego go ba ka makga a mabedi le seripa.
  Manazi a ile a thuthupiša pomo gomme a kotama Meleta. Ke moka Rommel o ile a thuba ditšhireletšo bobedi kua Suez Canal le ka Iraq, yeo e bego e rabele kgahlanong le pušo ya Brithania. Majeremane a ile a thopa Kuwait le Bohlabela ka moka bja Magareng ka bonolo bjo bo lekanyeditšwego. Stalin o ile a kgomarela leano la go leta gomme o bone. Eupša Churchill o ile a tšwetša pele ntwa ka manganga. Sekepe sa Wehrmacht, ka ge se fihlile Iran, se ile sa retologela ka borwa bja Afrika.
  Ngwaga wa 1941 o be o le kgaufsi le go fela. Tšweletšo ya dikepe tša ka tlase ga meetse e ile ya oketšega, gomme Brithania ya lahlegelwa ke dikoloni tša yona. US e ile ya itshwara ka go se dire selo. Eupša Japane e be e sa kgone go dula e sa dire selo gomme ya hlasela Boemakepe bja Peru ka December 7. Ntwa e mpsha e šoro e ile ya thoma kua Pacific. Le gona Hitler o ile a swanelwa ke go tlogela gape dithulaganyo tša go hlasela USSR.
  Re hloka go thuša Majapane, go thopa Iran le India, gammogo le Afrika Borwa. Gomme sa bohlokwa kudu, Brithania ka boyona. Go feta moo, difofane tša Amerika tšeo di thuthupišago dipomo ga se sebapadišwa. Di ka baka Third Reich mathata a mantši. Gomme go loketše kudu go dira ditlhaselo tša dipomo go tšwa tšhemong ya Brithania.
  Ka gona Fuhrer e ile ya gapeletšega ka 1942 go tlogela dikgopolo tša go hlasela Bohlabela.
  Go be go na le kotsi ya gore Stalin ka boyena o tla bula ka pele, eupša... O swanetše go tseba semelo sa Stalin. O thibetšwe kudu pholising ya dinaga tša ka ntle. Ntwa le Finland e ile ya dira gore Mogateledi yo Mohwibidu a be šedi le go feta.
  Mola USSR e kgoboketša matla. Palo ya difofane ka la 1 Pherekgong 1942 e ile ya fihla go dikoloi tše dikete tše masometharo-pedi, le ditanka, tše di fetago dikete tše masomepedi-hlano, gotee le ditanket tše dingwe tše dikete tše tharo. Ka kakaretšo, Stalin o be a rulagantše go phetha go thwala dihlopha tše 20 tša metšhene, ka palomoka ya ditanka tša dikoloi tše dikete tše 32, tšeo tše dikete tše 16,5 e bego e le di-KV tša moragorago tša ditšweletšwa tše di fapa-fapanego le di-T-34. Plus, ditanka tša T-50 di be di sa dutše di hlabollwa, le ge koloi e ile ya ipontšha e le bofefo.
  Majeremane, a lebane le Matilda le ditanka tše dingwe tša cruiser, gomme gape a na le tshedimošo ya gore Mabrithania a be a hlama ditanka tše boima, le ona a ile a thoma go itirela mastodons. Pele ga tšohle, "Tiger" ka kanono ya 88-mm, gomme e hlometšwe ka kanono ya 75-mm yeo e sa tsenegego yeo e nago le barrel ye telele.
  Gape go be go e-na le tsebišo mabapi le go aga ditanka tša Soviet. Tanka ya KV-2 e ile ya gwantela mogwantong wa May Day kua Red Square, gomme tše masometharo-nne di be di na le tshedimošo ye nngwe.
  Boemong le ge e le bofe, ge Speer a be a etelela pele Lefapha la Mmušo la Dibetša le Dithunya, ditlhabollo tša thekinolotši di ile tša sepela ka lebelo. Hitler o be a nyaka go ba le ditanka tše kaone kudu lefaseng, le tše boima. Eupša go fihla ga bjale Jeremane e be e le ka tlase ga USSR ka mo go kwagalago. Bobedi palo ya dikoloi le boleng bja tšona. Ka August 1941, tšweletšo ya tanka ya KV-3 e ile ya thoma. Koloi e ile ya ipontšha e le ye boima kudu ka ditone tše 68, eupša e itlhamile ka kanono ya 107 mm ka lebelo la mathomo la projectile la dimithara tše 800 ka motsotswana. Se se ile sa e fa mohola go feta "Nkwe", yeo, ka tsela, e bego e sešo ya tsenywa tšweletšong.
  KV-5 e ile ya ipontšha e le e matla le go feta, e le boima bja ditone tše 125 e bile e e-na le dikanono tše pedi. Ke therešo gore koloi e bjalo e boima e ile ya baka mathata a mantši go madira a Soviet go feta kamoo e bego e swanetše ka gona. Gomme ka 1942, mohuta wa KV-4 wo o nago le boima bja ditone tše 107 o ile wa amogelwa bakeng sa tirelo. USSR e be e ka ikgantšha ka tshwanelo ka ditanka tša yona tše boima kudu lefaseng, gomme gape e le tše matla kudu.
  Eupša Jeremane e hlabologile gabotse ka difofaneng. Yu-188, ge e be e thoma go tšweletšwa, e ile ya hlama lebelo leo le bapetšwago le difofane tša ntwa. DO-217 le yona e be e bonagala e hlomphega. Difofane tša jet le tšona di ile tša hlangwa ka mafolofolo. Ka ge Brithania e be e le sepheo se segolo, tlhokomelo e kgolo kudu e ile ya lebišwa difofaneng tša go thuthupiša dipomo tša jet go feta historing ya kgonthe.
  Majeremane a be a diriša mošomo wa makgoba ka mafolofolo. Palo e kgolo ya bathobaso e ile ya tlišwa go tšwa Afrika. Bašomi ba bathobaso ba be ba kwa, ba tiile, eupša ba se na bokgoni. Di be di dirišetšwa modiro wa go thuša.
  Eupša ka go laola Yuropa, Majeremane a be a ka thwala bašomi ba lekanego bao ba swanelegago.
  Speer o ile a ba a kgona go hlohleletša Hitler gore a se phegelele lenaneo la go fediša Bajuda, eupša a ba diriše tšweletšong ya difofane le didirišwa.
  Petšhe e be e le tlhaselo ya difofane kgahlanong le Brithania le ntwa e kgolo ya dikepe tša ka tlase ga meetse.
  Le ge go le bjalo, go tsena ga Amerika ntweng go ile gwa oketša go opša ke hlogo go ba ga Kraut gomme gwa ba gapeletša go oketša kudu palo ya dihlopha tša diphiri.
  Jeremane e ile ya gapeletšega go kgothaletša ka morago ga nako go tšweletšwa ga difofane tša go thuthupiša dipomo le difofane tša maano. Pele ho tsohle, Yu-288 le Yu-488 - le dienjini tse 'nè. Eupša tlhabollo ya tšona le go phethwa ga tšona di ile tša tšea nako. Phetošo ya ME-109 "F" ka kakaretšo e be e le moganetši yo a swanetšego bakeng sa dikoloi tša Brithania. Eupša tlhabollo ya ME-209 e ile ya palelwa, go etša ge go dirile ME-210.
  Sefofane sa go thuma sa go thuma sa XE-177 le sona ga se sa atlega. Eupša Speer o ile a fenya morago ka dipalo. Go oketša moo, Focke-Wulf e ile ya ba sefofane se matla kudu sa ntwa go ya ka dibetša, sa lefela tše dingwe tša mafokodi a ME-109. Gomme sekolo sa go fofa sa Majeremane se ile sa ipontšha e le se se kaone go feta sa Maisemane, gomme le go feta sa Amerika. Ka May 1942, Manazi a ile a hapa Afrika Borwa. Gomme sehlopha sa madira sa Amerika se ile sa fihla Madagascar. Ntwa ya Midway e ile ya lahlegelwa ke ma-Amerika: molaodi wa maemo a boraro, yo a kgathilego tema ya mafelelo ntweng ye, o ile a feleletša, ka mo go makatšago, a le Madagascar. USA e be e nyaka go boloka motheo Afrika gomme e se dumelele Manazi a iketla. Eupša se se ile sa mpefatša boemo bja bona kudu Pacific.
  Ke therešo gore ma-Japane ga se a ka a dira dilo ka mo go feletšego. Ntwa ya go lwela sehlopha sa dihlakahlaka sa Hawaii e ile ya goga.
  Nazi e ile ya hwetša taolo ya Afrika le dipolokelo tše kgolo tša didirišwa tše tala tša maano, gomme gape a thopa India le Iran. Methopo yeo e lego ka tlase ga taolo ya Third Reich ke e megolo kudu, eupša e sa dutše e swanetše go šilwa.
  Ntwa ya moyeng ya Brithania ga se ya kgaolwa gabotse gakaakaa. Ka go oketša tšweletšo ya difofane ka mehla, Majeremane a be a ba gateletša, eupša go be go se na go buša ka mo go feletšego. Go hloka matla a maano a difofane le thušo ya United States le tšona di bile le tutuetšo, gomme gaešita le ka nako yeo go be go se na dikepe tša ka tlase ga meetse tše di lekanego. Gomme torpedo ya mohlolo yeo dikholofelo tše ntši di bego di kgomaretšwe ka yona e ile ya re nyamiša.
  Sekepe sa Fuhrer ga se sa ka sa ba le sebete sa go kotama Brithania ka 1942. Go ile gwa gatelelwa go matlafatšeng matla a lewatle le sehlopha sa dikepe tša ka tlase ga meetse. Ka nako e swanago, go ile gwa agwa dikepe tša go rwala difofane le dikepe tša ntwa. Go be go na le bokgoni bjo bo lekanego bja tšweletšo, eupša se sengwe le se sengwe se be se tšea nako.
  Dithuthupi tša sehlopha sa A tša ballistic le tšona di be di nyaka go lokišwa gabotse. Eupša dithuthupi tša diroboto tša V-1 di ile tša thoma go tšweletšwa ka bontši. Dikoloi tšeo di sa bitšego kudu, tšeo di šomago ka makhura a bonolo, di be di e-na le mohola o sa belaetšego wa gore di be di sa nyake bakgweetsi ba difofane.
  Hitler, ka ge a be a hweditše phihlelelo ya methopo ya tlhago ye e sa lekanywego le dipolokelo tša bašomi, o be a nyaka go phološa maphelo a bakgweetsi ba difofane ba Jeremane. V-1, ka ge e be e le bonolo go e tšweletša e bile e se na batho, e be e bonagala e le tharollo e botse kudu. Le gona dikete tša dithuthupi tše bjalo tša diroboto di nele pula London ga e sa le go tloga ka go wa ga 1942.
  Ka nako e swanago, Majeremane a ile a akgofiša tlhabollo ya sefofane sa go thuthupiša dipomo sa jet sa Arado le dithuthupi tša ballistic.
  Stalin o ile a tšwela pele a leta le go kgoboketša matla. Ka 1942, USSR e ile ya tšweletša ditanka tše difsa tše dikete tše hlano le seripa tša KV le T-34, le ditšweletšwa tše ka bago tše sekete tša kgale, tše ka bago tše makgolo a mahlano tše difsa tše bofefo tša T-50 le T-60 le ditanka tše makgolo a mabedi tša go sepela ka meetseng le ka meetseng. Sehlopha sa difofane le sona se oketšegile - difofane tše ka bago tše dikete tše lesomehlano tše mpsha le tša kgale di tsene tirelong. Go be go bile go hlaelela bakgweetsi ba difofane. Tšweletšo ya Katyushas e ile ya oketšega ka go nanya.
  Jeremane ya Nazi e ile ya tšweletša difofane tše di fetago dikete tše masometharo, eupša ya lahlegelwa kudu dintweng. Majeremane a ile a tšweletša ditanka tše ka bago tše dikete tše tshela le seripa. Boholo ba tsohle T-3 le phetolo e ncha T-4 le kanono e telele-barreled 75-mm. Go tšweleditšwe go se nene go feta lekgolo la "Di-Tiger" tše difsa kudu, gomme "Di-Panther" e sa dutše e le feela diprototype.
  Eupša sethunya sa tlhaselo sa MP-44 seo se hlamilwego ke Schmeister se ile sa thoma go tsena lelokelelong. Ka go se swane le kanegelo ya kgonthe, motšhene o be o sa swanela go hlabollwa go elwa hloko tlhaelelo ya ditšhipi tšeo e sego tša tšhipi. Gomme se se ile sa akgofiša tlhabollo ya sethunya se bonolo sa go hlasela, seo se nago le tšhipi ya motswako.
  Ka gona Majeremane a ile a thoma go hwetša mohola ka dibetša tše dinyenyane. Eupša gape ba be ba nyaka nako ya gore sethunya sa motšhene se hlome madira ka moka gape.
  Eupša sehlopheng sa dikepe tša ka tlase ga meetse, moo tšweletšo e ilego ya fihla go dikepe tša ka tlase ga meetse tše masomenne go ya go tše masomehlano ka kgwedi, Majeremane a tloga a se na mo go lekanago le wona.
  Dikepe tša ka tlase ga meetse tša lebelo le legolo kudu tšeo di šomišwago ke hydrogen peroxide di tšweletše. Mošomo lenaneong la nuclear le wona o akgofile. Ka mahlatse, go na le methopo e mentši. Le gona gaešita le phošo ya bo-ra-fisiki ba Jeremane ya gore graphite e be e sa swanela e le motsamaisi ga se ya ipontšha e le masetla-pelo. Difeme tše mmalwa tša go tšweletša meetse a boima di ile tša agwa, go akaretša le Afrika.
  Ka gona a re boleleng nnete, eupša sedirišwa sa nuclear sa Manazi se ile sa thoma go šoma ka December 1942. Le pejana go se nene go feta ma-Amerika. Ka morago ga go fenywa Lewatleng la Pacific, go ile gwa thoma dithulano tše šoro magareng ga bona. Le gona ditšhelete tša lenaneo la nuclear di ile tša fokotšwa ka mo go lemogegago.
  Mathomong a 1943 a ile a swaiwa ke go tsebagatšwa ga Hitler ga Ntwa e Feletšego le go tsenywa ga tirelo ya bašomi ya legohle mafelong ao a thopilwego. Ditlhaselo tše dikgolo tša V-1 kua London ga se tša ka tša itokafatša ka mo go feletšego. Mabrithania a ile a ithuta go raka ditlhaselo tše bjalo ka karolo, eupša Majeremane a ile a fenya ka dipalo.
  Eupša ntwa ya dikepe tša ka tlase ga meetse e ile ya ipontšha e le e kotsi e le ka kgonthe go Brithania. Tšweletšo ya dibetša sehlakahlakeng e ile ya wa kudu ka lebaka la go hloka didirišwa tše tala. Motse-mošate o be o le kgaufsi le go phuhlama. Go oketša moo, ma-Nazi a ile a thopa Madagascar, gomme ma-Japane, gotee le ma-Nazi, a ile a hlasela Australia gomme a fihlelela go ineela ga yona ka pela.
  Gaešita le ge Stalin a be a kwešiša kotsi ya maano a go leta gomme a bone, o ile a dula a botegela yena gomme a se tsene ntweng. It"s better go tlogela bokapitalise ba iphediše go fihla mafelelong. Gomme re tla lebelela...
  Eupša leano le le lona le be le e-na le mafokodi a lona. Ka go diriša methopo e megolo kudu, Third Reich e be e šetše e lokišeletša ntwa kgahlanong le USSR. Tšweletšo ya ditanka kua Third Reich e ile ya fihlelela palogare ya dikoloi tše 1 200 ka letšatši ka 1943, gotee le dithunya tše makgolo a mararo le masomehlano tšeo di itšhidullago. Go feta moo, dithunya tšeo di itšhidullago ga di fokola le gatee. "Ferdinands", "Dinose tša Bumblebee", "Jagdpanther". Ge re nagana gore Majeremane ga se a ka a lahlegelwa mo e nyakilego go ba ditanka, ditanka tša ona di ile tša tlatšwa gape ka lebelo le le fetago la Madira a Mahwibidu gabedi. Le gona sekgoba sa boleng thekinolotšing yeo e thekgago USSR se ile sa thoma go fokotšega.
  Mabapi le boleng, Fritz e ile ya hwetša "Royal Tiger", yeo e swanago ka boima le KV-3, gomme e bile e phagametše go se nene ka maatla a go tsenelela ka lebaka la boleng bja projectile le ditlhamo tše maatla tša ka pele. Go lokile, Soviet KV-5 le KV-4 tše boima kudu di ile tša ipontšha e le tšeo di sa botegego kudu ka tsela ya setegeniki, kudu-kudu tšhese ya tšona. Ka gona tšhomišo ya ntwa ya diphoofolo tše bjalo tša go tšhoša e be e belaelwa.
  Gomme Stalin o ile a laela gape gore go hlolwe KV-6 ka dithunya tše šupago le dirokete tše pedi tša go thunya. Ba dirile koloi yeo. Eupša e ile ya ipontšha e le e boima kudu le e telele moo o bego o ka se kgone go e rwala ka setimela goba go e tsenya ntweng. T-34-76 ke koloi yeo e atlegilego kudu, eupša e fokola ntweng ya ka pele go feta Panther goba Tiger. Gomme KV-1 le KV-2 di bapetšwa le Majeremane ka boima, eupša di ka fase ga Panthers le Tigers ntweng ya hlogo le hlogo. T-4 ya Jeremane e be e lekana le tše masometharo-nne ka ditlhamo gomme e phagame ka dibetša, go bonagala le optics, gomme se se na le boima bjo bo lekanago, goba gaešita le ka tlase ge go bapetšwa diphetogo tše boima.
  Ka boripana, Fritz e kaonafaditšwe gomme boleng bo fihla go par. Gomme ponagalo ya ME-309 le ME-262 e ile ya fa mohola wa boleng bja difofane. Go swana le Yu-488, e lego sefofane se se kaone kudu sa di-enjene tše nne sa go thuthupiša dipomo. Gomme ka morago ga bona ke dikai tša jet. Tše bjalo ka Yu-287 le Arado.
  Ka September 1943, mafelelong ma-Nazi a ile a kotama Brithania ka katlego. Ka morago ga dibeke tše pedi tša ntwa, Engelane e ile ya ineela. Le gona gaešita le ge Churchill a ile a tšhabela Canada, mafelelo a ntwa ya ka Bodikela a ile a bonagala e le phetho yeo e sa letelwago.
  Roosevelt, ka ge a lahlegetšwe ke modirišani wa gagwe yo mogolo gomme a boifa matla a golago a Third Reich, o ile a kgopela khutšo.
  Hitler, ka morago ga dipoledišano le sehlopha sa gagwe, o ile a bea boemo bakeng sa United States: go tlogela lenaneo la nuclear le go amogela diphenyo ka moka tša Japane le Reich ya Boraro. Le gape go gogela morago ga madira go tšwa Iceland, yeo ma-Kraut a bego a šetše a e dikologile e le ka kgonthe ka sehlopha sa dikepe tša ka tlase ga meetse. Taolo ya Naga ya Letšatši le le Hlabago godimo ga Gai, moo ntwa e bego e sešo ya ema. Go oketša moo, Hitler o ile a nyaka tefo ya dilo tše di bonagalago bakeng sa Third Reich le Japane bakeng sa tshenyo ka moka le ditshenyagalelo tša tša bohlabani tšeo di bakilwego ke United States le Brithania.
  Le ge e le gore dipeelano tša khutšo di ile tša ipontšha e le tše thata kudu, Roosevelt o kgonne go kgoromeletša ka go amogelwa ga bona ka Congress le Senate ka bothata bjo bogolo.
  Ditšhupetšo tša Stalin tša gore o be a se kgahlanong le go tsenela mohlakanelwa wa mebušo ya Axis, gomme bonyenyane o be a ikemišeditše go thopa Alaska gape, di kgathile tema ye kgolo go obameleng ga US.
  Pragmatism ya Amerika e ile ya fenya, yeo e ilego ya ipontšha e le e phagamego go feta phišego le maikwelo. Go oketša moo, lenaneo la nuclear la Majeremane le ile la tšwelela ka lebelo go feta la Amerika, gomme se se be se tletše ka masetla-pelo nakong e tlago.
  Mogato wa pele wa Ntwa ya Bobedi ya Lefase o fedile. Eupša Fuhrer bjale e be e nyaka go fediša USSR.
  Ka mo go sa letelwago, maano a Stalin a go leta le go bona le boineelo bja gagwe morerong wa khutšo ya lefase di ile tša bapala metlae e mpe. Bao ba bego ba ganetša Joseph e be e le Third Reich le Japane tšeo di nago le methopo ka moka ya Karolo ya Bohlabela ya Lefase, go akaretša le Australia, le dihlogo tše dingwe tša maporogo lefaseng la ka Bodikela.
  Lega go le bjalo, Naga ya Letšatši le le Hlabago e be e se ya hlwa e fetša China, eupša e ka be e ile ya bula lefelo la bobedi la pele. Hitler o ile a hloma ka mafolofolo madira a bokoloniale le madira a dinaga dišele. Ka nako e swanago, go tšweletšwa ga dibetša go ile gwa oketšega.
  Seripa-gare sa pele sa 1944, go tšweletšwa ga ditanka le dithunya tšeo di itšhidullago kua Third Reich go ile gwa fihla le go feta dikoloi tše lekgolo ka letšatši. Panther-2 e ile ya feta dikoloi ka moka tša Soviet go ya ka tekanyo ya yona. Tanka ya Jeremane yeo e tšwetšego pele kudu, e lego Tau, e ile ya tšwelela, gomme go se go ye kae Tau ya Kgoši ya tšwelela.
  Gomme sa bohlokwa kudu, difofane tša jet di hlabologile ka tatelano. Ka go arabela, ditanka tša T-34-85 le IS-1 le IS-2 di ile tša tsena tšweletšong kua USSR le yona ga go na motho yo a ilego a kgaotša lelokelelo la KV; Tanka ya tšweletšo ye e tumilego kudu ya Third Reich ka 1944 e be e le Panther-2, le USSR T-34-85. dikai boima ba ile ba hlahiswa ka haholo - hoo e ka bang makhetlo a leshome palo e nyenyane. Gomme Majeremane a be a sa nyake go kgoromeletša boima kudu ditseleng tša Soviet, gomme Stalin o ile a thoma go se tshepe lelokelelo la KV, gomme di-IS di ile tša ipontšha e le tše tala kudu.
  Le ge go le bjalo, "Panther"-2 ya Jeremane yeo e nago le sethunya sa 88-mm 71 L caliber e be e phagametše T-34-85 ka maatla a go phunya ditlhamo a sethunya, ka ditlhamo tša ka pele le go se nene ka ditlhamo tša ka thoko, gomme gape e be e se bjalo tlaase ka ho khanna tshebetso le enjene ea 900 horsepower le boima ka 47 litone. Gaešita le ge boima bja tanka ya Jeremane bo be bo oketšega go fihla go ditone tše 50,2, bo ile bja ipontšha e se bjo bo bolayago.
  Le gona difofane tša Jeremane tša jet di be di se na moganetši yo a swanelegago le gatee.
  Hitler o ile a phetha ka gore go kaone gore a se goge maoto a gagwe gomme a thoma ntwa ka June 22, 1944. Go lahlela makgolo a mararo le masomehlano a dikarolo tša rena le tša dinaga dišele, le dikarolo tša sathalaete tše lekgolo le masomepedi go USSR. Ka lehlakoreng la Reich ea Boraro e ne e le: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey.
  Majeremane le ona a ile a diriša palo e kgolo ya bašele le ma-Hiwi kua Wehrmacht. Ka kakaretšo, Third Reich, maemong a pele a nnoši, e ile ya lahlela mašole a dimilione tše lesomepedi le seripa ntweng, ao go ona e sego go feta masomenne lekgolong e bego e le Majeremane ka setšhaba. Disathalaete di ile tša oketša ka dimilione tše dingwe tše tharo. Ka kakaretšo, echelon ya mathomo e na le madira a go sepela ka maoto a nyakilego go ba dimilione tše lesometshela, ditanka tše ka bago dikete tše masometharo-tharo, difofane tše di fetago dikete tše masomehlano-hlano, dithunya tše ka bago makgolo a mabedi le masomehlano le dithunya tša go thunya.
  Ka morago ga go kgoboketšwa, USSR e ile ya romela mašole a dimilione tše lesometharo le seripa, eupša a mangwe a madira a ile a swanelwa ke go bolokwa ka Bohlabela bja Kgole le dileteng tša ka gare. Mo echelon ya pele go be go na le mašole a dimilione tše seswai, ditanka tše ka bago dikete tše masometharo, difofane tše di nyakilego go ba dikete tše masomenne, dithunya tše ka bago dikete tše makgolo a mabedi le dithunya tša go thunya.
  Ka go rialo, Third Reich e na le go phagama gabedi go madira a sepelago ka maoto, le go phagama gabedi ka go sepela ga matla, ka sethunya sa motšhene se sekaone. Ke therešo gore USSR e na le dithunya tše dintši tša motšhene, tšeo di nyakilego di lekana.
  Phapano ya ditanka ga se e kgolo, eupša phesente ya dikoloi tšeo di fetilwego ke nako kua USSR e phagame, gotee le ditanka tša tšeo di lokolotšwego pejana.
  Difofane tša Jeremane tša jet ga di na moganetši, gomme difofane tšeo di sepedišwago ka di- propeller tša Third Reich di na le lebelo le legolo e bile di itlhamile gakaone. Ke therešo gore dikoloi tša Soviet di phagametše go sepela ka tsela e rapaletšego.
  Ka dithunya le dithunya tša go thunya tekatekano ya madira e kgauswi kudu le go lekana. Bobedi bontši le boleng.
  Ke therešo gore sehlopha sa dikepe sa Third Reich ke dikepe tša ka tlase ga meetse ka mo go kgethegilego, ka makga a mantši di matla go feta tša Soviet. Go no swana le Japane, ka tsela.
  Go oketša moo, ma-Nazi a šetše a e-na le dithuthupi tša go thuthupiša tša sehlopha sa A tšeo di tšweletšwago ka bontši, gomme di-disco tša mathomo di ile tša fologa.
  Ka kakaretšo, ma-fascist a tla ba matla kudu, gomme Stalin ka mo go kwagalago o ile a lokišeletša tšhireletšo, gaešita le ge e diegile. Eupša re be re se na nako ya go dira mo gontši. Mothaladi wa Stalin o ile wa ipontšha o sa tsošološwe ka mo go feletšego, gomme sa bohlokwa kudu, madira a be a sa tlwaetšwa ka mo go lekanego go swara tšhireletšo. Le ge ba ile ba tlwaetšwa gape ka go hloka kholofelo.
  Mola wa mollwane wa Molotov, ka morago ga mengwaga ye meraro ya pele, ka kakaretšo o be o phethilwe, eupša o be o le kgauswi kudu le mollwane gomme o be o se na botebo bjo bo lekanego. Go oketša moo, Stalin o ile a laela gore go agwe echelon ya boraro ka kua ga Dnieper, eupša se se thomilwe feela ka morago ga go ineela ga United States.
  Ke therešo gore go tlaleletša go madira a Soviet, o ka ithekga ka diyuniti tša NKVD, tšeo palo ya tšona e okeditšwego go fihla go mašole a milione le madira a ntwa. Seo ke batho ba ka bago dimilione tše nne, feela metseng ya Bodikela. Gaešita le ge, go ba gona, go atlega ga tšona ga ntwa go mpe kudu go feta ga diyuniti tša ka mehla.
  Majeremane, bjalo ka historing ya kgonthe, a ile a nea kotlo e kgolo bogareng, a kgaola lešoba la Bialystok le seatla sa Lviv. Matšatši a mathomo kudu a ntwa a ile a bontšha gore Majeremane, go sa šetšwe palo e kgolo ya diyuniti tša dinaga dišele, a be a swara tlhaselo ka mo go kwagalago goba ka tlase ga moo. Eupša madira a Soviet gantši a a lahlega.
  Go oketša moo, go šoma gabotse ga ntwa ga diyuniti tša Ukraine go ile gwa ipontšha e le mo go belaetšago. Go be go e-na le ba bantši bao ba ilego ba tšhaba le bao ba ilego ba ineela matšatšing a pele a ntwa.
  Go be go sa kgonege go thibela lenaba dintweng tša mellwaneng. Gomme ka morago Stalin o ile a dira phošo, a thibela go gogela morago ga diyuniti go ya mothalong o mogolo gomme a nyaka gore karolo ya ka pele e otlololwe. Lega go le bjalo, phošo yeo e ile ya lokišwa, eupša ka go diega. Majeremane a ile a kgona go thopa Minsk ka June 28, a thuba mola wa Stalin"s bogareng.
  Kgakanego e ile ya fo gakala. Ka June 30, go tsena mo go letetšwego ntweng ya Japane le disathalaete tša yona go ile gwa direga. Ka gona re ile ra swanelwa ke go lebala ka go fetišetšwa ga madira go tšwa Bohlabela bja Kgole mo nakong ye.
  Go phuhlama ga Jeremane bogareng go be go katološwa. Go ile gwa tsoga sekgoba se segolo seo ba ilego ba leka go se thiba ka go hloka kholofelo. Eupša Manazi a ile a tšwela pele gomme ka July 16 a thuba Smolensk.
  Ka go lahlela dipolokelo ka moka tše di lego gona ntweng le go bea madira a ntwa ka tlase ga dibetša, Stalin le Zhukov ba ile ba kgona go emiša tlhaselo ya Fritz bogareng. Eupša Hitler o ile a retološetša madira a gagwe ka borwa. Manazi a ile a bopa mogopo o mogolo kudu kua Kyiv gomme a thopa mo e nyakilego go ba naga ka moka ya Ukraine.
  Ba ile ba thibela Leningrad gomme ba hlasela Crimea. Tsela ya dintwa e be e swana kudu le 1941, go swana le karma e phegelelago. Eupša diphapano le tšona e be e le tše bohlokwa kudu. USSR ka 1941 e be e e-na le dipolokelo tše dingwe tše di lokologilego, eupša bjale dilo ka moka di be di šetše di kgobokeditšwe. Gomme ge tlhaselo e direga ka Diphalane, go ile gwa hwetšwa gore go be go nyakile go se na selo sa go swara tšhireletšo.
  Mathomong a November 1944, ma-Nazi a ile a dikanetša Moscow, a gapeletša Stalin go tšhabela Kuibyshev.
  Manazi, ka go se swane le histori ya kgonthe, a be a e-na le go phagama mo gogolo ga dipalo. Ba be ba e-na le dikarogano tše di lekanego go tlola Moscow go tšwa Leboa le Borwa. Eupša bakeng sa diyuniti tša Soviet, selo se sengwe le se sengwe se be se phatlaletše kudu ka mahlakoreng a fapa-fapanego.
  Ge e le gabotse, ka 1941, ka morago ga go kgoboketšwa ga batho, Stalin o ile a hwetša mohola go feta Wehrmacht ka palo ya bašomi, gomme o be a e-na le difofane le ditanka tše dintši ka makga a mane go feta tšeo Reich ya Boraro e bego e e-na le tšona go tloga mathomong a ntwa. Le gona dikgweding tše hlano tša mathomo tša ntwa, go ile gwa tšweletšwa didirišwa tše oketšegilego tša USSR historing ya kgonthe.
  Eupša bjale Manazi a na le dikarata ka moka tša diphalafala, bontši le boleng bja dibetša le bašomi di ka lehlakoreng la bona. Le gona Madira a Mahwibidu a na le mathata a swanago le a 1941. Go akaretša le go se rate ga ma-Ukraine, ma-Balt le ditšhaba tše dintši tše dinyenyane go hwela tshepedišo ya Soviet. Go eka ka bontši le go hlanoga ga bahlaselwa ba kgatelelo, di-kulak tšeo di amogilwego le batho ba bangwe bao ba kgopišitšwego ba methalo ka moka. Go akaretša le manaba a dikgopolo a mmušo wa Soviet.
  Le taba ya gore Majeremane le ona a ile a fenya Bodikela e fo oketša palo ya baeki.
  Ka hona, ha ho makatse hore Moscow e pota-potiloe, 'me Majeremane a hapa Donbass, Voronezh mme a leba Stalingrad.
  Marega ka 1944, ka manyami, a be a se a tonya le lehlwa go swana le ka 1941. Lega go le bjalo, Moscow e ile ya tšwela pele ka bogale go fihla mafelelong a December 1944. Stalingrad e ile ya wa ka January 1945, gomme go lwela yona ga se gwa tšea nako e telele kudu. Ka February le mathomong a March, Majeremane le disathalaete tša ona di ile tša thopa ka mo go feletšego didiba tša oli tša Caucasus le tša Baku.
  Ke moka tlhaselo e ile ya tšwela pele go bapa le noka ya Volga. Go Saratov, go Kuibyshev, gomme ka morago ga moo Orenburg le Kazan.
  Stalin o ile a tšhabela Sverdlovsk. Kazan e ile ya wela ka May. Lehlabuleng, Majeremane le Majapane a ile a tšwela pele a tsenelela Russia. Kganetšo ya madira a Soviet e be e theoga. Ka la 5 August, 1945, Sverdlovsk e ile ya thopša. Le gona ka September 3, 1945, mafelelong Stalin o ile a dumela go ineela. Ka go ananya bophelo bja gago ka noši le tokologo.
  Ntwa ya Bobedi ya Lefase e fedile. Eupša khutšo ga se ya buša ka nako e telele. Ka ge a be a lekile dibetša tša nuclear, Hitler o ile a kgodišega ka matla a tšona a makatšago a go senya.
  Bjale go ile gwa hwetšwa gore Japane le USA di be di sa le tseleng ya go buša lefase la Third Reich. Le gona gaešita le ge Fuhrer e ile ya thopa naga e ntši go feta Genghis Khan, Alexander yo Mogolo, Napoleon, Mmušiši Trojan le Suleiman yo Mogolo ge ba kopane, o ile a phetha ka go fenya Japane le yona.
  Nywaga e meraro tlwaa ka morago ga mafelelo a Ntwa ya Bobedi ya Lefase, dithuthupi tše lekgolo tša ballistic, tša magareng ga dikontinente tšeo di nago le ditefišo tše matla tša nuclear di ile tša khupetša Naga ya Letšatši le le Hlabago ka nako e tee.
  Gomme ka morago tlhaselo ya diyuniti tša fase tša Wehrmacht le madira a ka lewatleng e ile ya thoma. Majeremane a ile a thopa dithoto tša Japane ka Asia ka pela, gomme a phušola toropokgolo ka boyona fase ka dipomo tša athomo.
  Dithoto tša Pacific tša Naga ya Letšatši le le Hlabago di ile tša nea kganetšo ya nako e telele kudu goba ka tlase ga moo. Eupša ka June 1949 go be go fedile ka moka. Bjale sohle seo se bego se šetše e be e le go fenya United States. Go feta moo, go be go e-na le lebaka. Ma-Amerika, ka go fapana le tumelelano, a be a sa dutše a hlama dibetša tša nuclear gomme a dira diteko tša ona tša ka sephiring.
  Hitler o thomile ntwa ka January 1, 1950, a lahlela dithuthupi tša nuclear tše makgolo a mararo ka Letšatši la Ngwaga o Mofsa. Tlhaselo e senyago ya nuclear e ile ya senya metse e lekgolo ya Amerika e megolo gomme ya bolaya batho ba dimilione tše masome. Bosenyi bjo bongwe bjo bogolo bja Adolf Hitler bo okeditšwe lelokelelong le letelele la ditiro tše sehlogo tše di šišimišago kudu. Ke moka tlhaselo ya Canada e ile ya thoma, gomme go tšwa ka borwa gotee le mebušo ya bogateledi ya Latin America. Ma-Amerika a ile a fokola gomme a tšhoga, eupša a ile a lwa ka go hloka kholofelo. Ba be ba kwešiša gore go fenywa go bona go be go bolela feela bokgoba le lehu le le nanyago le le bohloko. Ka gona, e be e le dintwa tše di itlhobogilego kudu go feta dintwa ka moka. Le gona e ile ya tšea nako e fetago ngwaga, ya gapeletša Third Reich go lahlela ditefišo tše dingwe tše ka bago makgolo a mabedi tša nuclear gomme ya fetoša dinaga tše dintši tše di nonnego gore e be leganateng la radioactive. Eupša pakane le ge go le bjalo e ile ya fihlelelwa gomme lenaba la mafelelo la Third Reich le ile la fenywa. Le gona ka morago ga se, tshepedišo ya seo se bitšwago go ikopanya ga lefase ka bophara e ile ya thoma. Letshwao la Jeremane e ile ya ba tšhelete e nnoši ya lefase. Gaešita le dinaga tše di ikemetšego semmušo di ile tša fokotšwa go fihla boemong bja dikoloni tša Reich ya Boraro, go bolokilwe feela pušo ya lefelong leo e lekanyeditšwego. Bajuda le ma-Gypsy ba ile ba thibelwa ka molao: ba ile ba tsongwa gomme ba fedišwa. SS e ile ya dira diphetošo tše dikgolo gomme ya tšwela pele ka bogale. Toro e bohloko ea sebele e fihlile - hora ea drakone. Goba le go feta ka mo go nepagetšego, mehla. Fuhrer e be e aga mmušo wa kgonthe wa lefase ka bophara wa pušo ka batho ka boipiletšo bja go katološa sebaka. Ka 1959, nakong ya go keteka letšatši la matswalo la bo-masomešupa la Fuhrer, go ile gwa direga semmušo sa bogoši, e lego plebiscite ya lefase ka bophara - yeo e ilego ya dira gore sehlogo sa mmušiši yo mogolo e be molaong. Le gona ge Adolf Hitler a be a e-hwa ka 1967, morwa wa gagwe o ile a abelwa sereto sa gagwe le matla. Ka nako ye, Polanete Lefase e be e šetše e hlomile madulo Ngwedi le Mars le Venus, gomme e be e itokišeletša ka mafolofolo go katološa go ya mafaseng a dinaledi a ka ntle... Manazi a be a nyaka mmušo wa bokahohleng - kago ya Star Reich e le gore a nweletše legohle ka moka go ba toro e bohloko.
  
  
  BANNANE BOTLE BA BAREALE BA DIKETE TSE LEKGOLO
  Elfaraya o ile a ipona a le ntweng... Ga bjale ke mohlabani le moetapele wa madira a maatla.
  Banana ba batle: ba na le feela matswele le ditheka koahetsoeng ka lipoleiti leseli armored. Gomme matsogo, maoto le mpa di hlobotše ebile di na le mmala wo motsothwa.
  Gomme banenyana ba ba phasola ka maoto a bona a sa apara selo. Go be go na le ba dikete tše lekgolo tša bona. Le banenyana ka moka, e sego monna o tee! Gomme yo mongwe le yo mongwe o mobotse, o mosesane, o na le diatleletiki, o na le mešifa, o na le mmala o motsothwa, o na le meno a go swana le a diperela!
  Go swana le ma-Amazon... Ba ile ba lokela ka dihlopha. Go na le ditšhoša ka diatleng tša bona, le bora ka morago ga mekokotlo ya bona. Ga go na dikotse - mohlabani o dumela gore tšhoša e phala kotse.
  Gomme difolaga di fofa ka boikgantšho godimo ga banenyana. Ba ikemišeditše go lwa gomme ba nyaka go fenya ka kgodišego!
  Eupša mašaba a di- orc a tloga kgole. Dibere tše di nago le boya, tše di gobogilego. Le palo e ka bago ka makga a lekgolo ka tlase ga palo ya di- troll tšeo di hlankelago e le balaodi ba tšona.
  Gomme bjale lešaba le le lebile go banenyana.
  Elfaraya o fana ka taelo e re:
  - Thunya ho tloha bora ka arc phahameng!
  Ngwanenyana, a diriša menwana ya maoto yeo e se nago selo ya maoto a gagwe a kgahlišago, o goga dithapo tša bora. Gomme ba thuntšha mesebe ye e bolayago.
  Ka yona nako yeo, bahlabani ba ile ba hlobola meno gomme ba rora;
  - A re be bommampodi!
  Gomme mesebe e fofela lenaba ka sehlopha se se koto. Ba phunya manaba a bona bjalo ka hedgehog ka dinalete.
  Di-Orc le di- troll di a wa, di imelwa ke babolai le ba sehlogo.
  Gomme Elfaraya o re:
  - Go ya mellwaneng ye mefsa ya mmušo!
  Bahlabani ba dira ka go dumelelana. Mebele ya bona yeo e tantšwego e kgahliša kudu e bile e a phadima. Le maoto a hlobotseng a phadima maqaqailaneng a tanned. Gomme menwana ya mafelelo a ka tlase e tiile kudu. Gomme dimpho tša tshenyo di fofela go bona ka noši, di itia baganetši ba tšona.
  Orcs le trolls oela otla. Gomme difahlego tša bona tša diphoofolo di sothegile ka bohloko.
  Bahlabani ba fo tsoša go kgahlwa. Di na le matheka a masesane, a mešifa le maoto a go ba le mešifa. Kamoo mesebe e dikete e tlago go lokollwa ka nako e tee.
  Gomme ba tla fenya di-orc tše dintši. Gomme ba tla opela:
  - Bakeng sa tlhompho ya rena ye kgolo, .
  Re tla dira bjalo, go na le dihlotlolo!
  Gomme gape mesebe ye mentši e tla lokollwa. Gomme ba tla lahlela ditlakala ka moka mafelong ka moka a go batamela mebotong moo di lego gona ka ditopo.
  Ee, ba ke bahlabani ba makatšago. Go yona go na le go nyenya mo go bjalo ga hlaga, le go retologela ga mebele ka tsela ye e nepagetšego ka tshenyo ya baganetši.
  Elfaraya o thuntšha bora ka boyena. O goga thapo ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme o otla ka mo go nepagetšego kudu.
  Ka nako e swanago, ngwanenyana o a duma ka pelong:
  - Lefase le iketlile ka dikgaruru, .
  Thabamollo ya bogale e tšhologa ka tsela e kgolo!
  Kgateletšego e phagame, .
  O tsoga ka bohloko le poifo!
  Gomme gape mosebe wo o thuntšhitšwego ke leoto le le se nago selo la mohlabani o a fofa. Gomme o phunya di-orc tše tharo ka nako e tee.
  Ba kgangwa ke didiba tša madi. Gomme Elfaraya o a tšhoša:
  - Kgalalelo go maleatlana a ka!
  Gomme gape o tla lokolla mosebe ka leoto la gagwe le le se nago selo. Ye ke ngwanenyana - o na le maemo a godimodimo, bobedi mmele le se sengwe le se sengwe.
  Lephoto la mathomo la tlhaselo ya di-orc le di- troll le ile la fizzled out. Go ile gwa šala feela lešaba la ditopo. Eupša bjale go tšwelela madira a mafsa a dibopiwa tše di nago le boya.
  Elfaraya o thuntšha gape, gomme o e dira ka nepo, gomme ka nako ye e swanago o a rora:
  - Kgalalelo go lefase la rena!
  Gomme legadima le fofa go tšwa leoto la gagwe le le se nago selo. Gomme lešaba la di-orc le ile la tšhungwa ka mollo gomme la gagolwa go ba diripana.
  Ee, yo ke kgošigadi ya mohlabani. Ka yena, monna le ge e le ofe o tla ikwa a šireleditšwe ka mo go ka botwago.
  Gomme banenyana ba bangwe ba dikete tše lekgolo ga ba mpe go feta. Gomme di thuntšha ka nepo kudu. Gomme sa bohlokwa kudu, ka pela.
  Maoto a bona a se nago selo le a mešifa a na le nako ya go phadima feela.
  Mo ba re ka kwano:
  - Re fana ka pase e mafolofolo, .
  Re ile ra otla lenaba thwii leihlong!
  Gomme gape ba lokolla dimpho tše mpsha tša lehu ka maoto a bona a sa aparwago. Se ka kakaretšo ke go thomišwa ga bona ga matla a ntwa.
  Gaešita le Elfaraya o ile a opela:
  - Orcs roar - lifahleho tse llang, .
  Tsebang, bagwera, ke mmolai!
  Ke tla bolaya bohle, ka fediša bohle,
  Gomme ke tla roba sefahlego sa mang le mang sa boya!
  Ee, ngwanenyana yo o tloga a lwantšhana ka mo go feteletšego. Gomme ge lešaba la di-orc le kitimela kgauswi, le ile la ba otla ka pulsar. Gateetee dibopiwa tše masomehlano tša gagolwa diripa tše nnyane ka nama.
  Elfaraya o ile a rora:
  - Bakeng sa dikgopolo tše kgolo, gore dibopiwa ka moka di tuka!
  Ke moka mohlabani o ile a tšea le go lokolla legadima khupetšong ya gagwe. Gomme di-orc tše mmalwa tša dozen di ile tša ipontšha e le bjalo ka diphelehu tšeo di phuntšwego ka skewer. Di ile tša gadikwa mo e nyakilego go ba ka yona nako yeo.
  Gomme banenyana ba bangwe ka moka ba rora:
  - Bakeng sa Naha e Halalelang!
  Gomme I"ll take it too, gomme di-clot tša maatla di tla lahlelwa direthe tša ka tše di se nago selo! Gomme ba ile ba gagola bahlabani ba bantši ba boya.
  Elfaraya, a tšwela pele go thuntšha, mo nakong ye a goga thapo ya bora ka diatla tša gagwe, o ile a tšholla:
  - Bakeng sa maleatlana a rona!
  Gomme gape o ile a šišinya legadima go tšwa seretheng sa gagwe se se se nago selo... Gomme a mo itia ka maatla kudu mo e lego gore di-orc tše lekgolo ka moka le di-troll di ile tša tšhungwa. Jwalo ka blotters tšoaroa ka flamethrower.
  Elfaraya o ile a rora:
  - Ke moloi yo mogolo!
  Gomme gape o tla otla lenaba. Gomme mahlo a gagwe a phadima. Gomme banenyana, ka phišego ye kgolo, ba lahlela mesebe go di-orc le di-troll.
  Dithota tša ditopo di a gola. Di dula di kgobela le go kgobela. Gomme ba bantši le go feta ba bolawa.
  Elfaraya o ile a e tšea gomme a hlokomela ka go sega:
  - O dire eng ge go na le kgoši hlogong ya gago?
  Ke moka o mo hlolele mošate!
  Gomme gape kgošigadi ka leoto la yona le le se nago selo e tla thoma mpho ya polao le yeo e hlohlago lehu ya phedišo.
  Ngwanenyana yo e fo ba mothofatšo wa lehu. Eupša ka nako e swanago, mahlo a gagwe a phadimago a botho kudu.
  Gomme banenyana ba bangwe ka moka bao ba fedišago lešaba la dibopiwa tša diphoofolo, lephoto le bjalo la tsunami leo le gagabelago godimo ga tšona, ka kakaretšo ke super. Gomme ka fao ba hlasela lenaba ka mesebe ka bogale. Gantši go phunya thwii ka.
  Elfaraya o goeletša ka gore:
  - Ke belegwe dinakong tše bjalo, .
  Gore naga ya gešo ye e rategago e a nkgopola!
  Gomme mohlabani a ema ka diatla tša gagwe, a dikologa maoto a gagwe a go hloka selo godimo ga hlogo ya gagwe, gomme a dikologa kgwele ye kgolo, ya mollo. Le kamoo clot ye ya matla e tlago go lahlela baganetši.
  Gomme gateetee di-orc tše sekete di ile tša thuthupa. Matlalo a bona a tšhungwa ka mollo gomme a ebola gateetee.
  Elfaraya o ile a goeletša ka gore:
  - Ke mohlabani wa sehlopha sa Ji!
  Le kamoo a tlago go sega.
  Ke moka e tla lokolla legadima lelemeng la yona. Gomme e tla fiša manaba a mantši.
  Ka morago ga moo ngwanenyana wa kgošigadi o ile a rora:
  - Lefase ka moka ke la ka!
  Gomme legadima le ile la na go tšwa mahlong a matala a botse... Gomme ka fao ba ilego ba otla dibopiwa tše ka moka tše di sa balegego.
  Elfaraya o ile a ba a opela:
  - Dibilione tša diphokojwe, diabolose! Gomme moano wa ka o bonolo - bolaya bohle!
  Gomme ka menwana ya gagwe ye e se nago selo ngwanenyana wa kgošigadi o ile a lokolla pulsar ye nngwe, ye e bolayago kudu.
  Le kamoo a tlago go gagola bohle ka thoko...
  Le gona banenyana ba bangwe ga se ba tlasana go yena. Yo mongwe le yo mongwe o pšhatlaganya le go pšhatlaganya baganetši ba gagwe ka mesebe ya gagwe. Go šomiša, go ba gona, maoto a gago a go ba le mafolofolo kudu, ntle le dieta tše di sa nyakegego.
  Go molaleng gore di-orc di felelwa ke mouwane. Eupša ke tše dintši kudu tša tšona. Gomme dihlopha tše dintši tše difsa tša dibopiwa di a gagabela ka gare.
  Lega go le bjalo, banenyana ba ka se ke ba hlabja ke dihlong goba go šišinywa ke se. Ge ba ka dira phetho ya go lwa, ba a lwa. Gomme ga ba tsebe gore ba ka tšhoga. Goba go e na le moo, ga ba nyake go tseba.
  Maoto a bona a sa apara selo a thoma dimpho tše di bolayago tša lehu ke a. Eo e arogilego diphatla tša di-orc.
  Banenyana ba e tloga e le banna ba bagolo ka mesese ye kopana kudu. Gomme e kgahliša kudu e bile e le e botse.
  Le gona banenyana ba dikete tše lekgolo ke matla a magolo kudu! Ga go selo seo se ka emago kgahlanong le yona!
  Elfaraya o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Kgalalelo go tiragalo ya rena!
  Gomme go tšwa seretheng sa gagwe se se se nago selo o ile a lokolla gape pulsar ya tshenyo. Gomme bontši bja di-orc e ile ya ba badudi ba dihele.
  Na batho ba bjalo ba shaggy ba tla dumelelwa go tsena legodimong?
  Elfaraya o rora ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Ke tla ba mmotšwapele wa lefase ka mo go feletšego!
  Gomme gape banenyana ba tla lokolla pulsar ye e fišago ye khubedu le ye e bolayago ka menwana ya bona ya maoto ye e se nago selo.
  E tla fiša bohle gomme ya ba fiša.
  Elfaraya o ile a opela ka lethabo:
  - Ga ke ngwanenyana yo bonolo, .
  Gomme mphapahlogo ke wa gauta!
  Gomme gape legadima le tla fofa ka ntle ga khupetšo ya botse. E tla thula dibopiwa tša boya gomme ya di tšhuma bjalo ka dikgong tše di fišitšwego.
  Elfaraya o a rora:
  - Ke tla go fiša, ke go fetola molora!
  Gomme go tšwa khupetšong e tla romela legadima gape...
  Le boima bja di-orc bjo bo gadikilwego bjalo ka di-cutlet ka paneng ya go gadika.
  Elfaraya o ile a e tšea gomme a opela ka lethabo:
  - Orc e imela ka noose, .
  E gadikele mollong!
  Gomme selo se sengwe se thata kudu le se se bolayago se tla fofa go tšwa seretheng sa ngwanenyana se se se nago selo. Seo o ka se kgonego go itšhireletša go sona.
  Gomme gape, di-orc tše lekgolo di ile tša tšhungwa ka nako e tee. Gomme ya fetoga di- cinder le molora ka boya.
  Gomme banenyana ba a lla:
  - Bakeng sa Naga e kgolo ya Botate!
  Gomme gape direthe tša bona tše di se nago selo di lahlela dimpho tša lehu ka lebelo la dihele. Ba ke banenyana bao ba ka se thibelwego ke madimo, madimo goba mapheko!
  Ba ke banenyana ba Terminator!
  Bahlabani ga ba dumelele di- orc go tsenela ntwa ya kgaufsi le go boloka lenaba le le kgole.
  Eupša go sa dutše go le bjalo, dibopiwa tše di nago le boya di leka ka go hloka kholofelo go batamela kgaufsi. Eupša bahlabani ba ka se ba fe yona ka kgonthe.
  Elfaraya o gape matsogong a gagwe, gomme ka maoto a gagwe a se nago selo o bapala sebopego sa seswai. Gomme leru la mollo le a tšwelela. Gomme e wela bjalo ka moela wa hlaga godimo ga di-orc.
  Gomme dikete tše mmalwa tša dibopiwa tša boya ka moka ka nako e tee di ile tša ya godimo gomme tša fiša.
  Elfaraya o ile a rora:
  - Dibopiwa tše ntsho di goeletša bjalo ka dintšhi! Naa o ka se dire eng ge o swerwe ke tlala?
  Gomme ka morago mohlabani o tla thuntšha mesebe ye meraro ka nako e tee, a goga thapo ya bora ka leoto la gagwe le le se nago selo, gomme a thuntšha ka gare ga di-orc tše lesomepedi!
  Ye ke ngwanenyana wa Terminator. Gomme o na le maatla a bjalo a hlaga le a go tšhoga.
  Elfaraya o ile a e tšea gomme a opela:
  - Banenyana ba fapane
  Ke feela tšeo di sa fetelago!
  Ge e ba o ka swarwa, .
  O ka se phološwe le ge o le diheleng!
  Gomme pulsar ya polao e kitimela go tšwa seretheng sa ngwanenyana se se se nago selo. Gomme o phatlalatša dibere tša shaggy ka mahlakoreng ka moka.
  Elfaraya o re ka lethabo le hlaha:
  - Ke morafe wo o bjalo mo e lego gore le nna ke tla go bolaya ka baka la Modimo!
  Gomme gape mohlabani o tla lokolla mesebe yeo e phunyago ditlhamo dife goba dife, le nama ya orc ye e gagogilego, ya go ba le mašoba.
  Molekane wa gagwe, ngwanenyana yo mobotse kudu wa moriri wo mohwibidu, o ile a rora:
  - Bakeng sa segwera se maatla!
  Gomme o tla romela gape le pulsar ya dihele ya tshenyo!
  Gomme boima bjo bo bolayago bo tla pšhatlaganya lenaba.
  Elfaraya o ile a hwihwitla:
  - Bakeng sa lefase la ka la batemona!
  Ka morago ga moo ngwanenyana wa kgošigadi o tla fetoša marapo lehlabathe. Mohlabani wa meletlo ga a tsebe.
  Molekane wa moriri o mohwibidu, Kgošigadi de La Vallière, o a goeletša:
  - Bokamoso ke bja rena!
  Elfaraya o ile a gurgled ge a arabela, pele a lahlela letšhollo la hlaga, pulsar ya polao:
  - Gomme tša nakong ye e fetilego di tla thuša fela diphenyo tša rena tša ka moso!
  Gomme bjale banenyana, ka moka ba dikete tše lekgolo, ba tla e tšea gomme ba lokolla legadima la naga ka menwana ya bona ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme madira a di-orc a tla e tšea gomme a fiša. Ee, it"s scary go wela ka fase ga kabo ya bahlabani ba bjalo.
  Gomme gape di a nyenya le go bontšha meno ao a bonagatšago mahlasedi a dinaledi.
  Gomme ka morago banenyana ba tla e tšea gomme ba e gata ka direthe tša bona tše di se nago selo, gomme lephoto le tla feta go putla fase, gomme la khupetša madira ka moka a di-orc. Gomme o tla e boloka!
  Bahlabani ba tla lokolla mahlasedi a letšatši meno a bona a phadimago gomme ba foufatša methaladi ya mašole a boya.
  Elfaraya o ile a hwihwitla:
  - Bakeng sa sephetho sa ka le boitshwaro bja ka!
  Banenyana ba lwa ka matla a oketšegago. Gomme ye ke ka fao ba tšeago le go lahlela di-disc ka maoto a bona a sa aparwago. Ba kitimela go feta, gomme lešaba la di-orc le a kokobela.
  Kgošigadi e ile ya rora ka godimo ga maswafo a yona:
  - Ke tla go bolaya, ke tla go bolaya, kgauswinyane ke tla le bolaya ka moka!
  Ke tla go hlaba, ke go hlaba, ka go hlaba!
  Gomme bjale mohlabani o tla bonagatša mahlasedi a letšatši ka serethe sa gagwe se se se nago selo gomme a thula di-orc bjalo ka laser.
  Gomme o tla sega mola ka moka, wa go ba le mašoba. Gomme di-orc di a goeletša gomme di kgokološa madira a ka mantle.
  Gomme gape di-orc di tlhaselong ya hlaga, gomme banenyana ba ba lahlela dilo tša lehu ka maoto a bona a sa aparwago.
  Gomme matswele a a šikinyega. Gomme ka fao sehuba se sengwe le se sengwe ke tora ya tanka ka moka!
  Gomme ka fao banenyana ba ile ba e tšea gomme ba lokolla legadima go tšwa khupetšong ya bona. Banenyana ka moka ba dikete tše lekgolo ba be ba segwa dikgapetla tša bona ka mahlasedi a laser.
  Gomme di-orc tše di ka bago seripa-gare sa milione di ile tša bešwa ka nako e tee. Gomme ke sebaka feela seo se bego se ka di šila.
  Elfaraya o ile a rora:
  - Ke go gagotše ka go fiša, .
  Ke mosetsana - Sathane fela!
  Gomme gape o tla lokolla legadima khupetšong ya gagwe. Gomme se se a bolaya. Gomme ka morago mesebe e tla fofa. Gomme yo mongwe le yo mongwe a fetoga dibara.
  Gomme bjale di-orc di swana le dibara tša mekoti.
  Gomme banenyana ba betha sebopego sa sefahlego ka maleatlana gomme ba sega fase di-orc tše ntši tše di nkgago. Gomme ba kgaolwa ka ntle.
  Elfaraya o ile a opela:
  - Re tla gagola bohle!
  O ngwanenyana yo bjalo - o no ba kgošigadi!
  Mohlabani o ile a rora:
  - Ke tla go gagola gomme ka se be le kgaugelo!
  Gomme ye ke ka fao a šišinyago sefahlego sa gagwe. Gomme gape o a e lokolla, yeo e tlišago lehu la nnete.
  Di-orc di leka go hlapiša maemo a lenaba ka ditopo ka tsela ya kgonthe. Gomme ba ya pele gomme ba wa gomme ba wa. Dithaba tše difsa tša bahu di a gola. Eupša di- orc ga di ineele.
  Ba tšwela pele le go ya pele. Gomme ba hwa ba se na kgaugelo. Eupša bahlabani ba nešetša di-orc bjalo ka sefako sa mesebe. Gomme bahlabani ba ka se kgone go thibela ditšhila tše. Eupša lephoto la shaggy le kitimela gotee. Gomme lewatle le la fanged le a sepela.
  Banenyana ba thabile ka tsela e hlaha. Gomme ba koba mešifa ya bona. Gomme di-orc di a sepela, bjalo ka ge eka lephoto le lengwe la tsunami le thomile. Eupša se ga se tshwenye motho.
  Elfaraya o ile a ba a opela, pele a goga dithapo tša bora bjo bohlano ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a lokolla mesebe ya maleatlana:
  - Ka go lebanya ka diatla tše di se nago selo, .
  Ke ile ka šomana le tsunami...
  Ke shaft efe goba efe ya senyane, .
  Moratiwa wa ka o ile a thubega!
  Mohlabani o tla ba a tlolela godimo gomme gatee-tee a lokolla selo seo se tšwago khupetšong ya gagwe. Gomme o tla gagola lenaba diripana.
  Gomme e tla rora:
  - Madira a ka a tiile, .
  O fenya lefase!
  Elfaraya o ile a befelwa ka mo go feletšego. Bona le banenyana ba bangwe, go ba gona, ke sehlopha se se hlalefilego sa bahlabani. Seo se ka se nee motho kgaugelo e nyenyane.
  E fo ba diphoofolo tše bogale. Goba mohlomongwe gaešita le selo se sengwe se se swanago le di- orc! Tše botse fela, e sego tše mpe.
  Elfaraya o tla lokolla legadima molomong wa gagwe. Gomme o tla fiša di-orc tše lekgolo gomme a opela:
  - Bakeng sa moya wa ka o bose!
  Gomme o winks lenaba!
  Ka morago ga moo menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo e tla lahlela di-pulsar. Gomme ba tla gagola sephuthelwana ka moka ka diripana tše nnyane, tše di gagogilego.
  Elfaraya o tla be a squeak:
  - Polao ke credo ya ka!
  Molekane wa gagwe wa moriri o mohwibidu o tla bogola:
  - Gomme ya ka le yona e sekwere!
  Elfaraya o ile a lokolla lephoto la tshenyo gomme a rora:
  - Gomme ya ka e ka gare ga cube!
  Gomme bahlabani ka bobedi ba gata maoto a bona a sa aparwago. Lephoto le lefsa la maleatlana le ile la tsoga.
  Gomme bjale diphapano le nama ye e gagogilego di fofa go tšwa go di-orc gape. Gomme ka morago ba gadikilwe ka paneng ya go gadika.
  Elfaraya o ile a goeletša ka gore:
  - Re beile direkoto tše mpsha!
  Molekane wa moriri o mohwibidu o ile a tiišetša ka go rora, a thuntšha di- pulsar tša mollo ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo:
  - Gore lefase le gole!
  Elfaraya o ile a otla di-orc gomme a goeletša:
  - Gabedi, makga a mararo godimo go feta ka tlwaelo!
  Mohlabani wa moriri o mohwibidu o ile a nea bubble ya matla a maleatlana ka serethe sa gagwe se se se nago selo gomme a tlaleletša ka lethabo:
  - A naga ya gešo e thunya!
  Ka fao banenyana ba ile ba arogana, gomme ka botlalo kudu. Gomme ba senya madira a a dibopiwa tša go ba le mašoba ka dipoelo tše kgolo go bona ka noši.
  Elfaraya o ile a lahlela gape laser ya maleatlana ka ntle ga khupetšo ya gagwe gomme a tšholla, mahlo a gagwe a phadima:
  - Ke cobra le noga ka lebotlelong le tee!
  Le kamoo a tlago go lokolla mahlasedi a mafsa a selo seo se fišago di-orc di phela go lenaba.
  Kgošigadi ya molekane wa moriri wo mohwibidu, yo gateetee a ilego a re:
  - Bjale leina la ka ke de La Valliere!
  Elfaraya o ile a tiišetša gabonolo gore:
  - De Lavaliere, kahoo de Lavaliere! E botse le go feta!
  Mohlabani wa moriri o mohwibidu o ile a tšhoša:
  - Ke knight ya seetša ka mangwele a sehlogo, .
  Ke tla gogola di-orc tše godimo ga lefase!
  Gomme ka fao a tlago sepela go bapa le bona ka maoto a gagwe a go hloka selo, a go betlwa... Gomme banenyana ba bangwe ka moka, madira ka moka a mašole a dikete tše lekgolo, ba tla e tšea, ba bula melomo ya bona gomme ba ntšha mollo go tšwa go bona.
  Gomme gape cascade ya dikgabo tša mollo e tla wela godimo ga di-orc, ya di fiša ntle le go dikadika le go se nee sebaka.
  Dibopiwa tše dimilione tše tharo tša shaggy di ile tša swara mollo ka nako e tee. Go be go le bjalo ka ge eka di be di tšhetšwe ka napalm. Goba gape fosforo gotee le sebabole. Gomme se sengwe le se sengwe se ile sa thunya dikgabo tša mollo bjalo ka ditšhitswana tše dimilione tše sekete ka nako e tee.
  Le kamoo boima bjo bo tlago go swara mollo. Gomme go bokolla le go goeletša le go rogana go tšwa go tše ka moka ka nako e tee.
  Elfaraya o ile a bogola:
  - O se ke wa babalela di-orc, .
  Senya ditlatla tša bona...
  Jwalo ka go pšhatlaganya ditšhukudu - .
  Rip bjalo ka diphepheng!
  Gomme o tla tšea menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, a lokolla legadima. Gomme hle troll ye kgolo kudu. O tla e tšea gomme a kitimela. Akanya ka dinosaur e thuthupišwa.
  Molekane wa moriri o mohwibidu o ile a tšholla:
  - Ye ke ghoul!
  Ge a arabela, Elfaraya o ile a nea bubble ya magoplasm ka serethe sa gagwe se se se nago selo gomme a tšholla:
  - Re na le karabo ya go bokolla go di-ghoul!
  Mohlabani wa mollo o ile a rora:
  - Gomme o tla ba le lekese le mphapahlogo wa ditumedišo!
  Elfaraya o lemogile gore:
  - Mofapahlogo e ka ba poloko goba mphapahlogo wa laurel! Ka gona o se ke wa thaba kudu!
  Kgošigadi ya moriri o mohwibidu e ile ya rora gomme gape ya lokolla legadima go tšwa khupetšong ya yona, ya wiša di-orc tše sego kae tšeo di šetšego:
  - Re ba lokišeditše selo se sengwe se boima go feta mphapahlogo!
  Gomme ka fao bahlabani, ka moka banenyana ba dikete tše lekgolo, ba tla e tšea gomme, ka taelo ya Elfarai, ba tla tlolela godimo gomme ba dikološa maoto a bona a go hloka selo, a mešifa moyeng. Ka lebaka leo, ledimo le tla tsoga, gomme ledimo la nnete la maleatlana. Gomme go tla ba le lephoto la maatla a magolo, le lephoto la diranta tše dimilione la tsunami ya maleatlana.
  Ka baka leo, di- orc tša mafelelo di ile tša senywa gomme tša batalatšwa ka mo go feletšego.
  Di be di gadikilwe gomme tša fetoga di- cutlet.
  Elfaraya o re ka pathos:
  - Pina ya Naga ya Mma e opela ka dipelong tša rena, .
  Re tla thabiša se sengwe le se sengwe legohleng...
  A re hwetšeng Mamohammed a nonwane, .
  Bobedi legodimo le lefase di matleng a magolo!
  
  ELF-PILOT KGAHLANO LE MOLASEDI SASHA
  Go e nngwe ya legohle le lengwe, nakong ya Ntwa ya Bobedi ya Lefase, elf e ile ya fofela ka gare. O ile a tsenela Sehlopha sa Difofane sa Japane gomme mafelelong a ba ace ya bona ya nomoro ya pele. Ka morago ga tsohle, di-elf di na le bokgoni kudu, di na le lebelo, di na le mafolofolo, di tiile. Ba na le karabelo le di-reflex ka moka, tše kaone kudu go feta batho, gotee le pono ya maleatlana ya ntwa. Ge elf e bona seo lenaba le tlago go se dira.
  Ka boripana, elf, yeo e tšerego leina la sereto la Conan, e ile ya thuntšha difofane fase gabonolo gakaakaa, bjalo ka ge eka e be e phatlola dipeu tša sonoplomo.
  Gomme ka lebaka la gagwe, Japane e ile ya fenya ntwa ya sesole sa ka lewatleng ya Midway. Phenyo e kgolo e bile le tutuetšo tseleng ka moka ya Ntwa ya Bobedi ya Lefase. Sa pele, mafelelong ma-Japane a ile a thopa mogato wa pele kua Pacific. Gomme sehlopha sa bona sa dikepe se ile sa kgona go thopa Sehlopha sa Dihlakahlaka sa Hawaii, sa hwetša maemo a tiilego kudu, sa phetha go agwa ga pherimitha ya tšhireletšo mawatleng.
  Lega go le bjalo, se se ka no se be sa mafelelo ge e ba, ka morago ga diphenyo tše, ma- samurai a be a se a dira phetho ya go bula sehlopha sa bobedi kgahlanong le USSR.
  Tlhaselo e makatšago e ile ya latela kua Bohlabela bja Kgole. Gomme mašole a Mmušo wa Letšatši le le Hlabago a ile a hlasela Vladivostok. Go sa šetšwe taba ya gore tšhošetšo ya tlhaselo ya Japane yeo e nago le sešole ka morago ga phenyo ya Midway e ile ya ba ya kgonthe kudu, ka thušo ya tsogo-le-kobong le bofetogedi, baemedi ba Mikado ba ile ba kgodiša taelo ya Vladivostok gore e se tliše madira go itokišeletša ntwa ka mo go feletšego. Gomme ka lebaka leo, tšhoša ya Damocles e šetše e godišitšwe, gomme ba dira monyanya ka resturanteng. Major Stalingradova o ile a swara mohlankedi yo mofsa ka moriri o be a mo telele ka hlogo gomme go le molaleng gore o be a tiile:
  - Ke boor le letagwa gakaakang! Ke ka baka la"ng sehlopha sa gago se sa rulaganywa gakaakaa? Mothaka yo o swana le mošemane wa khabine go feta mohlankedi. Mohlomongwe pele, e thuthupiše gabotse gore dihop ka moka di tšwe.
  Mokolonele Palatsev o ile a hlabja ke dihlong:
  - Yo ke Sashka Sokolovsky. O ile a romelwa dithutong ka go lebanya go tšwa Sekolong sa Sešole sa Suvorov, go ya ka lenaneo le le khutsofaditšwego. O sa le mošemane fela, letšatši la gagwe la matswalo le ka morago ga dikgwedi tše pedi - o na le mengwaga ye lesomehlano.
  Stalingradova o ile a nyenya sefahlego ka mo go sa kgahlišego:
  - Ao! Ka mengwaga ye lesomenne gomme e šetše e le mohlankedi! Ke seo ntwa e se dirago! Ke be ke sa tsebe le gore molokos a be a šetše a amogela direto tše di tletšego.
  Palatsev o ile a šišinya magetla:
  - Ntweng, bana ba gola ka pela! Go feta moo, kanegelo e ile ya mo diragalela, go bonagala eka o ngwadile kanegelo e kaone kudu mabapi le tšhireletšo ya Moscow, gomme Zhukov o ile a lemoga se gomme a eletša go fetišetša mošemane go tšwa go di-cadet go ya go bahlankedi.
  Stalingradova o ile a ba botho kudu ka mantšu a:
  - Tefišo! Gore ga se setlaela. - O ile a šišinya monwana bjalo ka morutiši wa sekolo. - Ka kakaretšo ga se mpe, eupša ga go sa na go nwa! Ke nkga monkgo, eupša nko ya ka e swana le ya mpša, thwi ka fase ga lekgotla! - Mosadi yo maatla, yo a godilego, eupša a sa lahlegelwe ke go ba mosesane ga gagwe ga diatleletiki le go ba yo mofsa, o ile a šupa mokoronele ka monwana. - Ge e le gabotse, le wena o tla e lefa. Monna yo o šetše a na le mengwaga ya magareng, eupša o itshwara ka tsela ye.
  Palatsev o ile a khohlela ka hysterically:
  - Ge e le gabotse, ke na le mengwaga ye masometharo-tharo, eupša ke šetše ke gobetše ga šupa, ka fao ke bonala ke tšofetše...
  Stalingradova o be a nyaka go bolela se sengwe e le karabelo, ge gatee-tee setu sa pele ga mahube se arogantšwe ke go rora mo go šiišago. Go be go le bjalo ka ge eka mafsika a magolo a ile a wa go tšwa leratadimeng, gomme galase ya lefasetere ya phatloga gatee-tee. Dikarolwana tša maswika a sefako di ile tša lla tafoleng gomme tša ba tša kotama diatleng le difahlegong tša bahlankedi bao ba tagilwego. Stalingradova o ile a goeletša bjalo ka molaodi:
  - Bohle ba tloga ka pela.
  Palatsev o ile a goeletša ge a arabela, ka go hlaboša kudu moo a ilego a nyakile a gagola dithapo tša gagwe tša lentšu:
  - Tše ke dikgapetla tša disenthimithara tše lesomepedi le tše lesomeseswai! Dikepe tša ntwa tša Japane tša ditone tše dikgolo kudu di bonala di thomile go tsoma, e lego seo se bolelago.
  Stalingradova o ile a otla lebota ka boot ya gagwe ka go nyamišwa. Poke go tšwa go boot ya sefoka, ka tsela, e ile ya phatlola thaele:
  - E thomile, eupša e sego ka fao re bego re rulagantše ka gona! Ga go bjalo le gatee! Damn it, re swanetše go ntšha squadron ka pela lewatleng gomme re nwele sehlopha sa dikepe sa naga ya bahlabani ba mahlo a masesane.
  Molaodi wa maemo a pele (aka mokoronele), yo a ilego a wela ka maoto a mane, o ile a ngunanguna:
  - Dibetša di fela godimo ga senyadi sa ka le diforo tše dingwe tše mmalwa tše nnyane. Ga re na le karabo.
  Stalingradova o ile a bontša seatla se boima:
  - Go lokile, wena le ditonki! - Mohlabani wa moriri wo mopududu wo o bego o bonagala bjalo ka tsunami ye e befetšwego o ile a rora. - Eupša o swanetše go ba le dithunya tša lebopong! Ga se bohle bao ba ilego ba romelwa Western Front, gotee le difofaneng. Taba ke gore, taba ya gore Japane e be e ka tsena ntweng ka nako le ge e le efe e boletšwe ka yona ka nywaga e mmalwa bjale.
  Palatsev, yo a šetšego a gobetše kudu, o be a nyaka go bolela, eupša go ile gwa na le seaduma se sengwe gomme dikarolwana tša na le pula. Saerine e ile ya bokolla, ya lemoša ka go fihla ga difofane. Mokolonele wa madira a ka lewatleng, ka bothata bjo bogolo, o ile a ema gomme a goeletša ka godimo ga go duma ga Stalingrad:
  - Re na le difofane, le dibetri tša lebopong, le ge di se na didirišwa ka botlalo. Re tla kgona go araba!
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a rora ge a be a kitima ditarateng:
  - Ke no hloka go kitimela go mohlabani wa ka gomme ke tla thula bahlabani ba ba samurai, go ka se bonagale go le mpe kudu. Ba tla lefa gape le Tsushima le Midouen.
  Sashka Sokolovsky, torong e šetše e le mohlankedi, gomme e sego lekgoba, yeo seripa sa tsebe ya gagwe e bego e kgaotšwe, o ile a dumela:
  - Ee, ba tla lefa! Le gona gaešita le ka kgahlego!
  Go ile gwa kwagala go thuthupa le go bolela ka morago ga nako ga dithunya tša go lwantšha difofane. Ka kakaretšo, bontši bja tšhireletšo ya moyeng ya Vladivostok bo ile bja tlošwa morago kua ka 1941, go tiiša tšhireletšo ya Moscow, ka fao dintlha tše ntši tša kampa ya Land of the Rising Sun"s di be di sa bonagale di ela hloko ka mo go kgethegilego "lešata" le bjalo. Japanese dive bombers lahlela selemo "limpho" le screech phunya. Tlhaselo e ile ya dirwa bobedi motseng le sehlopha sa dikepe. Difofane tša Japane ga se tše dikgolo kudu, eupša di na le mafolofolo, eupša dikepe tša ntwa, ka mo go fapanego, di boima. E kgolo ka ho fetisisa ya bona e bile e pitlagane ka leoatleng, bolelele ba eona ke limithara tse makgolo a mararo, 'me lithunya lona ke 460 millimeters. Go fihla ga bjale ma-Amerika ga se a kgona go nweletša le ge e le efe ya botse bjo, gomme baphologi, gotee le dikepe tša go sesa, ba ile ba senya lebopo. Se se be se swana kudu le tlhaselo e mpe ya Naga ya Letšatši le le Hlabago, yeo e diregilego ka January 27, 1904. Ke feela ka nako yeo go be go se na difofane.
  Palatsev o ile a ikwa eka o kgangwa ke moya ka baka la go kitima. Ga se motho yo mogolo, eupša ke monna yo bonolo yo a nago le maswafo a babjago yo a ikhwetšago a le boemong bjo thata. Eupša Victoria Stalingradova ga se a ka a mo feta kudu. Ke ipotšiša gore o na le mengwaga ye mekae, ga a bonagale a feta masometharo, matswele a gagwe a magolo gomme magetla a gagwe a nabile bjalo ka a monna.
  Stalingradova o ile a retologa gateetee gomme a šišinya seatla sa gagwe:
  - O se ke wa kitima, mokgalabje, ntatele! "O ile a goeletša ka matla kudu moo lephoto la modumo le ilego la fo mo thula ditsebe. - Ntšha mosenyi lewatleng ka pela ka mo go kgonegago.
  Dithuthupi di ile tša duma kgaufsi, ditlakala tša wa, e nngwe ya tšona ya wela ka go lebanya godimo ga Stalingradova gomme ka go itiragalela a e swara ka diatla tša gagwe. Ngwanenyana wa Terminator o ile a ikwa bjalo ka mošireletši wa sepheo yo a fentšego ka katlego kotlo ya go raga karolwana e be e le nkgokolo, e borutho e bile e bonagala bjalo ka kgwele. Victoria gateetee o ile a kwa selo se sengwe sa seela se elela ka diatleng tša gagwe. Ngwanenyana o ile a lebelela dithotobolo, gomme gaešita le ka nako yeo, gaešita le ge e be e le mohlabani wa tšhipi, yo a thatafaditšwego ke nywaga e meraro ya ntwa (Go tla ba le tše dingwe ka tša Sepaniši le tša setšhaba), go nyema moko go ile gwa rotoga mometšong wa gagwe. O be a swere hlogo ya ngwana ka diatleng tša gagwe. Ngwanenyana wa go hloka (o ka e bona ka gare ga dipigtail tša gagwe tše kopana, ka mahlo a gagwe a kgaotšwe. Stalingradova o ile a bea hlogo ya gagwe ka kelohloko godimo ga sekontiri seo se phatlogilego gomme a itshela:
  - O be o se na nako ya go dira sebe goba go phela! Le ge go le bjalo, ga go na modiradibe yo mogolo go feta Modimo, ka fao ga go na sebe se segolo go feta go se kgomege ka tlaišego ya bana.
  Go ile gwa kwagala go rora gape, gomme dikarolwana, ye nngwe e ile ya thula boot ya ngwanenyana, ya mo ngwatha letlalo. Stalingradova o be a nyaka go retologa gomme a kitimela ka lebelo ka mo a ka kgonago go ya tseleng ya go fofela, moo MIG ya gagwe e bego e letile mong wa gagwe yo bogale ka go se fele pelo, eupša...
  Tebelelo ya mohlabani, yeo e bego e le bogale bjalo ka legare la tšhoša, e ile ya lemoga sefahlego se se sa kgotlelelegego sa bohloko sefahlegong sa molaodi wa maemo a pele Vladimirovich, ge karolo ya gagwe ya ka godimo ya mmele wo o kgaotšwego e fofa e lahlelwa ke lephoto la go thuthupa. Ngwanenyana ka boyena o ile a phema karolwana yeo ka thata. Gaešita le ge e le gore ke ngwanenyana gakaakang, o ile a thoma ka go tšea matsogo morago kua mehleng ya Russo-Japanese ya Nicholas II. Ka nako e nngwe, ka tsela e itšego o ile a swarwa ke lerameng, gaešita le nakong ya ntwa ya ditšhaba-tšhaba kua Sepania. Ka baka leo, go ile gwa šala lebadi le le tseneletšego, leo le ilego la senya ponagalo ya gagwe ka nako e telele. Plus go swarwa le go romelwa ga mokoronele kampeng ya tshwenyo. Ke therešo gore e bile kua Siberia, lefelong la go rema dihlare, moo a ilego a tsebišwa moloi yo mongwe yo matla kudu yo, ka thušo ya go silila le go bitša meoya, a ilego a kgona go fodiša ntho ye le e mengwe e mmalwa, bjalo ka ge eka ga se ya ka ya ba gona. Mabadi a amogetšwego nakong ya dintwa le Majapane, Majeremane, Ma-Czech a Masweu, mašole a Kolchak, Denikin, Wrangel. Gomme o ile a mo ruta kudu, ka fao Stalingradova o be a bonagala e le wa mohuta wo o kgethilwego wa batho.
  O ile a hwetša sebaka sa go tšwa pele ga nako a diriša dipheko tša basadi, ka gona o ile a newa tshwarelo, go sa šetšwe molato o mogolo. Taba, go ba gona, ga se kudu go kgodiša monna yoo, eupša ke go kgonthišetša gore morulaganyi wa monyanya ga a hwetše ka se. Gomme go na le basedimoši ba bantši kudu ba methalo ka moka mo e lego gore mosedimoši o kgoromeletša mosedimoši godimo ga mosedimoši le mosedimoši. So you won"t get much speed ge o tšeela mošomo wa gago godimo.
  Se se bolela gore Japane e na le mohola o mogolo madireng a sepelago ka maoto, a difofane gaešita le ditanka. Go lokile, ka ditanka, ka lehlakoreng la rena e lefelwa ka go phagama ga boleng, eupša tše dingwe ka moka di mpe kudu. Le ge e le gore, ge e ba re tšea dibetša tše dinyenyane, Japane le yona e sa le morago ka tsela e itšego ka palo ya dithunya tša motšhene kudu-kudu e na le dithunya tša go thunya. Lega go le bjalo, dikarolo tša Bohlabela bja Kgole le tšona ga di hlometšwe gabotse ka dithunya tša ka tlase ga motšhene. Ga go na metšhene e lekanego bakeng sa motho yo mongwe le yo mongwe. Ka gona ... Mabapi le boleng, ga go na go phagama ka madireng a sepelago ka maoto, go e na le moo se sebe le go feta, bahlankedi ka moka ba kaone ba ile ba fetišetšwa pele ga Soviet, mo mašole a mabe kudu, bjalo ka molao, ga se a thuntšhwa godimo ga, a na le bonnyane bja tlwaetšo ya sešole. Se se bolela gore ntwa e thoma boemong bjo bo sa kgahlišego kudu bakeng sa USSR. Gomme mafelo a mantši a polokelo ao a sa tšwago go hlongwa a tla romelwa ka bohlabela...
  Stalingradova gatee-tee o ile a kgopša mollong. Sepetlele sa motse seo se thuthupišitšwego ka pomo se be se tuka. Seswantšho ke sa apocalyptic e le ka kgonthe: basadi, bana le batšofadi ba tuka ba phela. Mo lesea le ile la wela thwii mollong, gomme go dikologa ka moka gwa ba le go rora mo go šiišago le go fegelwa.
  Stalingradova o ile a kwa diphalafala tša barongwa ba bagolo hlogong ya gagwe gomme a itahlela dikgabo tša mollo. Maleme a mollo a ile a latswa diatla tša ngwanenyana yo a se nago selo le sefahlego se se bulegilego, eupša mokgweetsi wa sefofane o ile a sepela ka lebelo kudu moo a ilego a kgona go topa ngwana, a mo phamola go gokareleng ga tshenyo.
  Ngwanenyana o ile a tlolela ka ntle, a kwa go hlohlona gannyane fela letlalong la gagwe, gomme a gadima lesea. Ka maswabi, e be e šetše e le bošego kudu, mošemane o ile a kgangwa ke moya, a gogela dikgabo tša mollo ka maswafong a gagwe, gomme go be go na le go fišwa sefahlegong sa gagwe sa nkgokolo. Makhopho a bjalo a go phatloga letlalong a bonolo go feta mahlogedi a daisy. Stalingradova o ile a goeletša ka gore:
  - Ye ke tlhakatlhakano ya batho!
  O ile a thula mokgobo wa ditlakala ka boot ya gagwe, ka morago ga moo a kitimela go thuša gore ke mang yo mongwe yo a ka phološwago. E be e gopotša ka cobra yeo e binago magareng ga didirišwa tša go fiša gase, ngwanenyana o ile a sothoga gomme a bina ka go se kgahliše kudu. O ile a fišwa, dibutšwana tša gagwe tša qhibidiga, tunika ya gagwe e ile ya tšhungwa, eupša o ile a tšwela pele go lwa ka manganga bakeng sa megokgo e nngwe le e nngwe ya ngwana, bakeng sa go betha mo gongwe le mo gongwe ga pelo e nyenyane, bakeng sa bophelo bjo bongwe le bjo bongwe bjo bo fokolago, eupša bjo bo nyakegago kudu bakeng sa naga! Dibutšwana di ile tša wa, gomme bjale ngwanenyana o ile a bina ka gare ga madimo a kgabo ka maoto a gagwe a se nago selo le a kgahlišago. E be e le mohwelatumelo, eupša e sego feela moitlami wa mosadi yo a itlhokofatšago ka go ikona dijo le dikotlo, e lego seo se sa holego Modimo goba batho, mohlabani wa bahwelatumelo yo a phološago maphelo a itšego. Maoto a ngwanenyana wa mohlabani a be a khupeditšwe ka legato la makhopho a mannyane, eupša o be a sepela ka lebelo le go feta le ka nepo ka bohloko.
  Molaodi wa tirelo ya tša kalafo o ile a ntšha dibutšwana tše dikgolo ka mokotleng wa gagwe gomme a mo goeletša gore:
  - Di tšee, di apare ka pela! Wena, o bina ka gare ga dikgabo tša mollo, o tla golofala.
  Mohlabani yo a nago le maemo a majoro o ile a araba gatee-tee gore:
  - Go kaone go ba segole mmeleng go e na le go ba freak boitshwarong! E sego motsotswana bakeng sa gago, se sengwe le se sengwe bakeng sa ka pele, se sengwe le se sengwe bakeng sa phenyo!
  Molaodi wa tša kalafo o ile a araba ka gore:
  - Ye ke monna wa nnete wa Soviet!
  Stalingradova, a gatakela dikgabo tša mollo, o ile a roga:
  - O bohlokwa eng, phološa batho!
  Molaodi wa sekepe o ile a hemela godimo:
  - Ke na le ditho tša maitirelo go e na le maoto!
  Stalingradova, a ntšha ngwanenyana yo mongwe yo a nago le sefahlego se se fišitšwego ka seripa-gare gomme a idibetše, o ile a goeletša ka bogale:
  - Modimo o sehlogo gakaakang!
  Molaodi wa sekepe o ile a šikinya magetla:
  - Ga se molato wa Modimo, eupša ke wa batho!
  Stalingradova o ile a ganetša ka mo go kwagalago kudu le ka kgodišego:
  - Se ke selo se tee le go bolela - ga se batswadi bao ba nago le molato, eupša ke bana!
  Molaodi wa sekepe o be a nyaka go araba se sengwe, eupša maru a muši a ile a tsena mometšong wa gagwe, gomme a khohlela ka bogale.
  Dipomo di ile tša hwa, eupša go thuthupišwa ga dithuthupi go ile gwa tšwela pele. Dithunya tša sekepe di na le kabo e hlomphegago ya dikgapetla, gaešita le ge mollo bjale o be o lebišitšwe kudu dikepeng tša Soviet tšeo di hlobotšwego dibetša. Yamamoto o ile a kwešiša gore go phagama lewatleng go be go tla fetišetša ka nako e telele boiteko bjoo Japane ntweng ye. Eupša go aga dikepe ke tshepedišo e bitšago tšhelete e ntši le yeo e jago nako, gaešita le ge, ka mohlala, dikepe tša ka tlase ga meetse mohlomongwe di le bonolo go di tšweletša. Se, go ba gona, le sona se swanetše go elwa hloko, eupša go bohlokwa go thuba sebopego. Admiral Yamamoto, monna yo matla kudu kua Japane ka morago ga Mmušiši Hirohito, o ile a ikwa e le modimo. Modimo wa kgonthe, ka gona bodumedi bja Naga ya Letšatši le le Hlabago bo ile bja ruta gore tsela e kaone-kaone ya go ba modimo ke sebete sa tša bohlabani! Gomme bjale molaodi yo mogolo o be a ka tlaiša le go kgopamiša ka boithatelo sekgoba seo se mo dikologilego. Godimo ga Vladivostok go na le maru a matelele, a mantsho a muši dikhilomithara tše dintši gomme mafelo a polokelo ya makhura a tuka mollo; Batho ba makgolo, ba dikete ba a tuka, dihele, o ka se ikwe bjang bjalo ka modimo ka morago ga se, o itefeletša go ma-Russia ka nywaga-kgolo ya go nyenyefatšwa, batho ba bagolo ba gapeletšega go kgobokana lelokelelong la dihlakahlaka tše dinyenyane kudu ge di bapetšwa le bogolo bja Russia . Bjale sehlopha sa dikepe sa Russia se a nwelela, gomme ka go se swane le Boemakepe bja Peru, ba ka se tlogele dikepe tše fetago e tee.
  Yamamoto o ile a šišinya nakong ya Ntwa ya Khalkhin Gol go tliša kotlo e swanago go Vladivostok, yeo leano le le feletšego le ilego la thalwa bakeng sa yona. Eupša Hitler o ile a dira khutšo le Stalin ka mo go sa letelwago. Ka kakaretšo, Hitler wa setlatla o ile a thoma polao ya ba-Juda gomme ka go rialo a fetoša bobedi Poland le dinaga tša ka Bodikela kgahlanong le yena. Le gona ke ka baka la"ng a be a nyaka se? O be o nyaka go hwetša lehumo la Sejuda? Eupša go be go le kaone go thoma ka go ba mmušo wa lefase ka go fenya USSR, gomme mohlomongwe ka morago ga moo dinaga tše dingwe. Go bonolo go fenya Bodikela ka lebaka la gore monagano wa yona ga o hlaolwe kudu ka go fišegela thoko le tshekamelo ya go ikgafa. Na go na le bonyenyane taba e tee yeo e tsebjago ya gore bakgweetsi ba difofane ba Amerika ba ya go ram? Ke therešo gore go bile le dithulano tše mmalwa, eupša go bonagala kudu gore se e be e le kotsi. Marussia a fišegela thoko, e lego seo se makatšago, ka gobane tumelo ya Orthodox ga e amogele go ipolaya, gomme ga e dumele le gatee gore ditiro tše di makatšago tša dibetša di ka hwetša tsela ya go ya legodimong. Ka kakaretšo, thuto ya Kriste ke ya bošilo ka mo go feteletšego e bile ga e šome. Yena Yamamoto o ile a bala Beibele gomme a makatšwa ke bošilo bja batho, a tšea e le motho yo a ratago khutšo bjalo ka Modimo. Mohlala, o ruta: ge ba go otla lerameng la gago la go ja, ba neela la gago la nngele, ba kgopela hempe e tee, ba fa tše pedi, ba rate lenaba la gago! Ke motho yo a babjago monaganong feela yo a ka lebelelago Kriste e le Modimo. Bodumedi bjo bjalo bo lokile feela bakeng sa makgoba, bao ba gapeletšwago ka tlase ga taolo. Gomme Yuropa ka moka le seripa sa lefase di swanetše go ba di ile tša e dumela. Ke nnete, dithuto tša Jesu, go sa šetšwe taba ya gore e gana molaotheo wa Testamente ye Tala, leihlo ka leihlo, gomme e ruta go rata manaba a gago, ga se tša thibela Mabrithania go thopa tee-tharong ya polanete ka moka, go hlola tše ntši kudu mmušo o nabilego historing ka moka ya batho. Gomme se go sa šetšwe bodumedi ka moka bja Brithania, moo Modimo a bilego a bolelwa ka koša ya setšhaba. It"s strange gore bapresidente ba US ba ikana ka Beibele, eupša le ge go le bjalo ba ile ba thunya dipomo tša metse ya Japane ka dipomo tša napalm, ba fiša basadi le bana ba dikete ba phela. Go feta moo, ba ile ba bolaya baagi ba setšhaba, e sego ka kotsi, eupša ka boomo se e be e le leano la go tšhoša badudi ba setšhaba: go nyenyefatša methopo ya batho le ya tša boiphedišo. Eupša ma-Japane ga se a hlwa a thunya tšhemo ya United States ka dipomo. Eupša ba tla dira bjalo! Le gona ba bolela gore sehlogo se se kgethegilego se bakwa ke samurai. Yena Yamamoto, ge e ba a be a nyaka, o be a ka thuba ka difofane tša go thuthupiša dipomo go ya metseng ya United States, kudu-kudu ka morago ga go fenywa ga sehlopha sa dikepe sa Yankee kgaufsi le Boemakepe bja Peru. Ee, ma-Yuropa ke ditlatla tša boitshwaro. Ba na le kwešišo ye e kgopamego, tumelo, thuto le go se phethagatše! Ga go bjalo kua Japane! Seo re se rutago ke seo re se dirago. Ga go selo seo se bitšwago Modimo o re, retološa lerameng le lengwe, eupša ka nako ye e swanago bahlanka ba gagwe ba bolaya bana ba bannyane ka boomo. Ka kakaretšo, tumelo ya gore Modimo ke o tee le Ramaatlaohle e ka se be therešo. Ge nkabe a le noši, ruri o be a tla kgonthišetša gore batho ba mo rapela ka mo go nepagetšego, ka tumelo le therešo, gomme ba na le thuto e tee. Gomme ka fao yo mongwe le yo mongwe o rapela ka fao a nyakago, eng kapa eng yeo a e nyakago. Gomme lefase le mpe kudu e bile le fošagetše gore le ka hlolwa ke Modimo o tee yo Matla-ohle. Taba ke gore, mmuši le ge e le ofe yo a ikarabelago pele ga tšohle o katanela thulaganyo le toka. O nyaka gore ba maatla, ba bohlale, ba hlomphegago, ba botegago, ba be ba le maemong a pele, gomme ba bangwe ka moka ba ile ba iphošolla, ba gola mmeleng le moyeng, goba... Le ge go le bjalo, ge Modimo e le Ramaatlaohle le Mmopi wa legohle, gona o be a ka se dire bjalo go hlola go golofala mmeleng le monaganong . Taba ke gore, ke ka baka la"ng ka dinako tše dingwe mmušiši a gapeletšega go kgotlelela mafokodi a batho e le selo seo se neilwego? Ka ge go se na tsela ye nngwe ya go tšwa, a ka se kgone go fetoša batho ba ba gobogilego gore e be banna ba babotse gomme makgopo e be ba sebete ka go panya ga leihlo. Eupša ge nka kgona, ke be ke tla e dira gatee-tee!
  Ka maswabi, re swanetše go amogela seo se lego gona gomme re lebeletšane le dilo tše di bonagalago tša motho tšeo re di amogetšego e le tšeo di neilwego. Eupša go yo ke amogetšego ye ke potšišo e fapanego. Gomme mmušiši ka boyena o na le mafokodi: o no ba monna - o a tšofala, o a babja, o a senyega. E makatšago, eupša mmušiši wa Modimo gantši o phela ka fase ga mohlanka yo a tlwaelegilego, gomme o šomiša dibetša tše mpe go feta bontši bja bajenerale le mašole a mantši. Go lokile, seo se lego ka go yona go tšwa go Modimo Ramaatlaohle. Eupša bašweu ga ba kaone! Historing ka moka ya Yuropa, go be go se na mofenyi yo a boifišago le yo a atlegilego go feta Hitler. Ruri ke seka sa sebete sa tša bohlabani sa batho ba bašweu! Gomme le ge go le bjalo, molaodi yo mogolo wa mehla ka moka le batho o be a sa kgone le go aloga sekolong se se phagamego goba go hwetša thuto ya magareng, yeo e gapeletšago kua Japane!
  Go feta moo, Hitler ga se a ka a amogelwa madireng ka baka la mabaka a tša maphelo. Ka mo go makatšago, mokgomaretši yo wa borapedi bja matla, e lego tau ya ntwa, o ile a ipontšha e le yo a fokolago kudu mmeleng moo e lego gore gaešita le kua Jeremane, moo go nago le monna wa tša bohlabani kokwane e nngwe le e nngwe, ga se a ka a ngwadišwa e le motho wa poraebete. Ee, Yuropa e senyegile gakaakang.
  Lega go le bjalo, Stalin, yo mongwe wa bo-radipolitiki ba ba tšwetšego pele kudu ba mehleng ya rena, le yena o be a se na thuto ya magareng, e be e le setsebi sa bohlale. And what"s interesting ke gore le yena ga se a ngwadišwa go tsena sešole ka lebaka la mabaka a maphelo. Se se kgahlišago ke gore go direga ka kotsi, manaba a mabedi a nago le maikemišetšo a mabe a be a se na thuto ya magareng, a be a sa bitšwe tirelong ya tša bohlabani ka baka la mabaka a tša maphelo, a be a e-na le bo-tate bao e bego e le matagwa gomme tatago Hitler le yena o be a šoma e le modiri wa dieta mathomong!
  Ye ke tiragalo ye bjalo ya go itiragalela, ye e makatšago, ye e tšhošago. Goering, seatla sa Hitler sa le letona, ga se bjalo. O tšwa lapeng la maemo a godimo, mogologolo wa Goering e be e le motlatša mmuši wa de facto wa Jeremane, Bismarck. Goering ke rakgwebo, oligarch, aristocrat le pragmatist. Le gona ba bona go kgonega gore ba tšeele Fuhrer yo a bego a swerwe ke moya legato. Amerika le Brithania le tšona, le ge e le ka sephiring, di nyaka go fediša Russia, go sa šetšwe mmušo wo o bušago, eupša di nyaka go fediša makomonisi, ao a ganago yona kgopolo yeo ya thoto ya poraebete, mo e lego gore ba bile ba foufatša mahlo go matlafatšwa ka mo go feteletšego ga Jeremane.
  Le ge go le bjalo, Jeremane ke mophenkgišani wa geopolitical, eupša ke mophadišani ka gare ga tlhako ya melao ya bokapitalise le ya maemo a godimo ya papadi, gomme Bolshevik Russia ke moeng ka mo go feletšego e bile e na le bonaba. It"s even surprising gore ka "41, Churchill ka boyena o ile a fa thušo go Stalin, go sa šetšwe lehloyo la gagwe ka moka la go lwantšha bokomonisi le la setšo, la Seisemane la Russia. Taba ke gore, Jeremane ka tlase ga Reds ke pere ya ntwa yeo e tlemilwego koloing ya Soviet, gomme USSR ka tlase ga Browns ke lefelo la ka mo go sa felego la go tšea lehlakore. Taba ke gore, ma-Bolshevik a fišegelago thoko a ka se ipoelane, gomme a tla lwa ntwa ya makgoba yeo e tšerego nako e telele, yeo e tlago go lapiša Reich ya Boraro kudu moo ditoro ka moka tša katološo e oketšegilego di tla nyamelelago bjalo ka molalatladi ka morago ga ledimo! Russia ka tlase ga Jeremane e kaone go feta Jeremane ka tlase ga Russia! Go kwešiša se gabotse, ke ka lebaka la eng USA le Brithania di nyaka tsela ya go tšwa ntweng.
  Yamamoto ke pragmatist, o be a le ntweng le USA le Britain. Eupša mebušo ye e mebedi ka boyona e ile ya hlohleletša Japane ka go bea thibelo ya kabo ya ditšweletšwa tša peterole. Akere Naga ya Letšatši le le Hlabago ga e na didiba tša yona, goba didirišwa tše dingwe tše dintši tše tala. Majapane a be a boledišana, ma-Amerika a be a dira dinyakwa tše oketšegilego tše di nyenyefatšago.
  Gomme ka nako ye e swanago, Yankees, e hlohleletša ntwa, ga se ya itshwenya le gatee go tliša madira le madira a ka lewatleng go lwantšha go itokišetša. Teko e ile ya ipontšha e le e kgolo kudu, kudu-kudu ka ge kholofelo e be e le gore Moscow e be e le kgaufsi le go wa gomme Jeremane le badirišani ba yona ba tla e thuša. Go oketša moo, go be go e-na le go balwa ga gore United States, ka ge e sa dutše e le naga yeo e nago le temokrasi ka tekanyo e itšego, yeo e ithekgilego kudu ka kgopolo ya setšhaba, ge e ba ntwa e be e ka goga, e be e ka se nyake go tšhollela madi ka seatla se se bulegilego dihlakahlakeng tše dingwe. Ka kgonthe, ke ka baka la"ng moagi yo a tlwaelegilego wa Amerika a swanetše go amogela mapokisi a zinki le ba leloko la gagwe, ge e ba re sa bolele ka go šireletša tšhemo ya United States ka boyona, gomme gape re lefe metšhelo e megolo kudu ya tša bohlabani! Mohlomongwe that"s why Tsarist Russia e lahlegetšwe, e na le mašole a mantši, eupša batho ba Russia ba be ba sa tšee Manchuria e le tšhemo ya bona, gomme ba be ba sa nyake go lefa ka madi le mofufutšo bakeng sa dikgahlego tše di sa bonagalego. Ka maswabi, Hitler ga se a ka a tšea Moscow, karolo e nngwe e le ka baka la go se itokišetše ga gagwe Mariga a thata, gomme karolo e nngwe e le ka baka la seka sa go fišegela thoko sa Bolshevik. Lega go le bjalo, e sego feela ma-Bolshevik, ma-Russia ke batho bao ba sekametšego go boikgafo bakeng sa dipakane tše dikgolo. Ka mor'a hore tsohle, pele moea pheleu ile phethahatsoa ke Russia mohlankana Messer. It"s even surprising gore o dirile se e sego ka lebaka la paradeise houris, eupša ka lebaka la Naga ya Botate. Le ge e le gore... Messer ke lešilo ka karolo, ka morago ga tšohle, ke setsebi sa difofane tša go fofa, mohlami, mohlami, gomme go ba gona ge a phela nkabe a tlišitše mohola wo mogolo kudu go Naga ya Bomme. Mohlomongwe Yankees ga se ya foša gakaakaa ge e boeletša molao wa motheo: selo se segolo ntweng ke go phologa! Taba ke gore motho yo a hwilego a ka se sa kgona go bolaya!
  Admiral Naumo o lemogile gore:
  - Re šetše re dirišitše dithunya tša go feta pedi-tharong. Dithunya di ile tša fiša kudu, di be di di tšhela dikgamelo tša meetse!
  Yamamoto o ile a dira sefapano moyeng ka monwana wa gagwe gomme a bolela ka lentšu la tlase, le le kwagalago go se nene:
  - Ke nagana gore dithunya di tla kgotlelela karolo ya boraro ya mafelelo ya dikgapetla. Le ge aowa, knock out go fihla go masomesenyane-hlano lekgolong.
  Admiral Naumo o ile a šikinya magetla gomme a phumola mofufutšo phatleng ya gagwe:
  - Na go a swanela go fa ka moka ga gago ka moka ka letšatši la mathomo?
  Yamamoto o ile a itshwara difihla:
  - Ditshenyagalelo! Ke nnete go a swanela! Re ile ra swara ma-Russia ka go makala, bjalo ka ge go diregile ka 1904, le Majeremane ka 1941, eupša Stalin o tla otla taelo yeo o šoro gomme se se ka se direge gape. Ka gona o swanetše go diriša mohola wa taba ya gore mosela wa drakone o robetše. Ge e le gabotse, ke kwešiša Stalin ntwa le Jeremane e ile ya monya tlhokomelo go fihla bokgoleng bjoo a ilego a kgaotša go hlokomela Bohlabela bja Kgole. Gomme entourage ya gagwe ntle le moetapele e tšhaba go tšea kgato ya pele. Ka gona ba ile ba foša go otlwa ga rena. Bjalo ka ge ma-Amerika a dira, ka tsela. Go be go le molaleng go bohle gore e be e le nako ya go itokišeletša, maru a be a kgobokana, diaduma di be di tla hlasela kgauswinyane, eupša...
  Naumo o ile a kgoma seatla sa tšhoša ya samurai yeo e fegilwego lepante la gagwe, goba bjalo ka ge e bitšwa katana ka tlwaelo:
  - Marussia kamehla etsa morao morao! Ntwa e ka se be e telele kudu gomme re tla fihla Urals.
  Yamamoto o ile a emišetša mahlo a gagwe leratadimeng:
  - Badimo ba re thuše ka se, eupša ga ke nagane bjalo! Ba ithuta ka pela, Khalkhin Gol o bontšhitše gore maemo a Russia a phagame go feta nakong ya ntwa ya 1904-1905. Ntle le moo, I"ll tell you sephiri se tee. Moemedi wa rena wa sephiri kua Vladivostok o ile a thuša ganyenyane gore dithunya tšeo di nago le matla kudu a lebopong di be di se na dikgapetla, gomme difofane di be di sa kgone go fofa ka nako. Ye ke ntwa ya sephiri.
  Naumo o ile a makala:
  - SMERSH le NKVD ba be ba lebelela kae?
  Yamamoto o ile a sega, a šišinya menwana ya gagwe.
  - Mona Bohlabela bja Kgole bašomi ba babe kudu ba Russia ba hlankela bao ba tšhabago go hwa ka pele ga Soviet-Jeremane ba fagahletše go ya Vladivostok. Ka fao, mo go bonolo kudu go hwetša moeki goba lešilo ka godimo, gammogo le motho wa boithati. Le gona NKVD e tlwaetše go utolla maanomabe a boikgopolelo moo e lego gore ga e sa lemoga baeki ba kgonthe. So it"s quite possible go šoma. Ka tsela, hlokomela gore ge e ba bajenerale ba mmalwa ba ile ba ya ka lehlakoreng la Majeremane, go sa šetšwe taba ya gore malapa a bona, ba leloko le bagwera ba ile ba tšhošetšwa ka go bolawa ka baka la se, gona go tloga go kgonega go fa pipamolomo motho yo mongwe go tšwa godimo. Goba e diriše leswiswing, e lego seo se kaone le go feta. Ka gona re ile ra dira mošomo o montši. Rena ma-Japane ka kakaretšo re hlaolwa ka go nagana ka mo go tseneletšego ka ditiro tša tša bohlabani le go ela hloko dintlha ka moka.
  Naumo o ile a itlotša seswaro sa katana ya gagwe:
  - Nepagetše! Eupša dihlong tša Khalkhin Gol di tsoša maikwelo a go baba le go tena mo go feteletšego! Re be re ka kgona bjang go...
  Yamamoto o ile a homotša:
  - Go be go na le Manchu a mantši moo go feta Majapane, gomme ka kakaretšo you can"t win all the time. Ke swanetše go lemoga gore, le ge go le bjalo, ga se diyuniti tše kaone kudu tšeo di ilego tša lwa ka lehlakoreng la rena, gomme ma-Russia a be a e-na le mohola o mogolo difofaneng le ditanka.
  Naumo halofo a lokolla katana ya hae:
  - Se ga se re lokafatše! Samurai le ka mohla e ka se ithekge ka legare le le lerootho, pere e lapilego, manaba a mantši goba sebetša se se fokolago!
  Yamamoto o ile a phošolla:
  - Samurai, go ba gona, aowa, eupša motho, ka bomadimabe, ee! Batho ba dira diphošo!
  Yamamoto o ile a šitišwa gomme a goeletša se sengwe ka megaleng, gomme ka morago a tšwela pele:
  - Samurai e ka se tsoge e kobegile e le ka kgonthe! O ya go pheleu le kgahlanong le moela.
  Naumo a dumela ka hlogo:
  - Ka kgonthe! Eupša re ile ra lwa le USA le Tau ya Brithania.
  Yamamoto o ile a kgotla monwana wa gagwe ka phapošing ya taolo:
  - Ee! Ke therešo, eupša USA e ile ya thulwa ka meno, Brithania ya lahlegelwa ke dikoloni tša yona gomme Jeremane ya ba mathateng. Re be re nyaka go goga madira a mantši ka mo go kgonegago go tšwa Bodikela bja Russia e le gore go be bonolo gore Wehrmacht e tšwele pele tlhaselo. Seteraeke se be se rulagantšwe ka May, ka nako yeo ditsela di bego di omile, eupša ma-Amerika a ile a e thibela.
  Naumo o ile a ntšha katana gomme a e sega moyeng:
  - Lehu go USA! Ba dula ba tshwenya Japane.
  Yamamoto o ile a nyenya ka bohwirihwiri:
  - Ga se ka mehla, go ba gona, mohlala, ge re be re thoma go lwa le Russia, Yankees e ile ya re thuša kudu ka dikadimo, gammogo le kabo ya dibetša. Go feta seripagare sa sehlopha sa rena sa dikepe se dirilwe ka tšhelete go tšwa USA le Brithania, le mafelong a bona a go dira dikepe. Ka gona Amerika ga se ka mehla e lego e mpe, eupša e sego tabeng ye.
  Naumo o ile a botšiša ka go makala:
  - Gomme ka lebaka la eng?
  Yamamoto o ile a ikokobetša go hlalosa gore:
  - Mohlape wa difofane tša go thuthupiša dipomo tša kgole o ile wa thuba go ya Tokyo gomme wa thoma tlhaselo ya bofora motsengmošate o šomiša dipomo tša napalm. Dintlo tše makgolo tša kota di ile tša fišwa, gomme mmušiši o ile a laela gore lefelo la taolo le hudušwe kgole le motse-mošate go sa šetšwe ditshenyagalelo le ge e le dife. Gomme pele ga tšohle, swara yeo e lego kgauswi kudu le marapo a Japane, e lego lefelo la ntwa la metheo ya Amerika sehlopheng sa dihlakahlaka sa Midway. Gomme re ile ra atlega!
  Nauma o ile a šišinya tšhoša ya gagwe moyeng:
  - Re sa fentše!
  Yamamoto o ile a šitiša:
  - Go na le batho ba bohlale gare ga bašweu le bona! Ga go makatše ge Mmušiši a ile a bea sebopego sa sefahlego sa Napoleon ka ofising ya gagwe. Eupša go be go na le Kesara yo mongwe, a re: go thata go boloka seo o se fentšego go feta go se fenya. Tabeng ye, se se šoma go rena pele ga tšohle. Nauma o dirile sebopego sa seswai ka tšhoša ya gagwe:
  - Ke kwešiša ka monagano wa ka, eupša ka pelo ya ka!
  Yamamoto o ile a ema gomme a phaphatha mošomi-gotee le yena legetleng:
  - Don"t be upset, tabeng ye re tloga go boela morago. Re tla fenya USSR gomme ra kitimela gape kgahlanong le USA le Mabrithania, eupša mo nakong ye mmogo le Majeremane le batšweletši ba pasta.
  Admiral Nauma, ka motšhene wo o nyakilego o sa lemogege, o ile a uta katana ka gare ga seširo sa yona gomme, ka go lla, a hweshetša:
  - Bokamoso bo botse, eupša bjale bo kaone! Na o kwa gore kabo ka moka ya dipomo ka difofaneng tša go rwala difofane e dirišitšwe, gomme...
  Yamamoto o ile a laela ka boripana gore:
  - Tšwa ka mokatong wa sekepe gomme o lebelele go dikologa, ka morago ga seripa sa iri re tla retologa gomme ra tloga re ya motheong wa rena wa kgauswi.
  Nauma o ile a letša molodi ka nko ya gagwe:
  - Ke a mamela, molaodi!
  Admiral o ile a tlolela ka ntle, a swere lebati gore le se ke la thula. Pele dikgato tša gagwe di hwetša nako ya go kokobela, moriti o ile wa thelela ka ntle ga mojako go tšwa lebotong, wa sepela ka dintlha tša maoto gomme wa lahla dikhurumetšo.
  Go lokile, nako ya kgwebo ke efe, eupša bošego bja lerato?
  Go sa le bjalo, Sashka Sokolovsky o be a sa dutše a namela ka gare ga sefofane sa ntwa sa LAGG-5.
  Mošemane o be a nyaka ntwa. O ile a fologa a lebile Conan yo a boifišago. Ke ka fao e lego toro, ka gobane go na le ditiragalo tše di sa kgolwegego tša go kopana.
  Conan o šetše a thuntšhitše difofane tše makgolo a mahlano le masometshela tša Amerika le tša Brithania. Gomme o ile a tshela molomo wa gagwe ka di-ace tša Soviet.
  Lega go le bjalo, ga a belaele gore ke semaka sefe seo se mo letetšego.
  Sashka Sokolovsky ka boyena o kgahlanong le yena.
  Mošemane o apere di swimming trunk fela, it"s more comfortable and rational. O kitimela ntweng e šoro.
  Mophenkgišani wa gagwe Conan, yo le yena a nago le moriri wo mošweu, o swana le mošemane wa mengwaga ye e ka bago ye lesomenne, yo mobotse kudu fela ebile a na le mešifa ye e tšwelelago.
  Bašemane ka bobedi ke ba Terminators.
  Ba thoma go thuntšhana ba le kgole. Gomme ka nako ye e swanago ba a tšhaba.
  Ba šutha ka ntle ga tsela ya dithunyana.
  Sashka o goeletša ka gore:
  - Bakeng sa naga ya mma bakeng sa Stalin!
  Conan o rora morago:
  - Bakeng sa Japane, bakeng sa mmušiši!
  Le ge e se samurai le gatee, eupša ke elf. Mošemane Conan ke yo, a wiša koloi ya Soviet fase.
  Sashka o araba ka go se lekalekane - ka go kgaola ya Sejapane.
  Bahlabani ka bobedi ba swanelwa ke go ba bagale.
  Di fofa gotee goba di phatlalala ka mahlakoreng a fapanego, eupša ga go le e tee yeo e ka wišago e nngwe fase.
  Sashka o goeletša ka gore:
  - Lwantšha, wena lekgopo le le gobogilego!
  Conan o araba ka gore:
  - Ke wena makgopo a lwang!
  Ba boela mmogo. Di nyakile di tšhošana, eupša gape di phatlalala ka mahlakoreng a fapanego. Aowa, ga go na motho yo a ka thulago motho. Ka manyami, ba palelwa ke go dira se.
  Gomme ba phatlalala gape.
  Sashka o ile a rora:
  - Bakeng sa Rus' e Halalelang!
  Conan o ile a rora:
  - Aowa, Japane e kgethwa kudu!
  Sashka o ile a letša molodi gomme a araba ka gore:
  - Eupša ga o Mojapane! Le gona gaešita le motho!
  Conan o ile a rora ka meno a hlobotšego:
  - Gomme ke nna mang?
  Sashka o ile a araba ka potego:
  - O tšwa lapeng la di-elf tša seetša!
  Conan o ile a sega gomme a araba, a kgaola sefofane se sengwe sa Soviet:
  - Ke ka fao o e tsebago ka gona!
  Sashka o ile a lemoga, a hlobola meno a gagwe a bjalo ka diperela:
  - Ke tseba dilo tše dintši!
  Ke moka Conan o ile a šišinya gore:
  - A re e direng ka tsela ye! Go nna ka noši, ntwa ye e swana kudu le papadi le boithabišo, gape o ngwana wa ngwagakgolo wa masomepedi-tee! O hloka eng bakeng sa Ntwa ya II ya Lefase?
  Sashka o ile a lemoga ka mo go kwagalago ge a be a thula koloi ya Japane:
  - Ke tšwa Russia, gomme pele ga Russia e be e le USSR. So o ka re I"m fighting for Naga ya ka ya Mma!
  Conan o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Gomme Majapane a ile a ntlhama, elf Conan, gomme a mo thala ka gare ga anime. Ke ka lebaka leo ke lwelago Japane. Ka gona ye gape, go fihla bokgoleng bjo itšego, ke naga ya gešo!
  Sashka o ile a boela a romela bakeng sa ho batamela. Ba ile ba thuntšha go tšwa ka morago ga dithunya ka moka tša motšhene, eupša ba sa kgone go thulana.
  Ba feletšwe ke dithunya.
  Conan o ile a šišinya gore:
  - A re e direng! Nna le wena bobedi re tlogela Ntwa ya Bobedi ya Lefase! I"m in my world, and you"re in yours... Gomme a ditiragalo di tšee tsela ya tšona!
  Sashka o ile a ganetša ka gore:
  - Aowa, seo se ka se dire! Japane e šetše e hlasetše USSR gomme ya hlola mathata. Goba we"ll make it as if ga se wa ka wa ba gona Ntweng ya II ya Lefase. Goba ke tla dula mo go lwa!
  Conan o ile a nyenya gomme a araba ka gore:
  - Nako e a fela go rena ka bobedi Ntweng ya II ya Lefase! Gomme re boela mafaseng a rena! Gomme ge e le diphetogo, ke atlegile go feta wena, mohlankedi yo mofsa, ka gobane ke elf! Ee, ga se ba go dumelela go otlela sefofane gatee-tee!
  Sashka o ile a rora:
  - Gore o na le taba...
  Eupša pele a ka kgona, go ile gwa ba le go phadima, gomme bobedi difofane le bakgweetsi ba difofane ba ace ba ile ba nyamelela moyeng.
  Ke moka ntwa e ile ya thoma ntle le bahlabani ba babedi ba tšwago mafaseng a fapa-fapanego. E nngwe ya dikhathune tša di-anime tša Majapane, gomme e nngwe e le mošemane yo a belegwego lekgolong la masomepedi-tee la nywaga, e ile ya boela mehleng ya yona.
  Eupša lengwalo le le šetše le dirilwe, gomme Japane, ka ge e fentše USA lewatleng, e hlasela USSR go tšwa ka bohlabela.
  Stalin o gapeletšega go fetišetša mabotho a bohlokwa ka Bohlabela, gomme o bušetša morago tlhaselo ya kua Stalingrad. Ke therešo gore tshepedišo ya Rzhev-Sychovo e sa dutše e direga, eupša ka katlego e nyenyane le go feta historing ya kgonthe. Majeremane a kgona go raka tšwelopele ya madira a Soviet, a ba baka tshenyo e kgolo.
  Ke therešo gore kua Afrika bagwera ba ile ba thopa boiteko bjo. Eupša ka ge go be go se na lebaka la go phološa Paulus ka potleng, Rommel o ile a amogela dithušo tše ntši, gomme a phethagatša tlhaselo ye e šomago kudu go ma-Amerika kua Algeria, a thopa mašole le bahlankedi ba go feta dikete tše masomehlano.
  Tshenyo e kgolo e ile ya baka go se kwane taelong ya Amerika, gomme Roosevelt o ile a gatsetša phetišetšo ya mašole go ya Afrika, gomme ka kakaretšo a tsebagatša gore Lewatle la Pacific le be le le bohlokwa kudu go Amerika.
  Ba bangwe ba madira a Amerika, le bontši bja bo-ra-diintaseteri, le bona ba ile ba phegelela go lebiša tlhokomelo Japane.
  Ka lebaka leo, kua United States, bathekgi ba go ikarola ba ile ba kgona go kgoromeletša ka projeke ya go se tšee karolo ga Amerika ntweng ya Yuropa. Go ile gwa ba gwa šišinngwa go kgaotša khutšo go Wehrmacht.
  Hitler, ka ge a be a itemogela mathata a dipolokelo, o ile a dumela go khutša le ma-Amerika.
  Brithania le yona e be e sa nyake go lwa ntle le United States gomme gape e ile ya šišinya go khutša ka ngwaga.
  Fuhrer le yona e ile ya dumelelana le se. Marega, Majeremane a ile a kgona go swara karolo ya ka pele. Ke feela kgaufsi le Leningrad moo Operation Iskra e ilego ya atlega gomme go ile gwa kgonega go thuba phapoši ya go sepela.
  Majeremane a ile a kgona go thopa Stalingrad ka botlalo ka December, eupša ga se a tšwela pele go ya pele.
  Mafelelong a February, Red Army e ile ya dira tlhaselo e atlegilego kgaufsi le Voronezh gomme ya kgona go dira tšwelopele e kgolo. Eupša Mainstein, ka tlhaselo ya go lwantšha ka March, o ile a kgona go dikanetša madira a Soviet gomme a tsošološa boemo.
  Red e ile ya ba le tshenyo e kgolo. Gomme a homola lebakanyana.
  Majeremane, go sa le bjalo, a ile a tsebatša ntwa e feletšego ka February. Gomme Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane di ile tša kgaotša go thuthupiša dipomo le go lwa.
  Kua Third Reich, go tšweletšwa ga dibetša, kudu-kudu ditanka, go ile gwa oketšega kudu.
  Ba Fritz ba be ba rulagantše go šomiša Tigers, Panthers le Ferdinands go tšea sephetho sa mafelelo a ntwa yeo e ba holago.
  Eupša go ba gona se se be se sa lekana. Ba ile ba nea kotlo ya bona e kgolo tikologong ya Stalingrad, go bapa le lebopo la Volga, go leba Lewatleng la Caspian.
  Leano e be e le go kgaola Caucasus ka naga go tšwa go USSR ka moka. Gomme ka morago o hudugele Baku go bapa le lebopo la Caspian.
  Ka nako e swanago, Majeremane a ile a dira maiteko a bodiplomate a go akaretša Turkey ntweng.
  Ba šetše ba dirile kholofetšo ya motheo ya go hlasela ge e ba Wehrmacht e ka fihla Lewatleng la Caspian.
  Japane e be e sa dutše e le ntweng. O ile a kgona go kgaola Vladivostok gomme a thopa Mongolia.
  Ma-samurai a na le madira a mantši a sepelago ka maoto gomme a lwa ka go fišegela thoko. Ditanka di fokola kudu, eupša di bobebe, di sepelasepela e bile di theko e tlase go di tšweletša. Gomme sa bohlokwa kudu, ka go kgona go laola gabotse.
  Ka boripana, lenaba le na le matla a magolo. Gomme Stalin ga a tsebe gore a dire eng.
  Ga bjale, petšhe ka moka e ka masometharo-nne. Eupša di fokola go feta dikoloi tša Jeremane, kudu-kudu Di-Tiger. Tanka ya KV e mpe le go feta e bile e boima.
  Sethunya sa 45 mm se fetilwe ke nako, gomme sethunya sa 76 mm ga se na maatla ka mo go lekanego.
  Difofane ka mantšu a šomago ga se tše mpe. Kudu-kudu Yak-9, le ge e le gore e fokola kudu ka dibetša.
  Majeremane ka tlhago a be a ithekgile ka Focke-Wulf! Eupša koloi yeo e ile ya ipontšha e le yeo go lego thata go e otlela. Le ge e le gore e na le maatla kudu e bile e le ka lebelo.
  ME-309 e ile ya thoma go fihla, e lego koloi ya lebelo yeo e nago le dintlha tše šupago tša go thuntšha, eupša gape ga se bonolo kudu go e šomiša e bile e le boima. Se se bolela go kgona go laola mo go mpe kudu.
  Go feta goba ka tlase ga ditiragalo tše difsa e bile Yu-188 le Yu-288, tšeo e lego difofane tše dibotse tša go thuthupiša dipomo.
  Gomme, go ba gona, dikoloi tša mathomo tša jet di ile tša thoma go tšwelela. Eupša ga se ya hlwa e le ka bontši.
  Majeremane a ile a thoma tlhaselo ya ona feela ka June 15, a fetišetša mašaba a ditanka. Gomme go ba gona ba be ba letetšwe go tloga mathomong. Go ile gwa agwa tšhireletšo e matla.
  Citadel ya kgonthe.
  Go tlaleletša, IL-2 e ile ya lokišetša Majeremane semaka se sebotse ka mokgwa wa dipomo tše dinyenyane tšeo di kgobokeditšwego.
  Eupša se ga se sa lekana... Majeremane a sa dutše a ipontšha e le a matla kudu. Ba na le maitemogelo a mantši le go feta a go sepela ka maoto, difofane le ditanka.
  Ka ntle le pele ya ka bodikela, ma-fascist a matla kudu moyeng. Ka ditanka ba na le molemo o monyenyane ka palo, empa ka boleng ka lebaka la likoloi tse boima.
  Ka dithunya tša go thunya, USSR e bile e na le megopo e oketšegilego ganyenyane. Eupša go ba gona, ge e le ka caliber, lenaba le ka pele.
  Se se šetšego feela ke go ithekga ka tšhireletšo e matla le go tia ga batho ba Soviet.
  
  
  
  NAPOLEON E BILE PHENYO MO WATERLOO
  Napoleon yo Mogolo o ile a hlasela Hamilton diiri tše mmalwa pejana gomme a kgona go mo fenya pele Blucher a fihla. Gomme ka morago a fenya Blucher.
  Ka tlase ga maemo a, Russia, yeo e bego e eteletšwe pele ke Alexander wa Pele, e ile ya phetha ka gore e se ke ya lwa le Napoleon. Ma-Austria, ao a bego a bonagala a tswalana le yena, a ile a nea khutšo ka dipeelano tše di lekanetšego.
  Fora e ile ya amogela morago mafelo a mabedi a manyenyane kua Italy ao a dulwago ke Mafora, le Netherlands ka gare ga tlhamo ya yona. Tšhireletšo e ile ya tlošwa go yena, gomme matla a Napoleon wa Pele a ile a lemogwa.
  Go hlomilwe tekatekano ya nakwana. Fora e be e lapišitšwe kudu ke dintwa, gomme Napoleon o ile a dula a homotše ka nako e itšego. Le ge a ile a thoma go phethagatša diphetogo tše dingwe. E nngwe ya tše bohlokwa kudu ke go tsebagatšwa semmušo ga go nyala segadikane, ka tokelo ya go ba le balekane ba go fihla go ba bane.
  Gaešita le ge Kereke ya Katholika e ile ya ganetša, matla a taolo a bolaodi bja mopapa a ile a wa kudu. Le gona Maprotestanta a ile a bontšha go feto-fetoga le maemo tabeng ye.
  Napoleon ka boyena o be a nyakile e le moila-Modimo. Gomme o ile a aroganya kereke le mmušo ka boikemišetšo. Ba re melao ya lefase ga e go tshwenyege.
  Napoleon yo Mogolo, ka ge a be a tsošološitše matla a Fora ganyenyane, o ile a hlasela Algeria le Morocco. O ile a thoma go oketša dikoloni mo Afrika dithotong tša gagwe. Go se go ye kae madira a gagwe a ile a thopa Libya. Eupša Egipita e ile ya thibelwa go tšewa ke Brithania, yeo ka boyona e bego e se na dithulaganyo tša yona.
  Napoleon o ile a phetha ka gore go kaone gore a se thome ntwa lewatleng, moo a bego a fokola kudu go feta lenaba. Go feta moo, go a nyakega gape go šila seo se ilego sa thopša Afrika.
  Mafora a ile a etsa qeto ea ho fallela Niger le ho hapa linaheng tse ka Bophirimela le bohareng ba Afrika.
  Napoleon o ile a kgona go hloma ditswalano tše dibotse le Russia, kudu-kudu ka morago ga ge Nicholas wa Pele a thomile go buša, yoo a ilego a ba bagwera le yena le Austria. Go feta moo, ka 1829, Austria le Fora di ile tša tsena ntweng kgahlanong le Turkey ka lehlakoreng la Russia. Seo se ilego sa ipontšha e le kgato e matla ka kakaretšo.
  Mafelelong Türkiye o ile a rakwa dinageng tša Balkan. Bosnia le Herzegovina di ile tša ba karolo ya Austria, Russia ya amogela karolo ya ka bohlabela ya Romania gomme karolo ya ka bodikela ya ba ya Austria.
  Bulgaria le Serbia di ile tša hwetša tokologo semmušo, eupša ma-Bulgaria a ile a ba bahlankedi ba Russia, gomme ma-Serbia a Austria. Fora e ile ya hwetša taolo ya mebušo ya Sardinia le ya Napolitan. Go oketša moo, Mafora a ile a thopa Kereta go tšwa Gerika le karolo ya dihlakahlaka. Greece ka boeona e kontinenteng semmuso fumana tokoloho, empa tlas'a tlhokomelo ea Fora.
  Turkey e nyakile e ile ya boloka feela Istanbul kua Yuropa.
  Russia e ile ya amogela gape Transcaucasia, Batumi, Kars, le Erzerum - mo e nyakilego go ba dinaga ka moka tšeo di dulwago ke ma-Armenia le ma-Kurd. Leboa la Iraq le ile la fetoga la Russia, gomme borwa bja thopša ke Mabrithania.
  Türkiye o ile a theošetšwa sehlopheng sa mebušo e menyenyane. Ka mo go fapanego, Russia e ile ya ipontšha e le e matla go feta historing ya kgonthe. Napoleon o hwile ka 1837, a tlogela Fora e le mmušo o mogolo le o matla wo o nago le dithoto tša bokoloniale Afrika, Yuropa le dikarolong tša Asia.
  Ka morago ga moo morwa wa gagwe Napoleon II o ile a thoma go buša. Motelele, yo motsothwa, o ile a abelwa maikemišetšo a magolo go tšwa go tatagwe. Gomme o ile a dira maiteko a go hloma mohlakanelwa kgahlanong le Brithania.
  Austria e ile ya dumelelana le se, gomme Russia yeo ka nako yeo e bego e nweletše ntweng ya kua Caucasus, e ile ya gana go lwa ntwa ya mohlakanelwa. Ke moka ka 1846, Austria le Fora di ile tša ya ntweng le Jeremane. Ga se ya hlwa e kopana ka tlase ga Prussia. Gomme mabotho a be a sa lekalekane. Austria e tlhoreng ya maatla a yona gomme Fora le yona... Eupša Prussia ga se ye maatla kudu.
  Ka baka la ntwa, dinaga ka moka tša Jeremane di ile tša thopša gomme tša arolwa magareng ga Mafora le ma-Austria. Ke moka Napoleon II o ile a thopa Denmark ka pela. Ka 1851, Norway le yona e ile ya thopša ke Mafora.
  Le gona ka 1853, Nicholas wa Pele mafelelong o ile a tsenela mohlakanelwa. Russia, Austria le Fora di ile tša hlasela seo se šetšego sa Turkey le Brithania.
  Nageng, katlego e ile ya tlaleletša mohlakanong. Lewatleng, dilo di be di le kaone go se nene go Mabrithania. Eupša mohlakanelwa o ile wa thopa Bohlabela bja Magareng ka moka, Egipita, Sudan. Gomme ka morago Iran. Gomme ka 1857, Russia, Fora le Austria di ile tša hudugela India. Gomme le bona ba ile ba kgona go mo swara.
  Go thopša ga Afrika le gona go be go tšwela pele ka tšwelopele go ya borwa. Le gona Brithania ka boyona e ile ya kgangwa ke thibelo ya kontinente. Ka nako e swanago, mebušo e meraro e be e aga dihlopha tša dikepe.
  Mohola wa bona matla a ntwa le methopong o ile wa kwagala ka mo go oketšegago.
  Gomme ka 1862, ka lebaka la tšhošetšo ya go theoga ga Russia, Fora le Austria toropongkgolo ka boyona, Mabrithania a ile a kgopela khutšo. Brithania e ile ya swanelwa ke go dumelelana le maemo a mmalwa a nyenyefatšago gomme ya gafa dikoloni tša yona.
  Ka 1864, Nicholas wa Pele o hlokofetše... Sedulo sa gagwe sa bogoši se abetšwe ke Alexander wa Bobedi. Eupša kgoši ye gape e ile ya hloka mahlatse. Se a šetše a le ka April 1866, o ile a thuntšhwa ke mohlomphegi Karakazov gomme tokologo yeo e lego kgale e letetšwe ya balemi ga se ya direga.
  Gomme Tsar yo mofsa yo mofsa Alexander wa Boraro o be a le kgahlanong le tokologo ya balemi. Gomme o ile a tšwetša pele tsela ya go boloka dilo. Lega go le bjalo, Russia e be e sepela ka Asia le China.
  Kua United States, ntwa ya selegae e ile ya goga. Kudu-kudu ka morago ga polao ya Abraham Lincoln. Go ile gwa tsoga go se kwane mo gogolo gare ga batho ba ka leboa. Ntwa e tšere nywaga e fetago e lesome, gomme United States e ile ya dula e arogane. Go lelefatšwa ga ntwa go ile gwa nolofatšwa ke thušo ya Napoleon II go batho ba ka borwa le go dika-dika go ba le United States e matla mollwaneng le koloni ya Fora ya Canada le Mexico yeo e bego e le ka tlase ga yona. Napoleon wa Bobedi o ile a buša go fihla ka 1879, gomme pušo ya gagwe e ile ya ipontšha e le e telele kudu: nywaga e masomenne-pedi le ya letago. Mafora a ile a thopa Afrika ka mo go feletšego, ke Austria feela yeo e ilego ya e thopa go se nene, ya holega go tšwa Syria, Palestina, Indochina, karolo e nngwe ya India, Iran, bjalobjalo.
  Ba ile ba hwetša lefelo la maoto kua Canada, Mexico gomme ba thoma go tsenelela Latin America. Kua Sepania le Portugal, dikgoši tša Fora di ile tša thoma go buša. Brithania e ile ya ba naga ya bobedi.
  Ke therešo gore Russia e matlafaditše, gomme Austria e nyenyane. Eupša seo ga se tšhoše.
  Napoleon wa Boraro, morwa wa Napoleon wa Bobedi, o ile a rotogela sedulong sa bogoši. O be a šetše a na le mengwaga ye masometharo-seswai. E le mmušiši yo a godilego ka mo go lekanego, o ile a tšwetša pele melawana ya tatagwe, a lwa dintwa kua Latin America le go hlahloba Australia le Lewatle la Pacific.
  Russia ka nako yeo e ile ya thopa le go šila China le India, naga e ntši. Ka 1904, ma-Russia a ile a kotama Japane, a kile a thopa Korea. Ntwa le Japane e ile ya goga ka tsela e itšego gomme ya tsena mogatong wa go tšea lehlakore. Napoleon III o ile a thopa Latin America le mo e nyakilego go ba Kontinente ka moka e Khubedu. Eupša ga se a ka a ba le nako ya go tsena United States gomme a hwa ka 1909.
  Napoleon wa Bone - barwa ka moka ba bagolo ka setšo ba be ba bitšwa Napoleons - o ile a tšea le go hlasela United States go phetha go tiiša naga. Go sa le bjalo, United States e be e arotšwe ka dikarolo tše tharo gomme ya dula e sa le morago ka tekanyo e itšego. Gomme madira a mantši a Fora a ile a ba thopa.
  Russia e be e sa dutše e le ntweng le batšea-karolo ba Japane ka nako e telele, gomme meferefere e be e dula e tsoga kua China.
  Ka 1913, Alexander wa Boraro o ile a hwa, gomme Nicholas II a rotogela sedulong sa bogoši. Kgoši ye mpsha ya tšwetša pele tsela ya tatagwe.
  Ka morago ga go thopa United States, Napoleon IV o be a nyaka tše dingwe. Brithania ga se ya hlwa e tia kudu ntle le dikoloni. Austria le Russia ke mabotho a mabedi a magolo lefaseng ka ntle le Fora.
  Go feta moo, mebušong ye ka bobedi go na le mebušo ya bogoši ye e feletšego, gomme kua Russia ya Tsar, bokgoba le bjona bo a šoma!
  Napoleon wa Bone o nagana ka se... Eupša go lwa le diphoofolo tše pedi tša go tšhoša ka nako e tee ke mošomo wo o sa kgonegego. Goba e raragane kudu. O swanetše go kgetha motho o tee gomme o ba bethe mmogo.
  Ka morago ga lehu la Mmušiši Franz Joseph ka 1916, yo a bušitšego mengwaga ye masometshela-seswai - e nngwe ya mebušo ye telele kudu lefaseng, ngwana wa ngwanabo yo mogolo Charles I o ile a rotogela sedulong sa bogoši. Le gona ka morago ga moo, dithulano di ile tša thoma kua Austria. Ga se bohle bao ba ilego ba lemoga mojalefa yo mofsa, yoo rakgolokhukhu wa gagwe a nnoši Franz II e bego e le mmušiši.
  Gomme diphetogelo tše mmalwa le diphetogelo tša mmušo di ile tša phulega.
  Fora le Russia di ile tša romela madira Austria. Seteraeke sa mohlakanelwa se ile sa lebiša go fenywe ka lebelo ga mmušo wa patchwork le karogano ya wona. Gomme go se go ye kae Sweden e ile ya arogana.
  Gomme Fora e ile ya akaretša Sepania le Portugal tlhamong ya yona.
  Ka go realo, go šetše dinaga tše pedi fela lefaseng: Fora le Russia, tšeo di arotšego mafelo ka moka...
  Nicholas II le Napoleon IV. Ye ke motswako. Gomme dikgoši tše pedi di eme di lebane... Eupša ntwa ga se ya ka ya thoma... Nicholas II o hlokofetše ka 1936. O ile a hlatlangwa ke Alexey II. Le gona Napoleon wa Bone o ile a hwa ngwaga ka morago ka 1937. O ile a hlatlangwa e sego ke morwa wa gagwe yo mogolo, yo le yena a hwilego, eupša ke wa gare, Louis wa Lesomesenyane.
  Kgoši e mpsha e be e le yo monyenyane gomme Alexei e be e le yo monyenyane. Gomme ka 1941 ba ile ba lwa dikgwedi tše mmalwa go tloga ka Motsheganong go fihla ka Dibatsela... Ka morago ga moo ba ile ba dira khutšo, ka dipeelano tšeo di se nago di-annexation le di-indemnities.
  Ye e be e šetše e le ntwa ya mafelelo ya mebušo e mebedi ya lefase. Ka 1943, Mafora a ile a fofela ngwedi. Le Marussia ka 1945. Go katološwa ga sebaka go thomile.
  Le mebušo e mebedi: Russia le Fora, meloko ya bogoši ya Bonaparte le Romanov e be e phela gotee ka khutšo.
  Ka gona, ka kakaretšo, bophelo bo ile bja gola ka go iketla kudu tshepedišong e nngwe ya legohle la lefaseng.
  Mafelelong a lekgolo la bo-masomepedi la nywaga, ma-Russia le Mafora ba ile ba kgona go etela mo e nyakilego go ba dipolanete ka moka tša Tshepedišo ya Letšatši gomme ba hlabolla diintaseteri tša lefaufaung.
  Ka kakaretšo, go be go se sa na mauba goba ditlala Lefaseng. Ditekanyetšo tša matswalo mebušong ye ka bobedi di be di laolwa gomme madumedi a be a lekanyeditšwe ka bogolo.
  Kereke e ile ya aroganywa le mmušo, gomme boila-Modimo le boheitene bjo bofsa di ile tša ba fešene.
  Le gona dintwa di ile tša nyamelela ka mo go feletšego, ka ge go be go nyakile go se na khuduego e kgolo.
  
  GE RASPUTIN A KA PONA
  Rasputin, ka mohlolo o itšego, go sa šetšwe mpholo le go gobala ka mpeng, o sa dutše a phologile maiteko a polao. Ka baka la go dikanetša ga Tsar Nicholas II mo go bego go rulagantšwe ka nako e telele, phetogelo ya mmušo ya mošate ga se ya ka ya direga. Tsar o ile a feta ka katlego mogato o thata kudu historing ya Russia. Le gona mafelelong a April, gatee-tee ge ditsela di omile, tlhaselo yeo e lego kgale e letetšwe ka borwa e ile ya thoma.
  Go šoma gabotse ga ntwa ga madira a tsarist ga se gwa ka gwa nyenyefatšwa ke ditaelo tša bošilo tša Mmušo wa Nakwana, gomme ka tlase ga taelo ya molaodi yo a tšwetšego pele Brusilov, e ile ya fihlelela katlego e kgolo. Ka tsela, historing ya kgonthe, mathomong go bile le katlego e kgolo, tlhaselo e ile ya palelwa ka baka la go senya, bobedi ke ma-Bolshevik le dikarolo tše dingwe tše di senyago, go akaretša le ma-bourgeoisie a magolo le matona a Mmušo wa Nakwana.
  Eupša ga go na sabotage, madira a sa dutše a tiile ka lebaka la tayo ya bajenerale ba tsarist. Gomme maitshwaro a ma-Austria gomme kudu-kudu diyuniti tša ma-Slavic a a wa.
  Brusilov o ile a tšea Lviv gomme a tšwela pele go fihlela go rakelela Przemysl.
  Ke feela ka go fokodiša kudu karolo ya ka pele bogareng moo Majeremane a ilego a emiša tlhaselo ya Russia ka tsela e itšego.
  Lega go le bjalo, madira a Russia le ona a ile a hlasela kua Romania. Ba ile ba fihlelela katlego e kgolo moo. Gomme ba ile ba ba ba thopa Bucharest le Transylvania gape.
  Majeremane le ona a ile a gogela madira mafelong a mangwe, a phološa ma-Austria. Boemo bja Jeremane bo ile bja gakatša ke go tsena ga United States ntweng ka April 1917. Ke ka baka la"ng ma-Amerika a sa swanela go tsenela? Go molaleng gore Jeremane e šetše e sesa gomme go bose go ba gare ga bafenyi.
  Ka go wa, ge lehlwa le le kolobilego le thoma go na, mafelelong madira a Russia a ile a thoma go hlasela diyuniti tša Jeremane tšeo di lego bogareng.
  Go se bonagale gabotse lehlweng le le kolobilego go ile gwa dira gore go be thata gore dithunya tša motšhene tša Jeremane le dithunya tša dithunya di šome. Go oketša moo, boemong bja leratadima bjo bo tonyago ma-Kraut ka mehla a bokolla gampe go feta ma-Russia, ao a tlwaetšego kudu boemo bja leratadima bjo bo thata.
  Ka gona, karolo ya bogareng, ya ka bodikela e be e laolwa ke molaodi yo a nago le mafelelo kudu le yo a nago le bokgoni Kornilov, yo a ilego a gogola ka thoko yo a bego a se na sebete gakaakaa yo a tlilego pele ga gagwe.
  Mašole a Russia a ile a thuba ditšhireletšo tše di fokolago tša Jeremane gomme a tšwela pele ka katlego, a thopa palo e kgolo ya bagolegwa le dikgwele.
  Ke feela Nokeng ya Vistula, ka ge a fokoditše madira a ona ka bodikela, moo Majeremane a ilego a kgona go thibela tšwelopele ya madira a Russia. Madira a Tsar a ile a lokolla dinaga tša Baltic gomme a tsena Prussia Bohlabela.
  Marussia a ile a boela a fihlella katleho e khōlō lefapheng la ka boroa la pele khahlanong le Turkey. Mafelelong a ngwaga, bona, gotee le Mabrithania le Mafora, ba ile ba nyakile ba thopa Asia Minor ka mo go feletšego gomme ba batamela Istanbul.
  Ka January, Istanbul e ile ya wela ka tlase ga kgateletšo kudu-kudu ke madira a Russia, gomme Mmušo wa Ottoman o ile wa ineela.
  Ngwaga wa 1918 o ile wa fihla. Kua Russia ba be ba dumela phenyong ya ka pela, gomme naga e ile ya swarelela go sa šetšwe mathata ka moka a tša bohlabani. Ditšhaba tša Selekane le tšona di ile tša kgoromeletša morago gannyane Majeremane ka Bodikela, gomme tša dumela katlegong ya bona.
  Amerika e ile ya fetišetša dikarogano tše dintši le go feta. Austria-Hungary e be e phuhlama gomme madira a yona a be a tšhaba. Bulgaria e ile ya tsebatša ntwa malebana le Jeremane le Austria-Hungary, ya tlogela kopano ya dinaga tša bogareng. Gomme Türkiye o ile a fenywa.
  Ke therešo gore maikwelo a ile a rotoga kua Jeremane bakeng sa go fediša ntwa ye kapejana ka mo go kgonegago.
  Eupša ba be ba sa dutše ba dika-dika go se nene. O tla ya kae? Morago kua ka March, Russia, ka ntle le go leta boemo bja leratadima bjo borutho, e ile ya hlasela Austria-Hungary yeo e bego e šetše e senyegile gomme ya thuba ka pele. Majeremane a ile a palelwa ke go kgotlelela tlhaselo yeo gomme a tšhaba. Ba ile ba fenywa ka tshenyo e kgolo. Budapest e ile ya wa gomme Mmušo wa Austria wa ineela.
  Ka morago ga nako e itšego, go ile gwa direga phetogelo ya mmušo kua Jeremane, gomme ka May 9, 1918, Mmušo wa Jeremane o ile wa ineela.
  Ke kamoo Ntwa ya Pele ya Lefase e ilego ya fela ka gona. Se se ile sa latelwa ke ditherišano kua Versailles, le go saenwa ga tshepedišo ye mpsha ya khutšo.
  Mmušo wa Ottoman o ile wa nyamelela mmapeng. E ile ya arolwa ke Russia, Brithania le Fora. Mmušo wa Tsar o ile wa amogela gape Constantinople le Asia Minor le Armenia. Brithania Iraq, Palestina, dithoto tša Ottoman kua Saudi Arabia le Fora Syria. Austria-Hungary le yona e ile ya nyamelela mmapeng wa Yuropa. Russia e ile ya amogela Galicia, Bukovina, Krakow gotee le dinaga tša Poland. Czechoslovakia e ile ya ba karolo ya Russia, ya boloka boipušo bjo itšego, eupša Nicholas II o ile a ba kgoši ya Repabliki ya Czech le Slovakia. Krakow e ile ya tsena Mmušong wa Poland, go swana le Poznan le karolo ya dinaga tša Jeremane. Go akaretša le Danzig. Russia le yona e ile ya amogela selete sa Klaipeda. Go katološa kudu ditšhelete tšeo a di swerego.
  Ka Bodikela, Jeremane e ile ya bušetša dithoto tša Fora le tša Denmark tšeo di thopilwego ka tlase ga Bismarck. Le gona e ile ya gapeletšega go dumelelana le lefelo leo le se nago madira kua Rhine Basin. Jeremane le yona e ile ya gapeletšega go lefa tefo e kgolo kudu go dinaga tšeo di fentšego. Pele ga tšohle, Russia le Fora e le tšeo di kgomilwego kudu ke Majeremane.
  Yugoslavia le yona e ile ya tšwelela, yeo e ilego ya itemoga e le mohlanka wa Russia, eupša ga se ya ba karolo ya yona semmušo. Hungary e ile ya rengwa gomme gape ya itemoga e le mohlanka wa Russia. Austria semmušo e ile ya dula e ikemetše, eupša ya lefa diputseletšo. Romania e ile ya hwetša Transylvania.
  Bohle ba be ba thabile kudu goba ka fase ga moo ka ntle le bao ba lahlegetšwego. Türkiye le Austria-Hungary di ile tša nyamelela mmapeng wa Yuropa le Asia. Le gona Russia e ile ya oketša bobedi baagi le tšhemo. Bjalo ka ge e le ka kgonthe, Fora, Japane, Brithania le United States feela di ile tša amogela karolo e nyenyane feela ya diputseletšo. Dithoto tša Jeremane Lewatleng la Pacific di ile tša arolwa magareng ga Japane le Brithania. Afrika, haholo-holo Brithani.
  Dikgwedi tše sego kae ka morago, Russia e ile ya tsena ntweng ya Afghanistan ka lehlakoreng la Brithania. Phenyo ya kapejana e ile ya thopša, gomme ka lekga la mathomo tanka yeo e hlamilwego ke morwa wa Mendeleev e ile ya lekwa ntweng. Koloi e mpsha e ile ya ipontšha e šoma gabotse kudu e bile e e-na le dika tše dibotse tša go otlela.
  O ile a rewa leina la "Alexey" go hlompha mojalefa wa setulo sa bogoši. Gomme koloi ye e be e bonala e holofetša kudu.
  Ka morago ga go thopša le go arogana ga Afghanistan, nako ya khutšo e ile ya thoma. Le ge dintwa tše mmalwa tše dinyenyane di fetile. Russia le Brithani di ile tša aroganya Iran. Gomme ka morago ga moo balekane ba ile ba phetha karoganyo ya Saudi Arabia.
  Ikonomi ya Russia e ile ya ba le kgolo e akgofilego ya mo e ka bago lesome lekgolong ka ngwaga, gomme ka 1929 e ile ya ba maemong a bobedi. USA le yona e ile ya hlatloga ka pela, ka fase ga nnyane go feta Fora, gaešita le ka fase ga Jeremane. Le gona Brithania e ile ya itemogela go ema felo gotee, ya fihla ka thata tekanyo ya yona ya pele ga ntwa.
  Lega go le bjalo, ge Kgateletšego e Kgolo e be e hlasela, dilo di ile tša thatafala gape gomme borabele le khuduego di ile tša thoma go gola.
  Nicholas II o ile a matlafatša matla a gagwe a taolo ka go fenya Ntweng ya Pele ya Lefase. Tsar o ile a fokotša letšatši la mošomo go fihla go diiri tše lesome le seripa, gomme ka Mekibelo le matšatši a pele ga maikhutšo go fihla go diiri tše seswai. Meputso kua Russia e be e gola. Ditheko di ile tša dula di sa fetoge, gomme ruble ya bogoši e be e le tšhelete e matla kudu Lefaseng.
  Go oketša moo, tsar ka 1925 o ile a thoma thuto ya mahala ya mphato wa bošupa. Le gona ka 1929, thuto ya mphato wa bošupa e ile ya ba kgapeletšo. Tlhokomelo ya maphelo ya mahala le yona e fetogile yeo e fihlelelwago kudu.
  Le gona go hwetša thuto e phagamego mahala go fetogile bonolo kudu. Gomme diphenšene tša okeletšwa, gomme di be di lefša gaešita le go bašomi le basadi ba malapa, le bao ba golofetšego.
  Eupša Kgateletšego e Kgolo e ile ya gakatša mathata ka moka gape. Gomme gape ba ile ba gopola Duma, yeo tsar a e phatlalatšago, eupša dikgetho tše mpsha ga se tša ka tša swarwa. Seo se ilego sa lebiša go tsošološweng ga absolutism.
  Kgoši gape e ile ya amogela tokelo ya go dira melao, gomme ya thoma go bontšha modiro wo o lemogegago. Lega go le bjalo, ka ntle le Duma ya Mmušo e ile ya ba e kaone, Lekgotla la Mmušo le ile la šoma gomme Molao wa Setšhaba wa Mmušo wa Russia o ile wa amogelwa.
  Le ge go le bjalo, bourgeoisie ye mpsha e be e nyaka temokrasi ye ntši, le bonyenyane tsošološo ya Duma. Nakong ya kgateletšego, bobedi proletariat le balemi ba ile ba thoma go rabela.
  Metse ka moka, sehlopha sa kulak se ile sa ba matla kudu. Eupša beng ba naga ba be ba sa dutše ba boloka beng ba naga. Pelego e ile ya dula e le e phagamego gomme mahu a ile a fokotšega, kudu-kudu ge tlhokomelo ya tša kalafo e be e kaonefala. Se se ile sa lebiša go kgolong ya baagi le go arogana ga naga. Ke therešo gore karolo ya kgolo ye e ile ya monywa ke motse. Nakong ya Kgateletšego, tlhokego ya mešomo e ile ya hlatloga kudu.
  Eupša mmušo wa tsarist, ka megato e matla, o ile wa kgona go fokotša ditla-morago tša kgateletšego. Ka 1931, ge Japane e be e hlasela China gomme e leka go hloma mmušo wa yona wa dipopaye kua Manchuria. Se se ile sa roba ditumelelano tša nakong e fetilego gomme sa ba lebaka la go tsena ga Russia ntweng.
  Ka nako ye, madira a Tsar a be a e-na le ditanka tše di tšwetšego pele kudu le tše matla kudu lefaseng, e lego difofane tše kaone kudu, go akaretša le difofane tše tshela tša go thuthupiša dipomo tša dikoloi. Ka go rialo, kua Russia ya Tsarist, dihelikoptara tša mathomo tša lefase tšeo di tšweleditšwego ka bontši di ile tša tšwelela, gomme dithunya tše di atlegilego kudu, tšeo di sa boelego morago.
  Go oketša moo, tekanyo ya bajenerale e ile ya hlatloga kua Russia ya Tsarist. Gomme sehlopha sa dikepe se be se laolwa ke Admiral Kolchak yo bohlale.
  Gaešita le nakong ya Ntwa ya Pele ya Lefase, madira a Tsar a ile a tšweletša gape difofane tša ka lewatleng gomme a di tliša phethegong. Gomme o ile a pšhatlaganya Majapane ka mafolofolo lewatleng.
  Ntwa e ile ya sepela gampe go ma-Japane go tloga mathomong. Ka tlase ga tsar, e nngwe ya Baikal-Amur Mainline e ile ya agwa gomme kabo ya madira a Russia e ile ya phethwa ntle le mathata.
  Ka ge ba be ba feta ma-Japane ka palo ka bontši le ka boleng, ba-field marshals Denikin le Kornilov ba ile ba etelela pele tlhaselo e atlegilego. Gare ga bajenerale ba bafsa, Vasilevsky o ile a tšwelela, yo a ilego a ba mokoronele a na le mengwaga ye masomepedi-tharo nakong ya Ntwa ya Pele ya Lefase. Gomme ka mengwaga ye masomepedi-hlano o šetše e le mojenerale.
  Ke therešo gore go be go e-na le balaodi ba bangwe. Tukhachevsky le yena o ile a itemogela kgolo ya mošomo ka lebelo. O ile a rotogela Budyonny. Letoto la diphenyo gomme go tloga mathomong madira a tsarist a bile le maitapišo, a hlola dipitšana le go dikanetša Port Arthur. Lega go le bjalo, go rakelela ga se gwa tšea nako e telele nakong ya tlhaselo, citadel ye yeo e sa fenywego e ile ya wa ka dibeke tše pedi; Le gona dikgweding tše nne feela tša ntwa, China le Korea ka moka di ile tša lokollwa.
  Tsar Nicholas II, a diriša mohola wa taba ya gore United States e ile ya fokodišwa ke Kgateletšego e Kgolo, go fo etša ge Brithania e be e sa kgone go tsena ditaba gare ntweng, o ile a laela gore Japane e thopše ka mo go feletšego gomme e e kopanye le Mmušo wa Russia.
  Kolchak o ile a fenya samurai ka mo go feletšego lewatleng, a diriša, gare ga dilo tše dingwe, difofane tše kaone kudu tša ka lewatleng lefaseng. Go oketša moo, sehlopha sa dikepe se ile sa fihla se e-tšwa Lewatleng la Baltic le la Mediterranean.
  Le gona ka March 1932, madira a tsarist a ile a kotama Japane. Ka morago ga dikgwedi tše tharo tša ntwa ya manganga, Naga ya Letšatši le le Hlabago e ile ya thopša gomme ya ba profense ya Russia. E ile ya swara referendum ya go tsenela Russia. Gomme Nicholas II o ile a ba Mikado le Mmušiši wa Majapane. Russia le yona e ile ya thopa dithoto tša Lewatleng la Pacific.
  Hitler o ile a thoma go buša kua Jeremane ka January 1933. Le gona go ba gona, go tsena ga gagwe setulong go ka baka masetla-pelo.
  Gatee-tee Fuhrer e ile ya ikana gore e tla botegela Nicholas II gomme ya tsebatša kgwerano le Russia.
  Hitler o ile a šišinya nakong ya seboka sa motho ka noši go aroganya dikoloni tša Fora le tša Engelane.
  Nicholas II o ile a dumela. Gomme selekane magareng ga Italy, Jeremane le Russia se ile sa phethwa. Kgahlanong le Brithani le Fora, ya e le hantle. Ka 1937, Jeremane e ile ya thopa Austria. Ka nako e swanago, Nicholas II o ile a hwa ka morago ga go buša mo e nyakilego go ba nywaga e masomenne-tharo. Setlogolo sa gagwe se senyenyane, Alexander wa Bone, o be a le sedulong sa bogoši. Mojalefa, Alexey, o ile a kgona go nyala, a ba le morwa gomme gape a hwa ka baka la bolwetši bjo bo sa alafegego. Setlogolo se be se e-na le nywaga e tshela feela, gomme ngwanabo kgoši, Mikhail Romanov, o ile a ba mmuši le mmušiši. Kgoši e tšofetšego, eupša ka kakaretšo e na le phihlelo. Ka tsela, e bile yena yo a phethilego boetapele bja kakaretšo bja go thopa Japane, gomme a ba le maemo a grand marshal, bjalo ka generalissimo.
  Regent Mikhail Romanov o ile a tšwetša pele tsela ya gagwe go ya go dira selekane le Jeremane le Italy. Le gona ka May 15, 1940, Third Reich e ile ya hlasela Fora, Belgium le Holland, gotee le Brithania. Russia le yona e ile ya hlasela dikoloni tša Maisemane. Gomme Italy e ile ya hudugela Afrika.
  Ntwa e ile ya gola ka katlego e kgolo. Marussia a ile a thopa dithoto ka moka tša Brithania le Fora kua Asia ka dikgwedi tše tharo. Gomme ka morago ba ile ba kotama ka Australia. Russia le yona e ile ya tšwela pele Afrika.
  Majeremane, ka morago ga go fenya Fora ka pela le go thopa Belgium le Holland, a ile a thoma tlhaselo ya difofane go Brithania. Ga se ya atlega kudu go fihlela ge difofane tša Russia di tsena ntweng.
  Gomme Brithania e ile ya ba ye mpe kudu. Gomme ba ile ba thunya dipomo se sengwe le se sengwe seo ba bego ba ka se kgona. Mašole a Russia a ile a thopa Australia ka pela. Gomme Afrika e ile ya thopša ka go nanya kudu, e sego kudu ka lebaka la go ganetša ga mašole a Brithania le Fora, eupša ka lebaka la bokgole bjo botelele le go hloka ditsela.
  Ba be ba se na nako ya go thopa Brithania ka 1940, eupša lehlabuleng la 1941 go fologa ka sefofane go ile gwa direga gomme mafelelong Mabrithania a ile a fetšwa.
  Se se ile sa latelwa ke ntwa le United States. Roosevelt ka go se šetše o ile a tsena ka gare ga ntwa, gomme ka morago ga nako. Gomme Russia ya Tsarist e be e nyaka go hwetša Alaska gape.
  Eupša e sego seo fela... Marega a '41 - '42, mašole a Tsar a ile a tshela leqhwa go tsena United States gomme a thoma go lwa moo.
  Mašole a Russia a na le go phagama ka bobedi ka bontši le boleng bja madira.
  Maamerika a be a lahlegelwa. Gomme Majeremane a ile a thunya go tšwa Canada gomme gape a fihlelela katlego ye kgolo. 1942 e bile ngwaga wa mafelelo wa Amerika e ikemetšego. Ka tlase ga dikotlo tše di tšwago go Russia le Jeremane, United States e ile ya swarelela go fihla ka October 8, ge, ka morago ga go wa ga New York le Washington, e ile ya ineela.
  Ka tsela yeo Ntwa ya Bobedi ya Lefase e ile ya fela. E kopana go feta historing ya kgonthe, e fentše bakeng sa Russia le Third Reich. Nakong ya ntwa, Majeremane le ona a ile a thopa Sepania le Portugal, a thopa dikoloni tša ona.
  Lefase le arotšwe gape. Russia ya Tsar e ile ya thopa dikoloni ka moka tša Brithania le Fora kua Asia le Pacific, gotee le Australia. Alaska, bontši bja Canada le United States di ile tša fetoga ma-Russia, gomme ke karolo e nyenyane feela yeo e ilego ya newa Jeremane. Boholo ba Afrika e ile ea e-ba Russia. Eupša Majeremane a ile a tšea karolo ya dikoloni tša Fora, Belgium, Mapotokisi le Sepania.
  Majeremane le ona a ile a thopa bobedi Denmark le Norway. Gomme Sweden e ile ya arogana le Russia. Fora, Belgium, Holland, Spain, Portugal e ile ya tsena kopanong e kgethegilego ya dinaga lefelong la ditempe. Manazi a ile a ba thopa ka madira, gaešita le ge a ile a boloka mebušo ya semmušo ya dipopaye. Go bjalo le ka Denmark le Norway le karolong ya Sweden.
  Russia e ile ya hwetša taolo ya Brithania. Ka ge Tsar Alexander wa Bone a be a tswalana le dikgoši tša Maisemane, o ile a lemogwa e le kgoši ya Brithania.
  Italy e ile ya hwetša dithoto tše dingwe Afrika gomme ya tiiša Ethiopia.
  Russia ya Tsarist ka ntle le pelaelo ke mmušo o matla kudu le o nabilego kudu lefaseng. Eupša Third Reich le yona e tiile. Gomme go ile gwa ba le go khutša ga nakwana ka khutšo. Re swanetše go šila dilo tše difsa tšeo re di hweditšwego. Regent Mikhail o ile a ba a gata mogato wo e sego wo o sa kago wa bonwa wa go dumelela mo-Russia gore a be le basadi ba bane.
  Gaešita le sinode e ile ya gapeletšega go amogela se e le gore e akgofiše go kopanywa ga mafelo a ka ntle ga toropo.
  A kgopolo e botse gakaakang! Alexander wa Bone o ile a ba a nyala gabedi bofseng bja gagwe bakeng sa go beela balata ba gagwe mohlala. Ka gona boemo bo tsepame.
  Mikhail o hwile ka 1947, gomme Tsar Alexander ge e le gabotse o ile a tšea taolo. Gomme go fihla ga bjale le yena o atlegile. Eupša Hitler o be a se na naga e lekanego, gomme Fuhrer yo a bego a swerwe ke moya o ile a lora ka go buša lefase.
  Gomme ka fao ka April 20, 1955, ntwa ye kgolo e ile ya thoma kgahlanong le Russia ya Tsar. Reich ya Boraro le Italy, moo morwa wa Mussolini Jr. a bego a šetše a bušitše, di ile tša hlasela mmušo wa Tsar Alexander IV.
  Ntwa ya Boraro ya Lefase e ile ya thoma. Argentina, Brazil, Venezuela, Mexico le dinaga tše mmalwa tša Latin America le tšona di ile tša tšea lehlakore la Third Reich. Gomme Ntwa ya Boraro ya Lefase e ile ya phulega...
  
  
  PHOŠO YA ROKOSSOVSKY
  Bokahohle ba parallel, lefatše la lefatše. Nakong ya Ntwa e Kgolo ya Borata-naga, go be go e-na le go se dumelelane go tee feela mo gonyenyane le histori ya kgonthe. Rokossovsky o ile a kgona go hlohleletša Stalin go romela 2nd Guards Army le dipolokelo tše dingwe kgahlanong le Paulus e le gore a di fediše pele Mainstein a fihla. Kgang yeo e kgathilego tema ya mafelelo: "ge e ba re ka senya Paulus gomme ra lokolla Stalingrad pele ga Ngwaga o Mofsa, e tla ba le mafelelo a magolo kudu a tša dipolitiki Re tla keteka Keresemose ya Katholika kua Stalingrad!"
  Stalin o ile a dumela gore boradipolotiki ba tla pele gomme a laela gore Paulus a hlaselwe gomme Mainstein a itshware ga bjale. Eupša ka baka la phetho ye ya go itiragalela, go ile gwa direga se se latelago. Go sa dutše go le bjalo ka December, a be a ikemišeditše go lwa ka tekanyo e itšego e bile a ithekgile ka dibopego tše matla tša tšhireletšo, madira a Paulus"s a ile a ganetša ka manganga gomme a kgona go swara maemo a ona. Le gona ka December 25, Mainstein o ile a thuba phapoši ya go ya Stalingrad go se nene ka borwa.
  Gomme dintwa tše šoro tša tsoga. Hitler o ile a laela gore a sware hlogo ya leporogo ka Volga ka ditshenyagalelo le ge e le dife, Stalin o ile a laela gore a thope Stalingrad gape ka ditshenyagalelo le ge e le dife. Dintwa di ile tša thoma go bela, bjalo ka nakong ya tlhaselo ya Stalingrad, ke Majeremane, eupša bjale it"s exactly the opposite.
  Mašole a Soviet a ile a thuba pele, gomme Majeremane a ile a lwantšha ka go hloka kholofelo.
  Ntwa ya manganga kudu e ile ya tšwela pele ka dikgwedi tše tharo le seripa. Dipolokelo tše dintši le go feta di ile tša tsena ntweng. Mafelelong, mafelelong a March, Majeremane a ile a rakwa Stalingrad, a ba gapeletša go boela morago Don. Eupša tahlegelo ya madira a Soviet e be e le e phagamego kudu gomme go khutša mo go telele ga tshepedišo tlhaselong go ile gwa latela.
  Majeremane gape a ile a matlafatša madira a ona ka go kgoboketša ka mo go feletšego, a fetišetša ditanka tše boima tša Tiger le Panther gomme a latswa dintho tša ona. Eupša tekanyo ya ditahlegelo nakong ya dintwa e ile ya ipontšha e le e botse kudu go ba ga Kraut go feta historing ya kgonthe. Ka ge ma-Nazi a be a sa wele ka gare ga dipitšana gomme a lwa maemong a mabotse kudu a go itšhireletša. Gomme se se ile sa ba thuša go boloka mothaladi wa ka pele o le methaleng ye e holago kudu go bona ka noši.
  Ee, Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane ga se tša ka tša gata mogato ka mo go feletšego gakaakaa Afrika. Go se be gona ga masetla-pelo bakeng sa Majeremane ka bohlabela go ile gwa baka go se kgonthišege le go se kwane gare ga maemo a ona. Ma-Amerika, ka go boifa tahlegelo e kgolo, a ile a itshwara ka go se dire selo, gomme ba bangwe ba Mabrithania ba be ba se na matla a lekanego.
  Ka gona, ma-Nazi a be a sa dutše a swere hlogo ya leporogo kua Tunisia gomme a be a sa kgone go tshwenyega ka Italy.
  Le gona ka July 6, tlhaselo e mpsha ya Nazi e ile ya thoma, kgaufsi le Stalingrad. Lega go le bjalo, mo nakong ye, ba-Fritz ba ile ba ipontšha e le ba bohwirihwiri kudu gomme ga se ba ka ba ba le sebete sa go hlasela, bjalo ka ge taelo ya Soviet e be e letetše, motse ka bowona, eupša ba ile ba šuthišetša manala a bona a dibetša ka borwa. Gomme e ile ya kgona go thuba mothaladi wa tšhireletšo.
  Ge a tšwela pele, Mainstein o ile a fihla Volga dikhilomithara tše lekgolo ka borwa bja Stalingrad, ke moka a retologela borwa. E ile ya ipontšha e le go hlalefetša mo go nago le sebete le mo go sa letelwago. Go oketša moo, dintweng tše di hlaselago, Nkwe e ile ya bontšha matla a yona a boifišago e le tanka ya go phuhlama yeo e nago le tšhireletšo e matla ka mahlakoreng le ka morago ga sekepe.
  Taelo ya Soviet e ile ya leka ka morago ga nako go arabela ka tlhaselo ya go lwantšha go bapa le lefelo leo le ageleditšwego kudu. Dintwa tša ditanka di ile tša phutholla, moo ka lekga la mathomo Panther e ilego ya bontšha matla a yona go itšhireletša le go lalela. Majeremane ka bokgoni a ile a thibela ditlhaselo tša go lwantšha tša madira a Soviet ka ditanka tša ona tša morago bjale. "Ferdinand" le yena o ile a šoma gabotse.
  Eupša go phagama ga dipalo go sa dutše go le ka lehlakoreng la USSR. Majeremane a ile a palelwa ke go tšwela pele kgole gomme a gapeletšega go ema. Boemo bja nokeng ya Volga bo be bo bonagala bo gatsetše. Eupša borabele bja kgahlanong le Soviet bo ile bja phulega kua Chechnya. Gomme motse wa Grozny o ile wa tšewa ka lebaka la go otlwa gabedi, ka go wa ga Kgoro ya Terek ya Caucasus. Boemo bo gakaleditšwe ka mo go feteletšego. Türkiye o ile a hlohleletsa. Yo mongwe wa bajenerale ba Ottoman o ile a ipontšha e le moemedi wa Jeremane. O ile a fo laela sehlopha sa gagwe gore se hlasele madira a Soviet ntle le tumelelo, ka go rialo a lebeletšana le boetapele le therešo ya go gogelwa ntweng. Churchill le Roosevelt ba ile ba homola, gomme dihlopha tše masometharo tša Turkey, tšeo di nago le palo ya mašole a ka bago milione, di ile tša tšwela pele go hlasela.
  Go hlabja mo ga boradia mokokotlong, gomme ka nako e swanago go pitlaganya mothapo wa kabo go bapa le Volga, go ile gwa gakatša boemo kudu.
  Mainstein, ka ge a ile a raka maiteko a madira a Soviet a go mo kgoromeletša kgole le Volga, o ile a leka go hlagolela tlhaselo. Ke moka taelo ya Soviet e ile ya romela diyuniti tša Steppe Front ntweng. Majeremane a ile a emišwa, dikarolo tše masomeseswai tša Soviet kgahlanong le tše masomehlano tša Majeremane. Eupša ba ile ba kgona feela go diegiša tšwelopele ya bona, eupša ba palelwa ke go fenya lenaba. Ge a be a le Caucasus boemo bo ile bja mpefala. Ma-Turkey a ile a dikanetša Yerevan gomme a nyakile a thopa Batumi ka mo go feletšego. Go na le dipolokelo tše mmalwa kudu tša Soviet kua Transcaucasia;
  Ka mo go sa letelwago, Stalin o ile a laela gore go thongwe tlhaselo bogareng, e lego tshepedišo ya boraro ya Rzhev-Sychov. Eupša Majeremane a be a ikemišeditše se, gomme ga se a abelwa madira a lekanego bakeng sa go phethagatša tlhaselo e bjalo ya mafelelo. Boemo bo ile bja gakatša ke go tsena ga Japane ntweng. Ke therešo gore samurai ga se ya ka ya hlasela USSR ka boyona, eupša e ile ya thoma tlhaselo ya Mongolia. Eupša taelo ya Soviet, ge e arabela, go ba gona, e ile ya fetišetša madira gomme ya tsena ntweng le Majapane. Seatla sa dikete tše makgolo tše tshela sa madira a Japane se ile sa lebiša tlhokomelo go otlwa, gomme dihlopha tše dingwe tše masomepedi-hlano di ile tša swanelwa ke go fetišetšwa ka mo go akgofilego Bohlabela bja Kgole, tša fokodiša madira a tšona ao a bego a ganetša ma-Kraut.
  Bjalo ka ge mahlatse a be a tla dira bjalo, Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane di ile tša kgomarela mokgwa wa go leta le go bona gomme tša ba tša fokotša matla a go thuthupišwa ga dipomo kontinenteng ya Yuropa le metse ya Jeremane. Gomme hlogo ya leporogo kua Tunisia e be e sa dutše e sa hlaselwa. Ka kakaretšo, Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane di be di sa itlhaganele go ntšha di- chestnut mollong. Gomme ba ile ba tloga ba senya ntwa. Gomme Majeremane le disathalaete tša ona ganyenyane-ganyenyane a ile a fenya kua Caucasus.
  Ke moka Stalin o ile a phetha ka go dira bjalo ka Solon gomme a nea Hitler khutšo. Go feta moo, maemo a mabotse kudu go Majeremane. Bagolegwa ka moka ba ntwa ba newa mahala, gomme ma-Russia a bušetšwa morago bakeng sa topollo e kgolo. Go oketša moo, USSR e ile ya itlama go aba Third Reich ka oli le ditšweletšwa tša peterole, gotee le magoro a mmalwa a didirišwa tše tala, ntle le tefo nakong ya khutšo ya ntwa.
  Hitler, ka ge a be a naganne ka yona, o ile a phetha ka go amogela mpho ya Stalin. Khutšo e ile ya phethwa ka ngwaga ka kgonagalo ya go katološwa. Ka September 1, 1943, ntwa ya ka bohlabela e ile ya kgaotša. Gomme ntwa e ile ya thoma gape ka mafolofolo a mpshafaditšwego. Feela mo nakong ye ka Bodikela. Pele ga tšohle, lewatleng. Tunisia e ile ya ba lefelo le le fišago le lefelo la go tlolela tlhaselo ya Nazi.
  Ka November 25, 1943, madira a phagamego a Jeremane ao a bego a laolwa ke Mainstein a ile a thoma go hlasela Gibraltar. Franco o ile a amogela ultimatum ya go dumelela Manazi go feta goba go lebeletšana le go menola. Go ile gwa ba le tlhaselo e šoro ka matšatši a mararo le mašego a mararo. Ka go yona, Majeremane a ile a diriša setšweletšwa se sefsa ka lekga la mathomo: Sturmtiger yeo e itlhamilego ka sethunya sa dirokete. Motšhene wo o ile wa fo gagola maemo a Brithania diripana gomme wa fediša lenaba ka lebelo.
  Gibraltar e be e le senotlelo sa go laola Mediterranean gomme mahlakore ka bobedi a ile a kwešiša se. Ka maswabi, Majeremane a bile le dibaka tše dintši tša go kgoboketša madira. Gomme sebo sa wa.
  Ditiro tša ntwa le tšona di ile tša gakala lewatleng. Tšweletšo ya dikepe tša ka tlase ga meetse ka Third Reich e ile ya feta diyuniti tše masomenne ka kgwedi gomme ya tšwela pele e oketšega. Ditahlegelo tša semphato lewatleng di a kgobokana. Gomme mo Afrika ntwa ya nnete e ile ya phulega. "Panthers" le "Tigers" tša Jeremane di bontšhitše go phagama ga tšona go feta lenaba. Tlhaselo ya Jeremane, yeo e bopilwego ka sehlopha sa dikarolo tše masometharo, e thomile ka tlhaselo go tšwa Morocco, le dikarolo tše masomepedi-hlano, ka tlhaselo ya Algeria...
  Ngwaga o Mofsa wa 1944 o ile wa hwetša bohle ge ntwa e be e le ka botlalo...
  Mafelelong a January 1944, go ile gwa hlongwa mogopo o mogolo wa madira a Amerika le a Brithania kua Algeria. Le gona madira a a ile a fo ineela ka morago ga go ganetša mo go fokolago ka tekanyo e itšego. Ke moka, Majeremane, gotee le Mataliana, a ile a hlasela Libya. Di-swing tše mpsha tša Afrika di fihlile. Sehlopha sa Rommel se ile sa tšwela pele go leba Egepeta, gomme sa Mainstein se lebile go Niger loop.
  Majeremane a ile a thoma tirelong ka Panther-2, ka ditlhamo tše matla kudu le sethunya, gotee le entšene ya matla a dipere a 900. Gomme ma-Amerika a ile a thoma go diriša tanka ya Sherman M 4, ka lehlakoreng le lengwe, a itlhama gape ka ditanka tša gagwe tša T-34-85 le IS-2. Tanka e nngwe ya Jeremane, Tiger 2, e ile ya ipontšha e le yeo e fetilwego ke nako go tloga nakong yeo e ilego ya thoma go tšweletšwa ka bontši. Ka ge e be e e-na le dibetša tše di lekanago le Panther-2 e bile e le boima bja ditone tše masomepedi-tee, mastodon ya Jeremane Tiger-2 e be e phagametše mošomi-gotee le yona yo monyenyane ka ditlhamo, e le ka tlase kudu ka bobedi tshepedišong ya go otlela le go botega ga setegeniki.
  Eupša sefofane se sefsa kudu sa ntwa sa jet ME-262 se be se se na selo seo se lekanago le sona, e ka ba ka dibetša goba ka lebelo. Ka gona go phagama ga gagwe ga boleng go ile gwa swanelwa ke go lefela mohola wa palo wa Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane. Ka kakaretšo, palo e kgolo ya difofane gare ga madira a mohlakanelwa wa ka Bodikela e be e sa kgone go nea mohola wa mafelelo lebaleng la ntwa. Di-ace tša Jeremane di be di phagametše bašomi-gotee le tšona ka Bodikela ka bokgoni gomme se se ile sa ama dipalo-palo tša dintwa tša difofane. Le gona dithunya tša Manazi tša go lwantšha difofane e be e le tše dibotse kudu. Go oketša moo, balekane ba ile ba nyamišwa ke go se dire phetho ga taelo ya bona, yeo e ilego ya tsenya madira ntweng ka dikarolo, ke ka baka leo ba ilego ba lahlegelwa ke dilo tše dintši. Gomme go be go sa lokela go bewa Afrika.
  Bogareng bja March, Rommel o ile a thopa Libya gomme a fihla El Aman. Mona Mabrithania a be a na le morako o matla wa go itšhireletša. Gomme Montgomery o ile a laela ka mo go atlegilego kudu, kudu-kudu ge a hwetša dithušo tša matlafatšo. Eupša Majeremane ga a lebalele gakaakaa. Ka ge a tlišitše dithunya tše oketšegilego le makhura mafelelong a April, Majeremane a ile a dira leeto la go dikologa leganateng gomme a fihla mafelong a ka godimo a Noka ya Nile, a feta ditšhireletšo tša Brithania. Ka May, Alexandria e ile ya wa gomme Majeremane a fihla Mokerong wa Suez. Türkiye o ile a phetha tlhaselo ya Siria le Palestina.
  June e ile ya swaya phetogo e kgolo ntweng ya go lwela Bohlabela bja Magareng. E be e akaretša dikarolo tše fetago tše masomešupa tša Jeremane le tše masomepedi tša Turkey. Mabrithania le Maamerika a ile a fenywa. Gomme ka July, Saudi Arabia e ile ya tla ka tlase ga taolo ya Third Reich, gomme madira a bofasista a ile a tsena Iran, moo a ilego a huduga a kopana le kganetšo e tsepamego feela go tšwa go madira a Brithania. Ka August, Majeremane, ka ge a nyakile go gwanta dikhilomithara tše fetago sekete, a ile a tsena India. Ka September, mo e nyakilego go ba naga ka moka ya India e ile ya thopša. Baagi ba lefelong leo ba ile ba dumediša ba-Wehrmacht e le ba lokollago. Le gona Japane mafelelong e ile ya hwetša mollwane wa naga le modirišani wa yona yo matla kudu.
  October 1 e fihlile. Ngwaga wa khutšo yeo e tsebagaditšwego le USSR. Majeremane a kopane le Majapane, a thopa dinaga go tloga Morocco go ya Burma, go akaretša le India, a fihla equator, a tšea bontši bja Afrika. Ka go rialo, Third Reich e ile ya katološwa, eupša ka lehlakoreng le lengwe, ya phatlalatša madira a yona go phatša dikontinente.
  Nakong ye, Stalin o ile a tlwaetša gomme a bopa dihlopha tše ka bago makgolo a mararo, go akaretša le dikarolo tša ditanka. Gomme palomoka ya madira a Soviet e ile ya tlišwa go dimilione tše lesometee, tšeo tše seswai tša tšona di bego di ka šomišwa ka pele ga Jeremane ya Soviet. Eupša Wehrmacht le yona e ile ya matlafala, gaešita le ge e ile ya nyaka ka mo go tseneletšego dikarogano tša dinaga dišele tlhamong ya yona. Go oketša moo, matla a difofane tša jet a oketšegile. ME-262 e be e šetše e tšweleditšwe ka dikete, dikoloi tše masometharo go ya go tše masomenne ka letšatši, gomme ka ntle le pelaelo e be e le sefofane se se kaone kudu sa ntwa sa Ntwa ya Bobedi ya Lefase. Dientšene tša yona tše pedi di ile tša akgofiša go fihla lebelong la dikhilomithara tše 900 ka iri, gomme dikanono tše nne tša 30-mm le dirokete tša go feta di ile tša dira gore koloi e be moganetši yo mogolo kudu bakeng sa sefofane le ge e le sefe.
  "Panther"-2 e ile ya ipontšha e se na tanka ya go lekana go ya ka dimelo tša yona ka kakaretšo, e phagametše kudu ka dibetša le ditlhamo go feta "Sherman" M 4 le T-34-85. Ke therešo gore ka boima bja ditone tše 47, eupša entšene ya matla a dipere a 900 e ile ya feta go lefela se. Go feta moo, Panther-2 e be e phagametše IS-2 ka go phunya ditlhamo le ditlhamo tša ka pele, re sa bolele ka bokgoni bja yona bja go otlela.
  Se go ba gona se ile sa tshwenya Stalin. Eupša Third Reich e sa dutše e le mogatong wa yona wa go hlongwa.
  Go hlolwa dikarogano tše mpsha tša dinaga dišele le tša bokoloniale. Tlhabollo ya ditanka tša E-series e batamela, ka dientšene tše maatla le go feta, ditlhamo tše koto le dibetša tše maatla. Gomme ba bopa dikai tše mpsha tša difofane. Manazi a šetše a na le sefofane sa go thuthupiša dipomo sa jet sa Arado ka tšweletšong ya tatelano, gomme HE-162 e ile ya tšwelela. Gomme mohola wa Wehrmacht o tla oketšega.
  Ka gona, Stalin o be a e-na le selo seo a bego a swanetše go nagana ka sona: ge e ba a be a swanetše go amogela goba a sa amogele tšhišinyo ya Hitler ya go oketša khutšo ya khutšo ngwaga o mongwe. Ka lehlakoreng le lengwe, ke be ke sa nyake go lahlela batho ba gešo ka sekoting sa ntwa gape. Ka lehlakoreng le lengwe, go molaleng gore go tla ba mpe le go feta - nako e šoma kgahlanong le USSR.
  Lega go le bjalo Stalin o ile a katološa khutšo. O ile a phetha ka gore ba bohlale ga ba tsene dintweng.
  Eupša ka morago sekepe sa Fuhrer se ile sa kotama Brithania ka mo go sa letelwago ka December 1944. Ga go na motho yo a bego a letetše gore Manazi a tla iponagatša marega. Gomme Mabrithania a ile a kgona go tšewa ke go makala. Go makala, mokgatlo o mobotse, dithunya tše dinyenyane tše di šomago kudu tšeo di itšhidullago E-10, tše ka moka di ile tša bapala diatleng tša Krauts.
  Le gona ge e le gabotse ka gare ga beke, Brithania e ile ya thopša! Se ka kakaretšo ke phihlelelo e kgolo kudu ya Wehrmacht!
  London e wele! Le gona Fuhrer o ipona a sa fenywe! Iceland e ile ya thopša e šetše e le ka March.
  Ka morago ga moo mafascist a šišinya go Amerika - ba re, o nyaka eng: tšwela pele go lwa goba o tla no arola dikarolo tša khuetšo? Ka morago ga lehu la Roosevelt, mokgwa wa go šoma o ile wa buša kua United States - Majeremane a ile a fiwa khutšo. Fuhrer, le ge go le bjalo, e ile ya tšweletša maemo a mmalwa a thata - go akaretšwa tefo ya diputseletšo le tefo ya go thuthupišwa ga dipomo tša metse ya Jeremane.
  Ma-Amerika a ile a dika-dika go se nene, eupša ka morago ga go fenywa gape ka sehlogo lewatleng, a ile a itokolla. Gomme ba ile ba amogela maemo a Hitler"s.
  Fuhrer o ile a tšea nako ye kopana ya go khutša ntweng... Go šila seo a se thopilego le go tiiša maemo a gagwe kua Yuropa, Afrika le Asia.
  Eupša ka la 1 Motsheganong 1947, Manazi, ka ge a kgobokeditše maatla gomme a ithekgile ka tanka ye kgolo ya E-75 - ye kgolo kudu ka Wehrmacht - a ile a hlasela USSR.
  Ge e le gabotse, ba ile ba tšwetša pele tlhaselo moo. Gomme ba ile ba tsenya ditanka tše ntši tše mpsha.
  E-75 e ile ya ba e kgolo, ka ge Hitler a be a rata dikoloi tše dikgolo kudu. Le ge mastodon e ile ya ipontšha e se ya atlega ka botlalo: selo ka moka se be se feta ditone tše masomesenyane, ka entšene ya maatla a dipere a 900 fela - ke gore, tanka e be e se ka lebelo kudu gomme gantši e be e senyega. Kanono ye maatla ya 128 mm e be e na le kabo ye nnyane ya dikgapetla le seelo sa go nanya sa mollo go feta 88 mm.
  Turret e be e na le tšhireletšo ye botse - phatla ya 252 mm, mahlakore a go sekama a 160 mm, eupša sekepe se be se mpe kudu - phatla ya 160 mm, le ge e le gore e be e le ka khutlo ya 45 degrees, lehlakore la 120 mm fela, gomme e le godimo kudu.
  Ka kakaretšo, E-75 e be e le "Royal Tiger" yeo e godilego ka toka, yeo e nago le mathata a itšego ka lebaka la se. Ka toka, go swanetše go lemogwa gore entšene le phetišetšo di be di le mmogo, e lego seo se ilego sa kgomaretša peakanyo ya tanka. Go oketša moo, go be go kgonega go matlafatša tšhireletšo ya sekepe ka dikotse tšhemong.
  Ka gona E-75 e be e šireleditšwe gabotse, e itlhamile ka matla, eupša e le boima kudu, e sa sepela kudu gomme gantši e be e senyega.
  E-50 e be e le, go ba gona, ye nnyane, ye bofefo, ka entšene ya sebopego, gomme e fihlelela lebelo la go feta dikhilomithara tše masometshela ka iri. Gomme o be a na le kanono ya 88 mm le botelele bja barrel ya 100 EL. Go feta moo, o ile a thuntšha dithunya tše 12 ka motsotso. Ditlhamo tša ka pele tša sekepe sa E-50 di nyakile di swana le tša E-75, tšhireletšo ya mahlakore le turret e mpe le go feta. Eupša ka go diragatša, E-50, boemong le ge e le bofe, ka go sepela ga yona, boima bjo bonyenyane le go botega mo gogolo, e šoma kudu go feta E-75.
  Eupša Hitler o ile a otara koloi e boima kudu, yeo e tšweleditšwego ka bontši. Ka kakaretšo, Fuhrer e ile ya thibela tšweletšo ya ditanka tše bofefo go feta ditone tše masomehlano. Go šireletša madi a ma-Aryan. Ke palo e nyenyane feela ya di-E-10 le di-E-5 tšeo di ilego tša tšweletšwa bakeng sa merero ya go hlola.
  Gape go be go e-na le tanka ya E-100. Le diphetogo tša yona tše mmalwa, go akaretša le e tee yeo e nago le sethuthupi sa pomo.
  Fuhrer o be a tloga a rata selo se sengwe le se sengwe se segolo. TA-400 ka phetošo ya yona ya jet e ile ya ba sethuthupi sa dipomo se se tumilego kudu. Ee, se ke matla a boifišago.
  Yu-488 e ile ya thoma go šoma ka thata, ya bolelwa e le yeo e fetilwego ke nako gomme ya tšeelwa legato ke molekane wa yona wa jet. Majeremane a be a e-na le difofane tša go thuthupiša dipomo tšeo di se nago mosela tša B-2 le B-18. Gape ke dikoloi tše di šomago kudu, tšeo di kgonago go thuthupiša United States dipomo go tšwa Yuropa.
  Gomme ke ka lebaka la eng e be e se moyeng? Difofane tša disk di ile tša ba tša tšwelela, tšeo, ka baka la go elela ga laminar mo go elelago, di sa hlaselegego go dibetša tše dinyenyane.
  Ka boripana, matla ga a lekane. Le gona Hitler o lebeletše go fetša USSR gabonolo.
  Eupša seo se be se se bjalo. Ke therešo gore kua Caucasus, Manazi a ile a tšwela pele gotee le ma-Turkey. Ba thopa Baku, Yerevan le didiba ka moka tša oli. Gomme Japane e ile ya tšwela pele go tšwa ka bohlabela, ya thopa Primorye gomme ya dikanetša Vladivostok.
  Eupša banenyana ba bane: Natasha, Zoya, Augustina le Svetlana ba ile ba hlohla Manazi gomme, ge tlhaselo e kgolo kgahlanong le Moscow e thoma, ba ile ba tsena ntweng.
  Natasha o ile a thuntšha go thuthupa gomme a lahlela sethunya se se bolayago ka leoto la gagwe le le se nago selo. O ile a phatlalatša ma-fascist gomme a ngwala ka go Twitter:
  - Kgalalelo go Soviet Russia!
  Zoya le yena o ile a tšea le go sega mothaladi wa Krauts. Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o ile a lahlela dimpho tša lehu. O bolaile e ngata ma-fascist.
  Gomme a opela:
  - Ke mo go katlego ye mpsha!
  Se se latelago Augustine o sepela. A pšhatlaganya manaba. O ile a di phatlalatša ka dikotlo tše matla tša difihla tša gagwe ka mahlakoreng a fapanego. Gomme ka leoto la gagwe le le se nago selo o tla thoma le mpho ya tshenyo.
  Gomme o tla opela:
  - Re tla pšhatlaganya tlhaselo ya lešaba le lebe!
  Gomme mo go tla tlhaselo ya Svetlana. O ile a rema ma-Nazi a mantši. Gomme ka morago ga fao, menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gape e ile ya thoma mpho ya mmolai.
  Gomme mohlabani a šišinya:
  - Ke mmotšwapele wa super!
  Bahlabani ba bane ba ile ba tloga ba šomela karogano ka moka. Eupša karoganyo e tee, goba gaešita le tše nne, ga se ya lekana kgahlanong le Wehrmacht ka moka. Kudu-kudu ka dibetša tše matla le tše di tšwetšego pele kudu.
  Ka gona mafelelong a August ma-Nazi le ge go le bjalo a ile a dikanetša Moscow. Gomme se se nyamiša kudu. Le gona mafelelong a December 1947, motse-mošate wa USSR o ile wa wa. Gomme kgato ye e latelago ya ntwa e ile ya fela.
  Ka morago ga moo e be e se sa swana le pele... Nakong ya 1948, madira a Hitler, gotee le ma-Japane, a ile a thopa naga ka moka ya USSR ka mo go feletšego. Gomme ya mpefala le go feta...
  Manazi a ile a lwa ntwa le batšea-karolo ka nako e itšego gomme a swara Stalin, yoo ka manganga a bego a sa nyake go dira khutšo. Ka morago ga gore moetapele wa USSR a fedišwe ka April 1951, ntwa ya go tšea lehlakore e ile ya thoma go fokotšega.
  Majeremane a ile a hloma mmušo wa ona wa dipopaye wa Russia, gomme a lwantšha bao ba tšeago lehlakore ka mašole a lefelong leo. Gomme ba kgonne go atlega... United States e ile ya dula e le mošola wa mawatle mo nakong ye gomme ya hwetša dibetša tša nuclear.
  Hitler o ile a leta nako e telele kudu gore a hlasele Amerika. Le gona United States e ile ya kgona go hloma tšweletšo e kgolo ya dipomo tša athomo gomme ka morago tša hydrogen. Gomme ka morago ba ile ba hlola, le ge e le ka morago ga Majeremane, dithuthupi tša ballistic.
  Ga go lehlakore le ge e le lefe leo le ilego la dira phetho ya go ya ntweng. Go be go e-na le karogano ya mafelo a tutuetšo. Bobedi USA le Jeremane, le Japane di ile tša thopa kudu gomme ka fao di be di sa šila dithoto tša tšona.
  Hitler o hwile ka la 20 April, 1957, e lego letšatši la gagwe la matswalo la masometshela-seswai. Ka morago ga gagwe, matla a ile a abelwa ke mmušiši Schellenberg, yo a ilego a tšeela Himmler yo a fedišitšwego legato. Gomme Goering o ile a hwa ka baka la go dirišwa gampe ga dihlare-tagi.
  Schellenberg o ile a phetha tokollo e sa felego mafelong ao a thopilwego. Gomme o ile a tsebagatša go ipuša kudu ka dikoloning. Go hlahloba dipuku le gona go fetogile boleta. Ba bangwe ka ntle le mokgatlo wa Nazi ba ile ba tšwelela.
  Schellenberg o ile a thoma go nolofatša kgopolo ya kgethollo ya semorafe. Ganyenyane-ganyenyane e hlabologa diporong tša bokapitalise gomme ka nako e swanago go ya ka thulaganyo, moruo wa Third Reich o ile wa oketša maemo a bophelo.
  Madira a go tšea lehlakore a be a wa. Batho ba be ba tlwaela tayo le thulaganyo e mpsha. Ka 1961, sefofane sa mathomo sa go ya Ngwedi se ile sa direga. Le ka 1976 go ya Mars.
  Ka tsela e itšego mathata a tlala a ile a rarollwa gomme tekanyo ya matswalo ya laolwa.
  Ka morago ga Schellenberg, Kleiman o ile a buša. Le gona o ile a tšwela pele ka go lokolla.
  Reich ya Boraro e ile ya ba mmušo wa temokrasi wa mekgatlo e mentši. Eupša go be go sa kgonege go arogana le yena.
  Japane le yona e ile ya itemogela go ba ga temokrasi. Gomme Amerika ke kgale e le temokrasi.
  Kua Third Reich, ka morago ga Kleiman, go ile gwa kgethwa mopresidente yo mofsa. Gomme ya ba Natasha Rostova. Eo e tlogago e le e kgahlišago!
  Gomme nako ya temokrasi le tekatekano e fihlile.
  Mohlabani o ile a ba a thoma go opela;
  Setšhaba sa rena se ka se kgotlelele tlaišego, .
  A dithunya - lentšu la dihele la ntwa - di duma!
  Re tla ema: ka go goeletša ka kholofelo, .
  Magetla go ya magetleng: ba kopane, ba bagolo le ba bafsa!
    
  Go emiša di- bayonet ka diatla tše di nago le calloused, .
  The stern sheba ya bahlabani - feela bashanyana!
  Lefase le fetogile le letala ka moka ka baka la manyami, .
  Banenyana ba goga di-braid tša bona ka dihlong!
    
  Re bana ba batho ba letago ba Soviet, .
  Re ka se robege, e ka ba ka tšhipi goba ka mollo!
  Re lwela tokologo ka maatla a rena ka moka!
  Go na le mohlape wa bofasista - ke dumela gore re tla o pšhatlaganya!
    
  Le ge ba be ba sa laelwa, it"s bitter with frustration, .
  Eupša mmulamadibogo o ile a itokišeletša ntwa ka boyena!
  Thae e a tuka - mahlo ka moka a utollwa go yona, .
  Ka dikgatong tše di kgahlišago tša Bolshevik!
    
  Lešaba la mašole la tšhabela tlhaselong ka bogale, .
  Mafasista a homotše, dithunya di a rora!
  Tše khubedu di ile tša pšhatlaganywa ke matla a tšhipi, .
  Folaga e robegilego yeo e nago le swastika e wele!
    
  Re be re tseba gabotse moo dibetri tša rena di lego gona, .
  Le gona ka baka la"ng? Mošemane yo a nago le sebete
  Gaešita le ge mašoba a lehlwa a be a nkweša bohloko le go ntlhokofatša ka bobe, .
  Ge a sa rwala dieta bošego, o be a sepela ka mokotla wa gagwe!
    
  Ge o sa le yo monnyane, go bonolo, go bonolo go scout, .
  O ka kgomaretša nko ya gago ka gare ga lešoba le ge e le lefe!
  O ikanne ka go tonya, ka mohlakeng, .
  Eupša motho o be a sega: mošemane o be a se a gola ka mo go lekanego!
    
  Banenyana le bona, ba be ba sa tsebe bokgopo, .
  Ba ile ba lwa gampe go feta bašemane ba sebete!
  Maikhutšong, re be re bina ka bobedi, .
  Ba ile ba boledišana ka go se nene - it"s a pity to waste words!
    
  Hitler e sehlogo - mohlanka wa Sathane, .
  Setlatla se ile sa bolaya batho ba sa balegego!
  Eupša molokolodi o tla pšhatlaganya lešaba, .
  Akere ga go na moedi wa maatla a makgotla!
    
  Mokgatlo wa Bokomanisi o be o rata le go godiša, .
  Re babulamadibogo ba sebete bakeng sa se!
  E le gore ba se kgotlelele mong wa Fritz, .
  E le gore o se ke wa ipea joko!
    
  Re ile ra rutwa go dumela ditoro ka tsela e kgethwa, .
  Gomme o se ke wa boloka maiteko bakeng sa naga!
  Seo re se kgotleletšego se fo ba se ka se lekanywe, .
  Barwa ba madira a rena a rategago a Soviet!
    
  Ga go le o tee wa rena yo a ilego a bolela ka nywaga, .
  Ikwe bohloko - o se ke wa hlompha ba bangwe!
  Go hwa go a tšhoša, eupša ke be ke sa tšhoge, .
  Rus yo a sa fenywego' - madira a keletšo!
    
  Gomme lefase le le thabilego le tla tla Lefaseng, .
  Go ka se be le bohloko, megokgo, manyami, tlhokego!
  Go na le sefoka godimo ga polanete ka moka ya bokomonisi, .
  Bao ba welego ba tla tsošwa mmušong wa botse!
  
  
  gagola BOYA GO BA DIKAROLO
  Fuhrer e ile ya fapoga go se nene kanegelong ya nnete ka go laela Rommel, ka morago ga go ineela ga sehlopha sa bahlabani sa Tolbuk, go hlasela Mabrithania ntle le go khutša. Ka go rialo, go ba thibela go dula methaleng ya go itšhireletša le go tšea methaladi yeo e lokišeditšwego e sa le pele.
  Ge a tšwetša pele tlhaselo, Rommel o ile a kgona, go sa šetšwe matla a manyenyane kudu, go fenya Mabrithania, gomme madira a bokoloniale a ile a ineela mo e nyakilego go ba ntle le ntwa.
  Ka lebaka leo, Mabrithania a ile a lahlegelwa ke Egepeta le taolo ya Mokero wa Suez. Eupša gaešita le se e be e se mafelelo a mathata bakeng sa mohlakanelwa wa go lwantšha Hitler.
  Fuhrer ga se ya ka ya retološetša Sešole sa Bone sa Panzer ka borwa, gomme go tlaleletša o ile a gafela tlhaselo ya Stalingrad go mogale wa Crimea, Mainstein. Ka baka leo, Majeremane a ile a kgona go thopa motse wo o lego Nokeng ya Volga mo e nyakilego go ba gatee-tee, gomme madira a Soviet ga se a ka a ba le nako ya go hwetša lefelo la go ema moo.
  Ka go hlagolela katlego ya madira a Mainstein, a ile a tšwela pele go bapa le Volga gomme a fihla Lewatleng la Caspian. Gomme ka morago Türkiye o ile a tsena ntweng, a swaragana le kotlo e matla le madira a dimilione. Japane le yona e kile ya fenya Ntwa ya Midway gomme ya thopa sehlopha sa dihlakahlaka sa Hawaii.
  Gomme ka fao samurai e ile ya bula pele ya bobedi ka Bohlabela bja Kgole. Ba ile ba tšwela pele ka mašaba a magolo a madira a sepelago ka maoto. Gomme ba ile ba kgona go kgaola Vladivostok gomme ba tšea Khabarovsk, gammogo le go thopa bontši bja Mongolia.
  Ka baka leo, USSR ga se ya hwetša matla bakeng sa tlhaselo ya go lwantšha marega. Gomme Majeremane, le Maturkey, le disathalaete tše dingwe tša Third Reich, di ile tša thopa mo e nyakilego go ba Caucasus ka moka le oli ka Baku nakong ya marega.
  Soviet Russia e ile ya ikhwetša e le boemong bja kgateletšo ya maano. Stalin o ile a ba a dumela khutšo e arogilego le Jeremane ka dipeelano le ge e le dife.
  Fuhrer e ile ya amogela tsebišo ya bohlale ya gore mošomo o be o tšwela pele kua United States wa go hlama pomo ya athomo. Gomme ka ge a tshwenyegile ka se, o ile a dumela khutšo ye e arogilego le USSR. Eupša go ba gona, a itšeela selo se sengwe le se sengwe seo se bego se šetše se fentšwe, gotee le Leningrad, le Karelia ka moka, go fihla Arkhangelsk, go akaretša. Lekgetho le legolo le ile la gapeletšwa go Soviet Russia. Japane e ile ya tšea tikologo ya lebopong le karolo ya dinaga tše dingwe tša Bohlabela bja Kgole.
  Stalin, a lemoga go hloka kholofelo ga go lwa ntwa ka mahlakoreng a mabedi, gomme gape a boifa ditanka tše mpsha tša Jeremane - Panther le Tiger - o ile a amogela maemo a khutšo a thata kudu, eupša bonyenyane a boloka Moscow le maatla a gagwe a motho ka noši.
  Gomme ba ga Kraut ba ile ba tšwetša pele tlhaselo ya bona Afrika gomme ba leba India. Mathomong, ba ile ba rulaganya go tšea dikoloni ka moka go tšwa Brithania gomme ka morago ba thope naga ya mma.
  Makgowa a ile a palelwa ke go dula Afrika. Manazi a ile a thopa, ka kganetšo e fokolago kudu, kontinente ka moka ya bathobaso, gotee le India, a kopana le ma-Japane.
  Go kotama Brithania go diregile ka June 1944, ka nako yeo Majeremane a bego a hlamile difofane tša jet gomme ka baka la go phagama ga ona ka boleng, a be a thopile bophagamo ka mo go feletšego lewatleng le moyeng.
  Amerika, le yona, e be e sa lahlegelwa ke Majapane, ge a be a betha sehlopha sa dikepe sa Yankee ka seripa ka seripa. Gomme se se dirile gore go kgonege go lefela bokgoni bja fase bja ekonomi.
  Metropolitan Britain e ile ya fenywa ka pela. Gomme ka morago ga se, kgoši ye mpsha ya go thekga Jeremane e ile ya hlongwa fao, gomme mmušo wo o eteletšwego pele ke Mosley. Bontši bja dikepe tša sehlopha sa dikepe sa Maisemane di ile tša tla ka tlase ga Third Reich. Ka August, Majeremane a ile a thopa Ireland, gomme ka September Operation Icarus e ile ya direga, ka go thopa Iceland.
  Ka go rialo, Third Reich e ile ya itšhireletša go thuthupišweng ga dipomo tša United States.
  Eupša se se be se sa lekana go Fuhrer, gomme ba ga Kraut ba ile ba thoma go hlasela Amerika.
  Mašole a mangwe a ile a fetišetšwa Argentina le Brazil. Gomme ba bangwe ba ile ba huduga go phatša Greenland le Canada.
  Ke therešo gore gotee le ma-Japane, Majeremane le ona a ile a thopa Australia.
  Ka 1945, ma-Nazi a ile a kgona go thopa mafelo a bohlokwa Karolong ya ka Bodikela ya Lefase. Amerika e ile ya lebeletšana le ditanka tše difsa tša Jeremane tša E-series, tšeo di bego di phagametše kudu ma-Sherman gaešita le ma-Pershing. E-75 ya Hitler e ile ya ipontšha e le yeo e nyakilego e sa tsenege go tšwa khutlong le ge e le efe ke dithunya tša Amerika, gomme kapejana ya ba tanka e kgolo ya Jeremane. Ka March 1946, United States e ile ya ineela.
  Gomme go ile gwa ba le go khutša ga nakwana ga sešole. Stalin o ile a dula a homotše mo nakong ye gomme ga se a ka a šišinya sekepe.
  Hitler o ile a khutša ka nywaga e mehlano gomme a šila dithoto tša gagwe. Gomme ka morago mafelelong o ile a ya gomme a hlasela Japane ka April 20, 1951. O be a na le dithoto tše dintši kudu.
  Ntwa e tšere dikgwedi tše seswai gomme ya fela ka go thopša ga Japane le dikoloni tša yona ka moka.
  Ka morago ga moo Fuhrer e ile ya dira ditiro tše dingwe tše mmalwa kua Latin America gomme ya thopa Sepania le Portugal, le dinaga tše dingwe tšeo di sa tšeego lehlakore.
  Türkiye le yona e ile ya thopša.
  Go ile gwa hwetšwa gore mmušo wo o nyakilego o le lefaseng ka bophara, e lego Third Reich, o ile wa hlolwa. Eupša go be go sa dutše go e-na le USSR yeo e hlobotšwego.
  Stalin o hwile ka March 1953, gomme ka morago Beria a thuntšhwa. Nikita Khrushchev o ile a hapa matla. Ke mang a hlophisitsoeng congress ea bo-20 ka ho pepesetsa borapeli ba botho ba Stalin, eo le eena e ileng ea lahleheloa ke ntoa ka dihlong.
  Le gona Hitler o ile a dira phetho:
  - Hapa matla a ho qetela a ikemetseng lefatšeng.
  Gomme ka gona ka May 1, 1956, tlhaselo e kgolo ya madira a magolo, a lefase ka bophara a Third Reich kgahlanong le USSR e ile ya thoma. Gape go na le ntwa le madi a mantši.
  Hitler o be a sa tšwa go fetša nywaga e masometshela-šupa, eupša motho yo a jago batho o be a sa nyake go homola.
  Moedi o ile wa feta kgauswi kudu le Moscow - sekgala se se kopana kudu e be e le dikhilomithara tše makgolo a mabedi le masomepedi fela. Rzhev e be e šetše e le motse wa Jeremane. Ka gona ba ga Kraut ba be ba holofela gore gaešita le pele ga selemo ba be ba tla tšea motse-mošate wa USSR gomme mafelelong ba phetha go tiiša mmušo ka tekanyo ya dipolanete.
  Eupša banenyana ba bane, bao ba eteletšwego pele ke Natasha, ba ile ba ema tseleng ya bona.
  Banenyana ba babotse bao ba sa rwalago dieta bao ba aperego di- bikini ba ile ba šireletša motse wa Soviet wa Kalinin gomme ka May 4, 1956, madira a Jeremane a ile a thuba go wona gomme a thoma tlhaselo.
  Ka pele go be go na le ditanka tša diphiramiti tša Jeremane tša letoto la AG. Di be di le matla e bile di sa hlaselege ka mo go feletšego ke dithunya tša Soviet ge di thuntšhwa go tšwa dikhutlo ka moka.
  Eupša ma-fascist a be a se na mahlatse tabeng ye: ba be ba ganetšwa ke banenyana ba bane - baloi ba matla kudu. Gomme bahlabani ba ba be ba tseba go lwantšha lenaba.
  Natasha o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. E ile ya wela ka gare ga seboko sa tanka ya diphiramiti ya Jeremane. Ka baka leo, koloi e ile ya šikinyega ka go le letshadi gomme ya thula moagišani wa yona.
  Gomme ditanka ka bobedi di ile tša thuthupa ka nako e tee.
  Gomme Natasha o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Le ke leano la ka!
  Zoya, molekane wa gagwe, le yena o ile a thuntšha sethunya ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Gomme o ile a thula ditšhošane tša Hitler"s pyramidal mastodon. O ile a retologa ka go fenywa gomme a thula moagišani wa gagwe. Gomme gape ditanka tše pedi di a thuthupa.
  Zoya o a lla:
  - Kgalalelo go USSR!
  Se se latelago, Augustine o etelela pele mollo. Le gona o ile a lahlela leoto la gagwe le le se nago selo, e lego selo seo se bolayago kudu. Gomme o ile a thula koloi ya Jeremane ditseleng tša yona. Le gona ka baka leo, ditanka tša Hitler"s di ile tša thulana gape.
  Gomme diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a opela:
  - Re ka se be makgoba, .
  A re e lahleleng re sa rwala dieta!
  Gomme ka morago Svetlana o ile a thuntšha lenaba. Gomme e nepagetše kudu e bile e nepagetše. Le gape ka thušo ya menwana ya maoto ye e se nago selo. Gomme dikoloi tša bofasista di ile tša thulana. Le kamoo di tlago go thuthupa ka gona.
  Gomme Svetlana o tla opela:
  - Kgalalelo go Naga ya Ntate!
  Banenyana, lwa ka sebete!
  Natasha o lahlela sethunya gape ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o thulana le ditanka tše pedi tša Jeremane, a goeletša gore:
  - Kgalalelo go Stalin!
  Zoya gape o lahlela selo se sengwe sa mmolai ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gomme o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Bakeng sa Rus' e Halalelang!
  Augustine o ile a kgoma sethunya ka serethe sa gagwe se se se nago selo, a kgoromeletša di- mastodon tša Manazi gomme a tšholla:
  - Go ya mellwaneng ye mefsa!
  Svetlana, ka go hlakahlakana mo go hlagago, o ile a lahlela mpho ya lehu ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gomme a šišinya:
  - Bakeng sa phenyo e kgolo!
  Banenyana ba ile ba lwa ka metšhene ya diphiramiti, yeo e bego e tloga e le e fodilego. Eupša ke"ng seo se ka dirwago malebana le madira a bjalo a magolo? Gomme ka fao Manazi a ile a dikanetša Kalinin ka botlalo gomme bahlabani ba ile ba swanelwa ke go thuba ka ntle ga tikologo.
  Ka May, Majeremane a ile a thopa Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza gomme a dikanetša Moscow ka mo go feletšego, a dikanetša motse go tšwa mahlakoreng ka moka.
  Gomme ka morago ka June motse-mošate o ile wa hlaselwa ka ledimo.
  Ba bane ba sebete ba lwa gape, gomme ba lwa ka go hloka kholofelo.
  Natasha o ile a thuntšha go thuthupa, a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a opela:
  - Kgalalelo go lefase la rena!
  Zoya le yena o ile a thuntšha go thuthupa, gomme gape a thuntšha sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a lla ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Stalin yo mofsa ke modingwana wa ka!
  Ke moka Augustine o a mollo, gomme gape o thuntšha ka mafolofolo. Gomme o lahlela sethunya ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gomme o a rora;
  - Go tla ba le diphenyo tše mpsha! Bahlabani ba bafsa ba tla tsoga!
  Se se latelago Svetlana o thuntšha le go sega baganetši. Gomme ka leoto la gagwe le le se nago selo o lahlela dilo tše di bolayago go baganetši ba gagwe, a bokolla:
  - Go tla ba le phenyo ya rena ntweng ye kgethwa!
  Ba bane ba ile ba lwa ka go hloka kholofelo kua Moscow. Eupša matla ga a lekane. Motse o be o imelwa e le ka kgonthe ke mašaba, mehuta e fapa-fapanego ya difofane tša ntwa tše ntsho, tše serolane, tše sootho tšeo di bego di dirišwa bjalo ka furu ya dikanono.
  Gomme ka morago ka la 3 Phupu, Moscow mafelelong e ile ya wa... Ka nako ye, Majeremane a be a tšere Kazan, Ulyanovsk, motse wa Gorki, le Ryazan, gomme ka nnete dinaga go fihla Nokeng ya Uralsk, gomme a šetše a hlasela Orenburg ka ledimo.
  Madira a magolo le ona a be a tšwela pele go tšwa ka bohlabela. Ka July 4, 1956, Nikita Khrushchev o ile a ithaopela go ineela go Third Reich e le go ananya ditiisetšo tša tšhireletšego ya gagwe le ditho tše dingwe tša Politburo.
  Hitler o ile a dumela se... Ntwa e ile ya fela ka morago ga go tšea dikgwedi tše fetago tše pedi fela. Gomme tekatekano ya maatla e be e se na kholofelo go tloga mathomong.
  Lega go le bjalo, banenyana ba bane ga se ba ka ba amogela go fenywa. Ka ge USSR e šetše e thopilwe ka mo go feletšego, go thwe"ng ka go bolaya Hitler?
  Le gona ka August 9, 1956, banenyana ba bane bao ba tlwaelegilego, gotee le mošemane Oleg Rybachenko, ba ile ba dira phetho ya go hlasela Hitler"s bunker, ba fediša sesenyi sa bohlokwa kudu sa mehleng ka moka.
  Gomme ka fao banenyana ba bane le mošemane yo a bego a bonala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi, a na le mešifa kudu, a apere fela diborikhwe, ba ile ba hudugela lefelong la bodulo la Hitler, yo a bego a e kgethile kua Cyprus.
  Ngwanenyana o be a sa rwala dieta ebile a apere bikini, mošemane o be a apere dikhipha, gomme gape a sa rwala dieta. Ka gona ba bahlano ka moka ba ile ba latofatšwa ka maleatlana.
  Ngwana le banenyana ba bane ba tlhaselong.
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela pulsar ka leoto la gagwe le le se nago selo, la bjana, a phatlalatša ma-fascist gomme a tšholla:
  - Bakeng sa boholo ba Russia!
  Natasha o ile a lokolla legadima khupetšong ya gagwe, a fiša ma-Kraut gomme a thunya kgwele ya mollo ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo, a fiša Manazi gomme a opela:
  - Bakeng sa Rus' e ncha!
  Zoya le yena o tlhaselong. Lahlela mmolai teng ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Gomme o pepentšha sehuba sa gagwe, a tšholla legadima go tšwa go sona!
  Ke moka a opela:
  - A Rus' a tumme!
  Augustine le yena o ile a hlobola matswele a gagwe. O ile a lahlela pulsar go tšwa letswele la gagwe le lehubedu. Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o ile a tšholla legadima.
  Gomme a opela:
  - Falcon ya pele ke Lenin, falcon ya bobedi ke Stalin!
  Gomme bjale Svetlana o tlhaselong. Bjalo ka ge pulsar e tla lahlela ka ntle ka menwana ya maoto ye e se nago selo... E tla pšhatlaganya mafascist. Gomme ka morago ga moo legadima go tšwa letswele le le khubedu. Gomme o tla sega fase bontši bja Manazi.
  Gomme o tla opela:
  - Bakeng sa Naga ya Mma le Stalin!
  Oleg Rybachenko o tlhaselong gape. O sega ma-fascist ka ditšhoša tša maleatlana gomme a lokolla ditšhoša tša legadima ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo.
  Gomme mošemane o goeletša:
  - Bogolo bja naga!
  Natasha, a pšhatlaganya ma-Nazi ka ditšhoša gomme a lahlela di- pulsar tša dihele ka maoto a gagwe a sa aparwago, o a goeletša:
  - Re bana ba Sathane!
  Gomme bubble ya mmolai e ile ya fofa go tšwa seretheng sa ngwanenyana se se se nago selo. Gomme a qhibidiša bohle.
  Zoya le yena o tlhaselong. O senya bohle ka ditšhoša. Gomme e nešetša Krauts ka legadima la mollo go tšwa go ditete tše khubedu. Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o lahlela di-pulsar tša dihele.
  Ka nako ye e swanago o a rora:
  - Bakeng sa Naga ya Botate ye e botegago!
  Augustina le yena o tlhaselong. Gomme ditete tša gagwe tša ruby di a šoma, di tšholla di- cascade tša legadima. Matsogo a bona a rema baganetši ka ditšhoša. Le menwana ya maoto e hlobotseng lahlela pulsars.
  Botse bjo bo tukago mollo bo goeletša:
  - Bakeng sa Modimo Motsho!
  Gomme ka morago Svetlana o tla ka go hlasela. Gape ke ngwanenyana wa Terminator. Legadima le di- pulsar di ile tša fofa ka ntle ga ditete tša fragole. Ba ile ba fiša se sengwe le se sengwe go dikologa banenyana. Manazi le ma-knight a Third Reich a ile a tlaišega ka mo go kgethegilego.
  Gomme ngwanenyana o tla e tšea gomme a goeletša:
  - Bakeng sa Great Rus' ka boyona! Ke a lwa!
  Mošemane le banenyana ba bane ba hlasela.
  Ba sepela go bapa le diphaseje tša bunker. Ba fediša ma-fascist a bona ka noši. Ba ya morago ga Hitler. Ge e le gabotse, morel ye e kgonne go phela lefaseng le mengwaga ye masometshela-šupa. Gomme ka fao ba terminators ba bahlano ba ile ba tšea sephetho sa gore: go lekane go lekane go Hitler gomme ba tla mmolaya! Ka fao banenyana le mošemane ba a huduga.
  Oleg o rema ma-fascist ka ditšhoša, gomme o lahlela di- clot tša matla ka maoto a gagwe a se nago selo, gomme o opela:
  - Kgalalelo go Rus yo mogolo'!
  Natasha, a diriša ditete tše dikhwibidu tša matswele a gagwe, gotee le go sega Manazi ka ditšhoša le go lahlela di- pulsar ka menwana ya gagwe ya maoto e sa aparwago, o a goeletša:
  - Bakeng sa White Rus '!
  Zoya o ka tlhaselo hlaha. Le gona o sega ka ditšhoša gomme o lahlela ma-fascist a nago le ditete tše dikhwibidu ka ditšhoša tša legadima. Gomme o a rora ka pelong:
  - Modimo yo mošweu a fe phenyo!
  Gomme ka maoto a sa aparwago, e tla thunya bjalo ka pulsar.
  Gomme mo Augustine o hlasela. Ka gona o befetšwe le ka lebelo. Legadima le lona le na go tšwa ditete tše khubedu, bjalo ka ge eka di tšwa go cornucopia. Gomme o senya ma-fascist ka ditšhoša. Gomme ka menwana ya gago ya maoto ye e se nago selo selo se sengwe se se tukago se tla tšwa.
  Ka morago ga moo moriri o mohwibidu o tla opela:
  - Modimo Motsho o tla fa phenyo!
  Le ka tlhaselo kgahlanong le Manazi, Svetlana. Gape o di sega ka ditšhoša. O thuntšha legadima go tšwa ditete tša gagwe tša ruby gomme o thuntšha di- pulsar tše di senyago ka maoto a gagwe a sa aparwago.
  Gomme o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Kgalalelo go Svarog!
  Ba Bahlano ba ka go hlasela, ba phekgola ditanka, ba senya diphapoši tša go bolokela dibunker tša Nazi, bjalobjalo. O senya baganetši bjalo ka ditšie.
  Oleg o ka go hlasela. Mošemane o hlaba bjalo ka ditšhoša. Gomme o swela maoto a bana ka menwana ya gagwe ye e se nago selo. Gomme o tla bea fase ma-fascist ntle le mathata afe goba afe.
  Gomme ka morago o tla opela:
  - Ee, Rus e Kgolo'! Ke na le wena!
  Natasha le yena o hlasela. O senya ma-fascist. Lahlela pulsars ka maoto a hlobotseng. Ditete tše khubedu, legadima le tšholla ka di-cascade.
  Gomme o opela ka bowena:
  - Bogolo bja Russia, Svarog ke mesia wa ka!
  Zoya o ka tlhaselo hlaha. Gape e neša legadima. Gomme ditete tša gagwe tša ruby di a šikinyega bjalo ka di-surf buoy go tšwa go go elela ga maatla.
  Gomme menwana ya maoto ye e se nago selo e kgotla di-clot tša mollo tša di-pulsar.
  Zoya o goeletša ka gore:
  - Kgalalelo go Russia ya cosmic!
  Gomme bjalo ka serethe se se se nago selo o tla se tšea gomme a ineela ka tekanyo ye kgolo, tshenyo.
  Gomme mo Augustine o ntweng. Le gona o lahlela lenaba dilo tše di senyago le tše di bolayago ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Gomme ditete tša gagwe tše khubedu, bjalo ka sethunya sa motšhene, di lokolla melapo ya maatla a go tšhoga le tshenyo godimo ga lenaba. Moriri wo o mohwibidu o photha bjalo ka Manazi. O tla ratana le yona e le ka kgonthe.
  Le gona go bohloko gakaakang ka serethe se se se nago selo!
  Gomme e tla rora:
  - Bakeng sa matla le bohlale ba Molimo o Motšo oa Russia1
  Gomme ka morago Svetlana o tlhaselong. Gape o senya ma-fascist ka ditšhoša. Gomme ka ditete tše khubedu o tšholla dimpho tša lehu. Le kamoo a e tšeago gomme a opela ka gona:
  - Kgalalelo go Rus' ya rena ye kgolo.
  Gomme ka serethe sa gagwe se se se nago selo o tla otla lenaba ka pulsar. Gomme o tla tšea le go hlaba ka ditšhoša...
  Ee, ba bahlano ba tumile kudu ka go sega baleti ba Hitler"s. Ba ke banenyana bao o ba hlokago e le ka kgonthe.
  Gomme mošemane yo a nago le yena, Oleg Rybachenko, o fodile kudu! Gomme o fediša ma-fascist ka go tuma kudu.
  Ye ke potsanyane ya Terminator.
  Go swana le go sega ka ditšhoša. Gomme o tla tšea go dikologa gomme a kgaola Manazi ka ditšhoša. Gomme pulsar e lahlela maoto a yona a sa aparwago.
  Gomme e tla rora:
  - Bakeng sa bogolo bja Yuropa!
  Gomme mo Natasha o ka go hlasela. A befetšwe kudu. Gomme e tla lokolla gape le di- pulsar go tšwa ditete tša yona tše khubedu. Gomme o senya ma-fascist. Gomme ka maoto a sa aparwago o lahlela di- pulsar tše bjalo tša polao.
  Gomme o rora ka pelong ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Kgalalelo go Medimo ya Russia!
  Zoya ka boyena o hlasela. Gomme a bolaya Manazi ka moka ka ditšhoša. Gomme o sega letlalo la bona ka moropa. Goba ka go nepagala ka gare ga sefe. Gomme o tla ineela go Manazi ka serethe sa gagwe se se se nago selo. Gomme go tšwa ditete tše khubedu, e tla go lefiša ka melapo ya maatla. Go lokile, e tloga e kweša Manazi bohloko le ona.
  Gomme Zoya o goeletša ka pelong:
  - Bakeng sa Rus' e Halalelang!
  Gomme ka morago Augustine o ile a ba mafolofolo le go feta. Le gona o ile a thoma di- pulsar ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Gomme go tšwa go ditete tše khubedu it"s like lightning. Gomme bjalo ka ge eka go tšwa serethe se se se nago selo, pulsar, legadima le le tukago, e tla theoga.
  Gomme o tla goeletša:
  - Mohau wa Modimo Motsho o na le rona!
  Gomme diabolo wa moriri o mohwibidu o tla e tšea gomme a phasola lenaba.
  Gomme mo Svetlana o tlhaselong. Ngwanenyana yo e lego feela letšoba la mebala e phadimago.
  E fiša ka kgodišego ma-fascist. Gomme go tšwa ditete tša ruby e romela go thuthupa mo go bjalo ga dithunya tša motšhene. Gore yo mongwe le yo mongwe a ka tšhuma legohle mollo. Gomme ba e tšea ba gotša mollo go Manazi ka moka.
  Ee, go tla ba thata go Hitler, ka ge matla a bjalo a le kgahlanong le yena.
  Eupša Svetlana o ile a goeletša ka gore:
  - Gomme lerato la Modimo yo Mošweu le na le rena!
  Tše hlano di hudugela go yona. E senya ma-fascist ntle le kwelobohloko le ge e le efe. Gomme e bontšha tshenyo ya dihele. Mang le mang yo a itetago sebete go ema tseleng ya banenyana ba bjalo o tla hwa.
  Oleg o ka go hlasela. Mošemane o batamela kgauswi le go batamela ofisi ya Hitler. Kamoo a e pšhatlaganyago ka lešoka ka ditšhoša. Gomme maoto a ngwana a sa apara selo a romela di-pulsar.
  Ee, ma-fascist a be a se na mahlatse, ke ile ka tsenela banenyana le bašemane ba bjalo ba go ba le lebelo.
  Bjale Natasha o tla lokolla mouwane wo bjalo wa mollo go tšwa ditete tša gagwe tše khubedu. Gomme o fiša ma-fascist a mantši kudu. Ngwanenyana yo ke terminator ya kgonthe.
  Eupša kamoo o ka thuntšhetšago moganetši wa gago sebetša se se bolayago ka menwana ya gago ya maoto yeo e se nago selo. Gomme o tla go nyoba ka go lebanya.
  Ka morago ga moo Natasha o a tšhoša:
  - Kgalalelo go USSR!
  Zoya le yena o hlasela. E tla fa moela wa mollo go tšwa go ditete tša fragole. Gomme o betha baganetši ba gagwe. Gomme o fa mothaladi ka morago ga mothaladi. Gomme ka ditete tše khubedu o tla tšea a thuntšhetša lenaba.
  Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o tla otla lenaba.
  Ke moka o tla opela:
  - Kgalalelo go Lefase la rena!
  Se se latelago tlhaselong ya Augustine. Gape ka tlhaselo ya hlaga. O bolaya baganetši ba gagwe. Gomme ka ditete tše khubedu o lahlela di-disc tše di tukago kudu go manaba a gagwe. Ba fiša Manazi e le ka kgonthe gore e be molora.
  Gomme mohlabani o a rora:
  - Bakeng sa phenyo e kgolo!
  Eupša Svetlana o tlhaselong. Ka gona o befetšwe e bile o le bogale. O khupetša Krauts ka maoto a gagwe a se nago selo. Gomme go tšwa go ditete tša fragole, ka pela ge e lokolla, selo se sengwe se se bolayago kudu.
  Gomme o tla tšea mafasista a ba fiša diripana.
  Ngwanenyana o ile a e tšea gomme a rora:
  - Bakeng sa medimo e matla, Russia!
  Ba bahlano ba ile ba e tšea gomme ba thuba go ya ofising ya Fuhrer. Hitler o tšofetše. Moriri o moputswa o ile wa tšwelela, gomme matheba a lefatla a tšwelela phatleng. Monna yo mokopana. A wela fase ka matolo pele ga banenyana le mošemane.
  Natasha o ile a mo kgoromeletša leoto la gagwe le le se nago selo le le nago le madi gomme a goeletša gore:
  - Atla mpša!
  Hitler o ile a mo atla ka poifo...
  Zoya le yena o ile a gapeletša Fuhrer go atla serethe sa gagwe se se se nago selo. Hitler o ile a kokobetšwa.
  Ke moka o ile a atla leoto la Augustine leo le se nago selo le le le makgwakgwa. O ile a cooed ka kgotsofalo.
  Svetlana le yena o ile a swanelwa ke go mo atla ka leoto le le se nago selo. Ke moka banenyana ba Fuhrer ba ile ba mo swara ka matsogo le maoto. Gomme ge ba e goga, ba e gagola ka dikarolo tše nne.
  Le gona Hitler o ile a hwa ka baka la go tšhoga mo go kwešago bohloko ka August 9, 1956.
  Pušo ya sesenyi se segolo sa mehla ka moka, yeo e tšerego lefase ka moka, e fedile.
  Mohlahlami wa mmušiši yo mogolo le yo a tšholotšego madi e be e le Schellenberg, yo a ilego a tšeela Himmler legato. Le gona yo a nago le bokgoni kudu go barwa ba Hitler, yo a hweditšwego ka go tsenywa ga peu ka maitirelo, o ile a tsebišwa e le mojalefa wa semmušo.
  Eupša... Ntwa ya go lwela maatla e ile ya thoma, Schellenberg o ile a menwa ke Mainstein gomme gwa latela go lwantšhana ga madi.
  
  DIHELO TERMINATOR CLIP
  Yo mongwe wa ditsebi tša Jeremane ka seruthwane sa masomenne-pedi o ile a utolla gore Majeremane a diriša seripa sa pampiri sa tšhipi e sa tswakwego ditokomaneng tša bofora, mola Marussia a diriša tšhipi e bonolo feela. Gomme ka morago a bega se go molaodi wo mogolo.
  Ka morago ga moo nuance ye e ile ya elwa hloko, gomme baemedi ba Jeremane ba ile ba thoma go palelwa gantši kudu.
  Le gona ka baka leo, ba-Fritz ba ile ba utolla dithulaganyo tša go hlasela ka mahlakoreng kgaufsi le Stalingrad. Gomme madira a ile a hlopha gape. Ge tlhaselo e thoma ka November 19, Madira a Mahwibidu a ile a lebeletšana le ditšhireletšo tše matla kudu. Go feta moo, letšatšing la tlhaselo boemo bja leratadima bo ile bja ipontšha e le bjo bo sa fofego, gomme se se ile sa golofatša sefofane gomme sa fokotša mafelelo a go thuthupa ga dithunya.
  Ka nako yeo Majeremane a be a ka kgona go swarelela, eupša ntwa e ile ya tšea nako ya ka godimo ga kgwedi ntle le katlego e kgolo bakeng sa Madira a Mahwibidu.
  Afrika, le yona, dilo di ile tša sepela ka tsela ye e fapanego gannyane. Rommel o ile a amogela matlafatšo a oketšegilego go tšwa Yuropa, gomme a kgona go phethagatša tlhaselo e makatšago kgahlanong le ma-Amerika. Mašole a Amerika a fetago dikete tše lekgolo le masomehlano ao a sa tlwaetšwago gabotse le ao a se nago phihlelo a ile a thopša. Gomme madira a Rommel"s le ona a ile a thopa Algeria le Morocco.
  Ka morago ga moo United States e ile ya kgopela khutšo le Wehrmacht. Ka go diriša mohola wa go gogela morago ga Amerika ntweng, Majeremane a ile a matlafatša Rommel le go feta gomme a fenya Brithania kua Libya le Egipita. Ka nako e swanago, nakong ya marega, Majeremane a ile a bušetša morago bobedi tlhaselo ya Madira a Mahwibidu kgaufsi le Leningrad le maiteko a mafsa a go hlasela kgaufsi le Stalingrad, le ka lehlakoreng la Rzhev-Sychov. Selemo se ile sa feta ka go iketla ka tekanyo e itšego. Ka ge e paletšwe ke go fihlelela katlego bakeng sa USSR marega, e ile ya kgoboketša matla. Gomme Majeremane a be a tšwela pele ka Afrika le Bohlabela bja Magareng. E thopilwe ka morago ga go wa ga Egepeta, Iraq le Kuwait. Karolo ya Siria e ile ya thopša ke Türkiye. Eo e tsenego ntweng le Brithania.
  Lehlabuleng go be go bile go e-na le go homola ka pele ka bohlabela. Manazi a ile a tšwela pele kua Sudan, gomme a tšwela pele ka Iran le Bohlabela bja Magareng. Ke feela ka August moo madira a Stalin"s a ilego a leka go tšwela pele kua Stalingrad. Eupša gape ba ile ba kgotlelela tšhireletšong e thata ya Jeremane.
  Panther, yeo e bego e e-na le kanono yeo e phunyago ditlhamo, yeo e nepagetšego le yeo e thunyago ka lebelo, e ile ya šoma gabotse kudu dintweng tša go itšhireletša.
  Majeremane a ile a fetša ngwaga ka moka wa masomenne-tharo ka bohlabela a le tšhireletšong. Mo nakong ye, ba ile ba thopa Afrika gomme ka morago ga gore Iran e tsene India, e kopana le Majapane.
  Marega, Madira a Mahwibidu a ile a nyakile a sa tšwele pele. Stalin o ile a nyakišiša dikgonagalo tša khutšo. Gomme Majeremane a šila dikoloni tša Maisemane. Churchill o ile a babja, gomme ka ge a be a ikwa a sa šireletšega, o ile a phetha ka go phetha khutšo le Majeremane ka morago ga go lahlegelwa ke dikoloni. Se se ile sa nea ma-fascist seatla se se lokologilego ka bohlabela.
  Le gona ka May 1944, sekepe sa Wehrmacht se ile sa thoma tlhaselo ya sona ka lehlakoreng la Lewatle la Caspian.
  "Panthers"-2 le "Tigers"-2 di ile tša tšea karolo dintweng tšeo. Mechine ye e ile ya bontšha matla a yona, eupša selo se segolo e be e le difofane tša jet, tšeo di bego di se na tšeo di lekanago le tšona. Ka mo go kgethegilego ME-262 le XE-162.
  Gomme ma-Araba a mantši, ma-Afrika le ma-India a ile a thwala madireng a sepelago ka maoto. Ba ile ba namela pele bjalo ka furu ya dikanono.
  Go lokile, a re ye ntweng!
  Lenaba, le lahlela ditopo, le ile la thuba go ya Lewatleng la Caspian, gomme la latola Caucasus ka naga. Gomme madira a ma-Turkey le a Rommel"s le ona a ile a hlasela go tšwa ka borwa.
  Tlhakatlhakano ye e feletšego...
  Wehrmacht e ile ya thoma dikarolo tše fetago makgolo a mararo, tšeo bontši bja tšona e bego e le bašele, tlhaselong. Gomme o ile a fihlelela katlego ye bohlokwa.
  Le ge Madira a Mahwibidu a ile a lwa ka bogale.
  Kudu-kudu banenyana ba bane, e lego Natasha, Zoya, Augustina le Svetlana.
  Ka mo go kgethegilego ba ile ba lahlela lenaba dimpho tša lehu ka maoto a bona a sa aparwago.
  Eupša gaešita le baloi ba bane le ba babotse ba sebete ba ile ba ipontšha e le, ka kakaretšo, bao ba se nago matla.
  Caucasus e ile ya thopša ka mo go feletšego nakong ya selemo. Nakong ya go wa, Fritz le yona e ile ya thopa Saratov le Kuibyshev, e tšwela pele go tšwa ka borwa. Gomme gape Uralsk, Guryev gomme a batamela Orenburg.
  Marega ba ile ba ema. Go ile gwa ba le go homola ga nakwana. Ke feela Orenburg ka boyona moo go bilego le dintwa. Gomme motse wo gape o ile wa fetoga nonwane. Ba ile ba gopola mehla ya Emelyan Pugachev go yona.
  Fuhrer e ile ya leka nako ye nngwe go boledišana ka khutšo ya mafelelo le USA le Brithania. Ke moka ba ile ba tšwetša pele ntwa le Japane. Le ge e se ya atlega. Samurai yeo e bego e le lewatleng e ile ya thopa diphenyo tše mmalwa.
  Ka seruthwane sa 1945, ka April 20, Operation Kremlin e ile ya thoma, ka tlhaselo ya Moscow.
  Ntwa e ile ya direga ka bogale kudu. Majeremane a ile a gogelwa dintweng tša madi. Mašole a Soviet a ile a lwa ka bogale. Lega go le bjalo, ka morago ga dikgwedi tše tharo tša dintwa tša manganga, a diriša difofane tša jet le ditanka tša morago-rago tša lelokelelo la "E," Majeremane a ile a dikanetša Moscow. Ka mahlakoreng a mangwe, ba ile ba kgona go tšea Tambov, Penza, Ulyanovsk, gomme ba fihlelela tšwelopele ya go leba Ufa.
  Ka August, Ryazan e ile ya wa, gomme sekgoba le Moscow sa katološwa le go feta.
  Stalin o ile a nea khutšo ka dipeelano le ge e le dife. Fuhrer e ile ya hlokomologa se. Eupša Moscow e ile ya swarelela go fihla ka December, ge mafelelong e be e tšewa.
  Fritz e ile ya thopa gape Gorky le Kazan mafelelong a ngwaga.
  Ka morago ga nako ya go khutša ya marega ka May 1946, ba ga Kraut ba ile ba hudugela Urals. Ntwa e be e se sa hlwa e le e šoro gakaakaa. Bajenerale ba bantši ba ile ba eka gomme ba ineela ntle le ntwa. Gomme Stalin ka boyena o ile a hwa lehlakore gomme o be a se a itokišeletša ntwa gakaakaa.
  Ka morago ga go thopša ga Sverdlovsk, mmušo wa USSR o ile wa hudugela Novosibirsk.
  Eupša madira a Wehrmacht a ile a latela direthe tša bona.
  Ka ngwaga, metse e ile ya thopša. Ka morago ga go tšea Novosibirsk ka ledimo, Stalin o ile a dumela go ineela e le go ananya tšhireletšego ya motho ka noši.
  Le gona go se go ye kae Japane le United States di ile tša dira tumelelano ya khutšo. Brithania le Amerika mafelelong di ile tša lemoga dipoelo ka moka tša Wehrmacht.
  Hitler, ka ge a thopile tšhemo e ntši, o ile a hlola mmušo wa gagwe wa bokoloniale, gotee le Majapane.
  Eupša ga se a ka a ba le nako e telele ya go buša. Ka la 20 April, 1957, banenyana ba baloi ba ile ba phetha ka go dira tshepedišo kgahlanong le Fuhrer. Lefelo la bodulo la mmušiši yo ga bjale a lego nywageng ya magareng le ile la hlaselwa ke baloi ba bane.
  Bahlabani bao ba aperego di- bikini ba swere ditšhoša tša maleatlana ka diatleng tša bona gomme ba lahlela legadima le di- pulsar ka maoto a bona a sa aparwago.
  Natasha o ile a kitima tšhilo, a sega ma-fascist gomme a lahlela kgwele ya matla ka menwana ya maoto ya leoto la gagwe le le se nago selo, a goeletša:
  - Kgalalelo go Naga ya Botate!
  Zoya o ile a sega ka ditšhoša tša gagwe tša maleatlana. O ile a gagola dimpa tša Manazi gomme a ngwala ka go Twitter gore:
  - Go ya mellwaneng ye mefsa!
  Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o tla lokolla pulsar.
  Ke moka Augustine o a hlasela. Gape o sepetša tšhilo ka ditšhoša tša maleatlana. Ke moka o lahlela selo se se bolayago ka maoto a gagwe a sa aparwago.
  Ka morago ga moo harpy e khubedu e re:
  - Bakeng sa Modimo Motsho!
  Se se latelago tlhaselong ke Svetlana. Le gona o sega bjalo ka ditšhoša gomme o lokolla legadima ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo, a sega ma-fascist.
  Ke moka Natasha o tšwela pele, a hlaba bahlapetši ba Hitler gomme o goeletša gore:
  - Gomme ke tla kgaola mafasista ka moka ka cue!
  Gomme ka maoto a sa aparwago, bjalo ka mosetsana, pulsar, gomme e a lahlela.
  Gomme mo go tla Zoya ka tlhaselo. Tsela ya go dikološa ditšhoša le go sega nama. Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o tla lokolla legadima.
  Ke moka o tla goeletša ka gore:
  - Ke mosetsana wa super!
  Se se latelago tlhaselong ya Augustine. Gape o a dikologa... Gomme a lahlela diphego tše mmalwa tša legadima go tšwa sehubeng sa gagwe. Gomme pulsar e tla lahlela maoto a yona a sa aparwago gomme ya goeletša:
  - Ke mohlabani wa super!
  Gomme moriri wa gagwe wo mohwibidu o phaphamala bjalo ka sefoka sa proletarian.
  Gomme mo Svetlana o tlhaselong.
  Ditšhoša tša gagwe di a dikologa, gomme maoto a gagwe a se nago selo a phatlalatša ditšhošane tša maatla, gomme legadima le fofa ka ntle ga khupetšo ya gagwe.
  Ngwanenyana o tla opela:
  - Re tla sega drakone gomme ra senya Fuhrer!
  Natasha le yena o šišinya ditšhoša tša gagwe ge a hlasela gomme o rema ma-fascist. Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a lahlela dithuthupi tše di bolayago.
  Gomme lepokisi le otlelwa ka gare ke bahlapetši ba Hitler"s.
  Gomme ngwanenyana o opela ka pelong:
  - Ke mohlabani wa annihilator, .
  Le terminator e kgolo...
  Athomo e phatlogilego ka nako e tee, .
  Gomme o leba lebotong!
  Zoya, ka go hlasela, o ile a e tšea gomme a e lahlela ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, selo seo se ilego sa foka marulelo.
  Le kamoo a opelago ka gona:
  - Kgalalelo go bokgole bja cosmic!
  Gomme gape ditšhoša tša gagwe di ile tša sega manaba ka diripana tše nnyane le diripana tša nama ye e gagogilego.
  Gomme mo mo mokgatlong wa Augustine. Kamoo a phothago ma-fascist. Gomme diripana tša nama ya madi di fofa ka mahlakoreng ka moka.
  Gomme ngwanenyana yo a se nago leoto le yena o tla ineela go pulsar gomme a bogola.
  - Ke botse bjo bogolo! Seo motho yo mongwe le yo mongwe a se ratago!
  Gomme mo Svetlana o sepela. E tla lokolla gape le legadima go tšwa khupetšong. Gomme pulsar e tla lahlela fase ma-fascist ka leoto la yona le le se nago selo. Gomme ditšhoša tša gagwe ke, gabotse, babolai fela.
  Ke moka ngwanenyana o a lla:
  - Kgalalelo go Naga ya Botate!
  Natasha o ka gare ga letšhogo la hlaga. O hlasela ba ga Kraut. O a di pšhatlaganya gomme o lahlela diphuphu tša mollo ka direthe tša gagwe tše di se nago selo.
  Gomme o opelela ka bowena:
  - Kgalalelo go legae la rena!
  Gomme gape o ile a lahlela sehlopha sa maatla go tšwa khupetšong ya gagwe.
  Zoya o sepetša tšhilo ka ditšhoša. E sega sehlopha sa ma-fascist. Gomme ka morago o e lahlela lenaba bjalo ka menwana ya maoto ye e se nago selo. Gomme o phatlalatša manaba ka mahlakoreng ka moka.
  Ke moka o tla opela:
  - Kgalalelo go tsars Russia!
  Ke Augustine ka tlhaselo e thata. Chops baganetši. Gomme ka morago leoto la gagwe le le se nago selo le tla lahlela legadima... Gomme pulsar e tla fofa go tšwa go khupetšo ya gagwe ye e se nago selo. Le go phatlalatša baleti ba Hitler.
  Ka morago ga moo ngwanenyana wa moriri o mohwibidu o ile a opela:
  - O ka se letele kgaugelo go nna!
  Svetlana le yena o hlasela... O sega baganetši ba gagwe gomme o a ba senya. Lahlela legadima bolts go tšwa khupetšong. Le gona menwana ya gago ya maoto yeo e se nago selo e phadima ka di- cascade ka moka tša go elela ga matla.
  Gomme o tla opelela ka bowena;
  - Kgalalelo e kgolo go nna, .
  Ke phodile go feta tšhwene!
  Natasha le yena o hlasela... Like she"s slashing ka ditšhoša. Gomme ka maoto a sa apara selo o tla thoma selo sa polao. Gomme mo go tla legadima go tšwa khupetšong.
  Ka morago ga moo ngwanenyana o a rora:
  - Bakeng sa letago la Naga ya Botate!
  Zoya o huduga ka morago. E bile e senya manaba. O tšholla legadima go tšwa ka morago ga molomo wa gagwe. Lahlela clots ya matla ho tloha khupetšo. Gomme o a rora ka pelong:
  - Ke mmotšwapele wa go lahlela!
  Gomme o dikologa maoto a gagwe a se nago selo.
  Se se latelago Augustine ka tlhaselo. O otla ma-fascist ka ditšhoša gomme a a sega gore e be lettuce e nyenyane. Gomme o lahlela maoto a gagwe a go hloka selo bjalo ka pulsar. Gomme le magadima a mabedi go tšwa khupetšong... Gomme mafasista a lesomepedi a ile a gadikwa lefelong leo!
  Mohlabani o tla opela:
  - Ka leina la Mma Moratiwa!
  Gomme gape ka maoto a sa aparwago it"s like go thulwa ke pulsar!
  Gomme ka morago Svetlana o tla ka go hlasela. Ye ke mohuta wa ngwanenyana yo a bego a ka se be cooler. Mohlabani yo o tla e tšea gomme a lahlela magadima ka maoto a gagwe a sa aparwago. Gomme diphuphu tša phedišo di tla fofa ka ntle ga khupetšo. Gomme ye ke ka fao mohlabani a goeletšago ka gona:
  - Go ile gwa hlaba go nna gore legotlo le na le sebjana!
  Natasha o mo leetong. E ile ya dikologa gomme ma-fascist a lesome-pedi ka moka a ile a rengwa. Gomme ngwanenyana o ile a lokolla setšweletšwa sa phedišo ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Go tšwa khupetšong go ile gwa lla legadima, gomme a opela:
  - Kgoši ya ka ya go ya go ile, ye kgolo kudu lefaseng!
  Gomme pulsar e ile ya fofa go tšwa seretheng sa ngwanenyana se se se nago selo.
  Zoya o ile a tšwela pele go šutha. O ile a tšea ditšhoša gomme a sega. O ile a pšhatlaganya manaba a gagwe gomme a šikinya ka mahlo a gagwe a safire. Le go tšwa khupetšong kokwane ya maatla. Gomme ka maoto a sa aparwago di-pulsar tša go fedišwa.
  Gomme o tla opela bjang:
  - Ke tla ba mmolai!
  Gomme ka morago ka motšhene wa Augustine"s... Ditšhoša tša gagwe di swana le dithipa tša tšhilo. O a itshega ntle le go dikadika. Gomme go tšwa khupetšong, mesebe ye bogale yeo e dirilwego ka mollo wa maleatlana e fofa. Gomme maoto a go hloka selo a ngwanenyana a fa dimpho tše bjalo tša phedišo.
  Gomme moriri o mohwibidu ka boyena o a rora:
  - Bompopi ba bagolo!
  Svetlana le yena ga se mpho. O ile a e tšea gomme ka maoto a gagwe a se nago selo a lahlela diripana tša galase yeo e robegilego. Gomme ma-fascist a mabedi a dozen a ile a wa a hwile. Le kamoo e tlago go thunya mothaladi ka moka go tšwa khupetšong. Gomme o tla sega fase ma-fascist ka moka ntle le mathata afe goba afe.
  Gomme ka go tšhoša mahlo o hlokomela gore:
  - Ke toro e kgolo!
  Natasha o tla retološa tšhilo ya gararo ka ditšhoša tša maleatlana. O tla e tšea gomme a lahlela dimpho ka menwana ya gagwe ye e se nago selo. Gomme ka serethe sa gagwe se se se nago selo yo a tukago mollo o tla fa ka gare ga diphuphu tše mmalwa...
  Gomme go tšwa khupetšong go na le cascade ka moka ya legadima.
  Ke moka o tla opela:
  - Tšhoša ya laser, .
  O nyaka go kgaola manaba a gagwe!
  Zoya o ka tlhaselo hlaha. Gomme ditšhoša tša gagwe e tloga e le di- diamond drill. Gomme ba pšhatlaganya Krauts bjalo ka khetla ya dikhilograma tše lekgolo. Eupša ge ba tšea maoto a ngwanenyana a sa apara selo gomme ba lahlela selo se sengwe sa madi.
  Gomme ka morago ya tšea taolo gomme ya thuthupa.
  Zoya o ile a rora:
  - Re bommampodi ba bafsa!
  Gomme mo ke Augustine yo a sepelago. Kamoo a remago manaba a gagwe. Gomme ditšhoša tša ditšhoša tša gagwe tša sega bohle.
  Gomme ka maoto a sa aparwago, dimpho tše di fapafapanego tša lehu di fofa ka ntle.
  Gomme Augustine o ile a opela gore:
  - Legadima la ka le lekgethwa!
  Gomme mollo o tšwa molomong wa gagwe!
  Gomme mo Svetlana o sepela. It"s also like o lokollotše mpho ya maatla a polao go tšwa khupetšong ya gagwe.
  Ke moka ngwanenyana o ile a opela:
  - Ke mmotšwapele yo a feletšego!
  Gomme a tšea maoto a gagwe a sa apara selo gomme a romela pulsar. Gomme mollo wa dihele wa fofa go tšwa kgokgotheng ya gagwe. Gomme bjale serethe se se se nago selo se ile sa fa tsela go dibubble.
  Gomme go tšwa khupetšong go tšwa legadima le le bolayago le le bolayago.
  Natasha le yena o be a diriša ditšhoša. O ile a sega ma-fascist a mantši. Le kamoo e tlago go lokolla khupetšong bjalo ka legadima. Gomme o tla tlotša baleti ba Fuhrer ka diripana tše nnyane.
  Ka morago ga moo o tla opela:
  - Bakeng sa Naga ya Botate le Tokologo go fihla mafelelong!
  Gomme selo se sengwe se se bolayago ka mo go feletšego se tla theoga go tšwa menwaneng ya gago ya maoto ye e se nago selo.
  Zoya, a hlasela manaba, a hlobola meno, a rora:
  - Sehlopha sa bašomi sa hlaga! Pšhatlaganya lenaba!
  Gomme le yena o tla lahla se ka maoto a gagwe a sa aparwago. Gomme go thuthupa mo go bjalo ga polao go be go etšwa khupetšong.
  Ngwanenyana o ile a bolela ka go tšhoša:
  - Dihlong tše kgolo!
  Gomme ka morago Augustine le yena o ile a huduga. Gape o ile a phadima ka mahlo a emeralda. Gomme sehlopha sa magadima sa wa ka ntle ga khupetšo ya gagwe. Gomme a thuntšhetša menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo go lenaba.
  A otla ka ditšhoša tša gagwe, a goeletša.
  - Ke motelele go feta bohle ba bommampodi ba lefase!
  Gomme ka morago Svetlana o a hlasela. Ka gona o phophola le go sega bohle. Gomme ke ngwanenyana yo a fodilego le yo a bapalago bjalo. There"s also literally go thuthupa ga sethunya sa motšhene seo se tšwago khupetšong. Gomme o wiša fase bontši bja mafasista. Le gona maoto a sa aparwago a tšholla di- clot tše bjalo tša matla melapong.
  Mohlabani o ile a opela:
  - Sepheo se kgauswi!
  Gomme a kgoboketša maatla a go lahlela!
  Go lokile, mafelelong, ba bane ba ile ba thunya ka ofising ya Hitler"s. A bolaya baleti ba gagwe ka moka. Gomme mofasista wa nomoro ya pele ka boyena o ile a gogwa ka ntle go tšwa ka fase ga mpete.
  Hitler o ile a ngunanguna:
  - Ke tla fa Poland!
  Natasha o ile a botšiša ka go kwera gore:
  - Goba mohlomong Caucasus?
  Fuhrer e ile ya rora:
  - Ee, bonyane di-Caucasus tše pedi, just don"t kill!
  Banenyana ba ile ba araba ka kwano:
  - Atla maoto a rena!
  Hitler, a lla, a sa tšwa go fetša mengwaga ye masometshela-seswai, o ile a gagabela ka matolo gomme a atla direthe tša banenyana tšeo di se nago selo, tša nkgokolo. Ba ile ba myemyela gomme ba sega.
  Fuhrer e ile ya atla leoto la ngwanenyana yo mongwe le yo mongwe leo le nago le lerole le la madi ka makga a mararo.
  Ka morago ga moo Natasha o ile a swara seatla sa le letona sa Hitler ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo, Zoya o ile a swara seatla sa Hitler sa nngele, le sona ka leoto la gagwe le le se nago selo. Augustina le Svetlana ba ile ba swara Fuhrer ka maqaqailaneng ka menwana ya bona ya maoto yeo e se nago selo.
  Ka morago ga moo banenyana ba tla goga sesenyi se segolo sa dinako ka moka le batho ka mahlakoreng ka moka, gomme ba mo tšea, ba mo gagola.
  Gomme matsogo le maoto a Hitler a ile a gagolwa, gomme ka baka la go tšhoga ga bohloko, mmuši wa drakone o ile a hwa lefelong leo.
  Tefetšo yeo e ile ya hwetša mmolai le mmolai yo mogolo kudu historing ya lefase.
  Ke mo kanegelo ya dinaane e felelago gona, le ge e le gore mo polaneteng ye e fetogile nnete ya toro ye bohloko, gomme e dirilwe gabotse go bao ba theeleditšego!
  
  
  BALOI KGAHLANO LE HITLER
  Ka 1941, Hitler, ka morago ga go thopa sehlakahlaka sa Crete, o ile a fetoša kgopolo ya gagwe mabapi le go ya USSR. Taba ya gore Stalin ga se a ka a hlasela Jeremane nakong ya tlhaselo ya Yugoslavia e ile ya kgodiša Fuhrer gore go be go se na dithulaganyo tša go mo hlasela go tšwa ka bohlabela.
  Go oketša moo, dipono tša e sa le pele di ile tša šišinya gore go be go ka se be le phenyo e bonolo ka bohlabela, gomme go be go le kaone gore o se ke wa ya moo.
  Ba-Fritz ba ile ba matlafatša sehlopha sa Rommel gomme ba kgona go hlohleletša Turkey gore e dumelele madira go tsena Bohlabela bja Magareng. Mabrithania a ile a fenywa ka botlalo kua Egepeta, gomme a rakwa ka ntle ga Iraq le Bohlabela bja Magareng. Go se go ye kae Franco o ile a dumela go thopša ga Gibraltar.
  Ka morago ga moo Majeremane a be a sa kgone go fetišetša mašole Afrika, gomme go ya pele go ya Bohlabela bja Magareng.
  India e wele. Gomme ka morago, ntle le mathata afe goba afe, Kontinente ye Ntsho e ile ya thopša ka dikgwedi tše tshela fela. Le gona sehlohlolong e bile tlhaselo ya Brithania le go fologa ga madira toropongkgolo ka November 1942.
  Ka dibeke tše pedi Engelane e be e wele. Gomme mafelelong ba ga Kraut ba ile ba hwetša lefelo la maoto karolong ya ka bohlabela ya lefase.
  Eupša ntwa le United States e sa dutše e tšwela pele. Gomme e ile ya goga ka lebaka la go ba kgole le lewatle le mathata a go sepetša madira.
  Ka go diriša methopo ya Afrika, dikarolo tše kgolo tša Asia le Australia, Majeremane a aga madira a magolo a ka lewatleng. Bona, gotee le Japane, ba lwa ntwa ya dikepe tša ka tlase ga meetse.
  Nywaga ya masomenne-tharo le masomenne-nne e ile ya fetšwa dintweng lewatleng. Iceland le Greenland di ile tša thopša. Le gona ka 1945, ka ge a be a šetše a e-na le ditanka tša lelokelelo la "E," Majeremane a ile a kotama Canada gomme a kgoboketša madira a ona Argentina.
  Tše e be e le maano a bona. Le ge go hloka poledišano go ile gwa dira gore go be thata go hlasela United States.
  Eupša ka September, bontši bja naga ya Canada bo ile bja thopša.
  Bobedi madira a Jeremane le a Japane a ile a tsena ditikologong tša ka leboa la United States.
  Eupša ka morago ba ga Fritz ba ile ba kopana le banenyana ba bane.
  Monica, Leah, Gertrude le Angelina ba ile ba hlokomela.
  Batle ba bane ba ile ba kena ntweng. Monica, Leah, Gertrude ke di-blonde, gomme Angelina ke moriri o mohwibidu.
  Gomme a banenyana ba senye madira a magolo a Third Reich.
  Ba ithuntšha ka dithunya tša motšhene.
  Mo Monica o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o opela:
  - Kgalalelo go maatla a ka! Bohle ba be ba segwa fase!
  Leia o fa go retologela. Gape o sega manaba ka go thuthupa ga mollo, gomme o lla ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Madira a ka a tiile!
  Gomme ka leoto la gagwe le le se nago selo o lahlela mpho ya lehu.
  Angelina wa mollo goba wa moriri o mohwibidu o thoma mpho ya lehu ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme o a tšhoša:
  - Phenyo ya ka!
  Gomme gape o fa go retologela!
  Ke moka Gertrude o raga mpho ya lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo, gomme o bokolla ka go thiba ditsebe:
  - Ke mmolai!
  Gomme gape o tla thoma go thuthupa ga polao.
  Monica o thuntšha lešaba la bo-fascist gape gomme o opela:
  - Kgalalelo go lefase la ka!
  Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o lahlela mpho ya polao ya lehu, o pšhatlaganya baganetši ba gagwe.
  Leia le yena o a thunya. Ke mosetsana yo bogale kudu. Gomme maoto a sa aparwago a swana le go lahlela dipomo go lenaba.
  Gomme ngwanenyana o a rora:
  - Ke mohlabani wa hyper wa USA!
  Se se latelago Angelina o a thuntšha. O e dira ka nepo kudu. Gomme mpho ya mmolai e fofa go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme ngwanenyana yo mobotse o a rora:
  - Ke tla ba mmotšwapele wa lefase ka mo go feletšego!
  Gomme mohlabani o tla bontšha leleme la gagwe le letelele gakaakang!
  Gomme ka morago Gertrude o ile a leka. Le gape bjalo ka ge mothaladi o fa. Gomme ka morago ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o tla lahlela mpho ya lehu.
  Gomme o phatlalatša baganetši ka moka go ba mašaledi a nama.
  Ka gona banenyana ba bane ba šoma ka mafolofolo. Go molaleng gore kgateletšo ya madira a lenaba e a fela.
  Le ge aowa, ditanka tše di boifišago di a tšwelela, lelokelelo la E. Go lokile, banenyana ba ba emetše.
  Monica o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o a tšhoša:
  - Re tla lwa sebakabakeng!
  Gomme go tšwa seretheng sa gagwe se se se nago selo mpho ya lehu e ile ya kgorometšwa go tšwa go seboko sa E-50. Koloi ye e ile ya senyega gomme ya ema.
  Mohlabani o goeletša gore:
  - Kgolo!
  Se se latelago ke Leia ntweng. Gape o sa rwala dieta, go swana le go lahlela mpho ya lehu. Pšhatlaganya lenaba. Gomme tanka ya ba yeo e tiilego.
  Gomme mohlabani o a rora:
  - Ke ngwanenyana wa go apara bikini!
  Angelina o lwa ka morago. Le gona o lahlela sethunya sa go thunya go E-75 ka leoto la gagwe le le se nago selo, gomme vampire ya Jeremane e na le nako e thata.
  Gomme mohlabani o tla lla:
  - Ke nna ke tlago go bontšha super class!
  Gomme Gertrude o a lwa. Gape ke mohlabani yo a sa tsebego kwelobohloko goba pelaelo.
  Botle bo ile bja e tšea gomme bja tšholla:
  - Regatta e kgolo!
  Gomme sethunya sa polao sa fofa go tšwa leoto le le se nago selo.
  Monika o thuntšha gape gomme o a tšhoša:
  - Aerobatics le sehlopha sa basepediši!
  Setho sa gagwe se se se nago selo le sona se tla tšea gomme moela wa lehu o tla lahlela. Gomme o tla gagola manaba ka moka.
  Ka morago ga moo mohlabani o a lla:
  - Ke mosetsana wa super!
  Gomme Leia ke mogaleadi wa nnete ntweng. Gomme o tla otla manaba a gagwe. Gomme ka leoto la gagwe le le se nago selo o tla lahlela sethunya, a tšea lešaba la manaba a ba gagola. Gomme ka morago o a goeletša:
  - Ke nna ngwanenyana yoo e lego Superman!
  Gomme ntweng, Angelina, le yena ka leoto la gagwe le le se nago selo, o lahlela mpho ya lehu. O tla gagola lenaba diripa, a opela;
  - Ke hele ya motemona!
  Gomme o tla otla lenaba ka go thuthupa ga mollo.
  Eupša Gertrude o ka gare ga kgwele ya cue. O ithuntšha ntle le moletlo goba kgethollo. Gomme o tla e tšea, a thoma mpho ya phedišo ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, gomme a pšhatla manaba a gagwe. Na se ke sa ntwa kudu?
  Banenyana ba bane ba ile ba lwa bjalo ka di-knight goba barongwa. Eupša go na le moedi go selo se sengwe le se sengwe. Gomme ka fao bahlabani ba ile ba boela morago...
  Seruthwane le marega a 1945 di ile tša feta dintweng tša manganga. Matla a be a sa lekalekane. Ditanka tša E-series tša Majeremane di tiile kudu go feta tša Sherman gaešita le di-Pershing tšeo di nago le dipalo tše dinyenyane. Gomme difofane tša jet ga di na go lekana le gatee. Le gona gaešita le di- disco di ile tša thoma go tšwelela, di sa hlaselege ka mo go feletšego ke dibetša le ge e le dife tše dinyenyane.
  Ka gona United States ganyenyane-ganyenyane e thopša ke mehuta e fapa-fapanego ya dikarolwana tša dinaga dišele tša Third Reich.
  Bontši bja Amerika bo tlala nakong ya go wa le marega. Plus gape meferefere ka borwa bja United States, le go eka ga bajenerale bao ba nago le medu ya Jeremane. Le gape go phagama mo go sa belaetšego ga dithunya tše mpsha tša motšhene, gaešita le ditanka tša ka tlase ga mobu tša Wehrmacht.
  Le gona ka seruthwane sa April 1946, ka morago ga ge lešaba la Third Reich le dikologile le go tšea Washington le New York, United States e ile ya ineela.
  Ka go rialo, letlakala le lengwe la ntwa le ile la phetla.
  Eupša ka May 1947, ntwa e nngwe e ile ya thoma, mo nakong ye le Japane.
  Gomme lesolo kgahlanong le USSR le ile la bušetšwa morago gape.
  Gomme bjale banenyana ba bane go tšwa USA ga se ba ineela gomme ba boela ba lwantšha lenaba.
  Lehlabula la 1947 le mocheso, bahlabani ka bikini. Gomme ba lwa ka bobona.
  Monica o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o a tšhoša:
  - Ke nna terminator!
  Gomme o fa go retologela.
  Leia le yena o a thuntšha, gomme o e dira ka nepo kudu. Gomme gape maoto a gagwe a go hloka selo a lahlela se sengwe go dikologa. Gomme ba a senya.
  Gomme ngwanenyana o a goeletša:
  - Lwantšha aerobatics!
  Se se latelago, Angelina o a thunya. Pšhatlaganya baganetši. O ba kokota ka ntle ka mehlape. Gomme menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo e lahlela gape selo se sengwe sa polao ye sehlogo.
  Mohlabani o goeletša ka gore:
  - Ke manala a tšhipi!
  Gomme Gertrude o a ithuntšha gomme o sega manaba a gagwe. Ka morago ga moo o lahlela mpho ya lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o a ngunanguna:
  - Dihlooho tsa sesole, le dipalo!
  Gomme gape o tla tšea bohle gomme a ba sega go fihla bokgoleng bja bohlanya!
  Ee, ba bane ba a lwa. Eupša matla ga a lekane. Ditanka tše mpsha tša letoto la E-50 U, e lego peakanyo ye e kitimago kudu, ka fase ga dimithara tše pedi ka bophagamo, le ditlhamo tša ka thoko tše 170, dimilimetara tše 250 tša phatleng, le boima bja ditone tše masometshela-hlano ka entšene ya maatla a dipere a 1800.
  Majapane a ka se kgone go ganetša se. Ga mmogo le kgahlanong le ME-462, yeo, ntle le monyanya ofe goba ofe, e senyago difofane ka moka tša lenaba go swana le koloboks.
  Gomme ka mo go fapanego, go na le gape le di-disc tše di fofago. Gomme ba thuba se sengwe le se sengwe.
  Ka boripana, ka dikgwedi tše tshela, Japane e ile ya fenywa ka mo go feletšego gomme dikoloni tša yona ka moka tša thopša.
  Go lokile, ke seo se diregilego. Go se go ye kae Fuhrer e ile ya thopa dinaga ka moka tša lefase ka ntle le USSR.
  Go fihla ga bjale dilo ka moka di bile le khutšo goba ka tlase ga moo. Eupša ka morago Stalin o ile a hwa, gomme Nikita Khrushchev a thopa matla. Le gona ditswalano le Third Reich di ile tša raragana gape.
  Re sa bolele ka gore USSR e be e hlama dibetša tša nuclear. Gomme Congress ya Masomepedi le yona e ile ya direga, e sola pholisi ya peleng.
  Le gona ka June 22, 1956, Third Reich, ka ditaelo tša Hitler yo a šetšego a e-na le nywaga ya magareng, eupša e le yo bogale kudu, e ile ya thoma tlhaselo. Lešaba la gagwe le be le letetše phenyo ya kapejana, eupša semaka seo se sa letelwago se be se mo letetše!
  E sego feela banenyana ba bane ba Amerika, eupša gape le ba bane ba babotse ba Russia le baloi ba ile ba ya ntweng kgahlanong le mašaba a Wehrmacht. Gomme go na le sehlopha ka moka sa banenyana makaleng a go fapana a madira, gomme gape ka moka ke baloi!
  
  NAPOLEON MORA-MORO-MORA WA ALEXANDER WA PELE
  Napoleon ga se a ka a ya Russia, gomme ka kakaretšo o ile a nyala kgaetšedi e nyenyane ya Alexander wa Pele. Se se ile sa lebiša diphetogong tše dingwe historing.
  Sa pele, Russia ya Tsarist e ile ya lwantšha Austria gomme ya thopa Galicia. Sa bobedi, Fora e ile ya rulaganya Italy, gomme ya hloma morwa wa Napoleon le kgošigadi ya Russia moo.
  Gomme ka morago Russia le Fora di ile tša thopa le go aroganya Turkey.
  Ke moka, ka maiteko a mohlakanelwa, Brithania e ile ya thopša. Dikoloni tša Sepania mafelelong di ile tša fetoga Mafora, go swana le bontši bja Afrika. Gomme ka morago India le Iran di be di swaregile!
  Ka morago ga lehu la Alexander wa Pele le go tlogela mmušo ga Constantine, go ile gwa direga phetogelo ya mmušo, gomme Kesara Napoleon II wa nywaga e lesomenne wa Roma o ile a phagamišetšwa sedulong sa bogoši sa Russia. Le gona ka morago ga lehu la Napoleon ka 1836, Napoleon II o ile a ba mmuši wa Fora le Yuropa ka moka le dikoloni tše dintši.
  Mmušo o tee o mogolo o ile wa tšwelela gomme wa tšwela pele o katološwa. Napoleon II ka morago o ile a thopa China le Indochina le Afrika ka moka. Le Australia le Canada. Gomme o hlokofetše ka 1879 a na le mengwaga ye e nyakilego go ba ye masometshela-seswai.
  Ke moka Napoleon III o ile a abelwa sedulo sa bogoši. Le yena o be a nyaka go lwa. Eupša lefaseng ka moka, ke feela tšhemo ya United States yeo e ilego ya dula e sa thopša ke Fora!
  Gomme Napoleon III o ile a thoma ntwa le Amerika ka 1890. Naga ya mafelelo yeo e bego e se thoto ya Fora.
  Le gona madira a magolo a mašole a dimilione tše hlano go tšwa lefaseng ka bophara a ile a tsena tšhemong ya United States.
  Matla a be a tla ba a sa lekalekanego. Eupša ma-Amerika a ile a lwantšha Napoleon III ka bogale kudu.
  Kudu-kudu banenyana ba bane: Monica, Leah, Gertrude, Anna! Gomme ba lwa bjalo ka di- cobra le bagaleadi.
  Monica o ile a sega di- disc tše bogale tša tšhipi ka ditšhoša le menwana ya maoto yeo e se nago selo. Le punched ka baganetši.
  Gomme mohlabani o ile a opela:
  - Kgalalelo go Amerika!
  Leia le yena o ile a lwa le madira a dinaga dišele ka ditšhoša, gomme a šišinya ka bogale:
  - Kgalalelo go naga ye kaone lefaseng!
  Gomme gape o ile a thoma selo sa polao ka maoto a gagwe a sa aparwago.
  Gertrude o ile a lwa le madira a magolo, gape a sa apara maoto, a lahlela dinalete tše bogale kudu gomme a betha manaba.
  Ge a re"alo ngwanenyana o ile a hwihwitla:
  - Ke mohlabani wa sehlopha se se bjalo gore it"s super!
  Anna le yena o ile a lwa, a lahlela dimpho tša polao ka maoto a gagwe a sa aparwago.
  Gomme a goeletša a re:
  - Re na le diphihlelelo tše kgolo!
  Eupša go sa šetšwe gore ba bane ba ba ile ba lwa ka thata gakaakang, gaešita le ka bogale, madira a phagamego a Mafora a be a sa dutše a ba fenya.
  Banenyana ba ile ba thopša. Moo ba ile ba hlobolwa gomme ba tlaišwa ka sehlogo. Ba ile ba sotha matsogo a bona godimo ga raka, ba ba betha ka sefepi le terata ye e fišago. Ba ile ba fiša ditlhako tša bona tše di se nago selo ka mollo gomme ba tlotša tšhipi e fišago diretheng tša bona tše di se nago selo. Eupša banenyana ga se ba ka ba lemoga pušo e mpsha ya Napoleon III.
  Ka morago ga moo ba ile ba romelwa go šoma, ba nyakile ba hlobotše, mafelong a go epa maswika. Gomme Amerika e ile ya ba profense ye mpsha ya Fora.
  Ge Napoleon III a be a e-hwa ka 1903 a e-na le nywaga e masometshela-seswai, Napoleon IV o ile a ba mmušiši. Go fihla ga gagwe go ile gwa swaya pušo e mpsha. Go maatlafatša tema ya palamente, le go fokotša khuetšo ya bahlomphegi. Ganyenyane-ganyenyane mmušo wa lefase ka bophara o ile wa ba wa temokrasi kudu.
  Gomme ka 1917, monna wa mathomo o ile a fofela sebakabakeng. Ka tsela eo ile a bula nako ea astronautics.
  Ka 1922, batho ba ile ba fofela ngwedi. Le ka 1933 go ya Mars. Le gona ka 1950 ba be ba etetše dipolanete ka moka tša Tshepedišo ya Letšatši. Eupša ka 2000, go ile gwa thoma go fofa ga mathomo ga dinaledi, e lego leeto ka moka la lefaufaung. Ye ke AI feela ka baka la lenyalo le tee la Napoleon Bonaparte le kgošigadi ya Russia.
  Kamoo pheletšo ya batho ka moka e ithekgilego ka sebaka se senyenyane.
  
  DITLHAHLOBO KGAHLANO LE CHINA
  TLHALOSO
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba hudugela Siberia lekgolong la lesomešupa la nywaga, moo ba ilego ba tsena ntweng le Mmušo wa China ka tlase ga taolo ya lešika la bogoši la Manchu. Batho bao ba sa hwego bao ba sa hwego ba fetoša tsela ya histori, e sego feela kua China.
  Ntwa e tuka bjalo ka ledimo
  Mošemane o lwa le madira a magolo...
  Re ile ra sega mouwane wo o befetšwego
  Le ge ka dinako tše dingwe it"s even too hard!
  
  Lenaba le matla kudu ka bogale, .
  Lephoto le le tšwelago pele le a tla...
  Ka tlase ga modumo wa difolaga tše khubedu tše di phadimago tšeo di kitimago, .
  Eupša re tla fenya, ke a dumela, ntwa ka Motsheganong!
  
  O se ke wa nagana gore re ka fenywa, .
  Re bahlabani ba bagolo go tšwa go Modimo...
  Gomme e ka se šitišwe, ke tseba tlhale ya bophelo, .
  Le ge ka dinako tše dingwe e ka ba e tiilego kudu!
  
  Tseba bogolo bja Russia go se:
  Ntumele, Naga ya Mma e bohlokwa go feta selo se sengwe le se sengwe...
  Gomme go tla ba le ntlo ya Russia ye maatla kudu, .
  Gomme o phunye mofasista yo mobe sefahlegong!
  
  Don"t believe it, Horde e ka se thube ya Rus, .
  Which doesn"t go tliša ka matolo...
  Lwana ntle le thibelo, don"t be afraid, .
  Ka leina la moloko o mofsa!
  
  Bakeng sa ntlo ya Russia, bakeng sa mekgobo ya yona ya furu, .
  Re tla lwa ka thata kudu...
  Toro e sa felego e tla phethagala, .
  Ga o mohlabani yo a nago le moya wa clown!
  
  Ke wena yo, mošemane yo a ikanago go botegela Naga ya Botate, .
  Eba mohlabani wa Svarog e kgolo...
  Aowa, o ka se kgone go aga lethabo godimo ga madi, .
  Ge go se na Modimo pelong ya Jesu!
  
  Re ka fihlelela ditsela tše mpsha, .
  Bogolo bja naga yeo e thunyago...
  Gomme o bolaye phoofolo ya go tšhoša ya mahlo a diphelakadingwe, .
  E le gore go se go ye kae polanete ye e tla fetoga paradeise!
  . KGAOLO YA No. 1
  Mošemane le ngwanenyana, gotee le banenyana ba bane ba baloi, ba ile ba feleletša ba le ka borwa bja Siberia gomme ba raka tlhaselo ya ma-China. E be e le ntwa yeo e sa tsebjego kudu ge ma-Manchu a be a buša kua China gomme a be a katološa ka mafolofolo ditikologong tše di fapa-fapanego tša Asia.
  Gomme ka fao ba ile ba hlasela Marussia seleteng sa Tibet. Gomme kanegelo ya nnete ke gore ba kgonne go tšea karolo ya tšhemo. Go feta moo, Russia ka nako yeo e ile ya fokodišwa ke balemi le ntwa ya Cossack ya Stenka Razin. Le gona madira a be a tla swanelwa ke go fetišetšwa bokgoleng bjo botelele kudu.
  Eupša mošemane le ngwanenyana bao ba sa hwego, le banenyana ba bane ba Terminator ba ile ba thuša sebo sa Russia.
  Madira a magolo a ma-China a ile a hlasela sebo seo se sa tšwago go agwa sa Russia. Le gona go molaleng gore matla a be a sa lekane.
  Go na le ma-Russia a sekete feela, le ma-China a dikete tše makgolo a mabedi. Gomme go be go bonagala eka go be go se na sebaka sa go ganetša ka mo go feletšego.
  Eupša bahlabani ba tshela ba sehlopha ba ikemišeditše kudu go lwa.
  Oleg Rybachenko leboteng. Mošemane yo a sa hwego, wa mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi, o lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Gomme o otla ma-China ao a tšwelago pele. Dozen ka nako e tee.
  Margarita o lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Ngwanenyana o senya baganetši ba gagwe gomme o a tšhoša:
  - Matla a ka a magolo!
  Gomme o lwa ka sebete.
  Natasha le yena o lahlela boomerang e matla ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Kamoo e pšhatlaganyago baganetši le go tšhoša:
  - Lebitso la kganya e kgolo!
  Ke moka Zoya o thuba ma-China ka ditšhoša, gomme ka nako e swanago o lahlela dinalete ka mpholo ka maoto a gagwe a se nago selo. Gomme o opelela ka pelong:
  - Ka bophara ba Rus', .
  Re ka phološa bohle!
  Gomme gape ditšhoša di wela godimo ga baganetši. Gomme ge ba dira go rema, gona ntle le kwelobohloko.
  Eupša ge Aurora a thoma go senya le go lahlela di- boomerang ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo, e bile tshenyo e feletšego. Gomme ma-China ao a bolailwego a wela ka tlase ga dikotlo tša diabolo yo mohwibidu.
  Gomme ngwanenyana o a rora:
  - Ke tla pšhatlaganya le go gagola se sengwe le se sengwe ka diripana!
  Gomme ka ditšhoša ka bobedi o tla tšea le go hlaba!
  Gomme disk ye bogale le ye e phunyago e fofa go tšwa seretheng sa gagwe se se se nago selo. Ye ka kakaretšo ke ngwanenyana wa lehu le le feletšego.
  Gomme mo ke Svetlana ntweng ya mafelelo. A re hlokofatšeng ma-China re ba sega diripana tše dinyenyane ka ditšhoša.
  Ngwanenyana o ile a dikologa serurubele, gomme bahlabani ba šupago ba Mmušo wa Legodimo ba ile ba thubja go fihla ba ehwa.
  Gomme ka morago dinalete tše bogale, tše di nago le mpholo di fofa go tšwa menwaneng ya maoto ye e se nago selo. Gomme ba otla ma-China.
  Oleg Rybachenko o lwa le bahlabani ba mosehla. Ditšhoša tša gagwe di phadima bjalo ka sephephediši.
  Mošemane o opela ka lethabo:
  - Ke tla ba mmotšwapele wa lefase yo maatla kudu, .
  Re tla fenya Amerika, China!
  Gomme gape mošemane o lahlela dipapadi tše bogale ka menwana ya maoto ye e se nago selo ya maoto a bana. Gomme ma-China a mabedi a hwilego a a wa ka nako e tee.
  Ye ke ntwa. Historing ya kgonthe, Russia ya Tsar ya mehleng ya pele ga Petrine e ile ya lahlegelwa ke karolo ya tšhemo ya yona. Eupša mo ma-knight a Russia a a lwa gomme ga a ye go ineela.
  Oleg Rybachenko o lwa le go opela:
  - Empa re knights tletseng moya Russia, .
  Babolai ba ka se tsoge ba kwele go fegelwa ga rena mo go kgaoditšwego!
  Gomme gape mošemane o lahlela ka bogale kudu, le ka mpholo wo maatla, wo o bešitšwego ke baloi, dinalete tše di sesane kudu!
  Ngwanenyana Margarita o kgauswi le yena. Gomme maoto a gagwe le ona a lahlela dinalete tše bjalo tše di bolayago. Gomme diatla tša bona di sega fase ma-China ao a hlaselago. Mohlabani o fediša manaba a gagwe gomme o opela:
  - I"m so cool, bjalo ka motemona wa dinaga ka moka...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Morena wa dinaga ka moka!
  Natasha le yena o sega ma-China gomme o opela:
  - Ka mahube a mantšiboa, re ka se dumelele Sathane a fenya!
  Gomme dinalete tša polao le tšona di fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo.
  Se se latelago, Zoya o senya manaba. Gomme di vibes tša maatla a magolo di bonala di tšwa go ngwanenyana yo.
  Gomme di-boomerang le dinalete tše bogale di fofa go tšwa maotong a sa aparwago a botse.
  Bahlabani ba a tšhoša:
  - Ke toro e kgolo ya go hloka dieta le botse!
  Gomme gape o tla lahlela selo se sengwe se se bolayago ka mo go feteletšego go baganetši ba gagwe.
  Eupša ge Aurora a sepetša tšhilo gomme a sega ma-China, gona ye ke aerobatics ya phedišo.
  Gomme ka morago moriri wo mohwibidu o lahlela dinalete tše di phunyago ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Gomme bahlabani ba ba hwilego ba ba serolane ba a wa.
  Eupša ge Svetlana a otla. Gomme ka nako ye e swanago, sehlopha ka moka sa dinalete se fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo, ao a phunyago le go bolaya yo mongwe le yo mongwe.
  Gomme bahlabani ba a lla:
  - Go lokile, gabotse, gabotse - mofasista o tla hwetša nikele!
  Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a tla boela a lahlela sethunya sa polao go ma-China.
  Natasha, a sega bahlabani ba ba serolane ka ditšhoša, o ile a hlokomela gore:
  - Go be go le bonolo ebile go le thata le Manazi!
  Svetlana, ka ge a sepetše tšhilo, o lemogile gore:
  - Gomme ka rena banenyana it"s always easy!
  Aurora o ile a tšweletša gape mokgwa wa fene gomme a ngunanguna:
  - O ka se tšwafa ke nna le gatee!
  Gomme go hlaba mo go bolayago go fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo.
  Gomme Zoya o no e tšea gomme o a tšhoša:
  - Ga re digokgo, re banenyana ba letago le legolo!
  Gomme gape se sengwe se tla fofela ntle go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo gomme sa thula lenaba.
  Banenyana ba ile ba tšea mošomo ka letswalo.
  Sebo se se nyakile e le sona sebo se nnoši sa Russia tikologong yeo. Go na le metse e mengwe e mmalwa yeo e agilwego. It"s good gore ma-China ga se a šitišana le ma-Amur. Eupša historing ya kgonthe, Russia e ile ya lahlegelwa ke karolwana ya tšhemo ya yona. Leloko la bogoši leo le bogale kudu leo le lego matleng a taolo kua China. Le ge go le bjalo, banenyana ke bona ba ka beago madira a Lucifer"s go fofa.
  Oleg Rybachenko o sega ma-China. Gomme ka nako ye e swanago mošemane o opela:
  - E tla ba sehlopha se phahameng ka ho fetisisa...
  Gomme ka morago boomerang yeo e lahlilwego ke leoto la mošemane leo le sa aparwago e a fofa gomme ya goeletša:
  - Porcupine e tla sega bohle!
  Margarita le yena o ile a lahlela seo se lekanago le go bolaya lenaba. O ile a e pšhatlaganya ka diripana gomme a tšholla:
  - Ke toro ya go hloka dieta ebile ke botse bjo bogolo!
  Gomme leoto la gagwe le lahlela di-disc tša hlaga.
  Se se latelago ntweng ke Natasha. Gomme gape o lahlela selo se sengwe go lenaba seo se aroganyago baganetši ba gagwe.
  Gomme o e dira ka bohlale bjo bo feteletšego.
  Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a lahlela dinalete tše dingwe, tše di bolayago.
  Se se latelago godimo ke Zoya ntweng. Gomme gape o lahlela mehuta ye e fapanego ya di-swastika le di-boomerang go lenaba.
  Gomme o sega fase lenaba.
  Ka morago ga moo o re:
  - Kgalalelo go kgoši ye botse!
  Eupša Aurora o ntweng. Le gona o fediša manaba a tšwago China. Le gona ge e ba e lahlela, e tla lahlela ka matla a bolayago.
  Gomme ka nako ye e swanago o tla opela:
  - Ee, ka lebitso la Lefatše la Russia!
  Gomme ditatofatšo tša polao le tšona di phatlalala go tšwa maotong a gagwe a sa aparwago.
  Svetlana le yena ga a nyamiše lenaba. Gomme go tšwa maotong a gagwe a sa aparwago selo se sengwe se fofa seo se tlišago lehu le le lego molaleng.
  Gomme mohlabani o opela:
  - Re ka se tsoge re ineetše! Mathata a ka se tle go Rus'!
  Gomme gape ma-China a tla kgopišwa. Gomme o tla e sega ntle le moletlo.
  Bahlabani ba tshela le bahlabani ba ile ba otla ka matla. Gomme o rema lenaba gomme a le lahlela ka maoto a gagwe a sa aparwago.
  Oleg Rybachenko, a sega ma-China, o ile a opela:
  - Star fighter, lenaka la gago le letša lefeela - .
  Naga ya gago e kgole ka letago le le belaetšago...
  Malakabe a ntwa a thothomela magareng ga mela - .
  Papading ya lehlakore le tee yeo e se nago melao!
  Gomme boomerang ye nngwe e fofa go tšwa maotong a go hloka selo a mošemane, e sega megolo ya ma-China a lesomepedi ka moka.
  Mošemane, bjalo ka ge re bona, ke mohlabani.
  Gomme Margarita le yena o ntweng. Gomme ke ka fao maoto a gagwe a go hloka selo a šomago ka gona. O fediša manaba ntle le pelaelo ka tsela e fodilego kudu.
  Gomme ditšhoša tša gagwe di swana le babolai.
  Mohlabani o a tšhoša:
  - A go be le letago!
  Natasha le yena o thunya ka maoto a gagwe a sa apara selo gomme o lahlela selo se sengwe se se bolayago. Gomme ka nako ye e swanago o sega ka mafolofolo ka ditšhoša.
  Ka nako e swanago e lla:
  - Entourage ya ka ke sehlopha sa mmušo!
  Se se latelago ntweng ke Zoya. Gape diabolose wa maemo a godimodimo a phedišo. Tsela ya go thala serurubele ka ditšhoša. Gomme ka morago o tla e tšea gomme a lahlela dilo tše di senyago ka maoto a gagwe a se nago selo.
  Ka morago ga moo o a bokolla:
  - Madira a thaba - a tšwela pele!
  Gomme mola ka moka wa diphororo tša China tše di segilwego.
  Ngwanenyana o opela ka pelong:
  - Zoya o rata go bolaya! Oo, Zoya yo!
  Mona o tla Aurora ka tlhaselo e potlakileng. Goba ka mo go nepagetšego kudu, tšhireletšo e bogale. Gomme ka thušo ya maoto a sa aparwago o kgaola manaba.
  Gomme ka nako ye e swanago e a lla. Le gona ge di- sabre tša gagwe di feta bjalo ka dithipa tša cultivator, ma-China a masometharo a tla gagolwa diripana!
  Gomme Aurora o a lla:
  - Monate chords, folakha Russia e motlotlo haholo!
  Gomme bjale serethe sa gagwe se se se nago selo se thula mojenerale wa China seledu. O tla e tšea a wa.
  Zoya o bogale ntweng. O rema manaba a gagwe gomme o goeletša:
  - Re tla belaela ra bolaya bohle!
  Gomme ditšhoša tše bjalo di fofa go tšwa maotong a sa aparwago.
  Svetlana le yena ga a nyamiše motho. Gomme o fediša manaba a gagwe bjalo ka sefepi se se rema bjang. Machaena a a wa.
  Ngwanenyana o a lla:
  - Nalete ya bohlanya! Tšwa ka jarateng!
  Oleg Rybachenko o tla kgaola sehlopha sa bahlabani ba mosehla ka dikotlo tša ditšhoša tša gagwe. Gomme ka morago ka maoto a gagwe a sa aparwago o tla lahlela naledi gomme a goeletša:
  - Madira a ka ke ona a matla ka ho fetisisa!
  Mošemane wa Terminator o bonwa a le tlhoreng ya go senya manaba. Gomme o dira ka phišego ye kgolo kudu.
  Gomme mpho ye nngwe ya lehu e fofa go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Le kamoo e gateletšago ma-China a namela lebota.
  Bahlabani ba basehla ke ba fišegelago thoko. Go be go šetše go na le dithota tše di feletšego tša ditopo tšeo di kgobokeditšwego. Gomme di tšwela pele di namela le go namela le go namela!
  Eupša mošemane le ngwanenyana e fo ba mothofatšo wa matla a go bolaya. Gomme ge di sega, go gaša ga madi go fofa ka mahlakoreng ka moka le kgole kudu.
  Oleg Rybachenko o ile a opela:
  - Feat ya bohale e khanya, .
  Re bafenyi ba dipolanete!
  Margarita, ngwanenyana yo yo a sa iketlago o ile a opela:
  - Re ka se eme le motsotswana.
  Go kwagala mokgoši wa motho yo mongwe wo o kgaoditšwego!
  Gomme gape dinalete tše di senyago le tša polao di fofa go tšwa maotong a ngwanenyana yo a se nago selo. Go otla ma-China bjalo ka dihlopha tša korong. Ee, ngwanenyana Margarita ke terminator ya kgonthe.
  Natasha, a sega ma-China, o ile a opela:
  - Gomme mosetsana, a pšhatlaganya tše serolane, o ile a nagana
  gore go botse go phela, le gore bophelo bo botse!
  Ka morago ga moo dinalete di fofa gape go tšwa maotong a gagwe a se nago selo.
  Zoya o ile a swara tšhilo ka di-sabre tša gagwe gomme a tšholla:
  - Ke tla bolaya manaba a ka ka moka, gomme ke ntumele, I"m not joking!
  Gomme maoto a mohlabani a ile a thunya dinaledi tše mmalwa.
  Gomme botse bo ile bja opela:
  - Tiro ya ntwa - Ke otla dime!
  Aurora, a sega ntle le maikwelo a sa nyakegego, o itše:
  - Katlego ye kgolo e re letetše! Ntumele, ga e fodile!
  Gomme go no swana le ka maoto a sa apara selo, seo se bolayago se tla thoma.
  Ke moka e a tšhoša:
  - Ke cobra ya madi!
  Svetlana ga a nee kgaugelo go ma-China. Gomme e ba fediša bjalo ka ge eka ke ditšhošwane. Gomme ka nako ye e swanago o opela:
  - Ditlakala di ka se be le tsela,
  Tloša maoto ka pela!
  Gomme bjale dimpho tša polao di fofa go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gape. Mosadi yo a fodilego gakaakaa!
  Gomme le yena o a rora:
  - Go tla ba le phenyo ya rena ntweng ye kgethwa!
  Oleg Rybachenko o thoma go ba mafolofolo kudu. Gomme o chop ka diatla ka bobedi, gomme a ba a tšea phaephe ka ganong gomme a tshwela dinalete go maChina. E senya manaba gomme e itšholla:
  - Ye ke phenyo ya rena - .
  Lebelo le le tletšego pele le go batamela!
  Gomme gape mošemane wa terminator o a slash. Gomme ka nako ye e swanago o tla tlogela seo se bolayago ntle le kwelobohloko.
  Margarita le yena o ntweng. Ngwanenyana yo a itlhobogilego. Gomme ge a ka thoma boomerang ka leoto la gagwe le le se nago selo, gona se ga se ka fase ga lesomepedi la ma-China ao a remilwego.
  Ka morago ga moo ngwanenyana o tla opela:
  - Ao, helikopotara ya ka e kgolo,
  Go lokile, pelo ya ka e opela ka lethabo!
  Gomme naledi ya polao e fofa go tšwa seretheng sa ngwanenyana se se se nago selo. Ee, se ke botse bja di-aerobatics tše di phagamego kudu. Gomme lehu le bjala ka go le letona le ka go le letshadi.
  Natasha gape o fediša ma-China ka tsela e nngwe le e nngwe yeo e kgonegago.
  Gomme ka nako ye e swanago o opela:
  - Squeak, squeak, squeak...
  Oliver o ile a hwetša Twist!
  Gomme mpho ye e bolayago e fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo.
  Ka fao Zoya a ikgogela godimo... A e tšea gomme a tshwela lenaba ka mathe go tšwa ka phaephe. Ke moka a thuba tšhilong ka ditšhoša tša gagwe. Ke moka maoto a gagwe a sa aparwago a ile a tšea le go thoma tlhagišo ya dihele ya lehu.
  Gomme Machaena a wa. Go be go le bjalo ka ge eka ba ile ba latswa ke sedirišwa sa go lahlela kgabo.
  Gomme mo Aurora o ntweng. Gape ngwanenyana wa lebelo. Le lehu le lehubedu, le mahlasedi a go tuka a dihele. Gomme o tla e tšea gomme a thoma go e sega.
  Aowa, ga go selo seo se ka thibelago se.
  Le tanka ya Mouse.
  Ka gona Aurora o kokotela ma-China. Eo e fodilego ka mo go feteletšego le ka tshwantšhišo ya bohlanya le tšhoša.
  Gomme ditšhoša tša harpy"s tše khubedu di ka se eme, e sego le motsotswana.
  Ka nako e swanago, Aurora o a tšhoša:
  - Naga ya ka ya Mma ke Naga ya Mma ya Bokomonisi!
  Gomme gape go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo, bjalo ka selo se sengwe se se bolayago ka mo go feteletšego se fofela ka ntle.
  Gomme gape ngwanenyana o imile.
  Gomme ka morago Aurora o ile a gopola ka fao a ilego a lwa ka nnete le "Towe" go ye nngwe ya dikanegelo tše dingwe. Ke moka Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane di ile tša phetha khutšo le Third Reich, gomme ka go diriša mohola wa go hloka dipomo, Majeremane a ile a thoma Maus go tšweletšong.
  Ee, ditanka tše di be di tloga di sepela bjalo ka diphoofolo. Le gona tšwelopele ya bona e be e le e boifišago.
  Eupša e sego bakeng sa banenyana ba Terminator. Ba ile ba lwantšha ma-Nazi ka go iketla le ka lebelo ka nako e tee.
  Gomme ba bontšha mmago Kuzma! Gomme bahlabani ba lwa ka sebete.
  Gomme bjale Aurora wa moriri wo mohwibidu o sega ka ditšhoša. Gomme o tla sega manaba bjalo ka molemi.
  Ke moka e a tšhoša:
  - Ke bolaya bohle!
  Svetlana le yena ga a na dihlong ntweng. Ma-China a a fedišwa. Gomme ka nako ye e swanago, a sa apara maoto, o lahlela seo se bjalago lehu.
  Gomme ka nako ye e swanago o goeletša:
  - Bravado ya cosmic - .
  Go tla ba le serenade e kgolo!
  Gomme o phefoge manaba!
  Ka morago ga moo o tla tshwela ka mathe go tšwa ka tube!
  Gomme ka morago Oleg Rybachenko o tla phatlalala. Gomme a re lahlele e sego fela dinalete, eupša gape le di-boomerang go ma-China ka maoto a rena.
  Ke ka fao mošemane wa terminator yo a sepelago ka lebelo a ilego a swarwa ka gona.
  Gomme ka nako ye e swanago o opela:
  - Dira di ka se re thibele,
  Ge re fokola, thuše!
  Gomme o se ke wa kitima, o se ke wa kitima...
  Ge e ba feela e se pele!
  Gomme Oleg o a letša molodi.
  Gomme Margarita o ile a e tšea gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo a lahlela selo se sengwe se se senyago le se se bolayago. Gomme ka nako ye e swanago o ile a opela:
  - Wo e tla ba molaetša wa cobra!
  Gomme ngwanenyana o tla tšhoša mahlo a tšholla!
  Natasha le yena ga se slouch ntweng. O ile a e tšea gomme a lahlela swastika ye bogale ka menwana ya gagwe ye e se nago selo. O ile a thuba lešaba la ma-China gomme a tšholla:
  - Bakeng sa Naga ya ka ya Mma!
  Gomme ka morago go na le Zoya ntweng. Le gona o lahlela manaba a gagwe ka maoto a sa aparwago.
  Le squeaks ka meno a hlobotseng:
  - Ke mohlabani yo bjalo, ke tloga ke le terminator!
  Ka morago ga moo ngwanenyana o otla ka ditšhoša. Gomme o a lla ka godimo ga maswafo a gagwe.
  - Banzai ya!
  Go bonagala ngwanenyana a ka se tlogele go lwa. Gomme o tla sega ntle le di-antimonies tše di sa nyakegego.
  Aurora le yena o tla tšea go fedišwa. O senya ma-China, ntle le kgegeo efe kapa efe. Gomme bahlabani ba ba serolane ba a wa, bjalo ka ge eka ba gagogile ka bogare.
  Gomme ngwanenyana wa moriri wo mohwibidu o goeletša:
  - Kgabo ya bokomonisi e ka godimo ga lefase!
  Gomme gape o tla e tšea a e hlaba ka ditšhoša tše pedi. Gomme ka morago e tshwela ka mathe ka ntle ga tube. Gomme o tla otla lenaba.
  Ee, Aurora o a ratega e bile ke phethego ka boyona.
  Le ge Svetlana a se mpe go feta. Gomme o ile a fa gape maChina go bethwa ga tlhago le polao.
  Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a lahlela dimpho tša tshenyo go bahlabani ba ba serolane. Ee, yo mongwe le yo mongwe o e dira ka lephoto le le phagamego.
  Svetlana o a lla:
  - Ntwa e tla ba ya madi, e kgethwa le ya toka!
  Gomme mmolai selo se sengwe se ile sa tšwa leotong la gagwe le le se nago selo gape. Gomme go ya ka ma-China, how he"ll hit you!
  Banenyana ba ile ba tloga ba sepela ka ditsela tša bona tše di aroganego. Gomme ga ba n nyamiše gannyane. Ba ke basadi - basadi go basadi ka moka!
  Oleg Rybachenko o tlhaselong e lebelo. Ba šetše ba bolaile ma-China a dikete tše dintši. Tlhaselo ya bahlabani ba mmušo wo o mosehla e fokotšegile.
  Oleg o ile a hwihwitla:
  - Tekanyo e phahameng ka ho fetisisa ea phenyo!
  Margarita o ile a e tšea gomme ka menwana ya gagwe ye e se nago selo a lahlela selo seo se bolayago le se bogale go feta legare.
  Ke moka ngwanenyana o ile a opela:
  - Re defy madimo, .
  Ke ka baka la"ng le ka baka la"ng?
  Go phela lefaseng ntle le dimakatšo - .
  Ga go kgonege go motho le ge e le ofe!
  Margarita o ile a tshwela ma-China ka phaephe ka moka gomme a tšwela pele ka gore:
  - May mahlatse goba go palelwa, .
  Le go tlolela godimo le fase!
  Feela ka tsela ye, gomme e sego ka tsela ye nngwe - .
  Ka tsela ye fela, gomme e sego ka tsela ye nngwe...
  Phela go makala!
  Makatša! Makatša!
  Phela go makala!
  Makatša! Makatša!
  Phela go makala!
  Le godimo fela - e sego milimetara fase!
  Ngwanenyana o ile a bontšha maikutlo a go lwa kudu.
  Natasha le yena o bogareng bja ntwa. Go swana le ge thabamollo e thuthupa. Gomme o lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Otla baganetši. Gomme o tlogela ditopo ka ntle ga bona.
  Ka morago ga moo ngwanenyana o ile a opela ka meno a hlobotšego:
  - Re terminators joalo, joaloka diroboto ditoro, le botle bo boholo!
  Gomme bjale ngwanenyana o sega ka ditšhoša. Gomme e tla knock out batho ba bantši.
  Zoya le yena o ka gare ga botenya bja ntwa. O a lwa, a hlobola meno a rora;
  - Ga go yo a tlago go re thibela!
  Gomme go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo disk e ile ya gogola ka gare ga ma-China. Eo khaola e ngata megolo. Gomme madira a mmušo wa legodimong a kgangwa.
  Gomme banenyana ba gatelela kudu.
  Ke kamoo Aurora a tlago go thoma selo seo se segago tšhipi. O tla rema dihlogo tše dintši tšeo di bopilwego gore e be dithota. Gomme o tla tlolela godimo, a fofela godimo, a e tšea, a rora.
  - Leina la ka ke seatla sa ka!
  Gomme gape o šišinya di-sabre tše pedi, gomme o gagola mala go tšwa go ma-China. Eupša ka nako e swanago, o se ke wa hlabja ke dihlong le ganyenyane.
  Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a thunya di-boomerang tša mmolai. Ke dihlogo dife tšeo di segwago fase ka methaladi.
  Ka morago ga moo mohlabani wa moriri o mohwibidu o a goeletša:
  - Re ka se be ka gare ga thapo!
  A go be le lethabo Lefaseng!
  O tla tšea tše dingwe ka molomong wa gagwe o mohwibidu ka phaephe, a tshwela ka mathe. Gomme bahlabani ba mmušo wa legodimong ba tla wa bjalo ka di-cooli tše di nago le bupi.
  Ka gona Svetlana o ile a bontšha ntweng...
  O ile a lahlela meetse a go bela godimo ga baganetši ba gagwe. Gomme bao ba fišitšwego ba tla e tšea gomme ba goeletša ka lešoka kudu.
  Svetlana o a hwihwitla:
  - Polao ya ka!
  Gomme ka leoto la gagwe le le se nago selo o tla lahlela di-boomerang tše mmalwa. Tla khaola fatše e ngata Chinese.
  Gomme o pitlela ditopo tše ntši.
  Ke ka fao ditlatla di šomago ka gona.
  Gomme ba rema mmušo wa China ka bobona, ntle le moletlo wo o sa nyakegego. Aowa, ba bile ba na le bohlale bjo bo kgethegilego.
  E šetše e le palo ya ma-China ao a bolailwego e ka ba dikete tše masome. Gomme banenyana ba no ipshina le go tlola bjalo ka dibolo.
  Oleg Rybachenko gape o bontšha di-aerobatics tše di fodilego kudu tšeo o ka di naganago.
  Gomme mošemane o sega ka ditšhoša tše pedi gore matsogo le maoto le dihlogo di fofele ka mahlakoreng ka moka.
  Oleg o goeletša ka gore:
  - Go tla ba le, ke dumela phenyo ya rena ya mafelelo!
  Margarita, ka leoto la gagwe le le se nago selo, a lahlela go lahlela mo go senyago, o ile a tiišetša gore:
  - Ee e tla ba bjalo!
  Gomme tše tshela ka moka di ile tša thoma go sega ka mafolofolo le go feta.
  . KGAOLO YA No. 2.
  Ka morago ga ge mo e nyakilego go ba madira ka moka a China a dikete tše makgolo a mabedi a fedišitšwe, bahlabani ba tshela ba ile ba tšwela pele ka botebong bja Mmušo wa Legodimo. Go thibela ma-China go boela metseng ya Russia kua Siberia.
  Ka gona bahlabani ba ile ba hlasela bahlabani ba ba serolane motseng o mogolo wa kgaufsi.
  Oleg Rybachenko, a sega bahlabani ba ba serolane gomme a šišinya ditšhoša ka bobedi, o ile a goeletša:
  - Jwalo ka tsar tsa Russia!
  Gomme dinalete tše bogale tša fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo. Bahlabani ba China ba ile ba thulwa.
  Margarita, a sega bahlabani ba ba serolane ka ditšhoša, o ile a e tšea gomme a opela:
  - Bjale re dira histori!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo dinalete di ile tša fofela go bahlabani ba ba serolane.
  Se se latelago ke Natasha ntweng. Gape o lahlela dimpho tša lehu gomme o a lla:
  - Bokamoso ke bja rena! Kgalalelo go Russia e Kgolo!
  Gomme leoto la gagwe le le se nago selo, le le betlilwego le tla lahlela se ka ntle ka maatla a boifišago. Gomme o tla sega maChina go ba makhura a madi.
  Zoya le yena o hack ka go hloka kholofelo. Gomme o ile a pšhatlaganya mojenerale wa Motšhaena ka bogare. Gomme a kgaola marapo a gagwe.
  Ke moka a bokolla:
  - Bakeng sa phenyo ya ka e kgolo!
  Gomme ka maoto a sa apara selo o tla boela a thoma mmolai yo a lego gona. Gomme e tla knock out e ngata ya bahlabani ba China.
  Eupša ge Aurora a le ntweng it"s absolutely terrifying. O sega mašole a ma-China ka bogare gomme a thoma dimpho tša polao ka maoto a gagwe a sa aparwago. Gomme ka fao o senya madira a masehla.
  Aowa, Aurora ge e le gabotse o bitšwa moloi yo mohwibidu. Gomme ga a fenywe.
  Gomme dinalete tše di bolayago di fofa go tšwa menwaneng ya gagwe ye e se nago selo. Ba thula ma-China gomme ba wela godimo bjalo ka di-coolies ka santa.
  Aurora o rora ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Marussia a ntseba, .
  Gomme ba e bitša e kgolo!
  Gomme gape botse bo lahlela nalete ye e bolayago. Gomme lenaba le kgomaretšwe bjalo ka khunkhwane.
  Aurora o ile a rora:
  - O ka lora, eupša go lora mosegare go mpe!
  Gomme gape ngwanenyana o otla bjalo ka boomerang.
  Ee, moriri wo o mohwibidu o be a e-ja letswai le le fetago ponto ditabeng tša tša bohlabani. Ge e fola, gona e a fola.
  Gomme gape ngwanenyana wa lebelo le wa mollo o tlhaselong.
  Gomme ka morago Svetlana o fagahletše go lwa. Gomme ka fao o sega le go senya bohle. Gomme ditšhoša tša gagwe di swana le legadima le le phadimago.
  Gomme dinalete di fofa go tšwa maotong a se nago selo.
  Ngwanenyana o ile a rora:
  - Matla a ka a maholo - .
  Go bapala le nna go swana le go gwerana le kwena!
  Mošemane Oleg Rybachenko o tlhaselong bjalo ka mehleng. Ke mongoose ya lebelo. Chops le lahlela linaleli ka sera.
  Gomme mohlabani yo mofsa o goeletša:
  - A re ye go hlasela, .
  Re tla fenya ma-China ka moka!
  Gomme bjale mošemane o tlhaselong.
  Gomme ngwanenyana Margarita, ka lethabo le legolo, o pšhatlaganya madira a masehla. Gomme menwana ya gagwe ye e se nago selo e lahlela dimpho tša lehu.
  Gomme ngwanenyana o a rora:
  - Phenyo e tla ba ya ka!
  Gomme gape pula ka moka ya dinalete e kitimela go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo.
  Gomme dinalete di a bolaya ebile di na le mpholo.
  Margarita o ka go hlasela. Ma-China a na le nako e thata kudu kgahlanong le yena. Gomme ngwanenyana ke yena mothofatšo wa go tšhoša.
  Le ge e le gore ke mohlabani yo mobotse.
  Gomme bjale seripa sa lehu se fofa go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo gape. Eo e otla manaba.
  Natasha o ka sefofaneng sa hlaga. Khaola ma-China ka dikotwana tse. Gomme ditšhoša tša gagwe ga di tsebe kgaugelo.
  Mohlabani o a rora:
  - E tla ba phenyo ya rena ye kgolo!
  Gomme dinalete tše di bolayago kudu le tše kotsi di fofa go tšwa maotong a go hloka selo gape.
  Di ama ma-China ka bontši. Go lokile, banenyana ba fodile kudu.
  Gomme ka offensive ga ba fe motho pass.
  Eupša Zoya ga a tsebe, there"s never a word. O thuba ka gare go baganetši ba gagwe. Gomme ditšhoša tša gagwe di swana le babolai.
  Zoya o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Ga ke tsebe kgaugelo - lehu fela!
  Le gona maoto a gagwe a sa aparwago a tla lahlela dilo tše bjalo tšeo ma-China a ka se kgonego go di ganetša!
  Gomme ka go fapana le moo, mohlabani o akgofiša motsotso o mongwe le o mongwe. Ye ke rink ya go thelela ka go hlasela.
  Aurora le yena ke ngwanenyana yo a thabišago gakaakaa. Ga a boele morago ebile ga a ineele. Gomme o atlega go se sengwe le se sengwe.
  O ile a lahlela fene ya tšhipi ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. O ile a kgaola mašole a ma-China gomme a šišinya gore:
  - Mmušong o mohwibidu, go tla ba le mollo wo o tlago go ruthetša polanete ka moka!
  Gomme gape, selo seo se bolayago ka go lebanya dintšhi go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo.
  Gomme mohlabani o boetše a le bophagamong bjo bogolo.
  Gomme mo ke Svetlana ntweng. Ga e fapoge leano. Gomme o a itshega ka kgatelelo ya hlaga. Gomme disk ye bogale e fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo. Eo dashingly khaola baganetši.
  Svetlana o squeaks ka kgalefo e hlaha:
  - Ke tla le gagola ka moka!
  Gomme ngwanenyana o ka go kgopiša. Gomme maoto a gagwe a sa apara selo a na le mafolofolo kudu.
  Se se latelago, Oleg Rybachenko o fagahletše go lwa. Ye ke mošemane wa terminator yo a itlhobogilego. E akaretša matla a magolo kudu le kgateletšo ya mošemane wa lešoka.
  Gomme ka morago ngwana o lahlela boomerang ka leoto la gagwe le le se nago selo. Gomme baganetši ba ile ba lahlegelwa ke dinepo tše pedi tše lesomepedi ka nako e tee.
  Se ke ka nnete - ka nnete maatla a go senya.
  Oleg o ile a opela:
  - Mongwalo wa ka wa seatla o bonolo - .
  Ga ke rate go goga mosela wa katse!
  Gomme legare le ile la fofa go tšwa seretheng sa mošemane se se se nago selo, le ka fao le ilego la thula MaChina. Ba ile ba lahlegelwa ke moya wa bona le sebete e le ka kgonthe.
  Oleg o ile a hlokomela ka go hlakahlakana mo go hlagago gore:
  - Le ka mohla o se ke wa re aowa!
  Mošemane o tlhaselong... Ke moka a gopola Vladimir Klitschko. Ee, ramabole yo a ka be a ile a boela lesale. Ke ka baka la"ng o sa e leke? Ge o sa na le bophelo bjo bobotse, gona Modimo ka boyena o go boditše gore o lwe!
  Terminator moshanyana ka tlhaselo. O pšhatlaganya ma-China gomme o opela:
  Mogwera yo mofsa, ka mehla e ba yo mofsa, .
  O se ke wa kitimela go khutša...
  E-ba yo a thabilego, yo a nago le sebete, yo a nago le lešata - .
  O swanetše go lwa - ka fao lwa!
  Monna wa go tonya - .
  Gore o kgone go fenya bohle!
  Ke mošemane yo a sa felego yo a nago le moya, .
  Ke eng seo se belegago mafelelo!
  Ke mošemane yo a sa felego moyeng, .
  Le gona o se ke wa boela morago!
  Mohlabani yo mofsa le ngwana yo a sa felego tlhaselong ya letšhogo go ma-China. O tla ipontšha ka bokgoni bja gagwe bjo bobotse.
  Margarita gape o senya bahlabani ba ba serolane gomme o opela:
  - Re ka se tsoge re ineetše!
  Gomme o ile a kgaola ma-China a mantši, a tlaleletša ka go sega:
  - Aowa, le ka mohla o se ke wa ntumelela!
  Gomme ngwanenyana gape a lahlela dinalete tše bogale, tše di nago le mpholo.
  O mo motšhene wa go sepela ka lebelo le wa moswananoši.
  Natasha o na le lebelo e bile o a boifiša ntweng, go swana le Valkyrie. O lwa ka sebete. Gomme o thuntšha fase ma-China.
  Gantši o be a lwa leratadimeng. E be e le mokgweetsi wa sefofane yo mobotse kudu wa ace. Le gona o ile a swanelwa ke go lwa ka madireng a sepelago ka maoto.
  Eupša bjale Natasha o tšere ma-China. Gomme a re pholeng ka bogale bja rena ka moka.
  Gomme di-boomerang le dinalete di fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo. O pšhatlaganya lenaba.
  Ngwanenyana o opela:
  - Eupša ke dumela go hlaba ga letšatši, .
  Felisa lefifi la kgolego ya kgolego!
  Zoya o hlasela ma-China. Gomme e e pšhatlaganya ka thata. Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a kgaola manaba ntle le go ema.
  Mohlabani ka tshisinyo. O swana le cobra e tlola le go tlola go dikologa.
  Ngwanenyana wa moriri wa gauta o goeletša:
  - Bokamoso ke bja rena, .
  Re swana le Jedi Knights!
  Gomme ka morago o tla retologa gomme a go thula.
  Se se latelago tlhaselong ke Aurora. Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu yo a pšhatlaganyago le go lwa. O ile a tšwela pele a hlasela, a topa lebelo le go feta. Ditšhoša tša gagwe di swana le dithipa tša tšhilo.
  Botle bja mollo bo ile bja ntšha:
  - Go tla ba le lethabo le bjalo go lefase ka moka!
  Gomme gape ngwanenyana o tsena ka lebelo la hlaga. Ye ke modimogadi wa kgonthe wa ntwa.
  Svetlana le yena o opela, a tlolela godimo le fase:
  - Lekgolo ka lekgolo, regiment ka regiment, .
  Russia knights khaola ka tšhoša!
  Gomme bjale menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo e tla lahlela selo seo se ka se bonagalego ke kotse.
  Ke yena mosetsana yo. Vixen ya nnete.
  Natasha o lla ka meno a hlobotšego:
  - It"s not for you go nthuta!
  Gomme o tla lahlela lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Aurora o dumela gore:
  - Ga go na selo seo se ka re rutago le gatee!
  Bahlabani ba akgofiša metsamao ya bona. Mo e nyakilego go ba motse ka moka o šetše o tletše ka ditopo. Ee, ma-China a ile a kitimela phedišong. Go na le batho ba tshela feela, eupša ba šomela madira ka moka.
  Oleg Rybachenko o ile a gopola kanegelo ya yo mongwe wa di-elf. O ile a feleletša a le Third Reich, gomme a kgona go mo kgodiša gore a romelwe Luftwaffe.
  Ee, elf, le ge e le ye nnyane ka bogolo, e lebelo kudu, e tiile ka karabelo ye botse kudu. Ka kakaretšo, di- elf di phagametše batho boemong bja mmele le ka lebelo la go nagana. Gomme ge a šetše a le ka sefofaneng, elf, gaešita le ya madi a bogoši, e ikwa bjalo ka ntšhu ka boyona.
  Le gona mohlabani yo o ile a kgona go thuntšha difofane tše 538 tša lenaba tiragalong ya letšatši la matswalo la Fuhrer"s ka April 20, 1944, eupša yena ka boyena ga se a ka a thuntšhetšwa fase.
  Bakeng sa difofane tša mathomo tše makgolo a mabedi, elf e amogetše Sefapano sa Knight sa Sefapano sa Tšhipi ka matlakala a oak, ditšhoša le ditaamane. Ka godimo ga makgolo a mararo e šetše e le Taelo ya Lenong la Jeremane ka ditaamane. Bakeng sa makgolo a mane Sefapano sa Knight sa Sefapano sa Tšhipi ka matlakala a oak a gauta ditšhoša le ditaamane. Le bakeng sa difofane tše makgolo a mahlano tša segopotšo - Sefapano se Segolo sa Sefapano sa Tšhipi. Ka go realo, elf e ile ya kgoboketša palo ya rekoto ya difoka gomme tabeng ye e ile ya fenya gaešita le Hermann Goering gomme ya amogela maemo a mokoronele.
  Le ge a ile a lwa ka sefofaneng bjalo ka poraebete.
  Ka gona, gaešita le ge ace e bjalo e tšwetšego pele e ile ya tšwelela ka go Luftwaffe, ga se a ka a tutuetša tsela ya ntwa kudu. Ge e le gabotse, ge e ba o tšea di-ace tše tshela tša mathomo tša Luftwaffe historing ya kgonthe, di ile tša thuntšha palomoka ya difofane tše fetago sekete le seripa. Go lokile, se se thušitše Wehrmacht gakaakang?
  Le ge go kgonega gore palo ya difofane tšeo di welego e ile ya godišwa ke phatlalatšo ya maaka ya Goebbels.
  Batho ba bantši ba be ba belaela dipalo tše ka matla.
  Eupša elf ka potego e ile ya thuntšha dikoloi tše dintši gakaakaa, gomme yena ka boyena ga se a ka a lahlegelwa ke mohlabani le o tee.
  Eupša ka morago Oleg Rybachenko o ile a kopana le yena gomme a botšiša gore:
  - Ke ka lebaka la eng o ile wa tshwenya Third Reich, yeo e tšewago e le maatla a bobe?
  Elf e ile ya hlokomela ka mo go kwagalago:
  - Ka gobane ga go na maatla a botse lefaseng le gatee! Na o nagana gore Stalin le bagwera ba gagwe ke bakgethwa?
  Oleg o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Eupša kua USSR, ka ge o thuntšhitše difofane tše dintši gakaakaa, o be o tla tšewa o le Modimo ka mongwalo o mogolo wa G! Gomme ka fao o swanetše go tshwela ka mathe le go rogwa!
  Elf e ile ya hlokomela ka potego gore:
  - Ka October 1942, ge ke thoma go lwela Reich, mafelelo a ntwa a be a sešo a bonagala. Naa o nagana eng, ga ke na sebaka sa go ba gare ga bafenyi?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka potego gore:
  - Ge o ka hlanogela USSR, ke nagana gore o tla swarelwa le go amogelwa. Bagale le bahlabani ba bagolo ba lebogwa kae le kae!
  Elf e ile ya myemyela ka go phadima gomme ya araba ka gore:
  - Re leboga tlhagišo! Eupša ge Ntwa ya Bobedi ya Lefase e fedile, ke tla boela polaneteng ya ka ka difoka... Gomme go ba gona nka se sa na taba le gore Jeremane e lahlegetšwe. Se segolo ke gore ke ile ka ipontšha ke le mogale gomme ka tsena historing ya difofane bjalo ka ace e kaone kudu ya nako ka moka!
  Oleg Rybachenko o boletše ka go tena gore:
  - Ke banna ba bakae ba ba lokilego bao ba hwilego ka baka la gago!
  Elf e ile ya tšholla gomme ka mo go kwagalago ya gopotša:
  - Gape go na le Rudel... Gape ke superman!
  Oleg o ile a dumela ka hlogo:
  - Rudel... Go swana le mogale wa puku ya metlae!
  Elf e ile ya ngunanguna:
  - Ke be ke le mohlabani ebile ke tla ba mohlabani! Ka gona ke tla leka go tliša palo ya-ka go sekete!
  Oleg Rybachenko o ile a belaela:
  - Na o tla ba le nako? May 9, 1945 Reich ya Boraro e a ineela!
  Elf e ile ya botšiša ka go šišinya gore:
  - Na o ka bolela gabotse gore ke neng le kae le ka nako efe, ka maatla afe ao Reds le Allies ba tlago go hlasela?
  Oleg o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Ke ka lebaka la eng o hloka se?
  Elf e ile ya araba ka potego:
  - Ke nyaka go lelefatša ntwa ka go se re selo gore monate o swarelele nako ye telele!
  Ke moka Oleg o ile a ntšha sethunya gomme a araba ka gore:
  - Nka go thuntšha, eupša nka se e dire!
  Elf e ile ya makala:
  - Gomme ka lebaka la eng?
  Oleg Rybachenko o boletše ka mo go feletšego gore:
  - Letswalo la gago a le otle!
  Gomme ba arogana...
  Oleg Rybachenko o be a nagana gore ga se a bolaya elf ye ka lefeela. Ke difofane tše kae tše dingwe tšeo a tlago go di thuntšha fase? E tla no ba e šiišago.
  Gomme mošemane o ile a thoma boomerang ya lehu ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gape.
  Margarita o fediša ma-China ka mafolofolo ntweng. Maoto a gagwe a sa aparwago a ile a mo thula ka dimpho tša mmolai ka mo go nepagetšego kudu moo o fo makala.
  Ngwanenyana wa sehlopha sa superman.
  Le gona modiro wa gagwe ntweng o swana le wa phoofolo ya weasel.
  Aowa, ga go na motho yo a tlago go tšhoša ngwanenyana yo bjalo, gaešita le ge go e-na le ma-China a dimilione tše dikete tše pedi.
  Lega go le bjalo, Margarita o swanetše go dira"ng?
  O šireletša naga ya gabo.
  Oleg Rybachenko, a sega ma-China, o ile a opela:
  - Ga go na Naga ya Mma ye botse kudu ya Russia, .
  Mo lwele o se ke wa tšhaba...
  Ga go na naga ye botse go feta yeo legohleng - .
  Legohle ka moka ke totšhe ya seetša, Rus"!
  Mošemane o tla tlolela godimo gomme a akgofiša, a raga bohle.
  Natasha le yena o a lwa le go opela:
  Ngwaga wa go bolaya, o ka no se ntumele, .
  Sekete makgolo senyane mashome a robong senyane...
  Tlogela go sepela ka didiko tše di gogago, .
  Diabolo o tla retološa dinaka tša gagwe tša gauta!
  Gomme ngwanenyana gape o lahlela mmolai mpho ka maoto a gagwe a sa apara selo.
  Zoya le yena o ntweng, o phuthetšwe ebile o a lwa. Ngwanenyana yo a mafolofolo. Gomme ge a ka sega ka ditšhoša, se sengwe le se sengwe se fofela kgole.
  Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a lahlela dimpho ka mafolofolo kudu. Gomme ba knock out manaba a mantši kudu.
  Ee, go molaleng gore ma-China a na le matšatši a lefsifsi.
  Aurora o otla ntle le mohau. Gomme maoto a gagwe a sa aparwago ke selo se se fetago go bolaya. Ye ka kakaretšo ke modimogadi wa phedišo.
  Gomme go na le batemona ba sekete ka go yona.
  Svetlana o betha ma-China ka phišego e kgolo gomme o a lla:
  - Bokamoso bo letše ka gare ga
  Gore re se hloke go ba katse!
  Gomme maoto a gagwe a se nago selo a tla lahlela se sengwe gape, gomme manaba a tla gagolwa diripana.
  Ngwanenyana yo a lwantšhago ke aerobatics yeo e lego go yena!
  Ka ge ba be ba hlwekišitše motse wa ma-China, ba tshelelago ba ile ba khutša. Gateetee ba bolaya kolobe yeo gomme ba e beša e feletše.
  Ba e sega ka diripana gomme ba thoma go e ja.
  Natasha o lemogile gore:
  - Walter Scott"s knights e ile ya ja kudu ka nako e tee!
  Oleg Rybachenko o ile a sega gomme a gopotša gore:
  - Dumas le yena! Ke kamoo Porthos a ilego a ja kgapa e feletšego ka gona!
  Natasha o ile a sega:
  - Ram? Ke ka baka la"ng e se kolobe ya naga?
  Oleg o ile a opela ge a arabela ka gore:
  Ba leloko la gago ka moka ba go hlabja, .
  Malome, yo a hweditšego kolobe...
  Ge a be a phela - o ile a ntemoša - .
  O ka se tšee mosadi go motho wa go ja batho!
  Margarita o tiišeditše gore:
  - Ye ke koša ya hlaga! Eupša ke nyaka selo se sengwe se se nago le moya kudu!
  Oleg o lemogile gore:
  - Ya monagano? Se ke se sebotse!
  Gomme mošemane o ile a opela se sengwe...
  Eupša Aurora o ile a mo tsena ganong gomme a hlokomela gore:
  - Ga go nyakege gore o opele, eupša o dire.
  Gomme ngwanenyana o ile a ntšha iPhone lepanteng la gagwe. Oleg o ile a myemyela, Natasha a mo nea ya gagwe gomme a šišinya gore:
  - Bapala ditanka le moriri o mofubedu!
  Aurora o ile a dumela:
  - Ke rata papadi ye!
  Gomme ngwanenyana wa mogale o ile a thoma go hwetša ditekanyetšo.
  Oleg Rybachenko o ile a nka sehlopha sa ditanka.
  Aurora o lemošitše gore:
  - Tanka e tee bakeng sa e tee! Leka go duel!
  Mošemane o ile a dumela:
  - Se se lokile feela!
  Oleg o ile a kgetha tanka e pholileng ka ho fetisisa ea Soviet ea mashome a mane - IS-7. Koloi e makatšago yeo e sa kago ya ba koloi ya tšweletšo. O na le se sengwe le se sengwe: ditlhamo, dibetša le lebelo. Halo ya kgonthe!
  Aurora e na le E-75. Koloi e mpe ka tsela e itšego. Gomme boima, le lebelo le lenyenyane, polokelo ya maatla, le sethunya se se fokolago go se nene. IS-7 e na le dimilimetara tše 130 go bapetšwa le tše 128 bakeng sa E-75. Ditlhamo tša Mojeremane mohlomongwe di koto, eupša se se lefelwa ke go sekama mo gogolo ga IS-7. Gomme mahlakore a Fritz"s a godimo... Seo ka moka ke therešo, eupša...
  Aurora o fetišetša E-75 go level M... Gomme koloi e a kaonefala. Gomme entšene e na le maatla kudu gomme silhouette e fase kudu, gomme sethunya se na le barrel ye telele. Ee, bjale ditlhamo di ile tša kotofala. Tanka ya Jeremane e sa dutše e le boima bja ditone tše masomesenyane-hlano, go bapetšwa le tše masometshela-seswai bakeng sa ya Soviet. Gomme ka morago ga sebjalebjale e na le peakanyo ye e swanago gomme bjale e tla ba ye maatla kudu.
  Eupša IS-7 e ile ya dula e se na tlhabollo. Ga go na motho yo a e boletšego e sa le pele historing ya kgonthe.
  Go lokile, Oleg, a re itšhomišeng.
  Lega go le bjalo, mošemane ga se a lahlega. Ka ge lenaba le modernized, mošemane o tla dira se sengwe gomme a šomiša diprojeke tša mafofa. Gomme ka morago go tla ba le ntwa ye botse kudu.
  IS-7 e a batamela. Eupša go sa dutše go le bjalo, tshepedišo ya go otlela ya Mojeremane e sa dutše e le kaone.
  Aurora o thuntšha kanono ya gagwe ya megopo ye metelele. Eupša o sa dutše a sa kgone go fihla moo.
  Gomme mošemane wa terminator o batamela gomme o dikologa dipina. Go bonagala mošemane a tloga a ikholofela.
  Aurora, ka morago ga go thuntšhwa mo go latelago, o ile a thala boitshwaro:
  - Towe e ka bolaya tlou!
  Gomme ntwa e ile ya tšwela pele, Oleg o ile a otlela khetla ya kanono ya 130-mm ka gare ga mohlakanelwa wa sekepe gomme a fenya. Go sa šetšwe maqheka ka moka.
  Eupša ka kakaretšo, ditanka tša masomenne di na le dikoloi tše di fapanego. Protšeke ye e boifišago kudu - "Tau ya Bogoši". Boima ke ditone tše lekgolo, kanono ke 210 mm caliber, ditlhamo tša ka pele ke 300 mm ka khutlo, mahlakoreng ke 200 mm, gomme entšene ke 1800 horsepower.
  Ye ke motšhene - le IS-7 e ka tsenelela feela ka lehlakoreng le go tswalela. Gomme e tloga e le ye kgolo!
  Aurora o ile a opela ka meno a hlobotšego:
  - Ye ke ntšhu, e fofa godimo go feta letšatši!
  Gomme a homola...
  Ka morago ga go ja, ba tshelelago ba ile ba tšwela pele go ya metseng ya China. Ga bjale, re swanetše go fihlelela khutšo le go nola ma-Manchu moko gore a se hlasele.
  Banenyana le mošemane ba ile ba hlasela ma-China gomme gape ba bolaya ba bantši ka ditšhoša le menwana ya maoto yeo e se nago selo.
  Ke moka bahlabani ba ile ba thoma go thuntšha go tšwa dikanonong tšeo di thopilwego. Gomme bontši bja ma-China bo ile bja bolawa.
  Oleg Rybachenko o lemogile gore:
  - Mohlomongwe go kaone go bapala ka go itšhireletša? Na ka tsela e itšego e tla fetoga e mpe?
  Aurora o ile a ganetša ka gore:
  - Ho na le kgopolo ya go thibela ntwa!
  Oleg o ile a gopola gore:
  - Viktor Suvorov o ile a leka gape go hlatsela gore ntwa ya Jeremane ya Nazi kgahlanong le USSR e be e le ya thibelo!
  Aurora o ile a hlobola meno a gagwe gomme a rora:
  - Na ga se ka fao go lego ka gona?
  Oleg o ile a šikinya hlogo:
  - Go a belaetša!
  Margarita o ile a gopola gore:
  - Ke badile puku ye. Ge o mo lebelela la mathomo, o bonala a kgodiša. Eupša ge o ka epa ka mo go tseneletšego...
  Aurora o ile a dumela ka hlogo:
  - USSR e be e lokišetša ntwa ya go hlasela gomme ye ke therešo!
  Margarita o lemogile gore:
  - USSR e ne e lokisetsa ntoa e hlaselang esita le ka mor'a ntoa. Eupša tlhaselo yeo ga se ya ka ya thoma!
  Oleg o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Ge Stalin a be a rulagantše tlhaselo, e be e tla ba nakong ya ka morago, a feditše pele go hlomela dikarolo tša gagwe ka ditanka le didirišwa tše dingwe. Le gona difofane tša morago-rago di sa tšwa go thoma go fihla ka diyuniti gaešita le bakgweetsi ba difofane ga se ba di tseba gabotse!
  Aurora le yena o ile a ganetša ka mo go kwagalago:
  - Ge e ba madira a Soviet a be a itlhama gape, gona madira a Jeremane le ona ga se a ema a sa šišinyege. Ge USSR e be e tšholla difofane tša morago-rago, ma-Kraut a be a oketša tšweletšo ya didirišwa tša morago-rago.
  Go diega go be go ka se oketše mohola wa Stalin. Go e na le moo, ka mo go fapanego, Manazi, ka ge a e-na le bokgoni bja Yuropa, a be a ka swara Russia ka bontši bja didirišwa tšeo di nago le boleng bjo bokaone!
  Oleg Rybachenko o ile a belaela:
  - Ke eng seo se dirago gore o nagane gore boleng bja bona bo be bo le kaone?
  Aurora o ile a araba ka potego gore:
  - Eupša re fentše ka 1941! Ge e ba di be di le ka tlase ka dipalo, mohlomongwe di be di phagame ka boleng bja thekinolotši!
  Mošemane wa bohlale o ile a belaela:
  - Ga ke nagane bjalo!
  Margarita o lemogile gore:
  - Ngwaga wa masomenne-tee ke sephiri. Ke ka baka la"ng Madira a Mahwibidu ao a bego a tiile semmušo a ile a lahlegelwa ke ntwa ka morago ga ntwa? Gomme ka morago, ka ge a fetogile semmušo le ge e le gabotse a fokola, o ile a thoma go fenya?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka gore:
  - Se ke sephiri se segolo sa Ntwa ya Bobedi ya Lefase!
  Natasha o ile a šišinya gore:
  - Go bile le tsenogare go tšwa go maatla a godimo mo!
  Oleg o ile a dumela ka hlogo:
  - Go diregile selo se sengwe e le ka kgonthe!
  Augustine o ile a rora:
  - Medingwana ya rena e khupeditšwe ke madi, Badimo ba rena ke badimo ba ntwa!
  Zoya o ile a dumela:
  - Badimo ba ntwa le bona ba khupeditšwe ke madi!
  Ka morago ga moo Oleg le Aurora ba ile ba thoma go bapala leano la Ntwa ya Bobedi ya Lefase. Aurora ke ya Hitler, Oleg ke ya Stalin.
  Go be go šetše go e-na le phapantšho ya dikotlo tša kgonthe. Aurora o ile a diriša khoutu ya bofora le lešaba la ditanka tša lelokelelo la "E" gomme a thuba go ya Moscow. Togo le Oleg ba ile ba diriša khoutu ya bofora le IS-7 bjalo ka ge eka ba be ba otla Majeremane. Sekepe sa kgobokana godimo ga leswika. Le mapokisi a mantši. A e be virtual.
  Oleg Rybachenko o bapala ka lethabo, gomme madira a gagwe a thuba ditšhireletšo tša Jeremane. Ba bopa boilers. Aurora o matha khoutu ya bofora hape. Go na le phapantšho ya hlaga kudu ya go huduga.
  Mošemane genius o ile a opela:
  - Felo gongwe godimo ga Kama - ga re itsebe, .
  Felo gongwe godimo ga Kama - mma dinoka!
  Ga o kgone go fihlelela ka diatla, ga o kgone go fihlelela ka maoto, .
  Go lokile, ge go nyakega, we"ll move the pokers!
  Gomme ditanka tša Soviet di pšhatlaganya Manazi. Ga go na selo se se fodilego go feta IS-7. Gomme o ka lwa ka polokego ka "Ditoeba" le "E"-100. Tanka ya Soviet ga e tšhabe diphoofolo tše bjalo tša go tšhoša.
  Di boima kudu, eupša seo ga se bolele gore di tiile kudu.
  Gomme Oleg o tšwela pele, a sepela ka lebelo le dikoloi. Gomme go swana le diabolo tše sekete ka go yena.
  Ngwana wa prodigy o opela:
  - Re tla pšhatlaganya Krauts, chick-chick-chick-ta!
  Gomme ka morago mašole a Soviet a ile a tšea lepheko le lengwe. Ba swana le dihlalefi tša dintwa le dingangišano!
  Lega go le bjalo, Aurora le yona ga se e bonolo. Le gona o dira dilo ka kgateletšo e bogale. Lahlela mabotho a macha le a macha le a macha tlas'a maotwana a Red Army.
  Gomme mohlabani wa moriri o mohwibidu o opela:
  - Dira tša ka di ka se nthibele! Ke tla fenya bogolo bja legohle!
  Gomme mašole a mafsa le a mafsa a tsena ntweng.
  Oleg Rybachenko o ile a opela ka lethabo:
  Ba ga Kraut ba ya ka rampage, .
  Sera se ile sa tšwetša pele regiment...
  Eupša ma-Aryan a hlanyago - .
  Marussia a tla kopana le bonaba!
  Ba tla epa letlalong la kolobe,
  Sera se tla lahlelwa leroleng -
  Marussia a lwa ka bogale
  Seatla sa lešole se tiile!
  Gomme mošemane o phethagatša mokgwa wo mongwe wa go dikologa gomme o dikologa madira a Aurora"s.
  Ee, potsanyane e bohlale, ga go na mantšu.
  Aurora o ile a rora:
  - Aowa, I won"t give up, but ke be ke dula ke tseba go lwa!
  Oleg Rybachenko o ile a dumela:
  - Re ka se ineele! Re tla fo go fediša!
  Gomme bjale madira a Soviet a hlasela gape. Gomme khoutu ya scammer"s ga e sa thuša ba ga Kraut.
  Ke moka Aurora o fetoša kgetho ka bohlale. Gomme Brithania le USA di tsena ntweng ka lehlakoreng la yona. Bahlabani ba sehlopha se ba ile ba kitimela ntweng. Gomme a re beyeng kgateletšo godimo ga lenaba.
  Eupša ditanka tša Soviet IS-7 di senya di-Ssherman le di-Pershing tša United States gabonolo le go feta, gotee le tanka ya Churchill ya Maisemane.
  Ntle le go amogela tshenyo efe goba efe ka bobona.
  Aurora o ile a rora:
  - Go lokile, o diabolo yo monnyane!
  . KGAOLO YA No. 3
  Bahlabani go tšwa ngwagakgolong wa masomepedi-tee ba ile ba thulana gape le ma-China a ngwagakgolo wa lesomešupa.
  Mmušo wa Celestial o na le mašole a mantši. Di elela bjalo ka noka ye e sa felego.
  Oleg Rybachenko, a sega ma-China ka ditšhoša, o ile a rora:
  - Re ka se tsoge re ineetše!
  Gomme disk ye bogale e ile ya fofa go tšwa leotong la mošemane leo le se nago selo!
  Margarita, a pšhatlaganya baganetši ba gagwe, o ile a ngunanguna:
  - Go na le lefelo lefaseng la mediro ya bogale!
  Gomme dinalete tše di nago le mpholo di phatlaletše go tšwa maotong a ngwanenyana yo a se nago selo, di hlaba ma-China.
  Natasha le yena o ile a lahlela menwana ya gagwe ya maoto yeo e sa aparwago, ka polao, gomme a bokolla:
  - Re ka se tsoge re lebetše ebile re ka se tsoge re swaretše.
  Gomme ditšhoša tša gagwe tša feta ka gare ga ma-China ka tšhilong.
  Zoya, a kgaola manaba, o ile a lla:
  - Bakeng sa taelo e ncha!
  Gomme dinalete tše dingwe tša phatlalala go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo. Le mahlong le memetsong ea masole a China.
  Ee, go be go le molaleng gore bahlabani ba be ba thoma go thaba gomme ba thoma go ba bogale.
  Aurora o ile a sega mašole a masehla gomme a tšholla:
  - Tšepe ya rena e tla!
  Gomme mpho ye mpsha, ya mmolai e fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo. Gomme bahlabani ba mosehla ba a wa.
  Svetlana o sega mošilo, ditšhoša tša gagwe di swana le legadima.
  Ma-China a rapaletše go dikologa bjalo ka dikgopa tše di segilwego.
  Ngwanenyana o lahlela dinalete ka maoto a gagwe a sa aparwago gomme o a tšhoša:
  - O tla hlola bakeng sa Mma Russia!
  Oleg Rybachenko o tšwela pele kgahlanong le ma-China. Mošemane wa Terminator o sega mašole a masehla.
  Gomme ka nako ye e swanago, menwana ya maoto ya mošemane yo a se nago selo e lahlela dinalete ka mpholo.
  Mošemane o a rora:
  - Kgalalelo go Future Rus'!
  Gomme ge e sepela e kgaola dihlogo le melomo ya motho yo mongwe le yo mongwe.
  Margarita le yena o pšhatlaganya baganetši ba gagwe.
  Maoto a gagwe a go hloka selo a no phadima. Ma-China a hwa ka bontši. Mohlabani o goeletša ka gore:
  - Go ya mellwaneng ye mefsa!
  Gomme ka morago ngwanenyana o a e tšea gomme a slash...
  Mass ya ditopo tsa masole a China.
  Eupša Natasha o hlasela. O sega Setšhaena sa gagwe gomme o opela:
  - Rus' ke e kgolo ebile e a phadima, .
  Ke ngwanenyana yo a makatšago kudu!
  Gomme di-disc di fofa go tšwa maotong a gagwe a sa aparwago. Ke mang a ileng a khaola megolo ya Machaena. Ee, yo ke ngwanenyana.
  Zoya o ka go hlasela. O kgaola mašole a masehla ka diatla ka bobedi. Mathe go tšwa go tube. Gomme o lahlela dinalete tše di bolayago ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme ka nako ye e swanago o opelela ka bowena:
  - Eh, tlelabo ye nnyane, a re yeng!
  Eh, mmamoratwa wa ka o tla dira!
  Aurora, a rema ma-China le go fediša mašole a masehla, o a goeletša:
  - All shaggy le ka letlalo la phoofolo, .
  O ile a hlasela maphodisa a meferefere ka lepara!
  Gomme ge a ka lahlela menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo go lenaba, e tla bolaya tlou.
  Gomme ka morago o a tšhoša:
  - Dimpša tša Diphiri!
  Svetlana o ka tlhaselo. O sega le go pšhatlaganya ma-China. Ka maoto a sa aparwago o ba thuntšhetša dimpho tša lehu.
  O sepetša tšhilo ka ditšhoša.
  Pšhatlaganya e ngata bahlabani le go goeletša:
  - Phenyo ye kgolo e a tla!
  Gomme gape ngwanenyana o ka gare ga tšhišinyego ya hlaga.
  Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a thunya dinalete tše di bolayago.
  Oleg Rybachenko o ile a tlola. Mošemane o ile a dira somersault. Chopped godimo e ngata Chinese ka tlola.
  O ile a lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a rora:
  - Kgalalelo go sebete sa ka se sebotse!
  Gomme gape mošemane o ntweng.
  Margarita o tšwela pele ka go hlasela. Shreds lira tsohle ka tatellano. Ditšhoša tša gagwe di fodile go feta dithipa tša tšhilo. Gomme menwana ya maoto ye e se nago selo e lahlela dimpho tša lehu.
  Ngwanenyana ka tlhaselo e hlaha. E fediša bahlabani ba mosehla ntle le monyanya.
  Gomme e tlolela godimo nako le nako gomme e a sothega!
  Gomme dimpho tša phedišo di fofa go tšwa go yena.
  Gomme ma-China a theoga a hwile. Gomme dithota ka moka tša ditopo di kgobokane.
  Margarita o a tšhoša:
  - Ke mohlapetši wa dikgomo wa Amerika!
  Gomme gape nalete ya lahlelwa maotong a gagwe a sa aparwago.
  Gomme ka morago dinalete tše dingwe tše lesomepedi!
  Natasha le yena o pholile kudu ka go hlasela.
  Gomme o lahlela ka maoto a gagwe a go hloka selo, gomme a tshwela mare go tšwa go phaephe.
  Gomme o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Ke lehu le le phadimago! Seo o swanetšego go se dira ke go hwa!
  Gomme gape botse bo sepela.
  Zoya o hlasela marope a ditopo tša China. Gomme gape go tšwa maotong a gagwe a se nago selo di-boomerang tša tshenyo di fofa ka ntle.
  Gomme bahlabani ba ba serolane ba dula ba wa le go wa.
  Zoya o goeletša ka gore:
  - Barefoot girl, o tla go fenya!
  Gomme dinalete tše lesomepedi di fofa go tšwa seretheng sa ngwanenyana se se se nago selo. Tšeo di yago thwii go theoga megolo ya ma-China.
  Ke moka ba wa ba hwile.
  Goba go e na le moo, o hwile ka mo go feletšego.
  Aurora o ka go hlasela. O senya mabotho a masehla. Ditšhoša tša gagwe di rwele ka diatla tše pedi. Gomme ke mohlabani yo a makatšago gakaakaa.
  Ledimo le legolo le phatša madira a China.
  Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu o a rora:
  - Bokamoso bo utilwe! Eupša e tla ba phenyo!
  Le ka tlhaselo, e botle le moriri mollo.
  Aurora o rora ka lethabo le le hlagago:
  - Badimo ba ntwa ba tla gagola tšohle!
  Gomme mohlabani o hlasela.
  Gomme maoto a gagwe a go hloka selo a lahlela dinalete tše ntši tše bogale, tše di nago le mpholo.
  Svetlana ntweng. Gomme ka fao e phadimago le go lwantšhana. Maoto a gagwe a se nago selo a lahlela dilo tše dintši kudu tša polao. E sego motho, eupša lehu ka moriri o motsothwa.
  Eupša ge e ka thubega, o ka se kgone go e thibela.
  Svetlana o opela:
  - Bophelo bo ka se be todi ya dinose, .
  Ka gona tlola ka tantshi ya nkgokolo!
  A toro ya gago e phethagale - .
  Botse bo fetola monna lekgoba!
  Gomme motšhene wa ngwanenyana o thoma go galefa kudu.
  Tlhaselo ya Oleg e akgofa. Mošemane o betha ma-China.
  Maoto a gagwe a se nago selo a lahlela dinalete tše bogale.
  Mohlabani yo mofsa o a tšhoša:
  - Mmušo wa bohlanya o tla gagola bohle!
  Gomme gape mošemane o mo leetong.
  Margarita ke ngwanenyana wa hlaga modirong wa gagwe. Gomme o photha manaba.
  Ka gona o ile a thuntšha pea ka dithuthupi ka leoto la gagwe le le se nago selo. E tla thuthupa gomme ya lahlela ma-China a lekgolo moyeng gatee-tee.
  Ngwanenyana o goeletša ka gore:
  - Phenyo e sa tlo tla go rena!
  Gomme o tla kitimiša tšhilo ka ditšhoša.
  Natasha o ile a akgofiša metšhene ya gagwe ya go šikinyega. Ngwanenyana o sega bahlabani ba ba serolane. Gomme ka nako ye e swanago o goeletša:
  - Tlhōlo e emetse Mmuso oa Russia.
  Gomme a re fedišeng ma-China ka lebelo le le akgofilego.
  Natasha ke ngwanenyana wa terminator.
  Ga a nagane go ema goba go fokotša lebelo.
  Zoya o ka go hlasela. Ditšhoša tša gagwe di bonala di sega salate ya nama. Ngwanenyana o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Phološo ya rena e a šoma!
  Gomme menwana ya maoto ye e se nago selo le yona e lahlela dinalete tše bjalo.
  Gomme lešaba la batho bao ba phuntšwego megolo, ba rapaletše ka gare ga dithota tša ditopo.
  Aurora ke ngwanenyana wa lehlanya. Le gona e senya motho yo mongwe le yo mongwe bjalo ka ge eka ke roboto yeo e dirilwego ka hyperplasma.
  E šetše e sentše ma-China a fetago lekgolo. Eupša dilo ka moka di topa lebelo. Gomme mohlabani le yena o a rora.
  - Ke sa fenyege kudu! Selo se se fodilego kudu lefaseng!
  Gomme gape botse bo tlhaselong.
  Gomme go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, pea e fofela ka ntle. Gomme ma-China a makgolo a mararo a ile a gagolwa ke go thuthupa mo go matla.
  Aurora o ile a opela:
  -Ga o na sebete sa go thopa naga ya rena!
  Svetlana le yena o hlasela. Gomme ga e go fe ounce ya go khutša. Wild terminator ngoanana.
  Gomme o rema manaba gomme o fediša ma-China. Gomme lešaba la bahlabani ba ba serolane le be le šetše le wele ka mokerong le go bapa le ditsela.
  Ba tshela ba ile ba hlaga. E be e le ntwa ya lešoka.
  Oleg Rybachenko o boile tirong. Gomme o tšwela pele a šišinya ditšhoša ka bobedi. Gomme mošemane wa terminator o sepetša tšhilo. Ma-China a hwilego a a wa.
  Mmisa wa ditopo. Dithaba ka moka tša mebele ya madi.
  Mošemane o gopola leano la hlaga. Moo dipere le batho le bona ba bego ba hlakana mmogo.
  Oleg Rybachenko o a hwihwitla:
  - Madimabe go tšwa monaganong!
  Gomme go tla ba le ditone tša tšhelete!
  Le Terminator Boy ka mokgatlo o mofsa. Gomme maoto a gagwe a se nago selo a tla tšea selo a se lahlela.
  Mošemane wa bohlale o ile a rora:
  - Master sehlopha le Adidas!
  E bile tiragatšo ye e tlogago e fodile le ye e fodilego. Le gona ke ma-China a makae ao a ilego a bolawa? Gomme ba bolaya palo ye kgolo ya bahlabani ba bagolo ba ba serolane.
  Margarita le yena o ntweng. O senya madira a masehla gomme o a rora:
  - Mophato o mogolo wa go tšhoga! Re otlela bohle ka lekeseng!
  Gomme ditšhoša tša gagwe tša sega maChina. Lešaba la bahlabani ba mmala o mosehla le šetše le phuhlame.
  Ngwanenyana o ile a rora:
  - Ke bile ke fodile go feta panther! Paka gore ke wena yo mokaone!
  Gomme pea yeo e nago le sethuthupi se maatla e tla fofela ka ntle go tšwa seretheng se se se nago selo sa ngwanenyana.
  Gomme o tla otla lenaba.
  Gomme o tla tšea le go fediša ba bangwe ba baganetši.
  Gomme Natasha o na le taolo. Gomme o otla baganetši ba gagwe, gomme a ka se nyamiše motho.
  O šetše o bolaile ma-China a bakae?
  Gomme meno a gagwe a bogale kudu. Gomme mahlo a safire kudu. Ngwanenyana yo ke mmolai yo mogolo. Le ge balekane ba gagwe ka moka e le babolai!
  Natasha o goeletša ka gore:
  - Ke a hlanya! Go tla ba le tefo bakeng sa gago!
  Gomme gape ngwanenyana o tla bolaya ma-China a mantši ka ditšhoša.
  Zoya o mo leetong gomme o sentše bahlabani ba bantši ba ba serolane.
  Le maoto a sa aparago a lahlela dinalete. Nalete e nngwe le e nngwe e bolaya ma-China a mmalwa. Banenyana ba ba ba botse e le ka kgonthe.
  Aurora o tšwela pele gomme o senya baganetši ba gagwe. Gomme ka nako ye e swanago ga a lebale go goeletša:
  - O ka se kgone go tšhaba lekese!
  Gomme ngwanenyana o tla tšea meno a gagwe a a hlobola!
  Gomme moriri wo mohwibidu bjalo... Moriri wa gagwe o phaphasela phefong bjalo ka sefoka sa proletarian.
  Le gona selo se sengwe le se sengwe ka kgonthe se tšwa pefelong.
  Svetlana o mo leetong. Ke phatlogile dihlogo tše ntši. Mohlabani yo a hlobolago meno.
  E bontšha leleme. Gomme ka morago e tshwela ka mathe ka ntle ga tube. Ke moka o a bokolla:
  - Lena banna le tla be le hwile!
  Gomme gape, dinalete tše di bolayago di fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo.
  Oleg Rybachenko o tlola le go tlola.
  Mošemane yo a sa rwalago dieta o ntšha sehlopha sa dinalete gomme o opela:
  - A re yeng ka hike, bula akhaonto e kgolo!
  Mohlabani yo mofsa o maemong a gagwe a mabotse kudu.
  O šetše a tšofetše kudu, eupša o swana le ngwana. Feela matla haholo le mesifa.
  Oleg Rybachenko o ile a opela:
  - Le ge papadi e sa latele melao, let"s break through the fraternity!
  Gomme gape, dinalete tše di bolayago le tše di hlabago di ile tša fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo.
  Margarita o ile a opela ka lethabo:
  - Ga go selo seo se sa kgonegego! Ke dumela gore go tla ba le mahube a tokologo!
  Ngwanenyana o ile a lahlela gape lephoto le le bolayago la dinalete go ma-China gomme a tšwela pele ka gore:
  - Lefsifsi le tla fela! Dirosa tša May di tla thunya!
  Gomme gateetee ge mohlabani a lahlela pea ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, ma-China a sekete a ile a fofela moyeng gateetee. Ee, madira a Mmušo wa Legodimo a qhibidiga thwi pele ga mahlo a rena.
  Natasha ntweng. E tlola bjalo ka cobra. E thunya manaba. Gomme ma-China a mantši kudu a a hwa.
  Mosetsana yoo a di šomiša ka ditšhoša, le dithoro tša magala, le marumo. Le dinalete.
  Ka nako e swanago, o a rora:
  - Ke dumela gore phenyo e tla tla!
  Gomme letago la ma-Russia le tla hwetša!
  Menwana ya maoto ye e se nago selo e lahlela dinalete tše mpsha, e phunya baganetši.
  Zoya o mo tšhišinyegong ya hlaga. Go tšwela pele ka ma-China. Chops bona ka dikotwana tse nyenyane.
  Mohlabani o lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ye e se nago selo. Punches ka baganetši, gomme ka morago o rora:
  - Phenyo ya rena ye e feletšego e kgauswi!
  Gomme o kitima tšhilo ya hlaga ka ditšhoša. Ruri yo ke ngwanenyana wa go swana le ngwanenyana!
  Eupša cobra Aurora e ile ya tšwela pele go hlasela. Mosadi yo ke toro e bohloko go bohle.
  Gomme ge e bulega, go ra gore e a bulega.
  Ka morago ga moo moriri o mohwibidu o tla e tšea gomme wa opela:
  - Ke tla bula dihlogo ka moka! Ke toro e kgolo!
  Gomme bjale ditšhoša tša gagwe di a šoma gomme di sega nama.
  Svetlana le yena o tšwela pele go hlasela. Ngwanenyana yo ga a na dithibelo. Gatee-tee ge e segwa, lešaba la ditopo le a tšhologa.
  The blonde terminator e a rora:
  - E tla ba mo gobotse gakaakang! E tla ba botse bjang - ke a e tseba!
  Gomme ka morago pea ya mmolai e fofa go tšwa go yena.
  Oleg o tla boela a kgaola ma-China a lekgolo, a sweeping bjalo ka meteor. Gomme o tla tšea pomo gomme a e lahlela.
  E nnyane ka bogolo, eupša e a bolaya...
  Kamoo e tlago go gagolwa ka diripana tše nnyane.
  Mošemane wa Terminator o ile a bokolla:
  - Bacha ba ledimo ba mechine e tšosang!
  Margarita o tla dira se gape ntweng.
  Gomme o tla rema bahlabani ba bantši ba ba serolane. Le khaola clearings kgolo.
  Ngwanenyana o a lla:
  - Lambada ke tantši ya rena lešabašabeng!
  Gomme e tla otla ka mafolofolo a mpshafaditšwego.
  Natasha o galefile le go feta ka go hlasela. Ke ka fao a phothago ma-China ka gona. It"s not very easy gore ba ganetše banenyana ba bjalo.
  Natasha o ile a e tšea gomme a opela:
  - Go kitima sebakeng ke poelano ya kakaretšo!
  Gomme mohlabani o ile a lokolla lephoto le bjalo la dikotlo go baganetši ba gagwe.
  Gomme o lahlela di-disc ka maoto a gagwe a se nago selo.
  Mo ke ile ka kitima tšhilo. Lešaba la dihlogo tša madira tše serolane le ile la kgokologa.
  Ke botse bjo bo lwantšhago. Ipete ka armada e bjalo e serolane.
  Zoya o mo leetong, o pšhatlaganya bohle. Gomme ditšhoša tša gagwe di swana le dikere tša lehu.
  Ngwanenyana o no ba yo a rategago. Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a lahlela dinalete tše di nago le mpholo kudu.
  Otla baganetši. Ba phunya megolo ya bona gomme ba dira mapokisi.
  Zoya o ile a e tšea gomme a tšholla:
  - Ge go se na meetse ka pompong...
  Natasha o ile a goeletša ka lethabo:
  - Ka gona ke molato wa gago!
  Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o lahlela selo seo se bolayago ka botlalo. Ye ke ngwanenyana wa banenyana e le ka kgonthe.
  Gomme legare le be le tla fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo. Gomme e tla otla bahlabani ba bantši.
  Aurora ka go sepela. Swift le ikhethang ka botle ba lona.
  O na le moriri wo o phadimago gakaakang. Di phaphasela bjalo ka sefoka sa proletarian. Ngwanenyana yo ke vixen ya nnete.
  Gomme o rema baganetši ba gagwe bjalo ka ge eka o belegwe a swere ditšhoša ka diatleng tša gagwe.
  Moriri o mohwibidu, sebata sa go hlabja!
  Aurora o ile a e tšea gomme a šišinya:
  - E tla ba hlooho ya poo - bahlabani ba ke ke ba lahleheloa ke menagano ya bona!
  Gomme ka fao o ile a boela a pšhatlaganya bontši bja bahlabani.
  Oleg Rybachenko o ile a ngunanguna:
  - E no ba seo o se hlokago! Ke ngwanenyana gakaakang!
  Margarita, a lahlela tšhoša ka leoto la gagwe le le se nago selo, o ile a tiišetša gore:
  - Ngwanenyana yo mogolo le yo a fodilego!
  Aurora o ile a dumelelana le se gabonolo:
  - Ke mohlabani yo a tlago loma motho le ge e le ofe go fihlela a ehwa!
  Gomme gape, ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, o tla thoma selo sa polao.
  Svetlana ga a ka tlase ga baganetši ba gagwe ntweng. E sego ngwanenyana eupša go rota ka dikgabo tša mollo.
  Le go lla:
  - Ke leratadima le letala gakaakang!
  Aurora, a lokolla legare ka leoto la gagwe le le se nago selo, o ile a tiišetša gore:
  - Ga re bathekgi ba bohlakodi!
  Svetlana, a kgaola manaba, o ile a lla:
  - Ga o hloke thipa go bolaya lešilo...
  Zoya o ile a tšholla, a lahlela dinalete ka maoto a gagwe a se nago selo, a go tšhuma:
  - O tla mo aketša bjalo ka lehlanya!
  Natasha, a sega ma-China, o ile a tlaleletša ka gore:
  - Gomme o e dire le yena ka peni!
  Gomme bahlabani ba tla e tšea ba tlola. Di na le madi kudu e bile di fodile. Ka kakaretšo, go na le lethabo le legolo go bona.
  Oleg Rybachenko o bonala a le setaele kudu ntweng.
  Margarita o ile a opela:
  - Kotlo e matla, eupša mošemane o na le kgahlego...
  Mošemane wa bohlale o ile a thuntšha selo se sengwe se se swanago le sephephediši sa helikopotara ka leoto la gagwe. O ile a kgaola dihlogo tše makgolo a mmalwa go tšwa go ma-China gomme a tšholla:
  - E batla e le dipapadi!
  Gomme bobedi - mošemane le ngwanenyana - ka openwork ka botlalo.
  Oleg, a sega mašole a masehla, a gurgled:
  - Gomme go tla ba le phenyo ye kgolo go rena!
  Margarita o ile a šišinya ge a araba:
  - Re bolaya bohle - ka maoto a sa aparago!
  Ngwanenyana yo ka nnete ke terminator yo mafolofolo gakaakaa.
  Natasha o ile a opela ka go hlasela:
  - Ntweng e kgethwa!
  Gomme mohlabani o ile a thoma disk ye bogale ya boomerang. E ile ya fofa ka arc gomme ya sega ma-China a mantši.
  Zoya o ile a tlaleletša, a tšwetša pele tshenyo:
  - E tla ba phenyo ya rena!
  Gomme dinalete tše mpsha tša fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo. Gomme ba otla bahlabani ba bantši.
  Ngwanenyana wa mmala o motsothwa o ile a re:
  - A re checkmate sera!
  Gomme a bontšha leleme la gagwe.
  Aurora, a šišinya maoto a gagwe gomme a lahlela di-swastika tšeo di nago le mapheko a bogale, o ile a gurgled6
  - Folaga ya Imperial pele!
  Svetlana o ile a tiišetša gabonolo gore:
  - Kgalalelo go bagale ba ba welego!
  Gomme banenyana ba ile ba goeletša ka go dumelelana, ba pšhatlaganya ma-China:
  - Ga go na motho yo a tlago go re thibela!
  Gomme bjale di-disk di fofa go tšwa maotong a sa aparwago a bahlabani. Nama e gagogile.
  Gomme gape go bokolla:
  - Ga go motho yo a tlago go re fenya!
  Natasha o ile a fofela moyeng. O ile a gagola baganetši ba gagwe gomme a ntšha:
  - Re diphiri tša tshadi, re beša lenaba!
  Gomme go tšwa menwaneng ya gagwe ye e se nago selo disk ye e bolayago kudu e tla fofela ka ntle.
  Ngwanenyana o bile o sotha ka lethabo le legolo.
  Gomme ka morago o a ngunanguna:
  - Direthe tša rena di rata mollo!
  Ee, banenyana ba tloga ba le sexy.
  Oleg Rybachenko o ile a rora:
  - Oo, it"s early, tšhireletšo e a e fa!
  Gomme a šišinya mahlo go bahlabani. Ba a sega gomme ba hlobola meno ge ba arabela.
  Natasha o ile a sega ma-China gomme a goeletša:
  - Ga go na lethabo lefaseng la rena ntle le go katana!
  Mošemane o ile a ganetša gore:
  - Ka nako ye nngwe le go lwa ga go thabiše!
  Natasha o ile a dumela:
  - Ge o se na maatla, gona ee...
  Eupša rena bahlabani re dula re phetše gabotse!
  Ngwanenyana o ile a lahlela moganetši wa gagwe dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a opela:
  - Lesole le dula le phetše gabotse, .
  Gomme o itokišeleditše feat!
  Ka morago ga moo Natasha o ile a boela a sega manaba.
  Zoya ke mohodu wa lebelo kudu. O ile a thuntšha barele ka moka go ma-China. Gomme a gagola dikete tše mmalwa ka go thuthupa go tee.
  Ke moka a tšhoša:
  - O se ke wa ema, direthe tša rena di a phadima!
  Gomme ngwanenyana o ka gare ga didirišwa tša ntwa!
  Aurora le yena ga a fokola ntweng. Ke ka fao a phothago ma-China ka gona. Bjalo ka ge eka e kgaolwa ka gare ga ngata ka diketane.
  Gomme ge a dutše a sega baganetši, o opela:
  - Hlokomela, go tla ba botse,
  Go tla ba le phae ka go wa!
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o tloga a lema ntweng, bjalo ka jack-in-the-box.
  Eupša kamoo Svetlana a lwantšhago ka gona. Gomme ma-China a e hwetša go yena.
  Gomme ge a ka otla, o a otla.
  Di- splash tša madi di fofa ka ntle go tšwa go yona.
  Svetlana o ile a bolela ka bogale ge go gaša ga tšhipi mo go qhibidišago dihlogo di fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo:
  - Kgalalelo go Russia, letago kudu!
  Ditanka di kitimela pele...
  Karoganyo ka dihempe tše khubedu - .
  Dumedišo go batho ba Russia!
  Ka gona banenyana ba ile ba tšea ma-China. Ka gona di a segwa le go segwa. E sego bahlabani, eupša e tloga e le di- panther tšeo di lokologilego diketane tša tšona.
  Oleg o ntweng gomme o hlasela ma-China. O ba betha ntle le kgaugelo gomme o a goeletša:
  - Re swana le dipoo!
  Margarita, a pšhatlaganya madira a masehla, o ile a topa:
  - Re swana le dipoo!
  Natasha o ile a e tšea gomme a bokolla, a rema bahlabani ba ba serolane:
  - O ka se bolele maaka!
  Zoya o ile a gagola ma-China gomme a tšholla:
  - Aowa, e sego ka seatla!
  Gomme le yena o tla tšea le go lokolla naledi ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Natasha o ile a e tšea gomme a goeletša:
  - TV ya rena e tuka mollo!
  Gomme sehlopha sa mmolai sa dinalete se fofa go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo.
  Zoya, le yena a pšhatlaganya ma-China, o ile a hwihwitla:
  - Segwera sa rena ke sa monolithic!
  Gomme gape it"s thrown so hard gore didiko di fifala ka mahlakoreng ka moka. Ngwanenyana yo ke tshenyo e hlwekilego ya baganetši.
  Ngwanenyana, ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, o tla tšea le go thoma di-boomerang tše tharo. Gomme se se ile sa baka ditopo tše dintši le go feta.
  Ka morago ga moo botse bo tla ntšha:
  - Re ka se fe lera kgaugelo! Go tla ba le setopo!
  Gomme gape selo sa polao se fofa go tloga serethe se se se nago selo.
  Aurora le yena o ile a bolela ka mo go kwagalago kudu gore:
  - E sego setopo se tee fela, eupša tše ntši!
  Ka morago ga moo, ngwanenyana o ile a e tšea gomme a sepela a sa rwala dieta ka gare ga maphoto a madi. Gomme o ile a bolaya ma-China a mantši.
  Le kamoo e rorago ka gona:
  - Mmisa wa polao!
  Gomme ka morago o otla mojenerale wa Motšhaena ka hlogo ya gagwe. O tla roba legata la gagwe, a mo fa;
  - Banzai ya! O tla ya legodimong!
  Svetlana, a galefile kudu tlhaselong ya gagwe, o a tšhoša:
  - Go ka se be le kgaugelo go wena!
  Gomme dinalete tše lesomepedi di fofa go tšwa menwaneng ya gagwe ye e se nago selo. Kamoo a phunyago bohle ka gona. Gomme mohlabani o tloga a leka go pšhatlaganya le go bolaya.
  Oleg Rybachenko o a hwihwitla:
  - Hamore e ntle!
  Gomme mošemane gape o lahlela naledi ye bjalo ye e fodilego ka mokgwa wa swastika ka leoto la gagwe le le se nago selo. Motswako o raraganego.
  Gomme bontši bja ma-China bo ile bja wela ka gare.
  Oleg o ile a rora:
  - Banzai ya!
  Gomme mošemane o tlhaselong ya hlaga gape. Aowa, matla a fo tšholla ka go yena, gomme dithaba-mollo di a tšholla!
  Margarita ka go huduga. O tla gagola dimpa tša bohle.
  Ngwanenyana o tla lahlela dinalete tše masomehlano ka nako e tee ka leoto la gagwe. Gomme e ngata ya mehuta ye e fapanego ya manaba e ile ya bolawa.
  Margarita o ile a opela go ya ka go thaba:
  - E tee, tše pedi! Manyami ga se bothata!
  Le ka mohla ga se wa swanela go nolega moko!
  Boloka nko le mosela wa gago di le godimo.
  Tseba gore mogwera wa kgonthe o dula a na le wena!
  Ye ke khamphani e bjalo e bogale. Ngwanenyana o tla thump le go goeletša:
  - Mopresidente wa Drakone o tla fetoga setopo!
  Natasha e fo ba mohuta o itšego wa terminator ntweng. Gomme a rora:
  - Banzai ya! E hwetše ka pela!
  Gomme sethunya sa go thunya sa fofa go tšwa leoto la gagwe le le se nago selo. Gomme e otla gae bakeng sa ma-China. Gomme e tla e foka ka thoko.
  Ke mohlabani gakaakang! Go bahlabani ka moka - mohlabani!
  Zoya le yena o hlasela. Bitch e bjalo e befetšwego.
  A e tšea a tšholla:
  - Tatago rena ke Modimo yo Mošweu ka boyena!
  Gomme o tla otla ma-China ka tšhilo ya gararo!
  Gomme Aurora o ile a rora ge a arabela:
  - Gomme Modimo wa ka o motsho!
  Ka kgonthe, moriri o mohwibidu ke wona mothofatšo wa boradia le bobe. Go manaba, go ba gona. Gomme go bagwera ba gagwe ke moratiwa.
  Le kamoo a tlago go e tšea a e lahlela ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Gomme go be go na le bontši bja bahlabani go tšwa mmušong wa legodimo.
  Moriri o mohwibidu o ile a goeletša ka gore:
  - Russia le Modimo wa mothomoso ba ka morago ga rena!
  Mohlabani yo a nago le bokgoni bjo bogolo kudu bja ntwa. Aowa, it"s better gore o se ke wa tsena ditaba gare ka fase ga ye nngwe ya tše.
  Aurora o ile a šišinya gore:
  - Re tla šila baeki ka moka gore e be lerole!
  Gomme o winks balekane ba gagwe. Ee, ngwanenyana yo wa mollo ga se selo seo se ka neago khutšo gabotse. Ntle le khutšo ya lehu!
  Svetlana, a pšhatlaganya manaba a gagwe, a re:
  - Re tla go bolaya ka mothaladi!
  Aurora o tiišeditše gore:
  - Re tla bolaya bohle!
  Le gona go tšwa maotong a gagwe a se nago selo, mpho ya phedišo e feletšego e fofa gape!
  Oleg o ile a opela ge a arabela ka gore:
  - E tla ba banzai e feletseng!
  Aurora, a gagola ma-China ka diatla tša gagwe tše di se nago selo, a a sega ka ditšhoša gomme a lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo, o itše:
  - Ka boripana! Ka boripana!
  Natasha, a senya bahlabani ba basehla, o ile a lla:
  - Ka bokhutšoanyane - banzai!
  Gomme a re kgaole baganetši ba gago ka bogale bjo bo hlagago.
  Oleg Rybachenko, a kgaola baganetši ba gagwe, o itše:
  - Gambit ye ga se ya China, .
  Gomme ntumele, debut ke Thai!
  Gomme gape disk ye bogale, ya go sega tšhipi e ile ya fofa go tšwa leotong la mošemane leo le se nago selo.
  Margarita, a rema bahlabani ba mmušo wa legodimong, o ile a opela:
  - Gomme re tla hwetša mang ntweng,
  gomme re tla hwetša mang ntweng...
  Re ka se dire metlae ka seo - .
  Re tla go gagola!
  Re tla go gagola!
  . KGAOLO YA No. 3.
  Ka morago ga go betha ma-China, o ka khutša go se nene. Eupša ka maswabi, ga o na nako e ntši ya go iketla.
  Mašaba a mafsa a masehla a a gagabela ka gare.
  Oleg Rybachenko o di sega gape gomme o a rora:
  - Ntweng e halalelang, Marussia ha a lahleheloe!
  Margarita o lahlela dimpho tše di bolayago ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme o tiišetša gore:
  - Ga ba ke ba lahlegelwa!
  Oleg o be a nyaka go bolela se sengwe...
  Eupša di ile tša išwa ka nakwana ke boloi bja moloi ka gare ga selo se sengwe.
  Le gona Oleg Rybachenko o ile a ba mmulamadibogo go e nngwe ya dikampeng tša Jeremane. Gomme Margarita a huduga le yena.
  Go lokile, o ka se kgone go lwa le ma-China ka mehla.
  - Kgalalelo go Naga ya Mma! - Mmulamadibogo Oleg Rybachenko o ile a boeletša sello, gomme ka setu a kgotlelela go otlwa magetleng a gagwe, le ge e ile ya wela gabotse go le lengwe la mabadi a peleng ao a rurugilego. Gomme go tloga ka ya bobedi go ile gwa ba le go segwa ka botlalo - madi a thoma go tšhologa! Margarita o ile a lebelela Oleg Rybachenko ka go makala le ka tebogo gomme a mmotšiša se sengwe ka Seisemane. Ngwana wa prodigy Oleg Rybachenko o ile a nagana - mohlomongwe o be a botšiša gape seo ke se bonego torong ya ka - na go na le synchronicity? Mošemane o ile a myemyela morago go kgaetšedi ya gagwe ka matsogo gomme a šikinya magetla a gagwe, ao a bego a nabile kudu bakeng sa ngwana wa nywaga e lesome. Go bonagala Margarita a ile a kwešiša gore Oleg Rybachenko o be a fo nyaka go bontšha gore ga se a ineela e bile a sa kwešiše seo se mo tutueditšego go goeletša ka mokgwa wa filimi ya proletarian.
  Gomme e sego yena fela, eupša gape le Marat Kazei yo yo mosesane, yo a segilwego kgauswi. Eupša o ile a dumela ka hlogo ka go kgothatša go mošemane yo a nago le sebete...
  Oleg Rybachenko o ile a kgopišega gatee-tee gomme, a gatelela bohloko bjo bo bego bo le lentšung la gagwe, a hlokomela gore:
  - Bravado ke tsohle!
  Margarita o ile a ganetša ka go sebela:
  - Aowa, e sego bravado! Go swana le go re - lentšu le hlaba bjalo ka bayonet!
  Oleg o lemogile ka mo go tseneletšego gore:
  - It"s better go bolaya fascist e tee go feta go roga Krauts ye lekgolo!
  Go be go na le lešata, go duma ga dientšene le lešata, banamedi ba dipere go tšwa go SS le dingaka tša mmolai ba ile ba tlolela fase, ba lokolla tša bona, ba bonagala kudu bjalo ka diphetogophetogo go feta dipere - diphoofolo. Bagolegwa ba be ba dutše mohlakeng - ka ketane. Ba ile ba hlahloba ditlemo: ba be ba tlemilwe ka thata. Le gona Oleg Rybachenko ga se a makala kudu go bona gabotse kamoo e nngwe ya dingaka tše dinyenyane tša SS a ilego a mo batamela ka gona. Ka Sejeremane o ile a re ka go hloka mekgwa - lesea primate, tsoga - a kgoromeletša mošemane wa mmulamadibogo ka monwana wa leoto wa boot ye boleta ka seropeng goba gaešita le go feta go se nene, go bapa le dipshio. Oleg Rybachenko o ile a gagamala... gomme ka morago Aurora yo a fodilego a tsena ditaba gare. Diabolo wa mollo (Ke seo ba bego ba mo bitša sona ka mašole ka lebaka la mmala wa gagwe wa moriri wo o sego wa tlhago le wo mohwibidu wo o phadimago le kgotlelelo le maatla ao e sego a bosadi!) o hlalositše selo se sengwe ka go kwera - gomme kwera ye e be e se kua Oleg. Go bonagala ngaka ya bofasista le yona e ile ya e kwa! Nazi e ile ya raga Aurora legetleng la mešifa. O ile a no sega. Ke moka mofasista o ile a otla ka ntlo ya nkgokolo, ka bogale a lahlela mokokotlo wa gagwe wo o feto-fetogago godimo ga ngwanenyana yo a nago le sebete. Oleg o ile a šikinyega ka thoko ke go tšhoga. Aurora o ile a dula fase gape gateetee gomme ka setu a bontšha diatla tša gagwe tše di tlemilwego ka ditlemo. Moprofesara yo a nonnego o ile a bitša mošomi-gotee le yena yo monyenyane, gomme gatee-tee a lebelela fase. Ke moka o ile a roba lekala la heather e omilego gomme a le bontšha Oleg Rybachenko. O ile a e šišinya ka pele ga nko ya gagwe - mošemane o ile a boela morago ka go se rate. Ngaka ya bofasista gape e ile ya itira eka e tšea letsogo, ya šikinya hlogo gomme ya dira motšhene o itšego o makatšago. Go thata go kwešiša, go swana le ge monna wa SS o ja ka khaba...
  Oleg Rybachenko o ile a tšholla ka Sejeremane ka bogale:
  - O ka se kgone go itlhalosa ka mantšu a batho.
  Fritz hatched: subhuman, o tseba polelo ya morabe wa mong?
  Rybachenko Jr. yo moswa o ile a lemoga gore o iketlile ka lefeela, gore o utollotše selo seo se bego se bolokilwe gabotse e le sephiri, eupša... Lentšu ga se thaga - ge o le foša, o ka se le sware. Ke therešo gore ngaka yeo e nonnego le e nonnego e ile ya tšea tebelelo e sa kgomegego, gomme lentšu leo le ile la širwa ke polelwana ya Sejeremane yeo mošemane yo a e boletšego. O ile a boeletša boitšhišinyo bja mmele bja peleng gape gomme a bontšha go phuthwa ga matsogo.
  Gomme Oleg Rybachenko o ile a kwešiša - ba be ba mo romela bjalo ka mohlanka go yo lata dikgong...
  Ke be ke sa nyake go bethwa gape ka morago ga go gana ga-ka ka boikgantšho. Gomme o ka se fetwe ke sebaka.
  Go lokile, ke ka baka la"ng go roba boikgantšho bja molaodi wa madira, goba go e na le moo mopatriareka? Kgopolo ya go tšhaba, go ba gona, e ile ya tla - e ile ya fihla gateetee ge dithapo tše boima di kgotla ka fase ga senotlelo se segolo. Le ge e ka ba mo go kwagalago kudu go bolela gore ga se a ka a tloga le gatee! Eupša kgopolo ye nnyane e ile ya ipontšha e swana le mmutla wo o tšhogilego wo o kitimago ka maboneng a pele, o sa tsebe gore o šetše, ge e le gabotse, o swerwe. Gomme gape - gateetee ge Oleg Rybachenko a tloga lefelong la go emiša dikoloi - mošemane o ile a bona gore phiri ya werewolf e be e mo latela. E nngwe ya diphetogo tšeo tše di makatšago tšeo di tlwaeditšwego tšeo di dišago kholomo yeo e tlišitšwego ke SS. Ka nako e swanago, ga go na motho yo a tšwago koloing yeo a lebelelago ka go lebanya ka lehlakoreng la mošemane yo a sa rwalago dieta yo a namelago scree ka lepotlapotla. Gaešita le ge Oleg Rybachenko a ile a ikwa gore go bonagala kudu gore khamera yeo e utilwego e be e tšea filimi ya metšhene ya gagwe ya go šikinyega. It"s amazing gore Krauts e tšwetše pele bjang ka setegeniki. Ge batho ba rena ba sa arabele ka seriti, gona e tla ba ye mpe.
  Scree ya leswika e ile ya hlaba ka bohloko ditlhaka tša maoto a bana ao a bego a šetše a ponne ao a sa kgonego go itšhireletša. Maoto ao a robegilego kudu a šetše a thomile go ba makgwakgwa, eupša tshepedišo ye e tloga e le bohloko ge o gata maswika a bogale. Oleg o ile a fegelwa ka setu, a leka go se bontšhe gore o kwa bohloko le gore a se lebelele madi ao a tšwelelago gape. Eupša ka morago go be go le bjalo ka ge eka o ile a imelwa ke tsunami ya dilo tšeo di sa hlalosegego.
  Poifo ka yona nako yeo, le ka mo go sa hlalosegego, e ile ya amoga mošemane wa mmulamadibogo dikgopolo le dikganyogo tša gagwe ka noši. Ke be ke no nyaka go retologela go werewolf(?). Ka tlase ga go lebelela ga mahlo a se nago botho a sebata sa Nazi, Oleg Rybachenko o ile a gatsela gomme a gatsela ka go se rate. Eupša gatee-tee mmulamadibogo yo a sa tšwago go tšhelwa o ile a apešwa ke phišo e tukago, gomme mošemane a thoma go sepela bjalo ka sethunya sa motšhene seo se tšwago feketoring. Ke ile ka roba dikutu tše di omilego tša di-birche le di-cypress tšeo di golago ka gare ga mašoba, tšeo di sego tša hlwa di le tše tala ka morago ga marega - kudu, ke be ke kgona go di goga ka thata. O ile a e tsenya ka mokotleng o mogolo wo o bonagalago gabotse gomme a e goga, a sa hlaole tsela ya go ya lefelong la go emiša dikoloi.
  Nakong ya leeto, Oleg Rybachenko o ile a leka ka go hloka kholofelo go fenya selo se se tšhošago seo se ilego sa mo amoga sebete. Na ke mmulamadibogo, morutwana yo a kgahlišago goba aowa! Eupša ye e be e swana le maiteko a mosesiši yo a se nago bokgoni a go dula a le ka meetseng. E tla tšwelela, ke moka e tla go gateletša gape...
  Phiri e ile ya mo latela: nako le nako, e ema le go fofonela mehlala ya maoto yeo e sa rwalago dieta yeo e tlogetšwego ke mošemane.
  Mohlalefi yo wa mmulamadibogo o ile a ikwa a imologile lephotong la letšhogo feela ge a boela kampeng.
  Diphoofolo tša go tšhoša tša bofasista di be di bonagala di sa lebelele le Oleg Rybachenko. Le ge ge e le gabotse banna ba mmalwa ba SS ba be ba sa theoše mahlo a bona. Ke fela ge a bea fase seo a se tlišitšego, ngaka-mobolai yo mogolo, ka go gadima ka lebelo, a lahlela se sengwe go mošemane... hei! Oleg o ile a feleletša a hlaphogetšwe. O ile a e swara ka megabaru, a nagana gore mohlomongwe ka lebaka la mošomo ba tla mo fa tšhokolete goba se sengwe go tlaleletša go dijo tša gagwe tša kabelo. Le hatched - ba robala moo, flint le setulo sa matsoho. Flint e ile ya ipontšha e le, go bonagala kudu, quartz. Gomme setulo se swana le seripa sa faele. Mmulamadibogo yo a hlabologilego Oleg o be a tseba ka kgopolo go šomiša tše ka moka gomme a ba a di leka ka kgahlego, go swana le ba ga Robinson ba Polesie... ge e se ka maemo a makatšago.
  Oleg o ile a kgoma makala a kolobilego ka leoto la gagwe, ke moka ka seatla sa gagwe gomme a šikinya hlogo.
  "Tinder..." mmulamadibogo a realo ka setu ka Serussia, gateetee a khohlela gomme a boeletša. - O hloka tinder. - Gomme ka bothata ke ile ka ganetša go fetogela polelong ya Sejeremane. - E ka se sware mollo.
  Oleg o ile a di lebelela... Ga go molaleng gore ke ka lebaka la eng ba-Fritz, bao ba bego ba na le mabone le ditšhitswana gomme mohlomongwe ba bile ba rwele sedirišwa sa go lahlela kgabo, ba be ba nyaka mokgwa wo wa kgale wa go dira mollo. Ba nyaka go leka bohlale bja babulamadibogo. Na ba tšea dikelo tša kgolo ya monagano ya batho ba Soviet? Goba na ba kwera mošemane yo a thopilwego ka mo go sa rego selo? Ke mang yo a tlago go di kwešiša, tše di bonala di tšwa polaneteng ye nngwe!
  Manazi a ile a lebelelana gomme a hlobola meno. Selo se se makatšago kudu le... le se se tšhošago kudu go Oleg Rybachenko ke gore difahlego tša bona di ile tša ipontšha e le tšeo di sa befetšwego, e sego sehlogo, gaešita le go kwera! Go bonagala batho bao ba ratago go tseba kudu ba lebelela phoofolo e makatšago, bjalo ka ge eka o ile a apola digalase tša gagwe ka boomo, o ile a bontšha kgahlego e tseneletšego ka mo go kgethegilego. E sego go se kgomege go se nene, it"s so interesting gore boramahlale ba latela teko bjang.
  Oleg Rybachenko o ile a boeletša ka go sebela, a leka go laola lethabo leo le bego le le lentšung la gagwe:
  - Se sengwe le se sengwe se ile sa kolobega nakong ya marega! E ka se šome!
  Go na le go se kwešiše mo gontši mo go itirago go e na le mo go tšwago pelong mahlong, eupša gape go se na pefelo. Eupša ka morago yo mongwe wa masogana - e sego yo a ilego a lokolla Oleg diketane - a ngunanguna, a ema, a otlolla, gomme a silila sebono sa gagwe, seo se bego se kokotetšwe kgahlanong le saddle, mola banna ba bangwe ka moka ba SS ba sega... Oleg le yena o be a se bjalo makala hore ba bang ba Majeremane sebelisa lipere ho fallela - ho na le tlhaelelo ya mafura. Le ge ka mabaka a itšego dinamelwa di gagabela morago ga bona? Lenaba la Nazi le ile la tliša lepokisi go tšwa go di-saddle tše di phuthetšwego, leo go lona a ilego a tšea selo se sengwe... Mmulamadibogo o be a nagana gore ke wulu ya kgapetla, eupša aowa. E bonala ka mo go sa kwagalego bjalo ka legogo la ditlhale tše sesane. Oleg Rybachenko, a e tšea ka diatleng tša gagwe, o ile a lemoga - moss o omilego.
  Gape, mmulamadibogo-prodigy o ile a makatšwa ke gore ke ka lebaka la eng ye e be e le Fritz, gomme le ngaka e be e rwele bjang ka go lema... Mohlomongwe mouta wo ga se bonolo gakaakaa?
  Go lokile, tlogela go nagana, hlogo ya gago e a opa. O swanetše go bonagala o le bonolo e bile o le setlaela go feta kamoo o lego ka gona. Se se makatšago ke gore tinder e ile ya thoma go šoma ka pela - Oleg ga se a thula flint setulong, eupša o ile a gohla ka thelelo (ke badile felotsoko) - gomme ditlhase tša na ka sefako. Gomme o be a kgonne go aga mello (bjale o be a agile "mokhukhu" wa ka mehla) ka mengwaga ye mmalwa, bontši bja bophelo bja gagwe. Go se go ye kae mollo o be o bina ka maatla a wona ka moka - birch e be e tuka gabotse ebile e kolobile. Mo bahlapetši ba bafsa ba SS ba ile ba ba le mafolofolo gomme ba thoma go otlela di- riser tša tšhipi fase ka mahlakoreng a mollo.
  Gomme hlogo ya Oleg Rybachenko e ile ya dikologa, selo se sengwe se se bolayago kudu se ile sa gagabela ka nkong ya gagwe gomme ka ponyo ya leihlo sa kgaola temogo ya gagwe le nnete. Eupša ka nako e tee pono ya go ba ga kgonthe mo go makatšago e ile ya tla godimo ga-ka.
  Gaešita le semelo sa ngwana se ile sa fetoga; Go feta fao, mma le tate ga se ba mo lahla - ba ile ba amoga bagologolo ba bona ditokelo tša bona tša dikoloto gomme ba romela mošemane lefelong la phošollo goba la kgolego. Ga go na molato, eupša ka ge batswadi ba gago ba le dikolotong, gona go ya ka phetho ya kgoro ya tsheko mmušong wa bogateledi, wa sebaka-baka, o sesenyi sa mofsa.
  Lefelo la ditšhiwana le be le le lefelong la diintaseteri la motse-mošate gomme le tloga le swana le kgolego. Go na le dibara le mafelo a go šireletša gohle. Ponong ya kgonthe, Oleg Rybachenko o ile a fetša bošego ka moka a le diphapošing tša go robala tša kota tšeo di sa rulaganywago gabotse. Kgaufsi le moo go be go robetše bašemane ba bangwe, bobedi batho le bašele. Ga go na dikobo, materase goba mosamo wa mmele wo o lapilego le wo gantši o bethwago o rapaletše mohlareng wo o se nago selo. Go feta moo, bošego di tlema maoto a tšona ka diketane gore di se ke tša tšhaba. Go na le bana ba ka bago lekgolo ka seleng, e thibegile kudu, mebele ya bona e fufuletšwe, e bethilwe kgauswi sekhutlong sa ntlwana ya boithomelo, ga go na le sewer. Gomme se se ka go Matla, ao dikepe tša wona tša dinaledi di ralalago diphapano tša molalatladi wa dinaledi, gomme difolaga tša wona di rweša mphapahlogo wa mafase a dikete tše masome ao a dulwago! Lega go le bjalo, bašemane ba leka go imolla setarateng mo e ka bago pedi-tharong ya letšatši leo ba le fetšago ba šoma. Mošomo o thata kudu o tšewa e le ka thutotirong, o na le lerole e bile o lapiša. E dira gore mokokotlo le matsogo a gago di lapa kudu, gomme pono ya gago e thoma go fifala ditiro di bonolo, eupša di nyaka mošomo o montši gomme di nyaka dipoeletšo. Mošomo o thabišago kudu, ka ntle tšhemong goba lefelong la go aga. Ba leka go fapantšha bana ditshepedišong tše di fapa-fapanego tša mošomo e le gore ba se lape kudu gomme ba hwetše boiketlo bjo itšego. Eupša mmele o sa le bohloko, bašemane ba bantši, ka legaeng la ditšhiwana - mo e nyakilego go ba seripagare sa batho ba lla borokong bja bona.
  Oleg Rybachenko o a tossing le go retologa ka go tšhoga, ketane e a lla, palamonwana e itlotše leoto la gagwe go fihlela le tšwa madi. Sairene e a lla, e ra gore go tsoga o ye mošomong. Mmele wa ngwana ga se wa hlwa o khutša, bašemane ba bangwe - moloko wa batho wo o hlobotšego le bana ba boya ba mafase a mangwe - ba katana le go tsoga. Go lapa mo go kgobokeditšwego dikgweding tša bokgoba go ntšha bohloko bjo bo lešago bodutu mešifeng. Diketane, tšeo di laolwago ke chip yeo e ageleditšwego ka gare, di fofa maotong a gago ka go itiragalela di dirilwe ka motswako wo o swarelelago kudu wo o ka se segwego ka gare. Balebeledi ba a tšwelela gomme go kwagala go goeletša mo go tšhošetšago.
  Bašemane ba išwa go hlapa, go ka se tšee nako ye ntši, meetse a go tšwa ditankeng a rusi. Oleg Rybachenko o hlatswa molomo wa gagwe gomme o o gaša gore a hlatswe mofufutšo. Ga go na moya ka seleng, gomme boroko ka phapošing yeo e nkgago mofufutšo bo ka se lapološwe. Ka morago ga moo ba išwa dijong tša mesong ba swanetše go ja ba eme; Di ja bogobe le silage, nama e a tura ebile ga e lokele bana, ka fao ba rata go qhibidiša mafulo. Le ge go le bjalo, pere ke ya go ja merogo, eupša ka fao e šomago ka gona ke gore diphoofolo tše di jago diphoofolo, ka ge di jele nama, di robala. Go bapa le Oleg ke mogwera wa gagwe Timur. Ponong ye, goba go e na le moo ka nnete ye nngwe, bobedi bja bona ba na le mengwaga ye lesomepedi, mengwaga ya phetogo go bašemane ba maatla, mola go le thata kudu go amogela kabelo ya bona ya makgoba.
  Timur, a enwa matutu a nettle ka galaseng yeo e sa hlatswitšwego gabotse, o ile a bolela ka go fegelwa:
  - Le go boela mošomong mo thutotirong ye! Ga ke nyake!
  "Ga ke nyake go ema gomme ke boeletše motšhene o swanago ka makga a dikete tše lesome." - Oleg Rybachenko o ile a araba, a thothomela ka lebaka la dikgopotšo tše di sa kgahlišego.
  - Mohlomongwe re ka kgopela mošomo wa tšhemo! - Timur ka toro o ile a lebelela leratadima, moo dinaledi tše tharo di bego di phadima polaneteng ye ka nako e tee. - Ka mo go kgethegilego, tloša crucian carp le diperekisi. Di bose kudu, kudu tšeo di nago le maphegwana a gauta, gomme le ge mohlokomedi a sa lebelele ka megabaru, o sa kgona go kgetha selo gomme wa se tsenya ka ganong.
  Oleg Rybachenko o ile a hemela godimo ka matla:
  "Le gona nka rata mošomo o bjalo feela diropeng tša tlhago e boleta." - Gomme ka morago mmulamadibogo yo a nago le mmele o ile a thoma go ipshina kudu. - Roboto ya go lebelela e ka forwa bontši bja didirišwa tša go hlokomela e šetše e utswitšwe!
  Breakfast e fedile, gomme ba išwa go wiring...
  Bana ba lokeleditšwe lebaleng la parade, bašemane ba moloko wa batho ba leka go dula mmogo, baeng ba boloka sebopego go ya ka botelele bja bona. Di arotšwe ka dihlopha go ya ka mengwaga le bogolo. Go na le bašemane ba mengwaga ye mehlano go ya go ye lesometshela, gammogo le bafsa ba boya le makwapi go tšwa mafaseng a mangwe.
  Selo se tee fela seo ba swanago ka sona ke diaparo tša bona, goba go e na le moo go se be gona mo go nyakilego go ba ka mo go feletšego ga tšona, e no ba dikhipha tšeo di nago le nomoro ya boitšhupo godimo ga bašemane.
  Mmušo o ba swara go ya ka molao wa motheo wa go ipitlela mohola o oketšegilego go bao ba sa hlwego ba lebelelwa e le badudi! Go boloka tšhelete go se sengwe le se sengwe, ka diaparo, dieta, le ge go le bjalo, bašemane ba bangwe, gaešita le maphelong a bona a tokologo, ga se ba ke ba tseba dieta.
  Eupša gantši ba be ba bethwa ka dithupa le dithipa tša raba direthe tša bona tše di se nago selo. Dihlogo tša bona di beotšwe, di na le sauna dibeke tše dingwe le tše dingwe tše pedi moo di fišwago. Ke moka ba e beola gatee-tee ka sedirišwa sa go kgaola seo se sa bonagalego gabotse; Bašemane ba gwanta ba sa rwala dieta godimo ga maswika a bogale. Ge e ba Oleg a tlwaetše se gomme leoto la gagwe le le makgwakgwa le sa kwe bohloko, gona bana ba banyenyane kudu ba gobatša direthe tša bona le menwana ya maoto yeo e se nago selo go fihlela ba e-tšwa madi.
  Mohlapetši ka moka o na le baeng bao ba emelago merafo e sehlogo kudu legohleng, ke feela hlogo ya lefelo la ditšhiwana, e lego Frau Pontuss yo a tšofetšego, yeo e lebelelago ka mahlo a yona a sehlogo, a sadistic.
  Tšhukudu ya nkwe, yeo e šomago bjalo ka mookamedi, e fa ditaelo tša gore motho yo mongwe o tla šoma kae lehono, goba go e na le moo a šoma go fihlela a idibala. Oleg, a theoša magetla a gagwe a marapo, o lebelela seripa sa bobedi sa jarata. Go na le banenyana moo, go tloga go ba banyenyane go ya go bao ba nyakilego go ba ba bagolo. Ba apere bjalo ka bakgopedi ka ditlhale tše di nago le mekoti tšeo di dirilwego ka linene e makgwakgwa kudu. Difahlego di omile, mahlo a bonala a magolo e bile a nyamile. Hempe e kopana, go tšwa ka fase ga yona maoto a mosesane eupša a na le mešifa a a bonagala. Banenyana le bona ba sa rwala dieta gomme, ntle le mokgekolo, ba beotšwe dihlogo. Go bonagala se se dirilwe ka nepo ya go ba nyenyefatša, go bontšha gape gore ga se selo. Eupša ga se disenyi tšeo di kgobokanego mo le gatee - bana ba madimabe bao ba lahlilwego.
  Mo ba tsebiša gore sehlopha sa bašemane se swanetše go ya lefelong la go roka, go šoma tšhemong yeo e lapišago kudu le yeo e lapišago. Mo Timur ga a kgone go e kgotlelela gomme o goeletša ka tlalelo:
  - Ga ke nyake go šoma ka tsela yeo! Nthome polaseng goba serapeng.
  Bašemane ba ile ba gatsela, mebele ya bona yeo e nago le mmala o mošweu le e mesesane e gateletšegile.
  Go molaleng gore Pontoss o be a thabetše lebaka le lefsa la go bolawa:
  - Maabane o ile wa itshwara ka setu, gomme ke be ke tšhogile gore lapa la gago le tla šala le se na thuto ya selo. Ke ka baka la"ng mošemane a be a tla kitimišwa ka gare ga gauntlet ka makga a mahlano?
  Thabo e ile ya kitima methaleng ya bana.
  - Ke sona sona. - Mohlokomedi o ile a realo ka segalo sa go gapeletša. - Abela bohle dithupa.
  Dikotlo di be di otlwa ka dithupa tše di kgethegilego tša meetlwa. Gantši di be di kgaolwa dihlašaneng ke bašemane ka bobona dinakong tšeo go bego go se na mošomo. Le ge go le bjalo, it"s true gore le ka nako yeo bana ba be ba gapeletšega, le ge go be go se na mohola go mmušo, go dira mošomo, mohlala, go epa lešoba seripa sa letšatši gomme ba le boloka seripa sa letšatši.
  Oleg Rybachenko o ile a lebelela diatla tša bana ba gagwe menwana ya bona e be e se na kwelobohloko.
  Ka go itiriša, bašemane ba ile ba phušola dibara; O be a sa nyake go otla mogwera wa gagwe, eupša o be a se na sebete sa go ganetša. O ile a bona mo e nyakilego go ba selo gomme a thula monwana wa gagwe o mogolo wa leoto ka bohloko leswikeng la cobblestone leo le rapaletšego. Ka mo go makatšago, maikwelo a bohloko a ile a nthuša go ikgoboketša le mouwane pele mahlo a-ka a hlaka. Mogato o ile wa tia, le ge monwana o ile wa fetoga o mopududu.
  Ba be ba lokeleditšwe ka seripa-gare sa sediko ka mothaladi o motelele. Timur o be a tlemilwe ka diatla tša gagwe dithupa gomme magetla a gagwe a sothegile go dira gore go be bonolo go betha mošemane yo a nago le molato. Bafana ba squint gomme ba leka go lebelela thoko. Ka taelo ya Frau Pontuss, ba ile ba gaša letswai, ba gaša letswai le letala-lerata mokokotlong o mosesane eupša o na le methapo. Ge re ahlola ka tsela yeo mošemane a ilego a šikinyega ka yona, e ile ya thoma go tuka.
  Hlogo ya lefelo la ditšhiwana e ile ya mo phasola melomo:
  - Bjale ka moka ga lena le tla ithuta thuto. Hit harder, mang le mang yo a forago o tla ahlolelwa kotlo.
  Mothuši tabeng ye, legotlo la tšhukudu, o ile a hlobola meno a gagwe:
  - Re tla šomana le bona ka pela! Sebata se ile sa ngunanguna.
  Mošemane o ile a šuthišetšwa magareng ga methaladi. Bašemane ba ile ba emiša dithipa ka go nanya gomme dikotlo tša mathomo tša wela mokokotlong wa Timur"s. Ge re ahlola ka mabadi a mokokotlo le mahlakoreng a gagwe, mošemane o be a otlwe go feta ga tee, ka fao o ile a no hemela godimo gomme a thoma go hema ka maatla, go swana le bašemane ka moka, a leka go thibela go goeletša ga gagwe.
  - Otla ka thata! - Pontuss o ile a goeletša. - A a goeletše.
  Dikotlo tša mathomo di ile tša hlabja ke bašemane ba banyenyane kudu, bao ba bego ba fo ba ba se na matla a lekanego a go baka bohloko bjo bogolo. Eupša ka morago bašemane ba bagolo ba ile ba thoma go mpetha. Mokokotlo wa ngwana o be o segwa ka methalo ye mehwibidu gomme madi a rotha. Bohloko, bjo bo gakaditšwego ke letswai le letala-lerata, bo ile bja dira gore Timura a goeletše, o ile a ba a wa, letlapa le ile la kgorometšwa ka manaleng a ka tlase gomme la mo hlaba sehubeng.
  - Ga go nyakege! - Mošemane a goeletša. - Ke tla šoma kae le kae mo o rego.
  - Ke nnete o tla dira bjalo! - Pontoss a araba. - Empa pele, a spanking.
  Dicomrade tša maabane di be di thabile kudu gomme di betha ngwanabo bona wa maabane. Bobedi batho le baeng ba betha ka bogale bjo bo lekanago. Mošemane o ile a goeletša, maoto a gagwe a se nago selo a tlogela mehlala ya maoto ya madi. Legotlo la tšhukudu le ile la kgaoga gomme la itia mošemane maotong a gagwe ao a se nago selo le a go tšhuma ka lepara la gagwe. O be a nyaka go bakela mošemane bohloko bjo bo oketšegilego. Kotlo e ile ya thula maqaqailaneng ao a nago le mešifa, gomme e latelago ya thula direthe. Timur o ile a lla gomme a retologa. Ke moka mohlokofatši o ile a tsenya nalete e koto ka maragong, a tšhela seela.
  - Nepagetše! - Pontoss o ile a re. "Bjale o be a tla rata go hwa go e na le go idibala." Ga go yo a tlago go phonyokga kotlo.
  Oleg Rybachenko o ile a ema mo e nyakilego go ba mafelelong a mothaladi, gomme go ile gwa bonagala go yena gore dikotlo tša sefepi di ile tša mo wela. Timur o ile a nyamišwa, mošemane ka boyena o ile a no šikinyega, a goeletša le go lla. Sefahlego sa nkgokolo se ile sa fetoga se sehubedu ka bohloko, se ile sa kgopamišwa ke go šišinya sefahlego sa tlaišego.
  Ge a bona Oleg, o ile a hweshetša ka melomo ye e phadimago:
  - Eba le mohau!
  Mošemane o ile a dikadika: a gatsela.
  Legotlo la tšhukudu le ile la goeletša ka gore:
  - Go lokile, o bohlokwa eng! Betha!
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka gore:
  - Aowa nka se kgone! Ke mogwera wa ka!
  Legotlo la tšhukudu le ile la utolla meno a lona:
  - Na o nyaka gore se se swanago se go diragalele?
  Oleg o ile a thothomela gomme a fetoga yo mohwibidu:
  - Aowa, eupša!
  Pontouss o ile a mo šitiša:
  - Lekanetše! Mošemane o ile a saena kahlolo ya gagwe ya lehu. Le bohlokwa eng, muckers? Mo fe tekanyo e botse gomme o mo fege rakeng gore ba bangwe ba e kgahlwe.
  Oleg o ile a kgorometšwa ka ntle ga methaladi gomme a gogelwa go leba lepokising. Mošemane o ile a leka go ganetša, eupša dinkwe tša ditšhukudu di ile tša šomana le yena bjalo ka katsana. Matsogo a ka a be a sothegile ka bohloko, marapo a ka a pšhatlagantšwe. Ba mo robatša godimo ga dipolanka, mošemane o ile a kwa go ba makgwakgwa ga dintlha tša manala ao a tšweletšego ka ntle lerameng le ka mpeng. Ba ile ba phunya mešifa, sehuba, seledu, ka pele ga dirope, mangwele. Lerameng la ka le ile la ngwalwa go fihlela le e-tšwa madi.
  - Oo, o se ke wa dira bjalo! - Oleg o ile a botšiša.
  - Hlokega! - A realo legotlo la tšhukudu, gore go be le mohlala go bohle.
  Mošemane o ile a kwa letswai le tšhelwa mokokotlong wa gagwe, ke moka letswai le gašwa godimo ga gagwe. E hlaba bjalo ka dipolasetara tša mosetareta. Oleg o ile a šikinyega, maoto a gagwe a calloused a ile a tlotšwa (lekga la mafelelo kgopotšong yeo e makatšago yeo e ilego ya tšwelela ponong ye e be e le go apara ditlhako mo e ka bago nywaga e tshela e fetilego), mo e nyakilego go ba gatee-tee a ile a thoma go hlohlona ka tsela e hlagago. Legotlo la tšhukudu le ile la tsenya nalete ka maragong, la hlaba ka makgwakgwa le ka bohloko, seela se se tukago sa tsena ka gare.
  - Bjale o tla ikwa o šiiša kudu, gomme o ka se lahlegelwe ke tlhaologanyo. - Sebata sa go tšhoša se ile sa rora, se nyenya sefahlego sa gagwe, o be a tla kgopa le motšweletši wa filimi ya go tšhoša!
  - Bakeng sa eng? - Ngwana yo a golegilwego a se na molato o ile a lla. - Ka baka la Kreste, bontša mohau.
  Rat ya tšhukudu, e gaša mathe a mpholo, e ile ya araba ka gore:
  - Ga ke dumele dikanegelo tše tša dinaane tša Jesu yo mobotse! Ka kakaretšo, ge e ba go na le Modimo, gona ke yo mobe e bile o sehlogo. Gomme ge o bakela moagišani wa gago bobe le tlaišego ye ntši, ke moo o tlago go amogela maatla le lethabo le legolo lefaseng le le latelago.
  - Makatšago! - A realo, a fetoga mmala o mohwibidu ka baka la go tšhoga, go thwe"ng ge e ba Modimo ka nnete e le mošemane yo bjalo.
  - O tla bona! - The spawn ya cosmic Tartarus giggled. - Mara don"t get your hopes up, o ka se hwe lehono.
  Pontouss o ile a laela ka segalo sa go bogola gore:
  - Thoma! A a gopole dikano tša sefepi go ya go ile!
  Mohlabani wa mmulamadibogo yo a thopilwego o ile a thothomela ge a ekwa molodi o phunyago, ke moka gwa ba le go tšhoga mo go matla mo go ilego gwa dira gore letlalo la mokokotlo wa gagwe le phatloge. Ditoeba tša tšhukudu di ile tša otla ka maatla, eupša ka nako ye e swanago di ile tša thibela maatla a tšona gore di se bolaye. Go ile gwa tšhaba mokgoši mometšong wa mošemane, a thothomela gomme gwa tšwelela megokgo. Ka ge a lomile molomo wa gagwe go fihlela o e-tšwa madi, mošemane o ile a itshwara. Motsotswana ka morago go ile gwa ba le kotlo ye nngwe, ya šišinya mmele ka moka. Oleg Rybachenko o ile a hemela godimo, bohloko, bjo bo gateletšwego ke letswai le letswai, bo be bo sa kgotlelelege.
  Pontuss o ile a goeletša ka gore:
  - Tšwela pele!
  Molodi le go foka gape! E sega thwi go fihla lerapong. Mošemane o ile a fišwa go fihla ka gare. Go be go kwagala eke ba betha mpa ya ka. Go sa šetšwe maiteko a gagwe ka moka, tše dingwe tša mokgoši di ile tša tšhologa ka morago ga melomo ya gagwe yeo e bego e kgomaretše ka thata.
  - Mma!
  O hlasela gape! Go bapa le mokokotlo, magareng ga diphego tše bogale tša magetla, gomme mafelelong, go bapa le direthe tše di se nago selo. Mošemane o a goeletša, ga a sa na maatla a go itshwara. Mokgoši o thuthupa bjalo ka thabamollo go tšwa kgokgotheng le seo se bonagalago e le nko. Pontuss o thabile:
  - Bjale ke bona gore o mo betha ka potego. Mo otle gabotse, eupša o se ke wa mmolaya!
  Ka go otla mo gongwe le mo gongwe bohloko bo ba matla. Megokgo e hlakana le madi gomme e wela mpeteng wa trestle. Methalo ya madi mokokotlong wa gagwe e a kgokagana, e kopana go ba tlhakatlhakano ye khubedu, marapo a masesane a mašweu a mošemane a thoma go pepentšhwa. Oleg Rybachenko o a kgangwa ke moya, o hloka moya, terata e epilwe ka maqaqailaneng a gagwe a kobegilego. Direthe tše di se nago selo di a duma ka baka la go tšhoga, letlalo le le makgwakgwa la calloused ga le ineele ka pela, eupša marothodi a madi a sa dutše a tšwelela. Dikotlo di a gakala, go bonagala legadima le feta go bapa le mafelelo a methapo ya tšhika go fihla mokokotlong. Bašemane ba bangwe ba homotše, letswalo la bona ga le ba dumelele go amogela gomme go boifa tefetšo ga go ba dumelele go sola. O kgona go bona ka fao dihlogo tša bašemane di inamišitšwego ka gona, eupša mahlo a bona a lebeletše polao. Ka ge ba rata go tseba e bile ba šitiša methapo ya tšhika, bontši bo šetše bo bethilwe ka tsela e swanago goba e raraganego kudu. O nagana gore ge nkabe e se nna, gomme ka nako ye nngwe go na le lehufa dikgopolong tša gago: o a goeletša, eupša go ba gona nkabe a ile a e ema, e sego mofokodi yo bjalo ka Oleg.
  Go bethwa go šetše go le marapong a se nago selo, mokokotlo, mahlakoreng, dirope ke lebadi leo le tšwelago pele. Ge nkabe e se ka ente ya stimulant, mošemane nkabe a ile a screwed go fihla a ehwa - nkabe a hwile ka lebaka la go tšhoga mo go bohloko. Gomme ka fao a nwelela ka gare ga selo se sengwe se sebe go feta Dante"s Inferno. Ye ke ge molekule o mongwe le o mongwe, sele e nngwe le e nngwe, mothapo o mongwe le o mongwe o kgotsofatšwa ke bohloko bja toro e bohloko.
  Mmulamadibogo Oleg Rybachenko o ile a leka ka matla go itšhitiša bohlokong. Ge a gopola batswadi ba gagwe, mehla ya lethabo ya bjana bja kgole, o ile a bonagala a kgoromeletša ka maoto a gagwe, go tšwa go seretse se segolo sa go fiša se sehwibidu sa go bubble sa tlaišego, eupša se ile sa mo anya ka gare gape, sa mo khupetša ka mo go feletšego. Ka gona ba sesa ka lewatleng la tlhokofatšo, ba lora ka lehu e le mohlakodiši tlhokofatšong. Ke ile ka gopola mantšu a Kutollo ya Mokgethwa Johane. - Gomme ba tla nyaka go hwa, eupša ba ka se kgone. Ye ke pheletšo yeo e letetšego badiradibe bao ba tlaišago bana. Morena o tla ba putsa ka makga a lekgolo, gomme kotlo ye bohlokwa kudu, bjalo ka ge Jesu a bolela Ebangedi ya Mateo, e tla ba ya go ya go ile. Gomme ba bangwe ba tla ya bophelong bjo bo sa felego, ba bangwe tlhokofatšong ye e sa felego. Se bonyenyane ka tsela e itšego se re homotša, se tsoša lehloyo la manaba, kganyogo ya go phologa le go fenya. Mošemane o kgona go goeletša ka gore:
  - O tla lefa se, o tla araba megokgo ya ngwana yo mongwe le yo mongwe yeo e tšholotšwego ka letšatši la Kahlolo ya Modimo.
  - Homola, bitch! - Rat ya tšhukudu e a rora.
  - O ka se kgone go kgama therešo. - Mmulamadibogo o ile a ntšha moya.
  - Hwetša tše dingwe!
  Ba mo betha gape, ba tsenya bogale bja bona ka moka ka gare ga yona, ba roba marapo, eupša bohloko bo šetše bo fihlile moeding o mogolo moo bo fo bago bo sa kgone go ba matla. Ye ke tšhipi yeo e ka ruthetšago go fihla themperetšheng ye e itšego, gomme ka morago ya phatlalala.
  Pontuss o kwešiša se, mokgekolo (goba go e na le moo, o bonala a sa fete mengwaga ye masomenne, eupša ge e le gabotse o fetile mengwagakgolo ye mmalwa) o na le maitemogelo a mantši bjalo ka babolai:
  - Go lokile, seo se lekane! Go sego bjalo o tla hwa! Re tla swara mogolegwa go se nene gomme ra mo tlaiša re diriša khomphutha. Ke no ba le lenaneo leo le bitšwago "tlhokofatšo ya ma-Olympian."
  Legotlo la tšhukudu, le lla ka boomo, le re:
  -O ya kae bjale? Go ya lefelong la balwetši?
  - Aowa ka rakeng! - Molebeledi o kgaotšwe ntle le boipiletšo. A e fege e le temošo go ba bangwe. Efa diente fela go thekga pelo. Gomme a Timur a kgoromelwe ka mothaladi gape, gomme a amogele dikotlo tše dingwe go tšwa go wena. Ga go na nako ya go hlola ponelopele. Go hloka go šoma!
  Mošele yo a nago le sefepi o ile a sekamiša hlogo ya gagwe gomme a šišinya ditsebe tša gagwe tše di nago le boya:
  - Ke a mamela, mong wa mosadi. Go lokile, mo kitimiše gape.
  Timur o ile a otlwa ka dikotlo tše difsa. Mo nakong ye, ga go na motho yo a ilego a ba le sebete sa go ganetša. Go be go se na kganyogo le ganyenyane ya go wela diatleng tša babolai. Timur o a goeletša gomme o a wa. O a topiwa gomme a bethwa gape. Lelokelelo la bobedi la diteraeke le šetše le fihla mafelelong. Go ile gwa šala bašemane ba sego kae feela. Yo mongwe wa tšona ke wa kgale kudu, o na le mengwaga ye e ka bago ye lesometshela, ka moriri wa pudi o šetše o tšwelela gomme ditedu di bonagala. Go molaleng gore o a dika-dika, o a otla, eupša o e dira gabonolo, a sa kgome ka thata.
  Frau Pontuss o galefile kudu:
  - Fega lesogana le la go tšwafa godimo ga raka gomme o tleme leswika maotong a lona. A a tlaišege.
  Mošemane o a swarwa, o gatelela mešifa ya gagwe yeo e betlilwego, e lego dienywa tša go šoma ka thata gomme o goeletša:
  - Go lokile, le lebelela eng banna, ba bethe!
  Bašemane ba a thothomela, modumo o swere ka gare ga methaladi, eupša ba hloka boikemišetšo bja go kitimela go bao ba ba tlaišago.
  Lesogana le a gogwa, legotlo le lengwe le le lengwe la tšhukudu le boima go le feta bonyenyane ka makga a šupago. Ga go na mohola wa go lwantšha. Eupša ka morago ditiragalo di direga maemong a tšeo di fetošago pheletšo ya mmušo. Dithunya tše pedi di ile tša lla gomme dikolobe tša ditšhukudu tša wa, mekokotlo ya diphoofolo tša go tšhoša e ile ya segwa, mašoba a tseneletšego a bulegile. Lesogana le ile la itokolla gomme la wa, eupša gateetee la tlolela godimo le goeletša:
  - O a bona, go na le toka ya Modimo.
  A bonagala bjalo ka morongwa yo a tšwago leswiswing, ngwanenyana wa moriri wa gauta, yo a swanago kudu le kgaetšedi ya gagwe Margarita, o ile a araba ka gore:
  - More kgonego esita le motho. Tseba gore kwano le Diabolo ga e kgonthišetše legodimo Lefaseng le lefelo le borutho diheleng. Go ithekga ka Sathane go swana le go dula setulong sa mohlagase!
  Aurora ya bobedi ya mollo ka go hlaboša:
  - What"s going on here ke dilo tša filimi ya go tšhoša. Dira se ka bana. Tloša mošemane rakeng.
  Oleg Rybachenko o ile a šikinya hlogo gomme... a tsoga. Ga se a robala fase nakong ya pono, eupša o ile a no ema a sa šišinyege...
  Gomme nako ye ntši kudu e ile ya feta. Manazi a be a sa dutše a beeletšane
  Go lokišetša dijo. Eupša botagwa bjo bjo bo šiišago bjo bo ilego bja tšwelela ge dingaka tša SS di be di hema muši wo o tšwago go mouta o makatšago go be go bonagala e se mo go kopana le gatee.
  Oleg Rybachenko o ile a nagana gateetee gore ke ka lebaka la eng e sa šome go di-Kraut tše. Ga go bonagale ba na le dimaske tša go sefa, na ga go bjalo? Le gona ke ka baka la"ng go e-na le toro e bjalo e bohloko ponong ye ya dipono? Ba dira eng ka yona?
  Eupša ma-Nazi ka bowona a ile a itshwara ka tsela ya tlhago kudu, a ile a ba a ba le bogwera ka tsela e itšego, a šišinya gore a ka ja le rena.
  Ba ile ba tloga ba goga para ya dirope tše boima go tšwa kgomo yeo e utswitšwego go badudi ba lefelong leo. Ke moka Nazi e nngwe e ile ya goga mogopo o boima, gomme mofasista wa bobedi, gotee le Oleg, ba ile ba ya go yo lata meetse. Le mo, go be go bonagala go makatša go mmulamadibogo yo a ratago go tseba gore go be go na le dikgamelo tše pedi tša letlalo, le tšhipi ye e tlwaelegilego goba kota ge go le mpe kudu. Go feta moo, monna yo mongwe wa SS, yo le yena e bego e se ya tlwaelega ka mo go feletšego, o ile a gogwa a nnoši.
  Mmulamadibogo o be a sa ikholofele ka mo go feletšego maotong a gagwe, dikotlo nakong ya polao ye di be di ikwa e le tša kgonthe kudu, gomme setlogolo sa Lomonosov"s se ile sa phopholetša gore ka morago ga se go be go e-na le selo se sengwe seo se fetago go bona dilo ka leihlo la kgopolo mo go bonolo goba gaešita le e sego mo go bonolo.
  Meetse a be a elela dikgato tše lekgolo go tloga kampeng, moela wa silifera o phadima ka kristale go tšwa ka tlase ga maswika a mabedi ao a bego a lekeletše godimo ga mathudi. Oleg Rybachenko o ile a mo kgotla hlogo ya gagwe ka megabaru. Mošemane o ile a lemoga fela bjale gore se sengwe le se sengwe ka gare se be se apeilwe go ba leswika, goba ka go nepagala kudu go ba malahla. O ile a ithekga ka megabaru ka gare ga go tonya mo go kgahlišago gomme... a e hwetša ka tsebeng.
  Yo mongwe wa banna ba SS, a iphihla ka morago ga lebota la leswika, o ile a kgotla selo se sengwe phaneleng ya seletšo se se raraganego gomme a sega bjalo ka legotlo.
  Kotlo e ile ya newa ke mofasista ntle le lehufa, eupša ka matla a magolo moo Oleg a ilego a lahlelwa maswikeng, o ile a kgaotša go kwa tsebeng ya gagwe ya nngele, gomme lehlakore le la hlogo ya gagwe le be le tloga le tšhogile.
  Ngaka e sehlogo yeo e aperego kobo le ketane ya gauta e ile ya sega gomme ya rora:
  - Boxing ya mabole! Boxing ya mabole!
  . KGAOLO YA No. 4.
  Mošemane wa mmulamadibogo o ile a tlolela godimo gomme a kitimela lesogana la SS. Go lebiša mala ka seatla sa le letona sa boradia, gomme ka bohwirihwiri go iphihla ka morago ga le letshadi. O be a sa dutše a tsenela diklase tše mmalwa tša mabole, eupša kgopotšo ya gagwe ke e feletšego. Ka mohlala, otla ka boradia le bohale halofo uppercut le halofo lehlakoreng le letšehali letsoho. Ke moka mmele, serope, abs gaešita le go katološa maoto di akaretšwa go otla. Gomme - sa bohlokwa kudu, gantši boramabole, ge ba lwantšha letsogo le letona, ga ba letele go otlwa ka peeletšo go tšwa go letsogo le letshadi. Ntlha ya go makala e ile ya šoma, Oleg Rybachenko o ile a e dira! Monna yo mofsa le yo a tlwaeditšwego gabotse wa SS o be a sa tsebe gore Oleg, gaešita le ge e be e se wa letsogo la nngele, o be a ka lahlela "sethunya" go tšwa ka go le letshadi. Gomme a swara sekgoketšane mohlagare. Gomme go a fodile - lešole la SS le kgonne go dula ka maoto a lona fela ka lebaka la gore le wele morago ka gare ga leswika le legolo... Gomme boima bja mošemane yo a swerwego ke tlala ka seripa bo be bo sa lekana go theola lešole leo le kgethilwego ba fokolago!
  Ge nkabe Oleg Rybachenko e be e le mohlabani yo a nago le phihlelo kudu go hudugeng mo, mohlomongwe nkabe a ile bakeng sa lelokelelo la go fetša go huduga. Eupša bokgoni ga se theto, le dika tša mmele ga se tšona.
  Eupša o ile a dira mošomo o mobotse, kudu-kudu ge re nagana gore go otla go be go sa itlwaetšwe tlwaetšong, gomme Oleg Rybachenko ka boyena, go sa šetšwe bokgoni bja gagwe bjo bogolo bja tlhago, o ile a swara mabole ka go tonya.
  Bjale o ile a ba a itshola gore ga se a ingwadišetša karolo yeo mohlahli Faranenko a boletšego go yona - o tla gola wa ba mošemane yo mogolo, eupša ka nako ya karabelo ya ka pela ya motho yo bobebe. Go se go ye kae USSR e tla tšea karolo Dipapading tša Diolimpiki - gomme o ka lwela sefoka ka seriti!
  O reng? Oleg Rybachenko o ile a arabela se ka tsela ye:
  "I"d rather save my head for dilo tšeo di nago le mohola kudu go naga go e na le go hlwekiša dime tša yo mongwe le yo mongwe!" Ka mohlala, ge e ba o dira terekere yeo e šomago ka lerole la go sega, goba gaešita le ditlakala tše di tlwaelegilego, gona tše dingwe tše dintši
  E tla hola Naga ya Botate!
  Eupša bjale mošemane ka boyena o hweditše thuto e tseneletšego.
  Oleg Rybachenko o be a se a ka a bethwa ka tsela yeo pele bophelong bja gagwe. Monna yo mogolo wa SS o ile a pšhatlaganya ka pela kganetšo ye e rulagantšwego ya mošemane wa mengwaga ye lesome, le ge e le gore e be e le ye telele go ya ka mengwaga ya gagwe (yeo le ge go le bjalo a e bontšhitšego le go e otla ka katlego ka makga a mmalwa) gomme ka bokgoni a otla ka difihla tša gagwe - a emiša monna yo a welego gomme a mo itia gape. Ge Oleg Rybachenko a kgaotša go ganetša (Ke gore, o nyakile go idibala, ke gore, go sa na le dikgopolo hlogong ya gago, ga o leswiswing, eupša mmele wa gago ga o sa kwa. Mang le mang yo a ilego a lwa ka mo go tseneletšego ka ring mohlomongwe o tseba gore go bjang go ba ka grog.). Mofasista o ile a mo dumelela go wa gomme ka mo go makatšago, ga se a ka a thula monna yo a welego le gatee. Lega go le bjalo, ngaka ya mmolai e ile ya mo goeletša se sengwe ka leleme la anagram. O ile a tlatša kgamelo gomme a tšhela meetse sefahlegong sa gagwe seo se robegilego.
  Maikutlo a katsana yeo e nwelelago, le meetse a go tšwa go leqhwa leo le sa tšwago go qhibidiga a tonya kudu - go sesa ka marega fela!
  Oleg o ile a itšhišinyega, a ema gomme a tshwela ka mare godimo ga boot ya gagwe ka madi a tšwago lerameng la gagwe la nngele, leo le bego le phatlogile go tšwa ka gare. Monna wa SS ga se a ka a mo betha gape - gateetee o ile a hemela godimo, a nagana gore ke madira a mohuta mang ao phoofolo ya go tšhoša e bego e hlankela go ona, ka mo go makatšago, mo e nyakilego go ba ka kwelobohloko, gomme a thoma go goga meetse ka boyena ka dikgamelo tšeo di dirilwego ka letlalo la kwena (gape go bonagala go feteletša mo go bjalo go be go se bonolo) . ...
  Rybachenko Jr. o lemogile boemo bjo, bjo bobotse le bjo bobe ka nako e tee. Se sebotse ke gore ba ka se bolawe, bonyenyane go fihlela teko e fihlelelwa phethong ya yona e kwagalago. Ke therešo gore phetho e ka feleletša e le kgaufsi kudu gomme mohlomongwe e le go lokollwa tlhokofatšong! Se sebe ke gore di tla hlokomelwa kudu gomme e le gore motho a tšhabe, ge e le gabotse, o swanetše go diriša bohlale bjo bo phadimago!
  Go se go ye kae Oleg Rybachenko o ile a kgodišega gore go ba dikolobe tša guinea go be go bolela go ba le mehola e itšego ge e bapišwa le bagolegwa ba bangwe ba ntwa.
  Go ile gwa hwetšwa gore bobedi mathopša le mathopša ba be ba tla newa dijo tše fišago. Ba be ba e hlompha, e lego seo se bolelago gore bahlapetši ba SS e be e le kgale ba je selo se itšego ka makotikoting gomme ba be ba fo robala godimo ga mepete e mengwe, ba le lešata goba ba robetše. Go lokile, diphiri tša diphiri di be di lelera - e ka ba di be di tsoma, goba di be di le ka go paterola, goba ka bobedi. Lega go le bjalo, Oleg o be a sa thabele se. O ile a robala maotong a sefapano a hlobotseng a Aurora le ngwanenyana yo mongwe yo mofsa (na ga se a swanela go wela fase mo go kolobilego, wo o sa tonyago?) gomme a šišinya - Margarita o ile a phumola sefahlego sa gagwe ka mošito wa sutu ya mosesiši yeo e tšerwego go Oleg Rybachenko, e kolobile ka go qhibidiga meetse, a re ka go dumelelana le gore:
  - Bjale o fetogile monna wa nnete. O lahlegile ka difihla, o fentšwe ka mašilo!
  Aurora o ile a šišinya gore:
  - Ee, I"ll massage his face, go segwa go tla fola ka pela.
  Oleg Rybachenko o ile a myemyela ka matla. Ga se ya tlhago kudu. O ile a ikwa a babja go fihla bokgoleng bja go bina diabolo ka di- skate tša plasma ditlhakong tša tšona. Gomme ka nako ye e swanago... na o be a ikwa a thabile kudu bjale? Ke be ke tšhaba go se nene go tšwela pele: bjale ba tla mpea ka ntle godimo ga maswika gomme ba mpha go bethwa ga pelo ka dikotlo, goba mohlomongwe ba tla e leka ka mollo. Eupša Manazi ga se a ka a lebelela le mo, gomme a bolela ka selo se sengwe ka polelosemmotwana ya bona ya dinonyana, a refošana ka go latswa go tšwa ka mogopong.
  Margarita o ile a hweshetša tsebeng ya ka:
  - Ke nnete, you"re great... Eupša e ba le bohwirihwiri kudu! Ge ba matla ba bonagala ba fokola gomme ka go fapana le moo!
  Oleg Rybachenko o ile a ngunanguna:
  - Ka bomadimabe, ga go na mohola wa go itira o fokola, ka gobane go bjalo!
  Go lokile, ba mo otla ka maatla dinaka... Go tlaleletša go marama ao a segilwego, le tšona di be di thekesela, le ge e se tše ntši, marapo a be a tiile - meno a mabedi. Dikgopo tša ka di be di le tala gomme ditsebe tša ka di be di opa.
  Lega go le bjalo, polao nakong ya pono e makatšago e ile ya baka tlaišego e oketšegilego kudu.
  "That"s enough, okay," Oleg Rybachenko o ile a kgoromeletša kgole menwana ye metelele ya Aurora ka diatla tša gagwe tše di sa tšwago go tlemiwa ka ditlemo gomme a dula fase ka molala wa sutu ya gagwe ya mosesiši. Ka thothomela. - Aowa, go ile gwa tonya. Gomme ke nyaka go ja...
  Kamoo, ka morago ga tšohle, temogo e ithekgilego ka go ba - o tla ba Marxist ka go se rate. Ge feela o ka phologa!
  Gruel ya kgolego e be e plopped ka gare ga megopo ya aluminiamo - di be di sepetšwa ka go ye nngwe ya dinamelwa tša dibetša. Eupša go be go se na dikhaba. Go bonagala go be go dumelwa gore makgoba a be a tla ja poroto e koto go sa šetšwe seo. Goba ba ile ba tšea sephetho sa go ba kwera, ka gobane digarafo tše ga di hlaelelwe gakaakaa. Go lokile... seo se kaone!
  O ba sehlogo sa nnete - mošemane o ile a thunya a sega gomme gateetee a khupetša molomo gore a se ke a o hwetša.
  Poroto e ile ya ipontšha e le buckwheat ye e hlakantšwego le barley ya perela - ye koto, ye e nyakilego go se na letswai gomme, go ba gona, e se na nama goba selo se sengwe se se swanago, gabotse, mohlomongwe ba ile ba tlaleletša ka hlapi ye nnyane bakeng sa tatso. It"s just an almost empty mixture of two grains (gomme ba e gobbled ka nama ye e kgogilwego, go ahlola ka monkgo). Eupša mpa ya mošemane wa mmulamadibogo e be e le kgale e tlišitšwe moeding wa yona: mo e lego gore tlala ya gagwe e ile ya kokobela ganyenyane, ya boa feela ge a bona poroto, eupša ka matla a mararo.
  Ke nnete, go be go le mpe go ja - makga a mmalwa motswako wo o fišago o ile wa tsena ka gare ga lerameng leo le gobetšego, gomme bohloko bja tliša megokgo mahlong a ka - eupša seo ke eng?! Gomme "dipalamonwana" di ile tša tsena tseleng, Oleg Rybachenko o ile a šišinya diatla tša gagwe, ka bogale a lahlela ditlhase go tšwa mahlong a gagwe go mo dikologa... gomme ka nako ye nngwe a lemoga gore go tšwa go ye nngwe ya ditšhišinyego tše seatla sa gagwe sa le letona se ile sa tsena ka gare ga ring seripagare sa tsela!
  It"s incredible - na SS e ile ya senya ka tsela ya pele gakaakaa? Ge nkabe re ka tloša diphiri tšeo di tlwaeditšwego bjalo ka dikotlo!
  Oleg Rybachenko o hwile. Gateetee o ile a ikgapeletša go hlafuna, a ikhupetša ka sekotlelo. Gomme ka seatla sa gagwe sa le letona a se sotha go fihlela tšhipi ye e thatafaditšwego e sega letlalong ka mo go sa kgotlelelegego ka mo go feletšego.
  Go bonagala ga se bohle ba SS bao ba fodilego gakaakaa!
  Gomme o ile a lemoga gore a ka kgona go ntšha seatla sa gagwe. Palamonwana yeo e hlametšwego seatla se segolo - sa monna goba sa mofsa wa lefelong leo, mohlomongwe le mošemane yo mogolo yo a bego a šoma kudu. Eupša go diatla tše di fufuletšwego tša mošemane wa pele ga mahlalagading Oleg Rybachenko, molaba o ile wa ipontšha e le o mogolo.
  Mošemane o ile a hweshetša:
  - Phenyo e emetse! Phenyo e letetše! Bao ba nyakago go roba ditlemo! Borakgolokhukhu ba ile ba fenya ba ga Kraut! Le bona re tla ba bolaya bjalo ka papadi!
  Aurora, a lebelela Oleg Rybachenko ka bonolo, o ile a kgoromeletša seatla sa gagwe morago ka thelelo (madi a ile a tšwelela seatleng sa gagwe go tšwa go go segwa ka bophara le go gohla). Moagišani wa bobedi ka nako yeo o ile a huduga go khupetša seo se bego se direga. Oleg o ile a lebelela diabolo wa mollo mahlong, a šikinyega. Gomme o ile a thoma gape go phunya mahlo a gagwe point-blank ka di-laser tša emeralda, bjalo ka cobra - a sa kgaotše. Ke moka a šikinya hlogo gomme ka setu a šupa diphiri tša diphiri. Ke moka, ka ntle le go kgaotša go ja, a swara ka go lebanya ka melomo ya gagwe e khubedu go tšwa senwelong seo se bego se eme lengoleng la gagwe leo le emišitšwego, o ile a theola diatla tša gagwe gomme a thoma go thala mela e sobeletšego yeo e fetogago maphoto mobung o kolobilego.
  Oleg Rybachenko o be a sa kwešiše selo, eupša koša ya phenyo e be e šetše e thomile go kwagala hlogong ya gagwe;
  Young, monate, hloekileng;
  Naga ya Masoviet a Khubedu!
  Letšatši le hlaba le phadima, .
  E filwe ka pelo ya ka!
  
  Matsha a rena a hlakile, .
  Noka ya kristale ya ledimo!
  Bašemane ba kitima ka kgwele, .
  Kitimang go namela mmoto mmogo!
  
  Sefuba se thunya ka moya, .
  Go na le selemo ka gare ga legare le lengwe le le lengwe la bjang!
  Ke retologela go Morena
  Bobe le madimabe di re foke!
  
  Ke nako e thata, .
  Bofasista bo hlasetše ya Rus!
  A re bopeng selo se sefsa bakeng sa ntwa, .
  A bokomonisi bo buše!
  
  Mmogo re dula re tsena mathateng, .
  Re swana le seatla se se kgomaretšego!
  Madira a banamedi ba dipere a be a tlwaetše go kitima
  Go lokile, bjale tanka ya tšhipi!
  
  Sebaki se segolo sa Lenin, .
  Re tla tšwela pele bjalo ka ge go le bjalo!
  Stalin mohlalefi yo bohlale, .
  Seo a re rutilego sona gore re fenye!
  
  Gomme mafelelong, I"ll tell you, .
  Yo a fetago ke yena a lahlegilego!
  I"ll express my thought ka nepo, .
  Mafelelo a tla kgauswinyane!
  Ka morago ga santa e bjalo, go be go šetše go bonagala go Oleg Rybachenko gore lewatle le be le fihla lengoleng! Le gona dithaba ruri di fihla magetleng!
  Banenyana le bona ba ile ba perk up gomme ba hweshetša go tloga tsebeng go ya tsebeng. Bohle ba be ba na le kholofelo.
  Setlogolo sa Lomonosov le Stenka Razin se ile sa budulela marama a gagwe gomme ka morago sa fegelwa - go segwa mo go rogilwego go be go kweša bohloko.
  Go thwe"ng ge o ka kgona go tšhaba?! Oleg Rybachenko o ile a lebelela ka thoko ka pela, bjalo ka ge eka dikgopolo tša gagwe di ka (gomme ke mang yo a tsebago, ge di ka kgona go romela, diphošo, it"s not known what kind of equipment they have!) di ka kwewa ke baleti ba SS.
  Diabolo wa mollo yo a nago le go phadima ga dihele mahlong a gagwe o ile a kgoma dipalamonwana tša tšhipi diatleng tša mošemane wa mmulamadibogo gomme a dumela ka hlogo ka go amogela: ba re, ee, re ka leka! Se se molaleng gaešita le ka ntle le poledišano le ka ntle le mantšu ao a sa nyakegego.
  Mohlabani wa moriri wa mmala wa phokojwe o ile a hweshetša gore:
  - Le ge motho a ka phologa... Go tla ba le motho yo a tlago itefeletša go yena!
  Eupša gatee-tee Oleg Rybachenko o ile a thoma go tšhoga ka gare, bjalo ka ge eka o gatseditšwe. Gomme kgopolo e tee ye bonolo e ile ya mo gatsela: o be a tla sotha matsogo a gagwe. Gomme ka morago... gomme ka morago go tla nyakega go thuša banenyana ba bangwe go itokolla. Go sego bjalo, ga se mmulamadibogo yo mobotse kudu, eupša ke mang?!
  Ka gopola mantšu a: moetapele ga se yena a tšwelago pele ka boyena! Le gore ke mang yo a sepelago le go thuša ba bangwe!
  Gomme ke bomang go wena - banenyana ba ba botse bjalo ka maoto a mannyane a robegilego ao a tšwago madi. Selo se sengwe ka gare ga mofsa wa Leninist se ile sa rabela - ka go duma ga dikete, ledimo le ile la rabela! Ge e ba e šoma, kitima ka lebelo ka mo o ka kgonago gomme...
  Ge e le gabotse, ge e ba o tla kitima, gona go ka se be le sebaka se sengwe. Go sego bjalo, ke go eka.
  O ile a kopana gape le mahlo a pele Margarita, gomme ka morago ga moo Aurora, yo le yena a bego a thabile ka mo go kwagalago, a bego a latswa sekotlelo ka tatso. Gomme yena, a ntšha nko ya gagwe ka ntle ga sekotlelo, a tšhoša mahlo.
  - Ga re go sware! - Mollo diabolose o ile a tlaleletša. - Ge o ka tloga, ruri o tla tla go nyaka thušo!
  Oleg Rybachenko o ile a dumela ka hlogo gomme a araba ka gore:
  - Ke a ikana! Mmulamadibogo yo a botegago, ke tla ikgokaganya le batšea-karolo gomme ba tla go phološa!
  Go lokile, ke seo re se dirilego phetho! Seo se diregilego ka morago se ile sa ba prosaic kudu. Gape go be go le botse gore e be e se Oleg yo a ilego a swanelwa ke go hlatswa megopo - go bonagala ba be ba tšhaba go mo lokolla ditlemo gape goba ba tšea sephetho sa go tlogela banenyana ba dira mošomo o thata. Ga se selo, eupša go bose maemong a. Se sebe ke gore re ile ra swanelwa ke go ya gape, gomme ge mafasista a a homola. Ga ba kgone go hwetša selo le ge e le sefe seo se tsepamego go feta goba ka tlase ga moo.
  It"s chilling a little, and le ge phefo e homotše, maru a hlatlogile gomme pula ya go tonya e thomile go na go tšwa go ona. Banna ba SS bjale go bonagala ba thabile le go feta, gaešita le ge bona le diphiri tša bona tša diphiri ba be ba nkga monkgo o kolobilego.
  E be e le go sepela kudu. Sena ke lefatše mona - microclimate khethehileng ea Crimea. Hangata eseng pula, empa tabeng ena le gusts ya phefo.
  Banenyana ba be ba šetše ba robetše kudu gomme go tonya go ile gwa ba matlafatša.
  Gomme ka mabaka a itšego Oleg Rybachenko o be a nyaka go robala, mahlo a gagwe a be a kgomaretše gotee ka boradia.
  Ee, boima bjo bjalo, bjalo ka ge eka setopo sa ditone tše lekgolo se go gatelela gomme o sa kgone go hema ka mo go tseneletšego.
  "Oo, I"ll get sick," a nagana Oleg Rybachenko, a šišinya maoto a gagwe kudu, ao gape a ilego a thoma go thatafala. - I"m sure ke tla lwala bjale, eupša go thwe"ng gona? Ruri Manazi a ka se nwe aspirin goba a hlaba penicillin, gomme mohlomongwe a tla ba a boloka todi ya dinose. Goba ga go bjalo? Na ba tla e boloka bakeng sa diteko? Rena bahloki re ya kae bjale?!
  Le mo nakong ye, therešo ya pula le tlaišego e ile ya fela, gomme a robala ge a sepela. Eo mohlomongwe e lego e botse feela boemong bjo;
  Cosmic, ka kgopolo e itšego, ke ntwa;
  Babulamadibogo Dmitry le Oleg Rybachenko, e le barutwana ba babotse kudu le bo-ramabelo ba ba tšwetšego pele, ba ile ba amogela tokelo ya go emela naga ya bona, e lego USSR, diphadišanong tša bogwera tša mabole tšeo di bego di rulagantšwe magareng ga dihlopha tša dipapadi tša bana tša USSR le Jeremane. Dinaga tše ka bobedi di sa dutše di lebelelwa e le bagwera, gomme mabarebare a ntwa yeo e lego kgaufsi a kokobetše. Ka nnete, mabotho a Jeremane a boetse morago mollwaneng, gomme Wehrmacht e etelela pele tlhaselo ya phenyo Afrika, gomme e šetše e thopile Egepeta, gomme ba sa tšwa go bega go thopša ga Gibraltar. Ka lebaka la se, Stalin ka sebele o ile a lebogiša Fuhrer!
  Ga go na mantšu a pono ya go fora, eupša ga go na seo se sa diregego legohleng. Oleg o itshwara a nagana gore - gape o hlohleleditšwe ke khuetšo ya maitirelo ya mahlasedi a mangwe goba se sengwe. Eupša dilo ka moka ke tša kgonthe kudu moo e lego gore ga go na matla a go ganetša go tshwenyega mo.
  Ka gona, o ka fofela ka mo go šireletšegilego go ya nageng yeo e nyakilego e le ya bogwera. Ka go kgatišo ya Jeremane ba bolela dilo tše dibotse feela ka Soviet Union, gomme bokomonisi bo bile bo lebelelwa e le kgopolo ya borwarre go Bosošiale bja Setšhaba. Go feta moo, mokgatlo o swanago le Stakhanovsky o ile wa tšwelela...
  Dmitry le Oleg Rybachenko ke boramabole go tšwa sehlopheng sa mengwaga ye nnyane kudu, ba na le mengwaga ye lesometee fela, e lego moedi wa fase wa go diragatša diphadišanong. Eupša ke bašemane ba bagolo kudu go ya ka mengwaga ya bona, gomme ga se ba hlwa ba le mehleng ya go akgofa ka lebelo go swana le mafelelong a ngwagakgolo wa masomepedi-tee.
  Oleg, le ge go le bjalo, ke ye nnyane, e sesane, ka legoro la boima bjo bo bobebe, eupša e lebelo kudu. Dmitry o mogolo, o nabile ka marapo, gomme mofsa wa mogale o be a ka lebelega bonyenyane a lesomenne.
  Bašemane le bona ba fapana ka mmala wa moriri. Olezhek o lokile bjalo ka snowball, e lego blond ya tlhago. Dmitry ka moriri o sootho, moriri o sootho. Oleg o monyenyane ka dikgwedi tše mmalwa, gomme ka sefahlego sa gagwe sa nkgokolo se bonala e le ngwana feela, gomme Dmitry o fo ba yo mobotse, o swanelwa ke phoustara ya phatlalatšo ya maaka. Banenyana ba šetše ba mo lebeletše ka mahlo a go tšhoša, ba sa dumele gore e fo ba mošemane yo mogolo gakaakaa.
  Lega go le bjalo, Oleg Rybachenko o rutegile kudu go feta Dmitry, gaešita le ge bašemane ka bobedi ba le bohlale kudu e bile ba hwetša di-A tše di otlologilego mephatong ya bona. Taba ke gore, nageng ya Soviet, bo-ramabelo ba ba botse e swanetše go ba barutwana ba babotse kudu.
  Ba bang ba bang kaofela ba bashanyana ba baholo, empa ho fihlela ho lilemo tse leshome le metso e robeli, le hoja banyalani ba bang ba bahale ba molemo limithara tse peli bolelele le boima ba ka bang lekholo ...
  Bašomi ba mabole, bašomi ba bafsa ba kaone ba naga... Gomme bommampodi ba Jeremane le dinaga tšeo di lego ka fase ga taolo ya yona di tla lwa le bona... Gare ga bana, go ba gona, goba bafsa.
  Ba fofa ba sa eme ka sefofane se segolo kudu sa banamedi sa Third Reich tseleng ya Moscow-Berlin.
  Batho bao ba bapalago mabole ba dula ka thoko, eupša gape go na le boramabole, ba go iša boima bja mmele, dibapadi tša kgwele ya maoto le basesiši. All juniors le dimelo babatsehang. Stalin o ile a laela gore moloko wa rena o mofsa, wo o belegwego ka tlase ga pušo ya Soviet, o bontšhe tše kaone-kaone gomme o se lahlegelwe ke sefahlego. Gomme, go ba gona, yo mongwe le yo mongwe o fagahletše go lwa...
  Dmitry o ile a botšiša Oleg gore:
  -Naa o thadile leano la maano la ntwa?
  Mošemane wa mmulamadibogo o ile a araba ka gore:
  - Ke na le maano a lesomepedi bakeng sa lenaba le lengwe le le lengwe... Eupša ke swanetše go thoma ka go mo lebelela, gomme ke feela ka morago ga moo ke tšere sephetho... Mokgwa wa motho ka noši go yo mongwe le yo mongwe, motšhene o monyenyane le dilo tše itšego, go akaretša le sebopego sa mmele sa lenaba, laela leano la motho ka noši feela.
  Dmitry o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Eupša ke e dira gabonolo kudu! Ka ntle le maano, ke kitimela lenaba, ke otla ka matla le gantši gomme ke thubega.
  Oleg Rybachenko o lemogile gore:
  - Go na le bašemane ba mmalwa ba mengwaga ya gago ba bagolo le ba go gola mmeleng go swana le wena. Ka gona, maano a kgateletšo a a šoma. O ka no coast go bapa le. Eupša ke nna yo, mo e nyakilego go ba wa botelele bjo bo tlwaelegilego, mohlomongwe go se nene ka godimo ga palogare, gomme go ba mmotšwapele wa USSR, naga ye kgolo gakaakaa, kgateletšo e nnoši ga se ya lekana. You can"t defeat an enemy with brute force le yena o a tlwaetša, o phela bophelo bjo bobotse, o ja gabotse, ebile o ithuta maano. Gomme mo o swanetše go mo fenya bjalo ka papading ya chess. Ka dinako tše dingwe gaešita le go gafa selo se itšego ka baka la go rogana.
  Dmitry o ile a ganetša ka bogale:
  - Gomme baganetši ba ka ba a itlwaetša, gomme makgaolakgannyeng, mošemane o be a le mogolo le go feta e bile a le boima go mpheta. Go gontši go ithekgile ka tsela yeo o itlwaetšago ka yona. Batho ba bangwe ba nagana gore o ka šoma go fihlela o lapa gore o be mmotšwapele wa Diolimpiki ka dibeke tše pedi... Ye ke kgopolo ye e fošagetšego. Ka morago ga tšohle, selo sa bohlokwa kudu ka tlwaetšong ya dipapadi ga se kudu go fa morwalo wa super, eupša go tšweletša go fola ga super. Eupša go na le sete ye e swanetšego yeo e kgethilwego ka botee ya ditlwaetšo gomme selo sa bohlokwa kudu ke go fola mo go latelago le go hwetša maatla... Ka morago ga moo o phethagatša ntwa ka mohemo o tee, o lahlela ka ntle ka dipotologo tše tharo, goba go e na le moo, ge e le gabotse, ka fase kudu, . makgolo a dikotlo.
  Oleg Rybachenko o lemogile gore:
  - Go lokile, se ke nnete le sona! Ka mo go kgethegilego, sephiri sa go hema gabotse, le diente ka dintlheng tša kgolo ya mmele wa ngwana... Go na le Tsebo ye nngwe go tšwa go guru ya rena. But I don"t understand why a sa di abelane le ba coaches ba bangwe?
  Dmitry o ile a bolela ka go sebela:
  - O mpoditše ka kgodišego gore nna le wena... E sego fela mabole, eupša pele le pele mašole. Re sa na le selo se se kgethegilego seo re swanetšego go se dira... Se bohlokwa kudu, se bohlokwa kudu le go feta gauta ya Diolimpiki!
  Oleg o ile a sekamiša hlogo ya gagwe ye e phadimago gomme a re:
  - Selo se sengwe sa bohlokwa kudu.... Mohlomongwe le nna o mpoditše se... Gore pheletšo ya botho e ka ithekga ka ditiro tša bašemane ba babedi ba babulamadibogo ba Soviet. Go no swana le kanegelo ya dinaane.
  Dmitry ka filosofi o boletše gore:
  - Dikanegelo di tšwa kae ge e se bophelong? Mohlomongwe se se tla ba bjalo e le ka kgonthe! Le ge re se matata a makgwakgwa, e sa le pele ga nako go re bitša Dintšhu.
  Oleg Rybachenko o ile a fetoša sehlogo sa poledišano ka thelelo:
  - Na o nagana gore tšhošetšo ya tlhaselo ya Jeremane e fetile mafelelong?
  Dmitry o ile a šikinya magetla a gagwe a sephara ka go gakanega:
  - Mo, go ya ka nna, o setsebi se segolo. Legatong la ka, ke nagana gore o ka se kgone go otla ka matsogo le maoto ka moka ka nako e tee, gomme ka morago gape ga go kgonege go hlasela ka mahlakoreng ka moka. Ke nnete, ge o sepela ka go tlola...
  Oleg Rybachenko o ile a sega:
  - Go kwagala go kwagala kudu... Eupša ga re tsebe gore gabotse ke eng seo se lego monaganong wa Hitler, eupša kgatelelo e ile ya kokobela e le ka kgonthe, gomme difofane tša Jeremane di ile tša kgaotša go tshela sebaka sa rena sa moya, gomme go lla ga diporo tša ditšhošane ga go kwewe dinageng tša ka ntle, ye ke therešo . Go feta moo, Fuhrer e ile ya bušetša ba bangwe ba bašomi morago metšheneng. Ke gore, Third Reich e ile ya uta meno a yona... Eupša ga se ra swanela go iketla.
  Dmitry o ile a ntšha sandwich yeo e bešitšwego yeo e nago le hlapi le tšhese e kgethegilego ya makhura a tlase mokotlaneng wa gagwe gomme a e nea Oleg. Ka morago ga moo o ile a ntšha tšhelete yeo e fetago gabedi bakeng sa gagwe. E newa:
  - Eja... O ka se tšee nako ye telele ya go khutša go ja le go tsenya proteine mmeleng wa gago. Ge go tsepama ga di- amino acid mmeleng go fokotšega, mešifa e lahlegelwa ke matla.
  Oleg Rybachenko o lemogile gore:
  - Go baagi ba mmele, bao ba itšhidullago kudu, se se tloga se lokile, eupša go boramabole... Akere ga re na nama ka moka, e mebala mmele, gomme le go feta e oketša go šoma gabotse ga ntwa!
  Dmitry, a tšea loma ya sandwich gomme a oketša tamati go yona, o ile a dumela:
  - E sego tšohle, eupša... Ke bile ke ja bošego goba ke nwa ditšhitswana tša mae gore tekanyo ya diamino acid e se wele. Go feta fao, selo se sebotse ga se mae a kgogo, eupša mae a digwagwa goba a mpšhe, gabotse, a morago a tloga a hwetšwa ka sewelo... Le ge e le gore kua Asia Bogare go bonagala dimpšhe di šetše di thomile go tswadišwa...
  Oleg o ile a dira metlae ka mo go tseneletšego (ka segalo):
  - Protheine ya bohlokwa kudu maotong a segwagwa sa ka pele. Ke kgothaletša gore o e leke!
  Dmitry o ile a sega bjalo ka mošemane:
  - Ee, eupša le go feta ka di-oyster tšeo di nago le pepere e khubedu ya India!
  Lega go le bjalo, Oleg o ile a loma sandwich yeo ka kelohloko gomme a thoma go monya seripa seo. Hlapi e be e le ye khubedu, e le bose, e kolobeditšwe ka gare ga ketchup le konofolo ye e pšhatlagantšwego. Go be go kgonega go oketša maatla a mannyane... Go swana le Winnie the Pooh, mohlala...
  - Winnie the Pooh o phela gabotse lefaseng! O na le mosadi le bana, ke mug!
  Oleg gatee-tee o ile a šišinya gore:
  - Mohlomongwe re ka kgona go opela?
  Dmitry o ile a bolela ka ntle le phišego e kgolo gore:
  - Ga se ka pela kudu go opela?
  Oleg Rybachenko o ile a myemyela:
  - Go lokile feela, kudu ka ge re ile ra fofa godimo ga mollwane wa USSR!
  Dmitry o ile a botšiša molekane wa gagwe gore:
  - Dikere goba pampiri?
  Oleg o ile a e šišinya:
  - Maybe it"s better go dira ntle le metlae ya bjana. Re batho ba khutšo, eupša terene ya rena ya dibetša e kgonne go akgofiša go fihla lebelo la seetša...
  Dmitry o ile a tsena ditaba gare:
  - Aowa! Ga re hloke dikoša tša mohuta wo tša keretšhe. A re direng se sengwe gape... sa borata-naga!
  Oleg o ile a budulela maswafo a gagwe gomme a thoma go opela, a hlama ge a dutše a sepela. Danka, ka lehlakoreng le lengwe, o ile a opela gotee gabotse kudu. Goba go e na le moo, lentšu la gagwe le be le swana le phalafala ya marshal"s, goba mohlomongwe gaešita le phalafala ya Jeriko;
  Mmulamadibogo ke lentšu leo le ikgantšhago, .
  Stalin wa setlogo o ile a tlama thae.
  Ga go na tsela ye nngwe ge e se monyanya ka gae, .
  Go nna, mokomonisi ke yo a loketšego!
  
  Ke ile ka ikana gore ke tla hlankela Naga ya Botate ka mo go sa felego
  E le gore Naga ya Mma e thunya ka tsela ye e kgahlišago, .
  Gore motho yo mongwe le yo mongwe a be kaone nakong ya bophelo bja gagwe, .
  E le gore sefofane se be se se fodilego go feta lenong!
  
  Ya duma - ntwa e fihlile, .
  Ka gona, bašemane, ikwe le lokologile go ya leetong la go sepela ka maoto!
  Wehrmacht e ile ya kgomaretša nko ya yona e nkgago, .
  Ka gona re tla e romela gore e senye!
  
  Ba be ba sa fe majita dithunya, .
  Go bile le karabo: o na le nywaga e mentši o sa le yo monyenyane kudu!
  Go sa dutše go le bjalo, ba ile ba tšhaba go yo ba mašole, .
  Ka gobane di- bayonet di nyakega kudu!
  
  Kgauswi le Moscow re ile ra lwa ka gare ga lehlwa, .
  Re ile ra kitima re sa rwala dieta ka gare ga go tonya...
  Basadi ba babotse ba babulamadibogo ba kitima go dikologa ka dikobo - .
  Ga go na sethunya, ka gona hlaba ka seatla sa gago!
  
  Di-kata tša bofasista di sehlogo gakaakang - .
  O ka ba fepa ka madi a makae?
  Eupša Manazi a tla swanelwa ke go lefa ditefelo tša ona, .
  Manong a tla fetoga papadi!
  
  Bakeng sa dijo tša mosegare kabelo e ikokobeditše - tlala, .
  Maoto a mašole a be a lomišitšwe ke tšhwaane...
  Ge e le gabotse ke ngwana feela
  Eupša botate ba ikgantšha ka feat yeo!
  
  Tanka e a kitimela, Nkwe e na le molomo wa yona o šupago, .
  Eupša mohlabani yo mofsa o ile a pitlaganya sethunya seo!
  Gomme lešilo la bofasista le ile la kopana le moepo:
  Mo totšhe e fišago e ile ya mo gokarela!
  
  Le mošemane yo monnyane e tla ba senatla, .
  Ge e ba o hlagoletše sebete!
  Babulamadibogo ba kopane e le dikgokagano, .
  Moya o matla: thaethaniamo ke tšepe!
  
  Wehrmacht ga se ya feta, ba e hweditše phatleng, .
  Mapokisi a tšhipi a a nwelela!
  Go na le bašemane ba bjalo kua Russia, .
  Meloko ya ditlogolo e a ikgantšha!
  
  Ntwa gape, mo nakong ye ka Volga, .
  Mmulamadibogo o fetogile mofediši!
  Manazi a thibile mafelo a go bolokela ditopo, .
  Gomme molala wa lehu o robegile lebopong!
  
  Ga go balwe gore ke ba bakae ba rena bao ba hwilego, .
  Ke ba bakae bao ba tlago go hwa gape - ga go na megokgo...
  Eupša wo ke modiro wa bahlabani;
  Kriste o tla tsoša mang le mang yo a swanelegago!
  
  E ile ya ba ditho tša Komsomol kua Berlin, .
  Moo, a neela keno ya potego!
  Seripa-gare sa Yuropa le Union di sa rwala dieta, .
  Sehlopha sa rena sa bafsa se ile sa gata mogato!
  
  Gomme bjale re tla aga lefase le lefsa, .
  Motho yo mongwe le yo mongwe o tla fetoga mmopi-demiurge....
  Ba tla nwelela sekoting sa tlaišego le ntwa, .
  Re ka se tsebe gore go tšhoga go bolela eng!
  
  Botho bo buša legohle, .
  Gomme ka morago bohloko bo tla nyamelela, ntumele...
  Ka rena ke bohlale bjo bokaone go feta bohle, Stalin, .
  Sebata sa dihele sa Hitler se fentšwe!
  
  Re ile ra lwela se ka sebete
  Tlhompho yeo e swanelwago ke ka mo go sa felego...
  Gomme o kwešiše gore monyanya o bohlokwa - .
  Legohle le tla lebiša torong ya gago!
  Sefofane se ile sa opela koša ye ka khorase. E be e kwagala e le ya go tia kudu moo motho a bego a ka thunya ka megokgo...
  . KGAOLO YA No. 5.
  Pono e ile ya nyamelela, gomme mongwadi wa mošemane le bohlale gape a ikhwetša a le ka gare ga nnete ya kholomo ye e lelera.
  Go se kgone go ba le poledišano e sa rego selo le motho le ge e le ofe (ka morago ga pono, leleme la gagwe le be le tšhogile ka mo go feletšego!) Oleg Rybachenko o ile a galefa le go feta. Gomme ka tsela ye nngwe ga se ka lemoga le gateetee gore ba batamela sethokgwa. E ile ya fela - e be e kolobile, gomme ka fase ga maoto go be go na le tsela yeo e gatakilwego gabotse, le ge e be e kolobile, eupša e hlakile, e segilwe mo le mo ke mehlala ya dikoloyana, dikoloi, ditsela tša ditanka tše bofefo, dithuthuthu gaešita le ditlhako tša dipere.
  Seretse se se tonyago, se se swanago le sesepa se se šišimišago, se ile sa ipontšha e le se se thelelago ka mo go swanago, Oleg Rybachenko o ile a boloka teka-tekano ya gagwe ka mohlolo ka makga a mmalwa, gomme ka kholomong banenyana ba babedi goba ba bararo ba ile ba wa gomme ba tsoga ka pela.
  Margarita ka boyena, a lapile kudu, o ile a kgothaletša ngwanabo ka matsogo gore:
  - Go šetše go fifala, ba tla go fa khutšo kgauswinyane!
  Iri le seripa ka morago ga ge pula e thomile, ba ile ba feta seo se bego se bonagala go le kgole e le molokeloke wa meboto. Ge a le kgaufsi, Oleg Rybachenko o ile a lemoga gore tše e be e se meboto, eupša e be e le morako wo o nago le ditora tša dithunya tša motšhene. Morako wa bogologolo wa Crimea wo o otlollwago ka bohlabela le bodikela go fihla moo leihlo le bego le kgona go bona. Ka dikgao tša ka mehla godimo ga "meboto" mehele ya maswika a bohlokwa, yeo e nyakilego go lekalekanywa fase, e be e bonagala - marope a ditora tša go lebelela. Magareng ga tše pedi tša tše, kholomo ya mathopša e ile ya feta ka sekoting, seo mohlomongwe e kilego ya ba kgoro.
  Ke moka ba ile ba bušetšwa borokong. Ga se ba ka ba tloša le ditlemo e bile ba sa nfepe. Boroko bja banenyana bo ile bja ba khupetša bjalo ka lephego la legotlo;
  Gateetee ponagalo ya ka pele ga banenyana e ile ya fetoga (le gore ke ditoro dife tšeo gantši e lego tša go itira!) gomme ba ikhwetša ba le lewatleng, goba go e na le moo ba le boema-kepeng bjo bo nago le lebopong la lewatle le pono e fodilego.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba ya boema-kepeng bja silhouette ya sefofane sa go senya e be e se kgole, e ka ba dikhilomithara tše mmalwa, eupša e nyakile e kopana le lebaka la go bona. Mo ba ile ba hlaselwa gape ke digotlane tše hlano tša diphepheng gape. Tše ke dibopiwa tše di šišimišago kudu, tšeo di nago le maoto a tshela, moo o tlago go di lebelela gomme wa ikwa o nyaka go hlatša. Le ge go le bjalo, ke taba ya metsotswana ye mebedi, go foka ka ditšhoša gomme go fedile ka moka.
  Margarita yo mobotse o ile a ba a opela:
  - Gomme go nna, bjalo ka emetic, it"s a love potion!
  Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a ntšha molodi ka dinko tša gagwe:
  - Eupša boitshwaro bo botse - gomme ke hweditše kgwele ye botse mohlagare!
  Dibopiwa tše kotsi kudu e be e le dilepe tša di- seagull. Ba be ba na le bokgoni bja go thuntšha ka melomo ya bona. Ntlha e ile ya lahlelwa ka ntle gomme ya phunya letlalo, ya hlaba esiti. Ke moka nonyana ya selepe e ile ya dula godimo ga mohlaselwa yo a welego gomme ya gagola nama. Ke therešo gore bontši bja bona ba šetše ba thuntšhitšwe. Eupša diphoofolo tše nne tše di jago diphoofolo tšeo di nago le dihlogo tše di loutšwego di ile tša leka go hlasela dihlodi.
  - Mona ke kgopamišo ye nngwe ya tlhago! - Diabolo wa mollo Aurora o lemogile...
  - Mang le mang yo a di hlotšego ga a ke a kgopamiša selo! - Ka Margarita"s new mission, maikutlo a bodumedi a atavistic a ile a hlaha hape. Semelo se a fetoga ge e ba matla a itšego a tsoga ka gare ga tlhaologanyo. - Ka gona o kgahliša Modimo Ramaatlaohle!
  Motemona wa moriri o mohwibidu yo a aperego mosese o mokopana le moriri wo o bego o fiša go feta wa go lahlela kgabo o ile a ganetša gape:
  - Aowa, se se bontšha gape maatla a maatla a diphetogo tša leabela. Lelokelelo la ditla-morago tše di swanago le be le ka tšweletša bophelo!
  Ba lahlela di- chakra tše pedi, banenyana ba ile ba kgaola diphoofolo tše di jago diphoofolo, gomme ka morago ba swara di- disk tšeo di ilego tša boela go bona.
  - Jwalo ka boomerang, empa e khaola thaethaniamo! - Diabolose wa mollo o ile a nyenya.
  - GO LOKILE! Go sa šetšwe gore thaethaniamo ye e sega eng, tšhipi ye e fokola go feta blotter.
  Banenyana ba ile ba thoma go phutholla sekepe seo se phaphametšego. Diabolo yo a tukago mollo gateetee o ile a botšiša ka go kgopela:
  - A mafelelong a re ngwale koša, Margarita!
  Motho yo motsothwa yo mošweu bjalo ka lehlwa, yo a myemyelago go feta letšatši, o ile a botšiša gore:
  - Go re tlišetša mahlatse!
  Cool Aurora o ile a tšholla ka go tšhoša:
  - Thwii! Molahlegi a lle - sehlotlolo se na le lehufa!
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a inama morago gomme a opela ka setu, mantšu a phaphamala e bile a phadima:
  Oracle gare ga maswika a maleatlana, .
  O belegwe ke ledimo - letšatši le le phadimago!
  Ga re bana ba leswiswi le le nago le diphošo, .
  Go swana le mmala koša e kobega go ba mahlasedi!
  
  Ke nnete, leswika le ka ba kotsi - .
  O re porofetela mathata, manyami, lehu!
  Le dipoko ka letago le le phadimago, .
  Phadima bjalo ka leswao bošego!
  
  Eupša re ka se be ba tumelakhwele
  Mohlabani Russia - sabole ka letsoho!
  A re direng Jesu ka potego - .
  Diabolo a e be setlaela go ya go ile!
  
  Ga go na Naga ya Botate ye maatla go feta yeo, .
  Taba ke gore thato ya rena e swana le tšhipi!
  Stalin yo bohlale o etelela pele tlhaselo, .
  "Andryusha" ke ledimo le legolo godimo ga tšhipi ya Cologne!
  
  Re tla hlankela Russia ka tsela e kgethwa, .
  Ke ile ka lora ke neela pelo ya-ka go yena!
  Lešole le na le bayonet e bogale kudu, .
  Le kgabo dipolelong tša motsebiši!
  
  Theto go wena, Rus' ka dikopelo, .
  Re mo opelela difela, .
  Tefetšo e tla tla go manaba - .
  A re sebetsana le digwagwa, ntumele!
  
  Re tla aga lefase le lefsa le lekgethwa, .
  Modimo a re šegofatše!
  Bakeng sa banana mabothobotho le diapdeite, .
  O tla ba khalifa ka nako e kopana!
  
  Re putse ka pono e makatšago - .
  Lentšu la Morena le bitša tšhoša!
  Bophelo bo tla fetoga jeme ya swikiri, .
  Ge o tiile bjalo ka KAMAZ!
  
  Dithokgwa tše ditala tša oak tša naga ya bo-mma, .
  Tseba gore moya wa gago o tla khutša kae!
  O tla amogela mawatle a letago, .
  O tla tsena Kremlin bjalo ka mmuši!
  
  O knight - morabe wa ditšhaba, .
  Bogolo bja mawatle le go phadima ga leqhwa!
  Lehlabathe la leganateng la gauta, .
  Gomme ka emeralda, velvet ke sethokgwa!
  
  Re ya ntweng ya madi ka sebete, .
  Bonyenyane Tigers e rora ka mo go boifišago!
  Manazi a na le manala a matsogo, .
  Adolf ruri o bonala a fodile!
  
  Eupša ke ile ka hwetša ditedu sefahlegong, .
  Nko wa kobega, mohlagare wa wela fase!
  Gomme batho ba rena ke ba bagolo, ba ikgantšha, .
  O bontšhitše maatla go sebopiwa sa bofasista!
  
  Bjale ke nako ya seetša - .
  Mogau wa legodimo o tšweletše...
  Feats di tagafatswa ka direto - .
  Kreste yo mokgethwa o tsogile moyeng!
  Aurora o ile a opa magofsi, a opa diatla ka go hlaboša moo leru la dintšhi le ilego la rotoga:
  - Margarita o opetše gabotse, eupša o swanetše go opela dipsalme khwaereng ya kereke. Dikgopolo ka moka di kgomaretše sehlogong sa bodumedi!
  - Re hloka go lefela sebe sa rena. - Go boletše Korshunova yo a butšwitšego, yo a bego a wele gape ka gare ga lethabo la bodumedi. - Mang le mang yo a rekiša moya wa gagwe o dula a lahlegetšwe - o fa se se sa hwego bakeng sa yo a hwago!
  Diabolo wa mollo a sega:
  - Ke a bona le wena o na le bokgoni bja go bolela gabotse! Go lokile, moratiwa, bjale re na le leeto la go thabiša pele ga rena.
  Ka ge ba be ba dutše fase ka seketswaneng seo se budulelwago, seo se sa bonagalego ke di- radar gomme se pentilwe bjalo ka tšhošane, banenyana ba Komsomol ba ile ba sesa ba ya sefofaneng se segolo sa go senya. Bjale ba be ba swanetše go dira selo se sengwe se segolo. Ka motsotswana wa kotsi, di- reflex le dikarabelo ka moka di ile tša ba tše šoro. Banenyana ba Komsomol ba ile ba kwa medumo dikhilomithara tše dintši, go gaša ga maphoto, go goeletša ga di- seagull gaešita le go lla ga dihlapi. Ba ile ba kwa motho a sesa go ba putla! Maloko a Komsomol a emiša dithunya gomme a bona mošemane a le ka materaseng a moya. O ile a apola mask a gagwe, gomme sefahlego sa Denis Baranov sa tšwelela. Mohlankedi wa zombie, yo a kilego a bonwa molato, yo ponong ye a bego a bonagala e le yo monyenyane ka mo go lemogegago e bile a le yo mobotse kudu, o ile a ba šišinya mahlo.
  Ka lentšu le le kwagalago leo le bego le phaphasela moya, a re:
  - Ke rometšwe ke Fuhrer yo mogolo yo motšo!
  - Eupša ga se ra ngwala selo! - Banenyana ba ile ba goeletša ka kwano.
  Mirabela o be a sa thabele le gatee ka ponagalo ya sesenyi se thata go tšwa mophatong wa bona, eupša Aurora, ka mo go fapanego, o ile a nyenya ka kgotsofalo. Ka tsela, it"s surprising, but gateetee ge mogolegwa a lahlegetšwe ke mengwaga ye lesome le seripa gomme a tloša lebadi, go be go tšhoša - o ile a fetoga mošemane yo mobotse kudu. Ge nkabe ba se ba tseba e sa le pele, mohlomongwe ba be ba ka se lemoge Baranov.
  - Gomme ga go nyakege! - Mogolegwa wa peleng yo a besotted o ile a goeletša. - Maikemišetšo a ka ke go hwa! Bophelong bja ka bjo bo latelago ke tla ba sultan, gomme ka harem ya ka go tla ba le dikgarebe tše dikete tše lekgolo.
  - Bonyane sebetsana le e mong. Go sego bjalo e ka se be botse, e no ba se se fapanego! - O boletše, a leka go bonagala a le bohlale go feta kamoo Margarita a lego ka gona.
  Denis o ile a homola gantši di- zombie tše bjalo ga di bolele ka mo go kgethegilego. Le ge mo nakong ye e be e le koloi ya ntwa.
  - Na o na le maitemogelo a hlomphegago a sešole? - Aurora o ile a botšiša. Ka kgonthe, ba be ba šetše ba fetile Ntweng ya Bobedi ya Lefase gomme ba ikhwetša ba le nakong e tlago. E sego e botse ka bokamoso go etša ge bangwadi ba thutamahlale ya boikgopolelo ba Soviet ba e hlalositše, gape e tletše ka dintwa gomme sa bohlokwa kudu, dibopiwa tše di fapa-fapanego tšeo di ilego tša fetoga phetogo ya diphedi.
  Go na le selo se se bjalo - magoradiation le bao e sego mahlasedi.
  Magoradiation ke mahlasedi ao a sa bolayego diphedi, eupša a fetoša dithoto tša dilo, go akaretšwa diphetogo, go kopanywa ga dibopego tše di fapanego tša bophelo - go akaretšwa tše di phelago le tše di sa phelego.
  Unter-mahlasedi - go fapana le mahlasedi a tlwaelegilego - e hlola e sego ionization ya diathomo, eupša peakanyoleswa ya tšona ka dimolekule, gomme e mafolofolo kudu ka DNA le diseleng tšeo di rwelego tshedimošo ya leabela. Maemong a mangwe, e ka dirišetšwa merero ya tša kalafo, bakeng sa go tsošološwa ka pela.
  - Ka nnete! - Baranov o ile a re ka kholiseho. - Ke ile ka lwa makga a mantši!
  Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a belaela:
  - O bolaile mang?
  Sesenyi sa peleng se ile sa bolela ka go hlaboša gore:
  - Batho bao ba sa dumelego!
  Diabolo wa mollo o ile a sotha nko ya gagwe:
  - Go tla bjang gore o be mohlankedi wa Russia:
  - Ke mujahid gomme mošomo wa ka ke go senya ba sa dumele! - Baranov o ile a bokolla. - Ke ka fao ke reretšwego ka gona go ya go ile.
  Aurora o ile a hweshetša tsebeng ya Margarita:
  - O se ke wa ngangišana! Go kaone go dira mošomo.
  Zombie yeo e ilego ya purred ka tlase ga mohemo wa gagwe ka Searabia. Ditaba tša moragorago di ile tša gašwa radiong.
  - Bahlabani ba fetogile mafolofolo kudu ka mo go lemogegago kua Chechnya. Ka mo go kgethegilego, go ile gwa dirwa maiteko a go thuntšha ntlong ya mmušo. Nakong ya ntwa, maphodisa a mahlano a bolailwe gomme ba lesometee ba gobala, tahlegelo ya bahlolampherefere e a hlakišwa. Go ya ka methopo e mengwe, modulasetulo wa peleng wa kgoro ya tsheko ya Sharia o amogetše diranta tše ka bago dimilione tše lekgolo go tšwa go bathekgi ba dinaga dišele gomme o nyaka ka mafolofolo go e hwetša gape. Go ile gwa dirwa tshepedišo e kgethegilego dithabeng: dihlotlolo di ile tša phatlalala.
  Zombie e ile ya perked godimo:
  "Go se go ye kae re tla betha ba sa dumelego kudu moo ba tlago go tšhaba gare ga melodi le go kwerwa!" - Ke nnete, ke re!
  - Seo ke therešo ka molaotheo! - Aurora o ile a lokolla diphadima mahlong a gagwe. - USA ke lenaba le leholo la Islam. O e bola ka thušo ya Hollywood, dikuranta tša porn, letoto la dipapadi tša TV tša sephiri. Bjale re tla swanelwa ke go thuntšha Yankees go se nene.
  Banenyana ba ile ba sesa go fihla go mosenyi. Captain First Rank Rudolph Reagan, ka ge a nwele sip ya cognac yeo a e ratago (go lokile, ma-Amerika a ka moka ke matagwa, ga se ka lefeela gore USA e fetogile seka sa mokgwa wa bophelo wo o sa phethagalago le go bola!), a robala fase mpeteng, a robala hlogo ya gagwe sehubeng sa sefebe. Ge a le bofseng bja gagwe a be a kgahlwa ke bašemane, gomme ka morago ga gore Franklin Truman a dumelele basodoma go hlankela madireng, o ile a ba a ba le phihlelo ya dikamano le di-admiral. Gomme ka tsela ye nngwe le ka mogale wa dinaledi tše nne wa Ntwa ya India. Eupša ka fase ga mopresidente wa terminator, le Momoseleme ka nako yeo, boitshwaro bo ile bja fapana gomme basodoma ba ile ba pitlagantšwe. Ka morago ga se, Rudolph Reagan o ile a phetha ka go bontšha go ja ga gagwe tšohle ka go laletša difebe. Le ge go le bjalo, ge a be a phophola mmele wo boleta wa mosadi, ga se a ka a kgaotša go nagana ka bašemane, ba mešifa, ba baso, bao ba kgonago go tliša lethabo leo le sa hlalosegego.
  Ke nnete ke scumbag le pervert ka morago ga moo!
  Rudolph Reagan o ile a dumelela seotswa gore se mo namele, eupša o ile a palelwa ke go itokolla gomme a lapa. Aowa, o nyaka mošemane ka mo go akgofilego. Le ge banna ba mpe go feta basadi ka ditsela tše dingwe, ga ba na tšhelete ye e lekanego - ba nyaka kgolo ya mošomo. Galina o lemogile se - e tla ba le mohola go senya manaba a Soviet Russia; Maamerika le balekane ba bona.
  Baleti ba itshwara ka go se šetše. Go a tonya gomme ba rata go ithuthufatša ka whisky yeo e sa hlapološwago. Margarita winced (ba ke matagwa ka botlalo - ka morago ga tšohle, molekule wa bjala o swantšhetša tshenyo ya mmele, kudukudu wa mosadi), Yankees ke mašilo!
  Maphoto a be a phadima godimo ga di- monitor, gomme ka dinako tše dingwe dibopiwa di be di tšwelela. E nngwe ya diphoofolo tše tše kotsi e be e le saw-crab gomme ka nako e swanago nettle shark. Phoofolo ye e šiišago, ye kotsi bobedi mo nageng le ka lewatleng. Ka manala a yona ka dinalete tše di hlabago, e be e ka loma motho gabonolo ka bogare goba le go feta, ya mo tsenya mpholo. Banenyana ba be ba sa bonagale, ba be ba gašwa ka sedirišwa sa go bonagatša, gomme go di-zombi themperetšha ya tikologo e be e bile e tonya ka likhato tše mmalwa.
  Ge a lahla seotswa, Rudolph Reagan o ile a bolela ka lentšu le le kwagalago:
  - Tsamaya, ke nyaka go robala. Ee, gomme o swanetše go ya malaong a magolo!
  - Bjalo ka ge o rata, lefa fela! - Disheveled difebe squealed.
  - Ga o na bokgoni bjo bo lekanego, seripa sa mower se go lekane! - Rudolph Reagan o ile a araba, gomme ka morago ka bothata a ithibela go tšholla. - Bjalo ka ge o rata! Eupša se ke go thubja.
  - Ka leano lefe? - Difebe tša mašole di ile tša makala.
  - O na le mošomo o mobotse. - Rudolph o ile a lla. - Ke ile ka ipshina ka huma, gomme ke tla šikinyega bjalo ka dihele! - Mojenerale o ile a thoma go šikinyega e le ka kgonthe, seledu sa gagwe se sebedi sa thothomela.
  - O ka se hlobole! - Mogweba-ka-mmele o ile a goeletša ka go hloka kholofelo (ke dihlong gakaakang ge boitshwaro bo tsenywa!). - Ke tla ya go nyaka moreki yo mongwe!
  - Eupša gopola gore basesiši ba rena ba na le maitshwaro. - Rudolph Reagan o lemogile ka tšhošetšo ye e sa kwagalego.
  Banenyana ba Komsomol ba be ba šetše ba le kgauswi. Zombie e ile ya ithekga ka mohlabani Galina, a khutšiša hlogo ya gagwe legetleng la gagwe. Mohlankedi yo a hwilego o ile a gatelela marama a gagwe meriring ya go nkga bose ya silika, a mo atla godimo ga hlogo. Melomo e tonyago e ile ya fiša moriri wa gagwe ka tsela yeo e sa kgahlišego, gomme mohlankedi a nkga bjalo ka setopo.
  - Morago morago! - Margarita yo a befetšwego o boletše ka go tšhošetša - Le nna ke hweditše moratiwa.
  - Ke be ke sa re go go kgopiša! O no lebelega bjalo ka Guria. - Seswantšho sa setopo se bohlale se ile sa thoma go šišinya.
  - Re tla lwa ka dimaske. Ga go na motho yo a swanetšego go bona gore re banenyana. - Mogwera wa gagwe wa mollo Aurora o ile a ntšha flask yeo e nago le sedirišwa sa go hlohleletša. Ke ile ka nwa di- sip tše mmalwa. Flask ga se ya bohlale ka mo go kgethegilego, e dirilwe ka accordion, ka gona go be go se na moya ka gare ga yona. Ka gona seela seo se neago bophelo se elela ka bosona. Mohlabani o ile a oketša ka lengwalo go yena. - Ge e tšhollwa, e a kokomoga: ka lebaka leo, meetse ga a gaša, o ka sepela ka setu.
  Ka ditsela tše dingwe, gaešita le medumo mo e fapane, e a lerootho, bjalo ka ge eka ga e na matla. Mantšu a kwagalago a banenyana a bonala a kwagala. Maphoto a bonala bjalo ka kobo ye ntsho leswiswing la yona yeo ka dinako tše dingwe mabone a phadimago, dihlapi tše di nyakilego go ba sekwere di leka go tshwela selo se sengwe ka mathe go tšwa ka morago ga melomo ya tšona. Silhouette ye bofefo e ile ya tlolela ka ntle ga meetse gomme ya segwa mo e nyakilego go ba ka bogare ke go thuthupa ga Aurora"s. Hlapi ye e na le maphegwana a bogale gomme ke be ke sa nyake go gobala godimo ga ona.
  Ga go na banenyana ba Komsomol bao ba bonagalago, sekepe se fetoša mmala ka go itiragalela gore se swane le ponagalo ya lewatle, go fo etša ge diaparo di bontšha dika tša chameleon. Go iphihla go phethagetše. Ka mo go kgethegilego, o ka bona kamoo basesiši ba swarago dihlapi tšeo di fetogilego dihlapi. Ba e dira ka tsela e bonolo kudu: Sa pele, ba ina raba, ba e tlotša ka mo go koto ka oli ya motšhene le peterole: monkgo o phatlalala kgole. Khudu ya rat e a e rapela, ka kakaretšo e ja khemikhale bjalo ka legotlo. E swara, e a metša, e kgomarela sekgoketšane. Ruri o ka se kgone go ja masepa a. Eupša sebjana sa go swara se se phelago ga se se sebe. Dihlapi tše dikgolo, tšeo ka dinako tše dingwe di lekanago le dolphin, di e loma. Tše dingwe tša tšona di a jega gomme di bile di lebelelwa e le sejo se se bose.
  Gape go na le tšeo di nago le mpholo, eupša baapei bao ba nago le phihlelo ba kgona go di senya, gomme se se di dira gore di bitše kudu. Ka mo go kgethegilego, hlapi ya emerald carp e hwetšwa feela ka Letsheng la Radikal la radioactive, ka ge e ile ya reelwa leina ka go dumelelana le Letsha la Baikal, ke feela bjale yeo e šilafaditšwego. Carp ya emerald yeo e nago le mabala a uranium e baka go tagwa ga dihlare-tagi ge e ba e gadikilwe gabotse, phošo gaešita le ka motsotso o tee e tla lebiša lehung le bohloko la gourmet. Gomme "glitches" tše bjalo ga se tša tlwaelega, di phadima ka mmala, you"ll see this even in a blockbuster. Go rea dihlapi mo go nago le poelo kudu, diphetogophetogo tša meta-quasi-lethal, emerald le radioactive, tše kotsi ge di jewa, gomme ka nako ye e swanago di ile tša leka go tswadiša di-carp tše kgolo go swana le dihlapi tša katse ka ntle ga lefelo, eupša di hwile moo.
  Banenyana ba ile ba bona se gomme ba emiša dithunya tša bona. Margarita o ile a boela morago gatee-tee; go ile gwa kwagala go lla mo go sesane tsebeng ya ka:
  - Sekepe se bokgole bja dimithara tše makgolo a mane.
  Terminator ya mmala wo motsothwa e ile ya araba ka lethabo:
  "Re tšwetša pele go batamelana ga rena gabotse kudu."
  Mahlo a Aurora le Margarita a bone leswiswing go se mpe go feta a katse, gomme mohlomongwe a kaone. Go be go na le batho ba bangwe go se nene ka sekepeng, batho ba ka bago masometharo-hlano, go akaretša le barei ba dihlapi ba ba thwetšwego, bao bontši bja bona ba bego ba tagilwe. Zombie le yona e ile ya lebiša moganetši wa yona go mohlankedi wa peleng wa kgolego o be a e-na le sethunya sa motšhene seo se nago le sethunya sa go homotša.
  O ile a atlana, a kgotla switšhi ya polokego ka setu gomme a bulela monocular ya bošego. Go be go e-na le moya wa setsebi ka yena, kudu-kudu ge a be a gatelela eyecup ya raba sefahlegong sa gagwe e le gore a se nee lefelo la gagwe go babogedi ka go phadima mo go tala.
  Banenyana ba ile ba lebelela baganetši ba bona ka di- computer optics. Gatee-tee o ile a lokiša diphetho tšeo, a di bea tekanyo e phagamego ya mollo: dithunya tše sekete tše makgolo a mahlano ka moepong. Ka nako e swanago, banenyana ba ile ba aba bahlaselwa ba ile ba swanelwa ke go tlošwa ka nako e tee; Khomphutha e ile ya nea tšhupetšo ya gore o thuntšhe bjang le gore o thuntšhe go mang.
  Lešole la mmogedi le be le eme kgauswi le fene ya legora, le kgoga sekere gomme nako le nako le nwa whisky ka flask.
  - Maamerika a hlankela ka go se šetše! - Aurora o ile a lemoga gomme a tlaleletša ka go kwera ka mpholo lentšung la gagwe. - Se ke ditlamorago tša temokrasi ya bona ya tokologo ye e bodilego.
  - Ba rena ba nagana gakaone! - Margarita o ile a nyenya. - Kudu bao ba thwetšwego madireng bao e sego ba setlogo sa Slavic?
  - Le wena o se ke wa ba mašilo go nwa! - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a itlotša nko. - E a hlohlona, mohlomong ka lebaka la pula. Goba mohlomongwe ka go otla ka matla!
  - Ke tla e apola! Sera sa Third Reich... - Mogolegwa wa Zombie o ile a hweshetša.
  - Ka kakaretšo, go kgoga go diegiša karabelo le go foufatša mahlo! - Margarita o ile a re. - Ke be ke tla thibela disekerete ka noši.
  Ka morago ga sethunya se segolo o ka bona Barter, go na le dithunya tše mmalwa tša mafahla tša go thunya ka lebelo, sehlopha sa Lincoln - kgauswi le tšona go na le para ya dithunya setulong. Ba bangwe ba babedi ba fagahletše go rea dihlapi. Twin "grobodon" ka lehlakoreng la starboard. Gomme ka morago Moamerika, bjalo ka monna wa mothomoso, o ile a lelera a tloga, a lebelela selo se sengwe mo founong ya gagwe ya sellathekeng. Go bonagala "porn", mohuta wa bidio. Ka kakaretšo, dithunya di kotsi;
  - Ka gona dinepo di ile tša abja. A re batamele kgauswi. - A realo diabolose wa mollo. - Dikgomo tša pele di swanetše go bonwa di kgopišitšwe.
  - A re khukhuneleng bjalo ka dinoga! - Margarita o ile a thekga, a sotha letheka la gagwe.
  Zombie e ile ya dula e homotše ka bokgoni bja go bolela.
  Bjalo ka ge a be a dutše a ela hloko, Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a lemoga dithunya tša bora ka go felegetša gomme go fihla ga bjale di šireletšegile. Dithunya tše mmalwa tša motšhene, tše boima, mohlomongwe tše matla go feta PKM. Gomme ka morago sehlopha sa basepediši, mošemane o a bonagala, go na le kgonagalo ye kgolo ya gore Motšhaena, mohlapetši yo a gateletšegilego kudu, gaešita le yo a tšhogilego. Mohlomongwe ye ke tsela yeo motho yo mofsa a ilego a otlolla ka yona. Mohlankedi o kgaufsi, a ithekgile ka go se šetše seporong sa radio yo a nago le di- antenna o mo feta.
  - A re aba dinepo! - Aurora o ile a šišinya, a bapala ka mare.
  - Ke tla hudugela ka go le letona, o tla thopa tšhemo ye ntši ka go le letshadi! - Margarita o ile a kitimiša mošito wa seatla sa gagwe go putla kgokgokgo ya gagwe.
  Sekepe se se budulelwago se ile sa arogana ka dikarolo tše pedi, banenyana ba retologa.
  - Ke tla gogola dithunya tša motšhene! - Aurora o ile a phadima ka meno.
  - Gomme ke mothunya wa dithunya! - Margarita o ile a sega.
  Sefetši ga se se senyenyane le gatee gomme go bohlokwa kudu go thunya ka gare ga sona gateetee, go se šitiša gomme o wele ka gare ga dikhukhu. Banenyana ba Komsomol ba ile ba ikwa ba tšhogile, phihlelo ya dipolao e be e se e nyenyane kudu, eupša le ge go le bjalo dipelo tša bona di ile tša thoma go betha ka lebelo, gomme dihlogo tša bona di be di le lešata ka baka la go lokollwa ga madi.
  Ba ipha taelo ya monagano ya gore ba homole le go dira dilo ka go iketla. Ga se bohle, gaešita le mohlabani goba ngaka yeo e nago le phihlelo, bao ba ka dirago se, eupša go otla ga pelo go a homola. Tsebe ye e tseneletšego e topa dipoledišano, ka gobane ga se ma-Yanke ka moka ao a bonagalago, gomme a swanetše go tlošwa ka nako e tee.
  Ke mang ka mo go kgethegilego yo a lego ka godimo ga sebopego sa godimo. Go bonagala ba bapala dikarata moo. Le gaešita le lešilo la pele. Baganetši ba Yankees ba Soviet Russia ba senyegile gakaakang? Ka gona o šetše o kgona go kwa mantšu a matla a Amerika. Mašole a ka bago a mahlano, gomme le ona a tla swanelwa ke go tlošwa.
  - Go no bonala eka re na le go buiwa mo go bonolo! - Margarita o ile a hlokomela. - Ka fao efoga lešata leo le sa nyakegego, gore go se be le bothata!
  - Re mo karolong ya kgoši ya sabotage Thunder Wind! Feela bjale re fenya Yankees. Le ge e le gore, go bolela nnete, naga yeo e tšweletšago difilimi tše kgolo gakaakaa tša ditiro e swanetše go ba modirišani wa rena le mogwera wa rena wa kgauswi. - Setho sa Komsomol Aurora o ile a kobela dintshi tša gagwe ka go koba mo go tšhošetšago ka mo go kgethegilego.
  - Ge nkabe ke se ka belegelwa USSR, nkabe ke ile ka rata go belegelwa USA. Tlhabologo ya Amerika e na le ditšo tše makgolo go tšwa lefaseng ka bophara! - Margarita, a kwera motho yo a sa tsebjego, o ile a bontšha leleme la gagwe le letelele.
  - Phenyo godimo ga moganetši yo maatla gantši e bitša tšhelete ye ntši, eupša you won"t give it away for nothing! - Aurora o ile a rora.
  - Ntle le Ntwa e Kgolo kgahlanong le di-ghoul le di-troll, tšeo dienywa tša tšona di ilego tša lahlega. - Margarita o ile a hemela godimo ka matla.
  - Ka nakwana! - Diabolose mollo o ile a kgaola ka thata.
  Banenyana ba ile ba ipea kotsing e kgolo. Ge e ba o be o ka di lemoga, dithunya tše boima tša motšhene di be di tla thoma go šoma gatee-tee. Di kotsi le go feta dithunya di tšea nako, gaešita le ge e se e ntši, go lebiša. Yankees e bile e na le dikhomphutha, gotee le didirišwa tša go bona bošego. Ke dikgopa tše kae tšeo o di nyakago gore o di kgokološe ka tsela e kgahlišago? Ke moka di ka nwelela gaešita le ka mollo wa sefofu, goba ka go bulela di- radar tše matla kudu. Gomme ka lebone la go boneša, o ka bona selo se sengwe se se sa bonagalego gabotse, kudukudu di-zombies. Mothaka yo o unmask bahlankedi ba bohlale ba Komsomol. Ka godimo, mošemane yo mongwe o ile a tšwelela, molomo wa gagwe o pentilwe bjalo ka wo mopududu, gomme a leba go barei ba dihlapi.
  - Re na le mathata gape! - Go be go na le go tshwenyega lentšung la Margarita.
  - Re tla thuntšha bohle ka nako e tee! Ke taba ya metsotswana e mehlano! - Aurora o ile a nwa sip ya sehlohleletši. O ile a kgorometša molekane wa gagwe ka sekonokono sa gagwe. - Ee, nwa le wena!
  Go na le lešoba la seetša kgauswi le lehlakore ka bolona, eupša se ga se bothata.
  Margarita o re, goba go e na le moo o laela di-zombi:
  - O se ke wa thunya ntle le taelo.
  - Ke a mamela, mohumagadi! - A araba "popi ya molato".
  Bjale dinepo ka moka di thopilwe gomme seo ke mahlatse. Ka sekepeng sa "barei ba dihlapi" ke ntšha sebata seo se phadimago ka dirubi: hlapi ya mohlolo ya pasta. Le bašemane ba bane ba ile ba phunya dihlogo tša bona ka ntle ga sekhurumetšo, bjale diphetho ka moka di thopilwe.
  - Ke nako! Salvo ya hyper! - Aurora o a sebela. - O rata go tšwelela ka ntle.
  Dithunya tša motšhene di ile tša thula go gaša mo go se nago lešata ga maphoto, tša thibela ka mo go feletšego go thuntšhwa ga tšona. Dikulo tše masomepedi-hlano di thuthupa ka motsotswana o tee, gomme tše masomehlano bakeng sa tše pedi. Gomme batho ba masomenne-tshela ba swanetše go tlošwa ka nako e tee. Gaešita le go ela hloko go foša le go dubbing mo go sa phemegego, metsotswana e mebedi e lekane bakeng sa go hlwekiša ka mo go feletšego. Ke feela molodi o mosesane wa dikulo wo o sepelago, gaešita le dišate ga se tša kgotla. Di-pop di be di sa lemogege gabotse, ke marago feela ao a ilego a gatelela legetla ganyenyane.
  - Se ke seo makenete wa mohlagase le go akgofiša di bolelago! - Diabolose wa mollo o ile a realo ka go kgahlwa.
  - Le gape bokgoni bja rena! - Margarita o ile a rora. - Thoriso go mmopi yo mogolo!
  - E sego mahlale ao a filwego ke Modimo! - Aurora o ile a ganetša.
  Gaešita le ge ba be ba thuntšha go tšwa dintlheng tše di fapanego, ba be ba tloga ba kgona go boledišana, gaešita le bokgoleng bjo botelele ka di- mini-walkie-talkies.
  - A go se be le motho yo a fetago go feta moedi, a re thomeng go fologa! - Mohlabani wa Komsomol o ile a laela.
  Go a segiša gore diparatrooper ka moka ke batho ba bararo, banenyana ba babedi ba Komsomol le setopo sa mogolegwa se se phelago. The ngoanana rangers lahlela sepheo designators. O kgona go bona gore bathobaso ba bangwe ba bararo ba ile ba tšwa.
  - Ntshwarele, Morena! - Margarita yo a ineetšego o ile a hweshetša, a romela bahlabani lefaseng le le kaone.
  Zombie e ile ya thuntšha feela batho ba babedi bao ba bego ba kgoga kgaufsi le ka thoko gomme ba lebelela kgole. Mo, ka kakaretšo, go be go na le selo seo se swanetšego go kgahlwa, gomme ke mang yo a ka solago basesiši ba dikepe ka go iketla boemakepeng bja bogwera.
  Go tšwa sekhutlong sa leihlo la gagwe, Margarita o ile a kgona go lemoga maru a madi a fofa go tšwa dihlogong tše di se nago selo.
  - Go balwa go a tla! - The blonde terminator o re. - A re buleng akhaonto!
  - Go bonagala o se ke wa senya le motsotswana o tee! - Aurora o ile a laela.
  Lehlakore la mosenyi le ile la gola ka ponyo ya leihlo pele ga dihlodi. Go na le ditopo fela mokatong wa sekepe, e sego setu se se tlwaelegilego, ke hlapi ya maswi a bolila fela yeo e bethago mosela wa yona ka lehlakoreng.
  Gape go tsoga lefelong le le kgahlišago kudu. Banenyana ba Komsomol ba tsoga ka lepotlapotla gomme, ba tlolela godimo, ba kitima gape. Ba be ba sa newe le dijo tša mesong, ka gona ba ile ba šala ba swerwe ke tlala ba sa rwala dieta lešabašabeng le le fišago. Ka gona kitima gape gomme o se ke wa fokotša lebelo. Go bonagala le bona ba swanetše go šoma ka thata...
  Aurora o ile a kgothaletša mogwera wa gagwe gore:
  - Boloka nko ya gago godimo, mosadi wa Soviet yo a fodilego! Ke moka re ka se thubege ka tlase ga tanka!
  Margarita o ile a kgaotša ka bogale:
  - Ee, ke be ke sa nagane le go thubega! - Gomme ka go lemoga tlhalošo ye pedi ya polelo ye bjalo, o ile a tlaleletša ka tlhathollo. - Gomme le go feta go koba!
  Bahlabani ba Komsomol ba ile ba ithekga ka lehlakoreng. Ka motsotswana karolo ya ka morago ya sekepe e ile ya šira seetša seo se bego se šetše se fifala. Dihlodi tša USSR di namela go swana le Spiderman di diriša ditlhako tša Velcro. Margarita o thuša gape "ballast": o nyakile a goga zombie ka scruff ya molala. It"s good gore monna yo ga se yo mongwe wa di specimen tše kgolo. Mona ba ka mokatong wa sekepe. Yo mongwe wa bahlabani o emiša hlogo ya gagwe, ngwanenyana wa Komsomol o mo kgaola ka disk ya boomerang.
  - Khomola, potlakela! - O a mmotša.
  Ba ile ba namela ka gare ka lebelo gomme ba kgomaretša dikepe gotee. Bjale dilo ka moka di kgonthišeditšwe! mokatong ka moka o ka tlase ga sethunya sa botse. Mo basesiši ba babedi ba ile ba tšwelela ka ntle, seripa sa motsotswana gomme go be go na le mekoti dihlogong tša bona, fela ba be ba na le nako ya go šikinyega.
  - Ke na le sera ka ntlha ya sethunya! Bjale theola bohle ka setu! - Augustine o ile a laela. - Ka kakaretšo, o ile a tšea karolo ya molaodi yo mogolo, a boifa gore Margarita yo a "botho" kudu le yo a nago le bodumedi o tla senya selo se sengwe. Korshunova o leka go se lemoge se. Go feta moo, bjalo ka ge yo mongwe wa marshals a Soviet a boletše - batho ba babedi ga se sehlopha, ba bararo ga se khamphani!
  Margarita o ile a apola dibutšwana tša gagwe, a di uta ka mokotleng wa gagwe wa mokokotlo gomme a sepela a sa rwala dieta ka thoko. Kapejana, o ile a theola mothunya wa motšhene yo a bego a iphihla ka seleng; Banenyana ba Komsomol ba ile ba goga dithunya tša bona tša motšhene tša mohlolo go tšwa ka morago ga mekokotlo ya bona, ba myemyela, yo mongwe a tšea sepheo go temana ka moka, re swanetše go hlatswa temana ka moka.
  Gatee-tee Aurora o ile a kitima ka lebelo le le fetago lebelo la Diolimpiki. E tee goba tše pedi gomme she"s kgauswi le dikanono tša nko. Go na le bahlabani ba ka bago ba lesomepedi moo, seripagare se lebeletše, ba bangwe ba bapala dikarata. Go na le difebe tše pedi tšeo di nago le tšona. Ke kwela banenyana bohloko, eupša pheletšo e babago ya mogweba-ka-mmele ke bjalo. Tefo e arohane, 'me disassembly ke wholesale. Aurora o kgaola bohle ka go thuthupa mo go kopana go tšwa sebetša se se homotšego. She doesn"t need a collimator sight here, gomme ka fao go na le seetša, gomme basesiši ga ba letele tlhaselo go tšwa ka morago. Ka kakaretšo, boikgogomošo bjo bogolo bo kgatha tema: ke mang yo a nago le sebete sa go hlasela sesenyi seo se tletšego ka mašole le basesiši.
  - Sutha bjalo ka phokojwe go bapa le temana ka go le letona! - Aurora o babbles ka setu. - A zombie e eme e sa šišinyege, o tla e fa fela ka dibutšwana tša gagwe tša Setšhaena.
  - Ke nnete, ke tla e hlwekiša ka bonna. - O araba Margarita.
  Metsamao ya banenyana e be e itlwaetšwa "dipapading tša kgonthe" tše dintši ba be ba rutwa go thopa dikepe le ditanka, go lwa ka di- labyrinth, difofane tša ledimo le go bjala dithuthupi.
  Ee, kgopotšo e bjalo ya maaka goba ya kgonthe go tšwa lefaseng le lengwe e tšwelela ponong ye e makatšago ya bokamoso.
  Ge ba be ba nyaka, bahlankedi ba bohlale ba be ba ka fora G-2 gore e tliše dithuthupi ka ofising ya Tonakgolo ya Brithania, gomme ba dire dilo tše dingwe tše dintši. Ka gona bjale Margarita o ile a sepela ka gare ga diporo tša legora gomme ka pela a tšea ditsejana ka tlase ga mollo go tšwa khutlong e holago. Banyalani ba bangwe ba bathobaso le e tee ye serolane ba ile ba tšwelela. Margarita o ile a mo dumelela gore a batamele. Ba bangwe ba bahlano ba ile ba tšwelela ka morago ga bona. Ke moka go ile gwa ba le mothaladi o mokopana wo o ilego wa bolaya yo mongwe le yo mongwe.
  - Tsohle di tla ba bonolo! - O ile a araba. Ka mabaka a itšego, letswalo la-ka le ile la gomela morago, gomme go ile gwa tšwelela lethabo gomme ka nyaka go dira mošomo wa-ka ka mo go kgonegago.
  . KGAOLO YA No. 6.
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a kitimela ka gare ga tanka, gomme gwa ba le bahlabani ba bangwe ba šupago. Ke ile ka di apola ka morago ga go kitimela nkong ya ka, eupša go tšwa ka lehlakoreng le lengwe. Zombie, go sa šetšwe taelo, ga se ya ema e sa šišinyege, eupša e ile ya sepela go bapa le mokatong wa sekepe go bapa le ka morago ga sekepe, eupša ka mahlatse o be a sa bonagale.
  Go ya nkong, Margarita o ile a bea fase tše dingwe tše nne, ka mahlatse ba be ba sepela ka go gokarela, gomme ba bile ba bonagala ba atlana.
  - Ke ile ka ya mojakong! - Lahlela terminator ya blonde.
  Aurora, yo a sego kgole ka morago ga gagwe, o ile a tiišetša gore:
  - Gomme ka hlwekiša dithunya.
  - O bolaya ma-Yankees! - Margarita o ile a ntšha leleme la gagwe.
  - Le go šoma gabotse kudu! - Aurora o ile a topa sebono sa sakerete seo se welego ka monwana wa leoto wa gagwe wo o se nago selo gomme a se lahlela ka tsela yeo se ilego sa thula molomo wa "lenong" la Amerika.
  - Ke šutha go tšwa ka thoko! - Lahlela motemona mollo laconically.
  Ba botse ba ile ba tšwela pele. Aurora o ile a nyakile a lebana le mošemane wa mothomoso. O be a nyaka go goeletša, eupša ngwanenyana a khupetša molomo wa gagwe ka go atla:
  - Khomola, katsana.
  - O Momodimo wa ka! - A realo.
  -O na le melomo e mebotse, mošemane, eupša nna ga ke na nako. - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a tobetsa mothapo kgauswi le nko ya gagwe ka menwana ya gagwe. "Ka dinako tše dingwe ke itshola gore ga se ka kgetha mošomo wa go ba mmotšwapele wa thenese." Go be go tla ba le tšhelete, botumo, bašemane ba bantši ba ba botse gomme go se na dipolao.
  Mothaka o ile a inama morago gomme leleme la gagwe la tšwa ka morago ga molomo wa gagwe.
  Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a khunama ka makga a mmalwa, a thuntšha offhand, a senya bašemane ba ba latelago. O laetšwe gore:
  - Galina, dira sediko gomme o fihle ka morago ga sekepe.
  - Ke nnete, se ke selo sa bohlokwa kudu go rena. - E filwe ke Mirabela
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a sepela a sa rwala dieta bogareng, a fetša bahlabani ba bangwe ba mmalwa tseleng, kudu-kudu, o ile a kitima go bapa le sebopego sa ka godimo sa ka godimo. Gomme ka morago lebelo le be le le ka lehlakoreng la gagwe, go goeletša ga mmalwa mo go sa kwagalego, go be go se na motho yo a bilego le nako ya go thuntšha.
  - Gomme ditlogolo di re dikgomo di rakwa ka pela. Mohlomongwe ba bolela maaka!
  Sethunya sa tlhaselo (dibetša tšeo di bolelago torong ke tiragalo e tlwaelegilego, ga o ke o tseba seo ka tlase ga tlhaologanyo e kgonago go se dira!) se be se sa kgone go ganetša go hlokomela:
  - Bokgoni bja gago bja profešenale bo feta theto.
  - Mohlomongwe o ka bolela se sengwe! - Mirabela o ile a gata ka leoto la gagwe le le se nago selo godimo ga sebonela-kgole seo se welego, se se tukago mollo gomme a šikinyega ka bohloko.
  - O phethego, o phethego, .
  go tloga go pososelo go ya go boitšhišinyo bja mmele bjo bo fetago theto ka moka!
  Dira bosenyi go lenaba, sehlogo se segolo, .
  Gomme o tliše shawara ya lloto, ka molora wo o tukago - napalm - Sedirišwa sa cybernetic sa sethunya sa motšhene se ile sa opela ka boleta ka gare ga sedirišwa sa go tsenya ditsebe.
  - O hlatholla ka tsela e fošagetšego ka bokgoni go hlaselwa! - Mirabela o ile a nyenya (eupša o be a sa gopole gore o kwele koša kae!) gomme a itlotša serethe sa gagwe se se bohloko godimo ga tšhipi ye makgwakgwa.
  Motšhene o ile wa araba ka gore:
  - Lenaneo le na le metlae. Go godiša moya wa bahlabani!
  - Pele, difilimi di be di fodile, e le gore moya ka maatla letšatši le lengwe le le lengwe, .
  eupša mpotše gore ke eng seo se tlago go go thabiša, filimi ya porn ya "Emmanuelle"! - Mirabela a araba ka metlae (Gomme Emmanuel ke mang, seswantšho se se tšwa kae hlogong ya ka. Mohlomongwe go tšwa lentšung Emmanuel?).
  Gomme a sega metlae yeo ka boyena.
  A emišitšwe ka godimo ga mošito wa legora, ngwanenyana o ile a swara batho ba bane ba diilago ba bapala leano godimo ga console.
  - Sehlopha se tšwile taolong ka mo go feletšego! Ke mo gobotse gore motsotso wa gago wa mafelelo o tla ba o thabišago!
  Aurora o theoga ka setu ramp gomme o tšea boemo ka pele ga mojako wa go ya setting. Monna wa mothomoso yo mogolo, wa dikhilograma tše lekgolo le masometshela o gagabela ka ntle. Ngwanenyana wa Komsomol o phaphamala ka godimo ga gagwe, a khutšiša sebono sa gagwe mabotong a ka thoko a phapoši ya go sepela. Bruiser, a ngunanguna.
  - Fakyu! Ke ka baka la"ng go homotše gakaakaa! - Aurora - o mo otla ka tempeleng ka butt. Ke moka o topa setopo seo, a se dumelela gore se wele ka boleta.
  - Ka gore lerato le tlile go wena! - O a araba.
  Ngwanenyana wa Komsomol le yena ga se a nyamiša mo, o ile a tsena bjalo ka phefo, mothaladi, o sega fase tše pedi tše lesomepedi, seripagare sa tšona di be di robetše. Monkgo o matla wa bjala o be o bontšha gore Yankees e be e e-na le selo seo e swanetšego go se keteka.
  Toro e a šitišwa, sairene e lla ka modumo wa tlase. Banenyana ba tsošwa ka go betha maoto a bona ka dikotlo tša raba gomme ba gapeletšega go lokela.
  Ba di emišetša godimo gomme ba di tlema ka ditlemo gape, di di kgoromeletša pele.
  Lega go le bjalo, pele ga moo, ba ile ba mpha selo sa go ja. Gape, poroto hlakanywa le hlapi e sego ye foreše kudu. Eupša ye e na le letswai le go feta ka mo go tlwaelegilego. Go bonagala dijo tša kgale, tšeo di fedilwego ke nako tša ka makotikoting go tšwa gare ga dikgwele di ile tša lahlelwa ka gare ga garase ya diperela. Gomme letswai le ile la tsenywa dihlaping bakeng sa go bolaya ditwatši. Bašomi bao ba thopilwego ga se ba hlwa ba lahlegelwa ke bohlokwa bja bona go ma-Nazi!
  Oleg Rybachenko o hobbles gotee le bona. Gaešita le ge go bonagala go e-na le nako e lekanego ya go robala le go feta moo, ga go na matla. Toro e be e lapišitše mošemane kudu.
  Ka fao o sepela ka tsela ye gomme o ikwa eka dikgopotšo tša dienywa tša dipono tše di makatšago tšeo bašomi ba diteko ba Hitler ba mo bjetšego ka go tšona di kgotla hlogong ya gagwe;
  Mo o bona Dmitry torong. O swana le mošemane yo mosesane, yo motelele yo a bego a tlemilwe ka ditlemo le bona, eupša a le motelele e bile a na le mešifa. Lega go le bjalo, sefahlego le leina di a swana. Gape ke kotsi ye e makatšago. Gomme mošemane yo o bile le dintwa tše mmalwa tše bonolo, kgahlanong le sehlopha sa bašemane go tšwa Slovenia, gomme ka morago Romania. Dintwa tše ka bobedi ke di-knockout tša ka pela, gomme ka motsotso wa mathomo! Ntwa ya boraro e ile ya ipontšha e le e thata kudu. Motaliana yo a se nago makhura o be a e-na le tšhireletšo e botse kudu le go sepela-sepela maotong a gagwe. Ga se a ka a itumelela go knock out gateetee gomme a phonyokga gabotse. Moganetši wa Dmitry o feditše tikologo ya mathomo ka maoto...
  Ke moka mošemane yo a lego tikologong ya bobedi, a sa ele hloko kgonagalo ya go thulana le moganetši yo thata ka boyena, o ile a fo kitimela lenaba, a lahlela dikotlo ka diatla ka bobedi. Gomme o ile a amogela kotlo ya thwii ye e nepagetšego le ye e akgofilego go ya go yena, thwi ntlheng ya seledu sa gagwe.
  Ka lekga la mathomo, ramabole yo mofsa o ile a šišinywa, eupša se se ile sa galefiša Dmitry feela. O ile a tlola bjalo ka nkwe gomme a swara moganetši wa gagwe ka le letona.
  Molekane o ile a thekesela gomme a wela ka lengwele... Moahlodi o ile a bala knockdown gomme a fa leswao:
  - Boxing ya mabole!
  Motaliana o be a bonagala a lahlegetšwe ke go sepela ga gagwe gomme ka morago ga go sepela ga gagwe gabedi-pedi ka lebelo o ile a wela tempeleng le lerapong la marama, a otlolotše matsogo a gagwe ka go hloka kholofelo mo e lego gore moahlodi ga se a ka a ba a bala, eupša gateetee a emiša ntwa. Diema tšeo di bego di tletše kudu ka bana ba sekolo, di ile tša letša molodi le go rora. Lega go le bjalo, go be go bile go e-na le bahlankedi ba maemo a godimo ba SS gare ga batheetši. Ba thoma go pompa mošemane yo a fentšwego, ngwanenyana a mo silila marama gomme a mo duba molala...
  Dmitry o ile a ba a tšhoga:
  - A ga se ka mmolaya?
  Eupša ka morago ga motsotso wa go dirišwa gampe ka mafolofolo, sefahlego sa ramabole yo mofsa se ile sa fetoga se sepinki, gomme a bula mahlo a gagwe. O ile a ngunanguna selo se sengwe ka setu. Dmitry o ile a mo thuša go tsoga gomme mošemane a gokarela ka mokgwa wa bogwera.
  Oleg Rybachenko, ka lehlakoreng le lengwe, o ile a boxed ka kelohloko, dintwa e be e le tša amateur, dipotologo tše nne tša metsotso e meraro.... Mošemane o ile a romela baganetši ba gagwe ba babedi ba mathomo ka ditikologong tša boraro le tša bone. Ke ile ka swanelwa ke go tinker ka ya boraro... Gomme le ge Oleg Rybachenko, a bontšha tšhireletšo ye botse kudu, ka kgodišego a ile a etelela pele ka dintlha, tikologo ya bohlano le yona e be e rulagantšwe.
  Ba hlobotše go fihla lethekeng, mebele ya bašemane yeo e bego e tšwile e be e phadima ka mofufutšo, mešifa ya bona e thothomela gomme methapo le methapo ya bona di be di tšwelela ka bogale le go feta. Moganetši Oleg Rybachenko o ile a kitimela pele, a holofela gore ge e ba a be a le mafolofolo, o tla fiwa tikologo ye. Eupša mmulamadibogo yo sebete o ile a lemoga gore modirišani wa gagwe o be a šetše a lapile, gomme karabelo ya gagwe e be e fokotšegile. Go ile gwa latela go raga ka lebelo ka lehlakoreng go ya ka lehlakoreng la nngele la seledu le sephethephethe seo se bego se e-tla. Moganetši yo moswa o ile a ineela gomme a wela pele... Go bonagala e be e le knockout, ka gobane ga se a tsoga ka go bala ga lesome.
  Ka morago ga moo go bile le go khutša, dintwa tše tharo ka letšatši le tee go ya ka tshepedišo ya komiki ke tše ntši!
  Dmitry o lemogile ka kgegeo e itšego:
  - Ditsebi di lwa ka dipotologo tše lesomehlano, gomme pele ga Ntwa ya Pele ya Lefase, go be go se na dithibelo tša nako le gatee. Mabole a ile a lwa go fihlela yo mongwe wa bona a wa a lapile.
  Oleg Rybachenko o ile a dumela ka karolo feela mo:
  - Wa tseba, ye ke mabole a profešenale, ka tsela ye nngwe ga ke e rate. Ka mabole a amateur, o no sepela go dikologa keriti, eupša ka go di-pros, go gontši kudu go ithekgile ka batšweletši. Ka mohlala, ba ka bola ramabole yo a nago le bokgoni kudu ntle le go mo nea dintwa. Le gona bommampodi ba na le sebaka sa go thibela moganetši yo a lego kotsi kudu gore a se tsene ntweng. Ka mohlala, go fo gana go saena konteraka ka go diega mo go fapa-fapanego.
  Dmitry o ile a šišinya seatla sa gagwe:
  - E no mo tlogele a leke!
  Nakong ya dijo tša mosegare, baatlelete ba bafsa ba be ba fepša ka tsela ye e hlomphegago... Go be go bile go na le dinamune le bakeng sa dipanana tša dessert, dikhokhonate le dimanko, tšeo pele di bego di sa latswe ke baatlelete ba mahlalagading ba Soviet.
  Go bonagala barulaganyi ba Nazi ba phadišano ba ile ba leka go bontšha gore ka Third Reich dilo ka moka di be di lokile, di kgotsofatša kudu gomme o be o ka kgona go lefelela maemo a godimo.
  Dmitry le Oleg Rybachenko ba lekile dikhokhonate le dipanana ka lekga la mathomo mebeleng ya bona ye mefsa, le diphaenapole ka lekga la bobedi (go lokile, it"s much easier with oranges in the USSR; they have their own in Central Asia!). Mona bashanyana ba ile ba etsa phoso e tloaelehileng ka toka - ba overate... Gomme go be go se na bakwetlisi ba bagolo sehlopheng... Ge e ba Hitler Jugent a be a na le moano - bafsa ba swanetše go laolwa ke bafsa, gona kemedi ya dipapadi ya Soviet e ile ya tšea sephetho sa go dira bjalo latela mohlala wo.
  Mohlomongwe yeo e be e se kgopolo e kaone kudu yeo e bego e swanetše go e latela!
  Boemong bofe goba bofe, ka morago ga dijo tša matena tše di tšwago pelong ka dessert le dikuku, go bile le (if you don"t lose!) dintwa tše dingwe tše tharo... Le le bašemane ba maatla!
  Ka morago ga go ja, bašemane ba be ba thabile kudu, Oleg Rybachenko o ile a ba a belaela gore ba dirišitšwe dihlare-tagi ka selo se sengwe...
  Boemong le ge e le bofe, bjale sehlopha sa baatlelete ba bafsa ba Soviet se wele, gomme ba ile ba thoma go lahlegelwa ka go latelana... Go feta moo, baahlodi le baahlodi ba ile ba hlaga ka mo go feletšego.
  Gomme Masoviet a šetše a ile a lwantšha Majeremane....
  Mathomong Dmitry o ile a ikwa a kgotlelelwa, gomme tikologong ya mathomo o ile a feta makgaolakgannyeng a kotara...
  Le ge go le bjalo, o šetše a le disemi-final, o ile a kwa bofokodi matsogong le maotong a gagwe... Bofokodi bjo bogolo le go šikinyega ka go nanya... Eupša Dmitry o ile a swara boikgantšho bja gagwe, gomme a tšwela pele go sa šetšwe gore o ile a foša kudu... Eupša hlogo ya mošemane e be e le ye maatla, gomme dikotlo tše di nepagetšego tša moganetši yo mogolo, wa setegeniki le wa lebelo di ile tša mo galefiša fela... Gomme pefelo le boikgantšho, ka go le lengwe, di ile tša mo dumelela go tšwetša pele ntwa ka kgodišego...
  Mafelelong, tikologong ya boraro, Dmitry o ile a swara moganetši wa gagwe, a mo roba nko...
  Mojeremane o ile a makala ganyenyane gomme a bethwa seledu. Mošemane go tšwa go Third Reich o ile a boela morago, o be a gogwa go dikologa. Dmitry o ile a ntshetsa pele katleho ea hae, a phetha eseng ka potlako ka ho lekaneng, empa ka nako e tšoanang hlokomelehang tse tharo... Mohanyetsi oa oa, moahloli o ile a qala ho bala knockdown butle haholo... Moshemane oa Jeremane o ile a tsoha, empa a sa tie maotong a hae ... Dmitry yo a hlohleleditšwego o ile a kitimela go mo fetša. Di-swing tše mmalwa tše di nepagetšego... Mošemane o a wa...
  Moahlodi ga a itlhaganele go mo batamela. O botšiša selo se sengwe ka thoko. Ba mo araba...
  Go thoma go bala mo gofsa ga go se loke... Ge go balwa ga senyane mošemane o sa robetše... Eupša leswao la mafelelo a nkgokolo le a kwagala. Ba mo kuka ba mo iša sekhutlong sa bona...
  Dmitry o bolela ka kgodišego gore:
  - Go ka se be le tikologo ya bone! E no ka se tšwe!
  Tabeng ye, mošemane wa Russia o ipontšha a nepile, metsotswana e file go-ahead...
  Oleg Rybachenko, ka lehlakoreng le lengwe, o lwa bjalo ka ge eka ga go selo seo se diregilego... O hwetša dintlha ka go iketla, gomme ka morago a fetša ka tikologo ya bone... Gomme metsamao ya gagwe e sa le ye e nepagetšego e bile e le ka lebelo...
  Ke bona ba babedi feela, e lego baemedi ba sehlopha sa nywaga e menyenyane kudu, bao ba ilego ba fihla makgaolakgannyeng gare ga bo-ramabelo ba Soviet. A super heavyweight gare ga bana, le a middleweight... Mmampodi wa boima bja go fofa o ile a gobala diiri tše mmalwa pele ga go tloga, gomme ga se ba ba le nako ya go hwetša legato la gagwe...
  Ka fao makgaolakgannyeng go be go na le ma-Russia a mabedi fela, gomme ba bangwe ka moka, go ba gona, e be e le Majeremane ao a bego a tla bapalela gauta gare ga ona...
  Phadišano e tšewa difilimi ka mafolofolo... Dmitry winced with disgust:
  - Ke ka fao ba nyakago go re hlabiša dihlong ka gona! Bjalo ka ge eka rena ma-Russia re babe go feta Majeremane e sego ma-Aryan le gatee!
  Oleg Rybachenko o ile a šikinya hlogo:
  - E sego ka nnete! Karoganyo efe goba efe ya ditšhaba ka tše di feletšego le tše di sa felelago ga e kwagale ka go hlama ga yona potšišo. Le gona re ka reng ge e ba dikgopolo tša rena ka kakaretšo e le tša ditšhaba-tšhaba!
  Dmitry, a sega, o ile a dumela:
  - Gomme re tla ba fenya boditšhabatšhaba...
  Pele ga ntwa ya mafelelo go be go na le, go ba gona, go khutša... Gomme ka morago Majeremane a ile a ntšha leano le lengwe la ditšhila go bašemane ba Soviet... Go thwe ba ile ba ithaopela go pholisha di-sneaker tša bona. Eupša ka lebaka leo, dieta tša maotong a bašemane di ile tša nolofala gateetee gomme tša thoma go phuhlama...
  Ke ile ka swanelwa ke go e lahla gomme ka kitima go e hlatswa ka sinking... Dmitry o ile a galefa kudu:
  - Ke ka lebaka la eng ba dirile se? Na ba be ba nyaka go re hlohleletša ntweng gomme ka morago ba re tloše phadišanong?
  Oleg Rybachenko o lemogile ka mo go kwagalago kudu:
  - E sego seo fela! Le gona ba tla nyaka go bontšha gore go na le bodiidi kua USSR, gomme gaešita le bo-ramabelo ba bagolo ba gapeletšega go phadišana ba sa rwala dieta. Go swana le, bana ba diilago gakaakang kua Russia!
  Dmitry o ile a šišinya gore:
  - Mohlomongwe re ka kgopela dicomrade tša rena tše kgolo di sneakers? Ke therešo gore di tla ba tše dikgolo kudu go wena, eupša di tla ba gona bakeng sa ka!
  Oleg Rybachenko o ile a šikinya hlogo ka tsela e mpe:
  - Aowa, it"s worth it! Re tla ba bontšha gore re kgona go fenya le maemong a thata kudu. Ntle le moo, bašemane ba mengwaga ya rena ga ba na dihlong tša go sepela ba sa rwala dieta... Bjalo ka ge ba bolela, bjaneng bja go hlobola dieta...
  Dmitry o ile a kgomaretša difihla tša gagwe ka thata moo dikonotswana tša gagwe di ilego tša phatloga. Mofsa wa mabole o itše:
  - Go lokile, ba nkgopišitše! Aowa, ba ile ba fo nkgopiša e le ka kgonthe!
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka gore:
  - Ka gona anke pefelo e fe nna le wena matla.
  Mo kgopotšo e ile ya šitišwa ke go kgoma ga Dima a tlemilwe ka diketane kgauswi le yena, mošemane a hweshetša:
  - Le wena o bone se?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka boripana gore:
  -Ee!
  Pula e ile ya thoma go na gape, e lego seo se sa tlwaelegago kudu bakeng sa selemo sa Crimea. Se se dira gore e be e šišimišago le e tonyago. It"s even still dirty, gomme di callus tšeo di bopegago mo ditlhakeng tša maoto di opa ka tsela ye e šišimišago go tšwa meetseng a go tonya ao a kolobilego. Kholomo yeo e nago le mathopša a sa rwalago dieta e ile ya tsena ka sethokgweng diiri tše mmalwa ka morago, e šetše e lebile mantšiboa. Go bonagala banna ba SS ba be ba itlhaganela, ba leka go hwetša tšhireletšo pula. Mošemane yo wa mmulamadibogo o ile a nyakile a lebala seo se mo diragetšego. Gomme go swanetše mofsa wa Leninist go nagana ka diaparo tše di tonyago, tše di kolobilego tše di kolobilego, maoto a go tšhošwa le ditlemo tše maatla tša tšhipi ye e sa tswakwego tšeo di bego di mo silila matsogo go fihlela a tšwa madi.
  Dmitry o ile a roba setu gomme a re:
  - Go bonagala ke kgonne go namela go dikologa Crimea nakong ya marega, eupša... It"s somehow not like this!
  Oleg Rybachenko o ile a dumela, a šikinya hlogo:
  - Eupša go rena, dilo ka moka ga di swane le batho!
  Sethokgwa se ile sa ipontšha e le se segolo kudu. Ka mahlakoreng a tsela go be go eme mehlare ya phaene ka sebopego - di-girth tše tharo goba tše nne, ka makwapi a mašobana a mahwibidu-sootho goba a masehla-namune go swana le makwapi a magolo a hlapi, a godiša mefapahlogo ye tala ya go se fele goba ye talalerata ye e kopanego go fihla botelele bja hlaga.
  Gomme gape go na le matšoba makaleng, seo se swanago le dipetunia. E sego sethokgwa, eupša kanegelo ya dinaane, maikutlo a go tsena lefaseng le lengwe. Eupša gape go na le go tloša - leraga tseleng le be le tletše ka meetlwa, le bogale, go swana le dinalete tša nnete tša tšhipi go tšwa motšheneng wa go roka.
  Banenyana ba bangwe ba be ba šetše ba fegelwa ge ba ba gata. Dima, a pitla seatla sa Oleg Rybachenko, a re:
  - Ye ke bothata! O se ke wa dumela dipono!
  Mirabela o ile a bea seatla sa gagwe godimo ga moriri wa Dima wo o segilwego ka bofefo wa sehlopha, wo o bego o šetše o thomile go gola, gomme a hweshetša:
  - Dumela goba o se dumele! Gomme o lebelele kgato ya gago! Go be go sa lekana go ipha twatši!
  Juniper le... difraise tše di šetšego di butšwitšego le difraise di ile tša gola ka botenya ka gare ga dimela tša ka fase. Monkgo e be e le motswako wa phaene ya selemo le monkgo wa fragole wa selemo le juniper. Go be go bonagala eka e bile e ruthetše. Gomme ke be ke no palelwa ke go dumela gore dikgato tše lekgolo go tloga mo go be go na le monola, le ge e se tundra, ke tundra ya mohuta mang yeo e ka bago gona ka Crimea? Eupša ka moka ga tšona di a swana, boemo bja leratadima bjo bo šilafetšego le maswika a tonyago a mantsho, ao ka tlase ga ona mašaba a bo-fascist a gwantago. It"s a pity gore go kgahlwa ga se gwa tšea nako ye telele - bohloko bja diatleng tša gagwe, molomo le mokokotlong, go tonya, monola o ile wa boa, gomme Oleg Rybachenko o ile a ikwa a sa thaba kudu. Go fihla moeding feela.
  Le ge go le bjalo... moithuti wa mmulamadibogo yo a kgahlišago gateetee o ile a nyenya. Go feta gatee mo nakong ye kopana yeo a bego a le mo bothopša, o ile a nagana gore: gabotse, se sengwe le se sengwe se mpe, it can"t get any worse! Gomme nako ye nngwe le ye nngwe go ile gwa hwetšwa gore go be go tloga go na le felo go ya.
  Ka tsela e makatšago, kgopolo ye e be e homotša ganyenyane. Oleg o ile a ba a thoma go gopola mmapa wa Crimea go tšwa Atlas. Eupša o be a sa kgone go e gopola - gomme a timela dikgopolong tše di gakanegilego tša gore go diregile selo seo se sa kgonegego ka mo go feletšego. O ka ya nakong ye nngwe - bangwadi ba dikanegelo tša mahlale ba ratile se go tloga nakong ya Mark Twain. Go ya sebakeng se sengwe, selo se sengwe sa sebjalebjale kudu, go ya polaneteng ye nngwe - a re re! Go ya diheleng ka lebaka - gateetee tše ke supercivilizations; batho bao ba lego pele ga botho ka mengwaga ye milione tlhabollong ba a bapala! Se sengwe le se sengwe seo se sa kgonegego se a kgonega - ke a tseba ka nnete!!!! Eupša gore ka nako ye e swanago moko wa gago, kgopotšo, polelo ka moka e sego ya gago fela e fetoge?! Se ke ka botlalo - se se nago mellwane ebile se fetago...
  Oleg Rybachenko o ile a botšiša Dmitry gore:
  - Na o na le leano la ntwa?
  Mošemane o ile a araba ka gore:
  - Leano le bonolo - otla! - Go šišinya ye e sesane, yeo go yona lerapo le lengwe le le lengwe le bonagalago ka mokokotlo wa gagwe, a tlaleletša. - But it"s still good ge o se marapo fela, eupša mešifa ye maatla e go bapala. Boroko bjo bobotse... Eupša o fetogile yo monnyane!
  - E nyenyane, eupša e kgole! - Oleg o ile a araba corny, empa ka tshwanelo.
  Gomme tsela ya ba boreledi, go sa le bjalo ya ba ye e phelago kudu. Gomme go a makatša kudu gore ka Crimea, go bjalo ka ge eka se sengwe le se sengwe se hwile. Ka makga a mmalwa bapalami ba dithuthuthu bao ba nago le swastika e ntsho yeo e hloilwego ba ile ba kitimela go rena. Gomme ka morago, ka metsotso ye e ka bago ye mehlano, koloyana ya go sepela e ile ya gogela go bona - dikoloyana tše kgolo tšeo di gogwago ke di-loma tšeo di bonagalago e le tša filosofi tšeo di nago le merwalo yeo e khupeditšwego ka lešela la mokotla, yeo go yona go bego go dutše maphodisa a go tšhošwa ka dijase tša pula tša go iphihla le dithapo tša matsogo tša bofetogedi. Gape e felegetšwa ke senamelwa. Ka go se swane le ditanka, Hitler o na le tše dintši tša tšona. Ke moka sehlopha se sengwe ka dilori, gotee le dithuthuthu tšeo di nago le koloi ya ka thoko, se ile sa feta gabonolo banenyana ba makgoba bao ba thopilwego. Go na le dikoloi tše lekgolo, ga se ka tlase ga moo, mo e nyakilego go ba ka moka ga tšona di pentilwe ka khaki.
  Ge a dutše a sepela, ma-Nazi a ile a boeletša banamedi ba dipere bao ba bego ba nametše hlogo ya bagolegwa le ge e le gabotse makgoba, gomme Oleg Rybachenko o be a ka ikana gore mantšu a be a kwera. Baleti ba SS ba ile ba homola. Dingaka di be di nametše mohuta o itšego wa dikoloi tša dibetša, tšeo di bopegilego bjalo ka dikhudu e bile di le boima, diporo tše di sa dutšego di goga. Ba ile ba bristled ka dithunya tša motšhene. Eupša go bonagala, Oleg o ile a nagana, ga ba rate tema ye kudu - baleti ba baleti... Ba bile ba uta melomo ya bona ye sehlogo.
  Dima o lemogile gore:
  - Babolai ga ba hlompšhe le kua Jeremane!
  Mirabela o ile a bolela se sengwe gape, a šišinya hlogo ka morago ga mašole a go hloka mekgwa a SS. Oleg o ile a hemela godimo:
  - Ba bolaye! Yo mongwe le yo mongwe wa bona, pele ga Hitler!
  Dima o ile a hlokomela ka go hemela godimo:
  - Eh, ga ke kwešiše polelo ya bona. Go sego bjalo nkabe ke ile ka botšiša ge e ba mafelelong re tla fihla kgauswinyane...
  Oleg Rybachenko o lemogile ka go lapa gore:
  - Ke tseba Sejeremane, eupša it"s of little use!
  Go sa le bjalo, pula e ile ya ema, gomme leratadima la hlaka godimo ga dihlare gomme letšatši la tšwelela. Oleg Rybachenko o bile le bothata bjo bongwe - o be a nyaka go ya ntlwaneng ya boithomelo kudu le go feta ka ditsela tše pedi. Eupša selo se sengwe se ile sa mpotša gore: go be go sa bonagale ba tla kgaotša ka baka la se. Ka mabaka a itšego, go se kgonege ga modiro o bjalo wa motheo, taba ya gore gaešita le mo o ithekgile ka thato ya motho yo mongwe, go ile gwa dira gore mošemane wa mmulamadibogo a befetšwe ka mo go feteletšego. Go oketša moo, kganyogo yeo e be e thoma go ba bohloko kudu. Bobedi banna ba SS le bašomi ba bona ba ile ba rarolla bothata bjo ntle le go ema, eupša se se ile sa baka feela makgapha, gomme e sego kganyogo ya go latela mohlala wa bona.
  Ka gona ka dinako tše dingwe o a itshola gore o fepile ka mo go lekanego go baka tlhokego. Mafascist a tseba go baka mathata - a belegwe e le ba sadist. Goba na e be e le kamoo monyanya o ba godišitšego ka gona?
  Oleg Rybachenko o be a šetše a thomile go tlaišwa kudu ge gateetee go be go e-na le whiff ya muši moyeng wo o sa dutšego o kolobile, ke moka ntja e bogola gomme mantšu a batho a ile a kwagala, go hlatswa gatee-tee go ile gwa thoma go tšwelela ka go le letona, moo mašole a bego a dira selo se sengwe - ka tše tharo tše lesome-pedi ka moka, gomme ka morago ga yona muši o ile wa rotogela godimo ga maswika le meago e megolo. Bana bao ba bego ba apere diaparo tša go iphihla ba be ba kitima ka hlogo go tloga tseleng go ya go bao ba lego tšhemong. E sego ma-Russia, ge re ahlola ka go goeletša le dithapo tša matsogo tšeo di nago le di-swastika, go be go e-na le tše ka bago tše masomepedi tša tšona - ba ile ba kitima gomme ba goeletša. Ka nako yeo kholomo e batamelago motse, bonyane mašole a lesomepedi a be a šetše a tšwile go ba gahlanetša - ka dithuthupi tše kgolo tša dipomo le dithunya tša motšhene tše di rwalago tšeo di nago le didirišwa tša ka fase ga barele ka bophara. Ba be ba eteletšwe pele ke mokgalabje yo mogolo yo a aperego yunifomo ya mojenerale wa SS.
  Goba mohlomongwe e sego rakgolo, eupša e no ba moriri wo moputswa, ka gobane go be go se na maswao a mangwe a botšofadi ao a lemogegago go yena, gomme boitšhišinyo bja seatla se setelele, sa go ba le ditšhitswana, se se kgabišitšwego ka dipalamonwana tša gauta, bo be bo bonagala e le bja bogoši ebile bo laela.
  Gomme o na le difoka... Oleg Rybachenko o badile ka pukung ya ditšhupetšo, gomme a makatšwa ke gore tše ntši kudu di ka kgoboketšwa go ba kgoboketšo. E phagamego kudu ke Sefapano sa Knight ka matlakala a oak le ditšhoša. Ka godimo fela, selo se se swanago, eupša ka ditaamane, gammogo le Sefapano se Segolo sa Sefapano sa Tšhipi, eupša ke Goering fela yo a nago le sefoka se se bjalo. Le go feta ke Naledi ya Sefapano se Segolo sa Sefapano sa Tšhipi, gomme historing ka moka ya Jeremane e ile ya fiwa batho ka moka ba babedi - Field Marshals Blucher le Hindenburg. Go lokile, Taelo ya Lenong yeo e nago le Ditaemane e tla ba e phagamego.
  Kholomo ya bagolegwa e ile ya ema. "Mong wa ngaka" yo a nago le mpa ya pitša, bjalo ka ge Oleg Rybachenko a ile a bitša hlogo ya koloyana, o ile a fologa dipere gomme a bolela le monna yo wa moriri o moputswa. Ba bangwe ka moka ba ile ba lebelela koloyana ka go nyamišwa le ka go gagamala. Oleg Rybachenko o ile a lemoga gore yo mongwe le yo mongwe tšhemong o tlogetše mošomo wa gagwe, gomme bana bao ba tšhabilego ba ile ba nyakile ba batamela. Majeremane a pele, ba ile ba tsamaea ka kholomo. Gomme ka morago ga bona go na le badudi ba lefelong leo ba sesane: ba sa rwala dieta goba ba apere dieta tša bast tše di logilwego. Bašemane ba diilago ba lefelong leo ba ile ba ipontšha ba apere dihempe tša mebalabala tša ditšheke - ba bašweu le ba bašweu kudu mo o bego o sa kwešiše gateetee gore bašemane ba kae le gore banenyana ba kae; ka moka di na le mašoba, di na le moriri wo mošweu, eupša di na le bohlooho ka lerole, goba bohwibidu bjo bo sootho, bja moriri wo motelele, di šilafetše ka tsela ya go tšhoša, eupša di na le mahlo a phelago, a hlakilego - a rata go tseba, a tšhogile go se nene ebile go molaleng gore a kwela bohloko. Oleg Rybachenko o lemogile gape gore koloyana ya SS e leka go dula kgaufsi ka mo go kgonegago le makgoba le go ba kgole le batho ba lefelong leo. Manazi a be a sa dire lešata, a be a sa ikgogomoše gomme ka kakaretšo a be a itshwara ka setu.
  Margarita, ge a lebelela se, o lemogile gore:
  - Bravado ya SS e ile kae?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka bohlale:
  - E tlogetšwe bakeng sa dikotlo le dinose!
  Mojenerale wa moriri o moputswa, go sa le bjalo, o ile a šupa banna ba SS bao ba nago le dinko tše di senyegilego ka makga a mmalwa, gomme ka morago, ge monna yo a nonnego a thoma go ganetša ka selo se sengwe seo se fokago molomong, o ile a šišinya seatla sa gagwe kgole, ka bogale, bjalo ka ge eka o dirile bjalo a segwa ka tšhoša. Gomme monna yo a nonnego le yena o ile a šišinya seatla sa gagwe, eupša ka tebelelo ya go tena ya kwano, gomme ka morago a fa taelo ye kopana. Dikoloi tša dibetša di ile tša thoma go duma, gomme banamedi ba diphiri ba lelera go ya pele tseleng. Mašole a lefelong leo a seripa-gare sa dosene a ile a latela. Ba bangwe ka moka ba ile ba dikanetša makgoba ao a thopilwego, gomme kholomo ya šutha gape. Monna yo wa moriri o moputswa o ile a goeletša bobedi bana le bašomi ba tšhemong, gomme yena ka noši a sepela kgauswi le baleti ba batho bao ba fologilego dipere.
  Dima, a thothomela, a hlokomela:
  -Ba be ba sa abelane selo!
  Mirabela o ile a lemoga ka go myemyela:
  - A ba lwe ba gagolana mala!
  Lesogana la ditedu la go ba le ditedu la go tšwa go bahlabani ba lefelong leo ba SS, leo le ilego la tšea lefelo kgauswi le Oleg Rybachenko, le ile la sosobana sefahlego go mošemane mmulamadibogo, la šišinya sethunya sa lona sa motšhene se se bofefo, ke moka la goeletša hlogong ya lona:
  -O kolobe ya Russia, o bile o kwešiša selo?
  Gomme a hlobola meno a gagwe, a tlaleletša ka gore:
  - Na re tla ba Moscow le Washington goba aowa?
  Oleg Rybachenko o ile a lemoga seo ba se nyakago go yena, a retološa hlogo ya gagwe ka pela, a kopana le mahlo a Margarit - a itlhobogile gomme ka nako ye e swanago bjalo ka ge eka o re: "Mahlatse - dilo tše kgolo di re letetše!" - eupša mojenerale wa moriri wo moputswa o ile a e šišinya, gomme monna wa ditedu, a ngunanguna ka selo se sengwe, a lebelela Oleg ka go itshola gomme a se bolele selo se sengwe. Oleg Rybachenko o ile a nyakile go kwešiša seo a se nyakago... Le ge e be e sa kwagale gabotse.
  Eupša go kaone kudu, ka gona diteko di sa dutše di kwagala? Na Majeremane a tloga a nyaka go tseba bokamoso ka tsela ye? Eupša go ipontšha e le go ganetšana. Go ka se bolelwe ka diphadišano tša bogwera tša mabole ka morago ga ntwa e bjalo. Bofasista le bokomonisi ke manaba ka mo go sa felego. Goba go na le se sengwe mo... Ditempele tša ka di be di opa ka tsela ye bohloko.
  Motse wa sešole o ile wa ipontšha o le ka morago ga palisade ya fase eupša ye e tiilego - yeo e nago le sefala sa mašole a mokgatlo wa SS wo o makatšago, ka dikgoro tše maatla - le ge go le bjalo, tše di bulegilego ka bophara. Ke selo se tee fela seo se bego se bonagala se makatša go Oleg Rybachenko - dikokwane tša kgoro ya leswika, tšeo di khupeditšwego ka dilo tše di betlilwego ka mokgwa wa matšoba le dikutu tšeo di namelago ka mo go sa felego. Dikokwane tše di be di sa swanelane le gatee le ponagalo ya kakaretšo ya motse, moo o bego o šilafetše (le ge go le bjalo - mohlomongwe se e be e le ka morago ga marega?), gomme dintlo, tšeo di agilwego ka dithaele tša maswika, tšeo di nago le mapetšo a sephara ka mouta o mosehla, di be di na le sephaphathi sa mmala wo mosootho marulelo a bjang.
  Eupša go be go e-na le sethunya seo se itšhidullago. Aowa, it"s a self-propelled gun, le phetolelo ya seboko yeo e sa tlwaelegago go Oleg Rybachenko yo a ratago go tseba. Ka mohlala, sebetša ke sekontiri seo se bonagalago e se ka tlase ga dimilimithara tše 350. O dumela gore o be a se a ka a kwa ka se.
  Go feta moo, koloi ye e boima bja ditone tše ka bago tše masomeseswai, gomme e nngwe e ile ya ba ya gogwa bjang dithabeng tša Crimea? Na ba nyaka go e leka nakong ya tlhaselo ya Sevastopol yeo e sa fenywego? Kgopolo ye e dira gore mpa ya-ka yeo e se nago selo e be bohloko ganyenyane. Go tla ba bjang go mašole a Russia ka tlase ga ditlhaselo tše bjalo? Se sengwe le se sengwe mo se ile sa hema Mehla ya Magareng, se hlakane le sebjalebjale le boitlhamelo bja setegeniki. Jwalo ka mekoti e nang le ditloloko le molodi. You wouldn"t even be surprised if go be go na le TV mo, le ya mmala go seo. E sego ba baso le ba bašweu.
  Se se swanago se ile sa ipontšha e le phapoši yeo makgoba a bego a tlišwa go yona, goba go e na le moo, a ilego a rakwa ka gare ga yona. Le ge go le bjalo, aowa - it"s worse, ka gobane ga go na motho yo a ilego a itshwenya ka go caulk mapetšo ka sekontiri sa samente, gomme se be se nkga se se tlwaelegilego kudu go Oleg Rybachenko - dikolobe. Makgoba a ile a phetha ka go diriša e ka ba lešaka leo le tlogetšwego goba leo le se nago selo ka nakwana e le lefelo la go bolokela difofane (monkgo wo o tšwago mafelong a bjalo o nyakile o sa nyamele).
  Margarita o ile a šikinyega kudu moo a ilego a thoma go tšhoša gomme a lla:
  - Ba re nyamiša gape! Go lokile, ge nka swarwa ke Hitler!
  Eupša e be e le marulelo godimo ga hlogo ya-ka. Plus, makgoba a be a sa tlemilwe ka diketane. Gaešita le ge, bjalo ka ge Oleg a be a boifa, go be go se na ntlwana ya boithomelo yeo e bego e neilwe mo. Mafelong a nakong e fetilego, moo kgolego e lego ya mehleng yeno kudu, e phuthologile kudu. Le ge ba ga Kraut e le dikolobe, ga ba rate ditšhila.
  Lega go le bjalo, o ile a nagana ka se, ka ge a be a šetše a dirile kgwebo ya gagwe lebotong la kgole. Gomme a hemela godimo. Nka reng... Ga e swane le mmulamadibogo, ga e botse le gatee. Still not in my borokgo, e šetše e le phenyo ye nnyane. Gomme go bonagala banenyana le bona ba be ba swanetše go ba mo... It"s better not to look...
  Lega go le bjalo, Aurora ga a lahlegelwe ke pelo:
  - Adventure ye nngwe... Re phela le go hema ka lethabo le!
  Oleg Rybachenko o ile a bolela ka go tšhoša:
  - Eupša lefaseng le le latelago e ka ba kaone kudu!
  Diabolo wa mollo o ile a tšhoša mošemane;
  - Ke petšha sebaka sa go lekola gore e ka se phaphamele bjang go tloga go rena lefaseng le le latelago!
  Oleg Rybachenko o ile a opela ka setu ge a arabela. Se se ile sa thuša go lebeletšana le go nyenyefatšwa le dihlong;
  Ke tla neela naga ya botate ntle le reserve - .
  A go be le feat, a mohlabani a phagamišwe!
  Tšhoša e a hlaba gomme gauntlet e a lahlelwa, .
  Molao wa go hloka kgaugelo wa kgoši ya Lefase!
  
  Thaba-mollo e a tuka - meetse a a bela, .
  Lerato la ka, melomo ya amber!
  Ke nyaka go hwetša bonyenyane motsotswana wa tokologo, .
  O na le moya e bile o hlwekile gakaakang!
  
  Moriri o bohlokwa o tuka bjalo ka gauta, .
  O ile a šišinya diatla tša gagwe - lephego la gola!
  Morena o mphile mpho ye bohlokwa kudu
  Gomme gateetee ya ba lethabo le bofefo!
  
  Moo Modimo a ilego a feta: fao go ile gwa mela moedi;
  Dirosa tše di thunyago, tše di tšweletšago tše tšhweu bjalo ka lehlwa!
  Go tla ba le tlhompho - bogare bja mafase ka moka - .
  Mpho aletareng yeo ke e neilego!
  
  Ee, ke a tseba, ke na le sebe, ke kgokagane le boloi, .
  Gomme ga a swanelwe ke dihlašana tša legodimong le dithokgwa!
  Eupša godimo ga Khalvari mmogo le Kreste, .
  Ke ile ka lla, ka phuthela leswao ka kobo!
  
  My o seswantšho se sebotse kudu go feta banyadi ka moka, .
  Ke dumela gore Ramaatlaohle o tla fetola moya!
  Ke tla rwala sefapano sa ka se sa swanelegego, .
  Gomme ke tla topa kotse ye e welego diatleng tša ka!
  . KGAOLO YA No. 7.
  Di be di le ka lefelong la go bolokela diruiwa, ka gona ke ka baka la"ng go kgotlelela ge e ba Manazi a be a bile a tlwaetše go swara diruiwa gakaone go feta badudi ba Soviet.
  Bašemane ba bararo ba lefelong leo, bao ba bego ba laolwa ke ma-SS, ba ile ba goga lehlaka ka gare. Ba ile ba kitimela ka lebelo, ba phadima ba sa rwala dieta, direthe tša lerole, ba tliša matsogo a magolo le morago. Ya ngwagola, ba e tlwaeditše, eupša e be e le ye ntši, e nyakile e le mokgobo wa furu. Gomme metsotso ye šupa goba ye seswai ka morago ga fao, ga se gwa hlwa, mosadi o ile a tšwelela yo, mmogo le banenyana ba babedi ba lefelong leo, a ilego a tliša dikuku tše mmalwa tše kgolo tša sephaphathi le didiko tše pedi tše boima tša tšhese. Ge a be a bolela ka Seukraine, ka bokgoni o ile a arola dijo gare ga bohle. Oleg Rybachenko o ile a thoma go rata go tseba: ba bantši ba ile ba botšiša bobedi yena le bašemane ka selo se itšego, gomme ka boraro bja bona ba ile ba araba ka go rata.
  Go na le Majeremane a mantši gomme ba tsenya selo se sengwe mo. Eupša gape ga go na motho yo a tsebago selo! Mafelelong, bona bašemane bao ba ile ba tliša kgamelo ya meetse gomme ba notlela mejako ka thata. Ge re ahlola ka boitshwaro bja bagwera ba gagwe, Oleg Rybachenko o ile a kwešiša: se se tšwile, they won"t drive us anywhere else today.
  Margarita o ile a nea ngwanabo ka matsogo meetse gomme a re:
  - Go ka se be bohloko go ba le dijo tše dingwe tša go lapološa!
  Borotho bo ile bja ipontšha e le bjo bo foreše, eupša bo sa tlwaelega, ka tsela e itšego bo le boima (Oleg Rybachenko o be a sa kgone go gopola tatso ya seripa seo sa go se be le mohola seo se jelwego mesong e le gore a bapiše). Either it"s unbaked, goba ba dula ba e ja ka tsela ye mo (goba go e na le moo, go na le kgonagalo ye kgolo ya gore ya morago, ba bangwe ka moka ba e jele gomme ga se ba bontšha go se kgotsofale). Eupša tšhese mohlomongwe e be e tšweleditšwe ka mo nageng - e botse kudu, e swana le tšhese ya feta, yeo Oleg Rybachenko a bego a e rata. Ke maswabi gore seripa seo e be e le tee-tharong feela ya seatla sa gago. Gomme le mošemane wa mahlalagading, e sego monna.
  Margarita o ile a thekga ngwanabo yo a bego a lapile. O ile a wela mohlakeng bjalo ka ge eka o bolailwe, a hlafuna seo a se hweditšego, a robala fase, gomme a se nwe le go nwa. Oleg Rybachenko o ile a lemoga gatee-tee gore o be a thothomela. Motho o be a ka holofela fela gore e be e no šikinyega ka morago ga go tonya, gomme kudukudu dipono tša hlaga. Gore ka morago ga boroko go thothomela mo go tla fela. Oleg Rybachenko o ile a leka go ikgoboketša mahlaka a oketšegilego gomme ge e ba go kgonega, a ipela ka gare ga lona. Kganyogo ya dijo e be e se ya nyamelela, o ile a ikgonthišetša, eupša bjalo ka ge a be a ekwa bathong; Ge o na le phišo, selo sa pele seo o se dirago ke go kgaola kganyogo ya go ja. Oleg Rybachenko ka boyena ga se a ke a babja ga bjale - ka lebaka la tlhamo ya leabela. Ke therešo gore ga se ka mo dira diteko tše di swanago, go akaretša le diiri tše dintši tša go sepela ka maoto go tonya. Ka fao.. Eupša mohlomongwe go tla šoma. Gomme ge e ba go se bjalo, gona go na le kgonagalo ya gore ka lebaka la mahlale ba sa tla mo alafa...
  Ba bangwe ba banenyana ba šikinyega ka mo go swanago, eupša ga go na motho yo a khohlelago.
  Oo, go lapa mo go gateletšago gakaakang go ile gwa wela mošemane wa mmulamadibogo, go tloga hlogong go fihla maotong! Matsogo ao a bego a silitšwe mading, mabadi a rurugilego mokokotlong, a gobetše, a robegile gomme a thoma go ruthetša maoto - se sengwe le se sengwe se be se opa, eupša bohloko bjo bo ile bja gakatša fela kganyogo ya go robala le go robala.
  Gomme go a tšhoša go robala - o ka no se tsoge, goba se sebe le go feta, wa feleletša o le ponong gape. Lega go le bjalo, e tloga e kgahliša.
  Oleg Rybachenko o ile a tswalela mahlo a gagwe gomme gateetee a sesa ka matsogong a Morpheus - a tletše ka ditoro, a mebalabala, le go kwagala ka tsela yeo e thibago ditsebe.
  E tee gomme diteko ga se tša fela fao... Sekhurumetšo sa palamonwana se ile sa fetošwa, sa tsenya matlakala a tšhipi ao a nago le ditlhale tšeo ka go hloka kgaugelo di ilego tša epa direthe tše di se nago selo tša bašemane...
  Oleg Rybachenko o ile a ba a fegelwa, eupša a e kgotlelela, le ge a be a sa kgone go ema a sa šišinyege, gomme Dmitry o ile a ba a bina gomme a thoma go rora...
  Baganetši ba bona ba be ba tiile gomme go molaleng gore ba be ba le ba bagolo go feta kamoo ba tsebagaditšwego semmušo ka gona. Mohlala, moganetši wa Dmitry o mo telele ka hlogo, gomme o šetše a na le ditedu... Gomme, na ditedu di ka thubega a na le mengwaga ye lesometee?
  Moganetši wa Oleg Rybachenko le yena o mogolo kudu e bile o boima, gomme sefahlego sa gagwe ga se sa sehlopha sa disenyi sa ngwana... Le ge go le bjalo, mošemane ga se motho yo mofsa go yona, palamonwana ke palamonwana, bohle ba kopana moo!
  Dintwa ka bobedi di diregile ka nako e tee.... Re swanetše go fetša ka pela, it"s already approaching midnight...
  Dima yo a fetogilego mo e nyakilego go ba gateetee o ile a thoma go tšea dikotlo tše boima sefahlegong. Moganetši wa gagwe o be a na le mohola ka botelele bja matsogo a gagwe, ka boima, gomme o be a, go bonagala, a itokišeditše gabotse, bobedi mmeleng le ka setegeniki... Mešifa ya gagwe ka kakaretšo e be e swana le ya moatlelete wa mešifa... Le ge go le bjalo, Dimka o be a hlalošitšwe kudu le go itima dijo... O be a le lebelo, eupša bjale o ile a fokotša lebelo...
  Dmitry yo a nago le mpholo ga se a ka a foša dikotlo tše dintši tše tee le tše pedi tikologong ya mathomo. Le ka tlase ga leihlo la le letona hematoma e ile ya thoma go ruruga...
  Tikologo ya bobedi e be e le ye mpe le go feta, moganetši wa gagwe o ile a ya pele gomme a otla, a otla, a otla... Gomme Dmitry o nyakile a sa itšhireletša, a lahlela hlogo ya gagwe morago fela go nolofatša dikotlo, ka sewelo, eupša a sa letelwa a kgoromeletša morago, gomme ka nako ye nngwe a fihla go ya gagwe moganetši... A rora ka Sejeremane:
  - O Russia, seo se ra gore ga o feleletše!
  Dmitry o ile a araba ka bogale, le yena ka Sejeremane:
  - Gomme o Mojeremane, o tla hwetša mohola ka botlalo go tšwa go MoRussia!
  O ile a galefa kudu gomme a mo itia nkong ka sekonokono...
  Gantši nko ya Dmitry"s legohleng le e tiile kudu, gomme ga se ya ka ya robega, le ge e bethilwe, eupša tabeng ye, e be e se go itiwa mo go nolofaditšwego ke glove, eupša e be e le mošito wa lerapo le thata la sekonokono.
  Gomme madi a elela sefahlegong sa mošemane, a e gapeletša go e latswa... Dimka a araba... A e swara e etla Lenaba la šikinyega gannyane gomme la thekesela, eupša a se na maatla a go aga godimo ga katlego ya gagwe -. maoto a gagwe ao a nago le ditlhako tše di gagogilego a be a ikwa eka a dirilwe ka kgapetla.
  Tikologo ya boraro e be e se thata ka fase ga moo, lenaba le be le gatelela ka go hloka kholofelo, eupša Dmitry o ile a thoma go thibela gantši, a raka dikotlo... Melawana ya makgaolakgang e ile ya fetošwa, ka ge re bolela ka sefoka sa gauta sa boditšhabatšhaba, palo ya dipotologo e be e le e oketšegile go fihla go lesomehlano... Go swana le di-pros. Ke swanetše go bolela sephetho se sehlogo kudu mabapi le bafsa ba mahlalagading bao ba bego ba šetše ba lwe ka makga a mahlano letšatšing leo... Ke therešo gore Dimka o ile a fetša ka pela, gomme go molaleng gore moganetši wa gagwe o ile a nyamišwa ntle le ntwa ye ntši...
  Eupša ka morago ga dipotologo tše nne tša mathomo tše di šomago kudu, moganetši wa Dmitry"s o ile a fokotša lebelo ka tsela e itšego. Gape o ile a ikwa a lapile, go hema ga gagwe go ile gwa ba ka lebelo kudu gomme ka nako ye e swanago gwa ba boima...
  Dimka, go sa šetšwe dišo le go fiša mo gogolo maotong a gagwe a sa aparwago, o ile a ba a kwa go hlatloga ga matla a oketšegilego. Tikologong ya botshelela, o ile a ba a otla moganetši wa gagwe mohlagare ka makga a mmalwa... Eupša gape o be a phegelela, a le mogolo, gomme mohlomongwe gape a dirišitšwe diokobatši...
  Tikologong ya bošupa, moganetši yo mobe wa Dmitry o ile a fetoša maano a gagwe ganyenyane gomme a thoma go leka dikotlo tše dintši ka mo go kgonegago, go fapana le melao, ka sekonokono sa gagwe, goba gaešita le ka hlogo ya gagwe... Dima o ile a thoma go otla gantši le go feta, gomme ka tikologo ya seswai o ile a fihlelela katlego ye e sego ya felela... Gomme ge a šišinya sekonokono sa gagwe gape, o ile a thulana le poso yeo e bego e mo hlasela... Dmitry yo a kwerago o ile a mo rora:
  - Go lokile, ke ile ka swarwa, ke mang yo a lomilego!
  Mojeremane o ile a thaba le go feta, o be a sa bala ka sekgoketšane sa sefapano se se arogilego!
  Oleg Rybachenko o ile a lwantšha ntwa ka go lekana kudu, mo e nyakilego go ba ntle le go foša go betha, gomme a diriša mohola wa taba ya gore moganetši wa gagwe o be a šikinyega ka bophara kudu, o ile a kopana le seledu sa gagwe ka go hlaba ka go le letshadi goba sefapano sa le letona ... Eupša potsanyane e kgolo ya Jeremane ga se ya dira bjalo arabela dikotlong tše. Ke moka Oleg Rybachenko o ile a fetoša maano a gagwe gomme a thoma go šoma ka nko yeo e bataletšego ya moganetši wa gagwe... Go fofonela ga Mojeremane go ile gwa tšea nako ye telele, eupša ka tikologo ya bošupa go ile gwa thoma go dutla...
  Go swanetše go bolelwa gore moganetši wa Oleg Rybachenko o ile a tšeelwa legato ke mošemane yo mongwe, yo bofefo le yo a lokilego. Ya pele o be a bonagala a gobetše (Le ge e le gore go ba gona se ke leano la Nazi!)... Ka fao, mathomong a ntwa o be a le yo mofsa gomme a kgona go topa lebelo la go tšhoga.
  Eupša tikologong ya senyane, Oleg Rybachenko o ile a dikadika go se nene gomme a foša go otlwa mo go ilego gwa mo wiša maotong a gagwe... Maoto a mošemane yo a se nago selo, a bethilwego a ile a dikologa ka go hloka thušo... Olezhek, le ge go le bjalo, o ile a tlolela godimo ka pela gore knockout e se be bjalo go balwa. O ile a kitimela gomme a fega godimo ga lenaba...
  O ile a mo šišinya, a kitimela go mo fetša... Bugle e ile ya lla go tsebiša mafelelo a tikologo ya senyane, eupša moahlodi o ile a itira eka ga a kwe...
  Oleg Rybachenko o ile a foša dikotlo tše mmalwa tše boima, eupša a swara, a di nolofatša ka go šikinya hlogo. Lenaba le ile la tsena ka gare ga letšhogo, le se sa lemoga selo, le betha. Mo mošemane wa Soviet, ka go naganišiša, eupša ka maatla kudu, o ile a otla mmele go leba go yena... Kotlo e ile ya mo thula thwii sebeteng... Go thula mo go kotsi kudu...
  Moganetši o ile a dira di- swing tše dingwe tše sego kae gomme sefahlego sa gagwe se segolo sa fetoga se se pherese. Taking a convulsive gulp of air, o ile a wela pele gomme a thoma go writhe... Moahlodi o ile a emiša ntwa gateetee, gomme dingaka tša kitimela ka gare ga ring... Go se go ye kae go ile gwa ba molaleng gore moganetši wa Oleg Rybachenko o be a sa kgone go tšwetša pele ntwa, gomme ka kakaretšo o ile a tšewa ka stretcher, IV...
  Se se bile le mafelelo a sehlogo go mogwera wa Dmitry gomme a ya go hlasela kgahlanong le moganetši yo a lapilego ka mo go lemogegago... Tikologo ya lesome, ya lesometee, ya lesomepedi... Phapantšho ye thata ya dikotlo, eupša ka mohola wo o kwagalago go Dmitry... Wa lesometharo potoloha leveled tsoa ka tsela e itseng, ka lebaka la ho itlhoboha octopus Jeremane, 'me moshanyana Soviet o ile a amohela sehiloeng ka eyebrow .... Empa ka leshome le metso e mene, e matlafatsoa Dimka hape nka bohato ba pele ka matsoho a hae. Bafana ba ba be ba se ba tseba selo ga bjale, mohlala, ka Muhammad Ali, eupša ka ditsela tše ntši ba ile ba kopiša maano a gagwe.
  Ka potoloho ya lesomehlano, matsogo a Mojeremane a ile a theoga ka baka la go lapa, gomme a se sa arabela dikotlong tšeo, eupša o ile a fo ema, a bontšha go tia ga ma-Aryan.... Go tlaleletša, Dmitry, ka baka la dope le go lapa mo go makatšago, gantši dikotlo tše di pšhatlaganyago di ile tša ba tše dintši go fokola. Go be bjalo! Eupša go be go na le tše ntši tša tšona, tše ntši tša tšona, gomme di ile tša nela fase godimo ga seledu sa lenaba seo se sa khupetšwago. Mafelelong, hlogo ya Mojeremane e be e sa kgone go e kgotlelela, moedi wa maatla o be o fedile gomme yena, moemedi wa setšhaba sa "Aryan", o ile a no thelela fase bjalo ka ditšhila, mo e ka bago metsotso ye lesomehlano pele ga mafelelo a tikologo ya mafelelo...
  Moahlodi o ile a thoma go bala ka go nanya ka tsela e gobogilego, eupša ka morago ga go bala tše hlano, ge a bona kamoo moganetši wa Dmitry Lebedev a bego a sa šikinyege ka mo go šiišago ka gona, o ile a tsena ditaba gare gomme a goeletša gore:
  - Go e na le moo, ngaka!
  Gomme "superman" yo mongwe yo moswa o ile a išwa sepetlele... Ka morago ga fao bao ba fentšego ba makgaolakgang ba ile ba lokela pele ga kholomo gomme ba thoma go gwanta... Mafotwana a dirosa a ile a wa go tšwa godimo.
  Mošemane yo motelele Dmitry o ile a myemyela kudu, o be a ipshina. Eupša ka morago gateetee o ile a lemoga gore khamera e be e ba batamela, gomme e be e tšea filimi ya kgauswi-up maoto a sa aparwago a bašemane ba Soviet, a phuntšwe kudu ke meetlwa gomme a tšwa madi gannyane... Maikutlo a gagwe a ile a bolila gateetee gomme a leka go uta ditho tša gagwe ka morago ga tša maemo a godimo di- sneaker tše di nago le gauta tša baatlelete ba bangwe ba bafsa ba Jeremane goba di di epe ka mafotwana.
  Oleg Rybachenko o ile a mo goga ka seatla:
  - Ga e swanelwe ke yona! Ke dihlong tša gago tšeo di tlago go baka ditshego le dipelaelo... Go tlaleletša, kua Jeremane, ka morago ga go tsebagatšwa ga ntwa e feletšego, mo e nyakilego go ba bana ka moka ba sepela ba sa rwala dieta, e lego seo wena ka bowena o se bonego mebileng ya Berlin. Ka gona otlolola mokokotlo wa gago ka boikgantšho.
  Dimemolara tšeo ba di filwego di be di le godimo ga diripone tše sootho gomme di dirilwe ka gauta ya nnete, dikhilograma tše ka bago tše masomehlano ka boima le disampole tše makgolo a senyane. Ke nnete, go bašemane ba Soviet ye ke tšhelete ye kgolo - mo e ka bago... It"s even difficult to calculate, ka ge tšhelete ya Soviet e be e bonagala e thekgwa semmušo, eupša ge e le gabotse taba ye e ile ya phethwa ntle le dipolokelo tša gauta.
  Ge babulamadibogo ba Soviet ba be ba rotogela sethaleng, koša ya USSR e ile ya lla. Ka tsela, wo e be e se mmino wa Alexandrov"s ga bjale, selo se sengwe se se swanago le wa boditšhabatšhaba. Oleg o ile a kwa tlhohleletšo ye kgolo mo gomme a kgopela tumelelo ya go opela...
  Himler, yo a bego a le gona phadišanong yeo, ka botho o ile a dumelela:
  - Re tla thabela haholo ho utloa sebopeho sa baeti ba rona ho tloha Great Russia.
  Oleg Rybachenko o ile a khunama pele ka go le letona gomme ka morago a khunama ka go le letshadi, ka morago ga moo yena le Dmitry ba ile ba thoma go opela;
  Bophelong, knight, o fofa bjalo ka ntšhu - .
  Gomme ga o nyake go tseba di landings!
  Go rena, difoka ga se fetish le gatee - .
  Go na le tsela e tee fela yeo re ka bago mafumahadi!
  
  Sa pele ke ile ka tlema thae e khubedu, .
  Ke moka, ge ntwa e fihla...
  Mošemane yo mosesane o ile a tšea garafo ka diatleng tša gagwe - .
  E le gore nalete e se ke ya kgomarela ka sehubeng sa gago!
  Bana ba ile ba epa mekoti ba sa rwala dieta, .
  Sekotwana sa stale bakeng sa ba bararo...
  Go ruthetša go tonya ka meetse a go bela, .
  Go tšwa go diphuthelwana tše di lomago, ba befetšwe kudu!
  
  Mohlabani o ile a hwa gomme sethunya sa motšhene sa wa, .
  Mošemane o ile a e topa ka pela!
  Kotlo e ile ya ba e matla go swana le Katyusha, .
  Sehlopha se se sa boifego, se sefsa!
  
  Ke thuntšha ketane ya meriti e metšo, .
  O hweditše kae go nepagala ga gago?
  Go swana le tšhoša e bogale kudu mehleng ya bogologolo, .
  O na le kotlo!
  
  Ntwa e se nago kwelobohloko, maswabi, ga se mma, .
  Go na le phišo e boifišago ka go oma ga leganateng!
  Eupša o swanetše go gafa bophelo bja gago ka lebaka la Naga ya Botate, .
  Ke moka o tla amogela lethabo e le mpho!
  
  Eupša go ratana ke eng?
  Ga se mošemane yo mongwe le yo mongwe yo a tsebago se...
  Ge melapo ya madi e elela - .
  O bolaya ma-fascist ka sehlogo!
  
  Eupša Naga ya Mma ke lerato, .
  E na le letago la meloko ye e phadimago...
  Gomme o se ke wa ganetša pelo ya gago, .
  Ka go yona Stalin - Tšhipi le Kgabo - Lenin!
  
  Eba nako e phadimago - .
  Sebaki se sekgethwa sa bokomonisi...
  Lešaba le lebe le a fenywa - .
  Le gona modu wa Bonazi o ile wa gagolwa!
  
  Ela hloko bohle ba botho...
  Masoviet a ile a dirwa gore a kopane!
  A go be le legodimo polaneteng, .
  Ke knight - Rus' ga e fenywe!
  Oleg Rybachenko le Dmitry ba ile ba tlolela godimo mantšung a mafelelo, ka go rialo ba godiša le go feta kgopolo ya koša ya bona.
  Diema di ile tša letša molodi ka phišego le go opa magofsi...
  Le ge bašemane ba be ba na le, ka kakaretšo, toro ye e kgahlišago kudu le ye e kgahlišago go bona, banenyana ba ile ba boela go thopeng ga sekepe mo go bego go šitišitšwe peleng. Dipono tša dikarolo tše dintši ke tiragalo yeo e diregago ka sewelo, eupša go molaleng gore go be go e-na le selo se sengwe se se oketšegilego ka morago ga yona.
  Ka go nepagala kudu, e sego tsebo, eupša phethagatšo ya thomo ya Hyperwitch le Medimo ya Demiurge ya Russia. Go šoma go tšwa go go se hwe ga ka.
  Bjale phapoši e latelago, mo go na le mathata a gore lebati le bulegile ka lehlakoreng lefe le gore le tswaletšwe ka lehlakoreng lefe. Mo go kaone go tlola goba go ipea kotsing. Le ge go le bjalo, it"s okay, ge a ka retološa knob, ba tla mo tšea e le letagwa. Ke moka motho yo mongwe yo a sa beolwago o ile a lebelela ka ntle go tšwa ka tlase ga lešoba la mojako, ngwanenyana o be a se na nako ka thata ya go khukhuna. Lega go le bjalo, a ka se mo lebelele ka pela gakaakaa. Lebati le tswaletšwe gomme o swanetše go kokota.
  - Ke mang yo a lego gona? - Lentšu le le lapilego le hemela godimo ka go gateletšega.
  - Ya rena! - Aurora, yo a bontšhitšego talente yeo e sa letelwago ya maleme, o arabile ka Seisemane ka tinge ye e kwagalago ya Texas. - Re tlišitše rum ya selegae, ke lwala ke whisky.
  - Oo ee! Ka pela! - Monna-mosesiši ka morago ga mojako o ile a lla bjalo ka kolobe. - Ke nnete ramu!
  Mabati a magolo ao a ka se tsenego ka sethunya sa go thunya a butšwe. Mošemane wa mahlo a lerootho o a kgethwa, gotee le baanegwa ba bangwe ba mmalwa bao ba aperego seripagare. Di nkga bjalo ka tlhaselo ya kgase, goba go e na le moo di nkga kudu, ga muši, .
  - Ruma e kae! - Ba ile ba goeletša ka kwano.
  - O lokile kudu! - Aurora moriri o mofubelu o thunya ka thabo e khōlō, a beha mekgobo ya basesiši ba dikepe. I"ve packed as many as three and a half dozen, ke tla swanelwa ke go fetola clip. It"s good gore dikulo ke tše nnyane, di compact, gomme o ka tšea tše ntši le wena.
  - Phapoši ye nngwe e hlakotšwe! O itše: "Ka tekanyo e itšego ya go tonya ga seruthwane lentšung la gagwe." "Ba kgonne go thuntšha dithunya tše mmalwa, eupša ke holofela gore ga se ba kwewa."
  Snow White the Terminator o ile a araba ka gore:
  - Gomme bao ba kwelego ba tla ya difoa!
  Margarita Aurora o ile a feta ka phapošing ye e latelago, a retologa go se nene, a thuntšha go se nene go bapa le phapoši, a tsena ka morago ga sekepe, a bona molekane wa gagwe wa zombie a katana le Yankees. Lega go le bjalo, monna yo a hwilego o ile a bontšha matla a magolo, a roba marapo a mokokotlo a molomo wa popelo.
  - Go lokile, o nyakile go re fa! - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a lla.
  - Seo se bego se šetše go dirwa! O ile a ntemoga gomme a nyakile a tsoša alamo! - The zombie o ile a nka sebopeho sa ntja khopileng.
  - Go lokile, o na le kgopolo! Robala fase gomme o homole. - Margarita o ile a šišinya monwana wa gagwe go "mohlanka" gomme a phasola leoto la gagwe ka setu mokatong wa sekepe.
  Ka morago ga sekepe re ile ra swanelwa ke go thuntšha, yo mongwe wa mašole o ile a lahlela sethunya, gomme go be go e-na le tšhošetšo ya gore dilo ka moka di be di tla phuhlama. The American analogue ya F-1, e ile ea fofa ka butle-butle. Phetho e tlile ka mo go sa letelwago; Margarita o ile a lahlela disk ya boomerang ka bogale. O ile a bulela leihlo la gagwe la boraro gomme a kopana e le ka kgonthe le seripa se se sesane sa tšhipi e matla kudu. Leihlo la monagano le ile la latela motsamao wa disk, ke moka ntlha ya kgomarela magareng ga dithaele, ya sega sebetša le fuse, ya thibela phihlelelo ya esiti. Pheta ya mofufutšo e ile ya kgokologa phatleng ya terminator ya mmala wo motsothwa:
  - Wow, ke nyakile go gagoga! Ye e fo ba mohlolo. Ke a leboga, Mmago Modimo, ge o mphološitše, modiradibe.
  Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a mo kwa gomme a re ka go tshwenyega:
  - Ke eng seo se lego gona?
  - Ba ile ba lahlela sethunya! - O ile a araba greyhound Margarita.
  - Ga se ka kwa go thuthupa! - Bere ya Komsomol e ile ya makala.
  - You won"t believe it, ke e dirile disk ya boomerang. - Mohlabani yo mošweu wa lehlwa o ile a sega.
  - Ke ka fao go diregago ka gona. Ka molao-motheo, se ga se thulane le melao ya tlhago ge e ba o hwetša magareng ga dithaele. - Aurora o dirile sebopego sa go swana le feiga ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  - Gomme go diregile bjalo! - Margarita o ile a sega, a nyenya.
  Diabolo wa mollo o ile a thoma go rata go tseba:
  - O bolaile ba bakae ka morago ga sekepe?
  Korshunova yo mobotse o ile a araba ka boikgantšho gore:
  - Batho ba masomepedi-seswai, gomme wa masomepedi-senyane o ile a kgangwa ke zombie.
  - E sego kudu! Bjale ke sepela ka gare ga dikhukhu go hlwekiša sekepe ka moka. Nthuše! - Go be go na le go hloka kgotlelelo lentšung la Aurora wa moriri wo mohwibidu bjale.
  - Go lokile, ke tla huduga le wena. - Margarita gateetee o ile a lahlela seripa sa lerapo la madi leo le bego le kgomaretše meriring ya gagwe.
  Aurora yo a bego a tuka mollo o ile a tsena ka pela ka phapošing ya go hlokomela bana, mo bahlankedi ba mmalwa ba be ba šetše ba robetše, gomme baleti ba be ba etelela pele go tloga ka lehlakoreng le lengwe go ya go le lengwe go tšwa go go nwa kudu. Lega go le bjalo, ba ile ba goeletša ka gore:
  - O ka se tle mo!
  - Pego ya ka pela go tšwa go Hamilton. - Ngwanenyana wa Komsomol wa mollo o ile a araba gomme a thuntšha go thuthupa, mo e nyakilego go ba go se na selo. Dikulo di fofa ka setu, seetša le sona ga se sa loka, o ka se kwešiše gateetee gore ke sethunya sa motšhene seo se go thuntšhago. Ka gona go be go tla makatša ge nkabe go na le motho yo a ilego a arabela. Go be go na le ditopo tše lesomeseswai gomme go se go ye kae tše dingwe tše nne di ile tša okeletšwa go tšona, go tšwa ka phapošing ya go hlapela, gaešita le tše tshela - para ya ditopo e ile ya wa go tšwa mogopong ka go gokarela. Le lengwe la molora e be e le la mogweba-ka-mmele.
  Lebitla le khutšitšego ka go fetoga, .
  Fumane lefu - sebata se senyenyane!
  Lehono tolara - gosasa kulo phatleng, .
  Mošomo o bjalo o kotsi!
  
  Ee, ngwanenyana o be a sa go nyake, .
  Tlhokofatšo ge o phasa ditlhahlobo...
  Go be go na le ditoro tše dingwe tša bagweba-ka-mmele
  E no twirl di butts tša gago!
  
  E le gore noka ya champagne e elela, .
  Yachts, likoloi - tsohle hlompho!
  Matsogo a ile a swara diranta tše di sa balegego, .
  Ngwanenyana o ile a phetha ka go ba yo kgopo!
  
  Eupša ke setlatla feela seo se naganago
  Lefelo la bagweba-ka-mmele le lokile e bile le a thabiša kudu!
  Ke ile ka tlatša molomo wa ka ka caviar e ntsho - .
  Ke be ke sa tsebe gore o ipha AIDS!
  
  Gomme ga go yo a tlago lebitleng, .
  Ntate, kolobetswa ka poifo!
  E bile mafelelo a mabe kudu
  Moreki wa peleng o bile o itshepa!
  
  Bana ba gago ba ka se go gopole gabotse
  Ke dihlong go tseba mma yo bjalo!
  Seo se ba šetšego - lefelo la go šireletša kgolegong - .
  Go kgotlelela kotlo ka setu...
  
  Ka fao, ngwanenyana, o a ithuta, .
  Gomme o šomele Naga ya Mma ye botse!
  Ke moka go tla ba le tsela ya go ya godimo ntle le go fokotšega...
  Go sego bjalo o tla fetša bosafelego diheleng!
  Diabolo wa mollo o ile a akaretša, a khunamela mogweba-ka-mmele yo a welego.
  Ka fao o ile a feta, bjalo ka moriti wo o kgomaretšwego lebotong le go ya pele go bapa le phapoši ya go sepela. Fan e foka go tšwa ka thoko, e hlola borutho Aurora o logile moriri wa gagwe gore e be loga ya go otla, ka fao o ikwa o le bose. O batamela mojako ge e ba o ka bulwa, moya o fišago o ka tsoša bao ba lego ka morago ga khaonthara. O dikadika go se nene, ke moka ka thelelo a dira lešoba le le sesane, a gagabela go lona. Ke ile ka kwa makgwakgwa a go kitimiša a rug ka di-abs tša-ka tše di se nago selo. Ke ile ka theoga ka manamelo go se nene gomme batho ba bantši ba be ba šetše ba robetše ba nwa biri khaonthareng. Lešatang le le bofefo, maoto a Aurora a sa apara selo ga a kwewe, ditlhako tše di se nago selo di kolobiša medumo gakaone go feta dieta, ka gona ngwanenyana o ile a sepela a sa rwala dieta. E šetše e le tshenyo ya monotonous ka go thuthupa, go leka go senya dikulo tše dingwe go e tee. Batho bao ba robalago ka kakaretšo ba ka hlabja. Ge e ba o gatelela mothapo wa carotid gatee-tee, gona mafelelo a magolo e tla ba go tšhošwa ke lenaba.
  Gomme ka morago Aurora ya maoto a se nago selo e ile ya šoma ka sekepeng, go tlaleletša go Yankees, go be go na le bahlabani ba ka bago seripagare sa lekgolo sa Stability, eupša ba ile ba fokotša fela tayo;
  - Se ke seo se bolelwago ge o dumelela batho bao ba sa tsebjego go tsena ka gare ga sehlopha sa basepediši.
  Ngwanenyana o ile a namela lere, seetša se se phatlaletšego se wa go tšwa godimo. Lešata le le tlwaelegilego, ka fase ga maoto khapete e ile ya gagolwa go tšwa kae goba kae. Go ahlola ka seswantšho, Iraqi. Se ke eng ka kgopolo e itšego?
  gape ga se ye mpe, le ge e bolela ka maitemogelo a sehlopha. Eupša go kganyoga boiketlo ka mo go feteletšego go senya go Yankees. Ka gona o ile a namela manamelo gomme a ema. Go na le tše tharo leporogong gomme tše pedi ka gare ga sutu ya sebakabaka ya khudu. Go lokile, spacesuit ya khudu ga se le tanka, o ka e tšea go tšwa go sethunya sa dipomo, eupša lešata le tla swana le go beola kolobe. Ga go na kganyogo ya go šitiša tshepedišo e bjalo yeo e šomago gabotse.
  Ke ile ka retologela go mogwera wa-ka Margarita bakeng sa thušo:
  - Re na le e tee mo, goba go e na le moo tše pedi ka dikhudu!
  - Kwešiša! - Margarita o leka go bapala pholile. a nyenya.
  Diabolo wa mollo o ile a bolela ka go hlaboša:
  - Go tšwa bjang?
  Margarita o ile a tshesa mahlo a gagwe gomme, ka pelaelo ya Sphinx yeo booger e gagabago godimo ga yona, a botšiša gore:
  - Na sethuthupi sa dipomo se kgaphetšwe ka ntle?
  - Go na le lešata kudu! - Aurora o ile a hemela godimo.
  - Go kaone go lahlela boomerang sefahlegong, o sega visor ya dibetša lefelong leo galase e lego go lona. Ebe beha dikulo tse tharo ka moo ka mokgwa wa hararo. E swanetše go šoma. - Margarita o boletše ka kgodišego.
  - Etla go nna, a re e dire ka sync! - A phaphasela menwana ya gagwe ka go tšhoga, diabolo wa mollo o ile a botšiša.
  - Ke nnete, I"m already in a hurry! - Margarita o ile a paka tše dingwe tše mmalwa gomme a tsena go tšwa ka lehlakoreng le le fapanego. Barefoot Aurora o ile a tsepamiša kgopolo gomme a tlaleletša ka segalo se se homotšego:
  - O ka se foše mo.
  - Rapela, go a thuša! - go šišinya setho sa Komsomol Margarita, yo a bego a wele gape ka gare ga lethabo la bodumedi.
  - Ga ke dumele go Modimo! - Bere ya mohlabani e ile ya kgaoga. - Se ke seka sa bofokodi!
  Mohlabani wa mmala o motsothwa, a dira leswao la sefapano godimo ga gagwe, o ile a šišinya gore:
  - Ka gona kgopela thušo - monagano wa motho wa godimodimo. A a thuše go fenya ka leina la Soviet Russia.
  Banenyana ba ile ba gatsela ka metsotswana e mehlano, ba hweshetša gomme ka morago ba dira seo ba bego ba se rulagantše. Tiske ya boomerang, go swana le web ye sesane, e nyakile e sa bonagale seetšeng se se phatlaletšego. Ka nako ye nngwe o ile a thula medingwana ye mebedi yeo e sa šikinyegego ka gare ga visor. Ba be ba se na nako ya go arabela ge dikulo tše di homotšego di thula visor yeo e segilwego gannyane, di phunya dikgapetla gomme tša gagola bjoko. Go lokile, wa boraro o ile a bolawa ka nako e tee, ka gona o be a se na nako ya go arabela. Ke therešo gore di- spacesuit tša dikhudu di ile tša wa, tša baka lešata. Mosesiši yo a ratago go tseba o ile a tlolela ka ntle, Aurora wa moriri o mohwibidu a mo feta ka go tlola ga tee, gomme a šupa monwana wa gagwe wa tšhupa ka morago ga hlogo ya gagwe.
  - Robala morwa!
  Ke moka dihlogo tše mmalwa di ile tša tšwelela tlase kua, mothaladi wa go swana le fene ya go ba gabedi le setu.
  - Mohato ona o fetile Margarita!
  - Mo kgauswi le khabine ya captain, re tla mo swara gotee le maswika. - E šišinywa ke setho sa Komsomol se se befetšwego sa blonde.
  - Ka boyona.
  Go fihla khabineng ya molaodi wa sekepe, go be go nyakega gore go dirwe di-sweep tše pedi Margarita Korshunova o ile a phološa mogweba-ka-mmele o tee ka go hloka boithati go šoma ka monna yo motšo wa dimithara tše pedi; O be a sa le yo monyenyane kudu, a se mogolo go feta lesomeseswai, goba mohlomongwe le lesometshela. O ile a lebelela ka go kgopela gakaakaa.
  - Nka se bolele selo, bahlabani...
  - Allah! Invenncible le khannoang ka mapheo a mahlatse. - A araba Margarita wa bohwirihwiri ka Searabia.
  Ka nnete, difahlego tša bona ga di bonagale, e lego seo se sa bonagalego gabotse, ngwanenyana o sa dutše a ka se lemoge, gomme phetolelo ya gore ke Sultan ya Turkey e tla matlafatšwa.
  - Mokapotene o kae? - Aurora o ile a botšiša ka Seisemane ka segalo sa Searabia.
  Moperisita wa mosadi wa lerato a thoma go lla:
  - Ka khabinete ya maemo a godimo! "Fagot" ye ga e iketlile le gatee ka lerato. Ee, ge o nyaka, ke tla go direla, ntle le tefo ka mo go feletšego!
  - Banenyana ba kaone go feta lena ka makga a sekete le re emetše legodimong! - Dibere tša mohlabani di ile tša e šišinya.
  Mogweba-ka-mmele o be a sa nyake go tena babolai, eupša reflex ya seotswa e be e le matla go feta lentšu la tlhaologanyo:
  - I"ll show you only seo nka se dirago! Leleme la ka le bofefo bjalo ka lefofa gomme le bose bjalo ka todi ya dinose!
  Ka ge a befetšwe ka mo go tseneletšego, Margarita o ile a tsenya monwana wa gagwe ka gare ga lešobana la leihlo, a tima seotswa:
  - Go se nene gape gomme re be re tla swanelwa ke go mmolaya. - Setho sa bodumedi sa Komsomol se ile sa galefa kudu ge se bona ditiro tše bjalo tša go hloka mekgwa.
  Mojakong ba ile ba robatša bahlapetši ba babedi fase ka go se šetše, ba tlolela ka morago ga bona gomme ba ba roba melala.
  Mokapotene, bjalo ka lešilo le le feletšego, o be a šetše a rora, a gokarela bašemane ba babedi, monna wa mothomoso le Mothai. Go sa šetšwe taba ya gore le bona ba ile ba ineela, ba ile ba tšholla le go retologa ka go tšhoga.
  Banenyana ba bone senepe sa molaodi wa sekepe khomphutheng gomme ka fao, ntle le go dikadika, ba bolaile bobedi "bašemane ba trans". Molaodi wa maemo a pele, motho wa bobedi ka morago ga admiral, o ile a šikinyega gomme a hlaphogelwa ka diphaso tše mmalwa. Ka go ikhwetša e le bothopša ka lekga la mathomo, sebopiwa se se gobogilego ga se sa šikinyega, se ile sa lebelela feela lehu la sona ka mahlo a makatšago.
  Margarita o ile a mo emišetša matsogong a gagwe a otlolotšwego, a khupetša molomo wa gagwe ka glove, gomme Aurora a tliša tšhoša yeo e nago le legare le le phadimago mahlong a gagwe. O ile a šišinya bjalo ka cobra e šoro:
  - Lentšu le tee gomme I"ll gouge out your eye!
  Margarita o ile a lokolla mohlagare wa gagwe ganyenyane, eupša molaodi wa sekepe o ile a homola.
  - Ke kamoo o lego ka gona! - Diabolose wa mollo o ile a dira gore segalo sa lentšu la gagwe se šiiše le go feta. - Diriša bohloko, Molaodi.
  Galina o ile a gatelela ganyenyane mafelelo a methapo gomme a khupetša molomo wa gagwe, ka gona go ile gwa tšhaba mokgoši mometšong wa molaodi wa Amerika.
  - Go lokile, go tla homola bjale. - Aurora moriri o mohwibidu o ile a thoma go betha fase ka menwana ya gagwe ye e se nago selo semblance ya morethetho tšobotsi ya megwanto ya poloko. - Bua kolobe ya go se botege! Goba re tla kgaola seriti sa gago ra se tsenya ka ganong.
  Ge molaodi wa sekepe yo a kgopamego a be a homotše ganyenyane, Margarita o ile a pitlaganya ganyenyane. Mohlabani wa mmala o motsothwa le yena o ile a tšea sephetho sa go tsenya letsogo ka molomo go botšološišweng:
  - Mpša, itlhalose ge o nyaka go efoga tlaišego. Go sego bjalo o tla re kgahliša fela.
  Molaodi wa sekepe o ile a bolela ka mo go sa kwagalego gore:
  - Ke tla go botša tšohle!
  - Go lokile, seo se kaone. Tsela ya go bolela dipotšišo ka tsela e bonolo! - Banenyana ba ile ba nyenya ka go kwera.
  Molaodi wa sekepe o ile a fegelwa, ditsebe tša gagwe tša mmutla di thothomela:
  - Tlogela bophelo bja gago fela!
  Aurora o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Ye ke sejo sa bohlokwa kudu, o sa swanetše go hwetša tšhelete!
  - Ke motho wa kgwebo. - Ke ka lebaka la eng Moamerika yo a thopilwego a be a thabile? - Ge o nyaka, nka go direla!
  - Le yo le yena, tshwela mathe ntle le go tloga, mogweba-ka-mmele wa monna! - Margarita o ile a hlokomela ka go nyonya.
  Gaešita le legotlo la sekepe, ka ge le kgopša ke letlalo le boreledi la leoto la ngwanenyana, le ile la kitimela morago ka gare ga lešoba, le galefišitšwe ke tšhišinyo e bjalo.
  - Ke batho ba bakae bao ba lego ka sekepeng? - Aurora wa moriri wo mohwibidu yo a ikgantšhago o ile a itira eka ga se a kwa polelo ya mafelelo.
  Mokgoši wa Amerika o ile a dika-dika, sefahlego sa gagwe sa fetoga moronic, bjalo ka ge eka ga se a kwa potšišo, mahlo a gagwe a opa diatla, a opa diatla!
  Diabolo wa Mollo o ile a mo kgaola monwana wo monnyane ka tšhoša ya gagwe gomme madi a thoma go elela. Gateetee a hlaphogelwa:
  - Go lokile, ke batho ba bakae bao ba lego godimo ga sefetši?
  - E ka ba makgolo a mane! I don"t know exactly gore bahlolampherefere ba "stability" ba fihlile neng go tšwa lebopong. Eupša go na le difebe tše sego kae. There aren"t enough of them le go banna ba go tšwa lebopong. - Mokaretši le moron o ile a lla gomme a šišinya molala wa gagwe wa nama ya kolobe.
  . KGAOLO YA No. 8.
  - Re tla tlogela dintlha! - Mollo Aurora o ile a tšwela pele ka pela ditabeng tše di šomago. - Dilo tša kgale di kae?
  Mokapotene o ile a leka go bapala "lešilo":
  - Ke dilo dife tša kgale?
  Aurora a sa rwala dieta o ile a pitlaganya lengwele la gagwe ganyenyane, lerapo le pšhatlagantšwe.
  - Na o a kwešiša bjale?
  Bohloko bo ile bja ipontšha e le tsela e šomago kudu ya go tloša bošilo:
  - Ee, ba ka sefeng sa sekepe.
  Cool Aurora o ile a rora:
  - Go thwe"ng ka sefe?
  - Moo ka morago ga mojako! - Primate ya kolobe e ile ya tšholla.
  - Bere ya mohlabani e ile ya phadima mahlo a yona a matala. Margarita o ile a gogela lebati la thaethaniamo go yena gomme a goeletša ka go nyamišwa:
  - E na le khoutu!
  Molaodi wa sekepe o ile a leka ka go hloka kholofelo go phologa:
  - Ee, ke na le senotlolo.
  - Kae? - Ngwanenyana wa mohlabani o ile a emiša setulo ka leoto la leoto la gagwe le le se nago selo.
  Phoofolo e ile ya rora ka mo go sa kwagalego:
  - Ka oteropo!
  Aurora a sa apara dieta o ile a kitimela godimo ka pela go ya khabineteng gomme a ntšha sedirišwa seo se nago le chip.
  - Se?
  - Ee! - Legotlo le lennyane la lla.
  - Ke tla e bula ka bonna! - Dashing Aurora otla mokapotene ka matsoho. - Bona, e ba bohlale.
  - Ke ka lebaka la eng le le ba babedi fela? - Kolobe e bile le sebete sa go ba le kgahlego.
  - O se ke wa rata go tseba kudu. O tla phela nako e telele. - Aurora o ile a otla mpa ya Forleind yeo e fokolago ka serethe sa gagwe se se se nago selo, a mo dira gore a sothomele ka bohloko. Ngwanenyana o ile a bula lebati leo le išago sefeng. Ka gare ga phapoši go be go na le di-laptop tše mmalwa le dithuthupi tša dipomo. Soviet RPG - 39, ka khopi e le 'ngoe, le molekane oa eona e rarahaneng haholoanyane ea Amerika.
  - Na o tseba khoutu e bolokehileng? - Bere ya Mohlabani e ile ya rora.
  - Ka ntle le dinomoro tše pedi tša mafelelo, ke molaodi fela yo a nago le tshedimošo ka tšona. - Admiral ya rena George Arnold.
  - E bitše! - Margarita o ile a tsenya leoto la gagwe ka gare ga molomo wo o fokolago wa mothopša, gomme a mo swara nko ka menwana ya gagwe ye e se nago selo.
  Ka ge a gakanegile, mo-Amerika yo a thopilwego o ile a lokeletša motswako wo o bego o se o motelele kudu. Ka ge a be a gotše go se nene, mahlo a Aurora"s a ile a phadima:
  - O dirile gabotse, ga se ka bolela maaka. Supa ka go go hola.
  - Gomme ka morago nka re bjang... Bjale, ge o ka daela nomoro ka phošo gararo, alamo e tla lla. - Gateetee molaodi wa sekepe yo a tšhogilego o ile a tšholla.
  - Re šetše re mo tseba! - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a thaepa khoutu ka pela gomme a bula lebati la botenya bja dimilimetara tše makgolo a mane. Maswika a be a bolokwa ka mapokisi a aroganego gomme a tlošwa ka kelohloko.
  - Stingers go tšwa go Infinite, na o šetše o di šomišitše?
  - Bontši ee! - Rat ya bothopša e ile ya tšholla. - Re ile ra dira teko mantšiboa.
  Diabolo wa mollo o ile a thaba;
  - E kgolo, di stingers di bolokilwe kae?
  A kgokologa, molaodi wa sekepe o ile a pitlela ka ntle:
  - Ka hangar, moo tšoara e leng. E rwele tiišo ya "Orlan", gomme ka nako ye e swanago go na le ditanka tše pedi tša Pershing kgauswi.
  - Mabokose a a loketše fela tšhipi ya go se šomišwe. Eupša mohlala o kaonafetšego wa "stingers" o loketše kudu. - Mad Aurora, a kwera mothopša, a ntšha leleme la gagwe.
  - Ba na le ditšhipi tša khomphutha, tše di kgethegilego kudu, ba swara silhouette. - Moamerika o ile a ngunanguna, a leka go reka bophelo bja gagwe.
  - Re a tseba! - Diabolose wa mollo o ile a retologela go molekane wa gagwe. - Ke batho ba bakae ba makgolo a mane le masomehlano bao o naganago gore ba šetše, Mirabela?
  - Ka tlase ga seripagare. Ka kakaretšo, re na le ditopo tše makgolo a mabedi le masometharo-seswai. - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a ba a sega ka lethabo.
  Aurora yo a befetšwego o ile a ntšha moya:
  - Go tla nyakega bagolegwa go laetša Stingers go na le selo seo boramahlale ba swanetšego go šoma go sona.
  Letlapa leo le thopilwego le ile la tšholla ka go tšhoša:
  -Na o MoRussia?
  - O hweditše kae kgopolo, re Mujahideen. - Bahlabani ba Komsomol ba ile ba rora.
  Molaodi wa sekepe o ile a bontšha bohlale le temogo tšeo di sa letelwago:
  - Ke feela ma-Russia a ka bago le difofane tše thata gakaakaa tša bahlabani, tšeo di kgonago go thopa sekepe se segolo ka mo go lekanego mmogo!
  Tough Aurora o ile a se dumelelane le seo:
  - Le bahlabani ba e khōlō Turkish Sultan le lintho tsa khale!
  - Ke ka tsela yeo? Selo se sengwe le se sengwe se a kgonega, eupša o bohlale kudu go ma-Arabia. - Primate ya kolobe e be e rota. - Le ge mohlomongwe le Majeremane?
  Aurora wa lebelo, a ganetša mantšu a gagwe, a thula leoto la gagwe ka mpeng, ke moka a roba maoto ka bobedi, molaodi wa pudi o ile a idibala ka baka la tšhogo ye bohloko.
  - Ka kakaretšo, ga re mo hloke, re tseba mo go lekanego. - Mohlabani wa moriri o mohwibidu o akareditše. "Bjale sohle seo re swanetšego go se dira ke go thopa sehlopha sa basepediši."
  Gatee-tee Margarita o ile a šišinya gore:
  - A re ye ka dikhukhu, re na le sete ya dinotlelo!
  Aurora o ile a thaba kudu:
  - Ee, go na le gape le go bulwa ga elektroniki ga tšhoganetšo.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba theogela ka setu, ba bula mejako ya khabinete gomme gape gwa ba le tshenyo. E no ba mohuta wo mongwe wa go photha, e sego ntwa, eupša go tšholla korong.
  - Khabinete ya nomoro ya botshelela e hlwekile! - Aurora o ile a tsebagatša, a hlobola meno a gagwe.
  - Mohlomongwe ka phapošing ya nomoro ya botshelela! - Margarita o ile a sega. - Go kaone re sepele ditseleng tša rena tše di aroganego.
  - Ga re dikhantši go fula ka mokgobo. - Diabolose wa mollo o ile a rora. - Goba go e na le moo dikhantši, eupša tša naga!
  - Seo ga se nnete! - The blonde terminator o be a šetše a kgopišitšwe. - Bahlabani bao ba go thwala ba lwela tšhelete, gomme re lwela Naga ya Bomme ya Bokomanisi ka mo go kgethegilego.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba tšwela pele ka di- dash go tšwa mokatong wa sehlopha sa basepediši, ba thuntšha ka bao ba se nago balekane. Margarita o ile a kitimela ka lebelo ka mo a bego a ka kgona go ya pele, go ya diphapošing tša entšene, diphapošing tša polokelo, ditshwaro, galley. Mašole a ile a thibelwa ka kelohloko, a di šila fase ka diripana. Taba ya gore mabone a mošomo e be e fokola e ile ya bapala feela diatleng tša dihlodi ga e bone selo ntle le go thothomela, eupša ba lebelela gabotse.
  Khomphuthara e ile ya bolela kgopolo ya yona ka go iketla.
  - Go thwe'ng ge re šomiša mohlala wa twatši?
  - Gomme re šetše re šomišitše mošemane yo bohlale yo a šomišago betri. - Margarita Korshunova o ile a re, a kgopišitšwe ke roboto. - O bona ditshepedišo ka moka tša go bea leihlo di borokong bja marega.
  - Ka mokgwa wo! - Ke ile ka makatšwa ke motšhene wo o nago le chip.
  - Morago kua ka ofising ya admiral"s, ba ile ba romela motswako wa seboko le twatši ka mokero. Go bonagala e sa bonagale, ga go na lenaneo le tee la antivirus leo le tlago go tsoša alamo. Mošomo o bjalo o hlwekilego, go se bonagale go ile gwa robatša ditshepedišo ka moka tša go bea leihlo. - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a bontšha di-biceps tša gagwe tše bogale letsogong la gagwe bakeng sa go kgodiša kudu.
  - Wow, o mpha yona! - Sethunya sa motšhene sa realo, se makaditšwe ke bohlale bja banenyana. -Naa o ka nprograma gape?
  - Ke ya kgonthe kudu! Gomme o nyaka eng?! - Margarita o dirile sefahlego sa lerato kudu mo.
  - Itemoge bjalo ka motho! - O kgopetšwe sedirišwa sa elektroniki.
  - Se ga se nyakege, thunya fela. - The blonde terminator ga se lešilo go dira dilo tša bošilo. - Ka morago ke tla go botša ka Kriste.
  Margarita o ile a tšea boemo ka mokokotlo wa gagwe lere, a theoga ka lengwele le tee bakeng sa go tsepama gomme a šupa barele mojakong wo o lebanego. Mothaka o ile a tšwa, yo mošweu mo nakong ye, a "shabby" go se nene fela, go bonagala a kgoga dope.
  - Balemaledi ba diokobatši ba ka se tšee bohwa bja mmušo wa Modimo. - Mohlabani wa Komsomol o ile a ba šitiša. - O ile a lahla ditopo, a itshela ka pela.
  Aurora a sa rwala dieta o ile a sepela ka di- zigzag go bapa le pherimitha ye nngwe, a batamela mojako, wa ipontšha o notletšwe gomme a o bula ka senotlelo sa legohle. Monna wa mothomoso o ile a mo lahlela mosamo.
  - Nyoba, kitty!
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a arabela ka ponyo ya leihlo, a gagola bobedi mosamo le Moafrika le balekane ba gagwe - Ka fase ga seripagare; Ka kakaretšo, re na le ditopo tše makgolo a mabedi le masometharo-seswai. - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a ba a sega ka lethabo.
  Oo, ke duma ge nka gogela balekane ba ka malaong.
  - Di-geek tše di kgonne go go tšhoša! - Bere ya mohlabani ya moriri o mohwibidu e ile ya araba. - Bjale ke ya kae? Go bonagala go ya dikotara tša motlatša. O bonala a robetše.
  Lefelo la bodulo la molekane wa molaodi wa sekepe ga se le legolo gakaakaa, eupša mmino o ka kwewa go tšwa moo. Naa seo se ra gore o morati wa mmino? - E dira gore dilo di be bonolo.
  Ngwanenyana wa Komsomol yo a sa rwalago dieta o ile a tsena bjalo ka moriti, a kgaola lešole le tee gomme a kgama ganyenyane molaodi wa maemo a bobedi ka go sotha sekonokono sa gagwe:
  - O nyaka go phela?
  - Nyaka! - O ile a araba ka gore, ka kakaretšo, e be e swanetše go letelwa go tšwa go Moamerika.
  - Go tla ba le sebaka! - Mola Aurora ya go dashing e ile ya kgetha go e tima, eupša e sego ka nako ye telele. - O tla tla ka seatleng, Kent! O ile a tšwela pele, phapoši ya go sepela e ile ya thoma go tshesane, go molaleng gore basesiši ba be ba theošetšwa maemong. Ngwanenyana wa Komsomol o ile a lebiša mojako wa kgole gomme a o thuntšha godimo ga dihlogo tša mohlapetši. Ka fao thunyo e be e homotše, a bolela ka go sebela.
  - Bang-bang!
  Ngwanenyana wa Komsomol o leka ka kelohloko go swara lebati la khabinete. E notletšwe. Go lokile, se ke seripa sa motsotswana, go na le batho ba šupago ka khabineng, ba bararo ba robetše, ba bangwe ka moka ba bapala di-domino, ka se-Russia ka mo go feletšego. Margarita o goga sethunya ka matla tabeng ye, go bolaya ga go tliše lethabo. Eupša mošomo o ile wa phethwa, gaešita le lerothi la madi la wela sefahlegong sa gagwe.
  - Batho ba ba hwilego ka ditšhipi ba eme gomme ba homotše! - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a sega.
  Khabinete ye mpsha, mo Margarita o tlogetše batho ba babedi bao ba robetšego ba phela, a no e tima, ba ka tla ka mohola.
  - Polao e ka se lokafatše boithati le poelo - ke tlhompho, tokologo le Naga ya Mma fela bao e lego babueledi ba dikgaruru! - O ile a re - e khahlehang terminator filosofi.
  Aurora gape e sepela gabonolo ka go kgetha phaephe ya go tsenya moya. E pitlagane ka mo go šiišago gomme mokotla wa ka morago o tsena tseleng. Ke ile ka ba ka swanelwa ke go mena sethunya sa motšhene gore se fokotšege. Bjale ngwanenyana wa Komsomol o fetogile yo a nago le mafolofolo kudu, gaešita le ge a ile a ipea kotsing. Go be go le bjalo ka ge eka bakgethwa ba be ba galefetše modiradibe, gomme segokgo se se fetogilego se ile sa hlasela. Gomme ge a no kgona go feta. O ile a loma ka bohloko gomme a phonyokga seatla ka makga a mmalwa. Ngwanenyana wa Komsomol o ile a ikgohla hlogo, eupša a kgona go e swara ka ntlha ya di- tentacle gomme a e šišinya ka tlase ga sekonokono sa gagwe. O ile a gogela morago seatla sa gagwe gomme a se betha, a dira gore lepokisi le le tiilego le phatloge, la baka bohloko go sekonokono sa gagwe seo se tletšego.
  - Boifišago! - Bere ya mohlabani ya araba. - Ke tla itlhaba ka sebolaya-ditwatši.
  Ka tsela e itšego Margarita o ile a fologa gomme a thuba go ya ntlwaneng yeo mašole a bego a rora go yona. Ge lebati le bulega, ba ile ba leka go tlolela godimo, eupša gateetee ba ile ba khupetšwa ke pula e bolayago. A tlogela e tee fela, a tima mošemane, ngwanenyana wa Komsomol o ile a tšwela pele ka tsela ya gagwe.
  Lebati leo le lego ka go le letshadi la gagwe le thoma go retologa. Go bonagala mošemane yo a beotšwego hlogo, wa meno a sekgoba a be a nyaka go rota.
  - Ke mang yo a lego mo? - Mosesiši o ile a botšiša ka lentšu la go tagwa.
  - Toro ya gago ya go hloka dieta! - Ngwanenyana wa Komsomol o arches bjalo ka selemo gomme, a kgoromeletša lebati go bulega, o mo thula phatleng. Eupša se e sa dutše e le tšhipi ya motswako. Phatla ya gagwe e ile ya ruruga gateetee, gomme mošemane yo a bego a swana le "moboledi" le yena o ile a mo thula ka morago ga hlogo. Margarita o fofela ka gare, o thula mohlagare ka lengwele la gagwe la tšhipi, ka bogale kudu, a kgaola meno. Seo e se hlokago ka boima, e feta go se lefa ka lebelo.
  - Go bonagala ke itokišitše. - Mmolai le sebopego sa modimogadi akaretswa.
  Go na le batho ba bangwe ba bahlano ka morago. Seo se ra gore o tee ka dibolo, kamogelo ye botse. Punch bastard ye nngwe phatleng, e lekanego go mo knock out. Bohale bja boraro bja seatla go ya molaleng. O swanetše go ipoeletša, eupša mokgwa wo o a bolaya. Mothaka o tee o wa go tšwa šelefong ya godimo, eupša ka go fofa Margarita o mo kokota hlogo pele ka gare ga plexus ya letšatši.
  - Robala, ngwana. - Go bolela ngwanenyana wa Komsomol.
  Mofuta wa ho qetela o ikana ka matšoafo a mabatowa a mararo, motsoako oa mantsoe a Senyesemane le Serussia. Na ga se modudi? Margarita o phethagatša cobra, e lego seteraeke ka menwana ya gagwe mahlong, e nyakilego e bolaya. "Balekane" ka moka ba ile ba homola. Ke therešo gore lentšu le ile la rotoga ka khabineng e latelago.
  - Ke eng seo se lego gona!
  - Ntwa e bonolo! - Margarita o ile a araba, ka go hlaboša bjalo ka ge eka ka lentšu la botagwa. - Thuša bao ba gobetšego ba rena. - .
  Mejako ya khabine e a bulega gomme ba amogela go thuthupa ga mollo, gomme gape bahlabani ba a wa.
  E botse e swanetše go ba ka sethunya sa motšhene, .
  Lehu le lebe bakeng sa manaba a Ntate!
  Go laola go fofela dinaleding, .
  Go fenya leratadima leratadimeng!
  
  Re bana ba bokomonisi bja letšatši, .
  Bahlabani bao ba belegwego bjalo ka ledimo...
  Nazi e tla arabela go rora ga phiri, .
  Bere e kgolo e tla mo gagola!
  
  Botse bo matla go feta bobe, .
  Le ge bobe bo ka ba bo thata kudu...
  Re lwa ka tlase ga leratadima go
  Selemo se se thunyago se fihlile!
  
  Go na le dikoša tša nightingale ka gare ga yona - trills, .
  Le modumo wa silifera wa melapo!
  Leqhwa, lehlwa le madimo a magolo di tla gomela morago, .
  Ka tlase ga mahlasedi a letšatši a fišago!
  
  Go thunya - di-daisy, dipopi, dirosa, .
  Lefulo le tletše kudu lehlabuleng!
  Gomme ge o tseba, tšhwaane e tla tla!
  Le ka nako yeo o ka se tšhoge!
  
  Dikatse tše kgolo - "Dikhube" tše.
  Ba a rora gomme ba šikinya dihlogo!
  Krauts e ba lahlela dipapading tše mpe, .
  Eupša kaput e sa tla!
  
  Re tla leta go hlaba ga letšatši!
  Mabotho a Russia a tla kena Berlin, .
  Naga ya Botate e opelwa ka difela - .
  Le gona ka sekoting sa Tartarus go na le manyami!
  
  Ke moo ditšhaba tša dinaga di tla kopana, .
  Borwarre le lerato di tla tla!
  Tšela mahe a linotši ka dikomiki le saucers - .
  Gore madi a se ke a elela ka melapong!
  Margarita o ile a opela temana ya mafelelo ka go thiba ditsebe, gomme ditemana tše dingwe ka moka di ile tša kitima bjalo ka dipere hlogong. Ge o thuntšha ka koša it"s always interesting:
  - Le ge go le sehlogo kudu go dira se go batho bao ba phelago! - "Mokriste" o boletše ka go itshola.
  Go sa šetšwe gore banenyana ba be ba leka ka thata gakaakang, go be go sa kgonege go latišiša le go laola selo se sengwe le se sengwe ka mahlo a mane. Zombie e se nang monagano ha e bale. Motho yo a sa tsebjego o ile a kgona go tsoša alamo. Mabone a tšhoganetšo a ile a tuka gateetee gomme saerine ya thoma go lla.
  - Se se sa phemegego se diregile, gomme re bile le mahlatse kudu. - O boletše Aurora wa moriri o mohwibidu.
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a kitimela dikhukhung, basesiši ba dikepe le madira a kgethegilego ba ile ba felelwa ke tšona. O ile a ba thuntšha ka ntle le monyanya. Ka fao batho ba bantši ba ile ba bolawa, Yankees e ile ya wa ka masome.
  Go ile gwa kwagala mollo wa dithunya tša motšhene, dipomo tša go thuthupa, tše mmalwa tša tšona ka nako e tee. Lega go le bjalo, bahlabani ba be ba ka ikgobatša kudu. Di- silencer le tšona di kgathile tema mo, .
  Madira a kgethegilego a bosenyi ga se a ka a e hlatha gatee-tee lehu le ba letetše go tšwa ka gare. Margarita o ile a thibela tsela ya go tšwa ya mašole gomme a lahlela dipomo tše mmalwa tšeo di thopilwego ka boyena. Go goeletša, dikarolwana tša marapo tše di tšholotšwego madi di fofa gomme ngwanenyana wa Komsomol o ile a swara hlogo e tee yeo e kgaotšwego ka leoto la gagwe le le se nago selo. Leoto la gagwe le fetogile go fetofetoga gakaakang, le koba ka khutlo le ge e le efe. O ka nagana gore melao ya mmele e fetogile gomme nama ke gutta-percha.
  Go na le go thuthupa ga mollo go tšwa ka lehlakoreng la lenaba, eupša bontši ka difofu. Margarita o tuka, mo e nyakilego go ba ka ntle le go iphihla, maswika a maleatlana a "Chain mail" a fapoša ka mo go ka botwago dithunya ka moka.
  - It"s a pity gore leina la molekane wa ka ga se Snow Queen. Se se be se tla dira gore banyalani ba rena ba bonagale e le ba seswantšhetšo kudu!
  Oleg Rybachenko o ile a tsoga, mo nakong ye, e sego go tšwa go bugle le go otlwa ga sefepi, eupša go tšwa go go lla ga gagwe ka noši - a iketlile ebile a sa homotšege. Banenyana ba be ba bile ba sa robetše, ba dira ditiro tše di makatšago.
  Le gona bogale bja gagwe bo ile bja gafa tsela ya toro e bohloko, bjalo ka ge gantši go direga ge ma-Nazi a go kwera.
  Oleg Rybachenko o ile a ikwa a itahlela fase, bjalo ka ge eka o ile a flop ka gare ga resin ya enke, mahlo a gagwe a bile a thoma go ja. Ke moka o ile a tloga a tšhoga, gomme gatee-tee ma-fascist a be a hweditše matla godimo ga lefase le lengwe. Modumo wa go šila o a kwagala, modumo wa go swana le mpša yeo e ngwathago godimo ga drain, fela o mogolo kudu, o loma ditsebeng tša gago, o di sotha. Meropa ya ditsebe e robegile ka di-forceps. Ke moka molomo o tšwelela leswiswing ka meno a phadimago bjalo ka seretse se segolo sa thabamollo. Le ka mohla Oleg Rybachenko Jr. a se a ka a bona sefahlego se se šišimišago gakaakaa sa phoofolo ya go tšhoša baanegwa ba difilimi tše di tšhošago kgahlanong le setlogo sa gagwe e be e fo ba kgegeo e kwešago bohloko ya toro e bohloko.
  Ke moka mehlagare e mengwe e boifišago le go feta e ile ya tšwelela, e mengwe e be e le e megolo go swana le Everest, gomme e mengwe e le e menyenyane gomme e bonagala bjalo ka dimpša tše šoro kudu. Ka gona ba mo swara nama ka meno a bona a kgopamego a mpholo. Bophelong bja gagwe ka moka bjo bokopana, Rybachenko Jr. ga se a ka a ba le bohloko bjo bo bjalo. Selo se segolo ke gore go be go sa kgonege go hwetša analoge go maikutlo. Ye ke kgabo ye e tukago le esiti ya go bola, ka nako ye e swanago e gatsela le saga ya go sega ye e lerootho.
  Gomme ba tšwela pele ba mo tlaiša; Dibopiwa tše mpe di a di loma, di di sotha meno a tšona. Rybachenko Jr. o a fegelwa, megokgo e elela mahlong a gagwe.
  - Morena, ka baka la eng? Akere ga se ka bolaya motho bophelong bja ka, ga se ka eka motho.
  O kgona go kwa go sega gomme go kwagala eka dinalete tše di fišago di phunya moropa wa gago wa tsebe. Mafelelong, molomo o mogolo o tšwelela gomme o mo metša a feletše. Oleg Rybachenko Jr. o bona kgabo e tuka mometšong wa gagwe, e thubega ka mafotwana a šupago ao a fapanego ka mo go feletšego ka mmala.
  - Ena ke mollo tšōmo ea lefatše la bafu. - Mošemane o ile a hweshetša, letlalo la diatleng la gagwe la gola mmogo, le khupeditšwe ke mabadi a go se loke. O leka go diegiša go fofa ga gagwe, eupša ga go na mohola le go itšhidulla le milimetara. Moela wa mollo o kgoma mmele wa gagwe wo o rategago wa bofsa. O be a se a ke a itemogela selo sa go swana le se, mahlo a gagwe a ile a fifala gomme go be go bonagala eka go thuthupa go thomile ka ganong ga gagwe, gomme mpa ya gagwe ya rabela, gomme a hlaselwa ka dibetša tša nuclear. Kgabo ye e be e fiša gakaakang, dišo tše dikgolo di ile tša tšwelela letlalong le le se nago selo, marapo a fifala le go phatloga, a baka tlaišego.
  Mmulamadibogo o ile a goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe ka gore: "Aowa, ga ke nyake, ga ke nyakege." - Ke kgopela gore ke sepele!
  Mmala o mongwe le o mongwe wa mollo ke mokgwa o kgethegilego, wa moswananoši wa bohloko. Tlaišego e ka fiwa meriti e fapanego, go fapa-fapana ga bona go a makatša, gaešita le Marquis de Sade o be a sa nagane ka botelele bjoo bohlale bja badudi ba lefase la bahu bo bego bo ka bo fihlelela.
  - Eupša diabolo, o ka kopana. - Lentšu la moprofesara yo a tlwaelegilego wa SS le tšholla ka tsela e šišimišago.
  Lega go le bjalo, ponagalo ya tšona e a šiiša, eupša ga go kgahliše kudu go lebelela melomo ya tšona ya mekokotlo, yeo ka mo go sa kwagalego e swanago le motswako wa shaka le kwena. Eupša dinaka, ka mo go makatšago, di ile tša nkhomotša. Go itšhitiša bohlokong bjo bo phunyago, mošemane wa mmulamadibogo o ile a thoma go gopola ditšo tša setšo, moo diabolo tše tše nnyane tše di rategago tša go segiša, ka dinako tše dingwe tše di tšhošago, ka dinako tše dingwe di segišago le go hloka tlhaologanyo, ka dinako tše dingwe di thušago gomme ka dinako tše dingwe di gobatša batho. Se se sa lebalegego kudu ke kanegelo ya "Mopapa le mošomi wa gagwe Balda." Go tloga go kgonega go šomana le "batho" ba bjalo. Gomme mo sohle seo ba se tsebago ke go hlaba ka dipitchfork.
  - Gore moya wa sebe ga se wa theeletša Masošalisiti a Setšhaba? - Lenaka la diabolo le ile la gola, la fetoga mohuta wa molomo gomme la phunya shard.
  Ge marapo a robegile hlogong, e bohloko kudu mo e lego gore ga e hlalošwe ka mantšu. Eupša temogo ya gagwe e be e se ya ba le maru ge nkabe Oleg Rybachenko a be a le nameng e tlwaelegilego ya motho, mohlomongwe nkabe a hwile ka baka la go tšhoga. Gomme ka fao a kwa go kgoma ka makgwakgwa bjokong bja gagwe, ke moka phoofolo ya go tšhoša ya thoma go nwa bjoko. O ile a e dira ka go nanya, bjalo ka ge eka o be a itapiša. Motemona yo mongwe o ile a thoma go phunya manala a gagwe, a otlela dinalete tše bogale ka tlase ga ona.
  Oleg Rybachenko o a goeletša, molomo wa gagwe o bulega ka bowona.
  - O se ke wa lokolla.
  Ba mo swara leleme gomme ba mo goga, ba le gagola ka go nanya go tloga marulelong a molomo wa gagwe.
  Gape go na le bohloko, eupša ka go fapana gannyane, gomme ga go sa na go goeletša, go na le go lla le go bokolla fela.
  Diabolo di tšwela pele go ipontšha, di latela manala, di thoma go roba dikonotswana, gomme di dira se ka go nanya, di latswa tlaišego.
  - Ke ka fao pudi ye e se nago dinaka e hwetšago kabelo ya yona. - Motemona o tee o a lla, mohlomongwe motemona yo mogolo.
  Oleg Rybachenko o be a šetše a fihlile boemong bja bohlanya; Eupša bodiabolo ga ba boele morago, ba šetše ba thomile go ntšha meno, ke moka ba a phunya, ba phunya ntlha ka gare ga marinini.
  - Motho a ka inama bjang sehlogong se se bjalo, na ka nnete ga ba na mma? - O ile a nagana mmulamadibogo yo a hlokofaditšwego. Go bonagala ba badile dikgopolo tša gagwe, diabolo ba ile ba goeletša.
  - Ga go na mma, ntate Hitler ke Sathane.
  Ke moka ba ile ba hwetša bupi bjo bofsa, ba ruthetša sedirišwa sa go phunya gomme ba fetša meno a mafelelo ka sedirišwa sa go sega. Se se latelago go ile gwa tla go retologela marapong. Ba be ba robegile ka di- tong tše khubedu ka baka la phišo. Letlalo le be le kgoga, marapo a be a tuka. Go be go bonagala eka pelo ya ka e be e le kgauswi le go phatloga, e thuthupa bjalo ka pomo.
  Ke moka Oleg Rybachenko gatee-tee o ile a kwa gore leleme la gagwe le gotše gomme a kgona go bolela se sengwe.
  - Kgaugela ka baka la Kreste.
  Ge ba arabela, batemona ba ile ba nweletša dipitchfork ka gare ga gagwe.
  - O modiradibe gomme o swanetše go tseba gore Kreste ke tlhamo ya batho ba kwelobohloko. Medimo ya therešo ke motho o tee go batho ba babedi gomme e hlotše legohle ka moka, gotee le ma-fascist, ka seswantšho sa bona le go swana ga bona. Gomme lena batho, gomme le bala dibopiwa, le swanetše go ba makgoba, le phethagatša ditaelo le ge e le dife le go tlaišwa ke go nyenyefatšwa. Wena lekgoba le le sa rego selo o be o sa dumele go ba gona ga rena, gomme bjale o itemogela tše ka moka letlalong la gago.
  - Bjale ke a dumela! - Mmulamadibogo yo a tšhogilego o ile a goeletša.
  - Morago! - Diabolo go tšwa go SS o ile a rora. - Ga o na sebaka.
  Oleg Rybachenko o ile a tšwela pele a tlaišwa, o ile a robega ka makga a mmalwa ka go latelana, a fišwa gomme ka morago a fola ka tsela yeo e sa naganegego. Ke moka ba e fediša gape. Ke moka go bonagala diabolo tša SS di ile tša lapa ka tšona ka botšona gomme, di mo emišetša moyeng, tša mo rwala lefaseng la bahu.
  - Bona kamoo ba sa kwego ba otlwago ka gona.
  Oleg Rybachenko o bone banenyana ba bapolwa difapanong. Mebele ya bona yeo e kilego ya ba e mebotse e be e kgaotšwe ditho ka tsela e boifišago, madi a rotha go tšwa go bona. Dikolobe tše kgolo di be di lahlela difapano, ka nako ye nngwe bahlaselwa ba be ba wa gomme dikolobe tša naga di di hlasela, di gagola nama ya tshadi ka diripana. Kamoo dibopiwa tše tša madimabe di ilego tša tlaišega ka gona, megokgo yeo e hlakantšwego le mofufutšo le madi e ile ya elela marama a tšona ao a nago le leina. Go be go na le go hloka kholofelo mahlong a gagwe. Ba be ba bonagala ba kgopela: ga re na molato, re gaugele.
  - Ke ka lebaka la eng batho ba ba madimabe ba otlwa?
  Motemona o ile a itia mošemane wa mmulamadibogo yo a sa rwalago dieta direthe ka lešoba la go fiša ka mmala o mohwibidu ka matla a gagwe ka moka gomme a bolela ka lentšu la nko:
  - Dilo tše nnyane tša go fapafapana. Yo mongwe o be a hloka tlhompho go mosadi wa lapa, yo mongwe o ile a thuba nkgo yeo a e ratago, wa boraro a gana go ba le thobalano, wa bone a boela morago. Ke gore, go fihla mo, ga go nyakege gore o be modiradibe yo mogolo, melato ye mennyane e lekane.
  - Gomme tlhokofatšo ya bona e ka se tsoge e fedile? - Oleg Rybachenko o ile a fegelwa.
  - Gomme se se go Modimo Ramaatlaohle le Fuhrer yo a se nago kgaugelo go tšea sephetho. Ge e ba Mohlomphegi Adolf e le wa mathomo go ntšha taelo ya tshwarelo, gona ba ka fetišetšwa lefelong le lengwe leo le sa kwešego bohloko kudu.
  - Go ya legodimong!? - Oleg Rybachenko o boletše ka kgodišego.
  Monna wa SS yo a sa hlwekago o ile a kgokologa:
  - Ga go na legodimo go lena di-primate. Go fo ba le mafelo ao o ka se bethwago le go tlaišwa motsotswana o mongwe le o mongwe le moo o ka tšwelago pele o hlankela beng ba gago ka morago ga lehu.
  Oleg Rybachenko, a šikinyega ka baka la go tšhoga, o ile a botšiša gore:
  - Gomme ke eng seo se letetšwego batho bao bosenyi bja bona e lego bjo bogolo kudu?
  - Le wena re tla go bontšha se.
  Diabolo o ile a mo hlaba mahlong ka foroko, diapola tša thunya, seela sa tšhologa gomme mongwadi wa mošemane a lebelela a sa tsepama. Ke moka, ka morago ga metsotswana e sego kae, ke ile ka boela ka kgona go bona, gaešita le ge go panya mo gongwe le mo gongwe go be go baka go hlohlona mo go sa kgotlelelegego. Di ile tša fofa gape gomme ka morago dibopiwa tše di šišimišago le go feta di ile tša fofela ka ntle go yo di gahlanetša.
  Oleg Rybachenko o ile a ba lebelela ka kelohloko. Ponagalo e tloga e se selo: legata leo le se nago selo, leo le se nago moriri le leo le nago le mašoba; mahlo a tukago ka seetša sa dihele; e kopana, bjalo ka nko ye e kgaotšwego yeo e nago le lešoba le lentsho bogareng. Gomme, mohlomongwe selo se se šišimišago kudu ke go se be gona ga mohlagare wa ka fase, go e na le moo di- tentacle tše hlano tše koto, tša sebopego sa naledi tša diabolo di fegilwego le go sepela. Ka gona o ile a ithekga kgaufsi le Oleg Rybachenko, a nwelela meno a gagwe melomo ya gagwe, a mo nea katlo ya gagwe e tumilego. Ke moka diatla tša gagwe tša manala tša thoma go roba marapo. Mongwadi wa mmulamadibogo Oleg o ile a fegelwa ka baka la bohloko bjo bo šoro bja dikhutlo tša gagwe, manonyeletšo a gagwe a be a pšhatlagantšwe.
  - Ke ka fao primate e ka kgonago, a re nweng ka lebaka la go tsebana.
  Ka ge a be a sa kgomaretšwe go Rybachenko mongwadi, phoofolo ya go tšhoša e ile ya otlollela seatla sa yona sekotlolong, gomme sa tlala beine ka yona nako yeo. O ile a e phunya sefahlegong sa mmulamadibogo.
  Ke be ke sa kgone le go goeletša. Bjalo ka ge eka thabamollo e thuthupile dinkong tša gagwe, mošemane wa mmulamadibogo o ile a tsošwa ke go lla ga gagwe.
  Mirabela, yoo hlogo ya Oleg Rybachenko e bego e robetše maotong a gagwe a go ngwatha, o ile a šikinyega feela ka baka la go šikinyega gomme a tšwela pele go myemyela borokong bja gagwe. Ngwanenyana yo a thabilego go fihlela a nwelela lefaseng la bahu ke ma-Nazi. Se ke seo theknolotši ya bona ya dihele e fihlilego go sona - ga o sa na taolo godimo ga dikgopolo tša gago!
  Eupša le ge go le bjalo, nnete: e thibegile gomme ka nako ye e swanago e tonya kudu - e ile ya ipontšha e le ye kaone ka makga a sekete go feta toro ya batemona. Mošemane-mmulamadibogo-mongwadi o ile a kwa go tonya bjalo ka ge eka o foketšwe ke phefo. Le ge go le bjalo, ka dinako tše dingwe o be a bile a nyaka go babja, gore ba mo kwele bohloko gomme ba mo fa tšhokolete. Eupša ge e ba o sa babje, gona ye ke tšhegofatšo e bjalo! Mošemane o ile a hema gomme a kitimiša seatla sa gagwe sefahlegong sa gagwe se se sesane, se kolobile ka baka la megokgo, a imologile go tlwaela kgopolo ya gore o lorile feela ka go tšhoša ga Hades ya Nazi. Ga go na selo se sebe go feta bokgoba, Oleg o ile a nagana gomme a thothomela. Go hwetšagala gore go na le dilo ge di bapetšwa le tšeo bokgoba bo ka bago bjo bobe le tšona fela ka mantšu... Le ge e le gore, go ba gona, dihele mohlomongwe ga se tša nnete. Eupša go thwe"ng ge e ba ma-fascist a mo bušetša moo gape le ka matla a magolo le go feta.
  Ba ka se ruthe. Re swanetše go phologa ka ditshenyagalelo dife goba dife gomme re fete di-Kraut tše. A ka ba a itira eka o robegile, goba a kgopela go ba hlankela ka boyena. Nakwana go ba gona!
  Eupša... se se a makatša. Mo e nyakilego go ba gatee-tee, selo se sengwe go Oleg Rybachenko se ile sa rabela ka kgopolo ye. E ile ya rabela e sego go swana le mehleng ye e fetilego, ka go thothomela mo go šikinyegago mo go tswakilwego le poifo, eupša ka tsela yeo e sa boelanego le ka bošoro. Ga se a bea lehloyo la gagwe go banna ba SS bao ba ilego ba mo thopa le mong wa bona yo a rogilwego, Fuhrer, ka mantšu - gaešita le dikgopolong. Ga se ka nyaka ditlhaloso goba dilo tšeo di lokafatšago. Eupša ka mo go kwagalago ke ile ka itirela phetho: go tšhaba sebaka sa mathomo sa kgonthe. Gomme ge ba ba phagamego ba e fa, gomme ge go ka ba le sebaka se senyenyane, o tla thuša ba bangwe go tšhaba. Ka lebaka la eng?! Eupša ka gobane e le mmulamadibogo! Gomme mmulamadibogo o swanetše go thuša bagwera ba gagwe - maloko a Komsomol! Gomme feela ka gobane a e nyaka ka tsela yeo, eupša mofasista ga a e nyake le gatee! Eh!!! Go thata go bolela le motho, gomme ka ntle le tsebo ya lefase la ka tlase leo a welego go lona, go thata go tšhaba... Oleg Rybachenko o ile a kgokološa lehlaka gomme a thula seatla sa gagwe mosamo wa lona. A ka se be lekgoba la Hitler le sehlopha sa gagwe! Mmulamadibogo wa naga ya Masoviet: ga a nyake go nyenyefatšwa le bohloko - seo se lekane, gomme se sengwe le se sengwe se mo go fihla mafelelong!!!
  Ba bangwe ba basetsana ba be ba šetše ba tsogile... Dilo tša bodiidi di be di lapile, ke ka fao direthe tša motse, kudu, di ilego tša phatloga.
  Eupša, ka maswabi, o swanetše go itira eka. Ge feela a apere sešira-sefahlego sa boikokobetšo! Ga ke nyake go ya ka phapošing ya ka tlase ya Gestapo, gomme go bethwa sefahlegong ga se lethabo le legolo...
  Ka gona o sa tla hwetša sebaka sa gagwe.
  Selo se se šišimišago kudu ke diphiri tše. Ke ile ka gopola mahlo, gomme bjale, pele a thunya, ge dikwi di phagamišwa, mošemane-mmulamadibogo-mongwadi o ile a kwešiša gabotse: tše ga se diphiri, eupša dibopiwa tše bohlale kudu, setšweletšwa sa phetogo ya diphedi ye e lebantšwego. Go tšwa go go šuthišwa ga dikarolwana tša leabela - ba bohlale kudu go feta banamedi ba bona ba SS bao ba senyegilego. Potšišo ke gore, na ba bohlale go feta batho ba Soviet?
  It"s clearly starting to get light and re swanetše go akgofa.
  Oleg Rybachenko o ile a kgokologela ka lehlakoreng la gagwe, a namela ka maoto a mane gomme a khukhunela magareng ga batho bao ba robetšego go ya lebotong leo le phatlogilego. E agilwe ka bokgoni, ka go tia, le ge e be e na le mekoti ebile e se na samente - o be o ka se kgone go e lokolla ntle le go dira lešata. Motse o be o sa robetše, eupša mollo o be o tuka kgorong gomme meriti e be e bonagala kgauswi le wona. Dithuthuthu le dikoloi tša dibetša ga di bonwe kae... Badudi ba lefelong leo ba lebeletše, goba eng?
  Banenyana ba ile ba tlogela mehlala ya maoto yeo e se nago selo.
  Oleg Rybachenko o ile a flinched - ba mo swara ka legetla gomme ba boela morago, ba itokišeletša go itšhireletša. Eupša diponagalo tšeo di bego di le ka gare ga lešoba mahlo a Aurora yo a fodilego a ile a phadima.
  Diabolo wa mollo o ile a botšiša gore:
  -Monna wa go hlobola o ya kae?
  "Ke tloga ke nyaka go kitima," Oleg Rybachenko o ile a hweshetša ka setu, eupša ka go tena. - O kwešiša gore ba nkišitše bjang mo!?
  Cool Aurora o ile a hlokomela ka pososelo:
  - Ge diphiri tše di re diša... Le ge e se diphiri le gatee, eupša se sengwe... - Ngwanenyana o ile a gakanega a nyaka tlhalošo. Ke moka a tlaleletša ka go dikadika. - Go na le selo se sengwe sa cosmic ka bona. Ga ke tsebe gore ke eng...
  Oleg Rybachenko ka boyena o phethile ka gore:
  - Ba ka se go dumelele go tloga!
  Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu o ile a šikinya magetla:
  - They won"t give it that easy, eupša sebaka se tla dula se etla! Go fihla ka nako yeo, kgoboketša matla a gago. Ge e ba Molamu wa Mmopi a ka nea, batho ba rena ba tla tla Crimea gomme ba gogola meoya e mebe ya Hitler.
  Mesong kua Crimea e ile ya ipontšha e le yeo e nago le letšatši e bile e tonya, eupša e se na phefo. Leraga leo le tšwago pula ya maabane le be le gatsetše. Go lokile, marega a be a sa nyake go tloga ntle le ntwa. Tšhwaane e be e phadima kudu, e swana le silifera yeo e phatlaletšego le yeo e fegilwego, eupša botse bjo bo be bo dira gore motho a ikwe a sa iketla. Go feta moo, bašemane ba bararo ba nywaga e ka bago e lesomepedi bao ba ilego ba tliša bogobe bjo bo sootho le mogopo o mogolo wo o nago le setu se sengwe seo se nkgago kganyogo, seo go lego molaleng gore e se setu sa kgolego (ke moka yo mongwe wa baleti ba SS bao ba bego ba bonagala ba le makgwakgwa kudu o ile a tsena ka megopo) ba ile ba hlalosetša banenyana bao ba bego ba le ka lefelong la go bolokela dijo- casemate seo se bego se le ka ntle ga Cold. Ke therešo gore bona ka bobona, bjalo ka ge go swanetše bana ka tlase ga pušo ya Nazi, ba sa rwala dieta. Go bile go bonagala go e-na le taelo e bjalo e le gore bana ba banyenyane ba se ke ba gagola dieta tša bona. Eupša ba ka no se dumelelwa go tšwa ka ntlong kae goba kae.
  . KGAOLO YA No. 9.
  Le ge go le bjalo, it"s okay, ye ga se tšhwaane ya nnete, eupša tšhwaane ya go gatsela. Marega a šetše a fedile, gomme selemo se na le ledimo kua Crimea!
  Oleg Rybachenko gatee-tee o ile a nyaka go hlapa meno. Teribly baba ka molomo. Le go feta kudu go feta kamoo e lego ka gona - diatla di otlolotše go gohla meno.
  Mmulamadibogo o ile a kitimela mojakong, a tlola gomme a kgaola leqhwa. O ile a e kgomaretša ka ganong, a e hlafuna gomme a e tshwela ka mare. Ke moka ka e hlatswa gape gomme ka e tlogela e elela gape. Gateetee ke ile ka ikwa ke le yo mofsa gomme ka kwa go kitimela ga April moyeng wa-ka.
  Go be go na le selo se sengwe sa seela-bupi ka gare ga pitšana gomme e be e bonagala e na le di-mushroom. Ke ile ka swanelwa ke go e tšholla godimo ga mapheko a megopo, gomme, ka tsela, setu se ile sa ipontšha e le se se bose. Ruri ka lethabo, gomme e sego feela ka baka la tlala. Sehlopha se se tšwago go SS, mohlapetši yo a senyegilego, se ile sa lla ka molomo wa gagwe ka moka wo o bulegilego, wo o nkgago gomme sa lebelela go dikologa ka boroko. Eupša bjale nka mo sotha hlogong, Oleg Rybachenko o ile a nagana gatee-tee, a hlafuna bogobe bja Seukraine.
  Eupša o tla ya kae ka morago? Ba tla go khupetša ka khamphani ka moka, gaešita le ka sehlopha sa bahlabani sa lefelong leo. Gomme go tla ba mpe go bona go feta... Ponong yeo - moo Manazi a ilego a mo theoša bjalo ka hose.
  That he"s an idiot to set himself up like that... E sego yena ka noši, eupša banenyana ba bangwe le bašemane ba bararo. Le yena ka boyena le yena - naga e sa tla mo hloka.
  Oleg Rybachenko o ile a thoma go nagana. Nka, mohlala, sefofane - na se hloka ho ba le duralumin ka moralo wa sona? Na ga go kgonege go e dira ka mo go feletšego ka kota, eupša go e nea go thatafala ga thaethaniamo? Ka kgopolo, kota, ka formula ya yona le dimolekule, e na le valence ye kgolo kudu moo e lego gore ge e le gabotse e ka feta titanium ka maatla, ka boima bjo bonyenyane.
  Se se ra gore sefofane se tla oketša go kgona go laola gomme sa hwetša go phologa.
  Ee, gomme ditlhamo tša mmele di ka dirwa bakeng sa bahlabani ba sehlopha sa maemo a godimo gomme ditanka di tla fetoga bjalo...
  O ka se di thube. Le "Royal Tiger", yeo a e bonego diponong, e tla feta. Gomme ditanka tša rena ga di tšhabe ditšhila. Gomme dikgapetla di ka se ba thule le gatee.
  Oleg Rybachenko, a eja dijo, o ile a botšiša kgaetšedi ya gagwe ya matsogo ka lentšu la go šišinya gore:
  - Theeletša, ge o ka tlama lerole la go sega ka di-reagent tšeo di theilwego godimo ga aqua regia, o tla hwetša mafelelo afe?
  Gatee-tee Margarita o ile a araba ka gore:
  - Ba tla kgoga... - Ngwanenyana o ile a makala. - O lekile eng?
  Oleg Rybachenko o boletše ka go sebela:
  - Ke be ke nyaka tsela ya go oketša maatla a kota. Gomme ntumele, sefofane sa ka se bontšhitše kgonagalo ye e šomago ya go dira ntle le dikarolo tša tšhipi!
  - O Lomonosov Oleg wa nnete... - Kgaetšedi ka matsogo a bea monwana wa gagwe melomo ya gagwe gomme a atla mošemane phatleng.
  Ge ba be ba eja, bahlapetši ba bangwe ba babedi ba SS ba ile ba batamela. Mojenerale wa maabane wa Mojeremane o ile a sepela le bona. Ka morago ga gagwe go na le bahlabani ba babedi, mošemane le mosetsana, bao ba nago le ponagalo e kgahlišago. Gape SS, eupša go tšwa lefapheng le le fapanego. Mo ka moka ga bona ba bahlano ba be ba swere di-mug tšeo di nago le selo se sengwe seo se tšhumago ka diatleng tša bona. Gomme mofsa wa mofasista o ile a tliša ye nngwe go molekane wa gagwe. Monkgo wa sinamone, todi ya dinose, magapu le diapola o be o phaphamala ka gare ga casemate. Mojenerale o ile a bolela ka go hlaboša ka segalo sa go botšiša gore:
  - Re tla fega banenyana ka yona nako yeo goba re tla ipshina pele!
  Bagolegwa bao ba bego ba dikologile ba ile ba sega, gomme gaešita le baleti ba SS ba ile ba thekga, gomme mojenerale wa moriri o moputswa o ile a fo sega, a bula molomo wa gagwe bjalo ka bulldog yeo e nago le meno a matla le a matelele ka mo go makatšago, meno a sa senyegago le a magolo go swana le a pere ya go sepela ka lebelo.
  Mohlomongwe ke bohlanya gore banenyana ba sega se, eupša... Go kaone ka tsela ye go feta go lla le go bontšha Manazi megokgo.
  Oleg Rybachenko o ile a nagana ka yona: na ba tla tlogelwa mo goba ba tla rakwa gape? Ebu, ge e le gabotse, mohola ke ofe diphetogong tša bona ge e ba selo se segolo e le diteko tšeo di se nago morero o kwagalago. Ke ka baka la"ng Majeremane a fiša makhura ge a otlela didirišwa? Gomme ge bonyenyane o di iša felotsoko, gona mohlomongwe o ka tla ka selo se sengwe se bonolo. Merwalo godimo ga dilori goba ditimela. Gomme sefofane sa dinamelwa, ge e ba diteko di le bohlokwa gakaakaa, ke ka baka la"ng o itshola?
  Ke mohola ofe wa go ba eta pele bjalo ka dinku godimo ga ketane? Goba na ba leka kgotlelelo ya bona? Ka kgonthe, ga go le o tee wa banenyana bao yo a sa welego. Ee, nakong ya phetogo ya mathomo re ile ra wa, eupša go ile gwa ipontšha go lokile. Ka gona ke eng seo o swanetšego go se hlahloba gona bjale?
  Goba mohlomongwe kgotlelelo e kaonefala go tšwa go go pepentšhwa ga didirišwa tšeo di sa kago tša bonwa. Na mafelelo a a a elwa? Gomme ka fao ba otlela ba sa rwala dieta tseleng ye e sobeletšego, go molaleng gore ga ba leke go fihla lefelong le itšego ka lebelo?
  Gomme se se a kwagala - ge o leka, gona se dire go fihla mafelelong. Le hlahloba nuances nyenyane ka ho fetisisa. A e be bjalo ka ge ba bolela - tšohle di tla ba botse.
  Mohlomongwe ka go rialo mašole a bona a itokišeletša go thopša ga Soviet le go rakwa Siberia!
  Ka morago ga dikgopolo tše ka moka, Oleg Rybachenko o ile a foša motsotso wo ba ilego ba thoma go di tlema ka ditlemo le go di kgoromeletša ka ntle ka makgwakgwa. Poeletšo ke mmago tlhokofatšo!!! Leraga le le gatseditšwego ka diripana tša leqhwa le ile la sega maoto a ngwana a se nago selo bjalo ka galase ye e robegilego.
  Margarita o ile a kgothaletša ngwanabo ka mafolofolo gore:
  - Mosilidi yo mobotse yo a matlafatšago, sedirišwa se se bjalo sa go tlotša ka dinalete tšeo mohumagadi wa lehlwa a re filego tšona!
  Oleg Rybachenko le yena o ile a dira metlae ka gore:
  "Ga se bohloko bjo bo šiišago, goba gaešita le seo se bo bakago-se sebe kudu ke go boifa bohloko bjo bo amogago sebete!"
  Tlhokofatšo ye nngwe ye mpsha, goba go e na le moo ya kgale - oo gabotse, palo ya dingongorego e tla ba ye kgolo. Le diphenyo le tšona.
  Taba ke gore, ka go rialo o tlwaela go kgotlelela, gomme go kaone le go feta ge e ba go e-na le sebaka sa go itefeletša!
  Gomme mohlomongwe leka go opela bakeng sa go thaba. E no thoma ka go hwetša maikemišetšo.
  Motse o tsogile kgale. Ke bana feela bao ba bego ba le gohle bao ba bego ba felegetša kharabane. Mafelelong: e šetše e le sethokgweng, yo mongwe wa bona o ile a lahlela manyoro a mafsa go moetapele yo a nonnego wa koloyana, gomme sehlopha ka moka sa bana se se sa apara dieta sa tšhaba se sega. Gomme e šetše e le mo ntlheng ya sethokgwa, mošemane yo motelele yo a bego a bonala a ka ba lesomenne o ile a kopana. Ka di- curl tše ntsho le ka diaparo tše di senyegilego, dibutšwana tše di šilafetšego, ka lerumo ka seatleng le dimpša tše pedi tše tšhweu tše di se nago makhura, tšeo gatee-tee di ilego tša ema ka mahlakoreng ka bobedi a mong, mathopša ao a lapilego eupša a mabotse a ile a tšwelela ka thata. Letsogo la le letona la mošemane wa mahlo a mantsho le be le phuthetšwe ka lešela la madi, gomme ka kakaretšo o be a bonagala a sa šetše ka mo go kgahlišago. Go molaleng gore mosadi wa mo-gypsy goba gape ke mosadi wa mo-gypsy: molala, matsogo le tsebe di be di kgabišitšwe ka hryvnia ye koto ye e sothegilego, matsogo a magolo le lesale. Se se latelago go ile gwa tla bašemane ba bane ba bannyane ba ma-gypsy - ba be ba gateletšega eupša ka lethabo ba goga kolobe ye kgolo ka go goga, eupša ba gatsela lefelong ge ba bona mokoloko.
  Ba ile ba letša molodi le go šupa ka menwana ya bona. Metlae e gobogilego e ile ya kwewa mabapi le mathopša ao a bego a apere diaparo tše di sa kgahlišego. Go feta moo, it"s a blatant ya dikanegelo tše tharo tša go goboša.
  Banna ba SS ba ile ba sega ge ba arabela gomme ba ba ba thoma go tšea difilimi bjalo ka ge eka ga ba na setšo
  bana ba bontšha boitšhišinyo bja mmele bjo bo gobogilego. Go bonagala go bontšha selo se se swanago kua Jeremane.
  Mošemane yo mogolo wa mo-gypsy o ile a goeletša se sengwe go di-punk. Gateetee ba ile ba homola
  Ba ile ba homola gomme ba ema ba sa šišinyege.
  Mirabela o ile a hlokomela ka go sebela:
  - Ruri morwa wa baron! Eupša ke"ng seo se lego bohlokwa?
  Oleg Rybachenko o lemogile ka mo go kwagalago:
  - Hitler o hloile ma-gypsy. Se se ra gore ma-gypsy ke badirišani ba rena. Eupša ka boitshwaro bjo bjalo ba hlabiša lapa la Romulus dihlong!
  Ge a feta, Oleg Rybachenko o ile a kopana le mahlo a matala-lerata a go phadima a moetapele wa ma-gypsy. Go be go na le boikgantšho go bona - boikgantšho bja tlhago le bjo bo sa lemogegego bja phoofolo ya go ja diphoofolo ye nnyane yeo e bego e se ya ka ya tseba go fenywa bophelong. Go be go na le lenyatšo le le tseneletšego, eupša e sego go Oleg e sego mathopša a mangwe ao a tlemilwego ka diketane.
  Mongwadi wa mmulamadibogo o ile a botšiša moetapele yo a lokologilego gore:
  - A re raha Krauts ka mala! Na re tla gagola dimpša?
  O ile a araba ka boripana gore:
  - Lepokisi le šetše le laetšwe!
  Gomme ka go se rate ba ile ba akgofiša lebelo la bona go tonya, bjalo ka ge babulamadibogo ba bolela, re dintšhu, e sego mebutla ya difofu.
  Oleg Rybachenko o ile a ba a dira phetho ya go opela bakeng sa lethabo le legolo, gaešita le ge e be e sa dutše e kwagala. O swanetše go ipeela phenyo;
  Diaduma di a galefa gomme dinaka di a rora, .
  Ntwa e phulega lefaseng gape!
  Go be go na le detachment ya rena ya Octobers, 1999.
  Ge lešaba le be le hlasela Naga ya Botate!
  
  Thae e tlemilwe - Fritz kgauswi le Moscow, .
  Di-volley tša dithunya di ile tša gaša mollo...
  Go epa mekoti le ngwanenyana yo a sa rwalago dieta, .
  Go šireletša go batamela pelong ya Russia!
  
  Motho o a bolawa, eupša Lenin o a phela, .
  Ka pososelo e nngwe le e nngwe le go nyenya mo gongwe le mo gongwe!
  Modumo wa diphalafala ke o matla - kgauswinyane re tla ya go sepela ka maoto, .
  Re babulamadibogo bao ba nago le sebete se se fišegago!
  
  Ditanka di a tuka, di Fritz di kaput, .
  Re betha ka sebete - bana ba batho!
  Ba Katyushas ba tla gogola makgapha - .
  Re boka Morena Ramaatlaohle - Molamu!
  
  Re belegwe - tseba go fenya, .
  Ga go kgonege go swarela bokwala le ganyenyane!
  O fetile tlhahlobo - ka ho hlaka e le A, .
  Go lokile, Adolf o ile a gata rake!
  
  Lešole la Russia ke mogale yo a botegago, .
  Ga a tsebe mantšu - ke AWOL!
  Tseba gore o belegwe o na le toro ye khubedu, .
  Re ka diriša gaešita le phiri yeo e nago le nako!
  
  Stalingrad ya rena, Leningrad ya rena, .
  Naga e kgethwa ya dinatla e gohle!
  Dikgopa tša thula bjalo ka sefako se se galefilego, .
  Le gona babulamadibogo ba kopane le Naga ya Botate!
  
  Re ka fofa, ke a dumela, ho Mars, .
  Re ka aga dirokete go ya Venus!
  Go lokile, mofasista o go bea ka leihlong, .
  Ga go na motho yo matla go feta mo-Russia tumelong!
  
  E robegile, dumela mokokotlo wa Fritz, .
  Re tla fenya, le ge re bolawa ke tlala bjale!
  Sebata sa lehlanya se tla pšhatlaganywa, .
  Go lokile, phenyo e tla tla ka May e borutho!
  
  O se ke wa llela mma, o se ke wa tšholla megokgo, .
  Ge e ba ke e-hwa, ntšee ke le mokomonisi!
  Ke ile ka itlhaba bjalo ka sekgomaretši se se senyegilego, .
  E hola feela ma-fascist!
  It"s hard to walk through the snow, eupša ka mahlatse, leraga le ile la qhibidiga ka pela ka mo go lekanego.
  Gomme ka morago se sengwe le se sengwe se swana le pele. Ka mehla ka dikhutlo tša dithaba, go efoga madulo a batho, go gata, mo e nyakilego go ba ka sediko.
  Aowa, ba ile ba sepela ge o lebelela Letšatši ka mohuta wo mongwe wa go dikologa. Ka lehlakoreng la Sevastopol, gomme that"s for sure.
  Eupša ka nako e swanago, kholomo e sa dutše e kobegile. Di- conveyor di ile tša rora, di- locator di be di dira lešata. Gomme gape diteko.
  Ba ile ba nkgoromeletša morago ka kgolegong, feela mo nakong ye ka gare ga sele ya madi yeo e kilego ya ba gona. Le monkgo wa manyoro ga se wa nyamelela.
  Eupša go na le furu ye ntši, o tla robala ka boleta. Ba ile ba re lokolla diketane ntle le go tšwela pele gomme ba re laela gore re lete dijo tša mantšiboa.
  Gomme ba be ba tloga ba e hlompha: basadi ba bahlano ba lefelong leo ba ile ba tšwelela, ba rwele lesenke le legolo leo le tletšego ka sopo ya maswi.
  Margarita o ile a makala gomme a botšiša Mokapotene Natasha gore:
  - Go na le mehlolo ka gare ga sefe goba ntle le sefe. Eupša ge e le gabotse, e ka ba Majeremane a botho kudu go feta kamoo phatlalatšo ya rena ya maaka e ba swantšhago ka gona, goba re dinonyana tša bohlokwa!
  Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a bolela ka go hloka mekgwa kudu:
  - O se ke wa iphaphatha kudu! Dikolobe tša Guinea di dula di fepša dijo tše di lekalekanego.
  Oleg Rybachenko o tsentšwe ka mo go sa swanelago:
  - Le kudu dikolobe! E le gore o oketšege boima bja mmele ka pela!
  Mohlabani wa moriri o mohwibidu o ile a tiišetša gore:
  - Nnete e bolela ka molomo wa lesea! O se ke wa thaba ka dijo tše di fago kudu! Go feta moo, ke kgolego!
  Oleg Rybachenko o šišinya ka mo go kwagalago gore:
  - Go kaone re je gomme ka morago re tla bona!
  Go be go na le vermicelli yeo e phaphametšego ka botenya ka gare ga sopo gomme go be go bonagala eka ba bile ba okeditše todi ya dinose. Gomme senkgwa se ile sa tlišwa se se foreše ka mo go feletšego e bile se nkga bose. Go be go le bjalo ka ge eka ba be ba le lefelong la boikhutšo. Go borutho ka gare ga lešaka. Gomme lebelela selemo e le se se šetšego se boile, o kgoromeletša ka thoko Mma Mariga.
  Oleg Rybachenko o ile a nwa sekotlelo, ka morago, ka go bona gore lesenke le legolo le be le se la hlwa le se na selo, o ile a kgopela tše dingwe.
  Ka morago ga moo boroko bo ile bja tla go yena le banenyana bjalo ka lephoto go tšwa go go wa ga meteorite - gateetee le ka mo go sa phemegego.
  Sefediši sa zombie se ile sa tlolela godimo go tšwa ka morago. Ke bile ke kwela Dmitry Baranov bohloko. Kulo e ile ya mo thula thwi gare ga sehuba sa gagwe. Eupša zombie yeo e bego e bonwe molato pele ga e lemoge gomme e a tuka.
  - Mmele wa ka o sa hwile ka pela gomme lloto ye e oketšegilego ga e ntshwenye le gatee. - Dmitry o ile a myemyela, a tšhoša kudu, bjalo ka monna yo a hwilego.
  - Ugh le go tšhoša! O nkgopotša Hades. - Margarita o ile a lemoga, a goeletša.
  Aurora ya moriri o mohwibidu o robetše fase mogatong wa godimo wa leporogo, a tšea mollo e sego feela go tšwa ka phapošing ya sešole, eupša gape le karolo ya bohlokwa ya phasejeng. Go tloga mo go bonolo go sweep go tloga bašemane ba mebalabala ba tlola ka ntle ga dikhukhu ka mollo. Ka nako e swanago, nako le nako, o swanetše go itšhidulla, a fetoša boemo bja gagwe:
  - Don"t worry, sesi Margarita, go šetše go na le manaba a ka fase ga lekgolo. Re tla laola ka tsela e itšego!
  - Le ka fase ga masomešupa, I"m starting a "loud sweep"! - Bere ya Komsomol e ile ya hlobola nko ya yona.
  - Sudugela ka phapošing ya entšene, lenaba le ka thuthupiša di- boiler gomme la leka go nwelela sekepe! - Bjale Aurora wa moriri wo mohwibidu o be a tshwenyegile ka mo go kwagalago. Eupša, go ba gona, ga se ya thuntšha gampe go feta moo, e e hlwekiša bjalo ka moruswi ka saga ya emery. Gomme go na le diphaephe tša madi go tšwa dikanong tša gagwe tša phedišo!
  - Etla! Ka dikurufu! - Margarita o boletše polelwana go tšwa go khathune yeo a e ratago kudu. Ka mo go nepagetšego kudu, khathune yeo e ilego ya tšwelela ka mo go feletšego therešong ye ya Nazi yeo e kgopamego ka sehlogo. - Ditopo go ya diheleng!
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a sepela phapošing ya go sepela bjalo ka ledimo la phedišo. Mona ke diphapoši, mamati a thaethaniamo, dikarolo tšepe. Di-zombies di ka morago ga gagwe. Ga a iphihle, gomme bjale ke sebaka sa gagwe. M-18 sethunya, caliber 7.45. E otla tlwa, thwi ka pele ga pelo. Sesenyi sa zombie se wišwa fase ke se, se a wa, eupša ka morago se tlolela godimo. O lahlela sethunya sa go thunya.
  - Go lokile, o macho yo a sa swarelego. - Margarita o a makala.
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a wiša lebati la phapoši ya entšene. O ile a lokolla disk ya boomerang, a kgaola batho ba mmalwa. O ile a fetša tše dingwe ka go šikinyega ga tšhoša ya gagwe. Setopo sa sefofane sa ntwa seo se nago le dibopego tša Majapane se ile sa wela ka gare ga mouwane o motete. Sefahlego sa gagwe se ile sa fišwa gatee-tee gomme a idibala ka baka la go tšhoga, goba mohlomongwe a ba a idibala.
  - Go hlwekiša go sepela gabotse! - Margarita o ile a e tliša tlhokomelong ya rena.
  - Le nna ga ke mopaletši! - Aurora yo a thabilego o a araba. Go thuthupa mo go telele ga sethunya sa motšhene go kwagala go tšwa godimo, ke moka go kwagala tše dingwe tše pedi. Ngwanenyana wa Komsomol o a thuntšha, a homotša lenaba.
  - Di thuba go tšwa ka mahlakoreng ka moka. Go swana le ge o le papading ya Annihilation. - Diabolose wa mollo o ile a pona.
  - Le nna ke a huduga. Ditopo tše mmalwa di a bonagala. Lega go le bjalo, baganetši ba bagolo ba šetše ba homotše. - Margarita o begile.
  Karolwana ya sethunya se ile sa gobatša Dmitry. E ile ya hlaba thwi ka gare, ya fofela ka ntle ka morago. Mogolegwa Baranov o ile a fo gatelela monwana wa gagwe melomo ya gagwe:
  - Ga go nyakege gore ke goeletše, ga go nkweše bohloko.
  "O se ke wa tsena phišong pele ga rakgadi wa gago!"
  - Ke a mamela! - Eupša zombie e dirile se se fapanego tlwaa.
  Margarita o ile a sepela ka phapošing ya go sepela, go thuthupa mo gongwe ga go thuthupa, go goeletša ga motho yo mongwe ka nako e telele, bjalo ka ge eka manala a be a gogwa, gomme sethunya se segolo sa thuthupa.
  Aurora yo a sa aparago dieta, ka ge a bolaile batšhabi, o ile a tsenya hlogo ya gagwe ka gare ga khabine, o tee, tše pedi, tše tharo. Ke feela ka ya bone moo ba ilego ba nyaka go mo beša ka mollo, eupša ngwanenyana wa Komsomol o be a ba pele, a gapeletša manaba a gagwe go homola ka mo go sa felego.
  - Go šetše go fokotšega le go feta, eupša tše dingwe di utilwe ka seleng kgauswi le lefelo la polokelo. - Aurora o a goeletša. - Go lahlela dipomo go kotsi, leano.
  - Ekiša lentšu la molaodi wa sebjana se se nkgago. - Mirabela Korshunova o eleditše. Ba tla go bulela yona, ke moka o ka e kgaola ka kelohloko ka go phatloga. Di- stinger ga se tša swanela go nwelela. Ke ka morago ga entšene bjale, ke šomiša boomerang. Seripa sa sethunya se ile sa gobatša Dima yo thata. E ile ya hlaba thwi ka gare, ya fofela ka ntle ka morago. Mogolegwa Baranov o ile a fo gatelela monwana wa gagwe melomo ya gagwe:
  ng, ke ile ka tšea difilimi tše dingwe tše tharo.
  Frisky Aurora o ile a goeletša ka go tshwenyega e le ka kgonthe:
  - O dirile gabotse, kgauswinyane dihelikoptara di tla tšwelela, gomme go tla ba mpe le go feta go rena.
  Rora ge o arabela:
  - As if ga o tsebe!
  & The Fire Terminator Diabolo o ile a dumela:
  - Ke a tseba, kholofelo e ruthetša moya!
  ME-198 dipomo tša seetša le tša modumo di ile tša fofela di lebile Aurora. Ngwanenyana wa Komsomol o ile a kitimela go ba gahlanetša, a ba raka ka mmele wa gagwe. Tšhemo ya maswika a tshela e be e šoma bjalo ka raba, e bušetša dipomo morago. Ditopo di fofa ntle gape, I"m tired of even counting.
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a kitimela sekhutlong, a robala fase, a thuntšha go thuthupa, a sega fase bao ba bego ba leka go tsena go tšwa ka morago. Mothaka o ile a tšwelela ka sutu ya phoofolo, eupša Aurora wa lehlanya o be a mo emetše, gomme gatee o ile a mo theoša ka sethunya sa dipomo se se swanago seo se ilego sa wela godimo ga lešole la Yankee. Thunyo e matla kudu gomme e otla karolo yeo e lego kotsing kudu - visor. Seripa sa hlogo ya gagwe se ile sa fokwa gomme lešaba le legolo la tšhipi la phuhlama ka modumo wo o llago godimo ga ditlhamo.
  - O hloka go ba le seneke! - Aurora greyhound o ile a metlae.
  Bjale ngwanenyana wa Komsomol o ile a batamela lefelo la polokelo gomme, a ekiša lentšu la molaodi, a re:
  - Ke gobetše! Ba-Mujahideen ba a nthaka! A tatelano ye e tsene.
  Go lokile, ke mang yo a nago le sebete sa go se kwe. Ngwanenyana wa Komsomol o ile a tlolela siling, a itšhireletša gomme, a thuntšha go tšwa godimo ga mojako, a senya mašole a lesomesenyane ao a tšhogilego, a otla dihlogo.
  - Mogato wa mathomo wa go hlwekiša lefelong le kotsi kudu o fedile. - Ngwanenyana wa Komsomol o tsebisitse.
  Go be go na le jerk kgauswi le Margarita, gomme a tlolela ka gare ga lefelo leo le bulegilego. Mo ka gare ga hold go na le monkgo o itlhobogilego wa tšhipi ye e fišitšwego le go hlaba ga dithuthupi. Motho yo mongwe o leka go "tlola seketswana" gomme o wela ka gare, a phuntšwe ka gare. Bašemane ba babedi, ba foufaditšwe ka mo go kwagalago, ba emiša diatla tša bona gomme ba goeletša ka Seisemane:
  - O se ke wa thunya! A re ineleng! Re šireletše ka leina la Tumelelano ya Geneva.
  Margarita Korshunova yo botho kudu o be a sa kgone go bolaya batho bao ba se nago dibetša gomme ka baka leo o ile a fo ba tima ka kgateletšo e tlwaelegilego ya menwana ya gagwe. Go be go na le go itshola lentšung la bere ya mohlabani:
  - Re sa le bašemane ba bannyane bjalo. Go lokile, ke ka baka la"ng o nyaka madira a a NATO? Ge, Modimo a se ke a, o stage provocation, re tla go pšhatlaganya bjalo ka dikatse. E re Aurora ya mmala wa namune, re nyakile go fetša go hlwekiša.
  - Sera se ka ba se iphihla. Leka go theetša le go swara go hema mo go tshwenyegilego, gomme re ba le maikwelo a mabotse kudu a go nkga! - Kgalefo ya moriri wo mohwibidu e ile ya hwihwitla ka boomo ka go hlaboša.
  - Ee, ke ile ka nkga monkgo. Ditopo di kgauswi le go thoma go bola, ke moka bokgoni bja rena bo tla bapala kgahlanong le rena! - Mirabela o ile a fake eupša a lla ka go hlaboša.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba thelela ba feta dikhukhu. Aurora o ile a kitima ka lebelo kudu. Mona ke monko wa adrenaline, go na le bahlabani ba bararo ba foreše. Re ile ra itokišetša gomme ra gatsela ka go lalela.
  "Se ga se sa le selo se segolo."Ge e arabela, go ile gwa lla go thunya go tšwa go RPG. Kgapetla e ile ya fofa ya feta, eupša ya phunya karolo ya poleiti ya ditlhamo. Go sa dutše go le bjalo, matla a a hlametšwe go thuntšha kgahlanong le T-7. Ngwanenyana wa Komsomol o ile a nyakile a lahlela disk ya boomerang ka bofofu, a kgaola motho yo mongwe gomme gwa kwagala mokgoši. O ile a thunya ka dithunya tše mmalwa, a bolaya bao ba nago le sebete. Ba bangwe ba ile ba goeletša ba re:
  - Le rena re a ineela!
  Ka baka la pefelo, Aurora o ile a raga ka leoto la gagwe le le se nago selo, moo a ilego a wiša tše tharo tša tšona ka nako e tee.
  - Golofatša dithoto tša batho! - Sefediši sa Komsomol se ile sa rora.
  Ke mogolegwa o tee feela yo mofsa yo a ilego a šala a eme.
  Margarita ka hold le yena o ile a kopana le kganetšo. Ge a le tseleng, o ile a thuntšha lešole, go molaleng gore e be e le Beret e Tala. Ba goeletša ba re: "ntwa ya diatla ka diatla!"
  Margarita o ile a araba ka go rora:
  - Hle, merci! - Phetha "habeli manala" thekeniki ya. Ka lebaka leo, molala wa Green Beret o ile wa robega.
  Ke ile ka swara dipomo, ya ba ye e bolokegilego go se nene mo, mašole a lesomepedi go bonagala a ile a leka go tsenya tirišong molao wa dihlodi: go phologa ka ditshenyagalelo le ge e le dife. Lega go le bjalo, Margarita o ile a ba a rata papadi ye ka tsela ya gagwe:
  - Go lokile, go lokile, ge o gapeletša bjalo. A re bapaleng baseball, tema yeo o e ratago kudu ya Amerika bjalo ka pitcher.
  - Ge o nyaka, ke kgona go bona gore o ka bapala ka bona! - Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a sega.
  - O se ke wa tshwenyega! - Mmolai wa blonde o ile a sega le go feta.
  - Ke ile ka sepela ka phapošing ya go sepela, go sa na le dikhukhu tšeo di sego tša hlwekišwa. - Ngwanenyana wa Komsomol o be a šetše a sepela, methaladi ye me kopana e be e kwewa, e be e le ya mafelelo. Aurora yo a sa boifego selo ga se a ka a ba a iphihla, a budulela sehuba sa gagwe ka boikgantšho.
  - Ke swana le roboto terminator. - Only there won"t even be any dents tše di šetšego ka go nna.
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a theoga manamelong ka setu. Reteletšwe ka sebontša sa infrared. Ke ile ka hlahloba dikhukhu. Go bonagala di sa dutše di šutha. Agile Aurora o ile a gata ditopo, a tlola bjalo ka doe goba ninja. O be a sa nyake go senya dithunya, ka gona o ile a fo fofela ka gare ga khabine. O ile a sepela ka gare ka tšhoša, gomme manaba a homola. Ke moka maano a latelago, a swanago.
  Margarita le yena ga a senye nako, o lahlela dipomo ka gare ga arc e kobegilego. Go thuthupa go tee ke moka go rora go gongwe. Lešole leo, leo le segilwego ka dithuthupi, le ile la kitimela ka ntle ga phapoši ya go sepela gomme la kopana le disk ya boomerang.
  - Gomme yo le yena o ya fao! - Margarita o ile a makala. - Kamoo ka moka le ratago dijo tša dinoko.
  Zombie yeo e bego e sa dutše e thabile e ile ya phadima ka pele ga gagwe. O ile a thunya go tšwa go sethunya sa motšhene sa Isiraele, go bonagala a ile a topa gare ga dikgwele, ka leina le le tšhošetšago la "Haramagedone". Gomme go bonagala a bolaile motho yo mongwe, dikulo di ile tša ricochet go tšwa ka mahlakoreng, tša kgaola mabala a maswa a madi.
  Margarita o ile a lemoga gore monkgo wa setopo wo o tšwago go zombie o be o le matla kudu; Mo gape go na le go thuntšhwa gomme gape dikarolwana tša marapo a mohu di pula fase.
  Margarita o ile a kitima go dikologa phapoši ya go sepela, a thuntšha go tšwa go M-18 yeo e thopilwego. Ke dihlong gore o swanetše go recharge. Eupša o ka diriša dipomo tšeo di thopilwego. Ga ke kwele batho ba gešo bohloko. Ngwanenyana o di lahlela ka tsela e makatšago, a di topa ka menwana ya maoto ya maoto a gagwe a se nago selo, a go swana le a ngwanenyana.
  "Lemons" fofa, e retološa mala a gago ka ntle. Ditopo di a bonagala gomme dilo ka moka di homola. Ga se gwa swanela go bonagala go šetše go na le baphologi ba bangwe.
  - Go bonagala ba homotše tlase mo. - Go bolela ngwanenyana wa Komsomol.
  Agile Aurora e tiišetša:
  - Ke šetše ke le tseleng. - The terminator scout sebetsana le sehlopha se seng. Bjale dintlha di sa le gona. Go swana le phokojwe yeo e tsomago mmutla, e kitimela godimo go fihla mojakong wa mafelelo ka go le letshadi. O ile a ba a opela:
  - Toro e bohloko e buša barutwana ba ka, go itiwa ga tšhipi go tla go pšhatlaganya! Ke tla thunya mae a Rambo ka šila marapo! Ke tla makatša bohle!
  Sethunya se fofa ka ntle go tšwa fao go ya phapošing ya go sepela. Aurora yo bogale o mo wiša fase ge a dutše a sepela. Go thuthupa, dikarolwana di fofa. E nngwe e ile ya thula lebota, ya tlola gomme ya fofela morago, e laolwa ka seatla.
  Go ile gwa ba le go thula mojakong. Go kwagala go goeletša. Ngwanenyana wa Komsomol o ile a lebelela ka gare ga khabine. Mohlankedi o leka go kgoboketša mala a gagwe. Seswantšho se se šiišago.
  - Ee, o ile wa ikotlola. - Dashing Aurora o ile a qeta ka maikutlo a mohau. - Ka kakaretšo, go ya ka nna, dipomo ga di kgahliše ka botsebi. Lega go le bjalo, se se kaone go feta seatla se bonolo. Khabinete ya mafelelo e hlwekišitšwe! Go bjang mort wa gago Margarita?
  - Go goga mogolegwa! - A realo ngwanenyana wa Komsomol. - Go bonala le yona go fedile ka moka.
  Aurora o ile a romela leswao la gagwe la go bitša ka walkie-talkie:
  - Ntheeletše, Don Quixote. Re sa tšwa go fetša tshepedišo, dilo ka moka di hlwekišitšwe, sehlopha se ka fologa.
  - Sekepe se senyenyane sa ka tlase ga meetse se šetše se le tseleng. Eupša o se lebale go šomana le dihelikoptara tša Jump. - Lentšu la tšhipi le kwagala bjalo ka saga ye e lešago bodutu e go sega ditsebe.
  - Ke nnete, re se re ba emetse. - Sebata sa moriri wo mohwibidu se feditše.
  "Sachkov" tše tharo di ile tša tsena e le ka kgonthe gomme di be di šetše di batamela. Margarita le Aurora ba ile ba swara RPG - "supercobra", analoge ya RPG ya masomepedi-senyane le tše tshela. Dithuthupi tše tharo tša dipomo di ile tša ipontšha di lokišeditšwe. Go bohlokwa gore lenaba le fokotše bokgole gomme le fokotše lebelo. Sa pele, "Net" e leka go ya tlase e le gore e hlahlobje di- deck le dihlotlolo tšeo di ilego tša ba le sebete sa go hlasela madira a mabotse kudu lefaseng. Phetolelo e ntlafaditšwego ya Net e na le dibetša tše matla, ditlhamo tše dibotse le di-propeller tše tharo. Ga se tshepedišo ye nngwe le ye nngwe ya go lwantšha difofane yeo e tlago e tšea, o kgona go bona kamoo dithuthupi tša phišo di thuntšhwago ka gona. Ke eng seo se fošagetšego ka spinner ya RPG? E nngwe yeo e sa itlhahlago. Se se ra gore go thata kudu go tšwa go yona. Lega go le bjalo, banenyana ba tšea sepheo gomme ba ela pele.
  Margarita o rapela gape. Akere go na le banna ba ba botse ka gare ga helikopotara. Se a ntse a letlalo ikutloa motsamao wa dithipa. Go kgoma ga phefo go a kgahliša e bile go a tšhoša.
  - Oo, ke senya gape, mošomo wa bokgabo! Khomotšo e tee bakeng sa monna wa tša bohlabani!
  Aurora yo a thabilego o ile a nyenya:
  "Go mediro ka moka ya bokgabo, ke mediro ya bokgabo ya tša bohlabani yeo e tsemilego medu kudu kgopolong ya batho gomme e tsoša megokgo kudu!"
  - Nepagetše! Seswantšho seo se pentilwego ka madi se phadima go feta seswantšho sa oli gomme se fela ka go nanya kudu! - Margarita o ile a dumela, a nyamile ka baka la sehlogo se se gapeletšwago. Ka gona se sengwe le se sengwe se elwa hloko, o ka thuntšha!
  - A toka ya Texas e dirwe! - Bjalo ka mehleng, Aurora ga se a lahlegelwa ke metlae ya gagwe.
  Dikgopa di ile tša gagola dimpa tša dikoloi. Di- turntables di ile tša pšhatlaganywa ya ba dikarolwana tše dinyenyane. Diabolo wa mollo o ile a thuntšha go tšwa diatleng ka bobedi ka nako e tee, gomme ka fao dikoloi tše tharo ka moka di ile tša khupetšwa.
  Dikarolwana tšeo ga se tša ka tša thula banenyana ge ba fofa ba feta.
  Kara-132 e ile ya tšwelela kgojana. Difofane tšeo di rekilwego Argentina di be di fofa mafelong a phagamego. Ba ile ba thuntšha ka bofofu, ka sefofaneng sa bona sa bohlanya.
  - Ye ke go senyegelwa ke mpa mo gongwe. - Margarita o ile a hlokomela. - Go fokotšega ga monagano.
  Setho sa Komsomol sa moriri o mohwibidu se ile sa dumela:
  - Ke a gopola, ee! Go tla ba thata go di tloša go tšwa go RPG.
  - Eupša ke tla leka le ge go le bjalo! - Margarita, bjale o lebetše ka botho, o be a phadima ka pefelo. - Eupša go tšwa go sethuthupi se sengwe sa dipomo se se šoro kudu le sa go sepela kgole seo se hlamilwego kgahlanong le ditanka tša karabelo ya ka pela. - Setho sa Komsomol sa mmala wo motsothwa se bontšhitše sebetša seo se bonagalago se kgahliša.
  - Mohlomongwe re ka leka dithoto tše di kaonafetšego tša "di-stinger"? - Aurora o ile a šišinya, a hlobola meno a gagwe a diperela.
  - It"s a pity go diriša tšhelete ka dilo tša kgale bjalo! - Margarita o ile a kgaola.
  - Eupša go sa tla ba le pontšho ye e kaonafetšego. A banna ba rena ba e bogele ka nako e tee. - Bere ya terminator e ile ya lahlela tšhoša ka menwana ya yona ya maoto ye e betlilwego, ntlha e phuntšwe thwii ka leihlong la monna yo motšo a leka go lebelela ka ntle go tšwa ka morago ga phaephe.
  "Ke moka go na le Stinger e tee fela, gomme ke tla kgotsofala ka sethunya sa dipomo." - A araba mogwera yo a phadimago.
  - Go lokile, a re direng seo. - Aurora o ile a kitimela lefelong la polokelo. Motho yo e kilego ya ba ramabole wa kotlo yo a kgaotšwego ditho, Dmitry Baranov, goba setopo se se phelago, o ile a ba feta, bjalo ka ge eka o be a ipea kotsing ka boomo dikulo. Mohlomongwe, ka thušo ya didirišwa tša morago-rago tša khomphutha, ba ile ba kgona go bona di- zombi, go sa šetšwe bokgole. Dithunya tša motšhene tša maemo a magolo di ile tša thula, bontši bja dikulo di ile tša na. Eupša go na le bathunyi ba seswai, gomme dikulo tše dikete tše dintši di a ntšhwa. Ba ile ba phunya zombie gomme a wa! Lešole leo le robegilego ka mo go feletšego le ile la hweshetša gore:
  - Ke phethagaditše mošomo wa ka!
  - Go bonala e le bjalo! Aurora yeo e dumago e kae, ge nkabe e se ka "ditlhamo" tšeo nkabego ke di bethilwe kgale. - Margarita o ile a lebelela morago.
  - Ke mo! - Ngwanenyana wa Komsomol o ile a ntšha sethunya sa dipomo sa "Bumblebee" le "Stinger". - Bjale nepiša.
  Margarita o ile a kopana gape le sebetša sa gagwe, a bona motšhene o mongwe le o mongwe wa lenaba, go gatelela ka boleta godimo ga sethunya. Projectile e a fofa! Eupša Stinger e ile ya šoma, gomme ya fihlelela sepheo pejana kudu. Sebetša sa Amerika se ile sa thuthupa kudu moo e lego gore gaešita le helikopotara ya kgaufsi e ile ya lahlwa. Ka baka la boemo bjo bjo bo sa letelwago, Margarita o ile a foša:
  - Mpe kudu! Le ke la mathomo se se ntiragalela!
  - O fetotše tsela ya go sepela, don"t be upset, Komsomol girl! - A hweshetša Dmitry Baranov yo a hwago.
  - Mohlomongwe! Eupša tlhaologanyo ya-ka e ile ya npalela. - Margarita bjale o be a loketše go lla.
  - Leka gape. - Aurora o kgothaleditšwe.
  Eupša Kara-132, go bonagala e ile ya hwetša tshenyo go tšwa dikarolwaneng tša mošomi-gotee le yona yo a welego fase, ya ya ka thoko gomme ya thoma go theoga. Margarita o ile a realo, a gakanegile e bile a nyamile:
  - Mohlomongwe he"s had enough for now!
  Bitch ya moriri o mohwibidu yeo e nago le mediro e mebotse e ile ya rora:
  - Go lokile, ke nako ya go fološa di-Stinger. Tsela e hlakile.
  Mo e nyakilego go ba ka nako e tee le mantšu a gagwe, sekepe sa ka tlase ga meetse se ile sa tšwelela. Bahlabani ba bane ba banyenyane, eupša e le ba bagolo kudu, bao ba aperego disutu tša elektroniki ba ile ba tlolela ka ntle bjalo ka catapult. Margarita o ile a ba lebelela: ba be ba apere disutu tša dibetša, eupša ba be ba sa bonagale ba le clumsy go swana le dika tša peleng.
  - Na re tla laela di Stingers? - O ile a botšiša setlogolo sa setlogolo sa Lomonosov le Stenka Razin.
  - Polokelo e bulegile! - Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a araba. - A re go fe yona!
  . KGAOLO YA No. 10.
  Mohlankedi yo a laolago di- paratroopers, e lego mokoronele, o ile a bolela ka go tonya gore:
  - Go lokile, a re fološeng ka pela gomme re leke go šomana le sebetša se sa bohwirihwiri.
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a sepela go bapa le mokatong wa sekepe sethunya sa Jeremane sa G-5 se be se rapaletše go dikologa. Go bapa le yona go na le e nngwe yeo e nago le sethunya sa dipomo. Bjalo ka ge go tlwaelegile bakeng sa Jeremane, e tloga e le ya boleng bjo bo phagamego, mohlomongwe e bile e kaone go feta M-18, goba, boemong le ge e le bofe, e ka botwago kudu. Mohlala o mofsa wa sebjalebjale wa MG-8, wo gape o lego Sejeremane, o senyegile, eupša ga se wa kgahlego ye e kgethegilego go banyakišiši.
  Di-Stinger di be di bolokilwe ka gare ga ditshelo tša oblong, di kgobokeditšwe ka kelohloko, di tiišitšwe le go tsenywa ka malokwa a go monya tšhogo ka go šomiša mošwana wa hydrolyzed. Di ile tša phušolwa gomme tša phuthelwa kgole. Banenyana ba Komsomol ba ile ba thuša ka mafolofolo bašemane ba bona ba dibetša. E nngwe ya dilo tšeo di hweditšwego e bile RPG -49 yeo e bego e sa letelwa, e lego mohlala o mofsa kudu.
  - It"s strange, ga se ra romela tše. - Mokolonele yo a ikarabelago ka tshepedišo o lemogile. Ke moka a retologela go banenyana gomme a araba ka phišego gore:
  "Ga o bone basadi ba go swana le wena mo filiming ye nngwe le ye nngwe ya ditiro." Makgolo a ditopo le go thopša ga sekepe se segolo. Ke nagana gore kgauswinyane go tla dirwa filimi ka hlogotaba ya gago. - Le sello sa seaduma. - Ba tla e bitsa Margarita le Aurora pata zone!
  Ka nnete ga go na selo mo;
  Gape go be go e-na le dika tše di kaonefaditšwego tša OG le PG, e lego dika tšeo di nago le dithuthupi tše matla kudu. Ka mo go kgethegilego, PG e šomišitše mehuta ye mene ya esiti, le induction ya mohlagase, yeo e dirilego gore go kgonege go thoma lephoto la go thuthupa, go phunya ditlhamo tše di šomago tša multilayer gotee le kotse ya go lwantšha go kgoboketšwa ka tsela ye tshesane (Gomme Margarita o badile kae kanegelo ye bjalo?) . Ditshenyagalelo di bitša go se nene, eupša di a šoma.
  - "Pershing" e se e fetilwe ke nako. - Ke ile ka lemoga morwedi wa Lomonosov le Korshunov bao kgopotšo ya bona ya maaka e bego e tsogile. - Ditanka tša Powell tše di tšwetšego pele kudu di tšweletše tirelong di na le maloko a mabedi fela a sehlopha sa basepediši, gomme di beilwe ka go sekametše. E swana kudu le IS-10 ya rena ya Soviet, ke feela ditlhamo tšeo di lego koto go se nene. Go ka be go le bose go mo swara.
  - Ga se bohle bao ba ka swarwago ka zone. Re tla tšea se sengwe bakeng sa Antarctica le rena. - Aurora o ile a dira metlae, a romela go phadima ga letšatši ka meno a gagwe. - Ga re tšhabe tšhwaane.
  - Ke a e tseba! - Margarita o ile a phadima meno a gagwe a diperela le go feta.
  Nakong ya poledišano, ba Stinger ba be ba fološwa. Go be go na le tlwa lekgolo le ba bahlano ba bona. Ba bahlano ba be ba swanetše go fihla Russia, gomme ba bangwe ka moka, ka morago ga go šongwa, ba ile ba fetišetšwa go batšhošetši.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba botšiša mokoronele gore:
  - Maswika a kae?
  Lešole la madira a kgethegilego leo le nago le phihlelo le ile la hlalosetša ba botse ka mo go kwagalago:
  - Taba ke gore ge ba ka tlišwa Soviet Russia, ba tla lahlegelwa ke dithoto tša bona ka pela gomme ga go tsebje gore ba tla tsošološwa neng.
  - Ka nnete! - E netefaditšwe ke maloko a basadi a Komsomol.
  Mokolonele Yuri (mo Margarita o ile a gopola gore o na le sefane se se segišago sa Petukhov!), o ile a šišinya kgetho ya Solon"s:
  - Ka gona a ba dule le wena ga bjale. E no fa Sultan ya Turkey e sego tše šupago, eupša tše tshela. Ka moka ga tšona di swana, a ka se kgone go diriša di- amplifier tša ditlhamo le di- stinger, gomme tekanyo ya go go bota go tšwa go batšhošetši e tla oketšega.
  Diabolo wa mollo, go ba gona, o ile a dumelelana le tšhišinyo ye:
  - Ntle le pelaelo. Ke swanetše go tlogela leswika lefe?
  Mokolonele o ile a tšhoša phatla ya gagwe ye e phagamego, megokolodi ya tšwelela seetšeng sa ngwedi bjalo ka maphoto a lewatle, gomme ka morago ya boreletša. Lega go le bjalo o ile a dira phetho:
  - Yeo e monyago mahlasedi, o ka e hloka. Gomme tše tshela tše di šetšego di tla boela go rena ka morago ga ge Sultan ya Turkey a šomišitšwe. - Mokolonele o ile a kitimiša mošito wa seatla sa gagwe go putla kgokgokgo ya gagwe.
  Bjale kgahlego ya Margarita e tsogile:
  - Go tla tšea nako ye kaakang go dira Stingers gape?
  Mokolonele o ile a tsebatša ka kgodišego, a silila bjang bjo boserolane-namune bja lefelo leo ka bokagodimo bja ditlhale bja boot ya gagwe.
  - E sego kudu, re na le batšweletši ba diroboto ba kgethegilego bao ba tlago go dira se. - Gomme a šišinya seatla sa gagwe. Re tla e dira ka iri goba iri le seripa! Re tla go tsebiša.
  A tlolela godimo, Aurora o ile a sega, a hlobola meno a gagwe:
  - Go lokile, go thwe"ng ka mošomo wa rena?
  Molaodi wa madira a kgethegilego o ile a rora:
  - Eya motseng, o bolaye bohle tseleng ya gago! Ka go dira bjalo, o tla fokodiša sehlopha seo se thekgago Amerika sa Constancy gomme wa hlola lešata le le oketšegilego. Ee, Sultan wa Turkey o tla go leboga.
  - Na se se a kwagala? - Maloko ka bobedi a Komsomol a belaela dikgopolo tšeo ka mo go kwagalago.
  Mokolonele wa madira a kgethegilego o ile a sega ka go gateletšega:
  - Re ile ra bala ka tsela e utloahalang! Kahoo Russia Rambo ka mese o ea tsoma.
  - Go lokile, ga bjale ke holofela gore re tla šitiša manaba a gago go wena. - Mahlo a Aurora a ile a boneša ka go phadima mo go sa phethagalago.
  - Na ga o hloke dikhathune? - O ile a botšiša mokoronele wa ntwa.
  Di-vixen ka bobedi di ile tša dumela ka hlogo ka go dumelelana:
  - It won"t hurt, le ge re dirišitše tšhelete ye e sa fetego sekete magareng ga rena.
  Mokolonele, ka mokgwa wa moruti, o ile a re ka segalo sa spruce:
  - Letsogo la monei le ka se tsoge le paletšwe! O se tshwenyege, tekanyetšo ya URSH e oketšegile kudu.
  - Eupša se se ra gore sešole goba baamogedi ba phenšene, badirelaleago ba ka se hwetše tšhelete ya tlaleletšo! - Margarita o ile a dira sefahlego.
  Mokolonele ka boyena o ile a ikwa a sa phuthologa gomme a tsebiša ka kgakanego gore:
  - Ge feela oli e sa fele, se ga se re tšhošetše. It"s very good gore o thopile leswika gape go tšwa go ma-Amerika. Ke mang yo a tsebago, mohlomongwe ba kgonne go hwetša oli ya theko ya fase, ka fao se se ilego sa ama letseno la rena gampe. Re tseba diphenyo tše dikgolo kudu le diforamo moo di pompago makhura ka go lebanya go tšwa fase. - Mokolonele o ile a phadima dinaledi ka mabanta a gagwe a magetla.
  - O ka se bitše naga ye e hlabologilego moo bontši bja letseno la yona la tekanyetšo e lego oli le gase. - Margarita Korushnova o lemogile ka segalo se se thata. - Re hloka go tšwetša pele mahlale ka lefapheng la setšhaba, go sego bjalo tšohle di ya go sešole.
  - Se ke seo lena banenyana le tla se dirago. Re šetše re gola di-supermen tše difsa. Eo e ka kopanyago tlhale, goba gaešita le ditšhipi tša seela. - Mokolonele o ile a kgopamiša sefahlego sa gagwe bjalo ka ge eka o opša ke leino. O ile a ntšha mare a go hlafuna gomme a a tšholla ka ganong. Tebelelo e ile ya thoma go nyamišwa.
  - Gomme ka morago bjalo ka go "Temptation of God" goba leina le lengwe la "Matla go feta Modimo Ramaatlaohle"! multi-theohyperplasma e fetoga bjalo ka Mmopi! - Margarita o ile a hlokomela.
  Molaodi o ile a panya mahlo ka kgakanego:
  - Ga se ka bala padi ye bjalo, eupša theohyperplasma ke eng?
  Banenyana ba ka bobedi ba ile ba tšholla ka nako e tee:
  - Eneji ya bokamoso! Seo e bego e le mohlagase go Jules Verne se ile sa fetoga mehuta e mefsa ya dilo ka motheo.
  Lega go le bjalo, ga re na nako e ntši ya go boledišana. - A realo ngwanenyana wa Komsomol, a laetša di-Stinger ka seketswaneng.
  - Ruri o swanetše go bala "Teko ya Modimo." - Mokolonele o boletše, a thothomela ka go se rate.
  -E na le mohola kudu bakeng sa leano la ntwa. - Aurora o ile a hlokomela. - Ka kakaretšo, ntwa ya rena ya boraro ya lefase kgahlanong le USA le Engelane e lwetšwe ka go hloka bokgoni mo e lego gore go molaleng gore e nkga bofetogedi.
  - Go bolela nnete, ke ka fao go bego go le ka gona! Bajenerale ba rena ga se ditlaela kudu mo e lego gore ba be ba sa tsebe le dilo tša motheo tša maano le maano. - Mokolonele o ile a hlokomela.
  - Ke ka lebaka la eng ba sa golegwe motho? - Tough Aurora ka matla o ile a šišinya seatla sa gagwe.
  Mokolonele o ile a ngunanguna ka kgakanego:
  - Go be go se na thulaganyo ya dipolotiki, go tlaleletša, ba be ba sa nyake go hlola mohlala wo batho bao ba nago le khuetšo kudu ba bego ba ka tlaišega;
  - Motho yo a hlomphegago o bea toka godimo ga dikamano tša lapa le tša bogwera! Go swanetše go ba le molao o tee bakeng sa manaba le bagwera, go etša ge monna a dirile ka mosadi wa gagwe! Go ba gona ga melao e fapanego go fetoša toka gore e be mogweba-ka-mmele! - Margarita o boletše ka segalo sa go gapeletša.
  Mokolonele o ile a makala e le ka kgonthe:
  - Wow, ke bona o Mojeremane Catherine. Go bonagala o nyaka toka!
  - Ke nyaka therešo, thulaganyo le, go ba gona, tokologo! - Margarita o ile a tsebagatša, a goeletša.
  - Ke mokga ofe? - Mokolonele o ile a makala.
  - Ga go le e tee ya tšeo di lego gona bjale! - Setlogolo se senyenyane sa Mikhail Lomonosov le Stenka Razin se ile sa phuthelwa. O ile a rwala pere ya gagwe. - Se se swanetše go ba mokgatlo wo mofsa wo o laolwago ke bafsa ba bohlale. Gomme pele ga tšohle, re swanetše go lwantšha tshekamelo ya didirišwa tše tala tša ekonomi. Ke tlwaelo go omanya Hitler, eupša ka tlase ga gagwe intaseteri, kudu-kudu boentšeneare bja metšhene, e ile ya tlola mo gogolo go tloga mathomong. O ile a kgona go mpshafatša naga, ntle le di-petrodollar le ge e le dife. Ka bomadimabe, nakong ya Stach, kgatelelo e be e beilwe go diromelwantle tša didirišwa tše tala le go reka ka ntle ga dithoto tša bareki le dijo. Gomme, ka bomadimabe, pholisi ye e tšwela pele go fihla le lehono. Ke be ke tla dira gore bo-rathutamahlale e be batho ba humilego kudu nageng. Baprofesara ba Oligarch ba be ba tla fetoga molao, e sego mokgekolo. Go tlaleletša, thuto ya godimo ga se ya swanela go ba ya mahala fela, eupša gape le ya kgapeletšo, gomme molaodi wa kgwebo o swanetše go ba le dissertation, gomme o swanetše go e romela khomphutheng yeo e ka se filwego pipamolomo. Ka kakaretšo, re tla godiša kudu maemo a tlhaologanyo a bafsa gore molaotheo o se fenye: reka le go rekiša!
  - Ee, ba bantši, le ge ba na le thuto ya godimo, ba nyaka bogobe bjo bonolo go molaleng gore lefapha la kgwebo le imelwa kudu; - Mokolonele o ile a dumela ka go hemela godimo gomme a tlaleletša ka manyami le go feta. - Gomme tšhemo ya mahlale ga e swarwe ka tlhompho ye kgolo.
  Dibetša di ile tša imelwa ka lebelo. Banenyana ba Komsomol ba be ba šoma le go bolela ka nako e tee:
  - Ke nagana gore re hloka dithibelo tše thata kudu bakeng sa ekonomi ya mmaraka. - Smart Aurora o ile a kena poledišanong. - Gore go se be le batho ba bjalo ba ba humilego kudu. Gomme ka morago oligarch e tee ya Russia yeo e nago le medu ya Sejuda e na le lehumo leo gatee-tee e lego makgolo a mabedi a batho ba humilego kudu kua China.
  Mokolonele o be a šetše a thomile go lahlegelwa ke kgalefo, eupša ka nako ye e swanago o ile a bontšha go itshwara ka sewelo:
  - Ke nnete, gomme bontši bja bo-radibilione ga se ba setšhaba sa ma-Slavic. Re nagana ka yona gomme re leka go di pitla.
  - Pinch ka go fokola! Ee, se se nyaka go bjala mengwang ka botlalo. - Margarita o ile a ganetša. - Go lokile, "Stingers-firecrackers" ka moka di imetšwe, ke nako ya go thula lenaba.
  Lebopong ba be ba šetše ba tseba ka tlhaselo yeo gomme Yankees e be e kgoboketša madira. Lehu la dihelikoptara le bontšhitše gore lenaba le matla kudu, gomme ma-Amerika ga se mohuta wa setšhaba seo se kitimelago diheleng ka hlogo. Ba be ba itokišeletša go hlasela ka kgonthe. Go oketša moo, sehlopha sa "go se fetoge" se be se tliša madira a sona.
  Boemong bjo, o swanetše go itlhasela. Ke moka go tla ba le mohola. Yeo ke tsela fela ya go leba goba go dira manoeuvre ya go dikologa. Margarita Korshunova o šišinya gore:
  - A re yeng thwii boemakepeng re ba bolaye ka moka moo!
  - Ga se kgopolo ye mpe, eupša o ka ikhwetša o le ka fase ga mollo wa tšhoša gateetee. Ke šišinya kgetho e boleta. Tsela ya go fapoga ka pela, e batamela go tšwa sethokgweng. - Aurora o dirile sediko ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, gomme ka morago a tšweletša pentagram gape.
  - Na go swanetše go senya nako!? - Go be go na le pelaelo lentšung la rathutamahlale Margarita.
  - Bošego bja marega ke bjo botelele kudu. - Aurora o ile a ganetša. "Ntle le moo, lenaba ga se la swanela go tseba gore re ba babedi feela." Go a nyakega go hlola kgopolo ya bofora: gore tlhaselo le yona e tšwa nageng, bjalo ka ge eka go na le madira a magolo kgahlanong le bona.
  - Mo nakong ye, ke dumelelana le wena, a re seseng! - Margarita ka pela o ile a bea mošomo wa diatla ka go phafoga.
  Banenyana ba Komsomol ba be ba sepela ka lebelo le legolo ka seketswana seo se budulelwago. Mašole a sa dutšego a sa bonagale, bakeng sa go bewa leihlo ka tsela ya kgonthe le radar.
  Ge ba sega moyeng, ba ile ba feta dikepe tše mmalwa gomme, ba feta meago, ba ikhwetša ba le meetseng a lokologilego. Ge ba le tseleng, ba ile ba kopana le dishaka tšeo di fetogilego, eupša ka go se swane le sefenyi se segolo sa Anaconda, banenyana ba Komsomol ba be ba sa nkge madi. Ke ka baka leo ba sa kago ba leka go ba hlasela. Go oketša moo, Aurora o ile a thoma disk ya boomerang ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo:
  - A a ba fe pakane e ntjha.
  Ka ge a ile a gobatša shaka, o ile a kgaola sediba sa madi mmeleng wa yona. Phoofolo e ile ya šikinyega, gomme bagwera ba yona ba ile ba hlasela gatee-tee ka mehlagare ya bona yeo e gogelwago morago le meno a bona a mammoth. E be e bonagala e tšhoša, dibata tša go tšhoša di ile tša kokotela mogwera wa tšona, o ile a mo thula ka lenong go arabela, o ile a bethwa. Madi a matala, a makhura a phatlaletše go putla bokagodimo. Diphoofolo tše di jago diphoofolo di ile tša tsena ntweng, gomme palo ya bao ba gobetšego ya gola, ka lehlakoreng le lengwe, ba ile ba fetšwa ke ba bangwe.
  - Wow, Margarita! Eupša o ka ba lwantšha gabonolo. O ile a tšea yo mongwe a gobatša yo mongwe, gomme ba bangwe ba tla ithoma ditho. - Aurora o ile a gaša ka go hlaboša gomme a gata maoto a gagwe a sa apara selo.
  - Wa bona, boitshwaro bja diabolo bo kgatha tema. Ga go nyakege gore o rere lehloyo la moagišani wa gago le kganyogo ya go fediša bao ba fokolago. - Snow White terminator o ile a winked.
  - Ga se ra lwantšha ba fokolago. - Aurora, a phadima ka mahlo a emeralda, a realo ka boikgantšho kudu. - Go be go na le makgolo a mane le masomeseswai a bona kgahlanong le rena ba babedi, gomme go na le ntwa pele ka bonyane dikete tše pedi, tšeo makgolo a mararo le masomehlano go tšona e lego madira a kgethegilego ao a kgethilwego ao a fetilego Iraq, Afghanistan, le Somalia. Le gona bahlabani ba bangwe ga se bao ba se nago phihlelo.
  - Moganetši yo maatla o matlafatša mmele wa gago le thato, o go dira gore o tie - yo a fokolago o senya moya wa gago gomme o fokodiša mmele wa gago, a go dira gore o fokole! Ka gona tsela e thata e nea phenyo e bonolo kudu! - A realo Margarita yo bohlale.
  Ka ge ba sepetše boemakepe, banenyana ba Komsomol ba ile ba tšwa ba ya mokerong. E be e se kgole le boemakepe, o be o bile o kwa dikepe di lla diphalafala. Dihlodi tša mohlabani di ile tša ikhwetša di le mokerong. E be e le e telele kudu e bile e sothegile ka tsela e makatšago. Ge ba le tseleng, banenyana ba Komsomol ba ile ba nyakile ba thulana le selo se se sa tlwaelegago. E ile ya koba moya bjalo ka selemo se se bonagalago. Dikhunkhwane di ile tša fofela go yena gomme tša phadima mae a tšona a go phadima. Lega go le bjalo, e be e gogela dibopiwa tše di nago le maphego.
  - Ke selo se sengwe sa go swana le sefediši sa dintšhi. - Aurora o ile a goga šedi, a phadima direthe tša gagwe tše di se nago selo.
  - Mohlomong mohuta o itšego wa mahlasedi o gogela dikhunkhwane. Ke kwa go thothomela ga ultrasonic moyeng ka letlalo la-ka. - Margarita o ile a ba a thothomela ka lekgopo.
  - Bothata bjo bofsa go rena! Ka kakaretšo, tlhago ye e makatšago ya lefelo e ka lebiša tlhaselong ya pelo. - Go be go na le kgegeo lentšung la Aurora yo a tukago mollo.
  - Nna le wena re na le dipelo tše pedi, ka fao re ka se hwe ka yona nako yeo! - Margarita o ile a ikwa a thabile - Go botse ge o se motho ka botlalo.
  Diabolo wa mollo o ile a goeletša ka se:
  - Dumela! Go sego bjalo nkabe a eme setofong, gomme a imile ka seo!
  Le ge go le bjalo, banenyana ba ile ba swanelwa ke go ema, ba kgoromeletša go tloga go di- snag, ba šuthelela ka thoko ka makga a mmalwa, ba boela morago.
  Ka morago ga go se swane mo gongwe, go ile gwa tšwelela e nngwe gatee-tee, mo nakong ye e le ya oval yeo e kgaotšago. Tše ka moka di ile tša dira gore go sepela go be thata. Go sa dutše go le bjalo, ba ile ba feta gomme gwa tšwelela ponagalo ya moela ka pele.
  Go thata go namela, go na le sephethephethe seo se tlago, eupša ga go na diphapano. Mehlala ya maoto yeo e sa aparago dieta e dula e le bjanyeng bjo bo khupeditšwego ke tšhwaane.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba ema pele ba tšwa go yona. O ka bona dihlogo tše mmalwa tša "khabetšhe" di kitima godimo. Dimela tše di fetogilego ga se tša bona banenyana bao ba nyakilego ba sa hlaolege, banyalani ba bona ba ile ba kgopša ke dibutšwana (Dibere tša Mohlabani di be di sa tšwa go apara dieta tša tšona go uta monkgo), eupša go bonagala di kgodišegile ka go se jege ga tšona, di ile tša wela morago.
  - Re hloka go sesa go se nene pele! - Aurora o ile a realo, a lahlela ka ntle nyenya ya phoofolo. - Re tla khupetsa sekepe moo.
  - Go e rwala le wena ga go bonolo! - Margarita Korshunova o ile a dumela.
  Go dira gore entšene ya jet e homole ga se mošomo o bonolo go batšweletši, eupša cuttlefish le yona e diriša molao o swanago wa motheo gomme ke motsomi wa maemo a pele.
  Go hwetša lefelo la go khuta gore mošemane wa go se kgethe a se go sware ga go bonolo gakaakaa. Lefelo le lebotse kudu mo ke lešaka la sebata se kotsi. Ka mohlala, rat ya beaver. Phoofolo e kotsi, go thata go e bolaya ebile e lekana le kolobe ya naga. Makwapi ga se boya, fraer e tlwaelegilego e be e ka se ye kgaufsi le lešaka la gagwe. Kudu-kudu bošego. Se ke seo banenyana ba bego ba se nagana, ba uta seketswana seo se budulelwago ka gare ga selo se sengwe sa go swana le potleng. Moo go nago le dihlašana tšeo di fegilwego godimo ga meetse go tšwa godimo. Ke moo banenyana ba ilego ba tlogela letlotlo la bona, ba iphihlile ka makala a dithokgwa.
  - Na o e utile gabotse? - Margarita o ile a botšiša, a dira ditlwaetšo ge a le leetong.
  - E tla robala go fihla mesong, gomme ka mahube re tla hlapa! - Aurora yo a befetšwego o ile a beakanya leswika ka serethe sa gagwe.
  - Go thwe"ng ge e ba rat-raccoon e ka itšhireletša! - Mohlabani wa Komsomol o ile a winced.
  - A re thuntšheng! Letlalo la yona le tiile go feta la alligator gomme le tšeelwa godimo kudu. - Aurora o ile a šikinyega ka mahlo a gagwe a emeralda ka bjana gakaakaa.
  - A re rekišeng! A re fetoleng boitšhupo bja rena gomme ga go yo a tlago re lemoga! - Margarita Korushnova o ile a ntša leleme la gagwe ka phišego.
  Aurora o ile a rora:
  - GO LOKILE!
  Banenyana ba ile ba huduga gannyane, ge lepogo la legotlo ka bolona le tšwelela. Ba ile ba gatsela, ba tšea sephetho sa go boloka sebata se phela ga bjale. Ka ditsela tše dingwe di be di swana le sehlotlolo seo se bego se bolaya lapa eupša a ntšha nonyana ka lesakaneng la sona. Legotlo la lepogo le be le sa kgone go lemoga monkgo wo o nyakilego o sa hlaolege wa banenyana ka ntle le moo, o be a tletše, ka ge a latswitše nama ya kolobe, o ile a robala.
  Go rora ga gagwe ke mo go sa tlwaelegago kudu, go gopotša ka go lla ga sebapadi sa violin sa magareng.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba leka go sepela ka lebelo, gomme ka nako ye e swanago ga go na motho yo a ba bonego, motšhene o be o le sephiri kudu. Ba ile ba ba ba apola dibutšwana tša bona.
  Aurora yo a sa aparago maoto o ile a botšiša mogwera wa gagwe, e sego ka morero wa go hwetša tsebišo, eupša e fo ba go imolla kgatelelo gore:
  - Go lokile, mokgwa wa go rarolla go kgonega bjang?
  Margarita o ile a araba ntle le lešata le ge e le lefe:
  - Ntle le ge re kgopša ke di-anomalies.
  Diabolo wa mollo o ile a bea monwana wa gagwe melomo ya gagwe;
  - Eupša ye nngwe ya tše e gagaba ka ntle.
  An anomaly ya perela go tšwa ka tlase ga mobu. O ile a ba a lokolla mmu. Go swana le mole o mogolo, e ile ya thula lešabašabeng, letsopa le bjang. O ile a kgoromeletša ntle selo se sengwe sa go ba le lerole bjalo ka makhura. Ke moka a thoma go phasola.
  - Go a šišimiša! - A realo Aurora wa mollo. - Go swana le dikolobe tše pedi di atlana.
  Anomaly e ile ya ba kwa gomme, ka go tšhoga, ya šuthelela go banenyana.
  - A re hudugeng ka thoko! - Margarita o ile a laela.
  Agile Aurora o be a sa kwešiše:
  - Ke ka lebaka la eng se se sa nyakega?
  Snow White Terminator e ile ya nyenya:
  - A re go dire gore o kitimiše dinonyana tše pedi ka leswika le tee!
  Ngwanenyana wa Komsomol o ile a bontšha leleme la gagwe, a swara wasp ka lona gomme a le hlafuna, o ile a thabišwa ke tšhišinyo ye bjalo. Dihlodi di ile tša phatlalala, gomme anomaly ya gatsela. E ile ya šikinyega gannyane gomme ya thoma go wa, kgabo ye nnyane ya feta ka gare ga leraga la makhura. Lega go le bjalo, go fo etša ge e ile ya swara mollo ka pela, e ile ya tima ka lebelo le le swanago.
  - Ye ga se Pyromania! - Barefoot Aurora o ile a lemoga, a squinting gomme a tlola gateetee, a fetoga somersault ya morago.
  - Ee, anomaly ya Pyromania e ka baka masetla-pelo! - Margarita o ile a dumela. - Bjale akgofa, gomme re senya nako.
  Gatee-tee ge banenyana ba Komsomol ba tsena ka gare-gare ga sethokgwa sa dihlašana ka gare ga mahlogedi, dihlareng, merara ya diphetogophetogo yeo e logaganego, ba ile ba dikologilwe ke leswiswi leo le nyakilego le sa tsenege. Ke feela makwapi a dihlare ao a ilego a phadima, a nea ponagalo ya naga ponagalo e tšhošago, ya lefase le lengwe. Lega go le bjalo, banenyana ga ba nyake di- monocular tša bošego tše ke tša batho ba fokolago bao ba sa kgonego go dira diphetho tše di ikemetšego le go bona leswiswing. Aurora o ile a nyakile a thula sehlare seetša sa radioactive se ile sa dira gore bokgole e be bja bofora, gantši bo fora bokgole.
  - Damn it! - Diabolo wa mollo o boletše ka yo a sa hlwekago ka mo go swanetšego kudu. Go bonagala go se na selo seo se sa tlwaelegago, eupša seetša se kobegile.
  - Ye ke phosgene le fosforo! - Margarita o ile a tsebagatša gomme a sotha molala wa gagwe wa mogau. Ka morago ga tsohle, gantši ba fetoša ditekanyetšo tša moya.
  - Ka fao se se swanetše go elwa hloko! - Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a dumelelana le kgegeo yeo e sa utilwego gabotse.
  Mohlabani o ile a šišinya seatla sa gagwe moyeng:
  - Go sepela ka go nanya mathomong, then we"ll get used to it.
  Banenyana ba Komsomol ba ile ba akgofiša ganyenyane-ganyenyane, mola ba be ba leka gore ba se ke ba ba ba phatlola lekala ka tlase ga ditlhako tša bona. Go boifa e sego kudu babogedi ba go se kgethe, eupša dibopiwa tše di fapa-fapanego tšeo di bego di ka arabela modumo.
  Mathomong e be e omile, eupša ka morago gatee-tee ge banenyana ba šuthiša dihlašana, phororo ya kgonthe e ile ya ba tšhollela!
  - Meetse a swanetše go ba a boima! - Aurora o ile a šišinya.
  - Diphesente tše lesome ka nnete! - Margarita o ile a dumela.
  Diabolo wa mollo o ile a wiša khunkhwane ka serethe sa gagwe sa hypertitanium gomme a ntšha kgopolo ya gagwe:
  - Ke ka fao phoka e lego ye kgolo kudu ebile ga e moyafale!
  Letsopa le ile la pšhatlaganya ka tlase ga ditlhako tša dibutšwana tša-ka. Mmala wa yona ke o sa tlwaelegago wa botala-violet, go swana le wa lebitla. Se se be se se bjalo kae goba kae Lefaseng ka ntle le lefelong leo.
  Maoto a ile a leka go arogana godimo ga gagwe, eupša diporo di ile tša gola ka pela, e lego seo se ilego sa dira gore go hlola go be bonolo. It"s just hard to move, e kgomarela dieta tša gago, e go gapeletša go senya maiteko. Aurora le Margarita ba ile ba ba ba metša tšhokolete e tsepamego yo mongwe le yo mongwe. Bjang bo be bo hwetšwa ka dinako tše dingwe, gomme bo be bo ja kudu. O ile a gagabela ka gare ga letsopa gomme a leka go swara dikhunkhwane. Go raragana ga merara, dihlašana, makala, matlakala, ka dinako tše dingwe ga a nkge, gomme ka dinako tše dingwe a na le monkgo o matla.
  - Merara e tswa kae? - Margarita o ile a botšiša. - Ye ke lefelo la boso bjo bo fodilego.
  - Sephetho sa phetogo ya diphedi, ba tsemile medu. Go oketša moo, e ruthetše kudu lefelong leo go feta leo le lego go lona! E ka ba likhato tse leshome le metso e mehlano. Go fiša mo lehlabuleng go feta Afrika ya equatorial. Goba aowa, mo e ka bago themperetšha e swanago. - Aurora yo mobotse o ile a kgokološa phatla ya gagwe, go bonagala a leka go gopola seo a kilego a se bala.
  Margarita o boletše ka kgodišego kudu gore:
  - Ga se selo go fihla ga bjale! Bonyenyane go rena.
  Aurora yo a sa aparago maoto o ile a retologa moyeng, a dira somersault gomme a lla:
  - Re dibere tša Komsomol gomme seo se bolela ka moka!
  - Ke gopola re kile ra išwa Sahara. Ke ile ka fetša beke ke se na dijo goba dino, ke sepela lešabašabeng leo le bego le fiša bjalo ka pane ya go gadika setofong, ke sa rwala dieta gomme ka se phologe selo! - Ke lemogile Margarita a lokolla ditlhase mahlong a gagwe (e sego ka tsela ya seswantšhetšo, eupša ka tsela ya kgonthe!). - Ke nnete, go be go se na mo gontši mo go bego go kgahliša.
  - Ka nnete! Le nna ke ile ka feta go se! Maoto a-ka a e tlwaela ka pela, eupša a hlohlona feela ka morago. Gomme letlalo le fifala letšatšing. - E tiišeditšwe, e thabile ebile e bapala bjalo ka katse go tšwa go Viriya Aurora.
  - I don"t like it ge mmele o le wo mošweu, o bonala o le effeminate kudu. - Margarita ga se a ka a itira eka o a šišinya sefahlego.
  - Chocolate tan e fešene bjale. - Diabolo wa mollo o ile a rora ka meno a gagwe a panther. - Se se ra gore o na le tšhelete ya go ya Borwa.
  Banenyana ba ile ba nyakile ba felelwa ke dilo tše di raraganego tša sethokgwa sa Chernobyl. Lebopo la mokero o sephara le be le le kgaufsi. Dihlašana tše di kitimago, medu ye e tšweletšego ka ntle, plantain ye e fetogilego, ka matlakala a yona a sephara, e hlotše boemo bjo bo loketšego bja go tswalela.
  Margarita o ile a goeletša ka gore:
  - Go lokile, mo ke Vizhnitsa ka pele ga rena.
  - Ee, motse wa peleng wa Soviet! Ke ka baka la"ng Ukraine e ikgantšha, e nyakile e fetogile naga e arogilego ka gare ga Soviet Union. Taba ke gore, re be re dutše re e-lwa le bona ka nywaga-kgolo e mentši! That "s why USSR e fentše, gomme bjale ma-Ukraine ke bana babo rena. - Aurora wa moriri o mohwibidu o ile a phurolla matsogo a gagwe ka bophara gomme a leka go fofela godimo.
  - Le pele ba na le bana babo rena ba Russia. Ngwana yo mongwe le yo mongwe o a tseba gore Kyiv ke Mmago metse ya Russia. - Margarita o ile a re, a myemyela ka bophara. - Ba ile ba kopanywa ke tumelo e kgethwa ya Orthodox le medu ya Seslavic. Modimo ka boyena o ile a laela USSR gore e be mmušo o tee. Eupša Bandera o ile a tla gomme a hlola bedlam - e ile ya ipontšha e le ntwa. Lega go le bjalo, re ile ra fenya.
  - Taelo e agilwe motheong moo samente e lego tumelo gomme santa e le thato! Le gona ka baka la se dihlotlolo tše dintši di swanetše go golegwa! - Aurora o ile a araba, a rora ka bogale.
  Ga go thata go bona motse. Mokero mo o tletše, go tshela morako ga se bothata. Matlo ke bontši bja kgale, o ka bona meago ya mabato a mahlano le meago ya maemo a godimo ya Stalin. Banenyana ba šetše ba ile meagong ya sebjalebjale. Ke moka Margarita o ile a gopola:
  - Re swanetše go ntšha bana ba lesomeseswai, akere?
  - Bafana ba rena ba tla thuša! Re tla hlola letšhogo le legolo motseng mo e lego gore ba ka se kgone go latela metsamao ya rena! - Aurora a sa rwala dieta o ile a šišinya sethunya sa gagwe sa motšhene.
  Mohlabani yo mošweu bjalo ka lehlwa o ile a lebelela go dikologa gomme, a rema letšhollo la monang, a theoša lentšu la gagwe gomme a botšiša gore:
  - Go thwe"ng ge a ka tšhaba?
  Diabolo wa mollo o ile a bolela ka mo go kwagalago gore:
  - Ke bala ka megabaru ya gagwe ya elementary. Ntle le moo, ke tla bitša se dwarf bjale. Ke tla thekga moya wa gagwe wa go lwa.
  Margarita Korshunova o ile a rora ka mokgwa wo o sa hlalefego ka mo go feletšego:
  - Tsela ye kaone ya go dira se ke ka go phasola gabotse sefahlegong.
  Aurora o ile a kitimiša menwana ya maoto ya gagwe yeo e sa aparwago ka pela gomme a leletša nomoro yeo a diriša dikonotswana gomme a bolela ka go hlaboša gore:
  - Na o itokišitše!
  - Ee, eupša go be go na le tlhakatlhakano ye bjalo mo! - Go ile gwa kwagala go tšhoša mo go sesane ge go arabela.
  - Don"t despair, go bonolo kudu go e ntšha ka bohwirihwiri. Ka ntle le moo, ga go na motho yo a bego a tla makatšwa ke go se be gona ga bana ka morago ga bošego bjo bo bjalo bja ledimo. - Diabolo wa bohwirihwiri, wa moriri wo mohwibidu o ile a theoša segalo sa gagwe.
  - Dumela! Ba ka se sa na taba le rena! - The dwarf, setsebi sa potsanyane-lahla, purred.
  - Re emele, go sa kgathalege gore go direga eng! Mohlomongwe re ka oketša ka tše dingwe tše hlano lekgolong. - Aurora o boletše ka go šišinya.
  Mantšu a mafelelo a bile le mafelelo a maleatlana. Sehlotlolo sa moron se ile sa rora:
  - Ke tla leta, le ge bofelo bja lefase bo tla!
  Cool Aurora, ka go emiša le go theoša ka tsela ya kgegeo ya dintshi tša gagwe tše ditelele, o ile a nagana gore: "ka tsela e itšego se se nkgopotša Judase yo a letetšego kota ya aspen."
  "Go lokile, bjale re tla betha ma-Amerika le bašomi ba bona," Aurora wa mahlo a matala a realo ka go dira phetho.
  - O a tseba gore ke eng seo nka se swarelego Amerika? - Galina o ile a itshwara difihla.
  - Eng? - Leloko la bere e khubedu-Komsomol le ile la makala.
  - Go thuthupišwa ga dipomo tša metse ya rena le ya Japane! Ye ke bošoro! - Ke bile ke ngwadile direto! - Margarita o ile a šišinya sethunya, gomme ka pefelo yeo e lego gore sehlopha ka moka sa dikhunkhwane tše di fetogilego tša boya se ile sa wela fase.
  Aurora o ile a tlolela godimo gomme a thaba:
  - A re bineng! Se se a kgahliša.
  Gomme Korshunova o tla opela, lentšu la gagwe, bjalo ka mehleng, le phagame go feta ditheto tša Himalaya;
  Naledi ya Ntate e filwe ke Morena, .
  Ntumele, o phadima go feta Letšatši!
  O wa ka, naga ye o tšwago go yona - .
  Tseba go tšwa go wena gore pelo ya ka e betha ka manyami!
  
  Ka go lena re maloko a Komsomol bjalo ka dintšhu, .
  Re senya ma-fascist gomme re gogola dilo tše di senyegilego!
  Le ka Jupiter re ile ra kgona
  Bjala dienywa tša paradeise yeo e sa kgonegego!
  
  Venus ke lefelo la lerato, .
  Go Mars, maikwelo a mohlabani ke a phagamego kudu!
  Roba diketane tša bobe le pelaelo, .
  Taba ke gore, Ramatlaohle o nyaka go direla bohle tše kaone!
  
  A re fenyeng kgatelelo ya cosmic, .
  A re sware seledu ka sekgoketšane se se tiilego!
  Lenaba le tla pšhatlaganywa ke maatla a lefase, .
  Gomme ba ga Junkers ba ile ba thuntšhwa fase ke bora bja ngwana yo a tlwaelegilego!
  
  Go na le boemo bjo tee fela - bo tšee gomme o fenye, .
  Re ka se kgone go tseba mafelelo le ge e le afe a mangwe!
  Gomme o se ke wa gagola phiri ya Reich, .
  O tla hwetša bayonet sefahlegong go tšwa go lešole!
  
  Eupša bayonet e ka se go dire selo, .
  Re tla oketša ka dynamite!
  Go fofa mo go bjalo ka lebelo
  Ge moproletarian a be a otla hamore!
  
  Kgato e latelago e tla feta bjalo ka ledimo, .
  Gomme endgame e tla ba checkmate ya phenyo!
  Akere pefelo ya rena ke thabamollo ya bohlanya, .
  Tefetšo kgahlanong le setlatla, katse e tšabehang!
  
  Re ile ra kgomaretša di- pincer kua Berlin, .
  Paris e lokologile ka tlase ga folaga ya Russia!
  Re barwedi ba Naga ya Botate le barwa, .
  Ge re eja monyanya, re ja todi ya dinose ka lethabo!
  
  Foggy Albion bjale o swana le ngwanabo rena, .
  New York e ile ya tšwa bjalo ka phae ka sebjaneng!
  Folaga ya rena e khubedu, e khubedu ya mmala wa poppy, .
  Ka tlase ga yona, batho ka moka ba thabile ka tokologo!
  . KGAOLO YA No. 12.
  Oleg Rybachenko le yena o bile le toro yeo e bego e se bonolo le gatee, eupša e le e makatšago. It"s as if yena le Dima ba tšwetša pele mešomo ya bona ya sešole;
  Bobedi bja bona ba ile ba ingwadiša e le baithaopi karolong ya bana ya SS, yeo e hlomilwego ke Fuhrer yo a bego a swerwe ke moya. Go bonagala eka therešong ye Hitler mafelelong o hlanya. Ka lehlakoreng le lengwe, ke therešo gore o be a e-na le bohlale bjo bo lekanego gore a se thome ntwa e se nago kholofelo le USSR.
  Ka lehlakoreng le lengwe, ke ka baka la"ng mošemane a sa swanela go hwetša tlwaetšo ya tša bohlabani? Ke ka baka la"ng di swanetše go amuša le go bask bjalo ka di- barchuk?
  Oleg Rybachenko le Dmitry, hammoho le bashanyana ba bang ho tloha mophato o monyenyane, ba ile ba fofela Afrika. Senamelwa sa Jeremane sa dientšene tše tshela se be se ka rwala di- paratrooper tše di itlhamilego tše di fihlago go makgolo a mabedi. Eupša go be go e-na le mophato ka moka wa bahlabani ba makgolo a mararo ba mohuta o monyenyane wa Hitler Jugent. Bašemane ba makgolo a mararo, ba mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi, ba be ba bonagala ba sa dutše ba elela kudu, eupša ge e le gabotse e be e le bašemane bao ba kgethilwego ka mo go kgethegilego bao ba bego ba šetše ba hweditše tlwaetšo e ntši kudu ya tša bohlabani.
  Fuhrer e be e nyaka gore bafsa ba bantši ba mahlalagading ka mo go kgonegago ba tšee karolo ntweng. Afrika, madira a magolo a Brithania a šetše a fentšwe, le ge go sa na le dihlopha tše matla tša bahlabani kua Sudan. Ke therešo gore madira a bokoloniale ga a botege ka mo go feletšego, gomme ge re bolela ka go tia, diyuniti tša Brithania di bjalo. Ga se Seisemane ka botlalo. Ga ba itlhamile gabotse gakaakaa, kudukudu ka ditanka, leka le go fetišetša didirišwa go putla toropokgolo. Ka fao, kotsi ya tahlegelo ye kgolo go bašemane ke ye nnyane. Go letetšwe gore e be maemong a ditlwaetšo tše di tlwaelegilego tša maano, gomme moloko o mofsa o tla hwetša phihlelo ya ntwa.
  Oleg Rybachenko le Dmitry ba bolela Sejeremane ka thelelo (lenaba leo go thwego ke lona), gotee le Seisemane, Sepaniši le Sefora. Sekolo sa bona le sona ke sa maemo a godimo gomme bana ba Soviet, ka kgopolo, e swanetše go ba ba bohlale kudu.
  Mošemane wa Mojeremane, yo go bonagalago e le yo mongwe wa baetapele, Hans Feuer yo motelele le wa mešifa o ile a swarana ka diatla gomme a bolela ka potego gore:
  - Re be re sa letela gore ma-Russia a ka ba matla le bohlale gakaakaa. Ka mohlala, mouwane tsela ya rena bjalo ka Majeremane a maemo a pele!
  Oleg Rybachenko o ile a bolela ka boikokobetšo gore:
  - Ke eng seo se makatšago gakaakaa ka seo? Mohlomongwe re tla swanelwa ke go lwa, eupša ge o ka tsena go reconnaissance gomme o sa tsebe Sejeremane, o tla kgoboketša tshedimošo ye kaakang?
  Hans o ile a dumela:
  - Ke nnete! Eupša ka kakaretšo re ile ra rutwa gore le batho ba ka tlase ga batho ba Russia. Maslav ke kgato ya phetogo magareng ga tšhwene le motho. Ke gore, go ya ka tlhabollo ya tlhaologanyo, mo-Russia o phagame go se nene go feta phoofolo ya ka gae.
  Dmitry o ile a itshwara difihla ka bogale:
  - Ee, nka go phunya ka mantšu a bjalo.
  Hans o ile a araba ka sebete, a pitlaganya difihla tša gagwe:
  - Feela kgetho ya sebetsa ke ya ka. Ka diatlana o mmotšwapele wa Half-World, eupša go thwe"ng ka duel le nunchucks?
  Dmitry o ile a makala:
  - Gomme ke eng?
  Mošemane wa maemo a godimo wa Jeremane o be a nyaka go arabela, a bontšha bokgoni bja gagwe bja go ruta, eupša Oleg Rybachenko o ile a mo betha go fihla go yona:
  - Se ke sedirišwa sa temo seo se šomišwago go kokota di-sheave ka China. Ma-Mongolia-Tatar a ile a thibela ma-China go rwala dibetša, ka gona a ile a fetoša sedirišwa se seo se bonagalago se se kotsi gore e be lepara le le bolayago. Tshepedišo ka moka ya ntwa ya nunchuck e ile ya hlangwa. Ke moka e ile ya amogelwa ke Majapane mafelelong a lekgolo la bo-19 la nywaga. Mohlomongwe, e be e e-tšwa go bona go ya madireng a SS.
  Hans o ile a ganetša ka gore:
  - E sego ka nnete ka tsela yeo. Fuhrer e Kgolo nywageng e lesome e fetilego e ile ya laletša di- guru tše mmalwa go tšwa China, ya laela gore sekolo sa ntwa sa Third Reich sa go lwa ka diatla e be seo se tšwetšego pele kudu lefaseng. Ga se wa swanela go nagana gore rena Majeremane, ka ge re le setšhaba se se phagamego, ga re nyake go ithuta selo go tšwa go batho ba bangwe. Sekolo sa rena sa tša bohlabani sa Jeremane se nyaka go naganelwa mo gogolo ga taba ya motho.
  Dmitry o ile a dumela ka hlogo ka mafolofolo, a tiišetša kgopolo ye:
  - Le ya Soviet le yona. Stalin o itše - theknolotši nakong ya go aga lefsa e dira phetho ya se sengwe le se sengwe! Gomme ka morago ka leano la bobedi la mengwaga ye mehlano o ile a hlama kgopolo yeo - bašomi ba tšea sephetho ka se sengwe le se sengwe!
  Oleg Rybachenko o boletše selo se se fapanego mo:
  - Ke swanetše go bolela gore dilo ka moka ga di sepele gabotse le taba ya motho. Ka mohlala, tekanyo ya tlwaetšo ya tša thekinolotši ya mašole a USSR e šalela morago. Eupša ka kakaretšo re ka godimo!
  Hans o ile a šišinya gore:
  - Na o ka rata go bapala Hitler Hash?
  Bašemane ba Soviet ba ile ba makala:
  - Gomme ke eng?
  Hans o ile a šišinya mahlo:
  - Tlhamo ya mafelelo ya Fuhrer e Kgolo. Go swana le chess, yeo e bapalwago e sego ke batho ba babedi, eupša ke batho ba bane, ba babedi go ba babedi. Eupša godimo ga boto e tee ya disele tše makgolo a mane. E na le ditanka, dithunya tše di itšhidullago le dikepe tša ntwa. Go na le dipalo tše masomenne e nngwe le e nngwe, gomme palomoka ya lekgolo le masometshela. Ba bangwe ba sepela go swana le chess, ba bangwe ba sepela ka tsela e fapanego ka mo go feletšego. Plus ba bang ba popontshwa ... Ka mohlala, tanka le sekepe sa ntwa ka feela thunya fatše ditanka, dithunya intša propelled le Links, le infantrymen e ka ba hammoho, kapa haeba ba fihla mola o itseng le matlafatsa libetsa tsa bona. Ka kakaretšo, papadi ye e raragane kudu, ga e swane le gatee le chess.
  - Mo bontšhe. - Oleg Rybachenko o ile a botšiša.
  Hans o ile a tšea letlapa leo le phuthwago ka mokotleng wa gagwe wa ka morago. E be e higed e bile e le e kopanego kudu. Dipalopalo di makenete. Tše masomenne tše di swanago e nngwe le e nngwe. Boto ka boyona e batla e boloka, khutlonne. Melawana e a kgahliša, ka mo go kgethegilego, mo e nyakilego go ba dipalo ka moka di otla ka tsela e fapanego le yeo di sepelago ka yona, ntle le ditanka. Bobedi bja bona ba ka otla le go sepela ka go tšea.
  Bjalo ka ge motho a ka letela, sebopego se matla kudu ke sekepe sa ntwa, se se fokolago kudu ke mohlabani yo bofefo wa go sepela ka maoto. Gape go be go e-na le dithunya tšeo di itšhidullago gomme ka mo go kgahlišago, difofane, e tee ka e tee, eupša gape go be go e-na le sefofane sa tlhaselo, sefofane sa ntwa, sefofane sa go thuthupiša dipomo le sefofane sa ka lewatleng. Go tlaleletša go dikepe tša ntwa, go na le gape le dikepe tša go senya. Madira a sepelago ka maoto le ona a fapane, a na le metšhene, a bonolo le a go namela dipere. Ke gore ga go bonolo go kwešiša melao. Oleg Rybachenko o ile a lemoga gatee-tee:
  - Aowa, papadi ye e ka se fenye chess ka go tuma. Boemo bja bothata bo fo tšwa ditšhateng!
  Hans o ile a dumela:
  - Ee, go ka se be bonolo go hlama leano mo. Gomme o ka se kgone go ngwala dipuku tše bohlale. Eupša se ke sa ma-Aryan ka mo go nepagetšego!
  Dmitry o ile a dumela gore:
  - Ee bakeng sa ma-Aryan! A re bapaleng!
  Oleg Rybachenko o lemošitše gore:
  - Go tla ba le lethabo le lenyenyane!
  Hans o ile a laletša mošemane yo mongwe gomme ka ge a bopile para, a thoma go bapala kgahlanong le bašemane. Ke ile ka kgetha sootho. Oleg le Danka ka tlhago ba khubedu!
  Papadi yeo e be e tloga e sa kgahliše mathomong, eupša ka morago bašemane ba ile ba tsena ditaba gare. Oleg Rybachenko, bjalo ka setsebi sa maano seo se belegwego, o ile a thopa boiteko gomme a thoma go kgoromeletša manaba go tšwa mahlakoreng. Papading ya Fuhrer, ka kakaretšo, go be go se na kgoši, gomme ntlokgolo e be e ka hudušwa ntle le go lahlegelwa ke go huduga.
  Eupša bašemane ba be ba sa dumelelwa go bapala ka ntle. Alamo e ile ya lla...
  - Tlhaselo ya moya!
  Bašemane ba ile ba kitimela mašobeng a mašoba gatee-tee. Le ge mafasetere a be a le masesane, o be o sa kgone go bona gabotse kudu ka ona gomme go bile go na le go pšhatlaganywa.
  Difofane tša go kotama di be di fofa ka koloyana, gomme go ba gona, di felegetša ke difofane tša ntwa tšeo di itlhamilego gabotse.
  Go be go se na Maisemane a fetago a lesomepedi. Ba Spitfires, ka go bona gore Majeremane a mantši a ile a thuntšha ka dithunya tša motšhene, a leka go ba thula go tšwa kgole. Eupša bona ba ile ba amogela karabo ka bobona. Difofane tše tharo tša Royal Air Force di ile tša thoma go kgoga gomme tše dingwe tša tšhaba.
  Bašemane ba ile ba letša molodi ka go hlaboša, eupša ga go yo a ilego a ikana - tayo. Eupša ba ile ba gata dibutšwana tša bona gomme ba dira lelokelelo la metlae ya letswai.
  Ke therešo gore dinamelwa di ka se kgone go kitimiša difofane tša ntwa, phapano ya lebelo ke taelo ya bogolo, ka gona bašemane ba ile ba swanelwa ke go homola gomme ba boela kgwebong ya bona. Ba bangwe ba ile ba ba ba thoma go dira di-push-up, ba bangwe ba dira di-abs.
  Le ge go le bjalo, Oleg Rybachenko o ile a hlohleletšwa kudu moo a ilego a thoma go opela, ka lentšu leo le kgonago go raka e sego kgoši fela, eupša mmušiši wa maaka (Hitler!);
  Re fofela ntweng e thata, e bolayago, .
  Babulamadibogo ke bana ba bokomonisi!
  Morena wa rena Svarog o dula a na le nna, .
  A re pšhatlaganyeng metheo ya revanchism!
  
  Re na le sebete le go otlela, .
  Motšhene o mongwe le o mongwe o ka kgobokana!
  Go fenywa ka bogale go letetše Manazi, .
  O se ke wa bolela bošilo, Fritz!
  
  Sekepe sa Wehrmacht se ile sa bethwa o šoro kgaufsi le Moscow, .
  Re ile ra bontšha sebete sa rena se segolo!
  Sephelakadingwe se se thelelago se ile sa pšhatlaganywa, .
  Re fentše, re e bala ka go lebanya!
  
  Fritz a ka dira"ng ka morago ga moo?
  E no paws godimo - ineela ka pela!
  Le ka mometsong wa Adolf - spitz e bohale, .
  A tonki e bapale karolo ya clown!
  
  Karolo ya rena ke go letša lenaka la phenyo, .
  Go kgoboketša mašole a mahwibidu!
  Gomme o kgaole hlogo ya mohlaselwa ka go hloka kgaugelo, .
  Bonyenyane ba tlile ka pele ba e-tšwa sekolong thwii!
  
  Re betha ditlatla bjalo ka ge eka re belegwe go tšwa Mars, .
  Gomme kae le kae ba ga Kraut ba kgopela kgaugelo!
  Re barwa ba yo mogolo, moo dinaga ka moka di lekanago - .
  A mogwanto go tšwa go leswao la sefahlego o amogelwe!
  
  Hitler o ile a nagana go tšea Lefase la rena, .
  Gomme bjale o na le lešoba ka fase ga di- bang tša gagwe!
  Taba ke gore, Majeremane a be a nyaka go fetoša yo mongwe le yo mongwe papadi, .
  Gomme mošemane yo bonolo o ile a di robatša fase!
  
  Seo se diregilego ka "Nkwe" - o ile a ya tšhipi, .
  Go tšwa go yona re tla dira di- samovar ka teye e bose!
  Krauts e e hweditše - go fenywa mo go phagamego dinaka, .
  Re Berlin ka May e phadimago le e borutho!
  
  Gomme Adolf o ile a hwetša thae go e na le thae, .
  O ile a tiiša molala wa mmolai wa gagwe wa lenaba!
  Kotlo e boima e ile ya kgoboketšwa bakeng sa dibe tša gagwe, .
  Gomme bjale I"m trampling Jeremane ka ditanka!
  
  Stalin yo Mogolo ka boyena o ile a nea setho sa Komsomol sefoka, .
  O ile a fana ka taelo - naleli e khōlō ea "Tlhōlo"!
  Re file maatla a makaakang go Naga ya Botate ye Kgethwa, .
  Borakgolokhukhu ba rena ba thaba gakaakang lefaseng le le latelago!
  It"s strange, but he was wildly applauded for such a seditious song - yo mongwe le yo mongwe mo o hlanya ka botlalo, goba eng?
  Ge Oleg Rybachenko a fetša go opela, toro e ile ya šitišwa, gomme ba tsošwa gape, mo nakong ye e sego ka tsela e tlwaelegilego kudu, eupša ba ile ba tšewa gomme ba tšhelwa ka meetse a tonyago. Ka morago ga moo gape diketane tše di ile tša mpha ditšhoša tše di šiišago matsogong a ka le go feta ga kholomo... Ga se tša ka tša mpha le dijo tša mesong! Sediko! Ke nnete, Majeremane a ile a dula a le lefelong la bona, gomme bagolegwa ba ile ba sepela ka go nanya go bapa le tsela ya ring. Mohola wa se ke eng ga go molaleng. Tsela yeo e betlilwego ka sekontiri le mafsika a magolo. Ka morago ga diiri tše sego kae, direthe tša-ka tše di se nago selo di ile tša thoma go tuka le go hlohlona o šoro. Banenyana ba bantši ba ile ba thoma go tšwa madi.
  Ke moka, gaešita le ge mantšiboa a be a sa le kgole, ba ile ba mo bušetša morago ka koloi ntle le moletlo gomme ba mo lokolla diketane ka lepotlapotla gomme ba mo laela gore a robale fase.
  Oleg Rybachenko le banenyana ba bangwe ka moka ba ile ba kwa ka lepotlapotla. Gomme le ge ke be ke sa ikwe ke nyaka go robala le gatee, go gokarela ga modimo wa boroko le dipono Hypnosis (yo Zeus Ramatlaohle ka boyena a ilego a gapeletša go tswalela mahlo a gagwe!) go tlile gateetee le ka mo go sa phemegego.
  Gomme gape bašemane ke babulamadibogo tirelong ya sešole ye e hlomphegago, le ge e le gore ke madira a motho yo mongwe;
  Mophato, wo o bopilwego ka bahlabani ba Jungfolk, bašemane ba mengwaga ye makgolo a mararo lesomepedi, o ile wa agwa lefsa lefelong leo gomme wa fetišetšwa go ya pele ka borwa. Mathomong, bašemane ba be ba otlelwa dikhilomithara tše mmalwa ka dikoloi, eupša ka morago go bonagala balaodi ba ile ba fetoša menagano ya bona gomme ba phetha ka go nea bašemane lebelo la go phologa.
  Bašemane ba ile ba gapeletšega go apola, ba tlogelwa ba apere diborikhwe tša sešole fela, gomme ka fao ba nyakile ba hlobotše e bile ba sa rwala dieta ba swere diphuthelwana magetleng a bona, gomme ba kitimela ka borwa.
  Go ba gona, ba ile ba dumelelwa go itlotša ka sešireletši sa letšatši se sefsa, seo se šomago gabotse kudu, gomme tsela yeo e be e sa kitime leganateng, eupša e be e phatša bjang bjo boleta le bjo bo sa fišego gakaakaa, ka ge bo be bo kitima go bapa le Noka ya Nile, le go dikologa sediba se se tseneletšego, . bjang le dihlare di ile tša gola, eupša le ge go le bjalo teko e be e le e thata kudu. Ka gobane re ile ra swanelwa ke go tšhaba, phišong ya lešoka ya July ya Afrika, gaešita le ka dithunya tša ka tlase ga motšhene, gotee le mekotla ya ka morago yeo e nago le ditlabakelo.
  Ke therešo gore ka mophato o kgethegilego go be go e-na le bašemane bao ba bego ba emela mmala wa setšhaba sa Jeremane gomme ba e-na le tlwaetšo e hlomphegago ya mmele, eupša go sa dutše go le bjalo.
  Bahlabani ba bafsa ba be ba lokeleditšwe gomme molaodi wa bona, e lego brat go swana le bona, le ge e le ye telele kudu, ka mešifa ya Apollo, a laela gore:
  - Go lokile, ngwanešo! Ke a tseba gore go tla go thatafala, eupša mošomo ke mošomo! Re swanetše go sepela dikhilomithara tše masomehlano-seswai ka mantšiboa! Ke taelo yeo.
  Oleg Rybachenko o lemogile gore:
  - Hmm ee! Lentšu la tatelano ye le kwagala bjalo ka mantšu a go loya! O ka se mo hlokomologe.
  Dimka o lemogile gore:
  - Ke ikemišeditše go petšha gore re ka se e phethagatše!
  Hans Feuer o ile a ganetša ka gore:
  - Re gapeletšega go e phethagatša, ka gobane re ma-Aryan! Gomme lena ma-Russia le lona le ma-Aryan ge e ba le ingwadiša mophatong o mokaone wa Jungfolk.
  Mokotla wa mokokotlo wa ka mokokotlong wa ka, gotee le dithunya, meetse le dijo tša kabelo, ke dikhilograma tše lesomeseswai, gotee le sethunya sa ka fase ga motšhene sa boima bja dikhilograma tše tharo. Dikhilograma tše masomepedi-tee di thata le go motho yo mogolo ge o sepela nako ye telele gomme ka morago wa kitima, gaešita le ka fase ga letšatši le le fišago.
  Oleg Rybachenko o ile a itlotša leoto la gagwe bjanyeng. Bašemane ba be ba fišegela go tloša dieta; Di- sneaker goba dieta tša thenese di be di tla ba kaone, eupša maemong a ntwa kua Jeremane se ke sa maemo a godimo, gomme ba ile ba phetha ka gore ba se senye bašemane.
  Taelo e ile ya kwagala, gomme bahlabani go tšwa Jungfolk ba ile ba thoma go kitima, mola ba leka go boloka ponagalo ya sebopego.
  Phefo e mpsha e ile ya foka go tšwa Nokeng ya Nile, ya foka ka mo go kgahlišago ditho tša mmele tše di hlobotšego le tša mešifa tša bahlabani ba bašemane. Di be di gopotša ka tsela e itšego ka di- titan tša mahlalagading tšeo di bego di ikemišeditše go hlasela leratadime ka ledimo. Ba ile ba kitima, ba hema ka go se kgaotše, ba nyakile ba sepela ka maoto. Ka pele go be go na le ba batelele kudu, gomme, go ba gona, Dimka yo motelele, le ge e le gore bašemane ba tshela, go akaretša le molaodi, ba be ba mo feta. Oleg Rybachenko, yo a bego a le ka godimo ga tekanyetšo ganyenyane feela, botelele bja gagwe bja nywaga e lesometee (go fapana le therešo yeo a e tšerego ka morago ga bagologolo ba gagwe bao ba agilwego ka bogale!) o ile a swanelwa ke go kitimela, mo e nyakilego go ba mafelelong. Ke therešo gore go be go e-na le mohola go se: go be go e-na le kgonagalo e nyenyane ya go pšhatlaganya direthe, goba go raga ka tlase ga lefelo leo di bego di dutše go lona. Ke yo monyenyane mo, eupša go ba gona ga se yo a fokolago kudu goba, kudukudu, setlaela.
  Morwalo o a lemogwa, eupša o sa dutše o amogelega, gomme yo mongwe le yo mongwe o na le phihlelo ya go kitima ka morwalo. Le ka boima bjo bogolo, ge ba be ba rwele, mohlala, molekane magetleng a bona.
  Ka fase ga maoto a go hloka selo a maoto a go hloka selo, nako le nako di a pšhatlaganya goba di phatloga go ba makala a mopalema ao a robegilego goba dikhone, gomme ka dinako tše dingwe go na le dibjalo tša meetlwa tšeo bašemane ba lekago go di dikologa. Bjang bo a ruthetša, gantši bo omile, eupša, go ba gona, ga bo fiše bjalo ka santa ya leganateng. Ka kakaretšo, it"s still possible to live, eupša Letšatši le a hlaba gomme le oketša phišo.
  Hans yo motelele, yo a ka bago yo motelele go swana le Dmitry, ba kitima magetla. Mohlabani wa mošemane wa Mojeremane o botšiša mohlabani yo mofsa wa Soviet gore:
  - Go lokile, bjale o ntweng! Go ba gona, ga se ka nkga morodi wa sethunya go fihla ga bjale, eupša re na le dilo ka moka pele ga rena. Na o ikwa o thabile le ge e le ofe le gatee?
  Dmitry o ile a araba ka potego gore:
  - Sa tšwa go! - Gomme a tlaleletša, a retološa hlogo ya gagwe gape. - Ke a dumela, ka potego aowa!
  Hans o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Ee ke nna! Go bolela nnete, ee! Go lokile, ke ofe wa bašemane ba nywaga ya-ka yo a ka yago ntweng ka molao. Lwana, thunya, bolaya, thuthupa, nka mogolegwa. Akere se ke lerato. Wena le Olezhka le lona le be le nyaka go ikwa le le bahlabani ba ba phelago, gore le tloge mokgwa wa ka mehla!
  Dimka o ile a ganetša ka go tia:
  - Bophelo bja rena ga se bja ka mehla. Ka kakaretšo, go ba mmulamadibogo, gaešita le moetapele le ramabelo, go a kgahliša kudu.
  - Bjale ke ka lebaka la eng o ingwadišitše le rena? Na ga o tšhabe go bolawa goba go golofala? - Hans o ile a metlae ka kgegeo.
  Dimka, yo a bitšwago ka leina la sereto la Ilya Muromets, o ile a ikgogomoša:
  "Ke ka fao ke ilego ka ingwadiša, go bontšha gore Marussia a ka se lwe gampe go feta Majeremane." Go sego bjalo lefase ka moka le ngwala le go bolela ka diphenyo tša gago...
  Hans o ile a sega:
  - Go lokile, ee! Mabapi le diphenyo tša rena, letago go ralala le Legohle. - Mošemane yo motelele wa mohlabani o ile a budulela sehuba sa gagwe se se sephara ka boikgantšho. - Gomme lena ma-Russia le ka se kgone go raka madira a manyenyane a Finland. Ga o na selo seo o ka ikgantšhago ka sona!
  Dmitry, a kgopišegile, a sa kgone go itshwara e le gore a se diriše difihla tša gagwe, o ile a ganetša:
  - Re bile re na le Khalkhin Gol!
  Hans o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Thulano ye nnyane, felotsoko Asia. Gomme banna ba rena ba šetše ba tšere Yuropa, gomme mo e nyakilego go ba Afrika ka moka le Asia. Gomme re tla tšea Russia, ke seripa sa kuku go rena!
  Dmitry o ile a phadima mahlo a gagwe ka bogale:
  - O se ke wa e swara, matsogo a gago a makopana!
  Hans o ile a sega:
  - Re go gapeleditše bjang go saena Tumelelano ya Khutšo ya Brest? O re file dinaga, o bala go fihla go Dnieper, ka di- bayonet le di- sabre tše di fetago gararo. Ke eng seo se ka bolelwago ka mo-Russia bjalo ka lešole tabeng ye?
  Dimka o ile a ihlopha, o be a ikemišeditše go phunya Hans ka nko, gomme ka go tseba maatla a gagwe bjalo ka mmotšwapele wa "seripa sa lefase", mohlomongwe nkabe a ile a kgaola mošemane wa Mojeremane yo a sa hlomphegego, eupša... Ke be ke sa nyake go thuba sebopeho le qala ntoa. Gomme it"s not good go šomiša difihla tša gago nakong ya ngangišano. Ka ntle le tabeng ye, go na le kgonagalo e kgolo ya gore o tla swarwa, gomme a ka se be le nako ya go bontšha gore ma-Russia ga a lwe gampe go feta Majeremane. Ka gona, Dmitry o ile a ganetša ka go iketla:
  - Rena Marussia re ile ra go betha ka tlase ga Frederick II, gomme ra ba ra tšea Berlin. Gomme ge Napoleon yo Mogolo a go laela, seripagare sa madira a gagwe e be e le Majeremane, gomme Ntweng ya Pele ya Lefase go bile le go phuhlama ga Brusilov. Gomme ga se wa tšea Paris ka gobane madira a rena a nyakile go thopa Konigsberg.
  Hans o ile a hwetša ngangišano e boima kudu ya go ganetša:
  - Eupša ka moka go a swana, dintweng tša mafelelo le rena o ile wa fenywa! Gomme motho le setšhaba ba ahlolwa pele ga tšohle ka mediro ya bona ya mafelelo!
  Dmitry o ile a ganetša ka mo go kwagalago:
  - Ka tlase ga tsar, re be re na le intasteri ya morago, kudukudu lefapheng la sešole-sethekniki. Gomme bjale, re hlamile intasteri ye e tseneletšego. Ka mohlala, o bone tanka ya KV-2. E hlomelloa le 152-mm howitzer. Na lena Majeremane le na le selo se sengwe sa go swana le seo?
  Hans o ile a sega:
  - Mafora, ka ditanka tša S-2, le ona a be a na le di- howitzer tša caliber e kgolo le go feta ya dimilimetara tše 155, eupša ga se ya re thibela go fenya matamo a go sesa ka sekepe, re na le didirišwa tše di fokolago go feta bjale. Matla a magolo a Wehrmacht ke go phagama ga lebaka la motho!
  Dmitry o ile a nyenya sefahlego sa gagwe ka mmala o motsothwa o lekanago:
  - Ke ka lebaka la eng o nagana gore o na le mohola go feta rena ka taba ya batho ge o ile wa ba mmotšwapele wa "seripa sa lefase"? Le go fenya bašemane ba gago ba ba kaone?
  Hans o boletše ka mo go kwagalago gore:
  - Mekgekolo ka dinako tše dingwe e tiišetša melawana fela. Goba go e na le moo, mo e nyakilego go ba ka mehla! Bjale, ge re tšea e sego ditiragalo tša motho ka o tee ka o tee, eupša maemo a tlwaetšo ya sešole ka kakaretšo, gona mo...
  Dmitry o ile a galefa:
  - You don"t know gore re na le maemo afe a tlwaetšo ya ntwa le gore ditlwaetšo di dirwa bjang ka madireng a Soviet. Ka gona, ga go nyakege gore o fopholeletše!
  Hans o boletše ka mo go kwagalago gore:
  - Kua Spain go be go na le phadišano magareng ga sekolo sa sešole sa Soviet, thuto le sa Jeremane. Re ile ra leka didirišwa tša rena le dibetša. Sephetho ke phenyo ya sekolo sa rena sa sešole le bokgabo bja maano, le go tiišwa ga mmušo wa Franco. Ka fao re šetše re lwe le banna ba lena gomme ra fenya!
  Dmitry-Muromets o boletše ka manyami gore:
  -O be o na le mašole a mantši kudu go feta rena! O no tšea bontši!
  - Nka se bolele seo. - Hans o ile a theola hlogo ya gagwe gomme a homola, maswao a mathomo a go lapa a thoma go tšwelela gomme gwa ba thata go bolela.
  Selo se sebe kudu ke, go ba gona, phišo. Letšatši le be le batamela tlhora ya lona ka mo go sa thibelegego. Ga go le o tee wa bašemane yo a bego a e-na le mokgwa wa yona. Jeremane le Russia ke dinaga tša ka leboa, gomme lehlabuleng ke ka sewelo di fihlago ka godimo ga likhato tše masometharo. Gomme ye ke Afrika ka Phupu, gomme phefo e kgaoditše go foka go tšwa Nokeng ya Nile.
  Maoto a bašemane a a sa aparwago a ile a thoma go hlaba kudu ka bjang bjo bo omilego, gomme ka morago gateetee bja fela, gomme khilomithara ka moka ya khupetšwa ke magakabje a go fiša. Go be go le bohloko kudu, gomme ba bangwe ba bašemane bao ba bego ba sa itshware kudu ba be ba lla. Mofufutšo o ile wa rotha go bona gomme wa šišinya godimo ga magakabje a fišago.
  Oleg Rybachenko le Dmitry, le bontši bja bašemane ba bangwe, bao ba godišitšwego ka moya wa Spartan, ba ile ba leka go myemyela gomme ba se bontšhe tlhokofatšo ya bona. Ba be ba nagana ka selo se sengwe. Ka gona Oleg Rybachenko o ile a nagana gore maoto a gagwe a sa aparwago a be a latswa ke dikgabo tša mollo ka rakeng, gomme ba be ba nyaka go mo phamola sephiri sa bohlokwa sa mmušo. Le gona o swanetše go e kgotlelela gomme a se bontšhe gore o kwešitšwe bohloko goba o tšhogile. Go tlaleletša, bašemane ba gotše maemong a thata gomme direthe tša bona di be di sa phopholetšwe gakaakaa, sereti le lehlabathe le lentsho, le ge le be le fiša, eupša e sego kudu moo letlalo le le makgwakgwa le ilego la ebola.
  Go se go ye kae go ile gwa latela distroke tša phišo. Mo e nyakilego go ba ka nako e tee, bašemane ba mmalwa bao ba fišago kudu ba ile ba idibala gomme ba swanelwa ke go tšewa ka di- stretcher tše bofefo le tše di phuthwago.
  Oleg Rybachenko o ile a lemoga ka pelong gore Majeremane, ka kakaretšo, a na le didirišwa tše dibotse. Na go a kgonega gore ka Red Army o tla hwetša sedirišwa sa go rwala bao ba gobetšego yeo e dirilwego ka duralumin, yeo e ka utilwego gabonolo ka mokotleng wa mokokotlo.
  Eupša go kitima ka morwalo o oketšegilego diatleng tša gago go thata kudu, gomme direthe tša gago tše di se nago selo di tuka kudu ge kgateletšo e oketšega. Ka fao, ka tsela ye nngwe, ba ka diheleng tša boithatelo-kgapeletšo. Oleg Rybachenko o ile a ba a nagana gore: bagwera ba gagwe ba be ba tla arabela bjang tekong e bjalo, ka moka ba be ba tla phologa.
  Methalo e sephara ya magakabje a fišago le a ntshofaditšwego e be e kopanywa le bjang bjo bo hlabago le bjo bo omilego. Go oketša moo, molaodi o ile a eta pele bašemane bao ganyenyane-ganyenyane go tloga Nokeng ya Nile, go bonagala e le gore ba pheme go tsena mafelong ao a nago le badudi kua Egipita.
  Le mo, bašemane ba bangwe ba ile ba thoma go phuhlama gomme bašemane bao, ba lapile goba ba kgakgetšwe ke lepara la letšatši, ba khupetša dihlogo tša bona ka lešela leo le kolobeditšwego ka meetse gomme ba robatšwa godimo ga di- stretcher. Ba bangwe ba bao ba kilego ba hlaselwa ke seteraeke se senyenyane ba ile ba tsena mothalong gomme ba tšwela pele ba kitima.
  Eupša maatla a bašemane ba bafsa a be a fokotšega, gomme mo e nyakilego go ba seripagare se be se se sa šoma.
  Mafelelong molaodi, le yena a lapile kudu, a re:
  - Ke laela bohle gore ba khutše! Re fihlile moeding! Ikhupetše ka ditšhitswana tša letšatši, nwa meetse ka asene le tšhokolete. Ka morago ga moo o tla dira ditlwaetšo tša go hema o robetše fase!
  Bašemane ba bahlabani ba ile ba goeletša ka khorase ye e fokolago:
  - Re ikemišeditše go phethagatša taelo efe goba efe!
  Go sa šetšwe sešireletši sa letšatši, letlalo la lesea le be le le lehubedu e bile le le tala. Go be go sa phuthologa go robala bjanyeng bjo bo omilego bjo bo hlabago, ka gona bašemane ba ile ba bea cellophane ka tlase ga bona.
  Dmitry le Oleg Rybachenko ba ile ba dula kgauswi le yo mongwe le yo mongwe tenteng e tee. Bašemane ba be ba bonagala ba omile ganyenyane gomme letlalo la bona la fifala. Maoto a ka a sa aparwago a be a tuka e bile a hlohlona kudu, ke ile ka swanelwa ke go emišetša maoto a ka godimo gore madi a tšhologe gomme bonyenyane a be bonolo go se nene.
  Dmitry o lemogile gore:
  - Re be re tseba gore ntwa ga se todi ya dinose, eupša e sego go fihla bokgoleng bjo bo swanago!
  Oleg Rybachenko o ile a holofetša ka go nyamišwa gore:
  - Tše ke matšoba fela. Ge o bona madi gomme o lebelela setopo sa gago sa mathomo, o tla kwešiša gore go kitima mo ka moka godimo ga lefelo le le fišago ga se selo!
  Dmitry o ile a anya ka mpeng ya gagwe gomme a re:
  - Dipukung, go ba gona, ba ngwala ka gore go ikwa bjang ge o bolaya motho la mathomo. Le ge e le motho yo mobe le lenaba la gago, a ikemišeditše go tšholla mala a gagwe. Eupša le ge go le bjalo se...
  Oleg Rybachenko o lemogile gore:
  - Ka pukung ya Boussenard"s "Captain Daredevil", go be go bile go na le mophato ka moka wa di-sucker tšeo di ilego tša lwantšha Mabrithania. E re gopotša selo se sengwe. Eupša fao bothata bja thuto ya monagano, ba re, go bjang go bolaya motho, bo kgongwa gatee fela ka boripana, ge kulo e sega ka phošo moletši wa meropa yo mofsa. Le gona ka kakaretšo, boemo bja kgopolo mabapi le lehu ke bjo bo sa rego selo. Go bonagala e se le ntwa, eupša ke maikhutšo!
  Dmitry o ile a ganetša ka mo go kwagalago:
  - Ye ke puku ya bana le bafsa ba mahlalagading; bao ba hwetšago go tšwafa go bala ka diphihlelo tša monagano. Gomme mafelelo a šetše a le mpe, mo e nyakilego go ba mophato ka moka wa di-sucker o hwile, gomme tšwelopele ga se ya ka ya ngwalwa!
  Oleg Rybachenko, ka pontšho e tseneletšego ya manyami a kgonthe, o lemogile gore:
  - Eupša ye ke mohuta wa puku yeo o itsholago ka gore e fedile ka pela gakaakang. Eupša gantši kudu go direga ka tsela ye nngwe, gore o tlaišega ka nnete, o leka go fenya mošomo wo goba wola!
  - Ge o na le padi ya Leo Tolstoy ya "Ntwa le Khutšo," gona Olezhek o nepile ka ntle le pelaelo! - Dmitry o ile a dumela.
  Molekane yo mofsa o ile a ganetša gore:
  - Puku ya "Ntwa le Khutšo" e na le maano, mela ye mmalwa ya ditaba, le baanegwa ba dintlha. Aowa, ga se dummy. Ga se mo go tenago le gatee! Le ge, go ba gona, dilo tše di kgahlišago kudu di tla mathomong.
  Dmitry o ile a dumela gore:
  - Ee, ke nnete... Bangwadi ba bantši ba dira sebe ka morero wa go se loke, mola pele ga ge tiro ye e kgahlišago kudu e thoma, o kgona go lahla puku yeo e bonagalago e tšwafa.
  Ka ge a dumeletše bašemane go leta ka ntle ga tlhora ya letšatši, molaodi yo a thabilego Wolf Stich, mošemane wa mešifa kudu wa mengwaga ye e ka bago ye lesomenne ka ponagalo. Sefahlego se sebotse, eupša se thata, sa bjana le sa motho yo mogolo ka nako e tee. Wolf ka boyena o sa tšwa go Jungfolk, eupša molaotheo wa gagwe wa taelo ke: bafsa ba swanetše go etwa pele ke bafsa. Le gona taba ya gore Shtikh ga a na phihlelo e bile o tšewa e le ngwana ga e tshwenye motho. Selo se segolo ke gore ke mo-Aryan gomme o laela ma-Aryan, seo se bolelago gore o kgona go dira seo se sa kgonegego go batho ba tlwaelegilego. Gomme ke eng? Ba a e dira!
  Go kitima gape, go lebala ka bohloko, go lapa, bašemane bao ba bilego ba hlabja ke dihlong (go bjalo ke kgodišo!), go gopola mma, tate goba go nagana ka selo se sengwe se boleta. Ke mo bokgoni bja go kgotlelela tlaišego, le teko ka boyona, e lego tšhegofatšo ye kgolo.
  Bahlabani ba bafsa ba kitima ba sa nagane ka go se kwe, gomme ge ba nyaka selo le ge e le sefe, it"s a fight!
  Mogote o sa dutše o le matla kudu, gomme gape bašemane ba kitimela ka ntle godimo ga magakabje a fišago a hlaba. Gomme ga a bone le bofelo bjo bo bonagalago. Bohloko bo fetoga bjo bo sa kgotlelelegego gomme bontši bja bahlabani ba bafsa ga ba sa kgona go thibela go fegelwa ga bona ka bohloko.
  Ke moka Oleg Rybachenko o ile a thoma go opela koša yeo a e hlamilego ka go fofa, e lego mogwanto wa kgonthe;
  Kgalalelo ya Naga ya Mma ya Soviet ke e kgolo - .
  Re swanelega, ke a dumela, re tla ba ba letago le!
  A re fenyeng lenaba le sehlogo ntweng, .
  Ka lebaka la Russia, ka ho fetisisa khanyang Matla!
  
  Ke eng seo se lego gona mo Motherland seo se opelago, .
  Pelong ya mmulamadibogo yo a botegago, yo a sa rwalago dieta!
  Re kitimela bjalo ka nonyana go fofa, .
  Tumelo ya rena e fetogile e kgethwa gakaakang!
  
  Automatic, ntumele, ngwanešo yo mogolo, .
  Le gona dipomo ga se morwalo o oketšegilego le gatee!
  Ge e ba o le sebete, gona mafelelo ke
  E tla ba bjalo, go sa šetšwe taba ya gore o mošemane!
  
  Mmulamadibogo o cocky ebile o bogale...
  Eupša Modimo o re boneša ka go myemyela!
  Go na le di-ace tše dintši tše mpe lefaseng, go madimabe, .
  Gore ba nyaka go senya lefelo legodimong!
  
  Phukubje ya bofasista e otlollela seatla go rena, .
  O nyaka go gagola pelo ya ngwana!
  Gomme dikolobe tša gagwe di na le go nyenya ga pockmarked, .
  A a amogele go pharwa ka lešata!
  
  Ditanka tša nkwe ke "boots".
  Clumsy - ka tsela e tšabehang angular!
  Gomme o se ke wa ba tšhaba, knight, .
  Go lokile, go kaone gore o lokišetše dipomo tše dingwe!
  
  Re tla hlola lefase la go swana le le, ntumele, .
  Moo ba dimilione ba tlago go thaba!
  Sebata se se jago diphoofolo se tla kitimela moleteng, .
  Re tla bea fase madira a mabe!
  
  Ke eng seo se lego gona mo Motherland seo se opelago, .
  Gomme o senya mafasista ka moka ka go tuma kudu...
  Pipetša sethunya sa mahlasedi sa knight ka thata...
  Le gore polanete e be ya khutšo le go homola!
  
  
  
  
  Sefoka se sehwibidu se tla phadima, .
  E na le leina la Mokgethwa Jesu!
  Feta tlhahlobo ya Pioneer ka A - .
  E le gore Russia ya gago e kgone go tuma!
  
  Eupša tlhahlobo ga e letlapeng - .
  O tla swanelwa ke go ineela go tšwa mekoti!
  Moriri o moputswa o kitimela whisky ya mošemane, .
  Mogwera o hlokofetše - manyami bjale a lebitleng!
  
  Ke ntwa ya scum damn gakaakang, .
  Ga a swanelwe le go bitšwa sebata!
  Gomme lešaba ga le tsebe go itshwara morago, .
  Bonyenyane Adolf ka dinako tše dingwe o a segiša go feta clown!
  
  Wa tseba, ga se ra swanela go boela morago, .
  Go babulamadibogo, poifo ke moeng ka mo go sa felego!
  Rena banna re bagwera ba potego, .
  Gomme ka boitshwaro ke dumela e sego digole!
  
  A re fetšeng mogwanto wa letago kua Berlin, .
  Ntumele, ka mehla re be re tseba go lwa!
  Gomme gateetee re ile ra swara moya wo o kitimago, .
  Go rwala RPK ka mokotla wa mokokotlo nakong ya go kitima!
  Oleg Rybachenko o ile a fetša koša ya go bapala le ya sebete, gomme bašemane ba Majeremane ba ile ba dumelela se ka go letša molodi le go sega. As if they didn"t even notice gore Fuhrer ya bona yeo e ikgantšhago e be e doused ka slop go tloga hlogong go fihla maotong!
  Go kitima go ile gwa ba mo go thabišago kudu, go ile gwa okeletšwa maatla a mantši... Gomme go se go ye kae magakabje a ile a fela gomme bjang bjo boleta bja thoma go tšwelela, bjo bo ilego bja ba lethabo go maoto a fišitšwego a bašemane ba sebete.
  Dmitry o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Ba re koša ye e re thuša go phela, eupša ga go selo seo se boletšwego ka taba ya gore gape e bofefofatša morwalo wo boima ka morago ga rena!
  Oleg Rybachenko o ile a ganetša ka gore:
  - Le nakong ya tlhabologo ya Bogologolo ya Egepeta, e be e tsebja ka ga mafelelo a go fa bophelo a mmino mmeleng wa motho, le dikoša le tšona. Ka mohlala, makgoba a manyenyane ao a bego a sešo a kgona go šoma ka mo go atlegilego mašemong le mafelong a go epa maswika a be a gapeletšega go opela bakeng sa go thabiša makgoba ao a godilego. Taba ke gore, thutamahlale e bjalo ka Valliology e be e e-tšwa Egipita.
  Molaodi Phiri o ile a goeletša ka gore:
  - Beakanya go ya ka bophagamo! Gomme o se ke wa boledišana!
  Bašemane ba bahlabani ba ile ba fetoša mela gatee-tee gomme ka morago ba kitima ka setu.
  Letšatši le šetše le sobetše (ka Afrika Leboa ka Phupu le fifala pele ga nako go feta ka lefelong la magareng). Go ema go be go šetše go le kgauswi, ge gateetee go etla leswao.
  - Bohle robala fase gomme a iphihle!
  Bjalo ka ge go ile gwa direga, e be e se ka ntle le lebaka. Lešata la kgole le ile la kwagala pele. Gomme bašemane ba be ba šoma ka mafolofolo ka digarafo tša sapper, ba lahlela bjang godimo ga bona. Go be go šetše go le leswiswi kudu...
  Hans o lemogile gore:
  - Mohlomongwe, tše ke tša rena! Mothaladi wa ka pele o sa le kgole kudu, ka gobane Wehrmacht e tšwetše pele kudu.
  Dmitry o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Eupša ga go ke go ba bohloko go ithuta bokgabo bja go iphihla! Se se tla hola ntweng ya kgonthe!
  Hans o ile a dumela:
  - Le ka mohla, eupša ke na le bonnete bja gore ke tša rena!
  Phiri e ile ya šišinya:
  - Lentšu le tee gape gomme ke tla go thuntšha lefelong leo! Bohle ba lalela! Gomme o apeye digaranate.
  Bjalo ka ge go ile gwa ba molaleng kapejana, Hans o be a fošitše e le ka kgonthe. Ditanka tša Brithania di ile tša tšwelela. Le ge go le bjalo, bašemane ba ile ba dula ba homotše ba lalela: mohlomongwe e be e le ba bona ka didirišwa tše di thopilwego.
  Le ge ditanka di lebile leboa. Go na le tše nne fela tša tšona, tše tharo tše bofefo le Matilda e tee yeo go lego thata go e tsenelela. Tanka ya mafelelo ke bothata bjo bogolo, ka ge dipomo di ka senya feela diporo tša yona. Maswafo a ka otlwa ka go lahlela ka mo go nepagetšego ka marulelong goba ka morago ga sekepe. Ge e ba diporo tša Matilda di robegile, gona e ka tliša ditahlegelo go bašemane ka dithunya tša yona tše pedi tša motšhene le kanono.
  Phiri o be a sa nyake gore bagwera ba gagwe ba hwe ka la bobedi, goba go e na le moo le ka letšatši la boraro ka morago ga go fihla Afrika. Ke therešo gore dithunya tša motšhene di be di ka šitišwa ka go thulwa ka mo go nepagetšego. Eupša potšišo ke gore, ditanka tše ke tša mang? Go thwe"ng ge e ba dikgwele di be di šetše di thopilwe ke Majeremane?
  Phiri o ile a laela gore:
  - Setho sa poraefete sa Jungfolk Oleg. Ka ntle le dibetša goba mokotla wa mokokotlo, tšwela ka ntle go ya ditanka gomme o hwetše gore ke bomang!
  Oleg o ile a hweshetša ka gore:
  - Theeletša molaodi!
  A hlobotše seripa-gare ka diborikhwe tše ntsho, mošemane o be a le leswiswi ka baka la tranelate ya tšhireletšo, gomme go uta moriri wa gagwe o motsothwa o be a apara mohuta wa seaparo sa go rwala seo se dirilwego ka dikuranta. Bjale o be a bonagala bjalo ka mošemane yo a tlwaelegilego, wa modiidi wa Moarabia. Ga go bonagale a tla fošwa gore ke lenaba.
  Ditanka di be di sepela ka go nanya, di tsenya gear yeo go yona dientšene di bego di dira lešata le lenyenyane, e lego seo gape se ilego sa tsoša pelaelo. Oleg o ile a tlolela go bona, a šišinya matsogo a gagwe ka mafolofolo gomme a goeletša ka Seisemane se se robegilego.
  - Go na le meepo mo! Go na le meepo mo!
  Ditanka di ile tša ema, hlogo yeo e aperego kefa ya tšwelela ka ntle ga Matilda gomme lentšu le le befetšwego la araba ka Seisemane:
  - O nyaka eng, arap ye nnyane ye nnyane?
  Mošemane wa mohlabani o ile a lla a re:
  - Majeremane a bea meepo tseleng! Hlokomela madira a bogoši!
  Hlogo ya bobedi go tšwa lepanta la magetla e ile ya tšwelela, a kwa a araba:
  - A Majeremane a a mabe a hwe! Kgoši ya ka e na le rena! Bjale re tla ba dikologa!
  - Etla o dule mo! - E laetšwe, go ahlola ka di-epaulette, ke mokoronele wa Royal British Tank Army!
  Mošemane o ile a namela tora, a kwa go tonya mo go kgahlišago ga ditlhamo tšeo ka maoto a gagwe a se nago selo a khupeditšwe ka makhopho a manyenyane. Ke moka, a inama, a thoma go bontšha Makgowa tsela.
  Go be go na le tše hlano tša tšona, gomme e be e pitlagane gannyane ka gare ga tora ye e sego ye kgolo kudu ya tanka ya magareng ya Matilda. Ke moka Oleg Rybachenko o ile a dira phetho ya go ba mogale. Diatla tša gagwe tše di nago le bokgoni le tše di tlwaeditšwego, go swana le tša mohlakodi wa dipotla wa setsebi, di ile tša tsenya seatla ka lepanta la gagwe gomme tša ntšha dithunya. Menwana e megolo ya diatla e ile ya tloša di-fuse ka nako e tee.
  Go ba gona, e be e le e gobogilego, eupša teko ya go dira "feat" e be e le e matla kudu moo Olezhek a ilego a thuntšha ka makga a mmalwa ka sethunya se sengwe le se sengwe, a lebišitše legare la magetla la nngele.
  It"s hard to miss from such a distance, gomme ke feela lehlanya goba lekgopo la mafelelo leo le ka aparago veste ya go thibela kulo ge a dutše ka tankeng. Mokolonele o ile a makala gomme a kwa barrel ya sethunya ka morago ga molala wa gagwe. Mošemane o ile a hweshetša ka polelosemmotwana e hlwekilego kudu ya London:
  - Ge o nyaka go phela, laela ditanka tše dingwe tše tharo gore di ineele! Go sego bjalo, mophato wa rena o tla ba fediša gotee le sehlopha sa bona sa basepediši!
  Mokolonele o ile a makala:
  - Ke wena mang?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka go lebanya gore:
  - Monyetla wa gago wa mafelelo wa go phologa! Ditanka tše tharo tše bofefo di tla thuntšhwa ka dipomo, gomme o tla tlaišwa ke mollo. Batho ba tla hwa! Ke bala go fihla go tše tharo, goba o fa taelo ya gore ba ineele gomme ba fologe koloing, goba ke tla go thuntšha leotong gomme ka boeletša kgopelo go tloga mathomong! E tee, tše pedi...
  Mokolonele o ile a lla ka gore:
  - Dumela! E no se re bolaye!
  Oleg Rybachenko o boletše ka boikgantšho gore:
  - Rena Majeremane ha re bolaye bagolegwa! Gomme ka morago ka morago ga ge Brithania e ineetše, o ka hlankela gape ka go Mašole a Mafsa a Bogoši, Brithania ye mpshafaditšwego.
  Mokolonele o ile a fa taelo ka lentšu le le thothomelago. Dikepe tša go rwala ditanka di ile tša namela ka ntle ga ditanka ka go kwa, di bea dibetša tša tšona fase. Bašemane ba mmalwa ba bagolo ba Majeremane ba ile ba lahla bjang bja bona bja go iphihla gomme ba kitimela go bona, ba itokišeletša go amogela sehlopha sa mathomo sa bagolegwa maphelong a bona.
  . KGAOLO YA No. 13.
  Ba Six ba lwa le ma-China gape. Le mo nakong ye hyperwitch e ile ya ba sepetša ngwagakgolong wa lesomešupa. Lenaba le be le šetše le kgonne go kgoboketša madira a magolo kudu. Mabotho a Mmušo wa Legodimo a ile a dikanetša motse wa Russia.
  Gomme ka fao mošemane, mosetsana le banenyana ba bane ba senya madira a masehla ka ditšhoša tša bona.
  Oleg Rybachenko o be a sepetša tšhilo, a sega ma-China a mmalwa gomme a opela:
  - Bakeng sa ntwa ya madi...
  Gomme mošemane o ile a lahlela dinalete tše mmalwa tša mpholo ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Margarita, a phethagatša tlhaselo ya ka pela ka ditšhoša le go kitima tšhilo, o ile a tiišetša gore:
  - E halalelang ebile e lokile!
  Gomme gape o ile a lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Go otla banyalani ba bang ba dozen Chinese.
  Natasha, a pšhatlaganya manaba ka ditšhoša, o ile a tlaleletša ka gore:
  - March, mogwanto, pele...
  Gomme o tla thunya le dinalete ka maoto a gagwe a se nago selo.
  Ka ge ba be ba šoma ka diatla le maoto, banenyana ba ile ba pšhatlaganya ma-China ka mo go tumilego kudu.
  Zoya le yena o ile a lahlela dinalete ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gomme a lla:
  - Batho ba ba sebetsang!
  Aurora, a thuntšha boomerang ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a kgaola bahlabani ba ba serolane, o ile a kgonthišetša gabonolo gore:
  - March, mogwanto, pele...
  Svetlana, a pšhatlaganya ma-China gomme a lokolla dinaledi tša tšhipi ka menwana ya gagwe e se nago selo, a betha lenaba, o ile a tšholla:
  - Batho ba ba sebetsang!
  Banenyana ba ile ba itshwara bjalo ka dintšhu tša kgonthe tšeo di lwantšhanago. Gomme ka baka la go otlwa ga bona ga ditšhoša le go lahlelwa ga dilo tše di senyago, manaba a ile a wa gomme a wa.
  Oleg o ile a dira mokgwa wa "Serurubele" ka ditšhoša tša gagwe gomme a opela gore:
  - Difahlego tša lehu!
  Gomme ka leoto la gagwe le le se nago selo mošemane o ile a lahlela mmolai gape.
  Margarita o ile a swara monyanya wa kamogelo tšhilong. O ile a pšhatlaganya baganetši ba gagwe gomme a goeletša ka bogale:
  - Ye ke tsela le ntwa ya rena!
  Gomme di-disc tše mmalwa tša mmolai di ile tša fologa menwaneng ya gagwe yeo e se nago selo.
  Oleg Rybachenko ke mošemane wa terminator, o lahlela gape seo a se bolayago gomme o thoma go opela:
  - May Day ke letšatši la maikhutšo la mošomo!
  Gomme go tšwa maotong a sa aparwago a di-disc tša mmolai yo mofsa di fofa gape, di kgaola bahlabani ba mmušo wa legodimo.
  Natasha o lahlela selo se sengwe se se bolayago gape gomme o a tšhoša:
  - Ye ke thoto ya ka!
  Gomme serethe sa gagwe se se se nago selo se thula mojenerale wa mo-China seledu gomme sa mo roba mohlagare.
  Zoya o dira manoeuvre ya serurubele ka ditšhoša tša gagwe gomme o a lla:
  - Ke panther ya lehlanya!
  Gomme go tšwa menwaneng ya gagwe ye e se nago selo disk ye bogale ya mmolai. Gomme ka fao a tšea bohle gomme a ba kgaola.
  Ka morago ga moo ditšhoša di šoma gape, gomme bohle ba kgaolwa diripana. Ye ke ngwanenyana yo bjalo wa terminator.
  Aurora o ile a hlaba ma-China, a pšhatlaganya mebele ya ona gomme a rora:
  - Ba re kgetha...
  Gomme mpho ya lehu e fofa go tšwa seretheng sa gagwe se se se nago selo.
  Svetlana, a sega bahlabani ba mmušo o mosehla, o tiišetša, a hlobola meno a gagwe a diperela:
  - Re kgetha!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo gape go fofa ga tshenyo.
  Oleg Rybachenko, a pšhatlaganya baganetši ba gagwe, o oketša ka gore:
  - Go direga ga kae...
  Menwana ya maoto yeo e sa aparwago ya mošemane e ile ya thoma molaetša wa lehu.
  Margarita, a senya baganetši ba gagwe le go thoma ditlhagišo tša phedišo, o okeditše ka gore:
  - Ga e swane!
  Jwalo ka ngwanenyana wa maoto a nimble.
  Natasha, a thuntšhetša lenaba le go thuntšha dimpho tša lehu, o itše:
  - Ke a go latela...
  Gomme maoto a sa aparwago a a šoma bjalo ka mehleng.
  Zoya, ka ge a phethile mokgwa wa go gagola manaba, o ile a e tšea gomme a šišinya ka bogale ka cobra:
  - Ke latela moriti...
  Gomme maoto a gagwe a go hloka selo a boetše mošomong...
  Aurora, ka ge a ile a lahlela sebetša seo ka setho sa gagwe sa ka tlase seo se se nago selo go manaba, gomme a se pšhatlaganya ka mo go feletšego, o ile a tšholla ka bogale:
  - Ke thoma go tlwaela...
  Svetlana o ile a tšea le go lahlela dinalete tše lesomepedi ka leoto la gagwe le le se nago selo, a otla fase lešaba la ma-China gomme a goeletša:
  - Go ya go go se swane!
  Oleg Rybachenko o tlhaselong gape. O rema manaba a gagwe, gomme nako le nako o opela;
  - Barongwa ba botse, maphego a mabedi a masweu, maphego a mabedi a masweu godimo ga lefase!
  Gomme go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo mpho ya tshenyo e fofa gape.
  Mošemane, bjalo ka ge re bona, ke greyhound kudu. Gomme a sa rwala dieta ka mehla, le ka thata. Macho ya kgonthe. Le ge a bonala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi. Eupša ye ke mothofatšo o bjalo wa tshenyo.
  Margarita gape o lahlela dinalete ka maoto a gagwe a se nago selo gomme o a tšhoša:
  - Toro ya bohlanya! Botle bjo bo feletšego!
  Gomme gape selo se sengwe sa polao ka mo go feletšego se kgorometšwa go tšwa seretheng se se se nago selo.
  Ngwanenyana yo ke mothofatšo wa lehu le tshenyo.
  Gomme ma-China a a e hwetša ka tsela yeo.
  Natasha ka motsamao ka potlako oa terminator e ntle. O kgaola baganetši ba gagwe, o ba sega ka ditšhoša gomme o a opela;
  - Reka Tsar Alexei!
  Gomme dinalete di fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo.
  Zoya, a rema ma-China le go senya lenaba, o tiišetša:
  - Mobe o tla fenywa!
  Gomme go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo e fofa ka ntle, mpho ya lehu la lešoka.
  Aurora, a pšhatlaganya manaba a gagwe, o tiišetša ka bogale gore:
  - Gomme lenaba ga le kgopele kgaugelo!
  Gomme leoto la gagwe le le se nago selo gape le lahlela ka ntle selo se sengwe sa polao ka mo go feletšego. Gomme o pšhatlaganya baganetši ka dikotwana tše di gagogilego tša nama.
  Svetlana, a wiša baphenkgišani ba gagwe fase gomme a thuntšhetša dinalete tše difsa go lenaba, o šišinya bjalo ka cobra:
  - Gomme o se ke wa goeletša ngwedi!
  Gomme dimpho tša lehu le kotsi di fofa go tšwa menwaneng ya gagwe ye e se nago selo. Seo se kwešago bohloko le go bolaya bohle.
  Oleg Rybachenko o sepela... mošemane ga a lape bjalo ka mehleng...
  Ma-China a na le nako e thata. O a di pšhatlaganya gomme a di bona ka thoko.
  Mošemane genius o a tšhoša:
  - Ye ke ntwa ya ka!
  Gomme gape, dimpho tša phedišo di fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo.
  Gomme mohlabani yo mofsa o lwa bjalo ka mogale yo a feletšego le yo bogale. Gomme ditšhoša tša gagwe di swana le dithupa tša Modimo wa Mothomoso.
  Margarita o ile a e tšea, a tlolela godimo gomme a rema lešaba la ma-China. O ile a phethagatša kamogelo yeo bjalo ka ge eka e na le matla a bolayago.
  Ke moka a lahlela menwana ya gagwe ye e se nago selo gape, a dira bjalo ka motemona wa madi.
  Ditopo tša ma-China di šetše di bopilwe ka dithota ka moka. Mohlabani yo mofsa o ile a šišinya gore:
  - Bophelo bja ka bo phenyong godimo ga manaba!
  Gomme ngwanenyana o tla boela a thuntšha leru la dinalete go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo. Gomme bahlabani ba ba serolane ba wa ba hwile.
  Natasha o ile a sega phapoši ya go sepela ka pele ga gagwe go tšwa ditopong tša bahlabani ba basehla. O ile a lahlela di-disk tše bogale le tše di loutšwego gomme a tšholla:
  - Lahlela go Mars, gomme e tla ba e kgolo!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo mpho ya mmolai ya lehu le le sa kgahlišego kudu e fofa gape.
  Le gona ke ma-China a makae ao a hwago? Makgolo, dikete, ka fase ga dikotlo tša tše tshela tše di pšhatlaganyago.
  Zoya le yena o mo leetong. O tlola bjalo ka cobra gomme ga a fe lenaba sebaka se senyenyane. Gomme ma-China a wa a segwa.
  Ngwanenyana yo, ka maoto a gagwe a sa aparwago, o ile a thuntšha dinalete tše bogale tše di nago le mpholo gomme a opela:
  - Bagale ba Russia ba khaola ka ditšhoša!
  Gomme mohlabani, bjalo ka lephoto, o a tsoga a wa.
  Gomme Aurora o gata kgato go leba lenaba, gomme o a mo sega ntle le go tšwela pele.
  O bolaya ma-China gomme o a šišinya:
  - Bogale bja ka bjo bogolo!
  Gomme go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo, selo se sengwe se fofela ka ntle gape, se phatlalatša dikarolwana go ba diripana tše nnyane.
  Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu ga a boloke ma-China. Ke ile ka rema batho ba šupago ka nako e tee.
  Gomme serethe sa gagwe se se se nago selo, mojenerale wa mmušo wa legodimo, se ile sa mo roba phatla. Yena, go ba gona, o hwile.
  Svetlana le yena o a šutha le go sega manaba. Ditšhoša tša gagwe ka bobedi, bjalo ka dikere tše di phuthwago, di ile tša sega mebele ya ma-China.
  Ge a sepela, ngwanenyana o ile a pšhatlaganya baganetši ba lesomepedi. Gomme a tšea di-disc ka maoto a gagwe a sa aparwago. Gomme o ile a bolaya ma-China a mantši.
  Ka moka o ka gare ga letšhogo la hlaga.
  Svetlana o re:
  - Dira di ka se fete!
  Aurora o ile a dumela:
  - Ke nnete, ba ka se fete - ga go na sebaka!
  Gomme bitch ya moriri wo mohwibidu e tla bokolla ka lešoka gape gomme ya itia maChina ka ditšhoša tša yona. Gomme ka morago menwana ye e se nago selo ya vixen e tla lokolla dinalete tše mmalwa. Gore ma-China a mmalwa a dozen a tla romelwa lefaseng le le latelago.
  Oleg Rybachenko, a sega bahlabani ba ba serolane, o ile a e tšea gomme a tšholla:
  - Phedišo ya monagano!
  Gomme gape mošemane o ile a lahlela ntle dinalete tše di bolayago ka mo go šiišago ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme ka morago a tweeta:
  - Torong ya ka go dula go na le phenyo!
  Margarita, a lwantšha lenaba le go rema baganetši ba gagwe, o ile a dumela:
  - Le phenyo ye kgolo kudu!
  Gomme ngwanenyana gape, ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, o tla e tšea gomme a e thuntšhetša lenaba, a tliša lehu.
  Ka gona ma-China a mantši a šetše a bolailwe ke banyalani ba bona. Le banenyana ba bane, e sego ka fase ga moo.
  Natasha o ile a lahlela sethunya sa lerole sa malahla seo se dirilwego ka gae ka leoto la gagwe le le se nago selo. E tla thuthupa, ya gagola mašole a ma-China gore e be dikarolo tše dinyenyane.
  Gomme ngwanenyana o a lla:
  - Ke ntšhu ya maatla godimo ga lefase!
  Zoya le yena o senya madira a China ka pela kudu. O šišinya ditšhoša tša gagwe gomme o opela:
  - Re dintšhu tše di ikgantšhago!
  Gomme gape selo se sengwe se se bolayago kudu se fofa ka ntle go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo. Gomme o bolaya ma-China ka go lebanya kudu.
  Ngwanenyana o thabile kudu ka go sepela ka lebelo le ka bogale, a sa dumelele gaešita le nalete e tee go wa ntle le go thulwa.
  Aurora le yena o a huduga. Maoto a gagwe a se nago selo a lahlela dinalete tše bogale. Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu o dira bjalo ka panther yeo e kitimiša diphokojwe. O rema ma-China bjalo ka mmoba.
  Gomme o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Bokamoso ke bja ka!
  Gomme o ntšha leleme la gagwe.
  Svetlana gape o fediša ma-China. Le gona maoto a gagwe a sa aparwago a akgofiša go sepela ga ona ka lebelo.
  Ngwanenyana wa blonde, bjalo ka cobra. Gomme o sega baganetši ntle le kwelobohloko.
  Ditšhoša tša gagwe di dikologa bjalo ka tšhilo. Gomme ga ba dumelele lenaba le gatsela ka khutšo. Ntle le ge khutšo e ka ba ye e feletšego le ye e sa felego.
  Svetlana, a kgaola ma-China, o bega gore:
  - Foromo ya rena ke ya godimodimo!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo selo se sengwe se se bolayago le seo se sa kwešišegego se fofa ka ntle. Gateetee ge e thula baganetši, e tla ba thwii go fihla lehung.
  Aurora o tiišetša gore:
  - Phenyo e hloekileng!
  Gomme dinalete tše lesomepedi di fofa go tšwa maotong a ngwanenyana yo a se nago selo. Ee, ka mo go nepagetšego kudu mo e lego gore ma-China a masomehlano a ile a wela ka gare ka nako e tee.
  Natasha o lemoga se, a rema bahlabani ba Mmušo wa Legodimo:
  -Kgalefo ya gago e kgolo!
  Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o tla thoma di-disc.
  Zoya, a sega baganetši ba gagwe, o goeletša ka gore:
  - A toro ya gago e phethagale!
  Gomme gape leoto le le se nago selo, ka fao le tlago romela tshenyo ya polao.
  Gomme boima bja ma-China bo fetoga ditopo.
  Aurora, a sega bahlabani ba ba serolane, o opela:
  - Ga go na kgaugelo go lenaba!
  Gomme go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo se sengwe se thuntšha ka ntle seo se pšhatlaganyago bahlabani ba ba serolane go fihla lehung.
  Gomme mohlabani wa moriri o mohwibidu o mo tšhišinyegong ya hlaga.
  Svetlana, ka ge a segile sehlopha sa manaba, o ile a se tšea gomme a tšholla, a hlobola meno a gagwe a go swana le a diperela, a go phadima:
  - Re ka se tsoge re emišitše! Ka gona madira a Russia a belegwe gore a fenye!
  Gomme ka morago ngwanenyana o lahlela sethunya sa malahla ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o pšhatlaganya baganetši ba gagwe gore e be diripana tša nama tša madi.
  Oleg Rybachenko, a fenya ma-China, o ile a gata mogato ka pela.
  Gomme mošemane wa Terminator o ile a opela:
  - Lebotho la Russia le hlahile ho hlola!
  Gomme serethe sa mošemane se se se nago selo, ge a tlola, se ile sa thula mandarin ka seledu, sa mo pšhatlaganya ka nnete.
  Mohlabani yo mofsa o ile a goeletša ka go hlaboša gore:
  - Phenyo e tla re tlela!
  Margarita, a sega ma-China gomme a a kgaola dihlogo, o ile a hlokomela gore:
  - Ge e ba go na le tšeo...
  Gomme ngwanenyana o ile a lahlela sehlopha sa dinalete ka leoto la gagwe le le se nago selo...
  Oleg Rybachenko o ile a rora ge a arabela:
  - Ke mang yo a tlago go wena!
  Gomme ka morago leoto la mošemane leo le sa aparwago le ile la lokolla leru la dinalete. Gateetee, ma-China a lekgolo a ile a bolawa.
  Margarita o ile a tšholla ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Gape go tla ba le bao...
  Gomme menwana ya gagwe ye e se nago selo e ile ya thoma boomerang ya polao.
  Oleg, a arola bahlabani ba Mmušo wa Legodimo, o ile a tiišetša gore:
  - Ke mang yo a tlago go tla ka baka la gago!
  Gomme maoto a go hloka selo a mošemane a tla thoma selo se sengwe sa mmolai le sa moswananoši. Seo se pšhatlaganya masapo a ma-China.
  Gomme o ba ntšha mpholo ka mpholo.
  Ee, mošemane ga se mošemane wa dihlong...
  Natasha o ile a phetha thekeniki ya barrel habeli - a khaola machaena le chirped:
  - Ke banenyana ba rena ba!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo go fofa go tšweletša tshenyo ye e feletšego.
  Gomme ngwanenyana o a šišinya:
  - Homola!
  Gomme ditšhoša tša gagwe tša kgaola dihlogo tša bohle.
  Zoya o kgaola baganetši bao ba sepelago gomme o opela:
  - Lerato la ka le mokatong wa bohlano!
  Gomme gape leoto le le se nago selo la ngwanenyana le thoma boomerang. Gomme lešaba la bahlabani ba ba serolane bao ba nago le dimpa tša bona tše di gagogilego le ile la phuhlama.
  Natasha, a sega tše serolane, o ile a bolela ka go hlaboša:
  - Lerato? Go thwe"ng ka mae a Faberge?
  Gomme gape lehu le ile la tšwa serethe se se se nago selo.
  Zoya, a kgaola ma-China, o ile a hlokomela:
  - Gomme o šetše o hlanya!
  Gomme a tšhoša mahlo go mogwera wa gagwe!
  Go bonagala banenyana bao e se di- simpleton. Gomme go ba gona e sego digwagwa.
  Leoto la Zoya leo le se nago selo le lokolla elemente yeo e senyago. Gomme bontši bja ma-China bo a tloga.
  Aurora o tlhaselong. E ikhethang le e senyang. O rema manaba, gomme ditšhoša tša gagwe di swana le maphego a tšhilo.
  Red-moriri diabolose, ka motsamao classic ya tlhaselo e potlakileng. Ge a tlo sega, o tla sega ka go lebanya.
  Gomme o tla goeletša:
  - Kotsi ke lebaka le le hlomphehang!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo gape mpho e fofela go ma-China. O tla sega le go šila bohle.
  Svetlana o mo leetong. O senya mašole a mmušo wa legodimong. Ga e nee sebaka se senyenyane.
  Gomme bjale maoto a gagwe a go hloka selo a virtuosic kudu, gomme a tla lahla selo sa polao. Gomme batho ba bantši kudu ba ma-China ba segwa fase mo e lego gore it"s simply amazing.
  Gomme ngwanenyana Svetlana o goeletša:
  - E fofela ka boikgantšho ka godimo ga polanete...
  Gomme a roba molala wa molaodi wa China ka serethe sa gagwe se se se nago selo.
  Oleg Rybachenko, a pšhatlaganya manaba, o ile a opela:
  - Russia lenong la dihlogo tše pedi...
  Gomme go tšwa maotong a go hloka selo a mošemane go tšwa mpho ye nngwe ya lehu bakeng sa madira a China.
  Margarita, a kgaola manaba le go hlobola meno, o okeditše ka gore:
  - E opelwa ka dikoša tša batho...
  Gomme lemone la malahla le ile la fofa go tšwa seretheng sa mohlabani se se se nago selo, sa pšhatlaganya baganetši ba gagwe...
  Natasha o ile a dikologa moyeng gomme a rema ma-China a lesomepedi le seripa. O ile a kgaola manaba a mantši gomme a tšholla:
  - O hweditše bogolo bja gagwe gape!
  Gomme ngwanenyana o boetše a sepela gomme o bina lehu.
  Gomme maoto a gagwe a go hloka selo a lahlela selo se sengwe kgole, gomme ka go lebanya kudu a bolaya manaba.
  Ee, le ke letšatši le lefsifsi go ma-China.
  Zoya le yena o a di pšhatlaganya, o di sega ka diripana gomme o a lla:
  - Bogolo bja Mmušo wa Russia!
  Gomme menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo e thunya boomerang ye nngwe ye e bolayago. Seo se amogago baganetši dihlogo tša bona.
  Gomme ngwanenyana ka boyena o tla e tšea a e slash backhand.
  Eupša ntweng, Aurora ga a na dihlong. Ge a go nyoba, dira bjalo ntle le kwelobohloko. Gomme ba mo sega ka ditšhoša - go no swana le babolai.
  Diabolo wa moriri wo mohwibidu o ile a rora ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Ka nnete ke Sathane fela!
  Le mo nakong ye ditšhoša tša gagwe di fofela godimo le fase go leba bahlabani ba China.
  Sebata se se tukago mollo se a bokolla gomme sethunya sa lerole la go sega se fofa go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo.
  Go tla ba le go thuthupa. Gomme bontši bja ma-China bo šetše bo le mabitleng a bona.
  Ge e le gabotse, ditopo tša bona di phatlaletše gohle.
  Aurora o tla tšholla:
  - Tumelo ya ka ke phedišo!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo mpho ya lehu la polao e tla fofa.
  Gomme bitch ya moriri wo mohwibidu e no ba dynamite ya polao!
  Svetlana, go na le gape le selo seo se sa go dumelelego go tšwafa, gomme se ka bolaya.
  He"ll take it and launch a boomerang ka maoto a gagwe a go hloka selo. Gomme bontši bja ma-China bo tla bolawa. Ngwanenyana yo ke feela blonde ya temperamental.
  Gomme tshekamelo ye ya mohlabani ke go kgaola hlogo ka saga ya meno a bogale le ye e tukago.
  Gomme mohlabani o tla opela:
  - Go ka se be le kgaugelo go wena! Re tla thaba kudu!
  Gomme gape ngwanenyana o dira dikgato tše di nago le sebete kudu le tše bohlale. Gomme o pšhatlaganya baganetši ntle le go ba dumelela go lebelela go dikologa.
  Banana ba hlasela mabotho a China. Ba rema baganetši ka ditšhoša gomme ba romela dimpho tša tshenyo ka maoto a bona a sa aparwago.
  Oleg Rybachenko o sepela bjalo ka panther. Gomme o sega manaba a gagwe, a dira swing ka morago ga swing. Ka motsotswana o tee, mošemane yo a sa hwego a kgona go šikinyega ka makga a lesomehlano go ya go a masomepedi.
  Gomme o lahlele bahlabani ba bantši ka dihlogo tša bona di pšhatlagantšwe.
  Mošemane yo a sa felego o goeletša ka gore:
  - Catavasia ya ditoro!
  Le mo nakong ye, tšhoša ya gagwe e a sepela gomme e bontšha tshekamelo ya go fediša baganetši ba gagwe.
  Margarita le yena o a thuba ebile o a tšhoša:
  - Ke thabamollo ya lehu gomme ke tla go raga dinaka!
  Gomme maoto a gagwe a sa aparwago a lahlela di- disc tše bogale tšeo di bolayago manaba.
  Gomme ngwanenyana o a lla:
  - Go tla ba le diphenyo tše mpsha - go tla ba le bahlabani ba bafsa!
  Gomme mohlabani o senya bohle ka tlhaselo ya bohlanya.
  Gomme maoto a gagwe ao a se nago selo, ao a betlilwego a bonala a betha manala ka hamore ka lekese.
  Natasha o ile a sega sehlopha sa ma-China gomme a tšholla:
  - Bakeng sa phenyo ya rena!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo ya fofa, mpho ye nngwe ya lehu.
  Zoya le yena o sega baganetši. Dira ka bogale ka moka bjo bo kgonegago le bjo bo sa kgonegego.
  Leoto la gagwe le le se nago selo ke le le thuntšhetša lemone godimo ga malahla. Gomme gateetee mašole a lekgolo a masehla a lahlelwa godimo.
  Ngwanenyana o ile a opela ka go nyenya:
  "Ke tla tšea pere bjalo ka tšhireletšo, gomme mahlatse a ntetetše!"
  Gomme gape ngwanenyana o tla otla lenaba. Gomme o tla sepela go dikologa, a kgaola manaba, a se tlogele sebaka.
  Aurora ke sebata se se hlwekilego ntweng. Sefediši se sa mosadi e fo ba mothofatšo wa monagano wa diabolo.
  Gomme ge a ka sega, o a sega.
  Gomme go tšwa go ma-China feela diripana tše di gagogilego tša nama di wela ka ntle.
  Aurora, a senya baganetši ba gagwe, o ile a rora:
  - Temperament ya cobra!
  Gomme ka morago leoto la gagwe le le se nago selo le ile la lahlela pomo ya nnete. Gomme bontši bja mašole a masehla a ile a gagolwa.
  Svetlana o senya ma-China. O di sega ka ditšhoša gomme o opela:
  - Bokamoso ke bja nakong ye e fetilego fela ge bo le botse!
  Gomme bjale mmolai yo a lego gona o fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo gape. O phatlalatša baganetši. Gomme dikarolwana tša matsogo, maoto le mafofa a mangwe a madi a šala.
  Banenyana bao ba lego ntweng ba hlaga kudu, ba dula ba hlasela.
  Eupša go na le ma-China a mantši kudu gomme ka baka leo go fedišwa go a goga. Ditšhoša di a šoma le ge go le bjalo.
  Oleg ka mo go kgethegilego o ile a thoma go tshwela ka mathe go tšwa lehlaka. Seo gape se tlaleletšago go fedišweng.
  A re boleleng nnete, mošemane yo ke greyhound kudu. Metsamao ya gagwe e swana le go šišinya pendulum.
  Gomme it"s just much faster go feta tšhupamabaka. Gomme ba rema ditšhoša ka lebelo kudu le ka lebelo.
  Mošemane o ile a šišinya gore:
  - Ye ke toro ya rena, go fenya le go senya!
  Gomme gape maoto a gagwe a sa aparwago a tla kgaola mpho ye e bolayago.
  Margarita ka motsamao hlaha. E sega dira le go squeals:
  - Go tla ba le phenyo, ke tseba ka nnete!
  Gomme ngwanenyana o tla lahlela sethunya sa mmolai.
  Gomme o tla gagola bahlabani ba ba serolane ka diripana.
  Natasha le yena o mo leetong. Ga a tsebe mapheko goba dihlong. Ditšhoša tša gagwe di ile tša rema baganetši. Gomme ba phethagatša tšhilo ya gararo.
  Ka morago ga moo ngwanenyana o re:
  - Cascade e kgolo!
  Gomme leoto le le se nago selo le lahlela boomerang. Ma-China a lesome-pedi a šala a se na dihlogo. Mo mohlabani o šomana le bona.
  Zoya le yena o mo leetong. Pšhatlaganya baganetši le go squeak:
  - Ntwa e tšwile madi ebile e lokile!
  Leoto la gagwe le le se nago selo le a sepela, le lahlela selo se sengwe. Gomme o tla gagola lešaba la bahlabani ba mmušo wa legodimong.
  Aurora le yena o a huduga. Gomme o bile o phethagatša tshenyo ya ma-China. Gomme o e dira bjalo ka ge eka o raka ka borashe.
  Gomme o a goeletša:
  - Mokgwa wa Banzai!
  Gomme sethunya se fofa go tšwa leoto la gagwe le le se nago selo gape. Gomme e tla fediša manaba a mantši ao a bethilwego.
  Svetlana le yena o ntweng. Gomme ga a ineele ntle le go tšwela pele. Gomme o sega bjalo ka ditšhoša. Gomme o tla go tšea ka maoto a sa apara selo, a go lokolla. Le gona magadima a bjalo a matla a tšwa go yena.
  Aurora o kgothaletša mogwera wa gagwe gore:
  - Go na le kgokagano!
  Svetlana, ka ge a kgaotše molaodi wa China ka bogare, o tiišeditše gore:
  - Go na le kgokagano!
  Gomme banenyana ka bobedi ba ile ba thulana direthe tša bona tše di se nago selo.
  Aurora o mo leetong gape. Ka lebelo le e sa bapišwego le selo. Ga a tsebe bofokodi goba pelaelo.
  Ditšhoša tša gagwe di ile tša sega nama ya motho.
  Diabolo wa moriri o mohwibidu, a pšhatlaganya Motšhaena yo mongwe, o botšiša gore:
  - O nagana eng, ka nnete?
  Svetlana o ile a araba ka gore:
  - Ke nnete, kgopolo yeo ke ya go lekana!
  Aurora o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Ee, ke nnete!
  Gomme sethunya se sengwe sa fofa go tšwa leoto la gagwe le le se nago selo. Le kamoo a ilego a otla manaba a gagwe. Go tšwa go ma-China feela mašaledi a nama e gagogilego a ile a fofela ka mahlakoreng a fapa-fapanego.
  Svetlana o ile a hlokomela ka pososelo:
  - Ke ka fao polao le tlholo ya rena di lego ka gona!
  Gomme ngwanenyana o ile a thoma gape mpho ya lehu le le bolayago le le se nago kgaugelo ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Natasha, a pšhatlaganya ma-China ka ditšhoša, o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Ba na le therešo ya bona, rena re na le ya rena!
  Gomme sethunya se sengwe sa fofa go tšwa leoto la ngwanenyana leo le sa aparwago.
  Zoya o ile a dumelelana le se gabonolo, a sega lenaba la gagwe ka diripana tše dinyenyane:
  - Motho yo mongwe le yo mongwe o na le ya gagwe. Gomme ke therešo kudu!
  Gomme go tšwa maotong a gagwe a se nago selo difofane tše di bolayago ka mo go feteletšego gape. Le garanata e gagola nama ka dikotwana tse nyenyane.
  Natasha o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Se ke seo mahlale le badimo ba re filego sona!
  Zoya, a senya baganetši ba gagwe, o ile a dumela:
  - O file go gontši!
  Gomme leoto la gagwe le le se nago selo la lahlela gape, di-disc tše mmalwa. Gomme a otla sehlopha sa baganetši.
  Natasha o ile a lemoga, a hlobola meno a gagwe:
  - Mokgwa, le ge go le bjalo!
  Gomme menwana ya gagwe ye e se nago selo e ile ya lahlela dinalete tše dingwe tše lesomepedi. Ba ile ba bontšha dipolitiki tše di bolayago le tše hlaga.
  Ma-China a dikete tše masome a šetše a bolailwe. Ba Tšhela ba dirile mošomo o mogolo wa go hlola histori ye nngwe.
  Gomme go ba gona, banenyana le bašemane ke maatla a magolo kudu le a magolo kudu!
  . KGAOLO YA No. 14
  Ma-China a ile a hwetša thuto e sehlogo go fihlela a hlasela, mošemane wa bohlale Oleg Rybachenko o ile a ngwala mošomo o mongwe wa bokgabo;
  NAKO E E FILWEGO!
  KELETŠO
  Bošegong bja Pele ga Ngwaga o Mofsa, motse-mošate wa Moscow o bonagala bjalo ka lešaka le legolo la dinose, leo le nago le mebala ka seatla se se bulegilego ka mabone. Motho yo mongwe le yo mongwe o itlhaganela go fetša mešomo e mentši yeo e kgobokeditšwego go theoša le ngwaga e le gore a nwele ka gare ga madimo a bose a boithabišo bja monyanya.
  Gomme Alex yo mofsa le mogwera wa gagwe Angelina ba ile ba swanelwa ke go kitima go dikologa, ba iša dimpho tše dintši. Lehlwa le le kgomaretšego, le le šilafetšego le ile la lla ka fase ga dibutšwana tša gagwe tša felt, le be le fiša ka kobo ya letlalo la nku ya kgapetla ya Ntate Frost, gomme ka fase ga ditedu tša gagwe tša tlhale, marama a lesogana a mahwibidu, ao a se nago legare a be a hlaba ka mofufutšo wa letswai. Angelina, it"s a little easier in the Snow Maiden costume, le ge e le gore ka morago ga ntlo ya masomepedi o thoma go se wele maotong a gago ka tsela ya seswantšhetšo.
  Eupša o ka gana bjang sebaka sa go hwetša tšhelete e oketšegilego bjalo ka banyalani ba Ngwaga o Mofsa?
  Ga go na tšhelete ye e lekanego ya diapdeite tše mpsha, gomme thušo ya ditšhelete ke ye nnyane kudu, ka ditheko tša bohlanya...
  - Le ya kae banna ba shaggy? - Lentšu la go se loke le ile la kwagala.
  Lebone le ile la tima gatee-tee, gomme meriti e tšhošago ya phadima leswiswing. Sehlotlolo sa ditedu, sa mahlo a masesane se ile sa šišinya tšhoša ye telele, sa latelwa ke tše dingwe tše mmalwa, se bonagala bjalo ka diabolo tšeo di tšhabilego lefaseng la bahu.
  - Sega ba sa dumele! - E kwagala bjalo ka lentšu leo le tlaišago meropa ya gago ya ditsebe, le šišimiša, bjalo ka go šila ga saga ye e ruthetšego godimo ga sekontiri.
  Gaešita le ge, go ba gona, go ya ka boemo bja Hollywood, banyalani ba ile ba swanelwa ke go ema gomme ba kgaole dihlotlolo tše di hlakahlakanego ka nako e tee, eupša bophelo ke bja prosaic kudu. Alex le Angelina ba ile ba ineela. Ke, go ba gona, ba bafsa e bile ba na le diatleletiki, eupša mekotla ye boima yeo e nago le dimpho mekokotlo ya bona le diaparo tše dikgolo di dira gore go be thata kudu go kitima...
  Ka morago ga bona o kwa muši o boima, go rogana ga ditšhila, gomme ka morago ba sega lesogana ka mokokotlo ka tšhoša, ba sega kobo ya gagwe ya letlalo la nku...
  Selo se se talalerata se fofa maotong a barutwana bao ba tšhabago go bonagala eka se phadima legotlo ka mosela wo o phadimago (fuse e a tuka!). Angelina o ile a lla: o be a sa rate digotlane, le ge go le bjalo, seo ge e le gabotse se bego se le sebe kudu...
  Ya duma! Sekontiri sa tsela ya maoto, se rotoga ka bogale, se ile sa thula sefahlego, gomme mmele wa phuntšwe ka ponyo ya leihlo ke bohloko bjo bo bogale, wa gagola disele diripana...
  SEBAKA SA MAFELO SA BOTHO
  Ge sehlopha se se bjalo se se sa balegego sa madira se batamela, se a tšhoša ge o le kgole, go be go bonagala eka nebula ya mebala e mentši, yeo e phadimago e be e gagabela. Go feta moo, tlhase e nngwe le e nngwe ke motemona yo šoro goba moya o thothomelago wo o bakwago ke maleatlana a moloi wa necromantic. Ka pele e otlollotšwe ka di- parsec tše mmalwa, gaešita le dikepe tša ntwa tša maemo a godimo di bonagala bjalo ka thoro ya santa kua Sahara.
  Mokgatlo wa batho, gotee le merafo e mengwe yeo e dulago metagalaxy, e ile ya tsena ntweng ya mafelelo.
  Go na le dikepe tše dintši kudu mo, tšeo di nago le mehuta e makatšago, gaešita le ge maemong a mantši di šitiša feela ntwa e atlegago. Go lokile, ka mohlala, sekepe sa dinaledi ka mokgwa wa harpsichord goba ka melomo e metelele se kgokološwa ka gare ga ramrod go e na le dithapo, harepa goba gaešita le double bass yeo e nago le turret ya tanka ya khutlonne. Se se ka dira gore batho bao ba fokolago pelo ba be le kgopolo, eupša go na le kgonagalo e kgolo ya gore se baka ditshego go e na le poifo, kudu-kudu gare ga bahlabani bao ba nago le phihlelo.
  Moganetši wa bona ke mmušo, woo ka go hloka sebete o ipolelago gore ke mmušo wa legohle. Great Grobzagonat, moo tsohle di bewa tirelong ya ntoa, moano o ka sehloohong ke bokgoni le expediency. Ka go se swane le mohlakanelwa, dikepe tša dinaledi tša lekese di fapana feela ka bogolo. Gomme sebopego se tloga se swana - dihlapi tša go lebelega e le tše di jago diphoofolo kudu, tša lewatle le le tseneletšego. Mohlomongwe ka ntle le e tee: ditšhoša tšeo di swanago le ditšhoša tše koto, tše di phadimago ka tšhipi - di-Annihilators.
  Dinaledi tšeo di lego karolong ye ya lefaufau ga se tša phatlalala kudu go phatša leratadima, eupša di na le mebalabala e bile di na le moswananoši ka sepektheramo sa tšona sa seetša. Ka mabaka a itšego, ge o lebelela mabone a, o hwetša maikutlo a manyami bjalo ka ge eka o lebelela mahlong a barongwa, bao ba solago diphedi tša legohle ka baka la boitshwaro bja tšona bjo bo gobogilego, bjo bo sehlogo e le ka kgonthe.
  Madira a Grobzagonat a be a sa itlhaganele go kopana le diyuniti tša go sepela ka botee, ka pela, a diriša lebelo la ona le le phagamego, a hlasela lenaba, a tliša tshenyo gomme a boela morago. Ge ba arabela, ba ile ba leka go ba gahlanetša ka mollo wa lešoba, eupša dipene tša mapokisi tšeo di nago le bokgoni kudu tšeo di nago le tšhireletšo ya thekinolotši e tšwetšego pele di be di šoma kudu. Dikepe tša go sesa le tša go senya di ile tša thuthupa bjalo ka ge eka di thuthupiša moepo, tša thuthupa ka gare ga geyser ya dikarolwana. Eupša re kgonne go theola papadi ye nngwe ye kgolo. E nngwe ya dikepe tše dikgolo tša ntwa tša mokgatlo wa batho e ile ya thulwa, sekepe se be se kgoga kudu gomme tlhakatlhakano e ile ya buša ka sekepeng se segolo sa dinaledi sa Stalingrad.
  Ba leka ka matla a bona ka moka go mo phološa banenyana le bašemane ba tloga ba ebola letlalo la bona ka baka la phišo e boifišago. Le gona meetse a rose a ile a gašetšwa moyeng bjalo ka ge eka ke motho yo a ratago fešene dimolekule tša naetrotšene le oksitšene di ile tša arabela, tša phagamiša themperetšha yeo e bego e šetše e thibela batho. Ka gona ngwanenyana o ile a wela fase ka matolo gomme, a inama, a atla Perun"s amulet, marothodi a megokgo a moyafala pele a fihla seaparong se segolo sa tšhipi. Ke ye, lehu, lesogana, leo seripa sa iri ye e fetilego le lekilego go mo goketša, le wela fase gomme la tuka mollo, nama ye khubedu e ebola marapo a lona...
  Roboto ya ntwa e lahlela marothodi a tlotšo go tšwa barrel ya yona ye sephara, go bonagala motšhene wo o a duma, o itemogela tlhokofatšo, o romela thapelo go medimo ya elektroniki, yeo e theilwego khoutu ya binary. Tshepedišo ya go tsenya moya e a palelwa, e fetoga mohuta wa mašoba a manyenyane eupša a mantši a mantsho ao a ipeago kotsing ya go monya selo se sengwe le se sengwe le motho yo mongwe le yo mongwe.
  Bahlabani ba babedi ba ba kgahlišago, ba kgomaretše sekontiri sa go namela ka diatla tša bona ba sa atlege, ba leka go diegiša lehu la bona. Difahlego tša tšona tše boleta le tše dipinki di kgopame, gomme dibopego tša tšona tše dibotse di kgopamišitšwe ke bohloko bjo bo sa kgotlelelegego. Eupša kgateletšo ya ledimo la go monya e a oketšega. O gagola menwana ya gagwe, madi a mahwibidu a gaša go tšwa mešifeng le ditšhika tše di gagogilego gomme banenyana ba kitimela ka gare ga sedirišwa sa go šila nama. Ge a fofa, ngwanenyana wa moriri wo mohwibidu o thulana le lesogana leo, a le thula ka mpeng ka hlogo yeo e swanago le katiba ya phokojwe.
  Ba kgona go myemyela pele ba tloga ba ya lefelong leo leo go se nago go boela morago go lona. Mosadi yo mongwe, yo a šetšego a tšhumilwe ka godimo ga seripa-gare, o ile a thala ka seatla sa gagwe se se tukago lebotong: "Mona wa sebete o hwa gatee, eupša ka mehla o phela, lešilo le phela gatee, eupša le hwile ka mo go sa felego." Kgabo ya botala bja leratadima e oketša phišo, e apeša mmele o thabišago wo o swanelwago ke di- catwalk tše di tumilego kudu metsotswana e sego kae feela e fetilego. Mo marapo a ngwanenyana a a pepentšhwa, gomme mešifa ye maatla, yeo e thatafaditšwego go tloga maseeng, e phuhlama ya ba molora o mošweu.
  Sekepe sa ntwa sa se thata se ile sa tuka, sa raka diphuphu tša moya tše di phadimago ka gare ga lefeela, ke moka sa thuthupa, sa phatlalala ya ba dikarolwana tše dintši.
  Hypermarshal Grobzagonat Kgošana "Mace e kgolo" o laetše:
  - Tliša pele dimilione tše hlano tše dikete tše makgolo a seswai le masomehlano a dikete tša super-frigates, gammogo le dikepe tše di fodilego tša go rwala Annigen. Anke lešaba la legohle le kitimela pele ka mekokotlo ya lenaba!
  Di- frigate di ile tša leka go boloka sebopego, di lokela ka methaladi e aroganego. Di- cruiser tša dithuthupi le di- grapple, gotee le difofane tša ntwa, di ile tša bopa mohuta wa netweke ya letlooa le lebotse. Mathomong, ba ile ba leka go thuntšha lenaba bokgoleng bjo botelele, ba diriša sebetša seo e bego e se sa le se sefsa legohleng, eupša se senya ka mo go feteletšego: dithuthupi tša thermoquark. Go swana le leano la mabole la puncher e kgolo: lahlela jab e telele ya le letshadi gomme o boloke molekane wa gago a le kgole. Dikepe tša mohlakanelwa di ile tša boela morago, bahlapetši ba ka morago ba dikepe tša dinaledi ba ile ba kitimela pele, ba leka go thuba go ya lefelong la ntwa ka nako. Di- corral tša lekese, di diriša mohola wa tšona wa go rulaganya le go kgona go laola, go swana le mmolai yo a nago le selepe, di ile tša fokotša sebopego se se lokologilego sa madira ao a di ganetšago. Gare ga bafaladi bao ba ilego ba leka go hlasela, ditahlegelo di be di oketšega.
  Duchess de Furia yo mobotse wa diabolo-mojenerale o kitima ka sedirišwa sa gagwe sa go fediša sa lebelo le legolo. Ye ke mohuta wa sekepe sa dinaledi sa ntwa seo, ka go se swane le dikepe tše di tlwaelegilego tša go sesa, go e na le dithunya, se nago le di- antenna emitters, tšeo ge di dirišwa ntweng, di šilafatšago ditlhamo tša dikepe tša lenaba ka mafelelo a tšona. Mo go tla maphoto a gravioplasmic, a gogola ka lebelo ka gare ga lefeela. Sebaka se se ntsho se na le mmala ke metsamao ya bona ya go tlatša sekgoba, go swana le meetse a tšwago peterole yeo e tšholotšwego. Tiro yeo e senya kudu. Di kgopamiša dithunya tša bašele bao ba lekago go di ganetša ka go se atlege, di baka tšhitišo tlhahlong ya khomphutha goba gaešita le ka matla a magolo di baka go thuthupa ka gare ga difuse tša phedišo tša dirokete tša thermoquark. Dikepe tša dinaledi tša manaba di swana le dihlapi ka tlase ga filimi ya oli ya entšene, tše dingwe tša tšona ga se tša dirwa ka tšhipi goba dilo tša ceramic, eupša tša setlogo sa thutaphedi gomme ka tsela ya kgonthe di sothoga ka go šikinyega mo go šiišago kudu.
  Bjale sekepe se sengwe sa ntwa se thoma go phuhlama, se tuka mollo, bjalo ka ge eka sekepe se segolo seo se nago le bophara bja bophara bja English Channel se dirilwe ka di- domino tšeo di tšhetšwego peterole. Ga go na selo seo re ka bolelwago ka sona ka ditahlegelo gare ga dikepe tše dinyenyane tša dinaledi. Mohlakanelwa wa baeng le batho ba lefaseng o ka mo go kwagalago o ineela, go bonagala e le sebetša se sefsa kudu sa Stelzans - e ntšhitšwego graviplasm, e ile ya tšhoša ka nnete mabotho a sebaka sa mebušo ye makgolo a mmalwa.
  Count de Barsov o laola mollo ka go sepetša menwana ya seatla sa gagwe ka tatelano e itšego ka pele ga skena. Ka ntle, mojenerale wa lekese wa dinaledi tše tshela o swana le monna yo matla, yo a agilwego ka mogale yo a nago le sefahlego sa methalo sa nkwe. Sebata se sebotse ka bogale, eupša se ke botse bjo bobe - Lusifa. Lepokisi le nyenya ka bogale, le nea dikotlo tše di se nago kgaugelo. O kwa kgakanego ya sehlopha sa dihlopha tše di fapa-fapanego seo se kgobokeditšwego go tšwa melalatlading e mmalwa ya dinaledi. Go lokile, anke ba kgobokane ka go tia le go feta gomme ba gakatše letšhogo. Ge madira a magolo a mmušo wo o se nago Kgaugelo, o mogolo a tsena ntweng, go tla ba le mafelelo a phenyo, a lethabo go ba bangwe gomme a nyamiša go ba bangwe.
  Mokgatlo wa mohlakanelwa o dira ka tsela e itšego ya tlhakatlhakano, go e na le go ganetša mo go rulagantšwego, ditiro tše di sa tsebjego gabotse, gaešita le dikepe tše pedi tše dikgolo tša ntwa, go sa šetšwe bokgole bja legohle, di ile tša foufala, tša sesa di lebile go e nngwe le e nngwe, gomme ka morago tša thulana le go duma ka maphoto a matlakgogedi, di kwagala ka bohloko ditsebeng tša kgaufsi bahlabani.
  Ka gare, dikarolo di ile tša thubega, mafelo a ntwa, dikhukhu tša mafelo a go šireletša, diholo tša tlwaetšo le tša boithabišo di ile tša pšhatlaganywa. Ka moka di diregile ka lebelo la lephoto, ka lebelo le le lekanego go senya sebaka le ge e le sefe sa go tšhaba, eupša di sa dutše di nanya ka mo go kwešago bohloko, di nea sebaka go dimilione tša diphedi tše di swerego ke go kwa poifo ya toro e bohloko ya lehu leo le sa thibelegego.
  Mona ke countess ya morabe wa ditšhipi, e swanago kudu le sehlopha sa di-violet tšeo di nago le maoto a segwagwa a mapinki ka di-curl tša gauta, e amogela lehu le bohloko, e ipolela ... Go mo-emitter wa gagwe wa ntwa. Hologram ya khomphutha e bala dithapelo le go lokolla dibe ka lebelo le legolo. Ye ke bodumedi bja setšhaba se se se kgahlišago, sebetša sa gago sa thekinolotši ya maemo a godimo se kgatha tema ya moperisita, ka gona ke bohlale bja inthanete feela bjo bo tšewago e le bjo bo nago le bokgethwa le bohlweki bjo bo lekanego go šoma e le motsenagare magareng ga sephedi se se phelago le Modimo Ramatlaohle. Mantšu a mafelelo a moperisita-motho e be e le:
  - Lefase ga le hloke sekgobo, eupša makgapha ga a dirwe sehlabelo go Modimo!
  Duchess de Furia ke setho sa sehlopha se se sesane le sa diatleletiki ka mokgwa o kgethegilego, khoutu ya polelo yeo e gateletšwego yeo e kgathago tema e mebedi. Ya pele ke thebe ya go šitiša kgahlanong le go theeletša mogala mo go kgonegago ga sehlopha. Ya bobedi ke tšusumetšo ya magotelepathic.
  Dikepe tša go sesa, di- destroyer, di- brigantine gaešita le sekepe se tee sa lefaufaung ke dikepe tšeo di sentšwego goba tšeo di sentšwego ka mo go feletšego ke sekepe sa yona sa dinaledi. De Furia o hlokomela ka mo go kwagalago:
  - Sebete se ka lefela tlwaetšo ye e sa lekanego, eupša tlwaetšo ga e ke e lefela sebete!
  Go swara ga bona go šetše go nyakile go fetša matla a thermoquark ka mo go feletšego (tšhomišo ya yona e sa dutše e sa phethagala) ya reactor gomme e letetše taelo ka go tshwenyega. Dikepe tše dintši tše dikete tše makgolo tša manaba tša maemo a magolo di šetše di sentšwe, ntwa e direga ka pele ka bophara.
  Taelo e ile ya fiwa, ba akgofa, ba boela morago ka mokgwa wo o rulagantšwego e le gore ba tlatše gape diteišeneng tša merwalo - ditshelo tše di kgethegilego tša dikepe tša dinaledi.
  Gomme kgošana "Giant Mace" e ile ya lahlela madira a mafsa ntweng:
  Ka mo go kgethegilego, sekepe sa gagwe sa motho ka noši sa folaga, e lego Sebata sa sekepe sa ntwa sa ultra-battleship.
  Se se latelago go ile gwa tla ditšhaba tše dingwe tše pedi tše dikgolo, "Shock and Awe" le "Red Noose." Ba ile ba tsenya dithunya tše dikgolo le tše dinyenyane le di-emitter tše dikete tše masome. Dikarolo tše mmalwa tša tšhireletšo di ile tša phadima ka godimo ga tšona: graviomatrix, mašemo a magospatial (go feta taba ka lehlakoreng le tee fela), sešupo sa maatla. Didirišwa ka moka tša inthanete di be di šoma ka theoplasm ya maemo a tlase, e lego seo se ilego sa di dira gore di sa kgone go šitišwa. Ka nako e swanago, go ile gwa dirišwa di- radar tše dikgolo, tšeo ka botšona di ilego tša hlola ditšhitišo tša Jesui bakeng sa didirišwa tša elektroniki tša lenaba.
  Go swana le sefako sa polao dibjalong, "dimpho" tšeo di tlišago lehu di ile tša nela... Dikgošana tše tharo di ile tša leka go phatlalala ka bophara e le gore di fediše lenaba ka mo go atlegilego ka mo go kgonegago. Di tloga di sa hlaselege, go swana le legadima la kgwele, ge di fofa, di fiša poplar fluff yeo e phaphamalago sebakabakeng, bjalo ke mafelelo a tšona a bolayago go dikepe tša lefaufaung tša bašele. Go dira gore ba boele morago ka letšhogo. Dimmojule tše di sa balegego tša tlhakodišo tšeo di bonagalago bjalo ka dipilisi tša mebala ya bana di phatlaletše ka gare ga lefeela, tše dintši tša tšona di thothomela ka baka la go thuthupa ga dirokete, go swana le di- buoy mawatleng a makgwakgwa. Dipene tša lekese ga di sa di ela hloko, di thuba tše kotsi le tše maatla pele, ke moka o ka fetša baeng bao ba lahlegetšwego ke mašaledi a menagano ya bona ka lebaka la go tšhoga. Ntwa ga se ya hlwa e fenywa, madira a Mmušo wa go hloka Kwelobohloko le ona a a tlaišega, le ge e le gore ke ditahlegelo tše di sa rego selo ge di bapetšwa le lenaba.
  Eupša ka nako e swanago, dikepeng tša dinaledi tšeo di tukago mollo, ga go na go pitlagana le letšhogo. Go hudušwa go tšwela pele ka thelelo kudu, bjalo ka ge eka tše ga se diphedi tše di phelago, eupša ke di-biorobot. Go feta moo, go boela morago, bjalo ka ge eka go kwera lehu, go sepedišana le dikoša tša sebete.
  Le gona mo ke morwadi wa annigen wa de Fury"s: morwadi yo a kgethegilego gakaakaa wa plasma ya matlakgogedi yo a ilego a ipontšha e le yo a sa letelwago ka matla a yona a senyago. Go lefiša matla a tshenyo go ile gwa direga mo e nyakilego go ba ka yona nako yeo le gape go tsena ntweng.
  Sekepe sa lefaufau se hwetša lebelo le legolo, duchess e bile e swere sedirišwa sa go tiiša, ka lešela leo le phadimago la sutu ya ntwa o ka bona kamoo di- biceps tša gagwe tše kgolo di gagamalago ka gona ka tsela yeo e sa swanego le mohumagadi. Yena le ditho tše dingwe tša sehlopha sa basepediši ba swanetše go dira boiteko bja gore ba se wele ka mekokotlo. Duchess ka hlogo ya nkwe ga e ekiše, bjalo ka mohlabani go tšwa dipukung tša metlae, mahlo a gagwe a a phunya, moriri wa gagwe wo o phadimago kudu, wo motelele le wo motete o phaphasela go tšwa moyeng wo o tlago.
  Go thata go dumela gore ngwanenyana yo wa mogale o šetše a na le dipaesekele tše makgolo a mabedi. Sefahlego sa gagwe se sefsa le se se hlwekilego gakaakang, se sepelasepela kudu, ka dinako tše dingwe ka ponagalo ye bogale, ka dinako tše dingwe, ka go fapana le seo, sa barongwa goba sa go bapala. O na le dintwa tše ntši ka morago ga gagwe, eupša ga se gwa ke gwa bonagala eka o tla lapa ke tšona. Ntwa e nngwe le e nngwe e mpsha ke selo se se kgethegilego, yeo e nago le tlhamo ya yona e botse ka mo go sa hlalosegego le e humilego le morethetho o kgahlišago.
  Gomme bjale ba na le sebetša seo e lego se sefsa molaong wa motheo wa go šoma, seo kgahlanong le sona go sa bonagalego gore lenaba le kgone go hwetša tšhireletšo e šomago, bonyenyane go fihla phenyong ya mafelelo ya Grobzagonat.
  Dreadnought ya morabe wa Fizt e hloka thušo gakaakang. Sefofu, a lahlegelwa ke dibering tša gagwe. Go dikološa disk yeo e thomilwego ke moatlelete, e le gore ka morago ga metsotswana e mmalwa dikarolo tša yona di ile tša phatlalala go ralala le mafelo a magolo a molalatladi wa dinaledi. Goba mohlaselwa yo mongwe yo a sa kgahlišego, disenyi tše tharo tšeo di hwelelago ka go gokarela ga graviplasm ka nako e tee, dikepe di thothomela le go tšhošwa, go swana le di-fry tšeo di lahlelwago ke maphoto lešabašabeng le le fišago.
  Baron de Alligator, a beakanya go lebiša ga di-emitters (gomme e sego ntle le katlego, ke feela dithupa tša monoblock tšeo di ilego tša šala go tšwa go cruiser e mpsha yeo e fišitšwego), o lemogile ka go itshola:
  - Go bonolo go bolaya, go thata go tsoša, eupša ga go kgonege ka mo go feletšego go phela ntle le dikgaruru!
  De Furia, a laola sehlopha sa gagwe sa dikepe tša dinaledi, a ntšha moela o mongwe wa tshenyo, le go lebelela kamoo sekepe, seo se fetotšwego go tšwa go senamelwa sa merwalo, le sona se bego se raragane ka gare ga netweke ya plasma, o bontšhitše gore:
  - Lehu, go swana le mogwera yo a botegago, ruri le tla tla, eupša ge o nyaka go sepela nako ye telele ka bophelo bja go se loke, hlatsela boineelo bja gago go bohlale le sebete!
  Count de Barsov o ile a bogola ka go hlaboša, a tšwetša pele go phatloga ga gagwe ga mantšu ka bohlale:
  - Melao ga se ya ngwalelwa mašilo, eupša e hwetša dikotlo tša go e tshela, le go ba bohlale bao ba ngwadilego melao ye!
  Kganetšo e rulagantšwego ya madira a fapa-fapanego e ile ya robega. Go fofa sebakabakeng go bile go swana le go phuhlama ga thaba, ke ledimo leo le ilego la khupetša sekolo sa di- midge gateetee, la wiša gomme la swara bohle ka nako e tee... Go phegelela go ile gwa thoma. Go swana le sehlopha sa diphiri se kitimiša mohlape wa dinku. Ke mapokisi feela ao a befetšwego kudu e bile a se na kgaugelo go feta diphiri. Go bona, ye ga se gaešita le potšišo ya go phologa, eupša ya go bontšha thato e sa kobegego le pefelo e se nago kwelobohloko. Phegelela, tlaiša, o se ke wa tlogela. Gomme le ge bana ba bantši ba ka se emele batswadi ba bona (gomme mo ke dibopiwa go tšwa go bong bjo bo swanago go ya go bong bjo lesomepedi bjo bo kgobokanego), le bomme, botate, bao ba sa tšeego lehlakore, barwa ba bona, barwedi le ke mang yo a tsebago gore ke mang yo mongwe... Ke bogale bofe bjo bo lego gona polao e bjalo, mola gaešita le go thuntšha di- partridge go nyaka bokgoni bjo bo oketšegilego le boiteko. Ditlakala di ile tša tlala sebaka gomme tša wela dinaleding, tša baka ditšhitišo tša coronal, go tšwelela le di- vortice tša plasma ka godimo. Dinaledi tše dingwe di bile di fetoša mebala ka baka la bontši bja dilo tše dišele tšeo di welago godimo ga tšona. Ga se bohle bao ba tlago go kwešiša, eupša bao ba nago le pelo: go a tšhoša kudu ge e ba sebopiwa seo se nago le semelo se tuka se phela, gomme botho ke lefase ka moka leo le se nago tlhaologanyo le leo le sa tsebjego e sa le pele.
  Le vacuum e ka lla ka baka la go fenywa mo go bjalo...
  Baithuti ba ngwaga wa pele Alex le Angelina ba e bone ka moka, gomme e sego le go swana le ka filiming, eupša ka moka ka nako e tee, ka dintlha tše ntši le dintlha, ge se sengwe le se sengwe se tsena, ba tlatša temogo ka kaleidoscope ya temogo.
  Ke moka ba ile ba lemoga gore se sengwe sa dikepe tša lefaufaung tša batho - brigantine yeo e nago le dikhonthore tša lesea la dolphin - e be e lebile go... Go leba go quasar yeo e phadimago ka mebala ka moka ya molalatladi le ka seemo sa go robala. Se sengwe se ile sa botša barutwana gore ye e be e le quasar, gaešita le ge e se ka mahlasedi a bjalo ao a fišago diphedi ka moka. Eupša gaešita le ka sebopego se se fokoditšwego, e be e uta kotsi e bolayago go selo se sengwe le se sengwe sa dilo tše di bonagalago. Gomme brigantine ye e be e bonagala e le go ipolaya ka sebete.
  Batho bao ba rwalago dilo tša Annigen ka tlase ga taelo ya Duchess de Furia ba ile ba amogela taelo e rego: "Tšitiša sekepe sa lefaufau sa batho ba lefaseng!" Le gona mašole a mararo a dikete ao a nyakilego a sa senyega le diroboto tše dikete tše masome tša ntwa tšeo di bego di le ka sekepeng di ile tša kitimela morago ga brigantine.
  It"s like dishaka tše di jago diphoofolo di kitimiša letata le lennyane leo le kgangwago ka meetseng a ledimo a lewatle leo le befetšwego.
  Gateetee Alex o ile a ikwa gore ga se a kgona go fofela godimo feela, eupša a šikinyega, gomme a goeletša mogwera wa gagwe ka gore: "A morongwa a ba latele." Ngwanenyana o ile a araba ka gore: "Ee, ke ikwa eka nka kgona."
  Anke Mikhail Boyarsky a opele ka gore: "Le ge mmele wo o se nago moya e se mmele, eupša moya wo o se nago mmele o fokola gakaakang!" Mohlomongwe se se lokile, eupša... Moya o ka kgona, ka ge o tsene nameng ya motho yo mongwe gomme o e tšere taolo, wa iponagatša ka maatla a go makatša...
  Meela e fišago ya mahlasedi a fedišago e ile ya ntšhwa go tšwa go ditšhoša tše tharo gomme go be go bonagala eka brigantine ya motho, yeo e bego e eteletšwe pele ke molaodi wa sebete Alena Snegova, e be e se na sebaka se senyenyane. Maphoto a plasma a maleatlana a šetše a phunya sekepe, a senya ditlhamo tša silifera, a dira gore megopo ya dithunya tše bofefo e wele bjalo ka pasta yeo e apeilwego ka mo go feteletšego. Maloko a sehlopha sa basepediši a itemogela bohloko bjo bo šiišago, disutu tša bona tša ntwa di a wa, letlalo la bona le a ebola, mahlo a bona a foufala... Go bonagala ga go na sebaka... Brigantine e thoma go tuka, e tlogela mothalo wa go kgoga wa ditlhase tša antimatter.
  Eupša motsotsong wo wa mafelelo, ge o wela sekoting seo se se nago kholofelo sa dihele tša go se be gona, barwadi ba babedi ba Annigen bao ba lego ka mahlakoreng, ntle le go retologa, ba ile ba hlaba mahlasedi go ya go a bogareng.
  Gomme ya thoma, maphoto a molalatladi a feta ka gare ga tšhoša ya bogareng, go itirela go ile gwa fetogela go tšhireletšo. Le gona sekepe sa batho, seo se bego se bonagala e le se senyenyane ka morago ga ditšhaba tše dikgolo, se lahlegelwa ke dikarolo tša sebopego sa sona, mafelelong se ile sa tšhaba netweke ya maleatlana-plasma yeo e phadimago.
  Alex o ile a dula mmeleng wa Baron de Alligator, gomme Angelina a saddled temogo ya Count de Barsov. Baleti ba tlwaelegilego ba lekese, go swana le bahlankedi, ba tlwaeditšwe go se boledišane ka ditaelo tša balaodi ba bona, eupša go di phethagatša. Ge bao ba ilego ba thula ditopo, ba šomiša kgopotšo ya "dipere" tša bona, ba ile ba laela go fetoša sepheo sa mollo, gona... That"s how it should be. Bjalo ka ge molao o mogolo wa Grobozagonat o bolela: "Ke ikana gore ke tla kwa ka ntle le pelaelo Mmušiši yo Mogolo, yena ka noši, gotee le mookamedi le ge e le ofe yo a kgethilwego ke yena!"
  Taelo e filwe ebile e a phethagatšwa... Eupša batho ka bomong ba dipene tša mapokisi ga ba nyake go amogela taba ya gore meoya ye e se nago mmele ya bahlaselwa ba bafsa e tšere mebele ya bona. Ntwa e šoro e a thoma, Alligator le Barsov ba a gatsela, gomme mahlo a nkwe a phadima. Taelo e šetše e filwe gomme e tla phethagatšwa go fihlela e phumolwa...
  Le ge go le bjalo, brigantine e šetše e amogetše dintho tše di hwago, go se nene fela... Alena Morozova, ka maatla a gagwe a mafelelo, o swere tlhale ye sesane ya temogo. Sutu ya gagwe ya sebakabaka, gotee le yunifomo ya gagwe, di be di tšhumilwe, gomme dikgabo tša mollo di ile tša phophola ka sehlogo mmele wa gagwe wo o bego o šetše o hlobotše ka mo go feletšego. Letlalo le thoma go khupetšwa ka makhopho a magolo, ke moka le ebola. Diripana tša kapa di a wa... Go se nene...
  Mona ke mosela o mosesane wa quasar moo brigantine ya gagwe e swanetšego go hwetša gona, goba go e na le moo seo se šetšego go yona... Botho bja Alligator le Barsov bo šetše bo boile, magoplasm e raga ka gare gape... Marapo a fišitšwego a Alena a a phuhlama, gomme yena temogo e fišitšwe ka gare ga crater ye ntsho... Gomme ka karolwana ye e sa rego selo ya nanosecond, tshenyo ya mafelelo, karolwana ya molaodi ya brigantine e fofela ka gare ga promeranium ya quasar...
  Se sengwe le se sengwe se ile sa ema gatee-tee, bjalo ka ge eka ga se sa ka sa thoma le gatee. Sehlopha sa dikepe sa sehlopha sa dikepe sa Purple Constellation se ile sa gatsela, gomme baganetši ba sona ba ile ba nyamelela gatee-tee. Go be go bonagala eka maphego le matsogo a manong a lefaufaung a be a kgomaretšwe lefaufaung gomme a sa kgone go šikinyega. Le gona ka nako e swanago, ga go na motho yo a ilego a kwa le go tšhoga goba go tšhoga le ganyenyane. Se sengwe le se sengwe seo se diregilego se ile sa feta tekanyo ya fisiks e tlwaelegilego.
  Duchess de Furia o ile a rora ka bogale:
  - Ke mang mošemane yo yo a fodilego yo a kgonnego go re thibela?
  Gengir Wolf o ile a lebelela ka lehloyo leo le sa iphihlego:
  "Ga ke na kgopolo... Se ge e le gabotse ga se kgonege, le ge e le gore..." Mojenerale wa lekese, a theoša lentšu la gagwe, go molaleng gore o tšhogile go fihla go sebela, o ile a eka ke go kitima ka go tšhoga ga mahlo a gagwe a leqhwa go dikologa, a tlaleletša. - Moemedi wa rena o begile gore lefase le ka bapala metlae ge nako e dutše e eya.
  Duchess o ile a araba ka go iketla, gaešita le ka go nyatša gore:
  - Se, go ba gona, se a tena, eupša ga go na motho yo a ka thibelago batho bao ba phelago go lwa, gomme rena diphoofolo tše di tletšego ka lekese go fenya!
  Tšhukudu e ile ya lla ka go se kwe gomme ya lahlela ka ganong sa gagwe seo se bego se bonagala bjalo ka sandwich yeo e aperego gabotse. A phophola moriri o sa laolegego wa tigress-adjutant, a hlafuna ka mafolofolo setšweletšwa sa culinary ka crunch e kgolo, eupša ka nako e swanago ka lentšu le le kwešišegago ka mo go feletšego le le matla, o ile a akaretša gore:
  -Lenaba leo le sa fetšwago le swana le bolwetši bjo bo sa alafšego - letela mathata!
  Go bapa le meoya yeo e lapilego ya Angelina le Alex, bjalo ka ge eka e tšwa moleteng wa leqhwa, selo se se phadimago sa moya wa Alena se ile sa tšwelela. Sefahlego sa moya wo o lokolotšwego se be se phadima bjalo ka letšatši. Ka ge a ile a thibela mahlo a go se kwešiše a barutwana-gotee le yena, molaodi wa ngwanenyana o ile a hlalosa ka phišego e thabišago:
  -Re fentše! Tšhošetšo go batho e fedišitšwe, bobedi se le ka kholofelo ditlhohlo tša ka moso.
  Angelina o ile a ngunanguna ka kgakanego:
  - Bjang?
  Alenka o ile a thoma go hlalosa gore:
  - Rathutamahlale yo mogolo Pavel Karpov o dirile kutollo ya gore nako e na le sebopego se se swanago le noka ye e tseneletšego, ye e se nago mellwane yeo e nago le dimilione tše ntši tša melapo ye e ikemetšego. Le gore go a kgonega, ka go tsenya mohuta wa go thuba maphoto, go tutuetša go elela ga moela o mongwe goba o mongwe. Ka manyami, o ile a hwa, a utollotše ka botlalo mekgwa ya tutuetšo, gomme go be go se na bohlale bjo bongwe bjo bo swanago. Eupša tsela e nngwe ya go bopa selo se se bjalo sa go thuba maphoto e ile ya utollwa ke yena. Ge e ba o lokolla matla a quasar yeo e robetšego go ya lefelong le itšego, gomme feela nakong ya meketeko ya Ngwaga o Mofsa bošegogare tlwaa polaneteng ya Lefase, gona matla ao a lokolotšwego a tla baka mohuta wa go hlatloga ga polanete nakong e fetilego, gomme go tla direga gabedi ga go elela ga nako ka Tshepedišong ya Letšatši...
  Alex o be a gakanegile, gomme a panya mahlo a gagwe a ethereal, a hweshetša:
  - Gomme go tla ba le taba eng?
  Mohlabani Alena o hlalositše gore:
  - Batho ka moka ba Tshepedišong ya Letšatši ba tla amogela ngwaga wa tlaleletšo wa bophelo, seo se ra gore Pavel Karpov o tla ba le nako ya go phetha dikutollo tša gagwe tša moswananoši... Goba go e na le moo, o šetše a dirile bjalo, ga go na armada ya lenaba ka pele ga rena!
  Angelina o ile a goeletša ka go thothomela:
  - Na o tloga o di fedišitše ka moka?
  Molaodi wa sekepe sa brigantine o ile a myemyela ka lerato gomme a šišinya mahlo ge a arabela:
  - Ke nagana gore aowa! Sedirišwa sa go thuba maphoto seo se bego se fo bewa ka nokeng ya nako se ile sa ba dikološa chronoflow ka sediko. Se se ra gore dipene tša lekese di tla phela ka mo go sa felego, ka nako e tee ya go sepela, di phela ngwaga o tee ka makga a sa lekanywego!
  - Le rena? - Alex o ile a botšiša.
  - O tla boa ka nako ya gago, gomme ke holofela gore nakong ye e tlago o ka se sepele setarateng le dihlotlolo...
  Lesogana le ngwanenyana ba ile ba tsoga ba eme thwi pele ga Kremlin Chimes, kua Red Square. Sešupanako se segolo se ile sa thoma go thula bošegogare ka go se kgaotše le ka tsela e kgolo.
  Ngwaga o moswa o fihlile.
  . KGAOLO YA No. 15.
  Ka morago ga go khutša, dintwa di ile tša thoma gape. Ma-China a ile a leka gape, a kgoboketša madira gore a hlasele dithoto tša kgole tša Russia.
  Mo nakong ye ba tshelelago ba ile ba swara dibetša tše dingwe tša mehleng yeno.
  Tabeng ye, ka moka ga bona ba tshela ba ile ba namela godimo ga IS-7 ka dikgapetla tša maleatlana le dikhathune tšeo di sa tšeelwego legato.
  Gomme ntle le go tšwela pele ba thoma go thuntšha madira a China gomme ba a pšhatlaganya ka ditsela tša bona.
  Gomme Oleg Rybachenko le yena o ile a thuntšha go tšwa kanonong gomme a rora:
  - Phenyo ya rena ga e phemege, bjale e ka se swane!
  Lega go le bjalo, nakong ya go thuntšha, gaešita le ge o thuntšha e tee ka nako, o ka nagana ka batho bao o sa ba tsebego.
  Ge e le gabotse, ke ka baka la"ng Vladimir Vladimirovich Putin e le radipolitiki le mopresidente yo a nago le mahlatse gakaakaa? Ka mo go kgethegilego, go tloga mathomong a go kgethwa ga gagwe bjalo ka mohlahlami wa semmušo wa Yeltsin, dilo ka moka di ile tša atlega.
  Go be go bonagala eka makomonisi le Yabloko ba be ba swanetše go šoma bjalo ka yuniti e tee - mohlahlami wa Yeltsin ke lenaba la nomoro ya pele.
  Eupša tiragatšo yeo ga se ya direga. Gomme Sobchak, yo a utswitšego, ga se a gopolwa. Tumelelo e ile ya tšwela pele ka mehla. Le ge makomonisi a be a swanetše go kwešiša: yo ke moepi wa bona wa mabitla wa ka moso!
  Gomme Yavlinsky, yo a lekilego go ipontšha bjalo ka radipolotiki wa kganetšo kudu yo a sa kago a boutela tekanyetšo, ke ka lebaka la eng a se a ganetša.
  Go ile gwa ipontšha e le mo go makatšago kudu.
  Gomme ka morago ka tsela ye nngwe ke ile ka hwetša mahlatse. Dagestan e šoro le yeo e swerwego ke tlala ga se ya thekga tiragatšo ya Wahhabi, gaešita le ge Basayev le Khattab mohlomongwe ba be ba e ithekgile ka yona. Kganetšo ka Duma ga se ya thulana le balaodi. Goba diriša lebaka la Chechen.
  Ka boripana, go tloga mathomong dilo ka moka di be di thekga Putin. Le gona kganetšo kua Duma ga se ya ka ya leka go diriša dithuthupi tša kua Moscow le Volgodonsk kgahlanong le balaodi.
  Le ge makomonisi a swanetše go kwešiša, a theošetšwa morago.
  Yavlinsky o ile a lemoga se morago ga nako kudu.
  Oleg o ile a thuntšhetša ma-China gomme a gagola bahlabani ba ba serolane ka dikgapetla.
  Gomme a hemela godimo...
  GO LOKILE. Go tšwafa go se nene go nagana ka dipolitiki. Ka mohlala, Gerda. Go se sengwe sa diswantšho o swantšhwa a le bothopša ke bahlakodi a tlemilwe diatla ka morago ga gagwe, a sa rwala dieta. Gomme maoto a bile a mahwibidu, o kgona go bona gore ka serapeng sa diphoofolo seo se sa ruthetšwego le dikgama, mohlakodi o a tonya, gomme maoto a Gerda a tonya kudu.
  Ngwanenyana wa modiidi, dieta tšeo a di kgopelago go mohumagadi di ile tša mo tšeelwa. Gomme bjale o tlaišega bothopša.
  Mošemane o ile a thuntšha gape madira a mmušo wa legodimo, a tobetša konotswana ya joystick ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo.
  Ka morago ga moo ba mo romela ka tsela e fapanego.
  Zhirinovsky ga se a ka a thekga Yeltsin ka go lebanya, gomme ga go na le e tee ya bidio yeo e gatišitšwego ya gagwe a bolela dipolelo tše bjalo! Ka lehlakoreng le lengwe, dikgetho tše difsa, gaešita le tšeo di theilwego mananeong a mekgatlo, di be di mo hola kudu. Ka ge ge e le gabotse, a dirile phetogelo ya mmušo ya tša bohlabani, Yeltsin o ile a thopa matla, a ba mmušiši yo a feletšego, a sa lekanyetšwe semmušo ke selo le ge e le sefe! Gaešita le mediro ya kgoro ya tsheko ya molaotheo e ile ya emišwa, gomme mopresidente a hwetša matla a sa lekanywego semmušo! Ka tlase ga maemo a, go amogelwa ga molaotheo o mofsa go se go ye kae go ile gwa lekanyetša matla a mmušiši wa mogateledi, go e na le go a tiiša! Gape go swanetše go bolelwa gore go ya ka dinyakišišo tša dikgopolo, go fihla go 80 lekgolong ya baagi ba Russia e be e ikemišeditše go boutela molaotheo wo o ngwadilwego wa mopresidente. Ka gona, Zhirinovsky a ka se ahlolwe ka go tia ka baka la go thekga molaotheo. Sa pele, go sego bjalo, o be a fo ba a sa dumelelwa go tšea karolo dikgethong, gomme sa bobedi, Vladimir o be a letetše go hwetša thekgo ya ba bangwe ba bathekgi ba bantši ba Yeltsin. Ge e le leina la mokgatlo, ka nako yeo go ile gwa tsoga kgopolo ya bofora gare ga batho - palamente ya bokomonisi-fascist (lereo la boraditaba) e be e phatlaletše, go se na motho yo a bego a thibela diphetogo, gomme go se go ye kae re be re tla phela bjalo ka Amerika! Le gona ka tlase ga maemo a, leina la Liberal Democratic le be le tloga le hola dikgetho! Sehlopha sa dikgetho: Kgetho ya Russia, yeo e eteletšwego pele ke Gaidar, e ile ya ba mokgatlo wo o bušago! Ga go na motho yo a bego a dumela dibaka tša LDPR"s ba bantši ba be ba nagana gore Zhirinovsky a ka se fihlelele le lepheko la diphesente tše hlano!
  Ee, go be go bonagala eka Zhirinovsky o be a e-na le dibaka tše di fokolago kudu. Gomme Kgetho ya Russia e na le dikarata ka moka tša diphalafala ka diatleng tša yona. Ka ntle le mohlomongwe selo sa bohlokwa kudu, go be go se na diphihlelelo tša kgonthe moruong. Eupša ba na le sedirišwa se segolo sa phatlalatšo ya maaka le methopo ya taolo ka diatleng tša bona. Phihlelo ya Kazakhstan le dinaga tše dingwe e bontšha gore gantši se se lekane kudu go fenya dikgetho, gaešita le go hwetša dipoelo tše di kgahlišago!
  Eupša Vladimir Volfovich o ile a bontšha bokgoni bja gagwe bjo bo sa tlwaelegago bja dipolitiki: kudu-kudu, o ile a kgona go kgodiša sehlopha sa Yeltsin ka potego ya gagwe gomme ga se a thibelwa go ingwadiša, go etša ge go bile bjalo, ka mohlala, go sehlopha sa Baburin le ba bangwe! O kgonne go hwetša tšhelete ka go kgodiša bathekgi ka bokgoni bja gagwe bja nako ya moyeng yeo e lefilwego (gomme yena ka boyena o hweditše tšhelete ye nngwe ka go dira kgwebo!). Gomme sa bohlokwa kudu, nakong ya dikgetho o ile a bontšha mpho ye e kgahlišago ya polelo, a swara lesolo la dikgetho le le kgahlišago! Wepesaeteng ya LDPR o ka hwetša direkhoto tša kgale tša lesolo la dikgetho la 1993: tše ke dipolelo tše maatla e le ka kgonthe, ge di bapetšwa le tšona Hitler e no ba moriti wo o kwešago bohloko wa seboledi. Ma-Democrats a ile a ngangišana gomme a lemoga go tuma mo go golago ga Mokgatlo wa Temokrasi wa Liberal ka morago ga nako kudu! Go swanetše go bolelwa gore ditsebi tša tša leago ga se tša bontšha seswantšho sa kgonthe, eupša seo balaodi ba bego ba nyaka go se bona! Gaidar o ile a leletša Zhirinovsky Hitler mogala gomme a nyaka gore Yeltsin a tloše ngwadišo ya LDPR. Eupša basekaseki go dikologa mopresidente ba boletše gore ditekanyo tša Yeltsin di a theoga gomme thekgo ya molaotheo e a fokotšega. Ka tlase ga maemo a, go se swanelege go ka baka mathata go balaodi. Go oketša moo, ka 1993, thekinolotši ya bofora bja dikgetho tša batho ba bantši e be e se ya hlwa e šongwa, ka ntle le go tlatšwa ga baloto ka mapokisi a go bouta ka tsela ya pele, ka gona go bontšhwa ga thato ya batho e be e le mo go botegago ka tekanyo e itšego! Zhirinovsky, ka lehlakoreng le lengwe, o ile a holofetša go lokolla Rutskoi le baganetši ba bangwe!
  Oleg Rybachenko o ile a šitišwa mo gomme a thuntšhwa gape go tšwa go projectile yeo e sa fetogego.
  Ge ngwanenyana Margarita a be a lebiša sethunya ka maoto a gagwe a sa aparwago, mošemane o ile a nagana gomme a ipotšiša.
  Sephetho sa dikgetho e bile se se makatšago, gomme bobedi manaba a mmušo le bathekgi ba bantši ba Yeltsin ba ile ba boutela moetapele wa LDPR! Mokgatlo o ile wa thopa mo e nyakilego go ba 24 lekgolong ya ditho tša wona tše 13, wa fetša maemong a pele. Lega go le bjalo, ka baka la tshepedišo e hlakahlakanego ya dikgetho, Zhirinovsky o ile a feleletša a e-na le ditaelo tše 60 feela, goba 15 lekgolong ya bogolo bja State Duma, e lego ntlo ya tlasana ya palamente! Go tlaleletša, matla a State Duma a be a lekanyeditšwe kudu ke molaotheo o mofsa, ka gona ge e le gabotse Zhirinovsky ga se a ka a hwetša matla a magolo. Go bonagala kudu, sehlopha sa gagwe ka Duma ya Mmušo se be se ka lebelelwa feela e le lepolanka la go tlola bakeng sa tlhaselo e oketšegilego ya matla! Ebu, Zhirinovsky ka boyena o ile a bapišwa ka mo go oketšegago le Hitler! Ka tsela, ka 1930, Hitler o ile a hwetša 18 lekgolong ya dikgetho, a tšea maemo a bobedi dikgethong, eupša ka nako e swanago a hwetša matla a kgonthe kudu a matla. Sa pele, Reichstag e be e e-na le phapoši e tee feela, gomme sa bobedi, dikgetho di be di swarwa feela go ya ka tshepedišo ya tekanyo, gomme sa boraro, matla a palamente a be a matla ka mo go sa bapišwego go feta kua Russia! Zhirinovsky o ile a ikhwetša a le boemong bjo bobe kudu: ponagalo ya phenyo e ile ya baka ditebelelo tše di phagamego kudu tša bakgethi, eupša matla a kgonthe le bokgoni bja go fetoša selo le ge e le sefe e be e le taba e kgolo!
  Go ba gona, mo ke moo mehlolo e thomago gona: Zhirinovsky, yo pele a bego a šoma e le radipolitiki yo a balago, gatee-tee o ile a ba yo a sa naganelego le yo a sa kwagalego ka mo go feteletšego. Ka mo go kgethegilego, o ile a latofatša ka Bo-Hitler, ka gona o ile a gakatša polelo ya gagwe ya go lwantšhana le Bodikela, e lego seo se ilego sa tsoša poifo ya gore ge e ba a ka thoma go buša, o be a tla lokolla ntwa ya boraro ya lefase! Le gona dipolelo tše dingwe e be e le tša bohlanya ka mo go feletšego, go akaretša le go dirišwa ga pomo ya athomo kgahlanong le Kazakhstan le dinaga tše dingwe. Ka mo go kgethegilego, Zhirinovsky o ile a ba a tsebatša gore o tla lahlela pomo ya athomo Tbilisi! Ka nako ye e swanago, go bile le diphihlelelo tše dingwe: re kgonne go phethagatša tshwarelo, ra phethagatša ditshepišo tša dikgetho... Eupša ka kakaretšo, Vladimir Volfovich ga se a hwetša dintlha, a dula a tsena mahlabisadihlong... Ee! Ke therešo gore o ile a hlohleletšwa, maemo a mantši a mahlabisadihlong a ile a hlolwa ke CIA le baganetši ba LDPR, kudu-kudu go tšwa gare ga ma-democrats ao a fetotšwego ka Bodikela ka gare ga Russia, eupša go sa dutše go le bjalo, radipolitiki yo a nago le temogo le yo a šomago ga se a swanela go ineela go se, goba bonyenyane a fokotša kgonagalo ya go hlohleletša go fihla bonyenyane! Ka mohlala, Zyuganov, go sa šetšwe taba ya gore o be a dutše a apere di- laurels tša moganetši yo mogolo wa tša dipolitiki wa Kremlin ka nywaga e lesomešupa, ka tsela e itšego o kgonne go phema mahlabisadihlong, ga se a ka a foreimelwa ka tsela e kgolo e bile ga a na botumo bja go ba radipolitiki yo a gobogilego! Ke therešo gore makomonisi le ona a bile le motsotso o tee ka go hlongwa ga Khodorkovsky, yo go thwego ke moabi yo mogolo wa tša ditšhelete wa Mokgatlo wa Bokomanisi wa Russia Federation, eupša tabeng ye Zyuganov ga se a ka a tlogela dipolelo le ge e le dife tšeo di inyatšago leina. Radipolitiki yo a nago le šedi kudu Gennady Andreevich, ka dinako tše dingwe e bile a le šedi kudu! Ka mo go kgethegilego, ka May 1999, ge Yeltsin a be a šišinya bonkgetheng bja Stepashin, makomonisi a be a swanetše go ba a ile a e thibela gomme a tšea ditumelelo ka kgang goba a hlohleletša go phatlalatšwa ga Duma ya Mmušo le dikgetho tša ka pela tša palamente. Eupša Zyuganov o ile a kgetha go se ipee kotsing, gaešita le ge ge nkabe State Duma e ile ya phatlalatšwa ka nako yeo, makomonisi a be a tla boloka taolo ya yona gaešita le go katološa. Ee, Putin o ile a amogelwa ke makomonisi ka August 1999 ntle le ntwa, gaešita le ge taba ya gore Yeltsin o ile a mo tsebatša e le mohlahlami wa gagwe ka mo go nepagetšego e be e nyaka gore kganetšo e šome e le sehlopha se se kopanego kgahlanong le bonkgetheng bjo. Eupša Zyuganov o ile a phetha ka gore go kaone go ya dikgethong, a diriša ditokelo tšeo di tlago le maemo a motlatša-motlatša, gomme taba ya gore Putin a ka fetoga mogale wa setšhaba ka dikgwedi tše tharo feela e be e le ka ntle ga kgopolo ya gaešita le ba sebete kudu Basekaseki ba Kremlin.
  Oleg Rybachenko o ile a thuntšha gape ma-China ka leoto la gagwe le le se nago selo la mošemane gomme a tšwetša pele dikgopolo tša gagwe.
  Mošemane yo a nago le bohlale o be a dumela ka potego gore Zhirinovsky o be a se boemong bja gagwe bjo bobotse kudu;
  Ka boripana, December 1993 e ile ya ba tlhora bakeng sa mošomo wa dipolitiki wa moetapele wa LDPR, ke moka go fokotšega go ile gwa thoma, le ge mathomong e be e se go theoga ga naga ka diphetogo tše di fapa-fapanego. Yeltsin le yona e be e lahlegelwa ke go tuma ka pela: go be go sa kgonege go fenya mathata a tša boiphedišo, ka mo go fapanego, e be e mpefala le go feta. Mo Zhirinovsky o ile a dira go bala gape mo go fošagetšego gomme a saena tumelelano ya khutšo le kwano. Taba ke gore, o be a šetše a latofaditšwe ka go thekga molaotheo, wo o dirilego gore maatla a magolo a mopresidente e be molaong (gomme ka lehlakoreng le lengwe, go be go tla direga eng ge nkabe molaotheo o se wa amogelwa? Ntwa ya selegae e be e na le kgonagalo ye kgolo!), gomme ka morago gwa ba le tumelelano go saena kwano ya khutšo. Ke therešo gore ka go wa Zhirinovsky o ile a e tlogela. Eupša ka kakaretšo, go be go tla tšea nako ye telele kudu go hlaloša ka go lebanya gore ke diphošo dife tšeo moetapele wa LDPR a di dirilego le gore ke ka lebaka la eng a se a ba mopresidente. Phošo ya gagwe e kgolo e be e le PR yeo e fošagetšego ka maano! Ka morago ga dikgetho tša 1993, go be go nyakega gore go bope seswantšho sa lenaba le legolo la mmušo wa bjale le Yeltsin ka noši! Ke gore, go ba Anti-Yeltsin, ka polelo ya go rata batho kudu, go sola, pele ga tšohle, manaba a ka gare, bomenetša, bohodu, bjalobjalo! Gomme moano o mogolo ke - sehlopha sa disenyi sa Yeltsin go toka! Le gona ka nako e swanago, go se nyatše meano ya lephego la nngele, demagoguery ya tša leago le dikholofetšo tša toka! Ka mo go kgethegilego, kua Belarus, Lukashenko o fentše ka godimo ga 80 lekgolong tikologong ya bobedi ya dikgetho tša mopresidente, e lego feela phihlelelo e kgolo kudu bakeng sa radipolitiki wa kganetšo! Eupša o ka se bolele gore Lukashenko o matla go feta Zhirinovsky ka polelo, go e na le moo, ka mo go fapanego, Vladimir Volfovich o rutegile kudu e bile o hlabologile ka tlhaologanyo! Eupša Zhirinovsky o ile a nyamišwa ke semelo sa gagwe, seo se bego se le bogale kudu e bile se fiša, gomme ka lehlakoreng le lengwe, tumelo ya gore sehlopha sa Yeltsin, le Yeltsin ka boyena, ba be ba tla ithekga ka yena ka go mo kgetha bjalo ka mohlahlami. Ke mang yo a tsebago histori: mohlomongwe ba tla gopola tswalano magareng ga Hitler le Hindebruner, mathomong ba le šedi, gomme ka morago ba gopola bolekane! Eupša that"s the thing, Hindebrug e be e le mogale wa Ntwa ya Pele ya Lefase, morata naga wa naga ya gabo, gomme e šetše e le mokgalabje yo a senyegilego. Le gona Yeltsin, mofediši wa USSR le lenaba le le fišegago la dikgopolo tša mmušo, e be e le lenaba la maano bakeng sa Zhirinovsky. Le gona sehlopha sa Yeltsin"s se be se boifa gore Zhirinovsky yo ka nako yeo e bego e sa le yo mofsa le yo bogale e be e tla thoma go tsošološa thulaganyo gomme ka morago dihlogo di tla kgokologa! Ka gona, sehlopha sa Yeltsin se be se se na kganyogo ya go kgoromeletša Volfovich gore e be mopresidente goba tona-kgolo, gomme sebaka sa gagwe sa kgonthe sa matla e be e le feela ka setopo sa Yeltsin. Ke gore, Zhirinovsky o ile a swanelwa ke go ekiša bonyenyane ka ntle tekanyo e phagamego kudu yeo e kgonegago ya kganetšo ya mmušo! E le gore batho ba nagane gore ga go na lenaba le legolo la matla go feta Zhirinovsky, le gore go tšwelele mokgatlo: Zhirinovsky goba Yeltsin, Zhirinovsky kgahlanong le Yeltsin! Lega go le bjalo, Vladimir Volfovich o be a se na mosekaseki yo matla le motho wa PR sedikong sa gagwe goba o be a sa nyake go theetša motho le ge e le ofe. Goba mo gongwe o be a bile a tšhaba Yeltsin, le ge go swanetše go bolelwa gore Yeltsin e sa dutše e se mogale ka mo go feletšego ge e ba a ile a amogela tshwarelo le go lokollwa ga manaba a gagwe: Rutskoi le Makashov. Le gona Yeltsin o ile a dumela go phatlalatša palamente ka gobane go be go bonagala batho ba mo nea tumelelo ya go dira bjalo referendume ka April 25, 1993. Go oketša moo, go thuntšhwa ga palamente go ile gwa tšhoša Yeltsin ka boyena kudu moo a ilego a lahlegelwa ke boikemišetšo bja gagwe. Ka gona, Zhirinovsky a be a ka ba moganetši wa gagwe yo mogolo gabotse, kudu-kudu ka ge Zyuganov a ile a hlaba Yeltsin go sa šetšwe gore o hlabile gakaakang, eupša a hwetša kotlo!
  Mošemane o ile a lokolla gape sethunya se boima ka morago ga gore banenyana ba diriše leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšwetša pele dikgopolo tša gagwe.
  Phošo e nngwe ya Zhirinovsky e bile boemo bjo a bo tšerego mabapi le ntwa ya kua Chechnya. Go bonala e le mo-botšhaba, o be a swanetše go ba a thekgile go hlongwa ga thulaganyo ya molaotheo, eupša ka mokgwa ofe! Ntwa e ile ya sepela ka ntle le katlego go tloga mathomong, madira a Russia a ile a lahlegelwa kudu, kudu-kudu ka baka la go hloka bokgoni ga bosenyi ga taelo ya Yeltsin"s. Go feta moo, bajenerale bao ba nago le phihlelo ya ntwa ya Afghanistan, mohlala Tona ya Tšhireletšo Grachev, ba ile ba laela gampe go feta barutwana ba mphato wa pele. Gaešita le babegi ba ditaba ba ile ba ruta bajenerale kamoo ba ka lwa! A go se dumelelane gakaakang!
  Ka tlase ga maemo a, go be go nyakega gore go tšee boemo: Yeltsin le sehlopha sa gagwe sa disenyi ba na le molato bakeng sa tahlegelo e kgolo ya madira a Russia! Go swaiwa diphošo ga mmušo wo o bušago go be go swanetše go gakala, eupša ka nako ye e swanago ntle le go kgoma madira. Le ge Grachev le yena a be a sa swanela go šireletšwa! E bile Zyuganov yo a ilego a tšea boemo bjo bo loketšego bja go fenya! Go sola Yeltsin, ntle le go ngangišana le madira, ntle le go thekga bao ba arogilego. Ka kakaretšo, Zyuganov o ile a kgetha mola o nepagetšego wa boitshwaro: bokgole bjo bo phagamego go tšwa melaong ya Yeltsin, thulano. Lega go le bjalo, makomonisi a Duma a pitšo ya mathomo ga se ka mehla a bego a dumelelana le kganetšo ya ona. Ka mo go kgethegilego, tšhišinyo ya Zhirinovsky ya bouto ya go se tshepe mmušong wa Chernomyrdin ga se ya thekgwa. Ka kakaretšo, Makomanisi a ile a boutela bouto ya go se tshepe ka lekga la mathomo feela ka October 1994, ka morago ga "Labobedi le Letšo," ge tumelelo ya go se dire selo ya molao wa tša boiphedišo wa Chernomyrdin go be go ka ba bitša tšhelete e ntši. Ka Duma ya Mmušo ya pitšo ya bobedi, moo makomonisi ao a eteletšwego pele ke Zyuganov a bego a šetše a le ka bontši, bouto ya go se tshepe ga se ya ka ya (!) bewa bouto! Gomme palamente e dumeletše bonkgetheng ka moka ba bahlano ba poso ya tona-kgolo, eupša that"s another story! Semelo sa Zyuganov se swanelwa ke sehlogo se se arogilego, gotee le lebaka leo ka lona a sa dutšego a lahlegetšwe ke Yeltsin ka 1996.
  Go bonagala Zhirinovsky ka boyena a be a nyaka kwano le sehlopha sa Yeltsin, a holofela go kgodiša ma-oligarch ka potego ya gagwe e le gore ba mo bee e le yena a nnoši yo a kgonago go thibela makomonisi go tšea setulo sa bogoši. Eupša bothata ke gore sehlopha sa Yeltsin"s ka nako yeo se be se sa nyake phetogo, gomme se be se sa tshepe Volfovich, yo, ka tsela, a kgonnego go mpefatša boemo bja gagwe bja kgopolo ka Bodikela. Di-oligarch tše dintši tšeo di bego di le kgaufsi le mopresidente di be di e-na le kgwebo ka Bodikela gomme di kgonne go kgoboketša dikoloto tše dikgolo moo. Gomme ditheko tša oli di be di ka ba $10 ka barele, ka fao khase e be e le theko ya fase, gomme maemo a godimo a ile a thoma go lemalela kudu dikadimo go tšwa dinageng tša NATO. Gomme ka Bodikela ba ile ba hlalosa gabotse gore Zhirinovsky o be a sa amogelege go bona.
  Maemong a, go ithekga ka selekane le maemo a godimo a Yeltsin"s go ile gwa senya feela seswantšho sa moetapele wa LDPR gomme gwa šitišana le sehlopha le makomonisi le botšhaba. Gape go swanetše go bolelwa gore tahlegelo e kgolo ya madira a Russia, go se ikemišetše go fenya, ka kakaretšo, lenaba le lenyenyane le leo le sa itlhamilego gabotse ka mo go kgethegilego, go ile gwa fokotša go tuma ga meano ya bahlabani le kganyogo ya go fihlelela lethabo ka ntwa. Batho ba ile ba bona gore madira a Russia a be a se a ikemišetša go hlapa maoto a ona Lewatleng la India gomme a thopa Bohlabela bja Magareng ka dipolokelo tša ona tša oli. Ee, ka kgopolo, go thopša ga Bohlabela bja Magareng go ka tliša tšhelete e ntši kudu ka di- petrodollar le go tlola mo go sa phemegego ga ditheko tša matla, eupša gaešita le ge ba ka se kgone go fenya Chechnya... Maikutlo a Pacifist a ile a thoma go gola, gomme Zhirik o ile a lahlegelwa kudu ke dikgetho!
  Mošemane prodigy, thuntšha thwii gape. Kgapetla go tšwa go kanono ya 130-mm e ile ya phatlalatša ma-China.
  Margarita o ile a bolela ka go dumelelana le gore:
  - O bohlale kudu!
  Gomme o ile a thoma go thuntšha dithunya ka boyena a šomiša menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme Oleg Rybachenko o ile a tšwetša pele mabaka a gagwe.
  Lega go le bjalo, go swanetše go bolelwa gore Zyuganov o be a le šedi ka mo go feteletšego. Ka mohlala, ge Boris Fedorov a be a šišinya go boutela tekanyetšo ya go se tshepe mmušo, Mokgatlo wa Bokomanisi wa Russia Federation ga se wa thekga se. Ka kakaretšo, Zyuganov le sediko sa gagwe ba ile ba swara Chernomyrdin ka kelohloko kudu, gaešita le ge ba morago ba ile ba tšwela pele ba phegelela melawana yeo e holago ma-oligarch gomme ba bontšha potego go Yeltsin. Eupša what"s interesting ke gore Zyuganov o kgonne go ba moganetši wa nomoro ya pele le kgahlanong le Yeltsin. Go feta moo, phatlalatšo ya maaka yeo e thekgago mopresidente le yona e ile ya mo thuša go se, mohlomongwe ka boomo, ka ge Zyuganov wa bokomonisi a le kaone go feta nkgetheng yo e sego wa bokomonisi tikologong ya bobedi.
  Mariga le seruthwane sa 1995, mokgatlo wa LDPR o be o itemogela mathata a magolo batlatšamohlankedi ba mmalwa ba ile ba o tlogela, go akaretša le Marychev yo a phadimago, yo a nago le bokgoni bja go kgahliša;
  Eupša ntwa ya kua Chechnya e be e fenywa ganyenyane-ganyenyane, bahlolampherefere le bona ba ile ba lahlegelwa kudu gomme ba ile ba ntšhwa madi le go nyamišwa, madira a Russia a be a tšwela pele. Ka June, Shamil Basayev o ile a thopa sepetlele sa pelego kua Budenovsk. Ka molao-motheo, mohato o joalo ke bahlolampherefere ha aa ka a fana ka letho sesole, 'me ka dipehelo tsa phatlalatšo ea maqhubu e bile e molemo bakeng sa mokga oa ntoa... Empa Yeltsin o ile a thubega, go bonagala ditiragalo tša October 3-4 le dithogako tša dimilione tša ma-Russia a mo wiša fase gomme a laela Chernomyrdin gore a emiše ntwa gomme a thome ditherišano...
  Madira a Russia a ile a emiša dintwa ka lehlakoreng le tee. Gomme State Duma mafelelong e ile ya kgoboketša dikgetho tše di lekanego go fetiša bouto ya go se tshepe mmušo, e nyaka gore bahlankedi ba mmalwa ba tšhireletšo ba role modiro. Yeltsin o ile a dumela, a boloka Grachev feela, eupša a ineela Egorov, Erin, Stepashin. Mona Zhirinovsky mathomong o ile a tšea boemo bjo bo nepagetšego: o ile a sola khutšo gomme a boutela bouto ya go se tshepe. Gomme ge Chernomyrdin a bluffed ka go tšhošetša ka go bea potšišo ya go bota kabinete go bouto ka Duma ya Mmušo (go na le nuance e tee mo, ge e ba dikgetho tša ka fase ga 226 go tšwa go dibouto tše 450 tša go bota mmušo, gona mopresidente o gapeletšega ka gare beke ya go phatlalatša mmušo goba go phatlalatša Duma ya Mmušo), Zhirinovsky o ile a bontšha go tia le go ikemišetša go ya dikgethong tša ka pela tša palamente. Melemo ya dikgetho tša ka pela ke seswantšho sa bahwelatumelo, go hloka katlego - go sola Yeltsin le mmušo, go se nee nako ya go tšwetša pele projeke ya Kremlin ya Congress ya Ditšhaba tša Russia, le mokgatlo wo o lego matleng: Legae la rena ke Russia. Gomme go ba gona mekgatlo ye mengwe - ye mennyane!
  Chernomyrdin, ka go lemoga gore bluff e be e ka se šome le gore palamente e mpsha e tla ba ya kganetšo le go feta, o ile a gogela morago bouto. Duma ya Mmušo e ile ya boela ya bea go se tshepa bouto, Zhirinovsky o ile a dira ka bogale kudu, eupša go be go se na dikgetho tše di lekanego. Mona go swanetše go bolelwa gore Yabloko o ile a kgogola ntle Yavlinsky o be a sa nyake go lahlegelwa ke mehola ya ditulo tša palamente. Go oketša moo, tekanyetšo ya gagwe ya kgonthe e be e se e phagamego, go be go e-na le kotsi ya go fo fokwa.
  Go tuma ga Zhirinovsky go ile gwa gola gatee-tee, eupša Volfovich o ile a boela a dira go bala ka mo go fošagetšego ka go phumola ditshaeno tša mokgatlo wa gagwe ka tlase ga tshepedišo ya go tlošwa setulong. Se se be se se na taba, kganetšo e be e se na dibouto tše di lekanego go hloma khomišene ya go tliša ditatofatšo, tše di fihlago go 300, eupša se se ile sa senya tekanyetšo! Zhirinovsky o ile a boela a nea lebaka la go itatofatša ka melawana ya poelano, a aroganya karolo ya bakgethi bao ba golago ba boipelaetšo.
  Lega go le bjalo, khutšo ya khutšo kua Chechnya, yeo bahlolampherefere ba ilego ba e gata ka sebete, ditlhaselo tše di fapa-fapanego tša botšhošetši, kudu-kudu kgahlanong le Romanov, le bahlaselwa ba go thuthupišwa ga dithuthupi di ile tša lebiša go oketšegeng ga maikwelo a bahlabani setšhabeng gomme Zhirinovsky o ile a thoma go hwetša dintlha. Go oketša moo, ka September 1995, NATO e ile ya thoma go thuthupiša ma-Serbia a Bosnia ka pomo, ya matlafatša maikwelo a go lwantšha Bodikela, e lego seo gape se ilego sa phagamiša ditekanyo tša LDPR.
  Ke therešo gore Zhirinovsky o ile a ineela go hlohleletšwa, a betha mosadi ka palamenteng goba gaešita le go mo itia gabonolo ka makga a mmalwa ka go ngangišana ka kakaretšo. Ke moka boraditaba ba Yeltsin ba ile ba e kgothaletša ka moka, ba bontšha Zhirinovsky e le sehlopha sa dihlotlolo! Le ge go le bjalo, temana ye bjalo e ka be e kgahlišitše batho ba bangwe: kudu banna bao ba ilego ba tlaišwa ke basadi, goba bao, go bonkgetheng ka moka, ba bego ba nyaka mmušiši yo bogale kudu, ba holofela gore o tla tsošološa thulaganyo! Boemong le ge e le bofe, "Ma-Stalin" e be e le a "Zhirik".
  Oleg Rybachenko o ile a tšwela pele go thuntšha. Mošemane o ile a dira se ka go fenya madira a China ka tlase ga lešika la bogoši la Manchu gomme a tšwela pele a nagana.
  Ka October 1995, LDPR e ile ya kgoboketša ditshaeno tše 100 bakeng sa go bea bouto ya go se tshepe mmušong go bouto ka Duma ya Mmušo, eupša ngwagola Zhirinovsky o ile a tlogela maikemišetšo a.
  Go swanetše go bolelwa gore ye e be e le phošo ya gagwe, gomme ga se ya lokafatšwa. Sa pele, Zhirinovsky, ka go godiša bouto ya go se tshepe bošegong bja pele ga dikgetho, o ile a goga kwelobohloko ya bakgethi ba boipelaetšo, bao ka nako yeo ba bego ba bopa bontši. Sa bobedi, bouto e be e lebišitšwe kgahlanong le mophadišani yo mogolo wa Zhirinovsky, Chernomyrdin, gomme ga se ya šitišana le gatee maiteko a ka morago ga ditiragalo a go kgodiša Yeltsin le sehlopha sa gagwe gore ba dire "Zhirik" mohlahlami wa bona.
  Go oketša moo, Zhirinovsky o be a swanetše go ba a kwešišitše; gore ge a bontšha sephetho se sekaone dikgethong tša Duma, ke moo go nago le kgonagalo e kgolo ya gore "lapa" le mo petšha!
  Bakeng sa motsotso woo, leano le le kaone la dikgetho e be e le go kgatha tema ya kganetšo ya nomoro ya pele, yeo e bego e tla feta makomonisi maemong a thulano.
  Zhirinovsky, ka kakaretšo, o ile a kwešiša se, eupša o ile a leka go dula ditulong tše pedi gomme o be a sa dumelelane. Dikgetho tše mpsha di be di le thata kudu go feta tša kgale! Sa mathomo, go fapana le ka 1993, ba be ba se na sebaka sa go bontšha talente ya bona ya go bolela ka botlalo ya yona nako ye nnyane kudu ya moyeng e ile ya fiwa mekgatlo, yeo palo ya yona e bego e gotše go tloga go 13 go ya go 44 (!). Sa bobedi, ntlha ya dikholofelo le ditebelelo tšeo di sa phethagalago e ile ya bapala kgahlanong le Zhirinovsky. Akere o be a bonagala e le wa mathomo, eupša ga se a dira gore maphelo a batho a be kaone... Le ge go be go le molaleng go motho yo bohlale gore "Zhirik" o be a se na maatla a nnete, gomme ona makomonisi a be a laola dikgetho tše ntši kudu go feta LDPR : 102 versus 60, eupša... Go be go na le batho ba bantši ba bohlale morago kua, kudukudu ka masomesenyane.
  Lebaka la boraro e be e le gore go be go na le ditšhila tše ntši tšeo di tšholotšwego godimo ga moetapele wa LDPR, seswantšho sa phoofolo ya go tšhoša le sefebe, poifo ya gore o tla thoma ntwa ya boraro ya lefase.
  Lebaka la bone, leo gape e lego le lengwe la a magolo, ke go tšwelela ga palo ye kgolo ya baphadišani. Ba tumilego kudu: Congress of Russian Communities, yeo e eteletšwego pele ke Skokov (mongwaledi wa peleng wa Lekgotla la Tšhireletšo ka tlase ga Yeltsin), le Alexander Lebed, yo gape e bego e le monna wa Yeltsin, yoo tema ya gagwe kua Transnistria e ilego ya godišwa kudu ke boraditaba. Bloko ye e tšwetša pele PR ka mafolofolo, eupša go bonagala eka they"ve gone overboard. Batho ga se ba babe go etša ge balaodi ba nagana, gomme bontši bja bona ba lemogile gore KRO ga se kganetšo le gatee, eupša ke projeke ya Kremlin yeo e lebišitšwego kudu-kudu kgahlanong le LDPR le Mokgatlo wa Bokomanisi wa Russian Federation. Eupša go sa dutše go le bjalo, mokgatlo wo o tšere ka godimo ga tše nne lekgolong!
  Gomme go be go na le baphadišani ba bangwe ka kua ga marulelo, Mmušo wa Rutsky, moo Marychev a ilego a tšhaba, Bloc bakeng sa USSR - Tyulkin-Ampilov, Mokgatlo wa Setšhaba wa Repabliki wa Lysenko, le mehuta e mentši e fapa-fapanego ya mehuta ka moka. Go swanetše go bolelwa gore makomonisi le ona a ile a phatlalatša bakgethi ba ona: USSR Bloc e ile ya hwetša diphesente tše fetago tše nne le seripa tša dikgetho, eupša ga se ya tsena palamenteng, gomme bakeng sa Mokgatlo wa Makomonisi wa Russia Federation dikgetho di ile tša lahlega, Mokgatlo wa Agrarian le wona ga se ya fihlelela lepheko la diphesente tše hlano, go swana le mekgatlo e mengwe ya lephego la nngele. Ka mo go kgethegilego, ga go molaleng gore Tonakgolo ya peleng Ryzhkov o be a ithekgile ka eng bakeng sa dikgetho le sehlopha: Mokgatlo wa Bašomi goba sehlopha sa Govorukhin! Le ge go le bjalo, dikgetho tša 1995 di bontšhitše sephetho se se fokolago kudu sa mokgatlo wo o lego matleng historing ka moka ya Russia, le phesente ye kgolo ya go bouta ga boipelaetšo.
  Mošemane o ile a thuntšha gape, a tobetša konope ya joystick ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gomme a tšwetša pele dikgopolo tša gagwe;
  Nakong ya lesolo la dikgetho, Zhirinovsky ka kakaretšo o ile a sola balaodi, eupša ga se a ka a e dira ka bogale ka mo go lekanego. Go oketša moo, sehlopha sa gagwe se ile sa thekga tekanyetšo ya ngwaga o tlago, sa nea lebaka le lengwe la ditatofatšo tša go sekamela go thekga Kremlin. Ge re lebelela maikutlo a boipelaetšo a mo e nyakilego go ba bakgethi ka moka bao ba bego ba buša dikgetho tše, go be go se na lebaka la go kwanantšha le mmušo wo! Go tlaleletša, State Duma e ile ya dumelela Dubinin gabonolo ka mo go sa letelwago bjalo ka hlogo ya Panka ya Bogare, le ge e le gore yo wa mafelelo e be e le motho go tšwa sedikong sa Yeltsin"s, mothekgi wa diphetogo tša mmaraka phetolelong ya Gaidar ye e tseneletšego. Ka tsela, Zyuganov le yena o ile a thekga bonkgetheng bjo, le ge Dubinin a be a akaretšwa go Black Tuesday, a bontšha gore le yena e be e se moganetši wa melao ya motheo!
  Nakong ya dikgetho, Zhirinovsky o be a sa nyake go hloma dihlopha le ge e le dife tša pele ga dikgetho, gaešita le ge mekgatlo e mmalwa e menyenyane ya botšhaba e ile ya bontšha kganyogo e swanago. Go tlaleletša, Vengerovsky o eleditše go fetola leina la mokgatlo go ba leo le swanetšego kudu dipolotiking le leo le kwanago - mohlala, Great Russia! Zhirinovsky o ile a bontšha manganga tabeng ye, gaešita le ge lentšu la temokrasi ya tokologo le be le šetše le fetogile lentšu le le šilafetšego ka nako ye!
  Go oketša moo, diopedi tše di tumilego goba bo-rabokgabo ba be ba sa akaretšwa lenaneong la mokgatlo wa LDPR, gaešita le ge go be go e-na le batho ba bantši bao ba bego ba ikemišeditše. Ka mo go kgethegilego, Alla Pugacheva, yo a bego a rata go goga tlhokomelo ya boraditaba, o be a ka dumela gabotse go ba maemong a bobedi lenaneong la mokgatlo wa LDPR. Se ga se sa ka sa mo šitiša ka tsela le ge e le efe, eupša se ka hlola lebaka le le oketšegilego la tsebišo la go ipolela. Plus monyetla wa go šišinya diprotšeke tše itšego le melao bakeng sa poledišano ka Duma ya Mmušo. Gaešita le mohlami Antonov o ile a akaretšwa feela lelokelelong la selete, gomme ka morago ba ile ba ngangišana ka mo go feletšego. Ka kakaretšo, Zhirinovsky o na le seka se sebe kudu sa semelo: go se ikemišetše go kgotlelela botho bjo bo tiilego tikologong ya gagwe, bao ba šireletšago ntlha ya bona ya pono. Ka mohlala, e bile ka lebaka le moo setsebi se tumilego sa go theeletša Anatoly Kashpirovsky se tlogetšego monyanya; yo a ilego a latofatša Vladimir Volfovich ka mekgwa ya taolo ya boikemelo le kganyogo ya go itikologa ka di- sycophant. Go swanetše go bolelwa, ka tsela, gore gaešita le Hitler o ile a dira diphetogo le batho bao a bego a ba nyaka gomme a di kgotlelela ka sedikong sa gagwe go fihlela di se na mohola goba di le kotsi go yena. A re gopoleng Rehm, Strasser, Goebbels, bao ba bego ba hlaolwa ka go ba le letsogo le letshadi le go ganetša balaodi. Eupša e bile ka mo go nepagetšego ka baka la batho ba bjalo moo Hitler a ilego a kgona go goga palo e kgolo ya dikgetho go makomonisi le ma-social democrats. Gape go swanetše go bolelwa gore Zhirinovsky o boletše gantši kudu gore: ntle le go nagana, o ile a reta goba a omanya Stalin. Ka kakaretšo, moetapele wa LDPR ka boyena o ile a ekiša Stalin go fihla bokgoleng bjo itšego, a hlola sehlotswana sa gagwe sa borapedi, a bontšha boikgafo go mekgwa ya pušo ya boikemelo, eupša ka nako ye e swanago a latofatša makomonisi ka dikgaruru, le ge yena ka boyena a be a buelela dikgaruru, dikgaruru le dikgaruru tše dingwe!
  Ka go tuma mo go golago ga dikgopolo tša lephego la nngele, Zhirinovsky o be a swanetše go ba a tšere mokgwa o leka-lekanego kudu wa dikgopolo tša bokomonisi, gomme a gopola gore karolo e bohlokwa ya bakgethi e hlologetšwe dinako tša Soviet. Go tlaleletša, dika tša ka ntle tša leftism di be di ka se gobatše: mohlala, mmala wo mopududu wa folaga ya LDPR o madimabe kudu! Sa mathomo, e tsoša tswalano le basodoma, bao le bona e lego "basodoma", gomme sa bobedi, mmala wo mopududu o a homotša, wo o sa dumelelanego gabotse le dipolelo tša Zhirinovsky tša go tuka mollo! Mmala o loketšego monyanya wa gagwe e be e tla ba o pherese-khubedu. Go matlafatša, go bitša go dirišwa gampe, eupša go sa dutše go sa swane le makomonisi! Go tlaleletša, pherese ke seka sa bogoši gomme e be e ka goketša mantšu a bathekgi ba bogoši, kgodišo ya bogoši le yeo e sego ya bokomonisi!
  Mošemane wa bohlale o ile a tobetša gape dikonope tša joystick gomme a tšholla:
  - Phenyo ya ka e tla ba ya letago!
  Gomme a tšwetša pele mabaka a gagwe a bohlale.
  Dibidio moo Zhirinovsky a ilego a bapala buffoon, ka mo go kgethegilego, ga se a opelela gabotse kudu, le tšona e be e se kgopolo e kaone! Tabeng ye, ye e be e se kgato ye kaone, ka ge batho ba be ba swerwe ke tlala ka nako yeo ka 1995 gomme ba nyaka diphetogo tše kgolo le moetapele yo a tseneletšego, gomme ba be ba se na nako ya metlae! Go swanetše go bolelwa gore mekero ya ditaba yeo e thekgago Kremlin e be e šetše e leka go dira motlai le mo-clown ka Zhirinovsky, gomme go be go se na mohola wa go matlafatša kgopolo ye le go nea manaba a bona dikarata tše difsa tša diphalafala!
  Dikgethong tša 1995, Khomišene ya Dikgetho ya Bogare e ile ya thoma ka go gana ngwadišo go "Derzhava" - Rutskoi, gomme ka morago ya gana go "Yabloko". Ka morago ga moo mahlakore ka bobedi a ile a tsošološwa, ka Kgorokgolo ya Tsheko. Go na le diphetolelo tše mmalwa mabapi le ketsahalo ye: ka mo go kgethegilego, gore Kremlin le batho ba yona ba PR ba be ba nyaka go thuša Yavlinsky dikgethong tša Duma, bjalo ka mo-demokrasi le mo-Bodikela, gomme Rutskoi o be a bonagala a swanetše go gogela dikgetho tša makomonisi go yena.. .
  Ge o lebelela ka leihlo la pele, phetolelo ye e a kwagala; Taba ke gore, motho a ka gopola mehlala ya morago bjale ge "Yabloko", "Russia ye Nngwe" le "Naga ya Mma" ba be ba sa dumelelwa go tšea karolo dikgethong, ntle le mabaka afe goba afe a molao. Ka mohlala, go tlošwa ga sehlopha sa Rodina dikgethong tša Moscow ka 2006 e be e le mo go sego molaong ka mo go feletšego go ya ka pono ya molao! Ka fao ka bidiong yeo, yeo e ilego ya ba lebaka la go se swanelege: go be go se na dipitšo tša thwii tša dikgaruru, pogrom, tlhwekišo ya semorafe goba gaešita le go rakwa ga "Ma-Caucasian". E ile ya fo bolela ka go hlwekiša Moscow ditlakala... Ee, go be go e-na le tšhupetšo mabapi le go nyakega ga go tsošološa thulaganyo gare ga bafaladi. Eupša... Sa mathomo, se ga se ganetše molao, gomme sa bobedi, ka bidiong efe goba efe yeo e se nago kotsi kudu, o ka hwetša tšhupetšo ya selo le ge e le sefe. Ka mohlala, o ka ba wa le khathune ya "Go lokile, ema motsotso!" thibetšwe bjalo ka phatlalatšo ya maaka ya pedophilia. Le gore mmutla o swana le ngwana, o sepela ka thekethe ya ngwana, gomme phiri e a mo bapala ka lerato, e a mo phophola... Tabeng ye, moahlodi o be a se na tokelo ya semolao ya go tloša boloko ya "Motherland" go ngwadišwa! Tsheko ya Khodorkovsky ke sehlogo se se arogilego re ka se bolele ka yona sehlogong se. Eupša go bonagala bohle ba kwešiša gore ntle le Kremlin"s sanction se se be se ka se direge...
  Ka gona, ee, go bonagala, eupša e sego bjalo ka mo go feletšego! Ka mo go kgethegilego, Rutskoi ka nako yeo o be a tšewa bjalo ka lenaba le le fišegago la Yeltsin - ge nkabe dilo di tlile go lebiša thulanong ya dibetša! Tekanyetšo ya "Matla" e be e le e phagamego kudu gomme dibaka tša yona tša go feta lepheko la diphesente tše hlano di phagame! Go lokile, ke ka baka la"ng Kremlin e nyaka go godiša dibaka tša lenaba la yona? Ee, Yabloko, le ge e le mokgatlo wa temokrasi, e tloga e le kganetšo: ga se ya ka ya thekga ditekanyetšo, bobedi Duma ye le ye e latelago, Yavlinsky o boletše gore o tla lwela bopresidente bja Russia. Ka gona, ga go na lebaka le le itšego la go matlafatša Yabloko: kudu-kudu ka gare ga maemo a dikgetho tša mopresidente tša nakong e tlago, ga e na poelo e feteletšego! Yavlinsky o ile a goga dikgetho kgole le Yeltsin tikologong ya mathomo, gomme moetapele yo mofsa le wa diatleletiki wa Yabloko o be a bonagala a kgahliša kudu go feta Yeltsin yo a se nago leina, yo a senyegilego.
  Ka gona, phetolelo ya mathomo ga e kgodiše ka mo go feletšego, gomme dikgoro tša tsheko tša Russia di be di sešo tša ithekga gakaakaa ka Mopresidente wa Russia. Ka mo go kgethegilego, Mojenerale wa Sešole Varenikov, e lego setho sa Komiti ya Tšhoganetšo ya Mmušo, o ile a lokollwa mehlala e mengwe yeo e ka tsopolwago moo kgoro ya tsheko e bego e sa emelwe ke balaodi ka mehla;
  Go bonagala kudu, karabelo e mpe ya Bodikela go go se swanelege ga Yavlinsky e kgathile tema, gomme mmušo wa Yeltsin o be o nyaka dikadimo bošegong bja pele ga dikgetho e le gore o hlole ponagalo ya katlego ka nageng. Go lokile, Rutsky o ile a rakwa mošomong ka lebaka le le swanago, ka gona o ile a bušetšwa mošomong bakeng sa khamphani. Lega go le bjalo, se ga se sa thuša "Derzhava" go fihlelela lepheko la diphesente tše hlano. Mafelelo a Rutskoi a 2,7 lekgolong a ka lebelelwa e le a apareditšego, kudu-kudu ge go elwa hloko kamoo a bego a tumile ka gona. Lega go le bjalo, projeke ya Kremlin KRO le yona e ile ya lahlegelwa. Zhirinovsky ga se a ka a diriša sefala sa Duma ka mo go atlegilego ka mo go lekanego, eupša go swanetše go bolelwa gore e bile mo go holago gore phatlalatšo ka moka ya maaka yeo e thekgago Kremlin e ile ya šoma kgahlanong le yena. Go be go bonagala a hlotše seswantšho sa gore Zhirinovsky ke lenaba la nomoro ya pele la matla, gomme ge nkabe Vladimir Volfovich a be a sa fetoge kudu kganetšong ya gagwe, dipoelo tša gagwe e be e tla ba tše di phagamego kudu.
  Oleg Rybachenko gape ka bokgoni kudu o ile a khupetša sehlopha sa ma-China ka khetla ya go arogana yeo e thuthupago kudu. Ka morago ga moo dikgopolo tša gagwe di ile tša ba kaone le go feta.
  Lega go le bjalo, dipolelo tše kopana tša moetapele wa LDPR thelebišeneng tšeo di nago le ditšhošetšo kgahlanong le balaodi le megala yeo e sego ya bahlabani ka kakaretšo di be di nepagetše, eupša mohlomongwe Yeltsin le Yeltsin ka noši ba be ba swanetše go ba ba ile ba kgalengwa ka mafolofolo kudu.
  Ka boripana, dikgethong tša December 1995, Mokgatlo wa Bokomanisi wa Russian Federation o be o le maemong a pele ka mo e nyakilego go ba 23 lekgolong, LDPR e be e le maemong a bobedi ka 11,5 lekgolong, NDR e be e le maemong a boraro ka 10,3 lekgolong gomme Yabloko e be e le maemong a bone ka 6,7 lekgolong.
  Mekgatlo e šetšego e masomenne ga se ya fihlelela lepheko la diphesente tše hlano!
  Tsela ya go hlahloba sephetho se se bjalo sa Zhirinovsky? Ka diphesente, go theoga go na le gabedi ge go bapetšwa le dikgetho tša mathomo. Eupša ge e ba re ela hloko koketšego ya palo ya bao ba kgethilego ka mo e ka bago 12 lekgolong, gona Zhirinovsky o amogetše mo e ka bago 62 lekgolong ya mafelelo a 1993. Na ke e ntši goba e nyenyane?
  Ge go elwa hloko maemo ka moka a sa kgahlišego, mafelelo a ke a magareng magareng ga a kgotsofatšago le a fo ba a mabotse. Mabaka a mabe:
  1. Go se kgotsofale ga bakgethi ka mediro ya LDPR ka Duma ya Mmušo. Batho ba be ba letetše mo gontši go nkgetheng yo a tšerego maemo a pele, eupša bophelo ga se bja ka bja kaonefala. Ke therešo gore batho ba bantši ba be ba kwešiša gore Zhirinovsky o be a se na matla a kgonthe, eupša go nyamišwa go be go sa dutše go buša.
  2. Poifo ya gore moetapele wa bahlabani wa LDPR o tla thoma ntwa ya boraro ya lefase, ka ditlamorago tše šoro. Go oketša moo, ba bantši ba ile ba tšhošwa ke go hloka boitshwaro ga Zhirinovsky le go boifa gore o tla hloma pušo ya bogateledi ya pušo ka batho gomme a tlala naga ka madi. Hysteria ya gagwe e ile ya tšhoša batho ba bantši.
  3. Kganetšo ya Moetapele wa LDPR ga se ya lekana. Kudu-kudu ka lekga la mathomo, dikgwedi tša ntwa kua Chechnya, le phatlalatšo ya maaka yeo e thekgago Kremlin ka boyona e ile ya bea Zhirinovsky molato bakeng sa se, e lego seo se ilego sa godiša potego ya gagwe go balaodi kudu. Lega go le bjalo, Vladimir Volfovich ka boyena o be a nyaka segwera le Kremlin, a lahlegelwa ke seswantšho sa lenaba le legolo la mmušo wa gona bjale.
  4. Go se šome gabotse mo go lekanego ga go šomiša di-lever tša Duma go phethagatša melawana ya ditšhelete ya populist. Ka mo go kgethegilego, go be go kgonega go bouta molao o tee wa populist ka morago ga o mongwe, go šomela setšhaba. Se ke sona seo Yeltsin a se dirilego, kua Congress a šišinya selo seo se bego se sa kgone go phethagatšwa le go ikhwetša dintlha. Ee, gomme Yeltsin o ile a godiša megolo le diphenšene tša motho yo mongwe le yo mongwe nakong ya dikgetho, gomme ka morago e ka ba ga se a di lefa, goba di jelwe ke infleišene. Lukashenko le ba bangwe ba ile ba dira se se swanago, eupša Yulia Tymoshenko ga se a ka a lahla molao wa gagwe o thata wa tša ditšhelete gomme a lahlegelwa ke dikgetho, a lahlegelwa ke tokologo ya gagwe ka nako e swanago!
  5. Zhirinovsky o dirile phošo e nngwe yeo e tswalanago le ponagalo ya gagwe. O ile a nona kudu gomme a thoma go bonagala a le yo mobe kudu ka baka leo. Go oketša moo, batho bao ba swerwego ke tlala ga ba rate batho ba dimpa tša pitša le ba nonnego. Mo, ka tsela, Zhirinovsky o ile a bontšha e nngwe ya mafokodi a gagwe, go hloka go fišegela thoko dipolitiking, go hloka matla a thato a go boloka mmele wa gagwe o le boemong bjo bobotse gomme a se je ka mo go feteletšego. Ka tsela, Zhirinovsky, gaešita le nakong ya dikgetho tša 1991, o be a le mosesane, e bile a le mosesane go feta mokgwa o tlwaelegilego, ka nywaga e masomenne-hlano. Se se šišinya gore ka tlhago "Zhirik" ga a sekametše go nona kudu, seo se ra gore go be go se thata gakaakaa gore a ipoloke a le boemong bjo bobotse, go fapana le, mohlala, Gaidar.
  Ye gape ke go tloša mo go bohlokwa!
  7. Ge go bapetšwa le dikgetho tša mathomo, tekanyo ya nako ya moyeng yeo Zhirinovsky a bego a ka e diriša e ile ya fokotšwa kudu. Nako ya mahala ya moyeng e ile ya arolwa magareng ga mekgatlo ye 44, gomme nako ya moyeng ye e lefilwego e be e ka se fete nako ya moyeng ya mahala, gomme e be e ka rekwa fela bošego. Ka gona Zhirinovsky o be a sa kgone go diriša mpho ya gagwe e sa tlwaelegago ya polelo, go etša ka 1993. Gaešita le ge, ka mohlala, a e-na le tšhelete e ntši go feta ka nako yeo!
  6. Mohlomongwe, mohlomongwe le selo sa bohlokwa kudu: phadišano ya dipolotiki e oketšegile kudu gomme sehlopha ka moka sa mekgatlo ya go ekiša le diboloko se tšweletše lebaleng la dikgetho la LDPR. Go tše, kudu-kudu KRO, Derzhava, NRP, le sehlopha ka moka sa mekgatlo e mengwe. Gomme mmušo o ile wa swaiwa diphošo ke bohle ntle le mokgatlo wo o lego matleng a taolo. Boris Fedorov le sehlopha sa gagwe sa "Russia ya Pele" ba ile ba godišwa ka mafolofolo le go bontšhwa kudu thelebišeneng, ba sola Chernomyrdin le mmušo. Ke therešo gore Boris Fedorov ka boyena o ile a bapala feela kganetšo, a holofela go thopa bakgethi ba boipelaetšo. Eupša bontši bja batho ba be ba sa mo dumele! Ke moka Boris Fedorov o ile a ba a tsenela NDR. Mokgatlo wa Setšhaba wa Repabliki wa Lysenko le wona o be o le mafolofolo kudu, gomme moetapele wa wona o ile a kopiša bohlanya bja maikutlo bja Zhirinovsky, gomme o be a sa kgopišwe le gatee ke tlhokomelo ya boraditaba. Go oketša moo, sehlopha sa Vedenkin, seo gape e kilego ya ba mothuši wa moetapele wa LDPR le mo-botšhaba ka mo go feteletšego, se be se le mafolofolo, gotee le sehlopha sa Baburin. Baburin gape ke motho yo mafolofolo kudu ka nako e nngwe o ile a nyakile a ba seboledi go e na le Khasbulatov. Ka boripana, bakgethi ba Zhirinovsky"s ba be ba tloga ba hlapolotšwe ke di-double tše di swanago le baekiši. Go oketša moo, go be go e-na le ditshekamelo tše difsa ka go le letshadi, go akaretša le tša kgodišo ya Stalin.
  Maemong a bjalo, 11,5 lekgolong go a 44 ge e le gabotse ke mafelelo a hlomphegago, gaešita le ge e le ka tlase ga seo se bego se tla kgonega ka pholisi e kwagalago kudu ya dikgetho. Ka mohlala, Zyuganov o ile a kgona go phagamiša palo ya gagwe go tloga go 13,5 lekgolong go ya go 22,9, gaešita le ge palo ya baphadišani le yona e ile ya oketšega. Bloko e tee "Bakeng sa USSR!" e tšere bakgethi ba fetago 4,5 lekgolong! Yabloko e ile ya lahlegelwa, eupša ya ka tlase ga e tee lekgolong, gomme ka go ela hloko mekgatlo yeo e ilego ya nyamelela ka morago ga lepheko, e ile ya oketša sehlopha sa yona. Mmogo ba na le batlatšaditona ba 46 bjalo ka batlatšamohlankedi ba taelo e tee. Eupša "Russia"s Choice" e ile ya nyamelela ka morago ga dikarogano, go etša ge go dirile Shakhrai"s PRESS.
  . KGAOLO YA No. 16
  Madira a China a ile a senywa ka mo go feletšego ke tanka ya IS-7. Gomme gape go bile le go khutša ntweng le Mmušo wa Legodimo. Gomme Oleg Rybachenko, ntle le go nagana gabedi, o ile a thala kanegelo ye botse le ye e kgahlišago;
  A e be e le matšatši a thata a mafelelong a seruthwane. Magodimo a ile a lla, a nošetša lefase ka bontši ka marothodi a lloto. Lefase le be le le bohlokwahlokwa, matlakala a gauta a be a wa, makala a dihlare, diforeime tša tšona tše di se nago selo, di thekesela phefong. Lehlwa la silifera le ile la qhibidiga ka ntle le go ba le nako ya go thala dipaterone tša lona tše di raraganego mafasetereng goba go khupetša lefase le letala-lerata ka khapete e phadimago.
  Mošemane wa nywaga e senyane e lego Slava Ivanov o be a nyamile; A inamišitše hlogo, o ile a boa sekolong seo a bego a sa se rate, moo le yena a ilego a bethwa ke bao a tsenago le bona ka klaseng. Dišo di tšwelela ka mo go sa bonagalego sefahlegong sa gago, mokotla wa gago wa dipuku o gagogile, ga o nyake go ya gae, moo dipotšišo tša batswadi ba gago tšeo di tsenago ditaba gare di go letetšego. Gomme go mpe le go feta gore gosasa o tla swanelwa ke go ya sekolong gape, o nwelela ka hlogo ka Diheleng tša Dante bakeng sa bafsa. Ka yona nako yeo, ge mošemane yo, yo a bego a bonagala bjalo ka nku yeo e otlelwago go ya polaong, a tsena ka mojako, monna yo monnyane o ile a tlolela ka ntle go leba go yena bjalo ka jack-in-the-box. O be a swana le mošemane, eupša ka nako ye e swanago e be e se nko ye bogale ya Pinocchio, mahlo a mararo a perky - a mahwibidu, a masehla, a matala - a be a dula a tšhoša.
  -Thobela! A realo monna yo monnyane ka mahlo a lebone la sephethephethe. Gomme a otlolla diatla tša gagwe, tšeo di bego di bonagala e le tša kota ge di kgoma.
  Slava o ile a ba šišinya ka go dikadika;
  "Mohlomongwe o na le mahlo a cybernetic," gomme a ikhupetša ka sutu e kgethegilego ya ntwa yeo e dirilwego ka khatebote.
  -Go lokile, ke ka lebaka la eng go le lerootho gakaakaa! E re ke itsebiše, ke Kror go tšwa polaneteng ya Chrom. O bona ka go lebanya, o gateletšegile, ke lefaufau le le kgamatšago la polanete. Ke wena mang?
  -Slava goba Vyacheslav. Mošemane o ile a ngunanguna a sa kgonthišege.
  -Ka gona mo ke Slava. Rena - nna le Vint - re fofile go feta polanete ya gago, maaborigines a e bitša Lefase, gomme re e bitša Erbana. Entšene ya rena ya hypertelepathic e eme, e lahlegetšwe ke mo e nyakilego go ba matla ka moka. Se se ipea kotsing ya gore re ka kgomarela polaneteng ya gago ka mo go sa felego. Re thuše. -Eupša ke ngwana fela ga ke kwešiše dientšene tša sebakabaka.
  Mošemane o ile a šikinya magetla a gagwe a masesane a sa kgonthišege.
  -Gomme ga o swanela go e hlatha. Ke mo go tlago Vint, o tla go hlalosetša tšohle.
  Taba e ile ya tšwelela pele ga bona, e swana kudu le Samodelkin go tšwa makasineng wa "Funny Pictures". O be a e-na le bolutu e swanago go e na le nko, molomo wa sebopego sa sefapano le mahlo a mararo feela a sebopego sa lebone la sephethephethe a sebopego sa sekotlelo se se fofago, a mo nea ponagalo e sa tlwaelegago ya legohle. Menwana e be e bopegile bjalo ka dinotlelo tše di kobegilego tšeo di nago le malokololo a mantši. Le ge ba be ba ikwa eka ke tšhipi, Vint o ile a swara diatla ka boleta kudu.
  -Mogwera wa rena wa motho o fokola mmeleng.
  Go be go na le go itshola lentšung la Vint.
  -Gomme ke mo rata kudu, gomme o ntšha manyami, o na le temperamental kudu.
  Kror o ile a mo phaphatha legetleng ka mokgwa wa bogwera. Vint o ile a tšwela pele ka segalo seo se fetogilego ganyenyane.
  -Baby, o nyaka go fofa lefelong le rena, o bone mafase a mangwe.
  Slava e ile ya thothomela. Go be go bonagala go yena gore o robetše e bile o lora. Go bona therešo, tsela e kaone ke go ipitlela. Seo e lego seo a se dirilego. It didn"t hurt much, but Vint le Kror ba be ba sa eme kgauswi, ba bannyane, ba ka ba botelele bja gagwe, ka pososelo ye e sephara, ye e sa hlomphegego gannyane.
  -Aowa, ga re dirwe ka boka gomme re tla qhibidiga letšatšing.
  Vint o ile a sega.
  -Bjale a re fologe.
  Boraro bjo bo ile bja tšwa ka mojako, go be go na le slush ka jarateng, dieta tša bona di be di squelching ka gare ga maphoto.
  -Ke lapišitšwe ke tsela ya gago ya primitive ya dinamelwa. Kror o ile a realo gomme a ntšha sedirišwa seo se swanago le khupe ya Rubik ka potleng ya gagwe.
  Molodi o bogale o ile wa kgaola setu. Ba bahlano ba bao ba tsenago le bona ka klaseng ya Slava"s ba ile ba tla thwii go tla go ba gahlanetša. E be e le bona bao ba lahlegilego ka lebelo bao ba ilego ba mo fenya. Gomme bjale go nyenya ga sadistic go ile gwa tšwelela difahlegong tša bona.
  -That Snow White (Slava o be a na le moriri wo motsothwa) gomme o di-mummers tše pedi. Khamphani e loketseng ka ho fetisisa.
  Ba ile ba batamela, yo mogolo go bona, monna yo a nonnego yo a bitšwago "Baran", o ile a leka go otla Kror ka go kgotla. O ile a swara menwana ya gagwe ka bogale gomme a pitlaganya.
  -Hee, o "Pinocchio." Kgapa e be e kgangwa e le ka kgonthe ka baka la pefelo. - Go lokile, tlogela, go sego bjalo o tla bethwa.
  Mogwera wa kgapa o ile a leka go mo itia sefahlegong, eupša Kror o ile a šutha gomme a mo raga ka bogale ka mpeng. Mošemane wa hooligan o ile a wa, a hemela godimo a nyaka moya a bulegile molomo.
  -Akhaonto e bulegile. "Pinocchio" a nyenya.
  Ke moka a dira motšhene ka menwana ya gagwe: Ram e ile ya šikinyega gomme ya idibala ka baka la bohloko.
  - Go tšwa go bleat ya gagwe, a a re ke a leboga gore ga se ra mo gaša ka gare ga diphothone go ralala le molalatladi wa dinaledi.
  Bašemane ba bangwe ba bararo ba ile ba gatsela, ba lebelela ntlheng yeo e sa šikinyegego, ke moka ba kitimela ka mahlakoreng a fapanego.
  -Ke ka fao ba ilego ba phatlalala bjalo ka di-skittle. Na ga se ka go botša, Slava, gore bana ba batho ke makgopo?
  Mošemane o ile a dikadika.
  -Ga ke tsebe.
  - Ka gona tseba. Mo nakong ye, re tla tšea go sepela go se nene.
  Sekurufu se ile sa retološa lever, gomme go bonagala di wela ka tlase ga mobu. Go be go nyakile go ba lefsifsi la legohle go dikologa.
  Slava o ile a šikinyega gomme a thula kotse, go be go le bjalo ka ge eka o be a hlabilwe ke mohlagase, tšhogo e be e le ye maatla kudu. Kamore ka moka e ile ya šikinyega gomme ya tlala ka mmala wo mohwibidu, difahlego tša metlae tša bagwera ba bafsa di be di bina ka medumo ye khubedu.
  -O lahlegetšwe ke monagano. Kror o ile a realo ka lethabo. Eupša ga go nyakege gore o dire se, o ile wa no swanelwa ke go gatsela. Re ya go dira eng bjale?
  -Ga go selo. Vint o ile a gurgled. A re tladišeng gape, gomme ka morago re tla bona.
  Vint o ile a bea kefa hlogong ya Slava"s.
  -Etla, betri ya rena ya quasar, nagana.
  -Seo o swanetšego go nagana ka sona.
  -Mabapi le selo se sengwe le se sengwe se sebe le se se kgopišago. Gopola seo se go kgopišitšego kudu.
  Le gona se se tla go thuša"ng? Mahlo a Slava"s a ile a phatloga ka go makala.
  Kror o ile a bea leoto la gagwe fase, "lebone la gagwe la sephethephethe" le ile la bonegela ka lethabo.
  -Ke nnete, jenereithara ya rena ya hypertelepathic e ja maikutlo a mabe. O di fetoša gore e be matla ao a kgonago go šuthiša dinaledi go tšwa ditikologong tša tšona. Akere, se ke sona lebaka leo ka lona o ilego wa ipontšha o le yo a kgahlišago - o na le maikutlo a mantši a mabe.
  Go tšwa go tše ka moka, Slava o ile a lemoga gore matla ao a sa kago a bonwa a be a utilwe ka go yena, gomme ka mabaka a itšego a mabe kudu go yena a be a kgona dilo tše bjalo moo dintwa tše dinyenyane tša bašemane di ilego tša fela bjalo ka kerese mahlaseding a letšatši.
  -Gomme ke ipontšha ke le yo maatla.
  Mošemane o ile a itshwara difihla.
  Vint o ile a araba ka gore: "O na le biofield e matla." Sekepe sa rena se senyenyane sa lefaufaung se tla akgofiša go fihla lebelong le le phagamego kudu.
  Khabinete ya sekepe sa dinaledi e ile ya ba bofefo gateetee. Slava o ile a bona didirišwa di le bothakga go swana le ka holong ya motšhene wa go bapala dipapadi. A swara mahlo a gagwe, Kror o ile a bulela sedirišwa sa holographic. Leratadima leo le tletšego dinaledi le ile la phadima bjalo ka lebone la go nyaka.
  -Ye ke molalatladi wa gago wa dinaledi, o a bona, ngwana, it"s twisted in a spiral.
  Mošemane o ile a lebelela ka go makala lefelong leo go fihla ga bjale le sa tsebjego, leo le bego le sa hlahlobje ke batho le ge e le bafe. E be e le mo go thabišago le mo go tšhošago ganyenyane gore a tsepele ka gare ga mohlolo wo wa thekinolotši ya ka ntle ga galactic.
  -Letheba le le khubedu ke lefelo leo sekepe se lego go lona gabjale.
  -Ke a kwešiša, eupša mo nakong ye mo Lefaseng.
  Slava o ile a botšiša.
  -Aowa, re ngwedi. Le gona ge e ba o nyaka, o ka kgahlwa ke ponagalo ya ngwedi.
  Vint o ile a bulela skena sa inthanete, maboto a sekepe a ile a ba pepeneneng gomme ponagalo ye e makatšago ya ngwedi e ile ya boneša bokagodimo ka moka bja khabine.
  -Ke monna ofe yo monnyane yo o nyakago go kitima ka gare ga mašoba a sebakabaka?
  Vint o ile a šišinya ka segalo sa perky.
  Slava o ile a dikadika.
  -Eupša ga go na moya moo.
  -Eupša go na le santa fao. Run out, don"t be afraid, as long as o apere cyber helmet, vacuum ga e tšhoše.
  Mošemane o ile a dumela mogwera wa gagwe yo a sa tlwaelegago gateetee. Gatee-tee ge a tlolela godimo ga ngwedi, bofefo bjo bo sa kwešišegego bo ile bja apeša mmele wa gagwe. Go be go bonagala eka o be a sa tlole sebakeng seo se se nago moya, eupša a phaphamala godimo ga meetse. Tlolela godimo ga tee ka bogale gomme o kotama ka thelelo fase. Slava o ile a ikwa eka o bile le maikwelo a swanago felotsoko. Eupša kae - ka carousel, swing? Aowa, it"s more like go tlola torong. Maikutlo a swanago a go wa ganyenyane-ganyenyane, o swana le letlakala leo le phaphametšego moyeng. Gomme a ka tlolela godimo gakaakang? E no boggles monagano.
  -Motho yo mogolo! Mošemane o a goeletša gomme o kgorometša ka maatla a gagwe ka moka.
  -Ge o kotama godimo ga asteroid, hlokomela gomme o ka fofa.
  -Ebe a re bapaleng catch-up. Slava o ile a šišinya.
  -Kgopolo ye ke eng? Vint o ile a šikinya ka mahlo a gagwe a mabone a sephethephethe.
  -Ke moka o tle, mang le mang yo a kgomago yo a swarwago.
  Papadi e ile ya thoma gomme, le ge Vint le Kror ba be ba le ka lebelo kudu go feta bašemane, o ile a ineela ka bokgoni kudu, ka lebaka leo papadi e ilego ya ipontšha e le ye e thabišago. Gomme ge Kror a šišinya gore Slava a fetoše selo se sengwe godimo ga kefa, o ile a kwa maatla a maatla a elela ka mathekeng a mmele wa gagwe.
  -Ao! Ke la mathomo ke ikwa ke fetogile ka mo go feletšego ka go nna.
  Mošemane o ile a tlola gateetee ka godimo ga dimithara tše masometharo, ke moka a tlolela ka bogale kudu go ya godimo, a tlogela maswao a tseneletšego.
  -Hee, leka go ntshwara.
  Le ge go le bjalo, Vint, a sa hlabje ke dihlong ke go tlola mo go bogale, o ile a swara mošemane, a mo itia gabonolo sehubeng ka menwana ya gagwe.
  -O sa le ngwana ge o bapetšwa le rena. Go sa šetšwe gore o leka ka thata gakaakang, re tla go swara.
  Ka morago ga moo, Slava o be a se sa nyaka go bapala, o ile a phutha diatla tša gagwe gomme a inama hlogo ya gagwe.
  - Go bonagala o ineetše go nna - bašemane ba meoya ye mebedi, ba maaka.
  - Ke ka lebaka la eng re bolela maaka, ka gore ye ke papadi, gomme mo papading ba lwa, gomme yo mongwe le yo mongwe o na le tokelo ya maano a gagwe. Gomme leano la rena ke go thuša dibopiwa ka moka tše di fokolago tšeo di phelago legohleng.
  -Ke nagana gore re lekane ka Ngwedi. Vint o ile a tšwetša pele kgopolo ya gagwe. Re ka dira se sengwe le se sengwe, mošemane, na o nyaka go bona mafase a mangwe le legohle?
  -Ke nnete ke a nyaka! Sefahlego sa "Slavik"s" se ile sa phadima ka lethabo gape. Gaešita le dišo di be di bonagala e le mokgabišo sefahlegong se se pinki.
  -Ke moka o namele sekepe o sepele.
  Slavik o ile a dula fase setulong sa mokgweetsi yo mogolo wa sefofane, a kgahlwa ke seswantšho se segolo sa naga ya legodimong. Lefaseng ga go kgonege go bona dinaledi tše dintši gakaakaa tše di phadimago ka nako e tee;
  Gomme mo ka gare ga lefeela o ka bona se sengwe le se sengwe go theogela go leswika le lennyane kudu la dinaledi. Slava o be a kgahlwa ke leratadima, o ile a ikwa a le botse e bile a thabile, ka gobane o be a lebelela selo seo e lego batho ba mmalwa feela ba masomepedi, goba bontši bja batho ba makgolo bao ba bego ba ka se bona.
  -Bjale sekepe sa lefaufau se tla tsena ka gare ga hyperdrift gomme o tla kgona go lebelela selo seo go sego motho yo a se bonego pele.
  Slava o ile a otlolla menwana ya gagwe go phanele.
  Vint o ile a kgokološa mahlo a gagwe. Ke moka a mo phasola diatla ka boleta eupša ka go tia.
  -O se ke wa ya kgauswi le disebediswa. O ka retološa sekgoketšane se se fošagetšego gomme seripa sa legohle se be se tla wela ka moleteng o motšo.
  Slavik o ile a bula mahlo a hae ka bophara.
  -Letša molodi.
  -Aowa, re fofile go tšwa legohle le lengwe leo le hlabologilego ka mo go sa bapišwego go feta le. Le gona re na le polokelo e kgolo ya matla yeo e utilwego ka go rena, ge e bapišwa le yeo dinaledi tše dimilione tše dikete e lego lerole. Bona kamoo re topago lebelo ka gona.
  Mathomong, dilo tša legodimo di ile tša ba tše di kitimago, go be go bonagala go e-na le tše dingwe tša tšona ka pele gomme sepektheramo sa šuthišetšwa ka lehlakoreng le letala-lerata. Ka morago, ka mo go fapanego, dinaledi di ile tša ba sewelo le go fifala, tša hwetša mmala o mohwibidu.
  -Re tšwela pele go oketša lebelo. Kror o ile a hemela godimo.
  Dinaledi di ile tša phadima ka pela ka lewatleng, sepektheramo sa tšona sa šutha, sa fetoga go phadima mo go tiilego ga violet. Slava o ile a lebelela morago. Go be go na le lefeela le le feletšego moo. Dinaledi tša ka mahlakoreng di be di hwetšwa ka sewelo e bile di sa bonagale gabotse. Ge a lebelela molomo wa mošemane wo o bulegilego ka go makala, Vint ga se a ka a ba a hlaloša.
  -Tše ke lebelo la superluminal. Di- photon tša dinaledi tšeo di lego ka morago ga rena di šalela morago ga sekepe, e lego seo se bolelago gore re fo ba re sa di bone. Go feta moo, re swara di- photon tšeo di fofilego pele, e lego seo se bolelago gore o bona dinaledi ka moka ka nako e tee, bobedi tša ka morago le tša ka pele, gomme tše dingwe tša tšona di fofa go tšwa ka thoko. Mona ba huddled ka pel'a hao ka hlokomela. Ge e ba re oketša lebelo le le oketšegilego ganyenyane, di tla fetoga tšeo di sa bonagalego go wena, tša šuthelela karolong ya ultraviolet ya sepektheremo. Lebelela.
  Sekurufu se ile sa retološa leotwana la go otlela, gomme go phadima ga violet go ile gwa fifala gatee-tee, ke moka gwa nyamelela ka mo go feletšego.
  - Go lokile, a re tloge le sekurufu. Bjale ga o kgone go bona selo.
  Sebaka se se ntsho gateetee se ile sa ba le lerootho le le lerootho. Kror o ile a šikinyega ka bohwirihwiri.
  -Bjale re tla oketša lebelo le lengwe. Sekepe sa lefaufaung se ile sa phadima ka ditlhase, gomme sekerini sa tuka gape.
  -Re ile ra bulela sefetoledi sa mahlasedi a gamma go ba seetša se se tlwaelegilego. Bjale o bona leratadima le le tletšego dinaledi gape.
  Dinaledi di ile tša tloga di phaphamala ka lewatleng ka mokgwa wa bohlanya. Ba šetše ba fetile karolo ya molalatladi wa dinaledi yeo e bapilego le lefase gomme ba hudugela bogareng bja wona. Mo ba ile ba fokotša lebelo ganyenyane. Go kgahlwa ke inflorescence e makatšago. Go ile gwa kweša mahlo a-ka bohloko kamoo dihlopha tše di sa balegego tša dinaledi di bego di phadima ka gona. Batho ba fetago o tee lefaseng ba kile ba bona sethunya se se makatšago gakaakaa. Dirubi, ditaamane, disafire, di- topaze, di- emerald, di- agate le maswika a mangwe di be di bonagala di phadima di phatlaletše lefaufaung. Seetša sa bona se se phadimago se ile sa gafa, se phadima ka gare ka moka. Slava o ile a koala mahlo. Vint o ile a sega, o be a sothegile ka baka la kgatelelo
  -Monna yoo ga se a ke a bona selo sa go swana le se. Ye ke bogare bja molalatladi wa dinaledi. Hlokomela gore o se ke wa foufala.
  "Banna ba Thabilego" ba ile ba sega ka ditshego tše di homotšego.
  -Re be re fofa ka lebelo le lekaakang?
  E nyenyane kudu ke di- parsec tše sekete ka motsotswana. Parsec e tee e nyakile go ba mengwaga ye meraro ya seetša. Ke gore, ka motsotswana o tee re sepela tseleng yeo seetša se sepelago ka yona mo e nyakilego go ba mengwaga ye dikete tše tharo ya Lefase.
  Slava ga se a ke a kgaotša go makala - Wow, ke lebelo le lekaakang.
  Vint o ile a šikinyega ka bohwirihwiri.
  -Lebelo le sa dutše le se godimo ka mo go lekanego go fofa go tloga legohleng le lengwe go ya go le lengwe, eupša re ka oketša lebelo ka makga a mantši. Na o nyaka go kitima go dikologa mafase?
  -Ke šetše ke boletše seo ke se nyakago!
  -Ke moka o sware ka thata, go akgofiša mo gofsa go tla ba mo go phagamego go feta ga peleng.
  Dinaledi di ile tša fifala ka motsotswana, gomme ka morago tša kitimela ka lebelo la go sepela ka dipere la go hlakahlakana. Motsamao wa sekepe se senyenyane sa dinaledi o ile wa ba ka lebelo le legolo. Melalatladi ka moka ya dinaledi e ile ya phadima ya feta. Seetša se ile sa fifala gomme sa phadima, gomme go kitima ga bohlanya ga sekepe sa dinaledi go ile gwa gola le go gola.
  -Re šetše re sepela ka lebelo la di-parsec tše milione ka motsotswana. Ye e sa dutše e se overclock e kgolo. Go tla tšea letšatši gore o fofele moeding wa legohle la gago le lenyenyane. Eupša rena Vint re ile ra tobetša monwana wa gagwe melomo ya gagwe - re ka akgofiša le go feta ge re ka bulela di-accelerator tša hyperultraplasma.
  Slava o ile a gatelelwa ganyenyane setulong, gomme a gapeletšega go khupetša sefahlego sa gagwe ka diatla tša gagwe e le gore a se foufatšwe ke mahlasedi a mantši a dinaledi. Gaešita le menwana ya-ka e be e bonagala ka gare.
  -Lebelo la rena ke di-parsec tše dimilione tše lesome ka motsotswana. Re tšwela pele go akgofiša.
  Go phadima ga mollo go ile gwa fiša, seetša sa tuka ka gare. Ge a bona se, Kror o ile a bulela sefa ya mabone.
  -Ke go boditše gore batho ba lefase ba a fokola. Go a nyakega go fa go akgofiša le go feta le go tiiša tšhemo ya maatla, go dira gore e se tsenelele ke mahlasedi.
  -Lebelo la rena ke di-parsec tše dimilione tše lekgolo. Screw a squeaked "Go se go ye kae re tla batamela lebelo la subtelepathic."
  -Eupša se ga se kgonege, lebelo la kgopolo ga le fele gomme entšene ya hypertelepathic e ka akgofiša ka mo go sa felego. Ka ntle le moo, ga o tsebe gore maikwelo a fošagetšego a na le phepo gakaakang. Re šetše re akaretša seripa-gare sa legohle, gomme ga se ra hlwa re diriša karolo ya lekgolo ya diphesente.
  Kror o ile a araba.
  -Ee, mošemane yo ke letlotlo la nnete. Ka tsela, Slavka, lebelo la rena le fihlile go di- parsec tše dimilione tše sekete ka motsotswana.
  Gatee-tee papadi ya seetša yeo e bego e le ka lewatleng e ile ya šitišwa, ya ba leswiswi gomme ke feela seetša seo se bego se le ka gare ga sekepe se senyenyane sa lefaufaung seo se ilego sa boneša lefeela le lentsho.
  -Re kae? Slava o ile a botšiša ka lentšu la go hloka tlhaologanyo.
  -Gomme ga go kae le kae sebakeng sa magareng ga legohle. Di-cyberscanner ga se tša hlwa di hwa, eupša go nyakile go se na taba go dikologa, go na le feela lefeela, hyperspace le mašemo a mantši.
  -Re ka gare ga lefeela. Mošemane o ile a ikwa a tšhogile.
  -O ka bolela seo. Eupša o se ke wa tšhoga, go se go ye kae re tla ikhwetša re le legohle le lengwe, le legolo kudu go feta lefase la gago. Moo re tla ba le sebaka sa modiro wa boitlhamelo.
  -Ho na le e ngata ya bokahohleng le ba teng eseng feela ka mahlakoreng a mararo, empa hape ka multidimensional sebaka. Go na le dimilione tša ditekanyo, di dula di fetoga, di fetoga. E le gore re se go tšhoše ka dibopego tše di fapa-fapanego, re tla ya legohle le le tlwaelegilego la mahlakore a mararo. Se segolo seo se e hlaolago le lefapha la gago ke gore boloi le maleatlana di hlabologile kudu go yona. Tše ka moka ke maano a telepathy, kgonagalo ya go tutuetša tikologo ya dilo tše di bonagalago ka tutuetšo ya mantšu. O tla ikhwetša o le mmušong wa super wa go makatša, lefaseng la ditoro le ditoro.
  -Ke ya go dira eng moo? Akere boloi go nna ke sephiri se se tswaletšwego ka ditiiso tše šupago.
  -Se e sa le sephiri, eupša ge o fihlile lefaseng le lengwe o tla ithuta maleatlana ka pela. Harry Potter ka boyena a ka se go swarele le kerese. Lega go le bjalo, ge e ba o sa kgotsofatšwe ke legohle le, gona re tla go hweletša le lengwe. Mohlomongwe o rata theknolotši ya hyperplasmic - re tla go ruta yona, eupša ga bjale rena ba bararo re swanetše go phetha mošomo wo o kgethegilego gomme bakeng sa se re hloka mošemane wa go swana le wena.
  -Ke eng ka lebaka la?
  -Ka gore o motho.
  -Lebelo la rena le fihlile go di-parsec tše dimilione tše dikete tše lesome ka motsotswana. Gomme se se ra gore kgauswinyane dinaledi di tla thoma go phadima ka godimo ga rena. Vint o ile a lokolla seripa sa muši ka morago ga molomo wa gagwe.
  Ka kgonthe, bjalo ka ge eka kanegelong ya dinaane, mohuta o makatšago wa seetša o ile wa bonegela pele ga bona. Lebelo la sekepe sa dinaledi le ile la theoga, gomme ba wela lefaseng la dinaane. Dinaledi tša legohle le e be e le tše di kgethegilego, e sego tša nkgokolo, eupša tša sekwere, tša khutlotharo, ka sebopego sa dikhone le di- prism. Naledi e nngwe le e nngwe e be e kgethegile e bile e le ya moswana-noši, e fapana e ka ba ka sebopego goba ka moriti o sa hwetšagalego wa seetša.
  Slava o ile a gatsela ka molomo wa gagwe o bulegile;
  Dinaledi di ile tša phaphamala ka go nanya ka lewatleng, di be di bonagala bjalo ka dihlakahlaka tše di tukago mollo lewatleng la velvet ye ntsho.
  Mafelelong, polanete e nyenyane kudu e ile ya tšwelela pele ga mahlo a bona, yeo e nago le bophara bja mo e ka bago matšatši a lesome ka sebopego sa silindara. Gona bogareng bja silindara ye go be go e-na le mošate o mogolo wa Gothic. Maboto a yona a dikhilomithara tše sekete a be a bonagala gabonolo go tšwa modikologong.
  -Mo mošate wo go dula kgoši le mohumagadi, bao ba tlogago ba nyaka go ba le majalefa a sedulo sa bogoši. Eupša mantšu a go loya a šiišago a fegilwe godimo ga bona. Ke ngwana yo a se nago molato feela yo a tšwago legohleng le lengwe yo a ka roba maleatlana a. A realo Kror.
  Gomme bjale re swanetše, bjalo ka ge batho ba bolela, go kotama godimo ga polanete.
  Go theoga go ile gwa atlega, ka ge ba dirile go retologa, ba ile ba fofa ba feta difikantswe tše dikgolo tša dintšhu tše matla.
  - Bohle, Slava, tswa. Vint o ile a neela seatla sa gagwe gomme a mo thuša go tlola ka ntle ga sekepe se senyenyane.
  -Khunamela polanete.
  Slava o ile a dira bora bjo bonyenyane. Matla a be a nyakile a swana le a lefaseng, gaešita le ge mošate o mogolo o be o tšhoša. Ke moka kgoro ya kristale ya botelele bja dikhilomithara e ile ya bulega ka pele ga bona. Bagwera ba bararo ba ile ba tsena phapošing yeo e bego e na le dilo tše dintši tša gauta le difihlolo tše bohlokwa. Gape go be go e-na le di- dolphin tšeo di nago le mesela e mene, le mašole a ka ntle ga galactic ao a nago le dibetša tša megaplasma. Dihlopha tše dibotse tša matšoba a mafsa ao a betlilwego ka dirubi, di ile tša tšwela pele di thekesela le go otlolla dihlogo tša tšona. Dihlapi tše di makatšago di be di sesa go dikologa holo, di phadima ka makwapi a phadimago.
  -It"s strange gore di ka phaphamala bjang moyeng? Mošemane o ile a botšiša.
  -Kgahlanong le matlakgogedi! Kror o ile a araba. - O ka se bone selo sa go swana le se go fihla ga bjale.
  Go be go na le dilo tše dingwe tše ntši, mehuta ka moka ya dilo tše di fapanego, tšeo di bego di tla gapa leihlo le go makatša monagano wa mošemane wa mengwaga ye senyane, eupša go hlaloša letago le bjalo go be go tla tšea nako ye telele kudu.
  E be e le ye telele kudu go sepela ka phapošing ya dikhilomithara tše lekgolo, ka fao Vint o ile a tobetša konope gomme ba teleported thwii phapošing ya terone. Lefelo le legolo la dikgoši tša dinaledi le be le makatša. Gare ga holo go be go na le sedulo sa bogoši, se se kgahlišago bjalo ka thaba, sa sebopego sa mokero wa meetse wa go dikologa, woo go wona dikepe tše dinyenyane eupša di nago le dithoto tše di phadimago di bego di phaphamala. Nako le nako di be di thuthupa bjalo ka dithuthupi tša mollo, lephoto le le phadimago la ditlhase tšeo di bego di khukhuša sebaka se se dikologilego nakong ya ge go fifala di buša gohle. Ke moka mmino o mogolo o ile wa thoma go bapala, gomme go phadima ga thabamollo go ile gwa tuka. Seretse se segolo se sehwibidu sa mollo se ile sa kgaola lefaufau, gomme banyalani ba bogoši ba ile ba tšwelela lerung le le phadimago. Ba be ba bonagala e le ba bafsa e bile ba humile ka nako e tee ba apere ka tatso. Sehubeng sa kgoši go be go na le ketane yeo e nago le diemerald gotee le seswantšho sa poodle ye talalerata. Gomme ketane yeo e bego e kgabiša molala wa mohumagadi, ka mo go fapanego, e be e dirilwe ka safire. O ile a sekamiša sefahlego sa gagwe go leba mošemane, mpša ya goeletša ka setu gomme ya šišinya mosela wa yona. Kgoši e ile ya myemyela, meno a yona a phadima bjalo ka di- bulb.
  -Ke dumediša moeng wa ka yo a bitšwago Slava. Bjalo ka ge talisman ya ka e bolela, o mošemane yo mobotse kudu gomme o kgona go phethagatša pheletšo ya gago.
  Motho wa bogoši o ile a rulaganya dipolelwana tšeo ka tsela e itšego e sa swanelago, eupša tlhaloso e be e le molaleng gaešita le ka ntle le phetolelo. Le ge e le gore it"s strange gore modudi wa legohle le lengwe a ka tseba bjang Serussia.
  -Se ke telepathy. Kror o ile a hweshetša.
  - Re na le manyami a magolo, ngwanaka. Morwedi a nnoši o swerwe bothopša ke mogale wa magareng ga dinaledi Eletromendos. Gomme re hloka knight yeo e ka mo lokollago. Boporofeta bjo bogolo bo bolela gore o tla tšwelela go tšwa legohleng le lenyenyane leo le nago le dinaledi tša nkgokolo. Bagwera ba ka ba babedi ba kgale Vint le Kror ba go tlišitše mošate, bjale o swanetše go feta teko ye kgolo gomme o fenye hypertyrant.
  Slava o ile a myemyela, go be go bonagala go yena gore maphego a be a gola ka morago ga mokokotlo wa gagwe gomme o be a tloga a kgona go šomana le phoofolo ya go tšhoša yeo e tšhošago legohle ka moka leo le se nago mellwane.
  -Ke ikemišeditše go lwantšha manaba le go lokolla morwedi wa gago.
  -Ke moka Vint le Kron ba tla go iša tseleng, eupša pele o swanetše go feta teko ye nnyane. Mohuta wa sengwalwa ka ga go swanelega ga profešenale.
  -Ka lethabo.
  Vint le Kror ba ile ba swara mošemane ka matsogo, gomme ba ikhwetša gape ba le ka sekepeng se senyenyane sa dinaledi.
  -Tex go na le sengwalwa, gomme bjale re tla fofela polaneteng yeo e lego mo e nyakilego go ba kgauswi le naledi ye kgolo.
  Sekepe se senyenyane se ile sa retologa, gomme ba ikhwetša ba le ka pele ga polanete e talalerata yeo e nago le maru a go foka.
  Screw o ile a ntša sesebediswa.
  -Laelana le Snow White.
  A snap ya menwana le Slava e ile ya feleletša kae le kae mo o bego o nagana gona. Ka pele ga gagwe go be go eme moago wa sekolo wo moputswa le wo o tenago. Go na le mokotla o boima ka morago ga gagwe, seo se ra gore o swanetše go ya klaseng yeo e tšwafago le yeo e befetšwego. Gomme ka nnete ga ke nyake se. Maoto a ka a ile a fokola gomme a thothomela. Na ruri go a kgonega gore seo se mo diragetšego e be e fo ba toro goba go bona dilo ka leihlo la kgopolo? Mošemane o ile a itlotša mahlo gomme ka go se loke a leka go ipitla. Gobetše. Ka fao se ke nnete, o tloga a gapeletšega go ya sekolong. Gomme leratadima le be le lla, le be le kolobile e bile le tonya, phefo ya go tonya e be e foka. Tšhipi e ile ya lla kgojana. Maoto a ile a thoma go kitima ka go se rate. Re swanetše go ba ka nako bakeng sa go thoma ga diklase.
  Mošemane, a feletšwe ke moya gannyane, o ile a kitimela ka phapošing ya borutelo. Morutiši yo a nyamilego Rudolf Frankenstein o ile a mo dumediša ka go rora ga phoofolo.
  Wena setlatla o diegile gape. It"s a pity gore matšatši a ga se a kgale and you can"t be othed. Dula ka morago ga sekolo gomme o hlwekiše phapoši ya borutelo.
  Ditshega tše di nago le mpholo go tšwa didesekeng tša ka morago. Pheleu e a sebela, e bontšha seatla sa yona le monwana wa gare.
  -Re tla go betha ka recess. A re e fetoleng go ba chop ya Snow White.
  Le go sega ka makgwakgwa. Morutiši o itira eka ga a kwe.
  Thuto e bonala e le e telele e bile e tena, gomme go feta tšohle, "Baran" le khamphani ya gagwe ba thoma go tshwela pampiri yeo e hlafuntšwego ka mare go tšwa diphaepheng.
  Poifo e gagabela moyeng ka go se rate, e opa ka moleteng wa mpa gomme e tsidifatša mmele. Ka go thothomela o leta phetogo ge tše hlano tše di gobogilego di go kgomarela. Mafelelong, tšhipi e a lla, gomme maoto a gagwe ka go se rate a thubega ka go kitima - mošemane o itlhaganela go tloga go dithaka tša gagwe tše mpe. O a kitima, a leka go iphihla sekhutlong se se lefsifsi kudu sa sekolo, moo di-vampire tše di sa kgonego go mo hwetša. Slava o ile a namela ka tlase ga sekhurumetšo gomme a ikhwetša a le setarateng. O ile a hemela godimo, ge meriti e tšwelela go tšwa mahlakoreng a go fapana, gomme bana-diphoofolo tša go tšhoša di be di le gona fao.
  -Go lokile, lešilo le ile la tšhaba. O be o le "Snow White" gomme teye ye e tla ba "yet".
  Kgapa e ile ya nyenya ka tsela ya sehlogo.
  -Ema godimo ga maporogo re tla ema godimo ga gago, otherwise o tla feleletša o hwile.
  -Aowa, bašemane, ga go nyakege. Slava o ile a ngunanguna ka languidly.
  -Re hloka pudi. Gomme go sa kgathalege gore o fokotša lebelo eng, e hwetše.
  Kgapa e be e nyakile e le e telele ka hlogo go feta Slava gomme e be e le boima ka makga a tee le seripa, e tliša kotlo e matla sefahlegong. Ngwana o ile a šikinyega gomme leihlo la gagwe la nyakile le ruruga la tswalela gateetee. Ke moka gwa tla go phunya nkong, gomme nko ya thoma go elela. Molekane wa Ram o ile a kitimela ntweng, a mo itia dikgopong, eupša moetapele yo a nago le mmele o mogolo o ile a mo thibela ganyenyane.
  -Ema, a a khuname fase. Go lokile, "Snow White" e tla ema godimo ga mosly.
  Madi a be a rotha nkong ya Slava, mahlo a gagwe a be a nošetša, eupša moyeng wa gagwe, go tlaleletša go poifo, maikutlo a fapanego a boikgantšho le go ipona a ile a thoma go tsoga.
  -Aowa, nka se khuname.
  "Baran" o ile a itira eka o makala.
  -Ke ka fao schmuck ye e nkganetšago ka gona. Ke moka o hwetše tše dingwe bakeng sa seneke.
  Gomme a mo itia tsebe ka maatla a gagwe ka moka. Hlogo ya Slava"s e ile ya thothomela, tsebe ya gagwe ya fetoga ye pherese.
  -Aowa, ke sa dutše ke sa dire bjalo. Go be go na le go phegelela lentšung, go fenya poifo.
  -Ke moka o hwile. Re tla go bolaya.
  Moetapele o ile a šikinyega gape gomme a mo itia lerapong la marama ka maatla a gagwe ka moka. Slava o ile a boela morago ganyenyane gomme kotlo ya tšwa e sa bonagale gabotse.
  -Tswara Lehlwa le Lešweu. "Baran" o ile a dira boitšhišinyo bja mmele bja go tšhošetša.
  Mmphenyašilo o ile a hlasela Slava, a phurolla matsogo a gagwe gomme a mo gatelela lebotong. Ke moka kgošana ye nnyane e ile ya ntšha ditšhitswana gomme ya gotetša sekerete.
  -Bjale ke tla go direla cauterization. O tla theoga ka matolo goba wa itemogela godimo ga bohlanya.
  Slava o ile a ikwa a tšhogile ka mo go sa kgotlelelegego, o be a le kgauswi le go ineela gomme a khunama ge a gopola sefahlego sa Kror se se thabilego le mahlo a Vint a go kwera. Se se sa kgotlelelegego kudu e be e le go gopola sefahlego sa moswananoši se se thata le se botho sa kgoši go tšwa legohle le lengwe le legolo. Go khunama go bolela go ba eka. Gomme ke mogale wa mohuta mang ka nako yeo, yo a ikemišeditšego go hlohla Eletromendos wa mogale, ge e ba dihlotlolo tše di tlwaelegilego kudu di mo dira gore a thothomele go fihla lehung?
  Ge sekerete se mo kgoma phatleng, Slava o ile a goeletša gomme a ntšha seatla sa gagwe sa le letona ka bogale.
  Seatla seo se kgomaretšwego ka thata se ile sa wela mohlagare wa Ram ka bogale bjo bo itlhobogilego.
  O ile a phatlola mahlo a gagwe ka go makala, a tšhoga gomme a wela ka lešata mokokotlong wa gagwe. Mo Slava o ile a kwa pefelo e sa tlwaelegago le matla ka gare ga gagwe. O be a phunya le go raga bjalo ka mohlabani wa profešenale wa go raga. Seripa sa motsotso se ile sa feta gomme ba bahlano ka moka ba robala ba idibetše. Slava o ile a ema a emišitše hlogo godimo gomme diatla tša gagwe di emišitše moyeng.
  -Phenyo! Na e ka ba e le gore ke kgonne go dira se!
  Tšhipi e ile ya lla bakeng sa klase, feela mo nakong ye ga se ya baka go thothomela mo go tlwaelegilego, eupša e be e bonagala e le trill ya nightingale. Mošemane o ile a fofela ka phapošing ya borutelo bjalo ka ge eka a na le maphego. Mo o ile a palelwa ntle le lebaka. Slava ga se a ka a ema le go bolela lentšu ge a ikhwetša a le sebakabakeng. O be a sa tšhoge - bjale diabolo ka boyena ga a mo tšhabe gomme a bula mahlo a gagwe ka bophara. Dinaledi di be di bonagala di le bose ebile di tlwaelegile, go be go sa tšhoše le gatee, go fapana le seo, ka go hloka boima go be go kwagala bofefo bjo bo makatšago. Ngwana a retološa hlogo gannyane. Vint le Kror ba ile ba phaphamala kgauswi le yena.
  -Mošweu yola wa Lehlwa o be a tšhogile. Maswabi, eupša re be re sa kgone go e dira ka tsela ye nngwe: o ile wa swanelwa ke go fenya poifo moyeng wa gago.
  -Ka fao e be e se teko ya nnete.
  -Gomme aowa! Ka moka e be e le ga kgonthe, re na le maatla a go go sepetša Lefaseng gaešita le go fetoša lenaneo la nako ganyenyane. Bjang? Se ke sephiri sa diphedi tšeo di nago le ditekanyo tše milione. Bjale o fetile teko gomme re ka tšwela pele ditabeng tše dingwe tše bohlokwa kudu.
  -Ke dife?
  Sekurufu se ile sa lla ka lentšu la tšhipi.
  -Mohlala, lokolla mojalefa a nnoši wa Kgoši Ezaram. Go fenya Eletromendos go ka se be bonolo mafase a quintillions a lla ka tlase ga serethe sa gagwe. Eupša o thopile phenyo ya gago ya mathomo godimo ga poifo ya gago ka noši.
  -Poifo ke lehu le lennyane - ka go e fenya, re batamela go se hwe.
  - Kror o ile a fetša kgopolo ya gagwe. Dithulaganyo tše di tlwaelegilego tša polanete ya silindara di ile tša tšwelela ka pele.
  . EPILOGUE YA GO TLHOMAMISA
  Ka morago ga lelokelelo la dikotlo tše di makatšago le go fenywa, Mmušo wa Legodimo o ile wa dumela go ba le khutšo gomme wa holofetša gore o ka se sa hlasela dithoto tša Russia ya Tsarist.
  Ba Tšhela ba Bagolo ba ile ba bea mabaka ka gore e be e sa le ka pela kudu go thopa China gomme ba be ba ka dumelelana ka dipeelano tše di kgahlišago. Ge e le gabotse, Russia ka boyona e ile ya lahlegelwa ke karolo ya Mongolia, tikologo ya ka borwa ya Usuri, Primorye gaešita le Korea. Tše e be e le ditumellano tše di nago le poelo - di dumelela Russia ya Tsarist ya Alexei Mikhailovich go hwetša lefelo la maoto ka Siberia le mabopong a Lewatle la Pacific. Le gona ikwe o šireletšegile ka tekanyo e itšego.
  Le gona ka se, ntwa ya letago e ile ya tloga e fela, gomme dilo tše dingwe di ile tša letetše bagale ba tshelelago!
  
  
  SEBAKENG SE SE SA HWEGO MOFUMANE
  Kgošigadi o be a tloga a nyaka go lebelega e le yo mofsa. Gomme ka fao o ile a romela leeto ka moka go yo nyaka seipone sa go se hwe. Ge o e lebelela o ka fetoga ngwanenyana yo monyenyane.
  Mafelelong, go tsoma go ile gwa atlega, eupša... Genie yeo e bego e le seiponeng e boditše mohumagadi yo a tšofetšego gore:
  - Ke tla go bušetša bofsa bja gago, eupša o tla fetoga lekgoba!
  Kgošigadi o ile a araba ka pososelo ya meno a sekgoba:
  - Ge boswa e le bja go ya go ile, gona ke dumela bokgoba!
  Genie e ile ya loya. Mohumagadi o ile a fetoga ngwanenyana yo, yo a nyakilego a hlobotše ka lešela la letheka fela, a bego a tšholla tšhemo. Gomme o ile a šoma ka thata le go šoma ka thata.
  Ke mmele o mofsa feela wo o bego o sa kwe bohloko kudu e bile o sa lape kudu. Eupša e be e le mo go nyenyefatšago kudu le mo go tšwafago. E diregile polaneteng ye nngwe yeo e nago le matšatši a mabedi. Gomme sebopego se swana le mafelelong a Mehla ya Magareng.
  Go feta moo, go gatsetša ka dibopego. Mohumagadi o ile a šoma matšatši gomme a ba setlaela. O ile a nyakile go swana le phoofolo, ke feela ditoro tša gagwe tokologo yeo e ilego ya mo tla. Gomme o šoma ka ditlemo ka mehla. Se se thata kudu go mohumagadi wa peleng. Gomme go kgoma ka sefepi sa molebeledi mmeleng wo o sa aparago go swana le tšhipi e fišago.
  Mafelelong, go ile gwa ba le phetogo bophelong bja gagwe. Feela ka tše mpe. Mong wa yona o ile a hwa, gomme mojalefa wa gagwe a senyega ka mo go feletšego. Gomme ngwanenyana o ile a rekišetšwa lefelong la go epa maswika.
  Bjale ke be ke swanetše go rwala diroto tše boima, ke šoma ke sa apara ka diketane, ke bethwa le go robala maswikeng.
  Kgošigadi bjale o be a tlaišega kudu. Go ba gona, genie e be e mo lokišeleditše molaba. Ee, ga a hwe e bile ga se a tšofala, eupša o tlaišwa, bjalo ka ge eka o diheleng.
  Le ge mmele o tiilego o tlwaetše kgateletšego. Gomme mohumagadi a tšea sephetho sa go tšhaba.
  O ile a thoma go diriša moriri wa gagwe o motelele go faela ketane yeo a bego a tlemilwe ka yona ka leoto la gagwe le le se nago selo le molala o tiilego bošego. O faela tšhipi ye e thatafaditšwego ka go nanya ka moriri wa gago, eupša mohumagadi o na le nako ye ntši - ga a hwe. Se sengwe ke gore ka morago ga go šoma ka thata mafelong a go epa maswika o swanetše go robala, gomme o sega gannyane letšatši le lengwe le le lengwe.
  Eupša o sa dutše o saga.
  Kgošigadi o ile a ipona gomme ka morago a robala. Ke moka go tše di latelago ke ile ka saga gape.
  Go fihlela, mafelelong, ke roba dikgokagano... Lega go le bjalo, o ile a palelwa ke go tšhaba. Baleti ba ile ba tsoša alamo.
  Mohumagadi o ile a swarwa gomme a bethwa ntle le kgaugelo ka sefepi. Ke moka ba fiša direthe ka ditšhipi tše di fišago. Se se latelago ba ile ba fiša leswao la lekgoba leo le tšhabilego. Gomme gape ba romelwa meepong.
  Makgoba a hwa gantši ka mo go lekanego, eupša she"s been working hard for years now. Ka gona a ba šome ka ditlemo.
  Gomme bošego bjo bongwe le bjo bongwe ba be ba lekola ketane ya gagwe.
  Mohumagadi o be a robala ka ditlemo, gomme a dula a otlwa ka sefepi.
  Ba ile ba mo tsenya diketane tše boima gomme ba mo betha ka sefepi gateetee ge a šoma ka go nanya go se nene.
  Kgošigadi e be e šetše e nkgetše monkgo gomme e be e sa babje. Twatši ga se ya mo tšea, gomme dijo tše dinyenyane le tše di sa swanego ga se tša ka tša baka bohloko bja ka mpeng. Ngwanenyana yo a sa felego o ile a tlaišega, eupša ga se a hwa. Gomme mengwaga ya tšwela pele le go tšwela pele. Meepo e ile ya šongwa ganyenyane-ganyenyane gomme ya fela.
  Bjale o fetišetšwa mošomong o mongwe gape. Ba ile ba e hlwekiša ditšhila gomme ba e bea gore e rekišwe.
  Mo mohumagadi mafelelong o ile a ba le mahlatse. Moreki o ile a ipontšha e le yo mongwe wa baabi ba di- gladiator lepatlelong.
  Mohumagadi o be a omile kudu e bile a na le megala, ka ge a feditše mengwaga ya go feta lekgolo a šoma ka thata meepong. O tiile kudu ebile o a kgotlelela, o swere leswika le boima godimo ga hlogo ya gagwe.
  Ke therešo gore matla a gagwe a ile a goga moabi. O ile a lebelela meno a gagwe: ga go lešoba le tee gomme le legolo gakaakaa le le tiilego. Ke ile ka kwa tšhipi, mešifa ya go lahlela - bjalo ka leswika!
  Gomme go ba gona ke e rekile, mohlala wo o nago le bokgoni bjalo!
  Ka morago ga moo bophelo bjo bo fapanego bo ile bja thoma go mohumagadi. Gape o thata ka tlwaetšo, dintwa, bomphenyašilo, go bethwa, eupša e le mo go thabišago kudu.
  Kgošigadi o be a bile mmeleng wa mofsa mengwaga ya go feta makgolo a mabedi, gomme o be a hlaolwa ka maatla a magolo le kgotlelelo, ka lebaka la tlwaetšo ya kgapeletšo ya go šoma ka thata ka mehla.
  Se se ile sa mo fa mathomo a itšego a hlogo go feta banenyana ba bangwe. Go feta moo, mabadi ka moka le go segwa mmeleng wa gagwe wa mešifa di ile tša fola ka pela kudu gomme di se na mohlala.
  Mohumagadi le yena o be a akgofela, a e-na le dikarabelo tše dibotse tša go se hwe gomme a ithuta ka mafolofolo kudu. Ga se dilo ka moka tšeo di ilego tša mo šomela gatee-tee, eupša o na le mmele wo o kgotlelelago kudu.
  Ka gona mathomong o ile a fenya ka baka la matla a gagwe, kgotlelelo le mafolofolo a gagwe. Gomme ka morago bokgoni bja gagwe bo ile bja thoma go gola.
  Mathomong o be a se na baphenkgišani ba matla kudu, eupša ganyenyane-ganyenyane ka phihlelo maemo a gagwe a ile a hlatloga.
  Gomme ka fao mohumagadi a thoma go fenya basadi ba go tuma. Le gona gaešita le go lwa le batho le diphoofolo!
  Go ya ka mokgwa wa mmušo, ka morago ga diphenyo tše lekgolo dipapading tša gladiator, motho a ka hwetša tokologo.
  Mohumagadi yo a tiilego, gaešita le ge a ile a hwetša dintho le go ngwalwa ka baka la meno, mafelelong o ile a kgona go fenya ntwa ya lekgolo.
  Ka morago ga moo a hwetša tokologo diatleng tša Kesara. Gomme o be a šetše a kgona go hwetša tšhelete dintweng ka boyena, goba a ruta banenyana go fencing.
  Gomme go se go ye kae mohumagadi, yo mobotse ebile a šetše a humile ebile e sa le yo mofsa mmeleng, o ile a nyala mopatriareka yo a hlomphegago.
  Le ya kgale le e mpe. Eupša ga se yo a sa hwego gomme go se go ye kae o ile a hwa.
  Kgošigadi, yo ga bjale e lego mohlologadi yo a sa felego yo mofsa, o be a na le masogana a lesomepedi a mabotse e le baratani.
  Le lehumo le legolo.
  Ka fao go bonagala a hweditše lethabo... Ntle le gore dienywa tša tšwelopele di be di sa lekana - gabotse, ka tsela ye nngwe mahlale ga a hlabologe mmušong wo. Le ka polaneteng ka kakaretso. Gomme dikanono le dithunya ke tšona tša pele kudu. Se sengwe le se sengwe se ile sa gatsela e le ka kgonthe.
  Gomme bjale mmušo o ile wa wela ka gare ga go bola, tlhaselo ye mpsha ya barbarians... Kgošigadi e be e le gape bothopša le bokgobeng. Eupša ka ge e be e le botse bjo bonyenyane, o ile a ba serethe go khan ya lefelong leo.
  Gomme go fihlela a ehwa gomme a mo gafela go mojabohwa wa gagwe. Gomme le yena o ile a hwa nako ye nngwe ka morago.
  Gomme mohumagadi a bewa fantisi. Ba ile ba mo hlobola gomme ba mo rekišetša sheikh yo a hlomphegago. Gomme o be a na le yena go fihlela sheikh a ehwa. Gomme gape ngwanenyana o ile a bewa fantisi. Gomme mo nakong ye, o ile a feleletša a le ka mošate wa Sultan. Ka ge a be a sa hwe, o ile a kgona go goketša kgoši gomme a ba mosadi wa mathomo.
  Eupša mahlatse, ngwanenyana yo a sa hwego o be a sa kgone go belega bana. Gomme ge Sultan a ehwa, mojalefa wa gagwe o ile a laela gore mohumagadi a tlemilwe ka diketane gape gomme a romelwe meepong.
  Gomme gape mohumagadi o diheleng. Ka ditlemo, nakong ya mošomo o thata, o be a rwala maswika ka serotong, leswika le le segilwego ka lepara la go swara dikota. Gape dijo tše dinyenyane, tša monotonous, dikotlo, monkgo, diketane. Gomme o katwa bošego bjo bongwe le bjo bongwe ke baleti. Gaešita le ge mohumagadi a be a bile a e rata, mmele wa gagwe o mofsa o ile wa fihla gabonolo go fihlelela thobalano.
  Gomme ka fao ngwanenyana yo a sa felego o ile a fetša ngwaga ka morago ga ngwaga, mengwaga ye lesome ka morago ga mengwaga ye lesome.
  Go fihlela, mafelelong, moepo wo o feletšwe ke matla, gomme nywaga e makgolo a mabedi e ile ya feta. Ga go yo a ilego a gopola gore mohumagadi yo ke mang. Gomme e ile ya bewa fantising gape. Bjalo ka mehleng, a hlobotše e bile a na le mesifa. Ke therešo gore ka morago ga go e hlatswa pele.
  Gomme gape ba mo rekela madira, ka baka la gore o be a tiile kudu mmeleng. Le gona o be a na le bokgoni e bile a tseba go lwa ka ditšhoša.
  Gomme mošomo wa mohumagadi wa tša bohlabani o ile wa thoma. O ile a tšea karolo dintweng tše dintši, a tiile, a tiile, a kgotlelela gomme a kitima a sa rwala dieta ka mehla. Gomme mošomo wa gagwe o ile wa ya godimo ganyenyane-ganyenyane.
  Ga bjale e šetše e le molaodi wa sehlopha sa basadi gomme o na le lehumo le legolo. Gomme gape o ikhwetša e le motswako wa poelo, gomme o amogela lefa le legolo kudu ka diatleng tša gagwe.
  Go bjalo ka zigzag ya bophelo bjo bo sa hwego: bjale godimo, bjale fase!
  Go ba gona, mohumagadi o ile a ba mohlologadi gomme ka morago a nyala kgošana e nyenyane. Mošemane o ile a lahlegelwa ke hlogo ya gagwe ka baka la mosadi yo a nago le phihlelo, eupša ka ntle e le yo mofsa. Gomme ka fao ba ile ba nyalana. Gomme ka morago lesogana le ile la ba kgoši. Le gona mosadi wa gagwe o ile a hwetša tutuetšo e kgolo kudu.
  Mmušo o ile wa lwa dintwa gomme wa katološwa. E ile ya ba matla le go feta. Gomme bafsa ba maabane ba ile ba thoma ka go butšwa gomme ka morago ba tšofala. Ka ntle, mohumagadi yo mofsa o ile a ntšha will go kgoši yeo e bego e le kgaufsi le go hwa ya gore e tla ba kgošigadi. Gomme a e saena.
  Ka morago ga lehu la gagwe, mohumagadi wa peleng o ile a ba kgošigadi. Gomme a lwa dintwa. Ka ge e be e le yo mofsa ka mo go sa felego, mafelelong o ile a fenya lefase ka moka!
  Gomme go be go bonagala eka o hweditše lethabo le le feletšego... Eupša ka morago mengwaga ye makgolo a mararo ya feta, gomme baeng ba ile ba kotama. Gomme ba tšea polanete.
  Gomme kgošigadi gape e ile ya ikhwetša e le ka gare ga mafelo a go epa maswika. Gomme e šetše e na le molala, a hlobotše, a sa rwala dieta, eupša a se na diketane. Ke ile ka šoma ka nako e itšego, gomme ka morago ka bogela TV pele ke robala.
  Ye gape ke bophelo... O šomile mengwaga ya go feta lekgolo kgolegong, ka morago a lokollwa ka parola, gomme a dula polaneteng yeo e thopilwego mmušong wa sebakabaka.
  O ile a thabela mehola ka moka ya tlhabologo ye e hlabologilego kudu gomme... Mo nakong ye o ile a tsenela madira a sebakabaka.
  O thomile go dira mošomo wa gagwe go Star Wars. Ga a hwe! Ga a tšhabe selo!
  Ke ka fao a ilego a tšwela pele mošomong wa gagwe go fihlela e eba marshal. Ke moka a tšea polanete ka moka.
  Ba bangwe e be e le babušiši. Ka morago ga moo o ile a boela madireng gape. O ile a lwa le go laela. O ile a ba Hyper-Supermarshal.
  Gomme ka morago ba ile ba phethagatša phetogelo ya mmušo ya sešole gomme ba thopa sedulo sa bogoši sa mmušiši wa mmušo wa sebaka - ba etelela pele molalatladi wa dinaledi.
  Ka morago ga moo o ile a thoma go thopa mafase a mangwe. O ile a laela, a hlasela, a fenya, ka dinako tše dingwe a lahlegelwa, eupša a itefeletša...
  Dilo ka moka di be di lokile go fihlela a kopana le mmušo wa motswako wa monang le manala.
  Di ile tša ata ka lebelo kudu gomme tša gateletša tlhabologo ya go swana le ya motho ka dipalo.
  Ka fao dintwa di ile tša tšwela pele, ntwa ka morago ga ntwa... Go fihla mafelelong, batho ba lahlegetšwe. Gomme mohumagadi wa peleng ga se a ka a ba lekgoba gape, ka meepong.
  Gape o šoma ka diketane gomme o robala o tlemilwe ka diketane godimo ga maswika a magolo. Le ka tlase ga taolo e feletšego ya diroboto.
  Ke feela torong moo ngwanenyana yo a sa felego a ilego a ipona a lokologile e bile e le yo mogolo. Gomme nako ye e šetšego o be a šoma ka thata, a šoma, gomme a hlobola, a makgwakgwa maoto a gagwe kgahlanong le maswika a bogale.
  Eupša mohumagadi ga se a ka a lahlegelwa ke kholofelo. Ga a hwe gomme o kgonthišegile gore o tla fetoša selo se itšego nakong ya bosafelego! Bokgoba bo ka se swarelele ka mo go sa felego!
  Mohumagadi wa peleng o ile a ba a opela, go sa šetšwe taba ya gore leuba le ile la wela mokokotlong wa gagwe wo o se nago selo le wa mešifa:
  Morwedi wa Lefase o tla araba, aowa, .
  Nka se tsoge ke dutše ke le lekgoba...
  Ke dumela gore go tla ba le mahube a tokologo - .
  Phefo e tla lapološa lebadi le lefsa, .
  Ntwa e kgethwa bakeng sa Naga ya Botate, .
  Gobane Modimo yo Mogolo o bitša...
  Tsoga ka pela, knight ya sebete, .
  Lefsifsi le tla fela gomme dirosa tša May di tla thunya!
  
  
  
  
  O SE KE WA KGOPELA LE ONISH
  Ka November 1941, Hitler o ile a nea Stalin khutšo ka mo go sa letelwago. Tharollo yeo e bonagalago e sa kgonege go motho le ge e le ofe yo a tlwaelanego le boemo bja kgonthe.
  Go bonagala Majeremane a le kgaufsi le go tšea Moscow. Le gona ke ka baka la"ng go nea khutšo boemong bjo?
  Eupša Hitler, bjalo ka ge o tseba, o be a na le tlhaologanyo ye e hlabologilego kudu. Gomme o ile a ikwa gore Moscow e ka se tšewe. Gomme ge go le bjalo, gona ke nako, ge Stalin a tšhošwa, go neela khutšo. Ka tlhago, ga se banna ka moka ba tša bohlabani bao ba bego ba dumelelana le se, eupša Hitler o be a e-na le matla le matla a taolo.
  Go feta moo, maemo a khutšo a ile a holofetša go ba a holago go Majeremane. Ge e le gabotse, Ukraine e feta go Jeremane gomme le yona e na le mabu a mantsho le temo, gotee le Belarus, dinaga tša Baltic le tikologo ya Smolensk.
  Stalin, ka kakaretšo, o ile a dumela go tlogela selo se sengwe le se sengwe seo Majeremane a bego a šetše a se thopile.
  Sevastopol e ile ya wela go Majeremane. Ge ba arabela, ba ga Kraut ba ile ba tloga seleteng sa Moscow. Leningrad e ile ya dula ka morago ga USSR gomme phapoši ya go sepela e ile ya gogelwa bakeng sa yona. Majeremane a ile a dumela go tlogela selete sa Leningrad bakeng sa go ananya selete sa Voroshilovograd le selete sa Donetsk, seo Majeremane a bego a sešo a se thopa ka mo go feletšego.
  Ka kakaretšo, ma-Nazi a ile a amogela Donbass ka malahla a yona, ditšhipi le difeme, dipeeletšo tša bauxite le naga ya temo, Crimea ka moka gaešita le karolo ya Don ya ka borwa. Majeremane a ile a tloga seleteng sa Leningrad, Moscow, Tula, karolo ya dilete tša Rzhev, Kalinin. Ka go ananya karolo ya Donbass, karolo ya Don ka mabu a yona a humilego a mantsho le Sevastopol. Ma-Finland a ile a hwetša Petrozavodsk le seo a kgonnego go se thopa. Re ile ra arogana ka bogwera.
  Go oketša moo, USSR e ile ya itlama go aba oli ka ditheko tša tlase go feta tša mmaraka, le go lefa topollo e kgolo bakeng sa bagolegwa ba ntwa.
  Stalin, ka go boifa go lahlegelwa ke ntwa le Moscow, o ile a dumela maemo a bjalo. Sehloeng kudu sa katlego ya Wehrmacht.
  Ebu, Hitler, yo a bego a e-na le tlhago e phagametšego tlhago, o ile a lemoga gore ye e be e le kgetho e kaone-kaone.
  Ntwa le USSR e fedile. Manazi a thoma pele go fetišetša madira Afrika. Go feta moo, Mabrithania a ile a thoma go hlasela Rommel. Go lokile, go thwe"ng gona? Gomme Fritz e ile ya tšea le go kotama madira kua Melita. Ke nnete, pele pomo go Mabrithania moo.
  Go ba gona, se se latelago ke tlhaselo ya Gibraltar. Hitler ka sebele o ile a kopana le Franco.
  Go swana le, o bone ka fao Jeremane e tiilego ka gona. O ile a hlola USSR. O ile a thopa ma-Russia a dimilione tše nne le ditanka tše dikete tše dintši. Go rena, Sepania e swana le go hwa lehlakore mmapeng. Re tla occupy ge o sa dumelele mašole go feta. Gomme ge o ka e foša, o ka hwetša se sengwe mo Afrika. Go feta moo, Brithania e ahlotšwe gomme e ka se ye felo!
  Franco, ka go lemoga gore Sepania e ka thopša gomme go se na sebaka, o ile a dumela.
  Tlhaselo ya Gibraltar e ile ya atlega, gomme ka pela kudu. Citadel e wele. Gomme ka morago Majeremane a tsena Afrika ya Equatorial.
  Mabrithania a ile a lahlegelwa kudu. Ba ile ba thopša bjalo ka di-sucker.
  Rommel o ile a fenya Brithania kua Libya gomme a thoma tlhaselo kua Egipita. O ile a thopa Alexandria.
  Ke moka a tšwa gomme a tshela Mokero wa Suez. Ka go aga katlegong ya ona, Majeremane a ile a thopa Iraq, Kuwait le Bohlabela ka moka bja Magareng.
  Wehrmacht ga se ya lahlegelwa ke mašole a mantši kudu le bahlankedi ka bohlabela. Gomme madira a gagwe a be a le a mantši kudu e bile a na le nako e ntši e bile a tlwaeditšwe gakaone go feta Mabrithania gomme kudukudu madira a bokoloniale.
  Mabrithania a be a ka kgona go thibela se gomme, ka ntle le pelaelo, a lahlega. Ka ntle le USSR, Fritz e ile ya kgona go lwantšha Brithania ka katlego.
  Ka kakaretšo, Brithania e be e ahlotšwe go lahlegelwa ke dikoloni tša yona. Madira a yona a fase a be a fokola kudu e bile a sa šome gabotse ntweng gore a ka swara dikoloni kgahlanong le madira a mantši kudu le a nago le tayo a Wehrmacht.
  Eupša go lebiša tlhokomelo go sehlopha sa dikepe ga se gwa šoma. Ka morago ga go wa ga Gibraltar le Malta, go ile gwa se kgonege go swara Afrika. Ka gona Rommel o ile a thibela Mokero wa Suez. Gomme gaešita le ka nageng, Majeremane a ile a fenya Mabrithania ka sepheo se tee. Ka morago ga ntwa le USSR, Wehrmacht e ile ya ba le maatla le go feta le go itshepa kudu ka bokgoni bja yona, gomme ya hwetša maitemogelo a magolo a ntwa.
  Ke kamoo Afrika e ilego ya thopša ganyenyane-ganyenyane. Gomme ka Iran Majeremane a ile a tsena India. Le moo, ma-sepoy a lefelong leo a be a sa nyake go hwela Brithania. Ka kakaretšo, Majeremane a ile a šitišwa kudu ke bokgole, go hloka ditsela, dikgokagano tše di otlollwago le mathata a kabo go feta ke madira a Brithania.
  US e tlošwa lerole go efoga ntwa. Ba ile ba ba ba tloša dikiletšo ka moka kgahlanong le Japane.
  Eupša go sa dutše go le bjalo samurai e ile ya hlasela Boemakepe bja Peru. Go be go nyakega gore re itšhireletše le go thopa dithoto tša Brithania kua Asia. Gomme Majapane a ile a e dira.
  Ka boripana, ngwageng wa masomenne-pedi le seripa sa pele sa wa masomenne-tharo, Majeremane le Majapane a ile a thopa Afrika, Australia le Asia ka moka. Le gona ka September 1943 go theoga ga Brithania go ile gwa latela. Ka morago ga, go ba gona, dipomo tše dikgolo. Majeremane a ile a diriša Yu-288, le Yu-188, le metšhene e mengwe.
  Ka ge e lahlegetšwe ke dikoloni tša yona gomme e lapišitšwe ke ntwa ya dikepe tša ka tlase ga meetse, Brithania e be e sa kgone go ganetša.
  Gomme Majeremane a be a na le methopo ye mentši kudu, gomme kudukudu mošomo. Ba ile ba thunya dipomo e le ka kgonthe metse ka moka le difeme tša Engelane. Gomme ka morago, go ba gona, go theoga ga mašole le tšhomišo ya Panthers, Tigers, Lions gaešita le Mouses. Go lokile, go ba gona, gape le ditanka tša go sepela ka meetseng le ka meetseng le dikoloi tša ka tlase ga meetse.
  "Mouse" e ile ya phethwa pele ga ge tshepedišo e thoma, gomme o ile a ba a lwa. Eupša "Ditoeba" di boima kudu.
  Sehlopha sa Gerda sa Panther se ile sa itlhaola ntweng. Ka morago ga go thopša ga Brithania, Majeremane a be a sa dutše a lwa le United States ka nako e itšego. Knocked ma-Amerika ntle le Iceland. Eupša ka baka la dikgokagano tše di katološitšwego, go thopa Amerika go ile gwa ipontšha e le modiro o thata. Go sa dutše go le bjalo, Lewatle la Atlantic ga se metlae. Ntle le ge ba ile ba thunya mogwera wa bona ka pomo gomme ba lwa lewatleng.
  Dikepe tša ka tlase ga meetse tša Jeremane di ile tša tšwelela, go akaretša le go diriša hydrogen peroxide, gomme tša nwelela mo e nyakilego go ba sehlopha ka moka sa dikepe tša Amerika.
  Lega go le bjalo, United States e sa dutše e le thata kudu go e thopa. Ntwa e ile ya goga, gomme mafelelong Majeremane a ile a tšea taolo gomme a dira khutšo.
  Ka morago ga moo Majeremane a ile a retologela go USSR.
  Ka 1945, E-50 le E-75 di ile tša thoma go tšweletšwa. Hitler o ile a thibela tšweletšo ya ditanka tše bofefo go feta ditone tše masomehlano, ka ntle le lelokelelo le lenyenyane la dikoloi tša go hlola.
  Panther e be e le boima bja ditone tše masomenne-nne le seripa. "Panther" 2 e šetše e le ditone tše masomehlano-pedi. E-50 e šetše e gogile ditone tše di nyakilego go ba tše masometshela-hlano. Tanka ya mafelelo e be e na le ditlhamo tša ka pele tše di hlomphegago kudu tša dimilimithara tše 150 ka sekepeng ka khutlo ya 45 degrees, le dimilimetara tše 185 ka pele ga turret, le yona ka khutlo. Sethunya sa 88 mm seo se nago le botelele bja barrel bja 100 EL. Le 82 limilimithara ea lihlomo ka mahlakoreng, hape ka matsoapo. Ka kopanyo le enjene, e ileng ea potlakisa ho 1200 horsepower ha boosted, ke tanka e matla haholo mahareng.
  Plus dipotologo tše lesomepedi ka motsotso.
  E-75 e boima le go feta yeo e nago le boima bja ditone tše fetago tše masomesenyane. Tanka ye e ile ya ipontšha e se ya atlega ka mo go feletšego. Sethunya sa 128mm se be se na le seelo sa go nanya sa mollo, se be se na le lebelo la fase la molomo, gomme se be se se na mehola ya kgauswi ge se bapetšwa le 88mm E-50.
  Ditlhamo tša ka pele tša sekepe sa sekepe di kaone go se nene go feta dimilimithara tše 160 ka khutlo ya 45 degrees. Lega go le bjalo, ga go nyakege tše dingwe. E swere dithunya ka moka tša Amerika, le tša Soviet le tšona. Tšhireletšo ya turret e botse kudu: dimilimithara tše 252 ka pele, dimilimithara tše 160 ka mahlakoreng le ka morago. Go ka bonwa gore bonyenyane go na le tšhireletšo yeo e ka botwago kudu goba ka tlase ga moo bakeng sa tora, kudu-kudu lehlakore.
  Lehlakoreng la nyeoe ke 120 limilimithara, e leng e amohelehang, plus u ka boela leketla diskrini. Lega go le bjalo, entšene e fokola kudu ka matla a dipere a 900. Ka kakaretšo, go ba gona, tanka ga se ya fetšwa e bile e telele kudu. E nkgopotša Tiger-2 yeo e gotšego ka mo go lekanego yeo e nago le mathata a swanago.
  Dikoloi tše ka bobedi tša Jeremane ga se tša phethagala, eupša E-50, go ba gona, e šoma kudu.
  Go lokile, le gape E-100. Eupša koloi ye e boima le go feta gomme e na le dika tše mpe tša go otlela go feta E-75.
  E-100, ka lebaka la boima bja yona bjo bogolo, e ile ya tšweletšwa ka palo ye nnyane.
  Le gona madira ka bowona ka kakaretšo a ile a dumelela E-50.
  Ka seruthwane sa 1946, tlwaa ka April 20, e lego letšatši la matswalo la Fuhrer"s, Majeremane a ile a hudugela USSR.
  Ba be ba na le palo e kgolo ya dikoloi le didirišwa. Masome a dikete tša ditanka tša diphetolelo tše di fapanego. USSR gape e be e e-na le difofane tša serial T-34-85 le IS-2 le IS-3 tšeo di bego di šoma. T-44 ga se ya atlega ka mo go feletšego. Eupša T-54 e be e se ya lokela.
  Majeremane a ile a tšweletša difofane tša E-50 le E-75 ka bontši.
  Ka morago ga go lahlegelwa ke karolo e bohlokwa ya naga, Stalin o ile a thibela tlhabollo ya dikoloi tše boima go feta ditone tše masomenne-šupa.
  Go tlaleletša go palo e kgolo ya T-34-85, le IS-2 le IS-3 tše dinyenyane ka tsela e itšego, SU-100, yeo e bego e le sethunya se bonolo le se se šomago seo se itšhidullago, e ile ya tšweletšwa ka bontši.
  Go swanetše go lemogwa gore tanka e kgolo kudu, T-34-85, e be e ka tsenelela feela lelokelelong la E-50 la Jeremane ka lehlakoreng, gomme E-75, gaešita le go tšwa ka lehlakoreng, e be e le thata kudu, gomme e be e le feela SU- 100 e be e ka e dira, gomme le ka nako yeo ya tswalela.
  Ka gona go molaleng gore matla ga a lekane. Ditanka tša Jeremane ka botšona di ile tša tsenelela ditanka tša Soviet di le kgole kudu. Gomme ke IS-3 fela yeo e bego e na le tšhireletšo ye e kgotsofatšago go feta goba ka fase ga moo bakeng sa phatla, gomme ka morago ga moo karolo ya ka godimo.
  Mona ke Majeremane a kgorometšago ka tšhemong ya USSR.
  Gerda, Charlotte, Christina le Magda ka E-50. Ba iletša dikoša gomme ba rora.
  Re tla pšhatlaganya lenaka la kgapa ya bohle,
  Modimo Ramaatlaohle o tla ba bakeng sa rena!
  Le kamoo ba tlago go e tšea gomme ba thuntšhetša lenaba.
  Tše masometharo-nne di be di na le tora ya yona yeo e foketšwego. Ee, sehlopha sa ntwa, o ka se bolele selo.
  Charlotte o ile a bolela ka go se thabele gore:
  - Le ge go le bjalo, ditlhamo tša rena ga se tše botse kudu. Lenaba le ka ba la goketša boto!
  Christina o lemogile gore:
  - Eupša sethunya se nepagetše ebile se a bolaya! Ka gona yo mongwe o lefela yo mongwe!
  Gerda o ile a šišinya gore:
  - Re tla gagola bohle!
  Go sa le bjalo, Natasha ka SU-100 le sehlopha sa gagwe o lwa le Fritz.
  Oleg Rybachenko o ile a ipontšha e le setho sa bohlano sa sehlopha sa SU-100, gotee le Natasha, Zoya, Augustina le Svetlana.
  Banenyana ba ile ba dumela ka hlogo:
  - O mohlabani, e leng se seholo!
  Natasha o ile a thuntšhetša lenaba. Kgapetla e ile ya thula koloi ya Jeremane phatleng gomme ya ricocheted. Ngwanenyana o ile a gata leoto la gagwe le le se nago selo ka bogale. Gomme a lekola:
  - Gomme bjale o mošemane! O bonala o le bogale, akere?
  Oleg o ile a dumela ka hlogo. Ke mošemane yo a sa hwego, seo se ra gore a kgona go dira mo gontši. Mona ke Jeremane E-75 e tšwelago pele. Tsela ya go e thuba?
  Mošemane wa bohlale o ile a e hlatha gomme a hweshetša go projectile:
  - Re tšhipi, ya madi a tee - nna le wena!
  Gomme ka thušo ya maoto a gagwe a se nago selo, a bjana o ile a retološa pono gomme a thuntšha.
  Go fo etša ge tanka ya Jeremane e se matla ka ditlhamo tša ka pele, eupša ge e ba o e thula gabotse go tloga mafelelong go ya mafelelong goba motswako wa mela ya matla, tanka e a ineela. Gomme ka morago tšhipi e ile ya thuthupa gomme sedirišwa sa ntwa sa thoma go thuthupa.
  Oleg Rybachenko o ile a hwihwitla:
  - Ye ke sehlopha sa godimodimo!
  Natasha o ile a kitimiša serethe sa mošemane seo se se nago selo gomme a dumela ka hlogo:
  - Thuntšha!
  Oleg Rybachenko o ile a thuntšha gape go tšwa go SU-100. Ba ile ba thuntšha go tšwa kgole, gomme ka morago kanono ya Soviet ya 100 mm ga se ya tšea ditanka tša moragorago tša Jeremane: E-50 le E-75. Eupša mošemane yo o a makatša. Gomme o kgona go otla lenaba.
  Mošemane wa Terminator o thuntšha gape. Gomme e thuba ka E-50. Tanka ye e na le lebelo gomme e swanetše go thulwa. Eupša Majeremane a dula a kgorometša ka matla le go feta.
  Zoya o a thuntšha. Le ka nepo kudu.
  Otla sera ka toreng. Ke moka Oleg Rybachenko o thunya gape. Sethunya sa dimilimetara tše lekgolo se dira mehlolo.
  Mošemane genius o a rora:
  - Ke tla go gagola! Ke tla go gagola! E ka se be ka mo go go ratago!
  Gomme gape, bjalo ka mošemane, o tla e tšea gomme a e betha ka nepagalo kudu. Gomme e tla tloga e gagola lenaba ka thoko.
  Ebe e tla bontša:
  - Ke mohlabani wa supersonic!
  Gomme gape o tla thuntšha ka thušo ya leoto la gagwe le le se nago selo.
  Mošemane o bonala a na le mengwaga ye lesomepedi fela, eupša o lebelo kudu ebile o a makatša.
  Mo o ile a thuntšha ka thušo ya menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo le Augustine.
  Gomme ngwanenyana o ile a thula E-50.
  Majeremane a tlaišwa ke tshenyo e kgolo. Eupša lephoto la bona la ditanka le batamela le go feta. Mona ke E-100 ka tshisinyo. Gape ditlhamo tše matla, dibetša le dikotse.
  Eupša banenyana ba gagwe le mošemane le bona ba kgona go feta.
  Koloi ya Jeremane e tuka mollo gomme e gagogile diripana.
  Oleg Rybachenko o ile a opela:
  - Kgalalelo go Naga ya Botate ye Kgethwa, .
  Ka pefelo yeo e sego ya lefaseng!
  Gape mošemane o ile a thuntšha, a pšhatlaganya mofasista gomme a tšhošetša banenyana. Gomme gape mošemane o thuntšha gomme o senya lenaba.
  A re boleleng nnete, ke mošemane wa go lwa. Gomme o tla go otla ka khetla. Gomme tanka ya "Tiger"-2, yeo e fetilwego ke nako eupša e le ye maatla, e ile ya ba mohlaselwa. Panther 2 ya Jeremane le yona e tlaišwa ke go fenywa. Eupša o ile a nyakile a thopa Amerika ka boyona.
  Gomme bjale USSR e a gatelela.
  Oleg Rybachenko o thuntšha le go otla ka nepo.
  Gomme ka fao ba thoma go thuntšha ka go refošana le go opela...
  Natasha o ile a mo raga leoto le le se nago selo gomme a rora:
  - Se se tšwa go taiga...
  Zoya le yena o ile a kgotla menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a tšholla:
  - Go ya mawatleng a Brithania...
  Augustine le yena o ile a otla khetla gomme a re:
  - Sesole se Sefubelu!
  Svetlana o ile a thuntšha dithuthupi ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a re:
  - E matla go feta tšohle!
  Oleg Rybachenko o ile a nyoba mme a re:
  - Gomme a re ke Red...
  Natasha o ile a thuntšha gomme a tšholla:
  - E pitlela ka matla!
  Zoya le yena o ile a phasola le ho bogola:
  - Bayonet ya gago ka seatla se se nago le calloused!
  Augustine o ile a raga gomme a rora:
  - Gomme re swanetše go...
  Svetlana o ile a thuntšha molato o bolayago gomme a bolela ka go hlaboša gore:
  - E sa thibelwe!
  Oleg Rybachenko o ile a thuntšha gape, a sega:
  - Eya go ya mafelelo...
  Natasha o ile a romela khetla gomme a rora:
  - Ntwa e hwago!
  Gomme banenyana ba phatlalala, kanono e ile ya thunya go fihlela dikgapetla di fela.
  Ee, Oleg Rybachenko o ntweng gape.
  Eupša Madira a Mahwibidu a na le bothata. Majeremane a tšwela pele. Ba na le didirišwa tše dintši le madira a mantši a sepelago ka maoto. Gomme Majapane le ona a tšwa ka bohlabela.
  A ka se kgone go ganetša maatla a bjalo.
  Gerda le sehlopha sa gagwe ba lwa ka sekepe sa E-50. Majeremane a šetše a hlasela Voronezh ka ledimo. Ntwa e bogale.
  Ka lehlakoreng le lengwe, tanka ya Jeremane e botse kudu bjalo ka sefofane sa ntwa sa mohuta wa yona. Eupša tšhireletšo yeo e lego ka sekepeng e fokola kudu. Gomme se ke go hloka mohola ga yona, ka fao banenyana ba swanetše go phafoga.
  Go sa na le di-T-34-85 tše dintši tšeo di tšweletšwago. Koloi ye e sa le tšweletšong ya bontši, gomme kanono ya Jeremane ya 88-mm ka go 100EL e buna puno ye ntši go tšwa bokgoleng bjo botelele.
  SU-100 le yona e tšweletšwa ka go oketšega, yeo, ka ge e le sethunya seo se itšhidullago, go lego bonolo go se tšweletša go feta tanka, eupša ke sebetša se se tiilego.
  Bjale, a tobetša konotswana ya joystick ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, Gerda o ile a thuba go omiša ga Soviet. Ge e le kgaufsi, koloi e bjalo e ka ba kotsi kudu.
  Terminator ya blonde e ile ya e tšea gomme ya opela:
  - Methapo ya ka ga se ya dirwa ka tšhipi, .
  O nkhweditše e le ka kgonthe!
  Gomme ka morago Charlotte o ile a thuntšha kanono gomme a pšhatlaganya ba masometharo-nne.
  Gomme sethunya seo se thuntšhago dithunya tše lesomepedi ka motsotso se fihla bokgoleng bjo botelele.
  Se se latelago, Christina o a thunya. Gomme o tla dira se gape ka go nepagala kudu le ka nepagalo. O ile a thuba tanka ya Red Army gomme a tšholla:
  - Mollo o befetšwego! Hooray bakeng sa Stalin!
  Ke moka Magda le yena a otla. O dirile se ka mo go nepagetšego kudu a diriša menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo.
  Gomme a opela:
  - Bakeng sa letago la Naga ya Botate ye e sa felego!
  Ka morago ga moo ngwanenyana o thunya a sega...
  Motšhene wa Jeremane o šoma ka ntle le bosodi.
  Mohlaselwa wa yona e be e le IS-2, e lego tanka e matla kudu le e kotsi, eupša e sa šireletšwa gabotse ke ka pele ga tora.
  Ke IS-3 feela yeo e nago le tšhireletšo e botse ya ka pele, eupša tanka ye e sa dutše e tšweletšwa ka lelokelelo le lenyenyane. Sebopego sa yona sa tora se raragane kudu. Le ge IS-3, bjalo ka ge mokgwa wa ntwa o bontšhitše, bonyenyane e na le sebaka sa go batamela dikoloi tša E-series kgauswi.
  Ditanka tše boima ga se tša hlwa di tšweletšwa kua USSR, gomme gaešita le tlhabollo ya tšona e emišitšwe. Se, go ba gona, se baka bothata. Majeremane a na le feela sethunya sa E-25 se bobebe seo se itšhidullago lelokelelong la ona, eupša tšweletšo ya sona e nyakile e gatseditšwe. Le ge motšhene ga se o mobe.
  Maloko a mabedi fela a sehlopha sa basepediši le botelele bja metara e tee le seripa. E nyenyane ka kanono ya 75mm go tšwa go Panther. Hunter ya dikoloi tša Soviet.
  Eupša Fuhrer o rata matla. Gaešita le E-50 ganyenyane-ganyenyane e ka tlase ga E-75, yeo gape e khupeditšwego ka dikotse ka mahlakoreng.
  E-75 e thata go tsenelela gaešita le ka lehlakoreng. Gomme Majeremane a diriša se ka go phuhlama...
  Bakgweetsi ba babedi ba difofane ba Jeremane Alvina le Albina ba šetše ba kgonne go feta palo ya difofane tšeo di welego fase ka makgolo a mararo gomme ba amogetše: Sefapano sa Knight sa Sefapano sa Tšhipi ka matlakala a silifera a oak, ditšhoša le ditaamane.
  Banenyana ke bahlabani ba bjalo ba ba fodilego le ba ba fodilego kudu lefaseng. Ee, gaešita le ge Huffman e e-na le difofane tše dintši tšeo di thuntšhitšwego fase go fihla ga bjale, di botse kudu.
  Gomme, bjalo ka molao, ba lwa ka bikini fela le ba sa rwala dieta.
  Alvina o ile a thuntšha difofane tše tharo tša Soviet go tšwa go ME-262 X ya gagwe ka dikanono tša difofane tša 30-mm gomme a lla:
  - Ke nna totšhe ya phedišo!
  Albina, a thuntšha mollo o swanago, o tiišeditše gore:
  - Gomme re tshenyego ka botlalo:
  Gomme o ile a rema difofane tše dingwe tše nne tša Soviet...
  Bahlabani ba lwantšha kudu maikwelong, eupša ba dula ba myemyela.
  Ba rata banna ba šoma ka maleme a bona. Gomme ba a e rata. Botle ba bjalo ba go lwa.
  Ba ile ba thuntšha TU-3 ya Soviet fase gomme ba e pšhatlaganya diripana... Ye ke tumedišo ya bona ya mollo.
  Banenyana, ka boripana, ga ba go nyamiše. Gomme Madira a Mahwibidu a amogela go tšwa go bona.
  Eupša ka lehlakoreng le lengwe, Anastasia le Mirabela le bona ba lwa ka bikini feela le ba sa rwala dieta - ba kgoboketša dintlha tša bona! Ke banenyana ba bogale kudu.
  Gomme Anastasia o ile a thuntšha sefofane sa Jeremane fase gomme a re:
  - Ke mokgweetsi wa sefofane yo mogolo!
  Mirabela o ile a thuntšha koloi ya Jeremane ka kanono gomme a tšholla:
  - Ke mohlabani wa super!
  Banenyana ke bona ba tlogago re ba hloka...
  Eupša ba lwa ka difofane tša Yak-9 T tšeo di fetilwego ke nako, tšeo ka tlhago di sa lekanago le difofane tša Jeremane tša jet. Eupša botse bo kgona go lwa. Le gona ba phema go thuntšhwa fase.
  Le gona ka baka la"ng? Ka gobane ba sa rwala dieta e bile ba apere di- bikini. Ka gona ga go na tsela ya go di kgaola.
  Bahlabani, bjalo ka ge re bona, ba kwešiša gore letlalo le le se nago selo ke eng.
  Anastasia o ile a thuntšha mohlabani yo mongwe wa Jeremane fase gomme a tšholla:
  - Bakeng sa Naga ya Mma!
  Mirabela o ile a rema HE-162 gomme a rora:
  - Bakeng sa Stalin!
  Sefofane sa ntwa sa Jeremane se kotsi kudu ke ME-262 X, se na le dikanono tše hlano tša moya, lebelo le legolo kudu, maphego a swept le ditlhamo tše matla.
  Go bonolo go thuntšha koloi ya HE-162 yeo e lego bobebe, e theko e tlase, eupša e kgonago go laola kudu.
  ME-1010 ga se ya atlega ka mo go feletšego go Majeremane ka ntle le pelaelo ke sefofane se sebotse kudu go ya ka dimelo tša go fofa, eupša maphego a sona a fetoša go sweep gomme a nyaka bakgweetsi ba difofane bao ba nago le bokgoni bjo bogolo. TA-183 e ile ya ipontšha e le yeo e šomago kudu, gomme gape e ya ka pele.
  Eupša Hitler o rata ME-262 X yeo e šireleditšwego kudu, yeo e nago le dibetša tše matla.
  Dikoloi tša Luftwaffe tšeo di sepedišwago ka diphephedi ga se tša hlwa di fedišwa go tšweletšwa. TA-152 ke koloi e atlegilego kudu ya merero e mentši, gomme ME-309 e sa dutše e le ntweng. Ba phagametše difofane tša ntwa tša Soviet ka lebelo le dibetša. Le gona gaešita le ge Yu-488 e le koloi yeo e sepedišwago ka sephephediši, di- Yak tša Soviet ga di kgone le go e swara. Ee, gaešita le LA-7 yeo e tšwetšego pele kudu e ka tlase ga koloi ye ka lebelo.
  Le seo o swanetšego go se dira kgahlanong le difofane tša go thuthupiša dipomo tša jet: Arado, Yu-287 le ba bangwe.
  Difofane tša Soviet, tšeo di se nago difofane tša jet, di fokola.
  Lega go le bjalo, Anastasia le Mirabela ba sa dutše ba kgona go hwetša dintlha tše dibotse gaešita le maemong a bjalo.
  Ka gona ba boa, ba tlatša makhura gomme ba boela ntweng. Ba thulwa ke dikoloi tša Jeremane gape. Gomme ba e dira ka mafelelo a magolo.
  Ga go na motho yo a lego difofaneng tša Soviet yo a ka bapetšwago le para ya bona. Go oketša moo, banenyana ba dira thobalano gore ba be matla. Gomme gantši ba dula ba na le banna ba go fapana. Le gona se se nea banenyana matla a bjalo!
  Ye ke e nngwe ya diphiri tša katlego ya bona e makatšago.
  Banenyana ba šetše ba amogetše naledi ya gauta ya Mogale wa USSR, gomme ba šišinya mahlo.
  Ba ile ba fofa go dikologa gape gomme ba thuntšha motho yo mongwe fase.
  Anastasia o ile a sega Yu-288, e lego sefofane se segolo kudu sa go thuthupiša dipomo, ka kanono ya gagwe ya sefofane ya 37 mm.
  Gomme Mirabela o ile a thuntšha sefofane sa Yu-287 fase, gape a šomiša sethunya se se swanago sa dimilimetara tše 37. Dithunya tše bjalo di ile tša dira gore go kgonege, ka go nepagala mo go makatšago ga banenyana, go thula dikoloi tša manaba go le kgole. Gaešita le ge dithunya di be di lekanyeditšwe, o ile wa ipea kotsing ya go hwa.
  Banenyana ba betha maoto a bona a sa aparwago gomme ba opela:
  - Soar falcons bjalo ka dintšhu, .
  Re pele bakeng sa Stalin!
  Katlego ya rena e kgauswi le go ba gona
  Bula akhaonto ya gago ya go fenya!
  Ka gona, bahlabani, go ba gona, ba ka se tlogele ma-fascist a tloge sekgoketšaneng. Gomme ba tla mo itia ka maatla kudu mo e lego gore e tla kweša Fuhrer bohloko.
  Anastasia Vedmakova, ya e le hantle, manoeuvres. Yak-9 e feta dikhilomithara tše makgolo a tshela, e ka se swarelele, ka sethunya se boima e kopana le go feta, eupša e a tšholla le go retologa go feta goba ka fase ga moo.
  E kaone go se nene go feta Yak-3, yeo, le ge go le bjalo, e bitšago tšhelete e ntši gomme e nyaka duralumin ya maemo a godimo. Gomme USSR e ile ya lahlegelwa ke tšhemo e ntši. Gomme Yak-9 e ka tšweletšwa ka bontši bjo bogolo.
  Eupša ga go na tsela ya go sepedišana le Third Reich, gotee le Japane.
  Mirabela o ile a thuntšha ME-262 fase gomme a opela:
  - Bakeng sa letago la Naga ya Mma ya Russia,
  Re tla dira gore lefase ka moka le thabe!
  Anastasia o ile a kgaola Mojeremane yo mongwe gomme a tšholla:
  - Lena ke leina la lerato le le phadimago kudu!
  Le gape kamoo e tlago go rora ka gona. Gomme o otla Fritz.
  Banenyana ba, go ba gona, ba fodile kudu, kudu.
  Go sa le bjalo, Majeremane a tsenelela le go feta tšhemong ya USSR.
  Majapane le ona a a ikgotsofatša. Gomme go na le ba bantši ba bona gomme ba otlela ma-China pele ga bona.
  Mašole a masehla a leka go thuba. Gomme ba tloga ba lahlela ditlakala ka moka tšeo di batamelago ka ditopo.
  Eupša ke tše dintši kudu tša tšona moo mafelelong di thubago.
  Majapane le madira a ona a masehla a hlasela Khabarovsk ka ledimo. Ditahlegelo ga di elwa hloko le gatee.
  Eupša ba kopana moo ke banenyana ba Soviet.
  Alenka le sehlopha sa gagwe.
  Banana ba sireletsa Khabarovsk. Ba lahlela dipomo go lenaba ka maoto a bona a sa aparwago.
  Gomme le bona ba opela ka go sega:
  - Re banana ba ba botse, .
  Le go fenywa ga bahlabani ka moka...
  Lentšu le le hlaboša kudu
  Ka letago go botate ba lehlanya!
  Gomme gape dipomo tšeo di lahlilwego ke maoto a sa aparwago a ba botse di a fofa.
  Alenka, gatee-tee ge a fa go retologela, o sega ma-China fase gomme o a tšhoša:
  - Kgalalelo go naga ya rena!
  Anyuta o tla lahlela sethunya sa go thunya ka maoto a gagwe a sa aparwago gomme a rora:
  - Ka lebitso la matla a phahameng!
  Gomme o tla go otla gape ka go thuthupa mo go bolayago.
  Se se latelago, Angelica o a thuntšha. Gomme gape o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Le go lla:
  - Go ya mellwaneng ye mefsa!
  Gomme ka morago Maria o tla go itia le yena. Gomme o ile a kgaola gape bahlabani ba ba serolane ka go thuthupa, a opela:
  - Mosela ka mosela! Leihlo ka leihlo!
  Gomme o winks bagwera ba gagwe.
  Gomme ka morago Diolimpiki di tla lahlela lepokisi ka moka la dithuthupi go samurai le ma-China.
  Gomme e tla rora:
  - Bakeng sa letago la Naga ya Botate!
  Gomme gape ba bahlano ba senya madira a dinaga dišele.
  Eupša ma-Japane a šetše a kgobokeditše ma-China a mantši. Ba namela le go namela. Gomme dithota ka moka tša ditopo di a gola.
  Alenka o a thuntšha, o lahlela ka serethe sa gagwe se se se nago selo gomme o a lla:
  - Bakeng sa Stalin!
  Anyut o tla lahlela gape le sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a ngunanguna:
  - Barutiši!
  Angelica o tla lahla mola. O lahlela mpho ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o a tšhoša:
  - Bakeng sa Lenin!
  Gomme ka morago Maria o otla lenaba. Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o tla thoma tshenyo.
  Ke moka ma-China a phatlalala ka mahlakoreng ka moka...
  Gomme ka morago ga moo Diolimpiki di tla tšea le go tima barele ya nitroglycerin. Gomme e tla bolaya bohle.
  Gomme mašole a wa...
  Oleg Rybachenko le sehlopha sa gagwe ba sa lwela Tula. Majeremane a leka go dikanetša Moscow. Motse wa Tula o šetše o ile wa raka tlhaselo ya Fritz ka '41.
  Eupša lenaba le matla kudu gona bjale. Gomme e thuntšha ka bogale. Gomme dipomo di nela fase godimo ga Sešole se Sehwibidu, le mašole a mangwe a tshenyo.
  Lenaba le matla kudu. Gomme ba lahlela bahlabani ba bantši kudu ba bathobaso, Maarabia le Maindia ntweng. Le gona go bonagala e sa thibelwe.
  Oleg Rybachenko o ile a thuntšha E-75 gomme a opela:
  Lešole le dula le phetše gabotse
  Lešole le itokišeleditše selo se sengwe le se sengwe...
  Le lerole bjalo ka go tšwa dikhapeteng, .
  Re tloga ditseleng, .
  Gomme e ka se kgaotše!
  Gomme o se ke wa fetola maoto a gago
  Difahlego tša rena di a phadima
  Dibutse di a phadima!
  Gomme gape mošemane o phunya Nazi a le kgole. Eupša matla ga a lekane e le ka kgonthe.
  Le ge Tula a eme ka bogale. Le gona ka borwa Manazi a batamela Stalingrad.
  Eupša ba nagana gore ba tla fenya"ng moo?
  Oleg Rybachenko o thuntšha Manazi gape gomme o opela:
  Gomme tlhakatlhakano ye bjalo
  e ile ya tlala legohle...
  Lotho e nyamišago ya botho - .
  Kgotlelela bohloko le tlaišego!
  Gomme gape mošemane o ile a bolawa, gomme Mouse-2 wa bofasista, motšhene wo o boifišago kudu, o be o tuka.
  Natasha o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Ga go madira ao a ka emago kgahlanong le rena!
  Gomme a šišinya leihlo go mošemane.
  Ke moka Zoya le yena o ile a otla. Gape e ile ya rora:
  - Bakeng sa phihlelelo ya ka ya phenyo!
  SU-100 e itšhomela gomme ga e nagane ka go emiša go thuthupišwa ga dikgapetla.
  Majeremane a tlola Tula ganyenyane-ganyenyane. Ba na le madira a mantši, madira a mantši a sepelago ka maoto. Le ditanka tša di-brand tše di fapa-fapanego di a sepela.
  Mona, ka mohlala, ke e tšoanang "Lev"-2, mochine matla haholo: e boima ba litone lekholo, 'me lihlomo ka pele ke 300 millimeters ka khutlo. Ga go bonagale go na le selo seo se fetago.
  Eupša Oleg Rybachenko o sa dutše a thuntšha. Bontša sehlopha sa hae phahameng ka ho fetisisa - sniper.
  Gomme o a itia, gomme o a itia...
  Ke dikarolwana feela tšeo di fofago go tšwa go Manazi. Eupša ba sa dutše ba sa nyake go fokotša lebelo.
  Oleg Rybachenko o a hwihwitla:
  - Bokamoso ke bja rena, .
  Re dintšhu - Jedi!
  Gomme gape mošemane o dira dikhoni. Gomme gape mafasista a hwetša nikele.
  Gomme sehlopha sa ditanka sa Gerda"s se šetše se le Stalingrad. Go na le dintwa tše bjalo tše bogale tšeo di tukago mo.
  Gerda, a thuntšha, o goeletša:
  - Mmele wa ka ke tšhipi!
  Charlotte o ile a tobetša dikonotswana tša joystick ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a lla:
  - E na le mohola kudu bakeng sa ntwa!
  Gomme a šikinya molekane wa gagwe.
  Ke moka a otla gape gomme a roba tše masometharo-nne.
  Ke moka Christina le yena o ile a thuntšha. O ile a pšhatlaganya seomiša sa Madira a Mahwibidu gomme a duma:
  - Ke mosetsana wa lehlanya! Ke tla gagola bohle!
  Gomme ka morago Magda o ile a thoma go thuntšha ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Banenyana ba tšwago Jeremane ka kakaretšo ba dira gabotse. Gomme ba tlotša lenaba.
  . KGAOLO YA No. 2
  Eupša koloi ya bona e ile ya thulwa ka lehlakoreng. Ke ile ka swanelwa ke go ema gomme ke e lokiše.
  Gerda o ile a bolela ka go se kgahliše gore:
  - Re senya nako gape!
  Charlotte o ile a itlotša leoto la gagwe le le se nago selo go bapa le bokagodimo bja ditlhamo gomme a rora:
  - Re tla itefeletša ra fenya!
  Gomme ka morago a e tšea gomme a bontšha meno a gagwe. Gomme a lokolla mahlasedi a letšatši meno a gagwe a diperela.
  Christina o ile a e tšea gomme a tšholla:
  - Bakeng sa Naga ya Mma ntle le keletšo!
  Gomme le yena o tla phasola serethe sa gagwe se se se nago selo godimo ga ditlhamo!
  Magda o ile a dumela:
  - Gomme ga go na bošilo!
  Banenyana ba ile ba tšea sephetho sa go bapala chess ga bjale. Banyalani bakeng sa banyalani. Gomme ba thoma go aga leano fao.
  Papadi ye e a kgahliša. Eupša banenyana ba ile ba ngangišana ka mogato o mongwe le o mongwe gomme ba thulana dihlogo.
  Gerda o ile a hlokomela ka meno a hlobotseng:
  - Ke tla ba axiom e phahameng ka ho fetisisa!
  Le kamoo a tlago go sega ka gona...
  Ke ile ka akanya ka leina la ka go tšwa kanegelong ya Andersen"s. Ka gona o ile a swarwa ka sethokgweng ke bahlakodi. Ba ile ba phušola koloyana, gomme ba tšea mo e nyakilego go ba diaparo ka moka tša Gerda le dibutšwana tša go tura. Ka gona Gerda o boetše a sa rwala dieta, a apere mokotla. Se ke seo a bego a lebelelega ka sona, a tlemilwe diatla ka morago ga mokokotlo wa gagwe.
  O sepela ka gare ga sethokgwa se se tonyago sa seruthwane. Leoto le le se nago selo le kwa go thulana go gongwe le go gongwe, go thulana go gongwe le go gongwe, lekala le lengwe le le lengwe. Gerda o tšhogile e bile o swerwe ke tlala.
  O ile a ba a kgona go fola ka mošate. Gomme go na le tšhwaane bjanyeng bja seruthwane, bjo bo gopotšago ka go tonya mo a sa tšwago go go itemogela.
  Gerda o ile a nyenya... O ile a nagana gore kanegelo ya dinaane ya Andersen e be e hlaelela direthe tše di tositilwego ka mo go kwagalago. Gomme seo e tla ba se segolo!
  Tanka e ile ya lokišwa ka pela. Tshenyo ke e nyenyane. Le ge e le gore khetla ya kanono ya 100mm e ile ya thula ka lehlakoreng. Seo se ka bago kotsi.
  Charlotte o ile a tobetša dikonotswana tša joystick ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a opela:
  - Ke mosenyi wa tanka, .
  Pelo e a tuka...
  Sethunya ke bodulo bja ka!
  Gomme khetla ya pšhatlaganya tše dingwe tše masometharo-nne. Ga bjale, ke T-34-85 yeo e bušago lefelo la ntwa. Le gona dikoloi tše boima di hwetšwa ka sewelo ka Sešole se Sehwibidu.
  Eupša ka morago ga moo IS-3 e ile ya tšwelela. E na le ntlha e fokolang: karolo e ka tlaase ea 'mele. Phatleng e na le khutlo e kgolo ya go sekama. E na le sebopego: nko ya pike. Eupša ge o ka thula karolo ya ka tlase ya phatla, go ka se be le kgaugelo.
  Magda o ile a diriša maoto a gagwe a sa aparwago go šupa lenaba ka sethunya. Gomme ka fao e ilego ya thula, gomme projectile ya fofa.
  Gomme motšhene wa Soviet o ile wa phuntšwe ka gare ga mala. Tora e ile ya gagolwa gomme dikgapetla tša thoma go thuthupa.
  Gerda o ile a goeletša ka gore:
  - Gomme o botse bjo bo ikemišeditšego gabotse!
  Magda o ile a lla, a šišinya matswele a gagwe a mabotse kudu:
  - Ga go motho yo a tlago go nthibela!
  Charlotte o ile a tiišetša ka kgodišego gore:
  - Gomme ga go yo a tlago go fenya!
  Christina o ile a tšholla ge a arabela:
  - Diphiri tše mpe di pšhatlaganya manaba!
  Gerda o ile a rora:
  - Diphiri tše mpe - dumedisa bagale!
  Manazi a ile a dikanetša Tula gomme bana, mmogo le banenyana ba bane, ba ile ba swanelwa ke go thuba ka ntle ga ring.
  Mošemane, ngwanenyana le banenyana ba kitima gomme ba lahlela dipomo ka menwana ya bona ya maoto ye e se nago selo.
  Eupša Manazi a senyega gomme a ka se kgone go a thula.
  Oleg, a thuntšha, o ile a opela:
  - Ka lebitso la Naha e halalelang, .
  Re ka se tlišwe ka matolo!
  Margarita o ile a lahlela mpho ya lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  - Aowa! Le ka mohla o se ke wa tliša!
  Natasha, a thuntšha le go tlola, o okeditše ka gore:
  - A go se be le mathata ao a tlago ntlong ya rena!
  Le gona o be a tla thuntšha gape le sethunya se se bolayago ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Ke moka Zoya o tla phema di-shrapnel, gomme gape a diriše menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo go tlogela go pšhatlaganya...
  Gomme e tla rora:
  - E tla ba e kgolo!
  Gomme ka morago Angelica o tla thuntšhetša lenaba. O mo sega fase ka pefelo ya hlaga. Gomme e tla duma gape:
  - Ke saga ya bohlanya!
  Gomme sethunya se tla fofa go tšwa seretheng sa gago se se se nago selo.
  Gomme ka morago Svetlana o tla e tšea gomme a go otla ka maatla.
  Ba ke, go ba gona, banenyana - seo lehu le se tlišago go manaba.
  Natasha, a thuntšha lenaba, o a tšhoša:
  - Ga go yo a tlago re thibela, le diabolose a ka se re fenye!
  Gomme sethunya se fofa go tšwa maotong a gagwe a se nago selo ka arc. Gomme o tla otla, a gašanya tšohle, le kgole.
  Go ba gona, banenyana ba kgona go fenya tšhemo yeo e kgomilwego. Ka borwa, ntwa e galefile kua Stalingrad, yeo Madira a Mahwibidu a e swerego. Ka morago ga go lahlegelwa kudu, ma-Japane a ile a tšea Khabarovsk gomme a be a tšwela pele ka Vladivostok.
  Go lokile, ba tla kopana moo ke bao ba e hlokago.
  Anna Witchakova o ile a itemogela moletlo wo o sa kgahlišego kudu wa go laelana le pere ya gagwe e botegago yeo e fofago. Sefofane sa ntwa seo se ilego sa ba mmago Mig-4, seo se ilego sa thuntšha difofane tše dintši gakaakaa tša Jeremane, se ile sa fo fiša nakong ya ditlhaselo tša difofane tša madira a Japane, go etša ge go dirile palo e lekanego ya dikoloi tše dingwe le dikepe. Ka morago ga ge manong a tšwago Nageng ya Letšatši le le Hlabago a kgwathe motse, Vladivostok o ile a tšweletša pono e nyamišago. Lega go le bjalo, poloko ya bahu e be e direga ka mokgwa wa tša bohlabani, ka boikokobetšo le ka lebelo le legolo. Mokgweetsi wa sefofane Vedmakova o ile a tšhuma maoto a gagwe, maoto a ngwanenyana a be a khupeditšwe ke makhopho, gomme ka fao o ile a sepela a sa rwala dieta, a gata menwana ya gagwe ya maoto ka kelohloko. Majapane ga se a hlwa a boeletša ditlhaselo tšeo a tsepamišitše maiteko a ona go thekgeng mahlakore ao a tšwelago pele. Vedmakova o ile a sepela go dikologa marope, a be a hlwekišwa ka mafolofolo gomme gare ga bašomi go be go e-na le palo e kgolo ya bana. Ba sesane, ba sa rwala dieta, ka difahlego tše di khubedu letšatšing le lefsa la selemo, ba ile ba kgoboketša dithaele tše di robegilego, ba emiša dikota tša thelekramo tšeo di welego gomme ba fo swela ditarateng.
  Mogolo ka godimo ga bašemane ka thae ya bobulamadibogo, eupša a se na hempe (e be e fegilwe ka thoko, go bonagala bašemane ba be ba hlokomela diaparo tša bona), o ile a kitimela godimo go mokgweetsi wa sefofane.
  - Re šoma ka lebelo le le akgofilego, Comrade Major, tšohle di tla ba di lokile kgauswinyane! Re tla sweep seterata se hlwekile, se tla ba boreledi bjalo ka pele ga ntwa!
  Witcher o ile a myemyela gomme a mo lahlela malekere:
  - Mo, e tšee! Ye ke Soviet ya rena yeo e dirilwego ka tšhokolete ya tlhago, e sego mpholo wa Amerika.
  Mošemane o ile a šikinya mahlo ka lethabo:
  - Gomme re tlile ka leina le lefsa la sereto la Maamerika! Ka ge bjale ba le gotee le Hitler le Hirohito, gona ga se ma-Yanke, eupša ke ma-Pindo!
  Ngwanenyana major o ile a khunama pele ga mošemane:
  - O rile ke bomang?
  Mmulamadibogo yo mofsa o ile a boeletša:
  - Pindos ya! Ka gona bjale re swana le ma-Yanke ao a re ekago!
  Witcherova o ile a phophola hlogo ya mošemane, ke moka seatla sa gagwe se segolo, se se tiilego sa sepela godimo ga magetla a mošemane a masesane, a methapo. Mošemane o ile a myemyela morago: meno a gagwe e be e le a masweu, gomme a otlolla seatla sa gagwe sa calloused. Majoro o ile a swara mošemane ka seatla gomme a araba ka gore:
  - Re swanetše go gopola leina! Eupša ga se ra hlwa re e-lwa ntweng le Amerika, ka gona ke pele ga nako go tla ka maina a sereto!
  Mošemane o ile a ganetša gore:
  - Maamerika a mpe go feta Majapane le Majeremane, ka gobane a rata go lwa ka diatla tša motho yo mongwe. Go sa šetšwe gore bahlabani ba Mmušo wa Letšatši le le Hlabago ba sehlogo gakaakang, sebete sa bona se tsebja ke bohle!
  Witcher o ile a tsena ditaba gare:
  - Ke tla bolaya banna ba ba sebete! Le gona ka pela ka mo go kgonegago!
  Sehlopha se sefsa sa go bapala Krotov se ile sa saena taelo yeo e sa kwagalego ka mo go sa letelwago gomme sa romela mokgweetsi wa sefofane wa mohlabani le sehlopha sa basesiši ba dikepe Khabarovsk. Taelo e ile ya tla gatee-tee; Witcherova, go ba gona, o be a letetše gore ba tla mo fa sefofane sa ntwa, eupša... Eupša karolo ya ka pele e be e se na difofane tša mahala tšeo e bego e ka di diriša, gomme mašole a go tiiša go tšwa bogareng bja bona di be di sešo tša fihla. Leeto go tloga Vladivostok go ya Khabarovsk le tšere nako e nyenyane gomme majoro o ile a lahlelwa e le ka kgonthe go tšwa diporong ntweng yeo e bego e bela.
  Majapane a ile a leka go tlola motse wo o ageleditšwego gabotse gomme a o dikanetša. Mohlabani o ile a ba le nako ka thata ya go tlolela ka mokerong ka sethunya sa gagwe sa motšhene ge tlhaselo e thoma.
  Moloi o ile a botšiša Mokapotene Sinitsin, yo a bego a robetše fase kgauswi le yena:
  - Ka gona se se ra gore lenaba le rulaganya maano a Friedrich, goba ka go nepagala kudu Mojenerale Nogi, a go tlola dibo gomme a re kgoromeletša ka morago.
  Molaodi wa sekepe o ile a ngunanguna ka go nyama:
  - A a leke go tšhuma mollo moseleng wa pere ya Russia! O tla bethwa ka ditlhako tša gagwe ka maatla kudu mo e lego gore go ka se bonagale e le mo gontši!
  Mokgweetsi wa sefofane wa ace o ile a dira metlae:
  - Ditlhako tša pere mohlomongwe ga se tša dirwa ka tšhipi ya Krupp, eupša tša rena tša Soviet!
  Mantšu a gagwe a ile a šitišwa ke go bokolla ga dikgopa. Mona o rapaletše ka mokerong o epilwego ka nako e telele, ka kakaretšo go na le mola o lemogegago wa dibo go dikologa Khabarovsk, tšhošetšo ya tlhaselo ya Japane e bile gona ka nywaga e mmalwa. Dikgopa di thuthupa ka pele le ka morago ga mekoti, gomme di dira lešata le legolo. Ka kakaretšo, shimosa e tumilego ya Japane e hlola lešata le legolo le muši. Mohlabani o lebelela ka ntle le poifo, gaešita le ka go se kgomege mo gongwe. Go thuthupa ga dikgapetla go tšweletša didiba tše di šilafetšego, e nngwe ya tšona e ile ya baka go šikinyega ga mmu. Se se ra gore sethunya se a thuntšha, ka caliber ya kanono ya dimilimetara tše makgolo a mararo tše botse. Dillo tša bao ba gobetšego di ka kwewa... Ka dithunya tša dikanono di bonala bjalo ka mouwane wo bofefo wo e sego tsebe ye nngwe le ye nngwe yeo e ka e swarago. Mo mokgweetsi wa sefofane wa mohlabani o be a khupeditšwe ke lefase. Lega go le bjalo, ngwanenyana o ile a ethimola gomme a šišinya lerole go tšwa go dilo tša gagwe tše dihwibidu:
  - It"s always like this, ge o ka robala fase o a šilafala! Gomme ge o ka tsoga, mphe seatla se tee goba tše pedi tša le letshadi!
  Go lokišetša dithunya tša go thunya go ile gwa ipontšha e le mo go kopana, mohlomongwe Majapane a be a se na dikgapetla tše dintši gakaakaa. Tlhaselo e thomile. Go be go e-na le di- tak tše mmalwa tša Majapane tšeo di bego di nametše pele. E nyenyane, e nang le 'mele o potolohileng hanyenyane oa mochine. Tanka e ratoang ka ho fetisisa ea Mmuso oa Letsatsi le Hlabang: Chichikha. Witcher o ile a gopola dika tša gagwe. Frontal lihlomo 30 limilimithara, sethunya 47 limilimithara, disele enjene 320 horsepower. Ka ntle le tshebetso ya ho khanna, eo ho eona mochine ona e se tlaase ho T-34, joale e mpe le ho feta Jeremane T-3 ea mohlala oa 1943. Le kua Bohlabela bja Kgole ba mmitša, ethimola! Eupša ka tsela, mohumagadi wa mašemo ga se tanka, eupša ke madira a sepelago ka maoto. E leke, batamele mafelo a dithuthupi. Bjalo ka ge e opelwa: Moo setimela sa dibetša se sa kgonego go feta, lešole leo le nago le sethunya le tla gagaba.
  Dithunya tša Majapane di ile tša kopišwa go tšwa go Mauser ya Jeremane. Dithunya tša ka tlase ga motšhene, tšeo di gagotšwego go tšwa go "Schmeister" ye e tumilego go tšwa Ntweng ya Pele ya Lefase. Ka kakaretšo, batho ba mahlo a masesane ba na le kganyogo ya go kopiša tše kaone go tšwa ka lehlakoreng le lengwe. Ruri batšweletši ba Japane ba šetše ba šoma go bopeng motswako wa Panther le T-34!
  Ga go na ditanka tša Japane tše di fetago tše lesome-pedi gomme dithunya tša Soviet ga di itlhaganele go di kopana le tšona. Madira a sepelago ka maoto a ba kitima ka go kitima, ka ketane ye koto ya setšo. Mašole a Naga ya Letšatši le le Hlabago ka bobona a apere diyunifomo tšeo di nago le mmala o mosehla ganyenyane, tšeo di swanago le mmala wa naga ya khaki. Witcher o ba lebelela, a hlahloba ka pela palo ya bahlasedi. Go ya ka leihlo go na le dikete tše hlano go ya go tše tshela tša tšona, gomme go na le bontši bja ma-Russia a sekete ao a dutšego ka gare ga mekoti, a khupetša karolo ye ya ka pele. Le dibetša tšeo... Madira a Bohlabela bja Kgole a hlometšwe ka motheo wa mašaledi, gomme ke bahlankedi feela bao ba nago le dithunya tša ka tlase ga motšhene. Go lokile, she"s a major, le ge go le bjalo, ntle le maemo, a fokotšegile go fihla maemong a poraebete.
  Mokapotene Sinits (e sa le mošemane yo monyenyane kudu) o ile a botšiša Witcher.
  - Na o ile wa lwa le Majeremane?
  Ngwanenyana o ile a araba ka gore:
  - Aowa! Ke ile ka ba atla!
  Molaodi wa sekepe, gateetee a fetoga yo mohwibidu, o ile a hlokomela gore:
  - Na o sa gopola setopo sa gago sa mathomo!
  Witcher, a myemyela, a šikinya hlogo:
  "Ke mokgweetsi wa sefofane, gomme mang le mang yo ke mo thuntšhitšego fase, ke mmolaile, ga ke na kgopolo ya ditopo!" Ka tsela, nakong ka moka ya Ntwa e Kgolo ya Borata-naga, sefofane sa-ka ga se sa ka sa thunywa fase!
  Molaodi wa sekepe o ile a letša molodi ka tsela e itšego e sa kgahlišego:
  - O no ba ace! Le gona o na le Majeremane a makae ao a tloditšwego!
  Witcher o ile a myemyela le go feta:
  - Ka morago ga la masomepedi-hlano, ba ile ba fa naledi ya mogale! Le masomepedi-seswai feela.
  Sinitsin o ile a goeletša ka gore:
  - Uh-uh! O fo ba setsebi sa mošomo wa gago wa diatla!
  Ngwanenyana o ile a araba ka boikokobetšo gore:
  - Ga go nyakege gore o dire mogale motho yo a no phethagatšago mošomo wa gagwe ka potego. Bjale madira a sepelago ka maoto a tla batamela, gomme re tla kopana le bona.
  Molaodi wa sekepe o ile a goga bolutu ya sethunya se boima sa motšhene wa ka tlase, seo se bego se le boima bja dikhilograma tše lesome tše dibotse. Ka kgoma mpša, launch e tiile kudu, butt e na le recoil. It"s not a very convenient machine, but it hits... Ke nnete, go ya ka mabarebare, Majeremane a šetše a na le sethunya sa motšhene se maatla kudu, eupša ke mang yo a tsebago, ge e ba batšweletši ba Soviet ba tla tla ka selo se sengwe se sekaone. Sinits o be a sa kgone go ganetša go botšiša gore:
  - Ke ka lebaka la eng o ile wa fetišetšwa mokgweetsi wa sefofane yo mogolo gakaakaa go madira a sepelago ka maoto?
  Witcherova o ile a araba ka seripa-gare sa metlae, gape a kgotla jeme ya sethunya sa gagwe sa motšhene wa ka tlase:
  -Gomme ke be ke no nyaka go tseba gore go bjang go dula ka fase ga mollo! Seo e tla ba se se fodilego!
  - Gomme o swanetše go ba o lahlegetšwe ke dibutšwana tša gago ge o be o itlhaganela gakaakaa go fihla mothalong wa pele!
  Witcherova, ge e le gabotse, a leka go dira gore makhopho a sepele ka lebelo, o ile a sepela go dikologa bjalo ka ngwanenyana yo a sa rwalago dieta. Le ge nakong ya ntwa bontši bja basadi le bana ba be ba bontšha direthe tša bona tše di se nago selo lehlabuleng, se se be se sa amogelwe gare ga bahlankedi, kudukudu mafelong a setšhaba. Eupša Witcher o be a bile a rata go gatelela batho ba bjalo. O ile a araba Sinitsin ka go fo re:
  - E le gore re boloke tšhelete, mo e nyakilego go ba lefase ka moka la bokapitalise le kgahlanong le rena. Taba ke gore, dibutšwana di a fela, gomme wo ke mošomo wa batho ba bantši!
  Molaodi wa sekepe o ile a dumela ka go tšhoša mahlo ka go bapala:
  -O na le maoto a mabotse kudu! Na nka ba phophola?
  Witcher o ile a šišinya monwana wa gagwe:
  - E sego gabjale! Ke moka, ge o ka phologa, I"ll warm you up for the night.
  Sinitsin o ile a katološa mahlo a gagwe:
  - Wow, o lebelo! Gantši basadi ba tšea nako e telele go kgaotša!
  Vedmakova o be a nyaka go araba, eupša go ile gwa kwagala go thuthupa, tanka ya Japane yeo e bego e sepela pele e ile ya thula moepo. Ngwanenyana o ile a opela:
  - Hitler o be a otlela koloi, setlatla se ile sa thuthupišwa ke moepo! E ile ya pšhatlaganywa ya ba dikarolwana - eupša e be e le mohola o monyenyane!
  Tanka e nngwe ya Japane e ile ya thuthupa, ya ema, ya retološa molomo wa yona gomme ya thunya mekoti ya Soviet. Wa boraro o ile a kitimela morago ga gagwe. Lega go le bjalo, ma-Japane ga se a ka a nagana le ka go kgaotša. Ba mahlo a masesane ba ile ba phatloga: dithunya tša bona tša motšhene, tšeo di bego di le ditora tša seripa-gare sa nkgokolo, tšeo di sepelago, di ile tša thoma go šoma.
  Molaodi wa sekepe o ile a ngunanguna:
  - Se ke se segolo! Go swana le ge ba sepela ka parade! Ye ke madira!
  Vedmakova o ile a topa sethunya, ka mahlatse bokgole bja go ya go madira a sepelago ka maoto bo be bo dumeletšwe, gomme a thuntšha mohlankedi wa Mojapane. Narrow-Eyed o ile a wela fase, a lahlela sethunya sa gagwe ka maatla kudu moo se bego se tšhoša ka bayonet ya sona bjanyeng bja selemo. Majapane a mangwe a ile a tšwela pele a kitima, a sekamiša mebele ya ona ganyenyane feela, go bonagala a holofetše ka tsela ye gore a tla phema go fenywa, goba go e na le moo a tla fokotša kgonagalo ya yona. Vedmakova o ile a gopola gore ye ke tsela yeo ba tlwaetšago mašole a madira a Quantud ka yona yo a sa inamago ka nako o bethwa hlogong ka lepara la bamboo. Go bonagala eka Tsar-Tate le Heroda ba ile ba newa lebelo le lebotse! Lega go le bjalo, o bolela ka Nicholas II. Bjale ba lwantšha Japane gape, gomme e sego ka mahlakoreng a tee, eupša ka mahlakore a mmalwa. Lega go le bjalo, se le sona se na le mehola ya sona. Ngwanenyana o ile a opela:
  E a tla - Wehrmacht e lahlilwe leroleng, .
  Napoleon o fentšwe, ga a fenywe!
  Sera se ka se kgone go gatakela folaga ya Soviet, .
  Ge batho le mokgatlo ba kopane!
  Ka go latelana, ditanka tša Japane tšeo di sentšwego di ile tša ema, eupša madira a sepelago ka maoto ao a bego a tšhogile ka di- bayonet a ile a thoma go kitima ka lebelo le go feta. Maemo a madira a Soviet a be a tšhošwa ke go phadima, dithunya di be di opa magofsi, ka dinako tše dingwe di tsentšwe gare ke mollo wa dithunya tša motšhene. Witcher le yena o ile a thunya. Majapane, a reloading ge a sepela, a ile a thuntšha go tšwa dithunya. Ba ile ba goeletša ka godimo ga maswafo a bona:
  - Banzai ya! Rus a ineela!
  Dikulo di ile tša phunya ditopo tša tšona bjalo ka lepara la rapa ka gare ga di- mannequin. Lerole la marapo le hlakantšwego le madi le ile la wa. Lega go le bjalo, bontši bja dikulo, bjalo ka ge go direga ntweng, di ile tša foša. Majapane a ile a tshela lefelo la dithuthupi, mašole a manyenyane a be a le bofefo kudu bakeng sa go kitima ga ona gore a ka thuthupiša dimpho tšeo di bego di lokišeleditšwe ditanka.
  Witcherova o ile a kwa go boela morago mo go sehlogo ga sethunya sa motšhene legetleng la gagwe, mola bahlabani ba Naga ya Letšatši le le Hlabago ba be ba bonagala e le diphoofolo tša kgonthe tša go tšhoša. Go goeletša ga bona ga hysterical go ile gwa ba matla le go batamela, difahlego tša bona tše serolane tše di šišimišago di phadima ka mofufutšo. Witcher o leka go bolaya mašole a mantši a manaba ka mo go kgonegago ka nako e tee. Ngwanenyana o fiša bjalo ka mehleng, gomme o thuntšha bjalo ka sehlaga. Seripa se tee se ile sa fela, sa tsenya se sengwe. Makasine ke o mogolo kudu, ke wa nkgokolo e bile ga go bonolo go o tsenya ka phapošing. Gomme gape mollo, Majapane a fofa a thulametse.
  Vedmakova o ile a thuntšha dithunya tša bobedi, a mo tlogela a se na dithunya. Le gona bao ba mahlo a masesane ba šetše ba hlasela ka dipomo. Ba arabela ka go lahlela, bjale go na le go goeletša le go fegelwa mo go oketšegilego kudu, gomme mašole a Soviet le ona a a wa. Seripa se ile sa kgaola legare le lenyenyane la moriri hlogong ya Witcher. Methapo ya ngwanenyana ga e kgone go e kgotlelela, gomme o tlolela godimo gomme o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Bakeng sa naga ya mma bakeng sa Stalin!
  Ge ba mo latela, bahlabani ba bangwe ka moka ba a goeletša, ba tlola ka ntle ga khupetšo gomme ba šišinya di- bayonet tša bona. Mašole a Soviet a kitimela go yo gahlanetša ma-Japane, a tšea karolo ntweng ya bayonet.
  Vedmakova o sega mpa ya "samurai" ya kgaufsi ka go otla ka lebelo. O a goeletša gomme o leka go araba gomme o wela fase bjalo ka kolobe yeo e hlabilwego. Ngwanenyana o goeletša ka lethabo gore:
  - Kgwele ya maoto ya Russia: Russia - Japane, tse peli-lefela!
  Gomme ka nnete Mojapane yo mongwe o ile a wa ka kgokgokgo ya gagwe yeo e segilwego ka bayonet. Go lokile, mokgweetsi wa sefofane wa mohlabani o ile a raga wa boraro ka gare ga letheka. Monna wa mahlo a masesane o ile a otlolla, gomme ngwanenyana, a sepela ka go se šome, a hlaba ntlha ka leihlong la lenaba!
  -E hwetše ya Sejapane! Ke ka baka la"ng o eme ka morago ga mapheko!
  Kotlo ya tefetšo ya bayonet e ile ya gagola seaparo sa major"s, madi a tšwa, eupša se ga se sa tshwenya ngwanenyana fela, eupša gape se ile sa mo fa kgalefo ya tlaleletšo.
  - Lehu la Hirohito! - Ngwanenyana o ile a bogola, leoto la gagwe la thula ka tempeleng ya mahlo a masesane, gomme ngwanenyana a sepela ka lebelo le legolo, bjalo ka ge eka ke diphefo tša sefofane se sefsa sa ntwa.
  Majapane a ile a boela morago, gomme a ba a boela morago, gomme ngwanenyana yo a buduletšwego a ya tlhaselong, sethunya sa gagwe sa motšhene se be se dikologa bjalo ka lepara ka diatleng tša senatla. Ke moka gwa tla go otlwa ka thata ka morago ga hlogo ka sebono sa mohlankedi yo a fišegago kudu. Anna o ile a ntšha moya:
  - Ke shahen-khash mo go wena!
  Eupša ka kakaretšo, ma-Russia a bile le nako e thata. Lehlakore la mahlo a masesane le na le mohola wa makga a mahlano, gomme ma-Japane a na le tekanyo e botse ya go swanelega mmeleng, gomme ka ntle le moo, ga a lwe le mašole a mabotse kudu a USSR. Ka tlhago, nakong ya ntwa e thata gakaakaa, batho bao ba ngwadišitšwego ba legoro la boraro, bao ba nago le dika tše mpe kudu, goba mašole ao a gobetšego o šoro ntweng le Manazi a be a romelwa Bohlabela bja Kgole. Mašole a ile a wa, ka dinako tše dingwe di- bayonet tše lesomepedi di be di kgorometšwa ka gare ga mo-Russia o tee, a be a tloga a e-tšwa madi ka kakaretšo, eupša a ile a lwa bjalo ka bagale, gomme ga go na motho yo a ilego a kgopela kgaugelo.
  Sinitsin o ile a hlaba mohlankedi wa Japane ka bayonet, eupša gape o ile a thulwa ka lehlakoreng ka ntlha. Lesogana le ile la wiša Mojapane yo a bego a hlasela ka go itia sehubeng ka sebono sa sethunya sa lona, eupša madi a ile a elela go tšwa ka lehlakoreng ka bontši kudu. Gomme ma-samurai a mane a kitimela mošemane ka nako e tee.
  Vedmakova yo sebete o ile a kitimela go phološa, a hlaba mohlankedi ka bayonet go fihla legare la magetla, gomme a wiša Jap yo mongwe ka tlase ga lengwele.
  - Swara ka Petrukha! - A realo.
  Gatee-tee o ile a bonagatša di- bayonet tše pedi tšeo di bego di lebišitšwe sehubeng gomme a araba ka gore:
  - Ga ke Peter, eupša ke Arkady!
  Ngwanenyana yo a bolailego mojapane yo mongwe o ile a rora:
  - Ntweng, leina le lengwe le le lengwe le swana le go kgotla ga sethunya se se cocked you shouldn"t cock it without firing a shot!
  Arkady o ile a boela morago ganyenyane gomme bayonet yeo e se nago kgaugelo ya gagola lerameng la gagwe. Lesogana le ile la lla ka baka la bohloko bjo bo sa kgotlelelegego:
  - Mmago Modimo!
  Witcher o ile a ganetša ka gore:
  - Mohlomongwe ke mma, eupša e sego wa Modimo! Ka kakaretšo, ga go na Modimo, e bile ga se gwa ka gwa ba gona!
  Arkady o ile a boela morago ka mokokotlo wa gagwe go Anna gomme a ngunanguna ka mo go sa kwagalego:
  - Gomme ke go se be gona gofe mo go re letetšego ka morago ga lehu?
  Ngwanenyana o ile a šikinya hlogo ka tsela ye mpe:
  - Aowa! Thutamahlale ya Bokomanisi e tla tsoša bahu! Le gona bao ba hwilego dintweng tša naga ya gabo bona e tla ba ba pele bao ba tlago go bušetšwa bophelong bjo bofsa.
  Sinitsin o ile a šikinya hlogo:
  - Modimo a se ke a!
  Witcherova, ka ge a beile Mojapane yo mongwe fase, o ile a goeletša:
  - Ga go na modimo! Ge e ba go e-na le e tee, gona re swanetše go dumela gore motho yo go thwego ke mmopi wa legohle ke mo-sadist! Le gona o rata go tlaiša tlholo ya gagwe!
  Ka yona nako yeo, Arkady o ile a segwa ka seropeng ka bayonet, gomme e le gore a se wele, o ile a ithekga ka mohlabani wa moriri o mohwibidu:
  - Gomme ke tlaišwa kudu! E fo ba e sa naganegego!
  Go phagama ga mašole a letšatši leo le hlabago ka makga a mahlano go ya go a tshela go ile gwa tšea mafelelo a gona. Di- samurai tše masomehlano di ile tša kitimela kgahlanong le bona, di šišinya di- bayonet tša tšona bjalo ka madira a di- porcupine. Arkady o ile a amogela di- ular tše mmalwa tšeo di nago le bayonet ka mpeng, gomme ka morago leihlo la gagwe la kgaolwa. Ge lesogana leo le wa, ba le hlaba ka makga a masomepedi, ba le homola go ya go ile. Ke ipotšiša gore moya wa gagwe o ile wa kwa eng ge a fofa: go makala goba poifo, goba mohlomongwe kimollo ye e makatšago ka morago ga go tloga kgolegong ya mmele wa gagwe.
  Moloi o be a le bjalo ka ge eka ka fase ga boloi. Go ba gona, tunika ya gagwe e ile ya phuhlama ya ba diripana, ya segwa ke di- bayonet. Mohlabani o ile a ipontšha e le yo a hlobotšego ka mo go feletšego, a khupeditšwe ke mengwapo e mentši, eupša samurai e ile ya palelwa ke go mo gobatša le gatee e šoro! O ile a lwa gomme matswele a gagwe a go hlobola ao a nago le ditete tše khubedu a šikinyega bjalo ka di-buoy ka lewatleng. Gomme maqaqailaneng ao a se nago selo a no phadima. Ngwanenyana e be e tloga e le mothofatšo wa matla a phoofolo le a go tsoša kganyogo ya botona le botshadi. Maoto a gagwe a se nago selo a ile a ba a mahwibidu ka madi, ao a ilego a hlola tswalano le modimogadi yo mogolo wa tshenyo le bobe: Kali! Mo e nyakilego go ba mašole ka moka a Soviet a be a šetše a hlabilwe go fihlela a e-hwa, ntwa e be e fedile, gomme feela ka botse bja yona bjo bo phadimago bja Aphrodite, nako le nako e be e hlaba mahlo a masesane a go hloka tlhompho.
  Mojenerale wa Mojapane Nugi o ile a lebelela mohlolo wo ka go makala. Ke moka kgopolo e ile ya phadima hlogong ya gagwe. Taelo e ile ya latela, yeo e ilego ya newa ka lentšu le le sesane la monang wo o sa fepšego gabotse:
  - Lahlela letlooa godimo ga gagwe, mo tšee a phela!
  Majapane ao a bego a boloka tšhelete le ona a be a e-na le dinetweke. Gatee-tee o swanetše go tšea yo mongwe wa ma-Russia a phela. Gomme netweke e loketše se. Gateetee baswari ba lesomepedi ba ile ba lahlela ditlemo godimo ga ngwanenyana
  Witcher o ile a lwantšha ka mo a ka kgonago, o ile a leka ka maatla a gagwe ka moka go itokolla. Eupša ka moka ga tšona e be e le tša lefeela; Ngwanenyana o be a phuthetšwe ka mo go feletšego gomme a gogwa ka matsogong a gagwe. Go bonagala katlego ya maano e ile ya fihlelelwa, kudu-kudu ka ge tlhahlo ye e be e sa akaretšwe ke dithunya tša dithunya goba dithunya tša motšhene.
  Ngwanenyana o ile a gopola sefahlego se se beotšwego se se hlwekilego sa Arkady ya gagwe yo a rategago, le polelwana ya gagwe ya go swara:
  - Ntweng, leina le lengwe le le lengwe le swana le go kgotla ga sethunya se se cocked you shouldn"t cock it without firing a shot!
  Kgopolo e tšhošago le e šišimišago e ile ya rotoga, eupša ga se ya ka ya e boreletša! Akere se gantši se direga: o no ratana le motho gomme a hwa!
  Go bonagala ma-Japane a ile a dula mekoti yeo e sa khupetšwago gabotse lefelong le, a tšwela pele a tlola maemo a madira a Soviet go dikologa Khabarovsk. Gomme ba rwala Vedmakova ya gagwe bothopša, gomme le ge a be a se sa tšewa, o ile a nametšwa ka koloing ya dibetša yeo e nago le mabala gore a mo iše ka morago. Motšhene ke wa pele ga meetse-fula, mohlomongwe go tšwa Ntweng ya Pele ya Lefase, ka gona ka mo go sa lemogegego o ile a minced ka morago ga madira a sepelago ka maoto. Lebelo le ka ba dikhilomithara tše 12 ka iri. Brr! Tanka ya mathomo ya lefase, koloi ya Prokhorov ya go sepela mafelong ka moka, e be e se ka tlase ga boima bja mmele, eupša e be e e-na le lebelo la dikhilomithara tše 40 ka iri tseleng e kgolo le tše 25 tseleng e kgolo. Ebu, ka lehlakoreng le lengwe, USSR e hlasela Yuropa ka moka, gomme ka go le lengwe, e hlasela karolo e bohlokwa ya Asia. Ngwanenyana o ile a retologa ka lehlakoreng la gagwe, go bonagala go be go na le tšhošetšo ya go robala ka mokokotlo. Go lefsifsi gakaakang karolong ye ya koloi ya dibetša, go bonagala e na le karolo ya go kotama, goba go sepetšwa ga mašole. E tla ba mo gobotse, go ba gona, go tšhaba, pele ka go tloša dithupa le dithapo tše di tiilego. Le gona o ka e dira bjang? Ngwanenyana, go ba gona, o na le bokgoni, le ge e le gore o tla swanelwa ke go tinker, ka nako ye e swanago a goga dithapo tša diatla, gomme a bona ka ketane yeo a bego a tlemilwe go yona ka leoto. Eupša mo dithapo le tšona di ka šoma gabotse kudu. Mošomo o a lapiša, eupša ge ba ka mo iša tšhemong ya Manchuria, o tla ba le nako. Ngwanenyana o ile a tloša dithapo letlalong le le kolobilego, a sega ketane gomme ka nako ye e swanago a nagana. Hmm, it"s not a joke coalition that has formed against Soviet Russia: Go feta moo, phoofolo ya go tšhoša ye e tseneletšego kudu ke Jeremane. Naga yeo e nago le thekinolotši e tšwetšego pele le madira a matla. Ka mohlala, o ile a kwa ka sefofane se sefsa sa ntwa sa ME-309. Go bonagala tše di šetše di fofa. She doesn"t have exact information about the armament, but go ya ka mabarebare sefofane se se na le tše di fihlago go tše šupa! Dintlha tša go thuntšha. Ye ke sebetša se segolo kudu, ge re nagana gore YAK = 9 e na le tše pedi feela tša tšona, gomme ga go na koloi go difofane tša ntwa tša Soviet yeo e bego e e-na le dintlha tše fetago tše tharo. Leka go fenya diphoofolo tše tša go tšhoša! Ebu, Fokken-Wulf ke motšhene o mogolo kudu, o phagametšego difofane tša Soviet ka dibetša, gaešita le go kgona go rwala mo e nyakilego go ba ditone tše pedi tša dipomo. E šetše e le mafelelong a 1942, o be a itlhamile ka dikanono tše pedi tša 20 mm le dithunya tša motšhene tša 4 13 mm. Eupša go bonagala mohuta o mofsa wa difofane tša go hlasela tša ntwa le tša go thuthupiša dipomo tšeo di nago le dikanono tše pedi tša 30-mm le tše nne tša 20-mm o šetše o tšweletše. E be e šetše e le phoofolo ya go tšhoša, phoofolo ya go tšhoša go diphoofolo ka moka tša go tšhoša! Le gona go ya ka mabarebare, sefofane sa ntwa sa difofane seo se nago le dithunya tše seswai tša 30-mm se šetše se tsentšwe tšweletšong! Leka go fenya ghoul e bjalo! Bahlami ba Soviet ba nyaka go arabela bjang go se? Vedmakova o ile a kwa gore mošomo o tšwela pele ka sekepe sa Yak-3. Mohlokomedi wa dilo go tšwa lefapheng la Beria"s o ile a mmotša ka se. Go bonagala eka selo se segolo se segolo sa sefofane e tla ba boima bjo bonyenyane bja sebopego, ntle le dientšene tše oketšegilego le dibetša. Go ba gona, go kgona go laola ke mo gobotse, eupša nka rata go oketšega ga dibetša! Taba ke gore, go mabole, go ba gona, ramabelo yo bobebe yo a lego boima bja lefofa o kgona go laola kudu go feta yo boima, eupša o sa dutše a tla lahlegelwa ke yena mo e nyakilego go ba ka kgonthe. It"s not for nothing gore go na le magoro a boima bja mmele, gomme gare ga boramabole ba profešenale, maatla a go otla a tšeelwa godimo kudu. Go a nyakega go matlafatša dibetša tša difofane tša Soviet, gomme ke feela ka morago ga moo moo Wehrmacht e tlago go bethwa... ka tekanyo e lekanago? Go tloga seripa-gare sa bobedi sa 1942, go phagama ga Luftwaffe moyeng go ile gwa thoma go moyafala, gaešita le ka March 1943 USSR e be e e-na le mohola, eupša... Go eka ga Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane go ile gwa fetoša teka-tekano ya matla. Wow, Hitler o bolailwe ka la 13 Mopitlo, gomme bjale ke mafelelong a Moranang fela, le gore tekatekano ya mašole e fetogile kudu gakaakang. Ka pela ka gona, go tloga boemong bjo bo holago ka maano go ya go bjo bo nyakilego bo lahlegelwa ka maano. Mo e nyakilego go ba ka gobane go sa dutše go e-na le kholofelo ya gore Jeremane e tla fenywa pele e fihlelela go phagama ga maano le thekinolotši go feta USSR. Ka mo go kgethegilego, Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane di ka nea ma-Nazi difofane tše dintši, eupša bakgweetsi ba difofane ba Jeremane ba tla nyaka nako ya go ithuta kamoo ba ka di fofišago ka gona. Go sa dutše go le bjalo, go na le phapano thekinolotšing le diphaneleng tša diletšo. Ditanka le tšona di nyaka sehlopha seo se tlwaeditšwego, gomme tshepedišo ya Chevron"s marega a Russia ga se e botse ka mo go kgethegilego. Sethunya sa go itiriša M-18... Ga se selo se sebe, eupša ka tekanyo ya mollo e ka tlase ga dikai tše kaone tša Soviet, le ge e le gore e phagame ka go nepagala! Ka boripana, bothata ke bothata! Gape go na le "Churchills" tše di tumilego e le ka kgonthe tšeo di nago le ditlhamo tše maatla le tshepedišo ye botse ya go otlela... Ke nnete, go bonagala re tla swanelwa ke go lwa le tšona le tšona. Le gona ge ntwa e tšea nako e telele, ke moo Manazi a tlago go hwetša didirišwa tše dintši. Ka gona phetho e bonolo, re swanetše go tliša go fenywa mo go pšhatlaganyago go Jeremane lehlabuleng. Ge e le Japane, go kaone go lekanyetša go itšhireletša ka mafolofolo le go thoma ditlhaselo tša go lwantšha o diriša go phagama ga boleng ka ditanka. Eupša gape, go boloka matla go fihla bokgoleng bjo bo phagamego. Ntle le go gogelwa dintweng tše di tšeago nako ye telele, le go aga ditšhireletšo methaleng yeo e bego e lokišitšwe pele. Go sa na le sebaka sa go diriša Madira a Mahwibidu a China, eupša mmušo wa Chiang Ka-sha o ile wa a hlasela ka matla a wona ka moka. Ka gona ga bjale o ka ithekga ka matla a gago. Go hlasela neng? Nako e kaone ke mafelelong a May, ge ditsela di omile ka mo go feletšego gomme dithušo tša matlafatšo di fihla bakeng sa madira. Vedmakova ka boyena o be a tla be a ile a otla ga gagwe la mathomo ka lehlakoreng la Oryol, gomme ka morago a le seleteng sa Kharkov, e le gore a rake Majeremane ka ntle ga Donbass ya diintaseteri, gomme ka morago ka mogwanto wa kgapeletšo go putla Ukraine, gatee-tee a tshela Dnieper, gomme a tšwela pele go ya Romania . Lega go le bjalo, go a kgonega go retologela ka leboa go lokolla Belarus gomme o ye ka morago ga sehlopha sa bogareng. Kgopolo ka kakaretšo e botse, le ge go na le mafokodi a mangwe, tlhaselo ka lehlakoreng la Oryol ke yona e lego molaleng kudu gomme Manazi a tla be a e emetše moo. Dibo di tla swanelwa ke go thubja.
  . KGAOLO YA No. 3
  Ke therešo gore dithunya le di-Katyusha di tla thuša mo. Tshepedišo ya mafelelo e tšweletša mafelelo a matla, kudu-kudu a boitshwaro. Boemong le ge e le bofe, o hloka dithunya tše dintši le Katyushas go thunya ditšhireletšo tša lenaba ka dikgapetla. Ka kakaretšo, phihlelo ya Ntwa ya Pele ya Lefase e bontšhitše gore go bonolo go šireletša go e na le go hlasela, gomme ge nkabe Jeremane ya Kaiser"s e se ya lapiša madira a yona ka tlhaselo ya selemo ya 1918, ntwa e be e ka tšea nywaga e mengwe e mmalwa. Eupša Ntwa ya Bobedi ya Lefase e ile ya hlatsela go phagama ga maano a go hlasela go feta a go itšhireletša. Ka mohlala, go fenywa ka lebelo ga Poland, gomme kudu-kudu go otla mohlakanelwa o matla wa Bodikela wa balekane. Manazi a ile a fenya madira a phagamego ka kgwedi le seripa, a fo tlola Mola wa Maginot wo o sa fenywego. Go lwa ka Afrika, moo mathomong mašole a phagamego a Italy a ilego a fenywa ke kotlo ya mafelelo go tšwa go Mabrithania. Gomme ka morago Rommel o ile a fenya madira a maatla kudu a Brithania nakong ya tlhaselo ya ka pela. Eupša go ba gona mohlala o makatšago kudu wa USSR, ka 1941, e bile masetla-pelo a magolo a madira a matla. Le ditiro tša go hlasela tša go itefeletša tšeo di kokotago diyuniti tša Jeremane. Ka gona selo se segolo ke go itlhaba ntle le go leta kgateletšo ya ditanka tše difsa tša Jeremane. Ntwa e tšeago nako e telele ya go senya e ba yeo e nyakilego e se na kholofelo, ka ntle le ge, go ba gona, bo-rathutamahlale ba Soviet ba bopa sebetša sa mohlolo! Ya mafelelo e a kgonega ka molao wa motheo, ka mohlala, o kwele gore go be go kgonega ka kgopolo go bopa pomo yeo e kgonago go senya motse. Go feta moo, pomo e bjalo e tla ba boima bja ditone tše tharo goba tše nne. Go bonala bjalo ka kanegelo ya dinaane, eupša... Re belegetšwe go dira gore kanegelo ya dinaane e phethagale.
  Tsela e kgahlišago le go feta ke sebetša sa laser seo se hlalositšwego ka go Hypreboloid ya moentšeneare Garin. Selo se se bjalo se tloga se kgona go senya madira ka moka a ditanka, difofane le dikepe. Ke nnete, bopa sebetša se se bjalo gomme e sego feela Third Reich, eupša gape le baeki Pindos, lefase ka moka la bokapitalise le tla fela. Gomme sefoka se se phadimago sa bokomonisi se tla phadima godimo ga polanete. Eupša ka mabaka a itšego dibetša tše bjalo ga se tša bopša. Diipone ga se tsela e kaone ya go kgoboketša matla a go tšhuma ka moela o tee. Gomme go nyakega maatla a mantši kudu go sega dikepe. Le ge e le gore... ge e tsepame go micron fineness, gona go tloga go kgonega go sega difofane le dikepe tša ntwa. Sebetša sa mohlolo seo se tlago go thuša go phološa USSR. Gomme mo ke phello ya laser, ka mokgwa o fapanego. Mafelelong, ketane e gafile tsela gomme e nyakile e lokologile, gomme go na le diripana tša thapo tšeo di rapaletšego go dikologa.
  Vedmakova o hlalositše gore:
  - Kgotlelelo le mošomo, ge o na le wena, ga o setopo!
  Ngwanenyana o ile a ema gomme a kgotla leoto la gagwe le le se nago selo godimo ga sekhurumetšo. Ga go na karabelo. O ile a kokota ka thata le go feta. Ge go arabela, go ile gwa rogana ka Sejapane gomme go se na karabelo. Ke moka Witcher o ile a thoma go opela ka go nyamišwa. Gomme o ile a opela ka godimo ga lentšu la gagwe, bjalo ka prima donna monyanyeng wa segopotšo:
  Mašaba a Wehrmacht a ya hlaga
  Go duma ga dithunya le go thulana ga ditšhoša!
  Muši o hlatloga go fihla go kgwedi, .
  Go kgopamišwa ga mahlasedi a tšwago legodimong!
  
  Nywaga-kgolo e tlago naga ya botate e tla tagafatšwa, .
  Ke tla neela nama ya ka bakeng sa Russia!
  Ke a go rata, Rus' yo mobotse, .
  Morena wa dikgoši ka moka o na le rena!
  
  Oo, lena dithokgwa tše di kobegilego tša naga, .
  Modumo wa di- aspen tša gauta o a ruthetša!
  Bana babo rena ba di- falcon ba Orthodox, .
  Modimo o ile a budulela madira gore a dire mediro ya bogale!
  
  Matšatšing ao a tonyago goba a borutho, .
  Mohlomongwe leru le tla tliša leswiswi le itšego!
  Re dikolobe tša mafascist bjalo ka mafielo, .
  Go šišinya makgapha sefahlegong sa gago!
  
  Morero wa mokgatlo wa rena o no, .
  Lwela batho ba Soviet!
  Re opela koša ya sebete, .
  Kgopolo yeo e ile ya fofela godimo bjalo ka lenong!
  
  Stalin ka Mudra - kgopolo ya go mmuši, .
  Re išwa ntweng e boifišago yeo e hwago!
  Banner ya Naga ya Mma, pestle ya mofenyi, .
  Ke ikemišeditše go ngangišana le Pallas-fate!
  
  Ditiro tša Lenin e tla ba tša ka mo go sa felego, .
  Re tla aga bokomonisi bjo bokgethwa!
  Dumela thuto ya motho, .
  Bofasista bo tla pšhatlaganywa sekoting sa leswiswi!
  
  Polanete ka moka e swana le nonyana ye e lokologilego, .
  A re fofeng go ya dinaleding tša kgole, go ya mafaseng!
  Selo se sengwe se se phadimago le se se hlomphegago
  Re tla bopa bjalo ka babetli!
  
  Le Russia ka tlase ga sefoka se sehwibidu, .
  It"s like Edene ya legodimong e tla thunya!
  Taba ya Lenin, thato ya Stalin, .
  Re etelele pele go diphihlelelo!
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova, gotee le banenyana ba bane ba nonwane, ba ile ba tšwa Tula gomme ba fihla Moscow.
  Bjale boemo bja motse-mošate bo be bo le thata ka mo go feteletšego. Majeremane a be a šetše a phethile go dikanetša ga ona, gomme go ile gwa šala phapoši ya dikhilomithara tše masometharo go ya go tše masomenne, yeo e ilego ya ba ye tshesane le go feta letšatši le lengwe le le lengwe.
  Bahlabani ba tshela ba ile ba tšea maemo a go itšhireletša ka ntle ga toropo ya Moscow. Go ile gwa ba le tlhaselo e šoro.
  Oleg Rybachenko o ile a thuntšha gomme a ipela ka pelong:
  - Bokamoso ke bja rena!
  Gomme mošemane o lahlela sethunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o tšwela pele:
  - Gomme re tla ba ba bagolo!
  Margarita Korshunova o thuntšha gomme o a goeletša:
  - Gomme ke tla ba yo a fodilego kudu!
  Gomme ka leoto la gagwe le le se nago selo o be a tla lahlela sethunya sa go bolaya.
  Gomme o phatlalatša baganetši ka mahlakoreng a fapanego.
  Gomme ka morago ntweng Natasha o tla sega fase Majeremane ka sethunya sa motšhene gomme a lahlela mpho ya lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Ke ka fao mosadi yo a lego ka gona...
  Ka 1941, Natasha o ile a tšhaba Sebo sa Brest. O be a eya bohlabela. Dieta tše difsa di ile tša mo tšhoša maoto ka pela, gomme ngwanenyana a di apola gomme a sepela a sa rwala dieta.
  Go be go se na selo ka diiri tše mmalwa, gomme ka morago ditlhako tša-ka tše di se nago selo tša thoma go hlohlona. Ka morago ga diiri tše dingwe tše mmalwa di ile tša thoma go tuka gomme di be di šetše di thuthupa ka bohloko.
  Natasha, ka ge e le mo-Muscovi, o be a sa tlwaela go sepela a sa rwala dieta. Gomme go ba gona, nako le nako o be a ina ka moela.
  Ee, go ile gwa ipontšha e le tlhokofatšo bakeng sa maoto a gagwe. Eupša ngwanenyana yo monyenyane o ile a tlwaela kapejana.
  Ke moka o be a dula a sepela a sa rwala dieta, gaešita le lehlweng, gomme a apara dieta feela ka gare ga tšhwaane e šoro.
  Bjale Natasha o lwa bjalo ka modimogadi wa nonwane.
  Gomme mo Zoya o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o a rora:
  - Ye ge e le gabotse ke letšatši le legolo!
  Gomme o tla fa go retologela mo go ikemišeditšego gabotse.
  Gomme Majeremane le bahlabani ba bona ba go thwala ba a wa.
  Gomme ka morago Angelica o a mollo... Gomme gape o thuntšha ka nepagalo ye e hlagago kudu.
  Gomme sethunya sa go thunya le sona se fofa go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo.
  Gomme o phatlalatša bahlabani ba go thwala.
  Ke moka Svetlana o a thuntšha. Gomme leoto la gagwe le le se nago selo le lahlela dilo tše bjalo tšeo go se nago motho yo a ka di ganetšago.
  Gomme o phatlalatša baganetši kgole kudu.
  Gomme o a ithuntšha, gomme o pšhatlaganya manaba ka lephoto la go thuthupa.
  Ba ke banenyana bao ba belegetšwego USSR!
  Oleg Rybachenko o thuntšhetša ka mo go nepagetšego madira a sepelago ka maoto a lenaba, a lahlela dipomo ka go itiragalela ka maoto a ngwana wa gagwe. Gomme ka nako ye e swanago mošemane o itlhamela.
  Vitaliy Klitschko, ka ge a ile a kopana le thulano le Mopresidente yo mofsa wa Ukraine Zelensky, o ile a dira phetho ya go rola modiro bjalo ka ramotse wa Kyiv. Ge e le gabotse, ke ka baka la"ng o le manganga le go kgomarela boemo. Go kaone gore o rarolle bothata ka bowena.
  Gomme ka morago ga go tlogela poso ya ramotse, Vitali Klitschko o ile a thoma gape mošomo wa gagwe. Gomme gateetee a maikutlo, o hlohla Weider gore a lwe. Ka ntle le dintwa le ge e le dife tša magareng! Gomme se ka morago ga mengwaga ya go feta ye seswai ya go khutša.
  Wider, go ba gona, o a dumela. Tlhohlo e amogetšwe!
  Gomme motsotso wa therešo o a tla. Ka lehlakoreng le lengwe, mmotšwapele wa lefase wa bontši ga se a ke a bethwa mengwaga ya go feta ye lesomepedi. Gomme ka lehlakoreng le lengwe, ramotse wa peleng wa mengwaga ye masomenne-senyane wa Kyiv. Monna yo a ka fenyago rekoto ya Hopins, eupša yo go swanelega ga gagwe go belaetšago kudu.
  Ge e le gabotse, ba bantši ba be ba dumela gore ka morago ga nako e telele gakaakaa ya go khutša, go ya thwii go Weider e be e tla ba go ipolaya.
  Eupša Vitali Klitschko o swana le Rocky Balboa. Ke ile ka phetha ka go ya godimo kgahlanong le motaki yo matla kudu wa go knockout karolong ya boima bjo boima. Denotey Wider ke ramabole yo a bonego baganetši ba gagwe ka moka ba wa. Ka mo go feletšego bohle - go akaretšwa Tyson Fury!
  Ka gona go thwe"ng ge e ba Vitali Klitschko a e-na le sebaka?
  Eupša Vitali Klitschko o be a dula a itlwaetša, a dula a le boemong bjo bobotse gomme a namela paesekele go ya mošomong. Gomme go ba gona o be a se yo mobe gakaakaa mmeleng. Gomme ka ntle le moo, o be a na le seledu sa tšhipi.
  Go lokile, Vitali Klitschko o tla tšea ntwa, gaešita le ge e se mmamoratwa.
  Oleg Rybachenko o ile a fetola seripa sa sethunya sa gagwe sa motšhene. Dintwa tšeo go thwego di lwelwa le bo-ramabole di a kgahliša.
  Ka fao, ka nnete, ke ka lebaka la eng Vitali Klitschko a sa boele ka ring gomme a leke go thuba rekoto ya Hopins?
  Ye e tla ba kgopolo e matla kudu.
  Mošemane wa terminator o ile a thuntšha go thuthupa gomme a sega fase ma-fascist a mangwe a mmalwa a masomepedi.
  Ka morago ga moo mošemane o ile a sega gomme a ntšha leleme, a re:
  - Ke motho wa super!
  Margarita o ile a lahlela disirilamunu tše pedi tšeo di tlemilwego gotee ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  - O fodile go feta motho ofe goba ofe!
  Oleg, a tšwela pele go thuntšha, o ile a bea mabaka...
  Vitali Klitschko, ka mengwaga ye masomenne-senyane, o be a tloga a tlo thuba rekoto ya Hopins. O ile a ba a gopola kopanong ya boraditaba gore: "Ke boletše gore ke be ke sa tlo thuba rekoto ya Foreman"s, eupša ga se ka bolela selo ka Hopins! Ka gona ke tla e tšea gomme ke bethe rekoto ya gagwe!"
  Lega go le bjalo, ge e ba karolo e bohlokwa ya setšhaba e be e dumela ka mo go oketšegilego goba ka tlase ga moo gore Hopins, a e-na le nywaga e masomenne-seswai, o be a tla kgona go thopa sefoka sa mmotšwapele wa lefase, go be go e-na le tumelo e nyenyane kudu go Vitaliy Klitschko a e-na le nywaga e masomenne-senyane. Go akaretša le ka lebaka la gore moganetši wa gagwe o tiile kudu.
  Ga se gwa ka gwa ba le puncher e bjalo historing ya karoganyo ya boima bjo boima. Ke therešo gore Wider ga e sa le yo mofsa, eupša nywaga e masometharo-hlano ga se a masomenne-senyane.
  Lega go le bjalo, go molaleng gore Vitali Klitschko ga a lahlegelwe ke kholofelo. O itlwaetša ka thata gomme o ba boemong bjo bobotse. Gomme I"m very glad gore ke lahlile mokgwa wa go ba ramotse wa Kyiv.
  Ka kgonthe, ga se lethabo le legolo go ba ramotse kua Ukraine, moo go nago le mathata a mantši gakaakaa.
  Eupša bakeng sa ntwa le Uyader, Vitali Klitschko o ile a newa tšhelete e botse kudu. Ka gona, boemong le ge e le bofe, ga se ka dira phošo ka sepache. Lebitso la Vitali Klitschko le tummeng.
  Maleme a mabe a ile a ba a bolela gore Weider o tla otla gatee, gomme Vitali Klitschko o tla wela fase ka boyena. Gomme ka morago o tla amogela tšhelete gomme a ngwala dimemoir goba dikanegelo.
  Goba mohlomongwe o tla bapala filiming.
  Ka tsela, Vladimir Klitschko le yena o be a nyaka go bapala mabole. Ke feela Vladimir yo a nago le maano yo a ilego a kgetha moganetši yo a fokolago gare ga mmotšwapele wa lefase wa ka mehla. Eupša go sa šetšwe gore o e lebelela bjang, he"s a champion and that"s cool!
  Eupša Denotay Wider, go sa šetšwe gore o e lebelela bjang, e sa dutše e le ye kaone go tše kaone!
  Eupša Vitaly o itlwaetša ka letšhogo. O swana le lesogana leo le ipeago kgateletšego e kgolo kudu. Gomme o bile le dithulaganyo tše mmalwa tša sparring, a bontšha sebopego se sebotse kudu le kgotlelelo ye botse. Aowa, Vitaly o loketše. Gomme ga a no tsena ka gare ga ring.
  Gomme ka nnete, ge letšatši la kahlolo le fihla, motaki yo mogolo wa go knockout, Wider, boima bjo bokaone kudu tabeng ye, le Vitaly ba ile ba kopana. Ramotse wa peleng wa Kyiv, yoo yo mongwe le yo mongwe a šetšego a mo ngwadile e le ramabole. Eupša ka morago batho ba babedi ba nonwane ba ile ba kopana.
  Vitaly, yo e bilego mmotšwapele wa lefase ka lekga la mathomo morago kua ka 1999. Nagana fela gore e be e le nako ye kaakang gomme go fetile mengwaga ya go feta ye masomepedi ga e sa le go tloga tiragalo ye.
  Gomme Wider o šetše a swere sefoka sa gagwe nako ye telele kudu. Gomme gape o kgauswi le go thuba rekoto ya Holmes, yo a swerego sefoka se ka nako ye telele kudu ga e sa le go tloga ge go arolwa mapanta.
  Gomme go ba gona, ge Wider a tšhaba motho, it"s not grandfather Vitaly. Ka kgonthe, ga se bohle bao ba ka bago Hawkins. Le gona baganetši ba Hawkins ga ba na matla go swana le Weider!
  Eupša Vitaly, bjalo ka mophenkgišani, o tsena ka gare ga ring. Mmele wa gagwe o sa dutše o le o mobotse kudu e bile o na le mešifa, gaešita le ge moriri wa gagwe o šetše o le o moputswa. Rakgolo Vitaly, bjalo ka ge a bitšwa ka tlhompho, goba ka go kwerwa. Eupša tlhaloso ya mešifa e swana le ya lesogana.
  Vitaly o ile a bolela gore o itokišeditše. Gomme e sego le yena, ditekanyo di oketšegile gannyane.
  Wider gape e na le makhura, e betlilwe e bile e sesane ka marapong, e boima bjo bonyenyane.
  Le ge e le mohlabani yo a boifišago wa go phunya, o na le ditaba tše dingwe tša go itšhireletša gomme ga se ka mehla a lego botse maotong a gagwe. Eupša ke šetše ke e-na le phihlelo e ntši ya go lwa. Mabapi le palo ya dintwa, o šetše a lekana le Vitaly. Gomme ga se a fenywa go fihla ga bjale.
  Le ge go le bjalo, Vitali Klitschko o ile a lahlegelwa ke dintwa tša gagwe tše pedi fela ka lebaka la dikgobalo le go segwa. Gomme motho a ka bolela gape gore ga se a bethwa.
  Eupša sekgoba sa mengwaga ya go feta ye seswai, le mengwaga ye e nyakilego go ba ye masomehlano. Ge nkabe Vitaly e be e le yo monyenyane, go ba gona, o be a tla ba le dibaka. Eupša na a ka fenya rekoto ya Hopins? David Haye, yo a šetšego a na le mengwaga ye masometharo-hlano, o ile a ba ramabole wa lefela.
  Eupša go na le polelo ye ntši gomme ke palamonwana fela yeo e tlago go bolela. Na Vitali Klitschko a tla roba rekoto ya Hopins, goba na o tla išwa ka stretcher, bjalo ka ge Weider a holofeditše.
  Mo o tšwa a apere mask wa legotlo. E telele, e omilego kudu, gaešita le e mosesane go swana le Koschey.
  Para ya mabole e ile ya mo hlolela mathata a magolo ka gare ga ring. Ye ke Ostrix ya Cuba, yeo e ilego ya etelela pele ka dintlha gomme ya fenya knockout, le Tyson Fury, yo le yena a ilego a etelela pele ka dintlha gomme a kgona go tliša ntwa go go lekana. Ka gona mohlabani yo mogolo wa go phunya wa nako ka moka a ka phuhlama.
  Eupša dikgonagalo di nyakile go ba e tee go tše lesome tšeo di thekgago Weider"s. Go sa dutše go le bjalo, Vitaly o tšofetše kudu gomme o na le nako e telele ya go khutša mošomong wa gagwe. Gaešita le ngwanabo Vladimir o ile a eletša gore a ruthetše le balemi ba mmalwa ba matla ba magareng. Ge e le gabotse, kua Jeremane, Vitali Klitschko o be a ka hwetša tšhelete e ntši ntweng le ramabole wa magareng, e lego feela ka baka la leina la gagwe le legolo.
  Vitaly o tsejoa lefatšeng lohle eseng feela e le ramabole, empa hape e le radipolotiki, ramotse oa motse-moholo, le mohale oa Maidan.
  Aowa, boemong le ge e le bofe, Vitali Klitschko o be a swanetše go ba a ile a nagana ge e ba go be go swanetše go kitimela le go lwantšha thaba e bjalo.
  Eupša kgetho e dirilwe: Vitali Klitschko ga a nyake ditsela tše bonolo!
  Ntwa e direga Amerika. Dikoša tša USA le Ukraine di a bapalwa. Direkoto tša tirelo di a tsebišwa. Mafelelong, leswao la ntwa le a kwagala.
  Ba bantši ba nyaka go bona ponelopele le madi.
  Wider o thomile ka kelohloko, le ge a ka ba a fošitše. Go thwe"ng ge e ba Vitaly e rusile? Klitschko Sr. le yena ga a itlhaganele. Eupša gatee-tee o ka bona gore o bofefo maotong, o sesane, o na le mešifa e bile o leka-lekane gabotse. Boemong le ge e le bofe, seo ba bantši ba bego ba se letetše: gore e tla phaphamala gatee-tee, ga se sa direga.
  Klitschko o ile a šoma ka kgodišego ka jab ya gagwe, a e swara godimonyana go feta ka tlwaelo gomme a bea diboloko.
  Dipotologo tše pedi tša mathomo di ile tša sepela gabotse. Gomme ka morago Wider, bjalo ka ge go be go letetšwe, o ile a godiša tempo kudu. O ile a thoma go hlasela le go hlasela ka mafolofolo kudu. Eupša Vitaly o be a sa lahlegelwe. Thibela go otla gomme a kopana le yona ka jab ya le letshadi. Gomme gateetee, nakong ya tlhaselo e bogale ya octopus, o ile a mo itia mmeleng ka seatla sa gagwe sa le letona. Wider e ile ya ipoeletša gabedi ka bohloko.
  Vitaly o ile a goga deuce, gomme ka lekga la bobedi mošomong wa gagwe, mmotšwapele wa lefase le motaki yo mokaone wa knockout wa nako ka moka o ile a ikhwetša a le fase.
  Vitaly o ile a myemyela... Gomme batheetši ba rora ka lethabo. Se se be se sa letelwa go tšwa go Vitaly wa kgale. Ao! Eupša go bonagala eka mengwaga ye masomehlano e tla kgauswinyane! Gomme o sa dutše o šutha le go otla! O swanetše go kgona go dira se!
  Wider o ile a ema, eupša a thoma go boela morago. Vitaly o ile a thoma go mo hlaba ka go mo hlaba ka go nanya. Gomme gape e le deuce. Gomme ka e otla gape. Knockout e boela morago.
  Ka bothata, Weider o ile a phologa go fihla mafelelong a tikologo. Ke moka, go e latelago, Vitaly o ile a šoma e le nomoro ya pele. Eupša ga go selo, se sengwe le se sengwe se ile sa sepela go ya ka thulaganyo. Weider o ile a boela morago ka dipotologo tše mmalwa gomme a bonagala a se na thušo. Eupša tikologong ya senyane o ile a thuthupa gape. Gomme ba thoma go lahlela dikotlo gomme ba ya pele. Gomme gape o ile a foša deuce gomme a wa. Knockdown ya bobedi.
  Vitaly o a myemyela. E ya pele. Wider ga a tsepame maotong a gagwe. O hlologela deuce gape ntle le go hwetša sebolaya-ditwatši. Gomme go tšwa go kotlo ye e latelago o a wa.
  O tsoga ka bothata, gomme moahlodi o emiša ntwa!
  Phenyo! Vitali Klitschko, yo ga bjale e lego mmotšwapele wa lefase! Le lepanta la gagwe gape! Ke therešo gore ga se a hlwa a felela, eupša o šetše a nametše pere!
  O ile a roba rekoto ya Hopins, gomme, go ba gona, bakeng sa Foreman ya boima bjo boima, o ile a ba mmotšwapele wa lefase ka lekga la bone, a lekana le Holyfield.
  Wider, go ba gona, o goeletša ka gore ntwa e ile ya emišwa ka pela kudu gomme o nyaka gore go bapišwe gape.
  Vitaly o re o tla dira phetho ya ge e ba a tla tšwetša pele mošomo wa gagwe goba a ba le dintwa tše dingwe tše sego kae ka morago. Eupša yo mongwe le yo mongwe o mmotša gore o lokile kudu, gaešita le go feta bofseng bja gagwe, gomme o swanetše go tšwela pele.
  Go feta moo, ga go na seo re swanetšego go se dira go fihla ga bjale. Go na le ramotse yo mongwe kua Kyiv, dikgetho tša palamente le tša mopresidente di sa le kgole, ke ka baka la"ng o sa lwe moo?
  Bakeng sa dintwa tše tharo tše di latelago, Vitaly e newa diranta tše ka bago dimilione tše lekgolo, gotee le phesente go tšwa dikgašong.
  Ke therešo gore jackpot ke e kgolo, gomme ramotse wa peleng wa Kyiv o re o tla nagana ka yona.
  Ge e le gabotse, o ile a bontšha gore o sa dutše a kgona go dira mo gontši. Bjale ke ka lebaka la eng o bolokwa talente? Le gona selo se segolo ke gore ga go na selo se sengwe seo se ka se dirago le ge go le bjalo!
  Mohlomong leka go kopanya mapanta ka moka? Seo e tla ba se se fodilego kudu!
  Vitaly o amogela mpho yeo gomme o saena konteraka ya dintwa tše dingwe tše tharo.
  Gomme moganetši wa gagwe yo a latelago... Go lokile, go ba gona Tyson Fury! Ga se nke a bethwa pele, boima bjo bogolo. Ke therešo gore o ile a wišwa ke Uydar le motho yo mongwe yo monyenyane. Gomme sa bohlokwa kudu, gape ke mosenyi wa ngwanabo yo monyenyane. Go lokile, o ka se lwane bjang le selo sa go swana le seo?
  Ke nnete, ntwa ye mpsha, le tefo ya go makatša, le ponelopele ye kgolo.
  Oleg Rybachenko o thuntšha gape Majeremane le bahlabani ba dinaga dišele. Ka kakaretšo, ruri go nyakile go se na Majeremane madireng a sepelago ka maoto. Ba sepela ka morago ga ditanka tša E-50 le E-75. Le gona ba leka gore ba se ipee kotsing.
  Mo felotsoko kgole o ka bona "Panther"-2. Tanka ye, go fapana le kanegelo ya kgonthe, e tšweletše morago kua ka 1943. Le gona "Panther" ka boyona e be e se e kgolo kudu. Ee, gomme "Panther"-2 e ile ya tšweletšwa, le ge e le e ntši, eupša ka 1945, ge a itokišeletša ntwa le USSR, Majeremane a ile a tlatša difeme ka ditanka tša E-50 le E-75.
  Go sa šetšwe go šoma ka moka ga dithunya tše bofefo tšeo di itšhidullago: E-10 le E-25, Fuhrer e be e rata ditanka tše boima. Ka bothata, Guderian o ile a hlohleletša E-50 ya lebelo le legolo gore e dirwe yeo e tumilego kudu. Fuhrer e be e rata E-75 kudu, yeo e bego e sa atlege kudu gomme e be e le boima bja ditone tše masomesenyane.
  Eupša bjale phetošo ya E-75 M e tšweletše, ka silhouette ya tlase, e bobebe e bile e na le entšene e matla. Mohlomongwe e tla ba yeo e atilego kudu nakong e tlago.
  Ka mohlala, Oleg Rybachenko o diriša maano a bohwirihwiri. O a e tšea gomme o lahlela sethunya sa go thunya ka gare ga tsela ya E-50 ka leoto la gagwe le le se nago selo. Ka baka la se, tanka e a retologa gomme ya thulana le mošomi-gotee le yona.
  Gomme mafelelo ke mastodons tše pedi tše di tukago.
  Oleg, bjalo ka ge re bona, o na le bohwirihwiri kudu.
  Ye ke tsela yeo a šomago ka yona gona bjale, gomme Majeremane a lahlegelwa kudu. Mošemane o na le maoto a nimble. Go botse go swana le yena, o sa rwala dieta e bile o le yo mobotse.
  Eupša ka kakaretšo, dikgopolo ka boramabole di tla hlogong ya-ka. Ka mohlala, ke ka baka la"ng Denis Lebedev a sa thome mošomo wa gagwe gape? Nywaga e masomenne ga se e telele gakaakaa. Go feta moo, baphadišani ba bagolo go tšwa karolong ya boima bja mmele ba tlogile, gomme o ka leka go kopanya mapanta.
  Seo o tlogago o sa swanela go se dira ke go ba tše tshela tša balaodi. It"s better go tšea noble boxing ka bowena goba o tsenele kganetšo.
  Se se swana le kamoo Sergei Kovalev a ilego a ba ramotse wa Moscow. Le ge se e le boikgopolelo feela.
  Gomme Denis Lebedev o be a ka dira selo se sengwe se se agago kudu. Go feta fao, it"s still too early go tlogela mabole o sa fenywe. Moatlelete wa kgonthe o swanetše go ya mafelelong.
  Wladimir Klitschko le yena a ka boa. Eupša ba bangwe, go swana le Alexander Ustinov, bao ba šetšego ba bethilwe gararo ka go latelana, ga ba role modiro!
  Ka kgonthe, bagale ga se batho, eupša ke ba tšwago tšhipi ka go lebanya!
  Eupša a re naganeng boemo bjo: Putin o ile a thula sefofaneng, gomme go na le dikgetho tše difsa tša mopresidente kua Russia.
  Gomme re bona eng lehono! Makomonisi ga a na bonkgetheng ba matla. Grudin o ihlobotše gomme go botega ga gagwe go nyenyefaditšwe. Zyuganov o tšofetše kudu gomme bohle ba mo lapišitšwe, gomme ga a na charisma ye e lekanego. Suraikin e paletšwe dikgethong tše di fetilego. Batho ba bangwe bao ba sa tsebjego kudu. Zhirinovsky le yena o tšofetše kudu gomme bohle ba mo lapišitšwe. Ba bangwe ka go LDPR ga ba tsebje kudu. Ke mang yo mongwe go tšwa go kganetšo yo o ka mo kgothaletšago? Andrei Navalny o tiile, eupša a ka se dumelelwa go tšea karolo dikgethong. Ksenia Sobchak ga se nkgetheng yo a tseneletšego. Demushkin o be a le kgolegong gomme a se a hlatlošetšwa maemong gabotse kudu. Udaltsov le yena o be a le kgolegong, gaešita le ge mohlomongwe a be a ka thekgwa ke makomonisi gomme a tšwa.
  Ka boripana, ga go na baphadišani ba bagolo kganetšong. Ka gona Medvedev, e lego mopresidente wa mošomo, e sa dutše e le yena yo a ratwago kudu. Gomme ge go na le maano afe goba afe: tikologo ya bobedi goba gateetee go ya pele.
  Ge re lebelela tekanyetšo ya fase ya Medvedev, gomme go na le kgonagalo ye kgolo ya palo ye kgolo ya bonkgetheng ba mopresidente, tikologo ya bobedi e tloga e kgonega.
  Le ge go le bjalo, Medvedev o tla ba le mohola o mogolo kudu tikologong ya mathomo, gomme moganetši yo e sego yo mobotse kudu tikologong ya bobedi.
  Le ge ka motsotso wa mafelelo kudu Zelensky ya gagwe ka noši e ka tšwelela gomme ya gakantšha dikarata ka moka!
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela sethunya gape, a kgoromeletša ditanka tša Nazi. Go rora mo gogolo le go thunya ka dikgapetla.
  Gomme nako le nako lefase le a fologa gomme le tuka thwi moyeng. Gomme dikarolwana di a fetoga, di qhibidiga.
  Oleg o re:
  - Kgalalelo go mmušo wa rena!
  Margarita, a lahlela mmolai yo a bego a le gona ka leoto la gagwe le le se nago selo, o ile a tšholla:
  -Kgalalelo e kgolo go bagale!
  Gomme gape ngwanenyana o tla lahlela lemone ka serethe sa gagwe se se se nago selo.
  Mafasista a tšhollela ka gare, oo le go tšhollela ka gare.
  Ga go na tsela ya go ba thibela goba go ba fenya le ka pomo ya vacuum! Go na le bahlabani ba ba fodilego gakaakaa mo, it"s just creepy!
  Oleg o a rora:
  - Phenyo ya rena ntweng ye kgethwa!
  Margarita o tiišeditše gore:
  - Ka tiišetšo ya diphesente tše lekgolo!
  Gomme gape ngwanenyana o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Aowa, bana ba go molaleng gore ba ka se no ineela.
  Oleg Rybachenko o ile a rora:
  - Bakeng sa taelo e ncha Soviet!
  Margarita o ile a thuntšha ka mafolofolo gomme a tiišetša gore:
  - Banzai ya!
  Go sa le bjalo, Oleg o ile a leka go tšwela pele a hlama. Go lokile, Vitaly o swara tšhireletšo ya boithaopo kgahlanong le Tyson Fury. Go sa le bjalo, Vladimir o na le ntwa e kgahlišago ka mo go swanago le Ruiz.
  Ge e le gabotse, Ruiz e be e le mmotšwapele wa lefase ka diphetolelo tše tharo. Ke ka baka la"ng Vladimir a sa kgone go lwa le yena ka tšhelete e ntši? Moganetši yo a loketšego le go feta ke gore o mo kopana kudu e bile o nonne. Vladimir a ka mo thuntšha ka di-jab tše telele.
  It"s a pity gore Klitschko Jr. o ile a lahlegelwa ke go lwa le yena ge e be e le mmotšwapele wa lefase. Eupša go be go tla nyakega gore o huduge.
  Gomme o se wa nagana bjang ka se, Vladimir?
  Gomme mmotšwapele wa lefase ka diphetolelo tše tharo bjale ke Usik. Lega go le bjalo, o ile a fihla sedulong sa bogoši ka pela.
  Gomme ntwa ya kopanyo le Vitaly e a kgonega. Eupša tše e fo ba dikakanyetšo mo nakong ye.
  Vitaly o hloka go fenya Tyson Fury, gomme go bapala gape le Weider go a kgahliša. Gomme go na le bahlabani ba bangwe ba bantši ba kgahlišago. Anthony Joshua yo a swanago. Le gona e tla ba mo go kgahlišago ka mo go feteletšego go lwa le yena. Gomme gape a itefeletša ngwanabo.
  Vitaly o ile a hlola maikutlo ka ho hlola Weider. Le gona o ka dira"ng go hlagolela katlego?
  Ke ka baka la"ng o sa be ramabole wa mathomo lefaseng go thopa ntwa ya bompopi ka morago ga nywaga e masomehlano? Ga go na motho yo a kilego a kgona se pele!
  Eh, Vitaly, e lego! It doesn"t matter gore o be o le ramotse wa Kyiv wa mohuta mang, eupša bjale o lemogilwe ka ntle le pelaelo bjalo ka mmotšwapele yo mogolo wa lefase!
  Eupša mo ke tšhireletšo ya mathomo, ya boithatelo ya sehlogo. Vitaly o lebane le moganetši yo mogolo le yo a nago le matsogo a matelele. E sego puncher ye e boifišago go swana le Weider, eupša ya setegeniki le ya go ba le mafolofolo, ka matsogo a matelele. Gomme gape ga se ya hlwa e robega, le ge e lahlilwe.
  Sa bohlokwa kudu, o ile a fenya Wladimir Klitschko yo a bego a sa le yo monyenyane kudu, yeo ka ntle le pelaelo e dirago gore Tyson Fury e be mophadišani yo a boifišago.
  Dikgonagalo di be di ka ba masomehlano-mahlano. Ke therešo gore phenyo ya knockout godimo ga Weider e be e kgahliša. Eupša bjale e ka se be go ngunanguna kgahlanong le yena, eupša e tla ba mohlabani wa setegeniki, yo go se nago motho yo a sa kgonago go mo outbox. Gomme sa bohlokwa kudu, mofenyi wa Vladimir ka boyena o mathomong a maatla a gagwe.
  Na Vitaly, ka mengwaga ye masomehlano, o tla kgona go lebeletšana le sethekniki se se bjalo? Ye e šetše e le duel ya ditlhaologanyo. Lega go le bjalo, go molaleng gore Wider o ile a nyatša Vitaly gomme a leka go mo tšea ka ntle le monyanya. Eupša se se ka se sa šoma.
  Bobedi bja mabole ke bona bao ba itokišeletšago. Vitaly, bjalo ka mehleng, o bohlokwa e bile o tsepame. O ikholofela e bile o iketlile.
  Tyson Fury le yena o a itokišeletša. O motelele go feta Vitaly, o na le matsogo a matelele gomme o tla leka go ikhola ka se.
  Eupša bjale ntwa e tla direga kua Brithania, gomme go tla ba le kgašo yeo e lefšago.
  Bjale Tyson Fury o tšwele pele. O bontšha kgodišego ya ka ntle. Lefatla, la go se loke e bile ga se la diatleletiki kudu. Ge nkabe Vitali Klitschko a ile a tint moriri wa gagwe, o be o ka se kgone go tseba gore ke ofe wa bona yo mogolo, le ge go be go na le phapano ya mengwaga ye lesomešupa ya mengwaga. Ye ga se ya hlwa e le rekoto ya dintwa tša bommampodi, eupša e šetše e batamela rekoto.
  Go lokile, mohlomongwe Vitaly le yena o tla lwa le motho yo monyenyane go feta Tyson Fury.
  Vitaly o tšwa ka modumo wa mmino wo o tšhošetšago. Ba lebelelana.
  Tyson o slouched ebile ga a bonagale a le motelele. Vitaly mohlomongwe e nabile magetleng. Gomme sa bohlokwa kudu, sebopego sa gagwe se botse kudu, gomme mešifa ya gagwe e tšwelela.
  Go lokile, go thwe"ng ka difela? Pele Brithani, 'me joale Seukraine.
  Ke moka go fapantšhwa ga mahlo.
  Gomme ka morago bugle e a lla, tikologo ya mathomo.
  Vitaly o lahlela jab e bobebe mme o tsamaea hantle. Tyson o leka go tloga. Eupša Vitaly o na le bokgoni kudu, gomme dikotlo tša gagwe di sepela go bapa le tsela ya go se loke, di fihla hlogong ya Tyson Fury"s.
  Se sengwe le se sengwe se sepela bjalo ka ge ditsebi di boletše e sa le pele. Vitaly o na le lebelo le lebotse kudu.
  Gomme se sengwe le se sengwe se a atlega.
  O thopa tikologo ya mathomo... Ke moka motsotso wa go khutša le tikologo ya bobedi. Gape Fury ga a fetoše maano. Go bonagala a holofela gore Vitaly o tla lapa.
  . KGAOLO YA No. 4.
  Gomme gape Klitschko Sr. o na le mohola o monyenyane. Bana babo rena ba buša lesale.
  Vladimir o ile a fenya Ruiz Jr. ka knockout ya setegeniki bekeng e fetilego.
  Go lokile, ntwa e tšwela pele.
  Tikologo ya boraro e ile ya laelwa gape ke Vitaly. Eupša tikologong ya bone, Tyson Fury o thuthupa gatee-tee. O kitimela pele... Gomme o thula deuce. Gomme o a wišwa fase.
  O be a nyaka eng? Vitaly o phafogile.
  Ka tsela e itšego Tyson o ile a šireletša tikologo ye go fihla mafelelong. Ke moka ntwa ya lehlakore le tee e ile ya thoma gape ka Vitaly a buša. Go feta moo, go molaleng gore mmotšwapele wa lefase Klitschko Sr. o be a sa itlhaganele.
  Gomme ka morago ga dipotologo tše seswai, Tyson Fury o gogela morago gateetee. Gomme phenyo e tsebagatšwa ka knockout ya botekgeniki, ka lebaka la go gana go tšwetša pele ntwa.
  Ka go rialo, Vitali Klitschko o bea rekoto e mpsha: mohlabani wa mathomo historing ya mabole go šireletša sefoka sa lefase a e-na le nywaga e masomehlano. Gomme phihlelelo ye e latelago ya Hopins e a otla.
  Ka gona bjale o tloga a tloga a fetogile motho yo mogolo. A itefeletša ngwanabo.
  Eupša ntwa e latelago ke rematch le Weider. Ba tshepiša ditefelo tše kgolo kudu. Ke ka baka la"ng re ka lwa le yena, ra rotogela Joshua?
  Gomme ka morago o ka nagana ka ntwa ya kopanyo le Usik. Ka kakaretšo, Vitali Klitschko, ka molao wa motheo, o tla rata go ba mmotšwapele wa lefase ka mo go feletšego. Gomme o na le kganyogo ye maatla kudu.
  Oleg Rybachenko o nyenya ka dikgopolo tša gagwe. Ee, se se a kgonega. Mošemane o sega mothaladi ka moka wa ma-fascist gomme o re:
  - Batho ba go gopola Klitschko! Batho ba go leboga Klitschko! Batho ba go swerwe ke tlala Klitschko! Boa kgauswinyane Klitschko!
  Mošemane yo a hlalefilego o ile a sega koša ya gagwe e thabilego gomme gape a thuntšha dipomo tše di bolayago kudu go feta tšohle. Gomme ditanka tše tharo tša Nazi di a thulana.
  Go sa šetšwe kganetšo ya bogale ya madira a Soviet, ma-Nazi a be a sa dutše a kgona go tšea le go kgaola phapoši yeo e kgokaganyago Moscow le dikarolo tše dingwe tša USSR.
  Ka go rialo, motse-mošate wa Russia o thibelwa ka mo go feletšego. Go fo swana le ge Leningrad e thibetšwe.
  Stalingrad e sa dutše e ganetša. Majeremane gape a hlasela metse ya Grozny le Ordzhonikidze kua Caucasus ka ledimo. Boemo bo bohlokwa kudu. Kudu-kudu ge Moscow e be e dikologilwe ka mo go feletšego.
  E na le mašole a mantši, le mašole a dikete tše makgolo ka gare ga militia. Eupša dintweng, dikgapetla le dithunya di dirišwa ka pela kudu. Mohlomongwe go ka se be le dithunya tše di lekanego. Gomme ka morago motse-mošate o tla wa. Le gona ga go na ditlabakelo tše dintši gakaakaa tša dijo. Se le sona se tla fela kgauswinyane.
  Le gona ka ntle le Moscow, e tla ba ntwa e nngwe. Gomme Stalin o kwešiša se.
  Bjale o Kuibyshev. Eupša ka morago ga ge ma-Nazi a thubegile go ya Volga, le yona e be e se kgole le mothaladi wa pele.
  Plus samurai le yona e ba bea kgatelelo. Ba thunya dipomo le go hlasela ka madira a sa balegego a sepelago ka maoto. Go ka no se be le matla a lekanego.
  Stalin o kwešiša se gomme o leka go boledišana ka khutšo ye e arogilego le Japane ka morago ga ditiragalo. Ba re ba bile ba ikemišeditše go tlogela Far East gomme ba lefa indemnity ka gauta.
  Eupša Hirohito o itše: re nyaka Siberia ka moka, go fihla go Urals. Ka maswabi, ga go kgonege go ineela mo gontši gakaakaa.
  Vladivostok e šetše e nyakile e dikologilwe. Gomme ka kakaretšo se sengwe le se sengwe se tšhoša kudu...
  Eupša banenyana ba bangwe ba bagale ba a lwa gomme ga ba ineele go ma-fascist le mašole a Japane.
  Koloi ya kgolego yeo e nago le dibetša yeo Moloi yo a opelago a bego a sepela ka yona e ile ya ema, gomme go lla ga go bulega ga lebati go ile gwa kwagala. Banna ba babedi ba Majapane, yo mongwe yo mogolo e bile a nonne, yo mongwe yo monyenyane e bile a le mosesane, ba ile ba inama ka ntle ga seetša seo se ilego sa foufatša Anastasia ka nakwana. Ke moka ngwanenyana yoo, ka ntle le go dika-dika, o ile a hlaba yo mongwe ka tempeleng ka letheka, gomme yo mongwe mohlagare ka seatla seo se phuthetšwego ka ketane. Bahlabani bao ba ikgantšhago ba Naga ya Letšatši le le Hlabago ba ile ba kgaolwa ka tsela ya metlae.
  Witcher o ile a ba a opela:
  - Ke hlohla monna bakeng sa round ya lesomepedi! Taba ke gore, ke mosadi wa super le Atass ka botlalo, gomme ke romela lenaba ka gare ga knockout ye e tseneletšego, ke bontšha sehlopha se se sa laolegego ntweng!
  Ngwanenyana o ile a topa sethunya sa motšhene sa Majapane seo se kopišitšwego go tšwa go Schmeister gomme, a kgotla bolutu, a kitimela ka phapošing ya go sepetša difofane. Majapane a mangwe a mararo a ile a tlolela ka ntle kua, gomme Vedmakova a romela go thuthupa ga mollo go bona, a lebiša dihlogo tša bona gomme a nyenya ka bogale.
  - Diphoofolo tša go tšhoša tša dihlogo tša sehlopha di hweditše eng!
  Sekepe sa go rwala bašomi seo se rwelego dibetša se ile sa thopša ke mohlabani wa mohumagadi yo a sa aparago. Moloi o ile a bogola:
  O ile a phaphamala godimo ga Russia yeo e sa kgahlišego, .
  Diphoofolo tša go tšhoša tša dihele di bela leswiswi!
  Modudi o na le selepe sa gagwe sa ledimo, .
  Loutša le go sega hlogo!
  Mokomonisi ka bolo ya cue ga se pawn, .
  Ga re tlemilwe jokong ka mo go sa felego!
  E tla fetoša Third Reich gore e be di- firebrand, .
  Go lokile, potego e tla putswa ka botse!
  Go sa šetšwe taba ya gore o be a nyoretšwe, Vedmakova o ile a apara yunifomo ya tša bohlabani ya Japane yeo e tšerwego bahung. Go be go sa kgahliše gakaakang, mašole a a be a se a hlapa nako ye telele gomme monkgo o be o šiiša. Mokgweetsi wa sefofane wa ngwanenyana o ile a bokolla:
  - E swanetše go ba sehlogo gakaakaa! Mo-Asia le ge go le bjalo!
  Lega go le bjalo, sekepe sa go rwala bašomi seo se rwelego dibetša se ile sa thoma gabonolo gomme sa tloga se lebile ka leboa. Koloi e be e e-na le dithunya tše pedi tša motšhene tša 12-mm, e le gore, ge e ba go nyakega, go be go kgonega go raka tlhaselo ya madira a sepelago ka maoto. Selo se sengwe ke gore ditlhamo tša 20 mm di be di ka se kgotlelele caliber ya "dikanono" tša Japane tša 37 mm. Vedmakova o ile a nagana: kamoo go tla ga makomonisi mmušong go fetotšego Russia. Ge e ba mehleng ya tsarist, madira a Japane a be a phagametše madira a Russia kudu ka tsela ya tša thekinolotši, bjale, ka mo go fapanego, a šalela morago. Le ge go ka se bolelwe gore mahlale ga a hlohleletšwe Nageng ya Letšatši le le Hlabago. Thuto ya sekondari ya kgapeletšo e ile ya thongwa mafelelong a ngwagakgolo wa lesomesenyane. Ke therešo gore boleng bja thuto kua Japane bo be bo se bja phagame. Ba ile ba e kopiša sekolong sa Prussia, seo se bego se le pedantic go fihla bokgoleng bjo bo feteletšego, gomme ba e nolofatša ganyenyane, e le gore morutiši o tee a fete ka barutwana ba bantši ka mo go kgonegago, ka ge go be go se na batho ba rutegilego ka mo go lekanego. Ka kakaretso, Majapane etsisa ma-Yuropa, mohlala British ka ponahalo ea junifomo khaki, Majeremane ka sebopeho le melawana ea sesole, Maamerika ka junifomo le mofuta oa sesole sa metsing, le tsamaiso ea ho sebetsa ditheo tsa ditjhelete. Ke therešo gore ba be ba e-na le ya bona, ka mohlala, khoutu ya Bushido, e lego sethuthupi se se tumilego sa shimosa (gaešita le ge se be se sa kaone kudu go feta sa Yuropa). Go fihla bogareng bja lekgolo la bo-19 la nywaga, Japane e be e le naga ya mehleng ya magareng yeo e sa lego morago yeo e bego e se na le ditimela gomme e itlhamile ka dithunya tša dikanono. E be e le ya kgale le go feta Türkiye goba Iran, gomme le go feta Russia ya Tsar. Ka mo go makatšago, e bile Amerika yeo e thušitšego Naga ya Letšatši le le Hlabago go tla mahlong a setšhaba gomme ya e gapeletša e le ka kgonthe go tsenela lefase le le hlabologilego. Sekepe sa mehleng yeno sa go sepela ka mouwane seo se nago le dikgapetla tše di thuthupago se ile sa ba le kgopolo e matla Japane yeo e sa lego morago. Kudu-kudu ge a be a nwelela dikepe tše mmalwa tša go sesa, a bontšha go hloka thušo ka mo go feletšego ga dikanono.
  Mohlomongwe ma-Amerika a tla itshola go feta gatee gore a gapeleditše Japane go ipulela lefase. Gore ba godišitše mophadišani kua Asia, eupša ka morago go be go le thata go dumela gore ka morago ga nywaga-some e sego kae Naga ya Letšatši le le Hlabago e be e tla sepela ka tsela yeo e tšerego nywaga-kgolo bakeng sa Bodikela.
  Vedmakova o ile a otlela tseleng e kgolo, a dumelela dilori tšeo di nago le dithušo tša go matlafatša gore di fete pele, gotee le dinamelwa gomme a bea mabaka. Mmušo wa tsarist, gaešita le ka tlase ga Alexander wa Bobedi, goba go e na le moo gaešita le ka tlase ga Nicholas wa Pele, o ile wa hlama dithulaganyo tša go kopanya China le Russia. Eupša Nikolai o ile a kgetha tlhahlo ya Turkey e le selo seo se katološwago. Ka molao wa motheo, e be e le mo go loketšego kudu. Eupša Brithania yeo e bego e hloile Russia le Fora yeo e bego e le ka tlase ga tutuetšo ya yona, di ile tša emela ma-Ottoman. Ka lekhetlo la pele ka kotara ea sekete (ho tloha ka 1612), Russia lahleheloa ke ntoa e khōlō (lintoa motho ka mong, ya e le hantle, ha ba bale, o bolela hore ka hoo e ka bang kotara ea sekete Russia ha aa ka a lahleheloa ke ntoa e le ka moka, ka tsela, e bile ka fase ga Nicholas wa Pele moo e fihleletšego bogolo bja yona bjo bogolo go ya ka lefelo). Go be go e-na le mabaka a mmalwa, a bohlokwa kudu e le go phagama ga mebušo ya ka Bodikela ditlabakelong tša thekinolotši tša madira a yona. Ka morago ga gore Nicholas wa mathomo a ipolaye, sedulo sa bogoši se ile sa tšewa ke Alexander II: mohlomongwe tsar yo a rutegilego kudu le yo a rutegilego historing ka moka ya Russia. O ile a thoma diphetogo tše dikgolo, a lemoga bokgoba, gomme ka tlase ga gagwe kgolo e akgofilego ya intaseteri, go agwa ga ditimela le dipolante tša mohlagase go ile gwa thoma! Eupša ka nako e swanago, go fedišwa ga bokgoba go diregile ka ditshenyagalelo tša balemi, go bile le tshenyo e ntši, meferefere e ile ya phulega, kudu-kudu e megolo kua Poland. Alexander o kgonne go tšwetša pele Russia, eupša ga se a rarolla mathata a motheo, gomme a ba a rekišetša Amerika Alaska ka dipeni gomme a neela Dihlakahlakeng tša Hawaii mahala. Ke therešo gore o ile a kgona go fenya Turkey, eupša Mmušo wa Ottoman o be o fokola kudu ka nako yeo gomme o ile wa šišinywa ke meferefere. Ee, ditahlegelo tša Russia ntweng ye e be e le tše dikgolo ka mo go sa leka-lekanego, e lego seo se hlatselago gore madira a Russia a sa dutše a le kgole le go phethagala, go sa šetšwe diphetogo. Lega go le bjalo, gaešita le ka tlase ga Suvorov dilo ka moka di be di sa kwagale gabotse go etša ge ba bolela ka dipukung. Diphenyo di ile tša tla ka theko e kgolo, gomme ka mohlala, Catherine wa Bobedi nakong ya ntwa ya bobedi ya Russia le Turkey, o ile a lekanyetša go tšeeng naga ka tekanyo e nyenyane, gaešita le go tlogela ditleleimi tša Moldova. Le ge dinaga tše di be di dulwa ke ma-Slav a Orthodox, gomme ka nako e nngwe e be e le karolo ya Kievan Rus. Ka kakaretšo, ka morago ga go lokollwa ga Russia jokong ya Mongolia le Tatar, go ile gwa bewa tsela ya go boela ga dinaga ka moka tša mathomo tša ma-Slavic. Se se tšere nywaga-kgolo e mmalwa ka mohlala, Galicia e ile ya bušetšwa morago feela ka 1939, ka morago ga go lokollwa jokong ya Poland. Gomme motse wa Przemysl le dinaga tše di e dikologilego o ile wa šala go ma-Hungary le ma-Slovakia.
  Vedmakova o ile a lebelela tsela e kgolo: go be go se na dikoloi tše dintši gakaakaa tše di fapanego, eupša mašole a sepelago ka maoto a Japane a be a gwanta. Japane e na le baagi ba ka bago dimilione tše lekgolo, gaešita le go feta Jeremane, tlwaetšo ya pele ga go ngwadišwa e tšea seripa-gare sa diiri tša sekolo. Ntwa le USSR ke mpho ya modimo go bona, go fapana le ntwa le USA. O ka churn ntle dikarogano tše ntši le tše ntši.
  Ke mo go lekago kudu go thuntšha go thuthupa go tšwa go dithunya tša gago tše pedi tša motšhene tša lebelo le legolo, ka mahlatse se se ka dirwa ka go di laola ka go šomiša drive ya haeteroliki go tšwa ka phapošing ya go sepetša. Eupša therešo ke gore ka nako yeo yena ka boyena o tla ba le sebaka se senyenyane sa go tšwa mo. Aowa, it"s still better go e dira kgauswi le mothaladi wa ka pele goba bošego. Ee, go bonagala eka go šetše go fifala... Ke moka diphiri di tla tlala gomme dinku di tla bolokega. Le ge aowa, ga se nku.
  Ka gona go thwe"ng ka Japane? Ntwa ya mathomo ya 1904-1905 e ile ya lahlega, gomme Russia e ile ya lahlegelwa ke mašole le bahlankedi ba dikete tše fetago makgolo a mabedi le masomehlano e nnoši e le bagolegwa. Le ge madira a tsarist a be a na le go phagama ga dipalo. Japane e ile ya lahlegelwa ke bagolegwa ba ka tlase ga dikete tše pedi go ile gwa ba gwa hlongwa bonase ya di- ruble tše lekgolo tša gauta bakeng sa lešole le lengwe le le lengwe leo le thopilwego la sefahlego se serolane, le bahlankedi ba sekete. Letlakala le la histori ga le kgahliše kudu go Russia. Selo se se tenago kudu ke gore ba bantši ka gare ga naga ba be ba nyaka gore Majapane a fenye. Ka mohlala, barutwana ba Yunibesithing ya Moscow ba ile ba romela mangwalo a go lebogiša ba-Mikado ka go wa ga Port Arthur. Gomme ke bokae bjo bo utswitšwego: it"s impossible to list!
  Vedmakova o ile a fokotša lebelo la kgase e le gore a se ke a thulana le kholomo e nngwe yeo e bego e gwanta. Ngwanenyana o ile a ikana gore:
  - Go lokile, ba swana le ditšie! Dibopiwa tša mahlo a masesane!
  Tsebe e be e šetše e lemoga go duma ga dikanono mothaladi wa ka pele o be o batamela. Mokgweetsi wa sefofane o ile a rora gomme ka morago a opela:
  Mohlabani wa Russia ga a fege ka bohloko, .
  Mohlabani wa Russia o senya Majapane!
  Gomme re na le manyami a feletšego, .
  Thebe ka moka yeo e kobegilego e ile ya šikinyega!
  Ngwanenyana o ile a homola gape. Ntweng yeo, USA le Brithania di ile tša thuša Japane ka tšhelete le dibetša, eupša go be go se na pele ka bodikela. Ka kgonthe, Naga ya Letšatši le le Hlabago e be e holofela gore Jeremane e tla diriša motsotso woo ka mo go holago gomme ya hlasela Russia. Ka molao wa motheo, se e be e le sa kgonthe, gomme se hola Jeremane. Austria-Hungary yeo e dirilego segwera, yeo e nago le dikgahlego tša yona dinageng tša Balkan, le yona e be e ka ganetša Russia. Turkey, yeo historing e ilego ya kgopišwa ke Russia, gaešita le go ba ka tlase ga taolo ya tša ditšhelete ya Jeremane, le yona e be e ka tsena ntweng. Gape go a kgonega gore Italy, yeo e bego e le karolo ya Triple Alliance gomme e be e ka dira boipiletšo bja dinaga tše di humilego tša Ukraine, e be e tla tsenela ntweng. Boemong le ge e le bofe, e be e tla ba e mpe go Russia ya Tsar. Gaešita le ge a be a ka lahlegelwa ke kgwerano le Entente, gona ntwa ya mahlakore a mabedi e be e tla fela ka masetla-pelo. Dikgonagalo tša gore Fora e tsenele ntweng ke e nyenyane, ka ge ka nako yeo Brithania e be e le kgahlanong le Russia. Ka kakaretšo, go ba gona, ye ke go bala mo go fošagetšego mo gogolo ga Kaiser, yo a ilego a foša sebaka se se bjalo. Go a kgonega gore gaešita le ka morago ga go phulega ga Ntwa ya Pele ya Lefase, go bala mo go fošagetšego mo gogolo ga maano e bile tlhaselo ya Fritz go Belgium le Fora. Mohlomongwe ge nkabe ba ile ba thoma tlhaselo e feletšego ya Russia, boemo le Poland ka 1939 bo be bo tla boeletšwa. Ka mahlatse, Majeremane a ile a ipontšha a ikholofela ka mo go feteletšego, a kgetha ntwa ka mahlakoreng a mabedi.
  Witcher, go fapana le bontši bja badudi ba gabo, o be a na le mahlatse: o kgonne go bala Mine Kaif, gomme ka ya mathomo. Go ba gona, Hitler o be a nepile ge a be a bolela gore go be go nyakega gore re be gotee le Brithania kgahlanong le Russia, goba gotee le Russia kgahlanong le Brithania. Gomme ka mo go kwagalago kudu, Fuhrer wa ka moso o ile a sola bao ba ilego ba leka go tliša setopo sa Bismarck"s seetšeng.
  Hitler ruri o ile a gana kgonagalo le ge e le efe ya kgwerano le ge e le efe le Russia, kudu-kudu ge ma-Bolshevik a be a thoma go buša go yona gomme a dumela gore dinaga tša Russia di swanetše go ba dikoloni tša Jeremane.
  Se se bolela gore go molaleng gore e be e le lenaba la Russia, gomme tumelelano le ge e le efe bakeng sa Fuhrer e be e le pampiri e bonolo. Go feta moo, Stalin ke setlatla ka go foša kotlo e matla gakaakaa seledu sa gagwe se se bulegilego, gaešita le ge a be a gapeletšega go itokišeletša go raka kotlo yeo le go tliša madira a gagwe go lwantšha go itokišetša. Goba go kaone le go feta, e bjala ka bowena! Madira a Jeremane le ona a be a se a itokišeletša tutuetšo ya go hlasela ya madira a Soviet. Go be go tla ba thata kudu go bona; Ye ke ntwa e kgolo gakaakang! Gomme ka fao maitapišo a ile a feta go Wehrmacht. Gomme ka pele e be e elela go tšwa Bodikela go ya Bohlabela. Ga go molaleng gore Stalin o be a ithekgile ka eng? Gomme Beria ke morwa wa sefebe. O mo tseba lefatla gabotse. Ke ka baka la"ng a se a lemoša Stalin? Ke ka baka la"ng a se a go kgodiša gore o gate mogato? Se se diregile bjang? Taba ke gore Mokhomišenare wa Batho e be e le monna wa bohwirihwiri gomme a sa tshepe motho! Taba ke gore, go be go tloga go e-na le tsebišo e tseneletšego ya bohlale, madira a Third Reich a be a gogela godimo go fihla mollwaneng gomme koko yo mongwe le yo mongwe wa bobedi o be a porofeta ntwa. Ka kakaretšo, go be go e-na le maikwelo a gore selo se sengwe seo se sa thibelegego le se se boifišago se be se batamela!
  Gomme ke Stalin le sehlopha sa gagwe fela bao ba bego ba raga lerete, bjalo ka ge eka ba nyaka go lahlegelwa le go senya batho ba dimilione ka boomo. Gomme ka kakaretšo, mo-Georgia wa ditedu ga se bohlale bjo bjalo... Ga se a kgona go fetša seminari, gomme, bjalo ka ge Beria a ile a dumela go yena, gantši o a nwa. Gomme ge ntwa e thoma, go bile le modumo wa kakaretšo... Gomme bjale lefase ka moka le tšere dibetša kgahlanong le Russia! Gomme mo, go ba gona, melawana ya Stalin yeo e sa fetogego ke yona e nago le molato. Ka mo go kgethegilego, go sa šetšwe taba ya gore karolo ya ka pele e be e kgangwa ke go hloka ditlabakelo, ditimela tše dikete di ile tša gopolwa bakeng sa go raka ma-Chechen Kazakhstan. Gomme se se dirilwe nakong ya ntwa, ge koloyana ye nngwe le ye nngwe e bala! Ka lebaka la se, ka tsela, Mainstein o ile a kgona, go sa šetšwe go phagama mo gogolo ga dipalo ga madira a Soviet, go dira tlhaselo ya go lwantšha go fenya madira a Mahwibidu. Ka lebaka la go hloka echelons, mašole a matlafatša ga se a ka a romelwa ka nako, kabo ya madira a Soviet e ile ya šitišwa gomme ka lebaka leo tlhaselo e ile ya fela. Gomme ge nkabe mašole a rena bjale a be a le Kyiv, gomme mohlomongwe kua Romania, Brithania le USA di ka be di se tša ipea kotsing ya go eka USSR!
  Ka ntle le moo, ke mang yo a nyakilego a bolaya Hitler? Ka go realo go kgoromeletša Third Reich go bošoro bjo bofsa?! Go na le kgonagalo ye kgolo ya gore ye e be e le go buiwa mo go eteletšwego pele ke Beria... Akere ka nako ye nngwe o ile a nagana gore a ka fetša bjang Trotsky. Lega go le bjalo, ka nako yeo se se bakilwe ke go nyakega ga go phema karogano ya Ditšhaba-tšhaba. Bjale se se lebišitše mafelelo a fapanego, manaba a Russia a kopane. Go feta moo, manaba ke a histori! O swanetše go bolela gore Vedmakov ka boyena o ile a makatšwa kudu ke gore Churchill o ile a bolela polelo e kgahlišago ka June 24, a tsebiša thekgo bakeng sa USSR. Go a makatša gore nku e tlile go phiri bakeng sa selekane, ge e le gore, go ba gona, tau ya Brithania e ka bapetšwa le nku. Lega go le bjalo, Stalin ke phiri e tlwaelegilego! Bjale dilo ka moka di boetše sekeng, bo-demokrasi bja bokapitalise le bo-fascist bja bokapitalise mmogo! Eupša makomonisi a kopane e bile a botega, ga a kwanantšhe le letswalo! Mohlomongwe se ke sona seo Stalin a bego a se nyaka? Boemong le ge e le bofe, madira a lenaba a ile a oketšega, gomme Japane e ile ya bontšha mehlagare ya yona ka bohlabela. Empa, ka kakaretso, ho fallela ke boeta-pele ba linaheng tsa Letsatsi le Hlabang ke ho utloahalang: ho hlokahala hore ho homotsa megolo ea sesole sa khotsofatsoa ka litumellano tse khōlō sebakeng seo le ho ineela sebele, ho tšepisa lintoa tse ncha le linaha. Ge nkabe United States e se ya bea dikiletšo, goba go e na le moo, thibelo, kgahlanong le Japane ka July 24, gona mohlomongwe samurai e be e tla hlasela USSR gaešita le ka August, ka ntle le go leta marega! Majapane ke batho ba sebete gomme ba be ba ka se thibelwe ka thata ke go gopola Khalkhin Gol, moo, ka tsela, madira a bobedi a ilego a lwa, go akaretša le madira a dipopaye a Mmušo wa Mmušo wa Manchuria!
  Gomme se se ka bea kotsing go wa ga Moscow... Le ge Stalin mohlomongwe a ka rata go gafa Siberia ka moka go ineela ga Moscow. Ke be ke tla fo tlogela sekhurumetšo moo, ke holofela gore marega a thata a taiga a be a ka se nee ma-Japane sebaka sa go tšwela pele kudu le go kgokagana le Majeremane seleteng sa Urals goba Volga.
  Gomme ka morago, go ba gona, go be go tla ba le mathata... Hitler o ile a palelwa kgauswi le Moscow gomme a dira go bala ka phošo ka go tsebagatša ntwa go United States, ntle le go gapeletša Japane go fetola mabapi le USSR. Hitler o be a sa hlaolwe ka tlhaologanyo le gatee, ka go lwantšha ga gagwe ka sehlogo ga Bajuda, a fetoša maemo a magolo a tša ditšhelete gaešita le Vatican kgahlanong le yena. Ke therešo gore se se ile sa oketša go tuma ga gagwe gare ga ma-Araba, eupša ga se a ka a nea thušo e kgolo go sehlopha sa Rommel"s.
  Koloi yeo e nago le dibetša e ile ya otlela go fihla mollwaneng wa peleng wa Soviet. Go šetše go bile le tshenyo e itšego mo. Mo kokwane ya mollwane e sa tšwelela ka ntle.
  Le madira a sepelago ka maoto a Japane, gotee le ditanket tše mmalwa tše bofefo tšeo di nago le dikanono tša go itiriša tša 20-mm le dithunya tše pedi tša motšhene e nngwe le e nngwe. Kgahlanong le madira a sepelago ka maoto a China, se e ka ba sebetša se sebotse, eupša kgahlanong le T-34... Ke therešo gore go na le ditanka tše mmalwa tše bjalo ka Bohlabela bja Kgole, madira a magolo a kgomaretšwe fase ka bodikela. Go oketša moo, dikoloi tše dingwe tše mmalwa tšeo di nago le dibetša le dithuthupi tšeo di sepetšwago ka dikoloi tšeo di bulegilego di a bonagala. Ke swanetše go bolela gore tše ga se di- mortar tše mpe, go sa šetšwe caliber ya tšona e nyenyane...
  Witcherova o ile a dikadika: ke swanetše go dira eng? Go na le ma-Japane a mantši, gomme go bonagala o swanetše go retologela tseleng ya naga. Goba mohlomongwe e sa tla fa go retologela go ba mahlo a masesane?
  It"s already getting dark, maru a khupeditše leratadima, gomme pula e a etla. Ke therešo gore o ka ipea kotsing, kudu-kudu ka ge ma-Japane a tletše gotee, madira a sepelago ka maoto a eme, a kgobokane ka dihlopha tše di kitimago. Ee, go na le regiment ka moka ya bona, mašole a mpa ye serolane, a go šišimiša kudu, ga go kweše bohloko go ba bolaya.
  Witcher o ile a itshela, a ngunanguna:
  - Modimo a re fe di-samurai tše dingwe!
  Dithunya tše pedi tša motšhene tša maemo a magolo tša dimilimithara tše 12 di ile tša thuthupa dibopiwa tša mahlo a masesane. Palomoka ya go bethwa e ile ya thoma. Ngwanenyana o ile a ba a opela:
  Re tla lwa le lenaba go fihla bofelong, .
  Ditiro tša mašole ga di balege!
  Marussia a be a dutše a kgona go lwa, .
  O se ke wa ineela ge mathata a etla!
  12 limilimithara ke e khōlō le bohale khatriche, e phunya ka mebele, 'me ka linako tse ling tse 'maloa Japanese ka nako. Vedmakova o ile a laola sebetša a diriša di- hydraulic drive, tšeo ma-Japane a ilego a di adima go tšwa go difofane. Metsotswaneng ya mathomo, bahlabani ba Mmušo wa Letšatši le le Hlabago ba be ba sa kwešiše le gore go direga eng le gore tlhaselo e tšwa kae. Ba ile ba fo wa, ba lokolla melapo ya madi dimpa le dihubeng tša bona. Go tla ga lehu lefaseng le leo le bonagalago le khutšišitše e be e le mo go sa letelwago gakaakaa. Gaešita le ge aowa, polelo ya mafelelo e bonagala kudu e swana le go kwera.
  Witcher o kgonne go sega fase ka maemo a mmalwa pele lenaba le arabela gomme la thoma go phatlalala. Mokgweetsi wa sefofane o ile a tšwela pele a thuntšha, mola ka nako e swanago a sepetša koloi yeo e nago le dibetša e le gore e se ke ya thunywa ke ditankete. Go sa dutše go le bjalo, kanono ya sefofane e ka tsenelela gaešita le ditlhamo tše bjalo. Lega go le bjalo, se gape se ithekgile ka lebelo la mathomo la projectile e sa dutše e le e kgolo go feta ya dithunya tša ntwa;
  Ge mokgweetsi wa sefofane a be a le mahlatse, ma-Japane ga se a ka a hwetša gatee-tee gore ke mang yo a ba romelago lehu, kudu-kudu ka ge pula ya selemo e ile ya thoma go rotha, ka baka la seo go ilego gwa ba thata go hlaola diphadima. Mohlomongwe di- samurai di be di nagana gore di be di hlaselwa ke sehlopha sa ma-Russia seo se ilego sa thuba ka morago, ka gona ditanket di ile tša thuntšha dihlašana. Witcher, o ile a pšhatlaganya Majapane gomme a opela:
  Go tloga mabopong a kgole a lewatle, .
  Moo polokelo ya legodimo e ilego ya šikinyega!
  Mašaba a Sultan a kitimela go feta, .
  Go bjalo ka ge eka Molwa-le-Kriste o tsogile!
  
  Ntwa ga e na kgaugelo, e mpe, .
  Bjalo ka khaete yeo e theogilego godimo ga Rus"!
  Naga ya ka e boputswa ka dintho, .
  Phološa mmago, ke rapela Modimo!
  
  Lefase le sehlogo bjang, le a šiiša
  Ngwana o ile a wa gomme a gagolwa diripana!
  Ba belega, ba kgorometša ka bohloko, .
  Ka gona Moduma yo mobe o ile a dira phetho!
  
  Modimo ga a tsebe mellwane pefelong, .
  O tlišitše masetla-pelo molokong wa batho!
  Gomme yo mongwe le yo mongwe yo a phelago o a tlaišega, .
  Ke manyami feela ao a balago diphenyo!
  
  Russia e kolobile madi ka moka, .
  O yo sehlogo gakaakang Ramaatlaohle!
  Thomo ya gago e ile kae?
  Na Kriste ruri ke wa boraro, yo a sa nyakegego!
  
  Ke ka baka la"ng lena Ada le Efa, .
  O ile a ba raka paradeiseng ka baka la go dira bobe!
  Iri e fihlile ya motho yo a jago batho, .
  Ka tlhaselo e fodilego Mamaia!
  
  Banenyana ba tšholla megokgo mo, .
  Majeremane a ile a bolaya batswadi ba-ka!
  O sa rwala dieta gomme go a tonya
  E šoro, dinoka ka moka di gatsetše!
  
  Ga go na motho yo a kwelago rena batho bohloko
  E ka ba di- midge goba dinoga di a re hlaba!
  Ka dinako tše dingwe go rotoga kgopolo
  A senwelo sa tlaišego gakaakang!
  
  Ke ga lefeela go holofela Modimo, .
  Ke nnete ga e mo kweše bohloko!
  It"s better go phela gampe le gampe, .
  Eupša mo re rile - go lekane!
  
  Re na le difolaga tša bokomonisi, .
  Seo se rago gore ga go na tšhupetšo go malome!
  Ga ke kgone go kgotlelela bofasista, .
  Ethos ya rena e bonolo: go ya diheleng ka seo!
  
  Kholofelo diatleng tše di nago le kwelobohloko, .
  Go monagano wo o lego hlogong!
  Thato e re iša go diphihlelelo, .
  Bokgoni, phišego ka seatla!
  
  Gomme ka fao, go ela ka dikgato, .
  Tsela ya gago ya tokologo le lethabo!
  Re tla fetoga medimo ye khubedu, .
  Ga go na motho yo a ka re kobago!
  Vedmakova o ile a opela le go thuntšha dithunya tša motšhene, a thuntšha bao ba mahlo a masesane bao ba bego ba šetše ba kgonne go tšhaba gomme a robala fase. Eupša ka morago mahlatse a gagwe le ona a ile a fetoga go bonagala bahlankedi ba Majapane ba ile ba lemoga seo se diregago gomme ba lahlela dipomo tše mmalwa koloing yeo e nago le dibetša. Witcher o ile a kwa mmele wa gagwe o šikinyega. Lega go le bjalo, dipomo tša Japane e be e le tše di aroganego gomme di be di sa tsene ka gare ga ditlhamo, tšeo go bonagalago di hlametšwe go kgotlelela go thuthupa ga dithunya tša motšhene tša go fihla go dimilimithara tše 14 ka tekanyo.
  Witcher o ile a sega:
  - Gomme ka morago ntweng ya manganga, kulo ye e arogilego - lešilo! O ile a tenega, gatee-tee a ba bohlale gomme a thula sepheo gantši!
  Ka sekepeng sa go rwala bašomi seo se nago le dibetša, dithunya tša motšhene di sepedišwa ke phepo ya lepanta. Se se fa kabo ye kgolo ya dikulo, go tlaleletša, go fiwa go fodiša ga meetse, yeo e go dumelelago go oketša nako ya go thuntšha. Ka gona, mohlabani yo a se nago moletlo o ile a kgaola ma-Japane ao a bego a mo lahlela dipomo. Eupša go bonagala bahlabani ba bangwe ba ile ba e lemoga. Dipomo tša go thunya di ile tša fofa gape. Go ile gwa kwagala go thula ga sefofane. Go bonagala e nngwe ya dipomo e be e le boima, e le boima bjo bo ka bago kilograma, gomme e be e le kgahlanong le ditanka. Majapane a be a šetše a filwe diphapoši tše di swanago tšeo di se nago selo. It"s weak against Chevrons and T-34s, eupša o ka tsenelela ka gare ga koloi ya dibetša! Ka lehlakoreng le le robegilego, Witcher o ile a hlapišwa ke lerole. Ngwanenyana o ile a ikana gore:
  - Ee, Japane ke e nyenyane, empa e baka mathata a maholo!
  Koloi yeo e nago le dibetša e ile ya thoma go kitima ka lebelo, gomme dipomo tše mmalwa tša go arogana di ile tša fofela ka gare, moo di ilego tša thuthupa.
  Dikarolwana di ile tša swara Witcher, a gagola yunifomo ya gagwe. Go e phagamiša, tanka ya kgase yeo e robegilego e ile ya swara mollo. Ngwanenyana o ile a rogana gape:
  - E sego motšhene - mojenerale! Ke be ke tla go lahlela masepa!
  Ka morago ga go sega fase tše dingwe tše mmalwa, ke ile ka swanelwa ke go tlola ka ntle ga khabetšhe. Ngwanenyana o ile a dira se a sa lemogwe ke mašole a Japane gomme a gagaba. O be a sa tshwenyege ka yena ka noši o be a apere seaparo sa madira sa Naga ya Letšatši le le Hlabago. Gomme leswiswing le ka pula o ka se kgone go tseba sefahlego sa gago ka nnete. Bjale o swanetše go fologa tseleng e kgolo gomme o nyamelele ka sethokgweng.
  Ngwanenyana o ile a gagabela ka lebelo kudu gomme ka nako ye e swanago a kopana le ditopo ka makga a mmalwa. O ile a ngunanguna ka kgotsofalo:
  - It"s not bad gore ke file samurai seetša! Bjale sohle seo o swanetšego go se dira ke go e phološa ka bowena!
  Mohlabani o ile a itahlela ka gare ga dihlašana gomme, a tsoga, a thoma go sepela. Ba fore, mohlomongwe ba ka se swarwe. Ge e le gabotse, o ile a bea ntwa ye e hlomphegago gomme a nagana gore feat ya gagwe e be e ka se dumelwe kudu, go sego bjalo mohlomongwe, ke mang yo a tsebago, ba be ba tla fa naledi ye nngwe ya mogale!
  Ka kakaretšo, ntwa ke selo se se makatšago, o bolaya batho and it"s not just normal, but valor. Bjalo ka ge Beibele e bolela, ka tsela, "O se ke wa bolaya!" Lega go le bjalo, Modimo o ile a laela gore e sego go bolaya feela, eupša o ile a laela gore ba fediše Baamaleke ka mo go feletšego, basadi ba bona, bana, gaešita le diruiwa! Gaešita le ge gaešita le nakong ya ntwa, go fedišwa ga baagi go lebelelwa e le mo go gobogilego le mo go gobogilego.
  Lega go le bjalo, dinaga tše di dirišanago le dinaga tša ka Bodikela ga se tša ka tša thuthupiša feela e bile e sego kudu diphetho tša tša bohlabani go etša ge di ile tša thunya baagi ka dipomo. Se se be se bakwa ka karolo e itšego ke go nepagala mo gonyenyane ga difofane tša go thuthupiša dipomo tša bophagamo bjo bo phagamego, e lego seo se ilego sa dira gore go be thata go hlasela diphetho tša tša bohlabani feela, eupša selo se segolo e be e le go itefeletša. Japane le yona e ile ya hwetša kgothatšo go tšwa go US. Eupša go be go se na selo seo ba ka ba arabago ka sona! Ba be ba fo ba ba se na difofane tšeo di nago le bokgole bjo bjalo bja go fihla go Yankees!
  Go bonagala ma-Amerika a be a lebelela tefetšo bakeng sa Peru Harbor e le mo go lekanego, goba go e na le moo, maemo a godimo a tša ditšhelete a ile a dira phetho ya go gata mogato ka tsela e šomago, gomme ka nako e swanago a fediša Mao"s Red Army. Japane e ile ya tlogelwa le Manchuria bjalo ka lepolanka la go tlolela ntwa kgahlanong le USSR, gomme ya fiwa seatla se se lokologilego kgahlanong le Mongolia, gomme tše dingwe e be e le mošomo wa Chiang Kai Shek! Ke moka go tla kgonega go gogola China ka moka. Gomme a Naga ya Letšatši le le Hlabago e tšholle madi ntweng le USSR. What"s most interesting here is probably that Majapane, ka ge a fentše Russia, a ithekgile ka go itefeletša ka Amerika gape a šomiša thušo ya Jeremane le USA, a nagana go tšea Siberia le dinaga tše dingwe go tšwa Japane yeo e lapilego.
  Lehlakore le lengwe le le lengwe le nagana gore le ile la gata mogato ka bohlale kudu, kudu-kudu ka ge Amerika le Brithania di ile tša hwetša taolo ya mafelo a magolo ka ntle le go thuntšha le gatee. Go sego bjalo, ba be ba tla swanelwa ke go tšea nako e telele le e lapišago go ba fenya, e lego seo se bego se tla tšea bonyenyane nywaga e mmalwa tše ke dihlakahlaka ka morago ga tšohle!
  Vedmakova o ile a sepela, a holofela go tshela mothaladi wa ka pele. It"s quite possible go thelela ka gare ga sekgoba gomme o tsenele batho ba gago. Goba mohlomongwe le go tšea yo mongwe wa bagolegwa ba samurai. Go lokile, e kgauswi le maemo a tšwetšego pele kudu a madira a Soviet. Go sego bjalo go tla ba thata go goga.
  . KGAOLO YA No. 5.
  Ka gona bakeng sa Oligarchy ya Lefase: Jeremane le Yuropa ka tlase ga USSR di lebelelwa e le lefelo leo le timetšego la tutuetšo, gaešita le tšhošetšo mmušong o matlafaditšwego wa bokomonisi le go katološwa mo go oketšegilego ga Bobolshevism. Gomme go Russia ka fase ga Jeremane, ye ke katološo ya dikarolo tša yona tša khuetšo le kgonagalo ya go anya matutu ka moka go tšwa Dinageng tše di humilego. Empa sena ke hlile seo oligarchs Fora se lahlehelohileng ka ho lahleheloa ke Jeremane: ba ile ba tlameha ho arolelana hanyenyane le Hitler, empa ba ile ba boloka boholo ba leruo, 'me ho bile ho bile bonolo ho sebelisa basebetsi - Majeremane a ile a pšhatlaganya mekgatlo ya bašomi. Ke eng seo ma-oligarch a se lahlegetšwego kua Baltics? Bala motse-mošate wa gago ka moka, le bao ba bego ba se na nako ya go tšhaba, gona tokologo goba bophelo! Mohlala o a makatša! Ka gona ga go na selo se se makatšago ka se! Le gona ge nkabe Hitler e be e se motho yo a fišegago gakaakaa yo a lwantšhanago le Bajuda, ga go na motho yo a bego a tla thuša USSR!
  Go swanetše go bolelwa gore le lengwe la mabaka ao ka ona Fora e ilego ya thubega gabonolo e bile tekanyo e nyenyane kudu ya ba-Juda bobedi baagi ka kakaretšo le ba maemo a godimo a tša ditšhelete. Kua Poland, Brithania, USA: e be e le se se fapanego kudu. Kudu-kudu kua USA, yeo, ka tsela yeo, e hlalosago lebaka leo ka lona ma-Yankees, go sa šetšwe gore ga go na pomo e tee yeo e ilego ya wela Amerika, e be e le sehlogo le go feta go baagi ba Jeremane go feta ma-Brithania!
  Vishu e ile ya ba popi ka tlase ga Wehrmacht, gomme Majeremane a ile a otlela go dikologa Paris a bapala di- harmonica. Hitler o ile a thoma go lokišeletša tlhaselo ya Engelane, ka ntle le go itshwenya ka go fetišetša tša boiphedišo motheong wa ntwa le go diriša methopo ya Yuropa yeo e fentšwego. Se se ile sa mo bitša tšhelete e ntši, go etša ge go bile bjalo ka go se ikemišetše ga gagwe go boledišana le Maisemane le go lahla go lwantšha Bajuda. Mohlomongwe wa mafelelo o be a tla dumelela Fuhrer go lokolla madira a gagwe ka moka bakeng sa ntwa kgahlanong le USSR gomme a hlasele morago kua ka May. Ke therešo gore khutšo le Brithania e ka be e ile ya kgoromeletša Stalin go tsebiša go kgoboketšwa ga batho. E tla ba pontšho ya gore lenaba le šetše le le mojakong.
  Goba aowa, boemong bjoo e ka ba e ile ya ama boemo bja Amerika go Japane. Ba be ba ka se hlohleletše Naga ya Letšatši le le Hlabago, gomme mmušo o matla o be o ka bula pele ga bobedi! Ke seo se diregilego bjale. Ke feela boemong bjo bobe le go feta, ge madira a USSR a nyakile a fedišwa, tšweletšo ya dibetša ga se ya hlwa e hlongwa, gomme ga se ba hlwa ba ithuta kamoo ba ka lwago ka gona!
  Ye ga se ngwaga wa masomenne-tee - mašole a Soviet a hweditšego maitemogelo a ntwa, a ithuta go lwa le go fenya! Ka gona bjale ga ba tšhabe ditanka tše boima le difofane tšeo di nago le dintlha tše šupago tša go thuntšha koloing e tee!
  Monna wa mo-Japane yo a lewago ke bodutu o eme kgaufsi le sehlare. Ka fao dummy ye nnyane ye serolane ye e tlwaelegilego.
  Witcher o ile a tlolela godimo ka morago ga gagwe. O ile a šišinya hlogo ya gagwe godimo gomme ka morago a e sotha... Ge o šišinya "pitša" ya lenaba ka bogale, mešifa ya molala ga e sa kgona go fa kganetšo ye e šomago gomme "pitša" e kobega gabonolo!
  Go lokile, go thwe"ng ka samurai e tee e nyenyane! Vedmakova o bonala a thabile e bile a thabile, o bile o hlobola meno:
  - Japane e ka se tsoge e re fentše! Ka gobane go na le mohlabani yo a swanago le nna!
  Ka kgonthe, historing ka moka ya Rus", ke ma-Mongolia-Tatar feela ao a ilego a kgona go fenya! Go ba gona, lebaka leo ka lona se se diregilego le lebaka leo ka lona setšhaba se segolo sa ma-Slav se ilego sa ipontšha se se na thušo ke sephiri bakeng sa meloko e fetago e tee!
  Lebaka la bohlokwa kudu ke go arogana ga feudal, ge yo mongwe le yo mongwe a tšea kabo ya bona: ba ile ba thoma dikgogo gomme ba dula ka go yona, ba diša bohwa bja bona: ba se sa šoma!
  Witcherova o ile a ikwa gore dibutšwana tše di tiilego le tše di sa kgahlišego tša Majapane di be di mo silila maoto. Mokgweetsi wa sefofane o ile a phetha ka gore tabeng ye go be go se na mohola wa go kgotlelela tlhokofatšo. O ile a fo apola dieta tša nko tše di sa bonagalego tšeo di bego di tiile gomme a gatelela menwaneng ya gagwe. Ke ile ka kwa go tonya ga naga ya gešo ya setlogo ka maoto a-ka a sa aparwago gomme ka ikwa ke thabile kudu! O ile a oketša lebelo la gagwe gomme a ba a thoma go tlola ganyenyane!
  Taba ya gore ma-Russia a be a arogane e ile ya ba masetla-pelo a magolo kudu a ma-Slav. Ka bodikela ba ile ba bušwa ke Lithuania le Poland, gomme ka bohlabela ke ma-Tatar a sehlogo. Lega go le bjalo, joko ga se ya ka ya swarelela ka mo go sa felego: Moscow, yeo pele e bego e le motse o monyenyane, e ile ya thoma go gola gomme ya ba ya fetoga mohuta wa mmušo o monyenyane. Ivan Kalita o ile a ba mokgoboketši wa dinaga tša Russia. E bile wa mathomo e sego wa mahlatse kudu, eupša sa bohlokwa kudu e be e le wa mathomo! Gomme bjalo ka ge go kwagala ka koša ya Bolshevik: go kaone go ba yo a hwilego go e na le go ba wa bobedi!
  Stalin ga se mo-Russia, ye ke bothata bja gagwe bjo bogolo! Ka fao go se tshepe setšhaba sa titular, le dikgateletšo tše kgolo tše di sa lokafatšwago! Efa dinaka tša kolobe, le chock mmušo!
  Chuchmek sedulong sa bogoši gomme Rus" ka lešakeng!
  Ka mohlala, bobedi Tukhachevsky le Egorov e be e le marshals a nago le bokgoni kudu, ke eng se sengwe seo se ka bolelwago ka balaodi ba bangwe ka moka bao ba gateletšwego! Ga ke kgone go bapetša le tšhwene ya ditedu! Ke ka baka leo re ilego ra tsena mathateng!
  Lega go le bjalo, go diregile bjang e le ka kgonthe gore Stalin a kgone go ba mmuši yo a feletšego? Mogeorgia yo a sa tsebego go bala le go ngwala o ile a dirwa Modimo!
  Batho ba Russia ba swanetše go bušwa ke Tsar ya Russia! Ka tsela, ba ga Romanov ba be ba nyakile ba se na madi a Russia gomme mohlomongwe that"s why ba ile ba senyega!
  Japane gape e be e e-na le mokgwa wa moswana-noši wa mmušo, moo shogun ge e le gabotse e bego e phagame go feta mmušiši, gomme ka baka leo go be go e-na le mehola e itšego, ka ge go be go e-na le kgonagalo e nyenyane ya go senya mmušo ka baka la mojalefa wa lešilo. Ka nywaga-kgolo e mentši, ma-Japane ga se a ka a lwa dintwa tša go fenya, eupša a ile a lwa ka mafolofolo. Se se bile le tutuetšo e itšego monaganong wa setšhaba se. Eupša lekgolong la bo-masomepedi la nywaga, Naga ya Letšatši le le Hlabago e ile ya thopa naga e ntši go feta Alexander yo Mogolo! Bjale ke sebaka sa Russia. Ke feela tše tšeo e sego dinako tša tsarist, mebušo e kgolo ya mokgatlo wa bokomonisi le tshepedišo e tšwetšego pele kudu le e phethagetšego kudu ya tša boiphedišo le ya dipolitiki lefaseng!
  Lega go le bjalo, Witcher o ile a šikinya hlogo gatee-tee. Ga se dilo ka moka tšeo di lokilego tshepedišong ya dipolitiki le tseleng ya mmušo! Mohlala, batho ga ba kgethe hlogo ya mmušo ka lebaka la pontšho ye nngwe ya thato, eupša seo se diregago... Go swanetše go bolelwa gore tlholo ya ntlokgolo le go fiwa ga maatla a tšhoganetšo go yona ga se gwa fiwa e ka ba ka molao goba ka molaotheo. Le gona yena ka noši o be a e-na le dipelaelo tše dikgolo ka bokgoni bja moseminari yo a rutegilego ka seripa-gare! Go fo swana le Beria: monna wa bohwirihwiri, eupša yo a sa rutegago gabotse yo a nago le pono e tshesane kudu le thuto!
  Eupša bjale mothaladi wa ka pele o kgaufsi le go feta, go phadima go bonagala gomme go rora go fetogile mo go matla le go feta. Go lokile, ke nako ya go hwetša polelo le... Vedmakova o ile a lemoga go arogana ga ma-Japane ao a gagabago. Bjale o swanetše go dula ka kelohloko moseleng wa bona. Mo e ka bago ka mokgwa o swanago le wo a ilego a hlasela Yu-188, e lego sefofane sa go thuthupiša ka lebelo kudu, seo go sego bonolo le go se swara le MiG e lebelo. Ka tsela, di-lag ka kakaretšo ga di laolege ka mo go kgethegilego gomme tabeng ye ga di kaone go feta Fokken-Wulfs! Go lokile, di- samurai di batamela mokero, di swana le diphelehu tše di bethago tšeo di gagabago go leba leraga la oli. Go na le Majapane a mantši, o swanetše go dira ka kelohloko mo... Mo ke molaodi wa madira a Naga ya Letšatši le le Hlabago, sefahlego sa gagwe se swana le sa marmot. O goeletša selo se sengwe, a šišinya difihla tša gagwe le tšhoša ka matla.
  Vedmakova o ile a emela ka go se fele pelo gore samurai e tsoge gore e hlasele gomme a mo itia ka morago ga hlogo ka sebono sa gagwe. Lega go le bjalo, o ile a bala kotlo yeo e le gore "Majapane" a se ke a hwa gatee-tee. Gomme ka morago o ile a thuntšha go thuthupa go tšwa go sethunya sa ka tlase ga motšhene go ma-Japane ao a bego a kitimela go hlasela! Proorav: 1 .
  - Bohwirihwiri ntweng bo swana le seila ka sekepeng, eupša ke bjona feela bjo bo budulelago, e sego yena!
  Mošemane Oleg le ngwanenyana Margarita ba lwa kua Stalingrad. Ba tla ema motseng wo bjalo ka di- titan.
  Oleg Rybachenko o bonala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi. Gomme mošemane o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  O lahlela ma-fascist go dikologa gomme o re:
  - Kgalalelo go Naga ya Mma ye kgolo!
  Margarita le yena o fa go retologela mo go ikemišeditšego gabotse. Mows fase mafascist gomme o opela:
  - Kgalalelo go Stalin le letšatši la bokomonisi!
  Oleg Rybachenko o mollo gomme o oketša ka gore:
  - Kgalalelo go bagale!
  Ngwanenyana o thuntšha le go sega Manazi. O lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o a tšhoša:
  - Le letago go Naga ya Mma ye kgolo ka mengwagakgolo!
  Ka go rialo, mošemane le ngwanenyana ba ile ba tloga ba arogane ka go tia. Ba thuntšha Manazi gomme ba lahlela dipomo.
  Leoto la mošemane le le se nago selo le lahlela mmolai mpho. Mošemane o re ka pefelo ya hlaga:
  - Re tlaiša bohle!
  Margarita, a thuntšha le go sega lenaba, o a tšhoša:
  - Gomme go tla ba le go direlwa furu bakeng sa diabolo!
  Gomme ngwanenyana, ka leoto la gagwe le le se nago selo, o lahlela mpho ya lehu. Mohlabani yo bjalo, yo a kgonago go sega madira ka moka e le ka kgonthe.
  Mošemane le ngwanenyana ba lwa kua Stalingrad. Ke bagale ba nnete. Le knights tletseng moya sebete.
  Hitler o ile a nagana"ng, gore ka morago ga masetla-pelo a 1941 ma-Russia ga se a ka a ithuta selo?
  Ke mang yo a nago le taba! Sešole se Sehwibidu se ikemišeditše go thulana le diphoofolo tša go tšhoša go tšwa letotong la "E", a di bolele: E-75 ditone bakeng sa masomesenyane, le E-100 ditone bakeng sa lekgolo le mashome a mane. Go tloga taiga go ya mawatleng a Brithania, Madira a Mahwibidu ke ona a matla kudu.
  Mošemane le ngwanenyana a a lwa, e le gore Manazi a ba kgole le bona bjalo ka galase go tšwa go sledgehammer.
  Bana ga ba hwe e bile ga ba boife selo. Mafasista a ke eng go bona? Mebutla e mentši yeo e swanetšego go tsongwa!
  Oleg Rybachenko o ile a opela ka go rora:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, wena Hitler ke pudi, .
  Ke ka lebaka la eng o tlile Russia o le lerete...
  O tla amogela go tšwa go rena ka go lebanya ka nikele - .
  O tla kopana le seatla sa mošemane yo matla!
  Gomme ka morago potsanyane ya mešifa e lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la yona le le se nago selo. Le gona ditanka tše pedi tša Jeremane tša E-50 le E-75 di thulana ka dihlogo gomme tša thuthupa.
  Oleg Rybachenko o re ka lethabo:
  - Ke mohlabani yo mofsa wa super!
  Gomme gape mošemane o fa go retologela.
  Gomme ka morago ngwanenyana le yena o a thuntšha. O otla ka mo go nepagetšego gomme o diriša ka go tia. Gomme ka nako ye e swanago o opela:
  - Ke tla pšhatlaganya mafasista ka moka, gomme ke tla kgaola makhura a Adolf!
  Gomme gape ngwanenyana o ka lethabo le le tletšego la tshenyo. Se sengwe le se sengwe se a ithuntšha gomme se a thuntšha.
  Gomme sethunya se fofa go tšwa leotong le le se nago selo gape. E otla ma-fascist. E phatlalala bjalo ka diphini ge e thulwa ke kgwele.
  Margarita o opela:
  - Kotlo e matla e ikhethang hantle ikemiselitse, .
  Povetkin e fodilego kudu e fofela ka gare ga lesale!
  Oleg Rybachenko, a thuntšha, o ile a tiišetša gabonolo:
  - Povetkin ke mohlala o swanetšego, gomme ga a tšhabe baganetši ba matla!
  Ka morago ga moo mošemane o lahlela gape sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o pšhatlaganya ma-fascist bjalo ka mapotlelo le maswika a cobblestone.
  Gomme go sa šetšwe gore o e dira ka bohlale gakaakang, Manazi a a thulana. Ba be ba nyaka eng? Go be go se na lebaka la go šitišana le USSR.
  Ke selo se tee feela seo se tshwenyago Oleg Rybachenko. United States e šetše e tlošitše Majeremane, gomme Russia e tla ba tšeela rap.
  Mošemane, a lahlela sethunya gape ka leoto la gagwe le le se nago selo, o ile a opela:
  - O se ke wa ba setlaela, Amerika.
  Re fe Alaska bjale...
  Ye ke naga ya rena yeo e lego mabopong a mabedi - .
  It"s not for nothing gore bere ke sebata se bogale!
  Gomme Oleg Rybachenko o ile a fa go thuthupa gape... O ile a sega fase mafasista. Gomme gape menwana ya maoto ye e se nago selo ya mošemane e pitlela sethunya gomme e e lahlela go lenaba. Ba e phatlalatša ka mahlakoreng a fapanego.
  Mošemane o a rora:
  - Kgalalelo go Russia!
  Margarita o ile a lahlela sethunya gape ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  - Bakeng sa Tsar Nicholas II!
  Mošemane o ile a phošolla ngwanenyana:
  - Stalin o buša mo, e sego Nicholas II!
  Margarita o ile a dumela gabonolo:
  - Ee Stalin! Ke mang yo a dirilego khutšo le motho yo a jago batho!
  Gomme ngwanenyana gape a lahlela mpho ya mmolai ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Oleg Rybachenko o lemogile ka mo go kwagalago:
  - USSR e hloka go khutša! Gaešita le ge Third Reich e ile ya e diriša gakaone!
  Gomme bana ba thoma go thuntšha gape...
  Majeremane a Stalingrad le Stalingrad ka boyona a ile a amogela dihele tše di šiišago.
  Eupša ge e le gabotse, seo ba tlilego ka sona ke seo ba se tlogelago ka sona.
  Ka mo go nepagetšego kudu, ba a hwa. Ntwa e na le madi kudu ebile e kgethwa tokelo.
  Oleg Rybachenko o tloga a nagana nakong ya ntwa gore ka dinako tše dingwe batho ba na le tlhaologanyo kudu. E ka ba ba dira genius go tšwa go Stalin, goba gaešita le go tšwa go Lukashenko. Eupša bakeng sa Belarus ya lekgolong la masomepedi-tee la nywaga, go dira borapedi bja semelo go tšwa go molemi wa kopanelo go tloga go tšhoša. Ke nako ya go hlalefa.
  Gomme o kgethe moetapele yo mofsa, yo mofsa, yo a tšwelago pele. Le eseng bontša boemo ba bohlale ba lesea ka sandbox.
  Lukashenko o hlaolwa gabotse ka kanegelo ye:
  Ge dilo ka moka di thoma go bitša kudu kua Belarus, ke eng seo se sa bitšego kudu?
  Ditshepišo go tšwa go Mopresidente Lukashenko!
  Le gona ka baka la"ng?
  Ka gobane ga di bitše selo!
  Ke dihlong go ma-Belarus ao a sa dutšego a boutela mmušiši yo bjalo. But it"s high time to wise up and show gore ke batho ba Europe. Ka mohlala, kua Russia, Putin bonyenyane o ile a kgona go itlhompha ka go thopa Crimea ntle le go thuntšha.
  Eupša se se bakwa ke mahlatse a gagwe a makatšago. Putin o na le mahlatse a mantši. Ka mohlala, re bile le mahlatse gore nakong ya ketelo ya Tonakgolo ya Isiraele, tiragalo e sa kgahlišego e ile ya direga le mosadi wa gagwe kua Kyiv. Ee, gape ke ponagatšo ya mahlatse a makatšago. Eupša poelo e nyenyane gakaakaa ya kgonthe! Go thwe"ng ge e ba Tsar Nicholas a be a e-na le mahlatse a bjalo a makatšago? Ka mo go nepagetšego kudu, o ile a e hwetša ka 1935, Russia e be e tšere seripa-gare sa lefase.
  Gomme ke eng se se latelago... Tsar Nicholas o ile a rulaganya go fofela ga gagwe sebakabakeng ka la 28 Motsheganong 1935, ka letšatši la gagwe la matswalo fela. Sefofane sa mathomo-thomo historing ya batho ke mosepedi wa lefaufaung wa mosadi wa mo-Russia.
  Le lefaseng le, mola USSR e swaregile ka go phologa.
  Dintwa tša kua Stalingrad di nyakile di swana le tša kanegelong ya kgonthe ya 1942. Ke feela mo nakong ye lenaba le matla kudu. Bobedi ka bontši ka lebaka la mabotho a bokoloniale le ka theknoloji.
  Go thata kudu-kudu magodimong a Soviet Russia. Manazi a na le difofane tše dintši tše matla, tša jet. Gomme ka tsela ye nngwe it"s not so easy go ganetša.
  Mona ke bakgweetsi ba difofane ba Jeremane Albina le Alvina ba ikgoboketsa ditšhelete. Ke ditsebi tše kgolo tabeng ye.
  Ka mohlala, re ka thibela bjang banenyana ba bjalo ba Majeremane bao ba aperego di- bikini bao ba se nago maoto?
  Oleg Rybachenko o kwa banenyana ba.
  Lahlela sethunya se sengwe ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. O lahlela ma-fascist ka mahlakoreng ka moka gomme o re:
  - Pelo e kgolo ya Russia!
  Gomme mošemane wa terminator o thunya ka bogale kudu. Kulo e nngwe le e nngwe e thula sepheo. Gomme Maarabia, bathobaso, le Maindia ba ya tlhaselong. Lešaba le legolo le a kgobokana.
  Mošemane genius ka leoto la gagwe le le se nago selo gape o lahlela sethunya, o thulana le ditanka tše pedi tše kgolo tša Jeremane le go fofa:
  Tšhoša ya samurai e na le wena, .
  Pelo le monagano di hlwekile...
  Ka sebete o etelela pele tlhaselo - .
  Tsela ya botse!
  Margarita, a thuntšha lenaba, o ile a thuntšhetša Manazi ka bazooka gomme a tšholla:
  - Botle bjo bo sa tlwaelegago!
  Gomme mohlabani o ile a lahlela ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo mpho ye e senyago kudu ya lehu. Baganetši ba pšhatlagantšwego. Ke moka gape ka menwana ya maoto ya leoto la gagwe le le se nago selo a lahlela tshenyo ya lešoka gape. Gomme ditanka tše pedi tša bofasista di ile tša thulana. Gaešita le ditlhase le muši di ile tša wa gomme tša wa!
  Oleg o ile a goeletša ka gore:
  - O dirile gabotse, ngwanenyana wa go ya go ile!
  Margarita o ile a lahlela lemone le lefsa la mmolai ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  - Re bana ba sa feleng Tsela ya Lefaufau!
  Mošemane wa terminator o ile a dumela ka hlogo gomme a tšwetša pele ntwa ka boyena. Se sengwe le se sengwe se sepela go ya ka thulaganyo. Ka go nepagala kudu, go lokile ga bjale. Le gona ma-Nazi a ka se thube lefelong la ona.
  Ka gona go sa šetšwe gore Manazi a ka leka gakaakang, ge e le gabotse a tla fo kgangwa ke madi a ona.
  Le gona ditanka tša bona di tla fetoga tšhipi e senyegilego! Gomme folaga ya Russia e tla phadima godimo ga polanete!
  Oleg Rybachenko o dira ka maatla a magolo. O lahlela dipomo ka maoto a sa aparwago gomme o opela:
  - Re tla dula re na le lethabo, .
  Go tla ba le toro ye e phadimago...
  Gomme botse bo tla tla - .
  Lešata le tla be le fedile!
  Mošemane genius o dira ka modiro, wo o oketšegago ka tekanyo ya go kgeregela ga Majeremane ka pefelo.
  Margarita o šoma bjalo ka nomoro ya bobedi. Eupša maoto a ngwanenyana yo a sa aparwago a lahlela dipomo ka mafolofolo le go feta.
  Gomme ma-fascist a wela ka tlase ga dikotlo tša yona.
  Oleg Rybachenko le yena o thuntšha... Eupša dikgopolo tša gagwe di a kitima, di boela morago bjale. Go seo se lego gona e le ka kgonthe.
  Ge e le gabotse, go bonagala ma-Belarus a e-na le boima bjo bogolo kudu bja bjoko kua Yuropa, eupša a itumelela go bewa molala le go kgotlelela pušo ya bogateledi ya motho ka o tee ka o tee.
  Gomme bonyenyane mopresidente e be e tla ba mohuta o itšego wa motho yo mogolo! Gomme ka fao ke molemirui wa kopanelo, gomme le ge a se na tate wa semolao. Gomme go ba dumelela go go kgoromeletša go dikologa mengwaga ye mentši gakaakaa.
  And what"s more, go na le gape le batho ba menagano ye mesesane bao ba mo boutelago.
  Ee, Oleg Rybachenko o ile a ba a hlama ditties.
  Mpotšeng bagwera gore nako ye kaakang
  Dikgetho tša Ntate Kolya...
  Ke nako ya go go kgethelwa Oleg - .
  Go hwetša tšhelete e ntši!
  Ee, go ba gona, diphetogo di a nyakega le kapejana ka mo go kgonegago. Ge e le gabotse, go ema felo gotee go tletše ka ditla-morago tše mpe.
  Go feta moo, Lukashenko ka boyena ga a tsebe seo a se nyakago. Ka nako ye nngwe o nepile, ka nako ye nngwe o tlogetšwe. E ka ba e ya go bokapitalise, goba bosošalisiti. Gomme ga a na sehlopha se se tlwaelegilego. Gomme ga go na mokgatlo goba kgopolo. Go bjalo ke borapedi bja semelo sa magareng kudu le sa go bolela. Bonyenyane Stalin le Lenin ba be ba tseba seo ba se nyakago! Gomme mogateledi yo? Ga a tsebe le gore o le letona goba o le letshadi!
  Aowa, ka ntle le dikgopolo le mokgatlo wo o tsepamego, go ka se be le go tsepama setšhabeng.
  Le go tšwela pele le gona!
  Stalin, ka bomadimabe, le yena o ile a ba seka sa letšhogo le tshenyo, a fetoša bokomonisi gore e be bogeyman.
  Go be go se na mmušo o loketšego. Gomme ka tlase ga Brezhnev go be go na le bohlanya - motho yo bjalo a ka kgethwa bjang go ba hlogo ya USSR. Le gona bofseng bja gagwe, Brezhnev o be a sa bonagale bjalo ka mohlalefi, eupša botšofading bja gagwe o ile a wela bohlanya. Gomme ka kakaretšo, it"s a shame gore hlogo ya mmušo e be e sa kgone go kgokaganya mantšu a mabedi ntle le pampiri. Eupša o be o swanetše go ba o kgonne go dira se!
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela sethunya se se bolayago sa go thuthupišwa gabedi ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a opela:
  - Eupša phela bjalo ka pele, .
  Eupša phela go ya ka Brezhnev!
  Ke semumu, semumu, nka se kgone!
  Gomme o se ke wa tlogela ledimo la lehlwa le sepela!
  Margarita o ile a lahlela sephuthelwana seo se thuthupago ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. O ile a phatlalatša Manazi bjalo ka diapola tšeo di šišinywago go tšwa lekaleng.
  Ngwanenyana o ile a opela:
  - Mehlare ya apole e thunya, .
  Dimelo tša Solovyov...
  Ke tla tla go wena - .
  Go tla ba le di-rehash!
  Ngwanenyana o ile a myemyela kudu le ka tsela e phadimago. Meno a gagwe a swana le dipheta, a phadima kudu.
  Ee, banyalani ba ba lwa gabotse.
  Oleg Rybachenko o ile a e tšea gomme a opela:
  - Difihla tša rena ka tšhipi,
  Manala, meno le meno...
  Ba fagahletše kudu ntwa ya kgonthe!
  Gomme gape mošemane wa terminator o thunya ka nepo kudu. Gomme marothodi a madi a pula fase go tšwa go Manazi.
  Aowa, go ka se be le kgaugelo. Dira di tla kgangwa.
  Go sa le bjalo, Natasha le sehlopha sa gagwe ba lwa kua Sukhumi.
  Manazi a hlasela lebopong ka ledimo. Go ba gona, ntwa yeo ga e lekalekane kudu
  Eupša banenyana. Ge ba nyakile ba hlobotše, ke mo gobotse kudu!
  Natasha o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo, a sega ma-fascist a lesome-pedi gomme a opela:
  - Bokamoso bja lefase ke bja rena, .
  Rena banenyana re swana le Jedi!
  Zoya le yena o ile a thunya sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. O ile a phatlalatša ma-Nazi gomme a tšholla ka kgodišego:
  - Ke nna ke ka bolokang bohle lebitleng!
  Aurora o thunya ka mo go latelago. Gape ngwanenyana yo, ge a thula, it"s not a fly hit at all.
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a e tšea gomme a duma:
  - Ke mmala wa phokojwe, le wa botse bjo bogolo!
  Gomme gape o tla e tšea a sa rwala dieta gomme a lahla mpho ya lehu! Ye ke ngwanenyana yo o tlogago o mo hloka.
  Gomme ka morago Svetlana o a hlanya! Gomme o tla gašanya le go pšhatlaganya bohle, bjalo ka ge eka batemona ba go tšwa diheleng ka moka ba šuthile go yena.
  Ee, banenyana ba mo, go ba gona, ba na le meno ao a se nago selo moo ba ka gagolago mohlagare le ge e le ofe ntle le mathata le ge e le afe.
  Le gona ge e ba go nyakega, gona seripa-gare sa hlogo!
  Natasha o thuntšha lenaba gomme o a rora:
  - Ke mohlabani yo thata kudu mo e lego gore le poo e ka se ntatele! Ke tla mo roba hlogo!
  Zoya o ile a tiišetša ka kgodišego gore:
  - Le nna ke tla roba dinaka!
  Gomme leoto la ngwanenyana leo le sa aparwago le lahlela sethunya sa go thunya. Gomme ditanka tše pedi tša Nazi di tla thulana.
  Gomme ka morago Aurora o tla go otla. Gomme o tla thoma gape selo sa polao ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Gomme e tla rora:
  - Kgalalelo go Stalin, a a gole bohlale!
  Aurora ke yo mobe e le ka kgonthe. Go bjang go lwa ka mahlakore a mabedi? Taba ke gore, se ge e le gabotse se bolela go ipolaya.
  Le gona ke ka baka la"ng Stalin a ile a tliša Russia go se?
  Ngwanenyana o tla boela a thakgola mpho ya mmolai ya lehu ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo gomme a lla:
  - Kgalalelo go moetapele yo mofsa!
  Go lokile, ke therešo! Stalin o bile o na le phatla e tlase. Gomme se ke seka sa bohlale bja tlase.
  Svetlana o a ithuntšha. Gomme o lahlela sethunya sa go thunya ka maoto a gagwe a se nago selo. E phatlalatša baganetši. O ba senya gomme o a goeletša:
  - Kgalalelo go medimo ya Russia!
  Gomme gape serethe se se se nago selo se tla lahlela selo se sengwe se se senyago kudu.
  Banenyana ba mo ke ba caliber yeo e lego gore ba ga Kraut ba ka se ba tšee.
  Banenyana ba bane ke matla a magolo kudu. Gomme sa bohlokwa kudu, ba apere di panty fela.
  Gomme se se ba fa bokgoni bjo bogolo bja go lwa.
  Natasha o a thuntšha. Bahlabani ba Afrika, gaešita le ma-India le ma-Araba, ba sepela bjalo ka lephoto.
  Majeremane a di diriša e le furu ya dikanono. Go e diriša dintweng ntle le go kwela bohloko goba go itshola. Gomme go ba gona, ba e tšea ka dipalo.
  Sukhumi e šetše e kgaotšwe ke naga. Gomme se se mpe kudu. Go se go ye kae re tla felelwa ke dithunya gomme re tla swanelwa ke go boela morago.
  Eupša go fihla ga bjale banenyana ba sa dutše ba sa nyake go ineela. Ba lora ka phenyo. Le ge maatla a sa lekalekane. Le Moscow e pota-potiloe.
  Se se tshwenya Natasha. O lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. O aroganya manaba gomme o opela:
  - Ge go na le motse-mošate!
  Zoya le yena o ile a lahlela sephuthelwana sa go thuthupa ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  - Noka ya Russia e ke ke ya omelela!
  Gomme o ile a otla lenaba ka dithunya ka moka, sebetša sa gae seo se sa boelego morago, ka bogale.
  Gomme a senya ditanka tše mmalwa...
  Eupša difofane tša tlhaselo di thoma go gatelela go tšwa godimo.
  Ka gona go thwe"ng ge e ba di arabela?
  Aurora o ile a thuntšha sethunya sa gagwe sa go thuntšha dirokete. Otla koloi ya Jeremane. O ile a mo dira gore a wele.
  Ka morago ga moo sebata sa moriri o mohwibidu sa lla.
  - Bokomonisi ntle le mellwane!
  Ke moka Svetlana a thoma go thunya. Gomme a sega fase bahlabani ba batsho. Gomme ka morago o lahlela lemone bjalo ka leoto le le se nago selo.
  Gomme e tla rora:
  - Kgalalelo go badimo ba bafsa!
  Natasha o ile a thuntšhetša lenaba gomme a tšholla:
  - Go medimo ya Russia!
  Gomme go tšwa go go lahlela ga leoto la gagwe le le se nago selo, sefofane se a thuthupa.
  Ba ke banenyana ba Terminator. Ge e ba ba lwa, gona ga go na motho yo a ka ba laolago.
  Zoya le yena o lahlela selo se sengwe go lenaba seo se bolayago maatla afe goba afe. Le selo seo se senyago lenaba. Gomme mohlabani, a hlobola meno, o a lla:
  - Difofane go ya lekeseng!
  Gomme menwana ye e se nago selo gape e lahlela mpho ya lehu.
  Gomme ka morago Aurora o tla lahlela lemone go lenaba. O tla e tšea a rora:
  - Bokamoso ke bja rena!
  Svetlana, a hlobola meno, a re:
  - Bakeng sa bokomonisi le diphihlelelo tše mpsha!
  Gomme gape a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. Gomme o tla bolaya bohle. Go lokile, ge e se ka moka, gona tše dingwe ka nnete.
  Manazi a ile a fihlelela ka gare ga nkgo. Gomme seo ke bothata bja bona. Mona o ka bona sethunya sa Jagdtiger se itshetlelang. Koloi yeo e fetilwego ke nako, eupša e bolayago kudu. Mošemane wa mmulamadibogo o gagabela go yena. Gomme o thelela moepo.
  Le gona sethunya seo se itšhidullago se thuthupa ka mo go sa rego selo.
  Mošemane o ntšha leleme gomme o opela:
  - A re nweng Motherland, a re nweng Stalin!
  A re nweng re tšhele gape!
  Rena babulamadibogo re tla bolaya Hitler!
  Mafasista a e hwetša. Le ge go le thata go Red Army. Motse wa Grozny o dikologilwe ke ma-Nazi, eupša a sa dutše a e-lwa moo. Banenyana le bona ba maemong a bona a mabotse kudu mo.
  Mona Tamara o a lwa. O apere sutu ya go hlapa e bile a sa rwala dieta. Gomme boemo bja leratadima bo a fiša gomme ngwanenyana o na le mafolofolo kudu ka tsela ye. Botle bo a thunya. Ka leoto la gagwe le le se nago selo o thuntšhetša diphuthelwana tša go thuthupa go ma-fascist gomme o opela:
  - Hitler o tla amogela manala ka lekeseng la gagwe kgauswinyane, .
  E tla swana le segokgo se tukago mollong...
  Batemona ba tla go tlaiša lefaseng la bahu - .
  Bao ba bego ba rapela Sathane!
  Gomme gape, lemone le le bolayago kudu le fofa go tšwa seretheng se se se nago selo sa botse gomme le pšhatlaganya Manazi.
  Maria o re ka go sega:
  - Dipomo di tla bolaya!
  Gomme o phaphatha Tamara legetleng. Banenyana ba babedi ba a lwa, gomme ka godimo go na le folaga ye Khubedu, yeo e tletšego ka dikulo.
  Banenyana ba ba sa rwala dieta e bile ba nyakile ba se na diaparo, eupša ga ba ikemišeditše go ineela motse wa Soviet.
  Maria o ile a opela koša e thabilego. Gomme ka nako ye e swanago o ile a thuntšha ka go hloka kgaugelo le ka polao;
   Go na le batho ba bantši ba bagolo,
  bao mediro ya bona e phelago mengwagakgolo,
  go na le maina a mantši a magolo,
  bao ba bitšwago bao ba sa hwego.
  
  Go na le bagale ba bantši ba dinaane
  bao ba bolokilego molodi wa diepiki,
  eupša ye bonolo go feta bagale ka moka
  le yeo e rategago go rena ka moka ke e tee.
  
  O feditše bjana bja gagwe gare ga dithaba,
  a lebelela go fofa ga dinonyana,
  a amogela go tšwa dithabeng bjalo ka bohwa
  botse bja maphego a ntšhu.
  
  Leina la gagwe, le duma,
  le ile la gogola go putla lewatle,
  la ba kgauswi le go tlwaelana
  le ma-Proletarian a dinaga ka moka.
  
  Naheng e kgolo ya China,
  Ratehang ho lipelo tsohle,
  Lebitso lena le tsebisa
  Fanzam - khotso, qetellong - ho matlo a borena.
  
  Stalin ke sefoka sa lethabo,
  mahube a botho!
  Eka Stalin yo a rategago a ka phela
  nywaga e mentši e mentši e metelele!
  Banenyana ba ile ba opela gabotse. Veronica le Victoria ba ile ba tlatša Maria le Tamara.
  Botle ka moka ba bane ba dikologilwe, eupša kamoo ba lwantšhanago ka gona.
  Mo Maria o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o thuntšha sefofane sa tlhaselo sa Jeremane. Gomme botse bo a tšhoša:
  - Kgalalelo go monyanya wa rena!
  Veronica le yena o romela mpho ya lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo, gomme HE-162 e thuntšhwa fase. Gomme mohlabani o a rora:
  - Kgalalelo e phagame go feta letago!
  . KGAOLO YA No. 6
  Victoria, a thuntšha baganetši le go thuntšha, o a nyenya:
  - Bakeng sa diphapano tša ka moso tša bokomonisi!
  Gomme botse ba bane, bao ba nyakilego ba hlobotše e bile ba sa rwala dieta, ba a sega.
  Ke banenyana ba bjalo ba ntšhu ba maemo a godimodimo.
  Mirabela le Anastasia ba lwa leratadimeng. Gomme gape ba hlatswa bjoko bja mafasista.
  Mirabela o tweeta ka pososelo:
  Se sengwe le se sengwe se tla loka lefaseng, .
  Rata naga ya geno ka phišego!
  Gomme gape, ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, ka lefasetere le le bulegilego, o be a tla lahlela lemone. Gomme o tla fa damn ka mafasista. Koloi e nngwe yeo e thutšwego e a wa.
  Ye ke leano - o swanetše go e otla ka tsela yeo.
  Anastasia o re ka go sega:
  - Lenin nkabe a go retile!
  Mirabela o ile a thuntšha dikoloi tše mmalwa tša Jeremane ka go thuthupa ga tee, gomme a hlokomela:
  - Stalin, ntle le pelaelo, le yena!
  Anastasia o ile a rema difofane tše tharo tša Nazi gomme a kgonthišetša gore:
  - Ntle le pelaelo efe kapa efe!
  Banenyana ba phodile kudu. Gomme sa bohlokwa kudu e botse. Ba na le mocheso le ka nako e tšoanang batang batang.
  Mirabela, ge a thuntšha sefofane se sengwe fase, o ile a lemoga gore:
  - Se sengwe le se sengwe lefaseng la rena ke sa go lekana...
  Anastasia o ile a sega gomme a ngunanguna ka bogale:
  - Ntle le filosofi e sa hlokahaleng!
  Gomme gape a bula lefasetere gomme a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. Mo nakong ye ME-262 e ile ya thuthupa.
  Mirabela o ile a dumela ka hlogo.
  - O dirile mo gogolo!
  Anastasia, a hlobola meno, o ile a tlaleletša ka gore:
  - Ke dirile seo ke se dirilego!
  Gomme bahlabani ka bobedi ba ile ba thunya ba sega. Gomme ba a tšhošetšana.
  Ee, bogale bja bjona bo a kgahliša.
  Lehlabuleng la 1946, dintwa tše šoro di ile tša tsoga bakeng sa motse wo o lego Nokeng ya Volga. Mophato wa basadi wa di-sniper ka tlase ga taelo ya Mokapotene Alena Ogurtsova o ile wa tšea boemo bja go itšhireletša marope a Setarateng sa Volodarsky. Banenyana bao ba swerego dithunya tša motšhene le dithunya tša go thunya, bao ba tlemilwego ka dihlopha tša dipomo, ba be ba iphihla ka morago ga marope.
  Alena ka boyena o apere tunic ya matheba godimo ga mmele wa gagwe wo o sa aparago, borokgo bjo bokopana le a sa rwala dieta. Ngwanenyana yo mobotse le yo a kobegilego, yo a nago le ditheka tše di tiilego, letheka le le sesane le go kuta moriri o mo kopana wa bob. Sefahlego se bontšha kudu, se na le seledu sa bonna le mahlo a matala-lerata ao a beilwego ka bophara. Moriri o sootho o ile wa fetoha bohlooho ho tloha lerole, sefuba se phahameng, ponahalo e thata. Mokapotene Alena o na le mengwaga ya go feta ye mebedi a lwa gomme go sa šetšwe bofsa bja gagwe o bone go gontši. Maoto a ngwanenyana a khupeditšwe ke go gohla le dišo. Go bonolo gore ngwanenyana a sepele a sa rwala dieta go feta ka dibutšwana tše di makgwakgwa le tše di sa kgahlišego.
  Leoto le le se nago selo le kwa go thothomela mo gonyenyane ga mmu, le lemoša ka go ba kgaufsi ga moepo gomme mmago lefase ka boyena o oketša kgotlelelo. Maoto a ngwanenyana, ka lehlakoreng le lengwe, a fetogile makgwakgwa, gomme ga a tšhabe tšhipi ye e fišago, goba marope a bogale a marope, eupša ka lehlakoreng le lengwe, ga se a lahlegelwa ke go kwa le go feto-fetoga le maemo, a lemoša ka go duma ga go sepela ga ditanka.
  Sweet Alenka o swere sethunya sa go thuthupa seo se kgomareditšwego ka diatleng tša gagwe. O swanetše go gagabela go ya tankeng e boifišago ya Tau ya Jeremane, yeo e gašago ditarateng ka dithunya tša motšhene.
  Maria o gagaba kgauswi le yena. Gape ba sa rwala dieta, go swana le banenyana ka moka ba mophato, ba ile ba ipontšha ba apere dibutšwana, ba ekiša molaodi wa bona. Maoto a gagwe a lerole a a loutša ge ngwanenyana a gagabela ka maoto a mane. Moriri o mosehla wa Maria o šilafetše ebile o motelele... O kobegile gannyane. Ngwanenyana ka boyena o mosesane, o mosesane ebile o mokgutshwane. O be a ka ba a fošwa ka gore ke ngwanenyana, wa magetla a masesane le hlogo yeo e bonagalago e le e kgolo.
  Eupša Maria o šetše a itemogetše mo gontši. O ile a kgona go etela bothopša bja bo-fascist, a phologa tlhokofatšo e sehlogo, le meepo, moo, ka mohlolo o itšego o sa kwešišegego, a ilego a kgona go tšhaba. Eupša ge o lebelela sefahlego sa gagwe sa bjana le se boleta, o be o ka se tsoge o kgonne go bona gore ba mo bethile direthe ka dithupa tša raba gomme ba fetiša mohlagase mmeleng wa gagwe.
  Maria o thuntšha... Lešole la Third Reich, tabeng ye ke Moarabia, le wa a hwile, le raga santa le marope ka molomo wa lona.
  Alenka o thelela sehlopha sa dipomo ka tlase ga mokgobo wa ditlakala. Bjale "Tau" ya ditone tše masomesenyane e tla gagabela mo gomme ya e thuthupiša. Mahlo a matala a ngwanenyana a phadima bjalo ka safire sefahlegong se se lefsifsi ka lebaka la tan le lerole.
  Phihlelo e šišinya gore tanka yeo e šireleditšwego gabotse bjale e tla fetoša boemo. "Tau" e na le 100 mm ya lihlomo tsa lehlakoreng, 'me esita le ka angle. Masometharo-nne a ka se kgone go e tsenelela; Eupša ditšhošane ke pakane. Selo se segolo ke go amoga koloi go sepelasepela...
  Anyuta o thuntšha go thuthupa go tšwa go sethunya sa motšhene... Lešole la setšhaba seo se sa tsebjego le a wa. Majeremane, ka ge a fentše bontši bja karolo ya ka bohlabela ya lefase, a tšeela godimo madi a ma-Aryan gomme a lahlela madira a bokoloniale ntweng: Maarabia, ma-Afrika, ma-India, ma-Asia a fapa-fapanego le ma-Yuropa. Palo ea Poles e boetse e eketsehile - ba rutilweng ho tloha cradle ho hloya Bolshevik Russia. Bo-ra-botšhaba ba Ukraine, ma-Don Cossack, ma-Chechen le Kaganate ka moka ya Caucasian ba lwa mo. Hitler o ile a godiša setšhaba ka moka sa ditšhaba-tšhaba.
  Go na le manaba a mantši...
  Anyuta ka bokgoni o phema mollo wa sethunya sa motšhene. Kulo e nyakile go aroganya serethe sa nkgokolo sa ngwanenyana, se ntshofaditšwe ke lerole. Molaodi yo mobotse o ile a ba a kwa go kitima go tšwa go kamoo mpho ya maemo a magolo e bego e fofa kgaufsi ka gona. Ngwanenyana o ile a itshela, a sebela:
  "Le kulo ga e kgone go re thibela!"
  Maria o thunya morago... Ngwanenyana yo mongwe, Alla, o na le moriri wo mohwibidu kudu, o na le botelele bja ka godimo ga palogare, ebile o na le mešifa, go sa šetšwe dijo tša gagwe tše dinyenyane. Gape ke ngwanenyana yo mobotse kudu, wa ditheka tša maemo a godimo, letheka le le tiilego, magetla a sephara ao e sego a mosadi le matswele a godimo.
  Alla o lwa ka diborikhwe tša gagwe feela, tunika ya gagwe e ile ya gagolwa gomme ya phuhlama ya ba lerole gomme diyunifomo tše difsa ga di newe go putla Volga. Eka Modimo a ka dumelela gore re fetišetše dithunya tše dingwe tše dingwe le dijo tše dinyenyane bakeng sa madira a Soviet ao a lapilego.
  Ka fao Alla o nyakile a hlobotše, maoto a gagwe a gogwa, kudu mangwele a gagwe. Shrapnel e ile ya thula leoto la leoto la ka la go ja, gomme e bohloko ebile go thata go sepela.
  Alla wa moriri wo mohwibidu, wa lerole, wo o nyakilego a hlobotše o mo sotha sefahlego se sebotse, eupša ka nako ye e swanago se thata. Ngwanenyana, a thuntšha, o re:
  - Morena o ka godimo ga rena, Moscow le Stalin!
  Gomme o kgaola Manazi ao a hlaselago, a se na nako ka thata ya go kgokologela morago.
  Marope le ditarateng tše di sesane di dira gore go be thata gore ditanka tša Jeremane tšeo di tšhošetšago di retologe. Mo e nyakilego go ba ditone tše makgolo a mabedi "Mauses" ga di kgone go feta le gatee...
  Bjalo ka ge Anyuta a be a letetše, "Tau" e ile ya otlela ganyenyane gomme ya thulana le mokgobo wa ditlakala. Go ile gwa ba le go thuthupa. Seboko se ile sa thuthupa gomme para ya dirolara tše di senyegilego ya fofa.
  Tanka yeo e gobetšego e ile ya ema gomme khetla ya fofa ka ntle ga barele ya yona...
  E ile ya duma felotsoko kgojana, ya nyamelela ya ba marope. Anyuta o ile a šišinya bjalo ka noga:
  - Ye ke go bala ga ka! O butše akhaonto...
  Mokapotene wa ngwanenyana o gapeletšega go gagaba gape. Majeremane le disathalaete tša ona a ka se diriše go phagama ga ona ga tša thekinolotši marope. Ka baka la molato wa Hitler yo a manganga, mašaba a Third Reich a ile a nwelela dintweng tša maemo motseng o mogolo ka mo go lekanego le o šireleditšwego gabotse.
  Maria o lahlela sethunya sa go thunya. Go gapeletša Majeremane ao a hlabilwego goba Maarabia go dira di- somersault, a phetla. Seatla se sengwe sa bahlabani ba Hitler se gagotšwe, gomme sešupanako sa Seisemane seo se nago le khamphase se fegilwe go sona.
  Maria o re ka go myemyela:
  - Seo khamphase e go bontšhago sona ke tsela ya go ya diheleng!
  Gomme ngwanenyana yo mobotse o šišinya seripa sa ceramic yeo e kgomaretšego go tšwa seretheng sa gagwe sa lerole.
  Alla le yena o šišinya lerole go tšwa sehubeng sa gagwe se se tiilego le se se tletšego. Ditete di nyakile go ba tše ntsho ka lebaka la ditšhila le go hlohlona. Leka go itlhapa. Le mo o swanetše go ipela ge dithunya tša motšhene tša ka tlase tša Jeremane di thunya. Gomme o gagaba ka dimpa tša gago.
  Mophato wa basetsana o swere maemo a wona, le ge go na le go thunya ka dithuthupi. Gomme dikgapetla tše boima di a thuthupa, gomme dipomo di wa go tšwa leratadimeng... Eupša ga go selo seo se tlago roba sebete sa bagaleadi ba Soviet.
  Anyuta o bona Panther e gagaba. Go lokile, tanka ye ga e sa tšhoša gakaakaa.
  O ka e phunya ka lehlakoreng. Ngwanenyana o ile a ethimola gomme a tshwela lerole leo le bego le wela ka ganong ga gagwe mo go kgahlišago. O ile a tšea sethunya sa go thuthupišwa ka seatleng sa gagwe, se imela ka sephuthelwana sa go thuthupa. O swanetše go gagabela godimo o sa lemogwe. Eupša go na le muši o montši kudu go dikologa.
  Anyuta o ile a thoma go gagabela godimo, a khutša godimo ga drain ka menwana ya gagwe ya maoto le di-elbow tše di se nago selo. O be a swana le katse yeo e swarago towe. Ngwanenyana o ile a gopola ntwa go tloga lehlabuleng leo le boifišago la masomenne-tee, ge Wehrmacht e be e hlasela ka boradia mafelo a magolo a USSR. Na ngwanenyana, yo a nyakilego go ba ngwanenyana, o be a tšhogile? Mathomong ee, eupša ka morago o a tlwaela. Le gona o šetše o lemoga go thuthupa mo go sa kgaotšego ga dikgapetla e le lešata le le tlwaelegilego.
  Gomme bjale e ile ya thuthupa kgauswi kudu. Ngwanenyana o phasola ka mpeng. Go tšwa godimo, dikarolwana di fofa bjalo ka mohlape wa dinose tša naga. Anyuta o sebela ka melomo e phatlogilego:
  - Ka lebitso la toka, Morena!
  Ngwanenyana o akgofiša go gagaba ga gagwe gomme ka morago, ka go thoma ka go kitima, o lahlela sethunya sa sethunya seo se nago le sephuthelwana sa go thuthupa seo se kgomareditšwego. Mpho e fofa ka arc. Go na le go thuthupa gomme ditlhamo tša ka thoko tše di sesane tša Panther di a fa tsela. Tanka ya Jeremane e thoma go tuka gomme sedirišwa sa ntwa se a thuthupa.
  Anyuta o hweshetša ka go myemyela:
  - Ke a leboga, Wena Jesu Ramaatlaohle! Ke go tshepa o nnoši! Ke rapela wena o nnoši!
  Panther e a senywa. Kutu ye telele yeo e gagogilego e epetšwe ka gare ga marope. Ditlhamo tša ka pele, tšeo di arogantšwego le ditlhamo tša ka thoko, di swana le scoop.
  Anyuta, yoo mahlo a gagwe a phadimago bjalo ka matšoba a mabele sefahlegong sa gagwe a sootho ka baka la lerole le tan, o re:
  - Ge lenaba le na le dihlare tše dintši tša oak, ke moo tšhireletšo ya rena e tiilego!
  Alla o sexy kudu ka panty ya gagwe ye ntsho le mmele wo o hlobotšego, wa lerole, wo o tiilego. Ngwanenyana o bohlale kudu. O kgona go lahlela dikarolo tša galase ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Bjale o ile a lahlela selo se bogale ka leoto la gagwe le le kgahlišago leo le khupeditšwego ke legato la lerole. Gomme ya hlaba thwii ka mometšong wa mofasista. Alla yo mobotse o ile a bolela ka go hlaboša:
  - Gomme ke leswao la thobalano, le leswao la lehu!
  Ngwanenyana o ile a gagaba gape, a thuntšha. Anyuta le yena o ile a thuntšha.
  Mokapotene yo mobotse, ka ge a segile mofasista, o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Bophelo ke ketane, gomme dilo tše nnyane ke dikgokagano...
  Maria o ile a thuntšha, a sega hlogo ya Fritz"s gomme a tlaleletša ka gore:
  - It"s impossible gore o se ke wa tsenya bohlokwa go kgokagano!
  Anyuta, gape a thuntšha ka nepo, o ile a rasped:
  - Eupša o ka se kgone go dula ka dilo tše nnyane...
  Maria o ile a tlaleletša bjalo ka ge eka o thuntšha:
  - Go sego bjalo ketane e tla go apeša!
  Ngwanenyana yo mongwe, Matryona, le yena yo mobotse kudu, gotee le mmulamadibogo Seryozhka, ba ile ba lokišetša moepo terata. Bobedi bja bona ba ile ba e kgorometša... Booger ya bofora e ile ya gagabela ka gare ga seboko sa Tiger-2. Le kamoo motšhene wo wa Jeremane wa megopo e telele o tlago go thuthupa ka gona.
  Mošemane wa mmala o motsothwa Sergei o ile a goeletša ka gore:
  - Russia ya rena, parasha go wena!
  Gomme o ile a ba le nako ka thata ya go tlola kgole, a phadima direthe tša gagwe tše ntsho, tše di wišitšwego fase, go tšwa marulelong a go wa.
  Matryona o ile a phophola molala wa mošemane gomme a re:
  - O bohlale kudu!
  Mmulamadibogo o ile a ya ka pele gomme a tsenela mophato wa basadi. Mošemane o bile o na le bokgoni bja go hlama kudu. Ka mohlala, o ile a dira difofane tša go thunya difofane tša tlhaselo ya mafasista. Ge di- Focke-Wulf goba di-TA-152 di tsoga, go kwagala go rora mo go thibago ditsebe ka mo go makatšago.
  Majeremane a otla ka go felegetšwa ke simfoni ya Wagner. Molodi o bjalo o mogolo.
  Matryona o re ka go tena:
  - Ba sa leka go re tšhoša!
  Mošemane wa mmulamadibogo o ile a opela ka pathos:
  - Mohlabani Russia ha a tshabe lefu, .
  Lehu ka tlase ga leratadima le le tletšego dinaledi le ka se re tšee!
  O tla lwela Rus' yo mokgethwa ka thata, .
  Ke ile ka laetša sethunya se matla sa motšhene!
  Matryona, ngwanenyana yo motelele, wa mešifa, yo a nago le ditheka tše diphara le magetla, ke mosadi yo a tlwaelegilego wa molemi. Diaparo di be di gagolwa go ba mašela nakong ya dintwa, maoto a matla a be a se na selo, moriri o be o logilwe ka dilo tše pedi gomme o be o na le lerole kudu.
  Seryozhka o na le mengwaga ye lesometee fela, o mosesane ka lebaka la phepompe, mošemane yo a ngwathago le yo a šilafetšego, o apere diborikhwe fela. Moriri wa mošemane yo ka tlhago o mošweu o fetogile wo moputswa, gomme dikgopo tša gagwe di bonagala ka letlalo la gagwe le le sesane, le le tšhweu le le šilafetšego. Maoto a-ka a be a robegile ka mo go boifišago gomme a khupeditšwe ke go fišwa, dišo le makhopho. Ke therešo gore pheletšo e ile ya šireletša ngwana dikgobalo tše šoro.
  Ge a bapetšwa le yena, Matryona o bonala a le mogolo e bile a nonne, le ge ngwanenyana a se a nona le gatee, eupša o na le nama e tiilego le e tlwaeditšwego marapong a gagwe. Go feta moo, tlala e be e bonagala e sa kgome sebopego sa gagwe sa portly le se segolo le gatee.
  Ngwanenyana o thuntšha sethunya se boima sa go lwantšha ditanka. You can"t penetrate Jeremane vehicles head-on, eupša go na le sebaka sa go thula diporo.
  Gomme "Lev" ye boima, ka ge e amogetše sethuthupi se segolo ka gare ga tšhese, e ile ya thoma go foka muši bjalo ka mokgogi yo boima.
  Seryozhka o ile a opela ka go kwera:
  - Fritz yo a nkgago, ntle le go nagana, o ile a gotša sakerete mojakong! Yena, go ba gona, o ile a tsena mathateng a magolo!
  Matryona, a phadima dinamane tša gagwe tša mešifa, tše di tšhumilwego, o be a bina ka dipompo ka maoto a gagwe a se nago selo, a mabotse. Ngwanenyana o ile a opela:
  - Difahlego tša bakgethwa ba Russia di phadima go tšwa go leswao... Modimo a go thibele bonyenyane Krauts sekete! Gomme ge motho a duma go feta mafascist, ga go motho, ntumele, yo a tlago go ahlola ka seo!
  Ke moka o ile a laetša sethunya sa go lwantšha ditanka gape gomme a thuntšha gape. Senamelwa sa Jeremane se ile sa lokolla gape moela wa muši.
  Mophato wa banenyana o ile wa baka tshenyo e kgolo go ma-Kraut. Eupša yena ka boyena o ile a lahlegelwa. Ngwanenyana yo mongwe o ile a gagoga ka bogare, gomme sefahlego sa gagwe sa ba se se phadimago kudu, go sa šetšwe lerole.
  Bontši bja Stalingrad bo šetše bo thopilwe ke Manazi, eupša seo se šetšego motseng ga se nyake go ineela le go ineela.
  Anyuta, go sa le bjalo, o leka go thuba Nkwe. Koloi e matla ya Jeremane e ile ya thulwa ka lehlakoreng ke sethunya sa go thunya, eupša ga se ya ineela. O retologa go thunya kanono. Ngwanenyana o swanetše go ipela mobung le maropeng gore mpho yeo e lokolotšwego e se ke ya pšhatlaganywa ke lephoto la go thuthupa.
  Anyuta o hweshetša ka setu:
  - Mma, papa, ke maswabi!
  Maria o ile a lahlela sethunya sa go thunya go Nkwe, seo se ilego sa thuthupa phatleng ya yona. Ngwanenyana o ile a šišinya gore:
  - Mabapi le taba ya gore seetša ke thuto marega ka selemo... Ke boeletša ntle le mokgekolo gore Hitler ke lešilo la leuba!
  Alla, a roba sepheo sa ma-fascist gomme a a gaša ka go thuthupa ga mollo, o ile a ngunanguna:
  - Ka lekeseng, ke bone Fuhrer bjale! Gomme a raga monna yo a nyamilego thwi ka leihlong!
  Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu ge e le gabotse o ile a lahlela sethunya ka tankeng ka menwana ya gagwe e se nago selo. E ile ya thula barrel... Go ile gwa latela go thuthupa gomme barrel ya Tiger ya kgopamišwa.
  Mojeremane wa makgopo o ile a e tšea gomme a boela morago.
  Anyuta o ile a lla ka dinko tša gagwe:
  - Ya rena e ka se ineele go ya gago!
  Maria o ile a fokotša Hitler"s hireling ka kulo gomme a opela:
  - Eupša mobe ga a dire metlae! Matsogo, maoto, o sotha dithapo tša Russia! E nwelela meno ka gare ga yona pelong... E nwa Naga ya Botate go fihla ditšhila!
  Anyuta o ile a sega gomme a bogola:
  - Fuhrer o goeletša ka tsela ya hlaga, a itlhokomela!
  Maria o ile a thuntšha gomme a oketša ka gore:
  - Go lokile, lehu le a foka le go nyenya!
  Bjale "Shtumrtiger" e kotsi le go feta e tšweletše. E senya meago ka moka le di- bunker. Go feta moo, ga e batamele maemo a madira a Soviet. Koloi e bolokwa ka tlase ga khupetšo ke bathunya ba motšhene ba Jeremane.
  Anyuta o bona gore ga go kgonege go batamela maemo a Kraut. Eupša go na le di-Focke-Wulf leratadimeng. E nngwe ya dikoloi tše e fofa kgaufsi le maemo a Soviet. Banenyana ba mo thunya.
  Alla o lahlela sethunya gomme o bolela ka bogale:
  - Lehung le le tseneletšego ga go na tshwarelo!
  Ka morago ga moo ngwanenyana o thuntšha go thuthupa go tšwa go sethunya sa motšhene. E kgokologela morago ka pela. Tanka e mpsha ya Jeremane "Panther"-2 yeo e nago le turret ye nnyane le silhouette ya ka fase e batamela ka pela.
  Banenyana ba mmalwa ba lahlela dipomo koloing ya Jeremane. Yena, ka ge a amogetše dimpho, o a gatsela gomme ga a kgone go retologa.
  Alla o ile a letša molodi gomme a šišinya:
  - Ye ke tlhaselo ye mpsha! Re tla mo gagola mehlagare!
  Panther 2 e ile ya rora gomme ya thuntšha sebetša sa yona se matla kudu.
  Kholomo ya mollo e ile ya aroganya moya gomme ya ruthetša lefaufau ka yona nako yeo.
  Alla o ile a sega, dikgapetla tša fofa di feta ngwanenyana yo a sa aparago seripa. Moriri o mohwibidu yo a se nago dihlong o ile a šišinya ditheka tša gagwe gomme a ngwala gore:
  - Gomme Newton o ile a fenya manaba a gagwe, a lahlela joko go tšwa sedulong sa bogoši! O ile a laela molao wa gagwe wa Newton go Fritz!
  Stalingrad e be e apešitšwe ka mo go feletšego ke mello, ge maleme a mollo a be a bonagala a latswa leratadima gomme ditlhase tše pherese, mmala wa namune le o mohwibidu di be di phaphasela! Gomme tlhase ye nngwe le ye nngwe e swana le sepoko seo se tšhabago mošate wa dihele.
  Anyuta, ka ge a ile a wiša sefofane sa ntwa sa Mojeremane, o ile a phadima mahlo a gagwe a matala-lerata gomme a opela:
  - Ke ka lebaka la eng o lla, wena mokgekolo wa setlaela? Ntumele, it"s just a crazy motho yo a go llelago!
  Maria o ile a goeletša ge a be a thuntšhetša Manazi gore:
  - Go bose gakaakang go robala fase bjanyeng gomme wa itia Krauts hlogong! Efa Fuhrer poultice gomme o thunye dikulo go tšwa go sethunya sa motšhene!
  Ngwanenyana o ile a sega ka lešoka gomme a kgokologa go tloga ka mpeng go ya mokokotlong wa gagwe. Ke ile ka dira paesekele yeo e nago le maoto. Sethunya sa go thunya se ile sa fofela godimo. Focke-Wulf yeo e fofago e ile ya amogela di- shrapnel ka tlase ga mpa ya yona gomme ya fofela godimo ka pela. Go bonagala dikarolwana tše bogale di ile tša mo gobatša. Sebopiwa sa bofasista se ile sa swara mollo gomme sa thoma go lahlegelwa ke diripana tša maphego a sona ao a robegilego.
  Anyuta, ge a bona kamoo Focke a bego a lahlegelwa ke bophagamo, o ile a rora:
  - Ye ke semaphore! Go na le selepe seo se fegilwego ka sekepeng!
  Sefofane sa Jeremane se ile sa thuthupa, sa phatlalatša ditlakala dikhutlong ka moka tša kgole tša leratadima. Gomme ace ya bofasista e ile kae? O dirile go retologela ga ka ga mafelelo. Mobolai o ile a ya tshenyegong, e sego mokgweetsi wa sefofane!
  Maria o ile a ethimola, a phatlalatša lerole gomme a re:
  - Go ba goba go se be? Ga se potšišo!
  Alla gape o ile a lahlela seripa sa galase ka leoto la gagwe, gore se thule Fritz ka leihlong gomme sa tšwa ka morago ga hlogo:
  - Ke armada ya tanka! Le gona o nyaka kalafo!
  Majeremane le disathalaete tša ona ba ile ba leka go tšwela pele, ba lahlela dipomo ka pele ga bona. Maano a bjalo ga se a šoma kgahlanong le banenyana. Ka gona Seryozhka o ile a tsenya catapult, le kamoo e ilego ya otla lenaba e le karabelo.
  Mošemane wa mmulamadibogo o ile a rora:
  - Santa Claus a gagola mehlagare ya Hitler!
  Tlhaselo ya catapult, yeo e phunyago lešaba la ma-fascist, e ile ya dira gore ba fofe ka thoko gomme ka nako e swanago ba retologa moyeng. Ba ga Fritzes ba ile ba wa gomme ba pšhatlaganywa le marope a maboto.
  Tanka ya Tiger-2, ka ge e lahlegetšwe ke tekatekano ya yona, e ile ya thulana le Tau. Eh, Leva, leina la gago le le boifišago le kae?
  Anyuta o ile a myemyela gomme a araba ka gore:
  - Go lokile, Seryozhka e kgolo!
  Mošemane o ile a bogola ka bogale:
  - Mmulamadibogo o dula a itokišitše!
  Mokapotene wa ngwanenyana o ile a thoma go kokotela gape. Gomme Matryona o ile a kitimiša leoto le le sesane la Seryozhka, go thata gakaakang! Ga go makatše ge mošemane a sa tšhabe go kitima ka gare ga mello.
  Maria o ile a opela gomme a re:
  - Bofsa bo botse - botšofadi bo bobe!
  Alla, moriri yo mohwibidu yo a thabilego, o ile a dumela:
  - Ga go selo se sebe go feta botšofadi! Ruri ye ke boemo bjo bo šišimišago kudu go feta tšohle!
  Gomme ngwanenyana o ile a dira flip jump. O ile a akanya ka bo-rakgadi bao ba šišimišago ka motsotswana. Aowa, o ka se bapiše mokgekolo le ngwanenyana. Le gona ke botse bjo bokaakang bjo bo lego gona mebeleng e mesesane.
  Alla o ile a e tšea gomme a opela:
  - Ngwaga ka morago ga ngwaga o elela bjalo ka kharabane, .
  Mokgekolo o šila henna ka gare ga sekontiri...
  Le gona go thwe"ng ka sebopego sa-ka se se sesane?
  Ga ke kwešiše gore bofsa bja-ka bo nyameletše bjang!
  Anyuta o ile a phadima mahlo a gagwe, a wiša Mojeremane fase ka go itiwa ka gare ga letheka gomme a hlokomela:
  - Aowa! Le ge go le bjalo, go na le sekgobo se se bjalo ntweng - go dula o sa le yo mofsa ka mo go sa felego! Ka mehla o tagilwe!
  Matryona o ile a bea tefo e mpsha ka gare ga catapult. Se ke selo se se swanago le sekontiri se sebotse. Ngwanenyana o ile a šišinya gore:
  - O se ke wa feta, empa feta!
  Seryozhka o ile a hlakahlakanya ka leoto la gagwe le lesesane eupša le le nago le mafolofolo gomme a bogola:
  - Sefahlego sa Fritsam!
  Gomme sethunya sa go thuthupišwa, gotee le sephuthelwana sa go thuthupa, se ile sa fofa ka lebelo le le tletšego maemong a Nazi.
  Ee, Stalingrad ga se ya ka ya newa bona. Tlhaselo ye e tšwetše pele dikgwedi tše tharo go tloga mafelelong a kgwedi ya June, eupša motse ga se wa thopša. Manazi a ile a fihlelela katlego mafapheng a mangwe a pele, eupša e sego go ye.
  Anyuta o ile a thuntšha sethunya gomme a rora:
  - Se sengwe le se sengwe ga se kgonege, go a direga go kgonega... Ga go nyakege gore legohle le raragane kudu!
  Gomme ya thula tanka ya khase ya sethuthuthu. Koloi e ile ya thuthupa, gomme madimo a mollo a ile a boneša naga yeo e nago le muši. Gomme Mojeremane o ile a gagolwa ka lephego la mollo.
  Mokapotene wa ngwanenyana o ile a goeletša ka gore:
  - Ke rata go bolaya bobe! Gomme ye ke botse bjo bo phagamego kudu!
  Maria o ile a otla Majeremane ka go thuthupa ga mollo gomme a šišinya:
  - A re bapaleng porcupine!
  Alla o ile a bula mollo, ka nepo. Bathobaso ba mmalwa ba ile ba šala ba rapaletše godimo ga marope ao a khupeditšwego ka marumo:
  - Bolaya sera! - Ngwanenyana o ile a hweshetša.
  Maria o ile a opela ka go bapala:
  - Ka ge ke penta Hitler ka lipstick, Mainstein ka hairspray, ke tla go gogela bothopša bja kgošigadi, mpša ya gago ye e botegago e tla go loma!
  Anyuta, a thuntšha, a šišinya:
  - A re iphegeleng mantšiboeng a lehono, Adolf... Tlogela go dira bošilo! Etla mantšiboa, fofa bjalo ka gyrfalcon - gore o kgone go fenya Manazi ka thata!
  Maria o ile a realo ka pefelo, a wiša kefa hlogong ya stormtrooper"s:
  - Re ka kgona! Gomme re tla dira bjalo!
  Banenyana ba mophato wa Lenin ba ile ba emiša tšwelopele ya madira a dinaga dišele. Fritz e ile ya tšwela pele, ya lahlela sekgoba ka nnete ka ditopo. Tanka ya Tau, yeo dikholofelo di bego di kgomaretšwe go yona, le yona ga se ya thuša. Mona ke phetolo ya koloi le kanono 150 limilimithara.
  Alla o kokota godimo ga leswika leo le kgomaretšwego letswele la gagwe le le se nago selo. Ngwanenyana o na le matswele a mabotse gakaakaa le a tletšego. Ngwanenyana o lahlela sethunya ka leoto la gagwe. Leoto le tiile go feta letsogo, gomme go lahlela go sepela go ya pele.
  "Tau" o ile a amogela sekgoba mo tseleng gomme a ema. Shot go tšwa molomong wa gagwe o matla. Go thula le go phuhlama.
  Alla, a tshwela mathe, o re:
  - Mohlabani Russia ha a fege ka bohloko!
  Gomme gape ngwanenyana o a thuntšha. Le gona o e dira ka mo go nepagetšego ka mo go feteletšego. Mofasista yo a ithekgilego ka ntle ga tora o wela morago.
  Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu, yo a nyakilego a hlobotše o re:
  - It"s in vain gore lenaba le dumela gore o kgonne go thuba ma-Russia! Yo a nago le sebete o tla hlasela ntweng, re tla fenya manaba a rena ka bogale!
  Gomme Alla o kgokološa mešifa ya gagwe ya ka mpeng, yeo a e hlalositšego kudu.
  Oo, banenyana ba ba botse gakaakang! Ruri ga ke nyake gore le ge e le ofe wa bona a hwe.
  Ekaterina o ile a kitima ka... Ngwanenyana yo mobotse kudu, wa moriri wa go ba le mafofa, wo mošweu. Ka tsela ye nngwe o kgona go di tlotša ka mohuta wo mongwe wa moriana gore di se šilafale.
  Ngwanenyana o motle haholo, ka sebopego sa Venus, feela ho feta toned le sculpted. O apere bra le panty fela. Dilo tše dingwe ka moka di šetše di gagogile. Eupša maoto a kgahliša gakaakang! Ye ga se ngwanenyana, eupša ke tiišo ya phethego, mphapahlogo wa botse.
  O sepela ka tsela ye e kgethegilego, bjalo ka tšhukudu. Gomme maoto a go hloka selo a no phadima, gomme direthe ka mo go makatšago di dula di hlwekile. Catherine o a thuntšha, gomme mofasista o hwetša sešo sehubeng sa gagwe.
  Ngwanenyana o re:
  - Botshepegi go Naga ya Mma ke lentšu la godimodimo!
  Alla o ile a hlokomela ka go sega:
  - Apola bra ya gago o dule ka gare ga panty ya gago go swana le nna!
  Catherine o ile a šikinya hlogo ka tsela e mpe:
  - Se ga se sa swanela!
  Alla o ile a šišinya ditheka tša gagwe, a thuntšha ka nepo gomme a opela:
  - Ka tsela e itšego maloko a Komsomol a fetogile ao a sa tlwaelegago! Go sepela o sa apara sefuba ka tsela yeo ke mo go sa hlomphegego kudu!
  Catherine o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Ke ka lebaka la eng go tliša lethabo go Krauts ka go lebelela botse bja rena!
  Alla o ile a araba ka go tia gore:
  - Botle bja rena bo a bolaya!
  Katya o ile a sega gomme a thuntšha TA-200. Koloi ya Manazi e ile ya tuka mollo. Gomme blonde ye botse ya tšholla:
  - Lehu go bobe!
  Alla o ile a sega:
  - Gomme bophelo bo botse!
  Catherine, ge a bona gore Mojeremane o a wa, o ile a rora:
  - Ye ke boleng bjo bo phagamego kudu! Le se ke la nagana, ma-fascist, gore le fentše!
  Kamoo Allah a tlago go opela ka gona:
  - Phenyo e emetse! Phenyo e letetše... Ba ba nyakago go roba ditlemo! Phenyo e letetše! Phenyo e letetše! Re tla kgona go fenya ma-Nazi!
  Ngwanenyana yo mobotse, le matswele a gagwe a go hlobola a a šikinyega. E botse ka setho sa mmele se se hlobotšego phišong, yeo e gatelelwago ke mollo.
  Anyuta bjale o be a bonagala a ikemišeditše kudu. O ile a thuntšhetša ba ga Kraut ka sethunya sa motšhene wa ka tlase gomme a bogola:
  - Ke tla go castrate!
  Le gona ka kgonthe Manazi a ile a amogela dimpho tše di bolayago le mapokisi a mapokisi! Gomme ngwanenyana o ile a ba bontšha kgopolo, let"s build bare toes. Gomme a letša molodi bjalo ka nightingale ya mohlakodi. Le ka menwana ya mafelelo a ka tlase.
  Mokapotene wa ngwanenyana o bohlale kudu. Le go phadima. Gomme e sego sehlogo le gatee. Le yena, ka dinako tše dingwe o kwela mašole a manaba bohloko, ao a ka bago le bana bao ba tlago go llela botate ba ona bao ba bolailwego.
  Anyuta, le ge go le bjalo, o raka dikgopolo tše bjalo go yena, di mo dira gore a nyake go lla. Eupša e be e se ma-Russia ao a ilego a tla go Majeremane go tlo thuba le go bolaya. Aowa, tše ke Majeremane gomme sehlopha ka moka se se bogale sa bašele go tšwa lefaseng ka bophara se ile sa thunya dikgoba tša Russia.
  Anyuta o ile a itshela gomme a thuntšha Fritz, yo a bego a leka go batamela ka setu maemo a Russia... Leihlo la gagwe le bjoko, tšeo di ilego tša kgaolwa ka ntle ke kulo, di ile tša tšhologa.
  Mokapotene wa ngwanenyana o ile a myemyela gomme a bolela ka bohlale:
  - Otlolohile leihlo ho leihlo, hlooho ho hlooho!
  Anyuta o ile a thuntšha ka mo go nepagetšego gomme a thula sethuthuthu ka koloi ya ka thoko. Koloi e ile ya thoma go gagoga, gomme sethunya sa motšhene sa fofa gomme sa retologa ka makga a mmalwa. Ke moka molomo wa gagwe o ile wa phunya marope.
  Ngwanenyana o ile a itlotša leoto la gagwe le le se nago selo le le nago le lerole godimo ga marope. Gomme a tšea sepheo gape. Sefahlego sa gagwe se se thabilego le se sefsa se ile sa nyenya ka kgotsofalo. Ngwanenyana o ile a opela:
  Re ile ra botša ma-fascist gore: "Aowa, batho ba rena ba ka se kgotlelele bogobe bjo bo nkgago bose bja Russia bo bitšwa "brod!"
  Maria o ile a thuntšha ka nepo kudu, yeo e ilego ya tšhuma Focke-Wulf mollo, gomme ya lla:
  Go mosebe, go ba gona, kgetho e molaleng, .
  O ikemišeditše go eka Rus' ka ditolara...
  Eupša monna wa Russia o makatša kudu - .
  Ke ikemišeditše go gafa bophelo bja ka ka lebaka la Naga ya ka ya Mma!
  Ngwanenyana o ile a dira somersault gomme a bontšha Manazi kuku, gomme a dikologa, gomme dikulo ga se tša thula botse.
  Alla o ile a tšwelela, botse bjo, bjo bo nyakilego bo hlobotše, gomme bo šilafetše bjalo ka diabolo, bo ile bja lahlela sethunya sa go thunya ka maoto ka bobedi ka nako e tee. Gomme a lekola:
  - Seo ke nago le sona ke... Go Fritz ka lehlakoreng le bogale!
  Matryona o ile a phošolla Alla:
  - Sharp, ka lehlakoreng, eseng ka lehlakoreng le bohale!
  Ngwanenyana o ile a sega gomme a šišinya matswele a gagwe a magapu, gomme a thuntšha sethunya sa go thunya a šomiša sethunya sa go thuthupišwa seo se nago le sephuthelwana sa go thuthupa. "Tiger" e ile ya thulwa ka gare ga barele, gomme mošomo wo o kgopamego wa bokgabo wa phema.
  Ka morago ga moo sebopiwa sa Hitler"s se ile sa boela morago. O ile a thoma go gagaba bjalo ka khudu yeo e swerwego ke mollo.
  Anyuta o ile a opela, a šišinya mahlo ka lethabo:
  - Gomme Nkwe e boela morago gomme Majeremane a iphihla!
  Mophato wa banenyana o ile wa laola ka tlase ga ditlhaselo tše di tšwago moyeng le dithunya tše boima. Ke moka dithuthupi tša dirokete di ile tša thula, mafsika a robegilego, a fišago a rotogela leratadimeng. Gomme maswika a swara mollo. Ka mahlatse, ga go le o tee wa banenyana yo a hwilego, eupša banna bao ba ile ba ya lefaseng le lengwe - bao ba sa itsholego gakaakaa! Gomme meoya e fofa - ba bangwe ba ya legodimong, gomme ba bangwe ba ya diheleng! Moo diabolose ka dipitšana di šetše di emetše bao ba bego ba sa dumele go Jesu.
  Alla, yo a nago le thobalano kudu go bahlabani, o galefile kudu: na Manazi, ka Sturmtiger ya ona, a ka thuntšha maemo a madira a Soviet gomme a bolaya bahlabani ba Khubedu?
  . KGAOLO YA No. 7
  Gomme ngwanenyana o ile a swara sethunya sa go thunya ka maoto a gagwe a sa aparwago gomme a dikologa ka di- cascade tša di- somersault. Gomme e ile ya dikologa ka lebelo le legolo le go feta. Gomme ka morago, ka maatla a gagwe ka moka, o ile a lahlela mpho ya lehu ka gare ga barele ye sephara ya Sturmtiger. Maoto a botse ao a se nago selo le ao a nago le mmala o mohwibidu a ile a phadima gomme sethunya sa go thunya sa fofela ka gare ga barele e sephara. Gomme koloi ye maatla e ile ya thoma ka go kgangwa gomme ka morago ya thuthupa. "Dinkwe tša Bogoši" tše pedi tšeo di bego di eme ka mahlakoreng a "Sturmtiger" di ile tša lahlelwa godimo gomme tša phatlalatšwa ka mahlakoreng a fapanego. Dirolara di ile tša gagolwa go tšona, gomme tša wa, di fofa bjalo ka sefaha sa mohumagadi seo se robegilego.
  Lephoto la go thuthupa le ile la lahlela Alla godimo, gomme ngwanenyana a fofa a thulametse. Gomme a retološwa, a šišinywa le go lahlelwa. Eupša botse bo be bo sa dutše bo kotama, marope a bogale gomme maswika a pšhatlagantšwego a epilwe ka gare ga ditlhako tša gagwe tše di se nago selo. Ngwanenyana o be a e-kwa bohloko, gomme gaešita le ka leoto la gagwe leo le nago le calloused, ntlha e bogale e ile ya phunya.
  Eupša Alla o ile a hwetša matla a go ema gomme a goeletša:
  - Lena mafascist le tla ba moloreng!
  Anyuta le banenyana ba bangwe ba ile ba lahlelwa godimo ke lephoto la go thuthupa gomme ba ba ba pšhatlaganywa ganyenyane. Eupša ga go le o tee wa bahlabani ba ba botse yo a ilego a hwa. Banenyana ba ile ba kopana le ledimo le mollo wo o bego o lebišitšwe gabotse. Go gatelela ma-Nazi ao a tlogilego le dikhunkhwane tše dingwe tše bogale tšeo di dikanetšego USSR.
  Maria o ile a opela ka phišego e kgolo:
  - Gomme ge phalafala ya Morena e re letša ntweng, re tla ba bagwera mmogo le ba Komsomol! Gomme ka thato ya Jehofa ke tla ba pitšong ya maina ya legodimong!
  Alla, a šišinya lerole go tšwa ditlhakeng tša gagwe tša madi, tše di robegilego, o ile a opela:
  - Lenin, mokga, Komsomol! Re romela Fuhrer ntlong ya bohlanya!
  Banenyana ba ile ba thoma go sega ka tsela yeo e thibago ditsebe, gomme Seryozhka o ile a bolela ka go tšhoga le go tena gore:
  - Gomme catapult ya ka ga se ya nepagala gakaakaa - go swana le maoto a a se nago selo le a tiilego a Alla!
  Matryona, a koba mešifa ya letsogo la gagwe, o ile a re:
  - Seo se lokile! O tla tla ka se sengwe. Selo se sengwe se se fodilego!
  Witchakova o ile a boa mothalong wa ka pele gomme a amogela mogala o akgofilego wa go ya Vladivostok. Ka ge a ile a lahlegelwa ke ditahlegelo tše dikgolo gomme a nyakile a dikanetša Khabarovsk (kgokagano le motse wo e be e bolokwa ka Amur), ma-Japane a ile a emiša madira a ona gore a kgoboketšwe gape le go tlatša. Bonyenyane Japane e dimilione tše lekgolo le Manchuria le Thailand tše dingwe tše dimilione tše masomešupa di be di ka fetišetša madira a sepelago ka maoto ka bontši. Ka kgopolo e itšego, go bonolo go lwa le USSR go feta le USA, ka ge ntwa le ya mafelelo e nyaka dikepe tše dintši tše di bitšago tšhelete e ntši gomme le gatee e sa nyake difofane tša theko e tlase. Eupša madira a sepelago ka maoto ao a nago le dithunya tše bofefo le tše di sa bitšego kudu le dithunya tša motšhene tšeo di kopišitšwego go tšwa go Schmeisters a ka newa ka bontši! Mošemane yo mongwe le yo mongwe wa Mojapane go tloga a e-na le nywaga e šupago o tseba go kgoboketša le go phatlalatša sethunya sa motšhene! Eupša go ba gona go tšea nako go fetišetša madira go tšwa sehlakahlakeng go ya kontinenteng. Le gona ka ge o hweditše dithušo tša matlafatšo, hudugela ka mo go tseneletšego tšhemong ya Soviet gape!
  Ka ge a amogetše mogala, Witcherova o be a holofela gore mafelelong o tla amogela mohlabani yo mofsa gomme a lwa leratadimeng. Ngwanenyana o ile a tlišwa Vladivostok ka Emka. Mokgweetsi wa sefofane o ile a ikwa eka ke terminator. Mosepedi-gotee le yena o ile a ipontšha e le mokgalabje wa moriri o moputswa, go sa šetšwe nywaga ya gagwe e tšofetšego, yo a bego a apara methalo ya sajenene feela.
  O ile a bolela ka boikgantšho gore:
  - Ao, lena baswa! Na o a tseba gore ke ile ka lwa le ma-Japane morago kua mehleng ya tsarist!
  Witcher o ile a botšiša ka pelaelo gore:
  - Ka kgonthe? Goba mohlomongwe le wena o amogetše sefapano?
  Rakgolo, a šišinya ditedu tša gagwe tše talalerata, o ile a ikana:
  - Ga go na sefapano, ga go na dimemolara! Ka gona o ile a lwa e le mohlabani wa poraebete ka ngwaga le dikgwedi tše tharo! Naa o nagana eng, motho yo mongwe le yo mongwe a ka hwetša dithaetlele le dimemolara? Kudu-kudu ka tlase ga tsar, ge di-private di be di sa ratwe kudu!
  Witcher o ile a dumela:
  - Ee, ka tlase ga tsar go be go na le go se lekalekane ga maemo! Eupša tše ke dinako tše di fapanego. Ka tsela, o rata bjang majapane! Ke ra gore, na lenaba le be le tiile?
  Mokgalabje a araba, a phadima meno a gagwe a tšhipi:
  - Ga se ba fokola, le ge e le gore ge nkabe taelo ya rena e be e le bohlale kudu, nkabe ba se ba gafa Port Arthur le Manchuria! Ga se lenaba le matla gakaakaa.
  Emka o ile a otlela ka go nanya, tsela e ile ya senyega ke dipomo le dithunya tša go thunya. Re be re kgona go bolela.
  Witcher o ile a botšiša ka setu go se nene gore:
  - Na ba rena ba be ba tiile go feta?
  Mokgalabje ka lebelo, bjalo ka ge eka ke sebapadišwa sa go šuthiša phefo, o ile a dumela ka hlogo ka makga a mmalwa:
  - Ka ditsela tše dingwe, ee! Ka mohlala, Majapane a na le mafelo a go thuntšha ka makga a masomepedi go feta rena. Pele ke romelwa ka pele, ke ile ka tšea karolo feela mafelong a mararo a go thuntšha. Gomme ka morago ga moo dithunya tše hlano e nngwe le e nngwe. Lega go le bjalo, ntweng ya mollo, re ka se bolele gore re be re le ba babe go feta ma-Japane. Gomme se go sa šetšwe gore ba be ba apere diyunifomo tša khaki, gomme re be re apere dijase tše tšhweu tša godimo. Ka tlhago ka morago ga ge re hweditše phihlelo e itšego ya tša bohlabani. Majapane a na le bokgoni bjo bonyenyane kudu ditabeng tša tša bohlabani go feta rena, go sa šetšwe tlwaetšo ya ona e telele. Eupša dithunya tša bona di ile tša thula ka mo go nepagetšego kudu go feta sehlopha sa rena sa Mostina.
  Vedmakova o ile a dumela ntle le go beela:
  - Ee, ruri! O nepile ka seo! Majapane, go swana le Majeremane, a ela hloko kudu tlwaetšo ya go itlwaetša.
  Mokgalabje a šikinya hlogo:
  - Ka go fapana le moo! Ka tlase kudu go feta seo re nago le sona madireng a tsarist! Go lokile, ge e ba le pele ga Ntwa ya Pele ya Lefase, ba ile ba thoma go tlwaetša mašole gakaone, gomme bonyenyane ba fetola diyunifomo tša bona, gona... E sego madira, eupša papadi ya go gwanta ka botlalo!
  Witcherova o lemogile, e sego ka ntle le lehufa:
  - Pele ga ntwa, re be re bile re ela hloko kudu go gwanta ka diparade! Go bonagala yo bohlale o ithuta diphošong tša batho ba bangwe, lešilo le ithuta go tša lona, ke mang yo a sa ithutego le gatee, ke mang?
  Rakgolo o lemogile gore:
  - Thupelo ke kgwebo yeo e nago le poelo! Eupša ka ditlabakelo, ka kakaretšo re be re e-na le go thibana mo go feletšego. Ga go na dithunya, ga go na dikhathune! Gantši ba be ba swerwe ke tlala, mašole a be a babja - go be go se na dihlare! Batho ba bantši ba ile ba hwa ka baka la typhus le dilo tše dingwe tše di šišimišago go feta ka baka la dikulo tša Japane. E be e le ntwa e mpe gakaakaa. Kuropatkin ke setlatla! Ga go na di- flanking maneuvres, ga go na camouflage, o be a lahlela batho ka go lebanya ka gare ga mekoti ka tlase ga dithunya tša motšhene. Re be re dirišwa e le furu ya dikanono. Ka moka di ile tša fela gampe kudu, ka go fenywa. Bjalo ka ge ba bolela, ke ile ka goga maoto a-ka ka thata. Ke therešo gore nka ikgantšha kudu ka taba ya gore ke ile ka phonyokga bothopša! Go swana le dintho le tšona!
  Ngwanenyana yo, a rata go tseba, o ile a botšiša gore:
  - Le Majapane ka bobona a fetohile molemo kapa mpe! Mabapi le dika tša gagwe tša go lwa.
  Mokgalabje o ile a thoma ka go gotša sekerete seo se phuthetšwego, gomme ke feela ka morago ga moo a arabago gore:
  - Go thata go ahlola se ka nepo. Madira a fetogile, ditanka, difofane le dithunya tša ka tlase ga motšhene di tšweletše. Mabapi le tšwelopele, dikepe ga se tša fetoga kudu, e bile ga se tša fetoga dithunya. Eupša bošilo bja taelo bo ile bja dula bo swana, ka gona senya tlhaselo ya Vladivostok!
  Moloi o ile a phadima mahlo a gagwe a matala:
  - Ga go na lebaka la se!
  Mokgalabje o ile a dumela:
  - Gomme e ka se be bjalo! Taba ke gore, ba be ba tseba gore lenaba le be le lokišetša leano la ditšhila, gomme go be go se na tsela ya go arabela go lona! Bjalo ka ge eka ba ntlhomile. Eupša khutšo le ba ga Pindos ke pontšho e kwagalago ya gore go otlwa mo go matla go kgaufsi le go latela.
  Witcher o ile a sega:
  - Ka Pindos?
  Rakgolo o tiišeditše gore:
  - Ee, ke seo ba se bitšago Amerika le Brithania bjale! Leina le le tšwa lentšung "go utswa", ke gore go utswa. Gomme tše ke dinaga tša diphelakadingwe, dinaga tša bohodu tšeo di anyago madi a bao e lego ditlaela le go fokola!
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a šišinya hlogo ya gagwe e khubedu:
  - Ke a dumela mo!
  Mokgalabje o ile a phegelela gore:
  - Dumelang gore taelo ya rena ke ditlatla, gaešita le baeki! Ye ke tsela ya go hloma sehlopha sa rena sa dikepe, se sebe go feta Pindos!
  Witcher o ile a ganetša ka gore:
  "Mohlomongwe ba be ba sa nagane gore Majapane a tla hlasela ka pela gakaakaa." Ka kakaretšo, Bohlabela bja Kgole e be e le lefelo la go khutša, gomme batho ba makgopo le ba tšwafa ba ile ba dula mo. Akere, ka sešole ga o swanela go šoma ka thata bjalo ka mošomi goba molemirui wa kopanelo ka morago, eupša o hwetša dijo tše dibotse le mogolo. Ka lehlakoreng le lengwe, ga o beye bophelo bja gago kotsing ge o dutše o hlankela Bohlabela bja Kgole. Ee, paradeise bakeng sa di- slacker le makgopo.
  Mokgalabje o ile a ganetša:
  "Mašole le bahlankedi ga ba lwe gampe gakaakaa." Khabarovsk ke ye, ba sa dutše ba se ba ineela.
  Witcher o ile a dumela:
  - Russia mohlabani, mohlabani khethehileng! Eupša bjalo ka ge Brusilov a boletše: mašole a rena a mabotse kudu, bahlankedi ba rena ba lokile, bajenerale ba rena ke ba magareng gomme tsar e mpe ka mo go feletšego!
  Rakgolo o ile a ngunanguna ka go se thabele:
  - Ge nkabe molaodi wa rena e be e se Kuropatkin, eupša Brusilov: re be re tla fenya! Ka maswabi, e ile ya ngwalwa godimo! Go swanetše go bolelwa gore ka tlase ga tsar, bajenerale ba Russia ba ile ba ba ba banyenyane: ka tlase ga Suvorov go be go e-na le molalatladi ka moka wa dinaledi wa balaodi ba ba tšwetšego pele! Le ge go le bjalo, Stalin ke mo-Georgia, gomme bjalo ka ge ba bolela, ma-Georgia...
  Rakgolo o ile a šitiša Witcher:
  - Hlokomela ka dipolelo tše bjalo! Ka gona o ka tsena ka lefapheng le le kgethegilego! Lega go le bjalo, go nna Stalin ga se setsebi le gatee! Gomme ka mohlala, line-punch yeo e fošitšwego ka Hlakola e tiišetša se! Ka tsela, ke kwele gore ka May 1, tšhireletšo ya difofane ya Soviet kua Moscow e ile ya ipontšha e le yeo e se nago thušo gomme badudi ba dikete tše dintši ba Soviet ba ile ba hwa!
  Mokgalabje o ile a hlokomela gore:
  - Re leboga USA le Brithania! Ba ile ba nea Wehrmacht difofane tše difsa! Go feta moo, ke ile ka kwa gore go be go e-na le tshenyo ya batho ba bantši, yeo ka baka la yona ma-Yak a ilego a wa moyeng! Go feta moo, it"s the brand new Yaks!
  Witcher o ile a šišinya hlogo:
  - Ke kwele ka yona! Ruri go hlabiša dihlong! Eupša ke holofela gore basenyi ba otlwa gomme bothata bo lokišwa!
  Rakgolo o ile a dumela ka hlogo, ke moka gateetee a re:
  - Bothata bjo bogolo bo dihlogong tša rena! Mohuta wa monagano wa soviet! Boiteko bja go fetoša motho go ba cog, go ba lekgoba le le tlwaelegilego!
  Witcher ga se a ka a ngangišana. O ile a homola, a lebelela ka lefasetere ka ntle le selo. Bjale tšhošetšo ya go fenywa ga USSR e fetogile e bonagalago kudu. Go ile gwa hwetšwa gore gaešita le Moscow ga se ya šireletšwa ditlhaselong tša difofane. Bonyenyane ga e na tšhireletšo e lekanego bakeng sa go kgotlelela tlhaselo e kgolo ya difofane!
  Go lokile, ntwa e šuthelela legatong le le fapanego ganyenyane... Ke therešo gore dintweng tša Stalingrad, Majeremane le ona a be a e-na le bophagamo bja moya, eupša ga se ya tliša phenyo yeo e nyakegago! Lega go le bjalo, ba ga Kraut ba be ba e-na le mohola wo o bego o se o mogolo gakaakaa! Taba ke gore, difofane tše difsa tša Soviet di be di fihla ka mehla ka pele! Eupša go swanetše go bolelwa gore tekanyo ya tlwaetšo ya ntwa gare ga bakgweetsi ba difofane e be e le tlase kudu. Bontši bja di- newbies di be di se na diiri tše di fetago tše 8 tša nako ya go fofa. Ye ke go tloša mo gogolo, kudu-kudu ka ge gantši Majeremane a e-na le diiri tše di fihlago go tše 250! Lega go le bjalo, ka morago ga Stalingrad Majeremane a ile a fokotša lenaneo go fihla go 150, eupša bjale kabo ya makhura e fetogile bonolo kudu. Le ge go le bjalo, go tšwelela ga palo ye kgolo ya difofane tše mpsha go tla hlola bothata go ba ga Kraut le bona.
  Ka tsela, go begilwe gore badudi ba mmalwa ba United States ba ile ba thopša gare ga bakgweetsi ba difofane tša dipomo tšeo di ilego tša wišwa. Ya mafelelo ga se ya ka ya makatša le gatee! Luftwaffe ga e na bakgweetsi ba difofane ba lekanego bakeng sa difofane tše difsa tša go thuthupiša dipomo, ka gona ba ile ba hwetša baithaopi!
  Ke ipotšiša gore taelo ya Soviet e tla arabela bjang go se? Taba ke gore, ga go na selo seo o ka fihlago Berlin? Difofane tša go thuthupiša dipomo tša maano a bokgole bjo botelele ga se tša hlangwa kua USSR, ka ntle le P-8. Sefofane sa mafelelo, seo se nago le lebelo la dikhilomithara tše fetago tše 400 feela ka iri gomme se hlotšwe ka 1936, go molaleng gore se fetilwe ke nako. Go oketša moo, ge e hlasela Berlin, e tla sepela ntle le go felegetšwa ka sefofane, gomme Majeremane a ka e thibela ka difofane tša ona. Taba ke gore, ba šetše ba e-na le di- radar tše dibotse kudu tšeo di tlago go ngwala go sepela ga lešaba leo le fofago le lebile Berlin. Ee, gomme go tšea nako go tšweletša metšhene ye e lekanego bakeng sa go hlasela Jeremane. Majeremane ga se setšhaba se se fokolago gomme a rata thekinolotši! Mohlomongwe bona ka bobona ke setšhaba seo se nago le tayo kudu le seo se rulagantšwego kudu kua Yuropa goba gaešita le lefaseng! Go thata kudu go fenya o nnoši, gomme gape ka Japane ye e fokolago ka pele ga bobedi.
  Selo se sebotse kudu seo se ka dirwago boemong bjo ke go leka go otlela wedge magareng ga Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane le Jeremane. Eupša se se ka dirwa bjang? Beria o be a šetše a mo laetše gore a dire selo se se swanago a diriša sefofane sa go senya seo se amogetšwego go tšwa go ma-Amerika. E ka be e bile tlhohleletšo e botse, eupša Anna o be a se na nako.
  Go bonagala a se yena a nago le molato - go thwe"ng ge e se pheletšo, eupša tatso ya ka morago ye e sa kgahlišego e sa mo loma. Bjalo ka ge eka mohlomongwe ge nkabe a fihlile letšatši pele ga moo, dilo ka moka di be di tla ba tše di fapanego!
  Lega go le bjalo, it"s not impossible! Eupša o ile a fihla gatee-tee ge a amogela ditaelo go tšwa go Beria!
  Ka kakaretšo, Lavrenty Palych ke setsebi sa dihlohleletši. Japane e ile ya hlasela Boemakepe bja Peru, e sego ka ntle le go tšea ga gagwe karolo!
  Taba ke gore, bjalo ka ge eka ke ka kotsi, bohlale bja Naga ya Letšatši le le Hlabago bo ile bja thoma go ba le ditokomane mabapi le dithulaganyo tša United States tša go thoma lelokelelo la ditlhaselo tša thibelo ka go diriša difofane tša go rwala difofane, go akaretša le tšeo di lego Boemakepeng bja Peru!
  Go oketša moo, ma-Amerika ke mašilo: a ile a hlohleletša Japane ntweng, gotee le Brithania e bea thibelo ya kabo ya oli le didirišwa tše dingwe tše tala, eupša bona ka bobona ba be ba se ba itokišeletša ntwa!
  Ka kgonthe, United States ka 1941 e be e se na madira a lekanego, kudu-kudu ka ditanka, bakeng sa ntwa le Japane. Ka 1940 ba be ba e-na le ditanka tše 400 feela, gomme tsebišo mabapi le 1941 ke ya sephiri, eupša ga go bonagale go be go e-na le tše fetago sekete tša tšona gaešita le ka nako yeo! Ka gona Amerika e ile ya tlolela ntweng, e sa itokišeletša ka mo go feletšego! Go lokile, Japane le yona ga se ya itlhama kudu. Ge e ba e be e na le ditanka tše ka bago tše dikete tše pedi le seripa, le tše bofefo, gona, ka mohlala, go be go se na difofane tša bokgole bjo botelele le gatee!
  Ka fao bakgweetsi ba difofane ba sebete ba Naga ya Letšatši le le Hlabago ga se ba ka ba thunya USA ka pomo! Eupša ba ile ba fo ba ba screwed! Le gona bjale ba dirile phetho ya go itefeletša go USSR, ba ithekgile kudu-kudu ka madira a bona a sepelago ka maoto, ba lora ka go boeletša katlego ya mehla ya Tsar Nicholas II!
  Moloi o ile a tšwafa gomme a thoma go opela:
  Bophelo bo thata bjang, Morena, go madimabe, .
  Wena ka bowena apara mphapahlogo wa meetlwa!
  Aowa, o se ke wa foka hlogo ya ka
  Letšatši le lefsa le re holofetša mathata!
    
  Ditoro di phatlalala lerole gateetee, .
  Seboko se sehlogo se loma ka phišego!
  Le bohloko le manyami mahlong a gago, .
  Seo se swanetšego go thibela, ga go na motho yo a nago le matla!
    
  Eupša ke eng, Modimo, o ka kgonago
  Ka ge yena ka boyena a rotogetše sefapanong sa Golgotha!
  Ditoro tša mabapi le lethabo ke tša bofora, .
  Bahlologadi ba a rora e bile ba a fegelwa!
    
  Ga go na lefase le le boifišago go feta lefase, .
  Seketšhe sa ntwa, borashe bo khupeditšwe ke madi!
  Mafofa a hysterical a ether, .
  Roba wepe ka yona nako yeo!
    
  Gomme ge o nyaka bophelo bja ka, .
  Ke moka Modimo a ntahlele Gehenna!
  Ke sa go rata, .
  Ka tšwelopele ke dumela phetogong!
    
  Ke dumela gore motho
  E kgona go ba yo a hlwekilego le yo a phagamego!
  Gore tlaišego ya nywaga-kgolo e tla fela, .
  Re tla swana le ngwanešo Ramaatlaohle!
    
  Re tla laela eng?
  Bogolo bja dikepe tša dinaledi!
  Gore madira a rena a sebete, .
  E tla phadima ka matla go feta Quasar!
    
  Bophelo bo ka se tsoge bo tšwile
  Gomme yo mongwe le yo mongwe e tla ba batho!
  Bjalo ka mahlasedi a sa felego a ngwaga, .
  Ka mengwaga ye e se nago mellwane le ya lethabo!
    
  Bokomonisi bo tla ba bja kgonthe
  Dumela gore e tla ba kaone go feta kamoo o bego o lorile ka gona!
  Tšwelopele pele, godimo, e sego fase, .
  A go be le lethabo - go se be le manyami!
  Vedmakova o ile a fetša koša gomme mafelelong "Emka" a tsena Vladivostok. Mokgweetsi wa sefofane o ile a lebelela motse ka go rata go tseba. Go bile le koketšego e lemogegago ya tshenyo kua Vladivostok, meago e mengwe e be e kgoga, dihlopha tša go tima mollo di be di šoma ditarateng, go be go e-na le bafsa ba bantši bao ba nago le digarafo, dipiki le didirišwa tše dingwe tša go tima mollo.
  Rakgolo o lemogile gore:
  - Ka tlase ga tsar, baswa le bona ba be ba šoma ka thata, eupša ba se na go myemyela le phišego! Le ge o ka se fihle kgole ka phišego e feletšego!
  Witcher o ile a ganetša ka gore:
  - Ge intasteri e le entšene ya ekonomi, gona phišego ke makhura ao a nago le palo ya octane ye e phagamego!
  Mokgalabje o ile a dumela ka hlogo ka lethabo:
  - O bolela gabotse, ngwanenyana!
  "Emka" o ile a ema kgauswi le moago wa ofisi ya molaodi gomme Vedmakova a nyakile a kitimela go tšwa go wona. O be a tloga a nyaka go boela ka pere ya gagwe ya maphego.
  Ngwanenyana o ile a kokota ofising yeo a rometšwego go yona ka summon. Lentšu la boroko le ile la latela:
  - Tsena!
  Witcher o ile a tsena, a otlolola magetla a gagwe ka boikgantšho. Monna yo a aperego yunifomo ya mokoronele wa NKVD o ile a dula setulong. Mošemane yo bjalo wa lefatla le yo a sa kgahlišego. O ile a botšiša mokgweetsi wa sefofane ka go nyamišwa gore:
  - Lebitso le feletseng!
  Ngwanenyana o ile a araba ka pela gore:
  -Anna Petrova Moloi wa Moloi!
  Mokolonele o ile a tlaleletša ka gore:
  - Maemo a sesole?
  - Air Force Major le Mohale oa Soviet Union! - Mokgweetsi wa sefofane o ile a realo ka boikgantšho.
  Mokolonele o ile a topa mogala gomme a bolela ka boripana gore:
  - Air Force Major Witcher o šetše a fihlile!
  Ke moka a retologela go ngwanenyana yoo.
  - O ikwa bjang? Ke tshepa gore o phetše gabotse?
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a hlobola meno a gagwe:
  - Ke ikwa ke le bose! Itokišeleditše go lwa bjalo ka tau ya tshadi!
  Mokolonele o ile a dumela ka hlogo:
  - Kgolo! Ke nagana gore Majapane a tla e leboga!
  Go ile gwa kwagala lešata, go lla ga dibutšwana gomme bašomi ba tshela ba tlwaelegilego ba lefapha le le kgethegilego, bao ba felegetšwago ke monna yo a aperego yunifomo e kgethegilego, ba ile ba thunya ka ofising. O ile a laela gore:
  - Bea dithapo tša diatla godimo ga lehodu le!
  Witcher o ile a gakanega:
  - Ke eng se sengwe se?
  Mokolonele o ile a bogola:
  - Le yeo! O ka fase ga go swarwa, moagi Witcher! Gomme o tla romelwa kgolegong!
  Monna yo a aperego yunifomo e kgethegilego o ile a lemoša gore:
  - Mosadi yo o tseba go lwa gabotse kudu! Ka gona e-ba šedi!
  Witcher o ile a myemyela:
  - Nka se be baemedi ba ditheo tša rena tša phethagatšo ya molao tše di nago le sebete! Leletša Beria mogala gomme o hlakiše go se kwešišane mo gatee-tee!
  Mokolonele o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Tsela e nngwe ya go šitiša Beria še! Mo romele kgolegong, gomme dinyakišišo di tla e rarolla!
  Moloi o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke mogale wa Soviet Union gomme dinyakišišo, go ba gona, di tla e rarolla, eupša ka Beria e be e tla ba ka lebelo! Ke nyaka go ba taolong ya sefofane ka pela ka mo go kgonegago!
  Mokolonele o ile a homotša gore:
  - Nakong ya ntwa, ga go na motho yo a tlago go diega nako ye telele! Mo tloše!
  Vedmakova o ile a sepela ntle le go ganetša gomme a kgorometšwa ganyenyane feela ke melomo ya dithunya tša motšhene tša mohlala tšeo di khutsofaditšwego tšeo di ilego tša thoma go hlomelwa ka dihlodi. Ke moka ba ile ba ntšhela ka gare ga funnel e ntsho gomme ba otlela ba tloga. Anna Petrovna o be a iketlile, o be a sa ikwe a le molato, gomme mohlomongwe NKVD e be e tseba ka tswalano ya gagwe e kgethegilego le Beria, ka gona ba be ba tla e rarolla. Go bile go kgahliša go etela kgolego. Monna wa kgonthe o swanetše go godiša morwa, a hlankele madireng gomme a fele nako kgolegong! Ka gona, mohlomongwe, mohlabani! Batho ba bantši ba tumilego ba be ba le kgolegong: Stalin, Lenin le Hitler!
  Kgolegong e be e se kgole kudu le ofisi ya molaodi, ka gona Vedmakova o ile a gogwa gomme a išwa ka lebaleng. Moo dimpša di ile tša rora ka bogale, maboto a maswika a kgolego, ao a agilwego ngwagakgolong wa lesomeseswai, a be a le lerootho e bile a le bohlokwa. Ngwanenyana o ile a kwa lethabo leo le sa ratego ge a tlišwa ka gare gomme a išwa pele go bapa le diphapoši tša go sepela. Lefasetere la ngwadišo ke le: dipotšišo tša ka mehla:
  - Lebitso la pele, lebitso la ho qetela, patronymic, bong!
  Ke moka o retologele ka go le letona ka phapošing yeo e nago le dithaele. Moo, tafoleng, go be go dutše mohlankedi yo a aperego yunifomo ya NKVD le apron ya letlalo, gomme le yena ngaka ye e aperego kobo ye tšhweu le basadi ba babedi ba mengwaga ya magareng ba goga diatlana tše sesane tša raba diatleng tša bona.
  Mohlapetši yo a bego a felegetša Vedmakova ka pela, ka motšhene wa go itlwaetša, o ile a mo tloša dithapo tša diatla. Mohlankedi o ile a laela gore:
  - Apola diaparo tša gago!
  Witcher o ile a makala:
  - Eng?
  Mohlankedi o ile a boeletša ka go iketla:
  - Ka re, apola diaparo tša gago! Go nyaka le go nyaka ka noši ke ga kgapeletšo!
  Ngwanenyana o ile a tšhošwa ke gore:
  - Eupša go na le banna mo!
  Mohlankedi yo a bego a swere apron o ile a bogola:
  - Na nka go thuša! Etla, o apole mašela a gago, sefebe!
  Vedmakova o ile a thothomela, o ile a gopola gore ge a bewa kgolegong, go phuruphutša motho ka noši ke ga kgapeletšo gomme a thoma go apola diaparo tša gagwe. Basadi ba ile ba e amogela gomme ba kwa ka kelohloko seam se sengwe le se sengwe. Ka ge a tlogetšwe a apere borokgo bja gagwe bja borokgo bja gagwe feela, Witcher o ile a hlabja ke dihlong, eupša mohlankedi o ile a bogola:
  -Gomme o apole borokgo bja gago, bitch! Go tsoma go tla felela!
  Ka ge a tlogetšwe pele ga banna ba mmalwa a hlobotše ka mo go feletšego (mokoloi wo o ilego wa mo tliša o be o eme, o ikemišeditše go tsena ntweng ka motsotso le ge e le ofe), ngwanenyana o ile a hlabja ke dihlong gomme a leka go mo khupetša ka diatla tša gagwe.
  Ba mo itia ka maatla maragong ka lepara:
  - Matsogo a fase, bitch!
  Witcher o ile a rora, eupša a e kgotlelela. Ge diaparo tša gagwe di feditše go hlahlobja gomme dibutšwana tša gagwe di gagotšwe, mohlankedi o ile a laela gore:
  - Bjale e hlahlobje ka bowena!
  Baleti ba basadi ba kgolego ba ile ba thoma go tšwa hlogong. Ba ile ba tšholla moriri ka menwana yeo e nago le diatlana, ke moka ba lebelela ka ditsebeng, gaešita le go diriša mohuta o itšego wa phaephe yeo e nago le totšhe. Ditsebe di ile tša gogelwa morago ka makga a mmalwa, di kobegile e bile di sa kobega. Ke moka ba lebelela ka dinkong.
  - Go khohlela, hle! Ke sona, matla go feta!
  Nko ya ngwanenyana e ile ya pšhatlaganywa. Se se ile sa latelwa ke go hlahlobja ga molomo. E be e sa kgahliše ka mo go feletšego, diatla tše makgwakgwa di gateletšwe lelemeng, nako le nako ba be ba le gogela morago, ke moka ba le gogela ka maatla, gaešita le go nyakile go le gagola.
  Mohlankedi o ile a re:
  - Re hloka go ba šedi kudu! E ka ba sehloela!
  Baleti ba kgolego ba ile ba thoma go gatelela menwana ya bona meno, ba lekola dilo tšeo di tlatšwago tšeo go tšona go bego go ka utilwe tsebišo e bohlokwa. Witchakova o ile a ikwa a kokobeditšwe gomme a tshwela mare mogale wa gagwe, USSR, o ile a phuruphutšwa bjalo ka seotswa, ntle le go foša selo; Ke moka diatla tša basadi tšeo di swerego diatlana di ile tša thoma go kwa matswele a ngwanenyana yo a se nago selo. Ba ile ba e duba, ba kwa e le ka kgonthe milimetara e nngwe le e nngwe gomme ba e bontšha ka totšhe. Matswele a ngwanenyana a ile a ruruga ka boradia, gomme baleti ba kgolego ba gatelela ka maatla le go feta, ke moka ba rora:
  - Aowa! Mo go hlwekile!
  Se se latelago, khupetšo le menwana di ile tša hlahlobja. Khupetšo e be e gogelwa morago, le yona e sothetšwe gomme ka morago ya phuntšwe ka nalete. Menwana e ile ya hlahlobja ka kelohloko e sego ka tlase ga moo.
  - Gomme bjale nyakišišo ya tša basadi! - Mohlankedi o ile a laela.
  Baleti ba kgolego ba ile ba laela gore:
  - Koba gomme o phurole maoto a gago, hle!
  Se se ilego sa latela e bile selo se se nyenyefatšago kudu, ge seatla sa mohlapetši wa kgolego seo se bego se swere diatlana se tsena ka sehubeng sa ngwanenyana go e na le go ba makgwakgwa. Witcher o ile a fegelwa ka bohloko le go nyenyefatšwa. Gomme seatla se ile sa epa ka makgwakgwa ka legageng moo mosadi a bego a boloka letlotlo la gagwe la bohlokwa kudu, leo le bego le le bohloko e bile le kitimiša. Ngwanenyana o ile a šikinyega ka tsela e itšego, gomme mohlankedi a ngunanguna ka go kwera:
  - E hlahlobje ka botlalo ka mo go kgonegago! Taba ke gore, ke mafelong a kgaufsi moo dihlodi gantši di utago ditokomane, gomme ka dinako tše dingwe lengwalo le lenyenyane le lekane go hwetša tsebišo e bohlokwa.
  Mohlapetši yo mongwe wa kgolego o ile a tšeelwa legato ke yo mongwe, ka morago ga moo go phuruphutša go ile gwa ba bohloko le go feta le go hloka mekgwa. Witchakova o ile a lemoga gore ba be ba fo nyaka go mo nyenyefatša ka go fetoša go tsoma gore e be tlhokofatšo.
  Tlhahlobo ya anus e be e se ka tlase ga makgwakgwa, gomme mala le enema e kgolo le tšona di ile tša dirišwa. Go bonagala mokgweetsi wa sefofane o be a belaelwa kudu e le ka kgonthe. Ka morago ga moo, go hlahloba menwana, maoto le maoto go be go bonagala e le selo se senyenyane.
  Lega go le bjalo, se ga se sa felela moo;
  - Bjale bakeng sa x-ray ya mpa! Go be go se na mo gontši mo a bego a ka go metša!
  Go lokile, ga go kweše bohloko gakaakaa. Ngaka e be e le gona mo, e ile ya hlahloba se sengwe le se sengwe ka kelohloko, gaešita le pelo le maswafo. Mafelelong o ile a fa tumelelo ya go tšwela pele:
  - O hlwekile ebile o phetše gabotse ka botlalo!
  Mohlankedi o ile a ngunanguna ka bogale:
  - It"s a pity re tla mo thuntšha anyway! Lega go le bjalo, a a bapale piano ga bjale!
  Mokgweetsi wa sefofane, a kgakgetšwe ke go nyenyefatšwa, o ile a sepela ka go kwa bjalo ka automaton. Matsogo a Witcher a be a tloditšwe ka pente gomme a pitlaganywa ka kelohloko pampiring. Ebe o ile a latela mefuta eohle ea litekanyo, ho nka litšoantšo ka profil, sefahleho tletseng. Ba ile ba nkgapeletša go ema ke sa apara nako ye telele kudu, ba ngwala gape maswao ka moka, mabadi le ditšhošane mmeleng wa ka. Ka morago ga moo o ile a hlatswiwa ka shawara e tonyago, yeo, le ge go le bjalo, e bego e tlwaelegile kua USSR, e sego feela bakeng sa bagolegwa bao ba bego ba newa diyunifomo tša kgolego.
  - Apara, bitch!
  Kobo yeo ge e le gabotse e be e le lešela la mokotla leo le dirilwego ka lešela la go roka gomme le logeletšwe ka nomoro ya kgolego. Ngwanenyana yo ga se a ka a newa dieta, go bonagala a di lebelela e le maemo a mabotse ao a sa nyakegego bakeng sa manaba a batho, gomme ka gona ba ile ba mo iša, a sa khupetšwa gabotse, seleng.
  Go swarwa ga batho ka bontši go be go sa tšwa go direga, kgolego e be e tletše kudu e bile e duma. Vitchakova o ile a lahlelwa ka lesakaneng le le pitlaganego, moo go bego go šetše go e-na le basadi ba fetago lekgolo, bao bontši bja bona e bego e le banenyana ba banyenyane go tšwa gare ga madira le bahlanka. Ge mokgweetsi wa sefofane a tlišwa ka seleng, o be a sa kgone go gata mogato le o tee mogolegwa o ile a hlakahlakanya lebato ka moka. Go be go le leswiswi kudu ka seleng, lefasetere le be le nameditšwe godimo, le be le thibegile ebile le nkga kudu, go bonagala kgamelo e be e se ya ntšhwa nako ye telele.
  Banenyana ba be ba hlobotše seripagare, gomme ba bangwe ba be ba hlobotše ka mo go feletšego; Ba mmalwa ba bona ba be ba hlakahlakane gomme ba kgopela meetse. Witcher o ile a ema gomme a botšiša gore:
  - Ga ke kgone go tšea kgato e tee! Ke swanetše go ya kae!
  - Moo ba go tlišitšego gona moo o dule gona! - O ile a laela go tšwa leswiswing, mohlomongwe e le yo mogolo ka seleng. - Ga go na lefelo la rena mo.
  Witcherova, ka go lemoga gore se e be e le bošilo, o sa dutše a botšiša gore:
  - Lena banenyana le dira eng?
  Mantšu a ile a latela:
  - Ee, here"s Article 58, goba le ge e le ntle le ditefišo go le gatee! O dira eng?
  Witcher o ile a dira metlae ka gore:
  - Ee, o ile a kata Beria!
  Go ile gwa kwagala ditshego tša bogwera tša banenyana le go goeletša:
  - Ee, ke wa rena!
  Ke mang yo a ilego a tšhoša go tšwa leswiswing:
  - Ga se gwa lekana go fega Beria!
  Lentšu le le tšhošetšago le ile la šitiša:
  -Lekanetše! Gomme ka fao e šetše e le banna ba go feta seripa-gare sa sekete ka jarateng ba ile ba thuntšhwa! Re ka ntšhwa gape le sele ka moka gore re sepele!
  Moloi o ile a bogola:
  - Go lokile, aowa, ge ba ka nkiša polaong, I won"t give in!
  . KGAOLO YA No. 8
  Oleg Rybachenko o ile a tšwela pele go lwela gosasa mo go phadimago mmogo le ngwanenyana Margarita Korshunova.
  Ba ile ba lwa kua Stalingrad. Ba ile ba lwa ka sebete se segolo kudu. Gomme bana ba sa felego ba be ba sa nagane go boela morago le go ineela go lenaba.
  Eupša madira a be a sa leka-lekane gomme ganyenyane-ganyenyane ma-Nazi a ile a tšwela pele. Eupša ka go nanya kudu le go lahlela ditlakala tša go batamela dintlong le ditarateng ka ditopo tša bahlabani ba go thwala.
  Moscow e be e dikologilwe, eupša e sa dutše e e-lwa. Gomme gape e be e na le banenyana ba yona ba ba botse. Bao e lego bagale e le ka kgonthe.
  Oleg Rybachenko le Margarita ba ile ba fapantšha mollo kua Stalingrad. Ka nako e swanago, mošemane o ile a leka go hlama selo se itšego a diriša AI.
  Nkgetheng wa mopresidente wa Belarus Alexander Lukashenko o be a sa dumelelwa go tšea karolo dikgethong. Ba ile ba hwetša phošo tabeng ya gore Kereke e Kgolo ya Slavic e ile ya gogela morago ditshaeno. Ka lebaka leo, go be go se na bonkgetheng ba tshela, eupša ba bahlano. Gomme ntwa ye kgolo e ile ya phutholla magareng ga Zenon Pozdnyak le Kebich. Kebich yo a thekgago Russia le yo a lekanetšego kudu o ile a tšwela pele go ya tikologong ya bobedi ka mohola o monyenyane. Gomme ka morago o ile a fenya Poznyak yo a bego a lwantšha Russia ka phapano e kgolo.
  Lukashenko o ile a ipelaetša ka gore o tlošitšwe ka tsela yeo e sego molaong. Eupša ka kakaretšo go be go se na selo ge e se lešata.
  Kebich o fentše ka kgodišego kudu. Gomme o ile a ba mopresidente wa mathomo wa Belarus.
  Go se go ye kae Belarus e ile ya tsena lefelong la ruble. Boemo bja tša boiphedišo bo ile bja dula bo le mathateng. Go be go se na tšhelete ye e lekanego. Eupša naga e be e le lefelong la ruble.
  Kebich o ile a šišinya tshepedišo ya go kopanya le Russia. Melao e ile ya thoma go kopana, mellwane ya bulega gomme tša boiphedišo tša kopana. Mekgatlo ya go feta ya dinaga e ile ya hlolwa.
  Ka 1999, dikgetho tše difsa tša mopresidente kua Belarus di ile tša direga. Ikonomi e be e le mathateng a magolo ka morago ga go palelwa ga Russia. Eupša tutuetšo ya makomonisi e gotše kudu. Lukashenko o bile le ntwa le bohle gomme a se hlole mokgatlo wa gagwe, gomme o ile a kgorometšwa ka thoko ke mašole a mangwe. Ntwa ye kgolo e diregile magareng ga Kalyakin le Kebich. Zenon Poznyak o be a lahlegetšwe ke go tuma ka nako ye. Go fo swana le Belarusian Popular Front ka kakaretšo.
  Makomonisi a ile a ba matla.
  Kua Russia, histori le yona e fetogile ganyenyane. Zyuganov o ile a hwetša dikgetho tše dintši ganyenyane bakeng sa mopresidente, gaešita le ge a ile a palelwa ke go fenya. Lebed o šomile bjalo ka Mongodi wa Lekgotla la Tšhireletšo dikgwedi tše mmalwa gape. Eupša, ka kakaretšo, se ga se sa bohlokwa gakaakaa. Phapano ya bohlokwa kudu ke gore Chernomyrdin ga se a ka a rakwa mošomong. Gomme ka lebaka leo, o ile a dula e le tona-kgolo gaešita le ka morago ga go palelwa ke go lefa. Lega go le bjalo, Kebich go sa šetšwe thušo ya Chernomyrdin, o be a sa dutše a lahlegetšwe tikologong ya bobedi, gomme Kalyakin o ile a ba mopresidente wa Belarus.
  Le gona kua Russia, ka morago ga ge Yeltsin a tlogile, Chernomyrdin o ile a ba mopresidente. Moruo wa Russia o šetše o thomile go gola gomme Viktor Stepanovich, le ge e le gore ka bothata bjo bogolo, ka thušo ya Zhirinovsky, yo a tšerego maemo a boraro, o ile a fenya Zyuganov.
  Ka go rialo, kua Russia Chernomyrdin o ile a ba mopresidente, Zhirinovsky o ile a ba mongwaledi wa Lekgotla la Tšhireletšo le mothuši wa pele wa mopresidente. Putin go fihla ga bjale o dutše a le ka thoko. Zyuganov ke hlogo ya kganetšo. Primakov e sa le Tona ya Merero ya Dinaga tša ka Ntle.
  Ka gona dilo ka moka di ile tša sepela go ya ka thulaganyo. Kalyakin o ile a tšwetša pele tshepedišo ya kopanyo, eupša ga se ya hlwa e kopana. Diekonomi di ile tša thoma go gola. Chernomyrdin o ile a etelela pele ntwa kua Chechnya. Ke ile ka boledišana le Maskhadov. Gomme mafelelong a fihlelela botsitso moo.
  Chernomyrdin e šetše e thopile dikgetho tše di latelago gabonolo kgahlanong le Zyuganov. Kalyakin le yena o ile a kgethwa gabonolo go ba nako ya bobedi. Se sengwe le se sengwe se ile sa sepela gabotse goba ka tlase ga moo. Moruo wa Belarus o be o gola.
  Eupša Kalyakin ga se a kitima bakeng sa kotara ya boraro. Mohlahlami wa gagwe e be e le mošomi-gotee le yena Novikov.
  Chernomyrdin le yena ga se a ka a kitima bakeng sa kotara ya boraro. Chernomyrdin o ile a hlatlangwa ke Zhirinovsky. Ya morago, go ba gona, e ile ya ba ye e lekanetšego kudu, eupša ya oketša kgatelelo go Belarus - e nyaka go tsenela Russia.
  Novik o ile a ganetša. Ke ka fao a ilego a tla ka fase ga dikiletšo.
  Zhirinovsky o be a thata kudu e bile a gateletšwe ka thata... Ka lebaka leo, mašole ao a thekgago Russia a ile a swara referendum kua Belarus, yeo e ilego ya sepelelana le mathata a magolo a tša boiphedišo. Gomme Belarus e ile ya ba karolo ya Russia. Seo se ilego sa matlafatša maikutlo a go lwantšha Bodikela.
  Ka 2014, Zhirinovsky, a diriša monyetla wa tiragalo ya Maidan kua Ukraine le go menola Yanukovych, o ile a romela mašole. Madira a Ukraine a be a sa kgone go lwa gomme ma-Russia a ile a a hlobola dibetša. Yanukovych le Rada ka sethunya ba ile ba tsebiša ka referendum. Russia e ile ya thopa repabliki ye le yona.
  E le gore ma-Ukraine a rabele ka tlase, Zhirinovsky o ile a hudušetša motse-mošate wa Russia Kyiv. Gomme se se ile sa tutuetša dipoelo tša referendume. Vladimir Volfovich ka boyena, dikgethong tše di latelago tša mopresidente, o ile a kgethwa ka phenyo go ba nako ya boraro, ka ge a fedišitše dithibelo ka moka referendume.
  Alexander Lukashenko o ile a rola modiro gomme a nwelela ka go lebalwa. Putin o šomile bjalo ka modulasetulo wa FSB go fihla ka 2012, ge a be a na le mengwaga ye masometshela. Le gona Zhirinovsky, yo a bego a rata go mpshafatša sehlopha, ga se a ka a mo tšeela legato ka mohlankedi yo a nago le bokgoni wa nywaga e masomenne. Mmušiši wa Belarus, yo a tšerego legato la Novik, le yena o ile a ba yo monyenyane.
  Lega go le bjalo, Russia e ile ya tla ka tlase ga dikiletšo tša ka Bodikela, eupša e be e se tša bohlokwa kudu. Zhirinovsky o ile a loana Syria le Iraq. O ile a hlola mmušo wa gagwe bakeng sa ma-Kurd gomme ka kakaretšo o ile a gata mogato ka mo go feletšego go feta Vladimir Putin. Go feta moo, Russia e ile ya thoma tlhaselo ya dithuthupi go Saudi Arabia gomme ya oketša ditheko tša oli kudu.
  Ke moka ntwa e kgolo e ile ya thoma magareng ga Iran le United States. Seo se ilego sa oketša ditheko tša oli le go feta. Go sa le bjalo, Russia e ile ya tšea le go thopa dinaga tša Baltic le Moldova. Gomme ka morago, ka go diriša mohola wa khuduego ya Kazakhstan ka morago ga go tloga ga Nazarbayev, o ile a akaretša repabliki ye ka go phatlalatšwa ga gagwe.
  Le gona go ile gwa swarwa referendum, gomme Russia ya hwetša profense e nngwe.
  Go tsošološwa ga USSR go ile gwa tšwela pele ganyenyane-ganyenyane.
  Ka 2020, Zhirinovsky o ile a mpshafatša rekoto ya gagwe ya nako ya bone bjalo ka mopresidente wa Russia. O be a se na maikemišetšo a go tloga go fihla ga bjale.
  Gomme Russia e be e sepela ka Asia Bogare. Kua Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, madira a Russia a ile a tšwelela gomme gwa swarwa di-referendum tša go tsenela Russia.
  Ka gona naga e ile ya tsošološwa ka gare ga mellwane ya pele ya USSR.
  Eupša se se be se sa lekana go Zhirinovsky. Gomme yena, ka ntle le dikgethollo tše di sa nyakegego, o ile a thopa Finland ka madira. Gomme fao, go ba gona, ka sephetho se se nyakilego go ba lekgolo la lekgolong, ka ge re swere referendume. Le go mo kopanya go yena ka noši.
  Ka go rialo, Russia e be e bušetša ya yona. Dikamano le China di senyegile ka tsela ye nngwe ka lebaka la ditleleimi tša Port Arthur le go rakwa ga Yellows go tšwa Siberia.
  Eupša ga bjale, China e be e tšhaba go lla ka Russia.
  Eupša kua Alaska go ile gwa ba le phetogelo ya mmušo ya tša bohlabani, gomme madira a Russia a ile a e thopa. Gomme ba ile ba swara referendum ya go boela Russia. Ka nako e swanago, Amerika e ile ya gapeletšega go lemoga go se šome ga kwano ya thekišo ya Alaska go Russia.
  Ka gona...
  Oleg Rybachenko o ile a ema ganyenyane gomme a thoma go thuntšha gape.
  Mošemane o ile a thuntšha go thuthupa gomme ka morago a lahlela sethunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. O ile a phatlalatša ma-fascist gomme a ngwala ka go Twitter:
  - Re sa fenyege!
  Margarita le yena o ile a thuntšha go thuthupa, a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo, a pšhatlaganya Fritz gomme a goeletša:
  - Gomme ka mehla re kopane!
  Bana ba ile ba lwa ka sebete kudu.
  Mošemane o ile a boela a sega manaba ka go thuthupa. O ile a lahlela sethunya sa go thunya mo tseleng ya maoto ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Ka baka leo, ditanka tše pedi di ile tša thulana. Oleg Rybachenko o ile a opela:
  - Kgalalelo go wena, naga ya rena ya Russia, .
  Lebitso la Russia e halalelang, .
  Keletšo ye e rategago lapa!
  Ngwanenyana o ile a lahlela sethunya seo gape ka leoto la gagwe le le se nago selo. O ile a thuntšha ma-fascist a lesome-pedi fase gomme a opela:
  - Go na le kgomo thabeng, .
  Eba bana ba ba phetšego gabotse!
  Mošemane o ile a thuntšha go thuthupa, a sega di-Kraut gomme a lla:
  - Naga ya gabo ka pelong ya ka, .
  Ka mahlatse re tla bula lebati!
  Gomme ka morago leoto la ngwana wa gagwe la lahlela sethunya sa go thunya. Ke mošemane yo e lego morwadi yo a bolayago wa tshenyo e le ka kgonthe.
  Margarita gape ke mosebe wo o nago le go nepagala mo gogolo kudu.
  Ngwanenyana o ile a e tšea gomme a opela:
  - Aowa, yo a phafogilego a ka se fele, .
  Tebelelo ya falcon, lenong - .
  Lentšu la setšhaba le hlakile - .
  Sefebe se tla pšhatlaganywa ke noga!
  Ngwanenyana, a lahlela dipomo ka leoto la gagwe le le se nago selo, o ile a e tšea gomme a lla go ya pele;
  Stalin o phela ka pelong ya ka
  Gore re se tsebe manyami - .
  Mojako wa sebaka o ile wa bulwa - .
  Dinaledi di be di phadima ka godimo ga rena!
  Gomme mosetsana a sega. O ile a thuntšhetša ma-fascist ka go thuthupa. O ile a kgaola methaladi ya bona gomme a tšholla:
  Ke dumela gore lefase ka moka le tla tsoga - .
  Go tla ba le mafelelo a bofasista...
  Letšatši le tla phadima kudu, .
  Tsela yeo e bonešago bokomonisi!
  Gomme gape ngwanenyana ka bokgoni o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. Go kgorometša ditanka tša Hitler kgahlanong le tše dingwe.
  Natasha le yena o a lwa. Kua Stalingrad, banenyana e fo ba bagale.
  Gomme ba opelela ka sebete;
  - Naga ya gešo ke leswiswi la legohle, .
  Nka pšhatlaganya tlhaselo ya manaba a mabe...
  I can"t go a day ntle le wena lerato, .
  I"m ready go gafa bophelo bja ka ka baka la gago!
  Gomme Natasha o lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Se se latelago, Zoya o a mollo. Ngwanenyana yo mobotse ka bikini. O tla fa go thuthupa gomme a sega fase mafasista.
  Gomme ka morago mpho ya mmolai e tla fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo.
  Zoya o ile a opela, a hlobola meno a gagwe:
  - Ke rata go senya manaba! Ngwanenyana yo bjalo!
  Gomme gape botse bo tla thoma tshenyo ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme ka morago Aurora le yena o a thunya. Diabolo wa moriri o mohwibidu le yena o tla otla ma-fascist.
  Gomme sethunya seo se thuntšhitšwego ke leoto la gagwe le le se nago selo se tla tlotša mašole a Wehrmacht go putla magakabje.
  Ngwanenyana o a tšhoša:
  - Tili, tili, trawled, trolled...
  Ke na le matla a go fenya ma-fascist, .
  Ga ke kgone go gana gona bjale!
  Gomme gape mohlabani o thuntšha ka nepo.
  Se se latelago, Svetlana o a mollo. Gomme o ile a lahlela gape sephuthelwana sa go thuthupa ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Go lokile, ba ga Kraut ba e hweditše.
  Ngwanenyana, ge re ka e bea ka go lebanya, ke mohlabani wa leswika.
  Le kamoo a opelago ka gona:
  - Rus' o tla tagafatšwa godimo ga Lefase, .
  Re tla dula re na le toro!
  Gomme banenyana ba bane ba otla mafascist le ka fao ba tlago go otla ka gona. Ka kakaretšo, ba swana le bakgethwa ba tšwago mophatong wa barongwa ba lehu. Gomme Manazi a Stalingrad a e hwetša.
  Eupša go thatafala le go feta.
  Stalingrad e swere ka ntle ga bjale, eupša Manazi a ile a kgona go tšea Sukhoi. Ma-Nazi le ona a na le sehlopha se matla sa madira a ka lewatleng. Go akaretša le dikepe tša Brithania tšeo di thopilwego.
  Ba ile ba dira mabadi e le ka kgonthe lebopong ka moka. Gomme ma-Turkey a tšwela pele go tšwa ka borwa. Go thoma go tšhoša kudu.
  Natasha le banenyana ba gagwe ba tšwago Sukhimi ba ile ba kgona go fofela Stalingrad, ba thopa sefofane sa Jeremane sa plywood.
  Gomme bjale gape le kua Stalingrad. Go swana le, go sa šetšwe gore o leka ka thata gakaakang gore o se tšee motse wo, Manazi ga a o tšee.
  Natasha o lahlela ka leoto la gagwe le le se nago selo mpho ya polao, a gagola Manazi gore e be nama e gagogilego gomme o opela:
  - Bophelo bja rena bo tla ba bjo bo makatšago!
  Zoya, a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo, o ile a tlaleletša, a hlobola meno a gagwe:
  - Ge e ba, go ba gona, re fenya!
  Gomme ngwanenyana a šišinya ditete tša gagwe tše khubedu.
  Aurora, a thuntšha, a rora:
  - Gomme a Naga ya Botate ya rena e tagafatšwe!
  Gomme o tla lahlela mmolai mpho ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. E tla pšhatlaganya baganetši gomme ya tšholla:
  - Kgalalelo go Rus e Kgolo'!
  Gomme ka morago Svetlana o ile a tšea mothaladi gomme a o nyoba. Ke ile ka kgaola ma-Nazi a lekgolo. Ke moka o ile a thunya sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  - Bakeng sa seetša se sefsa sa mahlale le katlego!
  Gomme banenyana ba bane ba lwa gape, gomme ga ba ye go theoša dinko tša bona.
  Natasha o ile a topa sephuthelwana seo se thuthupago ka maoto a mabedi a sa aparwago. Gomme ka maatla a gagwe ka moka o ile a e lahlela ka gare ga tanka ya Nazi.
  E-75, ka ge e hweditše tshenyo, e ile ya ema gomme ya thoma go kgoga.
  Natasha o ile a opela:
  - Rus' o ile a sega a lla a opela, .
  Mengwageng ka moka, ke ka fao e lego ya Rus!
  Se se latelago, Zoya o ile a tšea gomme a thoma mmolai yo a bego a le gona ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Gomme tanka ye nngwe ya Nazi e ile ya ema, ya kgaolwa ka ntle.
  Zoya o ile a tweeta:
  - Ee, bokamoso ke bja rena!
  Kgalalelo go Russia e kgolo!
  Aurora o ile a thuntšha sethunya sa motšhene. O ile a sega fase e ntši ya ma-fascist. Gomme ka morago a realo ka bogale:
  - Kgalalelo go bagale ba USSR!
  Gomme go lahlela ga leoto la gagwe le le se nago selo go romela sethunya se fofa gape. Ye ke ngwanenyana wa moriri o mohwibidu. E fo ba terminator yeo e sa fenywego.
  Gomme Svetlana o ile a e tšea godimo ga gagwe gomme a pšhatlaganya Manazi. Gomme a di rema bjalo ka modiri wa furu yo bogale.
  Ke moka o ile a ngwala ka go Twitter gore:
  - Kgalalelo go naga ya Russia!
  Gomme go tšwa go go lahlela ga leoto la gagwe le le se nago selo sethunya se se bjalo se se bolayago sa go arogana se a fofa.
  Mohlabani o ile a hwihwitla:
  - Bakeng sa Mmušo wa Soviet!
  Natasha, yo a thuntšhago, o re:
  - Bakeng sa mebuso e meholo ka ho fetisisa!
  Gomme gape go tšwa maotong a gagwe a sa apara selo go fofa selo seo se bolayago ma-fascist ka kgonthišetšo e kgolo kudu.
  Gomme ngwanenyana o opela:
  - Kgalalelo go Naga ya ka ya Mma - .
  Kgalalelo go Russia!
  Zoya le yena o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. O ile a kgaola lešaba la ma-Nazi gomme a tšholla:
  - Russia e kgolo - letago le legolo!
  Gomme a tšhoša mahlo go balekane ba gagwe.
  Banenyana ba, go ba gona, ba nyakile ba hlobotše. Ka bikini, tanned, mesifa, e ntle, le curvy.
  Banenyana ba lebega ba kgahliša gakaakang ge ba nyakile ba hlobotše! Le gona ke ka baka la"ng gape go e-na le diaparo?
  Se se latelago, Aurora o thuntšha ka mafolofolo. Gomme ka maoto a gagwe a sa aparwago o be a tla lahla seo se bego se bolaya Manazi.
  Ke moka o tla opela:
  - Bakeng sa Naga e kgolo ya Botate!
  Svetlana o ile a tšwela pele go thuntšha. O ile a fokotša ma-fascist gomme a ngwala ka go Twitter:
  - Bakeng sa diphihlelelo tše kgolo!
  Gomme o be a kgona go thuntšha sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo. Gomme gape Manazi a tšhogile.
  Banenyana ba Russia ba dirile gabotse. Ke batho ba aerobatics phahameng ka ho fetisisa.
  Gomme ka morago go na le bakgweetsi ba difofane: Mirabela le Anastasia. Go no swana le ge ba tla phasola Krauts.
  Ee, mašaba a Hitler"s a tšhaba banenyana ba bjalo.
  Bahlabani ba basadi ba lwa ka sekepe sa Yak-9. Koloi e bonala e fetilwe ke nako. Eupša e tloga e šoma. Le ge e le gore e ka fase ga Luftwaffe ka lebelo le dibetša.
  Banenyana ba na le kanono e tee fela ya 20mm le sethunya sa motšhene, go bapetšwa le ME-262 yeo e nago le dikanono tše hlano tša 30mm.
  Eupša Mirabela o laola ka bokgoni gomme o tsena ka morago ga manong a maphego a bofasista. Gomme o a mo thuntšha. Knocks tsoa tšepe, chesa sera ka ho feletseng.
  Ke moka Mirabela o ile a opela:
  - Godimo le godimo le godimo, .
  Difofane tšeo di fofago bjalo ka dinonyana...
  Re phušola marulelo a bofasista, .
  Le gona bogale bja mašole bo ka ntle ga mellwane!
  Gomme mo Anastasia o tla ya go raga Manazi. Ke mosetsana wa Terminator.
  E tla pšhatlaganya difahlego tša dihlotlolo tša Hitler gomme ya tšholla:
  - Kgalalelo e kgolo e tla tla bakeng sa Rus'!
  Gomme gape o gatelela di- pedal ka maoto a gagwe a sa aparwago. Gomme Messerschmitt yo mongwe o a wa.
  Banenyana ba lwa ka di panty tša bona fela. Gomme ba ikwa ba le botse kudu. Di phaphasela ka lebelo dientšeneng tše di fokolago. Gomme ba tšhaba dithunya tša lenaba.
  Mirabela, a kgaola Fritz, o a tšhoša:
  - Aowa kgakakgolo, o ka se re fenye!
  Gomme gape mohlabani o gagabela ka ntle go fihla bokgoleng bja go bolaya.
  Gomme motšhene o mofsa wa Hitler o a wa.
  Ngwanenyana yo a sa rwalago dieta o tseba seo a se dirago. Gomme o dira gabotse kudu.
  Mona ke mofasista yo a lekago go khupetša mohlabani a le kgole. Gomme o a tloga. Gomme ka mohlolo wo mongwe, gape moseleng wa lenaba.
  Gomme o wiša Fritz fase, a tšholla:
  - Ga go selo seo se sa kgonegego go ma-Russia!
  Gomme gape mohlabani o dira go retologa ka go hloka kholofelo. Gomme koloi ye nngwe e a wa, e kokotetšwe.
  Mirabela o ile a ngwala ka go Twitter gore:
  - Ruri khutšo e hloletšwe Russia!
  Gomme gape ka fao go diregago ka gona. Le gona o tla ineela gakaakang go lenaba!
  Anastasia le yena o thula koloi ya Jeremane gomme o goeletša ka gore:
  - Naga ya rena ka moka a e tagafatšwe, go se be le boradia go rena!
  Le gona banenyana ba thoma go arogana kudu!
  Ke eng seo se ka lebeletšanago le tšona? Ntle le ge e le ledimo le bogale!
  Ge e le gabotse, gaešita le ledimo le ka se kgone go ba fenya!
  Go sa le bjalo, Natasha o a lwa le go opela:
  - Re tla lwela Russia!
  Gomme gape ka leoto la gagwe le le se nago selo o tla thuntšha sethunya sa go thuthupiša sa caliber ye e bolayago.
  Gomme o tla šila Manazi gore e be diripana tša tšhipi le nama ya madi.
  Zoya o tla lahlela gape le ya polao le ya go fiša ka mmala wo mohwibidu ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme, a tlolela godimo, o tla re:
  - Le bakeng sa thulaganyo e ncha ea bokomonisi lefatšeng lohle!
  Gomme o hlobola meno a gagwe.
  Se se latelago, Aurora o thunya ka matla. O a ithuntšha, o sega fase ma-fascist gomme o a tšholla, a hlobola meno a gagwe:
  - Bakeng sa go fihlelela tšwelopele!
  Le gona maotong a gagwe a sa aparwago go tšwa selo seo se ka pšhatlaganyago lepheko le ge e le lefe.
  Gomme ka morago ga moo ntweng Svetlana. Ye ke ngwanenyana yo bjalo wa mmolai.
  Gomme gape o na le mmala wo motsothwa. Kamoo a segago mafascist... Gomme ka morago mpho ya polao e fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo. O tla pšhatlaganya Manazi gomme a a fetoša dikgabo tša bodiabolo.
  Banana ba Terminator ba tla hisa:
  - Kgalalelo go lentšu la ka la tlhompho!
  Lentšu la Komsomol!
  Bahlabani ba tla thuntšha ma-fascist. Gomme a re ba thuntšheng bjalo ka dimpša tša letšhogo.
  Ba ke banenyana ba Terminator! Gomme ba senya Manazi - ke bodiabolo bofe!
  Natasha o ile a re ka pathos:
  - Re tla lwela bosošalisiti, .
  Bakeng sa Russia ya rena ya Soviet, .
  Bakeng sa taelo e mpsha e kgolo!
  Gomme gape mpho ye e bolayago e fofa go tšwa leotong la gagwe le le se nago selo.
  Zoya le yena o dira dilo ka mafolofolo kudu. E senya ma-fascist. Gomme ga a ba nyamiše. Gomme maoto a gagwe a go hloka selo a phadima bjalo ka sephephediši.
  Mohlabani o bolela ka phišego gore:
  - Ka lebitso la Rus e halalelang', .
  Russia e tla tagafatšwa!
  Gomme gape mohlabani o lwa ka phišego e tletšego.
  Se se latelago, Aurora o lahlela mpho ya lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo. Kamoo ma-fascist a phatlaletšego ka mahlakoreng ka moka. Gomme o re ka pefelo:
  - Ke nna mmotšwapele wa mabole wa lefase!
  Gomme ka morago Svetlana o tla thoma selo se sengwe sa polao le se se senyago. Gomme leoto la gagwe le le se nago selo le na le mafolofolo kudu.
  Gomme mohlabani a lla a lla:
  - Ke nna yo matla kudu lefaseng,
  re tla kolobiša Manazi ka ntlwaneng ya boithomelo -
  Naga ya Mma ga e dumele megokgo, .
  Gomme re tla fa di-oligarch tše mpe bjoko bja tšona!
  . KGAOLO YA No. 9
  Ka ge a ile a tšea karolo dintweng tše boima, Vedmakova o ile a se robale gabotse ka matšatši a mmalwa, gomme ka baka leo, go sa šetšwe maemo a pitlaganego kudu ka seleng ya kgolego, go thibana le go nkga, o ile a robala mo e nyakilego go ba gatee-tee.
  O ile a lora gore o ile a ikhwetša a le Mehleng ya Magareng gomme a etelela pele phetogelo ya makgoba, a fetoga mohuta wa Spartacus ka mosese! Ka morago ga katlego ya mathomo, mohlabani yo sebete, ngwanenyana wa mešifa, o ile a kgoboketša marabele gomme a ithapela go kgetha baetapele ba ona.
  Witcher, bjalo ka ge go be go letetšwe, o ile a ba hlogo ya sehlopha se segolo kudu, gomme a šišinya mogale yo maatla Turan bjalo ka motlatša gagwe wa mathomo.
  Gomme mo makgoba a be a dumelelana. Ke moka ba-foremane ba ile ba kgethwa. Tshepedišo ya tesimale ke ye bonolo kudu gomme Witcher o tšere sephetho sa gore ga go selo seo se swanetšego go raragana.
  Ba itlhamile ka dikgwele le go tšea dikgopa tša diphepheng (ka boroko bjo bogolo, Vedmakova"s subconscious e ile ya bapala), ba ile ba tšwela pele.
  Go matlafatša taolo ya gagwe le go otlolla maoto a gagwe, Witcher o ile a sepela ka maoto, a sepela bjalo ka katse. Ke moka ngwanenyana o ile a thoma go kitima, a ekwa mafsika a manyenyane a bogale a tsela ya maswika ka ditlhako tša maoto a gagwe a se nago selo. Eupša mohlabani ga se a ka a ela hloko bohloko go feta moo, o be a le pele ga bohle. Bjalo ka ge go ile gwa direga, e be e se ya lefeela. Difofane tše tharo tša ntwa tša manaba di be di rapaletše di lalela, gomme di be di kgona go tsoša alamo pele ga nako. Moetapele wa phetogelo o ile a namela mohlare gomme a tlolela godimo ga manaba a gagwe. Metsamao ya gagwe e be e swana le motantsho wa motswako wa dinkwe le di- cobra, e le sello se senyenyane gomme ka morago a homola ka dihlogo tše di kgaotšwego.
  - Ke ka fao ke thubago kganetšo!
  Vedmakova o be a sa kgone go ganetša go bapalela setšhaba, a bontšha makgoba dihlogo tše di kgaotšwego. Go ile gwa ba le modumo wa tumelelo ge go arabela.
  Go se go ye kae mafelo ao a nago le dipolase a ile a tšwelela. Dintlo tše di betlilwego ke dintlo tša kgonthe tša bogoši tšeo di nago le mekgabišo le difikantswe. Didiba di be di bonagala mo le mo. Go tšwa go seema se tee ka mokgwa wa Zeus ka maphego a serurubele le melomo ka mpeng ya gagwe, maoto le sehubeng: dijethele tše šupago di be di betha. Mašemo a humile, a nonne, a na le ponagalo ya kgapetla ya gauta, mabele a nago le ditlhale tše kgolo, di-chickpeas le dilo tše dingwe. Makgoba a mantši a be a ba šomela. Go be go na le banna le basadi, gotee le bana ba bantši. Ke therešo gore balebeledi, baleti. Eupša ka kakaretšo, go ba gona, go na le makgoba a mangwe a mantši, gomme ka digarafo le di-hoes.
  Witcher o ile a emiša sefoka sa gae seo se rokilwego ka lepotlapotla ke banenyana ba makgoba: Ka seswantšho sa Tšhoša le Tšhoša! Makgoba a mangwe a ile a kitimela go hlasela.
  Go sa le bjalo, makgoba a mmalwa a banna le a basadi a be a fegilwe dikoteng, diatla le maoto a ona di phuntšwe ka manala. Go bonagala bana ba ba go hloka toka ba be ba ahloletšwe go tlaišwa. Ge a bona batokolodi bao ba batamelago, ngwanenyana yo a bapotšwego o ile a goeletša ka lentšu le matla ka mo go sa letelwago:
  - Tefetšo e tlile, betha beng!
  Moetapele wa Moloi, bjalo ka mehleng, o pele. Senokwane sa gagwe sa legotlo se ile sa tsoga gomme sa wiša baleti ba babedi ka nako e tee. Ba bangwe ka moka ba ile ba boela morago, yo mongwe wa bona ka baka la poifo, a ba a thulana le lerumo la gagwe ka noši. Mala a ile a tšwa ka mpeng yeo e robegilego. Ngwanenyana o ile a nyenya:
  - Le bahlabani ba ba fokolago ge le tshaba pere!
  Miloslava, yo e ilego ya ba squire ya gagwe, o ile a lwa ka seatleng sa gagwe sa le letona, dilepe di le diatleng tša ngwanenyana, bjalo ka legare la mokuti wa moriri yo a nago le bokgoni. Kahoo tummeng khaola fatše bahlabani.
  Turan le yena ga se a ka a ineela. O ile a thunya leswika leo le ilego la roba sehuba sa mohlapetši gomme a tsena ntweng. Go be go le molaleng gore mošomo o thata o mo diretše botse, e sego mešifa ya leswika la tšhilo. Ke therešo gore Witcher o ile a sepela ka lebelo.
  Makgoba a be a kgaoditše go šoma, eupša a be a sešo a tsena ntweng. Go bonagala ba be ba gakanegile. Ke therešo gore yena mošemane yo a sa iketlago, a tlolela godimo go bašemane bao ba šomago, o ile a goeletša:
  - Lena makgopo! Yo a lego ka morago ga ka ke mogale, yo a se nago nna ke kolobe ya lousy!
  Bašemane e bile ba pele go arabela. Ba ile ba kitimela go balebeledi. Mošemane o tee wa mengwaga ye e ka bago ye lesomenne yo a ilego a itia "mohlokomedi" wa gagwe ka lešoba ka maatla kudu moo hlogo ya gagwe e ilego ya thuthupa bjalo ka mokopu. E ile ya šoma, gomme makgoba a mangwe, gaešita le banenyana bao ka tlwaelo ba bego ba ikokobeditše le bao ba sa felego pelo, ba ile ba kitimela ntweng.
  Ntwa bjale e ile ya fetoga tlhakatlhakano, eupša go phagama ga dipalo, gotee le go itlhoboga, go be go le ka lehlakoreng la makgoba. Gomme bona, go ba gona, ba ile ba tšea taolo.
  Pass ke seo go lego thata go se letela go ngwanenyana yo a ithutilego thwii pele ga mahlo a gagwe. O ile a katana le mohlapetši, yo a ilego a thoma go mo gatelela. Ka fao a mo fora, a gogela morago tšhoša gomme a mo itia thwi molaleng.
  - Bjale ke seo ke se bitšago seneke! - Ngwanenyana o ile a dira metlae. - Hlokomela gore o se ke wa tagwa!
  Lefa la mathomo le ile la lokollwa ka pela, go arogana go ile gwa gola thwii pele ga mahlo a rena. Phetogelo e ile ya phatlalala, ya apeša mašemo bjalo ka mollo. Moloi o ile a kitimela pele, a kitimela pele. Banamedi ba ile ba kitimela go yena bjalo ka molao, ba e hweditše thwi go fihla godimo ga hlogo. Eupša bahlapetši ga se ba ka ba ineela. Ntwa e be e le manganga kudu kgaufsi le sediba sa dithapo tše šupago. Mo balemi ba ile ba romela madira a bona a go bolokela dipere ntweng.
  Moloi wa sebete o be a dikologilwe ka mahlakoreng ka moka. O ile a phološwa feela ke go ba le mafolofolo mo go sa tlwaelegago ga senokwane sa legotlo seo se nonnego ka mo go kgethegilego. Mona ke tlhaselo e nepagetšego gomme moganetši yo a segilwego o a wa. Lega go le bjalo, ngwanenyana o ile a thoma ka go gobala magetleng, ke moka a gobala ka mpeng, ke moka leoto la gagwe la nyakile le kgaolwa. Ke moka Witcher o ile a thoma go lahlela ditšhoša tše dinyenyane. Ka bogale bja legare, di be di tsena ka mahlong gomme ka dinako tše dingwe di tsena ka ganong. Lega go le bjalo, bontši bja mašole a be a hlobotše seripa-gare ka baka la phišo, gomme go mašole a bjalo go be go lekane go phunya sehuba. Banamedi ba mmalwa ba dipere ba ile ba wa, eupša ba bangwe ka moka ba ile ba oketša kgateletšo. Go be go e-na le ditšhoša tše dintši kudu moo e lego gore ge di sepela di be di swana le sekhafo. Ka gona ba tšhollela ka gare go tšwa mahlakoreng ka moka.
  Eupša Miloslava, Passa, Turan le makgoba a mangwe ba ile ba fihla ka nako. Ka ge ba segile ka gare ga methaladi, ba be ba sepela bjalo ka lefelo la go thelela, o be o kgona go bona kamoo ditopo di fofago ka gona, gomme makgoba a itlhamilego a be a kitimela go ba thuša ka matla a ona ka moka.
  Madira a sepelago ka maoto a ile a hlasela banamedi ba dipere, makgoba ao a lapilego a ile a itefeletša bohloko bja ona le go nyenyefatšwa ga ona.
  - Dikanetša lenaba gomme o se ke wa le dumelela go tšhaba! - E laetšwe ke Witcher.
  Pele ga mahlo a gagwe, lekgoba le ile la wa ka hlogo yeo e segilwego, eupša bahlapetši ba lesomepedi ba ile ba wa ka morago ga gagwe.
  - E tšee ka dipalo! - Moetapele yo moswa wa phetogelo o ile a laela.
  Makgoba a oketšegilego a ile a tsena ntweng. Go ile gwa bonwa kamoo bašemane ba bego ba namela dipere ka go thoma ka go kitima, ba kitimela banamedi gomme ba diriša meno a bona le maswika a loutšwego.
  Makgoba a be a bonagala a sa tsebe poifo a be a itefeletša ka nywaga e mentši ya go nyenyefatšwa, mola go se na motho yo a bego a ba tšea e le batho. Go oketša moo, bontši bja bona ba belegwe ba lokologile gomme ga se ba hlwa ba lebala monkgo o tšhošago wa thato.
  Ka ge a feditše ka sehlopha sa "go nametšwa," Witcher o ile a tšwela pele. Lepheko la mafelelo le legolo tseleng ya gagwe e bile ngwana yo a remilwego dihlareng tše dikgolo. Palo e kgolo kudu ya bahlapetši e be e dutše moo.
  - Batla di-estate gomme o tšee manamelo. - O ile a goeletša. - Ge se se sa lekana, di itirele.
  Makgoba a ile a aga didirišwa tša go hlasela ka lepotlapotla.
  - Manamelo a swanetše go ba a sephara, gore bahlabani ba bantši ba kgone go sepela go bapa le ona ka nako e tee. - Witcher o ile a šupa.
  Mafelong a mangwe polao e be e sa dutše e tuka. Mafelong a mangwe bahlanka ba ile ba ya ka lehlakoreng la marabele, eupša maemong a mangwe ba ile ba ganetša ka baka la mokgwa. Balebeledi ba ile ba bolawa ka pela - ba ba be ba le kgole le bahlabani ba thata kudu. Detinets e ile ya ba sebo sa mafelelo sa go ganetša ga manaba. Witcher, bjalo ka mehleng, e bile wa mathomo go namela lebota. O ile a bethwa ka mosebe ka makga a mmalwa, eupša a lwantšha dimpho tše di bolayago ka kotse ya gagwe. Mohlabani wa kgauswi o ile a hwetša kotlo e matla kudu moo e lego gore, gaešita le ge a ile a kgona go thibela, o ile a wela hlogo ka direthe go tšwa lebotong.
  Miloslava o ile a kgona go goketša mohlapetši, le yena a lahlela lenaba. Pass ya Snow-White e be e šetše e kgahlišitše mašole a lenaba ka ponagalo ya yona ka noši. Ge ba dutše ba lebelela sehuba sa gagwe seo se bego se phagama ka lebelo, ka matswele a go goketša, ngwanenyana o ile a mo thula maoto ka gare ga letheka, gomme ka morago a sega. Witcher, ka ge a nametše maboto, o ile a rema ntle le kwelobohloko. Lenaba le be le šetše le lahlegetšwe ke moya wa lona wa go lwa, gomme makgoba a oketšegilego a be a namela lebotong. Ba ile ba thuba, go be go e-na le manamelo a mantši gomme bahlapetši ba be ba se na nako ya go ba raka ka moka. Lega go le bjalo, ka tlase go be go e-na le makgoba a hwilego le ao a gobetšego ao a bego a rapaletše go dikologa tlhaselo e be e sa felela ntle le ditahlegelo. Ka gona lekgoba le mohlapetši ba ile ba katana gomme ba wa go tšwa botelele bjo bo swanetšego. Ba ile ba gobala, eupša ba ile ba dula ba phela gomme ba tšwela pele ba kgangwa.
  Mošemane yo a sa iketlago, Witcher o lebetše go botšiša leina la gagwe la mafelelo, le yena o be a le lebotong. A diriša mohola wa bogolo bja gagwe bjo bonnyane, o ile a tlolela magareng ga maoto a mohlankedi, ke moka a mo raga ka lerete ka maoto ka bobedi, ka nako e tee a mo itia ka fase ga mangwele. O ile a fofela pele, a thulana le foroko yeo e bego e swerwe ke lekgoba le legolo...
  - Ke ile ka swara ka tsela yeo ke ilego ka loma ka bohloko! - Mošemane o ile a ntšha leleme la gagwe le le sesane, a kwera baleti.
  - Oo, wena noga ye nnyane ya go hloka dieta! - Mohlabani yo a emego ka go le letona o ile a roga le go kgaola mošemane ka tšhoša ya gagwe.
  Mošemane o ile a fapoga le mo gomme a tshwela mare go tšwa phaepheng ka leihlong la gagwe. Lenaba le ile la goeletša ka go hloka kholofelo gakaakang, le thuba maemo. Mošemane ga se a ema ka moletlo gomme a mo fetša ka tšhoša. Matsogo a ngwana, le ge e le a masesane, a be a na le methapo e bile a tiile - a befetšwe ke go šoma ka thata.
  Bašemane ba bangwe le bona ba ile ba bontšha kgateletšo, ba lwa bjalo ka dihele, ba lla le go rogana, ba kgetha dipolelo tše di fodilego!
  Ba ile ba kgona go hlwekiša lebota ka pela, eupša ka gare ga ntwa e ile ya goga go se nene, ba boifa tefetšo ya makgoba, beng ba ile ba lwa ka go hloka kholofelo. Ke therešo gore dimpa tše di gotšego kudu ke bathuši ba babe ntweng le makgoba a šoro.
  Mong yo mogolo, Sheikh Samuma, o ile a leka go tšhaba ka tsejana ya ka tlase ga mobu. A tšea mokotla wa maswika le gauta. Mohlomongwe o bile le sebaka, eupša megabaru e ile ya mo nyamiša. Ngwanenyana yo mobotse, Rakhita, gaešita le ka mmala wa letlalo la koporo, it"s too much of a temptation.
  - Gomme o ntatele bitch! - Sheikh o ile a mo tšoara ka moriri o fluffy.
  - Ga go nyakege, ke tla ya ka bonna, mong wa ka! - O ile a kgopela.
  - E sego sefebe! Ke rata go go rwala! - Mohlomphegi wa sadistic o ile a nyenya.
  - Eupša go bohloko! - Lekgoba le ile la thoma go šišinya maoto a lona a se nago selo.
  - Ge re hlatswa, ke tla go laela gore o fegwe ka meriri ya gago gomme o tšhume. - Sheikh o ile a latswa melomo ya gagwe ka go ja nama.
  - O sebata! Eupša ke a go rata, ntumele!
  Ngwanenyana o ile a ikgapeletša kgauswi le mong wa gagwe, yo a ilego a kgomaretša nko ya gagwe ya ditšhila sefahlegong sa gagwe se se hlwekilego gomme a thoma go mo latswa. Ke moka seatla sa Rakhita se ile sa hwetša tšhoša lepante la sheikh gomme, ka matla a sona ka moka, sa e nweletša ka mpeng ya gagwe yeo e rurugilego.
  - Ke spawn ya leswiswi go wena.
  Sheikh o ile a lahlela mokotla gomme a lokolla moriri wa gagwe. Matsogo a gagwe a ile a leka go tswalela lešoba le le tseneletšego;
  - Sebopiwa! Echidna ya! - A rora.
  - Aowa! Ke ile ka dira seo se bego se lokile! O hlokofaditše banenyana le banna ba bakae? O ile a ba a kokotela bana koteng gomme a ba kokotela dikotaneng. Se e fo ba tefetšo! - Ngwanenyana o ile a goeletša.
  - Rogaka!
  - Modimogadi! O ile wa mpetha! - Lekgoba le ile la thula leoto la lona ka mpeng ya sheikh yeo e nonnego, yeo e tšwago madi.
  - O ile a mpetha gannyane! - A hemela godimo.
  - Eupša madi a hlomphegago a elela ka go nna! - Lekgoba leo le sa rwalago dieta le ile la phadima meno.
  - Ga go selo, sefebe! Madira a tla gatelela borabele, gomme o tla tlaišwa kudu moo ke tlago go bonala ke le morongwa go wena! - Sheikh o ile a hwetša maatla a go rora.
  - Ke ka lebaka la eng ba na le monagano wo o humilego go feta wa gago? - Ngwanenyana o ile a ntšha leleme.
  - Go go lekane! "Mohumi o ile a šikinyega gomme a fegelwa. - Gobetše! Ntlišetše setlolo sa facifi.
  - Ke ka lebaka la eng mo lefaseng? - Ngwanenyana o ile a botšiša ka kgegeo.
  - Ke tla go fa mokotla wo wa gauta. - Sheikh o ile a kgopela.
  - O šetše e le wa ka! Go lokile, feela ka baka la botho, setlolo sa facifi se kae? - Ngwanenyana o ile a myemyela ka bohwirihwiri.
  - Na o tseba oteropo ka sebopego sa kgomo ye e fofago? - Monna wa mohumi o ile a tšhoša gomme a hemela godimo.
  - Ee! Ke e bone e le e botse kudu ka mafsika a magolo.
  - Ka fao o swanetše go tsenya seatla sa gago hlogong ya gago, gomme o ka ntšha lepokisi gabonolo ka setlolo. Etla godimo ga ka gomme o ntlole. - Sheikh o ile a ngunanguna, a nyakile a lahlegelwa ke tlhaologanyo.
  - Le scoundrel tšoaneloa ke tlhokomelo ea bongaka. Nkemele!
  Ngwanenyana o ile a kitimela ka phapošing. She didn"t care about the rich man, eupša setlolo sa bohlokwa bjalo se hwetšwa ka sewelo kudu gomme se be se tla ba le mohola go marabele. Gomme ka morago o tla gafela freak yeo e hloilwego go marabele.
  Makgoba a be a šetše a tšhabile diphapošing tša ona. Ba babedi ba bona ba ile ba bona ngwanenyana yo mobotse yo a sa aparago seripa-gare. Bašemane ba phetšego gabotse, ba swerwe ke tlala ya lerato la basadi, ba ile ba kitimela go yena. Ngwanenyana o be a šoma ka thata, a na le mešifa, gomme ka baka leo o ile a kgoromeletša mohlaselwa gabonolo ka maoto a gagwe a matla gomme a goeletša:
  - Ge o nyaka go hwetša tšhelete. Tseba fela gore go na le aggressive guy ka basement ka mokotla wa gauta.
  - Ga re rate bošoro! - Bafana ba ile ba ganetša ka go kgegea.
  - Eupša gape o humile! - Ngwanenyana o ile a nkwera.
  - Ke moka go kaone, a re lweng! Kamore ya ka tlase e kae? - Makgoba a marabele a ile a chattered.
  - Latela seatla sa ka moo! - Lekgoba le ile la šišinya seatla sa lona sa le letona.
  Makgoba a mafsa, a bathobaso a ile a kitimela moo pestle ya gagwe e bego e šupa gona. Ngwanenyana o ile a nyenya gomme a kitimela ka phapošing. Dithoto tša ka ntlong di be di humile kudu, eupša di hlakahlakane. Gomme mo ke khabinete ka boyona, e lahlilwego go tšwa go gauta. Rakhita, ntle le go nagana gabedi, o ile a tsenya seatla sa gagwe ka gare. O ile a thelela ka gare gomme ka yona nako yeo mohlagare wa tswalela.
  Mobotse o ile a goeletša, meno a gagwe a bogale bjalo ka legare a mo kgaola borashe.
  - Oo, go bohloko bjang! - O ile a goeletša, ke moka a pitlela ka ntle. - Se se kgopo kudu!
  Go sa šetšwe bohloko bjo bo hlagago, ngwanenyana yo o ile a leka ka letšhogo go tlema seatla sa gagwe. Vitchakova, ge a ekwa go goeletša ga basadi bao, o ile a phetha ka gore go na le motho yo a katwago gomme a thunya ka phapošing ka pela. Ge a bona botse bo kolobile madi, o ile a goeletša:
  - Ke mang yo a bilego le sebete sa go dira se?! Ke tla gogela seriti sa gagwe godimo ga lerete la gagwe! - Ka go galefa, mohlabani e ka ba motho yo a hlokago mekgwa.
  Megokgo e ile ya elela go tšwa mahlong a Rakhita, e sego kudu go tšwa bohlokong bjo a bo kwelego, lekgoba e be e se motho yo mofsa go bethwa gantši, eupša go tšwa go go lemoga gore bjale e be e le segole.
  - Ke yena! - Ngwanenyana o ile a šupa ka phapošing ya go bea diaparo.
  - Ge e ba go le bjalo, gona it"s terrible! - Witcher o ile a sega khunkhwane yeo e nyenyago ka maatla hlogong. Kgahlamelo e ile ya koba sebopego, gomme gauta ye boleta ya phatloga. Mohlabani o ile a tšwela pele go betha go fihlela a šila lokara ka diripana.
  Ngwanenyana o ile a fetoga yo mohwibidu ka mo go lemogegago, gomme Passa yo mošweu bjalo ka lehlwa a tlolela go yena. O ile a tlotša tourniquet ka bokgoni, a emiša go tšwa madi. Witcherova o ile a ntšha seatla seo se kgaotšwego, setho sa fetoga se se phadimago, eupša se be se sa le borutho.
  - Kgolo! - Re hloka go leletša Khirov mogala. Mohlomongwe o tla e bjala. - Mohlabani o ile a letša molodi ka go hlaboša.
  Passa o ile a botšiša gore:
  -Ke mang yo a go filego kgopolo ya go kgomaretša seatla mo?
  - Samma!
  - O ipeile eng? - Witcher o ile a makala.
  - Aowa, leina la freak ye ke Samuma. - A phošolla ngwanenyana.
  - Ge go le bjalo, gona o swanetše go kotara. - Mohlabani o ile a phadima mahlo.
  - O ka phapošing ya ka tlase gomme o gobetše kudu. O tla ba le nako ya go mo swara. Ge a sa hwe.
  Witcher o ile a leka go swara borashe, ge gateetee e fetoga legotlo la go thelela leo le lekago go khukhunetša. Ge nkabe mohlabani yo a se a ba le bokgoni gakaakaa go tloga ge a belegwa, mohlomongwe nkabe a ile a atlega. Go feta moo, ga se a swara mosela, eupša molala.
  - Wow, boselamose bjo bo sa tlwaelegago. Re swanetše go e bontšha Khirov.
  Sefahlego sa ngwanenyana yo a gobetšego se ile sa ba matte gomme a idibala.
  Passa o ile a mo swara ka nako:
  - Ngwanenyana wa go tšhoga, eupša yo mobotse! E tla ba dihlong ge a ka dula a golofetše.
  - Go lokile, ke tshepa gore se se ka lokišwa. Ke Khirov feela yo a ilego a foša felotsoko, o ile a holofetša go ba kgauswi le nna. - Witcher o ile a šikinya magetla ka go se thabele.
  - Ke mo! - Moloi o ile a tlola ka ntle ho tloha ka mor'a monyako. - Ke kwa maleatlana.
  - Gomme ke e swere ka diatleng tša ka! - Witcher o ile a kgaola.
  - Go lokile, seo le sona ga se se sebe! Ye ke motswako wa jellyfish le lizard, o bona e translucent, o kgona go bona dipelo tše tharo di betha. - Moloi o ile a nyenya.
  - Ke ka lebaka la eng se se kgahliša? Ngwanenyana o ile a lahlegelwa ke letsogo gomme a tšeelwa legato ke jellyfish ya legotlo. Ke nagana gore, go sa šetšwe bokgoni ka moka bja sebopiwa se se bjalo, se ga se selo se se lekanago ka mo go feletšego seo se tšeago legato! - Mohlabani o be a se na tshekamelo ya go dira metlae le gatee.
  - Eupša e nngwe ya ditho tša mmele e ka phaphamala, gomme se ga se se sebe le gatee. Mohuta wa matla a magolo! - Moloi o ile a šišinya mahlo ka bohwirihwiri.
  - E bopilwe ka eng, ka gore ke bogole? - Ke be ke sa kwešiše Witcher.
  - Tsela ya go bolela! Akere ga e sa le phoofolo fela, eupša ke karolo ya mmele wa mosadi. Eupša go laola phoofolo go thata. Bjale legotlo le le lenyenyane le kgona go fokotšega le go thelela ka gare ga lešoba le ge e le lefe goba le gagaba lebotong. Go tlaleletša, e tloga e sa bonagale, mohuta wo o swana le chameleon. - Moloi o ile a thoma go hlaloša.
  - Pulsar ya go tswakana! - A realo, a bontšha phišego ya Pass. - Ke be ke sa nagane gore se se a kgonega. Kgaola borashe gomme o e dire gore e be dihlodi.
  - Go a direga gore go fenywa go tshepiša mathata a magolo, eupša se ke ponagatšo fela ya phenyo ya ka moso. - Moloi o ile a hlokomela.
  - So o ka se mo disenchant? - Vedmakova o hlakišitše.
  - Aowa! Ntweng, sebete le bohlale bjo bobotse di tliša phenyo. Go otla, o swanetše go thoma ka go bona sepheo, go sego bjalo o tla šuthiša seatla sa gago. Eupša e le gore mathata a se ke a direga, lebadi le swanetše go fodišwa. - Hirovo o ile a araba ka bonolo.
  - It"s not good gore ngwanenyana a golofetše. Taba ke gore se se tla mo senya sebopego! Na o ka mo dira seatla sa motho seo se swanago le setho sa kgonthe? - Witcher o ile a botšiša.
  - Ke tla nagana! Mohlomongwe nka e lokiša. Ka kakaretšo, bontši bja bo-ramaselamose bo kaone kudu tabeng ya go bolaya go e na le go fodiša. - Khirovo o ile a gatelela ka go gatelela.
  - Ke dumelelana le seo! Lešilo le ge e le lefe le ka golofatša, ga se motho yo mongwe le yo mongwe yo bohlale yo a ka fodišago. - Witcher, go ba yo a kgodišago, o ile a ba a sotha monwana wa gagwe ditempele tša gagwe.
  - Babolai ba bantši ba go hloka mekgwa - dingaka tše mmalwa tšeo di alafago!
  Makgoba a goga mong wa Samum, go bonala o hwile. Rakhita o ile a hlaphogelwa, sefahlego sa gagwe se sothegile ka baka la go tena.
  - O ile a fora bohle hape! O ile a tloga a sa lefe ditšhelete tša gagwe.
  - Ke tla mo fegwa! - A realo Moloi. - Setopo sa gagwe a e be temošo go mang le mang yo a nago le kgopo le megabaru. Motho wa megabaru o dula a fa kudu ka megokgo ya go nyamišwa!
  - Go a kwagala! Eupša ke mang yo a tlago go bušetša seatla sa ka? - Ngwanenyana o be a ikemišeditše go lla.
  - Ke yena yo! - Moetapele wa phetogelo o bontšhitše.
  Khirov o ile a khunama, thapo e ile ya boneša ka diatleng tša gagwe.
  - O se ke wa tshwenyega! O ka se golofatšwe. Ka fao Rakhita o tla swanelwa ke go ba sehloela se segolo. O nyaka go itefeletša go bahumi ka moka le ba maatla mmušong wo.
  - Ka nnete. O se ke wa ba lekgoba, o kokobetšwa leroleng! - Ngwanenyana o ile a goeletša.
  - Ka fao o ka re thuša! Mmušo wo ga o bušwe gabotse, ka gona lebitla le tla phošolla tshepedišo ya go khukhuna! - Moloi o ile a lokolla hlase ya maatla go tšwa monwaneng wa gagwe wa tšhupa.
  - Makatša! Ke bona matla a mantši go wena. Le bohlale! Ke ikemišeditše go go tlatša! - Lekgoba la goeletša.
  - E tla go kweša bohloko, eupša o tla kgona go fenya! Ka ntle le bohloko ga go na sebete, ntle le sebete ga go na phenyo! - Moloi o boletše, a bontšha kgopolo ya filosofi.
  "Ke mosadi, seo se ra gore ke tlwaetše go kgotlelela." - Rakhita o ile a dumela ka hlogo.
  - Ge o se na kgotlelelo ye e lekanego, go opela go tla thuša! - Khirov o ile a dira metlae.
  Bohle ba ile ba sega. Witcher o be a le boemong bjo bobotse. Go thoma e bile ga phenyo, seo se ra gore ga go na nako ya go senya. Sa pele, go a nyakega gore go bope madira a makgoba pele a tšhaba. Ka fao batho ba swana le tšhipi, pele e fola, e fe sebopego se se nyakegago. Ngwanenyana wa mohlabani o ile a tšwa lebotong, a namela sethaleng gomme a laela ka lentšu la go duma:
  - Foka muster go kgoboketša bohle!
  Passa o ile a botšiša gore:
  - Basadi le bona?!
  - Ee! Re tla hloka tšhoša ye nngwe le ye nngwe. Potlaka, eupša tseba gore go ka se be le dihlakodi, re tla aroganya tšohle ka go lekana.
  Go kgoboketša makgoba go ile gwa tšea nako e itšego; Witcher ka boyena o ile a gapeletšega go thuša ba mmalwa bao ba sa lahlegelwego ke dihlogo tša bona le go thibela dithuthupi. Ngwanenyana o ile a fa dihlotlolo tše hlano tše di fišegago kudu ditsebe tše dibotse, gomme a ba a kgaola hlogo ya o tee. Marothodi a madi a ile a wela sefahlegong sa gagwe, Witcher ka megabaru a a latswa. E ile ya šoma. Kopano ya kakaretšo e be e swarwa leswiswing ka tlase ga seetša sa dirumula. Go be go na le makgoba a dikete ao a lokolotšwego Witcher o ile a ba a akanyetša ka leihlo gore go be go na le bonyenyane dikete tše lesomepedi, le ge e le gore bontši bja ona a be a akaretša bana le basadi.
  O ile a diragatša go tšwa toreng e phagamego kudu kua Detinets. Moloi o ile a ema ka lehlakoreng le le fapanego, o ile a laola kopano ka moka. Makgoba a be a dirišwa gampe ka sehlogo, gomme bao ba fokolago ba be ba bolawa goba ba bolawa. Ka gona ka kakaretšo, ge e ba re tšea ditekanyetšo tša mmele, ba be ba bonagala bjalo ka bahlabani ba ba botse. Ba fo nyaka tlwaetšo. Vedmakova o ile a nea polelo e tukago mollo. Ka mo go kgethegilego o ile a hlalosa ka go phegelela go nyakega ga go hloma madira a magolo a tokologo.
  - Botee, sebete, go hloka boithati ke dinotlelo tša phenyo, tokologo, lethabo! Ka ntle le tayo ga go na madira, gomme ka ntle le madira o ka se hwetše tokologo! Mošomo o re dirile gore re tie, o atišitšwe ka bohlale o tla re fa tokologo, gomme mmogo le mahlatse go tla tliša lethabo!
  Ka gona a re fetogeng batee gomme re lahle diketane! - Mohlabani o ile a bua.
  Makgoba a ile a bontšha kamogelo ya ona ka go goeletša ka go hlaboša! Ke lekgoba le tee feela, leo le nago le mabadi a mantši le tebelelo ya boikgantšho, leo le bego le homotše. Tebelelo ya gagwe e ile ya bontšha tekanyo e feteletšego kudu ya lenyatšo.
  Witcher o ile a šišinya gape go kgetha moetapele o tee wa phetogelo!
  - Molaodi o swana le godimo ga phiramiti - go swanetše go ba le e tee fela, go sego bjalo le sebopego se se tiilego bjalo se tla phuhlama!
  Makgoba a ile a goeletša a re:
  -Nepagetše! Re etele pele.
  -O mohlabani yo mogolo gomme o tla ba moetapele wa rena! - Go sa letelwa, mošemane o kgonne go goeletša bohle.
  Se se ile sa makatša Vedmakova: se se kgonega bjang le go feta. O ile a lebelela gabotse kudu diatleng tša ngwana go be go na le selo se sengwe se se swanago le phaephe ya go foka, se se koto feela. Gomme ka thušo ya sedirišwa se o ile a duma.
  - Mošemane o tla ya kgole! Leina la gagwe ke mang? - Mohlabani o ile a botsa.
  - Polo! Ke ile ka hwetša ka mo go kgethegilego. - Passa o ile a šišinya.
  - Lebitso le bonolo! - Go molaleng gore Witcher o be a lebeletše selo se sengwe se se sa tlwaelegago kudu.
  - Ke ka baka la'ng go raragana!
  -Re tsebiša bouto! - Moloi o ile a tsebiša. Lentšu la gagwe le be le duma kudu moo dipalema di ilego tša šikinyega. - Mang le mang yo a thekgago gore Moloi wa mohlabani e be moetapele, emiša seatla sa gago sa le letona! Voutela therešo, tokologo le tlhompho! Gomme bophelo bja gago bo tla ba bjalo mo badimo ba tlago go hufegela! - .
  Makgoba, a fentšwe ke phišego, mo e nyakilego go ba ka go dumelelana a ile a emiša diatla tša ona moyeng. Ba be ba bonagala e le mohlabani, gomme go dumelelana ga bona go ile gwa šišinya gore mohlomongwe Khirov o dirišitše maleatlana a gagwe mo.
  Isn"t it true gore go fihla ga gagwe go ba file tokologo le sebaka sa go ikwa bjalo ka batho ba nnete. Se se ra gore ke ga tlhago go dumediša Witcher bjalo ka pula ka gare ga komelelo. Lethabo le be le bonagala difahlegong tša bao e kilego ya ba makgoba. Go be go swana le go tsoga.
  Mo, gare ga lethabo la kakaretšo, lekgoba le matla, leo le kgabišitšwego ka mo go humilego ka mabadi, le ile la gata pele. A realo ka lentšu la gagwe le le tseneletšego.
  - Go bile le ba bantši ebile go tla ba le ba bantši bao ba nyakago go lebiša lethabong. Eupša na o na le tshwanelo ya boitshwaro go se!
  - Yona!? - Moloi o ile a hlobola molomo wa gagwe o tletše meno. Di- biceps matsogong a gagwe a se nago selo di ile tša phatloga.
  - Ke wena mang?! Setlogolo sa lapa la maemo a godimo, goba motho yo a tlwaelegilego. Goba mohlomongwe gaešita le lekgoba leo le tšhabilego go swana le Zhissor. Gape o ile a tshepiša go gontši, eupša a fediša bophelo bja gagwe koteng. A na le makgoba a dikete tše masomepedi. - Lekgoba le matla la mo kgaola.
  - Mona go gontši go tla ithekga ka rena. Ke bona mabadi go wena, go bonagala kudu gore ga se wa belegwa o le lekgoba, ke kgona go hlaola dintho tšeo di bakilwego ke sefepi goba tšhoša ka marumo! - Vedmakova o boletše.
  - O phopholeditše mohlabani yo a sa tsebjego ke nna! Ke nna Count de Force, setlogolo sa dikgoši tše di boifišago. Eupša na o tseba leina la tatago? - A botsa lekgoba la hlomphehang.
  - Nobility ya lapa e na le kamano e tšoanang le sebete e le bolelele ba moriri ho bohlale! - Vedmakova retorted le hang-hang eketsa. -Ga go bogale bja borakgolokhukhu ba rena bjo bo tlago thuša lekgopo!
  - O bolela gabotse. Go swana le mohlabani wa go dira metlae wa lefelo la dipontšho, pelo ya gago e na le sebete gakaakang? - Lekgoba le ile la sosobana sefahlego ka tsela e tšhošetšago.
  - Go lokile, o mogale gakaakang! Bala, eupša o ile wa lekantšhwa le pheletšo ya lekgoba, boikgantšho bja gago le sebete di be di le kae! - Moloi o šetše a thomile go phefola.
  - Ke be ke na le mabaka a ka a se. Gomme ke dife, ga go nyakege gore o di tsebe, tsebo ye nnyane e ra gore go bonolo go hwa! Ke go hlohla ntweng ye e hwago, gomme ge o le sebete e sego fela ka mantšu, gona o tla amogela tlhohlo! - Count de Force o ile a rora.
  - O ka kgonthišega ka seo! - Mohlabani o ile a kgaola.
  Makgoba a ile a hlwekiša lepatlelo. Witcher o ile a theoga gomme a lekola tšhoša. Moganetši wa gagwe o ile a ema go lebana le yena. O be a na le sebetša sa gagwe: ditšhoša tše pedi tše di loutšwego ka bogale. Ge e ba go ka direga, mohlabani o ile a ntšha tšhoša e nngwe sehubeng sa gagwe.
  Count de Forsa o be a le motelele kudu go feta Witcher, a nabile kudu magetleng, le ge a be a sa bonagale a na le mešifa gakaakaa le go betlwa, ngwanenyana yo a swanelwago ke go ba mmotšwapele wa lefase ka go swanelega. Lega go le bjalo, go be go se na makhura, gomme ditlemo tša ditšhika di be di tiile e bile di rurugile. Go oketša moo, go be go e-na le maikwelo a phihlelo e kgolo motšhene o mongwe le o mongwe wa go sepela, gomme tsela ya go tlola e be e bolela kudu. Go ile gwa tšwelela nyenya difahlegong tša bona;
  - Go lokile, o mathateng, ngwanenyana! O ka se hufegelwe. - Count o ile a mmontšha seatla sa gagwe.
  - Ke ka lebaka la eng o itshepa gakaakaa? - Go tenega ga Witcher"s go ile gwa gakala.
  - Ke fentše dintwa tše ntši le dithonamente. Mmušong wa gešo, ke be ke lebelelwa ke le yo mongwe wa bahlabani ba kaone, ba bantši ba be ba nteka gaešita le yo mokaone. - Forsa, o ile a šišinya mešifa ya gagwe ya sehuba, yeo e bego e bonagala bjalo ka dikotse tše pedi di eme kgauswi le tše dingwe.
  - Se ke ka gobane o ile wa lwa le bahlomphegi fela, gomme ba ile ba senyega gomme ba nona. Bjale, ge e ba o be o phedišana gabotse le motho yo a tlwaelegilego yo a nago le bokgoni, o be o tla ba le botumo bjo bonyenyane bjo bo šetšego! - Witcher o ile a araba ka boitshepo.
  - Mpša ye e bogolago, bye, thupa, goba go feta fao tšhoša ya ka, ga se ya sepela go theoga mokokotlong wa ka! - Bohle ka botlalo bja boikgogomošo bo ile bja boela go bala.
  - Se se kgahliša kudu! Legare leo le dirilwego ka tšhipi e matla kudu le ruthetša diatleng tša lepokisi la go bolela le lekgopo! "Vedmakova ga se a ka a kgaotša go phadima ka bokgoni bja gagwe bja go bolela.
  - Go lokile, se se na le kgonagalo ye kgolo ya go šoma go wena, lešilo la mosadi! - Forsa a rora.
  - Mohlomongwe re tla tlogela go fencing ka maleme, gomme a re šomišeng selo se sengwe se se tiilego! - Witcher o ile a bapala e elegantne palo e robeli.
  - Ka bobedi!
  Molaodi le moetapele wa marabele ba ile ba lebana le difahlego. Ditšhoša di ile tša sepela ka lebelo gomme tša hlaba ka maatla a feletšego. Ditlhase di ile tša wa go tšwa go dikotlo gomme gwa kwagala modumo wa go lla.
  Count o ile a hlasela ka makga a mmalwa. O ile a leka mokgwa wa go dira dibarele tše pedi, eupša Witcher o ile a lwantšha ditlhaselo tšeo, a lemoga gore moganetši wa gagwe yo a hlomphegago o be a e-na le lebelo le le hlomphegago.
  - O bapala eng!
  - Ka dithapo tsa lefu!
  Count gape o ile a lokolla lelokelelo la dikotlo, o ile a leka metswako ye e raraganego. Vedmakova o ile a boela morago ganyenyane gomme a dira tlhaselo ya go lwantšha, a swara moganetši wa gagwe ganyenyane sehubeng.
  O ile a ithuta metsamao ya mohlabani yo a nago le phihlelo, a ipha nako ya gagwe go mo bea fase. Count o ile a nyenya gomme mahlo a gagwe a phadima:
  - Ga o bonolo gakaakaa le gatee! Mohlomongwe e sego le lekgoba le le feletšego, le ge o sepela o sa rwala dieta.
  - Ke belegwe ke lokologile gomme ke dula ka sethokgweng! Molala wa ka ga se wa ka wa tseba joko. Ga go naganege go ikokobeletša kgapeletšo. Motho yo a lokologilego e le ka kgonthe o ikokobeletša dilo tše tharo - lebaka, lerato, Modimo. Mohlanka moyeng wa gagwe o ikokobeletša - go difišegelo, kganyogo, bahlanka ba Modimo! - Witcher o ile a araba gabotse.
  - O nepile ka ya mafelelo! Ke wena o nepile ka nnete, baperisita le baperisita ba ba ntlhomile! - Count o dirile fene ya go ba gabedi, ke moka ya dira thekniki ya "clamshell", eupša ga se ya atlega. - Ke tla thabela go bolela le wena ka galase ya beine, ntle le ge go ba gona ke go bolaya.
  - Mogopo wa beine o swana le lewatle - ge o ka išwa, o lahlegelwa ke fase ka fase ga maoto a gago! - A realo mohlabani.
  - Eupša o ikwa o lokologile. Go thwe"ng ka mokgwa wo?
  O ile a swara trident, ke moka serurubele. Ge a arabela, Witcher o ile a otla seboka ka matla. Count o ile a thekesela gomme a boela morago. Ke moka phadišano ya tšwela pele gape, Forsa a šutha bjalo ka ge eka o fedile, a lemoga gore moganetši wa gagwe o be a le maatla kudu gore a ka mo tšea ka ntle le monyanya. Ke moka, ka ge a tlwaetše Witcher tatelano e itšego ya metšhene ya go šikinyega, bala e ile ya fetoša tsela ya tšhoša ka mo go sa letelwago gomme ya thula ngwanenyana sehubeng sa mešifa, eupša gape sa bosadi. Madi a ile a elela, go ngwatha go be go tseneletšego. Lebadi ga se la roba Witcher, eupša ka mo go fapanego, le ile la mo fa maatla. Ngwanenyana o ile a tšwela pele ka go hlasela, ditšhoša di phadima, a dira motantsho wo o makatšago. Gomme le ge go tšwa ka ntle go be go bonagala eka mohlabani o lahlegetšwe ke hlogo ya gagwe ka mo go feletšego gomme o be a galefile, bophelo bja ka sethokgweng le go tsoma go tloga maseeng di ile tša mo ruta go boloka tlhaologanyo ya gagwe ntweng ye šoro kudu. Go be go le thata gore Count a thibele kgateletšo e bjalo o ile a boela morago, ka bothata bja go thibela. Vedmakova o ile a swara motsotso woo mohlomphegi wa lekgoba a ilego a boela morago, bjalo ka ge eka o ile a mo itia ka tlase ga lengwele. Kotlo e ile ya thula tendon gomme bala ya gafa tsela, lebelo la gagwe la theoga. Ke moka mosetsana a swara thekniki ya gagwe, a tla ka yona ka boyena, a e bitša drakone ya dihlogo tše senyane. Ke feela mohlabani yo a tlwaeditšwego gabotse yo a bego a ka goga selo se se swanago le se. Go feta moo, tlhaselo ya mafelelo ya senyane e be e nyakile e sa ganetšege. Mo e be e le taba ya makhenikhi, e bontšha tlhaselo, seatla se be se fokola kudu, se thibela ditlhaselo, gomme ka fao tlhaselo ya mafelelo e ile ya fela. Ka lekga la mathomo, mohlabani o ile a dira mokgwa wo go molekane yo a nago le bokgoni bjo bo lekanego le ka lebelo, gomme ge a hemela godimo, a lahlela tšhoša ya gagwe, go ile gwa ba molaleng gore selo se sefsa e bile katlego.
  Count e ile ya fetoga yo mohwibidu, a lahlegelwa ke maatla.
  - Wena bitch ya mahlatse!
  - E sego ka nnete! Mahlatse ga a tsepame bjalo ka santa - ke mošomo o thata fela wo o tlago e tlema ka samente.
  Witcher o ile a gobatša lenaba la gagwe gape, eupša e sego ka mo go tseneletšego - o be a sa nyake go bolaya goba go golofatša. A otla gape, o ile a lunged, count ka motšhene parried gomme mohlabani a kgaola tšhoša ka leoto la gagwe la go swara. Mohlomphegi wa makgoba o ile a ipontšha a sa itlhama ka mo go feletšego. Witcher, a lahla ditšhoša tša gagwe, a kitimela lenaba, gomme a kgopiša count. Matsogo a gagwe a ile a kgomaretša setho sa gagwe ka gare ga senotlelo.
  -O a ineela? - Mahlo a panther a ile a phadima.
  - Ke bala go ineela go lekgoba leo le sa rwalago dieta!
  Witcher o ile a ganetša ka bogale:
  - E sego lekgoba, eupša ke mohlabani wa morero wa toka! Wena ka bowena o be o le lekgoba gomme o kwešišitše gore go nyenyefatšwa ke eng, eupša ke batho ba bangwe, ga ba babe go feta rena. Ka gona kgopela letswalo la gago!
  . KGAOLO YA No. 10.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba lwa mothalong wa pele. Mošemane le ngwanenyana ba be ba šetše ba tšwafa kudu ke ntwa yeo e tšerego nako e telele. Go bolaya le go thuntšha ka mehla le gona go a tena.
  Go swana le papadi. Papadi yona yeo ya go thuntšha e tla tšwafa kapejana goba ka morago.
  Bana ba be ba lapišitšwe ke go thuntšha le go lahlela dipomo ka mehla ka maoto a bona a sa aparwago.
  Mošemane o ile a fa go retologela. Mowed fatše ma-fascist.
  Gomme a re:
  - Maeta!
  Ngwanenyana o ile a lahlela sethunya ka maoto a sa apara selo. O ile a phatlalatša ba ga Fritzes gomme a cooed ka lethabo:
  - Re tla ba le diphenyo tše mpsha, tše kgolo kudu!
  Eupša se se thoma go tšwafa. Gaešita le taba ya gore go tloga go lahlelwa ga maoto a sa aparwago a mošemane, ditanka tša Hitler di kgorometšwa ka mahlakoreng a tšona.
  Ke moka Oleg o ile a thoma go hlama.
  Histori e nngwe e nngwe. Zyuganov ga se a ka a boutela bonkgetheng bja Stepashin"s gomme le dihlopha tše tharo tša bokomonisi ga se tša ka tša boutela bonkgetheng bja Stepashin.
  Se se ile sa fela ka go phatlalatšwa ga Duma ya Mmušo le dikgetho tša ka pela ka Lewedi 1999.
  Ke therešo gore makomonisi a be a tiile go feta le ge e le neng pele. Gomme ba ile ba ya dikgethong, ba ithekgile ka diphihlelelo tša mmušo wa Primakov, moo ba ilego ba kgatha tema ye e lemogegago. Bloko ya Botee ga se ya hlwa e hlolwa. Putin ga se a tšwelela bjalo ka tona-kgolo. Gomme tlhaselo ya bahlolampherefere kua Dagestan e ile ya oketša feela dikgetho tše oketšegilego ka go le letshadi gomme ya bolaya matla a balaodi.
  Ka kakaretšo, mmušo o ile wa ipontšha o sa rulaganywa. NDR e ile ya fokola gomme ya phuhlama, gomme go be go se na mokgatlo o mofsa wo o lokišitšwego. Gomme Stepashin, ka ge a be a kgethwa go ba tona-kgolo, ga se a ka a etelela pele mokgatlo wo o bego o le mmušong. Gomme ka morago Yeltsin o ile a mo raka ka mo go feletšego.
  Ka boripana, dikgetho tša palamente di feleleditše ka phenyo ye kgolo ya letsogo le letshadi.
  Phenyo ya bokomonisi e be e kgahliša. Go oketša moo, sehlopha sa Primakov-Luzhkov se be se se na nako ya go iketla. Eupša o be a sa kgona go ingwadiša mmogo le balemi. Gomme a tšea maemo a bobedi. Ya boraro e be e le "Yabloko", yeo e bego e na le PR ye botse. LDPR e ile ya tšea maemo a bone. Eupša kudu ka lebaka la gore dikanale tša go thekga mopresidente di ile tša godiša mokgatlo wo ka mafolofolo.
  Gomme Yeltsin o ile a ba a fa, goba go e na le moo, a fa Zhirinovsky maemo a mojenerale.
  Ka gona dilo ka moka di diregile go ya ka boemo bjo bo kgethegilego.
  Kganetšo e ile ya thopa matla ka Duma ya Mmušo. Gomme Yeltsin o ile a dumela go tloga ka boithatelo, a kgetha Primakov semmušo bjalo ka mohlahlami wa gagwe. Zyuganov o ile a ba tona-kgolo le monna wa letsoho le letona.
  Se, ka kakaretšo, se be se swanetše makomonisi. Gomme kwano e ile ya fihlelelwa. Basayev le Khattab ba ile ba gapeletšwa go tšwa Dagestan. Eupša ga se ba ka ba romela madira Chechnya ka boyona.
  Go se go ye kae ntwa ya selegae le karogano ka dihlopha tše mmalwa di ile tša phulega moo.
  Russia e ile ya thuša Maskhadov le Kadyrov. Primakov o fentše dikgetho tša mopresidente wa Russia gabonolo. Ya bobedi ka mo go sa letelwago e ile ya ba Zhirinovsky - yo a bego a se na baphadišani ba bangwe ka bakgethi ba gagwe, gomme Yavlinsky yo a lokologilego e be e se mophenkgišani wa gagwe.
  Oleg Rybachenko o ile a šitiša taodišo ya gagwe. Aowa, ga e kgahliše. Le mo, taba yeo e šetšego e akareditšwe, ka morago ga Primakov, Zyuganov le go tsošološwa ga USSR. E lapišitšwe ke yona!
  Selo se sengwe se ka ba se se kgahlišago kudu go se hlama. Ka mohlala, mabapi le sebaka.
  Mošemane o ile a thoma go tla ka dikgopolo.
  Motse-mošate o mofsa wa Mmušo o Mogolo wa Russia o be o bitšwa Petrograd-Galaktik. E hlomilwe sehlopheng sa dinaledi sa Sagittarius, seo se nyakilego se le bogareng bja molalatladi wa dinaledi. Bobedi dinaledi le dipolanete di be di kitima kudu mo go feta ka ntle ga Tsela ya Lefaufau, moo Lefase la kgale le ilego la hwetša bodulo. Madira a Bodikela a Confederate a ile a rakwa ka mo go feletšego ka ntle ga mokokotlo. Le ge go le bjalo, ntwa ga se ya feta ntle le mohlala: dipolanete tše dikete di ile tša senywa, gomme gwa šala dikgopotšo fela tša Lefase. Le e be e le lebaka le legolo la go hudušetša motse-mošate lefelong leo le humilego kudu le leo le nago le khutšo kudu molalatlading wa dinaledi. Ho thata haholo ho roba ka mona, ka hona, esita le maemong a ntoa ea sebaka ka ho feletseng, moo mola o ka pele e leng khopolo e sa hlakang mme ka morao e le kopano, konokono e fetohile motheo o ka sehloohong oa Russia le sebo sa liindasteri. Motse-mošate o ile wa gola gomme wa metša polanete ya Kishish ka mo go feletšego, wa fetoga motse-mošate o mogolo kudu. Motse o mogolo wo o kgonago go kgahliša motho le ge e le ofe yo a nago le tlhaologanyo. Difofane tše dintši di ile tša sega leratadima le le pherese.
  Marshal Maxim Troshev o ile a bitšwa go Tona ya Tšhireletšo, Super Marshal Igor Roerich. Seboka se se tlago e be e le pontšho ya go oketšega kudu ga modiro wa manaba. Ntwa yeo, e lapišitšwe ke motho yo mongwe le yo mongwe, e ile ya ja methopo go swana le funnel ya go ja diphoofolo, batho ba ditrilione ba ile ba hwa go yona gomme ga go na motho yo a bego a ka fihlelela katlego yeo e nyakegago. Go tsenywa ga sešole go tlogetše leswao la yona go meago ya Petrograd-Galaktik. Dikago tše dikgolo tša leratadima di eme ka methaladi ya bothakga, di emela dikwere godimo ga letlapa la chess la motse. Se ka go se rate se ile sa gopotša marshal ka go bopša ga di- armada tša sebakabaka. Nakong ya ntwa ya mafelelo, dikepe tše dikgolo tša dinaledi tša Russia le tšona di ile tša tšea maemo a tšona, ke moka gatee-tee tša thuba sebopego, tša thula sekepe sa folaga sa lenaba. Ntwa yeo e naganišišitšwego gabotse e ile ya fetoga go lwa, dikepe tše dingwe di ile tša thulana, tša thuthupa ka diphadima tše di phadimago ka mo go šiišago. Lefeela le ile la ba le mebala bjalo ka ge eka dithaba-mollo tše dikgolo di ile tša thuthupa gomme dinoka tša mollo di elela gatee-tee, melapo ya dikgabo tša dihele di ile tša thunya mabopong a tšona, tša di khupetša ka lephoto le le senyago. Ntweng e hlakahlakanego, katlego e ile ya sepela le madira a Russia e Kgolo, eupša phenyo e ile ya tla ka theko e phagamego kudu. Dikepe tše dikete tše mmalwa tša dinaledi di ile tša fetoga melapo ya dikarolwana tša motheo. Ke therešo gore lenaba le ile la lahlegelwa le go feta. Marussia a be a tseba go lwa, eupša mokgatlo wa kopano wo o bego o akaretša merafo e mentši, o ile wa kgaoga ka bogale, wa bea kganetšo ya manganga.
  Bothata bjo bogolo e be e le gore bogare bja mokgatlo wa kopano, bjo bo lego molalatlading wa dinaledi wa Thom, bo be bo le thata kudu go bo senya. Tlhabologo ya bogologolo ya di- dag tša sebopego sa maple, tšeo di phetšego sehlopheng se sa dinaledi ka nywaga e dimilione, di ile tša hloma sebo seo se sa fenywego gomme sa itikologa ka mothaladi o matla wa tšhireletšo, wo o tletšego ka maraba.
  Go thuba sebakeng se "Mannerheim", madira ka moka a Russia a ka se lekane. Go be go sa kgonege go fediša ntwa. Dipolanete le ditshepedišo di ile tša fetoša diatla ka makga a mantši. Marshal o ile a lebelela go dikologa motse-mošate ka maikutlo a go hlologela. Di- graviolet le di- flanner tšeo di bego di kitima di be di pentilwe ka mebala ya khaki, gomme morero o mobedi wa sefofane o be o kwagala gohle. Meago e mengwe e be e bopegile bjalo ka ditanka tše dikgolo goba dikoloi tša ntwa tša madira a sepelago ka maoto tšeo di nago le diporo go e na le go tsena. Go be go segiša go lebelela ka fao phororo e ilego ya thuthupa go tšwa go barele ya tanka ye bjalo ya maphego, meetse a botalalerata le a emeralda a be a bonagatša "matšatši" a mane, a bapala ka meriti ye mentši, gomme mehlare ye e sa tlwaelegago le matšoba a magolo a mela godimo ga kutu le maphegong, a bopa dirapa tše di fegilwego tše di makatšago. Ditanka tša mehleng yeno, tše dikgolo feela tša dikago tša leratadima, tšeo gantši di nago le sebopego se se nolofaditšwego, tšeo di itlhamilego ka dithunya tše dintši. Go dula ka dintlong tše bjalo go bonolo e bile go a kgahliša, gaešita le ge ge go ka direga gore go ka hlaselwa motse-mošate, moago o swanago o be o tla fetoga sehlopha se matla sa ntwa ka metsotso e mehlano. Bafeti ka tsela ba maemo ka moka, gaešita le bana ba banyenyane, ba be ba apere diyunifomo tša madira goba ba apere diaparo tša mekgatlo e fapa-fapanego ya go thuša bahlabani. Dithuthupi tša inthanete tša go boela gae di be di phaphamala godimo ka stratosphere di be di bonagala bjalo ka dibolo tša mebalabala. Mabone a be a boneša polokelo ya legodimo, a tlala ditsejana tše boreledi tšeo di nago le seipone ka mahlasedi a phadimago. Maxim Troshev o be a sa tlwaela go feteletša dilo mo go bjalo.
  "Dinaledi di kitima kudu mo. Gomme go fiša kudu go nna."
  Marshal o ile a phumola mofufutšo phatleng ya gagwe gomme a bulela sedirišwa sa go tsenya moya. Sefofane se se oketšegilego se ile sa sepela ntle le mathata, gomme go se go ye kae moago wa Lefapha la Tšhireletšo o ile wa tšwelela. Go be go e-na le dikoloi tše nne tša ntwa mojakong. Di-luchiar tša spiky ka di-sucker tša tšona - diphoofolo tšeo di nago le maikutlo a go nkga a matla ka makga a lesomehlano go feta a mpša - di ile tša dikologa Troshev. Mošate wa cyclopean wa supermarshal o ile wa tsenelela ka tlase ga mobu, maboto a wona a matelele a be a e-na le dikanono tša plasma le di-laser tšeo di elelago. Ka gare ga bunker ye e tseneletšego e be e le bonolo - maemo a godimo a be a sa hlohleletšwa. Pele ga se, Troshev o ile a bona mong wa gagwe feela ka ponelopele ya mahlakore a mararo. Supermarshal e be e le mohlabani yo a tšofetšego, yo a nago le phihlelo wa nywaga e lekgolo le masomepedi. Ke ile ka swanelwa ke go theoga ka lifti ya lebelo le legolo, ke tsenelela dikhilomithara tše lesome tše dibotse ka tlase ga mobu.
  Ka ge a fetile molala wa baleti ba maemo a godimo le diroboto tša ntwa, marshal o ile a tsena ka ofising, moo khomphutha ya plasma e ilego ya ekiša hologram e katološitšwego ya molalatladi wa dinaledi yeo e nago le maswao a go tsepama ga madira a Russia le mafelo ao go thwego a hlasela ga manaba. Di- hologram tše dinyenyane di be di fegilwe kgaufsi le moo; Taolo godimo ga bona e be e sa tšwela pele gare ga dinaledi e be e le dipono tše dinyenyane tša dinaga tše di ikemetšego tšeo di dulwago ke merafo e bohlale, yeo ka dinako tše dingwe e makatšago kudu. Troshev ga se a ka a lebelela letago le ka nako e telele o ile a swanelwa ke go dira pego e nngwe. Igor Roerich o be a bonagala e le yo mofsa, sefahlego sa gagwe se be se nyakile se se na megokolodi gomme a e-na le moriri o motelele o motsothwa. Go be go bonagala eka a ka phela le go phela, eupša kalafo ya Russia maemong a nakong ya ntwa e be e sa kgahlegele kudu go lelefatša bophelo bja motho. Ka mo go fapanego, phetogo e akgofilego ya meloko e ile ya hlohleletša tlhagelelo gomme ya hola mokgethi wa ntwa yo a se nago kwelobohloko. Bophelo bo be bo lekanyeditšwe go mengwaga ye lekgolo le masomehlano. Le bakeng sa maemo a godimo. Ebu, tekanyo ya matswalo e ile ya dula e le e phagamego kudu, go ntšhwa ga dimpa e be e le feela bakeng sa bana bao ba se nago bosodi gomme dithibela-pelego di ile tša thibelwa. Supermarshal o ile a lebiša mahlo a gagwe go Troshev ge a tsena.
  - Gomme ke wena yo, Maxim. Lahla ya data yohle hodima khomphuta ya hao, e tla e sebetsa le ho fana ka tharollo. O ka reng ka ditiragalo tša morago bjale?
  - Ma-Confederate le balekane ba bona ba ithutile thuto e ntle. Dikala di theoga ka lehlakoreng la rena Mo go tše lesome tša go feta, bontši bjo bogolo bja dintwa bo fentšwe.
  Roerich o ile a dumela ka hlogo.
  - Ke a e tseba. Eupša bagwera ba Confederates, e lego ba Dugs, ba ile ba ba mafolofolo kudu ka mo go lemogegago. Di thoma go ba tšhošetšo e kgolo.
  - Dumela.
  Roerich o ile a kgotla seswantšho seo go hologram gomme a se godiša ganyenyane.
  - Pele ga gago ke molalatladi wa dinaledi wa Smoor. Mona ke sebo sa bobedi se segolo sa Dug. Ke mo re tlago go otla kotlo ye kgolo. Ge re ka atlega, re tla kgona go fenya ntwa mo mengwageng ye masomešupa, palomoka ya mengwaga ye lekgolo. Le gona ge e ba re palelwa, ntwa e tla goga ka nywaga-kgolo e mentši. O ipontšhitše o le molaodi wa bokgoni, gomme ka fao ke šišinya gore o etele pele Operation Steel Hammer. Go molaleng?
  - Ke nnete, Mohlomphegi wa Gago.
  Igor o ile a sosobana sefahlego.
  -Ke ka lebaka la eng dithaetlele tše bjalo? E no ikgokaganye le rena: Comrade Super-Marshal. O topa kae se?
  Maxim o ile a ikwa a hlabja ke dihlong.
  -Nna, Comrade Supermarshal, ke ithutile le Bing. Ba ile ba rera mokgwa wa kgale wa mmušo.
  - Tloša. Eupša bjale mmušo o fapane, modulasetulo o nolofaditše meetlo le ditshepedišo tša peleng. Go feta moo, phetogo ya matla e tla kgaufsinyane, gomme re tla ba le ngwanabo rena yo mofsa yo mogolo le molaodi yo a phagamego. Mohlomongwe ke tla rakwa mošomong, gomme ge Operation Steel Hammer e ka atlega, o tla kgethwa legatong la ka. Re swanetše go ithuta e sa le pele, ye ke maikarabelo a magolo.
  Marshal o be a le yo monyenyane go feta Roerich ka makga a fetago a mararo, gomme ka baka leo segalo sa go thekga e be e le se se swanetšego kudu gomme se sa bake kgopišo. Le ge phetogo ya moetapele e kgauswi le go direga, gomme moetapele wa bona yo moswa o tla ba yo monnyane go bona ka bobedi. Ka tlhago, se e tla ba se se kaone kudu.
  - Ke itokišitše. Ke hlankela Russia e kgolo!
  - Ka gona eya. Bajenerale ba ka ba tla go tlatša ka dintlha.
  Ka morago ga go dumediša, marshal o ile a tloga.
  Diphasejeng tša bunker di be di pentilwe ka khaki. Ntlo-kgolo ya tshepedišo e be e le ka tlase. Dikhomphutha tše dintši tša photonic le plasma ka lebelo le le akgofilego di ile tša šoma tsebišo yeo e elelago go tšwa dintlheng tše di fapa-fapanego tša metagalaxy. Go be go e-na le mošomo o montši wa ka mehla ka pele, gomme marshal o ile a lokollwa feela ka morago ga iri le seripa. Bjale go tlolela mo go telele mo go feteletšego go ya molalatlading wa dinaledi wa kgaufsi go be go mo letetše. Madira a magolo a swanetše go kgobokana moo, mo e nyakilego go ba karolo ya botshelela ya sehlopha ka moka sa lefaufau sa Russia. Dikepe tša dinaledi tše dimilione tše mmalwa. Ka morago ga ge dintlha tše dinyenyane di rarolotšwe, marshal o ile a rotogela godimo. Go tonya mo go tseneletšego go ile gwa nea phišo e kgolo sebaka. Mabone a mane a ile a kgobokana sehloeng gomme, a tšhogile ka mefapahlogo yeo e latswago leratadima ka go hloka kgaugelo, a tšhollela melapo ya dikarolwana polaneteng. Maphoto a seetša a be a elela ditarateng tšeo di nago le seipone. Maxim o ile a tlolela ka sefofaneng sa maatlakgogedi, se be se phuthologile e bile se fodile ka gare, gomme a kitimela ka ntle ga toropo. O be a se a ka a ya Petrograd-Galaktika pele, gomme o be a nyaka go bona ka mahlo a gagwe motse-mošate, wo o nago le badudi ba dimilione tše dikete tše makgolo a mararo. O ile a tlogela lefapha la tša bohlabani, gomme dilo ka moka di ile tša fetoga gomme tša thaba kudu. Meago yeo e nago le sebopego sa mathomo e ile ya tšwelela; Nakong ya ntwa ka moka, legato la di-oligarch le ile la fokotšega, eupša ga se la senywa ka mo go feletšego. Matlo a bogoši e be e le mediro ya kgonthe ya bokgabo. E nngwe ya tšona e be e swana le mošate wa mehleng ya magareng, moo go e na le meno a parapet go bego go e-na le dihlare tša mepalema. Yo mongwe o be a eme ka maoto a masesane, gomme tsela ya go se lefelwe e otlollela ka fase ga gagwe o be a bonagala bjalo ka segokgo sa mmala wo o phadimago, se khupeditšwe ke dinaledi. Bontši bja meago yeo batho ba diilago kudu ba bego ba dula go yona le yona e be e sa tsoše ditswalano le mafelo a go šireletša ka mo go fapanego, difasetere tše di kgahlišago di be di phadima, di kgabišitšwe ka diswantšho tša baetapele le balaodi ba nywaga-kgolo e fetilego. Ga se dilo ka moka tšeo di swanetšego go pentwa ka khaki, Troshev o ile a nagana. Go oketša moo, mohlomongwe motse wo o nago le badudi ba bantši kudu legohleng o swanetše go ba le meago e mebotse. Lekala la baeti le be le na le mebalabala kudu, ka ditsela tša go sepela tše di sepelago le meago yeo e bopegilego bjalo ka dirosa tše kgolo, gammogo le di-tulip tše di thunyago le tše di logaganego, di-daisy tše di nago le dithapo le diphoofolo tše di sa tlwaelegago tše di tswakilwego ka tsela ye e raraganego. Go bonagala, it"s interesting go phela ka gare ga bere goba nkwe ya meno a saber, e thabiša bana. Lega go le bjalo, batho ba bagolo le bona ba makatšwa ke ge sebopego se se bjalo se sepela goba se bapala. Drakone ya dihlogo tše lesomepedi yeo e dikologago e ile ya dira kgopolo yeo e sa phumolegego go marshal didiba tša mebala e mentši, tšeo di bonešitšwego ke neon, di ile tša thuthupa go tšwa molomong o mongwe le o mongwe. Ka kakaretšo, go be go e-na le didiba tše dintši kudu tša dibopego tše di makatšago kudu, di lahlela dijethele tša mebala e mentši dimithara tše makgolo moyeng. Gomme di botse gakaakang, seetšeng sa matšatši a mane, di logagane go ba mohlala wa meetse, papadi ya go makatša, ya moswananoši ya mebala. Bana ba mo ba be ba thabile e bile ba le botse: diaparo tša bona tša mebalabala di be di ba fa go swana le di-elf tša dinaane. Go be go se na batho fela mo, seripagare sa batheetši e be e le bašele. Lega go le bjalo, bana ba batho bao ba sa ba tsebego ba be ba bapala le bana ba batho ka lethabo. Troshev o ile a boela a kopana le dimela tse bohlale. Di- dandelion tše ditala tša dihlogo tša gauta tšeo di nago le maoto a mane le matsogo a mabedi a masesane. Masea a bona a be a e-na le maoto a mabedi feela, gomme dihlogo tša ona tša gauta di be di gašane kudu ka mabala a emeralda. Maxim o be a tseba morafe wo gabotse - Gapi, dibopiwa tša dimela tša thobalano tše tharo, tše di ratago khutšo, eupša ka thato ya pheletšo ba ile ba gogelwa ntweng ya magareng ga dinaledi ka moka gomme ba ba balekane ba tlhago ba Russia ye Kgolo.
  Go be go na le baemedi ba lekanego ba merafe ye mengwe - bontši e le dinaga tše di sa tšeego lehlakore le dipolanete. Ba be ba nyaka go lebelela motse-mošate wo o makatšago wa mmušo. Mo ntwa e bonala e le kgole e bile e se ya kgonthe, e bokgoleng bja di- parsec tše dikete, gomme le ge go le bjalo, maikwelo a sa iketlago ga se a tlogela marshal. Kgopolo e ile ya rotoga hlogong ya-ka ya gore dipolaneteng tšeo tšeo di bego di tla swanelwa ke go di hlasela, diphedi tše bohlale le tšona di be di phela gomme dibopiwa tše dimilione tše dikete ka moka tšeo di naganago di be di tla hwa. Meela ya madi e tla tšhollwa, metse le metsana e dikete e tla fedišwa. Eupša ke mohlankedi wa mmušo, gomme o swanetše go phethagatša mošomo wa gagwe.
  Ka morago ga go kgahlwa ke lefelo la baeti, marshal o ile a laela gore sefofane sa matlakgogedi se tsenywe gomme se lebiše mafelong a diintaseteri. Dintlo mo di be di le tlase ganyenyane, di e-na le thulaganyo e bonolo. Difeme di be di le ka tlase ga mobu ka gare-gare.
  Gatee-tee ge sefofane sa matla-kgogedi se kotama, mohlape wa bašemane bao ba sa rwalago dieta bao ba nago le ditlhale le ditšweletšwa tša go hlwekiša o ile wa kitimela go sona gatee-tee. Di-ragamuffin tše sesane ka gare ga di- rags tša khaki yeo e šetšego e lapile, yeo e fifetšego, yeo e nago le mekoti e megolo yeo e gagogilego. Tebileng tanned, hoo e ka bang ba batsho. Go bonagala ntwa yeo e tšerego nako e telele e ile ya ba gapeletša go tiiša mapanta a bona. Troshev o ile a thoma go kwa kwelobohloko. Mootledi, Mokapotene Fox, o be a sa abelane maikutlo a bjalo.
  - Etlang, digotlane tše nnyane, tšwa mo! Marshall o a tla! - o ile a bogola.
  Bana bao ba se nago magae ba ile ba kitimela ka mahlakoreng ka moka, sohle seo ba bego ba se bona e be e le direthe tša bona tše di šilafetšego. Go thata go sepela o sa rwala dieta godimo ga bokagodimo bjo bo fišago go tšwa go "matšatši" a mane ka nako e tee, gomme bana ba ba diilago ba be ba sa tsebe gore dieta ke eng. Lega go le bjalo, yo mongwe wa bašemane o ile a ipontšha e le yo a nago le sebete go feta ba bangwe gomme a retologa gomme a bontšha monwana wa gagwe wa gare. Molaodi wa sekepe o ile a ntšha sethunya sa go thuthupiša gomme a thuntšha mošemane yo a sa hlomphegego o be a tla mmolaya, eupša marshal o ile a kgona go kgoromeletša letsogo la molaodi wa sekepe ka motsotso wa mafelelo. Tefo e ile ya fofa ya feta, ya dira legaga ka tseleng ya maoto, dikarolwana tša leswika le le qhibidišitšwego di ile tša wela maotong a mošemane yo a se nago selo, gomme a wela godimo ga sekontiri. Ka maiteko a thato, mohlabani wa nakong e tlago o ile a kgona go thibela go goeletša ga gagwe gomme, ka go kgotlelela bohloko, a ema. Maxim o ile a fa mokapotene ka phaso ka thata sefahlegong.
  - Matšatši a mararo ka ntlong ya baleti. Tlhokomelo, diatla ka mahlakoreng a gago! - Marshal o ile a laela ka segalo sa go tšhošetša - Bana ke thoto ya rena, gomme re swanetše go ba hlokomela, gomme re se ba bolaye. O e hweditše, phoofolo ya go tšhoša?
  Phokojwe e ile ya otlolla matsogo a yona ka mahlakoreng a yona. O ile a dumela ka hlogo ka go se kgaotše.
  - Araba go ya ka melawana.
  - Ee mohlomphegi.
  Maxim o ile a lebiša mahlo a gagwe go mošemane. O be a na le moriri o mošweu ka sefahlego se sebotse, sa bohwirihwiri e bile a na le mešifa. Ka tlase ga sekipa se se gagogilego, o ka bona di-ab tša gagwe tše matla di manegilwe ka ditšhitswana tša tšhokolete.
  -Leina la gago o mang?
  - Yanesh Kowalski ya go dira bjalo! - Monna wa go tšhoša o ile a bogola ka godimo ga maswafo a gagwe.
  - Ke bona go wena di-making tša mohlabani yo matla. Na o nyaka go tsena Sekolong sa Zhukov?
  Mošemane o ile a gateletšega.
  - Nka thaba, eupša batswadi ba ka ke bašomi ba tlwaelegilego gomme ba ka se kgone go lefela thuto ya ka.
  Marshall o ile a myemyela.
  - O tla ingwadišwa mahala. Wena, bjalo ka ge ke bona, o tiile mmeleng, gomme mahlo a gago a bolela ka bokgoni bja monagano. Se segolo ke go ithuta gabotse. Tše ke dinako tše thata, eupša ge ntwa e fela, gaešita le bašomi ba tla phela maemong a mabotse.
  - Sera se tla fenywa! Re tla fenya! - Yanesh o ile a goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe gape.
  "Ke moka o tšee sebaka sa gago ka methaleng, lešole." Le bakeng sa go thoma - ka koloing ya ka.
  Lisa o ile a šikinyega. Mošemane o be a šilafetše go se nene, gomme karolo ya ka gare e be e tla swanelwa ke go hlatswiwa ka morago ga gagwe.
  Ka ge se be se rotogile, sefofane sa matlakgogedi se ile sa kitimela mafelong a mmušo.
  Janesh, ka mohemo o thata, o ile a ithuta dintlo tše dikgolo tšeo di kgabišitšwego ka maemo a godimo.
  - Ga re dumelelwa go tsena ka lefapheng la bogareng, gomme se se kgahliša kudu.
  - O tla bona tše dingwe tše di lekanego.
  Gomme le ge go le bjalo, marshal, a tutuetšwa ke maikutlo a kwelobohloko, o ile a laela go fofela godimo go ya lefelong la baeti. Mošemane o ile a lebelela ka mahlo a gagwe ka moka, a ja seo a se bonego e le ka kgonthe. Go be go lemogwa gore o be a nyaka go tlola ka ntle ga koloi, a kitime go bapa le tsejana ya maoto yeo e sepelago, a namele go ye nngwe ya dipaesekele tšeo di šišinyago monagano.
  Maxim yo ka tlwaelo e bego e le yo thata e be e le botho le boleta go swana le pele letšatšing leo.
  - Ge o nyaka, namela "thabeng ya lethabo", gomme ka morago ga moo o tle thwii go nna. Tšea tšhelete, go sego bjalo ba ka se go dumelele go tsena.
  Marshal o ile a neela pampiri yeo.
  Yanesh o ile a kitimela go leba mafelong a go namela, eupša ponagalo ya gagwe e be e bonagala kudu.
  Mojakong wa holo ya space-ninja, o ile a emišwa ke diroboto tše dikgolo kudu.
  -Guy, o apere gampe, go molaleng gore o tšwa ditikologong tše di diilago. O swanetše go golegwa gomme o išwe seteišeneng.
  Mošemane o ile a leka go tšhaba, eupša ba ile ba mo itia ka sethunya sa go mo kgahliša, ba mo lahlela godimo ga sekontiri. Troshev o ile a swanelwa ke go tlola ka ntle ga koloi gomme a ye go nyakišiša.
  - Ema, cadet ye e na le nna.
  Maphodisa ao a ilego a goga a ile a ema, a lebeletše marshal ka mahlo a go tšhoša. Maxim o be a apere yunifomo ya tšhemo, eupša di- epaulette tša molaodi wa tša bohlabani di be di phadima kudu ka gauta kgahlanong le matšatši a mane.
  Mohlapetši yo mogolo, e lego molefothenente wa maphodisa, o ile a dumediša.
  - Maswabi, Marshal, eupša ditaelo di thibela go dumelela bakgopedi go tsena bogareng moo re amogelago baeng go tšwa gohle molalatlading wa dinaledi.
  Maxim ka boyena o ile a kwešiša gore o dirile phošo ka go lokolla ragamuffin lefelong le le hlomphegago gakaakaa. Eupša o be a se na maikemišetšo a go bontšha phošo ya gagwe.
  -Mošemane yo ke scout. O be a phetha kabelo e tšwago go molaodi o mogolo.
  Molefotenente o ile a dumela ka hlogo gomme a tobetša konotswana ya sethunya sa gagwe. Janesh Kowalski o ile a šikinyega gomme a hlaphogelwa. Marshal o ile a myemyela gomme a otlolla seatla sa gagwe. Motsotsong wo, dihlopha tše nne tša dinaledi tše di šele gatee-tee di ile tša tšhošwa ke di- lahlela tša mahlasedi. Ka ntle, baeng ba be ba swana le dikutu tša dihlare tše di betlilwego ka makgwakgwa tšeo di nago le makwapi a matala-lerata a maso; Pele diphoofolo tša go tšhoša di ka hwetša nako ya go thunya, Maxim o ile a wela godimo ga sekhurumetšo, a ntšha sethunya sa go thunya. Ditsela tša mollo di ile tša feta go bapa le godimo, tša thula seema sa mebalabala, tša gaša setulo se se kgahlišago go ba di- photon. Troshev o ile a kgaola bahlasedi ba babedi ka mahlasedi a laser, di-inogalact tše pedi tšeo di phologilego di ile tša hudugela ka mahlakoreng. Yo mongwe wa bona le yena o ile a swarwa ke mahlasedi ao a sa thibelegego, eupša wa bobedi o ile a kgona go iphihla ka morago ga lešoba la bokapele. Sebata se ile sa thuntšha go tšwa diatleng tše tharo ka nako e tee gomme, le ge Maxim a ile a sepela ka lebelo, o ile a thulwa gannyane - lehlakore la gagwe le ile la fišwa gomme seatla sa gagwe sa le letona se senyegile. Mahlaseli a sera tangentially otla "mad water lily" kgogedi. Go ile gwa latela go thuthupa.
  Pono ya marshal"s e be e sesa, eupša o ile a makatšwa ke go bona kamoo Yanesh a ilego a gagola seripa sa letlapa gomme a se lahlela lenaba. Maxim o ile a makatšwa ke maatla ao a se nago botho ao a utilwego ka gare ga mofsa yo wa mahlalagading yo a bonagalago a fokola... Go lahlela go ile gwa ipontšha e le mo go nepagetšego, thwi mothalong wa mahlo a mahlano. Sebopiwa se ile sa šikinyega gomme sa gata pele, se thekesela. Se se be se lekane bakeng sa go thuntšha ga Maxim mo go bego go lebišitšwe gabotse go fediša bophelo bja phoofolo ya go tšhoša.
  Ntwa e ile ya fela ka pela. Nakong ya yona, maphodisa ga se a ka a leka le go thunya. Marshal o ile a lemoga se gatee-tee.
  "Ba kaone ka moka ba lwa ka pele, gomme ka morago, ditarateng tša motse, makgopo a dutše ka ntle.
  Molefotenente yo a fepilwego gabotse o ile a fetoga yo mohwibidu. Ke ile ka batamela Maxim.
  - Comrade Marshal, ke kgopela tshwarelo, eupša ba be ba na le di-beam throwers tše boima, gomme re...
  - Gomme seo ke eng! - Maxim o ile a šupa blaster ka lebanta la patrolman"s. - Fly swatter? It"s a pity, apparently, ga go na mošomo wa gago mo motsengmošate. You won"t sit idle, ke tla leka go go romelwa pele.
  Ka ge a ile a šupa mošemane yo ka seatla, Maxim o ile a mo thuša go tlolela ka sefofaneng sa maatlakgogedi, gomme ka morago a mo swara ka seatla ka go tia.
  -Go lokile, o lenong. Ke thabela gore ga se ka foša ka wena.
  Kowalski o ile a šikinya mahlo ka mokgwa wa bogwera, lentšu la gagwe le kwagala le le legolo kudu e bile le thabile.
  - Ke dirile fela go lahlela go tee mo go atlegilego. Nka kgona go...
  - O tla ba le sebaka. O aloga kholetšheng gomme o tsena ntweng thwii. O na le bophelo bja gago ka moka pele ga gago, o sa swanetše go lwa go fihla moeding.
  - Ntwa e kgolo! - Mošemane o ile a goeletša ka phišego. - Ke nyaka go ya ka pele ka pela, ke tšee sethunya sa mahlaseli...
  - You can"t do it right away, o tla bolawa ntweng ya mathomo. Hwetša selo se se kgethegilego pele.
  Yanesh o ile a fofonela ka go kgopišega. O be a itshepa ka bokgoni bja gagwe, o be a nagana gore o šetše a tseba go dira mo gontši, go akaretša le go thuntšha. Go sa le bjalo, sefofane sa matlakgogedi se be se fofa godimo ga Phaka e kgolo ya Michurinsky. Dihlare tše dikgolo di ile tša mela moo, tše dingwe tša tšona di fihla botelele bja dimithara tše makgolo a mmalwa. Gomme dienywa e be e le tše kgolo kudu mo e lego gore, ka ge o jele bogare, o be o ka kgona go phela ka gare. Diphaenapole tšeo di fetotšwego dikarolwana tša leabela tšeo di nago le letlalo la gauta di be di bonagala di kgahliša. Ke therešo gore ka go fapana le ditebelelo, ga se tša tsoša kgahlego e kgolo go mošemane.
  - Ke šetše ke bile dithokgweng tše bjalo. - Yanesh o ile a hlalosa. - Go fapana le dilete tša bogareng, yo mongwe le yo mongwe o dumeletšwe moo. Le ge go tšea nako ye telele go fihla moo ka maoto.
  - Mohlomongwe! - O boletše Maxim. - Gomme le ge go le bjalo, kgahlwa ke dibjalo mo... There"s a mushroom, platoon ka moka e ka tsena ka fase ga yona.
  - E no ba semblance ya agaric e kgolo ya go fofa. Ga e jege. Ke gopola ke kgobokeditše mokotla ka moka wa diripana tša dienywa tše di segilwego. Ke rata pavarara - letlalo le tšesaane gomme tatso e bose ka mo go feletšego. Difeiga ga se selo ge di bapetšwa le yona. O swanetše go ba šedi ge o sega. E ka thunya, gomme ka morago moela o be o tla swana le phororo - o be o tla go rwala pele o bile o hwetša nako ya go bolela lentšu. Seenywa sa mo ke se segolo kudu. O swanetše go di rwala ka dikarolo ka gare ga mokotla wa polasitiki, gomme se ga se loke kudu.
  Maxim o ile a phaphatha Janesh legetleng.
  - Ga se tšohle tšeo di lekantšwego ka dijo. A re theogeng re yo kgetha matšoba a mangwe.
  - Mpho ya ngwanenyana! Ka lebaka la eng go se bjalo!
  Matsogo a mošemane a ile a fihlelela leotwana la go otlela. Mokapotene Fox o ile a itia menwana ya gagwe ka bogale.
  - O se ke wa ama lebidi la setereng, mpšanyana.
  Gomme gateetee ge a arabela o ile a amogela kgalemo ye nngwe go tšwa go marshal.
  "O na le sebete fela sa go lwa le ngwana."
  - Ke maswabi, Mohlomphegi wa Gago!
  Yanesh o ile a palelwa ke go itshwara eupša a sega.
  - Ge o nyaka, e leke. - Maxim e dumeletšwe.
  Yanesh o itše: "Ke na le phihlelo ya didirišwa tša go ekiša.
  Ka ntle le moriti wa pelaelo goba poifo, Kowalski o ile a bea diatla tša gagwe leotwana la go otlela gomme a lebiša koloi fase. Go bonagala a be a tloga a e-na le bokgoni bjo bo makatšago. Sefofane sa matlakgogedi se ile sa kitimela go feta ditlhora tša dihlare tše dikgolo kudu.
  Maxim ga se a ka a tsena ditaba gare, a dumelela mošemane go laola sefofane. Go swanetše go bolelwa gore o ile a lebeletšana le mošomo wa gagwe ka katlego kudu, a laola magareng ga dikutu tše dikgolo, ga se a ke a thula, a bontšha thekniki ya virtuoso go feta nywaga ya gagwe. Lega go le bjalo, gaešita le ge e ka thula, e be e ka se be taba e kgolo sefofane sa matla-kgogedi se na le tshepedišo e phethagetšego ya tšhireletšego. Mafelelong, ba ile ba dula fase lefelong le le se nago selo leo le gašantšwego ke matšoba a manyenyane eupša e le a mabotse ka mo go makatšago. Go be go bonagala eka moloi yo mobotse o be a phatlaletše mabenyabje ao ka seatla se se bulegilego. Mebala e raraganego e ile ya phadima mahlong, gomme monkgo o tagago o ile wa tsoša lethabo le le sa hlalosegego.
  Yanesh o ile a ba a letša molodi ka go kgahlwa. Ge ba kotama, mošemane o ile a tlolela ka ntle gomme a thoma go kgetha matšoba, a topa letsogo ka moka. Maxim o be a na le madi a tonyago, o be a rata ponagalo ya naga gomme, le ge go le bjalo, selo se sengwe se be se tšhoša. Go ikwa o tšhošetšwa. Ka ge a fetile mollong le meetseng, marshal o be a tlwaetše go bota tlhaologanyo ya gagwe e be e le ka sewelo e mo nyamišago; Ka molao wa motheo, motse-mošate wa mmušo o mogolo ga se wa swanela go boloka dibopego tša bophelo tšeo di lego kotsi go batho. Go na le selo se sengwe se se fapanego mo. Maxim o ile a šupa mošemane gomme a mo hweshetša ka setu tsebeng:
  - Go na le manaba kgauswi le rena. Pata matšoba o tle le nna.
  Mahlo a Janesh a ile a phadima.
  - Ke itokišitše.
  Ge ba tlogela sehlopha sa matšoba ka koloing ka tlase ga tlhokomelo ya Mokapotene Fox, Maxim le Yanesh ba ile ba tsenelela ka gare ga sethokgwa. Ke therešo gore madira a be a swanetše go ba a ile a bitšwa gomme a kama lefelo leo. Eupša Maxim o ile a thopša ke lethabo. Go ba gona, Janesh o be a swerwe ke ditabatabelo tša lerato o ile a inaganela e le mohlankedi wa tša bohlodi wa tša bohlabani gomme a thabela seo. Ba ile ba dira tsela ya bona ka gare ga sethokgwa, ba leka gore ba se ke ba dira lešata. Yanesh o ile a kgona go fiša maoto a gagwe a se nago selo godimo ga di- nettle tše pherese, eupša a itshwara, le ge e le gore letlalo go fihla mangweleng a gagwe le be le khupeditšwe ka makhopho a magolo.
  Maxim o ile a hweshetša ka gore: "E-ba šedi. - Ka morung, kotsi e patiloe ka legare le leng le le leng la bjang.
  Yanesh o ile a hweshetša ka gore: "Re nyaka go iphihla mo go šireletšago mo." Dikgapetla di ile tša uta setopo ka thata; Dikhunkhwane tše kgolo, bjalo ka ge Yaneš a ithutile sekolong, ga di je batho polaneteng ye. Mehuta ye kotsi kudu ya di-arthropod e ile ya senywa maemong a dikarolwana tša leabela go be go sa lekana gore bogare bja motse-mošate e be mothopo wa tshwaetšo goba leuba. Ba ile ba tšwela pele ka setu. Gateetee Maxim o ile a gatsela. Diphedi tše dinyenyane di be di itshwara ka go se iketle, bjalo ka ge eka motho yo mongwe o di tšhošitše. Marshal o ile a swara mošemane ka seatla gomme a mo sebela tsebeng:
  - Go na le go lalela pele!
  Maxim o ile a ntšha sedirišwa sa go lemoga modumo ka potleng ya gagwe gomme a theetša ka kelohloko lefelo leo le mo dikologilego. That"s right, bahlabani ba bahlano ba batho le palo ye e ka bago ye e swanago ya baeng ba be ba rapaletše kgauswi. Go lokile, ka tekatekano e bjalo ya madira, go kaone gore o se tsene ntweng, eupša o tlogele lenaba.
  Ke seo ba se dirilego.
  Lešole leo le nago le phihlelo le mošemane yo motala ba ile ba sepela ka go dumelelana. Re ile ra swanelwa ke go sepela ka gare ga dithokgwa tše di kitimago tša dihlašana, re nwelela go fihla maqaqailaneng ka gare ga mouta. Ka bothata bjo bogolo, marshal o ile a hwetša go kgaoga ga ketane ya batho gomme a kgona go thelela lefelong le. BA be ba le mahlatse; Sedirišwa sa go lemoga modumo se be se šetše se kgona go hlaola mantšu ao a bolelwago ka boleta.
  - Mister Resident, o kgopela se se sa kgonegego go nna.
  Ge a arabela, lentšu le le swanago le la go rora.
  - Gomme wena, ka kakaretšo, o tlwaetše go tšea tšhelete fela ntle le go e šomela ka botlalo.
  Ge re ahlola ka timbre, e be e le wa morafe wo e sego wa motho.
  - Ba go lefile seripa sa milione, bjale eng? Tshedimošo yeo e fetilwego ke nako mabapi le disathalaete tša dihlodi.
  "It"s not my fault," lentšu la motho le ile la tšwela pele go itokafatša ka botswa. - Tshedimošo ya mohuta wo, ka molaotheo, e fetlwa ke nako ka pela kudu. Ga ke yo maatla ohle.
  - Re ile ra kwešiša se gateetee, it"s easier go bolela gore o fokola. Ge go tliwa tabeng ya go hlasela tshepedišo ya Kremlin, wena le bao o dirišanago le wena le tla ba le mohola o mogolo.
  Maxim o ile a thothomela. Na ruri e tla tla tlhaselong mothalong o matla kudu wa tšhireletšo wo o akaretšago motse-mošate le bogare ka moka bja molalatladi wa dinaledi? Tshepedišo ya Kremlin, bjalo ka ge bahlami ba yona ba bolela, ga e fenywe gomme, le ge go le bjalo, ge e ba manaba a thomile go ba mafolofolo pelong ya mmušo, se se lebiša go naganišišeng mo go nyamišago.
  - Tseba, monna, kgauswinyane re tla diriša sebetša se sefsa sa motheo, gomme ka thušo ya sona dikepe tša dinaledi tša Russia di tla fetoga lerole pele di fihla bokgoleng bjo bo hlaselago. Ke moka madira a rena, go swana le lephoto la matla-kgogedi leo le tsenelelago ka moka, le tla khukhuša dikgoba tša Russia gomme la buša mafase a mmušo.
  Maxim o ile a hemela godimo ka go gateletšega go bonagala, moeki o be a sa thabele tebelelo e bjalo ka mo go kgethegilego; Lega go le bjalo, o ile a araba ka gore:
  - Kholomo ya bohlano e mafolofolo go feta le ge e le neng pele, gomme tlhaselo ya gago e tla sepela go ya ka leano.
  - Mošomo wa gago wa bokamoso bjo bo sa fetšego pelo ke go hlola dibo tše lesomepedi ka motsengmošate bakeng sa mašole a rena a go ngala mošomo. Bahlabani ba go thwala ba tla tsenelela mo ka tlase ga seširo sa baeng ba go boga naga, ba iphihla ka dithokgweng gomme ka morago ba kgathe tema ya bona tlhaselong ya kakaretšo.
  - Go tla ba bjalo.
  - Gomme lebelela, monna, ge tlhaselo ya dikepe tša rena tša dinaledi e ka palelwa, go tla ba mpe le go feta go wena. Bohlale bja gago ka noši bjo bo lwantšhanago le bjona bo tla go gagola diripana, gomme go bolawa ga gago e tla ba mo go nanyago le mo go kwešago bohloko.
  Le ge Maxim a be a sa bone gore ke mang yo a bolelago, o be a kgodišegile gore SMERSH o tla kgona go hlaola moeki ka lentšu la gagwe.
  - Re hloka tshedimošo ka ga go thwala ka moka ga moragorago boetapeleng bja lenaba. Se sengwe le se sengwe seo o se tsebago.
  - Go ya ka tshedimošo ya ka, Marshal yo mofsa Maxim Troshev o ile a kgethwa go laela sehlopha sa dikepe sa dinaledi molalatlading wa dinaledi wa Smur. Ga go na tshedimošo ye e nepagetšego ka yena, eupša...
  - Tsohle di hlakile, Marussia a lokisetsa tlhaselo e khōlō moo. Bjalo ka mehleng. Molaodi yo mofsa ke tlhaselo ya tšhoganetšo ya madira a magolo.
  Maxim o ile a thothomela, o be a nyaka go kitimela pele gomme a kgama geek. Tshepedišo e kotsing.
  - Ke nagana gore go bjalo. Ge e le di appointment tše dingwe...
  Moeki o ile a lokeletša ka nako e telele le ka go lapiša, eupša Maxim o be a šetše a e-na le leano hlogong ya gagwe. Sa mathomo, o swanetše go tloga lefelong le ka setu, gomme sa bobedi, ikgokaganye le SMERSH ka bjako. Moo ba tla dira phetho ya ge e ba ba tla senya netweke ya dihlodi gatee-tee goba ba leta. Taba ke gore, baeki bao ba lemogilwego ga ba kotsi, gomme tsebišo e fošagetšego e ka dutlela ka bona. Selo se segolo ga se tiragatšo ya amateur. Lega go le bjalo, mošemane yo, yo a bego a dutše a iketlile go fihla ga bjale, o ile a šutha, gomme go ile gwa lemogwa gore matla a bofsa a be a le ka botlalo.
  - Mohlomongwe re ka ba otla ka laser, Mister Marshal?
  Maxim a hweshetša ka gore: "Aowa, ka tlase ga mabaka afe goba afe." - That"s what intelligence is for, go kgoboketša tshedimošo le go e bega go batho ba maleba. Ge o ka roba taelo yeo, nna ka noši ke tla go thuntšha.
  Marshal o ile a emiša sethunya sa gagwe sa mahlasedi ka go tšhošetša.
  Yanesh o ile a dumela ka hlogo.
  - Ditaelo ga di ahlaahlwe.
  Maxim o ile a itshola ka go tšea mošemane yoo le yena. Go thwe"ng ge e ba go kwewa go sebela ga bona... Go sa le bjalo, go ile gwa kwagala go tšhoša ka gare ga sedirišwa sa go lemoga modumo, gomme moeng a bolela gape.
  - Botša "Jupiter" gore ge a sa re thuše, re ka mo fa ka go dira sehlabelo ka pawn ye. Ke moka yo a Phagamego wa gago o tla galefa, gomme kgaugelo ga se e nngwe ya mafokodi a gagwe.
  Maxim o ile a nagana gore: "Ee, moetapele o swanetše go ba yo thata." Kgalekgale e be e le yo mongwe wa ba sekete bao ba kgethilwego, le ge go le bjalo, o be a na le sebaka sa go ba moetapele fela ge go ka direga lehu la tšhoganetšo la mmušiši yo a bušago. Ba sekete ba kgethwa ngwaga o mongwe le o mongwe, gomme go dikološwa ga maatla a magolo go direga mengwageng ye mengwe le ye mengwe ye masometharo. Eupša sebaka se le sona se ile sa fetwa. Sa mathomo, semelo sa Maxim"s se be se le boleta kudu, gomme sa bobedi, bokgoni bja gagwe bja go se tlwaelege, bjo bo bego bo tiile kudu bjaneng, bo ile bja thoma go fokola ge a tšofala. Le ge go le bjalo, go ba marshal ge o se na le mengwaga ye masomenne... seo se bolela se sengwe.
  - O se ke wa ama Jupiter. Ke yena kholofelo ya gago ye kaone. Ka ntle le yona, dibaka tša go fenya ntwa ke tše di sa rego selo.
  Inogalakt o ile a lla selo se sengwe ka mo go sa kwagalego ge a arabela. Ke moka a bolela ka go hlaboša gore:
  - "Jupiter" e bohlokwa ge e le mafolofolo. Ka baka la go se dire selo ga gagwe, madira a rena a lahlegelwa ke dilo tše dintši kudu. Go sa šetšwe gore go ka direga, o tla mo fetišetša ditaelo tša rena. Ga bjale o ka ya.
  "Ke seo, o ka tloga," Maxim a hemela godimo ka kimollo. Ka yona nako yeo, ge a ganetša mantšu a gagwe, go ile gwa direga go thuthupa. Go ile gwa latela go thuntšhwa.
  - Damn it! Dira gape gape...
  Marshal o ile a inama, gomme go ile gwa phadima feela mahlong a Yanesh"s.
  . KGAOLO YA No. 11
  - O bolela letswalo! - Lekgoba la boikgogomošo la rora.
  - Gore lethabo e be la mang le mang, e sego la ba mmalwa bao ba kgethilwego. Ka baka la morero wo o mokgethwa ke ile ka emiša tšhoša ya ka! - Moloi a goeletša.
  Count o be a belaela:
  - Aowa! Ke dumela gore o tutuetšwa ke sekgopi goba ke go kganyoga matla! Go bile le meferefere ya makgoba, eupša e ile ya feleletša feela ka dipolao. Tše ke ditla-morago tša borabele le ge e le bofe.
  - Se e ka se be moferefere, eupša e tla ba phetogo. Selo sa bohlokwa kudu se tla direga ka morago, ka morago ga phenyo! - Mohlabani o ile a realo ka phišego ye kgolo.
  - Borabele? Lentšu le le makatšago, na o tlile ka lona ka bowena? - Forsa o ile a makala.
  - E sego ka nnete! Polelo ye e filwe ke morongwa torong. - Witcher o ile a switjha ka tlhohleletsago.
  - Morongwa goba yo mongwe wa badimo ba baso! Ditoro tša boporofeta ke tša boradia. - Palo e belaela.
  - Boemong bofe goba bofe, o tla ba le sebaka sa go fetola maphelo a batho gore a be a mabotse le go ba motho yo mokaone ka bowena! Mathata ka moka a tšwa go boithati, katlego e kgonega feela ka maiteko a tlwaelegilego. Motho yo a se nago sehlopha o swana le malahla, a se na mollo, o nea seetša se senyenyane gomme o tima ka pela! - O ile a tšholla moela wa Witcher"s eloquence.
  - O re motho o swanetše go ba sehlopheng. Eupša na o a tseba gore tlhago ya diphoofolo ke eng? - Forsa o ile a botšiša ka go kwera.
  - Gomme phoofolo e kaone ka mohlapeng! Gomme ka kakaretšo, ka ge o le lekgoba gomme o se wa lopollwa, gona bahlomphegi ba ile ba go furalela, ka mantšu bagwera ba gago ba botegago ba bontšhitše mebala ya bona ya nnete. Se se ra gore it"s time to look for comrades tikologong ye e fapanego. - Witcher o ile a šišinya ka go iketla kudu.
  Count de Bor o ile a homola metsotswana e sego kae, gomme ka morago a otlolla seatla sa gagwe:
  "Gaešita le ge ke sa dumele katlegong ya mafelelo, bonyenyane legare la-ka le tla nwa madi."
  - Logic ga se ya swanela go hlankela ditshekamelo tša tlhago - monagano wa kganyogo! - A realo Moloi.
  - Go lokile, go lokile, go lekane, mpha thuto! Go tla ba le ntwa - go tla ba le feat! - Count o ile a thoma go phumola madi go yena.
  - O mohlabani wa maitemogelo le sebete, o swanetše go kgethwa bjalo ka moetapele wa sehlopha! - Mohlabani o ile a šišinya.
  - Ga se mpe, eupša ga go nyakege gore o kgethe moetapele yo mongwe le yo mongwe wa sešole. Go swanetše go ba le molao wa motheo o tiilego kudu wa botee bja taelo. O kgethilwe, ka gona o a bea! -Mokante o ile a thoma go apara poso ya gagwe ya ketane. Bašemane ba mmalwa ba ile ba kitimela go mo thuša.
  - Go thwe"ng ka phadišano ya mahala? - Witcher o ile a belaela.
  - E senya go madira! - Matla a kgaolwa. - Moruo ke rhizome ya mahlware a mantši, madira ke kutu e tee!
  Witcher o ile a dira metlae ka gore:
  - Eupša gantši it"s oak, gomme e sego ka maatla le go tsepama, eupša ka maemo a taolo!
  Mošemane yo a sa aparago seripa-gare o ile a nea count tšhoša. O ile a arabela ka go mo phasola mokokotlong wa gagwe wa marapo, wo o bego o bethilwe ka makga a fetago gatee. Mošemane o ile a fegelwa gomme a tlolela morago, a šišinya maoto a gagwe a maso.
  Witcher o ile a bolela ka go dira phetho:
  - Ke bopa mašole a mahlano a sebopego se se kgaotšwego, mašole a mabedi le seripa yo mongwe le yo mongwe. O kgethilwe go laela wa boraro! Gomme a makgoba a kgethe tše dingwe!
  Tšhišinyo ya mafelelo e ile ya baka ngangišano, ya nyakile e fetoga dingangišano. Ke moka ntwa e ile ya thoma e le ka kgonthe, makgoba a mmalwa a gobala gomme Witcher o ile a swanelwa ke go tsena ditaba gare. Ka ge a ile a wiša tšeo di akgofilego kudu, o ile a goeletša:
  - Tlogela go šomiša lepara! A re tšweleng pele go thwala ka go lebanya ga balaodi.
  Makgoba a be a sa kgotsofatšwe ke go ngunanguna, eupša ge mohlabani a be a bouta tšhišinyo e bjalo, a emiša diatla tša ona ka go dumelelana.
  Mo Witcher, yo a ilego a etelela pele phetogelo, o ile a swanelwa ke go šoma ka thata. Ge e le gabotse, go thata go hlaola yo a swanelegago ka mahlo, gomme o be a dula a botšiša bao e tlago go ba bonkgetheng dipotšišo. Mafelelong, go ile gwa kgethwa madira a madira, gomme balaodi ba nakwana ba ile ba kgethwa makaleng a manyenyane.
  - Ge dintwa di fedile, re tla lebelela sebete le bohlale bjo bo bontšhitšwego ke mašole! - Ngwanenyana o ile a hlalosa.
  E nngwe ya madira ao e be e bopilwe ka mo go feletšego ke bana le bafsa ba mahlalagading. Witcher o ile a bea mošemane Bik ka taolo godimo ga bona. Bašemane ba ile ba goeletša ka go se thabele:
  - O sa le yo monnyane kudu! Ga re hloke yo monnyane. Bea tše kgolo le tše maatla godimo ga rena.
  - Gomme o nyaka mang?
  - Ke go goletše! Ke yena yo a swanelegago kudu!
  Lesogana la diatleletiki le ile la gata pele e be e sa le mošemane, eupša e šetše e le yo motelele bjalo ka sehlare sa oak. Ke therešo gore sefahlego sa gagwe se be se bonagala se le lerootho. Vedmakova, ka ge a be a tseba gabotse kamoo bohlale bo lego bohlokwa ka gona go molaodi, o ile a botšiša gore:
  - Ke eng seo se šupago seswai?
  Lesogana le ile la mo lebelela gomme la ngunanguna:
  - Ga ke tsebe! Selo se segolo ke mešifa le matla.
  Bik o ile a bogola ka gare ga sepikara:
  - Mešifa yeo e se nago bjoko ke nama ye e tletšego seatla - yeo pane ya go gadika e llelago yona!
  - Homola, wena seboko! Ke tla go foka mohlagare! - Mogale yo moswa o ile a rora.
  - Mang le mang yo a sa tsebego gore seven eight ke fifty-six ga go bonagale a ka kgona go itia seatla go feta nko ya gagwe! - Mošemane o ile a mo ntšhetša leleme.
  Sehlotlolo se sefsa se ile sa bogola ka godimo ga maswafo a sona:
  - Ke a go hlohla, re tla lwa go fihla lehung!
  - O nekiša bjalo ka tšhwene ya legotlo! - Count de Force o hlokometse. - Le ge go le bjalo, ye ke yona tsela e nnoši ye e hlomphegago ya go tšwa.
  - Go ba babedi ba duelists, yo mongwe ke lešilo, yo mongwe ke scoundrel! - Ke lemogile Witcher. "Le ge go le botse gore bašemane ba ruthetše."
  Bik o ile a ema go lebana le lenaba la gagwe, phapano ya botelele e be e le e kgolo, moganetši wa gagwe o be a le boima ka makga a mahlano. Lega go le bjalo, ngwana o ile a lebelela ka lenyatšo mešifa ya gagwe e tšwelelago; Sefahlego sa gagwe sa nkgokolo se dirile difahlego, tšhoša ya gagwe e dikologa diatleng tša gagwe.
  - Go lokile, re tla lwa bjang goba ra dira khutšo! O ile a botšiša gore: "Ka go kwera."
  - Ee, ke a go rata! - Moatlelete o ile a hlasela mošemane. O ile a otla ka backhand, tšhoša ya gagwe e be e le ye telele e bile e le boima, go bonagala e be e le ya diatla tše pedi. Bik o ile a phema go itiwa ntle le go leka le go thibela, eupša o ile a fo tlolela ka godimo ga tsela ya go sepela gomme a tsenya tšhoša ya gagwe ka leporogong la nko ya gagwe. Mošemane o ile a otla feela go ya ka go bala - go ngwatha, eupša e sego go bolaya.
  Sebata se ile sa galefa le go feta gomme sa thoma go šišinya tšhoša ya sona ya bobedi. Mo le Buk o ile a swanelwa ke go kgorometša ka maatla ge a tšhaba. Direthe tša mošemane yo a se nago selo di ile tša gola tše dinyenyane, gomme dithipa tša kitimela morago ga tšona. Gateetee Bik o ile a ema, phaephe ya tšwelela ka meno a gagwe. Lenaba le ile la šikinyega ka maatla gomme la kitimela ka lebelo la pere, la phurolla matsogo a lona a matelele ka bophara. A nyenya ka go kgopama, mošemane o ile a tshwela mare, gomme selo se sengwe se senyenyane sa thula sefahlego sa moatlelete. Bik o ile a sepela ka thoko go feta dithipa, gomme a ba a thula sehuba sa moganetši wa gagwe ka serethe sa gagwe se se se nago selo.
  A thekesela, mošemane yo maatla o ile a goeletša ka lešoka, ke moka maoto a gagwe a fokola gomme a thoma go phuhlama.
  Go hemela godimo ga bogwera go ile gwa gogola madira ao a bego a letetše gore mošemane yo monyenyane a fenye senatla. Ke moka bana ba ile ba goeletša ka lethabo, pele ga tšohle, go ba gona, e be e le yo monyenyane kudu go makgoba. Bao ba lego ba banyenyane le bao ba fokolago ba thabela go bona gore mong wa gago yo mogolo le yena ga se yo mogolo. Ka gona le ngwana a ka direla phetogelo se sengwe.
  Makgoba a ile a kitimela go moatlelete yo a fentšwego, go akaretša le dingaka tše mmalwa tša lefelong leo. Letheba le le pherese le ile la phatlalala go putla sefahlego se se makgwakgwa, sa moriri o sego kae sa mogale yo mofsa. Ngaka ya re ka go makala:
  - Basilica ya! Nalete yeo e nago le mpholo e ile ya hlabja ka gare ga gagwe, ya golofatša ditho tša gagwe.
  - Ka nakwana! - A realo Bik. - Ke moka a hlaphogelwa. A ka se gopole selo, o tla fo se lemoge dihlong tša gagwe.
  Witcher o ile a batamela mošemane:
  -O ithutile kae go dira mpholo?
  - Ga go na mo! E e hweditše ka go e nngwe ya di-estate. Bahumi le bona ga ba thabele maemo a bona setšhabeng. Ka gona ba dira mehuta ka moka ya mpholo. Ge e ba potion e tswaletšwe, ga go na bothata, ke tseba go bula dinotlelo! - Bik o ile a winked ka bohwirihwiri go Witcher.
  - Kae? - A botšiša mohlabani.
  - Lehodu le tee le nthutile! O ile a ipontšha e le lekgoba ka nakwana, ke be ke le ka parang e tee le yena, re ile ra šoma ka thata, ra rema sethokgwa. O ile a mpotša kamoo nka bulago dinotlelo, a ba a mpontšha se sengwe. O ile a makatšwa ke go gopola ga-ka gomme ka morago a tšhaba. - Mošemane o ile a winked ka bohwirihwiri.
  - Gomme ga se wa mo latela? - Witcher o ile a makala.
  - Aowa! Ka moka re ile ra otlwa ka baka la go tšhaba mo go le bjalo, gomme ge nkabe le nna ke ile ka phonyokga, gona yo mongwe le yo mongwe wa bohlano o be a tla bapolwa dikokwane. Batho ba babedi e šetše e le maanomabe. - Mošemane wa terata o ile a hlalosa.
  - Batho ba go hloka mekgwa! Go lokile, go lokile, ge e ba o sa lebalege gakaakaa, mohlomongwe go kopana le Khirov go tla ba le mohola go wena. - Witcher o ile a šišinya.
  - Go a kgonega! Ke kgale ke nyaka go ba yo matla kudu le yo bohlale kudu! - Moshemane o ile a bontša bolo ya biceps.
  - O tiile ebile o bohlale go mpheta? - Mohlabani a realo ka go bapala.
  - Aowa! Akere ke wena moetapele! Eupša ka seatla sa gago sa le letona, ke ka baka la"ng o sa dire bjalo! - Bik o ile a ema ka diatla tša gagwe bakeng sa go kgodiša mo gogolo.
  - Ge motho a fofa godimo, ke moo a sa kgotsofalago ka maemo a gagwe! - Ke lemogile Witcher.
  - Batho ga ba fofe! Ke feela bao menagano ya bona e sa tlwaelago go grovela bao ba nago le maphego! - Mošemane o ile a bontšha kwešišo ya pele ga nako.
  - Go tla ba le maphego ka madireng a rena! Ke tshepiša gore ke tla nagana ka se sengwe. - Witcher o tshepišitše.
  - Gomme ke a go dumela, kgaetšedi yo mogolo! Akere ga o moetapele fela, eupša gape o kgaetšedi goba gaešita le mma go rena. Re tla phela re le lapa le tee! - Bik o ile a re.
  - Moetapele wa naga o swanetše go ba ngwanabo batho, e sego bro! - Moetapele wa setšhaba ke mohlanka wa setšhaba. Le ge go le bjalo, a re tlogeleng go ananya ditheto sebetša seo o se amogetšego se swanetše go šomišwa ke ba bangwe. A re direng diphaephe tše dingwe! - Witcher o ile a laela.
  - Ga se tša bokgole bjo botelele ka mo go lekanego! - Passa o ile a hlokomela. - E hloka kaonafatšo.
  - I"m already thinking about it, after all, melomo le marama di dira gore go kgonege go otla ka bokgole bjo bo kopana. Eupša ge e ba go e-na le selo seo se itološago gomme se thula ka matla. Ba bang ba diminerale le setlama. - Witcher o ile a kwa kgatelelo ye maatla ya monagano.
  Go bonagala mošemane a ile a kwa mantšu a gagwe:
  - A re e etse, kgetha dielemente! Re sa na le nako makgoba a mantši a swanetše go bontšhwa mekgwa ya motheo ya ntwa.
  "O nepile, ngwanešo yo monyenyane, moloi o tla re thuša ka se sengwe." Lega go le bjalo, go fihlela ge madira a magolo a re lahlelwa, re swanetše go hlasela. Lega go le bjalo, re swanetše go lokišetša ka kelohloko. Go bonolo go hwetša leswika le le omilego ka lewatleng go feta tlhamo yeo e sego ya dirišetšwa merero ya tša bohlabani! - Vedmakova o akareditše.
  Taba ke gore, marabele a ile a fetša letšatši ka moka a itšhidulla, gomme ka nako e swanago, Bik o ile a romela go hlola.
  Madira a ile a tloga motseng. E sego ye kgolo kudu, eupša e itlhamile gabotse. Mošemane wa mohlohlomiši, yo a bego a nametše legogo le lenyenyane la crustacean, o ile a ba a lebiša tlhokomelo go selo se tee seo se sa kwagalego:
  - Bahlabani ba na le ditšhoša tše hlano, gomme ba kgona go šikinyega ka thata!
  - Go a thabiša! - A realo Bik. - Goba go e na le moo, it"s even wonderful, pele ba etla go rena, ba tla be ba lapile ka baka la boima bjo bo feteletšego.
  Witcher o lemogile ka bohwirihwiri gore:
  - Bahlabani ba nago le maitemogelo ba boletše gore, o se ke wa tšea dibetša tše kgolo go feta menwana ye mehlano ka seatleng sa gago sa le letona. Go lokile, go ba gona ga se se sebe, bošilo bja bona bo tla ba thuša go fenya ka lebelo. Mo nakong ye, tlogela makgoba a robale diiri tše mmalwa. Ba be ba bile le letšatši le thata, gomme ntwa e be e ka se be bonolo. Ge e le gabotse manaba a na le mašole a makae?
  - Dikete tše hlano le seripa. - Bik o boletše ka kgodišego. - Se se ra gore ge re ka di pitlaganya ka moka, gona go ka se šale batho ba go feta makgolo a mahlano motseng.
  - Se se tloga se kwagala, go tla nyakega gore o batamele go tšwa mahlakoreng ka moka. Bošego ba ka se be le sebete sa go re hlasela ba tla sega tša bona. Se se ra gore ba tla hloma mešaša gore ba kgone go thuba ka mahube ka maatla a bona ka moka. Mohlomongwe ba tla ba ba arola madira ka morero wa go dikanetša. - Witcher o ile a šišinya.
  Count de Forza o ile a ganetša ka gore:
  - Ke tseba gabotse mekgwa yeo e bušago ka Sultanate re lwetše le bona go feta gatee. Bošego ba tla romela dihlodi tše mmalwa ka mekotla ya gauta kampeng ya rena. Ba tla leka go fa makgoba pipamolomo gomme ka morago ba a kokote goba, ge e le gabotse, ba gagola dinko tša bona.
  - Go romela dihlodi ke leano la bogologolo. - Ke lemogile, ke otlolla menwana ya maoto ya Witcher"s. - Eupša ga ba na dikepisi tša go se bonagale, bašemane ba baleti ba hlokometše kudu ebile ba na le bohwirihwiri, ba tla ba swara ka moka. Ntle le moo, re tla di otla kgauswi le go hlaba gannyane. Gomme makgoba a tla robala gakaone gomme lenaba le tla wela boroko bjo bo tseneletšego.
  - Go a kwagala! Ke tla ba wa mathomo go hlasela! - A realo Bik.
  - Go tla nyakega go tloša baleti, gomme se se ka dirwa ka thušo ya diphaephe tša go thuntšha. - Witcher o ile a bontša sesebediswa. - Go na le mohuta wa piston yeo e kgomareditšwego mo, mehuta ye meraro ya mešunkwane, le oli yeo e nago le khabaete. O swanetše go no gata mogato ka kelohloko, go sego bjalo recoil e tla knock out meno a bašemane. O tla tšea bašemane ba bohlale kudu le wena.
  - Ba bantši ba na le maitemogelo a go hlasela dirapana le go utswa. Bao ba belegwego ba lokologile, le bao ba bego ba se gona, kudukudu makgoba a ka gae, ba be ba utswa go beng ba bona. - Bik o ile a homotša bohle. - Ka gona re ile ra feta sekolong sa go phologa.
  - Go kaone le go feta! Ka kakaretšo, ke nagana gore go ka se be le baleti ba bantši kudu. Akere re bomang go bona? Makgoba ke ditlaela! Bošilo bo kgauswi le boikokobetšo - lebelo la monagano le kgauswi le bobe.
  Moloi Khirov o ile a tsena poledišanong:
  - Re na le go phagama mo e ka bago gabedi goba go se nene, eupša lenaba le tlwaeditšwe gakaone e bile le itlhamile. Gomme ka madireng a Sultanate, basadi ba hlankela feela ka legion ya motho ka noši ya batho bao ba sa hwego. Go na le dikete tše tshela tša bona bahlabani ba go thwala go tšwa dinageng tše di fapanego. Re tla ba le basadi ba bantši madireng a rena, gomme ka ntle le ka sewelo ke bahlabani ba fokolago go feta banna.
  Ka gona ntwa e nngwe le e nngwe e swanetše go rulaganywa ka kelohloko. Go feta moo, ge re fenywa la mathomo, makgoba a tla thoma go re tšhaba.
  - Phenyo bjalo ka mosadi e gogela ka go phadima ga yona, eupša e raka ka theko ya yona! - Witcher"s wit e ile ya phadima gape.
  - Kgolo! Bjale ke bona gore leano la go bua le dumelelanwe ka mo go feletšego. Se se šetšego ke go hlakiša dintlha ka botlalo. Nakong ya ntwa, letšhogo le tla thoma methaleng ya lenaba, gomme bontši bja mašole a tla kitimela motseng wa Zhit. - E šišinywa ke Khirov
  - Go molaleng! Sehlopha se matla kudu sa makgoba se tla hlasela go tšwa ka morago, go tšwa feela ka lehlakoreng la motse. Mohlomongwe ke tla mo etelela pele. - E šišinywa ke Count Forsa.
  - Ga go kgonege, gomme wena! - Moloi o ile a hlakiša.
  "Ntle le moo, re na le dipitša tša makhura, gomme ke laetše gore go kgomaretšwe difike go tšona." Re tla ba lahlela ka kampeng gomme ra oketša letšhogo. - Witcher o ile a šišinya.
  - Gomme se le sona se a kwagala. - Moloi o ile a dumela. - Only you haven"t prepared enough ya ditatofatšo tše ga bjale.
  - Nepagetše! Mollo ke modimo wa ntwa gomme go swana le medimo ye mengwe, o nyaka tlhokomelo le boikgafo! Eupša re be re se na nako e lekanego ya go lokišetša dilo ka moka. - Witcher ka boyena o ile a ikwa a hlabja ke dihlong ka go roteness ga gagwe.
  - Nakong e tlago o tla ba yo a raraganego kudu. Mo nakong ye, ga se ya re tshwenya go robala. - Khirov yawned ntle le boikaketši.
  Witcher o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke na le mokgwa wa sebata wa go robala gannyane le go robala gabonolo, eupša bana babo rena ba swanelwa ke go khutša.
  - Boroko ke sebetša sa maano, go hloka ga sona ke sebaki sa go lapa, seo ka morago e lego twatši ya go fenywa. - Passa o ile a hlokomela.
  Makgoba, ka morago ga go itšhidulla moyeng o hlwekilego, a ile a robala bjalo ka bahu. Ke bahlapetši feela bao ba ilego ba dula ba lalela, ba ikemišeditše go tsoša alamo. Le ka mohla ga o tsebe gore gatee-tee molaodi wa lenaba o tla ba yo a bonago kgole kudu. Lega go le bjalo, dilo ka moka di ile tša sepela gabotse, go bonagala molaodi wa madira a mmušo, Temnik Etirimon, a be a sa nyake ntwa ya bošego yeo e sa letelwago. Go tlaleletša, leswiswing go bonolo gore lekgoba le iphihle, gomme ka morago le di sware. Goba mohlomongwe ba tla no ineela, ka morago ga moo go tla ba le tlhokofatšo le dipolao. Temnik Ethyrimon o ile a latswa melomo ya gagwe, go kgahliša kudu go kwera basadi ba bafsa, go roba menwana ya maoto, go tšhuma moriri mollo - go leka kudu.
  Ka ge ba be ba hlomile ditente tša bona ka lepotlapotla, mašole a ile a robala. Ga go baleti ba fetago ba lesomepedi bao ba ilego ba šala. Pele a robala, Ethrimon, mmogo le ba dikete, ba ile ba rulaganya monyanya, ba binago bao ba sa aparago ba ile ba šišinya dipheko tša bona pele ga bona. E be e le e botse e bile e le e thabišago. Batho ba nywaga-kete ba ile ba ba lahlela marapo gomme ba ba gapeletša go tšea dipopego tše di goketšago. Ke moka, ka ntle le go dika-dika, ba ile ba di thopa gomme ka ge ba kgotsofaditše kganyogo ya bona ya diphoofolo, ba robala boroko bja botagwa.
  Lehu la bona le ile la khukhunela godimo le sa lemogwe. Marabele a ile a feta ka sethokgweng, mohlape wa bašemane o sepela pele. Bik, a gateletšwe mohlareng, a iphihla ka gare ga matlakala, o ile a bona mohlapetši wa mathomo.
  - Ke yena yo, ka bose, o hlaelelwa.
  Mpholo o ile wa kaonefatšwa ganyenyane gomme wa baka go golofala ka pela. A otla sefahlegong ga go nyakege, ka gobane bahlabani ba Sultanate, bjalo ka molao, ba sepela bobebe gomme sehuba fela se khupeditšwe ka ditlhamo gomme mohlapetši o robetše go dikologa.
  - Go na le e tee!
  Witcher ka boyena o sepela go tšwa ka morago. O tloša mohlapetši ntle le tube efe goba efe ya go thuntšha. O no tsena ka morago gomme a roba molala.
  - Motsamao ke bophelo! E no se opele - bakeng sa khutšo! Gomme go nyamiša kudu - mpa ya ka ga e na selo!
  Mohlabani o ile a ikwa a segiša go se nene. Mehlare ye e dikologilego ke ye metelele gomme merara e a bonagala. Bašemane ba makgoba ba rategago le ba bohlale kudu ba gagaba kgauswi. Bahlabani ba bagolo ba boima gomme ka fao ba šalela morago. Phoofolo ye boima ka mehla e dira lešata le legolo.
  Witcher o ile a bolaya mohlapetši yo mongwe tseleng, yo a bego a no anya biri ya khokhonate go tšwa ka flask. Mešaša ya bulega pele ga bona.
  E be e se kampa e kgolo ka mo go kgethegilego, mašole a be a robala, ka dinako tše dingwe ka ditenteng, ka dinako tše dingwe feela godimo ga bjang bjo botelele. Bošego bo borutho, ga se baleti ba bantši bao ba llago, ba lebelela ka go se šetše.
  Se segolo mo ke go di tloša ka nako e tee gore di se be le nako ya go hlatloša alamo. Cuckoo ya swan, ka lentšu la yona le le kgahlišago, e swanetše se gakaone. Ga a tsoše pelaelo le ge e le efe, ka mo go fapanego, go lla ga gagwe go ka kwewa mo e nyakilego go ba ka mo go sa kgaotšego, eupša ge e ba o fetoša segalo, o ka swara tsebišo.
  Vedmakova o dira sona seo. Ba mo araba. Baleti ga ba arabele ba be ba le "mahlatse";
  - Tšhoša e tee e swana le lerothi la pula, e tla wa gomme ya phatlalala, gomme ge e le tše ntši, phenyo e tla belegwa!
  Moloi o ile a thoma go sega batho bao ba robetšego. Ka lehlakoreng le lengwe, e be e se ya pivalrous, eupša ka lehlakoreng le lengwe, phenyo e swanelwa ke go hlompšha! Tlhompho ke kgopolo e lekanyeditšwego gomme e swanetše go dirišwa kudu-kudu go mašole a gago!
  Sa pele, fetša bao ba aperego bahumi kudu, e lego balaodi. Gantši ditšhoša di be di bewa ka gare ga mokgobo o arogilego.
  Lega go le bjalo, dihlabi tša letswalo ga se tša tšea nako e telele makgoba le ona a ile a thoma polao yeo gomme ka baka la se, go ile gwa tsošwa tšhogo. Ge o hlaselwa bošego, go tšhoga ga go phemege, kudu-kudu ge e ba go na le maru goba maru. Makgoba ka moka a hlobotše seripagare gomme a kgona go fapantšha gabonolo, gomme bahlabani ba butt dihlogo gomme gantši ba lwa. Gomme motho yo mongwe o goeletša ka gore:
  - Ipoloke!
  - Leta! Batemona ba a hlasela!
  Dinakong tša letšhogo, tema yeo e kgathwago ke molaodi e bohlokwa go feta le ge e le neng pele. Witcher o tseba se, gomme a kitimela tenteng ye kgolo ka boyona.
  Ethyrimon, yo a bego a sa tagilwe ka seripagare, o ile a bula mahlo a gagwe ka thata. Ka kakaretšo, motho le ge e le ofe yo a nwago pele ga ntwa o tla feleletša a e-na le go nwa bjala diheleng.
  - Go diregile eng! Ke ka baka la"ng diphaephe di homotše? - A goeletša.
  - Diphaephe di homotše ka gobane dithipa di a opela - tšhipi e tiile go feta koporo! - Witcher o ile a goeletša. O ile a tlolela godimo ga Ethyrimon. Temnik, go ba gona, o ile a šomiša legare ka bokgoni, eupša o be a sešo a hlangwa ka botlalo, gomme mešifa ya Witcher"s e be e rutheditšwe ka mo go phethagetšego. O ile a šikinyega ka lešoka, legare la gagwe leo le pentilwego ka henna le be le sa bonagale gabotse leswiswing. Hlogo ya mohlomphegi yo a se nago mahlatse e ile ya fofa.
  Witcherova o ile a wiša monna wa sekete yo a bego a mo kitimela ka go mo raga. Molaodi yo mongwe o ile a tlošwa ka go tshwela mare ka gare ga phaephe.
  - Why, di ghouls ga se tša tsoga!
  Gape go otlwa mo go kwagalago ga tšhoša, lenaba leo le phuntšwego le a wa! Bahlankedi ba dikete tše pedi ba leka go mo tla go tšwa ka morago, eupša ba thulana le motantshi. O a lla le go raga. Witcher ga a foše motsotso, o sega e tee, o fetša e nngwe. Go lokile, madira ao a se nago balaodi a swana le mohlape wa dinku wo o se nago modiši;
  Bjale makgoba a marabele, a mantši a itlhamile ka lepara, goba ge e le gabotse lenaka, a ile a tšea tlhohleletšo. Leano la go lahlela tše hlano go e tee le be le šoma kudu. Go be go le bonolo go wela godimo le go gatakela ka tlase ga maoto.
  - O se ke wa ba dumelela ba tšhaba! Sega maoto a gago! - Vedmakova o ile a goeletša ka sedirišwa sa go godiša lentšu.
  Solntslava o ile a thuba gotee le ba bangwe ka moka. Kamoo mešifa ya diva ye e bego e bapala ka gona. It"s not for nothing gore batho ba bantši ba nagana gore mosadi yo a befetšwego o mpe go feta motemona. Ka fao a sega yo mongwe wa bahlabani ka bogare, gomme legare la gagwe, ka go se šome, la sega kgokgokgo ya mohlankedi yo a bego a eme ka morago ga gagwe. Balaodi ba makgolo ba ile ba leka go tsošološa ponagalo e itšego ya thulaganyo, eupša ba hwa ka pela. Go oketša moo, Sultanate e ile ya dira sohle go kgonthišetša gore lešole le lebala gore maitapišo e be e le afe. Marabele, ka lehlakoreng le lengwe, ka bohlale kudu a ile a kgoromeletša madira a Sultanate kgole le dikgopa tša diphepheng.
  - O se ke wa ba dumelela go dula godimo ga saddle! - Solntslava o ile a goeletša.
  Passa o okeditše ka gore:
  - Mollo laola dipere.
  Se se ile sa thuša, dikgopa tša diphepheng di ile tša thunya ka gare ga methaladi gomme tša baka letšhogo le oketšegilego. Ka baka leo, ka ge ba be ba sa tsebe seo ba swanetšego go se dira, bahlabani ba bantši ba ile ba thoma go tšhaba. Eupša se ke sona seo Witcher le makgoba ba bego ba se letetše. Ntwa e ile ya gola ya ba phedišo le tlaišo.
  Mohlabani o ile a tshesa leihlo la gagwe la le letona gomme a lahlela ditšhoša tše tharo:
  - Re ka se ba dumelele go tloga!
  Go tšhaba ke bošilo go feta bošilo! Taba ke gore, bontši bja mašole ga a hwe ntweng, eupša nakong ya go phegelela!
  Bik, bjalo ka mošemane wa lebelo kudu, o ile a tlolela molaleng wa yo mongwe wa bahlankedi gomme a mo namela:
  - Kgogo ya ka lebelo!
  Dagger e ile ya šoma go e na le di- spurs, gomme mošemane wa modiidi ga se a ka a leka le go e lahlela.
  Witcher, ge a lemoga se, a goeletša a re:
  - Ntwa e swana le papadi ya di-domino, ke fela di-domino tše di robegilego tšeo di ka se sa kgoboketšwago - lefase le a swara!
  - Ga go selo, marapo a ka a maswa ebile a tiile! - Mošemane o ile a tlola gomme a sega molaleng. Ka morago ga moo o ile a ba a akgofiša.
  Witcher o ile a kgopša ke setopo go be go na le ditopo tše mmalwa tšeo di rapaletšego go dikologa, eupša diva ga se ya wa, eupša ya tlolela godimo ga tšona. Ke moka a sega ka ditšhoša. Maikutlo a madira ao a bego a ba lwantšha a ile a moyafala, gomme bjale mohlabani o ile a fetoga mmolai. Go be go bile go e-na le go hloya madi. Witcher o ile a goeletša ka gore:
  - Ka lebitso la tlhompho! Mang le mang yo a lahlelago sebetša sa gagwe fase o tla phela! Ineela, bahlabani ba Sultanate.
  Go be go na le bao ba ilego ba kwa taelo yeo, eupša ba bantši ba ile ba tšwela pele ba tšhaba ka go hloka kholofelo, gomme ba bangwe ba wela fase ka matolo.
  Ka mohlala, bahlabani ba lesome ba matla ba ile ba ineela go Bik ka nako e tee. Mohlomongwe ba be ba nagana gore go šireletšegile go gafela pheletšo ya bona go ngwana. Mošemane o ile a goeletša a re:
  - Wela ka sefahlego sa gago!
  Bahlabani ba wela fase. Bik o ile a sepela a sa rwala dieta go bapa le mekokotlo ya bona, go sa šetšwe boima bjo bonyenyane bja ngwana, mašole a ile a fegelwa ka poifo. Ke moka mošemane o ile a tla ka kgopolo ya ge e ba a swanetše go imolla manaba a gagwe ao a fentšwego. Eupša ka morago o ile a raka moleko wo o gobogilego, ka gobane makgoba a nyaka go aga setšhaba se sekaone, gomme a se boeletše tsela ya beng ba bona ka noši.
  - Go lokile, phela - kgoga leratadima!
  Ganyenyane-ganyenyane ntwa e ile ya fela! Le ge go bonagala eka polao yeo e telele. Moloi o ile a kopana le mohlabani yo a nago le bokgoni kudu. Ka morago ga go fapantšha ditlhaselo ka sehlogo, mafelelong o ile a mo hlobola dibetša, ke moka a mo makatša.
  - Re hloka tše!
  Ba ile ba lahlela malokwa godimo ga ba bangwe ba bona, eupša ba bangwe ga se ba ka ba ganetša. Ntwa e be e nyakile e fela, ke feela go fofa le go phegelela tšeo di ilego tša goga. Witcherova ka boyena o ile a etelela pele go kitimiša gomme a bolaya ba bantši, eupša o be a sa kgone go fediša madira ka moka go fihla go lešole la mafelelo.
  Lega go le bjalo, mohlabani yo mofsa, a e-na le makgoba a makgolo a mmalwa ao a nametšego dipere, o ile a phetha ka leeto la go sepela ka sebete, e lego go thopa motse gatee-tee, wo o bego o se wa lokela go šireletšwa.
  - Ye e tla ba kgato ye maatla. Re ka se dumelele lehumo le tšewa, gomme sa bohlokwa kudu, re tla kitimela ka magetleng a rena.
  Mašole a mmalwa a masome a madira ao a fentšwego a be a sa dutše a kgona go tlolela dikgopa tša diphepheng gomme a kitimela kgorong.
  Ga se ba bula ka yona nako yeo, gwa ba le ngangišano. Ge dikgoro di theoga, Moloi le banamedi ba gagwe ba dipere ba ile ba tlolela ka ntle go tšwa ka morago ga sethokgwa. O ile a goeletša a diriša sedirišwa sa mošemane:
  - Ka lebitso la Sultan e moholo Erifef! Dithušo tše matla di kitimela go wena! Ge o nyaka go šireletša motse, a bahlabani ba tšee maemo a bona mabotong.
  Baleti bao ba robetšego ga se ba ka ba lemoga gateetee, kudu ka ge Witcher a be a itahletše kobo ye e humilego yeo a e utswitšego ditopong. Kefa e nnoši e swanetše, e phadima bjalo ka leqhwa letšatšing, gabotse, ke mang yo a ka ganago molaodi yo bjalo yo a hlomphegago.
  Gomme bahlomphegi, burgomaster, le bahlomphegi ba bangwe, go ba gona, ba be ba sa robale, ba ile ba "hlokomela" batho ba bona!
  Mmotong o monyenyane go be go e-na le mošate o mobotse wo o nago le dikokwane le difihlolo, tšeo di dirilwego ka motswako wa mekgwa ya bogologolo ya Roma le ya bogologolo ya Bohlabela. Ka pele ga gagwe, bjalo ka ge go tlwaelegile nageng ye, go na le sehlwaseeme se segolo sa Sultan Erifef, seo se nago le sediba seo se tšhologago go tšwa ka morago ga molomo wa gagwe. Holong ye kgolo go be go na le lešata ebile go thabiša, mmino o be o bapala - monyanya e be e le thaba. Bahlomphegi ba hlomphegago ba sultanate ba ile ba dira Sabantuy. Ba apere di- toga tše di bitšago tšhelete e ntši tšeo di logeletšwego ka gauta, ba be ba robala godimo ga mosamo o tšweletšago ditafoleng tša tlase go be go e-na le mekgobo ya dibjana, dibeine le di- liqueur. Mabone a makgolo a be a phadima ditafoleng le mabotong. Go ralala le lefelo le ka dikholoneng, makgoba a sa balegego, basetsana ba makgoba, bašemane ba makgoba le mašole a baleti bao ba bego ba letile mošate ba be ba phadima. Bahlomphegi ba ile ba nwa di- toast. Mohlomphegi yo mogolo, Sheikh du Pustemorov, o ile a gatsela matsogong a di- hetaera tše pedi tšeo di sa aparago. O ile a šikinyega gomme a lla bjalo ka monna yo a nago le moya, mafelelong a itokolla gomme a goeletša.
  -Gomme bjale ke nako ya go ba le dintwa tša gladiator. Gomme ka fao go tena, ga go na madi, gomme beine ga se ya moya.
  Bugle e ile ya lla gomme bahlabani ba ile ba bitšwa lepatlelong. Go ya ka setšo, bahlabani ba bofefo le ba banyenyane ba swanetše go lwa pele. Eupša sheikh o be a sa tšwa go amogela sehlopha sa makgoba ao a tlwaeditšwego, gomme a nyaka go kopanya mehuta ye mebedi ya boithabišo: ya go tsoša kganyogo ya botona le botshadi le ya madi.
  Mollo o be o tuka bogareng bja Colosseum ye nnyane, dirumula tše di godišitšwego ka galase di be di ntšha seetša se se phadimago kudu ka tint ye pherese, magakabje a mašweu a be a phadima, a fa sefala ponagalo ye e thabilego. Wa pele yo a ilego a kitimela sefaleng e be e le ngwanenyana wa mešifa le yo mosesane yo a aperego lepanta la letlalo. Go swana le sebapadi sa maemo a pele sa go itšhidulla, o ile a dira di- somersault tše pedi gomme a sepela ka diatla tša gagwe. Ke moka a ema go lebana le kgošana, a gatsela, a tshela tšhoša le tšhoša ka dibetša tše bjalo tšeo ba ilego ba mmitša mirmillon. Go sa šetšwe taba ya gore ngwanenyana yo a be a ka phadišana phadišanong ya botse, kamoo letlalo la gagwe le moriri o motsothwa di lego boleta, bja velvety ka gona, o be a šetše a e-na le lebadi le le sephara sefahlegong sa gagwe. Motlodi yo a latelago le yena o ile a sepela ka diatla tša gagwe. Dibetša tša gagwe e be e le trident le letlooa le le kopana - retiary. Ka ge a dirile go otlolla, o ile a ema go lebana le lenaba. E be e le lesogana, yo a nyakilego e le mošemane, a sa dutše a se na ditedu ka sefahlego se boleta sa ngwanenyana go ba gona ga banyalani ba ba hlakahlakanego go ile gwa nea kganyogo e kgethegilego ya go tsoša kganyogo ya botona le botshadi go tiro yeo; Go bonagala balekane ba kgale ba tsebane gomme ba šikinya mahlo.
  - Ke eng Caisca! Ke be ke sa nagane gore re tla kopana ka tsela ye! - Mošemane o ile a realo ka manyami.
  "O be o le mošemane yo mobotse, eupša bjale moya wa gago o tla išwa kgabo ya mathomo!" - Ngwanenyana o ile a araba ka go hloka mekgwa.
  - Ke ka lebaka la eng o le sehlogo gakaakaa! Re sa le dikgarebe, re swanetše go phela! - Lesogana le ile la realo ka kholofelo ya dihlong.
  - Se se ka se re thuše! Gaešita le badimo ba nyatša makgoba!
  Tlwaetšo sekolong sa gladiator e be e le ye thata gomme mabadi a be a bonagala mebeleng ye e phadimago ye e hlobotšego ya bahlabani ba bafsa.
  Lešaba le ile la thoma go phela, go ile gwa dirwa dipeeletšo, go goeletša mo go hlagago go ile gwa kgothaletša bafsa ba di- gladiator, bao go lego molaleng gore ba be ba sa nyake go lwa.
  Mosadi wa sheikh o ile a ntšha mokotla wa letlalo.
  - Gauta ye masomehlano bakeng sa Kaiska! "O ile a phadima meno a gagwe a magolo.
  - A re thomeng! Sheikh o ile a fana ka pontšo.
  Ka fao ba fapane gomme ka nako ye e swanago ba na le mo gontši mo ba swanago, bahlabani ba ile ba kopana, metsamao ya bona e be e le ka lebelo e bile e le tlhakatlhakano. Sa pele, mohlabani yo a nago le trident o ile a leka go lahlela letlooa, eupša a foša gomme moganetši wa gagwe, a mo tlolela ka lešoka, a kgona go mo sega ka mpeng ka tšhoša. Lesogana le ile la tlolela morago gomme la thula trident ka sehubeng, eupša la ngwatha letlalo gannyane fela. Lega go le bjalo, tsela ya gagwe ya go hlalefetša e ile ya gapeletša lenaba go boela morago. O ile a sepela gomme a ithekga ka letlooa, a sa dumelele mohlabani yo a kilego a ratwa go batamela.
  - Lena banna le ditlaela! Se se ra gore ba ahlotšwe go fenywa! - Ngwanenyana o ile a realo ka boikgogomošo.
  - O belegwe bjang? - Lesogana le be le bonala le hlabja ke dihlong.
  Gateetee retiarius ka trident o ile a swara lehlabathe ka seatla sa gagwe gomme a le lahlela sefahlegong sa gagwe. Manoeuvre e bile le mafelelo, ngwanenyana o ile a tswalela mahlo, gomme ka yona motsotswana woo trident e ile ya phunya di-abs tša gagwe.
  A lla ka bohloko, mohlabani yo mofsa o ile a sothoga, eupša, le ge go le bjalo, o ile a kgona go nweletša legare legetleng la gagwe. Retiarius o ile a goeletša gomme a ntšha sebetša sa gagwe. Tšhoša e ile ya phadima bjalo ka legadima, e nyakile e mo phunya molala. Gladiator o ile a boela morago, sehuba sa gagwe se ile sa segwa. Lesogana le ile la fegelwa ka bohloko gomme la lahlela trident ya lona. Ke moka moganetši a mo tlolela gomme a lahlela tšhoša. Swing e be e fokola kudu, gomme ntlha e be e phunya nama ya leoto. Retiarius o ile a goeletša gomme a wa, ke moka a topa tšhoša gomme a leka go tsoga, ka yona nako yeo tšhoša e ile ya mo hlaba molaleng. Ka ge a be a šetše a idibetše, o ile a itia legare la myrmillon ka gare ga plexus ya letšatši. Banyalani bao ba kilego ba ba lerato (go swana le Romeo le Juliet) ba ile ba wela godimo ga magakabje ba hwile. Batheeletši bao ba tagilwego ba ile ba sega gomme ba lla. Makgoba a mararo a lerootho ao a nago le diphatla tša fase le mehlagare ye e tšweletšego ka ntle a ile a kitimela lepatlelong a ile a fiša ditopo tša bao ba lahlegetšwego, eupša ba hwetša tokologo ya semoya, ka tšhipi ye e fišago. Ka ge ba be ba kgonthišeditše gore ba hwile, ba ile ba ba goketša ka dikgopo tša bona gomme ba ba goga sethaleng. Lefelo leo go bego go na le madi go lona le be le khupeditšwe ke magala.
  -Di tla ya go ja dikhunkhwane. - Mosadi wa Sheikh"s Demeter o ile a hlobola meno a gagwe a dipere. - It"s a pity gore marapo a mannyane kudu, diphoofolo di tla dula di swerwe ke tlala.
  - Go ka se be le nama le go apea. It"s a pity, really, banyalani ba bona ba ka be ba ile ba ipontšha e le baatlelete bao ba holofetšago kudu! - Sheikh o ile a rora.
  - Ka mpeteng wa gago? - Diva o ile a botšiša ka kgegeo.
  - Ka lebaka la eng go se bjalo! Ngwanenyana o mobotse, gomme mošemane e ka ba wa gago. "Sheikh o be a e-na le dipono tše di tšwelago pele kudu, a dumela gore mosadi a ka thabiša mmele wa gagwe o nonnego gabotse le lekgoba le lenyenyane.
  - E nyenyane ebile e fokola! Na ga re na para ye nngwe ya go swana le ye? - Demeter o ile a botšiša.
  - Ka bomadimabe, ga go na! A re lebelele shift ya bafsa yeo e bego e rometšwe go rena go tšwa sekolong sa kgauswi. - Sheikh o ile a nyenya.
  - Mohlomongwe go kaone go ba tlogela ba gole! Go sego bjalo re tla bolaya bagolegwa ba rena ka moka. - Go sa letelwa, mosadi wa mohlomphegi o ile a bontšha kwelobohloko.
  - Ditaba tša borabele bja makgoba di thabiša kudu gomme ke nyaka go bo keteka ka botlalo. - Mohlomphegi o ile a šišinya mpa ya gagwe.
  - Ntle le ge, go ba gona, Etymon e go etelela pele! - Ngwanenyana wa go nona o ile a kwera.
  - Nonentity e bjalo! Go kaone le go feta, a re fetšeng di-gladiator ka moka bjale gomme re amoge lešilo ponelopele. Etlang di newbies! - Sheikh o ile a rora.
  - Tše ga se di-newbies gabotse. - Demeter o ile a latswa melomo ya gagwe
  Gong e lla gape gomme bašemane ba bahlabani ba kitimela lepatlelong. Di bonala di na le mengwaga ye e ka bago ye lesomenne go ya go ye lesomehlano, ka magetla a sephara ka toka le dihuba. Go swana le bahlabani ba nakong e fetilego, o dira di- somersault gomme o kitima ka diatla tša gagwe. Ka ge ba šetše ba kitimela sethaleng, ba ile ba apara dibetša, dihelemete, ditlhamo tša sehubeng, dikotse le ditšhoša. E nngwe e na le legare le le otlologilego, mola e nngwe e na le legare le le kobegilego go swana le saber. Di-ab tše di betlilwego di bulegile gomme mabadi a bonagala go yona. Mošemane yo a emego ka go le letona o fodile dišo tšeo di kitimago go putla sehuba sa gagwe ka methaladi ye meraro.
  Letlalo le tloditšwe ka seatla se bulegilego e bile le a phadima.
  Molaodi o a tsebiša.
  -The tummeng bahlabani Fudoros le kobehileng saber le Saflorov le otlolohileng sabole phetha ka lesale. Fudoros o na le dintwa tše tshela gomme Saflorov o na le tše šupago. Baphenkgišani ba bona ka moka ba ile ba bolawa lefelong leo goba ba hlabja go fihlela ba e-hwa ka phetho ya batho. Molaodi o ile a šupa lešaba ka monwana. Bao ba nyakago go petšha ba tšweletše gape. Sheikh o ile a bogola.
  - Ditšhelete tša gauta tše lekgolo bakeng sa Saflorov.
  Dipeeletšo di ile tša phethwa ka pela, bahlomphegi ba ile ba ikana. Ba babedi ba ile ba ba ba lwa. Yo mongwe o ile a gaša galase ya beine, yo mongwe a mo itia sefahlegong ka leoto le le nonnego. Ma- hetaera le baleti ba ile ba kitimela go homotša setšhaba seo se bego se galefile. Mosadi wa sheikh, imperious, impudent, nona, o ile a bogola:
  -Pele! Bolaya!
  Ba-gladiator ba ile ba kopana. Mo nakong ye, ba ile ba tšea nako ya bona, ba lekana ka go otla ka kelohloko. Ge di thulana, ditšhoša di ile tša phadima ganyenyane, dikotse di ile tša thothomela. Setšhaba se be se sa rate temošo ye e le ka kgonthe e ile ya bokolla ka go se thabele gomme marapo a fofela go ya go bahlabani. Sheikh o ile a phekgola terei gomme a khupetšwa ke beine le jeme. Ke moka a tshwela mare le go lla ka bogale.
  -Ge o sa lwe, ke tla go fegwa o thulametse. "Janissaries" tše mmalwa tše di gateletšago tša sehlogo di ile tša kitimela godimo ga sefala, ba ile ba brandished marumo, ba bontšha di-poke ka mokokotlong wo o bulegilego. Saflorov o ile a ya go hlasela, a hlasela ka bogale, o ile a raga molekane wa gagwe lengoleng. Mofsa yo a lego mahlalagading o ile a boela morago, a šišinya tšhoša ya gagwe ganyenyane ka thoko, moganetši wa gagwe a sega go putla sehuba. Poleiti yeo e bego e sa kgongwa gabotse e ile ya wela fase. Tlhaselo e latelago e ile ya tlogela leswao le le tseneletšego letlalong gomme madi a matelele a elela. Fudoros o ile a boela morago, yo mongwe wa bahlabani ba boya o ile a mo itia maotong. Le gona ge mošemane a dika-dika, Saflorov o ile a thula kefa ya gagwe ka bogale kudu moo a ilego a thekesela gomme a phuhlama. Tšhogo yeo e ile ya dira gore "kefa" e fofe, ya utolla hlogo e tšhweu yeo e nago le lešoba le le rurugilego phatleng ya yona. Saflorov o ile a bea legare sehubeng sa gagwe seo se bego se phagama ka go tšhoga. O ile a gadima ka thoko go "batheeletši".
  Ke be ke letile leswao. Ge bontši bo kitima ka meriring ya bona, go ra gore ba bolaya, gomme ge ba gatelela mefapahlogo ya bona ka gare ga senotlelo, go ra gore ba gaugele.
  Lega go le bjalo, kgaugelo e be e sa balwe difahlegong tše bogale. Mo e nyakilego go ba motho yo mongwe le yo mongwe, gaešita le basadi le bafsa ba lego mahlalagading, ba be ba kitimiša seatla sa bona godimo ga kgokgokgo ya bona.
  -Lehu! Mo fetše!
  Mosadi wa sheikh o ile a bogola ka go kwera.
  - O ile a fologa ka theko ya fase kudu. Mphe yona bošego bjo tee.
  Saflorov o ile a dika-dika, a gatelela gabonolo sehubeng se se hlobotšego sa mofsa yo a fentšwego, gomme lerothi la madi la tšwelela. Ke moka, ka go itlhoboga, a lahla tšhoša;
  -Nka se! Ke mogwera wa ka.
  Lešata le ile la ema gateetee gomme gwa ba le setu sa lehu.
  -Eng! - Sheikh o ile a befelwa kudu. -O gana go bolaya bao ba fentšwego. Cage bona ka bobedi, ka morago ga moo go tla ba le tlhokofatšo e šiišago pele ga sekolo ka moka sa gladiator.
  Bahlabani ba ile ba kitimela go Fudoros, ba mo gaša meetse sefahlegong, gomme ka morago, go mo thuša go hlaphogelwa ka lebelo, ba fiša serethe sa gagwe se se se nago selo ka tšhipi e fišago. Mošemane o ile a goeletša, a tlolela godimo gomme di-lasso tše pedi tša lahlelwa molaleng wa gagwe gateetee. Saflorov o ile a leka go ganetša, o ile a lwantšha ditšhoša tše lesomepedi ka nako e tee, poifo e ile ya mo fa matla. Eupša yo mongwe wa bathunyi o ile a mo itia leoto ka mosebe. Mpholo o ile wa golofatša lesogana leo, eupša ga se la le bolaya. Ka ge ba ba tlemile ka bobedi, ba ile ba notlelwa ka lesakaneng. Saflorov o ile a bethwa dikgopong ka molamu o fišago, letlalo la gagwe la thoma go kgoga gomme mošemane yo a nago le phihlelo o ile a kgotlelela diente tšeo ka sebete. Eupša go bonagala tlhokofatšo ya bašemane ba babedi bao ba sa kwego e ile ya bušetšwa morago bakeng sa dessert.
  Mosadi wa sheikh o ile a phadima:
  - Ba swanetše go ba hubby wa ka. O a tseba gore ke na le bokgoni bja go hlama dilo.
  - Ke a tseba, eupša lebelela fela, nka ba le lehufa. Bafana ba ba botse ebile ba šetše ba kgona go nyala. - Sheikh o ile a hlobola meno a hae.
  - Go na le kgonagalo e kgolo ya gore, ba bile ba nyetše! Taba ke gore, ba ke makgoba a matla kudu le a phetšego gabotse kudu ao a swanetšego go ata! - Ngwanenyana yo a nonnego o ile a šikinyega.
  - Gladiators ke mmala wa bokgoba! Ke duma ge nka ba hwetša gomme ka tlaiša basadi ba bona. - Sheikh o ile a nyenya.
  - Re tla e dira! Ka tsela, banenyana gape.
  Bjale basadi ba ile ba swanelwa ke go lwa. Diva tše pedi tšeo di bego di sa apara seripa-gare tšeo di bego di apere mašela a letheka feela di ile tša tsena lepatlelong. Di be di tlemilwe ka diketane ka melala gomme di be di sa kgone go arogana. Dibetša: ditšhoša tše pedi ka seatleng se sengwe le se sengwe. Go molaleng gore ntwa e tla ba e sehlogo e sego e telele kudu. Ngwanenyana yo mongwe o be a le yo mobotse, yo mongwe a na le moriri o motšo, bobedi bja bona ba na le boya bjo botelele kudu.
  -Go ya ntweng! - a duma thug.
  -Nka se petšhe! - Mosadi wa sheikh o ile a bogola. - Se se šetše se fetogile pontšho ye mpe.
  Basadi ba ba diilago ba ile ba kopana. Go be go tšhoša, yo mongwe wa bona o nyakile a gagoga mpa, yo mongwe a gobetše sehubeng. Ba tšwela pele go itshega, banenyana ba ile ba raka ka maoto, ba gagola nama. Go be go elela madi a mantši gomme ba palelwa ke go tloga gomme ba tšhaba. Mafelelong, yo mongwe wa bona, a segilwe ka mo go feletšego, o ile a wela fase ka matolo. Mosadi wa moriri wo motšo o ile a sega, a leka go mo fetša, eupša ka morago a thulana le kotlo ya bofora go tloga fase go fihla kgopong. A lla, o be a sa kgona go itia mosenyi ka morago ga hlogo. Bobedi basadi ba ba botse, bao ba kgaotšwego ditho ba ile ba wela godimo ga magakabje, ba phaphasela ka makga a mmalwa gomme ba gatsela. "Ma-janissary" a go ba le mašoba a ile a kitimela go bona gomme a ba phunya ka tšhipi e fišago. Banenyana ba bahlabani ga se ba ka ba šikinyega.
  -Gape, dipetšhe tša go feta e tee ga se tša šoma. Bobedi bja bona ba hwile.
  Setšhaba se ile sa nyamišwa, gaešita le ge go bona polao yeo ka bogona go thabiša kudu. Eupša ga go na motho yo a fentšego go fihla ga bjale.
  Boemong bjo, ke ntwa e mpsha feela yeo e bego e ka phološa taba yeo. Go ruthetša mo go bonolo go fedile gomme ke nako ya kgwebo ye e tseneletšego.
  Bahlabani ba lesomehlano bao ba bego ba apere diaparo tša mmala wa namune tšeo di phunyeleditšwego, bao ba nago le mafofa a mararo a mantsho godimo ga di- slime tša bona, ba ile ba kitimela lepatlelong. Ba be ba itlhamile ka ditšhoša tše kopana le tše di kobegilego; ka diatleng tša bona ba be ba swere dikotse tše dinyenyane tša sekwere tšeo di nago le bokagodimo bjo bo kgopamego, dihlogo tša bona di be di šireleditšwe ka dihelemete tšeo di se nago seširo. Ka morago ga sehlopha se go ile gwa kitima bahlabani bao ba aperego diaparo tše khubedu tše di phadimago, gape ba e-na le ditšhoša tše kopana eupša e le tše di otlologilego, ba e-na le kotse e nyenyane ya nkgokolo le thapo ya tšhipi yeo e khupetšago seatla sa le letona, yeo e sa šireletšwago ke kotse, le seširo sa lengwele seo se šireletšago leoto la nngele. Mafofa a matala godimo ga dihelemete tše di thelelago a ile a phetha seswantšho.
  Ba eme ba lebane, ba khunama. Mo nakong ye dipeeletšo e be e le tša ditšhelete tše dikgolo kudu, gomme gauta e be e elela go tloga seatleng se sengwe go ya go se sengwe.
  -It can"t be gore ba bolailwe ka moka! - A realo mosadi wa sheikh. Ruri motho yo mongwe o tla fenya!
  - Ka gona bea petšhe ya gago, ye ke ntwa ya mafelelo. Le a bona, e šetše e le mahube! - Sheikh e lapilego o boletše ka go tenega.
  - Ebe e tla ba serious! Didrakema tša gauta tše sekete godimo ga tše khubedu. - Mosadi wa go nona o ile a hemela godimo.
  - Ke ka lebaka la eng ka bona? - Ke ka baka la"ng bona? - Mohlomphehi o ile a pheta habeli, a makala.
  - Ka gobane mahlo a kgopo!
  Molaodi o ile a goeletša se sengwe. Modumo wa hysterical wa phalafala o ile wa lla. Gaešita le dirumula di ile tša panya, bjalo ka ge eka selo se sengwe se tsene ka mahlong a diphoofolo tša go tšhoša.
  Dipoledišano, lešata, ditshego le go chomping di ile tša ema: mahlo ka moka a be a tsepeletše bahlabani. Thulano ya mathomo e be e šiiša: gare ga setu se se thibago ditsebe seo se bego se buša, go bethwa ga ditšhoša dikotse go ile gwa kwagala ka bogale. Mafofa, dikarolwana tša dihelemete, diripana tša dikotse tše di robegilego di ile tša fofa go phatša lepatlelo gomme bahlabani bao ba thabilego, bao ba hemelago godimo ba ile ba otlana ka morago ga go itiwa. Go be go fetile metsotso ya ka tlase ga e meraro ga e sa le go tloga mathomong a ntwa, gomme madi a be a šetše a tšholotšwe: bahlabani ba bane ba ile ba sothoga ka baka la bohloko bjo bogolo, gomme bahlabani ba ba gatakela ka maoto. Yo mongwe wa bao ba rapaletšego o ile a swara leoto la molekane wa gagwe gomme a retološa leoto la gagwe. O ile a fofela fase, a mo sega letsogo.
  Mosadi wa kgošana yo a sa kgotsofatšwego, Demeter, o ile a lahlela lerapo leo le lomilwego ka gare ga lesale.
  - Reds, ge le ka fenya, ke tla le fa galase ya beine!
  Bjalo ka ge go direga gantši, go ile gwa direga se se fapanego: mohlabani yo mogolo go tšwa sehlopheng seo Demeter a bego a medu ka sona o ile a fenywa. Ditšhoša tše tharo di ile tša phunya sehuba se se sephara ka nako e tee, gomme lerapo leo le bego le sa šome gabotse la tlogelwa seatleng sa moetapele yo a se nago mahlatse.
  Babogedi ba ile ba latela diphetogo tše di tšholotšwego madi tša ntwa ka lethabo le kgatelelo. Ba ile ba goeletša bjalo ka mohlape wa dipoo tše di gobetšego. Batho ba maemo a godimo ba lefelong leo ka letšhogo, ba befetšwe, ba ile ba kgothaletša bahlabani. Maemo a bahlabani a ile a sesafala, ntwa e ile ya arogana ka dithulano tše di aroganego.
  Motsotsong wo, ge setšhaba se se hlomphegago se be se thabela gomme se "goofed" pepeneneng se lapping up the blood, marabele a sebete a ile a bolaya baleti bao ba robetšego. Pobedonostsev, mmogo le banna ba mmalwa ba sebete, ba ile ba pšhatlaganya baleti gomme e bile wa mathomo go thuba mošate.
  Lešata leo le tšwago go batamela ga marabele le ile la gapeletša ntwa gore e šitišwe. Bahlomphegi, ba thekesela, ba ile ba leka go topa ditšhoša tša bona. Moetapele yo mofsa wa marabele o ile a goeletša ka go hlaboša:
  - Seo ke se bonago! Le bolayana ka baka la boithabišo bja dihlotlolo! Digagabi tše di tsošološitšwego ga di kgone le go emiša tšhoša, dimpa tša tšona di šitiša kudu. Ge e ba o šetše le karolwana ya boikgogomošo, kgaola makgapha a.
  Ba-gladiator ba be ba bonagala ba letile tlwa se: ba ile ba kitimela mohlapeng wo o nonnego.
  Makgoba a bahlanka a ile a tlolela ka thoko, a sa nyake go hwela beng ba ona bao ba hloilwego, gomme bašemane ba ile ba ba ba thoma go lahlela diterei le dijo go bahlomphegi.
  Demeter o ile a goeletša ka gore:
  - Ba bolaye ka moka!
  Ke moka galase ya beine ya kristale e ile ya wela hlogong ya gagwe, ya kgaola bitch.
  Witcher o ile a galefa. O ile a rema badudi ba humilego ba motse, a pšhatla nama ya bona.
  Go be go se thata, eupša e be e le mo go šišimišago. Mogwera wa Pass wa ka mehla o ile a lwa kgauswi le yena. Bik ga se a ka a šalela morago, gomme bahlabani ba ile ba itefeletša go baleti ba bona ba kgolego.
  Makgoba ao a nyamilego a ile a emišetša molaodi godimo ga sekgoketšane, a goeletša:
  - Re ba rona! Ke makgoba go swana le wena!
  - Ka gona e hlatsele ka tšhoša! - O ile a goeletša, gomme dikerese tša di-chandelier tša Witcher"s tša thoma go šikinyega.
  Sheikh o ile a leka go tšhaba, eupša Bik o ile a mo kgopiša gomme a tšhela todi ya dinose molala wa gagwe:
  - Go lokile, o hlokega kae? Ga go na dinoko.
  Solntslava o ile a kgaola dihlogo tša bahlomphegi ba babedi ka nako e tee ka go wela ga tee, gomme a pšhatlaganya mohlagare wa wa boraro ka lengwele la gagwe. Lega go le bjalo, go be go se sa le gona gaešita le ponagalo ya ntwa, makgoba a be a fo itefeletša. Mašaledi a baleti a ile a tšhaba, gomme menyanya, gaešita le ka sebopego se sebotse kudu, e be e sa emele madira a magolo a tša bohlabani. Ka moka ba ile ba bolawa pele Witcher a fola. Ke sheikh e kgolo fela yeo e bego e sa phela, Bik o be a goga moriri wa gagwe. Vedmakov o ile a raka mošemane yo a sa hlomphegego:
  - Ye ke motho wa go hlomphega. E ka re hola!
  . KGAOLO YA No. 12.
  Majeremane a ile a tšwetša pele tlhaselo ya ona go Stalingrad. Go be go bonagala go šetše go se nene kudu, eupša go be go le thata ka mo go makatšago go feta go ya mafelelo. Gaešita le go dirišwa mo gogolo ga di- Sturmtiger ga se gwa ka gwa thuša. Gaešita le ge tshenyo yeo dipomo tša jet di e bakilego e be e le e kgolo kudu. Mokgwa o mongwe e be e le dipomo tša napalm.
  Mophato wa banenyana o be o sesane, eupša ba botse ba be ba sa dutše ba e-lwa. Ka October 20, lehlwa le ile la thoma go na, gomme ba botse ka moka ba be ba sa rwala dieta. Di tlogela maswao a kgahlišago godimo ga seširo se sešweu sa malao.
  Banenyana ba ba botse ba be ba kgokologa lehlweng ganyenyane gomme ba hlweka. Matryona, ka morago ga gore Seryozhka a thopše, ga se a ka a ikhweletša lefelo. E tla ba mo gobotse go lahlegelwa ke mošemane yo bohlale le yo mobotse gakaakaa. Le gona ke eng seo se bego se mo letetše bothopša bja bofasista? Sa pele tlhokofatšo, gomme ka morago kotlo ya lehu!
  Mošemane o be a tloga a le kgauswi le go thuntšhwa, eupša o ile a feleletša a le meepong. Ka ge a be a šoma diiri tše lesometshela ka letšatši, ka dijo tše dinyenyane tša kabelo, sefepi sa molebeledi se be se letetše Seryozhka.
  Ka go nepagala kudu, mošemane o šetše a le ka gare ga quarry, gomme o šoma fao bjalo ka pokolo. Eupša it"s much warmer ka fase ga mmu go feta ka godimo. Gomme bahlabani, e le gore ba se ke ba gatsela, ba gapeletšega go tlola le go kitima. Gomme banenyana ba a lwa. Mona go tla tanka e matla ya Tau. Sethunya sa yona ke 150 mm, se se šomago kudu e bile se šoma bakeng sa dintwa motseng. Ba Fritz ba rata tanka ye, e šireleditšwe gabotse kudu go tšwa mahlakoreng a fapanego.
  "Toeba" e gagaba ka morago go se nene. Koloi ya Jeremane ya boima bja ditone tše makgolo a mabedi le yona e be e itlhamile ka kanono ya 150-mm le masomešupa-hlano. Ka gona e šoma kudu. Palo ya dithunya tša motšhene e oketšegile go fihla go tše nne, gomme ga go bonolo go batamela tanka.
  Anyuta, Maria le Alla ba leka go gouge mastodon mmogo. Ba mo batamela ka kelohloko.
  Anyuta o ile a opela ka phišego:
  - Re phetše bjang, re lwa, gomme re sa boife lehu... Ka fao go tloga bjale go ya pele, nna le wena re tla phela! Le ka mafelong a phagamego a dinaledi, le setu sa dithaba, ntweng ya lewatle le mollong o bogale! Le ka mollo o galefile le o galefile!
  "Mouse" e bile phetošo ya moragorago, ka dithunya tše tshela tša motšhene, tše pedi tša coaxial tšeo di nago le megopo, le tše nne tšeo di dikologago godimo ga dihinge.
  Maria, a gagabela lehlweng, o ile a šišinya gore:
  - Re ka se tsoge re ineetše! Akere Jesu Modimo yo Godimodimo o na le rena!
  Ngwanenyana, ge a batamela, o ile a lahlela sephuthelwana sa go thuthupa go seboko sa Towe. Go ile gwa kwagala lešata le legolo ka tlase ga kotse gomme rolara ya thunya.
  Banenyana ba ile ba goeletša ka lethabo:
  - Hwetša mofasista!
  Alla o ile a šišinya seatla sa gagwe gomme a lahlela sethunya sa go arogana go Fritz. Mofasista o ile a lahlelwa godimo ke lephoto la go thuthupa, gomme gotee le yena, dihlogo tša mašole a mabedi a bathobaso go tšwa madireng a bokoloniale di ile tša gagolwa.
  Botse bja moriri o mohwibidu bo ile bja letša molodi:
  - Bakeng sa Naga ya Mma le Stalin!
  Anyuta o ile a lahlela sephuthelwana sa go thuthupa gape... Mo nakong ye ga se sa atlega gakaakaa, se ile sa thula ditlhamo gomme sa thuthupa godimo ga khetla ya tšhipi.
  Ngwanenyana o ile a re ka go tena:
  - Eh, ke hlakahlakane!
  Gomme o ile a gagaba bakeng sa karolo e mpsha ya dithuthupi tšeo di dirilwego ka gae. Direthe tša gagwe tša nkgokolo, tše dihwibidu ka baka la go tonya, di ile tša phadima. Ngwanenyana yo a nyakilego a hlobotše o ile a gagabela lehlweng, a sa phuthologa ganyenyane. Eupša re ka kgotlelela. Go feta moo, ge go thuthupišwa ga dikgapetla, lehlwa le a qhibidiga.
  Anyuta o ile a ba a opela:
  - Ke a tseba gore go tonya go tla nyamelela kgauswinyane, .
  Moela o tla kitimela ka go hlaboša...
  Gomme di šetše di kitima ka gare ga maphoto - .
  Banenyana ba ba sa apara dieta!
  Ngwanenyana o a thuntšha, gomme Moarabia go tšwa madireng a bokoloniale o a phuhlama. Maiteko a lenaba a go šoma ka dihlopha tše dinyenyane a lebiša ditahlegelo tše dikgolo.
  Kanono ye kopana ya Towe e thunya go arogana gape. Dikgopa di thuthupa felotsoko ka gare ga muši. Le go khutša mo gontši...
  Majeremane a nyakile go thopa Stalingrad... Go šetše go se nene kudu. Eupša se ke sona se se thibelago Wehrmacht go diriša dipomo tše dikgolo le dithunya tše boima. Ba ga Fritz ba ile ba dumelela bašele gore ba tšwele pele, bao ba bego ba sa ba kwele bohloko.
  Maria o ile a thuntšha sethunya sa gagwe. Mohlabani wa go thwala wa bofasista o ile a wa gomme a kgokologa godimo ga maswika a marope.
  Ngwanenyana o ile a itlotša matswele a gagwe a se nago selo ka ditete tše khubedu. Ka moka ke bahlabani ba mohlabani - ba tlola go dikologa ka borokgo bja bona bja ka gare. Eupša go nyakile go se na di-hit go tšona. Go bonagala bofeela ka tsela e itšego bo šireletša botse kudu. Ka ge ba kgona go phologa diheleng tše bjalo!
  Alla o šišinya motswako wa lehlwa le ditšhila gomme o thunya gape. E ile ya thula mohlabani yo motšo thwii leihlong. A smart bitch, o ka se bolele selo.
  Banenyana ba bararo ba batamela Towe gape. Go thata go tsena ka gare ga koloi yeo e nago le ditlhamo tše koto gakaakaa go tšwa ka mahlakoreng ka moka. Eupša bahlabani ba tletše ka kholofelo. Ge e ba o sa kgone go phunya khetla ka boyona, gona ke ka baka la"ng o sa gagole barrel.
  Alla, a raga di- clods tše di šilafetšego ka maoto a gagwe a se nago selo, o ile a opela:
  - Therešo ya rena, therešo ya rena... Jwalo ka mahlasedi a letšatši! Gosasa ga rena go tla phadima, melapo e tla elela dithabeng!
  Ke kgale bahlabani ba basadi ba itlhamile ka di-MP-44 tšeo di thopilwego. Dithunya tše tša motšhene di na le lefelo le letelele la ntwa. Ba botse ba mollo ka kgodišego. Bathobaso ba a wa gape. Ba ntšha didiba tša madi a mahwibidu.
  Maria, a thuntšha, a swere bobedi sethunya le sethunya sa motšhene seo se thopilwego magetleng a gagwe, o ile a opela:
  - Segokgo sa bofora se ile sa loutša go hlaba sa sona, .
  Gomme o nwa madi a makgethwa, a Russia go tšwa Russia!
  Go lenaba la gagwe, tšohle ga se tša lekana gomme o tla bolaya;
  Ke mang yo a nago le lerato la Russia!
  Lerato la go rata Russia!
  Ngwanenyana o ile a romela kulo go "mohlapetši" yo a fapa-fapanego yo a bego a gagabela ka ntle ga mapetšo. Botse bo ile bja myemyela, sefahlego sa gagwe, le ge se be se fokola, se ile sa boloka botse bja sona le sekgobo.
  Ka kakaretšo, banenyana ka moka ba mophato wa bona ba ba botse. Ka mohlala, mo ke Seraphim ya Tatar. Tatagwe ke Tatar, eupša mmagwe o tšwa Belarus, gomme go tšwa meriri ya gagwe ya Serapima o abetše mmala wa korong ye e butšwitšego. Gape ngwanenyana yo mobotse, a sa rwala dieta ebile a nyakile a hlobotše. Gomme o thuntšha go tšwa go sethunya sa motšhene seo se thopilwego ka go thuthupa mo go kopana. Gomme ma-fascist go tšwa madireng a mangwe a gagabela go yena.
  Serafima o thuntšha ka mo go nepagetšego kudu. Maria wa moriri wa gauta o ile a robala kgauswi le yena. Banenyana ka bobedi ba thunya gomme ba opela.
  - Naga ya Mma! - Maria o thomile...
  - Le mabotho! - O ile a tšwela pele, a thuntšha Seraphim.
  Maria o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Se...
  Go thuntšha le go otla batho ba mmala, Serapima o begile gore:
  - Dikokwane tše pedi!
  Maria, a nyenya, o ile a tweeta:
  - Ka go...
  Serapima o ile a thuntšha gomme a tlaleletša ka gore:
  - Yona...
  Maria, ka ge a segile tše hlano, o ile a tšwela pele ka gore:
  - E swere godimo!
  Serapima, a thuntšha, a dumediša:
  - Polanete ya!
  Maria, go thuntšha, o ile a tweeta:
  - Kgara...
  Serapima, a thuntšha, a rora:
  - Re tla šireletša...
  Maria o ile a pšhatlaganya hlogo ya mofasista gomme a re:
  - Rena wena....
  Serafima o ile a sega Manazi ka dikulo gomme a šišinya:
  - Naga!
  Maria, a romela dikulo tšeo di lebišitšwego gabotse, o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Mang le mang....
  Serapima, a thuntšha ka mo go nepagetšego kudu, o okeditše ka gore:
  - Batho!
  Maria, a lahlela moriri wa gagwe wa gauta wo o šilafetšego phatleng ya gagwe, o ile a opela:
  - Rath...
  Seraphim kulo, le go romela dithunya, e ntšhitše:
  - A gago...
  Maria, a betha mofasista mometšong, o ile a tšwela pele ka gore:
  - Ruthela!
  Mosadi wa Motatar wa mmala wo motsothwa, a romela dithuntšho, o ile a tšwela pele:
  - Maru a...
  Maria, a thuntšha ka mo go nepagetšego, o okeditše ka gore:
  - Tonya!
  Serapima o ile a nyenya gomme a lla:
  - Go lokile le...
  Maria o ile a thuntšha ka mo go nepagetšego gomme a rora:
  - Letšatši!
  Serapima, a thuntšha ka go thuthupa, o ile a šišinya:
  - Go a fiša!
  Maria o ile a tšwela pele ka go sega:
  - Jarolla ka ho iketsa...
  Serapima, bjalo ka ge eka o lebiša mollo, o ile a bogola:
  - Nater...
  Maria o ile a oketša ka dithunyana tšeo di bego di lebišitšwe gabotse:
  - Legetla...
  Serapima o ile a tlaleletša ka go sega:
  - Go lešole!
  Maria o ile a opela ka phišego, a thuntšha:
  - Ke tla epa...
  Serafima, yo a swarago mollo wa sefofane sa ntwa, o okeditše ka gore:
  - Lebitla....
  Maria, ka ge a wišitše mo-Afrika fase, o ile a tšwela pele ka gore:
  - Go lenaba!
  Banenyana ba ile ba felelwa ke dithunya. Gomme o ile a gapeletšega go kitima ka pela go nyaka khupetšo. Phepelo go putla Volga e thata kudu. Go thuthupišwa ga dipomo le go thuthupišwa ga dithuthupi ka mehla. Mona ke khamphani ya go matlafatša yeo e sesago go tšwa ka lehlakoreng le lengwe.
  Didiba tša go gaša le ditlakala di thuthupa go dikologa dikepe. Mašole a ledimo a rora leratadimeng. Ba ga Focke-Wulf ba fofela ka gare. Gomme dipomo di lahlelwa godimo ga bona.
  Dikepe tše mmalwa di ile tša thubega. Mašole a Soviet a nwelela gomme a hwa.
  Mollo wa dithunya tša lenaba o šetše o kitima kudu.
  Le bošego ba ga Fritz ba boloka se sengwe le se sengwe ka fase ga mollo. Gomme dipomo tša bona tša go thuma di kitimela go dikologa. Go akaretša le rakgolo Yu-87. Le ge difofane tša jet di šetše di tsene tšweletšong.
  Mona ke tšomo Soviet Yak-9. O lwa le Jeremane ME-309. Agility, lebelo le dibetša di ile tša kopana. Mojeremane o leka go fenya motšhene wa Soviet ka go feta ga mathomo. Eupša o a palelwa. Yak, ka lehlakoreng le lengwe, e katanela go boela morago, eupša Nazi e a tšhaba ka baka la lebelo la yona le legolo.
  Mojeremane yo a lebelo kudu, yo a nago le dibetša tše matla kudu, kgahlanong le mo-Russia yo a kgonago go laola kudu. Eupša go fofa ka lebelo go tšwela pele. Mofasista o diriša dintlha tše šupago tša go thuntšha kgahlanong le tše šupago, gomme o thula koloi ya Soviet. O lahlegelwa ke lebelo gomme o thoma go wa.
  Meela ya muši e tšwa go yona. Gomme entšene e a tuka...
  Ntwa ye ke eng! Go thata go ganetša koloi yeo e nago le matla ka dibetša go swana le ME-309, yeo go yona dintlha tše šupago tša go thuntšha di lefelago boima bjo bo feteletšego le go se kgone go sepela gabotse.
  Lebelo le legolo le dumelela mofasista go tšhaba ka go thuma, gomme karolo ya ka pele ya sefofane sa ntwa sa Jeremane e itlhamile gabotse.
  Anyuta o leka gape go nyenyefatša Toeba. Ngwanenyana o bea bophelo bja gagwe kotsing. O šetše a ngwathilwe ka moka, a gagabela a sa apara go bapa le dibo. Botle ka moka bo khupeditšwe ka mengwapo le mengwapo. Eupša ka morago o lahlela sethunya sa go thuthupa seo se kgomareditšwego sephuthelwana sa go thuthupa. O bile o thulwa ke go thuthupa ga sethunya sa motšhene. Go ngwatha legetla la botse.
  Eupša sephuthelwana sa go thuthupa se ile sa thula barele ya kanono ya 150-mm. Gomme Mojeremane o šetše a hweditše tshenyo e kgolo. Ka bothata bjo bogolo, koloi e tloga lefelong la yona gomme e gagabela morago lefelong leo madira a yona a lego go lona go yo latswa dintho tša yona.
  Focke-Wulfs le di-TA-152 tše mmalwa di tšwelela leratadimeng. Ba thoma go thunya mafelo a Soviet ka dithunya. Para ya dikoloi tše mpsha tša HE-183, tša go hlasela tša jet, le tšona di ile tša tšwelela. Manong a a be a fihlelela lebelo la go fihla go dikhilomithara tše makgolo a seswai ka iri gomme go be go nyakile go sa kgonege go otla.
  Banenyana ba thuntšha morago go Majeremane. Ka mehla go na le sebaka sa go swara lenaba, go sa šetšwe tšhireletšo e matla ya difofane tša tlhaselo mollong wa fase.
  Anyuta le Alla ba ile ba lata Luftfaust yeo e thopilwego. Ye ke sebetša seo se bopilwego ka dithunya tše senyane tšeo di kgokaganego tša dimilimithara tše masomepedi tšeo di sa recoilless.
  O ka thuntšha bjalo ka ge eka o tšwa sethunya se senyenyane sa go lwantšha difofane.
  Gomme bahlabani ba šupa lenaba. Ba tobetsa mathomo ka thelelo... Bobotse ka bobedi ba ile ba khutšiša maoto a bona a go hloka selo godimo ga marope, ba kwa go boela morago ka thelelo.
  Focke-Wulf yeo e nago le dikanono tše tshela tša moya e thoma go kgoga - mpa ya yona e gagogile.
  Banenyana ba rora ka phišego:
  - Puck ya! Puck ya go! Nepo!
  Difofane tše dingwe tša Jeremane di thoma go dikologa godimo ga dihlogo tša banenyana. Batho ba ba botse ba kitimela ditsejaneng tša ka tlase ga mobu, ba phema dirokete tša Focke-Wulf.
  Anyuta o ile a kwa go phadima serethe sa gagwe se se makgwakgwa. Ngwanenyana o ile a rora:
  - Ao mollo wa dihele!
  Maoto a ngwanenyana a be a khupeditšwe ke makhopho gomme a opa kudu. Ke be ke nyaka go phunya selo se sengwe se se tonyago.
  Gomme ka godimo go phatloga go tšwela pele. Lehlwa le a šišinya go tšwa dikgabo tša mollo, marope a gagogile. Majeremane a tlala maemo ka mollo, eupša se ga se hole mo gonyenyane. Bahlabani ba ile ba iphihla bjalo ka dipeba ka mekoti. A ba itene.
  Alla o ile a hweshetša tsebeng ya Anyuta:
  - Ke nagana gore kgauswinyane Manazi a tla feleletša a feletšwe ke mouwane. Ba na le matla a mantši, eupša kua Stalingrad ga ba na sebaka sa go retologa!
  Ngwanenyana wa mmala o motsothwa o ile a araba ka boikgantšho:
  - Re mo bjalo ka ma-Spartan a makgolo a mararo! Re raka madira a phagametšego a manaba!
  Alla wa moriri o mohwibidu o ile a sega gomme a tšhošetša ngwanenyana wa gagwe wa molekane:
  - Gomme o ka se kgone go re tlola!
  Ge banenyana ba fihla godimo, tlhaselo e be e fedile. Mašole a mafsa a maoto a bathobaso a ile a tšwelela. Ba ile ba namela pele, gomme banenyana ba ile ba swanelwa ke go thunya, ba gapeletša lenaba go epa nko ya lona fase.
  Ditau le Dinkwe di ile tša tsena ntweng gape. Majeremane a ile a leka go gatelela madira a Soviet ka ditanka tše boima. Nako le nako dikgapetla di be di na. "Tiger" yeo e bego e le kotsing kudu e ile ya leka go se arogane le dibopego tša yona. Di- mortar le tšona di ile tša duma.
  Banenyana ba ile ba thuntšhetša Majeremane le bahlabani ba bona ba go thwala. Knocked ntle baganetši. Alla le Anyuta ba ile ba thuntšha ka bobedi. Difahlego tša lenaba di ile tša tšwelela gomme tša dula. Ke moka legato le lefsa la manaba ao a tšwelago pele.
  Banenyana ba ile ba opela nakong ya ntwa.
  Alla o ile a thoma, a thuntšha:
  - Pele ga...
  Anyuta, a thuntšha, o ile a tšwela pele:
  - Ka wena...
  Alla o ile a otla gomme a tlaleletša ka gore:
  - Legion ya...
  Anyuta, ka ge a kgaotše tše tharo tša tšona, o ile a šišinya:
  - Dira tša...
  Allah o ile a kokotela baganetši, a tšholla:
  - Bona....
  Anyuta, ka ge a ile a foka seripa-gare sa legata la Arab"s, o ile a tšwela pele:
  - Ba nyaka...
  Alla, a pšhatlaganya lenaba, o ile a tšwela pele ka gore:
  - Wena...
  Anyuta, a thuntšha, a šišinya ka pefelo:
  - Ikokobetša...
  Alla, ka ge a phuntše legata la Moarabia, o ile a rora:
  - Senya...
  Anyuta, a tšwela pele go kokotela, o ile a šišinya:
  - Dintlha...
  Alla, bjalo ka ge eka o a thuntšha, o ile a letša molodi:
  - O se ke wa tshaba...
  Anyuta, ka ge a thuntšhitše thunyo e nepagetšego, o ile a rora:
  - Lenaba...
  Alla, a thuntšha bjalo ka mohlabani wa go thuntšha, o ile a tšwela pele ka gore:
  - Bayonet ya...
  Anyuta, a thuntšha go ya pele, o ile a bogola:
  - Bokgoni...
  Alla, ntle le go kgaotša go thuntšha, o ile a šišinya:
  - Gapeletša...
  Anyuta, a thuntšha ka pefelo, o ile a rora, a phošolla mogwera wa gagwe:
  - Mafolofolo...
  Alla, ka lethabo le legolo, ka ge a thuntšhitše dihlogo tša ma-Afrika, o ile a bogola:
  - Maatla...
  Anyuta, a tlola ka go thunya, o ile a šišinya:
  - Oketša...
  Alla, a šišinya di-curl tša gagwe tše khubedu, o ile a tšwela pele ka gore:
  - Le manaba...
  Anyuta, a otla Moarabia ka mpeng, a re:
  - Ka go otlologa...
  Alla, a thuntšha ka di-caliber ka moka, o ile a bogola:
  - Senya...
  Banenyana ba ile ba hemela godimo. Gomme ka morago ga go thuntšha go se nene gape, ba goeletša:
  - Re knights ya sethunya sa sniper, lentsoe la polao le hlakile!
  Lephoto la madira a bokoloniale ao a bego a tšwela pele le ile la kokobela ka tsela e itšego. Manazi a ile a tšwetša pele ditanka tša ona gape. "Dinkwe"-2 di ile tša tšwelela ka melomo ya tšona ye metelele gomme tša thuntšha dikgapetla go se sengwe le se sengwe seo di kgonnego go se lemoga.
  "Tiger"-2 e be e na le sebopego sa mathomo sa turret le dipoleiti tša ditlhamo tše di sekamego ka mahlakoreng. Se se ile sa mo dira gore a be yo a tiilego ka tsela e itšego. Bahlabani ba ile ba kgetha gape ditsela tša ditanka e le sepheo sa bona. Mofasista o ile a swanelwa ke go phela bjalo ka hlapi ka paneng ya go gadika.
  Anyuta o ile a lahlela sephuthelwana sa go thuthupa, a pšhatlaganya rolara ya ka pele ya Tiger-2 gomme a opela:
  - Ke kopane le wena ka mpho... Ke nnete ke hlalositše lefelo ka lekeseng!
  Alla o ile a šišinya, ka lethabo a lahlela sephuthelwana se segolo seo se thuthupago go mofasista:
  - Eupša Pasaran!
  Gomme go tšwa go go thuthupa, molomo o motelele wa tanka ya Jeremane o ile wa sotha. Gomme Nkwe ya Kgoši ya thoma go boela morago. Le mo mo-fascist o ile a gobala o šoro. Alla o ile a e tšea gomme a bogola, a lahlela seripa sa galase ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo:
  - O tla ba ka lepokising la oak!
  Khalase e ile ya fofela thwii mometšong wa mo-India, e lego yo mongwe wa madira a Jeremane a bokoloniale.
  Anyuta o ile a tšhoša molekane wa gagwe gomme a opela gore:
  - I"ll dip hlogo ya ka ka gare ga barrel ye! Ke tla ina bohle!
  Alla o ile a thuntšha go thuthupa go tšwa go sethunya sa motšhene. Majeremane a ile a boela a hlaselwa. Ngwanenyana o ile a šišinya gore:
  - Re ka dira tšohle! Gomme re tla fenya!
  Anyuta o ile a thuntšha sethunya sa gagwe gomme a re:
  - Phenyo e kgolo e emetse! A borakgolokhukhu ba rena ba be letagong!
  Alla o ile a dira somersault gomme a kgokologa, a dikologa bjalo ka sehlare sa Keresemose. Ngwanenyana o ile a opela a tšhoša mahlo:
  - Mister katlego, o ya kae... Mister katlego - mafasista a a sega...
  Ditanka tša Jeremane, ka ntle le go phološa dikgapetla, di ile tša gakatša mollo wa tšona. Ba ile ba tšhollela dimpho tša bona tše di thuthupago. Gomme ba ile ba batamela maemo a Soviet, ba leka go phema diphapano.
  Anyuta, a diriša terata, bjalo ka ge Seryozhka yo a thopilwego a ba rutile, o ile a goga moepo o boima. "Tau" butle-butle crawled nģ'a maemo a Soviet. Sethunya sa yona sa 150mm se be se tshwela dikgapetla ka mathe nako le nako. Banenyana ba ile ba šišinya le go tšhoša mahlo.
  Anyuta o ile a opela:
  - Majeremane-dipherefere, mafasista-Manazi... Bofelo bja mo-pacifist bo go letetše!
  Alla o ile a hlokomela ka go nyenya:
  - Pacifism... It"s even stupid go bolela ka pacifism mola re bolela ka ma-Nazi!
  Anyuta o ile a otla Moarabia go tšwa go mohlapetši wa bokoloniale ka leporogong la nko ka thunyo yeo e bego e lebišitšwe gabotse gomme a lla:
  - Gomme ke digole go nagana... Le mererong ya sešole ga ba tiile gakaakaa! Go se go ye kae re tla di phumola ka mo go feletšego sefahlegong sa polanete ya Lefase!
  Alla o ile a fa go thuthupa gape, a itlotša sehuba sa gagwe se se se nago selo godimo ga magakabje gomme a opela:
  - Ke knight ya Russia ka matolo a savages... Ke tla sweep hole manaba a Fatherland ho tloha sefahlehong sa Lefatše!
  Bobotse bja moriri o mohwibidu bo ile bja tšhoša mahlo, bo gadima leratadimeng. "Diforeime", difofane tša go thunya tša Jeremane, di be di dikologa fao.
  "Tau" ya Jeremane e be e gagabela godimo nako le nako, e kgotlelela ka gare ga phefo. Gomme sethunya sa gagwe se be se dula se tshwela mare.
  Anyuta, a šuthiša moepo ka tlase ga seboko sa tanka ya Jeremane, o ile a šišinya:
  - Bakeng sa Seryozhka....
  Mojeremane o ile a ema gomme a thuntšha gape. Kgapetla e ile ya thuthupa ka morago ga banenyana.
  Anyuta o ile a hlahloba:
  - Dikgopa tša maswi, mang le mang yo a nago le bjoko bja lesea!
  "Tau" o ile a ema nako e itšego. Mohlomongwe sehlopha sa basepediši ba Jeremane bao ba nago le phihlelo ba ile ba lemoga kotsi yeo e bego e le ka pele, goba mohlomongwe ba be ba nyaka go diriša sedirišwa sa bona sa ntwa. Eupša "Tau" e ile ya ema nako e itšego gomme ya tshwela dikgapetla tše di bolayago.
  Anyuta o lemogile gore tanka ya Jeremane e na le sethunya se se tšwetšego pele kudu gomme e thuntšha gantši go feta KV-2. Gomme se, go ba gona, se dira gore koloi ye e be kotsi kudu. Anyuta o ile a itshela gomme a šišinya gore:
  - A bakgopo ba ye diheleng!
  Alla o ile a thuntšha mofasista ka gare ga plexus ya letšatši gomme a bogola:
  - Phenyo ya rena ga e phemege! Le gona dilo ka moka di tla fela gabotse!
  Anyuta le yena o ile a kgaola Turk gomme a opela:
  - Le ge, go bonagala bophelo bo tla šitišwa kgauswinyane ge mathata a kokota lenaka la bjona le lentsho... Dipere di a lla gomme madi a elela bjalo ka noka, gomme gape lefase le nyamelela ka fase ga maoto a gago!
  Alla, ka ge a bolaile mo-Iran, o okeditše ka gore:
  - Eupša lefase le lona le na le mohlokomedi wa lona... Gomme magareng ga dinaledi di otlolletšwe go yena... Ditlhale tša go phološa tše di sa bonagalego go raka Hitler Kolyma!
  Banenyana, ba thuntšha, ba opela ka kwano:
  - A re thube Adolf, e tla mo kweša bohloko! Ke dumela gore re tla fenya bofasista! Gomme kua Russia ya rena, Mesia o tla tšwelela, Morena wa ditšhaba tša dinaga ka moka!
  Gomme bahlabani ba tšwela pele go thuntšha. Eupša madira a manaba a sepelago ka maoto a robala fase gomme a thoma go thuntšha le go lahlela dipomo. Mašaba a ma-fascist a ile a leka go kgoga banenyana ka mollo wa sekontiri. Le go lahlela dipomo tše ntši.
  Alla ka filosofi o boletše gore:
  - Ka dipalo o ka thopa dikgetho, ka bokgoni o ka thopa dikgetho ntle le ntwa!
  Anyuta o ile a sega gomme a lemoga gore:
  - Ntwa ke lefelo leo boleng bo bethago bontši, dikgetho, bjalo ka molao, di fapanego gomme ye ke anecdote!
  Bahlabani ba ile ba boela morago ganyenyane dipomo gomme dikarolwana tša tšona di be di wela ka mo go koto kudu. Alla o ile a ba a swara mpho yeo e lahlilwego ka leoto a e lahlela morago. Sethunya se ile sa fofa gomme sa thula Manazi ka dihelemete tša ona. Le kamoo e thuthupago ka gona...
  Go be go le bjalo ka ge eka sehlopha se sengwe se ile sa thuthupa felotsoko.
  Alla o lemogile ka filosofi gore:
  - Mahlatse ke lethabo la bobedi, katlego ke ya boraro, eupša bokgoni bja mathomo!
  Anyuta o ile a sega gomme a tsena ditaba gare:
  - Mahlatse ke moputso wa sebete, eupša e sego wa go se šetše!
  Alla o ile a kokota leihlo la Mohindu go tšwa madireng a bokoloniale gomme a šišinya:
  - Yo a nago le mahlatse, moya wa gagwe o a opela!
  Anyuta o ile a myemyela gomme a re:
  - It"s good when you"re lucky, go ra gore Modimo o tla go phološa!
  Banenyana ba ile ba ba le bohlale bjo bonyenyane. Ke moka "Tau" ya Jeremane le ge go le bjalo e ile ya tšwela pele gomme ya thuthupišwa ke moepo. Seboko se ile sa kitima godimo ga sedirišwa sa go thuthupa gomme sa gagoga.
  "Tau" yeo e gobetšego e ile ya dikologa gomme ya ema... Bahlabani ba ile ba thaba gomme ba opela ka godimo ga maswafo a bona:
  - Tau ke segole sa go nagana, nkwe ke mohlodi wa mathata a mehuta ka moka... Ga go selo se se kgahlišago lefaseng go feta motho!
  Anyuta o ile a thuntšha mothaladi o motelele, go fo etša ge madira a dinaga dišele a ile a tsogela ledimo gomme a opela:
  Re na le dirokete le difofane, .
  Moya o matla ka ho fetisisa oa Russia lefatšeng...
  Bakgweetsi ba difofane ba molemo ka ho fetisisa ba ka helm - .
  Lenaba le tla pšhatlaganywa lerole gomme la pšhatlaganywa!
  "Tau" e bonala e senyegile kudu. O ile a gatsela, a tshwela dikgapetla tše dingwe tše mmalwa ka mathe.
  "Panther" ye e nago le mafolofolo e ile ya tšwelela. Le ge go le bjalo, o be a tšhaba go tsenelela maemong a madira a Soviet, gomme a thoma go thuntšha. Dikgopa di ile tša letša molodi godimo ga dihlogo tša banenyana. Gomme ba thuba marope le mello.
  Anyuta o ile a lokišetša sethunya sa go lahlela, a ikemišeditše go swara motsotso wo tanka ya bofasista e bego e batamela bokgoleng bjo bo fihlelelwago. Eupša "Panther" le yona ga se setlaela. Majeremane a ile a thuntšha, a bea dikgapetla ka mokgwa wa checkerboard, a leka go se foše le seripa se tee sa fase. Gomme ba ile ba tloga ba raked ntle lefsika le lengwe le le lengwe.
  Alla, a iphaphatha sehubeng sa gagwe se se se nago selo, o ile a hlokomela gore:
  - Maano a Krauts a na le diphošo... Na ba tla fihlelela mo gontši ka tsela ye?
  Anyuta o ile a bolela ka bohlale gore:
  - Kgogo e kgwatha mabele ka nako, eupša e oketša boima bja mmele ka lebelo kudu go feta kolobe, yeo e metšago diripana tše kgolo!
  Panther e ile ya thuntšha dithunya tša go feta tše masomeseswai gomme, ka ge e feditše dithunya tša yona, ya retologa gomme ya leba morago leweng la yona. Sebakeng sa yona mastodon e mpsha, Sturmtiger, e ile ya tšwelela. Motšhene o ile wa khupetša barele ya wona e sephara ka kepisi. Go bonagala ka tsela ye, ba ithekgile ka go iphološa.
  "Sturmtiger" thunngoa ka maemo a mabotho a Soviet ho tloha hōle. Rokete e ile ya duma. Lefase la rotoga, gomme sediba sa mollo sa tšhollela dijethele tša kgabo.
  Banenyana ba ile ba phologa ka thata ba be ba khupeditšwe kudu ke lerole. Anyuta o ile a ba a makala ganyenyane. Ngwanenyana o ile a ipona a nametše pere gateetee. Le gore o laela sehlopha seo se ilego sa hlasela madira a Tatar. Gomme le bahlabani ba gagwe ba namela dipere. Mamongolia-Tatar, a sa kgone go kgotlelela go otlwa, a boela morago gomme a hwa ka dikete ka tlase ga ditlhako.
  Anyuta o šišinya ditšhoša tše pedi gomme o sega manaba a gagwe. Eupša pono yeo e ile ya šitišwa gatee-tee.
  Alla o ile a phasola molekane wa gagwe marama, a mo šišinya, a re:
  - Go lokile, ke yona! Bjale tlogela go robala go dikologa!
  Anyuta o ile a araba ka pefelo:
  - Ga se ka khutša, eupša ke ile ka lwa!
  Ngwanenyana o ile a tlolela godimo ka pefelo gomme a lahlela sethunya sa go thunya. Mpho e ile ya fofela godimo gomme ya thula barele ya tanka ya Lev. Ka ge e be e amogetše tshenyo, koloi e ile ya kgokološa kutu ya yona e boima.
  Anyuta o ile a goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Ke knight ya Rus'!
  Alla o ile a thuntšha go thuthupa go tšwa sethunya sa gagwe sa motšhene gomme a rora:
  - Mošemane a araba, a sosobana sefahlego, .
  Ke nyaka go hlankela Holy Rus'...
  Lewatle la madi a le tšholle, .
  Eupša Modimo o tla kgona go re phološa!
  Anyuta o ile a wela godimo ga marope ka mpa ya gagwe ye e se nago selo le sehuba. Ka nako e swanetšego, ge go thuthupa ga dithunya tša motšhene tše makgolo di be di phadima hlogong ya gagwe. Ngwanenyana o ile a ntšha leleme gomme a re:
  - Bohlanya bja mašole a sebete ke mophološi wa bophelo go bajenerale bao ba sa kwagalego!
  Alla o ile a dumela:
  - Lesole le sebete, mojenerale o a bala, sera se na le bohwirihwiri, katlego e tla fela ka sebete se bohlale!
  Banenyana ba ile ba thunya gape gomme ba lla ka botee:
  Di-squadron ka godimo ga gagwe
  Rora ka kwano
  Adolf ke setlaela se matla - .
  Dimela Sodoma!
  "Tau" e nngwe ya dibetša e ile ya tšwelela. Mašole a mabedi a ile a mo tšhaba; Ba ile ba leka go bea ketane godimo ga sekgoketšane gore ba goge tanka yeo e tšwetšego pele go tšwa lefelong la ntwa.
  Alla le Anyuta ba ile ba thuntšha, ka nako e tee ba bolaya dithekniki. Bahlabani ba ile ba opela:
  - Don"t destroy yourself and help your comrade, thuša ba bangwe go tšwa mollong!
  Go ile gwa tšwelela batho ba bararo ba bathobaso. Ba ile ba kitimela ka ketane ka lebelo ka mo ba bego ba kgona, eupša gape ba ile ba thuntšhwa ke banenyana. Go feta moo, Anyuta o ile a thuntšha sethunya, a gatelela mpša ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo.
  Gomme o kgonne go otla baganetši ba gagwe ka nepagalo ye e sa tlwaelegago, go swana le nepagalo ya Robin Hood"s.
  Alla o lemogile gore:
  - Letshwao ga se yo a thulago ka katlego, eupša ke yo a fošago ka go palelwa!
  Anyuta o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a šišinya:
  - Motho yo a nepagetšego kudu yo a nago le pono ya tšhoša a ka foša, eupša ga go swarelwe gore monagano o bogale o foše sepheo!
  Sethunya se ile sa thula sekontiri gomme sa thoma go thuthupa, sa thuthupiša meepo.
  Ee, Stalingrad e be e se bonolo go Majeremane. Ba ile ba hwetša motse o boifišago wa lehu ka gare ga wona!
  . KGAOLO YA No. 13.
  Ka November 3, Majeremane a ile a dikanetša Tikhvin, gomme ntwa ya tsoga motseng ka bowona. Madira a Mahwibidu a ile a boela morago ganyenyane-ganyenyane. Bontši bja motse wa Baku bo šetše bo thopilwe, madira a Soviet a boela morago pheninsuleng. Yerevan e sa dutše e sa sware ka thata. Stalingrad e kgauswi le tshenyo.
  Eupša go sa dutše go le bjalo, Stalin o ile a laela gore motse wo o se ke wa ineela. Le gona go ile gwa tsoga ntwa bakeng sa Astrakhan. Ba ga Kraut le bona ba leka go tšwela pele motseng wo. Mekgwa ka moka e thunywa ka dipomo kudu gomme mananeokgoparara a a senywa.
  Mariga a a batamela... Gomme tsela ya ntwa e thoma go fokotšega e sa le pele. Eupša go bonagala Stalingrad e ka se swarelwe. Kabo go phatša Volga e šitišwa ke go bopega ga leqhwa le go thuthupišwa mo gogolo ga dipomo.
  Ka November 4, masomesenyane lekgolong a Tikhvin a be a šetše a tšerwe. Gomme Majeremane a ile a batamela tšhemo ya Finland. Mašole a Soviet, ka ge a sentšwe kudu, a be a sa kgone go kgoboketša madira a lekanego go thibela lenaba.
  Ma-Finland le mašole a dipopaye a Sweden le ona a ile a hlasela kopano yeo. Ba ile ba diriša matla a bohlokwa.
  Ka November 5, mohlakanelwa wa Jeremane le madira a Finland le Scandinavia di ile tša kopana. Ka go rialo lesale le le lego gabedi le ile la tswalelwa go dikologa Leningrad. Phenyo e mpsha, e kgolo bakeng sa Third Reich.
  Ka November 6, ntwa e be e sa dutše e tšwela pele lefapheng la ka leboa. Manazi a ile a katološa phapoši ya go sepela. Boemo bo fetogile bjo thata ka mo go feteletšego. Kua Tikhvin, mašaledi a mafelelo a kganetšo a be a tuka. Majeremane a ile a thuntšha dithuthupi tša ballistic kua Yerevan. Dithero tše tharo di ile tša lokollwa. E bakile tshenyo e kgolo le mahu. Eupša mafelelong ga go selo seo se ilego sa robega.
  Motse wa Astrakhan o ile wa kgaolwa ka naga go tšwa tšhemong ka moka ya Soviet. Boemo bo oketšegile. Dikepe tše difsa tša ntwa tša Jeremane le tša Brithania di ile tša thuntšhetša Murmansk. Molaodi wa sehlopha sa madira le bahlankedi ba bantši ba ile ba bolawa nakong ya go thuthupišwa ga dithuthupi.
  Go ile gwa mpefala le go feta.
  Le gona ka November 7, Manazi a ile a thuba Volkhov gomme mafelelong a gatelela kganetšo ya madira a Soviet kua Tikhvin. Ka go rialo, sekgoba le Leningrad se ile sa gola kudu. Go ile gwa ba molaleng gore motse o be o ka se kgone go phologa ka tlase ga go rakelela.
  Ka November 8, diteko tšeo e lego kgale di letetšwe tša tanka ya Lev-2 di ile tša direga mafelelong. Koloi e be e e-na le thulaganyo e fetotšwego. Entšene, phetišetšo le lepokisi la di-gear di be di le lefelong le tee ka pele, gomme lefelo la ntwa le be le le ka morago.
  Ka maiteko a mafolofolo, Majeremane, ka tlase ga boetapele bja Porsche, a ile a dira koloi bakeng sa segopotšo sa pusch.
  Ka nnete, ka lebaka la silhouette ya tlase, mola e dutše e hlokomela dibetša le ditlhamo tša Tau, boima bja koloi bo ile bja fokotšwa go fihla go ditone tše masometshela, ka entšene ya maatla a dipere a 1200. Diteko tša ntwa di bontšhitše gore mafelelo e bile tanka yeo e amogelegago ka mo go feletšego. Tlwa seo o se hlokago!
  Motswako wa go otlela gabotse le dika tša ditlhamo.
  Lega go le bjalo, Fuhrer e be e sa kgotsofatšwe ke se. O ile a nyaka gore ditlhamo tša mahlakore le ka morago di matlafatšwe, gammogo le go hlongwa ga kanono ya 88-mm yeo e nago le botelele bja barrel ya 100 EL.
  Koloi e nngwe yeo e ilego ya lekwa e bile ya E-100. Tanka ye, le ge go le bjalo, e ile ya ipontšha e le ye boima kudu: ditone tše 140, eupša e be e na le tšhireletšo ye botse kudu go tšwa dikhutlo ka moka le dibetša tša Mouse. Ka kakaretšo, lelokelelo la "E" le ile la holofetša go ba leo le holofetšago ka mo go feteletšego. Go bonagala Majeremane a be a sa senye nako le ge e le efe.
  Tanka ya Bars yeo e nago le entšene ya matla a dipere a 1000 le yona e ile ya bontšhwa le ge go le bjalo, koloi e be e sa bonagale e šireleditšwe ka mo go lekanego go Hitler.
  Mehuta e fapa-fapanego ya difofane le yona e ile ya bontšhwa monyanyeng wa segopotšo. Ka mo go kgethegilego, hlasela difofane le diphetogo tša ME-262. Le gape TA-183. Parade ka moka ya theknolotši.
  Go akaretša le dithuthupi tše matla tša kgase, di kgona go phušola metse ka moka le metsana.
  Ge e le gabotse mo, go ile gwa bontšhwa ditshepedišo tše matla kudu tša tshenyo.
  "Panther"-2 le yona e ile ya feta diteko, e le boima bja ditone tše masomehlano, e be e na le ditlhamo tša ka pele tša dimilimetara tše 150 ka khutlo, le kanono ya "Royal Tiger". Ditlhamo tša ka lehlakoreng e be e le dimilimithara tše 82, di sekame. Tanka e bjalo e be e swanetše Hitler kudu goba ka tlase ga moo, ka ge e be e kgona go kgotlelela masometharo-nne ntweng ya kgaufsi.
  Ka kakaretšo, ma-Nazi a ile a hlwekiša lefelo la go hlokomela bana.
  Diteko tša difofane tša ntwa tša Gotha tšeo di kgonago go fihlelela lebelo la dikhilomithara tše sekete le lekgolo ka iri le tšona di ile tša dirwa.
  Ka boripana, ba tlogela mapanta a bona a sepela.
  Ka la 9 November, Volkhov o ile a wa. Boemo bo fihlile sehloeng sa bjona. Gomme gape ditanka tša Soviet di ile tša leka go hlasela ka go lwantšha.
  Gringeta o ile a gatsela kgauswi le sethunya. Churchill 2 o ile a ema go lebana le dikoloi tša Soviet gomme a tshwela dithunya ka mare.
  Morwedi wa Lord Jane o be a bala di-hit. Ditanka tša Soviet di ile tša fokotša lebelo ge di tsena ka mokerong. Gomme menagerie ya Jeremane e ile ya diriša se ka mo go holago.
  Nicoletta o ile a e tšea gomme a opela:
  - Mohlabani wa Lekgowa ga a tšhabe lehu, .
  Ka tlase ga leratadima le le tletšego dinaledi, lehu le ka se re tšee!
  O tla lwela tau yeo e nago le mphapahlogo ka sebete, .
  Ke tla laetša sethunya sa motšhene se matla!
  Malanya o ile a dumela ka hlogo:
  - Se se kgahliša kudu! Gomme le rena re tla lefiša!
  Sethunya se ile sa šoma ka mafolofolo kudu. Dikgopa di be di phadima bjalo ka ditšhitswana di tlogela dithulaganyo moyeng. Ee, go be go e-na le banenyana ba bangwe bao ba nago le mafolofolo. Gomme sa bohlokwa kudu e nepagetše.
  Gringeta o ile a šišinya hlogo gomme a romela khetla motheong wa turret ye masometharo-nne. O ile a ngunanguna gore:
  - Le ke lehu! O tla tla go manaba a ka! Gomme ke a tseba go tloga bjale go ya pele, o emetše manaba a ditedu!
  Nicoletta o ile a realo ka go myemyela:
  - Diphoofolo ka moka di ile tša khunamela yeo e nago le ditedu... Gore yeo e rogilwego e palelwe!
  Gringeta o ile a sega gape gomme a thuntšha, a šišinya:
  - Projectile ya ka ke yona e nepahetseng ka ho fetisisa. Ruri re tla fihla moo!
  Nicoletta o ile a emiša monwana wa gagwe wa tšhupa gomme a re:
  - Bang, bang - ga se ya otla! Mmutla o moputswa o ile wa kitimela go tloga!
  Gringeta, go thuntšha, o ile a opela:
  Motho yo mongwe le yo mongwe o ikgethela
  Mosadi, bodumedi, tsela...
  Go direla diabolo goba moporofeta, .
  Motho yo mongwe le yo mongwe o ikgethela!
  Jane o ile a šikinya hlogo gomme a ganetša:
  - E sego ka nnete ka tsela yeo! Diphesente tše 99 tša tumelo ya motho di laolwa ke matswalo, e sego tsebo. Mo re ba Kereke ya Anglican... Eupša ge o e lebelela, motheong ofe? Na ye kgetho ya rena?
  Gringeta o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Nna ka noši ke be ke le ka lapeng la badumedi, eupša bjale ke sekametše kudu go boila-Modimo!
  Nicoletta o ile a sega gomme a ntšha leleme la gagwe.
  - Boila-Modimo... Se se a kgahliša!
  Malanya o lemogile ka filosofi gore:
  - Le ka go lekana kgole le se sengwe le se sengwe! Ge go se na Modimo e bile go se na matla a phagametšego tlhago, gona bodumedi le ge e le bofe ke bja maaka!
  Gringeta o ile a šišinya hlogo, a tiišetša ka go rata gore:
  - Go swana le makomonisi! Ba ile ba tla le kgopolo ya gore madumedi ka moka e fo ba dilo tšeo batho ba di naganago. Gomme ba aga thuto godimo ga se!
  Malanya o ile a koba melomo ya gagwe ka pelaelo:
  - Gomme ke eng seo se ba letetšego ka morago ga lehu?
  Gringeta o ile a nyenya ka tsela e ja nama. O ile a thuntšha khetla, a sega sekepe sa tanka e nngwe ya Soviet gomme a araba ka gore:
  - O ka tla ka tše ntši mo... Le tsogo ya bahu ka maatla a mahlale!
  Malanya o ile a gopotša, a nyenya:
  - Ke badile puku yeo e bolelago ka lefase la bokamoso. Go šetše go na le mmušo wa sebakabaka moo. Ga go na lehu, botšofadi, bolwetši. Gomme go ba gona tlala... Ke nnete, bontši bja badudi ga ba na mošomo, eupša go na le mo go lekanego bakeng sa bohle.
  Ka mohlala, dikoloi di fiwa mahala. Le gona go na le metšhene ya elektroniki yeo ka thušo ya yona ba boledišanago le lefase ka moka.
  Nicoletta o ile a bolela ka mo go tseneletšego kudu gore:
  - Kgatelopele e hlabolla ka pela. Lebelela ditanka tše... Ka fao di tšwetšego pele le go ba tše di tšwetšego pele kudu. Go sa dutše go le bjalo, Churchill-2 e ka se bapišwe le Matilda.
  Malanya o ile a dumela:
  - Ee, ditanka di tšwetše pele... Se ke chic!
  Tlhaselo e nngwe ya ditanka tša Soviet e ile ya fela, gomme gwa ba le go khutša.
  Ka November 10 le 11, Majeremane a ile a dira ditiro tše dinyenyane tša go hlasela, a sega dikhutlo ka leboa.
  Mašole a Soviet a ile a leka tlhaselo ya go lwantšha ka leboa la Stalingrad, eupša ga se a atlega kudu. Dintlo tša mafelelo motseng di be di šetše di swere. E sentšwe ka nako e tee, go fihla fase. Eupša ga bjale Stalin o ile a laela gore a swarelele go fihla mafelelong.
  Motse wa Baku o nyakile o thopilwe. Eupša didiba tša oli di a tuka gomme go tsogile ntwa gare ga bona. Majeremane a thunya dipomo ka mo go sa kgaotšego.
  Dintwa tša Astrakhan di sehloeng sa tšona...
  Ka la 12 November, ma-Turkey a ile a hlasela Yerevan. Tlhaselo yeo e ile ya bušetšwa morago. Ma-Ottoman a ile a lahlegelwa. Eupša ba ile ba thuntšha gape. Ka la 13 November, Majeremane a ile a hapa dikotara tsa ho qetela tsa Baku - a tsebisa ho hapa motse. Fela pheninsuleng, ntwa e be e sa tšwela pele, gomme leratadima le be le le ntsho ka didiba tše di tukago mollo.
  Ka November 14, ma-Nazi a ile a thoma go hlasela Murmansk. Ba be ba šomiša dithunya tša go thunya le difofane...
  Stalingrad e be e tuka mollo, eupša madira a Soviet ao a ilego a fetišetšwa a ile a dira gore go kgonege gore a sa dutše a swere. Le ge e le gore go fihla fela moeding wa motse, le ka ditshenyagalelo tša ditahlegelo tše kgolo.
  Nakong ya tlhaselo ya Murmansk, sehlopha se segolo sa dikepe tša ntwa se ile sa kgobokana gomme dikepe tša go rwala difofane le tšona di ile tša fihla. Motse o be o gateletšwe bjalo ka rolara ya plasma. Gomme ba thunya dipomo le go thunya dithunya.
  Ka November 15, madira a bo-fascist a ile a thoma go huduga, a hlasela motse, e lego boema-kepe bjo bo nnoši bjo bo se nago leqhwa Lewatleng la Arctic. "Ditoeba" di ile tša tšea karolo dintweng, gaešita le tanka ya "Rat," yeo Manazi a bego a nyaka go e leka ka tirišo.
  Le ge go le bjalo, "Rat" e be e nyamiša ka tsela ye nngwe. O ile a tšwela pele mathomong, gomme ka morago a kgotlelela ka gare ga maphoto a lehlwa. A ema ka ntle ga motse. Majeremane a be a se a itokišeletša tlhaselo yeo ka mo go feletšego. Eupša go thuthupišwa ga dithuthupi ga se gwa ka gwa kgaotša. Ka November 16, ma-Nazi a ile a nyakile a fetša go hlwekiša didiba tše di tukago tša oli. Eupša karolo ya pheninsula e be e sa fihlelelege go bona, ka baka la mello yeo e bego e gotše go fihla ntlheng ya legodimo la bošupa.
  Ka November 17, Manazi a ile a thopa lekala la mafelelo la Volga delta, gomme ka go rialo a thibela Astrakhan ka mo go feletšego. Baku ke kgale e kgaotšwe.
  Yerevan le yona e ile ya hlaselwa ka ledimo. Motse o mmotong, o loketše kudu tšhireletšo, eupša go thata go o hlasela ka ledimo, kudu-kudu ka ditanka.
  Ka November 18, madira a Soviet a ile a leka gape matla a tšhireletšo ya Nazi ka leboa la Stalingrad. Se se ile sa fokodiša kgateletšo ya seo se šetšego sa ngwaga ka sekepeng sa Volga, eupša se ile sa bitša ditahlegelo tše dikgolo.
  Ka la 19 November, Majeremane a ile a emiša tlhaselo ya Murmansk ka baka la tahlegelo e kgolo.
  Ka go rialo, Fuhrer yo a bego a swerwe ke moya o be a sa kgone go gagola diphapano tše dintši boemong bja gagwe. Merero ya Manazi ya go fediša USSR pele marega a palelwa.
  Se sebe go feta tšohle, Japane e ile ya emiša tlhaselo ya yona ka baka la boemo bja leratadima bjo bo tonyago le tahlegelo e kgolo ya bašomi. Selo se tee fela ke gore ma-samurai a okeditše tšweletšo ya masometharo-nne a bona gomme a fa dilaesense tša Panthers. Gomme di ka baka mathata lehlabuleng le le tlago.
  Ka November 20, Majeremane a ile a tima mello ka karolo e itšego gomme a hlwekiša bontši bja pheninsula.
  Ka November 21, madira a Soviet a ile a hlasela Majeremane gape gomme a ba a tsenelela dikhilomithara tše mmalwa ka leboa la Stalingrad. Manazi a ile a swanelwa ke go fokodiša tlhaselo ya ona gomme a leke go tsošološa maemo.
  Dintwa, bjalo ka ge ba bolela maemong a bjalo, di fo ba maemong a frack!
  Ka November 22, Manazi a ile a leka go tšwela pele tikologong ya Turkmenistan. Gomme ka morago ga go sepela dikhilomithara tše lesome, ba ile ba emišwa. Eupša ka November 23, ka ge ba tlišitše mašole a Shah"s ntweng, ba ile ba tšwela pele gape. Boemo bo gakaditšwe kudu seleteng sa Asia Bogare.
  Ka la 24 Ngwatobošego, go be go se na diphetogo tše bohlokwa ka mahlakoreng a pele...
  Ka November 25, ma-Nazi a ile a thoma gape go hlasela Murmansk. Diyuniti tše difsa di ile tša lahlelwa ntweng. Eupša go sa na le tlhaologanyo e nyenyane.
  November 26 e fihlile - lilemo tse leshome le metso e 'ngoe ho tloha dikgetho ho Reichstag, ka mor'a moo Hitler o ile a kgethwa Reich Mokanseliri.
  Ka lekga la mathomo, tanka e mpsha kudu ya E-100 e ile ya romelwa ka pele.
  Ye e be e le mokgwa wa ntwa bakeng sa motšhene o bjalo.
  Tanka e be e bonagala e le e telele kudu, e nyakile e bataletšego. Molomo o motelele wa kanono ya 128 mm o ile wa tšwelela go tšwa go yona. Gomme ditlhamo tša ka pele di ka khutlo ya likhato tše masomenne-hlano. Gomme yena ka boyena o sekametše go tšwa ka mahlakoreng.
  Tanka ya E-100 e ile ya sepela ka lebaka la entšene ya moragorago ya maatla a dipere a 1 500, ka lebelo go feta Mouse. Gomme dikgapetla tša mo tlola.
  Gomme ka gare ga koloi go ile gwa tšwelela ba bane ba ba thabilego ba Magda, Christina, Gerda le Charlotte.
  Banenyana ba ile ba belega bana bakeng sa Fuhrer, gomme ba ba tlogela ka tlase ga tlhokomelo ya bahlokomedi ba bana ba kgethegilego go tšwa go SS.
  Gomme ba be ba sa tšwa go fihla ka pele. Banenyana ba a segiša kudu. Ba ile ba foša dintwa. Gomme mo ke sebaka fela sa go itlhatsela. Tšea, mafelelong, Sevastopol ye ya ka leboa.
  Le go hloma go buša ga Third Reich ka Lewatleng la Arctic. Ruri ntwa e ka gogwa ka nako e kaaka"ng? Gomme ba bane ba nagana gore: mohlomongwe mmogo le bona bonyenyane selo se sengwe se ka fetoga?
  It"s not too frosty kgauswi le Murmansk - Gulf Stream e fa go thibela go fiša. Banenyana ba boemong bja go lwa. Yo mongwe le yo mongwe o belege banyalani - mošemane le mosetsana! Ka gona o ka thaba.
  Magda le Christina ba be ba fegilwe go dikologa dithunya. Tanka ke e mpsha e bile e laolwa ka tsela e bonolo kudu. E šireleditšwe go tšwa ka mahlakoreng ka 120 mm ya ditlhamo tše di sekamego, gotee le 50 mm ye nngwe ya kotse. So you can"t hit koloi go tšwa dikhutlo ka moka.
  Banenyana ba ile ba letša molodi koša. Ba ikwa ba le ba bagolo pelong.
  Gerda o ile a hlokomela ka pososelo melomo ya gagwe ya amber:
  - Bjale nna le Hitler re na le bana ba tlwaelegilego. Re ditho tša lapa la bogoši!
  Charlotte o ile a sega ge a be a hlokomela gore:
  - Gomme go na le mafela fela ka pele!
  Tank "E"-100 atamela maemo a Soviet. Se sengwe le se sengwe go dikologa se ile sa senywa kudu moo e lego gore dithunya go tšwa go Masoviet ke ka sewelo, gomme gantši di tšwa go dithunya tše bofefo.
  Magda o ile a lebiša kanono ya 128mm gomme a thuntšhetša magpie ya Soviet. Ngwanenyana wa todi ya dinose blonde o ile a opela:
  - Ke nna nkwe, ebile ke na le nyenya... Gomme nkwe ye mpe ya gagola bohle!
  Soviet mashome a mane a mehlano a ile a khukhulela morao, masole a 'maloa a Russia a ile a bolaoa.
  Magda o ile a rora bjalo ka katse:
  - Ke superman, mokgwa wa ka o bonolo... Ke tla loma mosela wa bao ba dirilwego ka wulu! Gomme ka morago ngwanenyana a thoma go sega. Go lokile, go no swana le modimogadi wa bohlanya.
  Banenyana ba Hitler ba bagweba-ka-mmele ba ile ba šišinya tanka. Gomme bona ka bobona ba ile ba tlolela godimo ka koloing ka ditlhamo tše di sekamego.
  Eupša ka morago bahlabani ba ile ba retološa koloi ya bona. Charlotte, botse bjo bja moriri wa mmala wa koporo, o tla opela:
  - Clack, tobetsa, tobetsa... Moela o a kgokologa! Madira a Nazi a go namela dipere a ile a ja santa ka moka!
  Gomme ka morago ga fao, Charlotte o be a tla sega kudu... O ile a ba a thoma go tšhoša meno. Gomme gape tanka e ile ya dikologa. Majeremane a ile a phušola legora la terata ya meetlwa. Motšhene wo o lekanago le Tyrannosaurus rex, o ile wa rora ka tsela e šišimišago. Gomme bahlabani ba ile ba nyenya ka difahlego tša bona tše di rategago le tša go ja nama.
  Banenyana ba ile ba rwala le go belega bana go tšwa go Adolf Hitler. Gomme se se šetše se bolela se sengwe. Di-vixen tše dibotse, eupša ka nako e swanago diphoofolo tša go tšhoša tša boitshwaro. Mo ba ile ba pšhatlaganya lešole la Soviet leo le ilego la wela ka tlase ga maotwana. Gomme ba gatelela kanono ya 76-mm fase. Re ile ra otlela go bapa le yona. Tšhipi e be e bataletšego. Bahlabani ba ile ba bontša palo aerobatics. Dikgopa di be di bonagala di se kotsi kudu go feta dierekisi tšeo di šišinywago ke ngwana ka go lla. Sethunya se se latelago seo E-100 e se bataletšego e be e le sa 85 mm.
  Magda o ile a sega:
  - Gomme re pšhatlaganya ma-Russia bjalo ka ditšhukudu!
  Christina o ile a phošolla mogwera wa gagwe gore:
  - Go feta go swana le dibere! Gomme bere ke phoofolo ye kgolo!
  Red Charlotte o ile a tlaleletša, a hlobola meno a gagwe:
  - Le toothy!
  Ditanka tša Jeremane di ile tša tsena ka gare ga methaladi ya tšhireletšo ya motse. Mašole a Soviet a ile a lwa ka manganga kudu. Bohle ba ile ba rwala dibetša. Gaešita le bašemane ba nywaga e lesome ba ile ba lwa ka gare ga sehlopha sa bahlabani. Go be go na le banenyana ba bantši le bona. Badudi ka moka ba ile ba kgobokana, eupša go be go se na dibetša tše di lekanego. Bogale bja batho ba bantši bo be bo bonagala go selo se sengwe le se sengwe. Babulamadibogo, ba šomiša dithuthupi tša ka gae goba dihlopha tša dipomo, ba ile ba batamela ditanka tša Nazi gomme ba itahlela ka fase ga diporo - ba hwela Naga ya bona ya Mma.
  Tanka ya E-100 e ile ya hwetša tshenyo e mmalwa. Yo mongwe wa bašemane o ile a kgona go kgorometša moepong o boima. O ile a hwa ka boyena, eupša a senya koloi ya Jeremane. Rolara e ile ya thunya gomme karolo ya seboko ya fofa. Koloi e kgolo e ile ya fokotša lebelo. Ke moka bahlabani ba mmalwa ba ile ba lahlela dihlopha tša dipomo, ba pšhatlaganya diporo tše koto.
  E-100, ka ge e fetile mothaladi wa ka pele, e ile ya lahlegelwa ke go sepela ga yona.
  Gerda o ile a lebiša dithunya tše tshela tša motšhene gomme a di bulela ge mašole a Soviet a be a leka go hlasela ka go lwantšha. Ma-Russia a mantši le baemedi ba batho ba bangwe ba Russia ba ile ba wa, ba phuntšwe ke dikulo tša dithunya tša motšhene. Lega go le bjalo, mašole a Soviet a ile a kitimela pele. Ba ile ba lahlela dipomo gomme ba hwa. Tše dingwe tša dikarolwana tšeo di ile tša fihla go E-100, eupša dithunya tša motšhene di be di šoma gabotse. Gomme damn Gerda o nepagetše kudu. Le gona dikulo tša gagwe di nyakile di sa fele lefeela.
  Gomme mašole a Russia a a hwa...
  Christina o ile a thuntšha go tšwa go kanono ya 75-mm yeo e thunyago ka lebelo, dikgapetla tša go arogana gomme a thuntšha go tšwa go sethunya sa motšhene sa coaxial. Sebata sa moriri o mohwibidu, se gagola mašole a Soviet ka dikulo, se ile sa šišinya:
  - Ke nna morwadi wa lehu... Sathane ka boyena ke motswala wa ka wa moriri o mohwibidu!
  Magda o ile a bolela ka dihlong gore:
  - Go lokile, o se ke wa dira seo. Sathane ke lenaba la Modimo gomme o ahloletšwe letsheng la mollo!
  Christina o ile a phasola leoto la gagwe le le se nago selo tšhipi gomme a rora:
  - Go thwe"ng ka letsha la mollo? Moriri wa ka o swana le mollo!
  Gerda o ile a hlokomela ka go nyenya:
  - Fuhrer ka boyena o tla re swarela dibe dife goba dife... More precisely, yona kgopolo ya sebe gabotse e fetilwe ke nako?
  Magda o ile a šikinya magetla:
  - Na o nyaka go bolela gore kgopolo ya sebe e fetilwe ke nako...
  Gerda o ile a bulela dithunya tša motšhene gape, a gatelela tlhaselo ya go lwantšha ka go hloka kholofelo ya mašole a Russia. Dikulo tša ba bolaya bjalo ka dimpho tše di tšwago diheleng. The E-100 ka phetolo ena e ka matla haholo sirelelitsoe. Dithunya tša motšhene tše ka bago tše seswai, tše pedi tša coaxial ka dikanono, gomme tše dingwe ka moka di be di laolwa ka dihinge. Gomme ba otla ka maatla kudu.
  Gerda o ile a rora ka go nyenya:
  - Sebe, sena ke motheo oa ho ba teng ha Third Reich! Ruri bodumedi bja rena ke tumelo ya diphoofolo!
  Christina wa moriri o mohwibidu, a thuntšha ka kanono gomme a bolaya mašole a Russia, o ile a opela:
  - Phoofolo ya ka ya lerato le boleta... Ke rata meno a gago, ntumele! Sebata sa ka sa dihele le sa meno!
  E nngwe ya dithunya tša Soviet tša go lwantšha difofane e ile ya kgona gape go thula di- roller gomme ya di thuba. E-100 e ile ya feleletša e eme. Lega go le bjalo, Magda o ile a otla sethunya se se tenago sa go lwantšha difofane ka go se khupetša ka molato o mogolo. Go lokile, diporo di be di robegile.
  Gerda o ile a šišinya sefahlego, a bitša sedirišwa sa go goga gomme a botšiša gore:
  - Re goge ka ntle, hle! Re a hwa! Dipina di robegile!
  Karabo e ile ya tla gatee-tee:
  - Go tla ba le go goga!
  Christina o ile a opela ka go myemyela:
  - Ye ke go huduga! Manaba a tšwile!
  Magda o ile a thuntšha sethunya, seo mašole a Russia a bego a leka go se ntšha bakeng sa go thuntšha ka go lebanya. E ile ya pšhatlaganya barele gomme ya phatlalatša mašole a Soviet ka mahlakoreng a fapa-fapanego. Yo mongwe wa mašole o be a gagogile ka bogare gomme o be a katana ka bohloko.
  Mokriste wa mmala wo motsothwa o ile a itshela gomme a emišetša mahlo a gagwe leratadimeng gomme a rapela:
  - Ntshwarele, Morena! Bakeng sa sebe le polao yeo e sa rategego!
  Christina o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Aowa, o ka se kgone go dira seo! O swanetše go ba o tiile bjalo ka leswika! Eba leswika go rena!
  Magda o ile a araba ka kgodišego:
  - Go na le leswika le tee fela - Jesu Kriste!
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a bogola:
  - Jesu e be e le mo-pacifist! Gomme tumelo ya rena le boipolelo ke ntwa!
  Tanka ya E-100 e ile ya tšewa ka go gogwa gomme ya gogwa go leba mafelong a Jeremane. Gerda o ile a hlokomela ka pososelo ya mohumagadi wa lehlwa:
  - Di-roller ke karolo yeo e lego kotsing kudu ya tanka. Gomme re swanetše go lwantšha se!
  Charlotte o ile a šikinya hlogo.
  - O ka se khupetše dirolara ka moka ka dikotse. Se ga se kgonege, ka ge tše dingwe tša dipina di sa dutše di bulegile!
  Magda o ile a šišinya gore:
  - Go thwe'ng ge re ka dira dirolara tše nnyane ebile di se na phalete?
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a sega gomme a bontšha meno a diperela:
  - Tsela ya go ba fa lebelo le legolo?
  Magda o ile a itlotša leoto la gagwe le le se nago selo tšhipi gomme a šišinya gore:
  - Go thwe'ng ge re šomiša di-motor tša mohlagase?
  Charlotte o ile a goga mpa ya gagwe gomme a sotha molala wa gagwe:
  - Kgetho e kgonegago... Gomme ditanka di tla fiša ka fase!
  Magda o ile a re ka megokgo:
  - Ge re fihla diheleng, e tla tuka gomme ya tuka bjalo ka dirumula!
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a rora:
  - Go lokile, ka fao... Gomme barongwa ba hlotšwe go tšwa dikgabo tše di phadimago! A re beng barongwa!
  Christina o ile a e tšea gomme a opela ka go thiba ditsebe:
  - Ga ke morongwa, eupša ke diabolo fela, eupša go batho ke fetogile mokgethwa.... Dira di tla hwetša go balwa ga tšona, ka fase ga tlhokofatšo ya bohloko bjo bo bjalo bjo e sego bja lefaseng!
  Banenyana ba ile ba homola... Mašole a ledimo a be a dikologa leratadimeng, gomme dikanono tša rora. Gomme dipomo di ile tša dula di wa le go wa... Jwalo ka sefako sa nnete sa tshenyo le tshenyo.
  Murmansk e be e tuka gomme batho ba be ba hwa. Majeremane a ile a ba a thunya sethunya sa ballistic. E sego sebetša seo se šomago kudu. Go be go tla ba bonolo go lahlela pomo ya ditone tše hlano go tšwa go Yu-488 e be e tla ba e nepagetšego kudu le e theko e tlase.
  Christina e bile wa mathomo go tlolela ka ntle a sa rwala dieta lehlweng ge tanka e be e išwa lefelong le lengwe la go emiša dikoloi. Moo, ditsebi di ile tša thoma go dira ditokišo. Banenyana ba ile ba hudugela ntlong e borutho. Re robala fase godimo ga materase. Gerda le Charlotte ba ile ba thoma go bapala chess ya ka potleng.
  Magda le Christina ba ile ba thoma go dira di- abs e le gore dimpa tša bona di tšwelele gomme di se ke tša retologa nakong ya boimana. Bahlabani ba batle ba thothomela mathekeng. Still fresh, eupša ba ke basadi bao ba belegilego bana. Gomme go hwa ga go tšhoše gakaakaa bjale - go na le motho yo a tlago tšwetša pele mothaladi wa lapa! Gaešita le ka peu ya scumbag e bjalo ka Hitler.
  Eupša banenyana go tšwa go mophato wa SS Tigress, Fuhrer e tloga e le selo se sengwe se se swanago le Modimo. Gomme ga e sa le modimo wa boheitene, eupša selo se sengwe sa Maatlaohle le seo se sa kwešišegego ka bohlale bja sona.
  Gerda o ile a bapala Gambit ya Kgoši gomme a hlagolela tlhaselo e matla. Charlotte o ile a itšhireletša ka manganga. Go ile gwa ba le phapantšho ya dikotlo. Eupša ka moka ga tšona di ile tša feleletša ka tshenyo ya bobedi le go goga. Ke moka Magda le Christina ba ile ba thoma go bapala chess. Gomme Charlotte le Gerda ba ile ba thoma go dira di-abs le di-push-up. Ngwanenyana o ile a dula a le boemong bjo bobotse ka mafolofolo.
  Magda, a bapala le go kgorometša moganetši wa gagwe, ka filosofi o ile a bolela gore:
  - Eupša e sa makatša...
  Christina o ile a botšiša ka pososelo e se nago molato melomo ya gagwe:
  - Ke eng seo se makatšago?
  Motho yo mogolo wa mmala o motsothwa o ile a araba ka gore:
  - Taba ya gore bašweu ke mebala ya botse, eupša ke bona ba thomago ntwa pele!
  Diabolo wa moriri o mohwibidu o ile a bolela ka tlhaologanyo gore:
  - Eupša gape re tliša tše botse... Eupša ma-Bolshevik a ile a hlasela Russia pele!
  Magda o ile a opela ge a arabela ka segalo se se nyamišago:
  - Eupša tšohle di thunya pele ga rena, tšohle di tuka ka morago ga rena...
  Christina o ile a tlaleletša ka lentšu le le llago:
  - Ga go nyakege gore o lla! Go rena ke yena yo a tlago go re direla phetho ka tšohle!
  Gerda o ile a tšwela pele go opela:
  - Re thabile, e sego go nyama, a re boele gae - baatlelete ba mmala wo motsothwa e tla ba moputso wa rena!
  Ka morago ga moo ba bane ka moka ba ile ba thunya ba sega... Mohlanka wa mahlalagading o ile a tšwelela gomme a aba banenyana disangwetši tše di nago le botoro, tšhese, soseji, le dienywa tše di omilego. Banenyana ba ile ba ja gomme ba lapile ka baka la borutho. Ba botse ba ile ba otsela. Go botse ge o sa le yo mofsa e bile o phetše gabotse - o ka robala gabonolo.
  Letšatšing le le latelago, November 27, E-100 e ile ya tsošološwa ka karolo e itšego feela. Banenyana ga se ba tšea karolo tlhaselong yeo. Eupša ka bikini feela, re ile ra kitima re sa rwala dieta ka gare ga mašoba a lehlwa. Ba ile ba ba lebelela bjalo ka ge eka ba a hlanya, ba kitima go dikologa go tonya ba nyakile ba hlobotše. Eupša banenyana ka kakaretšo ke ba aerobatics. Ke batho ba kgethegilego ba nakong e tlago!
  Gerda o ile a etelela pele. Gomme e sego ngwanenyana yo a sa rwalago dieta Gerda yo a bego a le kanegelong ya Andersen"s. Eupša gape o na le sebete e bile o na le nako. Gomme ka nako ye e swanago o ile a ba mmolai yo a belegwego. Ngwanenyana wa lebelo yo a nago le mešifa e matla.
  Lega go le bjalo, banenyana ka moka ba bane ba lokile. Ba ile ba kitima ka lebelo le legolo dikhilomithara tše masomehlano gomme ba boela morago. Ke moka re ile ra dira lelokelelo la ditlwaetšo, ra opela gomme ra thekesela. Re ile ra itlwaetša go thuntšha ganyenyane.
  Ke feela letšatšing le le latelago tanka ya E-100 yeo e ilego ya lokišwa. Go lokile, seo ga se se sebe gakaakaa. Go feta moo, koloi ye e boima kudu e be e e-na le thulaganyo ya mathomo ya di-roller, yeo e fapanego le thulaganyo ya checkerboard, yeo e okeditšego tshepedišo ya go otlela lehlweng, eupša ya hlola mathata a itšego go bao ba lokišago ka ntle ga mokgwa. Le ge go fo ba bonolo go namela E-100 go feta Tiger goba Panther.
  Ka November 28, ma-Nazi a ile a kgona go thuba ka mo go tseneletšego ganyenyane kua Murmansk. Eupša go ganetša ga madira a Soviet go fo ba mo go sa kwešišegego. Gomme gaešita le dikgapetla tša disenthimithara tše lesometshela go tšwa dikepeng tša ntwa tša Brithania le Jeremane di be di sa kgone go roba thato ya tšhireletšo.
  Eupša ma-Nazi a sa dutše a tšwela pele. Tanka ya E-100 e ile ya khupetša diboloko tše mmalwa mosegare, eupša gape ya senya diporo. Eupša mo nakong ye go lokiša go tšere diiri tše sego kae feela. Ka la 29 November, banenyana ba Terminator ba ile ba thulana le tanka ya KV-3. Koloi ya Soviet e ile ya thula ditlhamo tša ka pele ka makga a mmalwa, eupša dikgapetla di ile tša kgorometšwa go tšwa lebopong. Magda o ile a thula morago tanka ya Russia, a dira gore e tuka bjalo ka mokgobo wa dirumula tše di kgobokeditšwego.
  Christina o ile a botšiša molekane wa gagwe ka go nyenya ka go kwera gore:
  - Na ga o kwele ma-Russia ao bohloko le gatee?
  Magda o ile a araba ka potego:
  - Ke kwela bohle bohloko, le bao ba sa swanelwego ke kwelobohloko!
  Gomme ngwanenyana o ile a hemela godimo kudu, a retološetša mahlo a gagwe leratadimeng. Bahlabani ba ile ba leka go gata mogato ka kelohloko kudu. E le gore o se ke wa šitišwa ke go lokišwa. Dithunya tša 128mm le 75mm di be di šoma bjalo ka ditonki. Eupša tanka e be e sa dutše e hwetša tshenyo.
  Le lengwe la maboto le ile la thuthupa gomme la wela koloing. Ditlhamo di be di ngwalwa e bile di tšhogile ganyenyane.
  Ka November 30, ma-Nazi a ile a tšwela pele le go feta. Mafelong a mangwe ba ile ba ba ba fihla bogareng bja motse. Eupša ka lona letšatši leo, thunyo yeo e bego e lebišitšwe gabotse go tšwa go tše masomenne-hlano e ile ya senya molomo wa kanono ya 128-mm, gomme banenyana ba ile ba gapeletšega go thoma go lokiša gape. Gomme, go bonagala, nako ye telele.
  Ke moka ba bane ba ile ba phetha ka go lwa bjalo ka madira a bonolo a sepelago ka maoto go e na le go lwa bjalo ka tanka. Ba botse ba ile ba leka go lwa, ba lwa ka bikini feela. Eupša go tonya, banenyana ba be ba kgona go ema diiri tše sego kae feela boemong bjo bja go hlobola seripa-gare, gomme ka morago ba kitimela go yo ruthetša.
  Gerda o ile a ipela lehlweng, a thuntšhwa go tšwa sethunya sa morago bjale sa go hlasela sa MP-44 gomme a bolaya mašole a Russia ka mafolofolo kudu. Ke yena yo, ngwanenyana yo a sa rwalago dieta wa moriri wo mošweu, yo a ilego a thula mokoronele wa Sešole se Sehwibidu hlogong. Gomme a re:
  - Aowa, ke sa le Aryan!
  Charlotte, yo a bego a tšwela pele go tšwa ka lehlakoreng le lengwe, o ile a sega:
  - O mohlabani yo a tlišago lehu go manaba a gago. - Ke moka ngwanenyana wa moriri wo mohwibidu, wa maoto a se nago selo o ile a thuntšhetša major gomme a mo itia thwi ka fase ga leihlo. O ile a hlobola meno a gagwe go se nene kudu. - O a bona, ga ke thunye gampe go feta!
  Gerda o ile a fa go phatloga, a fetša setho sa Komsomol le molaodi wa mašole a Russia, bitch o ile a bontšha meno a gagwe:
  - Ee, o a thuntšha, eupša ke bone! Jwalo ka chainsaw!
  Charlotte o ile a lahlela seripa sa galase ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. O ile a otla molefotenente wa madira a Russia molaleng, gomme a lla:
  - Gomme ke nna yo, ke bapala ka galase!
  Gerda o ile a kitima ka gare ga lehlwa, a tlogela mehlala ya maoto a sa rwala dieta. O ile a kitimela a inama fase. Ke moka ngwanenyana wa nkwe o ile a retologa gomme a dira somersault. O ile a sotha gomme a šuthiša hlogo ya gagwe go leba seledu sa lešole la Soviet. A tshwela madi ka mathe. Gerda o ile a pitlela kgokgokgo ka maoto a gagwe a sa aparwago gomme a kgama mo-Russia.
  Diabolo wa moriri o mohwibidu Charlotte o ile a kgama mmulamadibogo. Ke kamoo banenyana ba ilego ba ipontšha e le ba gobogilego le ba babe ka gona.
  Magda o ile a boela a bolaya masole a Russia, empa a se ke a gobatsa bana. Aowa, a ka se tsoge a emišeditše seatla sa gagwe go ngwana. Le gona ka kakaretšo, go tšholla madi go be go sa mo nee lethabo. Eupša le ge go le bjalo, ke tigress go tšwa go mophato wa SS, gomme o swanetše go latela ditaelo.
  Ka fao Christina o ile a lahlela tšhoša go mošemane yo a bego a bonagala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi. Ruri e sehlogo. Aowa, batho ba bagolo ga se ba swanela go bolaya bana!
  Magda o ile a itshela gomme a hweshetša:
  - Morena ntshwarele! O a nkgopiša, eupša ntwa ke ntwa!
  Gomme blonde e ile ya thuntšha mo-Sniper wa Russia, yo a ilego a wa, a otlwa ke go thulwa ka go nepagala go fihla leporogong la nko ya gagwe. Ka maswabi, ba bane ba tumilego ba ile ba tšwelela. Banenyana ba ile ba thoma ka go bolaya Mabrithania gomme karolo e nngwe ya ma-Amerika, eupša bjale ba tšere
  Ma-Russia a. Go bjalo ga go nyenya mo go tšhošago ga Ntwa ya Bobedi ya Lefase. Grins yeo e bontšhago meno a kgonthe kudu, le a bogale!
  Christina o ile a itlotša leoto la gagwe le le se nago selo godimo ga kota, a sa dutše a ikwa a tonya gomme a hlokomela gore:
  - Na e a šišimiša? O nyaka eng go baloi ba moriri o mohwibidu!
  . KGAOLO YA No. 14.
  Majeremane a ile a gatsela modiro ganyenyane-ganyenyane. Go akaretša le difofane - le ka kgapeletšo ka lebaka la maemo a boso a go senyega. Go be go sa kgonege go phetha ka mo go feletšego mešomo yeo e beilwego letšatši pele ga tlhaselo. Ke therešo gore Caucasus e tloga e thopilwe. Tšhemo ya oli ya Baku e ka tlase ga taolo. USSR e ile ya lahlegelwa ke mothopo wa yona o mogolo kudu wa oli. Ke therešo gore Majeremane ka bowona a sa dutše a swanetše go fetša nako a tsošološa didiba. Karelia, Arkhangelsk le karolo ya lebopo la ka leboa le tšona di ile tša thopša. Leningrad e kgaotšwe ka mo go feletšego poledišanong le Russia ka moka. Mafelo a mangwe a mangwe a thopša bogareng. Seripa-gare sa Turkmenistan le sona se thopilwe. Japane e ile ya thopa Mongolia ka moka, gomme gape ya ikhutša ka Asia Bogare gomme ka karolo ya hlola dihlogo tša maporogo ka kua ga Amur, ka seleteng sa Usuri. Ke therešo gore samurai e ile ya atlega ka tsela e itšego e nyenyane. Vladivostok e thibetšwe ka mo go feletšego gomme e ka tlase ga mollo.
  Go šetše dikhilomithara tše makgolo a mabedi go ya Moscow. Le gona Majeremane bjale a ka thuntšha motse-mošate ka dithuthupi tša ballistic le go thunya pomo ka difofane tša jet. Eupša marega le go tonya, Wehrmacht e ile ya lahlegelwa ke bokgoni bja go phethagatša tlhaselo e oketšegilego. Ho feta moo, mabotho a bokolone: Maindia, Maafrika, Maarabia a tonya haholo. Le gona ba ile ba lahlegelwa ke bontši bja go atlega ga bona ntwa. E tla ba sebe go se diriše boemo bjo bjalo ka mo go holago. Le ge Madira a Mahwibidu a ile a lahlegelwa kudu gomme gape a lapile kudu.
  Ka kgonthe, Bašomi ba Kakaretšo ba ile ba dira phetho, go sa šetšwe mathata ka moka a ditlabakelo le tahlegelo ya Caucasus, go dira ditiro tše mmalwa tše dikgolo tša go hlasela marega. Le ge mafascist a ka se be le sebete sa go ntšha dinko tša ona ka ntle marega, re tla di kgomaretša fase gomme ra di pšhatlaganya.
  Goba, boemong le ge e le bofe, re tla go gapeletša go lwa maemong a mabe kudu a boso.
  Vasilevsky, hlogo ya bašomi ba kakaretšo le motlatšatona wa tšhireletšo, ka mo go kwagalago kudu, o ile a tšea gore USSR e ka se kgone go thopa lebelo la thekinolotši kgahlanong le Yuropa ka moka le Afrika ka Asia go tlaleletša.
  Mabapi le se, mohola wa lenaba, kudu-kudu ka difofaneng, o tla gola feela nakong ya marega. Ee, go ba gona, batšweletši ba Soviet ba šetše ba hlamile le go tšwela pele go hlama ditanka tše difsa le tše di tšwetšego pele kudu. Ka mo go kgethegilego, T-34-85 yeo e nago le turret e kgolo le sethunya se matla. Go lokile, IS-2 yeo e nago le sethunya sa dimilimetara tše 122 e tseleng. Eupša Majeremane a ka se eme a sa šišinyege. Ka ntle le moo, gaešita le dikoloi tše difsa ga se tše dibotse ka mo go lekanego go ka fenya Tau goba koloi le ge e le efe e boima.
  Le gona ga go bonagale gore bjale go tla kgonega go fihlelela go phagama ga dipalo.
  Voznesensky le yena o ile a bolela. Le gona o ile a bolela ka go hlasela ka lebelo:
  - Ka morago ga tahlegelo ya Caucasus, madira a rena a tla itemogela tlhaelelo ye kgolo ya makhura. Ge e le gabotse, re šetše re e itemogela ka botlalo. Le ge go le bjalo, marega, nako ya mosegare ke ye kopana kudu, boso gantši bo mpe gomme tšhomišo ya makhura le yona e tla fokotšwa.
  Mokhomišenare wa Batho Zhdanov le yena o ile a akgofela go oketša ka gore:
  - Go tlaleletša, mašole a rena le sappers ba ile ba thuthupiša didiba ka moka tša oli ka Caucasus. Se se ra gore ba ga Kraut ga ba sa kgona go šomiša oli ya rena. Eupša ge re nagana kamoo ma-fascist a sehlogo a tsebago ka pela ka gona go aga le go tsošološa selo se sengwe le se sengwe, gona ka seruthwane oli ya Baku e tla elela ka ditšhika tša tša boiphedišo tša Third Reich.
  Stalin o ile a akaretša poledišano yeo:
  - Mafelelong a December re tla otla kotlo ya mathomo ya marega. Potšišo e nnoši ke gore kae?
  Mo sešole se be se se sa e-na le botee. Zhukov o ile a šišinya go hlasela bogareng le go raka lenaba kgole le Moscow. Vasilevsky o ile a tšea gore go kaone go hwetša ntlha e fokolago kua Tikhvin. Ka nako e swanago, thuša Leningrad, yeo e ka no se phologe thibelo e gabedi.
  Rokossovsky o ile a bua a thekga tlhaselo ka lehlakoreng la Voronezh. Go be go e-na le dikgopolo tša go hlasela Manazi kua Astrakhan, goba gaešita le kgaufsi le Arkhangelsk. Stalin o ile a theeletša ditlhaloso ka moka, a ngwala se sengwe gomme a nagana.
  Kgopolo ya go kgoromeletša lenaba kgole le Moscow e be e bonagala e le e lekago le e lekago. Lega go le bjalo, ke bogareng moo ma-fascist ga bjale a tiilego kudu e bile a tsemile medu gabotse.
  Go be go bonagala go sa kwagale go hlasela ka go tshela Volga noka e be e le e kgolo e bile e le e tseneletšego, gomme karolo ya mathomo-thomo ya modiro e be e tla tšea nako e telele.
  Tlhaselo magareng ga Don le Volga e a kgonega, eupša ya rena e šetše e fentše moo, gomme Majeremane le ona a tiišitšwe gabotse.
  Kgopolo ya Vasilevsky"s e bonala e kwagala kudu. Ka leboa, Majeremane a fokola, gomme madira a ona ka tsela e itšego a na le phihlelo e nyenyane ya ntwa. Go feta moo, Tikhvin e be e sa tšwa go thopša madira a Jeremane a be a eme godimo ga lešoba. Eupša go tloga go kgonega gore ba ga Kraut le bona ba nagane ka tsela ye.
  Efa matla a gago ka moka ka lehlakoreng la Voronezh? Ka peakanyo ya ka pele, mathudi a ile a bopša, yeo e bego e tla ba ya tlhaologanyo kudu go leka go e sega, go swana le thistle ya go bjala ye e sekamego.
  Dikgopolo tše dingwe tše di kgahlišago kudu ke go nyobana go dikologa Arkhangelsk. Ge re lebelela gore ba ga Kraut ba tla swanelwa ke go sepetša dithušo tša go tiiša go putla mawatle, ke mo go kwagalago gore go na le mabele ka lehlakoreng le.
  Gaešita le ge go le thata go aba madira a gago, kudu-kudu ka ge sehlopha sa dikepe tša ka tlase ga meetse tša Nazi se buša lewatle ka mo go feletšego. Le gona di- cruiser tše difsa tša Nazi di tsena tirelong. Go bonagala ba ile ba ba ba nyakile ba aga sekepe sa ntwa sa Bismarck seo se bego se nweletše pele. Go feta moo, sekepe se sefsa se swanetše go roba bogolo bja rekoto le dibetša tša Yamato.
  Gaešita le ge ka lehlakoreng le lengwe, ke ka baka la"ng ma-Kraut a nyaka dikepe tša ntwa? Lahlela lerole mahlong a lefase ka moka? Se se tshwenyago kudu ke ya data ya mehuta e mefsa ya dibetša tšeo di hlangwago kua Third Reich. Kudu-kudu mabapi le dithuthupi le difofane tša jet, gomme se ke se segolo.
  Ka morago ga go dika-dika go se nene, Stalin o ile a dumelela leano: go thoma tlhaselo seleteng sa Tikhvin mafelelong a December, gomme mathomong a January go ikwa lenaba le le kgaufsi le Voronezh.
  Ka kakaretšo, se se be se bonagala se kwagala... Go sa le bjalo, banenyana ba bane bao ba šetšego ba lebetšwe ka seripa ba ile ba tšwetša pele bogale bja bona ka Bohlabela. Gerda le Charlotte le Christina le Magda von Singer - ka morago ga go khutša mo go hlotšwego ke taba ya gore ka moka ba ile ba ima mo e nyakilego go ba ka nako e tee; ke moka ba belega bana bao ba phetšego gabotse gomme ba boela ka pele.
  Boemo bja leratadima bo be bo tonya gomme botse bo fihlile ka la masomepedi-hlano la Dibatsela. Lehlwa le a na le phefo e foka di-curl tša gago. Gomme ba ile ba kgetha e sego lefelo le borutho kudu bakeng sa bona - thwi kgauswi le Leningrad.
  Ge ba fihla, banenyana bao ba aperego bikini ba ile ba ya go kitima ka gare ga mašoba a lehlwa. Ge e le gabotse, ma-Aryan a kgonthe a swanetše go bontšha gore ga a boife le ge e le efe, gaešita le go tonya mo go šoro kudu. Mošemane wa ninja yo a fihlilego a e-tšwa Japane, yo bohle ba bego ba mmitša Karas, o ile a kitima le bona.
  Potsanyane ye e ile ya tuma ka go tšea karolo ga yona ditiro tše di kgethegilego. Dibopego tše di kgahlišago tša ka bohlabela, gotee le moriri o motsothwa wo o abetšwego tate yo a sa tsebjego, di ile tša dira gore mošemane yo e be yo mobotse kudu.
  Banenyana ba ile ba ba ba mo lebelela ka mahlo ge ba arabela, le ge e le gore Karas mohlomongwe ga se ya ba motswako go bona ga bjale. Eupša kimollo ya mešifa e kitima bjalo ka terata, moo e lego gore gaešita le di- tigress tše tše di nago le phihlelo, tšeo di itemogetšwego selo se sengwe le se sengwe, di ka se kgone go sepedišana le yona.
  Banenyana ba ile ba boela ba boela ba bopega ka mo go feletšego ka morago ga go belega motheong wa tlwaetšo, eupša ga se monna yo mongwe le yo mongwe yo mogolo yo a ka kgotlelelago lebelo le bjalo la leqhwa.
  Christina, yo, go swana le Magda, von Singer, a kgonnego go lwa le ma-Russia, o lemogile gore:
  - Tšhwaane le lehlwa ke modirišani wa bona yo mogolo. Gomme it"s no cooler go feta Mabrithania!
  Magda o lemogile ka mo go swanetšego gore:
  - Nka se bolele seo. Marussia a matla kudu gomme diyuniti di nyakile di sa boele morago!
  Charlotte, a dira somersault ge a kitima, o ile a sega gomme a hlokomela:
  - Eupša se ke bofokodi go feta plus.... Ka kakaretšo ga ke kwešiše mekgwa ye bjalo ya taelo le taolo bjalo ka tlholo ya dihlopha tša barrage le go bolawa ga balaodi ba diyuniti tšeo di boelago morago.
  Gerda ka boyena a sa rwala dieta, a retologa ge a be a kitima gomme a dira go otlolla, o ile a dumela:
  - Ke nnete - ka fase ga thupa o ka se hwetše bahlabani ba ba botse. - Mo ngwanenyana wa mmala wo motsothwa, le ge go le bjalo, o ile a gapeletšega go dumela, ka pelo ye e llago. - Eupša Marussia a lwa gabotse ge e ba a šetše a swere mengwaga ye mebedi le seripa. Re tla rata go phologa ga bona!
  Christina o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Na o a re botša?
  Gerda o ile a sega ge a be a hlokomela gore:
  - Re ba maemo a godimo! Kudu-kudu Marcel!
  The molemo ka ho fetisisa ace ea linako tsohle le batho, ho sa tsotellehe thibelo categorical ea Hitler, ea neng a batla letšoao lena la invenncibility ho tsepamisa maikutlo ka ho khetheha ho ruteng - ka mor'a tsohle, e ne e le molefothenente mojenerale, leha ho le joalo o ile a kitimela pele.
  Goba go e na le moo, Fuhrer ka botho e ile ya mo dumelela gore a boele ge e ba Majeremane a be a ikwa gampe felotsoko.
  Go ba gona, Manazi, ge e ba go ka direga, a ile a matlafatša ditšhireletšo tša ona gomme a itokišeletša marega, eupša a be a belaela ka matla gore ma-Russia a be a tla ba le methopo bakeng sa ditiro tše dikgolo tša go hlasela.
  Lega go le bjalo, bohlale bo ile bja šoma. Ke gore, tsebišo mabapi le tlhaselo yeo e bego e le kgaufsi ya go lokolla Tikhvin e ile ya tšhologa e le ka kgonthe. Go feta moo, madira a Soviet a ile a thoma go thuthupa mo go matla ga dithunya, ka nako e swanetšego bakeng sa Keresemose.
  Ba otla "Katyushas" esita le banyalani ba bang ba pele phahameng-matla rokete launchers "Andryusha". Gomme modumo wo o tšwago go dithuthupi e be e le mo go lego gore banenyana bao ba sa rwalago dieta, bao ba gatsetšego ka seripa ba ile ba o swara.
  Ka mahlatse, go kwa ga bona ke mo gobotse kudu gomme mahlo a bona a a phadima.
  Banenyana ba ile ba lebelelana gomme ba fihla phethong ya gore:
  - Bjale a re lweng gabotse!
  Gomme mošemane wa ninja Karas a re:
  - Mošomo wa ka e tla ba go tsena Leningrad le go hlola moo. O mobotse kudu gore o ka ba scout!
  Magda o ile a sekamiša dintshi tša gagwe ka go lapa ge a be a araba:
  - Le wena le wena... Gomme ge e ba Marussia a hwetša accent ya gago e makatša?
  Karas o boletše ka mo go kwagalago gore:
  - Ge o bolela Serussia ka nepo kudu, e go utolla bjalo ka mošele ka maatla kudu. Boemong le ge e le bofe, ke ile ka kitima, gomme ka bea go pitlaganya mo go botse godimo ga lenaba leo le lego ka lehlakoreng...
  Banenyana ba kitimela tankeng ya bona. Ke ditanka tša go dira diteko, ka morago ga tšohle. Gomme re ile ra ikgethela selo se sefsa. Ka mo go nepagetšego kudu, gaešita le ditanka tše pedi tše difsa ka nako e tee, tšeo di swanetšego go lekwa ka pele.
  E lego "Laski", dikoloi tšeo di nago le maloko a mabedi a sehlopha sa basepediši ao a nago le silhouette e tlase kudu. Dikao tša mathomo kudu tša moloko o mofsa wa ditanka, moo Majeremane a ilego a tloga a thoma go ba yo a tseneletšego ka go kgomaretša peakanyo. Le ba bang ba thahasellisang taolo tsebo-kamoo. Ka ho khetheha, phetiso motlakase le sebaka sa gearbox mounted ka enjene. Gomme ditanka tše mmalwa ka botšona di be di tloga di robetše fase. Tabeng ye, phetišetšo le entšene di be di beilwe ka morago, gomme banenyana ba dula ka boiketlo ka dimpa tša bona. Gomme maoto a bona a ile a tobetša digere le dikonope go tšwa ka morago, gomme diatla tša bona, ka go fapana le seo, di be di sepela ka boiketlo ge di šuthiša. Setulo se se rapaletšego kudu se dirilwe ka tatelano gomme se kopiša sebopego sa mebele ya bona. Ka nnete ga go na tora - e ile ya ipontšha e le sethunya seo se itšhidullago, gomme e le fase kudu mo e lego gore di-roller di le ka ntle.
  Ke therešo gore sethunya ga se kgone go retologa, eupša se kgona go dikologa ganyenyane. Go lokile, sefofane sa ntwa ka bosona se dikologa sele ya sona ka pela, ka go rialo se lefela go hloka tora.
  Magda o ile a hlalosetša banenyana ba molekane wa gagwe gore:
  - Moo, ditanka tšeo di se nago turret di theko e tlase e bile di tlase. Mo re ka beakanya bophagamo, ra bo theoša go fihla go dimithara tše 1.2 gomme ra bo godiša go fihla go 1.5... Go nyakile go swana le batšea-karolo, re gagaba ka dimpa tša rena.
  Ka ge e be e le boima bja ditone tše 12, koloi e be e e-na le ditlhamo tše dibotse kudu tša ka pele tša dimilimithara tše 82 ka khutlo ya go sekama ya 40 degrees go tloga go rapameng ka godimo. Gomme ya ka fase ke ye nnyane kudu. Mahlakore ga a šireletšwa kudu ka dimilimetara tše 60, eupša a sa khupetša di-roller ka botšona. Enjene ya matla a dipere a 400 e fana ka tshepedišo e botse kudu ya go otlela. Plus, lefelo la di-roller le go emišwa go dira gore go kgonege e sego feela go fokotša silhouette, eupša gape le go fa maneuverability e botse kudu ka snowdrifts.
  Go sa šetšwe seo motho a ka se bolelago, menagerie e boima, go thoma ka Panther, e na le bogolo bjo bogolo kudu le bjo bo sa kgahlišego. Gomme godimo ga di- snowdrift it"s completely death-like.
  Gerda, yo a ilego a dula fase le molekane wa gagwe wa nako ye telele Charlotte, gomme ka go se rate a ikwa a sa phuthologa ka lepokising le le pitlaganego, le le kopanego le le letelele la tanka. Le ge, go ba gona, re swanetše go lefa tlhompho gore koloi yeo e nago le dibetša tša T-4 le ditlhamo tše kaone e ile ya boloka boima bja ditone tše 12. The blonde terminator o ile a hlokomela:
  - Ditanka tše di phuthologilego kudu e be e le Nkwe le Tau. Ka koloing ye, le rena banenyana re thatafalelwa ke go retologa.
  Charlotte o ile a araba ka gore:
  - Empa tšireletso ... Jwalo ka "Panther" e ncha ka ho fetisisa, eo feela ka November e ileng ea qala ho kena sesole ka sekepe sa 60-millimeter.... Ke 'nete, phatla e tswaletšwe gakaone go feta ya rena ka 120-millimeter, eupša o sa dutše o ba swanetše go e otla. Ka khutlo ya go swana le ya rena, kanono ya 85 mm e tla ricochet le ge e thuntšhitšwe ka point-blank range.
  Gerda o ile a ngwatha leoto la gagwe ka morago ga tsebe ya gagwe, eupša motšhene wo o sa dutše o dira gore monwana wa gagwe wa leoto o khutše marulelo a sekamego gomme a hlokomela gore:
  - Marussia a re lemošitše gore ditanka tšeo di nago le caliber ya dimilimetara tše 122 di ka tšwelela. Bohlale ga bo robale!
  Charlotte o ile a realo ka kgodišego, a budulela marama a gagwe gomme a sotha molomo wa gagwe ka pefelo:
  - Bohlale bja rena bo maemong a bjona a mabotse bjalo ka mehleng. Ke rena feela bao re bego re notletšwe ka lepokising le le pitlaganego.
  Entšene e mpsha ya matla a dipere a 400, bjalo ka ge ditaelo di boletše, e be e ka godišwa ka nako e kopana ka motswako wa meetse-methalone goba naetrotšene. Tabeng ye, tanka e be e ka kitimela ka metsotso e mmalwa ka lebelo la dikhilomithara tše fetago tše 100.
  Mašole a Soviet a ile a dira kgatelopele, ka ge peleng a be a phuthetše mekoti ka moka le diphapoši tša go bolokela dilo tša ma-fascist. Eupša Manazi a ile a gogela morago bontši bja madira mothalong wa bobedi le wa boraro. Ka morago ga moo ba ile ba leka go kopana le madira a sepelago ka maoto ka mollo wa dithunya le methaladi ya dithunya tša motšhene.
  Go ba gona, ka pele go be go e-na le ditanka tšeo di sepelago. Ka ge di-T-34-85 tše matla kudu di be di se tša hlwa di tsena tšweletšong ya bontši, di-T-34-76 tše dinyenyane le tše di sepelago kudu di ile tša hlaselwa. Bona, go sa šetšwe tahlegelo, ba ile ba namela mothalong wa mokero gomme ba diriša mohola wa bokgoni bja bona bjo bobotse bja go otlela lehlweng.
  Gomme mo ke dikoloi tša Jeremane tšeo di lekago go arabela. T-4 e šetše e kgaoditšwe, eupša tše mmalwa tša tše di sa dutše di šoma. Ka mo go makatšago, di sepela gakaone ka gare ga di- snowdrift go feta diphoofolo tše difsa tša go tšhoša. Go feta moo, o sa dutše o swanetše go e thoma gore o tloše lehlwa leo le kgobokeditšwego magareng ga di- roller. It"s even funny how the Krauts e bela meetse ka gare ga dipitšana gomme ka morago a a tšhela godimo ga diporo gore kgapetla ye e gobogilego e tšwe.
  Esita le molemo ka ho fetisisa Jeremane tanka "Tau" utloa bohloko ke joalo rollers. Ke therešo gore ka tšona diphetogo Mafora a šetše a ela hloko se, gomme koloi ya bona ka boyona e kgona go feta ya masometharo-nne... Eupša se ke feela ka mabaka ge re bolela ka tsela e bonolo gakaakaa.
  Eupša ditanka tše mmalwa tša Jeremane di ile tša šutha... Eupša tše dingwe, nka re bjang... Ka godimo! Ke nnete, go tšwa go "Tau" ditanka tše thata leka go otla T-34-76 go tšwa kgole. Go swanetše go lemogwa gore, ge go elwa hloko go fokola ga ditlhamo tša turret ya go lahlelwa ya tlhamo ya Soviet, go na le, ka bomadimabe, sebaka sa go otla.
  Tlhaelelo ya dielemente tša motswako e šoro kudu moo e lego gore gaešita le dithunya tša Kraut tša 50 mm di kotsi. Le ge go le bjalo, go thulwa go tšwa go kanono ye nnyane ya 37-mm le gona go hlola go phuhlama le go tšhologa ga ditlhamo, goba mapetšo ka gare ga sekepe le turret.
  Go hlaselega gabonolo mo go lekanyeditšwego ga "masometharo-nne" go ile gwa lebiša tabeng ya gore kgopolo ya go hlomela gape "Panthers" ka sethunya se maatla kudu e ile ya bušetšwa morago go fihla dinakong tše kaone. Goba, ka go nepagala, ye mpe kudu - ge e ba di-IP di tsena ka gare ga letoto. Eupša go fihla ga bjale IS-1 ga se ya fetoga lelokelelo la batho ba bantši. Eupša tshedimošo ka ga IS-2 e šetše e dutlile. Ka ge bajenerale ba bantši ba be ba šetše ba kwešiša gore USSR e nyakile e ahlotšwe, gomme ba sa hwetše e le dihlong go eka Naga ya Mma ka baka la tšhelete. Ka gona palo ya dihlodi, go akaretša le tšeo di lego ka go General Staff, e oketšegile kudu.
  Mona ke phetolo boima ya "Tau" le kanono 128 limilimithara. O leka go fihlelela tše masometharo-nne ka letsogo la gagwe le letelele... Eupša leka go le thula.
  Lega go le bjalo, dikepe tša go rwala dithoto tša Soviet di dira phetho ya go hlasela Fritz ka botšona. Gaešita le ge go elwa hloko tekanyo ya mollo wa dithunya tša Wehrmacht, se ke go ipolaya.
  Ka fao "Tau" e kgonne go gagola turret gomme bagwera ba bane ba fofela go tloga bjalo ka maeba go ya lefaseng le le latelago... Eupša ditanka tše dingwe di kgorometša ka maatla le go feta... Bjale ditsebi tša diatla di thomile go phafoga go godiša dientšene tša disele ka tsela ye nngwe, gore ba ka potlakisa tanka esita le ka nako e khutšoanyane, empa ntle le metsoako efe kapa efe ho fihlela ho dikhilomithara tse 70. A enjene e senyehe ka mor'a moo. Eupša ka morago ga moo bašemane ba itlhobogilego ba tla tlhaselong, bao go bona go boela morago go sa naganwago. Go lokile, go thwe"ng gona? If you can"t live otherwise, gona lebala ka go phologa.
  Gomme bjale, bjalo ka motemona go tšwa lefaseng la lehlwa, tanka ya Soviet, ka ge e ikgethile mohlaselwa yo a bitšago kudu, e tšholla "Tau" ye boima le ye e bolayago. Koloi ya Jeremane e be e sa tšwa go thoma go tloga lefelong la go bolokela dikoloi.
  Sethunya se matla, barrel ya koloi ya Soviet e a koba. Tau e fase kudu gomme mebele ya dikoloi tše ka bobedi e bataletšego. Gomme ka morago ga moo entšene ya Jeremane yeo e lego ka pele e a thuthupa. Gomme mollo o a thoma, gomme Manazi a tšhaba ka lešoba la ka tlase.
  Go ba gona, ga se ditanka ka moka tša Soviet tšeo di ilego tša kgona go thuba go fihla lefelong la go thulana. Dithunya tša ba ga Fritz di a šoma e bile di a šila. Eupša mang le mang yo a atlegilego o tla e otla ka thata!
  Gerda le Charlotte ba be ba le pele ga bagwera ba bona go se nene gomme ba ikhwetša ba le ka gare ga lefelo leo dikoloi tša Soviet di šetše di bonagala. Go lokile, o ka thuntšha, eupša it"s better go batamela. Go tloga bokgoleng bja dikhilomithara tše hlano, gaešita le ditlhamo tše di fokolago tša masometharo-nne go thata go di tšea.
  Charlotte wa mollo o lemogile ka tsela ya filosofi gore:
  - Go dula go le bjalo. O ka se kgone go thula o le kgole!
  Gerda o ile a ganetša ka gore:
  - O ka kgona ge o le šedi ka mo go lekanego!
  Eupša go fihla ga bjale boemo ga se bja re gapeletša go thunya go tšwa bokgoleng bjo botelele. Le gona ga go na motho yo a tlago go lemoga tanka ya bona yeo e pentilwego ka mmala o mošweu. Gomme koloi e sepela gabotse kudu. Ga go na motho yo a ka solago tšhese.
  Gomme go namela go boreledi. Dikoloi tša Soviet le tšona di botse kudu gomme di šetše di thubile mothaladi wa pele wa tšhireletšo ya Jeremane gomme di thuba wa bobedi. Gomme boemo bja leratadima bo be bo le bobe, ledimo la lehlwa le ile la tsoga, gomme difofane tše ntši tša Wehrmacht di ile tša kgaolwa.
  Ge re nagana ka bofokodi bja dipalo bja difofane tše khubedu, le tlhaelelo e šoro ya makhura, boemo bja leratadima bo ka se be bjo bokaone.
  A ba ga Kraut ba iphihle. Ba bangwe ba bona ba bile ba thomile go šišinya mašela a mašweu. Hitler o tla ba kaput...
  Gerda o ile a thuntšha go tšwa bokgoleng bja dikhilomithara tše pedi. Ka molao-motheo, go fenywa mo go sa dutše go sa kgonthišege, eupša go bona gore ke Majeremane a makae ao Marussia a kgonnego go a golofatša, gona ke eng seo o ka se letelago. Go feta moo, ba masometharo-nne ga ba thata le go feta mathomong a ntwa, gomme ga se ba hlwa ba ba le nako ya go hlabolla dipeeletšo tše difsa. Ka gona...
  Terminal ya blonde e be e tshwenyegile kudu ge a goga sethunya sa sethunya. O be a šetše a lahlegetšwe ke mokgwa wa go thuntšha ntwa - ntle le tlhaselo ya Murmansk, le ge a ile a tšwela pele go itlwaetša mafelong a go thuntšha le mafelong a tlwaetšo nakong ya boimana bja gagwe, gammogo le dikgwedi tša mathomo tša pušo ya gagwe. Eupša go bonagala go le bonolo go lwa ka bikini gomme o sa rwala dieta, o ba o tee le motšhene... Kgapetla e ile ya thula le go sotha turret... Aowa, ga se ya swara mollo, eupša mogwera wa ka o ile a gapeletšega go ema le ge go le bjalo. Gomme bjale mohlaselwa yo mongwe...
  Charlotte o a sebela:
  - Ke mang yo a tlwaetšego go lwela phenyo. O tla ya lebitleng le rena... - Gerda o ile a thuntšha, gomme mohlabani wa moriri wo mohwibidu a mo phošolla. - Goba go e na le moo, ka moka re tla tliša manaba a rena lebitleng mmogo.
  Snow White the Terminator o ile a tsena ditaba gare ka bogale:
  - Ee, ga go tlhohleletšo, o se ke wa šitišwa ke koša!
  Charlotte o ile a lopa ka gore:
  - E opele ka bowena! O na le bokgoni kudu!
  Gerda, a etelela pele mollo, a thoma go opela;
  Naga ya gabo le madira ke dikokwane tše pedi, .
  Eo polanete e iketlilego go yona!
  Naga ya rena e tla go šireletša ka matswele a rena,
  Madira a gago a rutheditšwe ke batho ka moka!
    
  Maru a a fodile, le seetša se a fiša, .
  Sethunya sa motšhene se ile sa itlotša magetla a lešole!
  Re na le wena go ya go ile, naga ya gabo rena, .
  A re epeleng lenaba lebitla!
    
  Ee, ka dinako tše dingwe sefahlego sa mahlatse se sehlogo, .
  Kulo e leka go phunya dipelo tša rena!
  O ile a boela morago gannyane gomme mohlabani a hwa, .
  Morena bulela mogale mojako!
    
  Leratadimeng le le se nago botebo re na le khutšo, .
  Paradeise, mohlabani yo a šegofaditšwego ga a phadima!
  Ke rwala khutšo le nna nageng ya botate, .
  Bana ba rena ba tla latswa dienywa tša phenyo!
  Ge Gerda a be a opela, o ile a betha ditanka tše dingwe tše senyane, a kaonefatša kudu maemo a gagwe.
  Ke moka Charlotte o ile a thoma go opela:
  Bophagamo bjo bo goketšago bja dinaledi, .
  Di go iša bokgoleng bjo bo sa felego!
  Gomme batho ba rena ba lefase la kgopolo, .
  Toro ya go fofa Icarus!
    
  Tebelelo ya ka e tsepame leratadimeng, .
  Kgolokwe e thata go e kgoma..
  From pele Archimedes diseke ee - .
  Go di rulaganya e be e le mo go telele le mo go lapišago!
  Mo ngwanenyana o ile a palelwa ke go ganetša gomme a thoma go ikemišetša le go ithuntšha... Bašomi ba ditanka tša Soviet ga se ba ka ba ela hloko dithunya tšeo, le ge e le gore sethunya sa Magda seo se itšhidullago le sona se ile sa tsenela. Le ge go le bjalo, ka gare ga ledimo la lehlwa ga o kgone go bona gabotse gore le thula kae, eng le gore le thula bjang. Plus, ditanka ka bobedi di ile tša nwelela gomme tša nyakile di sa hlaolege go tšwa go snowdrift. Gomme sethunya se sefsa se be se sa bonagale kudu, gomme mafelelong go be go na le sedirišwa sa go homotša seo se nago le lefelo la go ntšha mabone. Ye ke motšhene wa bofora kudu wo Fritz e ilego ya ipontšha e na le wona.
  Carp ya crucian, yeo e bego e fegilwe ka thoko ka motsotso woo, e ile ya opela ka lethabo:
  - Ge basadi ba lwa, it"s better gore o se tsene ntweng!
  Go be go bonagala eka dikoloi tše pedi tša ditone tše lesomepedi feela e nngwe le e nngwe di ka baka tshenyo e kaakang? Lega go le bjalo, tabeng ye, bašomi ba dira phetho ya selo se sengwe le se sengwe. Banenyana ba nyakile ba se ba ka ba foša, gaešita le ge e se dikotlo ka moka tšeo di bego di bolaya. Ditlhamo tše tharo goba tše nne tše di sekamego tša tše masometharo-nne di ile tša fa ricochet, ditlamorago tše ka bago tše lesomepedi di ile tša lebiša go ditekanyo tše di fapanego tša tshenyo go dikoloi, eupša mohuta wo o bego o ka lokišwa gabonolo tšhemong. Eupša dikoloi tše ka bago tše masomehlano tša Soviet tša ditlhamo tša boleng bjo bo fokolago di ile tša senyega kudu.
  Ka mohlala, commander"s thirty-four e ile ya thoma go hlatša ge dithunya di thuthupa. Turret e ile ya lahlelwa kgole, gomme barrel ya retologa bjalo ka leotwana la go otlela. Batho le bona ba ile ba hwa.
  Bašomi ba ditanka ba Soviet ba ile ba lemoga ka morago ga nako gore ba be ba hlabja gomme ba leka go hlasela ka go lwantšha.
  Banenyana ba nkwe ba pitlagane kudu, eupša morwalo wa dithunya wa dithunya tše 82 o tloga o bapetšwa le Panther. Le ge dithunya di iketlile nkong gomme banenyana ba di gohla dikhutlo. Eupša ga bjale go sa na le selo seo se swanetšego go thuntšhwa, gomme ge o batamela, go bonolo go otla ma-Russia.
  Gerda o itshela ka lebelo kudu gomme, a romela tanka e nngwe bakeng sa dilo tše di senyegilego, o a sebela:
  - Modimo a ntshwarele! Ba ke bašemane ba sebete, eupša yo mongwe wa balaodi ba bona o hlanya ka mo go feletšego!
  Charlotte o ile a lemoga, a sebela ka hysterically:
  - Ge ba ka re namela, then it"s the end!
  Ka nnete, ba masometharo-nne bao ba thuntšhitšwego ge ba sepela, ba be ba apešitšwe ke muši, ba thothomela ka lebaka la go tšhoga. Ke therešo gore dithunya tša bona ke ka sewelo, dithunya ga se tša nepagala, eupša tanka e a duma.
  Phatla e sa šireleditšwe ka mo go phethagetšego gomme ditlhamo, go sa šetšwe seo motho a ka se bolelago, ke tša maemo a godimo, di samentetšwe. Se se ra gore bokagodimo bja go oketšega ga go thatafala bo fa ricochet ye botse kudu, go swana le mmutla o tlola.
  Eupša go sa tšhoša ka gare, go swana le go namela moropa gomme o bethwa ka dithupa tše boima.
  Ke therešo gore khabine e ile ya fiša kudu go tšwa go di-hit, eupša ge o apere bikini, e bile e bose ka morago ga go itahlela ka gare ga di- snowdrift. Eupša what"s much more unpleasant ke gore khetla ya Soviet e ile ya thula apron ya go ja ya rolara. Se ke bakeng sa tshebetso ya ho khanna ya koloi, joaloka crowbar tlas'a leihlo. Le ge e le gore, ge o nagana gore di-roller ga di thekesele, eupša e le koloyana e arogilego, gona tanka e sa dutše e ka sepela. Retologa gomme o itlogele. Se se be se swanetše go ba se dirilwe pejana. Gomme ka fao tšhireletšo ya ka morago e fokola. Gomme khutlo ya go sekama e nyenyane. Ge e ka thula, e ka thuba. Dithunya tša ma-Russia ga se tše di fokolago gakaakaa.
  Gerda o ile a hweshetša, gape a lokolla mpho ya lefase la bahu go tšwa sethunya sa bona sa seka-automatic:
  - Eupša Pasaran!
  Le ge lentšu le, goba go e na le moo e le seema sa makomonisi a Sepania, le bonala le sa swanela ka mo go feletšego go bahlabani ba dinkwe ba Jeremane. Taba ke gore, Manazi a ile a lwa ka lehlakoreng la Franco. Le ge ka dinako tše dingwe mašole a amogela mekgwa ya batho ba bangwe ka go rata.
  Ge a thuntšha, Charlotte o ile a retološa sethunya sa Laska seo se itšhidullago ganyenyane, gomme go senywa ga rolara ya maleba ke khetla go ile gwa ba hlolela bothata tabeng ye.
  Ditanka tša Soviet ga se tša kitimela ka gare ga mašoba a lehlwa ka lebelo go swana le go bapa le tsela e kgolo, eupša go sa dutše go le bjalo go tlola ga tšona ka lebelo go be go šitišana le morero wa tšona gomme di be di le ka lebelo.
  Mo dikgapetla di thuntšhwa ka point-blank range.
  Gomme Gerda o thunya ka lebelo le legolo, a fufulelwa kudu. Ditlhamo tše di sekamego
  e fa ricochet phatleng, eupša ge ba ka ba otla point-blank ka mahlakoreng...
  Charlotte o ile a goeletša ka gore:
  - Gomme le ge nka feleletša ke le botebong bja dihele, nka se boele lesakaneng!
  Banenyana, ke thuntšha go fihla mafelelong, eupša dikgapetla di kitimela go tšwa ka mahlakoreng gomme di a phunya, di thuba di-roller. Ditlhamo di a phatloga gomme koloi e swara mollo.
  Gerda o dira phetho:
  - Re thunya dikoloi ra tloga!
  Charlotte o goeletša ka tlalelo:
  - O nyaka go lahlela tšhipi?
  Gerda o bolela ka go dira phetho gore:
  - Go na le dilo tše bohlokwa go feta tšhipi, mohlala diforeime!
  Charlotte o gagola khamera e nyenyane ya difilimi gomme o goeletša ka gore:
  - Eupša ditiro tša rena tše di makatšago di tla rekotwa go ya go ile!
  Gerda, ka menwana ya gagwe yeo e se nago selo, o ile a retološa lever yeo e bego e thuthupiša dithuthupi tšeo di kgonago go foka tanka ya go dira diteko. Ngwanenyana wa nkwe o be a itshola kudu ka go senya mošomo o bjalo wa bokgabo, eupša o be a ka ya kae ge e ba go sego bjalo mašole a Soviet, ao a sa swanelago go ganetšwa sebete, a be a tla thopa thekinolotši ya moswananoši.
  Ka gona ba ile ba thuthupiša Laska gomme ba itahlela ka gare ga lehlwa bakeng sa go phološa maphelo a bona a moswana-noši.
  Magda von Singer le Christina le bona ba be ba sa nyake go boela morago gomme koloi ya bona e ile ya gagolwa ke go thulwa mo go nepagetšego ga dikgapetla. Ye ke pheletšo - Pallas e se nago kgaugelo ya ntwa efe goba efe. Ge o swanetše go boela morago, o tlogela pelo ya gago. Eupša banenyana ba ile ba lwa ka bokgoni, gomme ba kgona go šomiša mo e nyakilego go ba dithunya tša bona ka moka. Eupša bjale ba ile ba swanelwa ke go ipela, bjalo ka dinoga ka gare ga lehlwa la go tšhologa, gomme fao ba leke go dula ka ntle go tšwa go dithunya tša Soviet tšeo di sa thibelegego.
  Ge o fufuletšwe e bile o apere bikini, go namela botebong bja lehlwa ga se kgopolo e kgahlišago kudu. Eupša ke gakae mo lefaseng la rena o dirago seo se go kgahlišago? Ka mohlala, boemong le ge e le bofe, seetša se ile sa kgona ka mo go tseneletšego go singe ditlhako tša maoto a Modimo a Christina, yo a bego a thuntšha go fihla mafelelong. Eupša se se ile sa galefiša ngwanenyana yoo le go feta gomme a goeletša a re:
  - Tlhompho le sebete ga di rekišwe ka boima!
  Magda, yo le yena a bego a fišitšwe, gaešita le letlalo la gagwe le le tšhumilwego le khupeditšwe ke makhopho, o ile a goeletša:
  - Mollo ke phišo, e sego mollo!
  Lega go le bjalo, ditanka tša Soviet di ile tša dira gore modiro o be bonolo. Ka pefelo, ba ile ba thuntšha "Weasels" yeo e tlogetšwego ntle le kwelobohloko le ge e le efe, ba nweletša dikgapetla tše dintši ka gare ga tšhipi yeo e robegilego. Ka nako e swanago, tše dingwe tša dikepe tša go rwala ditanka di ile tša inama ka ntle ga mašoba gomme go swana le lephoto la phororo, di ile tša khupetša dikoloi tša Jeremane ka botšona le bao ba bego ba otlela dilo tše di gobogilego.
  Magda o ile a šikinyega ge a lemoga:
  - Bona, ma-Bolshevik, ke, go ba gona, sebete, eupša ga ba na setšo ka mo go feteletšego!
  Christina, a tshwela lehlwa leo le bego le wela ka ganong ga gagwe, o ile a bontšha toka e thata ka mo go sa letelwago:
  - O nagana gore bahlabani ba rena ba kaone?
  Magda o ile a hlokomela ka metlae:
  - Ke nnete, it"s better since re fenya. Caucasus e šetše e le ya rena, ke moka Moscow e bokgole bja dikhilomithara tše makgolo a mmalwa fela... - Gomme blonde ya todi ya dinose e ile ya hlobola ka go tia meno a yona a matelele. - Goba o nyaka go rwala dipolelo tša bofetogedi?
  Christina, yo a bego a šetše a bone ka mo go lekanego ga selo se sengwe le se sengwe, o ile a no emiša sediba sa lerole la lehlwa ka leoto la gagwe gomme a sega, a lemoga:
  - Ka nako ye nngwe go homola ke mohuta wo o šiišago kudu wa go eka.
  Bošego, blizzard le snowdrifts di file banenyana ba bane sebaka se sebotse sa go phologa.
  . KGAOLO YA No. 15.
  Go feta moo, ga se gwa ka gwa tla monaganong wa baganetši go kama lehlwa le go nyaka diabolo tša maoto a se nago selo ka gare ga di- snowdrift. Ka gona bahlabani, bao ba bego ba epetšwe lehlweng, ba ile ba dula morago, gomme ditanka tša Soviet di ile tša tšwela pele, di hlagolela go phuhlama. Gaešita le ge dikoloi tše fetago lekgolo di ile tša šala di rapaletše di robegile, di kgopame, .
  go feleletša ka tiro ya banana ba tigress.
  Ka kakaretšo, madira a Soviet a ile a fihlelela katlego e itšego matšatšing a sego kae a mathomo gomme a kgona go tsenelela kudu dibopego tša manaba.
  Fritz e ile ya boela morago go Tikhvin ka boyona gomme ya leka go hwetša lefelo la maoto motseng. Ka tlhago, dintlo le mafelo a bodulo ka botšona ke tšhireletšo e kgolo kudu go madira a Soviet ao a tšwelago pele.
  Banenyana ba bane ba sebete ba dinkwe ba ile ba kgona go boela morago go ya Tikhvin. Eupša ba ile ba swanelwa ke go tšea dithunya tša ka tlase ga motšhene bakeng sa go šireletša motse. Eupša go ditanka se ga se mošomo o kgahlišago kudu wa go itloša bodutu.
  Charlotte, a thuntšha morago go tšwa go madira a sepelago ka maoto ao a bego a tšwela pele, a romela lešole le lengwe le lehubedu lefaseng le le latelago, o ile a hlalosa:
  - Go lokile, aren"t we monsters... Gomme gape re nyaka go hwetša letlotlo!
  Tikhvin e ile ya senyega kudu gaešita le ge motse o be o thopša ke Majeremane.
  Bjale ba ga Kraut ba ile ba namela dithibelo gomme ba holofela go aga mothaladi wo o sa fenywego wa tšhireletšo.
  Gerda o ile a thunya ka dithunya tše tee - o be a swanetše go ba a hlokometše dikhathune tša gagwe. Mašole a Soviet a ile a lahlegelwa ke ditanka tše dintši kudu gomme ka gona madira a sepelago ka maoto a ile a hlasela.
  Ke therešo gore go be go se na dikepe tše di lekanego tša go rwala bašomi bao ba itlhamilego tša dika tša Soviet. Ke ka baka leo mašole a ilego a romelwa go hlabja. Gomme ba ile ba kopana le dithunya tša motšhene le dithunya tša motšhene. Ba bane ba ile ba thuntšha gabotse gomme ka bohlale ba iphihla ka gare ga mapheko.
  Gerda, ka ge a be a robaditše lešole le lengwe la Soviet fase, o ile a opela:
  - Re swanetše go phethagatša feat ya ntwa - go sego bjalo re ka se hwetše tlhaologanyo ya go phela!
  Ntwa e ile ya hlasela motseng ka moka. Gomme dipomo di be di šetše di wa go tšwa godimo, kudu ka ge boemo bja leratadima bo be bo kaonafetše ka mo go lemogegago, gomme ba ga Kraut ba ile ba thoma ka hlogo.
  Gerda, ka bogale, o ile a lahlela tšhoša ka menwana ya gagwe e kgahlišago yeo e se nago selo gomme a goeletša:
  - Ntwa ya rena e tla ba ya phenyo, go sego bjalo e ka se be bjalo!
  Charlotte, a thuntšha morago gabotse ka mo go swanago, o okeditše ka gore:
  - Go na le phenyo e tee fela, eupša e kgolo!
  Gerda, a kgaola bahlabani ba mmalwa ka go thuthupa mo go kopana, o okeditše ka gore:
  - Eupša go fenywa ga se nke go nnyane!
  Dithunya tša Soviet tšeo di itšhidullago di ile tša thuntšhetšwa Tikhvin, dithunya tša tšhemo le tša go rakelela di ile tša fihla ka moragonyana. Ba-Fritz ba ile ba matlafatša tšhireletšo ya bona le kgateletšo ya moya. Mašole a Soviet a ile a kgoboketša difofane tše difsa.
  Ponagalo ya Marseille ya nonwane e ile ya fetoša teka-tekano ya matla kudu.
  Ace e kgolo e ile ya fofiša ME-309, e lego sebetša se matla kudu. Gomme o ile a gogola yo mongwe le yo mongwe tseleng ya gagwe ka nnete. Gaešita le madira a Soviet a ile a lemoša ka mo go kgethegilego gore phoofolo e bjalo ya go tšhoša e tšweletše moyeng.
  Marcel ka boyena ga se a ka a itšea e le yo mobe ka tsela le ge e le efe, gomme go le bjalo le ka motho yo sehlogo. O be a dumela gore ka go lwa le Madira a Mahwibidu, o be a phethagatša fela mošomo wa gagwe o mokgethwa go Naga ya Bomme. Go feta moo, ditherešo tše dintši mabapi le ditiro tše sehlogo tša Manazi di be di sa tsebe ke yena. Le gona mo gontši kudu go ile gwa bakwa ke ntwa.
  Eupša mo ke ntwa ya mathomo ya super-ass ka morago ga go boa ga gagwe. Difofane tša go thuthupiša dipomo tša Soviet, difofane tša tlhaselo le difofane tša ntwa di a fofa. Go molaleng gore ba nyaka go nea ntwa e šoro go diyuniti tša fase tša Wehrmacht. Eupša Marcel o bona tše ka moka gomme go tšwa bokgoleng bja dikhilomithara tše hlano goba tše tshela o bula mollo, gaešita le go letša molodi ka nko ya gagwe.
  Metšhene ya Soviet le di- ace tše di nago le sebete di be di se tša hlwa di bona lenaba e le ka kgonthe ge difofane tša tšona di thoma go thuthupa gomme maphego a tšona a thoma go phuhlama. Marcel o ile a thuntšha ntle le go lebiša, eupša ka tsela yeo e kwešišegago. Go be go le bjalo ka ge eka o be a tseba e sa le pele moo mokgweetsi yo mongwe le yo mongwe wa sefofane a bego a tla fofa gona le go lebiša phoofolo ya gagwe ya go tšhoša yeo e nago le maphego. Ka gona go ile gwa hwetšwa gore lesogana leo le nago le sefahlego sa lesea le be le gogola di- armada tše di nago le maphego.
  Ngwaga o Mofsa, gaešita le ge o be o tonya, o ile wa ipontšha e le o fišago. Mašole a Soviet ao a ilego a hlasela ka go hloka kholofelo le ka go phegelela a ile a leka go tšea Tikhvin. Ba-Fritz ba ile ba itšhireletša ka manganga, ba leka go dula motseng, moo tšhika yeo e fepago Leningrad yeo e sa fenywego e rapaletšego gona. Go oketša moo, re be re bolela ka botumo bja madira a Jeremane, ao a ilego a hwetša go le thata e bile go le dihlong go tlogela metse e megolo.
  Bjalo ka ge mahlatse a be a tla dira bjalo, boemo bja leratadima bo ile bja kaonefala gomme difofane tše dintši tša manaba tšeo di thuthupišago dipomo, kudu-kudu Yu-288 e kgolo, di ile tša hlaba maemo a madira a Soviet gomme tša thunya dikgokagano ka dipomo.
  Difofane tša Soviet tša Yak-9 le Lagg-5 di be di le ka tlase kudu go feta lenaba ka dibetša le lebelo. Ka mo go kgethegilego, ME-309, go swana le drakone, e ile ya wiša dikoloi tše di fokolago tša Soviet. Go tlaleletša, Majeremane a ile a hlama leano la makgoba a mabedi, leo le dirilego gore go kgonege go diriša mohola wa bona wa dipalo ka mo go atlegilego gomme la fokotša tše dingwe tša mathata a go laola a dikoloi tša Jeremane tšeo di tiilego, tšeo di itlhamilego kudu, eupša e le tše boima tša moragorago tša Focke le ME. Go tlaleletša, dijethele tša ME-262 di ile tša thoma go tšwelela ka pele, le ge e le gore motšhene wo ga se wa hlwa o tshepagala ka botlalo ka setegeniki, gammogo le phetogo ye bobebe, ye e kgonegago kudu le ye e sa bitšego kudu ya HE-162. Motšhene wa morago o be o le bonolo go o tšweletša e bile o ka botwa kudu ka tsela ya setegeniki go feta di-jet Messerschmitts. Eupša bakeng sa go e šomiša, go be go nyakega bakgweetsi ba difofane bao ba nago le bokgoni bjo bo phagamego ka mo go lekanego. Eo ka tsela e itšego devalued dika tše dibotse tša tlhabollo ye bjalo ka boima bja fase bja sefofane - ditone tše 1.6 fela ge di se na selo, theko ya fase le go tšweletšwa ga tšweletšo, le go kgona go laola mo go kaone lefaseng.
  Eupša di- ace tšeo tša Majeremane tšeo di bego di tseba motšhene wo gabotse di ile tša o reta kudu. Huffman, mokgweetsi wa sefofane wa nomoro ya bobedi ka morago ga Marseille, yo a ilego a dula a sa fihlelelege, o ile a atlega ka mo go kgethegilego. Ka ge a fetile sephetho sa dikoloi tše 300 tšeo di welego fase, Huffman o amogetše sefoka se se phagamego sa Knight"s Cross of the Iron Cross, ka matlakala a oak, ditšhoša le ditaamane. Leano la gagwe la go batamela ka mo go kgonegago, gomme ka morago a thula le go fofela morago le loketše kudu go HE-162. Ka gona Huffman o ile a ipontšha e le setsebi se se tšwelelago sa ntwa ya kgaufsi. Le ge sephetho sa Marseille sa difofane tše 3117 tšeo di thuntšhitšwego fase se sa dutše se sa fihlelelege.
  Go feta moo, ka January 2, 1944, mokgweetsi yo wa sefofane wa nonwane o ile a tšwelela leratadimeng gomme le ge go le bjalo a kgodiša Hitler, a mo gopotša gore madira a Jeremane a be a le boemong bjo bobe, gomme go molaleng gore didirišwa tše matla kudu tša Jeremane di be di ineela lehlweng. Ka gona go a nyakega go nea kabo ya difofane Tikhvin yeo e dikologilwego, moo madira a Jeremane a ilego a dula gona, le go thunya dipomo ditsela ka moka tšeo di batamelago motseng.
  Banenyana ba tigress ba be ba thuntšha fase, gomme super ace e be e swara dintlha leratadimeng.
  Letšatšing la pele, Marseille e ile ya tšea difofane tše tshela gomme ya thuntšha difofane tša Soviet tše fetago lekgolo. Ke therešo gore ka January 4 boemo bja leratadima bo ile bja mpefala gatee-tee... Go ile gwa tsoga ledimo la lehlwa, gomme madira a Soviet a ile a hlasela motse.
  Banenyana ba bane ba ba hlomphegago ba Terminator ba be ba rata go lwa mmogo - magetla go ya magetleng. Ka gona ka mo go kgethegilego e botse le e bolayago. Ka baka la go tonya, ba ile ba gapeletšega go apara dilo tša go iphihla gomme ba lwa ka diaparo tše tšhweu.
  Mošemane wa ninja Karas le yena o ile a fihla go thuša. A sa boifego ngwana terminator, o be a sa tšhabe go tonya gomme a lwa ka diborikhwe fela. Mokgwa wa gagwe o nnoši wa go ruthetša e be e le tranelate ya go iphihla, yeo e bego e fetoša letlalo la gagwe la letlalo la tšhokolete le lešweu ka fase ga lehlwa leo le bego le tšwela pele go wa, le khupetša ditarateng ka moka. Go feta moo, o be a diriša go lahlela di- disc tša tšhipi tše di sesane kudu le tšhoša ya katana ntweng. Eupša, go ba gona, o ile a thuntšha gabotse kudu, le go tšwa dibetšeng tšeo di thopilwego. Lega go le bjalo, banenyana le bona ga se ba ka ba foša go diriša dithunya tša go itiriša.
  Dibetša tše bjalo di na le maatla go feta dithunya tša ka fase ga motšhene, gomme sa bohlokwa kudu di a tshepagala kudu. Lega go le bjalo, dithunya tša tlhaselo tša MH-44, bjalo ka molao, ga se tša ka tša nyamiša Majeremane. Marega a boraro, motšhene wa ntwa wa Jeremane wo o tloditšwego gabotse o be o loketše. Ka mo go kgethegilego, gaešita le ledimo la lehlwa, Focke-Wulf le ME, ba diriša go ruthetša, ba ile ba kgona go hlabiša madira a Soviet diente tše bohloko, gaešita le ge e le tše di lekanyeditšwego.
  Gerda o ile a thuntšha ka ntle le seatla, a leka go se lebelele ka lehlakoreng leo mašole a Soviet a bego a wela go lona. Bontši bja bahlabani e be e le ba banyenyane kudu, ba na le mengwaga ye lesomešupa goba ye lesometshela. Madira a sepelago ka maoto a ile a thwala ka go theoga ga naga, a kgoboketša methopo ka moka. Ka kgonthe, go ile gwa lahlega mo gontši.
  Eupša gare ga Krauts go na le bašele ba bantši. Ka mo go kgethegilego, Sweden, yeo go yona Manazi a fentšego dikgetho tša morago bjale, gomme tšhemo ye ya dipopaye e ka tlase ga taolo ya Third Reich. Ebu, dihlopha tše pedi le dihlopha tše nne tša madira go tšwa Sweden di šetše di fihlile e le baithaopi. Ka nageng ka boyona go na le dikopano le megwanto ya batho ba bantši yeo e nyakago ntwa. Gomme ba apara diswantšho tša Hitler le Charles XII.
  Ka gona go tsena ga Sweden ntweng e lebanyago ke taba ya nako. Sepania le Portugal di šetše di le ntweng, eupša di romela madira kgole kudu ka borwa. Gomme bjale marega ka kakaretšo di leka go namela felotsoko ka kua ga molala wa Caucasus. Go bonagala sehlopha sa Brazil se ikemišeditše go tlolela Asia Bogare, moo mokgatlo wa Basmachi o tukago ka matla a mpshafaditšwego.
  Eupša tše ka moka ke dintlha; Bašemane ba ba lwa ka bogale, ba lemoga gore tlhokofatšo ye e šiišago le noose yeo e sa phemegego di ba letetše bothopša. Go thwe"ng ka Majeremane? Lega go le bjalo, e sego swikiri! Le gona ba tla ba le bothata, ba bantši ba tla hwela Siberia, eupša le ge go le bjalo ba ka se ba fege ka go se kgethe.
  Gerda, ka ge a fetotše seripa gomme a sega mašole ao a aperego dijase tša godimo tše talalerata - ma-Russia ga a na diaparo tša go iphihla tše di lekanego bakeng sa bona ka moka, o ile a nagana gore ke eng seo se ka ba letelago ge ba ka thopša... Gomme o ile a myemyela ka sexy yeo e ka bago gona, pholile tobogan. Ke therešo gore go tla ba mpe le go feta ka morago kua Siberia. Ge tšhwaane ye e fihla go wena - phišo ya flamethrower e kaone le go feta. Leganateng, ba ile ba tlwaela santa ye e fišago ka pela gomme ba kitima ba sa rwala dieta, eupša mo ga se gwa šoma ka tsela yeo. Ka morago ga diiri tše mmalwa ka bikini go tonya, e ile ya thoma go šikinyega gomme ke ile ka swanelwa ke go ruthetša ka ntlong ya go hlapela. Moo, masogana a bona a tšwago mophatong wa maemo a godimo wa SS a ile a ruthetša mebele ya ona ka dikotlo tša lefielo la spruce. Go lokile, gomme e sego fela ka lefielo, go ba gona - go na le bašemane ba kgethilwego, ba ba botse ba ma-Aryan, that"s what you need!
  Ba šetše ba lahlegetšwe ka mo go feletšego ke dihlong tša bona tša peleng, goba mohlomongwe, ka mo go fapanego, ba hweditše go iketla ga macho ya mosadi. Eupša bjale ba swanetše go boela morago go se nene - mašole a sepelago ka maoto a Soviet, a tlatša mafelo a go batamela ka ditopo, a tla kgauswi kudu ka tsela ye kotsi gomme a thoma go lahlela dipomo.
  Go be go nyakega gore go kgaolwe bokgole e le gore go se wele ka tlase ga sefako sa dikarolwana.
  Magda o ile a hwetša go segwa mo gonyenyane go tšwa go shrapnel gomme, ge a arabela, a thuntšha dikulo tše seswai ka metsotswana e meraro. Mašole a Soviet a ile a kitima mo e nyakilego go ba a sa thubege, a inama ganyenyane feela gomme seripa sa hwetša bahlaselwa. Christina le yena o ile a lokolla dipotologo tše seswai. Diabolo yo mohwibidu yo bogale o ile a itlhalosa:
  - Ho bohlanya ba sebete, re bina pina!
  Eupša go bonagala mašole a Soviet a ile a dira phetho ya go hlatsela gore bjo ke bohlale bja bophelo. Sethunya sa motšhene sa go hlasela sa Jeremane se thula ka matla a sona ka moka, gomme go bonagala dithunya tša sona di hlokomologwa. Gaešita le ge mašole a wa, bao ba phologilego ba tšwela pele ba kitima gaešita le go lahlela dipomo tšeo di nyakilego di se na selo, gaešita le ge se se ka dirwa pejana.
  Carp ya crucian e lahlela di- disc ka bokgoni kudu, e kgaola mašole a mabedi goba a mararo ka a tee. Ke moka o hlasela ka tšhoša ya gagwe, yeo e segago dithunya tša motšhene le dithunya - gabonolo go swana le ditšhitswana!
  Mošemane wa ninja o sa le yo monnyane kudu, o bonala a na le mengwaga ye lesometee goba ye lesomepedi, eupša o lebelo kudu... Ga ba na nako ya go mo itia goba go itšhireletša. Ngwana o ile a godišwa le go tlwaetšwa go tloga ge a belegwa, a lahlela lesea ka ditšhoša, a mo gapeletša go rarolla le go sega dipheta, a mo ina ka moleteng wa leqhwa, a bea dikatse tšeo di tlwaeditšwego ka mo go kgethegilego. Go lokile, le tše dingwe tše ntši, go fetoša mošemane yo a nago le mpho ya leabela gore e be motšhene wa kgonthe wa lehu. Mmagwe ke ninja ya moloko wa masomepedi-hlano, tatagwe ke moloi yo matla wa Siberia le lenaba la dikgopolo la mmušo wa Soviet, wa "Soviet." Dika tša leabela tše dibotse kudu le tlwaetšo ya maleatlana di ile tša dira gore mošemane yo e be yo mokaone gare ga di- ninja. Gomme ka tlhago, Mmušiši Hirohito, e le gore a bontšhe Majeremane gore ga se banna ba bagolo ba ba fodilego kudu, eupša gore go na le bašemane ba ba fodilego kua Japane, o ile a romela mošemane go ya pele ga Jeremane-Soviet.
  Le gona Crucian carp (hlapi ya crucian e swantšhetša boikgantšho le mafolofolo a samurai!) e ile ya ipontšha e le mohlabani yo a swanelegago.
  Ka mohlala, ka maoto a gagwe a sa aparwago, a khubedu ganyenyane ka baka la diiri tše dintši go tonya mo go šoro, o lahlela disk ya tšhipi yeo e sesane go feta moriri. Gomme ka diatleng tša gagwe go na le ditšhoša tše pedi ka nako e tee, go dira gore go be bonolo go rema dihlopha tše di kitimago tša manaba. Ke tšhošago gakaakang ngwana terminator ye, gore ka lekga la mathomo mašole a Soviet, ka ge a be a sa kgone go itšhireletša ka tlase ga go otlwa ga ditšhoša le go thuntšhwa ga di-disc, a ile a boela morago a bile le phihlelo ya poifo ya kgonthe.
  Banenyana bao, ka ge ba fetotše di- clip, ba ile ba thoma go thuntšha ka lebelo le go feta, goba go e na le moo, le go feta ka lebelo.
  Ditopo tša bahlabani bao ba sepelago ka maoto di be di kgobokane ka dithota. Mo e nyakilego go ba gatee-tee ba ile ba gatsela go tonya, gomme mašole a mafsa a namela godimo ga bona. Ke ka fao ba ilego ba namela le go bala ditahlegelo. Eupša ninja e ile ya tsena ntweng le gape, bjalo ka ge eka maphoto a poifo a ile a ntšhwa.
  Tlhaselo e itlhobogilego e ile ya tuka mo e nyakilego go ba letšatši ka moka. Ka ditshenyagalelo tša tahlegelo e kgolo, madira a Soviet a ile a tšea diboloko tše mmalwa, a kgoromeletša Majeremane morago ka methaladi e mmalwa. Eupša thekgo ya dithunya tše di fokolago - difofane tša Jeremane di ile tša thuthupiša mela ya seporo matšatšing a fetilego, tša ba amoga ditlabakelo le mahu a mantši gare ga diyuniti tšeo di tšwelago pele, tša gapeletša mokgatlo wa madira a sepelago ka maoto go ema ka nakwana.
  Go sa šetšwe kotsi ya maano a bjalo, ditanka di ile tša lahlelwa ntweng. Go be go nyakega gore go thube lenaba kgaufsi le Tikhvin go fihlela ge ma-Fritz, a diriša mohola wa ona thekinolotšing, a lokolla motse.
  Gomme tlhaselong ye, sephetho se se nago le kotsi kudu se ile sa tšewa - go šomiša tanka ya IS-2. Koloi yeo e hlamilwego ka mo go kgethegilego e le tanka ya go phuhlama. Ka ge sebetša se matla, ka baka la tekanyo ya sona ya tlase ya mollo le go nepagala mo go fokolago ga mollo, se sa swanela go lwantšha ditanka tša batho ba bangwe, eupša se ka senya ka katlego diphetho tšeo di se nago dibetša.
  Ka gona, gaešita le ge ditanka tšeo di lego maemong a ditoropong e le dipomo tšeo di ipolayago, o sa dutše o swanetše go thuba maemo, gaešita le ka phatla ya gago.
  Ba masometharo-nne e tla ba ba mathomo go huduga. Dikoloi tše bofefo ebile e sego tše kgolo di ile tša kitima go bapa le tsejana ye tshesane... Dipomo tša dipomo le di-cocktail tša Molotov di ile tša ba nela fase go tšwa marulelong. Ke moka ditanka tše di fihlilwego tšeo di nago le peterole le napalm di ile tša thuthupa. Eupša ditahlegelo tše dikgolo ga se tša ka tša thibela sehlopha sa ditanka sa USSR. Bona, ba lahlegetšwe ke dikoloi tše makgolo, ba ile ba thuba bogareng bja motse, gomme moo ba tsena ka gare ga phapantšho ya manganga ya dikotlo. Gaešita le dikhathune tše di šomago tša Faust, tšeo di ilego tša senya ditlhamo tša ka thoko tše di fokolago tša masometharo-nne, ga se tša ka tša tšhoša lešole la Soviet.
  Madira a mararo a ditanka a ile a lahlelwa ntweng ka nako e tee. Stalin o ile a ba a tšea sephetho sa go tlogela seteraeke sa bobedi ka lehlakoreng la Voronezh, ka lebaka la phenyo ya mafelelo godimo ga Tikhvin le go phološa "Cradle ya Phetogelo". Gaešita le ge makhura a ntšhwa go ya ka tekanyo e tiilego, bakeng sa diiri tše mmalwa tša go otlela ka letšatši, oli ya Caucasus e a lahlega, gomme tlhabollo ya mašemo a mafsa e nyaka nako le tšhelete, tšeo methopo ya tšona e hlaelelago kudu mmušong wa Soviet ba tlemilwe ke ntwa ka mahlakoreng a mabedi.
  Eupša Tikhvin ke mothapo wa Leningrad le tsela ya bophelo, gomme sa bohlokwa kudu, ke seka sa taba ya gore madira a Soviet a ka kgona e bile a kgona go fenya ma-fascist a mantši le ao a itlhamilego gabotse. So, re ka se eme ka theko...
  Tanka ya IS-2 e bonala e kgahliša - gape e swana le ya masometharo-nne, ke turret fela yeo e šuthišetšwago pele le go feta. Ke therešo gore barrel ka boyona e koto e bile e telele, e ka se bapišwe le T-34-76, yeo e sa dutšego e buša lefelo la ntwa. Nakong ya Pherekgong ka moka, ga go na difofane tše di fetago lekgolo tša T-34-85 tšeo di tlago go tšweletšwa ka maiteko a titanic.
  Nnete ke gore go hlaselega gabonolo ga phatla ya turret go a kgahliša - e bataletšego ebile ga e na dibetša tše koto kudu.
  Crucian carp, yeo e bego e lahlela dipomo tše dinyenyane eupša e le tše matla kudu tše di thuthupago ditanka, e ile ya kitimela go banenyana gomme ya šišinya gore:
  - A re tšeeng IS-2 re e namele?
  Magda o ile a thekga kgopolo ye:
  - Ke nnete, a re ye go namela! Re ile ra hlologela chopping block.
  Gerda o ile a lemoša mošemane yoo gore:
  - Tanka ye e na le dithunya tše nne tša motšhene!
  Karas o ile a tšhoša mahlo go banenyana, a lemoga gore:
  - Go a thabiša. Go se go ye kae madira a sepelago ka maoto a tla hlasela gape, gomme o tla a sega fase!
  Magda o ile a kgorometša mošemane wa ninja:
  - Potlaka, terminator!
  Direthe tše dipinki di be di phadima bjalo ka maphego a monang, potsanyane ya karate e ile ya kitima ka lebelo go feta mmotšwapele wa go kitima wa Diolimpiki. Go thoma, o ile a lahlela legogo le lenyenyane leo le nago le sephuthelwana sa muši go IS yeo e boifišago. Karabelo e ile ya tuka gomme muši o motete wa tšhologa. Ka nako e swanago, dijethele tše ntsho di ile tša phatlalala ka mahlakoreng a fapanego, tša foufatša bathunya ba motšhene.
  Ka ge a be a remile madira a mmalwa a sepelago ka maoto, Karas o ile a fofa bjalo ka leswika la cobblestone leo le thuntšhitšwego go tšwa go ballista gomme a namela tora. Ke ile ka diriša sekgoketšane se se kgethegilego go pry open hatch le go gogela morago sekhurumetšo se boima. Ebe tsohle di bonolo - banyalani ba bang ba swing ya ditšhoša tse peli le litho tse hlano tsa sehlopha sa sehlopha sa tanka boima arohana lihlooho. Banenyana le bona ba ile ba tlolela ka morago ga gagwe, ka ge ba lahlile seširo sa bona sa boya gomme ba ikhwetša gape ba apere di-bikini. Ke ka baka la"ng go ruthetše ka tankeng ge o otlela? Entšene ya disele ya matla a dipere a 520 e ruthetša tšhipi gabotse kudu. Ee, maoto a ngwanenyana yo a sa aparwago a ikwa koloi ka boyona e le kaone kudu go feta ka dibutšwana tše di kgethegilego tša marega tšeo di nago le ditlhako tša raba tša maitirelo tšeo di nago le dikgopo. Tirelo ya quartermaster ya Jeremane e ile ya ela hloko phihlelo ya marega a thata gomme ya hlola didirišwa tše difsa tšeo go tšona maoto a sa gatsetšego kudu ge go tonya. It"s really a shame gore ba ga Kraut ba tšere dibutse tša felt go tšwa go badudi ba lefelong leo gomme ba di goga ka bobona. Goba ba be ba iphuthelela ka dikhafo tša boya.
  Karas o ile a atla Magda melomo laelana gomme a re:
  - Go lokile, ye ke tanka ya gago! Ke tla lwa moo ke tsebago go bolaya gakaone kudu.
  Gerda, ka go kgahlwa, o ile a atla serethe sa mošemane seo se thelelago le se se elastic gomme a re:
  - O mohlolo!
  Christina o okeditše ka gore:
  - Tekanyetšo ya ma-Aryan!
  - Ke a tseba! - A realo tomboy gomme a tlolela ka ntle go tonya ka go tlola ga tee go tšwa go lešoba leo le bulegilego ka seripa... Ke moka sekwahelo sa wa ka go rora... Gomme banenyana ba hwetša sebaka sa go lwa ka dibetša tša lenaba. Gomme sethunya se tloga se na le maatla. Ke feela Lev-3 yeo e sa tšwago go tšwelela, goba bjalo ka ge e be e bitšwa gape "Tau ya Bogoši" yeo e nago le kanono ya 128 mm, yeo e tiilego. Eupša tanka ye e sa dutše e le ka pele ka dikopi tše tee. E ile ya bontšhwa nakong ya monyanya wa November 8th go Fuhrer yo a bego a swerwe ke moya. Ke nnete, ga e gona lelokelelong. Ka tsela, IS-2 e ka fase ga go kitima ga yona ga mathomo.
  Go fihla ga bjale, gaešita le sehlopha sa ditanka sa Soviet ga se sa thuntšha le gatee, go bonagala se kgethile sepheo sa bona ka kgonthe.
  Christina o ile a bolela ka go kwera, a fetoša mokgwa:
  - Eh, dilo tša kgale... Ga go na automation mo gomme se sengwe le se sengwe se swanetše go dirwa ka seatla...
  Gerda, yo a jele mpša yeo ge a be a šupa, o lemogile gore:
  - Gomme pono ke masepa gomme go bonagala ga go bohlokwa. Ga ba na bokgoni kudu go lebiša tlhokomelo go sepheo.
  Magda, a kgoma phetišetšo ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a retološa lepokisi, o ile a hlokomela gore:
  - Gomme le ge go le bjalo, ge go bapetšwa le tše masometharo-nne, go na le tšwelopele ye nngwe. Ka mo go kgethegilego, go fetoša di- gear go bonolo. Khabinete e pitlagane go se nene, eupša o ka sepela go feta goba ka tlase ga moo. Dithunya di tloga di sa lekana. Dikgopa tše masomepedi seswai...
  Gerda o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Bakeng sa go thuntšha ka palo ye e lekanyeditšwego ya di-bunker, go ka ba mo go lekanego, eupša bakeng sa ntwa ya ditanka yeo e tletšego go molaleng gore ga se ya lekana.
  Charlotte le yena o ile a hwetša dilo tše dingwe tše dibotse ka tankeng:
  - Eupša dibetša tša sethunya sa motšhene ke tša maemo a godimo! Dithunya tše nne tša motšhene di ka nea tšhireletšo e botse. Gomme ka morago ka lebelela "Towe" ye - e na le "di-spitter" tše pedi fela tša koloi ye bjalo...
  Christina, a revving godimo ga entšene, o ile a tiišetša:
  - Ke yona! Na se ke sebetša sa tanka ye boima gakaakaa ya ditone tše lekgolo le masomeseswai?
  Magda, bjalo ka panther yeo e bolailego nare, o ile a rora:
  - Dikgogo di a sega!
  Enjene ya disele e na le nako e thata ya go akgofiša tanka. Go ka bonwa gore IS-2 e sa dutše e otlela tseleng e kgolo, eupša ge e se tseleng bogare bja yona bja matla-kgogedi bo šuthišetšwa pele bo tla ba le mafelelo. Eupša ga go selo, ge feela o ka iketla gomme wa kgetha pakane e swanetšego...
  Magda o ile a bula tora ya tanka gore a bone pono e kaone go mo dikologa.
  Eupša here"s another IS-2, ke kgopolo ye botse go šomiša ditanka tše bjalo ka bontši. Ka morago ga gagwe go na le di-IS tše dingwe tše tharo, eupša e tee e na le kanono ye bofefo ya 85 mm. Ka tsela, yo kotsi kudu, o kgona go tšea koloi ka hlogo, gomme o thula ka lebelo...
  Magda o ile a tšea sephetho sa go thuntšha go tšwa bokgoleng bja dikhilomithara tše pedi. O ile a laela ka segalo se senyenyane:
  - Thunya thwii phatleng ya tora... Gomme... O a kwešiša!
  Koloi e ile ya ema, go be go se na go sepela ka thelelo, gomme Gerda, a ngongorega ka boleng bjo bo fokolago bja di- optics, tšeo mohlomongwe di bego di phadima ke bafsa ba mahlalagading bao ba sa tlwaetšwago, o ile a lebiša barrel. Banenyana ba ile ba thuša go laetša projectile yeo e bego e le boima bja ponto e tee le seripa. Mohlabani wa mmala wo motsothwa o ile a bea marama a gagwe go breech gomme a leka go kwa koloi ya moeng. Taba ke gore, o be a se a ka a thuntšha go tšwa sethunya se, mohlala wa 1931, pele. E matla, eupša e fetilwe ke nako, ka projectile e ntlha yeo e nago le kwelobohloko go ricochet. Ka kakaretšo, sethunya, go ba gona, se be se sa rulaganyetšwa ditanka. Eupša go bonagala phetogo ya go lwantšha ditanka ya sethunya sa 107 mm, yeo e hlamilwego ka 1940, e ile ya ipontšha e le yeo e sa botegego kudu gomme ya gapeletšega go tlogelwa. Gomme mo o swanetše go otla sepheo maemong a go bonagala gabotse go tšwa bokgoleng bja dimithara tše 2000. Ee, gomme go tla ba thata gore lenaba le arabele le go otla, eupša...
  Gerda o ile a atla breech ya sethunya, ka pela a lebelela ka ntle ga hatch, a topa lehlwa le le tletšego seatla ka leleme la gagwe, a le metša, a khutšiša direthe tša gagwe tše di se nago selo godimo ga di-lever gomme... a thuntšha!
  E ile ya ntšha kudu mo e lego gore e ile ya tšhošwa matsogong le dinamaneng tša ka, gomme ya nkga bjalo ka muši.
  Ya bjale e ile ya fofa ka arc ye telele gomme... IS-2 yeo e lego ka pele e ile ya ema, ya thoma go kgoga, gomme ka morago dithunya tša thoma go thuthupa...
  Magda a araba ka lethabo:
  - Ka gona re ile ra ba fa yona! - Gomme ka go kwagala, goba go e na le moo ka go hloka tlhaologanyo, go gakantšha dikgopolo, a tlaleletša. - Ga se motho yo a pentago dibetša, eupša ke dibetša tša motho!
  Gerda o ile a rora:
  - Laetša gape!
  Gomme banenyana ba ile ba gagamala... Ke nnete, ye ga se "Nkwe" go bona, ba swanetše go fufulelwa, eupša it"s more fun this way, kudu ka ge tanka ye e emego e fola ka pela. Iron ke mohlahli yo mobotse.
  Ka lekga la bobedi Gerda o ile a thuntšha ka lebelo le ka kgodišego. Di-IS di ile tša tšwela pele di sepela, gomme go bonagala di be di sešo tša hwetša gore dithunya di be di thuntšha kae. Le gona go ema ga se mokgwa wa ma-Russia. Once there is an order... Gomme khetla ya bobedi e šetše e otla sepheo ka kgodišego...
  Gerda o latswa melomo ya gagwe gomme o laela gore:
  - Le ya boraro mo...
  Morago ga nako kudu, IS-1 ya bone e ile ya thunya ge e sepela... Gomme ka mo go makatšago, e ile ya thula, le ge e le gore go tšwa bokgoleng bjo bjalo go tloga koloing ye e sepelago go nyakile go sa kgonege, eupša bašomi ba tšea sephetho ka se sengwe le se sengwe! Le ge go le bjalo, sekgala sa sethunya sa 85mm ke se setelele kudu, go feta moedi wa go tsenelela. Eupša go ile gwa ba le seaduma se segolo ka gare ga tora gomme ditlhamo tša ka pele di kobegile. Gerda o ile a romela ka karabelo "letter-parcel" ya bone yeo e bego e le boima bja ponto e tee le seripa... Phatla ya tanka ya IS-1 e ile ya arogana gomme maleme a mmala wa namune a fofela godimo leratadimeng.
  Banenyana ba lwa gabotse... Letšatši leo e bile mahlatse go bona. Eupša bokgoni bja madira a Soviet ga bo bapišwe.
  Go sa šetšwe maiteko ka moka a Fritz, ka la 13 Pherekgong, ka ditshenyagalelo tša maiteko a magolo le ditahlegelo tše kgolo, Tikhvin o ile a tšewa... Diyuniti ka botee tša Jeremane di ile tša leka go thuba ka ntle ga go dikologa, phasejeng e ile ya phuntšwe go leba go bona - dikarolo tše tshela tša Jeremane ka gatee ka ditanka tša Lev tše di kgethilwego, ba leka go phološa tšhireletšo ya mogale.
  Mošemane wa ninja le banenyana ba bane ba ile ba dira tsela ya bona ka sehlopha se se aroganego ka mokgwa wa di-musketeer tše tharo. E lego, moo go bego go sa kgonege go tlola ka setu ka ntwa le godimo ga ditopo. Ka tlhago, IS-2 e ile ya swanelwa ke go tlogelwa, eupša tseleng, ka mo go sa letelwago, gape re ile ra kopana le tanka ya sewelo ya T-34-85, e lego koloi yeo e bego e swanetše go tšea legato la sethunya sa T-34-76 seo se fetilwego ke nako le seo se se nago matla ka mo go lekanego .
  Koloi e be e e-na le sebopego se se swanago sa sekepe le tšhese, eupša e le tora e kgolo yeo e nago le kanono ya megopo e metelele le e koto. Sethunya se be se le ka tlase ganyenyane ka matla a go tsenelela go feta Panther, bobedi ka baka la lebelo la mathomo la tlase la projectile le boleng bja dithunya. Eupša go sa dutše go le bjalo phapano e be e sa bonagale e le e kgolo kudu go swana le pampiri ya kerafo ya 76.
  Go "Nkwe" ye e tlwaelegilego e šetše e le kotsi, go "Tau" ga se ya hlwa e le gona - ka fao dimilimetara tše 100 tša yona di sekame. Le ge go tšwa khutlong ye e itšego go ile gwa tšwelela sebaka. Goba karolong ya ka tlase ya mmele, eupša gape le baleti ba go latela.
  Tanka e ile ya nametšwa gomme ya tlošwa sehlopha sa yona. Ke nnete go be go na le madi ao a gašantšwego ka gare. Koloi ka boeona e ncha ka ho feletseng, empa mojaro oa lithunya o inyenyefatsa - feela 35 dithunya. Khabinete ga se ye kgolo kudu, eupša e kaone go feta ya kgale ya masometharo-nne.
  Gerda o lemogile gore:
  - Gomme mo go na le tora ya molaodi. Se se ra gore re na le mophadišani yo maatla. Bjale ma-Russia a ka se be sefofu gakaakaa.
  Magda o ile a nyenya ka bobe gomme a lemoga gore:
  - Gomme Marussia a be a šetše a thuntšha gabotse, le ge e le gore ka go bonagala mo go mpe kudu. Go oketša moo, tora e fetogile e kgolo gomme go bonolo go tsena ka gare ga yona!
  Gerda o ile a sega ka go hlaboša ka se:
  - Go lokile, ee! Ye ke bothata bjo bogolo go ditanka tša rena gomme, mohlomongwe, mohola wa go rweša mphapahlogo wa tanka ye! E leke, e hwetše!
  Charlotte o ile a opela:
  - E tee, tše pedi, tše hlano! "Tiger" o ile a tšwa go thuntšha!
  Christina o ile a topa:
  - Go kopana le T-4, maoto a godimo, matsogo a sephara!
  Gomme ka fao ba ile ba kitimela go tloga ka tanka yeo e bego e sepela gabonolo go feta IS... Gerda o ile a gopola ka fao ba ilego ba thula madira a sepelago ka maoto a Soviet ka dithunya tše nne tša motšhene. Ba ile ba sega fase ka tsela ye e hlomphegago, eupša ma-Russia a be a sa lemoge le gore madimabe a bjalo a ba wele kae. Eupša, ka ge ba tlogile, ba ile ba tšwela pele tlhaselong, ba lahlela dipomo... Banyalani ba bona, go sa šetšwe bokgole bjo bo hlomphegago, ba ile ba fofela godimo gomme ba thuthupa godimo ga tora. Ke therešo gore bakeng sa ditlhamo tša dimilimithara tše 100 le tše 90 IS e swana le pellet go tlou, eupša e duma ka mo go sa kgahlišego. Ee, gomme ditšhošane di ka segwa.
  Ka gona ke ile ka swanelwa ke go thoma entšene gomme ke boele morago. Gomme ka morago dikhathune di ile tša fela. Ba ile ba sega mašole a go feta lekgolo a Mahwibidu.
  Gerda o ile a makatšwa ke lenyatšo la lehu gare ga batho ba Soviet. Ma-Araba, ka dikholofetšo tša ona tša di-harem le dintlo tša bogoši tša diperela, a be a se na kae le kae kgaufsi le boineelo bjo bo bjalo. Eupša ba ke baila-Modimo - batho bao ba sa dumelego bophelong bja ka morago ga lehu le dikanegelo tša dinaane ka Dirapa tša Edene. Le gona ke"ng seo se ba tutueletšago go lwa ka manganga gakaakaa mola mafelelo a ntwa a šetše a rulagantšwe e sa le pele gomme se e se selo ge e se pefelo ya bao ba ahlotšwego?
  Se se thata ka mo go makatšago go se kwešiša le go se kwešiša.
  Le ge, go ba gona, go na le ba bantši gare ga baeki ba Russia. Dikgweding tše tshela tša go ba gona ga yona, Vlasov"s "Liberation Army" e ile ya bopa dihlopha tše tshela le dihlopha tše senyane tše di aroganego. Le ge e le gore, go ba gona, go molaleng gore go ba lešole la Wehrmacht go bonolo go feta go šoma diiri tše lesomehlano go ya go tše lesometshela motšheneng bakeng sa dijo tše mpe kudu, eupša go sa dutše go le bjalo... Ka mabaka a itšego, dikarogano tša Jeremane tšeo di bopilwego ka bagolegwa ba peleng ba ntwa ga di bjalo e bonagalago ka pele...
  Le ge, le ge go le bjalo, go na le Majeremane a mmalwa ao a lego bothopša, le Masoviet... Go bonagala go šetše go na le ba go feta dimilione tše tshela le seripa. Go ka no se be le ma-Vlasovite a mantši gakaakaa, gaešita le ge bagolegwa ba bantši ba ile ba phatlalala go ya dikarolwaneng tša setšhaba le madira ao a bego a laolwa ke ma-SS. Go oketša moo, ma-Russia a mangwe a ile a romelwa dibopegong tša bahlomphegi le bao ba ratago bogoši.
  Eupša boemong le ge e le bofe, ba ile ba kgona go tšea Tikhvin, go sa šetšwe boemo bja leratadima bjo bo kaonefalago le go thuthupišwa mo gogolo ga dipomo. Le ge ba lefile theko ye e makatšago.
  Gerda o ile a amogela taelo gomme a thuntšha ka masometharo-nne go tšwa go legoro la boima bjo bonyenyane. Sekgahla sa mollo sa sethunya se phagame, ka gona o ka ikwa o kgodišegile kudu. Gatee, ka morago ga moo ya bobedi, gomme mafelelong tanka ya boraro go ya lefelong la go lahlela ditlakala...
  Ka gona o swanetše go ba šedi kudu. Go sego bjalo, ba tla slammed mo koloing ke feela ditlhamo tša ka pele tša turret tšeo di fetogilego tše matla le tše koto, gomme sebopego se nyakile se swana. Sekepe sa sekepe se hlaselega gabonolo kudu. Gomme gare ga ditanka tša Russia go na le bašomi ba diatla. Lega go le bjalo, motho yo a fokolago a ka se golegwe ka baka la tanka yeo e sa tlwaelegago e bjalo ka IS-2 goba IS-1. Gomme masometharo-nne ya sebopego se se tlwaelegilego e ka ba le bahlabani ba tlwaelegilego. Ka sekotwana sa tora ya molaodi, di swana le melomo ya dipere, di na le di- antenna molomong. It"s even somehow inconvenient go thuntšha thunyo ye e nepišitšwego go botse bjo bjalo.
  Mo nakong ye crucian carp e ka toreng le banenyana, o ile a kgetha go šoma bjalo ka mohlahli wa bona gomme a ka se tlogele banenyana ka gare ga mogopo. Ke therešo gore Magda o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Re ka tloga ntle le go thuntšha goba go hlohleletša...
  Crucian carp, e sotha sefahlego sa yona bjalo ka ngwana, e boletše ka megokgo:
  - Aowa - ntle le go thuntšha, e ka se kgahliše!
  Lega go le bjalo Magda o ile a lemoša banenyana bao gore:
  - Bula mollo fela ge go se na dikoloi tše di fetago tše tharo goba tše nne. Ruri re swanetše go tliša tanka ye e mpsha e sa senyega diyuniti tša rena.
  Gerda o ile a dumela:
  - Go fihla ga bjale selo se se sefsa ga se gare ga dikgwele, seo se ra gore se sa tla ba le mohola go rena.
  Banenyana ba dinkwe ba ile ba tšwetša pele go tsoma ga bona ka phišego e lekanetšego. Ga se ba atlega kudu, eupša ba ile ba oketša ditanka tše dingwe tše šupago le dilori tše hlano dithotong tša bona. Ka nako e nngwe re ile ra swanelwa ke go lwa ka ntle ga koloi gore re tšee makhura bakeng sa go tšhela makhura.
  Ka boripana, bašomi ba bane ba go dira dilo tše di gobogilego ba ile ba tšwa ka gare ga mogopo gomme ba nyakile ba hwa ka baka la mollo wa dithunya tša bona tša dithunya. Ke feela folaga yeo e emišitšwego ka nako yeo e nago le segokgo sa swastika yeo e ilego ya thuša.
  Bjale ba tshela mokero gomme go bile go na le dihlopha tše mmalwa tša matšoba a pampiri tšeo di fiwago bahlabani ba mogaleadi.
  Oleg Rybachenko, yo a bego a lapišitšwe ke go bogela filimi ye ya go kwera, o ile a goeletša ka gore:
  - Ke ka baka la"ng o mpontšha di-bitch ka moka tša go hlabja! Ke ga kae moo o ka bogelago polao ya batho ba Russia!
  . KGAOLO YA No. 16.
  Ntwa ke yona e filego Jane le sehlopha sa gagwe sebaka sa go ikhwetša bophelong. Ka gona, banenyana ba ile ba tšea karolo lesolo la ka bohlabela ka go rata. Ka lebaka la eng go se bjalo? Ye ke bobedi tšhelete le botumo.
  Lefelo la dibetša la ditanka la Soviet ga se la fetoga kudu. Tanka e kgolo e sa le T-34-85. Cheisi le ditlhamo tša sekepe di ile tša šala go tloga go masomenne. Enjene e tšoanang ya disele ya matla a dipere a makgolo a mahlano, e tšoanang limithara tse 45 tsa lihlomo tsa ka pele ka khutlo. Tšhireletšo e fokolago bakeng sa mahlakoreng a sekepe, e lego kotsing ya dikhathune tša Faust tša Jeremane.
  Go ile gwa tsenywa fela turret ye kgolo, yeo e nago le ditlhamo tša ka pele tša 90 mm le kanono ya 85 mm. Tanka, go ba gona, e fetilwe ke nako, gomme ga e kotsi le gatee go Majeremane!
  Banenyana ba otlela koloi ya Goering-5, e lego phetošo ya ka morago. Ditlhamo tša ka thoko di ile tša oketšega go fihla go dimilimithara tše 178, gomme ditlhamo tša ka pele go fihla go 250 ka khutlo. Tanka ka boeona e hlomelloa le khase turbine enjene le potlakisa Brithani ho 60 dikhilomithara ka hora.
  Jane o ile a botšiša Gunner Gringeta gore:
  -O kgona go bona gabotse?
  Mohlabani wa molemi o ile a araba ka kgodišego gore:
  - Go bonagala mo go botse kudu! Ke bona se sengwe le se sengwe!
  Malanya o ile a sega a bogola:
  - Re tla pšhatlaganya ma-Russia!
  Matilda o tiišeditše ka kgodišego gore:
  - Ee, re tla dira bjalo!
  Goering-5 o a retologa, sethunya se tshwela khetla ka mathe. Tora e gagotšwe go tšwa Soviet masometharo-nne. Banenyana ba goeletša ka lethabo. Ba tloga ba nagana gore se ka moka ke se segolo. Gomme it"s even encouraging gore sehlopha sa ditanka sa Soviet se a hwa.
  Jane o ile a lla ka lentšu le boleta:
  - Re tla phumola bohle molora... Gomme Moscow e tla ba ka fase ga rena!
  Lega go le bjalo, ka ge e kgopša ke mafelo a dithuthupi, tanka ya Jeremane e swanetše go ema. Marussia a ile a tiiša ka thata kudu. Le e ngata-ba khahlanong le tanka hedgehogs. Dithunya tša dithunya di thunya ka mafolofolo.
  Gringeta o re ka go nyamišwa:
  - Ke ka fao go diregago ka gona... Re ile ra kopana le boloko ye thata!
  Jane o araba ka kgodišego yeo e bonagalago e le gore:
  - Aowa, ga go direge go fihla mesong... A re thubeng opera!
  Koloi ya ntwa ya Jeremane e ile ya ema ka tsela e itšego. Difofane tša go hlasela ka dijethele di ile tša tšwelela leratadimeng, gomme go ile gwa dirišwa di- teletank. Go bonagala ba be ba leka go senya mafelo a dithuthupi.
  Ba be ba laola dikoloi ka dithuthupi ka radio. Dithuthupi tša khase tše di sepelago le tšona di ile tša dirišwa. Ba ile ba thunya e le ka kgonthe mafelo a Madira a Mahwibidu ka mollo le kgabo.
  Gringeta o lemogile ka go se thabele gore:
  - Ntweng go na le ditšhila tše dintši le go feta, le sebete se senyenyane le se senyenyane!
  Jane o ile a swanelwa ke go dumelelana le se:
  - Selyavi ya! Ka maswabi, ka tsela e itšego re a lahlegelwa!
  Gringeta o ile a phošolla molaodi:
  - Go e na le moo, e sego rena, eupša baganetši ba rena! We"ll get out of the deadlock now, gomme go tla ba le ntwa...
  Tanka ya Jeremane e be e thuntšha, gaešita le ge go be go se na selo seo se bonagalago e le ka kgonthe. Jane o ile a itlotša maoto a gagwe a sa aparwago gomme a opela gore:
  - Ga se ra swanela go nagana gampe - ruri re tla nyamelela! Go na le tsela ya go tšwa ka gare ga labyrinth, go tšwa tseleng efe goba efe ye e hwilego!
  Gringeta o ile a lla ka pososelo:
  - Yo a thabilego o a sega...
  Mang le mang yo a e nyakago o tla e fihlelela...
  Yo a nyakago o tla dula a hwetša!
  Malanya, a opela le go phadima meno, o ile a tlaleletša ka gore:
  - A bao ba tlwaetšego go lwela phenyo ba opele le rena!
  Dikanono di ile tša tšea diiri tše mmalwa, ke moka mafelelong ditanka tša Jeremane di ile tša tšwela pele. Ba ile ba kopana le dithunya tša Soviet le dithunya tša go lwantšha ditanka tša maemo a fapa-fapanego. Lega go le bjalo, go ile gwa kwagala gore go molaleng gore matla a go tsenelela a be a sa lekana. Majeremane a ile a tšwela pele... Ke feela ge dikanono tša 203-mm di thoma go thunya moo dikoloi tša mathomo tše di senyegilego tša Nazi di ilego tša tšwelela.
  Jane o ile a hweshetša ka go se kgonthišege:
  - Morena... A senwelo se se fete go nna!
  Gringueta o ile a bolela ka kgodišego:
  - O ka se be le mahu a mabedi, o ka se efoge le tee! Ka gona ge e ba selo le ge e le sefe re tla phela lefaseng le le latelago!
  Manya o ile a botšiša ka go sebela:
  - Lefase leo le bjang?
  Gringeta o ile a bolela ka go se ikholofele kudu:
  - Ke nagana gore e kaone go feta ya rena!
  Malanya o ile a hweshetša ge a araba:
  - Modimo a fe difofu go bula mahlo le go otlolla mekokotlo ya dihunchback!
  Ka kgonthe, Jane o ile a thoma go ipotšiša gore lefase leo le ka ba bjang. Mohlomongwe lefase le ga le na tlhaologanyo le go feta e bile ga se la šireletšega kudu. Jane o ile a sotha letheka la gagwe gomme a šišinya ditheka tša gagwe gomme a lla:
  - Ye ke kgetho ye e kgahlišago kudu - go hwa gomme o ye lefaseng le le latelago! Ka gona ke eng seo se re letetšego moo? Na re tla kopana moo bao ba bego ba ratega go rena mo Lefaseng goba re tla swanelwa ke go dira bagwera ba bafsa?
  Gringeta o ile a šišinya mpša ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a šišinya:
  - Go tla ba le mengwagakgolo ye mefsa, go tla ba le phetogo ya meloko... Eupša ga go na motho yo a tlago go lebala leina la Lenin!
  Gomme a thunya a sega, setshego sa gagwe sa go hlanya gannyane. E be e le mohlabani-molemi yo a bego a šišinya maoto a gagwe a se nago selo le a mabotse ka mafolofolo, gomme menwana ya gagwe e be e bapala.
  Ke swere IS-3 ka mahlong a ka... Seo se kgole le therešo. Ga se bohle bao ba tlago go thula, gomme ge ba ka thula, khetla, e thula nko ya pike"s, e ka ricochet. Eupša ngwanenyana yoo o be a tseba seo a se dirago. O ile a thuntšha gomme a rora:
  - Shore ya mouwane, a re senyeng ka Bait!
  Matilda ka tlaleletšo o ile a opela:
  - Le "Agdam" ye, a re nweng go mafumahadi! Super mohumagadi!
  Thunyo ya Gringueta e be e nepagetše. Kgapetla e ile ya thula karolo ya ka tlase ya ditlhamo tša ka pele tša turret, thwii ka gare ga sekgoba. Gomme e ile ya tšweletša khuetšo ye e senyago ntle le go ricocheting. Ye ke seemo seo se tšweletšego. Ka mo go nepagetšego kudu, sehlopha se sehlano sa ditanka sa Soviet se ile sa hwa mo e nyakilego go ba gatee-tee. Gomme basadi ba Maisemane ba ile ba oketša bosenyi lelokelelong la bona.
  Malanya o ile a rora, a dira gore dithunya tša gagwe tša motšhene di šome. Mašole a mmalwa a bašemane a be a nyaka go gagabela godimo go ya tankeng ya Hitler"s.
  - Eupša pasaran, o se ke wa batamela, mošemane! - Ngwanenyana yo mobotse o ile a goeletša gomme a gaša mollo wa sethunya sa motšhene go babulamadibogo ba sebete.
  Jane o ile a lla, a kgotla serethe sa gagwe se se se nago selo godimo ga ditlhamo:
  - Oo, bašemane, bašemane, bašemane... Gateetee o ile wa ba yo a sa nyakegego! Go bonagala bakeng sa naga ye e rogilwego, o hlomphega kudu!
  Gomme ngwanenyana, morwedi wa morena, o ile a kwela bohloko bašemane ba ba sa rwala dieta, ba go ngwatha, ba ditšhila bao ba bego ba phuntšwe ke dikulo tše di se nago kgaugelo. Ka moka ga tšona di nyamiša le go thata gakaakang.
  Gringeta o ile a thuntšha gape, a tsena ka gare ga sethunya sa SU-100 seo se itšhidullago gomme a lla:
  - Gomme tšie e tla kitima go neela mabotlelo!
  Malanya o ile a latswa melomo ka leleme la gagwe le lehubedu gomme a nwa Coca-Cola ka lebotlelong la polasitiki, a re:
  - Ke nnete ga go bjalo! Mphe beine le pakete ya disekerete!
  Matilda, a tšwetša pele tanka ka kelohloko, o ile a šišinya:
  - Disekerete ke mpholo...
  Jane o ile a topa morethetho gomme a tšwela pele ka gore:
  - Ke nnete, batho ba re!
  Gringeta o arabela ka go thuntšha le go šišinya:
  - Ga go selo se sebe go feta nicotine!
  Malanya o ile a sega a rora:
  - Beha pakete ya disekerete ka lebokoseng la mollo!
  Matilda o ile a tlaleletša ge a arabela, a ngwatha letswele le lehubedu la letswele la gagwe:
  - Ke nnete, batho ba re...
  Jane o ile a fetša ka go nyenya, a ntšha leleme la gagwe.
  - Eupša ke a kgoga...
  Manya o ile a fetša ka aplomb:
  - Gomme ke thabile kudu!
  Banenyana ba ile ba sega, ba bontšha maleme a bona a matelele a mmala wa tšheri. Jane o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - The sakerete ke mmolai e atlehang ka ho fetisisa, haholo-holo khahlanong le moreki!
  Malanya o okeditše ka gore:
  - Sakerete e swana le sethunya se se homotšego, eupša e a bolaya le ge e le diatleng tša motho yo a sa tsebego mošomo!
  Gringeta o ile a thuntšha sethunya gomme a hlokomela ka go myemyela:
  - Sakerete ke sniper e ka tšeptjoang ka ho fetisisa, e lula e bolaya!
  Matilda o ile a fokotša lebelo la tanka go se nene mmotong gomme a šišinya:
  - Sakerete e latswa go baba, eupša e gogela go feta malekere!
  Jane o ile a hemela godimo kudu gomme a ngunanguna:
  - Sakerete e swana le ngwanenyana yo mobe, eupša go arogana le yona go bohloko kudu!
  Gringeta o ile a sega, a thuntšha gomme a rora:
  - Sekerete, go fapana le sethunya, ge se lahlelwa, se lelefatša bophelo!
  Banenyana ba ile ba homola. Tanka ya bona e ile ya thelela gape, ya feleletša e le mokerong. Ke ile ka swanelwa ke go tšwa. Bahlabani ba be ba tšhogile go se nene. Tšhireletšo ya Soviet e matla kudu.
  Jane o ile a hlokomela ka filosofi:
  - Ntweng, tsela e kopana ya go ya pakaneng ke go dikologa, gomme therešo e sekilego ke boradia bjo bo gobogilego!
  Gringeta, ka ge a ile a thuba kanono ya Soviet ka thunyo yeo e bego e lebišitšwe gabotse, o lemogile gore:
  - Ka manoeuvre ya go dikologa go na le kgonagalo ye kgolo ya go khutsufatša tsela ya go ya pakaneng ya gago!
  Malanya o ile a thuntšha sethunya sa motšhene gomme a lla:
  - Bophelo bo bohwibidu, eupša bo tloga ka madi a mahwibidu!
  Matilda o ile a e akaretša ka gore:
  - Ntweng, bophelo bo lahlegelwa ke boleng bja bjona, eupša bo hwetša tlhalošo!
  Banenyana ba ile ba tšwetša pele ntwa. Ba ile ba thuntšha, gomme ka nako ye e swanago ba hlama di-aphorism ge ba dutše ba sepela.
  Jane o ile a raga ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a re:
  - Ntwa e swana le monyadi, e hlaselega gabonolo go eka, eupša ga e e dumelele go robala e sa šome!
  Gringeta o ile a thuntšha gomme ka bohlale a re:
  - Ntwa ke mosadi wa go kganyoga go ja mebele ya banna!
  Manya o ile a šišinya ge a araba:
  - Mengwaga ka moka e ikokobeletša ntwa, go swana le lerato, eupša it"s not a pleasant pastime!
  Matilda o ile a hwetša go le bohlokwa go oketša ka gore:
  - Ntwa, go swana le courtesan, e a tura ebile e a fetoga, eupša e dula e tlogela kgopotšo ya mogale!
  Jane o ile a retološa mpša ka menwana ya gagwe ye mebotse, ye e se nago selo gomme a lla:
  - Ntweng it"s not like in a dream, o ka se kgone go dira ntle le maikutlo a maatla!
  Gringeta o ile a thuntšha ka go nyenya gomme a araba ka gore:
  - Lefase le a tena ebile le a iketla, ntwa e a kgahliša ebile e a kgahliša!
  Matilda, a nwa Coke ka lethabo, o ile a tšwela pele ka gore:
  - Ntwa ke madi le mofufutšo, e nontšha dibjalwana tšeo di belegago sebete!
  Manya o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Go sa šetšwe gore tshepedišo ya ntwa e kgahliša gakaakang, yo mongwe le yo mongwe o nyaka mafelelo!
  Jane o ile a kitimiša menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo godimo ga breech ya sethunya gape gomme a opela:
  - Ntwa ga se puku, o ka se e tswalele, o ka se e uta ka fase ga mosamo wa gago, o ka no e šilafatša le wena!
  Gringueta o ile a lla ka go ikgogomoša:
  - Ntwa ke bodumedi: e nyaka go fišegela thoko, tayo, go ikokobeletša mo go sa belaetšego, eupša medimo ya yona e dula e hwile!
  Malanya o ile a sega ka setu gomme a hlokomela gore:
  - Ntweng, go swana le khasino, kotsi e godimo, eupša diphenyo ke tša nako ye kopana!
  Matilda o ile a hlobola meno gomme a bogola:
  - Lešole le a hwa, letago le a lebalwa, dikgwele di a apara, gomme ke mabaka fela a go thoma polao ye mpsha ao a sa tlošwego!
  Jane o ile a hlahloba ka tsela e sa lemogegego:
  "Re nyatša mmolai ntle le ge e le lešole la ka pele, gomme re nyatša lehodu le go feta ge e ba e le mohlakodi lebaleng la ntwa!"
  Gringeta o ile a lla gape gomme a šišinya:
  - Lešole ke knight yeo ditlhamo tša yona e lego sebete le tlhompho! Mojenerale Baron, yoo mphapahlogo wa gagwe e lego bohlale le bohlale!
  Manya a realo ka go myemyela:
  - Lešole le kwagala le ikgantšha, la poraebete le kwagala le nyenyefatša!
  Matilda o ile a araba ka bohlale:
  - Ya pele ya go hlasela a ka hwa, eupša wa mafelelo a ka se gopolwe!
  Jane o ile a lla ka go hema:
  - It"s better go ba wa pele go arola dithebola go feta go hlasela!
  Gringueta o ile a tlaleletša ka go myemyela:
  - Ntwa e swana le mosadi, o robatša banna fela a sa thube!
  Malanya o ile a araba ka seriti:
  - Mosadi, go fapana le ntwa, ga a itlhaganele go bolaya monna!
  Matilda a realo ka go sega:
  - Ntwa, go fapana le basadi, ga e ke e kgotsofala ka palo ya banna bao ba abetšwego!
  Jane o ile a retološa lever gape ka menwana ya gagwe ye e se nago selo gomme a re:
  -Ntwa ke tshadi yeo e sa kgotsofatšego kudu, banna ga ba ke ba mo lekana, ebile a ka se gane mosadi!
  Ge a arabela se, Gringetta o ile a bona go le bohlokwa go tšweletša gape aphorism ya go hlalefetša:
  "Basadi ga ba rate go lwa, eupša kganyogo ya go bolaya monna ga e mpe kudu go feta kulo!"
  Malanya o ile a šišinya bjalo ka cobra, a tšholla leleme la gagwe le le pinki:
  - Kulo ye nnyane e ka bolaya monna, ya mo thabiša, mosadi wa pelo ye kgolo!
  Matilda o ile a tlaleletša ka go nyenya ga kgegeo:
  - Pelo ye kgolo gantši e lebiša ka dikgahlego tše nnyane tša boithati!
  Banenyana ba ile ba fetša go fapantšha dipolelo tša go hlalefetša gomme ba thoma go lebelela ka kelohloko lefelong la ntwa. Difofane tša tlhaselo tša TA-311 di be di fofa leratadimeng, di thuntšha maemo a madira a Soviet. Gaešita le ge e be e le ka go nanya, mokgatlo wa mohlakanelwa wa Third Reich o be o tšwela pele. Gomme o ile a kgona go itlhabolla gannyane ka go metša ditopo.
  Banenyana bao, ba tšwafa, ba ile ba thoma go dira metlae gape ka di-aphorism:
  Jane o ile a lla:
  "Ntwa ga e na sefahlego sa mosadi, eupša e ntšha banna madi go feta mosadi!"
  Gringeta o ile a thuntšha gomme a rasped:
  - Ntwa ga e tliše lethabo, eupša e kgotsofatša ditshekamelo tša tlhago tša bogale!
  Malanya o ile a letša molodi ge a arabela:
  - Thabo ntweng, ditopo tsa manaba di feela ka theko!
  Matilda, a phetla ka gare ga ditšhošane, o ile a tlaleletša ka gore:
  - Ntwa ke go lema tšhemo: e nontšhwa ka ditopo, e nošetšwa ka madi, eupša e tšwelela ka phenyo!
  Jane o ile a thuntšha gomme a rora ge a arabela:
  - Phenyo e mela ditopo le mading, eupša e enywa dienywa go tšwa go bao ba fokolago!
  Gringeta o ile a thuntšha, a thuba tše masometharo-nne bjalo ka galase, gomme a šišinya:
  - Ntwa e swana le letšoba la go ja motho, e phadima, e ja nama ebile e na le monkgo o mobe!
  Malanya o ile a itlotša pedal ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  - Ntwa ke mmago tšwelopele le mmago bobedi wa botswa!
  Matilda o tla e tšea gomme a rora:
  - Gomme ntweng, bophelo bja lešole ga bo bohlokwa, eupša bajenerale ba bile ke tahlegelo!
  Jane o ile a kitimiša mošito wa seatla sa gagwe go putla sehuba sa gagwe gomme a lla:
  - Ge o nyaka khutšo, bjala poifo ge o nyaka ntwa, hlohleletša ditshego!
  Gringeta o ile a e tšea gomme a thuntšha, a šupa sebetša ka leoto la gagwe le le se nago selo, a opela:
  - Setshego ga se sebe ge o se setshego mererong ya sešole!
  Manya o ile a sega le go rora ka katlego:
  - Ntwa e swana le diserekising, ke mofenyi fela yo a nago le ditshego tša mafelelo!
  Matilda o ile a otlela tanka, a pšhatlaganya banyalani ba babulamadibogo gomme a raspa:
  - Ntweng it"s like in a circus, ke mmolai wa bofora, yo a tseneletšego fela!
  Banenyana ba ile ba homola gape. Ba lapišitšwe ke go dira metlae. Ka kakaretšo, ntwa ga se e botse kudu.
  Jane o ile a nagana ka go tena gore: Brithania e be e lahlegetšwe ke Majeremane. Le ge e le gore ke dinaga tše kae tšeo Mabrithania a di thopilego. Le gona ke mo gontši gakaakang ga Jeremane yeo! Brithania e ile ya ba mmušo o mogolo kudu. Eupša o be a sa kgone go šila dikoloni tša gagwe. Reich ya Boraro e ile ya feta Maisemane ka maatla gomme gaešita le balaodi ba ile ba ipontšha e le ba matla kudu le bao ba nago le bokgoni.
  Gomme ge Manazi a etla London, histori e ile ya fela bakeng sa Engelane. Mmušo o mofsa o ile wa tsoga, wo o nago le matla ao a sa kago a bonwa. Ditšhaba tše dintši le dinaga di hlankela madireng a yona. Gomme re ka reng: Third Reich, e phurolla maphego a yona, e ile ya nwelela Brithania.
  Eupša ka 1940, ka ge a thopile Fora, Hitler o ile a nea Churchill khutšo ka seatla se se bulegilego. Gomme go be go nyakega go e amogela: tlhaologanyo e tlwaelegilego e ile ya laela gore Brithania e be e ka se hwetše selo ntweng, gaešita le ka kgopolo, eupša e ka lahlegelwa. Hitler o ile a lwa ntwa ya moyeng le Engelane ka matla a seripa-gare. Ka go diega mo gogolo, o ile a fetišetša madira Afrika. O ile a ya Soviet Union. Eupša tše ka moka di ile tša fo diegiša masetla-pelo.
  Majeremane, a diriša mafelo ao a thopilwego, a ile a hwetša matla a go lwa ka mahlakoreng a mabedi a Japane ka kgodišego a ile a fenya ma-Amerika. Gomme ka morago Stalin o ile a mo eka ka go phetha khutšo. Brithania e ile ya wela fase ka matolo gomme ya ba karolo ya Third Reich.
  Diphenyo tše dintši di ile tša dira gore Wehrmacht e be le letago la go se fenywe. Jane le bagwera ba gagwe ba ile ba tsenela madira a Hitler ka go rata go tsoma lethabo le maemo. Gomme ba ile ba atlega ka bontši moo.
  Ka gona go thwe"ng? Bjale ba na le Dinaga tše pedi tša Gae: Jeremane e Kgolo, Brithania e Nnyane.
  Jane o ile a nwa Coca-Cola gomme a lla:
  - Lerato le lehu, botse le bobe... Se sekgethwa, se sebe, babolai ga ba na taba!
  Gringeta o ile a opela ge a arabela, a romela projectile e nngwe:
  - Rata le sebete, a bobe bo buše, eupša re fiwa o tee fela gore re kgethe!
  Banenyana ba ile ba thaba go se nene. Go lokile, ge e le gabotse, ka mo o ka kgonago go itunela ka senotlelo se senyenyane. Ke ba bafsa, ba thabile, ba na le mafolofolo e bile ba na le mahlatse kudu. Ba lwa kudu gomme ga ba na le go ngwatha le gatee. Ntle le ge o ela hloko gore di tla ngwalwa tankeng.
  Malanya o ile a hlokomela ka bogale gore:
  - Eh, Churchill o be a swanetše go ba a amogetše mpho ya Hess gomme a tsena ntweng le USSR. Ke moka re be re tla buša polanete ka moka, gomme mafelelong le yona re be re tla pšhatlaganya Jeremane!
  Matilda o ile a opela ka lethabo:
  - Jeremane e molemo ntweng, tau ea Brithani ke e molemo ka ho fetisisa!
  Manya o netefaditše gore:
  - Ee, tau ya rena go tšwa Brithania ke ye kaone!
  Jane a realo ka go myemyela:
  - Re sa na le sebaka! Hitler o tla hwa gomme Mmušo wa Jeremane o tla wa!
  Gringeta o ile a thuntšha sethunya gomme a dumela ka karolo:
  - Ee, e tla wa ka thoko! Ke diphoofolo tše di jago nama, eupša na se se tla re dira gore re be kaone?
  Malanya o ile a hlokomela ka filosofi:
  - Botee ka fase ga mmušo wo thata bo kaone go feta tlhakatlhakano le go se šetše ka fase ga mmušo wo boleta!
  Matilda o ile a gatelela ditlhako tša gagwe tše di se nago selo godimo ga di- pedal gomme a bogola:
  - Le rena re tla ba mo Mars! Le ka kua ga tshepedišo ya letšatši!
  Jane o ile a araba ka pososelo ya Gioconda:
  - Sa mathomo re swanetše go hloma mmušo wo o kopanego polaneteng ya Lefase!
  Gringet, o ile a e tšea gomme a opela ka phišego:
  - Gomme re ka se dumelele mmušo wo go fetoga!
  Malanya o ile a hlokomela ka bohlale:
  - Eupša gore ke go tlogele ka nko ya gago, ke swanetše go fetola nko ya ka!
  Banenyana ba na le mahlatse bjalo ka mehleng. Bjale tanka ya bona e fihla mothalong wa pele wa mekoti. Gomme e gagola fase ka ditšhošane tša yona. Bahlabani ba a sega.
  - Re tla ba pšhatlaganya ka moka!
  E nngwe ya dithunya e ile ya kgotlelela magareng ga di- roller, gomme tanka ya ema. Banenyana ba ile ba fologa koloing e be e sa dutše e pitlagane kudu e bile e fiša kudu ka tankeng. Eupša it"s risky ka ntle, o ka fišwa.
  Bahlabani ba ile ba kitimela, ba phadima direthe tša bona tše di se nago selo, gomme ba goeletša:
  - Re banenyana ba go bapala, bagwera ba ba botse, gabotse, a ba re ba otla maoto a go se apare, di-cougar tša go bapala!
  Jane, a kitima, o ile a lemoga:
  - Ke rena ba, Mašole a Lewatle a Sebakabaka!
  Manya o ile a tiišetša ka go nyenya:
  - Bobedi ka sebaka le ka lebotho la ho theoha!
  Gomme Gringeta a e tšea gomme a sepela go dikologa ka matsogo a gagwe, a bokolla:
  - Ke mohlabani wa super! Ke tla bolaya bohle!
  Matilda o ile a e tšea e le karabo gomme a šišinya gore:
  - Mpholo lerothi ka lerotholi ka Fuhrer!
  Jane o ile a sega gomme a opela:
  - Sethunya se matla, gomme Fuhrer ke yo matla ka moka!
  Bahlabani ba ile ba kitima, ba gata ba sa rwala dieta, ba feta marope, ba pšhatlagantšwe, tšhipi e fišago kudu, mehuta e fapa-fapanego ya dikota le dihlogo tše di robegilego.
  Jane o ile a opela:
  -O tla nkwešiša... O tla nkwešiša... O tla nkwešiša, gomme o ka se hwetše naga ye kaone!
  Go a kgahliša gore ngwanenyana a kitime, ka maoto a gagwe a sego makgwakgwa kudu, go bapa le tsela ya ditlhale le ditlakala. Ruri ke mo go thabišago kudu.
  Gringeta o ile a opela:
  - Lehlabula, letšatši le phadima godimo...
  Manya o thekgile koša ye:
  - Godimo... Godimo!
  Matilda o okeditše ka gore:
  - Lehlabula, re kgole le lehu! Kgole!
  Bahlabani ba ile ba thaba ka mo go lemogegago. Ka kgonthe, ke mo go thabišago gakaakang go šikinyega le go tlola ka mafolofolo gakaakaa.
  Jane o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Lehu ke kopano, dihlong ke selo se se feletšego!
  Gringeta o ile a itlotša leoto le lengwe le le se nago selo godimo ga le lengwe gomme a šišinya:
  - Le rena re tla ba le maikhutšo! Gomme ka yona phenyo!
  Malanya o ile a re ka pelaelo:
  - Ya rena goba Majeremane?
  Matilda o ile a nyenya gomme a opela:
  - Mollo o bolayago o re letetše...
  Jane o ile a lla ka gare:
  - Eupša ga a na maatla...
  Gringeta o ile a bokolla bjalo ka panther:
  - Motho yo mongwe le yo mongwe o na le lepokisi le le arogilego...
  Malanya o ile a e tšea gomme, a thuntšha, a šišinya:
  - Mophato wa Boche o ile lebitleng la wona!
  Matilda o ile a rora morago:
  - Legion ka moka e ile lebitleng!
  Gomme banenyana ba e tšea gomme ba meowa... Ba swana le dipere tše di sesane. Gomme ka fao a rategago, maoto a go hloka selo le a tanned.
  Jane o ile a e tšea gomme a šišinya ka lethabo:
  - Gomme ke cobra! Gomme ke cobra! E sego bere le gatee!
  Gringeta o ile a goeletša ge a arabela:
  - It"s nice gore cobra e fofele godimo go fihla marung!
  Gomme banenyana ba tla no thulana dihlogo. Ditlhase di fofa go tšwa mahlong bjalo ka ge eka iri e a tla!
  Malanya o ile a e tšea gomme a šišinya:
  - Hitler o kaput!
  Matilda o ile a mo thekga:
  - Le Stalin o kaput!
  Jane o ile a šišinya ditheka tša gagwe gomme a lla:
  - Ke mohlabani wa seetša, ka mangwele a gago dihlašana... Ke tla gogola yo mongwe le yo mongwe yo a senyago sefahlego sa Lefase!
  Malanya o ile a e tšea a rora:
  - Gomme Hitler ke setlaela, o kgoga motšoko! O utswa ditšhitswana gomme ga a robale ka gae!
  Matilda o ile a nyenya ka go kwera gomme a botšiša gore:
  - O nagana eng, na Fuhrer e na le yona?
  Gringeta o ile a raga molora ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a rora:
  - Ke nnete ga go bjalo! Rena ba bane re tla mo fa blowjob!
  Malanya o ile a kgokološa mahlo gomme a hweshetša:
  - Oo, it"s very nice go swara lepara la jade leo le thuthumelago ka ganong gomme o le kwe ka leleme!
  Matilda o ile a hweshetša ka go hema:
  - E kgolo gakaakang! Gomme se sengwe le se sengwe e tla fo ba se segolo!
  Banenyana ba ile ba tlolela godimo le godimo. Eupša tanka ya bona e ile ya lokišwa gomme ba ile ba swanelwa ke go boela morago. Bahlabani ba ile ba namela morago gomme ba šišinya gore:
  - Ye ke tanka ya rena! O tla fo ba yo mogolo!
  Gateetee Jane o ile a gopola kanegelo ya dinaane yeo e bolelago ka Robin Hood. Go na le Joe yo monnyane, mošemane o ile a thopša ke sheriff. Mošemane o ile a tlaišwa: ba mo gogela godimo godimo ga raka gomme ba gadika direthe tša gagwe.
  Ge dikgabo tša mollo di latswa ditlhako tše di se nago selo, tše makgwakgwa tša maoto a mošemane... Jane o ile a kwa a tsošwa mo, gomme o be a tloga a nyaka thobalano. Mo ba ile ba tsena go yona. Kudu-kudu ninja ya Japane Crucian carp. Mošemane yo wa mmala wo motsothwa o mobotse kudu, gomme o na le phethego ye kgolo kudu ya bonna. Gomme it"s so nice go kgoma letlalo le le hlwekilego le le boreledi bjalo ka matswele a gago.
  Jane o be a nyaka go tsenya monwana wa gagwe magareng ga maoto a gagwe, eupša o ile a hlabja ke dihlong gomme a fetoša kgopolo ya gagwe. Gaešita le ge, ka kgonthe, tiro e bjalo e le e kgahlišago ka mo go feteletšego!
  Morwedi wa Morena a re:
  - Ka leoatle leqhubu le halefile mollo! Le mollo o bogale, le o galefile!
  Banenyana ba ile ba boela ba šuthiša Goering-5 ya bona go leba maemong a madira a Soviet. Mohlomongwe Stalin ka boyena o ile a tšhoga kudu ge a be a e-kwa ka tšwelopele ya Manazi. Ka kgonthe, o ka se tšhoge bjang mo? Motšhene o mogolo o go kitimela, eupša ga go na selo seo o ka se arabago. Masometharo-nne, o ka se kgone go lwantšha lelokelelo la E. Gomme le go feta go tšwa go di-AG tša diphiramiti.
  Le gona go bonagala Stalin a tšhogile. Bonyenyane bitša legotlo gore e be moeletši wa gago. Ga go na modumo, ga go na tlhalošo, ga go na go gaša ga meetse! Go bonagala o tla screwed!
  Jane o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Gomme Stalin, go fapana le Churchill, ka mehla o be a amogela dipampiri tša go fiwa go tšwa go Hitler ka go rata gomme a ya go nyaka khutšo!
  Gringeta o ile a opela ka phišego:
  - Mpotše gore lefase ke eng! Ba tla go araba - letšatši le phefo!
  Malanya o ile a hlokomela ka phišego:
  - Gomme re tla ba le bana ba maatla, ba phetšego gabotse!
  Matilda o ile a sega gomme a hweshetša:
  - Lefase ga se lepolanka la chessboard, gomme Hitler ga se kgoši!
  Jane o ile a phošolla mogwera wa gagwe gore:
  - O motelele go feta kgoši! Gomme re tla e gogola sefahlegong sa polanete!
  Gringeta o ile a e tšea gomme a rora:
  - Bogolo bja Mabrithania, bo lemogwa ke polanete! Bofasista bo ile bja pšhatlaganywa ka go otlwa ga tšhoša!
  Malanya o ile a tlaleletša ka phišego:
  - Re ratwa le go lebogwa ke ditšhaba ka moka tša lefase!
  Matilda, ka phišego ya ngwanenyana yo a hweditšego lerato la gagwe la mathomo, o okeditše ka gore:
  - Ke a dumela, a re ageng bokomonisi bjo bokgethwa!
  Jane o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Gomme ka fase ga boetapele bja Majeremane, bokomonisi bo ka agwa ka nnete!
  Gringeta o ile a otla phatleng ya gagwe godimo ga breech ya sethunya gomme a opela:
  - Re a dira metlae, re tla aga bokomonisi bjale! Gomme Stalin e tla ba super le mogale wa rena!
  Malanya o ile a tlaleletša, a hlakiša gore:
  - Ka lepokisi, ya e le hantle!
  Gringueta o ile a tiišetša gabonolo gore:
  - Ke nnete, ka lekeseng!
  Jane o ile a re ka filosofi:
  - Go sa kgathalege gore kgoši ke ye kgolo gakaakang, e tla ya lebitleng, go no swana le motsomi!
  Gringeta o ile a tlaleletša ka go nyenya ka tsela e kotsi:
  - Radipolotiki o dula a bolela maaka, ke yena fela a hwa ka nnete!
  Malanya o ile a kgotla menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a re:
  - Go se hwe ke ga kgonthe, eupša lehu ke la bofora!
  Matilda le yena o ile a ntšha aphorism:
  - Dikgoši di ka dira selo se sengwe le se sengwe, eupša ga go kgoši e tee, ga go kgoši e tee yeo e ka tšhabelago lebitleng go tsena lefaseng!
  Jane o ile a lla:
  - Bophelo bo tla fela kgauswinyane...
  Gringetta o ile a thekga ka go ba le kholofelo:
  - Letheba le tla hlaba kgauswinyane!
  Malanya o thuntšhetša dithunya tša motšhene go madira a sepelago ka maoto a Soviet, gomme o šišinya:
  - Oo, mma, mma, kwela morwa wa gago bohloko!
  Matilda, ka ge a be a e-na le bothata bja go thibela ditshego tša gagwe, o ile a oketša ka gore:
  - Akere ga a sa na le letšatši la go phela!
  Jane o ile a nagana ka tsela ya filosofi gore:
  - Motho yo mongwe le yo mongwe o nyaka go phela gabotse, eupša ke ba mmalwa fela bao ba hwago ka seriti!
  Gringueta o ile a araba ka go myemyela:
  - Lehu le tshepiša mathata, ntle le ge le phadima ka mahlasedi a phihlelelo!
  Manya o ile a šišinya ka go hlobola meno ka bogale:
  - Lehu le lebotse le kaone go feta bophelo bja masepa!
  Matilda o ile a hlohla gore:
  - Go botse go ba Modimo ka tokologo, eupša go mpe go ba diabolo kgolegong!
  Gringeta o ile a hlokomela ka nyenya e nang le mpholo:
  - Gomme re feletšwe ke dikgopa... Dumelelana, ye ke masetla-pelo a magolo! Ga go na mpho e tee ya phedišo!
  Jane o ile a hwihwitla ka lenyatšo.
  - Go tla ba le dimpho tše mpsha le bapresidente ba bangwe!
  . KGAOLO YA No. 17.
  Ka letšatši le, October 10, 1947, Friedrich, bjalo ka mehleng, e lego greyhound le yo a sa lapego, o ile a kitima ka pela ka pere ya moyeng ya Me-362. Mošemane o be a sa ikwe le moriti wa go lapa, o be a thabile kudu, gomme a sa thuntšha ntle le go foša le ge e le lefe. Bošego, dihlopha tša go lokiša, kudu-kudu tša ma-Amerika, di bea tše dingwe tša didirišwa tšeo di senyegilego gore di šome. Ka mo go kgethegilego, "Di-Patton" di ile tša dikološwa gape diporong, go tlaleletša, makgolo a mmalwa a dikoloi tše di ile tša tsena tirelong ka morago ga go fetišetšwa go tšwa mošola wa mawatle, go bapa le ditimela tšeo di šetšego di hlomilwe. Go ba gona, batšea-karolo ba ile ba leka, eupša ba ile ba dira gampe kudu go feta ka mo go tlwaelegilego. Dikgethong tša Ntate wa Seukraine, Bandera o ile a fenya, gomme go eka le go tlogela go ile gwa oketšega maemong a go tšea lehlakore. Plus, molaodi wa mokgatlo wa go tšea lehlakore, Voroshilov, o ile a babja... Gomme legato la gagwe ga se a hwetšwa ka nako... Ka go realo, kabo ya sehlopha sa go ngala mošomo sa boditšhabatšhaba sa mafascist e be e tloga e kgotsofatša. Ee, bahlabani ba sebete ba ka tlase ga mobu le bagale ba ba senyago ka dinako tše dingwe ba be ba fihlelela katlego, eupša e sego ka godimo ga tekanyo ya maano. Go oketša moo, go tšwelela ga bagwera ba bafsa bao ba ineetšego go ile gwa baka go theoga mo gogolo ga tumelo phenyong ya USSR, gomme se se ile sa lebiša tabeng ya gore dikarolo tše di thekeselago, pepeneneng goba ka tsela e nngwe ka sephiring, di ile tša ya ka lehlakoreng la ma-fascist.
  Palo ya bafaladi e ile ya oketšega kudu-kudu gare ga Madira a Mahwibidu a Kraikov le Madira a Poland. Ma-Poland, ka ge a be a dumela dikholofetšo tša ma-Nazi gomme kudu-kudu bo-kapitalise ba ka Bodikela, a ile a ithekga ka mo go tseneletšego ka go hlola mmušo o mogolo ka bohlabela, ka ditshenyagalelo tša Russia! Ga se ka moka, go ba gona, makomonisi a Poland a ilego a dula a botega go Masoviet, eupša meriti e mengwe ka moka ya dipolitiki... Ma-Liberal ga a tshepagale kudu... Ka gona diyuniti tša Poland di ile tša thoma go ineela godimo ga Moscow Bulge mo e nyakilego go ba gatee-tee go tloga mathomong a tlhaselo ... Ka mahlatse, go be go e-na le ba sego kae ba bona gomme se se be se se sa hlwa se e-ba le tutuetšo e feletšego tseleng ya ntwa .
  Friedrich o ile a dira difofane tše mmalwa tša mathomo ka boyena, a arogana le bakgweetsi ba bangwe ba difofane. O ile a bona gore lenaba le be le se sa hlwa le kopana le mašaba a Nazi ka mollo ka go pitlagana gakaakaa, gomme go be go nyakile go se na mafelo a dithuthupi ao a šetšego tseleng ya di- wedge tša ditanka. Eupša mašole a Soviet a ile a lwa ka manganga. Madira a sepelago ka maoto ga se a ka a thunya gomme a leka, ka go tlogela ditanka di tswalela, go thuthupiša ditsela tša ona goba sehlopha sa dipomo, goba go di tšhuma ka mapotlelo a tukago.
  Mošemane wa Terminator kudu-kudu o ile a oketša maemo ka ditshenyagalelo tša dithunya tša Soviet. Go feta moo, go thuntšha go tšwa sefofaneng se se rapaletšego, go phema go senya nako ge o thuma. Ke therešo gore ditanka tše mmalwa tšeo di bego di laletšwe le tšona di ile tša senywa. Difofane tša USSR di be di sa šome. Mesong, go ile gwa tšwelela difofane tše šupago feela tša U-2, ke moka tša tšwelela difofane tše nne tša Lagg. Ka kakaretšo, Friedrich o bile le poledišano ye kopana le bona, a tobetša sethunya gabonolo... Gomme ka morago, bjalo ka mehleng!
  Ka ge di gateletše dintlha tša ntwa tšeo di šetšego di fokola, ditanka tša Nazi di ile tša kitimela go ya pele go putla tšhemo le ka gare ga mekoti... Mekoti ya go lwantšha ditanka le di-hedgehog, le ge go le bjalo, le tšona di ile tša kopana le tšona mothalong wo wa tšhireletšo wo o šetšego wa botshelela le wa bohlano (go be go na le tše seswai tša tšona ka palomoka). Bahlabani ba dithunya ba Soviet ba be ba tšhogile gomme ba thoma go thuntšha ba le kgole. Dithunya tša bofasista di be di se na kgaugelo, gomme difofane... Go fihla ga bjale, go swana le lefelo la go thelela, se sengwe le se sengwe se be se gagotšwe. Go lokile, Friedrich, bjalo ka mehleng, o pele ga bohle, o na le moya kudu e bile o fodile. Diphetogo di ile tša direga go bopeng madira, ba ga Patton, ba itlhamile ka dithunya tše matla tša motšhene, ba ile ba etelela pele. Sephetho se gapeletšwago sa go fokotša ditahlegelo go tšwa go mašole a sepelago ka maoto a kamikaze ao a ikgafago eupša a sa nyake go ineela...
  Friedrich o ile a fofa sefofane sa gagwe sa boraro le mogwera wa gagwe Helga. Mo ba ile ba kopana ka lekga la mathomo sehlopha se segolo goba ka tlase ga moo sa difofane tša Soviet. Gare ga tšona go be go bile go na le di-Br-3 tše hlano (go tšwa moo di ilego tša epša). Ka mo go makatšago, difofane tša go thuthupiša dipomo tša USSR di ile tša boela morago gatee-tee ge di bona di- ace tša Jeremane, gomme difofane tša ntwa di ile tša kitimela go tšona.
  Friedrich o ile a thuntšha dikoloi ka go iketla a leka go batamela. Ho akarelletsa le ace le naleli ea mohale oa USSR ka fuselage. Lega go le bjalo, mohlabani yo a nago le phihlelo o ile a leka go tsena ka marung, eupša kgahlanong le phoofolo ya go tšhoša e bjalo ka Friedrich Bismarck, e ile ya fo ba e mpe le go feta. Mošemane wa terminator, ntle le go foša go betha, o ile a thuntšha difofane tša ntwa tše masometharo-tshela le difofane tše nne tša tlhaselo ka nako e tee, a bulela lebelo gomme a kitimela morago ga difofane tšeo di thuthupišago dipomo.
  Mo, le ge go le bjalo, Friedrich o ile a utolla gore koloi ya gagwe ga se ya kitimela kudu, gomme ga se ya fihla dikhilomithara tše 740 tše di akanyetšwago le ka entšene ye e gapeletšwago. Lebaka le hlakile, Friedrich o ile a tšeela sebaka sa dithunya tša 30-mm Mr-108 ka Mr-103, tšeo, ka lebelo la mathomo la projectile la dimithara tše 960 ka motsotswana, di šomago kudu go tsenelela marulelo a ditanka le difofane tša ntwa tša lenaba go tšwa go kudu bokgole bjo botelele, eupša mo e nyakilego go ba ka makga a tee le seripa a boima le ka tlase ka tekanyo ya mollo ya dithunya tše 420 ka motsotso (le ge go le bjalo, Friedrich ka kakaretšo o be a rata go thuntšha dikgapetla tše tee mola a wela ka gare ga go tšhoga!). Gomme dithunya tša dithunya di ile tša oketšega kudukudu go Frederick. Ka gona, go swara difofane tšeo di thuthupišago dipomo e be e se modiro o bonolo. Di-He-362 tše mmalwa tše di nago le mafolofolo di be di le pele ga ace yo mofsa yo a nago le sebete. Di ile tša wela dibjalo bjalo ka sefako, di pšhatlaganya le go tlaiša dikoloi tša Soviet. Go feta moo, Br-3, ka ge e be e nanya e bile e sa itlhama gabotse, e ile ya ba phoofolo e bonolo bakeng sa bakgweetsi ba difofane ba batšhošetši. Friedrich o ile a fihla mafelelong a monyanya, eupša a sa fetša go tšwa go tše lesomepedi, a kgaola masomehlano. Le ge go le bjalo, mošemane o ile a palelwa ke go fenya rekoto ya gagwe ya peleng ya dikoloi tše makgolo a mabedi le masomehlano-tharo.
  Friedrich o ile a boela morago ka phišego e kgolo moyeng wa gagwe. O fentše e bile o a fenya! Le gona dikgopolo mabapi le go eka ga-ka di ile tša nyamelela ka mo go feletšego. Lesogana le ile la ba la re ka pelong:
  - Ke ka lebaka la eng dikgethollo tše! Naga ya gabo ke moo bagwera le bana ba gago ba golago gona! Gomme USSR ga se Naga ya Bomme, eupša ke kgolego ya ditšhaba!
  Helga o ile a kwa mantšu a, eupša, ka ge a sa kwešiše moko wa ona wa kgonthe, o ile a tiišetša gore:
  - O nepile! Le gona go se go ye kae re tla ba le bana! Although, I don"t want to get belly fat mola ntwa ye e sa tšwela pele!
  Friedrich o ile a sega ka gore:
  - Ho itšetlehile ka thato ya Modimo Ramaatlaohle. Lega go le bjalo, Mopapa le palo ya ditoropokgolo ba ka lehlakoreng la rena!
  Sefofane sa bone sa tlhaselo, jet Fokken-Wulf-5s se ile sa fetoga go tsoma dithunya, ka ge go ile gwa swarwa ditanka tše mmalwa feela. Eupša teko ya kgonthe e be e sa tla.
  Rotmistrov"s Fifth Guards Tank Army e phethile phetišetšo ya undercutting go ya tikologong ya Krasnogvardeisky. Lega go le bjalo, go be go sa kgonege go fihlelela go makala ka mo go feletšego. Difofane tša go hlola tša Bofascist di ile tša ngwala go sepela ga lešaba le legolo la ditanka, gomme Manazi a akgofela go gata megato ya go lwantšha. Diyuniti tše ka bago makgolo a mahlano tša SS tša 2nd SS Panzer Army, gammogo le dikoloi tše makgolo a mabedi go tšwa lefelong la polokelo ya maano, di ile tša tšwa go kopana le ditanka tše makgolo a senyane le masomehlano le dithunya tšeo di itšhidullago tšeo di tiišitšwego ke dipolokelo tša seatla sa Rotmistrov"s armored fist. Ka mo go kgethegilego, ntwa e diregile tšhemong kgaufsi le polasa ya kopanelo ya Pervomaisky, moo dipomo tša Jeremane le dithunya di bego di le gona mothalong wo o thopilwego.
  Friedrich le di-ace tše kaone kudu tša Jeremane ba ile ba bitšwa go thibela tlhaselo e kgolo go tšwa nageng le moyeng.
  Molefotenente Mojenerale Rotmistrov, mogale wa Ntwa ya Stalingrad, o ile a phethagatša taelo yeo e tšwago go Molaodi yo Mogolo ka boyena, gomme a dumela ka potego gore ntwa yeo e bego e le kgaufsi le Moscow e be e se ya hlwa e lahlega. O be a e-na le matla diatleng tša gagwe, gomme go be go e-na le go phadima ga kholofelo ya gore USSR e be e tla hwetša gape seo e bego e se lahlegetšwe pele. Lega go le bjalo, kholomo yeo, e sepela ka tlase ga matla a yona, e ile ya otlolla kudu. Se se be se bakwa ka karolo ke kganyogo ya go efoga difofane tša go hlola tša Third Reich, ka nako ye nngwe ya mogwanto yeo e hlotšwego ke tshenyo ya mela ya ditimela ka lebaka la go pepentšhwa difofaneng tša lenaba.
  Ditlhaselo tše boima tša dipomo di ile tša gapeletša madira a magolo a ditanka go gwantela dikhilomithara tše makgolo ka fase ga maatla a ona. Go feta moo, ka mogwanto wa lebelo le legolo... Se se ela hloko go se swane mo gongwe ga sehlopha sa dikoloi tša ditanka di be di na le difiltara tšeo di tšeetšwego legato, tše dingwe, ka mo go fapanego, mehuta ya kgale, go akaretša le diphetišetšo tše di sa phethagalago, di diegišitše dientšene tša disele;
  Ka lebaka la khuetšo ye sehlogo le ye kgolo ya difofane tša lenaba, madira a bohlano a go tšhoga a be a le kgole kudu le mothaladi wa ka pele gomme se se ile sa gapeletša rolara ye ya tšhipi go gwanta go tloga mantšiboa go fihla mesong.
  Sehlopha se se kopanego kudu sa ma-fascist se be se šetše se letetše Rotmistrov. Le ge a be a le ka tlase palo-moka ya ditanka, ma-Nazi a be a phagametše boleng: a e-na le mo e ka bago "Panthers"-5 le "Tigers"-5 tše lekgolo le seripa, gotee le "Goering" L (Seisemane) tše lesome-pedi le seripa dikoloi tšeo di nago le dithunya tša maoto a 17, tšeo di ka bago di lekana ka maatla a go tsenelela le sethunya "Panthers"), E-50, AG-50 le "Patton". Difofane tša go senya ditanka tša Super Ferdinand di be di sa le tseleng.
  Ke therešo gore go be go tla ba kaone go hlasela Manazi ka bontši, eupša Zhukov yo a boifišago o be a itlhaganela kudu bakeng sa Rotmistrov, a boifa ka mo go swanetšego gore Manazi a tla gata megato e mafolofolo ya go lwantšha. Le ge go le bjalo, ba šetše ba dirile bjalo...
  Eupša mo madira a Soviet a be a na le karata e tee ya terompeta - ye e be e le sekhurumetšo sa moya se segolo... Difofane di ile tša tlošwa go tšwa ka lehlakoreng la Ural le go tšwa lefelong la polokelo ya ntlokgolo, gomme ba bile ba lahlela dikoloi tša tlwaetšo ntweng, gammogo le didirišwa thwii go tšwa mothalong wa go kopanya . Ye e be e le sebaka sa go thuba ka lehlakoreng le letona le ka morago, tšeo di bego di šuthile kgole pele ga wedge ya bofasista.
  Mojenerale Gotha, le balaodi ba bangwe, bao ba šetšego ba le nakong ya dipoledišano tša pele tša leano la tshepedišo ya Moscow, ba ile ba tšea gore Krasnogvardeysk ka nnete e be e tla fetoga lefelo la ntwa ya ditanka le polokelo ya ntwa ya madira a Soviet, seo se bolelago gore go be go nyakega gore go be le leano la go khupetša .
  Difofane tše di kgethegilego tša Jeremane, kudu-kudu Xe-362, di ile tša hlokomela sebaka sa moya, e le gore ntwa ya Krasnogvardeysky e be e swanetše go ba e kgolo kudu e sego tanka feela, eupša gape le ntwa ya moyeng ya Ntwa ya Bobedi ya Lefase!
  Friedrich o ile a bitšwa go lwantšha lenaba, ke ace e kaone ya Luftwaffe, kgoši ya dintwa tša moyeng e be e le seka sa phenyo ya Third Reich. Gomme kgauswi le yena, goba mo e nyakilego go ba kgauswi le yena ka seatleng sa gagwe sa le letona, ka tlhaselo, gomme ka fao phetošo ye maatla kudu ya Fokken-Wulf-5, e ile ya kitima Helga.
  Mošemane o ile a ba a opela:
  - Re kitima ka maphoto ka dikepe tša dinaledi! Quarks mafofa ka vortices ether!
  Helga o tiišeditše gore:
  - Dibopiwa tše khubedu, o tla bethwa! Bana ba lefase la dihele la ka tlase ga mobu!
  Friedrich o ile a sega gomme a bolela seo a se ratago kudu:
  - Etla, kgole le sekurufu! Morongwa wa lehu, o no letša molodi gore a tšwelele! O tla gagola ditšhila ka moka diripa tša dipokolo tša bona!
  Helga o ile a sega ge a arabela.
  - Go lokile, o na le bohlale!
  Friedrich o be a tshwenyegile ka tsela e itšego ka boima bjo bo oketšegago bja difofane tša gagwe, kgokagano le go tsenywa ga dibetša tša bokgole bjo botelele le go oketšega ga dithunya. Taba ke gore, projectile ya kanono ya 30-mm e boima ka makga a mararo go feta ya kanono ya 20-millimeter, gomme go ya ka matla a senya, mohlomongwe a matla ka makga a mane, ke sebetša sa legohle seo se kgonago go senya ditlhamo ka bobedi ka godimo ya polanete le moyeng! Ace e mofsa e be e bile e nyaka go tlogela dithunya tša motšhene gomme a tloše tša bona tše nne tša caliber e kgolo, eupša... Helga o ile a ganetša pele a tloga:
  - Akere e ka theogela go ntwa ya kgauswi. It"s better go boloka karata ye ya trump...
  - Go lekane bakeng sa Force Majeure le bathunyi ba babedi! - Friedrich o ile a kgaola ka bokhutšoanyane. Go nna, go thuntšha fase kgauswi go lekane. Ka kakaretšo, ke nagana gore dibetša tša dithunya tša motšhene mo di feteletšego.
  Helga o ile a sega ka lethabo gomme a phasola mošemane ka mokokotlong.
  - Ka bomadimabe, ga se bohle bao e lego knight ye e sa fenywego bjalo ka wena! Di-ace tše dintši e sa le di-beginner, di nyaka mollo o kitimago gore di kgonthišege gore di otla...
  Frederick o ile a ganetša ka mo go kwagalago:
  - Koloi e bitšago tšhelete e ntši bjalo ka ME-362 U e ka se fiwe mokgweetsi wa sefofane yo a sa tšwago go thoma. Mohlabani ena ke bakeng sa aces.
  Go e na le go araba, Helga o ile a thulana le sefofane sa gagwe sa go hlasela ka difofane tša ntwa, a phadima direthe tša gagwe tše di se nago selo le tše dipinki. Ke eng se sengwe seo se swanetšego go se dira, mogala wa tšhoganetšo o ile wa kwagala.
  Friedrich ka kakaretšo o be a thabile gore o tlošitše dithunya tše pedi tša motšhene tša ka ntle, koloi e kgolo e ile ya fologa gabonolo gomme lebelo la oketšega gomme maphego a bofefo a ile a kaonefatša go kgona go sepela. Gaešita le ge dintlha tša mollo ka botšona di be di khupeditšwe ke di- fairing, go fokotšega ga tšona go ile gwa oketša ka mo go lemogegago go aerodynamics ya koloi. Le ge Me-362 go ya ka dika tša aerodynamic e sa dutše e se na go lekana gare ga dikoloi tša piston, ke pere e bjalo ya legohle ya ntwa.
  Mehlare le mašemo a sewelo di phadima ka fase... Letšatši le a fiša gomme go bonagala eka go ka se be bonolo go lwantšha. Kudu-kudu ma-Russia, ao a lahlegelwago ke ntwa ye e kgolo kudu. Mona ka go le letshadi le go se nene ka fase ke mohlape wa digwagwa wo o fofago... Mohlape o mogolo, tše dingwe tša digwagwa ke tše kgolo kudu... Pontšho ye e tšhošago, digwagwa di felegetša dintwa ka moka tša lefase le le sehlogo, leo le se nago maikutlo. Bjalo ka ge Boyarsky a opela ka mminong o tumilego:
  - Eupša ka baka la eng! Ga go kgonege go phela ka monagano wa gago! Eupša ke ka lebaka la eng - bophelo ga bo re rute selo!
  Mo ke dikgaruru, dikgaruru le dikgaruru tše dingwe! Sehlogo, sehlogo le gape sehlogo se tiiša setšhaba!
  Mohlape wa digwagwa o bonala o sa fele, go na le masome, dikete tše makgolo tša tšona, gomme di a lla e le gore o kgone go di kwa gaešita le ka ntlwaneng yeo e tswaletšwego ka hermetically. Friedrich o ile a botšiša Helga radiong gore:
  - Mohlomongwe re ka ba otla ka dithunya tša motšhene?
  Ngwanenyana wa ace o ile a ganetša:
  - Ga e swanelwe ke yona! Kulo e nngwe le e nngwe e ka bala mo!
  Friedrich o ile a sega ka gore:
  - Seo se kgonegago kudu! Kgoši e na le dikhathune ka mokotleng ka tlase ga sedulo sa gagwe sa bogoši.
  Sehlopha sa pele sa difofane tša Soviet se ile sa tlolela ka ntle gatee-tee go tšwa ka morago ga mohlape wa manong. Ba ile ba kopana la mathomo ke ba ga Salamander. Go bile le ditahlegelo ka mahlakoreng ka bobedi, ma-Russia a oketšegilego a ile a bolawa. Friedrich o ile a thunya ka morago ga nako gomme a thuntšha dikoloi tše seswai feela. Eupša e sa dutše e le mathomo a makgwakgwa. Eupša banyalani ba bang ba Jeremane "Salamanders"-3 ba ile ba thuntšhwa fase, gomme it"s unclear gore Me-262 e kgonne bjang go feta pele ga bohle.
  Eupša selo se segolo se be se sa tla. Mohlape wa digwagwa o ile wa fela, bakgweetsi ba difofane ba Jeremane ba ile ba tlolela ka ntle sebakeng ka godimo ga tšhemo ya Krasnogvardeisky gomme ya thoma.
  Madira ka moka a ile a kitimela go sehlopha sa madira a Jeremane, gomme mo, ge e le gabotse, go be go e-na le difofane tše di tšwago madireng a mmalwa a difofane a USSR. Armada e kgolo ya difofane tša mehuta ka moka, eupša go feta tšohle Yakov le Laggs tše sego kae ka tlase.
  Friedrich o ile a thunya a le bokgoleng bja dikhilomithara tše fetago tše tshela. O ile a boela a nwelela ka melapong ya go tšhoga ga hlaga, ge o sa lebiše, eupša menwana ya gago e dula e gatelela ka go itiragalela. Ge go se sa na go naganelwa, dikgopolo, mmele o bonala e le wa gago, eupša o šetše o swana le popi ya maatla ao a sa tsebjego... Gomme seo se ra gore nama ga se ya gago, eupša moya wa lefase la ka tlase - maatla a go se hlweke, a mabe. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
  Go lokile, gomme hlogong ya mošemane wa terminator, koša e ile ya thoma go kwagala ka makga a mmalwa:
  Gare ga bagwera, eupša ka nako e swanago ba le lekatana, .
  Go thopša ke tlaišego, matshwenyego a manyami!
  Lefase la rena le lapišitšwe kudu ke tšhomišompe, .
  Ga go bonagale lefelo le legolo goba botse!
  O re tlišitše kae - diabolo yo mobe yo mobe?
  Ge motemona yo mobe a laola madira!
  Ruri re nyaka letago la tša bohlabani, .
  Le ge ka pelong ke le parasite e šišimišago!
  
  Lefeela le bjalo moyeng o timilwego, .
  Ga go na tsela ya go dikologa leraga!
  Gomme lehu, kota ye go mokgekolo yo a hlokago kwelobohloko, .
  Ke eng seo se kgoboketšago lekgetho ka Holy Rus"!
  
  Kwešišo e bonolo ga e phadima, .
  Se sengwe le se sengwe se ka gare ga wepe, maatla a se nago mellwane!
  Kganyogo ya go phela bodulo bja lefaseng, .
  Go latswa bose, lethabo, lethabo le moratiwa wa gago!
  
  Eupša pheletšo e ile ya romela morwa wa gagwe ntweng, .
  Moo re ilego ra swanelwa ke go lebala ka khutšo!
  Ga go nyakege gore o roga Sathane ka baka la se, .
  Rena ka noši re be re sa nyake selo se sengwe!
  
  Ke sega ka gare ga ledimo godimo ga sefofane, .
  Ka ge a dirile go sotha, gomme go šutha ga mosaeno!
  Ntumele, mohlabani wa Naga ya Botate ga se a hwa, .
  A re bapaleng mogwanto wa poloko bakeng sa scum!
  
  Lenaba ke le lentši, le matla, .
  Dikoloi, difofane tša ntwa, dithuthupi!
  Re tla pšhatlaganya Wehrmacht ya dihele ka diripana, .
  Ditiro tše di makatšago tša Russia di tla tagafatšwa!
  Bokomonisi bo tla tla Lefaseng, ke a dumela, .
  Re tla phela ka lethabo - ke tseba ka nnete!
  Mobolai wa batho - bofasista, o tla phuhlama, .
  Phenyo e tla ba ka botho, lesedi la May!
  
  Naga ya bo-tate, go fofa ka lebelo, .
  E re file bophelo bjo bokgethwa!
  Koša ya Naga ya Mma e opela ka dipelong tša rena, .
  Taba ke gore, ke mo lwela ka bogale!
  
  Gomme ke dumela nako ye e phadimago e tla tla, .
  Go ka se be le dipolao, botšofadi bo tla nyamelela sekoting!
  Lebelo le tla hlabolla ntle le bohale, .
  Top tla kitimela go diphihlelelo tša mela!
  
  Gomme gore re kgone go batametša nako;
  Ke moka o swanetše go lwa bjalo ka lešole la Rus"!
  Gore e fihle go yo mongwe le yo mongwe yo e sego moron, .
  Gore ma-Russia a dula a tseba go lwa!
  Koša e botse ya borata-naga e ile ya kwagala hlogong ya Friedrich, eupša diatla le maoto a gagwe a boradia di ile tša dira se se fapanego tlwaa. E lego gore ba ile ba romela dikgapetla difofaneng tša Soviet tša mehuta ka moka le tša mehuta ka moka. Bafofiši ba difofane ba Soviet ba ile ba leka go batamela gomme ba thoma ntwa... Volka, ka ge a thuntšhitše dikoloi tša go feta tše masomehlano ge a sepela, a dira go fapoga gomme a efoga dithunya le maiteko a go thunya (o ile a kgaola kamikaze ye ka go thuthupa ga sethunya sa motšhene se se kopana) . . Ke moka sefofane sa ace"s yo mofsa se ile sa šutha, gomme ka ge a be a le ka gare ga trance ya ntwa, mošemane o ile a thuntšha dikanono tše ntši tša moya. E ile ya sega kudu difofane tše mmalwa tša ntwa tša Soviet tšeo di bego di tšwelela ka morago.
  Mo Friedrich ka boyena o ile a nyakile a thulwa, eupša a kgona go thelela ka gare ga mothaladi wa mollo gomme a tšwela pele go fediša baganetši ba gagwe. Mo nakong ye, "Pawns" ya dientšene tše pedi e ile ya ba bahlaselwa ba gagwe. Aphorism e ile ya phadima ka dihlogong tša bašemane (di-pawn le tšona ga se dinate, dikgošigadi tša ka moso!). Helga o ile a tšholla ka gare ga radio:
  - Oo, mma yo a rategago! Ba gatelela gakaakang!
  Friedrich, a dira loop yeo e sa felelago, o ile a kgaola bahlabani ba Soviet go tšwa kgole kudu ba leka go tsena ka morago ga Helga. Yo mongwe wa bona e be e le "Shopkeeper" (Lagg-5), o be a na le naledi ye kgolo ye khubedu mo sefofaneng... Se se ra gore ke mogale wa USSR. Ngwanenyana ka boyena, ka phetogo ya tlhaselo ya Fokken-Wulf, o ile a thuntšhetša ditanka tša madira a Rotmistrov"s ao a bego a batamela maemo a Jeremane. Gomme ka nako ye e swanago o ile a otla ka mo go nepagetšego kudu, a thuma ka katlego.
  Friedrich o be a sa dutše a e-lwa le difofane tša lenaba, monaganong a leboga ditlabakelo bakeng sa koketšego ya dithunya. O ile a ba a kgona go bjala sedirišwa sa go fediša moeki ka gare ga tanka ya T-34-85, a kgetha ya molaodi (se se ka bonwa go tšwa go di-antenna, tšeo, go sa šetšwe lerole le bokgole, mahlo a bogale a Friedrich a ilego a di bona gabonolo!).
  Sekhurumelo sa hatch se ile sa thulwa ke dikgapetla tše tharo ka nako e tee gomme tanka ya ema...
  Gape go be go fiša ka fase, sehlopha sa pele sa Sešole sa Ditanka sa Baleti ba Bohlano se be se šetše se kgokologetše go leba dipomo tša SS le dikarolo tša Sehlopha sa Bobedi.
  Dikoloi tša mathomo tša Soviet di ile tša kgokologela ka mokerong wa go lwantšha ditanka, gomme lebelo la tšona la fokotšega. Dikanono tša go thunya ka lebelo tša Tigers-5 le Panthers-5 di ile tša ba nela. Ke mo Majeremane a mafsa a tiilego gona: a elwa kgole e le gore a hwetše mohola go ona, ditanka tša Soviet di ile tša swanelwa ke go tsenela ntwa ya kgaufsi. Hloma lefelo la go lahlela ditšhila... Eupša sephetho sa maano se be se sa nepagala, go gagola tšhemo ye e bulegilego moo mekoti e bego e epilwe, go kopana le metšhene yeo e letetšego "phofu". Ee, le go se wele ka bontši ka nako e tee?
  Ke therešo gore di-Ils tša Soviet, go sa šetšwe ditahlegelo tše dikgolo, di be di sa dutše di thuba, go swana le ramabole yo monyenyane yo a thumago ka tlase ga jeme ya giant"s, go leba ditanka tša lenaba, tša baka tshenyo, go akaretša le ka dipomo tše dinyenyane. Ke therešo gore go "Tigers"-5 tše dingwe di be di eme ka godimo ga letlooa, eupša bakeng sa dikoloi tše dintši, madira a sepelago ka maoto a Jeremane a ile a gapeletšega go tsenya tšhireletšo ka tsela ya kgonthe ge a sepela.
  Frederick o ile a nagana gore ge nkabe ma-Russia a ile a tliša tlhaselo e tsepamego kudu, a be a tla ba le sebaka se se phagamego kudu sa go hwetša "tšhelete e ntši" le ntwa ya kgaufsi e holago.
  Go ramming ke bakgweetsi ba difofane ba khubedu go ile gwa tšwela pele, eupša mohlala kgahlanong le Salamander-3 yeo e nago le mafolofolo kudu, leano le ga se la enywa dienywa tšeo di bego di letetšwe. Ditahlegelo tša difofane tša Jeremane di ile tša oketšega, go etša, ka kgonthe, ka tekanyo e kgolo le go feta ya tša Soviet. Eupša ye e be e se sa hlwa e le ntwa yeo e sa arabjego. Bakgweetsi ba bantši ba difofane ba Soviet ba be ba e-na le phihlelo e hlomphegago, e be e se ka lefeela gore ba ile ba akaretša Moscow, ka gona ma-Nazi a ile a tlaišega kudu.
  Friedrich, yoo ditshekamelo tša gagwe tša tlhago di bego di le bogale ka mo go makatšago, ka mehla o be a phema go thulwa gomme ka tlhaologanyo a thula bahlabani ba kotsi kudu ba Soviet. Go leka go kgaola baetapele. O ile a e dira, gomme ya šoma ntle le go thunya mo go fošagetšego. Ka tsela, go be go na le lefeela hlogong ya ka, le go hloka temogo ya ntwa bjalo. Mmele o ile wa arabela, diphetho di ile tša swarwa, go be go se na go foša. Ka makga a mmalwa e ile ya ba ya fihla ditankeng.
  Gomme makgolo a mantši, ge e se dikete tša difofane tša mehuta ka moka di ile tša phadima le go phadima pele ga mahlo a rena. Mohlala, Huffman ka He-362 ya gagwe... O lwa ka tsela ye e kgethegilego, lebelo, go šikinyega ga koloi ya jet, gomme ditlakala di fofa ka mahlakoreng ka moka... Gomme Marussia le ona ga se a mabe... Eupša Kozhedub e kae, it"s time to cut off the power... Friedrich o sepela ka bonnyane, bjale ga go nyakege gore o retologe, o thule ka go se nene, eupša fela, o sepela gannyane go tšwa go go fenywa..
  Dithunya di a fela, go etša ge go le bjalo ka makhura ao a lego ka ditankeng, gomme go fihla dithunya tše di kgahlišago go tšwa mafelong a Jeremane. Ma-Salamander, gaešita le difofane tše sego kae tše di boifišago tša Me-362, ke tša pele go tsena ntweng, gomme tša latelwa ke sehlopha ka moka sa disenyi sa Hitler"s. Gape, go kgokologela pele... Difofane tša Soviet le tšona di thoma go boela morago. Ba felelwa ke makhura, gomme ditahlegelo tša bona di fetile mellwane ka moka yeo e ka naganwago le yeo e sa naganegego. Friedrich o a boa gomme o botšiša Helga gore:
  - Tsohle di lokile?
  Ngwanenyana o araba ka gore:
  - Sefofane se sepela! Ke ile ka kgaola ditanka tše tshela le sefofane se tee sa ntwa...
  Friedrich o ile a letša molodi:
  - Ee, o ile wa feta le nna ka palo ya ditanka tše di sentšwego. Nna ka noši ke ile ka senya dikoloi tše hlano feela tšeo di nago le melomo!
  Helga o ile a sega.
  - Ke difofane tse kae?
  - Difofane? - Dipalo di ile tša phadima hlogong ya Friedrich... - Tlwa makgolo a mararo le tee! Rekoto e mpsha ya lefase. Ke phihlelelo e kaakang...
  Helga o ile a goeletša ka gore:
  - O no ba knight! Aowa, kgauswinyane modimo wa tshenyo. Kali e kgolo ka boyena... Mohlabani wa bokahohle!
  Friedrich o ile a phošolla ka tlhompho:
  - Ge e le gabotse, Kali ga se modimo, eupša ke modimogadi wa bobe. Ke gore mosadi, le ge e le modimo yo a hlompšhago kudu le yo a tumilego Bohindu. Go mo agetšwe ditempele tše dintši gomme o mo direla dithapelo.
  Gateetee mošemane o ile a lemoga gore o ile a ngwatha lengwele o šoro godimo ga lever. Gomme a ikana gore:
  - Damn it! Go be go sa swanela go retologa ka koloi e bjalo yeo e itlhamilego kudu.
  Helga o ile a re ka go tshwenyega:
  - Gomme sefofane sa gago se se latelago se ntle le nna?
  Friedrich o ile a tiišetša gabonolo gore:
  - Ee, Fokken ya gago e sa tlo tlatšwa makhura le go lefišwa, eupša ya ka e šetše e eme e loketše. Just don"t say it, e no itlhokomele!
  Helga o boletše ka go tia gore:
  - Aowa! Keletšo ya ka go lena ke gore le lwe le go lwa ka mo le ka kgonago... Ge e ba go kgonega gohle.
  Difofane di ile tša kotama gomme Friedrich a kitimela koloing ye e latelago. Motswako o kgethilwego wa Me-362 le tlhaselo ya F -490 e be e le o loketšego superass ya dinako ka moka.
  Friedrich, a ekwa di- pedal tše bogale le tše makgwakgwa tša Fokken-Wulf-4 ka maoto a gagwe a se nago selo, o ile a thoma go kgorometša lebelo gomme a opela gotee:
  - Ke fofela ntweng! Ke tla gatakela sebopiwa lerole!
  Ntwa ya Krasnogvardeysk e ile ya tšwela pele. Go tlaleletša go ditanka tša madira a Rotmistrov"s ka boyona, dikoloi tše lekgolo le masomehlano tša Soviet, tšeo di tšerwego ka lehlakoreng la ka borwa le seleteng sa Kashirnsky sa ka pele ga Soviet, le tšona di ile tša fihla lefelong la ntwa. Ke therešo gore ke sehlopha sa mathomo feela sa dikoloi seo se fihlilego go fihla ga bjale. Difofane tša Soviet le tšona ga se tša ka tša nagana go ineela, eupša di be di sešo tša ba mafolofolo ka mo go kgethegilego.
  Frederick o ile a thoma go šoma ditanka, a diriša dithunya tša gagwe tšeo di hlotšwego ka mo go kgethegilego bakeng sa morero wo. Ka kgopolo ya gagwe, caliber 37 millimeters e be e sa dutše e swanetše ka mo go swanetšego bakeng sa morero wo. Ka mohlala, Rudel, ka dithunya tše bjalo, ka ntle le go tšhoga ga ntwa, o ile a senya, goba go e na le moo, seo se lokilego kudu, o ile a wiša ditanka tše 534 ntweng ka moka. Eupša go be go e-na le motho yo a tlwaelegilego, e sego Friedrich. Mošemane o ile a gopola ka moo tatagwe a boditšego mmagwe gore mafelelo a kopantšwego go ngwana ao a rwelego ka popelong, go tlaleletša go ponagatšo ya bokgoni bjo bo makatšago ge go tsena mahlalagading go tšwela pele, a ka fetoša bana go ba molwetši wa monagano...
  Mohlomongwe combat trance ya gagwe, le this warrior"s superpower, le yona ke ditlamorago tša khuetšo, yeo mohuta wa yona o sa tsebjego go yena.
  Eupša mo go tla ditanka, go mokgweetsi wa sefofane metsamao ya tšona e bonala e nanya, gomme go feta moo go Friedrich. Ace e nyenyane e ile ya thoma go thula offhand go tšwa sefofaneng se se rapaletšego. E no thuntšha le go otla. Diphadima tša seetša go tšwa go go thuthupa mo gonyenyane, di- hatch tšeo di thubegilego. Dikoloi tše dintši di swara mollo tabeng ye, ka ge ditanka tša khase di le ka phapošing ya go lwa. Gomme tshenyo, barrel ya T-34 e ile ya fofa go tloga bjalo ka leleme la slingshot.
  Gantši dikgapetla tšeo di bego di thulwa di be di baka go thuthupa ga dithunya. Gomme se ka go le lengwe...
  Friedrich ga se a ka a nagana ka dilo tše bjalo tše dinyenyane, o ile a bogela seswantšho ge, ka ge a lahlegetšwe kudu gomme a lemoga go hloka mohola ga maiteko a go thuba, ditanka tša baleti di be di sepela go dikologa mekoti yeo e epilwego ke batho ba Soviet.
  Eupša gaešita le mo semaka se se sa kgahlišego se be se ba letetše. "Super Ferdinands" tše pedi tše lesomepedi di ile tša kgona go batamela. Ba, ka bomadimabe, ba be ba na le dimelo tše maatla tša go otlela, ka lebaka la tšhomišo ya dientšene tša Amerika.
  Dikoloi tša Soviet di be di sepela go putla lepatlelo le le bulegilego, e lego seo se bego se bolela gore difofane tša ntwa tša nonwane di be di ka hlasela di le bokgole bja dikhilomithara tše tharo feela. Go ba gona, "Superferdinands" e ile ya foša, eupša tekanyo e phagamego ya mollo wa dithunya tša go lwantšha difofane e ile ya ba dumelela go thula gantši kudu. Go oketša moo, tšhemo e ile ya epša kudu gomme ya lengwa ka dikgapetla, gomme sefofane sa T-34-85 se be se sa kgone go hwetša lebelo. Eupša di be di sa dutše di sepela bjalo ka shaft nakong ya go thuthupa. Gomme Panthers-5 le American Witches-5 ye e nago le mafolofolo, e lego difofane tša go senya ditanka tša lebelo le legolo, di ile tša kitimela go thuša Ferdinand-4.
  Friedrich o ile a leka go kgaola (ka go se lemoge feela) balaodi. Gaešita le menwana ya-ka e be e pitlagane ka baka la kgatelelo. Gomme go be go na le dienywa! Sefediši se sefsa, go tšwa go ponelopele ye e rapaletšego, se ile sa kgaola ditanka tše masomenne-pedi tša T-34, di-KV- tše tharo le Su-122 tše pedi. Go ka be go bile le dikoloi tše dingwe tše tharo, eupša di ile tša šitišwa ke tlhaselo ya difofane tša ntwa tša Soviet, gomme sa bohlokwa kudu di hlasela difofane. Friedrich o ile a thoma go thuntšha kanono ya moya ya dimilimithara tše 37 le dikanono tše pedi tša dimilimithara tše 20 (le tšona di senyago kudu ge e ba o thula lebone goba tanka ya gase goba entšene) a di diriša.
  Go na le difofane tše masomepedi-šupa ka palomoka, gomme go na le di-Ilov tše lesomeseswai... Ga se tše mpe, ge re lebelela bohlokwa bja tanka e nngwe le e nngwe, gaešita le tšeo di senyegilego ntweng ye ya manganga... Di-T-34-85 tše mmalwa di ile tša akgofiša gomme mafelelong tša thuba go tswalela mehutahuta. Bjale "Baloi"-5 ba Amerika bao ba bego ba itlhamile gabonolo ba ile ba thunya dikgabo tša mollo.
  Friedrich o ile a bona sefofane sa tlhaselo sa Hans-Ulrich Rudel. Ace ye yeo e tumilego nako ye telele, go bonagala, le yona e ile ya tšea sephetho sa go tšeela Stuka legato ka Fokken-Wulf-5 ye maatla le ye e lego lebelo. Letshwao la gagwe la totšhe le tsebja ke bohle. O ile a botšiša Frederick gore:
  - O phela bjang, Morongwa wa Lehu!
  Terminator Boy o ile a araba ka gore:
  - Dilo di ka go Gestapo, eupša ke na le diphihlelelo!
  Rudel o ile a kgonthišetša gore:
  - Gomme ke dira gabotse! Eupša o kgona bjang go thuntšha ka mo go nepagetšego le ka lebelo gakaakaa, gaešita le go tšwa sefofaneng se se rapaletšego?
  Mošemane wa ace, a sega, a araba goba a ba a opela:
  - Ke tseba ka nnete gore se sengwe le se sengwe seo se sa kgonegego se a kgonega! Hwetša taemane ya dikgoši tša Lefase ka meetseng a go ela!
  - It"s okay, ke tla swara go fihla go masometharo mafelelong a letšatši! - Rudel o ile a tšepisa.
  Go boela morago, go tšeelwa legato ga sefofane, gomme gape Me-362 ya mathomo, sefofane seo, ka ntle le mekoti ya kulo maphegong, se sa kago sa hwetša tshenyo ka fase ga boetapele bja Volka"s. Gomme go ba gona ntwa ya tanka...
  Go be go fiša go Krasgvardeisky. Dikholomo tša Sešole sa Baleti sa Bohlano le dihlopha tša bahlabani tšeo di tlošitšwego go tšwa mahlakoreng a mangwe di ile tša goga. Mašole a matlafatšo le ona a ile a gagabela go fihla go Majeremane, go akaretša le difofane tše lesomepedi tša go senya ditanka tša Amerika, e lego difofane tša moragorago tša M-18 tšeo di nago le dikanono tša 110-mm. Dikoloi tše di be di se tša tlasana ka matla a senyago go feta dikanono tša Tiger-5, caliber 105, gaešita le go fenya T-34 gakaone, ka ge di be di sa sekametše kudu go ricochet. Sethunya ka bosona le sona se dirilwe ka sethunya sa go lwantšha difofane sa Amerika seo se fetotšwego, seo se bolelago gore se thuntšha ka lebelo. Ke feela ditlhamo tšeo di fokolago go feta tša Jeremane, eupša e sa dutše e le dimilimithara tše 186 tšeo di lekanego go swara projectile phatleng. Go feta moo, T-34-85 gantši e tlotšwa ge e sepela.
  Friedrich, yo a bego a sa le kgole, o ile a kwa tsunami yeo e bego e batamela ya lephoto le lefsa la difofane tša Madira a Mahwibidu. Se se bolela gore le ge go se na nako ya ditanka, tšeo di nyakilego di notletšwe gotee ka thata, go kaone go tlogela difofane tša tlhaselo di di hlokomela. Gare ga bona, ka tsela, o ka bona di-Non-329 tšeo di itlhamilego kudu le tšeo di itlhamilego. Bobedi difofane tša tlhaselo le difofane tše di senyago ditanka di tiile. Kudu-kudu ka dikanono tša Ra-44 tša 88-mm, tšeo di tsenelelago e sego feela marulelo a tanka, eupša gape le phatleng. Ke feela ntweng ya sefofane, motšhene wo, ge re bolela ka boleta, ga o feto-fetoge go swana le "pitsi ya mošomo" Fokken-Wulf.
  Gare ga difofane tša tlhaselo, Friedrich o ile a lemoga sefofane sa Helga. Go lokile, go ba gona, morago ka tiro.
  Mošemane wa terminator, a theoga ganyenyane tseleng, re tla sega ditanka tše tharo le sethunya sa go itšhidulla-76, o ile a opela:
  - Re tla ba le pontšo! E no ba sehlopha se se phagamego kudu sa super!
  . KGAOLO YA No. 18.
  Helga o ile a araba ka go se iketle:
  - Ke nnete ke a go dumela! Ga se ka neela pelo ya ka go sebata! Karabo e tla fiwa wena - o a e dumela goba aowa?
  Go e na le go araba, Friedrich o ile a thoma go thuntšha go tšwa bokgoleng bjo botelele go tšwa ka fase... Gomme ka morago a hwetša bophagamo.
  Go be go e-na le difofane tše dintši kudu tša Soviet, eupša e sa dutše e le tše sego kae go feta tša mathomo. Bakgweetsi ba difofane ba Luftwaffe ba ile ba ikwa ba ikholofela kudu, go swana le morutwana wa mphato wa pele yo a ilego a betha thaka yeo e tenago sekolong seo a sa se tlwaelago gomme a tloga a imelwa ke matla.
  Bakgweetsi ba difofane ba Soviet ba ile ba ba le bohwirihwiri kudu, gomme ka ge ba ile ba hlaselwa, ba ile ba arogana gatee-tee ka dihlopha, ba leka go gogela Majeremane go bona. Frederick o ile a ba hlasela, a namela mmoto. Lega go le bjalo, go yena go gana ga lenaba go thoma tlhaselo e lebanyago go ile gwa fo dira gore maano a be bonolo. Eupša bahlabani ba bangwe ba Jeremane ba ile ba ya ntweng.
  Friedrich o ile a lemoga ka go tena gore gantši ma-Non-362 a be a mo pele. Eupša it"s okay, go tšwa bokgoleng bjo botelele bja dikhilomithara tše mmalwa, ga go na yo a tsebago go sega go le bjalo.
  Gomme "Salamanders"-3, go no swana le difofane tša pampiri tša bana, di tlola, di tlola bjalo ka shaka godimo ga maphoto, gomme bona ka bobona ba hwetša...
  Friedrich o ile a kgetha mohlaselwa wa gagwe, e lego sefofane sa taelo, gomme a se be le nako ya go nagana kamoo sefofane se se ilego sa thunywa ka gona. Mošemane o ile a thala boitshwaro:
  - O ka lahlegelwa ntweng, go fapana le dipapading, gatee, eupša o ka fenya ntweng, go fapana le papading, ka go se fele! Lega go le bjalo, ke feela diripana tša mofenyi tšeo di fofago go tšwa boto;
  Lega go le bjalo, ntwa yeo e ile ya kwagala le lebaleng. Ka mohlala, Wittmann o šetše a le ace ya tanka yeo e nago le nako e ntši, o ile a lwa ka Tiger. Yena le mothunya le bona ba be ba foša gantši kudu, gaešita le ge tanka e be e retologa gabonolo. Gunner Schleich o ile a ba le nako ka thata ya go phumola mofufutšo sefahlegong sa gagwe. Sebata se sa tšhipi se šetše se bethilwe phatleng ka makga a mmalwa, eupša go fihla ga bjale e bile ricochet. Wittmann o ile a goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Ba tlogele ba batamele, o se ke wa tšhoga, goba...
  Dikgopolo tša motšea-karolo ntweng, Motlatša-Molaodi wa Bašomi wa 31st Tank Brigade, yo a sa tšwago go ba Mogale wa Soviet Union, Grigory Penezhko, le yena a boletše ka boemo bja batho maemong ao a boifišago. ... Diswantšho tše boima di ile tša šala pele ga diswantšho tša ka tša monagano... Go be go na le modumo wo mogolo mo e lego gore meropa ya ditsebe e ile ya gatelelwa, madi a elela go tšwa ditsebeng. Go duma mo go tšwelago pele ga dientšene, go lla ga tšhipi, go rora, go thuthupa ga dikgapetla, go lla ga hlaga ga tšhipi ye e gagogilego... Go tšwa go dithuntšho tše di se nago selo, ditorret di ile tša phuhlama, dithunya tša sothoga, ditlhamo tša thuthupa, ditanka tša thuthupa.
  Patton-3 e boima yeo e sa tsenegego, ba ile ba leka go tšea Soviet T-34-85 yeo e nyakilego e se na selo. O ile a rora, ditlhamo tše di šireleditšwego di phatloga. "Baloi"-4 ba ile ba thelela ka gare gomme ba leka go šomiša manoeuvre ka bobona. Bjalo ka ge eka ke madira a dipere a ma-knight a bogologolo ao a bego a le kgaufsi le go fenya. Gantši ditanka ka bobedi di be di thuntšha point blank gomme di thuthupišana.
  Dithunya ka gare ga ditanka tša kgase di ile tša tšhuma ditanka ka yona nako yeo. Di- hatch di ile tša bulega gomme sehlopha sa ditanka sa leka go tšwa. Grigory o ile a bona molefotenente yo mofsa, a fišitšwe ka seripagare, a fegilwe godimo ga ditlhamo. Ka ge a gobetše, o be a sa kgone go tšwa ka gare ga lešoba. Gomme ka fao a hwa. Go be go se na motho yo a bego a ka mo thuša. Mašole a ile a lahlegelwa ke go tseba nako, ga se a ka a ikwa a nyorilwe, a fiša gaešita le go otlwa ka ntlwaneng e pitlaganego ya tanka. Kgopolo e tee, kganyogo e tee - ge o sa phela, betha lenaba. Bašomi ba ditanka ba Soviet, bao ba ilego ba fologa dikoloing tša bona tšeo di senyegilego, ba ile ba phuruphutša tšhemo bakeng sa sehlopha sa manaba, bao le bona ba ilego ba šala ba se na didirišwa, gomme ba ba betha ka dithunya, ba swaragana ka diatla.
  Seswantšho ka mokgwa wa surrealism ya molaodi wa sekepe yo, ka mohuta o itšego wa go hlakahlakana, a ilego a namela godimo ga ditlhamo tša Tiger-5 ya Jeremane yeo e senyegilego gomme a thula lešoba ka sethunya sa motšhene e le gore a "kgoge" Manazi go tloga moo. Molaodi wa khamphani ya ditanka, Chertorizhsky, o ile a gata mogato ka sebete kudu. O ile a kokota ka ntle, ka ledimo la dikgapetla, a thuba ka lehlakoreng la sera "Tiger"-5, empa yena ka boeena o ile a otlwa. Ge di tlola ka ntle ga koloi, ditanka di ile tša tima mollo. Gomme ba ya ntweng gape.
  Kgapetla ya mafelelo ya Helga e ile ya phunya marulelo a tanka ya Grigory Penezhko. Kgapetla e ile ya thula tanka ya khase gomme se sengwe le se sengwe sa thunya dikgabo tša mollo. Malakabe a ile a fiša sehlopha sa ditanka sa Soviet, a ba gapeletša go tlola ka ntle ga diphapoši tša go tšhuma. Eupša Grigory ka boyena, yo a gobetšego, ga se a ka a ba le nako ya go tlolela ka ntle... O ile a fiša a phela, a kwešiša tlhagong gore lefase la bahu ke eng...
  Friedrich, ka go bona gore sefofane sa lenaba se be se šetše se hlalefile gomme se leka go fofa se šomiša kgato ye e kopantšwego, o ile a hlasela ditanka ka boyena... Ka nnete, Majeremane a bile le nako ye thata, le ge e le gore ditanka tša Challenger tša Brithania tšeo di itlhamilego kudu di ile tša tsena ntweng ( sehlopha sa basepediši le sona se tšwa barwa ba Brithania gomme se thuntšha ka mo go nepagetšego kudu!) .
  Friedrich o tletše ka maatla a batemona le lethabo, o ikemišeditše go gogola ka seatla se tee se sengwe le se sengwe le motho yo mongwe le yo mongwe, le ge a swanetše go lwa le madira ka moka a ditanka, gomme le go feta madira a moyeng. Eupša re swanetše go boela morago, makhura le dithunya di a fela, bakeng sa se, re a fologa, re thunya difofane tše masomehlano-šupa gomme ra wiša ditanka tše masometharo-tee le dithunya tše tshela tšeo di itšhidullago, gotee le dithunya tše dingwe tše pedi tša go rwala bašomi ba dibetša, di-Katyusha tše tharo, . di- Andryusha tše nne, dikoloi tšeo di ilego tša leka go ya ka morago .
  Helga o lemogile gore:
  - Marussia a na le pina ya basadi metseng ya rena! Gomme ga re na le basadi ba go lwa fela, eupša banna, seo re se hlokago!
  Friedrich o ile a dumela:
  - Banna ba rena ba lokile, eupša basadi ba kaone!
  Helga o ile a bolela ka bohwirihwiri:
  - Mosadi o fenya ka go tšholla megokgo, monna o fenya ka go e dira gore e tšholle!
  Friedrich, a hlobola meno, o ile a hlokomela:
  - Ka ge re dira metlae, go ra gore dilo ka moka ga se tše mpe gakaakaa lehono!
  Sefofaneng se se latelago o swanetše go fofa o nnoši... Go lokile, ge e ba go le bjalo, gona ga go na mohola wa go nolega moko... Go tloga go fiša ka Fokken-Wulf ka entšene yeo e fodišwago ka moya. Go fiša kudu, entšene, gotee le letšatši, gotee le nako ye nnyane ya go fola. Friedrich ka boyena o ile a ba a makatšwa ke kamoo a bego a se a hlwa a phuhlama ka tlase ga morwalo o bjalo o sehlogo. Akere it"s elementary... dikagare ka moka di jelwe...
  Ditanka tša Soviet di ile tša felelwa ke matla ka mo go feletšego... Le ge go le bjalo, dithušo tša matlafatšo di ile tša fihla go Majeremane gape, gomme mo e nyakilego go ba difofane ka moka tša tlhaselo di ile tša lahlelwa ntweng... Eupša Rotmistrov le yena o ile a amogela matlafatšo... Ditanka tše di swanago go tšwa ka pele e nngwe.
  Eupša moya o khutšišitše kudu, gaešita le ge dihlopha tše di aroganego tša difofane tša ntwa goba difofane tša tlhaselo di tšwelela.
  Friedrich o boeletša maano a gagwe a peleng ao a hlatsetšwego o šetše a tseba gore e ka se mo nyamiše. Le Majeremane...
  Go hlopha gape le gona go a direga, ka ge bontši bja ditanka tša Soviet di šetše di sentšwe, gona re ka leka go itlhasela... Wittmann o lemogile ka go nyamiša:
  - Ditanka tše seswai di ile tša kgaolwa... E botse bakeng sa letšatši le tee, eupša e mpe bakeng sa letšatši le bjalo...
  Mothunya o ile a phošolla:
  - Ge e le gabotse ba lesomepedi...
  Wittman o ile a tsena ditaba gare:
  - Dikoloi tše nne tšeo di sentšwego ge Marussia a be a namela ka mokero wo o tseneletšego wa go lwantšha ditanka don"t count! E be e le ya motheo. Gomme dithunya di hloka go tlatšwa gape...
  Eupša ditanka tša Soviet di ile tša kitimela pele gape ge difofane tša tlhaselo ka mo go kgethegilego di be di thoma go di hlasela. Ka mo go kgethegilego, Friedrich, yo a ilego a thuntšha dikgapetla tše masomehlano-hlano, tšeo go tšona ditanka tše masomenne-senyane tša T-34 le dithunya tše tshela tšeo di itšhidullago. Gomme go mo tšere metsotso ye mehlano le seripa... Ke ka fao ntwa e bego e le ka gona... Ke nnete, e ka be e bile ye telele... Friedrich o ile a nagana, ke ka lebaka la eng a be a tla thuntšha go tšwa dikanono tše pedi ka nako e tee? Gomme E tee e lekane... Mo nakong ye...
  Helga o ile a kopana le yena boemafofaneng, a mo atla ka bogale kudu melomo ya gagwe gomme a mo sebela:
  - Ye ke mothofatšo wa chivalry - Don Quixote!
  - O boletše eng? - Friedrich o ile a lahleheloa ke bohale ba hae.
  Ngwanenyana o ile a iphošolla gateetee:
  - Maswabi phiri ye nnyane... Ke be ke nyaka go re Lancelot!
  Mošemane wa ace o ile a kgaola:
  - Then that"s taba ye nngwe! Taba ke gore, Don Quixote ke parody ya knight. Mohuta wa go kwerwa ga dipere tša bošilo le bahlomphegi bao ba se nago boithati!
  Helga o ile a dumela:
  - Ka kakaretšo, ke kwešiša se! Eupša...
  Friedrich o ile a šitiša ngwanenyana yoo:
  - Ka difofane ka potlako!
  Go bonagala sehlopha sa ditanka tša Soviet le bakgweetsi ba difofane ba dirile maiteko a mafelelo a go fetoša lephoto la ntwa yeo e sa atlegego ka mo go feteletšego. Mojenerale Gotha, bjalo ka molaodi yo a nago le phihlelo yo a bego a šetše a ithutile ka mo go feletšego maano a Russia, o be a sa itlhaganele go hlasela, eupša o ile a ba a ithekga ka morago ganyenyane e le gore a diriše mohola ka mo go feletšego ka matla a mollo. Gomme go ba gona, ka go beakanya. Ye ke leano la ramabole yo motelele yo a boelago morago ka pele ga yo mo kopana, a šoma bjalo ka nomoro ya bobedi, eupša a sa dumelele mo-pinscher yo kopana go tswalela bokgole gomme a hwetša mohola. Go lokile, Rotmistrov ga a na kgetho e nngwe! E ka ba hlasela goba o hwe! Ya mafelelo e kaone, gaešita le ge bobedi bja tšona di ka kopanywa gabonolo!
  Go lokile, Friedrich le yena o swanetše go lwa le difofane... Gape ke ntwa, gomme lenaba le na le sebete...
  Eupša sa pele, mošemane wa terminator o ile a thuntšha ditanka tše lesomehlano tšeo di hlaselago tša T-34-85. So ethereal ka go thuthupa go tee...
  Helga o ile a goeletša ka gore:
  - O mmušiši wa moya! Ye ke tsela yeo Third Reich e ka tagafatšwago ka yona!
  Frederick o ile a mo araba ka gore:
  - Gomme o šetše a tumile! Le gona ga go nyakege gore re retwe!
  Helga o ile a goeletša ka gore:
  - Gomme o mo tagafatša le go feta!
  - Tla leka! - Friedrich o ile a rora.
  O ile a wela morago ka gare ga ultra-combat trance. Dikgopolo tše di makatšago di be di dikologa hlogong ya mošemane. Ka mohlala, go tla direga"ng ka yena ka morago ga phenyo ya Third Reich? Ke therešo gore go thekgwa ke mosadi wa mmušiši go tla mo nea maemo a phagamego kudu, gomme morwa wa gagwe e tla ba mojalefa wa Mmušo o Mogolo. Ditebelelo tše di kgahlišago! Le gona ma-Russia, mafelelong, a ile a ithuta thulaganyo le tayo tšeo gaešita le Stalin wa mo-Georgia yo a tšholotšego madi a bego a sa kgone go di ruta.
  Le ge, go ba gona, phenyo e sa le kgole... Goba mohlomongwe mohlabani a ka e tšea gomme a e retološa, a thula Fritz. Bolaya dikoloi tše mmalwa tše mmalwa tša bo-fascist tše bjalo ka ye gomme o boele USSR e le mogale?
  Eupša na se se tla mo thuša ge e ba bagale ba ntwa bao ba tšhabilego bothopša ba ka thuntšhwa, gomme... Stalin ga a tshepe motho le gatee, o boletše gore ga a na morwa, Yakovlev! Ka fao yena, Friedrich, ga a sa kgona go boela morago... Kudu ka morago ga seo a se dirilego... O be a ka tšhabela USSR ka yona nako yeo, ge a sa tšwa go fiwa Stuka. Ba be ba tla swarela mošemane... Go lokile, mohlomongwe ba be ba tla mo romela go mephato ya kotlo, gomme ge nkabe le yena a thuntšhitše fase ba bangwe ba Manazi... Ee, o bile le sebaka sa go boela morago... Eupša bjale, ka USSR, ba ka se mo gaugele, o fetogile madi kudu...
  Friedrich o ile a nagana, ke ka baka la"ng a se a ya ka lehlakoreng la Masoviet? Go lokile, go lokile, o ile a tsenela Hitler Jugent ge a ikhwetša a le bogareng bja Berlin ka nako yeo o be a se na sebaka se sengwe sa go phologa. Eupša ke ka baka la"ng a ile a bolaya bakomišinare? O be a ka no e tima... Ke ka lebaka la eng sebata sa naga se ile sa tsoga gateetee ka go yena... Le ge e le sebata, ka gobane diphoofolo gantši di bolaya go ja goba ka lebaka la tlala. Monna o ile a fetoša polao go ba monate, a ba yo mobe go feta nkwe...
  Go diregile"ng ka yena moo polao e ilego ya thoma go tliša lethabo, gomme kganyogo ya go tsoga ka go Third Reich le go dira mošomo e ile ya ja semelo sa gagwe ka moka? O ile a ba mang?Ke ka baka la"ng a ile a lahlegelwa ke maikwelo a gagwe a go rata naga le go rata batho ba gabo?
  Lega go le bjalo, na ruri o na le yona? Mona ke Mojenerale e tšoanang Vlasov kapa Boris Alekseevich Smyslovsky. Le mo, go be go e-na le semelo se se makatšago, seo se bego se bonagala e le moemedi yo a beago mohlala wa sehlopha se se hlomphegago sa Russia ya Tsar. Gomme o ile a swanelwa ke go ya godimo go ya ka lehlakoreng la Hitler le mafasista a mangwe. Mohlankedi wa Sehlopha sa Mmušo sa Russia, molaodi wa sekepe. Ka morago ga Ntwa ya Selegae o ile a golegwa kua Poland, ke moka a hudugela Jeremane. O ile a kena tšebeletso ka lebotho la Jeremane. Go tloga ka 1928 go fihla ka 1932 o ithutile Dithutong tše di Phagamego Lefapheng la Sešole (General Staff Academy) la Reichswehr. Nakong ya Ntwa ya II ya Lefase o ile a tšea karolo ka mafolofolo go hlomeng diyuniti tša baithaopi tša Russia. O be a dumela gore Majeremane a ka tlaleletša go tsošološeng Russia: "Phenyo ya madira a Jeremane e swanetše go re iša Moscow gomme ganyenyane-ganyenyane a fetišetše matla diatleng tša rena. Majeremane, gaešita le ka morago ga go fenywa ka karolo ga Soviet Russia, a tla swanelwa ke go lwantšha lefase la Anglo-Saxon ka nako e telele. Nako e tla šoma go re hola, gomme ba ka se be le nako ya rena. Bohlokwa bja rena bjalo ka modirišani bo tla oketšega, gomme re tla ba le tokologo ye e feletšego ya go tšea kgato ya dipolotiki."
  Hlogo ya mošemane e be e tletše ka seo a se badilego pejana Inthaneteng... Ka kotsi kudu, mahlo a gagwe a ile a gadima letlakaleng la puku ya ditšhupetšo - "badirišani ba Bonazi ke dihlong go setšhaba!"
  Ke therešo gore ka nako e swanago ga se ka ka ka dirišana le Mojenerale A. A. Vlasov, ka ge ke be ke sa abelane le yena dipono tša gagwe goba leano la gagwe la go gata mogato, eupša nna ka noši ke ile ka kopana le yena ka makga a mararo, kudu-kudu ka ditaelo tše di tšwago go Bašomi ba Kakaretšo ba Jeremane.
  Friedrich o ile a šitiša dikgopolo tša gagwe... Difofane tše masomeseswai-tharo tša Soviet di ile tša thunywa fase, gomme dikgapetla tša mafelelo di šetše di bjetšwe ka ditankeng, gomme go šetše go kgonega go boela morago... Ke lešilo gakaakang... O nweletše bjang ... Sefebe sa madi! Mahlo a ile a kolobega gateetee... Marothodi a letswai a megokgo a ile a elela marama a boreledi a mošemane... A baba bjang, bonyenyane ithuntšhe!
  Ge a boa, pono ya Helga yo a lapilego eupša a thabile e ile ya phagamiša meoya ya gagwe gateetee, gomme a kitimela ntweng gape... Ke mohlabani, ka morago ga tšohle! Se se ra gore o belegetšwe go fenya, gomme yo setšhaba sa gagwe se fokolago, ga se mogwera le sona!
  Helga o ile a hlokomela gatee-tee:
  - Ke ka lebaka la eng o be o lla?
  Friedrich o ile a šikinya hlogo:
  - Mahlo a ka a šetše a nošetša ka baka la go lapa! A ntwa e kaakang! Ke na le matšatši a tshela bjale ke sa tswalela mahlo! Le gona pele ga moo ke be ke sa robale gabotse!
  Helga o ile a homotša:
  - Boiler e tla tswalela gomme re tla robala gannyane... Go šetše nako ye nnyane fela. Go se nene feela pele ga phenyo!
  Go fofa ka Fokken-Wulfach-4, difofane tša lenaba ga di bonagale, gomme go šetše go se nene ga ditanka. Eupša gaešita le tšeo di lego gona di swanetše go fetšwa.
  Helga o hweshetša ka gare ga radio:
  - Go lokile, ba fe! Go no swana le seo, go sotha sebopego sa seswai!
  Friedrich o a sega:
  - Go dikološa tše seswai go kaone go feta go hwetša tše tshela ka mabanta a gago a magetla!
  Ngwanenyana yo, ka ge a be a thutše koloi ka go thuma, o ile a bogola:
  - Aowa, it"s impossible go go akanya o le six. O bontšha tswadišo ya kgoši.
  Seo se bego se šetše feela go Fifth Guards Army e be e le dinaka le maoto. Bjale Gotha le yena o ile a fa taelo ya go tšwela pele, kudu ka ge e be e šetše e le mantšiboa, nako e be e fetile gabotse ka morago ga dijo tša mantšiboa gomme leswiswi la thoma go batamela.
  Ditanka tša Soviet tše fetago sekete tše lekgolo tšeo di sentšwego le go senywa di ile tša šala lebaleng la ntwa, gomme ditanka tše ka bago tše makgolo a mararo tša Jeremane di ile tša hwetša tshenyo e itšego. Go tše, dikoloi tše ka bago tše masometshela-hlano ga se tša ka tša tsošološwa boemong le ge e le bofe.
  Gomme Friedrich, a tlogela kgarebe ya gagwe go robala godimo ga lešela la go robala, o be a sa fofa. Mo nakong ye e ile ya lebiša lefsa go gatelela dithunya tša go thunya. Mogwanto wa Rotmistov o itlhobogilego o ile wa šitiša karolo ya madira a madira a Mainshein, gomme a ile a tšwela pele dikhilomithara tše di sa fetego tše lesomepedi mosegare le mantšiboa. Bošego bo ile bja wela, eupša mašole a ledimo a be a sa dutše a šoma. Bakgweetsi ba difofane ba ile ba fo fetoga.
  Le mo nakong ye Friedrich o ile a kopana le difofane tša go thuthupiša dipomo tša bošego tša U-2. Dikoloi di ile tša fofa mo e nyakilego go ba kgauswi le fase - sefofane sa maemo a tlase. Ba be ba tla ba le sebaka sa go feta ka go iphihla mo go bjalo, eupša boemong bjo tlhago ya bodiabolo ya mofediši yo mofsa e ile ya tsena mošomong.
  Go tlaleletša, Friedrich gateetee o ile a hlabja ke dihlong kudu ka megokgo ya gagwe, gomme a galefa... Le mahlo a mošemane a ile a fetoga. Gomme mantšu a fapanego ka botlalo, koša ye e fapanego e ile ya kitimela hlogong ya ka;
  Kgalefo e phatlalala mmeleng bjalo ka lephoto la mollo, .
  It"s impossible go kwešiša taba ye le gore ke eng seo se nkholago bjale!
  Bjale lefase la bahu le utollotše leswiswi ka moka moyeng, .
  Ke nyaka matlo a bogoši - moratiwa wa ka le paradeise ka mokutwaneng ga se tša lekane!
  
  Gomme ka fao ka moka di diregilego, le Modimo ga a tsebe, .
  Ke ile ka ba scumbag ya moeki, eupša ga bjale I"m dead!
  Kutollo ye e tšwa kae, yo a e belegilego, .
  Ke hwetša tlhohleletšo go tšwa go komiki - maatla a maatla!
  
  Diabolo o ile a re gogela ka gare ga lokwa, a re lahlela ka gare ga sediko se se šoro, .
  Go ile gwa fo direga moo ke ilego ka swarwa ke letlooa!
  Eupša ke tla gagola web, gomme ke tla amogela Modimo pelong ya ka, .
  E no se roga ngwedi wa legodimong!
  Gomme ke tseba se ka nnete: bana babo rena ka matsogo!
  
  Oh mphe sebaka Morena halalelang, .
  Tlhago ya ka, o bofetogedi le bobe!
  Ke be ke nyaka nama, go phološa nama fela, .
  Gomme a feleletša a le sekoting, moo bohlale bo ilego bja robala!
  
  Mofasista o rile: o re direla - .
  O tla amogela naga, tšhelete, dithaetlele le temogo!
  Eupša ge e ba o gafa moya wa gago, .
  Gomme ye ke kotlo ye mpe kudu lefaseng!
  
  Eupša ke mofokodi, ke mathateng, .
  Gomme a fediša diphedi ka go yena, tlhompho ya gagwe le letswalo la gagwe!
  Ka fao e be, ke nnete ye thata
  Akere ga se padi, ke kanegelo fela!
  
  Ke swanetše go dira eng, morago kua;
  There"s nothing left and now it"s at least molala wa gago ka gare ga noose!
  Fela motemona a re, lemisa tlhakatlhakano, .
  Re dumele, ga ke amogele bošilo bjo bjalo!
  Friedrich o feditše "lentšu" le, a wiša "ditsebe" fase gomme ka morago a kwa a lapa kudu... Gomme seo se šetšego se thunya, seo se ra gore letšatši le lefsa le fihlile, July 11th. Gomme o na le matšatši a šupago a eme ka maoto...
  Ka morago ga go kotama, mošemane o ile a kgona go kitimela malaong ka thata gomme a wa gatee-tee;
  Toro e ile ya ipontšha e le yeo e gateletšago kudu... Friedrich o ile a lora gore ke moithuti gomme o theeleditše thuto. Go feta moo, morutiši yo mogolo o e botša ka phišego le ka phišego moo o theetšago ka go se rate. Moo re bolela ka lenaba la histori la nako e telele la Russia, e lego United States. Go bonagala naga ya gabo mafelelong e tlile ka sebetša se se swanetšego sa tefetšo;
  -O swanetše go tseba gore madira a Pentagon a rometše madira a ona a go hlasela a mabotse kudu ntweng kgahlanong le kganyogo ya rena ya go roba tsela ya go ya mafaseng a mangwe. Ke ile ka romela thelekramo go madira a NATO, moo ke ilego ka bolela gore nka se ye go thopa naga, gore ke dira nyakišišo ya khutšo yeo e lebišitšwego go hola batho ka moka. Ga se ba ka ba ela hloko molaetša wa-ka, ba ela yo mongwe le yo mongwe go ya ka tekanyo ya bona ya ditekanyetšo yeo e belaetšago le ya boithati. Di- scum tše tša megalomaniac di nagana gore di ka laola botho ka moka. Ba nagana gore ge e ba ba e-na le lerato la manic la go thopa le go senya, gona baemedi ba bangwe ba mafase a mangwe ba swanetše go ba le lerato le le swanago la diphoofolo.
  Seboledi se ile sa ema ganyenyane gomme sa theetša lephoto le legolo la go opa magofsi. Gomme Volka le yena o ile a mo opa diatla ka maatla, le ge a be a sa rate go amogela taolo. Go lokile, senatla se matla se ile sa tšwela pele ka gore:
  - Ga ke phoofolo goba phoofolo ya go ja diphoofolo, eupša ke na le bokgoni ebile ke ikemišeditše go itšhireletša, botse bja tlhabologo ya ka bo ithekgile ka ntwa ya ka, gomme ge manaba a ka le manaba a tlhabologo ya ka ba ikemišeditše go hlasela, gona ke ikemišeditše go itšhireletša . Ke tla fediša bao ba emego magareng ga ka le tokologo. Bao ba nyakilego ba dira batho makgoba, ba itšea e le setšhaba se se phagamego, seo se sego ka tlase ga taolo ya batho, ba tla lebeletšana le tefetšo. Ke šetše ke file nikele go sehlopha sa di-oligarch, ke tla ba bontšha mohlala wa motho yo a kgonago go lwa, gomme a sa ye ka fase ga selepe bjalo ka nku ye e ikokobeditšego. Ka moka re swanetše go kopana, ka gobane se ke lebaka la rena le le swanago, ka gobane mo Lefaseng, kgauswinyane go ka se be le selo sa go hema. Bjale go fihla ntlheng. Go fenya dihlopha tša dikepe tša Amerika le tša NATO, re nyaka dipolokelo tše dikgolo, tše di sa lekanywego tša matla, dibetša tše difsa motheong, gomme re na le tšona. Go ba bantši, gaešita le ba kaone go lena, pomo ya hydrogen e bonagala e le ya mafelelo ya phethego. Ba bantši, gaešita le ba kaone go lena, ba tšea gore ga go na ditsela tše dingwe tše matla kudu tša go hwetša matla, ka ntle le go fedišwa mo go ka bago gona, tšeo go ka bago thata go di phethagatša. Ka moka ga lena le tseba dikarabelo tša thermonuclear, go kopanywa ga diathomo tša hydrogen le go bopša ga helium. Go lokile, le dielemente tše dingwe, go akaretša le tšhipi. Go kopanywa ga nuclear go be go dutše go nea dinaledi seetša ka nywaga e dimilione tše dikete. Gomme go ba bantši ba lena go bonala go sa kgonege gore go kgonege go phethagatša dikarabelo tše mpsha tša motheo tša tswako: tšeo di nyakilego di se gona tlhagong. Bontši bja lena le tletše ka dikgopolo tše di sa swanego tša gore ge e ba karabelo e se gona tlhagong, gona e ka se be gona ka molao wa motheo. Ke thero e sa kwagalego gakaakang, thutamahlale ya ditlhabologo tše di phagamego e nea tsela ya go hwetša mašaba a magolo a matla ka tekanyo le dikarabelong tšeo di sego gona tlhagong. O šetše o tseba go ba gona ga di- quark: dikarolwana tše dinyenyane tšeo di bopago dikarolwana tša motheo. Gaešita le thutamahlale ya gago e utollotše dikarolwana tše makgolo tša motheo. Ka ntle le tšona, tšeo thutamahlale ya gago le yona e di ngwadilego, go na le dikarolwana tša mehuta e fapa-fapanego, tšeo bontši bja tšona di bonagalago di makatša go wena, goba gaešita le tšeo di sa nyakegego. O makatšwa ke go fapa-fapana ga di- quark, tšeo go lego thata go di hlalosa ka tsela e tlwaelegilego e kwagalago. Morago bjale, bo-rathutamahlale ba gago ba ile ba utolla dikarolwana tšeo di bitšwago di- preon, e lego dikarolwana tšeo di bopago di- quark, gomme ga se wa kgona go fihla go tšona le go di ithuta gabotse. Go lokile, ga se wa kgona go ntšha gaešita le di- quark go tšwa go nucleus go fihla ga bjale. Go lokile, ke matla a mohuta mang ao a ka hwetšwago ka go kopanywa ga tšona goba go arogana ga tšona: ao a sa lekanywego gaešita le ge a bapetšwa le karabelo ya thermonuclear. Gaešita le ka tekanyo ya mehleng yeno, yeo e lego tlase kudu ya thutamahlale ya lefaseng, go na le dipalo tša kgopolo tšeo di bontšhago gore ge karolwana e le e nyenyane, ke moo e ntšhago matla a mantši. Se se šišinya gore ge e ba motho a be a ka kgona go tseba matla a bjalo gabotse, gona o be a tla kgona go hwetša mothopo wo o nyakilego o sa lekanyetšwe wa methopo ya matla. Le ge go le bjalo, ga go na rathutamahlale le o tee wa lefaseng yo a kgonnego go se bope gape fela karabelo ya go kopanywa ga dikarolwana tše nnyane, eupša gaešita le go ntšha quark ye e lokologilego go tšwa go nucleus.
  Gaešita le go hwetša quark e lokologilego, yeo e sa tlemilwego ga se gwa hlwa go kgonega. Ke lebaka lefe leo ka lona dikarabelo tšeo di akaretšago go phatloga goba go kopanywa ga dikarolwana tša ultralight ga se tša hlwa di kgonega, e sego feela gore di boeletšwe, eupša gaešita le go ngwalwa tlhagong. Lebaka le letše go se: ke ka lebaka leo karabelo ya thermonuclear e lego thata kudu moo e lego gore ka tsela ya seswantšhetšo e bile e bitšwa mogale yo a nago le matsogo a makopana kudu. E le gore o baka karabelo ya thermonuclear, o nyaka matla a pomo ya athomo, gore o thuthupiše pomo ya athomo, o nyaka dithuthupi tše di tlwaelegilego. E le gore e hlole karabelo ya go kopanywa ga quark, karabelo ya go thuthupa ga tefo ya thermonuclear ga se ya lekana bakeng sa karabelo, ke ka lebaka leo di- quark tše boima kudu di sa hwetšwego tlhagong. Ga go na kgato ya magareng, kgato yeo e aroganyago le go hlopha dikarabelo ka gare ga tswako ya athomo. Ka go kopanywa ga thermonuclear go na le megato ka go latelana, yeo e oketšegago go ya ka maatla ao a lokollwago. Karabelo yeo e lokollago maatla a mantši kudu go feta go thuthupa ga thermonuclear, le yeo e lego ka sewelo kudu: karabelo ya phedišo. E tšwa go kgokagano ya taba le antimatter. Ke ka sewelo tlhagong, ka sewelo ka mo go feteletšego, ka gobane go nyakile go se na antimatter lefaseng la kgonthe. Karabelo ya phedišo ke ya sewelo ka tlhago ga go na kgato ya magareng magareng ga karabelo ya go kopanywa ya dielemente le karabelo ya thermonuclear. Tabakgolo ya bothata ke gore antimatter ka boyona ga se ya dirwa ka taba ye bonolo. Ka gare ga tshepedišo ya rena ye e bonagalago, re ka se kgone go e lebelela. Eupša ge e ba o be o ka sepela sebakabakeng gomme wa ikhwetša o le moo magohle a kopanago gona, mollwaneng wa lefase le kgahlanong le lefase, gona o be o tla bona kamoo tshepedišo ya phedišo e tšwelago pele ka gona ka tekanyo e kgolo. Tabakgolo ya bothata e ile ya ipontšha e le go hwetša tekanyo e lekanego ya antimatter, ke gore, taba yeo e bego e ka se be gona lefaseng la kgonthe. E be e tla dula e kopana le dilo tše di tlwaelegilego tša kgonthe, e be e tla swanelwa ke go fediša goba go thuthupa, go fo etša ge dielemente tše pedi tša dikhemikhale tšeo di šireletšegilego ka thoko di thuthupa ge di kgomagana. Diprothone, di- neutron, dielektherone, ge di kopana le di- positron, di- antineutron, di- antielectron, di be di tla fetoga di- photon le dikarolwana tše dingwe tšeo di kitimelago ka mahlakoreng a fapanego. Lebelo la tšona la go katološa ke le legolo kudu gomme le feta lebelo la seetša. Ee, nakong ya phedišo ya tekanyo e kgolo, dikarolwana di ya ka godimo ga lebelo la seetša, di tloga go tše dingwe. Anti taba e thata ho fumana ka tsela e bonolo, ka potlakisa dikarolwana ka accelerators. Sephetho seo se hweditšwego ka tsela ye le ka mohla se ka se lokafatše ditshenyagalelo. Gomme le ge go le bjalo, ka go dira diteko, tsela ye e šomago ya go tšweletša antimatter ka tekanyo ye kgolo e ile ya hwetšwa. Moko wa yona ke gore kgonagalo ya go hwetša antimatter, go swana le taba, e ka ba go swana, seo se ra gore phapano magareng ga antimatter le taba ye e tlwaelegilego ga se ye kgolo gomme ga go nyakege maatla a mantši go fetoša polarity ya taba. Se se ka dirwa ka go šomiša mahlasedi ao a sego a maatla gakaakaa go tšwa tšhemong ye e kgethegilego le lephoto la tlhago ye e kgethegilego. Go tlaleletša go di-quark, di-preon, go na le di-creon, di-reson, di-forcon, di-ryumon, di-chorodon, di-romon, bjalobjalo Mahlasedi maemong a kgethegilego a telepathic a fetoša sebopego sa taba maemong a creon-reson, a fetoga ganyenyane feela, a fetoša sebopego sa thulaganyo ya dikarolwana micro. Go utollwa ga maphoto a kgethegilego go ile gwa fetoša thutamahlale le setšhaba. Eupša mahlasedi a mang, ke maemo afe ao a bego a ka fetoša mohuta wa taba, a e fetišetša maemong a mafsa a boleng, a fetoša dimelo tša selo. Mohuta o mofsa wa mahlasedi o ile wa utollwa nakong ya thuto ya bokgoni bja motho, e lego bokgoni bja gagwe bjo bo sa tlwaelegago. Rena ma-Hitlernator re ile ra tseba bokgoni bjo bo oketšegilego pele ga ditšhaba tše dingwe le batho ba bangwe. Mahlasedi a mafsa a telepathic a ile a tsenelela ka gare ga lloto gaešita le dilo tše di tiilego tše di kitimago tše di phagamego, tšeo ka botšona di bego di bontšha tshepedišo e fapanego le mohuta o fapanego wa mahlasedi. Gaešita le ka tekanyo ya gago ya thutamahlale le tlhabologo, mahlasedi a gona e bile a hlotšwe ao a fetago lebelo la seetša. Go tšwa mahlaseding a radioactive, mahlasedi a Alpha, Beta, Gamma le Beta a sepela ka lebelo le lenyenyane go feta lebelo la seetša, gomme ka mahlasedi a Gamma-AS, lebelo la seetša le nyakile le phagame ka makga a tee le seripa. Polaneteng ya Lefase, mahlasedi a maphoto a Klekon le Dare a šetše a utolotšwe ka diteko, ao a fetago lebelo la seetša gabedi. Ke therešo gore ga bjale di tšweletšwa ka di- microdose, ka ntle le go tseba le ka ditebelelo. Ke tla bolela ka mo go oketšegilego gore go na le kgokagano e lebanyago magareng ga lebelo la mahlasedi le bokgoni bja ona bja go tsenelela dilo. Ge botelele bja maphoto bo le bokopana, ke moo maatla a go tsenelela a lego godimo, ke moo lebelo la mahlasedi a lego godimo. Mahlasedi a gamma a feta feela disenthimithara tša lloto gomme a fokotšwa ka seripa-gare. Bakeng sa mahlasedi a Klekon le Dare, matla a go tsenelela a phagame le go feta. Mahlasedi a extra-range, e ka ba aura, teleportation, telekinesis, telepathy, cyberkinesis, tormokinesis, plasmakinesis, a na le lebelo le phahameng ka ho fetisisa le mefuta e kenella kaofela. Ke gore, ke ka go seo se bitšwago sebopego sa godimo sa moya seo se lego senotlelo sa go laola mafase, sa go tseba dibopego tše di sa kago tša bonwa tša maatla. Mehuta ye mefsa ya maatla e bula tsela go dibopego tše mpsha tša ditekanyo, dikelo tša microworld tšeo di kgonago go tsenelela le go phethagatšwa ka macroworld, di fetišetša dikelo magareng ga dikarolwana tša motheo tše nnyane lefaseng la nnete, seo se bitšwago go kgokologa ga sebaka . Mohuta wo mofsa wa maatla o tla fa sebetša se sefsa, wa ntšha mahlasedi a Zet-56 gomme wa pšhatlaganya aggressor"s armada go ba lerole. Bjale nka hlaloša ka botlalo moko wa maatla a maswa le go hlaloša ka botlalo ka fao a tšwelelago ka gona, gammogo le mafelelo a kopanyo, eupša re šetše re filwe ultimatum. Dikorila tše di leka go re tšhoša, eupša gaešita le ge re ka ineela, ga di kgone go gana teko ya go lema sehlakahlaka le go se aena ka dipomo le di- volley tša dithunya tše boima. Ge e ba go se na kgato ya tša bohlabani, gona ke ka baka la"ng ma-Yanke a ile a kgoboketša sehlopha se se bjalo sa go tšhošetša, e lego mohlala bakeng sa lefase ka moka. Maphelo a lena le nna a ithekgile ka nna. Ke tla ruta mohlaselwa thuto yeo a tlago go e gopola bophelo bja gagwe ka moka, gomme mang le mang yo a sa phelago o tla hufegela bahu!
  Ka polelwana ye, boroko bja Friedrich"s bo ile bja šitišwa. O ile a bula mahlo a gagwe ka letšhogo. Helga o ile a ema pele ga gagwe gomme a swere sehlopha sa matšoba ka diatleng tša gagwe, gomme menwaneng ya maoto a gagwe a se nago selo, a go swana le a basetsana go be go swere rose, yeo ka yona a ilego a kitimiša ka boleta serethe sa mošemane seo se se nago selo, se se pinki.
  - Go lokile, gona ifafatše. Ke nako ya dijo tša mosegare!
  Friedrich o ile a tlolela godimo gomme gateetee a anya ka mpeng ya gagwe... Bah, o be a sa je mo e nyakilego go ba selo beke. Ke be ke e-nwa feela tšhokolete e tiilego yeo e hlapolotšwego ka meetse. Mošemane o ile a lebelela letšatši gomme a makala:
  - It"s strange, ke robetše fao diiri tše ka bago tše hlano, eupša go bonala e le ka fase kudu. Ke be ke se na le nako ya go fetša go theetša polelo e kgahlišago kudu mabapi le dibetša tše difsa!
  Helga o ile a sega.
  - Mabapi le dibetša tše mpsha? Ee, ge bahlabani ba bagolo ba e-lwa, thekinolotši ya kgale kudu e ba dumelela go fenya motho yo mongwe le yo mongwe. Eupša sa pele, ja sopo ya hlapi. Banenyana ba mmalwa, barati ba gago, ba be ba go itokišeditše kudu. Eja gomme maatla a maswa a tla tla.
  Friedrich o ile a thoma go ja sopo ya hlapi ka lethabo, yeo go yena e bego e bonagala e le sejo se se bose kudu polaneteng ya Lefase. Mošemane o ile a tšholla pitša gomme a kwa boima ka mpeng ya gagwe. Eupša go sa šetšwe se, o ile a tlolela ka lethabo gomme a kitimela koloing.
  - Go lokile, Helga, a re lweng gape!
  Ngwanenyana o ile a araba ka go bapala ka gore:
  - Ee, bjang!
  Gomme bjale pere ye e ka botwago ya Me-362, gotee le sathalaete ye e sa aroganywego ya Fokken-Wulf-4, gape e tlaiša lefaufau ka diphefo tša yona. Le gona go thwe"ng ka ntwa go swana le ntwa. Frederick o ile a botšiša Helga gore:
  - Ke eng seo o se ratago kudu sa go itloša bodutu, ntle le go lwa?
  Ngwanenyana o ile a sega ka tsela e sa lemogegego gomme a araba ka gore:
  - Go thata le go bolela! Le ge o a tseba. Ke be ke kgahlegela go betla kota. Dipaterone tše botse bjalo di ile tša tšwelela... Gomme gape ke ile ka leka go ngwala dikanegelo tša go makatša. Ke feela ge ke ngwala banyalani, bohle ba ile ba thoma go ntshega. Gomme ke ile ka ikwa ke hlabja ke dihlong kudu moo ke ilego ka kgaotša go di hlama. Na o a tseba kamoo go sa kgahlišego ka gona ge ba go sega!
  Friedrich o ile a dumela:
  - Ee, ke a kwešiša! Le ge bjale ke le sehloeng sa botumo! Eupša gateetee ge ke ehwa, ke nyakile ke...
  Helga o ile a tsena ditaba gare:
  - Aowa! Ntumele, ba ka se lebale! Ke nagana gore madira a difofane, goba o mongwe wa metse ya ka bohlabela yeo e fentšwego, e tla reelwa leina la gago. Goba mohlomongwe setarateng sa Berlin!
  Friedrich o ile a sega:
  - Ee, o nkhomotše!
  Helga o ile a tlaleletša ka mo go tseneletšego kudu:
  - Mohlomongwe ba tla ba ba dumelela taelo ka difofaneng ka seswantšho sa gago. Sa pele, o na le sefahlego se se bose gakaakaa, gomme sa bobedi, sephetho sa gago, seo se šetšego se feta dikete tše masomepedi makgolo a mahlano tša difofane tša manaba, ga go bonagale se tla feta ke motho le ge e le ofe!
  Frederick le yena o ile a ganetša ka mo go tseneletšego kudu:
  - Aowa, ba ka e feta ge ntwa le USSR e ka goga nako ye telele kudu, goba ge ba sa swanetše go šomana le balekane ba maabane. Ka fao se sengwe le se sengwe se a kgonega... Eupša ka molaotheo, go a kgonega go fihlelela difofane tše sekete! Gomme nka dira eng gaešita le se!
  Poledišano e ile ya šitišwa, sehlopha se senyenyane sa bahlabani ba manaba sa fofela pele gomme ka morago re ile ra swanelwa ke go tšea dithunya ka go tia.
  Go sa šetšwe go lapa mo go feteletšego le go lapa ga madira a Hitler"s, phenyo kua Krasnogvardeisky e ile ya tutueletša ba ga Kraut le sehlopha sa merafo e mentši go direng dilo tše difsa.
  Manazi ga se a ka a ba le sebete sa go hlasela Moscow, gomme a thoma tlhaselo motseng wa Pavlovsky Posad, wo o lego ka bohlabela le mafelo a šireleditšwego ao a bapilego le wona.
  Mašole a Soviet, go sego bjalo e be e ka se lwe ka sebete, eupša ka mantšiboa phapoši ya magareng ga di- wedge tša Jeremane e be e tshesane kudu moo e bego e šetše e thuntšhitšwe thwii.
  Friedrich le Helga gape ba ile ba swanelwa ke go tšea ditanka, tšeo di bego di leka go hlasela ka go lwantšha le go thiba sekgoba. Gomme ka morago ba ile ba ipontšha gomme e be e le mo gogolo. Lesogana le ile la kgona go feta makgolo a mahlano ka ditanka! Gomme se ka kakaretšo ke phihlelelo ya maemo a godimo kudu!
  Friedrich o ile a tloga a ikwa a thabile ka ge a be a fodile kudu! Gore ke mohlabani yo mokaone wa nako ka moka go bolela sehlopha sa diklase! Le gona go ikwa bjang gore a be yo motelele le yo a fodilego go feta batho ka moka! Friedrich ke Phiri, seo se bolelago phiri!
  Go be go šetše go le leswiswi, gomme ntwa e be e sa dutše e se ya hwa. Dikholomo tša Jeremane ka bobedi go tšwa ka leboa, moo mašaba a Rommel ye e tumilego a bego a kitimela, le go tšwa ka borwa, moo Mainstein Lane, e ilego ya dikanetša motse wa Pavlovsky Posad. E šetše e le bošegogare, ditanka tša Gotha gomme, pele ga tšohle, di-Ferdinand-4 tše mmalwa, di ile tša thunya ka ntle ga motse wo... Eupša ba ile ba gapeletšega go ema. Ke moka Gotha o ile a fa taelo ya go tlola diyuniti tša tšhireletšo tše di manganga kudu. Ka iri ya bobedi mesong, ka bohlabela bja Pavlovsky Posad, dikarolo tša sehlopha sa bobedi sa SS le sehlopha sa pele sa ditanka, tšeo le tšona di tšwago USSR, di ile tša tšwa go yo kopana. Ka gona bošegong bja October 12, 1947, lesale la thibelo le ile la tswalelwa go dikologa sehlopha sa madira sa Moscow!
  . KGAOLO YA No. 19.
  Mesong ya October 13, 1947, Friedrich o ile a lwa, bjalo ka mehleng, ka go hloka boithati le ka bokgoni. Pere ya gagwe ya go fofa ye e botegago e be e kitimela godimo, gomme entšene, go sa šetšwe gore mošemane o ile a e gapeletša go feta ga tee, e ile ya šoma ntle le go palelwa...
  Kganetšo ya mašole a Soviet e ile ya fokola ka mo go lemogegago... Manazi a be a sešo a ba le sebete sa go hlasela Moscow, yeo e bego e fetotšwe sebo seo se sa fenywego, eupša a be a lebile ka bohlabela. Kua Pavlovsky Posad, ntwa e be e sa dutše e tšwela pele ka mo go feletšego balaodi ba ma-fascist ba ile ba gana ka mo go kwagalago go diriša ditanka ka gare ga mellwane ya motse, ba lahlela ma-Romania, Mataliana, Maarabia, ma-India le diyuniti tše dingwe tša dinaga dišele tlhaselong.
  Friedrich o ile a tšea karolo dintweng tše pedi goba tše tharo tše dinyenyane tša difofane, gomme ka ntle le bothata, a fokotša difofane tše ka bago tše lesome-pedi. Diphetho tše dingwe di be di šilwa: dithunya, di- howitzer, di- mortar, di- Katyusha gomme ge e ba di e-na le mahlatse, ditanka.
  Ya mafelelo, ka ditsela tše dingwe, ga se ya direga gantši. Go bonala eka makgotla a felelwa ke mouwane. Mosegare wa sekgalela, ge go ba mouwane ga October go be go sa kgotlelelege, go ile gwa ba le go homola mo go kopana gomme Frederick, goba bjalo ka ge a be a bitšwa semmušo Frederick yo Mogolo, Bismarck, o ile a bitšwa Smolensk.
  Mofsa wa Terminator ace o be a bonagala a thabile kudu e bile a thabile. Gaešita le ge Friedrich a be a baba kudu e bile a hlabja ke dihlong ka baka la go eka ga gagwe, tebelelo ya go amogela difoka tša bo-fascist e ile ya thabiša mošemane.
  Helga o ile a bitšwa gotee le yena. Ngwanenyana le yena o be a thabile gomme meno a gagwe a diperela a be a phadima ka pososelo ya panther ye e kgahlišago. O ile a re:
  - O a bona, mošemane wa phiri, re fentše Marussia!
  Tabeng ye, Frederick ga se a ka a abelana kholofelo le gatee:
  - Ga bjale, ye ke katlego le ntwa ya magareng fela... Dintwa le dintwa di hwetša maatla fela. Eupša mathomo a ile a atlega e le ka kgonthe...
  Meago ya komiti ya selete ya Mokgatlo wa Bokomanisi wa Kopano ka Moka e ile ya kgethwa bakeng sa sefoka. Lefelo le legolo la go emiša dikoloi le be le tletše ka dikoloi tša maemo a godimo, tšeo bontši bja tšona di dirilwego ka Amerika.
  Ka kgonthe, bajenerale ba dipopaye go tšwa go Madira a United States, Mmušong wa Brithania le Dominion ya Canada ba be ba le gona ka holong ya kopano. Go be go bile go na le yo mongwe wa dikgošana tša Maisemane... Gomme go ba gona, Hermann Goering ka boyena le Adolf Hitler... Ke fela se se ilego sa makatša Friedrich, Margaret o be a se na yena. It"s strange, maybe it"s just that, being pregnant, this outstanding, unique woman ga a nyake go bea ngwana wa gagwe le ngwana yo a mo amogetšego go tšwa go ace kotsing... Akere ntwa ga se metlae le gatee!
  Goba mohlomongwe ga a nyake go boledišana le morati yo mofsa wa Hitler pele ga monna wa gagwe? Mo, ka kakaretšo, se sengwe le se sengwe se a kgonega gomme go nyakile go sa kgonege go bala seo se lego monaganong wa mosadi yo mobotse go swana le Aphrodite le yo a nago le bohwirihwiri go swana le Hera...
  Lega go le bjalo, Friedrich o bile o thabile ka se. Go be go sa lekana pele ga Fuhrer go ipea kotsing ya go eka maikutlo a bona, ka boitšhišinyo bja mmele bjo bo sa ratego, goba lentšu leo le sa naganegego. Akere banna ba dinaka, kudu-kudu mothong wa mmuši wa seripa-gare sa lefase, ba kotsi kudu. Le go mošemane yo thata bjalo go swana le Yena ke lešole la nomoro ya pele la Third Reich!
  Bontši bja bao ba fihlilego monyanyeng wa go aba difoka e be e le bakgweetsi ba difofane - Goering ka boyena e be e le ace, morati yo a fišegago wa teori ya General Dua - difofane, modimo wa dintwa, go ba gona, pele ga tšohle o ile a gatelela mašole a difofane. Eupša gape go be go e-na le dikepe tša go rwala ditanka, gare ga tšona go be go e-na le Wittmann e tumilego. Gomme moletlo wa go aba difoka o thomile ka difapano tša knight.
  Ge Helga a be a bitšwa, ngwanenyana yo o ile a kitima e le ka kgonthe bjalo ka pere, a kgotla direthe tša gagwe. O ile a hlahiswa le sefapano sa knight le betšhe e khethehileng ea mohlabani, litanka... Ho phaella moo, Fuhrer Adolf ka boeena o ile a hlahisa ngoanana ka saber e motho ka mong e nang le litaemane, e le mosali ea molemo ka ho fetisisa ea ikhethang ka lebaka la ho loana Ntoeng ea Moscow e ile ya re.
  Wittman o ile a amogela sefapano sa matlakala a oak, ditšhoša le ditaamane, gomme Sefapano sa Star Knight seo se nago le matlakala a oak a gauta, ditšhoša le ditaamane se ile sa fiwa "lesea" Huffman. Ace ya Amerika le yona e ile ya amogela sefoka ka diborikhwe tša gagwe tša ka mehla tša cowboy.
  Friedrich o ile a fiwa sefoka sa mafelelo... Se se be se tloga se kwagala, ka ge e be e le yo mokaone go feta yo mokaone. Sefoka se se phagamego, Naledi ye Kgolo ya Sefapano sa Knight sa Sefapano sa Tšhipi, le matlakala a oak, ditšhoša le ditaamane, di ile tša fiwa medumo ye e tšhošetšago ya koša ya Nazi. Go oketša moo, dipetšhe tše nne di ile tša newa, bakeng sa difofane tše makgolo a mane, makgolo a mahlano, le bakeng sa ditanka tše makgolo a mane, makgolo a mahlano. Dipetšhe tše le tšona e be e le tša gauta, gomme tše makgolo a mahlano di bile di na le ditaamane tše dinyenyane.
  Hitler o ile a swara Friedrich ka seatla nako ye telele gomme a bolela se sengwe ka phišego... Mošemane o ile a ja sefapano se se tumilego ka mahlo a gagwe. Ditaemane di be di kgabišitše matlakala a moeike wa polatinamo le ditšhitswana tša tšhoša. Palo e ile ya phadima kgopolong ya-ka gore gaešita le difapano tše di tlwaelegilego tša knight tšeo di nago le ditaamane, ditaelo tše bjalo, di ile tša newa feela masomepedi-šupa nakong ya ntwa ka moka. Go lokile, mo nakong ye go na le tše nnyane... Tekanyo ya godimo ya sefoka, Sefapano sa Knight, moo matlakala a silifera a tšeelwago legato ke a gauta, ga se ya hlwa e hlongwa.
  Le ge go le bjalo, difoka ga se tša felela moo. Hitler o ile a tsebiša gore Friedrich o ile a newa maemo a Major Field Marshal wa Sešole sa Moyeng le Baleti ba SS, ka sebetša seo se hlamilwego ka motho le bonase ya maswao a milione o tee a dikete tše makgolo a mahlano (ditshenyagalelo tša "Di-Panther" tše difsa kudu tše lesomehlano).
  Sebetša sa go saena se be se swana le saber yeo e filwego Helga, yeo e dirilwego ka tšhipi ya Damaseko, yeo e nago le letsogo leo le kgabišitšwego gabotse ka ditaamane le diemerald.
  Frederick o ile a palelwa ke go ganetša moleko gomme a šišinya sebetša seo se swanelwago ke Sultan ka makga a mmalwa. Seswara se be se phuthologile, gomme sabre e be e lekalekane ka mo go phethagetšego, gomme e be e bonagala e le bofefo go seatla sa mošemane yo maatla.
  Se se latelago go ile gwa tla polelo ya Mojenerale wa Amerika Mankurt, yo a ilego a tsena historing bjalo ka mongwadi wa polelo ye e tumilego: naga ya gešo e ka ba e fošitše, eupša ye ke naga ya gešo!
  Go oketša moo, molaodi yo o ile a tuma ka sehlogo sa gagwe se se šiišago, go akaretša le go bagolegwa ba ntwa.
  Mankurt o ile a bolela ka bogale:
  - Barbarians Russia ba ile ba hapa naga e ntši, ba hlola lefelo le tee le legolo la go šireletša leo go lona tlhakatlhakano e sa felego e bušago. Mmušo wa bona wa botšhošetši o tla tlaiša karolo ya botshelela ya batho go fihla neng? Ditšhaba tša Russia di letetše tokologo le go fihla ga madira a Yuropa e lokologilego le United States nageng ya bona. Ka gona, Amerika e tla dira maiteko ka moka a go fenya USSR. Phallo ya didirišwa tša rena le baithaopi go tšwa lefaseng ka bophara e tla gakala le go oketšega! (go opa magofsi ka ledimo). Dinaga ka moka tša lefase di ile tša kopana kgahlanong le tshwaetšo ya Bolshevik. Morena Modimo le madira a legodimong ba na le rena. Pele pele bakeng sa phenyo!
  Go mo latela, Lekgowa le ile la bolela gomme ka morago ga moo Fuhrer a šitiša karolo ya semmušo ya moletlo, a tsebiša go thoma ga kgwele. Gateetee banenyana le basadi ba bantši ba ile ba bonagala ba ikemišeditše go kopana le bagale ba tumilego.
  Friedrich o be a nyaka go kgetha Helga bjalo ka molekane, eupša o ile a gana ka mo go sa letelwago - a bolela gore mokgwa ga o laele go bina le balekane, goba balekane ka dibetša tša ntwa. Go lokile, mošemane o ile a kgetha mohumagadi yo mongwe, kudu ka ge basadi ka moka ba mo e le ba ba botse - go bonagala ba mo kgethile ka boomo. Friedrich o ile a myemyela gomme a bina gabonolo, eupša dikgopolo tša mošemane e be e le ka selo se sengwe.
  Ka fao o amogetše taelo ya godimo gomme e šetše e le mohlankedi yo mogolo wa tšhemo... Mošomo wa gagwe o a oketšega, gomme go ya ka palo ya difofane tšeo di welego fase le ditanka tše di senyegilego ga a na yo a lekanago le yena lefaseng! Se sengwe le se sengwe se bonala se lokile, eupša ka mabaka a itšego dikatse di ngwatha moya wa ka... Eupša ge o ka tšea dipalo tše di tumilego, mohlala Robert Artrois, kgošana ya madi go tšwa lekaleng la bogoši la ma-Capetian. Taba ke gore, o ile a lwantšha naga ya gabo ya Fora gomme ga se a ka a tlaišega kudu, gaešita le ge a be a e-na le madi a magagabo diatleng tša gagwe.
  Le gona ma-Russia a dikete tše makgolo a lwa ka lehlakoreng la Manazi. Gaešita le Grand Duke Kirill Romanov o ile a tsebatša semmušo thekgo ya gagwe bakeng sa lesolo la ka bohlabela le go lokollwa ga naga ya gabo go ma-Bolshevik. Ma-Romanov ke a ma-Nazi le dinaga tša ka Bodikela tšeo di lego ka morago ga ona.
  Go lokile, ge e ba dikgošana tše di tumilego, le Third Reich, di le kgahlanong le Stalin, gona ke ka baka la"ng Friedrich a swanetše go tlaišega? Go feta moo, go a kgonega gore ga se bagologolo ba gagwe bao ba dulago USSR. Go lokile, a re naganeng ka tsela ye e kwagalago... Akere tsela ya histori e šetše e fetogile kudu. Bjale lefase le ka se tsoge le fetogile le le fapanego, ka fao ntwa ya Moscow e ile ya lahlegelwa ke Masoviet... Se se ra go reng? Gomme nnete ke gore, sa mathomo, lefaseng leo le fetogilego kudu, kgonagalo ya gore batswadi ba gagwe (ka tsela, bao ba belegetšwego metseng ye e fapanego) ba kopane le go thoma lapa e theoga kudu. But mom and dad weren"t even born in 1947... Se se ra gore kgonagalo ya gore borakgolokhukhu ba babedi le borakgadi ba babedi ba kopana e tla ba ye nnyane le go feta!
  Plus, go tšwa ntlheng ya pono ya sete ya dikarolwana tša leabela, ngwana yo mongwe le yo mongwe o ikhetha e bile ke motho ka o tee ka o tee feela. Se se ra gore ge motsotso wa go ima o fetoga bonyenyane ka iri, goba gaešita le metsotso e lesome, gona e ka se sa ba yena... E sego Friedrich yo a nago le semelo sa moswananoši le sete ya dikarolwana tša leabela, eupša yo a fapanego ka mo go feletšego, mohlomongwe gaešita le yo a sa swanego ka ntle mošemane.
  Ke gore, tsenogare ya motho yo a ikhwetšago a le nakong ye e fetilego, go ya ka tlhaologanyo ya dilo, e swanetše go lebiša go nyameleleng ga motlodi wa melao yeo e sa gatakegego ya nako... Ke gore, Friedrich, ka ge a fetogile mmamoratwa wa Hitler, o swanetše ba fo nyamelela! Gomme yena, le ngwanabo, gomme mohlomongwe batswadi ba gagwe le ba bangwe.
  Eupša ka ge ace ye nnyane e phela, ebile e tiile, ebile e phetše gabotse go swana le motho yo mongwe polaneteng ye ya madimabe, gona mohlomongwe nako ye e fetilego ga se lefase la gagwe le gatee! Mohlomongwe se ga se gaešita le legohle la gagwe, mohuta o itšego wa legohle leo le bapetšwago, gaešita le ka go diega ga nako. Ke gore, yena, Friedrich, ga a bolaye bagologolo ba gagwe, e sego ba gabo, eupša batho ba bašele bao ba nago le go swana ka kakaretšo fela le nako ye e fetilego ye e sa kwagalego ya mošemane wa terminator.
  Se se ra gore yena, ge e le gabotse, ga se moeki - e no ba motho, go swana le bao ba tšwago go lelokelelo la ditaba tša mahlale a go fapafapana, yo nakong ye e fetilego a šomišago tsebo ya bjale, gomme gape a filwe maatla a go makatša ka providence. Go lokile, ge e ba a reretšwe go ba le mebušo e megolo, gona it"s simply a sin to not use them! Ebu, ka ge pheletšo, e lego letsogo la le letona la legodimo ka bolona, le mo rometše pele go Hitler Jugent, ke moka go ya go Third Reich, o swanetše go dira maiteko ka moka a go dira mošomo. Go botse go ba mohlankedi yo mogolo wa tšhemo ka mengwaga ye lesomenne, ya mošemane, eupša ka mengwaga ye masomepedi go kaone go ba mojenerale yo a tletšego, goba gaešita le mohlankedi wa tšhemo. Gomme ke mang yo a tsebago, mohlomongwe Third Reich mafelelong e tla šila Amerika, gomme ka morago morwa wa gagwe e tla ba Mogateledi wa mathomo wa Lefase!
  Ke moka gateetee motho yo mongwe yo lesogana leo le bego le sa letela go mmona o ile a tšwelela: Evgenia Porsche... Yo motelele, yo mobotse, yo matla, gaešita le ka tsela e itšego ya rustic le ka mo go makatšago yeo e sego ya maemo a godimo bakeng sa morwedi wa yo mongwe wa di- magnate tše dikgolo kudu tša Third Reich.
  Ke therešo gore go fapana le kopano ya nakong e fetilego, ngwanenyana o ile a apara tše di bitšago kudu, tšeo di nago le ditaamane, eupša ka nako e swanago a le pepeneneng e bile a sa uta dikgahlego tša maoto a gagwe a kgahlišago, gaešita le ge e se a manyenyane.
  Ka baka la direthe tše di phagamego, ngwanenyana yo a šetšego a le motelele o be a bonagala a nyakile a swana le senatla. Friedrich ka boyena, mofsa yo a tlwaelegilego le go feta yo monnyane go ya ka mengwaga ya gagwe, o be a mo kopana go mo feta, mo e ka bago disenthimithara tše masomepedi-tharo, masomepedi-hlano, gomme ge go ela hloko direthe, le go feta...
  Friedrich o be a bile a hlabja ke dihlong, go thwe"ng ge e ba a se a ke a gola go feta ngwanenyana yo wa dikhilograma tše tshela (yo tatagwe, Porsche, a bego a swana le yena, ga se senatla, le ge e le gore ga go tsebje gore e be e le mma wa mohuta mang, le gore ke mang yo a ilego a namela ka fase ga mosese wa gagwe! ), e be e tla ba e telele ka mehla e rotogela ka godimo ga gagwe. Ee, it"s better gore a sepele a sa rwala dieta, go swana le last time...
  Evgenia, le ge go le bjalo, o ile a lebelela ace yo mofsa ka go kgahlwa, gomme a otlolla diatla tša gagwe gomme a mo atla melomo:
  - O knight ya ka! Seetša ga se sa lefaseng!
  Friedrich o ile a gakanega:
  - Ee ke....
  Evgenia o ile a šitiša:
  - Ga go nyakege mantšu! O swanelwa ke theto. Gomme e sego fela bjalo ka mokgweetsi wa sefofane... - Morwedi wa tycoon o ile a šišinya moriri wa gagwe. - Nahana feela, o na le mpho e hlollang e le moenjiniere le moqapi. Neela dikgopolo tše bjalo... Bohlale! Ka godimo ke Leonardo Davinci.
  Friedrich o ile a dira metlae ka gore:
  - Go lokile, ee! Ke a dumela, motaki yo ga se a fenya le ntwa le e tee. Le ge mediro ya gagwe ya bokgabo e ile ya thopa lefase ka moka!
  Ba thoma go bina. Evgenia o be a no ba yo mobotse, e le mo-figure skater, eupša o be a bonagala a le mogolo kudu go Volka... Gomme senkgiša-bose se be se nkga go tagiša... Ge a lebelela molala wa matswele a gagwe a maemo a godimo, o ile a kwa kganyogo yeo e bego e le ya tlhago kudu ya motho yo a tiilego mmeleng le hlabologile mofsa wa mahlalagading. Go feta moo, Helga ka go se kwe o ile a itira eka ga a lemoge selo. Lega go le bjalo, moloko o mofsa wa Majeremane o ile wa rutwa gore ga go hlomphege gore mosadi a ikwe, re sa bolele ka go bontšha, lehufa le gore monna, ge e ba e le mogale wa ntwa, o bile o gapeletšega go fora. Seo sa go kaonafatša tswadišo! Bjalo ka ge Hitler a boletše: ga se sebe gore mosadi yo a nyetšwego a belege ngwana go monna yo mongwe, ge fela a na le dika tše kaone tša mmele go feta monna wa gagwe. Lega go le bjalo, Evgenia o ile a botšiša mošemane yoo ka mo go tseneletšego gore:
  - O ithutile kae moo o tsebago gabotse melawana ya go laola ditanka le dithunya tšeo di itšhidullago, o hlama Know-How ye bjalo?
  Friedrich o be a sa kgone e bile a sa nyake go bolela therešo, le go ngwanenyana yo a sa tlwaelegago, gaešita le ge tatagwe e be e le tycoon, yo mongwe wa batho ba lesome ba godimo ba ba humilego kudu ba Third Reich le mmamoratwa wa Hitler le Goering. O ile a araba ka go efoga gore:
  - Dilo tša go itloša bodutu go tloga bjaneng di kgatha tema mo... Dingwalo tša mahlale tša go fapafapana, kganyogo ya go hlama! Ga go nyakege gore o dule tafoleng ya gago go hlama selo se se nago le mohola...
  Evgenia o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, le nna, ke rata dipapadi, gomme ka nako ye e swanago ke tšholla, goba gaešita le go hlafuna, granite ya mahlale... Le ge go le bjalo, na Mohumagadi Piston o swana le legotlo la ofisi?
  Friedrich, a hlobola meno a gagwe a phiri, o ile a tiišetša gore:
  - Ee, ga o swane le legotlo le gatee, e sego legotlo feela! Most likely, le wena o ka bapetšwa...
  Evgenia o lemošitše gore:
  - Just don"t compare it le kgomo! Ye ke tšhupetšo yeo e lego e šišimišago kudu!
  Frederick o boletše ka tsela ya filosofi gore:
  - Mang le mang yo a tlaišago selo seo se sa rego selo o hwetša maemo a pudi! Ka fao... Mmaraka wa rena ke wa bošilo.
  - Na bazaar ke slang? - Evgenia o ile a phopholetsa. - Ka kakaretšo, polelo ya Sejeremane e bonala e nepagetše, eupša ka tsela ye nngwe... Ditlhakano tše di nepagetšego kudu, tše di beilwego ka nepo, mantšu a hlakilego, kgatelelo polelong... Gomme ga go na segalo, eupša o ikwa selo se sengwe seo e sego sa setlogo ka botlalo ka go nepagala mo.. .
  Friedrich ga se a bontšha gore o be a tshwenyegile:
  - Bjale go thwe"ng ka se? Mohlomongwe o belaela gore ke sehloela sa Soviet, le gore Marussia a ile a dira sehlabelo ka dikete tše masomepedi, gotee le tša Amerika le seripa sa sekete sa difofane tša bona tše di sa balegego, gore di tsenelele ka gare ga godimo ga Reich ya Boraro?
  Evgenia o ile a šikinya hlogo:
  - Aowa, ga ke nagane bjalo! Se e be e le se segolo kudu, gaešita le go ma-Russia. Le ge go na le polelo ye e tsebegago kudu: o ka se kgone go kwešiša Russia ka monagano wa gago. Eupša go bonala go fapane go nna, mohlomongwe o bjalo, nka re bjang... Setšweletšwa sa boentšeneare bja leabela bja SS. Mohuta o itšego wa monna wa bokamoso? I"ve read scientific works on genetics and ke a tseba gore tlhago ya motho e ka fetošwa, ya kaonafatšwa goba ya mpefatšwa ka tsenogare ya maitirelo. Le dika tša gago tše di fetago tša motho bjalo ka mohlabani... Se se bjalo...
  Go e na le go araba, Friedrich o ile a inamiša hlogo ya gagwe go kgarebe ya gagwe e telele gomme a mo atla ka phišego melomo ya gagwe e tšweletšago. Ke moka a re:
  - O se tshwenyege ka hlogo ya gago ye botse. Ge o tšhaba gore o tla hwetša bana ba diphošo go nna, gona ntumele, se ga se bjalo! Ge e le gabotse, mohlomongwe re tla fetoša hlogo ya poledišano.
  Evgeniya o ile a dumela:
  -Ee, go kaone go fetoga! A re bolele ka ditanka ... Ka ho khetheha, ntlo-khōlō e ka sehloohong ea tshebetso, e eteletsoeng pele ke Guderian, e ile ea ntša mosebetsi oa tlholisano: mefuta e 'meli ea litanka ... Jwalo ka "Imperial Panther" e mahareng e nang le kanono ea 88 mm El 100 kapa e khutšoanyane empa lihlomo -go phunya, le ditlhamo tše di sekamego ka pele tša bonyane 250 mm le "Royal Tiger" ye boima yeo e nago le kanono ya caliber ya 105 mm El100, ka ditlhamo tša ka pele tša bonyane 300... Go feta moo, boima bja tanka ya mathomo ga bo fete masomehlano ditone, gomme ya bobedi e le 65.
  Friedrich o ile a hwihwitla ka lenyatšo, bjalo ka tau pele ga gopher:
  - Na selo sa go swana le se ga se sa nnete? Kudu-kudu ge re nagana gore go fetogile bonolo kudu go wena ka didirišwa tše di hlaelelago, gomme difofane tša go thuthupiša dipomo tša Selekane ga di senye dinaga tša Third Reich!
  Evgenia a araba ka go hemela godimo:
  - Ka molaotheo, it"s possible, but we didn"t have time, goba go feta fao ga re na nako ya go dira prototype ka tšhipi ka nako ye e nyakegago. Ka tsela ye nngwe o re file Know-How ya gago ye e phadimago morago ga nako kudu. Gomme Hitler o nyaka gore ditanka tša moragorago di thome go tsena tirelong le madira a Third Reich ngwageng wo.
  Ace e mofsa e ile ya makala:
  - Ke ka lebaka la eng go tšea nako ye ntši go dira prototype?
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - Quite a bit, kudu ge e ba mohlala e le o mofsa ka motheo... It"s like the popular saying: if you drive, you"ll end up in a ravine!
  Friedrich o ile a nagana gore: go ba gona go na le mathata mo... Ka mohlala, batšweletši ba Soviet ba ile ba katana ka nywaga e mentši kudu ka go hlolwa ga tanka ya IS-10, goba ka nywaga e mebedi e feletšego ba ile ba tinkered le T-54. Go feta moo, tanka ye e hlamilwe ka morago ga ntwa, le go ba le phihlelo dintweng tša Ntwa ya II ya Lefase. Go oketša moo, e be e se mohlala o mofsa wa motheo, eupša e be e le feela tlhagelelo e oketšegilego ya T-34. Mohlala, T-44 e ile ya ipontšha e se ya atlega ka mo go feletšego gomme e be e tloga e sa šomišwe ntweng... So you shouldn"t expect any special miracles.
  Tanka ya Tiger, ge go elwa hloko go hloka phihlelo ga Majeremane go hloleng dikoloi tša mohuta wo (ntle le ge, go ba gona, o bala tšhese, mohlala go be go šetše go na le "Colossal" ya ditone tše 150 yeo e hlotšwego nakong ya Ntwa ya Pele ya Lefase).
  Friedrich o lemogile gore:
  - Go a nyakega go hlama motheong wa "Panther"-5, goba AG yeo e šetšego e hlotšwe. Cheisi ya yona e e dumelela go rwala e sego feela kanono ya 88-mm, eupša gaešita le ya 128-mm, goba howitzer ya 150-mm...
  Evgenia o ile a sega:
  - Eupša ke sona seo re se dirago! Le ge go le bjalo, Porsche e šetše e na le "Royal Tiger" ya yona, le ge e le gore e na le dithunya tša caliber tša 88-mm. Eupša mo gongwe se se tla dira bjalo ka mohlala wa magareng. Tlhokego ya mathomo ya ditlhamo tša dimilimetara tše 250 e ile ya phethagatšwa ka go yona, le ge e le gore boima bja mmele bo bagolo kudu - ditone tše 63. Empa turret le khutlo e khōlō haholo ea rational sekametseng ea lihlomo, elegantne le streamlined ... Ho ka 'na ho khoneha ho hapa tlholisano mahareng, empa mathata a tla hlaha nakong e tlang. Eupša go ya ka Know-How ya gago, go a kgonega go bopa tanka yeo e sa tsenegego go tšwa mahlakoreng ka moka, o senya tšhireletšo le ge e le efe. Ka morago ga tsohle, bakeng sa koloi ya go phuhlama, go bohlokwa kudu go ba le tšhireletšo e botse ya ka lehlakoreng, yeo, ka bomadimabe, Panther e bego e sa kgone go ikgantšha ka yona ka nako e telele kudu.
  Friedrich o lemogile gore:
  - Mohlomongwe re ka se kgome hlogo ya ditanka ga bjale... Goba go e na le moo, a re fetšeng go e ahlaahla. Re swana le baprofesara ba kgale goba bašemane le banenyana ba bafsa.
  Evgeniya o ile a dumela:
  - O nepile, bjalo ka mehleng, a re boleleng ka selo se sengwe sa lefase kudu. Ka mohlala, ka ntlo ea borena ea Brithani.
  Friedrich o ile a šišinya mahlo:
  - Ke hlogotaba ye kaakang! A nako e fihle, go ka se be le selo se se šetšego sa Winsors. Goba na o nagana gore, ka ge re thopile Moscow, ditanka tša rena di ka se kgone go pšhatlaganya London, yeo e šetšego e thopilwe, gore e be lerole?
  Evgenia o ile a phadima ka meno a gagwe:
  - Go lokile, go ba gona ba ka kgona!
  Ka morago ga kgwele, go ile gwa latela dijo tša mantšiboa tša maemo a godimo ka dibjana tša maemo a godimo, eupša ntle le dino tše matla tša bjala. Ga go selo se se tiilego go feta likhato tše tshela. Go lokile, ke moka Friedrich le Evgenia, bjalo ka ge go swanetše mošemane le ngwanenyana, ba ile ba rola modiro go ya phapošing ye e arogilego.
  Gaešita le ge go amogelwa ka kakaretšo gore di- blonde tše ditelele ga di fapane ka maikwelo, Evgenia ka mo go kgodišago ka mo go feteletšego o ile a hlatsela se se fapanego ka diiri tše mmalwa. Go lokile, Friedrich, go ba gona, le yena ga se a ka a lahlegelwa ke sefahlego. Ka gona ba ile ba robala, ba gokarela ka thata.
  Mošemane o ile a lora gore e be e le ninja ya Japane yeo e amogetšego taelo go tšwa go Tsar Nicholas II wa Russia gore e bolaye Mikado, ke gore mmušiši.
  Friedrich o ile a lora kamoo a bego a namela maboto a makgwakgwa, a kgomarela lešoba le lenyenyane goba sekgoba ka menwana ya gagwe le menwana ya maoto. Mošemane o ile a tsena ka mošate, moo ntwa ye šoro e ilego ya thoma...
  Ninja yo moswa, bjalo ka mehleng, e ile ya sega, ya hlaba, gomme ya foka dihlogo go tšwa go manaba a gagwe... Toro e be e le tlhakatlhakano kudu, madi a mantši kudu, e sega, le tlhalošo ye nnyane. Plus go na le banenyana ba maoto a go hloka selo ka ditšhoša ba tlola gohle... Ka boripana...
  Ke kgonne go robala diiri tše di sa fetego tše tharo goba tše nne... Friedrich o ile a tsošwa ke ngwanenyana wa moromiwa a re:
  - Ntwa e tšwela pele ka botlalo! Ga go na batho bao ba sa tšeelwego legato, ka ntle le batho ba go swana le wena, Friedrich Bismarck.
  Mošemane o ile a tlolela godimo gomme, ntle le go laelana, a kitimela tseleng ya kgauswi ya go fofela.
  Gomme bjalo ka ge go ile gwa direga, ga se a bitšwa ka lefeela... Mojenerale wa Sešole Rokossovsky o ile a amogela taelo go tšwa go Stalin, ntle le go leta go kgoboketšwa ka botlalo ga madira, go tliša kotlo ye e nyenyefatšago go sehlopha sa madira sa Rommel. Tabeng ye, go balwa go be go theilwe tabeng ya gore Majeremane a be a sešo a ba le nako ya go romela madira a ona go hlasela Voronezh. Ka gona go be go e-na le sebaka sa go dira go raga ga tlase ka lehlakoreng le le katološitšwego la madira a Jeremane, a lapile dintweng tša nakong e fetilego.
  Friedrich o ile a gapeletšega go namela Fokken-Wulf, e sego phetošo ya tlhaselo, eupša mohlala wa ka mehla, ka dikanono tše nne tša dimilimithara tše masomepedi le dithunya tše pedi tša motšhene. Ka gona, ka baka la go akgofa mo go feteletšego, mošemane o ile a ikhwetša a se na sebetša seo se ipontšhitšego se šoma gabotse kudu go lwantšha ditanka. Ke nnete, o be a sa na le dipomo tše lesome ka gare ga sefofane...
  Gape go be go fiša leratadimeng, difofane tša tlhaselo tša Soviet le difofane tša ntwa tša Yaki-9 di ile tša tšwelela. Dikoloi tša morago, le ge go le bjalo, ka lebaka la tšhireletšo ya tšona ye e fokolago le go phologa, le tšona di be di le kotsing ka bokgole bjo botelele go dithunya tša caliber ya 20-mm. Friedrich o ile a thoma ka go otla bahlabani dinaka, tšeo, go ba gona, di ilego tša fihla pele ga Ilas yeo e nanyago. Dikanono tše nne tša difofane, that"s strength... Di-yak tše pedi tša mathomo tše lesomepedi di ile tša phatlalala, le ge go se na go batamela mosela wa bohwirihwiri.
  Friedrich ga se a ka a dikologa, ga se a ka a laola, o ile a fo šuthiša dikanono tša moya ganyenyane gomme a thothomela mmele wa motšhene wa gagwe o mogolo.
  Masomepedi-hlano, masomepedi-tshela, masomepedi-šupa... Ntle le go foša, ka di-Yak tše di nago le sebete, tšeo, ge di tlaišwa ke ditahlegelo, le ge go le bjalo di sa timego, eupša e bile di leka go hwetša lebelo... Friedrich o ile a ba a makatšwa ka tsela e itšego ke ka baka la"ng, ka dipukung tša sešole tša Soviet, motšhene wo wa letago wa Fokken o be o nyenyefatšwa gakaakaa -Wulf. Ee, e phetha go retologela ka botlalo ka metsotswana e 22 go bapetšwa le 19 bakeng sa Yak (gomme ka phetolelong e bobebe, Yak e ka ba ya e dira ka metsotswana e 17!). Eupša Friedrich ga a hloke go laola o fo fokotša lebelo gomme a fofela a lebile go bona. Ka motsotswana o tee o ka thula dikoloi tše šupago goba tše seswai e le ka kgonthe.
  Nako e ile ya elela ka go nanya ka mo go boifišago bakeng sa Friedrich a le boemong bja go tšhoga ga ntwa, gomme o ile a ba le nako ya go nagana le go fološa dithunya tša gagwe. Ka molao wa motheo, go amogelwa ka kakaretšo gore gaešita le ace yeo e nago le bokgoni kudu, go akaretša gaešita le ditiragalo tše bjalo ka Rudel, ga e kgone go tutuetša ka mo go tseneletšego tsela ya ntwa. Historing ya kgonthe, tše tshela tša di- ace tše kaone kudu tša Jeremane di ile tša senya madira ka moka a difofane, eupša ma-Nazi a ile a lahlegelwa ka go hloka kholofelo ntwa ya go nyaka go buša lefaufaung.
  Eupša tabeng ye, go lahlela di-yak tše dintši gakaakaa lefelong le tee kgahlanong le tše di fetago motho go tletše ka kotsi... Bahlabani ba masometshela-tee ba ile ba thuntšhwa fase ka nako ya ka tlase ga motsotso o tee. Ka mokgwa woo feela, maphego a a wa, goba galase ya dibetša ya dikhukhu e a thubega. Ya mafelelo e mpe le go feta, ka ge tabeng ye mokgweetsi wa sefofane a ka se phološwe. Gomme go šetše go na le di-ace tše sego kae tšeo di nago le phihlelo tšeo di šetšego ka Sešole se Sehwibidu.
  Gare ga dikoloi tšeo di welego fase, tše nne e be e le tša baleti bao ba thuntšhitšego difofane tša go feta tše hlano... Feela gape se ga se sa thuša, ka gobane Volka o be a tseba gore e thule kae le gore bjang... Go swana le motsomi yo a šomišago sethunya sa motšhene go thuntšha mohlape wa dikhantši. That "s exactly the flock, ka go thuthupa go tee, ka tlhaologanyo, ka tlhago, go laetša le go lebiša metsamao ya barrel go ya go nepišo ye e nyakegago, ge go se na kulo e tee yeo e fofago go feta. Dikhantši, gomme tabeng ye difofane tša Soviet, di thunywa fase, gomme moo diphapoši tša go sepetša di senyegilego, gomme bakgweetsi ba difofane ba thuntšhetšwa fase, di fofa thwii ka nako ye nngwe. Eupša a mangwe a maphego a bona a lahlegelwa...
  Friedrich o ile a gopola mo difilimi tša ka ga di- cowboy tša Amerika tšeo di thuntšhago ka bogale, le filimi ye e tumilego yeo e bapalwago ke DiCaprio - "Fast but Dead!" Eupša mehleng yeo, balemi ba dikgomo ba United States ba be ba sa tsebe dithunya tša motšhene tša go itiriša goba dikanono tša moya tšeo di thunyago ka lebelo. Go sego bjalo, ba be ba tla lemoga gore se e fo ba sebetša se se šiišago go ya ka matla a senyago.
  Di- yak nakong e tlago e sa le kgaufsi di ile tša fela gomme Friedrich a hudugela Ily. Mo go kaone go di hlasela go tšwa godimo, goba go tšwa go hemisphere ya ka morago. Go feta moo, e tla ba e loketšego, le yona, ntle le go khutsufatša sekgala.
  Tsela e nngwe ke go thuntšha maphego ao a fokolago kudu o ka se fege ditlhamo go ona.
  IL-2 e reeletšwe ka sereto sa humpbacked. Ka morago ga gore setulo sa bobedi se tsenywe go yona, go ile gwa ba thata kudu gore mothunyi yo a šireletšago hemisphere ya ka morago a thunye motšhene o bjalo bakeng sa motho yo a sa tšwago go thoma, eupša ka morago... Ke therešo gore aerodynamics ya sefofane se e ile ya mpefala. Se se ra gore go tla ba bonolo le go feta ka bona...
  Go be go tla ba mo go kwagalago kudu gore Ilam e phatlalale ka mahlakoreng a fapanego, eupša tshepedišo... Ka boripana, e thomile ka go bethwa ga mašole a ledimo a nonwane. Lega go le bjalo, Salamander-3 yeo e nago le mafolofolo e be e šetše e fihlile. Ba ile ba tšea gape leraga...
  Friedrich o bile a nagana gore ba ka mo pele, ka ge ba kopane le ma-Yak a sa dutše a batamela... Le ge e le gore, ke mang yo a tsebago... Bakgweetsi ba difofane ba Luftwaffe ga se bahlabani ba sebete ba Russia, gomme gantši ga ba tsene ntweng ba feta ka palo, eupša mo gongwe ntle le maemong moo go hlolwago tšhošetšo e kgolo kudu go madira a fase .
  Friedrich, le ge go le bjalo, le yena ga a na mathata... Otla hemisphere ya ka morago ya dibetša ka dikanono, goba o khupetše maphego - sephetho se a swana. Gomme ka fao dikoloi tše di welago fase ka gona, di bile di tlogela leswao moyeng... Jwalo ka methalo mokokotlong wa lekgoba leo le bethilwego.
  Friedrich o ile a wiša fase di-silt tše masometharo-šupa gomme gape a swara "Pawns" tše pedi. Lekgolo gape, le ge e le gore rekoto ya peleng ya lekgolo le tee ga se ya thubja. Lenaba le no ba le difofane tše dingwe tše di šetšego. Bjale se ba swanetšego go se dira ke go lahlela dipomo gomme ba tla boa.
  Ditanka tša Soviet bjale di be di tšwela pele tlhaselong, ka ntle le thekgo ya difofane, gomme kudu-kudu dithunya tša go thunya. Difofane tša go hlasela le difofane tša go thuthupiša dipomo di ile tša ba hlasela. Ka mahlatse go sehlopha sa ditanka sa Soviet, ba be ba ka diriša dimelo tša go otlela tša dikoloi. Eupša palo ya difofane tša mehuta ka moka e be e oketšega.
  Friedrich o ile a lahlela dipomo tša gagwe ka moka gomme a retologela lefelong la difofane. Lega go le bjalo, o ile a kgona go bona Fokken-Wulf-4 ya Rudel, e lego sefofane se se tumilego sa go senya ditanka.
  Ace yo mofsa o ile a boela lepatlelong la gagwe la difofane la "gae," moo sekepe sa Pegasus Terminator Me-362 se bego se mo letetše gona.
  Friedrich, ka ge a be a fološitše sekepe sa Fokken-Wulf, o ile a goeletša mokgweetsi wa sefofane wa kgaufsi gore:
  - Mang le mang yo a nago le sebete sa go bolela gore F -490 ke sefofane se sebe sa ntwa o bolela maaka. Ga go na difofane tše mpe, ke feela bakgweetsi ba difofane ba babe.
  Sortie e latelago e ile ya fokotšwa feela go ditanka tša ntwa. Ge Majeremane a be a sešo a kgona go ntšha seatla se matla sa dibetša gore se ba gahlane le bona, a ile a hlasela ka difofane.
  Bašomi ba sebete ba ditanka tša Soviet ba be ba šetše ba tshetše mothaladi wa ka pele wo o nago le mašoba gomme ba hlasela sehlopha sa madira a sepelago ka maoto seo se bego se bopša ke baithaopi ba Maarabia.
  Mamoseleme, ka go fapana le ditebelelo, a ile a lwa ka sebete gomme a se nagane ka go tšhaba, eupša ka nako e swanago a ile a dira dilo ka mo go sa swanelegego ka mo go feteletšego. Ka mo go kgethegilego, bazooka ya Amerika e be e dirišwa ka tsela e itšego yeo e sego ya botho, gomme dipomo tša go thunya le go feta.
  Eupša tlhaselo ya diyuniti tša Soviet e be e felelwa ke mouwane. Difofane tša tlhaselo ya Bofasista ka mo go kgethegilego di be di diriša dipomo tše dintši tše dinyenyane tšeo di nago le ditefišo tše di bopegilego, e lego kgopolo yeo e kopišitšwego go tšwa go bahlami ba Soviet, eupša ka go phethagatšwa ka bokgoni kudu. Eupša sehlopha sa ditanka sa Soviet ga se sa hwetša taelo ya go fega letlooa go tšwa godimo.
  Gomme Friedrich o ile a fo thuntšha dikanono tša moya marulelong. Ye ke leano le bonolo kudu. Roba ka tora hatch le phenyo ya gago. Gomme ke dikoloi tše kae tšeo o ka di wišago ka tsela ye ge o ka di thula go tšwa sefofaneng se se rapaletšego...
  Eupša lebelo la tanka ga le thuše ge e ba mohlabani a thula ka tsela ya go hlatha, ntle le go lebiša, ka go rata...
  It"s like a simulator with tanks, ke wena fela o nago le mokgwa wa modimo, gomme thunyo ye nngwe le ye nngwe e nepagetše, gomme o thuntšha gantši, gantši...
  Bjale palo ya ditanka tše di sentšwego e fetile masomehlano, mo e lego gore Rudel o khuditše... Eupša ke ile ka swanelwa ke go aroga. "Ditsebe" di ile tša tšwelela ka lehlakoreng. Ba tshela ba bona ba ile ba thuntšhwa fase, gomme ba bangwe ka moka ba tlogele ba senye ma-Salamand. Ka kakaretšo, go tlogela bašomi ba ba mabele ba tsene ntweng mosegare ke go ipolaya mo go sekilego.
  Ditanka di bohlokwa kudu...
  Boela morago... Sefofane ka Fokken-Wulf 4, le Helga kgauswi le yena.
  Ngwanenyana o ile a mmotšiša gore:
  - Go lokile, o ratile eng ka Evgenia?
  Friedrich o ile a hwihwitla ka lenyatšo radiong:
  - Ke ka lebaka la eng o be o na le lehufa?
  Ngwanenyana o ile a sega:
  - Ke nnete ga go bjalo! Re lokologile, ebile ga se ra nyalana. Go no ipotšiša gore ke mang yo mokaone malaong, nna goba yena!
  Frederick o ile a araba ka borutho:
  - Ke nnete, wena! Ga o mogolo gakaakaa, e bile o na le mafolofolo kudu!
  Helga o ile a sega ka lethabo.
  - Ke be ke sa letela selo se sengwe go wena! Eupša go ba gona tše kaone... Ugh, ke legotlo la go hlama, gomme yo mongwe wa basadi ba mmalwa kudu bao ba filwego Sefapano sa Knight sa Sefapano sa Tšhipi!
  Friedrich o lemogile gore:
  - Ke nagana gore matlakala a oak a no ba sekhutlong go wena!
  Ntwa yeo e ile ya bontšha gore mohlomongwe mošemane o be a nepile. Helga o ile a otla ditanka ka hamore. Go bonagala a be a nyaka go hlatsela gore mohlabani a ka ba thata go feta mohlabani. Le ge, go ba gona, a ka se kgone go bapetša le Friedrich.
  Go se go ye kae dikholomo tše dikgolo tša ditanka tša dikoloi tša Jeremane le tša Amerika di ile tša tšwelela. Kudu-kudu difofane tše di senyago ditanka tša Amerika tšeo di nago le mafolofolo le tšeo di bapalago "Baloi"-3. Se e be e le se segolo, kudu-kudu ka ge dikoloi tša Soviet di be di šetše di sentšwe kudu ke ditlhaselo tša difofane. "Panther"-5 le yona e ile ya ipontšha e le bothata... Sethunya sa yona sa go thunya ka lebelo sa megopo ye metelele le ditlhamo tša ka pele tšeo di sa tsenegego... Go bonagala kgotlelelo e ile ya thoma go palelwa ke sehlopha sa ditanka tša Soviet. Ba bangwe, ba sa theeletše balaodi, ba ile ba boela morago, ba leka go tšhaba diheleng tše tša technotronic.
  Gomme gape go boa le go tloga, tlhaselo ya ditanka...
  It"s already past noon, it"s getting dark... Tlhaselo ya go lwantšha ya Red Army e fizzled out. Yena le Helga ba ile ba lebiša lefsa go thekga sehlopha sa madira a Jeremane ao a bego a lebile Ryazan. Ka nako ye e swanago, ba ile ba leka go pitlela mašole a Vatutin"s ka gare ga mogopo...
  Majeremane a sa dutše a tšwela pele ka go nanya ka bohlabela. Mo ba šitišwa ke go kgotlelela ga madira a Soviet le mela ya go itšhireletša ya Steppe Front, gaešita le ge e se e kitimago go swana le ditseleng tša go batamela Moscow.
  Lega go le bjalo, madira a Hitler"s a ile a hwetša sebaka se se oketšegilego sa go laola, gomme Hoth o ile a leka go tlola di- node tše dikgolo tša tšhireletšo dikholomong tše bjalo. Mafelong a mangwe tšwelopele ya diyuniti tša Jeremane e ile ya akgofiša...
  Frederick o ile a botšiša Helga gore:
  - Aren"t you tired, ngwanenyana wa ditoro tša ka?
  Mohlabani wa mmala o motsothwa o ile a araba ka gore:
  - Maikutlo a lethabo a raka go lapa, go kaone go feta go otla dikgomo! Le ge go lapa go tšwa ka makhopho a madi go e na le maswi!
  Friedrich o ile a dumela:
  - O ka se ngangišane kgahlanong le therešo mo!
  Bošego, lesogana le ile la tšwela pele le fofa, go sa šetšwe gore maru a be a kgokologela leratadimeng gomme pula ya na. Go ya ka thuto ya sešole sa Jeremane, difofane di be di šomišwa go gatelela ditšhireletšo mothalong wa pele... Gomme go fapana le ka 1941, Luftwaffe e be e na le difofane tše ntši ka lebaka la thušo ya Pindostan.
  Friedrich bjale o be a hlasela di-bunker, goba gaešita le diphetho tše dinyenyane... Bošego, ntwa ga se ya kokobela, gomme madira a Soviet a ile a thoma ditlhaselo tša go lwantšha. Le ge e le tše nnyane ebile di na le tlhakatlhakano, ga di na sebete ka fase ga moo...
  Bošego, ka ntle le sehlopha sa U-2, ga go na diphetho tša moyeng tšeo di ilego tša kopana le tšona. Gomme dibunker di ile tša thuthupišwa ka dipomo... Bobebe.
  Mesong ya October 15, 1947, ntwa e ile ya tsoga bakeng sa motse gomme ka nako e swanago ya kopano ya seporo: Elektrostal. Go be go fiša kudu moo gomme sa bohlokwa kudu, Friedrich o ile a kopanywa le mogwera wa gagwe yo a sa aroganego Helga.
  - Go lokile, knight e kgolo, na re gatelela manaba?
  Friedrich o ile a araba ka lethabo gore:
  - Batho bao ba hlokago magae ba kgorometša lefelong la go rekiša biri, gomme re a fenya. Le kamoo re fenyago ka gona...
  Toropo ya Elektrostal ka boyona e be e šireleditšwe ka mo go lekanego. Go tlaleletša go diyuniti tša madira, dikarolo tše pedi tše mpsha tša NKVD le tšona di ile tša tšea karolo tšhireletšong ya yona. Gaešita le ge bona, ka kakaretšo, e be e se baleti ba maemo a godimo ba tša bohlabani go swana le SS, ba be ba itlhamile ka bobedi dithunya tša dithunya le ditanka tše bofefo.
  Manazi, ka lehlakoreng le lengwe, a lekile go itlhamela mogopo wa ona... Tlola citadel, o ba apeše ka di-pincer...
  Mo, go ba gona, thekgo ya moya e kgatha tema e bohlokwa, kudu-kudu ge e ba molala o otlolla.
  Helga, bjalo ka ge a tlwaelegile go ngwanenyana, o ile a kgonthišetša gore:
  - Phenyo e tla ba ya rena! Lokišeletša sleigh ya gago bakeng sa selemo!
  Friedrich o ile a dumela:
  - Gomme e sego fela ka selemo! Re tla šomiša ditanka tše boima le dikgapetla tša moya.
  Mošemane o ile a nagana gore ba boetše ba le madireng a Mainstein"s, eupša ka Bodikela Rommel yeo e tumilego kudu e tsebja kudu. Ka ge nakong ya ntwa lesogana le ile la dira kudu ka go tšhoga, le eteletšwe pele ke moya wa dihele, ke ka lebaka la eng le sa swanela go gopola ditiro tša letago tša molaodi yo. Go feta moo, go thabiša kudu go gopola Maisemane ao a bethilwego go feta ma-Russia ao a fentšwego!
  Rommel, ka ge a fihlile Mothalong wa Marret, o ile a lemoga gore o be a le "boemong bja bogareng" bja Napoleon magareng ga madira a mabedi a manaba gomme bjale a ka kgona, ka ge a dirile kotlo ya mafelelo, a fenya le lengwe la ona gomme ke feela ka morago ga moo a retologa gomme a lebeletšana le la bobedi.
  Friedrich o ile a sega ka pelong: Napoleon, gaešita le ge Leo Tolstoy a be a belaela, ka ntle le pelaelo e be e le molaodi yo mogolo le mmuši. Kudu ge o lebelela diphihlelelo. Feela yena ga se a ka a ba thibela. Hitler tabeng ye o mpe le go feta... Eupša ka molao wa motheo go a kgonega go bapetša Fuhrer le Napoleon!
  Molaodi wa bokgoni Rommel le yena o ile a lemoga se sengwe: Maamerika le Mafora ba be ba gwantetše kgole ka bohlabela go ya bogareng bja Tunisia gomme ba swere Eastern Dorsal Gorges kua Fondouk, Faid le Gafsa, ba akaretša Western Dorsal Gorges 60-70 miles ka bodikela.
  Go ile gwa hwetšwa gore ge e ba madira a Italo-Jeremane a ka thopa Faid le Gafsa gomme ka morago a hudugela bodikela a feta Feriana le Kasserine, a be a ka ya thwii lefelong le legolo la kabo ya Amerika le ntlong-kgolo ya ona kua Tebessa. Kua Tebessa, madira a Italo-Jeremane a ile a ikhwetša a le kgole ka bodikela bja mothaladi wa Selekane kua Tunisia gomme a nyakile a le dikgokaganong tša ona. Ge nkabe Rommel ka nako yeo a ile a retološa ditanka tša gagwe gomme a di šupa ka leboa go leba lewatleng, bokgole bja dikhilomithara tše lekgolo, Majeremane a ka be a ile a kgaola madira ka moka a Selekane kua Tunisia goba a a gapeletša go ya Algeria.
  Megopolo ya Friedrich e ile ya šitišwa ke ponagalo ya di-Lagg tše pedi tšeo di thuthupago go tšwa ka morago ga maru... Tše di ile tša jewa... Gomme ka morago ga moo dithunya tšeo di bego di lebišitšwe gabotse go dithunya... Ke yena feela yo a ka thuntšhago ka tsela yeo... Di-Yak tše dingwe tše nne. .. gomme go na le bona thwi fao... Gomme bjale mollo go Katyusha... Gore dikarolwana di fofe ka mahlakoreng ka moka... Sethuthupi se sengwe sa rokete... Ka fao Helga o leka go tšwa ka lehlakoreng. O goeletša go yena:
  - Mogale, a re e kgoromeletše ka thata!
  . KGAOLO YA No. 20.
  Thomo ya Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova lefaseng le le bapilego ga se ya fela.
  Majeremane a be a tšwela pele ka lehlakoreng la motse wa Gorky. Ba mo dikanetša ka mo go feletšego. Mošemane le ngwanenyana ba ile ba šireletša motse wo o mogolo.
  E dikologilwe ka mo go feletšego, Moscow e be e hemela godimo. Manazi a šetše a thubile Kremlin mafelong a mangwe. Boemo bja motse-mošate wa USSR bo be bo nyakile bo se na kholofelo. Dikgopa tša sehlopha sa bahlabani sa Moscow di be di fihla mafelelong. Gomme ka go wa ga motse-mošate, e be e tla ba ntwa ye e fapanego.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba lwela motse wo o lego Nokeng ya Volga.
  Mošemane le ngwanenyana ba boemong bja go lwa bjalo ka mehleng.
  Ba thunya ba opela:
  Babulamadibogo ga ba ineele
  Ga ba tšhabe tlhokofatšo...
  Di lwa bjalo ka dintšhu
  Go romela ba ga Kraut diheleng!
  
  Go na le bagale ba bantši gare ga bona, .
  Lots of bašemane ba go hlanya...
  Ge go nyakega, sepela ka sebopego - .
  Go tjhaja motšhene!
  Gomme ka fao mošemane yo a bego a bonagala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi, eupša ge e le gabotse e le mogale wa go ba le nako yo a bego a le gona mengwaga ye mentši, Oleg Rybachenko o ile a fa go thuthupa, a sega fase mafasista.
  Gomme ka morago o lahlela sethunya sa go thunya go lenaba ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Gomme o tla phatlalatša Krauts ka mahlakoreng ka moka.
  Ka morago ga moo mošemane o tla opela:
  - Ke mohlabani Russia ka matolo a savages,
  ke tla sweep hole lira tsa Russia ho tloha sefahlehong sa lefatše!
  Margarita, mogale yo wa ngwanenyana, le yena o lahlela mpho ya mmolai ya lehu ka leoto la gagwe le le se nago selo. O tla knock out e ngata ya Nazi le tweet:
  - Bakeng sa Rus e Kgolo'!
  Gomme a thunya a sega gape.
  Mošemane le ngwanenyana ba lwa ka bogale. Le ge ntwa e nyakile e lahlegile. Majeremane a be a šetše a dikantše Orenburg, gomme a pitlaganya Madira a Mahwibidu kae le kae moo a bego a ka kgona.
  Ge e le gabotse, Orenburg ke kgale e tšerwe. Go na le mošate o tee fela wo o sa emego fao. Manazi a be a šetše a dikologile Ufa.
  Go feta moo, madira a bona a tšwago ka borwa a šetše a batamela Kazan. Boemo ke bjo bo fetago bjo bo hlobaetšago.
  Le gona boemo bo gakatša le go feta ke taba ya gore ma-samurai a e-tšwa ka bohlabela gomme kua Asia Bogare a šetše a kopane le Majeremane.
  Eupša bahlaselwa ba bana ba sebete ba a lwa. Ba dumela phenyong ya bona. Goba bonyenyane ba ikemišeditše go hwa ba emišitše dihlogo. Lega go le bjalo, lehu le le bjang? Ga ba hwe!
  Gomme ba dula e le bana mengwaga ye mentši. Gomme felotsoko go na le mafase a mangwe le baromiwa.
  Oleg o thunya thunyo e nngwe. Ke moka o lahlela sethunya ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme o opela:
  - Stalin o tla ba le rena go ya go ile!
  Margarita o ile a gadima ba ga Fritzes gomme a tšholla:
  - Modimo a se ke a! Motho yo wa go ja batho o tla go rena!
  Gomme mosetsana, ka pefelo, a lahlela sethunya ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Oleg Rybachenko o lemogile ka mo go kwagalago kudu:
  - Ka moka re batho ba go ja batho go fihla bokgoleng bjo itšego!
  Gomme mošemane a lahlela mpho ya lehu ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Margarita o ile a dumelelana le se:
  - Go fihla bokgoleng bjo itšego, ee!
  Gomme gape o ile a thuntšha sebetša sa mmolai ka leoto la gagwe le le se nago selo, a dira gore dikoloi tše pedi tša Jeremane di thulane.
  Oleg Rybachenko o ile a thuntšha gomme a nagana gore boemo bja USSR, mohlomongwe, bo be bo šetše bo se na kholofelo gomme go be go se na mohola o itšego wa go lwa ntwa. Ke ka baka leo ba bolayago batho ka lefeela.
  Mošemane o ile a lahlela dipomo tše pedi ka leoto la gagwe le le se nago selo. Hit seboko, ditanka Jeremane tsa "E" letoto la lihlooho tse thulana hammoho.
  Ngwana wa Terminator o ile a opela:
  - Ge nako e fihla, .
  Re tla lwa ka sebete!
  Bahlabani ba tsoha hoseng - .
  Gomme o lwe ka sebete!
  Mošemane yo o be a tloga a ikemišeditše go fediša madira le ge e le afe ka metsotso e mmalwa.
  Margarita le yena o ile a lahlela mpho ya lehu yeo e sa rwalago dieta gomme a tšholla:
  - Bakeng sa Rus e Kgolo'!
  Bana ke bahlabani ba sebete kudu moo e lego gore ga go na motho yo a ka ba gatakelago. Ke bahlabani ba thata gakaakaa.
  Mošemane le ngwanenyana ba thabo ya hlaga bjalo ka mehleng. Le ka bona sebete, tlhompho le sebete. Ba lwantšha ma-fascist bjalo ka di-titans. Gomme it"s clear gore lenaba le ka se fete mo ba emego bjalo ka leswika. Mohlomongwe le selo se sengwe se se tiilego go feta leswika le monolith.
  Margarita, a thuntšha, o itše:
  -Re tla ba bommampodi ba polanete, .
  Re ditšhaba tša sekolo se se phagamego!
  Gomme ngwanenyana o tla thoma gape mpho ya lehu ka leoto la gagwe leo le sa rwalago dieta, leo le betlilwego. Gomme a pšhatlaganya lenaba.
  This girl is so cool, o ka se kgone go šomiša selo kgahlanong le yena.
  Ka ge go se na mokgwa kgahlanong le dilo tše di senyegilego. Le ge e le gore, se ga se crowbar, eupša selo se sengwe se se bolayago le go feta le se se fodilego.
  Oleg Rybachenko, a thuntšha, a rora:
  - Ga ke mošemane, ke mošemane wa super ebile ke tla ba yo motelele go feta batho ka moka lefaseng!
  Gomme gape, bjalo ka ge eka o lahlela bolutu ye e senyago ya dithuthupi ka leoto la gagwe le le se nago selo. Gomme gape ditanka tše pedi tša Jeremane di thulana mmogo.
  Mohlabani yo mofsa o na le ntwa kudu. Eupša o ikwa gore a ka se kgone go thuba sebono mo ka sefepi. Le ge go se na maemo ao a se nago kholofelo, go fo swana le ge go se na baganetši bao ba sa fenywego.
  Mošemane o ile a gopola kamoo a ilego a tla ka di- ditties bakeng sa dikgetho tša mopresidente kua Belarus:
  It"s not interesting go theeletša bošilo ka lekga la botshelela, .
  Gomme ga ke kwešiše gore ke dumele gakaakang "tate"!
  Lukashenko o tshepišitše go aga paradeise - .
  Eupša mmogo le seetša, re tsena leswiswing!
  Ee, e be e le tlhohlo tshepedišong le borapedi bja semelo. Ka kgonthe, ke ka baka la"ng naga ya Yuropa e swanetše go kgotlelela mmušiši, bjalo ka ge eka e Mehleng ya Magareng?
  Gomme Stalin gape ke mmušiši gomme legohle le ganyenyane-ganyenyane o thoma ntwa ya go fenya...
  Bana ba bagale ba ile ba lwa matšatši a mangwe a mararo. Go sa le bjalo, ma-Nazi a ile a dikanetša Kazan gomme a tšea Ufa.
  Ntwa e be e šetše e diregile kua Kremlin ka boyona. Banenyana ba bane ba baloi ba ile ba lwa le ma-Nazi ba diriša ditšhoša le di- disc tše sesane bakeng sa go lahlela, ba sa apara maoto.
  Kremlin e ile ya senyega kudu ke go thuthupišwa ga dithuthupi go tšwa go Sturmlevs, Sturmtigers, go thuthupišwa ga dipomo le dikanono tše kgolo.
  Stalin ka boyena, go ba gona, o sa dutše a le Sverdlovsk. Le gona boemo bja USSR bo bonagala bo nyakile bo se na kholofelo. Eupša Sefoka se Sehwibidu se sa dutše se fofa godimo ga motse-mošate wa Russia, e lego seo se bolelago gore ga se tšohle tšeo di lahlegilego!
  Batho ba dumela gore phetogo e kgauswi le go tla!
  Natasha o kgaola Moarabia ka bogare. O lahlela disk ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme o a tšhoša:
  - Kgalalelo go Naga ya Botate yeo e sa hwego! Hitler a ka se kgone go re thuba!
  Zoya le yena o ile a sega mofasista ka di- sabre tše pedi gomme a lla:
  - Aowa, o se ke wa re thuba!
  Ka morago ga moo leoto la gagwe le le se nago selo le ile la lahlela disk ya polao go Manazi.
  Gomme banyalani ba bangwe ba bahlabani ba bathobaso ba ile ba wa go tšwa lebotong la Kremlin leo le sentšwego.
  Se se latelago, Aurora o ile a thuntšha. O ile a thuntšha ka sewelo, eupša ka mo go nepagetšego. Gomme ka morago a šomiša di-sabre tša gagwe. Gomme dinaledi le di-swastika tše bogale tše sesane di ile tša fofa go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme mo Svetlana o tla lahlela disk ye bogale ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a gagola Fritz ka diripana. Ke moka o tla opela:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - mošireletši wa Naga ya Botate, lešole la Perun!
  Kolovrat ya! Evpatiy Kolovrat ya go swana le! Bagale ba Rus' ba letša alamo!
  Ka moka ga rena ba bane re lwa mo. Mo e nyakilego go ba Moscow ka moka e šetše e tšerwe, gomme kabo ya dithunya e fihlile mafelelong. Bobedi bašemane le banenyana ba Russia ba a hwa. Eupša ga ba ineele. Gaešita le ge go rakelela go tšere nako e kaaka"ng?
  Banenyana ba lebotong la Kremlin ba lwa. Jwalo ka bagale. Gomme go sa šetšwe December ba sa rwala dieta ebile ba apere bikini fela. Eupša ga ba kwe go tonya. Ka mo go fapanego, matla a bona a fo oketšega.
  Gomme di-disk tše bogale, tše di bataletšego kudu di fofa go tloga menwaneng ya-ka ya maoto yeo e se nago selo. Tšeo di gagolago madira a dinaga dišele a Wehrmacht.
  Bahlabani ba lwa bjalo ka bagale ba ntwa. Le ka bonyane ba liaparo. Batho ba bjalo ba ba botse ga ba hlabje ke dihlong ke e ka ba ditanka tše dikgolo tša lelokelelo la E le AG, goba dilo tše dingwe tše di hlamilwego tše di šiišago tša Manazi.
  Ga go ngwanenyana yo e lego selo seo se ka fenyago mohuta le ge e le ofe wa bofasista. Le ge e phethagetše go swana le lefaseng le.
  Natasha o ile a sega ka tšhoša ya gagwe, a lahlela disk ka leoto la gagwe le le se nago selo, a kgaola Manazi gomme a opela:
  - Ke mo gobotse gakaakang go dula nageng ya Soviet, .
  Le gona go kgahliša gakaakang go pšhatlaganya Wehrmacht!
  Zoya, a sepetša tšhilo ka di- sabre, o ile a hlokomela:
  - Wehrmacht e fetogile e matla ka mo go kwešago bohloko! Bjale re šetše re šireletša Kremlin!
  Gomme ngwanenyana o ile a lahlela naledi ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo, a otla ba ga Kraut.
  Ke moka a opela:
  - Ye ke go tsoma ga manaba ka hlaga!
  Gomme ka morago go na le Aurora ntweng. Ke ngwanenyana wa moriri o mohwibidu le o fodilego gakaakang. Phefong ya marega, moriri wa gagwe o mohwibidu wa koporo o phaphamala bjalo ka folaga ya ntwa. Aowa, ngwanenyana yo bjalo a ka se inama go motho le ge e le ofe.
  Gomme go tšwa go go lahlela ga leoto la gagwe le le se nago selo, disk ye bogale yeo e segago nama le madi e a fofa.
  O sega mebele ya baganetši. Gomme Aurora o goeletša ka gore:
  - Ke ngwanenyana wa maemo a godimo!
  Svetlana o lebega bjang ntweng?
  Se se fedišago sa mmala o motsothwa e fo ba mollo wa diabolo le ledimo la phedišo.
  Gomme gape semaka sa polao se fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo. Gomme ngwanenyana o ka full throttle ntweng.
  Ka moka ga bona ba bane ba ntweng. Le gona ga se a swanela go boela morago goba go ineela.
  Ke baloi ba bane - e no ba super! Quartet ya kgonthe ya tshenyo ya selo se sengwe le se sengwe le motho yo mongwe le yo mongwe!
  Bahlabani ba tšoara lefelo la tšhireletšo. Eupša Kremlin ke e kgolo gomme e ka se kgone go ganetša kae le kae. Matla ga a lekane kudu.
  Natasha o ile a bolela ka go tena gore:
  - Re a bolaya, e sego go fenya!
  Gomme ngwanenyana yo gape a lahlela molato wa mmolai ka leoto la gagwe le le se nago selo.
  Zoya o ile a bolela ka mo go kwagalago ge a be a rema lenaba la gagwe:
  - You can"t win everything... Ntle le ge e le papading ya khomphutha!
  Gomme ngwanenyana wa moriri wa gauta a lahlela disk ya lehu gape.
  Aurora, a sega baganetši ba gagwe ka di- sabre, o ile a lla:
  - Phenyo, ke a dumela, e tla ba ya rena! Lebitso la Russia e Halalelang!
  Gomme go tšwa go go lahlelwa ga maoto a gagwe a se nago selo, mpho ya tshenyo e fofa.
  Gomme ma-Nazi ao a segilwego a a wa.
  Gomme ka morago Svetlana ntweng. O sega mafascist ka di lahlela tša gagwe. Le gona o dira dilo ka bokgoni bjo bo feteletšego, goba gaešita le bjo bo sa felego. Maoto a gagwe a se nago selo a na le mafolofolo kudu. Le gona di bontšha tshenyo e boifišago.
  Gomme ka morago ngwanenyana o opela:
  - Kgalalelo go Naga ya Botate le mafase a maswa!
  Gomme gape go makala ga lehu go fofa go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo.
  Gomme mo Natasha o ntweng gape. Gomme o sega fase Krauts, a kitimela bjalo ka naledi ya mosela. Gomme o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Kgalalelo go Naga ya Botate ye kgolo kudu!
  Gomme ditšhoša tša gagwe di fofela godimo bjalo ka sedirišwa sa go sega mohlašana.
  Gomme ngwanenyana o bile o thoma go opela:
  - Kgalalelo go Russia ka mo go sa felego, .
  Toro ya rena e tla phethagala!
  Gomme ngwanenyana o ile a fa boomerang ye bogale ka serethe sa gagwe se se se nago selo. Gomme a sotha go dikologa gomme a kgaola dihlogo tše lesomepedi tše ntsho le tše ntsho.
  Ke therešo gore e be e se Majeremane ao a bolailego banenyana bao, eupša e be e le diyuniti tša bokoloniale tšeo di bego di dirišwa kgahlanong le bona. Eupša gaešita le se se dira gore go fodile le go feta go bahlabani.
  Di a phadima e bile di a bapala.
  Natasha o rema manaba a gagwe gape. Gomme o lahlela selo sa go swana le seo ka maoto a gagwe a go hloka selo.
  Gomme e tla rora:
  - Stalin le khanya!
  Gomme ka morago Zoya. Go swana le go lokolla selo se sengwe sa polao. Gomme menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo e ile ya tshwela molaetša wa lehu ka mathe.
  Gomme mohlabani o a rora:
  - It"s not scary go hwela Motherland ya go swana le ya rena!
  Gomme ka morago Aurora le yena o tla e tšea gomme a tsene ntweng. Gomme o tla thoma gape le boomerang ka maoto a gagwe a sa apara selo. Gomme e tla bopa manaba lefsa.
  Ka morago ga moo o opela:
  - Bakeng sa Soviet Rus '! Ke eng seo se tlago go buša legohle!
  Gomme ka morago ga moo ntweng Svetlana. Gape ngwanenyana yo a ka se thibelwego goba go fokotšwa lebelo. Ke ka fao e bethago ka gona. I just can"t save you go mohlabani yo bjalo!
  Gomme ka maoto a gagwe a sa apara selo o lahlela diphuthelwana tša polao. Gomme o bolaya manaba a gagwe ntle le kwelobohloko.
  Le ge ka morago Yarila a ka ba rapelela. Goba mohlomongwe Perun. Mmušo wa Chernobog o ba letetše ka morago ga lehu bakeng sa badiradibe! Eupša it"s even interesting in its own way - dintwa di tšwela pele ka mehla! Le dintwa tše dintši gakaakaa! Ka fao mohlomongwe ga se ra swanela go lla pheletšo ya badiradibe ka bogale kudu?
  Svetlana o ile a ba a ikwa a segiša go se nene: you can"t envy Christians - ba tla amogwa mathabo a mantši go ya go ile. Le seo ba bego ba na le sona polaneteng ya Lefase.
  Eh, badiradibe ba madimabe! Le batho ba go loka ba madimabe le go feta!
  Gomme ngwanenyana o lahlela gape mpho ya lehu ka leoto la gagwe le le betlilwego, le le se nago selo. Ke moka o re:
  - Lefase e tla ba la rena! Kgalalelo go Russia!
  Natasha o ile a dira serurubele sa gararo ka ditšhoša tša gagwe gomme a lla:
  - A go be le letago le le sa felego go Russia e kgolo!
  Gomme maoto a gagwe a go hloka selo a tla lahlela selo se sengwe sa polao le sa moswananoši. Ka morago ga moo serethe sa ngwanenyana se se se nago selo se ile sa thula phatleng ya monna yo motšo, sa mo wiša le ma-Araba a mangwe a mahlano lebotong.
  Se se latelago ntweng ke Zoya. Ga go selo seo se ka mo thibelago. O lwantšha mašaba a Hitler. Gomme o sepetša tšhilo ya gararo. Mašole a ile a rengwa ke go wa ga gagwe.
  Ka morago ga moo ngwanenyana o re:
  - Rus e sa felego 'o tla ba le Svarog!
  Gomme o winks balekane ba gagwe.
  Se se latelago ntweng ke Aurora. O ile a kitimela bjalo ka panther. O ile a kgaola bohle. Gomme ka maoto a gagwe a se nago selo o ile a thoma mpho ya lehu. O ile a rema bontši bja ma-fascist gomme a opela:
  - Bakeng sa foromo e phahameng ka ho fetisisa ea Naha ea Ntate!
  Gomme ka morago Svetlana o ile a tsena ntweng. Kamoo a remago manaba a gagwe. Gomme o dira dilo ka tsela ya go tšhoga kudu.
  Ka morago ga moo mpho ya lehu e fofa maotong a gagwe a sa aparwago. Gomme o kgaola Manazi ka botlalo, bjalo ka legare la moriri.
  Gomme ngwanenyana o a lla:
  - Mengwaga ya ka le nnete ya ka! Kgalalelo go Russia e Kgolo!
  Ee, tše tše nne di lwa ka bogale e le ka kgonthe. Eupša ba bane ba babotse bao ba sa rwalago dieta le bao ba nyakilego ba hlobotše ga ba kgone go fenya Ntwa ya Bobedi ya Lefase. Gomme ka fao Moscow e ile ya wa.
  Banenyana ba ile ba thunya ka ntle ga motse-mošate wo o thopilwego, ba diriša bobedi ditšhoša tša bona le kobo ya go se bonagale.
  Ka kakaretšo ba kgona go dira mo gontši. Banenyana ba maemo a godimodimo, o ka se ba hwetše ba le ba batelele goba ba ba botse kudu.
  Gomme Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba tloga motseng wo o thopilwego wa Gorky.
  Manazi, ka maswabi, a ile a fihlelela katlego mo e nyakilego go ba kae le kae.
  Mošemane le ngwanenyana ba ile ba sepela gomme ba lahlela dinalete ka maoto a bona a sa aparwago, ba fediša ba ga Kraut.
  Oleg Rybachenko o ile a opela:
  - Aowa, yo a phafogilego a ka se fele, .
  Tebelelo ya falcon, lenong...
  Lentšu la setšhaba le hlakile - .
  Sefebe se tla pšhatlaganywa ke noga!
  
  Ke dumela gore lefase ka moka le tla tsoga - .
  Go tla ba le mafelelo a bofasista...
  Gomme Letšatši le tla phadima - .
  Tsela yeo e bonešago bokomonisi!
  Margarita o ile a lahlela dinalete tše mmalwa ka menwana ya maoto ya maoto a gagwe a se nago selo gomme a tiišetša gore:
  - Aowa, e ka se fifala!
  Gomme o ile a thuntšha go thuthupa go tšwa go sethunya sa motšhene, a sega fase ma-fascist a mabedi a dozen.
  Ba ke mohuta wa bana. Cool, e sa šišinyegego. Gaešita le ge e le ka kgonthe, ye ga se ntwa ya mohuta woo. Gomme ba swanetše go tšhaba.
  Moscow e ile ya wa, motse wa Gorky wa wa. Manazi a hlasela Kazan ka ledimo. Ye e šetše e le motse wa mafelelo wa Soviet Nokeng ya Volga. Kganetšo ke ya bogale, eupša go na le maikwelo a oketšegago a go hloka kholofelo.
  Manazi a be a e-na le ditanka tše di tšwetšego pele kudu tša diphiramiti go tšwa lelokelelong la AG, tšeo go se nago sebetša sa Soviet seo se bego se ka tsena ka gare. Gomme se, ke swanetše go bolela, se mpe kudu.
  Ke feela ge maoto a sa aparwago a mošemane le banenyana a lahlela dipomo diporo diporong moo diphoofolo tša go tšhoša tša Jeremane di thulanago. Eupša ke"ng seo banyalani ba tee feela ba ka se dirago mola mo e nyakilego go ba lefase ka moka le le kgahlanong le USSR!
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo, a kgoromeletša dihlogo tša AG-50 le AG-75 gotee gomme ka morago a re:
  - Ge sebo se le tseleng, .
  Sera se agile...
  Re hloka go dikologa go tšwa ka morago - .
  Mo tšee ntle le go thuntšha!
  Margarita o ile a dumelelana le se:
  - Boradia ntweng ke taba e kgolo! Kudu-kudu ge e ba matla a sa leka-lekane!
  Oleg Rybachenko o lemogile gore:
  - Gomme ke ralokile leano la Entente. Ka dibetša tše di lekanago, o ile a fediša mašole a manaba a dimilione tše lekgolo le lesomenne, gomme yena ka noši a lahlegelwa ke lefela feela. Se se ra gore ka maano o ka lwantšha lefase ka moka e le ka kgonthe!
  Margarita o ile a dumelelana le se:
  - Go kgonega kudu! Gomme o lwe le go fenya!
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela maoto a nalete ka menwana ya gagwe e se nago selo. O ile a bolaya ma-fascist a mararo a dozen gomme a re:
  - Re tla hlola ka lebitso la Russia e Halalelang!
  Mošemane le mosetsana ba ile ba tšwetša pele go kitima ga bona... Ka maswabi, maatla a tloga a sa lekalekane kudu.
  Kazan e ile ya senywa ke mehuta ka moka ya dibetša. Stalin o ile a laela gore a swarelwe go fihlela lerothi la mafelelo la madi. Eupša ge e le gabotse, moya wa go lwa wa Madira a Mahwibidu ka morago ga go wa ga Moscow o be o robegile kudu. Motho yo mongwe le yo mongwe o be a nyaka go hwa ganyenyane le go feta. Le gona ma-Nazi a phagametše kudu ka dipalo le dibetša.
  Le gona difofane tša bona tša jet di thunya dipomo metse ka moka le metsana yeo ma-Nazi a sego a hlwa a kgona go e tšea.
  Pele Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba fihla Kazan, motse wo o ile wa wa.
  Ufa le yena o ile a tšewa. Ka gona, go sa šetšwe marega a thata, ma-Nazi a ile a hudugela Sverdlovsk.
  Ntlo-kgolo ya Stalin e be e le moo. Gomme samurai a tla a etšwa ka bohlabela. Majapane le ona a matla.
  Bahlabani ba bona ba kotsi haholo-holo - banana ba ninja. Go sa šetšwe marega a Siberia, ba kitimela lehlweng ba sa rwala dieta, mola bona ka noši ba apere disutu tša go thuma feela. It"s scary go ba go nagana ka bahlabani ba bjalo. Le ge di le botse kudu.
  Ke yo mongwe wa bona yo a nago le moriri o mopududu, yo mongwe o na le mmala o mosehla, wa boraro o na le mmala o mohwibidu, wa bone o na le bošweu.
  Ba ke babolai ba ba botse kudu. Ba šoma ka tšhoša e tee gomme ba lahlela di- disc tše sesane goba di- chakra go madira a sepelago ka maoto. Gomme di-ninja di lahlela dithuthupi kgahlanong le ditanka - di lekana le pea fela, eupša ditanka tše boima kudu tša Soviet di fofela godimo moyeng gomme di di gagola diripana.
  Gaešita le IS-7 e boifišago ga se lepheko go banenyana ba ninja. Ke bahlabani ba maemo a godimo kudu moo e lego gore gaešita le bahlapetši ga ba na matla kgahlanong le bona.
  Mo ke ngwanenyana wa ninja yo a nago le moriri o mopududu, ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo o ile a lahlela pea le ditanka tše tharo tša Soviet ka nako e tee, a fofela godimo godimo gomme a thuthupa ka dikarolo.
  Gomme ka morago go na le ngwanenyana wa moriri wo mosehla le leoto la gagwe le le se nago selo, a lahlela pea. Le gona gape, dikoloi tša Soviet di fofa ka mahlakoreng a fapanego gomme di pšhatlaganywa diripana. A re boleleng nnete, ba ke mohuta wa bahlabani mo - le knight ya sebete kudu e be e tla tšhošwa pele ga bona.
  Gomme mo ke ngwanenyana wa ninja yo a nago le moriri o mohwibidu ntweng. Go no swana le go lahlela pea ya mmolai ka maoto a gago a sa aparwago. Gomme go tšwa go go thulwa ga yona, ditlhamo tša sefofane se segolo sa IS-12 di ile tša thuthupa.
  Ye ke ngwanenyana wa Terminator.
  Gomme ka morago ga moo ngwanenyana wa ninja yo a nago le moriri o mošweu. Ka yona tsela yeo o tla e tšea, gomme ka maatla a gagwe ka moka o tla lahlela ditšhoša tša gagwe ka gare ga bahlabani ba Madira a Mahwibidu. O tla di kgaola, a opela:
  - Ga ke seboko se se kwešago bohloko, ninja, eupša ga ke khudu!
  Le mo nakong ye, banenyana ka moka ba bane ke babolai ntweng.
  Madira a Mahwibidu a lahlegelwa ke ntwa ka mahlakoreng ka moka. Eupša o sa dutše a leka go lwa.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba lelera lehlweng la marega. Ke bana ba ba diilago ba sa rwala dieta. Go mebele yeo e sa hwego, tšhwaane ga se e mpe gakaakaa. Banna ba ba bagolo ba ka se kgone go babja goba go swara go tonya goba go tonya. Eupša go sa dutše go le bjalo, ge o batamela Urals, tšhwaane ga e kgahliše gomme e loma direthe tše di se nago selo tša bana.
  Oleg o ile a bolela ka manyami gore:
  - Ga o tsebe gore ke eng se sebe - go tonya le tlala, goba go lemoga gore Naga ya gago ye kgethwa ya Mma e a lahlegelwa!
  Margarita o boletše ka mo go kwagalago kudu gore:
  - Go rena, go tonya le tlala ga se selo... Eupša taba ya gore re lahlegetšwe ke Manazi ge e le gabotse e mpe!
  Oleg o ile a dumelelana le se:
  - E ka se mpefala le go feta! Ka kakaretšo, ke ka baka la"ng Reich ya Boraro gantši e atlega kudu legohleng leo le bapilego go feta la rena?
  Margarita o ile a dira kakanyo e kwagalago:
  - Ka gobane mafascist a tiile kudu ebile a rulagantšwe. Gomme re bile le mahlatse gantši. Kudu-kudu ka Stalingrad!
  Oleg Rybachenko o ile a raga kgwele ya lehlwa ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a hlokomela gore:
  - Ee, re bile le mahlatse kudu ka Stalingrad! Ba ga Fritz ka bobona ba ile ba tsena molabeng ka bošilo!
  Margarita o ile a lla:
  - Go leka go se tsene mathateng, .
  Gore o se gakanege le go timela...
  Go be go tla nyakega gore go kgoboketšwe nikele ka peni, .
  Gomme go e na le moo, tswalwa lefsa!
  Bana bao ba bego ba le tseleng ba ile ba hlasela sehlopha sa ma-fascist. Mašole a fetago lekgolo a ile a bolawa. Yo mongwe o ile a tlogelwa a thopilwe. Margarita o ile a gapeletša lesogana go atla ditlhako tša lona tše di elastic kudu, tše dihubedu ka baka la go tonya. O ile a e dira ka go kwa. Gomme o ile a bolela gore Majeremane a be a šetše a batamela Sverdlovsk gomme a e dikologile.
  Oleg o lemogile gore:
  - It"s strange gore nna le wena, Margot, re lebelo, eupša ka tsela ye nngwe re sepela bjalo ka batho ba tlwaelegilego goba le go nanya!
  Margarita o ile a dumela:
  - O swere ke lephoto la go fenywa! Go bonagala legohle le yo mongwe le yo mongwe a le kgahlanong le USSR. Gaešita le tlhago le sebaka!
  Ke moka Oleg o ile a šišinya gore:
  - Go thwe"ng ge e le gore it"s trivial gore re bolaye Hitler?
  Margarita o ile a šikinya hlogo ka tsela e mpe:
  - Hyperwitch ga se ya re fa taelo ye bjalo! Ka gona a re direng ntle le ditiragatšo tša amateur. Ka ntle le moo, se se tla dira"ng?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka kgodišego gore:
  - E ntši kudu! Go feta moo, Fuhrer, ye ke Fuhrer mo Afrika le yona!
  Margarita o ile a šišinya gore:
  - A re lweng ka pele ga bjale, gomme ka morago re tla bona ka Hitler! Bjalo ka ge ba bolela - akgofa ntle le go kitimela!
  Oleg o ile a opela:
  - Lebelo le lokile, don"t break the chisel... Monna yo ga se woodpecker, gomme o hlanya ka lepotlapotla!
  Mošemane le ngwanenyana ba kitima ka maatla a bona ka moka. Gomme re ile ra kgona go fihla Sverdlovsk. Gomme ba thoma go šireletša motse wo o hlasetšwego ke Manazi.
  Ditlhaselo di ile tša latela ka go latelana.
  Bana ba be ba sa rwala dieta. Margarita o apere tunic, gomme Oleg Rybachenko e fo ba mošemane yo a aperego borokgo bjo bokopana. Eupša ba ile ba lwa bjalo ka bagale ba kgonthe le bao ba sa kobegego.
  Oleg o ile a lahlela nalete ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo, a phunya Fritz ka kgokgotheng gomme a lla:
  - Re ka se gafa le intshi ya naga!
  Margarita o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo gomme a tšholla:
  -E sego lerothi, e sego intšhi, e sego sentimetara!
  Mošemane le ngwanenyana ba ile ba lwa ka go tonya. Gomme go be go na le babulamadibogo ba bangwe le bona. Le gona ba bantši le bona ba sa rwala dieta, go sa šetšwe go tonya mo go šoro. Le gona ge e ba bana bao ba sa hwego ba sa tšhabe tšhwaane ya lešoka, bonyenyane ba ka se kgone go ba gobatša, gona go tloga go le kotsi go bana ba tlwaelegilego.
  Mo ke mmulamadibogo yo mongwe yo a sa rwalago dieta, yoo gaešita le menwana ya gagwe e bego e le e talalerata ka baka la go tonya, meno a gagwe a swere go tonya gomme mohlagare wa gagwe o rurugile. Mošemane o bohlokong bjo bogolo. Eupša go sa šetšwe se, ka bogale o tšea sehlopha sa dipomo gomme a di lahlela ka tlase ga tanka ya Nazi, gomme yena ka noši o a wa, a thulwa ke go thuthupa ga sethunya sa motšhene.
  Ye ke mošemane wa sebete...
  Goba ngwanenyana, yoo maoto a gagwe a sa aparwago a phadimago bjalo ka dipopi tše dikhwibidu, o kgoromeletša moepo ka tlase ga ditsela tša di- mastodon tša Jeremane. O a hwa ka boyena, a goeletša:
  - Bakeng sa Naga ya Mma le Stalin!
  Go bohloko kudu go ba o sa rwala dieta marega, kua Siberia, ge o sa šireletšwa ke nama yeo e sa hwego.
  Gaešita le Oleg le Margarita ga ba thabele gakaakaa go ba ba hlobotše seripa-gare ka gare ga tšhwaane e šoro. Eupša ba a myemyela le go opela, ba nyaka go thabiša bašemane:
  - Eh, tšhwaane, tšhwaane, o se ke wa n gatsetša,
  O se ke wa gatsetša! Pere ya ka! Pere ya ka!
  Boya bjo bošweu!
  Bašemane le banenyana, ba šišinya maoto a bona a mahwibidu le a matala-lerata ka baka la go tonya mo go galakago, ba ile ba opela:
  - Lehlwa le ka se re thibele! Tšhwaane e ka se re fenye! Re babulamadibogo ba ba ga Kraut! Mofasista o tla bethwa ka thata!
  Bana ba lwa gabotse! Eupša matla ga a lekane kudu. Stalin o ile a tšhaba Sverdlovsk yeo e dikologilwego go ya Novosibirsk. Lega go le bjalo, ma-Japane a šetše a batamela motse wo go tšwa ka bohlabela. Ka tsela e itšego ga ba tšhabe gaešita le tšhwaane ya Siberia.
  A ntwa e fele.
  Eupša babulamadibogo ga ba lape. Gomme le dinakong tše thata, bana ba opela ka sebete;
  Re babulamadibogo, bana ba bokomonisi - .
  Mollo, tente le lenaka le le llago!
  Tlhaselo ya bofasista bjo bo rogilwego - .
  Seo se letetšego go fenywa ka bogale!
  
  Re lahlegetšwe ke eng dintweng tše?
  Goba na o e hweditše dintweng le lenaba?
  Re be re le bana ba lefase fela - .
  Gomme bjale bahlabani ba Naga ya Mma!
  
  Eupša Hitler o ile a gata mogato a lebile motse-mošate wa rena, .
  Phororo e ile ya lahlela dipomo tše di sa balegego!
  Re Naga ya Botate, le go feta leratadima - .
  Bjale go sobela ga letšatši ka madi go fihlile!
  
  Re tla arabela bošoro ka bogale - .
  Gaešita le ge bona ka bobona, ka maswabi, e le ba banyenyane ka bogolo!
  Eupša tšhoša e diatleng tša mofsa yo a fokolago - .
  E matla go feta madira a Sathane!
  
  A ditanka di kitimela lephoto ka morago ga lephoto, .
  Gomme re arola sethunya gare ga tše tharo!
  A maphodisa a lebiše ka morago ka tsela e kgopo, .
  Eupša Modimo yo Mokgethwa o tla ba otla ka bogale!
  
  Seo re se dirilego phetho? dira mošomo wa khutšo - .
  Gomme bakeng sa seo, ka maswabi, ke ile ka swanelwa ke go thuntšha!
  Khutšo e šetše e le lehloyo.
  Gape go na le bošoro le mogau!
  
  Nna le ngwanenyana re kitima re sa rwala dieta mmogo - .
  Gaešita le ge lehlwa le wele, le fiša lešoba la lehlwa bjalo ka malahla!
  Eupša ga ba na poifo, bana ba a tseba - .
  Mofasista o tla kgorometšwa ka lekeseng ka kulo!
  
  Ka gona ba bolaya sehlopha se se gobogilego sa Krauts, .
  Gomme makgopo a mangwe ka moka a a kitima!
  Re senya madira a sepelago ka maoto bjalo ka sefepi ntweng - .
  Selemo sa bafsa ga se tšhitišo go rena!
  
  Phenyo ke phihlello, e tla ba ka May, 2019.
  Bjale ledimo la lehlwa ke lehlwa le le hlabago le le thata!
  Mošemane o sa rwala dieta, kgaetšedi ya gagwe ga a rwala dieta, .
  Bana ba ile ba keteka prime ya bona ka di- rags!
  
  Matla a a tšwa kae ka go rena - .
  Go kgotlelela bohloko, go tonya, tlhokego yeo!
  Ge mogwera wa gagwe a ela botlase bja lebitla, .
  Ge mogwera a lla, ke a hwa!
  
  Kriste o re šegofaditše babulamadibogo, .
  A re, Naga ya Botate e filwe wena ke Modimo!
  Ye ke tumelo ya pele go tšohle, .
  Soviet, naga e kgethwa!
  Gomme ba hwa ba myemyela melomo ya bona. Bana ga ba tsebe bofokodi... Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba lwa beke ka moka. Eupša Sverdlovsk o ile a wa. Karolo ya garrison e ile ya ineela - e ikwa gore seemo se be se se na kholofelo. Ke babulamadibogo feela bao ba ilego ba gana go ineela.
  Gomme bašemane ba mmalwa ba sebete, ba ba sa rwalago dieta ba dirile go phuhlama ka go hloka kholofelo. Ba ile ba kitima ka gare ga maphoto a lehlwa, e le ba pududu e le ka kgonthe ka baka la go tonya mo go boifišago. Gomme ba hwa ka fase ga dithunya tša motšhene le dikanono.
  Oleg Rybachenko le Margarita le bona ba be ba ngwathile kudu, eupša ba sa dutše ba tšhaba Sverdlovsk. Ka morago ga moo re ile ra hudugela Novosibirsk. Tšhwaane, marega, mašego a matelele.
  Mošemane le ngwanenyana ba a kitima, ba nyamile ebile ba befetšwe kudu.
  Margarita o lemogile gore:
  - Hyperwitch e ka thuša lefase le! Go sego bjalo ma-Nazi a a fenya! Ruri ye ke go hloka toka ga legohle!
  Oleg Rybachenko o ile a tlolela godimo, a sotha ka go somersault ka makga a šupago gomme a bolela ka mo go kwagalago kudu gore:
  - Go na le toka ye nnyane lefaseng le gatee! Ka mohlala, ke ka baka la"ng batšofadi ba tlaišega? Go feta moo, mo e nyakilego go ba motho yo mongwe le yo mongwe ntle le mokgekolo! Le gona ge motho e sa le yo monyenyane, o a kgoga, a nwa, gaešita le go dira tše mpe le go feta, gomme o phetše gabotse! Toka yeo batšofadi ba e tlaišegago e kae?
  Margarita o ile a dumelelana le se gabonolo:
  - Ga go na toka legohleng!
  Oleg Rybachenko o ile a botšiša ka tsela e itšego ya go hloka tlhaologanyo:
  - Gomme Modimo o lebelela kae?
  Margarita, ngwanenyana yo yo a sa rwalago dieta yo a aperego seaparo sa go ba le mekoti, o ile a šišinya gore:
  "Mohlomongwe rena ka noši re swanetše go swana le medimo e le gore toka e buše lefaseng!" Ye ke bohlale bja Mmopi!
  Oleg Rybachenko o tiišeditše ka kgodišego:
  - Ke dumela gore re tla tsoša bahu!
  Ngwanenyana wa terminator o ile a tiišetša gore:
  - Ee, ke dumela go se, go ba gona!
  Bana ba ile ba kitimela Novosibirsk gomme ba tšea karolo go šireletšeng motse wo.
  Ba ile ba lwa mo e nyakilego go ba motseng o mogolo wa mafelelo ka tlase ga taolo ya Madira a Mahwibidu.
  Stalin o be a šetše a boledišana le Hitler, a dumela go ineela ge e ba tšhireletšego ya gagwe ka noši e be e kgonthišetšwa. Fuhrer e be e itokišeleditše se, kudu-kudu ge e ba batšea-karolo ba be ba ka homola.
  Majapane a be a šetše a hlasela Novosibirsk ka ledimo go tšwa ka bohlabela. Ka gona go be go tloga go se na sebaka sa go tšhaba. USSR e be e e-hwa.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba thuntšha Manazi gomme ba lahlela dipomo ka maoto a bona a sa aparwago. Gomme ba be ba sa holofela se sengwe.
  Go bapa le bona go be go e-na le babulamadibogo. Ka tšhwaane e šoro kua Siberia, bana ka moka ba be ba sa rwala dieta e bile ba apere diaparo tša bobulamadibogo bja selemo tšeo di nago le dithapo. Ba hwile bjalo ka bagale.
  Maoto a bona e be e le a mahwibidu bjalo ka dinao tša dikhantši, gomme menwana ya bona e be e fetoga botalalerata.
  Eupša babulamadibogo ga se ba ka ba ineela.
  Ba tla ineela go bo-fascist!
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe la mošemane leo le se nago selo. O ile a kgoromeletša ditanka tše tharo tša Jeremane ka hlogo ka nako e tee gomme a hweshetša:
  - Ke dumela phenyong!
  Margarita le yena o ile a lahlela mmolai mpho ka menwana ya gagwe ye e se nago selo gomme a lla:
  - Le nna ke ile ka dumela, gomme ke tla dumela go fihla mafelelong!
  Gomme ba ile ba lwela motse wa mafelelo wa Soviet ka bogale bja go hloka kholofelo. Gomme le ge go le bjalo ba be ba sa ye go koba.
  Oleg Rybachenko, e le gore a thabiše bana ba babulamadibogo bao ba nyakilego ba gatseditšwe ka mo go hwa, o ile a opela ka phišego e kgolo;
  Ke mohlabani yo mofsa wa Mma Russia, .
  Naga ye maatla, naga ya gabo dinaga ka moka...
  Ga go na naga ya gabo ye botse go feta yeo legohleng, .
  Stalin o ile a tlema thae ka tlase ga foromo!
  Go ba mmulamadibogo ke lethabo le pitšo, .
  Akere se se ra gore o mohlanka wa naga.
  Gomme o ka oketša legohle - .
  Go senya maano a diabolo-Sathane.
  Ge selemo se fihla ka '41, .
  Ledimo la June le re duma...
  Ga re nyake gore selete se diila, .
  Bakeng sa lethabo, dumela - Naga ya Botate e hlotšwe!
  Nna le ngwanenyana re emetše Manazi a lalela, .
  Pele ga se re ile ra hwetša sethunya sa motšhene.
  Le go tena mo go hlanyago ga Hitler, .
  Sehlopha sa rena se fenya ma-Nazi ka katlego!
  Makgarebe a sa apara maoto a fetogile makgwakgwa, .
  Lehlwa le šetše le hlaba ka tlase ga ditlhako tše di se nago selo.
  Go tonya le melomo ya fetoga ye talalerata, .
  Eupša mollo o mokgethwa o ruthetša meoya ya rena!
  Re otla re sa tsebe ditekanyo tša manaba a rena, .
  Ga re go fe khutšo mosegare goba bošego!
  Dipomo di fofela godimo ga di- echelon go ba sehlopha, .
  Le bahlankedi ka sethunya sa sniper.
  Mafascist a ka se hwetše thekgo kae goba kae, .
  mmulamadibogo wa rena, detachment ya sebete...
  Bokgoni, ge e ba o hloka go sega dithaba, .
  Ke tše ditanka tša Hitler di tukago bjalo ka dikerese.
  Batho ba ile ba kgobokana ka go galefa - .
  Bakeng sa toka, sebete le tlhompho.
  Gomme ga go na legogo lewatleng la madimo - .
  Seo se bego se tla dira gore re dule fase!
  Re ile ra tsena Berlin, ra tsenela Komsomol, .
  Go tloga go gata dieta le banenyana lefase ka moka!
  Re hema todi ya mofenyi ka May, 2019 ya legodimong.
  Bjale katlego ya rena e phadimago e fetogile ya ka mo go sa felego!
  
  
  
  
  . ALEXANDER THE III O PHEDILE DINGWAGA TŠE MASOMELO A SETSELA
  Tsar o ile a matlafatša gape mmušo ka tša boiphedišo. Go be go se na meferefere goba diphetogo, ka gona ikonomi e be e dula e gola. Gomme Russia e bile le baagi ba bantši ka Ntwa ya Pele ya Lefase ka lebaka la mahu a fase le go thopša ga dilete tša ka leboa la China le Korea. Gomme madira e be e le a magolo. Gomme ditanka tša mathomo tše bofefo mo letotong di ile tša tšwelela, gomme difofane tše ntši tša ditšweletšwa tše di fapanego.
  Ka maswabi, Alexander wa Boraro ga se a ka a phela go bona phenyo Ntweng ya Pele ya Lefase, eupša se se šetše se ile go Nicholas wa Bobedi.
  Kgoši ye mpsha e be e na le sedulo sa bogoši se se tiilego, mosadi yo mongwe, mojalefa yo a phetšego gabotse, batho ba dimilione tše makgolo a mabedi le masomeseswai, le mašole a dimilione tše pedi le seripa dinageng tša nako ya khutšo.
  Ka gona o ka lwa ka sebete le ka bokgoni! Go oketša moo, ma-Russia gape a na le ditanka tše bofefo tšeo di nago le dithunya tša motšhene, eupša tše boima di sa tšwa go tšwelela. E ile ya hlabollwa ke morwa wa Mendeleev.
  Ka gona o ka se kgone go thibela madira a bogoši!
  Nicholas II o ile a tsena ntweng le Majeremane le ma-Austria... Mabotho a Russia a ile a hapa Galicia, Bukovina, mme a tlisa letoto la diphenyo ho ma-Austria. Mathomong go bile le dintwa kua East Prussia, eupša ka morago ba ile ba itefeletša gomme ba kgaola Koenigsberg. Selekane se ile sa kgoromeletša Majeremane kgole le Paris... Mašole a Russia a ile a tšea Krakow, gomme ka go ba le go phagama ga dipalo, go sa šetšwe marega, a tšwetša pele tlhaselo, a batamela Budapest. Jeremane e ile ya šišinya, ka go bona gore taba ye e nkga ka go fenywa, khutšo ka dipeelano tše di lekanetšego.
  Majeremane a ile a dumela go nea Russia Klaipeda le karolo ya dinaga tša Poland, gotee le go lefa tefo ya tšhireletšo. Fora e ile ya bušetšwa karolong ya tšhemo yeo e bego e thopilwe pele ka fase ga Bismarck, gomme go se nene go ya Denmark.
  Austria-Hungary e ile ya gafela Galicia, e lego karolo ya Bukovina le Krakow. Eupša mmušo ga se wa ka wa phuhlama. Russia e ile ya boela ya hwetša dinaga tša ma-Slav, selo se sengwe le se sengwe seo e kilego ya ba karolo ya Kievan Rus, gomme ya katološa Mmušo wa Poland.
  Türkiye le Japane ga se tša ka tša ba le nako ya go tsena ntweng, go etša ge Italy e dirile. Ke gore, Ntwa ya Pele ya Lefase, ge e le gabotse, ga se ya direga. Ka fao go thulana go se nene. Nicholas II o ile a matlafatša matla a gagwe a taolo gomme ka morago a buša ka khutšo ka nako e telele kudu.
  Russia, le ge go le bjalo, e ile ya fetša ntwa yeo kua Afghanistan - mafelelong ya e arola le Mabrithania. Ke moka Iran e ile ya arogana le Brithania.
  Ka go rialo Russia e ile ya katološa dithoto tša yona. Eupša mathata a ekonomi le Kgateletšego ye Kgolo ya 1929 di ile tša tla... Ka 1931, Japane, ka selekane le Turkey, e ile ya thoma ntwa kgahlanong le Russia ya Tsarist. Eupša ge e le gabotse e be e le go ipolaya. Sehlopha sa dikepe sa Tsar kua Pacific ka tlase ga taelo ya Kolchak se ile sa fenya ma-Japane. Le gona madira a fase ka kakaretšo a be a le matla ka makga a mantši.
  Go ka bolelwa se se swanago ka ma-Turkey. Go molaleng gore ba ile ba namela kgahlanong le lenaba le le fošagetšego.
  Russia ya Tsarist e ile ya kgona go kotama madira le go thopa Japane. Gomme ka morago mašole a Russia mafelelong a ile a thopa Turkey. Ka tsela yeo go ile gwa fela mehla ya Mmušo wa Ottoman.
  Le gona Tsar Nicholas II o ile a oketša letago la gagwe le matla a Russia. Mmušiši yo wa letago o ile a buša go fihla ka 1936 gomme gape o ile a hwa a e-na le nywaga e masometshela-seswai.
  O ile a hlatlangwa ke Alexey II. Ka kakaretšo, monna yo a phetšego gabotse ka mo go feletšego wa nywaga e masometharo-pedi. Mmagwe o be a fapane, ka gona Alexander wa Boraro ga se a ka a dumelela lenyalo leo le bolayago.
  Alexei II o ile a phetha go thopa Saudi Arabia ka go e arola le Brithania.
  Wilhelm II o ile a buša sedulong sa bogoši sa Jeremane go fihla ka 1941. Kgoši ye e bile mmušong mengwaga ye masomehlano-tee! Nako e telele kudu!
  Eupša bjale morwa wa gagwe Ferdinand o sedulong sa bogoši. Ga e nkge le go swana le Hitler. Kanegelo ye nngwe.
  Go sa na le khutšo. Dikoloni ka moka di be di arogantšwe. Mussolini o ile a thopa Ethiopia.
  Ga go na selo se sengwe seo se ka aroganyago... Brithania, le ge go le bjalo, e feta dinakong tše thata. Le gona e mathateng a tša boiphedišo.
  Gomme ka fao Ferdinand o ile a šišinya go Alexei wa Bobedi gore a arole dithoto tša bokoloniale tša Fora le Brithania. Go swana le, ka nnete, ka fao o ka lebelelago dinaga tše.
  Ka go rialo, Mussolini, Ferdinand le Alexei II ba ile ba kopanya kwano ya bona.
  Eupša go ba gona, Russia, ka nako ye, e be e šetše e kgonne go thopa mo e nyakilego go ba China ka moka gomme e be e matla ka makga a mantši go feta motho le ge e le ofe yo mongwe moruong, lefapheng la tša bohlabani le ka baagi.
  Tsar Alexei o ile a dumelela, ka kakaretšo, tšhišinyo ye gomme a tšea sephetho sa gore ba tla thoma mmogo.
  Ferdinand o be a se sa le yo monyenyane. Gomme o be a le šedi.
  Lega go le bjalo, ka May 15, 1945, ntwa e ile ya thoma. Majeremane a ile a huduga gape
  Kgahlanong le Belgium...
  Gomme madira a tsarist a ile a feta dikoloning tša Brithania gomme a kitimela ka Egepeta.
  Russia e be e na le mašole a dimilione tše lesome le dihlopha tše makgolo a mahlano, gomme ka kgodišego
  O ile a fenya. Go be go bonagala eka ga go na motho yo a bego a ka mo thibela.
  Ka dikgwedi tše pedi, madira a tsarist a ile a thopa India, borwa bja Iran, dithoto tša Brithania kua Saudi Arabia, Egipita, Sudan le bontši bja Indochina.
  Eupša Majeremane a ile a kgona go thopa Belgium feela, gomme a emišwa ditseleng tša go batamela go ya Paris. Holland le yona e ile ya tsena ntweng.
  Russia ya Tsar ka dikgwedi tše dingwe tše pedi e ile ya thopa dithoto tša Brithania kua Asia gomme ya fetša Indonesia. Ke moka o ile a kotama Australia gomme a hudugela Afrika.
  Majeremane a ile a leka go tšea Paris, eupša tlhaselo ya ona e ile ya bušetšwa morago. Lega go le bjalo, ntwa e be e lahlega. Italy le yona e ile ya thopa dithoto tša Afrika tša Brithania le Fora.
  Ke feela kgweding ya bohlano moo madira a tsarist a ilego a thoma go fihla Yuropa. Ntwa e be e sa dutše e tuka Afrika le Australia, eupša e be e šetše e fedile. Austria-Hungary, yeo e fokoditšwego kudu ke go lahlegelwa ke naga, le yona e ile ya tsena ntweng ka lehlakoreng la mohlakanelwa.
  Majeremane a ile a kgona go thopa Holland. Gomme ba kaonafatša maemo a bona.
  Ka dikgwedi tše dingwe tše pedi, Russia ya Tsarist e ile ya fetša go thopa Australia le Afrika. Gomme ke feela mafelelong a November, feela ka gare ga tšhwaane, tlhaselo e mpsha ya madira a Jeremane le Russia e ile ya thoma, e tlola Paris.
  Tabeng ye, madira a be a šetše a sa lekane kudu. Mašole a Fora-Maisemane a ile a fenywa. Gomme Paris e dikologilwe.
  Gomme ka Letšatši la Ngwaga o Mofsa sehlopha sa bahlabani se ile sa ineela... Ke moka mašole a tsarist le a Jeremane a ile a thopa Fora ka moka ka dibeke tše tharo. Ke moka go thuthupišwa ga Brithania ka pomo go ile gwa thoma... Gomme dikoloni ka moka di ile tša thopša ke mohlakanelwa.
  Brithania ka May 1946, e šetše e se na madi e bile e wišitšwe ka dipomo
  O ile a ineela.
  Ka tsela yeo go ile gwa fela ntwa e nngwe e kgolo. Russia e ile ya tšea mo e nyakilego go ba dikoloni ka moka bakeng sa yona. Jeremane e ile ya amogela mo gonyenyane kudu, Italy e ile ya tšea selo se itšego gomme Austria-Hungary ya hwetša seripa sa seswantšhetšo.
  Go sa šetšwe taba ya gore Majeremane a be a letetše dikoloni tše kgolo, gomme a amogela ka fase kudu, Morocco fela, eupša Jeremane e be e akaretša tlhamong ya yona: Belgium, Holland, le Fora go ya Port de Calais.
  Go oketša moo, Russia ya tsarist e ile ya bušetša Majeremane Namibia le seo pele e bego e le sa bona.
  Ka boripana, ka tsela ye nngwe re ile ra e lokiša gomme ra dira khutšo...
  Khutšo e ile ya tla... Ka 1953, Russia e ile ya hwetša pomo ya athomo, gomme ngwaga ka morago Jeremane le yona e ile ya e hwetša. US e ile ya hwetša dibetša tša nuclear ka 1960.
  Ka go rialo, go ile gwa tsoga teka-tekano ya poifo.
  Le gona ka 1955, mosepela-ka-dinaledi wa mathomo wa Russia o ile a fofela sebakabakeng, a dikologa kgwele. Le gona ka 1961, ma-Russia a ile a bea leoto ngwedi.
  Le ka 1983 go ya Mars! Maamerika a ile a fofela ngwedi ka 1971, gomme Majeremane ka 1984. Austria-Hungary le Jeremane di ile tša kopana go ba mmušo o tee. Sweden le Norway di ile tša ba karolo ya Russia ka go ikemela le go ipuša.
  Dinaga tše dingwe di ile tša lahlegelwa ke tokologo ya tšona ganyenyane-ganyenyane.
  Ka 1987, basepediši ba lefaufaung ba Russia ba ile ba fofela Venus. Ka 1992 go ya Mercury. Le ka 1999 go ya Pluto.
  Tshepedišo ya letšatši e tsentšwe gabotse.
  Mebušo ye meraro ya nuclear e ile ya tšwelela: Jeremane ye Kgolo, USA le Russia ye Kgolo.
  Alexey II le yena o hwile a na le mengwaga ye masometshela-seswai ka 1972. O ile a hlatlangwa ke morwa wa gagwe Alexander wa bone. Kgoši ye e be e na le mengwaga ye masomenne-tee ge e rotogela sedulong sa bogoši. Se se makatšago ke gore Alexander wa Bone o phetše nywaga e masometshela-seswai gomme a hwa ka 1999. Gomme morwa wa gagwe Vladimir wa Boraro a rotogela sedulong sa bogoši. Ka 2013, mengwaga ye makgolo a mane ya lešika la bogoši la Romanov e ile ya ketekwa.
  Ga bjale, Russia e eme ka maoto ka go tia. Eupša go sa na le Jeremane le USA bjalo ka baphadišani ba yona lefaseng. Mmušo wa Tsar, gotee le dikoloni tša wona, o be o akaretša go feta ganyenyane seripa-gare sa tšhemo ya lefase le baagi ba fetago pedi-tharong ya lefase. Russia e tiile, eupša ga se yona feela go fihla ga bjale.
  Rules Russia, Vladimir wa boraro ka 2019 o ile a fetša mengwaga ye masometshela-šupa. Ba bantši ba ipotšiša gore naa o tla phela, go swana le dikgoši tša peleng, mengwaga ye masometshela seswai goba o tla šitiša ditiragalo tše tša go makatša tša go itiragalela?!
  Mo nakong ye, go hlangwa dibetša tša go lwantšha nuclear kua Russia. Go molaleng gore go ka se be le dibetša tša nuclear, gomme Russia e tla kgona go lebeletšana gabotse kudu le Jeremane le United States. E na le batho ba bantši le mašole a mantši. Le gona boleng bja dibetša bo kaone!
  Eupša ga bjale go na le dibetša tša nuclear, gomme dilo ka moka ga se tša hlwa di fenywa. Eupša dibetša tša go lwantšha nuclear di hlangwa ka mafolofolo kudu, ka gona go na le dibaka tše itšego tša phenyo.
  
  GO WA GA GIBRALTAR
  Mogateledi wa Sepania Franco, ka go se swane le histori ya kgonthe, o ile a dumela gore madira a Jeremane a hlasele sebo sa Maisemane sa Gibraltar. Ka go ananya, Sepania e ile ya amogela dinaga tše dingwe tša Brithania le Fora Afrika.
  Tlhaselo yeo e bego e le ka tlase ga taelo ya Mainstein e diregile bošego go tloga ka November 25, 1940 go fihla ka November 26. Bjalo ka ge go ile gwa direga, Mabrithania a be a se a itokišeletša ka mo go feletšego bakeng sa mogato o bjalo wa tša bohlabani gomme ma-Nazi a ile a kgona go thopa sebo se matla gakaakaa go tšwa go go hlaselwa.
  Go wa ga yona go bile le diphetogo tše dikgolo tseleng ya ntwa. Wehrmacht e ile ya kgona go fetišetša madira bokgoleng bjo bo kopana kudu go ya Afrika, gomme Mabrithania a ile a thibelwa go tsena Lewatleng la Mediterranean go tšwa Bohlabela.
  Taelo ya Jeremane e ile ya romela dikarolo tše mmalwa Afrika ya equatorial. Go oketša moo, sehlopha sa Rommel se ile sa fetišetšwa Libya, dikgwedi tše mmalwa pejana ga dilo tša kgonthe.
  Mabrithania, ka lehlakoreng le lengwe, a ile a tlogela tlhaselo kgahlanong le Mataliana kua Ethiopia gomme a thoma go matlafatša maemo a ona kua Egipita. Lega go le bjalo, Rommel o ile a kgona go ba pele, gomme ka baka la go hlasela ga pele, o ile a fenya madira a bokoloniale, a thopa Alexandria le Cairo. Boemo bja Brithania Afrika bo ile bja raragana kudu. Majeremane a be a šetše a fihlile Mokerong wa Suez gomme a tšhošetša go tšwela pele ka mo go oketšegilego Bohlabela bja Magareng. Go tlaleletša, go bile le sebaka sa go leba Sudan.
  Ke therešo gore dilo di be di sa sepele gabotse go Mataliana kua Gerika, eupša go fihla ga madira a oketšegilego a tšwago Jeremane go ile gwa phološa boemo.
  Hitler o be a e-na le bothata: hlasela USSR goba a fetše Brithania? Katlego ya Wehrmacht Afrika e hlohleleditše sephetho sa bobedi - go ipha letsogo le le lokologilego ka Bodikela. Le ge ditokišetšo tša sešole tša USSR di ile tša tlatša Fuhrer ka poifo.
  Madira a Mahwibidu a be a matlafala, eupša Majeremane a be a sa dule a sa dire selo kgauswi le le ge e le efe. Tšweletšo ya ditanka ka 1941 e ile ya oketšega gabedi ge e bapišwa le 1940, gomme tšweletšo ya difofane e ile ya oketšega mo e nyakilego go ba ka makga a mabedi le seripa.
  Manazi a ile a thuthupiša pomo gomme a kotama Meleta. Ke moka Rommel o ile a thuba ditšhireletšo bobedi kua Suez Canal le ka Iraq, yeo e bego e rabele kgahlanong le pušo ya Brithania. Majeremane a ile a thopa Kuwait le Bohlabela ka moka bja Magareng ka bonolo bjo bo lekanyeditšwego. Stalin o ile a kgomarela leano la go leta gomme o bone. Eupša Churchill o ile a tšwetša pele ntwa ka manganga. Sekepe sa Wehrmacht, ka ge se fihlile Iran, se ile sa retologela ka borwa bja Afrika.
  Ngwaga wa 1941 o be o le kgaufsi le go fela. Tšweletšo ya dikepe tša ka tlase ga meetse e ile ya oketšega, gomme Brithania ya lahlegelwa ke dikoloni tša yona. US e ile ya itshwara ka go se dire selo. Eupša Japane e be e sa kgone go dula e sa dire selo gomme ya hlasela Boemakepe bja Peru ka December 7. Ntwa e mpsha e thomile kua Pacific. Le gona Hitler o ile a swanelwa ke go tlogela gape dithulaganyo tša go hlasela USSR.
  Re hloka go thuša Majapane, go thopa Iran le India, gammogo le Afrika Borwa. Gomme sa bohlokwa kudu, Brithania ka boyona. Go feta moo, difofane tša Amerika tšeo di thuthupišago dipomo ga se sebapadišwa. Di ka baka Third Reich mathata a mantši. Gomme go loketše kudu go dira ditlhaselo tša dipomo go tšwa tšhemong ya Brithania.
  Ka gona Fuhrer e ile ya gapeletšega ka 1942 go tlogela dikgopolo tša go hlasela Bohlabela.
  Go be go na le kotsi ya gore Stalin ka boyena o tla bula ka pele, eupša... O swanetše go tseba semelo sa Stalin. O thibetšwe kudu pholising ya dinaga tša ka ntle. Ntwa le Finland e ile ya dira gore Mogateledi yo Mohwibidu a be šedi le go feta.
  Mola USSR e kgoboketša matla. Palo ya difofane ka la 1 Pherekgong 1942 e ile ya fihla go dikoloi tše dikete tše masometharo-pedi, le ditanka, tše di fetago dikete tše masomepedi-hlano, gotee le ditanket tše dingwe tše dikete tše tharo. Ka kakaretšo, Stalin o be a rulagantše go phetha go thwala dihlopha tše 20 tša metšhene, ka palomoka ya ditanka tša dikoloi tše dikete tše 32, tšeo tše dikete tše 16,5 e bego e le di-KV tša moragorago tša ditšweletšwa tše di fapa-fapanego le di-T-34. Plus, ditanka tša T-50 di be di sa dutše di hlabollwa, le ge koloi e ile ya ipontšha e le bofefo.
  Majeremane, a lebane le Matilda le ditanka tše dingwe tša cruiser, gomme gape a na le tshedimošo ya gore Mabrithania a be a hlama ditanka tše boima, le ona a ile a thoma go itirela mastodons. Pele ga tšohle, "Tiger" ka kanono ya 88-mm, gomme e hlometšwe ka kanono ya 75-mm yeo e sa tsenegego yeo e nago le barrel ye telele.
  Gape go be go e-na le tsebišo mabapi le go aga ditanka tša Soviet. Tanka ya KV-2 e ile ya gwantela mogwantong wa May Day kua Red Square, gomme tše masometharo-nne di be di na le tshedimošo ye nngwe.
  Boemong le ge e le bofe, ge Speer a be a etelela pele Lefapha la Mmušo la Dibetša le Dithunya, ditlhabollo tša thekinolotši di ile tša sepela ka lebelo. Hitler o be a nyaka go ba le ditanka tše kaone kudu lefaseng, le tše boima. Eupša go fihla ga bjale Jeremane e be e le ka tlase ga USSR ka mo go kwagalago. Bobedi palo ya dikoloi le boleng bja tšona. Ka August 1941, tšweletšo ya tanka ya KV-3 e ile ya thoma. Koloi e ile ya ipontšha e le ye boima kudu ka ditone tše 68, eupša e itlhamile ka kanono ya 107 mm ka lebelo la mathomo la projectile la dimithara tše 800 ka motsotswana. Se se ile sa mo fa mohola go feta "Nkwe", yeo, ka tsela, e bego e sešo ya tsenywa tšweletšong.
  KV-5 e ile ya ipontšha e le e matla le go feta, e le boima bja ditone tše 125 e bile e e-na le dikanono tše pedi. Ke therešo gore koloi e bjalo e boima e ile ya baka mathata a mantši go madira a Soviet go feta kamoo e bego e swanetše ka gona. Gomme ka 1942, mohuta wa KV-4 wo o nago le boima bja ditone tše 107 o ile wa amogelwa bakeng sa tirelo. USSR e be e ka ikgantšha ka tshwanelo ka ditanka tša yona tše boima kudu lefaseng, gomme gape e le tše matla kudu.
  Eupša Jeremane e hlabologile gabotse ka difofaneng. Yu-188, ge e be e thoma go tšweletšwa, e ile ya hlama lebelo leo le bapetšwago le difofane tša ntwa. DO-217 le yona e be e bonagala e hlomphega. Difofane tša jet le tšona di ile tša hlangwa ka mafolofolo. Ka ge Brithania e be e le sepheo se segolo, tlhokomelo e kgolo kudu e ile ya lebišwa difofaneng tša go thuthupiša dipomo tša jet go feta historing ya kgonthe.
  Majeremane a be a diriša mošomo wa makgoba ka mafolofolo. Palo e kgolo ya bathobaso e ile ya tlišwa go tšwa Afrika. Bašomi ba bathobaso ba be ba kwa, ba tiile, eupša ba se na bokgoni. Di be di dirišetšwa modiro wa go thuša.
  Eupša ka go laola Yuropa, Majeremane a be a ka thwala bašomi ba lekanego bao ba swanelegago.
  Speer o ile a ba a kgona go hlohleletša Hitler gore a se phegelele lenaneo la go fediša Bajuda, eupša a ba diriše tšweletšong ya difofane le didirišwa.
  Petšhe e be e le tlhaselo ya difofane kgahlanong le Brithania le ntwa e kgolo ya dikepe tša ka tlase ga meetse.
  Le ge go le bjalo, go tsena ga Amerika ntweng go ile gwa oketša go opša ke hlogo go ba ga Kraut gomme gwa ba gapeletša go oketša kudu palo ya dihlopha tša diphiri.
  Jeremane e ile ya gapeletšega go kgothaletša ka morago ga nako go tšweletšwa ga difofane tša go thuthupiša dipomo le difofane tša maano. Pele ho tsohle, Yu-288 le Yu-488 - le dienjini tse 'nè. Eupša tlhabollo ya tšona le go phethwa ga tšona di ile tša tšea nako. Phetošo ya ME-109 ya "F" ka kakaretšo e be e le moganetši yo a swanelegago bakeng sa dikoloi tša Brithania. Eupša tlhabollo ya ME-209 e ile ya palelwa, go etša ge go dirile ME-210.
  Sefofane sa go thuma sa go thuma sa XE-177 le sona ga se sa atlega. Eupša Speer o ile a fenya morago ka dipalo. Go oketša moo, Focke-Wulf e ile ya ba sefofane se matla kudu sa ntwa go ya ka dibetša, sa lefela tše dingwe tša mafokodi a ME-109. Gomme sekolo sa go fofa sa Majeremane se ile sa ipontšha e le se se kaone go feta sa Maisemane, gomme le go feta sa Amerika. Ka May 1942, Manazi a ile a hapa Afrika Borwa. Gomme sehlopha sa madira sa Amerika se ile sa fihla Madagascar. Ntwa ya Midway e ile ya lahlegelwa ke ma-Amerika: molaodi wa maemo a boraro, yo a kgathilego tema ya mafelelo ntweng ye, o ile a feleletša, ka mo go makatšago, a le Madagascar. USA e be e nyaka go boloka motheo Afrika gomme e se dumelele Manazi a iketla. Eupša se se ile sa mpefatša boemo bja bona kudu Pacific.
  Ke therešo gore ma-Japane ga se a ka a dira dilo ka mo go feletšego. Ntwa ya go lwela sehlopha sa dihlakahlaka sa Hawaii e ile ya goga.
  Nazi e ile ya hwetša taolo ya Afrika le dipolokelo tše kgolo tša didirišwa tše tala tša maano, gomme gape a thopa India le Iran. Methopo yeo e lego ka tlase ga taolo ya Third Reich ke e megolo kudu, eupša e sa dutše e swanetše go šilwa.
  Ntwa ya moyeng ya Brithania ga se ya kgaolwa gabotse gakaakaa. Ka go oketša tšweletšo ya difofane ka mehla, Majeremane a be a ba gateletša, eupša go be go se na go buša ka mo go feletšego. Go hloka matla a maano a difofane le thušo ya United States le tšona di bile le tutuetšo, gomme gaešita le ka nako yeo go be go se na dikepe tša ka tlase ga meetse tše di lekanego. Gomme torpedo ya mohlolo yeo dikholofelo tše ntši di bego di kgomaretšwe ka yona e ile ya re nyamiša.
  Sekepe sa Fuhrer ga se sa ka sa ba le sebete sa go kotama Brithania ka 1942. Go ile gwa gatelelwa go matlafatšeng matla a lewatle le sehlopha sa dikepe tša ka tlase ga meetse. Ka nako e swanago, go ile gwa agwa dikepe tša go rwala difofane le dikepe tša ntwa. Go be go na le bokgoni bjo bo lekanego bja tšweletšo, eupša se sengwe le se sengwe se be se tšea nako.
  Dithuthupi tša sehlopha sa A tša ballistic le tšona di be di nyaka go lokišwa gabotse. Eupša dithuthupi tša diroboto tša V-1 di ile tša thoma go tšweletšwa ka bontši. Dikoloi tšeo di sa bitšego kudu, tšeo di šomago ka makhura a bonolo, di be di e-na le mohola o sa belaetšego wa gore di be di sa nyake bakgweetsi ba difofane.
  Hitler, ka ge a be a hweditše phihlelelo ya methopo ya tlhago ye e sa lekanywego le dipolokelo tša bašomi, o be a nyaka go phološa maphelo a bakgweetsi ba difofane ba Jeremane. V-1, ka ge e be e le bonolo go e tšweletša e bile e se na batho, e be e bonagala e le tharollo e botse kudu. Le gona dikete tša dithuthupi tše bjalo tša diroboto di nele pula London ga e sa le go tloga ka go wa ga 1942.
  Ka nako e swanago, Majeremane a ile a akgofiša tlhabollo ya sefofane sa go thuthupiša dipomo sa jet sa Arado le dithuthupi tša ballistic.
  Stalin o ile a tšwela pele a leta le go kgoboketša matla. Ka 1942, USSR e ile ya tšweletša ditanka tše difsa tše dikete tše hlano le seripa tša KV le T-34, le ditšweletšwa tše ka bago tše sekete tša kgale, tše ka bago tše makgolo a mahlano tše difsa tše bofefo tša T-50 le T-60 le ditanka tše makgolo a mabedi tša go sepela ka meetseng le ka meetseng. Sehlopha sa difofane le sona se oketšegile - difofane tše ka bago tše dikete tše lesomehlano tše mpsha le tša kgale di tsene tirelong. Go be go bile go hlaelela bakgweetsi ba difofane. Tšweletšo ya Katyushas e ile ya oketšega ka go nanya.
  Jeremane ya Nazi e ile ya tšweletša difofane tše di fetago dikete tše masometharo, eupša ya lahlegelwa kudu dintweng. Majeremane a ile a tšweletša ditanka tše ka bago tše dikete tše tshela le seripa. Boholo ba tsohle T-3 le phetolo e ncha T-4 le kanono e telele-barreled 75-mm. Go tšweleditšwe go se nene go feta lekgolo la "Di-Tiger" tše difsa kudu, gomme "Di-Panther" e sa dutše e le feela diprototype.
  Eupša sethunya sa tlhaselo sa MP-44 seo se hlamilwego ke Schmeister se ile sa thoma go tsena lelokelelong. Ka go se swane le kanegelo ya kgonthe, motšhene o be o sa swanela go hlabollwa go elwa hloko tlhaelelo ya ditšhipi tšeo e sego tša tšhipi. Gomme se se ile sa akgofiša tlhabollo ya sethunya se bonolo sa go hlasela, seo se nago le tšhipi ya motswako.
  Ka gona Majeremane a ile a thoma go hwetša mohola ka dibetša tše dinyenyane. Eupša gape ba be ba nyaka nako ya gore sethunya sa motšhene se hlome madira ka moka gape.
  Eupša sehlopheng sa dikepe tša ka tlase ga meetse, moo tšweletšo e ilego ya fihla go dikepe tša ka tlase ga meetse tše masomenne go ya go tše masomehlano ka kgwedi, Majeremane a tloga a se na mo go lekanago le wona.
  Dikepe tša ka tlase ga meetse tša lebelo le legolo kudu tšeo di šomišwago ke hydrogen peroxide di tšweletše. Mošomo lenaneong la nuclear le wona o akgofile. Ka mahlatse, go na le methopo e mentši. Le gona gaešita le phošo ya bo-ra-fisiki ba Jeremane ya gore graphite e be e sa swanela e le motsamaisi ga se ya ipontšha e le masetla-pelo. Difeme tše mmalwa tša go tšweletša meetse a boima di ile tša agwa, go akaretša le Afrika.
  Ka gona a re boleleng nnete, eupša sedirišwa sa nuclear sa Manazi se ile sa thoma go šoma ka December 1942. Le pejana go se nene go feta ma-Amerika. Ka morago ga go fenywa Lewatleng la Pacific, go ile gwa thoma dithulano tše šoro magareng ga bona. Le gona ditšhelete tša lenaneo la nuclear di ile tša fokotšwa ka mo go lemogegago.
  Mathomong a 1943 a ile a swaiwa ke go tsebagatšwa ga Hitler ga Ntwa e Feletšego le go tsenywa ga tirelo ya bašomi ya legohle mafelong ao a thopilwego. Ditlhaselo tše dikgolo tša V-1 kua London ga se tša ka tša itokafatša ka mo go feletšego. Mabrithania a ile a ithuta go raka ditlhaselo tše bjalo ka karolo, eupša Majeremane a ile a fenya ka dipalo.
  Eupša ntwa ya dikepe tša ka tlase ga meetse e ile ya ipontšha e le e kotsi e le ka kgonthe go Brithania. Tšweletšo ya dibetša sehlakahlakeng e ile ya wa kudu ka lebaka la go hloka didirišwa tše tala. Motse-mošate o be o le kgaufsi le go phuhlama. Go oketša moo, ma-Nazi a ile a thopa Madagascar, gomme ma-Japane, gotee le ma-Nazi, a ile a hlasela Australia gomme a fihlelela go ineela ga yona ka pela.
  Gaešita le ge Stalin a be a kwešiša kotsi ya maano a go leta gomme a bone, o ile a dula a botegela yena gomme a se tsene ntweng. It"s better go tlogela bokapitalise ba iphediše go fihla mafelelong. Gomme re tla lebelela...
  Eupša leano le le lona le be le e-na le mafokodi a lona. Ka go diriša methopo e megolo kudu, Third Reich e be e šetše e lokišeletša ntwa kgahlanong le USSR. Tšweletšo ya ditanka kua Third Reich e ile ya fihlelela palogare ya dikoloi tše 1 200 ka letšatši ka 1943, gotee le dithunya tše makgolo a mararo le masomehlano tšeo di itšhidullago. Go feta moo, dithunya tšeo di itšhidullago ga di fokola le gatee. "Di-Ferdinand", "Dinose tša Bumblebee", "Jagdpanther". Ge re nagana gore Majeremane ga se a ka a lahlegelwa mo e nyakilego go ba ditanka, ditanka tša ona di ile tša tlatšwa gape ka lebelo le le fetago la Madira a Mahwibidu gabedi. Le gona sekgoba sa boleng thekinolotšing yeo e thekgago USSR se ile sa thoma go fokotšega.
  Mabapi le boleng, Fritz e ile ya hwetša "Royal Tiger", yeo e swanago ka boima le KV-3, gomme e bile e phagametše go se nene ka maatla a go tsenelela ka lebaka la boleng bja projectile le ditlhamo tše maatla tša ka pele. Go lokile, Soviet KV-5 le KV-4 tše boima kudu di ile tša ipontšha e le tšeo di sa botegego kudu ka tsela ya setegeniki, kudu-kudu tšhese ya tšona. Ka gona tšhomišo ya ntwa ya diphoofolo tše bjalo tša go tšhoša e be e belaelwa.
  Gomme Stalin o ile a laela gape gore go hlolwe KV-6 ka dithunya tše šupago le dirokete tše pedi tša go thunya. Ba dirile koloi yeo. Eupša e ile ya ipontšha e le e boima kudu le e telele moo o bego o ka se kgone go e rwala ka setimela goba go e tsenya ntweng. T-34-76 ke koloi yeo e atlegilego kudu, eupša e fokola ntweng ya ka pele go feta Panther goba Tiger. Gomme KV-1 le KV-2 di bapetšwa le Majeremane ka boima, eupša di ka fase ga Panthers le Tigers ntweng ya hlogo le hlogo. T-4 ya Jeremane e be e lekana le tše masometharo-nne ka ditlhamo gomme e phagame ka dibetša, go bonagala le optics, gomme se se na le boima bjo bo lekanago, goba gaešita le ka tlase ge go bapetšwa diphetogo tše boima.
  Ka boripana, Fritz e kaonafaditšwe gomme boleng bo fihla go par. Gomme ponagalo ya ME-309 le ME-262 e ile ya fa mohola wa boleng bja difofane. Go swana le Yu-488, e lego sefofane se se kaone kudu sa di-enjene tše nne sa go thuthupiša dipomo. Gomme ka morago ga bona ke dikai tša jet. Tše bjalo ka Yu-287 le Arado.
  Ka September 1943, mafelelong ma-Nazi a ile a kotama Brithania ka katlego. Ka morago ga dibeke tše pedi tša ntwa, Engelane e ile ya ineela. Le gona gaešita le ge Churchill a ile a tšhabela Canada, mafelelo a ntwa ya ka Bodikela a ile a bonagala e le phetho yeo e sa letelwago.
  Roosevelt, ka ge a lahlegetšwe ke modirišani wa gagwe yo mogolo gomme a boifa matla a golago a Third Reich, o ile a kgopela khutšo.
  Hitler, ka morago ga dipoledišano le sehlopha sa gagwe, o ile a bea boemo bakeng sa United States: go tlogela lenaneo la nuclear le go amogela diphenyo ka moka tša Japane le Reich ya Boraro. Le gape go gogela morago ga madira go tšwa Iceland, yeo ma-Kraut a bego a šetše a e dikologile e le ka kgonthe ka sehlopha sa dikepe tša ka tlase ga meetse. Taolo ya Naga ya Letšatši le le Hlabago godimo ga Gai, moo ntwa e bego e sešo ya ema. Go oketša moo, Hitler o ile a nyaka tefo ya dilo tše di bonagalago bakeng sa Third Reich le Japane bakeng sa tshenyo ka moka le ditshenyagalelo tša tša bohlabani tšeo di bakilwego ke United States le Brithania.
  Le ge e le gore dipeelano tša khutšo di ile tša ipontšha e le tše thata kudu, Roosevelt o kgonne go kgoromeletša ka go amogelwa ga bona ka Congress le Senate ka bothata bjo bogolo.
  Ditšhupetšo tša Stalin tša gore o be a se kgahlanong le go tsenela mohlakanelwa wa mebušo ya Axis, gomme bonyenyane o be a ikemišeditše go thopa Alaska gape, di kgathile tema ye kgolo go obameleng ga US.
  Pragmatism ya Amerika e ile ya fenya, yeo e ilego ya ipontšha e le e phagamego go feta phišego le maikwelo. Go oketša moo, lenaneo la nuclear la Majeremane le ile la tšwelela ka lebelo go feta la Amerika, gomme se se be se tletše ka masetla-pelo nakong e tlago.
  Mogato wa pele wa Ntwa ya Bobedi ya Lefase o fedile. Eupša Fuhrer bjale e be e nyaka go fediša USSR.
  Ka mo go sa letelwago, maano a Stalin a go leta le go bona le boineelo bja gagwe morerong wa khutšo ya lefase di ile tša bapala metlae e mpe. Bao ba bego ba ganetša Joseph e be e le Third Reich le Japane tšeo di nago le methopo ka moka ya Karolo ya Bohlabela ya Lefase, go akaretša le Australia, le dihlogo tše dingwe tša maporogo lefaseng la ka Bodikela.
  Lega go le bjalo, Naga ya Letšatši le le Hlabago e be e se ya hlwa e fetša China, eupša e ka be e ile ya bula lefelo la bobedi la pele. Hitler o ile a hloma ka mafolofolo madira a bokoloniale le madira a dinaga dišele. Ka nako e swanago, go tšweletšwa ga dibetša go ile gwa oketšega.
  Seripa-gare sa pele sa 1944, go tšweletšwa ga ditanka le dithunya tšeo di itšhidullago kua Third Reich go ile gwa fihla le go feta dikoloi tše lekgolo ka letšatši. Panther-2 e ile ya feta dikoloi ka moka tša Soviet go ya ka tekanyo ya yona. Tanka ya Jeremane yeo e tšwetšego pele kudu, e lego Tau, e ile ya tšwelela, gomme go se go ye kae Tau ya Kgoši ya tšwelela.
  Gomme sa bohlokwa kudu, difofane tša jet di hlabologile ka tatelano. Ka go arabela, ditanka tša T-34-85 le IS-1 le IS-2 di ile tša tsena tšweletšong kua USSR le yona ga go na motho yo a ilego a kgaotša lelokelelo la KV; Tanka ya tšweletšo ye e tumilego kudu ya Third Reich ka 1944 e be e le Panther-2, le USSR T-34-85. dikai boima ba ile ba hlahiswa ka haholo - ka makhetlo a leshome palo e nyenyane. Gomme Majeremane a be a sa nyake go kgoromeletša boima kudu ditseleng tša Soviet, gomme Stalin o ile a thoma go se tshepe lelokelelo la KV, gomme di-IS di ile tša ipontšha e le tše tala kudu.
  Le ge go le bjalo, "Panther"-2 ya Jeremane yeo e nago le sethunya sa 88-mm 71 L caliber e be e phagametše T-34-85 ka maatla a go phunya ditlhamo a sethunya, ka ditlhamo tša ka pele le go se nene ka ditlhamo tša ka thoko, gomme gape e be e se bjalo tlaase ka ho khanna tshebetso le enjene ea 900 horsepower le boima ka 47 litone. Gaešita le ge boima bja tanka ya Jeremane bo be bo oketšega go fihla go ditone tše 50,2, bo ile bja ipontšha e se bjo bo bolayago.
  Le gona difofane tša Jeremane tša jet di be di se na moganetši yo a swanelegago le gatee.
  Hitler o ile a phetha ka gore go kaone gore a se goge maoto a gagwe gomme a thoma ntwa ka June 22, 1944. Go lahlela makgolo a mararo le masomehlano a dikarolo tša rena le tša dinaga dišele, le dikarolo tša sathalaete tše lekgolo le masomepedi go USSR. Ka lehlakoreng la Reich ea Boraro e ne e le: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey.
  Majeremane le ona a ile a diriša palo e kgolo ya bašele le ma-Hiwi kua Wehrmacht. Ka kakaretšo, Third Reich, maemong a pele a nnoši, e ile ya lahlela mašole a dimilione tše lesomepedi le seripa ntweng, ao go ona e sego go feta masomenne lekgolong e bego e le Majeremane ka setšhaba. Disathalaete di ile tša oketša ka dimilione tše dingwe tše tharo. Ka kakaretšo, echelon ya mathomo e na le madira a go sepela ka maoto a nyakilego go ba dimilione tše lesometshela, ditanka tše ka bago dikete tše masometharo-tharo, difofane tše di fetago dikete tše masomehlano-hlano, dithunya tše ka bago makgolo a mabedi le masomehlano le dithunya tša go thunya.
  Ka morago ga go kgoboketšwa, USSR e ile ya romela mašole a dimilione tše lesometharo le seripa, eupša a mangwe a madira a ile a swanelwa ke go bolokwa ka Bohlabela bja Kgole le dileteng tša ka gare. Mo echelon ya pele go be go na le mašole a dimilione tše seswai, ditanka tše ka bago dikete tše masometharo, difofane tše di nyakilego go ba dikete tše masomenne, dithunya tše ka bago dikete tše makgolo a mabedi le dithunya tša go thunya.
  Ka go rialo, Third Reich e na le go phagama gabedi go madira a sepelago ka maoto, le go phagama gabedi ka go sepela ga matla, ka sethunya sa motšhene se sekaone. Ke therešo gore USSR e na le dithunya tše dintši tša motšhene, tšeo di nyakilego di lekana.
  Phapano ya ditanka ga se e kgolo, eupša phesente ya dikoloi tšeo di fetilwego ke nako kua USSR e phagame, gotee le ditanka tša tšeo di lokolotšwego pejana.
  Difofane tša Jeremane tša jet ga di na moganetši, gomme difofane tšeo di sepedišwago ka di- propeller tša Third Reich di na le lebelo le legolo e bile di itlhamile gakaone. Ke therešo gore dikoloi tša Soviet di phagametše go sepela ka tsela e rapaletšego.
  Ka dithunya le dithunya tša go thunya tekatekano ya madira e kgauswi kudu le go lekana. Bobedi bontši le boleng.
  Ke therešo gore sehlopha sa dikepe sa Third Reich ke dikepe tša ka tlase ga meetse ka mo go kgethegilego, ka makga a mantši di matla go feta tša Soviet. Go no swana le Japane, ka tsela.
  Go oketša moo, ma-Nazi a šetše a e-na le dithuthupi tša go thuthupiša tša sehlopha sa A tšeo di tšweletšwago ka bontši, gomme di-disco tša mathomo di ile tša fologa.
  Ka kakaretšo, ma-fascist a tla ba matla kudu, gomme Stalin ka mo go kwagalago o ile a lokišeletša tšhireletšo, gaešita le ge e diegile. Eupša re be re se na nako ya go dira mo gontši. Mothaladi wa Stalin o ile wa ipontšha o sa tsošološwe ka mo go feletšego, gomme sa bohlokwa kudu, madira a be a sa tlwaetšwa ka mo go lekanego go swara tšhireletšo. Le ge ba ile ba tlwaetšwa gape ka go hloka kholofelo.
  Mola wa mollwane wa Molotov, ka morago ga mengwaga ye meraro ya pele, ka kakaretšo o be o phethilwe, eupša o be o le kgauswi kudu le mollwane gomme o be o se na botebo bjo bo lekanego. Go oketša moo, Stalin o ile a laela gore go agwe echelon ya boraro ka kua ga Dnieper, eupša se se thomilwe feela ka morago ga go ineela ga United States.
  Ke therešo gore go tlaleletša go madira a Soviet, o ka ithekga ka diyuniti tša NKVD, tšeo palo ya tšona e okeditšwego go fihla go mašole a milione le madira a ntwa. Seo ke batho ba ka bago dimilione tše nne, feela metseng ya Bodikela. Gaešita le ge, go ba gona, go atlega ga tšona ga ntwa go mpe kudu go feta ga diyuniti tša ka mehla.
  Majeremane, bjalo ka historing ya kgonthe, a ile a nea kotlo e kgolo bogareng, a kgaola lešoba la Bialystok le seatla sa Lviv. Matšatši a mathomo kudu a ntwa a ile a bontšha gore Majeremane, go sa šetšwe palo e kgolo ya diyuniti tša dinaga dišele, a be a swara tlhaselo ka mo go kwagalago goba ka tlase ga moo. Eupša madira a Soviet gantši a a lahlega.
  Go oketša moo, go šoma gabotse ga ntwa ga diyuniti tša Ukraine go ile gwa ipontšha e le mo go belaetšago. Go be go e-na le ba bantši bao ba ilego ba tšhaba le bao ba ilego ba ineela matšatšing a pele a ntwa.
  Go be go sa kgonege go thibela lenaba dintweng tša mellwaneng. Gomme ka morago Stalin o ile a dira phošo, a thibela go gogela morago ga diyuniti go ya mothalong o mogolo gomme a nyaka gore karolo ya ka pele e otlololwe. Lega go le bjalo, phošo yeo e ile ya lokišwa, eupša ka go diega. Majeremane a ile a kgona go thopa Minsk ka June 28, a thuba mola wa Stalin"s bogareng.
  Kgakanego e ile ya fo gakala. Ka June 30, go tsena mo go letetšwego ntweng ya Japane le disathalaete tša yona go ile gwa direga. Ka gona re ile ra swanelwa ke go lebala ka go fetišetšwa ga madira go tšwa Bohlabela bja Kgole mo nakong ye.
  Go phuhlama ga Jeremane bogareng go be go katološwa. Go ile gwa tsoga sekgoba se segolo seo ba ilego ba leka go se thiba ka go hloka kholofelo. Eupša Manazi a ile a tšwela pele gomme ka July 16 a thuba Smolensk.
  Ka go lahlela dipolokelo ka moka tše di lego gona ntweng le go bea madira a ntwa ka tlase ga dibetša, Stalin le Zhukov ba ile ba kgona go emiša tlhaselo ya Fritz bogareng. Eupša Hitler o ile a retološetša madira a gagwe ka borwa. Manazi a ile a bopa mogopo o mogolo kudu kua Kyiv gomme a thopa mo e nyakilego go ba naga ka moka ya Ukraine.
  Ba ile ba thibela Leningrad gomme ba hlasela Crimea. Tsela ya dintwa e be e swana kudu le 1941, go swana le karma e phegelelago. Eupša diphapano le tšona e be e le tše bohlokwa kudu. USSR ka 1941 e be e e-na le dipolokelo tše dingwe tše di lokologilego, eupša bjale dilo ka moka di be di šetše di kgobokeditšwe. Gomme ge tlhaselo e direga ka Diphalane, go ile gwa hwetšwa gore go be go nyakile go se na selo sa go swara tšhireletšo.
  Mathomong a November 1944, ma-Nazi a ile a dikanetša Moscow, a gapeletša Stalin go tšhabela Kuibyshev.
  Manazi, ka go se swane le histori ya kgonthe, a be a e-na le go phagama mo gogolo ga dipalo. Ba be ba e-na le dikarogano tše di lekanego go tlola Moscow go tšwa Leboa le Borwa. Eupša bakeng sa diyuniti tša Soviet, selo se sengwe le se sengwe se be se phatlaletše kudu ka mahlakoreng a fapa-fapanego.
  Ge e le gabotse, ka 1941, ka morago ga go kgoboketšwa ga batho, Stalin o ile a hwetša mohola go feta Wehrmacht ka palo ya bašomi, gomme o be a e-na le difofane le ditanka tše dintši ka makga a mane go feta tšeo Reich ya Boraro e bego e e-na le tšona go tloga mathomong a ntwa. Le gona dikgweding tše hlano tša mathomo tša ntwa, go ile gwa tšweletšwa didirišwa tše oketšegilego tša USSR historing ya kgonthe.
  Eupša bjale Manazi a na le dikarata ka moka tša diphalafala, bontši le boleng bja dibetša le bašomi di ka lehlakoreng la bona. Le gona Madira a Mahwibidu a na le mathata a swanago le a 1941. Go akaretša le go se rate ga ma-Ukraine, ma-Balt le ditšhaba tše dintši tše dinyenyane go hwela tshepedišo ya Soviet. Go eka ka bontši le go hlanoga ga bahlaselwa ba kgatelelo, di-kulak tšeo di amogilwego le batho ba bangwe bao ba kgopišitšwego ba methalo ka moka. Go akaretša le manaba a dikgopolo a mmušo wa Soviet.
  Le taba ya gore Majeremane le ona a ile a fenya Bodikela e fo oketša palo ya baeki.
  Ka hona, ha ho makatse hore Moscow e pota-potiloe, 'me Majeremane a hapa Donbass, Voronezh mme a leba Stalingrad.
  Marega ka 1944, ka manyami, a be a se a tonya le lehlwa go swana le ka 1941. Lega go le bjalo, Moscow e ile ya tšwela pele ka bogale go fihla mafelelong a December 1944. Stalingrad e ile ya wa ka January 1945, gomme go lwela yona ga se gwa tšea nako e telele kudu. Ka February le mathomong a March, Majeremane le disathalaete tša ona di ile tša thopa ka mo go feletšego didiba tša oli tša Caucasus le tša Baku.
  Ke moka tlhaselo e ile ya tšwela pele go bapa le noka ya Volga. Go Saratov, go Kuibyshev, gomme ka morago ga moo Orenburg le Kazan.
  Stalin o ile a tšhabela Sverdlovsk. Kazan e ile ya wela ka May. Lehlabuleng, Majeremane le Majapane a ile a tšwela pele a tsenelela Russia. Kganetšo ya madira a Soviet e be e theoga. Ka la 5 August, 1945, Sverdlovsk e ile ya thopša. Le gona ka September 3, 1945, mafelelong Stalin o ile a dumela go ineela. Ka go ananya bophelo bja gago ka noši le tokologo.
  Ntwa ya Bobedi ya Lefase e fedile. Eupša khutšo ga se ya buša ka nako e telele. Ka ge a be a lekile dibetša tša nuclear, Hitler o ile a kgodišega ka matla a tšona a makatšago a go senya.
  Bjale go ile gwa hwetšwa gore Japane le USA di be di sa le tseleng ya go buša lefase la Third Reich. Le gona gaešita le ge Fuhrer e ile ya thopa naga e ntši go feta Genghis Khan, Alexander yo Mogolo, Napoleon, Mmušiši Trojan le Suleiman yo Mogolo ge ba kopane, o ile a phetha ka go fenya Japane le yona.
  Nywaga e meraro tlwaa ka morago ga mafelelo a Ntwa ya Bobedi ya Lefase, dithuthupi tše lekgolo tša ballistic, tša magareng ga dikontinente tšeo di nago le ditefišo tše matla tša nuclear di ile tša khupetša Naga ya Letšatši le le Hlabago ka nako e tee.
  Gomme ka morago tlhaselo ya diyuniti tša fase tša Wehrmacht le madira a ka lewatleng e ile ya thoma. Majeremane a ile a thopa dithoto tša Japane ka Asia ka pela, gomme a phušola toropokgolo ka boyona fase ka dipomo tša athomo.
  Dithoto tša Pacific tša Naga ya Letšatši le le Hlabago di ile tša nea kganetšo ya nako e telele kudu goba ka tlase ga moo. Eupša ka June 1949 go be go fedile ka moka. Bjale sohle seo se bego se šetše e be e le go fenya United States. Go feta moo, go be go e-na le lebaka. Ma-Amerika, ka go fapana le tumelelano, a be a sa dutše a hlama dibetša tša nuclear gomme a dira diteko tša ona tša ka sephiring.
  Hitler o thomile ntwa ka January 1, 1950, a lahlela dithuthupi tša nuclear tše makgolo a mararo ka Letšatši la Ngwaga o Mofsa.
  Tlhaselo e senyago ya nuclear e ile ya senya metse e lekgolo ya Amerika e megolo gomme ya bolaya batho ba dimilione tše masome. Bosenyi bjo bongwe bjo bogolo bja Adolf Hitler bo okeditšwe lelokelelong le letelele la ditiro tše sehlogo tše di šišimišago kudu.
  Ke moka tlhaselo ya Canada e ile ya thoma, gomme go tšwa ka borwa gotee le mebušo ya bogateledi ya Latin America. Ma-Amerika a ile a fokola gomme a tšhoga, eupša a ile a lwa ka go hloka kholofelo. Ba be ba kwešiša gore go fenywa go bona go be go bolela feela bokgoba le lehu le le nanyago le le bohloko.
  Ka gona, e be e le dintwa tše di itlhobogilego kudu go feta dintwa ka moka. Le gona e ile ya tšea nako e fetago ngwaga, ya gapeletša Third Reich go lahlela ditefišo tše dingwe tše ka bago makgolo a mabedi tša nuclear gomme ya fetoša dinaga tše dintši tše di nonnego gore e be leganateng la radioactive.
  Eupša pakane le ge go le bjalo e ile ya fihlelelwa gomme lenaba la mafelelo la Third Reich le ile la fenywa. Le gona ka morago ga se, tshepedišo ya seo se bitšwago go ikopanya ga lefase ka bophara e ile ya thoma. Letshwao la Jeremane e ile ya ba tšhelete e nnoši ya lefase. Gaešita le dinaga tše di ikemetšego semmušo di ile tša fokotšwa go fihla boemong bja dikoloni tša Reich ya Boraro, go bolokilwe feela pušo ya lefelong leo e lekanyeditšwego.
  Bajuda le ma-Gypsy ba ile ba thibelwa ka molao: ba ile ba tsongwa gomme ba fedišwa. SS e ile ya dira diphetošo tše dikgolo gomme ya tšwela pele ka bogale. Toro e bohloko ea sebele e fihlile - hora ea drakone. Goba le go feta ka mo go nepagetšego, mehla. Fuhrer e be e aga mmušo wa kgonthe wa lefase ka bophara wa pušo ka batho ka boipiletšo bja go katološa sebaka.
  Ka 1959, nakong ya go keteka letšatši la matswalo la bo-masomešupa la Fuhrer, go ile gwa direga semmušo sa bogoši, e lego plebiscite ya lefase ka bophara - yeo e ilego ya dira gore sehlogo sa mmušiši yo mogolo e be molaong. Le gona ge Adolf Hitler a be a e-hwa ka 1967, morwa wa gagwe o ile a abelwa sereto sa gagwe le matla.
  Ka nako ye, Polanete Lefase e be e šetše e hlomile madulo Ngwedi le Mars le Venus, gomme e be e itokišeletša ka mafolofolo go katološa go ya mafaseng a dinaledi a ka ntle... Manazi a be a nyaka mmušo wa bokahohleng - kago ya Star Reich e le gore a nweletše legohle ka moka go ba toro e bohloko.
  
  DITLHAHLOBO TŠE MPSHA TŠA DIKNIGHTS TŠA DIHLEKEHLAKA TŠE MASOMENE
  Dimka o ile a pšhatlaganya tšhoša ya gagwe ka diripana gomme a ema a kgakgetšwe, a panya mahlo, setarateng. Matsogo a gagwe a be a khupeditšwe ke madi gomme seo se šetšego sa tšhoša se be se tletše madi. Saerene e ile ya lla. Street ya motse wa lehlabula. Le maphodisa a kitima godimo. Latelwa ke go otlwa ka morago ka lepara. Dimka o bolela ka mo go sa kwagalego gabotse gore:
  - Ke a ineela!
  Ba gogela diatla tša gagwe morago gomme ba notlela dithapo tša diatla. Mošemane o kwa bohloko ka baka la tšhipi yeo e tsentšwego matsogong a gagwe. O išwa bene - legotlo le lentsho.
  Dimka o kwa motswako wa pefelo le poifo. O gopola tša nakong e fetilego. Sehlakahlakeng seo bana ba ilego ba lwela go ba gona ga bona ka ditšhoša. Dikota, eupša ge mošemane a swarwa ke pefelo, di fetoga tšhipi yeo e loutšwego ka bogale. Dimka o ile a dula moo dikgwedi tše fetago tše mmalwa. O ile a lwa, a lwa, a gobala le go ikgobatša. O ile a ba a bolaya moeki ka sebele. Se sengwe le se sengwe se be se le. Gomme mafelelong ba ile ba fenya.
  Ke maswabi gore bana ba ile ba šala ka sekepeng seo se sentšwego. Gomme o ile a kgona go tšhaba fela le ngwanenyana wa gagwe. Ka morago ga diphihlelo tše bjalo, kgolego e be e se sa bonagala e makatša kudu.
  O ile a otla mošemane wa hooligan ka tšhoša ya gagwe, gomme a mmona a robetše, gomme letamo la madi la elela ka ntle.
  Na go otlwa go be go bolaya? Dimka o be a hloka mahlatse kudu, bjalo ka ge eka o be a se a ba le diphihlelo tše di lekanego pele ga se. Gomme ge a bolaile, gona go thwe'ng? Kgolego? Na ba tla mo iša seleng e šilafetšego le e nkgago le disenyi?
  Gomme e tla dula bokgoleng bofe? O na le mengwaga ye lesomenne fela. Go ya ka molao, ga ba na tokelo ya go neela go feta tše lesome. Mohlomongwe dilo ka moka di tla sepela gabotse!?
  Ke masomesenyane-pedi. Nako yeo go bolelwago kudu ka temokrasi le tokologo, eupša bohlakodi bo hwetša maatla.
  Voronok o ile a ema gomme Dimka a ntšhwa. Mošemane yo mobotse, yo a nago le mmala o motsothwa yo a nago le moriri o motšo, ga a bonagale bjalo ka sehlotlolo, eupša go e na le moo ke mohlaselwa yo a nago le dithapo tša diatla.
  Dimka o ile a išwa mo e nyakilego go ba gateetee go monyakišiši le motšhotšhisi.
  Ba mpea setulong.
  Monyakišiši o ile a botšiša dipotšišo tše mmalwa tša ka mehla gomme a re ka go nyenya:
  - Mošemane yo o mo gobaditšego o a hwa! Ka gona rapela Modimo gore a se hwe!
  Dimka a araba ka go hemela godimo:
  - Ke be ke sa nyake...
  Motšhotšhisi o ile a neela pampiri yeo:
  - Ye ke boipolelo. Ge o ka saena, o tla lokollwa ka temogo ya gago go fihlela tsheko. Gomme ka morago, ge o elwa hloko mengwaga ya gago ye mennyane le go hloka direkhoto tša maphodisa, o tla hwetša kahlolo ya go emišwa!
  Dimka o ile a lebelela pampiri gomme a e bala ka pela, gomme a šikinya hlogo ka tsela ye mpe:
  - E re mo gore mofsa ka boyena o ile a hlasela khamphani. Gomme ba be ba no nkgatelela!
  Monyakišiši o be a na le sefahlego sa go swana le towe le dintshi tše koto o ile a tšholla:
  - Saena bjalo ka ge re go eletša! Go sego bjalo o tla feleletša o le lefelong la go golegwa pele ga tsheko. Bjale re tletše ka melato ka nnete, gomme o tla swanelwa ke go dula go fihla tshekong nako ye telele kudu. Gomme fao ka seleng ye e nago le methaladi ye meraro ya diphapoši tša go robala godimo ga mapolanka, kgamelo sekhutlong le bašemane ba masomehlano ba go tšhoga, ba tlala go no swana le wena. Mefuta e fapaneng ya disenyi. Gomme le ge mošemane yo o mo gobetšego a sa phela, nyakišišo e tla tšea mengwaga ye meraro, gomme ka morago go tla ba le ngwaga o mongwe le tsheko! O tla fetša mengwaga ye mebotse kudu ya bophelo bja gago o le diheleng!
  Motšhotšhisi o ile a dumela ka hlogo gomme a tiišetša gore:
  - Kgato ya thibelo go wena ke go golegwa, goba boitlamo bjo bo ngwadilwego bja gore o se tloge lefelong leo gomme mmago le tatago ba tla go tšea. Kgetho ke ya gago! Gomme ntumele, dikoloni tša bafsa di šetše di tletše kudu, gomme di tla thabela go go fa teko. Eupša ge e ba o ngangišana le rena, gona ruri go tla ba le lefelo!
  Dimka o ile a bona gore monyakišiši le motšhotšhisi ga ba dire metlae. Le gona ge e le gabotse, di ka bola kgolegong. Le ge, ka lehlakoreng le lengwe, ga se nnete gore ba tla lokollwa ge a ka saena. Na go na le mehlala e mentši ya maphodisa ao a forago? Eupša selo se segolo go Dimka e be e le manganga le manganga, tšeo di ilego tša ipontšha gabotse ka morago ga go dula ga gagwe dihlakahlakeng tša lehu. Gomme mošemane o ile a tsebatša ka go dira phetho gore:
  - Aowa!
  Monyakišiši o ile a rora ka bogale:
  - Ke eng seo se fošagetšego?
  Dimka a realo ka bogale:
  - Nka se saene! Ba ile ba ntlhasela, ba nyaka go nkgobatša ka ketane gomme e be e le go itšhireletša!
  Monyakišiši o ile a rora:
  - OK gona! He"s in a pre-trial detention center, ka morago ga gore o fetše beke o tla ba bohlale!
  Motšhotšhisi o ile a dumela ka hlogo gomme a saena gore:
  - Ga bjale, dikgwedi tše pedi kgolegong. Eupša go ba gona o ka lokolla pejana!
  Monyakišiši o ile a rora:
  "Ke nagana gore go golegwa go tla ba mo gobotse go mošemane!"
  Dimka o ile a ntšhwa ka ofising gomme a išwa kgolegong. Dithapo tša diatla di ile tša lla gomme ketane ya mošemane o ile a swanelwa ke go tshela tsela fela. O be a swanetše go amogelwa moo.
  Dimka o ile a sepela ka go lla a tlemilwe ka diketane go maphodisa a mabedi. Ke ile ka ikwa ke le bohloko kudu. Kgolegong, sele, bagolegwa ba babe. Gomme o ile a ipea mathateng ka go gana go saena boipolelo. Le ge, ka lehlakoreng le lengwe, ka morago ga se o ka se kgone go e tloša.
  Dimka o ile a išwa phapošing ya mošomo. Lebitso la pele, lebitso la mafelelo, patronymic, dilo tsa bohlokwa le wena.
  Ebe moferefere. Mohlankedi wa maphodisa le basadi ba babedi bao ba aperego dijase tše tšhweu ba ile ba iša mošemane ka phapošing go tšwa seiponeng gomme ba tšhuma mabone a oketšegilego. Taelo e ile ya latela:
  - Apola diaparo tša gago!
  Dimka a hemela godimo - mathata! Go no ipotšiša, ke ka lebaka la eng basadi? Mošemane o ile a apola dijesi, sekipa, di- sneaker le baki. Ke ile ka šala ke apere diborikhwe tša ka feela.
  Kgarebe yeo e aperego kobo e tšhweu e ile ya hlokomela gore:
  - O agile gabotse!
  Mohlankedi o ile a goeletša ka gore:
  - Gomme o apole borokgo bja gago! Phela!
  Dimka, a tuka ka dihlong, le yena a di apola. O ile a tšhošwa ke go sa rate gomme a ikhupetša. Mohlankedi wa maphodisa o ile a goeletša ka gore:
  - Tlhokomelo! Matsogo fase! Lebelela ka kelohloko - ke mmolai!
  Mosadi yo a aperego kobo e tšhweu yo a bego a bonagala bjalo ka mooki o ile a myemyela gomme, a apara diatlana tše di sesane tša kalafo, a lla:
  - Ga se ra bona selo sa go swana le bona! Relax boy, aunty o tla go kgoma!
  O ile a thoma go hlahloba setopo sa Dimka. Ke ile ka sepela ka gare ga meriri ya mošemane, yeo e bego e gotše nakong ya ge a be a dula dihlakahlakeng. O ile a kama legare le lengwe le le lengwe ka kelohloko, a nyaka selo se sengwe seo se utilwego. Mohlomongwe le tšhelete. Ke moka a boneša seetša ditsebeng le dinkong tša mošemane. O ile a e dira ka kelohloko, bjalo ka ge eka o be a holofela go hwetša selo se itšego.
  Ke moka a ntaela gore ke bee hlogo ya ka mojakong, gomme a swara seledu sa ka ka diatla tša ka. O ile a tsenya seatla sa gagwe ka ganong. Dimka o ile a kwa monkgo le tatso ya raba ka leleme. Mosadi o ile a kwa ka morago ga marinini a gagwe, meno a gagwe, marama a gagwe. Ge a gatelela modu wa leleme, mošemane o ile a kwa a hlatša. Ee, go sa kgahliše gakaakang. Letsogo le ile la fihla tseleng ka moka go fihla di- tonsil, gomme gwa ba thata go hema.
  Ke moka, mafelelong, mosadi o ile a mo romela gomme a nyenya:
  - Ga go na selo!
  Mohlankedi o ile a laela gore:
  - Tswela pele Olga! Ka baka la kotsi e kgethegilego ya taba, go tsoma ka noši e swanetše go ba mo go tseneletšego kudu!
  Mosadi yo a aperego bošweu o ile a thoma go kwa sehuba sa Dimka. O ile a emiša diatla tša gagwe gomme a lebelela makhwapheng a gagwe. Gomme ka maatla ao a sa letelwago o ile a gatelela khupetšo. Dimka a hemela godimo...
  Ke moka mosadi yoo a ema gomme a botšiša gore:
  - Go lokile, bjale a a khukhune!
  Mohlankedi wa maphodisa o ile a rora:
  - Se ga se tshepagale ka botlalo! Lebelela le anus ya gagwe!
  Mosadi yo a aperego kobo ye tšhweu a šikinya hlogo;
  - O hloka tumello e khethehileng bakeng sa sena! Ka tsela e swanago go lekola ditho tša ka sephiring tša mošemane!
  Mohlankedi o ile a laela ka bofokodi gore:
  - Squat, diabolose yo monnyane...
  Dimka a araba ka seriti:
  - Ke mošemane!
  Gomme a thoma go khukhuna gabonolo. Ke ile ka dula fase ka makga a lesome. Ka morago ga moo basadi ba ile ba hlahloba ditlhako tša gagwe, gomme ba feta magareng ga menwana ya gagwe ya maoto.
  Ka morago ga moo Dimka a ikhwetša a le ka phapošing ye e latelago. Moo mošemane yo mongwe, ka yunifomo ya kgolego ka moriri wo mokopana le motšhene wa go tlanya ka diatleng, a re:
  - Ke eng se sefsa?
  Mohlankedi wa maphodisa o ile a araba ka gore:
  - Ee, le greyhound e haholo!
  Mošemane o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Eupša ga a tšhoše gakaakaa! Go lokile, dula setulong ke tla go kuta moriri!
  Dimka o ile a dula fase. Go sa dutše go sa kgahliše go ba yo a sa aparago. Gomme ka morago o beola moriri wa gago bjalo ka sesenyi. Godimo ga tšohle, clipper e be e le lerootho go se nene gomme go be go le bohloko go kuta moriri wa ka. Moriri o motete, o motšo o ile wa wela fase. Dibutšwana tša mogolegwa yo mofsa tšeo di bego di kokotetšwe di ile tša ba gata. Go be go bonagala eka ka legare le lengwe le le lengwe la moriri seripa sa moya wo o sa hwego se a tloga, gomme o lokologa ka fase le go feta. Dimka o be a le ka gare ga maikutlo a go gateletšega. Ka pele ga gagwe go be go e-na le sele ya kgolego le kopano le disenyi tša bafsa.
  Le ge go le bjalo, Dimka ga se a ke a boifa dithaka tša gagwe. Gomme ka morago ga go thatafatša "Dihlakahlakeng tše Masomenne", it"s no longer scary. Ge e ba selo le ge e le sefe o tla lwa. Go thwe"ng ka kgolego?
  Go thwe"ng ka teko e nngwe? O na le mengwaga ye lesomenne fela gomme o na le bophelo bja gagwe ka moka pele ga gagwe.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"