Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. Litlhaselo Tsa Anti-Soviet Coalition -3

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Mabotho a anti-Soviet coalition a ile a qala ts'ebetso ea makhaola-khang. Europe, Japane, le baithaopi ba bangata ba tsoang Brithani le USA ba nka karolo lintoeng. Boemo bo ntse bo fetoha, ho bua 'nete, bo thata haholo ho sesole sa Soviet. Empa banana ba batle ka manganga le ka mabifi ba loana le coalition.

  . LITLHASELO TSA ANTI-SOVIET COALITION -3
  TLHOKOMELO
  Mabotho a anti-Soviet coalition a ile a qala ts'ebetso ea makhaola-khang. Europe, Japane, le baithaopi ba bangata ba tsoang Brithani le USA ba nka karolo lintoeng. Boemo bo ntse bo fetoha, ho bua 'nete, bo thata haholo ho sesole sa Soviet. Empa banana ba batle ka manganga le ka mabifi ba loana le coalition.
  . KHAOLO No. 1
  Mabotho a anti-Soviet coalition a ile a qala ts'ebetso ea makhaola-khang.
  Hoo e ka bang mabotho ohle a Europe a ile a nka karolo lintoeng, esita le baithaopi ba tsoang Brithani, USA le linaha tsa Latin America. Kahoo lintho li ne li le mpe haholo bakeng sa Lebotho le Lefubelu, le ileng la lahleheloa haholo.
  Mme ba ne ba simolola go wela mo dipitseng tse dintsi, mme ba ne ba fapoga go tswa mo matlhakoreng.
  Likoloi tse ling tsa Amerika tse rekiselitsoeng Reich ea Boraro ka mokitlane le tsona li ile tsa kenya letsoho lintoeng. E mong oa bona o ne a nkile sehlopha sa baithaopi ba Manyesemane. Tanka ea US e ne e e-na le sethunya sa 75mm se nang le li-ballistics tse khotsofatsang, 'me se ka phunyeletsa hoo e batlang e le likoloi tsohle tsa Soviet, esita le monster KV.
  Tanka ena e ne e palame Lady Armstrong, hammoho le sehlopha sa banana. Malanya, Monica, Gertrude.
  Banana ba tsoang Brithani ba ile ba leka matla a koloi ea Amerika M-16. 'Me joale banana ba ne ba mo otla.
  Basali ba Manyesemane ba sa aparang menoana ba ile ba pshatla tanka ea Soviet ka ho otla phatleng hantle. Gertrude o ile a e nka 'me a e kenya ka har'a BT-8 e monate haholo:
  - 'Me sena se nepahetse haholo!
  Amstrong, ngoanana enoa o ne a le motle haholo, 'me mokhoa oa hae oa ho loana o ne o pholile.
  O ile a fana ka maikutlo a makatsang mme a re:
  - Lefu ho li-drags tsa Stalin!
  'Me ka lehlakoreng le leng, banana bana ba bahlabani le bona ba thunya, 'me ba akhela liqhomane ba sa roala lieta. 'Me ba e etsa ka mabifi le ho ntša meno a bona.
  Empa ho boetse ho na le banana ba Komsomol ba ileng ba nka le ho qala ho bina:
  Ha re kopana le Komsomol hammoho,
  Banana ba ile ba etsa kano e tšepahalang...
  Hore lefatše le be joalo ka toro e khanyang,
  Mme re tla bona bokomonisi hole!
  
  Bophelo boo bo tla na joalo ka khauta,
  Mme ho tla ba le tumelo ho bokomonisi...
  Ruri re tla hlola bahanyetsi.
  A re pshatle letšoele la bo-fascism bo bobe hore e be lerōle!
  
  Empa ho ile ha fumaneha hore ha se scam ho hang,
  Lefatše le ile la fetoha bohale ba thipa ...
  Tokelo ea feisi e busa hohle,
  Ke mang, nahana, ha a na naha e lekaneng!
  
  Empa lepetjo la rona ha se ho inehela ho lira,
  Wehrmacht e ke ke ea re khumama ka mangole ...
  Litlhahlobo li feta ka sehlopha sa bohlano,
  'Me mosuoe oa rona ke Lenin ea khabane!
  
  Re ka etsa Hitler khan,
  Le hoja Fuhrer ea lefats'e le ka tlas'a lefatše le pholile le ho feta ...
  Mohlabani o hoeletsa litlatse tse chesehang,
  'Me o qhala lefifi le maru ka lehare le le leng!
  
  Re litho tsa Komsomol re hoeletsa,
  Ha re phahamisetseng lefatše lohle rakeng ka mehoo...
  Bana ba a tsheha, ba thabile;
  Ho tlotlisa 'mè oa rona Russia!
  
  'Me bokomonisi ke folakha e khanyang haholo,
  E leng 'mala oa mali le kharenate ...
  Ke mohlabani ea mabifi, joalo ka moloi,
  'Me u nkholoe, Hitler o tla fumana ho hlaha ha hae!
  
  Ho tla ba le moferefere bakeng sa katleho,
  Mme banana ba mathela ntoeng ka botle...
  Letšoele la fascism le fokotsehile ka mokhoa o hlakileng,
  "Me lentsoe la rōna la bo-pula-maliboho lea lla!
  
  Botle ba matha ba sa roala lieta ho ea pele,
  Ke hobane'ng ha banana ba hloka lieta, 'me ha ba li hloke ...
  'Me re tla otla Hitler ka litebele,
  Setsoalle e tla ba sa khanya ea Ntate!
  
  E, molemong oa 'M'e oa rona, o halalelang,
  Re tla etsa ntho eo re neng re sa e lore ...
  'Me re tla fiela ba fascists joalo ka sekele,
  A re hauheleng feela ba inehetseng!
  
  Naheng ea Russia, mohlabani e mong le e mong o tsoa sejelong.
  Moshanyana o hlahile a e-na le sethunya sa mochini!
  U bolaea Fuhrer ea nyatsehang -
  Re tlameha ho loanela 'M'e oa rona ka sebete!
  
  Re tla etsa tsohle hantle,
  Batho ba baholo le bashanyana ba matla ntoeng...
  Leha ho le thata ho loana
  Empa nkholoe, ngoanana eo hase sethoto!
  
  A ka hlola dithaba
  Lahlela seqhomane ka leoto le sa roala letho...
  phiri e a bohola, bere e a rora;
  Ho tla ba le phetetso e sehlōhō bakeng sa Manazi!
  
  Re hlotse lebotho la Matatare,
  Ba ile ba loana le MaOttoman ka mokhoa o tummeng haholo ...
  Ba sa lumeleng ha baa ka ba inehela khatellong,
  Moo ho neng ho e-na le lialuma, hang-hang ho ile ha khutsa!
  
  Bahlabani ba tsoa lelapeng
  Eo ho busang folakha ea bokomonisi...
  Oh, le metsoalle ea ka e ratehang,
  Senya litanka tse kholo tsa fascism!
  
  E mong le e mong a ka fihlela tsohle
  Etsoe, re kopane ka ho sa feleng le 'M'e oa rona ...
  Re soka hammoho joalo ka sekepe se le seng,
  Bahlabani ba bokomonisi ha ba hlōloe!
  
  Saense e tla tsosa bafu bohle hang-hang.
  'Me re phaphatha Jesu ka lerato...
  U otla fascist hantle ka mahlong,
  Ho loana ka bonono bo sa thekeseleng!
  Banana ba ne ba tsamaea ka bohlale holim'a balekane ba bona, 'me e ne e le ntle haholo.
  'Me banana ba shebahala ba potlakile ba sa roala lieta.
  Empa ntoa e ntse e tsoela pele. Hona joale Majeremane a pota-potile Brest, 'me ntoa e ntse e tsoela pele qhobosheaneng.
  Hitler, joalo ka ha ba re, oa loana. Mme yaba kopano ya bona ya botho le Churchill. Le Paris. Joalo, na ha se nako ea ho bontša boikemisetso bo eketsehileng ntoeng khahlanong le Bolsheviks? 'Me eseng feela ka lisebelisoa, empa le ka masole.
  'Me ka sebele Churchill o ile a etsa qeto ea ho phatlalatsa ntoa ho USSR. Empa ka phapanyetsano, libaka tse ling tse ka leboea tsa Russia li lokela ho ea Brithani. Ka mor'a moo puisano e ile ea ama likolone le qetello ea Fora. Joaloka, na hase nako ea ho phethela selekane sa khotso?
  Ho feta moo, ka molao Puso ea Boraro ha ea ka ea nka letho ho Mafora, Mabelgian le Madache. Joale re ka reng ka taba ee?
  Mohlomong u lokela ho lekanyetsa litlhoko tsa hau? USSR e kholo ebile e lekane bakeng sa libaka tsohle.
  Hitler o ile a bontša ho tenyetseha. Ho phaella moo, lithibelo tsohle tsa litokelo tsa Bajuda li ile tsa felisoa hang-hang. 'Me sena se ile sa amoheloa ka tumello e kholo ka Bophirimela. 'Me haholo-holo Brithani. 'Me, ehlile, re ile ra ama taba ea theknoloji. Ho hlakile hore o ne a nyametse. Haholo-holo litanka. 'Me joale ke ne ke hloka ho matlafatsa mesifa ea ka.
  Sena ke seo boraindaseteri ba hlileng ba se entseng. Khabareng, ntoa e ne e ntse e tsoela pele, ka kakaretso, ho e-na le hoo e le molemong oa koporasi.
  Lihlopha tse tsoetseng pele li se li phunyeletse Baranovichi. "Me bashanyana ba bo-pula-maliboho ba ile ba loana le bona moo. Ba tswa ba apere dithae tse kgubedu le marikgwana a makgubedu, mme ba mathela ka hara diforo, ba benya direthe tsa bana ba se nang letho, ba le lerole hanyane.
  Mme ehlile ba qala ho bina;
  'Me ke phiri e jang nama ea leholimo;
  Tšenyeho ea linokoane e ka lehlabathe...
  'Me u nkholoe, ha u hloke letho le betere,
  Mokhoa oa ho hlaba Hitler ka tempeleng!
  
  Hape u tlameha ho tsoaloa u le khubelu,
  Ho felisa Manazi ...
  Nkholoe, moputso o tla tla ho 'na.
  'Mè o tla ba motlotlo ka mora oa hae!
  
  Ke tla senya malakabe a Fuhrer,
  Ke tla pshatla Manazi lerōle...
  Ke lumela hore Ea Matla 'Ohle o tla pholosa moea oa ka.
  O bolaye letshwele ka sabole!
  
  Russia ea ka e kholo,
  O khona ho hlola bohle...
  Mme Jesu ke mohlabani-Messia,
  Kganyeng ya Naha ya Bontate!
  
  Ke hlompha ka lerato, tseba Rod,
  Hobane ke Molimo ea Phahameng ka ho Fetisisa...
  Baeki ba fuoa kotlo e thata;
  'Me lentsoe la mohlabani lea tšosa!
  
  Re bahlabani ba Russia e halalelang,
  E khona ho hlola ma-Krauts ...
  masimo a ne a kgabisitswe ka kgauta kaofela;
  Re tla atleha litlhahlobong ka li-A!
  
  Ha ho tumelo e matla hara batho;
  Ho bokomonisi ba rona bo boholo...
  E tlisa tokoloho e matla
  'Me e senya fascism e khopo!
  
  Re tla phahamisa naha ka holimo ho linaleli,
  Motse-moholo oa lefatše ke Moscow ...
  Bakeng sa khanya ea 'Mè Russia,
  Re tla loana ho isa qetellong!
  
  Ha ho motho ea ka thibelang lesole
  Mme re tla fihla Berlin ...
  Ha re tsamaeng, re tsamae, ka sebopeho,
  Ha re taboleng folakha ea bo-fascist ka bayonet!
  
  Lifofane tsa rona li pholile
  Sehlopha se matla 'me se kopane ...
  Bafofisi ba lifofane ba ke keng ba hlōloa ntoeng,
  'Me sniper e otloa ka lense!
  
  Otla Hitler le ho feta
  Nkoe e ke ke ea pholosa Manazi ...
  O se ke wa bua bosawana
  Re tla feta tlhahlobo eohle ka mebala e fofang!
  
  E ka finyella ho hongata
  Ruri re ka hlola...
  Nkholoe, re na le mohloli o moholo,
  'Me ka sebele u ka e raha ka meno!
  
  Ka bokhuts'oane, moshanyana ha a roala lieta,
  Otla li-Krauts ka thata.
  Mme Fuhrer a fumana kotlo.
  Hitler o ile a fehla ntoa ntoeng e hloekileng!
  Empa Majeremane a nka Baranovichi. 'Me hona joale mabotho a bona a se a ntse a falla ho tloha ka boroa ho ea Slutsk. Ho na le qhobosheane ea Red Army moo 'me Zhukov ka boeena o kile a ba teng. 'Me sena se tlameha ho boleloa e le mohala o tebileng oa tšireletso.
  "Me Romania, masole a Soviet Union a likete tse makholo a ile a inehela, a iphumana a le ka kotlolong. 'Me sena ke koluoa e tebileng ho Red Army.
  Mona ha ho sa le bonolo ho reteleha le ho ikhula.
  Nakong ea lintoa, Maromania le Mahungary a ile a iponahatsa e le bahlabani ba hloahloa. Ho feta moo, Mabulgaria a ile a loana ka manganga. Mme Macroat le ona a maemong a matle haholo. Kamoo lintho li ileng tsa senyeha kateng ho Stalin ka lipuisano. Mme ho ile ha bonahala eka ke phiri feela. Mme hang Hitler a qala ho bua ka demokrasi. Ba re, ke bakeng sa tokoloho, bakeng sa tekano ea lichaba tsohle le batho, 'me e tlisa tokoloho ea Soviet Russia pusong ea bohatelli ea Stalinism le Bolshevism. Mme sena, ehlile, e ne e le motsamao o mano wa dipolotiki.
  Mabotho a Finland-Sweden a ile a nka Vyborg 'me a khaola lihlopha tsa Soviet, hape a etsa cauldron. Ho ile ha hlaha tšokelo Leningrad ho tloha leboea. 'Me sena se se se fetohile mohato o tebileng oa chess.
  'Me joale likepe tsa Brithani li thibetse Murmansk ho tloha leoatleng. 'Me ba ile ba thunya likepe tsa Soviet Union.
  Ee, dintwa di ne tsa nna maswe le go feta.
  Banana ba Komsomol ba loana ka manganga le ka bohale, ba lahlela liqhomane ka maoto a se nang letho ebe ba bina ka nako e le 'ngoe;
  Banana ba Komsomol ke letsoai la Lefatše,
  Re tšoana le tšepe le malakabe a lefatše le ka tlaase.
  Ke 'nete, re holile ho fihlela liketso tsa bahale,
  Mme ho rona ho na le Sabole e Halalelang, Moya wa Morena!
  
  Re rata ho loana ka sebete haholo,
  Banana ba tlatsang bokahohle ka sebaka...
  Lebotho la Russia ha le hlōloe,
  Ka takatso ea hau, ntoeng e sa feleng!
  
  Bakeng sa khanya ea Naha ea rona e halalelang,
  Sefofane sa ntoa sa sefofane se pota-pota se sa tsitsa sepakapakeng...
  Ke setho sa Komsomol mme ke matha ke sa roala lieta.
  Ho fafatsa leqhoa le neng le koahetse matangoana!
  
  Banana ba ke ke ba tšosoa ke sera;
  Ba senya metsu eohle ea lira ...
  Lesholu la mali le ke ke la re bontša sefahleho sa lona;
  Lipapali li tla tlotlisoa lithothokiso!
  
  Fascism e ile ea hlasela naha ea heso,
  O ile a hlasela ka mokhoa o tšabehang le ka bolotsana ...
  Ke rata Jesu le Stalin,
  Litho tsa Komsomol li kopane le Molimo!
  
  Re matha re sa roala lieta ka har'a lehloa,
  Ho matha, joalo ka linotši tse lebelo ...
  Re barali ba lehlabula le mariha,
  Bophelo bo thatafalitse ngoanana!
  
  Ke nako ea ho thunya, mollo o bulehileng,
  Re nepahetse ebile re le ba batle ka ho sa feleng ...
  Mme ba nkotla hantle mahlong, eseng ka hara dintshi,
  Ho tloha tšepe, e bitsoang kopanelo!
  
  Lipelaelo tsa rona li ke ke tsa hlola fascism,
  'Me thato e matla ho feta titanium e tšoarellang ...
  Re ka fumana matšeliso naheng ea Ntate,
  Le ho liha mohatelli Fuhrer!
  
  Nkholoe, Nkwe ke tanka e matla haholo.
  O thunya hole le ka nepo ...
  Hona joale ha se nako ea lipapali tsa booatla,
  Hobane Kaine ea khopo oa tla!
  
  Re tlameha ho hlola serame, mocheso,
  Le ho loana ka bosoasoi le letšoele le hlanyang ...
  Bere e kentsoeng e ile ea tuka ke bohale.
  Moea oa ntsu ha se sesoasoi se hlomolang pelo!
  
  Ke lumela hore litho tsa Komsomol li tla hlola,
  Mme ba tla phahamisetsa naha ya bona hodima dinaledi...
  Re qalile leeto la rona ho tloha ka Mphalane,
  Mme kajeno Lebitso la Jesu le ho rona!
  
  Ke rata naha ea heso haholo,
  O khanyetsa motho e mong le e mong ka bokhabane...
  Naha ea Bo-ntate e ke ke ea utsuoa bakeng sa ruble,
  Batho ba baholo le bana ba tšeha ka thabo!
  
  Ho monate ho bohle ho phela lefatšeng la Soviet,
  Ntho e ngoe le e ngoe ka eona e bonolo ebile e ntle feela ...
  Lehlohonolo le se ke la roba khoele ea lona,
  Empa Fuhrer o ile a beha molomo oa hae lefeela!
  
  Ke setho sa Komsomol ke matha ke sa roala lieta,
  Leha serame se thiba ditsebe...
  'Me u tšepe sera, ha ho na tsela ea ho theoha mahlong,
  Ke mang ea batlang ho re nka le ho re timetsa!
  
  Ha ho sa na mantsoe a monate bakeng sa Motherland,
  Folakha e khubelu, joalokaha eka mali a khanya ka mahlaseli.
  Ha re na ho ikokobetsa ho feta litonki.
  Ke lumela hore tlhōlo e tla tla haufinyane ka May!
  
  Banana ba sa roala lieta ba tla feta Berlin,
  Ba tla siea menoana holim'a asphalt.
  Re lebetse matshediso a batho;
  'Me liatlana ha lia lokela ntoeng!
  
  Mme ho tla ba le ntwa, ha ntwa ena e qale.
  Fritz e tla hasanya tsohle likotoana!
  Naha ea Ntate e lula e le lesole le uena,
  Ha e tsebe hore na AWOL ke eng!
  
  Ke utloela bafu bohloko, hona ke mesarelo ho bohle,
  Empa u se ke ua tlisa Marussia ka mangole.
  Leha Sam a ile a inehela ho ba ha Krauts,
  Empa moholo e moholo Lenin o ka lehlakoreng la rona!
  
  Ke roala beche le sefapano ka nako e le 'ngoe,
  Ke Bokomonisi mme ke dumela ho Bokreste...
  Ntoa, nkholoeng batho, ha se filimi,
  Naha ea bo-Ntate ke 'm'e oa rona, eseng Khanate!
  
  Ha Ea Matla 'Ohle a tla ka maru.
  Bafu bohle ba tla tsoha ka sefahleho se khanyang...
  Batho ba ne ba rata Jehova litorong tsa bona,
  Hobane Jesu ke "Mōpi oa motse-moholo!
  
  Mona re ka thabisa bohle,
  Ho pholletsa le bokahohle bo boholo ba Russia.
  Ha plebeian leha e le efe e tšoana le thaka,
  Mme ntho e ka sehloohong bokahohleng ke Pōpo!
  
  Ke batla ho haka Kreste ea Matla 'Ohle,
  E le hore u se ke ua oela ka pel'a lira tsa hau ...
  Comrade Stalin o ile a nkela ntate oa hae sebaka.
  Le Lenin le eena o tla ba le rona ka ho sa feleng!
  Tsena ke lipina tse mona, re sa bolele hore li qabola haholo. Japane e ile ea kenya matla a eketsehileng ntoeng ea Bochabela bo Hōle. Litanka tsa masea le tse bobebe li ile tsa hatela pele ka bongata. Hirohito o ile a laela hore a nke Vladivostok kapele kamoo ho ka khonehang. 'Me Majapane a 'na a kena ka sekhukhu. Lintoeng, tanka ea bona e bobebe Chikha e ile ea bonahala e le ntle ebile e bonolo. 'Me o ne a boetse a khetholloa ka ho tsamaisa le ho tsamaea.
  Yamamoto, moemeli oa Japane, o ile a thibela USSR ho tloha Leoatleng la Pacific, 'me a tiile haholo. 'Me ha ho na thuso e ngata mona.
  Moeeng, li-samurai li matla. Sefofane sa bona se seholo ka palo, 'me bahlabani ba bona, haholo-holo ba Zero, ba tsamaea haholo ebile ba khona ho laola. 'Me u ke ke ua hlile u ea khahlanong le bona. Ena ke phello ea sefofane sa sebele, sa ntoa.
  'Me Majapane a na le li-aces tse ntle.
  Leha ho le joalo, Masoviet le bona ke bahlabani. Ka mohlala, mofofisi Anastasia Vedmakova. Botle ba ntoa haholo. O loana ka linako tsohle a sa roala lieta, 'me a apere bikini feela, e mo fang likarete tse itseng tsa terompeta. Ruri enoa ke ngoanana eo re mo hlokang. 'Me haeba a e nka' me nakong ea ntoa o bina ka holim'a matšoafo a hae;
  Ke hlahile linakong tse kang tsena
  Motho e mong le e mong o na le komporo e nang le marang-rang...
  Naha e ntse e hōla 'me e ntse e tsoela pele,
  'Me ho bonahala eka ha ho na mathata ka ngoanana eo!
  
  Empa lekholo la mashome a mabeli ke lekholo la merusu haholo,
  Seretse se chesang sea bela ebile sea phatloha...
  Mme motho e mong le e mong o mobe,
  Mme o mosa, o emetse naha ya motho e mong!
  
  'Me ngoanana o lokela ho fihla moo,
  Ka nako e kang ena, ntle le ho panya ha leihlo ...
  Ha lesholu le lebe le atleha;
  'Me ke batla ho rarolla mathata hang-hang!
  
  Mohlomong ngoanana eo o ne a se lehlohonolo ho nna,
  Ke ile ka iphumana ke sa roala lieta ka pele...
  Sekepe se ile sa robeha, tseba sekepe,
  'Me u kholoe, bophelo bo ne bo sa bonahale eka ke mahe a linotši!
  
  'Me liteko tsa phalla hang-hang,
  E na le mali, e sehlōhō, leha e le efe...
  Mme ho bonahala ho na le zero feela -
  Empa a re tlotliseng Lebitso la Morena ka tumelo!
  
  Re tla khona ho sireletsa Ntate,
  Le hoja sera se tletse thetso e sa utloahaleng ...
  Setsomi sena se re fetola phoofolo,
  Ho tafoleng ea fascism - boemo bo bobe!
  
  Tsoha bakeng sa Motherland, mohlabani
  Loana bakeng sa Rus ea hau e halalelang!
  Fofa ka sebete joalo ka phakoe,
  Mme sebakeng sa lefifi ho tla tla lesedi la mmuso!
  
  Re tla matlafatsa Naha ea Ntate
  Bahlabani bohle ke linatla tse joalo...
  Mme molotsana ya halefileng o tla ya diheleng,
  'Me re kopane ka ho sa feleng le 'M'e oa rona!
  
  Nkholoe, ha ho bonolo ho ngoanana,
  Barefoot e matha har'a lehloa le tšabehang...
  Lefatše lohle ke sefe se tiileng,
  'Me 'molai oa busa - Malyuta ea mathang!
  
  Empa nkholoe, ha kea ka ka tela,
  Mme a thunya Fritz ka sethunya ...
  Sekoti se se nang lieta se ne se hatakeloa ka maoto;
  'Me lentsoe la ngoanana le lla haholo!
  
  O tsheha jwaloka kerubime
  'Me e senya li-Krauts joalo ka lintho tsa ho bapala ...
  Ua tseba hore batho ba Russia ha ba hlōloe,
  Re na le litanka le lithunya tsa tšepe ka bobeli!
  
  Ngoanana ea sebete o etella mollo pele,
  'Me ka bohale o bolaea fascists ...
  Mona lebotho la rōna le matha joaloka pere.
  Ha ho na tse khubelu tse matla ho feta!
  
  Mme ngoanana eo a ikopanya le Komsomol,
  Mme ya eba moena e monyane wa makomonisi...
  Ha re romelle diabolosi Hitler lebaleng la lipapali,
  Ha re behe sefapano holim'a lekese la bo-fascists bohle!
  
  Re tla fana ka lipelo tsa rona bakeng sa Motherland,
  Mme ha re kenyeng meya ya rona ka kotloloho ho yona...
  Re na le matla a mangata,
  'Me joalokaha eka nke ke ka tlōla melao ea Komsomol!
  
  Ngoanana o tla kena Berlin a sa roala lieta,
  'Me rosari e tla siea letšoao ho Reichstag ...
  Fuhrer e tla otloa sefahlehong,
  Empa ha re tsebe moputso pampiring!
  
  'Me re tla ba le matsatsi a phomolo a bahale,
  Eo le liroki li sitoang ho li hlalosa...
  Mosebetsi ke oa maemo a holimo,
  Liketso tsohle tsa bahale lia binoa!
  
  MATLA A KHETHEHILENG A BANA MAHALA HAHOLONG LE BAJALE LE CORTES
  TLHOKOMELO
  Bahlabani ba bacha ba etelletsoeng pele ke Eduard Sturgeon ba loana le lebotho la bajaki, haholo-holo Li-Cycles. Leha ho le joalo, joale moshanyana ea sebete o tlameha ho ba Moindia, 'me hammoho le melimotsana e loantša lebotho la Cortez, le batlang ho hapa matla a Mayan!
  . KHAOLO No. 1
  Bahlabani ba bacha ba sehlopha sa mabotho a khethehileng a bana ba ile ba loana ka sebete. Leha ho le joalo, ka mor'a sebaka sa matla a le mong le halofo, ba ne ba se na monyetla oa ho shoa. Empa libaesekele tse hlaselang li ile tsa senyeha haholo 'me tsa felloa ke mouoane. Kahoo mona u ntse u ka pheha khang ea hore na mohale oa sebele ke mang.
  Empa re tlameha ho lefa sethabathaba, bashanyana le banana ba apereng lisutu tsa ntoa ba ile ba thunya ka nepo. Ho ne ho nahanoa hore ho bapala ka lik'homphieutha e ne e se lefeela, 'me e ne e le bahlabani ba babatsehang.
  Adala, ea neng a thunya letsohong le letona la Edik, o ile a nka le ho lahla boot leotong la ngoana oa hae. 'Me ka boqhetseke ba tšoene, o ile a akhela lipeo tse ngata tsa poppy ho sera se ntseng se hatela pele.
  Mookameli oa moshanyana o ile a re:
  - Ena ke ntho e ntle, ha re re, e teng bakeng sa timetso! Empa ho molemo ho e sebelisa nakong ea tlhaselo ea qhobosheane.
  Adala o hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - O na le phepelo e sa feleng ea lintho tse makatsang. Kahoo ha se likarete tsohle tse lokiselitsoeng ho nkuoa. 'Me ho tšoarella ka karete ea terompeta le hona ke mohopolo o mobe!
  'Me peō e nyenyane ea poppy ea timetso e ile ea otla Li-Cycles, ea hahola bahlabani ba baholo likotoana tse nyenyane tse tabohileng. Ke hona moo timetso e qalileng teng.
  Ngoanana o ile a honotha, a hatakela leoto la hae la ngoana:
  Tlhōlo holim'a li-cycle e letetse, kea kholoa
  Re tla ba le lipina tse ncha...
  Nke ke ka inehela bokgobeng ba sebata;
  Ke tla u bontša sehlopha se phahameng ka ho fetisisa ntoeng!
  Moshanyana ea neng a loana ka letsohong le letšehali o ile a ngola a bososela:
  - Ke hobane'ng ha u sa ka ua e lahlela ka letsoho la hao, empa ka leoto la hao?
  Adala o ile a tšeha mme a araba:
  - 'Me ho monate le ho feta ka tsela ena!
  Edik o ile a lumela:
  - E, leha e le efe leoatla ka lahlela ka letsoho la hae, empa leka ka leoto la hae!
  Bana ba ile ba hooa ka tumellano:
  - Khanya ho bahlabani ba leseli,
  Khanya ho Motherland ea ka e khanyang ...
  Liketso tsa rona li tla binoa,
  Ho hlola ke sepheo se seholo!
  Li-Cycles, ha li senyehile haholo, li ile tsa qala ho ikhula. Empa marako a boela a phahama. 'Me likoloi tse ncha li ile tsa tsamaea. Li ne li shebahala joaloka liphiramide tse bataletseng litseleng, 'me li le khōlō ka likutu.
  Ha mabotho a khethehileng a mabotho a bana a ba thunya ka lithunya, ha aa ka a ba ntša kotsi. Mahlaseli a ile a qhoma holim'a lihlomo tsa tšepe.
  E mong oa banana bao o ile a hooa:
  - Mona ke joker e 'ngoe bakeng sa sera! Ebile kapa letšoele le leholo la bosoasoi!
  Moshanyana oa mohlabani o ile a hooa:
  - Ho molemo ho shoa u eme ho feta ho phela ka mangole! Ke ne ke se ke ntse ke le botlamuoeng 'me ba ile ba ntšosa ka litšisinyeho tsa motlakase, ba romela lintho tse tšosang' meleng oa ka kaofela ho tloha lelemeng la ka ho ea liretheng. Ebile ho kula hoo lefu le leng molemo!
  Mosetsana a dumela ka hlooho:
  - E, le 'na ba ile ba ntlhokofatsa! Ho feta moo, ka tsela e rarahaneng, matla a khoheli a feto-fetohang le ho se be boima ba pulsating. 'Me e bohloko haholo, 'me ha e siee mohlala ntle le litoro tse tšosang!
  Che, ke nahana hore molaoli oa rona ea sa shoeng le e moholo o tla tla le ho hong!
  Edik o ile a oma hlooho ea hae e tšoeu ka tumellano mme a laela:
  - Joale banna, tsikinyetsa linko 'me u thimole!
  Adala, ngoanana enoa oa mohlabani ea nang le phihlelo, o ile a botsa a maketse:
  - Ke hobane'ng ha see se ntse se hlokahala?
  Molaoli oa moshanyana o ile a araba ka kholiseho:
  - U tla bona hore na phello e tla ba efe!
  Bana ba bahlabani ha baa ka ba pheha khang. Kahoo ba nka le ho tsikinyetsa linko tsa bana ba bona ba batle ka malebela a lithipa tse nyenyane. Le kamoo ba tla e nka le ho ethimola.
  Sepakapaka se ile sa sisinyeha hang-hang. 'Me lithōle tse nang le lipheletso tse ngata tse bohale li ne li na ho tloha holimo. Ba wela hodima ditanka tsa piramite. 'Me ba ba hlaba joalo ka hedgehog ka linale. Mme dilalome tse kgolo tsa ema.
  Edik o ile a ōma ka hlooho 'me a ngola:
  - Joale ha re e nke 'me re bine!
  Mme masole a tswang mabothong a kgethehileng a bana a e nka mme a bina ka thabo;
  Khosatsana ea ka, u palesa
  E benyang tshimong ya Modimo!
  Ponahalo ea hau e tšoana le moea o mocha
  Hlakola malakabe a lefatše la bafu!
    
  Lerato la ngoanana lea halalela
  Sabole ea mohale, e tšoarang ka tlhompho!
  Ke tla tsholla madi molapong wa sefefo
  Ke tla ba lengeloi le uena ka ho sa feleng!
    
  Ke ile ka hotetsoa ke toro ea lekunutu
  Setšoantšo sa hau, monko o monate!
  U betliloeng ke 'mōpi oa bokahohle
  Bahlanka bohle ba bobe ba ke ke ba silafatsa!
    
  Ho khoneha feela leholimong
  Bokamoso bo tla kopanya barati!
  Empa Molimo a ke ke a re lumella ho oela lerōleng
  E tla kopanya kopano ea lipelo tse thatafalitsoeng ke karohano!
  Ka mor'a mantsoe a monate le a hlollang joalo, mohlolo o ile oa etsahala. Sehlopha sohle sa litanka tsa pyramidal se ile sa thunya joalo ka lets'oao la libethe tsa lipalesa. 'Me lipalesa tse tlokomang li ile tsa bonahala li le ntle haholo. Mme ba ile ba qala ho hola ka matla a makatsang le a makatsang, a sefefo. 'Me e ile ea e-ba ntle haholo.
  Adala o ile a aka molaoli oa moshemane lerameng mme a re:
  - U botle bo ikhethang feela!
  Edik a dumela ka hlooho ka pososelo:
  - Technomagic!
  Moshanyana oa mohlabani o ile a hooa:
  - Joale, hlasela! A re ripitle lira tsa rona ka leqeba le le leng!
  Molaoli oa moshanyana o ile a hana:
  - Che! Ke kapele haholo. Ntlha ea pele, u lokela ho shebella liketsahalo tsa ka tsa pele. Ha re le moo re ne re tlameha ho sebetsa ntle le nanotechnologies e tsoetseng pele, 'me sena, se lokela ho hlokomeloa, se thata haholo!
  Adala o boletse ka pososelo:
  - Ha e le hantle, kea utloisisa hore ntle le theknoloji ho thata haholoanyane. Empa moshanyana ea kang uena, ke nahana hore o tla rarolla bothata bofe kapa bofe.
  Edik o ile a bina ka pososelo e benyang joalo ka liperela tsa leoatle tse khethiloeng ka lentsoe la hae la silevera:
  Leha re sa khone ho rarolla mathata ohle a rona,
  Ha e rarolle mathata ohle!
  Empa bohle ba tla thaba haholoanyane
  E mong le e mong o tla ithabisa ho feta!
  Ka mor'a moo, moshanyana o ile a bulela hologram. Mabotho a khethehileng a bana a ile a khutsa.
  Mahlo a safire le emeralde a bashanyana le banana a harola sebonoang.
  Hantle, moshanyana ea neng a le likarolong tse fapaneng tsa bokahohle 'me a bontša ho feta a le mong, ha a e-s'o hōle hakaalo. Mme ena e ne e le mehla ea Mehla e Bohareng ea Lefatše le Lecha, mofuta o mong oa nalane e fapaneng, joalo ka ha ho ka boleloa, ea polanete ea Lefatše.
  Tabeng ena, ho ile ha bontšoa hore Edik e ile ea e-ba moshanyana oa Moindia, ea neng a ntse a latela sehlopha sa lifahleho tse sootho se laletseng. O apere lifupi, a sa roala lieta, kaha li-moccasins li kena tseleng feela, empa li pentiloe ka litšoantšo tse mebala-bala ho tloha hloohong ho ea menoaneng. Esita le sefahleho sa ngoana ka li-tattoo tse tšosang ka lidrakone le mangeloi a nang le lisabole.
  Le hoja litšoantšo tse joalo li bonahala li sa tloaeleha ho Maindia. Empa ho pholletsa le likete-kete tsa maeto le maeto, bokamoso ha bo ise Edik kae kapa kae. Linako tsohle, lipolanete le linako li se li ts'oarehile, li kopantsoe le ho kopanngoa ho ba ntho e kang bolo e teteaneng.
  Haufi le eena ho na le ngoanana ea nang le mesifa e nang le letheka le pharaletseng, lirethe tsa hae tse se nang letho, tse chitja, tse hohelang hoo e ka bang tlas'a nko ea hae. Ka lebaka le itseng, mohlabani, le hoja e lokela ho ba Moindia, ke blonde. O apara hoo e ka bang ha a na liaparo, ke li-panty feela tse tsoang sete ea bikini, khoele ea liperela sefubeng sa hae se tletseng.
  Ha a reteleha, Edward a bona sefahleho se setle se nang le selelu se sebete le matsoele a maholo, empa a bōpehile hantle. Matsoho a mohlabani a na le mesifa, letlalo la hae ke chokolete, e kopantsoeng le moriri o mosoeu ka ho ama hanyenyane ka mosehla, kapa ho e-na le hoo, peo e phofo ea khauta, e shebahala e khahleha haholo.
  Leha ho le joalo, mohlabani ea blonde, oa hoeshetsa ka mokhoa o tšosang:
  - Ba lifahleho tse sosobane ba tla mona, oho Moliba oa moetapele oa moshanyana!
  Ntho e 'ngoe e ile ea ts'oara mohlabani e monyenyane lehlakoreng le nang le mesifa ... Edward a sisinyeha mme a bona leoto le khabane, le sa roala lieta, leoto la ngoanana. Hape ke mesifa le matla. Mme ebe mofumahadi ka boyena ka moriri o mokgubedu o tukang. Botle bo joalo bo ile ba hlaha mona. A mahe a linotsi blonde le redhead, ka bobeli semi-hlobotse, mesifa le liatleletiki. E seng bahlabani, empa melimo e nang le liqha.
  Edward o ile a pholla le leng ka hloko pele eaba o pholla maoto a ngoanana e mong. Ba ne ba hloekile ba khotsofetse, joalo ka likatse tse phophomang. Ha e le hantle, ho joalo, mosali ea tloaelehileng ha aa lokela ho qoba li-caresses tsa banna. Ho seng joalo, ho bile le ho ata ha mefuta eohle ea batho ba nang le maikutlo a ho ama ba itokiselitseng ho qosa bakeng sa ho pholla hanyenyane kapa ho bapala ka maikutlo a lerato. Empa ke ntho ea tlhaho hore monna a batle ho pholla le ho pholla ngoanana e motle, kapa banana ba babeli ka nako e le 'ngoe.
  Ke 'nete hore ke ngoana ka' mele, empa o se a tsofetse haholo, ka lilemo le mohopolong ke motho e moholo, kahoo ...
  Ke "nete hore Edward, ea neng a e-na le mesifa e matla empa a le liatleletiki, o ne a rata basali ba matla ba khonang ho tsoala bana ba matla.
  Empa joale botle bo tukang bo ile ba fa Edward letšoao ka molomo oa hae - ho hoama! Sera se tla hlaha haufinyane!
  Ka sebele, sehlopha se ile sa hlaha moeling oa moru ... Wow, mokoloneli oa mabotho a khethehileng o ne a sa lebella sena. Che, tsena e ne e se li-troll ho hang, kapa li-gnomes - batho ba tloaelehileng, empa ... Ka lihlomo tsa mehleng e bohareng, tse nang le li-muskets tse ngata tse kang melangoana ea batho, le ka lisabole tse telele. Lebotho lena lohle le ile la fana ka maikutlo a ntho eo e seng ea sebele le e sa tloaelehang. Le ea khale haholo. Ka nako e ts'oanang, e ne e khetholloa ka palo ea eona e kholo, le hoja e se e feteletseng. Bahlabani ba bangata ba ile ba palama lipere le lihlomo tse boima. Ka tsela, sefahleho se sootho, pheteletso e matla - lifahleho tsa bona li tants'a, li lefifi, 'me litelu tsa bona li ntšo.
  Mohlabani ea moriri o mofubelu-diabolose ka boeena o ile a araba potso e neng e se e loketse ho oa ho tloha lelemeng la Edward:
  - Ena ke sehlopha sa Spain sa Cortez. U se ke ua tšoha, ho na le makholo a mane feela a bona, 'me ha ba e-s'o be le nako ea ho tlatsoa ka Maindia a moo.
  Moshanyana oa mohlabani o ile a letsa mololi 'me a hoeshetsa:
  - E ratehang ... Re ba bakae ba rona moo?
  Lekhetlong lena blonde ea mahe a linotsi e ile ea araba:
  - Ho tla ba le ba bahlano le uena! - 'Me a eketsa ponahalo ea Edik e ferekaneng. - Nomoro e nepahetseng ka ho fetisisa, pentagram!
  Mohlabani e monyenyane a thothomela hanyane. Ho leka-lekana ha matla, ho latela lipalo, ho hlakile hore ha ho molemong oa bona. Habohlokoa le ho feta, ha li na li-blasters, ha li na libaka tsa matla, kapa esita le liqhomane tsa antimatter. Mme sena se a tshosa. Ka mohlala, ka hyperblaster e le 'ngoe u ka fokotsa sehlopha sohle ka motsotso o le mong matla a libomo tse leshome tsa athomo tse theotsoeng Hiroshima a ka lokolloa.
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a fumana ho hlokahala ho hopotsa Edward:
  - O na le seqha, oh moetapele ... O tla bula mollo ka taelo ea ka!
  Blonde o ile a ngola:
  - Moshanyana ha a roala lieta, 'me o na le seaparo se itekanetseng ho feta tekano, sena ha se taelo ea moetapele e moholo, leha a se na sesole hona joale. - Ngoanana o ile a tobetsa menoana ea hae e se nang letho. 'Me ntho e' ngoe e ile ea fetoha, 'me Edward o ile a ikutloa hore ho na le ntho e seng e sa tšoane.
  Joale moshanyana oa mohlabani o ile a boela a lebisa tlhokomelo ho eena. Ha e le hantle, o hlobotse ho fihla thekeng, empa o apere borikhoe ba nare le li-moccasins tse mabenyane. Hloohong ho na le moqhaka oo masiba a mararo a hlahang ho oona. Che, eseng liphakoe, empa mofuta o mong oa nonyana e sa fetoheng lefatšeng.
  'Mele ka boeona o fetohile o hlaheletseng haholo le o moholo ka mesifa, le hoja Edward esale a khetholloa ka tsoelo-pele e babatsehang ea mesifa, leha ho le joalo, lilemong tsa morao tjena e se e omme haholo hoo likhopo li bonahalang ka lebaka la khaello ea phepo e nepahetseng le ho sisinyeha kamehla. Empa tabeng ena, o ne a shebahala joaloka 'mampoli oa boikoetliso ba setsebi - liphallelo tse phethahetseng' me ho se na letheba le le leng la mafura, 'me letlalo la hae le ne le tletse lesela le bofubelu bo bofubelu.
  Sefubeng sa hae ho ne ho e-na le tattoo e nang le jaguar - letšoao la Huron. Li-tattoo tse ling kaofela li ile tsa arolelanoa kae-kae, joalokaha eka ke ka boselamose. Bahlabani ba ne ba e-na le letlalo le phethahetseng, le boreleli le le bentšitsoeng, chokolete e nang le 'mala oa khauta,' me letlalo la bona le ne le benya ka shoalane ea mantsiboea a futhumetseng a Mexico.
  Maoto a bona a ile a lula a hlobotse, empa sena se ile sa eketsa katleho ea bona ea ntoa.
  Ba fula liqha tsa bona. Banana ba bang ba babeli, le Edward o ne a kholisehile ka tsela e itseng hore ho na le banana ba batle moo, ba ikhakantseng ka hloko hoo ba neng ba sa bonahale. Empa ba babeli bao ba na le liqha tse majabajaba joalo ka tsa likhosatsana, "me masiba a metsu ea bona a tletse ka litaemane, topaze, lirubi le emeralde.
  'Me seqha sa Edward ka boeena le sona ha se tlaase ho mabothobotho, empa se na le lisafire tse ngata le majoe a bohlokoa a 'mala o lefifi. 'Me banana ba batle ba na le mebala e khanyang.
  Sehlopha sa bahlōli ba Spain se ne se se se ntse se eme ka ho feletseng ka pel'a bona. Makholo a mane a Castilian caballeros. Ho bonahala eka leoatle ha le hole le mona, le hoja monko oa sebopeho o sa utloahale, moea o foka ho tloha lebōpong la leoatle. Empa monko oa 'mele oa banana o khelosa, o se na botho ka ho feletseng, o tšoana le motsoako oa mahe a linotši, lipalesa, nutmeg e nyenyane le linoko.
  Bahlabani ka bobona ba pholile haholo, 'me e mong o ile a nka kokoanyana a e tšoara ka menoana ea eona e sa roaloang letho' me a e pshatla hore e be kuku.
  Bahanyetsi-bahlabani ba bona, ka nako eo, "Muso o matla oa Spain, ba ne ba e-s"o bokelle lerōle letšolong lena "me ba shebahala ba tsoteha haholo.
  Ka pel"a e mong le e mong ho na le mopalami ea matla, ea mahetla a sephara, e molelele, ea litelu tse telele tse khubelu. Mohlomong enoa ke Count Cortes, eo nakong e tlang a tla fumana sehlooho sa Duke mme a inkele leruo le letle haholo bakeng sa hae.
  O ne a bonahala a le moriri o mofubelu a bile a phetse hantle. Boima ba lihlomo feela bo boima ba lekholo, 'me ka tlas'a eona ha ho na pere e bonolo, empa ke pere ea pinto.
  Mokoronele oa moshanyana o ile a shebisisa setloholo sena sa Spain eaba o itokisetsa ho thunya.
  Kaha o ne a se a bone ho hongata, Edik e ne e le seqha se hloahloa, le hoja a ne a e-s'o sebelise mofuta ona oa sebetsa ka nako e telele;
  Botle bo tukang ba moriri o mofubelu bo ile ba nka taolo. O ile a thunya pele, "me motsu oa fofela tseleng e poteletseng. Ea moriri oa khauta e ile ea thunya kae-kae ka thōko, 'me ho tloha merung e fapaneng ea fofa joaloka li-comets, e otla ka mahlaseli a matla a timetso.
  Eduard, ea neng a se na nako ea ho thunya, o ne a etsa hore thaka tsa mahlo a hae li be likhutlo li tharo. O ne a qala ho bona ntho e kang ena. Motsu o mosoeu oa ngoanana ea moriri o mofubelu o ile oa phatloha 'me oa hasana ho ba maqhubu a matšo. Lihlabani tsa Masepanishe, tse ileng tsa tšoaroa ke leqhubu lena, li ile tsa chesoa hang-hang "me tsa pshatla lerōle hammoho le lipere tsa tsona. Ho neng ho setse feela marapo a hoammeng moeeng.
  Mpho, e fanoeng ke ngoanana ea nang le moriri 'mala oa lekhasi la khauta, e ne e e-na le phello e senyang. Feela e ile ea hlalosoa ka tsela e fapaneng hanyane. Ho ile ha feta leqhubu le lesoeu, 'me ka tšohanyetso bahlabani ba bang ba lekholo ba qala ho thunya. Ho feta moo, ka kutloisiso ea sebele. E leng, li-buds tse lero le tse khanyang li ne li koahetse bahlōli ba 'Muso oa Castilian ho tloha hloohong ho ea menoaneng. 'Me joale, letlobo le potlakileng le ile la qala ho hlaha,' me sebaka se setle se makatsang sa qala ho thunya. 'Me linokoane tse neng li ka ba teng le ba qhekellang ba fetoha, e mong le e mong oa bona a fetoha sehlahla sa lipalesa tse ntle tse nang le mebala e metle ka ho fetisisa ...
  Limpho tse ling le tsona li sebelitse hantle ... Motsu oa boraro o hasane ka lehalima le sekarelata, 'me Maspaniard a tuka, joalo ka lebone la lebone, mokoloko oa bohetene, eaba o fetoha mello e lekholo ea mollo ... 'Me lelakabe la mollo o mong le o mong o ne o e-na le' mala oa oona le 'mala oa oona. , 'me litlhase tsa hasana, li leka ho otla leholimo le letšo le holimo.
  Joale, mpho ea bone e ile ea e-ba e babatsehang le ho feta. Motsu o ile oa romela litšepe le liboutu tse benyang joalo ka kristale ea majoe! 'Me ba oela mohatleng oa sesole sa Cortez. Lipere li ile tsa fetoha popane, le bapalami ho ba baepolli ba lintho tse epang, "me likoloi tse lekholo tsa meetso e makatsang li ile tsa ema, li khomaretsoe tseleng e sephara pakeng tsa maralla.
  Joale bahlabani ba makholo a mane ba matla le ba sebete ba "Muso oa Spain ba ile ba khaotsa ho ba teng.
  Edik o ile a hoeletsa ka ho hlolloa:
  - Technomagic! Ke mohlolo o mokaakang!
  Ho ne ho setse Cortez a le mong feela, o ile a ema joalo ka boloko bo sa sisinyeheng holim'a pere ea hae e khōlō, joaloka li-auroch tsa Jeremane, 'me a leka ka katleho ho boloka botsitso ba hae.
  Edward o ile a mo thunya, empa lirethe tse peli tse se nang letho, tse nchocho li ile tsa benya, "me banana bao, ba moriri oa khauta le ba moriri o mofubelu, ka bohlale ba tšoara motsu oo ka menoana ea bona, "me ka mor"a moo ba hooa ka tumellano:
  - Che! U lokela ho fumana hore na ke mali a mang a phahameng holim'a lisabole tsa hau!
  Ha e le lisabole, ho joalo le ka lisabole. Edward o ne a e-na le tsebo ea ho loana ka molamu, kharafu ea sapper le thipa ea bayonet. Hoja feela nka fumana sabole ka boeona...
  Moshanyana o ile a sheba bahlabani ka lipotso, joalokaha eka o lebeletse hore ba mo fe sabole ea letlotlo la boselamose - e le 'ngoe ea ho tsokotsa, le lihlooho tse lekholo ho tloha mahetleng a hae!
  Empa satane ea moriri o mofubelu o ile a supa lehare le tloaelehileng la Sepanishe le lahliloeng ke leqhubu le matla la theknoloji, a hoeshetsa ka lentsoe le tšosang:
  - Hona joale u na le maemo a lekanang!
  Joale moea o ile oa fetohela moo ho eang, 'me o ile oa etsa hore ho phole ho neng ho lakatseha mantsiboeeng a chesang a tropike. Ho ne ho foka moea o hloekileng o tsoang leoatleng, monko oa iodine, shrimp le algae, o monate joaloka nut caramels.
  Edward butle a sisinyeha a lebile sebetsa se hapiloeng, a ikutloa eka ke letlalo le khubelu la 'nete. 'Me Cortez, ke hobane'ng ha a ile a kena Mexico? U batla ho senya setso sa khale sa May? Tlatsa lipokotho tsa hau ka khauta, e nkoang e le tšepe e halalelang ke Maindia a moo. Ho felisa lihlotšoana tsa borapeli tsa khale le ho theha puso e sehlōhō le ho feta ea bafuputsi le Bajesuite...
  Mona Edward ka tšohanyetso o ile a iphumana a nahana hore maikutlo a hae e ne e le a sebele haholo bakeng sa ntoa ea nako e "ngoe. Sefubeng sa hae se se nang letho, se nang le mesifa, o utloa moea oa moea o jereng moea o monate, o pholileng oa leoatle, le karoloana ea resin e futhumetseng e rothelang lehetleng la hae le matla.
  Che, sena ha se utloe eka ke toro. Torong, hangata ha u tsebe, kapa tlhokomeliso ea hau e nka nako e khuts'oane haholo. Mme ke sena se seng ... Esita le moccasins di baka tšitiso e itseng, mme wena ka bowena ho hang ha o moshanyana ya shebahalang a le dilemo tse ka bang leshome le metso e mmedi, empa ke mohlankana ya sa feteng dilemo tse mashome a mabedi ka nama. Ke kamoo monahano oa hae o ileng oa baleha ha a sheba lithatho tsa ngoanana.
  Ke hore, 'mele ha se oa hae, le hoja, ka kakaretso, Edik o ne a le hōle haholo le ho hōla ho fihlela morao tjena. 'Me e ne e se mohlabani feela lekholong la mashome a mabeli a motso o mong, empa mehleng e pholileng le ea bokahohle, ka khanya bakeng sa lebotho lohle. Empa joale, ha e le hantle, ke eena, kapa, ho fapana le hoo, ha se eena ... Nama esele, le hoja e phetse hantle, 'me o na le matla a mangata. Eseng joalo ka lilemong tse 'maloa tse fetileng, ha Edward a ne a ikutloa a tsilatsila ho itseng mabapi le lintoa le lintoa, le ntoa e tsoelang pele ea ho phela, ho fokotseha ha cheseho, botsoa bo hlakileng ba koetliso le ho tsilatsila ho tsoha hoseng le ho ikoetlisa. . E, 'me toro e fetohile ka tsela e itseng, ha u sa ikutloe u e-na le matla a tšoanang le takatso ea ho qhomela, empa u batla ho robala,' me u nahana - u se u ntse u e-na le phihlelo lintoeng tse sa tšoaneng, na ha se nako ea ho tlohela mosebetsi.
  Ho bapala lipapali ho latela pelo ea hau, ntle le kotsi, ntle le bohloko le monate feela. 'Me ha e le hantle, moshanyana oa ka ho sa feleng o hloka eng? Iketsetse lefatšeng le tsoetseng pele la theknoloji le le sireletsehileng, 'me u iphelele, u natefeloe ke boithabiso le ho se sebetse ka thabo.
  Empa Eduard o na le boemo bo itseng bo sa tsitsang ka penshene ea hae. Ha e le hantle, eena, e le moahi ea leshome le motso o mong ea ileng a loanela nako e fetang Mechnya 'me a sebetsa lipotoloho tse makholo a mabeli le mashome a mahlano, ho bonahala a lokela ho fumana penshene moo. Empa hona joale o sebeletsa Sesoleng sa Solar sa naha e sa tsejoeng. Kahoo boemo ba hae ba molao ...
  Edward o ne a ferekane haholo, "me Cortez o ile a ba le nako ea ho hlaphoheloa kelellong. Motlotlehi ea tšabehang oa Lespanishe o ile a supa moferefere oa hae o boima ho ea neng a bonahala eka ke Moindia. Ho ne ho se ho se na ntho e kang ea lejoe la lejoe la lejoe, 'me Cortez o ile a leka ho hotetsa sethunya a sebelisa mochine oa ho hohla. Che, che, sena ke sebetsa sa khale haholo, ka ho hlaka se tlase ho seqha le motsu o tloaelehileng. Molemo o le mong feela oa musket e joalo ke hore ka sebele e tla phunya lihlomo leha e le life ka loto ea eona, boholo ba lehe la khoho. Leha ho le joalo, ho thata haholo ho otla Moindia ea mahlahahlaha le ea mahlahahlaha ka tsela ena.
  Ka hona, Edward ha aa ka a tšoha, empa ka khutso o ile a fallela sabole. Leha ho le joalo, u ka thunya feela ha u khantša fuse, 'me sena se tla nka nako.
  Cortez o ile a hoeletsa ho hong ka Sepanishe. Edward o ne a sa tsebe puo ena. Empa o ne a bua Sejeremane le Senyesemane, hammoho le Sefora hanyenyane. Mohlabani oa moshanyana e ne e se setsebi se seholo sa Cortez, 'me ka kakaretso lintoeng tsena tsohle tsa bokolone. Ke ne ke tseba se neng se le libukeng tsa sekolo. Hantle, le ntho e 'ngoe hape e tsoang bukeng e tummeng: "Morali oa Moctezuma." Empa, ha e le hantle, boitsebiso bo neng bo le teng moo bo ne bo le bokhabane "me bo tsoakane le tšōmo.
  Ka khopolo, Cortez o lokela ho tseba Sefora, kaha Maspanishe a ne a atisa ho loana le naha ea khahla.
  'Me Edward, ka Sefora, eo a sa kang a bua ka mokhoa o phollatsi, o itse:
  - Na u na le lipotso bakeng sa ka, monsignor?
  Cortez, ka baka la pherekano, o ile a phunya fuse e hoteditsweng ka hara musket, mme kanono ena e nyane ya lla ... Ho ile ha puruma hakakang, leha e le hotswa ho thunya hang feela. Mohlomong e ne e le molumo ona, o kang oa lerata, o entseng hore Maindia a oe ha likulo ka botsona li feta!
  Tabeng ena, karoloana ea loto e chitja e ile ea letsa mololi sebaka se fetang limithara tse lekholo, 'me ho hang e ne e se kotsi ho Edward. Moshanyana oa mohlabani, ntle le ho eketsa lebelo la hae, o ile a nyolohela sabole 'me a nka sebetsa habonolo, le hoja boima ba eona bo ne bo ka ba lik'hilograma tse leshome le metso e' meli. Ha e le hantle, esita le li-knights tse thatafalitsoeng ke koetliso li ke ke tsa khona ho loana ka lisabole tse joalo ka nako e telele haholo. Ha e le hantle, saber e sebetsa haholoanyane.
  Qetellong Cortez o ile a re ka Sefora:
  - U mang?
  Edward o ile a araba ka mokhoa oa Mephistopheles:
  - Ke karolo ea matla ao, kamehla a lakatsa bobe, a bōpang botle!
  Le hoja Sefora sa hae se se setle haholo, Mosepanishe, ehlile, o tla utloisisa. Ho ntse ho le molemo hore sesoleng sa sesole sa e 'ngoe ea lintho tse ling tsa sebele, ba ile ba rutoa lipuo tsa bao ho thoeng ke sera. Pele ho tsohle, Senyesemane le Sejeremane, empa hape le Sechaena. Puo ea ho qetela ke eona e thata ka ho fetisisa ho ithuta, 'me ho ne ho se motho ea e tsebang. Spain e ne e sa nkoe e le mohanyetsi ea tebileng, le hoja ho ata ha puo ena lefatšeng ka bophara ho feta Sejeremane. Empa kamoo ho bonahalang kateng ho ne ho lumeloa hore ntoa le Majeremane e ke ke ea qojoa.
  Cortez o ile a bososela ha a araba, 'me ka Sefora, le hoja e sa hlaka hantle, a etsa tlhahiso:
  - Na u batla ho loana ka lisabole?
  Edward o ile a araba ka bokhutšoanyane:
  - Joaloka knight!
  Cortez o ile a bososela le ho feta. O ne a nkoa e le e mong oa banna ba matla ka ho fetisisa ba hlabang sabole Spain. Moindia ke mang? Ke motho ea sehlōhō feela ea ileng a iteta sefuba ho phephetsa 'Muso oa Castilian. Kahoo o tla lahleheloa ke hlooho ea hae e se nang letho ka sete ea masiba.
  Edward o ne a bonahala a e-na le maikutlo a fapaneng "me a atamela mohanyetsi oa hae.
  Count Cortes o ile a theoha pere ea hae habonolo, bakeng sa monna oa mohaho oa hae le lihlomo tse khōlō.
  O ne a le molelele wa hlooho le mahetla ho feta mohanyetsi wa hae, leha e le ka lebaka la boselamose mme o ne a hodile ka nako e kgutshwane, mme bonyane o ne a le boima ho feta habeli. Empa Edward o ne a boetse a khetholloa, haholo-holo 'meleng oa hae o mocha, ka bokhoni ba hae le mesifa ea hae. 'Me ba ikhohomosang ba leka ho mo nka ka mokhoa o sa reroang.
  Ha e le hantle, sabole e boima ho feta thupa, ho tšoana le ho tsokotsa molamu. Empa libetsa tsa sera li boima le ho feta. 'Me ho sa tsotellehe hore na Cortes e matla hakae, ho tsamaisoa ha' mele o moholo ho ntse ho tla fokotseha.
  Edward o ne a atamela, sera sa ema, se leka ho boloka botsitso le ho leta.
  Bahlabani ba Spain e ikhohomosang ba ile ba lahleheloa ke 'mele ea bona ka mor'a hore mohlabani e mong le e mong a thunye motsu, empa Cortes ka boeena o ne a bonahala a sa hlajoe ke lihlong ke sena. Ho e-na le hoo, Masepanishe a ne a bonahala a bokelletse ka ho khetheha a bile a le matlotlo.
  Edward o ile a potlaka ka tšohanyetso 'me a etsa tlhaselo e hlaselang. The Count o ile a mo fata ka ho sisinyeha ho sa bonahaleng ha sabole ea hae. Moshanyana oa Moindia o ile a lla - sera se ne se le betere ho feta kamoo a neng a nahanne.
  Cortez le eena o ile a etsa fereko, empa hape ha aa ka a finyella sepheo sa hae. Edward a araba.
  Bahanyetsi ka bobeli ba ile ba qala ho terata, empa ka mokhoa o sa tloaelehang. Edward, ea bobebe le ho feta, o ile a pota-pota haufi le sera, 'me Cortes e khōlō e ile ea ema e sa sisinyehe, ka linako tse ling e nka halofo ea mohato pele, e leka ho fihla ho sera.
  Bahlabani ka bobeli ba ile ba khutsa metsotso ea pele e leshome 'me ba itšoara ka hloko. Edward o ile a otla lihlomo ka makhetlo a 'maloa, empa sabole e hapuoeng ha ea ka ea khona ho phunyeletsa lihlomo tse entsoeng ka boqhetseke. 'Me ha Cortez a tšoara mohlabani e monyenyane ka ho tsokotsa ho matla, mali a qala ho hlaha holim'a setopo se hlobotseng sa mohlabani oa Moindia.
  Ka mor'a moo, Mosepanishe o ile a fetola maqheka, ho bona mali a motho e mong ho ile ha etsa hore a felloe ke botsitso, 'me a ea pele ka potlako. Edward o ne a ntse a feta sera ka boqhetseke. Joaloka lengau, o ile a ikhula "me a khutlela morao, koetliso ea lebotho le khethehileng la moshemane eo e ne e mo ntša kotsi.
  U ka kokota Cortez feela ka ho mo otla sefahlehong hantle;
  Mona Edward o ile a boela a itšepa; Le bo-mampoli ba lefats'e har'a boralitebele ba profeshenale baa khathala 'me ha ba tsoelepele ka lebelo ka mekhahlelo e leshome le metso e' meli. Empa ba loana ka marikhoe a makgutshwane a dipapadi feela. Kahoo monster ena e tla fola.
  Ka sebele, Cortez o ile a qala ho hema haholo le ho fufuleloa haholo, "me lebelo la hae la ho tsamaea le ile la fokotseha.
  Le marameng a hae a teteaneng ho ile ha hlaha bohlasoa bo sa pheleng hantle.
  Edward o ile a boela a sebetsa le ho feta 'me a tsoela pele ho hlasela. Ka nako e ts'oanang, terminator e nyane ha e sa hlola e sebelisa seo a se rutiloeng ka matla a khethehileng, empa mekhoa e ile ea hatisoa ho tsoa ho lingoliloeng tsa bohahlauli. Haholo-holo, otla tlas'a botlaaseng ba sabole sebetsana le e le hore maximally khathala sera le, haholo-holo, letsoho la hae.
  Cortez o ile a qala ho furalla hanyane, mme Edward a boela a fumana matla a ho bua:
  - Ke eng, monseigneur, ho chesa?
  The Count e ile ea arabela ka tlhaselo e bohale e ileng ea batla e hlaba leihlo la Eduard, empa hape o ile a otloa ka menoana ea hae ka sabole. Mohlabani e monyane o ile a otla ntle le ho suthela hole haholo, letlalo la nare la liatlana tsa hae le ile la taboha feela, empa commando a roba phalanges tse 'maloa tsa Cortez. Ho tšoara sabole ka letsohong la hae le letona ho ile ha e-ba bohloko, 'me moeta-pele oa Maspanishe a fetisetsa sebetsa letsohong la hae le letšehali.
  Empa, ha e le hantle, ho khaola ka ho le letšehali ho thata haholo ho feta ka ho le letona, le haeba u se u ntse u koetlisitsoe.
  Edward o ile a ba le kholiseho e itseng. O ile a hlasela sera hloohong 'me, ka nako e ts'oanang, a otla ka tlas'a lengole.
  Letlapa la lihlomo le ne le phahame hanyane, empa leha ho le joalo, letlalo la nare le ile la nolofatsa le otla. Empa Cortes o ile a thekesela, 'me sabole ea hae ea kheloha hanyenyane,' me Edward, a sebelisa mokhoa oa fan, ha motsoako oa likotlo o etsoa, o ile a hlaba palo ea Sepanishe lerameng ka matla.
  Kotlo e ile ea oela ka tlas'a lintši, empa mali a ntse a phalla, 'me ho ile ha e-ba thata hore sera se bue,' me bohloko bona bo sitisa ntoa.
  Cortes o ne a hlile a halefile, empa khalefo ea hae e ne e khathetse 'me ka tsela e itseng e se na matla. Ka makhetlo a 'maloa palo e ile ea fosa, 'me qetellong Edward, ka boqhetseke joaloka tlhapi, a otla sera sefahlehong ka lehare la hae.
  Leihlo le letona le ile la phatloha joalo ka bolo e tšetseng mali, 'me Cortez a phaphamala e le kannete. Edward, ha a bona boemo ba hae, a otla letsoho la hae. Letlalo la nare le ne le phatlohile hanyenyane, empa sera se ne se ntse se tšoere sabole ka letsoho la hae le letšehali.
  Banana ba bane ba bahlabani ba ile ba hatakela maoto a bona a sa roala letho, a khoahlapisitse "me ba hoeletsa ka holimo-limo.
  - U entse hantle, moshanyana oa rona! U tsoile kapele haholo!
  Eaba mohlabani e monyenyane o pheta-pheta menoana ea hae. Ha e le hantle, a ka be a ile a hlasela hlooho, empa o ne a batla ho nka motšoaruoa oa Cortes a ntse a phela.
  Sabole e boima ea moetapele oa Maspanishe e ile ea thula seretseng, 'me senokoane se ile sa khutlela morao,' me sa araba se khathetse ka Sefora:
  - Che, ho bonahala eka ke lahlehetsoe ke uena, savage!
  Edward o ile a hanyetsa ka ho utloahalang:
  - Li-savages ha li bue Sefora. Leha ho le joalo, u tlile naheng ea motho e mong ho tla etsa lekhoba le ho bolaea!
  Moetapele oa Spain o ile a rora:
  - Re u tliselitse tumelo e u pholosang mahlomoleng a sa feleng, a lihele!
  Edward a araba ka ho lla:
  - U se u fetohile tlhokofatso ho motho e mong le e mong, leha e se ka ho sa feleng!
  Bahlabani ka bobedi ba ne ba eme ba shebane. Ka bobeli ba ne ba tletse mali, le hoja Cortez, ehlile, o ne a na le litšila tse ngata a bile a lemetse le ho feta. Setloholo sa Spain se amohileng lihlomo khahlano le Moindia ea nang le sabole e seng e bohale haholo, empa e bolaeang haholo.
  Cortez o ile a bona ka leihlo le le leng feela, empa, ho sa tsotellehe lerama la hae le sehiloeng, o ne a bua ka mokhoa o hlakileng. Edward o ne a sa tsebe hore na a etse eng ka palo ea Masepanishe. Ho ne ho tla hlokahala ho mo isa motšoaruoa, empa tabeng ena, ha ho hlake hore na ba mo ise hokae.
  Le hoja, ha e le hantle, e ne e lokela ho fuoa bahlabani ba 'Muso oa Mayan. Ka tsela, motse-moholo oa bona o bitsoa eng? E ile ea thella kelellong ea ka! Hona joale mabotho a India a Mexico a hokae? Seo ho thoeng ke 'muso oa bona o se o ntse o fokotseha; Kahoo Masepanishe a makholo a mane a hlometseng ka li-muskets tse boima e ile ea e-ba lebotho le leholo ho bona.
  Edward o ile a bala buka e buang ka ntoa ea Cortez khale, kahoo o ne a sa hopole hantle hore na Maindia a ne a e-na le morena ka nako eo le hore na, bonyane, boholo ba lebotho la "ona. Empa ka khopolo, matla a maholo ho feta Spain ka boeona (ntle le thepa ea linaheng tse ling!) Ha ea lokela ho ba nyenyane ka palo ea baahi.
  Cortez o ile a roba khutso mme a bua ka mokhoa o hlakileng haholo:
  - Hang ha u hlōla, mo bolaee!
  Edward o ile a araba ka ho lla 'me a botsa ka ho qeaqea:
  - Kapa mohlomong u tla fana ka thekollo e kholo bakeng sa hau!
  Palo ea Sepanishe e ile ea araba ka botšepehi:
  - Ha ke na letho haese likoloto tse setseng letlotlong la ka, ke sebelisitse ntho e 'ngoe le e' ngoe leetong le sesoleng sa ka se hiriloeng!
  Edward o ile a araba Cortez ka boeena:
  - 'Me morena o mpa a phethahatsa molahlehi ... - 'Me joale mohopolo o thahasellisang o ile oa hlaha ho mohlabani e monyenyane. - Ho thoe'ng haeba u kena tšebeletsong ea morena oa moo? Ho bonahala eka ha u na boikhethelo bo bong!
  Cortez o ile a nahana ka eona. Ho se ho sebelisitsoe chelete e ngata, likoloto li ngata, 'me phaello ea tsona e ntse e phahama. Spain, o tla tobana le chankana ea mokoloto, mohlomong, a hlokofatsoe. Ehlile, ba tla kopa sehlopha se lahlehileng, empa ba ke ke ba hauheloa. E-ea tšebeletsong ea morena oa sebaka seo? Ke Maspanishe a fokolang a sebeletsang e le masole a sesole, 'me sesoleng sa hae se seng se senyehile, hase bohle bao e leng matsoalloa a' muso oa Castilian.
  Leha ho le joalo, ha ho lithibelo tsa boitšoaro. Mohlomong morena oa sebaka seo, mohlomong a tsoa lelapeng la bahetene. Empa Cortez ka boeena o ne a hlile a sa utloisise tumelo ea Bokreste, 'me Molimo, ea leketlileng sefapanong joaloka motho ea se nang tšireletso, o ile a botsa lipotso tse ngata. Ka sebele, na Ea Matla "Ohle o ne a tla itumella ho khokhotheloa thupeng? "Me ke hobane"ng ha Molimo, ea ileng a chesa Sodoma le Gomora "me a khangoa ke hoo e ka bang moloko oohle oa batho ka moroallo, ka tšohanyetso a ile a tsosa litšekamelo tse makatsang joalo?
  Leha ho le joalo, Cortes e ne e le motho ea sa lumeleng hore Molimo o teng ho feta Mok"hatholike. Ho feta moo, nakong ea ntoa ha aa ka a tsoa kotsi haholo - menoana ea hae e robehileng e tla fola kapele le lintši tsa hae. Ka lehlohonolo, letsoho le ile la lula le tiile, le hoja le ne le robehile.
  The Count o ile a lla 'me a botsa ka tlhompho:
  - Ha ke kena tshebeletsong ya hao, o tla mpha moputso ofe?
  Edward o ile a araba ka ho hlaka:
  - 'Me ena e tla qetoa ke morena oa ka!
  Mohlabani ea moriri o mofubelu o ile a hlaha joaloka fungus e qhomela ka tlas'a hummock 'me ea lla:
  - Ena hase ketso ea moshanyana, empa ea monna! Tloho, ntatele!
  Mme botle a tsoka leoto la hae le hlobotseng. Moeta-pele oa Spain o ile a nyamela le eena. Joalo ka lifiliming - ka tšohanyetso le ka ho itokolla!
  Eaba ho hlaha ngoanana ea moriri oa khauta. O ile a sheba Edward a tsielehile mme a botsa a khutsitse:
  - Na u ile ua fuoa monyetla oa ho etsa ketso ea bofetoheli?
  Mohlabani e monyenyane o ile a oma ka hlooho ka kutlo mme a makala:
  - E ... Empa u tseba see joang!
  Mohlabani o ile a bua ka mokhoa o bonolo:
  - Seo u se bonang hona joale hase toro! Sena ke 'nete e ts'oanang, eo melimo eo re e sebeletsang e nang le matla a maholo ...
  Ngoanana ea nang le mesifa ea moriri oa khauta o ile a khutsa, 'me ho ile ha hlaha e mong ea nang le moriri o motala le mahlo a khanyang a ruby. O ile a re butle:
  - Batho ba fapane. Melimo le eona ... 'Me hangata, ka ho hlaka ha e kena-kenane ... ntle le maemong ao ho hlokahalang ho kenella. Joale, tabeng ena, ba khetha batho!
  Ho ile ha hlaha ngoanana e mong ea moriri o mosoeu ho feta liperela, 'me a araba ka moea:
  - 'Me u bile lehlohonolo la ho ba le horoscope e joalo hoo lekhotla la Melimo le le khethileng bakeng sa thomo ea bohlokoahali!
  Edward o ile a inamela banana ho tloha thekeng mme a araba ka lihlong:
  - Hantle, ha ke tsebe hantle ... Na oa tšoaneleha?
  Ngoanana ea moriri o mofubelu, ea nang le moriri o khanyang ho feta toche ea Liolimpiki, o ile a hlaha hape 'me a araba ka thata:
  - Che, ho hang! 'Me monyetla oa hore u sebetsane le mosebetsi ona ha se monyetla o fetang o le mong ho trilioni!
  Edward o ile a khangoa 'me a kokota:
  - Empa joale?
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a araba ka thata:
  - 'Me ha u na boikhethelo! Ha ua nkhetha, empa ke u khethile!
  Ngoanana ea moriri oa khauta o ile a hlalosa ka lentsoe le bonolo haholo:
  - Re tla u fetisetsa ho e 'ngoe ea lihloliloeng tse tšoanang tse se nang palo, tseo ho tsona u tla tlameha ho etsa ntho eo ho seng bonolo ho e etsa ka tsebo le bokhoni ba hau!
  Ngoanana ea nang le moriri oa emeralde o ile a re:
  - Joale, ke hobane'ng ha ho sa khonehe! Libukeng tse fapaneng tsa lipale tsa mahlale, batho ba kopanang, ba sebelisa tsebo ea bokamoso, ba etsa lintho tse fapaneng, tseo ka linako tse ling li bonahalang e le tse makatsang ka ho felletseng. Ho feta moo, bana ke batho ba mpe haholo ho feta mohlabani e monyenyane, moshanyana oa ka ho sa feleng, lesole la mabotho a khethehileng, esita le ea nang le PhD ea Technical Sciences, eo u ileng ua e sireletsa ka bokhabane, e bontšang hore boko ba hao ha bo na bana ho hang!
  Mohlabani ea nang le moriri o mosoeu oa lehloa o tiisitse:
  - E, thunya ena ha e khethoe feela ho latela linaleli, empa hape e bohlokoa haholo ka boeona! Sena se eketsa menyetla ea hau!
  Ngoanana ea moriri oa khauta o ile a feheloa haholo mme a re:
  - Nako e khuts'oane! Re ke ke ra e lahla pejana ho la pele la Phuptjane, ho bolelang hore menyetla ea rona ea ho lemosa Stalin e oela ho zero!
  Edward o ile a panya lintshi tsa hae tse ntšo ka matla mme a honotha:
  - Ha ke utloisise ho hong, ho etsahalang?
  Banenyana ba bane ba baloi ba ile ba shebana, mme e mong e mokgubedu a etsa tlhahiso:
  - Ha re mo bontše. Mafoko e ne e le modumo o o monate mo sekakeng sa Sahara!
  Mona, sebakeng se khahlisang ka ho fetesisa, ho ile ha lla gong, e ileng ea phatlalatsa:
  Ke nako ea ho emisa khaso e monate joalo.
  
  GULLIVER E FETILENG FETA
  TLHOKOMELO
  Lekhetlong lena, mohahlauli ea tummeng Gulliver o ile a iphumana e le lekhoba le lenyenyane, a fetoha moshanyana ea hatakelang maoto a hae a sa roala letho ka majoe a bohale. 'Me joale e ile ea e-ba moshanyana oa ntloana ka sekepeng sa masholu.
  . KHAOLO No. 1.
  Phetoho e ne e le telele haholo. Tsela e mafika 'me majoe a chesa sebakeng sa tropike. Mme letsatsi le ne le qala ho dikela.
  Moshanyana Gulliver o ile a tsamaea le mofumahali oa ngoanana. O ile a otla ka maoto a hae a sa roala letho ka kholiseho ho feta molekane oa hae, ea neng a se a le monyenyane haholo 'me a shebahala a le lilemo li ka bang leshome le metso e' meli.
  Moshanyana Gulliver o ile a honotha:
  - Ke khathetse 'me ke nyoriloe!
  Ngoanana a araba a tšeha:
  - U lekhoba! Empa makhoba a ke ke a kōpa letho ho beng ba "ona!
  Moshanyana a feheloa. Hase khale e ne e se e le motho e moholo ebile e le mokaptene, empa joale e se e le katse feela e sa roala lieta e ntseng e sutumetsoa kamoo a ratang kateng!
  Empa joale ho ile ha ema. Sehlopha sa mokoloko se ile sa etsa qeto ea ho phomola le ho ja seneke. Bashemane ba botlamuoeng, bao e neng e le batho ba baholo lihora tse seng kae tse fetileng, ba ile ba emisa.
  'Me ba lumelloa ho noa metsi a seng makae le ho ja bohobe bo sephara bo nang le chisi le konofolo.
  Lijo tsa moo li ne li bonahala li le monate ho Gulliver. Ho phaella moo, o ile a ananela hore hona joale o na le meno a manyenyane, a phetseng hantle, a tiileng ka ho feletseng. Ka mor'a moo a hlasimoloha.
  Ke feela karoloana ea maoto a ka e ileng ea heletsoa haholo le ho ngoauoa ke majoana.
  Eaba ba otla tsela hape.
  Matsatsi a ne a batla a le malelele mona, kapa ho ne ho bonahala ho le joalo?
  Ngoanana eo o ile a botsa Gulliver:
  - U lumela ho Molimo oa hau, empa u ka etsa mohlala, ho ea thupeng bakeng sa tumelo ea hau!
  Motsamai e monyenyane o ile a araba:
  - Ke khahlanong le ho fetelletsa lintho le ho cheseha ka ho feteletseng!
  Ngoanana o ile a lumela:
  - Sena se nepahetse! Empa har'a lōna ho ne ho e-na le ba ileng ba shoa!
  Gulliver a araba ka pososelo:
  - Ba ne ba fapane! Ba bang ba ile lefung le bohloko, "me ba bang ba ekoa! 'Me eseng feela ka lithunya, empa molemong oa boithati!
  Ngoanana a bososela. Maoto a hae a sa roala letho a ile a qaphatsa lehlohlojane le mahoashe, "me ho ne ho hlakile hore o bile a le rata.
  O ile a bina:
  Lerato la Kreste le letle, le hloekile,
  O hlwekile, botle bo kganyang...
  Ka nako e ts'oanang, ho na le bobe bo bongata lefatšeng la rona,
  Mohlomong Satane o ntse a le matla!
  Boy Gulliver o ne a maketse:
  - Pesaleme ee e tsoa hokae?
  Ngoanana a araba a bososela:
  - Ke e ngotse ka bonna! Ke eng e seng mpe?
  Gulliver a araba ka pososelo:
  - Ka 'nete, ha ho mpe! Empa na o dumela ho Kreste?
  Viscountess e monyane o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Ka kutloisiso efe?
  Motsamaisi oa moshanyana a honotha:
  - Hantle, ke eng Molimo!?
  Ngoanana o ile a nyenyefatsa mme a araba:
  - Hore ke Molimo ea Matla 'Ohle le 'mōpi oa bokahohle, che. Empa taba ea hore e ka "na eaba o ne a e-na le tsebo e itseng ea boselamose e ka etsahala!
  Gulliver o hlalositse:
  - Ke hobane'ng ha u sa lumele tlhaho ea Hae ea Bomolimo?!
  Ngoanana eo o ile a araba ka kholiseho:
  - Hobane u ile ua lumela ka booatla ho Ea Matla 'Ohle ho ea sefapanong! Ke bothoto haholo ho sitoa ho itšireletsa haeba u na le matla!
  Motsamaisi oa moshanyana a araba:
  - O entse sena ho inkela libe tsohle tsa rona!
  Viscountess e monyane o ile a tšeha mme a araba:
  - Ho thata ho lumela hore Molimo ea Matla 'Ohle o ne a se na mokhoa o mong oa ho pholosa batho haese ho ea sefapanong ka Boeena. Empa ho thoe"ng ka bohlale bo sa feleng ba "mopi?!
  Gulliver o ile a sisinya mahetla a hae mme a araba:
  - Hantle ... Ho na le liphiri tseo le mangeloi a batlang ho phunyeletsa! 'Me ka kakaretso, ho ka 'na ha se ke ha khoneha ho etsa se fapaneng!
  Ngoanana o ile a lumela:
  "Ke tla o laela hore o otle direthe tsa hao ka melamu, mme ho tla kgoneha!"
  Ho ile ha e-ba le khutso e bohloko. Gulliver o ne a sa tsebe hore na a kenyeletse eng. Ha e le hantle, litsebi tsa thuto ea bolumeli li "nile tsa pheha khang ka makholo a lilemo. 'Me ehlile ke ntho e makatsang: batho ba eketsang botlokotsebe bo bong, bo tebileng haholo ho bona ba fumane monyetla oa poloko. Re ka phehisana mona nako e telele. Le hore na Mora o tlisitse thekollo ka sehlabelo sa hae. Ho mang feela? Ho a makatsa ho Ntate, na Ntate a ka nka thekollo e kang lefu la Mora. Empa hape ho utloahala eka ke nyefolo ho Satane.
  Mme ho mpefala le ho mpefala haholo.
  Gulliver o ile a bina ka ho feheloa:
  Ke batho ba bakae, maikutlo a mangata,
  Sephiri sa mahodimo a halalelang;
  Ke batla ho e hlalosetsa bohle ...
  Ho batleng 'nete ho na le lefifi la makala.
  Modemona o tuka ke bohale.
  O batla ho etsa moralo,
  Ena ke toro ea ho amohela leseli la lerato la meloko,
  Ke Jehova ea Matla "Ohle feela ea ka fanang ka karabo!
  Mosali e monyenyane o ile a ōma ka hlooho:
  - Ke u bona hantle, ja!
  Gulliver o hlokometse:
  - E, ho monate le ho tsamaea halofo e hlobotse, tlas'a letsatsi le chesang, le ngoanana e motle joalo ka uena!
  Mme hape moshanyana a bobola ha a hata hodima lejwe le bohale. Mme o ne a shebahala a sa thaba.
  The Viscountess o ile a ngola:
  - Ehlile, tumelo e tlameha ho theoa holim'a likhang tse utloahalang! Ka mohlala, Jesu o ipolela hore ke Molimo ea Phahameng ka ho Fetisisa. Leha ho le joalo, oa ruta: haeba ba u otla lerameng la hao le letona, retelehela ho le letšehali! Empa Testamenteng ea Khale, ho fapana le hoo, o fana ka litaelo tsa ho felisa basali le bana, esita le liphoofolo tse ruuoang lapeng!
  Gulliver o ile a araba:
  - O bonahala o tseba Bibele hantle!
  Viscountess o ile a ōma ka hlooho:
  - E, ke e balile. 'Me ho na le bokhopo bo bongata le bo sa utloahaleng! Jwalo ka taelo ya ho nyala dihlola, kapa taelo ya ho bolaya ba hlokang molato. Eaba Elisha o beha libere holim"a bana ba neng ba sa tsoa mo soma ka lebaka la lefatla la hae!
  Boy Gulliver o ile a re:
  - 'Me ka linako tse ling batho ba etsa sena, ba etsa bokhopo!
  Ngoanana o tiisitse:
  - E, ba etsa joalo! Empa ha e ba fe monyetla oa letho!
  Motsamaisi oa moshanyana o ile a ngola:
  - Ka bomalimabe, ka linako tse ling ho etsahala hore u tlameha ho sebelisa sehlōhō. Hantle-ntle, haeba ho se mokhoa o mong oa thuto! Leha ho le joalo, u tšoenngoa ke eng?
  The Viscountess o ile a hlokomela:
  - Ka lehlakoreng le leng, bokhopo bo feteletseng ba Testamente ea Khale, 'me ka nako e tšoanang bonolo ba Jesu Kreste, ea ileng a rapela le ha a ntse a thakhisoa, bakeng sa babolai ba hae!
  Gulliver o ile a otlolla matsoho a hae mme a araba:
  - Ha ke tsebe! Ho ntse ho le thata ho bolela hore na ke hobane'ng le eng ... Re hloka ho bokella mehopolo ea rona. Leha ho le joalo. Potso mona ke hore, empa bophelo ha bo felle ka Lefatše. "Me mohlomong, ka ho bolaea ngoana ka thuso ea bere, Elisha o ile a mo pholosa mahlomoleng a ka ho sa feleng Gehenna ea mollo, hang-hang a mo fetisetsa leholimong?
  Viscountess o ile a tšeha 'me a hlokomela:
  - Kahoo 'molai ofe kapa ofe a ka re - ha kea mo lumella hore a etse sebe! Le ho isoa leholimong!
  Moshanyana Gulliver o ne a batla ho hanyetsa, empa ka tsela e itseng mehopolo ha ea ka ea fihla kelellong. Hona ho na le ho bua ka eng? Mona ho hlokahala hore u be setsebi sa thuto ea bolumeli se nang le phihlelo. Mme ha se baruti bohle ba thuto ya bodumedi le baithutabomodimo ba kgonang ho fana ka karabo e kgotsofatsang dipotsong tsohle. Ka mohlala, ke hobane"ng ha bobe bo le teng ho Molimo ea Matla "Ohle le ea lerato? Na Molimo o batla hore bobe bo be teng kapa a ke ke a bo felisa?
  'Me mona ho thata haholo ho araba ka ho toba. Ekaba ka tsela ena kapa ka tsela e 'ngoe. Empa ho na le mohlolo oa hore karabo leha e le efe e ke ke ea tšoanela bohle.
  Mokapotene wa moshemane a bua ka pososelo e bohloko:
  - Ka mohlala, u phela lilemo tse sekete ntle le botsofali. Kahoo thaba ka hona. Hobane Molimo o u file mohau le bocha bo sa feleng. Empa ha aa ka a e fa batho ba tloaelehileng. Mme ke seo a se etsang!
  Viscountess o ile a ōma ka hlooho:
  - Amen! Sena se monate!
  Gulliver o ile a bina:
  Molimo o moholo ka mohau o se nang moeli,
  O hlodile lefatshe, bophahamo ba mahodimo...
  Ka baka la batho, Mora oa hao ea tsoetsoeng a "notši,
  A nyolohela sefapanong, mme a tsoha hape!
  Ngoanana o ile a ōma ka hlooho 'me a lla:
  Ka pitso ya lehodimo.
  Metsoalle ea ka kaofela e tla bokana,
  Ka pitso ya lehodimo.
  Teng ka mohau wa Morena,
  Ke tla etsa joalo!
  Gulliver o ile a mo sheba mme a boela a bina:
  Molimo oa ka, ke uena, ke uena,
  Ke kopana le Wena hohle...
  Ha ke kha lipalesa ha ke feta,
  Mme ke O rapela ka lerato!
  
  Jehova ke moqhaka oa botle;
  Leseling la motšehare le khanya ea har'a mp'a bosiu...
  Tsena ke mehopolo ea ka le litoro tsa ka -
  Ena ke takatso e khanyang ea bocha!
  Ngoanana o ile a lumela ka pososelo e khanyang:
  - E, pina ea hau e ntle, leha ho le joalo, ke batla hore u bine ho feta!
  Gulliver o ile a bina a bososela:
  Tsohle tseo e leng tsa Hao li ntle hakakang,
  Ke utlwa lentswe la Hao hohle...
  Ka pelong ya Modimo letsoho le letona le opela.
  Le ho hoeshetsa moeeng joalo ka colossus e butsoitseng!
  
  Tsena ke lithaba tse koahetsoeng ke boriba;
  Ana ke maqhubu a nang le lefulo le befileng...
  Lena ke lebopo le nang le lehlabathe le chesang,
  Lena ke letsatsi le nang le bokahohle bo se nang moeli!
  Mona ngoanana o ile a hata ka leoto le sa roala letho ka khalefo 'me a kena hanong Gulliver, a botsa:
  - Le basadibagolo ba mabe, popo ya Morena Modimo, le bona ba batle?
  Gulliver o ile a thothomela mme a re:
  - Haeba ho na le baahi ba lefats'e le lipolanete tse ling, 'me ba fapane le rona, le bona ba ka' na ba nahana hore re batho ba sa tloaelehang. Ho feta moo, esita le kamanong le banana ba batle ka ho fetisisa!
  The Viscountess o ile a lumela:
  - Ho ea ka pono ea li-dialectics, sena se utloahala se utloahala!
  Gulliver o ile a bina a bososela:
  Morena Ramaatlaohle o edišitše seetša;
  Mokhoa oa ho fumana khotso ho Kreste ...
  Ke ne ke ikutloa ke le moetsalibe ea tlaase,
  Hore Morena ke Mopholosi oa ka!
  Ngoanana o ile a oma ka hlooho 'me a bina, a ntša meno a hae:
  Teroneng ya lehodimo.
  Morena ea Phahameng ka ho Fetisisa o ne a lutse...
  Ka thato ea ka e kholo,
  Kreste o re busitse!
  
  Molimo o ile a thakhisoa sefapanong,
  Jesu o rapetse Ntate...
  E le hore ba se ke ba re ahlola ka thata.
  Sebe re tshwaretswe ho isa qetellong!
  
  Mohau ha o na moeli
  O ile a romela mora wa hae lefung...
  Ho mo sebeletsa ka boeena,
  "Me ha baa ka ba iteta sefuba ho shoa!
  Mme basetsana ba nyenyefatsa molekane wa bona.
  Gulliver o hlokometse:
  - E, sena se monate. Ha re re lithothokiso li monate! Empa na u hlokomela Jesu Kreste e le Morena le Mopholosi oa hao?
  Ngoanana o ile a tšeha 'me a bina:
  Jesu phetheho
  Jesu o phethahetse...
  Ho tloha ho bososela ho isa ho boitšisinyo,
  Ka holim'a tsohle thoriso...
  Oh, thabo e kakang
  Oh, thabo e kakang
  Itse gore Modimo o itekanetse!
  Tseba hore Molimo o lokile!
  Gulliver o netefalitse:
  - U bine hantle le ka mokhoa o hlakileng! Ke bona bokhoni bo boholo haholo ho uena.
  Ngoanana o ile a bina ka thabo:
  Ka boholo ba Naha e ntle ea Motherland,
  O halefile ntoeng le mosebetsing...
  Re ile ra qapa pina ea thabo,
  Mabapi le Molimo ea Matla 'Ohle le moetapele...
  
  Leseli la Molimo ke khanya ea ntoa,
  Modimo Lesedi la ho baleha ha rona batjha...
  Ho loana le ho hlola ka lipina,
  Batho ba rona ba latela Morena!
  Gulliver a araba ka pososelo:
  - U bina hantle! E ntle feela!
  Ngoanana o ile a tšeha 'me a re:
  Pina e re thusa ho haha le ho phela,
  Re tsamaea ka sebete ka pina...
  Le ea tsamaeang bophelong a bina,
  A ke ke a nyamela kae kapa kae!
  Bana ba ile ba tsamaea tseleng e mafika. E ile ea utloisa maoto a moshemane matetetso bohloko, empa o ile a mamella "me a tsamaea. "Me moqoqo o ile oa ntšitisa mahlomoleng.
  Ntle ho moo, taba ea hore meno ohle a hao ke a hao 'me a manyenyane a se a ntse a phahamisa moea oa hau. 'Me 'mele o monyenyane o thata ebile o phetse hantle. 'Me ntho e' ngoe le e 'ngoe e pota-potileng ke pono e khanyang, e khanyang, e ncha ea lefats'e.
  The Viscountess o ile a botsa:
  - Hobaneng, mohlala, haeba Kreste ke Molimo 'me o na le matla 'ohle Lefatšeng le leholimong,'musi ea atlehileng ka ho fetisisa le mohlōli oa linako tsohle le lichaba ke Genghis Khan? Ke mang moditjhaba, le mohetene, le ya sehloho haholo, le ya sethepu!?
  Gulliver a araba ka pososelo e ferekaneng ea ngoana:
  - Hantle, ena ke potso e thata ... Ka 'nete, Bibele e re Satane ke Molimo oa nako ena, mme mohlomong Genghis Khan o kolota katleho ea hae ho Diabolose!
  Ngoanana o ile a hana:
  - Oh che! Haho letho le ngotsweng ka hare ho Bibele - Satane ke modimo wa mongwaha ona! Mehopolo ea ka e lula e le monyane ka ho sa feleng, 'me e molemo ho feta ea lōna batho ba ntseng ba hōla le ho ba bobe!
  Motsamaisi oa moshanyana o ile a ngola:
  - Ho ngodilwe - modimo wa mongwaha ona o foufaditse mehopolo ya bona!
  The Viscountess o ile a tšeha mme a araba:
  - Ha e bolele hore ke Satane! Mohlomong sena se bolela boithati ba batho. Kapa mohlomong, mohlala, boikhohomoso bo feteletseng, kapa liphoso tse ling tsa sebopeho.
  Gulliver o hlokometse:
  - Sena ke karolo ea 'nete! Mohlomong ba ne ba bolela ka bobeli!
  Ngoanana o ile a bina, a ntša meno a hae:
  - Morena o ne a nahanne ka eng?
  Gulliver o ile a araba ka pherekano:
  - U bua ka eng?
  Viscountess o ile a lla 'me a araba:
  - E, ka lintho tse fapaneng! Ebile ke na le pina e buang ka taba ena!
  Mokapotene wa moshemane o ile a nyenyefatsa mme a etsa tlhahiso:
  - Tloo, ke tla bina pele!
  Mosetsana a dumela ka hlooho ka pososelo:
  - Haeba u batla, bina,
  Feela u se ke ua bina ho isa lefung la hao!
  Gulliver o ile a qala ho bina ka lentsoe la hae le hlakileng, la bongoana;
  Motho ya sa dumeleng ha a thabe,
  O ka se phele ka ditakatso tsa sebe...
  Hobane khalefo ea Molimo e tšabeha
  Hobane Molimo ke moahloli ea thata!
  
  Nama liheleng e koatile ke mocheso;
  'Me ke nako ea hore bohle re utloisise khale ...
  Ea sa tsebeng tumelo ho Jehova;
  O tla oela tlas'a joko ea lihele!
  
  Motho wa moetsadibe o tla fumana tsa hae
  E tla ba joaloka sekho se tukang mollong...
  Bademona ba tla u hlokofatsa sebakeng sa bafu,
  Ba neng ba rapela Satane!
  
  Tšaba 'me u bake, sera sa Morena -
  O tla lahlelwa diheleng ka kotloloho...
  Ke mang ea sa hlompheng letsatsi la Sabatha?
  E tla koaheloa ke malakabe ka ho sa feleng!
  
  Wa hlonepha modingwana, wa hlomoha ka baka la wona;
  Ho bohloko haholo ho sosobana liheleng...
  E tla ba khopo, saense -
  O ile a khetha setšoantšo ho feta Kreste!
  
  Ha ba ka ba dumela taelo ya Modimo
  Ke ne ke sa batle ho hlompha letsatsi la pele ...
  Se ke oa tšepa hore u ke ke ua khathala hang-hang -
  Bosafeleng dikotlong tsa moetsadibe ke lotho!
  
  Ke lumela hore nako ea phetetso e tla tla,
  Jesu Molimo o Moholo o tla tla -
  Mme bofelo ba lefatshe bo tla tla,
  O tla tlisetsa batho poloko!
  
  Molimo ea Halalelang o tla tsosa bafu;
  Bao ka tumelo ba ke keng ba hlajwa ke ho bola...
  Kea kholoa ke tla ba le Ea Matla 'Ohle,
  Ho ea leholimong - tlohella botlamuoa ba nama bo putlame!
  Ngoanana ea nang le pososelo e khanyang joalo ka liperela o tiisitse:
  - Pina e ntle haholo! Empa u ke ke ua khotsofalla lipina feela! Re hloka ntho e 'ngoe e monate le e ikhethang!
  Gulliver o ile a re:
  - Ho hloka kelello le hona ho ikhethile!
  Viscountess o ile a lla:
  - Ntho e 'ngoe le e' ngoe e tla ba e ntle hakaakang haeba re fetoha bana bonyane hanyenyane!
  Mme a etsa tlhahiso:
  - Ha re bine se seng!
  Mokapotene wa moshemane o ile a thetsa:
  - Na u batla see?
  Mosetsana a dumela ka hlooho:
  - Ho joalo, ke batla hore u bine!
  Mme Gulliver a e nka mme a bina;
  Ho na le mehlolo lefatšeng le lecha,
  E tšoana le pale ea tšōmo ka 'mala ...
  Ho na le botle bo joalo mona
  U ke ke ua fumana sekoli ka pointer!
    
  Ho thoe'ng haeba e le letsatsi le lecha,
  E tla hodima Lefatshe...
  Kahoo, ha re botsoa haholo ho ema,
  Ha ho pholiso leha e le efe lefatšeng!
    
  Ho tla ba le lesedi le letjha kganyeng;
  Moo lifate li kang lipompong...
  Re tla qala ho lumelisa mafube,
  Bana ba rona ba thabong e sa feleng!
    
  Lekholo le lecha lea tla,
  Sebaka sena se setle haholo...
  Motho o tla thaba -
  A tsela e be kotsi!
    
  E se eka polanete e ka thunya -
  Haufinyane e tla ba paradeise e tlokomang ...
  Bula akhaonto e hlotseng
  Lefatše le tla ba Mots'eanong o khanyang!
    
  E ntle hakae?
  Haeba letsatsi le chabile haholo ...
  Sekhooa se phunya chesele
  Motho e mong le e mong o na le nako e monate lefatšeng!
    
  Lintho tsohle li monate hakakang le rona,
  Phula e tletseng ya thabo...
  Ho tla ba teng, nkholoe, hora ea ho thunya,
  Ho bolela khauta!
    
  Ke mang ea neng a tla etsa qetello ea rona,
  O motle haholo ebile o motle ...
  Haeba ho na le kabo bocha,
  Joale u ba matla le ho feta!
    
  Re ke ke ra lesa dihlooho tsa rona fatshe
  Ho otlolla mokokotlo waka ka motlotlo...
  Bakeng sa pancake, botoro, chisi ea kottage,
  Hang-hang moeti oa eketsa!
    
  Kahoo ua tseba hore ho tla ba le thabo
  Le leseli le nang le Lebitso la Svarog...
  E tla fetoha paradeise ea sebele
  Batho ba ile ba rapela Molimo!
    
  Morena o ile a fana ka karabo e le 'ngoe:
  Re tlameha ho sebetsa ka thabo...
  Joale hello e tla tla -
  Lifahleho li tla khanya ka ho phatsimang!
    
  Ngoana ke enoa a sa roala lieta
  Ke palame sekolopata...
  U tlameha ho e otla ka feisi,
  Ho baka tšabo e ngata!
    
  Mollo o etsahala kae?
  Be, mollo o tuka kae...
  Ho hlaba
  Sera se sehlōhō sea hlasela!
    
  Re ke ke ra inehela ho sera;
  Nahana ka sena e le tabatabelo...
  Kerubime ea otloloha
  Mapheo le tšoarelo ho lira!
    
  O tla re e tla etsahala haufinyane
  Ntho e bitsoang tlholo...
  Ho etsahala hore liserekisi ke tente,
  'Me ka linako tse ling lintja li bohola!
    
  Haufinyane e tla tšoana le leholimo
  Ha re etseng hore lefatše lohle le be letle...
  Ke leboha Lada -
  Likerubime li khanya ka khauta!
  Moshanyana a bina ha monate, lentsoe la hae la fetoha la ngoana. E monate haholo ebile e khutsitse.
  Viscountess o ile a lla:
  - Ja hantle! 'Me ho monate!
  Mohlankana wa moshemane a hweletsa:
  Kea bina, kea bina, 'me ke tla bolaea bademona bohle!
  Ngoanana le eena o ile a bina:
  Re banana ba motlotlo ba Svarog,
  Bahlabani ba sebete, ba sebete...
  Re sebeletsa ka botshepehi, re ka Lebitso la Lelapa,
  A bontate moholo ba be motlotlo!
    
  Molimo Svarog le likelello tsa batho,
  Thabisa bokahohle...
  Nkholoe, molotsana a ke ke a re hlola,
  Khoebo ea rona ke mosebetsi le pōpo!
  Gulliver o ile a letsa mololi 'me a bua ka lerato ka lentsoe la hae:
  - Pina e monate!
  Viscountess o ile a ōma ka hlooho 'me a lla:
  - E, ke botle ba eona. O ja eng ka lebaka la ho bina?
  Moshanyana le ngoanana ba tsoela pele ho tsamaea. Maoto a bana ba bona a ile a hata ka maoto ka kholiseho e kholo. "Me ha ho pelaelo hore ba ne ba khona ho bina hamonate haholo.
  Ho bonahala eka bana ke ntho e 'ngoe le e 'ngoe mona. Mme ke lefatshe le letle hakakang. Leha bokhoba bo le teng ho eona.
  Gulliver o ile a bina ka thabo:
  Batho bohle polaneteng e le 'ngoe
  U lokela ho tseba ho phela ka kutloano ...
  Bana ba lokela ho tšeha kamehla
  'Me u phele lefatšeng la khotso,
  Bana ba lokela ho tšeha!
  Bana ba lokela ho tšeha!
  Bana ba lokela ho tšeha!
  'Me u phele lefatšeng la khotso!
  Kahoo ba tsamaea, ba tsamaea, 'me ba tsamaea hape ...
  Qetellong mantsiboea a fihlile. 'Me tšiea e nang le bana ba hapuoeng e hahiloe bakeng sa lijo tsa mantsiboea.
  Ba ile ba fuoa mofuta o itseng oa sopho e jeoang, le mahobe a sephara a nang le lebese. Makhoba a ja. Mme ka boithatelo ba robala.
  Ka sebele, ka mor"a leeto le boima la letsatsi, ba ne ba hloka phomolo.
  Gulliver le eena o ile a qala ho fofonela 'me a ba le litoro tse monate.
  Eo ho neng ho bina banana ba halofo ba hlobotse;
  Bokahohle bo ne bo arohane
  Linaleli li fifetse, tlokotsi-lefu!
  Ba lla, ba bobola ditlamong tsa bohole ba dihele;
  Le bakeng sa ba ileng ba pholoha: ke feela lihlong ho mamella!
  
  Joalo ka Molimo - ea busang melao eohle,
  Ho lebala ka letsoalo le ho hana tlhompho!
  Morabe osele o theha lefatše le lecha,
  O ile a re phephetsa - litaba tse mpe!
  . KHAOLO No. 2.
  Moshanyana oa ntloaneng eo Gulliver a ileng a fetoha eena o ne a tsamaea ka sekepe se setle le se setle haholo sa brigantine. Liseile tsa hae li ne li e-na le mebala e khanyang haholo, li e-na le liqapi tse tsotehang, tse babatsehang ka sebōpeho sa lipalesa le lirurubele, le li-dragonflies, hammoho le banana ba nang le lisabole.
  'Me sena se ne se lumellana haholo le basebetsi. Ho ne ho e-na le banana feela mona. 'Me ba ne ba batla ba hlobotse, feela matsoele a bona le lirope li ne li koahetsoe ka likhoele tsa mabenyane. 'Me letlalo le tahiloe, le benya, joalo ka liemahale tsa koporo.
  Banana ba masholu a maoatleng ba ile ba otla ka maoto a bona a sa roala letho, a matle haholo le a hohelang.
  Mme ka yona nako eo ba bina:
  Re mafutsana, re futsanehile, masholu,
  Re masoabi haholo, haholo,
  Banana ba ke ke ba qoba kotlo,
  Empa hobane ha lia ka tsa kenya boitšoaro ka ho rōna!
  
  Masholu a masholu ha a hloke saense
  Mme ho hlakile hore hobaneng ...
  Re na le maoto le matsoho,
  Empa ha re na thuso bakeng sa lihlooho tsa rona!
  Mme ha hlaha Gallione ka pele; O ile a tlola, a benya direthe tsa hae tse chitja tse hlobotseng.
  Ka kakaretso, ke botle bofe bo neng bo le teng, 'me moriri oa bona o ne o khanya haholo. Boholo ke li-blondes tsa mahe a linotsi tse nang le moriri o phatsimang joaloka lekhasi la khauta, empa ho boetse ho na le banana ba bofubelu ba koporo esita le moriri oa 'mala oa emeralde.
  Ba bang ba roala masale a li-brooch. 'Me ba na le phetheho e kaakang ea mela!
  'Me mesifa ea bona e bilika joaloka libolo tsa mercury tlas'a letlalo la bona la koporo, le benyang. Bana ke banana ba hlileng ba khonang ho loana.
  'Me joale brigantine e potlakela ho latela galllion. 'Me sekepeng sena ho na le libere tsa shaggy orc tse mathang ho pota-pota, li eketsa liseile le ho leka ho tloha.
  Kapotene ya mosetsana ya moriri o kang wa lehlaku la kgauta le fofang hamonate moyeng, le maoto a sa roala letho a hlanyetsang banna, ha a ntse a puruma.
  Re tla timetsa libere tse ahlotsoeng! A sehlopha sa drakone se che!
  Mona brigantine e koala sebaka. 'Me banana ba bararo ba thunya ho tloha kanonong ea seqha, ba beha maoto a bona a sa roala letho holim'a mokato.
  'Me kanonoball e fofa,' me, ha e se e hlalositse arc, e otla ka ho toba mokotleng oa mokoloko oa sera. Mme sekepana, ha se otlilwe ka ho otla ka matla, sa sekamela.
  Banana ba qala ho tlolela holimo, ba bentša lirethe tsa bona tse chitja, 'me ba puruma:
  Khanya ho masholu a masholu, khanya!
  Banana ba mathela pele...
  Re loana tlas'a folakha e khubelu.
  Lebotho lea hlasela!
  'Me joale brigantine e ntse e atamela haufi le Gallion. 'Me banana ba lahlela lihakisi sekepeng sa lira. 'Me ba hohela brigantine ho phofu ea bona. Mme ebe o benya maoto a hlobotse, a hlobotseng. Ba qhomela ho eona 'me ba qala ho loana le li-orcs. Mme ho na le moferefere o hlaha. Banana bana ba itšeha ka li-sabers 'me ba tšolla lira ka melapo e tukang. 'Me li-orcs li oa li khaola lihlooho.
  Mme dihloho tsa bona di thetheha fatshe.
  Ka sebele ena ke timetso le timetso. Joale bahlabani ba iponahalitse ka khanya eohle ea bona. Mme maoto a bona a se nang letho, a sugilweng, a kang dihamore, a ne a otla ka dikotlo tse hlabang.
  Banana ba batle haholo 'me letlalo la bona la boronse le phatsima letsatsing, leo ho lona ho nang le tse tharo.
  Bahlabani ba letsa mololi 'me ba hoeletsa:
  - Re tla bolaea lira tsa rona, sena ke kamehla credo ea rona. Re fetile ditlhatlhobo tsotlhe ka A, naga ya rona e boitshepo!
  Basetsana ba ne ba ipona ba le monate tota. 'Me ba ratha ka thata hoo metsu e sitoang ho emisoa.
  'Me moshanyana ea sa roala lieta Gulliver o loana le bona. Motho ea makatsang haholo, ha re re.
  Mme serethe se se nang letho sa moshanyana se tla se nka mme se se pshatle seledung sa orc. 'Me mohlahare oa hae o ile oa theoha.
  Gulliver o ile a bina:
  - Re ne re phela joang ntoeng,
  Le ho se tshabe lefu...
  Ke kamoo 'na le uena re tla phela kateng ho tloha joale ho ea pele!
  Bophahamong ba linaleli le khutso ea linaleli,
  Leqhubung la leoatle le mollo o tukang!
  Le mollo o bohale, o tukang!
  Moshanyana oa ntloana o ile a qhekella 'me maoto a hae a sa roala letho a otla.
  Ho molemo ho ba ngoana ka mor'a tsohle. O na le mmele o potlakileng hakakang.
  Ruri enoa ke superman oa moshanyana.
  'Me o bina ka holim'a matšoafo a hae:
  - Ke knight ea leseli holim'a lengole la batho ba sehlōhō,
  Ke tla felisa lira tsa Ntate lefatšeng!
  Ke kamoo moshemane a loanang le ho bina. 'Me o chop le marako.
  Le banana ba bang ba loana le eena. Tse ntle le tse monate haholo.
  Ba loana, ha e le hantle, libakeng tse phahameng haholo. Ka kutloisiso ea tšoantšetso ea lentsoe.
  Bahlabani ke bana. U ka re ka bona: super le hyper.
  Haeba ba qala ho loana, ha ho letho le ka ba thibelang.
  'Me kahoo li-orcs tsa ho qetela li ile tsa oela tlas'a likotlo tsa botle. Mme ho ne ho ena le thabo e kgolo hara bahlabani.
  Mme ba bina:
  Re tla hlaba, re bolaye bohle;
  Re tla bolaea bohle! Re tla bolaea bohle!
  'Me ka mor'a moo ba qala ho pota-pota gallione le ho batla phofu. Ka nako e tšoanang, bahlabani ba ile ba bina:
  - Re batla batho ba fetang ka tsela ho tloha bosiu ho fihlela hoseng,
  Ha re phunyeletse ka har'a fraer! Ha re phunyeletse ka har'a fraer!
  Mona Gulliver o ile a qala ho bina ka cheseho;
  Mor'abo rōna a phahamisetsa letsoho ho mor'abo:
  Ntoa e sehlōhō - ho puruma ha mohanyetsi!
  Sethunya sa mochini se fetohile motsoalle oa hau,
  Puseletso e tlile ka bosawana!
  
  Seo u lokelang ho se etsa haeba batho ba robehile
  Ha likulo tsa lebelo li letsa mololi!
  Ho molemo hore Molimo a felise ntoa ka likhoka -
  E le hore matsatsi a drakone a hapuoe a felile!
  
  Empa lihele ha li tsebe meeli le meeli,
  Lefatshe le tuka ka napalm, bana ba lla!
  Joale likarolo tsa banana li se li fetohile -
  Ke mang, Morena ya Halalelang, ya tla arabela see?
  
  Joale, u ka bolaea baratuoa ba bakae?
  Etsoe, motho o tsoaloa, nkholoe, bakeng sa thabo!
  'Mè ha a lumelle mora oa hae ho ea pele,
  'Me esita le lehlabula ho na le boemo ba leholimo bo bobe nakong ea ntoa!
  
  Empa mosebetsi oa lesole ke mosebetsi oa 'nete:
  Ke hobane'ng ha re lokela ho loanela Ntate?
  Ha a le lilemo li leshome le metso e ts'eletseng, tempele e se e ntse e le moputsoa.
  Lifahleho tsa bahlolohali ba malimabe li ruruhile ke meokho!
  
  Empa ke eng, na oa hlanya moena?
  Che, ua hlanya, moratuoa oa hau oa araba!
  Bakeng sa bobe, ea lutseng teroneng, lesole la rona,
  O lumela hore ngoetsi ea hae ke Kaine ea litšila!
  
  Lefatšeng, melapo ea mali e rusolla methapo.
  'Me molumo o tsoang mokokotlong o tla arabela ka ho otla ...
  Mohoma o otliloeng ke khetla oa hoama tšimong.
  Oh, Letsatsi le krimsone hakaakang!
  
  Empa ho na le tumelo ea hore Jesu o tla tla -
  O tla boelanya baena "me a tlise poloko!
  Joale ha re lebale ho iphetetsa ho lintlha tse mpe -
  Tšoarelo e ke e buse meeeng ea rona bohle!
  Ka mor'a moo, banana ba masholu ba tšeha moshemane oa ntloana. Mme ho ne ho le monate feela.
  Ka mor'a moo ba hula sekoti ka ntle ho qhobosheane, libarele tsa biri le veine, 'me ba qala ho noa le khalefo.
  Mme ho tantshitse jwang maoto a bokgabane a hlobotseng, a banana a hobela. E ne e shebahala e pholile hakakang.
  Mme manamane a tsona a mesifa a phatsima. Kannete bana ke banana bao o ba hlokang.
  Moshanyana Gulliver le eena o ne a e-noa le ho bina ka cheseho;
  Motho e mong le e mong o na le pono ea hae ea lerato -
  Khopolo ea botle le e ntle!
  Le hoja batho ba e-s"o hole ho eona,
  Empa motho ha e sa le tšoene!
  
  'Me mona, ha e le hantle, u ka nka li-aphorisms tse seng kae' me ua eketsa ntho e kang ena, e bohlale;
  Serethe se se nang letho sa ngoanana se tla fumana lieta tsa feshene haholo!
  Empa ntho ea mantlha ha e tle kelellong
  Mohlala ke ona:
  Lerato la lilemo tsohle,
  Mme moshanyana o shebahala a le motlotlo haholo ...
  Mahlo a hae a phatsima lefifing;
  Sephetho se tla ba se setle!
  Le hoja a re ke re behe tsohle ka tsela ena - hlokang kelello le banal.
  Leha ho le joalo, ka lehlakoreng le leng, re ka bolela hore ho molemo le ho feta.
  Gulliver o ile a bina:
  Ke tjeka. Empa ke palama ka tsela e fapaneng
  Kapa ho fapana le hoo, ke tlola joalo ka ntaeane...
  'Me ke khona ho fetola ka ho toba,
  Ha u nyenyefatse moshanyana ea sa roala lieta!
  Mme yaba Gulliver o bina ntho e nngwe e hlabolohileng ho feta;
  Re batla ho phela lefatšeng le letle la paradeise -
  Eo ho se nang mafu ho eona, lithole tse fokolang...
  E le hore khoele ea bophelo e be e sa feleng,
  E se eka letsatsi le leng le le leng e ka ba thabo le nyakallo!
  
  Moo 'mala o kang mookoli nakong ea selemo.
  Likhahla tsa metsi li tšoana le khauta le emeralde.
  Moo bonnete e leng khale bo tšoana le toro ...
  Moshanyana ofe kapa ofe a ka etsa mohlolo!
  
  Oho Motherland, mesarelo e halalelang ea Molimo;
  Li-birch tsa hao tse thobosha, ho benya ha tšepe...
  Mme ke rapella ntho e le nngwe ho Morena,
  E le hore Naha ea Bo-Ntate e atlehe ka khanya!
  
  Empa joale mohlabani o se a ntse a tsoela pele ka letšolo,
  O gwanta bjalo ka mohlabani wa mošele!
  Re tla etsa hantle bakeng sa polanete -
  E le hore likulo li se ke tsa phunya 'm'ao ea ratehang!
  
  Tlhaselo ea Troll, khatello ea bohlanya;
  Ho phatloha ha bahanyetsi hoa potlaka!
  Ka hona, ke hobane'ng ha re hloka likhang tse matla,
  Ha Naha ea Ntate e kopane ka feisi!
  
  Empa hape liphoofolo tsa litonanahali tsa orc li ile tsa lla,
  Monna o utloa eka o na le lesapo 'metsong!
  Mme modimo a rora ka kgalefo e kgolo.
  Empa re ile ra sebelisa mpho ea sesole!
  
  Empa ho hlola sera ho haufi;
  Re tla tabola Russia ho tsoa seretseng!
  Phetetso ea ea sa hloekang e fihlile.
  Boea ba bona bo ne bo tabohile likoto le letlapa!
  
  Oval ea ngoanana ea nang le sefahleho se setle -
  O mphe tumelo le matla a maholo!
  Ke kamoo Gulliver a neng a bina ka maikutlo a maholo le ka cheseho. 'Me pina ea hae e ile ea bonahala e le ntle haholo.
  Joale motsamaisi oa moshanyana a qala ho bina hape, ka mor"a khalase e "ngoe ea biri, "me ka mor"a ho ja tlhapi e omisitsoeng;
  Naha e kholo, e matla, e halalelang,
  Ha ho letho le khanyang hape tlas'a leholimo le leputsoa!
  Re filoe ho rona ke Molimo ea Matla 'Ohle ka ho sa feleng -
  Leseli le se nang meeli, Messia ea phahamisitsoeng!
  
  Ha ho mohla lefatše le kileng la bona matla a joalo, ua tseba, ha ho mohla
  E le hore ka boikhohomoso re hatakela boholo ba sebaka!
  Naleli efe kapa efe bokahohleng e ea u binela,
  E se eka Anh a ka thaba le rona!
  
  Ntle le moo, ena ke Naha ea rona, ke pheletso e joalo,
  Laela sebaka sa litaba tsohle!
  Mang kapa mang oa rona, nkholoe, a ka batla sena,
  Ntle le bosaoana leha e le bofe, litumela-khoela tsa basali!
  
  Mangeloi a ka sehloohong a letsa terompeta ea "ona e matla.
  Ba rorisa ka matla mokoloko oa mabotho a rōna!
  'Me sera se tla fumana qetello ea sona ka lekeseng la aspen,
  Mme a ke ke a amohela lekgetho le sethabathaba!
  
  Ena ke 'M'e oa rona, tsohle tse ho lona, nkholoe, li ntle,
  O ile a fetola bokahohle bohle ntle le boiteko!
  Banana ba batle ba nang le moriri o boima,
  O batla ho otla ka matla!
  
  The Fatherland ke chebahalo ea mahlo a maputsoa a 'm'e,
  Letsoho la hae le bonolo ebile le lejoe!
  'Me u bolaea mohanyetsi, mohlankana, ka kulo -
  Eka lelakabe le ka cha ka pelong ya hao!
  
  Etsa kano ho Naha e se nang moeli,
  Ehlile, le uena o lokile!
  Leha madi a tsholoha kgalefong ya ntwa.
  Joale sera se tla fumana phetetso!
  
  Libetsa le sebete ke motsoako o matla joalo,
  E mobe a ke ke a e hlola!
  Ke ile ka fofa ka potlako sefofaneng se nang le libomo,
  Mme ha e phatloha, pula e na ka lifensetere!
  
  Empa taelo ea 'musi - fofela moshanyana ho Mars -
  Ke nako ea hore u kenye sebaka!
  'Me boikhohomoso ba Martian bo tla mo thatafatsa mahlong,
  Joale re bona ka nģ'ane ho Pluto!
  
  A re tle sebakeng se phahameng, re bone pheletso ea bokahohle.
  Ena ke qetello ea rona ea botho!
  'Me ka hona, moshanyana e monyenyane, iteta sefuba ka liketso,
  Etsoe, tseba hore moputso ke ho rua!
  Basetsana le bone ba ne ba gataka ba opa diatla. 'Me maoto a bona a sa roala letho a mahlahahlaha. 'Me lirethe tsa hae tse se nang letho li phatsima letsatsing.
  Gulliver o na le bona, 'meleng oa moshanyana ea sa roala lieta, ea phelang a thabile.
  Empa ba tantsha ho fihlela tsatsi la pele.
  Ka mor'a moo re ile ra etsa qeto ea ho bapala likarete. Mme hape ke mosebetsi o babatsehang haholo.
  Mme ka nnete o ka e nka mme wa itlotsa. 'Me o tla bapala le banana ho fihlela a halefile.
  Ngoanana oa masholu a tšoara Gulliver a sa roala letho, leoto la ngoana letsohong la hae mme a qala ho mo silila serethe se chitja, se pinki.
  Moshanyana oa ntloana o ile a tšeha 'me a hlatsa ka thabo. Ho ne ho le monate haholo. Ruri enoa ke moshanyana oa mehlolo.
  Mme maoto a hae a hlobotseng, a matle haholo ke mohlolo feela.
  Gulliver o ile a bina a bososela:
  Barefoot, feela ba sa roala lieta,
  Tlas'a sealuma sa Phupu le molumo oa maqhubu a leoatleng ...
  Barefoot, feela ba sa roala lieta,
  Ha re bine, nna le wena!
  Tsena ke lipina tse qabolang tseo ba nang le tsona. 'Me mohlomong ho molemo ho ba moshanyana ka mor'a tsohle. 'Me ka nako e ts'oanang u bonts'a liketso tse kholo.
  Empa ha e le hantle ha se eona feela. Seo Gulliver a so kang a se etsa.
  Mme a bina, a tantsha, mme a etsa dikgaohano ka maoto a bana ba hae ba hlobotseng. E neng e boetse e shebahala e pholile haholo ebile e le ntho e tenang.
  Enoa e ne e le motsamaisi oa moshemane ea ileng a ea linaheng tse ngata 'me a tsamaea ka sekepe leoatleng ho feta hang.
  'Me maikutlo a hae, ho bua 'nete, a mabifi haholo.
  Empa ke ka lebaka leo u ntseng u sa khone ho isa ngoanana ho folakha ea pirate le ho thunya lishaka ka lithunya tse nyenyane. Ha ho bonolo ho kena, empa ke botle ba eona.
  Moshanyana Gulliver, a itšetlehile ka maoto a hae a sa roala letho, a ngoana, a e nka 'me a thunya. Cannonball e ile ea otla shaka. Mme a mo robeha mokokotlong, a ntsha mala a hae. Ngoana o ile a hoeletsa:
  - Moshanyana o ile a tšoara sebete se setle,
  'Me basebetsi ba ile ba khannoa ka lekeseng!
  Molaoli oa ngoanana oa masholu a nka "me a tšoara moshemane oa ntloana ka menoana e sa roaloang letho nkong ea ngoana "me a puruma:
  - Hantle, uena tomboy, u batla ho nka sebaka sa ka. Ke bona litabatabelo tse ngata ho uena!
  Boy Gulliver o ile a araba:
  - Ke khotsofetse ka ho ba bonyane e monyenyane, empa e ntse e le monna. Mme mosadi ke...
  Mohlabani e mong ea moriri o mofubelu o ile a bina:
  Ha ho khonehe ho phela lefatšeng ntle le basali,
  Letsatsi la Mots'eanong le ho bona, lerato le ntse le thunya ho bona!
  Gulliver o khothalelitse ka pososelo e khahlehang, eo e leng ea bongoana hape e le sebete ka nako e le 'ngoe:
  Nako e thata e fihlile naheng,
  Mali a phalla joalo ka molatsoana oa sefefo!
  Loana ho fihlela phefumoloho ea hau ea ho qetela,
  'Me thabo, khotso, lerato li tle!
    
  Re bana ba bokomonisi bo bobe,
  Bara ba se nang moeli ba Naha ea Ntate...
  Leha matšoele a revanchism a tla -
  Ha re tšepahaleng ho 'M'e oa rona!
    
  Mehleng e kholo le ea cosmic,
  Li-quasars li tlameha ho etsoa ka monoana ...
  Nkholoe, re ntse re sebetsa hantle,
  Bonyane lebotho la lihele tse khopo li hlasela!
    
  Re tla bolaea lebotho la mohatelli;
  'Me re tla theha li-lasers tse tsoang ho quarks ...
  'Me motho e tla ba mohale ofe kapa ofe,
  Ka holimo ho rōna ho na le kerubime e mapheo a khauta!
    
  Le hoja maru a ntse a tuka holim'a Naha ea Ntate.
  Bana ba se ba loketse ho lwana le sera...
  Sehlopha sa bahlabani, nkholoe, se fofa haholo,
  Se ke oa hatakela pheletso ea lefatše ka bootle ea hau!
    
  Rea tseba hore sera se matla ebile se bolotsana,
  Ha re na ho mo fa inch ea naha ...
  'Me motho o matla, tsoelo-pele e khanyang
  Mme Morena wa bohle dumelang feela!
    
  Re tla haha bokomonisi bo boholo,
  Naha ea matsoalloa e tla atleha...
  Le hoja sera se hlaha haholo,
  Qetello ea rona ke ho hlasela!
    
  Pula-maliboho moshanyana ea sebete,
  Ke hore o ne o tsoaletsoe ho ba mohlabani kamehla ...
  Leo ha se 'mutlanyana oa lekoala,
  A toro e phethahale!
    
  Bana beso, re ke ke ra mamella dihlong;
  Kaofela re tla emela Naha ea Ntate...
  Ha re sa tla hlola re mamella mahlapa;
  A re pshatle sera ka letsoho la tšepe!
    
  Haeba bohle re kopanya matsoho,
  Re ka hlola likokoanyana...
  Naha e halalelang e joaloka letsatsi;
  Mme setsomi se fetoha phoofolo!
  Ena ke pina e binoang ke moshemane eo e neng e sa tsoa ba mokaptene ebile a na le bokhabane. Mme ho monate.
  Empa joale ho ile ha hlaha frigate haufi le moo. Ho feta moo, ke sehlopha se seholo - lithunya tse mashome a tšeletseng a metso e mene. Ke hobane'ng ha see se tebile? Mme o atamela jwaloka khaete e bonang dikgoho.
  Motsamaisi oa ngoanana o ile a ngola:
  - Ena ke phephetso ho rona! Re tla loana kapa...
  Ngoanana ea moriri o mofubelu o ile a hana:
  - Ha ho na potso ea ho baleha!
  Ngoanana ea moriri o moputsoa, a ntša meno a hae a perela a benyang a bile a benya, o ile a bina:
  Re tlameha ho re hlompha, re tšabe,
  Liketso tsa banana li ngata haholo ...
  Banana ba ne ba lula ba tseba ho loana
  Ba ka hlapa esele joalo ka mokotla!
  Mme a bontsha leleme la hae le lelelele le le lomang.
  Joale, kaha ho tla ba le ntoa, ke hobane'ng ha u sa bontše bohale ba hao bo mabifi. 'Me sena se tla ba bohloko haholo ho lira. 'Me le metsoalle ea hau e ke ke ea e-ba monate.
  'Me ntoa, ehlile, e hloka ho khetha sebaka se nepahetseng le ho tsamaisa.
  'Me kahoo banana ba tsamaisa brigantine ea bona ka bohlale,' me ka nako e ts'oanang ba se ke ba lebala ho bina;
  U setho sa Komsomol naheng ea Ntate,
  Na u rata ho loanela Elfia ka sebete ...
  U tla khona ho thusa 'Mè,
  The knight ha e na moea oa clown!
    
  Ngoanana ke sebini se makatsang,
  O matha har'a lehloeng a sa roala lieta...
  U mofumahali ea khanyang -
  U tla otla Orkolf ka feisi!
    
  O ile a akhela seqhomane ka serethe sa hae se se nang letho,
  A arola masole a leshome le metso e 'meli ...
  Haufinyane ho tla ba le kotlo ho Fuhrer,
  Sesole se tla lokisa sethunya sa mochini!
    
  Re banana ba ntoeng ea litho tsa Komsomol,
  Bahlabani ba kholo ka ho fetisisa ntoeng...
  Botle ba na le lentsoe le llang,
  A bontatemoholo le bontate ba be motlotlo!
    
  Ba ile ba loana ka thata haholo Elfskva,
  Mme ba ile ba khona ho thibela ka sebete li-orcs tse mpe ...
  Rona banana re hlola ka ho hlaka
  Ho atleha litlhahlobo tsohle ka li-A feela!
    
  Ho na le maholiotsoana methapong ea rona
  Lehalima le benya methapong ea tsebo...
  Ho tla ba le linaha tse matla haholo lefatšeng,
  Ho tloha ho libere, lintja le litšoene!
    
  Wehrmacht e ke ke ea tlisa banana mangole,
  Re ke ke ra inama, ua tseba ...
  Stalin le Lenin ea bohlale ka ho fetisisa ba na le rona,
  E se eka lilemo tse makholo le lilemo li fete!
    
  Molimo o bōpile bokahohle ka li-photon,
  Bophelo bo se nang lefu ka ho sa feleng bo ile ba tsoala...
  Rea tseba hore re tla theha taelo e ncha,
  "Me ka holim"a rōna kerubime e bula mapheo a eona!
    
  Ho na le bahale ba bangata ho patronymic,
  Litho tsa Komsomol li lula li le pele ...
  Lebotho le tsamaea ka theho e tšosang;
  Ho sireletsa li-elves tsa toropo!
    
  Re loana le Fritz haufi le Elfskva,
  Mme ba ile ba kgona ho sireletsa motse-moholo ...
  Ngoanana o ile a lahlela sephutheloana ka leoto la hae le sa roala lieta,
  'Me re thunye liphoofolo tsa litonanahali!
    
  Re theotse li-Orks tse ngata,
  Li-punk tse ngata li ile tsa khaoloa ...
  Ha re ntse re phahamisa maele,
  Re bolaya dilegione tsa Satane!
    
  Re ile ra ntša meno 'ohle a Orktler,
  Mopresidente oa drakone o hlotsoe ...
  Ngoanana a bula molomo
  Ho hlahile Armagedone e khōlō!
    
  U se ke ua fa Fuhrer mohau
  Lona banana le dula le le sebete...
  Meputso e mengata e emetse botle,
  'Me u nkholoe, toro ea rona e tla phethahala!
    
  Modimo Mmopi wa lefatshe lohle le lefatsheng,
  O nkile lehlohonolo la Elfinist...
  Ka matla a eona a sa fetoheng lintoeng.
  Ngoanana eo o hatella li-orcism tse mpe!
    
  O ile a akhela seqhomane ka serethe sa hae se se nang letho,
  Mme o ile a phethola "Tiger" e makatsang ...
  Eaba o ba hatella liropong;
  Botle bo na le lipapali tse ngata!
    
  Kahoo li-Orkishist li ile tsa baleha kapele,
  Seo litanka le likhetla li neng li lahlela ...
  Re bona bokomonisi hole,
  Mme ba ile ba theola letoto lohle la trolls!
    
  Joale u fumane eng?
  Stalingrad e fetohile khahlanong le 'metso oa hau ...
  Re tsamaile limaele,
  'Me joale Svarog e Moholo o thabile!
    
  Haufinyane ho tla ba le tumelo ea Jesu,
  Le Melimo e meng e metle ka ho fetisisa...
  Botaki bo bobebe ba Elves bo tla nts'etsapele,
  Liphiri tse tsoalang le litlou tse khopo!
    
  Qetellong re tla ba bang
  Kganyeng ya Lelapa, ka bohlale Ntate.
  Banana ha ba hlōloe lintoeng
  Re tla ba tumelong ea Lada ho fihlela qetellong!
  Ke kamoo bahlabani le masholu a masholu a neng a bina kateng. Ehlile, Gulliver o ne a sa utloisise tsohle. O ne a nahana hore ha a ka tšoaroa, joale ehlile ba tla mo otla ka melamu liretheng tsa hae tse hlobotseng, tsa bongoana. Ho feta moo, likotlo li tla ba matla 'me ka nako e ts'oanang li se ke tsa ntša kotsi. 'Me joale 'molai o tla nka lipekere tse chesang tse khubelu matsohong a hae' me a qale ho roba masapo a moshanyana. Mme Gulliver, ehlile, a ke ke a e fumana e lekana.
  
  
  Sena ke se etsahalang ho bashanyana ba ka ho sa feleng ha ba fetoha masholu. Le hoja sehlopha mona se le molemo haholo - ke banana feela ba li-bikinis. 'Me ka nako e ts'oanang ba potlakile le ho qabana, ba benya lirethe tsa bona tse se nang letho, tse chitja, tse pinki.
  Mokapotene wa moshanyana o ile a e nka mme a bina:
  Banana ba fapane
  Mme kaofela ha bona ba monate ...
  Nnyo ea matsoele ea bona e khubelu;
  'Me ba thabile haholo!
  Bashemane ba na le mali,
  Ba otla li-troll ka likotlo tse sehlōhō!
  'Me haeba ba fumana orc,
  Ba tla u otla ka thata haholo!
  
  THEKISO E FENTILENG EA LEKHOBA LE LEHLE LE MOCHA
  TLHOKOMELO
  Mohlankana e mong ea motle haholo, Slavka, o rekisoa fantisi. Nakong ea lipuisano, monna e motle ea nang le mesifa e betliloeng o hlobolisoa 'me a rekisetsoe basali ka chelete e ngata.
  . KHAOLO No. 1.
  Nako ea 'nete e fihlile, mookameli ea ka sehloohong o phatlalalitse ho buloa ha fantisi. Moroetsana e monyenyane, ea motle, ea nang le mesifa o ile a rekisetsoa mosali e mong bosiu bo le bong. Ha e le hantle, ho ne ho boleloa hore sena ke moetlo bakeng sa bohle ba qalang ho hlobolisa.
  Empa mohlankana enoa o ne a le motle a bile a le motle hoo ho ileng ha bokana holo e khōlōhali ea basali. Empa banna ba ne ba sa lumelloe ho kena. 'Me sena, ka lehlakoreng le leng, phaello e fokolang, empa ka lehlakoreng le leng, gigolos e ne e e rata.
  Etsoe, banna ba bangata ba rata basali. Ho feta moo, hangata bahlankana ha ba tsotelle ho ratana le mosali ea nang le phihlelo, ea hōlileng.
  Mona, a hatakela lirifi tsa hae, moshemane ea koahetsoeng ka likobo, ea sa kang a fihla motho e moholo, o ile a hloella holim'a pedestal. Mme o shebahala a le monyane le ho feta. O ne a koetse ka ho feletseng, empa basali ba bangata ba ne ba se ba mo bone a apere likutu tsa ho sesa feela "me a tuka ke thabo.
  Mme mafumahadi ana a ne a ntse a bulelwa. Slavka ka boeena le eena o ile a thothomela. Pelo ea mohlankana oa hae e otla joalo ka moropa nakong ea ntoa. Ba rekisa motho joalo ka phoofolo ea mofuta o itseng.
  'Me ho tlameha ho boleloa hore e sa tloaeleha ebile e ikhetha.
  Ka lehlakoreng le leng le le leng la mohlankana enoa ho ne ho eme ngoanana ea apereng lisutu tse ntšo tsa letlalo, lirifi le liatlana, le limaske tse khubelu lifahlehong tsa bona. Ba tlameha ho pepesa mohlankana e motle butle-butle e le hore ba ka bulela bamameli ba nang le takatso e matla le ho feta. Ka linako tse ling basali ba phahametse banna ka boitšoaro bo hlephileng le ho nyoreloa ho kopanela liphate, 'me li-orgasms tsa bona li matla haholo ebile li tšoarella nako e telele. Ka hona, motho ha aa lokela ho makatsoa ke hore ba bangata ba bona ba ile ba bokana ho sheba e monyenyane, e motona e motle haholo, ebe joale, haeba chelete e lumella, ho e reka.
  Slavka o ile a ikutloa a e-na le thabo e matla haholo le monko oa litlolo tse theko e boima, tse ileng tsa fetola mohlankana ea nang le thobalano le ho feta.
  Motsamaisi e moholo o ile a phatlalatsa:
  - Monna Vyacheslav Kotovsky o ka fantisi. Hoo e ka bang dilemo tse leshome le metso e robedi, o phetse hantle mmeleng. O motle haholo, o moqotetsane, o mocha ho strip bar ebile o boreleli. Bosiu bo le bong feela le mosali ea ka etsang eng kapa eng eo a e batlang le eena - eseng ho bolaea kapa ho holofatsa!
  Theko ea ho qala ka tloaelo ke lidolara tse leshome!
  'Me banana ba babeli ba apereng lisutu tsa letlalo, lieta le limaske ba ile ba tlosa kobo ea pele ka hloko.
  Phatleng e ntle e phahameng ea mohlankana le moriri oa hae o molelele oa khauta, o molelele o nang le maqhubu a hlaha.
  Maikutlo a hore joale o tla be a hlobotse ka pel'a basali ba makholo ba ba ratang takatso e matla e bile le phello e thabisang ho Slavka, 'me a thothomela.
  Ho thothomela hona ho ile ha baka maikutlo a hore moroetsana o ne a rekisitsoe fantisi, e leng ntho e thabisang basali haholo.
  Mme mehoo ya utlwahala:
  - Lidolara tse leshome le metso e mehlano!
  - Mashome a mabeli!
  - Mashome a mabeli a metso e mehlano!
  - Mashome a mararo!
  Khomo e 'ngoe e nonneng ea bohola:
  -Mashome a mahlano!
  Kokoana e 'ngoe e ile ea thothomela:
  - Mashome a tšeletseng!
  Ho ile ha utloahala seboko:
  - Mashome a supileng!
  - Mashome a robeli!
  - Mashome a robong!
  - Lekholo!
  Ho bile le khefu. Moshanyana o ne a tlameha ho tsoela pele ho pepesoa butle-butle, e leng se ileng sa fetola thobalano e loketseng.
  Mona banana ba babeli ba ile ba tlosa lesira karolong e ka tlaase ea sefahleho sa bona. Nko e ntle, molomo o motle le selelu se sebete sa mohlankana enoa, hammoho le molala oa hae, li ile tsa senoloa.
  Basali ba qala ho bua.
  E mong o ile a honotha:
  - Lekholo le mashome a mabeli!
  E mong o ile a lla:
  - Lekholo le mashome a mararo!
  Wa boraro a puruma.
  - Lekholo le mashome a mahlano!
  Mosadi wa motenya a hweletsa:
  - Lekholo le mashome a robeli!
  Mme mosadi e mong e monyane le ya monate a re:
  - Makholo a mabeli!
  Ho bile le khefu e 'ngoe. Joale makhabunyane a pepesa mahetla le matsoho a mohlankana eo. Li ne li le mesifa, li le ntle li bile li le sebōpeho se setle. Eseng sehahi sa 'mele, empa e le ramente, mohlabani ea motle. 'Me letlalo le khanya ka mokhoa o khelosa.
  Mosali ea neng a shebahala joaloka kubu a honotha:
  - Makholo a mabeli le mashome a mahlano!
  Mosali o ile a bua hamonate haholoanyane:
  - Makholo a mabeli le mashome a supileng!
  Ngoanana e mong ea shebahalang a le monyane o ile a honotha:
  - Makholo a mararo!
  Ho fapana le hoo, mosali e moholo o ile a khopama:
  - Makholo a mararo le mashome a mahlano!
  Moemeli oa bong bo nepahetseng o itse:
  -Makholo a mane!
  Mosali e mocha, eo ho bonahalang eka ke eena ea hlobolang, a honotha:
  - Makholo a mane le mashome a mahlano!
  Ho ne ho e-na le basali ba bangata ba bacha le ba batle fantising. U bile ua ipotsa hore na ke hobane'ng ha ba hloka li-gigolo tse bolileng le tse tsofetseng tseo u ka tšoarang tšoaetso ho tsona.
  Mosali e mong ea hlomphehang haholo o ile a re:
  - Makholo a mahlano!
  Mme hape ha eba le kgefutso. Chelete e ntse e se kholo hakaalo, haholo ha ho nahanoa ka inflation ea dollar. 'Me basali ba mefuta eohle ba sitoa ho emela ho bona hore na gigolo e nyenyane, e ntle e hlobolisoa joang.
  Banana ba babeli ke bana ba apereng lisutu, lieta le maske, ba hlobola kobo e 'ngoe.
  'Me 'mele oohle oa moshanyana ea motle haholo le ea hlaheletseng o hlobotse. 'Me u ka bona li-abs tsa hae, tse behiloeng joalo ka likolete tsa chokolete. Le letlalo le boreleli, le benyang, le benyang ka khanya.
  E mong oa basali o ile a re:
  - Makholo a tšeletseng!
  E 'ngoe e hlahlobiloe:
  - Makholo a supileng!
  Wa boraro a honotha:
  - Makholo a robeli!
  Mosadimoholo a lla:
  - Makholo a robong!
  Mosali e mocha le e motle ea nang le masale a daemane o ile a letsa mololi:
  - Sekete!
  Mme hape ha eba le kgefutso. E mong le e mong o ne a thabetse ho bona hore na ho tla etsahala"ng ka mor"a moo. Mohlankana enoa o motle haholo. E betere ho feta Apollo efe kapa efe.
  Mosali oa bilionea Elena o ile a mo rata, empa ha a e-s'o kene lipuisanong. Ha e le hantle, ntho e thahasellisang ka ho fetisisa e tla ba qetellong. Joale ho potlakile eng? Ka sebele ena ke thepa ea bohlokoa haholo. Le hoja, ka lehlakoreng le leng, Elena a ntse a le motle ebile a le motle hoo a neng a ka sisinya letheka la hae, mohlape oohle oa bahlankana ba batle ba neng ba tla tla ba matha ba neng ba tla lefa chelete ea ho kopanela liphate le eena.
  'Me banana ba babeli ba apereng lisutu tsa letlalo le limaske ba ile ba boela ba qala ho tlosa kobo e' ngoe ho Slavik e ntle.
  'Me kahoo ba pepesa maoto a hae a mesifa, a bōpehileng hantle ho ea fihla mangoleng. Le likutu tsa ho sesa. Moshanyana o ne a thabile hoo phetheho ea hae ea bonna e ileng ea kokomoha. Mme e ne e le kgolo, mme a dumella mosadi ho fana ka thabo e kgolo.
  Ho ile ha utloahala lerata ka holong.
  Mosadi wa kubu a honotha:
  - Ba likete tse leshome le metso e mehlano!
  The slimmer e fanoeng:
  - Likete tse peli!
  Mosali ea apereng maske oa katse o ngotse:
  - Makholo a mabeli!
  Mosadi ya apereng lesira a re:
  - Ke likete tse tharo!
  Mosali ea nang le masale a daemane a re:
  - Makholo a mararo!
  Mosadimoholo a honotha:
  - Ba likete tse 'nè!
  Ngoanana, ea neng a shebahala a le monyenyane haholo, a hoeletsa:
  - Nne le halofo!
  Mme mosadi a aparetswe ke lerata, a lla.
  - Ke likete tse hlano!
  Mme hape ha eba le kgefutso. Lekhetlong lena, bosiung bo le bong le gigolo, ho ile ha qotsoa chelete e ntle haholo. Bakeng sa lidolara tse likete tse hlano u ka hira matekatse a mashome a mahlano a boemo bo seng bobe ka ho fetisisa. Mme gigolo e tlwaelehileng, e nang le boiphihlelo e bitsa makgolo a mabedi ka dihora tse pedi. Hantle, tse ling li theko e boima haholo 'me tse ling li theko e tlaase. 'Me joale chelete e se e le makhethe,' me ha e nyane hakaalo. Ho feta moo, ho na le ntoa e ntseng e tsoela pele, 'me ruble ea Russia e oa,' me dollar e ntse e phahama ka theko. Ha ho na nako ea mafura mona, ke lakatsa eka nka phela!
  Empa ehlile, ha se likarete tsohle tsa terompeta tse seng li beiloe. Banana ba rola lieta tse kholo maotong a moshanyana. 'Me ba pepesa sebopeho se setle, se tšoanang le maoto a ngoanana. 'Me ha ho moriri - joalo ka seemahale sa boronse. Maoto a mosootho, a sa aparang a mohlankana e motle ka bokhabane a hlanyetsa basali ba bangata.
  Mme holo ya puruma hape.
  - Ke likete tse tšeletseng! - Mofumahali ea hlomphehang o ile a hoeletsa.
  Ngoanana e monyenyane a lla, a ntša meno a hae:
  - Ba likete tse supileng!
  Mosali e mocha empa a le motenya, ea sefahleho se sa thabiseng, a honotha:
  - Ba likete tse robeli!
  Mosali e monyane, ea motle ho feta, ea nang le masale a daemane a lla:
  - Ke likete tse robong!
  Mme mosadi eo, eo dilemo tsa hae di sa kang tsa tsejwa, ka baka la botenya ba hae, a lla;
  - Likete tse leshome!
  Leha ho le joalo, lentsoe la hae le ne le le lecha. Mme Slavka a hlasimoloha. Ho nahana hore ho kopanela liphate le mosali oa Mamosleme bakeng sa mofuta oo oa chelete ho monate! 'Me o se a ntse a e-na le lidolara tse likete tse peli le halofo ka pokothong ea hae.
  Ke 'nete, ha se eona feela. Moshanyana, ea nang le mesifa, e motle haholo, a benya joalo ka seemahale sa molimo oa Bagerike ba Boholo-holo, o ne a roetse likutu tsa ho sesa. Mme seriti sa hae se setle se ne se ntse se bonahala kganyeng yohle ya sona.
  'Me banana ba babeli ba apereng lisutu tse khubelu le limaske ba ile ba tlosa likutu tsa ho sesa tsa moshemane ka motsamao o motle, o boreleli.
  Lesela la lesela le ile la oela maotong a moshemane a hlobotseng, a sootho, a mesifa le a matle haholo, a bopehileng ka mokhoa o hohelang, a pepesa Slavka ka botlalo.
  O ile a ikutloa a hlajoa ke lihlong ka hare ho eena. Ho hlajoa ke lihlong, joalo ka moroetsana ea e-s'o ka a latsoa 'mele oa mosali.
  Warbler o ile a thothomela, pelo ea hae e betsa joalo ka majoe ha a reketla.
  "Me ho thothomela ha hae, lihlong, le lihlong tse totobetseng li bile le phello e hlollang ho basali. Ha e le hantle, ke moshanyana ea monate, ea makatsang ea nang le moriri oa khauta, hape ke moroetsana, ea etsang hore thobalano e ntle e thothomele ka languor.
  Mosali ea nonneng joalo ka kubu a hooa:
  - Lichelete tse likete tse leshome le metso e mehlano!
  Mosali e mong ea mosesaane o itse:
  - Likete tse mashome a mabeli!
  Mosali ea apereng seaparo sa monastic o ile a honotha:
  - Likete tse mashome a mabeli a metso e mehlano!
  Ngoanana e monyenyane o ile a hoeletsa:
  - Likete tse mashome a mararo!
  Mosadimoholo a lla:
  - Mashome a mararo le metso e mehlano!
  Mosali e mong ea nang le masale a daemane le ponahalo e ntle haholo o ile a re:
  - Mashome a mane!
  Moemeli e mong oa thobalano e ntle e nang le sefaha se seholo sa liperela tse khethiloeng molaleng oa hae o ile a lla:
  - Ba likete tse mashome a mane a metso e mehlano!
  Qetellong, mosali ea apereng burqa le ka lentsoe le lenyenyane a re, ka sehlōhō le ka ho hlaka:
  - Likete tse mashome a mahlano!
  Joalo ka tloaelo, ho ile ha khefutsa nomorong e chitja. Ha e le hantle, ka chelete eo u ka reka koloi e ntle le e ncha. Kapa o hirile liotsoa tse makholo a mahlano eseng tse mpe ka ho fetisisa tsa basali ka hora. Kapa banna ba makholo a mabeli le mashome a mahlano ba nang le phihlelo ea gigolo ka lihora tse peli, kapa ba makholo a mahlano ba se nang phihlelo le ba pholileng. Na ho loketse ho qala ka tsela ee?
  Ho feta moo, mohlankana enoa e motle a ka hiroa hamorao ka chelete e nyenyane.
  Elena, ea neng a letile nako e telele hakana, o ile a qala ho thothomela ke ho hloka mamello. O motle hakakang. 'Me ka nako e tšoanang o blushes joaloka ngoananyana' me a sisinyeha joaloka konyana pele hlabo.
  Mookameli o ile a phahamisa letsoho la hae 'me a qala ho re:
  - Lidolara tse likete tse mashome a mahlano! Didolara tse dikete tse mashome a mahlano a metso e mmedi... Didolara tse dikete tse mashome a mahlano...
  Elena o ile a hoeletsa ka lentsoe leo e neng e se la hae:
  - Likete tse mashome a tšeletseng!
  Bohle ba ile ba reteleha. Re ile ra bona mosali e mong ea mosesaane, ea mosesane a roetse maske. Mme ka lentswe le monate haholo le le tlwaelehileng.
  Slavka o ne a hlile a batla botle bona, bo koahetsoeng ka mask, ho bo reka bonyane bosiu bo le bong.
  Ho seng joalo, ho kopana le mosali oa Moarabia ho ile ha mo tšosa. Bochabela ka boeona bo khetholloa ka sehlōhō. 'Me ho ka ba le likhothaletso tse tšabehang feela. Le hoja a ke ke a bolaoa kapa a holofala, o lokela ho etsa seo mosali ea mo rekileng a tla se kōpa.
  'Me u se ke ua hana letho.
  Leha ho le joalo, botle ba burqa ha boa ka ba leka ho inehela:
  - Ba likete tse mashome a supileng!
  Elena o ile a honotha:
  - Mashome a robeli!
  Mosali ea koetsoeng o ile a bua ka bohale.
  - Lidolara tse likete tse lekholo!
  Ho ile ha utloahala lerata ka holong. E, chelete ea bosiu bo le bong feela ka gigolo ha e e-s'o ka e e-ba teng. Empa ha fantisi e ba teng, thabo ea therisano ea hlaha, eo ho leng thata ho sebetsana le eona.
  "Me basali ba bangata ha ba e-s"o be le banna. Ekaba ke bahlolohali, kapa ba ipokellelitse chelete ea bona ka bobona, kapa ba khonne ho fumana lefa pele ba kena lenyalong. Kapa banna ba iqapetsoeng.
  Kahoo ho ne ho e-na le motho ea lokelang ho kena khoebong.
  Ngoanana e monyenyane o ile a hoeletsa:
  - Lekholo le leshome la likete!
  Mosadi ya apereng lesira a rora:
  - Lekholo le mashome a mabeli!
  Mosali ea nang le masale a daemane a re:
  - Lekholo le mashome a mahlano!
  Eaba mosali oa burqa o hoeletsa:
  - Likete tse makholo a mabeli!
  Elena o ile a honotha ka cheseho:
  - Makholo a mabeli le mashome a mahlano!
  Ngoanana ea nang le sefaha sa ruby o itse:
  - Likete tse makholo a mararo!
  Mosadi wa motenya a bokolla:
  - Ba likete tse makholo a mane!
  Eaba mosali oa burqa o hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Lidolara tse limilione!
  Ena e se e le chelete e tebileng le e kholo. Ka lichelete tse joalo ba reka litšoantšo tse takiloeng, lipere tse ruiloeng hantle, kapa lebotho lohle la matekatse. U ka boela ua laela letekatse la maemo a phahameng bakeng sa sekete bakeng sa bosiu. Ho feta moo, ruble e oa 'me ho na le ntoa' me ho lebeletsoe hore e tla mpefala feela.
  Ho ile ha e-ba le khefu e khōlō. Bakeng sa monna oa bilione oa Elena, lidolara tse milione ha se chelete e bolaeang joalo. Empa bakeng sa monna oa ka feela. 'Me ho eena ho bonahala haholo. Mme milione kaofela e tlohileng liak'haonteng tsa hau e ke ke ea patoa kapa ea lokafatsoa habonolo.
  'Me basali ba bang ba ne ba hlajoa ke lihlong ka lebaka la chelete ena.
  Mookameli o ile a phahamisa letsoho la hae 'me a qala ho bina:
  - Lidolara tse milione hang, lidolara tse milione tse peli, lidolara tse milione tse tharo ...
  Elena o ile a hoeletsa haholo:
  - Lidolara tse milione le dolara e le 'ngoe hape!
  Motsamaisi o ile a qala:
  - Lidolara tse milione le dolara e 'ngoe hang ... A milione ...
  Mosali oa burqa o ile a bohola:
  - Lidolara tse limilione tse peli!
  Ho ile ha utloahala lerata ka holong. Chelete eo e ne e le hore u ka hira li-gigolo tsa litsebi tse likete tse leshome ka lihora tse peli, kapa matekatse a likete tse mashome a mabeli ka hora. Bakeng sa lipalo tse joalo tsa pente, ho ile ha rekoa lipere tse theko e boima, tse nang le mefuta e mengata, 'me u ka khona ho haha villa,' me u se ke ua fumana yacht e nyane ka ho fetisisa. Mme ka bosiu bo le bong feela.
  Slava o ne a maketse, 'me mahlo a hae a tumme: ke kamoo a leng bohlokoa kateng! Letlotlo.
  E mong oa banana ba banyenyane ho tsoa ho bamameli, mohlomong a inehella thabong ea lipuisano, ka lentsoe le phahameng:
  - Limilione tse peli le lidolara tse le 'ngoe!
  Motsamaisi o ile a qala ho bina:
  - makhetlo a limilione tse peli le lidolara tse le 'ngoe! Limilione tse peli le lidolara tse peli! Limilione tse peli le lidolara tse le 'ngoe - tse tharo ...
  Mosali ea ka hare ho burqa o ile a hoeletsa:
  - Limilione tse hlano!
  Ho ile ha utloahala lerata ka holong har'a basali. Ena e se e le chelete e ngata haholo, motho a ka re lehlohonolo. Mme tsena tsohle ka bosiu bo le bong feela. Ke bohlanya feela ho bua. E ka ba limilione tse hlano!
  Warbler, eo hlooho ea hae e neng e ntse e bilika, "me moshanyana, a le khubelu ke lihlong, a thothomela ke lihlong le thabo, a soabile.
  Ke tshaba lefifi lena, le se nang tshepo le le tshabehang,
  Ho tloha moo nkeke ka hlola ke khutla...
  Ke motlae, motlae o monate hakakang
  Mme toro ke toro, mme jwale ke tla tsoha!
  'Me mookameli ea ka sehloohong a qala ho phatlalatsa:
  - Lidolara tse limilione tse hlano ka makhetlo! Lidolara tse limilione tse hlano - tse peli! Lidolara tse limilione tse hlano tse tharo ...
  Eaba e mong oa basali ba nang le masale a daemane a e nka, a re:
  - Limilione tse hlano le lidolara tse le 'ngoe!
  Ho ile ha utloahala lerata ka holong. Lichelete li ne li se li ntse li hlanya. Le hoja, ka mohlala, lekholong le fetileng la lilemo, motho e mong oa Japane o ile a lefa lidolara tse limilione tse lekholo le "nè bakeng sa setšoantšo sa Van Gogh, a beha tlaleho. Empa ke setšoantšo sa mofuta ofe moo: daub! Ha ho makatse hore ebe ha ho motho ea neng a batla ho reka Van Gogh nakong ea bophelo ba hae.
  Empa leha ho le joalo, u lefa haholo ka bosiu bo le bong ka gigolo.
  Mookameli o ile a phahamisa letsoho la hae hape 'me a qala ho bina:
  - Limilione tse hlano le lidolara tse le 'ngoe - hang! Limilione tse hlano le lidolara tse le 'ngoe - tse peli! Limilione tse hlano le lidolara tse le 'ngoe - tse tharo ...
  Mosali ea ka hare ho burqa o ile a hoeletsa:
  - Lidolara tse limilione tse leshome!
  Hape ho na le lerata ka holong. "Me basali ba bang ba ne ba sitoa ho ithiba "me ba qala ho kenya menoana ea bona kapa li- vibrator pakeng tsa maoto a bona ho imolla ho tsoheloa ho feteletseng. Ke kamoo therisano ena e sa nahanoang e ileng ea etsa hore ba tsamaee. Sena se ne se le monate haholo.
  Slava o ile a makala: lidolara tse limilione tse leshome! 'Me kotara ea chelete ena ke ea hae. Hase feela hore o tla lefa mafia, empa eena ka boeena e tla ba monna ea ruileng le ea hlomphuoang. 'Me joale bokamoso bo khanyang haholo bo tla mo emetse. Mosali ea tlas'a burqa o ne a e-na le lentsoe le lenyenyane, le monate, 'me ha ho hlake hore na ke eng e mo thibelang ho nka banna ntle ho tefo. Ke 'nete hore basali ba bangata ba rata ho ba le matla a feletseng holim'a banna le ho ba laela libetheng. 'Me ka hona, ho e-na le vibrator, kapa banna ba tsoang seterateng ba reka gigolos.
  Mme Slava o ntse a le monyane ebile a le motle. Mme ha a bososela, meno a hae a benya hakakang. Ka 'nete ke mohlankana ea khahlehang le ea bohehang, ea boreleli. Joale, u ka feta joang moo? Ka sebele ena ke mpho e khōlō ka ho fetisisa bokahohleng.
  Chelete eo e ne e se e ntse e le boima. Mme ho sitisa ntho e kang ena ho kotsi haholo.
  Mookameli a qala ho re, a ntse a ntša meno a hae:
  - makhetlo a lidolara tse limilione tse leshome! Limilione tse leshome tsa lidolara tse peli! Lidolara tse limilione tse leshome tse tharo ...
  Elena, pele ha hamore e oela, o ile a hoeletsa ka matla:
  - Limilione tse leshome le motso o mong!
  Lerata le ka holong le leholo le ho feta. E mong oa basali o ile a hooa:
  - Enoa ke mohoebi ea apereng seaparo!
  Slavka o ile a honotha:
  - Gigolo ea hau e bohlokoa ho feta,
  Ke eng e hlileng e leng ea bohlokoa?
  Mookameli o ile a phahamisa letsoho la hae 'me a qala ho bina:
  - makhetlo a limilione tse leshome le motso o mong, limilione tse leshome le motso o mong tse peli! Limilione tse leshome le motso o mong tse tharo ...
  Eaba Elena o qala ho tšoha. Eena ka boeena o ne a se na chelete eo, o ile a hoeletsa feela ka manganga. 'Me haeba monna oa hae a ka tseba ka sena, joale sena se tla etsahala ho eena. Le hoja tabeng ea tlhalo, mohlomong o ntse a tla qosa karolo e itseng ea leruo. Mme o tla lokoloha. 'Me bonyane o tla tsamaea ho pota lefatše, e leng ho tla ba monate haholo.
  'Me ke hobane'ng ha monna oa hae a sa mo lumelle hore a tlohe Moscow - e le hore a shoe ka potlako, bastard!
  Empa ka motsotsoana oa ho qetela pele ha noto e otla lekhetlo la boraro, mosali ea apereng burqa a lla.
  - Lidolara tse limilione tse mashome a mabeli!
  Basadi ba ile ba thothomela mme ba kena. Walker. Eaba Elena o ikutloa a thabile ebile a itšepa. Mosali enoa ea apereng burqa mohlomong o ruile haholo. Ka hona, mo lumelle hore a ntše fereko bakeng sa thato ea hae. A ke a lefe ka botlalo bakeng sa monyaka ka moshanyana e motle, ea motle le ea mesifa.
  Mme Elena a re:
  - Lidolara tse limilione tse lekholo!
  Holo e ile ea qala 'me ea hoeletsa. Joooh! Hantle, chelete ea bosiu le moshanyana e motle haholo le curvy. U tlameha ho ba le takatso e matla hakae, kapa ho ratana, ho tsetela chelete e ngata joalo ka gigolo e nyane?
  Motsamaisi o ile a phahamisa letsoho mme a qala ho re:
  - Makhetlo a lidolara tse limilione tse lekholo! Lidolara tse limilione tse lekholo tse peli! Lidolara tse limilione tse lekholo tse tharo ...
  Mosali ea ka hare ho burqa o ile a hoeletsa:
  - Limilione tse makholo a mabeli! - 'Me a eketsa. - Emisa liserekisi. Ha u na chelete eo 'me u tla hlajoa ke lihlong!
  Elena o ile a honotha:
  - U tseba seo joang?
  Mosali oa burqa o ile a araba:
  - Kea tseba! Haeba ke e bua, kea tseba!
  Mookameli o ile a phahamisa letsoho la hae 'me a qala ho re:
  - Lidolara tse limilione tse makholo a mabeli! Lidolara tse limilione tse makholo a mabeli! Lidolara tse limilione tse makholo a mabeli tse tharo ...
  Eaba e mong oa basali ba ka holong ea hoeletsa:
  - Limilione tse makholo a mabeli le lidolara tse le 'ngoe!
  Motsamaisi o ile a hopola:
  - Haeba u sa lefe chelete eo ka botlalo, u tla lahleloa ntle 'me ha ho mohla u tla lumelloa ho kena ka phaposing ea fantisi.
  Mosali ea apereng likhalase tse lefifi a ōma ka hlooho:
  - Kea tseba! Empa ho lokile!
  Motsamaisi o ile a qala ho bina:
  - makhetlo a limilione tse makholo a mabeli le lidolara tse le 'ngoe! Limilione tse makholo a mabeli le lidolara tse peli! Limilione tse makholo a mabeli le lidolara tse tharo ...
  Mosali oa burqa o itse:
  - Lidolara tse limilione tse makholo a mahlano!
  Ho ile ha utloahala lerata ka holong. Basali ba ile ba qala ho silila pakeng tsa maoto le ho sebelisa li-vibrators ka matla.
  Ka tšohanyetso Slavka o ile a bona hore phetheho ea hae ea bonna e qala ho kokobela. E ne e bile boemong ba thabo ka nako e telele haholo. Mme yaba ya tjha.
  'Me ho ile ha utloahala lerata la masoabi har'a litulo har'a basali ba takatso e matla.
  Mookameli o ile a phahamisa letsoho 'me a qala ho bina, a ntša meno a hae a perela:
  - Lidolara tse limilione tse makholo a mahlano! Lidolara tse limilione tse makholo a mahlano tse peli! Lidolara tse limilione tse makholo a mahlano tse tharo!
  Ho ile ha e-ba le khefu e matla, 'me mookameli a phatlalatsa:
  - Gigolo e monyenyane, ea ka bang lilemo tse leshome le metso e robeli, Vyacheslav Kolobkov, o ile a rekisetsoa mofumahali ka burqa ka liranta tse limilione tse makholo a mahlano!
  Mosadi o ile a dumela ka hlooho:
  - Ke tla fetisetsa chelete ho tsoa akhaonteng ea hau! Mme jwale e tla ba wa ka, bosiu bohle!
  Kobo e ile ea akheloa holim'a Slavka. 'Me ba beha ketane molaleng oa hae o matla, o nang le mesifa.
  Moshanyana o ile a soka maoto a sa roala letho ka mor'a mofumahali oa hae e mocha.
  Motsamaisi o ile a hlokomela:
  - Ke lekhoba la hau la bosiu! Feela u se ke ua mo bolaea kapa ua mo holofatsa!
  Mosali e mong ea apereng burqa o ile a atamela mohlankana eo. Letsoho la hae le ile la otlolla 'me la tšoara phetheho ea monna oa moshanyana. Hang-hang ea tsoha hape 'me ea ruruha. 'Me Slava o ile a hlajoa ke lihlong haholo, ka lebaka la lihlong le lihlong.
  Mosali a bula sefahleho sa hae hanyane. E ne e le botle bo botle haholo, botjhabela, moriri o motsho, a sa fete dilemo tse mashome a mabedi a metso e mehlano. Ee, o ne a hlile a le motle haholo, le hoja ho ne ho se na mesaletsa ea makeup e neng e bonahala sefahlehong sa hae.
  Slavka o ile a ngola:
  - E, u ka fumana chelete ka bosiu bo bong le bo bong!
  Mosadi o ile a dumela ka hlooho:
  - Kea tseba! Ke tla u bolella hamorao hore na ke hobane'ng ha ke u lefile chelete e ngata hakana! Khabareng, a re ee kamoreng! Nako e khutšoanyane, 'me ke batla ho thabela lerato lekhetlo la ho qetela bophelong ba ka!
  Moshemane o ile a makala:
  - Ke hobane'ng ha ea ho qetela?
  Mosali eo a araba:
  - Hobane 'na, Princess Esmigul, ke ile ka ahloleloa lefu ka lebaka la bofebe! 'Me hosasane ha mafube a hlaha ba tla khaola hlooho ea ka!
  Slavka o khothalelitse:
  - Kahoo o hloka ho baleha!
  Mofumahali a araba ka ho feheloa.
  - Ke hlapantse ka Allah hore nke ke ka baleha! Ka hona, pele monna oa ka a hlokahala, o ile a mpha tlaleho ea hae "me a ntumella ho etsa le ho reka eng kapa eng eo ke e batlang bakeng sa letsatsi lena!
  Slavka o ile a tšeha:
  - Kahoo ke ka lebaka leo u leng seatla se bulehileng! Ha ho na thuso ea ho boloka!
  A dumela mme a araba:
  "Haeba u ntšebeletsa hantle 'me ke u rata, ke tla u rekela ntlo ea borena kaofela, seketsoana sa sekepe, le eng kapa eng eo u e batlang, likoloi tse ngata!" Kahoo leka sohle seo u ka se khonang!
  Mohlankana o ile a dumela ka hlooho:
  - Ke itokiselitse ebile ke thabela ho u sebeletsa!
  Kahoo ba ile ba kena ka kamoreng e ka thōko, e mabothobotho. Mosadi a sala a le mong le yena. O ile a hlobola liaparo tsa hae ka bokhabane, 'me a hlahisa 'mele o motle ka ho feletseng o sootho. Bokhabane ba banna ba Slavka bo ile ba ruruha haholo hoo bo neng bo se bo loketse ho phatloha.
  Mofumahali ea hlobotseng a lumela ka hlooho:
  - Tloo ho itlhatsoa le 'na!
  Mohlankana le moroetsana ba ile ba kena ka kamoreng ea ho hlapela, ba koahetsoeng ka khauta ka ho feletseng.
  Ho ne ho phalla melapo e futhumetseng. Mme ba qala ho hlatswa mebele e metle.
  Mosadi o ile a dumela ka hlooho:
  - U tseba ho sebetsa ka leleme la hau!
  Slava o ile a lumela:
  - Ka sebele!
  Mofumahali Esmigul o ile a lumela ka hlooho:
  - Kahoo sebetsa! Tloo moshemane oaka e motle!
  Mohlankana enoa o ile a khumama, a kenya sefahleho sa hae pakeng tsa maoto, ka har'a mapetsong a botle a beoletsoeng hantle 'me a qala ho sebetsa ka leleme la hae, a sebetsa ka boitelo le ka cheseho.
  Mosali e mocha, e motle, a bobola haholo. Mme o ne a thabile haholo.
  Slava le eena o ne a ntse a thaba le ho feta. Seriti sa hae se neng se thabile ho feta tekano se ile sa utloa bohloko le ho cha habohloko hakaakang. Mme o ne a sebetsa a bile a thabile.
  Khosatsana e ile ea bokolla, 'me qetellong, ea hoeletsa haholo, e ile ea sisinyeha ka seriti se matla' me ea sisinyeha.
  Eaba o khumama fatše "me sefahleho sa hae sa atamela haufi le serope sa mohlankana eo. Eaba o thatela molomo oa hae ho pota pene e monate, e chesang, e monko o monate oa pere e nyenyane e ntle. Mme a qala ho sebetsa ka leleme la hae ka boyena.
  Warbler o ile a iqobella hore a se ke a lahla peo leha ho le joalo. E-re mosali a thabele mokhoa oa ho nyeka hlooho e boreleli, e monate, e khahlehang ea phetheho ea banna, mohlankana e motle ka ho fetisisa le ea khabane ka ho fetisisa Moscow.
  Mme mofumahadi a hlanya, a sebetsa ka botoneng, leleme le melomo. E ne e mpa e le monate ka tsela e makatsang le e ntle ho yena.
  Qetellong Slavka ha aa ka a khona ho itšoara eaba o tla. O ile a lahla peō ea sefefo, e monate, peo ea bocha. Khosatsana ka meharo e ile ea e nyeka ka leleme, e sa lumelle lerotholi le le leng hore le fose. Eaba o laela:
  - Joale a re keneng sebakeng sa lekhoaba! Ke tla o nyeka, mme o tla nnyoba!
  Slavka o ile a lumela ka hlooho. Leleme la hae la qala ho silila ka boqhetseke le ka matla clito ea mofumahali hape. Ha leleme le melomo ea mosali e monyane, e motle, e ile ea boela ea kokomoha le ho futhumala, pipi e nyenyane, e teteaneng ea gigolo e nang le mesifa e ntle haholo le e nang le tsebo!
  
  MOFUMAHI LE LEKHOBA LE HLAKO.
  TLHOKOMELO
  Ngoanana e monyenyane oa mehleng ea rona o qala ho fetoha mofumahali. Empa ka lebaka la bokhopo bo feteletseng, melimo e mo fetola lekhoba le sa roala lieta. Leha ho le joalo, moroetsana eo o lokolotsoe bokhobeng ke li-elves mme ho qala liketsahalo tse makatsang.
  . KHAOLO No. 1
  Agripina o bone mokete. Ho joalokaha eka o nyolohela teroneng "me o lutse teroneng e aparetsoeng ka mahakoe. 'Me moqhaka oa linaleli o behoa hloohong ea hae. Mme dipresidente tsohle, marena le babusi ba bang ba lefatshe ba kgumame le ho mo rorisa.
  'Me li-fireworks li fofela leholimong' me likanono li tuka. Mme tsohle di a phatsima. 'Me hona joale ke moemphera oa polanete ea Lefatše. 'Me ho binoa lipina tse monate, le liletsa tsa 'mino oa liletsa. 'Me kamore ea terone eo a lutseng ho eona e kholo ka makhetlo a mashome a mahlano ho feta lebala la lipapali la Luzhniki. Mme ho na le lebotho lohle ho yona. Banana ba likete-kete ba batle ba apereng mese e mekgutshwane, ba apereng maoto a sa roala letho, ba apereng dithunya mokokotlong ba mo dumedisa mme ba bina:
  O modimo o moholo
  Moemphera oa batho bohle...
  Karolo e se nang moeli
  U bolaee lira tsohle tsa hao!
  Agripina a ntsha meno mme a puruma:
  Ke rema lira ka lehare;
  Ke li otla kapele haholo...
  Tsohle di tsamaya hantle
  Ke mofumahali, ha ke tsebe bashebelli bohle!
  Ka mor"a moo, ba tlisa phofu ea pele ho eena. E ne e le Pavlusha, mocha ea motle, ea moriri o motle, ea nang le mesifa ea lilemo tse ka bang leshome le metso e mene. O apere likutu tsa ho sesa tse khubelu feela "me matsoho le maoto a hae a tlanngoe ka mahlaahlela. Moshanyana o ile a shapuoa "me a qobelloa ho khumama ka mangole.
  Agripina o ile a nka sephali se boima sa terata e hlabang letsohong la hae eaba o otla Pavlusha. Moshanyana o ile a hoeletsa ka bohloko bo hlaha. Mme mosadi e monyenyane, ya matla, ya ditshika a tswela pele ho mo shapa, mme a bina, a ntsha meno a hae:
  - Bana ba ka, ngoana oa ka,
  Ha u robale ka hora ena,
  'Me u tla fumana bump e bonahalang,
  Sephali mokokotlong!
  Mme mosadi ya matla a otla moshanyana eo. 'Me e le hore letlalo le phatlohe' me mali a tšolohe ka molapo. 'Me Pavlusha o ile a hoeletsa ka mahlomola a sa mamelleheng.
  Hang-hang ho ile ha utloahala lerata le tšabehang. Ntlo ea borena e ile ea heleha "me marako a oa. Mme moengele yo mogolo, yo o benyang, a tshotse ditšhaka tse pedi a bonala fa pele ga gagwe.
  Lentswe la seaduma la re:
  - Uena, mofumahali oa lefatše, u tšetse meeli eohle! U tla fuoa kotlo bakeng sa sena. Molimo ea Matla "Ohle o tla u amoha matla "ohle, "me a etse hore uena, ea iphahamisang, u kokobetsoe.
  Lehalima la otla. Ntlo ea borena ea nyamela, le bahlanka bohle, le lihlooho tsa linaha le bona.
  'Me Agripina, ho e-na le liaparo tse majabajaba le moqhaka, e ile ea e-ba lekhoba le hlobotseng ka mahlaahlela. Ho ne ho e-na le liketane tse boima tsa tšepe maotong le matsohong a hae. Mmele o ne o batla o hlobotse - lesela le le leng feela la letheka.
  Mme o ne a tlanngoe ka mahlaahlela hammoho le makhabunyane a mang a neng a batla a hlobotse. Mme maoto a yona a se nang letho, a matla a tjheswa ke lehlabathe le tjhesang la lehwatata.
  Agripina, mosali ea matla, ea shahlileng haholo, ea phahamisitseng hlooho, ka boeena e ile ea e-ba lekhoba. "Me kotlo ea molebeli ea oela mokokotlong oa hae o betliloeng.
  Mme sephali sa letsa molodi. Molebeli e ne e bile e se motho. Ena ke bere e kholo, e bohlasoa, 'me e na le sefahleho se mabe haholo. O ile a lula holim"a kamele "me a otla ka matla "ohle a hae khahlanong le moemphera oa pele oa lefatše.
  Agripina o ne a utloile bohloko "me a bokolla. O ile a hopola kamoo, ka mor'a hore a tšoaroe, a isoa kamoreng ea ho phenyekolla. Ba ile ba nqobella hore ke hlobole liaparo tsa ka kaofela "me ba qala ho hlahloba "mele oa ka o matla, o kang oa ngoanana. Sena se entsoe ke basali ba 'maloa ba apereng liaparo tse tšoeu. Joalokaha eka ke sepetlele, hase chankana, ebile hase ho phenyekolla, empa ke tlhahlobo ea bongaka.
  Eaba ba ntaela hore ke koale ka pel"a seipone "me ba ba khantša ka mabone. Ehlile, ho bonolo ho Agripina ho squat. Empa ha ho monate ha basali ba 'maloa ba apereng liaparo tse tšoeu ba u sheba ka tlala. Ba khahloa ke mesifa e matla, e hlahelletseng, e loketseng monna ho feta ngoanana, e bilikang joalo ha e sisinyeha.
  Mme mahlo a bona a tletse takatso. Agripina o na le 'mele oa moshanyana ea matla haholo ea nang le mesifa ho e-na le ngoanana, le hoja letlalo le le boreleli, le hloekile, matsoele a tsoetseng pele le letheka le pharaletseng. Empa mahetla a boetse a pharaletse.
  Agripina oa khumama, empa bohle ha ba mo fe taelo ea hore a khaotse. Joale o ile a qala ho fufuleloa, "me letlalo la hae le sootho le ile la qala ho benya, ke ka lebaka leo a neng a shebahala le ho feta joaloka seemahale sa molimotsana oa mehleng oa Mogerike oa mohlabani.
  Qetellong, o ile a khathala ke ho harola mahlo a hae. 'Me molebeli oa mosali ea apereng junifomo o ile a ntaela hore ke eme lepatlelong 'me ke behe selelu sa ka sebakeng se khethehileng. Ka mor"a moo, ka ho tella a hlobola liatlana tsa hae tse tšesaane tsa rabara "me, a tšoara selelu sa hae, a kenya menoana ea hae molomong oa Agripina.
  'Me ha baa hlatsuoa ebile ba fufuleloa. Mme a hlwella ka mora marameng le tlasa leleme. Agripina o ne a halefile, 'me, a mo sutumelletsa hōle, a bokolla:
  - Apara liatlana, bitch! U tla tšoaetsoa!
  Ka tsela e itseng o ile a hlajoa ke lihlong ka mor'a moo, 'me ho batla ho ile ha emisoa. Leha ho le joalo, o ile a nkoa foto a hlobotse, e le hore li-tattoo li bonahale. Ha baa ka ba phutha menoana feela, empa hape le maoto a se nang letho. 'Me ba ile ba ba ba x-ray le mpa, ho bonahala ba belaela hore ho ka ba le lithethefatsi moo.
  Ka mor"a moo, ba ile ba nkisa ka shaoareng. Ba ile ba ba ba mpha sengoathoana sa sesepa le thaole. Ka mor"a moo ba ile ba re fa junifomo.
  Agripina o ne a sa tšabe chankana haholo-holo. Ho e-na le hoo, o ne a kholisehile hore e tla ba oa bohlokoa ka ho fetisisa le ea pholileng.
  Empa sele e ne e batla e patisane, ho ne ho e-na le banana ba leshome le metso e "meli, "me e nkha joaloka nkho.
  Hang-hang a li haha 'me a li hloekisa. Eaba o batla hore ntloana e lokisoe. Mme ba mo utlwa.
  Agripina o ne a le thata esita le setsing sa botlamuoa pele ho nyeoe. Mme o ne a ka mo qobella hore a mamele.
  Empa joale o pota-potiloe ke banana ba mashome a mabeli ba tlamiloe ka liketane, le sehlopha sohle sa li-orcs tse nang le liphali.
  Mme libere tsena tsa qala ho otla Agripina habohloko. Mme ho ne ho le bohloko hoo le mosadi enwa wa senatla a bokolla ka mahlomola mme a kopa mohau. Ha e le hantle, e ile ea e-ba mofuta o mong oa litoro tse tšosang. Eaba le bona ba tlama molala oa hae, e leng ntho e neng e sa mamellehe ho hang.
  Agripina o ile a tsamaea haufi le lehlabathe. Mme maikutlo a hae a ne a fokola. Oa otloa le ho ngoauoa, a koahetsoe ke matheba a mali. Mme mahlaahlela a tletleba mme tshepe e kganya.
  Agripina, ka khutso, oa thothomela. Lehlabathe lea chesa ebile le bohloko bakeng sa masoli a se nang letho. Le hoja a ntse a se na letho - maoto a hae a tletse nakong ea lintoa le koetliso. Ho joang ho makhabunyane? Ba bangata ba bona ba ne ba sa tsamaee ba sa roala lieta kamehla, 'me litulo tsa bona ha li mabe hakaalo. 'Me e chesa haholo hoo mahlaseli a bileng a hlahang.
  Mosali e mocha o tsamaea 'me o nahana ka ho tšoha: o litlamong le lekhoba, leo sephali se oelang mokokotlong oa hae nako le nako. Empa haufinyane o tla fetohela "me a hape matla holim"a polanete ena.
  Mofumahali ea matla, ea nang le mesifa o hohela tlhokomelo ea li-orcs. Mme nako le nako ba ne ba mo otla ka phafa kapa terata e hlabang.
  Agripina o ile a hoeletsa a araba:
  - Otla ka matla!
  Mme ka yona nako eo tsohle tsa fetoha. Ka nepo, metsu e bohale, e bofubelu bo bofubelu e ile ea fofa ho li-orcs ho tloha ka morao ho dune. Ba ile ba phunya libere tse shaggy, 'me ba tsoa ka mahlong,' me ba phunya groin le sefuba.
  Agripina o ile a e nka 'me a potlaka, a hokahanya liketane tsa hae, ho orc. A mo phunya hlooho ka ketane.
  Mme a bina:
  - Ke tšoana le diabolose ea kotsi! Ke tla senya motse-moholo!
  Li-elves li ile tsa tsoa ka morao ho li-orcs tse setseng. E ne e le baemeli ba batho bana ba khabane, ka li-unicorn tse nyane le tse ntle.
  Li-orcs li ile tsa bolaoa ka potlako 'me tsa hlajoa likotoana. Ka mor"a moo, banana bao ba ile ba qala ho lokolloa liketane tsa bona. Hape, ka thuso ea boselamose ba li-wands tsa boselamose, Agripina o ile a lokolloa ketane.
  Mosali e mocha o ile a lokoloha. 'Me e matla, e nang le maqeba a mesifa.
  Ka mor'a moo, o ile a ba le sehlopha sohle sa banana. Mme ka hona bahlabani ba batle ba hatakela lehwatateng ka maoto a sa roala letho, a tswileng matsoho.
  Agripina o ile a bina, a ntsha meno a hae:
  Ba matha tseleng e khopameng;
  Banana ba hlobotseng maoto...
  Ke khathetse ke ho phunya litšitšili,
  Ke batla ho soma thabo ea ka!
  Banana le bona ba ne ba le mabifi ba bile ba le mabifi. Ba ne ba batla ho bina le ho tlola. 'Me maoto a bona, ka sebele, a khahleha, le hoja a khathetse, a helehile, a bile a phunyehile.
  Sena ke sehlopha se tsamaeang. 'Me ba ne ba e-na le li-elves li-unicorn le liqha.
  Agripina o ikutlwa a le matla mme a bina:
   Ho tloha mehleng ea Spartacus - tumelo ena e ntse e phela,
  Hore ho se be le makhoba lefatšeng!
  Haeba mong'a hae a le bohale - o futhumatsa mpa ea hae ka setofo;
  Mme molemi o ile a hoama serameng - nkholoe, ha se qetello!
  
  Mohlankana oa Lerussia Spartak o ile a re tsomula sabole ea hae,
  'Me ka mor'a hae, noka e ne e phahama ka ho sa feleng bakeng sa ba hateletsoeng ...
  Ha o le monna, tlotla e fetisa bophelo;
  Haeba u batla hore bophelo bo phalle thabong ea lefatše!
  
  Stenka Razin o ne a batla ho otlolla liahelo tsa makhoba,
  E le hore ho be le thato, bohle ba ka laola ...
  Mme batho ba kang yena ba ne ba sa kgone ho amohela dihlong,
  Mme kamora bona ho ne ho ena le batho - lebotho le se nang palo le ne le hwanta!
  
  Ho hlokofatsoa, ho qhekelloa, le thupa ke likhang tsa marena;
  E mong le e mong o batla ho inkela ntho e "ngoe le e "ngoe ka ho sa feleng!
  Empa tokoloho, nkholoe, ke lik'hilomithara tse arohaneng le bohobe le mahe a linotši,
  "Me toro e joalo e "nile ea tuka ka lipelong tsa rōna ka nako e telele!
  
  Sealuma se fihlile - Mphalane, 'me joale matla a rona,
  Naha ea cha, ho na le mali a mangata le bohloko!
  Empa Jesu a ke ke a tlohela ba lokileng hore ba timele liheleng,
  Ea ileng a shapuoa habohloko le eena o tla thabela lintho tse molemo!
  
  Lenin o ile a bula lemati, Stalin o etella pele ka sebete,
  Ka mohato o mong le o mong re ntse re atamela pakane e halalelang!
  Empa Satane a tla, selemo sa mashome a mane a motso o mobe,
  Mme jwale madi a rona a phalla ho tswa mothapong jwaloka molatswana!
  
  Re naha le uena; tlotla ea rona ke bophelo ba hau,
  Le ka mohla u se ke ua etsa hore batho ba Rus ba khumame!
  Tšoara Russia, loanela Naha ea Bo-Ntate,
  Sena ke moelelo le letsoai la sebete sa meloko!
  
  The Fuhrer ke setopo se nyonyehang, hantle, Rus 'ke Giant,
  Mme Ma-Chechen, Mauzbek le Marussia a kopane!
  Bokomonisi ke ntho e le 'ngoe, e loketseng moea,
  'Me lishelefo tsa bahanyetsi li pshatlehile ka ho feletseng!
  
  Leholimo le bitsa malinyane - lenaka le lla ka mokhoa o khahlisang;
  Ho tla ba le moeli o mocha, ka nqane ho Mars!
  Re haha bokomonisi - re felisitse li-ruble,
  Boahi leha e le bofe ha bo na taba!
  
  Bokahohle, nkholoe, bo tla fetoha bofubelu joale,
  Ho tla ba le menyako ea leholimo - linaleli tse khubelu.
  Motho, ngoan'eso, ke sebata se bohale bo fetileng.
  'Me lerato le botle li binoa ka lifela tse hloekileng!
  
  Ka hona, u se ke ua qenehela botsoa le botsoa ba hao;
  Bakeng sa Ntat'a rona, ho loana joalo ka phakoe!
  Le lona masole le sebetsa bosiu le motsheare.
  E se eka Serapa sa Edene se ka thunya 'me sa fana ka lero le monate!
  Agripina o ile a bina le sehlopha sa hae sa maoto a sa roala letho. Mme hang ka iphumana ke nahana hore o ne a bonahala e le wa bokomonisi. Hantle, Agripina o ne a sa tsebe linako tsa Soviet: o ne a le monyenyane haholo. Haufinyane o tla ba lilemo li mashome a mararo a metso e supileng, 'me selemo se se se le 2023. Joale, ke eng seo a ka se hopolang ka matla a Soviet? Ena ke tšōmo, mahlong a hae le kelellong. Agripina, joalo ka ha ba re, ke ngoana oa mehleng ea hae. 'Me, ehlile, ha kea ka ka utloa litlhahlobo tse ntle ka linako tsa Soviet Union. Joalo ka 'nete, le ntho e kang libanana e ne e haella. E, le lipompong le chewing gum le tsona. 'Me ho ne ho e-na le khaello e sa tloaelehang ea li-jeans. 'Me tlas'a Gorbachev, esita le vodka e bohloko le lisakerete li ile tsa nyamela lishelefong. Mehala e telele, li-coupons, likarete, mabenkele a se nang letho, likhaello tse feletseng - sena ke seo batho ba se hopolang ka linako tsa Soviet Union.
  'Me ho ne ho se motho ea neng a batla hore li khutlisetsoe. Leha ho le joalo, Moscow makomonisi a ile a bokella karolo e sa reng letho ea likhetho esita le lilemong tse thata tsa borobong. Empa Agripina o ne a ruile haholo, 'me ehlile ka bokhaphithaliste. Joale ke hobane'ng ha ka tšohanyetso a ile a qala ho bina ka maikutlo a leqele?
  Mosali e mocha a ikotla selelung 'me a letsa:
  Kgosi ya rona, mokgethwa wa lehodimo.
  Kgosi ya rona e tshwana le ledimona la sedimo...
  Morena oa rona, lenqosa la qetello,
  Morena oa rona ke uena feela!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Agripina o ile a e nka ka thabo e khōlō 'me a bina:
  - U Lucifer e moholo, u khantša leseli,
  "Me sabole e halalelang ea ntoa e ile ea khaola lekunutu!
  Hape, ngoanana, kapa ho fapana le hoo, mosali e moholo le ea nang le phihlelo, a qala ho bina;
  Kgosi ya rona, lenqosa la lehodimo.
  Kgosi ya rona e tshwana le ledimona la sepoko.
  Morena oa rona, mokhethoa oa qetello,
  Morena oa rona ke uena feela!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Ke kamoo mohlabani a ileng a bina kateng a bile a hatakela lehoatateng. Mme maikutlo a hae a ne a le ntle. Ke hobane'ng ha a lokela ho ba monyenyane?
  Empa mona hape merusu e bonahala. Li-elves li ile tsa fumana letšoao la hore li-orcs lia atamela. Mme ba etsa mola ka semicircle. Halofo ea bapalami e ne e le li-elves. Banana ba batle, ba batlang ba hlobotse, empa ba koahetsoe ka mabenyane a bohlokoa.
  Ho hlakile hore ba ne ba itokiselitse ntoa e isang lefung.
  Agripina o ile a hata ka leoto la hae le se nang letho, le matla. Mme ha hlaha seqha se boima matsohong a hae. E kholo, eo ho eona u ka behang palo e kholo ea metsu.
  Ngoanana, kapa mohale oa mosali, o ile a bina:
  Maru a ile a tsoa ho ba anyang mali,
  Lihele li tsoile Lefatšeng le seng hole!
  Noha e hahaba panzvale, rattlesnake,
  Maru a tjhabile ke madi!
    
  Maqhubu a tuka, a kgaphatsa jwaloka sefefo sa dihele.
  'Me o tla kopana le lebotho la daredevils sebete ka ho fetisisa!
  Re tla sireletsa basali ba batle,
  Re tla tšoaneloa ke liketso tsa bo-ntat'a rona!
    
  Lefatše la ka, u ile ua lla habohloko hakaakang,
  Mohanyetsi o ile a siea mesaletsa e lekholo ea maqeba!
  Empa ha re lahleng li-orcs, hang ha re se re theohile,
  Lefu la seoa la lilemo tse potlakileng le ke ke la tšoarella nako e telele!
    
  Le lefu le se le ntse le soeufala ka mor'a maru.
  Empa mehopolo ea rona e potlakela leholimong!
  A re hatakeleng ba bolotsana, re be lerōle;
  'Me, ua tseba, re tla tabola li-orcs ka halofo!
    
  Ha re tsebe khotso le botsofali bo bola.
  Re bana ba Naha ea habo rona e halalelang!
  Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e khanyang e loana le libere,
  Re letlobo la metso ena e matla!
    
  Mme bomo eo e mpe ya phatloha ka matla,
  Re tsotella eng ka ho phatloha ha khetla, sealuma see!
  Bahlabani ba Elfi ba khona ho etsa lintho tse ngata,
  'Me bakeng sa Fuhrer, holimo e tla ba tlase!
    
  Lihele tsa lefats'e la bafu, mollo oa mollo o ile oa tuka,
  Ho khasa lefika ka moqomo oa "Tiger" e jang nama!
  'Me mokhathala oohle oa tloha ho rona hang-hang,
  Nako ea lipapali tsa boithabiso e felile!
    
  Seqhomane letsohong la ka, ho akhela ho bolaeang,
  Nkwe e ile ya otloa habohloko nkong!
  'Me Fuhrer a kena ka har'a boiler ka kamoreng ea boiler ea Tartar,
  E le hore lefats'e le se ke la itšenola ho li-elves!
    
  Bere e thothomela ka lebaka la maqhubu a bohale,
  Mona folakha e fofa holim'a Reichstag ea Elves!
  'Me Letsatsi la chesa holim'a Naha ea Ntate,
  Etsoe, Orc Reich e fetohile lerōle le molora!
  Agripina o ile a bina, "me makhabunyane a mang le maelf a bina pina eo. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e shebahala e le ntle haholo ebile e hlolla.
  "Me makhabunyane a ne a tšoere liqha matsohong a "ona, "me banyalani ba bang ba ne ba e-na le liqha. Mme ba hula kgwele mme ba qala ho thunya metsu. Ba ile ba potlakela ka har'a arc 'me ba phunyeletsa li-orcs tse tsoelang pele.
  Liphoofolo tsena, tse mahlahahlaha li bile li nkha hampe, li ile tsa potlakela ntoeng ka khalefo e hlaha.
  Ruri ena e ne e le ntoa. Li-elves, tse batlang li hlobotse, li ne li thunya ka liqha. 'Me li-elves tse tona li ne li sebelisa li-crossbows tse matla le tse bolaeang.
  Ba lahlela liboutu ka matla a maholo. E ohlang le ho phunya orcs e hloella ho hlasela. 'Me ba ba otla ka likotlo tse sithabetsang.
  E mong oa li-elves, a roetse moqhaka oa bohlokoa, a re:
  - Ntoeng e halalelang, ho tla ba le tlhōlo ea rona! Elven folakha e ea pele - khanya ho bahale ba oeleng!
  Eaba o lokolla motsu o moholo, a hula khoele ea seqha ka leoto le sa roala letho.
  Mme hape, ha e ntse e rora:
  - Ha ho letho le ka re thibelang! Ha ho motho ea tla re hlola!
  'Me li-elves, hammoho le makhoba a basali, li ne li betsa li-orcs ka metsu. 'Me li ne li koahetsoe ka ho feletseng. Ena e ne e le pono ea bona e mabifi ea ts'ebetso ea ntoa.
  Bahlabani ba ile ba iponahatsa ba le matla haholo, ba bontša matla a makatsang le a ke keng a utloisisoa.
  Joale hape lipina tsa batho ba khahlehang le ba ratang ho bapala haholo.
  Ha ho letho la 'nete ho feta chelete ea tšepe
  Ruri o khanya ntle le leshano!
  Ha e le hantle, doubloon ke 'musi oa lefatše,
  Tšehetso ea hae ke sabole e matla le thebe!
    
  Melimo ea bohetene e ipatile ho eona;
  Joalo ka letsatsi, sefahleho se benyang sa khauta...
  Le hoja ho ntse ho e-na le linokoane tsa likokoana-hloko,
  Ba qalileng ho rekisa meea ea bona!
    
  Chelete ea tšepe ke setšoantšo le lengeloi le ka sehloohong;
  Ke mopholosi, motimetsi oa tsohle.
  Ntle le khauta, tšepe ea damask e hiriloeng e felloa ke matla;
  Ntle le chelete, katleho ntoeng e ke ke ea tla!
    
  Empa u batla eng, pelo ea motho,
  Ke batla ho o rekela bophelo bo sa shweng...
  Ho bula monyako oa thabo ka meharo,
  Ho loha khoele ea lilemo tse makholo tsa bophelo!
    
  Empa na doubloon le eona e ka fumana seo?
  Na selikalikoe sa khauta se ka lora?
  E le hore monna-moholo ea nang le sekele a se ke a tla ka litumeliso.
  Ebile ha a ka a beha setempe phatleng ea hae sebakeng sa polokelo ea bafu!
    
  Leha o hloka thabo e ngata bakeng sa coin,
  A re kene sebeng ho fihlela pelo ea rona e khotsofetse!
  Empa motho ha a na matla holim'a takatso,
  Ho eena banana ba tšoana le nyalothe ho mokōkō!
    
  O batla ho fumana haholo mpeng,
  Ja li-pheasants, li-poods tsa liphaenapole.
  Le hoja u ke ke ua ja ho fihlela u shoa,
  Esita le haeba o pholile haholo ka chelete!
    
  Mme lekese, le bile le bitsa chelete e ngata haholo,
  Hobane ho na le sebaka sa marena ho eona!
  Etsoe, lengeloi le tla hula zero ka foromo,
  Ho otla phatleng le thupa bokong!
  Ha e le hantle, bahlabani ba basali ha ba tlaase ntoeng. Kahoo, ha li-orcs, li lahlehetsoe haholo, li kena lebaleng la ntoa, botle bo ile ba sebelisa lisabole tsa bona.
  Albina a bososela. Ka potlako lisabole tse peli tsa hlaha matsohong a hae. A di tsokotsa, a ohla lelwala, a poma dihlooho tse pedi tsa orc, a letsa molodi.
  - U mathela ho e fosahetseng!
  Mme yaba, ka serethe sa hae se sa rwala letho, a nka mme a raha mogenerale wa orc seledung. O ile a oela fatše joaloka mokotla oa lehlabathe. Mme mohlahare wa hae o robehileng wa qala ho nesa meno a hae. 'Me tsohle li ne li shebahala li le ntle ebile li le monate. Seo banana ba neng ba se bina k'horase ka cheseho e kholo:
  Kea kopa, Morena, hore letsatsi le se ke la fela;
  E se eka mahlo a ngoanana a ka lula a le monyenyane!
  E le hore knight ea rona e phahame ka holim'a mafika,
  E le hore sekoahelo sa matša se khanye ho feta kristale!
    
  Molimo o bōpile lefatše le letle hakakang,
  Ba ne ba ja silevera ho eona, "me "mapa e ne e le ruby!
  Ke batla kharebe, e loketseng ea Molimo -
  Ho etsa sena, o ile a rema lira lintoeng!
    
  Ke hobane"ng ha pelo ea mohlankana eo e le boima hakaale?
  O batla ho fumana eng lefatšeng lee?
  Ke hobane'ng ha sekepe se robehile?
  Joang ho rarolla bothata ba mathata a maholo?
    
  Ke batla ho thaba, Molimo,
  Fumana toro ea hau ea leholimo!
  E le hore khoele ea lehlohonolo e se ke ea robeha,
  Ho beha mola tlas'a tsela, mola oa ballast!
    
  Empa ke lokela ho sheba eng ka tekanyo e se nang lerato?
  Ke eng e ka bang bohlokoa ho ngoanana?
  Ho thata ho haha thabo maling,
  U ka sesa feela haufi le eona ho kena sebakeng se chesang sa lihele!
    
  Karohano ke tlhokofatso ho nna
  Ntoa e ntse e le toro e bohloko!
  Leoto la hae ke lena, le belesitse pere,
  Leha e le orc e mpe, 'molai o ile a phahamisa selepe sa hae!
    
  Ba nka barali ba rona,
  Ba a ba hlokofatsa le ho chesa "mele ea bona ka mollo!
  Empa re tla hlola Fuhrer,
  Tseba hore Elf oa rona ha a ka a shoa!
    
  Ha re nyalaneng kamora ntoa e mpe.
  Joale bana ba tla tšeha!
  Kaofela ke beng ka 'na ba mali.
  Ke ntse ke tsoma, ho tla ba le papali ea mafura!
    
  Le sefate sa eike, joaloka emeralde, makhasi a sona;
  A re - moshemane o entse mosebetsi o motle!
  Letsoalo la hao le ke le hlake joalo ka kristale;
  Empa feela li-positive ho leka-lekana e tla ba linomoro!
  Bana ke libini mona, banana bana ba hlollang le ba ikhethang. Eo, haeba ba ne ba ka qala ho loana, joale libere tse shaggy li ne li ke ke tsa li hanyetsa.
  Agripina, a bososela sefahleho sa hae se senyenyane, a lla, a khaola lihlooho tse ling tse 'maloa tsa li-orcs ka lisabole tsa hae:
  - Nka etsa eng kapa eng, 'me u tla e bona!
  Eaba o suthisetsa leoto la hae le sa roala letho pecheng ea ofisiri, e 'ngoe ea libere tse mabifi le tse mahlahahlaha. Mme ruri a mo nka mme a otla dibolo tsa hae. Ngoanana enoa e ne e hlile e le monna ea phahameng.
  'Me khahlanong le sena, lebotho leha e le lefe la libere tse shaggy mohlomong le tla hloka matla.
  Agripina a bososela mme a kenya menwana ya hae hanong. Mme a budula ka matla a hae wohle. Ho ile ha utloahala molumo o tšabehang, o mabifi, o hlabang. E ne eka letlalo le tabohile moeeng.
  Mme makgolo a mmalwa a manong a maholo a neng a dikoloha lebala la ntwa a ile a tshwarwa ke lefu la pelo mme a wela fatshe jwaloka sefako. 'Me melomo ea bona e bohale ea qala ho phunya mahata a li-orcs tse hahabang le ho petsoha masapo. 'Me, ka ho toba, ho senya boko.
  Agripina o ile a fofa ka lisabole tsa serurubele, a khaola lihlooho tse "maloa tsa libere tsena tse khōlō tsa kenke "me a puruma:
  - Ke pholile, ke khona ho laola ntho e 'ngoe le e' ngoe,
  Ho hlakile, ho hlakile!
  Mme lefatshe lohle le a thothomela;
  Ho li pshatla ka serethe sa ka se hlobotseng!
  Ka mor'a moo, li-orcs, li sa khone ho li mamella, li ile tsa fetoha ho fofa ka bongata. Banana le li-elves ba ile ba potlakela ho ba lelekisa, 'me ka nako e ts'oanang, ba etsa pina ea ntoa le e mabifi;
  Toro e mpe e tla joalo ka noha kamehla
  U ne u sa mo lebella, empa o khasa ka monyako!
  Le thabile, lelapa le fepehang ka seatla se bulehileng,
  Ha u tsebe hore ho na le batho bao e leng libata!
  Joale tlhaselo ea sehlopha se matla se se se qalile,
  Matatare a re hlapa ka metsu!
  Empa re tsoaletsoe mosebetsi oa sebete,
  'Me re tla mamella likotlo tse sehlōhō!
    
  Ha ho motho ea tsebang hore na Molimo o molemo
  Monna enoa o se a le khopo haholo!
  Lefu le se le ntse le kokota monyako ka feisi -
  Mme Wezelbub a ntsha manaka a hae mochesong!
    
  E, tsena ke mehla ea baholo-holo ba boholo-holo.
  E leng seo re ileng ra kena ho sona se pholileng haholo!
  Ha se seo toro eaka e neng e le ka sona,
  Sena ha se seo re neng re ea ho sona, ho pholletsa le lithaba tse hōle!
    
  Empa haeba u iphumana u le liheleng,
  Kapa ho e-na le hoo, lefatšeng la bohloko, bokhoba, ntoa!
  Ke ntse ke tla boloka tšepo,
  Etsa hore pelo ea hau e otle morethetho oohle!
    
  Empa liteko ke ketane ea rona,
  E leng se ke keng sa lumella mehopolo hore e be bonolo!
  'Me haeba ho hlokahala, u tlameha ho mamella,
  'Me haeba u hoeletsa, joale ka holimo ho matšoafo a hao!
    
  Seroki, ke sengoli sa lipina le molotsana,
  Empa eseng lebaleng la ntoa le chesang!
  Lira tse mpe tsa Naha ea Ntate li tla shoa,
  Ba tla patoa kapele le ntle ho tefo!
    
  Joale e nke 'me u khumamele Kreste,
  Itšepe, u aka sefahleho sa setšoantšo!
  Ke lumela hore ke tla bolella batho 'nete,
  Jehova o tla re fa lefa le khethehileng e le moputso!
  
  DARTH VADER VS SATANE
  Sekepe sa ntoa sa Darth Vader, se tšoanang le tšepe e khōlō, se ne se atamela polanete ea Lefatše. Ka mor'a hae ho ile ha falla likepe tse ling tse tlisang lefu ho sehlopha sa linaleli le metheo e tsotehang ea bokahohle ho tloha ho anti-world ho ea ho e 'ngoe. Angular, 'muso oa sebaka sa Sith. 'Me haufi le bona, e hlophisitsoeng, e ts'oanang le li-piranhas tse jang liphoofolo - sebopeho sa bohatelli sa Stelzanat.
  Sesenyi se bolelele ba limithara tse peli se apereng sefahleho se nang le mahetla a sephara le linaka tse kholo holim'a helmete ea sona se ile sa lla habohloko:
  - U ke ke ua phonyoha, Luka Skywalker! Ekaba uena kapa 'na, empa bobeli ba rona ha re na sebaka sehlopheng sa linaleli!
  E ne e se ka tlase ho Darth Vader ka bolelele le bophara ba mahetla, Lyra Velimara ea mahlahahlaha le oa liatleletiki o ile a sisinya sefuba sa hae se setle haholo. Sutu ea ntoa ho ngoanana ea ka sehloohong e ne e hlakile ka ho feletseng 'me e ne e sa pate tšobotsi e le' ngoe ea 'mele oa hae oa mesifa, oa banana. Letlalo la boronse la mohlabani le ne le le boreleli ka mokhoa o phethahetseng, 'me li-nipples tsa hae li ne li phatsima joaloka lirubi.
  Darth Vader o ile a sheba botle boo ka mahlo a meharo. Molaoli oa linaleli tse peli oa Stelzan ('muso oa sepakapaka o nyoretsoeng mali o nang le tšekamelo ea ho hapa hoo, ha o bapisoa le semelo sa oona, matla a Sith e ntšo ke lesea le se nang molato!), O ne a shebahala a le bohlasoa.
  Empa a ka etsa eng, motho ea malimabe ea sa sebetseng? Sebelisa cybernetic prosthesis?
  Lyra, ha a nahana ka maikutlo a hae, a re ka lentsoe la tlhōlo:
  - U se ke ua nyahama, motsoalle oa ka ... Ho na le lesale la Solomone Lefatšeng, le nang le boselamose bo matla hoo bo bapisoang le lona, matla a Luke Skywalker ke mosi oa lisakerete feela!
  Darth Vader, a lokolla moea ka mabifi tlas'a mask a hae, a khopame:
  - Na ke tla khona ho iphumanela 'mele oa sebele, o phelang?
  Lyra, eo mesifa ea hae e neng e bilika ka tlas'a letlalo la hae la boronse, o ile a re ka litšeho:
  - Li-jinn le li-ifrits li ka etsa eng kapa eng! Ena ke matla holim'a bokahohle!
  Darth Vader o ile a bina ka ntle ho pina:
  - E, bokahohle bo malimabe bo hoamme,
  Ho na le libopuoa tse khopo tse se nang palo!
  Lesale la Solomone le hloiloeng -
  E thakholoa 'me ea khaola hlooho!
    
  Empa tseba hore Vader ka sebele ha se pawn,
  'Me u ke ke ua tsamaea tlas'a joko ka ho sa feleng ...
  O fetola lira tse mpe lirumula tsa mollo;
  E tla ba "musi oa lefatše!
  Lyra o ile a tants'a ha a araba 'me a supa bolo e putsoa ka monoana oa hae o molelele, o molelele:
  - Lefatše le tla mona!
  Moatlelete e motle o ile a bina ka lentsoe le phahameng:
  - Lefatše le ka har'a porthole, lefats'e le ka har'a porthole, lefats'e le bonahala ka har'a porthole ... Re ne re lebisitse li-blasters, re lekanya sebaka, 'me re tla chesa ntlo ea monna fatše!
  Leha ho le joalo, bajaki ba ile ba thaba kapele haholo. Litaba tsa hore likepe tse ngata tse khōlō tsa ntoa li ile tsa hlaha, tse tsoang lefifing la sebaka se potolohileng Lefatše, li ile tsa baka tšabo e khōlō har'a tšabo le mebuso eohle ea polanete e putsoa. Likepe tsa linaleli tse tsoang linaheng tse ling tse nang le libetsa tse likete tsa sesole le li-emitters tse ngata li ile tsa khahla batho ka tsela e ke keng ea hanyetsoa.
  Likepe tse mashome a mahlano - tse mashome a mabeli a metso e mehlano tsa borena le tse mashome a mabeli a metso e mehlano tsa Stelzanat.
  Matla a lihele holim'a Lefatše ... 'Me ka mabaka a mang batho ba ne ba sa lumele hore bajaki ba tlile ka khotso.
  Lyra Velimara o khothalelitse Darth Vader:
  - E re ke bale boipiletso ho batho ba lefatše!
  Morena e motšo o ile a halefisoa ke temana ena:
  - 'Me ke hobane'ng ha u? Re na le palo e lekanang ea likepe!
  Ngoanana e motle o ile a sisinya molala oa hae o matla, o matla mme a tšeha:
  - E, ha ba bona sefahleho sa hao ba tla tšoha ...
  Darth Vader o ile a puruma ka mokhoa o thibang litsebe, lentsoe la hae le bipetsa joalo ka nkoe ka sekhoeng:
  - 'Me re tlameha ho tšosa batho ba lefatše! Hang-hang ba ke ba phahamisetse maroo a bona holimo!
  Lyra Velimara, ea neng a se a ntse a e-na le phihlelo ea timetso le tlhōlo ea polanete ea lefatše, o ile a tšeha 'me a re:
  - Ke nako, ke nako, seea-le-moeeng - Boyarsky o ile a bua ... Ka lentsoe la hae le tahiloeng - o ile a tšosa lefats'e lohle!
  Morena e motšo o ile a potlakela ho hologram, a leka ho tšoara mochine oa ho laola. Lyra o ile a tšoara Darth ka maske ka menoana ea hae e menyenyane e bapalang 'me a mo lahla, senokoane. Sutu ea ntoa ea Vader e ile ea luma ka lentsoe le phahameng 'me ea qhoma.
  Mme harepa ya borone Lyra a tsheha:
  - Na ha u tsebe, uena dork, hore mofumahali o lokela ho kena pele!
  Lithunya tse matla tsa 'Muso oa Stelzanat li ile tsa theola mollo oa tsona ho lisathelaete tse bilikang potolohong ea lefatše le lihlahisoa tse ling tsa mesebetsi ea batho.
  Eaba ho hlaha Lira Velimara ka boeena. E ile ea hlaha hang-hang likrineng tsohle, ea ba ea tima li-TV le li-monitor tsa komporo. O ne a hlaha a hlobotse a bile a le motle, a e-na le lithakhisa tse 'nè tsa cybernetic moriring oa hae, monko o monate le boselamose ba timetso. Molimo oa 'nete bokahohleng ba matla a sehlōhō!
  The vixen e khanyang e ile ea qala ho lla joalo ka nightingale:
  - Batho ba lefatše! Ha re na ho hlola lefatše la hau le lenyenyane le soto. O hole haholo le rona ho lekanya mmuso ka sebaka sa sesole se seholo. - Mahlo a ngoanana a safire, topaze le emeralde a ne a benya ka bohale, kapa a bile a tuka, joalo ka mahlaseli a hyperlaser. Eaba lentsoe le bata haholo. - Re tla u arola hanyane ka hanyane hore u be li-quarks, 'me ka thuso ea hypermagogravitator re tla romela meea ea hau lefats'eng la bafu, tlhokofatsong e sa feleng ea lihele!
  Sena se ne se utloahala se tšosa, empa taba ea hore lintho tse se nang kelello tse joalo li ile tsa fetisoa ke mosali ea hlobotseng le ea nang le takatso e matla haholo ha ea ka ea baka tšabo e kang ea litšeho!
  Ka nako ena, sefahleho se sokelang se apereng maske e ntšo se ile sa hlaha 'me sa puruma ka har'a li-gill tsa hyper-titanium:
  - Ka bokhutšoanyane, re fe Ring ea Solomone pele re u timetsa ka ho feletseng!
  Lyra o ile a sisinya sefuba sa hae se sootho, a ntse a letsa:
  - Ho felisa ho bohloko haholo!
  Darth Vader o ile a eketsa, a sisinya feisi ea hae moo sabole e benyang e khubelu e neng e tšoaretsoe ka thata:
  - 'Me re theola ntle le anesthesia!
  Ba bang polaneteng ea Lefatše ba ile ba tšeha, ba bang ba lla, "me ba bang ba qala ho tšoaroa ke lefu la letsoalo. 'Me ke motho a le mong feela khoeling e putsoa ea ileng a utloa thabo ea sebele ka hare ho eena. Mopresidente oa Turkey Erdogan o ile a atamela seiponeng butle. Mme a iponahatsa e le feiye. Ke ile ka khahloa ke lejoe le benyang le neng le khabisitse ka kutloano monoana oa letsoho oa ka oa letsoho le letona.
  Mojalefa oa babusi ba Ottoman o ile a puruma:
  - Na u batla Lesale la Solomone? Ke hobane'ng ha u sa fe li-wigwam tsa Sejeremane hape?
  Darth Vader, ha a bona ka litšoantšo tsa holographic karabelo ea thabo e feteletseng ea batho ba lefatše, e ile ea khopama:
  - Re hloka ho phatlalatsa qeto ho batho!
  Lira Velimara o ile a qhotsa li-zenk tse benyang ka mebala eohle ea mookoli:
  - Ntho ee ke ea mofuta ofe?
  Darth Vader, ka molumo oa tlhōlo lilibeng tsa hae tse se nang moeli, o hlalositse:
  - Lena ke lentsoe la machaba. Pheliso e tiisitsoe!
  Lyra o ile a tšeha 'me a bua, a ntša litlhase ho tloha manala a hae a malelele, a nang le monatomically:
  - Oh bashanyana! Ke nama feela e ka felisoang ... 'Me Magogravity e tla ba e pholileng le ho feta!
  Darth Vader o ile a bulela li-emitters tsohle tsa grav-magic ka matla a macha, a makatsang. 'Me a qala ho hlasela beluga ka mokhoa o sa utloeng litsebeng.
  Mme lentswe le kang la morena e motsho, le diaparo tsa hae tsa ntwa tsa tjhesa;
  - Ultimatum! Ultimatum! Ke tla u hlakolela ho ba sesenyi!
  Lira Velimara o ile a sisinya sefuba sa hae se setle mme a sotha letheka la hae le majabajaba. Ka nako e tšoanang o ile a squealed, a hopola pale ea lefatše:
  - Mafia a Russia, o belehile lefu! Vodka e nang le hydrogen e sentse litho tsa botona tsa banna! Mme re na le matla a cosmic a bathoya!
  'Me bahlabani ba Stelzanat e kholo ba tla bina:
  - Ha re likokoanyana tse nang le kutloelo-bohloko - li-super ninja turtles ... Lithunya - Litsebe tsa Cheburashka - re tla chesa bohle joaloka blotter!
  Bajaki ba sebaka ba ile ba etsa qeto, empa ho ne ho se na phello. Eaba Lira Velimara o etsa tlhahiso:
  - Ha re e nke hantle ... Ha re buisaneng ka BASIC?
  Darth Vader, bakeng sa bothoto bohle ba hae - o ka nka eng bokong, ntle le recharge ea hyperplasmic, e thothomela:
  - Na see ke ha lipuisano tse mabifi li etsoa ho sebelisoa lebone?
  Lyra o ile a panya mahlo 'me a sutumelletsa ntja ea hlooho ea pere ka leoto la hae le sa roala letho. Motsoako oa boto ea chess, knight, le koena e ile ea lla le ho ohla bokaholimo ba eona ka ho khopisa. Ngoanana-kakaretso o ile a khomarela leoto la hae ka tsela eo ultraplasm e chesang e ileng ea mo tsikinyetsa serethe, 'me ea puruma, ea sisinya hlooho ea mebala e supileng:
  - Che, o motle! Sebakeng sa sesebelisoa sa mabone, re tla akhela bomo ea thermoquark!
  Darth Vader o ile a ntša leleme la hae le lelelele, le kang la noha, leo a le fumaneng ka ho le kopanya, 'me a le tsamaisa lintlheng tse letsoai tsa mask a hae. 'Me e lla joalo ka enjene e tukang e robehileng ka hare:
  - Ke rata libomo tsa thermoquark, le libomo tsa thermopreon le ho feta!
  Lyra o ile a thothomela ka mokhoa o makatsang hape a sisinya leoto la hae hape, lekhetlong lena a le holim'a katse e koahetsoeng ke makhasi a nettle:
  - Ha u tsebe ho pheha ka preon!
  Morena e motšo o ile a araba ka mokhoa o utloahalang:
  - Haeba u sa tsebe, re tla u ruta, haeba u sa batle, re tla u qobella!
  Lyra o ile a sisinya letsoho la hae le neng le otliloe mohlahare oa lesole:
  - Tšenyo ea hyperplasma! Thermoquark projectile e le 'ngoe!
  Leqhubu le leputsoa le ile la phatloha ka mokhoa o monyebe ho tsoa moqomong o sephara oa likanono tsa matla a khoheli. Rokete e nyane, boholo ba lehapu le tloaelehileng, e ile ea potlakela holim'a polanete ea Lefatše.
  Lyra Velimara o ile a matha joaloka dragonfly, 'me bahlabani ba' maloa ba hlobotseng ba Stelzanath ba ne ba e-na le eena.
  Darth Vader o ile a roala maske a hae a bososela.
  - Hona joale ho tla etsahala'ng?
  Empa thunya ea timetso ha e bonahale le ho li-radar - lebelo la photon le hlahisoang ke naleli le thibetsoe!
  Vladimir Putin ha aa ka a ba le nako ea ho ithuta ka tlhaselo eo. Ka linako tse ling ho hloka tsebo ke ketso ea ho qetela ea mohau oa Ea Matla 'Ohle.
  Hyperplasma Gehenna e ile ea metsa Molaoli ea Phahameng ka ho Fetisisa oa lebotho le matla ka ho fetisisa polaneteng ea Lefatše. Batho ba limilione ba ile ba fetoha mouoane, ba fetoha plasma le hyperplasma, pele ba ka hlokomela tlokotsi e etsahetseng.
  Lipalesa li ile tsa thunya ka maleme a likete tse makholo a timetso e bolaeang, le leng le le leng le e-na le 'mala oa lona o ikhethang, le mokhoa o matla oa timetso.
  Li-fungus tse khōlō tse sootho li ile tsa phahama ho fihlela bolelele ba lik'hilomithara tse fetang 500, 'me leqhubu la ho phatloha, le neng le fofa ho pota lefatše ka makhetlo a mangata, le ile la qhoma lifensetere tsohle esita le United States. Khanya e ile ea aparela ionosphere eohle, ka bongata ba eona bo bongata bo ke keng ba lekanngoa ba mebala le li-inflorescences. Tšabo eo e ile ea etsa hore maqhubu a maholohali a tsunami a eketsehe. Metsi a fetang makholo a mabeli a ile a koahela lik'honthinente tsohle, a tebisa likepe tse mashome a likete. Lithapo tsa motlakase li ile tsa ntšoa, metse e meholo e ile ea apareloa ke lefifi, ea sitisoa feela mona le mane ke mabala a tukang a mollo.
  Ho tloha joale ho ea pele, nako e ncha e se e qalile polaneteng ea Lefatše. Hora ya Lekgoa e busa.
  Karabelo ho melapo ea bodemona ea hyperenergy, reng ea Solomone e ile ea tsoa ka matla.
  Erdogan o ile a utloa matla a li-jinn tse makholo a likete tse kenang ho eena. Mopresidente oa Turkey hang-hang o ile a hlajoa ke lihlong 'me a qala ho ruruha. Monna ea tloaelehileng ea nang le manaka a manyane a maphele (a mo fang sets'oants'o sa Adolf Hitler!) o hola joalo ka leholiotsoana le thellang Everest.
  Sutu ea sechaba ea mohatelli oa Ottoman e ile ea phatloha, 'me mesifa ea hae ea qala ho hōla ka ho tlōla le meeli. 'Me joale mahetla a atolositsoeng a Edrogan a ne a lutse khahlano le kamore e ka holimo ea ntlo ea borena ea Sultan ea boholo-holo.
  Ka nako e itseng, bubble e ruruhileng e ile ea tsoela pele ho atoloha ho fihlela, qetellong, mabota a 'mabole a putlama. Balebeli ba bangata ba Turkey ba ne ba hasane ka mahlakoreng a fapaneng. Mme makgabunyane a apereng halofo a hlobotse a tsoang ntlong ea mohatelli oa Ottoman, ka tšabo a raha maoto a bona a sa roala letho, a hasana kapa a khasa haeba a ne a le lehlohonolo hore a ka sithabetsoa.
  Mme Edrogan a nna a hola, jwaloka monna ya moholo ka boholo. Mehaho ea motse-moholo oa Turkey Ankara e ile ea batalla tlas'a lirifi tsa hae. Mohatelli oa Ottoman o se a le molelele ho feta Everest. 'Me ho tloha ho linaleli tsa Stalzanat le Black Sith Empire, silhouette ea eona e phahameng e bonahala ka ho hlaka.
  Lira Velimara o ile a lla ka takatso e matla:
  -Ke mohlankana e moholo ... O na le seriti - mohlomong o moholo!
  Darth Vader, a tlanya maske a hae e le hore setšoantšo se holim'a sona se be lerootho, se soabile, se khopame:
  - Ena ke colossus e nang le maoto a letsopa!
  Lyra o ile a lokolla likhalima tse 'maloa mahlong a hae mme a lla:
  - 'Me ho hlakile hore lentsoe e tlameha ebe ke la mangeloi! - E lateloa ke ho panya mahlo, e leng tšobotsi ea seotsoa se turang haholo. - Bina palesa, u se ke ua hlajoa ke lihlong!
  'Me mohatelli oa Turkey Edrogan a tsoela pele ho ruruha ka potlako, joalo ka bubble e fofang. 'Me se kotsi ka ho fetisisa, sabole e telele le e ntseng e hōla ka potlako e ile ea hlaha matsohong a hae.
  Edrogan e se e ntse e le bolelele ba lik'hilomithara tse sekete 'me sena ha se moeli. Mme mohatelli oa Turkey o se a le matla hakae - mesifa e meholo e thothomela ebile e sisinyeha - mang kapa mang, esita le sehahi sa 'mele se matla ka ho fetesisa, o tla ba honohela.
  Mme sabole ya hae e benya jwaloka dinaledi tse lohellanang ka hara inflorescence ya letlotlo le ke keng la hlolwa.
  'Me meno a Mopresidente oa Turkey a ntse a lelefala, a fetoha meno a bohale haholo, a sinuous a rocket vampire. 'Me mohale ea sa tsoa etsoa o qala ho tsokotsa sabole ea hae e kholo.
  Lyra Velimara o hoeletsa ka mokhoa o thibang litsebe:
  - Tefiso ea thermoquark ho Fuhrer ... Ugh, mollo ho Sultan oa Turkey!
  Darth Vader o ile a tlanya toepa e kholo, e tlatsitsoeng ka khauta ka liatlana tsa hae 'me a rora ka mokhoa o makatsang:
  - Hobaneng e se Hyperplasma! Mollo e se e ntse e le polelo ea lefatše ea khale!
  Lira Velimara o tla kokota maoto a hae a matle, a boreleli, a sa roala letho, a pinki fatše fatše:
  - Mphe ho foqoha ha seretse se chesang! Anti-pulsar bugs!
  'Me lirokete tsa thermoquark, li siea ka mor'a tsona lesela la mollo le sephara joaloka mohatla oa monyaluoa, li potlakela ho Edrogan, li ruruhile ho tsoa ho bongata bo boholo ba meea le li-genies tse neng li kene ho eona.
  Mohatelli oa Ottoman, eo boholo ba hae bo neng bo se bo lekana le Khoeli, o ile a tsokotsa sabole ea hae ea bokahohle. 'Me sekepe sa linaleli sa' Muso oa Sith - sekepe sa "missile cruiser" "Baboon" - se ile sa arohana tlas'a leqeba le tšabehang. Likhechana tsa hyperplasma li ile tsa phatloha ... 'Me ntho e' ngoe e makatsang le phasmogoric e ile ea qala ho oa.
  'Me ka nako e ts'oanang e le ntho e sa reng letho - kaha masole a clone a shoele ka mokhoa o makatsang. Ha re bontše maikutlo ho feta li-biorobots. Empa molaoli oa bona Santa, e ne e se motho ea tšoanang, ho hlakile hore o ne a tšohile. 'Me a hopola hore na ke makhoba a makae ao a neng a a rekisitse ka sekhukhu ho Khatham. Joale, joale lihele tse khahlanong le bokahohle le tlhokofatso ea lehlakore le lefifi la matla li mo emetse!
  Metsu ea Thermoquark e ne e le Erdogan. E "ngoe le e "ngoe ea tsona e ne e nkile matla a libomo tsa athomo tse libilione tse lekholo tse ileng tsa liheloa Hiroshima. 'Me setopo se matla, se nang le mesifa sa mohatelli oa Ottoman se ne se koahetsoe ke liso le mahlaseli a ho phatloha ha libomo tsa nyutlelie.
  Lira Velimara o ile a matha leoto la hae le sa roala letho holim'a nko ea hae e ntle 'me a honyetsa:
  - Che, ho hang! Ke batla veine - pakete ea lisakerete tsa Kamele!
  Darth Vader o ile a beha letsoho la hae le nang le manala mokokotlong oa ngoanana ea se nang letho, o nang le mesifa, 'me, a matha holim'a eona, a re ka lentsoe la nko:
  - Ho ba le botsitso ke ntho e tloaelehileng!
  Lyra o ile a khumama eo e neng e tla ba mohanyetsi oa morena e motšo mohlahareng 'me a lla:
  - Order, pele ho tsohle!
  Ho sa tsotellehe taba ea hore liqoso tse lekaneng li ile tsa hlajoa ho Erdogan ho senya Khoeli, le Mercury ho phaella moo, Sultan ea Ottoman e ile ea hōla le ho feta ka boholo. Joale o ne a hlile a tšoana le efreet e kholo ea tšōmo. 'Me sabole ea hae e ne e batla liphofu ka mafolofolo har'a likepe tsa Stelzanath le Sith Empire.
  Darth Vader, ha a sheba kamoo metsu ea thermoquark e sa kang ea baka kotsi e nyane ho mastodon ena ho tsoa tšōmong, mme mohlomong superlaser e bile e matlafalitse matla a Erdogan, a etsa tlhahiso ho Lyra:
  - Mohlomong re ka kopanya boiteko ba rona?
  Botle bo hlobotseng ba 'muso oa Stelzan ba ne ba sa utloisise hantle morena e motšo:
  - Joang? Re se re kopane!
  A sa koaheloa ke bikini, General Astara, ngoanana enoa oa mohlabani ea nama o ile a fana ka mofuta oa hae:
  - Ha re lahleleng tefiso e futhumetseng ea preon ho eena!
  Darth Vader, eo bohelehele ba mofuputsi le rasaense oa lehlakore le lefifi la matla bo tsositseng, o ile a botsa ka mask a hae, a lla:
  - Na see ke sebetsa se ipapisitseng le tšebetso ea preon fusion?
  Astara, a phunya 'mele oa hae o se nang letho haese mesifa le mesifa, o ile a inamela ho morena e motšo:
  - Oho, morena oa ka! Karabelo ena e lumella rokete ho sebelisa matla a lekanang le li-pentaton tse 1000. Kapa tse leshome, che, libomo tsa athomo tse libilione tse lekholo li ile tsa oela Hiroshima!
  Kelello e phelang ea morena e motšo e ile ea etsa lipalo hang-hang 'me Darth Vader a letsa mololi a maketse:
  - Joooh! Ho phatloha ho joalo, esita le polanete ea Jupiter e tla senyeha e be quarks!
  Ka lebaka le itseng, Lira Velimara ha a ka a arolelana tšepo ena haholo:
  - Polanete ea Lefatše e tla chesa ka lebaka la tšusumetso e joalo. Lintho tsohle tse phelang setsing sa potoloho ea lipolanete li tla timetsoa!
  Darth Vader o ile a sheba ntoa ea sebaka. Erdogan o ile a leka ho theola sekepe sa ntoa sa Stelzanat, se neng se shebahala joaloka piranha e jang nama. O ile a leka ka matla ho qoba ho hlōloa a sebelisa bokhoni ba hae bo hlollang.
  Leha ho le joalo, likanono tsa hyperion le libeteri tsa superlager li ile tsa fetoha lefeela ka ho feletseng khahlanong le nama ea ultramagoplasmic ea Erdogan. Matla a limilione tse likete tsa liphatsa tsa lefutso a ile a bokella ho eona, "me lebelo le ne le feta khanya.
  Eo e ne e le armadillo e bonolo, e seha joalo ka boroso ka thipa. 'Me ka nako e tšoanang, litlhase tse khōlō tse fofang bohōle ba lik'hilomithara tse makholo li ile tsa fofa.
  Mohatelli oa Ottoman o ile a puruma ka mokhoa o thibang litsebe:
  - Banza! U tla ba le moralo oa lekese!
  Darth Vader, ha a hakanya sebaka, a bua ka alamo ea 'nete:
  - Haeba tefiso ea preon ea mocheso e phatloha, joale rona ka borona re tla phatloha joalo ka lebone la lirurubele!
  Lira Velimara ka lihlong o ile a sheba morena e motšo 'me a bua ka kholiseho:
  - U se ke ua tšoha, "terminator" ea ka e lefifi! Thermopreon e na le tlhaselo e akaretsang!
  Morena Vader o ile a tsoka letsoho la hae ntle le tšepo.
  - Ho lokile, thunya! Khabareng, ke tla bokella mahlakore ohle a lefifi a matla!
  Erdogan, e neng e kenyelletsa meloko eohle e mashome a supileng a metso e 'meli ea meea ea litšōmo, e ile ea phahama ka holim'a Lefatše.
  Sultan oa Turkey e ne e le bophara ba Khoeli habeli ka bolelele ba eona 'me e benya feela ka matla a bodemona le a makatsang. Ntoa e joalo e ntse e kupa sebakeng. Sabole ea Erdogan e tloha kapele ho feta lehalima mme e pshatla likepe tsa linaleli tse tukang ka matla.
  Esita le likaroloana tsa semi-annihilation ha li na thuso ho hang khahlanong le matla a joalo a sehlōhō a liphatsa tsa lefutso. Motimetsi e moholo oa "muso oa sepaka-pakeng, ea neng a tšoasitsoe ntlheng ea lehare, a tuka ka lelakabe le lesehla le boputsoa "me ha aa ka a siea le likotoana leha e le life.
  Empa Lira Velimara o ile a ntša "karete ea terompeta" ea hae letsohong la hae - rokete e futhumetseng ea preon. Thermopreon e khona ho lokolla matla ka makhetlo a 7 quadrillion ho feta karabelo ea thermonuclear ha e lokolloa ka botlalo.
  The cumulative thermal preon charges e fokola hanyane, empa e shebana le ts'enyeho ka mokhoa o nepahetseng haholoanyane. 'Me joale blot ea Princess-plasma e ntšoa ka mpeng ea sekepe sa ntoa sa lifofane.
  Sena ke hantle kamoo rokete e laoloang le e tataisoang ka bohlale ea thermopreon fusion e shebahalang ka ntle ho lebokose. Ha e na lintho tse tsitsitseng, kahoo ho batla ho le thata ho e liha. Empa ka nako e ts'oanang, tefiso e ikhethela sepheo sa eona.
  Letlapa la plasma le tšosa Erdogan. O tsilatsila ho qoba, empa ntho e tsoetseng pele haholo e ile ea fetoha e lebelo haholoanyane. 'Me joaloka sekho, bomo ea hypernuclear e ile ea ikamahanya le setopo se matla sa morena ea sa tsoa bōptjoa le moemphera oa liphatsa tsa lefutso!
  Lyra Velimara o ile a kopela maroo a hae hamonate mme a bina:
  - Re tla u arola! Ha re e arole ka li-quarks!
  Erdogan, ea matla joaloka Hercules, o ne a sothehile haholo, 'me a inama joaloka bolo ea gutta-percha halofo.
  Ho phatloha ha supernova. Likepe tse 'maloa tse haufi tsa linaleli tsa Stelzanat le Sith Empire li ile tsa lahleloa morao, shaft ea hyperplasmic e ile ea chesa sethala le likutu tsa libeteri tse ngata haholo. E hatelletse li-clones tse ngata le banana ba batle ba Amazon ba tsoang 'musong oa Stelzan.
  Erdogan ka boeena o ile a ohla, a pota-pota 'me ... A e-ba kholoanyane le ho tšosa le ho feta. Sabole ea bobeli, e kang lehlōmela la semela se jang likokoana-hloko, e ile ea kena letsohong la hae le letona.
  'Me mohatelli oa' Muso oa Ottoman a tšeha ka mokhoa o sa utloeng litsebeng:
  - Oh, lōna bajaki ba sebakeng se soabisang .... Le bahlanka ba Satane feela, 'me ha e le hantle, Satane ke mohlanka oa ka!
  Ho sa le joalo, ho ne ho e-na le leholiotsoana polaneteng ea Lefatše. Maqhubu a maoatle a lefatše a ile a futhumala hang-hang ka lebaka la khanya e matla ea nyutlelie 'me a bela ka metsi a belang a belang, a chesa lintho tsohle tse phelang. Mme meru le meaho e phahameng e ile ea tuka.
  Litrilione tse lekholo tsa Hiroshima tse tukang ho tloha bohōle ba potoloho ea khoeli hase motlae! Mme mollo o ileng wa aparela lefatshe lohle o ile wa le tjhesa ho fihlela lefatsheng la bafu.
  Khanya e khanyang, e tšosang ea leseli e ile ea benya sebakeng sa Washington, joale ha hlaha palesa e pherese e sootho. Mahlaku a supileng a hyperplasmic a arohaneng le lehlaku le benyang, a nyolohela holimo holimo. Li ile tsa khanya ka metsotsoana e leshome ka mebala eohle ea mookoli, eaba, hang-hang li fifala hang-hang, tsa oa, tsa siea feela litlhase tse khōlōhali tse bokhubelu ba phaphametseng sebakeng sa stratosphere.
  Ka ho panya ha leihlo, batho ba mashome, ba limilione tse makholo ba ile ba chesoa, ba hasana ka likaroloana tsa motheo. Ba neng ba le hōle ba ile ba foufatsoa "me ba chesoa joaloka lirumula tse phelang. Mollo o ile oa chesa nama ea motho habohloko. Letlalo la batho la ebola, moriri wa bona wa fetoha lerole, lehata la bona le tjhele. Leqhubu la ho phatloha ho kang accordion, le ile la mena mehaho e melelele, le patela batho ba bangata ba neng ba sa tsoa phela mabitleng a chesang a konkreite ba ntse ba phela.
  Sehlopha sa bana ba sekolo sa Texas ba 'mala o mosehla, ba hlobotse ka halofo ba ne ba raha bolo, 'me leqhubu la khoheli le ile la feta har'a bona, le siea feela litšoantšo tsa molora holim'a joang bo cheleng. Bashanyana ba futsanehileng, ba ne ba nahana eng ka motsotso oa ho qetela: mohlomong ba bitsitse 'mè oa bona, kapa e mong oa bahale ba lifilimi, lipapali tse ngata tsa k'homphieutha.
  Ngoanana ea khutlang lebenkeleng a nkile baskete a fetela lefatšeng le latelang, a bososela, a bile a se na nako ea ho hoeletsa. Ngoana o ile a qhalakanya ka har'a li-photon 'me ka mohlolo feela ribone e setseng ea seqha e pota-pota leholiotsoana la sepakapaka. Batho, ba basoeu le ba "mala, ba neng ba ipatile ka har"a terene e tsamaeang ka tlas"a lefatše ba ile ba pshatleha joaloka lintsintsi tlas"a khatello, ba neng ba fofa ka sefofane ka nako eo ba ile ba lahleloa ka ntle ho stratosphere ke maholiotsoana a Gehenna, "me lena ke lefu le mpe le ho feta le butle. .. Ha ba le sebakeng se batang se harolang moea o setseng ke piranha e jang liphoofolo, batho ba otlana ka lihlooho maboteng a duralumin, "me mahlo a bona a oa ka har"a likoti tsa "ona Maleme a ntšang mathe a mali a oa, "me meno a robehileng a tšoloha joaloka lierekisi.
  Lefu le ile la lekana mofutsana le bilionea, senator le motšoaruoa, sebapali sa lifilimi le monna oa lithōle. Ho ne ho bonahala eka meea e limilione e ne e hoeletsa leholimong, lefats'e la fetoha 'me mohlomong ka lekhetlo la pele batho ba utloa hore na khoele ea bophelo e ne e le mosesaane hakae le hore na ba hlokana hakae. "Mè le ngoana ba ile ba bipetsane ka tlas"a lesupi, ba khomarelana ka matla hoo makhotla "ohle a bafu a neng a sitoa ho ba ntša.
  Esita le phoofolo ea tonanahali e sa sebetseng hantle, e leng Darth Vader, e neng e tletse matla a maholo, e ile ea utloa bohloko le mahlomola a batho ba libilione ba ileng ba timela lefatšeng.
  'Me ka ho tsieleha a ipitsa likhoele tsohle le bongata ba ponahatso e makatsang ea lehlakore le lefifi la matla.
  Lira Velimara o ile a mo tšehetsa tabeng ena 'me a otlolla letsoho le matla ho morena e motšo. Ba kopane ka kelello. Masimo a bona a bioplasmic hang-hang a tsoakane, melao-motheo ea botšehali le ea banna e kopane hammoho, ho etsa kopano ea matla a theoplasmic.
  Mme kamora moo ho ile ha hlaha ho putlama ho hoholo ha hypergraviomagical, ho ileng ha tlisa liphetoho tse makatsang, tse makatsang haholo.
  Linaleli tse ntseng li le teng tsa 'muso oa sebaka le Stelzanat li ile tsa qala ho bokana ka bonngoe, joalo ka libolo tsa mercury. Li ile tsa kopana ka potlako, tsa hatelloa ka har'a polasetiki ea princeps-plasma, ea theha e le 'ngoe le monolithic kaofela.
  Likaroloana li ne li pota-pota sepakapakeng, li hokahana joalo ka mapolanka a khoele e kenyellelitsoeng. 'Me joale, sebakeng sa linaleli tsa linaleli tsa' Muso oa Sith, ho ile ha latela mochine oa sethunya o kang oa photo-blitz, 'me ka mor'a moo ho hlaha monna e moholo.
  Sebopeho sa hae se ne se makatsa. Toro le maoto a tšoana le Lyra Velimara - a hlobotse a bile a khelosa, empa hlooho, mahetla le matsoho li koahetsoe ka sutu e ntšo ea ntoa ea Darth Vader.
  Phello e bile lebasetere le tšosang: morena oa mabotho a lefifi, mohlabani ea tsoang mabothong a SS Stelzanat Velimara. Ho feta moo, boholo ba thug ke bophara ba Venus. Phoofolo e joalo e ile ea tsoaloa, 'me e entsoe ke pontšo e feteletseng ea boselamose ba hypergravity.
  Mabone a mabeli a ile a benya matsohong a Darth-Lyra: a khubelu le a pherese. Libetsa ka bobeli li ne li benya li bile li phatsima haholo le ka matla. Half vixen ngoanana, halofo ea cybernetic e phelang e ile ea fallela Erdogan.
  Tlas'a maoto a bokhabane, a se nang letho, a banana, sekheo se ne se luma ka mokhoa o thibang litsebe. Ho ne ho bonahala eka phoofolo ena ea tonanahali e ne e tsamaea feela sebakeng se nang le liqhomane, moo liqhomane li neng li sa bonahale, empa sena se ile sa li senya le ho feta.
  Mohatelli oa Turkey, le eena a ruruhile ka bophara ba Venus, o ile a ea ho molekane oa hae. Ba ile ba atamelana, "me tlas"a maoto a hae a sa roala letho, a banana, "me e mong a le ka tlas"a libutsi tse telele, bosaoana bo ne bo luma joalokaha eka ke lialuma tse milione!
  Darth Vader le Lyra ka botlolo e le 'ngoe, ba lumelisa Erdogan ka sabole.
  Mohatelli oa Ottoman o ile a bokolla feela ha a araba:
  - Ha ho mohau ho sera!
  Darth Vader o ile a araba ka lentsoe le tebileng:
  - Ho pheta-pheta ha 'mè - likolobe-moru!
  'Me lisabole tsa bona ka lerata le hlaha, ho foqoha ha seretse se chesang sa Krakatoa se bilione se ile sa tšela. Mme vacuum ya sisinyeha. Li-quark li ile tsa tantša ka har'a maqhubu a ether.
  Erdogan, ha a utloa hore nama ea hae, e lohiloeng ke letšoele la bona la meea e mebe le e metle, e ile ea thothomela ke ho otla, ea puruma:
  - Wu Shaitan! O matla!
  Darth Vader o ile a tsoela pele ho hlasela 'me a lla:
  - 'Me ha ho mohla nkileng ka fokola!
  Lebasetere la morena e motšo le mohlabani oa mohlabani ba ile ba hlasela Erdogan. 'Me le hoja mohanyetsi oa hae a ne a se a le tlaase ka matla le ka lebelo, empa ka tsebo ea terata, ha e le hantle mopresidente oa Turkey o ne a ke ke a bapisa, le mohlabani ea neng a koetlisitsoe ke bahlabani ba molemo ka ho fetisisa le banna ba lisabole sehlopheng sa linaleli - Jedi.
  Lentsoe la Lyra le ne le se le ntse le utluoa. Ngoanana enoa oa lihele le eena o ne a sa koetlisoa hantle. Kaha ho ne ho se na banna "musong oa bona, banana bana ba hlahetse ka pōpelong ea cybernetic. Ba ile ba rutoa ho bolaea le ho loana esita leha lesea le sa tsoa emoloa le ne le thehoa sebakeng sa limatlafatsi ka thuso ea mananeo a k"homphieutha.
  "Ke eng, mora oa moahi oa Turkey ha a rate kamohelo ea mofuta ona!"
  'Me sabole ea plasma ea princeps e ile ea otla ka har'a nkho e fepehileng hantle ea Erdogan. Matelu a sehiloeng a mohatelli oa Ottoman a oela fatše, a ohla ka har'a maqhubu a ether, 'me a qala ho tabola likotoana, a oa joalo ka sehlopha sohle sa libomo tsa timetso. Mme madi a tsholoha lerameng le kgaotsweng. Ho feta moo, lerotholing le leng le le leng, liphatsa tsa lefutso le baloi ba nang le mafielo ba ne ba hasoa.
  Mohatelli oa Turkey o ile a leka ho araba, empa Darth Vader o ile a itšohlometsa ka tlas'a sabole e kobehileng ea scimitar 'me a otla sera ka lehlakoreng, a khaola mesifa eohle ho sera. Erdogan o ile a puruma le ho feta mme a hlasela hape.
  Darth Vader o ile a phunya, 'me leoto le se nang letho la Lyra le ile la otla mohanyetsi oa hae mokokotlong.
  Erdogan o ile a korotla habohloko, 'me ka ho bobola ho hlaha moo ho neng ho utloahala mantsoe a hlabang, a korotla:
  - Joale u qetile, monna e monyenyane!
  Darth Vader o ile a potlakisa tlhaselo ea hae mme a bina ha a ntse a hlasela:
  - Empa bofelo ha bo so fihle! Qetello ke qalo feela!
  'Me kahoo o phethahatsa ho saena ha hae, ka thuso ea Count Duco e ileng ea hlōloa. Letsoho le rehiloeng, hammoho le sabole, li leketlile sebakeng se phoroselang. 'Me joale e boetse e qala ho tabola. E ne eka e ka sebelisoa hape, jete, lithunya li ne li petetsane sebakeng se le seng - li-supernovae tse ntšang metsi.
  Erdogan, mahlo a hae a koekoe ke bohloko bo sa mamelleheng, o ile a khutlela morao 'me a otla hlooho ea hae Khoeling.
  Sathelaete ea polanete ea Lefatše e ne e holofetse ka lebaka la tšusumetso, mapetsong a pharaletseng a e koahela, 'me ho phatloha ho matla ha magma ho ile ha qala. Khoeli e ile ea qala ho tšoana le sefahleho se otliloeng hampe. Lyra o ile a boela a raha Erdogan tlas'a lengole, 'me sabole ea Vader e tsoang lehlakoreng le se nang tšireletso e ile ea tšoara lehetla la hae, ea khaola nama e teteaneng le mesifa.
  Mohatelli oa Ottoman o ne a se a ntse a sesa ka ho hlaka, sabole ea hae e le "ngoe feela e setseng e fofa ka bophahamo bo boholo, empa ntlha ea sabole e khubelu ea morena e motšo e ile ea phunyeletsa matsohong a sera. Joale phetoho e hlakileng 'me letsoho le leng le khaotsoeng la Erdogan le oela fatše ho qala ho phatloha ka timetso le li-firecrackers tsa boselamose.
  Mohatelli oa Ottoman o amohuoe lihlomo, 'me teko ea hae ea ho qetela ea tsieleho, joalo ka drakone, ke ho phatloha ka malakabe.
  E ne eka li-trilione tsa mollo li otla hang-hang. 'Me ho phatloha ha plasma ho ile ha koahela hoo e ka bang setsi sohle sa lipolanete. Maqhubu a malakabe a tukang a ile a potlakela tseleng ea Pluto ka metsotsoana e seng mekae. Mask le matsoho a Darth Vader a ile a pholoha, empa lirethe tse se nang letho tsa Lyra li ne li chesitsoe ka ho feletseng.
  Ngoanana-kakaretso o ile a hoeletsa ka bohloko - mollo o ile oa chesa haholo feela, esita le marako a maholo a ile a ruruha hang-hang holim'a maoto le maoto a basali a cheleng le a matšo. Ya fihla mangoleng aka...
  Empa Darth Vader, ka motsamao oa setsebi, ka ho qhoma le ka ho phethoha ha 'mele le ho fetoha ha lisabole, o ile a heletsa hlooho e kholo, e linaka tsa Mopresidente oa Ottoman Erdogan.
  Hlooho e kgolo, e seng nyane ho feta Kgwedi, ya mohlabani e moholo le mmusi ya thetheha, mme melomo e metenya e putswa ya hoeshetsa:
  - Ho felile ke lehlohonolo!
  Joale ho ile ha e-ba le ho phatloha, ho thibang litsebe, ho senya le ho hoholo hoo ntho e "ngoe le e "ngoe e ileng ea etsahala pele e neng e le masoabi joaloka papali khahlanong le semelo sa bomo ea haedrojene e lekiloeng sebakeng. Melapo ea pheliso ea hyperplasma e ile ea tlala sebaka ho tsoa Letsatsing, ea ntan'o ba Afla-centauri le Sirius ...
  
  
  
  
  THABANG MOSHANYANA
  Ho ne ho lula moshanyana e mong, a ntse a le monyenyane, empa a sa thaba haholo. Sekolong o ne a hlorisoa a bile a hlorisoa, lapeng batsoali ba hae ba ne ba lula ba phathahane "me ba mo khalemela ka lebaka la limaraka tse mpe, ba bile ba mo otla ka lebanta ka lebaka la ho hlōleha ho etsa joalo. Mme e mong le e mong o ne a mo tshwara jwaloka sethoto, a holofetse kelellong, lekoala - ba ne ba mo hlorisa le ho mo otla.
  Moshanyana o ile a khathala ke sena 'me a etsa qeto ea ho tloha motseng oa hae o mobe le ho tloha sekolong se hloiloeng, hohle moo mahlo a hae a shebang teng.
  Moshanyana eo o ne a ntse a le monyenyane a bile a sa tsebe letho. O ne a nahana hore motseng oa habo feela ho ne ho phela batho ba khopo joalo, haholo-holo bana, athe metseng e meng bohle ba ne ba le molemo ebile ba le mosa. 'Me ho ke ke ha e-ba joalo, hobane ba pheta ka thabo lebokoseng la TV hore naha ea bona ke e nang le botho, e mosa, e ntle ka ho fetisisa lefatšeng. Hore naheng ea habo bana bohle ba thabile kapa ka sebele ba tla thaba, 'me mokete le moeta-pele oa oona o tla lebisa ho bokomonisi - ha bohle ba fumana seo ba se batlang.
  'Me moshanyana ea shapuoeng le ea hlekefetsoang o ne a nahana hore bana ba sekolo ba ne ba le sehlōhō ebile ba le khopo hoo ba neng ba hiriloe ke CIA le Mossad, hore e ne e le molato oa bo-bourgeoisie ba Amerika ba mafura hore ho ne ho e-na le lishelefo tse se nang letho motseng. batho ba ne ba eme meleng e melelele. Hore ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e le ntle haeba e ne e se bakeng sa bourgeoisies le saboteur ba tšelang meeli bosiu. Hore ke molato oa bona hore litapole li bola le meno a bana a bohloko. 'Me ho hlakile hore liente li ile tsa qaptjoa ho hlokofatsa batho USA.
  Empa ho ka etsahala hore bobe bo busa metseng eohle ea Motherland ea hae e kholo, hore mahlahana a khopo a CIA a eka le ho senya bana bohle, a ba ruta ho loana le ho otla motho ea leshano.
  Che, e lokela ho fumanoa naheng e ntle ka ho fetisisa le e nang le botho ka ho fetisisa lefatšeng, motse oo e mong le e mong a leng mosa a bile a bososela 'me u ka otlolla letsoho la hao ka mokhoa o sireletsehileng ho e sisinya ntle le tšabo ea hore pina e patiloeng pakeng tsa menoana ea hau e tla khomarela. eona.
  Moshanyana o ne a lumela ka tieo ho sena, hore ho ne ho ntse ho e-na le metse e mosa le e nang le khotso. 'Me eena, a thatafalloa ke ho emela matsatsi a pele, a futhumetseng a selemo, ka sekhukhu ho batsoali ba hae o ile a ntša ntho e' ngoe le e 'ngoe ka sehatsetsing. "Me ho ne ho se na lihlahisoa tse ngata hakaalo naheng e nang le botho, e ruileng, e mosa le e ratang khotso ka ho fetisisa lefatšeng. Ke ile ka kenya mokotla oa ka le mokotlana oa ka ka sena, ka qala ka ho sisinya libuka le libuka tsa ho ngolla lintlha hobane li ne li baka boima bo eketsehileng 'me ... Nako le nako, ke ntse ke sheba hohle ka lekoala, ka bula lemati mme ka mathela seterateng.
  Moshanyana o ne a lula a tšaba ho tsoela ka jareteng ea hae. Ho eena ho ne ho bonahala eka ha a le moo ka sebele o ne a tla otloa, a holofatsoe, a tlotlolohe, a tšoeloe ka mathe, kapa ho hong ho hobe le ho feta. Empa e ntse e le hoseng ha nako ea selemo, e mong le e mong o ea sekolong, ho na le monyetla oa ho nyenyelepa ho feta mahooli a jareteng ebe o tsoela pele. Ho tloha kotareng ena, moo e ileng ea e-ba mokhelo le setšeho, ho ea moo ba ntseng ba sa mo tsebe. Moo e leng moshanyana ea moriri o motle o bolelele ba limithara tse hlano feela ea nang le kepisi e telele.
  Ke hobane"ng ha batho ba halefile hakaale? O ile a ba etsa"ng hoo ba ileng ba mo hloea ka sehlōhō hakaale? Hona ba amana joang le lehloeo, naheng e nang le botho ka ho fetisisa, e mosa, e nang le botho le e hlokang leeme eseng lefatšeng? O ile a ba etsa"ng? A na u kile ua rohaka, ua nyefola, ua tlotloloha, ua tšoela mang kapa ua mo eka?
  Na ha aa ka a bolella bohle hore ba lokela ho ba mosa, ho utloelana bohloko le ho thusana? Hore ntoa e mpe, "me ba fokolang ba hloka ho thusoa? Empa bakeng sa sena ba ne ba ntse ba nka motho e mong le e mong e le leoatla, ea fokolang, ea monyebe ... le lentsoe le leng le rarahaneng le le sa utloisiseheng - pacifist?
  Empa ho makatsang ke hore see hase sona seo lipale tsohle tsa bana, libuka le thelevishene li se rutang? Na batho ha baa lokela ho tšoana hantle le sena: ba khabane ka mokhoa o fetisisang, ba sekametseng boitelong, ba emelanang joaloka thaba. Na motho ha se ngoan"abo motho? Na morero oa "nete oa bophelo hase ho etsa se molemo?
  Joale ke hobane"ng ha, ha e le hantle, se rutoang libukeng, libaesekopong, esita le lithutong tsa saense ea k"homphieutha se hanoa? E nkoa e le bothoto, bosoasoi, bo qabola, bo bobe!
  Ke hobane'ng ha bana ba rona le lithaka tsa hae ba na le khalefo le lehloeo le leholo hakaale, ho se ikemisetse ho mamela matsoalo a bona, takatso ea pefo le timetso? Thuto le borapeli ba liketso tse molemo li ea kae matleng a tsona a botho le a botho ka ho fetisisa lefatšeng? Ka matla a thusang le a sireletsang ba hateletsoeng likarolong tsohle tsa lefats'e. E pholosang batho ba batšo, Maindia, le bohle ba mathateng le ba kulang ho tsoa tlala le likoluoa tsa tlhaho.
  Ba hoeletsa moshanyana ... A utlwa tshabo. Jwale ba tla o tshwara mme ba qale ho o hlokofatsa.
  O ile a iketsa eka ha a utloe eaba o potlakisa lebelo la hae.
  Ho arabela, ho puruma ho hlaha:
  - Emisa brake! Re tla u bolaea!
  Lehloeo le hlaha lentsoeng la hae lea hlolla, lehloeo le le kalo ho eena? Molelmong oa eng? U ba entse'ng? "Me ba mo hloile, ea neng a lula a bua ka molemo, ka setsoalle, ka mohau, feela joalokaha ba ne ba ke ke ba hloea ea sa tšepahaleng, ea neng a tla bolaea "m"a bona.
  Empa moshanyana enoa o ne a se a entse qeto ea ho tloha motseng ona, a se ke a hlola a ea sekolong sena se nyatsehang, se hloiloeng. Pholoha letamong lena la lihele 'me u fumane motse o mong, o mosa, o hloekileng, o nang le botsoalle. Etsoe, e ka "na eaba naheng ea habo e nang le botho ka ho fetisisa ho ne ho se na metse e joalo.
  Moshanyana o ne a tšohile haholo hore ba tla mo tšoara, a le mahlahahlaha a bile a fokola, ba mo otla molaleng, e le hore a se ke a tsamaea. Empa ho boetse ho na le bese. U hloka feela ho qhomela ho eona, joale sekoti le senokoane se tla oela ka morao.
  Lekhetlong lena moshanyana o ne a le lehlohonolo, 'me motsotsong oa ho qetela a khona ho qhomela mohatong o koalang oa bese. Lemati le ile la peta letsoho la hae le lesesane, la bongwana, ka lehlohonolo le se le kaalo, mme a kgona ho itshwarella ka mokotla o tletseng dijo.
  Ho tsamaea ka libese matsatsing ao ho ne ho ntse ho bitsa chelete e fokolang, 'me ho ne ho se na molemo torotsoaneng ho lefa moputso ho mokhanni. Ho feta moo, batho ba tšepahala 'me ha ba tsotelle li-kopecks tse' nè. Lithaka tse 'maloa ha lia ka tsa khona ho tšoara moshanyana eo 'me tsa ntša khalefo ea tsona holim'a moqomo oa lithōle. Ba ile ba mo raha ka sehlōhō, joalokaha eka tšepe e ne e le molato oa hore phofu e batloang e phonyohile. Moshanyana a khanna "me a rapela Jehova Molimo (eo, ka tsela, joalokaha ba rutiloe, ha a eo ho hang!), e le hore monyako o bulehe kapele "me a lokolle letsoho la hae.
  Qetellong, setopong se latelang, letsoho la hao le lokolohile "me u ka lula fatše setulong "me ua hema. Ha moshanyana a ntse a tsoela pele ho tloha jareteng ea hae e hloiloeng, moea oa hae o ne o khutsitse. Moo ba sa tsebeng, ho bolokehile.
  Le hoja mohlomong moshanyana e mong, ho fapana le hoo, sebakeng sa hae, a ne a ka lora a le haufi le hae, a batla tšireletso ka har'a marako a eona a ke keng a thijoa. Empa lebala la ntlo kamehla le ne le tsosa tšabo ho moshanyana eo. Le ha a robetse o ne a e-ba le litoro tse tšosang ka lithaka tsa hae tsa lihele, tse sehlōhō. Moshanyana o ile a leka ho tsamaea ka ntle hanyenyane kamoo a ka khonang. Ka mor"a lithuto, ke ile ka matha ka potlako kamoo nka khonang ho ea kamoreng ea ho lokisa e le hore ke fihle pele lithaka tsa ka tse tletseng lehloeo, tse lipelo li sehlōhō li tsoa "me li qala ho ntšoma, kapa hona ho nkotla hang-hang. Moshanyana o ile a fumana matšeliso libukeng feela. Ho ne ho se na k"homphieutha, ho se na Inthanete, esita le thelevisheneng-ho ne ho se na likanale tse tharo feela, moo hantle-ntle li bontšang bo-pula-maliboho ba khabane, kapa sehlopha sa "mino oa libini-ho le molemo hakaakang ho phela naheng ea bona e nang le botho ka ho fetisisa lefatšeng. 'Me ka ho fetisisa, litlaleho tse tenang tse tsoang masimong, le lintoa tse sa khaotseng bakeng sa kotulo. 'Me hang feela ka beke, ka Sontaha, u ne u ka shebella, ho ea ka moeli, filimi kapa lenaneo le thahasellisang ha u ntse u etela pale ea tšōmo.
  'Me moshanyana o ne a rata ho ipata libukeng, a hula ho tsona batho ba phahameng, ba hlomphehang le ba tsotehang.
  'Me hangata ka tlelaseng, haeba a ne a sa tšoenyehe haholo ke lithaka tsa hae tse tšoelang mathe ho tloha phala kapa lihlopha tsa rabara tse thunyang, o ne a boetse a nahana ka lefatše la tšōmo, le mosa. Mabapi le "nete ea hore ha bokomonisi bo qetella bo hahiloe, ho tla ba le mokhatlo oa bara ba motho lefatšeng ka bophara.
  'Me joale bana ba tsoang Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, sehlopha sa linaleli sa Sagittarius, ba tla kopana hammoho. Mme ba bososela haholo, ba tshwarana ka matsoho. Ka mohlala, bana ba tsoang sehlopheng sa linaleli sa Pisces ba na le lihlooho tse koahetsoeng ka sekala sa silevera le mapheoana a khauta, a phatsimang. 'Me ho Sagittarius Constellation mohlomong li tšoana le Centaurs.
  Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e na le khotso ebile e ntle haholo. Ba fana limpho ba bina lipina. Ha ho na bora, ha ho lonya, ha ho motho ea tla beha konopo kapa senqanqane se shoeleng tlas'a esele ea e mong.
  Hoja bokomonisi bo ne bo ka tla kapele, "me le tlohelle CIA e hloiloeng, e ileng ea tšoasa lefatše lohle ka tepo ea lehloeo "me ea ruta bana ba rōna ba Soviet Union ho hloea molemo, ho timela le ho timetsoa! Ke Maamerika a ileng a tsoala litoro tse tšosang tsa ntoa ho tloha timetsong ea Maindia ho ea Afghanistan. Ka mantsoe a bona a seea-le-moea-moea ba hlanyetsa batho "me ba ba qobella ho phahamisa matsoho a bona, moena khahlanong le moena, ho hlohlelletsa lehloeo ho tloha bongoaneng!
  Bese e thella butle tseleng. Ke Motsheanong kantle, hoseng - letsatsi le sa tswa qala. E, moshanyana ha a tšabe lefifi. Ho fapana le hoo, ha ho le lefifi ho na le monyetla o moholo oa ho thella ho sa hlokomeloe lithaka tsa hao le ho nyamela lefifing. Mariha, ha ho bata 'me masiu a le malelele, haholo-holo serame se matla, u ka tsoela ka ntle 'me u lebeletse ho potlakela ho feta bashanyana ba tletseng khalefo.
  Mariha, litlokotsebe le tsona li hatsela le ho tsoa hangata. Empa nakong e futhumetseng, tlhokofatso e qala. 'Me ho ea lebenkeleng ho fetoha tlhokofatso. 'Me moshanyana o nahana ka ho qapa mofuta o mong oa zero-junction module, e le hore hang ha u se u le ka lebenkeleng, ebe u tobetsa konopo ebe u se u le hae.
  Mohlomong ho hotle hore, le hoja mapheo a maiketsetso a e-s'o qaptjoe, ka foleteng ea hae, mokatong o phahameng, moshanyana a ka ikutloa a sireletsehile. Ha uena, u fufuleloa ke ho matha ka potlako, qetellong u bula lemati 'me u qhomela ka foleteng, u ikutloa joaloka' mampoli oa Liolimpiki ea seng a fetile kholeng ea tlhōlo - u lapeng 'me u sireletsehile. Qetellong u ka nka moea 'me ua fumana matšeliso ka ho bala buka e' ngoe. Ka lehlohonolo, ba ntse ba e-na le laebrari e tsoang ho ntate-moholo oa bona eo setsebi sa thuto se ka e honohelang.
  Mokhanni o ile a bontša hore ba se ba eme setopong 'me bohle ba lokela ho tsamaea. Moshanyana eo o ile a iphumana a le sebakeng seo a sa se tsebeng. O ne a e-s'o ka a ema ho fihlela qetellong. 'Me ntho ena e ncha e ne e bonahala e le monate ebile e makatsa. Ho joalokaha eka u nka mohato, 'me uena, joaloka Eli oa Wizard ea Emerald City, u tla iphumana u le naheng ea tšōmo le e thabileng.
  
  NTOA PHENOLO
  La 13 Mmesa, 1945. Toropo ea Berlin, moaho oa Imperial Chancellery.
  Letona la Litaba tsa Kantle ho Naha Ribbentrop o ne a sa tsoa khutla lipuisanong le moifo oa Soviet o etelletsoeng pele ke sera se tummeng sa liqabang sa Jeremane, Molotov. Ho sa tsotellehe taba ea hore nakong ea lintoa tsa ho qetela, mabotho a mane a tanka a Soviet a ne a batla a senyehile ka ho feletseng. Mme ka la 1 Mmesa, phepelo ea lithuso tsa Bophirima tlasa Lend-Lease e ile ea emisa;
  Ribbentrop o ile a bolella Rommel ka masoabi:
  - Lipuisano le moifo oa Soviet li fihlile pheletsong. Khetho ea ho sekisetsa zero - ho khutlela meeling ea June 1941 - ha ea ka ea lumellana le Stalin. Koba e batla - sebaka sa Klaipeda, Prussia Bochabela le Poland eohle ka har'a meeli ea 1939. E boetse e nka linaha tsa Slovenia, e leng karolo ea Hungary le masimo a oli a Romania. O bolela hore masole a limilione a Soviet ha aa ka a shoa e le hore a fihle moo a qalileng teng. Ho phaella moo, Josefa o batla litefello ho rona, ho lokolloa ha sesole le baahi bohle ... 'Me o tšepisa ho lokolla ba rona feela bakeng sa thekollo! Ka mor'a moo, Stalin o boetse o batla ho fumana thepa ea libaka ho tsoa Finland.
  Field Marshal Fuehrer Rommel o buile ka masoabi:
  - Ka mor'a phetohelo ea 'muso ka June 1944, re ile ra qobelloa ho tsoela pele ho ikhula butle le ho phehella ka lehlakoreng le ka bochabela. Le hoja lilekane, tse hlōtsoeng Normandy, li ile tsa ea le rona khotsong e batlang e hlompheha bakeng sa bona, empa ... Red Army e matla haholo, 'me re ile ra hlokomela masole ka hohle kamoo ho ka khonehang, re khetha ho itšireletsa ka mafolofolo le litlhaselo tse khutšoanyane. E, Marussia a ile a fihla Vistula 'me esita le ka litšenyehelo tsa tahlehelo e kholo a e tšela, a kena Slovakia, a batla a hapa Romania ... Empa katleho ena eohle e ile ea ba lefella haholo. Re ne re boetse re tsoa mali, empa ke ile ka khona ho theha tšireletso e batlang e sa khotsofatse le ho fokotsa tekanyo ea tahlehelo ho makhetlo a mararo ho isa ho a mane molemong oa rona. Empa ho bonahala eka Stalin ha a utloisise hore naha ea hae e boetse e khathetse, 'me lilekane, li khaotse ho thusa Russia, li tla qala ho itšetleha ka rona?
  Ribbentrop o ile a araba ka pososelo ea thabo:
  - Lishaka tse kholo ka ho fetisisa mose ho maoatle li se li ntse li re tšepisa tšehetso, e le phapanyetsano bakeng sa linaha tseo re tla li fumana ka ho hapa USSR! 'Muso oa Basebetsi Brithani o ntse o tsilatsila, empa mehaho e mengata ea poraefete e ikemiselitse ho re tšehetsa! Brazil, Spain, Portugal, haholo-holo Argentina e re tšepisa thuso. Perron ha a fane ka qeto ea hore o tla kena ntoeng pepenene ka lehlakoreng la rona. Finns le tsona li ikana ho ea qetellong! Italy, maemo a Mussolini ka leboea a matlafalitsoe, athe boroa e ntse e laoloa ke mabotho a pro-Western. Re itokiselitse ho tsoela pele ka ntoa, Fuhrer ea ka!
  Rommel o laetse ka bokhutšoanyane:
  - Speera ho nna!
  Letona la borena la hloahloa, le sebetsang ka thata le le nang le talenta ea lihlomo le lithunya le ne le lutse sebakeng sa lona se loketseng. Speer o ile a khona, ho sa tsotellehe mathata 'ohle, ho eketsa haholo tlhahiso ea libetsa' me ka potlako a kenya lihlahisoa tse ngata ka lithunya tse tsoetseng pele tsa sehlopha sa "e", "LION" le "Panther" -2.
  Mohatelli oa moruo ea ntseng a le monyenyane le ea mahlahahlaha oa Third Reich o tlalehile:
  - Sebakeng sa kaho ea litanka, ha se boleng feela, empa hape le katleho e kholo e fihletsoe. Ka December 1944, ho ile ha hlahisoa litanka tse 1 960 le lithunya tse itšebetsang. 'Me sena se sa tsotellehe mathata ohle a sesole le ho qalisoa ha tlhahiso ea bongata ba mechine e metle ka ho fetisisa lefatšeng! Ka ho khetheha E-25, Lev le Panther-2!
  Hona joale, tlhahiso ea litanka le lithunya tse ikemetseng li ka bang likete tse peli ka khoeli, tseo ka March likoloi tsa morao-rao: E-10, E-25, Lev, Panther-2 li entsoe ho feta tse peli ho tse tharo tsa likepe tsa litanka. !
  Rommel o ile a botsa a omme:
  -Na u na le bonnete ba hore litanka tsa rona li phahametse tsa Soviet?
  Speer, ha a leka ho fana ka kutloisiso ho molumo oa hae, o itse:
  - Baqapi ba rona, leha ba le morao haholo, ba khonne ho theha likoloi tse nang le sebopeho se atlehileng haholoanyane, lihlomo, lihlomo le litšobotsi tsa ho khanna. E-25 e ile ea atleha ka ho khetheha. Ka phatleng ea phatleng ea limilimithara tse 100 ka lehlakoreng le utloahalang la likhato tse mashome a mane, mahlakoreng le mokokotlo oa limilimithara tse 60 le lihlomo tse nang le sethunya sa 88-mm sa EL 71 caliber, sethunya se ikemetseng se na le mekotla ea 80 le boima ba 26,6 feela. lithane. Ka enjene ea matla a lipere a 700, koloi e potlakisa lik'hilomithara tse fetang 75 ka hora. Ntle le moo, ho nahanoa ka polokelo ea boima ba 'mele, mahlakore a sethunya se ikemetseng a matlafatsoa ka li-skrini tsa 30 mm. Ka hona, lehlakore le koahetsoe ke li-roller le skrine, ho bolelang hore koloi e ka mamella liphello tse tsoang ho likhetla tsa T-34-85 eseng feela phatleng, empa hape le ka lehlakoreng. Kanono ea 88-mm ka boeona e phunyeletsa 150 - 148 mm ea lihlomo ka lehlakoreng la likhato tse 60. Ha re nahana ka sekhahla sa mollo le ho nepahala ha ho thunya, sethunya sa rona sa 88 mm ke sethunya sa anti-tank se setle ka ho fetisisa lefatšeng! 'Me tšireletso ea phatla e u lumella ho tšoara lithunya, esita le ho tloha ho IS-2. Ho feta moo, likhetla tse nchocho tsa lithunya tsa Soviet li tsotella haholo ricochet. Empa lihlomo tsa rona tsa boleng bo holimo tse entsoeng ka samente li na le boima bo phahameng ba holim'a metsi, 'me ka mokhoa o utloahalang oa ho sekamela, li-ricochets hantle!
  Rommel o hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - 'Me sena sohle se ile sa finyelloa ka lebaka la hore enjene, phetisetso le lebokose la gear li ne li behiloe hammoho ka yuniti e le' ngoe. Kahoo, re ile ra boloka moqomong oa cardan mme ra fokotsa bolelele ba koloi ho 144 centimeters. Mochine o phahametse mefuta eohle ea Soviet mme o bonolo ho o etsa. Leha ho le joalo, ka mohlala, ha u so khone ho etsa tanka ea mofuta ona!
  Speer o ile a hana ka ho khopisa:
  - "Panther" -2 mme haholoholo tanka ea "Lion" e ela hloko lintlafatso tsa morao-rao le lintlafatso. Haholo-holo, "Panther" -2 e ile ea khona ho boloka boima ba lithane tse 47, ho eketsa lihlomo le phepelo ea likhetla ho ea boemong ba "Royal Tiger", le ho ba tlaase hanyenyane ka lihlomo. Mme ke ditone tse mashome a mabedi a motso o mong tsa phapang. Enjene ea 700 horsepower e fana ka lebelo la lik'hilomithara tse 55 tseleng e kholo, le lik'hilomithara tse 30 ka hora tseleng. Likoloi tse ncha li se li ntse li hlahisoa ka enjene ea matla a lipere tse 900 'me e ka potlakisa ho fihla ho lik'hilomithara tse 70 ka hora. "Tau" e nang le likanono tsa 105-mm ha e na lihlomo tse lekanang le "Royal Tiger" ka lihlomo tse ka pele, tse nang le mahlakore a lekanang le mokokotlo. 'Me kaofela ka boima ba lithane tse 51, ka enjene ea 900 horsepower. Litanka tsa rona tse ncha li na le litšobotsi tse ntle tsa ho khanna, ho bolelang hore li ka sebelisoa ntoeng e khopisang!
  Rommel o ile a lla 'me a boela a bontša ho hlaka:
  - 'Me ka tanka ena, enjene, phetisetso le lebokose la li-gear li teng ka pel'a setopo sa koloi,' me turret e khutlisetsoa morao. Sebopeho le sona se ile sa kopanngoa. Empa re hloka "Tau" e nang le lihlomo tse matla ka ho fetisisa!
  Speer o ile a inama mme a re:
  - Ka tanka ea E-50 re tla kenya ts'ireletso le lihlomo tsa Mouse, ntle le boima ba lithane tse mashome a supileng!
  Rommel o ile a lokolla Speer mme a mema Letona la Reich la Aviation Saur. Hape ke mookameli ea hloahloa le ea nang le bokhoni.
  Letona la Imperial le boletse ka chebahalo ea tlholo:
  -Sefofane sa rona se hapile matla a moea kaofela! 'Me pele ho tsohle ke leboha indasteri ea mohale ea Jeremane! Lifofane tse ncha tsa jete, tse kentseng tšebetsong le Luftwaffe ka 1944, li ntse li hlahisoa ka bongata ka bongata bo ntseng bo eketseha. Ba na le monyetla oa lebelo ho feta likoloi tsa Soviet tsa lik'hilomithara tse 200-350 ka hora 'me ba na le libetsa tse matla tsa likanono tsa 30mm le lirokete! Lifofane tsa ME-163, Me-262, VA-349 haholo-holo tse theko e tlaase, tse bobebe, tse ka tsamaisoang habonolo le tse bonolo ho etsoa HE-162 li pakile bophahamo ba tsona bo fetisisang ho feta Laggs le Yaks ea sera. Ar-234 e nang le bomo e phahameng ea lebelo le holimo e na le lebelo leo ho seng mohlabani a le mong oa Soviet ea ka e fihlelang!
  Ka nako e ts'oanang, seo e leng sa bohlokoa ka ho fetisisa, re khonne ho finyella ho lekana le sera ka tlhahiso ea palo ea mechine. Bahlabani ba 150 ME-262 ba hlahisoa ka beke, libetsa tse matla haholo le tse ka pholohang ntoeng, tse seng li le 300 'me palo ena e ntse e hōla bahlabani ba HE-162, le 120 ka ho eketseha ha AR-234. Tseleng ho na le mehlala e tsoetseng pele ea ME-262 e nang le mapheo a hoetsoeng, ME-1010 e nang le mapheo moo ho fiela ho feto-fetohang, Non-262 e nang le libetsa tse molemo le litšobotsi tsa sefofane, 'me ea bohlokoa ka ho fetisisa Yu-287. Koloi ea morao-rao e nang le mapheo a hoeletsoeng pele e tla ba le ho nepahala ho hoholo ha libomo.
  Ka kakaretso, re rera ho eketsa tlhahiso ea lifofane tsa jet ho lifofane tse makholo a mabeli ka letsatsi, ho hatella sera ka ho feletseng!
  Rommel o hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - 'Me mechine ea rona ea screw e atlehile haholo. Ka mohlala, phetoho ea Focke-Wulf ke TA-152. 'Me TA-400, e le sefofane sa jete se nang le lienjine tse tšeletseng, se bontša tšepiso e kholo!
  Zaur o ile a lla ka motlotlo:
  - TA-400 e ka bomola lifeme tsa Soviet tse ka nģ'ane ho Urals, ea fihla ka lebelo la lik'hilomithara tse 800 'me ea jara libomo tse fetang 10! Joalo ka seqhomane se se nang mohatla XO-18, se nang le sebaka sa sefofane sa lik'hilomithara tse likete tse 16! Le jet TA-183 le likoloi tse ling! Re tla laola moea!
  Field Marshal Fuhrer o ile a lokolla Saur. Joale ke ne ke hloka ho bua le Schmeisser.
  Sethunya sa mochini oa Jeremane
  StG 44 (Sejeremane: Sturmgewehr 44 - assault rifle 1944) ke sethunya sa Jeremane se hlasetseng nakong ea Ntoa ea II ea Lefatše. Ho ile ha hlahisoa likotoana tse ka bang likete tse 850. Har'a mechine ea kajeno ea othomathike, e bile tsoelo-pele ea pele ea ho hlahisoa ka bongata.
  E fapane le lithunya tsa submachine (PPSh, joalo-joalo) tsa Ntoa ea Bobeli ea Lefatše sebakeng sa eona sa nako e telele se reretsoeng ho thunya, haholo-holo ka lebaka la ts'ebeliso ea seo ho thoeng ke se mahareng, se matla haholoanyane, le se nang le li-ballistics tse betere ho feta li-cartridge tsa lithunya tse sebelisoang lithunya tsa submachine. .
  Automation StG 44 ke mofuta oa moea oa khase o ntšang likhase tse phofo ka lesoba leboteng la moqomo. Moqomo o notletsoe ka ho sekamisa boutu ka sefofane se emeng. Ho se lumellane ho etsahala ka ho sebelisana ha lifofane tse sekametseng holim'a foreimi ea bolt le bolt. Kamore ea khase - ntle le monyetla oa ho laola. Pula ea kamore ea khase e nang le molamu o thusang ha e na moferefere o khethehileng feela ha o hloekisa mochine. Ho lahlela liqhomane tsa lithunya, ho ne ho hlokahala ho sebelisa li-cartridges tse khethehileng tse nang le 1.5 g (bakeng sa liqhomane tse arohaneng) kapa 1.9 g (bakeng sa liqhomane tse bokellaneng tsa lihlomo). Boima bo tloaelehileng ba sethunya ka har'a cartridge ea 7.92x33 Kurz ke 1.57 g.
  Schmeisser o boetse a bonts'a tšepo ea hore sethunya se secha sa mochini - St 54 - se tla ts'epahala le ho feta, 'me se be betere, ka mollo o nepahetseng haholo.
  Von Braun o boetse a bonts'a tšepo ea 'nete - metsu ea A-10 le A-11 e tšepisitse ho fofa bohole ba lik'hilomithara tse 1000 ebe e otla ka nepo e kholo, e tataisoa ke seea-le-moea.
  Lintho li ile tsa mpefala le ho feta ka bomo ea athomo ho fihlela ha ho qhomisoa setsi sa nuclear. Empa ka mor'a lilemo tse 'maloa ba ile ba boela ba tšepisa hore Mofumahali oa Libomo o tla kena tlhahiso!
  Empa habohlokoa le ho feta, Maamerika le Mabrithani a tšepisitse ho thusa Reich ea Boraro le li-satellite tsa eona ho loants'a bokomonisi ba lefats'e!
  Field Marshal Fuehrer Rommel o entse qeto:
  - Bolella Stalin hore re qala bora hape ka botlalo, ebe timetso e felletseng le e felletseng ea bokomonisi!
  La 13 April, 1945 e bile letsatsi la ho hana ho hoholo!
  Ntoa ea Jeremane e ile ea sebetsana le kotlo e khōlō e tsoang Hungary e le ho qoba ho tšela Vistula e phallang ka ho feletseng. Tlhaselo e ile ea qala ka la mashome a mabeli a April, ha likarohano tsa Manazi li phethoa.
  Majeremane a ile a khona ho phunyeletsa moeli oa pele oa tšireletso hoo e ka bang hang-hang. Ka mafolofolo ba ile ba sebelisa maqheka a ho hlasela bosiu ho thibela Marussia ho sebelisa libetsa tsa "ona tse ngata. Bosiu, ha e le hantle, mollo ha o sebetse hakaalo, 'me Manazi a na le lisebelisoa tsa pono ea bosiu.
  Ka potlako moeli oa bobeli oa tšireletso o ile oa phunyeletsoa, 'me ho ile ha etsoa lipitsa tse peli. Empa ka taelo ea ntlo-khōlō, makhotla a maholo a ile a kena ntoeng. Le hoja ho ne ho sa khonehe ho hlōla Manazi, tlhaselo ea Mainstein e ile ea emisoa.
  Ka mor'a khoeli ea ntoa e manganga, Majeremane a ile a khona ho boela a hapa karolo ea Slovakia, a sa tsoele pele ho feta lik'hilomithara tse 70-80.
  Litlhaselo tsa Fritz Prussia Bochabela ha lia ka tsa atleha le ho feta. Ba ile ba phunyeletsa feela moleng oa pele oa tšireletso 'me ba tobana le tšireletso e teteaneng. Ho ile ha fumaneha hore Lebotho le Lefubelu le tseba ho cheka le ho itšireletsa. Mme baka tshenyo e kgolo.
  Ke Romania feela moo Kisselring a ileng a khona ho fumana katleho e kholo. Mabotho a Bofasista a ile a etsa lipitsa tse tharo "me a hapa hoo e ka bang kaofela ha Moldova le Bukovina. Empa le ha ba le moo ba ne ba sa lumelloa ho phunyeletsa ho ea Odessa, ba emisa Bug - tšitiso ea tlhaho ea metsi! Empa Majeremane a ne a ntse a khona ho hapa sebaka se sengata. Ho kenyeletsoa lebōpong la Leoatle le Letšo, le sebakeng sa Ukraine sa Chernivtsi. Kahoo, ho suthisetsa moeli o ka pele hole le masimo a oli a Romania. Empa hoo e ne e le tekanyo ea katleho ea bona ea April le May.
  Lebotho le Lefubelu le ne le tiile tšireletsong, 'me indasteri e ile ea hlahisa lisebelisoa tse ngata tsa sesole. Haholo-holo bahlabani ba Yak-9 le litanka tsa T-34-85.
  Lehlabuleng, Rommel o ile a iphumana a le boemong bo thata - mehloli ea batho ba Jeremane e ne e se e felile, 'me ntho e khopisang e ile ea lebisa tahlehelo e boima. Ho ne ho se na lebaka la ho bala ho pheta-pheta ha 1941. Mabotho a Soviet a thatafalitsoe ke ntoa, balaoli ba sesole ba fumane phihlelo ka litšenyehelo tse kholo, 'me ho hahiloe tšireletso e lekaneng le e tebileng.
  Kahoo, ho ne ho hlokahala ho lefa bakeng sa ho fallela bochabela.
  Bohareng, masole a Soviet Union a ne a ntse a tšoere liqhobosheane ho pholletsa le Vistula. Stalin o ne a sa batle ho khutlela morao.
  Rommel o ile a etsa qeto: ho qala tlhaselo ea moea khahlanong le USSR. Kaha bonyane ho qhomisa libomo ke mosebetsi o bitsang chelete e ngata, tahlehelo ea batho nakong ea tlhaselo e joalo e fokola haholo! Ho feta moo, USA le Borithane ka likolone le mebuso ea eona li ile tsa qala ho fana ka thuso e matla le ho feta ka libetsa, lisebelisoa esita le baithaopi.
  Lifofane tsa jete le liteko tse hlokolosi tsa ho phunyeletsa ka mabotho a maholo a litanka.
  Empa Stalin o ne a sa batle ho lula a khutsitse ebe o emela ho hloloa! Ka la 22 Phuptjane, mabotho a hae a ile a qala tlhaselo ka lehlakoreng la Slovakia. Ha a arabela, Maamerika a ile a rekisetsa Jeremane lifofane tse sekete tsa B-29 ka mokitlane.
  Majeremane a ne a laola moea 'me a ntse a khona ho leleka, a sebelisa bophahamo ba bona ba boleng ba litanka le lithunya tse ikemetseng, litlhaselo tsa Red Army. Qetellong ea Phupu, Sehlopha sa Sesole sa Jeremane Boroa se ile sa tsoela pele ho hlasela, se leka ho theha cauldron e 'ngoe. Masole a Soviet a ile a khona ho emisa tlhaselo ea Jeremane. Manazi a ile a hatela pele ka lik'hilomithara tse ka bang mashome a mararo 'me, a qoba tahlehelo e boima, a emisa. Ka Phato, Sesole se Sefubelu le sona se ile sa hatela pele Prussia Bochabela.
  Nakong ea lehlabula, moeli oa pele o ne o lula o sa fetohe.
  Ho sa le joalo, United States e ile ea lihela libomo tse peli tsa athomo Japane. Hirohito o phatlalalitse ho inehela ka August 16th. Amerika e ile ea lokolla matsoho a eona mme ea eketsa lisebelisoa tsa theknoloji, lisebelisoa tse tala le lisebelisoa ho Reich ea Boraro.
  Khatello ea lifofane tsa Jeremane e ne e ntse e eketseha. Manazi a ne a tšepile ho hlasela USSR ka libomo. Hoetla ho ile ha feta ka phapanyetsano ea likotlo le liteko tsa ho hlasela mahlakore ka bobeli. Mahlakore ka bobeli a ile a leka ho qoba tahlehelo e sa hlokahaleng.
  Empa ka kakaretso, bophahamo ba Luftwaffe moeeng bo ile ba totobala. Ka 1945, Third Reich le li-satellite tsa eona li ile tsa hlahisa lifofane tse fetang likete tse mashome a tšeletseng, haholo-holo li-jet, 'me tsa amohela tse ling tse likete tse mashome a mararo ho tsoa ho balekane. USSR e hlahisitse likoloi tse likete tse mashome a mane a metso e mehlano feela. Ho feta moo, ba tlase ho sera ka lebelo, libetsa le lihlomo.
  Selemo sa 1946 se ile sa boela sa qala ka teko e kholo ea tlhaselo ea Sesole se Sefubelu. Empa Majeremane a ile a lahlela tsoelo-pele ea bona e ntle ka ho fetisisa, tanka ea piramidi ea E-50, ntoeng 'me a khona ho hlōla lihlopha tsa Soviet, a li khutlisetsa Poland le Slovenia. Empa ho oa ha lehloa le mohale o moholo oa mabotho a Soviet a ile a emisa makhotla a fascist ho Neman le ho feta Grodno! Ka tšehetso ea balateli ba Bandera, ba ha Krauts ba ile ba kena Lviv. Leha ho le joalo, tlhaselo e khōlō, kapa ho e-na le hoo, e ile ea etsa hore USSR e lahleheloe ke borokho ba Europe Bochabela, 'me hona joale ntoa e boetse e falla ka ho feletseng sebakeng sa' Muso oa Bolshevik oa Russia!
  Ka May, masole a Rommel a ile a leka ho haha ka katleho ea bona, empa ka mor'a likhoeli tse 'maloa tsa ntoa, ba ile ba fihla moeling, Baranovichi, Vilno, eaba ba atamela Riga. Manazi a ile a atleha hanyane ka boroa - a ile a nka Vinnitsa le Zhitomir - a atamela Kyiv! 'Me Odessa o ile a iphumana a khaotsoe ho masole a Soviet Union.
  Leha ho le joalo, Majeremane le "ona a ile a ba le tahlehelo e khōlō - bacha ho tloha lilemong tse leshome le metso e mene le bo-ntate-moholo ho tloha lilemong tse mashome a tšeletseng a metso e mehlano ba ile ba kenngoa sesoleng. Ho bile ha thehoa likarohano tse 'maloa tsa basali, hammoho le lihlopha tse arohaneng tsa li-sniper le lifofane moo batho ba bong bo botle ba neng ba loana!
  Nakong ea hoetla, Majeremane a ile a itšireletsa 'me a hlongoa ke sesole sa Soviet Union. Mariha le "ona lintoa li ne li kupa. Ho ne ho sa khonehe ho senya Majeremane, a ileng a boloka matla a maholo a moea. Metse e thibeletsoeng ea Soviet ea Riga le Odessa e ile ea oa, empa ba ha Fritze ha baa ka ba khona ho ntšetsa pele bokhopo ba bona.
  Ka 1947, tanka ea Soviet T-54 e ile ea qala ho kenya lihlahisoa tse ngata, tse neng li lokela ho hlōlisana le Sejeremane se seholo, piramidi E-50. Ke 'nete hore koloi ea Soviet e ne e ntse e le tlaase ho ea Jeremane ka lihlomo le libetsa, empa e ne e le theko e tlaase ebile e le bobebe. Tlhahiso e kholo e qalile ka Phupu.
  Boemong ba lifofane, lintho li ne li le mpe le ho feta, empa ka la 30 Tšitoe, 1947, sefofane sa pele sa lifofane sa Soviet se bitsoang MIG-15, se ile sa qetella se fofa.
  Sena se bolela hore puso ea bo-fascist moeeng e tla fela.
  Tlhahiso e kholo e qalile ka May 1948. Koloi ka boeona e ne e le tlase hanyane ka lebelo le lihlomo ho ME-362. Ke 'nete, Majeremane a ne a ntse a e-na le sehlooho sa ho qala tlhahiso e sebetsang hantle le phihlelo ea ntoa ea li-aces. Empa ho ile ha hlaka hore moeeng USSR e ne e le haufi le ho finyella tekano.
  Hoetla ka 1948, lipuisano tse ncha li ile tsa qala.
  Jeremane e ne e se na baahi, empa USSR le eona e ile ea tšeloa mali. Ho phaella moo, litsebi tsa fisiks tsa Majeremane li ile tsa khona ho fihla ka pele ho tsa Soviet Union, "me "Muso oa Boraro o ne o se o lekile bomo ea nyutlelie ka katleho.
  Rommel o ile a etsa tlhahiso ea khetho e itekanetseng - Majeremane a ne a tla fumana ntho e 'ngoe le e' ngoe eo ba neng ba e hapile. Ho tloha Riga ho ea Odessa.
  Stalin o ile a arabela ka ho lumellana le khetho ea zero. Ha re bakeng sa hau, kapa uena bakeng sa rona!
  Lipuisano li ile tsa boela tsa fihla pherekanong e feletseng.
  Koba o ile a kopana le setsebi se seng le se seng sa indasteri, moqapi le setsebi sa sesole.
  Ka mor'a moo, o ile a bala puo ea phatlalatsa phatlalatsa: eo ho eona a ileng a phatlalatsa hore o tla loana ntoa khahlanong le fascism ho fihlela qetellong ea tlhōlo!
  Letsatsi la November 7, 1948. E ile ea e-ba letsatsi la phetoho e khōlō le qeto!
  Epilogue
  1954 December 21... New York... Lifolakha tse khubelu li fanyehiloe ka bongata mohahong o molelele ka ho fetesisa United States.
  Stalin, eo setšoantšo sa hae se bontšitsoeng likrineng tse khōlō le libotong tsohle tsa batho ba rephabliki ea Amerika, o tsoka matsoho a bososela ho masole a Soviet a fetang Lenin Avenue!
  Lefatše lohle le keteka sehopotso sa lilemo tse mashome a supileng a metso e mehlano tsa Comrade Stalin - moemphera oa pele oa polanete ea Lefatše!
  
  PHETHA LUCIFER
  Le hoja ho ne ho se bonolo ho eena, empa a ntse a le monyenyane 'me a e-s'o thatafale moeeng, mohlabani Palpatine o ile a khona ho tšela mokoallo.
  Caroline a ka be a ile a bolaoa ka letsoho la hae le lebone la mabone. Empa e le ho pata litsela tsa bona, qoso e nyenyane ea nyutlelie e ne e lenngoe ntlong ea borena ka boeona.
  Darth Sidious o ne a se a ntse a tseba ho sebelisa lebone la mabone hantle, 'me ha a le tseleng e eang ho mofumahali o ile a fokotsa molebeli oa hae. Joale, a mo laela hore a khumame fatše "me a role lieta tsa hae tse turang-e le hore a shoe, joalokaha e ne e le tloaelo, holim"a scaffold a sa roala lieta.
  Ho ile ha etsahala hore ebe Carolina. Palpatine o ile a mo senolela sefahleho sa hae sa 'nete 'me motho eo a ile a lla. Ka mor'a moo Dart o ile a sebelisa lehalima la matla ka lekhetlo la pele bophelong ba hae ... 'Me ha mofumahali ea chesitsoeng a khutsa, Sith Lord ea se nang mohau o ile a beha sebetsa sa nyutlelie holim'a seqhoqhoa eaba o tloha ntlong ea borena.
  Baahi ba lefatše le tlas'a metsi ba ne ba qosoa ka ho senya, ke kahoo ntoa e sehlōhō e ileng ea qhoma pakeng tsa mafatše a mabeli a polanete. Ho sa tsotellehe bophahamo ba bona ba theknoloji, lebelo la ka tlas'a metsi le ile la khona ho phela. Ho phaella moo, baemeli ba Senate ea Rephabliki ba ile ba kenella, ba neng ba sa khone ho lumella ho timetsoa ha morabe.
  Palpatine o iphumanetse likhau tsa motho ea bōpang khotso 'me joale o se a fihlile boemong ba galactic, ho fihlela joale feela e le motlatsi ea itekanetseng ho senator ea Naboo, empa kapele haholo a fumana botumo.
  Tichere ea hae Plagaust e ile ea lumela ho phahama ha seithuti, empa eena ka boeena o ile a ikakhela ka setotsoana thutong ea mahlale ea magochlorians. O ne a batla ho fumana bophelo ba ho se shoe le ho ithuta mokhoa oa ho tsosa bafu. Ho phaella moo, Plagaust, ho sa tsotellehe ho hloka mohau ha hae ka ntle, o ne a amana hantle le ba bang ba beng ka eena le litoro tsa tsoho ea bona e potlakileng.
  Morali oa Palpatine o ile a hōla ho ba mofumahali. Mme go ise go ye kae o ne a nna le bana ba gagwe. Monna ha aa ka a fetoha morena ka molao, empa e ne e le molekane oa molao ka ho feletseng, 'me e kile ea e-ba ofisiri - Jedi, le hoja e se ea boemo bo phahameng ka ho fetisisa ba tsebo. Ka molao, o ile a fumana tlotla ea khosana le motlatsi-'moho le eena e monyenyane - tlas'a boeta-pele ba mofumahali.
  Empa Palpatine o ne a sa rate mokhoenyana oa hae ea seng molaong: o ne a le mosa haholo, a hlompheha, a le motle haholo ka ponahalo, a shebahala a le monyane ho feta lilemo tsa hae.
  'Me morali oa 'musi e motšo o ile a hōla a le mosa haholo a bile a e-na le kutloelo-bohloko. O tšoana hantle le ntate oa hae - eo mohlomong a neng a lora ka ho ba motho ea mobe ka ho fetisisa bokahohleng.
  Leha ho le joalo, Plagaust ha aa ka a hlola a tlameha ho susumetsa seithuti sa hae. Palpatine o ile a etsa qeto a le mong - ho timetsa morali oa hae le monna oa hae.
  Empa ha e le hantle ka tsela ea hore u se ke ua itlhahisa. 'Me sena ha se bonolo, kaha ts'ireletso ea ntlo ea borena e ile ea matlafatsoa haholo ka mor'a merusu eohle le tšenyo.
  Palpatine o ile a etsa qeto ea ho hlophisa kotsi ho sekepe sa linaleli. O ile a khona, a sebelisa tšusumetso ea hae, ho finyella ho baleha ha lelapa la borena ho ea Corusan - polanete ea metropolis le motse-moholo oa rephabliki. Ho hlakile hore memo ea phomolo e kholo - millennium ea sebopeho se seholo.
  O ile a ithuta lithuto tsa mosuoe oa hae Plagueis hantle;
  Tichere e ile ea tšepisa seithuti hore le hoja koetliso ea sona e ne e tla ba e tebileng, ba ne ba tla lokoloha Molaong oa Bobeli. Ho senya selikalikoe se sehlōhō se laetsoeng ke Darth Bane, ba ne ba ke ke ba pata letho ho ba bang, ba se na mōna kapa ho se tšepane kamanong ea bona, kahoo ba sebeletsa Lefifi hammoho. Sidious o ile a ithuta le Muun ka lilemo tse mashome, nakong eo Plagaust a ileng a ruta seithuti sa hae ntho e "ngoe le e "ngoe eo a e tsebang e le hore matla "ohle ao Plagaust a a fumaneng a se ke a lahleha. Lithuto tsa Plagaust li ile tsa qobella Palpatine ho tobana le tšabo ea hae, tsa mo amoha thabo eohle, "me tsa mo amoha ntho e "ngoe le e "ngoe eo a neng a e rata. Morena ea Lefifi o ile a ruta Sidious hore maikutlo a kang mohono le lehloeo, le hoja ho hlokahala ho tseba Lehlakore le Lefifi, e ne e le feela mokhoa oa ho lahla likhopolo tse tloaelehileng tsa boitšoaro ka lebaka la sepheo se seholo. Plagaust o ile a boela a ruta seithuti sa hae ka mekhoa ea ho hapa matla ka sepheo sa ho laola Galaxy.
  Empa mokhoa o atlehang ka ho fetisisa oa ho ithuta e ne e le ho fetisa litšitiso le libaesekopo tsa multidimensional.
  Ha a ntse a thusa Palpatine ho nyoloha maemong, Master o ile a fa Thaler Sidious monyetla oa ho fumana Sith holocron ea hae, hammoho le ba bang ba bangata. O ile a ruta Palpatine mokhoa oa ho loana le mabone a mabone, mokhoa oa ho sebelisa lehalima la Matla, 'me a mo qobella ho monya tsebo ea mefuta eohle mabapi le libetsa le mekhoa e fapaneng ea Lefifi, empa ho li fa feela bohlokoa bo neng bo hlokahala ho fihlela sepheo sa' nete sa. taelo. Ka nako e ts'oanang, Plagaust, tlas'a setšoantšo sa Grand Damaseka, o ile a etsa ntho e 'ngoe le e' ngoe e hlokahalang e le hore ho se ke ha e-ba le motho ea ka belaelang hore o na le kamano le Palpatine.
  Kahoo ntho e bonolo e etsahetse - sepakapaka se ile sa tšoaroa ke molatsoana oa asteroid. Ho feta moo, e se e ntse e le ka ho khutla ha linaleli, ha bafofisi ba bangata ba lifofane ba ne ba nka lino tse tahang.
  Mme Palpatine ha a ka a belaelloa feela, empa o bile a fuoa taelo ea ho bontša ho tšoenyeha le ho mo khelosa tseleng e kotsi. Empa ho na le mekhoa e joalo ea ho ikemela hoo motho a tla etsa se fapaneng hantle. 'Me phephetso e ile ea sebetsa,' me lisebelisoa li ne li senyehile hanyenyane.
  Majalefa le balekane ba ile ba hlokahala ka bobeli, ke lesea feela la Princess Padmé Amidala, setloholo sa Palpatine, ea ileng a pholoha. O ile a rua terone ho Naboo.
  Mme Darth Sidious o kenyellelitse lethathamong la litlolo tsa hae tsa molao. Leha ho le joalo, ha se tsohle tse ileng tsa amoheloa ke Plagaust.
  "U na le Matla, seithuti, le talenta ea ho etella pele. Habohlokoa le ho feta, u na le lenyora la mali la 'molai oa serial, le hoja re lokela ho boloka seo - ntle le haeba pefo e sebeletsa morero o khethehileng. tse ling tsa Sith tsa nakong e fetileng Re baetsi ba meralo ea bokamoso.
  "Bolelele bo bokae?"
  "Ka lilemo tse leshome - mme eseng letsatsi kapele."
  Empa mamello ea ho ithiba e ne e sa batle ho iponahatsa. Le hoja ka linako tse ling Witt ka boeena a ne a ipotsa hore na ke hobane"ng ha ka tšohanyetso a ile a ba sehlōhō hakana. Na o tsoetsoe a le mabifi hakaale? Ho feta moo, ka har'a selikalikoe se nang le botsoalle, Palpatine o ile a fana ka maikutlo a motho ea mosa ka ho fetisisa.
  Darth Sidious o bile a hlahisa khopolo e ncha: Sith oa 'nete o tlameha ho pata menahano ea hae ka bohlale hoo le mosuoe a sa utloisiseng leqheka leo! Leha a ipitsa Plagaust ea Bohlale!
  Ha Palpatine a ntse a qala ho kena lipolotiking tsa galactic, moeletsi oa hae o ile a fihlela katleho e ncha lipatlisisong tsa hae. Thato ea senokoane sa Yinchorri, e hlahisitsoeng Damaseka ke moifo oa morabe o le mong, e ile ea robeha tlas'a tšusumetso ea Matla, ho sa tsotellehe khanyetso ea tlhaho ea tlhaho ea lihahabi. Plagaust o boetse a etsa liteko tse ngata ho lisampole tse ling, a leka bokhoni ba hae. Sebokeng se latelang ho Cache, Plagaust o ile a hlalosetsa Sidious litataiso ho latela hore na Sith o lokela ho nka khato efe, a bua ka ho felisoa ha hae khale Kerred Santa mme a laela Sidious ho laela polao ea Senator Vidar Kim e le hore Palpatine a nke sebaka sa hae. . Plagueis ka boeena o ile a etela polanete ea Kamino, moo a ileng a buisana le morabe oa lehae oa baetsi ba clone ho theha lebotho la Yinchorri e mamelang. Hamorao, Damaseka le bahlanka ba hae ba ile ba ea Serenno, moo Plagueis ka boeena a ileng a bua le Jedi ea neng a le teng moo. Kahoo o ile a fumana hore Jedi Qui-Gon Jinn o ne a sa rate lik'hamphani, 'me mosuoe oa hae oa mehleng Dooku o ne a nka boemo ba Rephabliki e le bo sa tsitsang. Plagaust o ile a jala lipelaelo ka boqhetseke pelong ea Monghali Sifo-Dyas, a mo kholisa ka bonolo hore Rephabliki e hloka lebotho.
  Ha e le hantle, ke mang ea ka eang ho theha mochine o turang oa sesole o se nang ntoa? Mme Sith e ne e batla ho laola ka nepo ka mokhoa oa pefo, hobane mokhoa leha e le ofe o mong o ne o le khahlanong le lithuto tsa bona.
  Sebokeng sa lipolotiki sa ho amoheloa ha linaha tse fetang leshome le metso e 'meli tsa lefats'e la Trade Federation ho kena Rephaboliking, Plagueiste le Sidious ba ile ba kopana hape ka mokhoa oa Damaseka le Palpatine. Ka mor'a moralo o lokiselitsoeng esale pele, Palpatine o ile a fana ka puo e tsotehang e ileng ea baka mohoo le moferefere ka Senate. Plagaust e ne e thabile, kaha lipolanete tsa Trade Federation li ile tsa fetoha karolo ea Rephabliki 'me nakong e tlang Sith e ne e ka hlahisa ntoa ea galactic ka matsoho a bona. Empa Plagueis o ne a tseba hore Senator ea jereng lehloeo Pax Tim o ne a rerile 'momori le lira tse ling tsa Damaseka - sebopeho sa ts'ireletso sa Sante - mme joale o ne a tla nka bohato bo matla ho tlosa Damaseka. Ka hona, Plagueis o ile a kopanya Palpatine le Tim ka boomo sebokeng sa lipolotiki 'me a sebelisa seithuti e le leraba, ha a ntse a mo leka ka nako e tšoanang. Ho sa tsotellehe liketso tse atlehileng tsa Sidious, Tim o ile a khona ho feta Siths ka bobeli ka ho laela Plaguest ho babolai ba Maladian. Ha monna enoa a ntse a tsepamisitse matla a hae kaofela ho emisa ho koetela le ho fumana Tim, o ne a sa tsebe hore ho ne ho reriloe tlhaselo ea bobeli khahlanong le eena.
  Mme Darth Sidious o ile a utloa sena, empa o ne a se a ntse a nahana ka ho lahla thuto ea moeletsi oa hae.
  Nakong ea mokete oa ho kenngoa ha Larsh Hill ho Order of the Bowed Circle, e neng e tšoaretsoe ntlong ea baeti ea Coruscant, Darth Plagueist o ile a batla a bolaoa ke mercenaries. Mothusi oa Palpatine, Pestage, o ile a ikopanya le Maladians mme, ha a fumana boitsebiso bo hlokahalang, hang-hang a tsebisa Palpatine. Ka bobeli ba ile ba fihla sebakeng sa teko ea polao 'me ba fumana feela maqeba a Plagueis a ntse a phela, a neng a phuthetse leqeba ka Sesole; ba bang kaofela ba Muun ho tloha Damaseka Motse-moholo ba ile ba bolaoa. Hamorao Palpatine o ile a iphetetsa ho Tim, a mo bolaea le litho tse ling tse ngata tsa Gran Protectorate ntlong ea boemeli ba Malastare e Coruscant. Mapolesa ha a e-s'o fumane baetsi ba tlōlo ea molao, ho sa tsotellehe ho thehoa ha sehlopha se khethehileng ho batlisisa ka lefu lena ka mor'a ho bolaoa ha Senator Kim. Ka lebaka leo, Damaseka Capitals ha ea ka ea lahleheloa ke moetapele oa eona, empa Hego Damaseka o ile a itokolla litabeng tsa Galaxy.
  Merero ea Darth Sidious e ne e le mano. Ha aa ka a bolaea setloholo sa hae Padve, empa ho e-na le hoo e ile ea e-ba metsoalle ea hae. 'Me ka ho tsilatsila ka ntle o ile a fetoha senator.
  Tšusumetso ea morena e motšo e ile ea hōla, 'me oa boraro Sith Darth Maul a hlaha. E boetse e koetliselitsoe ka mekhoa ea barbaric, le mohlabani ea nang le bokhoni haholo. Leha ho le joalo, talenta ea Maul ka matla ha e kholo hoo e ka bang mojalefa ea feletseng.
  Ho phaella moo, Plagaust le Thaler e ntse e le batho, 'me ba se na matšoao a khethollo ea morabe. Ba ne ba hlile ba sa batle hore terone ea 'muso oa Sith oa nakong e tlang e rue ke motho e mong ntle le moloko oa batho.
  Ka hona, mohlomong lefu la Darth Maul le ne le reriloe esale pele. Ho phaella moo, Palpatine o ile a batla a shoa nakong ea ntoa le seithuti sa hae, 'me matla a phahameng feela a ile a pholosa moemphera oa ka moso lefung.
  Darth Sidious o ile a ikutloa a tenehile hore ebe ho na le motho ea sebelisang lebone la mabone hamolemo ho mo feta. 'Me sena le sona se ile sa siea letšoao la sona. Ka lehlohonolo, ho banyalani ba batho, Maul, ka lebaka la mefokolo ea hae, o ne a ke ke a ba feta ka tsebo ea lehlakore le lefifi la matla ao!
  Damaseka le Palpatine ba ile ba etsa sohle se matleng a bona ho netefatsa hore koluoa ea Naboo e ba tsoela molemo ka bobeli. Nakong eo Darth Maul a neng a qala ts'ebetso ho Naboo ho senya Jedi, Damaseka e ile ea nka mehato e matla ho theha koluoa e ncha. Ka ho ikopanya le lihlooho tsa Corporate Union, Commerce Guild, Techno Union le mekhatlo e meng, Damaseka e ile ea ba kholisa ka liketso tse mpe tsa Rephabliki mabapi le mafatše a bona. Palpatine, ha a se a fumane khetho ea hae e le Chancellor ea Phahameng ka ho Fetisisa oa Rephabliki ea Galactic, o ile a etsa qeto ea hore nako e fihlile ea ho phetha Morero o Moholo feela. Kaha o ithutile tsohle tseo a li hlokang ho Plagaust mme a sebelisa likhokahano tsa mosuoe oa hae ho fumana mosebetsi oo a o batlang, Palpatine o ile a nka Muun ea tsofetseng e le tšitiso feela. Ka lehlakoreng le leng, Plagaust o ne a bonahala a tšepa seithuti sa hae ka ho feletseng.
  Ho feta moo, Darth Maul o ile a shoa 'me molao oa bobeli oa tsosolosoa ka boomo.
  Ho ne ho ntse ho e-na le mosebetsi o mongata le nako e tlang pele;
  Kahoo, ke hobane'ng ha tandem ea bona e sa lokela ho ba teng ka lilemo tse 'maloa - empa Jedi Order e ke ke ea senngoa ka ho feletseng?
  Empa eo e ne e se eona ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa. Qetellong Plagaust o ile a senola lekunutu le lebe: "ke eena ntate oa 'nete oa Palpatine - Witt Thaler."
  E, 'm'ae, mosali e motle haholo oa mofutsana, o ile a fetola hlooho ea mohoebi ea ruileng oa Damaseka. 'Me o ne a sitoa ho ithiba takatso ea hae.
  Ka kakaretso, ka mor'a ho qala ho Sith, bokhoni ba ho hlahisa bana bo theoha haholo. Mme mona o lehlohonolo - o na le mora! 'Me o na le bokhoni,' me ha a na limpho feela ka matla, empa hape le ka talenta e sa tloaelehang ea lipolotiki.
  Lena e ne e le lona lebaka le ka sehloohong leo ka lona a ileng a pholosa mohlankana eo. Ho monate haholo ho fetisetsa khoebo maling a hau. Le hoja, ka lebaka la hore Sith ea boemo bo phahameng e ile ea batla e se na thari, maqhama a lelapa ha aa ka a nkoa e le a bohlokoa.
  Plagaust o ile a ba le maikutlo ... Mohlomong o hlile a etsa qeto ea hore mora oa hae a ke ke a mo ama.
  Empa sena ke sona hantle se ileng sa sutumelletsa Darth Sidious ho nka khato. Ho etsa tlolo ea molao e kang ho bolaea ntate oa hau ke toro ea Sith Master leha e le ofe.
  Bosiung ba pele ho likhetho, Damaseka e ile ea hlaha ka lekhetlo la pele ka lilemo tse 'maloa feela le Senator Palpatine: ba ile ba ea kopanong ea pele ea tlhahiso e ncha ea opera ea Mon Calamari ho Galactic Opera House. Kamora kenyelletso, Sith Lords tse peli li ile tsa itokolla ntlong ea penthouse ea Damaseka moahong oa Caldani Spiers ho keteka katleho e tlang ea Palpatine. Palpatine o ile a pota-pota tichere ka veine, a ntse a pheta puo ea hae e tlang ho Senate.
  Plagaust, ea tahiloeng, o ile a bolella Palpatine hore teko ea hae ea magochlorians e bile e atlehileng ho feta. Moshanyana Anakin o ile a hlōla peisong, 'me habohlokoa ka ho fetisisa, a khona ho tima lebotho lohle la liroboto tsa ntoa. Sena se bolela hore moshemane o filoe matla ho feta mang kapa mang ea phelang bokahohleng. Ho phaella moo, ho phaella ho moshanyana, o ile a khona ho kenya moemeli oa peiso ea Togruta le Magochlorians. Ha re nahana hore baemeli ba moloko ona oa humanoid, empa bao e seng batho ba futsanehile ho feta Magochlorians, empa ka nako e ts'oanang peresente ea Jedi har'a bona, ka makhetlo a mangata a fokolang ho feta batho, e phahame haholo ...
  Ngoanana e mocha Ahsoka Tano nakong e tlang o tla khona ho finyella bokhoni bo sa tloaelehang, bo neng bo sa tsejoe pele. Ho kopana ha mekhoa e meng ea ho lemoha matla a Togruta, le bongata ba magochlorians, ho ka tsoala mohlolo oa sebele oa tlhaho e entsoeng ke motho.
  Ho latela eng? O tla tsoela pele ka liteko mme a thehe morabe o mocha oa batho - ba lekanang ka matla ho melimo. 'Me o tla khona ho kopanya libōpuoa tsa boemo bo phahameng ho feta magochlorians - theochlorians, e tla lumella Sith ho fetola melao ea tlhaho ea bokahohle, mohlomong le ho theha bokahohle bo bocha!
  Ho ne ho e-na le ntho e lokelang ho tšoha le ho makatsoa ke morena e motšo.
  Butle-butle a tahoa, Plagaust o ile a robala ka lekhetlo la pele ka mor'a lilemo tse ngata, 'me metsotsoana e seng mekae hamorao, Sidious, a tsilatsila (mohlomong ho ka ba molemo ho khaola hlooho ea hae ka sabole?), .
  - Uena, ntate, u tla arabela ntho e 'ngoe le e' ngoe! Ka lebaka la ho ntahla, bakeng sa ho ntumella ho mamella selemo sa lihele ka likamoreng tsa mahloriso tsa borena! Ke hobane'ng ha u ile ua nqobella hore ke bolaee lerato la ka le le leng feela la 'nete, Caroline?
  Sith e motšo a rora, a hlatsa lehalima ho motsoali oa hae. Ruri o ne a mo hloile.
  A thabela bohloko ba Plagaust, Darth Sidious o ile a mo hlokofatsa butle ho isa lefung, "me eena, a khathetse ka thuso ea Sesole, a sitoa ho etsa letho "me a shoa.
  Metsotsoaneng ea ho qetela, morena e motšo o ile a re:
  "U lahlehetsoe ke papali ena ka letsatsi leo ka lona u neng u nka qeto ea ho nkoetlisa hore ke buse Galaxy, u na le ntate oa hau lehlakoreng la hau - kapa, hantle, tlas'a serethe sa hau, ntate - ee, bakeng sa sena Ke tla ba le uena ka ho sa feleng, kea u leboha, empa u ke ke ua ba mong'a ka."
  - Palpatine o ile a lumelisa Darth Plagaust, ea neng a e-shoa a bile a tuka ke mollo oa lehalima.
  Ke kamoo moqapi oa Sith a ileng a felisa bophelo ba hae ba sefefo. 'Me le eena leqephe la histori ea bokahohle le ile la fetoha.
  Empa ho ile ha sala libōpuoa tse peli tse ncha, tse kholo: Ahsoka le Anakin, hammoho le seithuti se ileng sa khona ho finyella matla holim'a sehlopha sa linaleli le ho hlōla Jedi.
  Ka hona, Luke Skywalker e ne e le setloholoana sa Palpatine le mora oa Darth Vader.
  Ka hona, morena Sith e motšo o ne a sitoa ho fana ka taelo, ho nka le ho senya setloholo sa hae se tobileng, se nang le limpho. Ho feta moo, eng kapa eng eo motho a ka e buang, Luka ke batho ba lekholo lekholong, 'me bana ba hae ke halofo ea Togruta. Empa Moemphera Palpatine o ne a se a ntse a hlahisitse melao e fokotsang litokelo tsa bao e seng batho, 'me ka kakaretso o ne a batla ho theha ba khethollo ea morabe matleng a macha.
  Ha e le hantle, kaha batho ke morabe o mongata ka ho fetisisa sehlopheng sa linaleli, 'me moemphera ka boeena ke motho, joaloka moifo oa hae, joale khethollo ea morabe le ho tlotloloha ha merabe e meng e hlile e le moeeng oa Sith. Ba ratang ho hatella le ho busa.
  Grand Marshal Tarkin o ile a qapa khopolo-taba le likhopolo-taba ho lokafatsa khethollo ea morabe ...
  Empa ke halofo ea batho feela ba ileng ba rua terone. Le hoja Ahsoka a ile a tlosa likhahla tse mpe, letlalo la hae la chameleon le shebahala le le ntle.
  Moemphera o ile a romela bana ba hae ka ho khetheha ho senya bophelo lefatšeng la Shilo, moo Togruta a neng a lula teng. Mme bana ba morena e motsho ba etsa sena ka thabo.
  Ba sebelelitse ho tloha kemolong 'me ba tseba feela lehlakore le lefifi la matla. Palpatine o ile a etsa liketso tse ntle ka makhetlo a fetang le le leng bocheng ba hae. 'Me haeba a ne a ka qetella a le ka kamoreng ea tlhokofatso, hoja a ne a sa ka a kopana le Plagaust, a ka be a sa ka a fetoha 'molai e moholo ka ho fetisisa sehlopheng sa linaleli.
  E, bana ba hae ha ba ka ba etsa tse molemo; Empa ka mabaka a itseng sena ke sona se hlileng se sa thabiseng ho moemphera. Tolley, molemo o ho eena o ne o e-s'o shoe ka ho feletseng. Toli Palpatine o ne a lumela hore ho ke ke ha khoneha ho ba Sith oa 'nete ntle le ho loana le uena, ha u hlola lehlakore le khanyang ho uena.
  Bana ba hae ba ile ba amohela ho sebeletsa bobe e le ntho e fanoeng, e le ntho ea tlhaho ka ho fetisisa bokahohleng, ntle le ho utloa bohloko ba kelello kapa ho ikoahlaea.
  Empa Palpatine o ile a loana le eena, 'me ke Melimo e Phahameng ka ho Fetisisa feela e tsebang hore na polao ea Caroline e mo jetse eng.
  Ho phaella moo, moemphera ha aa ka a iteta sefuba ho bolaea "mè oa hae. Ho hlakile hore Plagaust le eena o ile a ikutloa a mo rata, 'me ha ho mohla a kileng a botsa potso e joalo.
  Mme mme wa Palpatine o ntse a phela, le hoja e se e le khale a fetile lilemo tse lekholo, ha a shebahale joalo ka mosali ea tsofetseng ho hang. Ho e-na le hoo, o bonahala a le monyenyane ho mora oa hae, blonde e matla - e seng ho feta lilemo tse mashome a mararo ka ponahalo. Ka mor'a hore a lokolloe mosebetsing o boima, o ile a lula profinseng e 'ngoe e hōle 'me a qala boloi moo.
  E, e ne e le motho ea tloaelehileng, mofutsana, empa hape e le mosali ea sa tloaelehang, ea ileng a fetoha liphatsa tsa lefutso tsa hae. Ho seng joalo, o ne a ke ke a khona ho ima ho tsoa ho morena e motšo.
  A sa roala lieta, a itlamile letheka feela, a le letheka le tšesaane joaloka la ngoananyana, o ne a sebetsa ka thata masimong, "me bosiu o ne a etsa boloi. Empa ha Witt a lula le eena, "mè eo o ile a pata mesebetsi ea hae "me ha aa ka a qala mora oa hae ho etsa letho.
  'Nete e ile ea thella ka makhetlo a' maloa: hore mohlomong o ne a tla tlameha ho pata baratuoa ba hae feela, empa le bana ba bona le litloholo tsa bona.
  Palpatine o ile a etela 'm'ae selemong se fetileng feela - ha ho ne ho hlokahala ho sireletsa Naboo tlhaselong ea marabele. Ba ne ba boetse ba batla liphiri, polaneteng ea lehae la moemphera e motšo. Mohlomong ba ne ba batla ho fumana mefokolo ea hae, kapa ho fumana beng ka eena?
  Moemphera o ne a e-na le ngoan'abo ka halofo. Mona Palpatine o ile a mo etsetsa mahlabelo a lefifi nakoana pele ho koluoa Naboo - ho bua joang, hore lehlohonolo le bososele.
  Ka nako ena, moen"ae o ne a se a fumane litloholo, kahoo maqheka a Darth Sidious a ho leta le ho bona a ile a atleha. Bahlaseluoa le ho feta, le kenyelletso e ncha ho sehlopha sa beng ka eena ba bolailoeng.
  Eaba o batla ho bolaea "mè oa hae ka nako e le "ngoe. Empa Palpatine o ne a lebelletse ho kopana le mosali-moholo: empa mme oa hae o ne a sa fetoha ho hang nakong ea lilemo tse telele tsa karohano. Sebopeho sa ngoanana, se nang le mesifa, se lefifi haholo ka lebaka la ho fifala, le letlalo le boreleli, sefahleho se setle se nang le selelu sa monna. Ha u le hōle, ka kakaretso a ka nkoa e le ngoanana, empa ha u le haufi u ka bona litšobotsi tsa sefahleho sa hae: o hōlile haholo, o bōpehile hantle, 'me bonyane o lilemo li mashome a mararo. 'Me haeba u sheba ka mahlo a emeralde-sapphire, e tla bonahala e le ho feta.
  Witt Thaler, ea neng a sa lebella hore 'mè oa hae o ne a se bonolo joalokaha a ne a bonahala, o ile a tšoha' me a hana ho bolaea, kapa, joalokaha a ne a bitsitse, sehlabelo ho matla a lefifi.
  Ka nako eo ha aa ka a fumana sebete sa ho fapanyetsana mantsoe a seng makae le "m"ae oa moloi "me, ka ho qoba ho kopana, o ile a tloha kapele "me a tsamaea. E ka "na eaba "mè o ile a hlokomela mora oa hae, empa a boela a iketsa eka ha a na botsoalle ebile ha a tsotelle.
  'Me nakong ea ketelo ea hae ea ho qetela ho Naboo, o ile a hlaha ka nako eo mokoloko oa moemphera o neng o larile ka oona. Palpatine o ne a batla a patoa ka tlung ea borena, empa mosali ea sa roala lieta o ile a hlaha ho eena, a bontša tsela e patehileng ea ho tsoa le ho mo bontša moo marabele a neng a laletse teng.
  Eaba ba fapanyetsana mantsoe a seng makae le eena.
  'M'e ea sa senyeheng o ile a beha letsoho phatleng ea Palpatine mme a bua habohloko:
  - U lemetse hakakang, mora. Ha ho na tšobotsi e le 'ngoe e hlokomelehang e setseng ho uena!
  Darth Sidious o ile a araba ka bohale ho 'm'ae:
  - Ke bonahala feela ke le monna ea tsofetseng haholo kantle! Ha e le hantle, ke khale "mele oa ka o sa phele ho ea ka melao ea batho. 'Me ke ntse ke khona ho hlōla Jedi leha e le efe ka lisabole. 'Me nako ea ho ba teng ha nama ea ka e tla nka lilemo tse makholo a mangata!
  'Mè e monyenyane o ile a ōma ka hlooho ho mora oa hae ea sosobaneng:
  -Na u nkile qeto ea ho lelefatsa bophelo ba hau ba 'mele ka ho ba vampire? Ke 'nete hore li-vampire li na le melemo ho feta batho. Ntle le tlhokahalo ea ho noa mali ka makhetlo a mararo ka letsatsi le ho qoba khanya ea letsatsi. Empa sena ha se bophelo!
  Moemphera Palpatine o ile a khopisoa ke "mè oa hae a ba a batla ho mo otla, empa a ithiba. O ile a honotha ka bohale:
  - Ke se ke le matla ho feta bocheng ba ka, ho thata ho bolaea ka ntho leha e le efe ntle le silevera ea boemo bo phahameng ka ho fetisisa. 'Me letsatsing leha e le lefe u ka apara sepakapaka se phutholohileng ka li-filters,' me leseli la maiketsetso ha le kotsi ho 'na.
  Mona molumo oa Darth Sidious o ile oa ntlafala:
  - Ho molemo le ho feta, mpolelle, u ile ua khona joang ho boloka bocha ba hao, u le motho ea bonolo?
  Lada Thaler a araba ka pososelo e monate, e meno a masoeu:
  "Ke ne ke tsamaea ke sa roala lieta ho pota Naboo bophelo bohle ba ka, ke sebetsa bophelo bohle ba ka, ke ja lijo tse phetseng hantle, ke noa lero le lebese feela. Kamehla moeeng o hloekileng - hole le toropo. Ke ile ka etela motse-moholo hang feela, eaba ke tlamiloe ka liketane, ha ke ne ke tlisoa ho tla utloa kahlolo. Mme hape ho ya motseng ka mohoma!
  Ke phela bophelo bo botle ka ho fetisisa bo ka khonehang 'me ke hobane'ng ha ke lokela ho tsofala?
  Lekhetlong lena Palpatine ha a ka a halefa le ho halefa, o ile a ikutloa a tšeha, 'me, ka ho utloahalang, a kopa tlhaloso:
  - Limilione tsa basali ba futsanehileng ba phela bophelo bo tšoanang le ba hau, empa sena ha se ba thibele ho fetoha basali ba mabe, ho fapana le uena. Sephiri ke sefe - mpolelle!
  'M'e a araba ka lentsoe le nyenyefatsang:
  - Potso ea bohlokoa ka ho fetisisa ke hore, ke eng e etsang hore motho a tsofale? Potoloho ea tlhaho ke ea ka ho sa feleng, "me "mele oa motho o tšoana le potoloho e joalo. Ha re bua ka sepheo, ha ho letho 'meleng oa motho ka booona le lokelang ho tsofala. - Mosali ea shebahalang a le monyenyane o ile a emisa 'me a tsoela pele ka tšepo ea molimotsana. - Tsohle li mabapi le ho nahana le tumelo. Lumela hore botsofali hase ntho ea tlhaho, empa bocha ba ka ho sa feleng, ho fapana le hoo, ke mohlala 'me u ke ke ua tsofala!
  Palpatine ha aa ka a lumellana le sena ka botlalo:
  - Ha se batho feela ba tsofalang, empa le tšepe, lintho, li-spaceship le liroboto tsa ntoa. Ke hobane'ng ha u nahana hore motho a ka qoba sena ka boikemisetso le tumelo?
  Mosali e mocha o ile a araba ka kholiseho:
  - 'Mele oa motho, ho fapana le tšepe, ke mokhoa o ka nchafatsoang. Lisele li ka ikarola le ho inchafatsa ka lilemo tse libilione tsa libilione. Rasaense leha e le ofe o tla re stem reserve 'meleng e tla boloka bophelo ba limilione tsa limilione. U hloka feela ho ithuta ho etsa ntho e le 'ngoe ea bohlokoa - ho nchafatsa le ho nchafatsa lisele tsa methapo. Joale ho se shoe e tla ba ntho ea sebele!
  Palpatine o ile a botsa a qeaqea:
  - 'Me u etsa see joang,' mè?
  Mosadi a tsheha mme a araba ka ho hweshetsa:
  - Hobaneng ha vampire e ka tseba see? 'Me kahoo u tla tsoela pele ho phela nameng ena lilemo tse makholo a mahlano kapa a tšeletseng. 'Me sehlopha se babatsehang sa hau se ntse se hōla ... Na u ntse u hloka ho tseba sephiri sa bocha ba ka ho sa feleng? Haholo-holo ho nahana ka boithati ba hao?
  Darth Sidious o ile a letsa mololi joalo ka noha e sithabetseng, 'me a hula lehare la hae le sekarelata:
  - Le uena nka u hlabela matla a lefifi!
  'Mè o ile a sheba mora oa hae moemphera ntle le moriti oa naha. A araba, a bososela le ho feta:
  - Sehlabelo sena se ke ke sa u thusa ntoeng ea hau! Le hoja u le mohatelli ea mali, lithapelo tsa ka li u pholosa lefung. Ka selemo u tla tsamaea moeling oa mohohlo. Mme ke mme wa hao feela ya ka pholosang moya wa hao diheleng!
  Palpatine o ile a nolofala mme a tsoka letsoho la hae ka mokhoa o phutholohileng:
  - Ho lokile, joalo ka ha u boletse: vampire e ntse e na le makholo a mahlano kapa a tšeletseng a lilemo tse setseng. 'Me mohlomong ke tla fumana mokhoa o sebetsang haholoanyane oa ho lelefatsa bophelo. Ho feta moo, ho se ho ntse ho etsoa liteko tsa ho kenya moea ka har"a clone!
  Mme o ile a aka Palpatine hantle mme a mo lakaletsa mahlohonolo. O ne a nkha monate haholo. Mme Darth Sidious o ile a ikutloa a hloname - molemo o na le botle ba oona.
  Bokhopo ke bobe, 'me ho phela ha ho e-na le lefifi le liphokojoe tse bohale ho a khathatsa haholo. Ka nako e 'ngoe tshabo e kena...Tlhoko le tshabehang.
  Ho feta moo, Moemphera Palpatine o ne a batla hore a atlehe ke Sith eo e neng e se bobe bo hloekileng, le hore mohlahlami a ka tlisa bonyane ntho e 'ngoe ea pōpo bophelong ba matla a bokahohle.
  Luke Skywalker ke karolo ea lekholo ea motho mme ona ke monyetla oa hae oa bohlokoa.
  Ho feta moo, mali a Anakin le Palpatine a ne a ntse a phalla ka ho eena. 'Me ho tlisa moshanyana enoa ka lehlakoreng le lefifi ho ne ho hloka boiteko bo matla.
  
  
  TS'OALO SEBOLO
  Ho tlile joang hore Palpatine, mohlankana ea inyenyefatsang, seithuti se hloahloa, le ea khetholloang ka boitšoaro bo behang mohlala, e be mothofatso oa bokahohle le bobe "me a fetohele lehlakoreng le lefifi la lebotho?
  Bophelo polaneteng ea Naboo bo ne bo batla bo le monate - boemo ba leholimo bo bonolo, naha e fanang ka seatla se bulehileng, ho se na merusu le litlhoko tsa phetoho. Sebopeho sa mmuso ke borena ba molao-motheo ... Empa matla a morena a maholo, melao-taelo ea hae e lekana le melao, 'me ke Padle Amidala feela ea ileng a fetoloa ho fokotsa nako ea puso ea morena le matla a hae.
  Palpatine bocheng ba hae e ne e le motho ea motle haholo, ea mosesaane, 'me, ha e le hantle, mohlankana ea tsoileng matsoho, o ile a hlōla tlhōlisano ea Airball ea interplanetary. Ke hona moo Palpatine, ea neng a kenyelelitsoe sehlopheng sa Naboo motsotsong oa ho qetela, a ileng a ikutloa a le hlokolosi ha a qobelloa. O bone esale pele ho fofa ha li-pulsars le ho fetoha ha li-asteroid papaling e rarahaneng ea sebele. 'Me o ile a hlokomela hore o ne a khona ho lemoha nako ea ho fana ka kotlo e bolaeang, ea makhaola-khang. 'Me joale lebitso la hae le ne le fapane hanyane: Witt Thaler. 'Mè ke motho ea tloaelehileng,' me ntate ha a tsejoe. Ke 'nete, ka lebaka la bokhoni ba hae ba tlhaho le ho sebetsa ka thata, Witt o ile a khona ho kena lefapheng la mahala la k'holejeng e tummeng. Ho etsa sena, ho ne ho hlokahala ho bokella lintlha tse phahameng haholo.
  Mabapi le ntat'ae, 'mè oa hae ea motle haholo le ea qhekellang o ile a re ke mohlomphehi ea khabane, mohlomong esita le e mong oa Jedi ea tsoetsoeng hantle.
  Empa o ne a sa kgone ho bolela lebitso la hae. Leha ho le joalo, Witt o ile a etsa menahano e fapaneng kelellong ea hae - mohlomong ntat'ae e ne e hlile e le moemphera oa sehlopha sa linaleli sa boahelani?
  Leha e sa le ngoana, Thaler, Palpatine oa ka moso, o ne a ikutloa ka hare ho eena a khona ho bala buka e koetsoeng - ka foromo ea pampiri kapa e-book - ho ne ho se taba. O ile a makatsa metsoalle ea hae ka bokhoni ba hae ba ho bolela esale pele liphello tsa litlhōlisano tsa lipapali, kapa ho hlōla lilotho papaling ea chelete - joaloka e patiloeng ka feisi.
  Empa ke papaling ena moo a ileng a hlokomela hore o na le mpho e sa tloaelehang. Tlhōlo e tsosang takatso e ile ea etsa Witt Thaler mohale oa Naboo, 'me ... Hantle, joalo ka pale ea tšōmo, e ile ea lebisa tabeng ea hore ngoanana e motle ka ho fetisisa, Princess Caroline Amidala, o ile a oela ka lerato le eena.
  Mme Witt ka boeena, ka mali a hae a manyane, a chesang, o ile a utloa ho ba le kutloelo-bohloko le ho lumellana. Ba ile ba ratana haholo, 'me mojalefa oa molao oa terone, Caroline Amidala Naberri, o ile a ima ke moshanyana ea tloaelehileng.
  Morena o ile a tuka ke bohale. Ho ea ka moetlo le molao oa polanete ea Naboo, ho ntša mpa ho thibetsoe ka thata, empa mofumahali oa moqhaka le bana ba hae ba ile ba amohuoa tokelo ea ho ba teroneng. Witt Thaler o ne a lokela ho bolaoa ka tsela e bohloko ka ho fetisisa ka mor"a tlhokofatso e matla. 'Me ka mor'a tsoalo ea ngoana oa hae, Caroline o ile a romeloa ho ba lekhoba masimong. Mofumahali o ne a le teng: a sa roala lieta, a apere seaparo se tabohileng feela, o ne a tlameha ho sebetsa ka thata hammoho le banana ba bang ba chankaneng. Robala bosiu ka har'a liahelo, holim'a liboto tse se nang letho, 'me u je lijo tse bonolo, tse makukuno. Balebeli ba ne ba otla mofumahali oa ka moso ka sephali haeba a ne a sebetsa butle le ho feta.
  E 'ngoe ea mefuta ea likotlo ke ho fanyeha makhoba holim'a raka le ho tsikitla lirethe tse sa roala letho ka malakabe a toche.
  Witt ka boeena o ile a hlokofatsoa chankaneng. Ba ile ba ntlhokofatsa ka tsela e sehlōhō, e rarahaneng, empa e le ka botsebi, ba nthibela ho lahleheloa ke kelello kapa ho shoa pele ho nako.
  Witt Thaler o ile a feta har'a lihele tse sekete. O ile a hlokofatsoa selemo kaofela pele a bolaoa. Eaba o tlameha ho jeoa a ntse a phela, ka pel"a limilione tsa baahi ba Naboo, ke toeba.
  Empa nakong ea polao, phoofolo ea tonanahali e ile ea phatloha ka tšohanyetso ... 'Me ha mosi o tlosoa, Witt Thaler o ile a nyamela ntle le mohlala. Ba bangata ba ile ba nka sena e le pontšo e tsoang holimo 'me ba oela ka mangole. Mme morena a thekesela, sefahleho sa hae se fetohile se leputswa - o ne a hlasetswe.
  'Me a holofalitsoe ke tlhokofatso ea likhoeli tse ngata, Witt o ile a tsoha a le ka har'a sehlahla se mongobo, se koahetsoeng ke limela tse khanyang. O ne a utloile bohloko bo boholo, empa ka nako e tšoanang maikutlo a matla a tšabehang a khutla. Ka lebaka le itseng, nakong ea tlhokofatso kamoreng e ka tlaase ea tlhokofatso, Witt o ne a sitoa ho sebelisa bokhoni ba hae le ho chesa babolai.
  Le hoja a ne a bonahala a inahanela mollo o fofang ho tsoa ho eena, ho phatloha ha li-pulsars, le melapo e tsoang ho sebetsa se tšabehang sa motho ea lahlang plasma (e thibetsoeng rephabliking ea khale - ka lebaka la matla a eona a maholo a senyang!). Empa joale maikutlo a matla a khutla.
  'Me maqeba a tebileng a bakiloeng ke babolai butle-butle a ile a fola.
  Haufi le Witt ho ne ho e-na le sekoti se nang le motsoako oa limatlafatsi, 'me o ne a monya nako le nako, a robala.
  Mohlala, o bile le toro ... Ya ho ithetsa mme ka nako e le nngwe e le mohale;
  Ho harola setopo e ne e le ts'ebetso e potlakileng, tau e fetohileng e ne e potlakile ha nama e le foreshe 'me e futhumetse. Qetellong ha a qeta, ho ne ho setse masapo feela. Bahlabani ba "maloa ba batho ba batšo ba apereng liaparo, ba hlometseng ka melamu ea boselamose, ba ile ba mo leleka, eaba ba nka masapo a masapo.
  - Mohlabani ea sebete ea ileng a shoa lefu le sebete o tla patoa ho ea ka moetlo oa lehae ka tlhompho e feletseng. - Mohlalosi o ile a phatlalatsa ka lentsoe le phahameng la cheseho.
  - Hoa makatsa! Ha se qetello e mpe hakaalo! - Ho boletse moemphera oa sebaka se tlang. Witt e ntse e le mohlankana torong;
  'Me mohlalosi ea sa tsejoeng a tsoela pele ho khangoa ke thabo e makatsang:
  - 'Me joale re phatlalatsa ho tsoela pele ha tlhōlisano. Ka nako ena, mang kapa mang sechabeng a ka loantša tau e bolaeang.
  Hang-hang Witt Thaler o ile a ema 'me a hoeletsa ka lentsoe le phahameng:
  - Ke batla!
  - Ho hlakile hore o batla ho koahela molato oa hau oa ho se beche ho motho. - Mofumahali Caroline Amidala o ile a mo soma.
  Mohlankana o ile a hoeletsa ka khalefo:
  - 'Me haeba ho joalo! Phoofolo e bolaeang motho ha ea tšoanela ho phela!
  - Empa u na le bahlolisani, sheba. - Mofumahali Caroline o ile a supa sebata se emeng, se hopotsang koena e otlolohileng e nang le sefahleho sa tlou. - Mohlankana enoa le eena o batla ho loana!
  Mohlalosi o phatlalalitse:
  - Kahoo, haeba batho ba babeli ka nako e le 'ngoe ba ne ba bontša takatso ea ho kena ntoeng, joale ba tlameha ho loantšana pele.
  Sechaba se ile sa amohela qeto ena, e leng se hlollang le ho feta le mali a mangata!
  Mohlabani Witt o ile a sheba phoofolo ea tonanahali e nang le kutu e koahetsoeng ke lihlomo tsa makhopho, 'me metsotsoaneng ea pele feela a utloa maikutlo a sa thabiseng ka mokoting oa mpa ea hae. Joale mohlankana enoa o ile a hlōla thabo ea hae, le hoja ho se pelaelo hore sera se ne se le kotsi.
  - U tla fuoa sebetsa se tloaelehileng! - Mohlalosi o ile a phatlalatsa ka lentsoe le pholileng.
  Bahlabani ba ile ba inama ho ya ka moetlo. Eaba ba fuoa sabole le thebe. Mona ho ne ho letetsoe ke mohlolo o mong Witt: o ile a fuoa sabole e le 'ngoe, letsohong la hae le letona,' me sera sa amohela tse peli hang-hang, a nka sebetsa sa bobeli ka kutu ea hae.
  - Ha ho na toka! - Mohlankana o ile a ipelaetsa. - Maqhubu a mabeli khahlano le le leng.
  - Enoa ke Corpse Sucker, o lula a sebelisa nko ea hae lintoeng. Tloaelo e joalo! - Mohlalosi ea sa bonahaleng o ile a araba ntle le ho pata nyeliso ka lentsoe la hae; Ha a li sheba, Witt (Palpatine oa ka moso) o ile a ikutloa a e-na le takatso e matla, "me o ne a hlajoa ke lihlong haholo hore ebe tsitsipano ea hae e ne e tla hlokomeloa. Kahoo a bua joalo ka khalefo.
  - Kahoo mphe sabole ea bobeli sebakeng sa thebe e thata. - Ha ke batle ho ba wimp.
  - U na le tokelo e joalo! - Ho boletse mohlalosi, a fetoha mosa hanyane.
  Nymph e ile ea fa mohlankana sabole ea bobeli 'me ea re ka li-pathos:
  - Loana, knight, u se ke oa nyelisa tlotla ea hau.
  Mohlalosi o ile a boela a phatlalatsa:
  - Tokelo ea ho bolaea kapa ho tšoarela ke ea mohlabani ea nang le sebetsa se hlotseng! Mme le ho setjhaba. Ke nahana hore sena se lokela ho nahanoa.
  - Ka sebele ke tla felisa monna ea sebete ea motle. - Ho boletse Setopo Sucker.
  - Ntle le ho theha hamore, u ke ke ua arola qhobosheane! - Witt o buile ka mokhoa o bohlale.
  Ba ema, tlou ya kwena e ne e le kgolo ho feta mohlankana, mme ya qala ho emela sesupo.
  Nnyo e kganya ya masiba e fofela ho yena mme ya atla mohlankana lerameng la hae le boreledi.
  Witt o ile a hlajwa ke dihlong mme a nka halofo ya mohato, ka yona nako eo letshwao la ntwa la utlwahala. Motho ea anyang setopo o ile a mo potlakela, a tsoka lisabole tsa hae, o ne a lebeletse ho mo nka a sa tsotelle. Mohlankana enoa o ne a falimehile, "me, a qhomela ka thōko, "me ha a khutlela morao, a raha. Kotlo e ile ea otla thebe, ea lla ka molumo o nyonyehang.
  - Hey, ngoana! Hlokomela lieta tsa hau, li ntle.
  Witt e monyenyane o ile a ikoahlaea e le kannete hore ebe ha aa ka a hlobola liteki tsa hae; Mora oa mosali ea futsanehileng o hloka lieta tse ntle. 'Me eena Witt e ntse e le moshanyana, kahoo a ka tsamaea a sa roala lieta ntle le lihlong.
  Ntoa e ile ea tsoela pele, eaba mohlankana eo o hlokomela hore sera se ne se le mano haholo ka kutu ea hae. Sabole e tsamaea kapele hakae, ha matsoho a sa sisinyehe, ebile a phahame ka bolelele.
  - Bophelo bohle ba ka ke ne ke lora ke palame tlou, ke sa loane. O nyonyeha haholo.
  Ka ho arabela, ho lla ho hoholo:
  - Hore ha u rate motho. Ke kamoo morabe oa hau o leng tlaase kateng.
  Witt o ile a tsoela pele ho fetola tsela, ho etsa miller, e 'ngoe ea mekhoa e sebetsang
  Kendo, empa ho hlakile hore botumo ba mohlabani ea hloahloa ha boa ka ba tla ho mohanyetsi oa hae lefeela. O ile a khona ho mamella ntho e 'ngoe le e 'ngoe a ba a sebetsana le likotlo tse bohloko. Ka mohlala, lets'oao le leng le ile la otla Witt sefubeng, T-shirt ea hae ea pongoa, mohlankana enoa a phunya mokokotlo, a phonyoha tlhōlo e tebileng. Ntsu ea Russia e hlooho li peli e ile ea senyeha 'me ea khaoloa ka halofo.
  - A bonyatsi! - Witt o ile a bua mme a phethahatsa mokhoa oa "Butterfly", empa hape litlhaselo tsohle li ile tsa fetoha
  E hapetsoe hape. - Nosed diabolose.
  O ile a tsoa maqeba hape, a ntse a ngoapa letsoho, eaba o otloa lehetleng. Witt o ile a ikhula, hang-hang a hlokomela hore o ne a felloa ke tšepo ntoeng eo, a tobane le molekane oa sera ea nang le tsebo ho mo feta. Ho feta moo, mohlankana enoa o ne a e-s"o be le phihlelo e ngata ea kendo.
  Mofumahali Caroline le eena o ne a tšoenyehile:
  - Ke 'na leoatla la ho qetela la ho se emise mohlankana oa ka. Bokahohleng bona o teng ka ho feletseng
  Ke osele, mme o tla shwa, ha ho motho ya tsebang ka eng.
  O ne a batla ho itihela ka ntle ho lebala. Joale, joalokaha lehlohonolo le ne le ka ba teng, ho ile ha hlaha moloi eo a mo tloaetseng.
  - Ke botle bo bokaakang, ha se hore a thunye ka molamu kapa a tsokotse maoto. Ke tseba Setopo Se Sucker! Ke eng, ka sebele o tla bolaea, esita le ho soma setopo. Kahoo hore na ua rata kapa che, u tla tlameha ho inehela ho 'na.
  - Le ka mohla! - Ho boletse Princess Caroline.
  Moloi oa lehlakore le lefifi la matla o ile a beta:
  - Tabeng ena, o ka rekisoa ho sesole, 'me u tla sebeletsa masole a mashome a mabeli ka letsatsi. Kapa, ka lehlakoreng le leng, u kene ka har'a ntlo ea 'musi, moo ho nang le likete tsa hau,' me u tla omella ka lebaka la melancholy le ho ithiba.
  Khosatsana ea rora ka sebete.
  - Ke tla fetoha mohlabani!
  Moloi a hoeletsa:
  - U ngoanana ea fokolang ea sa tsebeng mekhoa ea boselamose ea mantlha. E, u tla chesoa ntoeng ea pele.
  Caroline o ile a khopisoa:
  - Mong'a Khanya o tla nthuta! E, "me ke matla "meleng!
  Moloi a tšeha ka mokhoa o nyonyehang:
  - Mong'a Khanya? E, ke moithati. Ho ke ke ha etsahala hore a atlehe nthong leha e le efe ea bohlokoa. Kahoo nka u etsa mosali oa ka le ho fetisa tsebo ea ka joaloka ea ka.
  Mofumahali o ile a lla ka mokhoa o makatsang:
  - Na u batla ho ba molimo?
  Moloi a rora ka matla:
  - Hobaneng ho se joalo! Hore ke mpe ho feta bakopi ba bang?
  Caroline o ile a bua ka tieo le ka mantsoe a nyatso:
  - Ua nyontša. Ke tla tenoa ke ho ntšoara ha hao.
  Mahlo a Moleki a ne a benya ka lebone le krimsone.
  - Che, ke tla u hopola.
  Ha ba ntse ba bua, maqeba a Witt a ile a eketseha. Mohlankana enoa a ikhula, o ne a se a ntse a qala ho ikutloa a tsekela ka lebaka la ho tsoa mali. Sefi se anyang se ile sa etsa tlhaselo e 'ngoe, ho tsokotsa ho tšabehang hoo ho ileng ha batla ho khaola hlooho ea mohlankana eo 'me ea khaola lerama la mohlankana eo.
  - O ile a re bastard. - Nakong ea lintoa, Velcro ho e 'ngoe ea liteki tsa hae e ile ea tla e sa tsitsa.
  'Me lieta li ile tsa itšoarella ka thata. Empa pululelo e ile ea otla mohlankana ea nang le bokhoni, a qhomela holimo ka matla. A tsoka leoto la hae, "me seeki, joalo ka lejoe le tsoang letjeketjaneng, sa fofela sefahlehong sa Setopo Sucker, se otla serethe sa hae se kobehileng mahlong. O ile a bokolla, a ferekana motsotsoana.
  Witt o ile a etsa e 'ngoe ea mekhoa e thata ka ho fetisisa ea Jedi Kendo, "fan e meraro" mme a khaola kutu ea monster. Seliba sa mali se fafalitsoeng, Corpsesucker e ile ea khutlela morao, maoto a atolohile. Mmetso wa hae o ne o ntsha lerata le tshabehang.
  Mahlo a Witt a ile a benya ka bohale:
  - Sera se haufi le ho timetsoa ka ho feletseng! Ke tla hlola!
  Mohlankana o ile a hlasela sera; Setopo se ile sa khutlela morao, sa thekesela 'me sa fosa likotlo. Ho e-s"o ee kae o ile a tsoa maqeba a "maloa a tebileng "me a liha sabole ea hae. Eaba o itšoara feela ka ho ferekana, a fetola thebe. Ka thabo, Witt o ile a etsa motsamao oa fereko, a hlaba mohanyetsi oa hae pele hloohong, eo a ileng a khona ho itšoara, eaba ka mpeng. Ho phunya ho ne ho tebile, 'me mala a tsoa. Joale, ha a bona hore sera se fokotsehile ka ho feletseng, Witt o ile a etsa mokhoa oa "borashe" 'me a phunya lehata la hae. O ile a oela a shoele.
  - Mohlabani ea bitsoang Witt, ea bitsoang ghost, o ile a hlōla. Mohanyetsi oa hae, Corpse Sucker, Smashing Trunk, o se a batla a shoele. Hona joale mohlankana ea hlōtseng o na le tokelo ea ho mo bolaea kapa che.
  Boidiidi bo ne bo le lerata, ho hapilwe tse ding tsa ho betjha ha tse ding tsa lahleha, empa bohle ba ne ba nyoretswe madi haholo.
  Re kopane, ka maikutlo a makatsang le sello se makatsang:
  - Qetella eena! Khaola hlooho 'me u e fanyehe thupeng! - Ba ile ba hoeletsa. - Ena ke tsela eo tloaelo e laelang ho sebetsana le ba lahlehileng ka eona.
  Witt a sisinya hlooho, thabong ya ntwa o ne a ntse a ka bolaya, empa ha kgalefo ya hae e fedile. Ho khaola hlooho maling a batang ebe o e sebelisa hampe ha ho melao ea hae. Mohlankana o ile a inamisa hlooho ea hae e khanyang 'me a re ka tieo:
  - Che, nke ke ka bolaea sebōpuoa se se nang thuso.
  - Mo timetse! E phethe! "Letšoele le ile la tsoela pele ho hoeletsa "me litho tse fapa-fapaneng tsa qhomela holimo. Le squeals - Re fe monate!
  Emperor Palpatine oa ka moso o ile a bontša bokhabane bo sa utloahaleng:
  - Sera se hlotsoe, esita le ho holofala, u batla eng hape!
  -Motsoalle oa hau ke sethoto. Ka ho siea Corpsesucker a phela, o iketsa sera se shoang.
  A ke ke a tšoarela ho tlotloloha le tahlehelo ea kutu. - Moloi a bua ka mafome a mafome. - Ke hobane'ng ha u le sethoto? U se ke ua hoeletsa, ua e qeta?! O tla o mamela!
  - Ke na le mali a lekaneng! - Ngoanana oa khosatsana a araba. - Hona ke hobane'ng ha le le sehlōhō hakaale? Na ha ho khonehe ho ithabisa ka tsela e "ngoe?
  Moloi, eo sefahleho sa hae se neng se ipatile ka kobong, a letsa mololi.
  - Empa joalo ka?
  Caroline, a sa pata ho teneha ha hae, o ile a araba:
  - Mamela lipina, mohlala! Kapa ho etsa linomoro tsa bonono, mefuta eohle ea mananeo a boithabiso, le liphoofolo.
  Moloi, eo sefahleho sa hae se ipatileng, empa lihlooho tse tukang li ntse li khanya ka lebaka la lefifi, a bua ka lentsoe la nko:
  - Lephephe lee ke la mofuta ofe? Che, ha e thahaselle! Mefuta eohle ea li-buffon le li-buffoon e ke ke ea nkela ponahalo ea mali sebaka.
  Mofumahali o ile a sotha sefahleho sa hae ka boomo:
  - Ehlile?
  Moloi, a sosobanya sefahleho, a benya mahlo, a rora.
  - Ho thoe'ng ka libini tsa 'metso ea bona e tiisitsoeng? Ka thuso ea boselamose le boloi, u ka etsa 'mino le lentsoe leha e le lefe hape. Re ka e etsa. 'Me haeba re batla, joale lihora tse hlobotseng li tla tantša.
  Wizard e ile ea phahamisa monoana o molelele, o nang le manala:
  -Che, ngoanana, ntoa e tebileng ea gladiatorial e molemo ka ho fetisisa.
  Mofumahali Caroline o ne a hanana le sena ka botlalo, empa ha a ka a hana.
  Witt Thaler o ile a fumana chelete bakeng sa ntoa, 'me ka nako e tšoanang a etsa chelete ka ho becha. Joale mohlankana, ea neng a e-s"o fole ntoeng e fetileng, le ba lemetseng, ba tlameha ho loana le bona
  Tau e fetohileng. Empa haeba maqeba 'ohle a sebata a ne a fola ka thuso ea boselamose, mohlankana eo o ile a tsoa a koahetsoe ke maqeba a macha. Witt o ile a hlobola T-shirt ea hae e nang le mabadi "me a rola liteki tsa hae, a li beha ka hloko ka thōko "me a nka sabole ka matsoho a mabeli. Kahoo a hlobotse a le ka har'a jean ea hae e phuthoang, o ne a bonahala a le motle haholo ho Khosatsana Caroline. Ho ne ho bonahala maqeba a pharalletseng holim'a 'mele o betliloeng. Moshanyana o ile a pikitla mahetleng a hae a thata, a leka ho qobella bohloko boo ho sebeletsa khalefo ea hae. Maoto a hae a sa roala letho a utloa bokaholimo bo chesang ba fatše bo futhumatsoa ke lebone la maiketsetso.
  Witt Thaler o ile a phunya kako. Bamameli ba ile ba opa liatla.
  E ile ea honotha ka lentsoe le phahameng:
  - Ha ho na tlhoko ea ho tsebisa bahlabani! E-re ntoa e be e thahasellisang!
  Tau, ntle le ho emela forei, ea tlola, e leka ho phunya sera ka masholu a eona a meno. Ha aa ka a atleha; o ile a qhomela morao "me a khona ho mo otla ka serethe sa hae. Sebata se ile sa halefa, sa tlolela pele, "me sa oela ntlheng ea sabole. Ka nako ena moshanyana oa gladiator le eena o ile a makala - mali, a neng a le khubelu pele, a fetoha a matala.
  - Tsena tsohle ke tsa eng? - O ile a botsa Mofumahali Caroline ea maketseng.
  - Sena se fana ka maikutlo a hore phoofolo e fetohile e tsitsitseng le e matla haholoanyane, ho ikamahanya le maemo ho eketsehile. - Moloi a araba ka lentswe le lerootho.
  Ngoanana o ile a etsa qeto e hlakileng:
  - Sena se mpe!
  Lentswe la moloi le ile la hlasimoloha le ho feta.
  - Hobaneng! Mohlankana oa hau ke mohlabani e moholo, ke feela hore ho rohakana ho tla ba monate ho feta.
  Tau ea drakone e ile ea tsoela pele ho tlola, e sa ele hloko mali, e ne e potlakile haholo 'me mohlankana a se na nako ea ho qoba. Kahoo Witt o ile a etsa sekhechana, a qhoma joalo ka sebapali sa acrobat, eaba o qoela joalo ka loach, a tabola mpa ea tau. The fanged terminator o ne a bonahala a sa ele hloko sena, a tsoela pele ho lelekisa mohlankana ho pota lesale.
  - Demet! - Witt o boletse ka ho teneha. - Lehare le ke ke la u nka.
  Mohlankana enoa o ile a qala ho khathala ke ho lahleheloa ke mali. Ka ho phunya ka nepo, o ile a khona ho phunya leihlo la tau, empa leha e le ka leihlo le le leng, sebata se ile sa lula se le kotsi, 'me, ha se tšoara nako eo, ka bohloko se ile sa betsa maroo a sona a manala likhopong. Manala a ile a siea metsero e tebileng e tšeletseng.
  - A bonyatsi! Ho rusolla nama! - Mohlankana o ile a lla.
  Ho ne ho bonahala eka tau e ka be e ile ea fokola khale ka lebaka la ho lahleheloa ke mali, empa litlhaselo tsa eona li ile tsa eketseha ka potlako le ho feta. Ka makhetlo a 'maloa menoana a ne a batla a phunyeletsa abs,' me e 'ngoe ea phunyeletsa mosifa oa Pectoral oa Thaler, oa e fahla habohloko. Mohlankana a thekesela, 'me meno a mo tšoenya.
  hlaba lehetleng. Witt o ne a fufuleloa, a tšolohile mali, 'me a khona ho tsoa a bile a phunya 'metso oa hae ka lehare. Sebata se ne se tsoa mali, mothapo o moholo oa phunngoa, empa ha oa ka oa lahleheloa ke lebelo.
  - U tšoana le zombie, ho sa tsotelehe hore na u arabela hakae. Mohlomong ha ua nepahala Leo. - Ho boletse mohlankana eo.
  O ile a leka ho loantša leihlo la ho qetela, empa a fosa, a siea mola o mong o nang le mali molomong oa hae. tau
  Ke ile ka mo otla hape ka letsoho la ka.
  - 'Me tsena li tsoa hokae? - Ka ho tsieleha, mohlankana enoa o ile a otla mohanyetsi oa hae ka matla 'ohle a hae ho fang-saber. Ka lebaka la ho tšoha ho matla, lesapo le ile la phatloha 'me lero le lesoeu le tsoa ho lona.
  - Lumela! - Moloi o ile a bua ka lentsoe le monate haholo. - Ho hlakile hore motsoalle oa hau o ile a etsa qeto ea ho chorisa lehare la hae, ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, ho na le boikutlo ba boikhohomoso bo tebileng.
  - U ne u batla eng? Vitka ke monna ea bohlale. - Mofumahali Leia o ile a araba, a ntse a khotsofetse.
  Kotlo e latelang qetellong e ile ea khaola menoana. Sebata se ile sa qala ho pota-pota, joalokaha eka se ne se lahlehetsoe ke mokhoa oa sona. Witt a hatella, likotlo tsa hae tsa e-ba bohale le ho feta, ha a bona hore tau e fetohileng ea sesa, mohlankana eo a eketsa matla.
  - Ha ke rate nama ea tau! - Mohlankana ea sebete o ile a hoeletsa.
  - Mo otle Vitek, o motle haholo. - Princess Caroline o ile a hoeletsa.
  Mohlankana enoa o ile a otla mofeng oa bobeli, ka lehlohonolo sepheo se ne se le bonolo. Lekhetlo la pele ha lesapo le sa inehele, ke ile ka tlameha ho le eketsa. Qetellong, ntlha ena le eona e ile ea oa, tau e ne e maketse ka ho hlaka.
  - U joang hona joale, ntle le menoana, katse e kholo feela, e ahlotsoeng lefu! - Ho boletse Witt ea halefileng.
  Ho tsikitlanya meno le ho bobola ya eba karabo ya hae. Ntoa e ile ea tsoela pele ka mokhoa o makatsang, drakone-tau e ile ea tsamaea ka mokhoa o hlakileng ho hlasela, empa metsamao ea eona e ile ea lahleheloa ke bohale ba eona. Moshanyana, ea ileng a utloa ho phahama matla, le eena
  sa kgaotse ho lwana mme qetellong sa phunya leihlo la ho qetela. Lekhetlong lena lehare le ne le bonahala le teba haholoanyane 'me le fihla bokong.
  - Bravo, mo bolaee! - Princess Caroline o ile a hoeletsa.
  Holo kaofela e ile ea kopanela mokhoeng oa ho bina.
  - Mo phethe, mo qetele!
  Mohlankana e monyenyane o ile a raha hape, 'me, a qhomela ka mor'a hae, a otla ka ntlo e chitja. Tau e fetohileng e ne e bonahala eka e qalile ho lahleheloa ke mokhoa 'me e tsoile sefahleho ka makhetlo a mangata. Qetellong, ha moshemane eo a e fanyeha, o ile a kenya lehare sefubeng sa hae "me a leka ho le phunyeletsa ho ea fihla pelong. Liropo tse nang le manala li ile tsa otla likhopo, tsa li ngoaea, eaba li phunya nama, empa Witt ka manganga ha aa ka a tlohela lehare, le hoja a ne a tabohile likoto. Mona ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e etsoa qeto ka thato, likhahla li ile tsa tsoela pele ho phunya le ho tabola nama e nyenyane.
  - Mo lahle! - Mofumahali Caroline o ile a bohola. Sello sa hae sa sala se le seng.
  - E tlise qetellong! - Letshwele la puruma.
  Qetellong, lehare la Witt le halefileng le ile la phunya ho fihla pelong, "me sebata sa khutsa, linala tsa feta har"a nama e nang le mamello ka lekhetlo la ho qetela.
  - Che, ho bonahala ho le joalo! - Mohlankana o ile a ntša moea. - Mahlaseli a lefifi a akhetsoe leroleng.
  Mohlalosi oa wizard o phatlalalitse.
  - Witt, sepoko sa lefu, e bile mohlodi hape; naleli e ntseng e phahama ea lebala. O tla fumana moputso oo a o fumaneng.
  Ka polelo ena, pono ea Thaler e ile ea fela, joalo ka moholi ha ho ne ho thakholoa kotopo e matla ea moea.
  'Me ho tloha moholi ona ho hlaha ... setšoantšo se matla, se selelele sa monna kapa sebōpuoa sa humanoid ka hood. Ho utloahala lentsoe le qhekellang, le tšoanang hantle le lentsoe la moloi eo torong.
  - U loanne hantle Witt ... Ke bona ho uena tsebo ea mohlabani ea tsoetsoeng!
  Thaler a ema. Nakong ea boroko, maqeba a hae a ne a fola, 'me maqeba a ile a fela 'me a se ke a bonahala haholo.
  Mohlankana a bua, a otlollela letsoho ho monna:
  - Kea u leboha ka ho mpholosa, monghali ...
  Mohlankana eo o ile a lahlela letsoho la hae morao 'me a beta:
  - Che kea leboha! Teboho leha e le efe e lebisa mohaung le bofokoling!
  Witt o ile a bososela ka matla mme a honotha:
  - Empa u pholositse bophelo ba ka ... Kahoo ke tlameha ho u leboha ka tsela e itseng!
  Ka tšohanyetso monna eo o ile a lahla sekoahelo sa hae. Mohlankana o ile a nyarela sefahlehong se senotsoeng. Monna enoa o ne a e-na le ponahalo e khabane, a shebahala a le moholonyana ho feta mashome a mane, a le molala o matla, le litelu tse kobehileng, tse khutšoane. Ponahalo mahlong a hae e matla haholo, u ka bona hang-hang hore o tloaetse ho laela, 'me likarolo tsa hae li matla-li matla ebile li matla.
  Le hoja monna enoa a ne a sa tloaelana le Witt, ho ne ho bonahala eka mohlankana enoa o kile a mo bona kae-kae. Le hoja ho le thata haholo ho lebala litšobotsi tse joalo tsa sefahleho tse hlalosang maikutlo le tse matla, boemo ba borena, le mahlo a 'musi ea tsoang bongoaneng. Empa ka nako e ts'oanang, ho sa tsotellehe ponahalo ea eona e ntle, lentsoe le hlaba, le nyonyeha, joalokaha eka le tabohile, ho sa tsotellehe molumo.
  Monna eo o ile a sheba Witt mme, ntle le ho fetola sefahleho se thata, a re:
  - Ke u pholositse eseng ka lebaka la lerato, empa hobane ke u hloka!
  Mahlo a sebui a ile a phatsima hampe:
  -Ke u nka u le seithuti sa ka, 'me ke tla u bulela tsebo ea matla eo Jedi a sa itetang sefuba ho e lora ... Empa tseba hore seo u se boneng kamoreng e ka tlaase ea tlhokofatso e ntse e le lipalesa ha li bapisoa le se u letetseng!
  Witt o ile a ema 'me a re ka tieo:
  - Ke se ke lokile! O itokiseditse eng kapa eng - boloka Caroline feela!
  Monna o ile a korotla ka nyeliso e feteletseng:
  - Ho khomarela ke bofokoli! Bofokoli bo boholo boo Sith a ka bo khonang! - Mona lentsoe la morena e motšo le ile la e-ba kotsi le ho feta. - Ha e le hantle, ha ba khone, ha baa lokela ho e lefella, empa ... Ka mokhoa o makatsang, ke tla lokolla Caroline bokhobeng! Feela e le phapanyetsano bakeng sa kutlo ea hao e feletseng, e le hore u ka hlapanya hore ka nako e nepahetseng u tla phetha ka ho feletseng leha e le efe ea litaelo tsa ka!
  Witt ka kutlo o ile a khumama fatše "me a hlapanya ka kano e khōlō.
  Eaba monna eo o re:
  - Ho tloha joale ho ea pele, lebitso la hau le lecha ke Darth Sidious! Ke Darth Plagueis mosuoe le monghali oa hau!
  Ho tloha tsatsing leo ho ea pele, Witt, kapa hona joale ke Darth Sidious, o ile a qala ho ikoetlisetsa ho etsa terata le mekhoa ea matla a lefifi. Thuto e sehlōhō le e hlokang mohau. Empa morena e mocha e motšo o ile a utloa matla a ntseng a hōla ka potlako ka hare ho eena. O ile a ba matla le ho feta letsatsi le letsatsi, beke le khoeli.
  Darth Plagueis, ntle le toro ea hae ea ho se shoe, o ne a e-na le merero ea ho tsosolosa puso ea Sith. Witt Thaler o ile a fetola lebitso la hae ho Palpatine mme a fetola ponahalo ea hae hanyane, hammoho le menoana ea hae. O ile a fetoha motho ea fapaneng, a nkela motho ea tšoanang sebaka sa lelapa le hlomphehang la Palpatine.
  O ile a qala ho phehella mosebetsi oa boipheliso e le ofisiri, ha ka nako e tšoanang a ntse a ntlafatsa tsebo ea hae ea matla a lefifi. Ho phaella moo, Darth Plagueis, ea neng a e-na le boemo ba molao ka ho feletseng ba rakhoebo e moholo, o ile a boloka lentsoe la hae.
  Ka mor"a lefu la morena, mora oa hae e monyenyane o ile a atleha. Darth Plagueis o ile a hlohlelletsa tlhaselo ea Hutt ntlong ea borena. Mojalefa, khaitseli ea hae, moen"ae le malome ba ile ba bolaoa.
  Ka mor'a moo, molaoli-kapotene oa balebeli ba ntlo ea borena o ile a beha Caroline, ea tummeng har'a batho.
  Lilemo tse "maloa tsa botlamuoa li ile tsa matlafatsa mosali enoa ea matla, "me a qala ho busa ka thata le ho feta. Mme morali oa hae Seraphim, ea hōletseng ntlong ea baitlami, e ile ea e-ba mojalefa oa 'muso oa Naboo.
  Leha moratuoa oa hae oa pele a ile a khutlela pusong, Palpatine o ile a tlameha ho pata boitsebahatso ba hae mme a lule a le ka thoko hajoale. Le hoja tšusumetso ea hae 'musong e ne e matlafatsa kamehla.
  Motsamaisi-kakaretso o ile a hlokahala haufinyane - ho bonahala a tsoa kotsi, empa Palpatine o ne a le ka mor'a eona. Mme haufinyane, Sith Lord o ile a batla hore Witt Thaler a nyehele lerato la hae la pele - Mofumahali Caroline.
  E ile ea theohela ntoeng ea lefu le Plagueis. Ho feta moo, matla a ile a bonahala a batla a lekana. Ha Sith ka bobeli ba khathetse ke ntoa, Palpatine o ile a inehela 'me a honotha:
  - Ke tla bolaea lerato la ka 'me ka nako e ts'oanang masala a botho a ntseng a phunya ka ho' na! - Mona morena e motšo o ile a phahamisa lentsoe 'me a phaella ka ho hlaka. - Empa ke hlapanya, nke ke ka u tšoarela ka sena mme ka sebele ke tla u timetsa!
  Takatso ea ho sebetsana le ba boemong bo phahameng ka ho fetisisa ke ea tlhaho ea Sith. Matla a ka a ke keng a finyelloa a hlahisa mohono oa hao; bohlale ba ka bo fepa lenyora la hao la tsebo; lintho tseo ke li finyeletseng li tsosa takatso e matla ea ho li pheta! - Darth Plagueis o ile a re ho Darth Sidious, 'me a tsoela pele ka pososelo. - Ka ho bolaea batho ba haufi le uena le bao u ba ratang haholo, u tla fumana mohloli o sa utloisiseheng oa matla ka hare ho uena. Ke ikutloa eka u tla ba e moholo ho Sith - ha u senya bofokoli ba ho qetela ba motho ho uena!
  
  
  MOHLOLO MOHLOLO
  - Ho kile ha e-ba le mokolonele oa Lebotho la Moeeng ea ileng a fumana ts'oaetso e matla ea likhetla nakong ea ntoa ea Afghan. Mme o ile a lahleheloa ke monyetla oa ho ba le bana ba hae, le hoja a ne a hlile a batla sena. Mosali o ne a rata mokoronele haholo 'me a ea ho ea kopana le eena halofo ea tsela; Ntate oa bona ea ba hōlisitseng o ile a ba hōlisa e le Masparta. Empa ho ne ho ntse ho sa tshwane. Bashemane ba ile ba hōla ba le matla ba bile ba phetse hantle, empa ha baa ka ba bontša matla leha e le afe a khethehileng.
  'Me nkhono Vanga o ile a bolela esale pele ho koloneli hore moemeli oa bana ba hae e tla ba mohanyetsi oa bokamoso ba lefats'e le bokahohle. Eaba mokoronele o etsa qeto ea ho ea ho moloi e mong ea tummeng e le hore a ka thusa mosali oa hae ho ima ka mohlolo.
  Ka sebele moloi enoa o ne a e-na le bokhoni bo bongata, empa ha e le hantle e ne e le moloi oa boemo bo phahameng ka ho fetisisa. O ile a bolela hore a ka etsa sena 'me a fa mokoronele mora, empa a batla chelete e ngata haholo.
  Mokoronele o ne a e-na le thepa e itseng Moscow, hammoho le likhau tsa bohlokoa tse hapiloeng nakong ea ntoa le li-dushmans le Chechens.
  O ile a bokella chelete ena e hlaha - limilione tse milione le halofo ... Hoa makatsa le hore motho ea nang le phihlelo, 'me kahoo o rekile thetso. Empa ho hlakile hore moloi enoa o ne a e-na le mpho e tebileng ea hypnosis, tlhahiso, tsebo, eo esita le Kashpirovsky ka boeena, kapa ralipolotiki oa maemo a lefats'e, a neng a ka honohela ho thetsa.
  Ho sa le joalo, moloi enoa o ile a etsa moetlo o mebala-bala o etsoang sethaleng, ho sa tsotellehe hore na o robatsa mosali oa mokoronele. Eaba o kenya peo e tsoang ho mofani ka popelong ea Venus.
  E ne e se bomenemene bo rarahaneng haholo. Empa e atlehang. Mosali, (joaloka Moroetsana Maria), o ile a emola ngoana ka mokhoa o sa tsitsang - ka tsela eo, o ile a lula e le moroetsana, kahoo monna o ile a lahleheloa ke matla a hae a botona ka ho feletseng ka lebaka la kotsi.
  E mong le e mong o ne a thabile "me ka nako, mosali eo a beleha ngoana ea phetseng hantle oa ngoanana. Leha ho le joalo, o ne a fapane ka ho feletseng le ntate oa hae oa brunette le 'mè oa moriri o lefifi. Empa le hoja ntate a ne a bala bara ba hae, o ne a rata morali oa hae. Ke ka tsela ea hae feela, ho mo hōlisa joaloka Spartan - ho mo halefisa le ho mo koetlisa.
  Ngoanana eo o ile a hōla kapele, a bontša litšekamelo le bokhoni bo phahameng. Haholo-holo tsa nama. Moriri oa hae o motenya, o le makukuno, oa khauta, 'me o motle ka mokhoa o makatsang.
  Empa ha ngoanana eo, a sa roala lieta, a qala ho matha lehloeng la Pherekhong - ka tloaelo a tsoha ka halofo ea hora ea bone hoseng - ho etsahetse ketsahalo. Ke kamoo a neng a atisa ho qala kateng letsatsi le leng le le leng. Ho matha ho joalo hoseng, ho ntse ho le lefifing la pele ho mafube. Haholo-holo Spartan.
  O ile a potlakela lik'hilomithara tse leshome le halofo, maemong a leholimo leha e le afe, e le hore a ka fumana matla a letsatsi lohle. Ka tlhaho, ena ke qalo feela ea koetliso, hobane Vladlen (lebitso la tlhompho ea Lenin le Stalin!) O ne a amehile ka ho teba litabeng tsa ntoa. O bile a kenela litlholisano, a otla banana ho ba etsa ba baholo le ba baholo ho eena.
  Empa e ntse e le ngoanana ea lilemo tse ka bang leshome, "me o matha ka likutu tsa ho sesa feela. 'Me moriri oa khauta o shebahala joaloka lelakabe. 'Me lehlanya le ahlotsoeng le emetse ngoana. Kamoo ho bonahalang kateng o ile a lokisa leraba esale pele, kaha ngoanana eo o matha ka potlako hoo e seng motho e moholo e mong le e mong ea tla e tšoara.
  Lifi tse 'maloa tse patiloeng hantle li ne li le tseleng ea ngoanana eo. Boemo bo ile ba mpefatsoa ke hore ho ne ho e-na lehloa "me litselana tsohle li ne li koahetsoe. 'Me Vladlen, ngoanana ea neng a matha a sa roala lieta le halofo a hlobotse boemong ba leholimo leha e le bofe, o bile a thabela lipapali tse joalo tse feteletseng. Etsoe, mathata a re matlafatsa feela "me se sa re bolaeeng se re matlafatsa.
  Sefi se ile sa tima, sa phunya leoto la ngoanana habohloko. Ka lehlohonolo, ka lebaka la koetliso, masapo a ne a le matla hoo a neng a ke ke a robeha lerabeng la bere.
  Empa Vladlen o ile a nkoa ka botebo. Mme ho ne ho le bohloko haholo. Mme senokoane se ile sa leka ho hlasela le ho beta ngoanana oa karate. Vladlen o ile a itšoara hang-hang 'me a mo otla selelung ka serethe. Empa senokoane se ile sa bonahala se le matla. O ile a heletsa a tlolela morao, a ntse a hohla mohlahare oa hae o matetetso. Eaba o ntša thipa.
  Ngoanana enoa o ile a iphumana a le lerabeng, a sa hlomela a bile a batla a hlobotse, khahlanong le lehlanya le nang le thipa e telele.
  Ho ile ha latela tlhaselo e matla, 'me Vladlen a inama 'me a otla mohanyetsi oa hae ka hlooho ho plexus ea letsatsi. Thipa e ile ea feta, ea phunya mokokotlo oa ngoanana. Vladlen o ile a tšoara letsoho la hae 'me a fetola tsela eo a otlang ka eona. Keletso e ile ea phunya senokoane hang-hang 'metsong. Lehlanya le ile la khangoa mali a lona eaba hang-hang la shoa.
  "Me ngoananyana, ha a se a entse tefetso ea hae ea pele, a hooa:
  - Ho felile!
  Leha ho le joalo, e ne e le polao, 'me leoto le neng le le sefing le ne le tsoile likotsi tse mpe.
  Ka bomalimabe, lehlanya le ne le e-na le batsoali ba nang le tšusumetso e matla, 'me Vladlen o ne a le kotsing ea mathata a tebileng. Ho ile ha etsoa boiteko ba ho bolaea bophelo ba hae, "me ho ile ha jaloa lithethefatsi ka tlung ea bona. Mokoronele o ile a tlameha ho romela ngoanana eo libakeng tse ling tse hōle. Ho ea sekolong sa Russia karate ka Siberia.
  Moo, ka tlas"a lefatše, balumeli ba matsoalloa ba ne ba "nile ba phela le ho sebeletsa ka makholo a lilemo.
  Leha ho le joalo, sena ha sea ka sa pholosa mokoronele. O ile a thunngoa ke senoi, "me mosali oa hae a tšoaroa ka liqoso tsa lithethefatsi. Ho ne ho bonahala eka ho na le motho ea hlileng a lokisang lintlha le lelapa la hae. Mor"abo rōna e monyenyane le eena o ile a tšoaroa ka lehlohonolo; Mme moshanyana wa dilemo tse leshome le metso e mene o ile a romelwa koloneng ya bana. Lithethefatsi le tsona li ne li bakoa ke eona.
  Le hoja qalong nyeoe eo e ne e le leshano. Empa ka lehlohonolo, ho ea ka melao e mecha, o ne a ke ke a fuoa lilemo tse fetang tse tšeletseng.
  "Mè e ne e le setsebi sa liatleletiki "me o ne a boetse a ikoetlisa joaloka Mosparta. Ka hona, koloneng ea basali, kapele o ile a fumana bolaoli 'me a khona ho fumana mosebetsi o motle. Mor'abo rōna e monyenyane, ea matla le ea koetlisitsoeng hantle ka mekhoa ea ho loana, le eena e ile ea e-ba e mong oa bahlabani, eaba e e-ba moetapele oa sehlopha. Ka mor'a ho qeta karolo ea boraro ea kahlolo ea hae, o ile a tsoela pele ka parole 'me a lokolloa kapele. Russia, melao ea batlōli ba molao ba bacha e na le botho, 'me motho a ka ba a re ke lehlohonolo hore ebe o ile a ea leetong la hae la pele a le lilemo li leshome le metso e mene feela.
  Ka kakaretso, taba ea hore mokoronele, ho ea ka neano, e ne e le motho ea ratang thuto ea Spartan ka ho hlakileng e ile ea tsoela lelapa la hae molemo. Ba matla ba batla ba le molemo chankaneng, empa ba fokolang ba batla ba le babe teroneng! Moshanyana o ile a feta sebakeng seo ntle le kotsi ho eena mme a ba a fumana thuto e phahameng ea molao (!). Kamoo ho bonahalang kateng ha aa ka a nkoa ke lerato la masholu, 'me mehla e fetohile - e fetohile ntho e sa tloaelehang ho ba senokoane. Ho e-na le hoo, e ile ea hohela khoebo.
  Thuto ea molao e bohlokoa ho mohoebi. Le 'mè oa hae, boemo bo ne bo le boima ho feta - e ne e le motho e moholo,' me tlōlo ea molao e tebileng e ne e kenngoa ho eena nyeoeng e iqapetsoeng. Ka ho toba mohlophisi oa syndicate bakeng sa lipalangoang le thekiso ea dope. 'Me ho batla ho le thata ho hlahloba nyeoe hape. Kahoo maemo a mangata a phahameng a tla qetella e le maoatla.
  Empa "mè oa hae o ile a khona ho mo isa sebakeng se setle haufi le Leoatle la Caspian, "me moo a fumana mosebetsi e le mohlokomeli oa letlōle la sechaba. Molebeli oa teronko o ile a ngola libuka tse 'maloa, a ba a bapala lifiliming. Hobaneng ho se joalo?
  O mosesane ho feta lilemo tsa hae, o matla 'meleng, mosali e motle ea nang le sefahleho se hlakileng le selelu sa monna.
  Kahoo, ha e le hantle, o ne a e-na le nako e monate sebakeng seo, ha aa ka a tima bophelo. A ba a ba le bana. Moshanyana o ile a koetlisoa ho tloha betheng, 'me a khantša bophelo ba letsatsi le letsatsi chankaneng. Leha ho le joalo, joalokaha ho tšoanela godfather, 'mè oa hae o ne a sa sebetse, kahoo o ne a e-na le nako e ngata ea mahala.
  Vladlen o ile a khutla lilemo tse supileng hamorao - a fetile boemo bo phahameng ka ho fetisisa ba ho qalisa lipapali tsa ntoa. Le hoja tšoso ea boiphetetso e ne e e-s'o fete ka ho feletseng, mohlabani o ile a fetola lebitso la hae la ho qetela ho Shamanova - a siea lebitso la hae la pele.
  Kaha ntate oa hae o ne a hlile a le botsoalle le General Shamanov ea tsebahalang, phetoho ea fane e ile ea e-ba ea tšoantšetso haholo.
  Vladlen, eo bokhoni ba hae bo leng bo tsotehang, 'me sekolo sa hae se thata haholo' me ka nako e ts'oanang se na le kelello ka ho feletseng, se ne se se na motho ea lekanang le lipapali tsa ntoa. O ile a ithuta mokhoa o ikhethang oa ho betana oa Russia. Lebitso la wrestling le na le maemo, kapa ntho e kang Ruscundo.
  Vladlen o na le tsebo ea ho loana e tšoanang le Taehwando - mokhoa o tsoetseng pele haholo oa ho otla ka maoto, ka ntoa ea Serussia ea litebele, ho loana ka mokhoa o ts'oanang le oa Aikido - mekhoa ea ho lahla le tšebeliso ea inertia ea mohanyetsi, ho tloha papaling ea litebele ea Thai - ho otla ka litsoe, mangole, le hlooho. Rodnoverie o ile a theha papali ea ntoa ea syncretic, eo mekhoa ea eona e ileng ea ntlafatsoa ka lilemo tse makholo, 'me litsebi tsa boselamose li ile tsa nka tse molemo ka ho fetisisa ho batho ba bang le likolong.
  Ha e le hantle, Vladlen o ile a rutoa Shamanova le mokhoa oa ho sebelisa libetsa ... Empa ho ke ke ha khoneha ho tseba le ho tseba ntho e 'ngoe le e' ngoe. Sebapali sa 'nete sa karate se tlameha ho ba se hloahloa lihlopheng tsohle tsa sona ntle le mokhelo. Empa o etsa mekhoa ea motho ka mong le maqheka a hae ka bokhabane.
  Vladlen ka ho fetisisa o ne a rata ho loana ka maoto le ho lahlela lintho tse bolaeang ka menoana ea hae e se nang letho, le hoja a ne a le matla, mohlomong, nthong e 'ngoe le e' ngoe.
  Ngoanana eo, ea neng a bitsoa karate, le hoja a sa ka a ithuta karate ho hang, o ile a bula sekolo sa hae. O ile a qothisana lehlokoa le litlholisano tse fapaneng, empa ha aa ka a hahamalla botumo le litlotla.
  Le hoja a ile a kenya letsoho litlhōlisanong tse ling tsa khoebo esita le lintoeng tsa sekhukhu tse se nang melao, o ne a hloka chelete.
  Ha e sa le ngoanana e monyenyane haholo, Vladlen o ne a sa potlakele ho nyaloa le ho ba le bana. O ile a ntlafatsa tsebo ea hae ea ho loana 'me a e ruta bana. Volka Rybachenko o ile a bontša tšepo e kholo haholo. Ha e le hantle, o ne a boetse a le bohlale haholo ho lahlela lintho tse hlabang ka maoto. Moshanyana oa karate (hape e le lebitso la bosoasoi le sa amane le 'nete!) o tšepisitse ho hola ho ba monghali e moholo ka ho fetisisa.
  'Me ka tšohanyetso Volka o ile a memeloa ho bapala lifiliming' me abuti oa hae Oleg Rybachenko le Vladlen Shamanova ka boeena ba tsamaea le eena. Mme ke pale e nngwe.
  
  
  MOHLOLO-HOLO
  Ena ke ntho ea sebele le e ka tšeptjoang. E leng, moea oa motho ea tloaelehileng le ea tloaelehileng o ile oa hapa 'mele oa Stalin. Mme kaha e ne e le motho feela ya tlwaelehileng, e le modumedi. Seo a neng a se tseba feela ke hore Hitler o ne a tla hlasela ka la 22 Phuptjane, 1941, "me liphello e bile tse mpe.
  Majeremane a ile a khona ho nka Moscow, 'me motho ea lahlehileng o ne a e-na le chefo ke moifo oa hae. Empa ka mor'a ho oa ha motse-moholo, e ne e se e le morao haholo ho lokisa letho. Majapane a ile a hlasela Bochabela bo Hōle, Türkiye e ka boroa. Caucasus le eona e ile ea oa.
  'Me Stalin qalong o ile a nkeloa sebaka ke Molotov e le setšoantšo sa ho sekisetsa. Empa joale Beria ea ratang maemo a hlaha. 'Me Zhukov a mo thibela. 'Me moferefere o ile oa qala. Ka bokhutšoanyane, Majeremane a fihlile Urals lehlabuleng le ho feta, a kopana le Majapane, a hatella ponahalo eohle ea ho hanyetsa.
  Empa ka Bophirimela ntoa e ile ea tsoela pele. Maamerika a ile a tsilatsila - Franklin Roosevelt, joalo ka ha motho a ne a ka lebella, a lieha ho fihlela motsotso oa ho qetela. Morao koana ka Letsatsi la Keresemese 1941, Majeremane a ile a hlasela Gibraltar. Ka nako ena, Moscow le Leningrad li ne li nkiloe, "me ka boroa Majeremane a ne a hatetse pele ho Volga le Terek. Li ile tsa sitisoa haholo ke likhokahano tse atolositsoeng le libaka tse ngata tsa Russia ho feta ke khanyetso e hlophisitsoeng hantle ea masole a Soviet.
  Hitler ka boeena o ile a kopana le Franco 'me a mo hlalosetsa tebello: USSR e le lebotho la sesole ha le eo. Leha ho le joalo, United States e ke ke ea e-ba eona ea pele ea ho kena ntoeng. Kahoo Brithani ha e kotsi ho hang. Ho feta moo, ka November, ka mor'a hore a hapuoe Moscow, Rommel o ile a fumana lithuso, lihlopha tse 'maloa tse khethiloeng le lebotho lohle la moea ho qala. Mme Mabrithani a wela fatshe jwaloka lerole. Majeremane a se a le Alexandria ... Kahoo Franco o na le lebaka le leholo la ho tšaba khalefo ea Hitler ho feta boiphetetso ho tsoa Brithani. Empa haeba a ntse a batla ho amohela ho tsoa likoloneng tsa Afrika le Manyesemane joale ...
  Franco, ha a hlokomela hore matsoho a Wehrmacht a ne a lokolotsoe 'me eena ka boeena a ka lahleheloa ke ntho e' ngoe le e 'ngoe, o ile a qala ka ho lumela ho lumella mabotho a Jeremane ho feta, ebe eena ka boeena a phatlalatsa ntoa Brithani. Ka nako e tšoanang, boemo ba Brithani bo ile ba mpefala letsatsi le leng le le leng. Gibraltar e nkiloe ka matsatsi a mararo. 'Me kapele Majeremane a hapa Palestine, Syria hammoho le Maturkey, le Iraq le Middle East.
  Amerika e ile ea huleloa ntoeng ka la 4 Phupu, 1942. Japane e ile ea hlasela Peru-Habar ka Letsatsi la Boipuso.
  Majeremane, a sebelisa matlotlo a Russia, Europe, "me hamorao Afrika le Asia, a ile a loana ntoa e khopisang moeeng le ka tlas"a metsi.
  Jeremane e ile ea eketsa tlhahiso ea libetsa 'me ea qala tlhaselo e hlaselang Afrika e ka boroa.
  Qetellong ea 1942, Afrika e ne e le tlas'a taolo e feletseng ea Manazi, joalo ka India, ka tsela eo. 'Me Indochina, Singapore le lihlekehleke tsa Australia li ile tsa e-ba tlas'a taolo ea Majapane. Ke 'nete hore boiteko ba mariha ba ho hapa sehlopha sa lihlekehleke sa Hawaii ha boa ka ba atleha ka lebaka la ho se hlophisehe ha li-samurai.
  Empa leha ho le joalo, Majapane, a nang le phihlelo e eketsehileng ea sesole, a ne a laola leoatle. Ho phaella moo, likepe tsa likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tsa Jeremane li ile tsa eketseha ka potlako haholo, tsa fokotsa matla a Brithani le United States.
  Ka May 1943, Jeremane e ile ea fihla motseng o moholo oa Manyesemane. Majeremane a ne a sebelisa lifofane tse thellang, litanka tse tsamaeang ka tlas'a metsi, esita le lifofane tsa pele tsa libomo tsa AR-161 le li-engine tse 'nè tsa Yu-488.
  Brithani, e khathetseng ke ntoa ea likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi, ha ea ka ea khona ho mamella nako e telele, empa e ile ea loana ka manganga a feteletseng.
  Ka mor'a khoeli ea ntoa ea mali, London e ile ea oa 'me Ntoa ea Engelane ea fela.
  Mohato o latelang e ne e le Amerika. Canada, moo Churchill a neng a balehetse teng, e ile ea loana ka lehlakoreng la United States, empa linaha tsa Latin America li ile tsa hana ho loana le "Muso oa Boraro. 'Me Argentina, 'me ka mor'a eona Brazil, e ile ea fa Majeremane le lilekane tsa bona sebakeng sa bona libaka tsa sesole.
  Ntoa e ile ea nka nako e telele. USA mose ho maoatle. Lebotho la bona la naha le matla, "me likepe tsa bona tsa likepe li ntse li hahuoa ka potlako e khōlō.
  Empa butle-butle Majeremane le Majapane ba ile ba nka puso. Ka lehlakoreng la bona ho ne ho e-na le matlotlo "ohle a karolo e ka bochabela ea lefatše, le karolo ea karolo e ka bophirimela. E, ntoa e felletseng e phatlalalitsoeng e ne e beha litholoana.
  Operation Icarus e ile ea atleha 'me Iceland ea oa. Ka mor'a moo ba ha Kraut ba fetohela Greenland. Leha ho le joalo, 1944 ha ea ka ea fa mang kapa mang monyetla oa makhaola-khang. Leha ho le joalo, Japane le "Muso oa Boraro li ile tsa iphumanela matla Karolong e ka Bochabela ea Lefatše "me tsa matlafala Latin America. Mariheng a 1945, li-samurai, hammoho le Manazi, li ile tsa hapa Lihlekehleke tsa Hawaii. 'Me nakong ea selemo ba fallela sehlekehlekeng sa Panama.
  Ka mor'a lefu la Roosevelt, United States e ile ea qala ho batla khotso le Reich ea Boraro le Japane. Empa ho fumana ho sekisetsa ho thata. Ho feta moo, Hitler o ne a nkha mali. Barracuda ea fascism e ne e batla ho hongata haholo. Ntoa e ile ea tsoela pele. Manazi a ile a fumana matla Greenland, "me lehlabuleng la 1945 a leka ho lula Canada, empa a akheloa ka leoatleng. Canada e ne e sa batle ho inehela. Ke "nete, lehoetla la 1945, Australia e ile ea oa, e leng qhobosheane ea ho qetela e khōlō ea lefatše la Bophirimela Karolong e ka Bochabela ea Lefatše. Japane le Jeremane li ne li laola leoatle ka ho feletseng. Likepe tsa bona tsa likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi li ne li ke ke tsa bapisoa.
  Ho feta moo, likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tsa hydrogen peroxide li ile tsa bonahala li le matla haholo ebile li tsamaea. Lebelo la bona le ne le fihla mafito a mashome a mane ka hora.
  'Me mariha a mashome a mane a metso e mehlano le mashome a mane a metso e tšeletseng e ne e le nako ea Zealand. Nakong ea selemo ka 1946, United States e ile ea phatlalatsa ntoa hoo e ka bang linaha tsohle tsa Latin America.
  Empa morero oa ho theha bomo ea athomo, ka lebaka la ho fokotsa lichelete, ha oa ka oa hlahisa liphello tse bonahalang. Ka hona, Maamerika a ne a sitoa ho lahla terompeta ena papaling e lokelang ho lahleheloa!
  'Me lebaleng la kaho ea litanka, Reich ea Boraro e ne e le ka pele ho United States haholo. Tanka e ntle ka ho fetisisa ea serial ea Amerika, Pershing, e boima ba lithane tse mashome a mane a metso e 'meli, e ne e na le limilimithara tse 102 tsa lihlomo tse ka pele le cannon ea 90-mm e nang le lebelo la pele la projectile la lik'hilomithara tse 810 ka hora. 'Me tanka e ntle ka ho fetisisa le e tummeng ka ho fetisisa ea Jeremane, "Royal Lion" ka 1946, e ne e le boima ba lithane tse 65 'me e ne e e-na le lihlomo tse ka pele tsa limilimithara tse 250. Hape mahlakoreng le karolo e ka morao ea limilimithara tse 200 le cannon ea limilimithara tse 105 le bolelele ba barrel ea 100 EL.
  Ka lebaka la sebōpeho sa piramidi ea tanka, e ne e ke ke ea phunyeletsoa ke Pershing ho tloha lehlakoreng leha e le lefe.
  Boiteko ba ho hlahisa letoto la litanka tse matla ho feta bo ile ba hlōleha. Ke T-93 feela, ka tsela, e boima ba lithane tse 93 feela tse nang le lihlomo tse ka pele tsa limilimithara tse 305 le sethunya sa 120-caliber se nang le menyetla e itseng khahlanong le Majeremane ka butt. Empa ts'ebetso e tlase haholo ea ho khanna koloi, hammoho le ho haella ha turret e potolohang, ha ea ka ea etsa hore e be mohatelli ea tšoanelehang.
  Tsoelo-pele ea SuperPershing e ile ea nka nako e telele, 'me ho ntse ho le joalo tanka ena e ne e le tlaase ho ea Jeremane.
  'Me sefofane sa jet, bophahamo bo felletseng ba boleng bo ka lehlakoreng la Manazi. Maamerika a ne a ka hanyetsa ka bongata feela. Empa Majeremane, a nang le matlotlo a lefatše la khale, a ne a ka ntša likoloi tse makholo a mararo ho isa ho a mane ka letsatsi, e seng ka tlaase ho United States ka palo. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - li-jet fighters tsena khahlanong le mefokolo ea Amerika - sehlopha sa "F" se feta tlhōlisano!
  'Me lifofane tsa libomo tsa TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 le tsona ha li na tlhōlisano. United States ha e e-so be le sefofane sa jete se feletseng. Mohlomong B-29. Ke 'nete, ho na le B-36 morerong ona, empa ho fihlela joale e hole le tlhahiso.
  'Me metsu ea Jeremane ea A-class ha e na li-analogues lefatšeng.
  Lifofane tsa disc le tsona ha li na bahlolisani ...
  Ho latela theknoloji, "Muso oa Boraro o fane ka Amerika ka botlalo, "me ka hona Hitler o ikemiselitse ho felisa United States ho fihlela qetellong. 'Me ha ho na ho sekisetsa. Ka 1946, tlhaselo e khahlanong le Mexico le Cuba e ile ea qala. Nakong ea hoetla, ntoa e ne e se e ntse e tsoela pele Texas le California. Mme Majeremane le Majapane a futuhela Canada hotswa Alaska.
  Empa jwale selemo sa mashome a mane a metso e tsheletseng se fetile. Ntoa ea II ea Lefatše e ntse e tsoela pele. Selemo sa 1947 se ile sa bolaea Canada, eo qetellong e ileng ea haptjoa ke ba ha Kraut, ba tsoang leboea.
  Qetellong sefofane sa sefofane sa B-36 se ile sa hlaha Amerika, empa ho ne ho ntse ho sa khonehe ho e isa Jeremane le Japane. Ho phaella moo, qetellong ea selemo, tanka ea Washington e ile ea hlaha e e-na le lithunya tse telele tsa 120-mm, le litšobotsi tse batlang li amoheleha tsa lihlomo le ho khanna ka boima ba lithane tse mashome a tšeletseng a metso e meraro. Le hoja e ne e sirelelitsoe hampe ho feta ea Jeremane, e ne e se e le tlaase ho matla a ho phunya lihlomo.
  Leha ho le joalo, bofelong ba 1947, United States e ne e se e lahlehetsoe ke karolo e fetang halofo ea sebaka sa eona "me e ne e ahloletsoe.
  Majeremane a bile a khona ho leka litanka tse boima haholo "Rat" le "Monster" nakong ea tlhaselo ea litoropo tse kholo. Ea morao e ne e e-na le seqhobi sa bomo se ileng sa ntša qoso ea boima ba lithane tse leshome!
  U ka inahanela hore na sebetsa seo e ile ea e-ba bobe hakaakang!
  Mme ka Letsatsi la Selemo se Setjha New York ya wa, mme Washington ka la leshome Pherekgong.
  Leha ho le joalo, ba ha Yankees ba ne ba ntse ba tšoarelletse hoo e ka bang likhoeli tse ling tse tšeletseng. Ho makatsang ke hore ntoa ea bobeli e ile ea fela hantle ka la 9 May, 1948.
  Empa le ka mor"a sena, khotso ha ea ka ea tšoarella nako e telele. Hitler o ne a sa rate "nete ea hore Japane, e salletse morao haholo ho feta "Muso oa Boraro litabeng tsa moruo, e inketse naha e ngata hakana.
  Le hoja Manazi a ile a lieha ho fihla, a ne a e-na le bomo ea "ona ea athomo ka August 1948. Karolo ea tieho e ne e bakoa ke taba ea hore Fuhrer e ne e batla e bata ka khopolo ea libetsa tse bolaeang batho ba bangata. Hitler o ne a lumela hore linaha li lokela ho hlōloa, eseng ho timetsoa.
  Empa ka lebaka le itseng, mohatelli enoa ea sehlōhō o ile a etsa qeto ea ho etsa mokhelo bakeng sa Japane e entseng selekane.
  Ka mor'a hore Manazi a felise metsu e meholo le liqoso tsa nyutlelie, a ile a qala Ntoa ea Boraro ea Lefatše ka la 4 July, 1951.
  Ba ile ba qala litlhaselo tse matla tsa nyutlelie Tokyo le metseng e meng ea Japane. Joale mabotho a sesole sa metsing le a fatše a ile a hlasela.
  Ntoa ea Boraro ea Lefu la Seoa e ile ea fela ka mor'a likhoeli tse tšeletseng; 'Me karolo e matla ea bora e ile ea nka likhoeli tse tharo.
  Kahoo, "Muso oa Boraro o ile oa theha matla a ho qetela a lefatše. Ho hloka toka ho joalo ho etsahetse hobane bomoea bo kene 'meleng oa Great Stalin. "Me ha ho tsebo ea bokamoso e ileng ea mo thusa! Haholo-holo, motho ea sa tsebeng letho o ile a etsa qeto ea ho nts'etsapele sefofane sa jete mme a fana ka taelo e joalo ho limela le lifeme tsohle. Ho ile ha fumaneha hore propeller e ile ea hanoa 'me jete ha ea ka ea lokolloa.
  'Me liqeto tsa leano la mohlaseli e ne e ke ke ea e-ba bothoto ho feta. Ha ho makatse hore ebe Lebotho le Lefubelu le ile la fefoloa ke moea. 'Me ntle le eona, ha ho na motho ea hanyetsang Jeremane, lilekane tsa eona le Japane.
  Ha e le hantle, Hitler ka boeena o ile a etsa qeto ea ho kopanya moemphera. E leng, ho theoa ha matla a bonngoe a lefats'e, ao ka boithatelo le ka mokhoa o qobelloang a neng a kenyelletsa matla 'ohle a polanete ea Lefatše ntle le mokhelo. Ka chelete e le 'ngoe, ehlile, le lenaneo la khetho ea liphatsa tsa lefutso tsa barbaric.
  Hape le ka ho lokisetsa katoloso e kholo ea sebaka!
  
  
  MOSHANYANA O BOLOKA TSAR'S RUSSIA
  Ho na le serame sa Pherekhong ka ntle. Moshanyana Oleg Rybachenko ke enoa ea tsamaeang seterateng ho ea sekolong, 'me ka tšohanyetso o bona hore lerako la ntlo ea boahelani ea phanele le khanyang ka tsela e makatsang. Moshanyana o utloa pitso e khethehileng - matha moo, u tla ba moetapele. Moshanyana a matha kapele kamoo a ka khonang.
  Ho hotle hore ebe ho ne ho e-na le likoloi tse fokolang ka mokhoa o makatsang, 'me o ile a khona ho phunyeletsa, hantle ka tlas'a linko tsa bona. Ho qoela ka bohlale 'me u sebakeng se khanyang sa lebota.
  Moshanyana o mathela ho eena. Matsoho, joalokaha eka ke filimi e buang ka "Harry Potter," e kenya jelly ena habonolo, 'me motsotsoana hamorao moshanyana ka boeena, ho tloha likhato tse mashome a mabeli a metso e mehlano ka tlase ho zero, o iphumana a le mohloeng oa lehlabula o tletseng joang bo botala.
  Esita le ka ho inertia, moshanyana o oela holim'a joang 'me hang-hang o qhomela holimo. Ho molemo ka mor'a serame ho iphumana u le matsohong a lehlabula le e-s'o shoe. Leha a ka tlola hodima hlooho ya hae.
  Moshanyana o ile a qamaka - ho ne ho se na batho haufi le moo, ho ne ho se na lifate feela tse seng li qalile ho fetoha mosehla, le ... lepatlelo la terene. E ne e le telele, e manehiloe ka granite, "me ka pel"a eona ho ne ho e-na le leqeba la terata e hlabang holim"a lipalo tse mebala-bala.
  Oleg Rybachenko o ne a ikutloa hore sena sohle se bakoa ke lebaka. Mme ka nnete o ema pela ntho e tiileng... Taelo e utlwahala hloohong ya hae: atamela seporong. Sena ha se bonolo haholo ho se etsa;
  Mocheso ka booona o ile oa bolella moshanyana eo tsela ea ho tsoa. Kapele-pele a qala ho hlobola liaparo tsa hae tsa mariha. Mme o e lahlele hodima moutlwa. Moshanyana o utloa mofuta o khethehileng oa taolo ea kelello. "Joale u ka ba moetsi oa nalane, ha u sa le ngoana oa sekolo ea nang le monahano o fetelletseng, Oleg Rybachenko o tla etsa lintho tse ntle haholo!"
  Moshanyana o ile a theola terata mme a sala a apere jeans feela le sekipa. Ho ne ho boetse ho chesa ka har'a libutsi tse futhumetseng tsa mariha, 'me moshanyana a tsoha. Ho monate ho utloa joang bo botala bo botala bo sa roala lieta. Mobu ka August o futhumala ka ho feletseng 'me moshanyana o rata ho tsamaea holim'a oona.
  'Me mariha ke nako e monate ea selemo - ho fapana le lehlabula le monate. Leha ho le joalo, moshanyana ha a na nako ea ho ema a butse molomo - kaha ke eena 'musi. Moshanyana o hloa terata kapele. Ho ile ha fetisoa leqhubu ho eona, 'me litlhase tsa thunya liaparong le liretheng tse se nang letho.
  Moshanyana o ile a hoeletsa, kotlo e ne e le bohloko, "me a qhomela holim"a seile. Lipalo li ne li hlajoa ke majoe a nchocho. Empa moshanyana a matha kapele ka mor'a letamo. O ne a ikutloa hore tsena tsohle e ne e se ntle le lebaka, empa e le karolo ea morero o moholo!
  Ke tsena, li-rails tse chesang, letsatsi le se le fetile har'a mpa ea motšehare, moea o nkhang hamonate oa linden le mahe a linotši. Ho khutsitse hoo u ka utloang molumo o hole oa linotši.
  Moshanyana o ile a ema a sa roala lieta holim"a tšepe e chesang "me a utloa litaelo tse ncha: "Behang majoe a supileng seporong ka seng." Moshanyana o ile a tsilatsila mme a bua ka lentsoe le phahameng:
  - Empa joale terene e ka tloha liporong?
  Lentsoe le ile la otla litsebe tsa ka:
  - Sena ke sona hantle se hlokahalang! Lira tsa Russia li tla tla mona!
  Moshanyana ha a ka a hlola a ngangisana. Mme lentswe la Modimo la hlakisa: kgetha majwe a tshepe feela.
  Matsoho a ne a se a ntse a itsamaela. Oleg Rybachenko o ile a ikutloa a thabile ka boeena - ke moetsi, ngoana ea bonolo oa sekolo o tla theoha historing!
  Majoe a bobebe litseleng tse peli tsa terene: hantle likotoana tse leshome le metso e mene - tse supileng ho tsoa ho e 'ngoe le e 'ngoe. Ebile ha li khethollehe!
  E entsoe! Moshanyana o ile a boela a tšela, a bala "Ntat'a rona," 'me, a benya lirethe tsa hae, a khutlela morao. O ile a baleha, a ntse a lla ka holim'a majoe 'me a ntse a ngoapa lipato tsa hae. A tlola letamo hang hang...
  Ke ne ke sa batle ho hloa metsi hape, empa ho ne ho se na tsela ea ho tsoa. Moshanyana, a sebelisa ho matha, o ile a fofa ho tloha mokotleng ho ea mokoallong oa ho qetela hoo e ka bang hang-hang. Ke ile ka ts'oaroa ke motlakase hanyane, empa ha e sa tšosa. 'Me ke enoa Oleg Rybachenko hape lefatšeng le futhumetseng la lehlabula. Pele, moholi o motala o benya hantle moyeng: tsela e kgutlang.
  Moshanyana ha a batle ho khutlela lehlabula le futhumetseng ho ea serame le mariha. Empa joale lentsoe le makatsang le fana ka taelo ea ho qetela:
  - Potlaka, kapa portal e tla koaloa, 'me u tla lula ka ho sa feleng ka 1914' me u se ke ua bona batsoali ba hau.
  Oleg Rybachenko o tabola liaparo tsa hae ka lepotlapotla 'me o li hula a sa rera. The portal e qala ho fela 'me moshanyana, ntle le ho roala lieta, o potlakela ho tsoa. O thula ntho e rekeresehileng mme ka boikitlaetso o tlolela kantle. Lehlwa la motse le hatakeletsweng le tjhesa maoto a lona a hlobotseng. U tlameha ho roala lieta tsa hao 'me u hule seaparo sa hao sa mariha hantle seterateng - ho tšoara mahlo a makatsang a batho ba fetang ka tsela.
  Motho e mong o bile a hoeletsa: "oa hlanya." Empa moshanyana ha a ele hloko - o entse mosebetsi oa hae mme o qetile mosebetsi o moholo ...
  Ka la 22 August, 1914, terene e neng e nkile Hindenburg, Erich Ludendorff le Max Hoffmann e ile ea soahlamana. Balaoli bohle ba bararo ba sesole ba ileng ba phetha karolo ea makhaola-khang lintoeng tse ka bochabela - ho tloha ts'ebetsong ea East Prussia joalo-joalo - ba shoele.
  Ka lebaka leo, masole a Jeremane a neng a sa hlophiseha a ile a hlōloa habohloko. Koenigsberg e se nang boitšireletso e ile ea nkoa leetong, 'me masole a Jeremane a pota-potiloe ka mokhoa o itseng,' me a timetsoa ka mokhoa o itseng kapa a tšoaroa.
  Tlhōlo ea mabotho a Russia e bile le tšusumetso ea makhaola-khang nakong eohle ea ntoa. 'Me pele ho tsohle, ho ea ka pono ea boitšoaro ba masole le balaoli. Ha se sephiri hore ka mor'a ho hlōloa ha Japane, bolaoli ba lebotho la Russia bo ile ba oa haholo. Ha ho motho ea neng a nka hore Maasia ana a mahlo a moqotetsane ke mohanyetsi ea matla. 'Me mona Marussia a ile a lahleheloa ke lintoa tse' nè tse kholo, 'me lintoeng tsohle ba ne ba e-na le bophahamo ba lipalo.
  'Me leoatleng ba ne ba boetse ba hlōloa ka ho feletseng, ntle le hore ho ne ho e-na le katleho e ka thōko, ea botho. Basesisi ba Vladivostok ba ne ba ikhetha ka ho khetheha.
  Joale ho ea hokae ho loantša Majeremane, a neng a nkoa e le masole a fatše a molemo ka ho fetisisa lefatšeng?
  'Me joale ho ile ha fumaneha hore ho ne ho ka khoneha ho pshatla Krauts, ho ba leleka le ho nka batšoaruoa ba mashome a likete!
  Cheseho har'a sesole sa Russia le baahi e eketsehile haholo. Ka lehlakoreng la Austria, tlhaselo e ile ea tsoela pele ka potlako. Austria-Hungary e ne e sa itokisetsa ntoa. 'Me boitšoaro ba lihlopha tsa Slavic haholo-holo bo tlaase haholo. Ba bangata ba bona ba ile ba inehela ka ho toba ha ba utloa molumo oa meropa le melumo ea sehlopha sa 'mino oa liletsa. Ma-Slavs a ne a sa batle ho loantša barab'abo bona, bakeng sa Maaustria a hloiloeng. Ke lihlopha tsa Hungary le tsa merabe ea Majeremane feela tse neng li itokisitse ho loana.
  Lebotho la Russia le ile la liha mabotho a Austria 'me hang-hang la hapa Lvov, qhobosheane ea Przemysl' me, ho haha ka katleho ea eona, ba kena Hungary. Lebotho la Jeremane le ne le phatlohile. Mabotho a phahameng a Russia a ile a hlōla Ma-Prussia a Poznan "me a mathela Oder. Majeremane a ile a fetisetsa litopo tse tšeletseng Austria.
  Empa sena se ne se sa lekana. Ho feta moo, ho ne ho se na matla a lekaneng a ho tšoara maemo bohareng. 'Me ka bophirimela, ntoa e matla e ile ea tsoela pele.
  Joale Jeremane e ile ea qobelloa ho fetisetsa mabotho a macha ka bochabela. Boemo bo ile ba mpefatsoa ke ho kena ha Italy ntoeng khahlanong le Austria. Linaha tsena li bile le likamano tse tletseng bora ka makholo a lilemo. 'Me Triple Alliance e ne e le ka litsela tse ngata sebopeho sa maiketsetso. Le hoja ntoa e ne e ka ba molemo ho Jeremane le Austria, Italy e ka be e kene ho tse matla ka ho fetisisa. 'Me hona joale mabotho a Russia a atamela Budapest,' me litaba tsa Central Powers ke lithōle! Romania le eona e ile ea potlakela ho kena ntoeng.
  Ho hlakile - morena oa Romania ke mong ka Nicholas II, 'me o batla ho atolosa linaha tsa hae ka litšenyehelo tsa' Muso oa Austria o oang.
  'Me Bulgaria, ho fapana le histori ea sebele, e kene ntoeng ka lehlakoreng la Russia.
  Ke 'Muso oa Ottoman feela o ileng oa tšepahala ho Majeremane. 'Me ke feela hobane Letona la Tšireletso le laetse ho qala ha bora, ho hlahisa Tonakholo le Sultan ka fait accompli. Sesole sa Turkey ha se matla haholo, empa se ile sa baka mathata ka ho fana ka Russia ho Entente. Empa ka lehlakoreng le leng, ona ke monyetla o motle oa hore Russia e atolose haholo libaka tsa eona ka lehlakoreng le ka boroa. Ha e le hantle, Japane e ile ea phatlalatsa ntoa khahlanong le Jeremane le Austria. Ho hapa likolone tsa Jeremane tse Pacific.
  Sena se ile sa fa Russia letsoho le lokolohileng Bochabela bo Hōle. 'Me ka bophirimela Majeremane a ne a hatelloa.
  Ke feela Nōkeng ea Oder moo Jeremane e ileng ea khona ho thibela lebotho la Russia ho ea pele. Ho etsa sena, ho ne ho hlokahala ho emisa liketso tsohle tse khopisang linaheng tsa Bophirimela. Hoo e ka bang halofo ea Austria-Hungary e ile ea lokolloa ke masole a Russia.
  Kahoo, 'Muso oa Austria o ile oa tlohela papali eo' me oa fetoha moroalo ho Jeremane. Mabulgaria a ile a qala tlhaselo Istanbul.
  Mariha, ho ne ho e-na le khutso mesebetsing ea sesole Europe. Empa lebotho la Russia le ile la qala ho hlasela Turkey. Eaba lintho tsohle li ntlafala ka katleho. Ho feta moo, Maarabia le Maarmenia a ile a fetohela puso ea Ottoman.
  Mabotho a Russia a ne a se a ntse a le Baghdad ka February, 'me Mabrithani a hapa Basra. Qetellong ea Hlakubele, Russia e ile ea hapa Asia Minor eohle 'me ea qala tlhaselo ea Istanbul hammoho le Mabulgaria le Maserbia. Türkiye o tlohetse papali. Syria, Palestine, boroa ho Iraq ba ile ba ea Brithani le Fora - Russia e ile ea amohela ntho e 'ngoe le e' ngoe. Saudi Arabia e ne e ntse e le sebaka se ikemetseng, empa hape e ne e lokela ho aroloa kamora ho inehela ha Jeremane. Mme o ne a le sekgutlong feela. Ka la 25 April, 1915, United States e ile ea kena ntoeng khahlanong le Majeremane. Ho hlakile hore Maamerika ke batho ba sebetsang 'me a batla ho ba ka nako ea ho arolelana pie ea tlhōlo. Nakong ea selemo, lebotho la Russia le ile la hlahisa mofuta o mocha oa sebetsa ka bongata: Likoloi tsa Luna-2 tsa libaka tsohle tse nang le lithunya tsa mochine. Litanka tse ncha, leha li le bobebe, li fihlile lebelo la lik'hilomithara tse 40 ka hora tseleng e kholo 'me li ne li e-na le litšobotsi tse ntle tsa ho khanna.
  Mabotho a Russia mathoasong a May, hang ha litsela li omme, li ile tsa qala ho hlasela Hungary le karolong eohle e ka boroa. Lebotho la Austria le ile la oa;
  Ka la 22 June, masole a Russia a ile a kena Vienna. "Me ka la 24 Phuptjane, mabotho a Manyesemane, Sefora, Belgium le a pele a Amerika a ile a kena Brussels. Holland e ile ea kena ntoeng khahlanong le Jeremane, 'me hamorao Sweden le Denmark. Majeremane a ne a thatafalloa ho tšoara mokoallo haufi le Oder, empa lebotho la Russia, la tsarist le ile la qala tlhaselo ea Munich. Motse o moholo ka ho fetisisa Jeremane e ka boroa e ile ea oa ka la 7 August, 1915. 'Me ka la 11 August, Jeremane e ile ea inehela boemong bo se nang tšepo ho hang.
  Ka mor"a moo ho ile ha qala karohano ea sebaka seo. Austria-Hungary le 'Muso oa Ottoman li ile tsa nyamela 'mapeng oa lipolotiki oa lefatše. Bulgaria e ile ea e-ba karolo ea sebaka sa Turkey seo Maottoman a ileng a se hlōla ka 1913. Serbia e ile ea atoloha haholo 'me ea fetoha Yugoslavia. Romania e ile ea amohela Transylvania. Russia e kenyelelitse sebopeho sa eona: Bukovina, Galicia, Czechoslovakia, sebaka sa Krakow le halofo ea Hungary, ho ea fihla Budapest ka boeona, moo moeli o neng o huloa teng. Jeremane e ile ea fumana phokotso e khōlō tšimong ea eona. Ka bophirimela, o ile a tlameha ho khutlisetsa Elzar le Lorraine Fora, e neng e hapile linaha tsa Denmark pele. Ka bochabela ho thata haholo.
  Russia e ile ea tsitlallela ho hula moeli o haufi le Oder, le bakeng sa Fora haufi le Rhine. Empa USA le Brithani li ne li sa batle ho matlafatsa Russia le Fora haholo le ho fokolisa Jeremane. Ka lebaka leo, ho ile ha amoheloa tumellano. Russia e amohela linaha tsohle tse ka Bochabela, moo Mapolesa a nang le bongata.
  Prussia Bochabela e ile ea lahleheloa ke Klaipeda, Danzig, 'me ea iphumana e khaotsoe Jeremane, empa bonyane e ile ea pholoha ka mokhoa o fokolang. Koenigsberg e ile ea lula e le Lejeremane. Empa Jeremane e ile ea lahleheloa ke naha e ngata. Moeli o ile oa bonahala o robehile haholo. Libakeng tse ling e bile ea fihla ho Oder, 'me haholo-holo e itšetlehile ka sebōpeho sa morabe oa baahi. Leha ho le joalo, Majeremane a batla a bolokile Pomerania ka ho feletseng. Empa ho tloha Berlin ho ea moeling oa Russia ho ile ha sala lik'hilomithara tse fetang lekholo.
  Kahoo Majeremane a supiloe ka lithunya. Boholo ba lebotho la Jeremane bo ne bo lekanyelitsoe ho masole le liofisiri tse likete tse lekholo. Ho ile ha etsoa litefello tse kholo ho Majeremane. Ntoa e ile ea nka nako e fetang selemo.
  'Muso oa Russia oa tsarist o ne o se na nako ea ho oela boemong ba tlokotsi,' me o ile oa hlaha ka thepa e kholo ea libaka. Bolaoli ba morena bo ile ba matlafala, 'me leqhubu la mokhatlo oa bofetoheli la qala ho fokotseha, ha moruo, ho fapana le hoo, nako ea kholo e potlakileng e sa tloaelehang e ile ea qala.
  
  
  KAMOO LENIN A ILE A TSEBA HORE E BE MOPORESIDENTE WA USA
  Vladimir Ilyich Lenin, a leka ho bonahala a le molelele, a otloloha ka matla a hae kaofela. Matsoho a hae a omeletseng, a manyenyane, empa a thekesela haholo a ne a thekesela a tšohile holim"a tafole e benyang, e ntšo e entsoeng ka lehong le sa tloaelehang la sandalwood. Monna e moholo ea lutseng mabapa le eena, ea apereng sutu e tšoeu, a roetse ketane e boima ea khauta molaleng oa poho.
  - Hantle, Monghali Ulyanov. Ke lumellana le lipehelo tsa hau - tse hlano tse kholo ka khoeli, hammoho le peresente e tsoang khoebong e 'ngoe le e 'ngoe e rekisitsoeng! - Mona lentsoe la senokoane le ile la tiea le ho feta, a ba a sisinya ketane e boima haholo. - E le hore Comrade Lenin a se ke a bua leshano le lerōle!
  Vladimir Ilyich a hohla matsoho a hae a fufuleloa a khotsofetse, a re:
  - Ha e le hantle, Monghali Rockefeller, empa khoebong ea rona u ke ke ua qoba leshano! Ntho e 'ngoe le e' ngoe e lokela ho ba e nang le khotso le ho tšepahala haholo!
  Mme dinyatsi ka bobedi tsa tsheha haholo...
  ------------------------------
  Phetohelo ea October ha ea ka ea etsahala Russia. Ho ile ha e-ba le khutso ea nakoana Ntoeng ea Pele ea Lefatše. Majeremane le Maaustria ba ile ba leka ho fumana katleho linaheng tsa Bophirimela.
  Sesole sa Russia se ne se le mafolofolo feela karolong e ka pele ea Turkey, moo se ileng sa qetella se kopane le Mabrithani 'me sa hlasela lira tse ngata, tse neng li lula boholo ba Asia Minor.
  Empa joale Seboka sa Constituent se ile sa kopana moo Mabolshevik a ileng a iphumana a le ka har"a sehlotšoana se tsielehileng, "me Bafetoheli ba Bososhiale ba ne ba busa.
  Nngwe ya ditshwetso tsa ntlha e ne e le go abela balemi lefatshe le go tsweledisa ntwa go ya kwa bokhutlong jwa phenyo!
  Ka July 1918, tlhaselo ea Jeremane e neng e le Paris e ile ea hlōleha "me lebotho le hlōtseng la Russia le ile la hlasela: la pele khahlanong le Maaustria, hamorao la hlasela Majeremane.
  Jeremane e ile ea hana ka matla, empa ka Tšitoe, ha mabotho a Russia a ka bochabela a hapa Warsaw le Krakow, lilekane tse ka bophirima li ile tsa hapa Brussels - e ile ea hlola. Ke 'nete, libeke tse peli hamorao - ho ba sieo ha phetohelo ho ameha.
  Leha ho le joalo, William o ile a tlameha ho lahla hoo e ka bang matla "ohle a hae, a lula e le morena ka lebitso feela.
  'Me General Kornilov e ile ea e-ba mopresidente oa rephabliki e ncha ea Russia. Ka August 1917, borabele ba hae bo ile ba atleha;
  O ile a boela a fetoha Molaoli ea Phahameng ka ho Fetisisa, Kornilov.
  Sena se ile sa lateloa ke likhetho tse tummeng tsa bopresidente ba Russia le referantamo mabapi le molao-motheo o mocha.
  Batho ba neng ba tloaetse mofuta oa bolaoli ba mmuso ba tšehetse khetho ea Kornilov.
  Russia e ile ea atolosa thepa ea eona ka litšenyehelo tsa Jeremane, ho oa ha Austria-Hungary, le Turkey, tse ileng tsa nyamela 'mapeng oa lefatše.
  Qetellong e ile ea aroloa har'a mebuso e meholo. Russia e ile ea fumana Asia Minor, Straits le Constantinople. Mafora a ile a hapa Syria, British Palestine le Iraq.
  Ka 1926, ntoa e ile ea qhoma hape pakeng tsa Russia le Japane. Lebaka e ne e le boemo ba Manchuria le Port Arthur. Ho ea ka tumellano, litokelo tsa ho hira Port Arthur li ile tsa fetisetsoa Japane, 'me khiriso ea fela. Leha ho le joalo, Majapane a ne a sa ikemisetsa ho khutlisetsa seo a neng a se hapile Chaena.
  Ho feta moo, Hirohito e monyenyane, ea neng a lora ka tlhōlo e ncha, o ne a sa tsoa fumana matla.
  Leha ho le joalo, Serussia se ne se se se fapane. Ka nako ea Ntoeng ea Pele ea Lefatše, e nang le balaoli ba nang le phihlelo, litanka tse ncha le lifofane, e ile ea qala ho hlasela Majapane ka katleho.
  Likhoeli tse "nè le halofo hamorao, lebotho la Russia le ile la nka Port Arthur "me la leleka Majapane k"honthinenteng eo!
  Ka nako e itseng, Japane e ne e ntse e tšoarella leoatleng - ho fihlela likepe tsa lihlopha tsa Baltic le Black Sea li atamela.
  Ka mor'a moo Naha ea Letsatsi le Phahamisa e ile ea hapa.
  Russia e ile ea hōla ka potlako haholo, empa ka 1929 ho ile ha qala ho tepella maikutlo ho hoholo lefatšeng lohle.
  Ho ile ha boela ha e-ba le merusu 'Musong oa Russia. Ho feta moo, Kornilov o ile a etsa Russia e sebetsang.
  Leha ho le joalo, o ile a khona ho lula teroneng, 'me USA ... Mabolshevik a Amerika a etelletsoeng ke Lenin a qala ho busa!
  Ha e se e tsoile ho tepella maikutlong, puso e ncha ea Bolshevik e ile ea qala ho itokisetsa ntoa e ncha!
  Phetohelo ea Spain e ile ea fela ka tlhōlo ea makomonisi 'me kahoo ea theha borokho bo matla ba Bolshevik Europe ...
  La 1 January, 1938. Vladimir Ilyich Lenin o pota-pota ofisi e khōlō e White House a tšohile. Boemo lefatšeng ka bophara boa mpefala. Ka mor'a Spain, makomonisi a ile a atleha Fora.
  Russia, e busoang ke generalissimo le Mopresidente Kornilov, e se e hlakisitse hore e ke ke ea lumella ho atolosoa ha Bolshevism ho ea Europe. Likarolo tse makholo a mahlano ho lebotho la Russia la limilione tse leshome ha se motlae ho hang!
  Vladimir Ilyich o utloisisa sena. 'Me o etsa tlhahiso ea selekane sa maqheka bakeng sa Brithani khahlanong le Russia.
  Mabrithani esale a le hlokolosi haholo ka keketseho ea Russia. Empa bokomonisi bo feteletseng bo ile ba ba tšosa le ho feta. Ho ne ho hlokahala hore ho be le phapang pakeng tsa bona le Russia.
  Lenin o ne a itokisetsa ho amohela Letona la Tšireletso Churchill 'me ka nako e tšoanang a fa Mabrithani bopaki ba matla a sa sisinyeheng a United States.
  'Me ho qala, mohatelli oa lefahla o ile a utloa tlaleho ea sebetsa se secha - "bomo ea athomo".
  Oppenheimer o ile a fana ka tlaleho ea hae ka melumo e thibetsoeng haholo. E, ho se ho bile le likatleho esita le mochine oa nyutlelie o hlahisitsoe, empa ponahalo ea bomo ea athomo e ntse e le hōle haholo. Bothata bo boholo ke ho fumana uranium e matlafalitsoeng le plutonium. Ntle le moo, litaba tsena ha li monate ka ho felletseng - bomo e le 'ngoe e joalo e tla bitsa chelete e kaalo ka likepe tse ngata tsa ntoa. Kahoo, ho na le potso e 'ngoe hape: na ho bohlokoa ho sebelisa chelete ka bomo e le' ngoe e kholo haeba u ka etsa tse nyenyane tse likete tse lekholo?
  Lenin, monna-moholo e mokhutšoane, ea lefatla, empa a ntse a tsofala (ea lilemo li mashome a tšeletseng a metso e supileng, leha ho le joalo, o ntse a le hole le ho tsofala!), A ntse a tsamaea ka mafolo-folo ho potoloha holo e khōlō ea ofisi ea hae, a re:
  - Uena, comrade, ha u utloisise dialectics! E, bomo e ntse e tla ba e theko e boima, empa joale litšenyehelo tsa eona ka phetoho ea ho hlahisa lihlahisoa tse ngata li tla fokotseha ka chelete e ngata haholo!
  Oppenheimer o ile a bua ka lihlong:
  - 'Me Marussia a ke ke a lula a sa etse letho!
  Qeto e utloahalang le e thata e ile ea lateloa ke Vladimir Ilyich:
  - Kahoo re tlameha ho ba etella pele ka litšenyehelo life kapa life!
  Ebe mothusi e motšo oa Oppenheimer o qala ho bina:
  - Ntle le moo, re hloka tlholo! E 'ngoe bakeng sa bohle, re ke ke ra ema ka morao ho theko! E 'ngoe bakeng sa bohle, re ke ke ra ema ka morao ho theko!
  Oppenheimer o ile a inamela Mopresidente oa United States Lenin 'me a hoeletsa:
  - U setsebi! Ha e le hantle, re ke ke ra ema ka morao ho theko, 'me re tla fihla pele ho Marussia, empa re hloka chelete!
  Lenin o ile a bua ka sebete, a otla lieta tsa hae tsa letlalo la koena:
  - Ho tla ba le chelete!
  - Le makhoba!
  Vladimir Ilyich o ile a bua poleloana ea histori:
  - Ha ke behe moeli oa chelete ea hau! Ke fokotsa nako ea hau!
  Likarolo tsa mochini oa taelo le oa tsamaiso oa 'muso oa US li ile tsa qala ho fetoha.
  Empa ena hase eona ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa. Vladimir Ilyich, joaloka ha ho motho e mong, o ne a utloisisa hore e le hore a hlōle Russia, ho ne ho hlokahala hore a fokolise ka hare ho eona.
  Vladimir Ilyich o ile a sosobanya phatla ea hae e telele, e telele, e sosobaneng 'me ka matla a nka se amohelang mohala fonong mme a qala ho letsetsa Dulles.
  Ha sehloela se ka sehloohong se atamela sesebelisoa seo, Lenin o ile a hoeletsa ka mokhoa o thibang litsebe:
  - Re hloka motho ea lekanang kapa bonyane a se ka tlase ho 'na ka bokhoni ba ho fetohela, ho thetsa le ho khelosa batho!
  Dulles o ile a araba ka ho itšepa haholo:
  - Ke tseba motho ea joalo, Vladimir Ilyich!
  Lenin, a qhomela joalo ka diabolosi, a puruma:
  - Joale ke mang? Setsebi see se entsoeng ke motho ke mang?
  Dulles, ha a ntse a hula li-syllables hore e be pina, o itse:
  - Joseph Vissarionovich Stalin! Mohlomong ua mo tseba, Vladimir Ilyich!
  Lenin o ile a itebela seiponeng ka liforeimi tsa khauta le taemane "me a puruma:
  - Moapehi enoa o pheha lijana tse nang le linoko feela!
  Dulles, a bososela ka kholiseho, a tiisa:
  - Empa sena ke sona seo re se hlokang!
  Lenin o ile a bonya hape mme a rora:
  - Fana ka Stalin tsohle tseo a li botsang. 'Me u mo tšepise sebaka sa Generalissimo Kornilov, ea sa reng letho!
  Dulles o ile a puruma ka mokhoa o thibang litsebe:
  - E tla bolaoa Vladimir Ilyich!
  
  LE SE KE UA TLOHA VITYAZ
  Ba bangata ba pheha khang ka hore na Marussia a ka be a ile a hlōla Ntoa ea II ea Lefatše ka bobona, ntle le thuso ea Bophirimela? Kahoo Melimo e ile ea etsa qeto ea ho leka sena ka liketso. 'Me bokahohleng bo tšoanang, ba ile ba beha mokoallo pakeng tsa mabotho a selekane, likolone, le Reich ea Boraro hammoho le USSR. Mme sena se etsahetse bakeng sa bohloeki ba teko morao koana ka Phuptjane 1941.
  E le hore lilekane li se ke tsa thusa USSR kapa Reich ea Boraro. 'Me bakeng sa bohloeki bo feletseng ba teko, Japane e ne e patiloe ka mor'a mokoallo. Joaloka, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ke e hloekile ka ho feletseng, joalokaha eka e ka laboratoring.
  Matsatsing a pele, ha ho letho le fapaneng haholo le pale ea sebele e etsahetseng. Fritz e tsoetse pele, joalo ka nalaneng ea 'nete, e ka ba lik'hilomithara tse 30-40 ka letsatsi, empa butle-butle ea fokotseha. Ha e le hantle, ho haella ha libomo tsa Brithani le lira tsa 'mele oa Rommel ho ile ha etsa hore ho khonehe ho lokolla matla a mang - haholo-holo lifofane. Empa Majeremane ha a e-so etse sena; Leha ho le joalo, qetellong ea July, Ntoa ea Smolensk e ile ea fokotsa tsoelo-pele ea Fritz. Hitler o ile a etsa qeto ea ho hopola Rommel le likarohano tsa hae ho tloha Libya, a etsa qeto ea hore mabotho a Italy a ne a lekane. Boeta-pele ba bo-fascist, e le hore ba se ke ba senya nako, ba ile ba qala ho fetisetsa mabotho a hlometseng haholo-holo lifofane tse tsoang Fora le Balkan. Hitler o ne a ntse a e-na le tšepo ea hore a ka phunyeletsa mabotho a Soviet a bohareng 'me a fihle pele ho mariha.
  Ho e-na le ho retelehela ka boroa, Fritz o ile a boela a hlasela bohareng, a leka ho koahela masole a Soviet a hlaselang Smolensk ka mahlakoreng. 'Me sehlopha sa Rommel se se se ntse se tsoela pele ho hlasela ka la 13 August, se tšela Dnieper le ho leka ho fihla ka morao ho sehlopha sa Soviet se sireletsang Kyiv.
  Stalin o ne a lahlehetsoe. Hoo e ka bang thepa eohle ea Europe le Fora e Afrika ka tšohanyetso e ile ea iphumana e le khahlanong le eena, 'me ho se motsoalle a le mong.
  Ntle le haeba o lebelletse kotsi e tsoang Japane hona joale. 'Me Molaoli ea Phahameng ka ho Fetisisa o fana ka taelo: ho tlosa likarohano tsohle ho tloha Bochabela bo Hōle.
  Mabotho a Jeremane, ha a se a phunyeletse hoo e ka bang Moscow ka boeona, a emisoa ke lihlopha tsa Siberia. Empa ka boroa, ka lebaka la phetoho ea taelo le liketso tsa Rommel, Fritz e ile ea khona ho felisa sehlopha se ka boroa sa Soviet Union.
  Ntoa ea Ukraine le eona e ile ea angoa hampe ke taba ea hore Stalin ka lekoala o ile a hula mehloli eohle ea polokelo ho ea Moscow, 'me ka hona a pepesa bokamorao ba hae.
  Ka nepo, eseng bakeng sa hae, empa bakeng sa sehlopha se ka boroa. Ho ile ha bonahala e le boemo bo bobe. Empa historing ea sebele, tšireletso ea Kyiv e ile ea fetoha tlhōlo. Ke mona feela ho ne ho e-na le bothata, Majeremane a ne a se a ntse a le haufi le Moscow, 'me ba fascists ba matlafatsoa ka litšenyehelo tsa Europe, ka potlako ho feta Stalin ka litšenyehelo tsa Bochabela bo Hōle. 'Me Majeremane a ne a tlameha ho tsamaea sebaka se senyenyane,' me litsela tsa Europe li betere. Empa leka ho potlakela ho fetisetsa ntho e 'ngoe le e' ngoe ka bonngoe ho ea Trans-Siberia Railway.
  Ka lebaka leo, Majeremane a ile a khona ho phunyeletsa ho ea Kharkov le Voroshilovgrad esita le pele ho histori ea sebele, a hapa indasteri le lifeme tse ngata.
  Leningrad le eona e ne e thibetsoe, empa ha ea ka ea nkoa. 'Me Majeremane a kena Crimea. 'Me Fritz o ile a khona ho hapa Voronezh ka boroa, a tsamaea le Don ho ea Stalingrad.
  Ba ne ba ntse ba sireletsa Moscow ba bile ba tsoela pele ho loantša mariha. Empa ka lehlakoreng le ka boroa, Rommel o ile a khona ho phunyeletsa Stalingrad. Ho fihla Kerch le hona ha hoa ka ha tsamaea hantle. Ka bothata bo boholo, mabotho a Soviet a ile a khona ho sutumelletsa sera ho tloha Stalingrad feela. Mme seo e ne e le feela hobane boemo ba lehodimo bo ne bo se ka lehlakoreng la Wehrmacht mme ba ne ba tshaba ho lwantsha serame le lehlwa.
  Hobaneng ha Rommel a ile a tlameha ho ikhula ka nqane ho Don. Mme ena e ne e le ho otla ha ditsebe sefahlehong ho Fuhrer.
  Empa nakong ea selemo ka 1942, ho leka-lekana ha matla ho ile ha fetoha. Ka ho beha khatello e kholo ho balekane ba bona, Majeremane a ile a eketsa palo ea mabotho a bona, ho kenyeletsa le litšenyehelo tsa Khivi, le palo ea lisathelaete. Italy le Fora li ekelitsoe haholo ka bongata. Likarolo tse ntšo le tsona li ile tsa hlaha ka lehlakoreng le ka bochabela. Ka lehlohonolo, pele ho Brithani le Amerika ho tloha Afrika ha hoa ka ha kena-kenana le ho fetisoa ha mabotho le lisebelisoa.
  'Me de Gaulle, ha a lahleheloa ke tšehetso ea balekane ba hae, o ile a ekoa ke metsoalle ea hae.
  Kahoo, matla a bohlokoa a ile a bokelloa khahlanong le USSR ho feta ha e le hantle. Ba ha Krauts ka ho khetheha ba ekelitse sena ka lifofane, ba boloka monyetla oa bona moeeng. 'Me mabotho a fatše a ile a feta limilione tse supileng khahlanong le masole a Soviet a limilione tse 5,6.
  'Me Manazi a qala ho hlasela ka boroa. Rommel o ile a khona ho hapa Stalingrad ka la 27 June. Ba ha Fritz ba ile ba khona ho tšela litanka tse makholo toropong hang-hang. Bolaoli ba lifofane tsa sera moeeng le bona bo bile le phello, e leng se ileng sa etsa hore ho be thata ho fetisetsa li-reinforcements tsa Soviet ka mose ho Noka e pharaletseng ea Volga.
  Oho, Stalingrad ea mohale ha ea ka ea etsahala ho AI. 'Me Rommel o ile a fallela tseleng e reriloeng mererong ea ho theosa le Volga le Leoatleng la Caspian.
  Boiteko ba ho phunyeletsa Majeremane ka litlhaselo tse bohareng bo ile ba hlōleha. Ho feta moo, Rzhev salient ha ea ka ea thehoa. Kahoo, ba ha Krauts ba ne ba e-na le matla le ho feta nakong ea ha Soviet e hanyetsa, 'me ba ile ba khutlela morao haholoanyane. Empa Rzhev, ka bomalimabe, o ile a lula le fascists.
  Ho ne ho sa khonehe ho phunyeletsa Fritz, 'me ho ne ho le thata haholo ho tšoara Caucasus ka mor'a ho oa ha Stalingrad. Ho tloha ha methapo ea phepelo e holim'a Volga e khaotsoe. "Me qetellong ea July ha Majeremane a fihla Leoatleng la Caspian, boemo bo ile ba batla bo hloka tšepo. Joale ho ne ho khoneha ho fana ka metsi feela.
  Ha ho nahanoa hore Manazi a ne a phahametse batho moeeng, ketsahalo eo e ile ea e-ba ntho e thata ka ho fetisisa le e hlokang tšepo.
  August le September li ile tsa feta lintoeng tse mahlo-mafubelu, ho fihlela sera se haufi le lebōpo la Caspian se fihla Baku. Mme moo ba ile ba hanana le Rommel ho fihlela mafelong a Mphalane. Boemo bo ile ba mpefatsoa ke ho kena ha Turkey ntoeng.
  Melimo ea liteko e ile ea hlokomela Japane, empa eseng Maottoman. Empa Manazi ha aa ka a iteta sefuba ho hlasela Moscow mariha 'me a emisa mariha.
  Red Army e ile ea etsa liteko tse 'maloa tse khopisang. Empa sera se ne se le matla ho feta basebetsi, ka palo ea basebetsi ba nang le phihlelo le ea lifofane. Ho ile ha hlahisoa litanka le lithunya tse ngata ho USSR ho fihlela joale. Empa boholo ba litanka li ne li le bobebe, 'me boleng ba lihlomo bo ne bo fokola haholo. Hape ho bonahala eka ho na le lifofane tse ngata tse hlahisoang, empa ka lebaka la khaello ea duralumin, li boima haholo ebile ha li khone ho tsamaisoa ho feta tse tloaelehileng. Yak-9 le eona e ile ea bonahala e batla e entsoe ka lehong. 'Me sena, ehlile, e ne e le ho tlosa.
  Hitler o ne a itšetlehile ka litanka tsa hae tse ncha tse tummeng - "Panthers" le "Tigers".
  Li ne li hlahisoa ka bongata bo ntseng bo eketseha. Moemeli oa boraro oa sehlopha sa batsamaisi o ile a hlaha: "Tau." Historing ea 'nete, mochine o joalo o ile oa hlahisoa ka 1942, empa ka lebaka la khaello ea lisebelisoa le boima bo boima, phoofolo ea tonanahali e boima ka ho fetisisa e ile ea lahloa.
  Empa joale "Tau" e boima ba lithane tse 90 e ile ea kena tlhahiso. Melemo ea eona - lihlomo tse matla le likanono tsa 105-mm - karolo e 'ngoe e lefelletse bakeng sa ts'ebetso ea eona e mpe. Lithunya tsa serial 76-mm tsa Soviet li ne li ke ke tsa phunyeletsa ho Tau ho tloha mahlakoreng 'ohle.
  Kahoo e ne e se tanka e mpe ea katleho haeba mohala oa tšireletso o ne o le matla haholo mme o na le li-echelon tse tebileng.
  'Me taelo ea Soviet e ile ea matlafatsoa ka ho feletseng tlas'a motse-moholo oa Soviet. Mme leka ho phunyeletsa mona.
  Moemeli oa bone oa menagerie: "Mouse", o ile a lieha ho qala ka letoto.
  Boholo ba Lebotho le Lefubelu bo ile ba eketseha ho ba limilione tse tšeletseng, le hoja masole a mangata e ne e le batho ba bacha.
  Ba ile ba hanyetsoa ke batho ba fetang limilione tse robong, empa bophahamo ba lipalo bo ile ba lefshoa ka mokhoa o fokolang oa sesole sa sera.
  Lifofaneng, sera se matla ka palo le boleng. Me-309 le Yu-288 tse ncha li hlahile. Ho arabela, likoloi tsa Soviet li na le boleng bo tlaase, ka lebaka la khaello ea basebetsi ba nang le tsebo le lisebelisoa tse fokolang. Litanka li ntse li le tsa khale tsa T-34, 'me boholo ba tse bobebe, hammoho le li-KV.
  Lehlabuleng, Wehrmacht e ile ea qala ho hlasela: ho hlasela Moscow le ho hlasela Volga ho ea Saratov. Ka mor'a ntoa e mahlo-mafubelu, Moscow e ile ea pota-potiloe qetellong ea hoetla. Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk le bona ba ile ba hapa. Stalin o ile a balehela Sverdlovsk. Boemo bo ile ba e-ba boima.
  Motse-moholo o ile oa fuoa taelo: ho se inehele tlas'a maemo leha e le afe. Majeremane a ile a qala litlhaselo, empa a khutlela morao kapa a oela ntoeng ea seterateng. Mariha, tlhaselo ea Wehrmacht e ile ea emisa. Ke 'nete hore Majeremane ha aa ka a koala motse-moholo oa Soviet feela, empa le Leningrad ka lesale la bobeli.
  Ka May, tlhaselo ea Manazi e ile ea qala hape, empa e lebile metseng ea Gorky le Kazan. Mohaho oa tanka oa Soviet, ho sa tsotellehe mathata 'ohle, o ile oa khona ho qala ka lihlopha: T-34-85 le IS-2, leha e le ka bongata bo fokolang.
  Gorky o ile a oela feela ka July, 'me Kazan e ile ea tšoarella ho fihlela qetellong ea August.
  Ho ile ha e-ba le tlala e tšabehang Leningrad, "me ba ha Fritz ha baa ka ba leka le ho e hlasela. 'Me butle-butle Moscow e ile ea laoloa. Mme ka la 30 Loetse, kamora tlhaselo e tšollang mali haholo, Kremlin e ile ea oa.
  Qhobosheane ea sehlopha sa pele e ile ea senngoa habohloko. 'Me sena e ile ea e-ba kotlo e ncha ho batho ba Soviet Union. Majeremane a ile a fallela Urals, empa moo a ile a qaoa ke lehloa. Ho thata ho loana le USSR. Stalin e ne e le motšehetsi oa ho ema ho fihlela qetellong. Empa ho ne ho bitsa chelete e ngata haholo bakeng sa naha ka boeona le ka ho khetheha Majeremane.
  Ka boroa, Manazi a ile a tsoela pele ho pholletsa le Asia Bohareng.
  Ka 1945, USSR e ile ea fumana SU-100 le IS-3, empa feela ka lihlopha tse nyenyane. Oho, qetellong ea June, Manazi a ne a hlōtse Asia Bohareng. 'Me ka July Sverdlovsk le eona e ile ea oa. Ka August, Majeremane a ile a hapa Kurgan le Tyumen. 'Me ka la 3 September ho boetse ho na le Tobolsk. Qetellong ea September Khanty-Maisiysk. 'Me bohareng ba October le Omsk.
  Leha ho le joalo, Novosibirsk ha e so romele ho Manazi. Serame se matla haholo se ile sa qobella ba ha Kraut ho khomarela litoropong.
  Kahoo, ho fihlela ka May 1946, Manazi ha aa ka a etsa liphutuho tse matla tsa sesole.
  Ka mor'a moo re ile ra ea Novosibirsk. Li-helicopter tse nang le sebōpeho sa disc le litanka tsa morao-rao tsa "E" li ile tsa nka karolo lintoeng. Leha ho le joalo, sena ha sea ka sa thusa Fuhrer haholo. Ba ha Krauts ba ile ba nka Novosibirsk qetellong ea June. Ba tšela Nōka ea Ob. Joale ka July liphoofolo tsa litonanahali li ile tsa hapa Kemerovo le Tomsk, le Altai Territory. Ka mor"a ntoa e mahlo-mafubelu, Abakan e ile ea oa ka August, "me Irkutsk ea hlaseloa ka sefefo ka September.
  Majeremane, a rotha mali haholo, le eena a mo nka. Empa hape ba ile ba ferekana. Lipuisano tse atolositsoeng. Kahoo re ile ra emisa litseleng tsa ho ea Chita. Empa ha e le hantle, ba lokela ho potlakela hokae? U ka emela lehlabula 'me u leke lisebelisoa tse ncha.
  E ka ba li-diskette kapa sefofane sa jete. Ka 1947, baqapi ba Soviet ba ile ba hlahisa litanka tsa IS-4, IS-7 le T-54 ho hlahisa. Ke 'nete, ka bongata ba tšoantšetso feela. Ho ne ho se na batho ba lekaneng kapa lisebelisoa. Manazi a ile a boela a tsoela pele. Ba ile ba hapa Aginskoye qetellong ea June le Blagoveshchensk. Khabarovsk e ile ea oa ka July, 'me Vladivostok ka August. Kahoo, Manazi a ile a hapa hoo e ka bang metse eohle e meholo ea Soviet Union. Mohlomong ntle le Pertopavlovsk. Li-monsters li ile tsa hapa Magadan ka Loetse. Leha ho le joalo, Stalin ha aa ka a inehela.
  Qetellong, Manazi a ne a ntse a hlōtsoe!
  
  
  SEBAKA LINTOA
  Ka mor"a lilemo tse "maloa tsa katleho, liteko tse boima li ile tsa tla Russia. 'Muso oa Leholimo, o sebelisa mehloli ea oona e meholohali ea batho le melemo ea tsamaiso ea bohatelli ea lipolotiki, o ile oa khona ho fetoha lefatše le leholo. Russia, ho ile ha qhoma polao e sehlōhō malibohong a ka boroa. Le hoja bofetoheli ba Boislamo bo ne bo sithabetse, ntoa khahlanong le bokhukhuni e ile ea ja lisebelisoa tse ngata. Boemo bo ile ba mpefatsoa ke khohlano e matla le linaha tsa Bophirimela.
  Le hoja ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e itšetlehile ka thibelo ea nyutlelie, ho ne ho se na lintoa tse khōlō. Empa rasaense oa Leamerika Wellington o ile a tla ka mohopolo oa ho hlahisa mofuta o khethehileng oa rokete ho Mercury a sebelisa sesebelisoa sa radioactive se entsoeng ka maiketsetso.
  Empa ho bile le phoso tseleng ea ho tsamaea. Rokete e ile ea kheloha tsela ea eona 'me ea oela Letsatsing... Ho phatloha ha plasma e sa tloaelehang haholo ho etsahetse, ho se kotsi ho lintho tse phelang, empa ho liha sebopeho sa athomo le ho fetola maqhama hanyenyane pakeng tsa li-neutron khubung ea athomo. Ho lekane feela ho etsa hore ho se khonehe ho etsa hore ho se ke ha khoneha hore ho be le liphetoho tse sa laoleheng tsa nuclear le thermonuclear.
  'Me ka lebaka la sena: libetsa tsa nyutlelie li ile tsa fetoha qubu ea lithōle tse se nang thuso.
  Naha e matla ka ho fetisisa lefats'eng ka sesole le moruo: 'Muso oa Leholimo, oo, ka lebaka la ho ata ha baahi, o neng o e-na le khaello e matla ea metsi a hloekileng le matla, o hlahisitse qeto ea ho hira Siberia.
  Russia e ile ea arabela ka ho hana ka tieo ...
  Ntoa e kholo e qalile: selekane sa Asia khahlanong le Bophirimela. Naha ea habo rona e fetohile lebala le leholo la lintoa tse kholo. Bophelo ba khotso ke ntho ea khale: lihele tsa ntoa li busitse hohle. Lintoa tse mahlo-mafubelu li ile tsa qhoma ho tloha palo ho ea ho e "ngoe.
  Boemo bo ne bo le bobe haholo: Mokhatlo oa Asia o ne o se o ntse o atamela Lithaba tsa Ural.
  Haufi le Yekaterinburg, mollo oa mollo o makatsang o ile oa oa, 'me sebaka se kotsi se bolaeang se ile sa hlaha moo ho neng ho se motho a le mong ea neng a ka phela le motsotso.
  Motherland, Russia e halalelang -
  Pelo ea ka e bulehetse uena, ua tseba...
  Madi a lebaleng la ntwa a nosetswa -
  E le hore naha e mele leratong la Ntate!
    
  Ho otla ha lefatše ho otla ka ho bobola ho hoholo,
  Ho boima ha ntoa e puruma...
  Empa Letsatsi le tla chabela Russia e Khanyang -
  Ke uena feela 'm'a rona ea sa shoeng!
    
  Rye masimong a sa feleng a fetoha khauta,
  Lehloa le phatsima ka silevera e khanyang.
  'Me lifahleho li shebahala li le motlotlo ho tsoa litšoantšong -
  Knight e be ntsu ntoeng!
    
  Re tla hlola ntoeng ea mohanyetsi;
  A re sireletseng toro e nang le mapheo.
  Ha ho na lesole la Russia le sebete,
  Ke tla fetisetsa thapelo ea ka ho Molimo!
  . Litaba tsa mantlha.
  Ha pelo e tletse mohau, ka lebaka le itseng sepache se fetoha lefeela!
  Litlhōrō tsa Lithaba Tsa Ural li tšoana le menoana a tsoetsoeng ka molomo, a jeoang ke lefuba. Bahlabani ba Russia ba se nang mohatla ba fofa ka lebelo le tlase. Joaloka liphakoe tse lebelo, masole a Russia a hlasela likepe tsa ntoa tse mapheo tse mapheo empa tse matla tsa 'muso oa leholimo.
  Mofofisi oa sefofane sa Air Force Andrei Ognev o etsa phetoho e thata. Kanono e boima e nang le melamu e mehlano ea Machaena e tšollang mollo le tšepe. Leholiotsoana la mollo le matha ka lebelo la limilimithara tse 'maloa ho tloha lihlomong tse phatsimang tsa mohlabani oa Russia. Mohatla o khutlela morao. Pulsar e robehileng e thella ho tsoa nkong ea eona e bohale. Ho bilika ha seroala-nkhoana sa seroala-nkhoana sa Machaena se ntse se otla... Ho utloahala mehoo e sa utloahaleng.
  Sefahleho se lefifi sa Andrei se nang le phatla e phahameng se senya pososelo e nang le meno a masoeu.
  Molekane oa hae, blonde e ntle ka mokhoa o makatsang, Vassa Koltsova, o etsa moqomo, a qobella rokete e sa lebelloang hore e thelle ho feta piranha ea tšepe ebe o romela "mpho" ho e 'ngoe ea li-propeller tse leshome le metso e' meli tse kholo tsa seroala-nkhoana sa sekepe sa ntoa.
  Propeller e kholo e nang le mela e meraro ea mahare e oela likoto. Vassa, ha se lefeela hore lebitso la hae le fetoleloa e le mofumahali, o ne a tseba ho otla. O ne a lula a loana ka mose o mokhutšoane le T-shirt ea khaki, empa ka lirethe tsa hae tse sa roala letho o ne a ikutloa a le mong le mohlabani ka kakaretso.
  Basali ba bangata ba lifofane ba ile ba mo etsisa, ba leka ho finyella kutloisiso e tsotehang. Sekepe sa ntoa sa helikopta ke lintlha tse lekholo le mashome a mabeli tse theoleloang holimo - mochini oa mollo. Mochine o tsamaeang lerōleng la mashala, empa ka nako e tšoanang o jara lithane tse likete tsa tšepe, o sebelisa tšireletso e matla.
  Baqapi ba Majapane, Machaena le Maindia ba ile ba etsa hore koloi e se ke ea hlaseloa ke tsamaiso ea Russia ea tšireletso ea moea, empa ka tšohanyetso e ile ea hlaseloa ke moea.
  Molaoli Mak Lee ea mahlo a mosesaane, a sothehile ke khalefo e hlaha, a rora, a supa ka letsoho la hae le letšo-letšo:
  - Ba senye! Qhibiliha liphoofolo tsa litonanahali tsena!
  Mokolonele wa Moindia ya matswele a tletseng empa a le letheka le lesesaane o itse:
  - Banyalani bana ke khosana le mofumahali e motšo. Ha ho motho ea kileng a ba thunya pele!
  Mac o ile a lla ka mokhoa o makatsang mme a korotla:
  - Ha ho khonehe. Eketsa sekhahla sa mollo.
  'Me hape sekepe sa ntoa-helicopter se ile sa thothomela. Tora e bilikang e ile ea tlala 'me setopo sa titanium sa tuka. Masole a mosehla le sinamone a ile a potlakela ho bokolla, a aparetsoe ke malakabe. Seqhomane se ile sa phatloha, 'me rokete e tletseng napalm ea tuka ka har'a setopo sa helikopthara e khōlōhali.
  Vassa, ha a se a hlahisitse mokhoa oa "slide" le ho feta litseleng tsa mollo, o ile a ntša:
  - Mengwaha yohle e ikokobelletsa ntwa, ke letsatsi la hao feela la ho qetela le ke keng la beleswa, la hlolwa ntle le nako!
  Andrey o hloname. Ntate oa hae e ne e le molaoli e monyenyane ka ho fetisisa lebothong la Angola 'me a tla Moscow ho tla ithuta. Ha a le moo o ile a nyala Lydia Ognevaya, moatlelete ea tummeng le mokhethoa oa saense. Eaba ntat"ae oa shoa, "me mora oa hae ea moriri o motšo le o mosehla a hōlisoa ke "mè oa hae ea moriri o mosoeu. Ha ba le sekolong ba ile ba leka ho soma Andrey, empa moshanyana eo o ne a kopanela lipapaling tsa ntoa ka kerecheng. 'Mè oa hae e ne e le mohlabani ea hloahloa ka boeena,' me ntate oa hae oa bobeli e ne e le 'mampoli oa mekhoa e tsoakaneng.
  Andrei e ne e le seithuti se hloahloa, se e-na le mohopolo o tsotehang, 'me kapele ea e-ba moetapele oa bashanyana, moetapele oa bona. Ha e le hantle, o ile a khetha sekolo sa sefofane 'me a ea ho loanela Motherland Russia. O fumane botumo le tlhompho. 'Me ha ho motho ea ileng a iteta sefuba ho nyelisa mohale oa Russia ka letlalo le letšo, haholo-holo kaha lifahleho tsa Negro li ne li tsoakane le tsa Slavic' me sena se ile sa etsa hore mofofisi oa lifofane a be motle haholo.
  Ho ne ho se na litšōmo tse fokolang ka litaba tsa hae tsa lerato ho feta ka liketso tsa hae tsa sesole. Le hoja Andrei ka boeena o ne a inyenyefatsa ho feta kamoo a neng a tlotloa kateng.
  Joale o ne a batla mokhoa oa ho senya sekepe sa ntoa se ke keng sa senyeha. Lihlomo tse sebetsang, tse nang le mekhahlelo e mengata li koahetse likarolo tsa mantlha tsa mochini o matla ka ho fetisisa oa 'Muso oa Leholimo.
  Savva o ile a thunya li-propeller, a leka ho sitisa sebopeho ...
  Ho sa le joalo, ntoa e ile ea qhoma fatše. Litanka tse se nang turret tsa bloc ea Bochabela li ile tsa hlasela. Tse ling li kholo, tse ling, ho fapana le hoo, ha li fete mithara e phahameng.
  Khahlanong le bona, bahlabani ba selekane sa Bophirimela ba ile ba sebelisa merafo e tsamaeang le limisaele tse ba tataisang ntle le ho khutla.
  Hase Marussia feela a ileng a loana mona, empa hape le Maeurope: Mabrithani, Mafora, Maswede le ba bang ba bangata.
  Lenaba le le tlwaelegilego le ile la kopanya batho ba mmala o mošweu wa letlalo le boitshwaro bja Bokriste. Khang e mabapi le demokrasi e kokobetse. Ho feta moo, Russia, maikutlo a khahlanong le Bophirimela, ka mor'a hore a be mabifi a tsoa bochabela, a ile a nyamela. Ha e le hantle, motho ea ratang ntoa le ea mamello Europe o lokela ho ea hokae Bochabela? Batho ba bona ba lebetse haholo mokhoa oa ho loana. "Me ha libetsa tsa nyutlelie li nyamela, Asia e matla le e tletseng baahi e ile ea isa makhotla a eona a se nang palo leboea le bophirimela.
  Har'a ba hlaselang maemo a Russia, ho na le Maarabia a mangata. Batho ba bang ba chesehelang bolumeli ka ho feteletseng ba tsoela pele ho hlasela ba sa ipata, ba apere liaparo tse tšoeu. Ba amohela lefu ka pososelo melomong ea bona.
  Liketekete tsa litanka tse ntseng li tsoela pele le likoloi tse loanang tsa masea li shebahala joaloka bohloa ha u li sheba. Savva, ha e se e sentse sekoti se seng, e ile ea soeufala 'me ea hoeshetsa:
  - Leha ho le joalo, ho na le ba bangata haholo ba bona ... Molimo a thuse Russia.
  Ngoanana enoa ka boeena o ile a bona se neng se etsahala metseng e hapiloeng ke selekane sa Asia. Lipolao tse ngata, lipolao, lipolao tse ngata. Banna ba ne ba fanyehoa terateng, "me basali le bana ba isoa likampong tse khethehileng. 'Me joale li ne li rekisoa kapa tsa abeloa mesebetsi e itseng. 'Me tlhokofatso ea batšoaruoa ba ntoa e se e ntse e tloaelehile, ebile e tlama.
  General Mak Lee ha a qenehele le ea hae. Ka pherekano e se nang thuso ea hore ha ba khone ho sebetsana ka katleho le bahlabani ba banyenyane ba Chizh-3, o tšoara sabole leboteng 'me a khaola letsoho la Maarabia a sebelisang sethunya se thibelang sefofane. O a hoeletsa mme a hatella kutu e nang le madi sefubeng sa hae.
  'Me molaoli ea tšosang, ea nang le borashe bo sa tsoa khaoha ka lipekere tse telele, o sokela li-aces tse tenang tsa Russia, a hoeletsa:
  - Senya! Chesa! E chese!
  Savva, a halefile, o thunya misaele e 'ngoe ... O felloa ke lihlomo. Empa sefofane sa ntoa se boetse se lahleheloa ke botsitso.
  Lithunya tsa eona tse bolaeang li tsoile papaling ... Ka ho lahleheloa ke karolo ea tau ea matla a eona a ho loana, senatla se khutlela morao. Ba hloka ho khutlela setsing haufinyane bakeng sa ho lokisoa le ho tlatsetsoa lithunya.
  Ka tlase, likanono tsa Russia li thunya ka nepo litanka tsa sera, tse kang tšepe. Likoloi tse 'maloa li ile tsa ema, tsa romela mosi o fofang leholimong. Libetsa tsa "bandura" e le 'ngoe li ile tsa qala ho phatloha. E ile ea fofa, ea phaphamala joalo ka setsebi sa boikoetliso ba 'mele, ho fihlela se itšoarella leralleng la lehlohlojane.
  Cannon ea nako e telele ea Russia e romela projectile ka lehlakoreng la flagpole. Ngoanana e mong oa sethunya ea lohiloeng ka leloho le sootho o ipata ka menoana e 'meli 'me oa hoeshetsa ka Sejeremane:
  - E se eka re ka ba le mahlohonolo!
  Folakha ea mokhatlo oa Asia o mosehla o khanyang ka selikalikoe se sefubelu bohareng. Sena se haufi le Japane, empa lena ke letšoao leo mokhatlo oa kopanelo o le khethileng. Morero o monyenyane o tsoang kanonong e phahameng haholo o pshatla molamu o teteaneng 'me letlapa le leholo, le khonang ho koahela lebala la lipapali, le oela fatše. Litanka tse leshome le metso e 'meli tsa Asia li koahetsoe ka kobo e boreleli.
  Ho tloha ka lehlakoreng la mokhatlo oa Bophirimela le maemo a Russia ho na le lentsoe le ntsoe-leng:
  - Hlooho!
  E hlile ea tšoantšetso. 'Me le hoja sera se feta ka makhetlo a leshome, matla a moea oa Russia ha a sisinyehe.
  Ka bobeli bahlabani ba Russia ba iphumana ba le mapheo a nakoana. E le 'ngoe kaofela - hoo e ka bang liphakoe tse tharo - basireletsi ba Russia. Savva o ne a se a ntse a nahana kamoo Andrey a neng a tla beha letsoho la hae le matla le letšo lehetleng la hae. Enoa ke monna ea matla e le kannete eo u ka itšetlehang ka eena.
  Empa e ne e le ka nako ena moo ho neng ho tšoana le ha eka likhalase tse sekete tsa lifoto li phatloha hang-hang. 'Me mahlo a banyalani bana ba loanang a fifala. Joale botšo bo ne bo e-na le li-blots tse mebala-bala, tse tšoanang le tse hlahang ha oli e tšeloa holim'a metsi.
  Andrey o ile a leka ho hohla mahlo a hae. Letsoho la hae, ka bothata ba ho hlola khanyetso, le ne le bonahala le kha metsi.
  Joalokaha eka lentsoe la Savva le sa hlaka le hole:
  - Na re shoele?
  Motsamaisi e motšo o araba ka lentsoe le phahameng:
  - Che! Re a phela.
  Ka tšohanyetso, maikutlo ana a teteaneng, a khomarelang a nyamela, 'me ba bonahala ba le boemong ba ho oa ka bolokolohi. E bile e ikutloa e le bobebe ka metsotsoana e seng mekae, joalokaha eka ke ho hloka boima.
  Savva o bile a hoeshetsa a tenehile hanyane, ka lentsoe la pina ea pina:
  Ho bonahala eka lefatše le lahlehile ka ho sa feleng,
  'Me tsela ea knight e eang linaleling e koetsoe ...
  Likhobeng tsena tsa litsela tse sa feleng,
  Ha ea rereloa - tumelo ke ho khangoa ke metsi!
  Mme yaba o a dumaduma, a wela fatshe ka dikoto tsa hae hodima majwe a hlabang a dithaba. Lefifi, le kopantsoeng le matheba a leseli le maqhubu, le ile la nyamela.
  Leseli la Mots'eare la mots'ehare le utloisa mahlo a ka bohloko hanyane. Savva o ile a iphumana a le ka maoto a mane 'me hang-hang a qhomela holimo.
  Andrey o ile a koba maoto a hae ha a qhomela eaba o lula fatše ka bohlale. Sefahleho sa hae, se nang le selelu sa monna le phatla ea sona e phahameng, e sephara, se ne se lula se khutsitse. A ba a bososela le molekane oa hae:
  - Oa bona! Ho na le leseli leo, 'me joalokaha esale ke belaela, sena ha se leholimo!
  Savva, a maketse, a nka mehato e mengata e sa tsitsang. Ha a fihla fatše, o ile a tsoa ka maqeba habohloko 'me a tabola lengole. Empa ngoanana, ka boiteko bo tloaelehileng ba thato, o ile a leleka sefahleho sa moshoela-tumelo sefahlehong sa hae mme a supa monoana ka pel'a hae, a hooa:
  -Joooh!
  Andrey o ile a sheba moo Savva a supang teng. Ka pel"a bona ho ne ho e-na le leralla le sohlokehileng. 'Me holim'a eona e phatlohileng ho ne ho lutse bolo. Hantle-ntle, sesebelisoa se chitja, halofo ea lead, halofo ea 'mala oa platinum, se nang le molomo o bohale ka holimo le litente tse tšesaane tse leshome le metso e 'meli tse arohaneng ka ho lekana haufi le mapheo a ntho ena ea bokamoso.
  Mosetsana a hweshetsa, a ferekane;
  - Ena ke Biome ea Newton! Mme o kgonne ho etsa see jwang?
  Andrei o ile a shebisisa, a peteletsa hlooho ea hae mahetleng a hae, "me a fofonela. Moea o ne o nkha oa ozone le lithaere tse cheleng. Ha a qamaka ka hloko, motsamaisi a re ka lentsoe le sa utloahaleng:
  - Mona re ka balehela ho ba laletseng!
  Savva o ile a nka mohato ka kholiseho ho leba bolo, 'me, ntle le ho theola molumo oa lentsoe la hae, a re:
  - Che! Ke tseba moo re leng teng! Sena ke hantle feela sebaka se sa hlakang moo sefofa-sebakeng se ileng sa oela teng. Ke lik"hilomithara tse lekholo feela ka leboea ho moo re loanneng teng!
  Motsamaisi o ile a sisinya mahetla a hae hape, 'me a ntse a khutsitse ka lentsoe la hae, a re:
  - Ha ho motho ea neng a ka phela sebakeng se makatsang nako e fetang motsotso. Esita le liroboto li ile tsa robeha, tsa ba mafome!
  Savva, le hoja sena se ne se se bonolo ho eena, ka sebete o ile a hooa:
  -Mme re tla pholoha!
  Mme a matha a lebile leralleng. Lirethe tsa hae tse nang le lerōle, tse chitja, tse ngotsoeng ho tloha hoetla, li ne li benya ka bokhabane ho theosa le letsoapo le sa lekaneng, le mafika.
  Andrey o ne a maketse. Na ha ho bohloko ho eena ho tsamaea a sa roala lieta holim'a majoe a nchocho? Ka kakaretso, boitšoaro ba Koltsova bo ne bo bonahala bo makatsa ho ba bangata ha a hlokomoloha seaparo sa hae se tloaelehileng sa sefofane 'me a loana hoo e batlang e se liaparo. 'Me haeba kae-kae Mesopotamia kapa Afrika, ho ka' na ha e-ba bonolo ho apara T-shirt feela ea camouflage, empa ho Urals nakong ea selemo ho ntse ho pholile.
  Ngoanana eo o ile a fihla a tsoa moeling o ka boroa. Mabotho a Russia le a Europe a ile a loana Syria le Iraq, a leka ho thibela katleho ea selekane sa Asia. Ho feta moo, karolo ea mabotho a Boislamo e ne e le ka lehlakoreng la Russia, le karolo ea Asia.
  Ho ne ho se esita le moleng o hlakileng oa pele ka boroa. Afrika ka kakaretso, esita le naheng e le "ngoe, merabe e sa tšoaneng e ne e loantšana. Ho feta moo, bolumeli ha boa ka ba phetha karolo ea bohlokoa. Bakreste ba bangata, hammoho le bahetene, ba ile ba latela Maasia, tlas"a mapetjo ao ho thoeng a leqeleng le letšehali. Ka sebele Afrika e se e tšoana le pina e setšoantšong sa Aibolit.
  Empa mohlomong ho thata le ho feta ho matha u sa roala lieta lehoatateng ho feta matsoapong a lithaba. Mme Savva, senatla sena se nang le lengolo la masters, mokhethoa oa mahlale a baeloji, o ne a sa tsebe bohloko kapa tšabo.
  Andrey o ile a mo sala morao, a leka ho fumana diabolosi. Sefofa-sebakeng se ile sa bonahala se le hole haholo ho feta kamoo se neng se bonahala ha u se habanya qalong.
  Hangata ngoanana o ne a loha moriri oa hae, empa joale moriri oa hae o ile oa robeha, "me terene ea khauta ea fofa joaloka lelakabe la toche moeeng.
  Ha ho mohla kharebe ea hae e kileng ea bonahala e le ntle hakana ho motsamaisi oa motho e motšo.
  Le hoja Andrei e se moatlelete ea fokolang, o ile a khona ho koala sebaka seo ka bothata bo boholo, empa ha aa ka a mo tšoara, le hoja a ile a khoptjoa 'me a batla a robeha nko ea hae (ka tsela, eseng Moafrika ho hang, empa ka hanyenyane hump le ho phahama hanyenyane, le hoja e le e ntšo, joalo ka 'mele oohle.) 'Me maoto a Savva a sa aparang, a' mala oa chokolete a benya, a batla a le haufi le hlooho ea monna e motšo 'me ... ngoanana a tsamaea ka lebota, joalokaha eka ke hologram.
  A halefisitsoe ke hore o mo fihletse, Andrei o ile a tlola ka mor'a hae. Ho se tsotelle, empa e le chivalrous haholo.
  Sebaka sa pele se ne se utloahala joaloka metsi a leoatle a futhumetseng, 'me a fofa fatše, a pata sefahleho sa hae maotong a sa roala letho a Savva. Andrei o ile a mo aka maqaqailaneng, empa ngoanana eo a mo raha ka bohale, a hooa:
  - Sheba lintho tse khahlisang mona!
  Le hoja Ognev a ne a batla ho bolela hore ha ho letho le thahasellisang ha botle bo joalo bo le haufi le uena, empa ha a fumana serethe ka nko, o ile a potlakela ho qhomela. 'Me ha kea ka ka soetseha.
  Liphoofolo tse phuthetsoeng le likokoanyana li ne li leketlile maboteng. Ho feta moo, tse joalo li ne li se joalo ebile li ke ke tsa ba kantle ho naha. Le lihoete tse nang le linala tse ngata tsa makhala, le cactus e nang le maoto a frog le li-cockcombs, le maphele a masiba ka melomo ea likoena tse nang le maleme a khelohang. Ntle le haeba, ha e le hantle, ntho e kang ena e ka bapisoa le khosana e phehiloeng.
  Andrei o ile a qhoma a maketse mme a hoeletsa haholo:
  - Lumela, barab'eso ba mabaka!
  Ho ile ha e-ba le khutso karabelong... Savva o ile a bua ka mokhoa o utloahalang le ka kelello:
  - Ha rea lokela ho hoeletsa, ho molemo ho hlahloba sepakapaka.
  Sepakapaka se ile sa bonahala se le seholo haholo ka hare ho feta kamoo se neng se bonahala se le ka ntle. Liphaseje li ile tsa ba tšesaane eaba lia pharalla. Menyako ea lihlomo ea buleha ha batho ba e atamela. 'Me ho ne ho e-na le lintho tse ngata tse sa kang tsa fumanoa moo.
  Mefuta e fapaneng ea liphoofolo tse pentiloeng, liemahale le li-hologram. Hape le litšoantšo: ho tsamaea, ka oli, le ka litšoantšo tsa cybernetic. Li-holograms li hlile li bonts'a filimi ea 'nete ka' mala. Le libaka tsa ntoa, le mefuta e fapaneng ea litšoantšo tse khutsitseng, tse ntle ka ho felletseng.
  Andrei o ile a hlokomela ka ho makala:
  - E makatsang. E tšoana le musiamo o fofang.
  Savva o ile a hanyetsa ka mokhoa o utloahalang:
  - Ntho e 'ngoe le e 'ngoe lefatšeng la rona ke musiamo le sebaka sa ho lahlela lithōle! Ha re shebeng betere...
  - Sebetsa! - Motsamaisi e motšo o ile a phatloha. Mme a eketsa ka potlako. - Re tlameha ho thusa Naha ea habo rona ho hlola Ntoa ea Boraro ea Lefatše.
  Savva o ile a phahamisa mahlo mme a hoeletsa:
  - Re thuse ho boloka tsoelopele! Botho bo kotsing!
  Ho ile ha utloahala bese e tlase, e tebileng ka mokhoa o sa tloaelehang ha e arabela:
  - Kamoo ho bonahalang kateng, lōna matsoalloa le batla ho fumana ho hong ho rōna?
  Ngoanana o ile a otlolla matsoho a hae pele 'me a hoeshetsa ka tieo:
  - Eseng rona! Re bua ka qetello ea batho bohle. Ntoa ea Boraro ea Lefatše e etsa qeto - ke eng e tla hlōla: mokhoa o sehlōhō, o sehlōhō kapa botho le tsoelo-pele?
  Bass e fetohile soprano e tšesaane, le molumo o makatsang:
  - Ao ka 'nete? Etsoe ke tlhaho ea motho ho etsa liphoso, ho akarelletsa le merero ea motho. - Meea ea Orange e ile ea feta moeeng 'me lentsoe, le fetoha halofo ea octave e tlaase, e tsoela pele. - Joalo ka kamehla, bongata bo bongata ba merabe bokahohleng bo na le tšekamelo ea ho itlhahisa, ho e beha ka puo ea hau, e le ea botho haholo, 'me sera e le sebopeho sa lihele feela.
  Savva, ntle le ho khaotsa ho letsa leoto la hae holim'a tšepe e sa tsejoeng, a honotha:
  - Ipatlele! Sheba mekhoa ea bobatana eo ba e sebelisang ho re loantša!
  Lentswe le ile la futhumala hanyane mme moya wa qala ho bonahala o le bonolo:
  - E, sera sa hau se sehlōhō, empa le uena ha u mangeloi. Qetellong, ha se lipalo tse tla etsa qeto ea hore na ke ofe ho uena ea tla ba le matla Lefatšeng!
  Mona Andrey o se a phahamisitse lentsoe:
  - Joale ke mang?
  Empa ho e-na le ho araba, fatše ka tlas"a bona ea sisinyeha, "me ngoanana le mohlankana e motšo ba kopana le siling ka lifahleho tsa bona. Eaba lintho tsohle li fetoha hang-hang. Ba ile ba iphumana ba le bohareng ba motse o moholo, o timelitsoeng haholo. Lithunya tsa luma ka mokhoa o thibang litsebe. Likhetla tse khōlō li ile tsa phatloha "me libomo tsa oela. Lihlopha tsa masole a Russia le Europe li ne li ntse li tsoela pele. Masole a mosehla le a sootho a Asia Union, a lahlehetsoe ke tahlehelo, a khutlela morao, a koahela tsela ka lithaba tsa litopo. Savva o ile a nka bohato mme a hata molatsoana oa mali.
  Che, sena, ha e le hantle, se ne se ke ke sa ferekanya mohlabani ea neng a fetile mollong, metsi le liphaephe tsa koporo (ea morao-rao ka tekanyo e fokolang ho fihlela joale!). Empa moea oa ka o ile oa utloa bohloko. Empa Andrei o ile a tsieleha, a akhela lejoe ka letsoho la hae le letona sefahlehong se mosehla sa lesole le mahlo a mosesaane le ileng la phahamisa sethunya sa mochini, eaba oa oa. Motsamaisi o ile a hooa:
  - Ena ke Beijing! Bashemane ba rona baa hlola!
  Ka sebele, letšoao le khopameng le nang le hieroglyph e tšoanang le ne le tuka ke malakabe a maputsoa. Ka lebaka le itseng, Savva ha aa ka a ba le thabo. Leha a ne a bone litšoantšo tse tsoang Beijing le meaho e ikhethang ea motse-moholo oa China inthaneteng.
  Empa mona ho tshabeha. Basali ba cha, bana ba lla. Le litopo tse ngata. Bafu ba ile ba thibela mekhoa eohle ea ho atamela, 'me palo ea bona e ile ea eketseha. Ho ne ho se mohla moroetsana a kileng a bona bafu ba phuthetsoe litutulung.
  Andrey o ne a se a nkile sethunya sa mochini seo motho e mong a neng a se lihile eaba o bula sethunya hore a se bolaee. Ke mohlabani ea tsoetsoeng. Ka lehlakoreng la ntat'ae ho tsoa molokong oa Mazulu, ka lehlakoreng la 'mè oa hae: ntate-moholo, mohale oa USSR ka makhetlo a mabeli, ntate-moholo o ile a loana Vietnam le Afghanistan, ntate oa Syria, Donbass le Chechnya.
  E ile ea phatsima hloohong ea Savva:
  Motho e mong le e mong o tswetswe e le mohlabani;
  Kahoo ho ile ha etsahala - korilla e ile ea nka lejoe!
  Ha lira tsa hao e le Legione.
  Mme lelakabe le tjhesang le tuka ka pelong ya ka!
  Mme ngoanana ka boeena a nka sethunya sa mochini. Matsoho a matla a tloaetse ho ba bobebe holim'a mofeng. Mehato e sebete e ile ea utloahala hloohong ea ka: senya, sebeletsa Naha ea Hao e Moholo.
  Empa molumo o fokolang o sa lebelloang o ile oa etsa hore ngoanana a hatsele. Ka ho le letona, ho ne ho utloahala sello le mehoo ea bana ka ho hlaka. Savva o ile a reteleha, 'me ntsu ea hae ea talima, ka har'a mosi o neng o sire ntho e' ngoe le e 'ngoe, ea bona litšoantšo tse nyenyane, tse mosehla. Bana ba masehla, ba mahlo a mosesane ba ne ba lla ba leka ho tswa ka tlung e tukang. Empa tsela ea bona e ne e thibiloe ke ho thibana ha lifate tse kolobisitsoeng ka resin. 'Me ka mor'a bahlankana, lelakabe le jang nama le ne le hasana.
  Drakone e hemang mollo e ne e bonahala e labalabela ho etsetsa Gehenna sehlabelo ...
  Matla a Savva a ne a le kholo ho feta matla a hae a ho mamella ntho e joalo. Ngoanana a mathela mollong. Re hloka ho boloka bana ba banyenyane: ebang ke Serussia kapa Sechaena ha se bohlokoa!
  Gatee-tee, noka ya napalm e ile ya thiba tsela ya mohlabani yo a sa rwalago dieta.
  Ka sello se hlaha:
  - Morena mpholose!
  A itahlela mollong. Ho ne ho tšoana le ha eka ho hlabiloe lithakhisa tse lekholo tse chesang ka har"a masoba a se nang letho, "me malakabe a chesa mangole a se nang tšireletso. Letlalo le bonolo, la mohloaare le ne le koahetsoe ke makhopho a mabe, a pherese. Ho ne ho le bohloko hakaakang ho Savva. Mohoo o hlaha o ile oa phatloha matšoafong a ka. Ke ne ke batla ho kgutlela morao mme ke tlole malakabe a lefatshe la bafu.
  Empa ngoanana eo o ile a ikutloa: o ne a sa khone ho tsilatsila le motsotsoana. Bana ba ka "na ba shoa. 'Me ha ho tsotellehe hore na ke ba mang. Dostoevsky o itse: matlotlo ohle a lefats'e ha a tšoanelehe ho lla ha ngoana. Bohloko bo tsoang liretheng ho ea ka morao hloohong, joalo ka mehlape ea lipere, e otlang methapo ea kutlo ka litlhako tsa tsona tsa tšepe tse prickly.
  Moriri oa hae o babatsehang oa khauta o se o ntse o tuka, 'me malakabe a leka ka matla ho mo nyeka sefahleho. Ha ho mohla a tla khona ho ba motho oa hae oa pele, ea motle. Mona ke seso se pherese se phatlalla lerameng la hae le bonolo, le boreleli.
  Savva e qhoma ka ho tsieleha, ho sa tsotellehe hore na e bonahala e le hole hakae ho ea fihla sepheong. Motsoako oa mosi le moea o tukang o kena ka matšoafong a hao. Sekipa se matheba se ho uena se se se chesitse, 'me uena, joalo ka Jeanne D,rk, u mollong o bohloko. Ho feta hanyane, hanyane feela. Oho Molimo oa ka, 'mele oa hae ke seso se feletseng sa lepera.
  Lerako la mollo lea sitisoa, 'me Savva e tlolela ka ntle ho pholileng. O se a chele, "mele oa hae o babatsehang o tšoana le leqeba le sa khaotseng, "me litšepe tsa hae tse cheleng li bonahala li tsamaea holim"a lithipa tse bohale ka ho fetisisa. Ho na le thibelo pele. 'Me u lokela ho qhomela ka har'a lelakabe le purumang, le se nang mohau hape.
  'Me ngoanana o ikutloa hore matla a hae le sebete li fela. O batlile a akheha ka lebaka la ho makala habohloko. Empa har"a lefifi u ka bona ngoanana a otlolla matsoho a hae a manyenyane "me a qhomela hōle le mollo ka ho lla, le moshanyana ea nang le lefatla, le e monyenyane haholo ea sa kang a ithuta ho tsamaea.
  Ha a se a bokeletse matla a hae a ho qetela, Savva oa qhoma khalefo le boikutlo ba toka bo mo fa sebete sa ho hlōla bohloko bo sa mamelleheng. Lifate tse tukang le maballo li fofela mahlakoreng. Matsapa a seng makae feela. Matsoho a chesitsoeng a ngoanana ea senyehileng a tšoara grate e khubelu-e chesang. Bohloko bo tšoana le pheleu e otlang ea lithane tse lekholo e oelang hloohong, sefuba, 'mele oohle ho ea fihla seleng ea ho qetela. Grate ha e tsoe ebe Savva e e tšoara ka meno. Motho a ka hlanya ho tsoa mahlomoleng a joalo, botle ba ho qetela ba "mele bo sa kang ba angoa ke malakabe a mollo oa putlama "me oa putlama. Empa qetellong, Morena o ile a putsa matsapa ao;
  Ngoanana ea holofetseng, ea robehileng meno a bile a phatlohile ke mocheso, oa akheha. Ka khoele ea ho qetela ea tsebo, letlalo le senyehileng le ikutloa joaloka ngoana ea lokolotsoeng, le qhomela holim'a maoto a chesitsoeng a heroine e oeleng.
  Savva o ile a tsoha ... A ema le Andrei tlhōrōng e phahameng ka ho fetisisa ea lehloa. Lentswe la seaduma, le kang sehlopha sa mmino sa mantswe a sekete a mangeloi a ka sehloohong, le ile la phatlalatsa:
  - U fetile tekong! Ho tla ba le khotso lefatšeng! Russia e tla fetoha 'm'a batho bohle ba Lefatše!
  Mohlankana e motšo le blonde, ba neng ba se ba le mosesaane le ho feta le ho feta, ba ile ba bona lirapa tse thunyang, likoti tse holileng ka pel'a mahlo a rona, le masole a lahlelang libetsa fatše le ho haka. Mehla ea lehloeo le ntoa e ne e felile ka ho sa feleng.
  Mme ya utlwahala hodima planete yohle;
  Russia le China li kopane ka ho sa feleng,
  Islam, Bokreste: ntle le lonya, metsoalle!
  A re tlotliseng Morena ea Phahameng ka ho Fetisisa-
  Lichaba tsohle tsa lefats'e - Lelapa!
  
  PETROSE WA BORARO - MOTSAMAI E MOHOLO
  Peter oa Boraro o ile a khona ho susumetsa mogenerale ea tummeng oa reformer ho kena sehlopheng sa hae le ho amohela boemo ba field marshal. Nikolai Papin e ile ea e-ba Letona la Tšireletso 'me a etsa liphetoho tse' maloa. Monna enoa ea matla le ea nang le matla a ho laela o ile a thusa Petrose oa Boraro ho senola le ho thibela morero oa bolotsana oa barab'abo rōna ba Orlov. Baetsi bohle ba bahlano ba bolotsana ba ile ba fanyehoa. Catherine o ile a hlalana ka lebaka la bofebe "me a lelekeloa ntlong ea baitlami.
  Petrose oa Boraro o ile a matlafatsa matla a hae "me a roesoa moqhaka. 'Me ha a qala ho busa, ho ile ha e-ba le liphetoho tse bonahalang Russia. Ka sebele, Peter oa Boraro, joaloka ntate-moholo oa hae, o ile a bolela liphetoho tsa motheo. Ho feta moo, liphetoho li ile tsa ama leano la linaha tse ling.
  E le motšehetsi oa selekane le Frederick oa Bobeli, Peter o ile a laela Rumyantsev, hammoho le Majeremane, ho hlōla Austria. Ka mor'a moo Jeremane ho feta ho khutlisa linaha tse neng li lahlehile pele.
  Empa Russia e ile ea boela ea fumana taolo holim"a likhoele tse tsoang Denmark, ea e arola le Ma-Prussia. Leha ho le joalo, Petrose o ile a bontša bohlale bo sebetsang "me a nka hoo e ka bang matlotlo "ohle a naha ena, a siea Frederick "eo a mo ratang" e le karolo ea tšoantšetso feela ea thepa ea moqhaka. Ho tlameha ho boleloa hore tšusumetso ea Papin e ile ea tsoela setloholo sa Peter e Moholo molemo.
  E 'ngoe ea mehopolo ea Peter oa Boraro e ne e le khopolo ea ho arola Poland pakeng tsa Russia le Prussia. Ka 1965, ho ile ha qhoma ntoa le Commonwealth ea Poland-Lithuania. Ka potlako ho ile ha hlaha Alexander Suvorov ea khabane. Peter oa Boraro o ile a bonahala a le bohlale 'me a khona ho kenya linaha tsa pele tsa Russia' musong oa hae, 'me Ma-Prussia a ne a tseba karolo ea morabe oa Poland.
  Joalo ka nalane ea 'nete, Russia e ne e tlameha ho loana le' Muso oa Ottoman. Ntoa ea Marussia e ile ea ba ea atleha haholoanyane. Liphetoho tsa Papin, talenta ea Rumyantsev, le Suvorov e ntseng e tsoela pele ka potlako e bile le tšusumetso. Tsar o ne a rata Alexander Vasilyevich ea sa phomole, Peter oa Boraro ka boeena o ne a le moferefere haholo a bile a le maotong ka linako tsohle. Kahoo ba ile ba utloana haholo.
  Ka hare ho naha, Moemphera Peter o ile a etsa liphetoho tse 'maloa. Litša li ile tsa nkoa ka mahahapa ho beng ba masimo ba sa tsotelleng molemong oa letlotlo la "muso, "me ho ile ha hlahisoa lithibelo tse ngata mabapi le corvée le thekiso ea balemi. Empa hajoale, Tsar Peter ha aa ka a iteta sefuba ho keteka serfdom ka botlalo.
  Ho phaella moo, liphetoho tsa kereke li ile tsa baka khanyetso e matla ea Sinoto ea Orthodox. Morena, a pheha khang ea hore Bibele e hanela borapeli le tšebeletso ho mang kapa mang ntle ho Molimo, o ile a felisa borapeli ba bahalaleli.
  Ho ne ho e-na le ntho e 'ngoe ea Boluthere ho sena - ho loana le li-relics le litšoantšo.
  Rapelang Morena Modimo feela, le kgumamele yena feela!
  Empa sena se ne se ke ke sa baka khanyetso. Libakeng tse ling, esita le baprista ba ne ba hlohlelletsa batho hore ba fetohele "muso.
  Leha ho le joalo, phetoho eo e ile ea fela, "me ho ile ha sala feela litšoantšo tsa Kreste le Moroetsana Maria likerekeng le libakeng tsa borapeli.
  Batho ba bangata ba ne ba khetha ho mamela morena. Ho phaella moo, Petrose oa Boraro o ile a fumana botumo ba ho ba "musi ea tsotellang. Ho tebileng le ho feta e ne e le ho amohuoa ha linaha tsohle matlong a baitlami le likerekeng.
  Ka mor'a tlhōlo holim'a Turkey, bolaoli ba morena bo ile ba eketseha le ho feta. Qetellong Perth oa Boraro o ile a etsa qeto ea ho felisa serfdom. Qeto e joalo e ne e ke ke ea baka merusu e tebileng "musong feela. Beng ba masimo ba ile ba lahleheloa haholo, empa phetohelo ea indasteri e ile ea qala. Har'a mathata 'ohle, naha e ile ea tsoela pele ka matla le ka tšitiso.
  Ntoa ea bobeli le Maturkey e ile ea e-ba khutšoanyane le ho feta 'me masole a Russia tlas'a taelo ea Suvorov a hlōla kapele. Ho feta moo, phetohelo ea Fora e ile ea faposa tlhokomelo ea Europe.
  Peter oa Boraro o ile a nka monyetla oa sena ka ho beha mora oa hae oa ho fela, oa Voronina, Constantine, e le Sultan oa Turkey teroneng ea Constantinople.
  Kahoo, ka tsela ea tšoantšetso, "Muso oa Ottoman o ile oa iphumana o le bonngoeng le Russia.
  Joale ho ile ha e-ba le ntoa Egepeta. Sultan ea moo e ne e sa batle ho amohela puso ea Russia holim'a Afrika. 'Me mona ka lekhetlo la pele bohlale ba Suvorov le Napoleon Bonaparte ba ile ba thulana.
  Kaha o ne a phetse nako e telele haholo mehleng eo, lilemo tse 70, Petrose oa Boraro o ile a shoa. O theohile nalaneng tlasa lebitso la Molopolli e Moholo. E leng ntho e hlomphehang haholo!
  Mohlomong ho feta ntate-moholo oa hae ea khahlehang! 'Me Moemphera Pauluse a nyolohela teroneng. Suvorov, ha a se a hlōtse Napoleon, ea neng a ntse a le monyenyane haholo a bile a se na phihlelo, o ile a hapa leboea la Afrika esita le Morocco.
  Kaha historing ena e 'ngoe ho ne ho se na letšolo le tummeng la Switzerland le ileng la senya bophelo ba Suvorov, marshal ea tummeng ea nang le nako e telele o ile a phela nako e telele.
  Napoleon ha aa ka a fetoha Moemphera oa Fora, kaha ha aa ka a ba le nako ea ho tsebahala e le molaoli 'me a shapuoa ka makhetlo a fetang le le leng. Ka mor'a ho putlama ha bukana, Louis oa Leshome le metso e robeli o ile a fumana matla. Ho ile ha e-ba le phetoho, ke hore, ho tsosolosoa ha borena.
  Pauluse oa Pele ha aa ka a phonyoha morero oo, empa sena se ile sa etsahala lilemo tse hlano hamorao. 'Me mora oa hae Alexandere e ile ea e-ba moemphera. Ke hona moo bothata bo qalileng teng. Konstantin e ne e le mocha, hape, kaha e ne e le Sultan oa Russia oa 'Muso oa Ottoman, o ile a ipeha matla.
  Empa Alexander Suvorov o ne a ntse a phela 'me a khona ho boelanya mochana oa hae le malome. Le hoja, ehlile, boipuso ba ka hare ba 'Muso oa Ottoman bo ile ba baka likhohlano.
  Ho phaella moo, Russia e ile ea tobana le khanyetso e tsoang Engelane. Matla a ntseng a eketseha a Brithani a ne a sa thabele moahelani oa eona. 'Me esita le ntoa ea bobeli e kholo le USA e ile ea qala. Mohlomong Mabrithani a ne a lebeletse hore ka mor"a lefu la George Washington, ho tla ba le merusu le lihlong Amerika. Empa palo eo ha ea ka ea phethahala.
  Batho ba United States ba ne ba sa batle ho khutlela tlas"a morena oa Manyesemane. Ntoa e ile ea nka lilemo tse leshome ka katleho e sa tšoaneng, "me qetellong, Brithani, ha e se e khathalitse matla a eona, e ile ea emisa tlhaselo eo.
  Empa Maamerika ha aa ka a kokobela 'me a qala ho hlasela Canada. Boemo ba Brithani bo ile ba mpefatsoa ke boemo ba Russia, bo ileng ba fana ka thuso ho Maamerika.
  Lilemo tse leshome le motso o mong tsa ntoa ea mali, 'me Amerika e ile ea boela ea nka Canada. Borithane e ile ea fokola, empa ho ile ha hlaha monster e ncha ea lipolotiki: USA.
  Russia e ile ea loana ntoa le Austria 'me ea e hlōla, ea e arola karolo e itseng le Prussia.
  Ka nako e tšoanang, katoloso ea Canada e ile ea tsoela pele. Naha e fetohile e tsoetseng pele haholo indastering. Ho ile ha hahoa likepe tse matla le tse ngata. Marussia a ile a fihla Australia "me a namela Afrika.
  Ka mor'a lefu la Alexander oa Pele, ntoa ea matla e ile ea boela ea hlaha pakeng tsa makala. Moholoane oa Alexandere Constantine o ile a nyahlatsa borena, "me mora oa Constantine e mong, Andrei, o ile a hatela pele boreneng, a bo phephetsa ho Nicholas.
  Ka tloaelo, Nicholas o ile a phatlalatsoa e le morena, empa nakong ea ho behoa borena morena o ile a bolaoa.
  Pherekanong e ileng ea hlaha, Andrei e bile eena oa pele oa ho hapa terone, eseng ka molao. Morena e mocha hang-hang a qala ntoa le Iran mme a qala letšolo khahlanong le India. Brithani e ne e ntse e le ntoeng Canada "me e iphumana e tlamiloe. 'Me letšolo la bochabela le ile la matlafatsa matla a Andrew oa Pele' me la mo lumella ho qala lekala la hae la leloko la borena la Romanov. Ka nako e tšoanang, Russia le "Muso oa Ottoman qetellong li ile tsa kopana ho ba naha e le "ngoe. Ho feta moo, ka ho kopanya Persia le India.
  Andrew oa Pele o ile a hlahlangoa ke Alexander oa Bobeli. Tlas'a morena enoa, Russia e ile ea tsoela pele ho atolosa Indochina le Chaena ka boeona. Prussia e ile ea boela ea fetoha "muso o matla ka ho fetisisa, oa kopanya linaha tsa Jeremane "me oa hlōla Fora.
  Leha ho le joalo, Brithani e ile ea tšehetsa Mafora "me ha qhoma ntoa ea boiphetetso. "Muso oa Brithani o ile oa kenya khanyetso e manganga. Ntoa e ile ea tsoela pele ka lilemo tse mashome a mabeli.
  Ho sa le joalo, Russia e ile ea hapa Asia ka ho feletseng 'me ea fihla Singapore. E ile ea fetoha matla a maholohali, a matla ka ho fetisisa lefatšeng, a haola le Asia le Afrika.
  Empa ka nako e tšoanang United States le eona e ile ea phahama. Maamerika a ile a qeta tsoelo-pele ea Canada, moo a ileng a arolelana likarolo tsa tšusumetso le Russia. Eaba ba hapa linaha tsa Texas le California ho tsoa Mexico.
  United States e ile ea boloka mofuta oa puso ea rephabliki, ha Russia e ntse e le borena bo felletseng. Alexander II o ile a nkeloa sebaka ke Andrey II. Leloko la borena la Romanov le ile la tsoela pele.
  Ntoa ea nako e telele pakeng tsa Brithani le Fora, khahlanong le Jeremane, e ile ea lebisa tabeng ea hore Majeremane a bolokile linaha tse neng li hapiloe pele, ho akarelletsa le Lorraine, empa ha aa ka a khona ho tsoela pele 'me a khathetse ka ho feletseng. Leha ho le joalo, Mabrithani le Mafora le "ona a ile a tsoa mali haholo.
  Tlas'a maemo ana, Russia ea tsarist e ile ea tsoela pele ho laola lefats'e le ho eketsa tšusumetso ea eona.
  Ke "nete hore sebata se seng se ne se hōla har"a sefahleho sa United States. Ho feta moo, Amerika e ile ea bonahala e le kholo ho feta historing ea sebele ka litšenyehelo tsa Canada.
  Empa sena ha se e-s'o fihlele tekanyo e tšosang. Ho phaella moo, ho ile ha qhoma ntoa ea lehae United States, e ileng ea baka likotsi tse ngata le timetso. Ho feta moo, ho fapana le histori ea sebele, General Lee o ile a khona ho sutumetsa ho pholletsa le Confederation Congress bakeng sa tokelo ea batho ba batšo ho sebeletsa lebothong la linaha tse ka boroa: ho fumana tokoloho le boahi.
  'Me sena se ile sa liehisa ntoa haholo,' me, ehlile, sa eketsa sehlabelo. Lipuisano tsa Russia tse mano le tsona li bile le phello ea tsona, tse ileng tsa bontša thahasello ea ho lelefatsa ntoa. 'Me ka mokhoa o ts'oanelang, batho ba ka boroa ba ile ba atleha haholo karolong ea pele ea ntoa' me ba khona ho nka Washington le New York. Philadelphia e ile ea fetoha motse-moholo o mocha oa Northern Alliance.
  Ntoa ea lehae ka boeona e ile ea etsahala hamorao: 1881 - 1905, 'me dynamite esita le lithunya tsa mochine li ne li sebelisoa ho eona.
  Russia, Tsar Andrei II e ile ea nkeloa sebaka ke Alexander III. Morena e mocha o ne a se na khotso ho hang. Russia e ile ea thulana Afrika le Fora le Brithani, tse neng li leka ho theha likolone tse ncha. 'Me o ile a khomarela khohlano le bona.
  Ntoa e ncha e ile ea qala ho arola lefats'e, moo Prussia e neng e sebetsa ka moetlo le Russia. Lekhetlong lena, Majeremane a ile a e fumana hantle. Fora, hammoho le Marussia, e ile ea hlōloa ka mor"a libeke tse seng kae. Brithani e ile ea lula mose ho maoatle, empa e ile ea lahleheloa ke likolone tsohle tsa eona Afrika, Australia le Leoatle la Pacific.
  Majeremane a ile a fumana ea bona, "me a atoloha, a hula moeli o haufi le Paris, le ho ea Port de Calais, a ba a kenyelletsa Normandy. Le ho hong Afrika ka boyona.
  'Me Brithani e ile ea theohela boemong ba 'muso o monyenyane, Fora ea ba ea fetoha naha.
  Empa ntoa e latelang e ile ea etsahala le Prussia, tlas'a Vladimir III. Ka nako ena, ho ne ho se ho hlahile mefuta ea libetsa tse kang litanka, lifofane le likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi.
  Ma-Prussia a ile a sebetsa tumellanong le Japane. Qalong, ntoa ha ea ka ea atleha haholo bakeng sa Russia. Bobolu lebothong la tsarist, conservatism ea balaoli, le thuso e sebetsang e fanoeng ke United States ho Japane e bile le phello. Ho phaella moo, Sweden le Norway, le Brithani le Fora li ile tsa hanyetsa Russia.
  Ntoa e qalile ka 1921, ka mokhoa o makatsang ka letsatsi le mahlonoko la la 22 June. E ne e batla e le ntoa ea lefatše. Se neng se setse Europe le Asia se ile sa khahlanyetsa Russia. Spain le Portugal le tsona li ile tsa nka leeto le tšoanang. Portugal e ile ea ikutloa e tingoa Afrika, "me Maspanishe a ne a lora ka ho tsosolosa boholo ba "ona ba pele Mehleng e Bohareng.
  Kaha nakong ena Karolong e ka Bochabela ea Lefatše, ha ho na sebaka se seholo se seng tlas'a taolo ea Tsar ea Russia.
  Ka tsela, bophahamo bo fetisisang ba Tsarist Russia ka mehloli ea batho, tsamaiso e matla ea autocratic, le bofokoli ba khanyetso ea ka hare bo ile ba phetha karolo ea bohlokoa ntoeng.
  E, litanka tsa Jeremane li ile tsa khona ho phunyeletsa ho tloha Neman ho ea Dnieper likhoeling tse peli tsa pele, 'me tsa lika-liketsa Riga,' me ka boroa, tsa leleka mabotho a Russia ho tsoa Hungary. 'Me melimo e ile ea fa Naha ea Letsatsi le Phahamisang monyetla oa ho hlōla likepe tsa Russia. Empa hape, ka nakoana.
  Bajenerale ba sa tšoaneleheng ba ne ba ka hlōloa ntoeng ka mor"a ntoa. Empa phetoho e ncha e ne e ntse e hōla. 'Me morena, qetellong, o ile a matlafatsa ntoa khahlanong le bobolu 'me a hlophisa lisebelisoa tse ngata tse mamellehang. Le mehloli ea batho: likarohano tsa Machaena, Maindia, Maarabia li ile tsa kenngoa tšebetsong. Majeremane a ne a sitoa ho tšela Dnieper, "me e ne e se e ntse e le mariha masole a Russia a ile a qala ntoa e khahlanong le eona.
  Ho lokela ho hlokomeloe hore Sweden le Norway ha se bahanyetsi ba matla haholo; Stockholm e nkiloe ka March 1922. Mme Oslo e wele ka Motsheanong. Ka June 1922, mabotho a tsarist a ile a khona ho tsosolosa boemo ba pele ho ntoa, a qobella Ma-Prussia ho khutlela meleng ea bona ea pele.
  Fora, ha e bona tsoelo-pele e joalo ea liketsahalo, e ile ea potlakela ho ikhula ntoeng. Ha a arabela, Morena William oa Prussia o ile a hapa Paris le libaka tsa eona tse ka boroa. Masole a Russia a ne a ntse a tsoela pele. Ka September ba ile ba ea Vistula. Lintoa tsa Prussia Bochabela li ile tsa qala. Koenigsberg e ile ea oa ka December ... 'Me Vienna e ile ea lokolloa bakeng sa selemo se secha.
  Ho ne ho se bonolo ho Majapane, ao likepe tsa "ona li ileng tsa senyeha haholo "me tsa lahleheloa ke morero oa tsona.
  Selemo sa 1923 se ile sa qala ka tlhaselo e khōlō ea masole a Russia Poland "me, ka mor"a likhoeli tse tharo, ho fihla Oder le Alps ka boroa. Majeremane a bile le monyetla oa ho ts'oara haufi le Berlin, empa mabotho a Russia a ile a qala tlhaselo Bavaria ka Mmesa. Mabotho a ile a tsoela pele butle empa ka sebele qetellong ea lehlabula, Marussia a ile a fihla Rhine. Ka hoetla, sebaka sa Ruhr se ile sa nkoa hape ho Majeremane, 'me ka December, ka mor'a ntoa e matla, Berlin e pota-potiloe.
  Jeremane e ne e se e se na monyetla oa ho hlōla ntoa. Likhoeli tse ling tse tšeletseng ka 1924 li ile tsa loanoa k"honthinenteng, ho fihlela Spain, Portugal, Jeremane, tseo pele li neng li hapiloe ke Majeremane: Holland le Belgium, li hapa.
  Ho ne ho setse Brithani e le "ngoe feela, "me Japane e ne e se e lahlehetsoe ke Okinawa le Hokkaido ka bobeli.
  Churchill o ile a etella pele ts'ireletso ea metropolis. Empa Mabrithani a ne a se na monyetla.
  Ke 'nete, ba ile ba hlōla ho lulisa hoetla.
  Selemo sa 1925 se ile sa fihla. Ho ne ho se na bonngoe United States mabapi le seo ba lokelang ho se etsa. Lumella ho qeta Brithani le Japane. Kapa na rōna ka borōna re lokela ho kena ntoeng e boima?
  Kelello e tloaelehileng e boletse hore, ho sa tsotellehe indasteri e tsoetseng pele, Amerika e ne e tla sithabetsoa ke lipalo. Empa ho siuoa u le mong le bere ea Russia ho tšosa haholo.
  Ka June, masole a Russia a ile a fihla Brithani ka katleho, eaba London ea oa. 'Me ka August e ile ea phethoa ka Japane.
  Kahoo ntoa e "ngoe e ile ea fela.
  Russia e ile ea nka taolo ea linaha tsohle tse Karolong e ka Bochabela ea Lefatše. Ka nako e tšoanang, "muso oo ka booona o ile oa lula e le oa boitaolo ebile o le bonngoe. Kapa hoo e batlang e le bonngoe. Matlotlo a Europe a ne a e-na le litšobotsi tse itseng tsa ka ntle tsa boipuso. Empa leha ho le joalo, matla a borena a ne a busa hohle. Ekaba 'Muso oa Poland, kapa' Muso oa Sweden o nang le Tsar Vladimir hloohong.
  Ka la 5 March, 1933, Tsar Vladimir e Moholo o ile a hlokahala, 'me mora oa hae Kirill ea e-ba morena e mocha. Empa puso ea morena e mocha e ile ea e-ba khutšoanyane, matsatsi a lekholo hantle. Mme Alexander wa bone wa dilemo tse leshome le metso e mehlano o ile a iphumana a le teroneng. Mme kamora matsatsi a mashome a mahlano a hlahelwa ke kotsi. Nicholas II o ile a rua terone a le lilemo li leshome feela. Ho na le baemphera ba bane ka selemo se le seng ... Ho lokile, ho ka etsahalang!
  Ke ka seoelo feela, ehlile, eseng linaheng tsohle tsa lefats'e!
  Le hoja, ha e le hantle, ba bangata ba ile ba hopola hore Nicholas oa Pele o ile a busa ka nako e khutšoanyane feela 'me a shoa ka lebaka la pefo.
  Empa tšimoloho ea puso ea Nicholas II e ile ea bonahala e le ntle haholo. Lilemo tse peli hamorao, sathelaete ea pele ea maiketsetso historing ea Lefatše e ile ea qalisoa, e neng e fofa ho potoloha lipolanete.
  'Me 1937 ha ea ka ea e-ba ntho e tšosang joaloka historing ea sebele. Kaha e ne e le selemong sena moo mohlankana oa Russia e leng eena oa pele oa ho fofa sebakeng. Che, eseng Gagarin, empa Prince Igor Trubetskoy. Yuri Gagarin ha a na lehlohonolo ho fihlela joale. O tla ya kae?
  Russia, e leng 'muso o moholo ka ho fetisisa, e ka fana ka lichelete tse ngata bakeng sa ho atolosa sebaka.
  Selemong se latelang, 1938, ho ile ha lekoa bomo ea pele ea athomo ea Russia.
  Tsar Nicholas II e mocha o ne a ntse a le monyenyane haholo, 'me ho hlakile hore a se na mamello. Ho phaella moo, United States e ile ea lula e le eona feela tlhōlisano e kotsi ea Russia. Re sa bue ka taba ea hore Maamerika le 'ona a ka ba haufi le ho ba le bomo ea athomo.
  Ka la 1 Hlakubele 1940, ka taelo ea Tsar Nicholas II ea seng a le moholo, tlhaselo ea United States e ile ea qala. Lebaka la semmuso e ne e le tšehetso ea Maamerika a bohanyetsi ba Rephabliki naheng ea Russia ka litlhoko tsa likhetho tsa paramente.
  Ho ka etsahala hore qeto ea Mocha Nicholas II e bile mohato o bohlale ka ho fetisisa. Etsoe, re ke ke ra lumella sera seo e ka bang sera ho fumana libetsa tsa nyutlelie le eena.
  Ho khopisa ha mabotho a Russia a sebelisang litšiea tse kholo tsa litanka qalong ho ile ha ntlafala ka katleho le kapele. Empa joale khanyetso ea Amerika e ile ea tota. Ka likhoeli tse 'maloa, tsoelo-pele ea masole a Russia e ne e tsamaea butle haholo. Empa leha ho le joalo sera se ne se ntse se lahleheloa, 'me kaha o ne a le tlaase ho latela basebetsi le boleng ba likepe tsa litanka, o ile a timetsoa.
  Empa ho ile ha qhoma merusu Afrika le Chaena. Ho feta moo, ho ile ha faposoa matla a maholo ho thibela borabele boo.
  Ka 1941, mabotho a United States a ile a qala ntoa, empa hape ha aa ka a finyella sepheo sa bona. Litlhaselo tse 'maloa, ebe mariha a 1941-1942 moo Maamerika a ileng a lahleheloa ke hoo e ka bang Canada eohle. Mme ka Mmesa, Toronto le Quebec di ile tsa wa hoo e ka bang ka nako e le nngwe.
  Ntoa e se e qalile sebakeng sa setso sa Amerika. Likotlo li ile tsa fapanyetsana. Empa ralitebele e moholo oa Russia o ile a hlola mokoko oa Amerika.
  Philadelphia e ile ea oa ka Phato 1942. Mme ka October 1942, masole a Russia a ile a atamela New York. Eaba "muso oa United States o etsa qeto ea ho sebelisa libetsa tsa nyutlelie.
  Empa ba ne ba ntse ba e-s"o be le monyetla le hanyenyane feela oa ho fihla sebakeng sa Russia, kahoo ba ile ba itšetleha ka literaeke khahlanong le masole a hlaselang.
  Ba ne ba sebelisa bomo bosiu. Qeto ena e bakoa ke taba ea hore khanya e khanyang e foufatsa masole.
  Phello e ne e se ea bohlokoa haholo, ho shoele batho ba fetang sekete hanyenyane, ba likete tse mashome a mabeli ba foufalitsoe, le hoja boholo e ne e le ba nakoana. Empa kotlo e joalo e ke ke ea bitsoa ea makhaola-khang.
  Ho feta moo, Tsarist Russia e na le liqoso tse ling tse ngata tsa nyutlelie, kahoo ha e e-s'o be 'nete ea hore hoa utloahala ho bula phapanyetsano e joalo ea lichelete tsa nyutlelie.
  Empa u ka ea hokae? Boemong bo bobe, mehato eohle e mpe, 'me bo-ralipolotiki ba bohlale ha ba qetelle ba le boemong bo bobe.
  Ka December, New York le Washington li ile tsa oa, 'me pele ho moo Maamerika a ne a sebelisa libomo tse ling tse hlano, tse neng li se na matla haholo' me li sa atlehe haholo mabapi le moralo. 'Me majenerale a tsarist a arabela ka ho hlakola liqoso tsa bona tse mashome a mabeli. Ke kamoo bomo e tšabehang e ileng ea hlahisoa ka bongata.
  Ntoa e ile ea tsoela pele ho fihlela ka la 23 February, 1943, empa ha ho ea ileng a liha libomo tsa athomo.
  Amerika e ile ea lokolloa ka ho feletseng pusong ea motse-moholo 'me ea tlisoa tlas'a puso ea morena oa boipelaetso.
  Morena o ile a amohela linaha tse ncha le khanya e kholo. Mme jwale ho ne ho se motho ya betang pelo ho mo hanyetsa.
  Ka 1945, li-cosmonauts tsa Russia li ile tsa etela Khoeli. 'Me ka 1947, lebotho la Russia le ile la kena Mexico. Morena o ile a etsa qeto ea hore e ne e le nako ea ho felisa mesaletsa e kang ho ba teng ha linaha tse ngata polaneteng e le "ngoe. Mme lebotho la hae le ile la ikemisetsa ho hapa ntho e nngwe le e nngwe e neng e ka hlolwa.
  Ka 1949, Argentina e ile ea e-ba naha ea ho qetela e ipusang ho kenela "Muso oa Russia.
  Mme kgotso ya tla lefatsheng lohle. Ka 1953, litsebi tsa linaleli tsa Russia li ile tsa fihla sebakeng sa Mars. 1956 - Venus le monna. 1960 - Mercury. 1961 - e 'ngoe ea li-satellite tsa Mars. 1967 - Motho ho Neptune, 'me ka 1968 - ka Saturn. Ka 1970 - Uranus, 'me ka 1971 - Pluto.
  Nicholas II o ile a theoha historing tlas'a lebitso la bosoasoi: ea qetellang! Ka 2016, morena o ne a se a le lilemo li mashome a robong a metso e meraro. Empa katleho ea meriana ea lefats'e ha e e-s'o re lumelle ho nka morena a fokotsehile haholo ebile a fokola. O bile pusong ka lilemo tse 83, e leng tlaleho e phethahetseng har"a babusi bao puso ea bona e seng e ka tšeptjoa haholoanyane. Le hoja historing, ba re, ho ne ho e-na le linyeoe ha ba busa nako e telele.
  Lefatšeng, lintho li batla li lokile. Ke "nete hore ho na le bothata ka palo e ntseng e eketseha ea baahi, e seng e feta limilione tse likete tse robeli. Litšepo tse kholo li amahanngoa le katoloso ea sebaka.
  Litoropo tse 'maloa li se li hahiloe Khoeling. Ha e le hantle, ka matla a khoheli ka makhetlo a tšeletseng a tlase ho feta Lefatšeng, meroho le litholoana tse hōlileng ka li-greenhouses li ka fihla boholo bo boholo.
  Litoropo li ile tsa hahoa Mars le Venus, hammoho le lifeme tsa Mercury. Lefatše lena, le haufi haholo le Letsatsi, le loketse haholo bakeng sa tlhahiso le ho thetheha ha litšepe. Bakeng sa morero ona, ho sebelisoa matla a letsatsi.
  Ho boetse ho na le libaka tsa bolulo tsa batho ho lisathelaete tsa Jupiter, Uranus le Saturn. Sebaka se ntse se ntlafatsoa butle-butle ho isa tekanyong e khōloanyane.
  'Me e ne e le ka 2016 moo leeto la pele la linaleli le eang ho linaleli Sirius le qalileng ho tloha Khoeling. Ka sebele morena o na le tšepo ea ho phela ho fihlela a bona ketsahalo e thabisang joalo ka ho theha kamano le barab'abo ka kelellong.
  
  
  
  TŠEBELETSO PAKA
  Mohatelli oa Lesepanishe Franco, ho fapana le histori ea sebele, o ile a lumela hore mabotho a Jeremane a hlasele qhobosheane ea Manyesemane ea Gibraltar. E le phapanyetsano, Spain e ile ea amohela linaha tse ling tsa Brithani le Fora Afrika.
  Tlhaselo tlas'a taelo ea Mainstein e ile ea etsahala bosiu ho tloha ka la 25 November, 1940 ho ea ho November 26. Ha e le hantle, Mabrithani a ne a e-s'o itokiselitse ho falla ha sesole joalo 'me Manazi a khona ho hapa qhobosheane e matla joalo ka swoop.
  Ho oa ha eona ho bile le liphetoho tse kholo nakong ea ntoa. Li-Wehrmacht li ile tsa khona ho fetisetsa mabotho sebakeng se sekhutšoanyane ho ea Afrika, 'me Mabrithani a thibeloa ho kena Leoatleng la Mediterranean ho tloha Bochabela.
  Taelo ea Jeremane e ile ea romela likarohano tse ngata ho equatorial Africa. Ho phaella moo, setopo sa Rommel se ile sa fetisetsoa Libya, likhoeli tse 'maloa pele ho nnete.
  Mabrithani le "ona a ile a lahla tlhaselo khahlanong le Mataliana a Ethiopia "me a qala ho matlafatsa maemo a "ona Egepeta. Leha ho le joalo, Rommel o ile a khona ho ba etella pele, 'me ka lebaka la tlhaselo ea pele, o ile a hlōla mabotho a bokolone, a hapa Alexandria le Cairo. Boemo ba Brithani Afrika bo ile ba rarahana le ho feta. Majeremane a ne a se a fihlile Suez Canal 'me a sokela tsoelo-pele e tsoelang pele ho ea Middle East. Ho phaella moo, ho ne ho e-na le monyetla oa ho fallela Sudan.
  Ke "nete, lintho li ne li sa tsamaee hantle bakeng sa Mataliana a Greece, empa ho fihla ha mabotho a eketsehileng a tsoang Jeremane ho ile ha pholosa boemo.
  Hitler o ne a e-na le bothata: ho hlasela USSR kapa ho felisa Brithani? Katleho ea Wehrmacht e Afrika e ile ea etsa qeto ea bobeli - ho fana ka letsoho la mahala ka Bophirimela. Le hoja litokisetso tsa sesole tsa USSR li ile tsa tlatsa Fuhrer ka tšabo.
  Lebotho le Lefubelu le ne le matlafala, empa Majeremane le "ona a ne a sa lule a sa etse letho. Tlhahiso ea litanka ka 1941 e imenne habeli ha e bapisoa le 1940, 'me tlhahiso ea lifofane e ile ea eketseha ka makhetlo a ka bang peli le halofo.
  Manazi a ile a hlasela ka libomo "me a oela Malta. Ka mor'a moo Rommel o ile a phunyeletsa tšireletso ka bobeli Suez Canal le Iraq, e neng e fetohetse puso ea Borithane. Majeremane a ile a hapa Kuwait le Bochabela bo Hare kaofela habonolo feela. Stalin o ile a khomarela leqheka la ho leta le ho bona. Empa Churchill o ile a ntšetsa pele ntoa ka manganga. Wehrmacht, ha e fihla Iran, e ile ea fetohela Afrika e ka boroa.
  Selemo sa 1941 se ne se le haufi le ho fela. Ho hlahisoa ha likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi ho ile ha eketseha, "me Brithani ea lahleheloa ke likolone tsa eona. US e ile ea itšoara feela. Empa Japane ha ea ka ea lula e sa etse letho eaba e otla Peru Harbor ka la 7 Tšitoe. Ntoa e matla e ncha e ile ea qala Pacific. 'Me Hitler o ile a tlameha ho tlohela merero ea tlhaselo ea USSR hape.
  Re hloka ho thusa Majapane, ho hapa Iran le India, hammoho le Afrika Boroa. Habohlokoa le ho feta, Brithani ka boeona. Ho feta moo, libomo tsa Amerika ha se papali. Li ka baka mathata a mangata ho Reich ea Boraro. 'Me ho bonolo haholo ho etsa liqhomane tsa libomo ho tsoa sebakeng sa Borithane.
  Kahoo Fuhrer o ile a qobelloa ka 1942 ho lahla likhopolo tsa ho hlasela Bochabela.
  Ho ne ho e-na le kotsi ea hore Stalin ka boeena a bule ka pele, empa ... U hloka ho tseba sebopeho sa Stalin. O thibetsoe haholo leanong la kantle ho naha. Ntoa le Finland e ile ea etsa hore Red Dictator e be hlokolosi le ho feta.
  Ha USSR e ntse e bokella matla. Palo ea lifofane ka la 1 January, 1942 e fihlile likoloi tse likete tse mashome a mararo a metso e 'meli, le litanka tse fetang likete tse mashome a mabeli a metso e mehlano, hammoho le litanka tse ling tse likete tse tharo. Ka kakaretso, Stalin o rerile ho qeta ho hira lihlopha tse 20 tse entsoeng ka mechine, tse nang le litanka tse likete tse 32 tsa likoloi, tseo tse likete tse 16,5 e neng e le li-KV tsa morao-rao tsa mefuta e sa tšoaneng le T-34. Ho feta moo, litanka tsa T-50 li ne li ntse li etsoa, le hoja koloi e ne e le bobebe.
  Majeremane, a tobane le Matilda le litanka tse ling tsa cruiser, hape a e-na le tlhahisoleseding ea hore Mabrithani a ntse a hlahisa litanka tse boima, a qala ho iketsetsa li-mastodon tsa bona. Pele ho tsohle, "Tiger" e nang le cannon ea 88-mm, 'me e hlometse ka cannon e ke keng ea kenella ea 75-mm e nang le moqomo o molelele.
  Ho ne ho boetse ho e-na le tlhahisoleseding mabapi le mohaho oa tanka oa Soviet. Tanka ea KV-2 e ile ea ea moketeng oa May Day ho Red Square, 'me ba mashome a mararo a metso e mene ba ne ba e-na le boitsebiso bo itseng.
  Leha ho le joalo, ha Speer a etella pele Lekala la Imperial la Lihlomo le Lithunya, tsoelo-pele ea theknoloji e ile ea tsamaea ka potlako. Hitler o ne a batla ho ba le litanka tse ntle ka ho fetisisa lefatšeng, le tse boima ho feta. Empa ho fihlela joale Jeremane e ne e le tlase ho USSR. Ka bobeli palo ea likoloi le boleng ba tsona. Ka August 1941, tlhahiso ea tanka ea KV-3 e ile ea qala. Koloi e ne e le boima ba lithane tse 68, empa e hlometse ka cannon ea 107 mm e nang le lebelo la pele la projectile la limithara tse 800 ka motsotsoana. Sena se ile sa fana ka monyetla ho feta "Tiger", eo, ka tsela, e neng e e-s'o behoe tlhahiso.
  KV-5 e ile ea e-ba matla le ho feta, e boima ba lithane tse 125 le likanono tse peli. Ke 'nete hore koloi e boima joalo e ile ea baka mathata a mangata bakeng sa lebotho la Soviet ho feta kamoo e neng e le molemo kateng. 'Me ka 1942, mofuta oa KV-4 oa boima ba lithane tse 107 o ile oa amoheloa bakeng sa tšebeletso. USSR e ne e ka ba motlotlo ka litanka tsa eona tse boima ka ho fetisisa lefatšeng, hape le tse matla ka ho fetisisa.
  Empa Jeremane e tsoetse pele hantle litabeng tsa lifofane. Yu-188, ha e qala tlhahiso, e ile ea hlahisa lebelo le ka bapisoang le bahlabani. DO-217 le eona e ne e shebahala e hlompheha. Lifofane tsa jet le tsona li ile tsa ntlafatsoa ka mafolofolo. Kaha Brithani e ne e le eona sepheo se seholo, ho ile ha lebisoa tlhokomelo e khōloanyane ho liqhomane tsa jet ho feta historing ea sebele.
  Majeremane ka mafolofolo a ne a sebelisa mosebetsi oa makhoba. Palo e kholo ea batho ba batšo e ne e romelloa ho tsoa Afrika. Basebetsi ba batho ba batšo ba ne ba mamela, ba sebetsa ka thata, empa ba se na tsebo. Li ne li sebelisetsoa mesebetsi e thusang.
  Empa ka ho laola Europe, Majeremane a ne a ka hira basebetsi ba lekaneng ba tšoanelehang.
  Speer o ile a ba a khona ho susumetsa Hitler hore a se ke a phehella lenaneo la ho felisa Bajuda, empa a ba sebelise ha ho etsoa lifofane le thepa.
  Papali ena e ne e le khahlanong le Brithani le ntoa e kholo ea likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi.
  Leha ho le joalo, ho kena ha Amerika khohlanong ho ile ha eketsa hlooho ho ba-Krauts 'me ba ba qobella ho eketsa haholo palo ea lihlopha tsa wolf.
  Jeremane e ile ea qobelloa ho khothaletsa ka morao tlhahiso ea libomo le lifofane tsa maano. Pele ho tsohle, Yu-288 le Yu-488 - ka dienjini tse 'nè. Empa tsoelo-pele le ho phethoa ha tsona ho ile ha nka nako. Phetoho ea ME-109 "F" hangata e ne e le mohanyetsi ea tšoanelehang bakeng sa likoloi tsa Brithani. Empa tsoelopele ea ME-209 e ile ea hloleha, joalo ka ME-210.
  Seqhomane sa ho qoela sa XE-177 le sona ha sea atleha. Empa Speer o ile a hlola hape ka linomoro. Ho phaella moo, Focke-Wulf e ile ea e-ba mohlabani ea matla ka ho fetisisa mabapi le lihlomo, ho lefella bofokoli bo bong ba ME-109. Mme sekolo sa sefofane sa Majeremane se ile sa fetoha se betere ho feta Senyesemane, mme le ho feta Amerika. Ka May 1942, Manazi a ile a hapa Afrika Boroa. Mme sehlopha sa masole a Amerika se ile sa fihla Madagascar. Ntoa ea Midway e ile ea lahleheloa ke Maamerika: molaoli oa boemo ba boraro, ea ileng a phetha karolo ea makhaola-khang ntoeng ena, o ile a qetella, ka mokhoa o makatsang, Madagascar. USA e ne e batla ho boloka motheo Afrika mme e se ke ea lumella Manazi hore a phomole. Empa sena se ile sa mpefatsa boemo ba bona haholo Pacific.
  Ke "nete hore Majapane ha aa ka a etsa sohle se matleng a "ona. Ntoa ea sehlopha sa lihlekehleke sa Hawaii e ile ea tsoela pele.
  Manazi a ile a hapa taolo ea Afrika le mehloli e meholo ea lisebelisoa tse tala, hape a hapa India le Iran. Lisebelisoa tse tlas'a taolo ea Third Reich li ngata haholo, empa li ntse li hloka ho sileha.
  Ntoa ea moea bakeng sa Brithani ha e hlake haholo. Ha a ntse a eketsa tlhahiso ea lifofane, Majeremane a ile a ba hatella, empa ho ne ho se na puso e feletseng. Khaello ea matla a mahlale a sefofane le thuso ea US le tsona li bile le tšusumetso, mme leha ho le joalo ho ne ho se na likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tse lekaneng. 'Me torpedo ea mohlolo eo litšepo tse ngata li neng li kentsoe ka eona e ile ea re nyahamisa.
  The Fuhrer ha aa ka a iteta sefuba ho fihla Brithani ka 1942. Ho ile ha totobatsoa ho matlafatsa matla a leoatle le likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi. Ka nako e tšoanang, ho ile ha hahoa lipalangoang tsa lifofane le likepe tsa ntoa. Ho ne ho e-na le bokhoni bo lekaneng ba tlhahiso, empa ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e nka nako.
  Limisaele tsa sehlopha sa A li ne li boetse li hloka tokiso e ntle. Empa liroboto tsa V-1 li ile tsa qala ho hlahisoa ka bongata. Likoloi tse batlang li le theko e tlaase, tse tsamaeang ka mafura a bonolo, li ne li e-na le molemo o sa tsitsang oa hore li ne li sa hloke bafofisi ba lifofane.
  Hitler, ha a se a fumane lisebelisoa tsa tlhaho tse sa lekanyetsoang le mehloli ea basebetsi, o ne a batla ho pholosa bophelo ba bafofisi ba lifofane ba Jeremane. V-1, kaha e le bonolo ho e etsa ebile e sa sebetsoe, e ne e bonahala e le eona tharollo e nepahetseng. 'Me likete tsa liroboto tse joalo li ile tsa na London ho tloha ka hoetla ka 1942.
  Ka nako e tšoanang, Majeremane a potlakisa ntshetsopele ya Arado jete bomber le limisaele ballistic.
  Stalin o ile a tsoela pele ho ema le ho bokella matla. Ka 1942, USSR e ile ea hlahisa litanka tse ncha tsa KV le T-34 tse likete tse hlano le halofo, le mefuta e ka bang sekete ea khale, e ka bang makholo a mahlano a macha a T-50 le T-60 le litanka tse makholo a mabeli tsa amphibious. Lifofane tsa lifofane le tsona li eketsehile - lifofane tse ncha le tsa khale tse ka bang likete tse leshome le metso e mehlano li kene tšebeletsong. Ho ne ho bile ho e-na le khaello ea bakhanni ba lifofane. Tlhahiso ea Katyushas e ile ea eketseha butle-butle.
  Jeremane ea Bonazi e hlahisitse lifofane tse fetang likete tse mashome a mararo, empa e ile ea lahleheloa haholo lintoeng. Majeremane a ile a hlahisa litanka tse ka bang likete tse tšeletseng le halofo. Haholo-holo T-3 le phetoho e ncha ea T-4 e nang le cannon e telele ea 75-mm. "Li-Tiger" tse ncha ka ho fetisisa tse fetang lekholo li hlahisitsoe, 'me "Panthers" e ntse e le mehlala feela.
  Empa sethunya sa MP-44 se entsoeng ke Schmeister se ile sa qala ho kena letotong. Ho fapana le pale ea sebele, mochine o ne o sa lokela ho ntlafatsoa ho nahanela khaello ea litšepe tse se nang ferrous. 'Me sena se ile sa potlakisa nts'etsopele ea sethunya se bonolo sa tlhaselo, se nang le tšepe ea alloy.
  Kahoo Majeremane a ile a qala ho fumana molemo ka libetsa tse nyenyane. Empa ba ne ba boetse ba hloka nako ea hore sethunya sa mochine se hlome mabotho 'ohle hape.
  Empa ka likepe tsa likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi, moo tlhahiso e fihletseng likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tse mashome a mane ho isa ho tse mashome a mahlano ka khoeli, Majeremane ha a na letho le lekanang.
  Ho hlahile likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tse lebelo haholo tse tsamaisoang ke hydrogen peroxide. Mosebetsi lenaneong la nyutlelie le oona o potlakile. Ka lehlohonolo, ho na le lisebelisoa tse ngata. 'Me esita le phoso ea litsebi tsa fisiks tsa Majeremane ea hore graphite e ne e sa tšoanelehe e le mookameli ha ea ka ea fetoha tlokotsi. Ho ile ha hahoa lifeme tse 'maloa bakeng sa tlhahiso ea metsi a boima, ho akarelletsa le Afrika.
  Kahoo, ha re tobane le taba ena, empa setsi sa nyutlelie sa Manazi se ile sa qala ho sebetsa ka December 1942. Esita le pejana ho Maamerika. Ka mor'a ho hlōloa Leoatleng la Pacific, likhohlano tse tebileng li ile tsa qala pakeng tsa bona. 'Me chelete bakeng sa lenaneo la nyutlelie e ile ea fokotseha ka ho totobetseng.
  Tšimoloho ea 1943 e ile ea tšoauoa ka phatlalatso ea Hitler ea Ntoa e Felletseng le ho kenngoa ha tšebeletso ea lefatše lohle ea mosebetsi o boima libakeng tse hapiloeng. Likotlo tse kholo tsa V-1 London ha lia ka tsa ikemela ka botlalo. Mabrithani a ile a ithuta ho thibela litlhaselo tse joalo ka mokhoa o itseng, empa Majeremane a ile a hlōla ka palo.
  Empa ntoa e tsamaeang ka tlas"a metsi e ile ea e-ba tlokotsi e le kannete Brithani. Tlhahiso ea libetsa sehlekehlekeng sena e ile ea theoha haholo ka lebaka la khaello ea lisebelisoa tse tala. Metropolis e ne e le mothating oa ho putlama. Ho phaella moo, Manazi a ile a hapa Madagascar, 'me Majapane, hammoho le Manazi, a hlasela Australia 'me a batla a inehela ka potlako.
  Le hoja Stalin a ne a utloisisa kotsi ea maqheka a ho ema-le-ho bona, o ile a lula a tšepahala ho eena 'me ha aa ka a loana. Ho molemo ho tlohella bo-capitalist hore ba iphelise ho fihlela qetellong. Mme re tla shebella...
  Empa leqheka lena le lona le ne le e-na le mefokolo ea lona. E sebelisa lisebelisoa tse ngata, Reich ea Boraro e ne e se e ntse e lokisetsa ntoa khahlanong le USSR. Ho hlahisoa ha litanka ho Reich ea Boraro ho ile ha fihla karolelano ea likoloi tse 1,200 ka letsatsi ka 1943, hammoho le lithunya tse ikemetseng tse makholo a mararo le mashome a mahlano. Ho feta moo, lithunya tse itšebetsang ha lia fokola ho hang. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Ha re nahana hore Majeremane ha aa ka a lahleheloa ke letho ka litanka, litanka tsa bona li ile tsa tsosolosoa ka makhetlo a mabeli ka potlako ho feta Lebotho le Lefubelu. 'Me lekhalo le lekaneng la theknoloji molemong oa USSR le ile la qala ho fokotseha.
  Mabapi le boleng, Fritz o ile a fumana "Royal Tiger", e lekanang le boima ba KV-3, esita le ho feta hanyenyane ho matla a phunyeletsang ka lebaka la boleng ba projectile le lihlomo tse matla tse ka pele. Haele hantle, Soviet KV-5 le KV-4 e boima haholo e ile ea bonahala e sa tšepahale haholo, haholo-holo chassis ea bona. Kahoo tšebeliso ea ntoa ea liphoofolo tse joalo e ne e belaelloa.
  'Me Stalin o ile a boela a laela hore ho thehoe KV-6 ka lithunya tse supileng le lithunya tse peli tsa rocket. Ba entse koloi. Empa e ile ea bonahala e le boima ebile e le telele hoo u neng u ke ke ua khona ho e jara ka terene kapa ho e tsamaisa ntoeng. T-34-76 ke koloi e atlehileng haholo, empa e fokola ntoeng e ka pele ho feta Panther kapa Tiger. 'Me KV-1 le KV-2 li bapisoa le Majeremane ka boima ba' mele, empa li tlaase ho Panthers le Tigers ntoeng ea hlooho-ho-hlooho. T-4 ea Jeremane e ne e lekana le tse mashome a mararo a metso e mene ka lihlomo le ho feta ka lihlomo, ponahalo le optics, 'me sena se na le boima bo lekanang, kapa ka tlaase ho feta ha ho bapisoa le liphetoho tse boima.
  Ka bokhutšoanyane, Fritz e ntlafalitsoe mme boleng bo holimo. 'Me ponahalo ea ME-309 le ME-262 e fane ka monyetla oa boleng ba lifofane. Joalo ka Yu-488, seqhomane se setle ka ho fetisisa sa lienjine tse nne. 'Me ka mor'a bona ho na le mehlala ea li-jet. Joalo ka Yu-287 le Arado.
  Ka September 1943, qetellong Manazi a ile a fihla Brithani ka katleho. Ka mor'a libeke tse peli tsa ntoa, Engelane e ile ea inehela. "Me le hoja Churchill a ile a balehela Canada, phello ea ntoa ea linaha tsa Bophirimela e ile ea bonahala e le qeto e sa lebelloang.
  Roosevelt, ka ho lahleheloa ke motsoalle oa hae ea ka sehloohong le ho tšaba matla a ntseng a hōla a Reich ea Boraro, o ile a kōpa khotso.
  Hitler, ka mor'a lipuisano le moifo oa hae, o ile a beha boemo bakeng sa United States: ho lahla lenaneo la nyutlelie le ho amoheloa ha litlhōlo tsohle tsa Japane le Reich ea Boraro. Hape le ho tlosoa ha masole a Iceland, ao ba-Krauts ba neng ba se ba ntse ba pota-potiloe ke likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi. Taolo ea Naha ea Letsatsi le Phahamisang holim'a Gai, moo ntoa e neng e e-s'o khaotse. Ho phaella moo, Hitler o ile a batla matšeliso a lintho tse bonahalang bakeng sa "Muso oa Boraro le Japane bakeng sa tšenyo eohle le litšenyehelo tsa sesole tse bakiloeng ke United States le Brithani.
  Le hoja melao ea khotso e ile ea e-ba thata haholo, Roosevelt o ile a khona ho qobella ho amoheloa ha bona Congress le Senate ka bothata bo boholo.
  Litlhahiso tsa Stalin tsa hore o ne a se khahlanong le ho kenela selekane sa matla a Axis, 'me bonyane o ne a itokiselitse ho hapa Alaska, a ile a phetha karolo e kholo ho latela melao ea US.
  American pragmatism e ile ea hlōla, e ileng ea fetoha e phahameng ho feta cheseho le maikutlo. Ho phaella moo, lenaneo la nyutlelie la Majeremane le ile la ntlafala ka potlako ho feta la Amerika, "me sena se ne se tletse tlokotsi nakong e tlang.
  Karolo ea pele ea Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e felile. Empa joale Fuhrer o ne a batla ho felisa USSR.
  Ho sa lebelloa, maqheka a Stalin a ho ema le ho bona le boinehelo ba hae molemong oa khotso ea lefatše li ile tsa etsa motlae o mobe. Bahanyetsi ba Joseph e ne e le Reich ea Boraro le Japane tse nang le matlotlo "ohle a Karolong e ka Bochabela ea Lefatše, ho kopanyelletsa le Australia, le tse ling tse hloahloa tsa lefatše la Bophirimela.
  Leha ho le joalo, The Land of the Rising Sun, e ne e e-s'o qete Chaena, empa e ka be e ile ea bula sebaka sa bobeli. Hitler o ile a etsa ka mafolofolo mabotho a bokolone le mabotho a tsoang linaheng tse ling. Ka nako e tšoanang, tlhahiso ea libetsa e ile ea eketseha.
  Karolong ea pele ea 1944, tlhahiso ea litanka le lithunya tse ikemetseng ho Reich ea Boraro li ile tsa fihla 'me tsa feta likoloi tse lekholo ka letsatsi. Panther-2 e ne e feta likoloi tsohle tsa Soviet ho ea ka boemo ba eona. Ho ile ha hlaha tanka ea Majeremane e tsoetseng pele, Tau, 'me kapelenyana ke Royal Lion.
  Habohlokoa le ho feta, sefofane sa jet se se se ntlafalitse. Ha a arabela, litanka tsa T-34-85 le IS-1 le IS-2 li ile tsa kena tlhahiso ho USSR; Tanka e tummeng ka ho fetisisa ea tlhahiso ea Reich ea Boraro ka 1944 e ne e le Panther-2, le USSR T-34-85. Mefuta e boima e ile ea hlahisoa ka bongata - ka bongata bo ka bang makhetlo a leshome. 'Me Majeremane a ne a sa batle ho sutumelletsa boima haholo litseleng tsa Soviet Union,' me Stalin o ile a qala ho se tšepe letoto la KV, 'me li-IS li ile tsa fetoha hampe haholo.
  Leha ho le joalo, "Panther" ea Jeremane -2 e nang le sethunya sa 88-mm 71 L caliber e ne e phahametse T-34-85 ka matla a ho phunya lihlomo tsa sethunya, ka lihlomo tse ka pele le lihlomo tse nyenyane tse lehlakoreng, hape e ne e se. e tlase ho ts'ebetso ea ho khanna ka enjene ea matla a lipere a 900 le boima ba lithane tse 47. Esita le ha boima ba tanka ea Jeremane bo eketseha ho fihlela ho lithane tse 50,2, ho ile ha etsahala hore e se ke ea bolaea.
  'Me sefofane sa jet sa Jeremane se ne se se na mohanyetsi ea tšoanelehang ho hang.
  Hitler o ile a etsa qeto ea hore ho molemo hore a se ke a hula maoto 'me a qala ntoa ka la 22 June, 1944. Ho lahlela likarolo tse makholo a mararo le mashome a mahlano tsa likarohano tsa rona le tsa linaha tse ling, le likarolo tse lekholo le mashome a mabeli tsa satellite ho USSR. Ka lehlakoreng la "Muso oa Boraro e ne e le: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey.
  Majeremane a ne a boetse a sebelisa palo e kholo ea basele le Hiwis Wehrmacht. Ka kakaretso, Reich ea Boraro, karolong ea pele feela, e ile ea lahlela masole a limilione tse leshome le metso e 'meli le halofo ntoeng, eo ho eona ho seng karolo ea mashome a mane lekholong e neng e le Majeremane ka bochaba. Lisathelaete li ile tsa eketsa limilione tse ling tse tharo. Ka kakaretso, echelon ea pele e na le bana ba ka bang limilione tse leshome le metso e tšeletseng, litanka tse ka bang likete tse mashome a mararo a metso e meraro, lifofane tse fetang likete tse mashome a mahlano a metso e mehlano, lithunya le lithunya tse ka bang makholo a mabeli le mashome a mahlano.
  Ka mor'a ho bokella, USSR e ile ea romela masole a limilione tse leshome le metso e meraro le halofo, empa mabotho a mang a ne a tlameha ho bolokoa Bochabela bo Hōle le literekeng tse ka hare. Lekhetlong la pele ho ne ho e-na le masole a limilione tse robeli, litanka tse ka bang likete tse mashome a mararo, lifofane tse ka bang likete tse mashome a mane, lithunya le lithunya tse ka bang likete tse makholo a mabeli.
  Kahoo, "Muso oa Boraro o na le bophahamo bo habeli ho masole a tsamaeang ka maoto, le bophahamo bo hahlano ba ho tsamaea ha matla, ka sethunya sa mochini se betere. 'Nete, USSR e na le lithunya tse ngata tsa mochine, hoo e batlang e le ho lekana.
  Phapang ea litanka ha e kholo, empa peresente ea likoloi tse sa sebetseng tsa USSR e phahame, hammoho le litanka tsa litokollo tsa pejana.
  Sefofane sa lifofane sa Jeremane ha se na mohanyetsi, 'me lifofane tse khannoang ke propeller tsa Reich ea Boraro li potlakile ebile li hlometse hamolemo. Ke 'nete, likoloi tsa Soviet li phahametse ho tsamaisoa ka mokhoa o otlolohileng.
  Ka lithunya le lirafshoa tekano ea matla e haufi haholo le tekano. Bobeli bongata le boleng.
  Ke 'nete hore likepe tsa 'Muso oa Boraro li na le likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi, tse matla ho feta tsa Soviet Union ka makhetlo a mangata. Ho joalo, joalo ka Japane.
  Ho phaella moo, Manazi a se a ntse a e-na le metsu ea sehlopha sa A ballistic tlhahiso ea bongata, 'me li-disco tsa pele li tlohile.
  Ka kakaretso, bo-fascists ba tla ba matla le ho feta, 'me Stalin o lokiselitse tšireletso ka mokhoa o utloahalang, leha ho le joalo ka mor'a nakoana. Empa re ne re se na nako ea ho etsa ho hongata. Mohala oa Stalin ha oa ka oa tsosolosoa ka ho feletseng, 'me ka ho fetisisa, masole a ne a sa koetlisoa ka ho lekaneng ho tšoara tšireletso. Le hoja ba ne ba koetlisitsoe hape ka tsieleho.
  Moeli oa moeli oa Molotov, ka mor'a lilemo tse tharo esale pele, o ne o phethiloe ka kakaretso, empa o ne o le haufi haholo le moeli 'me o ne o se na botebo bo lekaneng. Ho phaella moo, Stalin o ile a laela hore ho hahoe echelon ea boraro ka nģ'ane ho Dnieper, empa sena se ile sa qala feela ka mor'a hore US e inehele.
  Ke 'nete, ho phaella ho masole a Soviet, u ka itšetleha ka lihlopha tsa NKVD, tseo palo ea tsona e ekelitsoeng ho masole a milione le masole. Ke batho ba ka bang limilione tse 'nè, metseng ea Bophirimela feela. Le hoja, ehlile, katleho ea bona ea ntoa e mpe haholo ho feta ea lihlopha tse tloaelehileng.
  Majeremane, joalo ka nalaneng ea 'nete, a ile a fana ka kotlo e kholo bohareng, a khaola moeli oa Bialystok le feisi ea Lviv. Matsatsi a pele a ntoa a ile a bontša hore Majeremane, ho sa tsotellehe palo e kholo ea lihlopha tsa linaheng tse ling, a ne a ntse a etsa lintho tse khopisang ka mokhoa o fokolang. Empa hangata masole a Soviet Union a lahleha.
  Ho feta moo, katleho ea ntoa ea lihlopha tsa Seukraine e ile ea e-ba pelaelo. Ho ne ho e-na le ba bangata ba ileng ba kheloha le ba ileng ba inehela matsatsing a pele a ntoa.
  Ho ne ho sa khonehe ho thibela sera lintoeng tsa moeli. Eaba Stalin o etsa phoso, a thibela ho tlosoa ha li-unit ho ea moleng o ka sehloohong mme a batla hore pele ho otlolloe. Leha ho le joalo, phoso e ile ea lokisoa, empa ka tieho. Majeremane a ile a khona ho hapa Minsk ka la 28 June, a senya moeli oa Stalin bohareng.
  Pherekano e ile ea tota. Ka la 30 Phuptjane, ho ne ho lebelletsoe ho kena ntoeng ea Japane le lisathelaete tsa eona. Kahoo re ile ra tlameha ho lebala ka ho fetisoa ha masole a tsoang Bochabela bo Hōle hajoale.
  Katleho ea Jeremane bohareng e ne e ntse e eketseha. Ho ile ha hlaha sekheo se seholo seo ba neng ba leka ka matla ho se koala. Empa Manazi a ile a tsoela pele, "me ka la 16 July, a kena Smolensk.
  Ka ho lahlela mehloli eohle e fumanehang ntoeng le ho beha masole tlas'a lihlomo, Stalin le Zhukov ba ile ba khona ho emisa tlhaselo ea Fritz bohareng. Empa Hitler o ile a lebisa mabotho a hae ka boroa. Manazi a ile a theha pitsa e kholo Kyiv 'me a hapa hoo e ka bang Ukraine kaofela.
  Ba ile ba thibela Leningrad 'me ba hlasela Crimea. Ntoa e ne e tšoana haholo le 1941, joalo ka karma e phehellang. Empa liphapang le tsona e ne e le tsa bohlokoa haholo. USSR ka 1941 e ne e e-na le mehloli e meng ea mahala, empa joale ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e se e bokeletsoe. 'Me ha tlhaselo e etsahala ka October, ho ile ha fumaneha hore ho ne ho se na letho le ka tšoarang tšireletso.
  Mathoasong a November 1944, Manazi a ile a lika-liketsa Moscow, a qobella Stalin ho balehela Kuibyshev.
  Manazi, ho fapana le histori ea sebele, a ne a e-na le bophahamo bo bongata. Ba ne ba e-na le likarohano tse lekaneng ho feta Moscow ho tloha Leboea le Boroa. Empa bakeng sa lihlopha tsa Soviet, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e hasane ka mahlakoreng a fapaneng.
  Ha e le hantle, ka 1941, ka mor'a ho bokella, Stalin o ile a fumana monyetla oa ho feta Wehrmacht ka palo ea basebetsi, 'me o ne a e-na le lifofane le litanka tse fetang makhetlo a mane ho feta Reich ea Boraro ho tloha qalong ea ntoa. 'Me likhoeling tse hlano tse qalang tsa ntoa, lisebelisoa tse ngata tsa USSR li ile tsa hlahisoa historing ea sebele.
  Empa joale Manazi a na le likarete tsohle tsa terompeta, bongata le boleng ba libetsa le basebetsi ba ka lehlakoreng la bona. 'Me Red Army e na le mathata a tšoanang le a 1941. Ho kenyeletsoa ho se ikemisetse ha batho ba Ukraine, Balts, le lichaba tse ngata tse nyenyane ho shoela tsamaiso ea Soviet. Ho kheloha ha batho ba bangata le bofokoli ba bahlaseluoa ba khatello, kulaks e amohuoeng le batho ba bang ba khopisitseng ba mefuta eohle. Ho kenyeletsoa le lira tsa likhopolo tsa puso ea Soviet Union.
  'Me taba ea hore Majeremane le eona e ile ea hlōla Bophirimela e eketsa palo ea mahlaba-phio feela.
  Ka hona, ha ho makatse hore ebe Moscow e pota-potiloe, 'me Majeremane a hapile Donbass, Voronezh' me a fallela Stalingrad.
  Mariha ka 1944, ka bomalimabe, ho ne ho se serame le lehloa joaloka 1941. Leha ho le joalo, Moscow e ile ea tsoela pele ka mokhoa o matla ho fihlela bofelong ba December 1944. Stalingrad e ile ea oa ka January 1945, "me ntoa ea eona ha ea ka ea nka nako e telele haholo. Ka February le mathoasong a March, Majeremane le lisathelaete tsa bona ba ile ba hapa Caucasus le liliba tsa oli tsa Baku ka ho feletseng.
  Joale tlhaselo e ile ea tsoela pele haufi le Volga. Ho Saratov, ho Kuibyshev, 'me joale Orenburg le Kazan.
  Stalin o ile a balehela Sverdlovsk. Kazan e ile ea oa ka May. Lehlabuleng, Majeremane le Majapane a ile a tsoela pele ho kena ka hare ho Russia. Ho hanyetsa ha masole a Soviet Union ho ne ho fokotseha. Ka la 5 August, 1945, Sverdlovsk e ile ea tšoaroa. "Me ka la 3 September, 1945, qetellong Stalin o ile a lumela ho inehela. E le phapanyetsano bakeng sa bophelo ba hao le tokoloho.
  Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e felile. Empa khotso ha ea ka ea busa nako e telele. Ha a se a lekile libetsa tsa nyutlelie, Hitler o ile a kholiseha ka matla a tsona a hlollang a timetso.
  Joale ho ile ha fumaneha hore Japane le USA li ne li ntse li le tseleng e lebisang pusong ea lefatše ea Reich ea Boraro. "Me le hoja Fuhrer e ile ea hapa naha e ngata ho feta Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperor Trojan, le Suleiman the Magnificent ba kopane, o ile a etsa qeto ea ho hlōla le Japane.
  Hantle-ntle lilemo tse tharo ka mor'a hore Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e lale, metsu e lekholo ea li-ballistic, intercontinental e nang le liqoso tse matla tsa nyutlelie e ile ea koahela Naha ea Letsatsi le Hlabang hang-hang.
  Eaba ho khopisa ha lihlopha tsa fatše tsa Wehrmacht le sesole sa metsing sa qala. Majeremane a ile a nka thepa ea Japane ka potlako Asia, 'me a ripitla metropolis ka boyona ka libomo tsa athomo.
  Thepa ea Pacific ea Land of the Rising Sun e ile ea fana ka khanyetso ea nako e telele kapa e fokolang. Empa ka June 1949 tsohle li ne li felile. Joale ho neng ho setse feela ho hlōla United States. Ho feta moo, ho ne ho e-na le lebaka. MaAmerika, ho fapana le tumellano, a ntse a etsa libetsa tsa nyutlelie mme a etsa liteko tsa bona tsa lekunutu.
  Hitler o ile a qala ntoa ka la 1 Pherekhong 1950, a liha limisaele tsa nyutlelie tse makholo a mararo ka Letsatsi la Selemo se Secha. Tlhaselo e senyang ea nyutlelie e ile ea senya metse e meholo e lekholo ea Amerika 'me ea bolaea batho ba limilione tse mashome. Tlōlo ea molao e "ngoe e khōlō ka ho fetisisa ea Adolf Hitler e kentsoe lethathamong le lelelele la liketso tse mpe ka ho fetisisa. Joale tlhaselo ea Canada e ile ea qala, "me ho tloha ka boroa hammoho le mebuso ea bohatelli ea Latin America. Maamerika a ne a fokola a bile a maketse, empa a ile a loana ka matla. Ba ne ba utloisisa hore ho hlōloa ho bona ho ne ho bolela bokhoba feela le lefu le liehang, le bohloko. Ka hona, e ne e le lintoa tse tsielehileng ho feta tsohle. 'Me e ile ea nka nako e fetang selemo, ea qobella Reich ea Boraro ho theola liqoso tse ling tse ka bang makholo a mabeli tsa nyutlelie le ho fetola linaha tse ngata tse nonneng lehoatata la mahlaseli a kotsi. Empa sepheo se ile sa finyelloa, 'me sera sa ho qetela sa Reich ea Boraro se ile sa hlōloa. 'Me ka mor'a sena, ho ile ha qala mokhoa oa seo ho thoeng ke ho ikopanya ha lichaba tsa lefatše. Letšoao la Jeremane e ile ea e-ba eona feela chelete ea lefatše. Esita le linaha tse ipusang ka molao li ile tsa theoleloa boemong ba likolone tsa Third Reich, "me ho ne ho e-na le boipuso bo lekanyelitsoeng feela ba sebaka seo. Bajuda le Bagypsy ba ne ba thibetsoe: ba ile ba batloa 'me ba timetsoa. Masole a SS a ile a hloekisa ka bongata 'me a tsoela pele ho hlasela. Toro ya sebele e fihlile - hora ya drakone. Kapa ka nepo le ho feta, mehla. The Fuhrer e ne e haha 'muso oa 'nete oa lefatše lohle oa bohatelli ka boipiletso ba ho atolosa sebaka. Ka 1959, nakong ea keteko ea letsatsi la tsoalo la lilemo tse mashome a supileng tsa Fuhrer, ho ile ha e-ba le terone ea molao, e leng plebiscite ea lefats'e ka bophara - e ileng ea tiisa sehlooho sa moemphera ea phahameng ka molao. "Me ha Adolf Hitler a e-shoa ka 1967, mora oa hae o ile a rua tlotla le matla a hae. Ka nako ena, Planet Earth e ne e se e thehile libaka tsa bolulo ho Khoeli le Mars le Venus, 'me e ne e ntse e itokisetsa ka mafolofolo ho atolosa lefats'e la linaleli tse ka ntle ... Manazi a ne a batla' muso oa bokahohle - ho hahoa ha Star Reich e le hore a theole lefatše. bokahohle bohle ho ba toro e tšosang.
  
  
  LIKELETE TSE LEKHOLO BAREALE BANANA BA BATLE
  Elfaraya o ile a ipona a le ntoeng ... Hona joale ke mohlabani le moetapele oa lebotho le matla.
  Banana ba batle: ba na le sefuba feela le letheka le koahetsoeng ka lipoleiti tse bobebe tsa lihlomo. 'Me matsoho, maoto le mpa ha li na letho ebile li susuoe.
  Mme banana bana ba shapa ka maoto a bona feela. Ho ne ho e-na le ba ka bang likete tse lekholo. Le banana bohle, eseng monna a le mong! 'Me e mong le e mong o motle, o mosesaane, o bapala lipapali, o na le mesifa, o tsuohile, o na le meno a perela!
  Joalo ka Amazons ... Ba ile ba etsa mela ka lihlopha. Ho na le lisabole matsohong a bona, le liqha ka mor'a mekokotlo ea bona. Ha ho na lithebe - mohlabani o lumela hore sabole e molemo ho feta thebe.
  'Me lifolakha li fofa ka boikhohomoso holim'a banana. Ba itokiselitse ho loana 'me ba batla ho hlōla ka kholiseho!
  Empa matšoele a li-orcs a tloha hōle. Libere tse boea, tse mpe. Le ka makhetlo a ka bang lekholo ka tlase ho palo ea li-troll tse sebeletsang e le balaoli ba tsona.
  Mme jwale letshwele lena le leba ho banana.
  Elfaraya o fana ka taelo:
  - Thunya ho tloha liqha ka har'a arc e phahameng!
  Ngoanana enoa, a sebelisa menoana e sa roaloang letho ea maoto a hae a matle, o hula likhoele tsa seqha. 'Me ba fula metsu e bolaeang.
  Ka nako e tšoanang, bahlabani ba ile ba ntša meno 'me ba puruma.
  - E se eka re ka ba bahlabani!
  Mme metsu e fofela sera ka bongata bo boholo. Ba hlaba bahanyetsi ba bona joalo ka hedgehog ka linale.
  Li-Orcs le li-troll lia oa, li aparetsoe ke babolai le ba khopo.
  Mme Elfaraya o re:
  - Ho ea meeling e mecha ea 'muso!
  Bahlabani ba sebetsa ka tumellano. 'Mele ea bona e tantšitsoeng e ntle haholo ebile e benya. 'Me maoto a sa roala letho a benya maqaqailana a tantšitsoeng. 'Me menoana ea lipheletsong tse ka tlaase e tiile haholo. 'Me limpho tsa timetso li fofa ho tsona, li otla bahanyetsi ba tsona.
  Li-orcs le li-troll li oa li otloa. 'Me lifahleho tsa bona tsa liphoofolo li sothehile ka bohloko.
  Bahlabani ba mpa ba tsosa thahasello. Li na le matheka a masesaane, a nang le mesifa, le maoto a mesifa. Metsu e likete e tla lokolloa hang-hang.
  'Me ba tla hlola li-orcs tse ngata. Mme ba tla bina:
  - Bakeng sa tlotla ea rona e kholo,
  Re tla, ho na le linokoane!
  'Me hape metsu e mengata e tla lokolloa. 'Me ba tla lahla litsela tsohle tsa maralla moo ba leng teng ka litopo.
  E, bana ke bahlabani ba babatsehang. Eo ho nang le grin e joalo e hlaha, le ho fetoha ha 'mele ka tsela e nepahetseng ka timetso ea bahanyetsi.
  Elfaraya o ithunya ka seqha. O hula khoele ka menoana ea hae e hlobotseng ebe o otla ka nepo haholo.
  Ka nako e ts'oanang, ngoanana o thothomela a le mong:
  - Lefatše le lutse holim'a pefo,
  Thaba e foqohang seretse se chesang e phalla ka tsela e khōlō!
  Khatello e kholo,
  O tsoha ka bohloko le tshabo!
  Mme hape motsu o thuntsoeng ke leoto le se nang letho la mohlabani oa fofa. Mme o otla orcs tse tharo hang.
  Ba khangoa ke liliba tsa mali. 'Me Elfaraya oa hoeletsa:
  - Khanya ho boselamose ba ka!
  Mme hape o tla lokolla motsu ka leoto le sa roaloang letho. Enoa ke ngoanana - o na le sehlopha se phahameng ka ho fetisisa, 'mele le ntho e' ngoe le e 'ngoe.
  Leqhubu la pele la tlhaselo ea li-orcs le li-troll le ile la tsoa. Ho ile ha sala feela bongata ba litopo. Empa joale ho hlaha mabotho a macha a libopuoa tse boea.
  Elfaraya o thunya hape, 'me o e etsa ka nepo,' me ka nako e ts'oanang oa bokolla:
  - Khanya ho lefatše la rona!
  Mme lehadima le fofa leotong la hae le hlobotseng. 'Me bongata ba li-orcs ba chesoa ka mollo' me ba taboha ho ba likoto.
  E, enoa ke mohlabani oa khosatsana. Ka eena, monna leha e le ofe o tla ikutloa a sireletsehile ka botšepehi.
  'Me banana ba likete tse lekholo ha ba mpe. 'Me ba thunya ka nepo haholo. Mme sa bohlokwa ka ho fetisisa, kapele.
  Maoto a bona a se nang letho, a mesifa a na le nako ea ho benya feela.
  Mona ba bua ka tumellano:
  - Re fana ka pasa e sebetsang,
  Re otla sera hantle mahlong!
  'Me hape ba lokolla limpho tse ncha tsa lefu ka maoto a bona a sa roala letho. Sena ke ka kakaretso ho qala ha bona matla a ntoa.
  Esita le Elfaraya o ile a bina:
  - Orcs e puruma - lifahleho tse hlomohileng,
  Tsebang, metsoalle, ke 'molai!
  Ke tla bolaya bohle, ke timetse bohle,
  'Me ke tla roba sefahleho sa mang kapa mang ea moriri!
  E, ngoanana enoa o hlile o loana haholo. 'Me ha letšoele la li-orcs le atamela haufi, la ba otla ka pulsar. 'Me hang-hang libōpuoa tse mashome a mahlano tsa taboha likotoana ka nama.
  Elfaraya o ile a lla:
  - Bakeng sa mehopolo e meholo, e le hore libopuoa tsohle li che!
  Eaba mohlabani o nka le ho lokolla lehalima mokhubung oa hae. 'Me li-orcs tse' maloa li ile tsa tšoana le lipheleu tse hlabiloeng ka skewer. Li ile tsa halikisoa hoo e ka bang hang-hang.
  Mme basetsana ba bang ba rora.
  - Bakeng sa Naha e Halalelang!
  Le 'na ke tla e nka,' me maqeba a matla a tla lahleloa liretheng tsa ka tse se nang letho! 'Me ba ile ba arola bahlabani ba bangata ba boea.
  Elfaraya, a ntse a tsoela pele ho thunya, lekhetlong lena a hula khoele ea seqha ka matsoho a hae, a lla:
  - Bakeng sa boselamose ba rona!
  Mme a hlohlora letolo la lehadima seretheng sa hae se se nang letho ... Mme a mo otla hoo lekholo lohle la orcs le troll tsa cha. Joalo ka li-blotters tse ts'oaroang ke mollo oa mollo.
  Elfaraya o ile a lla:
  - Ke moloi e moholo!
  Mme hape o tla otla sera. Mme mahlo a hae a phatsima. 'Me banana, ka takatso e kholo, ba lahlela metsu ho li-orcs le troll.
  Litotoma tsa litopo lia hola. Ba lula ba bokella le ho bokella. Mme ba bangata ba bolawa.
  Elfaraya o ile a e nka 'me a bua ka litšeho:
  - Seo u lokelang ho se etsa haeba ho na le morena hloohong ea hau?
  Ebe u mo etsetsa ntlo ea borena!
  Hape, khosatsana ka leoto le sa roala letho e tla hlahisa mpho ea timetso e bolaeang le e nyelisang lefu.
  Ngoanana enoa ke mothofatso oa lefu feela. Empa ka nako e tšoanang, mahlo a hae a khanyang a mosa haholo.
  'Me banana ba bang kaofela ba timetsang liphoofolo tse ngata, leqhubu le joalo la tsunami le ntseng le tsamaea holim'a tsona, hangata le phahame haholo. 'Me kahoo ka khalefo ba tšela sera ka metsu. Hangata ho phunya hantle.
  Elfaraya oa hoeletsa:
  - Ke hlahile linakong tse joalo,
  Hore naha ya heso e ratehang e nkgopole!
  'Me mohlabani a ema ka matsoho a hae, a sotha maoto a hae a sa roala letho holim'a hlooho ea hae, a sotha bolo e khōlō, e tukang. Le hore na leqeba lena la matla le tla akhela bahanyetsi joang.
  'Me hang-hang li-orcs tse sekete tsa phatloha. 'Me matlalo a bona a ne a chesoa' me hang-hang a ebola.
  Elfaraya o ile a hoeletsa:
  - Ke mohlabani oa Ji-class!
  Le kamoo a tla tsheha kateng.
  Joale e tla ntša lehalima lelemeng la eona. 'Me e tla chesa lira tse ngata.
  Ka mor'a moo ngoanana oa khosatsana a rora:
  - Lefatše lohle ke la ka!
  Mme lehadima le ne le theoha mahlong a matala a botle ... Le kamoo ba ileng ba otla dibopuwa tsena tse se nang palo.
  Elfaraya o bile a bina:
  - Libilione tsa liphokojoe, bademona! 'Me lepetjo la ka le bonolo - bolaea bohle!
  'Me ka menoana ea hae e hlobotseng ngoanana oa khosatsana o ile a lokolla e' ngoe, e bolaeang haholo pulsar.
  Le kamoo a tla arola bohle...
  Le banana ba bang ha ba tlase ho eena. E mong le e mong o silakanya le ho pshatla bahanyetsi ba hae ka metsu ea bona. Ho sebelisa, ehlile, maoto a hau a matle haholo, ntle le lieta tse sa hlokahaleng.
  Ho hlakile hore li-orcs li felloa ke mouoane. Empa ho na le tse ngata haholo tsa tsona. 'Me mefuta e mengata e mecha ea libopuoa e ntse e kena.
  Leha ho le joalo, banana ba ke ke ba hlajoa ke lihlong kapa ba susumetsoa ke sena. Haeba ba etsa qeto ea ho loana, baa loana. 'Me ha ba tsebe hore ba ka tšoha. Kapa ho e-na le hoo, ha ba batle ho tseba.
  Maoto a bona ke ana a ntša limpho tsa polao tsa lefu. E arolang liphatla tsa orcs.
  Banana bana ke banna ba hloahloa e le kannete ka mese e mekgutshwane haholo. 'Me e le e khahlehang le e ntle.
  'Me banana ba likete tse lekholo ke lebotho le leholo! Ha ho letho le ka emang kgahlano le yona!
  Elfaraya o ngotse:
  - Khanya ho ketsahalo ea rona!
  'Me ho tloha seretheng sa hae se se nang letho a boela a ntša pulsar ea timetso. 'Me li-orcs tse ngata li ile tsa fetoha baahi ba lihele.
  A batho ba ba ntseng jalo ba ba diganana ba tla letlelelwa go ya kwa legodimong?
  Elfaraya o rora ka holim'a matšoafo a hae:
  - Ke tla ba 'mampoli oa lefatše ka ho felletseng!
  'Me hape banana ba tla lokolla pulsar e khubelu-e chesang le e bolaeang ka menoana e se nang letho.
  E tla chesa bohle 'me ba chese.
  Elfaraya o ile a bina ka thabo:
  - Ha ke ngoanana ea bonolo,
  'Me moqhaka ke oa khauta!
  Hape lehalima le tla fofa ho tsoa mokhubung oa botle. E tla otla libōpuoa tse nang le boea 'me e li chese joaloka patsi e chesitsoeng.
  Elfaraya oa puruma:
  - Ke tla u chesa, ke tla u fetola molora!
  'Me ho tloha mokhubung ho tla romela lehalima hape ...
  'Me boima ba li-orcs bo halikiloe joalo ka li-cutlets ka pane e halikiloeng.
  Elfaraya o ile a e nka 'me a bina ka thabo:
  - The Orc e ikakhela ka setotsoana,
  O e tjhese mollong!
  'Me ntho e thata haholo le e bolaeang e tla fofa ho tloha serethe se se nang letho sa ngoanana. Seo u ke keng ua itšireletsa ho sona.
  Mme hape, li-orcs tse lekholo li ile tsa chesoa hang. 'Me e ile ea fetoha li-cinders le molora ka boea.
  'Me banana ba lla:
  - Bakeng sa Naha e kholo ea Ntate!
  'Me hape lirethe tsa bona tse se nang letho li lahlela limpho tsa lefu ka lebelo la lihele. Bana ke banana ba ke keng ba thijoa ke lifefo, lifefo, kapa litšitiso!
  Bana ke banana ba Terminator!
  Bahlabani ha ba lumelle li-orcs ho kenella ntoeng e haufi le ho boloka lira li le hole.
  Empa leha ho le joalo, libōpuoa tse nang le boea li leka ka matla ho atamela. Empa bahlabani ba ke ke ba ba fa eona ka sebele.
  Elfaraya o boetse o matsohong a hae, 'me ka maoto a hae a se nang letho o bapala palo ea borobeli. Mme ho hlaha leru la mollo. 'Me e oela joaloka molapo o phoroselang ho li-orcs.
  Mme libopuoa tse likete tse 'maloa tse boea hang-hang tsa nyoloha 'me tsa chesa.
  Elfaraya o ile a lla:
  - Libopuoa tse ntšo li lla joalo ka lintsintsi! Ke eng eo u ke keng ua e etsa ha u lapile?
  Joale mohlabani o tla thunya metsu e meraro ka nako e le 'ngoe, a hule khoele ea seqha ka leoto le sa roala letho, ebe o fula ka har'a li-orcs tse 12!
  Enoa ke ngoanana oa Terminator. 'Me o na le matla a hlaha le a ferekaneng joalo.
  Elfaraya o ile a e nka mme a bina:
  - Banana ba fapane
  Ke tsona feela tse sa tšoaetsanoeng!
  Haeba u ka tšoaroa,
  U ke ke ua pholosoa esita le liheleng!
  'Me pulsar e bolaeang e potlakela ho tloha serethe se se nang letho sa ngoanana. 'Me e hasanya libere tse shaggy ka nqa tsohle.
  Elfaraya o bua ka thabo e hlaha:
  - Le nna ke morabe hoo ke tla o bolaya ka baka la Modimo!
  'Me hape mohlabani o tla lokolla metsu e hlabang lihlomo leha e le life, le nama ea orc e rusolotsoeng.
  Molekane oa hae, ngoanana e motle haholo ea moriri o mofubelu, a rora:
  - Bakeng sa setsoalle se matla!
  Mme hape o tla romela pulsar ea lihele ea timetso!
  'Me boima bo bolaeang bo tla silakanya sera.
  Elfaraya o ile a lla:
  - Bakeng sa lefatše la ka la bademona!
  Ka mor'a moo ngoanana oa mofumahali o tla fetola masapo lehlabathe. Mohlabani oa mekete ha a tsebe.
  Molekane ea moriri o mofubelu, Princess de La Vallière, oa hoeletsa:
  - Bokamoso ke ba rona!
  Elfaraya o ile a tsikitlanya ha a araba, pele a lahla mala a hlaha, 'molai oa pulsar:
  - 'Me tse fetileng li tla thusa feela tlhōlo ea rona ea nakong e tlang!
  'Me joale banana, ba likete tse lekholo kaofela, ba tla e nka' me ba lokolle lehalima le hlaha ka menoana e se nang letho.
  'Me lebotho la li-orcs le tla e nka' me le chese. E, hoa tšosa ho oela tlas'a kabo ea bahlabani ba joalo.
  'Me li boetse li tsikitlanya le ho bontša meno a bonahatsang mahlaseli a linaleli.
  'Me joale banana ba tla e nka' me ba hatakela holim'a eona ka lirethe tse se nang letho, 'me leqhubu le tla feta fatše,' me le koahele lebotho lohle la li-orcs. Mme o tla e epela!
  Bahlabani ba tla ntša mahlaseli a letsatsi menong a bona a phatsimang 'me ba foufatse mela ea masole a boea.
  Elfaraya o ile a lla:
  - Bakeng sa qeto ea ka le boitšoaro ba ka!
  Banana ba loana ka matla a ntseng a eketseha. 'Me ka tsela ena ba nka le ho lahlela li-discs ka maoto a bona a sa roala letho. Ba potlakile, 'me bongata ba li-orcs boa kokobela.
  Khosatsana e ile ea rora ka holim'a matšoafo a eona:
  - Ke tla u bolaea, ke tla u bolaea, haufinyane ke tla u bolaea kaofela!
  Ke tla u hlaba, ke tla u hlaba, ke tla u hlaba!
  'Me joale mohlabani o tla bonahatsa mahlaseli a letsatsi ka serethe sa hae se se nang letho ebe o otla li-orcs joaloka laser.
  'Me o tla khaola khoele e feletseng, e shaggy. 'Me li-orcs lia hoeletsa le ho theola lebotho lena mantleng.
  'Me hape li-orcs li hlasela ka mokhoa o hlaha,' me banana ba ba lahlela lintho tse bolaeang ka maoto a bona.
  Mme matswele a sisinyeha. Kahoo sefuba se seng le se seng ke turret ea tanka kaofela!
  Eaba banana ba e nka, 'me ba lokolla lehalima likhubung tsa bona. Banana bohle ba likete tse lekholo ba ne ba sehiloe likhubu ka maballo a laser.
  'Me li-orcs tse ka bang halofo ea milione li ne li halikiloe hang. Mme ke sebaka feela se neng se ka di sila.
  Elfaraya o ile a lla:
  - Ke ile ka u hahola 'me ka u chesa,
  Ke ngoanana - Satane feela!
  Mme o tla boela a lokolle lehadima mokhubung wa hae. 'Me sena sea bolaea. 'Me joale metsu e tla fofa. Mme bohle ba fetoha mekoallo.
  'Me joale li-orcs li tšoana le mekoallo ea masoba.
  'Me banana ba otla ka boselamose le ho theola li-orcs tse ngata tse nkhang hampe. Mme ba ile ba shwa.
  Elfaraya o ile a bina:
  - Re tla arola bohle!
  U ngoanana ea joalo - khosatsana feela!
  Mohlabani a rora:
  - Ke tla u harola 'me ke se na mohau!
  Mme ka tsela ena o sisinya sefuba sa hae. Mme hape o a e lokolla, e tlisang lefu la sebele.
  Li-orcs li leka ho hlapa libaka tsa lira ka litopo. Mme ba ya pele mme ba a wa mme ba a wa. Lithaba tse ncha tsa bafu lia hōla. Empa li-orcs ha li fane.
  Ba tsoela pele ho ea pele. Mme ba shwa ba se na mohau. Empa bahlabani ba tšollela orcs joaloka sefako sa metsu. 'Me bahlabani ha ba khone ho thibela litšila tsena. Empa leqhubu le matla le ntse le matha. Mme lewatle lena le phophomang le a sisinyeha.
  Banana ba thabile haholo. 'Me ba kopanya mesifa ea bona. 'Me li-orcs lia tsamaea, joalokaha eka leqhubu le leng la tsunami le qalile. Empa sena ha se tšoenye mang kapa mang.
  Elfaraya o bile a bina, pele a hula likhoele tsa liqha tse hlano ka menoana ea hae e hlobotseng le ho lokolla metsu ea boselamose:
  - Ka ho toba ka matsoho a se nang letho,
  Ke ile ka tobana le tsunami ...
  Ke shaft efe kapa efe ea borobong,
  Moratuoa oa ka o ile a robeha!
  Mohlabani o tla tlola holimo 'me hang-hang a lokolle lero le tsoang mokhubung oa hae. 'Me o tla tabola sera likoto.
  'Me e tla puruma:
  - Lebotho la ka le matla,
  O hapa lefatshe!
  Elfaraya o ne a ferekane ka ho feletseng. Ha e le hantle, bona le banana ba bang ke sehlopha se hloahloa sa bahlabani. E ke keng ea fa mang kapa mang mohau le hanyenyane.
  Ke liphoofolo tse bohale feela. Kapa mohlomong le ntho e kang orcs! Tse ntle feela, eseng tse mpe.
  Elfaraya o tla lokolla lehalima molomong oa hae. O tla tjhesa diorcs tse lekgolo, a bine;
  - Bakeng sa moea oa ka o monate!
  'Me o tjamela sera!
  Ka mor'a moo menoana ea hae e se nang letho e tla theola li-pulsars. 'Me ba tla tabola sephutheloana kaofela likotoana tse nyenyane, tse tabohileng.
  Joale Elfaraya o tla lla:
  - Polao ke tumelo ea ka!
  Molekane oa hae ea moriri o mofubelu o tla bohola:
  - Le ea ka e na le lisekoere!
  Elfaraya o ile a hlahisa lerata la timetso mme a puruma:
  - 'Me ea ka e ka har'a cube!
  'Me bahlabani ka bobeli ba hatakela maoto a bona a sa roala letho. Ho ile ha hlaha leqhubu le lecha la boselamose.
  'Me joale li-splinters le nama e rusolotsoeng li fofa ho tloha li-orcs hape. 'Me joale li halikiloe ka pane e halikiloeng.
  Elfaraya o ile a hoeletsa:
  - Re beha lirekoto tse ncha!
  Molekane ea moriri o mofubelu o tiisitse ka ho puruma, ho hlahisa li-pulsaar tse tukang ka menoana ea hae e hlobotseng:
  - E le hore lefatše le hōle!
  Elfaraya o ile a otla li-orcs 'me a hoeletsa:
  - Ka makhetlo a mabeli, a mararo ho feta a tloaelehileng!
  Mohlabani ea moriri o mofubelu o ile a fana ka bubble ea matla a mohlolo ka serethe sa hae se sa roala letho 'me a eketsa ka thabo:
  - E se eka naha ea heso e ka thunya!
  Kahoo banana ba arohana, 'me ka botlalo. 'Me ba senya lebotho lena la libopuoa tse shaggy ka phaello e kholo bakeng sa bona.
  Elfaraya o ile a boela a ntša lebone la boselamose ho tsoa mokhubung oa hae mme a phatloha, mahlo a hae a benya:
  - Ke cobra le noha ka botlolong e le 'ngoe!
  Le kamoo a tla lokolla lebone le lecha la ntho e chesang li-orcs li ntse li phela ho sera.
  Mofumahali ea nang le moriri o mofubelu, eo ka tšohanyetso a ileng a re:
  - Hona joale lebitso la ka ke de La Valliere!
  Elfaraya o netefalitse hang-hang:
  - De Lavaliere, joalo ka de Lavaliere! E ntle le ho feta!
  Mohlabani ea moriri o mofubelu o ile a lla:
  - Ke knight ea leseli holim'a mangole a batho ba sehlōhō,
  Ke tla fiela li-orcs tsena holim'a lefatše!
  Mme o tla tsamaya jwang le bona ka maoto a hae a sa rwala letho, a qhibidihileng ... Mme banana ba bang, lebotho lohle la masole a dikete tse lekgolo, ba tla e nka, ba ahlamise melomo ya bona mme ba ntshe mollo ho bona.
  Hape, malakabe a malakabe a tla oela holim'a li-orcs, a li chese ntle le ho qea-qea le ho fana ka monyetla.
  Libōpuoa tse limilione tse tharo tse shaggy li ile tsa tšoara mollo hang-hang. E ne eka ba tšetsoe ka napalm. Kapa hape phosphorus hammoho le sebabole. 'Me ntho e' ngoe le e 'ngoe e ile ea tuka joalo ka lipapali tse limilione tse likete hang-hang.
  Le kamoo boima bona bo tla tšoara mollo kateng. Le ho bokolla le ho hoeletsa le ho rohakana ho tsoa ho tsena tsohle hang-hang.
  Elfaraya o ile a bokolla:
  - Se ke oa qenehela li-orcs,
  O timetse bashanyana ba bona...
  Joalo ka ho pshatla litšitšili -
  Hahola joalo ka maphele!
  'Me o tla nka menoana ea hae e se nang letho le ho lokolla lehalima. Mme ka kopo troli e kholo haholo. O tla e nka mme a potlake. Ak'u nahane ka daenasore e phatlohile.
  Molekane ea moriri o mofubelu o ile a honotha:
  - Sena ke ghoul!
  Ha a araba, Elfaraya o ile a fana ka bubble ea magoplasm ka serethe sa hae se se nang letho 'me a phatloha:
  - Re na le karabo e bokollang ho li-ghouls!
  Mohlabani oa mollo o ile a puruma:
  - 'Me o tla ba le lekese le moqhaka oa litumeliso!
  Elfaraya o itse:
  - Moqhaka e ka ba lepato kapa moqhaka oa laurel! Kahoo u se ke ua thaba haholo!
  Khosatsana e moriri o mofubelu e ile ea puruma 'me ea ntša lehalima mokhubung oa eona, ea liha li-orcs tse seng kae tse setseng:
  - Re ba lokiselitse ntho e boima ho feta moqhaka!
  'Me kahoo bahlabani, banana bohle ba likete tse lekholo, ba tla e nka' me, ka taelo ea Elfarai, ba tla qhomela holimo 'me ba otlolle maoto a bona a se nang letho, a mesifa moeeng. Ka lebaka leo, ho tla hlaha sefefo, le sefefo sa sebele sa boselamose. 'Me ho tla ba le leqhubu la matla a maholohali, le leqhubu la lidolara tse milione oa tsunami ea boselamose.
  Ka lebaka leo, li-orcs tsa ho qetela li ile tsa senngoa 'me tsa batalatsoa ka ho feletseng.
  Li ile tsa halikisoa 'me tsa fetoha li-cutlets.
  Elfaraya o re ka li-pathos:
  - Pina ea Motherland e bina ka lipelong tsa rona,
  Re tla thabisa tsohle tse bokahohleng...
  Ha re fumaneng bo-Mohammed ba tummeng,
  Leholimo le lefatše li na le matla a maholo!
  
  ELF-PILOT KHAHLANONG MOHLASELI SASHA
  Ho e 'ngoe ea lihloliloeng tse ling, nakong ea Ntoa ea Bobeli ea Lefatše, elf e ile ea fofa. O ile a kenela Sesole sa Moeeng sa Majapane 'me qetellong ea e-ba ace oa bona oa pele. Ntle le moo, li-elves li na le bokhoni haholo, li potlakile, li mahlahahlaha, li matla. Ba na le karabelo le maikutlo ohle, a betere ho feta batho, hammoho le pono ea boselamose ea ntoa. Ha elf e bona seo sera se tla se etsa.
  Ka bokhutšoanyane, elf, e ileng ea reha lebitso la bosoasoi la Conan, e ile ea thunya lifofane habonolo feela, joalokaha eka e ne e petsola peō ea soneblomo.
  'Me ka lebaka la hae, Japane e ile ea hlōla ntoa ea metsing ea Midway. Tlhōlo e kholo e bile le tšusumetso nakong eohle ea Ntoa ea Bobeli ea Lefatše. Taba ea pele, Majapane a ile a qetella a nkile bohato boo ho la Pacific. 'Me likepe tsa bona li ile tsa khona ho hapa Archipelago ea Hawaii, ho fumana boemo bo matla haholo, ho phethahatsa kaho ea sebaka sa tšireletso maoatleng.
  Leha ho le joalo, sena e ka 'na eaba ha sea ka sa etsa qeto haeba, ka mor'a tlhōlo ena, li-samurai li ne li sa etsa qeto ea ho bula karolo ea bobeli khahlanong le USSR.
  Ho ile ha latela tlhaselo e sa lebelloang Bochabela bo Hōle. 'Me mabotho a' Muso oa Letsatsi le Phahamisang a hlasela Vladivostok. Ho sa tsotellehe taba ea hore tšokelo ea tlhaselo ea Japane ea sesole ka mor'a tlhōlo ea Midway e ile ea e-ba ea sebele, ka thuso ea tjotjo le bofetoheli, mahlahana a Mikado a ile a kholisa taelo ea Vladivostok hore e se ke ea tlisa mabotho ho itokisetsa ka ho feletseng ntoa. 'Me ka lebaka leo, sabole ea Damocles e se e hlahisitsoe,' me ba ntse ba keteka ka reschorenteng. Major Stalingrad o ile a tšoara ofisiri e nyenyane ka moriri;
  - Ke lekhoba le letahoa le lekaakang! Ke hobane'ng ha sehlopha sa hau se sa hlophiseha hakaale? Monna enoa o shebahala joalo ka moshemane oa ntlo ho feta ofisiri. Mohlomong pele, e butsoe hantle e le hore lihopo kaofela li tsoe.
  Colonel Palatsev o ne a hlajoa ke lihlong:
  - Sena ke Sashka Sokolovsky. O ile a romeloa lithutong ka kotloloho ho tsoa Sekolong sa Sesole sa Suvorov, ho latela lenaneo le khutsufalitsoeng. E sa le moshanyana feela, letsatsi la hae la tsoalo le ka mor'a likhoeli tse peli - o lilemo li leshome le metso e mehlano.
  Stalingradov o ile a hlonama ka mokhoa o sa thabiseng:
  - Joooh! Ha a le lilemo li leshome le metso e mene 'me e se e le ofisiri! Ke seo ntoa e se etsang! Ke ne ke sa tsebe le hore meloko e ne e se e ntse e fumana litlotla tse felletseng.
  Palatsev o ile a thothomela:
  - Ntoeng, bana ba hōla kapele! Ho feta moo, pale e ile ea etsahala ho eena, ho bonahala eka o ngotse pale e ntle ka ho fetisisa mabapi le tšireletso ea Moscow, 'me Zhukov o ile a hlokomela sena' me a eletsa ho fetisetsa moshanyana ho li-cadet ho liofisiri.
  Stalingradova o ile a ba mosa ka mantsoe ana:
  - Ho lokile! Hore ha se sethoto. - O ile a sisinya monoana oa hae joalo ka tichere ea sekolo. - Ka kakaretso ha e mpe, empa ha ho sa nooa! Ke fofonela monko, empa nko ea ka e tšoana le ea ntja, ka tlas'a lekhotla la linyeoe! - Mosali ea matla, ea hōlileng tsebong, empa a sa lahleheloe ke ho slenderness ea hae ea lipapali le bocha, o ile a supa mokolonele monoana. - Ha e le hantle, le uena u tla e lefella. Monna o se a ntse a le lilemong tse bohareng, empa o itšoara tjena.
  Palatsev o ile a khohlela habohloko:
  - Ha e le hantle, ke lilemo li mashome a mararo a metso e meraro, empa ke se ke lemetse ka makhetlo a supileng, kahoo ke bonahala eka ke tsofetse ...
  Stalingradova o ne a batla ho bua ho hong ha a arabela, ha ka tšohanyetso khutso ea pele ho mafube e arohanngoa ke lerata le leholo. E ne eka majoe a boima a oela leholimong, 'me khalase ea fensetere ea phatloha hang-hang. Likaroloana tsa majoe a sefako li ile tsa luma holim"a tafole "me tsa ba tsa oela matsohong le lifahlehong tsa liofisiri tse tahiloeng. Stalingradova o ile a hooa joalo ka molaoli:
  - E mong le e mong o tloha hang-hang.
  Palatsev o ile a hoeletsa ka lentsoe le phahameng hoo a ileng a batla a tabola likhoele tsa hae tsa lentsoe:
  - Tsena ke likhetla tse leshome le metso e 'meli le tse leshome le metso e robeli! Likepe tsa ntoa tsa Majapane tsa lithane tse kholo ka ho fetisisa li bonahala li qalile ho tsoma, ho bolelang.
  Stalingradova o ile a otla lebota ka seeta sa hae a tsielehile. Ho phunya ho tloha buti ea trophy, ka tsela, ho ile ha pshatla tile:
  - E qalile, empa eseng joalokaha re rerile! Ho hang ha ho joalo! Ka bomalimabe, re hloka hang-hang ho nka sehlopha sa masole ho ea leoatleng 'me re tebise likepe tsa naha ea bahlabani ba mahlo a moqotetsane.
  Molaodi wa maemo a pele (aka koloneli), ya ileng a wa ka maoto a mane, a honotha:
  - Libetsa li holim'a sesenyi sa ka feela le lijaneng tse ling tse nyane. Ha re na karabo.
  Stalingradova o ile a bontša feisi e boima:
  - Hantle, uena le litonki! - Mohlabani ea moriri o moputsoa o neng o shebahala joaloka tsunami e halefileng o ile a rora. - Empa o lokela ho ba le lithunya tse lebopong la leoatle! Ha se bohle ba ileng ba romeloa Western Front, hammoho le lifofane. Etsoe, taba ea hore Japane e ka kena ntoeng ka nako leha e le efe e "nile ea buuoa ka lilemo tse "maloa joale.
  Palatsev, ea neng a se a ntse a lemetse haholo, o ne a batla ho bua, empa ho ne ho e-na le sealuma se seng le likaroloana tsa pula. Sello se ile sa lla, se lemosa ka ho fihla ha sefofane. Mokolonele oa sesole sa metsing, ka bothata bo boholo, o ile a ema 'me a hoeletsa ka lerata la Stalingrad:
  - Re na le lifofane, le libeteri lebōpong la leoatle, le haeba li sa hlomelloa ka ho feletseng. Re tla khona ho araba!
  Mokhanni oa sefofane o ile a bokolla ha a ntse a matha literateng:
  - Ke hloka feela ho mathela ho mohlabani oa ka 'me ke tla otla bahlabani bana ba samurai, ho ke ke ha bonahala ho le mpe haholo. Hape ba tla lefella Tsushima le Midouen.
  Sashka Sokolovsky, torong, e ne e se e le ofisiri, eseng lekhoba, leo halofo ea tsebe ea hae e ileng ea khaoloa, o ile a lumela:
  - E, ba tla lefa! Le ka thahasello!
  Ho ile ha utloahala ho phatloha le moqoqo o liehang oa lithunya tse thibelang lifofane. Ka kakaretso, boholo ba tšireletso ea moea ea Vladivostok e ile ea tlosoa morao ka 1941, ho matlafatsa tšireletso ea Moscow, kahoo lintlha tse ngata tsa kampo ea Land of the Rising Sun li ne li sa bonahale li ela hloko ka ho khetheha "lerata" le joalo. Lifofane tsa ho qoela tsa Majapane li ile tsa liha "limpho" tsa selemo ka screech e hlabang. Tlhaselo e ile ea etsoa motseng le ho likepe. Lifofane tsa Majapane ha li kholo haholo, empa li fofa, empa likepe tsa ntoa, ho fapana le hoo, li boima. E kholo ka ho fetisisa ho tsona e bile e patisane ka leoatleng, bolelele ba eona ke limithara tse makholo a mararo, 'me lithunya tsa eona ke limilimithara tse 460. Ho fihlela joale, Maamerika ha a e-s'o khone ho tebisa leha e le efe ea botle bona, 'me baphonyohi, hammoho le basesisi ba likepe, ba ile ba senya lebōpo la leoatle. Sena se ne se tšoana hantle le tlhaselo e mpe ea Naha ea Letsatsi le Phahamisang, e etsahetseng ka la 27 Pherekhong 1904. Joale feela ho ne ho se na sefofane.
  Palatsev o ne a ikutloa a khathetse ke ho matha. Ha se motho ea matla, empa ke monna ea bonolo ea nang le matšoafo a kulang ea iphumanang a le boemong bo thata. Empa Victoria Stalingradov ha aa ka a mo fihlela haholo. Kea ipotsa hore na o lilemo li kae, ha a shebahale ho feta mashome a mararo, matsoele a hae a maholo le mahetla a hae a sephara joaloka a monna.
  Ka tšohanyetso Stalingradova o ile a reteleha 'me a tsoka letsoho la hae:
  - U se ke ua matha, monna-moholo, ntatele! O ile a hoeletsa ka matla hoo leqhubu la molumo le ileng la otla litsebe tsa hae. - Ntša sesenyi leoatleng kapele kamoo ho ka khonehang.
  Ho ile ha qhoma liqhomane haufi le moo, litšila li ile tsa oa, e 'ngoe ea tsona e ile ea oela ka ho toba ho Stalingradova,' me ea e tšoara ka matsoho. Ngoanana oa Terminator o ne a ikutloa e le mothiki oa lipheo ea hapileng papali ea kotlo ka katleho; Ka tšohanyetso Victoria o ile a utloa ntho e metsi e phalla matsohong a hae. Ngoanana enoa o ile a sheba sekheo, 'me leha ho le joalo, leha e le mohlabani oa tšepe, ea thatafalitsoeng ke lilemo tse tharo tsa ntoa (Ho tla ba le ho feta le batho ba Sepanishe le baahi), ho nyekeloa ke pelo ho ile ha phahama molaleng oa hae. O ne a tšoere hlooho ea ngoana matsohong a hae. Ngoanana ea futsanehileng (o ka e bona ka mehatla ea hae e khuts'oane ea likolobe, ka mahlo a hae. Stalingradova o ile a beha hlooho ea hae ka hloko holim'a asphalt e phatlohileng 'me a itšela:
  - U ne u se na nako ea ho etsa sebe kapa ho phela! Leha ho le joalo, ha ho moetsalibe ea fetang Molimo, ka hona ha ho sebe se fetang ho se tsotelle mahlomola a bana.
  Ho ne ho e-na le lerata le leng hape, "me likotoana, se seng se ile sa otla seeta sa ngoanana, sa mo ngoapa letlalo. Stalingradova o ne a batla ho reteleha mme a potlakele ka potlako kamoo a ka khonang tseleng ea lifofane, moo MIG ea hae e neng e emetse mong'a hae ea mabifi ka mamello, empa ...
  Pono ea mohlabani, e bohale joaloka lehare la sabole, e ile ea lemoha ho lla ho sa mamelleheng ha bohloko sefahlehong sa motsamaisi oa boemo ba pele Vladimirovich, ha karolo ea hae e ka holimo ea 'mele o khaotsoeng e fofa e akhotsoa ke leqhubu la ho phatloha. Ngoanana ka boeena o ile a qoba sengoathoana seo ka thata. Le hoja e le ngoananyana, o ile a qala ho nka lihlomo morao koana mehleng ea Marussia-Majapane ea Nicholas II. Ka nako e 'ngoe, ka tsela e itseng o ile a tšoaroa lerameng, esita le nakong ea ntoa ea machaba Spain. Ka lebaka leo, ho ile ha sala lebali le tebileng, le ileng la senya ponahalo ea hae ka nako e telele. Ho feta moo, ho tšoaroa le ho romeloa ha koloneli kampong ea mahloriso. Ke "nete hore e ne e le Siberia, sebakeng sa ho rema lifate, moo a ileng a tsebisoa moloi e mong ea matla haholo eo, ka thuso ea ho hohla le ho bitsa meea, a ileng a khona ho folisa leqeba lena le tse ling tse "maloa, joalokaha eka ha le e-s"o ka le e-ba teng. Maqeba a ile a fumanoa nakong ea lintoa le Majapane, Majeremane, White Czechs, masole a Kolchak, Denikin, Wrangel. 'Me o ile a mo ruta haholo, kahoo Stalingradov e ne e bonahala e le oa batho ba khethiloeng.
  O ile a fumana monyetla oa ho tsoa pele ho nako a sebelisa lithatho tsa basali, kahoo o ile a fuoa tšoarelo, ho sa tsotellehe qoso e boima. Taba, ha e le hantle, ha e ngata haholo ho susumetsa monna, empa ho etsa bonnete ba hore mohlophisi oa mokete ha a tsebe ka sena. 'Me ho na le limpimpi tse ngata tsa melato eohle hoo motho ea tsietsang a sutumelletsang litaba ho seboholi le ho seboholi. Kahoo u ke ke ua fumana lebelo le leholo haeba u nka mosebetsi oa hau e le oa bohlokoa.
  Sena se bolela hore Japane e na le monyetla o moholo ho masole a tsamaeang ka maoto, lifofane, esita le litanka. Hantle, ka litanka, ka lehlakoreng la rona e lefshoa ke bophahamo ba boleng, empa tse ling kaofela li mpe haholo. Le hoja, haeba re nka lihlomo tse nyenyane, Japane le eona e batla e le morao ka palo ea lithunya tsa merathatha; Leha ho le joalo, likarohano tsa Bochabela bo Hōle le tsona ha lia hlomelloa hantle ka lithunya tsa submachine. Ha ho na mechini e lekaneng bakeng sa bohle. Kahoo ... Mabapi le boleng, ha ho na bophahamo ho bana ba masea, ho e-na le ho feta, balaoli bohle ba molemo ka ho fetisisa ba ile ba fetisetsoa pele ho Soviet Union, mona masole a mabe ka ho fetisisa, e le molao, ha aa ka a thunngoa, a e-na le bonyane ba koetliso ea sesole. Sena se bolela hore ntoa e qala ka boemo bo sa thabiseng haholo bakeng sa USSR. 'Me mehloli e mengata e sa tsoa thehoa e tla romeloa ka bochabela ...
  Stalingradov o ile a oela mollong ka tšohanyetso. Sepetlele sa toropo se hlasetsoeng ke libomo se ne se tuka. Ka sebele setšoantšo sena ke se seng: basali, bana le maqheku ba cha ba ntse ba phela. Mona lesea le ile la oela ka ho toba mollong, 'me ho pota-pota ho ne ho e-na le ho puruma ho tšabehang le ho bobola.
  Stalingradova o ile a utloa literompeta tsa mangeloi a ka sehloohong hloohong ea hae 'me a itahlela mollong. Maleme a mollo a ile a nyeka matsoho a sa aparang a ngoanana le sefahleho se bulehileng, empa mofofisi oa sefofane o ile a tsamaea ka potlako hoo a ileng a khona ho nka ngoana, a mo hloibila ho tloha sekoahelong sa timetso.
  Ngoanana o ile a tlolela ka ntle, a utloa ho hlohlona hanyenyane feela letlalong, eaba o sheba lesea. Ijoo, e ne e se e le morao haholo, moshanyana a bipetsane, a hohela malakabe matšoafong, 'me sefahleho sa hae se chitja se ne se chele. Mahlaseli a joalo a makhopho letlalong a bonolo ho feta li- daisy buds. Stalingradova o ile a hooa:
  - Ena ke moferefere oa batho!
  O ile a otla qubu ea lithōle ka seeta sa hae, ka mor"a moo a potlakela ho ea thusa hore na ke mang hape ea neng a ka pholosoa. E ne e le sehopotso sa cobra e tantša pakeng tsa litoso tsa khase, ngoanana a tsokotseha 'me a tantša ka mokhoa o makatsang haholo. O ile a chesoa, lirifi tsa hae tsa qhibiliha, seaparo sa hae se chesitsoe, empa a tsoela pele ho loana ka manganga bakeng sa keleli e 'ngoe le e 'ngoe ea ngoana, bakeng sa ho otla ho hong le ho hong ha pelo e nyenyane, bakeng sa bophelo bo bong le bo bong bo fokolang, empa bo hlokahalang bakeng sa naha! Libutsi tsa oela, 'me joale ngoanana a tantša har'a sefefo sa malakabe ka maoto a hae a sa roala letho, a khahlehang. E ne e le moshoela-tumelo, empa e se feela moitlami ea itlhokofatsang ka ho itima lijo le lichapo, tse sa ruiseng molemo ho Molimo kapa batho, moshoela-tumelo ea pholosang bophelo bo itseng. Maoto a ngoanana oa mohlabani a ne a koahetsoe ke lesela la mahlaseli a manyenyane, empa o ile a sisinyeha ka potlako le ka nepo ka bohloko.
  Motsamaisi oa litšebeletso tsa bongaka a ntša libutsi tse kholo ka mokotleng oa hae mme a mo hoeletsa:
  - Li nke, li apare kapele! Wena, o tjeka hara malakabe, o tla holofala.
  Mohlabani ea nang le maemo a phahameng o ile a araba hang-hang:
  - Ho molemo ho ba motho ea holofetseng 'meleng ho e-na le ho ba motho ea sa tloaelehang boitšoarong! Ha se motsotsoana bakeng sa hau, ntho e 'ngoe le e' ngoe bakeng sa pele, ntho e 'ngoe le e' ngoe bakeng sa tlhōlo!
  Motsamaisi oa bongaka o ile a araba:
  - Enoa ke monna oa 'nete oa Soviet!
  Stalingradova, a hatakela malakabe, a rohaka:
  - U bohlokoa hakae, pholosa batho!
  Motsamaisi o ile a feheloa:
  - Ke na le li-prosthetics ho e-na le maoto!
  Stalingradova, a ntša ngoanana e mong ea nang le sefahleho se chesitsoeng ka halofo 'me a akhehile, a hoeletsa ka bohale:
  - Molimo o sehlōhō hakaakang!
  Motsamaisi o ile a nyenyefatsa:
  - Ha se molato oa Molimo, empa ke oa batho!
  Stalingradova o ile a hanyetsa ka mokhoa o utloahalang le ka kholiseho:
  - Sena se tšoana le ho re - ha se batsoali ba molato, empa ke bana!
  Motsamaisi o ne a batla ho araba ho hong, empa maru a mosi a kena molaleng oa hae, "me a khohlela habohloko.
  Liqhomane li ile tsa fela, empa liqhomane li ile tsa tsoela pele. Lithunya tsa sekepe li na le phepelo e ntle ea likhetla, le hoja mollo o ne o se o lebisitsoe ho likepe tsa Soviet tse senyehileng. Yamamoto o ne a utloisisa hore bophahamo ba leoatleng bo tla nka nako e telele ho fetisetsa bohato ba pele ho Japane ntoeng ena. Empa ho haha likepe ke mokhoa o bitsang chelete e ngata ebile o nka nako, le hoja, ka mohlala, likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi mohlomong li bonolo ho li hlahisa. Sena, ha e le hantle, se boetse se hloka ho nkoa, empa ke habohlokoa ho senya sebopeho. Admiral Yamamoto, monna ea matla ka ho fetisisa Japane ka mor"a Moemphera Hirohito, o ne a ikutloa joaloka molimo. Molimo oa sebele, kahoo bolumeli ba Naha ea Letsatsi le Phahamisang bo ile ba ruta hore tsela e molemohali ea ho etsa molimo ke sebete sa sesole! 'Me joale molaoli e moholo o ne a ka hlokofatsa le ho sotha sebaka se mo potileng ka boomo. Holima Vladivostok ho na le maru a teteaneng, a matšo a mosi bakeng sa lik"hilomithara tse ngata; Batho ba makholo, ba likete baa cha, lihele, u ke ke ua ikutloa joang joaloka molimo ka mor'a sena, u iphetetsa ho Marussia ka makholo a lilemo a ho tlotloloha, batho ba bangata ba qobelloa ho phutha letoto la lihlekehleke tse nyenyane haholo ha li bapisoa le boholo ba Russia. . Hona joale likepe tsa Russia lia teba, 'me ho fapana le Peru Harbor, li ke ke tsa siea sekepe se fetang se le seng ka morao.
  Yamamoto o ile a etsa tlhahiso nakong ea Ntoa ea Khalkhin Gol ho fana ka kotlo e tšoanang ho Vladivostok, eo morero o qaqileng o ileng oa etsoa. Empa Hitler o ile a etsa khotso le Stalin a sa lebella. Ka kakaretso, Hitler oa sethoto o ile a qala polao ea Bajuda 'me kahoo a fetohela Poland le linaha tsa Bophirimela khahlanong le eena. Hona ke hobane'ng ha a ne a hloka see? U ne u batla ho fumana leruo la Bajuda? Empa ho ne ho le molemo ho qala ho ba 'muso oa lefatše ka ho hlōla USSR,' me mohlomong le linaha tse ling. Ho bonolo ho hlōla Bophirimela ka lebaka la hore maikutlo a eona ha a tšoauoa ka ho feteletseng le tšekamelo ea ho itela. Na ho na le bonyane nyeoe e le 'ngoe e tsebahalang ea bafofisi ba lifofane ba Amerika ba eang ho rama? Ke 'nete hore ho bile le likhohlano tse 'maloa, empa mohlomong sena e bile kotsi. Batho ba Russia ba cheseha ka ho feteletseng, e leng ntho e makatsang, hobane tumelo ea Orthodox ha e amohele ho ipolaea, 'me ho hang ha e lumele hore liketso tsa matsoho li ka fumana tsela ea ho ea leholimong. Ka kakaretso, thuto ea Kreste ke bothoto bo feteletseng "me ha e na thuso. Eena Yamamoto o ile a bala Bibele "me a hlolloa ke bothoto ba batho, a nahana ka motho ea ratang ntoa ea kang Molimo. Ka mohlala, o ruta: haeba ba u otla lerameng la hao le letona, fana ka hao le letšehali, ba kōpa hempe e le 'ngoe, fana ka tse peli, rata sera sa hao! Ke motho ea kulang kelellong feela ea ka nahanang ka Kreste Molimo. Bolumeli bo joalo bo molemo feela bakeng sa makhoba, bahlanka ba qobelloang. Mme Europe yohle le halofo ya lefatshe e tlameha ebe di e dumetse. Ke "nete, lithuto tsa Jesu, ho sa tsotellehe "nete ea hore e hana molao-motheo oa Testamente ea Khale, leihlo bakeng sa leihlo, "me e ruta ho rata lira tsa hao, ha lia ka tsa thibela Mabrithani ho hapa karolo ea boraro ea polanete eohle, ho bōpa tse ngata ka ho fetisisa. 'muso o pharaletseng historing eohle ea moloko oa batho. "Me sena se ho sa tsotellehe bolumeli bohle ba Brithani, moo Molimo a bileng a boleloa pineng ea sechaba. Hoa makatsa hore ebe bapresidente ba United States ba hlapanya ka Bibele, empa leha ho le joalo ba ile ba hlasela metse ea Japane ka libomo tsa napalm, ba chesa basali ba likete le bana ba ntse ba phela. Ho feta moo, ba ile ba bolaea baahi, eseng ka tsietsi, empa ka boomo lena e ne e le leqheka la ho tšosa baahi: ho nyenyefatsa mehloli ea batho le moruo. Empa Majapane ha a e-so hlasele sebaka sa US. Empa ba tla etsa joalo! Ba boetse ba bolela hore bokhopo bo khethehileng ho li-samurai. Eena Yamamoto, haeba a ne a batla, o ne a ka phunyeletsa ka libomo ho ea metseng ea US, haholo-holo ka mor'a ho hlōloa ha likepe tsa Yankee haufi le Peru Harbor. E, Maeurope ke litlokotsebe tsa boitšoaro. Ba na le kutloisiso e sothehileng, tumelo, thuto le ho se phethahatse! Ha ho joalo Japane! Seo re se rutang ke seo re se etsang. Ha ho ntho e kang eo Molimo a reng, reteletsa lerama le leng, empa ka nako e tšoanang bahlanka ba hae ba bolaea bana ba banyenyane ka boomo. Ka kakaretso, tumelo ea hore Molimo o mong le ea Matla "Ohle e ke ke ea e-ba "nete. Haeba a ne a le mong, ka sebele o ne a tla etsa bonnete ba hore batho ba mo rapela ka tsela e nepahetseng, ka tumelo le "nete, "me ba na le thuto e le "ngoe. Mme kahoo e mong le e mong o rapela kamoo a batlang, eng kapa eng eo a e batlang. "Me lefatše le lebe haholo "me le fosahetse hore le ka bōptjoa ke Molimo a le mong ea Matla "Ohle. Etsoe, "musi ofe kapa ofe ea ikarabellang pele ho tsohle o loanela ho ba le taolo le toka. O batla hore batho ba matla, ba bohlale, ba khabane, ba tšepahalang, ba pele, 'me ba bang kaofela ba itokise, ba hole nameng le moeeng, kapa... ho baka kholofalo 'meleng le kelellong . Ha e le hantle, ke hobane"ng ha ka linako tse ling moemphera a tlameha ho mamella mefokolo ea batho joalokaha a fane? Kaha ha ho na tsela e "ngoe ea ho tsoa, a ke ke a fetola batho ba babe hore e be banna ba batle le makoala hore e be batho ba sebete ka ho panya ha leihlo. Empa haeba ke ne ke khona, ke ne ke tla e etsa hang-hang!
  Ijoo, re tlameha ho amohela seo e leng sona le ho sebetsana le lintho tse bonahalang tsa batho tseo re li filoeng. Empa eo ke fumaneng potso ena ho eena ke e fapaneng. 'Me moemphera ka boeena o na le mefokolo: ke motho feela - oa tsofala, oa kula, oa fokola. Hoa makatsa, empa moemphera oa bomolimo hangata o phela ka tlase ho mosebeletsi ea tloaelehileng, 'me o sebelisa libetsa hampe ho feta balaoli ba bangata le masole a mangata. Ha e le hantle, ke eng e ka har"a eona e tsoang ho Molimo o Matla "Ohle. Empa tse tšoeu ha li betere! Historing eohle ea Europe, ho ne ho se mohlōli ea tšabehang le ea atlehileng ho feta Hitler. Ka sebele ke letšoao la sebete sa sesole sa makhooa! Leha ho le joalo, molaoli e moholo ka ho fetisisa oa mehleng eohle le lichaba o ne a ke ke a qeta sekolong se phahameng kapa ho fumana thuto e phahameng, e leng tlamo Japane!
  Ho feta moo, Hitler ha aa ka a amoheloa sesoleng ka lebaka la bophelo bo botle. Ho makatsang ke hore motšehetsi enoa oa borapeli ba matla, tau ea ntoa, o ile a fokola hoo le Jeremane, moo ho nang le sesole litšieang tsohle, ha aa ka a ngolisoa e le motho ea ikemetseng. E, Europe e theohile hakae.
  Leha ho le joalo, Stalin, e mong oa bo-ralipolotiki ba hlaheletseng ka ho fetisisa mehleng ea rōna, le eena o ne a se na thuto ea sekondari, e ne e le setsebi. 'Me se thahasellisang ke hore ha aa ka a kenngoa sesoleng ka lebaka la bophelo bo botle. Ho thahasellisang, ka tsietsi, lira tse peli tse lonya ha lia ka tsa kena sekolo sa sekondari, ha lia ka tsa bitsetsoa tšebeletso ea sesole ka lebaka la bophelo bo botle, li ne li e-na le bo-ntate bao e neng e le matahoa, "me ntat"a Hitler le eena o ne a sebetsa e le moloki oa lieta qalong!
  Sena se iketsahaletse feela, se makatsa, se tshosa. Goering, letsoho le letona la Hitler, haho jwalo. O tsoa lelapeng la bahlomphehi, moholo-holo oa Goering e ne e le motlatsi oa 'musi oa de facto oa Jeremane, Bismarck. Goering ke rakhoebo, oligarch, aristocrat le pragmatist. Ba boetse ba bona ho ka khoneha hore ba nke sebaka sa Fuhrer ea nang le mali. Amerika le Borithane le tsona, leha e le ka sekhukhu, li batla ho felisa Russia, ho sa tsotelehe puso e busang, empa li batla ho felisa makomonisi, a latolang eona khopolo ea thepa ea botho, hoo ba bileng ba iphapanyetsang eona. matlafatso e feteletseng ea Jeremane.
  Leha ho le joalo, Jeremane ke mohatelli oa geopolitical, empa e le tlhōlisano ka har'a moralo oa melao ea bo-capitalist le ea maemo a phahameng ea papali, 'me Russia ea Bolshevik ke mojaki le bora. Hoa makatsa le hore ka '41, Churchill ka boeena o ile a fana ka thuso ho Stalin, ho sa tsotellehe lehloeo la hae le khahlanong le bokomonisi le setso sa Senyesemane ho Russia. Ha e le hantle, Jeremane tlas'a Reds ke pere ea ntoa e kentsoeng koloing ea Soviet Union, 'me USSR tlas'a Browns ke sebaka se sa feleng sa mokha. Ntle le moo, Mabolshevik a chesehang a ke ke a boelana, 'me a tla loana ntoa ea nako e telele ea likhukhuni, e tla khathatsa Reich ea Boraro hoo litoro tsohle tsa katoloso e tsoelang pele li tla nyamela joalo ka mookoli ka mor'a sefefo sa lialuma! Russia tlas'a Jeremane e molemo ho feta Jeremane tlas'a Russia! Ho utloisisa sena ka ho hlaka, ke hobane'ng ha USA le Brithani li batla tsela ea ho tsoa ntoeng.
  Yamamoto ke pragmatist, o ne a loana le USA le Brithani. Empa mebuso ena e "meli ka boeona e ile ea qholotsa Japane ka ho beha lithibelo ho fana ka lihlahisoa tsa oli. Etsoe, Naha ea Letsatsi le Phahamisa ha e na liliba tsa eona, kapa lisebelisoa tse ling tse ngata tse tala. Majapane a ne a buisana, Maamerika a ntse a etsa litlhoko tse nyenyefatsang le ho feta.
  'Me ka nako e ts'oanang, ba Yankee, ba neng ba qholotsa ntoa, ha baa ka ba ikhathatsa ho hang ho tlisa sesole le sesole sa metsing ho loantša ho itokisetsa. Teko e ile ea e-ba khōlō haholo, haholo-holo kaha tšepo e ne e le hore Moscow e haufi le ho oa 'me Jeremane le lilekane tsa eona li tla e thusa. Ho phaella moo, ho ne ho e-na le palo ea hore United States, e ntse e le naha e batlang e le ea demokrasi, e itšetlehile haholo ka maikutlo a sechaba, haeba ntoa e ntse e tsoela pele, e ne e ke ke ea batla ho tšolla mali ka seatla se bulehileng lihlekehlekeng tse ling. Ha e le hantle, ke hobane'ng ha moahi ea tloaelehileng oa Amerika a lokela ho amohela likoti tsa zinki le beng ka eena, haeba re sa bue ka ho sireletsa sebaka sa United States ka boeona, hape re lefa lekhetho le leholo la sesole! Mohlomong ke ka lebaka leo Tsarist Russia e ileng ea lahleheloa ke masole a mangata, empa batho ba Russia ha baa ka ba nka Manchuria sebaka sa bona, 'me ba ne ba sa batle ho lefa ka mali le mofufutso bakeng sa lithahasello tse sa utloahaleng. Oho, Hitler ha aa ka a nka Moscow, karolo e 'ngoe e le ka lebaka la ho se itokisetse Mariha a bohale,' me karolo e 'ngoe e le ka lebaka la ho cheseha ha bolumeli ba Bolsheviks. Leha ho le joalo, hase Mabolshevik feela, Marussia ke batho ba sekametseng ho itelang bakeng sa lipakane tse khōlō. Ha e le hantle, pheleu ea pele ea moea e ne e etsoa ke mohlankana oa Russia Messer. Hoa makatsa hore ebe ha aa ka a etsa sena molemong oa lihora tsa paradeise, empa molemong oa Ntate. Leha ... Messer ka karolo e 'ngoe ke leoatla, ka mor'a tsohle, ke setsebi sa aerobatics, moqapi, moqapi, 'me ha e le hantle a phela a ka be a tlisitse molemo o moholo ho Motherland. Mohlomong li-Yankees ha li phoso ha li pheta-pheta molao-motheo: ntho e ka sehloohong ntoeng ke ho phela! Etsoe, motho ea shoeleng a ke ke a hlola a bolaea!
  Admiral Naumo o hlokometse:
  - Re se re sebelisitse lithunya tse fetang tse peli ho tse tharo. Lithunya li ile tsa chesa haholo, li ne li tšela linkho tsa metsi holim'a tsona!
  Yamamoto o ile a etsa sefapano moeeng ka monoana 'me a bua ka lentsoe le tlaase, le lerata hanyenyane:
  - Ke nahana hore lithunya li tla mamella karolo ea boraro ea likhetla. Leha ho le joalo, kokota ho fihlela liperesente tse mashome a robong a metso e mehlano.
  Admiral Naumo o ile a hohla 'me a hlakola mofufutso phatleng ea hae:
  - Na ho bohlokoa ho fana ka sohle se matleng a hau ka letsatsi la pele?
  Yamamoto o ile a otla litebele tsa hae:
  - Litšenyehelo! Ke 'nete hore ho loketse! Re ile ra tšoara Marussia ka tšohanyetso, joalokaha ho etsahetse ka 1904, le Majeremane ka 1941, empa Stalin o tla otla taelo eo ka matla 'me sena se ke ke sa etsahala hape. Kahoo o hloka ho nka monyetla ka taba ea hore mohatla oa drakone o robetse. Ha e le hantle, ke utloisisa Stalin; ntoa le Jeremane e ile ea hapa tlhokomelo ea hae hoo a ileng a khaotsa ho hlokomela Bochabela bo Hōle. 'Me sehlopha sa hae se se nang moetapele se tšaba ho nka bohato ba pele. Kahoo ba ile ba hloloheloa ho otla ha rōna. Joalo ka Maamerika, ka tsela e tšoanang. Ho ne ho hlakile ho bohle hore ke nako ea ho itokisetsa, maru a bokane, lialuma li tla tloha li otla, empa ...
  Naumo o ile a ama letheka la sabole ea samurai e leketlileng lebanta la hae, kapa joalo ka ha hangata e bitsoa katana:
  - Marussia a lula a nka khato ka mor'a nako! Ntoa e ke ke ea nka nako e telele haholo 'me re tla fihla Urals.
  Yamamoto o ile a phahamisetsa mahlo leholimong:
  - E se eka melimo e ka re thusa ka sena, empa ha ke nahane joalo! Ba ithuta ka potlako, Khalkhin Gol o bontšitse hore boemo ba Russia bo phahame ho feta nakong ea ntoa ea 1904-1905. Ntle ho moo, ke tla u bolella sephiri se le seng. Moemeli oa rona oa sekhukhu Vladivostok o ile a thusa hanyenyane hore libetsa tse matla tse lebōpong la leoatle li ne li se na likhetla, 'me sefofane ha sea ka sa khona ho fofa ka nako. Ena ke ntoa ea sekhukhu.
  Naumo o ile a makala:
  - SMERSH le NKVD li ne li shebile hokae?
  Yamamoto o ile a tšeha, a sisinya menoana ea hae.
  - Mona Bochabela bo Hōle basebetsi ba babe ka ho fetisisa ba Russia ba sebeletsa; Ka hona, mona ho bonolo haholo ho fumana lehlabaphio kapa leoatla ka holimo, hammoho le motho ea nang le boithati. 'Me NKVD e tloaetse ho senola merero ea bolotsana hoo e seng e sa hlokomele mahlabaphio a sebele. Kahoo hoa khoneha ho sebetsa. Ka tsela, hlokomela hore haeba balaoli ba 'maloa ba ile ba ea ka lehlakoreng la Majeremane, ho sa tsotellehe hore malapa a bona, beng ka bona le metsoalle ba ne ba sokeloa ka ho bolaoa ka lebaka la sena, joale ho ka khoneha ho tjotjo ho motho ea ka holimo. Kapa u e sebelise lefifing, e leng ho molemo le ho feta. Kahoo re ile ra etsa mosebetsi o mongata. Rona Majapane ka kakaretso re tsebahala ka ho nahana ka botlalo ka ts'ebetso ea sesole le ho ela hloko lintlha tsohle.
  Naumo o ile a hohla mofeng oa katana ea hae:
  - Ho lokile! Empa lihlong tsa Khalkhin Gol li hlahisa maikutlo a ho hlonama le ho teneha ho feteletseng! Re ne re ka...
  Yamamoto o tšelisehile:
  - Ho ne ho e-na le Manchus a mangata ho feta Majapane, 'me ka kakaretso u ke ke ua hlola ka linako tsohle. Ke tlameha ho hlokomela hore, leha ho le joalo, ha se lihlopha tse ntle ka ho fetisisa tse ileng tsa loana ka lehlakoreng la rona, 'me Marussia a ne a e-na le monyetla o moholo oa lifofane le litanka.
  Naumo halofo o ile a apola katana ea hae:
  - Sena ha se re lokafatse! Samurai e ke ke ea itšetleha ka lehare le lerootho, pere e khathetseng, lira tse ngata kapa sebetsa se fokolang!
  Yamamoto o ile a lokisa:
  - Samurai, ehlile, che, empa motho, ka bomalimabe, e! Batho ba etsa liphoso!
  Yamamoto o ile a ferekana 'me a hoeletsa ho hong ka lifono, eaba o tsoela pele:
  - Samurai e hlile e ke ke ea inama! O ya pheleu le kgahlano le metsi.
  Naumo o ile a lumela:
  - Ka sebele! Empa re ile ra loana le USA le British Lion.
  Yamamoto o ile a otla monoana oa hae kamoreng ea taolo:
  - Ho joalo! Ke 'nete, empa USA e ile ea otloa ke meno, Brithani e ile ea lahleheloa ke likolone tsa eona, 'me Jeremane ea kena mathateng. Re ne re batla ho hula mabotho a mangata ka hohle kamoo ho ka khonehang ho tloha Bophirima ba Russia e le ho nolofalletsa Wehrmacht ho tsoela pele ho hlasela. Seteraeke se ne se reriloe ka Mots'eanong, nakong eo litsela li neng li omella, empa Maamerika a li thibela.
  Naumo o ile a ntša katana 'me a e hlaba moeeng:
  - Lefu ho USA! Ba lula ba tšoenya Japane.
  Yamamoto o ile a lla ka bolotsana:
  - Hase kamehla, ha e le hantle, ka mohlala, ha re qala ho loana le Russia, Yankees e ile ea re thusa haholo ka likoloto, hammoho le thepa ea libetsa. Karolo e fetang halofo ea likepe tsa rona e entsoe ka chelete e tsoang USA le Brithani, le libakeng tsa bona tsa likepe. Kahoo Amerika ha e mpe kamehla, empa eseng tabeng ena.
  Naumo o ile a botsa a maketse:
  - Hona hobane'ng?
  Yamamoto o ile a ikokobetsa ho hlalosa:
  - Sehlopha sa libomo tsa nako e telele se ile sa phunyeletsa Tokyo 'me sa hlasela motse-moholo ka libomo tsa napalm. Matlo a makholo a mapolanka a ile a cha, "me moemphera a laela hore sebaka sa taolo se tlosoe hōle le motse-moholo ka litšenyehelo leha e le life. 'Me pele ho tsohle, tšoara tse haufi le masapo a Majapane, e leng setsi sa ntoa sa metheo ea Amerika sehlekehlekeng sa Midway. Mme re ile ra atleha!
  Nauma o ile a tsoka sabole ea hae moeeng:
  - Re ntse re hlotse!
  Yamamoto o ile a sitisa:
  - Ho na le batho ba bohlale har'a makhooa hape! Ha ho makatse hore ebe Moemphera o ile a beha Napoleon ka ofising ea hae. Empa ho ne ho e-na le Cesare e mong, a re: ho thata ho boloka seo u se hlotseng ho feta ho hlōla. Tabeng ena, sena se sebetsa ho rona pele ho tsohle. Nauma o entse setšoantšo sa borobeli ka sabole ea hae:
  - Ke utloisisa ka kelello ea ka, empa ka pelo ea ka!
  Yamamoto o ile a ema 'me a phaphatha mosebetsi-'moho le eena lehetleng:
  - U se ke ua halefa, tabeng ena re tloha ho khutla. Re tla hlola USSR mme hape re potlakele khahlanong le USA le Brithani, empa lekhetlong lena hammoho le Majeremane le baetsi ba pasta.
  Admiral Nauma, ka motsamao o batlang o sa bonahale, o ile a pata katana ka selateng sa eona, 'me, ka lisp, a hoeshetsa:
  - Bokamoso bo botle, empa hona joale bo molemo! Na u utloa hore phepelo eohle ea libomo ho bajari ba lifofane e se e sebelisitsoe, 'me ...
  Yamamoto o ile a laela ka bokhutšoanyane:
  - E-ea ka mokatong oa sekepe 'me u shebe ho pota-pota, ka mor'a halofo ea hora re tla reteleha ebe re tloha sebakeng sa rona se haufi.
  Nauma a letsa mololi nkong ea hae:
  - Kea mamela, molaoli!
  Moemeli oa sesole o ile a tlolela ka ntle, a tšoere lemati hore le se ke la khahlela. Pele mehato ea hae e ka kokobela, ho ile ha tsoa seriti ka ntle ho lemati leboteng, sa tsamaea ka monoana oa maoto 'me sa lahla likoahelo.
  Joale, nako ea khoebo ke efe, empa bosiu bakeng sa lerato?
  Ho sa le joalo, Sashka Sokolovsky o ne a ntse a nyolohela ho mohlabani oa LAGG-5.
  Moshanyana o ne a batla ntoa. O ile a tloha a lebile Conan ea tšosang. Ke ka lebaka leo e leng toro, hobane ho na le liketsahalo tse tšoanang tse hlollang.
  Conan o se a thuntse lifofane tse makholo a mahlano le mashome a tšeletseng tsa Amerika le Brithani. 'Me o ile a tšela molomo oa hae le li-aces tsa Soviet.
  Leha ho le joalo, ha a belaelle hore na o letetsoe ke eng.
  Sashka Sokolovsky ka boeena o khahlanong le eena.
  Moshanyana o apere likutu tsa ho sesa feela, o phutholohile ebile o utloahala. O potlakela ntoeng e mahlo-mafubelu.
  Mohanyetsi oa hae Conan, le eena ea moriri o motle, o shebahala joaloka moshanyana ea lilemo tse ka bang leshome le metso e mene, a le motle feela a bile a e-na le mesifa e hlaheletseng.
  Bashanyana ka bobeli ke Terminators.
  Ba qala ho thunyana ba le hole. 'Me ka nako e tšoanang ba hlajoa ke lihlong.
  Ba tloha tseleng ea lithunya.
  Sashka o hoeletsa:
  - Bakeng sa 'mè oa Stalin!
  Conan o ile a lla:
  - Bakeng sa Japane, bakeng sa moemphera!
  Le hoja ho hang e se samurai, empa ke elf. Moshanyana Conan ke enoa, a liha koloi ea Soviet.
  Sashka e araba ka mokhoa o ts'oanang - ka ho khaola ea Japane.
  Bahlabani ka bobeli ba tšoaneloa ke ho ba bahale.
  Li fofa hammoho kapa li hasana ka mahlakoreng a fapaneng, empa ha li khone ho liha tse ling.
  Sashka o hoeletsa:
  - Loana, uena lekoala le khopo!
  Conan e araba:
  - Ke uena lekoala le loanang!
  Ba boelana hammoho. Ba batla ba pheletsana, empa hape ba hasana ka litsela tse fapaneng. Che, ha ho motho ea ka otlang mang kapa mang. Ka bomalimabe, ba hlōleha ho etsa sena.
  Mme ba boela ba hasana.
  Sashka o ile a lla:
  - Bakeng sa Holy Rus '!
  Conan o ile a lla:
  - Che, Japane e halalela ho feta!
  Sashka o ile a letsa mololi mme a araba:
  - Empa ha u Lejapane! Ebile eseng motho!
  Conan o ile a rora ka meno a hlobotseng:
  - 'Me ke mang?
  Sashka o ile a araba ka botšepehi:
  - U tsoa lelapeng la li-elves tse khanyang!
  Conan o ile a tšeha 'me a araba, a khaola sefofane se seng sa Soviet:
  - Ke kamoo u tsebang kateng!
  Sashka o ile a hlokomela, a ntša meno a hae a perela:
  - Ke tseba lintho tse ngata!
  Joale Conan o ile a etsa tlhahiso:
  - Ha re e etse ka tsela ena! Ho 'na ka bonna, ntoa ena e tšoana le papali le boithabiso, hape u ngoana oa lekholong la mashome a mabeli a motso o mong! U hloka eng bakeng sa Ntoa ea II ea Lefatše?
  Sashka o ile a hlokomela ha a otla koloi ea Majapane:
  - Ke tsoa Russia, 'me pele Russia e ne e le USSR. Joale u ka re ke loanela Motherland ea ka!
  Conan o ile a tsheha mme a re:
  - Mme Majapane a ile a qapa nna, elf Conan, mme a mo hulela ho anime. Ke kahoo ke loanelang Japane. Kahoo sena le sona, ho isa bohōleng bo itseng, ke naha ea heso!
  Sashka o ile a boela a romela ho kopanngoa. Ba ile ba thunya ka mor'a lithunya tsohle tsa mochini, empa ba sitoa ho otlana.
  Ba feletsoe ke lithunya.
  Conan o khothalelitse:
  - Ha re e etse! 'Na le uena ka bobeli re tloha Ntoeng ea Bobeli ea Lefatše! Ke lefatšeng la ka, 'me u ho la hau ... 'Me u lumelle liketsahalo ho nka tsela ea tsona!
  Sashka o ile a hana:
  - Che, seo se ke ke sa etsahala! Japane e se e hlasetse USSR mme e bakile mathata. Kapa re tla e etsa joalokaha eka ha u e-s"o be teng Ntoeng ea II ea Lefatše. Kapa ke tla lula mona ho loana!
  Conan o ile a lla mme a araba:
  - Nako ea re siela ka bobeli Ntoeng ea II ea Lefatše! Mme re kgutlela mafatsheng a rona! Ha e le ka liphetoho, ke atlehile ho feta uena, ofisiri e monyane, hobane ke elf! E, ha baa ka ba u lumella ho tsamaisa sefofane hang-hang!
  Sashka o ile a lla:
  - Hore na oa tsotella ...
  Empa pele a ka khona, ho ile ha hlaha khanya, "me lifofane le bakhanni ba lifofane ba nyamela moeeng.
  Eaba ntoa e qala ntle le bahlabani ba babeli ba tsoang mafatšeng a fapaneng. E 'ngoe ea lipopae tsa anime ea Majapane, le e mong e le moshanyana ea tsoetsoeng lekholong la mashome a mabeli a motso o mong, ba khutletse mehleng ea bona.
  Empa ketso e se e entsoe, 'me Japane, kaha e hlōtse USA leoatleng, e hlasela USSR ho tloha bochabela.
  Stalin o tlameha ho fetisetsa mabotho a bohlokoa ho ea Bochabela, 'me a chechisa tlhaselo ea Stalingrad. Ke 'nete hore ts'ebetso ea Rzhev-Sychovo e ntse e etsahala, empa ka katleho e fokolang ho feta historing ea sebele. Majeremane a khona ho khutlisa tsoelo-pele ea mabotho a Soviet, a baka tšenyo e kholo ho bona.
  Ke "nete, Afrika linaha tse entseng selekane li ile tsa nka bohato boo. Empa kaha ho ne ho sa hlokahale hore a pholose Paulus ka pokothong, Rommel o ile a fumana li-reinforcements tse eketsehileng, 'me a etsa tlhaselo e atlehang haholo ho Maamerika a Algeria, a hapa masole le liofisiri tse fetang likete tse mashome a mahlano.
  Tšenyo e kholo e ile ea baka ho se lumellane ka taelo ea Amerika, 'me Roosevelt o ile a emisa ho fetisetsoa ha masole Afrika,' me ka kakaretso a phatlalatsa hore Leoatle la Pacific le bohlokoa haholo bakeng sa Amerika.
  Ba bang ba sesole sa Amerika, le bo-raliindasteri ba bangata, le bona ba tsitlalletse ho tsepamisa maikutlo ho Japane.
  Ka lebaka leo, United States, batšehetsi ba ho itšehla thajana ba ile ba khona ho phehella morero oa ho se kopanele ha Maamerika ntoeng ea Europe. Ho bile ho reriloe tumellano ea tumellano le Wehrmacht.
  Hitler, ha a na le mathata ka libaka tsa polokelo, o ile a lumela ho etsa tumellano le Maamerika.
  Borithane le eona e ne e sa batle ho loana ntle le United States mme e boetse e etsa tlhahiso ea tumellano ea selemo.
  The Fuhrer le eena o ile a lumellana le sena. Mariha, Majeremane a ne a khona ho tšoara pele. Ke feela haufi le Leningrad moo Operation Iskra e ileng ea atleha, 'me ho ile ha khoneha ho phunyeletsa phasejeng.
  Majeremane a ile a khona ho hapa Stalingrad ka ho feletseng ka December, empa ha aa ka a tsoela pele.
  Qetellong ea February, Red Army e ile ea etsa tlhaselo e atlehileng haufi le Voronezh 'me ea khona ho hatela pele haholo. Empa Mainstein, ka tlhaselo ea ntoa ka Hlakubele, o ile a khona ho lika-liketsa mabotho a Soviet le ho khutlisetsa boemo.
  Red e ile ea senyeha haholo. Mme a kokobela nakwana.
  Ka nako e tšoanang, Majeremane a ile a phatlalatsa ntoa e feletseng ka February. Mme Linaha tsa Selekane li ile tsa emisa ho qhomisa libomo le ho loana.
  Naheng ea Boraro, tlhahiso ea libetsa, haholo-holo litanka, e ile ea eketseha haholo.
  Fritz e rerile ho sebelisa Tigers, Panthers le Ferdinands ho etsa qeto ea sephetho sa ntoa molemong oa bona.
  Empa ho hlakile hore sena se ne se sa lekana. Ba ile ba fana ka kotlo ea bona e ka sehloohong sebakeng sa Stalingrad, lebōpong la Volga, ho ea Leoatleng la Caspian.
  Morero e ne e le ho khaola Caucasus ka mobu ho tsoa likarolong tse ling tsa USSR. Ebe u fallela Baku haufi le lebōpo la Caspian.
  Ka nako e tšoanang, Majeremane a ile a etsa boiteko ba lipuisano ho kenya Turkey ntoeng.
  Ba se ba entse tšepiso ea mantlha ea ho otla haeba Wehrmacht e fihla Leoatleng la Caspian.
  Japane e ne e ntse e le ntoeng. O ile a khona ho khaola Vladivostok le ho hapa Mongolia.
  Masamurai a na le masole a mangata a tsamaeang ka maoto 'me a loana ka cheseho. Litanka li batla li fokola, empa li bobebe, li tsamaea ebile li theko e tlase ho li hlahisa. 'Me ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa, ke bokhoni bo botle.
  Ka bokhutšoanyane, sera se na le matla a maholo. Mme Stalin ha a tsebe hore na a etse eng.
  Hajoale, bethe eohle e ho mashome a mararo a metso e mene. Empa li fokola ho feta likoloi tsa Jeremane, haholo-holo tsa Tigers. Tanka ea KV e mpe le ho feta ebile e boima ho feta.
  Sethunya sa 45 mm se siiloe ke nako, 'me sethunya sa 76 mm ha se matla ka ho lekaneng.
  Lifofane ka mantsoe a sebetsang ha li mpe. Haholo-holo Yak-9, le hoja e fokola ka lihlomo.
  Ka tlhaho Majeremane a ne a itšetlehile ka Focke-Wulf! Empa ho ile ha bonahala ho le thata ho khanna koloi. Le hoja e le matla haholo ebile e potlakile.
  ME-309 e ile ea qala ho fihla, koloi e potlakileng e nang le lintlha tse supileng tsa ho thunya, empa hape e se bonolo haholo ho sebetsa le e boima. Sena se bolela ho tsamaisoa ho hobe le ho feta.
  Lintlafatso tse ling tse ncha e bile Yu-188 le Yu-288, e leng libomo tse ntle.
  'Me, ha e le hantle, likoloi tsa pele tsa jet li ile tsa qala ho hlaha. Empa eseng ka bongata.
  Majeremane a ile a qala ho khopisa feela ka la 15 June, a fetisetsa matšoele a litanka. 'Me ehlile li ne li lebelletsoe ho tloha qalong. Ho ile ha hahoa tšireletso e matla.
  Qhobosheane ea 'nete.
  Ho phaella moo, IL-2 e ile ea lokisetsa Majeremane ntho e makatsang ka mokhoa oa libomo tse nyenyane tse bokellang.
  Empa sena ha sea lekana ... Majeremane a ntse a bonahala a le matla. Ba na le tsebo e eketsehileng ea sesole sa maoto, lifofane le litanka.
  Ntle le karolo e ka bophirimela, ba fascists ba matla moeeng. Ka litanka ba na le molemo o monyenyane ka lipalo, empa ka boleng ka lebaka la likoloi tse boima.
  Ka lithunya, USSR e bile e na le libarele tse ling hanyane. Empa ha e le hantle, ho latela maemo, sera se ka pele.
  Ho setseng ke ho itšetleha ka tšireletso e matla le botsitso ba batho ba Soviet.
  
  
  
  NAPOLEON E NE YA HLOLA WATERLOO
  Napoleon e Moholo o ile a hlasela Hamilton lihora tse 'maloa pejana mme a khona ho mo hlola pele Blucher a fihla. Eaba o hlola Blucher.
  Tlas'a maemo ana, Russia, e eteletsoeng pele ke Alexander the First, e ile ea etsa qeto ea ho se loane le Napoleon. Maaustria, a neng a bonahala a amana le eena, a ile a fana ka khotso ka maemo a itekanetseng.
  Fora e ile ea boela ea amohela libaka tse peli tse nyenyane Italy tse neng li ahiloe ke Mafora, le Netherlands ho hlophisoa ha eona. Tefo e ile ea tlosoa ho eena, "me matla a Napoleon oa Pele a ile a hlokomeloa.
  Tekatekano ya nakwana e se e theilwe. Fora e ne e khathetse haholo ke lintoa, "me Napoleon a lula a khutsitse ka nako e itseng. Le hoja a ile a qala ho etsa liphetoho tse itseng. E 'ngoe ea bohlokoa ka ho fetisisa ke kenyelletso ea molao ea sethepu, ka tokelo ea ho ba le balekane ba ka bang bane.
  Le hoja Kereke e K"hatholike e ile ea hanyetsa, matla a bolaoli ba mopapa a ile a theoha haholo. "Me Maprostanta a ile a bontša ho tenyetseha tabeng ena.
  Napoleon ka boeena e ne e batla e le ea sa lumeleng hore Molimo o teng. Mme ka boithatelo a arola kereke le mmuso. Ba re melao ea lefatše ha e u ame.
  Napoleon e Moholo, ha a se a tsosolositse matla a Fora, o ile a hlasela Algeria le Morocco. O ile a qala ho eketsa likolone Afrika ho thepa ea hae. Kapele-pele mabotho a hae a hapa Libya. Empa Egepeta e ile ea thibeloa ho nkoa ke Brithani, eo ka boeona e neng e se na merero ea eona.
  Napoleon o ile a etsa qeto ea hore ho molemo hore a se ke a qala ntoa leoatleng, moo a neng a fokola haholo ho feta sera. Ho feta moo, ho boetse hoa hlokahala ho cheka se neng se hapiloe Afrika.
  Mafora a ile a etsa qeto ea ho fallela Niger le ho hapa linaha tse ka Bophirimela le bohareng ba Afrika.
  Napoleon o ile a khona ho theha likamano tse ntle le Russia, haholo-holo ka mor'a hore Nicholas oa Pele a buse, eo e ileng ea e-ba metsoalle le Austria. Ho feta moo, ka 1829, Austria le Fora li ile tsa kena ntoeng khahlanong le Turkey ka lehlakoreng la Russia. Se ileng sa fetoha khato e matla ka kakaretso.
  Qetellong Türkiye o ile a lelekoa Linaheng tsa Balkan. Bosnia le Herzegovina e ile ea e-ba karolo ea Austria, Russia ea fumana karolo e ka bochabela ea Romania, "me karolo e ka bophirimela ea e-ba Austria.
  Bulgaria le Serbia li ile tsa fumana boipuso ka molao, empa Mabulgaria ea e-ba bahlanka ba Russia, le Maserbia a Austria. Fora e ile ea hapa mebuso ea Sardinian le Neapolitan. Ho phaella moo, Mafora a ile a hapa Kreta ho tloha Greece le karolo ea lihlekehleke. Greece ka boeona k'honthinenteng e ile ea fumana boipuso, empa tlas'a tšehetso ea Fora.
  Turkey e ile ea boloka Istanbul feela Europe.
  Russia e ile ea boela ea amohela Transcaucasia, Batumi, Kars le Erzerum - hoo e batlang e le linaha tsohle tse nang le Maarmenia le Kurds. Karolo e ka leboea ea Iraq e ile ea fetoha Serussia, "me boroa ea haptjoa ke Mabrithani.
  Türkiye e ile ea theoleloa sehlopheng sa mebuso e menyenyane. Ho fapana le hoo, Russia e ile ea bonahala e le matla ho feta historing ea sebele. Napoleon o ile a shoa ka 1837, a siea Fora e le matla a maholo le a matla a nang le thepa ea bokolone Afrika, Europe, le likarolo tsa Asia.
  Ka mor'a moo, mora oa hae Napoleon II o ile a qala ho busa. E molelele, o mosehla, o ruile litabatabelo tse kholo ho ntate oa hae. 'Me o ile a etsa boiteko ba ho theha selekane khahlanong le Borithane.
  Austria e ile ea lumellana le sena, "me Russia, eo ka nako eo e neng e koaletsoe ntoeng Caucasus, e ile ea hana ho loana ntoa ea kopanelo. Joale ka 1846, Austria le Fora li ile tsa loana le Jeremane. Ha e e-s'o kopane tlas'a Prussia. 'Me mabotho a ne a sa lekana. Austria e tlhōrōng ea matla a eona le Fora hape ... Empa Prussia ha e matla haholo.
  Ka lebaka la ntoa, linaha tsohle tsa Jeremane li ile tsa haptjoa "me tsa aroloa pakeng tsa Mafora le Maaustria. Joale Napoleon II o ile a hapa Denmark kapele. Ka 1851, Norway le eona e ile ea haptjoa ke Mafora.
  'Me ka 1853, Nicholas oa Pele o ile a qetella a kene selekaneng. Russia, Austria le Fora li ile tsa hlasela karolo e setseng ea Turkey le Brithani.
  Holima mobu, katleho e ile ea kenya letsoho kholisehong. Ha re le leoatleng, lintho li ne li le betere ho Mabrithani. Empa koporasi e ile ea hapa Middle East eohle, Egypt, Sudan. Ebe joale Iran. 'Me ka 1857, Russia, Fora le Austria li ile tsa fallela India. Mme ba kgona le yena ho mo tshwara.
  Ho haptjoa ha Afrika ho ne ho boetse ho ntse ho tsoela pele ka tsoelo-pele e eang boroa. 'Me Brithani ka boeona e ne e khangoa ke thibelo ea k'honthinente. Ka nako e tšoanang, mebuso e meraro e ne e haha lihlopha tsa likepe.
  Molemo oa bona matleng a ntoa le matlotlong a bona o ile oa bonahala haholoanyane.
  "Me ka 1862, ka lebaka la tšokelo ea ho fihla ha Russia, Fora le Austria motseng o moholo ka booona, Mabrithani a ile a kōpa khotso. Brithani e ile ea tlameha ho lumellana le maemo a mangata a tlotlollang le ho tela likolone tsa eona.
  Ka 1864, Nicholas wa Pele o ile a hlokahala ... Terone ya hae e ile ya fuwa ke Alexander wa Bobedi. Empa morena enoa o ile a boela a ba malimabe. E se e ntse e le ka April 1866, o ile a thunngoa ke mohlomphehi Karakazov 'me tokoloho eo e leng khale e letetsoe ea batho ba futsanehileng ha ea ka ea etsahala.
  'Me mohlankana e mocha oa Tsar Alexander oa Boraro o ne a le khahlanong le ho lokolloa ha balemi. 'Me o ile a tsoela pele ka thupelo ea mekhoa e metle. Leha ho le joalo, Russia e ne e tsamaea ho pholletsa le Asia le Chaena.
  United States, ntoa ea lehae e ile ea tsoela pele. Haholo-holo kamora ho bolaoa ha Abraham Lincoln. Ho ile ha hlaha likhohlano tse tebileng har"a batho ba leboea. Ntoa e ile ea nka lilemo tse fetang leshome, "me United States e ile ea lula e arohane. Ho lelefatsa ntoa ho ile ha nolofalloa ke thuso ea Napoleon II ho batho ba ka boroa le ho tsilatsila ho ba le United States e matla moeling oa kolone ea Fora ea Canada le Mexico. Napoleon oa Bobeli o ile a busa ho fihlela 1879, 'me puso ea hae e ile ea e-ba nako e telele: lilemo tse mashome a mane a metso e' meli le tse khanyang. Mafora a ile a hapa Afrika ka ho feletseng, ke Austria feela e ileng ea hapa hanyenyane, ea rua molemo ho tsoa Syria, Palestine, Indochina, karolo e 'ngoe ea India, Iran, joalo-joalo.
  Ba ile ba fumana matla Canada, Mexico, "me ba qala ho phunyelletsa Latin America. Spain le Portugal, marena a Fora a ile a qala ho busa. Brithani e ile ea fetoha naha ea bobeli.
  Ke 'nete, Russia e matlafalitse, le Austria e nyenyane. Empa seo ha se tshose.
  Napoleon oa Boraro, mora oa Napoleone oa Bobeli, o ile a lula teroneng. O ne a se a le dilemo tse mashome a mararo a metso e robedi. E le moemphera ea hōlileng tsebong, o ile a tsoela pele ka maano a ntat'ae, a loana lintoa Latin America le ho hlahloba Australia le Leoatle la Pacific.
  Russia ka nako eo e ile ea hapa le ho cheka China le India, naha e ngata. Ka 1904, Marussia a ile a fihla Japane, a se a hapile Korea pele. Ntoa le Japane e ile ea tsoela pele ka mokhoa o itseng 'me ea kena boemong ba ho ikarola. Napoleon III o ile a hapa Latin America le hoo e ka bang Red Continent eohle. Empa o ne a se na nako ea ho kena United States "me a hlokahala ka 1909.
  Napoleon oa Bone - bara bohle ba baholo ka moetlo ba ne ba bitsoa Napoleon - ba ile ba nka le ho hlasela United States ho phethela ho kopanya naha. Ho sa le joalo, United States e ne e arotsoe likarolo tse tharo "me ea sala e salletse morao haholo. 'Me mabotho a mangata a Fora a ba hapa.
  Russia e ne e ntse e loana le batšehetsi ba Majapane ka nako e telele, 'me ho ne ho ntse ho qhoma merusu Chaena.
  Ka 1913, Alexander the Third o ile a hlokahala, 'me Nicholas II a lula teroneng. Morena e mocha o ile a tsoela pele ka tsela ea ntat"ae.
  Ka mor'a ho hapa United States, Napoleon IV o ile a batla ho eketsehileng. Brithani ha e e-s'o be matla haholo ntle le likolone. Austria le Russia ke mabotho a mabeli a ka sehloohong lefatšeng ntle le Fora.
  Ho feta moo, mebusong ka bobeli ho na le li-monarchies tse feletseng, 'me ho Tsarist Russia, serfdom e boetse e sebetsa!
  Napoleon oa Bone o nahana ka sena ... Empa ho loantša liphoofolo tsa litonanahali tse peli ka nako e le 'ngoe ke mosebetsi o ke keng oa khoneha. Kapa e rarahane haholo. U hloka ho khetha motho a le mong le ho ba otla hammoho.
  Ka mor'a lefu la Moemphera Franz Joseph ka 1916, ea ileng a busa ka lilemo tse mashome a tšeletseng a metso e robeli - e 'ngoe ea mebuso e telele ka ho fetisisa lefatšeng, mochana oa hae Charles I o ile a lula teroneng. 'Me ka mor'a moo, likhohlano li ile tsa qala Austria. Ha se bohle ba ileng ba hlokomela mojalefa e mocha, eo ntate-moholo-moholo oa hae a le mong Franz II e neng e le moemphera.
  'Me ho ile ha qhoma merusu le merusu e mengata.
  Fora le Russia li ile tsa romela masole Austria. Seteraeke se kopaneng se lebisitse ho hloloeng ka potlako ha 'muso oa patchwork le karohano ea ona. 'Me kapele Sweden e ile ea arohana.
  'Me Fora e ne e kenyelletsa Spain le Portugal ka sebopeho sa eona.
  Kahoo, ho setse linaha tse peli feela lefatšeng: Fora le Russia, tse arotseng libaka tsohle ...
  Nicholas II le Napoleon IV. Ena ke motsoako. Mme marena a mabedi a eme a shebane ... Empa ntwa ha eso qale ... Nicholas II o hlokahetse ka 1936. O ile a hlahlangoa ke Alexey II. Mme Napoleon wa Bone o ile a hlokahala selemo hamorao ka 1937. Ha aa ka a atleha ke mora oa hae e moholo, ea ileng a hlokahala le eena, empa ke oa bohareng, Louis the Leshome le metso e robong.
  Morena e mocha o ne a le monyenyane 'me Alexei a le monyenyane. 'Me ka 1941 ba ile ba loana ka likhoeli tse' maloa ho tloha ka May ho ea ho December ... Ka mor'a moo ba etsa khotso, ka lipehelo tse se nang litlatsetso le litefello.
  Ena e ne e se e le ntoa ea ho qetela ea mebuso e "meli ea lefatše. Ka 1943, Mafora a ile a fofela khoeling. Le Marussia ka 1945. Katoloso ea sepakapaka e qalile.
  'Me mebuso e' meli: Serussia le Sefora, marena a Bonaparte le Romanov a ne a phela ka khotso.
  Kahoo, ka kakaretso, bophelo bo ile ba ntlafala ka khutso tsamaisong e "ngoe ea bokahohle ba lefatše.
  Qetellong ea lekholo la mashome a mabeli la lilemo, Marussia le Mafora ba ile ba khona ho etela hoo e batlang e le lipolanete tsohle tsa Solar System le ho ntlafatsa indasteri ea sebaka.
  Ka kakaretso, ho ne ho se ho se mafu a seoa kapa litlala lefatšeng. Lipalo tsa tsoalo mebusong e "meli li ne li laoloa "me malumeli a lekanyelitsoe ka kakaretso.
  Kereke e ile ea arohana le "muso, "me ho latola boteng ba Molimo le bohetene bo bocha e ile ea e-ba fesheneng.
  'Me lintoa li ile tsa nyamela ka ho feletseng, kaha ho ne ho batla ho se na merusu e meholo.
  
  HAEBA RASPUTIN E NE E KA PHOLOA
  Rasputin, ka mohlolo o mong, ho sa tsotellehe chefo le ho tsoa likotsi ka mpeng, o ntse a pholoha teko ea polao. Ka lebaka la ho pota-potiloe ka nako e telele ea Tsar Nicholas II, phetohelo ea ntlo ea borena ha ea ka ea etsahala. Tsar e ile ea atleha ho feta sethaleng se thata ka ho fetisisa historing ea Russia. 'Me qetellong ea April, hang ha litsela li omella, ho ile ha qala tlhaselo eo e leng khale e letetsoe ka boroa.
  Katleho ea ntoa ea lebotho la tsarist ha ea ka ea nyenyefatsoa ke melao-taelo e hlokang kelello ea 'Muso oa Nakoana,' me tlas'a taelo ea molaoli ea hlahelletseng oa Brusilov, e fumane katleho e kholo. Ka tsela, historing ea sebele, qalong ho ne ho e-na le katleho e kholo, tlhaselo e ile ea hlōleha ka lebaka la ho senya, ka bobeli ke Bolsheviks le lintho tse ling tse senyang, ho kenyeletsa le bo-bourgeoisie le basebeletsi ba 'Muso oa Nakoana.
  Empa ha ho na tšenyo, sesole se ntse se le matla ka lebaka la taeo ea makhotla a borena. 'Me boitšoaro ba Maaustria haholo-holo lihlopha tsa Slavic lia oa.
  Brusilov o ile a nka Lviv 'me a tsoela pele ho fihlela thibello ea Przemysl.
  Ke feela ka ho fokolisa karolo e ka pele setsing moo Majeremane a ileng a emisa tlhaselo ea Russia ka tsela e itseng.
  Leha ho le joalo, masole a Russia le "ona a ile a hlasela Romania. Ba fihletse katleho e kgolo moo. Ba ba ba hapa Bucharest le Transylvania hape.
  Majeremane le "ona a ile a ntša masole libakeng tse ling, a pholosa Maaustria. Boemo ba Jeremane bo ile ba mpefatsoa ke ho kena ha US ntoeng ka April 1917. Ke hobane'ng ha Maamerika a sa lokela ho kopanela? Ho hlakile hore Jeremane e se e ntse e tsamaea ka sekepe 'me ho monate ho ba har'a ba hlōlang.
  Nakong ea hoetla, ha lehloa le nang le metsi le qala ho oa, qetellong masole a Russia a ile a qala ho hlasela lihlopha tsa Jeremane tse bohareng.
  Ho se bonahale hantle lehloeng le metsi ho ile ha thatafalletsa lithunya tsa mechine tsa Jeremane le bo-ralithunya hore ba sebetse. Ho phaella moo, nakong ea leholimo e batang, li-Krauts li lula li lla ho feta Marussia, a tloaelaneng le boemo ba leholimo bo thata.
  Kahoo karolo e bohareng, e ka bophirimela e ne e laeloa ke molaoli ea hloahloa le ea nang le bokhoni Kornilov, ea ileng a khelosa mohlahlami oa hae ea neng a se sebete hakaalo.
  Mabotho a Russia a ile a phunyeletsa tšireletso e fokolang ea Jeremane 'me a tsoela pele ka katleho, a hapa batšoaruoa ba bangata le likhau.
  Ke feela Nōkeng ea Vistula, ka mor"a ho fokolisa mabotho a "ona ka bophirimela, moo Majeremane a ileng a khona ho emisa ho atamela ha masole a Russia. Lebotho la Tsarist le ile la lokolla linaha tsa Baltic 'me la kena Prussia Bochabela.
  Marussia a boetse a fihletse katleho e kholo karolong e ka boroa ea pele khahlanong le Turkey. Qetellong ea selemo, bona, hammoho le Mabrithani le Mafora, ba batla ba hapa Asia Minor ka ho felletseng mme ba atamela Istanbul.
  Ka Pherekhong, Istanbul e ile ea oela tlas'a khatello haholo-holo ho tsoa ho mabotho a Russia, mme 'Muso oa Ottoman o ile oa hapa.
  Selemo sa 1918 se ile sa fihla. Russia ba ne ba lumela tlhōlo ea pele, "me naha e ile ea tsoela pele ho sa tsotellehe mathata "ohle a sesole. Linaha tsa Selekane le tsona li ile tsa sutumelletsa Majeremane morao hanyenyane ka Bophirimela, 'me li lumela katlehong ea tsona.
  Amerika e ile ea fetisetsa likarohano tse ngata le ho feta. Austria-Hungary e ne e putlama "me lebotho la eona le ne le baleha. Bulgaria e phatlalalitse ntoa khahlanong le Jeremane le Austria-Hungary, e siea bonngoe ba linaha tse bohareng. Mme Türkiye o ile a hlolwa.
  Ha e le hantle, maikutlo a ile a hlaha Jeremane a ho felisa ntoa ena kapele kamoo ho ka khonehang.
  Empa ba ne ba ntse ba le leqe. O tla ya kae? Morao koana ka March, Russia, ntle le ho emela boemo ba leholimo bo futhumetseng, e ile ea otla Austria-Hungary e seng e robehile 'me ea phunyeletsa ka pele. Majeremane a ile a sitoa ho mamella tlhaselo eo "me a baleha. Ba ile ba hlolwa ka tshenyo e kgolo. Budapest e ile ea oa "me "Muso oa Austria oa inehela.
  Ka mor"a nako e itseng, ho ile ha e-ba le phetohelo Jeremane, "me ka la 9 May, 1918, "Muso oa Jeremane o ile oa inehela.
  Ke kamoo Ntoa ea Pele ea Lefatše e ileng ea fela. Sena se ile sa lateloa ke lipuisano Versailles, le ho saena tsamaiso e ncha ea khotso.
  'Muso oa Ottoman o ile oa nyamela 'mapeng. E ile ea aroloa ke Russia, Brithani le Fora. 'Muso oa Tsarist o ile oa amohela Constantinople le Asia Minor le Armenia. Brithani Iraq, Palestine, thepa ea Ottoman e Saudi Arabia, le Fora Syria. Austria-Hungary le eona e ile ea nyamela 'mapeng oa Europe. Russia e ile ea amohela Galicia, Bukovina, Krakow hammoho le linaha tsa Poland. Czechoslovakia e ile ea e-ba karolo ea Russia, e ntse e ipusa, empa Nicholas II e ile ea e-ba morena oa Czech Republic le Slovakia. Krakow o kene 'Musong oa Poland, joalo ka Poznan le karolo ea linaha tsa Jeremane. Ho kenyeletsoa Danzig. Russia e boetse e amohetse sebaka sa Klaipeda. Ka mokhoa o makatsang ho atolosa li-holdings tsa hae.
  Ka Bophirimela, Jeremane e ile ea khutlisa thepa ea Mafora le ea Denmark e hapiloeng tlas"a Bismarck. Hape e ile ya qobelleha ho dumellana le sebaka se se nang sesole sebakeng sa Rhine Basin. Jeremane e ile ea boela ea qobelloa ho lefa litefello tse kholo ho linaha tse hlotseng. Pele ho tsohle, Russia le Fora e le tsona tse anngoeng haholo ke Majeremane.
  Yugoslavia e ile ea boela ea hlaha, e neng e itsebahatsa e le karolo ea Russia, empa ha ea ka ea e-ba karolo ea eona. Hungary e ile ea khaoloa "me ea iponahatsa e le tlas"a puso ea Russia. Austria e ile ea lula e ikemetse ka molao, empa e ile ea lefa litefello. Romania e ile ea fumana Transylvania.
  E mong le e mong o ne a thabile haholo ntle le ba lahlehetsoeng. Türkiye le Austria-Hungary li ile tsa nyamela 'mapeng oa Europe le Asia. 'Me Russia e ile ea eketsa baahi le libaka. Joalokaha ka sebele, Fora, Japane, Brithani, le United States feela li ile tsa fumana karolo e nyenyane feela ea litefello. Thepa ea Jeremane e Leoatleng la Pacific e ile ea aroloa pakeng tsa Japane le Brithani. Afrika, haholo-holo Brithani.
  Likhoeli tse seng kae hamorao, Russia e ile ea kena ntoeng Afghanistan ka lehlakoreng la Brithani. Ho ile ha hlōloa ka potlako, 'me ka lekhetlo la pele tanka e entsoeng ke mora oa Mendeleev e ile ea lekoa ntoeng. Koloi e ncha e ipakile e sebetsa hantle haholo ebile e na le litšobotsi tse ntle tsa ho khanna.
  O ile a rehoa "Alexey" ho tlotla mojalefa oa terone. Mme koloi ena e ne e bonahala e tshepisa haholo.
  Ka mor'a ho hapa le ho aroloa ha Afghanistan, nako ea khotso e ile ea qala. Le hoja lintoa tse 'maloa tse nyenyane li fetile. Russia le Brithani li ile tsa arola Iran. 'Me joale lilekane li ile tsa qeta karohano ea Saudi Arabia.
  Moruo oa Russia o ile oa hōla ka sekhahla sa hoo e ka bang karolo ea leshome lekholong ka selemo, "me ka 1929 o ile oa fihla boemong ba bobeli. USA e ile ea boela ea phahama ka potlako, ka tlaase ho Fora, esita le ka tlaase ho Jeremane. Mme Borithane e ile ea ba le botsitso, e sa fihle boemong ba eona ba pele ho ntoa.
  Leha ho le joalo, ha Ho oa ho Hoholo ha Moruo ho qala, lintho li ile tsa boela tsa e-ba thata le ho feta "me bofetoheli le merusu tsa qala ho hōla.
  Nicholas II o ile a matlafatsa matla a hae ka ho hlōla Ntoa ea Pele ea Lefatše. Tsar e ile ea fokotsa letsatsi la ho sebetsa ho lihora tse leshome le halofo, 'me ka Moqebelo le matsatsi a pele ho matsatsi a phomolo ho lihora tse robeli. Meputso Russia e ne e ntse e eketseha. Litheko li ile tsa lula li tsitsitse, 'me ruble ea borena e ne e le chelete e matla ka ho fetisisa Lefatšeng.
  Ho feta moo, morena ka 1925 o ile a hlahisa thuto ea mahala ea sehlopha sa bosupa. "Me ka 1929, thuto ea sehlopha sa bosupa e ile ea e-ba tlamo. Tlhokomelo ea mahala ea bophelo bo botle le eona e se e fumaneha haholoanyane.
  Mme ho fumana thuto e phahameng mahala ho se ho le bonolo haholo. 'Me lipenshene li ile tsa eketseha, 'me li ne li lefshoa esita le ho basebetsi le basali ba malapa, le ba holofetseng.
  Empa Ho oa ho Hoholo ha Moruo ho ile ha mpefatsa mathata "ohle hape. Hape ba hopola Duma, eo morena a ileng ae qhala, empa likhetho tse ncha ha lia ka tsa tšoaroa. Ke eng e entseng hore ho tsosolosoe absolutism.
  Morena o ile a boela a fumana tokelo ea ho etsa melao, 'me a qala ho bontša mosebetsi o hlokomelehang. Leha ho le joalo, ntle le State Duma e ile ea e-ba molemo le ho feta, Lekhotla la Naha le ile la sebetsa, 'me Molao oa Sechaba oa 'Muso oa Russia oa amoheloa.
  Leha ho le joalo, bourgeoisie e ncha e ne e batla demokrasi e eketsehileng, le bonyane tsosoloso ea Duma. Nakong ea ho tepella maikutlo, basebetsi ba basebetsi le batho ba maemo a tlaase ba ile ba qala ho fetohela 'muso.
  Metse eohle, sehlopha sa kulak se ile sa matlafala haholo. Empa beng ba masimo ba ne ba ntse ba bolokile mobu. Tsoalo e ile ea lula e le holimo 'me lefu la fokotseha, haholo-holo ha tlhokomelo ea bongaka e ntse e ntlafala. Sena se ile sa etsa hore ho be le keketseho ea baahi le ho aroloa ha naha. Ke 'nete hore karolo e 'ngoe ea khōlo ena e ile ea nkoa ke motse. Nakong ea khatello ea maikutlo, ho hloka mosebetsi ho ile ha phahama haholo.
  Empa mmuso oa tsarist, ka mehato e matla, o ile oa khona ho fokotsa litlamorao tsa khatello ea maikutlo. Ka 1931, ha Japane e hlasela Chaena 'me e leka ho iketsetsa 'muso oa eona oa lipopae Manchuria. Sena se ile sa tlōla litumellano tsa pele "me ea e-ba lebaka la hore Russia e kene ntoeng.
  Ka nako ena, lebotho la Tsarist le ne le e-na le litanka tse tsoetseng pele le tse matla ka ho fetisisa lefatšeng, lifofane tse ntle ka ho fetisisa, ho akarelletsa le libomo tse tšeletseng tsa likoloi. Ka hona, Russia ea Tsarist, li-helicopter tsa pele tse hlahisoang ka bongata lefatšeng li ile tsa hlaha, le lithunya tse atlehileng ka ho fetisisa, tse sa tsitsang.
  Ho phaella moo, boemo ba balaoli bo ile ba phahama Russia ea Tsarist. 'Me likepe li ne li laeloa ke setsebi sa Admiral Kolchak.
  Esita le nakong ea Ntoa ea Pele ea Lefatše, lebotho la Tsarist le ile la hlahisa lifofane tsa leoatleng 'me tsa li tlisa phethehong. 'Me o ile a hatella Majapane ka mafolofolo leoatleng.
  Ntoa e ile ea tsoela pele hampe ho Majapane ho tloha qalong. Tlas'a morena, e 'ngoe ea Baikal-Amur Mainline e ile ea hahoa' me phepelo ea sesole sa Russia e ne e etsoa ntle le mathata.
  Ho feta Majapane ka bongata le boleng, bo-ramashale ba masimo Denikin le Kornilov ba ile ba etella pele tlhaselo e atlehileng. Har'a balaoli ba bacha, Vasilevsky o ile a hlahella, ea ileng a fetoha koloneli ka lilemo tse mashome a mabeli a metso e meraro nakong ea Ntoa ea Pele ea Lefatše. Mme ha a le mashome a mabedi a metso e mehlano e se e le mogenerale.
  Ha e le hantle, ho ne ho e-na le balaoli ba bang. Tukhachevsky o ile a boela a ba le khōlo e potlakileng ea mosebetsi. O ile a nyolohela Budyonny. Letoto la tlhōlo 'me ho tloha qalong lebotho la tsarist le ile la nka bohato ba ho etsa li-cauldrons le ho thibella Port Arthur. Leha ho le joalo, thibella ha ea ka ea nka nako e telele nakong ea tlhaselo, qhobosheane ena e ke keng ea hlōloa e ile ea oa ka libeke tse peli. 'Me ka likhoeli tse' nè feela tsa ntoa, Chaena le Korea eohle li ile tsa lokolloa.
  Tsar Nicholas II, a nka monyetla ka taba ea hore United States e fokolisitsoe ke Ho tepella ho Hoholo ha Moruo, feela joalokaha Brithani e ne e sa khone ho kenella ntoeng, e ile ea laela hore Japane e hapuoe ka ho feletseng 'me e e kenyelle' Musong oa Russia.
  Kolchak o ile a hlōla li-samurai ka ho feletseng leoatleng, a sebelisa, har'a lintho tse ling, lifofane tsa leoatle tse ntle ka ho fetisisa lefatšeng. Ho phaella moo, ho ile ha fihla likepe tse tsoang Leoatleng la Baltic le la Mediterranean.
  'Me ka March 1932, lebotho la tsarist le ile la fihla Japane. Ka mor'a likhoeli tse tharo tsa ntoa e manganga, Land of the Rising Sun e ile ea haptjoa 'me ea fetoha profinse ea Russia. E ile ea tšoara referendum ea ho ikopanya le Russia. 'Me Nicholas II e ile ea e-ba Mikado le Moemphera oa Japane. Russia e ile ea boela ea hapa thepa Leoatleng la Pacific.
  Hitler o ile a qala ho busa Jeremane ka January 1933. 'Me ho hlakile hore ho kena ha hae ho ka baka tlokotsi.
  Hang-hang Fuhrer o ile a hlapanya ho tšepahala ho Nicholas II 'me a phatlalatsa selekane le Russia.
  Hitler o ile a etsa tlhahiso nakong ea seboka sa botho ho arola likolone tsa Mafora le Manyesemane.
  Nicholas II o ile a lumela. 'Me selekane pakeng tsa Italy, Jeremane le Russia se ile sa phethoa. Khahlanong le Brithani le Fora, ehlile. Ka 1937, Jeremane e ile ea hapa Austria. Ka nako e tšoanang, Nicholas II o ile a shoa ka mor'a ho busa ka lilemo tse ka bang mashome a mane a metso e meraro. Setloholo sa hae se senyenyane, Alexander oa Bone, o ne a le teroneng. Mojalefa, Alexey, o ile a khona ho nyala, a ba le mora, 'me a bolaoa ke lefu le sa phekoleheng. Setloholo se ne se le lilemo li tšeletseng feela, 'me mor'abo morena, Mikhail Romanov, e ile ea e-ba 'musi le regent. Morena ea tsofetseng, empa ka kakaretso a nang le boiphihlelo. Ha e le hantle, ke eena ea ileng a phethahatsa boeta-pele bohle ba ho hapa Japane, 'me a ba le boemo ba marshal e kholo, joaloka generalissimo.
  Regent Mikhail Romanov o ile a tsoela pele ka tsela ea hae ea ho etsa selekane le Jeremane le Italy. "Me ka la 15 May, 1940, "Muso oa Boraro o ile oa hlasela Fora, Belgium, Holland, hammoho le Brithani. Russia e ile ea boela ea hlasela likolone tsa Manyesemane. 'Me Italy e ile ea fallela Afrika.
  Ntoa e ile ea atleha haholo. Marussia a ile a hapa thepa eohle ea Brithani le Fora e Asia ka likhoeli tse tharo. Eaba ba fihla Australia. Russia le eona e tsoetse pele Afrika.
  Majeremane, ka mor'a hore a hlōle Fora ka potlako le ho hapa Belgium le Holland, a ile a qala tlhaselo ea lifofane Brithani. Ha ea ka ea atleha haholo ho fihlela lifofane tsa Russia li kena ntoeng.
  'Me Brithani e ile ea e-ba bobe haholo. Mme ba qhomisa tsohle tseo ba ka di kgonang. Ka potlako masole a Russia a ile a hapa Australia. 'Me Afrika e ile ea hlōloa butle-butle, eseng haholo ka lebaka la ho hanyetsa ha mabotho a Brithani le a Fora, empa ka lebaka la sebaka se selelele le ho hloka litsela.
  Ba ne ba se na nako ea ho hapa Brithani ka 1940, empa lehlabuleng la 1941 ho ile ha fihla sefofane ka sefofane 'me Mabrithani a qetella a felile.
  Sena se ile sa lateloa ke ntoa le United States. Roosevelt o ile a kena khohlanong ka bohlasoa, 'me a lieha. 'Me Tsarist Russia e ne e batla ho khutlisa Alaska.
  Empa eseng feela ... Mariha a '41 - '42, masole a Tsarist a tšela leqhoa ho ea United States 'me a qala ho loana moo.
  Mabotho a Russia a na le bophahamo ka bongata le boleng ba mabotho.
  Maamerika a ne a lahleheloa. Mme Majeremane a ile a phatloha ho tsoa Canada mme a fumana katleho e kholo. 1942 e ne e le selemo sa ho qetela sa Amerika e ikemetseng. Tlas'a likotlo tse tsoang Russia le Jeremane, United States e ile ea tšoarella ho fihlela la 8 Mphalane, ha, ka mor'a ho oa ha New York le Washington, e ile ea inehela.
  Kahoo Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e ile ea fela. E khuts'oane ho feta nalaneng ea 'nete, e hapileng Russia le Reich ea Boraro. Nakong ea ntoa, Majeremane a ile a boela a hapa Spain le Portugal, a hapa likolone tsa "ona.
  Lefatše le arotsoe bocha. Russia ea Tsarist e ile ea hapa likolone tsohle tsa Brithani le Fora Asia le Pacific, hammoho le Australia. Alaska, boholo ba Canada le United States li ile tsa fetoha Serussia, "me karolo e nyenyane feela ea fuoa Jeremane. Boholo ba Afrika bo ile ba fetoha Serussia. Empa Majeremane a ile a hapa karolo ea likolone tsa Mafora, Belgium, Mapotoketsi le Spain.
  Majeremane a ile a boela a hapa Denmark le Norway. Mme Sweden ya arolwa le Russia. Fora, Belgium, Holland, Spain, Portugal e kene mokhatlong o khethehileng oa linaha sebakeng sa litempe. Manazi a ile a ba hapa ka masole, le hoja ba ne ba ntse ba e-na le mebuso ea lipopae. Ho joalo le Denmark le Norway le karolong e 'ngoe ea Sweden.
  Russia e ile ea hapa Brithani. Kaha Tsar Alexander oa Bone o ne a amana le marena a Manyesemane, o ile a nkoa e le morena oa Brithani.
  Italy e ile ea fumana thepa e itseng Afrika "me ea imatlafatsa Ethiopia.
  Tsarist Russia ha ho pelaelo hore ke 'muso o matla ka ho fetisisa le o pharaletseng lefatšeng. Empa Reich ea Boraro le eona e matla. 'Me ho ile ha e-ba le khefu ea nakoana ea khotso. Re hloka ho hopola lihlahisoa tse ncha. Regent Mikhail o bile a nka mohato o neng o e-s'o ka o e-ba teng oa ho lumella Marussia ho ba le basali ba bane.
  Esita le sinoto e ile ea tlameha ho lumela sena e le ho potlakisa ho tšoana le mathōko.
  Ke mohopolo o motle hakaakang! Alexander oa Bone o bile a nyala habeli bocheng ba hae ho behela bafo ba hae mohlala. Kahoo boemo bo tsitsitse.
  Mikhail o ile a hlokahala ka 1947, 'me Tsar Alexander o ile a nka sebaka. Mme ho fihlela jwale le yena o atlehile. Empa Hitler o ne a se na naha e lekaneng, 'me Fuhrer ea neng a e-na le eena o ne a lora ka puso ea lefatše.
  Kahoo ka la 20 April, 1955, ntoa e khōlō e ile ea qala khahlanong le Tsarist Russia. Reich ea Boraro le Italy, moo mora oa Mussolini Jr. a seng a ntse a busa, a ile a hlasela 'muso oa Tsar Alexander IV.
  Ntoa ea Boraro ea Lefatše e ile ea qala. Argentina, Brazil, Venezuela, Mexico le linaha tse "maloa tsa Latin America le tsona li ile tsa nka lehlakore la Third Reich. 'Me Ntoa ea Boraro ea Lefatše ea qhoma ...
  
  
  PHOSO ROKOSSOVSKY
  Bokahohle bo tšoanang, lefatše la lefatše. Nakong ea Ntoa e Khōlō ea Bochaba, ho ne ho e-na le phapang e le "ngoe feela e nyenyane le histori ea sebele. Rokossovsky o ile a khona ho susumetsa Stalin ho romela Lebotho la 2 la Balebeli le libaka tse ling khahlanong le Paulus e le hore a li timetse pele Mainstein a fihla. Khang e ileng ea phetha karolo ea makhaola-khang: "Haeba re timetsa Paulus le ho lokolla Stalingrad pele Selemo se Secha se tla, e tla ba le phello e khōlō lipolotiking, Re tla keteka Keresemese ea K"hatholike Stalingrad!
  Stalin o ile a lumela hore bo-ralipolotiki ba tla pele 'me ba laela hore Paulus a hlaseloe' me Mainstein a thibeloe hona joale. Empa ka lebaka la qeto ena e itlelang feela, ho ile ha etsahala se latelang. Ho ntse ho le joalo ka Tšitoe, e batla e itokiselitse ntoa 'me e itšetlehile ka mehaho e matla ea ho itšireletsa, mabotho a Pauluse a ile a hanyetsa ka manganga 'me a khona ho tšoara maemo a bona. 'Me ka la 25 Tšitoe, Mainstein o ile a phunyeletsa phasejeng e eang Stalingrad haufi le boroa.
  'Me ho ile ha qhoma lintoa tse mahlo-mafubelu. Hitler o ile a laela ho tšoara borokho ba Volga ka litšenyehelo leha e le life, Stalin o ile a laela hore a hape Stalingrad ka litšenyehelo leha e le life. Lintoa li ile tsa qala ho bela, joalo ka nakong ea tlhaselo ea Majeremane Stalingrad, empa hona joale e fapane haholo.
  Masole a Soviet a ile a qhoma, "me Majeremane a ile a itoanela ka matla.
  Ntoa e manganga ka ho fetisisa e ile ea tsoela pele ka likhoeli tse tharo le halofo. Bahlabani ba bangata ba ile ba kena ntoeng. Qetellong, qetellong ea March, Majeremane a ile a lelekoa Stalingrad, a ba qobella ho khutlela Don. Empa tahlehelo ea mabotho a Soviet e ne e le holimo haholo 'me ho ile ha latela khefu e telele ea ts'ebetso tlhaselong eo.
  Majeremane a boetse a matlafatsa sesole sa bona ka ho bokella ka ho feletseng, a fetisetsa litanka tse boima tsa Tiger le Panther, 'me a nyeka maqeba a bona. Empa karo-karolelano ea tahlehelo nakong ea lintoa e ile ea e-ba molemo haholo bakeng sa Krauts ho feta historing ea sebele. Kaha Manazi ha aa ka a oela ka har'a likotlolo 'me a loana ka mokhoa o motle oa ho itšireletsa. 'Me sena se ba thusitse ho boloka moleng o ka pele e le litseleng tse molemo ho bona.
  E, Linaha tsa Selekane ha lia ka tsa nka khato e tiileng hakaalo Afrika. Ho ba sieo ha tlokotsi bakeng sa Majeremane ka bochabela ho ile ha baka ho hloka botsitso le ho se utloane har"a lihlopha tsa "ona. Maamerika, a tšaba tahlehelo e boima, a itšoara ka mokhoa o sa tsotelleng, 'me ba bang ba Brithani ba ne ba se na matla a lekaneng.
  Ka hona, Manazi a ne a ntse a tšoere borokho Tunisia 'me a sitoa ho tšoenyeha ka Italy.
  "Me ka la 6 July, tlhaselo e ncha ea Manazi e ile ea qala, haufi le Stalingrad. Leha ho le joalo, lekhetlong lena, Fritz e ile ea e-ba masene le ho feta 'me ha ea ka ea iteta sefuba ho hlasela, joalokaha taelo ea Soviet e ne e lebeletse, motseng ka boeona, empa e ile ea isa manala a bona a hlometseng ka boroa. Mme ya kgona ho phunyeletsa moleng wa tshireletso.
  Ha a ntse a tsoela pele, Mainstein o ile a fihla Volga lik'hilomithara tse lekholo ka boroa ho Stalingrad, eaba o retelehela boroa. E ile ea e-ba leqheka le sebete le le neng le sa lebelloa. Ho phaella moo, lintoeng tse nyonyehang, Tiger e ile ea bontša matla a eona a maholo e le tanka ea katleho e nang le tšireletso e matla ka mahlakoreng le ka morao.
  Ka mor'a nakoana, taelo ea Soviet e ile ea leka ho arabela ka ho hlasela lepatlelo le nang le liqhobosheane tse matla. Lintoa tsa litanka li ile tsa etsahala, moo ka lekhetlo la pele Panther e ileng ea bontša matla a eona ho ts'ireletso le liketso tsa ho lalla. Majeremane ka boqhetseke a ile a thibela litlhaselo tsa masole a Soviet ka litanka tsa bona tsa morao-rao. "Ferdinand" le eena o sebelitse hantle.
  Empa bophahamo ba lipalo bo ntse bo le ka lehlakoreng la USSR. Majeremane a ile a sitoa ho hatela pele hōle "me a qobelloa ho emisa. Ho ne ho bonahala eka boemo ba Volga bo ile ba hoama. Empa ho ile ha qhoma bofetoheli khahlanong le Soviet Union Chechnya. 'Me motse oa Grozny o ile oa nkoa ka lebaka la ho otla habeli, ka ho oa ha Heke ea Terek ea Caucasus. Boemo bo se bo mpefetse haholo. Türkiye a hlohlelletsa. E mong oa balaoli ba Ottoman o ile a fetoha moemeli oa Jeremane. O ile a laela feela mabotho a hae ho hlasela masole a Soviet ntle le tumello, kahoo a tobana le boeta-pele ka taba ea ho huleloa ntoeng. Churchill le Roosevelt ba ile ba khutsa, 'me lihlopha tse mashome a mararo tsa Turkey, tse ka bang milione, li ile tsa tsoela pele ho hlasela.
  Ho hlajoa hona ka bolotsana mokokotlong, 'me ka nako e ts'oanang ho pepeta mothapo oa phepelo haufi le Volga, ho ile ha mpefatsa boemo haholo.
  Mainstein, ka mor'a hore a lelekoe boiteko ba masole a Soviet ba ho mo sutumelletsa hōle le Volga, o ile a leka ho hlahisa ntho e khopisang. Eaba taelo ea Soviet e romela lihlopha tsa Steppe Front ntoeng. Majeremane a ile a emisoa, likarohano tse mashome a robeli tsa Soviet khahlano le Majeremane a mashome a mahlano. Empa ba ile ba khona ho fokotsa tsoelo-pele ea bona, empa ba hlōleha ho hlōla sera. Ha re le Caucasus boemo bo ile ba mpefala. Maturkey a pota-potile Yerevan 'me a batla a hapa Batumi ka ho feletseng. Ho na le libaka tse fokolang tsa Soviet Union tse Transcaucasia;
  Ho sa lebelloa, Stalin o ile a laela hore ho qaloe ntho e nyonyehang bohareng, ts'ebetso ea boraro ea Rzhev-Sychov. Empa Majeremane a ne a itokiselitse sena, 'me ho ne ho se na matla a lekaneng a abetsoeng ho etsa tlhaselo e joalo ea makhaola-khang. Boemo bo ile ba mpefatsoa ke ho kena ha Japane ntoeng. Ke 'nete hore li-Samurai ha lia ka tsa hlasela USSR ka boeona, empa li ile tsa hlasela Mongolia. Empa taelo ea Soviet, ha e le hantle, e ile ea fetisetsa masole 'me ea kena ntoeng le Majapane. Setebele sa likete tse makholo a tšeletseng sa lebotho la Majapane se ile sa nka sepheo sa ho otla, 'me lihlopha tse ling tse mashome a mabeli a metso e mehlano li ile tsa tlameha ho fetisetsoa ka potlako Bochabela bo Hōle, tsa fokolisa mabotho a tsona a neng a hanyetsa Ma-Krauts.
  Joalokaha lehlohonolo le ne le ka ba le lona, Linaha tsa Selekane li ile tsa khomarela mokhoa oa ho leta le ho bona esita le ho fokotsa matla a ho phatloha ha libomo k'honthinenteng ea Europe le metse ea Jeremane. 'Me borokho ba Tunisia bo ne bo ntse bo sa hlaseloa. Ka kakaretso, li-Allies li ne li sa potlakele ho ntša li-chestnuts mollong. 'Me ka sebele ba ile ba senya ntoa. 'Me Majeremane le li-satellite tsa bona butle-butle ba ile ba hlōla Caucasus.
  Eaba Stalin o etsa qeto ea ho itšoara joaloka Solon 'me a fa Hitler khotso. Ho feta moo, maemo a molemo haholo ho Majeremane. Batšoaruoa bohle ba ntoa ba fuoa mahala, 'me Marussia a khutlisetsoa morao bakeng sa thekollo e ngata. Ho phaella moo, USSR e ile ea ithaopela ho fana ka Reich ea Boraro ka oli le lihlahisoa tsa peterole, hammoho le mefuta e mengata ea lihlahisoa tse tala, ntle ho tefo nakong ea ntoa ea ntoa.
  Hitler, ka mor'a ho nahana ka eona, o ile a etsa qeto ea ho amohela tlhahiso ea Stalin. Tumellano e ile ea phethoa ka selemo ka monyetla oa ho atolosoa. Ka la 1 September, 1943, ntoa e ka bochabela e ile ea lala. 'Me ntoa ea qalella hape ka matla a macha. Ke nako ena feela ka Bophirimela. Pele ho tsohle, leoatleng. Tunisia e ile ea e-ba sebaka se chesang le setsi sa ho hlasela ha Manazi.
  Ka la 25 November, 1943, mabotho a phahameng a Jeremane tlas'a taelo ea Mainstein a ile a qala ho hlasela Gibraltar. Franco o ile a fuoa taelo ea ho lumella Manazi hore a fete kapa a tobane le ho lihuoa. Ho ile ha e-ba le tlhaselo e matla ka matsatsi a mararo le masiu a mararo. Ho eona, Majeremane a sebelisitse sehlahisoa se secha ka lekhetlo la pele: Sturmtiger e hlometseng ka sethunya sa rokete. Mochine ona o ile oa tabola maemo a Brithani likotoana 'me oa felisa sera ka mokhoa o hlakileng.
  Gibraltar e ne e le senotlolo sa ho laola Mediterranean "me mahlakore ka bobeli a ne a utloisisa sena. Oho, Majeremane a ne a e-na le menyetla e mengata ea ho tsepamisa maikutlo ho matla. 'Me qhobosheane ea oa.
  Lintoa tsa ntoa le tsona li ile tsa tota maoatleng. Tlhahiso ea likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi sebakeng sa Third Reich e ile ea feta likarolo tse mashome a mane ka khoeli 'me ea tsoela pele ho eketseha. Litahlehelo tsa selekane leoatleng lia eketseha. 'Me Afrika ho ile ha qhoma ntoa ea sebele. Majeremane "Panthers" le "Tigers" a ile a bontša bophahamo ba bona ho feta sera. Ntoa ea Jeremane, e nang le sehlopha sa lihlopha tse mashome a mararo, e qalile ka tlhaselo e tsoang Morocco, le lihlopha tse mashome a mabeli a metso e mehlano, ka tlhaselo ea Algeria ...
  Selemo se Secha sa 1944 se fumane bohle ha ntoa e ntse e tsoela pele ...
  Qetellong ea Pherekhong 1944, ho ile ha thehoa pitsa e khōlō ea masole a Amerika le Brithani Algeria. "Me matla ana a ile a inehela feela ka mor"a khanyetso e batlang e fokola. Joale, Majeremane, hammoho le Mataliana, a hlasela Libya. Maqhubu a macha a Afrika a fihlile. Sehlopha sa Rommel se ile sa hatela pele ho ea Egepeta, 'me sa Mainstein se lebile ho loop ea Niger.
  Majeremane a ile a kena tšebeletsong le Panther-2, e nang le lihlomo tse matla le sethunya, hammoho le enjene ea 900 horsepower. 'Me Maamerika a qala ho sebelisa tanka ea Sherman M 4, le eena, a tsosolosa litanka tsa hae tsa T-34-85 le IS-2. Tanka e 'ngoe ea Jeremane, Tiger 2, e ile ea fetoha e sa sebetse ho tloha ha e qala ho hlahisoa ka bongata. Kaha e ne e e-na le lihlomo tse lekanang le Panther-2 'me e le boima ba lithane tse mashome a mabeli a motso o mong, mastodon ea Jeremane Tiger-2 e ne e phahame hanyenyane ho feta mosebetsi-'moho le eona e monyenyane ka lihlomo, e le tlaase haholo ts'ebetsong ea ho khanna le ho tšepahala ha theknoloji.
  Empa sefofane sa jet se secha ka ho fetisisa ME-262 se ne se se na se lekanang, ebang ke ka lihlomo kapa lebelo. Kahoo bophahamo ba hae ba boleng bo ne bo tlameha ho lefa molemong oa bongata ba Allies. Ka kakaretso, palo e kholo ea lifofane har'a mabotho a kopanelo a Bophirimela e ne e ke ke ea fana ka monyetla o tiileng lebaleng la ntoa. Li-aces tsa Jeremane li ne li phahametse ka tsebo ho basebetsi-'moho le bona ba Bophirimela 'me sena se ile sa ama lipalo-palo tsa lintoa tsa moea. "Me libetsa tsa Manazi tse thibelang lifofane li ne li le ntle haholo. Ho phaella moo, lilekane li ile tsa nyahamisoa ke ho se tsitse ha taelo ea bona, e ileng ea kenya mabotho ntoeng ka likaroloana, ke ka lebaka leo ba ileng ba lahleheloa haholo. 'Me ho ne ho se bonolo ho emisa Afrika.
  Bohareng ba Hlakubele, Rommel o ile a hapa Libya 'me a fihla El Aman. Mona Mabrithani a ne a e-na le lerako le matla la ho itšireletsa. 'Me Montgomery o ile a laela ka katleho haholo, haholo-holo ha a fumana lithuso. Empa Majeremane ha a tšoarele joalo. Ka mor'a ho tlisa lithunya le mafura a eketsehileng qetellong ea April, Majeremane a ile a nka leeto la ho pota-pota lehoatateng 'me a fihla libakeng tse ka holimo tsa Nile, a feta litšireletso tsa Brithani. Ka May, Alexandria e ile ea oa 'me Majeremane a fihla Suez Canal. Türkiye o ile a hlasela Syria le Palestina.
  June e bile nako ea phetoho ntoeng ea Bochabela bo Hare. E ne e kenyelletsa lihlopha tse fetang mashome a supileng tsa Jeremane le tse mashome a mabeli tsa Turkey. Mabrithani le Maamerika a ile a hloloa. Mme ka Phupu, Saudi Arabia e ile ea e-ba tlas'a taolo ea Reich ea Boraro, 'me mabotho a fascist a kena Iran, moo a ileng a falla a kopana le khanyetso e matla ea mabotho a Brithani. Ka August, Majeremane, a batla a tsamaile lik'hilomithara tse fetang sekete, a kena India. Ka September, hoo e ka bang India eohle e ne e hapiloe. Baahi ba moo ba ile ba lumelisa Wehrmacht e le balopolli. Qetellong Japane e ile ea fumana moeli oa naha le motsoalle oa eona ea matla haholo.
  La 1 Mphalane le fihlile. Selemo sa tumellano e phatlalalitsoeng le USSR. Majeremane a kopane le Majapane, a hapa linaha ho tloha Morocco ho ea Burma, ho kopanyelletsa le India, a fihla equator, a hapa boholo ba Afrika. Kahoo, "Muso oa Boraro o ile oa hōla, empa ka lehlakoreng le leng, oa hasanya mabotho a oona lik"honthinenteng.
  Nakong ena, Stalin o ile a koetlisa 'me a theha likarohano tse ka bang makholo a mararo, ho kenyelletsa le likarohano tsa litanka. 'Me palo eohle ea lebotho la Soviet e ile ea tlisoa ho limilione tse leshome le motso o mong, tseo tse robeli li neng li ka sebelisoa ka pel'a Soviet Jeremane. Empa Wehrmacht e ile ea boela ea matlafala, le hoja e ne e batla ka matla likarohano tsa linaha tse ling ka har'a eona. Ho phaella moo, matla a lifofane tsa jet a eketsehile. ME-262 e ne e se e hlahisoa ka likete, likoloi tse mashome a mararo ho isa ho tse mashome a mane ka letsatsi, 'me ntle ho pelaelo e ne e le mohlabani ea molemo ka ho fetisisa oa Ntoa ea Bobeli ea Lefatše. Lienjineri tsa eona tse peli li ile tsa potlakisa lebelo la lik'hilomithara tse 900 ka hora, 'me likanono tse' nè tsa 30-mm le lirokete li entse hore koloi e be mohanyetsi ea matla haholo bakeng sa sefofane sefe kapa sefe.
  "Panther" -2 e iponahatsa e se na tanka e lekanang ho latela litšobotsi tsa eona ka kakaretso, e phahametse haholo lihlomo le lihlomo ho "Sherman" M 4 le T-34-85. Ke 'nete, ka boima ba lithane tse 47, empa enjene 900 horsepower ho feta puseletso bakeng sa sena. Ho feta moo, Panther-2 e ne e phahametse IS-2 ka ho phunya lihlomo le lihlomo tse ka pele, re sa bue ka ts'ebetso ea eona ea ho khanna.
  Ka sebele sena se ile sa tšoenya Stalin. Empa Reich ea Boraro e ntse e le boemong ba eona ba ho thehoa.
  Likhaohano tse ncha tsa linaha tse ling le tsa bokolone lia thehoa. Ntlafatso ea litanka tsa E-Series e ntse e atamela, ka lienjineri tse matla le ho feta, lihlomo tse teteaneng le libetsa tse matla. 'Me ba theha mefuta e mecha ea lifofane. Manazi a se a ntse a e-na le sefofane sa Arado jet bomber tlhahiso ea serial, 'me HE-162 e hlahile. 'Me molemo oa Wehrmacht o tla eketseha.
  Ka hona, Stalin o ne a e-na le seo a lokelang ho nahana ka sona: ho amohela kapa ho se amohele tlhahiso ea Hitler ea ho atolosa khotso ka selemo se seng. Ka lehlakoreng le leng, ke ne ke sa batle ho lahlela batho ba heso ka mohohlong oa ntoa hape. Ka lehlakoreng le leng, ho hlakile hore ho tla ba hobe le ho feta - nako e sebetsa khahlanong le USSR.
  Leha ho le joalo, Stalin o ile a atolosa tumellano ea khotso. O ile a etsa qeto ea hore ba bohlale ba se ke ba loana.
  Empa ka tšohanyetso Fuhrer e ile ea fihla Brithani ka December 1944. Ha ho motho ea neng a lebeletse hore Manazi a tle mariha. Mme Mabrithani a ile a kgona ho tshoha. Ho makatsa, ho hlophisa hantle, lithunya tse nyenyane tse sebetsang hantle haholo E-10, tsena tsohle li ile tsa bapaloa matsohong a ba Krauts.
  'Me ka mor'a beke, Brithani e ile ea haptjoa! Ena ka kakaretso ke katleho e kholo ea Wehrmacht!
  London e oele! 'Me Fuhrer o ipona a ke ke a hlōloa! Iceland e se e hapiloe ka Hlakubele.
  Ka mor'a moo, ba fascists ba ile ba etsa tlhahiso ea ho Amerika - ba re, u batla eng: tsoela pele ho loana kapa u ntse u tla arola likarolo tsa tšusumetso? Ka mor'a lefu la Roosevelt, United States ho ile ha e-ba le mokhoa oa pragmatic - Majeremane a ne a fuoa khotso. Leha ho le joalo, Fuhrer e ile ea beha maemo a mangata a thata - ho kenyelletsa le tefo ea litefello le matšeliso bakeng sa ho phatloha ha libomo metseng ea Jeremane.
  Maamerika a ile a tsilatsila ho se hokae, empa ka mor"a tlhōlo e "ngoe e sehlōhō leoatleng, a ile a itokolla. Mme ba amohela maemo a Hitler.
  The Fuhrer o ile a nka khefu e khutšoanyane ntoeng ... Ho cheka seo a se hapileng le ho matlafatsa maemo a hae Europe, Afrika le Asia.
  Empa ka la 1 May, 1947, Manazi, a ile a bokella matla 'me a itšetlehile ka tanka e kholo ea E-75 - e kholo ka ho fetisisa Wehrmacht - e ile ea hlasela USSR.
  Hantle-ntle, ba ile ba tsoela pele ho khopisa moo. 'Me ba ile ba kenya litanka tse ngata tse ncha.
  E-75 e ile ea e-ba eona e ka sehloohong, kaha Hitler o ne a rata likoloi tse khōlō haholo. Le hoja mastodon ha ea ka ea atleha ka ho feletseng: ntho eohle e ne e le lithane tse fetang mashome a robong, e nang le enjene ea lipere tse 900 feela - ke hore, tanka e ne e sa potlake haholo 'me hangata e ne e senyeha. Kanono e matla ea 128 mm e ne e e-na le phepelo e nyane ea likhetla le lebelo le tlase la mollo ho feta 88 mm.
  Turret e ne e e-na le tšireletso e ntle - phatleng ea 252 mm, mahlakoreng a 160 mm, empa letlalo le ne le le mpe le ho feta - phatleng ea 160 mm, leha e le ka lehlakoreng la likhato tse 45, lehlakoreng la 120 mm feela, 'me le phahame haholo.
  Ka kakaretso, E-75 e ne e le "Royal Tiger" e seng e hōlile, e nang le mathata a itseng ka lebaka la sena. Ka toka, hoa lokela ho hlokomeloa hore enjene le phetisetso li ne li le hammoho, tse neng li kopanya moralo oa tanka. Ho phaella moo, ho ne ho khoneha ho matlafatsa tšireletso ea sekepe ka lithebe tšimong.
  Kahoo E-75 e ne e sirelelitsoe hantle, e hlometse ka matla, empa e le boima haholo, e sa tsamaee haholo, 'me hangata e ne e robeha.
  E-50 e ne e le nyane, e bobebe, e na le enjene e bōpehileng, 'me e fihla lebelo la lik'hilomithara tse mashome a tšeletseng ka hora. 'Me o ne a e-na le cannon ea 88 mm le bolelele ba 100 EL barrel. Ho feta moo, o ile a thunya makhetlo a 12 ka motsotso. Lihlomo tse ka pele tsa sekepe sa E-50 se batla se tšoana le sa E-75, tšireletso ea mahlakoreng le turret e mpe le ho feta. Empa ka ts'ebetso, E-50, ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, ka ho tsamaea ha eona, boima bo bobebe le ho tšepahala ho hoholo, e sebetsa ho feta E-75.
  Empa Hitler o ile a laela koloi e boima ho feta, e hlahisoang ka bongata. Ka kakaretso, Fuhrer e thibetse tlhahiso ea litanka tse bobebe ho feta lithane tse mashome a mahlano. Ho sireletsa mali a Aryan. Ke lipalo tse nyane feela tsa E-10 le E-5s tse hlahisitsoeng molemong oa ho tseba.
  Ho ne ho boetse ho e-na le tanka ea E-100. Le tse 'maloa tsa liphetoho tsa eona, ho kenyelletsa le e' ngoe e nang le seqhobi sa bomo.
  The Fuhrer ha e le hantle o ne a rata ntho e 'ngoe le e' ngoe e kholo. TA-400 phetohong ea eona ea jete e ile ea fetoha libomo tse tummeng ka ho fetisisa. E, sena ke matla a tšabehang.
  Yu-488 e ne e sa kena tšebeletsong ka thata, ho ile ha boleloa hore ha e sa sebetsa, 'me ea nkeloa sebaka ke sefofane sa jete. Majeremane a ne a e-na le libomo tse se nang mohatla tsa B-2 le B-18. Hape ke likoloi tse sebetsang hantle haholo, tse khonang ho hlasela United States ho tloha Europe.
  Hona ke hobane'ng ha e ne e le sieo moeeng? Lifofane tsa disc li bile tsa hlaha, tseo, ka lebaka la phallo ea laminar e phallang, li ke keng tsa hlaseloa ke libetsa tse nyenyane.
  Ka bokhutšoanyane, matla ha a lekane. 'Me Hitler o lebeletse ho felisa USSR habonolo.
  Empa ho ne ho se joalo. Ke "nete hore Caucasus, Manazi a ile a tsoela pele hammoho le Maturkey. Ba hapa Baku, Yerevan, le liliba tsohle tsa oli. "Me Japane e ile ea tsoela pele ho tloha bochabela, ea hapa Primorye "me ea thibella Vladivostok.
  Empa banana ba bane: Natasha, Zoya, Augustina le Svetlana ba ile ba phephetsa Manazi 'me, ha tlhaselo e khōlō khahlanong le Moscow e qala, ba kena ntoeng.
  Natasha o ile a thunya 'me a akhela seqhomane se bolaeang ka leoto la hae le sa roala letho. O ile a hasanya li-fascists mme a ngola:
  - Khanya ho Soviet Russia!
  Zoya o ile a boela a nka le ho theola mola oa Krauts. 'Me ka menoana e hlobotseng a akhela limpho tsa lefu. E bolaile li-fascists tse ngata.
  Mme a bina:
  - Mona ke katleho e ncha!
  E latelang Augustine ka tshisinyo. E pshatlehileng dira. O ile a ba hasanya ka litebele tse matla ka mahlakoreng a sa tšoaneng. Le ka leoto la hae le hlobotseng o tla boela a hlahise mpho ea timetso.
  Mme o tla bina:
  - Re tla pshatla tlhaselo ea letšoele le khopo!
  'Me mona ho tla tlhaselo ea Svetlana. O ile a bolaea Manazi a mangata. 'Me ka mor'a moo, menoana ea hae e se nang letho e ile ea boela ea hlahisa mpho ea 'molai.
  Mme mohlabani a lla:
  - Ke 'mampoli ea hloahloa!
  Bahlabani bana ba bane ba hlile ba sebeletsa sehlopha sohle. Empa karohano e le 'ngoe, kapa tse' nè, ha ea lekana khahlanong le Wehrmacht eohle. Haholo-holo ka libetsa tse matla le tse tsoetseng pele.
  Kahoo bofelong ba August, Manazi a ile a lika-liketsa Moscow. Mme hona ho bohloko haholo. 'Me qetellong ea December 1947, motse-moholo oa USSR o ile oa oa. Mme mohato o latelang wa ntwa o ile wa fela.
  Ka mor'a moo e ne e se e sa tšoane le pele ... Ka 1948, mabotho a Hitler, hammoho le Majapane, ba ile ba hapa ka ho feletseng sebaka sohle sa USSR. Mme ho ile ha mpefala le ho feta...
  Manazi a ile a loana ntoa le bahanyetsi ka nako e itseng "me a tšoara Stalin, eo ka manganga a neng a sa batle ho bōpa khotso. Ka mor'a hore moeta-pele oa USSR a timetsoe ka April 1951, ntoa ea lihlopha e ile ea qala ho fokotseha.
  Majeremane a ile a theha 'muso oa bona oa lipopae oa Russia,' me a loana le bahlabani ka mabotho a lehae. Mme ba ile ba kgona ho atleha ... United States e ile ya dula mose ho mawatle ha jwale mme ya fumana dibetsa tsa nyutlelie.
  Hitler o ile a ema nako e telele ho hlasela Amerika. 'Me United States e ile ea khona ho theha tlhahiso e kholo ea libomo tsa athomo le tsa haedrojene. 'Me joale ba theha, le hoja hamorao ho feta Majeremane, metsu ea ballistic.
  Ha ho lehlakore le leng le le leng le ileng la etsa qeto ea ho ea ntoeng. Ho ne ho e-na le karohano ea likarolo tsa tšusumetso. Ka bobeli USA le Jeremane, le Japane li ile tsa hapa tse ngata, ka hona li ne li ntse li cheka thepa ea tsona.
  Hitler o hlokahetse ka la 20 Mmesa, 1957, e le letsatsi la hae la tsoalo la mashome a tšeletseng a metso e robeli. Ka mor'a hae, matla a ile a fuwa ke regent Schellenberg, ea ileng a nkela sebaka sa Himmler se felisitsoeng. Mme Goering o ile a bolaoa ke tšebeliso e mpe ea lithethefatsi.
  Schellenberg e ile ea fana ka tokoloho e itseng libakeng tse hapiloeng. 'Me o ile a kenya puso e eketsehileng ea ho ipusa likoloneng. Censorship le eona e se e le bonolo. Ba bang ka ntle ho mokha oa Manazi ba ile ba hlaha.
  Schellenberg o ile a qala ho nolofatsa khopolo ea khethollo ea morabe. Butle-butle tsoelo-pele ea bokhaphithaliste 'me ka nako e ts'oanang ho ea ka moralo, moruo oa Reich oa Boraro o ile oa eketsa maemo a bophelo.
  Mabotho a makoko a ne a oa. Batho ba ne ba ntse ba tloaela ho khalemela le taolo e ncha. Ka 1961, sefofane sa pele se eang Khoeling se ile sa etsahala. 'Me ka 1976 ho Mars.
  Ka tsela e itseng mathata a tlala a ile a rarolloa 'me sekhahla sa tsoalo se ile sa laoloa.
  Ka mor'a Schellenberg, Kleiman o ile a busa. O ile a boela a tsoela pele ka tokoloho.
  Reich ea Boraro e ile ea fetoha "muso oa demokrasi oa mekha e mengata. Empa ho ne ho sa khonehe ho arohana le eena.
  Japane le eona e bile le puso ea demokrasi. Mme Amerika haesale e le demokrasi.
  Pusong ea Boraro, ka mor"a Kleiman, ho ile ha khethoa mopresidente e mocha. 'Me e ile ea e-ba Natasha Rostova. E leng ntho e ntle haholo!
  'Me mehla ea demokrasi le tekano e fihlile.
  Mohlabani a ba a qala ho bina;
  Batho ba rona ba ke ke ba mamella mahlomola,
  Lumella lithunya - lentsoe la lihele la ntoa - lialuma!
  Re tla ema: ka mehoo ea tšepo,
  Lehetla ho mahetla: ba kopane, ba baholo le ba banyenyane!
    
  Ho phahamisa li-bayonet ka matsoho a hlabang,
  Ponahalo e thata ea bahlabani - banna feela!
  Lefatše le fetohile leputsoa ka lebaka la mahlomola;
  Basetsana ba tsikitla ka boithatelo!
    
  Re bana ba batho ba khanyang ba Soviet,
  Re ke ke ra robeha, leha e le ka tšepe kapa ka mollo!
  Re loana ka matla 'ohle a rona bakeng sa tokoloho!
  Ho na le mohlape oa fascism - ke lumela hore re tla e pshatla!
    
  Leha ba sa ka ba laeloa, ho bohloko ka ho tsieleha,
  Empa pula-maliboho eo o ile a itokisetsa ntoa ka boeena!
  Tae e tuka - mahlo ohle a senotsoe ho eona,
  Mehatong e khanyang ea Bolshevik!
    
  Letšoele la bahlabani la balehela tlhaselong ka khalefo.
  Ma-fascists a khutsitse, lithunya lia lla!
  Tse khubelu li ne li silakanngoa ke matla a tšepe;
  Folakha e robehileng e nang le swastika e oele!
    
  Re ne re tseba hantle moo libeteri tsa rona li leng teng,
  Mme hobaneng? Moshanyana ea sebete
  Leha makote a lehlwa a ne a nkutloisa bohloko, a ntlhokofatsa ka bobe;
  Ha a sa roala lieta bosiu, o ne a tsamaea le mokotla oa hae!
    
  Ha u le monyane, ho bonolo, ho bonolo ho e hlahloba,
  U ka kenya nko ea hau petsong efe kapa efe!
  U nkile kano serameng, morung,
  Empa motho e mong o ne a tšeha: mohlankana eo o ne a se a hōlile ka ho lekaneng!
    
  Banana le bona ba ne ba sa tsebe bokoala.
  Ha baa ka ba loana ho feta bashanyana ba sebete!
  Matsatsing a phomolo, re ne re tantša ka bobeli.
  Ba ile ba qoqa hanyenyane - ke masoabi ho senya mantsoe!
    
  Hitler ea sehlōhō - mohlanka oa Satane,
  Senyatsi se ile sa bolaea batho ba se nang palo!
  Empa molopolli o tla pshatla letšoele,
  Etsoe, matla a makhotla ha a na moeli!
    
  Mokha oa Makomonisi o ne o rata le ho holisa,
  Re bo-pula-maliboho ba sebete bakeng sa sena!
  E le hore ba se ke ba mamella monghali oa Fritz,
  E le hore u se ke ua ipeha joko ho uena!
    
  Re rutiloe ho lumela ka mokhoa o halalelang litorong,
  'Me ho etsa boiteko bo matla bakeng sa naha!
  Seo re se mameletseng se ke ke sa lekanngoa,
  Bara ba lebotho la rōna le ratehang la Masoviet!
    
  Ha ho le ea mong oa rona ea neng a bua ka lilemo,
  Ikutloele bohloko - u se ke ua hlompha ba bang!
  Ho shoa hoa tšosa, empa ke ne ke sa tšohe,
  Invincible Rus '- lebotho la keletso!
    
  Mme lefatshe le thabileng le tla tla lefatsheng,
  Ha ho sa tla ba le bohloko, meokho, masoabi, tlhoko!
  Ho na le folaga holim'a polanete eohle ea bokomonisi,
  Bao ba oeleng ba tla tsosetsoa "musong oa botle!
  
  
  KHAHLOLA MORELE LIKHETHI
  The Fuhrer e ile ea kheloha hanyenyane pale ea sebele ka ho laela Rommel, ka mor'a ho inehela ha sesole sa Tolbuk, ho hlasela Mabrithani ntle le khefu. Ka hona, ho ba thibela ho lula holim'a ts'ireletso le ho ts'oara mela e lokiselitsoeng esale pele.
  Ha a ntse a tsoela pele ka mokhoa o khopisang, Rommel o ile a khona, ho sa tsotellehe matla a fokolang haholo, ho hlōla Mabrithani, 'me mabotho a bokolone a inehela hoo e ka bang ntle le ntoa.
  Ka lebaka leo, Mabrithani a lahleheloa ke Egepeta le taolo ea Suez Canal. Empa le hona e ne e se pheletso ea mathata a mokhatlo o khahlanong le Hitler.
  Fuhrer ha aa ka a fetola Lebotho la Bone la Panzer ka boroa, 'me ho phaella moo a beha tlhaselo ea Stalingrad ho mohale oa Crimea, Mainstein. Ka lebaka leo, Majeremane a ile a khona ho hapa motse oa Volga hoo e ka bang hang-hang, 'me masole a Soviet Union ne a se na nako ea ho fumana moo.
  Ho ntlafatsa katleho ea mabotho a Mainstein, ba ile ba hatela pele haufi le Volga 'me ba fihla Leoatleng la Caspian. Eaba Türkiye o kena ntoeng, a tobana le tlhaselo e matla le lebotho la ba limilione. Japane le eona e ne e kile ea hapa Ntoa ea Midway 'me ea hapa sehlopha sa lihlekehleke tsa Hawaii.
  Ka hona, li-samurai li ile tsa bula sebaka sa bobeli sa Bochabela bo Hōle. Ba ile ba hatela pele ka bongata bo boholo ba masole a tsamaeang ka maoto. 'Me ba ile ba khona ho khaola Vladivostok le ho nka Khabarovsk, hammoho le ho hapa boholo ba Mongolia.
  Ka lebaka leo, USSR ha ea ka ea fumana matla a ho loantša mariha. 'Me Majeremane, le Maturkey, le li-satellite tse ling tsa Reich ea Boraro, li ile tsa hapa hoo e ka bang Caucasus eohle le oli ho Baku nakong ea mariha.
  Soviet Russia e ile ea iphumana e le boemong ba khatello ea leano. Stalin o bile a lumela ho etsa khotso e arohaneng le Jeremane maemong afe kapa afe.
  The Fuhrer e ile ea fumana boitsebiso ba bohlale ba hore mosebetsi o ntse o tsoela pele United States ho etsa bomo ea athomo. 'Me a tšoenyehile ka sena, o ile a lumellana le khotso e arohaneng le USSR. Empa ha e le hantle, a nka ntho e 'ngoe le e' ngoe e neng e se e hapiloe, hammoho le Leningrad, le Karelia eohle, ho ea fihla Arkhangelsk, ho kenyeletsa. Sethabathaba se seholo se ile sa behoa Soviet Russia. Japane e ile ea hapa sebaka se lebōpong la leoatle le karolo ea linaha tse ling tsa Bochabela bo Hōle.
  Stalin, ha a hlokomela ho hloka tšepo ho loana ntoa ka mahlakoreng a mabeli, hape a tšaba litanka tse ncha tsa Jeremane - Panther le Tiger - o ile a amohela maemo a thata haholo a khotso, empa bonyane a boloka Moscow le matla a hae.
  Mme ba ha Krauts ba ile ba tswela pele ka tlhaselo ya bona Afrika mme ba leba India. Qalong, ba ne ba rerile ho nka likolone tsohle ho tloha Brithani ebe ba hapa naha ea 'mè.
  Mabrithani a ne a sitoa ho lula Afrika. Manazi a ile a hapa, ka khanyetso e fokolang haholo, k'honthinente eohle e ntšo, hammoho le India, a kopana le Majapane.
  Ho fihla Brithani ho etsahetse ka Phuptjane 1944, nakong eo Majeremane a neng a se a qapile lifofane tsa jete, 'me, ka lebaka la bophahamo ba tsona ba boleng, a ne a nkile bophahamo ka ho felletseng leoatleng le moeeng.
  Amerika, le eona, e ne e ntse e lahleheloa ke Majapane, ha e ntse e otla sekepe sa Yankee sekotoana. 'Me sena se ile sa etsa hore ho khonehe ho lefella menyetla e tlaase ea moruo.
  Metropolitan Britain e ile ea hlōloa ka potlako. 'Me ka mor'a sena, morena e mocha oa motšehetsi oa Jeremane o ile a behoa moo, le' muso o eteletsoeng pele ke Mosley. Boholo ba likepe tsa likepe tsa Manyesemane li ne li le tlas"a Puso ea Boraro. Ka August, Majeremane a hapa Ireland, 'me ka September ho ile ha etsahala ts'ebetso ea Icarus, ka ho hapa Iceland.
  Kahoo, 'Muso oa Boraro o ile oa itšireletsa libomong tsa US.
  Empa sena se ne se sa lekana bakeng sa Fuhrer, 'me ba Kraut ba qala ho hlasela Amerika.
  Mabotho a mang a ile a isoa Argentina le Brazil. Mme ba bang ba ile ba fallela Greenland le Canada.
  Ha e le hantle, hammoho le Majapane, Majeremane a ile a boela a hapa Australia.
  Ka 1945, Manazi a ile a khona ho hapa libaka tsa bohlokoa Karolong e ka Bophirimela ea Lefatše. Amerika e ne e tobane le litanka tse ncha tsa Jeremane tsa E-Series, tse neng li phahametse haholo tsa Shermans esita le Pershings. E-75 ea Hitler e ile ea bonahala e sa khonehe ho tloha lehlakoreng leha e le lefe ka lithunya tsa Amerika, 'me kapele ea fetoha tanka e kholo ea Jeremane. Ka March 1946, United States e ile ea inehela.
  'Me ho ile ha e-ba le khefu ea nakoana ea sesole. Stalin o ile a lula a khutsitse hajoale 'me ha aa ka a sisinya sekepe.
  Hitler o ile a phomola ka lilemo tse hlano 'me a cheka thepa ea hae. Eaba qetellong o ea ho hlasela Japane ka la 20 April, 1951. O ne a e-na le matlotlo a mangata haholo.
  Ntoa e ile ea nka likhoeli tse robeli "me ea fela ha ho haptjoa Japane le likolone tsohle tsa eona.
  Ka mor'a moo, Fuhrer o ile a etsa mesebetsi e meng e mengata Latin America 'me a hapa Spain le Portugal, le linaha tse ling tse sa nke lehlakore.
  Türkiye le eona e ile ea haptjoa.
  Ho ile ha fumaneha hore hoo e batlang e le 'muso oa lefatše lohle, Reich ea Boraro, o ile oa thehoa. Empa ho ne ho ntse ho e-na le USSR e senyehileng.
  Stalin o ile a hlokahala ka March 1953, 'me Beria o ile a thunngoa. Nikita Khrushchev o ile a nka matla. Ke mang ea ileng a hlophisa seboka sa bo20 ka ho pepeseha ha bolumeli ba botho ba Stalin, eo le eena a ileng a lahleheloa ke ntoa ka lihlong.
  Mme Hitler o ile a etsa qeto:
  - Tšoara matla a ho qetela a ikemetseng lefatšeng.
  Kahoo ka la 1 May, 1956, tlhaselo e khōlō ea lebotho le leholo la lefatše lohle la Reich ea Boraro khahlanong le USSR e ile ea qala. Hape ho na le ntoa le mali a mangata.
  Hitler o ne a sa tsoa qeta lilemo tse mashome a tšeletseng a metso e supileng, empa nama ea batho e ne e sa batle ho kokobela.
  Moeli o ile oa feta haufi haholo le Moscow - sebaka se sekhutšoanyane ka ho fetisisa e ne e le lik'hilomithara tse makholo a mabeli le mashome a mabeli feela. Rzhev e ne e se e ntse e le motse oa Jeremane. Kahoo ba-Krauts ba ne ba e-na le tšepo ea hore le pele ho lehlabula ba tla nka motse-moholo oa USSR 'me qetellong ba phethe ho kopanya' muso ka tekanyo ea polanete.
  Empa banana ba bane, ba eteletsoeng pele ke Natasha, ba ile ba ema tseleng ea bona.
  Banana ba batle, ba sa roala lieta ba apereng li-bikini ba ile ba sireletsa motse oa Soviet oa Kalinin 'me ka May 4, 1956, masole a Jeremane a ile a phunyeletsa ho eona' me a qala tlhaselo.
  Ka pele ho ne ho e-na le litanka tsa pyramidal tsa Jeremane tsa letoto la AG. Li ne li le matla 'me li sa khone ho hlaseloa ka ho feletseng ke lithunya tsa Soviet ha li thunngoa ka mahlakoreng' ohle.
  Empa ba fascists ba ne ba se na lehlohonolo tabeng ena: ba ne ba hanyetsoa ke banana ba bane - baloi ba matla haholo. Mme bahlabani bana ba ne ba tseba ho lwantsha sera.
  Natasha o ile a akhela seqhomane ka leoto la hae le se nang letho. E ile ea oela ka har'a popane ea tanka ea pyramidal ea Jeremane. Ka lebaka leo, koloi e ile ea tsubella ka letsohong le letšehali 'me ea otla moahelani oa eona.
  Mme ditanka tseo ka bobedi tsa phatloha hang.
  Mme Natasha o ile a ngola:
  - Ena ke leano la ka!
  Zoya, molekane oa hae, le eena o ile a akhela seqhomane ka menoana ea hae e hlobotseng. Mme a otla diboko tsa pyramidal mastodon ya Hitler. O ile a reteleha ka ho hloloa 'me a hlaba moahelani oa hae. 'Me hape litanka tse peli lia phatloha.
  Zoya o lla:
  - Khanya ho USSR!
  Ka mor'a moo, Augustine ke eena ea etellang mollo pele. O ile a boela a lahlela leoto la hae le sa roala letho, ntho e bolaeang haholo. Mme a otla koloi ya Majeremane tseleng ya yona. 'Me ka lebaka leo, litanka tsa Hitler li ile tsa thulana hape.
  Mme diabolose ya moriri o mofubedu a bina:
  - Re ke ke ra ba makhoba,
  A re e lahleleng re sa roala lieta!
  Eaba Svetlana o thunya sera. 'Me e nepahetse ebile e nepahetse. 'Me hape ka thuso ea menoana e se nang letho. 'Me likoloi tsa fascist li ile tsa thulana. Le kamoo di tla phatloha.
  Mme Svetlana o tla bina:
  - Khanya ho Naha ea Ntate!
  Banana, loanang ka sebete!
  Natasha o boetse o akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho 'me a thula litanka tse peli tsa Majeremane, a hooa:
  - Khanya ho Stalin!
  Zoya o boetse o lahlela ntho e bolaeang ka menoana ea hae e hlobotseng, 'me o hooa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Bakeng sa Holy Rus '!
  Augustine o ile a ama grenade ka serethe sa hae se se nang letho, a sutumetsa li-mastodon tsa Manazi 'me a lla:
  - Ho ea fihla meeling e mecha!
  Svetlana, ka pherekano e hlaha, o ile a lahlela mpho ea lefu ka menoana ea hae e hlobotseng 'me a lla:
  - Bakeng sa tlhōlo e kholo!
  Banana ba ile ba loana le mechine ea pyramidal, e neng e hlile e pholile. Empa ho ka etsoa"ng khahlanong le matla a maholo hakaalo? Ka hona, Manazi a pota-potile Kalinin ka ho feletseng, 'me bahlabani ba tlameha ho tsoa sebakeng seo.
  Ka May, Majeremane a ile a hapa Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza, 'me a pota-pota Moscow ka ho feletseng, a lika-liketsa motse ka mahlakoreng 'ohle.
  'Me joale ka June motse-moholo o ile oa hlaseloa.
  Ba bane ba sebete ba boela ba loana, "me ba loana ka matla.
  Natasha o ile a thunya, a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho, 'me a bina:
  - Khanya ho lefatše la rona!
  Zoya le eena o ile a thunya seqhomane, 'me a boela a ntša seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho, 'me a hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Stalin e mocha ke setšoantšo sa ka!
  Joale Augustine oa chesa, hape o thunya ka mafolofolo. 'Me o akhela seqhomane ka menoana ea hae e hlobotseng le ho puruma.
  - Ho tla ba le tlholo e ncha! Bahlabani ba bacha ba tla tsoha!
  Ka mor'a moo Svetlana o thunya le ho theola bahanyetsi. Mme ka leoto le sa rwala letho, o lahlela bahanyetsi ba hae dintho tse kotsi, a ntse a bokolla.
  - Ho tla ba le tlhōlo ea rona ntoeng e halalelang!
  Ba bane ba ile ba loana habohloko Moscow. Empa matla ha a lekane. Toropo e ne e hlile e aparetsoe ke makhotla, mefuta e sa tšoaneng ea lihlabani tse ntšo, tse mosehla, tse sootho tse neng li sebelisoa joaloka furu ea likanono.
  'Me joale ka la 3 July, qetellong Moscow e ile ea oa ... Ka nako ena, Majeremane a ne a se a nkile Kazan, Ulyanovsk, motse oa Gorki, le Ryazan,' me ka sebele linaha ho ea fihla Nōkeng ea Uralsk, 'me a se a ntse a hlasela Orenburg.
  Mabotho a maholo le 'ona a ne a nyoloha a tsoa bochabela. Ka la 4 Phupu, 1956, Nikita Khrushchev o ile a ithaopela ho inehela ho Reich ea Boraro e le phapanyetsano bakeng sa tiisetso ea polokeho ea hae le ea litho tse ling tsa Politburo.
  Hitler o ile a lumellana le sena ... Ntoa e ile ea fela ka mor'a ho nka likhoeli tse peli feela. 'Me tekanyo ea matla e ne e se na tšepo ho tloha qalong.
  Leha ho le joalo, banana bao ba bane ha baa ka ba lumela ho hlōloa. Kaha USSR e se e hapiloe ka ho feletseng, ho thoe'ng ka ho bolaea Hitler?
  'Me ka la 9 August, 1956, banana ba bane ba tloaelaneng, hammoho le moshanyana Oleg Rybachenko, ba ile ba etsa qeto ea ho hlasela bethe ea Hitler, ba senya senokoane sa bohlokoa ka ho fetisisa sa nako eohle.
  'Me kahoo banana ba bane le moshemane ea neng a shebahala a le lilemo li ka bang leshome le metso e' meli, a le mesifa haholo, a apere lifupi feela, a fallela sebakeng sa bolulo sa Hitler, ea neng a se khethile Cyprus.
  Ngoanana o ne a sa roala lieta, a apere bikini, moshanyana a apere borikhoe bo bokhutšoane, hape a sa roala lieta. Kahoo ba bahlano kaofela ba ile ba qosoa ka boselamose.
  Ngoana le banana ba bane ba hlasela.
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela pulsar ka leoto la hae le se nang letho, la bongoana, a hasanya li-fascists 'me a lla:
  - Bakeng sa boholo ba Russia!
  Natasha o ile a lokolla lehalima mokhubung oa hae, a chesa li-Krauts, 'me a hlahisa mollo oa mollo ka menoana e se nang letho, a chesa Manazi a bile a bina:
  - Bakeng sa Rus e ncha!
  Zoya le eena o ntse a hlasela. O lahlela mpho ea 'molai ka menoana ea hae e hlobotseng. Mme o pepesa sefuba sa hae, a hlatsa lehadima ho sona!
  Eaba oa bina:
  - E se eka Rus e ka tsebahala!
  Augustine le eena o ile a ntša matsoele. O ile a lahlela pulsar ho tloha nineng ea hae e khubelu. A hlatsa lehalima ka menoana e hlobotseng.
  Mme a bina:
  - Phakoe ea pele ke Lenin, phakoe oa bobeli ke Stalin!
  'Me joale Svetlana o hlasela. Joalo ka pulsar e tla lahlela ka ntle ka menoana e se nang letho ... E tla pshatla ba fascists. 'Me ka mor'a moo ho hlaha lehalima ho tsoa ho sekareleta sa nipple. 'Me o tla khaola ba bangata ba Manazi.
  Mme o tla bina:
  - Bakeng sa 'Mè le Stalin!
  Oleg Rybachenko o hlasela hape. O rema ma-fascist ka lisabole tsa boselamose 'me o lokolla litopo tsa lehalima ka menoana ea hae e sa roala letho.
  'Me moshanyana oa hoeletsa:
  - Boholo ba naha!
  Natasha, a pshatla Manazi ka lisabole 'me a lahlela li-pulsars tsa hellish ka maoto a hae a sa roala letho, a lla:
  - Re bana ba Satane!
  Mme bubble e bolaeang e ile ea fofa seretheng se se nang letho sa ngoanana. Mme a qhibidisa bohle.
  Zoya le eena o ntse a hlasela. O timetsa bohle ka lisabole. 'Me e tšollela li-Krauts ka lehalima le tukang ho tsoa ho li-nipples tse khubelu. 'Me ka menoana ea hae e hlobotseng o lahlela li-pulsars tsa hellish.
  Ka nako e tšoanang oa rora:
  - Bakeng sa Naha ea Bo-ntate e tšepahalang!
  Augustina le eena o hlasela. 'Me li-nipples tsa hae tsa ruby li sebetsa, li hlatsa likhama tsa lehalima. Mme matsoho a bona a kgaola bahanyetsi ka lisabole. 'Me menoana e se nang letho e lahlela li-pulsars.
  Botle bo tukang bo hoeletsa:
  - Bakeng sa Molimo o Motšo!
  Ebe joale Svetlana o qala ho hlasela. Hape ke ngoanana oa Terminator. Lehalima le li-pulsar li ile tsa fofa ka ntle ho li-nipples tsa fragola. Ba ile ba chesa ntho e "ngoe le e "ngoe e pota-potileng banana. Manazi le bahlabani ba "Muso oa Boraro ba ile ba utloa bohloko ka ho khetheha.
  'Me ngoanana o tla e nka' me a hoeletse:
  - Bakeng sa Great Rus 'ka boeona! Kea loana!
  Moshanyana le banana ba bane ba tsietsing.
  Li tsamaea liphasejeng tsa bethe. Ba felisa li-fascists tsa bona. Ba latela Hitler. Ha e le hantle, morel enoa o ile a khona ho phela lefatšeng lena ka lilemo tse mashome a tšeletseng a metso e supileng. 'Me kahoo li-terminators tse hlano li ile tsa etsa qeto: ho lekane bakeng sa Hitler' me ba tla mo bolaea! Kahoo banana le moshemane baa sisinyeha.
  Oleg o khaola ma-fascists ka lisabole, 'me o lahlela matla ka maoto a hae a sa roala letho,' me oa bina:
  - Khanya ho Rus e kholo!
  Natasha, a sebelisa li-nipples tse khubelu tsa sefuba sa hae, hammoho le ho rema Manazi ka lisabole le ho lahlela pulsar ka menoana e sa roaloang letho, oa hoeletsa:
  - Bakeng sa White Rus '!
  Zoya o ntse a khopisa. O boetse o rema ka lisabole 'me o akhela li-fascists ka li-nipples tse khubelu. 'Me o luma ho eena:
  - Molimo o mosoeu a fe tlholo!
  'Me ka maoto a se nang letho, e tla qala joaloka pulsar.
  'Me ke mona Augustine o ntse a khopisa. Kahoo o halefile ebile o potlakile. Lehalima le lona le na ho tloha lintšing tse khubelu, joalokaha eka le tsoa ho cornucopia. 'Me o timetsa fascists ka lisabole. 'Me ka menoana ea hau e hlobotseng ntho e tukang e tla tsoa.
  Ka mor'a moo hlooho e khubelu e tla bina:
  - Molimo o Motšo o tla fana ka tlholo!
  Le tlhaselong e khahlano le Manazi, Svetlana. O boetse o ba rema ka lisabole. O thunya lehalima ho tsoa lipeneng tsa hae tsa ruby 'me o ntša li-pulsars tse senyang ka maoto a hae a sa roala letho.
  'Me o hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Khanya ho Svarog!
  Ba bahlano ba ferekane, ba phethola litanka, ba senya li-bunkers tsa Manazi, joalo-joalo. O senya bahanyetsi joaloka litsie.
  Oleg o tsietsing. Moshanyana o hlaba joalo ka lisabole. 'Me o fiela maoto a bana ka menoana ea hae. 'Me o tla beha fascists fatše ntle le mathata.
  'Me joale o tla bina:
  - E, Rus e kholo! Ke na le uena!
  Natasha le eena o ntse a khopisa. O timetsa ba fascists. E lahlela pulsars ka maoto a se nang letho. Li-nipples tse sekareleta, lehalima le hlaha ka mokhoa o phoroselang.
  Ebe o bina a le mong:
  - Boholo ba Russia, Svarog ke mesia oa ka!
  Zoya o ntse a khopisa. E boetse e na le lehalima. 'Me li-nipples tsa hae tsa ruby tse sisinyeha joalo ka li-buoys tsa surf ho tsoa ho phallo ea matla.
  'Me menoana e se nang letho e tobetsa maqeba a tukang a pulsars.
  Zoya o hoeletsa:
  - Khanya ho Russia ea bokahohle!
  'Me o tla e nka joaloka serethe se se nang letho 'me a inehele ka tekanyo e khōlō, timetso.
  Mme ke enwa Augustine o ntweng. O boetse o akhela lintho tse senyang le tse bolaeang sera ka menoana ea hae e hlobotseng. 'Me li-nipples tsa hae tse khubelu, tse kang sethunya sa mochine, li hlahisa matla a maholo le tšenyo ho sera. Hlooho ena e khubelu e pola joalo ka Manazi. Ka sebele u tla e rata.
  'Me ho bohloko hakaakang ka serethe se se nang letho!
  'Me e tla puruma:
  - Bakeng sa matla le bohlale ba Molimo oa Black Russian1
  'Me joale Svetlana o hlasela. O boetse o timetsa bo-fascists ka lisabole. 'Me ka li-nipples tse khubelu o hlatsa limpho tsa lefu. Le kamoo a e nkang mme a bina:
  - Khanya ho Rus ea rona e kholo.
  'Me ka serethe sa hae se se nang letho o tla otla sera ka pulsar. Mme o tla nka le ho hlaba ka disabole...
  E, ba bahlano ba tumme haholo ba khaola balebeli ba Hitler. Kannete bana ke banana bao o ba hlokang.
  'Me moshanyana ea nang le eena, Oleg Rybachenko, o motle haholo! 'Me o felisa bo-fascists ka mokhoa o tummeng haholo.
  Enoa ke ngoana oa Terminator.
  Joalo ka ho rema ka lisabole. 'Me o tla nka spin 'me o tla felisa Manazi ka lisabole. 'Me pulsar e lahlela maoto a eona a hlobotseng.
  'Me e tla puruma:
  - Bakeng sa boholo ba Europe!
  'Me mona Natasha o ntse a khopisa. Ho halefa haholo. 'Me e tla boela e lokolle li-pulsars ho tloha li-nipples tsa eona tse khubelu. 'Me o timetsa ba fascists. 'Me ka maoto a se nang letho o lahlela li-pulsars tse joalo tsa polao.
  'Me o puruma a le mong ka holim'a matšoafo a hae:
  - Khanya ho Melimo ea Russia!
  Zoya ka boeena o ntse a khopisa. Mme a bolaya Manazi kaofela ka lisabole. Le ho khaola letlalo la bona ka moropa. Kapa ka ho toba ka sieve. 'Me o tla inehela ho Manazi ka serethe sa hae se sa roala letho. 'Me ho tloha li-nipples tse sekareleta, e tla u qosa ka melapo ea matla. Ha e le hantle, ho utloisa le Manazi bohloko haholo.
  Mme Zoya o hoeletsa a le mong:
  - Bakeng sa Holy Rus '!
  Joale Augustine o ile a ba mafolofolo le ho feta. O ile a boela a hlahisa li-pulsar ka menoana ea hae e hlobotseng. 'Me ho tloha li-nipples tse khubelu ho tšoana le lehalima. 'Me joalokaha eka ho tsoa serethe se se nang letho, pulsar, lehalima le tukang, le tla theoha.
  'Me o tla hoeletsa:
  - Mohau oa Molimo o Motšo o na le rona!
  Mme diabolose ya moriri o mofubedu o tla e nka mme a otle sera.
  'Me mona Svetlana o hlasela. Ngoanana eo e leng palesa feela ea mebala e khanyang.
  E chesa li-fascists ka kholiseho. 'Me ho tloha ho li-nipples tsa ruby e romela ho phatloha ho joalo ha sethunya sa mochine. Hore e mong le e mong a ka chesa bokahohle. 'Me ba e nka' me ba chesa Manazi 'ohle.
  E, ho tla ba thata ho Hitler, kaha matla a joalo a khahlanong le eena.
  Empa Svetlana o ile a hoeletsa:
  - Le lerato la Molimo Lekhooana le ho rona!
  E mehlano e itsamaela ho yona. E senya li-fascists ntle le kutloelo-bohloko. Mme e bontsha tshenyeho ya dihele. Mang kapa mang ea itetang sefuba ho ema tseleng ea banana ba joalo o tla shoa.
  Oleg o tsietsing. Moshanyana o atamela haufi le ofisi ea Hitler. Kamoo a e pshatlang ka bohale ka lisabole. 'Me maoto a se nang letho a ngoana a romela li-pulsars.
  E, ma-fascists a ne a le malimabe, ke ile ka ikopanya le banana le bashanyana ba lebelo joalo.
  Hona joale Natasha o tla lokolla moholi o joalo oa mollo ho tloha ho li-nipples tsa hae tse khubelu. 'Me o chesa li-fascists tse ngata. Ngoanana enoa ke mohatelli oa 'nete.
  Empa mokhoa oa ho hlahisa sebetsa se bolaeang ho mohanyetsi oa hau ka menoana e se nang letho. 'Me o tla u fuck ka ho khetheha.
  Ka mor'a moo, Natasha o ile a lla:
  - Khanya ho USSR!
  Zoya le eena o ntse a khopisa. E tla fana ka molapo o tukang ho tloha li-nipples tsa fragola. Le ho otla bahanyetsi ba hae. 'Me o fana ka queue ka mor'a mokoloko. 'Me ka li-nipples tse khubelu o tla nka le ho thunya sera.
  O tla otla sera ka menoana e hlobotseng.
  Joale o tla bina:
  - Khanya ho Lefatše la rona!
  E latelang tlhaselong ea Augustine. Hape ka ho khopisa ho hlaha. O bolaea bahanyetsi ba hae. 'Me ka li-nipples tse khubelu o lahlela lira tse tukang haholo ho lira tsa hae. Ka sebele ba chesa Manazi molora.
  'Me mohale oa puruma:
  - Bakeng sa tlhōlo e kholo!
  Empa Svetlana o ntse a hlasela. Kahoo o halefile ebile o mabifi. O apesa Ba-Krauts ka maoto a hae a hlobotseng. 'Me ho tloha ho li-nipples tsa fragola, hang ha e lokolloa, ntho e ntle e bolaeang.
  'Me o tla nka fascists' me a ba chesa likoto.
  Ngoanana a e nka, a puruma:
  - Bakeng sa melimo e matla, ea Russia!
  Ba bahlano ba ile ba e nka 'me ba phunyeletsa ofising ea Fuhrer. Hitler o tsofetse. Ho ile ha hlaha moriri o moputsoa, 'me matheba a hlaha phatleng. Monna e mokgutshwane. A itihela ka mangole ka pel"a banana le moshanyana.
  Natasha o ile a mo sutumetsa ka leoto le le mali, 'me a hoeletsa:
  - Aka ntja!
  Hitler a mo aka ka tshabo...
  Zoya o ile a boela a qobella Fuhrer ho mo aka serethe se se nang letho. Hitler o ile a kokobetsoa.
  Eaba o aka sole ea Augustine e se nang letho, e mahoashe. O ile a lla a khotsofetse.
  Svetlana le eena o ile a tlameha ho mo aka leoto le sa roala letho. Eaba banana ba Fuhrer ba mo tšoara ka matsoho le maoto. Eitse ha ba e hula, ba e tabola dikoto tse nne.
  "Me Hitler o ile a shoa ka lebaka la ho tšoha habohloko ka la 9 Phato, 1956.
  Puso ea senokoane se seholo ka ho fetisisa mehleng eohle, se ileng sa hapa lefatše lohle, se felile.
  Mohlahlami oa mohatelli e moholo le ea tšollang mali e ne e le Schellenberg, ea ileng a nka sebaka sa Himmler. "Me bara ba Hitler ba nang le bokhoni ka ho fetisisa, ba ileng ba fumanoa ka ho inlisoa ka maiketsetso, ho ile ha phatlalatsoa hore ke mojalefa oa molao.
  Empa ... Ntoa ea matla e ile ea qala, Schellenberg e ile ea lihuoa ke Mainstein 'me ho ile ha e-ba le ntoa ea mali.
  
  LIHELE TERMINATOR CLIP
  E mong oa litsebi tsa Jeremane nakong ea selemo ea mashome a mane a metso e 'meli o ile a fumana hore Majeremane a sebelisa sekoahelo sa pampiri ea tšepe e sa hloekang litokomaneng tsa maiketsetso, ha Marussia a sebelisa tšepe e bonolo feela. Eaba o tlaleha sena ho balaoli ba phahameng.
  Ka mor'a moo, nuance ena e ile ea nkoa, 'me baemeli ba Jeremane ba qala ho hlōleha hangata.
  'Me ka lebaka leo, Fritz o ile a senola merero ea ho hlasela ka mahlakoreng a haufi le Stalingrad. Mme mabotho a boela a ipopa. Ha tlhaselo e qala ka la 19 November, Red Army e ile ea tobana le tšireletso e matla haholo. Ho feta moo, letsatsing la tlhaselo eo boemo ba leholimo bo ile ba fetoha bo sa fofeng, 'me sena se ile sa holofatsa sefofane le ho fokotsa phello ea lithunya tsa lithunya.
  Joale Majeremane a ne a ka tsoela pele, empa ntoa e ile ea nka nako e fetang khoeli ntle le katleho e kholo bakeng sa Lebotho le Lefubelu.
  Le Afrika, lintho li ile tsa tsamaea ka tsela e fapaneng hanyane. Rommel o ile a fumana lithuso tse ling tse tsoang Europe, 'me a khona ho etsa ntho e makatsang khahlanong le Maamerika. Ho ile ha haptjoa masole a Amerika a fetang likete tse lekholo le mashome a mahlano a sa koetlisoang hantle le a se nang boiphihlelo. 'Me mabotho a Rommel a boetse a hapa Algeria le Morocco.
  Ka mor'a moo United States e ile ea kopa tumellano ea khotso le Wehrmacht. Ba nka monyetla oa ho ikhula ha Amerika ntoeng, Majeremane a matlafatsa Rommel le ho feta mme a hlola Brithani Libya le Egepeta. Ka nako e ts'oanang, nakong ea mariha, Majeremane a ile a phephetsa litlhaselo tsa Red Army haufi le Leningrad le boiteko bo bocha ba ho hlasela haufi le Stalingrad, le ka tsela ea Rzhev-Sychov. Selemo se ile sa feta hanyenyane. Kaha e ile ea hlōleha ho finyella katleho bakeng sa USSR nakong ea mariha, e ile ea bokella matla. Mme Majeremane a ne a hatela pele Afrika le Middle East. E hapiloe ka mor'a ho oa ha Egepeta, Iraq le Kuwait. Karolo e 'ngoe ea Syria e ne e hapiloe ke Türkiye. E ileng ea kena ntoeng le Brithani.
  Lehlabuleng ho ne ho boetse ho e-na le khutso karolong e ka bochabela. Manazi a ile a hatela pele Sudan, mme a fetela Iran le Middle East. Ke feela ka August moo masole a Stalin a ileng a leka ho tsoela pele Stalingrad. Empa hape ba ile ba khomarela tšireletso e thata ea Jeremane.
  Panther, e neng e e-na le likanono tsa ho phunya lihlomo, tse nepahetseng le tse tukang ka potlako, e ile ea sebetsa hantle haholo lintoeng tsa ho itšireletsa.
  Majeremane a ile a qeta selemo kaofela sa mashome a mane a metso e meraro a le bochabela ho ts'ireletso. Khabareng, ba ile ba hapa Afrika 'me ka mor'a hore Iran e kene India, e kopane le Majapane.
  Mariha, Red Army hoo e ka bang ha ea ka ea tsoela pele. Stalin o ile a hlahloba menyetla ea khotso. Mme Majeremane a ile a sila likolone tsa Manyesemane. Churchill o ile a kula, 'me a ikutloa a sa sireletseha, o ile a etsa qeto ea ho phethela tumellano le Majeremane ka mor'a ho lahleheloa ke likolone. Sena se ile sa fa ba fascists letsoho la mahala ka bochabela.
  'Me ka May 1944, Wehrmacht o ile a qala ho hlasela ka tsela ea Leoatle la Caspian.
  "Panthers" -2 le "Tigers" -2 ba ile ba kenya letsoho lintoeng. Mechine ena e ne e bontša matla a eona, empa ntho e ka sehloohong e ne e le sefofane sa jet, se neng se se na se lekanang. Haholo-holo ME-262 le XE-162.
  "Me Maarabia a mangata, Maafrika, le Maindia a ile a thaotheloa sesoleng se tsamaeang ka maoto. Ba hloella pele joalo ka furu ea likanono.
  Hantle-ntle, ha re eeng ntoeng!
  Sera, se lahlelang litopo, se ile sa phunyeletsa Leoatleng la Caspian, 'me sa latola Caucasus ka mobu. Le mabotho a Turks le Rommel le bona ba ile ba hlasela ho tloha boroa.
  Bohlasoa bo felletseng...
  Wehrmacht e ile ea qala likarohano tse fetang makholo a mararo, boholo e le ba tsoang kantle ho naha, nakong ea tlhaselo eo. Mme o ile a fumana katleho e kgolo.
  Le hoja Red Army e ile ea loana ka matla.
  Haholo-holo banana ba bane, Natasha, Zoya, Augustina le Svetlana.
  Ka ho khetheha ba ile ba potlakela ho akhela limpho tsa lefu ka maoto a sa roala letho ho sera.
  Empa esita le baloi ba bane ba sebete le ba batle ba ile ba fetoha, ka kakaretso, ba se na matla.
  Caucasus e ile ea haptjoa ka ho feletseng nakong ea lehlabula. Nakong ea hoetla, Fritz e ile ea boela ea hapa Saratov le Kuibyshev, ho tloha ka boroa. Hape le Uralsk, Guryev mme a atamela Orenburg.
  Mariha ba ile ba emisa. Ho bile le khutso ea nakoana. Ke Orenburg feela ho ne ho e-na le lintoa. 'Me motse ona o ile oa boela oa fetoha tšōmo. Ba hopola mehla ea Emelyan Pugachev ho eona.
  The Fuhrer o ile a leka ka nako e itseng ho buisana ka khotso ea ho qetela le USA le Brithani. Eaba ba ntšetsa pele ntoa le Japane. Le hoja ntle le katleho. Masamurai a leoatleng a ile a hlōla litlhōlo tse 'maloa.
  Nakong ea selemo ka 1945, ka la 20 April, Operation Kremlin e ile ea qala, ka tlhaselo ea Moscow.
  Ntoa e ile ea qhoma ka sehlōhō haholo. Majeremane a ile a huleloa lintoeng tse tšollang mali. Masole a Soviet a ile a loana ka mokhoa o matla. Leha ho le joalo, ka mor'a likhoeli tse tharo tsa lintoa tse manganga, ho sebelisa lifofane tsa jet le litanka tsa morao-rao tsa "E", Majeremane a pota-potile Moscow. Ka litsela tse ling, ba ile ba khona ho nka Tambov, Penza, Ulyanovsk le ho finyella tsoelo-pele ho Ufa.
  Ka August, Ryazan e ile ea oa, 'me lekhalo le Moscow le ile la eketseha le ho feta.
  Stalin o ne a fana ka khotso maemong afe kapa afe. The Fuhrer e hlokomolohile sena. Empa Moscow e ile ea tšoarella ho fihlela ka December, ha qetellong e nkoa.
  Fritz e ile ea boela ea hapa Gorky le Kazan qetellong ea selemo.
  Ka mor'a khefu ea mariha ka May 1946, ba ha Kraut ba ile ba fallela Urals. Ntoa e ne e se e se matla hakaalo. Bajenerale ba bangata ba ile ba eka le ho inehela ntle le ho loana. 'Me Stalin ka boeena o ile a tšoaroa ke stroke' me o ne a sa itokisetsa ntoa.
  Ka mor'a ho hapa Sverdlovsk, 'muso oa USSR o ile oa fallela Novosibirsk.
  Empa lebotho la Wehrmacht le ile la latela lirethe tsa bona.
  Pele selemo se fela, metse e meholo e ile ea haptjoa. Ka mor'a ho nka Novosibirsk ka sefefo, Stalin o ile a lumela ho inehela e le phapanyetsano bakeng sa tšireletso ea botho.
  "Me kapele Japane le United States li ile tsa phethela tumellano ea khotso. Qetellong Brithani le Amerika li ile tsa hlokomela melemo eohle ea Wehrmacht.
  Hitler, ha a hapa libaka tse ngata, o ile a theha 'muso oa hae oa bokolone, hammoho le Majapane.
  Empa o ne a se na nako e telele ea ho busa. Ka la 20 April, 1957, banana ba baloi ba ile ba etsa qeto ea ho etsa opereishene khahlanong le Fuhrer. Sebaka sa bolulo sa mohatelli ea seng a le lilemong tse bohareng se ile sa hlaseloa ke baloi ba bane.
  Bahlabani ba apereng li-bikini ba tšoere lisabole tsa boselamose matsohong a bona 'me ba akhela lehalima le li-pulsar ka maoto a bona.
  Natasha o ile a matha leloala, a khaola ma-fascists 'me a lahlela bolo ea matla ka menoana ea maoto a hae a se nang letho, a hoeletsa:
  - Khanya ho Naha ea Bo-Ntate!
  Zoya o ile a khaola ka lisabole tsa hae tsa boselamose. O ile a hahola limpa tsa Manazi mme a ngolla twitter:
  - Ho ea fihla meeling e mecha!
  'Me ka menoana ea hae e hlobotseng o tla lokolla pulsar.
  Joale Augustine oa hlasela. O boetse o tsamaisa leloala ka lisabole tsa boselamose. Joale o lahlela ntho e bolaeang ka maoto a hae a sa roala letho.
  Ka mor'a moo harepa e khubelu e re:
  - Bakeng sa Molimo o Motšo!
  E latelang tlhaselong ke Svetlana. O boetse o seha joaloka lisabole 'me o lokolla lehalima ka menoana ea hae e sa roala letho, a khaola ka har'a ba fascists.
  Joale Natasha o tsoela pele, a otla balebeli ba Hitler 'me a hoeletsa:
  - 'Me ke tla khaola li-fascists tsohle ka leseli!
  'Me ka maoto a se nang letho, joalo ka ngoanana, pulsar,' me e lahlela.
  Mme ke mona ho tla Zoya tlhaselong eo. Mokhoa oa ho ohla lisabole le ho khaola nama. O tla lokolla lehalima ka menoana e hlobotseng.
  Joale o tla hoeletsa:
  - Ke ngoanana e moholo!
  E latelang tlhaselong ea Augustine. O boetse oa bilika ... 'Me o lihile likhalima tse' maloa sefubeng sa hae. 'Me pulsar e tla lahlela maoto a eona a hlobotseng ebe e hoeletsa:
  - Ke mohlabani ea hloahloa!
  'Me moriri oa hae o mofubelu o fofa joalo ka banner ea proletarian.
  'Me mona Svetlana o hlasela.
  Marumo a hae a ohla, "me maoto a hae a sa roala letho a hasanya matla, "me lehalima le fofa le tsoa mokhubung oa hae.
  Ngoanana o tla bina:
  - Re tla ratha drakone ebe re timetsa Fuhrer!
  Natasha o boetse o tsokotsa lisabole tsa hae holim'a ntho e nyonyehang 'me o khaola ma-fascists. "Me maoto a hae a sa roala letho a akhela metsu e bolaeang.
  'Me lekese le khannoa ke balebeli ba Hitler.
  'Me ngoanana o bina a le mong:
  - Ke mohlabani ea timetsang,
  Mme terminator e kholo ...
  Arola athomo hang-hang,
  'Me hlooho khahlanong le lerako!
  Zoya, ha a ntse a khopisa, o ile a e nka 'me a e lahlela ka menoana ea hae e hlobotseng, ntho e ileng ea phethola marulelo.
  Le kamoo a binang kateng:
  - Khanya ho libaka tsa cosmic!
  Mme hape lisabole tsa hae li ile tsa poma lira likotoana le likotoana tsa nama e tabohileng.
  Mme mona motsamaong wa Augustine. Kamoo a polang bo-fascists kateng. 'Me likotoana tsa nama e mali li fofa ka mahlakoreng 'ohle.
  Le ngoanana ea sa roaloang letho leoto le eena o tla jeoa ke sefuba le lekhapetla.
  - Ke botle bo boholo! Seo bohle ba se ratang!
  'Me mona Svetlana o ntse a tsamaea. E tla boela e lokolle lehalima mokhubung. 'Me pulsar e tla lahlela fascists fatše ka leoto le se nang letho. Mme lisabole tsa hae, hantle, ke babolai feela.
  Joale ngoanana oa lla:
  - Khanya ho Naha ea Bo-Ntate!
  Natasha o ferekane haholo. E hlasela Ba-Krauts. O a li pshatla "me o akhela lipululana tse tukang ka lirethe tsa hae.
  Ebe o bina a le mong:
  - Khanya ho lehae la rona!
  Mme le yena a lahlela ngata ya matla mokhubung wa hae.
  Zoya o matha leloala ka lisabole. E fokotsa sehlopha sa bo-fascists. Ebe joale o e lahlela ho sera joalo ka menoana e hlobotseng. Ebile o hasanya bahanyetsi ka nqa tsohle.
  Joale o tla bina:
  - Khanya ho tsars tsa Russia!
  Augustine ke enoa a hlasetsoe ka thata. Chops bahanyetsi. Mme ebe leoto la hae le se nang letho le tla akhela lehadima ... Mme pulsar e tla fofa hotswa mokhubung wa hae o hlobotseng. Le ho hasanya balebedi ba Hitler.
  Ka mor'a moo ngoanana ea moriri o mofubelu o ile a bina:
  - U ke ke ua lebella mohau ho 'na!
  Svetlana le eena o ntse a khopisa ... O rema bahanyetsi ba hae mme o ba timetsa. E lahlela letolo ho tloha mokhubung. 'Me menoana ea hau e hlobotseng e phatsima ke matla a phallang.
  Mme o tla bina a le mong:
  - Khanya e kholo ho 'na,
  Ke pholile ho feta tšoene!
  Natasha le eena o ntse a khopisa ... Joalo ka ha a hlaba ka lisabole. Ka maoto a sa roala letho, o tla hlahisa polao. Mme mona ho tla tladi e tswang mokhubung.
  Ka mor'a moo ngoanana eo oa lla:
  - Bakeng sa khanya ea Ntate!
  Zoya o tsamaea kamora moo. E boetse e senya lira. O hlatsa lehalima ka mor'a molomo oa hae. E lahlela matla a tsoang mokhubung. 'Me o luma ho eena:
  - Ke 'mampoli oa ho akhela!
  Mme o ohla maoto a hae a hlobotseng.
  E latelang Augustine ka ho khopisa. O otla ma-fascists ka lisabole 'me a li khaola ka lettuce e nyenyane. 'Me o lahlela maoto a hae a sa roala letho joaloka pulsar. Esita le lehalima tse peli tse tsoang mokhubung ... 'Me li-fascists tse leshome le metso e' meli li ile tsa halikisoa hang-hang!
  Mohlabani o tla bina:
  - Lebitsong la 'Mè ea Ratehang!
  'Me hape ka maoto a sa roala letho ho tšoana le ho otloa ke pulsar!
  Ebe joale Svetlana o qala ho hlasela. Ena ke mofuta oa ngoanana ea ke keng a pholile. Mohlabani enoa o tla e nka 'me a lahlele lehalima ka maoto a hae a sa roala letho. 'Me lipululana tsa timetso li tla fofa ho tsoa mokhubung. 'Me sena ke tsela eo mohlabani a hoeletsang ka eona:
  - Ho ile ha hlaka ho 'na hore sethopo se na le chisel!
  Natasha o ntse a tsamaea. E ile ea pota-pota 'me ba-fascists ba leshome le metso e' meli ba ile ba khaoloa. 'Me ngoanana a lokolla sehlahisoa sa timetso ka menoana ea hae e se nang letho. Ho tloha mokhubung ho ne ho e-na le lehalima, 'me a bina:
  - Morena oa ka oa ka ho sa feleng, morena e moholo ka ho fetisisa lefatšeng!
  Mme pulsar e ile ea fofa ho tloha seretheng se se nang letho sa ngoanana.
  Zoya o ile a tsoela pele ho tsamaea. O ile a nka lisabole 'me a khaola. O ile a pshatla lira tsa hae 'me a bonya ka mahlo a safire. 'Me ho tloha mokhubung tšiea ea matla. 'Me ka maoto a se nang letho li-pulsars tsa pheliso.
  Mme o tla bina jwang:
  - Ke tla ba 'mampoli!
  Mme ebe motsamaong wa Augustine ... Disabole tsa hae eka lelwala. O itšeha ntle le tikatiko. 'Me ho tloha mokhubung, ho fofa metsu e bohale e entsoeng ka mollo oa boselamose. 'Me maoto a sa roala letho a ngoanana a fana ka limpho tse joalo tsa timetso.
  Mme hlooho e kgubedu ka boyona e a rora:
  - Papali e kholo!
  Svetlana le eena ha se mpho. O ile a e nka "me ka maoto a hae a sa roala letho a lahlela likotoana tsa khalase e pshatlehileng. 'Me li-fascists tse peli li ile tsa shoa. Le kamoo e tla thunya mola oohle ho tloha mokhubung. 'Me o tla khaola li-fascists tsohle ntle le mathata.
  Mme ka ho panya o re:
  - Ke toro e kholo!
  Natasha o tla fetola leloala le tharo ka lisabole tsa boselamose. O tla e nka "me a lahlele limpho ka menoana e sa roaloang letho. 'Me ka serethe sa hae se se nang letho, ea tukang o tla fana ka lipululana tse seng kae ...
  'Me ho tloha mokhubung ho na le ho phalla hohle ha lehalima.
  Joale o tla bina:
  - sabole ea laser,
  O batla ho khaola lira tsa hae!
  Zoya o ntse a khopisa. Mme lisabole tsa hae ehlile ke liboro tsa daemane. 'Me ba pshatla li-Krauts joalo ka khetla ea liponto tse lekholo. Empa ha ba nka maoto a sa roala letho a ngoanana "me ba lahlela ntho e tšollang mali.
  Mme yaba e nka sebaka mme ya phatloha.
  Zoya o ile a lla:
  - Re bahlabani ba bacha!
  Mme Augustine ke enwa a ntse a tsamaya. Kamoo o remang dira tsa wona kateng. 'Me marumo a lisabole a bolaea bohle.
  'Me ka maoto a se nang letho, limpho tse fapa-fapaneng tsa lefu li fofa.
  Mme Augustine o ile a bina:
  - Lehalima la ka le halalelang!
  Mme mollo o tswa molomong wa hae!
  'Me mona Svetlana o ntse a tsamaea. Hape ho tšoana le ha a lokolotse mpho ea matla a polao mokhubung oa hae.
  Eaba ngoanana o bina:
  - Ke 'mampoli ea phethahetseng!
  Mme a nka maoto a hae a sa roala letho mme a romela pulsar. Mme mollo wa dihele wa fofela mmetsong wa hae. 'Me joale serethe se se nang letho se ile sa fetoha li-bubble.
  'Me ho tsoa mokhubung ho tsoa lehalima le bolaeang le le bolaeang.
  Natasha le eena o ne a sebelisa lisabole. O ile a khaola li-fascists tse ngata. Le kamoo e tla lokolloa mokhubung joaloka lehalima. 'Me o tla tlotsa balebeli ba Fuhrer ka likotoana tse nyane.
  Ka mor'a moo o tla bina:
  - Bakeng sa Naha ea Bo-Ntate le Tokoloho ho isa bofelong!
  'Me ho tla theoha ntho e bolaeang ka ho feletseng ho tloha menoaneng ea hao e hlobotseng.
  Zoya, a hlasela lira, a ntša meno, a puruma:
  - Basebetsi ba hlaha! Senya sera!
  'Me o tla boela a lahle sena ka maoto a hae a sa roala letho. 'Me ho phatloha ho joalo ha polao ho ne ho tsoa mokhubung.
  Ngoanana eo o ile a hoeletsa:
  - Mahlong a maholo!
  Eaba Augustine le eena o falla. O ne a boetse a phatsima ka mahlo a emeralde. Mme bongata ba dikgadima bo wela mokhubung wa hae. Mme a phatlola menwana ya hae e hlobotseng ho sera.
  Mme a hlatha ka lisabole tsa hae, a howa:
  - Ke molelele ho feta libapali tsohle tsa lefatše!
  Ebe joale Svetlana oa hlasela. Kahoo o pola le ho khaola bohle. 'Me ke ngoanana ea pholileng le ea ratang ho bapala. Ho boetse ho na le sethunya sa mochini se phatlohang se tsoang mokhubung. 'Me o liha li-fascists tse ngata. 'Me maoto a sa roala letho a hlatsa maqeba a joalo a matla melapong.
  Mohlabani o ile a bina:
  - Sepheo se haufi!
  Le ho bokella matla a ho lahlela!
  Qetellong, ba bane ba ile ba kena ka ofising ea Hitler. A bolaea balebeli bohle ba hae. 'Me mohatelli oa pele ka boeena o ile a ntšoa ka tlas'a bethe.
  Hitler o ile a ngola:
  - Ke tla fana ka Poland!
  Natasha o ile a botsa ka ho phoqa:
  Kapa mohlomong Caucasus?
  The Fuhrer e ile ea lla:
  - E, bonyane Caucasus tse peli, u se ke ua bolaea!
  Banana ba araba ka tumellano:
  - Aka maoto a rona!
  Hitler, a bobola, ha a qeta ho ba lilemo li mashome a tšeletseng a metso e robeli, a khasa ka mangole 'me a aka lirethe tse se nang letho, tse chitja tsa banana. Ba ile ba bososela mme ba tsheha.
  The Fuhrer o ile a aka sole ea ngoanana e mong le e mong e lerōle le e nang le mali ka makhetlo a mararo.
  Ka mor'a moo, Natasha o ile a tšoara letsoho le letona la Hitler ka menoana e se nang letho, Zoya a tšoara letsoho le letšehali la Hitler, hape le leoto le sa roala letho. Augustina le Svetlana ba ile ba tšoara Fuhrer maqaqailaneng ka menoana ea bona e hlobotseng.
  Ka mor'a moo banana ba tla hula senokoane se seholo ka ho fetisisa mehleng eohle le lichaba ka mahlakoreng 'ohle,' me ba mo nke, ba mo harole.
  "Me matsoho a Hitler le maoto a ile a khaoloa, "me ho tšoha ha bohloko, "musi oa drakone a shoela hona moo.
  Boiphetetso boo bo ile ba fumana "molai le "molai e moholo ka ho fetisisa historing ea lefatše.
  Mona ke moo pale ea tšōmo e fellang teng, le hoja lefatšeng lena e se e le ntho ea sebele e tšosang, 'me e entsoe hantle ho ba mametseng!
  
  
  MOLOI MAHALA HITLER
  Ka 1941, Hitler, ka mor'a ho hapa sehlekehleke sa Kreta, o ile a fetola maikutlo a hae mabapi le ho ea USSR. Taba ea hore Stalin ha aa ka a hlasela Jeremane nakong ea tlhaselo ea Yugoslavia e ile ea kholisa Fuhrer hore ho ne ho se na merero ea ho mo hlasela ho tloha bochabela.
  Ho phaella moo, litemoso li ile tsa fana ka maikutlo a hore ho ke ke ha e-ba le tlhōlo e bonolo ka bochabela, 'me ho ne ho le molemo ho se ee moo.
  Fritz e ile ea matlafatsa sehlopha sa Rommel "me ea khona ho susumetsa Turkey hore e lumelle masole ho kena Bochabela bo Hare. Mabrithani a ile a hloloa ka ho felletseng Egepeta, mme a lelekoa Iraq le Middle East. Kapele Franco o ile a lumela ho hapa Gibraltar.
  Ka mor'a moo, Majeremane ha aa ka a hlola a fetisetsa mabotho ho Afrika, 'me a fetela Bochabela bo Hare.
  India e oele. 'Me joale, ntle le mathata, Black Continent e ile ea haptjoa ka likhoeli tse tšeletseng feela. "Me sehlohlolo e bile tlhaselo ea Brithani le ho lula ha masole motseng o moholo ka November 1942.
  Ka libeke tse peli Engelane e ne e oele. 'Me qetellong ba ha Krauts ba ile ba fumana sebaka se ka bochabela sa hemisphere.
  Empa ntoa le United States e ne e ntse e tsoela pele. 'Me e ile ea hula ka lebaka la bohōle ba leoatle le mathata a ho tsamaisa mabotho.
  Ka ho sebelisa mehloli ea Afrika, likarolo tse kholo tsa Asia le Australia, Majeremane a haha sesole se seholo sa metsing. Bona, hammoho le Japane, ba loana ntoa e tsamaeang ka tlas"a metsi.
  Lilemo tse mashome a mane a metso e meraro le mashome a mane a metso e mene li ile tsa qeta lintoeng leoatleng. Iceland le Greenland li ile tsa haptjoa. 'Me ka 1945, e se e ntse e e-na le litanka tsa "E" letoto, Majeremane a ile a fihla Canada 'me a tsepamisa mabotho a bona Argentina.
  Ena e ne e le merero ea bona. Le hoja ho hloka puisano ho ile ha etsa hore ho be thata ho hlasela United States.
  Empa ka September, boholo ba Canada bo ile ba haptjoa.
  Mabotho a Jeremane le Majapane ka bobeli a ile a kena libakeng tse ka leboea tsa United States.
  Empa joale ba ha Fritze ba ile ba kopana le banana ba bane.
  Monica, Leah, Gertrude le Angelina.
  Botle ba bane ba ile ba kena ntoeng. Monica, Leah, Gertrude ke blondes, 'me Angelina ke hlooho e khubelu.
  'Me banana ba ke ba timetse lebotho le leholo la Reich ea Boraro.
  Ba ithunya ka lithunya tsa mochini.
  Mona Monica o akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho 'me oa bina:
  - Khanya ho matla a ka! E mong le e mong o ne a hlorile!
  Leia o fana ka monyetla. Hape, o heletsa lira ka ho phatloha ha mollo, 'me o lla ka holim'a matšoafo a hae.
  - Lebotho la ka le matla!
  'Me ka leoto la hae le hlobotseng o akhela mpho ea lefu.
  Angelina ea molelo kapa ea moriri o mofubelu o qala mpho ea lefu ka menoana ea hae e hlobotseng le ho lla:
  - Tlhōlo ea ka!
  Hape o fana ka monyetla!
  Ebe Gertrude o raha mpho ea lefu ka leoto la hae le sa roala letho, 'me o bokolla ka mokhoa o thibang litsebe:
  - Ke 'mampoli!
  Mme o tla boela a phatlohe ka polao.
  Monica o thunya sehlopha sa bo-fascist hape mme a bina:
  - Khanya ho lefatše la ka!
  'Me ka menoana ea hae e hlobotseng o akhela mpho ea polao ea lefu, o pshatla bahanyetsi ba hae.
  Leia le eena oa chesa. Ke ngoanana ea bohale haholo. 'Me maoto a sa roala letho a tšoana le ho akhela liqhomane ho sera.
  'Me ngoanana a puruma:
  - Ke mohlabani ea matla oa USA!
  Ka mor'a moo, Angelina oa thunya. O e etsa ka nepo haholo. 'Me mpho ea 'molai e fofa ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng.
  'Me ngoanana e motle oa puruma:
  - Ke tla ba 'mampoli oa lefatše ka ho felletseng!
  'Me mohlabani o tla bontša leleme la hae le lelelele hakaakang!
  Eaba Gertrude o leka. 'Me hape joalo ka ha queue e fana. 'Me joale o tla lahlela mpho ea lefu ka menoana e hlobotseng.
  'Me o hasanya bahanyetsi bohle ka makumane a nama.
  Kahoo banana ba bane ba sebetsa ka mafolofolo. Ho hlakile hore khatello ea lebotho la lira e ea fela.
  Le hoja che, litanka tse tšosang li hlaha, letoto la E. Hantle, banana ba ba emetse.
  Monica o akhela seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho 'me oa honotha:
  - Re tla loana sebakeng!
  Mme ho tloha seretheng sa hae se sa rwala letho mpho ya lefu ya fofela seboko sa E-50. Koloi ena e ile ea senyeha 'me ea ema.
  Mohlabani oa hooa:
  - Super!
  E latelang ke Leia ntoeng. Hape o sa roala lieta, joalo ka ho akhela mpho ea lefu. Halakanya sera. 'Me tanka e ile ea e-ba thata.
  'Me mohale oa puruma:
  - Ke ngoanana ea apereng bikini!
  Ka mor'a moo, Angelina oa loana. O boetse o lahlela grenade ho E-75 ka leoto le se nang letho, 'me vampire ea Jeremane e thatafalloa.
  Mme mohlabani o tla lla:
  - Ke 'na ea tla bontša super class!
  Mme Gertrude oa loana. Hape ke mohlabani ea sa tsebeng mohau kapa pelaelo.
  Bontle o ne a e tsaya a bo a tsietsa:
  - Khahlano e kholo!
  Mme seqhomane sa polao sa fofa ho tloha leotong le sa roala letho.
  Monika oa thunya hape 'me oa honotha:
  - Aerobatics le basebetsi!
  Setho sa hae se se nang letho le sona se tla nka "me ho tla tšoloha molapo oa lefu. 'Me o tla hahola lira tsohle.
  Ka mor'a moo, mohlabani oa lla:
  - Ke ngoanana ea khabane!
  'Me Leia ke mohale oa sebele ntoeng. 'Me o tla otla lira tsa hae. Ka leoto la hae le sa roaloang letho o tla akhela seqhomane, a nke letšoele la lira, a li qhetsole. Ebe oa hooa:
  - Ke 'na ngoanana eo e leng Superman!
  'Me ntoeng, Angelina, le eena ka leoto la hae le sa roala letho, o lahlela mpho ea lefu. O tla rusolla sera likoto, a bine:
  - Ke lihele tsa modemona!
  Mme o tla otla sera ka ho phatloha ha mollo.
  Empa Gertrude o ka har'a bolo ea maikutlo. O ithunya ntle le mokete kapa leeme. 'Me o tla e nka, a hlahise mpho ea timetso ka menoana e hlobotseng, 'me a pshatle lira tsa hae. Na see sea loana?
  Banana ba bane ba ile ba loana joaloka liqhomane kapa mangeloi. Empa ho na le moeli ho tsohle. Eaba bahlabani ba khutlela morao ...
  Hoetla le mariha a 1945 li ile tsa feta lintoeng tse manganga. Mabotho a ne a sa lekane. Litanka tsa E-Series tsa Majeremane li matla haholo ho feta li-Shermans esita le li-Pershings tse nyenyane. 'Me sefofane sa jet ha se na se lekanang ho hang. 'Me esita le li-disco li ile tsa qala ho hlaha, li sa khone ho hlaseloa ke libetsa leha e le life tse nyenyane.
  Kahoo United States e ntse e haptjoa butle-butle ke mefuta e sa tšoaneng ea likarohano tsa linaha tse ling tsa Third Reich.
  Boholo ba Amerika bo tletse nakong ea hoetla le mariha. Hape le merusu e ka boroa ho United States, le ho eka balaoli ba nang le metso ea Majeremane. Hape le bophahamo bo sa tsitsang ba lithunya tse ncha tsa mochini, esita le litanka tse ka tlas'a lefatše tsa Wehrmacht.
  "Me nakong ea selemo ka "Mesa 1946, ka mor"a hore mokhopi oa "Muso oa Boraro o pota-pote "me o hape Washington le New York, United States e ile ea inehela.
  Kahoo, leqephe le leng la ntoa le ile la phetoa.
  Empa ka May 1947, ntoa e "ngoe e ile ea qala, lekhetlong lena e le ea Japane.
  'Me letšolo khahlanong le USSR le ile la chechisoa hape.
  Hona joale banana ba bane ba tsoang USA ha baa ka ba tela 'me ba boetse ba loana le sera.
  Lehlabula la 1947 le mocheso, bahlabani ka li-bikinis. 'Me ba itoanela.
  Monica o akhela seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho 'me oa honotha:
  - Ke terminator!
  Mme o fana ka monyetla.
  Leia le eena oa thunya, 'me o e etsa ka nepo. Hape, maoto a hae a sa roala letho a ntse a lahlela ho hong. 'Me ba senya.
  'Me ngoanana oa hoeletsa:
  - Loana le li-aerobatics!
  Ka mor'a moo, Angelina oa chesa. Senya bahanyetsi. O ba kokota ka bongata. 'Me menoana ea hae e hlobotseng e boetse e lahlela ntho e bolaeang ka sehlōhō.
  Mohlabani oa hoeletsa:
  - Ke setho sa tšepe!
  'Me Gertrude oa ithunya 'me o rema lira tsa hae. Ka mor'a moo o lahlela mpho ea lefu ka leoto la hae le sa roala letho 'me oa honotha:
  - Lihlooho tsa sesole, le lipalo!
  Mme hape o tla nka bohle mme a ba pome ho fihlela bohlanyang!
  E, bane ba loana. Empa matla ha a lekane. Litanka tse ncha tsa letoto la E-50 U, sebopeho se teteaneng, bophahamo ba limithara tse ka tlase ho tse peli, le lihlomo tsa mahlakoreng tse 170, limilimithara tse 250 tsa phatla, le boima ba lithane tse mashome a tšeletseng a metso e mehlano tse nang le enjene ea 1800 horsepower.
  Majapane a ke ke a hanyetsa sena. Hape khahlanong le ME-462, eo, ntle le mokete leha e le ofe, e senyang lifofane tsohle tsa lira tse kang koloboks.
  'Me ho fapana le hoo, ho boetse ho na le li-discs tse fofang. Mme ba roba tsohle.
  Ka bokhutšoanyane, ka likhoeli tse tšeletseng, Japane e ile ea hlōloa ka ho feletseng "me likolone tsohle tsa eona tsa haptjoa.
  Ho lokile, ke sona se etsahetseng. Haufinyane Fuhrer o ile a hapa linaha tsohle tsa lefats'e ntle le USSR.
  Ho fihlela joale ntho e 'ngoe le e' ngoe e bile le khotso kapa khotso. Empa Stalin o ile a shoa, 'me Nikita Khrushchev a nka matla. 'Me likamano le 'Muso oa Boraro li ile tsa boela tsa rarahana.
  Re sa bue ka hore USSR e ne e ntse e etsa libetsa tsa nyutlelie. Le Khonkerese ea Mashome a Mabeli le eona e ile ea etsahala, e nyatsa leano le fetileng.
  'Me ka la 22 June, 1956, Reich ea Boraro, ka litaelo tsa Hitler ea seng a ntse a le lilemong tse bohareng, empa a le mabifi haholo, e ile ea qala tlhaselo. Lebotho la hae le ne le lebeletse tlhōlo e potlakileng, empa o ne a letetsoe ke ntho e sa lebelloang!
  Hase banana ba bane feela ba Amerika, empa le baloi ba bane ba Russia ba ile ba kena ntoeng khahlanong le makhotla a Wehrmacht. 'Me ho na le sehlopha sohle sa banana ba makala a fapaneng a sesole,' me kaofela ke baloi!
  
  NAPOLEON MORA-MOR'A ALEXANDER PELE
  Napoleon ha aa ka a ea Russia, 'me ka kakaretso o ile a nyala khaitseli e nyenyane ea Alexander the First. Sena se ile sa etsa hore ho be le liphetoho tse itseng historing.
  Pele, Tsarist Russia e ile ea loana le Austria 'me ea hapa Galicia. Ea bobeli, Fora e ile ea hlophisa Italy, 'me ea kenya mora oa Napoleon le khosatsana ea Russia moo.
  Eaba Russia le Fora li hapa le ho arola Turkey.
  Joale, ka boiteko bo kopanetsoeng, Brithani e ile ea haptjoa. Likolone tsa Spain li ile tsa qetella li fetohile Mafora, joaloka boholo ba Afrika. Joale India le Iran li ne li tšoarehile!
  Kamora lefu la Alexander oa Pele le ho koeteloa ha Constantine, ho ile ha e-ba le phetohelo, 'me Cesare oa Roma ea lilemo li leshome le metso e mene Napoleon II o ile a phahamisetsoa teroneng ea Russia. 'Me ka mor'a lefu la Napoleon ka 1836, Napoleon II e ile ea e-ba' musi oa Fora le Europe eohle le likolone tse ngata.
  Ho ile ha hlaha "muso o le mong o moholohali "me oa tsoela pele ho hōla. Hamorao Napoleon II o ile a hapa Chaena le Indochina le Afrika eohle. Le Australia le Canada. Mme a hlokahala ka 1879 a le dilemo tse ka bang mashome a tsheletseng a metso e robedi.
  Joale Napoleon III o ile a nka terone. O ne a boetse a batla ho loana. Empa lefatšeng lohle, ke sebaka sa United States feela se ileng sa sala se sa haptjoa ho tloha Fora!
  'Me Napoleon III o ile a qala ntoa le Amerika ka 1890. Naha ea ho qetela eo e neng e se thepa ea Fora.
  "Me lebotho le leholo la masole a limilione tse hlano le tsoang lefatšeng lohle le ile la kena sebakeng sa US.
  Matla a ne a tla be a sa lekane. Empa Maamerika a ile a loantša Napoleon III ka matla haholo.
  Haholo-holo banana ba bane: Monica, Leah, Gertrude, Anna! 'Me ba loana joalo ka bo-cobra le bahale.
  Monica o ile a ratha li-discs tsa tšepe tse bohale ka lisabole le menoana e se nang letho. Le ho phunya bahanyetsi.
  Mme mohlabani a bina:
  - Khanya ho Amerika!
  Leia le yena a lwana le makgotla a baditjhaba ka disabole, mme a letsa molodi ka matla;
  - Khanya ho naha e ntle ka ho fetisisa lefatšeng!
  'Me le eena o ile a qala ntho ea polao ka maoto a hae a sa roala letho.
  Gertrude o ile a loana le lebotho le leholo, hape le maoto a sa roala letho, a akhela linale tse bohale haholo, 'me a otla lira.
  Eaba ngoanana o lla:
  - Ke mohlabani oa sehlopha se joalo se setle haholo!
  Anna le eena o ile a loana, a akhela limpho tsa polao ka maoto a hae a sa roala letho.
  Mme a hoeletsa:
  - Re na le likatleho tse kholo!
  Empa ho sa tsotellehe hore na bane ba ile ba loana ka thata hakae, esita le ka bohale, mabotho a phahameng a Mafora a ile a "na a ba hlōla.
  Banana ba ile ba tšoaroa. Ha ba le moo ba ile ba hlobolisoa "me ba hlokofatsoa ka sehlōhō. Ba sotha matsoho holim'a rake, ba ba otla ka sephali le terata e chesang. Ba tšhuma masolo a bona ka mollo gomme ba tlotša tšhipi e fišago diretheng tša bona. Empa banana bao ha baa ka ba hlokomela puso e ncha ea Napoleon III.
  Ka mor"a moo ba ile ba isoa mosebetsing, ba batla ba hlobotse, likoring. 'Me Amerika ea fetoha profinse e ncha ea Fora.
  Ha Napoleon III a hlokahala ka 1903 a le lilemo li mashome a tšeletseng a metso e robeli, Napoleon IV e ile ea e-ba moemphera. Ho fihla ha hae ho ile ha tšoaea puso e ncha. Ho matlafatsa mosebetsi oa paramente, le ho fokotsa tšusumetso ea bahlomphehi. Butle-butle "muso oa lefatše lohle o ile oa fetoha oa demokrasi.
  Mme ka 1917, motho wa pele o ile a fofela sebakeng. Kahoo ho ile ha bula mehla ea bonohe ba linaleli.
  Ka 1922, batho ba ile ba fofa ho ea khoeling. 'Me ka 1933 ho Mars. "Me ka 1950 ba ne ba se ba etetse lipolanete tsohle tsa Solar System. Empa ka 2000, sefofane sa pele sa linaleli se ile sa qala, leeto lohle la sebaka. Ena ke AI feela ka lebaka la lenyalo le le leng la Napoleon Bonaparte le khosatsana ea Russia.
  Hore na qetello ea batho bohle e itšetlehile ka monyetla o monyenyane hakae.
  
  LIPUISANO MAHALA
  TLHOKOMELO
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba fallela Siberia lekholong la leshome le metso e supileng la lilemo, moo ba ileng ba kena ntoeng le 'Muso oa Chaena tlas'a taolo ea lesika la Manchu. Basele ba sa shoeng ba fetola tsela ea histori, eseng Chaena feela.
  Ntoa e kupa joaloka leholiotsoana
  Moshanyana o loana le lebotho le leholo...
  Re ile ra khaola har'a moholi o tukang
  Le hoja ka linako tse ling ho le thata haholo!
  
  Sera se matla haholo;
  Hoa tla lerata le sa khaotseng...
  Tlas'a makukuno a lifolakha tse khibidu tse kganyang;
  Empa kea kholoa re tla hlola ntoa ka Mots'eanong!
  
  Se nahane hore re ka hlola,
  Re bahlabani ba baholo ba tsoang ho Molimo...
  'Me e ke ke ea sitisoa, ke tseba khoele ea bophelo;
  Le hoja ka linako tse ling e ka ba thata haholo!
  
  Tseba boholo ba Russia ka sena:
  Nkholoe, Motherland ke ea bohlokoa ho feta eng kapa eng ...
  'Me ho tla ba le ntlo e matla haholo ea Serussia,
  Mme otla fascist e mpe sefahlehong!
  
  Se ke oa e kholoa, Horde e ke ke ea roba Rus ',
  Seo ha se u khumame ...
  Loana ntle le boithibo, u se ke ua tšoha,
  Lebitsong la moloko o mocha!
  
  Bakeng sa ntlo ea Russia, bakeng sa furu ea hae,
  Re tla loana ka thata...
  Toro e sa feleng e tla phethahala,
  Ha u mohlabani ea nang le moea oa clown!
  
  Ke uena mona, moshanyana ea hlapanyang ho tšepahala ho Ntate,
  Eba mohlabani oa Svarog e kholo ...
  Che, u ke ke ua haha thabo maling,
  Ha ho se na Molimo ka pelong ea Jesu!
  
  Re ka fumana mekhoa e mecha,
  Boholo ba naha e ntseng e thunya...
  'Me u bolaee phoofolo ea tonanahali e mahlo a bug,
  E le hore haufinyane polanete e tla fetoha paradeise!
  . KHAOLO No. 1
  Moshanyana le ngoanana, hammoho le banana ba bane ba baloi, ba ile ba qetella ba le karolong e ka boroa ea Siberia "me ba leleka tlhaselo ea Machaena. E ne e le ntoa e neng e sa tsejoe hakaalo ha Manchus a ne a busa Chaena 'me a ntse a hōla ka mafolofolo libakeng tse fapaneng tsa Asia.
  'Me kahoo ba hlasela Marussia sebakeng sa Tibet. 'Me taba ea sebele ke hore ba khonne ho nka karolo ea tšimo. Ho feta moo, Russia ka nako eo e ne e fokolisitsoe ke lihoai le ntoa ea Cossack ea Stenka Razin. 'Me mabotho a ne a tla lokela ho fetisetsoa libakeng tse telele haholo.
  Empa moshanyana le ngoanana ea sa shoeng, le banana ba bane ba Terminator ba ile ba tla ho thusa qhobosheane ea Russia.
  Lebotho le leholo la Machaena le ile la hlasela qhobosheane ea Russia e neng e sa tsoa hahoa. Mme ho hlakile hore mabotho a ne a sa lekane.
  Ho na le Marussia a sekete feela, le Machaena a likete tse makholo a mabeli. 'Me ho ne ho bonahala eka ho hang ho ne ho se monyetla oa ho hanyetsa.
  Empa bahlabani ba lihlopha tse tšeletseng ba itokiselitse ho loana.
  Oleg Rybachenko leboteng. Moshanyana ea sa shoeng, ea ka bang lilemo tse leshome le metso e 'meli, o akhela linale ka menoana e hlobotseng. 'Me e otla Machaena a tsoetseng pele. Dozen hang.
  Margarita o akhela linale ka menoana ea hae e hlobotseng. Ngoanana o senya bahanyetsi ba hae mme o squeaks:
  - Matla a ka a maholo!
  Mme o lwana ka sebete.
  Natasha o boetse o lahlela boomerang e matla ka menoana ea hae e se nang letho. Kamoo e hatakelang bahanyetsi le ho squeaks:
  - Ka lebitso la khanya e kholo!
  Joale Zoya o qhekella Machaena ka lisabole, 'me ka nako e ts'oanang o lahlela linale ka chefo ka maoto a hae a sa roala letho. Mme o a binela:
  - Ka boholo ba Rus ',
  Re ka pholosa bohle!
  Mme hape lisabole li oela ho bahanyetsi. 'Me haeba ba etsa ho rema, joale ho se mohau leha e le efe.
  Empa ha Aurora a qala ho senya le ho lahlela li-boomerang ka menoana e se nang letho, e ne e le timetso e felletseng. Mme Machaena a bolailweng a wela tlasa dikotlo tsa diabolose e mofubedu.
  'Me ngoanana a puruma:
  - Ke tla silakanya le ho hahola lintho tsohle likoto!
  O tla nka le ho hlaba ka lisabole tse peli!
  Mme disc e bohale le e hlabang e fofa ho tloha seretheng sa hae se hlobotseng. Ka kakaretso enoa ke ngoanana oa lefu le felletseng.
  'Me ke enoa Svetlana ntoeng ea makhaola-khang. A re hlokofatse Machaena "me re a khaole likotoana tse nyenyane ka lisabole.
  Ngoanana enoa o ile a ohla serurubele, "me bahlabani ba supileng ba "Muso oa Leholimo ba ile ba qhekelloa ho fihlela ba e-shoa.
  'Me joale linale tse bohale, tse chefo li fofa ho tloha menoaneng e se nang letho. Mme ba otla Machaena.
  Oleg Rybachenko o loana le bahlabani ba mosehla. lisabole tsa hae li benya joaloka propeller.
  Moshanyana o bina ka cheseho:
  - Ke tla ba 'mampoli ea matla ka ho fetisisa lefatšeng,
  Re tla hlola Amerika, China!
  'Me hape moshemane o lahlela lipapali tse bohale ka menoana e se nang letho ea maoto a bana. 'Me Machaena a mabeli a shoeleng a oa hang-hang.
  Ena ke ntoa. Historing ea 'nete, Tsarist Russia ea mehleng ea pele ho Petrine e ile ea lahleheloa ke karolo ea sebaka sa eona. Empa mona li-knights tsa Russia lia loana 'me ha li na ho inehela.
  Oleg Rybachenko oa loana le ho bina:
  - Empa re li-knights tse tletseng moea oa Serussia,
  Baphethahatsi ba kahlolo ba ke ke ba utloa ho bobola ha rōna ho sa utloahaleng!
  'Me hape moshemane o akhela ka bohale haholo,' me ka chefo e matla, e entsoeng ke baloi, linale tse tšesaane haholo!
  Ngoanana Margarita o haufi le eena. 'Me maoto a hae a boetse a lahlela linale tse joalo tse bolaeang. 'Me matsoho a bona a rema Machaena a hlaselang. Mohale o timetsa bahanyetsi ba hae, o bina;
  - Ke pholile, joalo ka modemona oa linaha tsohle ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Morena oa linaha tsohle!
  Natasha o boetse o khaola Machaena 'me a bina:
  - Ka shoalane mafube a hlaha, re ke ke ra lumella Satane ho hlola!
  'Me linale tsa polao le tsona li fofa maotong a hae a sa roala letho.
  Ka mor'a moo, Zoya o timetsa lira. 'Me maikutlo a matla a maholo a bonahala a tsoa ho ngoanana enoa.
  'Me li-boomerang le linale tse bohale li fofa ho tloha maotong a se nang letho a botle.
  Bahlabani ba lla:
  - Ke toro e kholo e sa roala lieta le botle!
  Hape o tla betsa bahanyetsi ba hae ntho e bolaeang ka ho fetisisa.
  Empa ha Aurora e tsamaisa leloala le ho fokotsa Machaena, joale ena ke mokhoa oa ho timetsa moea.
  'Me joale hlooho e khubelu e lahlela linale tse phunyang ka menoana ea hae e hlobotseng. Mme bahlabani ba mosehla ba shweleng ba wa.
  Empa ha Svetlana a otla. Mme ka nako e ts'oanang, sehlopha sohle sa linale se fofa ho tloha maotong a hae a hlobotseng, a phunyang le ho bolaea bohle.
  Mme bahlabani ba lla:
  - Che, hantle, fascist e tla fumana nickel!
  'Me maoto a hae a sa roala letho a tla boela a akhela machaena setebele sa polao.
  Natasha, a khaola bahlabani ba mosehla ka lisabole, a re:
  - Ho ne ho le bonolo le ho feta le Manazi!
  Svetlana, ha a ntse a matha leloala, o ile a re:
  - 'Me le rona banana ho lula ho le bonolo!
  Aurora o ile a hlahisa mokhoa oa fan mme a honotha:
  - U ke ke ua teneha le 'na ho hang!
  Mme motsu o bolayang o fofa maotong a hae a hlobotseng.
  'Me Zoya oa e nka ebe oa hoeletsa:
  - Ha re maphele, re banana ba khanya e kholo!
  Mme hape ntho e tla fofa e tswa maotong a hae a hlobotseng mme e otle sera.
  Banana bao ba ile ba nka mosebetsi oo ka hloko.
  Qhobosheane ena e batla e le eona feela qhobosheane ea Russia sebakeng seo. Ho na le litoropo tse 'maloa tse ntseng li hahuoa. Ho hotle hore Machaena ha aa ka a kena-kenana le Amur. Empa historing ea sebele, Russia e ile ea lahleheloa ke karolo ea sebaka sa eona. Leloko la borena le mabifi haholo pusong ea Chaena. Leha ho le joalo, banana ke bona ba ka etsang hore lihlopha tsa Lucifer li balehe.
  Oleg Rybachenko o khaola Machaena fatše. 'Me ka nako e tšoanang moshanyana o bina:
  - E tla ba sehlopha se phahameng ka ho fetisisa ...
  Joale boomerang e lahleloang ke leoto le sa roala letho la moshanyana ea fofa 'me ea hoeletsa:
  - Nokoane e tla ratha bohle!
  Margarita o ile a boela a akhela seo e ka bang polao ho sera. O ile a e pshatla likotoana 'me a hoeletsa:
  - Ke toro e sa roala lieta le botle bo boholo!
  'Me leoto la hae le lahlela li-wild discs.
  E latelang ntoeng ke Natasha. Hape o akhela ho hong ho sera ho arolang bahanyetsi ba hae.
  Mme o e etsa ka bohlale bo boholo.
  'Me maoto a hae a sa roala letho a lahla linale tse bolaeang.
  E latelang ke Zoya ntoeng. Hape o lahlela mefuta e fapaneng ea li-swastika le boomerang ho sera.
  Le ho rema sera.
  Ka mor'a moo o re:
  - Khanya ho morena ea molemo!
  Empa Aurora e ntoeng. O boetse o felisa lira tse tsoang Chaena. 'Me haeba e ka akhela, e tla akhela ka matla a bolaeang.
  'Me ka nako e tšoanang o tla bina:
  - E, ka lebitso la Lefatše la Russia!
  'Me liqoso tsa polao le tsona li hasana ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  Svetlana le eena ha a lumelle sera. Mme ho tloha maotong a hae a hlobotseng ntho e fofang e tlisang lefu le totobetseng.
  'Me mohlabani oa bina:
  - Ha ho mohla re tla inehela! Mathata a ke ke a tla ho Rus '!
  Hape Machaena a tla khopeha. 'Me o tla e rema ntle le mokete.
  Bahlabani ba tšeletseng le bahlabani ba otla ka matla. Mme o rema sera mme o ba lahlela ka maoto a sa roala letho.
  Oleg Rybachenko, a khaola Machaena, a bina:
  - Mohlabani oa linaleli, lenaka la hau le letsa lefeela -
  Naha ea heno e hole ka khanya e belaetsang...
  Malakabe a ntoa a thothomela pakeng tsa mela -
  Papaling ea lehlakore le le leng ntle le melao!
  'Me boomerang e' ngoe e fofa maotong a sa roala letho a moshanyana, e khaola melala ea Machaena a mangata.
  Moshanyana, joalokaha re bona, ke mohlabani.
  Mme Margarita le eena o ntoeng. 'Me ke kamoo maoto a hae a se nang letho a sebetsang kateng. O felisa lira ntle le pelaelo ka tsela e pholileng haholo.
  Mme lisabole tsa hae li joaloka lipolao.
  Mohlabani oa lla:
  - Ho ke ho be le kganya!
  Natasha le eena o chesa ka maoto a sa roala letho 'me o akhela ntho e bolaeang. 'Me ka nako e ts'oanang o rema ka lisabole ka mafolofolo.
  Ka nako e tšoanang e lla:
  - Baeti ba ka ke basebetsi ba mmuso!
  E latelang ntoeng ke Zoya. Hape ke diabolosi oa boemo bo phahameng ka ho fetisisa ba timetso. Mokhoa oa ho hula serurubele ka lisabole. 'Me joale o tla e nka' me a lahlele lintho tse senyang ka maoto a hae a sa roala letho.
  Ka mor'a moo oa bokolla:
  - Lebotho lea thaba - le hatela pele!
  'Me mola oohle oa ho rema oa Machaena oa oela.
  Ngoanana o bina a le mong:
  - Zoya o rata ho bolaea! Oh, Zoya enoa!
  Mona ho tla Aurora tlhaselong e potlakileng. Kapa ka ho toba, tšireletso e matla. 'Me ka thuso ea maoto a se nang letho o liha lira.
  'Me ka nako e tšoanang e lla. 'Me ha litšepe tsa hae li feta joaloka likhaba tsa ho lema, Machaena a 30 a tla taboha likoto!
  Mme Aurora o lla:
  - Li-chords tse monate, folakha ea Russia e motlotlo haholo!
  'Me joale serethe sa hae se sa roala letho se otla molaoli oa Machaena selelung. O tla e nka mme a wele.
  Zoya o mabifi ntoeng. O rema lira tsa hae, 'me oa hooa:
  - Re tla belaela le ho bolaea bohle!
  'Me lithipa tse joalo li fofa ho tloha maotong a sa roala letho.
  Svetlana le eena ha a lahle mang kapa mang. + Mme o senya baba ba gagwe jaaka bojang jo bo remang. Machaena a oa.
  Ngoanana oa lla:
  - Lehlanya la nale! Tsoa ka jareteng!
  Oleg Rybachenko o tla khaola sehlopha sa bahlabani ba mosehla ka lichapo tsa lisabole tsa hae. Mme ka maoto a hae a hlobotseng o tla lahlela naledi mme a hoeletse:
  - Lebotho la ka ke le matla ka ho fetisisa!
  Moshanyana oa Terminator o bonoa tlhōrōng ea ho timetsa lira. 'Me o sebetsa ka cheseho e kholo.
  'Me mpho e' ngoe ea lefu e fofa ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng. Le kamoo e sithabetsang Machaena a hloa lerako.
  Bahlabani ba mosehla ke batho ba chesehang ka ho feteletseng. Ho ne ho se ho ntse ho tletse litopo. 'Me ba tsoela pele ho hloa le ho hloa le ho hloa!
  Empa moshanyana le ngoanana ke mohlala feela oa matla a ho bolaea. 'Me ha li chop, liphatsa tsa mali li fofa ka mahlakoreng 'ohle le hole haholo.
  Oleg Rybachenko o ile a bina:
  - Mosebetsi oa heroism o tlotlisoa,
  Re bahlōli ba lipolanete!
  Margarita, ngoanana enoa ea sa tsitsang o ile a bina:
  - Ha re na ho ema nakoana.
  Ho utloahala mohoo o sa utloahaleng oa motho e mong!
  Hape le linale tse senyang le tse bolaeang li fofa ho tloha maotong a sa roala letho a ngoanana. Ho otla Machaena joalo ka mangata a koro. E, ngoanana ea bitsoang Margarita ke moetsi oa sebele.
  Natasha, ha a khaola Machaena, a bina:
  - 'Me ngoanana, a pshatla ba mosehla, o ne a nahana
  hore ho molemo ho phela, le hore bophelo bo ne bo le monate!
  Ka mor'a moo, linale li fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  Zoya o ile a tšoara leloala ka li-sabers tsa hae 'me a hoeletsa:
  - Ke tla bolaea lira tsohle tsa ka, 'me u nkholoe, ha ke soasoe!
  'Me maoto a mohlabani a ile a hlahisa linaleli tse' maloa.
  Mme botle ba bina:
  - Ketso ea ntoa - Ke otlile dime!
  Aurora, a khaola ntle le maikutlo a sa hlokahaleng, o itse:
  - Katleho e kholo e re emetse! Nkholoe, ha e pholile!
  'Me joalo ka maoto a se nang letho, se bolaeang se tla qala.
  Ebe e lla:
  - Ke cobra e mali!
  Svetlana ha a hauhele Machaena. 'Me e ba timetsa joalokaha eka ke bohloa. Mme ka nako e tshwanang o a bina:
  - Litšila ha li na mokhoa,
  Tlosa maoto a hao kapele!
  'Me joale limpho tse bolaeang li fofa ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng hape. Mosali ea pholileng joalo!
  Mme hape o a rora:
  - Ho tla ba le tlhōlo ea rona ntoeng e halalelang!
  Oleg Rybachenko o ntse a sebetsa le ho feta. 'Me o chops ka matsoho a mabeli,' me a ba a nka phala molomong oa hae 'me a tšoela Machaena ka linale. E senya lira 'me e ikotla sefuba ka eona.
  - Ena ke tlholo ea rona -
  Lebelo le felletseng ka pele le ho atamela!
  'Me hape moshanyana oa terminator oa rema. Mme ka nako e tshwanang o tla tela se bolayang ntle le ho qenehela.
  Margarita le eena o ntoeng. Ngoanana ea tsielehileng. 'Me haeba a hlahisa boomerang ka leoto la hae le sa roala letho, joale sena ha se ka tlase ho leshome le metso e' meli la Machaena a rekiloeng.
  Ka mor'a moo ngoanana o tla bina:
  - Oh, helikopta ea ka e kholo,
  Hantle, pelo ea ka e bina ka thabo!
  'Me naleli e bolaeang e fofa ho tloha serethe se se nang letho sa ngoanana. E, bona ke botle ba li-aerobatics tse phahameng ka ho fetisisa. Mme lefu le jala ka ho le letona le ho le letshehadi.
  Natasha o boetse o felisa Machaena ka litsela tsohle.
  Mme ka nako e tshwanang o a bina:
  - Tshwara, tsubella, tsubella...
  Oliver o fumane Twist!
  'Me mpho e bolaeang e fofa maotong a hae a sa roala letho.
  Kahoo Zoya o ile a ikgohomosa ... A e nka mme a tshwela sera ho tswa ho phapu. Eaba o qhekella leloala ka lisabole tsa hae. Eaba maoto a hae a hlobotse a nka 'me a qala pontšo ea lihele ea lefu.
  Mme Machaena a wa. E ne eka ba hlakotsoe ke lelakabe.
  'Me mona Aurora o ntoeng. Hape ngoanana ea potlakileng. Le lefu le lefubedu, le lehlasedi le tukang la dihele. Mme o tla e nka mme a qale ho e poma.
  Che, ha ho letho le ka thibelang sena.
  Leha tanka ea Tweba.
  Kahoo Aurora o kokotela Machaena. E ntle haholo ebile e na le matšoao a bohlanya le sabole.
  'Me lisabole tsa harepa tse khubelu li ke ke tsa emisa, eseng ka motsotsoana.
  Ka nako e ts'oanang, Aurora oa squeak:
  - Naha ea ka ke Naha ea Bokomonisi!
  Le ho tloha maotong a hae a hlobotseng, joalo ka ntho e bolaeang haholo e fofang kantle.
  Hape ngoanana o imme.
  Eaba Aurora o hopola kamoo a hlileng a loanang le "Mouse" ho e 'ngoe ea lipale tse ling. Eaba lilekane li phethela tumellano le Reich ea Boraro, 'me ba nka monyetla oa ho haella ha libomo, Majeremane a ile a qala Maus tlhahiso.
  E, litanka tsena li ne li tsamaea hantle joaloka liphoofolo. 'Me tsoelo-pele ea bona e ne e le mpe.
  Empa eseng bakeng sa banana ba Terminator. Ba ile ba loantša Manazi ba khobile matšoafo le ka potlako ka nako e tšoanang.
  Mme ba bontsha mme wa Kuzma! Mme bahlabani ba lwana ka sebete.
  'Me hona joale Aurora e moriri o mofubelu e seha ka lisabole. 'Me o tla rema lira fatše joaloka molemi.
  Ebe e lla:
  - Ke bolaea bohle!
  Svetlana le eena ha a lihlong ntoeng. Machaena a ntse a felisoa. 'Me ka nako e tšoanang, ka maoto a sa roala letho, o lahlela se jalang lefu.
  'Me ka nako e tšoanang o hoeletsa:
  - Bravado ea cosmic -
  Ho tla ba le serenade e kholo!
  'Me u shebe lira ka leihlo!
  Ka mor'a moo o tla tšoela ka har'a tube!
  Ebe Oleg Rybachenko o tla qhalana. 'Me re se ke ra lahlela lisebelisoa feela, empa hape le boomerangs ho Machaena ka maoto a rona.
  Ke kamoo moshemane ea mathang ka potlako a ileng a tšoaroa kateng.
  Mme ka nako e tshwanang o a bina:
  - Lira li ke ke tsa re thibela,
  Haeba re fokola, re thuse!
  Mme o seke wa matha, o seke wa matha...
  Haeba feela e sa fetele pele!
  Mme Oleg o letsa molodi.
  'Me Margarita o ile a e nka' me ka menoana ea hae e sa roaloang letho a lahlela ntho e senyang le e bolaeang. 'Me ka nako e tšoanang o ile a bina:
  - Ona e tla ba molaetsa oa cobra!
  'Me ngoanana o tla tsikitlanya le ho lla!
  Natasha le eena ha a na monyebe ntoeng. O ile a e nka 'me a lahlela swastika e bohale ka menoana ea hae. O ile a phunyeletsa bongata ba Machaena 'me a hoeletsa:
  - Bakeng sa 'Mè oa ka!
  'Me joale ho na le Zoya ntoeng. Hape o qosa lira tsa hae ka maoto a sa roala letho.
  Le ho lla ka meno a hlobotseng:
  - Ke mohlabani ea joalo, ka 'nete ke mohatelli!
  Ka mor"a moo ngoanana a hlatha ka lisabole. Mme o lla ka hodimo ho matshwafo a hae.
  - Banza!
  Ho bonahala eka ngoanana a ke ke a khaotsa ho loana. 'Me o tla khaola ntle le li-antimoni tse sa hlokahaleng.
  Aurora le eona e tla nka pheliso. O senya Machaena, ntle le ho phoqa leha e le hofe. 'Me bahlabani ba mosehla ba oa, joalokaha eka ba tabohile ka halofo.
  'Me ngoanana ea moriri o mofubelu oa hoeletsa:
  - Lelakabe la bokomonisi le holim'a lefatše!
  O tla boela a e nke, a e hlabe ka lisabole tse peli. 'Me joale e tšoela ka ntle ho tube. Mme o tla otla sera.
  E, Aurora e ntle ebile e phethahetse ka boeona.
  Le hoja Svetlana e se mpe le ho feta. Mme hape o file Machaena ho shapuoa le polao ea tlhaho.
  'Me maoto a hae a hlobotseng a lahlela limpho tsa timetso ho bahlabani ba mosehla. E, bohle ba e etsa ka leqhubu le phahameng.
  Svetlana oa lla:
  - Ntoa e tla ba ea mali, e halalelang le e lokileng!
  Mme ntho e nngwe ya mmolai ya tswa leotong la hae a sa rwala letho hape. "Me ho ea ka Machaena, o tla u otla hakaakang!
  Basetsana ba ne ba tsamaela ditsela tsa bone tota. Ebile ha ba ntebelle le hanyenyane. Bana ke basali - basali ho basali bohle!
  Oleg Rybachenko o kotsing e kholo. Ba se ba bolaile Machaena a likete-kete. Tlhaselo ea bahlabani ba "muso ona o mosehla e fokotsehile.
  Oleg o ile a ngola:
  - Tekanyo e phahameng ka ho fetisisa ea tlhōlo!
  Margarita o ile a e nka eaba o lahlela ntho e bolaeang le e bohale ho feta lehare ka menoana ea hae feela.
  Eaba ngoanana o bina:
  - Re hanela lifefo,
  Hobane"ng, hona hobane"ng?
  Ho phela lefatšeng ntle le lintho tse makatsang -
  Ha ho khonehe ho mang kapa mang!
  Margarita o ile a tšoela Machaena ka phaephe e phatlohileng eaba o tsoela pele:
  - E ka ba lehlohonolo kapa ho hloleha,
  Le ho tlola holimo le tlase!
  Ka tsela ena feela, eseng ka tsela e 'ngoe -
  Ka tsela ena feela, eseng ka tsela e 'ngoe ...
  Bophelo bo makatsang!
  Makala! Makala!
  Bophelo bo makatsang!
  Makala! Makala!
  Bophelo bo makatsang!
  'Me feela holimo - eseng millimeter fatše!
  Ngoanana a bontša moea oa ntoa.
  Natasha le eena ke sehlohlolong sa ntoa. Ho tšoana le ha ho foqoha seretse se chesang. Le ho akhela linale ka menoana ea hae e hlobotseng. Otla bahanyetsi. Le ho siea litopo ho tsoa ho bona.
  Ka mor'a moo, ngoanana o ile a bina ka meno a hlatsoitsoeng:
  - Re li-terminators tse joalo, joalo ka liroboto tsa litoro, le botle bo boholo!
  'Me joale ngoanana o seha ka lisabole. 'Me e tla senya batho ba bangata.
  Zoya le eena o bohareng ba ntoa. Oa loana, o harola meno, oa puruma.
  - Ha ho motho ea tla re thibela!
  'Me maotong a hae a sa roala letho disk e ile ea hohola Machaena. E kgaolang melala e mengata. Mme makgotla a mmuso wa lehodimo a bipetsa.
  'Me banana ba ntse ba hatella le ho feta.
  Mona ke kamoo Aurora e tla qala ntho e sehang tšepe. O tla rema lihlooho tse ngata tse entseng litutulu. Mme o tla tlola, a fofele, a e nke, a purume;
  - Lebitso la ka ke feisi ea ka!
  'Me hape o tsokotsa li-saber tse peli,' me o hahola mala ho tsoa ho Machaena. Empa ka nako e ts'oanang, u se ke ua hlajoa ke lihlong ho hang.
  'Me maoto a hae a hlobotseng a hlahisa li-boomerang tse bolaeang. E leng lihlooho tse khaoloang fatše ka mekhahlelo.
  Ka mor'a moo mohlabani ea moriri o mofubelu oa lla:
  - Re ke ke ra ba ka har'a cable!
  E se eka ho ka ba le thabo Lefatšeng!
  'Me o tla nka ho feta ho tswa ho tube ka molomo oa hae o sekareleta le mathe. 'Me bahlabani ba' muso oa leholimo ba tla oela joaloka pholileng ka phofo.
  Kahoo Svetlana o ile a bontša ntoeng ...
  O ile a tshela bahanyetsi ba hae ka metsi a belang. Mme ba tjheleng ba tla e nka mme ba hoeletse haholo.
  Svetlana o ile a lla:
  - Tlhabo ea ka!
  'Me ka leoto la hae le se nang letho o tla lahlela li-boomerang tse peli. E tla fokotsa bongata ba Machaena.
  Le ho pepeta litopo tse ngata.
  Ena ke tsela eo bastards e sebetsang ka eona.
  'Me ba itšeha 'muso oa Chaena bakeng sa bona, ntle le mokete o sa hlokahaleng. Che, ba bile ba na le masene a khethehileng.
  Hona joale palo ea Machaena a bolailoeng e se e le mashome a likete. 'Me banana ba ithabisa le ho qhoma joalo ka libolo.
  Oleg Rybachenko o boetse o bontša li-aerobatics tse pholileng ka ho fetisisa tseo u ka li nahanang.
  'Me moshanyana o ratha ka lisabole tse peli hoo matsoho le maoto le lihlooho li fofang ka mahlakoreng 'ohle.
  Oleg o hoeletsa:
  - Ho tla ba le, ke lumela tlhōlo ea rona ea makhaola-khang!
  Margarita, ka leoto la hae le se nang letho, a akhela lerata le senyang, o ile a tiisa:
  - E, ho tla ba joalo!
  'Me tse tšeletseng kaofela li ile tsa qala ho chop le ho feta ka mafolofolo.
  . KHAOLO No. 2.
  Kamora hore lebotho lohle la Machaena la likete tse makholo a mabeli le timetsoe, bahlabani ba tšeletseng ba ile ba fetela botebong ba 'Muso oa Leholimo. E le ho thibela Machaena ho khutlela metseng ea Russia e Siberia.
  Kahoo bahlabani ba ile ba hlasela bahlabani ba mosehla motseng o moholo o haufi.
  Oleg Rybachenko, a khaola bahlabani ba mosehla mme a tsoka lisabole ka bobeli, a hoeletsa:
  - Joalo ka tsars tsa Russia!
  Mme dinale tse bohale tsa fofela maotong a hae a hlobotseng. Bahlabani ba Machaena ba ile ba otloa.
  Margarita, a khaola bahlabani ba mosehla ka lisabole, a e nka 'me a bina:
  - Joale re etsa nalane!
  'Me ho tloha maotong a hae a hlobotseng linale tsa fofa ho bahlabani ba mosehla.
  E latelang ke Natasha ntoeng. O boetse o akhela limpho tsa lefu le squeals:
  - Bokamoso ke ba rona! Khanya ho Russia e Khōlō!
  'Me leoto la hae le hlobotseng, le hlabang le tla lahla sena ka matla a tšabehang. 'Me o tla khaola Machaena ka makhasi a mali.
  Zoya le eena o hacks ka tsietsi. Mme a pshatla mogenerale wa China ka halofo. Le ho mo khaola masapo.
  Eaba oa bokolla:
  - Bakeng sa tlhōlo ea ka e kholo!
  'Me ka maoto a sa roala letho o tla boela a hlahise mpho ea 'molai. 'Me e tla kokota bahlabani ba bangata ba Machaena.
  Empa ha Aurora e le ntoeng ho tšosa haholo. O khaola masole a Machaena ka halofo 'me a hlahisa limpho tsa polao ka maoto a hae a sa roala letho. 'Me kahoo o timetsa lebotho le mosehla.
  Che, Aurora e hlile e bitsoa moloi ea khubelu. 'Me ha a hlōloe.
  'Me linale tse bolaeang li fofa ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng. Ba otla Machaena 'me ba oela joaloka pholileng ka lehlabathe.
  Aurora o puruma ka holim'a matšoafo a hae:
  - Marussia aa ntseba,
  'Me ba e bitsa e kholo!
  Mme hape botle bo lahlela nale e bolayang. 'Me sera se khokhothetsoe joaloka khukhwane.
  Aurora o ile a makala:
  - U ka lora, empa ho lora motšehare ho hobe!
  'Me hape ngoanana o otla joalo ka boomerang.
  E, hlooho ena e khubelu e ne e ja ho feta ponto ea letsoai litabeng tsa sesole. Haeba e pola, joale e ea pola.
  'Me hape ngoanana ea lebelo le ea bohale o hlasela.
  Ebe joale Svetlana o labalabela ho loana. 'Me kahoo o rema le ho timetsa bohle. Mme lisabole tsa hae di jwaloka lehadima le benyang.
  'Me linale li fofa ho tloha maotong a sa roala letho.
  Ngoanana a rora:
  - Matla a ka a maholo -
  Ho bapala le 'na ho tšoana le ho tloaelana le koena!
  Moshanyana Oleg Rybachenko o ntse a hlasela joalo ka kamehla. Ke mongoose ea lebelo. Chops le ho akhela linaleli ho sera.
  'Me mohlabani e monyenyane oa hoeletsa:
  - Ha re tsoeleng pele ho khopisa,
  Re tla hlola Machaena kaofela!
  Mme jwale moshemane o hlasela.
  'Me ngoanana Margarita, ka thabo e kholo, o senya mabotho a mosehla. 'Me menoana ea hae e hlobotseng e akhela limpho tsa lefu.
  'Me ngoanana a puruma:
  - Tlhōlo e tla ba ea ka!
  'Me hape pula e feletseng ea linale e phalla ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  'Me linale lia bolaea ebile li chefo.
  Margarita o ntse a khopisa. Machaena a thatafalloa haholo khahlanong le eena. 'Me ngoanana ke mothofatso oa tšabo.
  Leha e le mohlabani e motle.
  'Me joale sengoathoana sa lefu se fofela leotong la hae le sa roala letho hape. E otlang dira.
  Natasha o sefofaneng se hlaha. E khaola Machaena likotoana. Le lisabole tsa hae ha li tsebe mohau.
  Mohlabani oa puruma:
  - E tla ba tlhōlo ea rona e kholo!
  'Me linale tse bolaeang haholo le tse kotsi li fofa ho tloha maotong a se nang letho a botle hape.
  Li ama Machaena ka bongata. Hantle, banana ba motle haholo.
  'Me ka ho khopisa ha ba fe mang kapa mang ho feta.
  Empa Zoya ha a tsebe, ha ho na lentsoe. O phunyeletsa ho bahanyetsi ba hae. Mme lisabole tsa hae li joaloka lipolao.
  Zoya o hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Ha ke tsebe mohau - lefu feela!
  'Me maoto a hae a sa roala letho a tla lahlela lintho tseo Machaena a ke keng a li hanela!
  'Me ka tsela e fapaneng, mohlabani o potlakisa motsotso o mong le o mong. Ena ke rink ea skating sebakeng se khopisang.
  Aurora le eena ke ngoanana ea monate joalo. Ha a inehele mme ha a inehele. Mme o atleha nthong tsohle.
  O ile a akhela fene ea tšepe ka menoana ea hae e hlobotseng. O ile a khaola masole a Machaena mme a lla:
  - 'Musong o mofubelu, ho tla ba le mollo o tla futhumatsa polanete eohle!
  'Me hape, ntho e bolaeang ka ho khetheha e fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  'Me mohlabani o boetse o phahame haholo.
  'Me ke enoa Svetlana ntoeng. Ha e khelohe morerong. 'Me o itšeha ka khatello e hlaha. Mme disc e bohale e fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho. E khaolang bahanyetsi ka potlako.
  Svetlana o lla ka khalefo e hlaha:
  - Ke tla le qhetsola kaofela!
  'Me ngoanana enoa o ntse a le tseleng. 'Me maoto a hae a sa roala letho a thothomela haholo.
  Ka mor'a moo, Oleg Rybachenko o labalabela ho loana. Enoa ke moshemane ea tsielehileng oa ho qetela. E akarelletsa matla a maholohali le khatello ea moshanyana ea hlaha.
  'Me joale ngoana o akhela boomerang ka leoto le se nang letho. 'Me bahanyetsi ba ile ba lahleheloa ke lipakane tse peli ka nako e le' ngoe.
  Sena ke 'nete - matla a timetsang.
  Oleg o ile a bina:
  - Mongolo oa ka o bonolo -
  Ha ke rate ho hula katse mohatla!
  Mme lehare la fofa seretheng sa moshanyana, le kamoo le ileng la otla Machaena. Ka sebele ba ile ba lahleheloa ke moea le sebete.
  Oleg o ile a bua ka lerata le leholo:
  - Le ka mohla u se ke ua re che!
  Moshanyana o hlasela ... Eaba o hopola Vladimir Klitschko. Ee, ralitebele enoa a ka be a khutletse lesakaneng. Ke hobane'ng ha u sa e leke? Haeba u ntse u phela hantle, joale Molimo ka boeena o itse u loane!
  Terminator boy ka tlhaselo. O pshatla Machaena 'me a bina:
  Motsoalle e monyane, o be mocha kamehla,
  Se potlakele ho phomola...
  E-ba le thabo, sebete, lerata -
  U tlameha ho loana - kahoo loana!
  Monna ea pholileng -
  E le hore u ka hlola motho e mong le e mong!
  Ke moshanyana ea sa feleng ea nang le moea,
  Seo se tsoala phello!
  Ke moshanyana ea sa feleng moeeng,
  'Me u se ke ua khutlela morao!
  Mohlabani e monyenyane le ngoana oa ka ho sa feleng tlhaselong e matla ho Machaena. O tla iponahatsa ka matla a hae.
  Margarita o boetse o senya bahlabani ba mosehla mme o bina:
  - Ha ho mohla re tla tela!
  Mme o ile a khaola Machaena a mangata, a eketsa ka ho tšeha:
  - Che, le ka mohla u se ke ua kholoa!
  Eaba ngoanana eo a boela a akhela linale tse bohale, tse chefo.
  O mokhatlong o potlakileng le o ikhethang.
  Natasha o potlakile ebile o matla ntoeng, joalo ka Valkyrie. O loana ka sebete. Le ho thunya Machaena fatše.
  O ne a atisa ho loana leholimong. E ne e le mofofisi ea khabane ka ho fetisisa. O ne a boetse a tlameha ho loana sesoleng sa masea.
  Empa joale Natasha o se a nkile Machaena. Mme a re photheng ka kgalefo yohle ya rona.
  'Me li-boomerang le linale li fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho. O pshatla sera.
  Ngoanana oa bina:
  - Empa ke lumela hore letsatsi le chaba,
  Hlakola lefifi la chankana ea chankana!
  Zoya e hlasela Machaena. 'Me e e pshatla ka thata. 'Me maoto a hae a sa roala letho a liha lira a sa khaotse.
  Mohlabani ka motsamao. O tšoana le masumu e qhomang le ho qhoma.
  Ngoanana ea moriri oa khauta oa hoeletsa:
  - Bokamoso ke ba rona,
  Re tšoana le Jedi Knights!
  Mme ebe o tla reteleha mme a o otle.
  E latelang tlhaselong ke Aurora. Ngoanana ea moriri o mofubelu ea hatellang le ea loanang. O ile a tsoela pele ho khopisa, a phahamisa lebelo le ho feta. lisabole tsa hae li tšoana le leloala.
  Botle bo tukang bo ile ba ntša:
  - Ho tla ba le thabo e joalo bakeng sa lefatše lohle!
  Hape ngoanana o kena lebelong le hlaha. Enoa ke molimotsana oa sebele oa ntoa.
  Svetlana le eena oa bina, a qhomela holimo le tlase:
  - Makholo le makholo, sehlopha ka sesole,
  Lihlabani tsa Russia li khaola ka sabole!
  'Me joale menoana ea hae e se nang letho e tla akhela ntho e ke keng ea bonahatsoa ke thebe.
  Ngoanana ke enoa. Mohanyetsi oa 'nete.
  Natasha o lla ka meno a hlobotseng:
  - Ha se hore u nthute!
  Mme o tla lahlela lefu ka leoto le hlobotseng.
  Aurora o lumellana le sena:
  - Ha ho letho le ka re rutang ho hang!
  Bahlabani ba potlakisa metsamao ea bona. Hoo e ka bang motse kaofela o se o tletse litopo. E, Machaena a ile a balehela timetsong. Ho na le batho ba tšeletseng feela, empa ba sebeletsa lebotho lohle.
  Oleg Rybachenko o ile a hopola pale ea e mong oa li-elves. O ile a qetella a le Pusong ea Boraro, "me a khona ho mo kholisa hore a romeloe Luftwaffe.
  Ee, elf, leha e le nyane ka seemo, e lebelo haholo, e matla ka karabelo e ntle haholo. Ka kakaretso, li-elves li phahametse batho ka boemo ba 'mele le lebelo la ho nahana. 'Me hang ha e le sefofaneng, elf, esita le mali a borena, e ikutloa joaloka ntsu ka boeona.
  'Me mohlabani enoa o ile a khona ho thunya lifofane tsa lira tse 538 ka letsatsi la tsoalo la Fuhrer ka la 20 April, 1944, empa eena ka boeena ha aa ka a thunngoa.
  Bakeng sa lifofane tse makholo a mabeli tsa pele, elf e ile ea amohela Knight's Cross of the Iron Cross ka makhasi a eike, lisabole le litaemane. Ba fetang makholo a mararo e se e le Taelo ea Ntsu ea Jeremane e nang le litaemane. Bakeng sa makholo a mane a Knight's Cross of the Iron Cross e nang le oak ea khauta e siea lisabole le litaemane. Le bakeng sa lifofane tse makholo a mahlano tsa sehopotso - Sefapano se Seholo sa Iron Cross. Kahoo, elf o ile a bokella palo ea likhau 'me tabeng ena a otla esita le Hermann Goering 'me a fumana boemo ba mokolonele.
  Le hoja a ile a loana ka sefofaneng e le motho ea ikemetseng.
  Kahoo, le hoja ace e ikhethang joalo e ile ea hlaha Luftwaffe, ha ea ka ea susumetsa tsela ea ntoa haholo. Ha e le hantle, haeba u nka li-aces tse tšeletseng tsa pele tsa Luftwaffe historing ea sebele, li ile tsa thunya lifofane tse fetang sekete le halofo. Joale, see se thusitse Wehrmacht hakae?
  Le hoja ho ka etsahala hore palo ea lifofane tse theohileng e ile ea matlafatsoa ke mashano a Goebbels.
  Batho ba bangata ba ne ba belaela ka matla lipalo tsena.
  Empa ka botšepehi elf e ile ea thunya likoloi tse ngata, 'me ha ea ka ea lahleheloa ke mohlabani a le mong.
  Empa Oleg Rybachenko o ile a kopana le eena mme a botsa:
  - Ke hobane'ng ha u khathatsehile Reich ea Boraro, e nkoang e le matla a bobe?
  Elf o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Hobane ha ho na matla a botle lefatšeng ho hang! Na u nahana hore Stalin le balekane ba hae ke bahalaleli?
  Oleg a bua a bososela:
  - Empa USSR, ka ho thunya lifofane tse ngata hakana, u ne u tla nkoa e le Molimo ka motse-moholo G! Mme ka hona o lokela ho tshwelwa ka mathe le ho rohakwa!
  Elf o ile a bua ka botšepehi:
  - Ka October 1942, ha ke qala ho loanela Reich, phello ea ntoa e ne e e-s"o totobale. U nahana'ng, ha ke na monyetla oa ho ba har'a bahloli?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka botšepehi:
  - Haeba u ka etsa phoso ho USSR, ke nahana hore u tla tšoareloa le ho amoheloa. Bahale le bahlabani ba baholo ba ananeloa hohle!
  Elf e ile ea bososela haholo 'me ea araba:
  - Ke leboha mpho! Empa ha Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e fela, ke tla khutlela polaneteng ea ka ka likhau ... 'Me ha e le hantle ha ke sa tla hlola ke tsotella hore Jeremane e lahlehetsoe. Ntho e ka sehloohong ke hore ke ile ka iponahatsa ke le mohale 'me ka theohela historing ea lifofane joaloka ace e molemo ka ho fetisisa ea nako eohle!
  Oleg Rybachenko o ile a bua ka ho teneha:
  - Ke banna ba bakae ba lokileng ba shoeleng ka lebaka la hau!
  Elf e ile ea lla 'me ea hopola:
  - Ho boetse ho na le Rudel ... Hape ke superman!
  Oleg o ile a ngola:
  - Rudel ... E tšoana le mohale oa buka ea li-comic!
  Elf o ile a honotha:
  - Ke ne ke le 'me ke' me ke tla ba mohlabani! Kahoo ke tla leka ho tlisa palo ea ka ho sekete!
  Oleg Rybachenko o ne a belaela:
  - Na u tla ba le nako? La 9 May, 1945 The Third Reich ea inehela!
  Elf o ile a botsa ka ho qeaqea:
  - A na u ka bolela ka ho hlaka hore na ke neng, hokae le ka nako efe, ka matla afe ao li-Reds le Allies li tla hlasela?
  Oleg o ile a botsa a maketse:
  - Ke hobane'ng ha u hloka see?
  Elf o ile a araba ka botšepehi:
  - Ke batla ho lelefatsa ntoa hanyane ka hanyane hore monate o tšoarelle nako e telele!
  Eaba Oleg o ntša sethunya mme a araba:
  - Nka u thunya, empa nke ke ka e etsa!
  Elf o ile a makala:
  - Hona hobane'ng?
  Oleg Rybachenko o itse:
  - E-re letsoalo la hao le u otle!
  Mme ba arohana...
  Oleg Rybachenko o ne a nahana hore ha aa ka a bolaea elf ena lefeela. O tla thunya lifofane tse kae hape? Ho tla mpe ho be mpe.
  'Me moshanyana a qala boomerang ea lefu ka menoana ea hae e hlobotseng hape.
  Margarita o felisa Machaena ka mafolofolo ntoeng. Maoto a hae a hlobotseng a mo otla ka limpho tse bolaeang ka nepo hoo u hlolloang feela.
  Ngoanana oa sehlopha sa superman.
  'Me mosebetsi oa hae ntoeng o tšoana le oa phoofolo ea liphala.
  Che, ha ho motho ea tla tšosa ngoanana ea joalo, esita le haeba ho na le Machaena a limilione tse likete tse peli.
  Leha ho le joalo, Margarita o lokela ho etsa"ng?
  O sireletsa naha ea habo.
  Oleg Rybachenko, a khaola Machaena, a bina:
  - Ha ho sa na Naha e ntle ea Russia,
  Mo loanele 'me u se ke ua tšoha ...
  Ha ho sa na naha e ntle bokahohleng -
  Bokahohle ke lebone la leseli, Rus'!
  Moshanyana o tla tlola mme a potlake, a raha bohle.
  Natasha le eena oa loana le ho bina:
  Selemo se bolaeang, u kanna oa se nkholoe,
  Kekete le makholo a robong le mashome a robong a metso e robong...
  Khaotsa ho tsamaea ka har'a lipotoloho tse hohelang,
  Diabolosi o tla fetola linaka tsa hae tsa khauta!
  "Me ngoanana eo o boetse o akhela "molai mpho ka maoto a hae a sa roala letho.
  Zoya le eena o ntoeng, o lemetse ebile oa loana. Ngoanana ea mahlahahlaha. Mme ha a hlaba ka lisabole, ntho e nngwe le e nngwe e fofela hole.
  'Me maoto a hae a sa roala letho a ntse a lahlela limpho ka mafolofolo. 'Me ba liha lira tse ngata.
  E, ho hlakile hore Machaena a na le matsatsi a lefifi.
  Aurora e otla ntle le mohau. Le maoto a hae a sa roala letho ke ntho e fetang e bolaeang. Ka kakaretso enoa ke molimotsana oa timetso.
  Mme ho na le batemona ba sekete ho yona.
  Svetlana o otla Machaena ka tjantjello e kholo le ho lla:
  - Bokamoso bo ho
  E le hore re se ke ra ba katse!
  Mme maoto a hae a hlobotseng a tla lahlela ho hong hape, mme dira di tla harolwa.
  Ngoanana ea loanang ke aerobatics ho eena!
  Ha ba se ba tlositse Machaena motseng, ba tšeletseng ba ile ba nka khefu. Hang-hang ba bolaea kolobe ea kolobe "me ba e halika kaofela.
  Ba e seha likoto "me ba qala ho e ja.
  Natasha o ile a ngola:
  - Bahlabani ba Walter Scott ba jele haholo ka nako e le 'ngoe!
  Oleg Rybachenko o ile a tšeha 'me a hopotsoa:
  - Dumas le eena! Ke kamoo Porthos a ileng a ja pheleu kaofela!
  Natasha o ile a tšeha:
  - RAM? Ke hobane'ng ha e se likolobe-moru?
  Oleg o ile a bina a re:
  Beng ka uena bohle ba nyatsehang,
  Rangoane, ke mang ea nkileng kolobe...
  Ha a ne a phela - o ile a ntemosa -
  U ke ke ua nka mosali ho motho ea jang batho!
  Margarita o netefalitse:
  - Ena ke pina e hlaha! Empa ke batla ho hong ho monate!
  Oleg o ile a ngola:
  - Kelello? Sena se setle!
  Mme moshanyana a bina ho hong...
  Empa Aurora o ile a mo kena hanong mme a re:
  - Ha ho hlokahale hore u bine, empa u nke khato.
  Eaba ngoanana o ntša iPhone lebanteng la hae. Oleg o ile a bososela, Natasha a mo fa ea hae mme a etsa tlhahiso:
  - Bapala litanka ka hlooho e khubelu!
  Aurora o ile a lumela:
  - Ke rata papali ena!
  'Me ngoanana ea sebete o ile a qala ho fumana litekanyo.
  Oleg Rybachenko o ile a nka likepe tsa litanka.
  Aurora o ile a lemosa:
  - Tanka e le 'ngoe bakeng sa e le' ngoe! Leka duel!
  Moshanyana o ile a lumela:
  - Sena se nepahetse!
  Oleg o ile a khetha tanka e pholileng ka ho fetisisa ea Soviet ea lilemo tse mashome a mane - IS-7. Koloi e ntle e sa kang ea fetoha koloi ea tlhahiso. O na le tsohle: lihlomo, libetsa le lebelo. Halo ea 'nete!
  Aurora e na le E-75. Koloi e batla e mpefetse. Le lebelo le boima le ho feta, le lebelo le tlase, pokello ea matla, le sethunya se fokolang hanyane. IS-7 e na le limilimithara tse 130 khahlano le 128 bakeng sa E-75. Lihlomo tsa Jeremane mohlomong li tenya, empa sena se lefelloa ke moepa o moholo oa IS-7. Mme mahlakore a Fritz a phahame ... Ke nnete kaofela, empa ...
  Aurora e fetisetsa E-75 ho ea boemong ba M ... 'Me koloi e ntlafala. 'Me enjene e matla haholoanyane' me silhouette e tlase haholo, 'me sethunya se na le moqomo o molelele. E, joale lihlomo li se li tebile. Tanka ea Jeremane e ntse e le boima ba lithane tse mashome a robong a metso e mehlano, ha e bapisoa le mashome a tšeletseng a metso e robeli bakeng sa Soviet. 'Me ka mor'a hore e be ea morao-rao e na le moralo o tšoanang' me joale e tla ba matla haholoanyane.
  Empa IS-7 e ile ea lula e se na nts'etsopele. Ha ho motho ea e boletseng esale pele historing ea sebele.
  Ho lokile, Oleg, a re ke re itlameng.
  Leha ho le joalo, moshanyana eo ha aa lahleha. Kaha sera se tsoetse pele, moshemane o tla etsa ho hong mme a sebelise li-projectiles tsa masiba. 'Me joale ho tla ba le ntoa e ntle haholo.
  IS-7 ea atamela. Empa leha ho le joalo, ts'ebetso ea ho khanna ea Jeremane e ntse e le betere.
  Aurora o thunya likanono tsa hae tse telele tse nang le meqomo. Empa o ntse a sa khone ho fihla moo.
  'Me moshanyana oa terminator oa atamela 'me o bilika pina. Ho bonahala eka moshanyana enoa o itšepa haholo.
  Aurora, kamora thunya e latelang, o ile a etsa boitšoaro:
  - Peba e ka bolaea tlou!
  'Me ntoa e ile ea tsoela pele, Oleg o ile a khanna khetla ea likanono ea limilimithara tse 130 ka har'a motsoako oa sekepe' me a hlōla. Ho sa tsotellehe maqheka ohle.
  Empa ka kakaretso, litanka tsa lilemo tse mashome a mane li na le likoloi tse fapaneng. Morero o matla haholo - "Royal Lion". Boima ba 'mele ke lithane tse lekholo, cannon - 210 mm caliber, lihlomo tse ka pele ke 300 mm ka lehlakoreng le leng, mahlakoreng - 200 mm, 'me enjene ke 1800 horsepower.
  Ena ke mochine - esita le IS-7 e ka phunyeletsa feela ka lehlakoreng le ho koala. 'Me e hlile e kholo!
  Aurora o ile a bina ka meno a hlobotseng:
  - Ena ke ntsu, e fofang ho feta letsatsi!
  Mme a kgutsa...
  Ka mor'a ho ja, ba tšeletseng ba ile ba fallela metseng ea Chaena. Hajoale, re hloka ho fihlela khotso le ho nyahamisa Manchus ho hlasela.
  Banana le moshanyana ba ile ba hlasela Machaena "me ba boela ba bolaea ba bangata ka lisabole le menoana e se nang letho.
  Eaba bahlabani ba qala ho thunya ka likanono tse hapiloeng. Mme Machaena a mangata a ile a bolawa.
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Mohlomong ho molemo ho bapala ka mokhoa oa ho itšireletsa? Na ka tsela e itseng e tla fetoha e mpe?
  Aurora o hanne:
  - Ho na le mohopolo oa ntoa ea thibelo!
  Oleg o ile a hopola:
  - Viktor Suvorov o ile a boela a leka ho paka hore ntoa ea Jeremane ea Bonazi khahlanong le USSR e ne e le thibelo!
  Aurora o ile a ntša meno 'me a rora:
  - Na ha ho joalo?
  Oleg o ile a sisinya hlooho:
  - Ho belaela!
  Margarita o ile a hopola:
  - Ke balile buka ena. Ha u habanya feela, o shebahala a kholisa. Empa haeba u cheka ho feta ...
  Aurora o ile a lumela ka hlooho:
  - USSR e ne e lokisetsa ntoa e khopisang 'me sena ke' nete!
  Margarita o ile a ngola:
  - USSR e ne e lokisetsa ntoa e khopisang esita le ka mor'a ntoa. Empa khopiso ha ea ka ea qala!
  Oleg o ile a hlokomela:
  - Haeba Stalin a rera ntho e khopisang, e ne e tla ba ka mor'a nako, ha a qeta ho hlomella lihlopha tsa hae ka litanka le lisebelisoa tse ling. 'Me lifofane tsa morao-rao li sa tsoa qala ho fihla ka lihlopha;
  Aurora le eena o hanne ka ho utloahalang:
  - Haeba lebotho la Soviet le ne le tsosolosa, joale lebotho la Jeremane le lona ha lea ka la ema. Ha USSR e ntse e ntša lifofane tsa morao-rao, Krauts e ne e eketsa tlhahiso ea thepa ea morao-rao.
  Ho lieha ho ka be ho sa eketsa molemo oa Stalin. Ho e-na le hoo, ho fapana le hoo, Manazi, a nang le bokhoni ba Europe, a ne a ka fumana Russia ka bongata ba lisebelisoa tse nang le boleng bo botle!
  Oleg Rybachenko o ne a belaela:
  - Ke eng e etsang hore u nahane hore boleng ba bona bo ne bo le betere?
  Aurora o ile a araba ka botšepehi:
  - Empa re ile ra hlola ka 1941! Haeba ba ne ba fokola ka palo, mohlomong ba ne ba phahametse boleng ba theknoloji!
  Moshanyana ea bohlale o ile a belaela:
  - Ha ke nahane joalo!
  Margarita o ile a ngola:
  - Selemo sa mashome a mane a motso o mong ke sephiri. Hobaneng ha Sesole se Sefubelu se matla ka ho fetesisa se ile sa lahleheloa ke ntoa kamora ntoa? Joale, ha a se a fokola ka mokhoa o hlophisitsoeng le ho fokola, o ile a qala ho hapa?
  Oleg Rybachenko o ile a araba:
  - Ena ke sephiri se seholo sa Ntoa ea Bobeli ea Lefatše!
  Natasha o khothalelitse:
  - Ho bile le ho kenella ho tsoa ho matla a phahameng mona!
  Oleg o ile a ngola:
  - Ho na le ntho e hlileng e etsahetseng!
  Augustine o ile a re:
  - Medingwana ya rona e tletse madi, Medimo ya rona ke medimo ya ntwa!
  Zoya o ile a lumela:
  - Melimo ea ntoa le eona e tletse mali!
  Ka mor'a moo, Oleg le Aurora ba ile ba qala ho bapala leano la Ntoa ea Bobeli ea Lefatše. Aurora ke ea Hitler, Oleg ke ea Stalin.
  Ho ne ho se ho ntse ho e-na le phapanyetsano ea likotlo tsa sebele. Aurora o ile a sebelisa khoutu e mabifi le litanka tse ngata tsa "E" 'me a phunyeletsa ho ea Moscow. Togo le Oleg ba sebelisitse khoutu e khopo le IS-7 joalo ka ha ba otla Majeremane. Mme sekele sa kopana hodima lejwe. Le mabokose a mangata. E ke e be virtual.
  Oleg Rybachenko o bapala ka thabo, 'me mabotho a hae a phunyeletsa tšireletso ea Jeremane. Ba etsa li-boilers. Aurora e tsamaisa khoutu ea scam hape. Ho na le phapanyetsano e hlaha haholo ea metsamao.
  Moshanyana ea bohlale o ile a bina:
  - Kae-kae ho Kama - ha re itsebe,
  Kae-kae holim'a Kama - linoka tsa 'mè!
  Ha ke khone ho fihla ka matsoho, ha ke khone ho fihla ka maoto a hau,
  Che, haeba ho hlokahala, re tla tsamaisa pokers!
  'Me litanka tsa Soviet li senya Manazi. Ha ho letho le pholileng ho feta IS-7. 'Me u ka loana ka mokhoa o sireletsehileng ka "Litoeba" le "E" -100. Tanka ea Soviet ha e tšabe liphoofolo tsa litonanahali tse joalo.
  Li boima ho feta, empa seo ha se bolele hore li matla.
  'Me Oleg o tsoela pele, a tsamaea ka potlako le likoloi. Mme eka batemona ba sekete ka ho yena.
  Ngoana ea hloahloa oa bina:
  - Re tla pshatla Krauts, chick-chick-chick-ta!
  Eaba mabotho a Soviet a nka mokoallo o mong. Ba tšoana le litsebi tsa lintoa le merusu!
  Leha ho le joalo, Aurora le eona ha e bonolo. 'Me o sebetsa ka khatello e matla. E lahlela matla a macha le a macha le a macha tlas'a mabili a Red Army.
  'Me mohlabani ea moriri o mofubelu o bina:
  - Lira tsa ka li ke ke tsa nthibela! Ke tla hapa boholo ba bokahohle!
  'Me lihlopha tse ncha le tse ncha li kena ntoeng.
  Oleg Rybachenko o ile a bina ka thabo:
  Ba ha Kraut ba ntse ba ferekanngoa,
  Sera se ile sa suthisa sesole pele...
  Empa ma-Aryans a hlanya -
  Marussia a tla kopana le bora!
  Ba tla cheka letlalong la kolobe,
  Sera se akhetsoe leroleng.
  Marussia a loana ka bohale
  Setebele sa lesole se matla!
  Mme moshemane o etsa leqheka le leng la ho potoloha "me o lika-liketsa mabotho a Aurora.
  E, ngoana o bohlale, ha ho na mantsoe.
  Aurora o ile a makala:
  - Che, nke ke ka inehela, empa kamehla ke ne ke tseba ho loana!
  Oleg Rybachenko o ile a lumela:
  - Re ke ke ra tela! Re tla u timetsa feela!
  'Me joale masole a Soviet a hlasela hape. 'Me khoutu ea scammer ha e sa thusa Krauts.
  Ebe Aurora o fetola khetho ka bohlale. 'Me Brithani le USA li kena ntoeng ka lehlakoreng la eona. Bahlabani ba armada ena ba ile ba potlakela ntoeng. Mme ha re beheng kgatello hodima sera.
  Empa litanka tsa Soviet IS-7 li senya US Shermans le Pershings habonolo le ho feta, hammoho le tanka ea English Churchill.
  Ntle le ho amohela tšenyo leha e le efe ka bobona.
  Aurora o ile a lla:
  - Hantle, u diabolose e monyenyane!
  . KHAOLO No. 3
  Bahlabani ba lekholong la mashome a mabeli a metso e 'meli ba ile ba boela ba qabana le Machaena a leshome le metso e supileng.
  'Muso oa Leholimo o na le masole a mangata. Di phalla jwaloka noka e sa feleng.
  Oleg Rybachenko, a khaola Machaena ka lisabole, a puruma:
  - Ha ho mohla re tla inehela!
  Mme disc e bohale e fofa ho tloha leotong le se nang letho la moshanyana!
  Margarita, a hatella bahanyetsi ba hae, a honotha:
  - Ho na le sebaka lefatšeng bakeng sa liketso tsa bahale!
  'Me linale tse chefo li hasane ho tloha maotong a sa roala letho a ngoanana, li otla Machaena.
  Natasha le eena o ile a lahlela menoana e se nang letho, a bolaea, 'me a bokolla:
  - Re ke ke ra lebala le ho tšoarela le ka mohla.
  Mme lisabole tsa hae tsa haola Machaena leloaleng.
  Zoya, a arola lira, a hoeletsa:
  - Bakeng sa taelo e ncha!
  'Me linale tse ling li hasane ho tloha maotong a hae a hlobotseng. Le mahlong le memetsong ea masole a Machaena.
  E, ho ne ho hlakile hore bahlabani ba ne ba ntse ba nyakalla le ho ba mabifi.
  Aurora o ile a otla masole a mosehla mme a hoeletsa:
  - Tšepe ea rona e tla!
  'Me mpho e ncha, e bolaeang e fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho. 'Me bahlabani ba mosehla ba oa.
  Svetlana o rema leloala fatše, lisabole tsa hae li tšoana le lehalima.
  Machaena a rapaletse joalo ka mangata a khaotsoeng.
  Ngoanana o lahlela linale ka maoto a hae a sa roala letho, 'me oa lla:
  - O tla hlōla 'Mè Russia!
  Oleg Rybachenko o tsoela pele khahlanong le Machaena. Terminator boy o rema masole a mosehla.
  'Me ka nako e ts'oanang, menoana ea maoto a se nang letho a moshanyana e lahla linale ka chefo.
  Moshemane oa rora:
  - Khanya ho Bokamoso Rus'!
  'Me ka ho sisinyeha e khaola lihlooho le melomo ea bohle.
  Margarita le eena o hatella bahanyetsi ba hae.
  Maoto a hae a hlobotseng a benya feela. Machaena a shoa ka bongata. Mohlabani oa hoeletsa:
  - Ho ea fihla meeling e mecha!
  Eaba ngoanana oa e nka 'me oa e raha ...
  Boima ba litopo tsa masole a Machaena.
  Empa Natasha o ntse a khopisa. O itšeha Sechaena sa hae ebe oa bina:
  - Rus 'e ntle ebile e khanya,
  Ke ngoanana ea makatsang haholo!
  'Me li-discs li fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho. Ke mang ea khaolang 'metso oa Machaena. E, ngoanana enoa ke eena.
  Zoya o ntse a khopisa. O rema masole a masehla ka matsoho a mabeli. Mathe ho tsoa ka phaephe. 'Me o akhela linale tse bolaeang ka menoana ea hae e hlobotseng.
  'Me ka nako e tšoanang o bina ho eena ka boeena:
  - Eh, sehlopha se senyenyane, ha re tsamaee!
  Ee, seo ke se ratang se tla etsa!
  Aurora, ho khaola Machaena le ho felisa masole a mosehla, ho hlaba:
  - Tsohle tse shaggy le letlalong la liphoofolo,
  O ile a hlasela mapolesa a merusu ka molamu!
  'Me haeba a lahlela sera sa hae se sa roala menoana, se tla bolaea tlou.
  Ebe oa hoeletsa:
  - Li-Wolfhounds!
  Svetlana o ntse a khopisa. O ratha le ho pshatla Machaena. Ka maoto a sa roala letho, o ba phallela limpho tsa lefu.
  O matha leloala ka lisabole.
  E hatelletse bahlabani ba bangata le mehoo:
  - Tlhōlo e kholo ea tla!
  Mme hape ngoanana eo o ntse a sisinyeha.
  'Me maoto a hae a hlobotseng a ntša linale tse bolaeang.
  Oleg Rybachenko o ile a qhoma. Moshanyana o ile a etsa pherekano. O ile a khaola Machaena a mangata ka ho qhomela.
  A lahlela linale ka menoana e sa roaloang letho, 'me a phunya:
  - Khanya ho sebete sa ka se setle!
  'Me moshanyana o boetse o ntoeng.
  Margarita o tsoela pele ho khopisa. E senya lira tsohle ka tatellano. lisabole tsa hae li pholile ho feta leloala. Le menoana e hlobotseng e lahlela limpho tsa lefu.
  Ngoanana tlhaselong e hlaha. E felisa bahlabani ba mosehla ntle le mokete.
  'Me e qhomela holimo nako le nako ebe e sotheha!
  'Me limpho tsa timetso li fofa ho tloha ho eena.
  'Me Machaena a oela a shoele. 'Me litotoma kaofela tsa litopo li bokelloa.
  Margarita o ile a lla:
  - Ke monna oa likhomo oa Amerika!
  Mme hape, nale ya lahlelwa maotong a hae a hlobotseng.
  Ebe ho na le linale tse ling tse leshome!
  Natasha o boetse o pholile haholo tabeng ea ho khopisa.
  'Me o lahlela ka maoto a hae a sa roala letho,' me o tšoela mathe ho tloha ka tube.
  'Me o hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Ke lefu le phatsimang! Seo u lokelang ho se etsa ke ho shoa!
  Mme hape botle bo ntse bo tsamaya.
  Zoya o hlasela lithako tsa litopo tsa Machaena. Hape ho tloha maotong a hae a hlobotseng li-boomerang tsa timetso li fofa.
  'Me bahlabani ba mosehla ba lula ba oela le ho oa.
  Zoya o hoeletsa:
  - Ngoanana ea Barefoot, o tla u hlola!
  'Me linale tse leshome le metso e' meli li fofa ho tloha serethe se se nang letho sa ngoanana. Tse ntseng li theosa qoqotho ea Machaena.
  Joale ba oa ba shoa.
  Kapa ho e-na le hoo, o shoele ka ho feletseng.
  Aurora e ea khopisa. E senya masole a mosehla. lisabole tsa hae li tšoaroa ka matsoho a mabeli. Mme ke mohlabani ya kgabane.
  Leholiotsoana le fiela mabotho a Chaena.
  Ngoanana ea moriri o mofubelu oa rora:
  - Bokamoso bo patiloe! Empa e tla ba tlhōlo!
  'Me tlhaselong, botle bo nang le moriri o tukang.
  Aurora e puruma ka thabo e hlaha:
  - Melimo ea ntoa e tla hahola ntho e 'ngoe le e' ngoe!
  'Me mohlabani o ntse a hlasela.
  'Me maoto a hae a hlobotseng a lahlela linale tse ngata tse bohale, tse chefo.
  Svetlana ntoeng. 'Me kahoo e phatsima ebile e loantšana. Maoto a hae a hlobotseng a lahla lintho tse ngata tse bolaeang. Eseng motho, empa lefu le moriri o moputsoa.
  Empa haeba e robeha, u ke ke ua khona ho e thibela.
  Svetlana oa bina:
  - Bophelo bo ke ke ba e-ba mahe a linotši,
  Kahoo tlole ka motjeko o chitja!
  E se eka toro ea hau e ka phethahala -
  Botle bo fetola motho lekhoba!
  'Me motsamao oa ngoanana o ntse o halefa le ho feta.
  Tlhaselo ea Oleg e ntse e eketseha ka potlako. Moshanyana o otla Machaena.
  Maoto a hae a hlobotseng a akhela linale tse bohale.
  Mohlabani e monyenyane oa lla:
  - Mmuso o hlanya o tla arola motho e mong le e mong!
  Mme hape moshanyana eo o ntse a tsamaya.
  Margarita ke ngoanana ea hlaha mosebetsing oa hae. Le ho pola lira.
  Kahoo o ile a ntša lierekisi tse nang le liqhomane ka leoto la hae le hlobotseng. E tla phatloha 'me hang-hang e lahlele Machaena a lekholo moeeng.
  Ngoanana oa hoeletsa:
  - Tlhōlo e ntse e tla tla ho rona!
  'Me o tla matha leloala ka lisabole.
  Natasha o ile a potlakisa metsamao ea hae. Ngoanana o khaola bahlabani ba mosehla. 'Me ka nako e tšoanang oa hoeletsa:
  - Tlhōlo e emetse 'Muso oa Russia.
  'Me ha re felise Machaena ka lebelo le potlakileng.
  Natasha ke ngoanana ea hloahloa.
  Ha e nahane ho emisa kapa ho fokotsa lebelo.
  Zoya o ntse a khopisa. Ho bonahala lisabole tsa hae li seha salate ea nama. Ngoanana o hoeletsa ka holimo ho matšoafo a hae:
  - Poloko ea rona e sebetsa!
  'Me menoana e se nang letho e boetse e lahlela lisebelisoa tse joalo.
  Le letšoele la batho ba hlabiloeng qoqotho, ba robetse litotoaneng tsa litopo.
  Aurora ke ngoanana ea hlanya. 'Me e senya bohle joalokaha eka ke roboto e entsoeng ka hyperplasma.
  E se e sentse Machaena a fetang lekholo. Empa lintho tsohle li ntse li tsoela pele ka lebelo. Le mohlabani le yena o a rora.
  - Ha ke khone ho hloloa! Ntho e makatsang ka ho fetisisa lefatšeng!
  'Me hape botle ke tlhaselong.
  'Me ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng, pea e fofa. "Me Machaena a makholo a mararo a ile a aroloa ke ho phatloha ho matla.
  Aurora o ile a bina:
  - U se ke ua tšaba ho hapa naha ea rona!
  Svetlana le eena o ntse a khopisa. 'Me ha e u fe monyetla oa ho phomola. Ngoanana ea hlaha.
  'Me o rema lira le ho felisa Machaena. 'Me bongata ba bahlabani ba mosehla bo ne bo se bo oetse ka sekoting le haufi le litsela.
  Ba tsheletseng ba ile ba hlaha. E ne e le ntoa e hlaha.
  Oleg Rybachenko o khutletse tšebetsong. Mme o tswela pele a tsoka lisabole tse pedi. 'Me moshanyana oa terminator o tsamaisa leloala. Machaena a shoeleng a oa.
  Boima ba litopo. Lithaba kaofela tsa 'mele e mali.
  Moshanyana o hopola leqheka le hlaha. Moo lipere le batho le tsona li neng li tsoakana.
  Oleg Rybachenko o lla:
  - Ho malimabe kelellong!
  'Me ho tla ba le lithane tsa chelete!
  Le Terminator Boy mokhatlong o mocha. Mme maoto a hae a hlobotseng a tla nka ntho mme a e lahlele.
  Moshanyana ea bohlale o ile a rora:
  - Sehlopha sa Master le Adidas!
  E ne e le ts'ebetso e pholileng le e monate haholo. Hona ke Machaena a makae a ileng a bolaoa? 'Me ba bolaile palo e kholo ka ho fetisisa ea bahlabani ba basehla ba kholo ka ho fetisisa.
  Margarita le eena o ntoeng. E senya mabotho a mosehla le ho puruma:
  - Sehlopha se seholo sa tšabo! Re leleka bohle ka lekeseng!
  Mme lisabole tsa hae di ile tsa kgaola Machaena. Boima ba bahlabani ba mosehla bo se bo oele.
  Ngoanana o ile a hoeletsa:
  - Ke pholile le ho feta panther! Paka hore u molemo ka ho fetisisa!
  'Me pea e nang le seqhomane se matla e tla fofa ho tloha serethe se se nang letho sa ngoanana.
  Mme o tla otla sera.
  Mme o tla nka le ho timetsa ba bang ba bahanyetsi.
  'Me Natasha o na le matla a ho laela. Mme o otla bahanyetsi ba hae, mme ha a lahle mang kapa mang.
  U se u bolaile Machaena a makae?
  Mme meno a hae a bohale haholo. 'Me mahlo ke safire haholo. Ngoanana enoa ke 'molai ea ka sehloohong. Le hoja balekane bohle ba hae e le babolai!
  Natasha o hoeletsa:
  - Kea hlanya! Ho tla ba le tefiso bakeng sa hau!
  Hape ngoanana o tla bolaea Machaena a mangata ka lisabole.
  Zoya o ntse a le leetong mme o sentse bahlabani ba bangata ba mosehla.
  Le maoto a hlobotseng a lahlela linale. Nale ka 'ngoe e bolaea Machaena a 'maloa. Banana bana ba batle ruri.
  Aurora e tsoela pele le ho timetsa bahanyetsi ba eona. 'Me ka nako e ts'oanang ha a lebale ho hoeletsa:
  - U ke ke ua phonyoha lekese!
  'Me ngoanana o tla nka meno a hae' me a a koale!
  Mme hlooho e kgubedu jwalo ... Moriri wa hae o foka moya jwalo ka folaga ya proletarian.
  'Me ntho e' ngoe le e 'ngoe e tsoa khalefong.
  Svetlana o ntse a tsamaea. Ke petsoitse mahata a mangata. Mohlabani ya tswetseng meno.
  E bontsha leleme. 'Me joale e tšoela ka ntle ho tube. Ebe oa bokolla:
  - Lōna banna le tla be le shoele!
  Hape, linale tse bolaeang li fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  Oleg Rybachenko oa tlola le ho tlola.
  Moshanyana ea sa roala lieta o ntša linale tse ngata 'me oa bina:
  - Ha re ee ka maoto, re bula ak'haonte e kholo!
  Mohlabani e monyenyane o boemong bo botle ba hae.
  O se a tsofetse, empa o shebahala joaloka ngoana. Feela e matla haholo le mesifa.
  Oleg Rybachenko o ile a bina:
  - Le ha papali e sa latele melao, ha re qhetsoeng ke baratani!
  Mme hape, linale tse bolaeang le tse otlang li ile tsa fofa maotong a hae a sa roala letho.
  Margarita o ile a bina ka thabo:
  - Ha ho letho le sa khonahaleng! Ke lumela hore ho tla hlaha mafube a tokoloho!
  Ngoanana enoa o ile a boela a lahlela machaena ka linale tse bolaeang 'me a tsoela pele:
  - Lefifi le tla fela! Lirosa tsa May li tla thunya!
  'Me hang ha mohlabani a lahlela pea ka menoana ea hae e hlobotseng, hang-hang Machaena a sekete a fofela moeeng. E, lebotho la 'Muso oa Leholimo le ntse le qhibiliha ka pel'a mahlo a rona.
  Natasha ntoeng. E qhoma joalo ka masumu. O phatlola dira. Mme Machaena a mangata haholo aa shoa.
  Mosetsana o ne a di dirisa ka ditšhaka, le mabele a magala, le marumo. Le linale.
  Ka nako e tšoanang, oa rora:
  - Ke lumela hore tlhōlo e tla tla!
  'Me khanya ea Marussia e tla fumana!
  Menoana e hlobotseng e lahlela linale tse ncha, ho phunya bahanyetsi.
  Zoya o ntse a tsamaea. Ho tsoela pele ho Machaena. Li khaole likotoana tse nyane.
  Mohlabani o akhela linale ka menoana ea hae e hlobotseng. E otla bahanyetsi, ebe e puruma:
  - Tlhōlo ea rona e feletseng e haufi!
  Mme o matha leloala le hlaha ka lisabole. Ruri enoa ke ngoanana ea kang ngoanana!
  Empa cobra Aurora e ile ea tsoela pele ho khopisa. Mosali enoa ke toro ho bohle.
  Mme ha e bulela, ho bolela hore e a bulela.
  Ka mor'a moo hlooho e khubelu e tla e nka 'me e bine:
  - Ke tla bula likhaba tsohle! Ke toro e kholo!
  Mme jwale lisabole tsa hae di sebetsa mme di seha nama.
  Svetlana le eena o tsoela pele ho khopisa. Ngoanana enoa ha a na lithibelo. Hang ha e rengoa, ho tlala litopo tse ngata.
  Terminator e blonde ea puruma:
  - Ho tla ba monate hakaakang! Ho tla ba molemo hakakang - kea e tseba!
  'Me joale pea e bolaeang e fofa ho tloha ho eena.
  Oleg o tla boela a khaole Machaena a lekholo, a fiela joalo ka meteor. Mme o tla nka bomo mme a e lahlele.
  E nyane ka boholo, empa e a bolaya...
  E tla taboha joang likotoana tse nyane.
  Moshanyana oa Terminator o ile a bokolla:
  - Bacha ba sefefo ba mechini e tšosang!
  Margarita o tla etsa sena hape ntoeng.
  'Me o tla khaola bahlabani ba bangata ba mosehla. 'Me e fokotsa libaka tse kholo.
  Ngoanana oa lla:
  - Lambada ke motjeko oa rona lehlabatheng!
  'Me e tla otla ka matla a macha.
  Natasha o halefile le ho feta ka taba eo. Ke kamoo a otlang Machaena kateng. Ha ho bonolo haholo hore ba hanyetse banana ba joalo.
  Natasha o ile a e nka 'me a bina:
  - Ho matha sebakeng ke poelano e akaretsang!
  'Me mohlabani o ile a hlahisa likotlo tse joalo ho bahanyetsi ba hae.
  'Me o lahlela li-discs ka maoto a hae a sa roala letho.
  Mona ke ne ke matha leloala. Bongata ba lihlooho tsa mabotho a mosehla bo ile ba thetheha.
  Ke botle ba ntoa. Itetle ka armada e mosehla joalo.
  Zoya o ntse a le tseleng, o hatella bohle. Mme lisabole tsa hae eka dikere tsa lefu.
  Ngoanana o motle feela. 'Me maoto a hae a sa roala letho a akhela linale tse chefo haholo.
  Otla bahanyetsi. Ba phunya melala mme ba etsa makese.
  Zoya o ile a e nka mme a hoeletsa:
  - Haeba ho se na metsi pompong ...
  Natasha o ile a hooa ka thabo:
  - Kahoo ke phoso ea hau!
  'Me ka menoana ea hae e hlobotseng o lahlela ntho e bolaeang ka ho feletseng. Ruri enoa ke ngoanana oa banana.
  Mme lehare le ne le tla fofa ho tloha maotong a hae a hlobotseng. 'Me e tla otla bahlabani ba bangata.
  Aurora ka leeto. E lebelo ebile e ikhethile ka botle ba eona.
  Ke moriri ofe o khanyang oo a nang le oona. Li fofa joalo ka banner ea proletarian. Ngoanana enoa ke molotsana oa 'nete.
  'Me o rema bahanyetsi ba hae joalokaha eka o tsoetsoe ka lisabole matsohong a hae.
  Redhead, sebata se seholo!
  Aurora o ile a e nka 'me a hoeletsa:
  - E tla ba hlooho ea poho - bahlabani ba ke ke ba lahleheloa ke kelello!
  Kahoo a boela a hatella bahlabani ba bangata.
  Oleg Rybachenko o ile a honotha:
  - Feela seo u se hlokang! Ngoanana e mokaakang!
  Margarita, a lahlela thipa ka leoto le se nang letho, a tiisa:
  - Ngoanana e moholo le ea pholileng!
  Aurora o ile a lumellana le sena hang-hang:
  - Ke mohlabani ea tla loma mang kapa mang ho fihlela lefung!
  'Me hape, ka menoana ea hae e hlobotseng, o tla qala ntho e bolaeang.
  Svetlana ha a tlase ho bahanyetsi ba hae ntoeng. Eseng ngoanana empa ho tuka malakabe.
  'Me squeals:
  - Ke leholimo le leputsoa hakaakang!
  Aurora, a lokolla lehare ka leoto la hae le se nang letho, o tiisitse:
  - Ha re batšehetsi ba bosholu!
  Svetlana, a arola lira, a lla:
  - Ha u hloke thipa ho bolaea leoatla ...
  Zoya o ile a tsukutleha, a akhela linale ka maoto a hae a hlobotseng, a tantšitsoeng:
  - U tla mo thetsa joalo ka bohlanya!
  Natasha, ha a khaola Machaena, a eketsa:
  - 'Me u e etse le eena ka penny!
  Mme bahlabani ba tla e nka mme ba tlole. Li na le mali ebile li pholile. Ka kakaretso, ho na le thabo e ngata ho tsona.
  Oleg Rybachenko o shebahala a le setaele haholo ntoeng.
  Margarita o ile a bina:
  - Kotlo e matla, empa moshemane o thahasella ...
  Moshanyana ea bohlale o ile a qalisa ntho e kang sefofane sa helikopta ka leoto la hae. O ile a khaola lihlooho tse makholo a 'maloa ho Machaena 'me a lla:
  - E monate haholo!
  'Me ka bobeli - moshanyana le ngoanana - ba bulehile ka botlalo.
  Oleg, a khaola masole a mosehla, a lla:
  - 'Me ho tla ba le tlhōlo e kholo bakeng sa rona!
  Margarita o ile a lla ha a araba:
  - Re bolaea bohle - ka maoto a sa roala letho!
  Ka 'nete ngoanana ke terminator e sebetsang joalo.
  Natasha o ile a bina ka mantsoe a khopisang:
  - Ntoeng e halalelang!
  'Me mohlabani o ile a hlahisa disc ea boomerang e bohale. E ile ea fofa ka arc 'me ea khaola Machaena a mangata.
  Zoya o ile a eketsa, a tsoela pele ho senya:
  - E tla ba tlhōlo ea rona!
  Mme dinale tse ntjha tsa fofela maotong a hae a hlobotseng. Mme ba otla bahlabani ba bangata.
  Ngoanana ea blonde o itse:
  - Ha re hlahlobeng sera!
  Mme a bontsha leleme la hae.
  Aurora, a tsoka maoto a hae 'me a lahlela li-swastikas tse nang le ntlha tse nchocho, o ile a lla6
  - Folakha ea Imperial pele!
  Svetlana o netefalitse hang-hang:
  - Khanya ho bahale ba oeleng!
  'Me banana ba hoeletsa ka bonngoe, ba pshatla Machaena:
  - Ha ho motho ea tla re thibela!
  'Me joale li-disk li fofa ho tloha maotong a se nang letho a bahlabani. Nama e tabohile.
  Mme hape ho bokolla:
  - Ha ho motho ea tla re hlola!
  Natasha o ile a fofela moeeng. O ile a arola bahanyetsi ba hae mme a re:
  - Re liphiri, re chesa sera!
  'Me ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng disk e bolaeang haholo e tla fofa.
  Ngoanana o bile a sotha ka thabo.
  Ebe oa honotha:
  - Lirethe tsa rona li rata mollo!
  E, banana ba hlile ba bososela.
  Oleg Rybachenko o ile a qhekella:
  - Oh, e sa le hoseng, ts'ireletso e fana ka eona!
  Mme a nyarela bahlabani. Ba tsheha mme ba ntsha meno ho arabela.
  Natasha o ile a khaola Machaena 'me a hoeletsa:
  - Ha ho na thabo lefatšeng la rona ntle le ntoa!
  Moshanyana o ile a hana:
  - Ka linako tse ling esita le ho loana ha ho monate!
  Natasha o ile a lumela:
  - Haeba ha u na matla, ho joalo ...
  Empa rona bahlabani re lula re phetse hantle!
  Ngoanana enoa o ile a akhela mohanyetsi oa hae ka linale ka menoana e hlobotseng, 'me a bina:
  - Lesole le lula le phetse hantle,
  'Me u itokiselitse mosebetsi oo!
  Ka mor'a moo, Natasha o ile a boela a otla lira.
  Zoya ke lesholu le potlakileng haholo. O ile a hlahisa moqomo o felletseng ho Machaena. Mme a arola likete tse 'maloa ka ho phatloha ho hong.
  Eaba oa honyetsa:
  - Se ke oa emisa, lirethe tsa rona lia benya!
  'Me ngoanana o apere liaparo tsa ntoa!
  Aurora le eona ha e fokola ntoeng. Ke kamoo a otlang Machaena kateng. Eka e ne e ntšoa ngatang ka mahlaahlela.
  Mme ha a ntse a rema bahanyetsi, oa bina:
  - Hlokomela, ho tla ba molemo,
  Ho tla ba le phae hoetla!
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o hlile o lema ntoeng, joalo ka jack-in-the-box.
  Empa kamoo Svetlana a loanang kateng. Mme Machaena a e fumana ho yena.
  Mme ha a ka otla, o a otla.
  Mahlaseli a mali a fofa ho tsoa ho eona.
  Svetlana o ile a bua ka bohale ha likhapha tsa tšepe tse qhibilihileng mahata li fofa maotong a hae a sa roala letho:
  - Khanya ho Russia, khanya e ngata haholo!
  Litanka li potlakela pele ...
  Karohano ka lihempe tse khubelu -
  Lumelisa batho ba Russia!
  Kahoo banana bao ba ile ba nka Machaena. Kahoo lia khaoloa 'me lia khaoloa. Eseng bahlabani, empa ka sebele li-panther tse imolohileng liketane tsa tsona.
  Oleg o ntoeng 'me o hlasela Machaena. O ba otla ntle le mohau, 'me oa hoeletsa:
  - Re tšoana le lipoho!
  Margarita, a hatella lebotho le mosehla, a nka:
  - Re tšoana le lipoho!
  Natasha o ile a e nka 'me a bokolla, a khaola bahlabani ba mosehla:
  - U se ke ua bua leshano!
  Zoya o ile a arola Machaena 'me a hoeletsa:
  - Che, eseng ka letsoho!
  'Me o tla boela a nke le ho lokolla naleli ka leoto la hae le se nang letho.
  Natasha o ile a e nka 'me a hoeletsa:
  - TV ea rona e cha!
  'Me sehlopha se bolaeang sa linale se fofa ho tloha leotong la hae le hlobotseng.
  Zoya, le eena a hatelletsa Machaena, a hoeletsa:
  - Setsoalle sa rona ke monolithic!
  'Me hape e lahleloa ka thata hoo li-circles li lerootho ka nqa tsohle. Ngoanana enoa ke timetso e hloekileng ea bahanyetsi.
  Ngoanana, ka menoana e se nang letho, o tla nka le ho hlahisa li-boomerang tse tharo. 'Me sena se ile sa baka litopo tse eketsehileng.
  Ka mor'a moo, botle bo tla hlaha:
  - Re ke ke ra fana ka mohau ho sera! Ho tla ba le setopo!
  'Me hape ntho e bolaeang e fofa ho tloha serethe se se nang letho.
  Aurora o boetse a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Eseng setopo se le seng feela, empa tse ngata!
  Ka mor"a moo, ngoanana o ile a e nka "me a tsamaea a sa roala lieta har"a maroba a mali. Mme a bolaya Machaena a mangata.
  Le kamoo e purumang:
  - Bongata ba polao!
  Mme ebe o otla mogenerale wa China ka hlooho. O tla roba lehata la hae, a mo fe:
  - Banza! U tla ea leholimong!
  Svetlana, a halefile haholo tlhaselong ea hae, oa honotha:
  - Ha ho na mohau ho uena!
  'Me linale tse leshome le metso e' meli li fofa ho tloha menoaneng ea hae e se nang letho. Kamoo a otlang bohle ka litebele. 'Me mohlabani o hlile o leka ho petsola le ho bolaea.
  Oleg Rybachenko o lla:
  - Hamore e ntle!
  'Me moshanyana o boetse o lahlela naleli e pholileng joalo ka mokhoa oa swastika ka leoto le se nang letho. Lebasetere le rarahaneng.
  Mme Machaena a mangata a ile a oela.
  Oleg o ile a ngola:
  - Banza!
  'Me moshanyana enoa o hlasela hape ka tsela e hlaha. Che, o na le matla, 'me ho ntse ho foqoha seretse se chesang!
  Margarita ha a ntse a tsamaea. O tla tabola dimpa tsa bohle.
  Ngoanana o tla lahla linale tse mashome a mahlano hang ka leoto la hae. Mme ho ile ha bolawa mefuta e mengata e fapaneng ya dira.
  Margarita o ile a bina ka thabo:
  - E 'ngoe, tse peli! Ho sareloa ha se bothata!
  Ha ua lokela ho nyahama le ka mohla!
  Boloka nko le mohatla oa hao holimo.
  Tseba hore motsoalle oa 'nete o lula a e-na le uena!
  Ena ke k'hamphani e mabifi joalo. Ngoanana o tla otla le ho hoeletsa:
  - Mopresidente oa Dragon e tla fetoha setopo!
  Natasha ke mofuta o mong feela oa li-terminator ntoeng. Mme a rora:
  - Banza! E fumane kapele!
  Mme seqhomane sa fofela leotong la hae le sa rwalang letho. 'Me e fihla hae ho Machaena. 'Me e tla e phethola.
  Ke mohlabani ea mokaakang! Ho bahlabani bohle - mohlabani!
  Zoya le eena o ntse a khopisa. Nkoane e bohale joalo.
  Mme a e nka, mme a korotla.
  - Ntate oa rona ke Molimo o Mosoeu ka boeena!
  'Me o tla otla Machaena ka leloala le tharo!
  Mme Aurora o ile a rora a araba:
  - 'Me Molimo oa ka o motšo!
  Ka sebele, hlooho e khubelu ke mothofatso oa bolotsana le bobe. Bakeng sa lira, ho hlakile. Mme ho metswalle ya hae ke moratuwa.
  Le kamoo a tla e nka 'me a e lahlele ka menoana e se nang letho. Mme ho ne ho ena le bahlabani ba bangata ba tswang mmusong wa lehodimo.
  Hlooho e khubelu ea hoeletsa:
  - Russia le Molimo o motšo li ka mor'a rona!
  Mohlabani ea nang le bokhoni bo boholo haholo ba ntoa. Che, ho molemo hore u se ke ua kena-kenana le e 'ngoe ea tsena.
  Aurora o ile a ngola:
  - Re tla sila mahlabaphio kaofela hore e be phofo!
  Ebile o tjamela balekane ba hae. E, ngoanana enoa ea bohale hase ntho e ka fanang ka khotso. Ntle le khotso ea lefu!
  Svetlana, a senya lira tsa hae, o itse:
  - Re tla u bolaea ka queue!
  Aurora o netefalitse:
  - Re tla bolaea bohle!
  "Me ho tloha maotong a hae a hlobotseng, mpho ea pheliso e feletseng ea fofa hape!
  Oleg o ile a bina a re:
  - E tla ba banzai e felletseng!
  Aurora, ha a harola Machaena ka matsoho a hae, a ba hlaba ka lisabole, "me a akhela linale ka menoana e sa roaloang letho, a re:
  - Ka bokhutšoane! Ka bokhutšoane!
  Natasha, ha a timetsa bahlabani ba mosehla, o ile a lla:
  - Ka bokhutšoanyane - banzai!
  'Me re reme bahanyetsi ba hau ka bohale bo hlaha.
  Oleg Rybachenko, a arola bahanyetsi ba hae, o itse:
  - Papali ena ha se Sechaena,
  'Me u nkholoe, lekhetlo la pele ke Thai!
  Mme hape, disc e bohale, e sehang ka tšepe e ile ea fofa ho tloha leotong le se nang letho la moshanyana.
  Margarita, a bolaea bahlabani ba 'muso oa leholimo, o ile a bina:
  - 'Me re tla fumana mang ntoeng,
  ' me re tla fumana mang ntoeng ...
  Re ke ke ra soasoa ka seo -
  Re tla u arola!
  Re tla u arola!
  . KHAOLO No. 3.
  Ka mor'a ho otla Machaena, u ka phomola hanyenyane. Empa ka bomalimabe, ha u na nako e ngata ea ho phomola.
  Makhotla a macha a mosehla a ntse a hahaba.
  Oleg Rybachenko o ba ratha hape mme a puruma:
  - Ntoeng e halalelang, Marussia ha a lahlehe!
  Margarita o akhela limpho tse bolaeang ka menoana ea hae e hlobotseng 'me o tiisa:
  - Ha ho mohla ba lahleheloang!
  Oleg o ne a batla ho bua ntho e 'ngoe hape ...
  Empa ka nakoana li ile tsa fetisetsoa ke boloi ba moloi ho ea nthong e "ngoe.
  "Me Oleg Rybachenko e ile ea e-ba pula-maliboho ho e "ngoe ea likampo tsa Jeremane. Mme Margarita a tsamaya le yena.
  Che, u ke ke ua loana le Machaena ka linako tsohle.
  - Khanya ho Motherland! - Pula-maliboho Oleg Rybachenko o ile a pheta sello, 'me a khutsa a mamella ho otla mahetleng a hae, le hoja e ile ea oela hantle ho e' ngoe ea maqeba a fetileng a ruruhileng. 'Me ho tloha ka lekhetlo la bobeli ho ne ho e-na le ho khaola ka ho feletseng - mali a qala ho tsoa! Margarita o ile a sheba Oleg Rybachenko ka ho makala le ka teboho eaba o mo botsa ho hong ka Senyesemane. Ngoana prodigy Oleg Rybachenko o ne a nahana - mohlomong o ne a botsa hape seo ke se boneng torong ea ka - na ho na le ho lumellana? Moshanyana o ile a bososela le khaitseli ea hae ka matsoho 'me a tsoka mahetla a hae, a neng a le bophara haholo bakeng sa ngoana ea lilemo li leshome. Kamoo ho bonahalang kateng, Margarita o ne a utloisisa hore Oleg Rybachenko o ne a batla feela ho bontša hore ha aa ka a tela 'me ha a utloisise hore na ke eng e ileng ea mo susumelletsa ho hoeletsa ka mokhoa oa filimi ea proletarian.
  'Me eseng eena feela, empa hape le Marat Kazei ena e motenya, e haufi-ufi. Empa a dumela ka hlooho ka tsela e kgothatsang ho moshanyana ya sebete...
  Oleg Rybachenko o ile a khopeha ka tšohanyetso 'me, a hatella bohloko ba lentsoe la hae, a re:
  - Bravado ke ntho e 'ngoe le e' ngoe!
  Margarita o ile a hana ka ho hoeshetsa:
  - Che, eseng bravado! Ho tšoana le ho re - lentsoe le hlaba joalo ka bayonet!
  Oleg o ile a ngola ka botebo:
  - Ho molemo ho bolaea fascist a le mong ho feta ho rohaka li-Krauts tse lekholo!
  Ho ne ho e-na le lerata, lerata la lienjine le lerata, bapalami ba lipere ba tsoang ho SS le lingaka tse bolaeang ba ile ba tlolela fatše, ba kolobisa tsa bona, ba shebahala joaloka li-munts ho feta lipere - liphoofolo. Batšoaruoa ba ne ba lutse holim'a joang - ka ketane. Ba lekola mahlaahlela: a ne a tlanngoe ka thata. 'Me Oleg Rybachenko ha aa ka a makala haholo ha a bona hantle hore na e mong oa lingaka tse nyenyane tsa SS o ile a tla ho eena joang. Ka Sejeremane o ile a bua hampe - lesea la primate, tsoha - ho sututsa moshanyana oa pula-maliboho ka monoana oa seeta se bonojoana seropeng kapa esita le holimonyana, ho bapa le liphio. Oleg Rybachenko o ile a tsitsisa ... 'me joale Aurora e pholileng ea kenella. Diabolosi ea tukang (Ke seo ba neng ba mo bitsa ka sona mabothong ka lebaka la moriri oa hae o sa tloaelehang le o khanyang oa moriri o mofubelu le mamello le matla a se nang botšehali!) O ile a hlalosa ntho e 'ngoe e soma -' me ho soma hona ho ne ho se ho Oleg. Kamoo ho bonahalang kateng, ngaka ea fascist le eona e ile ea e utloa! Manazi a ile a raha Aurora lehetleng le nang le mesifa. O ile a tšeha feela. Eaba mofascist o otla ka ntlo e chitja, a lahlela mokokotlo oa hae o tenyetsehang ho ngoanana ea sebete. Oleg o ile a tsukutleha ka lehlakore ke letsoalo. Hang-hang Aurora a lula fatše hape 'me a khutsa a bontša matsoho a hae a tlanngoeng. Moprofesa oa motenya o ile a hoeletsa mosebetsi-'moho le eena e monyenyane, 'me hang-hang a sheba fatše. Eaba o pshatla lekala la heather e omileng mme a e bontša Oleg Rybachenko. O ile a e tsoka ka pel'a nko ea hae - moshanyana o ile a ikhula ntle ho boikhethelo. Ngaka ea bo-fascist e ile ea boela ea etsa eka e nka letsoho, ea sisinya hlooho, 'me ea etsa motsamao o makatsang. Ho thata ho utloisisa, ho joalokaha eka monna oa SS o ja ka khaba ...
  Oleg Rybachenko o ile a bua ka Sejeremane ka bohale:
  - Ha o khone ho itlhalosa ka mantsoe a batho.
  Fritz o ile a qhotsoa: motho e mong, o tseba puo ea morabe o hloahloa?
  Rybachenko Jr. e monyenyane o ile a hlokomela hore o ikentse lefeela, hore o senotse ntho e 'ngoe e neng e bolokiloe e le lekunutu, empa ... Lentsoe ha le serobele - haeba u le hloloheloa, u ke ke ua le tšoara. Ke 'nete, ngaka e nonneng, e boima e ile ea nka ponahalo e sa tsotelleng, 'me lentsoe le ile la koaheloa ke poleloana ea Sejeremane eo moshemane ae buileng. O ile a pheta ketso e fetileng hape mme a bontša letsoho le menaneng.
  'Me Oleg Rybachenko o ile a utloisisa - ba ne ba mo romela e le mohlanka ho ea lata patsi ...
  Ke ne ke sa batle ho shapuoa hape ka mor"a ho hana ha ka ka boikhohomoso. 'Me u se ke ua lahleheloa ke monyetla.
  Hantle, ke hobane'ng ha u senya boikhohomoso ba molaoli oa lekholo, kapa ho e-na le setsebi sa patricia? Mohopolo oa ho baleha, ehlile, o ile oa fihla - o ile oa fihla hang hang ha mahlaahlela a boima a tobetse tlas'a senotlolo se seholo. Le hoja e ka 'na ea e-ba ntho e utloahalang ho bolela hore ha aa ka a tsamaea ho hang! Empa mohopolo o monyenyane o ile oa tšoana le 'mutlanyana o tšohileng o matha ka har'a mabone, o sa tsebe hore o se o ntse o tšoeroe. Hape - hang ha Oleg Rybachenko a tloha sebakeng sa ho paka - moshanyana o ile a bona hore o ne a mo setse morao. E 'ngoe ea liphetoho tse sa tloaelehang tse koetlisitsoeng tse lebelang kholomo e tlisoang ke SS. Ka nako e tšoanang, ha ho le ea mong ea tsoang mokolokong eo ea shebileng ka ho hlaka nģa e le 'ngoe ea moshanyana ea sa roalang lieta ea hloang scree ka potlako. Le hoja Oleg Rybachenko a ne a ikutloa hore ho ka etsahala hore ebe k'hamera e patiloeng e ne e nka motsamao oa hae. Hoa makatsa hore na ba ha Krauts ba tsoetse pele hakae ka botekgeniki. Haeba batho ba rona ba sa arabele ka seriti, ho tla ba hobe.
  Lefika lena le ile la hlaba ka bohloko maotong a bana a neng a se a omeletse. Maoto a maqeba a maholo a se a qalile ho ba makukuno, empa ts'ebetso ena e bohloko haholo ha u hata majoe a bohale. Oleg o ile a bobola a khutsitse, a leka ho se bontše hore o utloa bohloko le hore a se ke a sheba mali a hlahang hape. Empa joale e ne eka o aparetsoe ke tsunami ea lintho tse ke keng tsa hlalosoa.
  Tšabo hang-hang, le ka mokhoa o ke keng oa hlalosoa, e ile ea amoha moshanyana enoa oa pula-maliboho mehopolo le litakatso tsa hae. Ke ne ke batla feela ho retelehela ho werewolf (?). Tlas"a mahlo a sebata sa Manazi a mahlo a sehlōhō, Oleg Rybachenko o ile a tsieleha ka boithatelo "me a hoama. Empa hang-hang pula-maliboho ea sa tsoa etsoa o ile a apareloa ke mocheso o tukang, "me moshanyana a qala ho tsamaea joaloka sethunya sa mochine se tsoang fekthering. Ke ile ka pshatla likutu tse omeletseng tsa li-birch le cypresses tse neng li ntse li hōla mekoting, li e-s'o tala ka mor'a mariha - haholo, ke ne ke sitoa ho li hula. O ile a e kenya ka mokotleng o moholo o bonaletsang "me a e hulanya, a sa khetholle tsela e eang moo ho pakoang makoloi.
  Nakong ea leeto, Oleg Rybachenko o ile a leka ka matla ho hlōla tšabo e neng e mo amoha sebete. Na ke pula-maliboho, seithuti se hloahloa kapa che! Empa sena se ne se tšoana le boiteko ba sesesi se se nang tsebo ea ho lula holim"a metsi. E tla hlaha, ebe e tla u sithabetsa hape ...
  The werewolf e ile ea mo latela: nako le nako, ho ema le ho fofonela mehatong e sa roala lieta e siiloeng ke moshanyana.
  Setsebi sa pula-maliboho se ile sa ikutloa se imolohile leqhubung lena la tšabo feela ha se khutlela kampong.
  Li-monsters tse mpe tsa fascist li ne li bonahala li sa shebe Oleg Rybachenko. Le hoja ha e le hantle banna ba 'maloa ba SS ha baa ka ba theola mahlo. Feela ha a beha seo a neng a tlile le sona, ngaka e kholo ea polao, ka ho qekotsa kapele, a akhela ho hong ho moshanyana...hei! Qetellong Oleg o ile a hlaphoheloa. O ile a e tšoara ka meharo, a nahana hore mohlomong mosebetsing ba tla mo fa chokolete kapa ho hong ho phaella lijong tsa hae. 'Me ba qhotsoa - ba robala moo, lejoe le thata le setulo sa matsoho. Lejoe le thata le ile la fetoha, mohlomong, quartz. 'Me setulo se shebahala joaloka sengoathoana sa faele. Pula-maliboho ea tsoetseng pele Oleg o ne a tseba ka mokhoa oa ho sebelisa sena sohle mme a ba a leka ka thahasello, feela joaloka Robinsons oa Polesie ... haeba e se ka maemo a makatsang.
  Oleg o ile a ama makala a mongobo ka leoto la hae, eaba ka letsoho la hae 'me a sisinya hlooho.
  "Tinder ..." pula-maliboho eo o ile a bua a khutsitse ka Serussia, a khohlela hang-hang "me a pheta-pheta. - U hloka moqhaka. - Mme ka bothata ke ile ka hana ho fetohela puong ya Sejeremane. - E ke ke ea tšoara mollo.
  Oleg o ile a ba sheba ... Ha ho hlake hore na ke hobane'ng ha Fritz, ea neng a e-na le li-lighters le lipapali 'me mohlomong a bile a nkile lelakabe, a ne a hloka mokhoa ona oa khale oa ho etsa mollo. Ba batla ho leka bohlale ba bo-pula-maliboho. Na ba lekanya tsoelo-pele ea kelello ea batho ba Soviet? Kapa ba soma ka mokhoa o sa reng letho moshemane ea isitsoeng kholehong? Ke mang ea tla li utloisisa, tsena li bonahala li tsoa polaneteng e 'ngoe!
  Manazi a ile a shebana "me a ntša meno. Ntho e makatsang ka ho fetisisa le ... le ntho e makatsang ka ho fetisisa bakeng sa Oleg Rybachenko ke hore lifahleho tsa bona ha lia ka tsa halefa, li se sehlōhō, esita le ho soma! Batho ba labalabelang ho tseba haholo ba shebahala ba shebile phoofolo e makatsang; Eseng ho iphapanyetsa, hoa thahasellisa haholo hore na bo-rasaense ba latela teko joang.
  Oleg Rybachenko o ile a pheta ka ho hoeshetsa, a leka ho laola thabo ea lentsoe la hae:
  - Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e le mongobo nakong ea mariha! E ke ke ea sebetsa!
  Ho na le ho hongata ho iketsitseng ho e-na le ho se utloisisane ho tiileng mahlong, empa hape ntle le khalefo. Empa joale e mong oa bahlankana - eseng ea ileng a tlamolla Oleg - ea korotlang, o ile a ema, a otlolla, 'me a hohla sekoti sa hae, se neng se otliloe holim'a sala, ha banna ba bang kaofela ba SS ba tšeha ... Oleg o ne a se joalo. ba maketse hore ebe Majeremane a mang a sebelisa lipere ho tsamaea - ho na le khaello ea mafura. Le hoja ka mabaka a itseng lipalangoang li ntse li khasa ka mor'a tsona? Manazi a lira a tlisa lebokose le tsoang lisaleng tse mennweng, moo a ileng a nka ho hong ... Pula-maliboho o ne a nahana hore ke boea ba k'hothone, empa che. E shebahala ka mokhoa o hlakileng joalo ka khoele ea likhoele tse tšesaane. Oleg Rybachenko, a e nka matsohong a hae, a hlokomela - moss o omileng.
  Hape, pula-maliboho-prodigy o ile a makala hore na ke hobane'ng ha sena e ne e le Fritz, esita le ngaka e ne e jara joang ha e lema ... Mohlomong moss ona ha o bonolo hakaalo?
  Hantle, tlohela ho nahana, hlooho ea hao e bohloko. U tlameha ho bonahala u le bonolo ebile u le sethoto ho feta kamoo u leng kateng. Ka mokhoa o makatsang, lesela le ile la qala ho sebetsa hang-hang - Oleg ha aa ka a otla lejoe holim'a setulo, empa a phunyeletsa hantle (ke balile kae-kae) - 'me litlhase li ile tsa tšoloha ka sefako. "Me o ne a khonne ho besa mollo (hona joale o ne a hahile "ntlo" e tloaelehileng) ka lilemo tse "maloa, boholo ba bophelo ba hae. Haufinyane mollo o ne o tantša ka matla a oona - birch e ne e tuka hantle ebile e le mongobo. Mona balebeli ba bacha ba SS ba ile ba phela 'me ba qala ho khannela litšepe fatše mahlakoreng a mollo.
  'Me hlooho ea Oleg Rybachenko e ile ea bilika, ntho e 'ngoe e makatsang e ile ea kena ka nkong ea hae' me hang-hang ea tlosa kelello ea hae ho 'nete. Empa hang-hang ke ile ka fumana pono ea 'nete e makatsang.
  Esita le botho ba ngoana bo ile ba fetoha; Ho feta moo, 'mè le ntate ha baa ka ba mo lahla - ba ile ba amoha baholo-holo ba bona litokelo tsa bona bakeng sa likoloto' me ba romela moshemane sebakeng sa khalemelo kapa chankana. Ha ho molato, empa kaha batsoali ba hao ba kolotang, joale ho ea ka qeto ea lekhotla "musong oa bohatelli, oa sepaka-pakeng, u senokoane sa bana.
  Ntlo ea likhutsana e ne e le sebakeng sa indasteri ea motse-moholo 'me e hlile e tšoana le chankana. Ho na le mekoallo le matlo hohle. Ka pono ea sebele, Oleg Rybachenko o ile a qeta bosiu a le holim'a libethe tsa lehong tse sa reroang hantle. Haufi le moo ho ne ho robetse bashanyana ba bang, batho le basele. Ha ho na likobo, materase, kapa mesamo; Ho feta moo, bosiu li tlamella maoto a tsona ka ketane e le hore li se ke tsa baleha. Ho na le bana ba ka bang lekholo ka seleng, e tletse haholo, 'mele ea bona e fufuleloa, e otloa haufi le k'honeng ea ntloana, ha ho na lesela la likhoerekhoere. 'Me sena se ho Matla, ao likepe tsa oona tsa linaleli li sollang libakeng tsa sehlopha sa linaleli, le tseo lifolakha tsa tsona li rorisang mashome a likete a mafatše a nang le baahi! Leha ho le joalo, bashanyana ba leka ho ithusa seterateng; Mosebetsi o boima ka ho fetisisa o nkoa e le oa workshop, o lerōle le o tenang. E etsa hore mokokotlo oa hao le matsoho a khathale haholo, 'me pono ea hau e qale ho fifala; Mosebetsi o monate haholoanyane, ka ntle tšimong kapa setšeng sa kaho. Ba leka ho fapanyetsana bana mesebetsing e fapaneng e le hore ba se ke ba khathala le ho phomola. Empa 'mele o ntse o le bohloko, bashanyana ba bangata, lehaeng la likhutsana - hoo e ka bang halofo ea batho ba lla ha ba robetse.
  Oleg Rybachenko o ntse a akhela le ho fetoha a tšohile, ketane e lla, lesale le phunyeletse leoto la hae ho fihlela le tsoa mali. Ho lla siren, ho bolela ho tsoha le ho ea mosebetsing. 'Mele oa ngoana ha o e-s'o phomole, bashanyana ba bang - moloko o hlobotseng oa batho le bana ba boea ba mafatše a mang - ba ntse ba sokola ho tsoha. Mokhathala o bokelletsoeng ka mor'a likhoeli tse ngata tsa bokhoba o ntša lehlaba le lerootho la mesifa. Liketane, tse laoloang ke chip e hahelletsoeng, li fofa maotong a hau ka bo eona; Ho hlaha balebeli 'me ho utloahala mehoo e tšosang.
  Bashanyana ba isoa ho ea hlatsoa, ho ke ke ha nka nako e telele, metsi a tsoang litanka a mafome. Oleg Rybachenko o hlatsoa molomo oa hae ebe o o fafatsa ho hlatsoa mofufutso. Ha ho na moea o kenang ka seleng, 'me ho robala ka phaposing e nkhang ka mofufutso ho ke ke ha khatholoha. Ka mor'a moo ba isoa lijong tsa hoseng; ba tlameha ho ja ba ntse ba eme; Ba ja bohobe le silage, nama e theko e boima mme ha e a lokela bana, kahoo ba khetha ho qhibilihisa lekhulo. Leha ho le joalo, pere ke motho ea jang meroho, empa kamoo e sebetsang kateng ke hore libatana, ha li se li jele nama, li robala. Haufi le Oleg ke motsoalle oa hae Timur. Ponong ena, kapa ho e-na le 'nete e' ngoe, bobeli ba bona ba lilemo li leshome le metso e 'meli, e leng nako ea phetoho bakeng sa bashanyana ba matla, ha ho le thata haholo ho lumellana le karolo ea bona ea makhoba.
  Timur, a noa lero la nettle ka khalase e sa hlatsuoang hantle, a re ka ho bobola:
  - 'Me u khutlele mosebetsing ka har'a workshop ena! ha ke batle!
  "Ha ke batle ho ema le ho pheta motsamao o tšoanang makhetlo a likete tse leshome." - Oleg Rybachenko o ile a araba, a thothomela ka lebaka la mehopolo e sa thabiseng.
  - Mohlomong re ka kopa mosebetsi oa tšimo! - Timur o ile a sheba sepakapaka ka litoro, moo linaleli tse tharo li neng li khanya polaneteng ena hang-hang. - Haholo-holo, tlosa crucian carp le liperekisi. Li monate haholo, haholo-holo tse nang le mapheoana a khauta, 'me le haeba molebeli a sa shebahale ka meharo, u ntse u ka khetha ntho e itseng' me ua e kenya ka hanong.
  Oleg Rybachenko o ile a feheloa haholo:
  "Ke boetse ke khetha mosebetsi o joalo ka har'a serope se bonolo." - 'Me joale pula-maliboho ea kentsoeng a qala ho ithabisa le ho feta. - Roboto ea ho shebella e ka thetsoa;
  Sefitlholo se fedile, mme ba isiwa kwa terateng...
  Bana ba hlophisitsoe sebakeng sa parade, bashanyana ba moloko oa batho ba leka ho lula hammoho, bajaki ba boloka sebopeho ho ea ka bolelele ba bona. Li arotsoe ka lihlopha ho latela lilemo le boholo. Ho na le bashanyana ho tloha ho lilemo tse hlano ho isa ho tse leshome le metso e tšeletseng, hammoho le bacha ba nang le boea le makhopho ba tsoang mafatšeng a mang.
  Ntho feela eo ba tšoanang ka eona ke liaparo tsa bona, kapa ho e-na le hoo e batlang e le ho ba sieo ha eona, lifupi feela tse nang le nomoro ea boitsebiso ho bashanyana.
  'Muso o ba tšoara ho ea ka molao-motheo oa ho ipehela molemo o eketsehileng ho bao e seng e le baahi! Ho boloka lintho tsohle, liaparong, lieta, leha ho le joalo, bashanyana ba bang, esita le bophelong ba bona ba mahala, ha ho mohla ba kileng ba tseba lieta.
  Empa hangata ba ne ba otloa ka lithupa le likhoele tsa rabara liretheng tsa bona. Lihlooho tsa bona li beotsoe, ba na le sauna ka mor'a libeke tse ling le tse ling tse peli moo ba chesoang teng. Ebe hang-hang ba e kuta ka klipper e bohlasoa; Bashemane ba tsamaea ba sa roala lieta holim"a majoe a nchocho. Haeba Oleg a tloaelane le sena mme leoto la hae le thata ha le utloe bohloko, joale bana ba banyenyane ka ho fetisisa ba senya lirethe le menoana e se nang letho ho fihlela ba tsoa mali.
  Molebeli kaofela o na le bajaki ba emelang merabe e sehlōhō ka ho fetisisa bokahohleng, ke hlooho feela ea lehae la likhutsana, e leng Frau Pontase ea hōlileng, ea shebahalang ka mahlo a hae a sehlōhō, a mahlonoko.
  Nkoe-tšukulu, e sebetsang e le mookameli, e fana ka litaelo tsa hore na motho o tla sebetsa hokae kajeno, kapa ho e-na le hoo a sebetse ho fihlela a lahleheloa ke kelello. Oleg, a theola mahetla a hae a masapo, o sheba halofo ea bobeli ea jareteng. Ho na le banana moo, ho tloha ho ba banyenyane ho isa ho batho ba baholo. A apere joalo ka mekōpa-kōpa ka masela a masoba a entsoeng ka line e mahoashe. Lifahleho li omme, mahlo a bonahala a le maholo a bile a hloname. Sekipa se sekhutšoane, ho tloha ka tlas'a sona maoto a lesesaane empa a le mesifa a bonahala. Banana le bona ha baa roala lieta, 'me ntle ho mokhelo, ba kuta lihlooho. Ho bonahala sena se ne se etsoa molemong oa ho ba kokobetsa, ho bontša hape hore ha se letho. Empa ha se linokoane tse bokaneng mona ho hang - bana ba lahliloeng ka bomalimabe.
  Mona ba phatlalatsa hore sehlopha sa bashanyana se lokela ho ea setsing sa ho roka, ho ea sebetsa tšimong e khathatsang le e khathatsang ka ho fetisisa. Mona Timur ha a khone ho ema 'me a hoeletsa ka mahlomola:
  - Ha ke batle ho sebetsa joalo! Nthome masimong kapa serapeng.
  Bashemane ba ile ba hatsela, "mele ea bona e suuoeng, e mesesane e tsitsitse.
  Ho hlakile hore Pontase e ne e thabetse lebaka le lecha la ho bolaoa:
  - Maobane u ile ua itšoara ka khutso, 'me ke ne ke tšaba hore lelapa la hau le tla sala le se na thuto ea ntho. Ke hobane'ng ha moshanyana eo a ne a ka phunyeletsoa ka lehare ka makhetlo a mahlano?
  Thabo e ile ea tlala har'a mela ea bana.
  - Ke eona hantle. - Molebeli o ile a bua ka lentsoe le phahameng. - Fana ka melamu ho bohle.
  Likotlo li ne li etsoa ka melamu e khethehileng e melomo. Hangata li ne li hlothoa lihlahleng ke bashanyana ka bobona nakong eo ho neng ho se na mosebetsi. Leha ho le joalo, ke 'nete hore esita le ka nako eo bana ba ne ba qobelloa, esita le haeba ho ne ho se na thuso bakeng sa' muso, ho etsa mosebetsi, ka mohlala, ho cheka sekoti ka halofo ea letsatsi le ho e pata halofo ea letsatsi.
  Oleg Rybachenko o ile a sheba matsoho a bana ba hae;
  Ka tsela e iketsang, bashanyana ba ile ba qhaqha mekoallo; O ne a sa batle ho otla motsoalle oa hae, empa o ne a se na sebete sa ho hanyetsa. Ha aa ka a bona hoo e ka bang letho, eaba habohloko o otla monoana oa hae o motona holim'a lejoe le neng le robetse. Ho makatsang ke hore, maikutlo a bohloko a ile a nthusa hore ke ipokelle le moholi pele mahlo a ka a hlakoloa. Mohato o ile oa tiea, le hoja monoana o ile oa fetoha o moputsoa.
  Li ne li kolokisitsoe ka semicircle moleng o molelele. Timur o ne a tlameletsoe ka matsoho lithupeng 'me mahetla a hae a sothehile ho etsa hore ho be bonolo ho otla moshanyana ea molato. Bahlankana ba soma mme ba leka ho sheba hole. Ka taelo ea Frau Pontase, ba ile ba fafatsa brine, ba fafatsa letsoai le leputsoa mokokotlong o mosesane empa o le mesifa. Ha re sheba tsela eo moshanyana eo a ileng a akheha ka eona, e ile ea qala ho chesa.
  Hlooho ea lehae la likhutsana e ile ea otla molomo oa hae:
  - Joale kaofela le tla ithuta thuto. Ho otla ho feta, mang kapa mang ea qhekellang o tla ahloleloa kotlo.
  Mothusi tabeng ena, rat ea tšukulu, o ile a ntša menoana ea hae:
  - Re tla sebetsana le bona kapele! Selalome sa honotha.
  Moshanyana o ile a suthisoa pakeng tsa mela. Bashemane ba ile ba phahamisa mekoallo butle-butle 'me likotlo tsa pele li oela mokokotlong oa Timur. Ha ho talingoa maqeba a mokokotlong oa hae le mahlakoreng, moshanyana enoa o ne a otloa ka makhetlo a fetang le le leng, kahoo o ile a feheloa feela 'me a qala ho hema haholo, joaloka bashanyana bohle, a leka ho thibela sello sa hae.
  - Otla ho feta! - Pontase o ile a hoeletsa. - A ke a hoeletse.
  Likotlo tsa pele li ile tsa otloa ke bashanyana ba banyenyane, ba neng ba mpa ba se na matla a lekaneng a ho baka bohloko bo tebileng. Empa joale bashanyana ba baholoanyane ba ile ba qala ho nkotla. Ngwana o ne a sehilwe mokokotlo ka metopa e mekgubedu mme madi a rotha. Bohloko, bo matlafalitsoe ke letsoai le leputsoa, bo ile ba etsa hore Timura a hoeletse, a ba a oa, boto e ile ea khokhotheloa lipekere tse ka tlaase 'me ea phunya sefuba sa hae.
  - Ha ho hlokahale! - Moshanyana o ile a hoeletsa. - Ke tla sebetsa kae kapa kae moo u reng.
  - Ehlile u tla etsa joalo! - Pontase a araba. - Empa pele, ho otla.
  Bomphato ba maobane ba ne ba thabile haholo mme ba otla moena oa bona oa maobane. Batho le bajaki ba otla ka bohale bo lekanang. Moshanyana a hoeletsa, maoto a hae a sa roala letho a siea mehlala ea maoto a mali. Tshukudu e tona e ile ya phasoloha mme ya otla moshanyana maotong a hae a hlobotseng, a suhilweng ka molamu wa hae. O ne a batla ho utloisa moshanyana bohloko le ho feta. Kotlo e ile ea otla maqaqailaneng a mesifa, 'me e latelang ea otla lirethe. Timur o ile a lla le ho lla. Eaba motho ea hlokofatsang o kenya nale e teteaneng ka mokotleng, a tšela mokelikeli.
  - Ho lokile! - Pontase o itse. Joale a ka mpa a shoa ho e-na le ho akheha. Ha ho motho ea tla phonyoha kotlo.
  Oleg Rybachenko o ne a eme hoo e ka bang qetellong ea mola, 'me ho eena ho ne ho bonahala eka lichapo tsa sephali li ile tsa oela holim'a hae. Timur o ile a theoha, moshanyana ka boeena o ile a sisinyeha feela, a hoeletsa le ho lla. Sefahleho se chitja se ile sa fetoha krimsone ka bohloko, se ne se khopamisitsoe ke grimace ea mahlomola.
  Ha a bona Oleg, a hoeshetsa ka melomo e putsoa:
  - Eba le mohau!
  Moshanyana a tsilatsila: ho hatsela.
  Tshukudu ya hoeletsa:
  - Che, u bohlokoa hakae! Otla!
  Oleg Rybachenko o ile a araba:
  - Che, ha ke khone! Ke motsoalle oa ka!
  Tshukudu ya ntsha meno a yona:
  - Na u batla ho etsahalla se tšoanang ho uena?
  Oleg o ile a thothomela mme a fetoha mosehla:
  - Che, empa!
  Pontase o ile a mo kena hanong:
  - Ho lekane! Moshanyana o ile a saena kahlolo ea hae ea lefu. O oa bohlokoa hakae, li-muckers? Mo fe tekanyo e ntle 'me u mo fanyehe rakeng hore ba bang ba bo rate.
  Oleg o ile a sutumelletsoa ka ntle ho lirenke mme a huleloa ho leba lebokoseng. Moshanyana o ile a leka ho hana, empa litšukulu li ile tsa sebetsana le eena joaloka katsana. Matsoho a ka a ne a sothehile habohloko, masapo a ka a tsikinyehile. Ba mo robatsa holim'a liboto, moshanyana a utloa ho thatafala ha lintlha tsa lipekere tse hlaheletseng lerameng le mpeng. Ba phuntse mesifa, sefuba, selelu, karolo e ka pele ea lirope, mangole. Lerama la ka le ne le ngongoa ho fihlela le tsoa mali.
  - Oh, ha ho joalo! - Oleg o ile a botsa.
  - Ho hlokahala! - Ho boletse tšukulu rat, e le hore ho ka ba le mohlala bakeng sa bohle.
  Moshanyana o ile a utloa ho tšeloa letsoai mokokotlong oa hae, 'me letsoai le fafatsoa holim'a hae. E hlaba joaloka plaster ea mosetareta. Oleg o ile a thothomela, maoto a hae a boreleli a tlotsoa (lekhetlo la ho qetela mohopolong oo o makatsang o hlahileng ponong ena o ne a roala meqathatso hoo e ka bang lilemo tse tšeletseng tse fetileng), hoo e ka bang hang-hang a qala ho hlohlona. Tshukudu ya hlaba ka nalete ka sebonong, ya hlaba habohloko le habohloko, lero le tukang la kena ka hare.
  - Joale u tla ikutloa u le bobe haholo, 'me u ke ke ua lahleheloa ke kelello. - Sebata se ile sa lla, se bososela sefahleho, se ka be se ile sa hoeleketsa esita le moetsi oa filimi e tšosang!
  - Molelmong oa eng? - Ngoana ea neng a koaletsoe a se na molato o ile a bokolla. - Ka baka la Kreste, bontša mohau.
  Tshukudu, e neng e fafatsa mathe a chefo, ya araba:
  - Ha ke lumele litšōmo tsena tse buang ka Jesu ea molemo! Ka kakaretso, haeba ho na le Molimo, joale o khopo ebile o sehlōhō. 'Me ha bobe le mahlomola a mangata u bakela moahelani oa hau, u tla fumana matla le thabo e eketsehileng lefatšeng le tlang.
  - Ha ho utloahale! - O ile a re, a fetoha palesa ke tšabo, ho thoe'ng haeba Molimo e le moshanyana ea joalo.
  - O tla bona! - Ho hlaha ha Tartarase ea bokahohleng ho ile ha tšeha. - Empa u se ke ua phahamisa tšepo ea hau, u ke ke ua shoa kajeno.
  Pontase o ile a laela ka lentsoe le boholang:
  - Qala! A hopole likako tsa sephali ka ho sa feleng!
  Pula-maliboho ea hapiloeng o ile a thothomela ha a utloa mololi o phunyang, 'me joale ho ile ha e-ba le ts'oaetso e matla e ileng ea etsa hore letlalo la mokokotlo oa hae le phatlohe. Likhoto tsa tšukulu li ile tsa otla ka matla, empa ka nako e tšoanang li ile tsa thibela matla a tsona hore li se ke tsa bolaea. Ho ile ha tsoa mohoo o tsoang molaleng oa moshanyana, a thothomela, "me ha hlaha keleli. Ka mor'a hore a lome molomo oa hae ho fihlela o tsoa mali, moshanyana o ile a ithiba. Ka mor'a nakoana ho ile ha hlaha leqeba le leng, la sisinya 'mele oohle. Oleg Rybachenko o ile a hema haholo, bohloko, bo matlafalitsoeng ke letsoai le brine, bo ne bo sa mamellehe.
  Pontase a hoeletsa:
  - Tsoela pele!
  Letsa mololi hape! E khaola hantle ho fihlela lesapong. Moshanyana o ile a chesoa ho fihlela ka hare. E ne eka ba otla mpa ea ka. Ho sa tsotellehe boiteko ba hae bo matla, mohoo o mong o ile oa tsoa ka mor'a molomo oa hae o tiisitsoeng ka thata.
  - Mme!
  Ho otla hape! Ka morao, pakeng tsa mahare a mahetla a bohale, 'me qetellong, hammoho le lirethe tse se nang letho. Moshanyana oa hoeletsa, ha a sa na matla a ho ithiba. Mohoo o utloahala joaloka seretse se chesang se tsoang molaleng le se bonahalang eka ke nko. Pontase e thabile:
  - Joale kea bona hore u mo otla ka botšepehi. Mo otle hantle, empa u se ke ua mo bolaea!
  Ka ho otla ka 'ngoe bohloko bo ba matla. Meokho e tsoakana le mali 'me e oela holim'a bethe ea trestle. Methalo e nang le mali e mokokotlong oa hae ea hokahana, e kopana ho ba bohlasoa bo krimsone, masapo a masesaane a masoeu a moshanyana a qala ho pepeseha. Oleg Rybachenko oa ferekana, ha a na moea, terata e ile ea cheka maqaqailaneng a hae a kobehileng. Lirethe tse se nang letho li lla ka lebaka la ts'oenyeho, letlalo le hlabang ha le fane hang-hang, empa marotholi a mali a ntse a hlaha. Likotlo li ntse li mpefala, ho bonahala eka lehalima le feta methapong ho ea fihla lesapong la mokokotlo. Bashemane ba bang ba khutsitse, matsoalo a bona ha a ba lumelle, "me tšabo ea ho iphetetsa ha e ba lumelle ho nyatsa. U ka bona kamoo lihlooho tsa bashanyana li inameng, empa mahlo a bona a shebile polao. Ka bohelehele le methapo ea kutlo, ba bangata ba se ba ntse ba shapuoa ka tsela e tšoanang kapa e rarahaneng ho feta. U nahana hore haeba feela ha se 'na,' me ka linako tse ling ho na le bobe menahanong ea hau: oa hoeletsa, empa ha e le hantle o ne a tla ema, eseng ea fokolang joaloka Oleg.
  Ho otloa ho se ho ntse ho le masapo a se nang letho, mokokotlo, mahlakoreng, lirope ke leqeba le tsoelang pele. Hoja e ne e se ka ente e hlabosang, moshanyana a ka be a ile a fenetha ho fihlela a e-shoa - a ka be a shoele ke letsoalo le bohloko. Eaba o oela ho hong ho hobe ho feta Inferno ea Dante. Ke nakong eo molek'hule e 'ngoe le e 'ngoe, sele e 'ngoe le e' ngoe, mothapo o mong le o mong o tletseng bohloko ba bosiu.
  Pula-maliboho Oleg Rybachenko o ile a leka ka matla ho iphapanyetsa bohloko boo a bo utloang. Ha a hopola batsoali ba hae, mehla e thabisang ea bongoaneng bo hōle, o ne a bonahala a sutumetsa ka maoto a hae, ho tloha seretseng se chesang se chesang se chesang sa mahlomola, empa se ile sa mo anya hape, sa mo koahela ka ho feletseng. Kahoo ba ile ba tsamaea ka sekepe ho pholletsa le leoatle la tlhokofatso, ba lora ka lefu e le molopolli oa tlhokofatso. Ka hopola mantswe a Tshenolo ya Mohalaledi Johanne. - 'Me ba tla batla ho shoa, empa ba ke ke ba. Ena ke qetello e letetseng baetsalibe ba hlokofatsang bana. Morena o tla ba putsa ka makhetlo a lekholo, "me kotlo ea bohlokoa ka ho fetisisa, joalokaha Jesu a bolela Kosepeleng ea Matheu, e tla ba ea ka ho sa feleng. Mme ba bang ba tla kena bophelong bo sa feleng, ba bang tlhokofatsong e sa feleng. Sena bonyane ka tsela e itseng sea re tšelisa, se tsosa lehloeo ho lira, takatso ea ho phela le ho hlōla. Moshanyana o khona ho hoeletsa:
  - O tla lefa bakeng sa sena, o tla arabela bakeng sa dikeledi tsa ngwana e mong le e mong ka letsatsi la Kahlolo ya Modimo.
  - Khutsa, monyatsi! - Legotlo la tshukudu le a rora.
  - U ke ke ua bipetsa 'nete. - Pula-maliboho o ile a ntša moea.
  - Fumana ho feta!
  Ba mo otla hape, ba kenya khalefo eohle ea bona ho eona, ba robeha masapo, empa bohloko bo se bo fihlile moeling hoo bo ke keng ba matlafala. Ena ke tšepe e ka futhumatsoang mochesong o itseng, ebe ea nama.
  Pontase o utloisisa sena, mosali-moholo (kapa ho e-na le hoo, ha a shebahale a le lilemo li fetang mashome a mane, empa ha e le hantle o fetile lilemo tse makholo a mabeli) o na le phihlelo e ngata e le babolai:
  - Ho lekane! Ho seng joalo o tla shoa! Re tla tšoara motšoaruoa hanyenyane 'me re mo hlokofatse re sebelisa k'homphieutha. Ke na le lenaneo le bitsoang "torture of the Olympians".
  Tshukudu e emollang ka boomo e re:
  -O ea kae hona joale? Ho ea sepetlele?
  - Che holim'a raka! - Molebeli o ile a khaola ntle le boipiletso. E ke e fanyehe joalo ka temoso ho ba bang. Fana ka liente feela ho tšehetsa pelo. 'Me a Timur a khannoe moleng hape,' me a amohele likotlo tse ling ho uena. Ha ho na nako ea ho etsa sebonoang. Ho hlokahala ho sebetsa!
  Molichaba ka phafa a sekamisa hlooho, a tsoka litsebe tsa hae tse boea.
  - Kea mamela, mofumahali. Be, mo matheng hape.
  Timur e ile ea otloa ka likotlo tse ncha. Lekhetlong lena, ha ho motho ea ileng a iteta sefuba ho hanyetsa. Ho ne ho se na takatso e nyenyane ea ho oela matsohong a babolai. Timur oa hoeletsa 'me oa oa. Oa nkuoa "me oa shapuoa hape. Letoto la bobeli la literaeke le se le ntse le ea pheletsong. Ho ile ha sala bashanyana ba "maloa feela. E 'ngoe ea tsona ke ea khale ka ho fetisisa, e ka bang lilemo tse leshome le metso e tšeletseng, e nang le pōli e seng e ntse e hlaha le litelu tse bonahalang. Ho hlakile hore oa tsilatsila, oa otla, empa o etsa joalo habonolo, a sa amehe.
  Frau Pontase o halefile haholo:
  - fanyeha mohlankana enoa ea botsoa holim'a rake ebe o fasa lejoe maotong a hae. A ke a utloe bohloko.
  Moshanyana oa tšoaroa, o tiisa mesifa ea hae e betliloeng, litholoana tsa mosebetsi o boima, 'me oa hoeletsa:
  - Joale, u sheba eng, banna, ba otle!
  Bashemane baa thothomela, ho utloahala lerata, empa ba hloka boikemisetso ba ho potlakela ho ba hlorisa.
  Mohlankana oa hulanngoa, tšukulu e "ngoe le e "ngoe e boima ho mo feta ka makhetlo a supileng. Ha ho na thuso ho itoanela. Empa joale liketsahalo li etsahala boemong ba tse fetolang qetello ea 'muso. Ho ile ha utloahala lithunya tse peli 'me likhoto tsa tšukulu tsa oa, mekokotlo ea lilalome tsa pongoa, mekoti e tebileng ea buleha. Mohlankana o ile a itokolla 'me a oa, empa hang-hang a qhoma a hoeletsa:
  - Ua bona, ho na le toka ea Molimo.
  Ha a hlaha joaloka lengeloi le tsoang lefifing, ngoanana ea moriri oa khauta, ea tšoanang le khaitseli ea hae Margarita, o ile a araba:
  - Ho ka etsahala hore ebe ke motho. Tseba hore ho sebelisana le Diabolose ha ho tiise hore ho tla ba le leholimo Lefatšeng le sebaka se futhumetseng liheleng. Ho itšetleha ka Satane ho tšoana le ho lula setulong sa motlakase!
  Aurora ea bobeli e tukang ka lentsoe le phahameng:
  - Ho etsahalang mona ke lintho tsa filimi e tšosang. Etsa sena le bana. Tlosa moshanyana rekeng.
  Oleg Rybachenko a sisinya hlooho mme ... a tsoha. Ha a ka a paqama nakong ya pono, empa a ema feela...
  'Me ho ile ha feta nako e telele. Manazi a ne a ntse a lebeletsane
  Ho lokisa lijo. Empa botahoa bona bo tšabehang bo ileng ba hlaha ha lingaka tsa SS li hema mosi oa boriba bo makatsang bo ne bo bonahala bo se bokhutšoanyane.
  Oleg Rybachenko hang-hang o ile a nahana hore na ke hobane'ng ha e sa sebetse ho li-Krauts tsena. Ha ba bonahale ba na le limaske tsa sefa, na ha ho joalo? Hona ke hobane'ng ha ho e-na le toro e tšosang hakaale ponong ee? Ba etsa"ng ka eona?
  Empa Manazi ka booona a ile a itšoara ka tsela e tloaelehileng, a ba a fetoha botsoalle ka tsela e itseng, a fana ka maikutlo a hore a ka ja le rōna.
  Ba hlile ba hula lirope tse boima ba khomo e utsoitsoeng ho baahi ba moo. Joale Manazi e mong a hula pitsa e boima, "me mofascista oa bobeli, hammoho le Oleg, ba ea kha metsi. Hape, ho ile ha bonahala ho makatsa ho pula-maliboho ea botsibi hore ho ne ho e-na le libakete tse peli tsa letlalo, le tšepe e tloaelehileng kapa lehong ho fetisisa. Ho feta moo, monna e mong oa SS, eo le eena a neng a sa tloaeleha, o ile a huloa a le mong.
  Pula-maliboho o ne a sa itšepe ka maoto, likotlo nakong ea polao ena li ne li utloahala e le tsa 'nete haholo,' me setloholo sa Lomonosov se ile sa hakanya hore ka mor'a sena ho na le ho hong ho fetang pono e bonolo kapa e seng feela.
  Metsi a ne a phalla ka lebelo le lekholo ho tloha kampong, molapo oa silevera o benyang ka kristale ka tlas'a majoe a mabeli a okametseng foranteng. Oleg Rybachenko ka meharo o ile a lebisa hlooho ea hae ho eena. Ke feela hore moshanyana eo o ile a hlokomela hore ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ka hare e behiloe ka majoe, kapa ka ho toba ka mashala. Ka meharo o ile a its'etleha ho pholiso e monate 'me ... a e kenya tsebeng.
  E mong oa banna ba SS, ea neng a ipatile ka mor"a lerako la majoe, o ile a tobetsa ntho e "ngoe holim"a phanele ea seletsa se rarahaneng "me a tšeha joaloka khoto.
  Kotlo e ile ea fanoa ke fascist ntle le lonya, empa ka matla hoo Oleg a ileng a lahleloa holim'a majoe, o ile a khaotsa ho utloa ka tsebe ea hae e letšehali, 'me lehlakoreng lena la hlooho ea hae le ne le hlile le ferekane.
  Ngaka e sehloho e apereng seaparo le ketane ea khauta ea tšeha 'me ea puruma.
  - Papali ea litebele! Papali ea litebele!
  . KHAOLO No. 4.
  Moshanyana oa pula-maliboho o ile a tlolela holimo "me a mathela ho mohlankana eo oa SS. Ho shebana le mala ka letsoho le letona le thetsang, le ho ipata ka mano ka morao ho le letšehali. O ne a ntse a ea litlelaseng tse 'maloa tsa papali ea litebele, empa o hopola hantle. Ka mohlala, ho otla ho thetsang le halofo e bohale ea uppercut le halofo ea letsoho le letšehali. Ebe 'mele, serope, abs, esita le katoloso ea leoto li kenyelelitsoe ho otla. 'Me - ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa, hangata li-boxers, ha li loantšana le letsoho le letona, u se ke ua lebella ho otla ka letsete le tsoang letsohong le letšehali. Ntho e makatsang e ile ea sebetsa, Oleg Rybachenko o e entse! Mohlankana e monyenyane le ea koetlisitsoeng hantle oa SS o ne a sa tsebe hore Oleg, le hoja e ne e se letsoho le letšehali, o ne a ka lahlela "sethunya" ka letsohong le letšehali. Mme a tshwara huku ka mohlahareng. 'Me ho pholile - lesole la SS le ile la khona ho lula ka maoto feela hobane le ile la oela ka morao ka har'a lejoe le leholo ... 'Me boima ba moshanyana ea nang le tlala bo ne bo sa lekana ho theola lesole le khethiloeng ba fokolang!
  Haeba Oleg Rybachenko e ne e le mohlabani ea nang le phihlelo ho feta ts'ebetsong ena, mohlomong a ka be a ile a ea letotong la ho qetela. Empa bokhoni ha se thoriso, le litšobotsi tsa 'mele ha li joalo.
  Empa o ile a etsa mosebetsi o motle, haholo-holo ha a nahana hore ho otla ha hoa ka ha etsoa koetliso, 'me Oleg Rybachenko ka boeena, ho sa tsotellehe bokhoni ba hae bo boholo ba tlhaho, o ile a tšoara litebele ka serame.
  Hona joale o bile a ikoahlaela hore ebe ha aa ka a ingolisa bakeng sa karolo eo mokoetlisi Faranenko a ileng a re - o tla hōla ho ba mohlankana e moholo, empa ka nako ea karabelo e potlakileng ea boima bo bobebe. Haufinyane USSR e tla nka karolo Lipapaling tsa Liolimpiki - 'me u ka loanela khau ka seriti!
  U reng? Oleg Rybachenko o ile a arabela tjena:
  Nka mpa ka boloka hlooho ea ka bakeng sa lintho tse molemo bakeng sa naha ho e-na le ho hloekisetsana litšepe! Ka mohlala, haeba u etsa terekere e tsamaeang holim'a sawdust, kapa esita le litšila tse tloaelehileng, joale ho na le tse ling tse ngata.
  E tla ba molemo ho Ntate!
  Empa hona joale moshanyana ka boeena o fumane thuto e phethahetseng.
  Oleg Rybachenko o ne a e-s'o ka a otloa joalo pele bophelong ba hae. Monna e moholo oa SS o ile a potlakela ho hatella khanyetso e hlophisitsoeng ea moshanyana ea lilemo li leshome, le hoja a ne a le molelele bakeng sa lilemo tsa hae (eo leha ho le joalo a ileng a e bontša le ho e otla ka katleho makhetlo a 'maloa)' me ka bohlale a otla ka litebele tsa hae - a phahamisa monna ea oeleng 'me a mo otla. hape. Ha Oleg Rybachenko a khaotsa ho hanyetsa (Ke hore, o ile a batla a lahleheloa ke kelello, ke hore, ho ntse ho e-na le menahano hloohong ea hau, ha u lefifing, empa 'mele oa hau ha o sa mamela. Mang kapa mang ea ileng a loana ka botebo ka lesale mohlomong oa tseba hore na ho joang. ho ba grog.). Fascist o ile a mo lumella hore a oe, 'me, ka mokhoa o makatsang, ha aa ka a otla monna ea oeleng le hanngoe. Leha ho le joalo, ngaka ea "molai e ile ea mo hoeletsa ho hong ka puo ea anagram. O ile a tlatsa bakete 'me a mo tšela ka metsi sefahlehong sa hae se robehileng.
  Boikutlo ba katse e khangoang ke metsi, le metsi a leqhoa a sa tsoa qhibiliha a bata haholo - ho sesa mariha feela!
  Oleg o ile a itlhohlora, a ema "me a tšoela ka mathe holim"a buti ea hae ka mali a tsoang lerameng le letšehali, le neng le phatlohile ka hare. Monna oa SS ha aa ka a hlola a mo otla - o ile a feheloa hang-hang, ha a nahana hore na phoofolo ea tonanahali e ne e sebeletsa lebothong la mofuta ofe, ho makatsang, hoo e batlang e le kutloelo-bohloko, 'me a qala ho kha metsi ka linkho tse entsoeng ka letlalo la likoena (hape ho bonahala eka boikhohomoso bo joalo bo ne bo se bonolo) ...
  Rybachenko Jr. o hlokometse boemo bona, bo botle le bo bobe ka nako e le 'ngoe. Ntho e ntle ke hore ba ke ke ba bolaoa, bonyane ho fihlela teko e tlisoa sephethong sa eona se utloahalang. Ke "nete hore qetello e ka "na ea bonahala e le haufi haholo "me mohlomong ho lopolloa tlhokofatsong! Ntho e mpe ke hore li tla lebeloa haholo "me e le hore motho a balehe, ha e le hantle, o tlameha ho sebelisa bohlale bo hlollang!
  Kapele Oleg Rybachenko o ile a kholiseha hore ho ba khaka ho bolela ho ba le melemo e itseng ha ho bapisoa le batšoaruoa ba bang ba ntoa.
  Ho ile ha fumaneha hore baholehuoa le baholehuoa ba ne ba tla fuoa lijo tse chesang. Ba ne ba e hlompha, e leng se bolelang hore balebeli ba SS ke khale ba ile ba ja ntho e itseng ka makotiting "me ba ne ba mpa ba rapaletse holim"a meseme, ba lerata kapa ba robetse. Haele hantle, liphiri li ne li lelera hohle - ekaba li ne li tsoma, kapa li ne li paterole, kapa ka bobeli. Leha ho le joalo, Oleg ha aa ka a thabela sena. O ne a robetse maotong a se nang letho a Aurora le ngoanana e mong e monyane (na ha aa lokela ho oela mobung o mongobo, o ntse o bata?) 'me a lla - Margarita o ile a hlakola sefahleho sa hae ka bohale ba sutu ea sekepe e nkiloeng ho Oleg Rybachenko, e kolobisitsoeng ke metsi. metsi, a re:
  - Hona joale u fetohile monna oa sebele. E hlotsoe ka litebele, e hlotsoe ka maoatla!
  Aurora o khothalelitse:
  - E, ke tla mo silila sefahleho, sehiloeng se tla fola kapele.
  Oleg Rybachenko o ile a bososela ka matla. Haholo ka tlhaho. O ile a ikutloa a kula hoo a neng a tjeka bo-diabolose ka li-skate tsa plasma lihlakong tsa bona. Mme ka nako e tshwanang ... na o ne a ikutlwa a thabile ho feta jwale? Ke ne ke tšaba ho tsoela pele: joale ba tla mpea holim'a majoe 'me ba mphe ho otla ha pelo ka liphali, kapa mohlomong ba tla leka ka mollo. Empa Manazi ha aa ka a sheba mona, "me a bua ka ntho e "ngoe ka puo ea "ona ea nonyana, a fapanyetsana ho latsoa ho tsoa ka pitseng.
  Margarita a hoeshetsa ka tsebeng ea ka:
  - Ha e le hantle, u moholo ... Empa e-ba masene ho feta! Ha ba matla ba bonahala ba fokola 'me ka tsela e fapaneng!
  Oleg Rybachenko o ile a honotha:
  - Ka bomalimabe, ha ho na thuso ea ho iketsa ea fokolang, hobane ho joalo!
  Hantle, ba mo otla ka thata linakeng ... Ho phaella marameng a sehiloeng, a ne a boetse a sisinyeha, le hoja a ne a se a mangata, masapo a ne a le matla - meno a mabeli. Likhopo tsa ka li ne li le tala "me litsebe tsa ka li ne li opa.
  Leha ho le joalo, ho bolaoa nakong ea pono e tsotehang ho ile ha baka mahlomola a mangata le ho feta.
  "Ho lekane, ho lokile," Oleg Rybachenko o ile a sututsa menoana e melelele ea Aurora ka matsoho a hae a macha a tlameletsoe eaba o lula fatše ka momeno oa sutu ea hae ea mosesisi. Ke ile ka thothomela. - Che, ho ile ha bata. Mme ke batla ho ja...
  Joang, ka mor'a tsohle, tsebo e itšetlehile ka ho ba teng - ka boithatelo u tla ba Marxist. Haeba feela u ka pholoha!
  Sekoti sa chankana se ile sa kenngoa ka har'a likotlolo tsa aluminium - li ile tsa tsamaisoa ka e 'ngoe ea lipalangoang tsa lihlomo. Empa ho ne ho se na likhaba. Kamoo ho bonahalang kateng, ho ne ho lumeloa hore makhoba a ne a tla ja motoho o teteaneng leha ho le joalo. Kapa ba ile ba etsa qeto ea ho ba soma, hobane likhaba tsena ha li fokotsehe hakaalo. Hantle ... ho molemo!
  U fetoha motho ea sehlōhō - moshanyana o ile a phatloha ka litšeho 'me hang-hang a koala molomo oa hae hore a se ke a e fumana.
  Porridge e ile ea fetoha buckwheat e kopantsoeng le perela harese - e teteaneng, hoo e batlang e se na letsoai 'me, ha e le hantle, ntle le nama kapa ntho leha e le efe e tšoanang, hantle, mohlomong ba kentse tlhapi e nyenyane bakeng sa tatso. Ke motsoako o batlang o se na letho oa lijo-thollo tse peli ('me ba o tšela ka nama e tsubang, ba ahlola ka monko). Empa mpa ea moshanyana oa pula-maliboho e ne e se e fihlile moeling oa eona khale: hoo tlala ea hae e ileng ea kokobela hanyenyane, a khutla feela ha a bona motoho, empa ka matla a mararo.
  Ke 'nete, ho ne ho le mpe ho ja - ka makhetlo a mabeli motsoako o chesang o ile oa kena ka hare ho lerama le lemetseng,' me bohloko bo ile ba tlisa meokho mahlong a ka - empa ke eng seo? 'Me "lipetja" li ile tsa kena tseleng, Oleg Rybachenko o ile a sisinya matsoho a hae, ka bohale a lahlela litlhase ho tloha mahlong a hae ho pota-pota ...' me ka nako e 'ngoe o ile a hlokomela hore ho tloha ho e' ngoe ea li-jerks tsena letsoho la hae le letona le kene ka lesale la halofo!
  Hoa makatsa - na SS e ile ea senya ka tsela ea khale joalo? Hoja feela re ne re ka felisa liphiri tse koetliselitsoeng ho ba ba otlang!
  Oleg Rybachenko o ile a hlokahala. Hang-hang a iqobella ho hlafuna, a ikoahela ka sekotlolo. 'Me ka letsoho la hae le letona a e sotha ho fihlela tšepe e thata e seha letlalong ka mokhoa o sa mamelleheng ka ho feletseng.
  Ho bonahala eka ha se bohle ba SS ba pholileng hakana!
  Mme a hlokomela hore a ka kgona ho ntsha letsoho la hae. Lesale le etselitsoeng letsoho le leholoanyane - la monna kapa la mocha oa lehae, mohlomong le moshanyana ea seng a hōlile ea neng a sebetsa haholo. Empa bakeng sa matsoho a mofufutso a moshanyana oa pele ho lilemo tsa bocha Oleg Rybachenko, leraba le ile la fetoha le leholo.
  Moshanyana o ile a hoeshetsa:
  - Tlhōlo e letetse! Tlhōlo e letetse! Ba batlang ho roba mahlaahlela! Bo-ntate-moholo ba ile ba hlola bo-Krauts! Le rona re tla ba bolaea joaloka papali!
  Aurora, a shebile Oleg Rybachenko ka bonolo, o ile a sutumelletsa letsoho la hae morao hantle (mali a ile a hlaha letsohong la hae ho tsoa ho sehiloeng se seholo le ho senya). Moahelani oa bobeli ka nako eo o ile a falla ho ea bua ka se etsahalang. Oleg o ile a sheba diabolosi ea tukang mahlong, a bonya mahlo. Mme o ile a boela a qala ho phunya mahlo a hae a se na letho ka li-lasers tsa emeralde, joalo ka cobra - a sa phetse. Yaba o sisinya hlooho mme a supisa diphiri tsa phiri ka kgutso. Joale, a sa khaotse ho ja, ka ho toba a tšoara ka melomo ea hae e sekarelata ka har"a senoelo se emeng holim"a lengole la hae le phahamisitsoeng, o ile a theola matsoho a hae "me a qala ho hula mela e tsoelipanang e fetohang maqhubu holim"a mobu o kolobileng.
  Oleg Rybachenko o ne a sa utloisise letho, empa pina ea tlhōlo e ne e se e qala ho utloahala hloohong ea hae;
  Ba banyenyane, ba monate, ba hlwekile;
  Naha ea Masoviet a Mafubelu!
  Letsatsi le chaba le kganya;
  E fanoe ka pelo ea ka!
  
  Matša a rona a hlakile,
  Noka ea kristale e matla!
  Bashanyana ba matha ho pota-pota ka bolo,
  Mathang leralleng hammoho!
  
  Sefuba se tlala moea,
  Ho na le selemo lehareng le leng le le leng la joang!
  Ke retelehela ho Morena
  E se eka bobe le bomalimabe bo ka re fefola!
  
  Ke nako e thata,
  Fascism e hlasetse Rus '!
  A re iqapeleng ntho e ncha bakeng sa ntoa,
  Bokomonisi bo ke bo buse!
  
  Mmoho re lula re kena mathateng,
  Re tšoana le feisi e kontsoeng!
  Bapalami ba lipere ba ne ba tloaetse ho matha
  Joale, tanka ea tšepe!
  
  Lebaka le leholo la Lenin,
  Re tla tsoelapele joalo ka ha ho le joalo!
  Stalin ea bohlale ea bohlale,
  Seo a re rutileng ho se hlola!
  
  'Me qetellong, ke tla u bolella,
  Mang kapa mang ea fetang ke molahlehi!
  Ke tla hlahisa maikutlo a ka ka nepo haholoanyane,
  Qetello e tla haufinyane!
  Ka mor'a lehlabathe le joalo, ho ne ho se ho ntse ho bonahala ho Oleg Rybachenko hore leoatle le ne le fihla mangoleng! 'Me ka sebele lithaba li fihla mahetleng!
  Baroetsana le bona ba ile ba qeaqea 'me ba hoeshetsa ho tloha tsebeng ho ea ho tsebe. E mong le e mong o ne a e-na le tšepo.
  Setloholo sa Lomonosov le Stenka Razin se ile sa ikhohomosa marama a sona eaba se bobola - sehiloeng se ahlotsoeng se utloile bohloko.
  Ho thoe'ng haeba u khona ho baleha ?! Oleg Rybachenko o ile a sheba ka potlako ka thōko, joalokaha eka mehopolo ea hae e ka khona ('me ke mang ea tsebang, haeba ba ka romela, li-glitches, ha ho tsejoe hore na ba na le thepa ea mofuta ofe!) Ho ka utluoa ke balebeli ba SS.
  Diabolosi ea tukang ka ho phatsima ha lihele mahlong a hae o ile a ama mehele ea tšepe matsohong a moshanyana oa pula-maliboho 'me a lumela ka hlooho: ba re, e, re ka leka! Sena se hlakile le ntle le puisano le ntle le mantsoe a sa hlokahaleng.
  Mohlabani ea moriri oa 'mala oa phokojoe o ile a hoeshetsa:
  - Leha motho a ka pholoha ... Ho tla ba le motho ea tla iphetetsa!
  Empa hang-hang Oleg Rybachenko o ile a tšoha ka hare, joalokaha eka o leqhoa. Mme mohopolo o le mong o bonolo wa mo hatsetse: o ne a sotha matsoho a hae. 'Me joale ...' me joale ho tla hlokahala ho thusa banana ba bang ho itokolla. Ho seng joalo, ha se pula-maliboho ea khabane, empa ke mang?!
  Ka hopola mantsoe a reng: moetapele ha se eena ea eang pele! Mme ke mang ya tsamayang le ho thusa ba bang!
  'Me ke bo-mang ho uena - banana ba batle ba nang le maoto a manyenyane a robehileng a tsoang mali. Ntho e 'ngoe ka hare ho Leninist e monyenyane e ile ea fetohela - ka lerata la likete, leholiotsoana le ile la fetohela! Haeba e sebetsa, matha kapele kamoo u ka khonang 'me ...
  Ha e le hantle, haeba u tla matha, joale ho ke ke ha e-ba le monyetla o mong. Ho seng joalo, ke ho eka.
  O ile a boela a kopana le mahlo a Margarita pele, 'me joale Aurora, eo ka ho hlakileng a neng a thabile, o ne a nyeka sekotlolo ka tatso. Mme yena, a ntsha nko ya hae ka sekotlolong, a bonya.
  - Ha re u tšoare! - Fire devil e ekeditswe. - Haeba u tsamaea, ka sebele u tla tla ho fumana thuso!
  Oleg Rybachenko o ile a ōma ka hlooho 'me a araba:
  - Kea hlapanya! Pula-maliboho ea tšepahalang, ke tla iteanya le batšehetsi 'me ba tla u pholosa!
  Che, ke seo re se entseng! Se ileng sa etsahala ka mor'a moo se ile sa fetoha prosaic le ho feta. Hape ho ne ho le molemo hore e ne e se Oleg ea ileng a khona ho hlatsoa likotlolo - ho hlakile hore ba ne ba tšaba ho mo lokolla hape kapa ba etsa qeto ea ho tlohela banana hore ba etse mosebetsi o boima. Ha se letho, empa ho monate boemong bona. Ntho e mpe ke hore re ile ra tlameha ho tsamaea hape, 'me ha bo-fascists bana ba kokobela. Ha ba khone ho fumana ntho leha e le efe e tsitsitseng kapa e fokolang.
  Ho bata hanyenyane, "me le hoja moea o khutsitse, maru a nyolohile "me pula e batang e se e qalile ho na ho tsoa ho "ona. Hona joale banna ba SS ba bonahala ba thabile le ho feta, le hoja bona le liphiri tsa bona ba ne ba utloa monko o kolobileng.
  E ne e le ho tsamaea haholo. Mona ke lefats'e mona - microclimate e khethehileng ea Crimea. Hangata ha ho na pula, empa tabeng ena ho na le moea o matla.
  Banana ba ne ba se ba robetse haholo "me serame se ba matlafatsa.
  'Me ka lebaka le itseng Oleg Rybachenko o ne a batla ho robala, mahlo a hae a ne a khomaretsoe ka bolotsana.
  E, boima bo joalo, joalokaha eka setopo sa lithane tse lekholo se ne se u hatella 'me u sitoa ho hema ka botebo.
  "Oh, ke tla kula," ho nahana Oleg Rybachenko, a sisinya maoto a hae haholo, a ileng a boela a qala ho satalla. - Ke na le bonnete ba hore ke tla kula hona joale, empa ho thoe'ng? Ka sebele Manazi a ke ke a noa aspirin kapa a kenya penicillin, 'me mohlomong a tla boloka mahe a linotsi. Kapa na ha ho joalo? Na ba tla e boloka bakeng sa liteko? Rona ba futsanehileng re ea kae hona joale?!
  Le lekhetlong lena, 'nete ea pula le mahlomola li ile tsa nyamela, 'me a robala ha a ntse a tsamaea. E leng hore mohlomong e ntle feela boemong bona;
  Cosmic, ka tsela e itseng, ke ntoa;
  Bo-pula-maliboho Dmitry le Oleg Rybachenko, e le liithuti tse hloahloa le baatlelete ba hlaheletseng, ba ile ba fumana tokelo ea ho emela naha ea bona, USSR, litlhōlisanong tsa litebele tsa botsoalle tse hlophisitsoeng pakeng tsa lihlopha tsa lipapali tsa bana tsa USSR le Jeremane. Linaha tsena ka bobeli li ntse li nkoa e le lilekane, "me menyenyetsi ea hore ho tla ba le ntoa e haufi e kokobetse. Ka sebele, masole a Jeremane a ikhula moeling, 'me Wehrmacht e etella pele tlhaselo e hlōlang Afrika,' me e se e hapile Egepeta, 'me e sa tsoa tlaleha ho hapa Gibraltar. Ka lebaka la sena, Stalin ka boeena o ile a leboha Fuhrer!
  Ha ho na mantsoe bakeng sa pono e thetsang, empa se sa etsahaleng bokahohleng. Oleg o iphumana a nahana hore - hape o susumelitsoe ke tšusumetso ea maiketsetso ea mahlaseli a mang kapa ntho e 'ngoe. Empa ntho e 'ngoe le e' ngoe ke ea sebele hoo ho seng matla a ho hanela maikutlo ana.
  Kahoo, u ka fofa ka mokhoa o sireletsehileng ho ea naheng e batlang e le botsoalle. Khatisong ea Jeremane ba bua lintho tse ntle feela ka Soviet Union, "me bokomonisi bo bile bo nkoa e le khopolo ea boena ho National Socialism. Ho feta moo, ho ile ha hlaha mokhatlo o tšoanang le oa Stakhanovsky ...
  Dmitry le Oleg Rybachenko ke li-boxers tse tsoang sehlopheng sa lilemo tse nyenyane ka ho fetisisa; Empa ke bashanyana ba baholo haholo bakeng sa lilemo tsa bona, 'me ha ba e-so be mehleng ea ho potlaka ka potlako joalo ka qetellong ea lekholo la mashome a mabeli a motso o mong.
  Leha ho le joalo, Oleg o monyenyane, o mosesaane, ka sehlopha sa boima bo bobebe, empa ka potlako haholo. Dmitry o moholoanyane, o pharaletse ka masapo, 'me mocha oa mohale a ka shebahala bonyane a leshome le metso e mene.
  Bashanyana le bona ba fapane ka 'mala oa moriri. Olezhek e lokile joalo ka bolo ea lehloa, e blond ea tlhaho. Dmitry ka moriri o mosootho, moriri o mosootho. Oleg o na le likhoeli tse 'maloa,' me sefahleho sa hae se chitja se shebahala joaloka ngoana, 'me Dmitry o motle feela, o tšoaneloa ke setšoantšo sa mashano. Banana ba se ba ntse ba mo shebile, ba sa kholoe hore ke moshanyana ea joalo.
  Leha ho le joalo, Oleg Rybachenko o bohlale ho feta Dmitry, leha bashanyana ka bobeli ba bohlale haholo 'me ba fumana li-A tse otlolohileng limarakang tsa bona. Ntle le moo, naheng ea Soviet, baatlelete ba hloahloa e tlameha ho ba liithuti tse hloahloa.
  Bashanyana ba bang ba se ba hōlile, empa ho fihlela lilemo tse leshome le metso e robeli, le hoja bahale ba 'maloa ba bolelele ba limithara tse peli' me ba boima bo ka bang lekholo ...
  Li-boxers, basebetsi ba bacha ba molemo ka ho fetisisa ba naha ... 'Me bahlabani ba Jeremane le linaha tse tlas'a taolo ea eona ba tla loana le bona ... Har'a bana, ehlile, kapa ba banyenyane.
  Li fofa li sa eme ka sefofane se seholo ka ho fetisisa sa baeti sa Third Reich tseleng ea Moscow-Berlin.
  Boralitebele ba lula ba arohane, empa ho boetse ho na le libapali tsa kampana, libapali tsa litebele, libapali tsa bolo le ba sesang. Bohle ba bacha le litšobotsi tse ntle haholo. Stalin o ile a laela hore moloko oa rona o mocha, o tsoetsoeng tlas'a puso ea Soviet Union, o bontše se molemohali 'me o se ke oa lahleheloa ke sefahleho. 'Me, ehlile, e mong le e mong o labalabela ho loana ...
  Dmitry o ile a botsa Oleg:
  -Na u se u entse moralo oa maqheka bakeng sa ntoa?
  Moshanyana oa pula-maliboho o ile a araba:
  - Ke na le merero e leshome le metso e 'meli bakeng sa sera se seng le se seng ... Empa ke tlameha ho qala ho mo sheba, ebe ke etsa qeto feela ... Mokhoa oa botho ho e mong le e mong, ho sisinyeha hanyenyane le tse tobileng, ho kenyelletsa le sebopeho sa fisioloji sa sera, laela leqheka la motho ka mong.
  Dmitry o ile a korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Empa ke e etsa habonolo haholoanyane! Ntle le maqheka, ke potlakela ho lira, ke otla ka matla le ho feta hangata ebe ke robeha.
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Ho na le bashanyana ba 'maloa lilemong tsa hau tse kholo le tse ntlafetseng joaloka uena. Ka hona, maqheka a khatello a sebetsa. U ka leka feela ho tsamaea. Empa ke 'na enoa, hoo e ka bang bolelele bo tloaelehileng, mohlomong ka holimo ho karolelano, le ho ba' mampoli oa USSR, naha e kholo joalo, khatello feela ha ea lekana. U ke ke ua hlola sera ka matla a sehlōhō; Mme mona o hloka ho mo otla joalo ka papaling ea chess. Ka linako tse ling esita le ho tela ntho e itseng molemong oa ho rohakana.
  Dmitry o ile a hanyetsa ka matla:
  - 'Me bahanyetsi ba ka ba koetlisoa,' me qetellong, moshanyana eo o ne a le moholo le ho feta 'me a le boima ho feta' na. Ho hongata ho itšetlehile ka hore na u koetlisa joang. Batho ba bang ba nahana hore o ka sebetsa ho fihlela o khathala ho ba 'mampoli oa Liolimpiki ka libeke tse peli ... Ena ke maikutlo a fosahetseng. Ha e le hantle, ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa thupelong ea lipapali ha e fane haholo ka ho fana ka mojaro o moholo, empa ho hlahisa pholiso e kholo. Empa ho na le sete e nepahetseng e khethiloeng ka bomong ea boikoetliso 'me ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa ke ho hlaphoheloa le ho fumana matla ka mor'a moo ... Ka mor'a moo u loana ka phefumoloho e le' ngoe, u lahla ka makhetlo a mararo, kapa ho e-na le hoo, ha e le hantle, ho fokotseha haholo, lithupa tse makholo.
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Ha e le hantle, sena ke 'nete hape! Haholo-holo, sephiri sa phefumoloho e nepahetseng, le liente lintlheng tsa ho hōla ha 'mele oa ngoana ... Ho na le Tsebo-Kamoo e tsoang ho guru la rona. Empa ha ke utloisise hore na ke hobane'ng ha a sa li arolelane le bakoetlisi ba bang?
  Dmitry o ile a hoeshetsa:
  - O ile a mpolella ka kholiseho hore 'na le uena ... Hase li-boxers feela, empa pele le masole a pele. Re ntse re e-na le ntho e khethehileng eo re lokelang ho e etsa ... Ho bohlokoa haholo, ho bohlokoa ho feta khauta ea Liolimpiki!
  Oleg o ile a sekamisa hlooho ea hae e khanyang 'me a re:
  - Ntho e 'ngoe ea bohlokoa le ho feta .... Mohlomong o ile a mpolella sena hape ... Hore qetello ea botho e ka itšetleha ka liketso tsa bashanyana ba babeli ba bo-pula-maliboho ba Soviet. Joalo ka pale ea tšōmo.
  Dmitry o ile a bua ka filosofi:
  - Litšōmo li tsoa hokae haeba li sa tsoe bophelong? Mohlomong ho tla ba joalo! Le hoja re se malinyane a mabe, e ntse e le pele ho nako ho re bitsa Lintsu.
  Oleg Rybachenko o ile a fetola hantle sehlooho sa moqoqo:
  - Na u nahana hore tšokelo ea tlhaselo ea Jeremane e se e fetile?
  Dmitry o ile a phahamisa mahetla a hae a sephara ka ho tsieleha:
  - Mona, ka maikutlo a ka, u setsebi se seholoanyane. Molemong oa ka, ke nahana hore u ke ke ua otla ka matsoho le maoto a hao hang-hang, 'me hape ho ke ke ha khoneha ho hlasela ka litsela tsohle. Ke 'nete, haeba u tsamaea ka ho tlola ...
  Oleg Rybachenko o ile a tšeha:
  - E utloahala e utloahala ... Empa ha re tsebe hore na hantle-ntle kelello ea Hitler e ne e le eng, empa tsitsipano e ile ea fela, 'me lifofane tsa Jeremane li ile tsa khaotsa ho senya sebaka sa rona sa moea,' me ho lla ha lipina tsa popane ha ho utloahale linaheng tse ling, sena ke 'nete. . Ho feta moo, Fuhrer e ile ea khutlisetsa basebetsi ba bang mochine. Ke hore, Reich ea Boraro e ile ea pata menoana ea eona ... Empa ha rea lokela ho phomola.
  Dmitry o ile a ntša sandwich e besitsoeng e nang le tlhapi le chisi e khethehileng e se nang mafura a mangata mokotleng oa hae eaba o e fa Oleg. Ka mor'a moo o ile a intša ka makhetlo a mabeli bakeng sa hae. E fanoe:
  - Ja ... U ke ke ua nka khefu e telele ho tloha ho ja le ho kenya protheine 'meleng oa hau. Ha bongata ba li-amino acid 'meleng bo fokotseha, mesifa e felloa ke matla.
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Bakeng sa baetsi ba 'mele, ba sebetsang haholo, sena se nepahetse haholo, empa bakeng sa li-boxers ... Ha e le hantle, ha re na nama eohle, e mebala' meleng, 'me le ho feta e eketsa katleho ea ntoa!
  Dmitry, a nka sandwich le ho eketsa tamati ho eona, o ile a lumela:
  - Hase ntho e 'ngoe le e' ngoe, empa ... Ke bile ke ja bosiu kapa ke noa mahe a makhooa e le hore mahloriso a amino acid a se ke a oa. Ho feta moo, ntho e ntle ka ho fetisisa hase mahe a likhoho, empa likoekoe kapa mahe a limpshe, hantle, tse qetellang li hlile li sa tloaeleha ... Le hoja Asia Bohareng ho bonahala eka limpshe li se li qalile ho tsoalloa ...
  Oleg o ile a soasoa ka botebo (ka molumo):
  - Protheine ea bohlokoa haholo maotong a ka pele a senqanqane. Ke khothaletsa ho e leka!
  Dmitry o ile a tšeha joalo ka moshanyana:
  - E, empa le ho feta ho li-oyster tse nang le pepere e khubelu ea Indian!
  Leha ho le joalo, Oleg o ile a nka sandwich ka hloko 'me a qala ho monya sengoathoana seo. Litlhapi li ne li le khubelu, li monate, li kolobisitsoe ka ketchup le konofolo e pshatlehileng. Ho ne ho ka khoneha ho eketsa matla a seng makae ... Joaloka Winnie the Pooh, mohlala ...
  - Winnie the Pooh o phela hantle lefatšeng! O na le mosali le bana, ke lebekere!
  Ka tšohanyetso Oleg o ile a etsa tlhahiso:
  - Mohlomong re ka bina?
  Dmitry o ile a bua ntle le tjantjello e kholo:
  - Na ha e sa le pele haholo ho bina?
  Oleg Rybachenko o ile a bososela:
  - Hantle feela, haholo-holo kaha re ile ra fofa moeling oa USSR!
  Dmitry o ile a botsa molekane oa hae:
  - Likere kapa pampiri?
  Oleg o ile a araba:
  - Mohlomong ho molemo ho etsa ntle le metlae ea bana. Re batho ba khotso, empa terene ea rona e hlometseng e khonne ho potlakisa lebelo la khanya ...
  Dmitry o sitisitse:
  - Che! Ha re hloke lipina tsa mofuta ona tsa kindergarten. Ha re etseng ho hong hape... lerato la naha!
  Oleg o ile a phahamisa matšoafo a hae 'me a qala ho bina, a qapa ha a ntse a tsamaea. Danka eena o ne a bina hantle haholo. Kapa ho e-na le hoo, lentsoe la hae le ne le tšoana le terompeta ea marshal, kapa mohlomong le terompeta ea Jeriko;
  Pula-maliboho ke lentsoe la boikhohomoso,
  Native Stalin o ile a tlama thae.
  Ha ho na tsela e 'ngoe haese mokete lapeng,
  Ho 'na, lekomonisi le lokile!
  
  Ke ile ka ikana ho sebeletsa Naha ea Ntate ka ho sa feleng
  E le hore naha ea Motherland e thunya ka bokhabane,
  E le hore motho e mong le e mong a ntlafatse bophelong ba hae,
  E le hore sefofane se be se phodileng ho feta ntsu!
  
  E ile ea luma - ntoa e fihlile,
  Kahoo, bashanyana, ikutloeng le lokolohile ho tsamaea ka maoto!
  Wehrmacht e ile ea khomarela nko ea eona e nkhang hampe,
  Kahoo re tla e romela ho senya!
  
  Ha baa ka ba fana ka lithunya ho bahlankana,
  Ho ne ho e-na le karabo: u bile monyenyane haholo ka lilemo!
  Leha ho le joalo, ba ile ba baleha ho ea ba masole.
  Hobane li-bayonet li hlokahala haholo!
  
  Haufi le Moscow re ile ra loana lehloeng la lehloa,
  Re ile ra matha re sa roala lieta har'a serame...
  Basali ba batle ba bo-pula-maliboho ba matha hohle ba apere liaparo -
  Ha ho na seqhomane, kahoo otla ka feisi ea hau!
  
  Li-katas tsa fascist li khopo hakae -
  U ka li fepa ka mali a makae?
  Empa Manazi a tla tlameha ho lefa tse ba lokelang,
  Manong a tla fetoha papali!
  
  Bakeng sa lijo tsa mots'eare, lijo li bonolo - tlala,
  Maoto a masole a ne a otlile ke serame...
  Ha e le hantle ke ngoana feela
  Empa bo-ntate ba motlotlo ka sena!
  
  Tanka e potlakile, Nkwe e supile molomo wa yona,
  Empa mohlabani e monyenyane o ile a petetsa seqhomane!
  Mme morabe wa fascist o ile a kopana le morafo:
  Mona toche e chesang e ile ea mo kopa!
  
  Le moshanyana e monyenyane e tla ba senatla.
  Haeba u hlaoletse sebete!
  Bo-pula-maliboho ba kopane e le likhokahano,
  Moea o matla: titanium ke tšepe!
  
  Wehrmacht ha ea ka ea feta, ba e fumana phatleng,
  Mabokose a tšepe a khangoa ke metsi!
  Ho na le bashanyana ba joalo Russia,
  Meloko ea litloholo e motlotlo!
  
  Ntoa hape, lekhetlong lena Volga,
  Pula-maliboho e se e le molebeli!
  Manazi a koetse limorgues,
  Le molete oa lefu o robehile lebopong!
  
  Ha ho na palo ea hore na ke ba bakae ba rona ba shoeleng,
  Ke ba bakae ba tla boela ba shoe - ha ho na meokho ...
  Empa ona ke mosebetsi wa bahlabani;
  Kreste o tla tsosa mang kapa mang ea tšoanelehang!
  
  E bile litho tsa Komsomol Berlin,
  Teng, ho fana ka kano ea botšepehi!
  Halofo ea Europe le Union ha li roala lieta,
  Sehlopha sa rona sa bacha se ile sa ikhula!
  
  'Me joale re tla haha lefatše le lecha,
  Motho e mong le e mong o tla fetoha mohlodi-demiurge....
  Ba tla tebela sekoting sa mahlomola le ntoa;
  Re ke ke ra tseba hore na tšabo e bolela eng!
  
  Mosa o busa bokahohleng,
  'Me joale bohloko bo tla fela, nkholoe ...
  Ho rona ke motho ea bohlale ho feta bohle, Stalin,
  Sebata sa lihele sa Hitler se hlotsoe!
  
  Re ile ra loanela sena ka sebete
  Tlotlo e loketsweng ka ho sa feleng...
  Mme utloisisa hore mokete o bohlokoa -
  Bokahohle bo tla lebisa torong ea hau!
  Sefofane se ile sa bina pina ena ka k'horase. E ne e utloahala e le e tiileng hoo motho a neng a ka lla...
  . KHAOLO No. 5.
  Pono e ile ea nyamela, 'me mongoli oa moshanyana le setsebi se boetse se iphumana a le ka har'a 'nete ea mokoloko o lelera.
  Ho se khone ho ba le moqoqo o sa reng letho le mang kapa mang (ka mor'a pono, leleme la hae le ne le ferekane ka ho feletseng!) Oleg Rybachenko o ile a halefa le ho feta. 'Me ka tsela e itseng ha kea ka ka hlokomela hang-hang hore ba ntse ba atamela morung. E ile ea fela - e ne e kolobisitsoe, 'me ka tlas'a maoto ho ne ho e-na le tsela e tsamaeang hantle, le hoja e le metsi, empa e hlakile, e khaotsoe mona le mane ka litsela tsa likariki, likoloi, litsela tsa litanka tse khanyang, lithuthuthu esita le litlhako tsa lipere.
  Seretse se batang, se ts'oanang le sesepa e mpe, se ile sa fetoha se thellang joalo, Oleg Rybachenko o ile a boloka botsitso ba hae ka mohlolo ka makhetlo a 'maloa,' me ka har'a kholomo banana ba babeli kapa ba bararo ba ile ba oa mme ba tsoha kapele.
  Margarita ka boeena, a khathetse haholo, o ile a khothatsa khaitseli ea hae ka matsoho:
  - Ho se ho ntse ho fifala, ba tla u fa phomolo haufinyane!
  Ka mor'a hora le halofo pula e qala, ba ile ba feta moo ho neng ho bonahala eka ke letoto la maralla. Haufi le moo, Oleg Rybachenko o ile a hlokomela hore tsena e ne e se maralla, empa ke lerako le nang le litora tsa lithunya tsa mochini. Lerako la boholo-holo la Crimea le otlolohileng ka bochabela le bophirimela ho ea fihla moo motho a ka bonang teng. Ka linako tse ling ho ne ho bonahala mehele ea majoe a bohlooho "lithabeng", e batlang e le fatše, e ne e bonahala - lithako tsa litora tsa balebeli. Pakeng tsa tse peli tsa tsena, tšiea ea botlamuoa e ile ea fetela ka mokoting, oo mohlomong e neng e kile ea e-ba monyako.
  Eaba ba khutlisetsoa ho ea robala. Ha baa ka ba tlosa le mahlaahlela "me ha baa ka ba mpha lijo. Boroko ba banana bo ne bo ba aparetse joalo ka lepheo la lekhoaba;
  Hang-hang sebaka se ka pel'a banana se ile sa fetoha ('me ke litoro life tse atisang ho iketsisa!)' me ba iphumana ba le leoatleng, kapa ho e-na le hoo ba le lebōpong la leoatle le pono e pholileng.
  Banana ba Komsomol ba ile ba ea boema-kepeng; Mona ba ile ba boela ba hlaseloa ke likhoto tse hlano tsa maphele hape. Tsena ke libōpuoa tse nyonyehang, tse nang le maoto a tšeletseng, hoo u tla li sheba 'me u ikutloe eka ke ho hlatsa. Leha ho le joalo, ke taba ea metsotsoana e 'meli, ho otla ka lithipa 'me ho felile.
  Margarita e motle o bile a bina:
  - 'Me ho' na, joalo ka emetic, ke motsoako oa lerato!
  Aurora ea moriri o mofubelu o ile a ntša mololi ka linkong tsa hae:
  - Empa boitšoaro bo botle - 'me ke ile ka raha hantle mohlahareng!
  Liphoofolo tse kotsi le ho feta e ne e le lilepe tsa leoatleng. Ba ne ba e-na le bokhoni ba ho thunya ka melomo ea bona. Ntlha e ile ea lahleloa ka ntle 'me ea phunya letlalo, ea kenya acid. Joale nonyana ea selepe ea lula holim"a phofu e oeleng "me ea tabola nama. Ke "nete, boholo ba bona ba se ba thuntsoe. Empa libatana tse 'nè tse nang le lihlooho tse leolitsoeng li ile tsa leka ho hlasela li-scouts.
  - Mona ke khopamiso e 'ngoe ea tlhaho! - Diabolosi ea tukang Aurora o hlokometse ...
  - Mang kapa mang ea li entseng ha ho mohla a sothang letho! - Mosebetsing o mocha oa Margarita, ho ile ha boela ha hlaha maikutlo a bolumeli a avistic. Botho bo fetoha haeba matla a itseng a tsosoa ke letsoalo. - Kahoo ho khahlisa Molimo ea Matla 'Ohle!
  Letimona le moriri o mofubedu le apereng mose o mokgutshwane le moriri o tjhesang ho feta ramollo o ile a hana hape:
  - Che, sena se boetse se bontša matla a matla a liphetoho. Letoto la litšusumetso tse tšoanang li ka hlahisa bophelo!
  Ka ho lahlela chakras tse peli, banana bana ba ile ba khaola libatana, 'me ba tšoara li-disk tse khutlelang ho tsona.
  - Joalo ka boomerang, empa e fokotsa titanium! - Diabolosi ea tukang o ile a lla.
  - HO LOKILE! Ho sa tsotelehe hore na titanium e seha eng, tšepe ena e fokola ho feta blotter.
  Banana ba ile ba qala ho phuthulla sekepe se phaphametseng. Diabolosi ea tukang o ile a botsa hang-hang a kōpa:
  - Qetellong ha re ngole pina, Margarita!
  Mmala o mosoeu oa lehloa, ea bososelang ho feta letsatsi, o ile a botsa:
  - Ho re tlisetsa mahlohonolo!
  Cool Aurora o ile a phatloha:
  - Hantle-ntle! Molahlehi a ke a lle - monyatsi o boulela!
  Ngoanana oa Komsomol o ile a inamela morao 'me a bina a khutsitse, mantsoe a phaphametseng le a phatsimang:
  Oracle har'a majoe a boselamose,
  O tsoetsoe ke sefefo - letsatsi le khanyang!
  Ha re bana ba lefifi le nang le sekoli;
  Joalo ka 'mala pina e sotheha ho ba lehlaseli!
  
  Ehlile, lefika le ka ba kotsi -
  O re porofetela mathata, mahlomola, lefu!
  Le lithotsela ka bokhabane bo bosehla,
  Khanya joaloka pontšo bosiu!
  
  Empa re ke ke ra ba litumela-khoela
  Mohlabani oa Russia - sabole letsohong!
  A re sebeletseng Jesu ka botšepehi -
  Diabolose e be leoatla ka ho sa feleng!
  
  Ha ho naha ea Ntate e matla,
  Etsoe, thato ea rōna e tšoana le tšepe!
  Stalin ea bohlale o etella pele tlhaselo,
  "Andryusha" ke leholiotsoana holim'a tšepe ea Cologne!
  
  Re tla sebeletsa Russia ka mokhoa o halalelang,
  Ke ne ke lakatsa ho nehela pelo ea ka ho eena!
  Lesole le na le thipa e bohale ka ho fetisisa,
  Le lelakabe lipuong tsa mohoeletsi!
  
  Ke rorise uena, Rus 'ka lipina,
  Re mo binela lipina tsa thoriso,
  Phetetso e tla tla ho bahanyetsi;
  A re thulaneng le makgwaba, dumelang!
  
  Re tla haha lefatše le lecha le halalelang,
  Molimo a re hlohonolofatse!
  Bakeng sa banana ba mabothobotho le liapdeite,
  U tla ba caliph ka nako e khutšoanyane!
  
  Re putsa ka pono e makatsang -
  Lentswe la Jehova le bitsa lerumo!
  Bophelo bo tla fetoha jeme e tsoekere,
  Ha o le matla joalo ka KAMAZ!
  
  Meru e tlokomang ea oak ea naha ea habo,
  Tseba moo moya wa hao o tla phomola teng!
  O tla amohela mawatle a kganya;
  U tla kena Kremlin joalo ka 'musi!
  
  U knight - moloko oa linatla,
  Boholo ba maoatle le ho benya ha leqhoa!
  Lehlabathe la lehwatata la kgauta,
  'Me ka emeralde, velvet ke moru!
  
  Re kena ka sebete ntoeng ea mali,
  Bonyane Nkwe e puruma ka tsela e makatsang!
  Manazi a na le manala a maoto,
  Ka sebele Adolf o shebahala a pholile!
  
  Empa ke na le litelu sefahlehong,
  Nko ya kobeha, mohlahare wa rotha!
  Mme batho ba rona ba baholo, ba motlotlo,
  E bontšitse matla ho sebopuoa sa fascist!
  
  Joale ke nako ea leseli -
  Mohau wa lehodimo o hlahile...
  Litumellano li tlotlisoa lithothokisong -
  Kreste ea halalelang o tsohile moeeng!
  Aurora o ile a opa mahofi, a opa liatla tsa hae haholo hoo leru la lintsintsi le ileng la phahama:
  - Margarita o ile a bina hantle, empa o hloka ho bina lipesaleme ka k'hoaere ea kereke. Mehopolo eohle e khomaretse taba ea bolumeli!
  - Re hloka ho koahela libe tsa rona. - Ho boletse Korshunova ea hōlileng, ea neng a boetse a oetse thabong ea bolumeli. - Mang kapa mang ea rekisang moea oa hae o lula a lahlehetsoe - o fana ka se sa shoeng bakeng sa ea shoang!
  Diabolosi ea tukang a tšeha:
  - Kea bona hore le uena u khona ho bua hamonate! Ho lokile, moratuoa, joale re na le leeto le monate ka pele ho rona.
  Kaha ba ne ba lula fatše ka seketsoana se nang le inflatable, se sa bonahaleng ho radars 'me se pentiloe joaloka tšoele, banana ba Komsomol ba ile ba sesa ho ea timetsong e kholo. Joale ba ne ba lokela ho etsa ntho e khōlō. Motsotsong oa kotsi, menahano eohle le maikutlo a ile a fetoha a hlobaetsang. Banana ba Komsomol ba ne ba utloa melumo ea lik"hilomithara tse ngata, ho phatloha ha maqhubu, ho lla ha matata a leoatle esita le ho raoha ha litlhapi. Ba ile ba utloa motho a sesa ho ba feta! Litho tsa Komsomol li ile tsa phahamisa lithunya tsa tsona 'me tsa bona mohlankana holim'a materase a moea. O ile a tlosa maske, 'me sefahleho sa Denis Baranov se hlaha. Ofisiri ea zombie, eo pele a neng a ahlotsoe, eo ponong ena a neng a shebahala a le monyane a bile a le motle ho feta, o ile a ba sheba ka mahlo.
  Ka lentsoe le hlabang le hlabang moea, a re:
  - Ke rometsoe ke Fuhrer e kholo e ntšo!
  - Empa ha rea ngola letho! - Banana ba ile ba hoeletsa ka tumellano.
  Mirabela ha aa ka a thabela ho hang ponahalo ea senokoane se thata ho tloha sesoleng sa bona, empa Aurora, ho fapana le hoo, o ile a lla ka khotsofalo. Ka tsela, hoa makatsa, empa hang ha motšoaruoa a lahleheloa ke lilemo tse leshome le halofo 'me a tlosa leqeba, e ne e tšosa - o ile a fetoha mohlankana ea motle haholo. Haeba ba ne ba sa tsebe esale pele, mohlomong ba ka be ba sa ka ba hlokomela Baranov.
  - 'Me ha ho hlokahale! - The besotted motšoaruoa oa mehleng o ile a hooa. - Sepheo sa ka ke ho shoa! Bophelong ba ka bo latelang ke tla ba sultan, 'me ntlong ea ka ea basali ho tla ba le baroetsana ba likete tse lekholo.
  - Bonyane sebetsana le e 'ngoe. Ho seng joalo e ke ke ea e-ba molemo, ho fapana le hoo! - O boletse, a leka ho bonahala a le bohlale ho feta Margarita.
  Denis o ile a khutsa; hangata li-zombies tse joalo ha li bue haholo. Le hoja lekhetlong lena e ne e le koloi ea ntoa.
  - O na le boiphihlelo bo botle ba sesole? - Aurora o ile a botsa. Ka sebele, ba ne ba se ba fetile Ntoeng ea Bobeli ea Lefatše "me ba iphumana ba le nakong e tlang. Ha e ntle ka bokamoso joalo ka ha bangoli ba lipale tsa mahlale a Soviet ba hlalositse, hape e tletse lintoa, 'me haholo-holo, libopuoa tse fapaneng tse fetotsoeng.
  Ho na le ntho e joalo - magoradiation le non-radiation.
  Magoradiation ke mahlaseli a sa bolaee lintho tse phelang, empa a fetola thepa ea lintho, ho kenyeletsa le liphetoho, ho kopana ha mefuta e sa tšoaneng ea bophelo - ho kenyeletsa tse phelang le tse sa pheleng.
  Unter-radiation - ho fapana le mahlaseli a tloaelehileng - ha e bake ionization ea liathomo, empa ho hlophisoa ha bona hape ka limolek'hule, 'me e sebetsa ka ho fetisisa ho DNA le liseleng tse jereng tlhahisoleseding ea lefutso. Maemong a mang, e ka sebelisoa bakeng sa merero ea bongaka, bakeng sa tsosoloso e potlakileng.
  - Ehlile! - Baranov o ile a bua ka kholiseho. - Ke ile ka loana hangata!
  Aurora ea moriri o mofubelu o ne a belaela:
  - U bolaile mang?
  Sesenyi sa pele se ile sa phasoloha:
  - Ba sa lumeleng!
  Diabolosi ea tukang a sotha nko ea hae:
  - Ho tla joang hore ebe u ofisiri ea Serussia:
  - Ke mujahid mme mosebetsi oa ka ke ho timetsa ba sa lumeleng! - Baranov o ile a bokolla. - Ke kamoo ke reriloeng ka ho sa feleng.
  Aurora a hoeshetsa tsebeng ea Margarita:
  - U se ke ua pheha khang! Ho molemo ho etsa mosebetsi.
  Zombie e neng e phefumoloha tlas'a phefumoloho ea hae ka Searabia. Litaba tsa morao-rao li ile tsa phatlalatsoa seea-le-moeeng.
  - Bahlabani ba se ba le mafolofolo haholo Chechnya. Ka ho khetheha, ho ile ha etsoa boiteko ba ho thunya ntlo ea "muso. Nakong ea ntoa, mapolesa a mahlano a ile a bolaoa 'me a leshome le motso o mong a tsoa likotsi, tahlehelo ea bahlabani e ntse e hlakisoa. Ho ea ka mehloli e meng, molula-setulo oa mehleng oa lekhotla la Sharia o ile a fumana lidolara tse ka bang limilione tse lekholo ho tsoa ho batšehetsi ba tsoang kantle ho naha 'me o ntse a batla ka matla ho e khutlisa. Ho ile ha etsoa ts'ebetso e khethehileng lithabeng: linokoane li ne li hasane.
  Zombie e ile ea etsa hore:
  "Haufinyane re tla otla ba sa lumelang hoo ba tla baleha har"a liloli le litšeho!" mantsoe a hae a ile a sitisoa ke leqhubu le bilikang, a akhela seketsoana "me a se fafatsa ka liphatsa. - Ke 'nete, ke re!
  - Ke 'nete ka molao-motheo! - Aurora o ile a lokolla li-sparkles mahlong a hae. - USA ke sera se seholo sa Islam. O e senya ka thuso ea Hollywood, likoranta tsa bootsoa, letoto la li-TV tse makatsang. Joale re tla tlameha ho thunya Yankees hanyane.
  Baroetsana ba ile ba sesa ho ea ho sesenyi. Captain First Rank Rudolph Reagan, ka mor'a ho noa cognac eo ae ratang haholo (hantle, Maamerika ana kaofela a tahiloe, ha se lefeela hore USA e fetohile letšoao la bophelo bo sa pheleng le ho bola!), A robala betheng, a robala, a robala. hlooho ya hae sefubeng sa seotswa. Ha a sa le mocha o ne a khahloa ke bashanyana, 'me ka mor'a hore Franklin Truman a lumelle basodoma hore ba sebetse sesoleng, o bile a e-na le phihlelo ea likamano le baemeli. 'Me ka tsela e itseng esita le ka mohale oa linaleli tse' nè oa Ntoa ea Maindia. Empa tlas'a mopresidente oa ho qetela, le Momosleme ka nako eo, boitšoaro bo ile ba fetoha 'me basodoma ba hatelloa. Ka mor'a sena, Rudolph Reagan o ile a etsa qeto ea ho bontša boikhohomoso ba hae ka ho memela lihlola. Leha ho le joalo, ha a ntse a pholla 'mele o bonolo oa basali, ha ho mohla a kileng a khaotsa ho nahana ka bahlankana, ba nang le mesifa, ba batšo, ba khonang ho fana ka monate o ke keng oa hlalosoa.
  Ke 'nete hore ke batho ba litšila le ba khelohileng ka mor'a moo!
  Rudolph Reagan o ile a lumella seotsoa hore se mo palame, empa o ne a sitoa ho itokolla 'me a khathala. Che, o hloka mohlankana ka potlako. Leha banna ba le babe ho feta basali ka litsela tse ling, ha ba na chelete e lekaneng - ba batla kholo ea mosebetsi. Galina o hlokometse sena - e tla ba molemo ho timetsa lira tsa Soviet Russia; Maamerika le balekane ba bona.
  Balebeli ba itšoara ka mokhoa o sa tsotelleng. Hoa bata 'me ba khetha ho iphuthumatsa ka whisky e sa tsitsang. Margarita winced (tsena ke matahoa a feletseng - ka mor'a moo, molek'hule ea joala e tšoantšetsa ho timetsoa ha 'mele, haholo-holo oa basali), Yankees ke maoatla!
  Maqhubu a ne a benya holim'a li-monitor, 'me ka linako tse ling ho ne ho hlaha libōpuoa. E 'ngoe ea liphoofolo tsena tse kotsi e ne e le khalala le nettle shark. Phoofolo e tshabehang, e kotsi lefatsheng le lewatleng. Ka manala a eona a nang le linale tse hlabang, e ne e ka loma motho habonolo ka halofo kapa ho hobe le ho feta, ea e chefo. Banana ba ne ba sa bonahale, ba ne ba fafalitsoe ka sebonela-hōle, 'me bakeng sa Zombies mocheso o teng o ne o le likhato tse 'maloa tse batang.
  Ha a lahla seotsoa, Rudolph Reagan o ile a bua ka lentsoe le hlabang:
  - Tloha, ke batla ho robala. E, 'me u lokela ho ea betheng e kholo!
  - Joalokaha u lakatsa, lefa feela! - Lifebe tse tsielehileng li ile tsa lla.
  - Ha u na tsebo e lekaneng, halofo ea mower e lekane bakeng sa hau! - Rudolph Reagan o ile a araba, 'me ka thata a ithiba hore a se ke a phunya. - Joalo ka ha u batla! Empa hona ke bosholu.
  - Ka morero ofe? - Liotsoa tsa masole li ile tsa makala.
  - O na le mosebetsi o motle. - Rudolph o ile a lla. - Ke ne ke ithabisa mme ka rua, 'me ke tla sisinyeha joaloka lihele! - Mogenerale o ile a qala ho thothomela, selelu sa hae se habeli sa thothomela.
  - U ke ke ua hlobola! - Setekatse se ile sa hoeletsa ka ho nyahama (ke ntho e hlabisang lihlong hakaakang ha boitšoaro bo kenngoa!). - Ke tla ea batla moreki e mong!
  - Empa hopola hore basesisi ba rona ba likepe ba bohale. - Rudolph Reagan o hlokometse ka tšokelo e makatsang.
  Banana ba Komsomol ba ne ba se ba le haufi. Zombie e ile ea itšetleha ka mohlabani Galina, a beha hlooho ea hae lehetleng la hae. Ofisiri e shoeleng e ile ea hatella lerama la hae ho moriri o monko o monate oa silk, a mo aka bokaholimo ba hlooho ea hae. Melomo e batang e ile ea chesa moriri oa hae ka mokhoa o sa thabiseng, "me ofisiri e ne e nkha joaloka setopo.
  - Khutla! - Margarita ea halefileng o boletse ka mokhoa o tšosang - ke boetse ke fumane moratuoa.
  - Ke ne ke sa ikemisetsa ho u khopisa! U shebahala joaloka Guria. - Setshwano sa setopo se bohlale se ile sa qala ho lla.
  - Re tla loana ka limaske. Ha ho motho ea lokelang ho bona hore re banana. - Motsoalle oa hae ea tukang, Aurora, o ile a ntša botlolo e nang le ntho e hlasimollang. Ke ile ka noa makhetlo a mabeli. Botlolo ha e bohlale ka ho khetheha, e entsoe ka accordion, kahoo ho ne ho se na moea ho eona. Kahoo mokelikeli o fanang ka bophelo o phalla o le mong. Mohlabani o ile a eketsa molaetsa ho eena. - Ha e ntse e tšolloa, e etsa likonteraka: ka lebaka leo, metsi ha a phatlohe, o ka sisinyeha ka khutso.
  Ka litsela tse ling, le melumo e teng mona e fapane, e lerootho, joalokaha eka ha e na matla. Mantsoe a hlakileng a banana a bonahala a hlaba. Maqhubu a shebahala joaloka kobo e ntšo lefifing leo ka linako tse ling mabone a eona a ntseng a paitsa, hoo e ka bang tlhapi e sekwere e lekang ho tšoela ntho e itseng ka mor'a melomo. Sebopeho se bobebe se ile sa tsoa ka metsing 'me sa khaoloa ka halofo ke ho phatloha ha Aurora. Tlhapi ena e na le mapheoana a bohale 'me ke ne ke sa batle ho tsoa kotsi ho eona.
  Ha ho na banana ba Komsomol ba bonoang, seketsoana se fetola 'mala ka bohona ho ts'oana le sebaka sa leoatle, joalo ka ha liaparo li bonts'a litšoaneleho tsa chameleon. Ho ipata ho phethahetse. Ka ho khetheha, u ka bona kamoo basesisi ba likepe ba tšoasang litlhapi tsa mutant kateng. Ba e etsa ka mokhoa o bonolo haholo: Pele, ba qoelisa rabara, ba e tlotsa ka oli ea mochini le peterole: monko o hasana hole. Kgudu ea likhoto e a e rata, hangata e ja k'hemistri joalo ka lephele. E tšoasa, e koenya, e itšoarele ka hokong. Ha e le hantle, u ke ke ua khona ho ja ntho ena. Empa leraba le phelang ha le mpe. Litlhapi tse kholo, tseo ka linako tse ling li lekanang le dolphin, li loma holim'a eona. Tse ling tsa tsona lia jeoa ebile li nkoa e le lijo tse hlabosang.
  Ho boetse ho na le tse chefo, empa baapehi ba nang le phihlelo ba khona ho li fokotsa, 'me sena se etsa hore li theko e boima le ho feta. Ka ho khetheha, tlhapi ea emerald carp e fumanoa feela Letšeng la Radikal le nang le mahlaseli a kotsi, kaha le ne le bitsoa tumellanong le Letša la Baikal, hona joale le silafalitsoe. Emerald carp e nang le matheba a uranium e baka botahoa ba lithethefatsi; 'Me "li-glitches" tse joalo li sa tloaeleha, li na le mebala e khanyang, u tla bona sena esita le ka blockbuster. Ho tšoasa litlhapi tse ruisang haholo, meta-quasi-lethal mutants, emeralde le radioactive, e kotsi ha e jeoa, 'me ka nako e ts'oanang ba leka ho tsoalisa carp e kholo joalo ka catfish ka ntle ho sebaka seo, empa ba shoela moo.
  Banana bao ba ile ba bona sena eaba ba phahamisa lithunya tsa bona. Ka tšohanyetso Margarita o ile a nyahama; ha utloahala ho lla ho tšesaane ka tsebeng ea ka.
  - Sekepe se bohole ba limithara tse makholo a mane.
  Terminator e blonde e ile ea araba ka thabo:
  "Re ntse re tsoela pele ka likamano tsa rona hantle haholo."
  Mahlo a Aurora le Margarita ha aa ka a bona lefifing ho feta a katse, mohlomong le ho feta. Ho ne ho e-na le batho ba eketsehileng ka sekepeng, batho ba ka bang mashome a mararo a metso e mehlano, ho kopanyelletsa le batšoasi ba litlhapi ba mercenary, bao bongata ba bona ba neng ba tahiloe. Zombie le eona e ile ea shebana le mohanyetsi oa eona;
  O ile a nka kako, a tobetsa konopo ea tšireletso ka khutso, 'me a bulela mochine oa bosiu o le mong. Ho ne ho e-na le moea oa setsebi mabapi le eena, haholo-holo ha a ne a petelitse lesela la rabara sefahlehong sa hae e le hore a se ke a fana ka sebaka seo a leng ho sona ho bashebelli ba nang le khanya e botala.
  Banana ba ile ba sheba bahanyetsi ba bona ka lisebelisoa tsa k'homphieutha. Hang-hang a lokisa liphofu, a li beha ho tekanyo e phahameng ea mollo: li-rounds tse sekete le makholo a mahlano morafong ka mong. Ka nako e ts'oanang, banana ba ile ba aba mahlatsipa batho ba mashome a mararo a metso e mene ba tlameha ho tlosoa hang-hang. K'homphieutha e ile ea fana ka leseli la hore na e ka thunngoa joang le hore na e tla thunya mang.
  Lesole le shebeletseng le ile la ema haufi le fene ea terata, le tsuba sakerete, "me nako le nako le noa whisky ka botlolong.
  - Maamerika a sebeletsa ka bohlasoa! - Aurora o hlokometse mme a eketsa ka mokhoa o phoqang ka mahloko a lentsoe la hae. - Sena ke litholoana tsa demokrasi ea bona e bolileng ea tokoloho.
  - Ba rona ba nahana betere! - Margarita o ile a hlonama. - Haholo-holo ba hiriloeng sesoleng bao e seng ba Seslav?
  - U se ke ua ba maoatla ho noa le hona! - Ngoanana oa Komsomol o ile a senya nko ea hae. - E a hlohlona, mohlomong ka lebaka la pula. Kapa mohlomong ho otla ka matla!
  - Ke tla e tlosa! Sera sa Reich ea Boraro ... - Motšoaruoa oa Zombie o ile a hoeshetsa.
  - Ka kakaretso, ho tsuba ho liehisa karabelo le ho foufatsa mahlo! - Margarita o itse. - Ke ne ke tla thibela lisakerete ka bonna.
  Ka morao ho sesenyi se seholo u ka bona Barter, ho na le lithunya tse 'maloa tse tukang ka potlako, sehlopha sa Lincoln - haufi le bona ho na le lithunya tse peli setulong. Ba bang ba babeli ba chesehela ho tšoasa litlhapi. Mafahla "grobodon" ka lehlakoreng la starboard. Mme yaba Moamerika, jwaloka motho e motsho, a hlahlathela, a shebile ntho e nngwe ka selefounung ya hae. Kamoo ho bonahalang kateng "porn", mofuta oa video. Ka kakaretso, lithunya li kotsi; haeba u thunya, ha ho tsejoe hore na "lihlomo" li tla boloka majoe, empa seketsoana se nang le inflatable se tla ba li-fenders.
  - Kahoo lipakane li ile tsa ajoa. Ha re atameleng. - O ile a re mollo diabolose. - Likhomo tsa khale li tlameha ho bonoa li khopisitsoe.
  - Ha re nyenyelebe joalo ka linoha! - Margarita o ts'ehelitse, a sotha letheka.
  Zombie e ile ea lula e khutsitse ka mokhoa o hlakileng.
  Joalo ka ha a ne a lula a shebelletse, Aurora ea moriri o mofubelu o hlokometse lithunya tsa seqha tse felehelitsoeng mme ho fihlela joale li bolokehile. Lithunya tse 'maloa tsa mochini, tse boima, mohlomong tse matla ho feta PKM. 'Me joale basebetsi, mohlankana oa bonahala, ho ka etsahala hore ebe Sechaena, e le molebeli ea tsitsipano haholo, esita le ea tšohileng. E ka 'na eaba ke tsela eo motho e mocha a ileng a otlolla ka eona. Ho na le ofisiri e haufi, e itšetlehileng feela ka seporo sa seea-le-moea se nang le manakana a mo feta.
  - Ha re abeng lipheo! - Aurora o khothalelitse, a bapala ka chewing gum.
  - Ke tla ea ka ho le letona, u tla hapa sebaka se eketsehileng ka ho le letšehali! - Margarita o ile a matha bohale ba letsoho la hae molaleng oa hae.
  Seketsoana se inflatable se ile sa arohana likarolo tse peli, banana ba reteleha.
  - Ke tla fiela lithunya tsa mochini! - Aurora o ile a benya meno a hae.
  - 'Me ke sethunya! - Margarita o ile a tšeha.
  Motho ea senyang ha ho letho le lenyenyane 'me ke habohlokoa haholo ho phatloha ho eona ka tšohanyetso, ho e sitisa le ho theohela ka har'a li-cabins. Banana ba Komsomol ba ile ba ikutloa ba tšohile, phihlelo ea lipolao e ne e se nyenyane haholo, empa leha ho le joalo lipelo tsa bona li ile tsa qala ho otla ka potlako, 'me lihlooho tsa bona li lerata ka lebaka la ho tsoa mali.
  Ba ipha taelo ea kelello ea hore ba khobe matšoafo "me ba etse lintho ka khutso. Ha se motho e mong le e mong, esita le mohlabani ea nang le phihlelo kapa ngaka, ea ka khonang ho etsa sena, empa pelo e kokobela. Tsebe e nchocho e nka lipuisano, hobane ha se li-Yankee tsohle tse bonahalang, 'me li tlameha ho tlosoa hang-hang.
  Ke mang ka ho khetheha ea ka holimo superstructure. Ho bonahala ba bapala likarete moo. Esita le sethoto sa khale. Bahanyetsi ba Yankees ba Soviet Russia ba senyehile hakae? Kahoo u se u ntse u utloa mantsoe a matla a Amerika. Bahlabani ba ka bang bahlano, mme le bona ba tla hloka ho tlosoa.
  - Ho bonahala eka re na le opereishene e bonolo! - Margarita o ile a hlokomela. - Kahoo qoba lerata le sa hlokahaleng, kahoo ho ke ke ha e-ba le mathata!
  - Re karolo ea morena oa ts'abo ea Sealuma sa Moea! Ke hona joale feela re otlang Yankees. Le hoja, ho bua 'nete, naha e hlahisang lifilimi tse kholo joalo e lokela ho ba motsoalle oa rona le motsoalle ea haufi. - Setho sa Komsomol Aurora o ile a kobeha lintši ka tsela e tšosang haholo.
  - Haeba ke ne ke sa hlahela USSR, nka be ke ile ka khetha ho tsoalloa USA. Tsoelopele ea Amerika e na le litso tse makholo tse tsoang lefats'eng lohle! - Margarita, a soma motho ea sa tsejoeng, o ile a bontša leleme la hae le lelelele.
  - Ho hlola mohanyetsi ea matla hangata ho bitsa chelete e ngata, empa u ke ke ua fana ka eona mahala! - Aurora o ile a lla.
  - Ntle le Ntoa e Khōlō khahlanong le li-ghouls le troll, tseo litholoana tsa tsona li ileng tsa lahleha. - Margarita o ile a feheloa haholo.
  - Ka nakwana! - Diabolosi oa mollo o ile a khaola ka thata.
  Banana bana ba ile ba ipeha kotsing e khōlō. Haeba u ka li hlokomela, lithunya tse boima tsa mochini li ne li tla qala ho sebetsa hang-hang. Li kotsi le ho feta ho feta lithunya; Li-Yankees li boetse li na le lik'homphieutha, hammoho le lisebelisoa tsa pono ea bosiu. U hloka likhetla tse kae ho li phutha ka bokhabane? Joale li ka tebisoa le ke mollo o foufetseng, kapa ka ho bulela liradara tse matla ka ho fetisisa. 'Me ka leseli, u ka bona ntho e lerootho, haholo-holo Zombies. Mohlankana enoa o pepesa liofisiri tsa bohlale tsa Komsomol. Ka holimo, ha hlaha mohlankana e mong, molomo oa hae o pentiloe joalo ka o moputsoa, 'me o lebile ho batšoasi ba litlhapi.
  - Re na le mathata hape! - Ho ne ho e-na le matšoenyeho ka lentsoe la Margarita.
  - Re tla thunya bohle hang-hang! Ke taba ea metsotsoana e mehlano! - Aurora o ile a noa ntho e susumetsang. A thetsa molekane oa hae ka setsoe. - E, noa hape!
  Ho na le lesela la khanya haufi le lehlakore ka boeona, empa sena ha se bothata.
  Margarita o re, kapa o laela Zombies:
  - U se ke ua thunya ntle le taelo.
  - Kea mamela, mofumahali! - A araba "popi ea molato".
  Joale lipheo tsohle li nkuoe 'me ke lehlohonolo. Ka sekepeng "batšoasi ba litlhapi" ke ntša sebata se benyang ka lirubi: tlhapi ea mohlolo ea pasta. Esita le bashanyana ba bane ba ile ba ntša lihlooho, joale liphofu tsohle li se li hapiloe.
  - Ke nako! Kea leboha! - Aurora oa hoeshetsa. - O rata ho hlahella.
  Lithunya tsa mochini li otla ho phatloha ho se nang lerata ha maqhubu, ho thibela ho thunya ha tsona ka ho felletseng. Likulo tse mashome a mabeli a metso e mehlano li qhoma ka motsotsoana o le mong, le tse mashome a mahlano bakeng sa tse peli. 'Me batho ba mashome a mane a metso e tšeletseng ba hloka ho tlosoa hang-hang. Esita le ho ela hloko liphoso le ho qoelisoa ho ke keng ha qojoa, metsotsoana e 'meli e lekane bakeng sa ho hloekisa ka ho feletseng. Ke phala e tšesaane feela ea likulo e tsamaeang, esita le li-shutter li ne li sa tobetse. Li-pops li ne li sa bonahale, ke feela butt e ileng ea hatella lehetla hanyane.
  - Sena ke se boleloang ke electromagnet le ho potlakisa! - Diabolosi ea tukang o ile a bua ka ho hlolloa.
  - Hape le bokhoni ba rona! - Margarita o ile a lla. - Thoriso ho 'mōpi e moholo!
  - Eseng mahlale a fanoeng ke Molimo! - Aurora o ile a hanyetsa.
  Leha ba ne ba thunya ho tsoa lintlheng tse fapaneng, ba ne ba khona ho buisana, leha ba le hole ka li-mini-walkie-talkies.
  - Ho se be motho ea fetang moeling, a re qaleng ho theoha! - Mohlabani oa Komsomol o ile a laela.
  Hoa makatsa hore liparatroopers kaofela ke batho ba bararo, banana ba babeli ba Komsomol le setopo sa motšoaruoa se phelang. Basebeletsi ba banana ba lahlela baqapi ba sepheo. U ka bona hore ho ile ha tsoa batho ba bang ba bararo ba batšo.
  - Ntšoarele, Morena! - Margarita ea inehetseng o ile a hoeshetsa, a romela bahlabani lefatšeng le betere.
  Zombie e ile ea thunya feela batho ba babeli ba tsubang haufi le lehlakore mme ba shebelletse hole. Mona, ka kakaretso, ho ne ho e-na le ho hong ho khahlehang, 'me ke mang ea ka behang basesisi ba likepe molato ka ho phomola boema-kepeng ba botsoalle.
  Ka lehlakoreng la leihlo la hae, Margarita o ile a khona ho bona maru a tšolotseng mali a fofa a tsoa lihloohong tse se nang letho.
  - Thekiso ea tla! - The blonde terminator e re. - Ha re bule akhaonto!
  - Ho bonahala o seke oa senya motsotsoana o le mong! - Aurora o laetse.
  Lehlakore la sesenyi le ile la hola hang-hang ka pel'a li-scouts. Ho na le litopo feela mokatong oa sekepe, eseng khutso e tloaelehileng, ke tlhapi ea lebese e bolila feela e otlang mohatla oa eona lehlakoreng.
  Hape ho tsoha sebakeng se thahasellisang ka ho fetisisa. Banana ba Komsomol ba tsoha ka potlako, ba qhomela, ba matha hape. Ha baa ka ba fuoa le ho fuoa lijo tsa hoseng, kahoo ba ile ba sala ba lapile ba sa roala lieta lehlabatheng le chesang. Kahoo matha hape 'me u se ke ua lieha. Ho hlakile hore le bona ba tlameha ho sebetsa ka thata ...
  Aurora o ile a khothatsa motsoalle oa hae:
  - Boloka nko ea hau holimo, mosali ea pholileng oa Soviet! Joale re ke ke ra senya tlas'a tanka!
  Margarita o ile a bua ka bohale:
  - E, ha kea ka ka nahana ka ho senya! - 'Me ha a hlokomela moelelo o habeli oa polelo e joalo, o ile a eketsa tlhaloso. - 'Me le ho feta ho inama!
  Bahlabani ba Komsomol ba ile ba itšetleha ka lehlakore. Ka motsotsoana karolo e ka morao e ile ea sira khanya e neng e se e le lerootho. Li-scouts tsa USSR li hloa joaloka Spiderman li sebelisa lieta tsa Velcro. Margarita o boetse o thusa "ballast": o batla a hula zombie ka scruff ea molala. Ho molemo hore monna enoa ha se e mong oa mehlala e meholo. Ke bana ba mokatong o ka holimo. E mong oa bahlabani o phahamisa hlooho, ngoanana oa Komsomol o mo khaola ka boomerang disk.
  - Khutsa, potlaka! - Oa mo bolella.
  Ba ile ba kena ka potlako 'me ba kopanya liketsoana. Joale tsohle li tiisitsoe! Sebaka sohle se tlas'a lithunya tsa botle. Mona basesisi ba likepe ba babeli ba ile ba khomarela, halofo ea motsotsoana 'me ho ne ho e-na le masoba lihloohong tsa bona, feela ba ne ba e-na le nako ea ho sisinyeha.
  - Ke na le sera ka lithunya! Joale theola bohle ka khutso! - Augustine o ile a laela. - Ka kakaretso, o ile a nka karolo ea molaoli e moholo, a tšaba hore Margarita "ea mosa" le oa bolumeli o tla senya ntho e itseng. Korshunova o leka ho se hlokomele sena. Ho feta moo, joalo ka ha e mong oa li-marshals tsa Soviet a boletse - batho ba babeli ha se sehlopha, ba bararo ha se k'hamphani!
  Margarita o ile a rola libutsi tsa hae, a li pata ka mokotleng oa hae, eaba o tsamaea a sa roala lieta ka thōko. Ka potlako, o ile a theola sethunya sa mochine se ipatileng ka seleng; Banana ba Komsomol ba ile ba hula lithunya tsa bona tsa mohlolo ka morao ho mekokotlo ea bona, ba bososela, e mong a nka sepheo sa tsela eohle, re hloka ho hlakola phaseje eohle.
  Ka tšohanyetso Aurora o ile a matha ka lebelo le fetang lebelo la lebelo la Liolimpiki. E le 'ngoe kapa tse peli' me o haufi le likanono tsa nko. Ho na le bahlabani ba ka bang leshome le metso e 'meli moo, halofo e lebetse, ba bang ba bapala likarete. Ho na le lihlola tse peli le bona. Ke utloela banana bohloko, empa ke qetello e babang ea seotsoa. Tefo e arohane, 'me disassembly e rekisoa ka bongata. Aurora e khaola motho e mong le e mong ka ho phatloha hakhutšoanyane ho tloha sebetsa se khutsitseng. Ha a hloke pono ea collimator mona, kahoo ho na le khanya, 'me basesisi ha baa lebella tlhaselo e tsoang ka morao. Ka kakaretso, boikhohomoso bo boholo bo phetha karolo: ke mang ea itetang sefuba ho hlasela motimetsi ea tletseng masole le basesisi ba likepe.
  - Tsamaea joalo ka phokojoe tseleng e ka letsohong le letona! - Aurora e bua ka khutso. - E re zombie e eme, o tla fana ka eona feela ka lieta tsa hae tsa China.
  - Ehlile, ke tla e hloekisa ka bonna. - O araba Margarita.
  Metsamao ea banana e ne e sebelisoa "lipapaling tse ngata tsa sebele" ba ne ba rutoa ho hapa likepe le litanka, ho loana ka li-labyrinths, lifofane tsa sefefo le liqhomane tsa limela.
  E, mohopolo o joalo oa bohata kapa oa "nete o tsoang lefatšeng le leng o hlaha ponong ena e hlollang ea bokamoso.
  Haeba ba ne ba batla, liofisiri tsa bohlale li ne li ka thetsa G-2 ho tlisa liqhomane ka ofising ea Tonakholo ea Borithane, le ho etsa lintho tse ling tse ngata. Kahoo joale Margarita o ile a feta har'a litšepe tsa terata 'me ka potlako a nka liphaseje tse tukang ka tsela e molemo. Ho ile ha hlaha tse 'maloa tse ntšo le tse mosehla. Margarita o ile a mo lumella hore a atamele. Ba bang ba bahlano ba hlaha kamora bona. Joale ho ne ho e-na le mola o mokhutšoanyane o ileng oa bolaea bohle.
  - Tsohle li tla ba bonolo! - O ile a araba. Ka lebaka le itseng, letsoalo la ka le ile la kokobela, "me ho ile ha hlaha thabo "me ke ne ke batla ho etsa mosebetsi oa ka ka hohle kamoo ho ka khonehang.
  . KHAOLO No. 6.
  Ngoanana oa Komsomol o ile a mathela ka tankeng, 'me ho ne ho e-na le bahlabani ba bang ba supileng. Ke ile ka li tlosa ka mor'a ho mathela nkong ea ka, empa ka lehlakoreng le leng. Zombie, leha ho na le taelo, ha ea ka ea ema, empa e ile ea tsamaea ka mokatong o ka morao, empa ka lehlohonolo e ne e sa bonahale.
  Ha Margarita a ea nkong, a beha tse ling tse 'nè fatše, ka lehlohonolo ba ne ba tsamaea ba haka, ba bile ba bonahala ba sunana.
  - Ke ile ka ea monyako! - Lahlela "terminator" e blonde.
  Aurora, haufi le eena, o tiisitse:
  - 'Me ke ile ka hloekisa lithunya.
  - U bolaea Yankees! - Margarita o ile a ntša leleme la hae.
  - 'Me e sebetsa haholo! - Aurora o ile a nka sekoti sa sakerete se oeleng ka monoana oa leoto le sa roala letho eaba o se lahlela ka tsela eo se ileng sa otla molomo oa "ntsu" oa Amerika.
  - Ke tloha lehlakoreng! - Lahlela modemona oa mollo laconically.
  Botle ba tsoela pele. Aurora o ile a batla a kopana le mohlankana e motšo. O ne a batla ho hoeletsa, empa ngoanana a ikoahela molomo ka ho mo aka:
  - Khutsa, katsana.
  - U Molimo oa ka! - O itse.
  - U na le melomo e metle, moshanyana, empa ha ke na nako. - Ngoanana oa Komsomol o ile a hatella mothapo o haufi le nko ka menoana ea hae. "Ka linako tse ling ke ikoahlaela hore ebe ha kea khetha mosebetsi oa ho ba "mampoli oa thenese." Ho ne ho tla ba le chelete, botumo, bahlankana ba bangata ba batle ho se lipolao.
  Mohlankana o ile a inamela morao 'me leleme la hae la tsoa ka mor'a molomo oa hae.
  Aurora ea moriri o mofubelu o ile a khumama ka makhetlo a 'maloa, a thunya ka letsoho, a senya bashanyana ba latelang. E laetsoe:
  - Galina, etsa selikalikoe 'me u fihle ka morao.
  - Ha e le hantle, sena ke ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa ho rona. - E fanoe ke Mirabela
  Ngoanana oa Komsomol o ile a tsamaea a sa roala lieta ka har'a setsi, a felisa bahlabani ba bang ba 'maloa tseleng, haholo-holo, o ile a matha haufi le mohaho o ka holimo. 'Me joale lebelo le ne le le ka lehlakoreng la hae, mehoo e 'maloa e sa utloahaleng, ho se motho ea bileng le nako ea ho thunya.
  - 'Me litloholo li re li-cowboy li lelekoa kapele. Mohlomong ba bua leshano!
  Sethunya se hlaselang (lihlomo tse buang torong ke ntho e tloaelehileng, ha u tsebe hore na subconscious e khona ho etsa eng!)
  - Mosebetsi oa hau oa botsebi o feta thoriso.
  - Mohlomong u ka bua ntho e 'ngoe! - Mirabela o ile a hata ka leoto la hae le sa roala letho holim'a lebone le tukang, 'me a thothomela ke bohloko.
  - U phethehile, u phethehile,
  ho tloha ho bososelo ho isa ho boitšisinyo bo fetang thoriso eohle!
  Etsa bokhopo ho sera, bokhopo bo boholo,
  Le ho theola shaoara ea loto, e nang le molora o tukang - napalm - Sesebelisoa sa cybernetic sa sethunya sa mochini se ile sa binela hamonate tsebeng.
  - U hlalosetsa pina eo hampe! - Mirabela o ile a lla (empa o ne a sa hopole hore na o utloile pina eo kae!) "me a mo pikitla serethe se bohloko holim"a tšepe e makukuno.
  Mochine o ile a araba:
  - Lenaneo le na le metlae. Ho phahamisa moea oa bahlabani!
  - Pejana, lifilimi li ne li pholile, hoo moea o nang le matla letsatsi le leng le le leng,
  empa mpolelle hore na ke eng e tla u thabisa, filimi ea bootsoa "Emmanuelle"! - Mirabela a araba ka metlae (Ebe Emmanuel ke mang, setšoantšo sena se tsoa kae hloohong ea ka. Mohlomong ho tsoa lentsoeng Emmanuele?).
  Mme a tsheha motlae ka boyena.
  Ha a phahamisitsoe moeling oa terata, ngoanana enoa o ile a tšoara batho ba bane ba futsanehileng ba bapala leano holim'a console.
  - Sehlopha se tsoile taolong ka ho felletseng! Ho hotle hore motsotso oa hau oa ho qetela o tla thaba!
  Aurora o theola tsela ka khutso 'me o ema ka pel'a lemati ho ea sebakeng seo. Monna e motsho e motona, wa dikilogerama tse lekgolo le mashome a tsheletseng o a kgasa. Ngoanana oa Komsomol o ntse a phaphama ka holim'a hae, a behile marako a hae maboteng a lehlakoreng la phasejeng. Bruiser, ho honotha.
  - Fakyu! Ke hobane'ng ha ho khutsitse hakaale! - Aurora - o mo otla tempeleng ka butt. Joale o nka setopo, a se lumella hore se oele ka bonolo.
  - Hobane lerato le fihlile ho uena! - O araba.
  Ngoanana oa Komsomol le mona ha aa ka a soetseha, o ile a kena joalo ka moea, mola, a khaola tse peli, halofo ea eona e robetse. Monko o matla oa joala o ne o bontša hore ba ha Yankee ba na le seo ba lokelang ho se keteka.
  Toro ea sitisoa, ho lla siren ka molumo o tlaase. Banana ba tsosoa ke ho otla maoto ka liphali tsa rabara le ho qobelloa ho etsa mola.
  Ba ba phahamisetsa holimo "me ba ba tlama ka mahlaahlela hape, ba ba sutumelletsa ho feta.
  Leha ho le joalo, pele ho moo, ba ile ba mpha lijo. Hape, motoho o kopantsoeng le litlhapi tse seng ncha haholo. Empa ena e letsoai le ho feta e tloaelehileng. Ho bonahala eka lijo tsa makotikoting tsa khale, tse felloang ke nako tse tsoang har"a likhau li ile tsa akheloa harese ea perela. 'Me letsoai le ne le tšeloa tlhapi bakeng sa ho bolaea likokoana-hloko. Basebetsi ba hapiloeng ha ba e-s'o lahleheloe ke boleng ba bona bakeng sa Manazi!
  Oleg Rybachenko o tsamaea le bona. Le hoja ho bonahala eka ho na le nako e lekaneng ea ho robala le ho feta, ha ho na matla. Toro eo e ne e khathalitse moshanyana eo haholo.
  Kahoo o tsamaea tjena 'me o ikutloa eka mehopolo ea litholoana tsa lipono tse makatsang tseo liteko tsa Hitler li li kentseng ho eena li ntse li mo otla hloohong;
  Mona o bona Dmitry torong. O shebahala joaloka moshanyana ea mosesaane, e molelele ea neng a tlamiloe le bona, empa a le molelele a bile a le mesifa ho feta. Leha ho le joalo, sefahleho le lebitso li tšoana. Hape ketsahalo e makatsang. 'Me moshanyana enoa o ne a e-na le lintoa tse' maloa tse bonolo, khahlanong le sehlopha sa bashanyana ba tsoang Slovenia, 'me hamorao Romania. Lintoa ka bobeli ke ho kokota ka potlako, 'me motsotsong oa pele! Ntoa ea boraro e ile ea e-ba boima le ho feta. Setaliana se senyenyane se ne se e-na le tšireletso e babatsehang le ho tsamaea ka maoto a hae. Ha aa ka a itumella hore a nkoe hang-hang "me a phonyoha hantle. Mohanyetsi oa Dmitry o qetile potoloho ea pele ka maoto a hae ...
  Joale moshemane oa potoloho ea bobeli, a sa ele hloko monyetla oa ho matha ho mohanyetsi ea thata ka boeena, o ne a matha feela ho sera, a otla ka matsoho ka bobeli. 'Me o ile a fumana kotlo e nepahetseng le e potlakileng ho eena, hantle ntlheng ea selelu sa hae.
  Ka lekhetlo la pele, ralitebele e monyenyane o ile a sisinyeha, empa sena se ile sa halefisa Dmitry feela. A tlola jwaloka nkoe mme a tshwara mohanyetsi wa hae ka letsoho la hae le letona.
  Molekane wa hae a thekesela mme a wela ka lengole ...
  - Papali ea litebele!
  Setaliana se ne se bonahala eka se lahlehetsoe ke ho tsamaea ha sona 'me ka mor'a ho potlakela tse peli-tse peli o ile a oela tempeleng le cheekbone, a otlolle matsoho a hae a se na tšepo hoo moahloli a sa kang a bala, empa hang-hang a emisa ntoa. Maemelo, a tletseng haholo bana ba sekolo, a letsa mololi le ho puruma. Leha ho le joalo, ho ne ho boetse ho e-na le liofisiri tse phahameng tsa SS har"a bamameli. Ba qala ho pompa moshemane ea hlotsoeng, ngoanana a mo silila marameng, a luba molala...
  Dmitry o ne a bile a tšohile:
  - Ha kea mo bolaea?
  Empa kamora motsotso oa ho qhekella ka matla, sefahleho sa ralitebele e monyane se ile sa fetoha pinki, mme a bula mahlo. A honotha ntho e itseng a kgutsitse. Dmitry o ile a mo phahamisa "me moshanyana a haka ka tsela e nang le botsoalle.
  Oleg Rybachenko, ka lehlakoreng le leng, o ile a kenya litebele ka hloko, lintoa e ne e le tse sa tloaelehang, metsotso e mene ea metsotso e meraro .... Moshanyana o ile a romela bahanyetsi ba hae ba babeli ba pele karolong ea boraro le ea bone. Ke ile ka tlameha ho shebana le karolo ea boraro ... 'Me le hoja Oleg Rybachenko, a bontša tšireletso e babatsehang, a etelletse pele lintlha ka kholiseho, ho ne ho boetse ho reriloe potoloho ea bohlano.
  Ba hlobotse ho fihla thekeng, "mele ea bashanyana e tabohileng e ne e benya ke mofufutso, mesifa ea bona e thothomela, "me methapo ea bona e ile ea hlahella ka matla le ho feta. Mohanyetsi Oleg Rybachenko o ile a potlakela pele, a tšepile hore haeba a ne a le mafolofolo, o tla fuoa potoloho ena. Empa pula-maliboho eo ea sebete o ile a hlokomela hore molekane oa hae o ne a se a khathetse, "me karabelo ea hae e ne e fokotsehile. Ho ile ha latela papali e potlakileng ea lehlakoreng le letšehali la selelu le sephethephethe se tlang. Mohanyetsi e monyenyane o ile a inehela 'me a oela ka pele ... Ho hlakile hore e ne e le motho ea kokotang, hobane ha aa ka a tsoha ka palo ea leshome.
  Ka mor'a moo ho ne ho e-na le khefu, lintoa tse tharo ka letsatsi le le leng ho ea ka tsamaiso ea senoelo ke tse ngata!
  Dmitry o hlokometse ka mantsoe a somang:
  - Litsebi li loana ka makhetlo a leshome le metso e mehlano, 'me pele ho Ntoa ea Pele ea Lefatše, ho ne ho se na lithibelo tsa nako ho hang. Boralitebele ba ile ba loana ho fihlela e mong oa bona a oa a khathetse.
  Oleg Rybachenko o lumetse hanyane mona:
  - Ua tseba, ena ke papali ea litebele, ka tsela e itseng ha ke e rate. Ka litebele tse sa tloaelehang, u mpa u pota-potile marang-rang, empa ka melemo, ho hongata haholo ho itšetlehile ka bahlahisi. Mohlala, li ka bola ralitebele ea nang le talenta ntle le ho mo fa lintoa. 'Me bahlabani ba na le monyetla oa ho thibela mohanyetsi ea kotsi haholo ho kena ntoeng. Ka mohlala, ho hana feela ho saena konteraka ka tieho e sa tšoaneng.
  Dmitry o ile a sisinya feisi ea hae:
  - Feela mo lumelle hore a leke!
  Nakong ea lijo tsa motšehare, baatlelete ba bacha ba ne ba feptjoa ka mokhoa o hlomphehang ... Ho ne ho e-na le lilamunu le bakeng sa libanana tsa dessert, likokonate le limango, tseo pele li neng li sa latsoe ke baatlelete ba bacha ba Soviet.
  Kamoo ho bonahalang kateng, bahlophisi ba Manazi ba tlhōlisano ba ile ba leka ho bontša hore ho Reich ea Boraro ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e le ntle, e khotsofatsa haholo 'me u ka khona ho fumana mabothobotho.
  Dmitry le Oleg Rybachenko ba ile ba leka likokonate le libanana ka lekhetlo la pele 'meleng ea bona e mecha, le liphaenapole ka lekhetlo la bobeli (hantle, ho bonolo haholo ka lilamunu tsa USSR; ba na le tsa bona Asia Bohareng!). Mona bashanyana ba entse phoso e tloaelehileng - ba feteletse ... 'Me ho ne ho se na bakoetlisi ba batho ba baholo sehlopheng ... Haeba Hitler Jugent e ne e e-na le lepetjo - bacha ba lokela ho laoloa ke bacha, joale moifo oa lipapali oa Soviet o ile oa etsa qeto ea ho latela mohlala ona.
  Mohlomong eo e ne e se mohopolo o motle ho latela!
  Ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, ka mor'a lijo tsa motšehare tse nang le lijo tse tsoekere le likuku, ho ne ho e-na le (haeba u sa lahlehe!) Lintoa tse ling tse tharo ... 'Me ka bahlankana ba matla!
  Ka mor'a ho ja, bashanyana ba ne ba thabile haholo, Oleg Rybachenko o bile a belaela hore ba noetsoe lithethefatsi ka ntho e itseng ...
  Ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, hona joale sehlopha sa baatlelete ba bacha ba Soviet se oele, 'me ba qala ho lahleheloa ke e mong ka mor'a e mong ... Ho feta moo, baahloli le baahloli ba ile ba tsamaea ka ho feletseng.
  'Me Masoviet a se a ntse a loantša Majeremane ....
  Qalong Dmitry o ne a ikutloa a mamelleha, 'me mokolokong oa pele o ile a feta kotara ea ho qetela ...
  Leha ho le joalo, a se a ntse a le li-semi-finals, o ile a ikutloa a fokola matsohong le maotong a hae ... Bofokoli bo boholo le ho tsamaea butle ... Empa Dmitry o ile a khomarela boikhohomoso ba hae, 'me a tsoela pele ho sa tsotellehe hore o ne a hloloheloa haholo ... Empa hlooho ea moshanyana e ne e le matla, 'me likotlo tse nepahetseng tsa mohanyetsi e moholo, oa theknoloji le ea potlakileng li ile tsa mo halefisa feela ... 'Me khalefo le boikhohomoso, ka lehlakoreng le leng, li ile tsa mo lumella ho tsoela pele ka kholiseho ...
  Qetellong, papaling ea boraro, Dmitry o ile a tšoara mohanyetsi oa hae, a robeha nko ...
  Lejeremane le ile la makala hanyenyane eaba le otloa selelung. Moshanyana ea tsoang Pusong ea Boraro o ile a khutlela morao, a ntse a huleloa hohle. Dmitry o ile a ntlafatsa katleho ea hae, a etsa ka lebelo le lekaneng, empa ka nako e ts'oanang a bonahala a mararo ... Mohanyetsi o ile a oa, moahloli a qala ho bala ho kokota butle haholo ... Moshanyana oa Lejeremane a tsoha, empa a sa tiea maotong a hae. ... Dmitry ea bululetsoeng a potlakela ho mo qetela. Maqhubu a 'maloa a nepahetseng ... Moshanyana o oa ...
  Moahloli ha a potlakele ho mo atamela. O botsa ho hong ka thoko. Ba mo araba...
  Palo e ncha e monyebe ea qala ... Ha a bala ho robong moshemane o ntse a bua leshano ... Empa lets'oao la ho qetela la melumo e chitja. Ba mo nka ba mo isa hukung ea bona...
  Dmitry o re ka kholiseho:
  - Ha ho na ho ba le potoloho ea bone! E ke ke ea tsoa feela!
  Tabeng ena, moshanyana oa Russia o bonahala a nepile, metsotsoana e ile ea fana ka tumello ...
  Oleg Rybachenko, ka lehlakoreng le leng, o loana joalokaha eka ha ho letho le etsahetseng ... O fumana lintlha ka khutso, ebe o qeta karolong ea bone ... 'Me metsamao ea hae e ntse e nepahetse ebile e potlakile ...
  Ke ba babeli feela ba bona, baemeli ba sehlopha se senyenyane ka ho fetisisa, ba fihlileng qetellong har'a baatlelete ba Soviet. A super heavyweight hara bana, le middleweight... 'Mampoli oa fly weight o ile a tsoa likotsi lihora tse' maloa pele a tloha, 'me ba ne ba se na nako ea ho fumana sebaka sa hae ...
  Kahoo qetellong ho ne ho e-na le Marussia a mabeli feela, 'me ba bang kaofela e ne e le Majeremane a neng a tla bapala khauta har'a bona ...
  Tlholisano e ntse e nkuoa ka mafolofolo... Dmitry o ile a hlonama ke ho nyonya:
  - Ke kamoo ba batlang ho re hlabisa lihlong kateng! Joalokaha eka rona Marussia re babe ho feta Majeremane e seng ma-Aryan ho hang!
  Oleg Rybachenko o ile a sisinya hlooho:
  - E seng joalo hantle! Karohano efe kapa efe ea lichaba hore e be e felletseng le e sa phethahalang ha e utloahale ka mokhoa oa eona oa ho hlahisa potso. 'Me re ka re'ng haeba maikutlo a rona ka kakaretso e le a machaba!
  Dmitry, a tšeha, a lumela:
  - 'Me re tla ba otla linaheng tse ling ...
  Pele ntoa ea ho qetela e ne e le teng, ha e le hantle, khefu ... 'Me joale Majeremane a ntša leqheka le leng le litšila ho bashanyana ba Soviet ... Ho thoe ba ithaopela ho bentša li-sneakers tsa bona. Empa ka lebaka leo, lieta tsa maoto a bashanyana li ile tsa nolofala ka tšohanyetso 'me tsa qala ho senyeha ...
  Ke ile ka tlameha ho e lahla 'me ka matha ho ea e hlatsoa ka sinking ... Dmitry o ile a halefa haholo:
  - Ke hobane'ng ha ba entse see? Na ba ne ba batla ho re qholotsa ntoeng ebe joale ba re ntša tlhōlisanong?
  Oleg Rybachenko o hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - Eseng hoo feela! Ba tla boela ba batle ho bontša hore ho na le bofutsana ho USSR, esita le baatlelete ba ka sehloohong ba qobelloa ho hlōlisana ba sa roala lieta. Joalo, ke bana ba futsanehileng hakaakang Russia!
  Dmitry o khothalelitse:
  - Mohlomong re ka botsa metsoalle ea rona ea khale bakeng sa liteki? Ke 'nete, li tla ba khōlō haholo ho uena, empa li tla ba teng bakeng sa ka!
  Oleg Rybachenko o ile a sisinya hlooho hampe:
  - Che, ho bohlokoa! Re tla ba bontša hore re khona ho hlōla esita le tlas"a maemo a thata ka ho fetisisa. Ntle ho moo, bashanyana ba lithaka tsa rona ha ba na lihlong ho tsamaea ba sa roala lieta... Joalo ka ha ba re, bongoana bo sa roala lieta...
  Dmitry o ile a thiba litebele tsa hae ka matla hoo mangole a hae a ileng a phatloha. Ralitebele e monyane o itse:
  - Hantle, ba ile ba nkhalefisa! Che, li ile tsa nkhalefisa haholo!
  Oleg Rybachenko o ile a araba:
  - Kahoo khalefo e ke e fe 'na le uena matla.
  Mona sehopotso se ile sa sitisoa ke ho ts'oaroa ha Dima haufi le eena, moshanyana a hoeshetsa:
  - Na le uena u bone see?
  Oleg Rybachenko o araba ka bokhutšoanyane:
  -Ee!
  Pula e ile ea qala ho na hape, e leng ntho e sa tloaelehang bakeng sa selemo sa Crimea. Sena se etsa hore e be ntho e nyonyehang le e batang. E ntse e le litšila, 'me li-calluses tse hlahang maotong li opa ka mokhoa o nyonyehang ke metsi a batang a kolobisitsoeng. Karolo e nang le batšoaruoa ba sa roala lieta e ile ea kena ka morung lihora tse 'maloa hamorao, e se e le mantsiboea. Kamoo ho bonahalang kateng, banna ba SS ba ne ba potlakile, ba leka ho itšireletsa puleng. Moshanyana eo oa pula-maliboho o ile a batla a lebala se ileng sa mo etsahalla. 'Me ho loketse mocha oa Leninist ho nahana ka liaparo tse metsi tse batang, tse kolobileng, maoto a pholileng le mahlaahlela a matla a tšepe a sa hloekang a neng a hohla matsoho a hae ho fihlela a tsoa mali.
  Dmitry o ile a roba khutso mme a re:
  - Ho bonahala eka ke ile ka khona ho hloa Crimea nakong ea mariha, empa ... Ka tsela e itseng ha ho joalo!
  Oleg Rybachenko o ile a lumela, a sisinya hlooho:
  - Empa le rona, ntho e 'ngoe le e' ngoe ha e tšoane le batho!
  Ho ile ha bonahala ho le moru o moholohali. Mahlakoreng a tsela ho ne ho eme lifate tsa phaene ka sebōpeho - li-girths tse tharo kapa tse 'nè, tse nang le makhapetla a bofubelu bo sootho kapa a mosehla oa lamunu joaloka sekala se seholo sa tlhapi, se phahamisa meqhaka e tsitsitseng kapa e putsoa ho ea holimo.
  Hape ho na le lipalesa makaleng, tse shebahalang joaloka li-petunias. Eseng moru, empa pale ea tšōmo, maikutlo a ho kena lefatšeng le leng. Empa ho boetse ho na le ho tlosa - seretse tseleng se ne se tletse meutloa, e bohale, joalo ka linale tsa tšepe tsa 'nete tse tsoang mochining oa ho roka.
  Banana ba bang ba ne ba se ba ntse ba bobola ha ba ba hata. Dima, a pepeta letsoho la Oleg Rybachenko, a re:
  - Ena ke bothata! Le seke la dumela dipono!
  Mirabela o ile a beha letsoho la hae holim'a moriri o bobebe oa basebetsi oa Dima, o neng o se o qalile ho hola, mme a hoeshetsa:
  - E lumele kapa che! 'Me u hlokomele mehato ea hau! Ho ne ho sa lekana ho ipha tšoaetso!
  Junipere le ... fragole e seng e butsoitse le fragole e ile ea hola haholo ka har'a mofero. Monko o monate e ne e le motsoako oa phaene ea selemo le monko oa fragola oa selemo le monko oa junipere. Ho ne ho bonahala ho futhumala le ho feta. 'Me ke ne ke sa kholoe hore mehato e lekholo ho tloha mona e ne e le metsi, le hoja e se tundra, ke mofuta ofe oa tundra o neng o ka ba teng Crimea? Empa ho ntse ho le joalo, boemo ba leholimo bo litšila le majoe a batang a matšo, ao makhotla a bo-fascist a tsamaeang tlas'a 'ona. Ke masoabi hore ho hlolloa ha hoa ka ha nka nako e telele - bohloko matsohong a hae, molomong le mokokotlong, serame, mongobo o ile oa khutla, 'me Oleg Rybachenko o ne a ikutloa a sa thaba haholo. Ho fihlela moeli.
  Leha ho le joalo ... seithuti se hloahloa sa pula-maliboho se ile sa lla ka tšohanyetso. Ka makhetlo a fetang a le mong ka nako e khutšoanyane eo a neng a le mona botlamuoeng, o ile a nahana: hantle, ntho e 'ngoe le e' ngoe e mpe, e ke ke ea mpefala le ho feta! 'Me nako le nako ho ne ho bonahala hore ho ne ho hlile ho na le moo ho eang teng.
  Ka tsela e makatsang, mohopolo ona o ne o tšelisa hanyane. Oleg o bile a qala ho hopola 'mapa oa Crimea ho tloha Atlas. Empa o ne a sa khone ho e hopola - mme a lahleheloa ke mehopolo e tsielehileng ea hore ho na le ntho e ke keng ea etsahala ho hang. U ka ea nako e 'ngoe - bangoli ba lipale tsa mahlale ba ratile sena ho tloha mehleng ea Mark Twain. Sebakeng se seng, ntho e 'ngoe ea sejoale-joale, ho polanete e' ngoe - ha re re! Ho ea liheleng ka mabaka - ka tšohanyetso tsena ke supercivilizations; batho ba lilemo tse milione pele ho botho ho nts'etsopele ba ntse ba bapala! Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ke keng ea khoneha - ke tseba hantle !!!! Empa e le hore ka nako e ts'oanang moelelo oa hau, mohopolo, polelo e felletseng mme eseng ea hau feela e fetohe?! Sena ke ka ho felletseng - ha se na moeli ebile se fetelletse...
  Oleg Rybachenko o ile a botsa Dmitry:
  - O na le moralo oa ntoa?
  Moshanyana o ile a araba:
  - Morero o bonolo - otla! - Ho sisinya mosesane, oo lesapo le leng le le leng le bonahalang ka mokokotlo oa hae, o ile a phaella. - Empa ho ntse ho le molemo ha o se skeleton feela, empa mesifa e matla e bapala ho uena. Boroko bo monate ... Empa u fetohile e monyenyane!
  - E nyane, empa e hole! - Oleg o ile a araba corny, empa ka nepo.
  'Me tsela ea e-ba bonolo, ho ntse ho le joalo ea phela bophelo bo botle. 'Me hoa makatsa hore ebe Crimea, ho joalokaha eka ntho e' ngoe le e 'ngoe e shoele. Ka makhetlo a 'maloa bapalami ba lithuthuthu ba nkileng swastika e ntšo e hloiloeng ba ile ba tla ho rona. 'Me, ka metsotso e ka bang mehlano, mokoloko o ile oa hulela ho bona - likariki tse kholo tse huloang ke batho ba shebahalang ba filosofi ba nang le thōtō e koahetsoeng ka lesela la mokotla, moo ho neng ho lutse mapolesa a ferekaneng a apere liaparo tsa pula tse sirelelitsoeng le maqhama a boipelaetso. E boetse e tsamaea le sepalangoang. Ho fapana le litanka, Hitler o na le tse ngata tsa tsona. Eaba sehlopha se seng se tsamaeang ka literaka, hammoho le lithuthuthu tse nang le lekareche le ka thōko, li ile tsa fihlela makhoba a hapuoeng habonolo. Ho na le likoloi tse lekholo, eseng ka tlase, hoo e ka bang kaofela ha tsona li pentiloe khaki.
  Ha ba ntse ba tsamaea, Manazi a ne a bua ka banna ba lipere ba kaletseng hlooho ea mokoloko oa batšoaruoa le makhoba, 'me Oleg Rybachenko o ne a ka hlapanya hore mantsoe ao aa soma. Balebeli ba SS ba ile ba khutsa. Lingaka li ne li palame mofuta o itseng oa likoloi tse hlometseng, tse bōpehileng joaloka likolopata tse boima, tse nang le litselana tse ntseng li hula. Ba ne ba tšoeroe ke lithunya tsa mochini. Empa ho bonahala eka, Oleg o ne a nahana hore ha ba rate karolo ena - balebeli ba balebeli ... Ba bile ba pata melomo ea bona e sehlōhō.
  Dima o boletse:
  - Baphethahatsi ha ba hlomphuoe le Jeremane!
  Mirabela o ile a bua ho hong hape, a dumela ka hlooho ka mora masole a mabe a SS. Oleg o ile a re:
  - Ba bolaee! E mong le e mong wa bona, pele ho Hitler!
  Dima o ile a araba ka ho feheloa:
  - Eh, ha ke utloisise puo ea bona. Ho seng joalo nka be ke ile ka botsa hore na re tla qetella re fihlile haufinyane...
  Oleg Rybachenko o ile a ngola a sa phutholoha:
  - Ke tseba Sejeremane, empa ha se na thuso!
  Ho sa le joalo, pula e ile ea emisa, 'me leholimo la kokobela lifateng' me letsatsi la hlaha. Oleg Rybachenko o ne a e-na le bothata bo bong - o ne a batla ho ea ntloaneng ka litsela tse peli. Empa ntho e 'ngoe e ile ea mpolella: ba ne ba sa khone ho emisa ka lebaka la sena. Ka lebaka le itseng, ho se khonehe ha mosebetsi o joalo oa motheo, taba ea hore le mona o itšetlehile ka thato ea motho e mong, e ile ea halefisa moshanyana oa pula-maliboho haholo. Ho phaella moo, takatso eo e ne e ntse e e-ba bohloko haholo. Ka bobeli banna ba SS le metsoalle ea bona ba ile ba rarolla bothata bona ntle le ho emisa, empa sena se ile sa baka pherekano feela, eseng takatso ea ho latela mohlala oa bona.
  Kahoo ka linako tse ling u ikoahlaela hore ebe u ile ua fepa ka ho lekaneng ho baka tlhoko. Mafascista a tseba ho baka mathata - a tsoaloa e le ma-sadists. Kapa e ne e le kamoo mokha o ba hōlisitseng kateng?
  Oleg Rybachenko o ne a se a qalile ho hlokofatsoa ka ho teba ha ka tšohanyetso ho ne ho e-na le mosi oa mosi moeeng o ntseng o le mongobo, joale ntja e bohola le mantsoe a batho a utloahala, ho hlaka ho ile ha qala ho hlaha ka ho le letona, moo masole a neng a etsa ntho e itseng. 30 ka kakaretso, 'me ka mor'a eona mosi o ile oa phahama holim'a majoe le mehaho e meholohali. Bana ba apereng liaparo tse ikhakantseng ba ne ba matha ka hlooho ho tloha tseleng ho ea ho ba leng tšimong. Eseng Marussia, ho ahlola ka mehoo le li-arbands tse nang le li-swastikas, ho ne ho e-na le tse ka bang mashome a mabeli - li ile tsa matha 'me tsa hoeletsa. Nakong eo sehlopha se atamelang motse, bonyane masole a leshome le metso e 'meli a ne a se a tsoile ho tla kopana le bona - ka liqhomane tse kholo tsa liqhomane le lithunya tsa mochini tse nkehang tse nang le lisebelisoa tse sephara tse ka tlas'a moqomo. Ba ne ba etelletsoe pele ke monna-moholo e moholo ea apereng junifomo ea molaoli oa sesole oa SS.
  Kapa mohlomong ha se ntate-moholo, empa o ne a le moriri o moputsoa feela, hobane ho ne ho se na matšoao a mang a botsofali a bonahalang ho eena, 'me ketso ea letsoho le lelelele, le nang le bokooa, le khabisitsoeng ka lipetja tsa khauta, le ne le shebahala e le borena ebile le laela.
  'Me o na le likhau ... Oleg Rybachenko o ile a bala bukeng ea litšupiso,' me a hlolloa ke hore ba bangata ba ka bokelloa ho bokella. E phahameng ka ho fetisisa ke Sefapano sa Knight se nang le makhasi a eike le lisabole. Ka holimo feela, ntho e tšoanang, empa ka litaemane, hammoho le Sefapano se Seholo sa Iron Cross, empa ke Goering feela ea nang le moputso o joalo. Ho feta moo ke Naleli ea Sefapano se Seholo sa Sefapano sa Tšepe, 'me ho pholletsa le histori ea Jeremane e ile ea fuoa batho bohle ba babeli - Field Marshals Blucher le Hindenburg. Che, Order of the Eagle with Diamonds e tla ba holimo.
  Sehlopha sa batšoaruoa se ile sa ema. "Ngaka-mookameli" ea nang le pitsa, joalokaha Oleg Rybachenko a ile a reha hlooho ea mokoloko, o ile a theoha 'me a bua le monna ea moriri o moputsoa. Ba bang kaofela ba ile ba sheba mokoloko oa likoloi ka masoabi le ka tsitsipano. Oleg Rybachenko o ile a hlokomela hore e mong le e mong tšimong o lahlile mosebetsi oa hae, "me bana ba neng ba balehile ba ne ba batla ba le haufi. Majeremane a pele, a ile a tsamaea ka kholomo. 'Me ka mor'a bona ke batho ba sebaka se tšesaane: ba sa roala lieta kapa ba roetse lieta tse lohiloeng tsa bast. Bahlankana ba moo ba futsanehileng ba ne ba apere lihempe tse mebala-bala feela - tse ntšo le tse tšoeu hoo u sa kang ua utloisisa hang-hang hore na bashanyana ba hokae le hore na banana ba hokae. bohle ba moriri o mosoeu, ba moriri o motle, empa ba le moputsoa ka lerōle, kapa ba sootho-bokhubelu, ba moriri o molelele, ba silafetse ka mokhoa o makatsang, empa ba na le mahlo a mahlahahlaha, a hlakileng - a labalabela ho tseba, a tšohile hanyane ebile a qenehela. Oleg Rybachenko o ile a boela a hlokomela hore mokoloko oa SS o leka ho lula haufi le makhoba ka hohle kamoo ho ka khonehang le hole le batho ba moo. Manazi ha aa ka a etsa lerata, ha aa ka a ferekana, 'me ka kakaretso a itšoara ka khutso.
  Margarita, ha a sheba sena, o ile a hlokomela:
  - Sebete sa SS se ile sa ea kae?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka bohlale:
  - Ka ho le letšehali bakeng sa liphali le likhoho!
  Mme mojenerale wa moriri o moputswa o ne a supa banna ba SS ba dinko tse di bodileng makgetlo a le mmalwa, mme ya re monna yo o mokima a simolola go ganetsa ka sengwe se se ntshang mahulo mo molomong, o ne a tsholeletsa seatla sa gagwe kwa thoko, ka bogale, e kete o e hlabiloe ka sabole. 'Me monna ea motenya le eena o ile a tsoka letsoho la hae, empa ka ponahalo e tenehileng ea tumellano, eaba o fana ka taelo e khutšoanyane. Likoloi tse hlometseng li ile tsa qala ho lla, 'me bapalami ba liphiri ba ile ba lelera hole le tsela. Ho ile ha latela masole a sebaka seo halofo ea leshome le metso e "meli. Ba bang kaofela ba ile ba pota-pota makhoba a hapuoeng, "me tšiea e ile ea tsamaea hape. Monna ea moriri o moputsoa o ile a hoeletsa bana le basebetsi tšimong, "me eena ka boeena a tsamaea pel"a balebeli ba batho ba theohileng.
  Dima, a thothomela, a hlokomela:
  - Ha ba arolelane ho hong!
  Mirabela o boletse a bososela:
  - E re ba loane 'me ba harole mathe!
  Mohlankana e mong e motelu oa litelu oa masole a sebakeng seo a SS, ea ileng a ema pel"a Oleg Rybachenko, o ile a soabela pula-maliboho oa moshanyana eo, a sisinya sethunya sa hae se bobebe, eaba oa hoeletsa hloohong:
  -Na u kolobe ea Russia, na u utloisisa letho?
  Mme a ntsha meno, a eketsa:
  - Na re tla ba Moscow le Washington kapa che?
  Oleg Rybachenko o ile a hlokomela seo ba se batlang ho eena, kapele a fetola hlooho, a kopana le mahlo a Margarit - a tsielehile 'me ka nako e le 'ngoe joalokaha eka o re: "Lehlohonolo - re letetsoe ke lintho tse kholo!" - empa molaoli ea moriri o moputsoa o ile a e phahamisa, 'me monna ea litelu, a korotla ntho e' ngoe, a sheba Oleg ka masoabi 'me a se ke a bua letho hape. Oleg Rybachenko o ne a batla a utloisisa seo a se batlang ... Esita le haeba e ne e sa hlaka.
  Empa ho molemo hakae, kahoo liteko li ntse li utloahala? Na Majeremane a hlile a batla ho tseba bokamoso ka tsela ee? Empa ho bonahala e le khanyetsano. Ho ke ke ha buuoa ka litlholisano tsa botsoalle tsa litebele ka mor"a ntoa e joalo. Bofasime le bokomonisi ke lira tsa ka ho sa feleng. Kapa ho na le se seng mona ... Litempele tsaka li ne li opa habohloko hakakang.
  Motse oa sesole o ile oa bonahala o le ka mor'a sebaka se tlaase empa se tiile - se nang le sethala sa masole a mokhatlo o tšabehang oa SS, o nang le liheke tse matla - leha ho le joalo, li bulehile ka bophara. Ntho e le 'ngoe feela e ne e bonahala e makatsa ho Oleg Rybachenko - litšiea tsa heke ea majoe, tse koahetsoeng ka litšoantšo tse betliloeng ka mokhoa oa ho hloa lipalesa le stems ka ho sa feleng. Litšiea tsena li ne li sa lumellane ho hang le ponahalo e akaretsang ea motse, moo e neng e le litšila (leha ho le joalo - mohlomong sena e ne e le ka mor'a mariha?), 'me matlo, a hahiloeng ka lithaele tsa majoe, a koahetsoeng ka mapetsong a maholo a nang le mosi o mosehla, a ne a e-na le sephara se sootho. marulelo a ruletsoeng ka joang.
  Empa ho ne ho e-na le sethunya se itaolang. Che, ke sethunya se ikemetseng, le phetolelo ea popane e sa tloaelehang ho Oleg Rybachenko ea batlang ho tseba. Ka mohlala, sebetsa ke seretse se shebahalang ka tlase ho limilimithara tse 350. Ho hlakile hore o ne a e-s'o utloe ka sena.
  Ho feta moo, boima ba koloi e ka ba lithane tse mashome a robeli, 'me motho o bile a hulisoa joang lithabeng tsa Crimea? Na ba batla ho e hlahloba nakong ea tlhaselo ea Sevastopol e ke keng ea qojoa? Khopolo ena e etsa hore mpa ea ka e se nang letho e be bohloko hanyenyane. Ho tla ba joang ho masole a Russia tlas"a litlhaselo tse joalo? Ntho e 'ngoe le e 'ngoe mona e phefumolohile Mehleng e Bohareng, e kopantsoeng le mekhoa ea morao-rao le ea theknoloji. Joalo ka masoba a nang le litloloko le liloli. U ke ke ua makala le haeba ho na le TV mona, le 'mala o le mong. Eseng botsho le bosweu.
  E tšoanang e ile ea e-ba kamore eo makhoba a neng a tlisoa ho eona, kapa ho e-na le hoo, a khannoa. Leha ho le joalo, che - ho hobe le ho feta, hobane ha ho motho ea neng a khathatsehile ho koala mapetsong ka seretse sa samente, 'me ho ne ho utloahala ho tloaelehile haholo ho Oleg Rybachenko - likolobe. Makhoba a ile a etsa qeto ea ho sebelisa moliko o lahliloeng kapa o se nang letho ka nakoana e le hangar (monko o tsoang libakeng tse joalo ha o nyamele).
  Margarita o ile a thothomela hoo a ileng a tšoha 'me a lla:
  - Ba re theola hape! Ha feela nka tšoaroa ke Hitler!
  Empa e ne e le marulelo holim'a hlooho ea ka. Ho feta moo, makhoba a ne a sa tlanngoe. Le hoja, joalokaha Oleg a ne a tšohile, ho ne ho se na ntloana mona. Libakeng tse fetileng, moo chankana e leng ea sejoale-joale, e phutholohile haholoanyane. Le hoja bo-Krauts e le likolobe, ha ba rate litšila.
  Leha ho le joalo, o ile a nahana ka sena, kaha o ne a se a entse khoebo ea hae leboteng le hōle. Mme a feheloa. Nka re'ng ... Ha e tšoane le pula-maliboho, ha e ntle ho hang. E ntse e se ka borikhoe ba ka, e se e ntse e le tlhōlo e nyenyane. 'Me banana ba ne ba tlameha ho ba mona le bona ... Ho molemo ho se shebe ...
  Leha ho le joalo, Aurora ha e felloe ke pelo:
  - Ketsahalo e 'ngoe ... Re phela le ho hema thabong ena!
  Oleg Rybachenko o ile a hlatsa:
  - Empa lefatšeng le tlang ho ka ba betere haholo!
  Diabolosi yo o tukang a leba mosimane ka matlho:
  - Ke becha monyetla oa ho lekola hore na e ke ke ea phaphamala joang hole le rona lefatšeng le tlang!
  Oleg Rybachenko o ile a bina ka khutso ha a araba. Sena se ile sa thusa ho sebetsana ka katleho le ho tlotloloha le lihlong;
  Ke tla nehela naha ea ka ntle ho boitelo -
  Ho ke ho be le papali, mohlabani a ke a phahamisoe!
  Lerumo le a hlaba, lehare le akgelwa;
  Molao o se nang mohau oa morena oa Lefatše!
  
  Seretse se chesang sea chesa - metsi aa bela,
  Moratuoa oa ka, molomo oa amber!
  Ke batla ho fumana bonyane motsotso oa tokoloho,
  O moya o hlwekileng hakakang!
  
  Moriri oa bohlokoa o chesa joalo ka khauta;
  A tsoka matsoho a hae - lepheo la hola!
  Morena o ile a mpha mpho ya bohlokwa
  'Me hang-hang ea e-ba thabo le leseli!
  
  Moo Molimo a fetang teng: ho na le phula;
  Lipalesa tse tlokomang, tse tlokomang tse bosoeu ba lehloa!
  Ho tla ba le tlhompho - bohareng ba lefats'e lohle -
  Ke mpho aletareng eo ke ileng ka e nyehela!
  
  Ee, kea tseba, ke moetsalibe, ke amana le boloi,
  'Me ha a tšoaneloe ke lihlahla le lihlahla tsa leholimo!
  Empa mane Calvary mmoho le Kreste,
  Ke ile ka lla, ke phuthela setšoantšo ka seaparo!
  
  Ke uena setšoantšo se setle ho feta banyaluoa bohle,
  Ke dumela hore Ya Matla Ohle O tla fetola moya!
  Ke tla jara sefapano sa ka se sa tšoaneleheng,
  'Me ke tla nka thebe e oeleng matsohong a ka!
  . KHAOLO No. 7.
  Li ne li le ka molikong, joale ke hobane"ng ha li ile tsa mamella haeba Manazi a ne a bile a tloaetse ho tšoara mehlape hamolemo ho feta baahi ba Soviet Union.
  Bashanyana ba bararo ba sebakeng seo, tlas"a taolo ea ma-SS, ba ile ba hula mahlaka ka hare. Ba potlakile ka potlako, ba benya ba sa roala lieta, lirethe tse lerōle, ba tlisa matsoho a maholo le mokokotlo. Selemong se fetileng, ba ile ba e koetlisa, empa e ne e le ngata, hoo e batlang e le furu. 'Me metsotso e supileng kapa e robeli ka mor'a moo, ha hoa ka ha hlola ho hlaha mosali eo, hammoho le banana ba babeli ba sebaka seo, ba ileng ba tlisa likuku tse ngata tse sephara le li-circles tse peli tse boima tsa chisi. Ha a bua ka Seukraine, o ile a arolela batho bohle lijo ka bohlale. Oleg Rybachenko o ile a labalabela ho tseba: ba bangata ba ile ba botsa eena le bashanyana ka ntho e itseng, 'me ba bararo ba arabela ka boithatelo.
  Ho na le Majeremane a mangata mme ba kenya ho hong mona. Empa hape ha ho motho ea tsebang letho! Qetellong, bona bashemane bao ba ile ba tlisa bakete ea metsi eaba ba notlela mamati ka thata. Ha a nahana ka boitšoaro ba metsoalle ea hae, Oleg Rybachenko o ile a utloisisa: sena se tsoa, ba ke ke ba re leleka kae kapa kae kajeno.
  Margarita o ile a fa ngoan"abo metsi "me a re:
  - Ho ne ho ke ke ha utloisa bohloko ho ba le lijo tse khathollang!
  Bohobe bo ile ba fetoha bo hloekileng, empa bo sa tloaeleha, ka tsela e itseng bo boima (Oleg Rybachenko o ne a sa hopole tatso ea sengoathoana seo sa khale se jeoang hoseng e le hore se bapise). Ebang ha e apehoa, kapa ba lula ba e ja tjena mona (kapa ho e-na le hoo, mohlomong ba morao-rao, ba bang ba ile ba e ja 'me ha baa ka ba bontša ho se khotsofale). Empa cheese mohlomong e ne e hlahisoa sebakeng sa heno - e ntle haholo, e tšoanang le feta cheese, eo Oleg Rybachenko a neng a e rata. Ke masoabi hore ebe sengoathoana e ne e le karolo ea boraro feela ea letsoho la hao. Esita le moshanyana ea lilemong tsa bocha, eseng monna.
  Margarita o ile a tšehetsa ngoan"abo ea khathetseng. O ile a oela holim"a joang joalokaha eka o bolailoe, a hlafuna seo a se fumaneng, a paqame, "me ha aa ka a noa le ho noa. Ka tšohanyetso Oleg Rybachenko o ile a hlokomela hore o ne a thothomela. Motho o ne a ka tšepa feela hore e ne e thothomela feela ka mor"a serame, "me haholo-holo lipono tse hlaha. Hore kamora boroko ho thothomela hona ho tla fela. Oleg Rybachenko o ile a leka ho ipokellela joang bo bongata, 'me, ha ho khoneha, a ipata ho bona. Takatso ea lijo e ne e e-s"o nyamele, a itšelisa, empa joalokaha a ne a utloa ho batho; Ha u e-na le feberu, ntho ea pele eo u e etsang ke ho felisa takatso ea ho ja. Oleg Rybachenko ka boeena ha a e-s'o ka a kula - ka lebaka la liphatsa tsa lefutso. Ke "nete, ha kea ka ka etsa liteko tse tšoanang ho eena, ho kopanyelletsa le ho tsamaea lihora tse ngata serameng. Kahoo.. Empa mohlomong ho tla sebetsa. 'Me haeba ho se joalo, ho na le monyetla oa hore molemong oa saense ba ntse ba tla mo tšoara ...
  Banana ba bang ba thothomela joalo feela, empa ha ho motho ea khohlelang.
  Oh, mokhathala o boima hakaakang o ile oa oela moshanyana oa pula-maliboho, ho tloha hloohong ho ea monoaneng oa maoto! Matsoho a letsoho a neng a tšeloa mali, maqeba a ruruhileng ka mokokotlong, a lemetse, a tsoile maqeba le ho qala ho futhumatsa maoto - ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e opa, empa bohloko bona bo ile ba eketsa takatso ea ho robala le ho robala.
  'Me ho tšosa ho robala - u ka' na ua se ke ua tsoha, kapa ho hobe le ho feta, ho qetella u le ponong hape. Leha ho le joalo, e thahasellisang haholo.
  Oleg Rybachenko o ile a koala mahlo a hae 'me hang-hang a sesa matsohong a Morpheus - a tletse litoro, tse mebala-bala, le melumo e sa utloeng litsebeng.
  E 'ngoe' me liteko ha lia ka tsa fella moo ... Sekoahelo sa lesale se ile sa fetoloa, ho kenngoa lilakane tsa tšepe tse nang le li-spikes tse ileng tsa cheka ka ntle ho mohau liretheng tse se nang letho tsa bashanyana ...
  Oleg Rybachenko o bile a bobola, empa a mamella, le hoja a ne a sa khone ho ema, 'me Dmitry o bile a tantša 'me a qala ho lla ...
  Bahanyetsi ba bona ba ne ba le matla 'me ho hlakile hore ba ne ba le baholo ho feta kamoo ho phatlalalitsoeng ka molao. Ka mohlala, mohanyetsi oa Dmitry ke hlooho e telele ho feta eena, 'me o se a ntse a e-na le litelu ... 'Me, na litelu li ka qhoma ha li le lilemo li leshome le motso o mong?
  Mohanyetsi oa Oleg Rybachenko le eena o moholo haholo ebile o boima, 'me sefahleho sa hae ha se sa sehlopha sa litlokotsebe sa ngoana ... Leha ho le joalo, moshanyana ha a tsebe letho ho eona, lesale ke lesale, bohle ba kopana moo!
  Lintoa ka bobeli li etsahetse ka nako e le 'ngoe .... Re hloka ho qeta kapele, e se e ntse e atamela har'a mp'a bosiu ....
  Dima ea fetohileng hang-hang a qala ho otla sefahleho. Mohanyetsi oa hae o ne a e-na le molemo ka bolelele ba matsoho a hae, boima ba 'mele,' me o ne a bonahala a lokiselitsoe hantle, 'meleng le ka theknoloji ... mme a potlakile ... O ne a potlakile, empa jwale a fokotsa lebelo...
  Dmitry ea chefo ha aa ka a hloloheloa likotlo tse ngata tse le 'ngoe le tse habeli papaling ea pele. Esita le tlas'a leihlo le letona hematoma e ile ea qala ho ruruha ...
  Karolo ea bobeli e ne e le mpe le ho feta, mohanyetsi oa hae o ile a ea pele 'me a otla, a otla, a otla ... mohanyetsi ... O ile a rora ka Sejeremane:
  - U Serussia, ho bolelang hore ha u na botlalo!
  Dmitry o ile a araba ka bohale, hape ka Sejeremane:
  - 'Me u Mojeremane, u tla fumana molemo o feletseng ho Morussia!
  A tuka ke bohale mme a mo otla ka sekgono nkong...
  Hangata nko ea Dmitry bokahohleng bona e matla haholo, 'me ha e e-s'o robehe, leha e otloa, empa tabeng ena, e ne e se leqeba le nolofalitsoeng ke tlelafo, empa moeli oa lesapo le thata la setsoe.
  Mme madi a phalla sefahlehong sa moshemane, a e qobella ho e nyeka ... Dimka a araba ... A e tshwara e ntse e atamela, Sera sa sisinyeha hanyenyane mme a thekesela, empa a se na matla a ho ikahela katlehong ya hae. maoto a hae a nang le masolo a qhetsoeng a ne a utloahala eka a entsoe ka k'hothone.
  Mokhahlelo oa boraro o ne o se thata, sera se ne se hatelletse ka matla, empa Dmitry o ile a qala ho thibela khafetsa, a leleka likotlo ... e eketsehile ho fihla ho leshome le metso e mehlano ... Jwalo ka ba molemo. Ke tlameha ho bua qeto e sehlōhō haholo mabapi le bacha ba neng ba se ba loanne ka makhetlo a mahlano letsatsing leo ... Ke 'nete hore Dimka o ile a qeta kapele,' me ho hlakile hore mohanyetsi oa hae o ile a theoha ntle le ntoa e ngata ...
  Empa ka mor'a mekhahlelo e mene ea pele e sebetsang haholo, mohanyetsi oa Dmitry o ile a fokotsa lebelo. O ne a boetse a ikutloa a khathetse, ho phefumoloha ha hae ho ile ha e-ba kapele haholo 'me ka nako e ts'oanang ho boima ho feta ...
  Dimka, ho sa tsotellehe matetetso le ho chesa ho matla maotong a hae a sa roala letho, o bile a ikutloa a e-na le matla a eketsehileng. Karolong ea botšelela, o ile a ba a otla mohanyetsi oa hae mohlahare ka makhetlo a 'maloa ... Empa o ne a boetse a phehella, a le moholo, mohlomong a bile a e-na le doped ...
  Karolong ea bosupa, mohanyetsi ea khopo oa Dmitry o ile a fetola maqheka a hae hanyane mme a qala ho leka likotlo tse ngata kamoo ho ka khonehang, ho fapana le melao, ka setsoe sa hae, kapa ka hlooho ... Lekhetlo la borobeli o ile a fumana katleho e itseng;
  - Che, ke ile ka tšoaroa, ke mang ea lomang!
  Mojeremane o ile a thaba le ho feta, o ne a ntse a bala ka hook e fapaneng ea sefapano!
  Oleg Rybachenko o ile a loana ntoa ka mokhoa o ts'oanang, hoo e batlang e le ntle le ho lahleheloa ke letho, 'me a sebelisa monyetla oa hore mohanyetsi oa hae o ne a ntse a sisinyeha haholo, o ile a kopana le selelu sa hae ka jab e letšehali kapa sefapano se nepahetseng ... Empa ngoana e moholo oa Jeremane ha aa ka a etsa joalo. itšoara ka likotlo tsena. Joale Oleg Rybachenko o ile a fetola maqheka a hae 'me a qala ho sebetsa nko e bataletseng ea mohanyetsi oa hae ... Ho tsuba ha Majeremane ho ile ha nka nako e telele, empa ka potoloho ea bosupa e ile ea qala ho tsoa ...
  Ho tlameha ho boleloa hore mohanyetsi oa Oleg Rybachenko o ile a nkeloa sebaka ke moshanyana e mong, ea bobebe le ea lokileng. Ea pele e ne e bonahala e lemetse (Le hoja e le hantle sena e le leqheka la Manazi!) ... Ka hona, qalong ea ntoa o ne a le mocha 'me a ka nka lebelo le leholo.
  Empa karolong ea borobong, Oleg Rybachenko o ne a tsilatsila hanyenyane 'me a lahleheloa ke leqhubu le ileng la mo theola maotong a hae ... Maoto a hae a se nang letho, a shapuoa a ne a ohla ka mokhoa o se nang thuso ... Olezhek, leha ho le joalo, o ile a qhomela ka potlako e le hore kokota e se ke ea e-ba teng. baloa. O ile a potlakela ho leketla holim'a sera ...
  O ile a mo hlohlora, a potlakela ho mo phethela ... Lebokoso la utloahala ho phatlalatsa pheletso ea potoloho ea borobong, empa moahloli a iketsa eka ha a utloe...
  Oleg Rybachenko o ile a hloloheloa likotlo tse 'maloa tse boima, empa a tšoarella, a li nolofatsa ka ho sisinya hlooho. Sera se ile sa ferekana, se sa bone letho, se otla. Mona moshanyana oa Soviet, ka mokhoa o tsitsitseng, empa ka matla a maholo, a otla 'mele ho eena ... Kotlo e ile ea mo otla ka ho toba sebeteng ... Ho otla ho kotsi haholo ...
  Mohanyetsi o ile a etsa lintho tse ling tse 'maloa 'me sefahleho sa hae se seholo sa fetoha pherese. A nka moea o ferekanyang, o ile a oela ka pele 'me a qala ho lla ... Moahloli o ile a emisa ntoa hang-hang,' me lingaka li mathela ka lesale ... Ho ile ha hlaka kapele hore mohanyetsi oa Oleg Rybachenko o ne a sa khone ho tsoela pele ho loana, 'me. ka kakaretso o ne a isoa ka lesela, IV ...
  Sena se ile sa e-ba le phello e sehlōhō ho motsoalle oa Dmitry 'me a tsoela pele ho hlasela khahlanong le mohanyetsi ea neng a khathetse ka ho totobetseng ... Mokhahlelo oa leshome, oa leshome le motso o mong, oa leshome le metso e' meli ... Phapanyetsano e thata ea likotlo, empa ka monyetla o hlakileng oa Dmitry ... Ea leshome le metso e meraro. ho pota-pota ho ile ha fokotseha ka mokhoa o itseng, ka lebaka la Jeremane ea octopus e tsielehileng, 'me moshanyana oa Soviet o ile a khaola lintši .... Empa ka la leshome le metso e mene, Dimka ea matlafalitsoeng o ile a boela a nka bohato ka matsoho a hae. Bashemane bana ba ne ba e-s'o tsebe letho, ka mohlala, ka Muhammad Ali, empa ka litsela tse ngata ba ile ba etsisa maqheka a hae.
  Lekhetlong la leshome le metso e mehlano, matsoho a Lejeremane a ile a theoha mokhathala, 'me ha aa ka a hlola a itšoara ka ho otla, empa a ema feela, a bontša matla a Aryan .... Ho phaella moo, Dmitry, ka lebaka la ho tsuba le mokhathala o tšabehang, hangata ho otla ho ile ha fetoha haholo. fokolang. Ho be joalo! Empa li ne li le ngata, li le ngata, "me li ne li nesetsa selelu se sa koaheloang sa sera. Qetellong, hlooho ea Majeremane e ne e sa khone ho e mamella, moeli oa matla o ne o felile 'me eena, moemeli oa sechaba sa "Aryan", o ile a thella feela joaloka litšila, hoo e ka bang metsotso e leshome le metso e mehlano pele ho bofelo ba potoloho ea ho qetela ...
  Moahloli o ile a qala ho bala ka mokhoa o nyonyehang butle, empa ka mor'a palo ea ba bahlano, ha a bona kamoo mohanyetsi oa Dmitry Lebedev a neng a sa sisinyehe kateng, o ile a kena-kenana le ho hoeletsa:
  - Ho e-na le hoo, ngaka!
  'Me e mong e monyenyane "superman" o ile a isoa sepetlele ... Ka mor'a moo ba qetellang ba hlōlang ba ile ba ema ka pel'a mokoloko 'me ba qala ho tsamaea ... Mahlaku a Rose a oela holimo.
  Moshanyana e molelele ea bitsoang Dmitry o ile a bososela haholo, a ithabisa. Empa ka tšohanyetso o ile a hlokomela hore khamera e ba atamela, 'me e ne e nka filimi e haufi-ufi le maoto a sa roala letho a bashanyana ba Soviet, a hlajoa haholo ke meutloa le ho tsoa mali hanyenyane ... Maikutlo a hae a ile a senyeha hang-hang 'me a leka ho pata maoto a hae ka mor'a mabothobotho. li-sneakers tse khabisitsoeng tsa baatlelete ba bang ba bacha ba Majeremane kapa li epele ka mahlaku.
  Oleg Rybachenko o ile a hula letsoho la hae:
  - Ha e na thuso! Ke lihlong tsa hau tse tla baka litšeho le lipelaelo ... Ho phaella moo, Jeremane, ka mor'a phatlalatso ea ntoa e feletseng, hoo e batlang e le bana bohle ba tsamaea ba sa roala lieta, tseo u li boneng literateng tsa Berlin. Kahoo otlolla mokokotlo oa hau ka boikhohomoso.
  Likhau tseo ba ileng ba li fuoa e ne e le liribone tse sootho 'me li entsoe ka khauta ea sebele, boima ba ligrama tse ka bang mashome a mahlano le lisampole tse makholo a robong. Ha e le hantle, ho bashanyana ba Soviet sena ke palo e kholo - hoo e ka bang ... Ho thata ho bala, kaha chelete ea Soviet e ne e bonahala e tšehetsoa ka molao, empa ha e le hantle taba ena e ne e etsoa ntle le mehloli ea khauta.
  Ha bo-pula-maliboho ba Masoviet ba nyolohela sethaleng, ho ile ha utloahala pina ea USSR. Ka tsela, ena e ne e se 'mino oa Alexandrov leha ho le joalo, ntho e kang ea machaba. Oleg o ile a utloa khothatso e kholo mona mme a kopa tumello ea ho bina ...
  Himler, ea neng a le teng tlhōlisanong, ka mohau o ile a lumella:
  - Re tla thaba haholo ho utloa sebopeho sa baeti ba rona ba tsoang Great Russia.
  Oleg Rybachenko o ile a inama pele ka ho le letona a ntan'o inamela ka ho le letšehali, ka mor'a moo eena le Dmitry ba qala ho bina;
  Ka bophelo, knight, o fofa joalo ka ntsu -
  'Me ha u batle ho tseba ho lulisa!
  Ho rona, likhau ha se setso ho hang -
  Ho na le tsela e le 'ngoe feela ea hore re be basali!
  
  Pele ke ile ka tlama thae e khubelu,
  Joale, ha ntoa e fihla...
  Moshanyana e mosesane o ile a nka kharafu matsohong a hae -
  E le hore nale e se ke ea khomarela sefuba sa hau!
  Bana ba cheka liforo ba sa roala lieta;
  Sekhechana sa khale sa tse tharo ...
  Ho futhumatsoa serameng ka metsi a belang;
  Ho tloha lipaketeng tse lomang, ho halefa haholo!
  
  Mohlabani o ile a shoa 'me sethunya sa mochini se oela,
  Moshanyana o ile a e thonaka kapele!
  Kotlo e ile ea e-ba matla joaloka Katyusha,
  Se tšabe, sehlopha sa bacha!
  
  Ke thunya ketane ea meriti e metšo;
  U fumane ho nepahala ha hao hokae?
  Joaloka sabole e bohale ka ho fetisisa mehleng ea boholo-holo.
  U na le kotlo!
  
  Ntoa e se nang mohau, oho, ha se 'mè.
  Ho na le mocheso o tšabehang sebakeng se omileng sa lehoatata!
  Empa u tlameha ho nehelana ka bophelo ba hau molemong oa Naha ea Bo-Ntate,
  Joale u tla fumana thabo e le mpho!
  
  Empa ho ba leratong ke eng?
  Ha se moshanyana e mong le e mong ea tsebang sena ...
  Ha melapo ea mali e phalla -
  O bolaea bo-fascists ka sehlōhō!
  
  Empa Motherland ke lerato,
  E na le khanya ea meloko e khanyang ...
  'Me u se ke ua hanyetsa pelo ea hau,
  Ho eona Stalin - Steel le Flame - Lenin!
  
  Eba nako e monate -
  Lebaka le halalelang la bokomonisi...
  Letšoele le khopo le hlōtsoe -
  "Me motso oa Bonazi o ile oa ntšoa!
  
  Nahana ka batho bohle ...
  Masoviet a ile a kopanngoa!
  Ho be le leholimo lefatšeng,
  Ke 'na knight - Rus' ha e hlōloe!
  Oleg Rybachenko le Dmitry ba ile ba tlolela holimo mantsoeng a ho qetela, kahoo ba ntlafatsa maikutlo a pina ea bona.
  Maemo a ile a letsa mololi ka cheseho a bile a opa liatla...
  Le hoja bashanyana ba ne ba e-na le toro e thahasellisang le e ntle bakeng sa bona, ka kakaretso, banana ba ile ba khutlela sebakeng sa pele sa sekepe se neng se sitisitsoe. Lipono tse nang le likarolo tse ngata ke ntho e sa tloaelehang, empa ho hlakile hore ho ne ho e-na le ho hong hape ka mor'a eona.
  Hantle, eseng tsebo, empa phethahatso ea thomo ea Hyperwitch le Russia Demiurge Gods. Ho lokisa ho se shoe ha ka.
  Hona joale karolong e latelang, mona ho na le mathata a hore na monyako o butsoe ka lehlakoreng lefe le hore na o koetsoe ka lehlakore lefe. Mona ho molemo ho feta kapa ho ipeha kotsing. Leha ho le joalo, ho lokile, haeba a fetola kotola, ba tla mo nka e le letahoa. Eaba motho e mong ea sa beolang o sheba ka tlas'a sekoti, ngoanana eo o ne a se na nako ea ho phunya. Leha ho le joalo, a ke ke a mo sheba kapele hakaalo. Lemati le koetsoe 'me u tlameha ho kokota.
  - Ke mang moo? - Lentsoe le khathetseng le lla ka thata.
  - Tsa rona! - Aurora, ea ileng a bontša talenta e sa lebelloang ea lipuo, a araba ka Senyesemane ka tinge e hlakileng ea Texas. - Re tlisitse rum ea lehae, ke kula ka whisky.
  - Oo ee! Ka potlako! - Monna oa sekepe ka mor'a lemati a lla joalo ka kolobe. - Ehlile rum!
  Menyako e meholohali e ke keng ea phunyeletsoa ka seqhomane e butsoe. Ho khethoa mohlankana ea mahlo a lerootho, hammoho le lihlooho tse ling tse 'maloa tse apereng halofo. Li nkha joalo ka tlhaselo ea khase, kapa ho e-na le hoo li nkha haholo, tsa mosi,
  - Ramu e hokae! - Ba ile ba hoeletsa ka bonngoe.
  - O hantle haholo! - Aurora e moriri o mofubelu e thunya ka thabo e kholo, e beha mekoloko ea basesisi ba likepe. Ke pakile tse ngata ho isa ho tse tharo le halofo, ke tla tlameha ho fetola sekotwana. Ho molemo hore likulo li nyane, li kopane, 'me u ka nka tse ngata le uena.
  - Kamore e 'ngoe e hloekisitsoe! O ile a re: "Ka molumo o itseng oa hoetla ka lentsoe la hae. "Ba atlehile ho thunya makhetlo a 'maloa, empa ke tšepa hore ha baa ka ba utluoa."
  Snow White the Terminator e ile ea araba:
  - 'Me ba utloileng ba tla hloka kutlo!
  Margarita Aurora o ile a feta phaposing e latelang, a reteleha hanyane, a thunya hanyane haufi le phasejeng, a kena ka morao, a bona molekane oa hae oa zombie a loana le Yankees. Leha ho le joalo, monna ea shoeleng o ile a bontša matla a mangata, a roba lesapo la mokokotlo oa mokokotlo.
  - Hantle, u batla u re file! - Ngoanana oa Komsomol o ile a lla.
  - Ho ne ho setse ho etsoa eng! O ile a mpona a ba a batla a hlaba mokhosi! - Zombie e nkile sebopeho sa ntja e khopisitsoeng.
  - Che, u na le mohopolo! Robala 'me u khutse. - Margarita o ile a sisinya "mohlanka" monoana 'me a otla leoto la hae ka khutso mokatong.
  Karolong e ka morao ea sekepe re ile ra tlameha ho thunya, le leng la masole le ile la akhela seqhomane, "me ho ne ho e-na le tšokelo ea hore ntho e "ngoe le e "ngoe e ne e tla putlama. Analogue ea Amerika ea F-1, e ile ea fofa butle. Qeto e ile ea tla ho sa lebelloa; sena ha sea ka sa rutoa mabothong a khethehileng. Margarita o ile a lahlela boomerang disc ka bohale. O ile a sheba leihlo la hae la boraro 'me a kopana le tšepe e tšesaane e matla haholo. Leihlo la kelello le ile la latela motsamao oa disk, ebe ntlha e khomarela pakeng tsa lithaele, e khaola sebetsa le fuse, e thibela ho kena ho asiti. Sefaha sa mofufutso se ne se thetheha phatleng ea sebolaea-pelehi:
  - Wow, ke batlile ke khaoha! Sena ke mohlolo feela. Kea leboha, "M"e oa Molimo, ka ho mpholosa, "na moetsalibe.
  Aurora ea moriri o mofubelu o ile a mo utloa eaba o re ka ho tšoenyeha:
  - Ho na le eng?
  - Ba ile ba akhela seqhomane! - A araba greyhound Margarita.
  - Ha kea utloa ho phatloha! - Bere ea Komsomol e ile ea makala.
  - U ke ke ua e lumela, ke e entse boomerang disk. - Mohlabani o mosoeu oa lehloa o ile a tšeha.
  - Ena ke tsela eo ho etsahalang ka eona. Ha e le hantle, sena ha se hanyetsane le melao ea tlhaho haeba u fumana pakeng tsa lithaele. - Aurora o entse sebopeho se kang sa feiga ka menoana ea hae e se nang letho.
  - 'Me ho ile ha etsahala! - Margarita o ile a tšeha, a bososela.
  Diabolosi oa mollo o ile a labalabela ho tseba:
  - U bolaile ba bakae karolong e ka morao ea sekepe?
  Korshunova e motle o ile a araba ka boikhohomoso:
  - Batho ba mashome a mabeli a metso e robeli, 'me ba mashome a mabeli a metso e robong ba khangoa ke zombie.
  - E seng haholo! Hona joale ke ntse ke tsamaea ka har'a likamore ho tlosa sekepe kaofela. Nthuse! - Ho ne ho se na mamello lentsoeng la Aurora le moriri o mofubelu hona joale.
  - Ho lokile, ke tla tsamaea le uena. - Margarita o ile a akhela ka tšohanyetso lesapo le nang le mali le neng le mo khomaretse moriring oa hae.
  Aurora e tukang mollo e ile ea kena ka potlako phaposing ea balebeli, mona liofisiri tse "maloa li ne li se li ntse li robetse, "me balebeli ba ne ba eteletse pele ho tloha ka nģ"ane ho koana ho tloha botahoang. Leha ho le joalo, ba ile ba hoeletsa:
  - Ha o khone ho tla mona!
  - Tlaleho e potlakileng e tsoang ho Hamilton. - Ngoanana ea bohale oa Komsomol o ile a araba 'me a thunya ho phatloha hoo ho batlang ho se letho. Likulo li fofa ka khutso, leseli le lona ha lea nepahala, u ke ke ua utloisisa hang-hang hore ke sethunya sa mochini se u thunyang. Kahoo e ne e tla ba ho makatsang ha motho a ne a ka arabela. Ho ne ho e-na le litopo tse leshome le metso e robeli 'me kapele tse ling tse 'nè li ile tsa eketsoa ho tsona, ho tloha ka kamoreng ea ho hlapela, esita le tse tšeletseng - litopo tse peli li ile tsa oela holim'a moqomo ka ho kopa. Molora o mong e ne e le oa letekatse.
  Lebitla le khutsitseng nakong ea phetoho,
  Fumana lefu - sebata se senyane!
  Kajeno ke dollar - hosasane ke bullet phatleng,
  Mosebetsi o kotsi hakaalo!
  
  Ee, ngoanana eo o ne a sa u batle,
  Ho hlokofatsoa ha re feta litlhahlobong...
  Ho ne ho e-na le litoro tse ling tsa matekatse
  Sotha marapo feela!
  
  E le hore noka ea champagne e phalle,
  Li-yachts, likoloi - litlotla tsohle!
  Matsoho a nkile lichelete tse se nang palo,
  Ngoanana eo o ile a etsa qeto ea ho ba khopo!
  
  Empa ke sethoto feela se nahanang
  Ntlo ea botekatse e ntle ebile e monate haholo!
  Ke kentse molomo oa ka ka caviar e ntšo -
  Ke ne ke sa tsebe hore o ipha AIDS!
  
  Mme ha ho motho ya tla fihla lebitleng,
  Ntate, kolobetsoa ka tšabo!
  E bile phello e mpe haholo
  Motho eo e kileng ea e-ba moreki o bile oa itšebetsa!
  
  Bana ba hao ba ke ke ba u hopola hantle
  Hoa soabisa ho tseba "mè ea joalo!
  Se setseng bakeng sa bona - setšabelo sa chankana -
  Ho mamella kotlo ka khutso...
  
  Ka hona, ngoanana, ua ithuta,
  'Me u sebeletse Motherland e ntle!
  Joale ho tla ba le tsela e eang holimo ntle le ho fokotseha ...
  Ho seng joalo u tla qeta ka ho sa feleng liheleng!
  Diabolosi ea tukang o ile a akaretsa, a inamela seotsoa se oeleng.
  Kahoo a feta, joalo ka moriti o khomaretsoeng leboteng le ho feta phasejeng. Fan e foka ka lehlakoreng, e etsa hore ho be le mofuthu; O atamela monyako; O tsilatsila hanyenyane, ebe ha bonolo o etsa phatso e moqotetsane, a ntse a khasa ho eona. Ke ile ka utloa ho tsikinyeha ha 'mete ka mpa ea ka e se nang letho. Ke ile ka theoha litepisi hanyane 'me batho ba bangata ba ne ba se ba robetse ba noa biri k'haontareng. Ka lerata le khanyang, maoto a se nang letho a Aurora ha a utloe; E se e ntse e le timetso e makatsang ka ho phatloha, ho leka ho se senye likulo ho e le 'ngoe. Ka kakaretso ba robetseng ba ka hlajoa. Haeba hang-hang u hatella methapo ea carotid, joale phello e kholo e tla ba eawn ho tloha ho sera.
  'Me joale Aurora ea maoto a se nang letho a sebetsa ka sekepeng, ho phaella ho Yankees, ho ne ho e-na le bahlabani ba ka bang halofo ea lekholo ba Stability, empa ba fokotsa taeo feela.
  - Sena ke se boleloang ke ha u lumella batho ba sa tsejoeng ho kena sehlopheng sa basebetsi.
  Ngoanana o ile a hloa lere, leseli le pharalletseng le oela holimo. Lerata le tloaelehileng, ka tlas'a maoto k'hapete e ile ea taboha ho tloha kae kapa kae. Ho latela setšoantšo, Iraqi. See ke eng ka tsela e itseng?
  hape ha e mpe, leha e bua ka boiphihlelo ba sehlopha. Empa takatso ea boiketlo bo feteletseng e senya ho ba ha Yankees. Kahoo a hloa litepisi 'me a ema. Ho na le ba bararo borokhong le ba babeli ba apereng seaparo sa sepakapaka sa turtle. Che, sepakapaka sa turtle ha se tanka, o ka se nka ho seqhomane sa liqhomane, empa lerata le tla tšoana le ho kuta kolobe. Ha ho na takatso ea ho senya ts'ebetso e joalo e sebetsang hantle.
  Ke ile ka retelehela ho motsoalle oa ka Margarita bakeng sa thuso:
  - Re na le e 'ngoe mona, kapa ho e-na le tse peli ka likolopata!
  - Utloisisa! - Margarita o leka ho bapala hantle. hlabehile.
  The fire-devil o ile a bua:
  - Joang ho tsoa?
  Margarita o ile a holisa mahlo a hae, 'me, ka lipelaelo tsa Sphinx eo ho eona nonyana e khasang, a botsa:
  - Na seqhomane sa liqhomane ha se kenyelelitsoe?
  - Ho lerata haholo! - Aurora o ile a hema haholo.
  - Ho molemo ho lahlela boomerang sefahlehong, ho khaola visor ea lihlomo sebakeng seo khalase e leng sona. Ebe u kenya likulo tse tharo moo ka mokhoa o tharo. E lokela ho sebetsa. - Margarita o ile a bua ka kholiseho.
  - Tloo ho 'na, ha re e etse ka sync! - A pikitla menoana ea hae a tšohile, satane ea tukang o ile a botsa.
  - Ehlile, ke se ke potlakile! - Margarita o ile a paka tse ling tse 'maloa' me a kena ka lehlakoreng le leng. Barefoot Aurora e tsepamisitse maikutlo le ho eketsoa ka molumo o khutsitseng:
  - U ka se fose mona.
  - Rapela, hoa thusa! - o ile a etsa tlhahiso ea setho sa Komsomol Margarita, ea neng a boetse a oetse thabong ea bolumeli.
  - Ha ke lumele ho Molimo! - Bere ea mohlabani e ile ea hlaba. - Ena ke pontšo ea bofokoli!
  Mohlabani ea blonde, a etsa pontšo ea sefapano ho eena, a etsa tlhahiso:
  - Kahoo kopa thuso - kelello e phahameng ka ho fetisisa ea motho. A ke a thuse ho hlola ka lebitso la Soviet Russia.
  Banana bao ba ile ba hatsela metsotsoana e mehlano, ba hoeshetsa, eaba ba etsa seo ba se rerileng. Boomerang disk, joalo ka tepo e tšesaane, e batla e sa bonahale khanyeng e qhalakaneng. Hang ha a otla litšoantšo tse peli tse sa sisinyeheng ka har'a visor. Ba ne ba se na nako ea ho itšoara ha likulo tse khutsitseng li otla leqhubu le sehiloeng hanyenyane, li phunya likhetla le ho hahola boko. Joale, oa boraro o ile a bolaoa ka nako e le "ngoe, kahoo ha aa ka a ba le nako ea ho itšoara. Ke 'nete, li-spacesuits tsa turtle li ile tsa oa, tsa baka lerata. Sekepe se bohelehele se ile sa tlolela ka ntle, Aurora ea moriri o mofubelu a mo fihlela ka ho tlola ha "ngoe, "me a mo supa ka monoana ka morao ho hlooho ea hae.
  - Robala mora!
  Eaba ho hlaha lihlooho tse 'maloa tlase mono, mola o kang oa fene habeli le khutso.
  - Sethala sena se fetisitsoe Margarita!
  - Mona haufi le ntlo ea motsamaisi, re tla mo tšoara hammoho le majoe. - E khothalelitsoe ke setho se halefileng sa blonde sa Komsomol.
  - Ka boeona.
  Ho fihla ntlong ea motsamaisi oa sekepe, ho ne ho hlokahala hore a fiele ka makhetlo a mabeli; O ne a le monyane haholo, a sa fete dilemo tse leshome le metso e robedi, kapa mohlomong le leshome le metso e tsheletseng. O ne a shebahala a qeaqea haholo.
  - Ha ke na ho bua letho, bahlabani ...
  - Allah! E sa hlōloeng le e khannoang ka mapheo a lehlohonolo. - A araba Margarita ea mano ka Searabia.
  Ha e le hantle, lifahleho tsa bona ha li bonahale, tse lerootho, ngoanana eo a ntse a sa tsebe, 'me phetolelo ea hore ke Sultan ea Turkey e tla matlafatsoa.
  - Mookameli o hokae? - Aurora o ile a botsa ka Senyesemane ka mokhoa oa Searabia.
  Moprista oa lerato a qala ho lla:
  - Ka phaposing e majabajaba! "Fagot" ena ha e na khutso ho hang mabapi le lerato. E, haeba u batla, ke tla u sebeletsa, ntle ho tefo!
  - Banana ba betere ka makhetlo a sekete ho feta kamoo u re letetseng leholimong! - Libere tsa mohlabani li ile tsa e tsoka.
  Seotsoa se ne se sa batle ho halefisa babolai, empa mohopolo oa seotsoa o ne o le matla ho feta lentsoe la mabaka:
  - Ke tla u bontša feela seo nka se etsang! Leleme la ka le bobebe jwaloka lesiba, le monate jwaloka dinotshi!
  A halefile haholo, Margarita o ile a phunya monoana ka leihlong, a tima seotsoa:
  - Hanyenyane ho feta 'me re ka be re ile ra tlameha ho mo bolaea. - Setho sa bolumeli sa Komsomol se ile sa halefa ha se bona boitšoaro bo bobe joalo.
  Ha ba le monyako ba ile ba beha balebeli ba babeli fatše ka bohlasoa, ba qhomela ka mor"a bona "me ba ba roba melala.
  Mokapotene, joalo ka sehlapa se felletseng, o ne a se a ntse a korotla, a haka mathaka a mabeli, monna e motšo le Mothai. Ho sa tsotellehe taba ea hore le bona ba ile ba inehela, ba ile ba akheha le ho reteleha ba tšohile.
  Banana ba ile ba bona setšoantšo sa motsamaisi k'homphieutheng, ka hona, ntle le ho tsilatsila, ba ile ba bolaea "bashanyana" ka bobeli. Molaoli oa boemo ba pele, motho oa bobeli ka mor'a molaoli oa sesole, o ile a tsosoa 'me a hlaphoheloa kelellong ka ho otla ka makhetlo a mabeli. Ha se iphumana se le botlamuoeng ka lekhetlo la pele, sebōpuoa se khopo ha sea ka sa sisinyeha, se shebile lefu la sona feela ka mahlo a tsielehileng.
  Margarita o ile a mo phahamisetsa matsohong a hae a otlolohileng, a mo koahetse molomo ka setlelafo, "me Aurora a tlisa thipa e nang le lehare le benyang mahlong a hae. O ile a lla joalo ka cobra e bohale:
  - Lentsoe le le leng 'me ke tla u ntša mahlo!
  Margarita o ile a hlephisa mohlahare hanyenyane, empa motsamaisi oa sekepe a lula a khutsitse.
  - Ke kamoo u leng kateng! - Diabolosi oa mollo o ile a etsa hore molumo oa lentsoe la hae o be mpe le ho feta. - Sebelisa bohloko, Molaoli.
  Galina o ile a hatella mothapo hanyenyane 'me a koala molomo oa hae, kahoo mohoo o ile oa tsoa molaleng oa motsamaisi oa Amerika.
  - Joale, ho tla khutsa haholoanyane. - Aurora ea moriri o mofubelu o ile a qala ho otla fatše ka menoana e se nang letho joaloka morethetho oa mekete ea lepato. - Bua kolobe e sa tšepahaleng! Kana re tla kgaola seriti sa gago re bo re se tsenya mo ganong.
  Ha motsamaisi ea khopameng a kokobela hanyenyane, Margarita o ile a pepeta hanyenyane. Mohlabani oa blonde o ile a boela a etsa qeto ea ho kenya letsoho ka mantsoe lipotsong:
  - Ntja, itlhalose haeba u batla ho qoba mahlomola. Ho seng joalo u tla re khahlisa feela.
  Motsamaisi o ile a re ka ho hlaka:
  - Ke tla u bolella tsohle!
  - Hantle, ho molemo. Joang ho bua lipotso ka tsela e bonolo! - Banana ba ile ba lla ka ho soma.
  Motsamaisi a bobola, litsebe tsa hae tsa bunny li thothomela:
  - Tlohela bophelo ba hau feela!
  Aurora o hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - Ena ke sejana sa bohlokoa ka ho fetisisa, u ntse u hloka ho fumana chelete!
  - Ke motho oa khoebo. - Ke hobane'ng ha Moamerika ea hapuoeng a ne a thabile? - Haeba u batla, nka u sebeletsa!
  - 'Me enoa le eena, o tšoela mathe a sa tsamaee, letekatse la monna! - Margarita o ile a bua ka mokhoa o nyonyehang.
  Esita le lephele la sekepe, le ile la khoptjoa holim'a letlalo le boreleli la leoto la ngoanana, le ile la potlakela ho khutlela sebakeng seo, le halefisitsoe ke tlhahiso e joalo.
  - Ke batho ba bakae ka sekepeng? - Aurora ea motlotlo ea moriri o mofubelu o ile a iketsa eka ha a e-s'o utloe polelo ea ho qetela.
  Mo-Amerika o ile a qea-qea, sefahleho sa hae sa thothomela, joalokaha eka ha aa utloa potso, mahlo a hae a opa liatla, a opa liatla!
  Diabolosi oa Mollo o ile a khaola monoana oa hae ka lehare la hae 'me mali a qala ho phalla. Hang-hang a hlaphoheloa kelellong:
  - Hantle, ke batho ba bakae ba holim'a sesenyi?
  - Hoo e ka bang makholo a mane! Ha ke tsebe hantle hore na bahlabani ba "botsitso" ba fihlile neng ba tsoa lebōpong. Empa ho na le lihlola tse fokolang. Ha ho na tse lekaneng ho tsona esita le bakeng sa bashanyana ba tsoang lebōpong la leoatle. - Moikaketsi le moron o ile a tletleba mme a tsokotsa molala oa hae oa kolobe.
  . KHAOLO No. 8.
  - Re tla siea lintlha! - Mollo Aurora hang-hang o ile a fetela pele litabeng tse sebetsang. - Lintho tsa khale li hokae?
  Motsamaisi o ile a leka ho bapala "leoatla":
  - Ke lintho life tsa khale?
  Barefoot Aurora o ile a pepeta lengole la hae hanyenyane, lesapo la tsikinyeha.
  - Na ua utloisisa hona joale?
  Bohloko bo ile ba fetoha tsela e sebetsang ka ho fetisisa ea ho tlosa bothoto:
  - E, ba ka sekepeng se sireletsehileng.
  Cool Aurora o ile a bokolla:
  - Ho thoe'ng ka se sireletsehileng?
  - Ho na le ka mor'a monyako! - Phooko ea kolobe e ile ea lla.
  - Bere ya mohlabani e ile ya bentsha mahlo a yona a matala. Margarita o ile a hulela lemati la titanium ho eena 'me a hooa a soetsehile:
  - E ngotsoe!
  Motsamaisi o ile a leka ka matla ho pholoha:
  - E, ke na le senotlolo.
  - Hokae? - Ngoanana oa mohlabani o ile a phahamisa setulo ka leoto la leoto le hlobotseng.
  Phoofolo e ile ea luma ka mokhoa o sa hlakang:
  - Ka oteropo!
  Barefoot Aurora o ile a mathela khabineteng kapele mme a ntša sesebelisoa se nang le chip.
  - Sena?
  - Ho joalo! - Rato e nyenyane e ile ea lla.
  - Ke tla e bula! - Ho qhoma Aurora o ile a otla motsamaisi matsohong. - Sheba, e-ba bohlale.
  - Ke hobane'ng ha le le babeli feela? - Kolobe e ne e e-na le sebete sa ho thahasella.
  - Se ke oa labalabela ho tseba haholo. O tla phela nako e telele. - Aurora o ile a otla mpa e phophomang ea Forleind ka serethe sa hae, a etsa hore a sosobane ke bohloko. Ngoanana o ile a bula lemati le lebisang sebakeng sa polokelo. Ka har"a phaposi eo ho ne ho e-na le lilaptop tse "maloa le liqhomane tsa liqhomane. Soviet RPG - 39, ka kopi e le 'ngoe, le molekane oa eona ea tsoetseng pele oa Amerika.
  - Na u tseba khoutu e sireletsehileng? - Bere ea Mohlabani ea puruma.
  - Ntle le linomoro tse peli tsa ho qetela, ke molaoli feela ea nang le tlhahisoleseling ka tsona. - Admiral oa rona George Arnold.
  - E letse! - Margarita o ile a kenya leoto la hae molomong oa motšoaruoa, 'me a tšoara nko ea hae ka menoana e se nang letho.
  A ferekanngoa, Moamerika ea hapuoeng o ile a thathamisa motsoako o neng o se nako e telele haholo. Ha a se a khanye haholoanyane, mahlo a Aurora a ile a phatsima:
  - U entse hantle, ha kea bua leshano. Supa molemong oa hau.
  - Mme ebe nka bua jwang ... Jwale, ha o letsetsa nomoro ka phoso ka makgetlo a mararo, alamo e tla lla. - Hang-hang motsamaisi ea tšohileng o ile a phatloha.
  - Re se re mo tseba! - Ngoanana oa Komsomol o ile a thaepa khoutu kapele mme a bula lemati le botenya ba limilimithara tse makholo a mane. Majoe a ne a bolokoa ka mabokoseng a arohaneng 'me a ntšoa ka hloko.
  - Li-stingers tse tsoang ho Infinite, na u se u li sebelisitse?
  - Hangata ho joalo! - Legotlo le le neng le tshwerwe le ne la lla. - Re ile ra etsa teko mantsiboea.
  Diabolosi oa mollo o ile a thaba:
  - E kholo, li-stingers li bolokiloe hokae?
  A hoeleketsa, motsamaisi oa sekepe a tsoa:
  - Ho hang, moo ho ts'oaroang teng. E na le tiiso ea "Orlan", 'me ka nako e ts'oanang ho na le litanka tse peli tsa Pershing haufi.
  - Mabokose ana a loketse feela litšepe tse lahliloeng. Empa mohlala o ntlafalitsoeng oa "stingers" o loketse haholo. - Mad Aurora, a soma motšoaruoa, a ntša leleme la hae.
  - Ba na le lisebelisoa tsa k'homphieutha, tse khethehileng haholo, ba tšoara silhouette. - Moamerika o ile a honotha, a leka ho reka bophelo ba hae.
  - Rea tseba! - Diabolosi oa mollo o ile a retelehela ho molekane oa hae. - O nahana hore ho setse batho ba bakae ho ba makgolo a mane le mashome a mahlano, Mirabela?
  - Ka tlase ho halofo. Ka kakaretso, re na le litopo tse makholo a mabeli le mashome a mararo a metso e robeli. - Ngoanana oa Komsomol o bile a tšeha ka thabo.
  Aurora o ile a tsoa ka bohale:
  - Batšoaruoa ba tla hlokahala ho kenya li-Stingers ho na le ntho eo bo-rasaense ba ka e sebetsang.
  Mosali ea hapuoeng o ile a phasoloha:
  - Na u Serussia?
  - U fumane khopolo hokae, re Mujahideen. - Bahlabani ba Komsomol ba ile ba puruma.
  Motsamaisi o ile a bontša bohlale le temohisiso tse neng li sa lebelloa:
  - Ke Marussia feela a ka bang le bahlabani ba thata joalo, ba khonang ho hapa sekepe se seholo hantle hammoho!
  Aurora o thata ha a lumellane:
  - Le bahlabani ba Sultan e moholo oa Turkey ba nang le lintho tsa khale!
  - Ho joalo joang? Ntho efe kapa efe e ka etsahala, empa o bohlale haholo ho Maarabia. - The pig primate e ne e halefile. - Le hoja mohlomong le Majeremane?
  Aurora ea lebelo, ha a hanyetsa mantsoe a hae, a otla ka mpeng ea hae, eaba o robeha maoto ka bobeli, motsamaisi oa pōli a lahleheloa ke kelello ka lebaka la ho tšoha ho bohloko.
  - Ka kakaretso, ha re mo hloke, re tseba ho lekana. - Mohlabani ea moriri o mofubelu o ile a akaretsa. "Hona joale sohle seo re lokelang ho se etsa ke ho hapa basebetsi."
  Hang-hang Margarita o ile a etsa tlhahiso:
  - Ha re ee ho li-cabins, re na le lihlopha tsa linotlolo!
  Aurora o ne a thabile:
  - E, ho boetse ho na le monyetla oa ho bula elektroniki.
  Banana ba Komsomol ba ile ba theoha ka khutso, ba bula mamati a ntlo, 'me ho ile ha boela ha e-ba le timetso. Ho pola mofuta o itseng feela, e seng ntoa, empa ho fotha koro.
  - Nomoro ea kamore ea botšelela e hloekile! - Aurora o ile a phatlalatsa, a ntša meno.
  - Mohlomong ka kamoreng ea botšelela! - Margarita o ile a tšeha. - Ha re tsamaeeng ka litsela tse fapaneng.
  - Ha re likhantsi tsa ho fula ka har'a qubu. - Diabolosi ea tukang a rora. - Kapa ho fapana le likhantsi, empa tse hlaha!
  - Seo ha se nnete! - Terminator ea blonde e ne e se e ntse e khopisitsoe. - Masole ao a loanela chelete, 'me rona re le molemong oa Naha ea Bokomonisi feela.
  Banana ba Komsomol ba ile ba ea pele ka lebelo ho tloha mokatong oa basebetsi, ba thunya batho ba sa nyaloang. Margarita o ile a potlaka ka potlako kamoo a ka khonang, ho ea likamoreng tsa enjene, matlong a polokelo, liphaepheng, ka sekepeng. Masole a ne a thibiloe ka hloko, a a sila ka likotoana. Taba ea hore mabone a mosebetsi a ne a fokola feela a bapaloa matsohong a li-scouts; sera sa limithara tse leshome ha se bone letho haese ho thothomela, empa li shebahala ka ho hlaka.
  K'homphieutha e ile ea ntša maikutlo a eona ka bo eona.
  - Ho thoe'ng haeba re sebelisa mofuta oa kokoana-hloko?
  - 'Me re se re sebelisitse mohlankana ea bohlale ea tsamaeang ka betri. - Margarita Korshunova o itse, a khopisitsoe ke roboto. - U bona litsamaiso tsohle tsa ho beha leihlo li le hibernation.
  - Rata sena! - Ke ile ka makatsoa ke mochine o nang le chip.
  - Ha ba khutlela ka ofising ea moemeli, ba ile ba romela lebasetere la seboko le kokoana-hloko ka mocha. Ho bonahala eka ha e bonahale, ha ho lenaneo le le leng la antivirus le tla phahamisa alamo. Mosebetsi o joalo o hloekileng, ho se bonahale ho etsa hore litsamaiso tsohle tsa ho beha leihlo li robale. - Ngoanana oa Komsomol o ile a bontša li-biceps tsa hae tse bohale letsohong la hae bakeng sa tšusumetso e kholoanyane.
  - Wow, u mpha eona! - Sethunya sa mochine se ile sa re, se hloletsoe ke bohlale ba banana. -Na u ka nthusa hape?
  - Ke 'nete haholo! Mme o batla eng?! - Margarita o ile a etsa sefahleho se lerato haholo mona.
  - Ipone u le motho! - E kopiloe sesebelisoa sa elektroniki.
  - Sena ha se hlokahale, thunya feela. - Terminator ea blonde ha se leoatla ho etsa lintho tse hlokang kelello. - Hamorao ke tla u bolella ka Kreste.
  Margarita o ile a ema ka mokokotlo oa hae lereng, a khumama ka lengole le le leng hore a tsitse, eaba o supa moqomo monyako o shebaneng le oona. Mohlankana e mong o ile a tsoa, a le mosoeu lekhetlong lena, e le "shabby" e nyenyane feela, ho bonahala eka o tsuba dope.
  - Makhoba a lithethefatsi a ke ke a rua 'muso oa Molimo. - Mohlabani oa Komsomol o ile a ba sitisa. - O ile a lahla 'mele, a itšela ka potlako.
  Barefoot Aurora o ile a tsamaea ka li-zigzags haufi le pherimitha e 'ngoe, a atamela monyako, ho ile ha bonahala eka o notletsoe, eaba o o bula ka senotlolo sa bokahohle. Monna e motsho a mo akhela mosamo.
  - Tsoha, kitty!
  Ngoanana oa Komsomol o ile a itšoara hang-hang, a hahola mosamo le Moafrika le balekane ba hae - Ka tlase ho halofo. Ka kakaretso, re na le litopo tse makholo a mabeli le mashome a mararo a metso e robeli. - Ngoanana oa Komsomol o bile a tšeha ka thabo.
  Oh, ke lakatsa eka nka hulela balekane ba ka betheng.
  - Li-geek tsena li khonne ho u tšosa! - Bere ea mohlabani e moriri o mofubelu ea araba. - Joale ho ea hokae? Kamoo ho bonahalang kateng, ho ea ntlong ea motlatsi. O bonahala a robetse.
  Sebaka sa bolulo sa molekane oa motsamaisi ha se se seholo hakaalo, empa 'mino o ka utluoa ho tloha moo. Na hoo ho bolela hore u morati oa "mino? - E nolofalletsa lintho.
  Ngoanana e mong oa Komsomol ea sa roala lieta o ile a kena joaloka moriti, a khoahlapisa lesole le le leng, "me a khama molaoli oa boemo ba bobeli hanyenyane ka ho sotha setsoe:
  - Na u batla ho phela?
  - Batla! - O ile a araba hore, ka kakaretso, e ne e lokela ho lebelloa ho tsoa ho Moamerika.
  - Ho tla ba le monyetla! - Le ha Aurora ea mathang a khetha ho e tima, empa eseng nako e telele. - U tla tla hantle, Kent! O ile a tsoela pele, phasejete ea qala ho ba tšesaane, ho hlakile hore basesisi ba likepe ba ne ba theoleloa maemo. Ngoanana oa Komsomol o ile a leba monyako o hole 'me a le thunya ka holim'a lihlooho tsa molebeli. Kahoo thunya e ile ea khutsa, a bua ka ho hoeshetsa.
  - Bang-bang!
  Ngoanana oa Komsomol o leka ka hloko ho tšoara lemati la ntlo ea ntlo. Notletsoe. Hona ke halofo ea motsotsoana, ho na le batho ba supileng ka kamoreng, ba bararo ba robetse, ba bang kaofela ba bapala li-dominoes, ka Serussia. Margarita o hula moferefere ka matla; tabeng ena, ho bolaea ha ho tlise thabo. Empa mosebetsi o ne o phethiloe, esita le lerotholi la mali le ile la oela sefahlehong sa hae.
  - Batho ba shoeleng ba nang le lisekere ba eme 'me ba khutse! - Ngoanana oa Komsomol o ile a tšeha.
  Ntlo e ncha, mona Margarita o siile batho ba babeli ba robetseng ba phela, a e tima, ba ka 'na ba tla hantle.
  - Polao e ke ke ea lokafatsa boithati le phaello - ke tlhompho feela, tokoloho le 'Mè ke tsona tse buellang pefo! - O itse - rafilosofi ea khahlehang oa "terminator".
  Aurora e boetse e tsamaea habonolo ka ho khetha phala ea moea. E petetsane habohloko mme mokotla oa kena tseleng. Ke ile ka ba ka tlameha ho mena sethunya sa mochini hore se honyele. Hona joale ngoanana oa Komsomol o se a le mahlahahlaha le ho feta, le hoja a ile a ipeha kotsing. E ne eka bahalaleli ba halefetse moetsalibe, 'me sekho se fetohileng se hlasela. Mme eitse ha a kgona feela ho feta. O ile a loma habohloko "me a phonyoha feisi ka makhetlo a "maloa. Ngoanana oa Komsomol o ile a ingoaea hlooho, empa a khona ho e tšoara ka ntlha ea litente 'me a e isa ka tlas'a setsoe sa hae. O ile a hula letsoho la hae 'me a le otla, a etsa hore lebokose le matla le phatlohe, a utloise bohloko setsoe sa hae se tletseng.
  - Ho tšabeha! - Bere ea mohlabani ea araba. - Ke tla ikenta ka antidote.
  Ka tsela e itseng Margarita o ile a tsoa "me a phunyeletsa ho ea ntlong eo masole a neng a ntse a rora. Ha lemati le buleha, ba leka ho tlolela holimo, empa hang-hang ba apareloa ke pula e bolaeang. A siea e le 'ngoe feela, a tima moshemane eo, ngoanana oa Komsomol a tsoela pele ka tsela ea hae.
  Lemati le ka letsohong le letšehali la hae le qala ho reteleha. Kamoo ho bonahalang kateng mohlankana ea beotsoeng, ea meno a lekhalo o ne a batla ho ntša metsi.
  - Ke mang mona? - Sekepe sa sekepe se ile sa botsa ka lentsoe le tahiloeng.
  - Toro ea hau e sa roala lieta! - Ngoanana oa Komsomol o pota-pota joaloka seliba 'me, a sutumetsa lemati, a mo otla phatleng. Empa sena e ntse e le tšepe ea alloy. Phatleng ea hae e ne e ruruhile ka tšohanyetso, 'me mohlankana ea neng a shebahala joaloka "boxer" le eena a otla mokokotlo oa hlooho ea hae. Margarita o fofela ka hare, o otla mohlahare ka lengole la tšepe, haholo, a ntša meno. Seo e se hlokang ka bongata, e feta ho etsa hore ho be le lebelo.
  - Ho bonahala eka ke se ke loketse. - 'Molai ea nang le setšoantšo sa molimotsana o akaretsa.
  Ho na le batho ba bang ba bahlano ka morao. Seo se bolela e 'ngoe ea libolo, kamohelo e ntle. Itebele selapa se seng phatleng, se lekaneng ho mo kokobetsa. Moeli oa boraro oa palema ho ea molaleng. U tlameha ho ipheta, empa mokhoa ona oa bolaea. Mohlankana e mong o oa ho tloha shelofong e ka holimo, empa ha a fofa Margarita o mo otla hlooho pele ho plexus ea letsatsi.
  - Phomolo, ngoana. - Ho bolela ngoanana oa Komsomol.
  Mofuta oa ho qetela o hlapanya ka mahlapa a mekato e meraro, motsoako oa mantsoe a Senyesemane le Serussia. Na hase moahi? Margarita o ntša masumu, a otla ka menoana mahlong, a batla a bolaea. "Balekane" bohle ba ile ba khutsa. Ke 'nete, lentsoe le ile la phahama ka kamoreng e latelang.
  - Ho na le eng!
  - Ntoa e bonolo! - Margarita o ile a araba, a lla joalokaha eka ke lentsoe le tahiloeng. - Thusa maqeba a rona. -
  Menyako ea ntlwana e a buleha mme ba amohela ho phatloha ha mollo, mme bahlabani ba boela ba wa.
  Molemo o lokela ho ba le sethunya sa mochini,
  Lefu le lebe bakeng sa lira tsa Ntate!
  Ho laola ho fofa ho ea linaleli,
  Ho hlola lehodimo lehodimong!
  
  Re bana ba communism ea letsatsi,
  Bahlabani ba tsoetsoeng joalo ka leholiotsoana ...
  Manazi a tla araba ho puruma ha phiri,
  Bere e khōlō e tla mo harola!
  
  Molemo o matla ho feta bobe.
  Leha bobe bo ka ba boima le ho feta ...
  Re loana tlas'a leholimo ho
  Selemo se thunyang se fihlile!
  
  Ho na le lipina tsa nightingale ho eona - trills,
  Le molumo oa silevera oa melapo!
  Leqhoa, lehloa le maholiotsoana li tla kokobela;
  Tlas'a khanya ea letsatsi e chesang!
  
  Lipalesa - li-daisies, poppies, lirosa,
  Lekhulo le tlokoma haholo hlabula!
  'Me haeba u tseba, serame se tla tla!
  Leha ho le joalo u ke ke ua tšoha!
  
  Likatse tse kholo - tsena "Tigers"
  Ba rora ba sisinya dihlooho!
  Ba-Krauts ba ba lahlela lipapaling tse mpe,
  Empa kaput e ntse e tla tla!
  
  Re tla emela ho chaba ha letsatsi!
  Mabotho a Russia a tla kena Berlin,
  The Fatherland e binoa ka lifela-
  'Me ka mohohlong oa Tartarase ho na le melancholy!
  
  Joale lichaba tsa linaha li tla kopana;
  Boena le lerato li tla tla!
  Tšela mahe a linotši ka likopi le li-sauers -
  E le hore mali a se ke a phalla ka melapo!
  Margarita o ile a bina temana ea ho qetela ka mokhoa o thibang litsebe, "me litemana tse ling kaofela tsa matha joaloka lipere hloohong. Ha u thunya ka pina e lula e khahla:
  - Le hoja ho le sehlōhō ho etsa sena ho batho ba phelang! - "Mokreste" o buile ka masoabi.
  Ho sa tsotellehe hore na banana ba ne ba leka ka matla hakae, ho ne ho ke ke ha khoneha ho latela le ho laola ntho e 'ngoe le e' ngoe ka mahlo a mane. Zombie e se nang kelello ha e baloe. Motho ea sa tsejoeng o khonne ho phahamisa alamo. Hang-hang mabone a khantšoa 'me sirene ea qala ho lla.
  - Ntho e ke keng ea qojoa e etsahetse, 'me re bile lehlohonolo haholo. - Ho boletse Aurora ea moriri o mofubelu.
  Ngoanana oa Komsomol o ile a mathela likamoreng, basesisi ba likepe le mabotho a khethehileng ba ile ba tsoa ho bona. O ile a ba thunya ka mokhoa o sa hlompheheng. Batho ba bangata ba ile ba bolaoa, Yankees ea oela ka bongata.
  Ho ile ha utloahala molumo oa sethunya sa mochini, liqhomane tsa phatloha, tse 'maloa tsa tsona hang-hang. Leha ho le joalo, bahlabani ba ka be ba ile ba intša kotsi le ho feta. Batho ba khutsitseng le bona ba nkile karolo mona,
  Mabotho a khethehileng a linokoane ha aa ka a utloisisa hang-hang; Margarita o ile a thibela masole ho tsoa eaba o akhela liqhomane tse "maloa tse hapiloeng. Ho lla, likotoana tsa masapo tse tletseng mali lia fofa, "me ngoanana oa Komsomol a tšoara hlooho e "ngoe e khaotsoeng ka leoto le sa roala letho. Leoto la hae le se le tenyetseha hakakang, le kobeha ka lehlakoreng lefe kapa lefe. U ka 'na ua nahana hore melao ea tlhaho e fetohile' me nama ke gutta-percha.
  Ho na le ho phatloha ha mollo ho tloha lehlakoreng la sera, empa haholo-holo ho lifofu. Margarita o chesa, hoo e ka bang ntle le ho ipata, majoe a boselamose "Chain mail" a khelosa lithunya tsohle ka botšepehi.
  - Ke masoabi hore lebitso la molekane oa ka ha se Mofumahali oa Lehloa. Sena se ne se tla etsa hore banyalani ba rona ba shebahale e le ba tšoantšetso haholoanyane!
  Oleg Rybachenko o ile a tsoha, lekhetlong lena, eseng ho tloha mokokotlong le ho otla ha sephali, empa ho tloha ho lla ha hae - a khutsitse a bile a sa tšelisehe. Banana ba ne ba ntse ba robetse, ba etsa mehlolo.
  "Me bohale ba hae bo ile ba fetoha toro e tšosang, joalokaha hangata ho etsahala ha Manazi a u soma.
  Oleg Rybachenko o ile a ikutloa a qoela fatše, joalokaha eka o kentse lesela la enke, mahlo a hae a bile a qala ho ja. Joale o ile a tšoha haholo, "me hang-hang ba fascist ba ne ba se ba e-na le matla holim"a lefatše le leng. Ho utloahala molumo oa ho sila, molumo o kang oa ntja e khoahlapisa mokelikeli, feela o phahameng haholo, o loma litsebeng tsa hao, o li sotha. Lithapo tsa litsebe li robehile ka likhoka. Joale ho tsoa molomo lefifing ka meno a benyang joaloka seretse se chesang. Ha ho mohla Oleg Rybachenko Jr. a kileng a bona sefahleho se nyonyehang hakana sa monster;
  Eaba ho hlaha mehlahare e meng e tšabehang le ho feta, e meng e le khōlō joaloka Everest, "me e meng e le menyenyane "me e shebahala joaloka lintja tse bohale haholo. Kahoo ba tšoara nama ea hae ka meno a bona a khopameng a chefo. Bophelong bohle ba hae bo khutšoanyane, Rybachenko Jr. ha ho mohla a kileng a utloa bohloko bo joalo. Ntho e ka sehloohong ke hore ho ne ho ke ke ha khoneha ho fumana analogue ho maikutlo. Ena ke lelakabe le tukang le asiti e senyang, ka nako e ts'oanang e batang le sakha e lerootho.
  Ba tsoela pele ho mo hlokofatsa ka ho bona nama e ntšoa matsohong a hae, masapo a ntse a pepenene, le mala a tsoa ka mpeng ea hae e tabohileng. Libōpuoa tse khopo lia li phunya, li li sotha ho pota-pota meno a tsona. Rybachenko Jr. oa bobola, meokho e tsoa mahlong a hae.
  - Morena, hobaneng? Ha e le hantle, ha ke e-s'o bolaee motho bophelong ba ka, ha kea eka motho.
  U ka utloa ho tšeha 'me ho utloahala eka linale tse chesang li phunya moropa oa tsebe ea hau. Qetellong, ho hlaha molomo o moholohali "me oa mo koenya. Oleg Rybachenko Jr. o bona lelakabe le tukang molaleng oa hae, le robeha ka mahlaku a supileng a fapaneng ka ho feletseng ka 'mala.
  - Ona ke mollo o tsebahalang oa lefats'e la bafu. - Moshanyana o ile a hoeshetsa, letlalo la matsoho a hae le ile la hōla hammoho, le koahetsoe ke maqeba a mabe. O leka ho fokotsa lebelo la ho fofa, empa ha ho thuse letho; Noka e tukang e ama 'mele oa hae oa bocha oo a o ratang. O ne a e-s'o ka a bona ntho e kang ena, mahlo a hae a fifala 'me ho ne ho bonahala eka ho phatloha ho qalile ka hanong,' me mala a hae a fetohela, 'me a hlaseloa ka libetsa tsa nyutlelie. Kamoo lelakabe lena le neng le chesa kateng, liso tse khōlō tsa hlaha letlalong le hlobotseng, masapo a fifala "me a petsoha, a baka mahlomola.
  "Che, ha ke batle, ha kea tlameha," pula-maliboho eo o ile a hoeletsa ka matla. - Ke kopa o ntlohele!
  'Mala o mong le o mong oa mollo ke mokhoa o khethehileng, o ikhethang oa bohloko. Mahlomola a ka fuoa mebala e fapaneng, ho se tšoane ha bona hoa hlolla, esita le Marquis de Sade ha aa ka a nahana ka bolelele boo bohlale ba baahi ba lefats'e ba ka fihlang ho bona.
  - Empa bademona, u ka kopana. - Lentsoe la moprofesa oa SS ea tloaelehileng le lla ka mokhoa o nyonyehang.
  Leha ho le joalo, chebahalo ea tsona e tšabeha, empa haholo-holo ha ho monate ho sheba melomo ea tsona e metsu, e ts'oanang le motsoako oa shaka le koena. Empa linaka, ka mokhoa o makatsang, li ile tsa kokobetsa maikutlo a ka. E le ho iphapanyetsa bohloko bo otlang pelo, moshemane oa pula-maliboho o ile a qala ho hopola litšōmo, moo bo-diabolose bana ba batle ba tšehisang, ka linako tse ling ba tšosa, ka linako tse ling ba tšehisa ebile ba se na tsebo, ka linako tse ling ba thusa "me ka linako tse ling ba ntša batho kotsi. Ntho e sa lebaleheng ka ho khethehileng ke pale ea "Mopapa le mosebetsi oa hae Balda." Hoa khoneha ho sebetsana le "batho" ba joalo. Mme mona sohle seo ba se tsebang ke ho hlaba ka difereko.
  - Hore moea oa boetsalibe ha oa ka oa mamela National Socialists? - Lenaka la Diabolosi le ile la hōla, la fetoha mofuta oa molomo le ho phunya shard.
  Ha masapo a robeha hloohong, e bohloko hoo e ke keng ea hlalosoa ka mantsoe. Empa maikutlo a hae ha aa ka a fifala; Mme ka hona a utlwa a tshwaswa hampe bokong, yaba setshosa se qala ho nwa boko. O ile a e etsa butle, joalokaha eka o ne a tsikitlanya. Modemona e mong a qala ho phunya manala a hae, a kenya linale tse bohale ka tlas'a tsona.
  Oleg Rybachenko oa hoeletsa, molomo oa hae o buleha ka boeona.
  - U se ke ua tlohela.
  Ba tšoara leleme la hae "me ba le hula, ba le ntša butle-butle ho tloha marulelong a molomo oa hae.
  Hape ho na le bohloko, empa ka tsela e fapaneng, 'me ha ho sa na mehoo, ke sobs feela le ho bokolla.
  Bademona ba tsoela pele ho iponahatsa, ba latela lipekere, ba qala ho robeha likotlolo, 'me ba etsa sena butle-butle, ba natefeloa ke mahlomola.
  - Ke kamoo pōli e se nang manaka e fumanang kabelo ea eona kateng. - Letimona le le leng le a lla, mohlomong ke modemona e moholo.
  Oleg Rybachenko o ne a se a fihlile boemong ba bohlanya; Empa bademona ha ba khutle, ba se ba qalile ho ntša meno, ebe baa phunya, ba phunya ntlha ka har'a marinini.
  - Motho a ka inamela joang bokhopo bo joalo, na ha ba na 'm'a bona? - Nahana ka pula-maliboho ea hlokofalitsoeng. Kamoo ho bonahalang kateng, ka mor'a ho bala mehopolo ea hae, bademona ba ile ba hoeletsa.
  - Ha ho mme, ntate Hitler ke Satane.
  Eaba ba fumana phofo e ncha, ba futhumatsa boro, 'me ba qeta meno a ho qetela ka sehahi. Ka mor'a moo ho ile ha latela ho fetoha ha masapo. A ne a robiloe ka mamao a mafubelu ka lebaka la mocheso. Letlalo le ne le kubella, masapo a ntse a tuka. Ho ne ho bonahala eka pelo ea ka e haufi le ho phatloha, e phatlohile joaloka bomo.
  Joale Oleg Rybachenko ka tšohanyetso o ile a ikutloa hore leleme la hae le se le hōlile 'me le ka bua ho hong.
  - Eba le mohau ka baka la Kreste.
  Ka lebaka leo, bademona ba ile ba mo akhela lifereko tsa metsi.
  - U moetsalibe, 'me u lokela ho tseba hore Kreste ke boqapi ba batho ba qenehelang. Melimo ea 'nete ke e le' ngoe ho batho ba babeli 'me e bōpile bokahohle bohle, hammoho le bo-fascists, ka setšoantšo sa bona le sebōpeho sa bona. 'Me lōna batho,' me le bale libōpuoa, le tlameha ho ba makhoba, le phethang litaelo leha e le life le ho tlotlolloa. Uena lekhoba le sa reng letho le ne le sa lumele ho ba teng ha rona, 'me joale o bona tsena tsohle ka letlalo la hau.
  - Joale kea lumela! - Pula-maliboho ea tšohileng a hoeletsa.
  - Morao tjena! - Diabolosi ho tswa ho SS croaked. - Ha u na monyetla.
  Oleg Rybachenko o ile a tsoela pele ho hlokofatsoa, o ile a robeha ka makhetlo a 'maloa ka tatellano, a chesoa, eaba o hlaphoheloa ka tsela e ke keng ea nahanoa. Eaba ba e senya hape. Joale ho bonahala eka bademona ba SS ba ile ba khathala ke hona, "me, ba mo phahamisetsa moeeng, ba mo nka ho pholletsa le lefatše la bafu.
  - Sheba kamoo ba sa mameleng ba otloang kateng.
  Oleg Rybachenko o ile a bona banana ba khokhothetsoe sefapanong. Mebele ea bona e kileng ea e-ba botle e ne e senyehile habohloko, mali a rotha ho bona. Likolobe tse khōlō li ne li akhela lifapano, ka linako tse ling liphofu li ne li oa "me likolobe-moru li ne li li otla, li harola nama e tšehali likoto. Kamoo libopuoa tsena tse malimabe li ileng tsa utloa bohloko kateng, meokho e tsoakiloeng le mofufutso le mali e ne e phalla marameng a tsona a tšoailoeng. Ho ne ho ena le thoothello mahlong a hae. Ba ne ba bonahala ba kopa: ha re na molato, re hauhele.
  - Ke hobane'ng ha batho bana ba malimabe ba fuoa kotlo?
  Modemona o ile a otla moshanyana ea sa roala lieta liretheng ka mokoro o mofubelu o chesang ka matla a hae 'me a re ka lentsoe la nko:
  - Lintho tse nyane tse fapaneng. E mong o ne a nyelisa "mè oa lelapa, e mong o ile a pshatla nkho ea hae eo a e ratang haholo, oa boraro a hana ho kopanela liphate, oa bone a ikhula. Ke hore, ho fihla mona, ha ua tlameha ho ba moetsalibe e moholo, litlolo tse nyane li lekane.
  - 'Me tlhokofatso ea bona e ke ke ea fela? - Oleg Rybachenko o ile a bobola.
  - 'Me sena se ho Molimo ea Matla 'Ohle le Fuhrer ea se nang mohau ho etsa qeto. Haeba Motlotlehi Adolf e le eena oa pele oa ho fana ka taelo ea tšoarelo, joale ba ka fetisetsoa sebakeng se seng se seng bohloko haholo.
  - Ho ea leholimong!? - Oleg Rybachenko o boletse ka kholiseho.
  Monna ea sa hloekang oa SS o ile a phutha:
  - Ha ho na leholimo bakeng sa hau litšoene. Ho na le libaka feela moo u ke keng ua shapuoa le ho hlokofatsoa motsotsoana o mong le o mong le moo u ka tsoelang pele ho sebeletsa beng ba hau ka mor'a lefu.
  Oleg Rybachenko, a thothomela ke tšabo, a botsa:
  - Hona ke eng e letetseng batho bao litlōlo tsa bona li leng mpe haholoanyane?
  - Re tla u bontša sena hape.
  Diabolose o ile a mo hlaba mahlong ka fereko e nang le pitchfork, liapole tsa phatloha, mokelikeli oa tšoloha 'me mongoli oa moshanyana o ne a shebahala a maketse. Joale, ka mor"a metsotsoana e seng mekae, ke ile ka boela ka khona ho bona, le hoja ho panya ho hong le ho hong ho ne ho baka ho hlohlona ho sa mamelleheng. Li ile tsa boela tsa fofa eaba libōpuoa tse nyonyehang le ho feta tsa fofa ho ea kopana le tsona.
  Oleg Rybachenko o ile a ba sheba ka hloko. Ponahalo ha e hlile ha e letho: lehata le se nang letho, le se nang moriri le lekhopho; mahlo a tukang ke khanya ea infernal; e kgutshoane, joalo ka nko e khaotsoeng e nang le lesoba le letsho bohareng. 'Me, mohlomong ntho e nyonyehang ka ho fetisisa ke ho ba sieo ha mohlahare o ka tlaase, ho e-na le hoo litente tsa diabolose tse hlano tse teteaneng, tse bōpehileng joaloka naleli li leketla le ho tsamaea. Kahoo o ile a itšetleha ka Oleg Rybachenko, a kenya meno a hae molomong oa hae, a mo aka ka mokhoa o tummeng. Eaba matsoho a hae a manala a qala ho roba masapo. Mongoli oa pula-maliboho Oleg o ile a bobola ka lebaka la bohloko bo matla litsoeneng tsa hae, manonyeletso a hae a robehile.
  - Ke kamoo primate e ka khonang, ha re noeng hore re tsebane.
  E sa ts'oaroe ke mongoli oa Rybachenko, phoofolo ea tonanahali e ile ea otlolla letsoho la eona sekotlolo, 'me hang-hang ea tlala veine. O ile a e hlaba sefahlehong sa pula-maliboho eo.
  Ke ne ke sa khone le ho hoeletsa. Joalokaha eka ho foqoha seretse se chesang ka linkong tsa hae, moshanyana enoa oa pula-maliboho o ile a tsosoa ke ho lla ha hae.
  Mirabela, eo hlooho ea Oleg Rybachenko e neng e robetse maotong a hae a hlabang, a sisinyeha feela ka lebaka la ho thothomela 'me a tsoela pele ho bososela ha a robetse. Ngoanana ea thabileng ho fihlela a akheloa ka tlas"a lefatše ke Manazi. Sena ke seo theknoloji ea bona ea infernal e tlileng ho sona - ha u sa na taolo holim'a mehopolo ea hau!
  Empa leha ho le joalo, 'nete: ho thothomela mme ka nako e ts'oanang ho bata haholo - ho bile molemo ka makhetlo a sekete ho feta toro ea bodemona. Sengoli sa moshemane-pula-maliboho se ile sa ikutloa se hatsetse joalokaha eka se fefotsoe ke moea. Leha ho le joalo, ka linako tse ling o ne a bile a batla ho kula, e le hore ba mo utloele bohloko "me ba mo fe chokolete. Empa haeba u sa kula, joale ena ke tlhohonolofatso e joalo! Moshanyana o ile a hema "me a tsamaisa letsoho la hae holim"a sefahleho sa hae se mosesaane, se kolobileng ke meokho, a imolohile ho tloaelana le khopolo ea hore o ne a lora feela ka tšabo e tšabehang ea Hadese ea Bonazi. Ha ho letho le lebe ho feta bokhoba, Oleg o ile a nahana 'me a thothomela. Hoa etsahala hore ho na le lintho ha li bapisoa le tseo bokhoba bo ka mpefalang feela ka mantsoe ... Le hoja, ha e le hantle, lihele mohlomong hase tsa sebele. Empa ho thoe'ng haeba ba fascist ba mo khutlisetsa moo hape ka matla le ho feta.
  Ba ka se ruse. Re tlameha ho phela ka litšenyehelo leha e le life 'me re hlōle li-Krauts tsena. A ka ba a etsa eka o robehile, kapa a kōpa ho ba sebeletsa ka boeena. Ehlile ke ea nakoana!
  Empa ... sena sea makatsa. Hoo e ka bang hang-hang, ntho e 'ngoe ho Oleg Rybachenko e ile ea fetohela mohopolo ona. E ile ea fetohela eseng joaloka matsatsing a fetileng, ka litšisinyeho tse sisinyehang tse kopantsoeng le tšabo, empa ka mokhoa o sa lumellaneng le o mabifi. Ha aa ka a beha lehloeo la hae ho banna ba SS ba ileng ba mo tšoara le mong"a bona ea ahlotsoeng, Fuhrer, ka mantsoe-esita le mehopolong. Ke ne ke sa batle litlhaloso kapa mabaka. Empa ke ile ka iketsetsa qeto ka ho hlaka: ho baleha monyetla oa pele oa sebele. 'Me haeba ba phahameng ba fana ka eona, 'me haeba ho e-na le monyetla o monyenyane, o tla thusa ba bang ho baleha. Hobaneng?! Empa hobane ke pula-maliboho! Mme pulamadiboho e lokela ho thusa balekane ba hae - ditho tsa Komsomol! 'Me hobane feela a batla hore e be joalo, empa fascist ha e batle ho hang! Ee!!! Ho thata ho bua le mang kapa mang, 'me ntle le tsebo ea lefats'e le ka tlas'a lefatše leo a oetseng ho lona, ho thata ho baleha ... Oleg Rybachenko o ile a phunya lehlokoa' me a otla ka letsoho la hae ka mosamo. E ke ke ea e-ba lekhoba la Hitler le sehlopha sa hae! Pula-maliboho oa naha ea Masoviet: ha a batle ho tlotloloha le bohloko - ho lekane, 'me ntho e' ngoe le e 'ngoe e teng ho fihlela qetellong !!!
  Banana ba bang ba ne ba se ba tsohile ... Lintho tse futsanehileng li ne li khathetse, ke kamoo lirethe tsa motse, haholo-holo, li neng li phunyehile kateng.
  Empa, oho, o tlameha ho iketsa eka. Ha feela a apere mask a boikokobetso! Ha ke batle ho ea mokatong o ka tlaase oa Gestapo, "me ho otloa sefahlehong ha se ntho e monate haholo...
  Kahoo o ntse a tla fumana monyetla oa hae.
  Ntho e nyonyehang ka ho fetisisa ke li- werewolves tsena. Ke ile ka hopola mahlo, 'me joale, pele ho thunya, ha maikutlo a ntse a phahama, mongoli-pula-maliboho oa moshanyana o ile a utloisisa ka ho hlaka: tsena hase liphiri, empa libōpuoa tse bohlale, sehlahisoa sa phetoho e tobileng. Ho tloha ho phalliso ea liphatsa tsa lefutso - e bohlale ho feta bapalami ba bona ba SS ba hlephileng. Potso ke hore na ba bohlale ho feta batho ba Soviet?
  Ho hlakile hore e qala ho khanya mme re hloka ho potlaka.
  Oleg Rybachenko o ile a pota ka lehlakoreng la hae, a kena ka maoto a mane 'me a kena ka har'a batho ba robetseng leboteng le phunyehileng. E ne e hahiloe ka boqhetseke, ka thata, le hoja e ne e e-na le masoba ebile e se na samente - u ne u ke ke ua e lokolla ntle le ho etsa lerata. Motse o ne o ntse o robetse, empa ho ne ho tuka mollo hekeng "me ho ne ho bonahala meriti haufi le eona. Lithuthuthu le likoloi tsa lihlomo ha li bonahale ... Baahi ba moo ba lebetse, kapa eng?
  Basetsana ba ne ba tlogela motlhala ba sa apara sepe.
  Oleg Rybachenko o ile a thothomela - ba mo tšoara lehetleng 'me ba khutlela morao, ba itokisetsa ho itšireletsa. Empa maikutlong ka lebaka la lepetso, mahlo a Aurora e pholileng a ne a phatsima.
  Mookameli oa mollo o ile a botsa:
  -Monna ea hlobotseng o ea kae?
  "Kannete ke batla ho matha," Oleg Rybachenko a hoeshetsa a khutsitse, empa a tenehile. - Na ua utloisisa hore na ba mphile joang mona!?
  Cool Aurora o ile a bua a bososela:
  - Ha liphiri tsena li ntse li re alosa ... Le hoja e se liphiri ho hang, empa ho hong ... - Ngoanana o ne a ferekanngoa ha a batla tlhaloso. Eaba o phaella ka ho qea-qea. - Ho na le ho hong ho cosmic ka bona. Ha ke tsebe ke eng...
  Oleg Rybachenko ka boeena o ile a etsa qeto ea:
  - Ba ke ke ba u lumella ho tsamaea!
  Ngoanana ea moriri o mofubelu o ile a honyetsa:
  - Ba ke ke ba fana ka bonolo joalo, empa monyetla o tla lula o le teng! Ho fihlela nakong eo, bokella matla a hao. Haeba 'Mōpi Rod a fana, batho ba rona ba tla tla Crimea 'me ba felise meea e khopo ea Hitler.
  Hoseng ha Crimea ho ile ha chaba ebile ho bata, empa ho se moea. Seretse sa pula ea maobane se ile sa hoama. Che, mariha a ne a sa batle ho tsamaea ntle le ntoa. Serame se ne se benya haholo, joalo ka silevera e qhalakaneng le e fanyehiloeng, empa botle bona bo ne bo etsa hore motho a ikutloe a sa phutholoha. Ho feta moo, bashanyana ba bararo ba ka bang leshome le metso e "meli ba tlisitseng bohobe bo sootho le pitsa e khōlō e nang le monko o monate, ka ho hlakileng e ne e se sechu sa chankana (ka nako eo e mong oa balebeli ba ma-SS ea shebahalang a le mabe haholo a kena ka likotlolo) a hlalosetsa banana ba molikong ka ho hlaka- casemate se neng se le kantle ho Mohatsela. Ke "nete hore bona, joalokaha ho tšoanela bana ba tlas"a puso ea Manazi, ha ba roala lieta. Ho bile ho bonahala ho na le taelo e joalo e le hore bana ba banyenyane ba se ke ba tabola lieta tsa bona. Empa ba ka "na ba se lumelloe ho tsoa kae kapa kae ka tlung.
  . KHAOLO No. 9.
  Leha ho le joalo, ho lokile, sena ha se serame sa 'nete, empa serame se batang. Mariha a se a fetile, 'me selemo ho na le sefefo Crimea!
  Ka tšohanyetso Oleg Rybachenko o ne a batla ho hlatsoa meno. Ho baba habohloko hanong. Le ho feta kamoo e leng kateng - matsoho a ile a otlollela letsoho ho hohla meno.
  Mmulatsela o ne a tabogela kwa kgorong, a tlola, mme a kgaola sefatlhego. A e kenya ka hanong, a e hlafuna a ba a e tshwela ka mathe. Eaba kea e hlatsoa hape "me ka e tlohela hore e phalle hape. Hang-hang ke ile ka ikutloa ke le mocha 'me ka utloa ho potlaka ha April moeeng oa ka.
  Ho ne ho e-na le ntho e 'ngoe ea phofo ka har'a cauldron' me ho ne ho bonahala eka e na le li-mushroom. Ke ile ka tlameha ho e senya ka holim'a likoti tsa likotlolo, 'me, ka tsela, sechu se ile sa fetoha se monate. Ka sebele ka cheseho, eseng feela ka lebaka la tlala. Sehlopha se tsoang ho SS, molebeli ea neng a se a fokola, o ile a tlamola ka molomo oa hae o bulehileng, o motenya, 'me a qamaka ho pota-pota. Empa hona joale ke khona ho mo sotha hloohong, Oleg Rybachenko a nahana ka tšohanyetso, a hlafuna bohobe ba Seukraine.
  Empa hamorao o tla ea hokae? Ba tla u koahela ka k'hamphani eohle, esita le ka sesole sa lehae. Mme ho tlaba hobe ho bona ho feta ... Ponong eo - moo Manazi a ileng a mo theola jwalo ka hose.
  Hore ke sethoto ho ipeha joalo ... Eseng eena, empa banana ba bang le bashanyana ba bararo. Le eena ka boeena - naha e ntse e tla mo hloka.
  Oleg Rybachenko o ile a nahana. Nka, mohlala, sefofane - na se hloka ho ba le duralumin moralong oa sona? Na ha ho khonehe ho e etsa ka ho feletseng ka lehong, empa ho e fa boima ba titanium? Ho ea ka khopolo, lehong, ka sebōpeho sa lona le limolek'hule, le na le matla hoo le ka khonang ho feta titanium ka matla, le boima bo fokolang.
  Sena se bolela hore sefofane se tla eketsa bokhoni ba ho tsamaisa le ho fumana bophelo.
  Ee, 'me lihlomo tsa' mele li ka etsetsoa bahlabani ba maemo a holimo mme litanka li tla ba joalo ...
  U ke ke ua phunyeletsa ho tsona. Esita le "Royal Tiger", eo a e boneng liponong, e tla feta. 'Me litanka tsa rona ha li tšabe litšila. 'Me likhetla li ke ke tsa ba otla.
  Oleg Rybachenko, a ja lijo, a botsa khaitseli ea hae ka lentsoe le hlabang:
  - Mamela, haeba u tlama sawdust ka li-reagents tse thehiloeng ho aqua regia, u tla fumana phello efe?
  Hang-hang Margarita o ile a araba:
  - Ba tla tsuba ... - Ngoanana o ile a makala. - U lekile eng?
  Oleg Rybachenko o ile a hoeshetsa:
  - Ke ne ke batla mokhoa oa ho eketsa matla a lehong. 'Me u kholoe, sefofane sa ka se bontšitse monyetla o sebetsang oa ho etsa ntle le likarolo tsa tšepe!
  - U Lomonosov Oleg oa 'nete ... - Morali'abo rōna ea matsoho o ile a beha monoana molomong oa hae 'me a aka moshemane phatleng.
  Ha ba ntse ba ja, balebeli ba bang ba babeli ba SS ba ile ba atamela. Molaoli oa Majeremane oa maobane o tsamaile le bona. Ka mor'a hae ho na le bahlabani ba babeli, moshanyana le ngoanana, ba nang le ponahalo e ntle. Hape ke SS, empa ho tsoa lefapheng le fapaneng. Kaofela ha bona ba bahlano ba ne ba tšoere linkho ba tšoere ntho e chesang matsohong a bona. 'Me mohlankana oa fascist a tlisa e' ngoe ho molekane oa hae. Monko oa sinamone, mahe a linotsi, mahapu le liapole o ne o phaphametse ka har'a casemate. Mogenerale o ile a bua ka lentsoe le phahameng a botsa:
  - Re tla fanyeha banana hang-hang kapa re tla ithabisa pele!
  Batšoaruoa ba pota-potileng ba ile ba tšeha, esita le balebeli ba SS ba ile ba tšehetsa, "me mojenerale ea moriri o moputsoa a tšeha feela, a ahlamisitse molomo oa hae joaloka bulldog e nang le meno a matla le a malelele ka mokhoa o makatsang, meno a tiileng le a maholo a kang a pere e lebelo.
  Mohlomong ke bohlanya hore banana ba tšeha sena, empa ... Ho molemo ka tsela ena ho feta ho lla le ho bontša meokho ho Manazi.
  Oleg Rybachenko o ile a nahana ka taba ena: na ba tla sala mona kapa ba tla lelekoa hape? Ha e le hantle, ha e le hantle, ke ntlha efe liphetohong tsa bona haeba ntho e ka sehloohong ke liteko tse se nang morero o hlakileng. Ke hobane'ng ha Majeremane a chesa mafura ha a khanna thepa? 'Me haeba bonyane u li isa kae-kae, joale mohlomong u ka tla le ntho e bonolo haholoanyane. Laola literaka kapa literene. 'Me sefofane sa lipalangoang, haeba liteko li le bohlokoa haholo, ke hobane'ng ha u ikoahlaea?
  Ke molemo ofe oa ho ba tsamaisa joaloka linku tse tlanngoeng ketane? Kapa na ba leka mamello ea bona? Ka sebele, ha ho le ea mong oa banana bao ea seng a oele. E, nakong ea phetoho ea pele re ile ra oa, empa ho ile ha e-ba hantle. Joale u lokela ho hlahloba eng?
  Kapa mohlomong mamello ea ntlafala ho tloha ho pepesehela lisebelisoa tse e-s'o ka tsa e-ba teng. Na phello ee e lekantsoe? Joale ba khanna ba sa roala lieta tseleng e matsoelintsoeke, ho hlakile hore ha ba leke ho fihla sebakeng se itseng ka potlako?
  'Me sena sea utloahala - haeba u etsa liteko, joale u se etse ho fihlela qetellong. 'Me u hlahlobe li-nuances tse nyane. E ke e be joalo ka ha ba re - tsohle li tla loka.
  Mohlomong ka hona masole a bona a ntse a lokisetsoa botlamuoa ba Soviet Union le ho lelekeloa Siberia!
  Ka mor'a mehopolo ena kaofela, Oleg Rybachenko o ile a hloloheloa nako ea ha ba qala ho ba tlama le ho ba sutumelletsa ka ntle. Pheta-pheto ke mme wa tlhokofatso!!! Seretse se hoammeng se nang le likotoana tsa leqhoa se khaola maoto a ngoana a sa roala letho joaloka likhalase tse robehileng.
  Margarita o ile a khothatsa ngoan'abo ka mafolofolo:
  - Motlatsi o motle o matlafatsang, sesebelisoa se joalo se nang le linale tseo mofumahali oa lehloa a re fileng tsona!
  Oleg Rybachenko le eena o ile a soasoa:
  Hase bohloko bo tšabehang, kapa esita le hore na bo bakoa ke eng-ntho e mpe ka ho fetisisa ke tšabo ea bohloko e hlokisang sebete!"
  E 'ngoe e ncha, kapa ho e-na le tlhokofatso ea khale - oh hantle, palo ea litletlebo e tla ba kholoanyane. Le tlholo hape.
  Etsoe, ka tsela eo o itloaetsa ho mamella, "me ho molemo le ho feta haeba ho e-na le monyetla oa ho iphetetsa!
  Mme mohlomong leka ho bina bakeng sa thabo. Fumana sepheo pele.
  Motse o tsohile kgale. Ke bana ba neng ba le hohle feela ba neng ba tsamaea le k'haravene. Qetellong: e se e le morung, e mong oa bona o ile a akhela manyolo a macha ho moetapele ea mafura oa mokoloko, 'me sehlopha sohle sa bana se sa roala lieta se ile sa baleha se tšeha. 'Me e se e le pheletsong ea moru, moshanyana e molelele ea shebahalang a ka ba lilemo tse leshome le metso e mene. Ka li-curls tse ntšo le liaparo tse bohlasoa, lieta tse litšila, tse nang le lerumo letsohong le lintja tse peli tse tšoeu tse otileng, tse ileng tsa ema hang-hang ka mahlakoreng a mabeli a mong'a lona, batšoaruoa ba khathetseng empa ba batle ba ile ba hlaha ka thata. Letsoho le letona la moshanyana ea mahlo a matšo le ne le phuthetsoe ka lesela le nang le mali, 'me ka kakaretso o ne a shebahala a sa tsotelle. Ho hlakile hore gypsy kapa mosali oa gypsy: molala, matsoho le tsebe li ne li khabisitsoe ka hryvnia e teteaneng e sothehileng, matsoho a maholo le lesale. Ka mor'a moo ho ile ha latela bashanyana ba bane ba magypsy - ba ne ba sokola empa ka thabo ba hula kolobe e khōlō ka thabo, empa ba ile ba hoama ha ba bona mokoloko.
  Ba letsa mololi ba supa ka menoana. Ho ile ha utloahala metlae e litšila mabapi le baholehuoa ba apereng liaparo tse fokolang. Ho feta moo, ke manyala a mekato e meraro a pepenene.
  Banna ba SS ba ile ba tšeha ha ba araba ba ba ba qala ho nka filimi joalokaha eka ha ba tloaele setso
  bana ba bontša boitšisinyo bo litšila. Ho bonahala eka ho bontša ntho e tšoanang Jeremane.
  Moshanyana e moholo oa gypsy o ile a hoeletsa lipunk ho hong. Ba ile ba kokobela hang-hang
  Ba thola, ba ema.
  Mirabela o ile a hoeshetsa:
  - Ka sebele mora oa baron! Empa ho na le taba efe?
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Hitler o hloile li-gypsies. Sena se bolela hore li-gypsies ke balekane ba rona. Empa ka boitšoaro bo joalo ba tlotlolla lelapa la Romulus!
  Ha a feta, Oleg Rybachenko o ile a kopana le mahlo a maputsoa a moeta-pele oa gypsy. Ho ne ho e-na le boikhohomoso ho bona - boikhohomoso ba tlhaho le bo sa tsebeng letho ba sebata se senyenyane se neng se e-s'o tsebe ho hlōloa bophelong. Ho ne ho e-na le nyeliso e tebileng, empa eseng bakeng sa Oleg le ho batšoaruoa ba bang ba tlanngoeng ka liketane.
  Mongoli oa pula-maliboho o ile a botsa moetapele ea lokolohileng:
  - Ha re raheng li-Krauts ka mpeng! Re tla qhetsola lintja?
  O ile a araba ka bokhutšoanyane:
  - Lekese le se le laetsoe!
  'Me ka boithatelo ba ile ba potlakisa lebelo la bona serameng, joalo ka ha bo-pula-maliboho ba re, re lintsu, eseng mebutlanyana e foufetseng.
  Oleg Rybachenko o bile a etsa qeto ea ho bina bakeng sa thabo e kholoanyane, le haeba e ne e ntse e utloahala. U tlameha ho ipehela tlholo;
  Diaduma di a tuka, mme dinaka di duma;
  Ntoa e boetse e qhoma lefatšeng!
  Ho bile le sehlopha sa rona sa Mphalane,
  Ha letšoele le hlasela Naha ea Ntate!
  
  Ho tlamiloe thae - Fritz haufi le Moscow,
  Lithunya tse ngata li ile tsa phatloha...
  Ho cheka liforo le ngoanana ea sa roala lieta,
  Ho sireletsa mokhoa oa ho ea pelong ea Russia!
  
  Motho e mong oa bolaoa, empa Lenin oa phela,
  Ka pososelo e 'ngoe le e 'ngoe le grin e 'ngoe le e 'ngoe!
  Molumo oa literompeta o matla - haufinyane re tla tsamaea ka maoto,
  Re bo-pula-maliboho ba nang le sebete se matla!
  
  Litanka li ntse li tuka, li-Fritz li kaput,
  Re otla ka sebete - bana ba batho!
  Li-Katyusha li tla felisa manyala -
  Re rorisa Morena ea Matla 'Ohle - Molamu!
  
  Re hlahile - tseba ho hlola,
  Ho ke ke ha khoneha ho tšoarela bokoala hanyenyane feela!
  O atlehile tlhahlobo - ho hlakile hore ke A,
  Hantle, Adolf o ile a hata holim'a rake!
  
  Lesole la Russia ke mohale ea tšepahalang,
  Ha a tsebe mantsoe - ke AWOL!
  Tseba hore u hlahile ka toro e khubelu,
  Re ka bopa esita le phiri ea khale!
  
  Stalingrad ea rona, Leningrad ea rona,
  Naha e halalelang ea linatla e hohle!
  Likhetla li otla joalo ka sefako se bohale,
  'Me bo-pula-maliboho ba kopane le Ntate!
  
  Re ka fofa, kea kholoa, ho ea Mars,
  Re ka haha lirokete ho Venus!
  Che, fascist e u ts'oara mahlong,
  Ha ho na motho ea matla ho feta Morussia tumelong!
  
  E robehile, lumela mokokotlo oa Fritz,
  Re tla hlola, leha re bolawa ke tlala hona jwale!
  Sebata se se hlanyang se tla silakanya;
  Che, tlholo e tla tla ka Mots'eanong o futhumetseng!
  
  Se lle ho 'm'e, se lle meokho.
  Ha ke e-shoa, nke ke le lekomonisi!
  Ke ile ka nkotla joalo ka sekhomaretsi se senyehileng,
  Feela molemo fascists!
  Ho thata ho tsamaea lehloeng, empa ka lehlohonolo, seretse se ile sa qhibiliha ka potlako ka ho lekaneng.
  'Me joale tsohle li tšoana le pele. Hangata ka likhutlong tsa lithaba, ho qoba libaka tsa bolulo tsa batho, ho hatakela, hoo e batlang e le selikalikoe.
  Che, ba ile ba tsamaea ha u sheba Letsatsi ka har'a mofuta o mong oa spiral. Ka tataiso ea Sevastopol, 'me ke 'nete.
  Empa ka nako e ts'oanang, kholomo e ntse e kobehile. Li-conveyor li ile tsa luma, batho ba moo ba ile ba etsa lerata. 'Me hape liteko.
  Ba ile ba nkhutlisetsa ka sekoting, lekhetlong lena feela ka seleng ea pele ea mali. Esita le monko oa moiteli ha oa ka oa nyamela.
  Empa ho na le furu e ngata, u tla robala hamonate. Ba ile ba re lokolla ka mahlaahlela ntle le tšenyo ea nako "me ba re laela hore re emele lijo tsa mantsiboea.
  'Me ba ne ba hlile ba e hlompha: ho ile ha hlaha basali ba bahlano ba sebaka seo, ba nkile lekotikoti le leholo le tletseng sopho ea lebese.
  Margarita o ile a makala 'me a botsa Captain Natasha:
  - Ho na le mehlolo ka sefe kapa ntle le sefe. Empa ha e le hantle, e ka ba Majeremane a mosa ho feta kamoo mashano a rona a a hlalosang kateng, kapa re linonyana tsa bohlokoa!
  Aurora ea moriri o mofubelu o ile a bua hampe haholo:
  - U se ke ua ikhohomosa haholo! Likolobe tsa Guinea li lula li feptjoa lijo tse leka-lekaneng.
  Oleg Rybachenko o kentse ka mokhoa o sa lokelang:
  - 'Me haholo-holo likolobe! E le hore u ka nona ka potlako!
  Mohlabani ea moriri o mofubelu o tiisitse:
  - 'Nete e bua ka molomo oa lesea! Se thabele ho fuoa lijo tse ngata! Ho feta moo, ke chankana!
  Oleg Rybachenko o khothalelitse ka mokhoa o utloahalang:
  - Re tla ja hantle ebe re tla bona!
  Ho ne ho e-na le li-vermicelli tse phaphametseng ka har'a sopho 'me ho ne ho bonahala eka li kentse mahe a linotši. 'Me bohobe bo ne bo tlisoa ka ho feletseng bo le monate le monko o monate. E ne eka ba sebakeng sa phomolo. Ho futhumetse molikong. 'Me u nahane hore selemo se se se khutlile, se sutumelletsa 'M'e Mariha ka thōko.
  Oleg Rybachenko o ile a noa sekotlolo, joale, ha a bona hore sekoti se seholo se ne se e-s'o be le letho, o ile a kōpa ho eketsehileng.
  Ka mor'a moo boroko bo ile ba tla ho eena le banana ba kang leqhubu le tsoang ho oa ha meteorite - ka tšohanyetso le ka mokhoa o ke keng oa qojoa.
  Sethibelo sa zombie se ile sa tlolela holimo ho tloha ka morao. Ke bile ke utloela Dmitry Baranov bohloko. Kulo e ile ea mo otla bohareng ba sefuba sa hae. Empa zombie e neng e ahlotsoe pele ha e hlokomele ebile ea chesa.
  - 'Mele oa ka o ntse o shoele pele' me loto e eketsehileng ha e ntšoenye ho hang. - Dmitry o ile a bososela, a tšohile, joalo ka monna ea shoeleng.
  - Ugh le tšabo! U nkhopotsa Hadese. - Margarita o ile a hlokomela, a hoeletsa.
  Aurora ea moriri o mofubelu o ile a robala mohatong o ka holimo oa borokho, a nka mollo eseng feela ho tsoa ka kamoreng ea sesole, empa hape le karolo ea bohlokoa ea phasejeng. Ho tloha mona ho bonolo ho fiela bashanyana ba mebala ba tlolakang ka har'a likamore ka mollo. Ka nako e ts'oanang, nako le nako, o hloka ho sisinyeha, ho fetola boemo ba hae:
  - Se ke oa tšoenyeha, khaitseli ea Margarita, ho se ho na le lira tse ka tlase ho lekholo. Re tla laola ka tsela e itseng!
  - Leha e le ka tlase ho mashome a supileng, ke qala "fiela e lerata"! - Bere ea Komsomol e ile ea ntša nko ea eona.
  - Kena ka phaposing ea enjene, sera se ka phatlola liboiler ebe se leka ho tebisa sekepe! - Hona joale Aurora ea moriri o mofubelu o ne a tšoenyehile ka ho hlaka. Empa, ha e le hantle, ha ea ka ea thunya le ho feta; 'Me ho na le linkho tsa mali tse tsoang likatlong tsa hae tsa pheliso!
  - Tloho! Ka likurufu! - Margarita o ile a bua poleloana e tsoang ho lipopae tseo a li ratang haholo. Hantle-ntle, setšoantšo sa lipopae se hlahelletseng 'neteng ena e sothehileng ea Bonazi. - Litopo li ea liheleng!
  Ngoanana oa Komsomol o ile a theoha phasejeng joalo ka sefefo sa timetso. Mona ke likarolo, mamati a titanium, likarolo tsa tšepe. Li-Zombies li ka mor'a hae. Ha a ipate, 'me joale ke nako ea hae. Sethunya sa M-18, caliber 7.45. E otla hantle, ka pela pelo hantle. Sesenyi sa zombie se oela fatše ke sena, sea oa, empa se tlolela holimo. E akhela seqhomane.
  - Che, u monna ea sa tšoareleng. - Margarita o maketse.
  Ngoanana oa Komsomol o ile a kokota lemati la kamore ea enjene. O ile a lokolla boomerang disc, a khaola batho ba 'maloa. O ile a qetella ba bang ka ho sotha thipa ea hae. Setopo sa mohlabani ea nang le litšobotsi tsa Majapane se ile sa oela mouoane o teteaneng. Sefahleho sa hae se ile sa chesa hang-hang eaba o akheha ka lebaka la ho makala, kapa mohlomong a ba a akheha.
  - Tlhoekiso e ntse e tsamaea hantle! - Margarita o ile a re hlokomelisa eona.
  - Le 'na ha ke motho ea hlōlehileng! - Likarabo tse thabileng tsa Aurora. Ho utloahala sethunya se selelele sa mochini ho utloahala ho tsoa holimo, ebe tse ling tse peli. Ngoanana oa Komsomol oa thunya, o khutsisa mohanyetsi.
  - Ba phunyeletsa ka mahlakoreng 'ohle. Ekare u papaling ea Pheliso. - Diabolosi ea tukang o ile a pona.
  - Le 'na kea falla. Litopo tse 'maloa lia bonahala. Leha ho le joalo, bahanyetsi ba ka sehloohong ba se ba khutsitse. - Margarita o tlalehile.
  Sekhechana sa seqhomane se ile sa lematsa Dmitry. Ya thula hantle, ya fofa ka morao. Motšoaruoa Baranov o ile a hatella monoana molomong oa hae:
  - Ha ho hlokahale ho hoeletsa, ha e nkutloise bohloko.
  "Se ke oa ea mochesong o ka pel"a "mangoane oa hao!" Margarita a rialo, a konya leihlo la hae le letona.
  - Kea mamela! - Empa zombie e entse se fapaneng hantle.
  Margarita o ile a tsamaea phasejeng, ho phatloha ho hong ha ho phatloha, motho e mong a hoeletsa ka nako e telele, joalokaha eka ho ne ho ntšoa lipekere, "me seqhomane se boima sa phatloha.
  Aurora ea maoto a se nang letho, ha a se a bolaile baphaphathehi, a kenya hlooho ea hae ka kamoreng e le 'ngoe, tse peli, tse tharo. Ke feela ka lekhetlo la bone ba neng ba batla ho mo chesa ka mollo, empa ngoanana oa Komsomol o ne a le ka pele ho bona, a qobella lira tsa hae hore li khutse ka ho sa feleng.
  - Ho na le tse seng kae le tse fokolang tsa tsona tse setseng, empa tse ling li patiloe ka seleng e haufi le ntlo ea polokelo. - Aurora e hoeletsa. - Ho lahlela liqhomane ho kotsi, bolotsana.
  - Etsisa lentswe la molaodi wa senwelo sena se nkgang. - Mirabela Korshunova o ile a eletsa. Ba tla u bulela eona, joale u ka e khaola ka hloko ka ho phatloha. Metsu ha ea lokela ho khangoa ke metsi. Ke ka morao ho enjene hona joale, ke sebelisa boomerang. Sekhechana sa seqhomane se ile sa lematsa Dima ea thata. Ya thula hantle, ya fofa ka morao. Motšoaruoa Baranov o ile a hatella monoana molomong oa hae:
  ng, ke ile ka etsa filimi tse ling tse tharo.
  Frisky Aurora o ile a lla ka ho tšoenyeha ha 'nete:
  - U entse hantle, haufinyane li-helicopter li tla hlaha, 'me ho tla ba hobe le ho feta ho rona.
  Ho rora ho araba:
  - Joalokaha eka ha u tsebe!
  & The Fire Terminator Diabolose o ile a lumela:
  - Kea tseba, tšepo e futhumatsa moea!
  Liqhomane tse bobebe le tse nang le molumo oa ME-198 li ile tsa fofela Aurora. Ngoanana oa Komsomol o ile a potlakela ho ea kopana le bona, a ba leleka ka 'mele oa hae. Tšimo ea majoe a tšeletseng e ne e sebetsa joaloka rabara, e khutlisetsa liqhomane morao. Litopo li ntse li fofa hape, ke khathetse le ho bala.
  Ngoanana oa Komsomol o ile a matha ho pota-pota hukung, a robala, a thunya seqhomane, a fokotsa ba lekang ho kena ka morao. Mohlankana o ile a hlaha a apere sutu ea liphoofolo, empa Aurora ea hlanya o ne a mo emetse, 'me hang ha a mo theola ka seqhomane se tšoanang sa seqhomane se ileng sa oela lesole la Yankee. Thunya e matla haholo mme e otla karolo e tlokotsing haholo - visor. Halofo ea hlooho ea hae e ile ea phatloha 'me tšepe e khōlō e ile ea oa ka molumo o llang holim'a lihlomo.
  - U hloka ho ja lijo tse bobebe! - Aurora the greyhound o ile a soasoa.
  Joale ngoanana oa Komsomol o ile a atamela ntlo ea polokelo 'me, a etsisa lentsoe la molaoli, a re:
  - Ke lemetse! Mujahideen oa nteleka! Tlohela taelo ena.
  Hantle, ke mang ea itetang sefuba ho se mamele. Ngoanana oa Komsomol o ile a itahlela holim'a siling, a itšireletsa 'me, a thunya a le ka holim'a lemati, a senya masole a leshome le metso e robong a tšohileng, a otla lihlooho tsa bona.
  - Karolo ea pele ea ho hloekisa sebakeng se kotsi ka ho fetisisa e felile. - Ngoanana oa Komsomol o phatlalalitse.
  Ho ne ho e-na le lerata haufi le Margarita, eaba o itahlela ka lesobeng. Mona moo ho ts'oereng ho na le monko o nyarosang oa tšepe e cheleng le molumo o hlabang oa liqhomane. Motho e mong o leka ho "tlola seketsoana" 'me a oela ka har'a, a phunyeletsoa. Bashanyana ba babeli, ba foufetseng ka ho hlaka, ba phahamisa matsoho a bona 'me ba hoeletsa ka Senyesemane:
  - U se ke ua thunya! Ha re ineheleng! Re pholose lebitsong la Kopano ea Geneva.
  Margarita Korshunova ea mosa ka ho fetisisa o ne a sitoa ho bolaea batho ba se nang libetsa, kahoo a ba tima ka khatello e tloaelehileng ea menoana ea hae. Ho ne ho e-na le masoabi ka lentsoe la bere ea mohlabani:
  - Re ntse re le bashanyana ba joalo. Ke hobane'ng ha u hloka lebotho lena la NATO? Haeba, ha ho joalo, ha u ka etsa qholotso, re tla u pshatla joaloka likatsana. E re orange Aurora, re se re qetile ho hloekisa.
  - E ka 'na eaba sera se ipatile. Leka ho mamela le ho tšoara phefumoloho e tšoenyehileng, 'me re na le kutlo e ntle haholo ea ho fofonela! - Moriri o mofubelu oa khalefo o ile oa korotla ka boomo.
  - E, ke ile ka utloa monko o monate. Litopo li se li tla qala ho bola, ebe joale bokhoni ba rona bo tla bapala khahlanong le rona! - Mirabela o ile a ithetsa empa a lla haholo.
  Basetsana ba Komsomol ba ile ba nyenyelepa ho feta liphaposi. Aurora e ne e matha ka lebelo le khethehileng. Mona ke monko oa adrenaline, ho na le bahlabani ba bararo ba bacha. Re ile ra itokisetsa 'me ra hatsela re laletse.
  "Sena ha se sa teba." Kgapetla ya fofa, empa ya phunya karolo ya poleiti ya dihlomo. Leha ho le joalo, matla ana a etselitsoe ho chesa khahlanong le T-7. Ngoanana e mong oa Komsomol o ile a batla a akhela boomerang disc ka bofofu, a khaola motho e mong, eaba ho utloahala mohoo. O ile a phatloha ka lithunya tse peli, a bolaea ba sebete. Ba bang ba hoeletsa:
  - Le rona re inehela!
  Ka lebaka la khalefo, Aurora o ile a raha ka leoto le sa roala letho hoo a ileng a liha tse tharo tsa tsona hang-hang.
  - Holofatsa thepa ea batho! - Terminator ea Komsomol e ile ea luma.
  Ke motšoaruoa a le mong feela e monyenyane ea ileng a sala a eme.
  Margarita ea neng a tšoaretsoe moo le eena o ile a kopana le khanyetso. Ha a le tseleng, o ile a thunya lesole, leo ho hlakileng hore ke Green Beret. Ba ile ba hoeletsa: "Ntoa ea matsoho!"
  Margarita a araba ka lerata:
  - Ka kopo, mohau! - O entse mokhoa oa "double claw". Ka lebaka leo, molala oa Green Beret o ile oa robeha.
  Ke ile ka tšoara liqhomane, ho ile ha sireletseha haholoanyane mona, masole a 12 ho bonahala a ile a leka ho sebelisa molao oa scout: ho pholoha ka litšenyehelo leha e le life. Leha ho le joalo, Margarita o bile a rata papali ena ka tsela ea hae:
  - Ho lokile, haeba u tsitlallela joalo. Ha re bapale baseball, karolo eo u e ratang ka ho fetesisa ea Amerika joalo ka sebapali.
  - Haeba u batla, kea bona u ka bapala le bona! - Aurora ea moriri o mofubelu o ile a tšeha.
  - Se ke oa tšoenyeha! - 'Molai oa blonde o ile a tšeha le ho feta.
  - Ke ile ka tsamaea haufi le phasejeng, ho ntse ho e-na le li-cabins tse e-s'o hlakoloe. - Ngoanana oa Komsomol o ne a se a ntse a falla, ho ne ho utloahala mela e khutšoanyane, e ne e le ea ho qetela. Aurora ea se nang tšabo ha aa ka a ipata, ka boikhohomoso a ntša sefuba sa hae.
  - Ke tšoana le "terminator" ea roboto. - Ke feela hore ho ke ke ha hlola ho e-ba le meno a setseng ho 'na.
  Ngoanana oa Komsomol a theoha litepisi a khutsitse. E butse sebonela-hōle sa infrared. Ke ile ka hlahloba liphaposi. Ho bonahala ba ntse ba tsamaea. Agile Aurora o ile a feta holim'a litopo, a tlōla joalo ka khama kapa ninja. O ne a sa batle ho senya lithunya, kahoo a fofela ka phaposing. O ile a feta ka lerumo, 'me lira tsa khutsa. Joale e latelang, maqheka a tšoanang.
  Margarita le eena ha a senye nako, a lahlela liqhomane ka har'a arc e kobehileng. Ho phatloha ho hong ebe ho puruma ho hong. Lesole leo, le neng le khaotsoe ke liqhomane, le ile la tsoa ka ntle phasejeng eaba le kopana le boomerang disk.
  - 'Me enoa o ea moo le eena! - Margarita o ne a maketse. - Kaofela ha lōna le rata lijo tse nang le linoko.
  Zombie e ntseng e thabile e ile ea benya ka pel'a hae. O ile a bula sethunya sa mochini oa Iseraele, seo ho bonahalang eka o ile a se nka har'a likhau, ka lebitso le tšosang "Armageddon". 'Me ho bonahala a bolaile motho, likulo tsa phunyeletsa mahlakoreng, tsa ntša matheba a macha a mali.
  Margarita o ile a hlokomela hore monko oa setopo o tsoang ho zombie o ne o e-na le matla a ho shoa; Mona hape ho na le sethunya "me hape likotoana tsa masapo a mofu li nesa pula.
  Margarita o ile a matha ho potoloha phasejeng, a thunya a le ho M-18 e hapiloeng. Ke masoabi hore ebe o tlameha ho chacha hape. Empa u ka sebelisa liqhomane tse hapiloeng. Ha ke utloele batho ba heso bohloko. Ngoanana enoa o li lahlela ka tsela e sa tloaelehang, a li nka ka menoana ea maoto a hae a sa roala letho, a banana.
  "Lilamunu" lia fofa, li ntša mala a hau. Litopo lia bonahala 'me tsohle lia khutsa. Ha hoa lokela ho bonahala eka ho na le baphonyohi ba setseng.
  - Ba bonahala ba khutsitse mona. - Ho bolela ngoanana oa Komsomol.
  Agile Aurora o tiisa:
  - Ke se ke ntse ke le tseleng. - Sekoti sa terminator se sebetsane le sehlopha se seng. Hona joale lintlha li sala. Joaloka phokojoe e tsoma 'mutla, o mathela monyako oa ho qetela ka letsohong le letšehali. O bile a bina:
  - Ho na le toro e mpe ho barutoana ba ka, ho otla ha tšepe ho tla u sithabetsa! Ke tla thunya mahe a Rambo ke sila masapo! Ke tla makatsa bohle!
  Seqhomane se fofa ho tsoa moo ho kena phasejeng. Aurora ea bohale o mo lahlela fatše ha a ntse a tsamaea. Ho phatloha, likotoana lia fofa. E "ngoe e ile ea otla lebota, ea fofela morao, e laoloa ka letsoho.
  Ho ile ha e-ba le ho soahlamana monyako. Ho utloahala mehoo. Ngoanana oa Komsomol o ile a sheba ka phaposing eo. Ofisiri e leka ho bokella mala a hae. Setšoantšo se tšabehang.
  - E, u ile ua ikotla. - Dashing Aurora o qetile ka maikutlo a mohau. - Ka kakaretso, ka maikutlo a ka, liqhomane ha li khahlise ka bokhabane. Leha ho le joalo, sena se molemo ho feta feisi e bonolo. Ntlo ea ho qetela e hloekisitsoe! U ntse u le joang Margarita?
  - Ho hula motšoaruoa! - Ho boletse ngoanana oa Komsomol. - Ho bonahala eka ho felile ka mona.
  Aurora o rometse lets'oao la hae la mohala ka walkie-talkie:
  - 'Mamele, Don Quixote. Re sa tsoa qeta ts'ebetso, tsohle li hlakotsoe, sehlopha se ka theoha.
  - Sekepe sa metsing se senyenyane se se se le tseleng. Empa u seke oa lebala ho sebetsana le li-helicopter tsa Jump. - Lentsoe la tšepe le utloahala joaloka sakha e lerootho e sehang litsebe tsa hau.
  - Ehlile, re se re ba emetse. - Sebata se moriri o mofubelu se qetile.
  Tse tharo "Sachkov" li hlile li kene 'me li se li ntse li atamela. Margarita le Aurora ba ile ba tšoara RPG - "supercobra", e leng analogue ea RPG e mashome a mabeli a metso e robong le metso e tšeletseng. Ho ile ha fumaneha hore ho lokiselitsoe liqhomane tse tharo tsa liqhomane. Ho bohlokoa hore sera se fokotse bohole le ho fokotsa lebelo. Pele ho tsohle, "Net" e leka ho theoha e le hore e hlahlobe li-decks le linokoane tse ileng tsa iteta sefuba ho hlasela lebotho le molemo ka ho fetisisa lefatšeng. Mofuta o ntlafalitsoeng oa Net o na le libetsa tse matla, lihlomo tse ntle le li-propeller tse tharo. Ha se tsamaiso e 'ngoe le e' ngoe e khahlanong le lifofane e tla e nka, u ka bona kamoo metsu ea mocheso e thunngoang kateng. Phoso ke efe ka RPG spinner? Ea sa itataising. Sena se bolela hore ho thata le ho feta ho tsoa ho eona. Leha ho le joalo, banana ba na le sepheo 'me ba etella pele.
  Margarita oa rapela hape. Ntle le moo, ho na le bashanyana ba lokileng ka helikoptang. E se e ntse e le letlalo le utloa ho sisinyeha ha likhahla. Ho ts'oaroa ha moea ho monate ebile hoa tšosa.
  - Oh, ke senya hape, mosebetsi oa bonono! Matšeliso a le mong ho monna oa sesole!
  Aurora ea thabileng o ile a lla:
  Har'a mesebetsi eohle ea bonono, ke mesebetsi e tsoileng matsoho ea sesole e nweleletseng mohopolong oa batho 'me e tsosa meokho haholo!
  - Ho lokile! Setšoantšo se pentiloeng ka mali se khanya ho feta se taka ka oli 'me se nyamela butle haholo! - Margarita o ile a lumela, a hloname ka lebaka la liketso tse sehlōhō. Kahoo ntho e 'ngoe le e' ngoe e nkoa, u ka thunya!
  - Ho ke ho etsoe toka ea Texas! - Joalo ka mehla, Aurora ha a so ka a lahleheloa ke metlae.
  Likhetla li ile tsa tabola limpa tsa likoloi. Li-turntable li ile tsa pshatleha likotoana tse nyane. Diabolosi oa mollo o ile a thunya matsohong a mabeli hang-hang, kahoo likoloi tse tharo li ne li koahetsoe.
  Likaroloana ha lia ka tsa otla banana ha ba feta ka sefofane.
  Kara-132 e ile ea hlaha hōjana. Lifofane tse rekiloeng Argentina li ne li fofa libakeng tse phahameng. Ba thunya ka bofofu, sefofaneng sa bona sa bohlanya.
  - Ena ke ho senyeheloa ke mpa e 'ngoe. - Margarita o ile a hlokomela. - Ho honyela kelellong.
  Setho sa Komsomol se moriri o mofubelu se lumetse:
  - Ke nahana, ho joalo! Ho tla ba thata ho li tlosa ho RPG.
  - Empa leha ho le joalo ke tla leka! - Margarita, joale a lebala ka mosa, o ne a khanya ka khalefo. - Empa ho tsoa ho sebui se seng se mabifi le sa nako e telele sa liqhomane se etselitsoeng litanka tsa karabelo tse potlakileng. - Setho se blond sa Komsomol se bontšitse sebetsa se shebahalang se khahla.
  - Mohlomong re ka leka lisebelisoa tse ntlafalitsoeng tsa "stingers"? - Aurora o khothalelitse, a pepesa meno a hae a perela.
  - Ke masoabi ho qeta linthong tse joalo tsa khale! - Margarita o ile a hlolloa.
  - Empa ho ntse ho tla ba le pontšo e ntlafalitsoeng. E re bashanyana ba rona ba e shebelle ka nako e le 'ngoe. - Bere ea "terminator" e ile ea akhela thipa ka menoana ea eona e nchocho, ntlha ea phunyeletsa ka har'a leihlo la motho e motšo e leka ho sheba ka mor'a peipi.
  "Ebe ho na le Stinger a le mong feela, 'me ke tla sebetsana le seqhomane sa liqhomane." - A araba motsoalle ea khanyang.
  - Ho lokile, ha re etseng joalo. - Aurora o ile a potlakela ntlong ea polokelo. Ralitebele oa khale ea neng a holofetse, Dmitry Baranov, kapa setopo se phelang, o ile a ba feta, joalokaha eka o ne a ipepesetsa likulo ka boomo. Mohlomong, ka thuso ea lisebelisoa tsa morao-rao tsa k'homphieutha, ba ile ba khona ho bona li-zombies, ho sa tsotellehe hole. Lithunya tsa mofuta o moholo li ile tsa otla, likulo tse ngata tsa na. Empa ho na le ba thunyang ba robeli, "me likulo tse likete-kete lia ntšoa. Ba ile ba otla zombie mme ea oa! Lesole le robehileng ka ho feletseng la hoeshetsa:
  - Ke phethile mosebetsi oa ka!
  - E utloahala! E kae Aurora e purumang, hoja e se "lihlomo" tseo nka beng ke li otlile khale. - Margarita o ile a hetla morao.
  - Ke teng! - Ngoanana oa Komsomol o ile a ntša seqhomane sa "Bumblebee" le "Stinger". - Joale leka.
  Margarita o ile a boela a kopana le sebetsa sa hae, a bona motsamao o mong le o mong oa sera, mochine o bonolo oa ho qhomisa. The projectile ea fofa! Empa Stinger e ile ea sebetsa, 'me e ile ea finyella sepheo sa eona pejana. Sebetsa sa Amerika se ile sa phatloha haholo hoo esita le seroala-nkhoana se haufi se ileng sa lahleloa hōle. Ka lebaka la boemo bona bo sa lebelloang, Margarita o ile a hloloheloa:
  - E tšabeha! Ke lekhetlo la pele sena se nketsahalla!
  - O fetotse tsela, o seke oa teneha, ngoanana oa Komsomol! - O ile a hoeshetsa ea shoang Dmitry Baranov.
  - Mohlomong! Empa maikutlo a ka a ile a hlōleha. - Margarita o ne a se a loketse ho lla.
  - Leka hape. - Aurora o khothalelitse.
  Empa Kara-132, kamoo ho bonahalang kateng, o ile a fumana tšenyo ho tloha likhechana tsa mosebetsi-'moho le eena ea theohileng, a ea ka lehlakoreng 'me a qala ho theoha. Margarita o ile a re, a ferekane a bile a tsielehile:
  - Mohlomong o se a lekane hona joale!
  Nnyo e moriri o mofubelu e nang le liketso tse ntle e ile ea rora.
  - Ho lokile, ke nako ea ho laolla li-Stingers. Tsela e hlakile.
  Hoo e ka bang ka nako e le 'ngoe le mantsoe a hae, sekepe se tsamaeang ka tlas'a metsi se ile sa hlaha. Bahlabani ba bane ba apereng lisutu tsa elektroniki ba le banyane, empa ba le matla haholo, ba ile ba tlolela ka ntle joalo ka seqhomane. Margarita o ile a ba sheba: ba ne ba apere lisutu tse hlometseng, empa ba ne ba sa shebahale ba le bohlasoa joaloka mehlala e fetileng.
  - Na re tla laela Li-Stingers? - O ile a botsa setloholoana sa Lomonosov le Stenka Razin.
  - Sebaka sa polokelo se butsoe! - Aurora ea moriri o mofubelu o arabile. - A re u fe eona!
  . KHAOLO No. 10.
  Molaoli oa masole a paratroopers, koloneli, o ile a bua ka bonolo:
  - Ha re theoleng kapele 'me re leke ho sebetsana le sebetsa sena sa mano.
  Ngoanana e mong oa Komsomol o ne a tsamaea ka holim'a mokato oa sekepe; Haufi le eona ho na le e 'ngoe e nang le seqhomane sa liqhomane. Joalo ka tloaelo bakeng sa Jeremane, ke boleng bo holimo haholo, mohlomong bo betere ho feta M-18, kapa, leha ho le joalo, bo ka tšeptjoa haholoanyane. Mofuta o mocha oa sejoale-joale oa MG-8, hape oa Sejeremane, o senyehile, empa ha o na thahasello e khethehileng ho bafuputsi.
  Li-Stingers li ne li bolokoa ka lijaneng tse oblong, li phuthetsoe ka hloko, li sirelelitsoe le ho kenngoa ka matlooa a monyang ho ts'oaroa ho sebelisoa mosamo oa hydrolyzed. Li ile tsa qhaqha 'me tsa phutha. Banana ba Komsomol ba ile ba thusa ka mafolofolo bahlankana ba bona ba hlometseng. E 'ngoe ea lintho tse fumanoeng e ne e le RPG -49 e sa lebelloang, mohlala o mocha ka ho fetisisa.
  - Hoa makatsa, ha rea ka ra li romella kantle ho naha. - Mokoronele ea okametseng tšebetso o ile a hlokomela. Eaba o retelehela ho banana bao mme a araba ka cheseho:
  "Ha u bone basali ba tšoanang le uena filiming e 'ngoe le e 'ngoe ea liketso." Litopo tse makholo le ho tšoaroa ha sekepe se seholo. Ke nahana hore haufinyane filimi e tla etsoa sehloohong sa hau. - Le sello sa sealuma. - Ba tla e bitsa Margarita le Aurora ba pata sebaka seo!
  Hantlentle haho letho mona;
  Ho ne ho boetse ho na le mefuta e ntlafalitsoeng ea OG le PG, mefuta e nang le liqhomane tse matla haholoanyane. Haholo-holo, PG e sebelisitse mefuta e mene ea asiti, le ho kenya motlakase, e leng se entseng hore ho khonehe ho hlahisa leqhubu la ho phatloha, ho phunya lihlomo tse sebetsang tsa multilayer hammoho le thebe e khahlanong le cumulative ka tsela e fokolang (Mme Margarita o balile tšōmo e joalo hokae?) . Litsenyehelo li theko e boima hanyane, empa lia sebetsa.
  - "Pershing" e se e siiloe ke nako. - Ke hlokometse morali oa Lomonosov le Korshunov bao mohopolo oa bona oa bohata o neng o tsositsoe. - Litanka tse tsoetseng pele tsa Powell li hlahile tšebeletsong; li na le litho tse peli feela tsa basebetsi, 'me li maemong a matle. E ts'oana haholo le Soviet IS-10 ea rona, ke lihlomo feela tse teteaneng. Ho ka be ho bile monate ho mo tshwara.
  - Ha se motho e mong le e mong ea ka tšoaroang sebakeng seo. Re tla tšoara ntho e 'ngoe bakeng sa Antarctica hape. - Aurora o ile a soasoa, a romela mahlaseli a letsatsi ka meno a hae. - Ha re tšabe serame.
  - Kea e tseba! - Margarita o ile a khantša meno a hae a perela le ho feta.
  Ha ho ntse ho buisanoa, ba ha Stingers ba ne ba theoloa. E ne e le ba lekgolo le metso e mehlano hantle feela. Ba bahlano ba ne ba lokela ho fihla Russia, 'me ba bang kaofela, ka mor'a ts'ebetso, ba fetisetsoa ho likhukhuni.
  Banana ba Komsomol ba ile ba botsa kolonele:
  - Majoana a hokae?
  Lesole la mabotho a khethehileng le nang le phihlelo le ile la hlalosetsa botle boo ka ho utloahalang:
  - 'Nete ke hore haeba li tlisoa Soviet Russia, li tla lahleheloa ke thepa ea tsona ka potlako' me ha li tsejoe hore na li tla tsosolosoa neng.
  - Ka sebele! - E netefalitsoe ke litho tsa basali tsa Komsomol.
  Colonel Yuri (mona Margarita o ile a hopola hore o na le fane e qabolang ea Petukhov!), o ile a etsa tlhahiso ea khetho ea Solon:
  - Kahoo ba lumelle hore ba lule le uena hajoale. Fana feela Sultan oa Turkey eseng tse supileng, empa tse tšeletseng. Leha ho le joalo, a ke ke a khona ho sebelisa li-amplifiers tsa lihlomo le li-stingers, 'me boemo ba ho u tšepa ho tsoa ho likhukhuni bo tla eketseha.
  Ehlile, Diabolosi oa mollo o lumellane le tlhahiso ena:
  - Ntle ho pelaelo. Ke tlohele lejoe lefe?
  Mokolonele o ile a sosobanya phatla ea hae e phahameng, masoebe a hlaha khanyeng ea khoeli joaloka maqhubu a leoatle, eaba a ba boreleli. Leha ho le joalo o ile a etsa qeto:
  - E monyang mahlaseli, u ka e hloka. 'Me tse tšeletseng tse setseng li tla khutlela ho rona ka mor'a hore Sultan ea Turkey e sebetsanoe le eona. - Mokolonele o ile a matha ntlha ea letsoho la hae 'metsong oa hae.
  Hona joale thahasello ea Margarita e tsohile:
  - Ho tla nka nako e kae ho etsa li-Stingers hape?
  Mokoronele o ile a bua ka kholiseho, a ntse a hohla joang bo bosehla ba lamunu sebakeng seo ka bokaholimo ba lieta tsa hae.
  - Ha ho joalo, re na le baqapi ba khethehileng ba liroboto ba tla etsa sena. - 'Me a tsoka feisi ea hae. Re tla e etsa ka hora kapa hora le halofo! Re tla u tsebisa.
  Ha Aurora a qhomela holimo, a tšeha, a ntša meno:
  - Ho lokile, ho thoe'ng ka mosebetsi oa rona?
  Molaoli oa mabotho a khethehileng a rora:
  - E-ea toropong, u bolaee motho e mong le e mong tseleng ea hau! Ka ho etsa joalo, o tla fokolisa sehlopha sa pro-American Constancy mme o hlahise lerata le eketsehileng. E, Sultan oa Turkey o tla u leboha.
  - Na see sea utloahala? - Litho tsa Komsomol ka bobeli li ne li belaella mehopolo ka ho hlaka.
  Mokoronele oa mabotho a khethehileng a tšeha habohloko:
  - Re balile ka mokhoa o utloahalang! Kahoo Rambo oa Serussia ka mese o ea tsoma.
  - Ho lokile, hajoale ke ts'epa hore re tla khelosa lira tsa hau ho uena. - Mahlo a Aurora a ile a khanya ka khanya e sa pheleng.
  - Na ha u hloke li-cartridges? - O ile a botsa mokolonele oa ntoa.
  Li-vixen ka bobeli li ile tsa lumela ka hlooho:
  - E ke ke ea utloisa bohloko, le hoja re qetile ho feta sekete pakeng tsa rona.
  Mokoronele, ka mokhoa oa moprista, o ile a bua ka lentsoe la spruce:
  - Letsoho la mofani le ke ke la hlōleha! Seke oa tšoenyeha, tekanyetso ea URSH e eketsehile haholo.
  - Empa sena se bolela hore sesole kapa ba penshene, basebeletsi ba sechaba ba ke ke ba fumana chelete e eketsehileng! - Margarita o ile a etsa sefahleho.
  Mokoronele ka boeena o ile a ikutloa a sa phutholoha 'me a phatlalatsa ka pherekano:
  - Ha feela oli e sa fele, sena ha se re tšose. Ho hotle haholo hore ebe o ile oa khutlisa lejoe ho tsoa ho Maamerika. Ke mang ea tsebang, mohlomong ba khonne ho fumana oli e theko e tlaase, hore na sena se ile sa ama chelete ea rona hampe joang. Re na le litlhōlo tse kholohali le sethala hoo li pompang mafura ka kotloloho ho tsoa fatše. - Mokoloneli o ile a bentsha dinaledi mabaleng a hae a mahetleng.
  - U ke ke ua bitsa naha e tsoetseng pele moo boholo ba chelete ea eona ea tekanyetso e leng oli le khase. - Margarita Korushnova o hlokometse ka lentsoe le thata. - Re hloka ho ntšetsa pele saense sebakeng sa sechaba, ho seng joalo ntho e 'ngoe le e' ngoe e ea sesoleng.
  - Sena ke seo lōna banana le tla se etsa. Re se re ntse re hōla li-supermen tse ncha. E ka kopanyang fiber, kapa litšepe tse metsi. - Mokolonele o ile a sotha sefahleho joalokaha eka o tšoeroe ke leino. O ile a ntša chepisi a mo hlaba ka hanong. Ponahalo e ile ea nyahama.
  - 'Me joale ka "Moleko oa Molimo" kapa lebitso le leng "O Matla ho Feta Molimo ea Matla 'Ohle"! multi-theohyperplasma e tšoana le 'Mōpi! - Margarita o ile a hlokomela.
  Molaoli o ile a panya mahlo ka pherekano:
  - Ha ke so bale buka e joalo, empa theohyperplasma ke eng?
  Banana ka bobeli ba ile ba phatloha hang-hang:
  - Matla a bokamoso! Motlakase e ne e le eng bakeng sa Jules Verne e ile ea fetoha mefuta e mecha ea taba.
  Leha ho le joalo, ha re na nako e ngata ea ho bua. - Ho boletse ngoanana oa Komsomol, a kenya li-Stingers ka sekepeng.
  - Ka sebele u lokela ho bala "Moleko oa Molimo." - Mokoronele o boletse, a thothomela ka boithatelo.
  -E bohlokoa haholo bakeng sa leano la ntoa. - Aurora o hlokometse. - Ka kakaretso, ntoa ea rona ea boraro ea lefats'e khahlanong le USA le Engelane e ile ea loanoa ka mokhoa o se nang bokhoni hoo ho hlakileng ho nkhang hamonate ke bofetoheli.
  - Ha e le hantle, ho ne ho le joalo! Baokameli ba rona ha ba maoatla hoo ba neng ba sa tsebe le metheo ea maano le maqheka. - Mokoronele o ile a hlokomela.
  - Ke hobane'ng ha ba sa ka ba koalla mang kapa mang? - Aurora e thata o ile a sisinya feisi ea hae ka matla.
  Mokoronele o ile a honotha ka pherekano:
  - Ho ne ho se na taolo ea lipolotiki, ho phaella moo, ba ne ba sa batle ho etsa mohlala, batho ba nang le tšusumetso e kholo ba ka be ba utloile bohloko.
  - Motho ea hlomphehang o beha toka ka holim'a likamano tsa lelapa le botsoalle! Ho tlameha hore ho be le molao o le mong bakeng sa lira le metsoalle, feela joalokaha monna a etsa ho mosali oa hae! Ho ba teng ha melao e fapaneng ho fetola toka hore e be letekatse! - Margarita o boletse ka lentsoe le phahameng.
  Mokoronele o ne a maketse haholo:
  - Wow, kea bona hore u Catherine oa Jeremane. Kamoo ho bonahalang kateng u batla toka!
  - Ke batla 'nete, taelo' me, ha e le hantle, tokoloho! - Margarita o ile a phatlalatsa, a hoeletsa.
  - Mokete ofe? - Mokolonele o ne a maketse.
  - Ha ho le e 'ngoe ea tse teng hona joale! - Setloholoana se senyenyane sa Mikhail Lomonosov le Stenka Razin ba ile ba senyeha. A qhaneha pere ya hae. - Sena se lokela ho fetoha mokhatlo o mocha o laoloang ke bacha ba hlalefileng. Mme pele ho tsohle, re hloka ho loants'a mokhoa oa moruo oa lihlahisoa tse tala. Ke tloaelo ho khalemela Hitler, empa indasteri ea hae, haholo-holo boenjiniere ba mechini, e ile ea tlola ho tloha qalong. O ile a khona ho ntlafatsa naha, ntle le petrodollar. Ka bomalimabe, nakong ea Stach, ho ile ha totobatsoa ho romela thepa e tala le ho kenya thepa le lijo tse tsoang linaheng tse ling. 'Me, ka bomalimabe, leano lena le ntse le tsoela pele ho fihlela kajeno. Ke ne ke tla etsa hore bo-rasaense e be batho ba ruileng ka ho fetisisa naheng. Liprofesa tsa Oligarch e ne e tla ba molao, eseng mokhelo. Ho feta moo, thuto e phahameng ha ea lokela ho ba ea mahala feela, empa hape e tlamehile, "me motsamaisi oa khoebo o tlameha ho ba le dissertation, "me a e fane ka komporo e ke keng ea fuoa tjotjo. Ka kakaretso, re tla phahamisa haholo boemo ba kelello ba bacha e le hore molao-motheo o se ke oa hlōla: reka le ho rekisa!
  - E, ba bangata, esita le ba nang le thuto e phahameng, ba batla bohobe bo bonolo; - Mokoloneli o ile a lumellana ka ho feheloa mme a eketsa ka masoabi le ho feta. - 'Me tšimo ea saense ha e nkeloe holimo.
  Libetsa li ile tsa laeloa kapele. Banana ba Komsomol ba ne ba sebetsa mme ba bua ka nako e le 'ngoe:
  - Ke nahana hore re hloka lithibelo tse thata bakeng sa moruo oa 'maraka. - Smart Aurora o kene moqoqong. - E le hore ho se be le batho ba joalo ba ruileng haholo. 'Me joale oligarch e le' ngoe ea Serussia e nang le metso ea Sejuda e na le leruo leo hang-hang e leng batho ba makholo a mabeli ba ruileng ka ho fetisisa Chaena.
  Mokoronele o ne a se a ntse a qala ho halefa, empa ka nako e tšoanang o ile a bontša boitšoaro bo sa tloaelehang:
  - Ho joalo, 'me boholo ba batho ba limilione tse likete hase ba sechaba sa Slavic. Re nahana ka eona ebe re leka ho li penya.
  - Penya ka bofokoli! E, sena se hloka ho hlakoloa hantle. - Margarita o ile a hanyetsa. - Che, "li-Stingers-firecrackers" kaofela li kentsoe, ke nako ea ho otla sera.
  Lebōpong la leoatle ba ne ba se ba ntse ba tseba ka tlhaselo eo 'me ba Yankees ba ne ba bokella mabotho. Lefu la liroala-nkhoana le ile la bontša hore sera se matla haholo, "me Maamerika hase mofuta oa sechaba se potlakelang liheleng. Ba ne ba itokisetsa ho otla ka sebele. Ho feta moo, sehlopha sa "kamehla" se ne se tlisa mabotho a sona.
  Boemong bona, ho hlokahala hore u ihlasele. Joale ho tla ba le molemo. Ke mokhoa oa ho ea pele kapa oa ho etsa ntho e potolohang. Margarita Korshunova o khothalelitse:
  - Ha re ee ka ho toba koung 'me re ba bolaee kaofela moo!
  - Ha se mohopolo o mobe, empa hang-hang u ka iphumana u le tlas'a mollo oa sabole. Ke etsa tlhahiso ea khetho e bonolo. Tsela e potlakileng, e atamelang ho tsoa morung. - Aurora o ile a etsa selikalikoe ka menoana e se nang letho, eaba o hlahisa pentagram.
  - Na ho bohlokoa ho senya nako!? - Ho ne ho e-na le lipelaelo ka lentsoe la rasaense Margarita.
  - Bosiu ba mariha bo bolelele haholo. - Aurora o ile a hanyetsa. Ntle le moo, sera ha sea lokela ho tseba hore re ba babeli feela. Hoa hlokahala ho theha leshano: hore tlhaselo e boetse e tsoa naheng, joalokaha eka ho na le matla a maholo khahlanong le bona.
  - Lekhetlong lena, ke lumellana le uena, a re seseng! - Margarita o ile a beha mosebetsi oa matsoho kapele.
  Banana ba Komsomol ba ile ba tsamaea ka lebelo le phahameng ka seketsoana se fofang. E ntse e le masole a sa bonahaleng, bakeng sa ho lebela le radar.
  Ha ba ntse ba phunyeletsa moeeng, ba ile ba feta likepe tse "maloa "me, ho feta mehaho, ba iphumana ba le metsing a lokolohileng. Ha ba le tseleng, ba ile ba kopana le lishaka tse feto-fetohang, empa ho fapana le motimetsi e moholo Anaconda, banana ba Komsomol ha baa ka ba nkha mali. Ke kahoo ba sa kang ba leka ho ba hlasela. Ho feta moo, Aurora o ile a qala boomerang disc ka menoana ea hae e sa roala letho:
  - A ba fe sepheo se secha.
  Kaha o ne a ntšitse shaka, o ile a ntša seliba sa mali 'meleng oa eona. Phoofolo e ile ea sisinyeha, 'me metsoalle ea eona hang-hang ea hlasela ka mehlahare ea eona e hohelang le menoana a maholohali. E ne e shebahala e tšosa, libata tse tšabehang li ile tsa khokhothela motsoalle oa tsona thupeng, a mo otla ka lenaka ho arabela, a otloa. Mali a botala, a mafura a hasana hohle. Libatana li ile tsa kena ntoeng, "me palo ea ba lemetseng e ile ea eketseha, le tsona li ile tsa felisoa ke tse ling.
  - Kea leboha, Margarita! Empa u ka li loantša habonolo. O ile a nka 'me a ntša kotsi, 'me ba bang kaofela ba tla itšeha. - Aurora o ile a phatloha ka lentsoe le phahameng 'me a hatakela maoto a hae a sa roala letho.
  - Ua bona, boitšoaro ba diabolosi bo na le karolo. Ha ho hlokahale ho bolela lehloeo la moahelani oa hau le takatso ea ho felisa ba fokolang. - Snow White the terminator e ile ea lla.
  - Ha rea ka ra loantša ba fokolang. - Aurora, e phatsimang ka mahlo a emeralde, o boletse ka boikhohomoso haholo. - Ho ne ho e-na le makholo a mane le mashome a robeli a bona khahlanong le rona ba babeli, 'me ho na le ntoa e ka pele le bonyane ba likete tse peli, bao makholo a mararo le mashome a mahlano a khethiloeng ke mabotho a khethehileng a ileng a feta Iraq, Afghanistan, le Somalia. 'Me bahlabani ba bang ha ba na phihlelo.
  - Mohanyetsi ea matla o matlafatsa 'mele oa hau le thato, o etsa hore u be matla - ea fokolang o senya moea oa hau mme a fokolisa' mele oa hau, a u fokolise! Kahoo tsela e thata e fana ka tlholo e bonolo haholoanyane! - Ho boletse Margarita ea bohlale.
  Ha ba se ba pota-potile boema-kepe, banana ba Komsomol ba ile ba tsoa ho ea seteisheneng. E ne e se hole le boema-kepe, u ne u ka utloa le ha likepe li lla. Li-scouts tsa bahlabani li ile tsa iphumana li le mocha. E ne e le telele mme e sosobane ka tsela e makatsang. Ha ba ntse ba le tseleng, banana ba Komsomol ba ile ba batla ba thulana le bothata. E ile ea koba moea joaloka seliba se bonaletsang. Likokoanyana li ile tsa fofela ho eena 'me tsa bentša mahe a tsona a khanyang. Leha ho le joalo, e ile ea hohela libōpuoa tse nang le mapheo.
  - Ke ntho e kang ea ho felisa lintsintsi. - Aurora o ile a lebisa tlhokomelo, a benya lirethe tsa hae tse se nang letho.
  - Mohlomong mofuta o mong oa mahlaseli o hohela likokoanyana. Ke utloa ho sisinyeha ha ultrasonic moeeng ka letlalo la ka. - Margarita o bile a thothomela ka lekoala.
  - Bothata bo bocha bakeng sa rona! Ka kakaretso, mofuta ona o makatsang oa sebaka sena o ka lebisa tlhaselong ea pelo. - Ho ne ho e-na le bohlanya ka lentsoe la Aurora ea mollo.
  - 'Na le uena re na le lipelo tse peli, kahoo re ke ke ra shoa hang-hang! - Margarita o ile a ikutloa a thabile - Ho molemo ha u se motho ka ho feletseng.
  Diabolosi oa mollo o ile a hoeletsa ka sena:
  - Lumellana! Ho seng joalo o ne a tla be a eme setofong, 'me a le moimana hoo!
  Leha ho le joalo, banana bao ba ile ba tlameha ho emisa, ba sutumetse ho tloha ho li-snags, ba fallele ka thōko ka makhetlo a 'maloa, ba tšehetsa.
  Ka mor'a phoso e 'ngoe, hang-hang ho ile ha hlaha e 'ngoe, lekhetlong lena e le ea oval ea nakoana. Sena sohle se ne se etsa hore ho be thata ho sisinyeha. Leha ho le joalo, ba ile ba feta, "me ho ile ha bonahala eka ke molatsoana ka pele.
  Ho thata ho hloa, ho na le sephethephethe se tlang, empa ha ho na li-anomalies. Melato ea maoto a sa roala lieta e ntse e le joang holim'a joang bo koahetsoeng ke serame.
  Banana ba Komsomol ba ile ba emisa pele ba tsoa. U ka bona lihlooho tse 'maloa tsa "k'habeche" li matha holimo. Limela tse feto-fetohang ha lia ka tsa bona banana ba batlang ba sa khethollehe, ba babeli ba bona ba ile ba khoptjoa holim'a lirifi (Bahlabani ba Bears ba ne ba sa tsoa beha lieta tsa bona ho pata monko), empa ho bonahala ba kholisehile ka ho se khonehe ha bona, ba oela ka morao.
  - Re hloka ho sesa ho ea pele hanyane! - Aurora o itse, a lahlela phoofolo ea liphoofolo. - Re tla koahela sekepe moo.
  - Ho e nka le uena ha ho bonolo! - Margarita Korshunova o ile a lumela.
  Ho etsa hore enjene ea jet e khutse ha se ntho e bonolo ho baqapi, empa cuttlefish le eona e sebelisa molao-motheo o tšoanang ebile ke setsomi sa maemo a pele.
  Ho fumana sebaka sa ho ipata e le hore mohlankana ea sa lebelloang a se ke a u tšoara ha ho bonolo hakaalo. Sebaka se setle ka ho fetisisa mona ke lerako la sebata se kotsi. Ka mohlala, beaver rat. Phoofolo ena e kotsi, ho thata ho e bolaea le boholo ba kolobe e hlaha. Makala ha se boea; Haholo-holo bosiu. Sena ke seo banana ba neng ba se nahana, ba pata seketsoana se fofang ka ntho e kang pokothong. Moo ho nang le lihlahla tse leketlileng holim'a metsi a tsoang holimo. Ke hona moo banana ba ileng ba siea letlotlo la bona, ba ikhakantse ka makala a moru.
  - Na u e patile hantle? - Margarita o ile a botsa, a ntse a ikoetlisa ha a ntse a tsamaea.
  - E tla robala ho fihlela hoseng, 'me ha mafube a hlaha re tla hlatsoa! - Aurora ea halefileng o ile a lokisa lejoe ka serethe.
  - Ho thoe'ng haeba rat-raccoon e itšehla thajana! - Mohlabani oa Komsomol o ile a hlonama.
  - Ha re thunya! Letlalo la eona le matla ho feta la alligator 'me ke la bohlokoa haholo. - Aurora o ile a lla ka mahlo a hae a emeralde joalo ka bongoana.
  - Ha re rekiseng! Ha re fetoleng botho ba rona mme ha ho motho ya tla re tseba! - Margarita Korushnova o ile a ntša leleme la hae ka tieo.
  Aurora o ile a lla:
  - HO LOKILE!
  Banana ba ile ba tloha hanyenyane, ha rat-raccoon ka boeona e hlaha. Ba ile ba hatsela, ba etsa qeto ea ho boloka sebata se phela hajoale. Ka tsela e itseng ba ne ba tšoana le senokoane se ileng sa bolaea lelapa empa sa ntša nonyana ka lesakeng la sona. Raccoon rat e ne e sitoa ho lemoha monko o batlang o sa tsejoe oa banana;
  Ho kurutla ha hae ha hoa tloaeleha, ho re hopotsa ho lla ha moletsi oa fiolo ea mahareng.
  Banana ba Komsomol ba ile ba leka ho tsamaea ka potlako, 'me ka nako e tšoanang ha ho motho ea ba bonang, mokhatlo ona o ne o le sephiri. Ba bile ba rola libutsi tsa bona.
  Aurora ea maoto a se nang letho o ile a botsa motsoalle oa hae, eseng ka sepheo sa ho fumana tlhahisoleseling, empa e le ho kokobetsa tsitsipano:
  - Joale, mokhoa oa ho sebetsa o ka khoneha joang?
  Margarita o ile a araba ntle le ho ngangisana:
  - Ntle le haeba re khoptjoa ke li-anomalies.
  Diabolosi ea tukang a beha monoana molomong oa hae:
  - Empa e 'ngoe ea tsena e ea khasa.
  Tloaelo ya perela e tswang tlasa lefatshe. O bile a hlephisa mobu. Joaloka mole e tonanahali, e ile ea qhoma lehlabatheng, letsopa le joang. O ile a ntša ntho e boreleli joalo ka oli. Eaba o qala ho otla.
  - Ea nyontša! - Ho boletse Aurora ea tukang. - Ho tšoana le likolobe tse peli tse sunanang.
  Moferefere o ile a ba utloa 'me, a tšoha, a leba ho banana.
  - Ha re sutheng ka thoko! - Margarita o ile a laela.
  Agile Aurora o ne a sa utloisise:
  - Ke hobane'ng ha see se ntse se hlokahala?
  Snow White Terminator e ile ea lla:
  - Ha re etse hore u lelekise linonyana tse peli ka lejoe le le leng!
  Ngoanana oa Komsomol o ile a bontša leleme la hae, a tšoara bobi ka lona eaba oa le hlafuna, a tšelisoa ke tlhahiso e joalo. Li-scouts li ile tsa hasana, 'me boemo bo makatsang bo ile ba hoama. Ya thothomela hanyane mme ya qala ho wa, kgabo e nyane ya feta hara sediba sa oli. Leha ho le joalo, hang feela ha e ile ea tuka ka potlako, ea tima ka potlako.
  - Sena ha se Pyromania! - Barefoot Aurora o ile a hlokomela, a soma 'me hang-hang a qhoma, a fetoha mokokotlo oa morao.
  - E, Pyromania anomaly e ka baka koluoa! - Margarita o ile a lumela. - Joale potlaka, 'me re senya nako.
  Hang ha banana ba Komsomol ba kena ka hare ho sehlahla sa lihlahla tse nang le lihlahla, lifate, lifate tsa morara tse lohelletsoeng, li ne li pota-potiloe ke lefifi le batlang le sa kenelle. Ke makhapetla a lifate feela a neng a benya, a fa naha ponahalo e tšosang, ea lefatše le leng. Leha ho le joalo, banana ha ba hloke li-monoculars tsa bosiu; tsena ke tsa batho ba fokolang ba sa khoneng ho etsa liqeto tse ikemetseng le ho bona lefifing. Aurora o ile a batla a khantša sefate;
  - Demet! - The fire-devil o boletse ea sa hloekang hantle. Ha ho bonahale ho na le bothata, empa leseli le kobehile.
  - Ena ke phosgene le phosphorus! - Margarita o ile a phatlalatsa le ho sotha molala oa hae o motle. Etsoe, hangata ba fetola liparamente tsa moea.
  - Kahoo sena se tlameha ho nkoa! - Aurora ea moriri o mofubelu o lumellane le litšeho tse patiloeng hampe.
  Mohlabani a tsoka letsoho la hae moeeng:
  - Ho tsamaea butle qalong, ebe re tla e tloaela.
  Banana ba Komsomol ba ile ba potlakisa butle-butle, ha ba ntse ba leka hore ba se ke ba qhetsola lekala tlas'a maoto a bona. Ho tšaba bashebelli ba bangata hakaalo, empa libōpuoa tse sa tšoaneng tse ka arabelang molumo.
  Qalong e ne e omme, empa hang ha banana ba ntse ba sisinya lihlahla, phororo ea sebele ea tšolohela holim'a bona!
  - Metsi a tlameha ho ba boima! - Aurora o khothalelitse.
  - Liphesente tse leshome ka 'nete! - Margarita o ile a lumela.
  Diabolosi ea tukang o ile a liha kokoanyana eo ka serethe sa hae sa hypertitanium 'me a hlalosa maikutlo a hae:
  - Ke ka lebaka leo phoka e leng khōlō hakana 'me e sa fetohe mouoane!
  Letsopa le kolobisitsoeng tlas'a lirifi tsa ka. 'Mala oa eona ke botala bo botala bo sa tloaelehang, joalo ka sepulchral. Ho ne ho se joalo kae kapa kae lefatšeng haese sebakeng.
  Maoto a ile a leka ho tsamaea ho eena, empa lipina li ile tsa eketseha hang-hang, e leng se ileng sa nolofalletsa ho lemoha. Ho thata feela ho falla, ho khomarela lieta tsa hao, ho u qobella ho senya boiteko. Aurora le Margarita ba bile ba koenya chokolete e tšetsoeng e le 'ngoe. Joang bo ne bo fumanoa ka linako tse ling, 'me boholo ba bona e ne e le liphoofolo tse jang liphoofolo. O ile a khasa ka har'a letsopa 'me a leka ho tšoara likokoanyana. Ho rarahana ha lifate tsa morara, lihlahla, makala, makhasi, ka linako tse ling ha li na monko, 'me ka linako tse ling li na le monko o matla.
  - Lifate tsa morara li tsoa hokae? - Margarita o ile a botsa. - Ena ke sebaka sa boemo ba leholimo bo futhumetseng.
  - Phello ea phetoho ea liphatsa tsa lefutso, ba metse ka metso. Ho phaella moo, ho futhumala sebakeng ho feta ho eona! E ka ba likhato tse leshome le metso e mehlano. Ho chesa haholo mona lehlabula ho feta Afrika e equatorial. Kapa che, hoo e ka bang mocheso o tšoanang. - Aurora e motle o ile a sosobanya phatla ea hae, ho bonahala a leka ho hopola seo a kileng a se bala.
  Margarita o ile a bua ka sebete haholo:
  - Ha se letho! Bonyane bakeng sa rona.
  Aurora ea maoto a se nang letho a reteleha moeeng, a ntse a lla 'me a bokolla:
  - Re libere tsa Komsomol mme seo se bolela tsohle!
  - Ke hopola re kile ra isoa Sahara. Ke ile ka qeta beke ke sa ja le ho noa, ke tsamaea lehlabatheng le chesang joaloka pane e besitsoeng setofong, ke sa roala lieta, ke sa phele letho! - Ke ile ka hlokomela Margarita a ntša litlhase mahlong a hae (eseng ka tsela ea tšoantšetso, empa ka ho toba!). - Ha e le hantle, ho ne ho se na lintho tse ngata tse monate.
  - Ehlile! Le 'na ke ile ka feta tabeng ena! Maoto a ka a tloaeleha kapele, empa a hlohlona hamorao. 'Me letlalo le fifala letsatsing. - E netefalitsoe, e thabile ebile e bapala joalo ka katse ea Viriya Aurora.
  - Ha ke rate ha 'mele o le mosoeu, ho bonahala eka ke effeminate haholo. - Margarita ha aa ka a iketsa eka o grimace.
  - Tsokolate tan e feshene hona joale. - Diabolosi oa mollo o ile a rora ka meno a hae a panther. - Sena se bolela hore u na le chelete ea ho ea Boroa.
  Basetsana ba ne ba batla ba felelwa ke dilo tse di raraaneng tsa sekgwa sa Chernobyl. Ho ne ho e-na le banka ea mocha o pharaletseng haufi le moo. Lihlahla tse teteaneng, metso e hlahelletseng, plantain e fetotsoeng, e nang le makhasi a eona a pharaletseng, e entse sebaka se loketseng se koetsoeng.
  Margarita o ile a hooa:
  - Hantle, mona ke Vizhnitsa ka pel'a rona.
  - E, motse oa mehleng oa Soviet! Ke hobane'ng ha Ukraine e le motlotlo, e se e batla e le naha e arohaneng ka hare ho Soviet Union. Etsoe re "nile ra loana le bona ka lilemo tse makholo! Ke ka lebaka leo USSR e ileng ea hlōla, 'me hona joale batho ba Ukraine ke barab'abo rōna. - Aurora ea moriri o mofubelu o ile a otlolla matsoho a hae ka bophara 'me a leka ho fofa.
  - Le pele ba e-ba le barab'abo rōna ba Russia. Ngoana e mong le e mong oa tseba hore Kyiv ke 'Mè oa metse ea Russia. - Margarita o itse, a bososela le ho feta. - Ba ne ba kopantsoe ke tumelo e halalelang ea Orthodox le metso ea Seslav. Molimo ka boeena o laetse USSR ho ba naha e le 'ngoe. Empa Bandera o ile a tla 'me a theha bedlam - e ile ea e-ba ntoa. Leha ho le joalo, re ile ra hlōla.
  - Taelo e hahiloe holim'a motheo moo samente e leng tumelo le lehlabathe ke thato! 'Me bakeng sa sena ba bangata ba scoundrels ba hloka ho kenngoa chankaneng! - Aurora o ile a araba, a bokolla habohloko.
  Ha ho thata ho bona toropo. Sekoti mona se tletse, ho tšela lerako ha se bothata. Matlo a mangata ke a khale, u ka bona meaho ea mekato e mehlano le meaho e phahameng ea Stalinist. Banana ba se ba ile meahong ea sejoale-joale. Joale Margarita o ile a hopola:
  - Re tlameha ho ntša bana ba leshome le metso e robeli, na?
  - Barab'abo rōna ba tla thusa! Re tla baka pherekano e kaalo ka har'a toropo hoo ba ke keng ba khona ho latela metsamao ea rona! - Barefoot Aurora o ile a sisinya sethunya sa hae sa mochini.
  Mohlabani e mosoeu oa lehloa o ile a qamaka, 'me, a khaola lesela la menoang, a theola lentsoe la hae mme a botsa:
  - Ho thoe'ng haeba a baleha?
  Diabolosi oa mollo o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Ke itšetlehile ka meharo ea hae ea mathomo. Ntle ho moo, ke tla bitsa ntho ena e monyane hona joale. Ke tla tšehetsa moea oa hae oa ntoa.
  Margarita Korshunova o ile a bokolla ka mokhoa o sa hlakang ka ho feletseng:
  - Tsela e molemo ka ho fetisisa ea ho etsa sena ke ka ho otla sefahleho hantle.
  Ka potlako Aurora o ile a matha menoana ea maoto a hae a sa roala letho 'me a letsetsa nomorong eo a sebelisa likonopo eaba o buela holimo:
  - A na u lokile!
  - E, empa ho ne ho e-na le pherekano e joalo mona! - Ho ile ha utloahala molumo o mosesaane ha o arabela.
  - Se ke oa nyahama, ho bonolo haholo ho e ntša ka bolotsana. Ntle ho moo, ha ho motho ea tla makatsoa ke ho ba sieo ha bana ka mor'a bosiu bo joalo ba sefefo. - Diabolosi ea masene, ea moriri o mofubelu o ile a theola molumo oa hae.
  - Lumellana! Ha ba sa tla hlola ba re tsotella! - The dwarf, setsebi sa ho lahla bana, o hloekile.
  - Re emele, ho sa tsotelehe se etsahalang! Mohlomong re ka eketsa tse ling tse hlano lekholong. - Aurora o boletse ka mokhoa o makatsang.
  Mantsoe a ho qetela a bile le phello ea boselamose. Senokoane sa moron se ile sa re:
  - Ke tla ema, le haeba bofelo ba lefatše bo tla!
  Cool Aurora, ka ho phahamisa le ho theola lintši tsa hae tse telele ka mokhoa o makatsang, o ile a nahana: "ka tsela e itseng sena se nkhopotsa Judase a letetse thupa ea aspen."
  "Joale, joale re tla hlola Maamerika le metsoalle ea bona," Aurora ea mahlo a matala o ile a bua ka tieo.
  - Na ua tseba hore na ha ke khone ho tšoarela Amerika? - Galina o ile a koala litebele tsa hae.
  - Eng? - Setho se sefubelu sa bere-Komsomol se ile sa makala.
  - Ho phatloha ha litoropo tsa rona le tsa Japane! Sena ke barbarism! - Ke bile ke ngola lithothokiso! - Margarita o ile a sisinya seqhomane, 'me ka khalefo hoo letšoele le leholo la likokoanyana tse feto-fetohang le ileng la oela fatše.
  Aurora o ile a tlolela holimo mme a thaba:
  - Ha re bineng! Sena sea thahasellisa.
  'Me Korshunova o tla bina, lentsoe la hae, joalo ka kamehla, le phahame ho feta lithoriso tsa Himalaya;
  Naleli ea Naha ea Ntate e fanoe ke Morena,
  Nkholoe, o khanya ho feta Letsatsi!
  U oa ka, naha ena eo u tsoang ho eona -
  Tseba ho tsoa ho uena hore pelo ea ka e otla ka masoabi!
  
  Ka ho lona re litho tsa Komsomol joalo ka ntsu,
  Re senya li-fascists mme re fiela likhechana!
  Le ka Jupiter re ile ra khona
  Hōlisa litholoana tsa paradeise e ke keng ea khoneha!
  
  Venus ke sebaka sa lerato,
  Ho Mars, maikutlo a mohlabani ke a phahameng ka ho fetisisa!
  Khaola mahlaahlela a bobe le lipelaelo.
  Etsoe, Ea Matla "Ohle o batla ho etsetsa e mong le e mong se molemohali!
  
  Ha re hloleng khatello ea cosmic,
  A re tšoare seledu ka hook e matla!
  Sera se tla silakanngoa ke matla a lefatše;
  'Me ba Junkers ba ile ba thunngoa ke seqha sa ngoana ea tloaelehileng!
  
  Ho na le boemo bo le bong feela - e nke 'me u hapele,
  Re ke ke ra tseba sephetho leha e le sefe se seng!
  'Me u se ke ua hahola phiri ea Reich,
  U tla fumana bayonet sefahlehong ho tsoa ho lesole!
  
  Empa bayonet e ke ke ea u thusa letho,
  Re tla eketsa dynamite!
  Sefofane se potlakileng joalo
  Ha setsebi sa proletarian se otla hamore!
  
  Mohato o latelang o tla feta joalo ka leholiotsoana,
  'Me qetellong ea papali e tla ba motho ea hlōlang!
  Ntle le moo, khalefo ea rona ke seretse se chesang se foqohang seretse se chesang,
  Boiphetetso khahlanong le bastard, katse e mpe!
  
  Re ile ra hatella li-pincers Berlin,
  Paris e lokolohile tlas'a folakha ea Russia!
  Re barali ba Naha ea Ntate le bara,
  Ha re keteka, re ja mahe a linotši ka thabo!
  
  Foggy Albion joale e se e le moena,
  New York e ile ea tsoa joaloka phae ka platter!
  Folakha ea rona e khubelu, e 'mala o mofubelu oa poppy,
  Tlas"a eona, batho bohle ba thabela tokoloho!
  . KHAOLO No. 12.
  Oleg Rybachenko le eena o ne a e-na le toro e neng e se bonolo, empa e le monate. Ho joalokaha eka eena le Dima ba ntse ba tsoela pele ka mesebetsi ea bona ea sesole;
  Ka bobeli ba bona ba ile ba ingolisa e le baithaopi karolong ea bana ea SS, e entsoeng ke Fuhrer ea nang le thepa. Ho bonahala eka 'neteng ena Hitler o qeteletse a hlanya. Ke 'nete, ka lehlakoreng le leng, o ne a e-na le masene a lekaneng hore a se ke a qala ntoa e se nang tšepo le USSR.
  Ka lehlakoreng le leng, ke hobane"ng ha moshanyana a sa lokela ho fumana koetliso ea sesole? Ke hobane'ng ha ba lokela ho anyesa le ho lla joaloka barchuks?
  Oleg Rybachenko le Dmitry, hammoho le bahlankana ba bang ba battalion e nyenyane, ba ile ba fofa ho ea Afrika. Sepalangoang sa Jeremane sa lienjene tse tšeletseng se ne se ka nka liparatroopers tse hlometseng tse ka bang makholo a mabeli. Empa ho ne ho e-na le lebotho lohle la bahlabani ba makholo a mararo ba mofuta o monyenyane oa Hitler Jugent. Bashemane ba makholo a mararo, ba ka bang lilemo tse leshome le metso e "meli, ba ne ba bonahala ba ntse ba matha haholo, empa bonneteng e ne e le bashanyana ba khethiloeng ka ho khetheha ba neng ba se ba fumane koetliso e nyenyane haholo ea sesole.
  The Fuhrer e ne e batla hore bacha ba bangata kamoo ho ka khonehang ba kenelle ntoeng. Afrika, mabotho a maholo a Brithani a se a hlōtsoe, le hoja ho ntse ho e-na le lihlopha tse matla tsa sesole Sudan. Ke 'nete, mabotho a bokolone ha a tšepahale ka ho feletseng,' me, ha e le hantle, lihlopha tsa Brithani li joalo. Ha se Senyesemane hantle. Ha ba hlometse hakaalo, haholo-holo ka litanka, leka ho fetisetsa lisebelisoa ho pholletsa le metropolis. Ka hona, kotsi ea tahlehelo e kholo bakeng sa bashanyana e nyenyane. Ho lebelletsoe hore e be boemong ba boikoetliso bo tloaelehileng ba maqiti, mme moloko o mocha o tla fumana boiphihlelo ba ntoa.
  Oleg Rybachenko le Dmitry ba tseba Sejeremane hantle (eo ho thoeng ke sera), hammoho le Senyesemane, Sepanishe le Sefora. Sekolo sa bona se boetse se na le maemo a phahameng le bana ba Soviet, ka khopolo, ba lokela ho ba ba bohlale ka ho fetisisa.
  Moshanyana oa Lejeremane, eo ho bonahalang e le e mong oa baeta-pele, Hans Feuer e molelele le ea nang le mesifa e matla, o ile a tšoara matsoho 'me ka botšepehi a re:
  - Re ne re sa lebella hore Marussia a ka ba matla le a bohlale hakana. Ka mohlala, re chese tsela ea rona joaloka Majeremane a boemo ba pele!
  Oleg Rybachenko o ile a bua ka boikokobetso:
  - Ke eng e makatsang ka seo? Mohlomong re tla tlameha ho loana, empa haeba u kena boithutong hape u sa tsebe Sejeremane, u tla bokella boitsebiso bo bokae?
  Hans o ile a lumela:
  - Ke 'nete! Empa ka kakaretso re ile ra rutoa hore le batho ba Marussia. Ma-Slavs ke sebaka sa phetoho pakeng tsa litšoene le motho. Ke hore, mabapi le tsoelo-pele ea kelello, Serussia se phahame hanyenyane ho feta phoofolo ea lapeng.
  Dmitry o ile a phutha litebele tsa hae ka khalefo:
  - E, nka u otla ka mantsoe a joalo.
  Hans a araba ka sebete, a kopile litebele:
  - Khetho ea sebetsa feela ke ea ka. Ka liatlana u 'mampoli oa Half-World, empa ho thoe'ng ka duel e nang le li-nunchucks?
  Dmitry o ile a makala:
  - Hona ke eng?
  Moshanyana ea phahameng oa Jeremane o ne a batla ho arabela, a bonts'a tsebo ea hae, empa Oleg Rybachenko a mo otla ho eona:
  - Ena ke sesebelisoa sa temo se sebelisetsoang ho kokota mangata Chaena. Ma-Mongol-Tatar a ile a thibela Machaena ho nka libetsa, kahoo a ile a fetola sesebelisoa sena se neng se bonahala se se kotsi hore e be sehlopha se bolaeang. Tsamaiso eohle ea ntoa ea nunchuck e ile ea hlahisoa. Eaba e amoheloa ke Majapane qetellong ea lekholo la leshome le metso e robong la lilemo. Mohlomong, e tsoa ho bona ho ea ho mabotho a SS.
  Hans o ile a hana:
  - Eseng ka tsela e joalo. The Fuhrer e Moholo lilemong tse leshome tse fetileng o ile a mema li-gurus tse 'maloa tse tsoang Chaena, a laela ho etsa sekolo sa Third Reich sa ntoa ea matsoho e tsoetseng pele ka ho fetisisa lefatšeng. Ha ua lokela ho nahana hore rona Majeremane, re le sechaba se phahameng, ha re batle ho ithuta letho ho batho ba bang. Sekolo sa rona sa sesole sa Jeremane se hloka ho nahanoa haholo ka lebaka la motho.
  Dmitry o ile a oma ka hlooho ka matla, a tiisa taba ena:
  - Le ea Soviet Union hape. Stalin o itse - theknoloji nakong ea ho tsosolosoa e etsa qeto ea ntho e 'ngoe le e' ngoe! 'Me joale morerong oa bobeli oa lilemo tse hlano o ile a hlahisa maikutlo - basebetsi ba etsa qeto ea ntho e' ngoe le e 'ngoe!
  Oleg Rybachenko o buile se fapaneng mona:
  - Ke tlameha ho bolela hore ntho e 'ngoe le e' ngoe ha e tsamaee hantle le ntlha ea motho. Ka mohlala, boemo ba koetliso ea theknoloji ea masole a USSR e salla morao. Empa ka kakaretso re holimo!
  Hans o khothalelitse:
  - Na u ka thabela ho bapala Hitler Hash?
  Bashanyana ba Soviet ba ile ba makala:
  - Hona ke eng?
  Hans o ile a sheba:
  - Ho qaptjoa ho qetela ha Great Fuhrer. Joaloka chess, e sa bapaloang ke batho ba babeli, empa ke batho ba bane, ba babeli ho ba babeli. Empa ka boto e le 'ngoe ea lisele tse makholo a mane. E na le litanka, lithunya tse itšebetsang le likepe tsa ntoa. Ho na le lipalo tse mashome a mane e 'ngoe le e 'ngoe, 'me kakaretso ke lekholo le mashome a tšeletseng. Tse ling li tsamaea joaloka chess, tse ling li tsamaea ka tsela e fapaneng ka ho feletseng. Ho feta moo tse ling tse ncha ... Ka mohlala, tanka le sekepe sa ntoa se ka thunya litanka feela, lithunya tse ikemetseng le Lihokelo, le banna ba tsamaeang ka maoto hammoho, kapa haeba ba fihla moleng o itseng 'me ba matlafatsa libetsa tsa bona. Ka kakaretso, papali e rarahane haholo, ho hang ha e tšoane le chess.
  - Mo bontše. - Oleg Rybachenko o ile a botsa.
  Hans o ile a nka boto e menoang mokotleng oa hae. E ne e na le lihokelo ebile e kopane haholo. Lipalo li entsoe ka makenete. Tse mashome a mane tse tshwanang e nngwe le e nngwe. Boto ka boeona e tsitsitse, e khutlonnetsepa. Melao e thahasellisa, haholo-holo, hoo e batlang e le lipalo tsohle li otla ka tsela e fapaneng ho feta kamoo li tsamaeang kateng, ntle le litanka. Ka bobeli ba ka otla le ho tsamaea ka ho nka.
  Joalokaha motho a ne a ka lebella, setšoantšo se matla ka ho fetisisa ke sekepe sa ntoa, se fokolang ke mohlankana ea tsamaeang ka maoto. Ho ne ho boetse ho e-na le lithunya tse itšebetsang "me, ho thahasellisang, lifofane, e le "ngoe ka nako, empa hape ho ne ho e-na le lifofane tse hlaselang, mohlabani, sefofane sa libomo le sefofane sa leoatleng. Ntle le likepe tsa ntoa, ho boetse ho na le ba senyang. Sesole sa maoto se boetse se fapane, se entsoe ka mechini, se bonolo ebile se na le bapalami ba lipere. Ke hore, ha ho bonolo ho utloisisa melao. Hang-hang Oleg Rybachenko o ile a hlokomela:
  - Che, papali ena e ke ke ea hlola chess ka botumo. Boemo ba bothata bo sa tsoa hlaha!
  Hans o ile a lumela:
  - E, ho ke ke ha e-ba bonolo ho hlahisa leano mona. 'Me u ke ke ua ngola libuka tse bohlale. Empa sena ke hantle bakeng sa Maaryans!
  Dmitry o ile a lumela:
  - E, bakeng sa Ba-Aryan! Ha re bapale!
  Oleg Rybachenko o ile a lemosa:
  - Ho tla ba le thabo e nyane!
  Hans o ile a mema moshanyana e mong, "me ha a se a entse sehlopha, a qala ho bapala le bashanyana bao. Ke khethile sootho. Oleg le Danka ka tlhaho ba khubelu!
  Papali e ne e hlile e se monate qalong, empa joale bashanyana ba ile ba kenella. Oleg Rybachenko, e le setsebi se tsoetsoeng, o ile a nka bohato boo 'me a qala ho sutumelletsa lira ka mahlakoreng. Papaling ea Fuhrer, ka kakaretso, ho ne ho se na morena, 'me ntlo-khōlō e ka sisinyeha ntle le ho lahleheloa ke ho falla.
  Empa bashanyana ba ne ba sa lumelloa ho bapala. Alamo ea lla...
  - Tlhaselo ea moea!
  Bashemane ba ile ba mathela ho portholes hang-hang. Le hoja lifensetere li ne li le tšesaane, u ne u sa bone hantle ka har"a tsona "me ho ne ho bile ho e-na le lekhalo.
  Lifofane tse lulang li ne li fofa ka mokoloko, 'me ho hlakile, li tsamaea le bahlabani ba hlometseng hantle.
  Ho ne ho e-na le Manyesemane a sa feteng leshome le metso e "meli. The Spitfires, ha ba bona hore Majeremane a mangata a ile a thunya ka lithunya tsa mochine, a leka ho ba otla a le hōle. Empa ba ile ba fumana karabo ka bobona. Lifofane tse tharo tsa Royal Air Force li ile tsa qala ho tsuba 'me tse ling tsa baleha.
  Bashemane ba ile ba letsa mololi haholo, empa ho ne ho se motho ea hlapanyang - taeo. Empa ba ile ba hatakela libutsi tsa bona mme ba etsa letoto la metlae e letsoai.
  Ha e le hantle, lipalangoang li ke ke tsa lelekisa bahlabani, phapang ea lebelo ke taelo ea boholo, kahoo bashanyana ba ne ba lokela ho khutsa le ho khutlela khoebong ea bona. Ba bang ba bile ba qala ho etsa li-push-ups, ba bang ba etsa abs.
  Leha ho le joalo, Oleg Rybachenko o ile a bululeloa hoo a ileng a qala ho bina, ka lentsoe le khonang ho leleka morena feela, empa le moemphera oa ba leshano (Hitler!);
  Re fofela ntoeng e boima, e bolaeang,
  Bo-pula-maliboho ke bana ba bokomonisi!
  Morena oa rona Svarog o na le nna ka mehla,
  Ha re pshatleng metheo ea revanchism!
  
  Re na le sebete 'me re khanna,
  Mochini o mong le o mong o ka kopana!
  Manazi a tla hlōloa ka bohale.
  O seke wa bua bosawana, Fritz!
  
  Wehrmacht e ile ea otloa habohloko haufi le Moscow,
  Re bontšitse sebete sa rona se makatsang!
  Likokoana-hloko tse thellang li ile tsa pshatleha,
  Re hlotse, re e bala ka botlalo!
  
  Fritz a ka etsa eng kamora moo?
  Ak'u inahanele - inehela kapele!
  Le ka 'metsong oa Adolf - spitz e bohale,
  Tlohela esele e bapala karolo ea motlae!
  
  Mosebetsi oa rona ke ho letsa lenaka la tlholo,
  Ho bokella mabotho a mafubelu!
  'Me ka ho hloka mohau u khaole hlooho ea mohlaseli,
  Bonyane ba ile ba tla ka pele ba tsoa sekolong!
  
  Re otla bastards joalokaha eka re tsoaletsoe Mars,
  'Me hohle ba ha Kraut ba kopa mohau!
  Re bara ba e moholo, moo linaha tsohle li lekanang -
  Etsa hore mohoanto o tsoang ho setšoantšo sa sefahleho o amoheloe!
  
  Hitler o ne a nahana ho hapa Lefatše la rona,
  'Me joale o na le leqhubu tlas'a likhahla tsa hae!
  Etsoe, Majeremane a ne a batla ho fetola motho e mong le e mong papaling,
  'Me moshanyana ea bonolo a li beha fatše!
  
  Ho etsahetse'ng ka "Tiger" - o ile a ea tšepe,
  Ho eona re tla etsa li-samovars ka tee e monate!
  Ba ha Krauts ba e fumane - ho hloloa ho hoholo manakeng,
  Re Berlin ka May e khanyang, e futhumetseng!
  
  Mme Adolf a fumana thae sebakeng sa thae,
  A tiisa molala oa mohanyetsi oa hae!
  Kotlo e boima ya dibe tsa hae;
  'Me joale ke hatakela Jeremane ka litanka!
  
  The Great Stalin ka boeena o file setho sa Komsomol,
  O fane ka taelo - naleli e kholo ea "Tlhōlo"!
  Re fane ka matla a makae ho Naha e Halalelang ea Ntate,
  A bo borraaronamogolo ba ipela jang ne mo lefatsheng le le latelang!
  Hoa makatsa, empa o ile a thoholetsoa haholo ka pina e joalo ea bofetoheli - e mong le e mong mona o hlanya ka ho felletseng, kapa eng?
  Ha Oleg Rybachenko a qeta ho bina, toro eo e ile ea sitisoa, "me ba tsosoa hape, lekhetlong lena eseng ka tsela e tloaelehileng ka ho fetisisa, empa ba ile ba nkoa "me ba tšeloa ka metsi a batang. Ka mor'a moo hape liketane tsena li ile tsa mpha makukuno a tšabehang matsohong a ka le ho feta ha kholomo ... Ha baa ka ba mpha lijo tsa hoseng! Ho potoloha! Ke 'nete, Majeremane a ile a lula a le teng, 'me batšoaruoa ba tsamaea butle-butle tseleng e pota-potileng. Sepheo sa sena ke sefe ha sea hlaka. Tsela e katiloeng ka sekontiri le majoana. Ka mor'a lihora tse 'maloa, lirethe tsa ka tse sa roaloang li ile tsa qala ho chesa le ho hlohlona ka matla. Banana ba bangata ba ile ba qala ho tsoa mali.
  Joale, le hoja mantsiboea a ne a sa le hōle, ba mo khutlisetsa morao ntle le mokete "me ba potlaka ba mo tlamolla liketane "me ba mo laela hore a robale.
  Oleg Rybachenko le banana ba bang kaofela ba ile ba mamela ka potlako. 'Me le hoja ke ne ke sa rate ho robala ho hang, ho kopa molimo oa boroko le lipono Hypnosis (eo Ea Matla 'Ohle Zeus ka boeena a ileng a qobella ho koala mahlo a hae!) Ho ile ha tla ka tšohanyetso le ka mokhoa o ke keng oa qojoa.
  Hape bashanyana ke bo-pula-maliboho tšebeletsong e hlomphehang ea sesole, le haeba e le lebotho la motho e mong;
  Battalion, e nang le bahlabani ba Jungfolk, bashanyana ba lilemo li makholo a mararo le metso e 'meli, ba ile ba tsosolosoa hang-hang 'me ba fetisetsoa ka boroa. Qalong, bashanyana ba ne ba khannoa lik'hilomithara tse 'maloa ka likoloi, empa joale batsamaisi ba ile ba fetola maikutlo a bona' me ba etsa qeto ea ho fa bashanyana peiso ea ho pholoha.
  Bashemane ba ile ba qobelloa ho hlobola, ba siuoa ba apere marikhoe a makgutshwane a sesole feela, kahoo ba batla ba le feela, ba sa rwala dieta ba rwetse mekotla mahetleng, mme ba mathela ka nqa borwa.
  Ha e le hantle, ba ile ba lumelloa ho itlotsa ka sekoahelo se secha se sebetsang hantle sa letsatsi, 'me tsela ha ea ka ea feta lehoatateng, empa ka joang bo bonolo le bo sa cheseng hakaalo, kaha bo ne bo matha haufi le Nōka ea Nile, le ho pota-pota seliba se tebileng, joang le lifate tsa mela, empa leha ho le joalo teko e ne e le thata ka ho fetisisa. Hobane re ile ra tlameha ho baleha, mocheso o hlaha oa African July, esita le ka lithunya tsa submachine, hammoho le mekotla e nang le thepa.
  Ha e le hantle, lebothong le khethehileng ho ne ho e-na le bashanyana ba neng ba emela 'mala oa sechaba sa Jeremane' me ba e-na le koetliso e ntle ea 'mele, empa leha ho le joalo.
  Bahlabani ba bacha ba ne ba hlophisitsoe, 'me molaoli oa bona, lesole le tšoanang le bona, le hoja a le molelele haholo, ea nang le mesifa ea Apollo, a laela:
  - Joale, bro! Kea tseba hore ho tla ba thata ho uena, empa mosebetsi ke mosebetsi! Re lokela ho tsamaea lik"hilomithara tse mashome a mahlano a metso e robeli ka shoalane! Ke taelo eo.
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Hmm ea! Lentsoe tatellano ena le utloahala joalo ka boloi! U ke ke ua mo hlokomoloha.
  Dimka o hlokometse:
  - Ke ikemiselitse ho becha hore re ke ke ra e phethahatsa!
  Hans Feuer o hanne:
  - Re tlamehile ho e phethahatsa, hobane re Aryan! 'Me le lona Marussia le Ma-Aryan haeba le ingolisa ho battalion e ntle ka ho fetisisa ea Jungfolk.
  Mochila o mokokotlong oa ka, hammoho le lithunya, metsi le lijo, ke lik'hilograma tse leshome le metso e robeli, hammoho le sethunya sa submachine se boima ba lik'hilograma tse tharo. Lik'hilograma tse mashome a mabeli a metso e 'meli li thata esita le ho motho e moholo haeba u tsamaea nako e telele ebe u matha, esita le tlas'a letsatsi le bataolang.
  Oleg Rybachenko o ile a itlotsa leoto la hae joang. Bashemane ba ne ba chesehela ho tlosa lieta ka lieta tsa letlalo (letlalo ka sebele ke la maiketsetso, empa le ntse le se na mofuta o mong oa kirzach), ho thata ho matha mona. Li-sneakers kapa lieta tsa tennis li ne li tla be li le betere, empa maemong a ntoa Jeremane sena ke mabothobotho, 'me ba etsa qeto ea hore ba se ke ba senya bashanyana.
  Taelo e ile ea utloahala, 'me bahlabani ba Jungfolk ba qala ho matha, ha ba ntse ba leka ho boloka sebōpeho sa sebopeho.
  Ho ile ha foka moea o mocha o tsoang nokeng ea Nile, o foka ha monate lithota tse hlobotseng, tse mesifa-sifa tsa bahlabani ba bashanyana. Ba ne ba batla ba hopotsa batho ba lilemong tsa bocha ba neng ba itokiselitse ho otla leholimo. Ba matha, ba phefumoloha butle, hoo e ka bang leoto ka maoto. Ka pele ho ne ho e-na le ba balelele ka ho fetisisa, 'me, ehlile, Dimka e molelele, le hoja bashanyana ba tšeletseng, ho kenyeletsa le molaoli, ba ne ba le molelele ho mo feta. Oleg Rybachenko, ea neng a le ka holimo hanyenyane feela, bolelele ba hae ba lilemo tse leshome le motso o mong (ho fapana le 'nete eo a ileng ae nka ka mor'a baholo-holo ba hae ba hahiloeng ka mohale!) O ile a tlameha ho potlaka, hoo e ka bang qetellong. Ke 'nete, ho ne ho e-na le molemo ho sena: ho ne ho e-na le menyetla e fokolang ea ho senya lirethe, kapa ho raha tlas'a sebaka seo ba neng ba lutse ho sona. Ke eena e monyenyane mona, empa ha e le hantle hase ea fokolang kapa, haholo-holo, ea hlokang kelello.
  Mojaro oa bonahala, empa o ntse o amoheleha, 'me bohle ba na le phihlelo ea ho matha ka mojaro. Esita le ka boima bo bongata, ha ba ne ba jere, mohlala, molekane mahetleng a bona.
  Ka tlas'a maoto a se nang letho a maoto a se nang letho, nako le nako ba phunya kapa ba phunyeletsa makala a palema a robehileng kapa li-cones, 'me ka linako tse ling ho na le limela tse meutloa tseo bashanyana ba lekang ho li pota-pota. Joang boa chesa, hangata bo omme, empa, ha e le hantle, ha bo chese joaloka lehlabathe la lehoatata. Ka kakaretso, ho ntse ho khoneha ho phela, empa Letsatsi le ntse le phahama le ho eketsa mocheso.
  Hans e molelele, a lekana le Dmitry ka bolelele, ba matha mahetla a bapile. Mohlabani oa moshemane oa Jeremane o botsa mohlabani e monyane oa Soviet:
  - Joale, u ntoeng! Ha e le hantle, ha ke e-s'o utloe monko oa sethunya, empa re na le ntho e 'ngoe le e' ngoe ka pele ho rona. A na u ikutloa u natefeloa ho hang?
  Dmitry o ile a araba ka botšepehi:
  - Ha e so etsahale! - 'Me a phaella ka ho retelehela hlooho ea hae hape. - Kea lumela, ka botšepehi che!
  Hans o ile a korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Ho joalo ke! Ho bua 'nete, ho joalo! Hantle, ke ofe ho bashemane ba lilemo tsa ka ea ka eang ntoeng ka molao. Loana, thunya, bolaea, phatloha, nka motšoaruoa. Etsoe sena ke lerato. Uena le Olezhka le lona le ne le batla ho ikutloa joaloka bahlabani ba phelang, ho baleha tloaelo!
  Dimka o ile a hana ka tieo:
  - Bophelo ba rona ha se tloaelo. Ka kakaretso, ho ba pula-maliboho, esita le moetapele le moatlelete, hoa thahasellisa haholo.
  - Joale ke hobane'ng ha u ngolisitse le rona? Na ha u tšabe ho bolaoa kapa ho holofala? - Hans o ile a soasoa ka ho phoqa.
  Dimka, ea bitsoang Ilya Muromets, o ikhohomositse:
  "Ke ka lebaka leo ke ingoliselitseng, ho bontša hore Marussia a ke ke a loana ho feta Majeremane." Ho seng joalo lefats'e lohle le ngola le ho bua ka tlholo ea hau ...
  Hans o ile a tšeha:
  - Ho joalo, ho joalo! Mabapi le tlholo tsa rona, khanya Hohle Bokahohle. - Moshanyana e molelele oa mohlabani o ile a ntša sefuba sa hae se sephara ka boikhohomoso. - Mme lona Marussia ha le khone ho leleka lebotho le lenyane la Mafinnishe. Ha ho letho leo u ka ithorisang ka lona!
  Dmitry, a khopehile, a sa khone ho ithiba hore a se ke a sebelisa litebele, o ile a hanyetsa:
  - Re boetse re na le Khalkhin Gol!
  Hans o ile a korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Ntoa e nyane, kae-kae Asia. 'Me bashanyana ba rona ba se ba nkile Europe,' me hoo e batlang e le Afrika eohle le Asia. 'Me re tla hapa Russia, ke sengoathoana sa kuku bakeng sa rona!
  Dmitry o ile a benya mahlo a hae ka bohale:
  - Se ke oa e tšoara, matsoho a hau a makhutšoane!
  Hans o ile a tšeha:
  - Re u qobelletse joang ho saena Tumellano ea Khotso ea Brest? U re file masimo, ho ea fihla Dnieper, e nang le lithapo tse ngata tse menahaneng ka makhetlo a mararo. Ho ka thoe'ng ka Serussia e le lesole tabeng ee?
  Dimka o ile a iketsa sehlopha, a rera ho otla Hans nkong, mme ka ho tseba matla a hae e le 'mampoli oa "half world", mohlomong a ka be a ile a kokota moshemane ea sa hloekang oa Jeremane, empa ... ke ne ke sa batle ho senya. popeho le ho qala ntoa. 'Me ha ho molemo ho sebelisa litebele nakong ea lipuisano. Ntle le tabeng ena, ho ka etsahala hore o tla tšoaroa, 'me a ke ke a ba le nako ea ho bontša hore Marussia a loana ha ho hobe ho feta Majeremane. Ka hona, Dmitry o ile a hana ka bonolo:
  - Rona Marussia re ile ra u otla tlas'a Frederick II, esita le ho nka Berlin. 'Me ha Napoleon e Moholo a u laela, halofo ea lebotho la hae e ne e le Majeremane,' me Ntoeng ea Pele ea Lefatše ho ne ho e-na le katleho ea Brusilov. Mme ha o a ka wa nka Paris hobane mabotho a rona a batlile a hapa Konigsberg.
  Hans o ile a fumana khang e matla haholoanyane:
  - Empa ho ntse ho le joalo, lintoeng tsa ho qetela le rona u hlotsoe! Mme motho le setjhaba ba ahlolwa pele ho tsohle ka diketso tsa bona tsa ho qetela!
  Dmitry o ile a hana ka ho utloahalang:
  - Tlas'a morena, re ne re e-na le indasteri e khutlelang morao, haholo-holo lefapheng la sesole-tekheniki. 'Me joale, re thehile indasteri e tebileng. Ka mohlala, u bone tanka ea KV-2. E na le mochini oa howitzer oa 152-mm. Na lōna Majeremane le na le ntho e joalo?
  Hans o ile a tšeha:
  - Mafora, ka litanka tsa S-2, a ne a boetse a e-na le li-howitzers tsa tekanyo e kholoanyane ea limilimithara tse 155, empa ha ea ka ea re thibela ho hlōla matamo a ho palama, ho ba le lisebelisoa tse fokolang ho feta hona joale. Matla a ka sehloohong a Wehrmacht ke bophahamo ba ntlha ea motho!
  Dmitry o ile a soabisa sefahleho sa hae ka ho soahlamana:
  - Ke hobane'ng ha u nahana hore u na le monyetla o moholo ho rona molemong oa batho haeba u bile 'mampoli oa "half world"? Le ho hlola bahlankana ba hao ba molemo ka ho fetisisa?
  Hans o boletse ka ho utloahalang:
  - Mekhelo ka linako tse ling e tiisa melaoana feela. Kapa ho e-na le hoo, hoo e ka bang kamehla! Joale, haeba re sa nke liketsahalo tsa motho ka mong, empa boemo ba koetliso ea sesole ka kakaretso, joale mona ...
  Dmitry o ile a halefa:
  - Ha u tsebe hore na re na le boikoetliso bofe ba ntoa le hore na boikoetliso bo etsoa joang sesoleng sa Soviet. Kahoo, ha ho hlokahale hore u hakanye!
  Hans o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Spain ho ne ho e-na le tlhōlisano pakeng tsa sekolo sa sesole sa Soviet Union, thuto le Sejeremane. Re ile ra leka lisebelisoa le libetsa tsa rona. Sephetho ke tlhōlo ea sekolo sa rona sa sesole le bonono ba maano, le ho kopanya puso ea Franco. Kahoo re se re loana le bashanyana ba hau mme ra hlola!
  Dmitry-Muromets o ile a bua ka masoabi:
  - U ne u e-na le mabotho a mangata ho re feta! U qeta ho nka bongata!
  - Ke ne nke ke ka bua joalo. - Hans o ile a theola hlooho 'me a khutsa, matšoao a pele a mokhathala a qala ho hlaha' me ho thata ho bua.
  Ntho e mpe ka ho fetisisa ke mocheso. Letsatsi le ne le atamela ka mokhoa o ke keng oa thijoa. Ha ho le ea mong oa bashanyana ea neng a e-na le tloaelo ea eona. Jeremane le Russia ke linaha tse ka leboea, 'me lehlabula ha li fumanehe hangata ka holimo ho likhato tse mashome a mararo. 'Me mona ke Afrika ka Phupu, 'me moea o fokang oa Nile o emisitse.
  Maoto a bashanyana a neng a sa roala letho a ile a qala ho phunya joang bo bo omileng haholoanyane, 'me hang-hang bo ile ba fela,' me k'hilomithara eohle e ne e koahetsoe ke lehlohlojane le chesang. Ho ne ho le bohloko haholo, "me bashanyana ba bang ba sa ithibeng ba ile ba lla. Mofufutso o ile oa rotha ho bona 'me oa letsa lehlohlojane le chesang.
  Oleg Rybachenko le Dmitry, le boholo ba bashanyana ba bang, ba hōlisitsoeng moeeng oa Spartan, ba ile ba leka ho bososela le ho se bontše tlhokofatso ea bona. Ba ne ba nahanne ka ntho e nngwe. Kahoo Oleg Rybachenko o ne a nahana hore maoto a hae a sa roala letho a ne a nyetsoe ke malakabe holim"a raka, "me ba ne ba batla ho mo hloibila lekunutu la bohlokoa la "muso. "Me o lokela ho mamella "me a se ke a bontša hore o utloile bohloko kapa o tšohile. Ho phaella moo, bashanyana ba hōletse maemong a thata 'me lirethe tsa bona li ne li sa phutholoha haholo, seroki le lehlohlojane le letšo, le hoja le ne le chesa, empa eseng hoo letlalo le thata le ileng la ntšoa.
  Ka potlako ho ile ha latela mocheso. Hoo e ka bang ka nako e le "ngoe, bashanyana ba "maloa ba neng ba halefile ho feta tekano ba ile ba akheha "me ba tlameha ho nkeloa holim"a lilache tse phuthang.
  Oleg Rybachenko o ile a ipolella hore Majeremane, ka kakaretso, a na le lisebelisoa tse ntle. Na hoa khoneha hore Lebothong le Lefubelu u tla fumana sesebelisoa sa ho jara maqeba a entsoeng ka duralumin, a ka patoang habonolo ka mokotleng.
  Empa ho matha ka mojaro o eketsehileng matsohong a hao ho thata le ho feta, 'me lirethe tsa hao tse se nang letho li chesa haholo ha khatello e ntse e eketseha. Kahoo, ka tsela e itseng, ba liheleng tse tlamang ka boithatelo. Oleg Rybachenko o bile a nahana: metsoalle ea hae e ne e tla itšoara joang tekong e joalo, kaofela ba ne ba tla pholoha.
  Methalo e sabaletseng ea lehlohlojane e chesang, e ntšo e kopantsoe le joang bo hlabang, bo omisitsoeng. Ho phaella moo, butle-butle molaoli o ile a etella bashanyana bana ho tloha Nōkeng ea Nile, ho bonahala e le ho qoba ho kena libakeng tse nang le baahi ba Egepeta.
  Hape, bashanyana ba bang ba ile ba qala ho oa "me bashanyana, ba khathetse kapa ba hloletsoe ke molamu oa letsatsi, ba ikoahela lihlooho ka lesela le kolobisitsoeng ka metsi "me ba behoa holim"a masela. Ba bang ba ba kileng ba teraeka hanyenyane ba ile ba kena moleng "me ba tsoela pele ho matha.
  Empa matla a bashanyana a ne a fokotseha, mme hoo e ka bang halofo e ne e sa sebetse.
  Qetellong molaoli, eo le eena a khathetseng haholo, a re:
  - Ke laela bohle hore ba phomole! Re fihlile pheletsong! Ikoahele ka li-sunshades, noa metsi ka asene le chokolete. Ka mor'a moo u tla etsa boikoetliso ba ho phefumoloha ha u ntse u robetse!
  Bashanyana ba bahlabani ba ile ba hooa ka pina e fokolang:
  - Re ikemiselitse ho phethahatsa taelo efe kapa efe!
  Ho sa tsotellehe tšireletso ea letsatsi, letlalo la lesea le ne le le khubelu ebile le le tala. Ho ne ho sa phutholoha ho robala holim'a joang bo omeletseng, kahoo bashanyana ba ile ba beha cellophane ka tlas'a bona.
  Dmitry le Oleg Rybachenko ba ile ba lula haufi le e mong tenteng e le 'ngoe. Bashemane ba ne ba bonahala ba omeletse hanyane mme letlalo la bona le fifetse. Maoto a ka a se nang letho a ne a chesa ebile a hlohlona hampe, ke ile ka tlameha ho phahamisetsa maoto a ka holimo e le hore mali a tsoe "me bonyane ho be bonolo haholoanyane.
  Dmitry o hlokometse:
  - Re ne re tseba hore ntoa ha se mahe a linotši, empa eseng ka tekanyo e tšoanang!
  Oleg Rybachenko o tšepisitse ka masoabi:
  - Tsena ke lipalesa feela. Ha u bona mali 'me u sheba setopo sa hau sa pele, u tla utloisisa hore sena sohle se mathang holim'a metsi a chesang ha se letho!
  Dmitry o ile a monya ka mpeng ea hae mme a re:
  - Libukeng, ha e le hantle, ba ngola ka hore na ho ikutloa joang ha u bolaea motho ka lekhetlo la pele. Esita le haeba e le motho e mobe le sera sa hao, o itokiselitse ho tšolla mala a hae. Leha ho le joalo sena ...
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Bukeng ea Boussenard "Captain Daredevil", ho ne ho boetse ho e-na le lebotho lohle la li-suckers tse neng li loantša Mabrithani. E re hopotsa ho hong. Empa moo bothata ba saekholoji, ba re, ho joang ho bolaea motho, ho ama hakhutšoanyane feela, ha kulo e ne e rala moletsi e monyane oa meropa ka phoso. 'Me ka kakaretso, maikutlo mabapi le lefu ha a na thuso. Ho bonahala eka ha se ntoa, empa ke matsatsi a phomolo!
  Dmitry o ile a hana ka ho utloahalang:
  - Ena ke buka ea bana le bacha; ba fumanang ho tena ho bala ka liphihlelo tsa kelello. 'Me qetello e se e ntse e le mpe, hoo e ka bang lebotho lohle la li-suckers le shoele,' me tsoelo-pele ha ea ka ea ngoloa!
  Oleg Rybachenko, ka polelo e tebileng ea mesarelo ea 'nete, o itse:
  - Empa ona ke mofuta oa buka eo u ikoahlaelang hore na e ile ea fela kapele hakae. Empa hangata ho etsahala ka tsela e fapaneng, hore u utloe bohloko, u leka ho hlola sena kapa mosebetsi oo!
  - Haeba u na le pale ea Leo Tolstoy "Ntoa le Khotso," ha ho pelaelo hore Olezhek o nepile! - Dmitry o ile a lumela.
  Molekane e monyenyane o ile a hanyetsa:
  - Buka ea "Ntoa le Khotso" e na le boqhetseke, mela e mengata ea merero le libapali tse qaqileng. Tjhe, ha se lehlanya. Ho hang ha se ntho e tenang! Le hoja, ha e le hantle, lintho tse thahasellisang ka ho fetisisa li tla qalong.
  Dmitry o ile a lumela:
  - E, ho joalo ... Bangoli ba bangata ba etsa sebe ka morero o monyebe, ha pele ketso e thahasellisang ka ho fetisisa e qala, u khona ho lahla buka e bonahalang eka e bora.
  Ha a se a lumelletse bashanyana hore ba eme tlhōrōng ea letsatsi, molaoli ea thabileng Wolf Stich, moshanyana ea nang le mesifa e ka bang lilemo tse leshome le metso e mene ka ponahalo. Sefahleho se setle, empa se thata, sa bana le batho ba baholo ka nako e le 'ngoe. Wolf ka boeena o ntse a tsoa Jungfolk, empa molao-motheo oa hae oa taelo ke: bacha ba lokela ho tataisoa ke bacha. 'Me taba ea hore Shtikh ha e na phihlelo ebile e nkoa e le ngoana ha e tšoenyehe. Ntho e ka sehloohong ke hore ke Aryan 'me o laela Aryan, e leng se bolelang hore o khona ho etsa ntho e ke keng ea etsahala ho batho ba tloaelehileng. Mme ke eng? Ba ntse ba e etsa!
  Ho matha hape, ho lebala ka bohloko, mokhathala, bashanyana ba hlajoang ke lihlong (ho joalo ke khōliso!), ho hopola 'mè, ntate, kapa ho nahana ka ntho e bonolo. Ke nakong eo ho khona ho mamella mahlomola, le teko ka boeona, e leng tlhohonolofatso e khōlō.
  Bahlabani ba bacha ba matha ba sa nahane ka ho se mamele, "me haeba ba batla ntho leha e le efe, ke ntoa!
  Mocheso o ntse o le matla haholo, 'me bashanyana ba boela ba matha holim'a lehlohlojane le chesang haholo. Ebile ha a bone le qetello. Bohloko bo fetoha bo sa mamelleheng 'me ba bangata ba bahlabani ba bacha ha ba sa khona ho thibela ho bobola ha bona.
  Eaba Oleg Rybachenko o qala ho bina pina eo a e qapileng ka fofa, leeto la sebele;
  Khanya ea Soviet Motherland e kholo -
  Re loketse, kea kholoa, re tla ba ba khanya ena!
  A re hloleng sera se sehlōhō ntoeng;
  Molemong oa Serussia, Matla a khanyang ka ho fetisisa!
  
  Ho na le eng naheng ea Motherland e binang,
  Ka pelong ea pula-maliboho ea tšepahalang, ea sa roala lieta!
  Re matha joalo ka nonyana ha e fofa;
  Tumelo ea rōna e bile e halalelang hakaakang!
  
  Ka ho iketsa, nkholoe, moena e moholo,
  'Me liqhomane ha se mojaro o eketsehileng ho hang!
  Haeba u le sebete, joale phello ke
  Ho tla ba joalo, ho sa tsotellehe taba ea hore u moshanyana!
  
  Moqapi o motle ebile o mosa ...
  Empa Molimo o re khantša ka pososelo!
  Ho na le li-aces tse ngata tse mpe lefatšeng, oho,
  Hore ba batla ho senya sebaka leholimong!
  
  Phokojoe ea fascist e fihla ho rona,
  O batla ho hahola pelo ea ngoana!
  'Me likolobe tsa hae li na le monko o monate,
  A ke a otloe ka lerata le leholo sefahlehong!
  
  Litanka tsa nkoe ke "butsi"
  E makatsang - e makatsang haholo!
  'Me u se ke ua ba balehela, knight,
  Hantle, lokisetsa liqhomane tse ling!
  
  Re tla theha lefatše le kang lena, nkholoe,
  Moo ba limilione ba tla thaba!
  Sebata se tla wela lemeneng;
  Re tla theola li-legion tse mpe!
  
  Ho na le eng naheng ea Motherland e binang,
  'Me o timetsa bohle ba fascists ka mokhoa o tummeng haholo ...
  Hatisa sethunya sa ray sa knight ka matla...
  E le hore polanete e be le khotso le khutso!
  
  
  
  
  Banner e khubelu e tla khanya,
  E na le lebitso la Mohalaleli Jesu!
  Feta tlhahlobo ea Bopula-maliboho ka A -
  E le hore Russia ea hau e ka tuma!
  
  Empa tlhahlobo ha e lebotong -
  O tla tlameha ho neheloa liforong!
  Moriri o moputsoa o potlakela ho whisky ea moshanyana,
  Motsoalle o shoele - masoabi a se a le lebitleng!
  
  Ke ntoa e litšila hakaakang,
  Ha a tšoanelehe le ho bitsoa sebata!
  Mme bongata ha bo tsebe ho ithiba,
  Bonyane Adolf ka linako tse ling o monate ho feta motlae!
  
  Ua tseba, ha rea lokela ho khutlela morao,
  Ho bo-pula-maliboho, tšabo ke ntho e sa tloaelehang!
  Rona banna re metsoalle e tšepahalang,
  'Me ka boits'oaro ke lumela hore ha se batho ba holofetseng!
  
  Ha re phethele leeto le khanyang Berlin,
  Nkholoe, kamehla re ne re tseba ho loana!
  'Me ka tšohanyetso re ile ra tšoaroa ke moea o sithabetsang,
  Ho jara RPK ka mokotleng nakong ea ho matha!
  Oleg Rybachenko o ile a qeta pina e bapalang le e sebete, 'me bashanyana ba Jeremane ba lumellana le sena ka mololi le litšeho. Joalokaha eka ba ne ba sa hlokomele le hore Fuhrer ea bona eo ba neng ba mo rorisa e ne e tšetsoe ke letsoapo ho tloha hloohong ho ea monoaneng!
  Ho matha ho ile ha e-ba monate le ho feta, matla a eketsehileng a eketsoa ... 'Me kapele lehlohlojane le ile la fela' me joang bo bonolo bo qala ho hlaha, bo ileng ba fetoha thabo ho maoto a cheleng a bashanyana ba sebete.
  Dmitry o ile a bua a bososela:
  - Ba re pina e re thusa ho phela, empa ha ho letho le ileng la boleloa ka taba ea hore e boetse e fokotsa mojaro o boima ka mor'a rona!
  Oleg Rybachenko o ile a hanyetsa:
  - Esita le nakong ea tsoelopele ea Baegepeta ea Boholo-holo, ho ne ho tsejoa ka phello e fanang ka bophelo ea 'mino' meleng oa motho, le lipina hape. Ka mohlala, makhoba a manyenyane a neng a e-s"o khone ho sebetsa ka katleho masimong le likoring a ne a qobelloa ho bina ho thabisa makhoba a seng a hōlile. Etsoe, saense e kang Valliology e tsoa Egepeta.
  Molaoli Wolf a hoeletsa:
  - Fetola ho ea ka bophahamo! 'Me u se ke ua qoqa!
  Bashemane ba bahlabani ba ile ba fetola mela hang-hang eaba ba matha ba khutsitse.
  Letsatsi le se le liketse (Afrika Leboea ka Phupu ho fifala pejana ho feta sebakeng se bohareng). Ho ema ho ne ho se ho le haufi, ha ka tšohanyetso pontšo e fihla.
  - E mong le e mong a robale 'me a ikhakanye!
  Joalokaha ho ile ha etsahala, e ne e se ntle ho lebaka. Ho ile ha utloahala lerata le hōle ka pele. 'Me bashanyana ba ne ba sebetsa ka mafolofolo ka likharafu tsa sapper, ba ipholla joang. Ho ne ho se ho le lefifi...
  Hans o ile a ngola:
  - Mohlomong, tsena ke tsa rona! Mohala o ka pele o ntse o le hole haholo, hobane Wehrmacht e tsoetse pele haholo.
  Dmitry o ile a bua a bososela:
  - Empa ha ho utloe bohloko ho ithuta bonono ba ho ipata! Sena se tla thusa ntoeng ea 'nete!
  Hans o ile a lumela:
  - Le ka mohla, empa ke na le bonnete ba hore ke ba rona!
  Wolf o ile a lla:
  - Lentsoe le leng hape 'me ke tla u thunya hang-hang! Bohle ba laletse! 'Me u phehe likharenate.
  Ha ho se ho hlakile, Hans o ne a hlile a fositse. Ho ile ha hlaha litanka tsa Brithani. Leha ho le joalo, bashanyana ba ile ba lula ba khutsitse ba laletse: mohlomong e ne e le tsa bona ka thepa e hapuoeng.
  Le hoja litanka li lebile leboea. Ho na le tse 'nè feela tsa tsona, tse tharo tse bobebe le Matilda e le 'ngoe e thata ho kena. Tanka ea ho qetela ke bothata bo boholo, kaha liqhomane li ka senya litsela tsa eona feela. Matšoafo a ka otloa ka ho lahlela ka mokhoa o nepahetseng marulelong kapa ka morao. Haeba lipina tsa Matilda li robehile, li ka baka tahlehelo ho bahlankana ba nang le lithunya tse peli tsa mochine le cannon.
  Wolf o ne a sa batle hore metsoalle ea hae e shoe ka letsatsi la bobeli, kapa ho fapana le hoo ka letsatsi la boraro ka mor'a ho fihla Afrika. Ke 'nete hore lithunya tsa mochine li ka 'na tsa koaloa ke ho otla ka nepo. Empa potso ke hore na litanka tsee ke tsa mang? Ho thoe'ng haeba li-trophies li ne li se li hapiloe ke Majeremane?
  Wolf o ile a laela:
  - Setho sa poraefete sa Jungfolk Oleg. U se na libetsa kapa mokotla, tsoela ka ntle ho litanka 'me u fumane hore na ke bo-mang!
  Oleg o ile a hoeshetsa:
  - Mamela molaoli!
  Halofo a hlobotse ka borikhoe bo botšo, moshemane o ne a le lefifi ho tloha ho tranelate e sireletsang, 'me ho pata moriri oa hae o moputsoa o ne a apere mofuta oa tuku e entsoeng ka likoranta. Jwale o ne a shebahala jwalo ka moshanyana ya tlwaelehileng, ya futsanehileng wa Moarabia. Ho ke ke ha etsahala hore a ka nkoa e le sera.
  Litanka li ne li tsamaea butle, li sebelisa gear eo lienjene li neng li etsa lerata le fokolang, e leng se ileng sa tsosa lipelaelo. Oleg o ile a tlolela ho bona, a tsoka matsoho a hae ka matla mme a hoeletsa ka Senyesemane se robehileng.
  - Ho na le merafo mona! Ho na le merafo mona!
  Litanka li ile tsa emisa, hlooho ea helmete e tsoa ho Matilda 'me lentsoe le halefileng la araba ka Senyesemane:
  - U batla eng, arap e nyane?
  Moshanyana oa mohlabani a bokolla:
  - Majeremane a beha merafo tseleng! Hlokomelang mabotho a borena!
  Hlooho ea bobeli e tsoang lehetleng ea hlaha, a mo utloa a araba:
  - Tlohela Majeremane ana a khopo a shoe! Morena oa ka o na le rona! Joale re tla ba pota-pota!
  - Tloo u lule mona! - E laetsoe, ho ahloloa ka li-epaulettes, ke mokolonele oa Sesole sa Royal British Tank!
  Moshanyana o ile a hloa tora, a utloa ho phola ha monate ha lihlomo ka maoto a hae a sa roala letho a koahetsoeng ke marako a manyenyane. Joale, a inamela fatše, a qala ho bontša Mabrithani tsela.
  E ne e le tse hlano, 'me e ne e batla e patisane ka har'a turret e sephara ea tanka ea Matilda. Eaba Oleg Rybachenko o etsa qeto ea ho ba mohale. Matsoho a hae a masene, a koetlisitsoeng, a kang a pokotho ea setsebi, a ile a kenya letsoho lebanteng la hae "me a ntša lithunya. Menoana ea matsoho e ile ea tlosa li-fuse hang-hang.
  Ha e le hantle, e ne e le mpe, empa moleko oa ho etsa "feat" o ne o le matla hoo Olezhek a ileng a thunya ka makhetlo a 'maloa ka sethunya se seng le se seng, a shebile lehetleng le letšehali.
  Ho thata ho fosa ho tloha bohōle bo joalo, "me ke lehlanya feela kapa lekoala la ho qetela le ka aparang seaparo se thibelang likulo ha le ntse le lutse ka tankeng. Mokoronele o ile a makala 'me a utloa moqomo oa sethunya ka mor'a molaleng oa hae. Moshanyana o ile a hoeshetsa ka puo e hloekileng ea London:
  - Haeba u batla ho phela, laela litanka tse ling tse tharo hore li inehele! Ho seng joalo, battalion ea rona e tla ba timetsa hammoho le basebetsi ba bona!
  Mokoloneli o ile a makala:
  - U mang?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka ho hlaka:
  - Monyetla oa hau oa ho qetela oa ho pholoha! Litanka tse tharo tse bobebe li tla akheloa ka liqhomane, 'me u tla hlokofatsoa ka mollo. Batho ba tla shoa! Ke bala ho ea ho tse tharo, kapa u fana ka taelo ea hore ba inehele ba theohe ka koloing, kapa ke tla u thunya ka leoto ebe ke pheta kopo ho tloha qalong! E 'ngoe, tse peli ...
  Colonel o ile a lla:
  - Lumellana! Feela u se ke ua re bolaea!
  Oleg Rybachenko o itse:
  - Rona Majeremane ha re bolaee batšoaruoa! Mme kamora hore Borithane e inehele, o ka sebetsa hape ho Royal Forces e ncha, Brithani e nchafalitsoeng.
  Mokoronele o ile a fana ka taelo ka lentsoe le thothomelang. Likepe tsa ntoa li ile tsa mamela li ile tsa tsoa ka har'a litanka, tsa beha libetsa tsa tsona fatše. Bashemane ba bangata ba Majeremane ba bangata ba ile ba lahla joang ba bona ba ho ipata mme ba mathela ho bona, ba itokisetsa ho amohela sehlopha sa pele sa batšoaruoa bophelong ba bona.
  . KHAOLO No. 13.
  Ba Tšeletseng ba boela ba loantša Machaena. Hape, hyperwitch e ile ea ba isa lekholong la leshome le metso e supileng la lilemo. Sera se ne se se se khonne ho bokella lebotho le leholo. Mabotho a "Muso oa Leholimo a ile a lika-liketsa motse oa Russia.
  'Me kahoo moshanyana, ngoanana le banana ba bane ba timetsa lebotho le mosehla ka lisabole tsa bona.
  Oleg Rybachenko o ile a matha leloala, a khaola Machaena a 'maloa mme a bina:
  - Bakeng sa ntoa ea mali ...
  'Me moshanyana o ile a akhela linale tse' maloa tse chefo ka leoto la hae le sa roala letho.
  Margarita, a hlasela ka potlako ka lisabole le ho matha leloala, o ile a tiisa:
  - E halalelang ebile e nepahetse!
  'Me o ile a boela a lahlela linale ka menoana ea hae e sa roala letho. Ho otla banyalani ba bang ba Machaena.
  Natasha, ea senyang lira ka lisabole, o ile a phaella:
  - Hlakubele, Hlakubele, pele ...
  'Me o tla boela a ntše linale ka maoto a hae a sa roala letho.
  Ka ho sebetsa ka matsoho le maoto, banana bana ba ile ba pshatla Machaena ka mokhoa o tummeng haholo.
  Zoya o ile a boela a akhela linale ka menoana e se nang letho 'me a lla:
  - Batho ba sebetsang!
  Aurora, a qala boomerang ka leoto le sa roala letho le ho khaola bahlabani ba mosehla, o tiisitse habonolo:
  - Hlakubele, Hlakubele, pele ...
  Svetlana, a pshatla Machaena mme a lokolla linaleli tsa tšepe ka menoana e se nang letho, a otla sera, a hoeletsa:
  - Batho ba sebetsang!
  Banana ba ne ba itshwere jwaloka ntsu ya sebele ya ntwa. 'Me ka lebaka la ho otla ha bona ha lisabole le lintho tse senyang, lira li ile tsa oa 'me tsa oa.
  Oleg o ile a etsa mokhoa oa "Butterfly" ka lisabole tsa hae 'me a bina:
  - Lifahleho tsa lefu!
  'Me ka leoto la hae le sa roala letho moshanyana a boela a akhela 'molai.
  Margarita o ile a tšoara mokete oa kamohelo femeng. O ile a hatella bahanyetsi ba hae mme a hoeletsa ka matla:
  - Ena ke tsela ea rona le ntoa!
  'Me ho ile ha tsoa li-discs tse ngata ho tloha menoaneng ea hae e se nang letho.
  Oleg Rybachenko ke moshanyana ea qetellang, o boetse o lahlela seo a se bolaeang 'me o qala ho bina:
  - May Day ke letsatsi la phomolo la basebetsi!
  'Me ho tloha maotong a se nang letho a li-discs tsa babolai ba bacha hape li fofa, li khaola bahlabani ba' muso oa leholimo.
  Natasha o lahlela ntho e bolaeang hape 'me oa honotha:
  - Ena ke thepa ea ka!
  'Me serethe sa hae se sa roala letho se otla molaoli oa Machaena selelung mme a robeha mohlahare.
  Zoya o etsa moferefere oa serurubele ka lisabole tsa hae le ho lla:
  - Ke hlanya panther!
  'Me ho tloha menoaneng ea hae e sa roala letho disk e bohale ea 'molai. Mme ka hona a nka bohle mme a ba kgaola.
  Ka mor'a moo lisabole li sebetsa hape, 'me bohle ba khaoloa likoto. Enoa ke ngoanana ea joalo oa terminator.
  Aurora o ile a otla Machaena, a pshatla 'mele ea bona' me a lla:
  - Ba re khetha ...
  Mme mpho ya lefu e fofa seretheng sa hae se hlobotseng.
  Svetlana, a khaola bahlabani ba 'muso o mosehla, o tiisa, a ntša meno a hae a perela:
  - Re khetha!
  Mme ho tloha maotong a hae a hlobotseng hape ho baleha timetso.
  Oleg Rybachenko, a hatella bahanyetsi ba hae, oa phaella:
  - E etsahala hangata hakae ...
  Menoana e se nang letho ea moshanyana e ile ea hlahisa molaetsa oa lefu.
  Margarita, a senya bahanyetsi ba hae mme a qala lipuo tsa timetso, a phaella ka ho re:
  - Ha e lumellane!
  Joalo ka ngoanana ea nang le maoto a mahlahahlaha.
  Natasha, a thunya sera 'me a hlahisa limpho tsa lefu, a re:
  - Kea u latela...
  'Me maoto a sa roala letho a sebetsa joalo ka kamehla.
  Zoya, ha a se a sebelisitse mokhoa oa ho qhaqha lira, o ile a o nka 'me a lla ka mabifi ka cobra:
  - Ke latela moriti...
  'Me maoto a hae a sa roala letho a khutletse tšebetsong...
  Aurora, ha a lahlile sebetsa ka leoto la hae le ka tlase ho lira, 'me a se petsola hantle, a lla ka matla:
  - Ke se ke tloaela...
  Svetlana o ile a nka le ho lahlela linale tse leshome le metso e 'meli ka leoto la hae le sa roala letho, a otla letšoele la Machaena, 'me a hoeletsa:
  - Ho sa lumellane!
  Oleg Rybachenko o hlasela hape. O rema lira tsa hae, 'me nako le nako o bina:
  - Mangeloi a molemo, mapheo a mabeli a masoeu, mapheo a mabeli a masoeu holim'a lefatše!
  Mme ho tloha leotong la hae le hlobotseng neo ya timetso e fofa hape.
  Moshanyana, joalo ka ha re bona, ke greyhound haholo. Le ho roala lieta ka linako tsohle, le ka thata. Monna oa sebele. Leha a shebahala a le dilemo tse ka bang leshome le metso e mmedi. Empa sena ke setšoantšo se joalo sa timetso.
  Margarita o boetse o lahlela linale ka maoto a hae a sa roala letho, 'me oa lla:
  - Toro ea bohlanya! Botle bo felletseng!
  'Me ho boetse ho na le ntho e bolaeang ka ho feletseng.
  Ngoanana enoa ke setšoantšo sa lefu le timetso.
  Mme Machaena ana a e fumana ka tsela eo.
  Natasha ka motsamao o potlakileng oa terminator e ntle. O timetsa bahanyetsi ba hae, o ba rema ka lisabole, 'me oa bina:
  - Rorisang Tsar Alexei!
  'Me linale li fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  Zoya, ho theola Machaena le ho senya sera, o tiisa:
  - Molotsana o tla hloloa!
  Mme ho tloha maotong a hae a hlobotseng e fofa, mpho ya lefu le hlaha.
  Aurora, e sithabetsang lira tsa hae, e tiisa ka matla:
  - 'Me sera ha se kope mohau!
  'Me leoto la hae le sa roala letho le ntša ntho e bolaeang ka ho feletseng. Le ho pshatla bahanyetsi likotoana tsa nama tse rusolotsoeng.
  Svetlana, a liha bahanyetsi ba hae mme a hlahisa linale tse ncha ho sera, o lla joalo ka cobra:
  - 'Me u se ke ua hoeletsa khoeling!
  'Me limpho tsa lefu le kotsi li fofa ho tloha menoaneng ea hae e se nang letho. E utloisang bohloko le ho bolaea bohle.
  Oleg Rybachenko o ntse a tsamaea... moshanyana ha a khathale joalo ka kamehla...
  Machaena a na le mathata. O a di pšhatlaganya e bile o a di aroganya.
  Moshanyana ea bohlale oa hoeletsa:
  - Ena ke ntoa ea ka!
  Hape, limpho tsa timetso li fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  'Me mohlabani e monyenyane o loana joaloka mohale ea bohale le ea mabifi. Mme lisabole tsa hae li tšoana le melangoana ea Molimo o Motšo.
  Margarita o ile a e nka, a tlolela holimo, "me a poma letšoele la Machaena. O ile a phetha mokete oa kamohelo joalokaha eka o na le matla a bolaeang.
  Eaba o lahlela menoana ea hae hape, a itšoere joalo ka modemona ea mali.
  Litopo tsa Machaena li se li entsoe litotoma tse feletseng. Mohlabani e monyenyane o ile a lla:
  - Bophelo ba ka bo hlola lira!
  'Me ngoanana o tla boela a thunya leru la linale leotong la hae le se nang letho. 'Me bahlabani ba mosehla ba oela ba shoele.
  Natasha o ile a khaola phaseje ka pel'a hae ho tloha litopo tsa bahlabani ba mosehla. O ile a akhela li-disk tse bohale, tse bohale, 'me a squeaked:
  - Lahlela ho Mars, 'me ho tla ba monate!
  'Me ho tloha maotong a hae a hlobotseng mpho ea 'molai ea lefu le sa thabiseng e fofa hape.
  Hona ke Machaena a makae a shoang? Makholo, likete, tlas'a likotlo tsa ho senya tse tšeletseng.
  Zoya le eena o ntse a tsamaea. O qhoma joaloka masumu "me ha a fe sera le hanyenyane monyetla. Mme Machaena a wela fatshe.
  Ngoanana, ka maoto a hae a sa roala letho, o ile a ntša linale tse bohale, tse chefo 'me a bina:
  - Bahale ba Russia ba khaola ka lisabole!
  'Me mohlabani, joaloka leqhubu, oa phahama le ho oa.
  Mme Aurora o nka mohato o lebileng ho sera, mme o mo theola ntle le ho feta.
  E bolaea Machaena le ho lla:
  - Bohale ba ka bo boholo!
  Mme ho tloha leotong la hae le hlobotseng, ho na le ntho e fofang hape, e hasanya likotoana likotoana tse nyane.
  Ngoanana ea moriri o mofubelu ha a qenehele Machaena. Ke ile ka khaola batho ba supileng hang-hang.
  Mme serethe sa hae se se nang letho, molaodi wa mmuso wa lehodimo, a robeha phatla ya hae. Ehlile o ile a shoa.
  Svetlana le eena oa sisinyeha le ho rema lira. Lisabole tsa hae ka bobeli, joalo ka sekere se menoang, li ile tsa khaola litopo tsa Machaena.
  Ka motsamao, ngoanana eo o ile a hatella bahanyetsi ba leshome le metso e 'meli. 'Me a nka li-disc ka maoto a hae a sa roala letho. Mme o bolaile Machaena a mangata.
  O ferekane kaofela.
  Svetlana o re:
  - Lira li ke ke tsa feta!
  Aurora o ile a lumela:
  - Ehlile, ba ke ke ba feta - ha ho monyetla!
  'Me sekoti se moriri o mofubelu se tla bokolla ka mokhoa o hlaha hape 'me se otla Machaena ka lisabole tsa sona. 'Me joale menoana e se nang letho ea vixen e tla lokolla lisebelisoa tse' maloa. Hore Machaena a 'maloa a tla romelloa lefatšeng le latelang.
  Oleg Rybachenko, a theola bahlabani ba mosehla, a e nka 'me a lla:
  - Ho felisoa ha kelello!
  Mme hape moshemane o ile a lahla linale tse bolaeang ka mokhoa o tšabehang ka menoana ea hae e hlobotseng.
  Eaba o ngolla tweet:
  - Torong ea ka ho na le tlhōlo kamehla!
  Margarita, ha a loana le sera, a fokotsa bahanyetsi ba hae, o ile a lumela:
  - Esita le tlhōlo e kholo haholo!
  Mme ngoanana hape, ka menoana ea hae e sa roala letho, o tla e nka 'me a e qholotse ho sera, ho tlisa lefu.
  Machaena a mangata haholo a se a bolailoe ke banyalani ba bona. Le banana ba bane, eseng ka tlase ho moo.
  Natasha o ile a akhela seqhomane sa lerōle sa mashala se entsoeng hae ka leoto la hae le sa roala letho. E tla qhoma, e harole masole a Machaena ho ba likoto.
  'Me ngoanana oa lla:
  - Ke ntsu ea matla holim'a lefatše!
  Zoya e boetse e senya sesole sa Chaena ka potlako haholo. O tsoka lisabole tsa hae mme a bina:
  - Re lintsu tse motlotlo!
  Mme hape ntho e bolayang e fofa e tswa leotong la hae le sa rwalang letho. 'Me o bolaea Machaena ka ho khetheha.
  Ngoanana enoa o thabile haholo ka lebaka la motsamao o mabifi, o sa lumelle leha e le nale e le 'ngoe hore e oe ntle le ho otloa.
  Aurora le eona e ntse e tsamaea. Maoto a hae a hlobotseng a akhela linale tse bohale. Ngoanana ea moriri o mofubelu o itšoara joaloka phala e lelekisa liphokojoe. O rema Machaena joalo ka 'moba.
  'Me o hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Bokamoso ke ba ka!
  Mme a ntsha leleme la hae.
  Svetlana o boetse o felisa Machaena. 'Me maoto a hae a sa roala letho a potlakisa motsamao oa bona o potlakileng.
  Ngoanana ea blonde, joalo ka cobra. Le ho rema bahanyetsi ntle le qenehelo.
  lisabole tsa hae li bilika joalo ka leloala. 'Me ha ba lumelle sera ho hoama ka khotso. Ntle le haeba khotso e e-ba e feletseng le ea ka ho sa feleng.
  Svetlana, ha a khaola Machaena, oa tlaleha:
  - Sebopeho sa rona ke se phahameng ka ho fetisisa!
  'Me ho tloha maotong a hae a hlobotseng ntho e bolaeang le e sa utloisiseheng e fofa. Hang ha e otla bahanyetsi, e tla be e otlolohile lefung.
  Aurora e tiisa:
  - Tlhōlo e hloekileng!
  'Me linale tse leshome le metso e' meli li fofa ho tloha maotong a se nang letho a ngoanana. E, ka nepo hoo Machaena a mashome a mahlano a ileng a oela hang-hang.
  Natasha o hlokomela sena, a fokotsa bahlabani ba 'Muso oa Leholimo:
  - Khalefo ea hau e kholo!
  'Me ka menoana ea hae e se nang letho o tla qala li-discs.
  Zoya, a khaola bahanyetsi ba hae, oa hooa:
  - Etsa hore toro ea hau e phethahale!
  Le leoto le se nang letho, kamoo le tla tlisa timetso ea polao.
  'Me bongata ba Machaena bo fetoha litopo.
  Aurora, e fokotsa bahlabani ba mosehla, e bina:
  - Ha ho mohau ho sera!
  'Me ho tsoa leotong la hae le hlobotseng ho hlaha ntho e sithabetsang bahlabani ba mosehla ho fihlela lefung.
  'Me mohlabani ea moriri o mofubelu o ntse a tsamaea.
  Svetlana, ha a khaola sehlopha sa lira, a e nka 'me a hoeletsa, a ntša meno a hae a perela, a phatsimang:
  - Ha ho mohla re tla emisa! Kahoo lebotho la Russia le ile la tsoaloa hore le hlōle!
  Joale ngoanana enoa o akhela seqhomane sa mashala ka leoto le sa roala letho "me a pshatla bahanyetsi ba hae likotoana tsa nama tse nang le mali.
  Oleg Rybachenko, ea hlōlang Machaena, o ile a nka khato ka potlako.
  Mme moshanyana wa Terminator a bina:
  - Sesole sa Russia se tsoaletsoe ho hapa!
  'Me serethe se se nang letho sa moshanyana, ha a ntse a qhoma, a otla mandarin selelung, a mo pshatla ka ho toba.
  Mohlabani e monyenyane o ile a hoeletsa haholo:
  - Tlhōlo e tla tla bakeng sa rona!
  Margarita, a rema Machaena le ho a khaola lihlooho, o ile a re:
  - Haeba ho na le ...
  Eaba ngoanana o akhela sehlopha sa linale ka leoto le sa roala letho...
  Oleg Rybachenko o ile a rora a araba:
  - Ke mang ea tlang ho uena!
  Eaba leoto le se nang letho la moshanyana le ntša leru la linale. Hang-hang, Machaena a lekholo a ile a bolaoa.
  Margarita o ile a honyetsa ka holimo a matšoafo a hae:
  - Hape ho tla ba le ...
  'Me menoana ea hae e se nang letho e ile ea hlahisa boomerang ea polao.
  Oleg, ha a arola bahlabani ba 'Muso oa Leholimo, o tiisitse:
  - Ke mang ea tla tla bakeng sa hau!
  'Me maoto a se nang letho a moshanyana a tla hlahisa ntho e' ngoe e bolaeang le e ikhethang. Se pshatlang masapo a Machaena.
  'Me o ba tšela chefo.
  Ee, moshanyana ha se motho ea lihlong ...
  Natasha o ile a etsa mokhoa o habeli oa libarele - ho theola Machaena le ho lla:
  - Bana ke banana ba rona!
  'Me ho tloha maotong a hae a hlobotseng sefofane se hlahisa timetso e feletseng.
  'Me ngoanana o lla:
  - Khutsa!
  Mme lisabole tsa hae tsa kgaola dihlooho tsa batho bohle.
  Zoya o theola bahanyetsi ka ho sisinyeha ebe oa bina:
  - Lerato la ka le mokatong oa bohlano!
  'Me hape leoto le se nang letho la ngoanana le hlahisa boomerang. 'Me letšoele la bahlabani ba mosehla le limpa tsa bona tse petsotsoeng le ile la oa.
  Natasha, a khaola tse mosehla, a bua a re:
  - Lerato? Ho thoe'ng ka mahe a Faberge?
  Mme hape lefu la tswa seretheng se se nang letho.
  Zoya, ha a bua ka Machaena, o ile a re:
  - 'Me u se u ntse u hlanya!
  Eaba o tjamela motsoalle oa hae ka leihlo!
  Ho bonahala banana bao e se batho ba bonolo. 'Me ehlile eseng lihohoana.
  Leoto le se nang letho la Zoya le ntša ntho e senyang. 'Me Machaena a mangata aa tsamaea.
  Aurora e hlasela. E ikhethang ebile e senya. O rema lira, "me lisabole tsa hae li joaloka mapheo a leloala.
  Diabolosi ea moriri o mofubelu, mokhatlong oa khale oa tlhaselo e potlakileng. Haeba a tla khaola, o tla khaola ka ho khetheha.
  'Me o tla hoeletsa:
  - Kotsi ke lebaka le letle!
  Mme ho tloha maotong a hae a hlobotseng hape mpho e fofela Machaena. O tla rema le ho sila bohle.
  Svetlana o ntse a tsamaea. E senya masole a 'muso oa leholimo. Ha e fane ka monyetla o monyenyane.
  Mme jwale maoto a hae a hlobotseng a kgabane haholo, mme ba tla lahla ntho ya polao. Mme batho ba bangata ba Machaena ba ntse ba theoleloa fatše hoo ho makatsang haholo.
  'Me ngoananyana Svetlana oa hooa:
  - E fofa ka boikhohomoso ka holim'a polanete ...
  Mme o ile a roba molala oa molaoli oa Chaena ka serethe sa hae se sa roala letho.
  Oleg Rybachenko, a senya lira, o ile a bina:
  - Ntsu ea hlooho e 'meli ea Russia ...
  'Me ho tloha maotong a sa roala letho a moshanyana ho tsoa mpho e' ngoe ea lefu bakeng sa lebotho la Chaena.
  Margarita, a arola lira le ho ntša meno, o ile a eketsa:
  - Lipina tsa batho...
  Mme sirilamunu ya mashala ya fofela seretheng se se nang letho sa mohlabani, ya pshatla bahanyetsi ba hae ...
  Natasha o ile a ohla moeeng 'me a khaola Machaena a leshome le metso e' meli le halofo. O ile a felisa lira tse ngata 'me a hoeletsa:
  - O boetse o fumane boholo ba hae!
  'Me ngoanana o boetse o le motsamaong le ho tjeka lefu.
  'Me maoto a hae a sa roala letho a lahla ho hong,' me a bolaea lira ka ho khetheha.
  E, lena ke letsatsi le lefifi ho Machaena.
  Zoya o boetse oa li pshatla, o li khaola likotoana le ho lla:
  - Boholo ba 'Muso oa Russia!
  'Me menoana ea hae e hlobotseng e hlahisa boomerang e' ngoe e bolaeang. E hlokisang bahanyetsi lihlooho tsa bona.
  'Me ngoanana ka boeena o tla e nka' me a e hlabe ka mokokotlo.
  Empa ntoeng, Aurora ha a lihlong. Haeba a u qhekella, etsa joalo ntle le qenehelo. 'Me ba mo khaola ka lisabole - joalo ka babolai.
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a puruma ka holimo ho matšoafo a hae:
  - Ke Satane feela!
  Hang hape lisabole tsa hae li fofa holimo le tlase li lebile ho bahlabani ba Machaena.
  Sebata sa mollo se lla 'me seqhomane sa sawdust se fofa leotong la sona le se nang letho.
  Ho tla ba le ho phatloha. Mme Machaena a mangata a se a le mabitleng a bona.
  Ha e le hantle, litopo tsa bona li hasane hohle.
  Aurora e tla lla:
  - Tumelo ea ka ke timetso!
  'Me ho tloha maotong a hae a hlobotseng ho tla fofa lefu la polao.
  'Me sekhooa se moriri o mofubelu ke matla a bolaeang feela!
  Svetlana, ho boetse ho na le ntho e sa u lumelle hore u tenehe, 'me e ka bolaea.
  O tla e nka ebe o qala boomerang ka maoto a hae a sa roala letho. Mme Machaena a mangata a tla bolawa. Ngoanana enoa o mpa a le blonde ea bohale.
  'Me tšekamelo ena ea bahlabani ke ho khaola hlooho ka sakha e meno a bohale le e tukang.
  'Me mohlabani o tla bina:
  - Ha ho na mohau ho uena! Re tla thaba haholo!
  'Me hape ngoanana o etsa mehato e sebete le e bohlale haholo. 'Me e pshatla bahanyetsi ntle le ho ba lumella ho qamaka.
  Banana ba hlaselang lebotho la Machaena. Ba rema bahanyetsi ka lisabole, 'me ba romela limpho tsa timetso ka maoto a bona.
  Oleg Rybachenko o tsamaea joalo ka panther. 'Me o rema lira tsa hae, a ntse a tsubella. Motsotsoaneng o le mong, moshanyana ea sa shoeng a ka betsa ka makhetlo a leshome le metso e mehlano ho isa ho a mashome a mabeli.
  Le ho liha bahlabani ba bangata ka mahata a bona a pshatlehileng.
  Moshanyana ea sa feleng oa hooa:
  - Catavasia ea litoro!
  Le lekhetlong lena, sabole ea hae ea tsamaea "me e bontša tšekamelo ea ho timetsa bahanyetsi ba hae.
  Margarita o boetse oa qhekella mme oa squeak:
  - Ke seretse se chesang sa lefu 'me ke tla u raha ka linaka!
  'Me maoto a hae a sa roala letho a akhela li-discs tse bohale tse bolaeang lira.
  'Me ngoanana oa hoeletsa:
  - Ho tla ba le tlholo e ncha - ho tla ba le bahlabani ba bacha!
  'Me mohlabani o timetsa bohle ka tlhaselo ea bohlanya.
  'Me maoto a hae a hlobotseng, a nchocho ekare ke ho kokota lipekere lekeseng.
  Natasha o ile a arola machaena a mangata 'me a hoeletsa:
  - Bakeng sa tlhōlo ea rona!
  Mme ho tloha maotong a hae a hlobotseng ya fofa, mpho e nngwe ya lefu.
  Zoya o boetse o rema bahanyetsi. Liketso ka hohle ho khoneha le ho se khonehe ho ba mabifi.
  Leoto la hae le se nang letho ke lena le hlahisa lemone holim'a mashala. 'Me hang-hang masole a lekholo a mosehla a lahleloa holimo.
  Ngoanana o ile a bina ka ho lla:
  "Ke tla nka pere e le tebeletso, mme mahlohonolo a nkemetse!"
  'Me hape ngoanana o tla otla sera. 'Me o tla tsamaea ho pota-pota, ho khaola lira, a ba siee monyetla.
  Aurora ke sebata se hloekileng ntoeng. Terminator ena e motšehali e mpa e le mothofatso oa kelello ea diabolosi.
  Mme ha a rema, o a kgaola.
  'Me ho tsoa ho Machaena feela likotoana tsa nama tse tabohileng lia oa.
  Aurora, a timetsa bahanyetsi ba hae, a puruma:
  - Boemo ba cobra!
  Eaba leoto la hae le sa roala letho la liha bomo ea sebele. Mme masole a mangata a mosehla a ile a kgaoha.
  Svetlana o senya Machaena. O ba rema ka lisabole, 'me oa bina:
  - Bokamoso ke nakong e fetileng feela ha e le hantle!
  'Me joale 'molai ea teng o fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho hape. O hasanya bahanyetsi. 'Me likaroloana tsa matsoho, maoto le foam e' ngoe e nang le mali li sala.
  Banana ba ntoeng ba hlaha, ba lula ba hlasela.
  Empa ho na le Machaena a mangata haholo mme ka hona pheliso e ntse e tsoela pele. Lisabole lia sebetsa.
  Oleg ka ho khetheha o ile a qala ho tšoela mathe ho tloha lehlokoa. E leng hape e eketsang ho felisa.
  Ha re tobane le taba ena, moshemane enoa ke greyhound haholo. Metsamao ea hae e tšoana le ho tsoka pendulum.
  'Me e potlakile haholo ho feta oache. Mme ba kgaola lisabole ka potlako le ka potlako.
  Moshanyana o ile a lla:
  - Ena ke toro ea rona, ho hlola le ho senya!
  Mme hape maoto a hae a hlobotseng a tla kokota mpho e bolayang.
  Margarita ka motsamao o hlaha. E fokotsa lira le ho lla:
  - Ho tla ba le tlhōlo, ke tseba hantle!
  'Me ngoanana o tla akhela seqhomane se bolaeang.
  'Me o tla hahola bahlabani ba mosehla likoto.
  Natasha le eena o ntse a tsamaea. Ha a tsebe litšitiso kapa lihlong. Lisabole tsa hae li rema bahanyetsi. 'Me ba phetha leloala hararo.
  Ka mor'a moo ngoanana o re:
  - Cascade e kholo!
  'Me leoto le se nang letho le lahlela boomerang. Machaena a leshome le metso e 'meli a sala a se na lihlooho. Mona mohlabani o sebetsana le bona.
  Zoya le eena o ntse a tsamaea. Senya bahanyetsi le ho squeak:
  - Ntoa e na le mali ebile e nepahetse!
  Leoto la hae le hlobotseng le ntse le sisinyeha, le lahlela ho hong. 'Me o tla hahola letšoele la bahlabani ba' muso oa leholimo.
  Aurora le eona e ntse e tsamaea. 'Me o boetse o phethahatsa timetso ea Machaena. 'Me o etsa joalo ka ha eka o hula ka borashe.
  Mme o a hoeletsa:
  - Mokhoa oa Banzai!
  Mme seqhomane se fofa ho tloha leotong la hae le sa roala letho hape. 'Me e tla timetsa lira tse ngata tse otliloeng.
  Svetlana le eena o ntoeng. 'Me ha a inehele ntle le nako e eketsehileng. Mme o kgaola jwaloka lisabole. O tla o nka ka maoto a sa roala letho, a o lese. 'Me matla a joalo a matla a tsoa ho eena.
  Aurora o khothatsa motsoalle oa hae:
  - Ho na le puisano!
  Svetlana, ha a khaola molaoli oa Chaena ka halofo, o tiisitse:
  - Ho na le puisano!
  Mme banana ka bobedi ba ile ba otlana ka direthe tsa bona.
  Aurora o ntse a tsamaea hape. Ka potlako le e sa feteng letho. Ha a tsebe bofokoli kapa pelaelo.
  Sabole ea hae e phunyeletse nama ea motho.
  Diabolosi ea moriri o mofubelu, a pshatla Lechaena le leng, oa botsa:
  - U nahana'ng, ha e le hantle?
  Svetlana o ile a araba:
  - Ke 'nete, mohopolo o amana!
  Aurora o ile a tšeha mme a re:
  - E, ke 'nete!
  Mme seqhomane se seng sa fofela leotong la hae le sa rwalang letho. Le kamoo a otlang dira tsa hae kateng. Ho tsoa ho Machaena feela likhechana tsa nama e tabohileng li ne li fofa ka litsela tse fapaneng.
  Svetlana o hlokometse ka pososelo:
  - Ke kamoo polao le pōpo ea rona li leng kateng!
  Mme ngoanana le eena o ile a thakhola mpho ea lefu le bolaeang le le se nang mohau ka leoto la hae le sa roala letho.
  Natasha, a pshatla Machaena ka lisabole, ka ho utloahalang o ile a hlokomela:
  - Ba na le 'nete ea bona, re na le ea rona!
  Mme seqhomane se seng sa fofa ho tloha leotong le sa roala letho la ngoanana.
  Zoya o ile a lumellana le sena habonolo, a khaola sera sa hae likotoana tse nyane:
  - E mong le e mong o na le ea hae. Mme ke nnete haholo!
  'Me ho tloha maotong a hae a hlobotseng lintsintsi tse bolaeang ka ho fetisisa li fofa hape. Le kharenate e rusollang nama likotoana tse nyane.
  Ka ho utloahalang, Natasha o ile a hlokomela:
  - Sena ke seo mahlale le melimo ba re fileng sona!
  Zoya, a senya bahanyetsi ba hae, o ile a lumela:
  - O ile a fana haholo!
  'Me leoto la hae le sa roala letho le ile la lahlela hape, li-discs tse' maloa. Mme a otla sehlopha sa bahanyetsi.
  Natasha o boletse, a ntša meno a hae:
  - Mokhoa, leha ho le joalo!
  'Me menoana ea hae e se nang letho e ile ea akhela linale tse ling tse leshome le metso e' meli. Ba ne ba bontša lipolotiki tse bolaeang le tse hlaha.
  Machaena a likete tse mashome a se a bolailoe. Ba tšeletseng ba entse mosebetsi o motle ho theha nalane e 'ngoe.
  'Me ho hlakile hore banana le bashanyana ke lebotho le leholo haholo!
  . KHAOLO No. 14
  Machaena a ile a fumana thuto e sehlōhō ho fihlela a hlasela, moshanyana ea bohlale Oleg Rybachenko a ngola mosebetsi o mong o tsoileng matsoho;
  FILE NAKO!
  TŠEBELETSO
  Bosiung ba Selemo se Secha, motse-moholo oa Moscow o shebahala joaloka ntlo ea linotsi e khōlōhali, e mebala-bala e nang le mabone a mangata. Motho e mong le e mong o potlakile ho phethela mesebetsi e mengata e bokelletsoeng ho theosa le selemo e le hore a ikakhele ka setotsoana sefefong se monate sa menyaka ea mekete.
  'Me Alex e monyenyane le motsoalle oa hae Angelina ba ile ba tlameha ho matha hohle, ba isa limpho tse ngata. Lehlwa le kgomarelang, le ditshila le ne le keketla ka tlasa dibutsi tsa hae, le ne le tjhesa ka hara jase ya Ntate Frost ya letlalo la nku ya k"hothone, mme tlasa ditedu tsa hae tse mahlaku, marama a makgubedu, a se nang lehare a hlaba ke mofufutso o letswai. Angelina, ho bonolo hanyenyane ka seaparo sa Snow Maiden, le hoja ka mor'a ntlo ea mashome a mabeli u qala ho se ke ua oa ka tsela ea tšoantšetso.
  Empa u ka hana joang monyetla oa ho fumana chelete e eketsehileng joaloka banyalani ba Selemo se Secha?
  Ha ho na chelete e lekaneng bakeng sa lintlafatso tse ncha, 'me borutehi bo nyane haholo, ka litheko tsa bohlanya ...
  - Banna ba shaggy ba ea kae? - Ho ile ha utloahala lentsoe le bohlasoa.
  Ka tšohanyetso lebone le ile la tima, 'me meriti e tšosang ea phatsima lefifing. Senokoane se nang le litelu, se mahlo a mosesane se ile sa tsukutla thipa e telele, sa lateloa ke tse ling tse ngata, tse shebahalang eka ke matemona a phonyohileng lefatšeng la bafu.
  - Khaola ba sa lumeleng! - E utloahala joaloka lentsoe le hlokofatsang litsebe tsa hau, tse nyonyehang, joalo ka ho sila ha sakha e mafome holim'a konkreite.
  Leha ho le joalo, ho ea ka boemo ba Hollywood, banyalani bao ba ile ba tlameha ho ema le ho kokota linokoane tse sehlōhō hang-hang, empa bophelo bo na le prosaic haholoanyane. Alex le Angelina ba ile ba inehela. Ha e le hantle, ke ba banyenyane le ba lipapali, empa mekotla e boima e nang le limpho mokokotlong oa bona le liaparo tse ngata li etsa hore ho be thata haholo ho matha ...
  Ka morao ho bona u utloa mosi o boima, mahlapa a litšila, joale ba hlaba mohlankana mokokotlong ka thipa, ba seha seaparo sa hae sa letlalo la nku...
  Ntho e 'mala o moputsoa e fofa maotong a barutoana ba balehang ho bonahala eka e bentšitse rat ka mohatla o benyang (fuse e tuka!) Angelina o ile a lla: o ne a sa rate likhoto, leha ho le joalo, se neng se le mpe le ho feta ...
  E ile ea luma! Sekontiri sa tsela e katiloeng, se phahama haholo, sa otla sefahleho, 'me' mele oa hlajoa hang-hang ke bohloko bo bohale, o hahola lisele likotoana ...
  MOTLATSI QETELA BATHO
  Ha armada e se nang palo e atamela, e tšosa ho tloha hōle, ho ne ho bonahala eka ho na le nebula e mebala-bala, e phatsimang; Ho feta moo, tlhase e 'ngoe le e 'ngoe ke modemona ea bohale kapa moea o thothomelang o bakoang ke boselamose ba moloi ea nang le bokooa. Karolo e ka pele e na le li-parsecs tse 'maloa;
  Mokhatlo oa batho, hammoho le merabe e meng e lulang sebakeng sa linaleli, li ile tsa kena ntoeng ea makhaola-khang.
  Ho na le likepe tse ngata mona, tse nang le mefuta e mengata e tsotehang, le hoja maemong a mangata e sitisa feela ntoa e sebetsang. Mohlala, mohlala, linaleli tse nang le sebopeho sa harpsichord kapa li-muzzles tse telele tse kentsoeng ka har'a ramrod ho fapana le likhoele, harepa, kapa esita le li-bass tse peli tse nang le turret ea tanka e khutlonnetsepa. Sena se ka "na sa khahla batho ba fokolang lipelong, empa ho ka etsahala hore se bake litšeho ho feta tšabo, haholo-holo har"a bahlabani ba nang le phihlelo.
  Mohanyetsi oa bona ke "muso oo ka sebete o ipolelang hore ke "muso oa bokahohle. Grobzagonat e kholo, moo ntho e 'ngoe le e' ngoe e behoang tšebeletsong ea ntoa, lepetjo le ka sehloohong ke katleho le katleho. Ho fapana le coalition, likepe tsa linaleli li fapana ka boholo feela. 'Me sebopeho se batla se ts'oana - litlhapi tse shebahalang li le libatana haholo, tsa leoatle le tebileng. Mohlomong ntle le mokhelo o le mong: lithipa tse shebahalang eka ke litšepe tse teteaneng tse benyang - li-Anihilators.
  Linaleli tse karolong ena ea sepakapaka ha lia hasana haholo sepakapakeng, empa li mebala-bala ebile li ikhetha ka mabone a tsona a khanya. Ka lebaka le itseng, ha u sheba maseli ana, u fumana maikutlo a hlonameng joalokaha eka u shebile ka mahlong a mangeloi, a nyatsang libōpuoa tse phelang tsa bokahohle ka lebaka la boitšoaro ba tsona bo bobe, bo sehlōhō e le kannete.
  Lebotho la Grobzagonat le ne le sa potlakele ho kopana le lihlopha tse tsamaeang ka bomong, ka potlako, li nka monyetla ka lebelo la tsona le phahameng, tsa hlasela sera, tsa senya le ho khutlela morao. Ha ba arabela, ba ile ba leka ho kopana le bona ka mollo oa barrage, empa lipene tsa lekese tse nyenyane tse nang le tšireletso e tsoetseng pele ea theknoloji li ne li sebetsa haholoanyane. Basesisi ba likepe le ba senyang ba ile ba phatloha joalokaha eka ba ne ba qhomisa morafo, ba phatloha ka har'a metsi a chesang a nang le likotoana. Empa re khonne ho theola papali e 'ngoe e kholo. E 'ngoe ea likepe tse khōlō tsa ntoa tsa mokhatlo oa batho li ile tsa otloa, sekepe se ne se tsuba haholo, 'me moferefere o ile oa rena holim'a sekepe se seholohali sa linaleli sa Stalingrad.
  Ba leka ka matla "ohle a bona ho mo pholosa; 'Me metsi a rosa a ne a fafatsoa moeeng joalokaha eka ke setsebi sa feshene, limolek'hule tsa nitrogen le oksijene li ile tsa itšoara, tsa phahamisa mocheso o neng o se o ntse o thibela batho. Kahoo ngoanana eo o ile a oela ka mangole, a inama, a aka sethatho sa Perun, marotholi a meokho a fetoha mouoane pele a fihla moqomong oa tšepe o boima. Ke ena, lefu, mohlankana, eo halofo ea hora e fetileng a ileng a leka ho mo eka, o oela fatše 'me a tuka, nama e khubelu e ebola masapo a hae ...
  Roboto ea ntoa e theola marotholi a lubricant ho tloha moqomong oa eona o pharaletseng, ho bonahala eka mochini ona o puruma, o utloa bohloko, o romela thapelo ho melimo ea elektronike, e thehiloeng ho khoutu ea binary. Sistimi ea moea e hloleha, e fetoha mofuta oa likoti tse nyane empa tse ngata tse ntšo tse kotsing ea ho monya ntho e ngoe le e ngoe le e mong le e mong.
  Mona ke bahlabani ba babeli ba khahlehang, ba sa atlehe ho itšoarella seretseng sa bolulo ka matsoho a bona, ba leka ho liehisa lefu la bona. Lifahleho tsa tsona tse bonolo, tse pinki li sothehile, "me litšobotsi tsa tsona tse ntle li khopamisitsoe ke bohloko bo ke keng ba mamelleha. Empa khatello ea leholiotsoana le monyang ea eketseha. O tabola menoana ea hae, a fafatsa mali a krimsone mesifa le mesifa e tabohileng, "me banana ba mathela ka har"a silara ea nama. Ha a ntse a fofa, ngoanana ea moriri o mofubelu o thulana le mohlankana eo, a mo otla ka mpeng ka hlooho e kang katiba ea phokojoe.
  Ba khona ho bososela pele ba tloha ho ea sebakeng seo ho seng ho sa khutle ho sona. Mosali e mong, ea neng a se a ntse a chele, o ile a hula ka letsoho la hae le tukang leboteng: "Monna ea sebete o shoa hang, empa kamehla o phela, lekoala le phela hang, empa le shoele ka ho sa feleng." Lelakabe le botala bo boputsoa le eketsa mocheso, le koahela 'mele o monate o tšoaneloang ke li-catwalks tse tummeng ka ho fetisisa metsotsoana e seng mekae e fetileng. Mona masapo a ngoanana a pepesitsoe, "me mesifa e matla, e thata ho tloha boseeng, e putlama ho ba molora o mosoeu.
  Sekepe sa ntoa sa se thata se ile sa chesa, sa leleka lipululana tsa moea tse sa bonahaleng sebakeng seo, eaba sea phatloha, sa hasana likotoana tse ngata.
  Hypermarshal Grobzagonat Prince "Giant Mace" o laetse:
  - Tlisa pele limilione tse hlano le makholo a robeli le mashome a mahlano a li-super-frigates, hammoho le likoloi tse pholileng tsa Annigen. E se eka letšoele la bokahohle le potlakile ka mekokotlong ea sera!
  Li-frigate li ile tsa leka ho boloka sebopeho, li etsa mela ka mela e arohaneng. Li-cruiser le li-drapples, hammoho le bahlabani, li ile tsa theha mofuta oa marang-rang a marang-rang. Qalong, ba ile ba leka ho thunya sera ba le hole, ba sebelisa sebetsa se neng se se se secha bokahohleng, empa se le kotsi haholo: metsu ea thermoquark. Joalo ka leqheka le leholo la papali ea litebele: lahlela thipa e telele e ka letsohong le letšehali 'me u boloke molekane oa hau a le hole. Likepe tsa selekane li ile tsa khutlela morao, balebeli ba ka morao ba likepe tsa linaleli ba potlakela pele, ba leka ho phunyeletsa lebaleng la ntoa ka nako. Li-corrals tsa lekese, li sebelisa monyetla oa tsona ho hlophiseng le ho tsamaisa, joalo ka 'molai ea nang le selepe, li ile tsa fokotsa sebopeho se hlephileng sa mabotho a ba hanyetsang. Har'a bajaki ba neng ba leka ho hlasela, tahlehelo e ne e ntse e eketseha.
  Diabolosi-kakaretso e motle ea bitsoang Duchess de Furia o matha ka sefofane sa hae sa ho timetsa ka lebelo le phahameng. Ona ke mofuta oa likepe tsa ntoa tseo, ho fapana le bapalami ba tloaelehileng, ho fapana le lithunya, li na le li-antenna emitters, tseo, ha li sebelisoa ntoeng, li senyang lihlomo tsa likepe tsa sera ka phello ea tsona. Maqhubu a matla a khoheli ke ana a tla, a fiela ka potlako sekheong. Sebaka se setšo se mebala ka metsamao ea tsona ea ho tlatsa sebaka, joalo ka metsi a tsoang peteroleng e tšolotsoeng. Ketso eo e senya haholo. Ba sotha lithunya tsa bajaki ba sa atlehe ho ba hanyetsa, ba baka tšitiso tataisong ea likhomphutha, kapa esita le ka matla a phahameng, ba baka ho phatloha ha lirokete tsa thermoquark. Li-starship tsa lira li tšoana le litlhapi tse tlas'a filimi ea oli ea enjene, tse ling tsa tsona ha lia etsoa ka tšepe kapa lirafshoa, empa li tsoa ho likokoana-hloko 'me li hlajoa ke maikutlo a tšabehang ka ho fetisisa.
  Joale se seng sa likepe tsa ntoa se qala ho soahlamana, se tuka, joalokaha eka sekepe se seholo se bophara ba English Channel se entsoe ka li-dominoes tse tšetsoeng ka peterole. Ha ho letho leo ho buuoang ka lona ka tahlehelo har'a likepe tse nyane tsa linaleli. Ho hlakile hore mokhatlo oa bajaki le oa lefatše o inehela, ho hlakile hore ke sebetsa se secha ka ho fetisisa sa Stelzans - e emitted graviplasm, e ile ea tšosa ka ho toba matla a sebaka sa mebuso e makholo a 'maloa.
  Count de Barsov o laola mollo ka ho tsamaisa menoana ea letsoho la hae ka tatellano e itseng ka pel'a scanner. Ka ntle, mogenerale oa lekese la linaleli tse tšeletseng o shebahala joaloka monna ea matla, ea nang le mohale ea nang le sefahleho se metsero sa nkoe. Sebata se setle ka mokhoa o mabifi, empa sena ke botle bo bobe - Lucifer. Lekese le lla ka bohale, le fana ka likotlo tse se nang mohau. O utloa pherekano ea letšoele la li-motley le bokelletsoeng ho tsoa lihlopha tse 'maloa tsa linaleli. Hantle, ba tlohele ba phuthehe ka thata le ho feta 'me ba matlafatse tšabo. Ha mabotho a ka sehloohong a 'muso o se nang mohau, a mabitla a kena ntoeng, ho tla ba le qetello ea tlhōlo, e thabisang ho ba bang le e bohloko ho ba bang.
  Coalition e sebetsa ka mokhoa o batlang o le moferefere, ho e-na le khanyetso e hlophisitsoeng, metsamao e sa bonahaleng, esita le likepe tse peli tse kholo tsa ntoa, ho sa tsotelehe sebaka se hole sa bokahohleng, li ile tsa foufala, tsa tsamaea ka sekepe li shebile tse ling, tsa ntan'o thulana le lerata la maqhubu a khoheli, le luma ka bohloko litsebeng tsa haufi. bahlabani.
  Ka hare, likaroloana li ne li robehile, liphaposi tsa ntoa, liphaposi tsa masole, liholo tsa koetliso le tsa boithabiso li ile tsa pshatleha. Tsohle li etsahetse ka lebelo la leqhubu, ka lebelo le lekaneng ho senya monyetla ofe kapa ofe oa ho phonyoha, empa li ntse li tsamaea butle, ho fa limilione tsa libopuoa tse qabeletsoeng monyetla oa ho utloa tšabo e nyarosang ea lefu le sa phekoleheng.
  Mona ke palo e kholo ea morabe oa chip, e ts'oanang haholo le sehlopha sa li-violets tse nang le maoto a pinki a frog ka li-curls tsa khauta, ho amohela lefu le bohloko, ho ipolela ... Ho emitter ea hae ea ntoa. Hologram ea k'homphieutha e bala lithapelo 'me e hlakola libe ka potlako. Bona ke bolumeli ba sechaba sena se setle, sebetsa sa hau sa theknoloji e phahameng se bapala karolo ea moprista, kahoo ke bohlale ba cybernetic feela bo nkoang bo e-na le khalalelo le bohloeki bo lekaneng ho sebetsa e le mokena-lipakeng pakeng tsa ntho e phelang le Molimo ea Matla 'Ohle. Mantsoe a ho qetela a moprista-emitter e ne e le:
  - Lefatše ha le hloke botle, empa manyala ha a hlabeloe Molimo!
  The Duchess de Furia ke setho se mosesaane le sa baatlelete se nang le mokhoa o khethehileng, khoutu ea puo e hatelitsoeng e bapala karolo e 'meli. Ea pele ke thebe e sirelelitsoeng khahlano le monyetla oa ho theola sehlopha ka mohala. Ea bobeli ke magotelepathic impulse.
  Batsamai ba likepe, ba senyang, li-brigantines, esita le sekepe se le seng sa sepakapaka ke likepe tse senyehileng kapa tse sentsoeng ka botlalo ke sekepe sa sona sa linaleli. De Furia o bolela ka ho utloahalang:
  - Sebete se ka lefella koetliso e sa lekaneng, empa koetliso ha e lefelle sebete!
  Ho ts'oaroa ha bona ho se ho batla ho felisitse matla a thermoquark ka botlalo (tšebeliso ea ona e ntse e sa phethahala) ea mochini oa motlakase mme e emetse taelo ka tjantjello. Likepe tse makholo a likete tsa lira tsa lihlopha tse kholo li se li senyehile, ntoa e ntse e tsoela pele ka bophara.
  Taelo e ile ea fanoa, ba potlaka, ba khutlela morao ka mokhoa o hlophisitsoeng e le hore ba rekise liteishene tsa thepa - lijana tse khethehileng tsa linaleli.
  'Me khosana "Giant Mace" e ile ea lahlela mabotho a macha ntoeng:
  Haholo-holo, letlotlo la hae la botho, Sebata sa ntoa sa ultra-battleship.
  Ka mor"a moo ho ile ha latela linatla tse ling tse peli, "Shock and Awe" le "Red Noose." Ba ile ba romela likete tse mashome tsa lithunya tse kholo le tse nyenyane le li-emitters. Likarolo tse 'maloa tse sirelletsang li ne li thekesela ka holim'a tsona: graviomatrix, masimo a magospatial (ho fetisa ntho ka lehlakoreng le le leng), sebonela-matla. Lisebelisoa tsohle tsa cybernetic li ne li sebetsa ho sublevel theoplasm, e ileng ea etsa hore li se ke tsa kena-kenana le tšitiso. Ka nako e ts'oanang, ho ne ho sebelisoa li-radar tse kholo, tseo ka botsona li ileng tsa etsa li-snags tsa Jesuitical bakeng sa lisebelisoa tsa elektronike tsa sera.
  Joaloka sefako se bolaeang lijalo lijalong, "limpho" tse tlisang lefu li ile tsa tšoloha ... Linatla tse tharo li ile tsa leka ho hasana ka bophara e le hore li felise sera ka katleho kamoo ho ka khonehang. Li batla li sa hlaselehe, joalo ka lehalima la bolo, ha li fofa, li chesa poplar fluff e fofang sebakeng, joalo ka phello ea tsona e bolaeang ho lifofa-sebakeng tse tsoang linaheng tse ling. Ho etsa hore ba kgutlele morao ba tshohile. Li-module tse ngata tsa pholoso tse shebahalang joaloka lipilisi tsa 'mala tsa bana li hasane ka har'a sekheo, ba ntse ba thothomela ka lebaka la ho phatloha ha lirokete, joalo ka li-buoys maoatleng a befileng. Lipene tsa lekese ha li li ele hloko leha ho le joalo, li senya tse kotsi le tse matla pele, joale u ka felisa bajaki ba lahlileng masala a likelello tsa bona ka lebaka la tšabo. Ntoa ha e e-s'o hlōloe, mabotho a 'Muso oa Ruthless le 'ona a utloa bohloko, le hoja a lahleheloa ke letho ha a bapisoa le sera.
  Empa ka nako e ts'oanang, holim'a likepe tsa linaleli tse tukang, ha ho na ho tlala le ho tšoha. Phallo e tsoela pele hantle, joalo ka ha eka hase lintho tse phelang, empa ke biorobots. Ho feta moo, ho ikhula, joalokaha eka ke ho soma lefu, ho tsamaea le lipina tse sebete.
  'Me mona ke mojari oa annigen oa de Fury: sejari se khethehileng joalo sa plasma ea khoheli se ileng sa fetoha se sa lebelloang matleng a sona a timetso. Ho lefisa matla a timetso ho ile ha etsahala hang-hang le hape ntoeng.
  Sepakapaka se ntse se eketseha ka lebelo le phahameng, li-duchess li ntse li tšoarella ho stabilizer, ka lesela le khanyang la sutu ea ntoa u ka bona hore na li-biceps tsa hae tse kholo li tsitsitse ka tsela e makatsang. Eena le litho tse ling tsa basebetsi ba tlameha ho etsa boiteko ba hore ba se ke ba oela ka mekokotlo. Li-Duchess tse nang le hlooho ea nkoe ha li khonehe, joaloka mohlabani ea tsoang libukeng tsa li-comic, mahlo a hae a phunyeletse, moriri oa hae o khanyang haholo, o molelele le o motenya o fofa ho tloha moeeng o tlang.
  Ho thata ho lumela hore ngoanana enoa oa mohale o se a ntse a le lilemo tse makholo a mabeli. Sefahleho sa hae se hloekile ebile se hloekile hakae, se tsamaea haholo, ka linako tse ling se na le polelo e bohale, ka linako tse ling, ho fapana le hoo, ke mangeloi kapa ea bapalang. O na le lintoa tse ngata ka mor'a hae, empa ha ho mohla ho neng ho bonahala eka o tla khathala ke tsona. Ntoa e 'ngoe le e 'ngoe e ncha ke ntho e ikhethang, e nang le moralo oa eona o motle ka mokhoa o ke keng oa hlalosoa le morethetho o monate.
  'Me joale ba na le sebetsa se secha molaong oa ts'ebetso, seo sera se ke keng sa khona ho fumana tšireletso e sebetsang, bonyane ho fihlela tlhōlo ea ho qetela ea Grobzagonat.
  Peiso ea Fizt ha e na thuso hakakang. O foufetse, o lahlehelwa ke dithapo tsa hae. Ho potoloha disk e qalileng ke moatlelete, e le hore ka mor'a metsotsoana e seng mekae likarolo tsa eona li hasane ho pholletsa le liphatlalatso tsa sehlopha sa linaleli. Kapa lehlatsipa le leng le malimabe, basenyi ba bararo ba timelang ka har'a ho kopanngoa ha graviplasm hang-hang, likepe li thothomela le ho phunya, joalo ka fry e lahleloa ke maqhubu holim'a lehlabathe le chesang.
  Baron de Alligator, ho lokisa sepheo sa li-emitters (mme ntle le katleho, ke lithupa tsa monoblock feela tse ileng tsa sala ho tloha sekepeng se secha se chesitsoeng), o boletse ka masoabi:
  - Ho bonolo ho bolaea, ho thata ho e tsosa, empa ho hang ha ho khonehe ho phela ntle le pefo!
  De Furia, a laola sehlopha sa hae sa linaleli, a ntša molapo o mong oa timetso, le ho shebella kamoo sekepe, se fetotsoeng ho tloha ho lipalangoang tsa thepa, se neng se boetse se ts'oaretsoe ke marang-rang a plasma, a bontšitse:
  - Lefu, joalo ka motsoalle ea tšepahalang, ka sebele le tla tla, empa haeba u batla ho tsamaea nako e telele ka bophelo bo sa reroang, paka boinehelo ba hau ho bohlale le sebete!
  Count de Barsov o ile a lla habohloko, a tsoela pele ho phatloha ha hae ka mantsoe a bohlale:
  - Melao ha e ea ngolloa maoatla, empa ba fumana likotlo ha ba e tlola, le ba bohlale ba ngotseng melao ena!
  Khanyetso e hlophisitsoeng ea lihlomo tse fapaneng tsa libetsa e ile ea robeha. Ho fofa sebakeng se ka ntle ho tšoana le ho putlama ha thaba, ke leholiotsoana le ileng la koahela hang-hang sekolo sa li-midges, la kokota le ho tšoara bohle hang-hang ... Ho lelekisa ho ile ha qala. Ho tšoana le sehlopha sa liphiri tse lelekisang mohlape oa linku. Ke makese feela a halefileng le a hlokang mohau ho feta liphiri. Ho bona, sena ha se taba ea ho pholoha, empa ke ho bontša boikemisetso bo sa tsitsang le khalefo e se nang mohau. Phehellang, hlokofatsang, le se ke la tlohela. 'Me le hoja bana ba bangata ba ke ke ba emela batsoali ba bona ('me mona ke libōpuoa tse tsoang ho batho ba bong bo tšoanang ho ea ho tse leshome le metso e' meli tse bokelitsoeng), le bo-'mè, bo-ntate, ba sa nke lehlakore, bara ba bona, barali le ea tsebang hore na ke mang ... Ke sebete sefe se teng polao e joalo, ha esita le ho thunya liphaphatha ho hloka tsebo le boiteko bo eketsehileng. Lithako tseo li ile tsa tlala sebaka "me tsa oela holim"a linaleli, tsa baka tšitiso ea mali, ho hlahella le ho phatloha ha plasma holim"a metsi. Linaleli tse ling li bile li fetola mebala ka lebaka la bongata ba lintho tse tsoang linaheng tse ling tse oelang holim'a tsona. Ha se motho e mong le e mong ea tla utloisisa, empa ba nang le pelo: ho tšabeha haholo haeba sebōpuoa se nang le botho se chesa, 'me botho ke lefats'e le sa utloahaleng le le sa lebelloang.
  Esita le sekheo se ka lla ka lebaka la ho hloloa ho joalo ...
  Liithuti tsa selemo sa pele Alex le Angelina li bone tsohle, esita le ho rata filimi, empa hang-hang, lintlheng tse ngata le lintlha tse ngata, ha ntho e 'ngoe le e' ngoe e kena, e tlatsa kelello ka khaleidoscope ea maikutlo.
  Yaba ba hlokomela hore se seng sa difofane tsa sepaka-pakeng tsa batho - brigantine e nang le dikotwana tsa lesea la dolphin - e ne e tsamaya e lebile ... Ho leba quasar e benyang ka mebala yohle ya mookodi le boemong ba ho robala. Ntho e 'ngoe e ile ea bolella liithuti hore ena e ne e le quasar, le hoja e se ka mahlaseli a joalo a chesang lintho tsohle tse phelang. Empa esita le ka mokhoa o fokotsehileng, e patile kotsi e bolaeang ho ntho e 'ngoe le e' ngoe e bonahalang. Mme brigantine ena e ne e bonahala e le motho ea sebete ea ipolaileng.
  Bapalami ba Annigen tlas'a taelo ea Duchess de Furia ba ile ba fumana taelo: "Khaotsa sepakapaka sa batho ba lefatše!" 'Me masole a likete tse tharo a batla a sa senyeha le liroboto tsa ntoa tse mashome a likete tse neng li le ka sekepeng li ile tsa potlakela ho latela brigantine.
  Ho tšoana le ha lishaka tse jang nama li lelekisa lepitsiane le ntseng le khangoa ke metsi a sefefo a leoatle le befileng.
  Ka tšohanyetso Alex o ile a ikutloa hore o ne a sa khone ho fofa feela, empa le ho sisinyeha, "me a hoeletsa motsoalle oa hae: "Lesa lengeloi le ba latele." Ngoanana eo o ile a araba: "E, ke ikutloa hore nka khona."
  E re Mikhail Boyarsky a bine: "Le hoja "mele o se nang moea hase "mele, empa moea o fokola hakaakang o se na "mele!" Mohlomong sena se lokile, empa ... Moya, ha o se o kene nameng ya motho e mong, mme wa e laola, o iponahatsa ka matla a makatsang ...
  Melatsoana e chesang ea mahlaseli a timetsang e ne e ntšoa ho tloha ho li-dagger tse tharo 'me ho ne ho bonahala eka brigantine ea motho, e etelletsoeng ke molaoli ea sebete Alena Snegova, ha aa ka a ba le monyetla o monyenyane. Maqhubu a plasma a ne a se a ntse a phunyeletsa bokaholimo, a holofatsa lihlomo tsa silevera, a etsa hore libarele tsa lithunya tse bobebe li theohe joalo ka pasta e butsoitseng haholo. Litho tsa basebetsi li utloa bohloko bo tšabehang, lisutu tsa bona tsa ntoa lia senyeha, letlalo la bona le ntse le hlobola, mahlo a bona a foufala ... Ho bonahala eka ha ho na monyetla ... The brigantine e qala ho tuka, e siea tselana ea ho tsuba. litlhase tsa antimatter.
  Empa motsotsong ona oa ho qetela, ha u oela ka mohohlong o se nang tšepo oa lihele tsa ho se be teng, bajari ba babeli ba Annigen ba lutseng ka mahlakoreng, ntle le ho reteleha, ba ile ba hlaba mahlaseli bohareng.
  'Me ha qala, maqhubu a mookoli a feta ka har'a thipa e bohareng, mochine o ikemetseng o fetohela tšireletsong. 'Me sekepe sa batho, se neng se bonahala se le se senyenyane ho latela bokapele ba linatla, se lahleheloa ke likarolo tsa sebopeho sa sona, qetellong se ile sa phonyoha marang-rang a marang-rang a magic-plasma.
  Alex o ile a lula 'meleng oa Baron de Alligator,' me Angelina a robala kelellong ea Count de Barsov. Balebeli ba tloaelehileng ba lekese, joaloka liofisiri, ba koetliselitsoe ho se buisane ka litaelo tsa balaoli ba bona, empa ho li phetha. Haeba ba otlang 'mele, ba sebelisa mohopolo oa "lipere" tsa bona, ba laeloa ho fetola sepheo sa mollo, joale ... Ho lokela ho ba joalo. Joalokaha molao o ka sehloohong oa Grobozagonat o re: "Ke hlapanya ntle ho pelaelo ho mamela Hyper-Emperor, eena ka boeena, hammoho le mookameli ofe kapa ofe ea khethiloeng ke eena!"
  Taelo e fanoe ebile e ntse e phethahatsoa... Empa batho ka bomong ba lipene tsa lekese ha ba batle ho lumellana le taba ea hore meea e khelohileng ea bahlaseluoa ba banyenyane e nkile 'mele ea bona. Ho qala ntoa e mahlo-mafubelu, Alligator le Barsov baa hoama, "me mahlo a nkoe aa tlala. Taelo e se e fanoe 'me e tla etsoa ho fihlela e hlakoloa ...
  Leha ho le joalo, brigantine e se e fumane maqeba a shoang, hanyenyane feela ... Alena Morozova, ka matla a hae a ho qetela, o tšoere khoele e tšesaane ea tsebo. Sutu ea hae ea sepaka-pakeng, hammoho le junifomo ea hae, li ne li chesitsoe, "me malakabe a mo tšoara ka sehlōhō "mele oa hae o seng o hlobotse ka ho feletseng. Letlalo le koaheloa ke li-blister tse kholo, ebe lea ebola. Likotoana tsa cape lia oa... Ho feta hanyane...
  Mona ke mohatla o mosesaane oa quasar moo brigantine ea hae e lokelang ho e fumana, kapa ho e-na le hoo ho setseng ho eona ... Botho ba Alligator le Barsov ba se ba khutlile, magoplasm e raha hape ... kutloisiso e chesoa ka har'a crater e ntšo ... 'Me karolong e sa reng letho ea nanosecond, timetso ea ho qetela, sekhechana sa molaoli oa brigantine se fofela ka har'a promeranium ea quasar ...
  Ntho e "ngoe le e "ngoe e ile ea ema ka tšohanyetso, joalokaha eka ha e e-s"o ka e qala ho hang. Lihlomo tsa likepe tsa sehlopha sa linaleli sa Purple li ile tsa hoama, "me bahanyetsi ba tsona ba nyamela hang-hang. Ho ne ho bonahala eka mapheo le maroo a manong a sebaka a ne a khomaretse sebakeng "me a sitoa ho sisinyeha. Mme ka nako e tshwanang, ha ho motho ya ileng a tshoha le hanyenyane feela. Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ileng ea etsahala e ile ea feta tekanyo ea fisiks e tloaelehileng.
  The Duchess de Furia o ile a bokolla habohloko:
  - Ke mang mohlankana enoa ea pholileng ea khonneng ho re emisa?
  Genir Wolf o ne a shebahala ka lehloeo le sa ipatileng:
  "Ha ke tsebe ... Ha e le hantle sena ha se khonehe, leha ... "Mookameli oa lekese, a theola lentsoe la hae, ho hlakile hore o tšohile ho hoeshetsa, o ile a ekoa ke ho matha ha mahlo a hae a leqhoa hohle, a eketsa. - Moemeli oa rona o tlalehile hore lefats'e le ka bapala motlae ha nako e ntse e feta.
  Li-Duchess li ile tsa araba ka khutso, esita le ka mokhoa o sa tsotelleng:
  - Sena, ehlile, sea khopisa, empa ha ho motho ea ka thibelang batho ba phelang ho loana, le rona liphoofolo tse tletseng lekese ho hapa!
  Nonyane e ile ea tlamola ka ho tella 'me ea akhela ka hanong la eona ntho e kang sandwich e apereng hantle. Ha a ntse a otla moriri o sa laoleheng oa tigress-adjutant, a hlafuna sehlahisoa sa lijo ka matla, empa ka nako e ts'oanang ka lentsoe le utloahalang le le matla, o ile a akaretsa:
  -Sera se sa feleng se tšoana le lefu le sa phekoleheng - lebella mathata!
  Haufi le meea e khathetseng ea Angelina le Alex, joalokaha eka e tsoa mokoting oa leqhoa, ntho e khanyang ea moea oa Alena e ile ea hlaha. Sefahleho sa moea o lokolotsoeng se ne se khanya joalo ka letsatsi. Ka mor"a hore a talime mahlo a sa utloisiseng a liithuti-"moho le eena, mosetsana-kapotene o ile a hlalosa ka cheseho e thabisang:
  -Re hlotse! Tšokelo ho batho e felisitsoe, tsena le liphephetso tseo re tšepang hore li tla etsahala nakong e tlang.
  Angelina o ile a honotha ka pherekano:
  - Joang?
  Alenka o ile a qala ho hlalosa:
  - Rasaense e moholo Pavel Karpov o ile a fumana hore nako e na le mohaho o tšoanang le nōka e tebileng, e se nang moeli e nang le melapo e mengata e ikemetseng. Le hore hoa khoneha, ka ho kenya mofuta oa metsi a senyang, ho susumetsa phallo ea molapo o mong kapa o mong. Ka bomalimabe, o ile a shoa, a se a senotse ka botlalo mekhoa ea tšusumetso, 'me ho ne ho se na bohlale bo bong bo tšoanang. Empa tsela e le 'ngoe ea ho theha metsi a joalo e ile ea senoloa ke eena. Haeba u lokolla matla a quasar ea ho robala ka har'a mefuta e itseng, 'me feela nakong ea mekete ea Selemo se Secha ka har'a mp'a bosiu lefatšeng, matla a lokollotsoeng a tla baka mofuta o mong oa ho phatloha nakong e fetileng ea polanete, 'me nako ea ho phalla ha nako e tla habeli. ho Solar System...
  Alex o ne a ferekane, 'me a panya lintshi tsa hae, a hoeshetsa:
  - Mme ho tla ba le eng?
  Mohlabani Alena o hlalositse:
  - Batho bohle ba Solar System ba tla fumana selemo se eketsehileng sa bophelo, e leng se bolelang hore Pavel Karpov o tla ba le nako ea ho qeta lintho tsa hae tse ikhethang tse sibolotsoeng ... Kapa ho e-na le hoo, o se a entse joalo, ha ho na armada ea sera ka pel'a rona!
  Angelina o ile a hooa a thothomela:
  - Na u hlile u ba timelitse kaofela?
  Motsamaisi oa brigantine o ile a bososela ka lerato, 'me a koala mahlo ho araba:
  - Ke nahana hore che! Metsi a pshatlehang a neng a behiloe feela nokeng ea nako e ne e ohla chronoflow ka selika-likoe bakeng sa bona. Sena se bolela hore lipene tsa lekese li tla phela ka ho sa feleng, ka nako e le 'ngoe, li phela ka selemo se le seng ka makhetlo a mangata!
  - Le rona? - Alex o ile a botsa.
  - U tla khutla ka nako ea hau, 'me ke tšepa hore nakong e tlang u ke ke ua tsamaea seterateng le linokoane ...
  Mohlankana le ngoanana ba ile ba tsoha ba eme ka pel'a Kremlin Chimes, Red Square. Oache e tona haholo e ile ea qala ho otla har'a mp'a bosiu butle-butle le ka bokhabane.
  Selemo se Secha se fihlile.
  . KHAOLO No. 15.
  Ka mor'a khefu, bora bo ile ba qalella hape. Machaena a ile a leka hape, a bokella mabotho ho hlasela thepa e hōle ea Russia.
  Lekhetlong lena ba tšeletseng ba ile ba hapa libetsa tse ling tsa sejoale-joale.
  Tabeng ena, ka botšelela ba bona ba ile ba hloella holim'a IS-7 ka likhetla tse ke keng tsa nkeloa sebaka le li-cartridges.
  'Me ntle le ho feta ba ile ba qala ho thunya lebotho la Machaena le ho le silakanya ka litsela tsa bona.
  Mme Oleg Rybachenko le eena o ile a thunya kanono mme a puruma:
  - Tlhōlo ea rona e ke ke ea qojoa, joale e ke ke ea tšoana!
  Leha ho le joalo, nakong ea ho thunngoa, esita le ha u thunya e le 'ngoe ka nako, u ka nahana ka batho bao u sa ba tsebeng.
  Ha e le hantle, ke hobane'ng ha Vladimir Vladimirovich Putin e le ralipolotiki ea lehlohonolo le mopresidente? Ka ho khetheha, ho tloha qalong ea ho khethoa ha hae e le mohlahlami oa molao oa Yeltsin, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ile ea atleha.
  Ho ne ho bonahala eka makomonisi le Yabloko ba ne ba lokela ho sebetsa e le sehlopha se le seng - mohlahlami oa Yeltsin ke sera sa pele.
  Empa ts'ebetso ha ea ka ea etsahala. 'Me Sobchak, ea utsoitseng, ha aa ka a hopoloa. Tumello e ile ea tsoela pele ka tloaelo. Leha makomonisi a ka be a ile a utloisisa: enoa ke moepi oa bona oa ka moso!
  'Me Yavlinsky, ea ileng a leka ho iponahatsa e le ralipolotiki oa khanyetso ea neng a e-s'o ka a vouta bakeng sa tekanyetso, ke hobane'ng ha a sa ka a hanyetsa.
  Ho ile ha bonahala ho makatsa haholo.
  Mme ka tsela e itseng ke ile ka ba lehlohonolo. Dagestan e mabifi le e lapileng ha ea ka ea tšehetsa ts'ebetso ea Wahhabi, le hoja Basayev le Khattab mohlomong ba ne ba bala ho eona. Khanyetso ea Duma ha ea ka ea loantšana le ba boholong. Kapa sebelisa Chechen factor.
  Ka bokhutšoanyane, ho tloha qalong ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e le molemong oa Putin. 'Me khanyetso ea Duma ha ea ka ea leka ho sebelisa liqhomane tsa Moscow le Volgodonsk khahlanong le ba boholong.
  Le hoja makomonisi a tlameha ho utloisisa, a ntse a theoleloa morao.
  Yavlinsky o ile a hlokomela sena morao haholo.
  Oleg o ile a thunya Machaena 'me a arola bahlabani ba mosehla ka likhetla.
  Mme a feheloa ...
  HO LOKILE. Hoa tena ho nahana ka lipolotiki. Ka mohlala, Gerda. Ho e 'ngoe ea litšoantšo o bontšoa a le botlamuoeng ke masholu a tlameletsoe matsoho ka mor'a hae, a sa roala lieta. 'Me maoto a bile a khubelu, u ka bona hore sebakeng sa polokelo ea liphoofolo se sa chesang le likhama, lesholu le bata,' me maoto a Gerda a bata haholo.
  Ngoanana ea futsanehileng, lieta tseo a li kopileng ho mofumahali li ne li mo amohile. 'Me joale o utloa bohloko botlamuoeng.
  Moshanyana eo o ile a boela a thunya lebotho la "muso oa leholimo, a tobetsa konopo ea joystick ka menoana e se nang letho.
  Ka mor"a moo ba mo romela ka tsela e "ngoe.
  Zhirinovsky ha aa ka a tšehetsa Yeltsin ka ho toba, 'me ha ho na video e le 'ngoe e rekotiloeng ea ho etsa lipolelo tse joalo! Ka lehlakoreng le leng, likhetho tse ncha, esita le tse thehiloeng lethathamong la mekha, li ne li le molemo haholo ho eena. Ha e le hantle, ha a se a entse phetohelo ea sesole, Yeltsin o ile a inkela matla, ea e-ba mohatelli ea feletseng, ea sa thibeloang ke letho! Esita le mesebetsi ea lekhotla la molao oa motheo e ile ea emisoa, "me mopresidente a fumana matla a se nang moeli ka molao! Tlas"a maemo ana, ho amoheloa ha molao-motheo o mocha kapelenyana ho ile ha fokotsa matla a mohatelli, ho e-na le ho a tiisa! Hape ho lokela ho boleloa hore ho ea ka lipatlisiso tsa maikutlo, ho fihlela ho karolo ea 80 lekholong ea baahi ba Russia ba ne ba itokiselitse ho voutela moralo oa motheo oa mopresidente. Ka hona, Zhirinovsky a ke ke a ahloloa ka tieo bakeng sa ho tšehetsa molao-motheo. Ntlha ea pele, ho seng joalo, o ne a ke ke a lumelloa ho nka karolo likhethong, 'me ea bobeli, Vladimir o ne a lebeletse ho fumana tšehetso ea batšehetsi ba bangata ba Yeltsin. Ha e le lebitso la mokha, ka nako eo ho ile ha hlaha boikaketsi har"a batho - paramente ea communist-fascist (media term) e ne e qhalane, ho ne ho se motho ea thibelang lintlafatso, "me haufinyane re ne re tla phela joaloka Amerika! Mme tlasa maemo ana, lebitso la Liberal Democratic le ne le le molemo haholo likhethong! Sehlopha sa likhetho: Khetho ea Russia, e etelletsoeng pele ke Gaidar, e bile mokha o busang! Ha ho motho ea neng a lumela menyetla ea LDPR; ba bangata ba ne ba nahana hore Zhirinovsky a ke ke a kopana le mokoallo oa liphesente tse hlano!
  E, ho ne ho bonahala eka Zhirinovsky o na le menyetla e fokolang haholo. 'Me Khetho ea Russia e na le likarete tsohle tsa terompeta matsohong a eona. Ntle le mohlomong ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa, ho ne ho se na katleho ea sebele moruong. Empa ba na le lisebelisoa tse kholo tsa liphatlalatso le lisebelisoa tsa tsamaiso matsohong a bona. Phihlelo ea Kazakhstan le ea linaha tse ling e bontša hore hangata sena se lekane ho hlōla likhetho, esita le ho fumana liphello tse hlollang!
  Empa Vladimir Volfovich o ile a bontša bokhoni ba hae bo sa tloaelehang ba lipolotiki: haholo-holo, o ile a khona ho kholisa sehlopha sa Yeltsin ka botšepehi ba hae 'me ha aa ka a thibeloa ho ngolisa, joalo ka ha ho ne ho le joalo, ka mohlala, le bloc ea Baburin le ba bang ba bang! O ile a khona ho fumana chelete ka ho kholisa batšehetsi ka monyetla oa hae oa ho lefella airtime ('me eena ka boeena o ile a fumana chelete e itseng ka ho etsa khoebo!). Habohlokoa le ho feta, nakong ea likhetho o ile a bontša mpho e babatsehang ea puo, a etsa letšolo la likhetho tse monate! Webosaeteng ea LDPR u ka fumana lirekoto tsa khale tsa letšolo la likhetho tsa 1993: tsena ke lipuo tse matla haholo, ha li bapisoa le tseo Hitler e leng moriti o utloisang bohloko oa sebui. Mademokrate a ile a qabana 'me a hlokomela botumo bo ntseng bo eketseha ba Liberal Democratic Party e se e le morao haholo! Ho tlameha ho boleloa hore litsebi tsa kahisano ha lia ka tsa bontša setšoantšo sa sebele, empa seo ba boholong ba neng ba batla ho se bona! Gaidar o ile a bitsa Zhirinovsky Hitler mme a batla hore Yeltsin a hlakole LDPR. Empa bahlahlobisisi ba pota-potileng mopresidente ba re litekanyetso tsa Yeltsin li ntse li theoha 'me tšehetso ea molao-motheo e ntse e theoha. Tlas'a maemo ana, ho se tšoanelehe ho ka bakela ba boholong mathata. Holim'a moo, ka 1993, mahlale a boqhekanyetsi ba likhetho tsa batho ba bangata a ne a e-so sebetsoe, ntle le ho kenya likhetho ka har'a mabokose a likhetho, kahoo polelo ea thato ea batho e ne e batla e tšepahala! Zhirinovsky, le eena, o ile a tšepisa ho lokolla Rutskoi le bahanyetsi ba bang!
  Oleg Rybachenko o ile a ferekana mona mme a boela a lelekoa ho tloha projectile e sa fetoheng.
  Ha ngoanana Margarita a ntse a tobile sethunya ka maoto a sa roala letho, moshanyana o ile a nahana a ba a ipotsa.
  Sephetho sa likhetho e ne e le se makatsang, 'me lira ka bobeli tsa puso le batšehetsi ba bangata ba Yeltsin ba ile ba voutela moetapele oa LDPR! Mokha o hapile hoo e ka bang liperesente tse 24 tsa litho tsa bona tse 13, ba qeta maemong a pele. Leha ho le joalo, ka lebaka la tsamaiso e tsoakiloeng ea likhetho, Zhirinovsky o ile a qetella a e-na le litaelo tse 60 feela, kapa karolo ea 15 lekholong ea boholo ba State Duma, ntlo e ka tlaase ea paramente! Ho phaella moo, matla a State Duma a ne a lekanyelitsoe haholo ke molao-motheo o mocha, kahoo ha e le hantle Zhirinovsky ha aa ka a fumana matla a bohlokoa. Ho ka etsahala hore ebe sehlopha sa hae sa State Duma se ne se ka nkoa e le setsi sa tlhaselo e 'ngoe ea matla! Ha e le hantle, Zhirinovsky ka boeena o ne a ntse a bapisoa le Hitler ka ho eketsehileng! Ka tsela, ka 1930, Hitler o ile a fumana karolo ea 18 lekholong ea likhetho, a nka sebaka sa bobeli likhethong, empa ka nako e ts'oanang a fumana matla a mangata a matla. Ntlha ea pele, Reichstag e ne e e-na le kamore e le 'ngoe feela,' me ea bobeli, likhetho li ne li tšoaroa feela ho ea ka tsamaiso e lekanang, 'me ea boraro, matla a paramente a ne a le matla ka tsela e ke keng ea bapisoa ho feta Russia! Zhirinovsky o ile a iphumana a le boemong bo bobe le ho feta: ponahalo ea tlhōlo e ile ea hlahisa litebello tse feteletseng tsa bakhethi, empa matla a sebele le bokhoni ba ho fetola ntho leha e le efe e ne e le ntho e kholo!
  Mona ke moo mehlolo e qalang teng: Zhirinovsky, eo pele a neng a sebetsa e le ralipolotiki ea balang, ka tšohanyetso o ile a fetoha lepotlapotla a bile a sa utloahale. Ka ho khetheha, o ile a qosoa ka Bo-Hitler, kahoo a matlafatsa puo ea hae e khahlanong le Bophirimela, a baka tšabo ea hore haeba a ka busa, o ne a tla qhomisa ntoa ea boraro ea lefatše! 'Me lipolelo tse ling li ne li hlanya ka ho feletseng, ho akarelletsa le tšebeliso ea bomo ea athomo khahlanong le Kazakhstan le linaha tse ling. Ka ho khetheha, Zhirinovsky o bile a phatlalatsa hore o tla lihela bomo ea athomo Tbilisi! Ka nako e ts'oanang, ho bile le likatleho tse ling: re khonne ho etsa tšoarelo, ho phethahatsa litšepiso tsa likhetho ... Empa ka kakaretso, Vladimir Volfovich ha aa ka a fumana lintlha, a lula a kena ka mahlabisa-lihlong ... E! Ha e le hantle, o ile a halefisoa, maemo a mangata a nyonyehang a entsoe ke CIA le bahanyetsi ba LDPR, haholo-holo ho tsoa har'a demokrasi ea Bophirimela ka hare ho Russia, empa leha ho le joalo, ralipolotiki ea masene le ea pragmatic ha aa lokela ho inehela ho sena, kapa bonyane a fokotsa monyetla. ea ho qholotsa bonyane! Ka mohlala, Zyuganov, ho sa tsotellehe hore o 'nile a apara liaparo tsa mohanyetsi ea ka sehloohong oa lipolotiki oa Kremlin ka lilemo tse leshome le metso e supileng, ka tsela e itseng o ile a khona ho qoba mahlabisa-lihlong, ha ho mohla a kileng a etsoa ka mokhoa o moholo' me ha a na botumo ba bo-ralipolotiki ba bolileng! Ke 'nete hore makomonisi a ne a boetse a e-na le nako e le' ngoe ka ho thehoa ha Khodorkovsky, eo ho thoeng ke mofani oa lichelete oa Mokha oa Makomonisi oa Russia Federation, empa tabeng ena Zyuganov ha aa ka a siea lipolelo leha e le life tse inyenyefatsang. Ralipolotiki ea hlokolosi haholo Gennady Andreevich, ka linako tse ling o bile a le hlokolosi haholo! Haholo-holo, ka May 1999, ha Yeltsin a etsa tlhahiso ea bokhethoa ba Stepashin, makomonisi a ne a lokela ho e thibela le ho leleka litumellano kapa ho qholotsa ho qhaloa ha State Duma le likhetho tsa pele tsa paramente. Empa Zyuganov o ile a khetha ho se ipehe kotsing, le hoja State Duma e ne e ka qhaloa ka nako eo, makomonisi a ka be a bolokile le ho atolosa taolo holim'a eona. E, Putin o ile a amoheloa ke makomonisi ka Phato 1999 ntle le ntoa, leha taba ea hore Yeltsin o ile a phatlalatsa hore ke mohlahlami oa hae ka nepo e ne e hloka hore bohanyetsi bo sebetse e le lehlakore le kopaneng khahlano le bokhethoa bona. Empa Zyuganov o ile a etsa qeto ea hore ho molemo ho ea likhethong, ho nka monyetla ka litokelo tse tlisoang ke boemo ba motlatsi, 'me taba ea hore Putin a ka fetoha mohale oa naha ka likhoeli tse tharo feela e ne e feta monahano oa esita le ba sebete ka ho fetisisa. Bahlahlobisisi ba Kremlin.
  Oleg Rybachenko o ile a boela a thunya Machaena ka leoto la hae la moshanyana 'me a tsoela pele ka mehopolo ea hae.
  Moshanyana ea bohlale o ne a lumela ka tieo hore Zhirinovsky o ne a se matleng a hae;
  Ka bokhutšoanyane, December 1993 e ile ea e-ba tlhōrō ea mosebetsi oa lipolotiki oa moetapele oa LDPR, joale ho fokotseha ho ile ha qala, le hoja qalong e ne e se ho putlama ha lefatše ho nang le liphetoho tse fapaneng. Yeltsin e ne e boetse e lahleheloa ke botumo ka potlako: ho ne ho ke ke ha khoneha ho hlōla mathata a moruo ho fapana le hoo, ho ne ho ntse ho mpefala le ho feta. Mona Zhirinovsky o ile a etsa phoso e 'ngoe' me a saena tumellano ea khotso le kutloano. Etsoe, o ne a se a ntse a qosoa ka hore o tšehetsa molao oa motheo, o neng o lumella matla a maholohali a mopresidente ka molao ("me ka lehlakoreng le leng, ho ka be ho ile ha etsahala"ng haeba molao-motheo o ne o sa ka oa amoheloa? ho saena selekane sa kgotso. Ke 'nete, ka hoetla Zhirinovsky o ile ae siea. Empa ka kakaretso, ho tla nka nako e telele ho hlalosa ka ho hlaka hore na ke liphoso life tseo moetapele oa LDPR a li entseng le hore na ke hobane'ng ha a sa ka a ba mopresidente. Phoso ea hae e kholo e ne e le PR e fosahetseng ka leano! Ka mor'a likhetho tsa 1993, ho ne ho hlokahala ho theha setšoantšo sa sera se seholo sa 'muso oa hona joale le Yeltsin ka boeena! Ke hore, ho ba Anti-Yeltsin, ka lipuo tse ngata ka ho fetisisa tsa populist, ho nyatsa, pele ho tsohle, lira tsa ka hare, bobolu, bosholu, joalo-joalo! 'Me lepetjo la sehlooho ke - sehlopha sa Yeltsin ho toka! Mme ka nako e ts'oanang, re sa nyelise mapetjo a mapheo a leqele, bosholu ba sechaba, le litšepiso tsa toka! Ka ho khetheha, Belarus Lukashenko o ile a hlōla karolo ea 80 lekholong karolong ea bobeli ea likhetho tsa mopresidente, e leng feela katleho e kholo ho ralipolotiki oa khanyetso! Empa u ke ke ua re Lukashenko o matla ho feta Zhirinovsky ka puo, ho e-na le hoo, ho fapana le hoo, Vladimir Volfovich o rutehile haholo ebile o ntlafalitse kelello! Empa Zhirinovsky o ile a theoloa ke sebopeho sa hae, se neng se le mabifi haholo le se halefileng, 'me ka lehlakoreng le leng, tumelo ea hore moifo oa Yeltsin, le Yeltsin ka boeena, ba ne ba tla itšetleha ka eena ka ho mo khetha e le mohlahlami. Ke mang ea tsebang histori: mohlomong ba tla hopola kamano pakeng tsa Hitler le Hindebruner, qalong ba tšoenyehile, ebe joale ba sebelisana! Empa ke eona taba eo, Hindebrug e ne e le mohale oa Ntoa ea Pele ea Lefatše, moratuoa oa naha ea habo, 'me e se e le monna-moholo ea fokotseng. 'Me Yeltsin, motimetsi oa USSR le sera se matla sa likhopolo tsa moemphera, e ne e le mohanyetsi oa leano la Zhirinovsky. 'Me moifo oa Yeltsin o ne a tšaba hore Zhirinovsky ea neng a ntse a le monyenyane le ea mabifi o ne a tla qala ho tsosolosa taolo ebe lihlooho li tla thekesela! Kahoo, moifo oa Yeltsin o ne a se na takatso ea ho sutumelletsa Volfovich hore e be mopresidente kapa tona-khōlō, 'me monyetla oa hae oa sebele oa matla e ne e le feela ka setopo sa Yeltsin. Ke hore, Zhirinovsky o ne a tlameha bonyane ka ntle ho etsisa boemo bo phahameng ka ho fetisisa bo ka khonehang ba ho hanyetsa puso! E le hore batho ba nahane hore ha ho sera se seholo sa matla ho feta Zhirinovsky, 'me e le hore mokhatlo o hlahe: Zhirinovsky kapa Yeltsin, Zhirinovsky khahlanong le Yeltsin! Leha ho le joalo, Vladimir Volfovich o ne a se na mohlahlobi ea matla le motho oa PR sehlopheng sa hae kapa a sa batle ho mamela mang kapa mang. Kapa mohlomong o ne a bile a tšaba Yeltsin, le hoja ho ka boleloa hore Yeltsin e ntse e se mohatelli haholo haeba a amohela tšoarelo le ho lokolloa ha lira tsa hae: Rutskoi le Makashov. Mme Yeltsin o ile a lumela ho qhala paramente hobane ho ne ho bonahala eka batho ba mo file tumello ea ho etsa joalo ka referendum ka la 25 April, 1993. Ho phaella moo, ho thunngoa ha paramente ho ile ha tšosa Yeltsin ka boeena hoo a ileng a lahleheloa ke boikemisetso ba hae. Kahoo, Zhirinovsky e ka ba mohanyetsi oa hae ea ka sehloohong, haholo-holo kaha Zyuganov o ile a hlaba Yeltsin ho sa tsotellehe hore na ke bokae, empa o ile a fumana kotlo!
  Moshanyana o ile a boela a lokolla projectile e boima ka mor'a hore banana ba sebelise leoto le sa roala letho 'me ba tsoela pele ka mehopolo ea hae.
  Phoso e 'ngoe ea Zhirinovsky e ne e le boemo boo a ileng a bo nka mabapi le ntoa ea Chechnya. Ho bonahala eka ke mo-nationalist, o ne a tšoanetse hore ebe o tšehetse hore ho thehoe molao oa motheo, empa ka sebopeho sefe! Ntoa ha ea ka ea atleha ho tloha qalong, mabotho a Russia a ile a lahleheloa haholo, haholo-holo ka lebaka la ho se be le bokhoni ba tlōlo ea molao ea taelo ea Yeltsin. Ho feta moo, balaoli ba nang le phihlelo ea ntoa ea Afghanistan, mohlala, Letona la Tšireletso Grachev, ba ile ba laela bobe ho feta ba pele. Esita le baqolotsi ba litaba ba ile ba ruta balaoli ba sesole ho loana! Ke ntho e makatsang hakaakang!
  Tlas'a maemo ana, ho ne ho hlokahala ho nka boemo: Yeltsin le sehlopha sa hae sa litlokotsebe ba molato oa tahlehelo e kholo ea sesole sa Russia! Ho nyatsa puso e busang ho ne ho lokela hore ebe ho ile ha matlafatsoa, empa ka nako e tšoanang ntle le ho ama sesole. Le hoja Grachev a ne a sa lokela ho sireletsoa le eena! E ne e le Zyuganov ea ileng a nka boemo bo nepahetseng ba ho hapa! Ho nyatsa Yeltsin, ntle le ho qabana le sesole, ntle le ho tšehetsa ba arohaneng. Ka kakaretso, Zyuganov o ile a khetha mokhoa o nepahetseng oa boitšoaro: sebaka se seholo ho tloha ho maano a Yeltsin, ho qabana. Leha ho le joalo, makomonisi a Duma a pitso ea pele e ne e se kamehla a lumellanang le khanyetso ea bona. Ka ho khetheha, tlhahiso ea Zhirinovsky bakeng sa khetho ea ho se tšepe 'muso oa Chernomyrdin ha ea ka ea tšehetsoa. Ka kakaretso, Makomonisi a ile a voutela likhetho tsa ho hloka tšepo ka lekhetlo la pele feela ka Mphalane 1994, ka mor'a "Labobeli le Letšo," ha tumello e sa reroang ea leano la moruo la Chernomyrdin e ka ba jella chelete e ngata haholo. Sebakeng sa Duma sa kopano ea bobeli, moo makomonisi a etelletsoeng pele ke Zyuganov a neng a se a ntse a le teng ka bongata, khetho ea ho hloka tšepo ha ho mohla e kileng ea etsoa (!) Mme paramente e ile ea amohela bakhethoa bohle ba bahlano bakeng sa maemo a tonakholo, empa ke pale e 'ngoe! Botho ba Zyuganov bo tšoaneloa ke sehlooho se arohaneng, hammoho le hore na ke hobane'ng ha a ntse a lahleheloa ke Yeltsin ka 1996.
  Ho bonahala eka Zhirinovsky ka boeena o ne a batla ho sekisetsa le moifo oa Yeltsin, a tšepile ho kholisa li-oligarchs ka botšepehi ba hae e le hore ba mo behe e le eena feela ea khonang ho thibela makomonisi ho nka terone. Empa bothata ke hore moifo oa Yeltsin ka nako eo o ne a sa batle phetoho, 'me ha aa ka a tšepa Volfovich, eo, ka tsela, a ileng a khona ho mpefatsa maikutlo a hae Bophirimela. Li-oligarchs tse ngata tse haufi le mopresidente li ne li e-na le khoebo ka Bophirimela 'me li ile tsa khona ho bokella likoloto tse kholo moo. 'Me litheko tsa oli li ne li ka ba $10 ka barrel, kahoo khase e ne e le theko e tlaase,' me batho ba phahameng ba ile ba lemalla likalimo tse tsoang linaheng tsa NATO. 'Me ka Bophirimela ba ile ba hlakisa hore Zhirinovsky ha a amohelehe ho bona.
  Maemong ana, ho itšetleha ka selekane le batho ba phahameng ba Yeltsin ho ile ha senya feela setšoantšo sa moeta-pele oa LDPR mme sa kena-kenana le bloc le makomonisi le lichaba. Hape ho tlameha ho boleloa hore tahlehelo e kholo ea sesole sa Russia, ho se ikemisetse ho hlōla, ka kakaretso, sera se senyenyane le se seng hantle se hlometseng, se fokolitse botumo ba mapetjo a ntoa le takatso ea ho fumana thabo ka ntoa. Batho ba ile ba bona hore lebotho la Russia le ne le sa itokisetsa ho hlatsoa maoto a lona Leoatleng la Indian le ho hapa Bochabela bo Hare ka mehloli ea oli. E, ka khopolo, ho tšoaroa ha Bochabela bo Hare ho ka tlisa chelete e ngata ka li-petrodollars le ho tlōla ho ke keng ha qojoa ha theko ea matla, empa le haeba ba ke ke ba hlōla Chechnya ... Maikutlo a Pacifist a ile a qala ho hōla, 'me Zhirik o ile a lahleheloa haholo ke likhetho!
  Boy prodigy, thunya ka ho toba hape. Lekhetla le tsoang kanonong ea limilimithara tse 130 le ile la hasanya Machaena.
  Margarita o ile a lumela:
  - U bohlale haholo!
  Mme a qala ho thunya ka boyena a sebedisa menwana ya hae e hlobotseng.
  'Me Oleg Rybachenko a tsoela pele ho beha mabaka.
  Leha ho le joalo, ho ka boleloa hore Zyuganov o ne a le hlokolosi haholo. Ka mohlala, ha Boris Fedorov a etsa tlhahiso ea ho vouta bakeng sa boemo ba ho se tšepe 'muso, Mokha oa Makomonisi oa Russia Federation ha oa ka oa tšehetsa sena. Ka kakaretso, Zyuganov le selikalikoe sa hae ba ile ba tšoara Chernomyrdin ka hloko haholo, le hoja ba qetellang ba ile ba tsoela pele ho phehella maano molemong oa li-oligarchs 'me ba bontša botšepehi ho Yeltsin. Empa ho khahlisang ke hore Zyuganov o ile a khona ho ba mohanyetsi oa pele le anti-Yeltsin. Ho feta moo, mashano a pro-presidente a ile a boela a mo thusa tabeng ena, mohlomong ka boomo, kaha Zyuganov oa bokomonisi o molemo ho feta mokhethoa eo e seng oa bokomonisi karolong ea bobeli.
  Mariha le selemo sa 1995, mokha oa LDPR o ne o na le bothata bo boholo;
  Empa butle-butle ntoa ea Chechnya e ile ea hlōloa, bahlabani le bona ba ile ba lahleheloa haholo "me ba ntšoa mahlo le ho nyahama, lebotho la Russia le ne le ntse le hatela pele. Ka June, Shamil Basayev o ile a tšoara sepetlele sa bakhachane Budenovsk. Ha e le hantle, mohato o joalo oa bahlabani ha oa ka oa fana ka letho ka sesole, 'me ka mantsoe a propaganda e bile molemo bakeng sa mokha oa ntoa ... Empa Yeltsin e ile ea senyeha, ho hlakile hore liketsahalo tsa October 3-4 le lithohako tsa limilione tsa Marussia. a mo kokota mme a laela Chernomyrdin ho emisa ntoa le ho qala lipuisano ...
  Sesole sa Russia se ile sa emisa bora ka bonngoe. 'Me State Duma qetellong e ile ea bokella likhetho tse lekaneng ho fetisa likhetho tsa ho se tšepe' muso, tse batlang ho itokolla ha palo ea liofisiri tsa tšireletso. Yeltsin o ile a lumela, a boloka Grachev feela, empa a inehela Egorov, Erin, Stepashin. Mona Zhirinovsky qalong o ile a nka boemo bo nepahetseng: o ile a nyatsa khotso 'me a vouta bakeng sa likhetho tsa ho hloka tšepo. 'Me ha Chernomyrdin a tsielehile ka ho tšosa ho beha potso ea tšepo ho khabinete ho khetha ho State Duma (ho na le nuance e le' ngoe mona, haeba likhetho tse ka tlase ho 226 ho tse 450 tsa ho tšepa 'muso, joale mopresidente o tlamehile ka hare. beke ho qhala 'muso kapa ho qhaqha State Duma), Zhirinovsky o ile a bontša ho tiea le ho itokisetsa ho ea likhethong tsa pele tsa paramente. Melemo ea likhetho tsa pele ke setšoantšo sa bashoela-tumelo, ho hloka katleho - ho qosa Yeltsin le 'muso, ho se fane ka nako ea ho ntšetsa pele morero oa Kremlin oa Congress of Communities Russia, le mokga o nang le matla: Lehae la rona ke Russia. 'Me ha e le hantle mekhatlo e meng - e menyenyane!
  Chernomyrdin, ha a hlokomela hore bluff e ke ke ea sebetsa le hore paramente e ncha e tla hanyetsa le ho feta, e ile ea tlosa likhetho. State Duma e ile ea boela ea beha ho se tšepe likhetho, Zhirinovsky o ile a sebetsa ka mabifi, empa ho ne ho se na likhetho tse lekaneng. Mona ho tlameha ho boleloa hore Yabloko o ne a sa batle ho lahleheloa ke melemo ea litulo tsa paramente. Ho phaella moo, tekanyo ea hae ea sebele e ne e se holimo, ho ne ho e-na le kotsi ea ho fofoneloa feela.
  Botumo ba Zhirinovsky bo ile ba eketseha hang-hang, empa Volfovich o ile a boela a etsa phoso ka ho hlakola li-signature tsa mokha oa hae tlas'a ts'ebetso ea qoso. Sena ha se na taba, bohanyetsi bo ne bo se na likhetho tse lekaneng ho theha komisi ea ho qosa, tse ka bang 300, empa sena se ile sa senya tekanyo! Zhirinovsky o ile a boela a fana ka lebaka la ho iqosa ka maano a poelano, a khelosa karolo ea bakhethoa ba ntseng ba eketseha ba boipelaetso.
  Leha ho le joalo, khotso ea Chechnya, eo bahlabani ba ileng ba e tlōla ka sehlōhō, litlhaselo tse fapa-fapaneng tsa likhukhuni, haholo-holo khahlanong le Romanov, le bahlaseluoa ba lithunya li ile tsa lebisa ho eketseha ha maikutlo a bahlabani sechabeng 'me Zhirinovsky a qala ho fumana lintlha. Ho phaella moo, ka September 1995, NATO e ile ea qala ho hlasela Maserbia a Bosnia, a matlafatsa maikutlo a khahlanong le Bophirimela, a ileng a boela a phahamisa litekanyetso tsa LDPR.
  Ke 'nete hore Zhirinovsky o ile a inehela phephetsong eo, a otla mosali ka paramenteng, kapa a ba a mo otla hanyenyane ka makhetlo a 'maloa ka kakaretso. Joale khatiso ea Yeltsin e ile ea e phahamisa kaofela, e bontša Zhirinovsky e le senokoane! Leha ho le joalo, e ka "na eaba temana e joalo e ile ea thabisa batho ba bang: haholo-holo banna ba neng ba hlokofalitsoe ke basali, kapa bao, har"a bakhethoa bohle, ba neng ba batla mohatelli ea sehlōhō ka ho fetisisa, ba tšepile hore o tla tsosolosa taolo! Leha ho le joalo, "Stalinists" e ne e le bakeng sa "Zhirik".
  Oleg Rybachenko o ile a tsoela pele ho chesa. Moshanyana enoa o ile a etsa sena ka ho hlōla lebotho la Machaena tlas"a leloko la borena la Manchu "me a tsoela pele ho nahana.
  Ka October 1995, LDPR e ile ea bokella li-signature tse 100 ho beha voutu ea ho se tšepe 'muso ho vouta State Duma, empa selemong se fetileng Zhirinovsky o ile a lahla morero ona.
  Ho tlameha ho thwe ena e ne e le phoso ya hae, mme e sa lokafatswa. Taba ea pele, Zhirinovsky, ka ho phahamisa voutu ea ho hloka tšepo bosiung ba likhetho, o ile a hohela kutloelo-bohloko ea bakhethoa ba boipelaetso, bao ka nako eo e neng e le bongata. Ea bobeli, khetho e ne e lebisitsoe khahlanong le mohatelli ea ka sehloohong oa Zhirinovsky, Chernomyrdin, 'me ha ea ka ea kena-kenana le boiteko bo ka morao-rao ba ho kholisa Yeltsin le moifo oa hae ho etsa "Zhirik" mohlahlami oa bona.
  Ho phaella moo, Zhirinovsky o ne a lokela ho utloisisa; hore ha a fumana sephetho se molemonyana likhethong tsa Duma, ho na le monyetla o moholo oa hore "lelapa" le tla becha ka eena!
  Ka motsotso oo, leqheka le molemo ka ho fetisisa la likhetho e ne e le ho bapala karolo ea bohanyetsi ba pele, bo neng bo tla feta makomonisi boemong ba likhohlano.
  Zhirinovsky, ka kakaretso, o ne a utloisisa sena, empa a leka ho lula litulong tse peli 'me a sa lumellane. Likhetho tse ncha li ne li le boima haholo ho feta tsa khale! Taba ea pele, ho fapana le 1993, ha baa ka ba fumana monyetla oa ho bonts'a talenta ea bona ea ho bua ka botlalo; Taba ea bobeli, lebaka la tšepo le litebello tse sa phethahalang li bapalitsoe khahlanong le Zhirinovsky. Etsoe, ho ne ho bonahala eka ke eena oa pele, empa ha aa ka a ntlafatsa bophelo ba batho ... Le hoja ho ne ho hlakile ho motho ea bohlale hore "Zhirik" ha a na matla a sebele, 'me makomonisi a tšoanang a ne a laola likhetho tse ngata ho feta LDPR. : 102 khahlano le 60, empa ... Ho ne ho e-na le batho ba bangata ba bohlale morao koo, haholo-holo lilemong tsa bo-90.
  Lebaka la boraro e ne e le hore ho ne ho e-na le litšila tse ngata tse tšolotsoeng ho moetapele oa LDPR, setšoantšo sa monster le hooligan, ho tšaba hore o tla qala ntoa ea boraro ea lefatše.
  Lebaka la bone, hape le le leng la tse ka sehloohong, ke ho hlaha ha palo e kholo ea bahlolisani. E tummeng ka ho fetisisa: Congress of Communities Russia, e etelletsoeng ke Skokov (mongoli oa mehleng oa Lekhotla la Tšireletso tlas'a Yeltsin), le Alexander Lebed, le monna oa Yeltsin, eo karolo ea hae Transnistria e ileng ea matlafatsoa haholo ke mecha ea litaba. Sebaka sena se ntse se khothaletsa PR ka mafolofolo, empa ho bonahala eka se fetelletse. Batho ha ba babe joalo ka ha ba boholong ba nahana, 'me boholo ba bona ba hlokometse hore KRO ha se khanyetso ho hang, empa morero oa Kremlin o lebisitsoe haholo-holo khahlanong le LDPR le Mokha oa Makomonisi oa Russia Federation. Empa leha ho le joalo, mokhatlo ona o ile oa nka karolo e fetang liphesente tse "nè!
  'Me ho ne ho e-na le bahlolisani ba bang ka nģ'ane ho marulelo, State of Rutsky, moo Marychev a ileng a balehela teng, Bloc bakeng sa USSR - Tyulkin-Ampilov, National Republican Party ea Lysenko, le mefuta e mengata e mengata ea mefuta eohle. Ho tlameha ho boleloa hore makomonisi a ile a hasanya likhetho tsa bona: USSR Bloc e fumane likhetho tse fetang tse 'nè le halofo ea likhetho, empa ha ea ka ea kena paramenteng,' me bakeng sa likhetho tsa Mokha oa Makomonisi oa Russia Federation li ile tsa lahleha, Mokhatlo oa Agrarian le oona o ile oa lahleheloa. ha ea ka ea kopana le mokoallo oa liperesente tse hlano, joalo ka mekhatlo e meng ea mapheo a leqele. Haholo-holo, ha ho tsejoe hantle hore na Tona-khōlō ea mehleng Ryzhkov o ne a tšepile eng bakeng sa likhetho ka bloc: Mokhatlo oa Basebetsi kapa bloc ea Govorukhin! Leha ho le joalo, likhetho tsa 1995 li bontšitse sephetho se fokolang ka ho fetisisa sa mokha o busang historing eohle ea Russia, le karolo e kholo ka ho fetisisa ea likhetho tsa boipelaetso.
  Moshanyana a thunya hape, a tobetsa konopo ea "joystick" ka menoana ea hae e hlobotseng 'me a tsoela pele ka mehopolo ea hae;
  Nakong ea letšolo la likhetho, Zhirinovsky ka kakaretso o ile a nyatsa ba boholong, empa ha aa ka a etsa joalo ka mokhoa o mabifi. Ho feta moo, sehlopha sa hae se tšehelitse tekanyetso ea selemo se tlang, se fana ka lebaka le leng la liqoso tsa pro-Kremlin. Ha ho nahanoa ka moea oa boipelaetso oa hoo e batlang e le bakhethoa bohle ba neng ba laola likhetho tsena, ho ne ho se na lebaka la ho sekisetsa le "muso ona! Ho phaella moo, State Duma e ile ea amohela habonolo Dubinin ka mokhoa o sa lebelloang e le hlooho ea Banka e Khōlō, le hoja e ne e le motho ea tsoang selikalikoeng sa Yeltsin, motšehetsi oa liphetoho tsa 'maraka phetolelong e kholo ea Gaidar. Ka tsela, Zyuganov o ile a boela a tšehetsa bokhethoa bona, le hoja Dubinin a ne a ameha ho Black Tuesday, a bontša hore e ne e se mohanyetsi ea nang le melao-motheo!
  Nakong ea likhetho, Zhirinovsky o ne a sa batle ho theha li-blocs tsa pele ho likhetho, le hoja mekhatlo e mengata e menyenyane ea bochaba e bontšitse takatso e tšoanang. Ho phaella moo, Vengerovsky o ile a eletsa ho fetola lebitso la mokha hore e be e loketseng lipolotiking le e lumellanang - mohlala, Great Russia! Zhirinovsky o ile a bontša manganga tabeng ena, le hoja lentsoe "liberal democrat" le ne le se le fetohile lentsoe le litšila ka nako ena!
  Ho feta moo, libini tse tummeng kapa baetsi ba litšoantšo ba ne ba sa kenyelletsoa lethathamong la mokha oa LDPR, leha ho ne ho e-na le batho ba bangata ba ikemiselitseng. Ka ho khetheha, Alla Pugacheva, ea neng a rata ho hohela tlhokomelo ea boralitaba, o ne a ka lumellana hantle le sebaka sa bobeli lethathamong la mokha oa LDPR. Sena ha sea ka sa mo sitisa ka tsela leha e le efe, empa se ka hlahisa lebaka le eketsehileng la boitsebiso ba ho itlhalosa. Hape, monyetla oa ho hlahisa merero le melao e itseng bakeng sa lipuisano ho State Duma. Esita le moqapi Antonov o ne a kenyelelitsoe feela lethathamong la libaka, 'me joale ba qabana ka ho feletseng. Ka kakaretso, Zhirinovsky o na le tšobotsi e mpe haholo: ho se ikemisetse ho mamella batho ba matla tikolohong ea hae, ba sireletsang maikutlo a bona. Ka mohlala, e ne e le ka lebaka lena hore setsebi se tummeng sa hypnotist Anatoly Kashpirovsky se tlohe moketeng; ea ileng a qosa Vladimir Volfovich ka mekhoa ea tsamaiso ea bolaoli le takatso ea ho pota-pota ka li-sycophants. Ho tlameha ho boleloa, ka tsela, hore esita le Hitler o ile a etsa litumellano le batho bao a ba hlokang 'me a ba mamella ka har'a selikalikoe sa hae ho fihlela ba se na thuso kapa ba le kotsi ho eena. A re hopoleng Rehm, Strasser, Goebbels, ba neng ba khetholloa ka ho le letšehali le ho hanyetsa ba boholong. Empa e ne e le hantle ka lebaka la batho ba joalo hore Hitler o ile a khona ho hula palo e phahameng ea likhetho ho makomonisi le demokrasi ea sechaba. Hape ho lokela ho boleloa hore Zhirinovsky o ile a bua hangata haholo: ntle le ho nahana, o ile a rorisa kapa a omanya Stalin. Ka kakaretso, moeta-pele oa LDPR ka boeena ho isa bohōleng bo itseng o ile a etsisa Stalin, a iketsetsa bolumeli ba hae, a bontša boitlamo ba mekhoa ea bolaoli ea puso, empa ka nako e tšoanang a qosa makomonisi ka pefo, le hoja eena ka boeena a ne a buella pefo, pefo le pefo e eketsehileng!
  Ka botumo bo ntseng bo eketseha ba mehopolo ea lepheo le letšehali, Zhirinovsky o ne a lokela ho nka maikutlo a leka-lekaneng ho maikutlo a bokomonisi, 'me a hopole hore karolo ea bohlokoa ea likhetho ke nostalgic bakeng sa linako tsa Soviet Union. Ho phaella moo, litšobotsi tsa ka ntle tsa le letšehali li ne li ke ke tsa utloisa bohloko: mohlala, 'mala o moputsoa bakeng sa folakha ea LDPR o malimabe haholo! Ntlha ea pele, e hlahisa setsoalle le basodoma, bao le bona e leng "basodoma", 'me ka lekhetlo la bobeli,' mala o moputsoa o khutsitse, o sa lumellaneng hantle le lipuo tse chesang tsa Zhirinovsky! Mmala o nepahetseng bakeng sa moketjana oa hae e ka ba bopherese-bofubelu. E matlafatsang, e bitsang liketso, empa e ntse e sa tšoane le makomonisi! Ho phaella moo, pherese ke letšoao la borena 'me e ka hohela mantsoe a batšehetsi ba bobusi, borena le tšusumetso eo e seng ea bokomonisi!
  Moshemane ea bohlale o ile a boela a tobetsa likonopo tsa "joystick" 'me a hoeletsa:
  - Tlhōlo ea ka e tla ba e khanyang!
  'Me a tsoela pele ho beha mabaka a hae a bohlale.
  Livideo moo Zhirinovsky a neng a bapala buffoon, haholo-holo, ha aa ka a bina hantle, hape e ne e se mohopolo o motle! Tabeng ena, ona e ne e se bohato bo molemo ka ho fetisisa, kaha batho ba ne ba lapile ka 1995 "me ba batla liphetoho tse tebileng le moeta-pele ea hlokolosi, "me ba se na nako ea metlae! Ho tlameha ho boleloa hore mecha ea litaba ea pro-Kremlin e ne e se e ntse e leka ho etsa motlatsi le clown ho tsoa ho Zhirinovsky, 'me ho ne ho se na thuso ea ho matlafatsa maikutlo ana le ho fana ka likarete tse ncha tsa terompeta ho lira tsa bona!
  Likhethong tsa 1995, Komisi e Bohareng ea Likhetho e ile ea hana ho ngolisoa ho "Derzhava" - Rutskoi, ebe "Yabloko". Ka mor'a moo mahlakore ka bobeli a ile a tsosolosoa, ka Lekhotla le ka Holimo-limo. Ho na le liphetolelo tse 'maloa mabapi le ketsahalo ena: haholo-holo, hore Kremlin le batho ba eona ba PR ba ne ba batla ho thusa Yavlinsky likhethong tsa Duma, joalo ka demokrasi le motho oa Bophirimela,' me Rutskoi o ne a bonahala a tlameha ho hulela likhetho tsa makomonisi ho eena. .
  Ha u sheba ka lekhetlo la pele, phetolelo e utloahala; haeba "Yabloko" le "Derzhava" ba ne ba hlile ba batla ho tlosoa, joale Lekhotla le ka Holimo-limo, le entsoeng ka taelo ea lelapa la Yeltsin, le ka be le sa ka la ba tsosolosa! Ha e le hantle, motho a ka hopola mehlala ea morao tjena ha "Yabloko", "Russia e 'ngoe" le "Motherland" ba ne ba sa lumelloe ho kenya letsoho likhethong, ntle le mabaka a molao. Ka mohlala, ho tlosoa ha sehlopha sa Rodina likhethong tsa Moscow ka 2006 ho ne ho se molaong ka ho feletseng ho latela pono ea molao! Kahoo ka video eo, e ileng ea e-ba lebaka la ho se amohelehe: ho ne ho se na mehala e tobileng ea pefo, pogrom, tlhoekiso ea morabe kapa esita le ho lelekoa ha "Caucasians". E ne e bua feela ka ho tlosa litšila Moscow ... E, ho ne ho e-na le leseli mabapi le tlhokahalo ea ho tsosolosa taolo har'a bafalli. Empa ... Ntlha ea pele, sena ha se hanyetsane le molao, 'me oa bobeli, videong leha e le efe e se nang kotsi haholo, u ka fumana leseli la ntho leha e le efe. U ka etsa mohlala, esita le katuni "Che, ema hanyane!" e thibetsoe joalo ka propaganda ea pedophilia. Le hore mmutla o tšoana le ngoana, o tsamaea ka tekete ea ngoana, 'me phiri e bapala le eena, e mo tšoara ... Tabeng ena, moahloli o ne a se na tokelo ea molao ea ho tlosa "Motherland" thibela ho ngolisoa! Nyeoe ea Khodorkovsky ke sehlooho se arohaneng; re ke ke ra bua ka eona sehloohong sena. Empa ho bonahala eka motho e mong le e mong oa utloisisa hore ntle le kotlo ea Kremlin sena se ka be se sa etsahala ...
  Ho joalo, hoa utloahala, empa ha ho joalo! Ka ho khetheha, ka nako eo Rutskoi o ne a nkoa e le sera se matla sa Yeltsin - haeba feela lintho li ne li tlile ho toba ntoa ea libetsa! Tekanyetso ea "Matla" e ne e phahame haholo 'me menyetla ea eona ea ho feta liphesente tse hlano e phahameng! Ke hobane'ng ha Kremlin e batla ho eketsa menyetla ea sera sa eona? E, Yabloko, le hoja e le mokha oa demokrasi, o hanyetsa haholo: ha e e-s'o tšehetse lichelete tsa lichelete, ho Duma ena le e latelang, Yavlinsky o itse o tla loanela mopresidente oa Russia. Kahoo, ha ho na lebaka le itseng la ho matlafatsa Yabloko: haholo-holo molemong oa likhetho tsa mopresidente nakong e tlang, ha e na thuso haholo! Yavlinsky o ile a hula likhetho hole le Yeltsin papaling ea pele, mme moetapele e monyane le oa liatleletiki oa Yabloko o ne a shebahala a khahleha ho feta Yeltsin ea neng a nyatsehile, ea fokolang.
  Kahoo, phetolelo ea pele ha e kholisa ka ho feletseng, 'me makhotla a Russia a ne a e-s'o itšetlehe hakaalo ka Mopresidente oa Russia. Ka ho khetheha, General Army Varenikov, setho sa Komiti ea Naha ea Tšohanyetso, o ile a lokolloa mehlala e meng moo lekhotla le neng le sa eme le ba boholong kamehla;
  Ho ka etsahala hore ebe karabelo e mpe ea Bophirima ho ho se tšoanelehe ha Yavlinsky e bile le karolo, mme mmuso oa Yeltsin o ne o hloka likalimo bosiung ba likhetho e le ho theha ponahalo ea nala naheng. Rutsky o ile a lelekoa ka lebaka le tšoanang, kahoo o ile a khutlisetsoa k'hamphaning. Leha ho le joalo, sena ha sea ka sa thusa "Derzhava" ho fihla moeling oa liphesente tse hlano. Sephetho sa Rutskoi sa karolo ea 2,7 lekholong se ka nkoa se atile, haholo-holo ha ho nahanoa hore na o ne a tumme hakae. Leha ho le joalo, projeke ea Kremlin KRO le eona e ile ea lahleha. Zhirinovsky ha aa ka a sebelisa sethala sa Duma ka mokhoa o lekaneng, empa ho tlameha ho boleloa hore e ne e le molemong oa hae hore mashano ohle a pro-Kremlin a sebetsa khahlanong le eena. O ne a bonahala a entse setšoantšo sa hore Zhirinovsky ke sera sa pele sa matla, 'me haeba Vladimir Volfovich a ne a tsitsitse khanyetso ea hae, liphello tsa hae li ka be li phahame haholo.
  Oleg Rybachenko o ile a boela a koahela sesole sa Machaena ka bohlale bo boholo ka khetla e phatlohileng e phatlohileng haholo. Ka mor'a moo mehopolo ea hae e ile ea ntlafala le ho feta.
  Leha ho le joalo, lipuo tse khutšoane tsa moetapele oa LDPR thelevisheneng ka litšokelo khahlanong le ba boholong le mehala ea bahlabani e ne e nepahetse ka kakaretso, empa mohlomong Yeltsin le Yeltsin ka bobona ba ka be ba ile ba khalemeloa ka matla.
  Ka bokhutšoanyane, likhethong tsa December 1995, Mokha oa Makomonisi oa "Muso oa Russia o ne o le boemong ba pele ka hoo e ka bang karolo ea 23 lekholong, LDPR e bile ea bobeli ka karolo ea 11,5 lekholong, NDR e bile ea boraro ka 10,3 lekholong, "me Yabloko e bile ea bone ka karolo ea 6,7 lekholong.
  Mekha e mashome a mane e setseng ha ea ka ea kopana le mokoallo oa liphesente tse hlano!
  Joang ho hlahloba sephetho se joalo sa Zhirinovsky? Ho latela liphesente, ho theoha ho habeli ha ho bapisoa le likhetho tsa pele. Empa haeba re nahana ka keketseho e ntseng e eketseha ea batho ba etsang karolo ea 12 lekholong, joale Zhirinovsky o fumane hoo e ka bang karolo ea 62 lekholong ea sephetho sa 1993. E ngata kapa e nyane?
  Ha ho nahanoa ka maemo ohle a sa thabiseng, sephetho sena ke karolelano lipakeng tsa tse khotsofatsang le tse ntle feela. Lintlha tse mpe:
  1. Ho se khotsofale ha bakhethoa ka mesebetsi ea LDPR ho State Duma. Batho ba ne ba lebeletse ho hongata ho mokhethoa ea nkileng sebaka sa pele, empa bophelo ha boa ka ba ntlafala. Ke 'nete hore batho ba bangata ba ne ba utloisisa hore Zhirinovsky ha a na matla a sebele, empa masoabi a ne a ntse a busa.
  2. Tšabo ea hore moeta-pele oa sesole oa LDPR o tla qala ntoa ea boraro ea lefatše, ka liphello tse bohloko. Ho phaella moo, ba bangata ba ne ba tšosoa ke ho hloka thibelo ea Zhirinovsky le tšabo ea hore o tla theha puso ea bohatelli le ho phalla naha ka mali. Letsoalo la hae le ile la tšosa batho ba bangata.
  3. Khanyetso ea Moetapele oa LDPR ha ea lekana. Haholo-holo ka lekhetlo la pele, likhoeli tsa ntoa Chechnya, le propaganda ea pro-Kremlin ka boeona e ile ea beha Zhirinovsky molato ka sena, a phahamisa botšepehi ba hae ho ba boholong haholo. Leha ho le joalo, Vladimir Volfovich ka boeena o ne a batla setsoalle le Kremlin, a lahleheloa ke setšoantšo sa sera se seholo sa 'muso oa hona joale.
  4. Tšebeliso e sa lekaneng ea ho sebelisa li-levers tsa Duma ho kenya ts'ebetsong maano a lichelete a populist. Haholo-holo, ho ne ho khoneha ho khetha molao o le mong oa populist ka mor'a o mong, o sebeletsa sechaba. Sena ke sona seo Yeltsin a se entseng, ho Congress a etsa tlhahiso ea ntho e ke keng ea kengoa ts'ebetsong le ho iphumanela lintlha. E, 'me Yeltsin o ile a phahamisa meputso le penshene ea motho e mong le e mong nakong ea likhetho,' me joale ha aa ka a ba lefa, kapa a jeoa ke theko ea lichelete. Lukashenko le ba bang ba ile ba etsa se tšoanang, empa Yulia Tymoshenko ha aa ka a lahla leano la hae le thata la lichelete 'me a lahleheloa ke likhetho, a lahleheloa ke tokoloho ea hae ka nako e le' ngoe!
  5. Zhirinovsky o ile a etsa phoso e 'ngoe e amanang le ponahalo ea hae. O ile a nona ho feta tekano "me a qala ho shebahala a le mpe le ho feta ka lebaka leo. Ho phaella moo, batho ba lapileng ha ba rate batho ba nang le pitsa le ba mafura. Mona, ka tsela, Zhirinovsky o ile a bontša mefokolo e 'ngoe ea hae, ho hloka cheseho lipolotiking, ho hloka matla a ho boloka' mele oa hae o le boemong bo botle le ho se je ho feta tekano. Ka tsela, Zhirinovsky, esita le nakong ea likhetho tsa 1991, o ne a le mosesaane, a bile a le mosesaane ho feta tloaelo, ka mashome a mane a metso e mehlano. Sena se fana ka maikutlo a hore ka tlhaho "Zhirik" ha a na tšekamelo ea ho ba boima bo feteletseng, e leng se bolelang hore ho ne ho se thata hore a ipoloke a le sebōpeho, ho fapana le mohlala, Gaidar.
  Hona hape ke ho tlosa ho hoholo!
  7. Ha ho bapisoa le likhetho tsa pele, nako ea moea eo Zhirinovsky a neng a ka e sebelisa e fokotsehile haholo. Airtime ea mahala e arotsoe ka lihlopha tse 44, 'me airtime e lefelloang e ne e ke ke ea feta airtime ea mahala,' me e ne e ka rekoa bosiu feela. Kahoo Zhirinovsky o ne a sa khone ho sebelisa mpho ea hae e sa tloaelehang ea puo, joalo ka 1993. Le hoja, ka mohlala, a na le chelete e ngata ho feta nakong eo!
  6. Mohlomong, mohlomong le ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa: tlhōlisano ea lipolotiki e eketsehile haholo 'me sehlopha sohle sa lihlopha le lihlopha tse etsisang li hlahile lebaleng la likhetho la LDPR. Har'a tsena, haholo-holo KRO, Derzhava, NRP, le lihlopha tse ling tse ngata. Mme mmuso o ile wa nyatsoa ke motho e mong le e mong ntle le mokga o busang Lehae la Rona ke Russia. Boris Fedorov le sehlopha sa hae sa "Forward Russia" ba ile ba khothaletsoa ka mafolofolo 'me ba bontšoa haholo thelevisheneng, ba nyatsa Chernomyrdin le' muso. Ke 'nete, Boris Fedorov ka boeena o ne a bapala khanyetso feela, a tšepile ho hlōla likhetho tsa boipelaetso. Empa batho ba bangata ha baa ka ba mo lumela! Joale Boris Fedorov o bile a ikopanya le NDR. National Republican Party ea Lysenko le eona e ne e le mafolofolo haholo, 'me moetapele oa eona a etsisa bohlanya ba maikutlo ba Zhirinovsky,' me ho hang ha aa ka a khopisoa ke tlhokomelo ea mecha ea litaba. Ho phaella moo, Vedenkin bloc, eo hape e neng e le mothusi oa moetapele oa LDPR le setsebi sa naha se feteletseng, se ne se le mafolofolo, hammoho le bloc ea Baburin. Baburin le eena ke motho ea mafolofolo haholo; Ka bokhutšoanyane, mokhethoa oa Zhirinovsky o ne a hlakotsoe haholo ke batho ba babeli ba tšoanang le ba etsisang. Ho phaella moo, ho ne ho e-na le mekhoa e mecha ka ho le letšehali, ho akarelletsa le ea tšusumetso ea Stalinist.
  Maemong a joalo, karolo ea 11.5 lekholong ho 44 e hlile e le sephetho se hlomphehang, le hoja ka tlase ho moo ho ka khonehang ka leano le utloahalang la likhetho. Ka mohlala, Zyuganov o ile a khona ho phahamisa palo ea hae ho tloha ho karolo ea 13,5 lekholong ho ea ho 22,9, le hoja palo ea bahlolisani le eona e ile ea eketseha. Sebaka se le seng "Bakeng sa USSR!" e amohile batho ba fetang karolo ea 4,5 lekholong ea bakhethi! Yabloko e ile ea lahleheloa ke tahlehelo, empa e ka tlaase ho karolo e le 'ngoe lekholong,' me ho nahanela lihlopha tse ileng tsa nyamela ka mor'a mokoallo, e ile ea eketsa sehlopha sa eona. Ka kakaretso ba na le batlatsi ba 46 e le batlatsi ba mosebetsi o le mong. Empa "Khetho ea Russia" e ile ea nyamela ka mor'a ho arohana, joalo ka PRESS ea Shakhrai.
  . KHAOLO No. 16
  Sesole sa Machaena se ile sa timetsoa ka ho felletseng ke tanka ea IS-7. Mme hape ha eba le kgefutso ntweng le Mmuso wa Lehodimo. 'Me Oleg Rybachenko, ntle le ho nahana ka makhetlo a mabeli, o ile a hlahisa pale e ntle le e thahasellisang;
  Ana e ne e le matsatsi a thata a hoetla. Maholimo a lla, a nosetsa lefatše ka marotholi a loto. Lefatše le ne le le leputsoa, mahlaku a khauta a oa, makala a lifate, liforeimi tsa tsona tse se nang letho, a tsokotsoa ke moea. Lehloa la silevera le ile la qhibiliha ntle le ho ba le nako ea ho taka litšoantšo tsa lona tse rarahaneng lifensetereng kapa ho koahela lefatše le sootho-ea bohlooho ka k'hapete e khanyang.
  Moshanyana ea lilemo li robong, Slava Ivanov, o ne a hloname; A inamisitse hlooho, a khutla sekolong seo a neng a sa se rate, moo a ileng a shapuoa le ke liithuti-"moho le eena. Mathata a bonahala a le lerootho sefahlehong sa hao, mokotla oa hao oa libuka o tabohile, ha u batle ho khutlela hae, moo u letetsoeng ke lipotso tse sa tsitsang tsa batsoali ba hao. 'Me ho hobe le ho feta hore hosasane u tla tlameha ho ea sekolong hape, u itihele ka hlooho ho Dante's Hell bakeng sa bacha. Ka yona nako eo, ha moshanyana eo, ekare ke nku e kgweetswang hlabong, a kena monyako, monna e monyenyane a tlolela ho yena jwaloka jack-in-the-box. O ne a tšoana le moshanyana, empa ka nako e ts'oanang e ne e se nko e bohale ea Pinocchio, mahlo a mararo a hlabang - a khubelu, a mosehla, a matala - a lula a lla.
  -Lumela! Ho rialo monnanyana ka mahlo a lebone la sephethephethe. 'Me a otlolla matsoho a hae, a neng a bonahala e le lehong ho ama.
  Slava o ile a ba sisinya ka ho tsilatsila; o ne a se a ntse a le lilemong tseo ha bana ba utloisisa hore mehlolo ha e etsahale, 'me o ne a shebahala a maketse haholo ka maske a joalo.
  "Mohlomong o na le mahlo a cybernetic," 'me a ikoahela ka sutu e khethehileng ea ntoa e entsoeng ka khateboto.
  - Hantle, hobaneng ho soabile hakana! E re ke itsebise, ke 'na Kror ho tsoa polaneteng ea Chrom. U bona ka ho khetheha, u tepeletse maikutlo, ke moea o bipetsang oa polanete. Lebitso la hau ke mang?
  - Slava kapa Vyacheslav. Moshanyana o ile a honotha a sa tiisehe.
  - Kahoo ke mona Slava. Rona - nna le Vint - re ile ra feta polanete ea hau, maaborigine a e bitsa Lefatše, 'me re e bitsa Erbana. Enjene ea rona ea hypertelepathic e emisitse, e lahlehetsoe ke matla ohle. Sena se beha taba ea hore re ka lula re lutse lefatšeng la hau ka ho sa feleng. Re thuse. -Empa ke sa le ngoana 'me ha ke utloisise lienjineri tsa sepakapaka.
  Moshanyana o ile a hula mahetla a hae a masesaane a sa tsitsa.
  - 'Me ha ua tlameha ho e utloisisa. Vint ke enwa o tla, o tla o hlalosetsa tsohle.
  Taba e ile ea hlaha ka pel'a bona, e tšoanang haholo le Samodelkin ea makasine ea "Funny Pictures". O ne a e-na le boutu e tšoanang ho e-na le nko, molomo o bōpehileng joaloka sefapano, le mahlo a mararo feela a bōpehileng joaloka khanya ea sephethe-phethe a nang le sebōpeho sa sosara e fofang, e leng se neng se mo fa ponahalo e sa tloaelehang ea bokahohle. Menoana e ne e bōpehile joaloka lithapo tse kobehileng tse nang le manonyeletso a mangata. Le hoja ba ne ba ikutloa eka ke tšepe, Vint o ile a tšoara matsoho ka bonolo haholo.
  -Motsoalle oa rona oa motho o fokola 'meleng.
  Ho ne ho e-na le masoabi ka lentsoe la Vint.
  - 'Me ke mo rata haholo,' me o hlahisa masoabi, o bohale haholo.
  Kror o ile a mo phaphatha lehetleng ka mokhoa oa botsoalle. Vint o ile a tsoela pele ka molumo o fetohileng hanyane.
  -Baby, u batla ho fofa sebakeng le rona, bona mafatše a mang.
  Slava o ile a thothomela. Ho eena e ne eka o ntse a robetse "me oa lora. Ho bona 'nete, tsela e molemohali ke ho itšebetsa. E leng seo a se entseng. Ha ea ka ea utloisa bohloko haholo, empa Vint le Kror ba ne ba ntse ba eme haufi, ba le banyenyane, ba ka ba bolelele ba bona, ka pososelo e pharalletseng, e sa hlakang.
  -Che, ha rea etsoa ka boka 'me re tla qhibiliha letsatsing.
  Vint a tsheha.
  - Joale ha re tlohe.
  Ba bararo ba ile ba tsoa ka monyako, ho ne ho e-na le lets'oao ka jareteng, lieta tsa bona li ntse li phunya ka har'a metsi.
  -Ke khathetse ke mokhoa oa hau oa lipalangoang oa khale. Kror o ile a re 'me a ntša sesebelisoa se tšoanang le cube ea Rubik ka mokotleng oa hae.
  Mololi o bohale oa khaola khutso. Liithuti-"moho le Slava tse hlano li ile tsa tla ka ho toba ho tla kopana le tsona. E ne e le bona bahlōli bao ba lebelo ba ileng ba mo otla. 'Me joale lifahleho tse hlomolang li ile tsa hlaha lifahlehong tsa bona.
  -Le Snow White (Slava e ne e e-na le moriri o mosehla) 'me le li-mummers tse peli. Khampani e loketseng ka ho fetisisa.
  Ba atamela, e moholo ho bona, monna ea nonneng ea bitsoang "Baran", a leka ho otla Kror ka ho penya. A tshwara menwana ya hae haholo mme a e pepeta.
  -Hey, u "Pinocchio." Pheleu e ne e bipetsoa ke khalefo. - Che, tlohela, ho seng joalo u tla otloa.
  Motsoalle oa pheleu o ile a leka ho mo otla sefahlehong, empa Kror a sisinyeha 'me a mo raha ka matla mpeng. Moshanyana oa sekhobo o ile a oa, a feheloa ke moea a ahlamisitse molomo.
  -Akhaonte e butsoe. "Pinocchio" o ile a lla.
  Eaba o etsa motsamao ka menoana ea hae: Ram ea sisinyeha 'me ea lahleheloa ke kelello ka lebaka la bohloko.
  - Ho tsoa molumong oa hae oa molumo, a ke a lebohe hore ebe ha rea mo tšela ka har'a li-photon ho pholletsa le sehlopha sa linaleli.
  Bashemane ba bang ba bararo ba ile ba tsieleha, ba sheba sebakeng se sa sisinyeheng, eaba ba matha ka litsela tse fapaneng.
  - Ke kamoo ba hasaneng joalo ka li-skittles. Ha kea u bolella, Slava, hore bana ba batho ke makoala?
  Moshanyana a qeaqea.
  -Ha ke tsebe.
  - Kahoo tseba. Khabareng, re tla tsamaea hanyane.
  Sekurufu se ile sa fetola lesira, 'me ho ne ho bonahala eka li oela ka tlas'a lefatše. Ho ne ho batla ho e-na le lefifi la bokahohleng hohle.
  Slava a sisinyeha a otla thebe, ekare o khaotsoe ke motlakase, lets'oho le le matla. Kamore eohle e ile ea sisinyeha 'me ea tlala bofubelu, lifahleho tse qabolang tsa metsoalle e mecha li ne li tantša ka melumo e krimsone.
  - U lahlehetsoe ke kelello. Kror o ile a bua ka cheseho. Empa ha ho hlokahale hore u etse sena, u tlameha feela ho hoama. Re tlo etsa jwang jwale?
  -Ha ho letho. Vint o ile a lla. Ha re recharge, 'me joale re tla bona.
  Vint o roetse helmete hloohong ea Slava.
  -Tloo, betri ea rona ea quasar, nahana.
  - Seo u ka nahanang ka sona.
  -Ka ntho efe kapa efe e mpe le e khopisang. Hopola hore na ke eng e u khopisitseng haholo.
  Hona see se tla u thusa joang? Mahlo a Slava a ile a tlala ka ho makala.
  Kror o ile a beha leoto la hae fatše, "leseli la sephethephethe" la hae le ile la khanya ka thabo.
  -Ehlile, jenereithara ea rona ea hypertelepathic e fepa ka maikutlo a fosahetseng. O li fetola matla a khonang ho suthisa linaleli litselaneng tsa tsona. Ntle le moo, ke ka lebaka leo u ileng ua ba motle - u na le maikutlo a mangata a fosahetseng.
  Ho tsoa ho sena sohle, Slava o ile a hlokomela hore matla a e-s'o ka a e-ba teng a ne a patiloe ho eena, 'me ka lebaka le leng le lebe ka ho fetisisa ho eena o ne a khona ho etsa lintho tse joalo hoo lintoa tse nyenyane tsa moshanyana li ileng tsa fela joaloka kerese mahlaseli a letsatsi.
  - 'Me ke fetoha matla.
  Moshanyana o ile a phutha litebele.
  "O na le sebaka se matla sa bophelo," Vint a araba. Sefofane sa rona se senyenyane se tla potlakisa lebelo la supercosmic.
  Hang-hang ntlo ea sekepe sa linaleli e ile ea fetoha leseli. Slava o ne a bona lisebelisoa li le makhethe joaloka holong ea mochini oa slot. Ha a ntse a mo shebile, Kror o ile a bulela sesebelisoa sa holographic. Leholimo le tletseng linaleli le ile la benya joaloka lebone la ho batla.
  - Ena ke sehlopha sa linaleli sa hau, ua bona, ngoana, se sothehile ka har'a spiral.
  Moshanyana o ile a nyarela ka ho makala sebakeng seo ho fihlela joale se sa tsejoeng, se neng se sa hlahlojoe ke batho leha e le bafe. E ne e le thabo le ho tšosa hanyenyane ho eena ho nyarela mohlolong ona oa theknoloji ea extragalactic.
  -Letheba lena le lefubelu ke sebaka seo seketsoana se leng hona teng.
  - Kea utloisisa, empa ka motsotso ona Lefatšeng.
  Slava a botsa.
  -Che, re khoeling. 'Me haeba u batla, u ka khahloa ke sebaka sa khoeli.
  Vint o ile a bulela cyber scanner, marako a sekepe a ile a pepeseha 'me sebaka se makatsang sa khoeli se ile sa khantša bokaholimo bohle ba ntlo.
  -Ke monna ofe e monyane eo o batlang ho matha ka har'a li-craters tsa sepakapaka?
  Vint o khothalelitse ka lentsoe le monate.
  Slava o ile a tsilatsila.
  -Empa ha ho na moea moo.
  - Empa ho na le lehlabathe moo. Ho baleha, u se ke ua tšoha, hafeela u ntse u apere helmete ea cyber, vacuum ha e tšabe.
  Hang-hang moshanyana eo a lumela motsoalle oa hae ea makatsang. Hang ha a qhomela holim'a khoeli, khanya e ke keng ea utloisisoa ea aparela 'mele oa hae. Ho ne ho bonahala eka ha a qhomele sebakeng se se nang moea, empa a phaphametse holim"a metsi. Tlolela e le 'ngoe e bohale 'me u thelle fatše hantle. Slava o ne a ikutloa hore o kile a ba le maikutlo a tšoanang kae-kae. Empa kae - ka carousel, swing? Che, ho tšoana le ho qhomela torong. Boikutlo bo tšoanang ba ho oela butle-butle, u tšoana le lekhasi le phaphametseng moeeng. Mme a ka tlolela hodimo hakae? E senya kelello feela.
  - Superman! Moshanyana oa hoeletsa 'me o sutumetsa ka matla a hae kaofela.
  -Ha u lula holim'a asteroid, ela hloko 'me u ka' na ua fofa.
  - Joale ha re bapale ho tšoasa. Slava o ile a etsa tlhahiso.
  -Mohopolo ona ke ofe? Vint o ile a bonya ka mahlo a hae a lebone la sephethe-phethe.
  -Joale tla, mang kapa mang ea amang ea tšoaroang.
  Papali e ile ea qala 'me, le hoja Vint le Kror ba ne ba potlakile ho feta bashanyana, o ile a fana ka tsebo e ngata, ka lebaka leo papali eo e ileng ea e-ba monate. 'Me ha Kror a etsa tlhahiso ea hore Slava a fetole ntho e itseng holim'a helmete, o ile a utloa matla a matla a phallang lethekeng la' mele oa hae.
  -Joooh! Ke lekhetlo la pele ke ikutloa ke fetohile ka ho feletseng.
  Hang-hang moshanyana a qhomela bophahamo ba limithara tse mashome a mararo, eaba o qhomela holimo haholo, a siea matšoao a tebileng.
  - Hey, leka ho kopana le nna.
  Leha ho le joalo, Vint, a sa hlajoe ke lihlong ke ho qhoma ho bohale, o ile a tšoara moshanyana eo, a mo otla hanyenyane sefubeng ka menoana ea hae.
  -U ntse u le ngoana ha u bapisoa le rona. Ho sa tsotellehe hore na u leka ka matla hakae, re tla u tšoara.
  Ka mor'a moo, Slava ha a sa batla ho bapala, o ile a phutha matsoho a hae 'me a itšetleha ka hlooho.
  - Hoa etsahala hore u ile ua inehela ho 'na - ba meea e' meli, bashanyana ba leshano.
  - Ke hobane'ng ha re bua leshano, hobane ena ke papali, 'me papaling eo ba e loanang,' me e mong le e mong o na le tokelo ea maqheka a hae. "Me leano la rōna ke ho thusa libōpuoa tsohle tse fokolang tse phelang bokahohleng.
  -Ke nahana hore re se re lekane ka Khoeli. Vint a tsoela pele ka mohopolo oa hae. Re ka etsa eng kapa eng, moshanyana, na u batla ho bona mafatše a mang le maholimo?
  -Ehlile ke batla! Sefahleho sa "Slavik" se ile sa khanya ka thabo hape. Esita le matetetso a ne a bonahala eka ke mokhabiso sefahlehong se pinki.
  -Joale kena sekepeng 'me u tsamaee.
  Slavik o ile a lula fatše setulong sa mofofisi ea phahameng, a khahloa ke setšoantšo se setle sa sebaka sa leholimo. Lefatšeng ho ke ke ha khoneha ho bona linaleli tse ngata hakana tse khanyang ka nako e le "ngoe;
  'Me mona ka har'a vacuum u ka bona ntho e' ngoe le e 'ngoe ho ea fihla lejoeng le lenyenyane la linaleli. Slava o ne a khahloa ke leholimo, a ikutloa a thabile a bile a thabile, hobane o ne a shebile ntho e 'maloa feela, kapa boholo ba batho ba makholo ba ka e bonang.
  -Hona joale sepakapaka se tla kena ho hyperdrift mme o tla khona ho bona ntho eo ho seng motho ea e boneng pele.
  Slava o ile a otlolla menoana ea hae phanele.
  Vint o ile a phethola mahlo. Eaba o otla matsoho a hae ka bonolo empa a tiile.
  -Se ke oa atamela lisebelisoa. U ne u ka fetola hook e fosahetseng 'me halofo ea bokahohle e oela ka lesoba le letšo.
  Slavik o ile a bula mahlo a hae haholo.
  -Letsa mololi.
  -Che, re ile ra fofa ho tloha bokahohleng bo bong ka tsela e ke keng ea bapisoa e tsoetseng pele ho feta ena. Hape re na le matla a mangata a mangata a ipatileng ka ho rōna, ao linaleli tse libilione e leng lerōle ho oona. Sheba kamoo re phahamisang lebelo kateng.
  Qalong, lihloliloeng tsa leholimo li ile tsa teteana, ho ne ho bonahala eka ho na le tse ngata tsa tsona tse ka pele, 'me mahlaseli a fetoha lehlakoreng le leputsoa. Ka morao, ho fapana le hoo, linaleli li ile tsa fetoha ka seoelo 'me tsa fifala, tsa fumana tint e khubelu.
  -Re tsoela pele ho eketsa lebelo. Kror o ile a lla.
  Linaleli li ile tsa benya ka holim'a leoatle ka potlako, mahlaseli a tsona a fetoha, a fetoha khanya e tiileng ea violet. Slava o ile a hetla morao. Ho ne ho se na letho moo. Linaleli tse mahlakoreng li ne li sa tloaeleha ebile li le lerootho. Ha a sheba molomo o khaohileng oa moshanyana ka ho makala, Vint ha a ka a hlalosa le ho hlalosa.
  -Tsena ke lebelo la superluminal. Lifoto tsa linaleli tse ka mor'a rōna li salla ka mor'a sekepe, ho bolelang hore ha re li bone. Ho feta moo, re tšoara li-photon tse fofeleng pele, e leng se bolelang hore u bona linaleli tsohle ka nako e le "ngoe, tse ka morao le tse ka pele, "me tse ling tsa tsona li fofa ka thōko. Mona ba phuthehile ka pel'a hao holim'a mochine. Haeba re eketsa lebelo le eketsehileng, li tla fetoha tse sa bonahaleng ho uena, li fallela karolong ea ultraviolet ea mahlaseli. Sheba.
  Sekoti se ile sa fetola lebili la setereng, 'me khanya ea violet e ile ea fifala hang-hang, eaba ea nyamela ka ho feletseng.
  - Joale, ha re tlohe ho screw. Jwale ha o kgone ho bona letho.
  Sebaka se setšo ka tšohanyetso se ile sa fetoha lerootho le lerootho. Kror o ile a hlaba mahlo ka bolotsana.
  -Hona joale re tla eketsa lebelo le eketsehileng. Sepakapaka se ile sa benya ka litlhase, 'me skrine ea tuka hape.
  -Re ile ra bulela sesebelisoa sa mahlaseli sa gamma ho ba leseli le tloaelehileng. Joale u bona leholimo le tletseng linaleli hape.
  Linaleli li hlile li phaphametse ka holim'a leoatle ka mokhoa oa bohlanya. Ba se ba fetile karolo ea sehlopha sa linaleli se haufi le lefatše "me ba fallela bohareng ba lona. Mona ba ile ba fokotsa lebelo hanyenyane. Ho khahlisa inflorescence e makatsang. Ho ile ha utloisa mahlo a ka bohloko kamoo lihlopha tse se nang palo tsa linaleli li neng li benya kateng. Batho ba fetang a le mong lefatšeng ba kile ba bona inflorescence e makatsang joalo. Lirubi, litaemane, safire, topazes, emeralde, li-agate le majoe a mang a ne a bonahala a ntse a fofa a qhalakane sebakeng. Leseli la bona le khanyang le ile la khanyetsa, la khanya ka hare ho tsohle. Slava o ile a koala mahlo a hae. Vint o ile a tšeha, o ne a sothehile ke tsitsipano
  -Monna eo ha a so bone ntho e kang ena. Sena ke setsi sa sehlopha sa linaleli. Hlokomela hore u se ke ua foufala.
  "Banna ba Merry" ba tšeha ka litšeho tse khutsitseng.
  -Re ne re fofa kapele hakae?
  E nyenyane ka ho fetisisa ke li-parsecs tse sekete ka motsotsoana. Parsec e le 'ngoe e batla e le lilemo tse tharo tsa khanya. Ke hore, ka motsotsoana o le mong re tsamaea tseleng eo leseli le e tsamaeang ka lilemo tse ka bang likete tse tharo tsa Lefatše.
  Slava ha aa ka a khaotsa ho makala - Wow, ke lebelo le lekaakang.
  Vint o ile a lla ka bolotsana.
  -Lebelo le ntse le sa lekana ho fofa ho tloha bokahohleng ho ea bokahohleng, empa re ka eketsa lebelo ka makhetlo a mangata. A na u batla ho matha ho pota lefatše?
  -Ke se ke boletse seo ke se batlang!
  -Ebe u tšoare ka thata, lebelo le lecha le tla ba matla ho feta le fetileng.
  Linaleli li ile tsa fifala motsotsoana, eaba li matha ka lebelo la lipere. Motsamao oa mini-starship o ile oa e-ba kapele le ka potlako. Lihlopha tsohle tsa linaleli li ile tsa benya. Leseli le ile la fifala 'me la benya, 'me lebelo la bohlanya la sekepe sa linaleli sa hola le ho hola.
  -Re se re ntse re tsamaea ka lebelo la li-parsecs tse milione motsotsoana. Ena e ntse e se overclock e kholo. Ho tla nka letsatsi ho fofa ho ea fihla pheletsong ea bokahohle ba hau bo bonyenyane. Empa rona Vint o ile a hatella monoana oa hae molomong oa hae - re ka potlakisa le ho feta haeba re ka bulela li-accelerator tsa hyperultraplasma.
  Slava o ile a hatelloa hanyenyane setulong, 'me a qobelloa ho koahela sefahleho sa hae ka matsoho e le hore a se ke a foufatsoa ke bongata ba mahlaseli a linaleli. Esita le menoana ea ka e ne e bonahala ka.
  -Lebelo la rona ke li-parsecs tse limilione tse leshome motsotsoana. Re tsoela pele ho potlakisa.
  Khanya e tukang e ile ea chesa, leseli la chesa ka hare. Ha Kror a bona sena, o ile a bulela sefe ea leseli.
  -Ke u boleletse hore batho ba lefatše ba fokola. Hoa hlokahala ho fana ka ho potlakisa le ho feta le ho matlafatsa tšimo ea matla, ho etsa hore e se ke ea kenella mahlaseling.
  -Lebelo la rona ke li-parsecs tse limilione tse lekholo. Screw o ile a hoeletsa "Haufinyane re tla atamela subtelepathic speed."
  -Empa sena ha se khonehe, lebelo la ho nahana ha le na moeli 'me mochine oa hypertelepathic o ka potlakisa ka nako e sa lekanyetsoang. Ntle ho moo, ha u tsebe hore na maikutlo a mabe a na le phepo e nepahetseng hakae. Re se re koahetse halofo ea bokahohle, 'me ha re e-s'o sebelise karolo ea lekholo lekholong.
  Kror a araba.
  -E, moshanyana enoa ke letlotlo la sebele. Ka tsela, Slavka, lebelo la rona le fihlile li-parsecs tse limilione tse likete ka motsotsoana.
  Hang-hang papali ea khanya e ka holim'a leoatle e ile ea sitisoa, ha fifala, 'me ke khanya feela e ka har'a sepaka-paka se senyenyane se ileng sa khantša vacuum e ntšo.
  -Re hokae? Slava a botsa ka lentsoe le se nang kelello.
  -Mme ha ho kae kapa kae sebakeng sa interuniversal. Li-cyberscanners ha li so shoe, empa ho na le hoo e ka bang ho sa tsotelehe, ho na le vacuum feela, hyperspace le masimo a mangata.
  - Re sekheong. Moshemane a ikutloa a tšohile.
  - U ka bua joalo. Empa u se ke ua tšoha, haufinyane re tla iphumana re le bokahohleng bo bong, bo boholo ho feta lefats'e la hau. Ha re le moo re tla ba le sebaka sa mosebetsi oa boqapi.
  -Ho na le lihloliloeng tse ngata 'me ha li fumanehe feela ka mahlakoreng a mararo, empa hape li sebakeng se nang le mefuta e mengata. Ho na le litekanyo tse limilione, li lula li fetoha, lia fetoha. E le hore re se ke ra u tšosa ka mefuta e sa tšoaneng, re tla ea bokahohleng bo tloaelehileng ba mahlakore a mararo. Ntho e ka sehloohong e e khethollang ho tloha sebakeng sa hau ke hore boloi le boselamose li tsoetse pele haholo ho eona. Tsena ke maqiti ohle a telepathy, monyetla oa ho susumetsa tikoloho ea lintho tse bonahalang ka tšusumetso ea mantsoe. U tla iphumana u le 'musong o motle haholo, lefats'e la litoro le litoro.
  -Ke tla etsa joang moo? Etsoe, boloi ho 'na ke sephiri se tiisitsoeng ka litiiso tse supileng.
  -Sena e ntse e le lekunutu, empa hang ha u fihla lefatšeng le leng u tla ithuta boselamose kapele. Harry Potter ka boeena a ke ke a tšoara kerese ho uena. Leha ho le joalo, haeba u sa khotsofalla bokahohle bona, re tla u fumanela e 'ngoe. Mohlomong u rata theknoloji ea hyperplasmic - re tla u ruta eona, empa hajoale re le boraro ba rona re hloka ho phetha mosebetsi o khethehileng 'me bakeng sa sena re hloka moshanyana ea kang uena.
  -Molemong oa eng?
  -Hobane o motho.
  -Lebelo la rona le fihlile li-parsecs tse limilione tse likete tse leshome ka motsotsoana. 'Me sena se bolela hore haufinyane linaleli li tla qala ho benya ka holim'a rona. Vint o ile a ntša sekotoana sa mosi ka mor'a molomo oa hae.
  Ka sebele, joalokaha eka ke pale ea tšōmo, ho ile ha khanya letoto le hlollang la khanya ka pel"a bona. Lebelo la sekepe sa linaleli le ile la theoha, 'me ba oela lefatšeng la litšōmo. Linaleli tsa bokahohleng bona li ne li khethehile, eseng tse chitja, empa li ne li le sekoere, li le khutlo-tharo, ka sebōpeho sa likhoune le liprism. Naleli e "ngoe le e "ngoe e ne e ikhetha, e ikhetha, e sa tšoane ka sebōpeho kapa ka moriti o sa bonahaleng oa khanya.
  Slava o ile a tsieleha a ahlamisitse molomo;
  Linaleli li ile tsa phaphamala butle ka holim"a leoatle, li ne li bonahala eka ke lihlekehleke tse tukang ka har"a leoatle le letšo la velvet.
  Qetellong, ho ile ha hlaha polanete e nyenyane ka pel"a mahlo a bona, e bophara ba letsatsi e ka bang leshome e bōpehileng joaloka cylinder. Bohareng ba silindara ena ho ne ho e-na le qhobosheane e khōlōhali ea Gothic. Mabota a eona a bolelele ba lik"hilomithara tse sekete a ne a bonahala habonolo ha a le tseleng.
  -Mona ka har'a qhobosheane ena ho phela morena le mofumahali, ba hlileng ba batlang ho ba le majalefa teroneng. Empa boloi bo tšabehang bo leketlile holim'a bona. Ke ngoana feela ea se nang molato ea tsoang bokahohleng bo bong ea ka senyang boloi bona. Ho boletse Kror.
  'Me joale, joalo ka ha batho ba bolela, re tlameha ho lula holim'a lefatše.
  Ho fihla moo ho ile ha atleha, ha ba se ba thinya, ba feta liemahale tse khōlōhali tsa lintsu tse matla.
  - E mong le e mong, Slava, tsoa. Vint o ile a fana ka letsoho la hae 'me a mo thusa hore a qhomele ka ntle ho sekepe se senyenyane.
  - Ho inamela polanete.
  Slava o ile a etsa seqha hanyane. Matla a ne a batla a lekana le a lefatšeng, le hoja ntlo e khōlōhali ea borena e ne e tšosa. Eaba ho buleha heke ea kristale e bolelele ba lik"hilomithara ka pel"a bona. Metsoalle ena e meraro e ile ea kena phasejeng e nang le khauta e ngata le liemahale tsa bohlokoa. Ho ne ho boetse ho e-na le li-dolphin tse nang le mehatla e mene, le masole a extragalactic a nang le libetsa tsa megaplasma. Lipalesa tse ntle tsa lipalesa tse ncha tse betliloeng ho tloha lirubi, li ile tsa tsoela pele ho sisinyeha le ho otlolla lihlooho. Litlhapi tse tsoang linaheng tse ling li ne li sesa ho pota-pota holo, li benya ka makhakhapha a benyang.
  - Hoa makatsa hore na ba ka phaphamala joang moeeng? Moshemane a botsa.
  - Antigravity! Kror a araba. - Ha o sa tla bona ntho e kang ena.
  Ho ne ho e-na le lintho tse ling tse ngata, mefuta eohle ea lintho tse fapaneng, tse neng li tla hapa mahlo le ho makatsa monahano oa moshanyana ea lilemo li robong, empa ho hlalosa bokhabane bo joalo ho ne ho tla nka nako e telele haholo.
  E ne e le nako e telele haholo ho tsamaea mapasejeng a lik'hilomithara tse lekholo, kahoo Vint o ile a tobetsa konopo 'me ba leba ka mohala ka kotloloho kamoreng ea terone. Sebaka se seholo sa marena a linaleli se ne se hlolla. Bohareng ba holo ho ne ho e-na le terone, e tsotehang joaloka thaba, e sebōpeho sa kotopo e pota-potileng, eo ho eona ho neng ho phaphametse likepe tse nyenyane empa tse nang le thepa e khanyang. Nako le nako li ne li phatloha joalo ka li-fireworks, ho phatloha ho khanyang ha litlhase tse ileng tsa tlala sebaka se potolohileng ka shoalane se busa ka hohle. Joale "mino o monate o ile oa qala ho lla, "me khanya ea thaba e foqohang seretse se chesang ea tuka. Seretse se chesang se sefubelu se ile sa phunyeletsa sepakapaka, 'me banyalani ba bang ba marena ba tsoa lerung le khanyang. Ba ne ba bonahala ba le bacha ba bile ba ruile ka nako e le 'ngoe ba apere ka tatso. Sefubeng sa morena ho ne ho e-na le ketane e nang le emerald hammoho le setšoantšo sa poodle e putsoa. 'Me ketane e neng e khabisitse molala oa mofumahali, ho fapana le hoo, e ne e entsoe ka safire. A sekamisetsa sefahleho sa hae ho moshanyana, ntja ya hoeletsa ka kgutso mme ya tsokotsa mohatla wa yona. Morena a bososela, meno a hae a benya joalo ka mabone a lebone.
  - Lumela moeti oa ka ea bitsoang Slava. Joalo ka ha talisman ea ka e bolela, u moshanyana ea lokileng haholo, ea khonang ho phethahatsa bokamoso ba hau.
  Motho oa borena o ile a hlophisa lipolelo tseo ka tsela e batlang e sa tšoanelehe, empa moelelo oa tsona o ne o hlakile le ha ho se na phetolelo. Le hoja ho makatsa hore na moahi oa bokahohle bo bong o ne a ka tseba Serussia joang.
  - Sena ke telepathy. Kror a hoeshetsa.
  - Re na le masoabi a maholo, ngoana. Morali a le mong o tšoeroe ke mohatelli oa intergalactic Eletromendos. Mme re hloka knight e ka mo lokollang. Boprofeta bo boholo bo bolela hore o tla hlaha bokahohleng bo bonyenyane bo nang le linaleli tse chitja. Metsoalle ea ka e 'meli ea khale, Vint le Kror, ba u tlisitse ntlong ea borena, joale u tlameha ho feta teko e tebileng le ho hlola mohatelli.
  Slava o ile a bososela, ho ne ho bonahala ho eena hore mapheo a ntse a hōla ka morao 'me o ne a khona ho sebetsana le phoofolo ea tonanahali e tšosang bokahohle bo se nang moeli.
  -Ke itokiselitse ho loantša lira le ho lokolla morali oa hau.
  -Joale Vint le Kron ba tla u nka tseleng, empa pele u tlameha ho feta teko e nyenyane. Mofuta oa mongolo o mabapi le ho tšoaneleha ha profeshenale.
  -Ka thabo.
  Vint le Kror ba ile ba tšoara moshanyana eo ka matsoho, 'me ba boela ba iphumana ba le ka sekepeng sa mini-starship.
  -Tex ho na le mongolo, 'me joale re tla fofela polaneteng e haufi le naleli e kholo.
  Sekepe se senyenyane se ile sa reteleha, 'me ba iphumana ba le ka pel'a polanete e putsoa e nang le maru a phophomang.
  Screw a ntša sesebelisoa.
  -Sala hantle Snow White.
  Ho phatloha ha menoana le Slava ho ile ha fela hohle moo u neng u nahana teng. Ka pel'a hae ho ne ho eme moaho oa sekolo o moputsoa, o tenang. Ho na le mokotla oa libuka o boima ka mor'a hae, ho bolelang hore o tlameha ho ea sehlopheng se tenang le se halefileng. Ebile ha ke batle sena. Maoto a ka a ile a fokola "me a thothomela. Na ehlile ho ka etsahala hore ebe se ileng sa mo etsahalla e ne e le toro feela kapa pono e fosahetseng? Moshanyana o ile a hohla mahlo a hae 'me a leka ho itšohlometsa ka bohlanya. Ho utloisa bohloko. Kahoo sena ke 'nete, o tlameha ho ea sekolong. Mme leholimo le ne le lla, ho le mongobo le ho bata, ho foka moea o batang. Ha lla tloloko hole. Maoto a ile a qala ho matha ka boithatelo. Re hloka ho fihla ka nako bakeng sa ho qala litlelase.
  Moshanyana, a felloa ke moea hanyenyane, a mathela ka phaposing ea borutelo. Mosuoe ea hlonameng Rudolf Frankenstein o ile a mo lumelisa ka ho puruma ha phoofolo.
  Setlaela ke uena morao hape. Hoa soabisa hore ebe matsatsing ana ha se matsatsi a khale 'me u ke ke ua shapuoa. Lula ka mor'a sekolo 'me u hloekise phaposi ea ho rutela.
  Litšeho tse chefo tse tsoang deskeng tse ka morao. Pheleu e a hoeshetsa, e bontsha feisi le monwana o bohareng.
  - Re tla u otla nakong ea phomolo. A re e fetoleng ho chop ea Snow White.
  Le litšeho tse mpe. Tichere e iketsa eka ha e utloe.
  Thuto e bonahala e le telele ebile e tena, 'me ho feta moo, "Baran" le k'hamphani ea hae ba qala ho tšoela pampiri e hlafunoeng ho tsoa liphaepheng.
  Tšabo e kena moeeng ntle ho boikhethelo, ho opeloa ke mokoting oa mpa, 'me ho hatsela 'mele. Ka ho thothomela u emela phetoho ha tse hlano tse khopo li u khomarela. Qetellong, tšepe e lla, 'me maoto a hae a robeha ka boithatelo - moshanyana o potlakile ho tloha ho lithaka tsa hae tse khopo. O matha, a leka ho ipata hukung e lefifi ka ho fetisisa ea sekolo, moo li-vampire tsena li ke keng tsa mo fumana. Slava o ile a hloella ka tlas'a lesira 'me a iphumana a le seterateng. O ile a phefumoloha haholo, ha meriti e hlaha ka mahlakoreng a fapaneng, 'me bana ba liphoofolo tsa litonanahali ba ne ba le teng moo.
  -Ho lokile, leoatla le ile la baleha. U ne u le "Snow White" 'me tee ena e tla ba "metsi".
  Pheleu e ile ea lla habohloko.
  -Ema holim'a marokho 'me re tla ema holim'a hao, ho seng joalo u tla qetella u shoele.
  -Che, bashanyana, ha ho hlokahale. Slava o ile a honotha ka mokhoa o makatsang.
  -Re hloka poli. Mme ho sa tsotelehe seo o se fokotsang, se fumane.
  Pheleu e ne e batla e le bolelele ho feta Slava ka bolelele "me e ne e le boima ho feta makhetlo a le mong le halofo, e otla sefahleho ka matla. Ngoana o ile a sisinyeha 'me leihlo la hae la batla le ruruha hang-hang. Eaba ho hlaha ho phunya nko, 'me nko ea qala ho phalla. Molekane oa Ram o ile a potlakela ntoeng, a mo otla likhopo, empa moeta-pele e motona a mo thibela hanyenyane.
  -Ema, a khumama fatše. Hantle, "Snow White" e tla ema holim'a mosly.
  Mali a ne a ntse a rotha nko ea Slava, mahlo a hae a ne a nosetsa, empa moeeng oa hae, ho phaella tšabong, boikutlo bo fapaneng ba boikhohomoso le boitlhompho bo ile ba qala ho tsosoa.
  -Che, nke ke ka khumama.
  "Baran" a iketsa eka o maketse.
  - Ena ke tsela eo schmuck ena e nkhanyetsang ka eona. Ebe u fumana seneke.
  Mme a otla tsebe ya hae ka matla wohle a hae. Hlooho ea Slava e ile ea thothomela, tsebe ea hae ea fetoha pherese.
  - Che, ke ntse ke hana. Ho ne ho e-na le phehello lentsoeng, tšabo e hlōlang.
  - Joale u shoele. Re tla o bolaya.
  Moetapele a tsokotsa hape mme a mo otla lerameng ka matla a hae kaofela. Slava o ile a khutlela morao hanyenyane mme ho otla ha tsoa ho le lerootho.
  -Tšoara Snow White. "Baran" o ile a etsa ketso e tšosang.
  'Mampoli o ile a hlasela Slava, a otlolla matsoho a hae 'me a mo hatella leboteng. Eaba morenana e monyenyane o ntša licheso "me a hotetsa sakerete.
  - Joale ke tla u etsetsa cauterization. U tla khumama ka mangole kapa u be le boemo bo phahameng ba bohlanya.
  Slava o ile a ikutloa a tšohile ka tsela e ke keng ea mamelloa, o ne a le mothating oa ho inehela le ho khumama ha a hopola sefahleho se thabileng sa Kror le pono ea Vint e somang. Ntho e neng e sa mamellehe ka ho khethehileng e ne e le ho hopola sefahleho se thata le se mosa ka tsela e ikhethang sa morena ea tsoang bokahohleng bo bong bo boholohali. Ho khumama ka mangole ho bolela ho ba eka. Hona joale ke mohale oa mofuta ofe, ea itokiselitseng ho phephetsa Eletromendos ea mohatelli, haeba li-hooligans tse tloaelehileng ka ho fetisisa li etsa hore a thothomele ho fihlela lefung?
  Ha sakerete e mo ama phatleng, Slava o ile a hoeletsa "me a ntša letsoho la hae le letona ka matla.
  Feisi e konngoeng ka thata e ile ea oela mohlahareng oa Ram ka khalefo e nyarosang.
  O ile a ntša mahlo ka ho makala, a tsieleha eaba o oela ka mokokotlong oa hae ka lerata. Mona Slava o ne a ikutloa a halefile ka tsela e sa tloaelehang le matla ka hare ho eena. O ne a otla ka litebele le ho raha joalo ka setsebi sa kickboxer. Ho ile ha feta halofo ea motsotso eaba ba bahlano kaofela ba robetse ba akhehile. Slava o ile a ema a phahamisitse hlooho holimo 'me matsoho a hae a phahamisitsoe moeeng.
  -Tlholo! Na mohlomong ke khonne ho etsa see!
  Tshepe e ile ya lla bakeng sa tlelase, empa lekhetlong lena ha ea ka ea baka ho thothomela ho tloaelehileng, empa ho ne ho bonahala eka ke mololi oa nightingale. Moshanyana a fofela ka phaposing ea borutelo joalokaha eka o ka mapheong. Mona o ile a hlōleha ntle ho lebaka. Slava ha aa ka a emisa le ho bua lentsoe ha a iphumana a le sebakeng se ka ntle. O ne a sa tshabe - jwale diabolose ka boyena ha a mo tshabe mme a bula mahlo a hae haholo. Linaleli li ne li bonahala li le monate ebile li tloaeleha, li ne li sa tšose ho hang, ho fapana le hoo, ka boima ba 'mele ho ne ho e-na le bobebe bo makatsang bo neng bo utloahala. Ngoana a reteletsa hlooho hanyenyane. Vint le Kror ba ne ba ntse ba le haufi le eena.
  -Seo White White o ne a tšohile. Tšoarelo, empa ha rea ka ra khona ho e etsa ka tsela e 'ngoe: u ne u tlameha ho hlōla tšabo moeeng oa hau.
  -Kahoo e ne e se teko ea sebele.
  - 'Me che! E ne e le 'nete kaofela, re na le matla a ho u isa Lefatšeng le ho fetola kemiso ea nako hanyane. Joang? Sena ke sephiri sa libopuoa tse nang le litekanyo tse milione. Joale u se u fetile tekong 'me re ka fetela pele litabeng tse ling tse tebileng.
  -Ke life?
  Sekurufu se ile sa reketla ka lentsoe la tšepe.
  -Ka mohlala, lokolla feela mojalefa oa Morena Ezarama. Ho hlola Eletromendos ho ke ke ha e-ba bonolo; Empa u hapile tlholo ea hau ea pele holim'a tšabo ea hau.
  - Tšabo ke lefu le lenyenyane - ka ho le hlōla, re atamela ho se shoe.
  - Kror o qetile monahano oa hae. Litlhaloso tse tloaelehileng tsa polanete ea cylinder li ile tsa hlaha ka pele.
  . EPILOGUE
  Ka mor'a letoto la likotlo tse tsotehang le ho hlōloa, 'Muso oa Leholimo o ile oa lumellana le khotso' me oa tšepisa hore ha o sa tla hlola o hlasela thepa ea Tsarist Russia.
  The Great Six e ile ea beha mabaka a hore e ne e sa le pele haholo ho hapa China mme ba ka lumellana le maemo a matle. Ha e le hantle, Russia ka boeona e ile ea lahleheloa ke karolo ea Mongolia, sebaka se ka boroa sa Usuri, Primorye, esita le Korea. Tsena e ne e le litumellano tse ruisang molemo - ho lumella Tsarist Russia ea Alexei Mikhailovich ho fumana sebaka Siberia le mabōpong a Leoatle la Pacific. 'Me u ikutloe u batla u sireletsehile.
  'Me ka sena, ntoa e khanyang e ile ea fela, 'me lintho tse ling li ne li emetse bahale ba tšeletseng!
  
  
  FEELA SEBAKA MOFINA
  Mofumahali o ne a hlile a batla ho shebahala a le monyane. 'Me kahoo o ile a romela leeto lohle ho ea batla seipone sa ho se shoe. Ha u e sheba u ka fetoha ngoanana e monyenyane.
  Qetellong, patlisiso e ile ea atleha, empa ... Setsebi se ka seiponeng se ile sa bolella mofumahali ea seng a tsofetse:
  - Ke tla u khutlisetsa bocha ba hao, empa u tla fetoha lekhoba!
  Mofumahali a araba ka pososelo e se nang lekhalo:
  - Haeba bocha bo sa feleng, joale ke lumellana le bokhoba!
  Geni e loile. Mofumahali o ile a fetoha ngoanana ea neng a batla a hlobotse ka letheka feela, a ntse a lema tšimong. Mme o ne a sebetsa ka thata mme a sebetsa ka thata.
  Ke 'mele o monyane feela o neng o sa utloe bohloko ebile o sa khathala haholo. Empa e ne e le ntho e tlotlollang le e tenang haholo. E etsahetse polaneteng e 'ngoe e nang le matsatsi a mabeli. 'Me sebopeho se tšoana le ho elella bofelong ba Mehla e Bohareng.
  Ho feta moo, hoamisoa ka libopeho. Mofumahali o ile a sebetsa matsatsi "me a fetoha sethoto. O ile a batla a tšoana le phoofolo, feela litorong tsa hae tokoloho e ile ea tla ho eena. 'Me o sebetsa ka mahlaahlela ka linako tsohle. Sena se thata haholo ho mofumahali oa pele. 'Me ho ts'oaroa ha sephali sa molebeli' meleng o hlobotseng ho tšoana le tšepe e chesang.
  Qetellong, ho ile ha e-ba le phetoho bophelong ba hae. Feela bakeng sa bobe. Mong"a hae o ile a shoa, "me mojalefa oa hae a senyeha ka ho feletseng. Mme ngwanana eo a rekisetswa makwari.
  Joale ke ne ke lokela ho jara libaskete tse boima, ke sebetsa ke hlobotse ke tlamiloe ka liketane, ke shapuoe le ho robala holim"a majoe.
  Mofumahali o ne a se a ntse a utloa bohloko le ho feta. Ke 'nete hore genie e ne e mo lokiselitse leraba. E, ha a shoe 'me ha aa tsofala, empa o hlokofatsoa, joalokaha eka o liheleng.
  Le hoja 'mele o matla o tloaetse ho imeloa kelellong. Mme mofumahadi a etsa qeto ya ho baleha.
  O ile a qala ho sebelisa moriri oa hae o molelele ho tlosa ketane eo a neng a tlanngoe ka eona ke leoto le sa roala letho le molala o matla bosiu. U kenya tšepe e thata butle-butle ka moriri oa hau, empa mofumahali o na le nako e ngata - ha a shoe. Ntho e 'ngoe ke hore ka mor'a ho sebetsa ka thata ka li-quarries u hloka ho robala,' me u khaola hanyenyane letsatsi le leng le le leng.
  Empa u ntse u bala.
  Mofumahali o ile a iponela eaba oa khaleha. Eaba ho tse latelang ke li sakha hape.
  Ho fihlela, qetellong, ke ile ka roba lihokelo ... Leha ho le joalo, ha aa ka a khona ho baleha. Balebeli ba ile ba hlaba mokhosi.
  Mofumahali o ile a tšoaroa 'me a shapuoa ntle le mohau ka phafa. Eaba ba chesa lirethe ka litšepe tse chesang. Ka mor'a moo ba chesa letšoao la lekhoba le balehileng. Mme hape ba romelwa merafong.
  Makhoba a shoa hangata ho lekana, empa o se a ntse a sebetsa ka thata ka lilemo joale. Kahoo ba ke ba sebetse ka mahlaahlela.
  Mme bosiu bo bong le bo bong ba ne ba sheba ketane ya hae.
  Mofumahali o ne a robala a tlamiloe ka mahlaahlela, "me a lula a hlajoa ka sephali.
  Ba ile ba mo tlama liketane tse boima "me ba mo otla ka sephali hang ha a sebetsa butle hanyenyane.
  Mofumahali o ne a se a ntse a fofonela monko oo 'me a sa kule. Tšoaetso ha ea ka ea mo nka, 'me lijo tse fokolang le tse monate ha lia ka tsa baka bohloko ba mala. Ngoanana oa ka ho sa feleng o ile a utloa bohloko, empa ha aa ka a shoa. Mme dilemo tsa ya pele le pele. Meepo e ile ea sebetsoa butle-butle "me ea fokotseha.
  Hona joale o fetisetsoa mosebetsing o mong hape. Ba ile ba e hloekisa ka har'a mobu 'me ba e rekisa.
  Mona mofumahali o ile a qetella a le lehlohonolo. Ho ile ha fumaneha hore moreki e ne e le e mong oa barekisi ba li-gladiators lebaleng la lipapali.
  Mofumahali o ne a omme haholo a bile a le mahlaku, a qetile lilemo tse fetang lekholo a sebetsa ka thata merafong. O matla haholo 'me o khona ho mamella, o tšoere lejoe le boima holim'a hlooho ea hae.
  Ehlile, matla a hae a ile a hohela morekisi. A sheba meno a hae: ha ho lesoba le le leng mme le leholo le le matla. Ke ile ka utloa tšepe, mesifa e lahleloa - joalo ka lejoe!
  'Me ehlile ke e rekile, mohlala o motle joalo!
  Ka mor'a moo bophelo bo fapaneng bo ile ba qala ho mofumahali. Hape ho thata ka koetliso, lintoa, bompoli, ho shapa, empa ho monate le ho feta.
  Mofumahali o ne a bile le 'mele o monyane ka lilemo tse fetang makholo a mabeli,' me o ne a khetholloa ka matla a maholo le mamello, ka lebaka la koetliso e qobelloang ea ho sebetsa ka thata kamehla.
  Sena se ile sa etsa hore a qale ho feta banana ba bang. Ho feta moo, maqeba le maqeba 'ohle a' mele oa hae oa mesifa a ile a fola kapele haholo 'me ho se na mohlala.
  Mofumahali le eena o ne a potlakile, a e-na le maikutlo a matle a ho se shoe, 'me a ithuta ka mafolofolo haholo. Ha se ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ileng ea mo tsamaela hang-hang, empa o na le' mele o tsitsitseng haholo.
  Kahoo qalong o ile a hlōla ka lebaka la matla a hae, mamello le mahlahahlaha a hae. Eaba tsebo ea hae e qala ho hola.
  Qalong o ne a se na bahanyetsi ba matla, empa butle-butle ka boiphihlelo boemo ba hae bo ile ba phahama.
  'Me kahoo mofumahali o ile a qala ho hlōla basali ba tummeng. Esita le ho loana le batho le liphoofolo!
  Ho ea ka tloaelo ea 'muso, ka mor'a tlhōlo e lekholo lipapaling tsa gladiator, motho a ka fumana tokoloho.
  Mofumahali enoa ea tsitsitseng, le hoja a ile a fumana maqeba le mengoapo ea menoana, qetellong o ile a khona ho hlōla ntoa ea lekholo.
  Ka mor"a moo a fumana tokoloho matsohong a Cesare. 'Me o ne a se a ntse a ka fumana chelete lintoeng ka boeena, kapa a ruta banana terata.
  'Me haufinyane mofumahali, e motle, a se a ntse a ruile,' me a ntse a le monyenyane 'meleng, o ile a nyaloa ke patriciana ea khabane.
  Le ea khale le e mobe. Empa ha a shoe 'me kapele o ile a shoa.
  Mofumahali, eo hona joale e leng mohlolohali ea sa feleng, o ne a e-na le bahlankana ba babeli ba batle e le baratuoa.
  Le leruo le leholo.
  Kahoo ho bonahala eka o fumane thabo ... Ntle le hore litholoana tsa tsoelo-pele li ne li sa lekana - hantle, ka tsela e itseng saense ha e tsoele pele 'musong ona. Le lefatšeng ka kakaretso. 'Me likanono le li-muskets ke tsa khale ka ho fetisisa. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ile ea hoama.
  Mme jwale mmuso o ile wa wela ho bola, tlhaselo e ntjha ya dibarbariane ... Mofumahadi o ne a boetse a le kgolehong le bokgobeng. Empa kaha e ne e le mocha oa botle, e ile ea e-ba serethe sa khan oa moo.
  Mme ho fihlela a eshwa mme a nehelana ka yena ho mojalefa wa hae. "Me le eena o ile a shoa nakoana hamorao.
  Mme mofumahadi o ile a fantiswa. Ba mo hlobolisa 'me ba mo rekisetsa moeta-pele ea hlomphehang. Mme o ne a na le yena ho fihlela sheikh a eshwa. Hape ngoanana eo o ile a fantisoa. 'Me lekhetlong lena, o ile a qetella a le ntlong ea borena ea Sultan. Kaha ha a shoe, o ile a khona ho hohela morena 'me ea e-ba mosali oa pele.
  Empa ka bomalimabe, ngoanana ea sa shoeng o ne a sitoa ho tsoala bana. 'Me ha Sultan a e-shoa, mojalefa oa hae o ile a laela mofumahali hore a tlangoe hape 'me a romeloe merafong.
  Mme hape mofumahadi o diheleng. A tlamiloe ka mahlaahlela, nakong ea mosebetsi o boima, o ne a nka majoe ka basketeng, lejoe le rehiloeng ka molamu. Hape lijo tse fokolang, tse monotonous, liphali, monko o monate, tse tlanngoeng ka liketane. Mme o betwa bosiu bo bong le bo bong ke balebedi. Le hoja mofumahali a ne a bile a e rata, 'mele oa hae o monyenyane o ile oa fihla habonolo.
  Kahoo ngoanana ea sa feleng o ile a qeta selemo le selemo, lilemo tse leshome ka mor'a lilemo tse leshome.
  Ho fihlela, qetellong, morafo ona o felile, 'me lilemo tse makholo a mabeli tsa feta. Ha ho motho ea ileng a hopola hore na mofumahali enoa ke mang. Mme e ile ya fantiswa hape. Joalo ka tloaelo, e hlobotse ebile e na le mesifa. Ha e le hantle, ka mor'a ho e hlatsoa pele.
  Mme hape ba mo rekela sesole, hobane o ne a le matla haholo mmeleng. O ne a boetse a le masene a bile a tseba ho loana ka lisabole.
  'Me mosebetsi oa sesole oa mofumahali o ile oa qala. O ile a nka karolo lintoeng tse ngata, a le sebete, a le matla, a khona ho mamella, 'me a matha a sa roala lieta ka linako tsohle. Mme butle-butle mosebetsi oa hae o ile oa nyoloha.
  Hona joale e se e le molaoli oa lebotho la basali "me o na le leruo le lengata. Mme hape o iphumana e le papali e nang le chelete e ngata, 'me o fumana thepa e kholo ho eena.
  Ho joalo ho pota-potiloe ke bophelo bo sa shoeng: joale holimo, joale tlase!
  Ha e le hantle, mofumahali e ile ea e-ba mohlolohali eaba o nyaloa ke khosana e nyenyane. Moshanyana o ile a lahleheloa ke hlooho ka lebaka la moroetsana ea nang le phihlelo, empa a bonahala a le monyenyane. Mme kahoo ba nyalana. Eaba mohlankana eo o fetoha morena. "Me mosali oa hae o ile a ba le tšusumetso e khōlō.
  "Muso o ile oa loana lintoa "me oa ata. E ile ya ba matla le ho feta. "Me bacha ba maobane ba ile ba qala ho hōla "me ba tsofala. Ka ntle, mofumahali e monyenyane o ile a ntša lengolo la kabo ea lefa ho morena ea neng a le makhatheng a lefu la hore e tla ba mofumahali. Mme a e saena.
  Ka mor'a lefu la hae, mofumahali oa pele e ile ea e-ba mofumahali. Le ho loana lintoa. Kaha o ne a sa le monyenyane ka ho sa feleng, qetellong o ile a hapa lefatše lohle!
  Mme ho ne ho bonahala eka o fumane thabo e felletseng ... Empa yaba dilemo tse makgolo a mararo tsa feta, mme bajaki ba fihla. Mme ba hapa lefatshe.
  'Me mofumahali o ile a boela a iphumana a le ka har'a likori. 'Me e se e ntse e e-na le molaleng, e hlobotse, e sa roala lieta, empa e se na liketane. Ke ile ka sebetsa nako e itseng, eaba ke shebella TV pele ke robala.
  Hona hape ke bophelo ... O ile a sebeletsa dilemo tse fetang lekgolo teronkong, mme a lokollwa ka parole, mme a phela polaneteng e hapilweng mmusong wa sebaka.
  O ile a thabela melemo eohle ea tsoelo-pele e tsoetseng pele haholo le ... Lekhetlong lena o ile a kena sesoleng sa sebaka.
  O ile a qala ho etsa mosebetsi ho Star Wars. Ha a shoe! O sa tshabe letho!
  Ke kamoo a ileng a tsoela pele ka mosebetsi oa hae ho fihlela e e-ba marshal. Eaba o hapa polanete eohle.
  Ba bang e ne e le babusisi. Ka mor'a moo o ile a khutlela sesoleng hape. O ile a lwana mme a laela. E ile ea e-ba Hyper-Supermarshal.
  Eaba ba etsa phetohelo ea sesole 'me ba hapa terone ea moemphera oa sebaka se seholo - ea etellang pele sehlopha sa linaleli.
  Ka mor'a moo o ile a qala ho hapa lefatše tse ling. O ile a laela, a hlasela, a hlōla, ka linako tse ling a lahleheloa, empa a iphetetsa ...
  Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e le hantle ho fihlela a kopana le 'muso oa lebasetere la mosquito-claw.
  Li ile tsa ata ka potlako haholo 'me tsa sithabetsa tsoelo-pele ea humanoid ka lipalo.
  Ka tsela ejwalo dintwa tsa tswelapele, ntwa kamora ntwa ... Ho fihlela qetellong, batho ba hloleha. Mme mofumahadi wa mehleng ha a ka a boela a fetoha lekgoba hape, merafong.
  U boetse u sebetsa ka liketane 'me u robala u tlamiloe ka liketane holim'a majoe. Le tlas'a taolo e feletseng ea liroboto.
  Ke torong feela moo ngoanana ea sa feleng a ileng a ipona a lokolohile ebile a le moholo. Mme ka nako e setseng o ne a sebetsa ka thata, a sebetsa, a sa rwala letho, a kgokgontsha maoto a hae kgahlanong le majwe a bohale.
  Empa mofumahali ha aa ka a felloa ke tšepo. Ha a shoe 'me o na le bonnete ba hore o tla fetola ntho e' ngoe ka nako e sa feleng! Bokhoba bo ke ke ba tšoarella ka ho sa feleng!
  Mofumahali oa pele o bile a bina, ho sa tsotellehe hore lefu la seoa le ile la oela mokokotlong oa hae o se nang letho, o nang le mesifa:
  Morali oa lefatše o tla araba, che;
  Nke ke ka hlola ke le lekhoba...
  Ke lumela hore ho tla hlaha mafube a tokoloho -
  Moea o tla khatholla leqeba le lecha;
  Ntoa e halalelang bakeng sa Naha ea Bo-Ntate,
  Hobane Molimo o Moholo o bitsa...
  Tsoha hoseng, mohale ea sebete,
  Lefifi le tla fela 'me lirosa tsa May li tla thunya!
  
  
  
  
  U SE KE UA MAMELLA LE ONISH
  Ka November 1941, ka tšohanyetso Hitler o ile a fa Stalin khotso. Tharollo e bonahalang e ke ke ea etsahala ho mang kapa mang ea tsebang boemo ba sebele.
  Majeremane, ho bonahala a le mothating oa ho nka Moscow. Hona ke hobane"ng ha ho nehelanoa ka khotso boemong boo?
  Empa Hitler, joalo ka ha u tseba, o ne a e-na le intuition e tsoetseng pele haholo. 'Me o ne a ikutloa hore Moscow e ke ke ea nkoa. 'Me haeba ho joalo, joale ke nako, ha Stalin a tšosoa, ho fana ka khotso. Ka tlhaho, hase banna bohle ba sesole ba ileng ba lumellana le sena, empa Hitler o ne a e-na le matla le bolaoli.
  Ho feta moo, maemo a khotso a tšepisitsoeng a tla ba molemo ho Majeremane. Ha e le hantle, Ukraine e fetela Jeremane 'me e na le mobu o motšo le temo, hammoho le Belarus, linaha tsa Baltic, le sebaka sa Smolensk.
  Stalin, ka kakaretso, o ile a lumela ho tela ntho e 'ngoe le e' ngoe eo Majeremane a neng a se a e hapile.
  Sevastopol e ile ea oela ho Majeremane. Ha ba arabela, ba ha Krauts ba ile ba tloha sebakeng sa Moscow. Leningrad e ile ea sala ka mor'a USSR, 'me ho ile ha etsoa phaseje bakeng sa eona. Majeremane a ile a lumela ho tloha sebakeng sa Leningrad e le phapanyetsano bakeng sa sebaka sa Voroshilovograd le sebakeng sa Donetsk, seo Majeremane a neng a e-s'o se tšoare ka ho feletseng.
  Ka kakaretso, Manazi a ile a amohela Donbass ka mashala a eona, litšepe le lifeme, li-deposit tsa bauxite, le mobu oa temo, Crimea eohle, esita le karolo e ka boroa ea Don. Majeremane a ile a tloha sebakeng sa Leningrad, Moscow, Tula, karolo ea Rzhev, libaka tsa Kalinin. E le phapanyetsano bakeng sa karolo ea Donbass, karolo ea Don le mobu oa eona o ruileng o motšo le Sevastopol. Ba Finn ba ile ba fumana Petrozavodsk le seo ba ileng ba khona ho se hapa. Re ile ra arohana ka khotso.
  Ho phaella moo, USSR e ile ea ithaopela ho fana ka oli ka theko e tlaase ho feta ea 'maraka, le ho lefa thekollo e kholo bakeng sa batšoaruoa ba ntoa.
  Stalin, a tšaba ho lahleheloa ke ntoa le Moscow, o ile a lumellana le maemo a joalo. Sehlohlolong sa katleho ea Wehrmacht.
  Ha e le hantle, Hitler, ea neng a e-na le kelello e phahametseng tlhaho, o ile a hlokomela hore ena e ne e le khetho e molemo ka ho fetisisa.
  Ntoa le USSR e felile. Manazi a ile a qala ho fetisetsa masole Afrika. Ho feta moo, Mabrithani a ile a qala ho hlasela Rommel. Joale, ho thoe'ng? Mme Fritz a nka mme a theolela mabotho Malta. Ha e le hantle, ho qala ho bomola Mabrithani moo.
  Ehlile, se latelang ke tlhaselo ea Gibraltar. Hitler ka boeena o ile a kopana le Franco.
  Joaloka, u bone kamoo Jeremane e leng matla kateng. E ile ea hlōla USSR. O ile a hapa Marussia a limilione tse 'nè le litanka tse likete tse ngata. Ho rona, Spain e tšoana le setorouku 'mapeng. Re tla lula haeba u sa lumelle mabotho ho feta. Mme ha o e fosa, o ka fumana ho hong Afrika. Ho feta moo, Brithani e ahlotsoe 'me e ke ke ea ea kae kapa kae!
  Franco, ha a hlokomela hore Spain e ka hapuoa mme ho ne ho se na monyetla, o ile a lumela.
  Tlhaselo ea Gibraltar e ile ea atleha, 'me ka potlako. Qhobosheane e oele. Eaba Majeremane a kena Equatorial Africa.
  Mabrithani a ile a lahleheloa haholo. Ba ne ba hapiloe joalo ka litsuonyana.
  Rommel o ile a hlola Brithani naheng ea Libya mme a qala tlhaselo Egepeta. E hapuoe Alexandria.
  Yaba o a tswa, o tshela Noka ya Suez. Ha a ntse a tsoela pele katlehong ea "ona, Majeremane a ile a hapa Iraq, Kuwait le Bochabela bo Hare kaofela.
  Wehrmacht ha ea ka ea lahleheloa ke masole le liofisiri tse ngata haholo ka bochabela. 'Me mabotho a hae a ne a le mangata a bile a e-na le nako e telele a bile a koetlisoa hamolemo ho feta Mabrithani, haholo-holo mabotho a bokolone.
  Mabrithani a ne a ka tšoara sena, 'me ntle ho pelaelo a lahleheloa. Ntle le USSR, Fritz o ile a khona ho loantša Brithani ka katleho.
  Ka kakaretso, Brithani e ne e ahloletsoe ho lahleheloa ke likolone tsa eona. Sesole sa eona sa fatše se ne se fokola haholo 'me se se na katleho e nyenyane ea ntoa ho tšoara likolone khahlanong le masole a mangata a nang le taeo ea Wehrmacht.
  Empa ho tsepamisa maikutlo ho likepe ha hoa ka ha sebetsa. Ka mor'a ho oa ha Gibraltar le Malta, ho ile ha e-ba thata ho tšoara Afrika. Kahoo Rommel o ile a thibela Suez Canal. 'Me esita le ka mobu, Majeremane a ile a otla Mabrithani ka sepheo se le seng. Ka mor'a ntoa le USSR, Wehrmacht e ile ea e-ba matla le ho feta le ho itšepa haholoanyane ka bokhoni ba eona, 'me ea fumana phihlelo e ngata ea ntoa.
  Ke kamoo Afrika e ileng ea haptjoa butle-butle. Mme ka Iran Majeremane a kena India. Le moo, li-sepoy tsa lehae li ne li sa batle ho shoela Brithani. Ka kakaretso, Majeremane a ne a sitisoa haholo ke bohole, khaello ea litsela, likhokahano tse pharalletseng, le mathata a phepelo ho feta mabotho a Brithani.
  US e tlositsoe lerole ho qoba ntoa. Ba bile ba tlosa likotlo tsohle khahlanong le Japane.
  Leha ho le joalo, li-samurai li ile tsa hlasela Peru Harbor. Ho ne ho hlokahala hore re itšireletse le ho hapa thepa ea Brithani e Asia. Mme Majapane a etsa jwalo.
  Ka bokhutšoanyane, selemong sa mashome a mane a metso e 'meli le halofo ea pele ea mashome a mane a metso e meraro, Majeremane le Majapane a ile a hapa Afrika, Australia, le Asia eohle. "Me ka September 1943 ho ile ha fihla Brithani. Ha e le hantle, ka mor'a ho phatloha ho hoholo ha libomo. Majeremane a ne a sebelisa Yu-288, le Yu-188, le mechine e meng.
  Kaha Brithani e ne e lahlehetsoe ke likolone tsa eona "me e khathetse ke ntoa ea likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi, Brithani e ne e sitoa ho hanela.
  'Me Majeremane a ne a e-na le lisebelisoa tse ngata haholo, haholo-holo basebetsi. Ba ile ba hlasela metse eohle le lifeme tsohle tsa Engelane ka libomo. 'Me joale, ha e le hantle, ho fihla ha masole le ho sebelisoa ha Panthers, Tigers, Lions esita le litoeba. Ha e le hantle, ho boetse ho na le litanka tse phelang metsing le likoloi tse ka tlas'a metsi.
  "Mouse" e ile ea phethoa pele mosebetsi o qala, 'me o bile a loana. Empa "Litoeba" li boima haholo.
  Basebetsi ba Gerda ba Panther ba ile ba ikhetholla ntoeng. Ka mor'a ho hapa Brithani, Majeremane a ne a ntse a loana le United States ka nako e itseng. O ile a leleka Maamerika ho tsoa Iceland. Empa ka lebaka la likhokahano tse atolositsoeng, ho hapa Amerika e bile mosebetsi o boima. Leha ho le joalo, Leoatle la Atlantic ha se motlae. Ntle le haeba ba ile ba bomola motsoalle 'me ba loana leoatleng.
  Ho ile ha etsoa likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi tsa Jeremane, ho akarelletsa le ho sebelisa hydrogen peroxide, "me tsa tebisa hoo e ka bang likepe tsohle tsa Amerika.
  Leha ho le joalo, United States e ntse e le thata haholo ho e hapa. Ntoa e ile ea tsoela pele, "me qetellong Majeremane a ile a nka puso "me a etsa khotso.
  Ka mor'a moo, Majeremane a fetohela USSR.
  Ka 1945, E-50 le E-75 li ile tsa kena tlhahiso. Hitler o ile a thibela tlhahiso ea litanka tse bobebe ho feta lithane tse mashome a mahlano, ntle le letoto le lenyenyane la likoloi tsa boipiletso.
  Panther e ne e le boima ba lithane tse mashome a mane a metso e mene le halofo. "Panther" 2 e se e le lithane tse mashome a mahlano a metso e 'meli. E-50 e se e hutse lithane tse ka bang mashome a tšeletseng a metso e mehlano. Tanka ea ho qetela e ne e e-na le lihlomo tse ka pele tse hlomphehang tsa limilimithara tse 150 holim'a sekepe ka lehlakoreng la likhato tse 45, le limilimithara tse 185 ka pele ho turret, hape ka lehlakoreng le leng. Sethunya sa limilimithara tse 88 se nang le barrel bolelele ba 100 EL. Le limilimithara tse 82 tsa lihlomo mahlakoreng, hape le matsoapong. Hammoho le enjene, e leng potlakisang ho 1200 horsepower ha boost, ho ke ke matla haholo seaplane tanka.
  Ho kopanyelletsa le mekoloko e leshome le metso e 'meli ka motsotso.
  E-75 e boima le ho feta e boima ba lithane tse fetang mashome a robong. Tanka ena e ile ea bonahala e sa atleha ka ho feletseng. Sethunya sa 128mm se ne se e-na le lebelo le fokolang la mollo, se na le lebelo le tlase la molomo, 'me se ne se se na melemo ha se bapisoa le 88mm E-50.
  Sehlomo se ka pele sa sekepe se betere ho feta limilimithara tse 160 ka lehlakoreng la likhato tse 45. Leha ho le joalo, ha ho sa hlokahala. E tšoere lithunya tsohle tsa Amerika, le tsa Soviet hape. Tšireletso ea turret e ntle haholo: limilimithara tse 252 ka pele, limilimithara tse 160 ka mahlakoreng le ka morao. Ho ka bonoa hore bonyane ho na le tšireletso e ngata kapa e fokolang e ka tšeptjoang bakeng sa tora, haholo-holo lehlakoreng.
  Lehlakore la nyeoe ke 120 mm, e amohelehang, hape o ka fanyeha li-skrini. Leha ho le joalo, enjene e fokola haholo ho 900 horsepower. Ka kakaretso, tanka ha e so phethoe ebile e telele haholo. E nkhopotsa ka Tiger-2 e nang le mathata a ts'oanang.
  Ka bobeli likoloi tsa Jeremane ha lia phethahala, empa E-50 ehlile e sebetsa haholoanyane.
  Hantle, le E-100. Empa koloi ena e boima le ho feta 'me e na le litšobotsi tse mpe tsa ho khanna ho feta E-75.
  E-100, ka lebaka la boima ba eona bo boholo, e ile ea hlahisoa ka bongata bo fokolang.
  'Me sesole ka boeona se amohetse E-50.
  Nakong ea selemo ka 1946, hantle ka la 20 April, letsatsi la tsoalo la Fuhrer, Majeremane a fallela USSR.
  Ba ne ba e-na le likoloi tse ngata le lisebelisoa. Litanka tse mashome a likete tsa mefuta e fapaneng. USSR e ne e boetse e na le serial T-34-85 le IS-2 le IS-3 tšebeletsong. T-44 ha ea ka ea atleha ka ho feletseng. Empa T-54 e ne e e-s'o lokisoe.
  Majeremane a ile a hlahisa E-50 le E-75 ka bongata bo boholo.
  Ka mor'a tahlehelo ea karolo e kholo ea naha, Stalin o ile a thibela nts'etsopele ea likoloi tse boima ho feta lithane tse mashome a mane a metso e supileng.
  Ho phaella ho palo e kholo ea T-34-85, 'me e batla e le nyenyane IS-2 le IS-3, SU-100, e neng e le sethunya se batlang se le bonolo le se sebetsang hantle, se ile sa hlahisoa ka bongata.
  Re lokela ho hlokomela hore tanka e kholo ka ho fetisisa, T-34-85, e ne e ka phunyeletsa feela letoto la Jeremane E-50 ka lehlakoreng le leng, 'me E-75, esita le ho tloha ka lehlakoreng le leng, e ne e le thata haholo,' me ke SU- feela. 100 e ne e ka e etsa, mme leha ho le joalo ea koala.
  Kahoo ho hlakile hore matla ha a lekane. Litanka tsa Jeremane ka botsona li ile tsa kenella litanka tsa Soviet ho tloha hole. 'Me feela IS-3 e ne e e-na le tšireletso e khotsofatsang ho feta kapa e fokolang bakeng sa phatleng, ebe karolo e ka holimo.
  Mona ke Majeremane a phunyeletsang sebaka sa USSR.
  Gerda, Charlotte, Christina le Magda ka E-50. Ba iteela dipina molodi, ba puruma.
  Re tla pshatla lenaka la batho bohle,
  Molimo ea Matla 'Ohle o tla ba le rona!
  Le kamoo ba tla e nka, 'me ba thunya sera.
  Ba mashome a mararo a metso e mene ba ne ba phatlohile turret ea bona. E, sehlopha sa ntoa, u ke ke ua bua letho.
  Charlotte o ile a bua ka ho se thabe:
  - Leha ho le joalo, lihlomo tsa rona ha li ntle haholo. Sera se ka ba sa hoka boto!
  Christina o itse:
  - Empa sethunya se nepahetse ebile sea bolaea! Kahoo e mong o buseletsa e mong!
  Gerda o ile a ngola:
  - Re tla arola bohle!
  Ho sa le joalo, Natasha ka SU-100 le basebetsi ba hae ba loana le Fritz.
  Oleg Rybachenko e ile ea e-ba setho sa bohlano sa basebetsi ba SU-100, hammoho le Natasha, Zoya, Augustina le Svetlana.
  Banana ba ile ba dumela ka dihlooho:
  - U mohlabani, e leng ntho e ntle haholo!
  Natasha o ile a thunya sera. Lekhetla le ile la otla koloi ea Majeremane phatleng 'me ea lla. Ngoanana a mo hata ka leoto le sa roala letho ka bohale. Mme a sheba:
  - 'Me joale u moshanyana! O bonahala o le bohale, na?
  Oleg a dumela ka hlooho. Ke moshanyana ea sa shoeng, ho bolelang hore a ka etsa ho hongata. Mona ke Jeremane E-75 e ntseng e tsoela pele. Joang ho senya ka eona?
  Moshanyana ea bohlale o ile a e utloisisa 'me a hoeshetsa ho projectile:
  - Re tšepe, mali a tšoanang - 'na le uena!
  'Me ka thuso ea maoto a hae a sa roala letho, a bonyana a fetola pono 'me a thunya.
  Joalo ka ha tanka ea Jeremane e se matla ka lihlomo tse ka pele, empa haeba u e otla hantle-ntle-ho-qetellong kapa motsoako oa likhoele tsa matla, tanka e fana ka eona. Eaba tšepe ea phatloha 'me lisebelisoa tsa ntoa tsa qala ho phatloha.
  Oleg Rybachenko o ile a lla:
  - Ena ke sehlopha se phahameng ka ho fetisisa!
  Natasha o ile a tsikinyetsa serethe sa moshanyana 'me a ōma ka hlooho:
  - Thunya!
  Oleg Rybachenko o ile a leleka hape ho tloha SU-100. Ba ile ba thunya ba le hōle, 'me kanono ea Soviet ea 100 mm ha ea ka ea nka litanka tsa morao-rao tsa Jeremane: E-50 le E-75. Empa moshanyana eo o motle. Mme o kgona ho otla sera.
  Moshanyana oa Terminator o thunya hape. 'Me e phunyeletsa E-50. Tanka ena e potlakile mme e tlameha ho otloa. Empa Majeremane a lula a sutumetsa ka matla le ho feta.
  Zoya oa thunya. Le ka nepo haholo.
  Otla sera ka tora. Ebe Oleg Rybachenko o chesa hape. Sethunya sa limilimithara tse lekholo se etsa mehlolo.
  Moshanyana ea bohlale oa rora:
  - Ke tla u arola! Ke tla u arola! E ke ke ea e-ba seo u se ratang!
  'Me hape, joaloka moshanyana, o tla e nka' me ae otla ka nepo haholo. Mme ruri e tla tabola sera.
  Joale e tla bontša:
  - Ke mohlabani ea matla!
  'Me o tla boela a fula ka thuso ea leoto le sa roaloang letho.
  Moshanyana o shebahala a le leshome le metso e 'meli feela, empa o potlakile ebile o tsoteha.
  Mona o ile a thunya ka thuso ea menoana ea hae e se nang letho le Augustine.
  Mme ngoanana eo o ile a thula E-50.
  Majeremane a utloa bohloko haholo. Empa ho phatloha ha bona ha litanka ho ntse ho atamela haholoanyane. Mona ke E-100 e tsamaeang. Hape le lihlomo tse matla, libetsa le lithebe.
  Empa banana ba hae le bashanyana le bona baa atleha.
  Koloi ea Majeremane ea cha 'me e tabohile.
  Oleg Rybachenko o ile a bina:
  - Khanya ho Naha e Halalelang ea Ntate,
  Ka khalefo e sa tloaelehang!
  Moshanyana o ile a boela a thunya, a pshatla mophaphathehi 'me a sheba banana bao. Mme hape moshanyana eo o thunya le ho timetsa sera.
  Ha re tobane le taba ena, ke moshanyana ea loanang. Mme o tla o otla ka kgaketla. 'Me tanka ea "Tiger"-2, ea khale empa e le matla, e ile ea fetoha phofu. Panther 2 ea Jeremane e boetse e hlokofatsoa ke ho hloloa. Empa a batla a hapa Amerika ka boyona.
  'Me joale USSR e ntse e tsoela pele.
  Oleg Rybachenko o thunya le ho otla ka nepo.
  Mme ka hona ba qala ho thunya ka ho fapanyetsana le ho bina...
  Natasha o ile a raha leoto le sa roala letho mme a puruma:
  - Sena se tsoa ho taiga ...
  Zoya o ile a boela a otla menoana ea hae e sa roala letho 'me a honyetsa:
  - Ho ea maoatleng a Brithani ...
  Augustine le eena o ile a otla khetla a re:
  - Sesole se Sefubelu!
  Svetlana o ile a thunya metsu ka menoana e se nang letho mme a re:
  - E matla ho feta tsohle!
  Oleg Rybachenko o ile a halefa mme a re:
  - 'Me u lumelle Red ...
  Natasha o ile a thunya mme a hoeletsa:
  - E petetsa ka matla!
  Zoya le eena o ile a otla le ho bohola:
  - Bayonet ea hau e nang le letsoho le hlabang!
  Augustine o ile a raha 'me a rora:
  - Mme re tlameha ho ...
  Svetlana o ile a leleka qoso e bolaeang 'me a phasoloha:
  - E sa thijoeng!
  Oleg Rybachenko o ile a thunya hape, a tšeha:
  - Eya ho ea ho qetela ...
  Natasha o ile a romela khetla 'me a puruma:
  - Ntoa e shoang!
  Mme basetsana ba qhalana, kanono ya thunya ho fihlela dikgaketla di fela.
  E, Oleg Rybachenko o ntoeng hape.
  Empa Red Army e na le mathata. Majeremane a ntse a tsoela pele. Ba na le lisebelisoa tse ngata le masole a mangata a maoto. Mme Majapane le ona a tswa botjhabela.
  Ha e khone ho hanela matla a joalo.
  Gerda le basebetsi ba hae ba loana ka E-50. Majeremane a se a ntse a hlasela Voronezh. Ntoa e bohale.
  Ka lehlakoreng le leng, tanka ea Jeremane e ntle haholo joaloka mohlabani oa mofuta oa eona. Empa tšireletso ka sekepeng e batla e fokola. 'Me sena ke bofokoli ba eona, kahoo banana ba lokela ho ba hlokolosi.
  Ho ntse ho e-na le li-T-34-85 tse ngata tse ntseng li hlahisoa. Koloi ena e ntse e hlahisoa ka bongata, 'me cannon ea Jeremane ea 88-mm ho 100EL e kotula kotulo e ngata ho tloha hole.
  SU-100 e boetse e ntse e hlahisoa ka ho eketsehileng, eo, e leng sethunya se ikemetseng, se bonolo ho se hlahisa ho feta tanka, empa ke sebetsa se matla.
  Joale, a tobetsa konopo ea "joystick" ka menoana ea hae e sa roaloang letho, Gerda o ile a phunyeletsa ho omisa Soviet. Ha u le haufi, koloi e joalo e ka ba kotsi haholo.
  Terminator ea blonde e ile ea e nka 'me ea bina:
  - Methapo ea ka ha e entsoe ka tšepe,
  Ka 'nete u nkutloile!
  Mme Charlotte o ile a thunya kanono mme a pshatla ba mashome a mararo a metso e mene.
  'Me sethunya se thunyang lithunya tse leshome le metso e 'meli ka motsotso se fihla hole.
  Ka mor'a moo, Christina oa chesa. Mme hape o tla etsa sena ka nepo le ka nepo. O ile a pshatla tanka ea Sesole se Sefubelu 'me a lla:
  - Mollo o tukang! Kea leboha ka Stalin!
  Eaba Magda le eena o otla. O entse sena ka nepo haholo a sebelisa menoana ea hae e hlobotseng.
  Mme a bina:
  - Bakeng sa khanya ea Ntate oa ka ho sa feleng!
  Ka mor'a moo ngoanana a phatloha ka litšeho ...
  Mochine oa Jeremane o sebetsa ka mokhoa o se nang sekoli.
  Lehlatsipa la eona e ne e le IS-2, tanka e matla le e kotsi, empa e sa sirelelitsoe hampe ke karolo e ka pele ea turret.
  Ke IS-3 feela e nang le tšireletso e ntle e ka pele, empa tanka ena e ntse e hlahisoa ka lihlopha tse nyane. Sebopeho sa tora ea eona se rarahane haholo. Le hoja IS-3, joalokaha tloaelo ea ntoa e bontšitse, bonyane e na le monyetla oa ho atamela likoloi tsa E-Series haufi-ufi.
  Litanka tse boima haholo ha li e-s'o hlahisoe USSR, esita le tsoelo-pele ea tsona e emisitsoe. Sena, ehlile, se baka bothata. Majeremane a na le sethunya se ikemetseng sa E-25 feela lethathamong la bona, empa tlhahiso ea eona e se e batla e le leqhoa. Le hoja mochine o se mpe.
  Ke litho tse peli feela tsa basebetsi le mithara e le 'ngoe le halofo ka bolelele. E nyane e nang le kanono ea 75mm ho tloha Panther. Hunter ea likoloi tsa Soviet Union.
  Empa Fuhrer o khetha matla. Esita le E-50 butle-butle e tlaase ho E-75, e boetse e koahetsoe ke lithebe ka mahlakoreng.
  E-75 e thata ho phunyeletsa le ka lehlakoreng. Mme Majeremane a nka monyetla ka sena ka katleho ...
  Bafofisi ba babeli ba lifofane ba Majeremane Alvina le Albina ba se ba khonne ho feta palo ea lifofane tse theohileng ka makholo a mararo le ho amoheloa: Knight's Cross of the Iron Cross ka makhasi a silevera a oak, lisabole le litaemane.
  Banana ke bahlabani ba pholileng le ba pholileng ka ho fetisisa lefatšeng. E, leha Huffman a na le lifofane tse ngata tse thuntsoeng ho fihlela joale, li ntle haholo.
  'Me, e le molao, ba loana ka bikini feela le lieta tse se nang lieta.
  Alvina o ile a thunya lifofane tse tharo tsa Soviet ho tloha ho ME-262 X ea hae ka likanono tsa 30-mm 'me a lla:
  - Ke 'na lebone la timetso!
  Albina, a thunya mollo o tšoanang, o tiisitse:
  - Mme re timetso e felletseng:
  Mme a theola lifofane tse ding tse nne tsa Soviet ...
  Bahlabani ba na le maikutlo a loantšanang haholo, empa ba lula ba bososela.
  Ba rata banna mme ba sebetsa ka maleme a bona. Mme ba e rata. Botle ba joalo ba loanang.
  Ba ile ba thunya Soviet TU-3 mme ba e pshatla likoto ... Ena ke tumeliso ea bona e tukang.
  Banana ka bokhutšoane ha ba u nyahamise. 'Me Red Army e amohela ho bona.
  Empa ka lehlakoreng le leng, Anastasia le Mirabela le bona ba loana ba apere bikini feela ba sa roala lieta - ba bokella lintlha tsa bona! Ke banana ba mabifi haholo.
  Mme Anastasia o ile a thunya sefofane sa Jeremane mme a re:
  - Ke mofofisi ea hloahloa!
  Mirabela o ile a thunya koloi ea Jeremane ka kanono 'me a lla:
  - Ke mohlabani ea hloahloa!
  Banana ke sona seo re hlileng re se hlokang...
  Empa ba loana ka li-Yak-9 Ts tsa khale, tseo ka tlhaho li sa tsamaellaneng le lifofane tsa jete tsa Jeremane. Empa botle bo khona ho loana. 'Me ba qoba ho thunngoa.
  Mme hobaneng? Hobane ha ba roala lieta ebile ba apere li-bikini. Kahoo ha ho mokhoa oa ho ba khaola.
  Bahlabani, joalo ka ha re bona, ba utloisisa hore na letlalo le se nang letho ke eng.
  Anastasia o ile a thunya mohlabani e mong oa Jeremane 'me a hoeletsa:
  - Bakeng sa Motherland!
  Mirabela o ile a khaola HE-162 mme a puruma:
  - Bakeng sa Stalin!
  Sesole sa Jeremane se kotsi ka ho fetesisa ke ME-262 X, se na le likanono tse hlano tsa moea, lebelo le leholo, mapheo a hoetsoeng le lihlomo tse matla.
  Ho bonolo ho thunya koloi ea HE-162 e bobebe, e theko e tlase, empa e khona ho tsamaisoa haholo.
  ME-1010 ha ea ka ea atleha ka ho feletseng ho Majeremane; TA-183 e ile ea sebetsa haholoanyane, hape e ea pele.
  Empa Hitler o khetha ME-262 X e sirelelitsoeng haholo, e nang le libetsa tse matla.
  Likoloi tsa Luftwaffe tse tsamaisoang ke propeller ha li so felisoe tlhahisong. TA-152 ke koloi e atlehileng ka ho fetisisa ea merero e mengata, 'me ME-309 e ntse e le ntoeng. Ba phahametse bahlabani ba Soviet ka lebelo le lihlomo. 'Me leha Yu-488 e le koloi e khannoang ke propeller, Soviet Yaks ha e khone le ho e fumana. E, esita le LA-7 e tsoetseng pele haholo e tlaase ho koloi ena ka lebelo.
  Le seo u lokelang ho se etsa khahlanong le libomo tsa jet: Arado, Yu-287 le ba bang.
  Sefofane sa Soviet, ntle le sefofane sa jete, se fokola.
  Leha ho le joalo, Anastasia le Mirabela ba ntse ba khona ho fumana lintlha tse ntle le maemong a joalo.
  Kahoo ba khutla, ba tšela mafura "me ba kena ntoeng hape. Ba ntse ba thuloa ke likoloi tsa Majeremane hape. 'Me ba e etsa ka katleho e kholo.
  Ha ho motho oa lifofane tsa Soviet ea ka bapisoang le para ea bona. Ho phaella moo, banana ba kopanela liphate hore ba be matla. 'Me hangata ba na le banna ba fapaneng. 'Me sena se fa banana matla a joalo!
  Ena ke e 'ngoe ea liphiri tsa katleho ea bona e makatsang.
  Banana ba se ba amohetse naleli ea khauta ea Mohale oa USSR, 'me ba shebana.
  Ba boela ba fofa mme ba thunya motho.
  Anastasia o ile a theola Yu-288, seqhomane se matla haholo, ka likanono tsa hae tsa sefofane sa 37 mm.
  Mme Mirabela o ile a thunya sefofane sa Yu-287, a sebelisa sethunya se tšoanang sa limilimithara tse 37. Lithunya tse joalo li ile tsa etsa hore ho khonehe, ka ho nepahala ho hlollang ha banana, ho otla likoloi tsa lira li le hōle. Le hoja lithunya li ne li fokola, u ne u ipeha kotsing ea ho shoa.
  Banana ba otla maoto a bona a sa roala letho 'me ba bina:
  - Li-falcons tse fofang joalo ka ntsu,
  Re emetse Stalin!
  Katleho ea rona e haufi le sekhutlo
  Bula akhaonto ea hau e hapileng!
  Kahoo bahlabani, ha e le hantle, ba ke ke ba lumella bo-fascists hore ba tlohe hook. 'Me ba tla mo otla ka matla hoo e tla utloisa Fuhrer bohloko.
  Anastasia Vedmakova, ehlile, o tsamaisa. Yak-9 e feta lik'hilomithara tse makholo a tšeletseng, e ke ke ea tšoarella, ka sethunya se boima se khuts'oane le ho feta, empa se hula le ho reteleha ho feta kapa ka tlase.
  E betere hanyane ho feta Yak-3, eo, leha ho le joalo, e bitsang chelete e ngata ebile e hloka duralumin ea boleng bo holimo. 'Me USSR e ile ea lahleheloa ke libaka tse ngata. 'Me Yak-9 e ka hlahisoa ka bongata bo boholo.
  Empa ha ho na mokhoa oa ho tsamaisana le Reich ea Boraro, hammoho le Japane.
  Mirabela o ile a thunya ME-262 mme a bina:
  - Bakeng sa khanya ea 'Mè oa Russia,
  Re tla thabisa lefatše lohle!
  Anastasia o ile a khaola Sejeremane se seng 'me a hoeletsa:
  - Lena ke lebitso la lerato le khanyang ka ho fetisisa!
  Le hore na e tla puruma joang. Mme o otla Fritz.
  Banana ba, ha e le hantle, ba pholile haholo.
  Ho sa le joalo, Majeremane a ntse a tsoela pele ho teba le ho teba sebakeng sa USSR.
  Majapane le "ona aa inehela. 'Me ho na le ba bangata ba bona' me ba khanna Machaena ka pele ho bona.
  Masole a mosehla a leka ho phunyeletsa. 'Me ba senya mekhoa eohle ea litopo.
  Empa ho na le tse ngata tsa tsona hoo li qetellang li phunyeletse.
  Majapane le lebotho la bona le mosehla ba hlasela Khabarovsk. Tahlehelo ha e eloe hloko ho hang.
  Empa ba kopana teng ke banana ba Soviet Union.
  Alenka le sehlopha sa hae.
  Banana ba sireletsa Khabarovsk. Ba akhela liqhomane ho sera ka maoto a bona.
  Mme le bona ba bina ka tsheho:
  - Re banana ba batle,
  Le ho hloloa ha bahlabani bohle ...
  Lentsoe le le lerata haholo
  Kganyeng ho bontate ba hlanyang!
  'Me hape liqhomane tse lahletsoeng ke maoto a sa roala letho a botle lia fofa.
  Alenka, hang ha a thinya, o theola Machaena 'me a hoeletsa:
  - Khanya ho naha ea rona!
  Anyuta o tla akhela seqhomane ka maoto a hae a rora:
  - Ka lebitso la matla a phahameng!
  'Me o tla boela a u otla ka ho phatloha ho bolaeang.
  Ka mor'a moo, Angelica oa thunya. 'Me o boetse o akhela seqhomane ka leoto la hae le se nang letho.
  'Me squeals:
  - Ho ea fihla meeling e mecha!
  Mme ebe Maria le yena o tla o otla. A boela a khaola bahlabani ba mosehla ka ho phatloha, a bina:
  - Mohatla ka mohatla! Leihlo bakeng sa leihlo!
  'Me o tjamela metsoalle ea hae.
  'Me joale Liolimpiki li tla lahlela lebokose le feletseng la liqhomane ho li-samurai le Machaena.
  'Me e tla puruma:
  - Bakeng sa khanya ea Ntate!
  Mme hape ba bahlano ba senya lebotho la baditjhaba.
  Empa Majapane a se a bokelletse Machaena a mangata. Ba hloa le ho hloa. 'Me litopo tse feletseng tsa litopo lia hōla.
  Alenka oa thunya, o akhela ka serethe se se nang letho mme oa squeal:
  - Bakeng sa Stalin!
  Anyut le eena o tla akhela seqhomane ka leoto le se nang letho mme a honotha:
  - Matichere!
  Angelica o tla lahla mohala. O akhela mpho ka leoto le sa roala letho, 'me oa lla:
  - Bakeng sa Lenin!
  Mme ebe Maria o otla sera. O tla tlisa timetso ka menoana e hlobotseng.
  Joale Machaena a hasana ka nqa tsohle...
  'Me joale Liolimpiki li tla nka le ho tima moqomo oa nitroglycerin. Mme e tla bolaya bohle.
  Mme bahlabani ba a wa...
  Oleg Rybachenko le sehlopha sa hae ba ntse ba loanela Tula. Majeremane a leka ho pota-pota Moscow. Toropo ea Tula e se e ntse e leleka tlhaselo ea Fritz ka '41.
  Empa sera se matla haholo hona joale. 'Me e thunya ka matla. 'Me libomo li na pula ho Red Army, le matla a mang a senyang.
  Sera se matla haholo. Mme ba lahlela bahlabani ba bangata haholo ba batho ba batsho, Maarabia, le Maindia ntweng. 'Me e bonahala e sa thijoe.
  Oleg Rybachenko o ile a thunya E-75 mme a bina:
  Lesole le lula le phetse hantle
  Lesole le itokiselitse eng kapa eng...
  Le lerole le kang la khapete;
  Re tloha litseleng,
  'Me e ke ke ea emisa!
  'Me u se ke ua fetola maoto
  Lifahleho tsa rona lia khanya
  Lirifi lia phatsima!
  Mme hape moshanyana eo o otla Manazi a le hole. Empa matla a hlile ha a lekane.
  Le hoja Tula a eme ka sebete. 'Me ka boroa Manazi a atamela Stalingrad.
  Empa ba nahana hore ba tla hlola eng moo?
  Oleg Rybachenko o thunya Manazi hape mme a bina:
  'Me pherekano e joalo
  ea tlala bokahohle ...
  Boemo bo bohloko ba batho -
  Mamella bohloko le mahlomola!
  Mme hape moshanyana eo o ile a bolawa, mme Mouse-2 wa fascist, mochini o tshabehang haholo, o ne o tuka.
  Ka ho utloahalang, Natasha o ile a hlokomela:
  - Ha ho matla a ka emang khahlanong le rona!
  Mme a qwabela moshemane.
  Eaba Zoya le eena o otla. E boetse e lla:
  - Bakeng sa phihlello ea ka ea tlholo!
  SU-100 e sebetsa ka boeona 'me ha e nahane ka ho emisa likhetla.
  Majeremane a ntse a feta Tula butle-butle. Ba na le matla a mangata, masole a mangata a tsamaeang ka maoto. 'Me litanka tsa mefuta e fapaneng lia tsamaea.
  Mona, mohlala, ke "Lev" -2 e tšoanang, mochine o matla haholo: o boima ba lithane tse lekholo, 'me lihlomo tse ka pele ke limilimithara tse 300 ka lehlakoreng le leng. Ha ho letho le bonahalang le feta.
  Empa Oleg Rybachenko o ntse a thunya. E bontša sehlopha sa hae se phahameng ka ho fetisisa - sniper.
  Mme o a ikotla, mme o a ikotla...
  Ke likhechana feela tse fofang ho tloha ho Manazi. Empa ba ntse ba sa batle ho khoehlisa.
  Oleg Rybachenko o lla:
  - Bokamoso ke ba rona,
  Re lintsu - Jedi!
  'Me moshanyana o boetse o etsa li-conics. 'Me hape ba fascists ba fumana nickel.
  'Me basebetsi ba litanka ba Gerda ba se ba ntse ba le Stalingrad. Ho na le lintoa tse mabifi joalo ka mona.
  Gerda, oa thunya, oa hoeletsa:
  - 'Mele oa ka ke tšepe!
  Charlotte o ile a tobetsa likonopo tsa "joystick" ka menoana e se nang letho 'me a lla:
  - E na le thuso bakeng sa ntoa!
  Mme a sheba molekane wa hae ka leihlo.
  Yaba o otla hape mme a roba tse mashome a mararo a metso e mene.
  Joale Christina le eena o ile a thunya. O ile a pshatla se omisitsoeng sa Red Army mme a hoeletsa:
  - Ke ngoanana ea hlanya! Ke tla arola bohle!
  Eaba Magda o qala ho thunya ka leoto la hae le sa roala letho.
  Banana ba tsoang Jeremane ka kakaretso ba sebetsa hantle. Mme ba tlotsa sera.
  . KHAOLO No. 2
  Empa koloi ea bona e ile ea thuloa ka thoko. Ke ile ka tlameha ho emisa le ho e lokisa.
  Gerda o ile a bua ka mokhoa o makatsang:
  - Re senya nako hape!
  Charlotte o ile a hohla leoto la hae le hlobotseng holim'a lihlomo mme a hooa:
  - Re tla iphetetsa mme ra hlola!
  Mme yaba o a e nka mme a bontsha meno a hae. 'Me a lokolla mahlaseli a letsatsi ho tloha meno a hae a perela.
  Christina o ile a e nka mme a hoeletsa:
  - Bakeng sa Motherland ntle le keletso!
  Hape o tla otla serethe sa hae se hlobotseng holim'a lihlomo!
  Magda o ile a lumela:
  - 'Me ha ho na kelello!
  Banana ba nkile qeto ea ho bapala chess hajoale. Banyalani bakeng sa banyalani. 'Me ba qala ho haha leano moo.
  Papali e thahasellisa. Empa banana bao ba ne ba tseka ntho e 'ngoe le e 'ngoe 'me ba otlana ka lihlooho.
  Gerda o ile a bua ka meno a hlobotseng:
  - Ke tla ba axiom e phahameng ka ho fetisisa!
  Mme o tla tsheha jwang...
  Ke ile ka inahanela lebitso la ka ho tsoa pale ea Andersen. Kahoo o ile a tšoaroa ka morung ke masholu. Ba ile ba qhaqha lekareche, "me ba nka hoo e ka bang liaparo tsohle tsa Gerda le libutsi tsa theko e boima. Kahoo Gerda o boetse o sa roala lieta, o apere lesela la mokotla. Ke kamoo a neng a shebahala kateng, a tlamiloe matsoho ka morao.
  O tsamaea morung o batang oa hoetla. The sole e se nang letho e utloa leqhubu le leng le le leng, leqhubu le leng le le leng, lekala le leng le le leng. Gerda o tšohile ebile o lapile.
  O ile a ba a khona ho hlaphoheloa ka tlung ea borena. 'Me ho na le serame holim'a joang ba hoetla, se hopotsang serame seo a neng a sa tsoa se utloa.
  Gerda o ile a lla ... O ne a nahana hore pale ea Andersen e hlakile hore e haelloa ke lirethe tse halikiloeng. Mme hoo ho ka ba monate!
  Tanka e ile ea lokisoa kapele. Tšenyo e nyane. Leha khetla ea likanono ea 100mm e otla lehlakore. E ka bang kotsi.
  Charlotte o ile a tobetsa likonopo tsa "joystick" ka menoana e se nang letho 'me a bina:
  - Ke sesenyi sa tanka,
  Pelo e tuka...
  Sethunya ke bolulo ba ka!
  Mme kgaketla ya pshatla tse ding tse mashome a mararo le metso e mene. Hajoale, ke T-34-85 e laolang lebala la ntoa. 'Me likoloi tse boima li batla li sa tloaeleha ho Red Army.
  Empa joale IS-3 ea hlaha. E na le ntlha e fokolang: karolo e ka tlase ea 'mele. Phatleng e na le angle e kholo ea tšekamelo. E na le sebopeho: nko ea pike. Empa haeba u otla karolo e ka tlaase ea phatla, ho ke ke ha e-ba le mohau.
  Magda o ile a sebelisa maoto a hae a sa roala letho ho supa sethunya ho sera. Le kamoo e ileng ya otla, mme projectile ya fofa.
  'Me mochine oa Soviet o ile oa phunya ka mpeng. Tora e ile ea taboha 'me likhetla tsa qala ho phatloha.
  Gerda o ile a hooa:
  - 'Me u botle bo nang le sepheo se setle!
  Magda o ile a honotha, a sisinya matsoele a hae a matle:
  - Ha ho motho ea tla nthibela!
  Charlotte o tiisitse ka kholiseho:
  - 'Me ha ho motho ea tla hlōla!
  Christina o ile a araba ka ho soma:
  - Liphiri tse khopo li pshatla lira!
  Gerda o ile a hoeletsa:
  - Liphiri tse khopo - lumelisa bahale!
  Manazi a pota-potile Tula mme bana, hammoho le banana ba bane, ba ile ba tlameha ho tsoa ka lesale.
  Moshanyana, ngoanana le banana ba matha 'me ba akhela liqhomane ka menoana e se nang letho.
  Empa Manazi a senyeha 'me ha a khone ho a otla.
  Oleg, a thunya, a bina:
  - Ka lebitso la Motherland e halalelang,
  Re ke ke ra khumama ka mangole!
  Margarita o ile a lahlela mpho ea lefu ka leoto le sa roala letho 'me a hoeletsa:
  - Che! Le ka mohla u se ke ua fana!
  Natasha, ho thunya le ho qhoma, o ile a phaella:
  - E se eka mathata a se ke a tla ntlong ea rona!
  Hape o ne a tla ntša seqhomane se bolaeang ka leoto la hae le sa roala letho.
  Ebe Zoya o tla qoba shrapnel, hape a sebelise menoana ea hae e sa roala letho ho tlohela ho sithabela ...
  'Me e tla puruma:
  - Ho tla ba monate!
  Mme ebe Angelica o tla thunya sera. O mo khaola ka khalefo. Mme e tla puruma hape:
  - Ke mad saw!
  'Me grenade e tla fofa ho tloha serethe sa hao se se nang letho.
  'Me joale Svetlana o tla e nka' me a u otla ka matla.
  Ha e le hantle, bana ke banana - seo lefu le se tlisetsang lira.
  Natasha, ha a thunya sera, o lla:
  - Ha ho motho ea tla re thibela, esita le diabolose a ke ke a re hlola!
  'Me grenade e fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho ka arc. Mme o tla otla, mme a hasanye tsohle, le hole.
  Ha e le hantle, banana ba khona ho hlōla tšimo e amehileng. Ka boroa, ntoa e ntse e kupa Stalingrad, eo Lebotho le Lefubelu le e tšoereng. Ka mor'a ho lahleheloa ke chelete e ngata, Majapane a ile a hapa Khabarovsk 'me a tsoela pele ka Vladivostok.
  Be, ba tla khahlametsoa teng ke ba e hlokang.
  Anna Witchakova o ile a ba le mokete o seng monate oa ho arohana le pere ea hae e tšepahalang e fofang. Sesole se ileng sa fetoha 'm'a Mig-4, se ileng sa thunya lifofane tse ngata tsa Jeremane, se ile sa chesoa feela nakong ea litlhaselo tsa moea oa lihlomo tsa ntoa tsa Japane, joalo ka palo e nepahetseng ea likoloi le likepe tse ling. Ka mor'a hore manong a tsoang Naheng ea Letsatsi le Phahameng a hlabe motse, Vladivostok e ile ea hlahisa pono e bohloko. Leha ho le joalo, lepato la bafu le ile la etsoa ka mokhoa oa sesole, ka boinyenyefatso le ka potlako. Mofofisi oa sefofane Vedmakova o ile a beha maoto a hae mollong, maoto a ngoanana a ne a koahetsoe ke marako, kahoo o ne a tsamaea a sa roala lieta, a hatakela menoana ea hae ka hloko. Majapane ha a e-s"o phete litlhaselo tseo; Vedmakova o ile a pota-potile lesupi, a ntse a tlosoa ka matla, 'me har'a basebetsi ho ne ho e-na le palo e kholo ea bana. Ba masesane, ba sa roala lieta, lifahleho li le bofubelu letsatsing la selemo, ba ile ba phunya lithaele tse robehileng, ba phahamisa lipalo tsa telegraph tse oeleng, 'me ba fiela literata feela.
  Moholo ka holim"a bashanyana ba thae ea bopula-maliboho, empa a se na hempe (e leketlileng ka thōko, ho bonahala bashanyana ba ne ba hlokomela liaparo tsa bona), o ile a mathela ho mofofisi oa sefofane.
  - Re sebetsa ka lebelo le potlakileng, Comrade Major, tsohle li tla be li lokile haufinyane! Re tla fiela mmila o hlwekile, o tla ba boreledi jwaloka pele ho ntwa!
  Witcher o ile a bososela mme a mo lahlela lipompong:
  - Mona, e nke! Ena ke Soviet ea rona e entsoeng ka chokolete ea tlhaho, eseng chefo ea Amerika.
  Moshanyana o ile a qamaka ka thabo:
  - Mme re ile ra tla le lebitso la bosoasoi le lecha bakeng sa Maamerika! Kaha joale ba kopane le Hitler le Hirohito, joale ha se Yankees, empa Pindos!
  Ngoanana e moholo a inamela moshemane:
  - U itse ke bo-mang?
  Pula-maliboho e monyenyane o ile a pheta:
  - Pindos! Kahoo joale re tšoana le maYankee a ileng a re eka!
  Witcherova o ile a pholla hlooho ea moshanyana eo, eaba letsoho la hae le leholo, le matla le tsamaea holim"a mahetla a mosesaane, a nang le methapo ea moshemane. Moshanyana o ile a bososela hape: meno a hae a ne a le masoeu, 'me a atolosa palema ea hae e boreleli. The major a tsukutla letsoho la moshanyana mme a araba:
  - Re tlameha ho hopola lebitso! Empa ha re so loane le Amerika, ka hona ke pele ho nako ho tla ka mabitso a bosoasoi!
  Moshanyana o ile a hana:
  - Maamerika a mpe ho feta Majapane le Majeremane, hobane a khetha ho loana ka matsoho a motho e mong. Ho sa tsotellehe hore na bahlabani ba Empire of the Rising Sun ba sehlōhō hakae, sebete sa bona se tsejoa ke bohle!
  Witcher o ile a kena hanong:
  - Ke tla bolaea banna bana ba sebete! 'Me kapele kamoo ho ka khonehang!
  Sehlopha se secha sa sesole sa Krotov se ile sa saena taelo e sa utloahaleng ka ho feletseng 'me sa romela mofofisi oa mohlabani le sehlopha sa basesisi ba likepe ho ea Khabarovsk. Taelo e ile ea tla hang-hang; ho ne ho hlokahala ho leleka tsoelo-pele ea lihlopha tsa Majapane. Ha e le hantle, Wicherova o ne a lebeletse hore ba tla mo fa mohlabani, empa ... Empa pele ho ne ho se na lifofane tse sa lefelloeng, 'me li-reinforcements tse tsoang setsing sa bona li ne li e-s'o fihle. Leeto la ho tloha Vladivostok ho ea Khabarovsk le ile la nka nako e nyenyane 'me e kholo e ile ea lahleloa ka ntle ho liporo ho ea ntoeng e chesang.
  Majapane a ile a leka ho qoba motse oo o haheletsoeng hantle le ho o pota-pota. Mohlabani ha aa ka a ba le nako ea ho itahlela ka forong ka sethunya sa hae sa mochini ha tlhaselo e qala.
  Moloi o ile a botsa Captain Sinitsin, ea neng a robetse haufi le eena:
  - Kahoo sena se bolela hore sera se rera maqheka a Friedrich, kapa ka nepo General Nogi, ho feta liqhobosheane le ho re khannela ka morao.
  Motsamaisi o ile a honotha a soabile:
  - A ke a leke ho chesa mohatla oa pere ea Russia! O tla otloa ka litlhako tsa hae hoo e ke keng ea bonahala e le ngata!
  Mofofisi oa sefofane o ile a soasoa:
  - Litlhako tsa lipere mohlomong ha lia etsoa ka tšepe ea Krupp, empa tsa rona tsa Soviet!
  Mantsoe a hae a ile a sitisoa ke ho lla ha likhetla. Mona o robetse ka har'a foro e telele e chekiloeng, ka kakaretso ho na le moeli o hlokomelehang oa liqhobosheane ho potoloha Khabarovsk, tšokelo ea tlhaselo ea Majapane e bile teng ka lilemo tse 'maloa. Likhetla li phatloha ka pele le ka mor'a liforo, 'me li etsa lerata le leholo. Ka kakaretso, shimosa e tummeng ea Majapane e baka lerata le mosi o mongata. Mohlabani o shebahala a sa tšabe letho, leha a sa tsotelle letho. Ho phatloha ha likhetla ho hlahisa liliba tse litšila, e 'ngoe ea tsona e bakile ho sisinyeha ha mobu. Sena se bolela hore sethunya se thunya, se nang le cannon caliber ea limilimithara tse makholo a mararo tse ntle. Ho bobola ha ba lemetseng ho ka utluoa... Ka cannonade ba bonahala eka ke mouoane o bobebe oo tsebe e 'ngoe le e 'ngoe e ke keng ea o tšoara. Mona mokhanni oa sefofane oa mohlabani o ne a koahetsoe ke lefatše. Leha ho le joalo, ngoanana o ile a thimola 'me a hlohlora lerōle la liloho tsa hae tse khubelu:
  - Ho lula ho le joalo, ha u robala u silafala! Mme ha o ka tsoha, mphe letsoho le le leng kapa a mabedi a leqele!
  Tokisetso ea lithunya e ile ea e-ba khutšoanyane, mohlomong Majapane a ne a se na likhetla tse ngata hakaalo. Tlhaselo e qalile. Ho ne ho e-na le likoloi tse ngata tsa Majapane tse neng li palame pele. E nyane, e nang le 'mele o chitja oa mochini oa mochini. Tanka e tummeng ka ho fetisisa ea Empire of the Rising Sun: Chichikha. Witcher o ile a hopola litšobotsi tsa hae. Lihlomo tse ka pele 30 limilimithara, sethunya 47 limilimithara, diesel enjene 320 horsepower. Ntle le ts'ebetso ea ho khanna, eo mochine ona o seng tlase ho T-34, joale o mpe le ho feta ho feta T-3 ea Jeremane ea mohlala oa 1943. Esita le Bochabela bo Hōle ba mo bitsa, thimola! Empa ka tsela, mofumahali oa masimo hase tanka, empa ke masea. E leke, atamela libaka tsa merafo. Joalokaha ho binoa: Moo terene e hlometseng e ke keng ea feta, lesole le nkileng sethunya le tla khasa.
  Lithunya tsa Majapane li ile tsa kopitsoa ho Mauser ea Jeremane. Lithunya tsa submachine, li ile tsa ntšoa ho "Schmeister" e tummeng ho tloha Ntoeng ea Pele ea Lefatše. Ka kakaretso, batho ba mahlo a moqotetsane ba na le takatso ea ho kopitsa tse ntle ka ho fetisisa ho tloha ka lehlakoreng le leng. Ka sebele baqapi ba Majapane ba se ba ntse ba sebetsa ho theha lebasetere la Panther le T-34!
  Ha ho na litanka tse fetang leshome le metso e 'meli tsa Majapane mme lithunya tsa Soviet ha li potlakele ho kopana le tsona. Masole a tsamaeang ka maoto a matha ka mor'a bona ha a ntse a matha, ka ketane e teteaneng ea setso. Masole a Naha ea Letsatsi le Phahameng ka bobona a apere junifomo e mosehla hanyenyane, e lumellanang le 'mala oa steppe ea khaki. Witcher oa li sheba, o potlakela ho lekola palo ea bahlaseli. Ho ea ka mahlo ho na le likete tse hlano ho isa ho tse tšeletseng tsa tsona, 'me ho na le boholo ba Marussia a sekete a lutseng liforong, a koahetse karolo ena e ka pele. Le libetsa... Sesole sa Bochabela bo Hōle se hlomelloa ka mokhoa o setseng, 'me ke liofisiri feela tse nang le lithunya tsa submachine. Leha ho le joalo, o moholo, leha ho le joalo, ha a na boemo, o fokotsehile ho ea boemong ba poraefete.
  Captain Sinits (e ntse e le mohlankana e monyenyane haholo) o ile a botsa Witcher.
  - Na u ile ua loana le Majeremane?
  Ngoanana a araba:
  - Che! Ke ile ka ba aka!
  Kapotene, ka tšohanyetso a fetoha mosehla, a re:
  - Na u hopola setopo sa hau sa pele!
  Witcher, a bososela, a sisinya hlooho:
  Ke mofofisi oa sefofane, "me mang kapa mang eo ke mo thuntseng, ke "nile ka mo bolaea, ha ke tsebe litopo!" Ha e le hantle, nakong eohle ea Ntoa e Khōlō ea Bochaba, sefofane sa ka ha sea ka sa thunngoa!
  Motsamaisi o ile a letsa mololi ka mokhoa o sa thabiseng:
  - Ke uena feela ace! Mme o na le Majeremane a makae a tlotsitsweng!
  Witcher o ile a bososela le ho feta:
  - Ka mor'a mashome a mabeli a metso e mehlano, ba ile ba fana ka mohale oa linaleli! Mme mashome a mabedi a metso e robedi feela.
  Sinitsin o ile a hooa:
  - Uh-uh! U mpa u le setsebi sa mosebetsi oa hau!
  Ngoanana o ile a araba ka boikokobetso:
  - Ha ho na tlhoko ea ho etsa mohale motho ea phethang mosebetsi oa hae ka botshepehi. Joale sesole sa maoto se tla atamela, 'me re tla kopana le bona.
  Motsamaisi oa sekepe o ile a hula bolt ea sethunya se boima sa mochine o monyenyane, se boima ba lik'hilograma tse leshome. Ke thehile ntja, ho qala ho thata haholo, butt e theohile. Hase mochine o loketseng haholo, empa o otla ... Ke 'nete, ho ea ka menyenyetsi, Majeremane a se a ntse a e-na le sethunya sa mochine se matla, empa ke mang ea tsebang, hore na baqapi ba Soviet ba tla tla le ho hong ho molemo. Sinits ha a ka a hana ho botsa:
  - Ke hobane'ng ha u ne u le sefofane se seholo hakaale se fetisetsoa ho sesole sa masea?
  Witcherova o ile a araba ka mokhoa o soasoang, a ntse a tobetsa konopo ea sethunya sa submachine:
  - 'Me ke ne ke batla ho tseba hore na ho joang ho lula tlas'a mollo! Hoo ho ka ba monate!
  - 'Me e tlameha ebe u lahlile lieta tsa hau haeba u ne u potlakile ho fihla moleng o ka pele!
  Ha e le hantle, Witcherova, ha a leka ho etsa hore mahlaseli a tsamaee ka potlako, a tsamaea joaloka ngoanana ea sa roala lieta. Le hoja nakong ea ntoa basali le bana ba bangata ba ne ba roala lieta ka lehlabula, sena ha sea ka sa amoheloa har'a liofisiri, haholo-holo libakeng tsa sechaba. Empa Witcher o bile a rata ho totobatsa batho ba joalo. O ile a araba Sinitsin habonolo feela:
  - E le ho boloka chelete, hoo e batlang e le lefats'e lohle la bokapitale le khahlanong le rona. Ha e le hantle, libutsi lia tsofala, 'me ona ke mosebetsi oa batho ba bangata!
  Motsamaisi oa sekepe o ile a lumela ka ho panya mahlo ka ho bapala:
  -O na le maoto a matle haholo! A na nka li phopholetsa?
  Witcher o ile a sisinya monoana:
  - E seng hona joale! Joale, haeba u phela, ke tla u futhumatsa bosiu.
  Sinitsin o ile a bula mahlo a hae:
  - Wow, u potlakile! Hangata basali ba nka nako e telele ho khefutsa!
  Vedmakova o ne a batla ho araba, empa ho ile ha utloahala ho phatloha, tanka ea Japane e neng e tsamaea ka pele e ile ea otla morafo. Ngoanana o ile a bina:
  - Hitler o ne a khanna koloi, bastard e phatlohile ke morafo! E ile ea pshatleha likotoana - empa e ne e sa thuse hakaalo!
  Tanka e 'ngoe ea Japane e ile ea phatloha, ea emisa, ea fetola molomo oa eona' me ea bula liforo tsa Soviet Union. Wa boraro a mo sala morao. Leha ho le joalo, Majapane ha aa ka a nahana le ka ho emisa. Ba mahlo a moqotetsane ba ile ba qhoma: lithunya tsa bona tsa mochine, tse neng li le holim'a litora tse nyenyane tse tsamaeang, li ile tsa qala ho sebetsa.
  Motsamaisi a honotha:
  - Sena se setle! Ekare ba ntse ba tsamaea paradeng! Lena ke lebotho!
  Vedmakova o ile a nka sethunya, ka lehlohonolo sebaka sa masea se lumelloa, 'me a thunya ofisiri ea Japane. Mahlo a Matšoenyeho a oela fatše, a lahlela sethunya sa hae hole ka matla hoo se neng se ntse se phopholetsa letlapa la sona har'a joang ba selemo. Majapane a mang a ile a tsoela pele ho matha, a sekamisitse "mele ea "ona hanyenyane feela, kamoo ho bonahalang kateng a tšepile ka tsela ena ho qoba ho hlōloa, kapa ho e-na le hoo ho fokotsa monyetla oa eona. Vedmakova o ile a hopola hore ke kamoo ba koetlisang masole lebothong la Quantud; Ho bonahala eka Ntate-moholo le Heroda ba ile ba matha hantle! Leha ho le joalo, o bua ka Nicholas II. Hona joale ba loantša Japane hape, eseng ka lehlakoreng le le leng, empa ka mahlakoreng a mangata. Leha ho le joalo, sena le sona se na le melemo ea sona. Ngoanana o ile a bina:
  E ea tla - Wehrmacht e akhetsoe leroleng,
  Napoleon e hlōtsoe, ha e hlōloe!
  Sera se ke ke sa khona ho hatakela folakha ea Soviet,
  Ha sechaba le mokha ba kopane!
  E 'ngoe ka mor'a e' ngoe, litanka tse senyehileng tsa Majapane li ile tsa emisa, empa masole a tsamaeang ka maoto a nang le li-bayonet a qala ho matha ka potlako le ho feta. Maemo a mabotho a Masoviet a ne a tletse mahlaseli, lithunya li ne li opa liatla, ka linako tse ling li kenngoa ka lithunya tsa mochine. Witcher le eena o ile a thunya. Majapane, a ntse a kenya letsoho ha a ntse a tsamaea, a thunya ka lithunya. Ba ile ba hoeletsa ka holimo ho matšoafo a bona:
  - Banza! Rus inehela!
  Likulo li ile tsa phunya litopo tsa bona joaloka ramrod ka har'a mannequin. Lerole la masapo le tsoakaneng le mali le ile la oa. Leha ho le joalo, likulo tse ngata, joalo ka ha ho etsahala ntoeng, li ile tsa fosa. Majapane a ile a tšela lebala la liqhomane, masole a manyenyane a ne a le bobebe haholo bakeng sa ho matha ho qhomisa limpho tse lokiselitsoeng litanka.
  Witcherova o ile a utloa ho koaheloa ho sehlōhō ha sethunya sa mochine lehetleng la hae, ha bahlabani ba Naha ea Rising Sun ba ne ba bonahala eka ke liphoofolo tsa litonanahali tsa sebele. Ho lla ha bona ho ferekaneng ho ile ha e-ba matla le ho feta, lifahleho tsa bona tse tšehla tse nyonyehang tsa benya ka mofufutso. Witcher o leka ho bolaea masole a lira a mangata kamoo ho ka khonehang hang-hang. Ngoanana o chesa joaloka kamehla, 'me o thunya joaloka sehlaha. Sekotwana se seng se ile sa fela, sa kenya se seng. Makasine e kholo haholo, e chitja, 'me ha ho bonolo ho kena ka phaposing. Mme hape mollo, Majaps a fofela hodimo.
  Vedmakova o ile a thunya letoto la bobeli la lithunya, a mo siea a se na lithunya. 'Me ba mahlo a mosesaane ba se ba ntse ba hlasela ka liqhomane. Ba arabela ka ho lahlela, joale ho na le mehoo e mengata le ho bobola, 'me masole a Soviet le 'ona a oa. Sekhechana seo se ile sa khaola moqoanyana o monyane oa moriri hloohong ea Witcher. Methapo ea ngoanana ha e khone ho mamella, 'me o qhomela holimo' me a hoeletsa ka holimo ho matšoafo a hae:
  - Bakeng sa 'mè oa Stalin!
  Ka mor'a hae, bahlabani ba bang baa hoeletsa, ba qhomela ka ntle 'me ba sisinya lithapo tsa bona. Masole a Soviet a matha ho ea kopana le Majapane, a kenella ntoeng ea bayonet.
  Vedmakova o khaola mpa ea "samurai" e haufi ka ho otla ka potlako. O a hoeletsa a leka ho araba mme a wela fatshe jwaloka kolobe e hlabilweng. Ngoanana o hooa ka thabo:
  - Bolo ea maoto ea Russia: Russia - Japane, tse peli-zero!
  Mme ka nnete Mojapane e mong o ile a wa ka mmetso wa hae o sehilwe ke bayonet. Ebu, mokgweetsi wa sefofane sa motlhabani o ne a raga wa boraro mo lobelong. Monna ea mahlo a moqotetsane o ile a otlolla, 'me ngoanana eo, a tsamaea ka ho inertia, a hlaba ntlha ka leihlong la mohanyetsi!
  - E fumane Sejapane! Ke hobane'ng ha u ema ka mor'a mekoallo!
  Phetetso ea ho iphetetsa ea bayonet e ile ea tabola seaparo sa mookameli, mali a tsoa, empa sena ha sea ka sa tšoenya ngoanana feela, empa hape se ile sa mo fa khalefo e eketsehileng.
  - Lefu la Hirohito! - Ngoanana o ile a bohola, shin ea hae ea oela ka tempeleng e nang le mahlo a moqotetsane, 'me ngoananyana a tsamaea ka lebelo le joalo, joalokaha eka ke li-propeller tsa mohlabani e mocha.
  Majapane a ile a ikhula, a ba a furalla, "me ngoanana ea bululetsoeng a tsoela pele ho hlasela, sethunya sa hae sa mochine se ne se ntse se bilika joalo ka molamu matsohong a senatla. Eaba ho hlaha leqeba le lengata ka mokokotlong oa hlooho ea ofisiri e chesehang ho feta tekano. Anna o ile a tsoa:
  - Mona ke shahen-khash bakeng sa hau!
  Empa ka kakaretso, Marussia a ne a le thata. Lehlakore le nang le mahlo a moqotetsane le na le menyetla e mehlano, 'me Majapane a na le boemo bo botle ba' mele oa 'mele,' me ntle ho moo, ha a loane le masole a molemo ka ho fetisisa a USSR. Ka tlhaho, nakong ea ntoa e thata joalo, ba ngolisitsoeng ba sehlopha sa boraro, ba nang le litšobotsi tse mpe le ho feta, kapa masole a ileng a tsoa likotsi tse mpe ntoeng le Manazi a ile a romeloa Bochabela bo Hōle. Masole a ile a oa, ka linako tse ling li-bayonet tse leshome le metso e 'meli li ne li khannoa ka Serussia e le' ngoe, li ne li tsoa mali ka kakaretso, empa li loana joaloka bahale, 'me ha ho motho ea ileng a kōpa mohau.
  Sinitsin o ile a hlaba ofisiri ea Japane ka bayonet, empa hape o ile a otloa ka lehlakoreng ka ntlha. Mohlankana enoa o ile a liha Majapane ea neng a hlasela ka ho otla sefuba ka mofeng oa sethunya sa hae, empa mali a ile a phalla ka bongata haholo lehlakoreng. 'Me li-samurai tse' nè tsa potlakela ho mohlankana hang-hang.
  Vedmakova ea sebete o ile a potlakela ho pholosa, a hlaba ofisiri ka bayonet ho fihlela lehare la mahetla, 'me a liha Jap e' ngoe tlas'a lengole.
  - Tšoara Petrukha! - O ile a re.
  Hang-hang o ile a bonahatsa li-bayonet tse peli tse lebisitsoeng sefubeng 'me a araba:
  - Ha ke Peter, empa Arkady!
  Ngoanana ea bolaileng Mojapane e mong o ile a bokolla:
  - Ntoeng, lebitso le leng le le leng le tšoana le ho penya sethunya se koetsoeng;
  Arkady o ile a khutlela morao hanyenyane mme bayonet e se nang mohau ea tabola lerama la hae. Mohlankana o ile a lla ka bohloko bo sa mamelleheng:
  - Mme wa Modimo!
  Witcher o ile a hana:
  - Mohlomong ke 'mè, empa eseng oa Molimo! Ka kakaretso, ha ho na Molimo, "me ha ho mohla o kileng oa ba teng!
  Arkady o ile a khutlela ho Anna 'me a honotha a sa hlathe:
  - Hona ke ho se be teng hofe ho re letetseng kamora lefu?
  Ngoanana a sisinya hlooho hampe:
  - Che! Saense ea Bokomonisi e tla tsosa bafu! "Me ba shoeleng lintoeng tsa naha ea habo bona e tla ba bona ba pele ba ho khutlisetsoa bophelong bo bocha.
  Sinitsin a sisinya hlooho:
  - Molimo ha ho joalo!
  Witcherova, ha a se a behile Japane e mong, a hoeletsa:
  - Ha ho na molimo! Haeba ho na le e mong, joale re tlameha ho lumela hore eo ho nahanoang hore ke moetsi oa bokahohle ke motho ea soabileng! Ebile o rata ho hlokofatsa pōpo ea hae!
  Ka nako eo, Arkady o ile a khaoloa seropeng ka bayonet, 'me e le hore a se ke a oa, o ile a itšetleha ka mohlabani ea moriri o mofubelu:
  - 'Me ke tšoenyehile haholo! Ha ho bonolo ho nahana!
  Ho feta ha masole ha letsatsi le chaba ka makhetlo a mahlano ho isa ho a tšeletseng ho ile ha baka tšenyo e khōlō. Masamurai a mashome a mahlano a ile a ba khahlanyetsa, a tsoka lithapo tsa "ona joaloka lebotho la linōkō. Arkady o ile a amohela li-ulars tse 'maloa tse nang le bayonet ka mpeng, eaba leihlo la hae le ntšoa. Eitse ha mohlankana a wa, ba mo hlaba ka makgetlo a mashome a mabedi, a etsa hore a kgutse kamehla. Kea ipotsa hore na moea oa hae o ne o ikutloa joang ha a fofa: ho makala kapa tšabo, kapa mohlomong ho imoloha ho makatsang ka mor'a ho tloha teronkong ea 'mele oa hae.
  Moloi e ne eka o loiloe. Ehlile, kobo ea hae e ile ea soahlamana, ea robeha ke lithako. Mohlabani o ile a iponahatsa a hlobotse ka ho feletseng, a koahetsoe ke mengoapo e mengata, empa masamurai ha aa ka a mo ntša kotsi leha e le 'ngoe e mpe! O ile a loana 'me matsoele a hae a hlobotse a nang le li-nipples tse khubelu a sisinyeha joaloka li-buoys leoatleng. 'Me maqaqailana a se nang letho a sa tsoa benya. Ngoanana enoa e ne e hlile e le mothofatso oa matla a phoofolo le a tsosang takatso. Lipalo tsa hae tse se nang letho li ile tsa e-ba khubelu ke mali, tse ileng tsa theha kamano le molimotsana e moholo oa timetso le bobe: Kali! Hoo e ka bang masole ohle a Soviet a ne a se a hlabiloe ka thipa a shoa, ntoa e ne e felile, 'me feela ka botle ba eona bo benyang ba Aphrodite, nako le nako e ne e otla mahlo a masesaane a nyelisang.
  Molaoli oa Majapane Nugi o ile a sheba mohlolo ona ka ho makala. Eaba ho hlaha mohopolo hloohong ea hae. Ho ile ha latela taelo, e fanoeng ka lentsoe le lesesaane la monoang o fepehileng hantle:
  - Lahlela letlooa holim'a hae, mo nke a phela!
  Majapane a ruileng a ne a boetse a e-na le marang-rang. Ka tšohanyetso u hloka ho nka e mong oa Marussia a ntse a phela. 'Me marang-rang a loketse sena. Hang-hang batšoasi ba leshome le metso e 'meli ba ile ba akhela mahlaahlela holim'a ngoanana eo
  Witcher o ile a itoanela ka hohle kamoo a ka khonang, a leka ka matla a hae kaofela ho itokolla. Empa e bile lefeela; Majapane a hlokolosi a ile a etsa letlooa ka tebello ea hore le tla tšehetsa tlou. Ngoanana o ne a phuthetsoe ka ho feletseng 'me a huleloa matsohong a hae. Kamoo ho bonahalang kateng, katleho ea maqheka e ile ea finyelloa, haholo-holo kaha tataiso ena e ne e sa koaheloe ke lithunya kapa lithunya tsa mochine.
  Ngoanana eo o ile a hopola sefahleho se beotsoeng hantle sa moratuoa oa hae Arkady, le poleloana ea hae ea mantsoe:
  - Ntoeng, lebitso le leng le le leng le tšoana le ho penya sethunya se koetsoeng;
  Ho ile ha hlaha mohopolo o tšosang le o nyonyehang, empa ha oa ka oa o thethefatsa! Etsoe, hangata sena se etsahala: u mpa u ratana le motho eaba oa shoa!
  Ho hlakile hore Majapane a ne a hapile liforo tse sa koaheloang hantle sebakeng sena, a tsoela pele ho feta maemo a mabotho a Soviet ho potoloha Khabarovsk. 'Me ba mo isa kholehong Vedmakova,' me le hoja a ne a se a sa isoa, o ile a kenngoa ka koloing e silafetseng ea lihlomo ho mo isa ka morao. Mochini ona ke oa pele ho moroallo, mohlomong ho tloha Ntoeng ea Pele ea Lefatše, kahoo o ile a qhekella ka mor'a sesole sa maoto ka mokhoa o sa lebelloang. Lebelo ke hoo e ka bang lik'hilomithara tse 12 ka hora. Brr! Tanka ea pele ea lefatše, koloi ea Prokhorov e tsamaeang hohle, e ne e le boima bo fokolang, empa e ne e e-na le lebelo la lik'hilomithara tse 40 ka hora tseleng e kholo le 25 tseleng e kholo. Ka lehlakoreng le leng, USSR e hlasela Europe eohle, 'me ka lehlakoreng le leng, karolo ea bohlokoa ea Asia. Ngoanana o ile a reteleha ka lehlakore, ho bonahala eka ho ne ho e-na le tšokelo ea ho robala ka mokokotlo oa hae. Ho lefifi hakaakang karolong ee ea koloi ea lihlomo, kamoo ho bonahalang kateng e na le sebaka sa ho theoha, kapa lipalangoang tsa masole. Ho ka ba monate, ha e le hantle, ho baleha, pele ka ho tlosa melamu le liropo tse matla. Le mokhoa oa ho e etsa? Ngoanana, ha e le hantle, o na le litsebo, le hoja a tla tlameha ho tinker, ka nako e ts'oanang a ntše li-handcuffs, 'me a bone ka ketane eo a neng a tlameletsoe ho eona ka leoto. Empa mona liropo le tsona li ka sebetsa hantle. Mosebetsi oa khathatsa, empa haeba ba mo isa tšimong ea Manchuria, o tla ba le nako. Ngoanana o ile a tlosa liropo letlalong le metsi, a roala ketane 'me ka nako e tšoanang a nahana. Hmm, ha se selekane sa metlae se thehileng khahlanong le Soviet Russia: Ho feta moo, monster e mpe ka ho fetisisa ke Jeremane. Naha e nang le theknoloji e tsoetseng pele le masole a matla. Mohlala, o utloile ka mohlabani e mocha oa ME-309. Ho bonahala eka tsena li se li ntse li fofa. Ha a na boitsebiso bo tobileng mabapi le lihlomo, empa ho ea ka menyenyetsi sefofane sena se na le tse supileng! Lintlha tsa ho thunya. Ena ke sebetsa se tebileng haholo, ha ho nahanoa hore YAK = 9 e na le tse peli feela tsa tsona, 'me ha ho na koloi ho bahlabani ba Soviet ba neng ba e-na le lintlha tse fetang tse tharo. Leka ho hlola liphoofolo tsena tsa litonanahali! Ha e le hantle, Fokken-Wulf ke mochine o boima haholo, o phahametseng lihlomo ho feta lifofane tsa Soviet, 'me o khona ho jara hoo e ka bang lithane tse peli tsa libomo. Qetellong ea 1942, o ne a hlometse ka likanono tse peli tsa 20 mm le lithunya tsa 4 13 mm. Empa ho bonahala eka mofuta o mocha oa lifofane tse hlaselang lifofane le libomo tse nang le likanono tse peli tsa 30-mm le tse 'nè tsa 20-mm li se li hlahile. E ne e se e ntse e le monster, monster ho lilalome tsohle! 'Me ho ea ka menyenyetsi, mohlabani oa sefofane ea nang le lithunya tse robeli tsa 30-mm e se e kentsoe tlhahiso! Leka ho hlola ghoul e joalo! Baqapi ba Soviet ba batla ho arabela joang tabeng ee? Vedmakova o ile a utloa hore mosebetsi o ntse o tsoela pele ho Yak-3. Mohlokomeli ea tsoang lefapheng la Beria o ile a mo bolella ka sena. Ho bonahala eka ntlha e ka sehloohong ea sefofaneng e tla ba boima bo bobebe ba sebopeho, ntle le lienjineri le libetsa tse eketsehileng. Maneuverability, ehlile, e ntle, empa ke kopa keketseho ea lihlomo! Ha e le hantle, papaling ea litebele, ho hlakile hore moatlelete ea bobebe ea boima ba lesiba o khona ho laola ho feta boima ba 'mele, empa o ntse a tla lahleheloa ke eena. Hase feela hore ho na le lihlopha tsa boima ba 'mele,' me har'a li-boxers tsa litsebi, matla a ho otla a bohlokoa haholo. Hoa hlokahala ho matlafatsa lihlomo tsa lifofane tsa Soviet, 'me feela ka nako eo Wehrmacht e tla otloa ... ka tekanyo e lekanang? Ho tloha halofo ea bobeli ea 1942, bophahamo ba Luftwaffe moeeng bo ile ba qala ho fetoha mouoane, esita le ka March 1943 USSR e ne e e-na le molemo, empa ... Ho eka ha Lilekane ho ile ha fetola tekanyo ea matla. Wow, Hitler o ile a bolaoa ka la 13 Hlakubele, 'me joale ke pheletsong ea Mmesa feela, le hore na ho leka-lekana ha matla ho fetohile hakae. Kahoo ka potlako, ho tloha boemong ba ka mokhoa o molemo ho ea ka leano hoo e ka bang ho lahleheloa ke. Hoo e ka bang hobane ho ntse ho e-na le tšepo ea hore Jeremane e tla hlōloa pele e finyella bophahamo ba maqheka le theknoloji ho feta USSR. Haholo-holo, Lilekane li ka fa Manazi lifofane tse ngata, empa bafofisi ba lifofane ba Jeremane ba tla hloka nako ea ho ithuta ho li fofa. Leha ho le joalo, ho na le phapang ho theknoloji le lisebelisoa tsa lisebelisoa. Litanka li boetse li hloka basebetsi ba koetlisitsoeng, 'me ts'ebetso ea Chevron mariha a Russia ha e ntle haholo. Sethunya se ikemetseng M-18 ... Hase ntho e mpe, empa ka tekanyo ea mollo e tlaase ho mehlala e ntle ka ho fetisisa ea Soviet, le hoja e phahame ka ho nepahala! Ka bokhutšoanyane, bothata ke bothata! Hape ho na le "Likereke" tse tummeng e le kannete tse nang le lihlomo tse matla le ts'ebetso e ntle ea ho khanna ... Ha e le hantle, ho bonahala eka le rona re tla tlameha ho loana le bona. 'Me ha ntoa e ntse e tsoela pele, Manazi a tla fumana thepa e eketsehileng. Kahoo sephetho se bonolo, re tlameha ho hlola Jeremane e matla hlabula. Ha e le Japane, ho molemo hore u ipehele meeli ea ho itšireletsa ka mafolofolo le ho qala litlhaselo tse loantšang ka ho sebelisa boleng ba boleng ba litanka. Empa hape, ho boloka matla ho ea holimo. Ntle le ho huleloa lintoeng tsa nako e telele, le ho haha ts'ireletso holim'a mela e lokiselitsoeng pele. Ho ntse ho e-na le monyetla oa ho sebelisa Sesole se Sefubelu sa Chaena, empa puso ea Chiang Ka-sha e ile ea e hlasela ka matla "ohle a eona. Kahoo hajoale u ka itšetleha ka matla a hau. Ho hlasela neng? Nako e ntle ka ho fetisisa ke qetellong ea May, ha litsela li omme ka ho feletseng 'me li-reinforcements li fihla bakeng sa masole. Vedmakova ka boeena o ne a tla be a ile a fana ka kotlo ea hae ea pele ho Oryol, 'me joale sebakeng sa Kharkov, e le hore a leleke Majeremane ho tsoa Donbass ea indasteri,' me joale ka leeto le qobelloang ho pholletsa le Ukraine, hang-hang a tšela Dnieper, 'me a fetela Romania. . Leha ho le joalo, hoa khoneha ho retelehela ka leboea ho lokolla Belarus le ho ea ka morao ho sehlopha se bohareng. Khopolo ka kakaretso e ntle, le hoja ho na le mefokolo e itseng, e khopisang ka tataiso ea Oryol ke eona e totobetseng ka ho fetisisa 'me Manazi a tla e emetse moo. Liqhobosheane li tla tlameha ho qhekelloa.
  . KHAOLO No. 3
  Ehlile, lithunya le Katyushas li tla sebetsa mona. Tsamaiso ea ho qetela e hlahisa phello e matla, haholo-holo ea boitšoaro. Leha ho le joalo, o hloka lithunya tse ngata le Katyushas ho hlasela litšireletso tsa lira ka likhetla. Ka kakaretso, phihlelo ea Ntoa ea Pele ea Lefatše e bontšitse hore ho bonolo ho itšireletsa ho feta ho hlasela, 'me haeba Jeremane ea Kaiser e ne e sa khathatse mabotho a eona ka tlhaselo ea selemo ea 1918, ntoa e ka be e ile ea nka lilemo tse ling tse' maloa. Empa Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e ile ea paka bophahamo ba maqheka a khopisang ho feta a ts'ireletso. Ka mohlala, ho hlōloa ka potlako ha Poland, 'me haholo-holo ho otla matla a Bophirimela a selekane sa lilekane. Manazi a ile a hlōla mabotho a phahameng ka ho fetisisa ka khoeli le halofo, a tlōla moeli o ke keng oa hlōloa oa Maginot Line. Ntoa ea Afrika, moo pele mabotho a phahameng a Italy a ileng a hlōloa ke leqhubu la makhaola-khang la Mabrithani. Eaba Rommel o hlola masole a Brithani a matla haholo nakong ea tlhaselo e potlakileng. Empa ha e le hantle mohlala o tsotehang ka ho fetisisa oa USSR, ka 1941, e ne e le koluoa e kholo ea lebotho le matla. Le liketso tsa boiphetetso tse khopisang tse felisang likarolo tsa Jeremane. Kahoo ntho e ka sehloohong ke ho itaya ntle le ho emela khatello ea litanka tse ncha tsa Jeremane. Ntoa ea nako e telele ea ho senya e batla e se na tšepo, ntle le haeba, ha e le hantle, bo-rasaense ba Soviet ba etsa sebetsa sa mohlolo! Ea ho qetela e ka khoneha; ka mohlala, o ile a utloa hore ho ne ho ka khoneha ho etsa bomo e ka senyang motse. Ho feta moo, bomo e joalo e tla ba boima ba lithane tse tharo kapa tse 'nè. E shebahala joalo ka tšōmo, empa ... Re tsoaletsoe ho etsa hore tšōmo e be 'nete.
  Tsela e khahlehang le ho feta ke sebetsa sa laser se hlalositsoeng ho Hypreboloid ea moenjiniere Garin. Ntho e joalo e khona ho senya lebotho lohle la litanka, lifofane le likepe. Ha e le hantle, etsa sebetsa se joalo eseng feela Reich ea Boraro, empa hape le baeki ba Pindos, lefats'e lohle la capitalist le tla fela. Mme folaga e kganyang ya bokomonisi e tla kganya hodima lefatshe. Empa ka lebaka le itseng, libetsa tse joalo ha lia etsoa. Liipone ha se tsela e molemohali ea ho bokella matla a tukang ka har'a molapo o le mong. 'Me ho hloka matla a mangata ho fokotsa likepe. Leha ... haeba e tsepamisitsoe ho botle ba micron, joale ho ka khoneha ho khaola lifofane le likepe tsa ntoa. Sebetsa sa mohlolo se tla thusa ho pholosa USSR. 'Me mona ke phello ea laser, ka mokhoa o fapaneng. Qetellong, ketane e felile 'me e se e batla e lokolohile,' me ho na le likotoana tsa thapo tse pota-potileng.
  Vedmakova o ile a ngola:
  - Mamello le mosebetsi, haeba le uena, ha u setopo!
  Mosetsana a ema a kokota leoto le le sa aparang sepe mo sekhurumelong. Ha ho na karabelo. A kokota le ho feta. Ha a arabela, ho ne ho e-na le mahlapa ka Sejapane 'me ha ho na karabelo. Eaba Witcher o qala ho bina a tsielehile. 'Me o ile a bina ka lentsoe le phahameng, joalo ka prima donna moketeng oa sehopotso:
  Makhotla a Wehrmacht a ntse a hlaha
  Ho puruma ha lithunya le ho otlana ha lisabole!
  Mosi o nyoloha ho fihlela khoeli,
  Ho sothoa ha mahlaseli a tsoang leholimong!
  
  Ka lilemo tse makholo tse tlang naha ea bo-ntate e tla tlotlisoa,
  Ke tla fana ka nama ea ka bakeng sa Russia!
  Kea u rata, Rus e ntle,
  Morena wa marena wohle o na le rona!
  
  Oh, lōna lifate tse makukuno tsa naha,
  Molumo oa li-aspens tsa khauta oa lla!
  Barab'abo rōna ba Orthodox,
  Molimo o ile a bululela lebotho ho etsa liketso tsa bahale!
  
  Matsatsing a batang kapa a futhumetseng,
  Mohlomong leru le tla tlisa lefifi le itseng!
  Re likolobe tsa fascist joalo ka mafielo,
  Ho sisinya manyala sefahlehong sa hao!
  
  Lebaka la mokete oa rona ke feela,
  Loana bakeng sa batho ba Soviet!
  Re bina pina e sebete,
  Mohopolo o ile oa nyolohela holimo joaloka ntsu!
  
  Stalin ho Mudra - se setle sa 'musi,
  Re isoa ntoeng e tšabehang ea lefu!
  Banner ea Motherland, pestle ea mohlodi,
  Ke ikemiselitse ho ngangisana le Pallas-fate!
  
  Liketso tsa Lenin e tla ba tsa ka ho sa feleng,
  Re tla haha bokomonisi bo halalelang!
  Lumela thuto ea motho,
  Bofascista bo tla hatakeloa ka mohohlong oa lefifi!
  
  Lefatše lohle le tšoana le nonyana e lokolohileng,
  Ha re fofeleng linaleling tse hole, mafatšeng!
  Ntho e kganyang le e kgabane
  Re tla bopa joaloka baetsi ba litšoantšo!
  
  Le Russia tlas'a banner e khubelu,
  Ho tšoana le ha Edene ea leholimo e tla thunya!
  Lebaka la Lenin, thato ea Stalin,
  Re etelle pele ho likatleho!
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova, hammoho le banana ba bane ba tummeng, ba ile ba tsoa Tula 'me ba fihla Moscow.
  Joale boemo bo ne bo le boima haholo motse-moholo. Majeremane a ne a se a qetile ho pota-pota, 'me ho ne ho ntse ho e-na le sebaka sa lik'hilomithara tse mashome a mararo ho isa ho tse mashome a mane, se ileng sa fetoha se fokolang le se fokolang letsatsi le leng le le leng.
  Bahlabani ba tšeletseng ba ile ba nka libaka tsa ho itšireletsa mathōkong a Moscow. Ho ile ha e-ba le tlhaselo e matla.
  Oleg Rybachenko o ile a thunya 'me a bina a le mong:
  - Bokamoso ke ba rona!
  'Me moshanyana o akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho' me a tsoela pele:
  - 'Me re tla ba monate!
  Margarita Korshunova oa thunya le ho hoeletsa:
  - 'Me ke tla ba ea pholileng ka ho fetisisa!
  'Me ka leoto la hae le sa roala letho o ne a ka akhela seqhomane se bolaeang.
  'Me o hasanya bahanyetsi ka litsela tse fapaneng.
  'Me joale ntoeng Natasha o tla khaola Majeremane ka sethunya sa mochini ebe o lahlela mpho ea lefu ka leoto le sa roala letho.
  Ke kamoo mosali enoa a leng kateng...
  Ka 1941, Natasha o ile a baleha Qhobosheane ea Brest. O ne a leba botjhabela. Lieta tse ncha li ile tsa mo hlohlora maoto ka potlako, eaba ngoanana oa li hlobola a tsamaea a sa roala lieta.
  Ho ne ho se na letho ka lihora tse 'maloa, 'me ka mor'a moo ke ile ka qala ho hlohlona. Ka mor'a lihora tse ling tse 'maloa ba ile ba qala ho chesa' me ba se ba ntse ba phatloha ka bohloko.
  Natasha, kaha e ne e le Moscovite, o ne a sa tloaela ho tsamaea a sa roala lieta. Mme ehlile, nako le nako o ne a qoela ka molapong.
  Ee, e ile ea e-ba tlhokofatso bakeng sa maoto a hae. Empa ngoananyana eo o ile a e tloaela kapele.
  Joale o ne a lula a tsamaea a sa roala lieta, esita le lehloeng, 'me a roala lieta feela serameng se matla.
  Hona joale Natasha o loana joaloka molimotsana oa tšōmo.
  'Me mona Zoya o akhela seqhomane ka leoto le se nang letho mme a puruma:
  - Ena ke letsatsi le monate haholo!
  'Me o tla fana ka phetoho e reretsoeng hantle.
  'Me Majeremane le mercenaries bona ba oa.
  Mme ebe Angelica o a tjhesa ... Mme le yena o thunya hampe ka nepo.
  Mme seqhomane se boetse se fofa ho tloha leotong la hae le hlobotseng.
  'Me o hasanya mercenaries.
  Joale Svetlana oa thunya. 'Me leoto la hae le sa roala letho le lahla lintho tseo ho seng motho ea ka li hanyetsang.
  E bile o hasanya bahanyetsi hole haholo.
  'Me oa ithunya, 'me o pshatla lira ka leqhubu le phatlohang.
  Bana ke banana ba hlahetseng USSR!
  Oleg Rybachenko o chesa masole a lireng ka nepo, a lahlela liqhomane ka maoto ka maoto a ngoana oa hae. 'Me ka nako e ts'oanang moshanyana o iqapela.
  Vitaliy Klitschko, ka mor'a ho kopana le likhohlano le Mopresidente e mocha oa Ukraine Zelensky, o ile a etsa qeto ea ho itokolla e le ramotse oa Kyiv. Ha e le hantle, ke hobane'ng ha u ka ba manganga 'me u khomarele boemo. Ho molemo ho rarolla bothata ka bouena.
  'Me ka mor'a ho tlohela mosebetsi oa ramotse, Vitali Klitschko o ile a tsosolosa mosebetsi oa hae. 'Me hang-hang maikutlo, o phephetsa Weider ho loana. Ntle le lintoa tse lipakeng! 'Me sena ka mor'a lilemo tse fetang tse robeli tsa khefu.
  Ka bophara, ehlile, e lumellana. Qholotso e amohetsoe!
  Mme nako ya nnete e a fihla. Ka lehlakoreng le leng, 'mampoli oa lefats'e ka makhetlo a mangata ha a e-s'o ka a otloa ka lilemo tse fetang leshome le metso e' meli. Mme ka lehlakoreng le leng, ramotse oa mehleng oa Kyiv ea lilemo li mashome a mane a metso e robong. Monna ea ka hlolang rekoto ea Hopins, empa ho leka-lekana ha hae ho belaetsang haholo.
  Ha e le hantle, ba bangata ba ne ba lumela hore ka mor'a khefu e telele hakana, ho ea Weider ka ho toba e ne e tla ba ho ipolaea.
  Empa Vitali Klitschko o tšoana le Rocky Balboa. Ke ile ka etsa qeto ea ho loantša sebini se matla ka ho fetisisa sa ho kokota sehlopheng sa heavyweight. Denotey Wider ke ralitebele ea boneng bahanyetsi bohle ba hae ba oa. Ehlile motho e mong le e mong - ho kenyeletsoa Tyson Fury!
  Joale ho thoe'ng haeba Vitali Klitschko a e-na le monyetla?
  Empa Vitali Klitschko o ne a lula a ikoetlisa, a ipoloka a le sebōpeho, "me a palama baesekele ho ea mosebetsing. "Me ho hlakile hore o ne a se mobe hakaalo "meleng. Ho feta moo, o ne a e-na le selelu sa tšepe.
  Hantle, Vitali Klitschko o tla nka ntoa, le haeba e se eena ea ratoang.
  Oleg Rybachenko o ile a fetola sekotwana sa sethunya sa hae sa mochini. Lintoa tseo ho nahanoang hore ke tsa bo-ralitebele lia khahla.
  Joale, ha e le hantle, ke hobane'ng ha Vitali Klitschko a sa khutlele lesale 'me a leke ho senya rekoto ea Hopins?
  Ena e ka ba mohopolo o matla haholo.
  Moshanyana oa terminator o ile a phatloha mme a theola li-fascists tse ling tse 'maloa.
  Ka mor'a moo moshanyana a tšeha 'me a ntša leleme, a re:
  - Ke motho e moholo!
  Margarita o ile a lahlela lisirilamunu tse peli tse tlanngoeng ka leoto le sa roala letho 'me a hoeletsa:
  - O pholile ho feta motho ofe kapa ofe!
  Oleg, ha a ntse a tsoela pele ho thunya, o ile a beha mabaka ...
  Vitali Klitschko, ea lilemo li mashome a mane a metso e robong, o ne a hlile a tla roba rekoto ea Hopins. O ile a ba a hopola sebokeng sa boralitaba: "Ke ile ka bolela hore nke ke ka roba rekoto ea Foreman, empa ha kea ka ka bua letho ka Hopin! Kahoo ke tla e nka ebe ke otla rekoto ea hae!"
  Leha ho le joalo, haeba karolo e kholo ea sechaba e lumela hore Hopins, ha a le lilemo li mashome a mane a metso e robeli, a ka khona ho hapa sehlooho sa 'mampoli oa lefatše, ho ne ho e-na le tumelo e fokolang ho Vitaliy Klitschko ka lilemo tse mashome a mane a metso e robong. Ho kenyeletsoa ka lebaka la hore mohanyetsi oa hae o matla haholo.
  Ha ho mohla ho kileng ha ba le puncher e joalo nalaneng ea sehlopha sa boima bo boima. Ke 'nete, Wider ha e sa le mocha, empa lilemo tse mashome a mararo a metso e mehlano ha li mashome a mane a metso e robong.
  Leha ho le joalo, Vitali Klitschko, ho hlakile hore ha a lahleheloe ke tšepo. O ikwetlisa ka thata mme o ikemela. Mme ke thabile haholo hore ebe ke lahlile tloaelo ea ho ba ramotse oa Kyiv.
  Ka sebele, hase thabo e khōlō ho ba ramotse Ukraine, moo ho nang le mathata a mangata hakana.
  Empa bakeng sa ntoa le Uyader, Vitali Klitschko o ile a fuoa chelete e ntle haholo. Kahoo, ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, ha kea etsa phoso ka sepache. Lebitso Vitali Klitschko le tumme.
  Lipuo tse mpe li bile li re Weider o tla otla hang, 'me Vitali Klitschko o ne a tla oela fatše. 'Me joale o tla fumana chelete le ho ngola memoirs kapa tšōmo.
  Kapa mohlomong o tla bapala filiming.
  Ka tsela, Vladimir Klitschko le eena o ne a batla ho bapala litebele. Ke Vladimir ea masene feela ea ileng a khetha mohanyetsi ea fokolang ho tsoa har'a mohlabani ea tloaelehileng oa lefatše. Empa ho sa tsotellehe hore na u e sheba joang, ke 'mampoli' me ho monate!
  Empa Denotay Wider, ho sa tsotelehe hore na u e sheba joang, e ntse e le eona e ntle ka ho fetisisa!
  Empa Vitaly o ikoetlisetsa ho tsieleha. O tšoana le mohlankana ea ipehileng khatello ea maikutlo haholo. 'Me o bile le linako tse' maloa tsa sparring, a bontša sebopeho se setle le mamello e ntle. Che, Vitaly o se a loketse. 'Me ha a kene ka lesale feela.
  'Me ka sebele, ha letsatsi la kahlolo le fihla, sebini se seholo ka ho fetisisa sa ho kokota, Wider, boima bo botle ka ho fetisisa tabeng ena, le Vitaly ba ile ba kopana. Ramotse oa mehleng oa Kyiv, eo e mong le e mong a seng a mo ngotse e le ralitebele. Empa joale batho ba babeli ba tummeng ba ile ba kopana.
  Vitaly, eo e bileng 'mampoli oa lefatše ka lekhetlo la pele morao koana ka 1999. Nahana feela hore na e ne e le khale hakae 'me ho se ho fetile lilemo tse fetang mashome a mabeli ho tloha ketsahalong ena.
  'Me Wider o se a ntse a tšoere sehlooho sa hae ka nako e telele haholo. Hape o haufi le ho roba rekoto ea Holmes, ea ileng a tšoara sehlooho sena ka nako e telele ho tloha karohano ea mabanta.
  'Me ehlile, haeba Wider a tšaba mang kapa mang, ha se ntate-moholo Vitaly. Ka 'nete, ha se motho e mong le e mong eo e ka bang Hawkins. Mme bahanyetsi ba Hawkins ha ba na matla joalo ka Weider!
  Empa Vitaly, joalo ka mohanyetsi, o kena lesale. 'Mele oa hae o ntse o le motle ebile o le mesifa, le hoja moriri oa hae o se o le moputsoa. Ntate-moholo Vitaly, kamoo a bitsoang kateng ka tlhompho, kapa ka ho soma. Empa tlhaloso ea mesifa e tšoana le ea mohlankana.
  Vitaly o ile a bolela hore o se a loketse. 'Me esita le eena, litefiso li eketsehile hanyenyane.
  Bophara bo boetse bo otile, bo betliloeng, 'me bo mosesaane masapong, boima bo fokolang.
  Le hoja e le setsebi se tšabehang, o na le litaba tse ling tsa ho itšireletsa 'me ha a tsamaee hantle kamehla. Empa ke se ke ntse ke e-na le phihlelo e ngata ea ho loana. Mabapi le palo ea lintoa, o se a ntse a lekana le Vitaly. Mme ha a eso hlolehe.
  Leha ho le joalo, Vitali Klitschko o ile a lahleheloa ke lintoa tsa hae tse peli feela ka lebaka la likotsi le ho itšeha. Hape motho a ka re ha aa ka a otloa.
  Empa ho feta lilemo tse robeli lekhalo, 'me hoo e ka bang lilemo tse mashome a mahlano. Ho hlakile hore hoja Vitaly e ne e le mocha, a ka be a bile le menyetla. Empa na a ka hlola rekoto ea Hopins? David Haye, ea seng a le lilemo li mashome a mararo a metso e mehlano, e ile ea e-ba ralitebele oa zero.
  Empa ho na le lipuo tse ngata 'me ke reng feela e tla bolela. Na Vitali Klitschko o tla tlola rekoto ea Hopins, kapa o tla isoa ka lesela, joalo ka ha Weider a tšepisitse.
  Ke enoa a tsoa a roetse maske a lekhoaba. O molelele, o omme haholo, o bile o mosesane joalo ka Koschey.
  Bo-ralitebele ba babeli ba ile ba mo bakela mathata a tebileng lekaleng. Enoa ke Cuban Ostrix, ea ileng a etella pele ka lintlha le ho otla, le Tyson Fury, ea ileng a etella pele ka lintlha mme a khona ho tlisa ntoa ho hula. Ka hona, puncher e kholo ka ho fetisisa ea nako eohle e ka 'na ea phatloha.
  Empa menyetla e batla e le 'ngoe ho tse leshome molemong oa Weider. Leha ho le joalo, Vitaly o se a tsofetse haholo 'me o na le khefu e telele mosebetsing oa hae. Esita le mor'abo Vladimir o ile a eletsa ho futhumala le batho ba babeli ba matla ba bohareng ba balemi. Ha e le hantle, Jeremane, Vitali Klitschko o ne a ka fumana chelete e eketsehileng ntoeng le ralitebele oa mediocre, feela ka lebaka la lebitso la hae le leholo.
  Vitaly o tsejoa lefatšeng ka bophara eseng feela e le ralitebele, empa hape e le ralipolotiki, ramotse oa motse-moholo le mohale oa Maidan.
  Che, ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, Vitali Klitschko o ne a lokela ho nahana ka hore na ho ne ho loketse ho potlakela le ho loana khahlanong le thaba e joalo.
  Empa khetho e entsoe: Vitali Klitschko ha a batle litsela tse bonolo!
  Ntoa e etsahala Amerika. Lipina tsa USA le Ukraine lia bapaloa. Lirekoto tsa litšebeletso lia phatlalatsoa. Qetellong, lets'oao la ntoa lea utloahala.
  Ba bangata ba batla ho bona sebono le mali.
  Wider o ile a qala ka hloko, le hoja e ka 'na eaba o fositse. Ho thoe'ng haeba Vitaly a rusitse? Klitschko Sr. le eena ha a potlake. Empa hang-hang u ka bona hore maoto a hae a bobebe, o mosesaane, o na le mesifa, "me o leka-lekana hantle. Leha ho le joalo, seo ba bangata ba neng ba se lebeletse: hore se tla phaphamala hang-hang, ha sea ka sa etsahala.
  Klitschko o ile a sebetsa ka sebete ka jab ea hae, a e tšoara holimo ho feta tloaelo, 'me a beha li-blocks.
  Likhau tse peli tsa pele li ile tsa tsamaea hantle. 'Me Wider, joalo ka ha ho lebelletsoe, e ile ea phahamisa tempo haholo. O ile a qala ho hlasela le ho hlasela ka mafolofolo haholoanyane. Empa Vitaly ha aa ka a lahleheloa ke letho. E ile ea thiba leqhubu 'me ea kopana le eona ka lets'oao le letšehali. 'Me ka tšohanyetso, nakong ea tlhaselo e bohale ea octopus, o ile a mo otla' meleng ka letsoho la hae le letona. E atolohile habeli ka bohloko.
  Vitaly o ile a hula leqheka, 'me ka lekhetlo la bobeli mosebetsing oa hae,' mampoli oa lefats'e le setsebi se hloahloa ka ho fetisisa sa nako eohle o ile a iphumana a le fatše.
  Vitaly a bososela ... 'Me bamameli ba puruma ka thabo. Sena se ne se sa lebelloa ho Vitaly oa khale. Joooh! Empa ho bonahala eka lilemo tse mashome a mahlano lia tla haufinyane! Mme o ntse o sisinyeha mme o otla! U hloka ho khona ho etsa sena!
  Wider a ema, empa a qala ho furalla. Butle-butle Vitaly o ile a qala ho mo hlaba ka jab ea hae. 'Me hape deuce. Mme ka e otla hape. Knockout e khutlela morao.
  Ka bothata, Weider o ile a pholoha ho fihlela qetellong ea potoloho. Joale, ho e latelang, Vitaly o ile a sebetsa e le oa pele. Empa ha ho letho, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ile ea tsamaea ho ea ka morero. Weider o ile a khutlela morao ka makhetlo a 'maloa' me a shebahala a se na thuso. Empa ka potoloho ea borobong a phatloha hape. Mme ba qala ho otlana mme ba tswela pele. Mme hape o ile a fosa deuce mme a wa. Phetoho ea bobeli.
  Vitaly oa bososela. E ea pele. Sephara ha aa tsitsa maotong a hae. O fosa deuce hape ntle le ho fumana pheko. 'Me ho tloha kotlo e latelang oa oa.
  O tsoha ka bothata, "me moahloli a emisa ntoa!
  Tlholo! Vitali Klitschko, eo hona joale e leng 'mampoli oa lefatše! Le lebanta la hae hape! Ke "nete, ha a e-s"o be le "nete, empa o se a ntse a palame pere!
  O ile a roba rekoto ea Hopins, 'me, ho hlakile, bakeng sa Foreman ea boima bo boima, e ile ea e-ba 'mampoli oa lefatše ka lekhetlo la bone, a lekana le Holyfield.
  Ka bophara, ehlile, e hoeletsa hore ntoa e emisitsoe kapele haholo mme e batla ho ts'oaroa hape.
  Vitaly o re o tla etsa qeto ea hore na o tla tsoela pele ka mosebetsi oa hae kapa a loane ka makhetlo a 'maloa hamorao. Empa e mong le e mong o mo bolella hore o molemo haholo, esita le ho feta bocheng ba hae, "me o lokela ho tsoela pele.
  Ho feta moo, ha ho letho le lokelang ho etsoa. Ho na le ramotse e mong oa Kyiv, likhetho tsa paramente le tsa mopresidente li ntse li le hole, ke hobane'ng ha u sa loane moo?
  Lintoeng tse tharo tse latelang, Vitaly o fuoa chelete e kaalo ka lidolara tse limilione tse lekholo, hammoho le peresente e tsoang likhasong.
  Ha e le hantle, jackpot e kholo, 'me ramotse oa pele oa Kyiv o re o tla nahana ka eona.
  Ha e le hantle, o ile a bontša hore o ntse a khona ho etsa lintho tse ngata. Joale ke hobane'ng ha u pata talenta? 'Me ntho e ka sehloohong ke hore ha ho letho le leng leo u ka le etsang!
  Mohlomong leka ho kopanya mabanta ohle? Hoo ho ka ba monate haholo!
  Vitaly o amohela tlhahiso mme o saena konteraka ea lintoa tse ling tse tharo.
  Le mohanyetsi oa hae ea latelang ... Ha e le hantle, ehlile Tyson Fury! Ha ke eso otlwe, boima bo boholo. Ke 'nete hore o ile a lihuoa ke Uydar le motho e mong e monyenyane. Habohlokoa le ho feta, hape ke mofosi oa moen'ae e monyenyane. Hantle-ntle, u ka se loane joang ntho e joalo?
  Ehlile, ntoa e ncha, le tefiso e makatsang, le sebono se seholo.
  Oleg Rybachenko o boetse o thunya Majeremane le bahlabani ba tsoang linaheng tse ling. Ka kakaretso, ho na le hoo e ka bang ha ho na Majeremane ka sesole sa maoto. Ba tsamaea ka mor'a litanka tsa E-50 le E-75. 'Me ba leka ho se ipehe kotsing.
  Mona kae-kae hole u ka bona "Panther" -2. Tanka ena, ho fapana le pale ea sebele, e hlahile morao koana ka 1943. 'Me "Panther" ka boeona e ne e se khōlō haholo. E, 'me "Panther" -2 e ile ea hlahisoa, le hoja e le ngata, empa ka 1945, ho lokisetsa ntoa le USSR, Majeremane a ile a tlatsa lifeme ka litanka tsa E-50 le E-75.
  Ho sa tsotellehe ts'ebetso eohle ea lithunya tse khantšang habonolo: E-10 le E-25, Fuhrer e ne e khetha litanka tse boima haholo. Ka bothata, Guderian o ile a susumetsa E-50 ea lebelo le phahameng hore e be e tsebahalang haholo. Fuhrer o ne a rata E-75 ho feta, e neng e sa atlehe haholo mme e boima ba lithane tse mashome a robong.
  Empa hona joale ho hlahile phetoho ea E-75 M, e nang le silhouette e tlaase, e khanyang le enjene e matla. Mohlomong e tla ba e atileng ka ho fetisisa nakong e tlang.
  Ka mohlala, Oleg Rybachenko o sebelisa maqheka a bolotsana. Oa e nka ebe o akhela seqhomane pina ea E-50 ka leoto la hae le sa roala letho. Ka lebaka lena, tanka e thinya ebe e thulana le mosebetsi-'moho le eona.
  'Me phello ke li-mastodon tse peli tse tukang.
  Oleg, joalo ka ha re bona, o bohlale haholo.
  Ena ke tsela eo a sebetsang ka eona hona joale, 'me Majeremane a lahleheloa haholo. Moshanyana o na le maoto a mahlahahlaha. Ho molemo ho tšoana le eena, u sa roala lieta ebile u le motle.
  Empa ka kakaretso, mehopolo e mabapi le boralitebele e tla hloohong ea ka. Ka mohlala, ke hobane'ng ha Denis Lebedev a sa qalelle mosebetsi oa hae hape? Lilemo tse mashome a mane ha li telele hakaalo. Ho feta moo, bahlolisani ba ka sehloohong ba tsoang karolong e boima ba 'mele ba tlohile,' me u ka leka ho kopanya mabanta.
  Seo u hlileng u sa lokelang ho se etsa ke ho ba ba boholong ba tšeletseng. Ho molemo ho nka papali ea litebele e ntle kapa u ikopanye le bohanyetsi.
  Sena se tšoana le kamoo Sergei Kovalev e ileng ea e-ba ramotse oa Moscow. Leha sena e le toro feela.
  Mme Denis Lebedev o ne a ka etsa ho hong ho hahang haholoanyane. Ho feta moo, e sa le hoseng haholo ho tlohela litebele li sa hlōloe. Moatlelete oa sebele o tlameha ho ea qetellong.
  Wladimir Klitschko le eena a ka khutla. Empa ba bang, joaloka Alexander Ustinov, ba seng ba ntse ba otloa ka makhetlo a mararo ka tatellano, ha ba tlohele mosebetsi!
  Ka sebele, bahale ha se batho, empa ka ho toba ka tšepe!
  Empa a re nahaneng ka boemo bona: Putin o ile a oela ka sefofaneng, 'me ho na le likhetho tse ncha tsa mopresidente Russia.
  Mme re bona eng kajeno! Makomonisi ha a na bakhethoa ba matla. Grudin o inyenyefalitse 'me botšepehi ba hae bo fokotsehile. Zyuganov o tsofetse haholo 'me bohle ba khathetse ke eena,' me ha a na charisma e lekaneng. Suraikin o ile a hlōleha likhethong tse fetileng. Batho ba bang ba sa tsejoeng hakaalo. Zhirinovsky le eena o tsofetse haholo mme bohle ba khathetse ke eena. Ba bang ba LDPR ha ba tsejoe hakaalo. Ke bo-mang hape ba bohanyetsi bao u ka ba khothaletsang? Andrei Navalny o matla, empa a ke ke a lumelloa ho kenya letsoho likhethong. Ksenia Sobchak ha se mokhethoa ea tebileng. Demushkin o ne a le teronkong mme o ne a sa phahamisetsoa hantle haholo. Udaltsov le eena o ne a le teronkong, le hoja mohlomong a ka be a tšehelitsoe ke makomonisi 'me a tsoa.
  Ka bokhutšoanyane, ha ho na bahlolisani ba tebileng ba khanyetso. Kahoo Medvedev, mopresidente ea sebetsang, e ntse e le eena ea ratoang haholo. 'Me haeba ho na le bolotsana leha e le bofe: potoloho ea bobeli kapa hang-hang ho ea pele.
  Ha ho nahanoa ka tekanyo e tlaase ea Medvedev, 'me ho ka etsahala hore ebe palo e kholo ea likhetho tsa mopresidente, potoloho ea bobeli e ka khoneha.
  Leha ho le joalo, Medvedev o tla ba le monyetla o moholo haholo papaling ea pele, le mohanyetsi ea seng motle haholo lekhetlong la bobeli.
  Leha ka motsotso oa ho qetela Zelensky oa hae a ka hlaha mme a ferekanya likarete tsohle!
  Oleg Rybachenko o ile a boela a akhela seqhomane, a sutumetsa litanka tsa Manazi. Ho kurutla ho hoholo le likhetla.
  Mme nako le nako lefatshe lea tloha le ho cha moyeng. 'Me likotoana lia fetoha, lia qhibiliha.
  Oleg o re:
  - Khanya ho 'muso oa rona!
  Margarita, a lahlela 'molai ka leoto le se nang letho, a hoeletsa:
  - Khanya e kholo ho bahale!
  'Me hape ngoanana o tla lahlela lemon ka serethe sa hae se se nang letho.
  Ma-fascists a ntse a tšoloha, oh, 'me a tšoloha.
  Ha ho na mokhoa oa ho ba thibela kapa ho ba hlola le ka bomo ea vacuum! Ho na le bahlabani ba pholileng mona, hoa tšosa!
  Oleg oa lla:
  - Tlhōlo ea rona ntoeng e halalelang!
  Margarita o netefalitse:
  - Ka tiisetso ea liphesente tse lekholo!
  Hape ngoanana a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho.
  Che, ho hlakile hore bana bana ba ke ke ba inehela feela.
  Oleg Rybachenko o ile a lla:
  - Bakeng sa taelo e ncha ea Soviet!
  Margarita o ile a thunya ka mafolofolo mme a tiisa:
  - Banza!
  Ho sa le joalo, Oleg, o ile a leka ho tsoela pele ho qapa. Hantle, Vitaly o etsa ts'ireletso ea boithaopo khahlanong le Tyson Fury. Ho sa le joalo, Vladimir o na le ntoa e khahlisang le Ruiz.
  Ebile, Ruiz e ne e le 'mampoli oa lefats'e ka mefuta e meraro. Ke hobane'ng ha Vladimir a sitoa ho mo loantša ka chelete e ngata? Mohanyetsi ea loketseng le ho feta ke hore o mokhuts'oane haholo ebile o motenya. Vladimir a ka mo thunya ka li-jabs tse telele.
  Ke masoabi hore ebe Klitschko Jr. o ile a hloloheloa ho mo loantša ha e ne e le 'mampoli oa lefatše. Empa ho ne ho tla hlokahala ho falla.
  Mme ha o a ka wa nahana ka sena jwang, Vladimir?
  'Me' mampoli oa lefats'e ka mefuta e meraro hona joale ke Usik. Leha ho le joalo, o ile a fihla teroneng kapele.
  'Me ntoa ea bonngoe le Vitaly e ka khoneha. Empa tsena ke likhakanyo tsa hajoale.
  Vitaly o hloka ho otla Tyson Fury, 'me ho pheta-pheta le Weider hoa khahla. 'Me ho na le bahlabani ba bang ba bangata ba thahasellisang. E tšoanang Anthony Joshua. Hape ho ka ba monate haholo ho loana le eena. Le ho phetetsa mor'abo.
  Vitaly o thehile maikutlo ka ho hlola Weider. Hona u ka etsa'ng hore u atlehe?
  Hobaneng o sa be ralitebele oa pele lefatšeng ho hapa ntoa ea bompoli kamora lilemo tse mashome a mahlano? Ha ho motho ea kileng a khona ho etsa sena pele!
  Ee, Vitaly! Ha ho na taba hore na u ne u le ramotse oa Kyiv oa mofuta ofe, empa joale u se u amohetsoe ntle le pelaelo hore u 'mampoli e moholo oa lefatše!
  Empa mona ke ts'ireletso ea pele, ea boithatelo ea sehlooho. Vitaly o tobane le mohanyetsi e moholo le ea hlometseng nako e telele. Eseng puncher e tšabehang joalo ka Weider, empa ea tekheniki ebile e le matjato, e nang le matsoho a malelele. Hape ha e e-s'o robehe, leha e se e theohile.
  Habohlokoa ka ho fetisisa, o ile a hlōla Wladimir Klitschko ea ntseng a le monyenyane haholo, eo ntle ho pelaelo e etsang hore Tyson Fury e be mohatelli ea tšabehang.
  Menyetla e ne e ka ba mashome a mahlano a metso e mehlano. Ha e le hantle, tlhōlo ea ho kokota Weider e ne e tsoteha. Empa joale e ke ke ea e-ba lerata khahlanong le eena, empa e le mohlabani oa theknoloji, eo ho seng motho ea kileng a khona ho mo ntša. Habohlokoa le ho feta, mohlōli oa Vladimir ka boeena o mathoasong a matla a hae.
  Na Vitaly, ha a le lilemo li mashome a mahlano, o tla khona ho sebetsana ka katleho le setsebi se joalo? Ena e se e ntse e le sehlopha sa batho ba bohlale. Leha ho le joalo, Wider o ile a nyenyefatsa Vitaly ka ho hlaka mme a leka ho mo nka a sa tsotelle. Empa sena ha se sa tla hlola se sebetsa.
  Bobeli ba litebele ke bana ba ntse ba itokisetsa. Vitaly, joalo ka kamehla, o tebile ebile o tsepamisitse maikutlo. O itšepa ebile o khutsitse.
  Tyson Fury le eena o ntse a itokisetsa. O molelele ho feta Vitaly, o na le matsoho a malelele mme o tla leka ho nka monyetla ka sena.
  Empa joale ntoa e tla etsahala Brithani, 'me ho tla ba le khaso e lefuoang.
  Joale Tyson Fury o tsoa pele. O bontša kholiseho ea ka ntle. Bald, a sa phutholoha, 'me ha a le mabelo haholo. Haeba Vitali Klitschko a ne a tantša moriri oa hae, u ne u ke ke ua tseba hore na ke ofe ho bona ea neng a le moholo, le hoja ho ne ho e-na le phapang ea lilemo tse leshome le metso e supileng. Ena ha e e-so be rekoto ea lintoa tsa bo-'mampoli, empa e se e ntse e atamela rekoto.
  Che, mohlomong Vitaly le eena o tla loana le motho e monyane ho feta Tyson Fury.
  Vitaly o utloa molumo oa 'mino o sokelang. Ba shebana.
  Tyson o bohlasoa ebile ha a shebahale a le molelele. Vitaly mohlomong o pharaletse mahetleng. Habohlokoa le ho feta, setšoantšo sa hae se setle haholo, 'me mesifa ea hae e hlahelletse.
  Joale, ho thoe'ng ka lipina tsa thoriso? Ea pele ke Brithani, e ntan'o ba Seukraine.
  Ebe ho fapanyetsana mahlo.
  'Me joale bugle e lla, potoloho ea pele.
  Vitaly o lahlela jab e bobebe mme o tsamaea hantle. Tyson o leka ho tsamaea. Empa Vitaly o bohlale haholo, 'me likotlo tsa hae li tsamaea tseleng e makatsang, li fihla hloohong ea Tyson Fury.
  Lintho tsohle li tsamaea joalo ka ha litsebi li boletse esale pele. Vitaly o na le lebelo le holimo.
  Mme tsohle lia atleha.
  O hlola potoloho ea pele ... Ebe motsotso oa phomolo le potoloho ea bobeli. Hape Fury ha e fetole maqheka. Ho bonahala a tšepa hore Vitaly o tla khathala.
  . KHAOLO No. 4.
  'Me hape Klitschko Sr. o na le monyetla o fokolang. Barab'abo rōna ke bona ba laolang lesale.
  Vladimir o ile a otla Ruiz Jr. ka ho kokota botekgeniki bekeng e fetileng.
  Ntoa e ntse e tsoela pele.
  Potoloho ea boraro e ile ea boela ea laeloa ke Vitaly. Empa papaling ea bone, Tyson Fury e phatloha ka tšohanyetso. O mathela pele ... 'Me o otla thipa. 'Me o oela fatše.
  O ne a batla eng? Vitaly o falimehile.
  Ka tsela e itseng Tyson o ile a sireletsa potoloho ena ho fihlela qetellong. Joale ntoa ea lehlakore le le leng e ile ea qala hape ha Vitaly a busa. Ho feta moo, 'mampoli oa lefats'e Klitschko Sr. ho hlakile hore o ne a sa potlaka.
  'Me ka mor'a mekoloko e robeli, Tyson Fury o ikhula ka tšohanyetso. 'Me tlhōlo e phatlalatsoa ke ho kokota ha tekheniki, ka lebaka la ho hana ho tsoela pele ka ntoa.
  Kahoo, Vitali Klitschko o beha rekoto e ncha: mohlabani oa pele historing ea litebele ho sireletsa sehlooho sa lefats'e ka lilemo tse mashome a mahlano. 'Me likatleho tse latelang tsa Hopins.
  Kahoo joale o hlile o fetohile motho ea phahameng. Mme a pheteletsa ngwanabo.
  Empa ntoa e latelang ke papali le Weider. Ba tšepisa litefiso tse kholo haholo. Ke hobane"ng ha re ka loana le eena, ebe joale re futuhela Joshua?
  Ebe u ka nahana ka ntoa ea bonngoe le Usik. Ka kakaretso, Vitali Klitschko, ha e le hantle, a ka rata ho ba 'mampoli oa lefatše ka ho feletseng. Mme o na le takatso e matla haholo.
  Oleg Rybachenko o thothomela mehopolong ea hae. E, sena se ka khoneha. Moshanyana o theola letoto lohle la bo-fascists mme o re:
  - Batho ba u hopola Klitschko! Batho ba u ananela Klitschko! Batho ba u lapetse Klitschko! Khutla haufinyane Klitschko!
  Moshanyana enoa ea bohlale o ile a tšeha pina ea hae e monate, 'me a boela a ntša liqhomane tse bolaeang ho feta tsohle. 'Me litanka tse tharo tsa Manazi lia thulana.
  Ho sa tsotellehe khanyetso e matla ea masole a Soviet Union, Manazi a ne a ntse a khona ho nka le ho khaola tsela e kopanyang Moscow le likarolo tse ling tsa USSR.
  Kahoo, motse-moholo oa Russia o tlas'a thibelo e feletseng. Joalo ka ha Leningrad e koetsoe.
  Stalingrad e ntse e hanyetsa. Majeremane a boetse a hlasela metse ea Grozny le Ordzhonikidze e Caucasus. Boemo ke bo mahlonoko. Haholo-holo ha Moscow e ne e pota-potiloe ka ho feletseng.
  E na le mabotho a mangata, le masole a likete tse makholo a sesole. Empa lintoeng, likhetla le lithunya li sebelisoa kapele haholo. Mohlomong ho ke ke ha e-ba le lithunya tse lekaneng. 'Me joale motse-moholo o tla oa. 'Me ha ho na lijo tse ngata hakaalo. Sena le sona se tla fela haufinyane.
  'Me ntle le Moscow, e tla ba ntoa e' ngoe hape. Mme Stalin o utloisisa sena.
  Hona joale o lula Kuibyshev. Empa ka mor'a hore Manazi a phunyeletse Volga, e ne e se hōle le moeli o ka pele.
  Ho feta moo, li-samurai le tsona li ile tsa ba hatella. Ba hlasela ka libomo le ho hlasela ka masole a mangata a tsamaeang ka maoto. Ho ka 'na ha se be le matla a lekaneng.
  Stalin o utloisisa sena mme o leka ho buisana ka khotso e arohaneng le Japane ka morao ho liketsahalo. Ba re ba se ba itokiselitse ho tela Bochabela bo Hōle le ho lefa tefo ka khauta.
  Empa Hirohito o itse: re hloka Siberia kaofela, ho ea fihla Urals. Ijoo, ho ke ke ha khoneha ho tela haholo.
  Vladivostok e se e batla e pota-potiloe. 'Me ka kakaretso ntho e' ngoe le e 'ngoe e tšosa haholo ...
  Empa banana ba bang ba bahale baa loana 'me ha ba inehele ho bo-fascists le bahlabani ba Majapane.
  Koloi ea chankana e hlometseng eo Witcher ea binang a neng a tsamaea ka eona e ile ea ema, 'me ha utloahala lerata la lemati le bulehang. Banna ba babeli ba Majapane, e mong e moholo le ea nonneng, e mong e monyenyane a bile a le mosesaane, ba ile ba tsoa khanyeng e ileng ea foufatsa Anastasia ka nakoana. Eaba ngoanana eo, ntle le ho qea-qea, a hlaba e mong ka tempeleng ka shin, "me e mong mohlahareng ka feisi e thatetsoeng ka ketane. Bahlabani ba tummeng ba Naha ea Letsatsi le Phahamisang ba ile ba ntšoa ka mokhoa o qabolang.
  Witcher o bile a bina:
  - Ke phephetsa monna bakeng sa potoloho ea leshome le metso e 'meli! Ha e le hantle, ke mosali ea phahameng ka ho fetisisa le Atass ea feletseng, 'me ke romela sera ho kokota ho tebileng, ho bontša sehlopha se sa laoleheng ntoeng!
  Ngoanana eo o ile a nka sethunya sa mochini sa Majapane se kopilitsoeng ho Schmeister mme, a tobetsa bolt, a mathela ka kamoreng ea mopalami. Majapane a mang a mararo a ile a tlolela ka ntle moo, "me Vedmakova a ba romela ka mollo o tukang, a lebisitse lihloohong tsa "ona "me a bobola ka sehlōhō.
  - Litonanahali tse etelletsoeng pele ke sehlopha li fumane eng!
  Mopalami oa lihlomo o ile a haptjoa ke mohlabani ea hlobotseng. The Witcher o ile a bokolla:
  O ile a tsilatsila ho feta Russia e malimabe,
  Litonanahali tsa lihele tse belang lefifi!
  Mohlahisi o na le selepe sa hae sa sefefo,
  Lorisa mme o kgaole hlooho!
  Lekomonisi ka bolo ea cue ha se pawn,
  Ha rea tlanngoe jokong ka ho sa feleng!
  E tla fetola Reich ea Boraro hore e be mabone a mollo,
  Ha e le hantle, botšepehi bo tla putsoa ka molemo!
  Ho sa tsotellehe taba ea hore o ne a tenehile, Vedmakova o ile a apara seaparo sa sesole sa Majapane se nkiloeng ho bafu. E ne e le ntho e sa thabiseng hakaakang, masole ana a ne a e-s'o hlatsoe nako e telele 'me monko o ne o le mpe. Mokhanni oa sefofane o ile a bokolla:
  - E tlameha e be e sehlōhō haholo! Leha ho le joalo, Asia!
  Leha ho le joalo, sekepe se hlometseng sa lihlomo se ile sa qala ho nyoloha habonolo 'me sa leba nģ'a leboea. Koloi e ne e e-na le lithunya tse peli tsa mochine oa 12-mm, e le hore, haeba ho hlokahala, ho ka khoneha ho leleka tlhaselo ea masea. Ntho e 'ngoe ke hore lihlomo tsa 20 mm li ka be li sa ka tsa mamella "likanono" tsa Majapane tsa 37 mm. Vedmakova o ile a nahana: kamoo ho kena pusong ha makomonisi ho fetotseng Russia. Haeba mehleng ea tsarist, lebotho la Majapane le ne le phahametse sesole sa Russia ka mantsoe a theknoloji, joale, ho fapana le hoo, le saletse morao. Le hoja ho ke ke ha boleloa hore saense ha e khothalletsoe Lefatšeng la Letsatsi le Hlabang. Thuto e tlamang ea sekondari e ile ea hlahisoa qetellong ea lekholo la leshome le metso e robong la lilemo. Ke "nete, boleng ba thuto Japane bo ne bo se holimo. Ba ile ba e qopitsa sekolong sa Prussia, se neng se sebetsa ka mokhoa o feteletseng, "me ba se nolofatsa hanyenyane, e le hore tichere e le "ngoe e ka feta har"a liithuti tse ngata kamoo ho ka khonehang, kaha ho ne ho se na batho ba lekaneng ba rutehileng. Ka kakaretso, Majapane a etsisa Maeurope, ka mohlala Mabrithani ka ponahalo ea liaparo tsa khaki, Majeremane ka mokhoa oa ho theha le ho laola sesole, Maamerika a apereng seaparo le mofuta oa sesole sa metsing, le tsamaiso ea mekhatlo ea lichelete e sebetsang. Ke "nete, ba ne ba e-na le ea bona, ka mohlala, khoutu ea Bushido, seqhomane se tummeng sa shimosa (le hoja se ne se batla se le betere ho feta sa Europe). Ho fihlela bohareng ba lekholo la leshome le metso e robong la lilemo, Japane e ne e le naha ea morao-rao ea mehleng e bohareng e neng e se na esita le literene 'me e hlometse ka likanono. E ne e le ea khale ho feta Türkiye kapa Iran, mme le ho feta Tsarist Russia. Ka mokhoa o makatsang, e ne e le Amerika e ileng ea thusa Naha ea Letsatsi le Phahamisang ho hlaha mahlong a sechaba mme ea e qobella ho ikopanya le lefats'e le tsoetseng pele. Sekepe sa sejoale-joale sa mouoane se nang le likhetla tse phatlohang se ile sa khahla haholo Japane e khutlelang morao. Haholo-holo ha a ne a tebisa likepe tse "maloa tsa liseile, a bontša ho hloka thuso ho felletseng ha likanono.
  Mohlomong Maamerika a tla ikoahlaea ka makhetlo a mangata hore ebe a ile a qobella Japane ho ipulela lefatšeng. Hore ba ne ba phahamisitse qothisanang lehlokoa le bona Asia, empa joale ho ne ho le thata ho lumela hore ka lilemo tse mashome a seng makae Naha ea Letsatsi le Phahameng e ne e tla tsamaea ka tsela e ileng ea nka makholo a lilemo bakeng sa Bophirimela.
  Vedmakova o ile a khanna tseleng e kholo, a lumella literaka tse nang le lisebelisoa hore li fetele pele, hammoho le lipalangoang, 'me li beha mabaka. 'Muso oa tsarist, esita le tlas'a Alexander oa Bobeli, kapa ho e-na le tlas'a Nicholas oa Pele, o ile oa theha merero ea ho kenngoa ha Chaena Russia. Empa Nikolai o ile a khetha tataiso ea Turkey e le ntho ea ho atolosa. Ha e le hantle, ho ne ho loketse haholoanyane. Empa Brithani, e neng e hloile Russia, le Fora, e neng e le tlas"a tšusumetso ea eona, li ile tsa emela Maottoman. Ka lekhetlo la pele kotara ea lilemo tse sekete (ho tloha ka 1612), Russia e ile ea lahleheloa ke ntoa e kholo (lintoa ka bomong, ha e le hantle, ha li bale, u bolela hore hoo e ka bang kotara ea sekete sa lilemo Russia ha ea ka ea lahleheloa ke ntoa e le ka kakaretso, ka tsela, e ne e le tlas'a Nicholas oa Pele hore e fihlile boholo ba eona ho ea ka sebaka). Ho ne ho e-na le mabaka a 'maloa, a bohlokoa ka ho fetisisa e ne e le bophahamo ba mebuso ea Bophirimela ka thepa ea theknoloji ea mabotho a bona. Ka mor'a hore Nicholas oa pele a ipolaee, terone e ile ea nkoa ke Alexander II: mohlomong morena ea rutehileng ka ho fetisisa le ea erudite historing eohle ea Russia. O ile a qala liphetoho tse kholo, a hlokomela serfdom, 'me tlas'a hae khōlo e potlakileng ea indasteri, ho hahoa ha literene le limela tsa matla ho ile ha qala! Empa ka nako e ts'oanang, ho felisoa ha serfdom ho ile ha etsahala ka litšenyehelo tsa balemi, ho ne ho e-na le tšenyo e ngata, ho ile ha qhoma merusu, haholo-holo e kholo ea Poland. Alexander o ile a khona ho fetisetsa Russia pele, empa ha aa ka a rarolla mathata a mantlha, a ba a rekisa Alaska ho Amerika bakeng sa lipeni mme a fana ka Lihlekehleke tsa Hawaii mahala. Ke 'nete hore o ile a khona ho hlōla Turkey, empa 'Muso oa Ottoman o ne o fokola haholo ka nako eo' me oa sisinngoa ke merusu. E, tahlehelo ea Russia ntoeng ena e ne e le khōlō ka tsela e sa lekanyetsoang, ho paka hore lebotho la Russia le ntse le le hōle le ho phethahala, ho sa tsotellehe liphetoho. Leha ho le joalo, esita le tlas'a Suvorov ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e sa hlaka joalokaha e bua ka libuka. Litlhōlo li ile tsa tla ka theko e boima, "me Catherine oa Bobeli, ka mohlala, nakong ea ntoa ea bobeli ea Russia le Turkey, o ile a iphelisa ka ho reka libaka tse itekanetseng, a ba a lahla litseko tsa ho ea Moldova. Le hoja linaha tsena li ne li ahiloe ke Maslav a Orthodox, 'me ka nako e' ngoe e ne e le karolo ea Kievan Rus. Ka kakaretso, ka mor'a hore Russia e lokolloe jokong ea Mongol-Tatar, ho ile ha behoa thupelo bakeng sa ho khutla ha linaha tsohle tsa pele tsa Slavic. Sena se ile sa nka makholo a 'maloa a lilemo; mohlala, Galicia e ile ea khutlisoa feela ka 1939, ka mor'a ho lokolloa jokong ea Poland. 'Me motse oa Przemysl le linaha tse potolohileng o ile oa sala le Mahungary le Slovaks.
  Vedmakova o ile a sheba tsela e kholo: ho ne ho se na likoloi tse ngata tse fapaneng, empa masole a Majapane a tsamaeang ka maoto a ne a ntse a tsamaea. Japane e na le baahi ba ka bang limillione tse lekholo, esita le ho feta Jeremane, koetliso ea pele motho a kena sesoleng e nka halofo ea lihora tsa sekolo. Ntoa le USSR ke molimo ho bona, ho fapana le ntoa le USA. O ka eketsa likarohano tse ngata le ho feta.
  Ho hohela haholo ho thunya ho phatloha ho tsoa ho lithunya tsa hau tse peli tsa lebelo le holimo, ka lehlohonolo sena se ka etsoa ka ho li laola ka ho sebelisa mochini oa hydraulic ho tloha ka kamoreng ea mopalami. Empa 'nete ke hore joale eena ka boeena o tla ba le monyetla o monyenyane oa ho tsoa mona. Che, ho ntse ho le molemo ho e etsa haufi le moeli oa pele kapa bosiu. E, ho bonahala eka ho se ho ntse ho fifala ... Joale liphiri li tla tlala 'me linku li tla sireletseha. Le hoja che, hase nku.
  Joale ho thoe"ng ka Japane? Ntoa ea pele ea 1904-1905 e ile ea lahleha, 'me Russia e ile ea lahleheloa ke masole le liofisiri tse fetang likete tse makholo a mabeli le mashome a mahlano e le batšoaruoa feela. Le hoja lebotho la tsarist le ne le e-na le bophahamo ba lipalo. Japane e ile ea lahleheloa ke batšoaruoa ba ka tlaase ho likete tse peli; Leqephe lena la histori ha le monate haholo ho Russia. Ntho e tenang ka ho fetisisa ke hore ba bangata ka hare ho naha ba ne ba batla hore Majapane a hlōle. Ka mohlala, liithuti tsa Univesithi ea Moscow li ile tsa romela liteboho ho Mikado ka ho oa ha Port Arthur. 'Me ke bokae bo utsoitsoeng: ho ke ke ha khoneha ho thathamisa!
  Vedmakova o ile a fokotsa khase e le hore a se ke a kena karolong e 'ngoe e tsamaeang. Ngoanana o ile a hlapanya:
  - Ba tšoana le litsie! Libōpuoa tse mahlo a mosesane!
  Tsebe e ne e se e ntse e lemoha ho puruma ha likanono; Mokhanni oa sefofane o ile a bokolla eaba oa bina:
  Mohlabani oa Russia ha a bobola ka bohloko,
  Mohlabani oa Russia o timetsa Majapane!
  Mme re na le mesarelo e felletseng,
  Thebe eohle e kobehileng ea sisinyeha!
  Ngoanana a khutsa hape. Ntoeng eo, USA le Brithani li ile tsa thusa Japane ka chelete le libetsa, empa ho ne ho se na pele ka bophirimela. Ka 'nete, Naha ea Letsatsi le Phahameng e ne e tšepile hore Jeremane e tla nka monyetla ka nako eo 'me e hlasele Russia. Ha e le hantle, sena e ne e le 'nete,' me se molemo ho Jeremane. Linaha tse ikopantseng tsa Austria-Hungary, le lithahasello tsa tsona Linaheng tsa Balkan, le tsona li ne li ka hanyetsa Russia. Turkey, e kileng ea khopisoa ke Russia, esita le ho ba tlas'a taolo ea lichelete tsa Jeremane, e ka boela ea kena ntoeng. Hape ho ka etsahala hore Italy, eo e neng e le karolo ea Triple Alliance 'me e ne e ka batla linaha tse ruileng tsa Ukraine, e ka kena ntoeng. Leha ho le joalo, ho ka be ho bile mpe ho Tsarist Russia. Esita le haeba a ne a ka lahleheloa ke selekane le Entente, joale ntoa ea mahlakoreng a mabeli e ne e tla fella ka tlokotsi. Monyetla oa hore Fora e kene ntoeng e fokotsehile, kaha ka nako eo Brithani e ne e le khahlanong le Russia. Ka kakaretso, ha e le hantle, ena ke phoso e kholo ea Kaiser, ea ileng a lahleheloa ke monyetla o joalo. Ho ka etsahala hore le ka mor'a ho qhoma ha Ntoa ea Pele ea Lefatše, phoso e ka sehloohong ea leano e ne e le tlhaselo ea Fritz ho Belgium le Fora. Mohlomong haeba ba ne ba ile ba qala tlhaselo e feletseng ea Russia, boemo le Poland ka 1939 bo ka be bo ile ba phetoa. Ka lehlohonolo, Majeremane a ile a iponahatsa a itšepa ho feta tekano, a khetha ntoa ka mahlakoreng a mabeli.
  Witcher, ho fapana le batho ba bangata ba habo, o ne a le lehlohonolo: o ile a khona ho bala "Mine Kaif", 'me qalong. Ha e le hantle, Hitler o ne a nepile ha a re ho ne ho hlokahala ho kopana le Brithani khahlanong le Russia, kapa hammoho le Russia khahlanong le Brithani. 'Me ka ho utloahalang, bokamoso ba Fuhrer bo ile ba nyatsa ba neng ba leka ho hlahisa setopo sa Bismarck.
  Ka sebele Hitler o ile a hana monyetla leha e le ofe oa selekane leha e le sefe le Russia, haholo-holo ha Mabolshevik a qala ho busa ho eona 'me a lumela hore linaha tsa Russia li lokela ho fetoha likolone tsa Jeremane.
  Sena se bolela hore ho hlakile hore e ne e le sera sa Russia, 'me tumellano leha e le efe bakeng sa Fuhrer e ne e le pampiri e bonolo. Ho feta moo, Stalin ke sethoto bakeng sa ho lahleheloa ke leqhubu le matla joalo selelung sa hae se bulehileng, le hoja a ne a tlamehile ho itokisetsa ho khutlisa leqeba le ho tlisa mabotho a hae ho loantša boitokisetso. Kapa ho molemo le ho feta, e leme u le mong! Lebotho la Majeremane le lona le ne le sa itokisetsa tšusumetso e khopisang ea sesole sa Soviet. Ho ka be ho bile thata haholo ho bona; Ke ntoa e kaakang! Kahoo bohato boo bo ile ba fetela ho Wehrmacht. Mme karolo e ka pele e ne e phalla ho tloha Bophirima ho ya Botjhabela. Ha ho hlake hore na Stalin o ne a tšepile eng? 'Me Beria ke mora oa leqheka. O mo tseba lefatla hantle. Ke hobane'ng ha a sa ka a lemosa Stalin? Ke hobane"ng ha a sa ka a u susumelletsa hore u nke khato? See se etsahetse joang? Aitsane, People's Commissar e ne e le monna yo o boferefere mme a sa tshepe ope! Ha e le hantle, ho ne ho hlile ho e-na le boitsebiso bo tebileng ba bohlale, masole a Reich ea Boraro a ne a atamela moeling, 'me nkhono e mong le e mong oa bobeli o ne a profeta ntoa. Ka kakaretso, ho ne ho e-na le maikutlo a hore ntho e ke keng ea lekanngoa le e tšabehang e ne e atamela!
  'Me ke Stalin feela le moifo oa hae ba neng ba raha esele, joalokaha eka ba batla ho lahleheloa le ho timetsa batho ba limilione ka boomo. 'Me ka kakaretso, Segeorgia se nang le mustachioed hase setsebi se joalo ... Ha aa ka a khona ho qeta seminari,' me, joalokaha Beria a ile a lumela ho eena, o atisa ho noa. 'Me ha ntoa e qala, ho ne ho e-na le molumo o akaretsang ... 'Me joale lefats'e lohle le nkile libetsa khahlanong le Russia! 'Me mona, ehlile, maano a sa fetoheng a Stalin a molato. Haholo-holo, ho sa tsotellehe taba ea hore karolo e ka pele e ne e khathetse ke khaello ea thepa, literene tse likete li ile tsa hopotsoa hore li leleke Ma-Chechen ho ea Kazakhstan. 'Me sena se entsoe nakong ea ntoa, ha koloi e 'ngoe le e 'ngoe e le ea bohlokoa! Ka lebaka la sena, ka tsela, Mainstein o ile a khona, ho sa tsotellehe boholo ba palo ea sesole sa Soviet Union, ho etsa ntoa ea ho hlōla mabotho a Lefubelu. Ka lebaka la khaello ea li-echelons, li-reinforcements ha lia ka tsa sebelisoa ka nako, phepelo ea mabotho a Soviet e ile ea sitisoa, 'me ka lebaka leo pherekano e ile ea fela. 'Me haeba mabotho a rona a ne a se a le Kyiv, mohlomong Romania, Brithani le USA li ka be li sa ipeha kotsing ea ho eka USSR!
  Ntle ho moo, ke mang ea batlileng a bolaea Hitler? Kahoo ho sutumelletsa Reich ea Boraro ho mabifi a macha?! Ho ka etsahala hore ebe ena e ne e le opereishene e etelletsoeng pele ke Beria ... Ka mor'a moo, ka nako e 'ngoe o ile a nahana hore na a ka felisa Trotsky joang. Leha ho le joalo, ka nako eo, sena se ne se bakoa ke tlhokahalo ea ho qoba ho arohana ha Machaba. Hona joale sena se lebisitse ho phello e fapaneng, lira tsa Russia li kopane. Ho feta moo, lira ke tsa histori! O tlameha ho bolela hore Vedmakov ka boeena o maketse haholo hore ebe Churchill o ile a etsa puo e makatsang ka la 24 June, a phatlalatsa tšehetso ea USSR. Hoa makatsa hore ebe linku li ile tsa tla ho phiri bakeng sa selekane, haeba, ha e le hantle, tau ea Brithani e ka bapisoa le nku. Leha ho le joalo, Stalin ke phiri e tloaelehileng! Hona joale ntho e 'ngoe le e' ngoe e khutletse setloaeleng, demokrasi ea bokhapitale le bo-fascists ba bokapitale hammoho! Empa makomonisi a momahane "me a tšepahala, ha a sekisetse matsoalo! Mohlomong ke sona seo Stalin a neng a se batla? Leha ho le joalo, mabotho a sera a ile a eketseha, "me Japane e ile ea bontša mehlahare ea eona ka bochabela. Empa, ka kakaretso, ho falla ha boetapele ba linaha tsa Rising Sun hoa utloahala: hoa hlokahala ho khutsisa 'metso oa sesole se sa khotsofalang ka tumello e kholo ea libaka le ho inehela ha sebele, ho tšepisa lintoa le linaha tse ncha. Haeba United States e ne e sa beha likotlo, kapa ho e-na le ho thibela Japane ka la 24 July, mohlomong masamurai a ka be a ile a otla USSR esita le ka August, ntle le ho emela mariha! Majapane ke batho ba sebete 'me ba ne ba ke ke ba emisoa ke mohopolo oa Khalkhin Gol, moo, ka tsela, mabotho a bobeli a ileng a loana, ho kenyeletsa le masole a lipopae a' Muso oa Moemphera oa Manchurian!
  'Me sena se ka beha kotsing ea ho oa ha Moscow ... Le hoja Stalin a ka rata ho fana ka Siberia eohle ho inehela Moscow. Ke ne ke tla tlohela sekoahelo moo, ke tšepile hore mariha a thata a taiga a ke ke a fa Majapane monyetla oa ho hatela pele haholo le ho ikopanya le Majeremane sebakeng sa Urals kapa Volga.
  'Me joale, ha e le hantle, ho ne ho tla ba le mathata ... Hitler o ile a hlōleha haufi le Moscow mme a etsa phoso ka ho phatlalatsa ntoa khahlanong le United States, ntle le ho tlama Japane ho khutlisa kamano le USSR. Hitler o ne a sa khethollehe ka mabaka a utloahalang ho hang, ka ho hanyetsa ha hae Bajuda ka sehlōhō, ho fetola batho ba ka sehloohong ba lichelete esita le Vatican khahlanong le eena. Ke 'nete hore sena se ile sa eketsa botumo ba hae har'a Maarabia, empa ha baa ka ba fana ka thuso e kholo ho sehlopha sa Rommel.
  Koloi e hlometseng e ile ea nyolohela moeling oa mehleng oa Soviet Union. Ho se ho bile le timetso e itseng mona. Mona tšiea ea moeli e ntse e tsoela pele.
  Le masole a Majapane a tsamaeang ka maoto, hammoho le litanka tse 'maloa tse bobebe tse nang le likanono tse ikemetseng tsa 20-mm le lithunya tse peli tsa mochini. Khahlanong le masea a Machaena, sena se ka 'na sa e-ba sebetsa se setle, empa khahlanong le T-34 ... Ke 'nete, ho na le litanka tse fokolang tse joalo Bochabela bo Hōle, matla a maholo a kenngoa ka bophirimela. Ho feta moo, likoloi tse ling tse 'maloa tse nang le lihlomo le lirafshoa tse tsamaisoang ka likoloi tse bulehileng holimo lia bonahala. Ke tlameha ho bolela hore tsena ha se liretse tse mpe, leha li le nyane ...
  Witcherova o ile a tsilatsila: ke lokela ho etsa'ng? Ho na le Majapane a mangata, 'me ho hlakile hore u hloka ho kena tseleng ea naha. Kapa mohlomong e ntse e tla fana ka monyetla ho ba mahlo a moqotetsane?
  Ho se ho ntse ho fifala, maru a koahetse leholimo, "me pula ea tla. Ha e le hantle, u ka ipeha kotsing, haholo-holo kaha Majapane a tletse hammoho, masole a tsamaeang ka maoto a eme, a bokane ka lihlopha tse teteaneng. E, ho na le sehlopha sohle sa bona, masole a 'mala o mosehla, a mabe haholo, ha se masoabi ho ba bolaea.
  Witcher o ile a itšela, a honotha:
  - E se eka Molimo a ka re fa li-samurai tse eketsehileng!
  Lithunya tse peli tsa mofuta o moholo oa limilimithara tse 12 li ile tsa phatloha ka ho phatloha ho liphoofotsoana tsena tse mahlo a mosesane. Ho otloa ho felletseng ho ile ha qala. Ngoanana o bile a bina:
  Re tla loana le sera ho isa bofelong.
  Liketso tsa masole ha li baloe!
  Marussia esale a khona ho loana,
  U se ke ua tela ha mathata a tla!
  12 mm ke khatriji e kholo le e bohale, e phunyeletsa 'meleng,' me ka linako tse ling Majapane a 'maloa ka nako. Vedmakova o ne a laola sebetsa a sebelisa li-drive tsa hydraulic, tseo Majapane a neng a li alima ho tloha sefofaneng. Metsotsoaneng ea pele, bahlabani ba Empire of the Rising Sun ba ne ba sa utloisise le hore na ho etsahala eng le hore na tlhaselo e tsoa hokae. Ba ile ba oa feela, ba ntša melapo ea mali ka mpeng le lifubeng. Ho tla ha lefu lefatšeng lena le bonahalang le khutsitse ho ne ho sa lebelloa. Leha ho le joalo, polelo ea ho qetela e shebahala joaloka ho soma.
  Witcher o ile a khona ho theola lihlopha tse 'maloa pele sera se arabela 'me sa qala ho hasana. Mofofisi o ile a tsoela pele ho thunya, ha ka nako e le 'ngoe a tsamaisa koloi ea lihlomo e le hore e se ke ea chesoa ke tankette. Leha ho le joalo, likanono tsa sefofane li ka phunyeletsa esita le lihlomo tse joalo. Leha ho le joalo, sena se boetse se itšetlehile ka lebelo la pele la projectile;
  Le hoja mofofisi oa sefofane a ne a le lehlohonolo, Majapane ha aa ka a tseba hang-hang hore na ke mang ea ba rometseng lefu, haholo-holo kaha pula ea selemo e qala ho rotha, ka lebaka leo ho ile ha e-ba thata ho khetholla mahlaseli. Mohlomong masamurai a ne a nahana hore a hlaseloa ke lebotho la Russia le neng le phunyeletse ka morao, kahoo li-tankette li ile tsa thunya lihlahla. Witcher, o ile a pshatla Majapane mme a bina:
  Ho tloha pheletsong ea leoatle,
  Moo sebaka sa leholimo se ileng sa sisinyeha!
  Makhotla a Sultan a ntse a matha,
  Ho joalokaha eka Mohanyetsi oa Kreste o tsohile!
  
  Ntoa ha e na mohau, e mpe,
  Joaloka khaete e theohelang Rus!
  Naha ea ka e putsoa ka maqeba;
  Pholosa mmao, ke rapela Modimo!
  
  Lefatshe le sehloho hakakang, le tshabeha
  Ngoana o ile a oa "me a taboha likoto!
  Ba belehile, ba sututsa ka bohloko.
  Kahoo Sealuma se khopo se ile sa etsa qeto!
  
  Molimo ha a tsebe moeli oa khalefo.
  O tlisitse tlokotsi holim"a moloko oa batho!
  'Me bohle ba phelang ba utloa bohloko,
  Ke masoabi feela a balang tlhōlo!
  
  Russia e tletse mali,
  O sehloho hakakang, Ramaatlaohle!
  Mosebetsi oa hau o ile kae?
  Na ruri Kreste ke oa boraro, ea sa hlokeng letho!
  
  Hobaneng o le Ada le Eva,
  Ba lelekiloe paradeiseng ka lebaka la phoso!
  Hora e fihlile ea nama ea batho,
  Ka tlhaselo e batang ea Mamaia!
  
  Banana ba lla mona,
  Majeremane a bolaile batsoali ba ka!
  Ha a roala lieta 'me hoa leqhoa
  E matla, linōka tsohle li hoama!
  
  Ha ho motho ea re utloelang bohloko
  Ekaba li-midges kapa linoha li re loma!
  Ka linako tse ling ho hlaha maikutlo
  Ke mohope o mokaakang oa mahlomola!
  
  Ke lefeela ho tšepa Molimo;
  Ke 'nete hore ha ho mo utloise bohloko!
  Ho molemo ho phela bophelo bo botle le bo bobe,
  Empa mona re itse - ho lekane!
  
  Re na le lifolakha tsa bokomonisi,
  Ho bolelang hore ha ho buuoe ka malome!
  Ha ke khone ho mamella fascism,
  Maikutlo a rona a bonolo: ho ea liheleng ka seo!
  
  Tšepo ka matsoho a hlabang,
  Kelellong e ka hloohong!
  Thato e re isa ho tse fihletsoeng,
  Tsebo, cheseho ka har'a feisi!
  
  Ka hona, ho lekanya ka mehato,
  Tsela ea hau ea tokoloho le thabo!
  Re tla fetoha melimo e khubelu,
  Ha ho motho ea ka re kobang!
  Vedmakova o ile a bina le ho thunya lithunya tsa mochine, a thunya ba mahlo a moqotetsane ba neng ba se ba ntse ba khona ho baleha le ho robala. Empa joale lehlohonolo la hae le lona le ile la fetoha; Witcher a utloa 'mele oa hae o thothomela. Leha ho le joalo, liqhomane tsa Majapane li ne li arohane "me ha lia ka tsa phunyelletsa lihlomo tsa ntoa, tseo ho bonahalang li ne li etselitsoe ho mamella ho phatloha ha lithunya tsa merathatha tse fihlang ho limilimithara tse 14 ka boholo.
  Witcher o ile a tšeha:
  - 'Me joale ntoeng e manganga, kulo e khelohileng - leoatla! O ile a teneha, ka tšohanyetso a hlalefa le ho feta mme a otla sepheo khafetsa!
  Sepalangoang sa basebetsi ba hlometseng, lithunya tsa mochini li tsamaisoa ke fepa ea mabanta. Sena se fana ka phepelo e kholo ea likulo, ho phaella moo, ho fanoa ka pholileng ea metsi, e leng se u lumellang ho eketsa nako ea ho thunngoa. Ka hona, mohlabani eo ntle le mokete o ile a khaola Majapane a neng a mo akhela ka liqhomane. Empa ho bonahala eka bahlabani ba bang ba ile ba e hlokomela. Liqhomane tsa fofa hape. Ho ile ha utloahala ho soahlamana. Ho bonahala eka seqhomane se seng se ne se le boima, se le boima ba k'hilograma, 'me se ne se le khahlanong le tanka. Majapane a ne a se a fanoe ka likheo tse tšoanang. E fokola khahlano le Chevrons le T-34s, empa o ka phunyeletsa koloing e hlometseng! Ka lehlakoreng le robehileng, Witcher o ne a tšolotsoe ka lerōle. Ngoanana o ile a hlapanya:
  - E, Japane e nyane, empa e baka mathata a maholo!
  Koloi ea lihlomo e ile ea qala ho matha ka lebelo, 'me liqhomane tse peli tse arohaneng li ile tsa fofela ka hare, moo li ileng tsa phatloha.
  Likaroloana li ile tsa tšoara Witcher, a tabola junifomo ea hae. Ho phaella moo, tanka ea khase e robehileng e ile ea tuka. Ngoanana a rohaka hape:
  - Eseng mochini - kakaretso! Ke ne ke tla u lahlela litšila!
  Ka mor'a ho fokotsa tse ling tse 'maloa, ke ile ka tlameha ho tsoa ka koloing. Ngoanana enoa o ile a etsa sena masole a Majapane a sa hlokomele "me a khasa. O ne a sa tšoenyehe ka eena; 'Me lefifing le puleng u ke ke ua khona ho hlahisa sefahleho sa hau. Hona joale o hloka ho theoha tseleng e kholo mme o nyamele morung.
  Ngoanana o ile a khasa ka potlako 'me ka nako e tšoanang a kopana le litopo ka makhetlo a' maloa. O ile a honotha a khotsofetse:
  - Ha ho mpe hore ebe ke file samurai leseli! Hona joale sohle seo u lokelang ho se etsa ke ho ipolokela!
  Mohlabani a ikakhela ka har"a lihlahla "me, ha a phahama, a qala ho tsamaea. Ba thetse, mohlomong ba ke ke ba tšoaroa. Ha e le hantle, o ile a loana ka mokhoa o hlomphehang 'me a nahana hore mosebetsi oa hae o ne o ke ke oa lumeloa, ho seng joalo mohlomong, ke mang ea tsebang, ba ka be ba file naleli e 'ngoe ea mohale!
  Ka kakaretso, ntoa ke ntho e makatsang, u bolaea batho 'me ha se ntho e tloaelehileng feela, empa ke sebete. Jwaloka ha Bibele e bolela, hantle feela, "O se ke wa bolaya!" Leha ho le joalo, Molimo ha oa ka oa laela hore ho bolaoe feela, empa ho timetsa Baamaleke ka ho feletseng, basali ba bona, bana ba bona, esita le mehlape ea bona! Le hoja esita le nakong ea ntoa, ho timetsoa ha baahi ho nkoa e le ho hloka boitšoaro le ho nyonyehang.
  Leha ho le joalo, linaha tsa Bophirima li ile tsa hlasela libomo eseng feela, eseng haholo liphofu tsa sesole joalo ka ha li ne li hlasela baahi. Karolo e 'ngoe e ne e bakoa ke ho nepahala ho fokolang ha libomo tse phahameng, tse neng li etsa hore ho be thata ho otla lipakane tsa sesole feela, empa ntho e ka sehloohong e ne e le boiphetetso. Japane le eona e ile ea matlafatsoa ke US. Empa ho ne ho se letho leo ba ka ba arabang ka lona! Ho hang ba ne ba se na lifofane tse khonang ho fihla sebakeng sa Yankees!
  Kamoo ho bonahalang kateng, Maamerika a ne a nka boiphetetso bakeng sa Peru Harbor e lekaneng, kapa ho e-na le hoo, batho ba phahameng ka ho fetisisa ba lichelete ba ile ba etsa qeto ea ho nka khato ka mokhoa o nepahetseng, 'me ka nako e ts'oanang ba felisa Mao's Red Army. Japane e ile ea siuoa le Manchuria e le setsi sa ntoa khahlanong le USSR, "me ea fuoa letsoho la mahala khahlanong le Mongolia, "me tse ling kaofela e ne e le mosebetsi oa Chiang Kai Shek! Joale ho tla khoneha ho fiela China eohle. 'Me Naha ea Letsatsi le Phahameng e tsoe mali ntoeng le USSR. Ho khahlisang haholo mona ke hore Majapane, ha a se a hlotse Russia, a ts'epa hore a tla iphetetsa le Amerika hape a sebelisa thuso ea Jeremane le USA, a nahana ho hapa Siberia le linaha tse ling ho tsoa Japane e khathetseng.
  Lehlakore le leng le le leng le nahana hore le ile la sebetsa ka bohlale haholo, haholo-holo kaha Amerika le Brithani li ile tsa laola libaka tse khōlō ntle le ho thunya leha e le efe. Ho seng joalo, ba ka be ba ile ba tlameha ho nka nako e telele le e khathatsang ho li hlōla, tse ka beng li ile tsa nka bonyane lilemo tse "maloa;
  Vedmakova o ile a tsamaea, a tšepile ho tšela moeli o ka pele. Hoa khoneha hore u kene ka har'a lekhalo 'me u ikopanye le batho ba hau. Kapa mohlomong u nke e mong oa motšoaruoa oa samurai. Hantle, e haufi le maemo a phahameng ka ho fetisisa a sesole sa Soviet. Ho seng joalo ho tla ba thata ho hula.
  . KHAOLO No. 5.
  Kahoo bakeng sa Lefatše la Oligarchy: Jeremane le Europe tlas'a USSR li nkoa e le sebaka se lahlehileng sa tšusumetso, esita le tšokelo ho 'muso o matla oa bokomonisi le katoloso e eketsehileng ea Bolshevism. 'Me bakeng sa Russia tlas'a Jeremane, ena ke ho atolosoa ha likarolo tsa eona tsa tšusumetso le monyetla oa ho monya lero lohle ho tsoa linaheng tse ruileng. Empa sena ke sona seo li-oligarchs tsa Fora li ileng tsa lahleheloa ke tsona ka ho lahleheloa ke Jeremane: ba ile ba tlameha ho arolelana hanyenyane le Hitler, empa ba bolokile boholo ba leruo, 'me ho bile ho le bonolo ho tlatlapa basebetsi - Majeremane a ile a hatakela mekhatlo ea basebetsi. Li-oligarchs li lahlehetsoe ke eng linaheng tsa Baltic? Bala motse-moholo oa hau kaofela, le ba neng ba sena nako ea ho baleha, joale tokoloho kapa bophelo! Mohlala oa hlolla! Kahoo ha ho letho le makatsang ka sena! "Me hoja Hitler e ne e se mohanyetsi ea chesehang hakaalo, ho ne ho se motho ea ka beng a thusitse USSR!
  Ho tlameha ho boleloa hore le leng la mabaka a entseng hore Fora e senyehe habonolo ke palo e tlase haholo ea Bajode sechabeng ka kakaretso le bathong ba maemo a holimo licheleteng. Poland, Brithani, USA: ho ne ho fapane haholo. Haholo-holo USA, eo, ka tsela, e hlalosang hore na ke hobane'ng ha Yankees, ho sa tsotellehe hore ha ho bomo e le 'ngoe e ileng ea oela Amerika, e ne e le sehlōhō le ho feta ho baahi ba Jeremane ho feta British!
  Vishu e ile ea e-ba popi tlas'a Wehrmacht, 'me Majeremane a khanna ho pota-pota Paris a bapala harmonicas. Hitler o ile a qala ho lokisetsa tlhaselo ea Engelane, ntle le ho khathatseha ho fetisetsa moruo boemong ba ntoa le ho sebelisa mehloli ea Europe e hapuoeng. Sena se ile sa etsa hore a lahleheloe ke chelete e ngata, hammoho le ho se ikemisetse ho buisana le Manyesemane le ho lahla ho hanyetsa Bajuda. Ea ho qetela, mohlomong, e ka be e ile ea lumella Fuhrer ho lokolla mabotho 'ohle a hae bakeng sa ntoa khahlanong le USSR le ho hlasela morao ka May. Ke "nete, khotso le Brithani e ka be e ile ea susumelletsa Stalin hore a phatlalatse ka boipiletso. E ne e tla ba pontšo ea hore sera se se se le monyako.
  Kapa che, maemong ao e kanna ea ama boemo ba US mabapi le Japane. Ba ne ba ke ke ba qholotsa Naha ea Bochaba, "me "muso o matla o ne o ka bula sebaka sa bobeli! Ke sona se etsahetseng jwale. Ke feela boemong bo bobe le ho feta, ha lebotho la USSR le batla le timetsoa, tlhahiso ea libetsa ha e e-s'o thehoe, 'me ha e e-s'o ithute ho loana!
  Sena ha se selemo sa mashome a mane a motso o mong - mabotho a Soviet a fumane boiphihlelo ba ntoa, a ithutile ho loana le ho hlola! Kahoo joale ha ba tšabe litanka tse boima le lifofane tse nang le lintlha tse supileng tsa ho thunya koloing e le 'ngoe!
  Monna oa Mojapane ea jeoang ke bolutu o eme haufi le sefate. Kahoo dummy e nyane e tloaelehileng e mosehla.
  Witcher a tlolela ka mora hae. O ile a sisinya hlooho 'me ae sotha ... Ha u phunya "pitsa" ea sera ka matla, mesifa ea molala e ke ke ea hlola e fana ka khanyetso e sebetsang' me "pitsa" e phutholoha habonolo!
  Ho thoe'ng ka samurai e le 'ngoe e fokolang! Vedmakova o shebahala a thabile a bile a thabile, o bile a ntša meno a hae:
  - Japane ha e sa tla hlola e re hlola! Hobane ho na le mohlabani ea tšoanang le 'na!
  Ka sebele, historing eohle ea Rus, ke Mamongolia-Tatars feela a ileng a khona ho hlōla! Ke hobane'ng ha sena se etsahetse le hore na ke hobane'ng ha sechaba se seholo sa Maslav se ile sa fetoha se hlokang thuso, ha e le hantle, ke sephiri sa moloko o fetang o le mong!
  Lebaka la bohlokoa ka ho fetisisa ke ho arohana ha feudal, ha e mong le e mong a inkela kabelo: ba ile ba qala likhoho 'me ba lula ho eona, ba lebela lefa la bona: ho tsoa mosebetsing!
  Witcherova o ne a utloa eka lieta tsa Majapane tse thata le tse sa phutholohang li ne li mo pikitla maotong. Mokhanni oa sefofane o ile a etsa qeto ea hore tabeng ena ho ne ho se na thuso ea ho mamella tlhokofatso eo. O ile a rola feela lieta tse nkong tse lerootho tse neng li mo thibile "me a hatella menoana ea hae. Ke ile ka utloa ho pholile ha naha ea heso ka maoto a ka a sa roala letho 'me ka ikutloa ke thabile haholoanyane! O ile a eketsa lebelo la hae a ba a qala ho tlola hanyenyane!
  Taba ea hore Marussia a arohane e ile ea e-ba tlokotsi e khōlō ka ho fetisisa ea Maslav. Ka bophirimela ba ile ba haptjoa ke Lithuania le Poland, "me ka bochabela ke Matatare a sehlōhō. Leha ho le joalo, joko ha ea ka ea tšoarella ka ho sa feleng: Moscow, toropo e neng e le nyenyane pele, e ile ea qala ho hōla esita le ho fetoha mofuta oa 'muso o monyenyane. Ivan Kalita e ile ea e-ba 'mokelli oa linaha tsa Russia. E ne e le eena oa pele eseng oa lehlohonolo, empa haholo-holo oa pele! 'Me joalokaha ho utloahala pina ea Bolshevik: ho molemo ho shoa ho feta bobeli!
  Stalin ha se Serussia, ena ke tšitiso ea hae e kholo! Ka hona, ho se tšepane ha sechaba se nang le lebitso, le likhatello tse kholo tse sa lokang! Fana ka linaka tsa likolobe, 'me koae 'muso!
  Chuchmek teroneng le Rus ' lesakeng!
  Ka mohlala, Tukhachevsky le Egorov e ne e le li-marshals tse nang le bokhoni, ke eng hape e ka boleloang ka balaoli ba bang ba hatelitsoeng! E ke ke ea bapisoa le tšoene ea mustachioed! Ke ka hona re ileng ra kena mathateng!
  Leha ho le joalo, ho hlile ho etsahetse joang hore Stalin a khone ho ba "musi ea phethahetseng? Motho oa Georgia ea sa tsebeng ho bala o ile a etsoa Molimo!
  Batho ba Russia ba tlameha ho busoa ke Tsar ea Russia! Ka tsela, ba Romanovs ba ne ba e-na le hoo e batlang e se na mali a Serussia 'me mohlomong ke ka lebaka leo ba ileng ba senyeha!
  Japane le eona e ne e e-na le mofuta o ikhethang oa puso, moo shogun e neng e hlile e phahametse moemphera, "me ka hona ho ne ho e-na le melemo e itseng, kaha ho ne ho e-na le menyetla e fokolang ea ho senya "muso ka lebaka la mojalefa oa leoatla. Ka makholo a lilemo, Majapane a ne a sa loane lintoa tsa tlhōlo, empa a ne a loana ka mafolo-folo. Sena se bile le tšusumetso e itseng mohopolong oa sechaba sena. Empa lekholong la mashome a mabeli la lilemo, Naha ea Bochaba e ile ea hapa naha e ngata ho feta Alexandere e Moholo! Joale ke nako ea Russia. Ke tsena feela e seng linako tsa tsarist, melao e kholo ea mokha oa bokomonisi, le tsamaiso e tsoetseng pele le e phethahetseng ea moruo le ea lipolotiki lefatšeng!
  Leha ho le joalo, Witcher o ile a sisinya hlooho hang-hang. Ha se ntho e 'ngoe le e 'ngoe e nepahetseng tsamaisong ea lipolotiki le tseleng ea puso! Ka mohlala, batho ha ba khethe hlooho ea naha ka lebaka la polelo e 'ngoe ea boithatelo, empa ho etsahala'ng ... Ho tlameha ho boleloa hore ho thehoa ha ntlo-khōlō le ho fana ka matla a tšohanyetso ho eona ha hoa ka ha fanoa. ebang ke ka molao kapa ka molaotheo. "Me eena ka boeena o ne a e-na le lipelaelo tse khōlō ka bokhoni ba moruti eo ea neng a sa ruteha! Joalo ka Beria: monna ea masene, empa a sa ruteha, ea nang le pono e moqotetsane haholo le thuto!
  Empa hona joale mola o ka pele o se o le haufi le ho feta, ho bonahala mahlaseli, "me ho puruma ho se ho matla le ho feta. Joale, ke nako ea ho fumana puo le... Vedmakova o ile a hlokomela sehlopha sa Majapane a hahabang. Hona joale o hloka ho lula ka hloko mohatleng oa bona. Hoo e ka bang ka mokhoa o ts'oanang le ha a hlasela Yu-188, sefofane se potlakileng haholo, seo ho seng bonolo ho se tšoara ka MiG e potlakileng. Ka tsela, li-lags ka kakaretso ha li khonehe ka ho khetheha, 'me tabeng ena ha li molemo ho feta Fokken-Wulfs! Haele hantle, li-samurai li atamela foro, li shebahala joaloka lipheleu tse otlang ka har'a letamo la oli. Ho na le Majapane a mangata, o hloka ho nka khato ka hloko mona ... Mona molaoli oa sesole sa Naha ea Letsatsi le Phahamisang, sefahleho sa hae se tšoana le sa marmot. O hoeletsa ho hong, a tsoka litebele le thipa ka matla.
  Vedmakova o ile a leta ka mamello hore li-samurai li tsohe ho hlasela le ho mo otla mokokotlong oa hlooho ka sekoahelo sa hae. Leha ho le joalo, o ile a lekanya kotlo e le hore "Majapane" a se ke a shoa hang-hang. Eaba o thunya Majapane a matha ho ea hlasela ka sethunya sa mochini o monyenyane! Proorav:
  - Boqhetseke ntoeng bo tšoana le seile ka sekepeng, empa se fofa feela, eseng eena!
  Moshanyana Oleg le ngoanana Margarita ba loana Stalingrad. Ba tla ema motseng ona joaloka li-titans.
  Oleg Rybachenko o shebahala a le lilemo li ka bang leshome le metso e 'meli. 'Me moshanyana o akhela seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho.
  O lahlela ba fascists ho pota-pota mme o re:
  - Khanya ho Motherland e kholo!
  Margarita le eena o fana ka phetoho e ikemiselitseng hantle. O theola li-fascists mme oa bina:
  - Khanya ho Stalin le letsatsi la bokomonisi!
  Oleg Rybachenko oa chesa 'me oa eketsa:
  - Khanya ho bahale!
  Ngoanana enoa o thunya le ho khaola Manazi. O akhela seqhomane ka leoto le se nang letho 'me oa lla:
  - Le khanya ho Motherland e kholo ka lilemo tse makholo!
  Ka hona, moshanyana le ngoanana ba ile ba arohana ka tieo. Ba thunya Manazi "me ba akhela liqhomane.
  Leoto le hlobotseng la moshanyana le akhela mpho ea 'molai. Moshanyana o re ka khalefo e matla:
  - Re hlokofatsa bohle!
  Margarita, a thunya le ho theola sera, o lla:
  - 'Me ho tla ba le haymaking bakeng sa diabolose!
  "Me ngoanana, ka leoto le sa roala letho, o akhela mpho ea lefu. Mohlabani ea joalo, ea khonang ho theola mabotho ohle.
  Moshanyana le ngoanana ba loana Stalingrad. Ke bahale ba nnete. Le bahlabani ba tletseng moea oa sebete.
  Hitler o ile a nahana eng, hoo ka mor"a koluoa ea 1941 Marussia a sa kang a ithuta letho?
  Ke mang ea tsotellang! Lebotho le Lefubelu le itokiselitse ho tobana le liphoofolo tsa litonanahali tse tsoang letotong la "E", li ke li bolelle: lithane tsa E-75 bakeng sa mashome a robong, le lithane tsa E-100 bakeng sa lekholo le mashome a mane. Ho tloha taiga ho ea maoatleng a Brithani, Lebotho le Lefubelu ke lona le matla ka ho fetisisa.
  Moshanyana le ngoanana ba loana, e le hore Manazi a balehe ho bona joaloka khalase e tsoang ho sledgehammer.
  Bana ha ba shoe 'me ha ba tšabe letho. Li-fascists tsee ke life ho bona? Mebutlanyana e mengata ea ho tsoma!
  Oleg Rybachenko o ile a bina ka lerata:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, uena Hitler ke poli,
  Ke hobane'ng ha u tlile Russia u le esele ...
  U tla fumana ho tsoa ho rona ka ho khetheha ka nickel -
  U tla kopana le feisi ea moshanyana ea matla!
  Ebe ngoana ea mesifa o akhela seqhomane ka leoto la hae le se nang letho. Mme ditanka tse pedi tsa Majeremane E-50 le E-75 di thulana ka hodimo mme tsa phatloha.
  Oleg Rybachenko o re ka thabo:
  - Ke mohlabani ea monyane haholo!
  Mme hape moshanyana o fana ka sebaka.
  Eaba ngoanana le eena oa thunya. O otla ka nepo mme o sebetsa ka thata. Mme ka nako e tshwanang o a bina:
  - Ke tla pshatla li-fascists tsohle, 'me ke tla fokotsa mafura a Adolf!
  'Me hape ngoanana o tletse thabo ea timetso. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe ea ithunya 'me ea thunya.
  'Me seqhomane se fofa ho tloha leotong le se nang letho hape. E otla ba fascists. E hasana joalo ka lithakhisa ha e otloa ke bolo.
  Margarita oa bina:
  - Kotlo e matla e etselitsoe hantle haholo,
  Povetkin e pholileng ka ho fetisisa e fofa ka selikalikoe!
  Oleg Rybachenko, ea thunya, o tiisitsoe habonolo:
  - Povetkin ke mohlala o motle, 'me ha a balehe bahanyetsi ba matla!
  Ka mor'a moo moshanyana o boetse o akhela seqhomane ka leoto le se nang letho 'me a pshatla ba fascists joaloka libotlolo le majoe a majoe.
  'Me ho sa tsotellehe hore na u e etsa ka bohlale hakae, Manazi aa thulana. Ba ne ba batla eng? Ho ne ho sa hlokahale ho kena-kenana le USSR.
  Ntho e le 'ngoe feela e tšoenyang Oleg Rybachenko. United States e se e tlositse Majeremane, 'me Russia e tla ba nkela rap.
  Moshanyana, a akhela seqhomane hape ka leoto, a bina:
  - U se ke ua ba leoatla, Amerika.
  Re fe Alaska hona joale ...
  Ena ke naha ea rona mabopong a mabeli -
  Hase lefeela hore bere ke sebata se bohale!
  'Me Oleg Rybachenko o ile a fana ka ho phatloha hape ... O ile a fokotsa ba fascists. Hape, menoana e se nang letho ea moshanyana e pepeta seqhomane seo ebe se e akhela ho sera. Ba e hasanya ka nqa tse fapaneng.
  Moshemane oa rora:
  - Khanya ho Russia!
  Margarita o ile a boela a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho 'me a hoeletsa:
  - Bakeng sa Tsar Nicholas II!
  Moshanyana o ile a khalemela ngoanana:
  - Stalin o busa mona, eseng Nicholas II!
  Margarita o ile a lumela hang-hang:
  - Ho joalo, Stalin! Ea entseng khotso le nama!
  'Me ngoanana eo a boela a akhela mpho ea 'molai ka leoto la hae le sa roala letho.
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - USSR e hloka phomolo! Le hoja Puso ea Boraro e ile ea e sebelisa hamolemonyana!
  Mme bana ba qala ho thunya hape...
  Majeremane a Stalingrad le Stalingrad ka boeona a ile a fumana lihele tse tšabehang.
  Empa ha e le hantle, seo ba tlileng le sona ke seo ba tlohang le sona.
  Ha e le hantle, baa shoa. Ntoa e na le mali ebile e halalela tokelo.
  Oleg Rybachenko o hlile o nahana nakong ea ntoa eo ka linako tse ling batho ba sa tsebeng letho. Ebang ba etsa bohlale ho Stalin, kapa esita le ho tsoa ho Lukashenko. Empa bakeng sa Belarus lekholong la mashome a mabeli a motso o mong, ho etsa sehlotšoana sa botho ho tsoa ho sehoai se kopanetsoeng ke ntho e tšosang haholo. Ke nako ea ho hlalefa.
  'Me u khethe moetapele e mocha, ea mocha, ea tsoelang pele. Hape u se ke ua bontša boemo ba bohlale ba lesea ka lebokoseng la lehlabathe.
  Lukashenko e tsebahala haholo ka anecdote ena:
  Ha ntho e 'ngoe le e' ngoe e e-ba theko e boima haholo Belarus, ke eng e theko e tlaase?
  Litšepiso tse tsoang ho Mopresidente Lukashenko!
  Mme hobaneng?
  Hobane ha li lefelle letho!
  Ke lihlong ho batho ba Belarus ba ntseng ba khetha mohatelli ea joalo. Empa ke nako ea ho hlalefa le ho bontša hore ke batho ba Europe. Ka mohlala, Russia, Putin bonyane o ile a khona ho itlhompha ka ho hapa Crimea ntle le ho thunya.
  Empa sena ke ka lebaka la mahlohonolo a hae a makatsang. Putin o na le mahlohonolo a mangata. Ka mohlala, re bile lehlohonolo hore nakong ea ketelo ea Tona-khōlō ea Iseraele, ketsahalo e sa thabiseng e etsahetse le mosali oa hae Kyiv. E, hape ponahatso ea mahlohonolo a makatsang. Empa ho khutla ho fokolang haholo! Ho thoe'ng haeba Tsar Nicholas a ka ba le mahlohonolo a joalo? Ha e le hantle, o ile a e fumana ka 1935, Russia e ne e se e hapile halofo ea lefatše.
  Mme se latelang ... Tsar Nicholas o ile a rera ho fofa ha hae sebakeng ka la 28 Motsheanong 1935, ka letsatsi la hae la tswalo. Sefofane sa pele historing ea moloko oa batho ke sefofane sa basali sa Russia sa cosmonaut.
  'Me lefatšeng lena, ha USSR e ntse e tsoela pele ho phela.
  Lintoa tsa Stalingrad li batla li tšoana le pale ea 'nete ea 1942. Ke nakong ena feela sera se matla haholo. Ka bobeli ka bongata ka lebaka la mabotho a bokolone le thekenoloji.
  Ho thata haholo maholimong a Soviet Russia. Manazi a na le lifofane tse ngata tse matla, tsa jete. 'Me ka tsela e itseng ha ho bonolo ho hanela.
  Bafofisi ba lifofane ba Majeremane Albina le Alvina ba ipokellela likoloto. Ke litsebi tse kholo tabeng ena.
  Ka mohlala, re ka emisa banana ba joalo ba Majeremane joang ka li-bikini tse nang le maoto a se nang letho?
  Oleg Rybachenko o ikutloa banana bana.
  O akhela seqhomane se seng ka menoana ea hae e hlobotseng. E lahlela li-fascists ka nqa tsohle mme e re:
  - Pelo e kholo ea Russia!
  'Me moshanyana oa terminator o thunya ka mabifi haholo. Lerumo le leng le le leng le otla moo e batlang. Mme Maarabia, ba batsho, le Maindia ba ya hlasela. Letšoele le leholo lea bokana.
  Moshanyana ea bohlale ka leoto la hae le sa roala letho o boetse o akhela seqhomane, o thula litanka tse peli tse kholo tsa Majeremane mme oa baleha:
  sabole ea Samurai e ho uena,
  Pelo le kelello li hloekile...
  Ka sebete o etella pele tlhaselong -
  Tsela ea botle!
  Margarita, ha a ntse a thunya sera, o ile a thunya Manazi ka bazooka mme a lla:
  - Botle bo sa tloaelehang!
  'Me mohlabani o ile a akhela ka menoana ea hae e hlobotseng mpho e senyang haholo ea lefu. Bahanyetsi ba sithabetseng. Eaba hape ka menoana ea maoto a hae a sa roala letho a liha timetso e hlaha hape. 'Me litanka tse peli tsa fascist li ile tsa thulana. Esita le litlhase le mosi li ile tsa oa "me tsa oa!
  Oleg o ile a hoeletsa:
  - U entse hantle, ngoanana oa ka ho sa feleng!
  Margarita o ile a akhela sirilamunu e ncha ka leoto le sa roala letho 'me a hoeletsa:
  - Re bana ba ka ho sa feleng Milky Way!
  Moshanyana oa terminator o ile a lumela 'me a tsoela pele ka ntoa ka boeena. Ntho e nngwe le e nngwe e tsamaya ho ya ka morero. Haele hantle, ho lokile hajoale. 'Me Manazi a ke ke a phunyeletsa sebakeng sa bona.
  Kahoo ho sa tsotellehe hore na Manazi a leka ka matla hakae, ha e le hantle a tla bipetsa mali a "ona feela.
  'Me litanka tsa bona li tla fetoha tšepe e lahliloeng! 'Me folakha ea Russia e tla khanya holim'a polanete!
  Oleg Rybachenko o sebetsa ka matla a maholo. O akhela liqhomane ka maoto a hae a sa roala letho ebe oa bina:
  - Re tla lula re e-na le thabo,
  Ho tla ba le toro e khanyang ...
  Mme botle bo tla tla -
  Moferefere o tla be o felile!
  Moshanyana ea bohlale o sebetsa ka ts'ebetso, e leng se eketsehang ho ea ka bongata ba Majeremane ka khalefo.
  Margarita o sebetsa e le oa bobeli. Empa maoto a sa roala letho a ngoanana a ntse a akhela liqhomane ka matla le ho feta.
  'Me ba fascists ba oela tlas'a likotlo tsa eona.
  Oleg Rybachenko le eena o thunya ... Empa mehopolo ea hae e ntse e matha, e khutlela hona joale. Ho seo eleng nnete.
  Ha e le hantle, batho ba Belarus ba bonahala ba e-na le boko bo boholo ka ho fetisisa Europe, empa ba itumella hore ba behoe molaleng 'me ba mamelle bompoli ba motho ka mong.
  'Me bonyane mopresidente e ne e tla ba mofuta o mong oa superman! 'Me kahoo ke sehoai se kopanetsoeng, esita le ntle le ntate oa molao. Le ho ba lumella ho u sutumelletsa ho pota-pota ka lilemo tse ngata.
  Ho feta moo, ho boetse ho na le batho ba nang le maikutlo a fokolang ba mo khethang.
  E, Oleg Rybachenko o bile a ntshetsa pele ditties.
  Mpolelleng metswalle hore na ho fihlela neng
  Likhetho tsa Ntate Kolya...
  Ke nako ea ho khetha Oleg bakeng sa hau -
  Ho fumana chelete e ngata!
  E, ho hlakile hore ho hlokahala liphetoho le kapele kamoo ho ka khonehang. Ha e le hantle, ho ema ho tletse liphello tse mpe.
  Ho feta moo, Lukashenko ka boeena ha a tsebe seo a se batlang. Ka nako e 'ngoe o nepile, ka nako e 'ngoe o le letšehali. Ebang ke ho bokhaphithaliste, kapa bososhiale. 'Me ha a na sehlopha se tloaelehileng. Mme ha ho mokga kapa mohopolo. E joalo ke borapeli ba motho ea itekanetseng le ea buang haholo. Bonyane Stalin le Lenin ba ne ba tseba seo ba se batlang! Le mohatelli enoa? Ha a tsebe le hore na o nepahetse kapa o le letšehali!
  Che, ntle le likhopolo le mokha o tsitsitseng, ho ke ke ha e-ba le botsitso sechabeng.
  Le ho tsoela pele hape!
  Stalin, ka bomalimabe, le eena e ile ea e-ba letšoao la tšabo le timetso, a fetola bokomonisi hore e be motho oa bogeyman.
  Ho ne ho se na mmuso o nepahetseng. 'Me tlas'a Brezhnev ho ne ho e-na le bohlanya - motho ea joalo o ne a ka khethoa joang hlooho ea USSR. 'Me bocheng ba hae Brezhnev o ne a sa shebahale eka ke motho ea bohlale, empa botsofaling ba hae o ile a oela bohlanya. 'Me ka kakaretso, ke ntho e hlabisang lihlong hore ebe hlooho ea naha e ne e sitoa ho kopanya mantsoe a mabeli ntle le sekhechana sa pampiri. Empa u ka be u ile ua khona ho etsa sena!
  Oleg Rybachenko o ile a akhela seqhomane se bolaeang habeli ka leoto mme a bina:
  - Empa phela joaloka pele,
  Empa phela ho ea ka Brezhnev!
  Ke sethoto, semumu, ha ke khone!
  'Me u se ke ua lumella sefefo sa lehloa hore se tsamaee!
  Margarita o ile a akhela sephutheloana seo se phatlohang ka menoana ea hae e sa roala letho. O ile a hasanya Manazi joalo ka liapole tse hlohlorehang lekaleng.
  Ngoanana o ile a bina:
  - Lifate tsa liapole li thunya,
  Lipina tsa Solovyov ...
  Ke tla tla ho uena -
  Ho tla ba le litlatsetso!
  Ngoanana a bososela haholo a bile a phatsima. Meno a hae a tšoana le liperela, a phatsima haholo.
  E, banyalani bana ba loana hantle.
  Oleg Rybachenko o ile a e nka mme a bina:
  - Litebele tsa rona tse nang le tšepe,
  Manala, meno le menoana ...
  Ba labalabela ntoa ea sebele!
  Mme hape moshanyana oa terminator o chesa ka nepo haholo. 'Me marotholi a mali a theoha ho tsoa ho Manazi.
  Che, ho ke ke ha e-ba le mohau. Lira li tla bipetsa.
  Ho sa le joalo, Natasha le sehlopha sa hae ba ntse ba loana Sukhumi.
  Manazi a hlasela lebōpo la leoatle. Ho hlakile hore ntoa ha e lekane
  Empa banana. Ha ba batla ba hlobotse, ho monate!
  Natasha o ile a akhela seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho, a theola li-fascists tse leshome le metso e 'meli mme a bina:
  - Bokamoso ba lefats'e ke ba rona,
  Rona banana re tšoana le Jedi!
  Zoya o ile a boela a ntša seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho. O ile a hasanya Manazi 'me a lla ka kholiseho:
  - Ke 'na ea ka patang bohle lebitleng!
  Ka mor'a moo, Aurora e tla thunya. Hape ngoanana eo, ha a otla, ha se fofa ho hang.
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a e nka 'me a hoeletsa:
  - Ke 'mala oa phokojoe, le botle bo boholo ka ho fetisisa!
  Hape o tla e nka a sa roala lieta "me a lahle mpho ea lefu! Ruri enoa ke ngoanana eo u mo hlokang.
  Ebe joale Svetlana oa hlanya! 'Me o tla hasanya le ho pshatla bohle, joalokaha eka bademona ba tsoang hohle liheleng ba kene ka hare ho eena.
  E, banana ba mona, ha e le hantle, ba na le meno a se nang letho hoo ba ka senyang mohlahare leha e le ofe ntle le mathata.
  'Me haeba ho hlokahala, joale halofo ea hlooho!
  Natasha o thunya sera mme a puruma:
  - Ke mohlabani ea thata hoo le poho e ke keng ea nkhatakela! Ke tla mo roba hlooho!
  Zoya o tiisitse ka kholiseho:
  - Ke tla roba manaka hape!
  'Me leoto le se nang letho la ngoanana le lahlela seqhomane. 'Me litanka tse peli tsa Nazi li tla thulana.
  'Me joale Aurora e tla u otla. + Mme gape o tla dira polao ka lonao lwa gagwe lo lo sa rwalang sepe.
  'Me e tla puruma:
  - Khanya ho Stalin, e se eka a ka hlalefa le ho feta!
  Ruri Aurora e khopo. Ho joang ho loana ka mahlakoreng a mabeli? Etsoe, sena se hlile se bolela ho ipolaea.
  Hona ke hobane'ng ha Stalin a ile a tlisa Russia ho see?
  Ngoanana o tla boela a hlahise mpho ea 'molai ea lefu ka menoana ea hae e hlobotseng le ho lla:
  - Khanya ho moetapele e mocha!
  Ho joalo, ho joalo! Stalin o bile a na le phatla e tlase. Mme sena ke sesupo sa bohlale bo tlase.
  Svetlana oa ithunya. 'Me o akhela seqhomane ka maoto a hae a sa roala letho. E hasanya bahanyetsi. Oa ba senya 'me oa hoeletsa:
  - Khanya ho melimo ea Russia!
  'Me hape serethe se se nang letho se tla lahlela ntho e senyang haholo.
  Banana ba mona ke ba mofuta oo ba ha Krauts ba ke keng ba ba nka.
  Banana ba bane ba matla haholo. Habohlokoa le ho feta, ba apere li-panties feela.
  'Me sena se ba fa matla a maholohali a ho loana.
  Natasha oa thunya. Bahlabani ba Maafrika, esita le Maindia le Maarabia, ba ntse ba tsamaea joalo ka leholiotsoana.
  Majeremane a li sebelisa e le furu ea likanono. Ho e sebelisa lintoeng ntle le qenehelo kapa masoabi. 'Me ehlile, ba e nka ka lipalo.
  Sukhumi e se e khaotsoe ke naha. Mme sena se sebe haholo. Haufinyane re tla felloa ke lihlomo 'me re tla tlameha ho ikhula.
  Empa ho fihlela joale banana ba ntse ba sa batle ho inehela. Ba lora ka tlholo. Leha matla a sa lekane. 'Me Moscow e pota-potiloe.
  Sena se tšoenya Natasha. O akhela seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho. O arola lira 'me oa bina:
  - Haeba ho na le motse-moholo!
  Zoya o ile a boela a akhela sephutheloana se phatlohang ka leoto la hae le sa roala letho 'me a hoeletsa:
  - Noka ea Russia e ke ke ea omella!
  'Me a otla sera ka lithunya tsohle, sebetsa se iketselitsoeng hae, ka bohale bo tšosang.
  'Me e ile ea senya litanka tse' maloa ...
  Empa lifofane tse hlaselang li qala ho hatella holimo.
  Joale ho thoe'ng haeba ba le mafolofolo?
  Aurora o ile a thunya sethunya sa hae sa rokete. Otla koloi ea Jeremane. O entse hore a wele.
  Ka mor'a moo sebata se moriri o mofubelu se ile sa lla:
  - Bokomonisi bo se nang meeli!
  Eaba Svetlana o qala ho thunya. Mme a theola bahlabani ba batsho. 'Me joale o lahlela lemon joalo ka leoto le se nang letho.
  'Me e tla puruma:
  - Khanya ho melimo e mecha!
  Natasha o ile a thunya sera 'me a hoeletsa:
  - Ho melimo ea Russia!
  'Me ho tloha mootong oa hae o sa roala letho, sefofane sea phatloha.
  Bana ke banana ba Terminator. Haeba ba ka loana, ha ho motho ea ka ba laolang.
  Zoya o boetse o lahlela ho hong ho sera ho bolaeang matla afe kapa afe. Le ntho e senyang sera. Mme mohlabani, a ntsha meno, a lla:
  - Lifofane ho ea lekeseng!
  Le menoana e hlobotseng hape e lahlela mpho ea lefu.
  'Me joale Aurora o tla lahlela lemon ho sera. O tla e nka, a puruma;
  - Bokamoso ke ba rona!
  Svetlana, a ntša meno, a re:
  - Bakeng sa bokomonisi le likatleho tse ncha!
  A boela a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho. Mme o tla bolaya bohle. Hantle, haeba e se bohle, joale ba bang ba 'nete.
  Manazi a ile a fihla ka nkhong. Mme ke bothata ba bona. Mona u ka bona sethunya se ikemetseng sa Jagdtiger. Koloi ea khale, empa e kotsi haholo. Moshanyana e mong oa pula-maliboho o khasetsa ho eena. Mme o thella morafo.
  'Me sethunya se itaolang se phatloha hanyenyane.
  Moshanyana o ntša leleme la hae 'me oa bina:
  - Ha re noeng ho Motherland, a re noeng ho Stalin!
  Ha re noeng re tšolle hape!
  Rona babulatsela re tla bolaya Hitler!
  Ba fascists ba e fumana. Le hoja ho le thata ho Red Army. Motse oa Grozny o pota-potiloe ke Manazi, empa a ntse a loana moo. Banana ba boemong bo botle ka ho fetisisa mona le bona.
  Mona Tamara oa loana. O apere sutu ea ho tola a sa roala lieta. 'Me boemo ba leholimo boa chesa' me ngoanana o ntse a le mahlahahlaha ka tsela ena. Botle bo tuka. Ka leoto la hae le sa roala letho o hlahisa liphutheloana tse phatlohang ho li-fascists ebe oa bina:
  - Haufinyane Hitler o tla amohela lipekere ka lekeseng la hae,
  E tla ba joaloka sekho se tukang mollong...
  Bademona ba tla u hlokofatsa lefatšeng le ka tlas'a lefatše -
  Ba neng ba rapela Satane!
  'Me hape, lemon e bolaeang haholo e fofa ho tloha serethe se se nang letho sa botle' me e pshatla Manazi.
  Maria o re ka litšeho:
  - Liqhomane li tla bolaea!
  Mme a phaphatha Tamara lehetleng. Banana ba babeli baa loana, 'me ka holimo ho na le folakha e khubelu, e tletseng likulo.
  Banana ha ba roala lieta 'me ba batla ba se na liaparo, empa ha baa ikemisetsa ho inehela motseng oa Soviet Union.
  Maria o ile a bina pina e monate. Mme ka nako e tshwanang a thunya ka ho hloka mohau le ka polao;
   Ho na le batho ba bangata ba baholo,
  bao liketso tsa bona li phelang ka lilemo tse makholo,
  ho na le mabitso a mangata a maholo,
  a bitsoang ba sa shoeng.
  
  Ho na le bahale ba bangata ba litšōmo
  ba bolokileng lipina tsa thoriso,
  empa tse bonolo ho feta bahale bohle
  le tseo re li ratang kaofela ke tse ling.
  
  O qetile bongoana ba hae lithabeng,
  a shebella ho fofa ha linonyana,
  a amohela lithabeng e le lefa la
  botle ba mapheo a ntsu.
  
  Lebitso la hae, sealuma,
  se ile sa hohola leoatleng,
  la ba haufi le ho tloaeleha
  ho Ma-Proletarian a linaha tsohle.
  
  Naheng e kholo ea Chaena,
  Ratehang ho lipelo tsohle,
  Lebitso lena le phatlalatsa
  Fanzam - khotso, qetello - ho matlo a borena.
  
  Stalin ke folaga ea thabo,
  ho hlaha ha batho!
  E se eka Stalin ea ratoang a ka phela
  lilemo tse ngata, tse telele!
  Banana ba ile ba bina hantle. Veronica le Victoria ba ile ba ikopanya le Maria le Tamara.
  Botle ba bane ba pota-potiloe, empa ba loana joang.
  Mona Maria o akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho 'me a thunya sefofane sa Jeremane se hlaselang. Mme botle bo a lla:
  - Khanya ho mokete oa rona!
  Veronica le eena o romela mpho ea lefu ka leoto la hae le sa roala letho, 'me HE-162 e thunngoa fatše. 'Me mohale oa puruma:
  - Kganya e phahametse kganya!
  . KHAOLO No. 6
  Victoria, a thunya bahanyetsi le ho thunya, a lla:
  - Bakeng sa expanses bokamoso ba bokomonisi!
  Mme ba batle ba bane, ba batla ba hlobotse, ba sa rwala dieta, ba tsheha.
  Ke banana ba joalo ba lintsu tsa boemo bo holimo.
  Mirabela le Anastasia ba lwana lehodimong. 'Me ba boetse ba senya kelello ea bo-fascists.
  Mirabela o ngola ka pososelo:
  Tsohle di tla loka lefatsheng,
  Rata naha ea heno ka cheseho!
  'Me hape, ka menoana ea hae e hlobotseng, ka fensetere e butsoeng, o ne a tla akhela lemone. 'Me o tla fana ka maikutlo ka ba fascists. Koloi e 'ngoe e thunngoeng ea oa.
  Ena ke leqheka - o tlameha ho e otla joalo.
  Anastasia o re ka ho tšeha:
  - Lenin a ka be a u rorisitse!
  Mirabela o ile a thunya likoloi tse 'maloa tsa Majeremane ka ho phatloha hanngoe, mme a re:
  - Stalin, ntle le pelaelo, le eena!
  Anastasia o ile a khaola lifofane tse tharo tsa Manazi mme a tiisa:
  - Ntle le lipelaelo leha e le life!
  Banana ba monate haholo. 'Me ea bohlokoa ka ho fetisisa e ntle. Ba na le mocheso 'me ka nako e ts'oanang ho bala ho bata.
  Mirabela, a thunya sefofane se seng, a re:
  - Ntho e 'ngoe le e' ngoe lefatšeng la rona e amana ...
  Anastasia o ile a tšeha 'me a honotha ka khalefo:
  - Ntle le filosofi e sa hlokahaleng!
  Mme le yena a bula fensetere mme a lahlela seqhomane ka leoto la hae le sa rwalang letho. Lekhetlong lena ME-262 e ile ea phatloha.
  Mirabela a dumela ka hlooho.
  - U entse hantle!
  Anastasia, a ntša meno a hae, o ile a eketsa:
  - Ke entse seo ke se entseng!
  Mme bahlabani ka bobedi ba ile ba tlala ditsheho. Mme ba shebana ka mahlo.
  E, bohale bo tsoteha.
  Lehlabuleng la 1946, ho ile ha qhoma lintoa tse mahlo-mafubelu motseng oa Volga. Battalion ea basali ba sniper tlas'a taelo ea Captain Alena Ogurtsova e ile ea nka sebaka sa ho itšireletsa lithakong tsa Volodarsky Street. Banana ba nkileng lithunya tsa merathatha le lithunya, ba tlanngoeng ka bongata ba liqhomane, ba ne ba ipatile ka mor"a lithako tseo.
  Alena ka boeena o apere seaparo se mebala-bala 'meleng oa hae o hlobotseng, borikhoe bo bokhutšoane, a sa roala lieta. Ngoanana e motle le ea motsotho, ea nang le letheka le matla, letheka le lesesaane, le moriri o mokhutšoanyane oa bob. Sefahleho se hlahisa maikutlo haholo, se na le selelu sa banna le mahlo a maputsoa a sephara. Moriri o mosootho o ile oa fetoha o moputsoa ho tloha lerōleng, sefuba se phahameng, ponahalo e thata. Captain Alena o 'nile a loana ka lilemo tse fetang tse peli' me ho sa tsotellehe bocha ba hae o bone haholo. Maoto a ngoanana a koahetsoe ke maqeba le matetetso. Ho bonolo hore ngoanana a tsamaee a sa roala lieta ho feta lieta tse mahlahahlaha le tse bohlasoa.
  Sole e se nang letho e utloa ho thothomela ho honyenyane ha mobu, e lemosa ka bohaufi ba morafo, 'me lefatše la 'mè ka boeona le eketsa mamello. Maoto a ngoanana, ka lehlakoreng le leng, a fetohile a mahlahahlaha, 'me ha a tšabe tšepe e chesang, kapa lithako tse bohale tsa lithako, empa ka lehlakoreng le leng, ha lia lahleheloa ke kutlo le ho feto-fetoha ha maemo, li lemosa ka ho puruma ha motsamao oa. litanka.
  Sweet Alenka o tšoere seqhomane se nang le seqhomane se kentsoeng matsohong a hae. U tlameha ho khasa ho ea tanka e tšabehang ea Tau ea Jeremane, e fafatsang literateng ka lithunya tsa mochini.
  Maria o khasa pel"a hae. Hape ba sa roala lieta, joalo ka banana bohle ba tsoang sesoleng, ba ile ba apara lieta, ba etsisa molaoli oa bona. Lithako tsa hae tse lerōle li ntse li nchola ha ngoanana a ntse a khasa ka maoto a mane. Moriri o mosehla oa Maria o silafetse ebile o molelele ... O kobehile hanyane. Mosetsana ka boene o mosesane, o mosesane e bile o mokhutshwane. O ne a ka ba a nahana ka ngoanana, ea nang le mahetla a masesaane le hlooho e bonahalang e le khōlō.
  Empa Maria o se a bile le phihlelo e ngata. O ile a khona ho etela botlamuoa ba fascist, a pholoha tlhokofatso e sehlōhō, le merafong, moo, ka mohlolo o sa utloisiseheng, a ileng a khona ho baleha. Empa ha u sheba sefahleho sa hae sa bongoana, se bonolo, u ne u ke ke ua khona ho bolela hore ba mo otla lirethe ka lithupa tsa rabara "me ba fetisa matla a motlakase "meleng oa hae.
  Maria o thunya ... Lesole la 'Muso oa Boraro, tabeng ena Moarabia, o oela a shoele, a raha lehlabathe le lithōle ka molomo oa hae.
  Alenka o theola sehlopha sa liqhomane ka tlas'a qubu ea lithōle. Hona joale "Tau" ea lithane tse mashome a robong e tla hahaba mona 'me e phatlohe. Mahlo a maputsoa a ngoanana a phatsima joaloka safire sefahlehong se lefifi ka lebaka la lets'oao le lerōle.
  Boiphihlelo bo fana ka maikutlo a hore tanka e sirelelitsoeng hantle e se e tla fetola boemo. "Tau" e na le limilimithara tse 100 tsa lihlomo tsa mahlakoreng, esita le ka lehlakoreng. Ba mashome a mararo a metso e mene ha ba khone ho kena ho eona; Empa seboko ke sepheo. Ntho e ka sehloohong ke ho amoha koloi ho tsamaea ...
  Anyuta o thunya seqhomane sa mochini ... Lesole la naha e sa tsejoeng lea oa. Majeremane, ha a se a hlōtse boholo ba karolo e ka bochabela ea lefatše, a ananela mali a Aryan "me a lahlela mabotho a bokolone ntoeng: Maarabia, Maafrika, Maindia, Maasia a fapa-fapaneng le Maeurope. Palo ea Mapolesa e boetse e eketsehile - ba rutiloeng ho tloha bongoaneng ho hloea Russia ea Bolshevik. Bo-ralichaba ba Ukraine, Don Cossacks, Chechens le Caucasian Kaganate kaofela ba loana mona. Hitler o ile a phahamisa sehlopha sa machaba.
  Ho na le lira tse ngata ...
  Anyuta o qoba ho thunya ha sethunya sa mochini ka bohlale. Kulo e ile ea batla e arola serethe se chitja sa ngoanana, se ntšofetse ke lerōle. Motsamaisi e motle o ile a ba a ikutloa a soasoa ke kamoo mpho ea mofuta o moholo e fofang kateng. Ngoanana o ile a itšela, a hoeshetsa:
  Esita le kulo ha ho letho le ka re thibelang!"
  Maria o khutlela morao ... Ngoanana e mong, Alla, o moriri o mofubelu haholo, o ka holimo ho karolelano ea bolelele, 'me o na le mesifa, ho sa tsotellehe lijo tsa hae tse fokolang. Hape ke ngoanana e motle haholo, ea lirope tse majabajaba, letheka le taut, mahetla a sephara a se nang basali, le matsoele a phahameng.
  Alla o loana ka borikhoe ba hae feela, seaparo sa hae se ne se tabohile 'me sa soahlamana,' me junifomo e ncha ha e fanoe ka mose ho Volga. E se eka Molimo a ka re fa hore re fetise lithunya tse ling hape le lijonyana bakeng sa masole a khathetseng a Soviet Union.
  Kahoo Alla o se a batla a hlobotse, maoto a hae a koatile, haholo-holo mangole. Lekhapetla le ile la otla bohatong ba leoto la ka le letona, "me la utloa bohloko "me ho le thata ho tsamaea.
  Moriri o mofubelu, o lerōle, o batla a hlobotse Alla o mo sotha a le motle, empa ka nako e tšoanang sefahleho se thata. Ngoanana, ha a thunya, o re:
  - Morena o ka holimo ho rona, Moscow le Stalin!
  'Me o felisa Manazi a hlaselang, a se na nako ea ho khutlela morao.
  Lithako le literata tse moqotetsane li etsa hore ho be thata hore litanka tse tšosang tsa Jeremane li fetohe. Lithane tse ka bang makholo a mabeli "Mauses" ha li khone ho feta ho hang ...
  Joalokaha Anyuta a ne a lebeletse, "Tau" e ile ea khanna hanyenyane 'me ea mathela qubung ea lithōle. Ho bile le ho phatloha. Seboko se ile sa phatloha 'me para ea lirolara tse senyehileng tsa fofa.
  Tanka e lemetseng e ile ea ema 'me khetla ea fofa ho tsoa ka moqomong oa eona ...
  E ile ea lla kae-kae hōle, ea nyamela lithakong. Anyuta a lla joalo ka noha:
  - Ena ke palo ea ka! O butse ak'haonte...
  Motsamaisi oa ngoanana o tlameha ho khasa hape. Majeremane le lisathelaete tsa bona ha ba khone ho sebelisa bophahamo ba bona ba tekheniki ka har'a lithako. Ka lebaka la phoso ea Hitler ea manganga, makhotla a Reich ea Boraro a ile a qoelisoa lintoeng tsa maemo motseng o moholo o nang le liqhobosheane hantle.
  Maria o akhela seqhomane. Ho qobella Majeremane kapa Maarabia a otlang hore a etse liphetoho, a fetohe. Letsoho le leng la bahlabani ba Hitler le khaotsoe, 'me oache ea Senyesemane e nang le sesupa-tsela e leketlile ho eona.
  Maria o bua a bososela:
  - Seo sesupa-tsela se u bontšang sona ke tsela e eang liheleng!
  'Me ngoanana e motle o sisinya sengoathoana sa ceramic se khomaretsoeng seretheng sa hae se lerōle.
  Alla le eena o hlohlora lerole sefubeng sa hae se tiileng, se tletseng. Li-nipples li batla li le ntšo ka lebaka la litšila le ho hlohlona. Leka ho itlhatsoa. Hape u tlameha ho ipata ha lithunya tsa submachine tsa Jeremane li thunya. 'Me u khase ka limpa tsa hau.
  Battalion ea banana e tšoara boemo ba eona, leha ho na le likhetla. 'Me likhetla tse boima li phatloha,' me libomo li oela leholimong ... Empa ha ho letho le tla senya sebete sa bahale ba Soviet.
  Anyuta o bona Panther e ntse e khasa. Che, tanka ena ha e sa tšosa hakaalo.
  U ka e phunya ka lehlakoreng. Mosetsana a ethimola a bo a kgwela lerole le le neng le wela mo molomong wa gagwe o o monate. O ile a tšoara seqhomane ka letsohong la hae, se neng se kentse seqhomane. U tlameha ho nyoloha u sa hlokomelehe. Empa ho na le mosi o mongata hohle.
  Anyuta o ile a qala ho khasa, a lula holim'a mokelikeli ka menoana ea hae ea maoto le litsoe. O ne a tšoana le katse e tsomang tweba. Ngoanana enoa o ile a hopola ntoa ho tloha lehlabula leo le tšabehang la mashome a mane a motso o mong, ha Wehrmacht ka bolotsana e hlasela libaka tse kholo tsa USSR. Na ngoanana, hoo e ka bang ngoanana, o ne a tšohile? Qalong ho joalo, empa joale ua e tloaela. 'Me u se u ntse u bona ho phatloha ho sa khaotseng ha likhetla e le lerata le tloaelehileng.
  Mme jwale ya phatloha haufi haholo. Ngoanana o otla mpeng ea hae. Ho tloha holimo, likotoana li fofa joaloka mohlape oa linotši tse hlaha. Anyuta oa hoeshetsa ka melomo e robehileng:
  - Ka lebitso la toka, Morena!
  Ngoanana o potlakisa ho khasa ha hae, ebe joale, ka ho matha, o akhela seqhomane se nang le seqhomane se khomarelitsoeng. Mpho e fofa ka arc. Ho na le ho phatloha 'me lihlomo tse tšesaane tsa Panther lia theoha. Tanka ea Jeremane e qala ho chesa 'me lisebelisoa tsa ntoa lia phatloha.
  Anyuta oa hoeshetsa a bososela:
  - Kea leboha, Oho Jesu ea Matla 'Ohle! Ke u tšepa u le mong! Ke rapela uena feela!
  The panther e senyehile. Kutu e telele e khaotsoeng e epetsoe lesuping. Lihlomo tse ka pele, tse arohaneng le lihlomo tse lehlakoreng, li tšoana le scoop.
  Anyuta, eo mahlo a hae a phatsimang joalo ka lipalesa tsa poone sefahlehong sa hae a sootho ka lebaka la lerōle le bosootho, o re:
  - Ha sera se na le lifate tse ngata tsa eike, tšireletso ea rona e matlafala!
  Alla o sexy haholo ka li-panty tsa hae tse ntšo 'me a hlobotse, a le lerole, 'mele o matla. Ngoanana enoa o bohlale haholo. A ka akhela likotoana tsa likhalase ka menoana ea hae e hlobotseng.
  Joale o ile a akhela ntho e bohale ka leoto la hae le letle le koahetsoeng ke lerōle. 'Me e ile ea hlaba ka ho toba molaleng oa fascist. Alla e motle o ile a bua:
  - 'Me ke letšoao la thobalano, le letšoao la lefu!
  Joale ngoanana a khasa hape, a thunya. Anyuta le eena o ile a leleka.
  Motsamaisi e motle, ha a se a theotse fascist, o ile a ngola:
  - Bophelo ke ketane, 'me lintho tse nyane ke likhokahano ...
  Maria o ile a thunya, a bula hlooho ea Fritz mme a eketsa:
  - Ha ho khonehe hore u se ke ua kopanya bohlokoa ho sehokelo!
  Anyuta, o boetse a thunya ka nepo, o ile a beta:
  - Empa u ke ke ua lula u nahana ka lintho tse nyane ...
  Maria o ile a eketsa joalokaha eka oa thunya:
  - Ho seng joalo ketane e tla u koahela!
  Ngoanana e mong, Matryona, le eena e motle haholo, hammoho le pula-maliboho Seryozhka, ba ile ba lokisa morafo ka terata. Bobeli ba bona ba e sututsa ... Nonyane e bolotsana ea kena ka har'a seboko sa Tiger-2. Le hore na mochini ona oa Jeremane oa nako e telele o tla phatloha joang.
  Moshanyana ea blond Sergei o ile a hooa:
  - Russia ea rona, parasha bakeng sa hau!
  'Me a se ke a ba le nako ea ho qhomela hole, a bentša lirethe tsa hae tse ntšo, tse oeleng, marulelong a oelang.
  Matryona o ile a pholla molala oa moshanyana mme a re:
  - O bohlale haholo!
  Pula-maliboho enoa o ile a leba ka pele "me a kena sesoleng sa basali. Moshanyana o bile a qapa lintho tse ngata. Ka mohlala, o ile a etsa lifofane ho thunya lifofane tse hlaselang tsa bofasista. Ha Focke-Wulfs, kapa TA-152s, e phahama, ho utloahala lerata le thibang litsebe ka mokhoa o makatsang.
  Majeremane a otla ho tsamaisana le symphony ea Wagner. Molodi o moholo hakaalo.
  Matryona o re ka ho teneha:
  - Ba ntse ba leka ho re tšosa!
  Moshanyana oa pula-maliboho o ile a bina ka litsela:
  - Mohlabani oa Russia ha a tšabe lefu,
  Lefu tlas"a leholimo le tletseng linaleli le ke ke la re nka!
  O tla loanela Rus e halalelang ka thata,
  Ke kentse sethunya sa mochini se matla!
  Matryona, ngoanana e molelele, ea nang le mesifa, ea nang le letheka le mahetla a pharaletseng, ke mosali ea tloaelehileng oa mofutsana. Liaparo li ne li tabohile ka masela nakong ea lintoa, maoto a matla a ne a le feela, moriri o ne o lohiloe ka li-braids tse peli 'me o le lerōle haholo.
  Seryozhka o na le lilemo tse leshome le motso o mong feela, o mosesaane ka lebaka la khaello ea phepo e nepahetseng, moshemane ea khaotsoeng le ea litšila, ea apereng lifupi feela. Moriri o mosoeu oa moshemane ka tlhaho o fetohile o moputsoa, "me likhopo tsa hae li bonahala ka letlalo la hae le lesesaane, le sootho le le litšila. Maoto a ka a ne a robehile habohloko "me a koahetsoe ke ho cha, matetetso le machache. Ke 'nete hore qetello e ne e sireletsa ngoana likotsing tse tebileng.
  Ha a bapisoa le eena, Matryona o bonahala a le moholo a bile a le mafura, le hoja ngoanana a se na mafura ho hang, empa a e-na le nama e matla, e koetlisitsoeng masapong a hae. Ho feta moo, tlala e ne e bonahala e sa ame sebopeho sa hae se seholo le se seholo ho hang.
  Ngoanana o thunya sethunya se boima sa tanka. U ke ke ua phunyeletsa likoloi tsa Jeremane ka hlooho, empa ho na le monyetla oa ho otla lipina.
  'Me "Lev" e matla, ka mor'a hore a fumane seqhomane se matla ka chassis, a qala ho tsuba mosi joaloka motho ea tsubang haholo.
  Seryozhka o ile a bina ka ho phoqa:
  - Fritz ea Stinky, ntle le ho nahana, o ile a hotetsa sakerete monyako! Ehlile o ile a kena mathateng a maholo!
  Matryona, a benya manamane a hae a mesifa, a sootho, a tants'a ka maoto a hae a hlobotseng, a matle. Ngoanana o ile a bina:
  - Lifahleho tsa bahalaleli ba Russia li phatsima ho tloha setšoantšong ... Molimo a u thibele ho bolaea bonyane li-Krauts tse sekete! 'Me haeba motho a buzzers ho feta fascists, ha ho motho, nkholoe, ea tla u ahlola bakeng sa seo!
  Yaba o kenya sethunya se thibelang tanka hape mme a thunya hape. Sepalangoang sa Jeremane se ile sa boela sa ntša leqhubu la mosi.
  Battalion ea banana e bakile tšenyo e kholo ho ba ha Krauts. Empa eena ka boeena o ile a lahleheloa. Ngoanana e mong o ile a taboha ka lehare, "me sefahleho sa hae se ile sa soeufala, ho sa tsotellehe lerōle.
  Boholo ba Stalingrad bo se bo hapiloe ke Manazi, empa se setseng sa toropo ha se batle ho inehela le ho inehela.
  Leha ho le joalo, Anyuta o ntse a leka ho phunyeletsa Nkwe. Koloi e matla ea Jeremane e ile ea thuloa ka lehlakoreng ke seqhomane, empa ha ea ka ea inehela. E reteleha ho thunya likanono. Ngoanana o tlameha ho ipata fatše le ho senya e le hore mpho e lokolotsoeng e se ke ea sithabetsoa ke leqhubu la ho phatloha.
  Anyuta oa hoeshetsa ka khutso:
  - 'Mè, Ntate, ke masoabi!
  Maria o ile a akhela seqhomane ho Nkoe, se ileng sa phatloha phatleng ea eona. Ngoanana a lla:
  - Mabapi le taba ea hore leseli ke thuto nakong ea mariha nakong ea selemo ... ke pheta ntle le khethollo hore Hitler ke pestilent bastard!
  Alla, a roba sepheo sa ba fascists mme a ba fafatsa ka mollo o phatlohileng, a honotha:
  - Ka lekeseng, ke bone Fuhrer hona joale! Mme a raha monna wa madimabe hantle mahlong!
  Ngoanana ea moriri o mofubelu o ile a hla a akhela seqhomane ka tanka ka menoana ea hae e hlobotseng. Ya thula moqomo... Ho ile ha latela ho phatloha mme moqomo wa Nkwe o ne o sothehile.
  Mojeremane ea lekoala o ile a e nka eaba oa furalla.
  Anyuta o ile a lla ka linkong tsa hae:
  - Ea rona e ke ke ea inehela ho ea hau!
  Maria o ile a fokotsa basebetsi ba Hitler ka kulo eaba o bina:
  - Empa villain ha e soasoe! Matsoho, maoto, o sotha liropo tsa Serussia! E tebisa meno ka pelong... E noa Naha ea Bo-Ntate ka litšitši!
  Anyuta o ile a tšeha 'me a bohola:
  - The Fuhrer o hoeletsa hampe, a ikitlaetsa!
  Maria o ile a thunya mme a eketsa:
  - Haele hantle, lefu lea ikhohomosa le ho lla!
  Hona joale "Shtumrtiger" e kotsi le ho feta e hlahile. E senya mehaho eohle le li-bunkers. Ho feta moo, ha e atamele maemo a masole a Soviet. Koloi e bolokiloe ka sekhukhu ke lithunya tsa mochini tsa Jeremane.
  Anyuta o bona hore ho ke ke ha khoneha ho atamela haufi le maemo a Kraut. Empa ho na le Focke-Wulfs leholimong. E 'ngoe ea likoloi tsena e fofa haufi le maemo a Soviet. Banana ba ile ba mo thunya.
  Alla o akhela seqhomane 'me o re ka khalefo:
  - Lefung le tebileng ha ho tshwarelo!
  Ka mor'a moo ngoanana o thunya seqhomane sa mochine. E khutlela morao kapele. Tanka e ncha ea Jeremane "Panther" -2 e nang le turret e nyenyane le silhouette e tlaase e atamela kapele.
  Banana ba 'maloa ba lahlela liqhomane koloing ea Majeremane. Eena, ha a se a amohetse limpho, oa hoama 'me ha a khone ho sokoloha.
  Alla o ile a letsa mololi mme a letsa:
  - Ena ke tlhaselo e ncha! Re tla mo tabola mehlahare!
  Panther 2 e ile ea lla le ho thunya sebetsa sa eona se matla ho feta.
  Mollo o ile oa arola moea 'me oa chesa hang-hang le ho kenya sepakapaka motlakase.
  Alla a tsheha, dikgaketla tsa fofa ho feta mosetsana ya hlobotse. Mofubedu ea se nang lihlong o ile a sisinya letheka mme a ngola:
  - Mme Newton a hlola lira tsa hae, a lahlela joko teroneng! O ile a laela Fritz molao oa hae oa Newton!
  Stalingrad e ile ea jeoa ke mollo ka ho feletseng, ha maleme a mollo a ne a bonahala eka a nyeka leholimo "me litlhase tse pherese, tsa lamunu le tse sekarelata li ne li lla! 'Me tlhase e' ngoe le e 'ngoe e tšoana le sepoko se balehang qhobosheaneng ea lihele.
  Anyuta, ha a lihile mohlabani oa Lejeremane, a khantša mahlo a hae a maputsoa a ba a bina:
  - Ke hobane'ng ha u tletleba, uena mosali-moholo ea hlokang kelello? Nkholoe, ke motho ea hlanya feela ea u llang!
  Maria o ile a bina ha a ntse a thunya Manazi:
  - Ho monate hakaakang ho robala holim'a joang 'me u otla Krauts hloohong! Fana ka Fuhrer sepholi 'me u thunye likulo ka sethunya sa mochini!
  Ngoanana o ile a tšeha haholo 'me a pitika ho tloha mpeng ho ea mokokotlong. Ke ile ka etsa baesekele ka maoto. Seqhomane se ile sa fofa. Focke-Wulf e fofang e ile ea amohela shrapnel ka tlas'a mpa ea eona 'me kapele ea nyolohela holimo. Kamoo ho bonahalang kateng likotoana tse bohale li ile tsa mo ntša kotsi. Sebōpuoa sa fascist se ile sa tšoara mollo 'me sa qala ho lahleheloa ke likotoana tsa mapheo a eona a robehileng.
  Anyuta, ha a bona kamoo Focke a neng a theoha bophahamong kateng, a khopama:
  - Ena ke semaphore! Ho na le selepe se leketlileng ka sekepeng!
  Sefofane sa Jeremane se ile sa phatloha, sa hasa maloanlahla likarolong tsohle tse hōle tsa leholimo. Mme ace ea fascist e ile kae? Ke entse nako ea ka ea ho qetela. 'Molai o ile a senyeha, eseng mofofisi oa sefofane!
  Maria a ethimola, a qhala lerole a re:
  - Ho ba kapa ho se be? Ha se potso!
  Alla o ile a boela a lahlela sengoathoana sa khalase ka leoto, hoo e ileng ea otla Fritz ka leihlong 'me ea tsoa ka morao hloohong:
  - Ke sekepe sa tanka! 'Me u hloka phekolo!
  Majeremane le li-satellite tsa bona ba ile ba leka ho ea pele, ba akhela liqhomane ka pel'a bona. Maqheka a joalo ha aa ka a sebetsa khahlanong le banana. Kahoo Seryozhka o ile a sebelisa catapult, le kamoo e ileng ea otla sera ho arabela.
  Moshanyana oa pula-maliboho o ile a rora:
  - Santa Claus o hahola mehlahare ea Hitler!
  Tefiso ea catapult, e phunyeletsang letšoele la ba fascists, e ile ea etsa hore ba fofa ka thōko 'me ka nako e ts'oanang ba fetohe moeeng. Li-Fritze li ile tsa oa 'me tsa pshatleha lithakong tsa marako.
  Tanka ea Tiger-2, ha e lahlehetsoe ke botsitso, e ile ea thulana le Tau. Eh, Leva, lebitso la hao le tshabehang le kae?
  Anyuta a bososela mme a araba:
  - Che, Seryozhka o motle!
  Moshanyana o ile a bohola ka matla:
  - Pula-maliboho o lula a lokile!
  Kapotene wa mosetsana a simolola go kokotela gape. 'Me Matryona o ile a tsikinyetsa leoto le moqotetsane la Seryozhka, le thata hakaakang! Ha ho makatse ha moshanyana a sa tšabe ho matha mollong.
  Maria o ile a bina a re:
  - Bocha bo molemo - botsofali bo bobe!
  Alla, hlooho ena e khubelu e thabileng, o ile a lumela:
  - Ha ho letho le lebe ho feta botsofali! Ruri bona ke boemo bo nyonyehang ho feta bohle!
  Eaba ngoanana o qhoma. O ile a inahanela bo-nkhono ba nyonyehang ka motsotsoana. Che, u ke ke ua bapisa mosali-moholo le ngoanana. Le botle bo bokae bo teng 'meleng e mosesaane.
  Alla o ile a e nka mme a bina:
  - Selemo le selemo e phalla joaloka k'haravene,
  Mosadimoholo o sila henna ka seretseng...
  Mme ho thoe'ng ka 'mele oa ka o mosesaane?
  Ha ke utloisise hore na bocha ba ka bo ile ba nyamela joang!
  Anyuta o ile a benya mahlo a hae, a liha Lejeremane fatše ka ho otla ka groin mme a re:
  - Che! Leha ho le joalo, ho na le botle bo joalo ntoeng - ho lula u le monyane ka ho sa feleng! E tahiloe kamehla!
  Matryona o kentse tefiso e ncha ka har'a catapult. Sena ke ntho e kang seretse se setle. Ngoanana a lla:
  - Se ke oa feta, empa feta!
  Seryozhka o ile a hoholeha ka leoto la hae le lesesaane empa le le bonolo mme a bohola:
  - Sefahleho sa Fritsam!
  'Me grenade, hammoho le sephutheloana sa ho phatloha, li ile tsa fofa ka lebelo le feletseng ho ea libakeng tsa Manazi.
  E, Stalingrad ha ea ka ea fuoa bona. Tlhaselo e se e le likhoeli tse tharo ho tloha bofelong ba Phuptjane, empa toropo ha e so ka e haptjoa. Manazi a ile a atleha mafapheng a mang a pele, empa eseng ho lena.
  Anyuta o ile a thunya sethunya eaba oa bokolla:
  - Ntho e 'ngoe le e' ngoe ha e khonehe, e etsahala ho khoneha ... Ha ho hlokahale ho etsa hore bokahohle bo be thata haholo!
  Mme ya thula tanka ya peterole ya sethuthuthu. Koloi e ile ea phatloha, "me lifefo tse matla tsa khantša sebaka seo se kubellang mosi. 'Me Jeremane e ile ea aroloa ke letsoho le tukang.
  Motsamaisi oa ngoanana a hoeletsa:
  - Ke rata ho bolaea bobe! 'Me sena ke se molemo ka ho fetisisa!
  Maria o ile a otla Majeremane ka ho phatloha ha mollo 'me a lla:
  - Ha re bapale polcupine!
  Alla o ile a bula, ka nepo. Batho ba "maloa ba batšo ba ile ba sala ba rapaletse holim"a lithako tse koahetsoeng ke lerumo:
  - Bolaea sera! - Ngoanana o ile a hoeshetsa.
  Maria o ile a bina a bapala:
  - Kamora ho penta Hitler ka lipstick, Mainstein ka setlolo sa moriri, ke tla u hulela botlamuoeng ba khosatsana, ntja ea hau e tšepahalang e tla u phunya!
  Anyuta, a thunya, a letsa:
  - Ha re ipeheng phirimaneng ena, Adolf ... Tlohela ho thetsa! Tloo mantsiboea, fofa joaloka gyrfalcon - e le hore u ka otla Manazi ka thata!
  Maria o ile a re ka khalefo, a kokota helmete hloohong ea mohlabani oa sefefo:
  - Re ka khona! 'Me re tla etsa joalo!
  Banana ba tsoang lebothong la Lenin ba ile ba emisa tsoelo-pele ea sesole sa linaheng tse ling. Fritz e ile ea hatela pele, e qhala sebaka ka litopo. Tanka ea Tau, eo tšepo e neng e kentsoe holim'a eona, le eona ha ea ka ea thusa. Mona ke phetoho ea koloi e nang le cannon ea 150 mm.
  Alla o kokota lejoeng le khomaretsoeng letsoeleng la hae le se nang letho. Ngoanana o na le matsoele a matle le a tletseng. Ngoanana o akhela seqhomane ka leoto. Leoto le matla ho feta letsoho, 'me ho lahlela ho tsamaea ho feta.
  "Lion" e ile ea fumana lekhalo tseleng 'me ea emisa. Thunya e tsoang molomong oa hae o matla. Ho oa le ho putlama.
  Alla, a tšoela mathe, o re:
  - Mohlabani oa Russia ha a bobola ka bohloko!
  Hape ngoanana oa thunya. Mme o e etsa ka nepo haholo. Mofascist ea its'etlehileng ka tora o oela morao.
  Ngoanana ea moriri o mofubelu, ea batlang a hlobotse o re:
  - Ke lefeela ha sera se lumela hore se khonne ho senya Marussia! Ea sebete o tla hlasela ntoeng, re tla otla lira tsa rona ka mabifi!
  Mme Alla o ntša mesifa ea hae ea mpa, eo a e hlalositseng haholo.
  Oh, banana ba batle hakakang! Ruri ha ke batle hore leha e le ofe oa bona a shoe.
  Ekaterina o ile a matha haufi le ... Ngoanana e motle haholo, ea moriri o mosoeu, o mosoeu. Ka tsela e itseng o khona ho li tlotsa ka mokelikeli o itseng e le hore li se ke tsa silafala.
  Ngoanana enoa o motle haholo, o na le setšoantšo sa Venus, o na le lithane tse ngata le tse betliloeng. O apere bra le panty feela. Tse ding tsohle di se di kgaohile. Empa maoto a matle hakaakang! Sena ha se ngoanana, empa ke tiiso ea phetheho, moqhaka oa botle.
  O tsamaea ka tsela e ikhethang, joalo ka squirrel. 'Me maoto a se nang letho a ntse a thothomela,' me lirethe li lula li hloekile ka mokhoa o makatsang. Catherine oa thunya, 'me fascist o fumana seso sefubeng sa hae.
  Ngoanana o re:
  - Ho tšepahala ho Motherland ke lentsoe le phahameng ka ho fetisisa!
  Alla o ile a araba ka ho tšeha:
  - Tlosa bra ea hau 'me u lule ka har'a li-panty tsa hau joalo ka' na!
  Catherine o ile a sisinya hlooho ea hae hampe:
  - Sena ha sea lokela!
  Alla o ile a sisinya letheka, a thunya ka nepo mme a bina:
  - Ka tsela e itseng litho tsa Komsomol li fetohile tse sa tloaelehang! Ho tsamaea u sa roala sefuba joalo ke ntho e sa hlompheheng!
  Catherine o ile a tšeha 'me a re:
  - Ke hobane'ng ha u tlisetsa ba Kraut thabo ka ho sheba botle ba rona!
  Alla o ile a araba ka ho hlaka:
  - Botle ba rona bo a bolaea!
  Katya o ile a tšeha 'me a thunya TA-200. Koloi ea Manazi e ile ea cha. Mme blonde e motle a phasoloha:
  - Lefu ho bobe!
  Alla o ile a tšeha:
  - Mme bophelo bo monate!
  Catherine, ha a bona hore Jeremane e oa, o ile a bokolla:
  - Ena ke boleng bo phahameng ka ho fetisisa! Se ke oa nahana, bo-fascists, hore u hlotse!
  Kamoo Allah a tla bina:
  - Tlhōlo e letetse! Ho letetswe tlholo... Ba batlang ho kgaola mahlaahlela! Tlhōlo e letetse! Tlhōlo e letetse! Re tla khona ho hlola Manazi!
  Ngoanana e motle, 'me matsoele a hae a hlobotse a thothomela. E ntle ka torso e hlobotseng mochesong, e matlafatsoa ke mollo.
  Joale Anyuta o ne a bonahala a ikemiselitse haholoanyane. O ile a thunya ba ha Krauts ka sethunya sa submachine mme a bohola:
  - Ke tla u theola!
  "Me ka sebele Manazi a ile a amohela limpho le makese a bolaeang! Mme ngoanana a ba bontša mohopolo, ha re haheng menoana e se nang letho. Mme a letsa molodi jwaloka leshodu la bosiu. Le ka menoana ea lipheletsong tse tlase.
  Kapotene ya mosetsana e bohlale haholo. Le ho phatsima. Ebile e se sehloho ho hang. Le eena, ka linako tse ling o utloela masole a lira bohloko, a ka "nang a ba le bana ba tla llela bo-ntat"a bona ba bolailoeng.
  Leha ho le joalo, Anyuta o leleka mehopolo e joalo ho eena, e etsa hore a batle ho lla. Empa e ne e se Marussia a ileng a tla ho Majeremane ho tla tlatlapa le ho bolaea. Che, ana ke Majeremane mme pakete e mabifi ea basele ba tsoang lefats'eng lohle e phatlohile libakeng tsa Russia.
  Anyuta o ile a tšela 'me a thunya Fritz, ea neng a leka ho atamela ka khutso ho maemo a Russia ... Leihlo la hae le boko ba hae, li ile tsa ntšoa ke kulo, tsa tsoa.
  Kapotene ya mosetsana a bososela mme a re ka bohlale:
  - Leihlo le otlolohileng ho leihlo, hlooho ho isa hloohong!
  Anyuta o ile a thunya ka nepo 'me a otla sethuthuthu se nang le lekareche. Koloi e ile ea qala ho taboha, "me sethunya sa mochine se ile sa fofa "me sa reteleha ka makhetlo a "maloa. Yaba molomo wa hae o phunya matlakala.
  Ngoanana o ile a hohla sola ea hae e se nang letho, e lerōle holim'a lesupi. Mme a boela a nka sepheo. Sefahleho sa hae se thabileng, se senyenyane se ne se bososela ka khotsofalo. Ngoanana o ile a bina:
  "Che," re ile ra re ho bo-fascists, batho ba rona ba ke ke ba mamella bohobe bo monate ba Russia bo bitsoang "brod!"
  Maria o entse thunya e nepahetseng haholo, e ileng ea chesa Focke-Wulf, 'me ea lla:
  Bakeng sa scoundrel, ehlile, khetho e hlakile,
  O ikemiselitse ho eka Rus 'ka lidolara ...
  Empa monna oa Russia o motle haholo -
  Ke se ke loketse ho tela bophelo ba ka molemong oa Naha ea heso!
  Ngoanana enoa o ile a etsa soault eaba o bontša Manazi kuku, eaba o bilika, "me likulo ha lia ka tsa otla botle boo.
  Alla a hlaha, botle bona, a batla a hlobotse, a bile a le mahlomoleng joalo ka diabolose, a akhela seqhomane ka maoto a mabeli hang-hang. Mme a sheba:
  - Seo ke nang le sona ke ... Ho Fritz ka lehlakoreng le bohale!
  Matryona o ile a khalemela Alla:
  - E bohale, ka lehlakoreng, eseng lehlakoreng le bohale!
  Ngoanana o ile a tšeha a bile a sisinya matsoele a lehapu la hae, eaba o qhomisa seqhomane se sebelisa seqhomane se nang le seqhomane. "Nkoe" e ile ea otloa ka moqomong, 'me mosebetsi ona o khopameng oa bonono oa baleha.
  Ka mor"a moo, sebōpuoa sa Hitler se ile sa ikhula. A qala ho khasa joalo ka sekolopata se chetsoeng ke mollo.
  Anyuta o ile a bina, a lla ka thabo:
  - 'Me Nkoe e khutlela morao' me Majeremane a ipatile!
  Sesole sa banana se ile sa tsamaea tlas'a litlhaselo tsa moea le lithunya tse matla. Eaba liqhomane tsa rokete li otla, tsa robeha, mafika a chesang a nyolohela leholimong. Mme majwe a ile a tuka. Ka lehlohonolo, ha ho le ea mong oa banana bao ea ileng a shoa, empa banna bao ba ile ba ea lefatšeng le leng - ba sa ikoahlaee! 'Me meea e fofa - e meng e ea leholimong, 'me e meng e ea liheleng! Moo matemona a nang le difereko a se a emetse ba neng ba sa dumele ho Jesu.
  Alla, mohlabani ea nang le sexiest, o halefile: na Manazi, ka Sturmtiger ea bona, a ka chesa litulo tsa masole a Soviet le ho bolaea bahlabani ba Red?
  . KHAOLO No. 7
  'Me ngoanana enoa o ile a tšoara seqhomane ka maoto a sa roala letho' me a ohla ka mokhoa o phoroselang oa maqhubu. 'Me e ile ea bilika ka potlako le ho feta. Mme, ka matla a hae kaofela, a lahlela mpho ya lefu ka hara moqomo o sephara wa Sturmtiger. Maoto a hae a hlobotseng, a sootho a benya, 'me seqhomane sa fofela ka har'a moqomo o sephara. 'Me koloi e matla e ile ea qala ka ho khangoa eaba ea phatloha. "Li-Tigers" tse peli tse neng li eme ka mahlakoreng a "Sturmtiger" li ile tsa lahleloa holimo 'me tsa hasana ka litsela tse sa tšoaneng. Lirolara li ile tsa ntšoa ho tsona, "me tsa oa, li fofa joaloka sefaha se robehileng sa mofumahali.
  Leqhubu la ho phatloha la lahlela Alla hodimo, mme ngwanana a fofela hodimo. Mme o ile a reteleha, a sisinyeha mme a lahlelwa. Empa botle bo ne bo ntse bo oela fatše, lithako tse hlabang, le majoe a pshatlehileng a chekoa ka har"a masoba a hae. Ngoanana enoa o ne a opeloa, esita le leotong la hae le hlabang, ho ne ho phunyeletsoa ntlha e bohale.
  Empa Alla o ile a fumana matla a ho ema le ho hoeletsa:
  - Lona ba fascists le tla ba moloreng!
  Anyuta le banana ba bang ba ile ba akheloa holimo ke leqhubu la ho phatloha hoo ba bileng ba silakanngoa hanyenyane. Empa ha ho le ea mong oa bahlabani ba batle ea ileng a shoa. Banana ba ile ba kopana le leholiotsoana le mollo o reretsoeng hantle. Ho hatella Manazi a tsoileng matsoho le likokoanyana tse ling tse mabifi tse lika-likelitseng USSR.
  Maria o ile a bina ka cheseho e kholo:
  - 'Me ha terompeta ea Morena e re letsa ntoeng, re tla ba metsoalle hammoho le Komsomol! Mme ka thato ya Jehova ke tla ba pitsong ya lehodimo!
  Alla, a sisinya lerōle ho tloha masoleng a hae a mali, a robehileng, a bina:
  - Lenin, mokete, Komsomol! Re romela Fuhrer ntlong ea madhouse!
  Banana ba ile ba qala ho tšeha ka mokhoa o sa utloeng litsebeng, 'me Seryozhka a bua ka tšabo le ho teneha:
  - 'Me papali ea ka ha e ea nepahala - joalo ka maoto ana a se nang letho le a matla a Alla!
  Matryona, a ntse a tsitsisa mesifa ea letsoho la hae, a re:
  - Ho lokile! U tla tla le ntho e 'ngoe hape. Ho hong ho pholileng!
  Witchakova o ile a khutla moleng o ka pele 'me a fumana mohala o potlakileng Vladivostok. Kaha ba ne ba lahlehetsoe haholo 'me ba batla ba pota-potiloe Khabarovsk (puisano le motse ona e ne e bolokiloe ka Amur), Majapane a emisa mabotho a bona ho bokella le ho tlatsa. Bonyane Japane e limilione tse lekholo le limilione tse ling tse mashome a supileng tsa Manchuria le Thailand li ka fetisetsa masole a tsamaeang ka maoto ka bongata. Ka kutloisiso e itseng, ho bonolo ho loana le USSR ho feta USA, kaha ntoa le ea morao-rao e hloka likepe tse ngata tse theko e boima 'me ho hang ha ho lifofane tse theko e tlaase. Empa masole a masea a nang le lithunya tse bobebe le tse theko e tlaase le lithunya tsa mochini tse kopilitsoeng ho tsoa ho Schmeisters li ka fanoa ka bongata bo boholo! Moshanyana e mong le e mong oa Lejapane ho tloha ho lilemo tse supileng o tseba ho kopanya le ho qhaqha sethunya sa mochini! Empa ha e le hantle ho nka nako ho fetisetsa masole ho tloha sehlekehlekeng ho ea k'honthinenteng. 'Me ha u se u fumane lithuso, u kene ka hare ho sebaka sa Soviet hape!
  Ha a fumana mohala, Witcherova o ne a tšepile hore qetellong o tla fumana mohlabani e mocha 'me a loane leholimong. Ngoanana eo o ile a tlisoa Vladivostok ka Emka. Mokhanni oa sefofane o ne a ikutloa eka ke selaoli sa sefofane. Motsamai-'moho le eena e ile ea e-ba monna-moholo ea moriri o moputsoa, ho sa tsotellehe botsofali ba hae, ea neng a roala melapo ea sajene feela.
  O ile a bua ka boikakaso:
  - Oh, lōna bacha! Na ua tseba hore ke ile ka loana le Majapane mehleng ea bo-tsarist!
  Witcher o ile a botsa a belaela:
  - Ehlile? Kapa mohlomong le uena u fumane sefapano?
  Ntate-moholo, a sisinya litelu tse putsoa, a hlapanya:
  - Ha ho sefapano, ha ho na likhau! Kahoo o ile a loana e le boinotšing nako ea selemo le likhoeli tse tharo! U nahana'ng, e mong le e mong a ka fumana litlotla le likhau? Haholo-holo tlas'a tsar, ha batho ba ikemetseng ba ne ba sa ratehe haholo!
  Witcher o ile a lumela:
  - E, tlas'a tsar ho ne ho e-na le ho se lekane ha sehlopha! Empa tsena ke linako tse fapaneng. Ha e le hantle, u rata Japs joang! Ke bolela hore na sera se ne se le matla?
  Monnamoholo a araba, a benya meno a tshepe.
  - Ha ba fokola, le hoja taelo ea rona e ne e le bohlale ho feta, ba ka be ba sa ka ba tela Port Arthur le Manchuria! Ha se lira tse matla hakaalo.
  Emka o ile a khanna butle, 'mila o ne o sentsoe ke libomo le lithunya. Re ne re khona ho bua.
  Witcher o ile a botsa ka khutso hanyane:
  - Na tsa rona li ne li le matla?
  Monna-moholo eo a potlakile, joalo ka ha eka ke papali ea moea, a oma ka hlooho makhetlo a 'maloa:
  - Ka litsela tse ling, ho joalo! Mohlala, Majapane a na le libaka tsa ho thunya ka makhetlo a mashome a mabeli ho feta rona. Pele ke isoa ntoeng, ke ile ka kopanela mekhoeng e meraro feela ea ho thunya. Mme ebe o thunya tse hlano. Leha ho le joalo, ntoeng ea mollo, re ke ke ra bolela hore re ne re le babe ho feta Majapane. 'Me sena se sa tsotellehe hore ba ne ba apere junifomo ea khaki, 'me re ne re apere lijase tse tšoeu. Ka tlhaho ka mor'a hore re fumane phihlelo ea sesole. Majapane a na le bokhoni bo fokolang haholo litabeng tsa sesole ho feta rona, ho sa tsotellehe koetliso ea bona e telele. Empa lithunya tsa bona li otla ka nepo ho feta sehlopha sa rona sa Mostina.
  Vedmakova o ile a lumela ntle le tšitiso:
  - E, ehlile! O nepile ka seo! Majapane, joalo ka Majeremane, a ela hloko haholo koetliso ea ho phunya.
  Monnamoholo a sisinya hlooho:
  - Ka ho fapanyetsana! E nyane haholo ho feta eo re nang le eona lebothong la tsarist! Hantle, haeba le pele ho Ntoa ea Pele ea Lefatše, ba ile ba qala ho koetlisa masole hamolemo, 'me bonyane ba fetola liaparo tsa bona, joale ... Hase lebotho, empa papali e feletseng ea ho tsamaea!
  Witcherova o boletse, eseng ntle le lonya:
  - Pele ho ntoa, re ne re ela hloko haholo ho macha ka mekoloko! Kamoo ho bonahalang kateng, ea bohlale o ithuta liphosong tsa batho ba bang, sethoto se ithuta ho sa hae, ke mang ea sa ithuteng ho hang, mang?
  Ntate-moholo o ile a re:
  - Koetliso ke khoebo e nang le phaello! Empa ka thepa, ka kakaretso re ne re na le tšitiso e felletseng. Ha ho na lithunya, ha ho li-cartridges! Ba ne ba atisa ho lapa, masole a ne a kula - ho ne ho se na moriana! Batho ba bangata ba ile ba bolaoa ke typhus le lintho tse ling tse nyonyehang ho feta likulo tsa Majapane. E ne e le ntoa e mpe hakaalo. Kuropatkin ke sethoto! Ho se na metsamao e ka mahlakoreng, ho se boikaketsi, o ile a lahlela batho ka ho toba liforong tlas'a lithunya tsa merathatha. Re ne re sebelisoa e le furu ea likanono. Tsohle li ile tsa fela hampe haholo, ka ho hloloa. Ha ba ntse ba bua, ke ile ka hula maoto ka thata. Ke 'nete hore ke motlotlo hore ebe ke ile ka phonyoha botlamuoeng! Joaloka maqeba hape!
  Ngoanana, ka bohelehele, o ile a botsa:
  - 'Me Majapane ka bobona a se a le betere kapa a mpefala! Mabapi le litšoaneleho tsa hae tsa ntoa.
  Monna-moholo o ile a qala ka ho hotetsa sakerete e phuthoang, eaba oa araba:
  - Ho thata ho ahlola sena ka nepo. Mabotho a fetohile, ho hlahile litanka, lifofane, le lithunya tsa submachine. Mabapi le tsoelo-pele, likepe ha lia fetoha hakaalo, leha e le hore lithunya ha lia fetoha. Empa bothoto ba taelo bo ile ba lula bo tšoana, kahoo senya tlhaselo ea Vladivostok!
  Witcher o ile a bonesa mahlo a hae a matala:
  - Ha ho na lebaka la sena!
  Monnamoholo o ile a dumela:
  - 'Me ha ho khonehe! Etsoe, ba ne ba tseba hore sera se lokisetsa leqheka le litšila, "me ho ne ho se mokhoa oa ho itšoara! Eka ba ne ba mpehile. Empa khotso le Pindos ke sesupo se hlakileng sa hore kotlo e matla e haufi le ho latela.
  Witcher o ile a tšeha:
  - Ka Pindos?
  Ntate-moholo o tiisitse:
  - E, ke seo ba se bitsang Amerika le Brithani hona joale! Lebitso le tsoa lentsoeng "ho utsoa", ke hore, ho utsoa. 'Me tsena ke linaha tse nang le likokoana-hloko, linaha tsa masholu tse monyang mali a batho ba hlokang kelello le ba fokolang!
  Mofofisi wa sefofane a dumela ka hlooho e kgubedu:
  - Ke lumellana mona!
  Monnamoholo o ile a phehella:
  - Lumela hore taelo ea rona ke lithoto, esita le mahlabaphio! Ena ke mokhoa oa ho theha likepe tsa rona, tse mpe ho feta tsa Pindos!
  Witcher o ile a hana:
  Mohlomong ba ne ba sa nahane hore Majapane a tla otla kapele hakana. Ka kakaretso, Bochabela bo Hōle e ne e le sebaka sa phomolo, 'me makoala le batho ba botsoa ba ile ba lula mona. Ha e le hantle, sesoleng ha ho hlokahale hore u sebetse ka thata joaloka mosebeletsi kapa sehoai se kopanetsoeng ka morao, empa u fumana lijo tse ntle le moputso. Ka lehlakoreng le leng, ha u behe bophelo ba hao kotsing ha u ntse u sebeletsa Bochabela bo Hōle. E, paradeise bakeng sa ba botsoa le ba makoala.
  Monnamoholo a hana:
  "Masole le liofisiri ha ba loane hampe joalo." Mona ke Khabarovsk, ba ntse ba e-so inehele.
  Witcher o ile a lumela:
  - Mohlabani oa Russia, mohlabani ea khethehileng! Empa joalo ka ha Brusilov a boletse: masole a rona a khabane, liofisiri tsa rona li ntle, balaoli ba rona ba mahareng, 'me morena o mobe ka ho feletseng!
  Ntate-moholo o ile a honotha a sa thaba:
  - Haeba molaoli oa rona e ne e se Kuropatkin, empa Brusilov: re ne re tla hlōla! Ijoo, e ne e ngotsoe holimo! Ho tlameha ho boleloa hore tlas'a morena, balaoli ba Russia ba ile ba fetoha ba banyenyane: tlas'a Suvorov ho ne ho e-na le sehlopha sa linaleli sa balaoli ba hlahelletseng! Leha ho le joalo, Stalin ke Mogeorgia, mme joalo ka ha ba re, batho ba Georgia ...
  Ntate-moholo o ile a kena hanong ha Witcher:
  - E-ba hlokolosi ka lipolelo tse joalo! Kahoo u ka kena lefapheng le khethehileng! Leha ho le joalo, ho 'na Stalin ha se motho ea bohlale ho hang! 'Me mohlala, ho fosa line-punch ka Hlakola ho tiisa sena! Ha ke ntse ke le tseleng, ke ile ka utloa hore ka la 1 May, sesole sa moeeng sa Soviet se Moscow se ile sa fetoha se se nang thuso "me baahi ba likete tse ngata ba Soviet ba ile ba shoa!
  Monnamoholo o ile a re:
  - Ke leboha USA le Brithani! Ba file Wehrmacht lifofane tse ncha! Ho feta moo, ke ile ka utloa hore ho ne ho e-na le tšenyo e khōlō, ka lebaka leo Yaks e ileng ea oela moeeng! Ho feta moo, ke Yaks e ncha!
  Witcher o ile a oma ka hlooho:
  - Ke utloile ka eona! Ruri ke ntho e hlabisang lihlong! Empa ke tšepa hore ba molato ba tla otloa mme bothata bo lokisoe!
  Ntatemoholo o ile a dumela ka hlooho, mme hang a re:
  - Bothata bo boholo bo lihloohong tsa rona! Kelello ea mofuta oa soviet! Boiteko ba ho fetola motho khog, lekhoba le tloaelehileng!
  Witcher ha aa ka a pheha khang. A thola, a sheba ka ntle ho fensetere a sa etse letho. Hona joale tšokelo ea ho hlōloa ha USSR e se e bonahala haholoanyane. Ho ile ha fumaneha hore esita le Moscow ha e sirelelitsoe litlhaselong tsa moea. Bonyane ha e na tšireletso e lekaneng ho mamella tlhaselo e matla ea moea!
  Hantle, ntoa e ntse e tsoela pele ka mokhoa o fapaneng hanyenyane ... Ke 'nete, lintoeng tsa Stalingrad, Majeremane a ne a boetse a e-na le bophahamo ba moea, empa ha aa ka a tlisa tlhōlo e lakatsehang! Leha ho le joalo, ba ha Kraut ba ne ba e-na le monyetla oo e neng e se o moholo hakaalo! Etsoe, sefofane se secha sa Soviet se ne se lula se fihla ka pele! Empa ho tlameha ho boleloa hore boemo ba koetliso ea ntoa har'a bafofisi ba lifofane bo ne bo le tlaase haholo. Bacha ba bangata ba ne ba se na lihora tse fetang 8 tsa nako ea sefofane. Ena ke phokotso e kholo, haholo hobane Majeremane hangata a na le lihora tse fihlang ho 250! Leha ho le joalo, ka mor'a hore Stalingrad Majeremane a fokotse lenaneo ho 150, empa hona joale phepelo ea mafura e se e le bonolo haholo. Leha ho le joalo, ho hlaha ha palo e kholo ea lifofane tse ncha ho tla baka bothata ho ba ha Krauts hape.
  Ka tsela eo, ho ile ha tlalehoa hore baahi ba 'maloa ba US ba hapiloe har'a bakhanni ba lifofane tsa libomo tse theohileng. Ho hang ha hoa ka ha makatsa! Luftwaffe ha e na bafofisi ba lifofane ba lekaneng bakeng sa liqhomane tse ncha, kahoo ba ile ba fumana baithaopi!
  Kea ipotsa hore na taelo ea Soviet e tla arabela joang tabeng ee? Ntle le moo, ha ho na letho le ka fihlang Berlin? Libomo tsa nako e telele ha lia ka tsa ntlafatsoa ho USSR, ntle le P-8. Sefofane sa ho qetela, se lebelo la lik'hilomithara tse fetang 400 ka hora 'me se bōpiloe ka 1936, ho hlakile hore se siiloe ke nako. Ho phaella moo, ha e hlasela Berlin, e tla tsamaea ntle le ho felehetsoa ke moea, 'me Majeremane a ka e thibela ka lifofane tsa bona. Ntle le moo, ba se ba ntse ba e-na le li-radar tse ntle haholo tse tla rekota motsamao oa bongata bo fofang ho leba Berlin. E, 'me ho nka nako ho hlahisa mechine ena e lekaneng ho hlasela Jeremane. Majeremane ha se sechaba se fokolang mme ba rata theknoloji! Mohlomong bona ka bobona ke sechaba se nang le boitšoaro ka ho fetisisa le se hlophisitsoeng ka ho fetisisa Europe kapa esita le lefats'e! Ho thata haholo ho hlola u le mong, hape le Japane e fokolang ka lehlakoreng la bobeli.
  Ntho e molemo ka ho fetisisa e ka etsoang boemong bona ke ho leka ho khanna lekhalo pakeng tsa Allies le Jeremane. Empa ho etsa see joang? Beria o ne a se a mo laetse ho etsa se tšoanang a sebelisa sesenyi se tsoang ho Maamerika. E ka be e bile phephetso e ntle, empa Anna o ne a se na nako.
  Ho bonahala eka ha a na molato - ho thoe'ng haeba e se qetello, empa tatso e sa thabiseng e ntse e mo lla. Joalokaha eka mohlomong o ne a ka fihla letsatsi pele ho moo, lintho li ka be li fapane!
  Leha ho le joalo, ha ho khonehe! Empa o ile a fihla hang ha a fumana litaelo tse tsoang ho Beria!
  Ka kakaretso, Lavrenty Palych ke setsebi sa ho qholotsa. Japane e ile ea hlasela Peru Harbor, ntle le ho nka karolo ha eona!
  'Nete ke hore, joalokaha eka ke ka tšohanyetso, bohlale ba Naha ea Letsatsi le Phahamisang bo ile ba e-ba le litokomane tse mabapi le merero ea US ea ho qala letoto la litlhaselo tse thibelang ho sebelisa lifofane tsa lifofane, ho akarelletsa le tse thehiloeng Peru Harbor!
  Ho phaella moo, Maamerika ke maoatla: a ile a qholotsa Japane ntoeng, hammoho le Brithani e beha thibelo ea ho fana ka oli le lisebelisoa tse ling tse tala, empa bona ka bobona ba ne ba sa itokisetsa ntoa!
  Ka 'nete, United States ka 1941 e ne e se na mabotho a lekaneng, haholo-holo litanka, bakeng sa ntoa le Japane. Ka 1940 ba ne ba e-na le litanka tse 400 feela, "me boitsebiso bo mabapi le 1941 ke lekunutu, empa ho ke ke ha etsahala hore ebe ho ne ho e-na le tse fetang sekete le ka nako eo! Kahoo Amerika e ile ea itahlela ntoeng, e sa itokisetsa ho hang! Hantle, Japane le eona ha e-ea hlomela haholo. Haeba e ne e e-na le litanka tse ka bang likete tse peli le halofo, le tse bobebe, ka mohlala, ho ne ho se na sefofane sa nako e telele ho hang!
  Kahoo bakhanni ba sebete ba Naha ea Letsatsi le Phahamisang ha baa ka ba hlasela USA! Empa ba ile ba nyahama feela! 'Me joale ba entse qeto ea ho iphetetsa ho USSR, ba itšetlehile haholo ka masea a bona, ba lora ho pheta katleho ea linako tsa Tsar Nicholas II!
  Witcher o ile a teneha 'me a qala ho bina:
  Bophelo bo thata hakakang, Morena,
  U roala moqhaka oa meutloa!
  Tjhe, o seke wa ntlosa hlooho
  Letsatsi le lecha le re tšepisa mathata!
    
  Hang-hang litoro tsa hasana lerōleng.
  Seboko se sehloho se luma ka tjantjello!
  Le bohloko le masoabi mahlong a hao,
  Seo u ka se thibelang, ha ho motho ea nang le matla!
    
  Empa, Molimo, u ka etsa'ng
  Kaha ka boeena o ile a nyolohela sefapanong sa Golgotha!
  Litoro tsa thabo ha li utloahale,
  Bahlolohali ba puruma, ba bobola!
    
  Haho lefatshe le tshabehang ho feta lefatshe,
  Sekeche sa ntoa, borashe bo tletse mali!
  Foam e makatsang ea ether,
  Qhala marang-rang hang-hang!
    
  'Me haeba u batla bophelo ba ka,
  Joale Molimo a ntahlele Gehenna!
  Ke ntse ke u rata,
  Ts'ebetsong ke lumela phetohong!
    
  Ke dumela hore ke motho
  E khona ho hloeka le ho feta!
  Hore mahlomola a makholo a lilemo a tla fela,
  Re tla tšoana le mor'abo rōna ea Matla 'Ohle!
    
  Re tla laela eng?
  Bongateng ba likepe tsa linaleli!
  Ke hore lebotho la rona le sebete,
  E tla khanya ka matla ho feta Quasar!
    
  Bophelo bo ke ke ba fela
  Mme bohle e tla ba batho!
  Joalo ka lehlaseli le sa feleng la selemo,
  Ka lilemo tse se nang moeli le tse monate!
    
  Bokomonisi bo tla fetoha nnete
  Lumela hore ho tla ba betere ho feta kamoo u neng u lora!
  Tsoela pele, holimo, eseng tlase,
  Ho ke ho be le thabo - ha ho masoabi!
  Vedmakova o qetile pina eo 'me qetellong "Emka" e kene Vladivostok. Mokhanni oa sefofane o ile a sheba motse ka bohelehele. Ho bile le keketseho e hlokomelehang ea timetso Vladivostok, mehaho e meng e tsuba, lihlopha tsa litima-mollo li ne li sebetsa literateng, ho ne ho e-na le bacha ba bangata ba nkileng likharafu, lipeke le lisebelisoa tse ling tsa ho tima mollo.
  Ntate-moholo o ile a re:
  - Tlas'a morena, bacha le bona ba ne ba sebetsa ka thata, empa ntle le pososelo le cheseho! Le hoja u ke ke ua fihla hōle ka cheseho e kholo!
  Witcher o ile a hana:
  - Haeba indasteri ke enjene ea moruo, joale cheseho ke mafura a nang le palo e phahameng ea octane!
  Monnamoholo a dumela ka hlooho ka thabo:
  - U bua hantle, ngoanana!
  "Emka" e ile ea emisa haufi le mohaho oa ofisi ea molaoli 'me Vedmakova a batla a tsoa ho eona. O ne a hlile a batla ho kgutlela pereng ya hae e mapheo.
  Ngoanana eo o ile a kokota ofising eo a rometsoeng ho eona ka samane. Ho ile ha latela lentsoe la boroko:
  - Kena!
  Witcher a kena, a otlolla mahetla a hae ka boikhohomoso. Monna ea apereng junifomo ea mokolonele oa NKVD o ne a lutse setulong. Mohlankana ea lefatla le ea sa thabiseng joalo. O ile a botsa mofofisi ka masoabi:
  - Mabitso a felletseng!
  Ngoanana a araba kapele:
  - Anna Petrova Witcher!
  Colonel o ile a eketsa:
  - Boemo ba sesole?
  - Sesole sa Moeeng Major le Mohale oa Soviet Union! - Mofofisi o ile a bua ka boikhohomoso.
  Mokoronele o ile a nka mohala mme a re ka bokhutšoanyane:
  - Air Force Major Witcher o se a fihlile!
  Eaba o retelehela ho ngoanana.
  - U ikutloa joang? Ke tšepa hore u phetse hantle?
  Mofofisi oa sefofane o ile a ntša meno a hae:
  - Ke ikutloa monate! Itokiselitse ho loana joaloka tau e tšehali!
  Colonel o ile a lumela ka hlooho:
  - E kholo! Ke nahana hore Majapane a tla e ananela!
  Ho ne ho e-na le lerata, lerata la libutsi, "me basebetsi ba tšeletseng ba tloaelehileng ba lefapha le khethehileng, ba tsamaea le monna ea apereng junifomo e khethehileng, ba ile ba itšohlometsa ka ofising. O ile a laela:
  - Beha lihaka ho lesholu lena!
  Witcher o ne a ferekane:
  - Hona ke eng hape?
  Mokoloneli o ile a bokolla:
  - 'Me eo! U tšoeroe, moahi Witcher! 'Me u tla isoa teronkong!
  Monna ea apereng junifomo e khethehileng o ile a lemosa:
  - Mosali enoa o tseba ho loana hantle haholo! Kahoo hlokomela!
  Witcher o ile a bososela:
  - Nke ke ka ba baemeli ba mekhatlo ea rona e matla ea ts'ebetsong ea molao! Letsetsa Beria 'me u tlose ho se utloisisane hona hang-hang!
  Mokoronele o ile a korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Mona ke mokhoa o mong oa ho sitisa Beria! Mo ise teronkong, 'me lipatlisiso li tla rarolla bothata!
  Moloi a dumela ka hlooho:
  - Ke mohale oa Soviet Union mme lipatlisiso, ehlile, li tla e rarolla, empa ka Beria e tla potlaka! Ke batla ho ba taolong ea sefofane kapele kamoo ho ka khonehang!
  Mokoloneli o ile a tšelisa:
  - Nakong ea ntoa, ha ho motho ea tla lieha nako e telele! Mo tlose!
  Vedmakova o ile a tsamaea a sa hanyetse 'me a sututsoa hanyenyane feela ke melomo ea lithunya tsa mochini tse khutsufalitsoeng tse ileng tsa qala ho hlomelloa ka li-scouts. Eaba ba ntsenya ka funeleng e ntšo "me ba tsamaea ka koloi. Anna Petrovna o ne a khutsitse, ha aa ka a ikutloa a le molato, 'me mohlomong NKVD e ne e tseba ka kamano ea hae e khethehileng le Beria, kahoo ba ne ba tla e rarolla. Hoa thahasellisa le ho etela chankaneng. Monna oa sebele o tlameha ho hōlisa mora, ho sebeletsa sesoleng le ho koalloa chankaneng! Kahoo, mohlomong, mohlabani! Batho ba bangata ba tummeng ba ne ba le teronkong: Stalin, Lenin le Hitler!
  Chankana e ne e se hōle haholo le ofisi ea molaoli, kahoo Vedmakova o ile a ntšoa eaba o isoa lebaleng. Moo lintja li ile tsa lla ka bohale, marako a majoe a chankana, a hahiloeng lekholong la leshome le metso e robeli la lilemo, a ne a le lerootho a bile a le bohlooho. Ngoanana enoa o ile a ikutloa a nyakaletse ha a kenngoa ka hare 'me a tsamaisoa ka liphasejeng. Fesetere ea ngoliso ke ena: lipotso tse tloaelehileng:
  - Lebitso la pele, sefane, patronymic, bong!
  Ebe u fetohela ka ho le letona ka phaposing e nang le lithaele. Ha a le tafoleng, ho ne ho lutse ofisiri e apereng junifomo ea NKVD le foreskoto ea letlalo, 'me le eena ngaka e apereng seaparo se tšoeu le basali ba babeli ba lilemo li bohareng ba hula li-gloves tse tšesaane tsa rabara matsohong a bona.
  Molebeli ea tsamaeang le Vedmakova kapele, ka motsamao o itloaetsang, o ile a tlosa lihashana ho eena. Ofisiri e ile ea laela:
  - Tlosa liaparo tsa hau!
  Witcher o ile a makala:
  - Eng?
  Ofisiri e ile ea pheta ka bonolo:
  - Ke itse, hlobola liaparo tsa hau! Patlisiso le patlo ea hau lia tlamehile!
  Ngoanana o ile a hlajoa ke lihlong:
  - Empa ho na le banna mona!
  Ofisiri e nkileng foreskoto ea bohola:
  - Na nka u thusa! Tloo, hlobola masela a hao, seotsoa!
  Vedmakova o ile a thothomela, a hopola hore ha a kenngoa teronkong, ho batla motho ka mong ho tlamehile 'me a qala ho mo hlobola liaparo. Basali ba ile ba e amohela 'me ba tšoara moroko o mong le o mong ka hloko. A siiloe ka liphaephe tsa hae feela, Witcher o ile a hlajoa ke lihlong, empa ofisiri ea bohola:
  - 'Me u hlobole borikhoe ba hau, mohloa! Patlo e tla be e felile!
  A setse ka pel"a banna ba "maloa a hlobotse ka ho feletseng (lekoloto le mo tlisitseng le ile la ema, le itokiselitse ho kena ntoeng ka nako leha e le efe), ngoanana eo o ile a hlajoa ke lihlong "me a leka ho mo koahela ka matsoho.
  Ba mo otla ka thata maraong ka molangoana:
  - Matsoho a fatše, mohale!
  Witcher o ile a qhekella, empa a mamella. Ha liaparo tsa hae li qetile ho phenyekolloa le lieta tsa hae li tabohile, ofisiri ea laela:
  - Joale itlhahlobe!
  Balebeli ba teronko ba basali ba qala ho tloha hloohong. Ba ile ba hula moriri ka menoana e nang le liatlana, joale ba sheba litsebeng, ba bile ba sebelisa mofuta o itseng oa tube e nang le toche. Litsebe li ne li huleloa morao ka makhetlo a mangata, li kobehile li bile li sa kobeha. Yaba ba sheba ka dinkong:
  - Khohlela, ka kopo! Ke eona, e matla!
  Nko ea ngoanana e ne e sithabetse. Sena se ile sa lateloa ke tlhahlobo ea molomo. E ne e sa thabise ho hang, matsoho a makukuno a petelitsoe lelemeng, nako le nako ba ne ba le hulanyetsa morao, ebe ba le hula ka thata, ba bile ba batla ba le tabola.
  Ofisiri e ile ea re:
  - Re hloka ho ba hlokolosi haholoanyane! E ka ba sehloela!
  Balebeli ba teronko ba ile ba qala ho hatella menoana ea bona menong, ba hlahloba hore na ho na le litšepiso tseo boitsebiso ba bohlokoa bo ka patoang ho tsona. Witchakova o ile a ikutloa a tlotlolohile a bile a tšoeloa ka mathe; Eaba matsoho a litlelafo tsa basali a qala ho utloa matsoele a se nang letho a ngoanana. Ba ne ba e luba, ba utloa milimithara e "ngoe le e "ngoe ka ho toba, "me ba e bontša ka toche. Matsoele a ngoanana a kokomoha ka bolotsana, "me balebeli ba teronko ba "na ba hatella ka matla le ho feta, ba ntoo kobeha:
  - Che! Ke ena e hloekile!
  Ka mor"a moo, ho ile ha hlahlojoa mokhubu le menoana. Mokhubu o ile oa huleloa morao, le oona oa sotheha, eaba oa hlajoa ka nale. Menoana e ne e hlahlojoa ka hloko.
  - 'Me joale lipatlisiso tsa mafu a basali! - Ofisiri e ile ea laela.
  Balebeli ba teronko ba re:
  - Koba le ho ala maoto, ka kopo!
  Se ileng sa latela e ile ea e-ba ntho e tlotlollang ka ho fetisisa, ha letsoho la molebeli oa teronko le kena sefubeng sa ngoanana ka bokhabane. Witcher o ile a bobola ka bohloko le ho tlotloloha. 'Me letsoho le ile la cheka ka lehaheng leo mosali eo a neng a bolokile letlotlo la hae la bohlokoa ka ho fetisisa, le neng le le bohloko ebile le tsikitlanya. Ngoanana o ile a sisinyeha hanyane, 'me ofisiri ea honotha ka ho phoqa:
  - E hlahlobe ka botlalo kamoo ho ka khonehang! Ha e le hantle, ke libakeng tse haufi-ufi moo lihloela li atisang ho pata litokomane, 'me ka linako tse ling lengolo le lenyenyane le lekane ho fumana boitsebiso ba bohlokoa.
  Molebeli e mong oa chankana o ile a nkeloa sebaka ke e mong, ka mor"a moo ho batla ho ile ha e-ba bohloko le ho feta le ho hloka mekhoa e metle. Witchakova o ile a hlokomela hore ba mpa ba batla ho mo tlotlolla ka ho fetola phuputso eo hore e be tlhokofatso.
  Tlhahlobo ea anus e ne e se e fokolang, 'me mala le enema e kholo li ne li boetse li sebelisoa. Ho hlakile hore mofofisi oa sefofane o ne a belaelloa ka botebo. Ka mor'a moo, ho hlahloba menoana, maoto le maoto ho ne ho bonahala eka ke ntho e nyenyane.
  Leha ho le joalo, sena ha sea ka sa fella moo;
  - Joale bakeng sa x-ray ea mpa! Ho ne ho se bongata boo a ka bo metsang!
  Be, ha e utloise bohloko hakaalo. Ngaka e ne e le teng mona, e ile ea hlahloba ntho e "ngoe le e "ngoe ka hloko, esita le pelo le matšoafo. Qetellong o ile a fana ka tumello:
  - O hloekile ebile o phetse hantle ka ho feletseng!
  Ofisiri e ile ea honotha ka khalefo:
  - Ke masoabi hore re tla mo thunya leha ho le joalo! Leha ho le joalo, mo tlohelle a letse piano hajoale!
  Mokhanni oa sefofane, a hloletsoe ke ho tlotloloha, o ile a tsamaea ka kutlo joaloka koloi ea koloi. Matsoho a Witcher a ile a tlotsoa ka pente 'me a petetsoa ka hloko pampiring. Ebe ho latela litekanyo tsa mefuta eohle, ho nka lifoto ka profil, sefahleho se felletseng. Ba ile ba nqobella hore ke eme nako e telele ke hlobotse, ba ngola matšoao, maqeba le li-moles 'meleng oa ka bocha. Ka mor'a moo o ile a hlatsuoa ka shaoareng e batang, eo, leha ho le joalo, e neng e tloaelehile USSR, eseng feela bakeng sa batšoaruoa ba neng ba fuoa junifomo ea chankana.
  - Apara, lehloa!
  Ha e le hantle seaparo seo e ne e le lesela la mokotla le entsoeng ka masela a masela 'me le khabisitsoe ka nomoro ea chankana. Ngoanana enoa ha aa ka a fuoa lieta, kamoo ho bonahalang kateng a li nka e le boiketlo bo sa hlokahaleng bakeng sa lira tsa batho, kahoo ba mo isa seleng, a sa koaheloa ka letho.
  Ho ne ho sa tsoa tšoaroa batho ba bangata, teronko e ne e tletse, e le lerata. Vitchakova o ile a lahleloa ka lesakeng le moqotetsane, moo ho neng ho se ho ntse ho e-na le basali ba fetang lekholo, haholo-holo banana ba banyenyane ba tsoang sesoleng le bahlanka. Ha mofofisi oa sefofane a kenngoa ka seleng, ha aa ka a khona ho nka mohato o le mong; Ho ne ho le lefifi haholo ka seleng, fensetere e ne e kentsoe, e petetsane ebile e nkha habohloko, ho bonahala eka nkho e ne e se e le khale e ntšoa.
  Banana ba ne ba le feela, ba bang ba hlobotse; Ba "maloa ba bona ba ile ba tsieleha "me ba kōpa metsi. Witcher o ile a ema mme a botsa:
  - Ha ke khone ho nka mohato o le mong! Ke ye kae!
  - Moo ba u tlisitseng teng 'me u lule moo! - O ile a laela ho tloha lefifing, mohlomong e moholo ka seleng. - Ha ho sebaka sa rona mona.
  Witcherova, ha a hlokomela hore sena ke booatla, o ntse a botsa:
  - Le banana ba bakeng sa eng?
  Mantsoe a ile a latela:
  - E, mona ke Article 58, kapa ntle le liqoso ho hang! O bakeng sa eng?
  Witcher o ile a soasoa:
  - E, o ile a beta Beria!
  Ho ile ha utloahala litšeho le litlatse tsa banana bana:
  - E, ke oa rona!
  Ke mang ya tswileng lefifing;
  - Ha hoa lekana ho fanyeha Beria!
  Lentswe le tshosang le ile la emisa:
  -Ho lekane! Kahoo ho ne ho se ho ntse ho thuntsoe banna ba fetang halofo ea sekete jareteng! Re ka boela ra ntšoa le sele eohle bakeng sa ho tsamaea!
  The Witcher o ile a bokolla:
  - Che, che, haeba ba nkisa polaong, nke ke ka inehela!
  . KHAOLO No. 8
  Oleg Rybachenko o ile a tsoela pele ho loanela hosane e khanyang hammoho le ngoanana Margarita Korshunova.
  Ba ile ba loana Stalingrad. Ba ile ba loana ka sebete se seholo. 'Me bana ba ka ho sa feleng ha baa ka ba nahana ho khutlela morao le ho inehela ho sera.
  Empa mabotho a ne a sa lekane "me Manazi a tsoela pele butle-butle. Empa butle haholo le ho senya mekhoa ea ho ea matlong le literateng ka litopo tsa mercenaries.
  Moscow e ne e pota-potiloe, empa e ntse e loana. Hape e ne e e-na le banana ba eona ba batle. Bao e leng bahale ruri.
  Oleg Rybachenko le Margarita ba ile ba fapanyetsana mollo Stalingrad. Ka nako e ts'oanang, moshanyana o ile a leka ho qapa ntho e itseng a sebelisa AI.
  Mokhethoa oa mopresidente oa Belarus Alexander Lukashenko ha aa ka a lumelloa ho kenya letsoho likhethong. Ba ile ba fumana phoso tabeng ea hore Kereke e Khōlō ea Slavic e ile ea hula lisaeno. Ka lebaka leo, ho ne ho se bonkgetheng ba tšeletseng, empa ba bahlano. 'Me ntoa e kholo e ile ea etsahala pakeng tsa Zenon Pozdnyak le Kebich. Kebich ea pro-Russia le ea itekanetseng ho feta o ile a ea karolong ea bobeli ka monyetla o fokolang. 'Me joale o ile a hlōla khahlanong le Serussia Poznyak ka phapang e khōlō.
  Lukashenko o ile a ipelaetsa ka hore o tlositsoe ka molao. Empa ka kakaretso ho ne ho se letho haese lerata feela.
  Kebich o hlotse ka botshepehi haholo. 'Me e ile ea e-ba mopresidente oa pele oa Belarus.
  Haufinyane Belarus e ile ea kena sebakeng sa ruble. Boemo ba moruo bo ile ba lula bo le maqakabetsing. Ho ne ho se na chelete e lekaneng. Empa naha e ne e le sebakeng sa ruble.
  Kebich o ile a etsa tlhahiso ea mokhoa oa ho kopanya le Russia. Melao e ile ea qala ho kopana, meeli ea buloa, "me moruo oa momahana. Ho ile ha bōptjoa 'mele oa Supranational.
  Ka 1999, likhetho tse ncha tsa mopresidente Belarus li ile tsa etsahala. Moruo o ne o le maqakabetsing a tebileng ka mor'a hore Russia e se ke ea hlola e e-ba teng. Empa tšusumetso ea makomonisi e eketsehile haholo. Lukashenko o ile a loana le motho e mong le e mong 'me ha aa ka a iketsetsa mokete oa hae,' me a sutumelletsoa ka thōko ke mabotho a mang. Ntoa e ka sehloohong e ile ea etsahala pakeng tsa Kalyakin le Kebich. Zenon Poznyak o ne a lahlehetsoe ke botumo ka nako ena. Feela joalo ka Belarusian Popular Front ka kakaretso.
  Makomonisi a ile a matlafala.
  Naheng ea Russia, histori le eona e fetohile hanyenyane. Zyuganov o ile a fumana likhetho tse eketsehileng bakeng sa mopresidente, le hoja a ile a hlōleha ho hlōla. Lebed o sebelitse e le Mongoli oa Lekhotla la Tšireletso ka likhoeli tse 'maloa ho feta. Empa, ka kakaretso, sena ha se bohlokoa hakaalo. Phapang ea bohlokoa ka ho fetisisa ke hore Chernomyrdin ha ea ka ea lelekoa. 'Me ka lebaka leo, o ile a lula e le tona-khōlō le ka mor'a ho hloleha. Leha ho le joalo, Kebich, ho sa tsotellehe thuso ea Chernomyrdin, o ntse a lahleha karolong ea bobeli, 'me Kalyakin e ile ea e-ba mopresidente oa Belarus.
  'Me Russia, ka mor'a hore Yeltsin a tsamaee, Chernomyrdin e ile ea e-ba mopresidente. Moruo oa Russia o se o qalile ho hōla 'me Viktor Stepanovich, le hoja a e-na le bothata bo boholo, ka thuso ea Zhirinovsky, ea ileng a nka sebaka sa boraro, a hlōla Zyuganov.
  Kahoo, Russia Chernomyrdin e ile ea e-ba mopresidente, Zhirinovsky ea e-ba mongoli oa Lekhotla la Tšireletso le motlatsi oa pele oa mopresidente. Putin ho fihlela joale o ntse a le ka thōko. Zyuganov ke hlooho ea bohanyetsi. Primakov e ntse e le Letona la Litaba tsa Kantle ho Naha.
  Kahoo ntho e "ngoe le e "ngoe e ile ea tsamaea ho ea ka morero. Kalyakin o ile a tsoela pele ka mokhoa oa ho kopanya, empa ha a e-s'o kopane. Moruo o ile oa qala ho hola. Chernomyrdin e ile ea etella pele ntoa Chechnya. Ke buile le Maskhadov. 'Me qetellong e fihletsoe botsitso moo.
  Chernomyrdin e se e hlōtse likhetho tse latelang habonolo khahlanong le Zyuganov. Kalyakin o ile a boela a khetheloa nako ea bobeli habonolo. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ile ea tsamaea hantle. Moruo oa Belarus o ne o ntse o hōla.
  Empa Kalyakin ha aa ka a matha bakeng sa nako ea boraro. Mohlahlami oa hae e ne e le mosebetsi-'moho le eena Novikov.
  Chernomyrdin le eona ha ea ka ea matha bakeng sa nako ea boraro. Chernomyrdin e ile ea hlahlangoa ke Zhirinovsky. Ea ho qetela, ehlile, e ile ea e-ba e leka-lekaneng, empa khatello ea eketseha Belarus - e batla ho kena Russia.
  Novik o ile a hana. Ke ka lebaka leo a ileng a ba tlas'a likotlo.
  Zhirinovsky o ne a le thata haholoanyane 'me a hatelloa ka matla ... Ka lebaka leo, mabotho a pro-Russia a ile a tšoara referendum Belarus, e neng e tsamaisana le mathata a maholo a moruo. 'Me Belarus e ile ea e-ba karolo ea Russia. E ileng ea matlafatsa maikutlo a khahlanong le Bophirimela.
  Ka 2014, Zhirinovsky, a sebelisa monyetla oa ketsahalo ea Maidan Ukraine le ho lihuoa ha Yanukovych, a romela mabotho. Sesole sa Ukraine se ne se sa khone ho loana 'me Marussia a se amoha lihlomo. Yanukovych le Rada ka sethunya ba phatlalalitse referendum. Russia le eona e ile ea hapa rephabliki ena.
  E le hore batho ba Ukraine ba fetohele tlaase, Zhirinovsky o ile a fallela motse-moholo oa Russia Kyiv. 'Me sena se ile sa susumetsa liphello tsa referendum. Vladimir Volfovich ka boeena, likhethong tse latelang tsa mopresidente, o ile a khethoa ka tlhōlo ho fihlela nako ea boraro, a felisitse lithibelo tsohle ho referendum.
  Alexander Lukashenko o ile a tlohela mosebetsi 'me a teba. Putin o sebelitse e le molula-setulo oa FSB ho fihlela 2012, ha a le lilemo li mashome a tšeletseng. 'Me Zhirinovsky, ea neng a rata ho tsosolosa sehlopha, ha aa ka a mo nkela sebaka ka ofisiri e nang le bokhoni ea lilemo tse mashome a mane. 'Musisi oa Belarus, ea ileng a nkela Novik sebaka, le eena o ile a fetoha e monyenyane.
  Leha ho le joalo, Russia e ile ea e-ba tlas'a likotlo tsa Bophirimela, empa li ne li se bohlokoa haholo. Zhirinovsky o ile a loana Syria le Iraq. O ile a iketsetsa naha ea hae bakeng sa Makurds mme ka kakaretso o ile a nka khato ho feta Vladimir Putin. Ho feta moo, Russia e ile ea hlasela Saudi Arabia ka metsu mme ea eketsa litheko tsa oli haholo.
  Eaba ntoa e kholo e qala lipakeng tsa Iran le United States. E ileng ea eketsa litheko tsa oli le ho feta. Ho sa le joalo, Russia e ile ea hapa 'me ea hapa linaha tsa Baltic le Moldova. 'Me joale, ho nka monyetla ka moferefere Kazakhstan ka mor'a ho tloha Nazarbayev, o ile a kenyelletsa rephabliki ena ho phatlalatsoa ha hae.
  Ho ile ha boela ha tšoaroa referendum, 'me Russia ea fumana profinse e 'ngoe.
  Tsosoloso ea USSR e ile ea tsoela pele butle-butle.
  Ka 2020, Zhirinovsky o ile a ntlafatsa rekoto ea hae bakeng sa nako ea bone e le mopresidente oa Russia. O ne a sa ikemisetsa ho tsamaea leha ho le joalo.
  'Me Russia e ne e tsamaea ho pholletsa le Asia Bohareng. Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, masole a Russia a ile a hlaha "me ho ile ha tšoaroa li referendum mabapi le ho ikopanya le Russia.
  Kahoo naha e ile ea tsosolosoa ka har'a meeli ea pele ea USSR.
  Empa sena se ne se sa lekana bakeng sa Zhirinovsky. 'Me eena, ntle le leeme le sa hlokahaleng, o ile a hapa Finland ka masole. 'Me moo, ehlile, ka sephetho se ka bang lekholo, se tšoere referendum. Le ho mo kopanya le eena.
  Kahoo, Russia e ne e khutlisa ea eona. Likamano le China li senyehile ka lebaka la likopo tsa Port Arthur le ho lelekoa ha Masehla ho tloha Siberia.
  Empa hajoale, China e ne e tšaba ho qosa Russia.
  Empa Alaska ho ile ha e-ba le phetohelo ea sesole, "me mabotho a Russia a e hapa. Mme ba ile ba tshwara referendum mabapi le ho kgutlela Russia. Ka nako e ts'oanang, Amerika e ile ea qobelloa ho lemoha ho se sebetse ha tumellano ea thekiso ea Alaska ho ea Russia.
  Kahoo...
  Oleg Rybachenko o ile a khefutsa 'me a qala ho thunya hape.
  Moshanyana o ile a thunya seqhomane eaba o akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho. O ile a hasanya li-fascists mme a ngola:
  - Ha re hlōloe!
  Margarita le eena o ile a thunya, a akhela seqhomane ka leoto, a pshatla Fritz mme a hooa:
  - 'Me kamehla ba kopane!
  Bana ba ile ba loana ka sebete haholo.
  Moshanyana a boela a otla lira ka ho phatloha. O ile a akhela seqhomane lebaleng la pina ka menoana ea hae e hlobotseng. Ka lebaka leo, litanka tse peli li ile tsa thulana. Oleg Rybachenko o ile a bina:
  - Khanya ho uena, naha ea rona ea Russia,
  Ka lebitso la Russia e halalelang,
  Keletso e ratehang lelapa!
  Ngoanana eo a boela a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho. O ile a thunya li-fascists tse leshome le metso e 'meli mme a bina:
  - Ho na le khomo thabeng,
  E-ba bana ba phetseng hantle!
  Moshanyana o ile a thunya ka ho phatloha, a theola Krauts mme a lla:
  - Naha ka pelong ea ka,
  Ka lehlohonolo re tla bula monyako!
  Eaba leoto la ngoana oa hae le lahlela seqhomane. Ke mohlankana eo ka sebele e leng mojari ea bolaeang ea timetso.
  Margarita le eena ke motsu o nang le ho nepahala ho hoholo.
  Ngoanana o ile a e nka 'me a bina:
  - Che, ea seli a ke ke a fela,
  Ponahalo ea phakoe, ntsu -
  Lentsoe la batho le hlakile -
  Monyenyetsi o tla silwa ke noha!
  Ngoanana, a akhela liqhomane ka leoto le sa roala letho, a e nka, a lla ho feta;
  Stalin o lula pelong ea ka
  E le hore re se ke ra tseba masoabi -
  Ho ile ha buloa monyako oa sebaka -
  Linaleli li ne li phatsima ka holimo ho rōna!
  Mme ngwanana a tsheha. O ile a phatloha ka ho phatloha ho ba fascists. O ile a theola maemo a bona mme a lla:
  Ke lumela hore lefatše lohle le tla tsoha -
  Ho tla ba le pheletso ea fascism ...
  Letsatsi le tla chaba haholo,
  Tsela e bonesang bokomonisi!
  Hape ngoanana o akhela seqhomane ka bohlale ka leoto la hae le sa roala letho. Ho sututsa ditanka tsa Hitler kgahlanong le tse ding.
  Natasha le eena oa loana. Stalingrad, banana ke bahale feela.
  Mme ba binela bona ka sebete:
  - Naha ea heso ke lefifi la bokahohle,
  Nka felisa tlhaselo ea lira tse khopo ...
  Ha ke khone ho tsamaea letsatsi ntle le uena lerato,
  Ke itokiselitse ho fana ka bophelo ba ka molemong oa hau!
  'Me Natasha o akhela seqhomane ka leoto le se nang letho.
  Ka mor'a moo, Zoya oa chesa. Ngoanana e motle ea apereng bikini. O tla fana ka phatlo le ho theola ba fascists.
  'Me joale mpho ea' molai e tla fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  Zoya o ile a bina, a ntša meno a hae:
  - Ke rata ho senya lira! Ngoanana ea joalo!
  Hape, botle bo tla qala timetso ka menoana e hlobotseng.
  Ebe Aurora le eona ea chesa. Diabolosi ea moriri o mofubelu o tla boela a otle bo-fascists.
  'Me seqhomane se thuntsoeng ke leoto la hae le sa roala letho se tla tlotsa masole a Wehrmacht ka mose ho lehlohlojane.
  Ngoanana oa lla:
  - Tili, tile, trawled, trolled ...
  Ke na le matla a ho hlola ba fascists,
  Ha ke khone ho hana hona joale!
  'Me hape mohlabani o thunya ka nepo.
  Ka mor'a moo, Svetlana oa chesa. Mme a boela a lahlela sephutheloana sa ho phatloha ka menoana ea hae e sa roala letho.
  Ba ha Kraut ba e fumane.
  Ngoanana, ha re bua ka ho hlaka, ke mohlabani oa majoe.
  Le kamoo a binang kateng:
  - Rus e tla tlotlisoa holim'a lefatše,
  Re tla lula re e-na le toro!
  'Me banana ba bane ba otla ba fascists le hore na ba tla u otla joang. Ka kakaretso, ba tšoana le bahalaleli ba tsoang lebothong la mangeloi a lefu. Mme Manazi a Stalingrad a e fumana.
  Empa ho ntse ho thatafala le ho feta.
  Stalingrad e ntse e ts'oara hajoale, empa Manazi a ile a khona ho hapa Sukhoi. Manazi a boetse a na le likepe tse matla tsa sesole sa metsing. Ho kenyelletsa le likepe tsa Brithani tse hapuoeng.
  Ba ile ba senya lebopo lohle ka tsela ea sebele. 'Me Maturkey a tsoela pele ho tloha ka boroa. E ntse e tshosa haholo.
  Natasha le banana ba hae ba Sukhimi ba ile ba khona ho fofela Stalingrad, ba hapa sefofane sa Jeremane sa plywood.
  'Me hona joale le Stalingrad. Joaloka, ho sa tsotellehe hore na u leka ka matla hakae ho se nke motse ona, Manazi ha a o nke.
  Natasha o lahlela mpho e bolaeang ka leoto la hae, a hahola Manazi ka nama e tabohileng ebe oa bina:
  - Bophelo ba rona bo tla ba monate!
  Zoya, a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho, a eketsa, a ntša meno a hae:
  - Haeba, ha e le hantle, re hlōla!
  'Me ngoanana a sisinya li-nipples tsa hae tse khubelu.
  Aurora, a thunya, a rora:
  - 'Me Naha ea rona e ke e tlotlisoe!
  Hape o tla akhela mpho ea 'molai ka menoana e hlobotseng. E tla pshatla bahanyetsi le ho squeak:
  - Khanya ho Great Rus'!
  Eaba Svetlana o nka mohala 'me oa o qhekella. Ke ile ka felisa lekholo la Manazi. Eaba o ntša seqhomane ka leoto le sa roala letho 'me a hoeletsa:
  - Bakeng sa leseli le lecha la mahlale le nala!
  Mme banana ba bane ba lwana hape, mme ba sa tlo theola dinko tsa bona.
  Natasha o ile a nka sephutheloana se phatlohang ka maoto a mabeli a se nang letho. "Me ka matla a hae "ohle a e lahlela ka tankeng ea Manazi.
  E-75, ha e senyehile, e ile ea emisa 'me ea qala ho tsuba.
  Natasha o ile a bina:
  - Rus o ile a tšeha 'me a lla a bina,
  Ka lilemo tsohle, ke ka lebaka leo e leng Rus '!
  Ka mor'a moo, Zoya o ile a nka 'me a qala 'molai ka menoana ea hae e hlobotseng. Mme tanka e nngwe ya Manazi ya ema, ya kokota.
  Zoya o ngotse:
  - E, bokamoso ke ba rona!
  Khanya ho Russia e kholo!
  Aurora o ile a thunya sethunya sa mochini. O ile a theola li-fascists tse ngata. Eaba o re ka bohale:
  - Khanya ho bahale ba USSR!
  'Me leoto la hae le sa roala letho le etsa hore seqhomane se fofa hape. Ngoanana enoa ea moriri o mofubelu ke enoa. E bonolo feela terminator e ke keng ea hloloa.
  Mme Svetlana o ile a nka bohato boo mme a hatella Manazi. Mme a di kgaola jwalo ka mohlodi ya bohale.
  Joale o ile a tweet:
  - Khanya ho naha ea Russia!
  'Me ho tloha leoto la hae le sa roala letho, seqhomane se bolaeang se fofa.
  Mohlabani a lla:
  - Bakeng sa 'Muso oa Soviet!
  Natasha, a thunya, o re:
  - Bakeng sa mebuso e meholohali!
  'Me hape ho tloha maotong a hae a hlobotseng ho fofa ntho e bolaeang li-fascists ka tiisetso e kholo.
  Mme ngoanana oa bina:
  - Khanya ho 'Mè oa ka -
  Khanya ho Russia!
  Zoya le eena o ile a akhela seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho. O ile a felisa bongata ba Manazi 'me a hoeletsa:
  - Russia e kholo - khanya e kholo!
  Mme a qepha balekane ba hae.
  Basetsana, ehlile, ba batla ba hlobotse. Ka li-bikinis, tse tanned, tse mesifa, tse ntle, le tse curvy.
  Banana ba khahleha hakaakang ha ba batla ba hlobotse! Hona ke hobane'ng ha ho na le liaparo hape?
  Ka mor'a moo, Aurora e thunya ka mafolofolo. 'Me ka maoto a hae a sa roala letho o ne a lahla se neng se bolaea Manazi.
  Joale o tla bina:
  - Bakeng sa Naha e kholo ea Ntate!
  Svetlana o ile a tsoela pele ho thunya. O ile a fokotsa li-fascists mme a ngolla twitter:
  - Bakeng sa likatleho tse kholo!
  'Me o ne a khona ho thunya seqhomane ka leoto la hae le sa roala letho. Hape Manazi a tšohile.
  Hantle banana ba Russia. Ke batho ba maemo a holimo ka ho fetisisa a lifofane.
  'Me joale ho na le bakhanni ba lifofane: Mirabela le Anastasia. Joalo ka ha ba tla otla Ma-Krauts.
  E, makhotla a Hitler a baleha banana ba joalo.
  Bahlabani ba basali ba loana ho Yak-9. Koloi e bonahala e siiloe ke nako. Empa e sebetsa hantle. Leha e le tlase ho Luftwaffe ka lebelo le lihlomo.
  Banana ba na le kanono e le 'ngoe feela ea 20mm le sethunya sa mochini, khahlano le ME-262 e nang le likanono tse hlano tsa 30mm.
  Empa Mirabela o tsamaya ka bohlale mme o fihla ka morao ho lenong la mapheo la fascist. Le ho mo thunya. E kokota tšepe, e chesa sera ka ho feletseng.
  Joale Mirabela a bina:
  - E phahameng le holimo le holimo,
  Lifofane tse fofang joalo ka linonyana...
  Re heletsa marulelo a fascist,
  'Me matla a masole a feta meeli!
  'Me mona Anastasia o tla ea le ho raha Manazi. Ke ngoanana oa Terminator.
  E tla pshatla lifahleho tsa linokoane tsa Hitler le ho lla:
  - Khanya e kholo e tla tla bakeng sa Rus '!
  'Me o boetse o hatella lipedali ka maoto a hae a sa roala letho. 'Me e mong Messerschmitt oa oa.
  Banana ba loana ka li-panties tsa bona feela. 'Me ba ikutloa ba le monate haholo. Li fofa ka potlako lienjineng tse fokolang. 'Me ba phonyoha lithunya tsa sera.
  Mirabela, ha a khaola Fritz, oa lla:
  - Ha ho lekhoaba, u ke ke ua re hlola!
  'Me hape mohlabani o khasa ho ea fihla bohōle ba ho bolaea.
  Mme mochini o mocha oa Hitler oa oa.
  Ngoanana ea sa roala lieta o tseba seo a se etsang. Mme o sebetsa hantle.
  Mona ke fascist e leka ho koahela mohlabani a le hole. Mme o a tsamaya. 'Me ka mohlolo o mong, hape ho mohatla oa sera.
  Mme o kokobetsa Fritz, a honotha:
  - Ha ho letho le ke keng la khoneha ho Marussia!
  'Me hape mohlabani o etsa phetoho e tsielehileng. "Me koloi e "ngoe ea oa, e khokhothetsoe thupeng.
  Mirabela o ile a ngola a re:
  - Kannete khotso e etselitsoe Russia!
  'Me hape hore na ho etsahala joang. Le kamoo a tla inehela ho sera!
  Anastasia o boetse o otla koloi ea Jeremane mme oa hoeletsa:
  - Naha eohle ea rona e ke e tlotlisoe, ho se be le leqheka bakeng sa rona!
  'Me banana ba ntse ba arohana le ho feta!
  Ke eng e ka sebetsanang le tsona? Ntle le haeba e le leholiotsoana le matla!
  Ha e le hantle, esita le leholiotsoana le ke ke la ba hlōla!
  Ho sa le joalo, Natasha oa loana le ho bina:
  - Re tla loanela Russia!
  Hape ka leoto la hae le sa roala letho o tla phunya seqhomane sa mofuta o kotsi.
  'Me o tla sila Manazi likotoana tsa tšepe le nama e nang le mali.
  Zoya le eena o tla lahlela 'molai' me a chesa ka leoto le se nang letho, 'me, a tlole, a re:
  - Le bakeng sa taolo e ncha ea bokomonisi lefatšeng ka bophara!
  'Me a ntša meno.
  Ka mor'a moo, Aurora e chesa ka matla. Oa ithunya, o theola li-fascists mme oa squeak, o ntša meno a hae:
  - Bakeng sa ho fihlela tsoelo-pele!
  'Me maotong a hae a sa roala letho ho tsoa ntho e ka pshatlang tšitiso leha e le efe.
  'Me joale ntoeng Svetlana. Ngoanana oa 'molai enoa ke enoa.
  Mme hape o blonde. Kamoo a otlang ma-fascists ... 'Me joale mpho ea polao e fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho. O tla pshatla Manazi "me a a fetole malakabe a bodiabolose.
  Banana ba li-terminator ba tla lla:
  - Khanya ho lentsoe la ka la tlhompho!
  Lentsoe la Komsomol!
  Bahlabani ba tla thunya ba fascists. Mme a re ba thunyeng jwaloka dintja tse bohale.
  Bana ke banana ba Terminator! Mme ba timetsa Manazi - ke madimona a makakang!
  Natasha o ile a re ka li-pathos:
  - Re tla loanela socialism,
  Bakeng sa Russia ea rona ea Soviet,
  Bakeng sa taelo e ncha e ntle!
  'Me mpho e bolaeang e boetse e fofa maotong a hae a sa roala letho.
  Zoya le eena o sebetsa ka matla. E senya li-fascists. Ebile ha a ba nyahamise. Mme maoto a hae a hlobotseng a benya jwaloka propeller.
  Mohlabani o re ka cheseho:
  - Ka lebitso la Rus e halalelang,
  Russia e tla tlotlisoa!
  'Me hape mohlabani o loana ka takatso e feletseng.
  Ka mor'a moo, Aurora o lahlela mpho ea lefu ka leoto la hae le sa roala letho. Kamoo ma-fascists a hasaneng ka nqa tsohle. 'Me o re ka khalefo:
  - Ke 'mampoli oa lefatše oa litebele!
  'Me joale Svetlana o tla hlahisa ntho e bolaeang le e senyang. 'Me leoto la hae le sa roala letho le boreleli.
  Mme mohlabani a lla:
  - Ke 'na ea matla ka ho fetisisa lefatšeng,
  re tla kolobisa Manazi ka ntloana -
  The Motherland ha e lumele ho lla,
  'Me re tla fa li-oligarchs tse khopo boko ba tsona!
  . KHAOLO No. 9
  Kaha o ne a nkile karolo lintoeng tse boima, Vedmakova ha aa ka a robala ka matsatsi a 'maloa, ka hona, ho sa tsotellehe maemo a moqotetsane ka seleng ea chankana, ho tsuba le monko o monate, o ile a robala hang-hang.
  O ne a lora a iphumana a le Mehleng e Bohareng mme a etella pele moferefere oa lekhoba, a fetoha mofuta oa Spartacus ka mose! Ka mor'a katleho ea pele, mohlabani ea sebete, ngoanana ea nang le mesifa, o ile a bokella marabele 'me a ithaopela ho khetha baeta-pele ba bona.
  Witcher, joalokaha ho ne ho lebelletsoe, e ile ea e-ba hlooho ea lebotho le leholo, 'me a etsa tlhahiso ea hore mohale ea matla Turan e be motlatsi oa hae oa pele.
  'Me mona makhoba a ne a ntsoe-leng. Eaba ho khethoa bahlokomeli. Sistimi ea decimal ke e bonolo ka ho fetisisa mme Witcher o ile a etsa qeto ea hore ha ho letho le lokelang ho ba thata.
  Ba hlometse ka likhau 'me ba nka likhofu tsa maphele (borokong bo boima, letsoalo la Vedmakova le ile la bapala), ba tsoela pele.
  Ho matlafatsa bolaoli ba hae le ho otlolla maoto, Witcher o ne a tsamaea ka maoto, a sisinyeha joaloka katse. Eaba ngoanana o qala ho matha, a utloa majoana a manyenyane, a bohale a tsela e mafika ka maoto a hae a sa roala letho. Empa mohlabani ha a ka a ela hloko bohloko boo; Joalokaha ho ile ha etsahala, e ne e se lefeela. Bahlabani ba bararo ba lira ba ne ba laletse, 'me ba ne ba ka hlaba mokhosi pele ho nako. Moetapele wa moferefere o ile a hlwella sefateng mme a tlolela hodima dira tsa hae. Metsamao ea hae e ne e tšoana le motjeko oa lebasetere la nkoe le li-cobra, sello se senyenyane ebe se khutsa ka lihlooho tse khaotsoeng.
  - Ke kamoo ke senyang khanyetso!
  Vedmakova o ne a sitoa ho hanela ho bapalla sechaba, a bontša lihlooho tse khaotsoeng ho makhoba. Ho ile ha e-ba le lerata la tumello ho arabela.
  Ka mor'a nakoana ho ile ha hlaha masimo a nang le masimo. Matlo a betliloeng ke matlo a borena a sebele a nang le mekhabiso le liemahale. Liliba li ne li bonahala mona le mane. Ho tloha setšoantšong se le seng ka sebōpeho sa Zeus se nang le mapheo a serurubele le melomo ka mpeng ea hae, maoto le sefuba: li-jet tse supileng li ne li otla. Masimo a ruile, a nonne, a tšoana le k'hothone ea khauta, lijo-thollo tse nang le li-spikes tse kholo, lierekisi le lintho tse ling. Makhoba a mangata a ne a ba sebeletsa. Ho ne ho e-na le banna le basali, hammoho le bana ba bangata. Ehlile, balebedi, balebedi. Empa ka kakaretso, ho hlakile, ho na le makhoba a mangata a mangata, le ka likharafu le mehoma.
  Witcher o phahamisitse banner e entsoeng hae ka potlako e rokoang ke makhoba a banana: Ka setšoantšo sa Sabole le Hoe! Makhoba a mang a ile a potlakela ho ea hlasela.
  Ho sa le joalo, makhoba a "maloa a banna le a basali a ne a leketlile lipalong, matsoho le maoto a "ona a hlajoa ka lipekere. Ho bonahala eka bana bana ba ho hloka toka ba ne ba ahloletsoe ho hlokofatsoa. Ha a bona balopolli ba atamelang, ngoanana ea thakhisitsoeng o ile a hoeletsa ka lentsoe le matla le neng le sa lebelloa:
  - Puseletso e fihlile, otla beng ba eona!
  Moetapele wa Moloi, jwaloka kamehla, o ka pele. Khofu ea hae ea lephele e ile ea phahama "me ea liha balebeli ba babeli hang-hang. Ba bang ba ile ba khutlela morao, e mong oa bona ka lebaka la tšabo, a bile a matha lerumong la hae. Mala a ne a tsoa ka mpeng e robehileng. Ngoanana o ile a lla:
  - Le bahlabani ba fokolang haeba le tšaba pere!
  Miloslava, eo e ileng ea e-ba squire ea hae, o ile a loana ka letsohong la hae le letona, lilepe matsohong a ngoananyana, joalo ka lehare la motho ea kutang moriri. Kahoo ka mokhoa o tummeng o fokotsa bahlabani.
  Turan le eona ha ea ka ea inehela. O ile a qhomisa lejoe le ileng la pshatla sefuba sa molebeli eaba o kena khohlanong eo. Ho ne ho hlakile hore mosebetsi o boima o ne o mo tsoela molemo, eseng mesifa ea leloala. Ke 'nete, Witcher o ile a tsamaea kapele.
  Makhoba a ne a khaolitse ho sebetsa, empa a e-s"o kene ntoeng. Ho bonahala ba ne ba ferekane. Ke 'nete, moshanyana eane ea sa phomole, a qhomela ho bashanyana ba sebetsang, a hoeletsa:
  - U makoala! Mang kapa mang ea ka mor'a ka ke mohale, ea ka ntle ho 'na ke kolobe e lousy!
  Bashanyana e bile bona ba pele ba ho arabela. Ba ile ba potlakela ho balebeli. Mohlankana e mong oa lilemo tse ka bang leshome le metso e mene ke enoa ea ileng a otla "mohlokomeli" oa hae ka mohoma hoo hlooho ea hae e ileng ea phatloha joaloka mokopu. E ile ea sebetsa, "me makhoba a mang, esita le banana bao hangata ba itekanetseng le ba nang le mamello, ba ile ba mathela ntoeng.
  Joale ntoa e ile ea fetoha moferefere, empa bophahamo ba lipalo, hammoho le ho tsieleha, li ne li le ka lehlakoreng la makhoba. Mme, ehlile, ba ile ba nka taolo.
  Ho feta ke seo ho leng thata ho se lebella ho ngoanana ea ithutileng ka pel'a mahlo a hae. O ile a kotana le molebeli, ea ileng a qala ho mo hatella. Kahoo a mo thetsa, a hula sabole morao mme a mo otla hantle molaleng.
  - Joale ke seo ke se bitsang seneke! - Ngoanana o ile a soasoa. - Hlokomela hore u se ke ua tahoa!
  Thepa ea pele e ile ea lokolloa kapele, sesole se ile sa hōla ka pel'a mahlo a rona. Pherekano e ile ya ata, ya tjhesa masimo jwaloka mollo. Moloi o ile a matha, a potlakela pele. Bapalami ba mathela ho yena e le molao, ba e fumana hantle hloohong. Empa balebeli ha baa ka ba tela. Ntoa e ne e le manganga ka ho khetheha haufi le seliba sa likhoele tse supileng. Mona balemi ba ile ba romela sehlopha sa bona sa bapalami ba lipere ntoeng.
  Moloi ea sebete o ne a pota-potiloe ka mahlakoreng 'ohle. O ile a pholosoa feela ke matla a sa tloaelehang a khofu e nontšitsoeng ka ho khethehileng. Mona ke tlhaselo e nepahetseng mme mohanyetsi ea khaotsoeng oa oa. Leha ho le joalo, ngoanana enoa o ile a qala ho lemala lehetleng, eaba ka mpeng, eaba leoto la hae le batla le khaoloa. Joale Witcher o ile a qala ho akhela lithipa tse nyane. Lehare-lehare, li ne li kena ka mahlong, ka linako tse ling li kena ka hanong. Leha ho le joalo, boholo ba masole a ne a le halofo a hlobotse ka lebaka la mocheso, 'me ho masole a joalo ho ne ho lekane ho phunya sefuba. Bapalami ba lipere ba "maloa ba ile ba oa, empa ba bang kaofela ba ile ba eketsa khatello. Ho ne ho e-na le lisabole tse ngata hoo ha li sisinyeha li neng li tšoana le khekhe. Kahoo ba tšela ka mahlakoreng 'ohle.
  Empa Miloslava, Passa, Turan le makhoba a mang ba ile ba fihla ka nako. Ha ba se ba khelohile sehlopheng, ba tsamaea joaloka skate rink, u ka bona kamoo litopo li fofang kateng, le makhoba a hlometseng a potlakela ho ba thusa ka matla a bona.
  Masole a tsamaeang ka maoto a ile a hlasela bapalami ba lipere, makhoba a khathetseng a iphetetsa ka bohloko ba "ona le ho kokobetsoa.
  - Kopanela sera 'me u se ke ua mo tlohela hore a phonyohe! - E laetsoe ke Witcher.
  Ka pel"a mahlo a hae, lekhoba le ile la oa ka hlooho e sehiloeng, empa balebeli ba 12 ba ile ba oela ka mor"a lona.
  - E nke ka lipalo! - Moeta-pele e monyenyane oa moferefere o ile a laela.
  Makhoba a eketsehileng a ile a kena ntoeng. Ho ile ha bonoa kamoo bashanyana ba neng ba hloella lipere ka lebelo, ba potlakela ho bapalami, "me ba sebelisa meno a bona le majoe a leolitsoeng.
  Ho ne ho bonahala makhoba a sa tsebe letho ka tšabo; Ho phaella moo, ba bangata ba bona ba tsoetsoe ba lokolohile 'me ha ba e-s'o lebale monko o monate oa thato.
  Ha a qetile ka sehlopha se "piloeng", Witcher o ile a tsoela pele. Tšitiso ea ho qetela e tebileng tseleng ea hae e bile ngoana ea remiloeng lifateng tse khōlō. Ho ne ho e-na le balebeli ba bangata haholo moo.
  - Batla libaka 'me u tšoare litepisi. - O ile a hoeletsa. - Haeba sena se sa lekana, li etse ka bouena.
  Makhoba a ile a etsa lintho tse hlaselang ka lepotlapotla.
  - Litepisi li lokela ho ba sephara, e le hore bahlabani ba bangata ba ka tsamaea le tsona ka nako e le 'ngoe. - Witcher o bontšitse.
  Libakeng tse ling polao e ne e ntse e kupa. Libakeng tse ling bahlanka ba ile ba ea ka lehlakoreng la marabele, empa maemong a mang ba ne ba hana ka lebaka la tloaelo. Balebeli ba ile ba bolaoa kapele - bana ba ne ba le hole le bahlabani ba thata ka ho fetisisa. Detinet e ile ea fetoha qhobosheane ea ho qetela ea khanyetso ea lira. Witcher, joalo ka mehleng, ke eena oa pele oa ho hloa lebota. O ile a otloa ka motsu ka makhetlo a mangata, empa a loantša limpho tse bolaeang ka thebe ea hae. Mohlabani ea haufi o ile a otloa ka matla hoo, le hoja a ile a khona ho palama, a ileng a oela leboteng ka hlooho.
  Miloslava o ile a khona ho hoka molebeli, le eena a lahla sera. Snow-White Pass e ne e se e khahlile masole a lira ka ponahalo ea eona. Ha ba ntse ba shebile sefuba sa hae se thothomelang ka potlako, se nang le matsoele a hohelang, ngoanana o ile a otla maoto a hae ka har'a groin, a ntan'o a khaola. Witcher, ha a hloa marako, a rema ntle le kutloelo-bohloko. Sera se ne se se se feletsoe ke moea oa ho loana, "me makhoba a eketsehileng a ne a ntse a hloa lerako. Ba ile ba phunyeletsa, ho ne ho e-na le litepisi tse ngata, "me balebeli ba ne ba se na nako ea ho li leleka kaofela. Leha ho le joalo, ka tlaase ho ne ho e-na le makhoba a shoeleng le a lemetseng a rapaletseng hohle; Kahoo lekhoba le molebeli ba ile ba qabana "me ba oa boemong bo botle. Ba ile ba utloa bohloko, empa ba tsoela pele ba phela "me ba tsoela pele ho bipetsana.
  Moshanyana ea sa phomole, Witcher o lebetse ho botsa fane ea hae, le eena o ne a le leboteng. A sebelisa monyetla oa sebōpeho sa hae se senyenyane, o ile a qhomela pakeng tsa maoto a ofisiri, eaba o mo raha esele ka maoto a mabeli, ka nako e le "ngoe a mo otla ka tlas"a mangole. A fofela pele, a thula fereko e tshwerweng ke lekgoba le leholo...
  - Ke ile ka tšoaroa ka tsela eo ke ileng ka loma habohloko! - Moshanyana o ile a ntša leleme la hae le tšesaane, a soma balebeli.
  - Oh, noha e nyenyane e sa roala lieta! - Mohlabani ea emeng ka letsohong le letona o ile a rohaka 'me a khaola moshanyana ka sabole ea hae.
  Moshanyana le eena o ile a kheloha mona 'me a tšoela ka phala ka leihlong la hae. Sera se ile sa hoeletsa hakakang, se qhekella. Moshanyana ha aa ka a ema moketeng mme a mo qeta ka sabole. Matsoho a ngoana, le hoja a le mosesaane, a ne a le matla a bile a le matla - a halefisoa ke mosebetsi o boima.
  Bashemane ba bang le bona ba ile ba bontša khatello, ba loana joalo ka lihele, ba lla, ba rohakana, ba khetha mantsoe a pholileng!
  Ba ile ba khona ho tlosa lerako ka potlako, empa ka hare ho ntoa ba hula hanyenyane, ba tšaba boiphetetso ba makhoba, beng ba bona ba ile ba loana ka matla. Ke 'nete hore limpa tse holileng ke bathusi ba babe ntoeng le makhoba a bohale.
  Mong'a sehlooho, Sheikh Samuma, o ile a leka ho baleha ka tsela e ka tlas'a lefatše. A nka mokotlana wa majwe le kgauta a tsamaya le yena. Mohlomong o ne a e-na le monyetla, empa meharo e ile ea mo nyahamisa. Ngoanana e motle, Rakhita, esita le ka 'mala oa letlalo la koporo, ke moleko o moholo haholo.
  - 'Me u ntatele tjee! - Sheikh o ile a mo tšoara ka moriri o phoroselang.
  - Ha ho hlokahale, ke tla ikela, monghali! - O ile a kopa.
  - Eseng seotsoa! Ke rata ho o jara! - Mohlomphehi ea hlomohileng o ile a lla.
  - Empa ho bohloko! - Lekhoba le ile la qala ho sisinya maoto a hae a sa roala letho.
  - Ha re hlapa, ke tla laela hore u fanyehe ka moriri oa hau, 'me u chesoe ka mollo. - The Sheikh nyeka molomo oa hae carnivorously.
  - U sebata! Empa kea u rata, nkholoe!
  Ngoanana eo o ile a itahlela haufi le mong"a hae, ea ileng a khomarela nko ea hae e litšila sefahlehong sa hae se hloekileng "me a qala ho mo nyeka. Eaba letsoho la Rakhita le fumana thipa lebanteng la sheikh, "me, ka matla "ohle a lona, la e kenya ka mpeng ea hae e ruruhileng.
  - Mona ke lehlaseli la lefifi bakeng sa hau.
  Sheikh o ile a liha mokotla 'me a tlohela moriri oa hae. Matsoho a hae a leka ho koala lesoba le tebileng;
  - Sebōpuoa! Echidna! - O ile a lla.
  - Che! Ke entse se lokileng! U hlorisitse banana le banna ba bakae? O ne a bile a khokhothela bana thupeng "me a ba khokhothela lithupeng. Hona ke boiphetetso feela! - Ngoanana o ile a hooa.
  - Yerrrrrrr!
  - Molimotsana! O nkotlile! - Lekhoba le ile la otla leoto la lona ka mpeng e teteaneng, e tsoang mali ea sheikh.
  - O ile a nkotla hanyenyane! - O ile a lla.
  - Empa mali a khabane a phalla ho 'na! - Lekhoba le sa roala lieta le ile la benya meno.
  - Ha ho letho, seotsoa! Mabotho a tla hatella borabele, "me le tla hlokofatsoa hoo ke tla ba joaloka lengeloi ho lōna! - Sheikh o ile a fumana matla a ho rora.
  - Ke hobane'ng ha ba e-na le mehopolo e ruileng ho feta ea hau? - Ngoanana o ile a ntša leleme.
  - Ho lekane bakeng sa hau! "Morui o ile a sisinyeha "me a bobola. - Ho utloisa bohloko! Ntlisetse setlolo sa facifi.
  - Hobaneng lefatšeng? - Ngoanana o ile a botsa ka ho phoqa.
  - Ke tla u fa mokotla ona oa khauta. - Sheikh o ile a kopa.
  - E se e ntse e le oa ka! Ho lokile, ka lebaka la liphallelo, setlolo sa facifi se hokae? - Ngoanana o ile a bososela ka bolotsana.
  - Na u tseba wardrobe ka sebōpeho sa khomo e fofang? - Morui o ile a kokotsetsa 'me a lla.
  - Ho joalo! Ke ile ka e bona e le ntle haholo ka majoana.
  - Kahoo o hloka ho kenya letsoho la hao hloohong ea hau, 'me u ka ntša lebokose ka mafura habonolo. Tlo ho 'na 'me u nkhalefatse. - Sheikh o ile a honotha, a batla a lahleheloa ke kelello.
  - Esita le motho ea qhekellang o lokeloa ke tlhokomelo ea bongaka. Nkemele!
  Ngoanana o ile a mathela ka kamoreng. O ne a sa tsotelle monna oa morui, empa mafura a bohlokoa joalo ke a sa tloaelehang haholo 'me a ka ba molemo ho marabele. 'Me joale o tla nehelana ka ntho e makatsang e hloiloeng ho bafetoheli.
  Makhoba a ne a se a balehetse likamoreng tsa "ona. Ba babeli ba bona ba bona ngoanana e motle ea hlobotseng. Mathaka a phetseng hantle, a lapetseng lerato la basali, a mathela ho eena. Ngoanana enoa o ne a sebetsa ka thata, a le mesifa, ka hona a sutumelletsa mohlaseli habonolo ka maoto a hae a matla 'me a hoeletsa:
  - Haeba u batla ho fumana chelete. Tseba feela hore ho na le mohlankana ea mabifi kamoreng e ka tlaase ea nang le mokotla oa khauta.
  - Ha re rate ho ba mabifi! - Bashemane ba ile ba hanyetsa ka mokhoa o makatsang.
  - Empa o boetse o ruile! - Ngoanana o ile a ntšoma.
  - Joale ho molemo, ha re loaneng! Mokato o ka tlase o hokae? - Makhoba a marabele a ile a qoqa.
  - Latela letsoho la ka moo! - Lekhoba tsokotsa letsoho la hae le letona.
  Makhoba a matšo, a matšo a ile a potlakela moo pestle ea hae e neng e supa teng. Ngoanana o ile a lla 'me a mathela ka kamoreng. Thepa e ne e le ngata, empa e le moferefere. 'Me ke ena khabinete ka boeona, e entsoeng ka khauta. Rakhita, ntle le ho nahana habeli, a kenya letsoho la hae. O ile a thella ka hare mme ka nako eo mohlahare oa koaloa.
  Botle bo ile ba hoeletsa, meno a hae a hlabang ka lehare a mo khaola borashe.
  - Oh, ho bohloko hakaakang! - O ile a hoeletsa, a ntan'o penya. - Sena se monate haholo!
  Ho sa tsotellehe bohloko bo hlaha, ngoanana enoa o ile a leka ka matla ho tlamisa letsoho la hae. Vitchakova, ha a utloa ho lla ha basali, o ile a etsa qeto ea hore ho na le motho ea betoang 'me kapele a kena ka kamoreng. Ha a bona botle bo kolobisitsoeng ke mali, a hoeletsa:
  - Ke mang ea ileng a iteta sefuba ho etsa see?! Ke tla hulela seriti sa hae holimo! - Ka khalefo, mohlabani e ka ba motho ea se nang mekhoa.
  Meokho e ile ea phalla mahlong a Rakhita, eseng haholo bohlokong boo a bo utloang, lekhoba le ne le tseba ho shapuoa ka makhetlo a mangata, empa ka ho elelloa hore joale e se e le seqhoala.
  - Ke eena! - Ngoanana o ile a supa oteropo.
  - Haeba ho joalo, ke ntho e mpe! - Witcher o ile a khaola kokoanyana eo e hlabang ka matla hloohong. Tšusumetso e ile ea kobeha mohaho, 'me khauta e bonolo e ile ea chejoa. Mohlabani o ile a tsoela pele ho otla ho fihlela a sila lokhara likoto.
  Ngoanana enoa o ile a fetoha mosehla, 'me Passa e tšoeu ea lehloa ea tlolela ho eena. O ile a itlotsa ka boqhetseke, a emisa ho tsoa ha mali. Witcherova o ile a ntša letsoho le khaotsoeng, leoto le ile la soeufala, empa le ntse le futhumetse.
  - E kholo! - Re hloka ho bitsa Khirov. Mohlomong o tla e lema. - Mohlabani o ile a letsa mololi haholo.
  Passa o ile a botsa:
  -Ke mang ea u fileng mohopolo oa ho khomarela letsoho la hau mona?
  - Samma!
  - U kentse eng ho uena? - Witcher o ile a makala.
  - Che, lebitso la freak ena ke Samuma. - O ile a lokisa ngoanana.
  - Haeba ho joalo, joale o hloka ho khaoloa. - Mohlabani o ile a khantša mahlo a hae.
  - O ka kamoreng e ka tlaase 'me a lemetse haholo. U tla ba le nako ea ho mo tšoara. Haeba a sa shwe.
  Witcher o ile a leka ho tšoara borashe, ha ka tšohanyetso e fetoha mokholutsoane o thellang o lekang ho nyenyelepa. Haeba mohlabani eo e ne e se masene ho tloha tsoalong, mohlomong a ka be a ile a atleha. Ho feta moo, ha aa ka a tšoara mohatla, empa molala.
  - Wow, boselamose bo sa tloaelehang. Re hloka ho e bontša Khirov.
  Sefahleho sa ngoanana ea lemetseng se ile sa fetoha matte "me a lahleheloa ke kelello.
  Passa o ile a mo tšoara ka nako:
  - Ngoanana ea tšohileng, empa o motle! E ne e tla ba lihlong haeba a ka lula a holofetse.
  - Che, ke tšepa hore sena se ka lokisoa. Ke Khirov feela ea ileng a hloloheloa kae-kae, o ile a tšepisa ho ba haufi le 'na. - Witcher o ile a senya lehetla la hae a sa thabise.
  - Ke teng! - Moloi a qhoma ho tsoa ka mor'a lemati. - Ke utloa boselamose.
  - 'Me ke e tšoara matsohong a ka! - Witcher o ile a qhoma.
  - Che, le eona ha e mpe! Ena ke motswako wa jellyfish le mokgodutswane, o bona o le translucent, o ka bona dipelo tse tharo di otla. - Mohale oa ntoa o ile a lla.
  - Hobaneng see se khahla? Ngoanana enoa o ile a robeha letsoho "me sebaka sa hae sa nkeloa sebaka ke jellyfish. Ke nahana, ho sa tsotelehe boqhetseke bohle ba sebopuoa se joalo, sena ha se phetoho e ts'oanang! - Mohlabani o ne a sa rate ho soasoa ho hang.
  - Empa karolo e 'ngoe ea' mele e ka phaphamala, 'me sena ha se mpe ho hang. Mofuta oa matla a maholohali! - Moloi o ile a hlaba mahlo ka mano.
  - E kenyelletsa eng, hobane ke bokooa? - Ke ne ke sa utloisise Witcher.
  - Joang ho bua! Etsoe, ha e sa le phoofolo feela, empa ke karolo ea 'mele oa mosali. Empa ho laola phoofolo ho thata. Hona joale mokholutsoane ona o monyenyane o khona ho honyela le ho thella lepetsong leha e le lefe kapa ho khasa leboteng. Ho phaella moo, e batla e sa bonahale, mofuta ona o tšoana le chameleon. - Moloi a qala ho hlalosa.
  - Pulsar! - O ile a re, a bontša cheseho ea Pass. - Ke ne ke sa nahane hore sena se ka khoneha. Khaola borashe 'me ue etse sehloela.
  - Hoa etsahala hore ho hlōloa ho tšepisa mathata a maholo, empa sena ke pontšo feela ea tlhōlo e tlang. - Moloi o ile a hlokomela.
  - Kahoo u ke ke ua mo nyahamisa? - Vedmakova e hlakisitse.
  - Che! Ntoeng, sebete le bohlale bo botle li tlisa tlhōlo. Ho otla, o tlameha ho qala ka ho bona sepheo, ho seng joalo o tla theola feisi ea hau. Empa ho thibela mathata hore a se ke a etsahala, leqeba le tlameha ho fola. - Hirovo o ile a araba ka bonolo.
  - Ha ho molemo hore ngoanana a hole. Etsoe, sena se tla mo senya! A na u ka mo etsa letsoho la motho le shebahalang joaloka setho sa 'nete? - Witcher o ile a botsa.
  - Ke tla nahana! Mohlomong nka e lokisa. Ka kakaretso, bo-maselamose ba bangata ba molemo ho bolaea ho feta ho folisa. - Khirovo e hatisitsoe ka ho hatisa.
  - Ke lumellana le seo! Lehlanya lefe kapa lefe le ka holofatsa, ha se motho e mong le e mong ya bohlale ya ka fodisang. - Witcher, ho kholisa, o bile a sotha monoana litempeleng tsa hae.
  - Baalai ba bangata ba se nang mekhoa - ke lingaka tse fokolang tse phekolang!
  Makhoba a hula mong'a Samum, ho bonahala eka o shoele. Rakhita o ile a hlaphoheloa kelellong, sefahleho sa hae se sothehile ke ho teneha.
  - O ile a boela a thetsa bohle! O ile a tsamaea a sa lefa likoloto tsa hae.
  - Ke tla mo fanyeha! - Ho boletse Witcher. - Setopo sa hae e be temoso ho bohle ba khopo le ba meharo. Motho ea meharo o lula a fana ka meokho ea ho soetseha!
  - Hoa utloahala! Empa letsoho la ka le tla buswa ke mang? - Ngoanana o ne a itokiselitse ho lla.
  - Ke enoa! - Moetapele oa moferefere o bontšitse.
  Khirov o ile a inama, mohala oa khanya matsohong a hae.
  - Seke oa tšoenyeha! O ka se hole. Kahoo Rakhita o tla tlameha ho ba sehloela se seholo. U batla ho iphetetsa ho bohle ba ruileng le ba matla 'musong ona.
  - Ehlile. U se ke ua ba lekhoba, u tlotlolotsoe lerōleng! - Ngoanana o ile a hooa.
  - Kahoo u ka re thusa! Mmuso ona ha o laolwe hantle, ka hona lebitla le tla lokisa tsamaiso e kgethehileng! - Moloi o ile a lokolla lebone la matla monoaneng oa hae oa index.
  - Ho makatsang! Ke bona matla a mangata ho uena. Le bohlale! Ke se ke loketse ho ikopanya le uena! - Lekhoba la hooa.
  - E tla u utloisa bohloko, empa u tla khona ho hlōla! Ntle le bohloko ha ho senatla, ntle le sebete ha ho na tlhōlo! - Moloi o boletse, a bonts'a mohopolo oa filosofi.
  "Ke mosali, ho bolelang hore ke tloaetse ho mamella." - Rakhita o ile a dumela ka hlooho.
  - Ha o se na mamello e lekaneng, ho bina ho tla thusa! - Khirov o ile a soasoa.
  Bohle ba ile ba tsheha. Witcher o ne a thabile. Tšimoloho e bile tlhōlo, ho bolelang hore ha ho na nako ea ho senya. Pele ho tsohle, hoa hlokahala ho theha lebotho la makhoba pele ba baleha. Kahoo batho ba tšoana le tšepe, pele e pholile, e fe sebopeho se batlang. Ngoanana oa mohlabani a tsoela holim'a lerako, a hloella holim'a sethala 'me a laela ka lentsoe le kang sealuma:
  - Fokotsa molumo ho bokella bohle!
  Passa o ile a botsa:
  - Basali le bona?!
  - Ho joalo! Re tla hloka sabole e nngwe le e nngwe. Potlaka, empa tseba hore ha ho na bosholu, re tla arola ntho e 'ngoe le e' ngoe ka ho lekana.
  Ho bokella makhoba ho ne ho nka nako; Witcher ka boeena o ile a qobelloa ho thusa ba seng bakae ba sa kang ba lahleheloa ke lihlooho le ho thibela bosholu. Ngoanana enoa o ile a otla linokoane tse hlano tse chesehang ka ho fetisisa litsebeng, a ba a khaola hlooho ea e "ngoe. Marotholi a mali a oela sefahlehong sa hae, Witcher a a nyeka ka meharo. E ile ea sebetsa. Kopano e akaretsang e ile ea tšoareloa lefifing tlas"a khanya ea lirumula. Ho ne ho e-na le makhoba a lokolotsoeng a likete;
  O ile a bapala ho tloha toreng e phahameng ka ho fetisisa ea Detinet. Moloi a ema ka lehlakoreng le leng, a laola sehlopha sohle. Makhoba a ne a tlatlapuoa ka sehlōhō, "me ba fokolang ba ne ba bolaoa kapa ba bolaoa. Kahoo ka kakaretso, haeba re nka litekanyetso tsa 'mele, li ne li shebahala joaloka bahlabani ba molemo. Ba hloka koetliso feela. Vedmakova o ile a fana ka puo e tsosang takatso. Haholo-holo o ile a phehella ho hlalosa tlhokahalo ea ho theha lebotho le leholo la tokoloho.
  - Bonngoe, sebete, ho hloka boithati ke linotlolo tsa tlhōlo, tokoloho, thabo! Ntle le taeo ha ho na lebotho, 'me ntle le lebotho u ke ke ua fumana tokoloho! Mosebetsi o re matlafalitse, o atisoa ke bohlale o tla re fa tokoloho, 'me hammoho le mahlohonolo a tla tlisa thabo!
  Kahoo a re be bang 'me re lahle mahlaahlela! - Mohlabani o ile a bua.
  Makhoba a ile a bontša kamohelo ea "ona ka mehoo e phahameng! Ke lekhoba le le leng feela, le nang le maqeba a mangata le ponahalo ea boikhohomoso, le neng le khutsitse. Tebego ya gagwe e ne e bontsha lenyatso le le feteletseng.
  Witcher o ile a boela a etsa tlhahiso ea ho khetha moetapele a le mong oa merusu eo!
  - Molaoli o tšoana le tlhōrō ea piramite - ho tlameha ho ba le e le 'ngoe feela, ho seng joalo esita le mohaho o matla joalo o tla oa!
  Makhoba a hoeletsa:
  -Ho lokile! Re etelle pele.
  - U mohlabani e moholo 'me u tla ba moetapele oa rona! - Ho sa lebelloa, moshanyana eo o ile a khona ho hoeletsa bohle.
  Sena se ile sa makatsa Vedmakova: sena se ka khoneha joang. O ile a sheba haufi-ufi; matsohong a ngoana ho ne ho e-na le ntho e tšoanang le phaephe, e teteaneng feela. 'Me ka thuso ea sesebelisoa sena o ile a thothomela.
  - Moshanyana o tla ea hole! Lebitso la hae ke mang? - Mohlabani o ile a botsa.
  - Dick! Ke ile ka fumana ka ho toba. - Passa tlhahiso.
  - Lebitso le bonolo! - Ho hlakile hore Witcher o ne a lebelletse ntho e 'ngoe e makatsang.
  - Hobaneng ho rarahane!
  -Re phatlalatsa khetho! - Moloi o phatlalalitse. Lentsoe la hae le ne le le sealuma hoo lifate tsa palema li ileng tsa sisinyeha. - Mang kapa mang ea ratang hore mohlabani oa Witcher e be moetapele, phahamisa letsoho la hao le letona! Voutela 'nete, tokoloho le tlhompho! Mme bophelo ba hau bo tla ba joalo hoo melimo e tla honohela! -
  Makhoba, a hlōtsoe ke cheseho, hoo e ka bang ka ntsoe-leng a phahamisetsa matsoho a "ona moeeng. Ba ne ba shebahala joaloka mohlabani, 'me ho lumellana ha bona ho fana ka maikutlo a hore mohlomong Khirov o sebelisitse boselamose ba hae mona.
  Na hase "nete hore ho fihla ha hae ho ba file bolokolohi le monyetla oa ho ikutloa e le batho ba sebele. Sena se bolela hore ke tlhaho ho lumelisa Witcher joalo ka pula nakong ea komello. Thabo e ne e bonahala lifahlehong tsa bao e kileng ea e-ba makhoba. E ne eka kea tsoha.
  Mona, har"a thabo e akaretsang, lekhoba le matla, le khabisitsoeng haholo ka mabadi, le ile la tsoela pele. A bua ka lentswe le tebileng.
  - Ho bile le ho tla ba le ba bangata ba batlang ho lebisa thabong. Empa na u na le tokelo ea boitšoaro ho sena!
  - Eng!? - Moloi o ile a ntša molomo oa hae o tletse meno. Li-biceps matsohong a hae a se nang letho li ile tsa kokomoha.
  - U mang?! Setloholo sa lelapa le hlomphehang, kapa motho ya tloaelehileng. Kapa mohlomong le lekhoba le balehileng joaloka Zhissor. O ile a boela a tšepisa lintho tse ngata, empa a felisa bophelo ba hae thupeng. Le eena makhoba a likete tse mashome a mabeli. - Lekhoba le matla la mo khaola.
  - Mona ho hongata ho tla itšetleha ka rona. Ke bona maqeba ho uena, mohlomong ha ua tsoaloa u le lekhoba, ke khona ho khetholla maqeba a bakoang ke sephali kapa sabole e nang le marumo! - Vedmakova o boletse.
  - U nahanne ka mohlabani eo ke sa mo tsebeng! Ke Count de Force, setloholo sa marena a tšabehang. Empa na u tseba lebitso la ntate oa hao? - Botsa lekhoba le khabane.
  - Bokhabane ba lelapa bo na le kamano e tšoanang le sebete joaloka bolelele ba moriri ho bohlale! - Vedmakova o ile a fetola 'me hang-hang a phaella. -Ha ho sebete sa baholo-holo ba rona se tla thusa lekoala!
  - O bua hantle. Joalo ka motlae oa fairground, pelo ea hau e sebete hakae? - Lekhoba le ile la sosobanya sefahleho ka mokhoa o tšosang.
  - Hantle, u mohale hakaakang! Bala, empa u lekantsoe khahlanong le qetello ea lekhoba, boikhohomoso le sebete sa hau se ne se le kae! - The Witcher e se e qalile ho fela.
  - Ke ne ke e-na le mabaka a ka a sena. 'Me ke life tseo u sa hlokeng ho li tseba, tsebo e fokolang e bolela hore ho bonolo ho shoa! Ke u qholotsa ntoeng ea lefu, 'me haeba u le sebete eseng ka mantsoe feela, joale u tla amohela phephetso! - Count de Force e ile ea luma.
  - U ka kholiseha ka seo! - Mohlabani o ile a khabola.
  Makhoba a ile a hloekisa lebala la lipapali. Witcher o ile a theoha mme a hlahloba sabole. Mohanyetsi oa hae o ne a eme mabapa le eena. O ne a e-na le sebetsa sa hae: lisabole tse peli tse leolitsoeng ka bohale. Ha ho ne ho ka etsahala, mohlabani o ile a ntša sabole e "ngoe sefubeng sa hae.
  Count de Forsa o ne a le molelele ho feta Witcher, a pharaletse haholo mahetleng, le hoja a ne a sa bonahale a le mesifa le ho betliloeng, ngoanana ea tšoanelehang ho ba 'mampoli oa lefats'e ka ho ikoetlisa. Leha ho le joalo, ho ne ho se na mafura, "me lithapo tsa tendon li ne li tiile li bile li ruruhile. Ho phaella moo, ho ne ho e-na le boikutlo ba phihlelo e kholo mokhatlong o mong le o mong, 'me ho qhoma ho ne ho bua haholo. Lifahlehong tsa bona ho ne ho se ho sa nyatsehe;
  - Che, u bothateng, ngoanana! U ke ke ua khalla. - The Count o ile a mo bontša feisi ea hae.
  - Ke hobane'ng ha u itšepa hakaale? - Bohale ba The Witcher bo ile ba tota.
  - Ke hapile lintoa le litlholisano tse ngata. "Musong oa ka, ke ne ke nkoa e le e mong oa bahlabani ba molemo ka ho fetisisa, ba bangata ba ne ba mpona ke le ea molemo ka ho fetisisa. - Forsa, a sisinya mesifa ea hae ea sefuba, e neng e shebahala joaloka lithebe tse peli tse emeng haufi le tse ling.
  - Sena ke hobane u ne u loana le bahlomphehi feela, 'me ba fokotseha' me ba nona. Joale, haeba u ne u ka sebelisana le motho ea tloaelehileng ea nang le talenta, u ne u tla ba le botumo bo fokolang! - Witcher o ile a araba ka kholiseho.
  - Ntja e boholang, sala, thupa, kapa ho fapana le hoo, sabole ea ka, ha e so ka ea theoha mokokotlong oa ka! - Botlalo bohle ba boikhohomoso bo ile ba khutlela ho palo.
  - Sena se thahasellisa haholo! Lehare le entsoeng ka mafome a tšepe a matla ka ho fetisisa matsohong a moqoqo le lekoala! "Vedmakova ha aa ka a khaotsa ho khanya ka bokheleke ba hae.
  - Haele hantle, sena se ka etsahala ho uena, mosali oa bonyatsi! - Forsa o ile a lla.
  - Mohlomong re tla emisa terata ka maleme, 'me re sebelise ho hong ho matla! - Witcher o ile a bapala e elegant palo robeli.
  - Ka bobeli!
  Palo le moeta-pele oa marabele a ile a kopana lifahleho li talimane. Marumo a ile a tsamaea kapele "me a otla ka matla a feletseng. Litlhase tsa oela ka lebaka la likotlo 'me ho utloahala molumo o llang.
  The Count e ile ea hlasela ka makhetlo a 'maloa. O ile a leka mokhoa oa ho sebelisa li-barrel tse peli, empa Witcher o ile a loantša litlhaselo, a hlokomela hore mohanyetsi oa hae ea khabane o ne a e-na le lebelo le letle.
  - U bapala eng!
  - Likhoeleng tsa lefu!
  The Count e ile ea boela ea hlahisa letoto la likotlo, a leka metsoako e rarahaneng. Vedmakova o ile a ikhula hanyane mme a etsa tlhaselo ea hae, a ts'oara mohanyetsi oa hae hanyane sefubeng.
  O ile a ithuta metsamao ea mohlabani ea nang le phihlelo, a ipha nako ea ho mo beha fatše. The Count o ile a lla mme mahlo a hae a phatsima:
  - Ha o bonolo ho hang! Mohlomong esita le lekhoba le feletseng, le hoja u tsamaea u sa roala lieta.
  - Ke hlahile ke lokolohile 'me ke lula morung! Molala wa ka ha o eso ka o tseba joko. Ha ho utloahale ho inehela tlas'a khatello. Motho ea lokolohileng e le kannete o ikokobelletsa lintho tse tharo - mabaka, lerato, Molimo. Lekhoba moeeng oa lona le ikokobelitse - ho litakatso, takatso, bahlanka ba Molimo! - Witcher o ile a araba ka bokhabane.
  - U nepile ka ea ho qetela! Ke uena ea lokileng, baprista le baprista bana ba nkemisitse! - The Count e entse fan habeli, joale e le mokhoa oa "clamshell", empa ha ea ka ea atleha. - Ke tla thabela ho bua le uena ka khalase ea veine, ntle le haeba ke u bolaea.
  - Khalase ea veine e tšoana le leoatle - ha u ka nkoa, u lahleheloa ke mobu tlas'a maoto a hao! - Ho boletse mohlabani.
  - Empa u ikutloa u lokolohile. Ho thoe'ng ka mokhoa ona?
  O ile a tšoara trident, a ntan'o tšoara serurubele. Ha a arabela, Witcher o ile a otla seboka ka matla le ho feta. The Count o ile a thekesela mme a ikhula. Joale tlholisano e ile ea tsoela pele hape, Forsa a sisinyeha joalo ka ha eka o robehile, a hlokomela hore mohanyetsi oa hae o matla haholo hore a ka mo nka a sa tsotelle. Joale, ha a se a tloaetse Witcher ka tatellano e itseng ea metsamao, palo eo e ile ea fetola tsela e sa lebelloang ea sabole 'me ea otla ngoanana ka mesifa, empa hape e le basali, sefuba. Mali a phalla, mongoapo o tebile. Leqeba ha lea ka la robeha Witcher, empa ho fapana le hoo, le ile la mo fa matla. Ngoanana o ile a tsoela pele ho hlasela, lisabole li benya, a etsa motjeko o makatsang. "Me le hoja ka ntle ho ne ho bonahala eka mohlabani o ne a lahlehetsoe ke hlooho ka ho feletseng "me o ne a halefile, bophelo ba morung le ho tsoma ho tloha boseeng ho ile ha mo ruta ho boloka kelello ea hae e hlaphohetsoe ntoeng e mahlo-mafubelu ka ho fetisisa. Ho ne ho le thata ho Count ho thibela khatello e joalo; Vedmakova o ile a tšoara nako eo mohlomphehi oa lekhoba a theoha, joalokaha eka o mo otla ka tlas'a lengole. Ho otla ho ile ha otla tendon mme palo ea theoha, lebelo la hae la theoha. Eaba ngoanana o itšoarella ka mokhoa oa hae, a tla le oona, a o bitsa drakone e lihlooho tse robong. Ke feela mohlabani ea koetlisitsoeng hantle ea neng a ka hula ntho e kang ena. Ho feta moo, tlhaselo ea ho qetela ea borobong e ne e batla e ke ke ea thijoa. Mona e ne e le taba ea mechini, e bonahatsang tlhaselo, letsoho le ne le fokola haholo, le hlasela litlhaselo, ka hona tlhaselo ea ho qetela e felile. Ka lekhetlo la pele, mohlabani o ile a etsa mokhoa ona ho molekane ea nang le tsebo le ea potlakileng, 'me ha a lla, a liha sabole ea hae, ho ile ha hlaka hore ntho e ncha e atlehile.
  The Count a fetoha mosehla, a felloa ke matla.
  - O lehlohonolo!
  - E seng joalo hantle! Lehlohonolo ha le tsitsa joalo ka lehlabathe - ke mosebetsi o boima feela o tla le tlama ka samente.
  Witcher o ile a boela a lematsa sera sa hae, empa eseng ka botebo - o ne a sa batle ho bolaea kapa ho holofatsa. Ha a otla hape, a tsubella, palo ea phunya 'me mohlabani a ntša sabole ka leoto la hae la molamu. Ho ile ha fumaneha hore mohlomphehi oa lekhoba o ne a sa hlomela ho hang. Witcher, a lahla lisabole tsa hae, a mathela ho sera, 'me a khoptjoa. Matsoho a hae a kentse setho sa hae se notletsoeng.
  -Na u tela? - Mahlo a panther a ne a phatsima.
  - Ke bala ho inehela ho lekhoba le sa roaloang lieta!
  Witcher o ile a hanyetsa ka matla:
  - Eseng lekhoba, empa mohlabani bakeng sa lebaka le lokileng! Uena ka bouena u ne u le lekhoba 'me u utloisisa hore na ho tlotloloha ke eng, empa ke batho ba bang, ha ba mpe ho feta rona. Kahoo botsa letsoalo la hao!
  . KHAOLO No. 10.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ne ba loana ka pele. Moshanyana le ngoanana ba ne ba se ba ntse ba jeoa ke bolutu ka lebaka la ntoa ea nako e telele. Ho bolaea kamehla le ho thunya le hona hoa tena.
  E tšoana le papali. Papali e tšoanang ea ho thunya haufinyane e tla khathatsa.
  Bana ba ne ba khathetse ke ho thunya le ho lula ba akhela liqhomane ka maoto.
  Moshanyana o ile a fana ka monyetla. O ile a theola bo-fascists.
  Mme a re:
  - Maeta!
  Ngoanana o ile a akhela seqhomane ka maoto a sa roala letho. O ile a hasanya li-Fritzes 'me a bina ka thabo:
  - Re tla ba le litlhōlo tse ncha, tse kholo haholo!
  Empa sena sea tena. Esita le taba ea hore ho tloha ho lahlela maoto a se nang letho a moshanyana, litanka tsa Hitler li sutumetsoa ka mahlakoreng a tsona.
  Joale Oleg o ile a qala ho ngola.
  Histori e 'ngoe e fapaneng. Zyuganov ha aa ka a khetha bokhethoa ba Stepashin le lihlopha tse tharo tsa makomonisi.
  Sena se ile sa fela ka ho qhaloa ha State Duma le likhetho tsa pele ka September 1999.
  Ehlile, makomonisi a ne a le matla ho feta leha e le neng pele. 'Me ba ile ba ea likhethong, ba itšetlehile ka katleho ea' muso oa Primakov, moo ba ileng ba phetha karolo e hlokomelehang. Sebaka sa Unity block ha se so thehoe. Putin ha aa ka a hlaha e le tonakholo. 'Me tlhaselo ea bahlabani ba Dagestan e ile ea eketsa likhetho tse eketsehileng ka ho le letšehali' me ea bolaea matla a ba boholong.
  Ka kakaretso, "muso o ile oa bonahala o sa hlophiseha. NDR e ile ea fokola 'me ea oa, 'me ho ne ho se na mokete o mocha o seng o lokisitsoe. Mme Stepashin, ea neng a khethetsoe tona-khōlō, ha aa ka a etella pele mokha o busang. Eaba Yeltsin o mo leleka ka ho feletseng.
  Ka bokhutšoanyane, likhetho tsa paramente li ile tsa fella ka tlhōlo e kholo ho le letšehali.
  Tlhōlo ea bokomonisi e ne e tsoteha. Ho phaella moo, bloc ea Primakov-Luzhkov e ne e se na nako ea ho phomola. Empa o ile a 'na a khona ho ngolisa hammoho le lihoai. Mme a nka sebaka sa bobedi. Ea boraro e ne e le "Yabloko", e neng e e-na le PR e ntle. LDPR e nkile sebaka sa bone. Empa haholo-holo ka lebaka la hore mecha ea pro-presidente e khothalelitse mokha ona ka mafolofolo.
  'Me Yeltsin o bile a fana ka, kapa ho e-na le hoo, a fa Zhirinovsky boemo ba kakaretso.
  Kahoo ntho e 'ngoe le e' ngoe e etsahetse ho ea ka boemo bo khethehileng.
  Khanyetso e ile ea nka matla ho State Duma. 'Me Yeltsin o ile a lumela ho tsamaea ka boithaopo, a khetha Primakov ka molao hore e be mohlahlami oa hae. Zyuganov e ile ea e-ba tona-khōlō le monna oa letsoho le letona.
  Sena, ka kakaretso, se ne se loketse makomonisi. Mme ho ile ha fihlelwa tumellano. Basayev le Khattab ba ile ba qobelloa ho tsoa Dagestan. Empa ha baa ka ba romela masole Chechnya ka boeona.
  Ntoa ea lehae le karohano ea lihlopha tse 'maloa li ile tsa qhoma kapele moo.
  Russia e ile ea thusa Maskhadov le Kadyrov. Primakov o ile a hapa likhetho tsa mopresidente oa Russia habonolo. Ea bobeli ka tšohanyetso e ile ea e-ba Zhirinovsky - ea neng a se na bahlolisani ba bang ho bakhethoa ba hae, 'me Yavlinsky ea lokolohileng e ne e se mohanyetsi oa hae.
  Oleg Rybachenko o ile a sitisa moqoqo oa hae. Che, ha e thahaselle. Hape, sehlooho se seng se koahetsoe, ka mor'a Primakov, Zyuganov, le tsosoloso ea USSR. Ke khathetse ke eona!
  Ho ka 'na ha e-ba monate ho feta ho qapa. Ka mohlala, mabapi le sebaka.
  Moshanyana o ile a qala ho tla ka maikutlo.
  Motse-moholo o mocha oa 'Muso o Moholo oa Russia o ne o bitsoa Petrograd-Galaktik. E thehiloe sehlopheng sa linaleli sa Sagittarius, hoo e batlang e le bohareng ba sehlopha sa linaleli. Linaleli le lipolanete li ne li teteane haholo mona ho feta mathōkong a Milky Way, moo Lefatše la khale le ileng la fumana bolulo. Mabotho a Western Confederate a ile a lelekoa ka ho feletseng motheong. Leha ho le joalo, ntoa ha ea ka ea feta ntle le mohlala: lipolanete tse likete li ile tsa senngoa, 'me ke mehopolo feela e setseng ea Lefatše. Lena e ne e le lona lebaka le ka sehloohong la ho isa motse-moholo sebakeng se ruileng ka ho fetisisa le se nang le khotso ka ho fetisisa sehlopheng sa linaleli. Ho thata haholo ho phunyeletsa mona, ka hona, esita le maemong a ntoa ea sebaka sohle, moo moeli o ka pele e leng khopolo e sa utloahaleng 'me e ka morao ke kopano, motheo o fetohile setsi se seholo sa Russia le qhobosheane ea indasteri. Motse-moholo o ile oa hola mme oa metsa polanete ea Kishish ka botlalo, ea fetoha toropo e kholohali. Motse o moholo o khonang ho khahla motho ofe kapa ofe ea nang le kahlolo e molemo. Lifofane tse ngata li ile tsa phunyeletsa sepakapaka se pherese.
  Marshal Maxim Troshev o ile a bitsetsoa ho Letona la Tšireletso, Super Marshal Igor Roerich. Seboka se tlang e ne e le sesupo sa tšebetso ea lira e eketsehang haholo. Ntoa, e khathetseng ke motho e mong le e mong, e ile ea harola mehloli e kang ea liphofu, batho ba libilione ba ile ba shoa ho eona, "me ha ho motho ea neng a ka finyella katleho eo a e batlang. Sesole se ile sa siea letšoao la sona mohahong oa Petrograd-Galaktik. Lihahi tse kholo li eme ka mela e makhethe, li emela lisekoere holim'a lebokose la chess la toropo. Sena se ile sa hopotsa marshal ka boithatelo ka ho thehoa ha lihlomo tsa sepakapaka. Nakong ea ntoa ea ho qetela, likepe tse khōlō tsa linaleli tsa Russia le tsona li ile tsa nka maemo a tsona, eaba li robeha ka tšohanyetso, tsa otla lifofane tsa sera. Ntoa e reriloeng hantle e ile ea fetoha pherekano, likepe tse ling tsa thulana, tsa phatloha ka mahlaseli a tšabehang. Sebaka seo se ile sa fetoha 'mala joalokaha eka ho foqoha seretse se chesang se seholohali le linōka tsa mollo li phalletse hang-hang, melapo ea malakabe a lihele a phatlohile mabōpong a tsona, a a koahetse ka leqhubu le senyang. Ntoeng ea pherekano, katleho e ile ea tsamaea le lebotho la Great Russia, empa tlhōlo e ile ea tla ka theko e phahameng haholo. Likepe tsa linaleli tse likete tse 'maloa li ile tsa fetoha melapo ea likaroloana tsa motheo. Ke "nete hore sera se ile sa lahleheloa le ho feta. Marussia a ne a tseba ho loana, empa selekane, se neng se akarelletsa merabe e mengata, se ile sa qhoma ka bohale, sa beha khanyetso e manganga.
  Bothata bo boholo e ne e le hore setsi sa selekane, se sehlopheng sa linaleli sa Thom, se ne se le thata haholo ho se senya. Tsoelo-pele ea boholo-holo ea li-dags tse bōpehileng joaloka 'mapa, tse neng li lula sehlopheng sena sa linaleli ka limilione tsa lilemo, li ile tsa haha qhobosheane e ke keng ea hlōloa 'me ea pota-pota ka mokhoa o matla oa tšireletso, o tletseng maraba.
  Ho kena sebakeng sena "Mannerheim", lebotho lohle la Russia le ke ke la lekana. Ho ne ho sa khonehe ho felisa ntoa. Lipolanete le litsamaiso li ile tsa fetoha matsoho hangata. Marshal o ile a qamaka motse-moholo ka maikutlo a ho hloloheloa. Li-graviolets le li-flanneur li ne li pentiloe ka mebala ea khaki, 'me sepheo se habeli sa sefofane se ne se utloahala hohle. Mehaho e meng e ne e bōpehile joaloka litanka tse khōlōhali kapa likoloi tsa ntoa tse tsamaeang ka maoto tse nang le seporo ho e-na le menyako. E ne e le ntho e qabolang ho bona ha phororo ea metsi e phatlohile ka har'a moqomo oa tanka e joalo e nang le mapheo, metsi a maputsoa le a emeralde a ne a bonahatsa "matsatsi" a mane, a bapala ka meriti e mengata, 'me lifate tse sa tloaelehang le lipalesa tse kholo li ile tsa mela kutung le mapheong, li theha. lirapa tse leketlileng tse makatsang. Litanka tsa sejoale-joale, tse kholo feela tsa skyscraper, hangata li hlophisitsoe hantle, li hlometse ka lithunya tse ngata. Ho lula matlong a joalo ho bonolo ebile hoa phutholoha, le hoja ketsahalong ea tlhaselo ea motse-moholo, mohaho o tšoanang o ne o tla fetoha sehlopha se matla sa ntoa ka metsotso e mehlano. Bafeta-ka-tsela ba lihlopha tsohle, esita le bana ba banyenyane, ba ne ba apere junifomo ea sesole kapa ba apere liaparo tsa mekhatlo e fapaneng ea sesole. Liqhomane tsa marang-rang tse homing li ne li le holimo ho stratosphere li ne li shebahala joaloka libolo tse mebala-bala. Masedi a ne a bonesa boalo jwa legodimo, a gogola meboto e e borethe ya seipone ka marang a a phatsimang. Maxim Troshev o ne a sa tloaela ho feteletsa joalo.
  "Linaleli li teteane haholo mona. 'Me ho chesa haholo bakeng sa ka."
  Marshal o ile a hlakola mofufutso phatleng ea hae mme a bulela moea o kenang. Sefofane se seng se ile sa tsamaea ntle le mathata, 'me kapele mohaho oa Lekala la Tšireletso oa hlaha. Ho ne ho e-na le likoloi tse "nè tsa ntoa monyako. Li-spiky luchiars tse nang le li-suckers - liphoofolo tse nang le monko o matla ka makhetlo a leshome le metso e mehlano ho feta ntja - li pota-potile Troshev. Ntlo ea borena ea cyclopean ea supermarshal e ile ea kena ka tlas'a lefatše, mabota a eona a teteaneng a na le likanono tsa plasma le li-lasers tse phallang. Bokahare ba bethe e tebileng bo ne bo le bonolo - mabothobotho a ne a sa khothalletsoe. Pele ho sena, Troshev o ile a bona mookameli oa hae feela ka mokhoa o nang le likarolo tse tharo. Supermarshal e ne e le monna-moholo, mohlabani ea nang le phihlelo ea lilemo tse lekholo le mashome a mabeli. Ke ile ka tlameha ho theoha ka lifti ea lebelo le phahameng, ke phunyeletsa sebaka se setle sa lik"hilomithara tse leshome ka tlas"a lefatše.
  Ha a se a fetile mokoloko oa balebeli ba maemo a holimo le liroboto tsa ntoa, marshal o ile a kena ka ofising, moo komporo ea plasma e neng e etsisa hologram e atolositsoeng ea sehlopha sa linaleli e nang le matšoao a mahloriso a mabotho a Russia le libaka tseo ho neng ho nahanoa hore ke sera. Ho ne ho fanyehiloe li-hologram tse nyenyane haufi le moo; Taolo holim'a tsona e ne e se ntho e tsoelang pele; har'a linaleli ho ne ho e-na le pono ea linaha tse ikemetseng tse nang le merabe e bohlale, ka linako tse ling e makatsang haholo. Troshev ha aa ka a sheba bokhabane bona nako e telele; Igor Roerich o ne a shebahala a le monyenyane, sefahleho sa hae se ne se batla se se na masoebi, 'me a e-na le moriri o motenya o mosehla. Ho ne ho bonahala eka a ka phela le ho phela, empa meriana ea Serussia maemong a nakong ea ntoa e ne e sa thahaselle haholo ho lelefatsa bophelo ba motho. Ho fapana le hoo, phetoho e potlakileng ea meloko e ile ea susumetsa thuto ea ho iphetola ha lintho "me e ne e le molemong oa mokhethoa ea sehlōhō oa ntoa. Nako ea bophelo e ne e lekanyelitsoe ho lilemo tse lekholo le mashome a mahlano. Esita le bakeng sa batho ba phahameng. Ha e le hantle, sekhahla sa tsoalo se ile sa lula se le holimo haholo, ho ntšoa ha limpa e ne e le feela bakeng sa bana ba nang le bokooa, 'me ho thibela pelehi ho ne ho thibetsoe. Supermarshal o ile a sheba Troshev ha a kena.
  - 'Me ke uena enoa, Maxim. Lahlela data eohle khomphuteng, e tla e sebetsana le ho fana ka tharollo. U ka re'ng ka liketsahalo tsa morao tjena?
  - The Confederates le balekane ba bona ba ithutile thuto e ntle. Lintoa li ntse li tsoela pele lilemong tse leshome tse fetileng.
  Roerich a dumela ka hlooho.
  - Kea e tseba. Empa lilekane tsa Confederates, li-Dugs, li ile tsa bonahala li le mafolofolo haholoanyane. Ba qala ho hlahisa tšokelo e tebileng.
  - Lumellana.
  Roerich o ile a tobetsa setšoantšo ho hologram mme a e holisa hanyane.
  - Pele ho uena ke sehlopha sa linaleli sa Smoor. Mona ke qhobosheane ea bobeli e kholo ka ho fetisisa e Chekiloeng. Ke hona moo re tla otla ka matla. Haeba re atlehile, re tla khona ho hlola ntoa nakong ea lilemo tse mashome a supileng, boholo ba lilemo tse lekholo. 'Me haeba re hlōleha, ntoa e tla tsoela pele ka makholo a mangata a lilemo. U ipakile u le molaoli ea hloahloa, ka hona ke etsa tlhahiso ea hore u etelle pele Operation Steel Hammer. E hlakile?
  - Ho joalo, Mohlomphehi.
  Igor o ile a soma.
  -Hobaneng litlotla tse joalo? Ikopanye le rona feela: Comrade Super-Marshal. U nkile see hokae?
  Maxim o ile a ikutloa a hlajoa ke lihlong.
  -Nna, Comrade Supermarshal, ke ithutile le Bing. Ba ne ba rera mokhoa oa khale oa boemphera.
  - Hlakola. Empa hona joale "muso o fapane, molula-setulo o nolofalitse meetlo le mekhoa ea pele. Ho feta moo, phetoho ea matla e tla haufinyane, 'me re tla ba le moholoane e mocha le molaoli ea phahameng. Mohlomong ke tla lelekoa mosebetsing, 'me haeba Operation Steel Hammer e ka atleha, u tla khethoa sebakeng sa ka. Re tlameha ho ithuta esale pele, ona ke boikarabelo bo boholo.
  Marshal e ne e le monyane ho feta Roerich ka makhetlo a mararo, ka hona, lentsoe la patronizing le ne le loketse haholo 'me ha lea ka la baka khopiso. Le hoja phetoho ea moetapele e haufi le ho etsahala, 'me moetapele oa bona e mocha o tla ba monyenyane ho bona ka bobeli. Ka tlhaho, sena se tla ba molemo ka ho fetisisa.
  - Ke se ke lokile. Ke sebeletsa Russia e kholo!
  - Kahoo tsamaea. Baokameli ba ka ba tla u tlatsa ka lintlha.
  Ka mor'a ho lumelisa, marshal o ile a tsamaea.
  Liphaseje tsa bethe li ne li pentiloe ka khaki. Ntlo-kholo ea ts'ebetso e ne e le ka tlase. Likhomphutha tse ngata tsa photonic le plasma ka lebelo le potlakileng li ile tsa sebetsana le tlhahisoleseling e tsoang libakeng tse fapaneng tsa metagalaxy. Ho ne ho e-na le mosebetsi o mongata o neng o larile ka pele, "me "mampoli o ile a lokolloa feela ka mor"a hora le halofo. Joale o ne a letetsoe ke nako e telele ea ho qhomela sehlopheng sa linaleli sa boahelani. Mabotho a maholo a tlameha ho bokana moo, hoo e ka bang karolo ea botšelela ea likepe tsohle tsa sebaka sa Russia. Likepe tsa linaleli tse limilione tse 'maloa. Ka mor'a hore lintlha tse nyenyane li rarolloe, marshal o ile a phahama holimo. Ho bata ho tebileng ho ile ha nkeloa sebaka ke mocheso o matla. Maseli a mane a ile a bokana sehlohlolong, 'me, a nyeka meqhaka ka mokhoa o hlokang mohau, a tšollela melapo ea likaroloana holim'a polanete. Khanya e phoroselang e ne e khaphatseha ho theosa le literata tse entsoeng ka liipone. Maxim o ile a qhomela ka sefofaneng sa matla a khoheli, se ne se phutholohile ebile se pholile ka hare, 'me se mathela mathōkong. O ne a e-s'o ka a ea Petrograd-Galaktika pele, 'me o ne a batla ho bona ka mahlo a hae motse-moholo, o nang le baahi ba limilione tse likete tse makholo a mararo. O ile a tlohela karolo ea sesole, 'me ntho e' ngoe le e 'ngoe e ile ea fetoha' me ea thaba le ho feta. Ho ile ha hlaha meaho e nang le sebopeho sa mantlha; Nakong ea ntoa eohle, lera la oligarchs le fokotsehile, empa ha lea ka la senngoa ka ho feletseng. Matlo a borena e ne e le mesebetsi ea sebele ea bonono. E 'ngoe ea tsona e ne e tšoana le qhobosheane ea mehleng ea khale, moo ho e-na le meno a leralleng ho neng ho e-na le lifate tsa palema. E mong o ne a eme ka maoto a masesaane, "me tsela e khōlō e ne e otlolohile ka tlas"a hae joaloka sekho se "mala o khanyang, se koahetsoeng ke linaleli. Mehaho e mengata eo batho ba futsanehileng ba neng ba lula ho eona le eona ha ea ka ea etsa hore ho be le likamano le matlo a sesole, ho e-na le hoo, ho ne ho e-na le lifahleho tse khahlehang, tse khabisitsoeng ka liemahale tsa baeta-pele le balaoli ba makholo a lilemo a fetileng. Hase ntho e 'ngoe le e' ngoe e lokelang ho penta khaki, Troshev o ile a nahana. Ho phaella moo, mohlomong motse o nang le baahi ba bangata ka ho fetisisa bokahohleng o lokela ho ba le mehaho e metle. Lefapha la bahahlauli le ne le le mebala-bala ka ho khetheha, le na le litselana tse tsamaeang le meaho e bōpehileng joaloka lirosa tse khōlōhali, hammoho le li-tulips tse thunyang le tse lohellanang, li-daisies tse strung le liphoofolo tse tsoang linaheng tse ling tse tsoakiloeng ka mokhoa o rarahaneng. Kamoo ho bonahalang kateng, hoa thahasellisa ho phela ka bere kapa nkoe e nang le meno a saber, e thabisa bana. Leha ho le joalo, batho ba baholo le bona baa hlolloa ha mohaho o joalo o tsamaea kapa o bapala. Drakone e potolohang ea lihlooho tse leshome le metso e 'meli e ile ea etsa maikutlo a sa hlakoheng ho marshal e mebala e mengata, e bonesitsoeng ke neon, ea phatloha ho tsoa molomong o mong le o mong. Ka kakaretso, ho ne ho e-na le liliba tse ngata tsa libopeho tse makatsang ka ho fetisisa, tse lahlelang lijete tse mebala-bala tse makholo a limithara moeeng. 'Me li ntle hakaakang, khanyeng ea matsatsi a mane, a hokahaneng ho ba mohlala oa metsi, papali e tsotehang, e ikhethang ea mebala. Bana ba mona ba ne ba thabile ba bile ba le batle: liaparo tsa bona tse mebala-bala li ne li etsa hore ba tšoane le li-elf tsa tšōmo. Ho ne ho se batho feela mona, halofo ea bamameli e ne e le bajaki. Leha ho le joalo, bana ba basele ba ile ba bapala le bana ba batho ka thabo. Troshev o ile a boela a kopana le limela tse bohlale. Li-dandelion tse tlokomang tsa hlooho ea khauta tse nang le maoto a mane le matsoho a mabeli a masesaane. Bana ba bona ba ne ba e-na le maoto a mabeli feela, "me lihlooho tsa bona tsa khauta li ne li tletse matheba a emeralde. Maxim o ne a tseba peiso ena hantle - Gapi, libōpuoa tsa limela tsa thobalano tse tharo, tse ratang khotso, empa ka thato ea qetello li ile tsa huleloa ntoeng e fapaneng ea linaleli 'me ea e-ba lilekane tsa tlhaho tsa Great Russia.
  Ho ne ho e-na le baemeli ba lekaneng ba merabe e meng - boholo ba linaha tse sa nke lehlakore le lipolanete. Ba ne ba batla ho sheba motse-moholo o hlollang oa 'muso oo. Mona ntoa e bonahala e le hōle ebile e se ea sebele, e se e le likete-kete tsa li-parsecs, leha ho le joalo, maikutlo a sa tsitsang ha aa ka a tloha marshal. Ho ile ha hlaha mohopolo ka hloohong ea ka hore lipolaneteng tseo tseo li tla lokela ho li hlasela, ho tla phela libōpuoa tse bohlale "me libōpuoa tse limilione tse likete tse nahanang li tla shoa. Melapo ea mali e tla tšolloa, metse le metsana e likete e tla timetsoa. Empa ke molaoli oa 'muso, 'me o tlameha ho phethahatsa mosebetsi oa hae.
  Ka mor'a ho khahloa ke setsi sa bahahlauli, marshal o ile a laela hore sefofane sa matla a khoheli se kenngoe 'me se lebe libakeng tsa indasteri. Matlo a mona a ne a le tlaase hanyenyane, a e-na le moralo o bonolo. Lifeme li ne li le botebong ba ka tlas"a lefatše.
  Hang ha sefofane sa matla a khoheli se lula, mohlape oa bahlankana ba sa roala lieta ba nkileng masela le lihlahisoa tsa ho hloekisa hang-hang ba potlakela ho sona. Li-ragamuffin tse tšesaane tse apereng masela a khaki e seng e khathetse, e senyehileng, e nang le masoba a maholo a tabohileng. E tahiloe ka ho teba, e batla e ntšo. Ho bonahala eka ntoa e nkileng nako e telele e ile ea ba qobella ho tiisa mabanta a bona. Troshev o ile a qala ho ba le kutloelo-bohloko. Mokhanni, Captain Fox, ha aa ka a ba le maikutlo a joalo.
  - Tloong, likhoto tse nyane, tsoa mona! Marshall oa tla! - a bohola.
  Bana ba se nang mahae ba ile ba matha ka nqa tsohle, seo ba neng ba se bona feela ke lirethe tsa bona tse litšila. Ho thata ho tsamaea u sa roala lieta holim'a metsi a chesang ho tloha "letsatsi" tse 'nè hang-hang,' me bana ba futsanehileng ba ne ba sa tsebe hore na lieta ke life. Leha ho le joalo, e mong oa bashemane bao o ile a iponahatsa a le sebete ho feta ba bang "me a reteleha a bontša monoana oa hae o bohareng. Molaoli o ile a ntša seqhomane "me a thunya moshemane ea sehloho a ka be a ile a mo bolaea, empa molaoli o ile a khona ho sututsa letsoho la motsamaisi motsotsong oa ho qetela. Tlhōlisano e ile ea feta, ea etsa sekoti holim'a tsela e katiloeng, likotoana tsa majoe a qhibilihileng tsa oela maotong a sa roala letho a moshanyana, eaba o oela holim'a sekontiri. Ka boiteko ba thato, mohlabani oa ka moso o ile a khona ho thibela mohoo oa hae, 'me, a mamella bohloko, a ema. Maxim o ile a otla motsamaisi ka thata sefahlehong.
  - Matsatsi a mararo ntlong ea balebeli. Ela hloko, matsoho mahlakoreng a hau! - Marshal o ile a laela ka lentsoe le tšosang - Bana ke thepa ea rona, 'me re tlameha ho ba hlokomela, re se ke ra ba bolaea. Na u e fumane, phoofolo ea tonanahali?
  Phokojwe a otlollela matsoho a hae mahlakoreng a hae. A dumela ka hlooho ka sewelo.
  - Araba ho latela melaoana.
  - E monghadi.
  Maxim a lebisa mahlo ho moshanyana eo. O ne a le moriri o montle, a na le sefatlhego se sentle, se se makgasa e bile a na le mesifa. Ka tlas'a T-shirt e tabohileng, u ka bona li-abs tsa hae tse matla tse nang le litšepe tsa chokolete.
  -Lebitso la hau ke mang?
  - Yanesh Kowalski! - Monna ea mahlahahlaha o ile a bohola ka holim'a matšoafo a hae.
  - Ke bona ho uena liketso tsa mohlabani ea matla. Na u batla ho kena Sekolong sa Zhukov?
  Moshanyana eo o ile a tepella maikutlo.
  - Nka thaba, empa batsoali ba ka ke basebetsi ba tloaelehileng 'me ba ke ke ba khona ho lefella thuto ea ka.
  Marshall a bososela.
  - U tla ngolisoa mahala. Uena, joalo ka ha ke bona, u matla 'meleng,' me mahlo a hau a bua ka bokhoni ba kelello. Ntho e ka sehloohong ke ho ithuta hantle. Tsena ke linako tse thata, empa ha ntoa e fela, esita le basebetsi ba tla phela maemong a matle.
  - Sera se tla hlōloa! Re tla hlola! - Yanesh o ile a hoeletsa ka holimo ho matšoafo a hae hape.
  Ebe u nka sebaka sa hau litulong, lesole. 'Me bakeng sa ho qala - ka koloing ea ka.
  Lisa o ile a hlonama. Moshanyana o ne a batla a le litšila, 'me bokahare bo ne bo tla tlameha ho hlatsuoa ka mor'a hae.
  Ha e se e phahame, sefofane sa matla a khoheli se ile sa potlakela sebakeng sa 'muso.
  Janesh o ile a ithuta ka matlo a maholohali a majabajaba, a khabisitsoe ka bokhabane.
  - Ha rea lumelloa ho kena karolong e bohareng, 'me sena se thahasellisa haholo.
  - U tla bona ho lekane ho feta.
  Leha ho le joalo, marshal, a khannoa ke maikutlo a kutloelo-bohloko, a laela ho fofa ho ea setsing sa bahahlauli. Moshanyana o ile a talima ka mahlo a hae "ohle, a ntse a harola seo a se bonang. Ho ile ha hlokomeleha hore o ne a batla ho tsoa ka koloing, a matha ka thōko ho tsela e tsamaeang, a hloelle holim'a e 'ngoe ea likoloi tse otlang kelello.
  Hangata, Maxim o ne a le mosa a bile a le bonolo joaloka mohlang oo.
  - Haeba u batla, palama "thabeng ea thabo", 'me ka mor'a moo u tle ka ho toba ho' na. Nka chelete, ho seng joalo ba ke ke ba u lumella ho kena.
  Marshale a fana ka sekhechana sa pampiri.
  Yanesh o ile a potlakela ho bapalami, empa ponahalo ea hae e ne e bonahala haholo.
  Monyako oa holo ea sebaka-ninja, o ile a emisoa ke liroboto tse kholohali.
  -Guy, u apere hampe, ka ho hlaka ho tsoa libakeng tse futsanehileng. U lokela ho koalloa le ho isoa seteisheneng.
  Moshanyana o ile a leka ho baleha, empa ba ile ba mo otla ka sethunya se makatsang, sa mo lahlela holim'a sekontiri. Troshev o ile a tlameha ho tsoa ka koloing ebe o ea batlisisa.
  - Ema, cadet ena e na le 'na.
  Mapolesa a ileng a ema a ile a ema, a talimile marshal. Maxim o ne a apere junifomo ea tšimo, empa li-epaulettes tsa molaoli oa sesole li ne li phatsima ka khauta e khanyang khahlanong le matsatsi a mane.
  Molebeli e moholo, lefothenente oa sepolesa, o ile a lumelisa.
  - Tšoarelo, Marshal, empa litaelo li thibela batho ba kopa ho kena setsing seo re amohelang baeti ho tsoa hohle sehlopheng sa linaleli.
  Maxim ka boeena o ile a utloisisa hore o entse phoso ka ho lokolla ragamuffin sebakeng se hlomphehang joalo. Empa o ne a sa ikemisetsa ho bontša phoso ea hae.
  -Moshemane enoa ke scout. O ne a phetha mosebetsi oo a o filoeng ke bolaoli bo phahameng.
  Molefothenente o ile a dumela ka hlooho mme a tobetsa konopo ya sethunya sa hae. Janesh Kowalski o ile a thothomela 'me a hlaphoheloa. Marshal a bososela mme a otlolla letsoho la hae. Ka nako ena, ka tšohanyetso lihlopha tse 'nè tse sa tloaelehang li ne li tletse ka li-radiam. Ka ntle, basele ba ne ba tšoana le likutu tsa lifate tse betliloeng ka makhapetla a sootho o moputsoa; Pele liphoofolo tsa litonanahali li e-na le nako ea ho bula mollo, Maxim o ile a oela holim'a sekoahelo, a ntša blaster. Litselana tse tukang li ne li feta ka holimo, tsa thula seemahale se mebala-bala, tsa fafatsa sebaka se setle ka har'a li-photon. Troshev o ile a khaola bahlaseli ba babeli ba nang le lebone la laser, li-inogalacts tse peli tse setseng li ile tsa fallela ka mahlakoreng. E mong oa bona o ne a boetse a ts'oaroa ke sefate se ke keng sa lekanngoa, empa oa bobeli o ile a khona ho ipata ka mor'a moeli oa sefahleho. Phoofolo eo e ile ea thunya matsohong a mararo hang-hang 'me, le hoja Maxim a ile a falla ka potlako, o ile a otloa hanyenyane - lehlakoreng la hae le chesitsoe' me letsoho la hae le letona le senyehile. Mahlaseli a sera a ile a otla ka mokhoa o makatsang khoheli ea "mad water lily". Ho ile ha latela ho phatloha.
  Pono ea "mampoli e ne e sesa, empa o ile a makala ha a bona kamoo Yanesh a ileng a ntša sengoathoana sa letlapa "me a se akhela ho sera. Maxim o ile a makatsoa ke matla a se nang botho a patiloeng ho mocha enoa ea shebahalang a fokola ... Ho lahla ho ile ha bonahala ho nepahetse, hantle ka har'a mahlo a mahlano. Sephedi se ile sa sisinyeha mme sa hatela pele, se ntse se thekesela. Sena se ne se lekane bakeng sa ho thunngoa ha Maxim hantle ho felisa bophelo ba monster.
  Ntoa e ile ea fela kapele. Nakong eo, mapolesa ha aa ka a leka le ho thunya. Marshal o ile a hlokomela sena hang-hang.
  "Bohle ba molemo ka ho fetisisa ba loana ka pele, "me ka morao, literateng tsa motse, makoala a lutse ka ntle.
  Lefothenente ea fepehileng hantle o ile a fetoha mosehla. Ke ile ka atamela Maxim.
  - Comrade Marshal, ke kopa tšoarelo, empa ba ne ba e-na le li-radiam tse boima, 'me re ...
  - Mme ke eng seo! - Maxim o ile a supa blaster lebanta la balebeli. - Fly swatter? Ke masoabi, kamoo ho bonahalang kateng, ha ho na mosebetsi bakeng sa hau motse-moholo. U ke ke ua lula u sa sebetse, ke tla leka ho u romela ka pele.
  Ka mor'a ho hoeletsa moshanyana eo, Maxim o ile a mo thusa ho qhomela ka sefofaneng sa matla a khoheli, eaba o mo tšoara ka letsoho ka tieo.
  - Hantle, u ntsu. Ke thabela hore ebe ha kea ka ka fosa ka uena.
  Kowalski o ile a lla ka tsela e bontšang botsoalle, lentsoe la hae le ne le utloahala le le holimo le le monate.
  - Ke entse feela ho lahlela ka katleho e le 'ngoe. Ke ne nka...
  - U tla ba le monyetla. U qeta kolecheng 'me u kena ntoeng ka ho toba. U na le bophelo bohle ba hau ka pele ho uena, u ntse u tlameha ho loana ho fihlela makhabane.
  - Ntoa e monate! - Moshanyana o ile a hooa ka cheseho. - Ke batla ho ea ka pele hang-hang, ke nke sethunya sa mollo ...
  - U ke ke ua e etsa hang-hang, u tla bolaoa ntoeng ea pele. Fumana tse khethehileng pele.
  Yanesh o ile a nkga habohloko. O ne a kholisehile ka bokhoni ba hae, a nahana hore o se a ntse a tseba ho etsa lintho tse ngata, ho akarelletsa le ho thunya. Ho sa le joalo, sefofane sa matla a khoheli se ne se fofa holim"a Phaka e khōlō ea Michurinsky. Lifate tse khōlōhali li ile tsa mela moo, tse ling tsa tsona li fihla bolelele ba limithara tse makholo a "maloa. 'Me litholoana li ne li le khōlō hoo, ha u se u jele bohareng, u ka phela ka hare. Liphaenapole tse fetotsoeng ka liphatsa tsa lefutso tse nang le letlalo la khauta li ne li shebahala li le monate. Ke "nete, ho fapana le seo ba neng ba se lebeletse, ha baa ka ba etsa hore moshanyana eo a ba rate.
  - Ke se ke bile merung e joalo. - Yanesh o hlalositse. - Ho fapana le litereke tse bohareng, bohle ba lumelloa moo. Le hoja ho nka nako e telele ho fihla moo ka maoto.
  - Mohlomong! - Ho boletse Maxim. - Leha ho le joalo, khahloa ke limela mona ... Ho na le mushroom, sehlopha sohle se ka kena tlas'a sona.
  - Ke sets'oants'o sa agaric ea fofa e kholo. Ha e jeoe. Ke hopola ke ile ka bokella mokotla o felletseng oa likotoana tse sehiloeng tsa litholoana. Ke rata pavarara - letlalo le tšesaane 'me tatso e monate ka ho feletseng. Lifeiga hase letho ha li bapisoa le eona. U tlameha ho ba hlokolosi ha u khaola. E ka "na ea phatloha, "me molapo o ne o tla tšoana le phororo-e ne e tla u nka le pele u e-ba le nako ea ho bua. Litholoana mona li kholo haholo. U tlameha ho li jara ka likarolo ka mokotleng oa polasetiki, 'me sena ha se bonolo haholo.
  Maxim a phaphatha Janesh lehetleng.
  - Ha se tsohle tse lekantsoeng ka lijo. Ha re theoheng re kha lipalesa.
  - Mpho bakeng sa ngoanana! Hobaneng ho se joalo!
  Matsoho a moshanyana a ile a fihla lebiling la setereng. Captain Fox o ile a otla menoana ea hae ka bohale.
  - Se ke oa ama lebili la setere, ntjanyana.
  'Me hang-hang ha a arabela a fumana khalemelo e' ngoe e tsoang ho marshal.
  "U na le sebete sa ho loantša ngoana feela."
  - Ke masoabi, Setho se Khabane!
  Yanesh ha a ka a kgona ho itshwara empa a tsheha.
  - Haeba u batla, leka. - Maxim lumelloa.
  Yanesh o ile a re: "Ke na le phihlelo ya ho etsa mohlala.
  Ka ntle le moriti oa pelaelo kapa tšabo, Kowalski o ile a beha matsoho holim'a lebili la setereng 'me a lebisa koloi fatše. Kamoo ho bonahalang kateng, o ne a hlile a e-na le bokhoni bo hlollang. Sefofane sa matla a khoheli se ile sa potlakela ho feta litlhōrō tsa lifate tse khōlōhali.
  Maxim ha aa ka a kena-kenana, a lumella moshemane hore a laole sefofane. Ho tlameha ho boleloa hore o ile a sebetsana ka katleho le mosebetsi oa hae, a tsamaisa pakeng tsa likutu tse kholo, ha aa ka a oela, a bontša mokhoa oa virtuoso ho feta lilemo tsa hae. Leha ho le joalo, le haeba e ne e ka thula, e ne e ke ke ea e-ba taba e kholo; Qetellong, ba ile ba lula lehoatateng le tletseng lipalesa tse nyenyane empa e le tse ntle ka tsela e hlollang. Ho ne ho bonahala eka moloi ea molemo o hasantse mabenyane ka seatla se bulehileng. Mebala e mengata e rarahaneng e ne e phatsima mahlong, "me monko o tahang o ne o hlahisa thabo e ke keng ea hlalosoa.
  Yanesh o ile a ba a letsa mololi ka ho hlolloa. Ha ba fihla fatše, moshanyana eo o ile a qhomela ka ntle "me a qala ho kha lipalesa, a thonaka letsoho kaofela. Maxim o ne a bata, o ne a rata sebaka seo 'me, leha ho le joalo, ho na le ntho e tšosang. Ho ikutloa o tshohile. Ha a se a fetile mollong le metsing, marshal o ne a tloaetse ho tšepa maikutlo a hae ka seoelo; Ha e le hantle, motse-moholo oa 'muso o moholo ha oa lokela ho boloka mefuta ea bophelo e kotsi ho batho. Ho na le ntho e fapaneng mona. Maxim o ile a hoeletsa moshanyana eo 'me a hoeshetsa ka khutso tsebeng ea hae:
  - Ho na le lira haufi le rona. Pata lipalesa u tle le 'na.
  Mahlo a Janesh a phatsima.
  - Ke se ke lokile.
  Ha ba siea sehlopha sa lipalesa ka koloing tlas'a tlhokomelo ea Captain Fox, Maxim le Yanesh ba ile ba fallela ka hare ho moru. Ke 'nete hore masole a ne a lokela hore ebe a bitsitsoe 'me a qhala sebaka seo. Empa Maxim o ile a haptjoa ke thabo. Ke "nete hore Janesh o ne a e-na le litabatabelo tsa lerato; Ba ile ba haola morung, ba leka ho se etse lerata. Yanesh o ile a khona ho chesa maoto a hae a sa roala letho holim'a bobatsi bo pherese, empa a ithiba, le hoja letlalo la hae ho fihla mangoleng le ne le koahetsoe ke marako a maholo.
  "Hlokomela," Maxim a hweshetsa. - Ka morung, kotsi e patiloe lehareng le leng le le leng la joang.
  Yanesh o ile a hoeshetsa: "Re hloka tšireletso mona. Masela a ile a pata 'mele ka thata; Likokoanyana tse khōlō, joalokaha Yaneš a ithutile sekolong, ha li je batho lefatšeng lena. Mefuta e kotsi ka ho fetisisa ea li-arthropods e ile ea senngoa boemong ba liphatsa tsa lefutso; Ba tsamaea ba khutsitse. Hang-hang Maxim a hatsela. Libōpuoa tse nyenyane tse phelang li ne li sa phomole, joalokaha eka ho na le motho ea li tšositseng. Mookameli a tšoara moshanyana ka letsoho 'me a mo sebela tsebeng.
  - Ho na le ho lalla pele!
  Maxim o ile a ntša mochine o ntšang molumo ka pokothong ea hae "me a mamela ka hloko sebaka se potolohileng. Ke "nete, bahlabani ba bahlano ba batho le palo e lekanang le ea bajaki ba ne ba rapaletse haufi. Hantle, ka ho leka-lekana ha matla joalo, ho molemo ho se kene ntoeng, empa ho feta sera.
  Ke seo ba se entseng.
  Lesole le nang le phihlelo le moshanyana ea tala ba ile ba tsamaea ka tumellano. Re ile ra tlameha ho tsamaea har'a lihlahla tse teteaneng, tse khangoang ke boriba bo fihlang maqaqailaneng. Ka bothata bo boholo, 'mampoli o ile a lemoha ho phatloha ha ketane ea batho' me a khona ho phunyeletsa sebakeng sena. BA ne ba lehlohonolo ha ho le ea mong oa basele ba ne ba e-na le kutlo ea liphoofolo kapa ho utloa. Sesebelisoa sa ho lemoha molumo se ne se se se ntse se khona ho khetholla mantsoe a buuoang ka bonolo.
  - Ntate Moahi, o kopa ntho e ke keng ea etsahala ho 'na.
  Ha e arabela, lentsoe le tšoanang le ho korotla.
  - 'Me uena, ka kakaretso, u tloaetse ho nka chelete feela ntle le ho e sebeletsa ka botlalo.
  Ha ho talingoa ka timbre, e ne e le oa morabe oo e seng oa batho.
  - Ba u lefile halofo ea milione, ho thoe'ng? Litaba tsa khale mabapi le li-spy satellites.
  "Ha se molato oa ka," lentsoe la motho le ile la tsoela pele ho itokafatsa ka botsoa. - Litaba tsa mofuta ona, ha e le hantle, li siuoa ke nako kapele haholo. Ha ke matlaohle.
  - Re ile ra utloisisa sena hanghang, ho bonolo ho bolela hore oa fokola. Ha ho tluoa tabeng ea ho hlasela tsamaiso ea Kremlin, uena le bao u tsamaeang le bona le tla ba le thuso e fokolang.
  Maxim a thothomela. Na ka sebele e tla hlasela mokoloko o matla ka ho fetisisa oa tšireletso o koahelang motse-moholo le setsi sohle sa sehlopha sa linaleli? Sistimi ea Kremlin, joalo ka ha baetsi ba eona ba bolela, ha e kenelle, leha ho le joalo, haeba lira li se li le mafolofolo pelong ea 'muso, sena se lebisa menahanong e bohloko.
  - Tseba, monna, haufinyane re tla sebelisa sebetsa se secha, 'me ka thuso ea sona likepe tsa linaleli tsa Russia li tla fetoha lerole pele li fihla hole. Joale lebotho la rona, joalo ka leqhubu la khoheli le phunyeletsang hohle, le tla tlala libaka tsa Russia 'me le hape lefatše la borena.
  Maxim o ile a tšoaroa ke ho feheloa ho tepeletseng ho bonahala, lehlabaphio le ne le sa thaba haholo ka tebello e joalo. Leha ho le joalo, o ile a araba:
  - Karolo ea bohlano e sebetsa ho feta leha e le neng pele, 'me tlhaselo ea hau e tla tsamaea ho latela moralo.
  - Mosebetsi oa hau oa haufinyane ke ho theha liqhobosheane tse leshome le metso e 'meli motse-moholo bakeng sa mabotho a rona a seteraeke. Li-mercenaries li tla kenella mona ka mokhoa oa bahahlauli, li ipate merung, ebe li bapala karolo ea tsona tlhaselong e akaretsang.
  - Ho tla ba joalo.
  - Mme bona, monna, haeba tlhaselo ya dinaledi tsa rona e hloleha, e tla ba mpe ho wena. Bohlale ba hau bo tla u harola likoto, 'me ho bolaoa ha hao ho tla lieha le ho bohloko.
  Le hoja Maxim a ne a sa bone hore na ke mang ea buang, o ne a kholisehile hore SMERSH e tla khona ho tsebahatsa lehlabaphio ka lentsoe la hae.
  - Re hloka leseli mabapi le likhetho tsohle tsa morao-rao boetapeleng ba sera. Tsohle tseo o di tsebang.
  - Ho ea ka boitsebiso ba ka, Marshal Maxim Troshev e monyenyane o ile a khethoa hore a laole likepe tsa linaleli sehlopheng sa linaleli sa Smur. Ha ho na lintlha tse hlakileng ka eena, empa ...
  - Ntho e 'ngoe le e' ngoe e hlakile, Marussia a lokisetsa tlhaselo e kholo moo. Joalo ka kamehla. Molaoli e mocha ke tlhaselo ea tšohanyetso ea mabotho a maholo.
  Maxim a thothomela, a batla ho potlakela ho ea pele le ho khina geek. Opereishene e tsietsing.
  - Ke nahana hore ho joalo. Ha e le li-appointments tse ling...
  Moeki o thathamisitsoe ka nako e telele le ka mokhoa o tenang, empa Maxim o ne a se a ntse a e-na le morero hloohong ea hae. Taba ea pele, o hloka ho tloha sebakeng sena ka khutso, 'me ea bobeli, ikopanye le SMERSH ka potlako. Ha ba le moo ba tla etsa qeto ea hore na hang-hang ba fokolise marang-rang a lihloela kapa ba eme. Ha e le hantle, mahlabaphio a tsejoang ha a kotsi, 'me boitsebiso bo fosahetseng bo ka hlahisoa ka bona. Ntho ea bohlokoa ke hore ha ho na ts'ebetso ea boits'oaro. Leha ho le joalo, moshanyana, ea neng a lutse a khobile matšoafo ho fihlela joale, o ile a sisinyeha, "me ho ile ha hlokomeleha hore matla a bocha a ne a ntse a tsoela pele.
  - Mohlomong re ka ba otla ka laser, Monghali Marshal?
  "Tjhe, le ka mohla o le mong," Maxim a hweshetsa. - Ke seo bohlale bo leng sona, ho bokella tlhahisoleseding le ho e tlaleha ho batho ba nepahetseng. Haeba u tlola taelo, ke tla u thunya ka bonna.
  Marshal o ile a phahamisa sethunya sa hae sa mollo ka ho sokela.
  Yanesh a dumela ka hlooho.
  - Litaelo ha li buisanoe.
  Maxim o ile a ikoahlaela ho nka moshanyana eo le eena. Ho thoe'ng haeba menyenyetsi ea bona e ka utluoa ... Ho sa le joalo, ho lla ho utloahala ka har'a sesebelisoa sa molumo, 'me mojaki a bua hape.
  - Bolella "Jupiter" hore ha a sa re thuse, re ka mo fa ka ho etsa sehlabelo sa pawn ena. Joale Ea Phahameng ka ho Fetisisa o tla halefa, "me mohau hase e "ngoe ea mefokolo ea hae.
  "Ee," ho nahana Maxim, "moetapele o tlameha ho ba thata." Leha ho le joalo, ka nako e 'ngoe e ne e le e mong oa ba likete tse khethiloeng, leha ho le joalo, o ne a e-na le monyetla oa ho ba moetapele feela ha ho e-na le lefu la tšohanyetso la mohatelli ea busang. Ho khethoa sekete selemo se seng le se seng, 'me ho potoloha ha matla a phahameng ho etsahala lilemo tse ling le tse ling tse mashome a mararo. Empa monyetla ona le oona o ile oa hloloheloa. Taba ea pele, sebopeho sa Maxim se ne se le bonolo haholo, 'me ea bobeli, bokhoni ba hae ba tlhaho, bo matla haholo bongoaneng, bo ile ba qala ho fokola ka lilemo. Leha ho le joalo, ho fetoha marshal ha u se u le lilemo tse mashome a mane ... hoo ho bolela ho hong.
  - Se ke oa ama Jupiter. Ke eena tšepo ea hao e molemohali. Ntle le eona, menyetla ea ho hlōla ntoa ha e na thuso.
  Inogalakt o ile a araba ntho e sa utloahaleng. Eaba o re ka ho hlaka:
  - "Jupiter" e bohlokoa ha e sebetsa. Ka lebaka la ho se sebetse ha hae, mabotho a rona a lahleheloa haholo. Leha ho ka ba joalo, u tla fetisetsa litaelo tsa rona ho eena. Hajoale u ka ea.
  "Ke eona, u ka tsamaea," Maxim a feheloa ka ho imoloha. Ka nako eo, ha a hanyetsa mantsoe a hae, ho ile ha e-ba le ho phatloha. Ho ile ha qala ho thunyana.
  - Demet! Sebetsa hape...
  Marshal o ile a inama, "me ho ile ha hlaha mahlaseli a thabo feela mahlong a Yanesh.
  . KHAOLO No. 11
  - U bua letsoalo! - Lekhoba le ikakasang le ile la rora.
  - Kahoo thabo eo ke ea motho e mong le e mong, eseng ba seng bakae ba khethiloeng. Ka lebaka lena le halalelang ke phahamisitse sabole ea ka! - The Witcher o ile a hooa.
  The Count o ne a belaela:
  - Che! Kea kholoa u khannoa ke lehloeo kapa ke takatso ea matla! Ho ne ho e-na le merusu ea makhoba, empa e ile ea fella ka lipolao tse sehlōhō. Tsena ke liphello tsa borabele leha e le bofe.
  - Sena e ke ke ea e-ba moferefere, empa ke phetoho. Ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa e tla etsahala hamorao, ka mor'a tlhōlo! - Mohlabani o boletse ka cheseho e kholo.
  - Phetohelo? Lentsoe le makatsang, na u tlile le lona ka bouena? - Forsa o ile a makala.
  - E seng joalo hantle! Lentsoe lena ke le fuoe ke lengeloi torong. - Witcher o ile a buloa ka pululelo.
  - Lengeloi kapa e mong oa melimo e ntšo! Litoro tsa boprofeta lia thetsa. - Palo belaella.
  - Leha ho le joalo, u tla ba le monyetla oa ho fetola bophelo ba batho hore e be betere le ho ba motho ea betere ka bouena! Mathata 'ohle a tsoa ho boithati, katleho e khoneha feela ka boiteko bo tšoanang. Motho ea se nang sehlopha o tšoana le leshala, le se nang mollo, o fana ka leseli le lenyenyane ebe oa tima kapele! - O ile a hlatsa mantsoe a mangata a bohlale a Witcher.
  - U re motho o lokela ho ba sehlopheng. Empa na ua tseba hore na tlhaho ea liphoofolo ke eng? - Forsa o ile a botsa ka ho phoqa.
  - 'Me phoofolo e molemo ho feta mohlapeng! "Me ka kakaretso, kaha u lekhoba "me ha ua ka ua lopolloa, joale bahlomphehi ba ile ba u furalla, ka mantsoe metsoalle ea hao e tšepahalang e ile ea bontša mebala ea bona ea "nete. Sena se bolela hore ke nako ea ho batla metsoalle sebakeng se fapaneng. - Witcher o ile a fana ka maikutlo a bonolo haholoanyane.
  Count de Bor o ile a khutsa ka metsotsoana e seng mekae, eaba o otlolla letsoho la hae:
  "Le hoja ke sa lumele katlehong ea ho qetela, bonyane lehare la ka le tla noa mali."
  - Logic ha ea lokela ho sebeletsa maikutlo a tlhaho - kelello ea takatso! - Ho boletse Witcher.
  - Ho lokile, ho lekane, nthute! Ho tla ba le ntoa - ho tla ba le feat! - The Count o ile a qala ho hlakola mali ho eena.
  - U mohlabani ea nang le boiphihlelo le ea sebete, o lokela ho khethoa ho ba moetapele oa sehlopha! - Mohlabani o ile a etsa tlhahiso.
  - Ha ho mpe, empa ha ho hlokahale hore u khethe moetapele e mong le e mong oa sesole. Ho tlameha ho be le molao-motheo o thata haholoanyane oa bonngoe ba taelo. U khethiloe, kahoo ua khetha! - The Count o ile a qala ho kenya mangolo a hae a ketane. Bashemane ba 'maloa ba ile ba potlakela ho tla mo thusa.
  - Ho thoe'ng ka tlhōlisano ea mahala? - Witcher o ne a belaela.
  - E senya sesole! - Matla a khaotsoe. - Moruo ke rhizome ea letlobo le lengata, sesole ke kutu e le 'ngoe!
  Witcher o ile a soasoa:
  - Empa hangata ke oak, eseng ka matla le botsitso, empa boemong ba taolo!
  Moshanyana ea hlobotseng halofo o ile a fa palo sabole. O ile a araba ka ho mo otla mokokotlong oa hae oa masapo, o neng o otliloe ka makhetlo a mangata. Moshanyana a bobola mme a tlolela morao, a sisinya maoto a hae a sootho.
  Witcher o boletse ka ho hlaka:
  - Ke etsa lilegion tse hlano tsa sebopeho se senyenyane, masole a mabeli le halofo e 'ngoe le e 'ngoe. U khethetsoe ho laela oa boraro! Mme a makgoba a kgethe ba bang kaofela!
  Tlhahiso ea ho qetela e ile ea baka likhang, hoo e batlang e fetoha likhang. Joale ntoa e ile ea qhoma, makhoba a "maloa a tsoa likotsi, "me Witcher a tlameha ho kenella. Ha a se a lihile tse potlakileng, o ile a hoeletsa:
  - Emisa ho sebelisa thupa! Ha re feteleng tabeng ea ho beha balaoli ka kotloloho.
  Makhoba a ne a sa khotsofalla ho korotla, empa ha mohlabani a etsa tlhahiso e joalo, a ne a phahamisa matsoho a ntsoe-leng.
  Mona Witcher, ea neng a etelletse pele merusu eo, o ne a tlameha ho sebetsa ka thata. Ha e le hantle, ho thata ho khetholla ea tšoanelehang ka leihlo, "me o ile a "na a botsa batho bao e neng e tla ba bakhethoa lipotso. Qetellong, ho ile ha khethoa mabotho a sesole, "me balaoli ba nakoana ba khethoa makaleng a manyenyane.
  - Ha lintoa li felile, re tla sheba sebete le bohlale bo bontšitsoeng ke masole! - Ngoanana o ile a hlalosa.
  E 'ngoe ea li-legion e ne e e-na le bana le bacha ka ho feletseng. Witcher o ile a beha moshanyana Bik taolo ea bona. Bashemane ba ile ba lla ka ho se thabe:
  - O ntse a le monyenyane haholo! Ha re hloke e monyenyane. Beha tse kholo le tse matla ho feta rona.
  - 'Me u batla mang?
  - Ke u hopotse! Ke eena ea tšoanelehang ka ho fetisisa!
  Mohlankana e mong ea ratang lipapali o ile a ea pele; Ke "nete, sefahleho sa hae se ne se bonahala se lerootho. Vedmakova, a tseba hantle hore na bohlale bo bohlokoa hakae ho molaoli, o ile a botsa:
  - Sesupa robeli ke eng?
  Mohlankana o ile a mo sheba eaba oa honotha:
  - Ha ke tsebe! Ntho e ka sehloohong ke mesifa le matla.
  Bik o ile a lla ka sebuela-hōle:
  - Mesifa e se nang boko ke nama e tletseng letsoho - eo pane e halikiloeng e llang ka eona!
  - Khutsa, kokoanyana! Ke tla u otla mohlahare! - Mohale e monyenyane o ile a rora.
  - Mang kapa mang ea sa tsebeng hore tse supileng ke mashome a mahlano a metso e tšeletseng ha ho na monyetla oa hore a ka otla feisi ho feta nko ea hae! - Moshanyana o ile a ntša leleme ho eena.
  Sesenyi se secha se ile sa bohola ka holimo ho matšoafo a sona:
  - Kea u phephetsa, re tla loana ho isa lefung!
  - U etsisa 'na joaloka rat-monkey! - Count de Force e hlokometse. - Leha ho le joalo, ena ke eona feela tsela e ntle ea ho tsoa.
  - Har'a lihlopha tse peli tsa lipapali, e mong ke sethoto, e mong ke scoundrel! - Ke hlokometse Witcher. "Le hoja ho le molemo hore bashanyana ba futhumale."
  Bik o ile a ema khahlanong le sera sa hae, phapang ea bolelele e ne e le khōlō, mohanyetsi oa hae o ne a le boima ka makhetlo a mahlano. Leha ho le joalo, ngoana o ile a nyarela mesifa ea hae e hlahelletseng; Sefahleho sa hae se chitja se entsoe lifahleho, sabole ea hae e bilika matsohong a hae.
  - Joale, re tla loana kapa re etse khotso joang! "Ka ho soma," a botsa.
  - E, kea u rata! - Moatlelete o ile a hlasela moshanyana eo. O ile a otla ka mokokotlo, sabole ea hae e telele, e le boima, ho bonahala e ne e le matsoho a mabeli. Bik o ile a qoba ho otla ntle le ho leka ho qhekella, empa a tlola feela ka holim'a tselana eaba o akhela sabole ea hae borokhong ba nko ea hae. Moshanyana o ile a otla feela ho itšetlehile ka palo - ho qhaqha, empa eseng ho bolaea.
  Sebatana se ile sa halefa le ho feta 'me sa qala ho tsokotsa sabole ea sona ea bobeli. Mona esita le Buk o ile a tlameha ho sutumetsa ka matla ha a ntse a baleha. Lirethe tsa moshemane tse neng li sa roala letho li ile tsa "na tsa e-ba nyenyane, "me mahare a ile a matha ka mor"a tsona. Hang-hang Bik a emisa, peipi ea hlaha ka menong ea hae. Lenaba le ile la tšutla le go feta, la kitima ka lebelo la pere, le phatlalatša matsogo a makima. A tsielehile ka mokhoa o khopameng, moshanyana a tšoela mathe, "me ntho e nyenyane ea otla sefahleho sa moatlelete. Bik o ile a tsamaea ka lehlakore ho feta mahare, a ba a otla sefuba sa mohanyetsi oa hae ka serethe sa hae se sa roala letho.
  Ka ho thekesela, monna enoa ea matla o ile a hoeletsa hampe, eaba maoto a hae a fokola "me a qala ho oa.
  Lebotho le ile la feheloa ka botsoalle; Eaba bana ba hoeletsa ka thabo, pele ho tsohle, ha e le hantle, lekhoba le lenyenyane ka ho fetisisa. Ba banyenyane le ba fokolang ba thabela ho bona hore mookameli oa hau le eena ha a moholo. Kahoo esita le ngoana a ka etsa ho hong bakeng sa merusu.
  Makhoba a mathela ho moatlelete ea hlōtsoeng, ho kopanyelletsa le lingaka tse 'maloa tsa moo. Letheba le pherese le phatlaletse sefahlehong se makukuno, se moriri o fokolang sa mohale e monyane. Ngaka e ile ea bua ka ho makala:
  - Basilica! Nale e nang le chefo e ile ea hlajoa ka hare ho eena, ea mo holofatsa litho tsa hae.
  - Ka nakwana! - Ho boletse Bik. - Joale oa hlaphoheloa. A ke ke a hopola letho, a ke ke a hlokomela lihlong tsa hae.
  Witcher o ile a atamela moshanyana eo:
  -U ithutile ho etsa chefo hokae?
  - Ha ho kae kapa kae! E fumane sebakeng se seng sa libaka. Barui le bona ha ba thabele maemo a bona sechabeng. Kahoo ba etsa mefuta eohle ea chefo. Haeba potion e tiisitsoe, ha ho bothata, ke tseba ho bula liloko! - Bik o ile a bonya Witcher ka bolotsana.
  - Hokae? - Ho botsitse mohlabani.
  - Lesholu le leng le nthutile! O ile a fetoha lekhoba ka nakoana, ke ne ke le sehlopheng se le seng le eena, re sebetsa ka thata, re rema moru. O ile a mpolella mokhoa oa ho bula liloko, a ba a mpontša ho hong. O ile a hlolloa ke mohopolo oa ka eaba oa baleha. - Moshanyana o ile a winked ka bolotsana.
  - 'Me ha ua ka ua mo latela? - Witcher o ile a makala.
  - Che! Leha ho le joalo, kaofela ha rōna re ile ra shapuoa ka lebaka la ho phonyoha hona, "me haeba le "na ke ne ke phonyohile, e mong le e mong oa bohlano a ka be a ile a khokhotheloa thupeng ea litšiea. Batho ba babeli e se e le morero oa bolotsana. - Moshanyana ea bohlale o ile a hlalosa.
  - Barbariane! Ho lokile, haeba u sa lebalehe, mohlomong ho kopana le Khirov ho tla ba molemo ho uena. - Witcher o khothalelitse.
  - Hoa khoneha! Ke khale ke batla ho ba ea matla le ea bohlale ka ho fetisisa! - Moshanyana o ile a bontša bolo ea biceps.
  - E matla le e bohlale ho mpheta? - Mohlabani o itse a bapala.
  - Che! Etsoe, u moetapele! Empa ka letsoho la hao le letona, hobane"ng! - Bik o ile a ema matsohong a hae bakeng sa tšusumetso e kholoanyane.
  - Ha motho a fofa holimo, ha a khotsofatsoe ke boemo ba hae! - Ke hlokometse Witcher.
  - Batho ha ba fofa! Ke feela bao likelello tsa bona li sa tloaelang ho phopholetsa ba nang le mapheo! - Moshanyana o ile a bontša precocious kutloisiso.
  - Ho tla ba le mapheo lebothong la rona! Kea ts'episa ke tla nahana ka ho hong. - Witcher o tšepisitse.
  - 'Me kea u lumela, morali'abo rōna e moholo! Etsoe, ha u moetapele feela, empa hape u morali'abo rona kapa 'mè ho rona. Re tla phela re le lelapa le le leng! - Bik o boletse.
  - Moetapele oa naha o lokela ho ba ngoan'abo batho, eseng moena! - Moeta-pele oa sechaba ke mohlanka oa sechaba pele. Leha ho le joalo, ha re tloheleng phapanyetsano ea liteboho; sebetsa seo u se amohetseng se lokela ho sebelisoa ke ba bang. Ha re etseng lipeipi! - Witcher o ile a laela.
  - Ha ba na nako e telele e lekaneng! - Passa o hlokometse. - E hloka ntlafatso.
  - Ke se ke ntse ke nahana ka eona, ka mor'a tsohle, melomo le marama li etsa hore ho khonehe ho otla ka nako e khutšoanyane. Empa haeba ho na le ntho e atolosang le ho otla ka matla. Liminerale le litlama tse ling. - Witcher o ile a ikutloa a e-na le tsitsipano e matla ea kelello.
  Ho hlakile hore moshanyana o ile a utloa mantsoe a hae:
  - Ha re e etse, khetha likarolo! Re ntse re e-na le nako; makhoba a mangata a hloka ho bontšoa mekhoa ea motheo ea ntoa.
  "O nepile, moena ka, moloi o tla re thusa ka ho hong." Leha ho le joalo, ho fihlela mabotho a maholo a akheloa ho rona, re tlameha ho hlasela. Leha ho le joalo, re lokela ho lokisetsa ka hloko. Ho bonolo ho fumana lejoe le omileng leoatleng ho feta ntho e qapiloeng e e-s'o sebelisetsoe merero ea sesole! - Vedmakova e akaretsa.
  Ntle le moo, marabele a ile a qeta letsatsi a ikoetlisa, 'me ka nako e ts'oanang, Bik o ile a romella tlhahlobo.
  Lebotho le ile la tloha motseng. Ha e kholo haholo, empa e hlometse hantle. Moshanyana oa scout, ea palameng lephele le lenyenyane la crustacean, o bile a lebisa tlhokomelo ho ntho e le 'ngoe e sa utloahaleng:
  - Bahlabani ba na le lisabole tse hlano, 'me ba sitoa ho sisinyeha!
  - Ke hantle! - Ho boletse Bik. - Kapa ho e-na le hoo, hoa hlolla, pele ba tla ho rona, ba tla be ba khathetse ke boima bo feteletseng.
  Witcher o boletse ka bolotsana:
  - Bahlabani ba nang le phihlelo ba itse, u se ke ua nka libetsa tse kholo ho feta menoana e mehlano letsohong la hao le letona. Ha e le hantle, ha ho mpe, bothoto ba bona bo tla ba thusa ho hlōla kapele. Khabareng, tlohela makhoba a robale lihora tse 'maloa. Ba bile le letsatsi le boima, 'me ntoa e ne e ke ke ea e-ba bonolo. Hantle-ntle lira li na le masole a makae?
  - Ke likete tse hlano le halofo. - Bik o boletse ka kholiseho. - Sena se bolela hore ha re ka ba petetsa kaofela, ha ho na batho ba fetang makholo a mahlano ba tla sala motseng.
  - Sena sea utloahala, ho tla hlokahala ho atamela ho tsoa mahlakoreng 'ohle. Bosiu ba ke ke ba iteta sefuba ho re hlasela; Sena se bolela hore ba tla hloma liahelo e le hore ba ka senya ka matla 'ohle a bona ha mafube a hlaha. Mohlomong ba tla arola mabotho ka morero oa ho pota-pota. - Witcher o khothalelitse.
  Count de Forza o hanne:
  - Ke tseba hantle litloaelo tse busang ho Sultanate re loanne le bona ho feta hang. Bosiu ba tla romela lihloela tse "maloa tse nang le mekotla ea khauta kampong ea rōna. Ba tla leka ho fana ka tjotjo ho makhoba ebe joale baa khokhothela thupeng kapa, ka ho fetisisa, ba hahola linko tsa bona.
  - Ho romela lihloela ke leqheka la khale. - Ke hlokometse, ho otlolla menoana ea Witcher. - Empa ha ba na likatiba tse sa bonahaleng, bashanyana ba hlokolosi ba hlokolosi ebile ba mano, ba tla li tšoara kaofela. Ntle ho moo, re tla ba otla hanyane haufi le mafube. Mme makhoba a tla robala hamolemonyana "me sera se tla oela borokong bo tebileng.
  - E utloahalang! Ke tla ba oa pele oa ho hlasela! - Ho boletse Bik.
  - Ho tla hlokahala ho tlosa balebeli, 'me sena se ka etsoa ka thuso ea li-tubes tsa ho thunya. - Witcher o ile a bontša sesebediswa. - Ho na le mofuta oa piston o kentsoeng mona, mefuta e meraro ea litlama, le oli e nang le carbide. U hloka feela ho nka khato ka hloko, ho seng joalo ho khutlela morao ho tla ntša meno a bashanyana. U tla tsamaea le bashanyana ba bohlale ka ho fetisisa.
  - Ba bangata ba na le boiphihlelo ba ho hlasela lirapa le ho utsoa. Ba tsoetsoeng ba lokolohile, le bao e neng e se makhoba, haholo-holo makhoba a lapeng, ba ne ba utsoetsa beng ba bona. - Bik o ile a khutsisa bohle. - Kahoo re ile ra feta sekolong sa ho pholoha.
  - Tsohle tse ntle! Ka kakaretso, ke nahana hore ho ke ke ha e-ba le balebeli ba bangata haholo. Etsoe, re bo-mang ho bona? Makhoba ke maoatla! Bothoto bo haufi le boikokobetso - kelello e potlakileng e haufi le villainy.
  Moloi Khirov o ile a kena moqoqong:
  - Re na le bophahamo bo ka bang habeli kapa hanyane ho feta, empa sera se koetlisitsoe hantle ebile se hlometse. 'Me lebothong la Sultanate, basali ba sebeletsa feela lebothong la batho ba sa shoeng. Ho na le ba likete tse tšeletseng ba bona ba mercenaries ba tsoang linaheng tse fapaneng. Re tla ba le basali ba bangata lebothong la rona, 'me ntle le seoelo ke bahlabani ba fokolang ho feta banna.
  Kahoo ntoa e 'ngoe le e 'ngoe e hloka ho reroa ka hloko. Ho feta moo, tlhaselong ea pele, makhoba a tla qala ho re baleha.
  - Tlhōlo joalo ka mosali e hohela ka bokhabane ba eona, empa e leleka ka theko ea eona! - Bohlale ba Witcher bo ile ba khanya hape.
  - E kholo! Hona joale ke bona hore ho lumellanoe ka botlalo ka moralo oa tšebetso. Ho setseng ke ho hlakisa lintlha. Nakong ea ntoa, tšabo e tla qala ka har'a lira, 'me boholo ba masole a tla mathela motseng oa Zhit. - E khothalelitsoe ke Khirov
  - E hlakile! Sehlopha se matla ka ho fetisisa sa makhoba se tla otla ho tloha ka morao, ho tloha ka tsela ea motse. Mohlomong ke tla mo etella pele. - E khothalelitsoe ke Count Forsa.
  - Ha ho khonehe, le uena! - Moloi o ile a hlakisa.
  Ntle le moo, re na le lipitsa tsa oli, 'me ke laetse hore ho kenngoe likhoele ho tsona. Re tla ba lahlela kampong 'me re eketse tšabo. - Witcher o khothalelitse.
  - 'Me sena se boetse sea utloahala. - Moloi o ile a lumela. - Ke uena feela ha u so lokisetse litefiso tsena ka ho lekana.
  - Ho lokile! Mollo ke molimo oa ntoa "me, joaloka melimo e meng, o hloka tlhokomelo le sehlabelo! Empa re ne re se na nako e lekaneng ea ho lokisetsa ntho e "ngoe le e "ngoe. - Witcher ka boeena o ile a ikutloa a hlajoa ke lihlong ka roteness hae.
  - Nakong e tlang u tla be u rarahane ho feta. Khabareng, e ne e sa re khathatse ho robala. - Khirov o ile a hula ntle le boikaketsi leha e le bofe.
  Witcher o ile a re:
  - Ke na le tloaelo ea bobatana ea ho robala hanyane le hanyane, empa barab'eso ba tšoaneloa ke phomolo.
  - Boroko ke sebetsa sa maqheka, ho haella ha eona ke sesosa sa mokhathala, oo hape e leng kokoana-hloko ea ho hlōloa. - Passa o hlokometse.
  Makhoba, ha a qeta ho ikoetlisa moeeng o hloekileng, a robala joaloka bafu. Ke balebeli feela ba neng ba laletse, ba itokisetsa ho hlaba mokhosi. Ha u tsebe hore ka tšohanyetso molaoli oa sera o tla bona hole. Leha ho le joalo, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ile ea sebetsa, kamoo ho bonahalang kateng molaoli oa lebotho la 'muso, Temnik Etirimon, o ne a sa batle ntoa ea bosiu e sa lebelloang. Ho phaella moo, lefifing ho bonolo hore lekhoba le ipate, ebe lea ba tšoara. Kapa mohlomong ba tla tela, ka mor'a moo ho tla ba le tlhokofatso le lipolao. Temnik Ethyrimon o ile a nyeka molomo oa hae, haholo-holo ho monate ho soma basali ba bacha, ho senya menoana, ho chesa moriri - ho leka haholo.
  Ha ba se ba hlomme litente tsa bona ka potlako, masole a ile a khaleha. Ho ile ha sala balebeli ba fetang mashome a mabeli. Pele ba robala, Ethrimon, hammoho le ba likete, ba ile ba hlophisa mokete, ba tantšang ba hlobotse ba sisinya lithatho tsa bona ka pel'a bona. E ne e le ntle ebile e le monate. Ba lilemo li sekete ba ile ba ba akhela masapo 'me ba ba qobella ho nka litšoantšo tse hohelang. Joale, ntle ho tika-tiko leha e le efe, ba li hapa "me, ha ba se ba khotsofetse takatso ea bona ea liphoofolo, ba oela borokong bo tahiloeng.
  Lefu la bona le ile la khukhuna le sa lemohuoe. Marabele a ile a feta har"a meru, "me sehlopha sa bashanyana se ntse se tsoela pele. Bik, a hatelloa ka sefate, a ipatile makhasi, a bona molebeli oa pele.
  - Ke enoa, ka monate, o lahlehile.
  Chefo e ile ea ntlafatsoa hanyenyane 'me ea baka ho shoa litho hang-hang. Ho otla sefahlehong ha ho hlokahale, hobane bahlabani ba Sultanate, e le molao, ba tsamaea ka leseli 'me sefuba feela se koahetsoe ke lihlomo' me molebeli o robetse.
  - Ho na le e mong!
  Witcher ka boeena o tloha ka morao. O tlosa molebeli ntle le lethopo la ho thunya. O kena feela ka morao mme a robeha molala.
  - Motsamao ke bophelo! Feela u se ke ua bina - bakeng sa khotso! 'Me ke masoabi - mpa ea ka ha e na letho!
  Mohlabani o ile a ikutloa a tšeha ho feta. Lifate tse pota-potileng li telele 'me lifate tsa morara lia bonahala. Bashanyana ba ratoang le ba bohlale ka ho fetisisa ba makhoba ba ntse ba khasa haufi. Bahlabani ba baholo ba boima haholo mme ka hona ba salla morao. Phoofolo e boima ho feta e lula e etsa lerata le eketsehileng.
  Witcher o ile a bolaea molebeli e mong tseleng, ea neng a ntse a monya biri ea kokonate ka botlolong. Kampo ea buleha ka pel'a bona.
  E ne e se kampo e khōlō ka ho khetheha; Bosiu bo futhumetse, ha ho balebeli ba bangata ba tlamohang, ba sheba ba sa tsotelle.
  Ntho e ka sehloohong mona ke ho ba tlosa hang-hang e le hore ba se ke ba ba le nako ea ho phahamisa alamo. Swan cuckoo, ka lentsoe la eona le monate, e loketse sena hamolemo. Ha a tsose lipelaelo leha e le life; ho e-na le hoo, ho lla ha hae ho ka utloahala ho sa khaotse, empa ha u fetola molumo, u ka fumana boitsebiso.
  Vedmakova o etsa joalo feela. Ba mo araba. Balebeli ha ba arabele; ba ne ba le "lehlohonolo";
  - Sabole e le 'ngoe e joaloka lerotholi la pula, e tla oa 'me e hasane,' me ha ba le bangata, tlhōlo e tla tsoaloa!
  Moloi o ile a qala ho khaola batho ba robetseng. Ka lehlakoreng le leng, e ne e se chivalrous, empa ka lehlakoreng le leng, tlhōlo e tšoaneloa ke tlhompho! Ho hlompheha ke mohopolo o lekanyelitsoeng mme o lokela ho sebelisoa haholo ho masole a hau!
  Pele ho tsohle, felisa ba apereng ho feta, balaoli. Hangata lisabole li ne li kenngoa qubung e arohaneng.
  Leha ho le joalo, mahlaba a letsoalo ha aa ka a nka nako e telele; Ha u hlaseloa bosiu, ho tšoha ho ke ke ha qojoa, haholo-holo haeba ho na le maru kapa maru. Makhoba kaofela a halofo a hlobotse 'me a ka khetholla habonolo e mong le e mong,' me bahlabani ba otla lihlooho 'me hangata ba loana. 'Me motho e mong oa hoeletsa:
  - Ipholose!
  - Molebeli! Bademona baa hlasela!
  Nakong ea ho tšoha, karolo ea molaoli e bohlokoa ho feta leha e le neng pele. Witcher o tseba sena, mme a potlakela tenteng e kholo ka boeona.
  Ethyrimon, ea neng a ntse a tahiloe, o ile a bula mahlo a hae ka thata. Ka kakaretso, mang kapa mang ea noang pele ho ntoa o tla qetella a e-na le lesela la liheleng.
  - Tse etsahetseng! Ke hobane'ng ha liphaephe li khutsitse? - O ile a hoeletsa.
  - Lipeipi li khutsitse hobane li-blades li bina - tšepe e matla ho feta koporo! - Witcher o ile a hoeletsa. O ile a qhomela holim'a Ethyrimon. Ha e le hantle, Temnik o ile a tšoara lehare ka boqhetseke, empa a ne a e-s'o ka a etsoa ka botlalo, 'me mesifa ea Witcher e ne e futhumala hantle. O ile a tsokotsa ka matla, lehare la hae le pentiloeng ka henna le sa bonahale lefifing. Hlooho ya mohlomphehi ya madimabe ya fofa.
  Witcherova o ile a liha monna oa sekete ea neng a mo potlakile ka ho mo raha. Molaoli e mong o ile a ntšoa ka ho tšoeloa ka mathe ka tšupu.
  - Hobane, li-ghouls ha li so tsohe!
  Lekhetlo le hlakileng la sabole hape, sera se hlajoang sea oa! Liofisiri tse likete tse peli li leka ho tla ho eena li tsoa ka morao, empa li teana le setantši. O a lla le ho raha. Moloi ha a fetoe ke nako, o khaola e 'ngoe, o qetella e mong. Joale, lebotho le se nang balaoli le tšoana le mohlape oa linku tse se nang molisa;
  Joale makhoba a marabele, a mangata a hlometseng ka molangoana, kapa lenaka, a ile a bululeloa. Leqheka la ho akhela tse hlano ka bonngoe le ne le sebetsa haholo. Ho ne ho le bonolo ho oela le ho hatakela ka maoto.
  - U se ke ua ba lumella ho baleha! Khaola maoto! - Vedmakova o ile a hoeletsa ka amplifier ea lentsoe.
  Solntslava o ile a qhekella hammoho le batho ba bang kaofela. Kamoo mesifa ea diva ena e neng e bapala kateng. Hase lefeela hore ebe batho ba bangata ba nahana hore mosali ea halefileng o mobe ho feta modemona. Kahoo o ile a khaola e mong oa bahlabani ka halofo, 'me lehare la hae, ka ho intša, la khaola qoqotho ea ofisiri e neng e eme ka mor'a hae. Balaoli ba lekholo ba ile ba leka ho tsosolosa boemo bo itseng, empa kapele ba shoa. Ho phaella moo, Sultanate e ile ea etsa ntho e 'ngoe le e' ngoe ho etsa bonnete ba hore lesole le lebala hore na morero ke ofe. Marabele le "ona a ile a sutumelletsa masole a Sultanate hōle le likhofu tsa maphele ka bohlale.
  - U se ke ua ba lumella ho lula holim'a sala! - Solntslava o ile a hoeletsa.
  Passa o ile a eketsa:
  - Mollo o laola lipere.
  Sena se ile sa thusa, likhofu tsa maphele li ile tsa phatloha 'me tsa baka tšabo e eketsehileng. Ka lebaka leo, ba sa tsebe hore na ba etse eng, bahlabani ba bangata ba ile ba qala ho baleha. Empa sena ke sona seo Witcher le makhoba ba neng ba se emetse. Ntoa e ile ea hōla ho fihlela e e-ba timetso le mahloriso.
  Mohlabani o ile a holisa leihlo la hae le letona mme a akhela lithipa tse tharo:
  - Re ke ke ra ba lumella hore ba tsamaee!
  Ho baleha ke bothoto ho feta bokoala! Etsoe, masole a mangata ha a shoe ntoeng, empa nakong ea ho lelekisa!
  Bik, joalo ka moshanyana ea lebelo haholo, a tlolela molaleng oa e mong oa liofisiri mme a mo palama:
  - Lephele le lebelo!
  Thepa e ne e sebeletsa sebakeng sa spurs, 'me mohlankana ea futsanehileng ha aa ka a leka ho e lahla.
  Witcher, ha a hlokomela sena, a hoeletsa:
  - Ntoa e tšoana le papali ea li-dominoes, ke li-dominoes tse robehileng feela tse ke keng tsa hlola li bokelloa - lefatše le tšoere!
  - Ha ho letho, masapo a ka a manyenyane ebile a matla! - Moshanyana o ile a tlōla 'me a khaola molaleng. Ka mor'a moo a ba a potlakisa.
  Witcher o ile a khoptjoa holim'a setopo; Eaba o hlaba ka lisabole. Maikutlo a masole a loantšanang le bona a ile a fetoha mouoane, "me joale mohlabani o ile a fetoha "molai. Ho ne ho bile ho e-na le lehloeo la mali. Witcher o ile a hoeletsa:
  - Ka lebitso la tlhompho! Mang kapa mang ea lahlang sebetsa sa hae o tla phela! Nehelang, bahlabani ba Sultanate.
  Ho ne ho e-na le ba ileng ba mamela taelo eo, empa ba bangata ba ile ba tsoela pele ho baleha ka ho nyahama, "me ba bang ba oela ka mangole.
  Ka mohlala, bahlabani ba leshome ba matla ba ile ba inehela ho Bik hang-hang. Mohlomong ba ne ba nahana hore ho bolokehile ho beha bokamoso ba bona ho ngoana. Moshanyana o ile a hoeletsa:
  - Itihele ka sefahleho!
  Bahlabani ba wela fatshe. Bik o ne a tsamaea a sa roala lieta ka mekokotlong ea bona, ho sa tsotellehe boima bo bobebe ba ngoana, masole a ile a bobola ke tšabo. Eaba moshanyana o tla le mohopolo oa hore na o lokela ho itokolla ho lira tsa hae tse hlotsoeng. Empa joale o ile a leleka moleko o mobe, hobane makhoba a batla ho haha sechaba se molemo, 'me a se ke a pheta tsela ea beng ba bona.
  - Ho lokile, phela - tsuba leholimo!
  Butle-butle ntoa e ile ea fela! Le hoja ho bonahala eka polao e telele. Witcher o ile a kopana le mohlabani ea hloahloa. Ka mor'a ho hlabana ka litlhaselo tse sehlōhō, qetellong o ile a mo hlobolisa, eaba oa mo makatsa.
  - Re hloka tsena!
  Ba akgela ba bang matlowa, empa ba bang ba se ke ba hana. Ntoa e ne e se e batla e felile, ke sefofane feela le ho lelekisa li ile tsa tsoela pele. Wicherova ka boeena o ile a etella pele ho lelekisa 'me a bolaea ba bangata, empa ha aa ka a khona ho timetsa lebotho lohle ho fihlela lesole la ho qetela.
  Leha ho le joalo, mohlabani enoa e monyenyane, ea nang le makhoba a makholo a 'maloa a lipere, o ile a etsa qeto ea ho nka leeto le sebete, e leng, ho hapa motse hang-hang, o neng o sa itokisetsa ho itšireletsa.
  - Ena e tla ba mohato o matla. Re ke ke ra lumella maruo hore a tlosoe, 'me habohlokoa ka ho fetisisa, re tla potlakela ho kena mahetleng a rona.
  Masole a 'maloa a lebotho le hlōtsoeng a ile a khona ho qhomela holim'a likhofu tsa maphele 'me a matha ho ea hekeng.
  Ha baa ka ba bula hang-hang, ho ne ho e-na le squabble. Ha liheke li theoha, Moloi le bapalami ba hae ba tsoa ka mor'a moru. O ile a hoeletsa a sebelisa sesebelisoa sa moshanyana:
  - Ka lebitso la Sultan Erifef e moholo! Li-reinforcements tse matla li potlakela ho uena! Haeba u batla ho sireletsa motse, bahlabani ba ke ba eme holim'a marako.
  Balebeli ba neng ba tšoeroe ke boroko ha baa ka ba hlokomela hang-hang, haholo-holo kaha Witcher o ne a ikakhetse ka seaparo se sengata seo a neng a se utsoitse litopong. Helmete e le 'ngoe e bohlokoa, e phatsima joalo ka leqhoa letsatsing, hantle, ke mang ea ka hanang molaoli ea khabane joalo.
  'Me bahlomphehi, burgomaster, le bahlomphehi ba bang, ha e le hantle, ha baa ka ba robala, ba "hlokomela" batho ba bona!
  Leralleng le lenyenyane ho ne ho e-na le ntlo e ntle ea borena e nang le litšiea le liemahale, tse entsoeng ka motsoako oa mekhoa ea boholo-holo ea Roma le ea Bochabela ea boholo-holo. Ka pel'a hae, joalo ka tloaelo naheng ena, ho na le seemahale se seholo sa Sultan Erifef, se nang le seliba se phallang ka mor'a molomo oa hae. Holong e kholo ka ho fetisisa ho ne ho lerata le monate, ho letsoa 'mino - mokete e ne e le thaba. Bahlomphehi ba hlomphehang ba 'muso ba ile ba etsa mokete oa Sabantuy. Ba apere litoga tse turang tse khabisitsoeng ka khauta, ba robala holim'a mesamo e tlokomang, holim'a litafole tse tlaase ho ne ho e-na le liqubu tsa lijana, veine le liqueurs. Mabone a makholo a ne a benya holim'a litafole le maboteng. Ho pholletsa le thepa le mathule, makhoba a se nang palo, makhabunyane, bahlankana le masole a lebelang ntlo ea borena a ne a benya. Bahlomphehi ba ile ba noa li-toast. Mohlomphehi e moholo, Sheikh du Pustemorov, o ile a hoama matsohong a li-hetaera tse peli tse hlobotseng. O ile a sisinyeha a bobola joalo ka motho ea tšoeroeng ke lefu, qetellong a itokolla "me a hoeletsa.
  - 'Me joale ke nako ea ho ba le lintoa tsa gladiator. 'Me kahoo, ha ho na mali, 'me veine ha e ea moeeng.
  Bugle e ile ea lla 'me bahlabani ba bitsetsoa lebaleng la lipapali. Ho ea ka tloaelo, bahlabani ba bobebe le ba banyenyane ka ho fetisisa ba lokela ho loana pele. Empa sheikh o ne a sa tsoa amohela sehlopha sa makhoba a koetlisitsoeng, 'me o ne a batla ho kopanya mefuta e' meli ea boithabiso: e tsosang takatso le ea mali.
  Mollo o ne o tuka bohareng ba Colosseum e nyenyane, lirumula tse ntlafalitsoeng ka khalase li ne li khantša leseli le khanyang le nang le 'mala o pherese, lehlohlojane le lesoeu le benya, le etsa hore sethala se shebahale se thabile. Motho oa pele ea ileng a mathela sethaleng e ne e le ngoanana ea nang le mesifa le e mosesaane ea itlamileng ka lebanta la letlalo. Joaloka setsebi sa boikoetliso ba 'mele oa pele, o ile a etsa li-somersult tse peli' me a tsamaea ka matsoho. Eaba o ema mabapa le khosana, a hatsela, a tšela sabole le thipa ka lihlomo tse joalo ba mo bitsa mirmilon. Ho sa tsotellehe taba ea hore ngoanana o ne a ka hlōlisana tlhōlisanong ea botle, kamoo letlalo la hae le leng bonolo, le bosehla le moriri o mosehla, o ne a se a ntse a e-na le lebali le leholo sefahlehong sa hae. Seqhobane se latelang le sona se ile sa tsamaea ka matsoho a sona. Libetsa tsa hae e ne e le li-trident le letlooa le lekhutšoane - sebaka sa phomolo. Ka mor'a ho otlolla, o ile a ema khahlanong le sera. E ne e le mohlankana, hoo e ka bang moshanyana, a ntse a se na litelu le sefahleho se bonolo sa ngoanana; Ho bonahala eka balekane ba tsebana ka nako e telele 'me ba nyenyefatsa.
  - Ke eng Caisca! Ke ne ke sa nahane hore re tla kopana tjena! - Moshanyana o ile a re ka masoabi.
  U ne u le mohlankana ea lokileng, empa joale moea oa hau o tla isoa mollong oa pele! - Ngoanana a araba ka bohlasoa.
  - Ke hobane'ng ha u le sehlōhō hakaale! Re ntse re le baroetsana, re tlameha ho phela! - Mohlankana o ile a bua ka tšepo e tšosang.
  - Sena se ke ke sa re thusa! Esita le melimo e khesa makhoba!
  Koetliso ea sekolo sa gladiator e ne e le thata 'me maqeba a bonahala' meleng e hlobotseng e benyang ea bahlabani ba bacha.
  Letšoele le ile la phela, ho becha, mehoo e hlaha e khothatsa bacha ba gladiators, bao ka ho hlakileng ba neng ba sa batle ho loana.
  Mosali oa shekhe a ntša mokotlana oa letlalo.
  - Khauta e mashome a mahlano bakeng sa Kaiska! "O ile a bentsha meno a hae a maholo.
  - A re qaleng! Sheikh o ile a fana ka pontšo.
  Ba ne ba fapane haholo mme ka nako e ts'oanang ba tšoana haholo, bahlabani ba ile ba bokana, metsamao ea bona e ne e potlakile ebile e le moferefere. Pele, mohlabani ea nang le trident o ile a leka ho akhela letlooa, empa a fosa, 'me mohanyetsi oa hae, a mo qhomela ka bohale, a khona ho mo hlaba mpeng ka thipa. Mohlankana o ile a qhomela morao 'me a otla trident sefubeng, empa a ntse a ngoapa letlalo hanyenyane feela. Leha ho le joalo, leqheka la hae le ile la qobella sera hore se khutlele morao. O ile a tloha eaba o itšetleha ka letlooa, a sa lumelle gladiator eo pele a neng a ratoa hore a atamele.
  - Lōna banna le lithoto! Sena se bolela hore ba ahloletsoe ho hlōloa! - Ngoanana o ile a bua ka boikhohomoso.
  - O hlahile joang? - Mohlankana enoa o ne a shebahala a hlajoa ke lihlong.
  Hang-hang retiarius ea nang le trident o ile a tšoara lehlohlojane ka letsoho la hae 'me a le lahlela sefahlehong sa hae. Mokhoa oo o ile oa ba le phello, ngoanana o ile a koala mahlo, 'me motsotsong oo oa motsotsoana oa boraro o ile a phunya mpa ea hae.
  A lla ka bohloko, gladiator e monyenyane o ile a soahlamana, empa, leha ho le joalo, a khona ho kenya lehare lehetleng la hae. Retiarius o ile a hoeletsa "me a ntša sebetsa sa hae. Sabole e ne e benya jwaloka lehadima, e batla e mo hlaba molala. Gladiator e ile ea khutlela morao, sefuba sa hae se ile sa khaoloa. Mohlankana o ile a bobola ka bohloko 'me a liha trio ea hae. Yaba mohanyetsi o mo tlolela hodima hae, a mo lahlela thipa. Ho sesa ho ne ho batla ho fokola, "me ntlha e ile ea phunya nama ea leoto. Retiarius o ile a hoeletsa "me a oa, eaba o nka sabole "me a leka ho ema, ka eona nako eo sabole ea mo hlaba molaleng. Ha a se a lahlehetsoe ke kelello, o ile a otla lehare la myrmillon ka har'a plexus ea letsatsi. Banyalani bao pele ba neng ba ratana (joaloka Romeo le Juliet) ba ile ba oela lehlohlojaneng ba shoeleng. Bamameli ba tahiloeng ba ile ba tšeha le ho letsa hulutha. Makhoba a mararo a masoabi a nang le liphatla tse tlaase le mehlahare e hlahelletseng a mathela lebaleng la lipapali; Ha ba se ba entse bonnete ba hore ba shoele, ba ile ba ba hokela ka likhopo "me ba ba hulanya sethaleng. Sebaka seo ho neng ho e-na le mali ho sona se ne se koahetsoe ke mashala.
  -Ba tla ea ho ja likokoanyana. - Mosali oa Sheikh Demeter o ile a ntša meno a hae a pere. - Ke masoabi hore ebe masapo a manyane haholo, liphoofolo li tla lula li lapile.
  - Ho ke ke ha ba le nama le ho pheha. Ka masoabi, ba babeli ba bona ba ka be ba ile ba fetoha baatlelete ba tšepisang! - Sheikh o ile a rora.
  - Ka betheng ea hau? - Diva o ile a botsa ka ho phoqa.
  - Hobaneng ho se joalo! Ngoanana o motle, 'me moshanyana e ka ba oa hao. "Sheikh o ne a e-na le maikutlo a tsoelang pele, a lumela hore mosali a ka qabola "mele oa hae o nonneng ka lekhoba le lenyenyane.
  - E nyane ebile e fokola! Na ha re na para e 'ngoe e kang ena? - Demeter o ile a botsa.
  - Ka bomalimabe, ha ho na! A re shebeng mosebetsi o mocha oo re ileng ra o romelloa ho tsoa sekolong sa boahelani. - Sheikh o ile a lla.
  - Mohlomong ho molemo ho ba tlohela hore ba hōle! Ho seng joalo re tla bolaea batšoaruoa bohle ba rona. - Ho sa lebelloa, mosali oa mohlomphehi o ile a bontša kutloelo-bohloko.
  - Litaba tse mabapi le bofetoheli ba makhoba li monate haholo 'me ke batla ho li keteka ka botlalo. - The mohlomphehi sisinya mpa ea hae.
  - Ntle le haeba, ehlile, Etymon e tla pele ho uena! - Ngoanana e motenya o ile a soma.
  - Ke ntho e sa tloaelehang joalo! Ho molemo ka ho fetisisa, a re qeteng li-gladiators tsohle hona joale 'me re hane leoatla la pono. Tloho ba bacha! - Sheikh o ile a rora.
  - Tsena ha se tse ncha hantle. - Demeter o ile a nyeka molomo oa hae
  Molumo oa lla hape 'me bashanyana ba bahlabani ba mathela lebaleng la lipapali. Li shebahala li le lilemo li ka bang leshome le metso e mene ho isa ho tse leshome le metso e mehlano, ka mahetla le lifuba tse batlang li sephara. Joalo ka bahlabani ba nakong e fetileng, o etsa li-somersaults ebe o matha ka matsoho a hae. Kaha ba se ba tsoile sethaleng, ba apara lihlomo, lihelmete, lihlomo tsa sefuba, lithebe le lisabole. E 'ngoe e na le lehare le otlolohileng, ha e' ngoe e na le lehare le kobehileng joaloka saber. Li-abs tse betliloeng li bulehile 'me maqeba a bonahala ho eona. Moshanyana ea emeng ka ho le letona o folisitse maqeba a phallang sefubeng sa hae ka mela e meraro.
  Letlalo le tlotsoa ka oli ka seatla se bulehileng ebile le benya.
  Motsamaisi oa phatlalatsa.
  -Bahlabani ba tummeng ba Fudoros ba nang le saber e kobehileng le Saflorov ka sabole e otlolohileng ba etsa lesale. Fudoros o na le lintoa tse tšeletseng 'me Saflorov o na le tse supileng. Bahanyetsi bohle ba bona ba ile ba bolaoa hang-hang kapa ba bolaoa ka thipa ka qeto ea sechaba. Motsamaisi o ile a supa letšoele leo ka monoana. Ba batlang ho becha ba hlahile hape. Sheikh a bohola.
  - Lichelete tse lekholo tsa khauta bakeng sa Saflorov.
  Lipapali li ile tsa phethoa kapele, bahlomphehi ba hlapanya. Ka bobeli ba ile ba ba ba qabana. E mong o ile a fafatsa khalase ea veine, e mong a mo otla sefahlehong ka leoto le nonneng. Li-hetaera le balebeli ba ile ba potlakela ho khutsisa sechaba se neng se halefile. Mosali oa sheikh, o ne a sa hlomphehe, a le mahlahahlaha, a nonne, a bohola.
  -Tsoela pele! Bolaea!
  Li-gladiators li ile tsa kopana. Lekhetlong lena, ba ile ba ipha nako ea bona, ba lekana ka lichapo tse hlokolosi. Ha li thula, lisabole tsa benya hanyenyane, lithebe tsa thothomela. Sechaba ha sea ka sa rata tlhokomeliso ena haholo; Sheikh o ile a phethola terei 'me a tlala veine le jeme. Yaba o tshwela ka mathe mme o lla ka bohale.
  -Haeba u sa loane, ke tla etsa hore u fanyehe ka holimo. "Li-janissaries" tse 'maloa tse neng li hatella li ile tsa mathela sethaleng, tsa betsa marumo, li hlaba ka mokokotlong o bulehileng. Saflorov o ile a tsoela pele ho hlasela, a hlasela ka bohale, a raha molekane oa hae lengoleng. Mocha o ile a khutlela morao, a suthisetsa sabole ea hae lehlakoreng hanyenyane, mohanyetsi oa hae a phunyeletsa sefubeng. Letlapa le sosobaneng hampe le ile la oela tlase. Tlhaselo e latelang e ile ea siea letšoao le tebileng letlalong 'me mali a teteaneng a phalla. Fudoros o ile a ikhula, e mong oa bahlabani ba moriri o ile a mo otla maotong. 'Me ha moshanyana a tsilatsila, Saflorov o ile a otla helmete ea hae ka khalefo hoo a ileng a thekesela 'me a oa. Ho tšoha ho ile ha etsa hore "helmete" e fofe, e senole hlooho e tšoeu e nang le leqhubu le ruruhileng phatleng. Saflorov o ile a beha lehare sefubeng sa hae se tšohileng. A gadima ka thoko ho "bamamedi".
  Ke ne ke emetse pontsho. Ha bongata bo phunyeletsa moriri oa bona, ho bolela ho bolaea, 'me ha ba hatella liatla tsa bona ka har'a senotlolo, ho bolela ho hauhela.
  Leha ho le joalo, mohau o ne o sa baloe lifahlehong tse bohale. Hoo e ka bang motho e mong le e mong, esita le basali le bacha, ba ne ba phahamisitse liatla tsa bona "metsong.
  -Lefu! Mo qetele!
  Mosali oa shekhe a bohola a soma.
  - O ile a theoha ka theko e tlaase haholo. Mphe bosiu bo le bong.
  Saflorov o ile a tsilatsila, a hatelloa hanyenyane sefubeng se hlobotseng sa mocha ea hlōtsoeng, 'me lerotholi la mali le hlaha. Joale, ka ho nyahama, o ile a lahlela sabole hole.
  -Ha ke khone! Ke motsoalle oa ka.
  Lerata le ile la emisa hang-hang "me ha e-ba le khutso e bolaeang.
  -Eng! - Sheikh o ile a halefa. -U hana ho bolaea ba hlotsoeng. Li koale ka bobeli, ka mor'a moo ho tla ba le tlhokofatso e mpe ka pel'a sekolo sohle sa gladiator.
  Bahlabani ba ile ba mathela Fudoros, ba mo fafatsa ka metsi sefahlehong, "me joale, ho mo thusa hore a hlaphoheloe kelellong ka potlako, ba ile ba chesa serethe sa hae se se nang letho ka tšepe e chesang. Moshanyana o ile a hoeletsa, a qhomela holimo 'me li-lassoe tse peli hang-hang li lahleloa molaleng oa hae. Saflorov o ile a leka ho hanyetsa, o ile a loana lisabole tse leshome le metso e 'meli hang-hang, tšabo e ile ea mo fa matla. Empa e mong oa ba thunyang o ile a otla leoto la hae ka motsu. Chefo e ile ea holofatsa mohlankana eo, empa ha ea ka ea mo bolaea. Kaha li ne li tlamiloe ka bobeli, li ne li koaletsoe ka lesakeng. Saflorov o ile a otloa likhopong ka molamu o chesang, letlalo la hae la qala ho tsuba, 'me moshanyana ea nang le phihlelo o ile a mamella liente ka sebete. Empa kamoo ho bonahalang kateng tlhokofatso ea bashanyana ba babeli ba sa mameleng e ile ea chechisetsoa morao bakeng sa lijo tse theolelang.
  Mosali oa sheikh a benya:
  - E lokela ho ba monna oa ka. Ua tseba hore ke motho ea iqapetsoeng.
  - Kea tseba, empa sheba feela, nka 'na ka ba le mōna. Bashemane ba batle mme ba se ba ka nyala. - Sheikh o ile a ntša meno.
  - Ho ka etsahala hore ebe, ba bile ba nyalane! Etsoe, ana ke makhoba a matla le a phetseng hantle a lokelang ho ata! - Ngoanana e motenya a winked.
  - Li-gladiators ke 'mala oa bokhoba! Ke lakatsa eka nka ba fumana mme ka hlokofatsa basadi ba bona. - Sheikh o ile a lla.
  - Re tla atleha! Ka tsela, banana hape.
  Joale basali ba ne ba lokela ho loana. Li-divas tse peli tse apereng letheka feela li ile tsa kena ka lebaleng la lipapali. Ba ne ba tlanngoe ka liketane melala "me ba ne ba ke ke ba aroloa ho e mong. Libetsa: lithipa tse peli letsohong ka leng. Ho hlakile hore ntoa e tla ba e sehlōhō le e seng nako e telele haholo. Ngoanana e mong o ne a le motle, e mong a le moriri o motšo, ka bobeli a e-na le likhoele tse telele.
  - Ho loana! - ho ile ha luma thug.
  -Nke ke ka becha! - Mosali oa sheikh a bohola. - Sena se se se fetohile pontšo e mpe.
  Basadi ba futsanehileng ba kopana. Ho ne ho tšosa, e mong oa bona hang-hang o ile a taboha mpa, e mong a lemetse sefubeng. Ha ba ntse ba tsoela pele ho itšeha, banana bao ba ile ba raha ka maoto, ba hahola nama ea bona. Ho ne ho e-na le mali a mangata haholo 'me ba ne ba sitoa ho tloha le ho baleha. Qetellong, e mong oa bona, ea neng a sehile ka ho feletseng, a oela ka mangole. Mosali ea moriri o motšo o ile a tšeha, a leka ho mo felisa, empa joale a thulana le leqeba le bolotsana ho tloha tlaase ho ea likhopong. Ka ho bobola, o ne a ntse a khona ho otla mofosi ka morao hloohong. Basali ba batle, ba holofetseng ka bobeli ba ile ba oela holim"a lehlohlojane, ba phaphasela ka makhetlo a "maloa, "me ba hoama. "Li-janissaries" tse thothomelang li ile tsa mathela ho tsona "me tsa li hlaba ka tšepe e chesang. Banana ba bahlabani ha baa ka ba sisinyeha.
  -Hape, ho becha ho fetang bonngoe ha hoa sebetsa. Bobeli ba shoele.
  Sechaba se ile sa nyahama, le hoja ho bona polao ka bohona ho monate haholo. Empa ha ho motho ea kileng a hlola.
  Boemong bona, ke ntoa e ncha feela e ka pholosang taba. Ho futhumatsa habonolo ho felile 'me ke nako ea khoebo e tebileng.
  Li-gladiators tse leshome le metso e mehlano tse apereng liaparo tsa 'mala oa lamunu tse phunyeletsoeng, tse nang le masiba a mararo a matšo holim'a slime ea tsona, li ile tsa potlakela lebaleng la lipapali. Ba ne ba hlometse ka lisabole tse khutšoanyane, tse kobehileng; matsohong a bona ba ne ba tšoere lithebe tse nyenyane tse lisekoere tse nang le bokaholimo ba khoho, lihlooho tsa bona li ne li sirelelitsoe ka lihelemete tse se nang lebone. Ka mor'a sehlopha sena ho ne ho e-na le bahlabani ba apereng liaparo tse khubelu tse khanyang, hape ba e-na le lisabole tse khutšoanyane empa tse otlolohileng, ba nang le thebe e nyenyane e chitja le letsoho la tšepe le koahelang letsoho le letona, le sa sirelelitsoe ke thebe, le lesela la lengole le sireletsang leoto le letšehali. Masiba a matala holim'a lihelemete tse thellang a phethile setšoantšo.
  Ba ema ba shebane, ba inama. Lekhetlong lena libeche e ne e le tsa lichelete tse kholoanyane, 'me khauta e ne e phalla ho tloha letsohong ho ea ho le leng.
  - Ho ke ke ha etsahala hore ebe kaofela ba ile ba bolaoa! - Ho boletse mosali oa sheikh. Ka sebele motho o tla hlōla!
  - Kahoo beha bethe ea hau, ena ke ntoa ea ho qetela. Bona, e se e le mafube! - Sheikh ea khathetseng o buile ka ho teneha.
  - Joale e tla ba e tebileng! Lidrakema tsa khauta tse sekete holim'a tse khubelu. - Mosali e motenya wheezed.
  - Hobaneng ho bona? - Hobaneng ba? - The mohlomphehi pheta habeli, makala.
  - Hobane mahlo a khopo!
  Mookameli o ile a hoeletsa ho hong. Ho ile ha utloahala molumo o tšosang oa terompeta. Esita le lirumula li ile tsa panya, joalokaha eka ho na le ntho e keneng mahlong a liphoofolo tsa litonanahali.
  Lipuisano, lerata, litšeho, le ho tsikitlanya li ile tsa emisa: mahlo 'ohle a ne a tsepame ho bahlabani. Khohlano ea pele e ne e le mpe haholo: har"a khutso e thibang litsebe e neng e busa, ho otla ha lisabole holim"a lithebe ho ile ha utloahala habohloko. Masiba, likotoana tsa lihelemete, likotoana tsa lithebe tse robehileng li ile tsa fofa ho pholletsa le lebala la lipapali, "me bahlabani ba thabileng, ba hemeselang ba ile ba otlana ka mor"a ho otlana. Ho ne ho se ho fetile metsotso e ka tlaase ho e meraro ho tloha ha ntoa e qala, "me mali a ne a se a tšolotsoe: libapali tse "nè tsa ntoa li ne li soabile ke bohloko, "me bahlabani ba li hatakela ka maoto. E mong oa ba neng ba rapaletse o ile a tšoara leoto la molekane oa hae "me a fetola leoto la hae. A fofela fatshe, a kgaola letsoho la hae.
  Mosali ea sa khotsofalang oa khosana, Demeter, o ile a akhela lesapo le phunngoeng ka lesale.
  - Lits'oants'o, haeba u ka hlola, ke tla u fa khalase ea veine!
  Joalo ka ha ho etsahala hangata, ho ile ha etsahala se fapaneng: mohlabani e moholo ho tsoa sehlopheng seo Demeter a neng a se thehile o ile a hloloa. Sabole tse tharo li ile tsa phunya sefuba se sephara hang-hang, "me lesapo le sa sebetseng hantle la sala letsohong la moetapele ea malimabe.
  Bashebelli ba ile ba latela liphetoho tse tšollang mali tsa ntoa ka thabo le tsitsipano. Ba ile ba hoeletsa joaloka mohlape oa lipoho tse tsoileng maqeba. Batho ba phahameng sechabeng ba ile ba ferekana, ba halefile, ba khothatsa bahlabani. Palo ea li-gladiators e ile ea fokotseha, ntoa ea arohana ho ba liqhoebeshano tse fapaneng.
  Ka nako ena, ha sechaba se hlomphehang se ne se natefeloa 'me se "nyola" pepeneneng ho tšela mali, marabele a sebete a ile a bolaea balebeli ba neng ba robetse. Pobedonostsev, hammoho le banna ba seng bakae ba sebete, ba ile ba pshatla balebeli 'me ea e-ba eena oa pele oa ho kena ka tlung ea borena.
  Lerata la ho atamela ha marabele le ile la qobella ntoa hore e sitisoe. Bahlomphehi, ba thekesela, ba leka ho nka lisabole tsa bona. Moetapele e monyenyane wa marabele a hoeletsa haholo:
  - Seo ke se bonang! Le bolaelana metlae ea litlokotsebe! Lihahabi tse tsosolositsoeng ha li khone le ho phahamisa sabole, limpa tsa tsona ke tšitiso e ngata haholo. Haeba u na le boikhohomoso bo setseng ho uena, khaola manyala ana.
  Li-gladiators li ne li bonahala li emetse sena hantle: li ile tsa potlakela ho leba mohlapeng o motenya.
  Makhoba a ile a tlolela ka thōko, a sa batle ho shoela beng ba "ona ba ba hloileng, "me bashanyana ba ile ba ba ba qala ho lahlela literei le lijo ho bahlomphehi.
  Demeter o ile a hoeletsa:
  - Ba bolaee kaofela!
  Yaba galase ya veine ya kristale e wela hloohong ya hae, ya ntsha kgwele eo.
  Witcher o ne a halefile. O ile a rema barui ba motse, a ba ratha nama.
  Ho ne ho se thata, empa ho ne ho nyonyeha. Motsoalle oa kamehla oa Pass o ile a loana haufi le eena. Bik ha aa ka a salla morao, 'me bahlabani ba ile ba iphetetsa ho balebeli ba bona ba chankana.
  Bahlanka ba hloname ba phahamisetsa mookameli sekoting, ba hooa:
  - Re ba rona! Ke makhoba a tšoanang le uena!
  - Kahoo e paka ka sabole! - O ile a hoeletsa, 'me likerese tse holim'a li-chandeliers tsa Witcher tsa qala ho sisinyeha.
  Sheikh o ile a leka ho baleha, empa Bik a mo khopa 'me a tšela mahe a linotši molaleng oa hae:
  - Hantle, u hlokahala hokae? Ha ho li-seasoning.
  Solntslava o ile a khaola lihlooho tsa bahlomphehi ba babeli hang-hang ka lekhetlo le le leng, 'me a pshatla mohlahare oa boraro ka lengole la hae. Leha ho le joalo, ho ne ho se ho se letho le kang la ntoa, makhoba a ne a mpa a iphetetsa. Masala a balebeli a ile a baleha, "me mekete, esita le ka sebōpeho se setle ka ho fetisisa, e ne e sa emele lebotho le tebileng la sesole. Kaofela ba ile ba bolaoa pele Witcher a kokobela. Ke shekhe e moholo feela ea neng a ntse a phela, Bik o ne a mo hula moriri. Vedmakov o ile a leleka moshemane ea sa tsotelleng:
  - Enoa ke motho ea makatsang. E ka ba molemo ho rona!
  . KHAOLO No. 12.
  Majeremane a ile a tsoela pele ho hlasela Stalingrad. Ho ne ho bonahala ho se na letho le setseng, empa ho ne ho le thata haholo ho feta ea ho qetela. Esita le tšebeliso e khōlō ea Sturmtigers ha ea ka ea thusa. Le hoja timetso e bakiloeng ke libomo tsa jete e ne e le khōlō. Mokhoa o mong e ne e le libomo tsa napalm.
  Sehlopha sa banana se ne se sesefetse, empa botle bo ne bo ntse bo loana. Ka la 20 October, lehloa le ile la qala ho theoha, "me ba batle kaofela ba ne ba sa roala lieta. Li siea matšoao a matle holim'a bethe e tšoeu.
  Banana ba batle ba ile ba pota lehloeng hanyenyane 'me ba hloeka haholoanyane. Matryona, ka mor'a hore Seryozhka a tšoaroe, ha aa ka a fumana sebaka sa hae. Ho ka ba monate ho lahleheloa ke moshanyana ea bohlale le ea motle joalo. Hona o ne a letetsoe ke eng kholehong ea bo-fascist? Pele a hlokofatsoa, ebe ka mor'a moo kahlolo ea lefu!
  Moshanyana o ne a hlile a le haufi le ho thunngoa, empa o ile a qetella a le morafong. Kaha o ne a sebetsa lihora tse leshome le metso e tšeletseng ka letsatsi, a fuoa lijo tse fokolang, Seryozhka o ne a emetsoe ke sephali sa molebeli.
  Hantle-ntle, moshanyana o se a ntse a le koaring, 'me o sebetsa moo joaloka tonki. Empa ho futhumala haholo ka tlas'a lefatše ho feta ka holim'a metsi. 'Me bahlabani, e le hore ba se ke ba hoama, ba qobelloa ho qhoma le ho matha. Le banana ba loana. Mona ho tla tanka e matla ea Tau. Sethunya sa eona ke 150 mm, se sebetsang haholoanyane ebile se sebetsa bakeng sa lintoa toropong. Fritz e rata tanka ena, e sirelelitsoe hantle ho tloha mahlakoreng a fapaneng.
  "Tweba" e kgasa hanyane ka morao. Koloi ea Jeremane e boima ba lithane tse makholo a mabeli le eona e ne e hlometse ka cannon ea 150-mm le mashome a supileng a metso e mehlano. Ho feta moo e sebetsang. Palo ea lithunya tsa mochini e nyolohetse ho tse 'ne,' me ha ho bonolo ho atamela tanka.
  Anyuta, Maria le Alla ba leka ho kopanya mastodon hammoho. Ba mo atamela ka hloko.
  Anyuta o ile a bina ka cheseho:
  - Re ne re phela joang, re loana, re sa tšabe lefu ... Kahoo ho tloha joale ho ea pele, 'na le uena re tla phela! Le libakeng tse phahameng tse tletseng linaleli, le thabeng e khutsitseng, ntoeng ea leoatle le mollong o bohale! Le mollong oa khalefo le khalefo!
  "Mouse" e ne e le phetoho ea morao-rao, e nang le lithunya tse tšeletseng tsa mochine, li-coaxial tse peli tse nang le libarele, le tse 'nè tse potolohang holim'a li-hinges.
  Maria, ha a ntse a khasa lehloeng, a letsa:
  - Ha ho mohla re tla tela! Etsoe, Jesu Molimo ea Phahameng ka ho Fetisisa o na le rōna!
  Ngoanana ha a atamela, a akhela seqhomane seo ho seboko sa Tweba. Ho ne ho e-na le lerata le leholo tlas'a thebe 'me rolara ea phatloha.
  Banana ba hoeletsa ka thabo:
  - Fumana fascist!
  Alla o ile a tsoka letsoho la hae mme a akhela seqhomane se robehileng ho Fritz. Mofascist o ile a akheloa holimo ke leqhubu la ho phatloha, "me hammoho le eena, lihlooho tsa masole a mabeli a batho ba batšo ho tloha mabothong a bokolone li ile tsa khaoloa.
  Botle ba moriri o mofubelu o ile a letsa mololi:
  - Bakeng sa 'Mè le Stalin!
  Anyuta o ile a lahlela sephutheloana se phatlohang hape ... Lekhetlong lena ha sea ka sa atleha hakaalo, se ile sa otla lihlomo 'me sa phatloha holim'a khetla ea tšepe.
  Ngoanana eo o ile a bua ka ho teneha:
  - Ee, ke ne ke fositse!
  'Me a khasa bakeng sa karolo e ncha ea liqhomane tse entsoeng hae. Lirethe tsa hae tse chitja, tse khubelu ka lebaka la serame, li ne li benya. Ngoanana ea batlang a hlobotse a khasa lehloeng, a sa phutholoha. Empa re ka mamella. Ho feta moo, ha ho etsoa likhetla, lehloa lea qhibiliha.
  Anyuta o bile a bina:
  - Kea tseba hore serame se tla fela haufinyane,
  Molapo o tla phalla ka lentsoe le phahameng ...
  'Me ba se ba ntse ba matha ka har'a li-puddles -
  Banana ba sa roala lieta!
  Ngoanana oa thunya, 'me Maarabia a tsoang mabothong a bokolone a oa. Liteko tsa lira tsa ho sebetsa ka lihlopha tse nyane li lebisa tahlehelong e kholo.
  Kanono e kgutshwane ya Tweba e tjhesa karohano hape. Likhetla li ntse li phatloha kae-kae mosi. Le likhefu tse ngata ...
  Majeremane a se a batla a hapa Stalingrad ... Ho na le ho fokolang haholo ho setseng. Empa sena ke sona hantle se thibelang Wehrmacht ho sebelisa libomo tse kholo le libetsa tse boima. Ba ha Fritz ba ile ba lumella basele hore ba tsoele pele, bao ba neng ba sa ba utloele bohloko.
  Maria a thunya sethunya sa hae. Lesole la bo-fascist le ile la oa 'me la pitikela holim'a majoe a lithako.
  Ngoanana a hohla matsoele a hae a hlobotse ka li-nipples tse khubelu. Kaofela ke bahlabani ba bahlabani - ba ntse ba qhoma ba apere liaparo tsa bona tsa ka tlaase. Empa ho na le hoo e ka bang ha ho hits ho bona. Kamoo ho bonahalang kateng, bofeela ka tsela e itseng bo sireletsa botle. Kaha ba khona ho phela liheleng tse joalo!
  Alla o sisinya motsoako oa lehloa le litšila ebe o thunya hape. E ile ea otla mohlabani ea motšo hantle ka mahlong. Nkoane e bohlale, u ke ke ua bua letho.
  Banana ba bararo ba atamela Tweba hape. Ho thata ho phunyeletsa koloing e nang le lihlomo tse teteaneng joalo ka mahlakoreng 'ohle. Empa bahlabani ba tletse tšepo. Haeba u sa khone ho phunya khetla ka boeona, joale ke hobane'ng ha u sa tabole moqomo.
  Alla, a raha makote a litšila ka maoto a hae, a bina:
  - 'Nete ea rona,' nete ea rona ... Joalo ka mahlaseli a letsatsi! Kamoso ea rōna e tla khanya, melapo e phalla ho tloha lithabeng!
  Ke khale bahlabani ba basali ba hlometse ka li-MP-44 tse hapiloeng. Lithunya tsena tsa mochini li na le sebaka se selelele sa ntoa. Botle ba thunya ka kholiseho. Ba batsho ba boela ba wa. Ba ntshitse didiba tsa madi a sekareleta.
  Maria, ha a ntse a thunya, a nkile sethunya le sethunya sa mochini mahetleng a hae, o ile a bina:
  - Sekho se bolotsana se leolitse tsenene ea sona;
  'Me o noa mali a halalelang, a Russia a tsoang Russia!
  Bakeng sa mohanyetsi oa hae, ntho e 'ngoe le e' ngoe ha ea lekana 'me o tla bolaea,
  Ke mang ea ratang Russia!
  Ho rata Russia!
  Ngoanana enoa o ile a romela kulo ho "molebeli" ea fapa-fapaneng ea neng a tsoa ka mapetsong. Botle bo ile ba bososela, sefahleho sa hae, leha se ne se otile, se bolokile botle le botle ba sona.
  Ka kakaretso, banana bohle ba battalion ea bona ba batle. Mona, ka mohlala, ke Tatar Seraphim. Ntate oa hae ke Tatar, empa 'mè oa hae o tsoa Belarus,' me ho tloha ho Seraphima o futsitse moriri oa koro e butsoitseng. Hape ngoanana e motle, a sa roala lieta ebile a batla a hlobotse. 'Me o thunya ka sethunya sa mochini se hapiloeng ka ho phatloha ho khuts'oane. 'Me bo-fascists ba tsoang mabothong a mang ba ntse ba hahaba ho eena.
  Serafima e thunya ka nepo. Maria ea moriri oa khauta o ile a robala haufi le eena. Banana ka bobeli baa thunya le ho bina.
  - Naha ea 'Mè! - Maria o ile a qala ...
  - Le lebotho! - O ile a tsoela pele, a thunya Seraphim.
  Maria o ngotse:
  - Sena ...
  Seraphima o ile a tlaleha ka ho thunya le ho otla batho ba mebala:
  - Litšiea tse peli!
  Maria, a bososela, a ngotse:
  - Ka...
  Seraphima o ile a thunya mme a eketsa:
  - E leng ...
  Maria, ha a se a theotse tse hlano, o ile a tsoela pele:
  - E ntse e tsoela pele!
  Seraphima, a thunya, a lumelisa:
  - Polanete!
  Maria, a thunya, o ngotse:
  - Sefubeng...
  Seraphima, ho thunngoa, ho hloekisoa:
  - Re tla sireletsa ...
  Maria o ile a pshatla hlooho ea fascist mme a re:
  - Re uena ....
  Seraphim o ile a hlaba Manazi ka likulo 'me a letsa mololi.
  - Naha!
  Maria, a romella likulo tse nang le sepheo se setle, o ngotse:
  - E mong le e mong ....
  Seraphima, ea ntseng a thunya ka nepo le ho feta, o ile a eketsa:
  - Batho!
  Maria, a lahlela moriri oa hae o litšila oa khauta phatleng ea hae, a bina:
  - Rath...
  Seraphim bullet, le ho romela lithunya, li ile tsa ntšoa:
  - Hao...
  Maria, a otla fascist molaleng, a tsoela pele:
  - E futhumetse!
  Mosali ea blonde oa Motatare, a romela lithunya, a tsoela pele:
  - Maru...
  Maria, a thunya ka nepo, o ile a eketsa:
  - Pholile!
  Seraphima o ile a lla 'me a lla:
  - Hantle le ...
  Maria o ile a thunya ka nepo mme a puruma:
  - Letsatsi!
  Seraphima, a thunya ka ho phatloha, a letsa:
  - Hoa chesa!
  Maria a tsoela pele ka litšeho:
  - Ka ho iketsa...
  Seraphima, joalokaha eka o tsamaisa mollo, a bohola:
  - Nater...
  Maria o ekelitse lithunya tse reretsoeng hantle:
  - Lehetla...
  Seraphima o ile a eketsa ka ho tšeha:
  - Ho lesole!
  Maria o ile a bina ka cheseho, a thunya:
  - Ke tla cheka ...
  Serafima, ea tsamaisang mollo oa ntoa, o ile a phaella:
  - Lebitla....
  Maria, ha a se a lihile Moafrika, a tsoela pele:
  - Ho mohanyetsi!
  Banana ba ile ba felloa ke lithunya. 'Me o ile a qobelloa ho matha ka potlako bakeng sa ho ipata. Phepelo ka mose ho Volga e thata haholo. Ho qhomisoa ka libomo le ho thunya khafetsa. Mona ke k'hamphani ea ntlafatso e tlohang ka lehlakoreng le leng.
  Liliba tsa spray le maloanlahla a phalla ho pota-pota liketsoana. Li-stormtroopers li luma leholimong. Li-Focke-Wulfs li ntse li fofa. 'Me ho liheloa libomo holim'a bona.
  Likepe tse "maloa li ile tsa robeha. Masole a Soviet a khangoa ke metsi "me a shoa.
  Mollo oa lithunya tsa sera o se o ntse o teteane haholo.
  Esita le bosiu ba Fritze ba boloka ntho e 'ngoe le e' ngoe e le mollong. 'Me libomo tsa bona tse qoelang li ntse li matha hohle. Ho kenyeletsoa ntate-moholo Yu-87. Le hoja lifofane tsa jet li se li kene tlhahiso.
  Mona ke Soviet Yak-9 e tsebahalang. O loana le Jeremane ME-309. Agility, lebelo le libetsa li ile tsa kopana. Sejeremane se leka ho hlōla mochine oa Soviet ka lekhetlo la pele. Empa oa hloleha. Yak yona e leka ka matla ho kgutlela morao, empa Manazi a baleha ka lebaka la lebelo la lona le phahameng.
  Mojeremane ea lebelo, ea nang le libetsa tse matla, khahlano le Serussia se qhekellang haholoanyane. Empa sefofane se potlakileng se ntse se tsoela pele. Fascist e sebelisa lintlha tse supileng tsa ho thunya khahlanong le tse supileng, 'me e otla koloi ea Soviet. O lahleheloa ke lebelo mme o qala ho oa.
  Melatsoana ea mosi e tsoa ho eona. Mme enjene ea cha...
  Ntoa ee ke eng! Ho thata ho hanyetsa koloi e matla ka lihlomo joaloka ME-309, moo lintlha tse supileng tsa ho thunya li lefella boima bo feteletseng le ho se sebetse hantle.
  Lebelo le phahameng le lumella fascist ho baleha ka ho qoela, 'me karolo e ka pele ea mohlabani oa Jeremane e hlometse hantle.
  Anyuta o boetse o leka ho nyenyefatsa Mouse. Ngoanana enoa o beha bophelo ba hae kotsing. O se a ntse a ngoathehile, a ntse a khasa a hlobotse haufi le liqhobosheane. Botle bohle bo koahetsoe ke mengoapo le mengoapo. Empa joale o akhela seqhomane se hokeletsoeng seqhomane. O bile a otloa ke ho phatloha ha sethunya sa mochini. Ho ngoapa botle mahetleng.
  Empa sephutheloana se phatlohang se ile sa otla moqomo oa likanono tsa 150-mm. 'Me Jeremane e se e fumane tšenyo e kholo. Ka bothata bo boholo, koloi e tloha sebakeng sa eona "me e khasa e khutlela moo mabotho a eona a leng teng ho ea nyeka maqeba a eona.
  Focke-Wulfs le li-TA-152 tse 'maloa li hlaha leholimong. Ba qala ho senya maemo a Soviet. Ho ile ha hlaha likoloi tse ncha ka ho fetisisa tsa HE-183, tse hlaselang. Liphoofolo tsena li ne li fihla lebelo la lik"hilomithara tse makholo a robeli ka hora "me li ne li batla li sa khone ho otla.
  Banana ba thunya Majeremane hape. Kamehla ho na le monyetla oa ho tšoara sera, ho sa tsotellehe tšireletso e matla ea lifofane tse hlaselang ho tloha mollong oa fatše.
  Anyuta le Alla ba ile ba fumana Luftfaust e neng e hapiloe. Sena ke sebetsa se nang le lithunya tse robong tse hokahaneng tsa limilimithara tse mashome a mabeli.
  U ka thunya joalokaha eka ke sethunya se senyenyane se khahlanong le sefofane.
  Mme bahlabani ba supa sera. Ba tobetsa qalo hantle ... Bobeli ba botle ba ile ba beha maoto a bona a sa roala letho holim'a lithako, ba utloa ho thella ho thellang.
  Focke-Wulf e nang le likanono tse tšeletseng tsa moea e qala ho tsuba - mpa ea eona e tabohile.
  Banana ba puruma ka cheseho:
  - Phaka! Phuke! Sepheo!
  Lifofane tse ling tsa Jeremane li qala ho pota-pota lihlooho tsa banana. Botle bo itihela litseleng tse ka tlas'a lefatše, ba koekoetla lirokete tsa Focke-Wulf.
  Anyuta o ile a utloa ho benya serethe sa hae se mahoashe. Ngoanana o ile a lla:
  - Oh mollo oa lihele!
  Masole a ngoanana a ne a koahetsoe ke marako 'me a opeloa habohloko. Ke ne ke batla ho phunya ntho e batang.
  'Me ka holimo ho phunyeha ho tsoela pele. Lehloa le lla malakabe, lithako li qhaqhoa. Majeremane a koahela libaka ka mollo, empa sena ha se thuse hakaalo. Bahlabani ba ile ba ipata joaloka litoeba ka mekoting. Ba tlohele ba itšepe.
  Alla a hoeshetsa tsebeng ea Anyuta:
  - Ke nahana hore haufinyane Manazi a tla qetella a feletsoe ke mouoane. Ba na le matla a mangata, empa Stalingrad ha ba na monyetla oa ho sokoloha!
  Ngoanana ea blonde o ile a araba ka boikhohomoso:
  - Re mona joaloka makholo a mararo a Spartans! Re leleka mabotho a sera a phahameng!
  Alla ea moriri o mofubelu o ile a tšeha 'me a hloela ngoanana oa hae:
  - 'Me u ke ke ua re feta!
  Ha banana ba fihla holimo, tlhaselo e felile. Ho ile ha hlaha masole a macha a maoto a matšo. Ba hloella pele, "me banana bao ba tlameha ho thunya, ba qobella sera hore se cheke nko ea sona fatše.
  Litau le Nkwe li ile tsa kena ntoeng hape. Majeremane a ile a leka ho hatella sesole sa Soviet ka litanka tse boima. Nako le nako likhetla li ne li na. "Tiger" e tlokotsing haholoanyane e ile ea leka ho se khelohe libopeho tsa eona. Lirurubele le tsona tsa luma.
  Banana bana ba ile ba thunya Majeremane le masole a bona. O ile a otla bahanyetsi. Alla le Anyuta ba ile ba thunya ka bobeli. Lifahleho tsa lira tsa hlaha 'me tsa lula. Ebe lera le lecha la lira tse ntseng li tsoela pele.
  Banana ba ile ba bina nakong ea ntoa.
  Alla a qala, a thunya:
  - Pele ...
  Anyuta, a thunya, a tsoela pele:
  - Ka uena ...
  Alla o ile a otla mme a eketsa:
  - Legione...
  Anyuta, ka mor'a ho khaola tse tharo tsa tsona, o ile a lla:
  - Lira...
  Allah a kokotela bahanyetsi, a phasoloha:
  - Ba ....
  Anyuta, ha a ntšitse halofo ea lehata la Maarabia, a tsoela pele:
  - Ba batla ...
  Alla, a senya sera, a tsoela pele:
  -Uena...
  Anyuta, a thunya, a lla ka khalefo:
  - Ikokobetse...
  Alla, ha a phunya lehata la Moarabia, a bokolla:
  - Senya...
  Anyuta, a tsoela pele ho kokota, o ile a letsa:
  - Lintlha...
  Alla, joalokaha eka oa thunya, o ile a letsa mololi:
  - U se ke ua tšoha ...
  Anyuta, ka mor'a ho thunya ka nepo, a hoeletsa:
  - Sera...
  Alla, a thunya joalo ka sniper, a tsoela pele:
  - Bayonet ...
  Anyuta, a thunya ho feta moo, a bohola:
  - E khona...
  Alla, ntle le ho emisa ho thunya, o ile a lla:
  - Matla...
  Anyuta, a thunya ka khalefo, a bokolla, a khalemela motsoalle oa hae:
  - Sebete...
  Alla, ka thabo e kholo, a thunya lihlooho tsa Maafrika, a bohola:
  - Matla...
  Anyuta, a tlola ka sethunya, a letsa:
  - Nyollelo...
  Alla, a sisinya li-curls tsa hae tse khubelu, a tsoela pele:
  - Le bahanyetsi ...
  Anyuta, a otla Moarabia ka mpeng, a re:
  - Hang-hang...
  Alla, a thunya ka li-calibers tsohle, a bohola:
  - Senya...
  Banana ba ile ba hema. 'Me ka mor'a ho thunya hape ho se hokae, ba hooa:
  - Re li-knights tsa sethunya sa sniper, lentsoe la polao le hlakile!
  Leqhubu la masole a bokolone le ntseng le tsoela pele le ile la kokobela ka tsela e itseng. Manazi a ile a boela a tsamaisa litanka tsa "ona pele. "Tigers" -2 e ile ea hlaha ka melomo ea eona e melelele le likhetla tse thuntseng nthong e 'ngoe le e 'ngoe eo ba e boneng.
  "Nkoe" -2 e ne e e-na le sebopeho sa pele sa turret le lipoleiti tsa lihlomo tse thellang mahlakoreng. Sena se ile sa etsa hore a be sebete le ho feta. Bahlabani ba ile ba boela ba khetha lipina tsa tanka e le sepheo sa bona. Mofascist o ne a tlameha ho phela joalo ka tlhapi ka paneng ea ho hadika.
  Anyuta o ile a akhela sephutheloana se phatlohang, a pshatla rolara e ka pele ea Tiger-2 mme a bina:
  - Ke kopane le uena ka mpho ... Ehlile ke hlalositse sebaka ka lekeseng!
  Alla o ile a heletsa, ka thabo a akhela sephutheloana se seholo, se phatlohang ho mohatelli:
  - Empa Pasaran!
  'Me ho tloha ha ho phatloha, molomo o molelele oa tanka ea Jeremane o ile oa sotheha. Mme Nkwe ya Borena ya qala ho kgutlela morao. Hape mo-fascist o ile a tsoa likotsi tse mpe. Alla o ile a e nka 'me a bohola, a lahlela sengoathoana sa khalase ka menoana ea hae e hlobotseng:
  - U tla ba ka lekeseng la oak!
  Khalase e ile ea fofela molaleng oa Moindia e mong, e mong oa masole a Jeremane a bokolone.
  Anyuta o ile a tjamela molekane oa hae eaba oa bina:
  - Ke tla kenya hlooho ea ka ka har'a moqomo ona! Ke tla qoela bohle!
  Alla o ile a thunya ka sethunya sa mochini. Majeremane a ile a boela a hlaseloa. Ngoanana a lla:
  - Re ka etsa tsohle! Mme re tla hlola!
  Anyuta a thunya sethunya sa hae mme a re:
  - Tlhōlo e kholo e emetse! A bontatemoholo ba be kganyeng!
  Alla o ile a phunya 'me a pota-pota, a bilika joaloka sefate sa Keresemese. Ngoanana o ile a bina a ntse a lla:
  - Ntate katleho, u ea kae ... Ntate katleho - ba fascists ba tšeha ...
  Litanka tsa Jeremane, ntle le ho boloka likhetla, li ile tsa matlafatsa mollo oa tsona. Ba ile ba tšolla limpho tsa bona tse phatlohang. 'Me ba atamela maemo a Soviet, ba leka ho qoba likheo.
  Anyuta, a sebelisa terata, joalo ka ha motšoaruoa Seryozhka a ba ruta, o ile a hula morafo o boima. "Tau" e ile ea khasa butle-butle ho ea libakeng tsa Soviet. Sethunya sa eona sa 150mm se ne se ntša likhetla nako le nako. Baroetsana ba ile ba letsa melomo le mahlo.
  Anyuta o ile a bina:
  - Majeremane-pelepele, fascists-Manazi ... Qetello ea pacifist e u letetse!
  Alla o ile a hlokomela ka ho lla:
  - Pacifism ... Ho bile ho hloka kelello ho bua ka pacifism ha re bua ka Manazi!
  Anyuta o ile a otla Moarabia oa molebeli oa bokolone borokhong ba nko ka sethunya se lebisitsoeng hantle 'me a lla:
  - 'Me ba holofetse ho nahana ... 'Me litabeng tsa sesole ha ba matla hakaalo! Haufinyane re tla li felisa ka ho feletseng holim"a polanete ea Lefatše!
  Alla o ile a phatloha hape, a itlotsa sefuba sa hae se hlobotseng holim'a lehlohlojane mme a bina:
  - Ke mohlabani oa Russia ka mangole a batho ba sehlōhō ... Ke tla fiela lira tsa Naha ea Ntate sefahlehong sa Lefatše!
  Botle ba moriri o mofubelu o ile a hlonama, a sheba leholimong. "Liforeimi", lifofane tsa lithunya tsa Jeremane, li ne li bilika moo.
  "Tau" ea Sejeremane e ne e khasa nako le nako, e ntse e khangoa ke moea. Mme sethunya sa hae se ne se dula se tshwela ka mathe.
  Anyuta, a tsamaisa morafo ka tlas'a seboko sa tanka ea Jeremane, a letsa:
  - Bakeng sa Seryozhka ....
  Lejeremane le ile la ema eaba le thunya hape. Khaketla ea phatloha ka mor'a banana.
  Anyuta e hlahlobiloe:
  - Likhetla tsa lebese, mang kapa mang ea nang le boko ba lesea!
  "Tau" e ile ea ema nakoana. Mohlomong basebetsi ba Jeremane ba nang le phihlelo ba ile ba bona kotsi e tlang, kapa mohlomong ba ne ba batla ho sebelisa thepa ea bona ea ntoa. Empa "Tau" e ile ea ema nakoana 'me ea tšoela likhetla tse bolaeang.
  Anyuta o hlokometse hore tanka ea Jeremane e na le sethunya se tsoetseng pele haholo 'me se chesa hangata ho feta KV-2. 'Me sena, ehlile, se etsa hore koloi ena e be kotsi le ho feta. Anyuta o ile a itšela 'me a lla:
  - E se eka ba khopo ba ka ea liheleng!
  Alla o ile a thunya fascist ho plexus ea letsatsi mme a bohola:
  - Tlhōlo ea rona e ke ke ea qojoa! 'Me tsohle li tla fela hantle!
  Anyuta le eena o ile a khaola Seturkey mme a bina:
  - Leha ho le joalo, ho bonahala eka bophelo bo tla tloha bo sitisoa ha mathata a kokota lenaka la eona le letšo ... Lipere li lla 'me mali a phalla joaloka nōka,' me hape lefatše le nyamela tlas'a maoto a hau!
  Alla, ha a se a bolaile MoIran, a eketsa:
  - Empa lefats'e le lona le na le mohlokomeli oa lona ... 'Me pakeng tsa linaleli li otlolloa ho eena ... Likhoele tse sa bonahaleng tse pholosang ho leleka Hitler ho Kolyma!
  Banana, ba thunya, ba bina hammoho:
  - Ha re roba Adolf, e tla mo utloisa bohloko! Ke lumela hore re tla hlola fascism! Mme Russia ya rona, Messia o tla hlaha, Morena wa ditjhaba tsa dinaha tsohle!
  'Me bahlabani ba tsoela pele ho thunya. Empa masole a lireng a tsamaeang ka maoto a ile a robala eaba a qala ho thunya le ho akhela liqhomane. Makhotla a bo-fascist a ile a leka ho tsuba banana bao ka mollo oa seretse. Le ho akhela liqhomane tse ngata.
  Alla o ile a bua ka filosofi:
  - Ka lipalo u ka hlola likhetho, ka boiphihlelo u ka hlola likhetho ntle le ntoa!
  Anyuta o ile a tšeha 'me a hlokomela:
  - Ntoa ke sebaka seo boleng bo otlang bongata, likhetho, joalo ka molao, li fapane mme ena ke anecdote!
  Bahlabani ba ile ba khutlela morao hanyenyane; Alla o bile a phamola mpho e lahliloeng ka leoto la hae "me a e lahlela morao. Seqhomane se ile sa fofa "me sa otla Manazi holim"a lihelemete tsa "ona. Le kamoo e phatlohang...
  E ne eka sephutheloana se seng se phatlohile kae-kae.
  Alla o boletse ka filosofi:
  - Lehlohonolo ke thabo ea bobeli, katleho ke ea boraro, empa tsebo ea pele!
  Anyuta o ile a tšeha 'me a kenella:
  - Lehlohonolo ke moputso oa sebete, empa eseng bakeng sa ho se tsotelle!
  Alla o ile a ntša leihlo la Mohindu ho tsoa lebothong la bokolone 'me a lla:
  - Mang kapa mang ea lehlohonolo, moea oa hae oa bina!
  Anyuta a bososela mme a re:
  - Ho molemo ha o le lehlohonolo, ho bolela hore Molimo o tla u pholosa!
  Banana ba ile ba hlalefa hanyane. Eaba "Tau" ea Jeremane e ntse e tsoela pele 'me ea qhoma ke morafo. Seboko se ile sa matha holim'a seqhomane 'me sa taboha.
  "Tau" e lemetseng e ile ea bilika "me ea ema...
  - Tau ke sehlotsa ka ho nahana, nkoe ke mohloli oa mefuta eohle ea mathata ... Ha ho letho le thahasellisang lefatšeng ho feta motho!
  Anyuta o ile a thunya mohala o molelele, joalo ka ha sesole sa kantle se ile sa tsohela sefefo sa bina:
  Re na le lirokete le lifofane,
  Moea oa Russia o matla ka ho fetisisa lefatšeng ...
  Bafofisi ba lifofane ba hloahloa ke bona ba etellang pele -
  Sera se tla silakanngoa hore e be lerōle "me se teloe!
  "Tau" e bonahala e senyehile hampe. O ile a hatsela, a tšolla likhetla tse ling tse 'maloa.
  Ho ile ha hlaha "Panther" e bonolo. Leha ho le joalo, o ne a tšaba ho kena ka botebo maemong a masole a Soviet Union, 'me a qala ho thunya. Likhetla tsa letsa mololi holim'a lihlooho tsa banana. Mme ba pshatla matlakala le mello.
  Anyuta o ile a lokisa seqhomane hore a se lahlele, a itokiselitse ho tšoara nako eo tanka ea fascist e atamelang ka har'a sebaka se ka fihlehang. Empa "Panther" le eona ha se sethoto. Majeremane a ile a thunya, a beha likhetla ka mokhoa oa li-checkerboard, a leka ho se fose karolo e le 'ngoe ea mobu. 'Me ka sebele ba hohola lejoana le leng le le leng.
  Alla, a ikotla sefuba sa hae se hlobotseng, a re:
  - Maqheka a The Krauts a fosahetse ... Na ba tla finyella ho hongata ka tsela ee?
  Anyuta o ile a bua ka bohlale:
  - Khoho e phunya lijo-thollo ka nako e le 'ngoe, empa e nona ka potlako ho feta kolobe, e metsang likotoana tse kholo!
  Panther e ile ea thunya ka makhetlo a fetang mashome a robeli, 'me, ha e se e sebelisitse lithunya tsa eona, ea reteleha 'me ea khutlela setulong sa eona. Sebakeng sa eona ho ile ha hlaha mastodon e ncha, Sturmtiger. Mochine o ile oa koahela moqomo oa oona o sephara ka kepisi. Kamoo ho bonahalang kateng, ka tsela ena, ba itšetlehile ka ho ipholosa.
  "Sturmtiger" e ile ea thunya libakeng tsa masole a Soviet a le hōle. Ho ile ha lla rokete. Lefatše la phahama, "me seliba se tukang sa tšolla malakabe a mollo.
  Basetsana ba ne ba falola ka bonya; Anyuta o ne a bile a maketse hanyenyane. Ngoanana eo hang-hang a ipona a palame pere. Le hore o laela sehlopha se ileng sa hlasela lebotho la Matatare. 'Me le bahlabani ba eona ba palame lipere. Ma-Mongol-Tatar, a sa khone ho mamella kotlo eo, a khutlela morao 'me a shoa ka likete ka tlas'a litlhako.
  Anyuta o tsoka lisabole tse peli 'me o rema lira tsa hae. Empa pono eo e ile ea sitisoa hang-hang.
  Alla o ile a otla molekane oa hae marameng, a mo sisinya, a re:
  - Che, ho joalo! Joale tlohela ho bua leshano!
  Anyuta a araba ka bohale:
  - Ha kea ka ka phomola, empa ka loana!
  Mosetsana a tlolela hodimo ka kgalefo mme a akhela seqhomane. Mpho e ile ea fofa 'me ea otla moqomo oa tanka ea Lev. Ha koloi e se e senyehile, e ile ea sosobanya kutu ea eona e boima.
  Anyuta o ile a hooa a le ka holim'a matšoafo a hae:
  - Ke knight ea Rus '!
  Alla o ile a thunya ka sethunya sa hae 'me a bokolla:
  - Moshanyana a araba, a sosobantse sefahleho,
  Ke batla ho sebeletsa Holy Rus '...
  A lewatle la madi le tsholle,
  Empa Molimo o tla khona ho re pholosa!
  Anyuta o ile a oela lerapeng ka mpa le sefuba. Ka nako e loketseng, ha lithunya tse makholo-kholo li phatloha hloohong ea hae. Ngoanana a ntša leleme a re:
  - Bohlanya ba masole a sebete ke mopholosi oa balaoli ba abstruse!
  Alla o ile a lumela:
  - Lesole le sebete, kakaretso ea bala, sera se mano, katleho e tla feela ka sebete se bohlale!
  Banana ba ile ba thunya hape 'me ba lla ka bonngoe:
  Mabotho a ka holimo ho eena
  Ho rora ka bonngoe
  Adolf ke sethoto se matla -
  Limela Sodoma!
  "Tau" e 'ngoe ea lihlomo ea hlaha. Masole a mabeli a ile a baleha ho tloha ho eena; Ba ile ba leka ho kenya ketane hokong ho hula tanka e tsoetseng pele lebaleng la ntoa.
  Alla le Anyuta ba ile ba thunya, ka nako e le 'ngoe ba bolaea litsebi. Bahlabani ba ile ba bina:
  - Se ke oa itšenyetsa 'me u thuse molekane oa hau, thusa ba bang ho tsoa mollong!
  Ho ile ha hlaha batho ba bararo ba batsho. Ba ile ba matha ka ketane kapele kamoo ba ka khonang, empa hape ba thunngoa ke banana. Ho feta moo, Anyuta o ile a thunya sethunya, a hatella ntja ka menoana e hlobotseng.
  Mme o ile a khona ho otla bahanyetsi ba hae ka nepo e makatsang, joalo ka ho nepahala ha Robin Hood.
  Alla o itse:
  - Letšoao ha se motho ea otlang ka katleho, empa ke ea fositseng ka ho hloleha!
  Anyuta o ile a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho 'me a letsa mololi:
  - Motho ea nepahetseng ka ho fetesisa ea nang le pono ea lerumo a ka fosa, empa ho ke ke ha tšoareloa hore kelello e bohale e fose sepheo!
  Seqhomane se ile sa otla seretse 'me sa qala ho phatloha, sa phatloha merafong.
  E, Stalingrad e ne e se bonolo ho Majeremane. Ba na le qhobosheane e tšabehang ea lefu ho eona!
  . KHAOLO No. 13.
  Ka la 3 November, Majeremane a lika-liketsa Tikhvin, 'me ntoa ea qhoma motseng ka boeona. Red Army e ile ea khutlela morao butle-butle. Boholo ba toropo ea Baku e se e hapiloe, mabotho a Soviet a khutlela hloahloeng. Yerevan e ntse e tsoela pele. Stalingrad e mothating oa ho timetsoa.
  Leha ho le joalo, Stalin o ile a laela hore motse ona o se ke oa inehela. Ntoa e ile ea boela ea qhoma bakeng sa Astrakhan. Ba ha Krauts le bona ba leka ho hatela pele toropong ena. Mekhoa eohle e ntse e hlaseloa ka libomo tse ngata 'me lisebelisoa tsa motheo li ntse li senyeha.
  Mariha a ntse a atamela ... 'Me nako ea ntoa e ntse e fokotseha haholo. Empa ho bonahala eka Stalingrad e ke ke ea tšoaroa. Phepelo ho pholletsa le Volga e sitisoa ke ho thehoa ha leqhoa le ho phatloha ho hoholo ha libomo.
  Ka la 4 November, karolo ea mashome a robong lekholong ea Tikhvin e ne e se e nkiloe. Mme Majeremane a atamela sebaka sa Mafinnishe. Masole a Soviet, a senyehile haholo, a sitoa ho bokella matla a lekaneng ho thibela sera.
  Mabotho a Mafini le a popi a Maswedishe le "ona a ile a hlasela seboka seo. Ba ne ba sebelisa matla a bohlokoa.
  Ka la 5 November, selekane sa Jeremane le masole a Finland-Scandinavia a ile a kopana. Kahoo selikalikoe se habeli se ile sa koaloa ho potoloha Leningrad. Tlhōlo e ncha, e kholo ea Reich ea Boraro.
  Ka la 6 November, ntoa e ne e ntse e tsoela pele karolong e ka leboea. Manazi a ile a atolosa tsela. Boemo bo fetohile bo boima haholo. Tikhvin, masala a ho qetela a khanyetso a ne a tuka. Majeremane a ile a thunya limisaele tsa ballistic ho Yerevan. Ho ile ha lokolloa lipuo tse tharo. E bakile tšenyo e kholo le likotsi. Empa ha ho letho le ileng la qetella le robehile.
  Motse oa Astrakhan o ile oa khaoloa ke naha ho tloha libakeng tse ling tsa Soviet Union. Boemo bo eketsehile. Likepe tse ncha tsa ntoa tsa Jeremane le Brithani li ile tsa thunngoa Murmansk. Molaoli oa sesole le liofisiri tse ngata ba ile ba bolaoa nakong ea lithunya.
  Ho ile ha mpefala le ho feta.
  'Me ka la 7 November, Manazi a ile a phunyeletsa Volkhov' me qetellong a hatella khanyetso ea masole a Soviet Tikhvin. Kahoo, lekhalo le Leningrad le ile la eketseha haholo. Ho ile ha hlaka hore motse oo o ne o ke ke oa pholoha ha o thibeletsoe.
  Ka la 8 November, liteko tseo e leng khale li letetsoe tsa tanka ea Lev-2 li ile tsa qetella li etsahetse. Koloi e ne e na le sebopeho se fetotsoeng. Enjene, phetiso le lebokose la li-gear li ne li le sebakeng se le seng ka pele, 'me kamore ea ntoa e ne e le ka morao.
  Ka boiteko bo matla, Majeremane, tlas'a boeta-pele ba Porsche, a etsa koloi bakeng sa sehopotso sa putsch.
  Ha e le hantle, ka lebaka la silhouette e ka tlaase, ha u ntse u boloka lihlomo le lihlomo tsa Tau, boima ba koloi bo ile ba fokotsoa ho lithane tse mashome a tšeletseng, ka enjene ea 1200 horsepower. Litlhahlobo tsa ntoa li bontšitse hore phello e ne e le tanka e amohelehang ka ho feletseng. Hantle-ntle seo u se hlokang!
  Motsoako oa litšobotsi tse ntle tsa ho khanna le lihlomo.
  Leha ho le joalo, Fuhrer ha aa ka a khotsofalla sena. O ile a batla hore lihlomo tsa mahlakoreng le tse ka morao li matlafatsoe, hammoho le ho kenngoa ha cannon ea 88-mm e bolelele ba 100 EL.
  Koloi e 'ngoe e ileng ea lekoa ke E-100. Leha ho le joalo, tanka ena e ne e le boima haholo: lithane tse 140, empa e ne e e-na le tšireletso e babatsehang ho li-angles tsohle le libetsa tsa Mouse. Ka kakaretso, letoto la "E" le tšepisitse ho ba le ts'episang haholo. Kamoo ho bonahalang kateng, Majeremane ha aa ka a senya nako.
  Tanka ea Bars e nang le enjene ea lipere tsa 1000 e ile ea boela ea bontšoa; leha ho le joalo, koloi e ne e bonahala e sa sireletseha ka ho lekaneng ho Hitler.
  Mefuta e fapaneng ea lifofane e ile ea boela ea bontšoa ka sehopotso. Ka ho khetheha, hlasela lifofane le liphetoho tsa ME-262. Hape le TA-183. Parade e feletseng ea theknoloji.
  Ho kenyeletsoa le lisebelisoa tse matla tsa khase, li khona ho heletsa litoropo le metsana eohle.
  Mona, ha e le hantle, litsamaiso tse matla haholo tsa timetso li ile tsa bontšoa.
  "Panther" -2 le eona e ile ea feta liteko, boima ba lithane tse mashome a mahlano e ne e e-na le lihlomo tse ka pele tsa limilimithara tse 150 ka lehlakoreng le leng, le likanono tsa "Royal Tiger". Lihlomo tsa mahlakoreng e ne e le limilimithara tse 82, tse moepa. Tanka e joalo e ne e loketse Hitler, kaha e ne e khona ho mamella mashome a mararo a metso e mene ntoeng e haufi.
  Ka kakaretso, Manazi a ile a hloekisa bo-managering.
  Liteko tsa bahlabani ba Gotha ba khonang ho fihla lebelo la lik'hilomithara tse sekete le lekholo ka hora le tsona li ile tsa etsoa.
  Ka bokhutšoanyane, ba tlohela mabanta a bona.
  Ka la 9 November, Volkhov e ile ea oa. Boemo bo fihlile sehlohlolong. Hape, litanka tsa Soviet li ile tsa leka ho loantša.
  Gringeta e ile ea hoama haufi le sethunya. Churchill 2 e ile ea ema pela likoloi tsa Soviet 'me ea tšoela lithunya.
  Morali oa Morena Jane o ne a bala lipina tse otlang. Litanka tsa Soviet li ile tsa fokotseha ha li kena ka sekoting. Mme batsamaisi ba Jeremane ba ile ba nka monyetla ka sena.
  Nicoletta o ile a e nka 'me a bina:
  - Mohlabani oa Senyesemane ha a tšabe lefu,
  Tlas"a leholimo le tletseng linaleli, lefu le ke ke la re nka!
  O tla loanela tau ka sebete ka moqhaka;
  Ke tla kenya sethunya sa mochini se matla!
  Malanya o ile a lumela ka hlooho:
  - Sena se monate! 'Me le rona re tla lefisa!
  Sethunya se ile sa sebetsa ka mafolofolo haholo. Likhetla li ne li benya joalo ka lithupa li siea menahano moeeng. E, ho ne ho e-na le banana ba mahlahahlaha. Mme sa bohlokwa ka ho fetisisa e nepahetse.
  Gringeta a oma ka hlooho mme a romela khetla botlaaseng ba turret e mashome a mararo a metso e mene. O ile a honotha:
  - Lena ke lefu! O tla tla ho dira tsa ka! 'Me kea tseba ho tloha joale ho ea pele, o emetse lira tsa mustchioed!
  Nicoletta o ile a bua a bososela:
  - Liphoofolo tsohle li ne li inama ho ea mustachioed ... E le hore ea tsuoeng a hlolehe!
  Gringeta o ile a tšeha hape 'me a thunya, a hoeletsa:
  - Projectile ea ka e nepahetse ka ho fetisisa. Ka sebele re tla fihla moo!
  Nicoletta o ile a phahamisa monoana oa hae oa index mme a re:
  - Bang, bang - ha baa ka ba otla! Bunny e putsoa e ile ea matha!
  Gringeta, a thunya, a bina:
  E mong le e mong o ikhethela
  Mosadi, bodumedi, tsela...
  Ho sebeletsa diabolosi kapa moprofeta,
  E mong le e mong o ikhethela!
  Jane a sisinya hlooho mme a hana:
  - Ka sebele ha ho joalo! Liphesente tse mashome a robong a metso e robong tsa tumelo ea motho li khethoa ke tsoalo, eseng tsebo. Mona re ba Kereke ya Anglican ... Empa ha o e sheba, hodima motheo ofe? Na ena ke khetho ea rona?
  Gringeta o ile a tšeha mme a re:
  - 'Na ka bonna ke ne ke le lelapeng le lumelang, empa joale ke se ke sekametse haholoanyane ho se lumele ho Molimo!
  Nicoletta o ile a tšeha 'me a ntša leleme la hae.
  - Atheism ... Sena se thahasellisa!
  Malanya o hlokometse ka filosofi:
  - 'Me ka ho lekana hole le tsohle! Ha ho se na Molimo le matla a phahametseng tlhaho, joale bolumeli leha e le bofe ke ba bohata!
  Gringeta o ile a oma hlooho, a tiisa ka boithatelo:
  - Ho tšoana le makomonisi! Ba ile ba hlahisa maikutlo a hore malumeli "ohle ke litoro feela tsa batho. Mme ba hahile thuto hodima sena!
  Malanya o ile a sotha melomo ea hae ka ho belaela:
  - Hona ba letetsoe ke eng ka mor'a lefu?
  Gringeta o ile a lla ka ho ja nama. O ile a thunya khetla, a bula sekepe sa tanka e 'ngoe ea Soviet mme a araba:
  - U ka tla le tse ngata mona ... Esita le tsoho ea bafu ka matla a saense!
  Malanya o ile a hopotsa, a bososela:
  - Ke balile buka e buang ka lefatše la bokamoso. Ho se ho ntse ho e-na le 'muso oa sebaka moo. Haho lefu, botsofali, lefu. 'Me ehlile tlala ... Ke 'nete, boholo ba baahi ha ba na mosebetsi, empa ho na le e lekaneng bakeng sa bohle.
  Ka mohlala, likoloi li fanoa mahala. Hape ho na le mechini ea elektronike eo ba buisanang le lefatše lohle ka eona.
  Nicoletta o ile a ngola ka botebo:
  - Tsoelopele e ntse e hola kapele. Sheba litanka tsena ... Kamoo li tsoileng pele 'me li tsoetse pele. Leha ho le joalo, Churchill-2 e ke ke ea bapisoa le Matilda.
  Malanya o ile a lumela:
  - E, litanka li tsoetse pele ... Sena ke chic!
  Tlhaselo e 'ngoe ea litanka tsa Soviet e ile ea phatloha, 'me ha e-ba le khefu.
  Ka la 10 le la 11 November, Majeremane a ile a etsa liketso tse nyenyane tse khopisang, a khaola ka leboea.
  Masole a Soviet a ile a leka ho loantša ka leboea ho Stalingrad, empa ha aa ka a atleha. Matlo a ho qetela motseng a ne a se a ntse a tšoarehile. E senyehile ka nako e tšoanang, fatše. Empa hajoale Stalin o laetse hore a tšoarelle ho fihlela qetellong.
  Motse oa Baku o batla o hapiloe. Empa liliba tsa oli lia tuka "me ho qhoma ntoa har"a bona. Majeremane a ntse a hlasela ka libomo.
  Lintoa tsa Astrakhan li sehlohlolong sa tsona ...
  Ka la 12 November, Maturkey a ile a qala tlhaselo ea Yerevan. Tlhaselo eo e ile ea nyahamisoa. Ma-Ottoman a ile a ba le tahlehelo. Empa ba ile ba thunya hape. Ka la 13 November, Majeremane a ile a hapa karolo ea ho qetela ea Baku - a phatlalatsa ho haptjoa ha motse. Ke hloahloeng feela, ntoa e ne e ntse e tsoela pele, "me leholimo le ne le le letšo ka liliba tse tukang.
  Ka la 14 November, Manazi a ile a qala ho hlasela Murmansk. Ba ne ba sebelisa lithunya le lifofane...
  Stalingrad e ne e tuka, empa matla a fetisitsoeng a Soviet a ile a etsa hore ho khonehe ho tsoela pele. Leha e le feela pheletsong ea toropo, 'me ka litšenyehelo tsa tahlehelo e kholo.
  Nakong ea tlhaselo ea Murmansk, lebotho le leholo la likepe tsa ntoa le ile la bokana, 'me bakhanni ba lifofane le bona ba fihla. Toropo e ne e hateletsoe joalo ka plasma roller. 'Me ba ile ba qhomisa libomo le likhetla.
  Ka la 15 November, masole a fascist a ile a qala ho falla, a hlasela motse, e leng eona feela kou e se nang leqhoa Leoatleng la Arctic. "Litoeba" li ile tsa kenya letsoho lintoeng, esita le tanka ea "Rat", eo Manazi a neng a batla ho e leka.
  Leha ho le joalo, "Rat" e ne e batla e nyahamisa. O ile a tsoela pele pele, eaba o qaoa ke lehloa. Mme a emisa mathōkong a motse. Majeremane a ne a sa itokisetsa tlhaselo eo. Empa likhetla ha lia ka tsa emisa. Ka la 16 November, Manazi a ile a batla a phetha mosebetsi oa ho hloekisa liliba tse tukang tsa oli. Empa karolo e "ngoe ea hloahloa eo e ne e sa fihlellehe ho bona, ka lebaka la mello e neng e hōlile ho ea fihla leholimong la bosupa.
  Ka la 17 November, Manazi a ile a hapa lekala la ho qetela la delta ea Volga, 'me kahoo a thibela Astrakhan ka ho feletseng. Baku ke khale a khaotsoe.
  Yerevan le eona e ile ea hlaseloa ke sefefo. Motse o leralleng, o loketse haholo bakeng sa tšireletso, empa ho thata ho o hlasela, haholo-holo ka litanka.
  Ka la 18 November, masole a Soviet Union a ile a boela a leka matla a tšireletso ea Manazi ka leboea ho Stalingrad. Sena se ile sa fokolisa khatello ho se neng se setse selemong sa Volga, empa se ile sa bitsa tahlehelo e kholo.
  Ka la 19 November, Majeremane a ile a emisa tlhaselo ea Murmansk ka lebaka la tahlehelo e boima.
  Kahoo, Fuhrer ea neng a e-na le maruo o ne a ke ke a qhaqha liphahlo tse ngata sebakeng sa hae. Merero ea Manazi ea ho felisa USSR pele ho mariha e ile ea hlōleha.
  Ho hobe le ho feta, Japane e ile ea emisa tlhaselo ea eona ka lebaka la serame sa leholimo le tahlehelo e kholo ea basebetsi. Ntho feela ke hore li-samurai li ekelitse tlhahiso ea li-Panthers tsa bona tse mashome a mararo le metso e mene. 'Me li ka baka mathata lehlabuleng le tlang.
  Ka la 20 November, Majeremane a ile a tima mollo oo ka mokhoa o sa fellang "me a felisa boholo ba hloahloa eo.
  Ka la 21 November, masole a Soviet a ile a boela a hlasela Majeremane a ba a phunyeletsa lik'hilomithara tse 'maloa ka leboea ho Stalingrad. Manazi a ile a tlameha ho fokolisa tlhaselo ea "ona "me a leke ho tsosolosa maemo.
  Lintoa, joalo ka ha ba bolela maemong a joalo, li maemong a mabe!
  Ka la 22 November, Manazi a ile a leka ho hatela pele sebakeng sa Turkmenistan. 'Me ka mor'a ho tsamaea lik'hilomithara tse leshome, ba emisoa. Empa ka la 23 Pulungoana, ha ba se ba tlisitse mabotho a Shah ntoeng, ba ile ba tsoela pele hape. Boemo bo se bo mpefetse haholo sebakeng sa Asia Bohareng.
  Ka la 24 Pulungoana, ha hoa ka ha e-ba le liphetoho tse kholo litabeng ...
  Ka la 25 November, Manazi a ile a boela a hlasela Murmansk. Lihlopha tse ncha li ile tsa akheloa ntoeng. Empa ha ho na kelello.
  November 26 e fihlile - lilemo tse leshome le motso o mong ho tloha likhethong tsa Reichstag, ka mor'a moo Hitler o ile a khethoa Reich Chancellor.
  Ka lekhetlo la pele, tanka e ncha ka ho fetisisa ea E-100 e ile ea romeloa ka pele.
  Ena e ne e le mokhoa oa ntoa oa mochine o joalo.
  Tanka e ne e shebahala e le telele haholo, e batla e bataletse. Molomo o molelele oa kanono ea 128 mm o ile oa hlahella ho eona. 'Me lihlomo tse ka pele li ka lehlakoreng la likhato tse mashome a mane a metso e mehlano. 'Me eena ka boeena o sekame ho tloha mahlakoreng.
  Tanka ea E-100 e ile ea tsamaea ka lebaka la enjene ea morao-rao ea 1,500-horsepower, ka potlako ho feta Mouse. Mme makgapetla a mo qhoma.
  Mme ka hare ho koloi ho ile ha hlaha Magda, Christina, Gerda le Charlotte ba thabileng.
  Banana bana ba ile ba tsoalla Fuhrer bana, 'me ba ba siea tlas'a tlhokomelo ea li-nannies tse khethehileng tsa SS.
  'Me ba ne ba sa tsoa fihla ka pele. Banana ba qabola haholo. Ba ile ba hloloheloa lintoa. 'Me mona ke monyetla oa ho iponahatsa. Nka, qetellong, Sevastopol ena e ka leboea.
  'Me u thehe puso ea Reich ea Boraro Leoatleng la Arctic. Ha e le hantle ntoa e ka huleloa ka nako e kae? 'Me ba bane ba nahana: mohlomong hammoho le bona bonyane ntho e ka fetoha?
  Ha ho serame haufi le Murmansk - Gulf Stream e fana ka tšireletso. Basetsana ba mo moyeng wa go lwa. E mong le e mong o ile a tsoala banyalani - moshanyana le ngoanana! Kahoo u ka thaba.
  Magda le Christina ba ne ba leketlile ka har'a lithunya. Tanka e ncha ebile e laoloa habonolo. E sirelelitsoe ho tloha mahlakoreng ka 120 mm ea lihlomo tse sekametseng, hammoho le 50 mm ea thebe e 'ngoe. Kahoo u ke ke ua otla koloi ho tloha mahlakoreng 'ohle.
  Banana ba letsa pina. Ba ikutloa ba le monate pelong.
  Gerda o ile a bua ka pososelo molomong oa hae o mosoeu:
  - Hona joale 'na le Hitler re na le bana ba tloaelehileng. Re litho tsa lelapa la borena!
  Charlotte o ile a tšeha ha a re:
  - 'Me ho na le li-zero feela tse tlang pele!
  Tanka "E"-100 e ile ea atamela maemo a Soviet. Ntho e 'ngoe le e' ngoe e potolohileng e ile ea senngoa hoo lithunya tse tsoang ho Masoviet li sa tloaelehang, 'me hangata li tsoa lithunya tse bobebe.
  Magda o ile a lebisa likanono tsa 128mm 'me a thunya magpie a Soviet. Ngoanana ea blonde o ile a bina:
  - Ke tigress, 'me ke na le grin ... 'Me nkoe e khopo e arola bohle!
  Masole a mashome a mane a metso e mehlano a Soviet a ile a khutla, masole a 'maloa a Russia a ile a bolaoa.
  Magda o ne a hloname joalo ka katse:
  - Ke superman, mokhoa oa ka o bonolo ... Ke tla loma mohatla oa ba entsoeng ka boea! Eaba ngoanana o qala ho tšeha. Be, joalo ka molimotsana ea hlanyang.
  Banana ba Hitler ba lihlola ba ile ba sisinya tanka. Mme bona ka bobona ba tlolela hodimo ka koloing ka dihlomo tse thellang.
  Empa joale bahlabani ba ile ba fetola koloi ea bona. Charlotte, botle bona ba moriri oa 'mala oa koporo, o tla bina:
  - Clack, tobetsa, tobetsa ... Molapo oa phalla! Masole a bapalami ba lipere ba Manazi a ile a ja lehlabathe lohle!
  Mme kamora moo, Charlotte o ne a tsheha haholo ... A ba a qala ho qoqa ka meno a hae. Mme hape tanka e ile ya ohla. Majeremane a ile a heletsa terata e metsu. Mochini, oa boholo ba Tyrannosaurus rex, o ile oa luma hampe. 'Me bahlabani ba ne ba lla ka lifahleho tsa bona tse ntle le tse jang nama.
  Banana bana ba ile ba nka le ho tsoala bana ba tsoang ho Adolf Hitler. Mme sena se se se bua ho hong. Li-vixens tse ntle, empa ka nako e ts'oanang li-monsters tsa boitšoaro. Mona ba ile ba pshatla lesole la Soviet le ileng la oela tlas'a mabili. Mme ba hatella kanono ya 76-mm fatshe. Re ile ra khanna ka eona. Tšepe e ile ea batalatsoa. Bahlabani ba ile ba bontša li-aerobatics tsa setšoantšo. Likhetla li ne li bonahala li se na kotsi ho feta lierekisi tse sisinngoang ke ngoana ea llang. Sethunya se latelang seo E-100 e neng e se bataletse e ne e le 85 mm e le 'ngoe.
  Magda o ile a tšeha:
  - 'Me re senya Marussia joalo ka litšitšili!
  Christina o ile a khalemela motsoalle oa hae:
  - Ho feta joalo ka libere! Mme bere ke phoofolo e kgolo!
  Red Charlotte o ile a eketsa, a ntša menoana ea hae:
  - Le meno!
  Litanka tsa Jeremane li ile tsa feta har'a metse ea tšireletso ea motse. Masole a Soviet a ile a loana ka manganga haholo. Bohle ba ile ba nka lihlomo. Esita le bashanyana ba lilemo li leshome ba ile ba loana sesoleng. Ho ne ho boetse ho e-na le banana ba bangata. Baahi bohle ba ile ba bokana, empa ho ne ho se na libetsa tse lekaneng. Bohale ba bongata bo ne bo bonahala nthong e 'ngoe le e 'ngoe. Bo-pula-maliboho, ba sebelisa liqhomane tse entsoeng hae kapa lihlopha tsa liqhomane, ba ile ba atamela litanka tsa Manazi 'me ba itahlela ka tlas'a seporo - ba shoela Naha ea habo bona.
  Tanka ea E-100 e fumane litšenyehelo tse 'maloa. Moshanyana e mong o ile a khona ho phunyeletsa morafong o boima. O ile a shoa ka boeena, empa a senya koloi ea Jeremane. Rolara ya phatloha mme karolo ya seboko ya fofa. Koloi e kholo ea theoha. Eaba bahlabani ba 'maloa ba akhela dingata tsa liqhomane, ba pshatla litselana tse teteaneng.
  E-100, ha e se e fetile moeling o ka pele, e ile ea lahleheloa ke ho tsamaea ha eona.
  Gerda o ile a hlaba lithunya tse tšeletseng tsa merathatha eaba o li bulela ha masole a Soviet Union a leka ho loantša. Marussia a mangata le baemeli ba lichaba tse ling tsa Russia ba ile ba oa, ba hlajoa ke likulo tsa lithunya tsa mochine. Leha ho le joalo, masole a Soviet a ile a mathela pele. Ba ile ba akhela liqhomane "me ba shoa. Likaroloana tse ling li ile tsa fihla ho E-100, empa lithunya tsa mochine li ne li sebetsa hantle. Mme Gerda o nepile haholo. 'Me likulo tsa hae li batla li sa tsamaee lefeela.
  'Me masole a Russia aa shoa ...
  Christina o ile a thunya ka likanono tsa limilimithara tse 75, likhetla tse arohaneng, 'me a thunya ka sethunya sa mochini oa coaxial. Sebata se moriri o mofubelu, se harola masole a Soviet ka likulo, sa lla:
  - Ke mojari oa lefu ... Satane ka boeena ke mong ka 'na ea moriri o mofubelu!
  Magda o ile a araba ka ho tsieleha:
  - Che, u se ke ua etsa joalo. Satane ke sera sa Molimo "me o ahloletsoe letšeng la mollo!
  Christina o ile a otla ka leoto la hae holim'a tšepe 'me a puruma:
  - Ho thoe'ng ka letša la mollo? Moriri oa ka o joaloka mollo!
  Gerda o ile a ngola ka ho lla:
  - The Fuhrer ka boeena o tla re tšoarela libe leha e le life ... Hantle-ntle, eona khopolo ea sebe e siiloe ke nako?
  Magda o ile a thothomela:
  - Na u batla ho bolela hore khopolo ea sebe e siiloe ke nako...
  Gerda o ile a bula lithunya tsa merathatha hape, a hatella tlhaselo e tsielehileng ea masole a Russia. Likulo li ile tsa ba bolaea joaloka limpho tse tsoang liheleng. E-100 phetohong ena e sirelelitsoe ka matla haholo. Lithunya tse ngata tse ka bang robeli, tse peli tsa coaxial tse nang le likanono, 'me tse ling kaofela li ne li laoloa ka lihokelo. Mme ba otla haholo.
  Gerda o ile a puruma ka ho lla:
  - Sebe, ona ke motheo oa ho ba teng ha Reich ea Boraro! Ruri bolumeli ba rōna ke tumelo ea liphoofolo!
  Christina ea moriri o mofubelu, a thunya ka kanono 'me a bolaea masole a Russia, o ile a bina:
  - Phoofolo ea ka e lerato le e bonolo ... Ke rata menoana ea hau, nkholoe! Phoofolo eaka e makatsang!
  E 'ngoe ea lithunya tse khahlanong le lifofane tsa Soviet e ile ea boela ea khona ho otla li-roller le ho li senya. Qetellong E-100 e ile ea emisa. Leha ho le joalo, Magda o ile a otla sethunya se halefisang se thibelang sefofane ka ho se koahela ka tefiso e boima. Hantle, litsela li ne li robehile.
  Gerda o ile a thothomela, a hoeletsa 'me a botsa:
  - Re ntše ka kopo! Rea shoa! Lipina li robehile!
  Karabo e ile ea tla hang-hang:
  - Ho tla ba le ho hula!
  Christina o ile a bina a bososela:
  - Ena ke motsamao! Lira kantle!
  Magda o ile a thunya sethunya, seo masole a Russia a neng a leka ho se ntša hore a se thunye ka ho toba. E ile ea pshatla moqomo 'me ea hasanya masole a Soviet ka litsela tse sa tšoaneng. Lesole le leng le ne le khaotsoe ka lehare "me le ne le loana ka bohloko bo boholo.
  Mokreste ea blonde o ile a its'oara mme a phahamisetsa mahlo leholimong mme a rapela:
  - Ntšoarele, Morena! Bakeng sa sebe le polao e se nang boikhethelo!
  Christina o ile a tšeha mme a re:
  - Che, u ka se khone ho etsa joalo! U tlameha ho tiea joalo ka lefika! Eba lefika ho rona!
  Magda a araba ka sebete:
  - Ho na le lefika le le leng feela - Jesu Kreste!
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a bohola:
  - Jesu e ne e le motho ea ratang ntoa! Mme tumelo le boipolelo ba rona ke ntwa!
  Tanka ea E-100 e ile ea nkoa ka letsoho 'me ea huleloa ho ea libakeng tsa Jeremane. Gerda o ile a bua ka pososelo ea mofumahali oa lehloa:
  - Lirolara ke karolo e hlaselehang habonolo ea tanka. Mme re lokela ho lwantsha sena!
  Charlotte a sisinya hlooho.
  - U ke ke ua koahela lirolara kaofela ka lithebe. Sena ha se khonehe, kaha tse ling tsa lipina li ntse li tla buloa!
  Magda o khothalelitse:
  - Ho thoe'ng haeba re etsa li-roller tse nyenyane le tse se nang pallet?
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a tšeha 'me a bontša meno a perela:
  - Joang ho ba fa lebelo le eketsehileng?
  Magda o ile a hohla sole ea hae e hlobotseng holim'a tšepe 'me a etsa tlhahiso:
  - Ho thoe'ng haeba re sebelisa li-motors tsa motlakase?
  Charlotte o ile a hula mpa ea hae mme a sotha molala:
  - Khetho e ka khonehang ... 'Me litanka li tla chesa hanyenyane!
  Magda o ile a bua a lla:
  - Ha re fihla liheleng, li tla tuka, li tuka joalo ka lirumula!
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a rora:
  - Hantle, kahoo ... 'Me mangeloi a bōptjoa ho tloha malakabe a khanyang! A re beng mangeloi!
  Christina o ile a e nka mme a bina ka mokhoa o thibang litsebe:
  - Ha ke lengeloi, empa ke diabolose feela, empa ho batho ke fetohile mohalaledi .... Lira li tla fumana palo ea tsona, tlas'a tlhokofatso ea bohloko bo joalo bo sa tloaelehang!
  Basetsana ba didimala... Badimo ba ne ba dikologa mo loaping, mme cannonade ya duma. Mme dibomo tsa nna tsa wa le ho wa ... Jwalo ka sefako sa sebele sa tshenyo le tshenyo.
  Murmansk e ne e chesa 'me batho ba ne ba shoa. Majeremane a bile a qhomisa missile ea boloi. Ha se sebetsa se sebetsang haholo. Ho ka ba bonolo ho liha bomo ea lithane tse hlano ho tloha ho Yu-488 e ne e tla ba e nepahetseng le e theko e tlaase.
  Christina e bile oa pele oa ho itahlela lehloeng a sa roala lieta ha tanka e isoa sebakeng se seng sa ho paka makoloi. Ha ba le moo, litsebi li ile tsa qala ho lokisa. Banana ba ile ba fallela ntlong e futhumetseng. Re robala holim'a materase. Gerda le Charlotte ba ile ba qala ho bapala chess ea pocket.
  Magda le Christina ba ile ba qala ho ntša mpa e le hore limpa tsa bona li hlahelle le hore li se ke tsa fokola nakong ea bokhachane. Bahlabani ba batle ba thothomelang matheka. E ntse e le foreshe, empa bana ke basali ba belehileng bana. 'Me ho shoa ha ho tšabe hona joale - ho na le motho ea tla ntšetsa pele leloko! Esita le ka peo ya tsotsi e kang Hitler.
  Empa banana ba tsoang lebothong la SS Tigress, Fuhrer e hlile e le ntho e kang Molimo. 'Me ha e sa le molimo oa bohetene, empa ke ntho e Matla 'Ohle le e ke keng ea utloisisoa ka bohlale ba eona.
  Gerda o ile a bapala King's Gambit mme a hlahisa tlhaselo e matla. Charlotte o ile a itšireletsa ka manganga. Ho ne ho e-na le ho otlana. Empa tsohle li ile tsa fella ka ho timetsoa le ho hula. Eaba Magda le Christina ba qala ho bapala chess. 'Me Charlotte le Gerda ba qala ho etsa li-push-ups. Ngoanana enoa a lula a le sebōpeho ka mafolofolo.
  Magda, a bapala le ho sututsa mohanyetsi oa hae, ka filosofi a re:
  - Empa e ntse e makatsa ...
  Christina o ile a botsa ka pososelo e se nang molato molomong oa hae:
  - Ke eng e makatsang?
  Superman ea blonde o ile a araba:
  - Taba ea hore makhooa ke mebala ea botle, empa ke bona ba qalang ntoa pele!
  Diabolosi ea moriri o mofubelu o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Empa re boetse re tlisa molemo ... Empa Bolsheviks ba ile ba hlasela Russia pele!
  Magda o ile a bina ka lentsoe le khutsitseng:
  - Empa ntho e 'ngoe le e' ngoe e ntse e phalla ka pel'a rona, ntho e 'ngoe le e' ngoe e tuka ka mor'a rona ...
  Christina o ile a eketsa ka lentsoe le llang:
  - Ha ho hlokahale ho lla! Ka rona ke eena ea tla re etsetsa qeto ea tsohle!
  Gerda o ile a tsoela pele ho bina:
  - Re thabile, eseng ho nyahama, ha re khutlele hae - baatlelete ba moriri o moputsoa e tla ba moputso oa rona!
  Ka mor'a moo ba bane ba ile ba phatloha ka litšeho ... Ho ile ha hlaha mohlanka ea lilemong tsa bocha 'me a fana ka li-sandwich tse nang le botoro, chisi, boroso le litholoana tse omisitsoeng ho banana. Banana ba ile ba ja "me ba khathetse ke mofuthu. Botle ba robala. Ho hotle ha o sa le monyane mme o phetse hantle - o ka robala habonolo.
  Letsatsing le hlahlamang, la 27 Pulungoana, E-100 e ile ea tsosolosoa hanyenyane feela. Banana bao ha baa ka ba kopanela tlhaselong eo. Empa ka bikini feela, re ile ra matha re sa roala lieta har"a lehloa. Ba ile ba ba sheba joalokaha eka baa hlanya, ba matha ho pota-pota serame ba batla ba hlobotse. Empa banana ka kakaretso ba rata ho fofa. Ke batho ba khethehileng ba kamoso!
  Gerda o ile a etella pele. Eseng ngoanana ea sa roala lieta Gerda ea neng a le pale ea Andersen. Empa hape o sebete ebile o na le nako. 'Me ka nako e tšoanang a fetoha 'molai ea tsoetsoeng. Ngoanana ea potlakileng ea nang le mesifa e matla.
  Leha ho le joalo, banana bohle ba bane ba lokile. Ba matha ka lebelo la dikhilomithara tse mashome a mahlano mme ba kgutla. Eaba re etsa letoto la boikoetliso, ra bina le ho thekesela. Re ile ra itloaetsa ho thunya hanyenyane.
  Feela letsatsing le hlahlamang tanka ea E-100 e ile ea lokisoa. Hantle, seo ha se mpe hakaalo. Ho feta moo, koloi ena e boima haholo e ne e e-na le tlhophiso ea pele ea li-roller, e fapaneng le tlhophiso ea li-checkerboard, e ileng ea eketsa ts'ebetso ea ho khanna lehloeng, empa e ile ea baka mathata a itseng bakeng sa batho ba lokisang ka mokhoa o tloaelehileng. Leha ho le bonolo ho beha E-100 ho feta Tiger kapa Panther.
  Ka la 28 November, Manazi a ile a khona ho phunyeletsa ka hare ho Murmansk. Empa khanyetso ea mabotho a Soviet ha e utloisisehe. Le likhetla tsa lisenthimithara tse leshome le metso e tšeletseng tse tsoang likepeng tsa ntoa tsa Brithani le Jeremane li ne li sitoa ho senya thato ea tšireletso.
  Empa Manazi a ne a ntse a hatela pele. Tanka ea E-100 e ne e koahetse li-blocks tse 'maloa motšehare, empa hape ea senya litsela. Empa lekhetlong lena ho lokisa ho ile ha nka lihora tse seng kae feela. Ka la 29 November, banana ba Terminator ba ile ba thulana le tanka ea KV-3. Koloi ea Masoviet e ile ea otla lihlomo tse ka pele ka makhetlo a 'maloa, empa likhetla tsa phunya letsoapong. Magda o ile a otla tanka ea Russia, a etsa hore e che joaloka qubu ea litoche tse phuthetsoeng.
  Christina o ile a botsa molekane oa hae ka ho soma:
  - Na ha u utloele Marussia ao bohloko ho hang?
  Magda a araba ka tieo:
  - Ke utloela bohle bohloko, esita le ba sa tšoanelang ho hauheloa!
  Mme ngwanana a feheloa haholo, a lebisa mahlo a hae leholimong. Bahlabani ba ile ba leka ho nka khato ka hloko haholoanyane. E le hore u se ke ua sitisoa ke ho lokisa. Lithunya tsa 128mm le 75mm li ne li sebetsa joalo ka litonki. Empa tanka e ntse e senyehile.
  Le leng la marako la phatloha mme la wela hodima koloi. Sehlomo se ne se ngoauoe 'me se kobehile hanyenyane.
  Ka la 30 November, Manazi a ile a hatela pele le ho feta. Libakeng tse ling ba bile ba fihla bohareng ba toropo. Empa letsatsing lona leo, sethunya se nang le sepheo se setle ho tloha ho mashome a mane a metso e mehlano se ile sa senya molomo oa kanono ea 128-mm, 'me banana ba qobelloa ho qala ho lokisa hape. 'Me, ka ho hlakileng, nako e telele.
  Eaba bane ba etsa qeto ea ho loana joaloka sesole se bonolo sa masea ho e-na le tanka. Botle ba ile ba leka ho loana, ba loana ka bikini feela. Empa ha ho bata, banana bana ba ne ba ka ema lihora tse seng kae feela boemong bona ba halofo ba hlobotse, ebe ba matha ho ea futhumala.
  Gerda o ile a ipata lehloeng, a thunya sethunya sa morao-rao sa MP-44, 'me a bolaea masole a Russia ka mafolofolo. Ke enoa, ngoanana ea sa roala lieta ea moriri o mosoeu, ea ileng a otla mokolonele oa Red Army hloohong. Mme a re:
  - Che, ke ntse ke le Aryan!
  Charlotte, ea neng a tloha ka lehlakoreng le leng, a tšeha:
  - U mohlabani ea tlisang lefu ho lira tsa hau. - Eaba ngoanana ea moriri o mofubelu, ea sa aparang letho a thunya se seholo mme a mo otla hantle ka tlas'a leihlo. O ile a ntša meno hanyenyane. - Ua bona, ha ke thunya ho hobe le ho feta!
  Gerda o ile a phatloha, a qeta setho sa Komsomol le molaoli oa mabotho a Russia, sekoti se ile sa bontša meno:
  - E, u thunya, empa ke bone! Joalo ka ketane!
  Charlotte o ile a akhela sekotoana sa khalase ka menoana ea hae e hlobotseng. O ile a otla molefothenente oa lebotho la Russia molaleng, 'me a lla:
  - 'Me ke 'na enoa, ke bapala ka khalase!
  Gerda o ile a matha lehloeng, a siea mehlala e metle ea maoto a sa roala lieta. A potlakela ho inama. Eaba ngoanana oa nkoe oa reteleha 'me oa phunya. O ile a sotha 'me a tsamaisa hlooho ea hae ho selelu sa lesole la Soviet. O ile a tšolla mali. Gerda o ile a pepeta "metso ka maoto a hae a sa roala letho "me a khama Lerussia.
  Diabolosi ea moriri o mofubelu Charlotte o ile a khama pula-maliboho. Ke kamoo banana ba ileng ba fetoha bobe le bobe kateng.
  Magda o ile a boela a bolaea masole a Russia, empa ha aa ka a ntša bana kotsi. Che, a ke ke a phahamisetsa ngoana letsoho la hae. 'Me ka kakaretso, mali a tšolotsoeng ha aa ka a mo thabisa. Empa leha ho le joalo, ke tigress ho tsoa lebothong la SS, 'me o tlameha ho latela litaelo.
  Kahoo Christina o ile a akhela thipa ho moshanyana ea neng a shebahala a le lilemo li ka bang leshome le metso e 'meli. Ruri o sehlōhō. Che, batho ba baholo ha baa lokela ho bolaea bana!
  Magda o ile a tšeha 'me a hoeshetsa:
  - Morena ntshwarele! Oa nnyopisa, empa ntoa ke ntoa!
  'Me blonde e ile ea thunya mohlabani oa Serussia, ea ileng a oa, a otloa ka ho toba borokho ba nko ea hae. Ijoo, ba bane ba tummeng ba ile ba hlaha. Banana bana ba ile ba qala ho bolaea Mabrithani 'me karolo e 'ngoe ea Maamerika, empa joale ba se ba nkile
  Marussia. Tsena ke litlokotsi tsa Ntoa ea Bobeli ea Lefatše. Li-grins tse bonts'ang meno a 'nete ka ho fetesisa le a bohale!
  Christina o ile a hohla leoto la hae le sa roala letho holim'a patsi, a ntse a ikutloa a hatsela, 'me a re:
  - Na ke ntho e nyonyehang? U batla eng ho baloi ba moriri o mofubelu!
  . KHAOLO No. 14.
  Majeremane a ile a emisa tšebetso butle-butle. Ho kenyeletsoa ho fofa - le ho qobelloa ka lebaka la maemo a leholimo a ntseng a mpefala. Ho ne ho sa khonehe ho phethela ka botlalo mesebetsi e behiloeng letsatsi pele ho tlhaselo. Ke 'nete hore Caucasus e batla e hapiloe. Sebaka sa oli sa Baku se tlas'a taolo. USSR e ile ea lahleheloa ke mohloli o moholo oa oli. Ke 'nete hore Majeremane ka bobona a ntse a tlameha ho qeta nako e ngata a tsosolosa liliba. Karelia, Arkhangelsk, le karolo ea lebōpo le ka leboea le tsona li ile tsa haptjoa. Leningrad e khaotsoe ka ho feletseng ho buisana le linaha tse ling tsa Russia. Libaka tse ling li hapiloe bohareng. Halofo ea Turkmenistan le eona e hapiloe. Japane e ile ea hapa Mongolia eohle, hape ea ikakhela ka setotsoana Asia Bohareng "me ka mokhoa o sa fellang ea theha marokho a ka nģ"ane ho Amur, sebakeng sa Usuri. Ke "nete, li-samurai li ile tsa atleha ka mokhoa o fokolang. Vladivostok e thibiloe ka ho feletseng 'me e chesa.
  Ho na le lik'hilomithara tse makholo a mabeli ho tloha Moscow. 'Me joale Majeremane a ka thunya motse-moholo ka limisaele tsa ballistic le bomo e nang le lifofane tsa jet. Empa mariha le serame, Wehrmacht e ile ea lahleheloa ke bokhoni ba ho etsa ntho e 'ngoe e khopisang. Ho feta moo, mabotho a bokolone: Maindia, Maafrika, Maarabia a bata haholo. 'Me ba lahlehetsoe ke matla a bona a mangata a ntoa. E ka ba sebe ho se nke monyetla ka boemo bo joalo. Le hoja Red Army e ile ea lahleheloa haholo 'me e ne e boetse e khathetse haholo.
  Ha e le hantle, Basebetsi ba Kakaretso ba ile ba etsa qeto, ho sa tsotellehe mathata 'ohle a thepa le tahlehelo ea Caucasus, ho etsa liketso tse' maloa tse kholo tse khopisang mariha. Esita le haeba ma-fascists a sa iteta sefuba ho ntša linko tsa bona mariha, re tla li hlaba ebe re li pshatla.
  Kapa, leha ho le joalo, re tla u qobella ho loana maemong a leholimo a mabe ka ho fetisisa.
  Vasilevsky, hlooho ea basebetsi ba kakaretso le motlatsi oa letona la ts'ireletso, ka ho utloahalang, o ne a nahana hore USSR e ke ke ea khona ho hlōla peiso ea theknoloji khahlanong le Europe eohle le Afrika le Asia ho phaella moo.
  Tabeng ena, molemo oa sera, haholo-holo ka lifofane, o tla hōla feela nakong ea mariha. E, ehlile, baqapi ba Soviet ba se ba ntlafalitse mme ba tsoela pele ho hlahisa litanka tse ncha, tse tsoetseng pele. Ka ho khetheha, T-34-85 e nang le turret e khōloanyane le sethunya se matla. Hantle, IS-2 e nang le sethunya sa limilimithara tse 122 e tseleng. Empa Majeremane a ke ke a ema. Ntle ho moo, esita le likoloi tse ncha ha lia lekana ho otla Tau kapa koloi efe kapa efe e boima.
  'Me ho ke ke ha etsahala hore joale ho tla khoneha ho finyella bophahamo ba lipalo.
  Voznesensky le eena o ile a bua. O ile a boela a bua ka ho khopisa ka potlako:
  - Kamora tahlehelo ea Caucasus, sesole sa rona se tla ba le khaello e kholo ea mafura. Hantle-ntle, re se re ntse re e utloa ka botlalo. Leha ho le joalo, mariha, nako ea motšehare e khutšoanyane haholo, boemo ba leholimo bo atisa ho ba bobe 'me tšebeliso ea mafura le eona e tla fokotseha.
  People's Commissar Zhdanov le eena o ile a potlakela ho eketsa:
  - Ho feta moo, masole a rona le li-sappers li ile tsa phatlola liliba tsohle tsa oli tse Caucasus. Sena se bolela hore ba ha Krauts ha ba e-s'o sebelise oli ea rona. Empa ha ho nahanoa hore na ba-fascists ba sehlōhō ba tseba joang ho haha le ho tsosolosa ntho e 'ngoe le e' ngoe ka potlako, joale nakong ea selemo oli ea Baku e tla phalla ka har'a methapo ea moruo ea Reich ea Boraro.
  Stalin o ile a akaretsa puisano ena:
  - Qetellong ea December re tla otla leqhubu la pele la mariha. Potso feela ke hore kae?
  Mona sesole se ne se se se se na bonngoe. Zhukov o ile a etsa tlhahiso ea ho otla bohareng le ho leleka sera ho tloha Moscow. Vasilevsky o ne a nahana hore ho molemo ho fumana ntlha e fokolang ho Tikhvin. Ka nako e ts'oanang, thusa Leningrad, e ka 'nang ea se ke ea pholoha thibelo e habeli.
  Rokossovsky o ile a bua molemong oa ho khopisa ka tsela ea Voronezh. Ho ne ho e-na le maikutlo a ho hlasela Manazi Astrakhan, kapa esita le haufi le Arkhangelsk. Stalin o ile a mamela litlhaloso tsohle, a ngola ho hong le ho nahana.
  Mohopolo oa ho sutumelletsa sera hole le Moscow o ne o shebahala o leka ebile o lekeha. Leha ho le joalo, ke bohareng moo li-fascists li seng li le matla ka ho fetisisa ebile li tsitsitse hantle.
  Ho ne ho bonahala ho sa utloahale ho hlasela ka ho tšela noka ea Volga;
  Ho ka khoneha ho hlasela pakeng tsa Don le Volga, empa ea rona e se e otlile moo, 'me Majeremane a boetse a matlafalitsoe hantle.
  Maikutlo a Vasilevsky a bonahala a utloahala ka ho fetisisa. Ka leboea, Majeremane aa fokola, "me mabotho a "ona a na le phihlelo e fokolang ea ntoa ka tsela e itseng. Ho feta moo, Tikhvin e ne e sa tsoa hapuoa; Empa ho ka etsahala hore ebe ba ha Kraut le bona ba nahana ka tsela ena.
  Fana ka matla 'ohle a hau ka tsela ea Voronezh? Ha ho hlophisoa ka pele, ho ile ha thehoa foranteng, eo e ka bang ntho e utloahalang haholo ho leka ho e khaola, joalo ka monko o oblique.
  Mehopolo e meng e khahlang ke ho fuck ho potoloha Arkhangelsk. Ha re nahana hore ba-Krauts ba tla tlameha ho tsamaisa li-reinforcements ho pholletsa le maoatle, hoa utloahala hore ho na le lijo-thollo ka tsela ena.
  Le hoja ho le thata ho fana ka mabotho a hau, haholo-holo kaha likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tsa Manazi li laola leoatle ka ho feletseng. 'Me bapalami ba bacha ba Manazi ba ntse ba kena tšebeletsong. Ho bonahala eka ba bile ba batla ba hahile sekepe sa ntoa sa Bismarck se neng se tebile pele. Ho feta moo, sekepe se secha se lokela ho senya boholo ba rekoto le lihlomo tsa Yamato.
  Le hoja ka lehlakoreng le leng, ke hobane'ng ha ba ha Krauts ba hloka likepe tsa ntoa? Lahlela lerole mahlong a lefatshe lohle? Ho tšoenyang le ho feta ke lintlha tsa mefuta e mecha ea libetsa e ntseng e ntlafatsoa Reich ea Boraro. Haholo-holo ka limisaele le lifofane tsa jete, 'me sena se tebile.
  Ka mor'a ho tsilatsila hanyenyane, Stalin o ile a amohela morero ona: ho qala tlhaselo sebakeng sa Tikhvin qetellong ea December, le mathoasong a January ho utloa sera se haufi le Voronezh.
  Ka kakaretso, sena se ne se bonahala se utloahala ... Ho sa le joalo, banana ba bane ba seng ba lebetsoe ba ne ba ntse ba tsoela pele ka sebete sa bona ho Eastern Front. Gerda le Charlotte le Christina le Magda von Singer - ka mor'a khefu e bakoang ke taba ea hore kaofela ba ile ba ima hoo e ka bang ka nako e le 'ngoe; eaba ba tsoala bana ba phelang hantle "me ba khutlela ka pele.
  Boemo ba leholimo bo ne bo bata 'me botle ba fihla ka la mashome a mabeli a metso e mehlano ea Tšitoe. Ho na le lehloa 'me moea o foka li-curls tsa hau. 'Me ha baa ka ba khetha sebaka se futhumetseng ka ho fetisisa bakeng sa bona - haufi le Leningrad.
  Ha ba fihla, banana ba apereng li-bikini ba ile ba matha ka har'a lehloa. Ha e le hantle, ma-Aryan a "nete a tlameha ho bontša hore ha a tšabe letho, esita le serame se matla ka ho fetisisa. Moshanyana oa Ninja ea ileng a fihla a tsoa Japane, eo bohle ba neng ba mo bitsa Karas, o ile a matha le bona.
  Ngoana enoa o ile a tsebahala ka ho kenya letsoho mesebetsing e khethehileng. Likarolo tse monate tsa bochabela, hammoho le moriri o moputsoa o futsitsoeng ho ntate ea sa tsejoeng, li ile tsa etsa hore moshanyana eo a be motle haholo.
  Banana ba ile ba ba ba mo sheba ka ho mo araba, le hoja mohlomong Karas a e-s'o tšoane le bona. Empa ho imoloha ha mesifa ho matha joalo ka terata, hoo esita le li-tigress tsena tse nang le phihlelo, tse boneng ntho e "ngoe le e "ngoe, li ke keng tsa khona ho mamella.
  Banana ba ile ba tsosolosa sebōpeho sa bona ka ho feletseng ka mor'a ho beleha setsing sa koetliso, empa hase motho e mong le e mong ea ka khonang ho mamella lebelo le joalo la leqhoa.
  Christina, eo, joaloka Magda, von Singer, a ileng a khona ho loana le Marussia, o ile a re:
  - Frost le lehloa ke balekane ba bona ba ka sehloohong. 'Me ha ho pholile ho feta British!
  Magda o boletse ka nepo:
  - Ke ne nke ke ka bua joalo. Marussia a matla le ho feta 'me likarolo ha li khutle!
  Charlotte, ha a ntse a matha nako e itseng a ntse a matha, a tšeha 'me a re:
  - Empa sena ke bofokoli ho feta ho kopanya .... Ka kakaretso ha ke utloisise mekhoa e joalo ea ho laela le ho laola e kang ho thehoa ha lihlopha tsa barrage le ho bolaoa ha balaoli ba lihlopha tse khutlelang morao.
  Barefoot Gerda ka boeena, a reteleha ha a ntse a matha le ho otlolla, a lumela:
  - Ehlile - ka tlas'a thupa u ke ke ua fumana bahlabani ba molemo. - Mona ngoanana ea blonde, leha ho le joalo, o ile a qobelloa ho lumela, ka pelo e hlabang. - Empa Marussia a loana hantle haeba a se a qetile lilemo tse peli le halofo. Re ka thabela ho pholoha ha bona!
  Christina o ile a korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Na u re bolella?
  Gerda o ile a tšeha ha a re:
  - Re batho ba maemo a holimo! Haholo-holo Marcel!
  Ace e ntle ka ho fetisisa ea linako tsohle le lichaba, ho sa tsotellehe thibelo e itseng ea Hitler, ea neng a batla hore letšoao lena la ho se hlōloe le lebise tlhokomelo e khethehileng thutong - ka mor'a moo, e ne e le molefothenente-kakaretso, leha ho le joalo a potlakela ho ea pele.
  Kapa ho e-na le hoo, Fuhrer ka mohau o ile a mo lumella ho khutla haeba Majeremane a ne a ikutloa a le bobe kae-kae.
  Ha e le hantle, Manazi a ile a matlafatsa tšireletso ea 'ona' me a itokisetsa mariha, empa a ne a belaela ka matla hore Marussia a tla ba le lisebelisoa bakeng sa liketso tse kholo tse khopisang.
  Leha ho le joalo, bohlale bo ile ba sebetsa. Ke hore, tlhahisoleseling mabapi le tlhaselo e tlang ea ho lokolla Tikhvin e ile ea tsoa. Ho feta moo, masole a Soviet Union a ile a qala tlhaselo e matla ea lithunya, ka nako ea Keresemese.
  Ba otla "Katyushas" esita le tse peli tsa pele tsa li-rocket launchers tse matla "Andryusha". 'Me ho puruma ha liqhomane e ne e le hoo banana ba sa roala lieta, ba leqhoa ba ileng ba e tšoara.
  Ka lehlohonolo, kutlo ea bona e ntle haholo 'me mahlo a bona a phatsima.
  Banana ba ile ba shebana 'me ba fihlela qeto:
  - Joale ha re loaneng hantle!
  Mme moshanyana wa ninja Karas o itse:
  - Mosebetsi oa ka e tla ba ho kena Leningrad le ho reconnoiter moo. O motle haholo hore o ka ba sehlola!
  Magda o ile a sekamisa lintshi tsa hae ha a araba:
  - Le uena ... 'Me haeba Marussia a fumana mokhoa oa hau o makatsang?
  Karas o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Ha u bua Serussia ka nepo, e u senola u le molichaba ka matla le ho feta. Leha ho le joalo, ke ile ka matha, 'me ka beha mohanyetsi hantle lehlakoreng le leng ...
  Banana ba ile ba mathela tanka ea bona. Haele hantle, ke likepe tsa liteko. 'Me re ikhethela ntho e ncha. Ha e le hantle, esita le litanka tse peli tse ncha ka nako e le 'ngoe, tse lokelang ho lekoa ka pele.
  E leng "Laski", likoloi tse nang le basebetsi ba babeli ba nang le silhouette e tlaase haholo. Mehlala ea pele ea moloko o mocha oa litanka, moo Majeremane a hlileng a ileng a teba ka ho kopanya moralo. Le tsebo e 'ngoe e khahlisang ea botsamaisi. Haholo-holo, phetiso ea motlakase le sebaka sa lebokose la gear se kentsoeng ka enjene. 'Me likepe tse peli tsa litanka ka botsona li ne li robetse. Tabeng ena, phetisetso le enjene li ne li behiloe ka morao, 'me banana ba lula ba phutholohile ka mpeng ea bona. 'Me maoto a bona a hatella li-gear le li-buttons ka morao,' me matsoho a bona, ho fapana le hoo, a tsamaea hantle ha a fetoha. Setulo se lutseng ka ho fetisisa se etsoa ho laela le ho kopitsa sebōpeho sa 'mele ea bona. Ha e le hantle ha ho na tora - e ile ea e-ba sethunya se ikemetseng, 'me se le tlaase hoo li-roller li leng ka ntle.
  Ha e le hantle, sethunya ha se khone ho reteleha, empa se ka potoloha hanyenyane. Haele hantle, mohlabani ka boeona o potlakela ho pota-pota axis ea hae, kahoo a lefella ho haella ha turret.
  Magda o ile a hlalosetsa banana bao a tsamaeang le bona:
  - Moo, litanka tse se nang turret li theko e tlase ebile li tlase. Mona re ka fetola bophahamo, re e theolela ho limithara tse 1,2 le ho e phahamisetsa ho 1.5 ... Ho batla ho tšoana le li-partisans, re khasa ka mpa.
  E boima ba lithane tse 12, koloi e ne e e-na le lihlomo tse ntle tse ka pele tsa limilimithara tse 82 ka lehlakoreng le tšekaletseng la likhato tse 40 ho tloha holimo holimo. Mme e tlase e nyane haholo. Mahlakore ha a sireletsehe hanyenyane ka limilimithara tse 60, empa a ntse a koahela li-roller ka botsona. Enjene ea 400 horsepower e fana ka ts'ebetso e ntle ea ho khanna. Ho feta moo, sebaka sa li-roller le ho emisoa ha ho khonehe feela ho fokotsa silhouette, empa hape ho fana ka mokhoa o babatsehang oa ho tsamaisa ka lehloa.
  Eng kapa eng eo motho a ka e buang, menagerie e boima ho feta, ho qala ka Panther, e ngata haholo ebile e bohlasoa. 'Me holim'a marulelo a lehloa ho tšoana le lefu ka ho feletseng.
  Gerda, ea ileng a lula le molekane oa hae oa nako e telele, Charlotte, 'me ntle le boikhethelo a ikutloa a sa phutholoha ka har'a lebokose le moqotetsane, le moqotetsane ebile le le sephara la tanka. Leha ho le joalo, ha e le hantle, re tlameha ho lefa sethabathaba hore koloi e nang le lihlomo tsa T-4 le lihlomo tse ntle ka ho fetisisa li bolokile boima ba lithane tse 12. The blonde terminator o ile a re:
  - Litanka tse phutholohileng ka ho fetisisa e ne e le Tiger le Lion. Ka koloing ena, le rona banana re thatafalloa ke ho reteleha.
  Charlotte o ile a araba:
  - Empa tšireletso ... Joaloka "Panther" e ncha ka ho fetisisa, e ileng ea qala ho kena sesoleng ka November feela ka 60-millimeter hull .... Ke 'nete, phatla e koetsoe ho feta ea rona ka 120-millimeter, empa u ntse u le teng. tlameha ho e otla. Ka lehlakoreng le kang la rona, kanono ea 85 mm e tla lla le ha e thunngoa sebakeng se se nang letho.
  Gerda o ile a ikhula leoto la hae ka mor'a tsebe ea hae, empa ho sisinyeha hona ho ile ha etsa hore monoana oa hae o phomole holim'a marulelo a moepa 'me a re:
  - Marussia a ile a re lemosa hore litanka tse nang le boholo ba limilimithara tse 122 li ka hlaha. Bohlale ha bo robale!
  Charlotte o ile a bua ka botshepehi, a ntsha marama a hae mme a sotha molomo wa hae ka kgalefo:
  - Bohlale ba rona bo maemong a matle joalo ka mehla. Ke rona feela ba neng ba notletsoe ka lebokoseng le patisaneng.
  Enjene e ncha ea matla a lipere tse 400, joalo ka ha litaelo li boletse, e ka matlafatsoa ka nako e khuts'oane ka motsoako oa metsi-methalone kapa naetrojene. Tabeng ena, tanka e ka matha metsotso e 'maloa ka lebelo la lik'hilomithara tse fetang 100.
  Mabotho a Soviet a ile a atleha, kaha pele a ne a lahlile liforo tsohle le li-bunkers tsa bo-fascists. Empa Manazi a ile a ntša boholo ba masole ho ea moleng oa bobeli le oa boraro. Ka mor'a moo ba ile ba leka ho kopana le masole a tsamaeang ka maoto ka lithunya tsa lithunya le mela ea lithunya tsa mochine.
  Ka pele, ho ne ho e-na le litanka tse tsamaisang. Kaha T-34-85 e matla ho feta e ne e e-s'o kene tlhahiso ea bongata, T-34-76 e nyenyane le e tsamaeang e ile ea hlaseloa. Bona, ho sa tsotelehe tahlehelo, ba ile ba hloella moleng oa foro "me ba nka monyetla ka tšebetso ea bona e babatsehang ea ho khanna lehloeng.
  Hona ke likoloi tsa Jeremane tse lekang ho arabela. T-4 e se e khaotsoe, empa tse 'maloa tsa tsona li ntse li le tšebeletsong. Ho makatsang ke hore li tsamaea hantle ka har'a lehloa ho feta liphoofolo tsa litonanahali tse ncha. Ho feta moo, u ntse u hloka ho e qala ho hlakola lehloa le bokeletseng pakeng tsa li-roller. Hoa makatsa le hore na li-Krauts li belisa metsi ka har'a li-cauldron ebe li li tšela litseleng e le hore karolo ena e mpe e tsoe.
  Esita le tanka e ntle ka ho fetisisa ea Jeremane "Lion" e na le li-roller tse joalo. Ke 'nete, liphetohong tsona Mafora a se a ntse a nahanela sena,' me koloi ea bona ka boeona e khona ho feta tse mashome a mararo a metso e mene ... Empa sena se bua ka mokhoa o bonolo feela.
  Empa litanka tse 'maloa tsa Majeremane li ile tsa sisinyeha ... Empa tse ling kaofela, nka re joang ... Holimo! Ke 'nete, ho tloha "Lion" litanka tse thata li leka ho otla T-34-76 ho tloha hōle. Hoa lokela ho hlokomeloa hore, ha ho fanoe ka fragility ea lihlomo tsa turret ea cast ea moralo oa Soviet, ho na le, ka bomalimabe, monyetla oa ho otla.
  Khaello ea likarolo tsa alloying e matla hoo esita le lithunya tsa 50 mm tsa Kraut li kotsi. Leha ho le joalo, ho otla ho tloha kanonong e nyane ea 37-mm ho boetse ho baka ho putlama le ho tšolloa ha lihlomo, kapa mapetsong a sekepe le turret.
  Bofokoli bo lekanyelitsoeng ba "mashome a mararo a metso e mene" bo ile ba lebisa tabeng ea hore khopolo ea ho hlomella "Panthers" hape ka sethunya se matla ho feta e ile ea chechisoa ho fihlela linako tse molemo. Kapa, hantle haholo, e mpe ka ho fetisisa - haeba li-IP li kena letotong. Empa ho fihlela joale IS-1 ha e so fetohe letoto la batho ba bangata. Empa tlhahisoleseling mabapi le IS-2 e se e lutlile. Kaha balaoli ba bangata ba ne ba se ba ntse ba utloisisa hore USSR e ne e batla e timelitsoe, 'me ha baa ka ba fumana ho hlabisa lihlong ho eka Motherland ka chelete. Kahoo palo ea lihloela, ho kenyeletsoa le tsa Basebeletsi ba Kakaretso, e eketsehile haholo.
  Mona ke phetoho e boima ea "Lion" e nang le cannon ea 128 mm. O leka ho fihla ho mashome a mararo a metso e mene ka maroo a hae a malelele ... Empa leka ho e otla.
  Leha ho le joalo, likepe tsa litanka tsa Soviet li etsa qeto ea ho hlasela Fritz ka bobona. Leha ho nahanoa ka sekhahla sa mollo oa lithunya tsa Wehrmacht, sena ke ho ipolaea.
  Kahoo "Tau" e ile ea khona ho qhaqha turret 'me metsoalle e mene e ile ea fofa joaloka maeba ho ea lefatšeng le latelang ... Empa litanka tse ling li sutumelletsa le ho feta ... Hona joale litsebi tsa mesebetsi ea matsoho li se li falimehile ka tsela e itseng ho matlafatsa lienjine tsa diesel, e le hore e ka potlakisa tanka le ka nako e khuts'oane, empa ntle le metsoako e fihlang ho 70 km. Ere enjene e robehe kamora moo. Empa joale bashanyana ba tsielehileng ba tla tlhaselong, bao ho khutla ho sa nahanoang. Joale, ho thoe'ng? Haeba u sa khone ho phela ka tsela e fapaneng, joale lebala ka ho pholoha.
  'Me joale, joalo ka modemona ea tsoang lefats'eng la lehloa, tanka ea Soviet, e ikhethetse phofu e theko e boima ka ho fetisisa, e hula "Tau" e boima le e bolaeang. Koloi ea Majeremane e ne e sa tsoa qala ho tloha moo ho phalleloang teng.
  Kotlo e matla, moqomo oa koloi ea Soviet e kobeha. Tau e tlase haholo 'me litopo tsa likoloi ka bobeli li sephara. Ebe enjene ea Jeremane e ka pele ea phatloha. 'Me mollo oa qala,' me Manazi a baleha ka lekhalo le ka tlaase.
  Ha se tsohle, ehlile, litanka tsa Soviet li ile tsa khona ho phunyeletsa ho ea fihla moeling oa ramming. Lithunya tsa ba ha Fritz lia sebetsa ebile lia sila. Empa mang kapa mang ea atlehileng o tla e otla ka matla!
  Gerda le Charlotte ba ne ba le ka pele ho metsoalle ea bona hanyenyane "me ba iphumana ba le ka har"a moeli ha likoloi tsa Soviet Union li se li bonahala. Hantle, o ka thunya, empa ho molemo ho atamela. Ho tloha bohole ba lik'hilomithara tse hlano, esita le lihlomo tse robehileng tsa ba mashome a mararo a metso e mene ho thata ho li nka.
  Fiery Charlotte o ile a bua ka filosofi:
  - Ho lula ho le joalo. U ke ke ua otla u le hole!
  Gerda o ile a hana:
  - U ka khona haeba u hlokolosi ho lekana!
  Empa ho fihlela joale boemo ha bo e-so re qobelle ho bula mollo ho tloha hole. 'Me ha ho motho ea tla hlokomela tanka ea bona e pentiloeng ka bosoeu. 'Me koloi e matha hantle haholo. Ha ho motho ea ka behang koloi molato ho chassis.
  'Me leeto le bonolo. Likoloi tsa Soviet le tsona li ntle haholo 'me li se li phunyeletse moleng oa pele oa tšireletso ea Jeremane' me li phunyeletsa oa bobeli. 'Me boemo ba leholimo bo ne bo le bobe, ha tsoha sefefo sa lehloa,' me lifofane tse ngata tsa Wehrmacht li ile tsa ntšoa.
  Ha ho nahanoa ka bofokoli ba lipalo ba lifofane tse khubelu, le khaello e matla ea mafura, boemo ba leholimo bo ke ke ba ba betere.
  E re ba ha Kraut ba ipate. Ba bang ba bona ba bile ba qalile ho tsoka masela a masoeu. Hitler o tla be a hlotsoe ...
  Gerda o ile a thunya a le bohōle ba lik'hilomithara tse peli. Ha e le hantle, tlhōlo ena e ntse e sa tiisehe, empa ho bona hore na Majeremane a mangata a Marussia a khonne ho holofatsa, joale seo u ka se lebellang. Ho feta moo, mashome a mararo a metso e mene ha a na mamello ho feta qalong ea ntoa, 'me ha ba e-s'o be le nako ea ho hlahisa li-deposit tse ncha. Kahoo...
  Terminator ea blonde e ne e tšoenyehile haholo ha e hula sethunya sa sethunya. O ne a se a lahlehetsoe ke tloaelo ea ho thunya ntoa - ntle le tlhaselo ea Murmansk, leha a ile a tsoela pele ho ikoetlisa libakeng tsa ho thunya le libakeng tsa boikoetliso nakong ea boimana ba hae, hammoho le likhoeling tsa pele tsa puso ea hae. Empa ho bonahala ho le bonolo ho loana ka bikini le lieta tse sa roala lieta, u fetoha ntho e le 'ngoe ka mochine ... Sekhetla se otla le ho sotha turret ... Che, ha ea ka ea tšoara mollo, empa motsoalle oa ka o ile a qobelloa ho emisa leha ho le joalo. Mme jwale lehlatsipa le leng...
  Charlotte oa hoeshetsa:
  - Ke mang ea tloaetseng ho loanela tlholo. O tla ea lebitleng le rona ... - Gerda o ile a thunya, 'me mohlabani ea moriri o mofubelu a mo khalemela. - Kapa ho fapana le hoo, bohle re tla tlisa lira tsa rona lebitleng hammoho.
  Snow White the Terminator o ile a kena hanong ka bohale:
  - E, ha ho pululelo, u se ke ua sitisoa ke pina!
  Charlotte o ile a botsa:
  - E bine ka bouena! O na le bokhoni!
  Mme Gerda, a etella mollo pele, a qala ho bina;
  Naha le makhotla ke litšiea tse peli;
  Eo polanete e lutseng ho eona!
  Naha ya rona e tla o sireletsa ka matswele a rona,
  Lebotho la hao le futhumatsoa ke batho bohle!
    
  Maru a pholile, 'me leseli lea chesa;
  Sethunya sa mochini se ile sa hohla lehetla la lesole!
  Re na le uena ka ho sa feleng, naha ea rona.
  A re epeng lebitla la mohanyetsi!
    
  Ee, ka linako tse ling sefahleho sa lehlohonolo se sehlōhō,
  Kulo e leka ho phunya lipelo tsa rōna!
  O ile a ikhula hanyane mme mohlabani a shoa.
  Morena bula monyako ho mohale!
    
  Maholimong a se nang pheletso re na le khotso.
  Paradeise, mohlabani ea lehlohonolo ha a khanye!
  Ke na le khotso naheng ea heso;
  Bana ba rona ba tla latswa ditholwana tsa tlholo!
  Ha Gerda a ntse a bina, o ile a otla litanka tse ling tse robong, a ntlafatsa lintlha tsa hae haholo.
  Eaba Charlotte o qala ho bina:
  Libaka tse ntle tsa linaleli,
  Ba u isa libakeng tse sa feleng!
  Le batho ba rona ba lefats'e la menahano,
  Toro ea ho fofa Icarus!
    
  mahlo a ka a talimile leholimong;
  Ho thata ho tšoara sphere..
  Ho tloha ho li-screws tsa pele tsa Archimedes -
  Ho li rera e ne e le nako e telele le e tenang!
  Mona ngoanana eo o ne a sitoa ho hanyetsa 'me a qala ho ikemela le ho itima mollo ... Basebetsi ba tanka ba Soviet ha baa ka ba ela hloko lithunya, le hoja sethunya sa Magda se ikemetseng se ile sa boela sa kenella. Leha ho le joalo, ka sefefo sa lehloa u ke ke ua bona hantle hore na se otla hokae, eng le hore na se otla joang. Ho feta moo, litanka ka bobeli li ile tsa teba 'me tsa batla li sa khethollehe ho tloha lehloeng. 'Me sethunya se secha se ne se sa bonahale haholoanyane,' me qetellong ho ne ho e-na le silencer e nang le leseli. Ona ke mochini o bolotsana ka ho fetesisa oo Fritz a bileng le oona.
  The crucian carp, ea neng a leketlile lehlakoreng ka nako eo, a bina ka thabo:
  - Haeba basali ba loana, ho molemo hore u se ke ua loana!
  Ho ne ho bonahala eka likoloi tse peli tsa lithane tse leshome le metso e 'meli feela li ka baka tšenyo e kae? Leha ho le joalo, tabeng ena, basebetsi ba etsa qeto ea ntho e 'ngoe le e' ngoe. Hoo e ka bang banana bao ha baa ka ba fosoa, le hoja e se lipina tsohle tse neng li bolaea. Lihlomo tse tharo kapa tse 'nè tse sekametseng ho tse mashome a mararo a metso e mene li ile tsa fana ka ricochet, hoo e ka bang litšusumetso tse leshome le metso e' meli li lebisitse ho senyeha ha likoloi, empa mofuta o neng o ka lokisoa habonolo tšimong. Empa likoloi tse ka bang mashome a mahlano tsa lihlomo tsa boleng bo bobe tsa Soviet li ne li senyehile haholo.
  Ka mohlala, ba mashome a mararo a metso e mene ba molaoli ba ile ba qala ho hlatsa ha lithunya li phatloha. Turret e ile ea lahleloa hōle, 'me moqomo o ile oa fetoha joaloka lebili la setere. Batho le bona ba ile ba shoa.
  Basebeletsi ba litanka ba Soviet ba ile ba elelloa ka mor'a nakoana hore ba ntse ba hlajoa 'me ba leka ho loantša.
  Banana ba nkoe ba patisane haholo, empa thepa ea lithunya tse 82 e tšoana hantle le Panther. Le hoja lithunya li lutse nkong 'me banana ba ntse ba phunya litsoe tsa bona. Empa hajoale ho ntse ho e-na le ntho ea ho thunya, 'me ha e atamela, ho bonolo ho otla Marussia.
  Gerda o itšela ka potlako, 'me, a romela tanka e' ngoe bakeng sa sekhechana, oa hoeshetsa:
  - Molimo a ntšoarele! Bana ke bahlankana ba sebete, empa e mong oa balaoli ba bona o hlanya ka ho felletseng!
  Charlotte o ile a hlokomela, a hoeshetsa ka mokhoa o makatsang:
  - Haeba ba kena ka har'a rona, joale ke pheletso!
  Ka 'nete, ba mashome a mararo a metso e mene ba ileng ba thunngoa ha ba ntse ba tsamaea, ba ne ba aparetsoe ke mosi, ba thothomela ke letsoalo. Ha e le hantle, ho otla ha bona ha hoa tloaeleha, lithunya ha li nepahale, empa tanka e ntse e lla.
  Phatleng e ntse e sirelelitsoe ka ho phethahetseng 'me lihlomo, eng kapa eng eo motho a ka e buang, ke tsa boleng bo phahameng, tse entsoeng ka samente. Sena se bolela hore bokaholimo ba boima bo eketsehileng bo fana ka ricochet e babatsehang, joalo ka ha mmutla o qhoma.
  Empa e ntse e tšosa ka hare, ho tšoana le ho hloa moropa le ho otloa ka melamu e boima.
  Ke 'nete, kamore eo e ile ea chesa haholo ka lebaka la ho otla, empa ha u le ka bikini, ho monate le ka mor'a ho qoela ka har'a lehloa. Empa ntho e sa thabiseng le ho feta ke hore khetla ea Soviet e otla apron e nepahetseng ea rolara. Sena ke bakeng sa ts'ebetso ea ho khanna ea koloi, joalo ka mokokotlo o ka tlas'a leihlo. Leha ho le joalo, haeba u nahana hore li-roller ha li thekesele, empa kariki e arohaneng, joale tanka e ntse e ka tsamaea. Fetoha 'me u itsamaele. Sena se ne se lokela ho etsoa pejana. 'Me kahoo tšireletso e thata e fokola. 'Me angle ea tšekamelo e nyenyane. Haeba e otla, e ka phunyeha. Lithunya tsa Marussia ha lia fokola hakaalo.
  Gerda o ile a hoeshetsa, a boela a lokolla mpho ea lefats'e la bafu ka sethunya sa bona sa semi-automatic:
  - Empa Pasaran!
  Le hoja lentsoe lena, kapa lepetjo la makomonisi a Spain, le shebahala le sa lokela ho hang bakeng sa bahlabani ba nkoe ea Jeremane. Etsoe, Manazi a ile a loana ka lehlakoreng la Franco. Le hoja ka linako tse ling masole a ithaopela ho sebelisa mekhoa ea batho ba bang.
  Ha a ntse a thunya, Charlotte o ile a fetola sethunya se ikemetseng sa Laska hanyenyane, 'me ho senngoa ha rolara e nepahetseng ka khetla ho ile ha ba bakela bothata tabeng ena.
  Litanka tsa Soviet ha lia ka tsa potlakela ho thella lehloa ka potlako joaloka tseleng e kholo, empa ho ntse ho le joalo ho qhoma ha tsona ka potlako ho ile ha sitisa sepheo sa tsona 'me ho ne ho potlakile.
  Mona likhetla li ntse li lelekoa sebakeng se se nang letho.
  Mme Gerda o tuka ka lebelo le phahameng, a fufuleloa haholo. Sehlomo se sekametseng
  e fana ka ricochet phatleng, empa haeba li ka li otla ka mahlakoreng ...
  Charlotte o ile a hoeletsa:
  - 'Me leha nka qetella ke le botebong ba lihele, nke ke ka khutlela betheng!
  Banana, ke thunya ho fihlela qetellong, empa likhetla li potlakela ho tloha mahlakoreng 'me li phunya, li pshatla li-rollers. Sehlomo sea peperana 'me koloi ea tuka.
  Gerda o etsa qeto:
  - Re phatlola likoloi ebe rea tsamaea!
  Charlotte o hoeletsa ka ho tsieleha:
  - Na u batla ho lahlela tšepe?
  Gerda o re ka ho hlaka:
  - Ho na le lintho tsa bohlokoa ho feta tšepe, mohlala liforeimi!
  Charlotte o hahola kh'amera e nyane ea filimi mme oa hooa:
  - Empa liketso tsa rona li tla tlalehoa ka ho sa feleng!
  Gerda, ka menoana ea hae e sa roala letho, o ile a phethola lere e neng e qhomisa liqhomane tse khonang ho phatlola tanka ea liteko. Ngoanana oa nkoe o ne a soabile haholo ho senya mosebetsi o joalo oa bonono, empa o ne a ka ea hokae haeba ho seng joalo masole a Soviet, a sa lokelang ho haneloa sebete, a ka hapa theknoloji e ikhethang.
  Kahoo ba ile ba phatlola Laska "me ba itahlela holim"a lehloa le hoholehang ho pholosa bophelo ba bona bo ikhethang.
  Magda von Singer le Christina le bona ba ne ba sa batle ho khutlela morao, 'me koloi ea bona e ile ea tabolloa ke likhetla tse nepahetseng. Ena ke qetello - Pallas ea se nang mohau oa ntoa leha e le efe. Ha u tlameha ho khutlela morao, u siee pelo ea hau. Empa banana ba ile ba loana ka boqhetseke, 'me ba khona ho sebelisa lihlomo tsohle tsa bona. Empa joale ba ne ba tlameha ho ipata, joalo ka linoha tse ka har'a lehloa, 'me moo ba leka ho tsoa lithunya tsa Soviet tse ke keng tsa qojoa.
  Ha u fufuleloa 'me u le ka bikini, ho hloella botebong ba lehloa hase khopolo e monate ka ho fetisisa. Empa ke hangata hakae lefatšeng la rona u etsang se u khahlisang? Ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, mohlala, leseli le ile la khona ho bina ka botebo maoto a Christina, ea neng a thunya ho fihlela qetellong. Empa sena se ile sa halefisa ngoanana le ho feta mme a hoeletsa:
  - Tlhompho le sebete ha li rekisoe ka boima ba 'mele!
  Magda, eo le eena a neng a chele, le letlalo la hae le sootho le ne le koahetsoe ke marako, a hooa:
  - Mollo ke mocheso, eseng mollo!
  Leha ho le joalo, litanka tsa Soviet Union li ile tsa nolofatsa mosebetsi. Ka khalefo, ba ile ba thunya "Li-Weasel" tse lahliloeng ntle le kutloelo-bohloko, ba akhela likhetla tse ngata ka har'a tšepe e robehileng. Ka nako e ts'oanang, likepe tse ling tsa litanka li ile tsa its'etleha ka ntle ho likheo 'me, joalo ka phororo ea phororo, li ile tsa koahela likoloi tsa Jeremane ka botsona le ba neng ba khanna lintho tse nyonyehang.
  Magda o ile a hlonama ha a bona:
  - Bona, Mabolsheviks, ehlile, ba sebete, empa ha ba na setso haholo!
  Christina, a tšolla lehloa le neng le oela molomong oa hae, a bontša toka e tiileng ka tšohanyetso:
  - Na u nahana hore bahlabani ba rona ba molemo?
  Magda o ile a araba ka ho soasoa:
  - Ehlile, ho molemo ho tloha ha re hlola. Caucasus e se e ntse e le ea rona, joale Moscow e bohōle ba lik'hilomithara tse makholo a 'maloa feela ... - Kapa u batla ho jara lipuo tsa bofetoheli?
  Christina, ea neng a se a bone ntho e 'ngoe le e' ngoe e lekaneng, o ile a phahamisa seliba sa lerole la lehloa ka leoto la hae mme a tšeha, a re:
  - Ka nako e 'ngoe ho khutsa ke mofuta o tšabehang oa ho eka.
  Bosiu, leholiotsoana le lehloa li ile tsa fa banana bana ba bane monyetla o motle oa ho pholoha.
  . KHAOLO No. 15.
  Ho feta moo, ha hoa ka ha e-ba le bahanyetsi hore ba ka kopa lehloa le ho sheba bademona ba se nang maoto ka har'a lehloa. Kahoo bahlabani, ba patiloeng lehloeng, ba lula morao, 'me litanka tsa Soviet li tsoela pele, li hlahisa katleho. Le hoja likoloi tse fetang lekholo li ne li siiloe li robehile, li sothehile,
  se bakang ketso ya banana ba tigress.
  Ka kakaretso, mabotho a Soviet a fihletse katleho e itseng matsatsing a seng makae a pele mme a khona ho phunyeletsa haholo lihlopha tsa lira.
  Fritz o ile a khutlela Tikhvin ka boeena 'me a leka ho fumana sebaka sa motse. Ka tlhaho, matlo le libaka tsa bolulo ka botsona ke tšireletso e matla ho tsoa ho masole a Soviet a ntseng a tsoela pele.
  Banana ba sebete ba bane ba li-tigress ba ile ba khona ho khutlela Tikhvin. Empa ba ile ba tlameha ho nka lithunya tsa submachine ho sireletsa motse. Empa bakeng sa likepe tsa litanka ena ha se papali e monate ka ho fetisisa.
  Charlotte, ha a furalla sesole se ntseng se tsoela pele ka maoto, a romela lesole le leng le lefubelu lefatšeng le latelang, a re:
  - Hantle, na ha re liphoofolo tsa litonanahali ... 'Me re boetse re batla ho fumana letlotlo!
  Tikhvin e ile ea senyeha haholo le ha motse ona o haptjoa ke Majeremane.
  Hona joale ba ha Krauts ba ile ba beha mekoallo 'me ba tšepile ho haha mohala o ke keng oa qojoa oa tšireletso.
  Gerda o ile a bula lithunya tse le 'ngoe - o ne a lokela ho hlokomela lik'hatriji tsa hae. Masole a Soviet a ile a lahleheloa ke litanka tse ngata haholo, kahoo masole a tsamaeang ka maoto a ile a hlasela.
  Ehlile, ho ne ho se na bajari ba lihlomo ba lekaneng ba mefuta ea Soviet. Ke kahoo masole a neng a rometsoe ho ea bolaea. 'Me ba ile ba khahlametsoa ke lithunya tsa mochini le lithunya tsa mochini. Bane ba ile ba thunya hantle mme ka bohlale ba ipata ka hara dithibelo.
  Gerda, ha a robala lesole le leng la Soviet, o ile a bina:
  - Re hloka ho phetha karolo ea ntoa - ho seng joalo re ke ke ra fumana kelello ea ho phela!
  Ntoa e ile ea kupa ho pholletsa le motse. 'Me libomo li ne li se li ntse li oela holimo, haholo-holo kaha boemo ba leholimo bo ne bo ntlafetse ka mokhoa o hlakileng,' me ba ha Krauts ba ile ba qala ho qala.
  Gerda, ka khalefo, o ile a akhela thipa ka menoana ea hae e ntle e sa roaloang letho "me a hoeletsa:
  - Ntoa ea rona e tla ba ea tlholo, ho seng joalo e ke ke ea ba joalo!
  Charlotte, le eena o ile a thunya, a eketsa:
  - Ho na le tlhōlo e le 'ngoe feela, empa e kholo!
  Gerda, a khaola bahlabani ba 'maloa ka ho phatloha ha nakoana, a phaella ka ho re:
  - Empa tlhōlo ha ho mohla e nyenyane!
  Lithunya tse ikemetseng tsa Soviet tse ileng tsa thunngoa ho Tikhvin, lithunya tsa masimo le ho thibella li ile tsa fihla hamorao. Ba ha Fritz ba ile ba matlafatsa tšireletso ea bona le khatello ea moea. Masole a Soviet a ile a bokella lifofane tse ncha.
  Ponahalo ea Marseille ea tummeng e ile ea fetola tekanyo ea matla haholo.
  Ace e kholo e ile ea fofisa ME-309, sebetsa se matla haholo. 'Me ka sebele o ile a hohola bohle ba tseleng ea hae. Esita le lebotho la Soviet le ile la lemosa ka ho toba hore phoofolo e joalo e hlahile moeeng.
  Ho hang Marcel ka boeena o ne a sa inke e le motho e mobe, re se motho ea sehlōhō. O ne a lumela hore ka ho loantša Red Army, o ne a phetha mosebetsi oa hae o halalelang ho Motherland feela. Ho feta moo, o ne a sa tsebe lintlha tse ngata mabapi le liketso tse sehlōhō tsa Manazi. 'Me ho hongata haholo ho ne ho bakoa ke ntoa.
  Empa mona ke ntoa ea pele ea super-esele ka mor'a hore a khutle. Lifofane tsa libomo tsa Soviet, lifofane tse hlaselang le bahlabani lia fofa. Ho hlakile hore ba batla ho fana ka ntoa e mahlo-mafubelu ho lihlopha tsa fatše tsa Wehrmacht. Empa Marcel o bona tsena tsohle mme a le bohole ba lik'hilomithara tse hlano kapa tse tšeletseng o bula mollo, a bile a letsa mololi ka nko ea hae.
  Mechini ea Soviet le li-aces tse sebete li ne li e-so bone sera ha lifofane tsa bona li qala ho phatloha 'me mapheo a bona a qala ho putlama. Marcel o ile a thunya ntle le sepheo, empa ka mokhoa o hlakileng. E ne eka o tseba esale pele hore na mofofisi e mong le e mong o tla fofela hokae le ho lebisa phoofolo ea tonanahali ea hae e nang le mapheo. Kahoo ho ile ha fumaneha hore mohlankana ea nang le sefahleho sa lesea o ne a fiela lihlomo tse nang le mapheo.
  Selemo se Secha, leha e le serame, se ile sa chesa. Masole a Soviet a ile a leka ho nka Tikhvin ka tsieleho le ho phehella ho hlasela. Ba ha Fritz ba ile ba itšireletsa ka manganga, ba leka ho lula toropong, moo mothapo o neng o fepa Leningrad o sa khoneng ho kena o robetse teng. Ho phaella moo, re ne re bua ka botumo ba masole a Jeremane, a ileng a fumana ho le thata le ho hlabisa lihlong ho tela metse e meholo.
  Joalo ka lehlohonolo, boemo ba leholimo bo ile ba ntlafala mme libomo tse ngata tsa lira, haholo-holo Yu-288, li ile tsa otla maemo a mabotho a Soviet le lipuisano tsa bomo.
  Sefofane sa Soviet Yak-9 le Lagg-5 se ne se le tlase haholo ho sera ka lihlomo le lebelo. Haholo-holo, ME-309, joaloka drakone, e ile ea ntša likoloi tse fokolang tsa Soviet Union. Ho phaella moo, Majeremane a ile a hlahisa leqheka la makhoba a mabeli, e leng se ileng sa etsa hore ho khonehe ho sebelisa molemo oa bona oa lipalo ka katleho le ho fokotsa mathata a mang a ho laola batho ba nang le ts'oaetso, ba hlometseng haholo, empa likoloi tse boima tsa Jeremane tsa Focke le ME. Ho phaella moo, li-jets tsa ME-262 li ile tsa qala ho hlaha ka mahlakoreng, le hoja mochine ona o e-s'o ka o tšepahala ka ho feletseng ka theknoloji, hammoho le phetoho e bobebe, e bonolo le e theko e tlaase ea HE-162. Mochine oa morao-rao o ne o le bonolo ho etsoa le ho tšepahala ho feta tekheniki ea jet Messerschmitts. Empa ho e sebelisa, ho ne ho hlokahala bafofisi ba lifofane ba tšoanelehang haholo. E neng e batla e nyenyefatsa litšoaneleho tse ntle tsa nts'etsopele ena joalo ka boima bo tlase ba sefofane - lithane tse 1,6 feela ha li se na letho, theko e tlase le tlhahiso ea tlhahiso, le ts'ebetso e ntle ka ho fetisisa lefatšeng.
  Empa li-ace tsa Majeremane tse neng li tseba mochine ona li ile tsa o rorisa haholo. Huffman, mofofisi oa bobeli ka mor'a Marseille, ea ileng a lula a sa khonehe, o ile a atleha haholo. Ha a se a fetile sephetho sa likoloi tse 300 tse theohileng, Huffman o ile a fumana khau e phahameng ea Knight's Cross of the Iron Cross, ka makhasi a eike, lisabole le litaemane. Leqheka la hae la ho atamela ka hohle kamoo ho ka khonehang, ebe o otla le ho khutlela morao le bonolo haholo ho HE-162. Kahoo Huffman o ile a iponahatsa e le setsebi se ikhethang sa ntoa e haufi. Le hoja sephetho sa Marseille sa lifofane tsa 3117 se thunngoeng se ntse se sa fumanehe.
  Ho feta moo, ka la 2 January, 1944, mofofisi enoa ea tummeng o ile a hlaha leholimong "me leha ho le joalo a susumetsa Hitler, a mo hopotsa hore mabotho a Jeremane a ne a le boemong bo bobe, "me ho hlakile hore thepa ea Jeremane e matla haholoanyane e ne e inehela lehloeng. Kahoo hoa hlokahala ho fana ka phepelo ea moea ho Tikhvin e pota-potiloeng, moo masole a Jeremane a ileng a lula teng, le ho hlasela litsela tsohle tsa motse.
  Banana ba li-tigress ba ne ba thunya fatše, 'me super ace e ne e otla leholimong.
  Letsatsing la pele, Marseille e ile ea etsa lihlopha tse tšeletseng 'me ea thunya lifofane tse fetang lekholo tsa Soviet. Ke 'nete, ka la 4 January boemo ba leholimo bo ile ba senyeha ka tšohanyetso ... Ho ile ha tsoha sefefo sa lehloa,' me masole a Soviet a hlasela motse.
  Banana ba bane ba botle ba Terminator ba ne ba khetha ho loana hammoho - mahetla a mahetla. E ntle ka tsela e ikhethang le e bolaeang. Ka lebaka la serame, ba ile ba tlameha ho ikapesa le ho loana ka bosoeu.
  Moshanyana oa ninja Karas le eena o ile a fihla ho tla thusa. Ngoana ea se nang tšabo, o ne a sa tšabe serame 'me a loana ka li-shorts feela. Ntho feela eo a neng a ka iphuthumatsa ka eona e ne e le tranelate ea camouflage, e ileng ea fetola letlalo la hae la letlalo la chokolete le lesoeu tlas"a lehloa le neng le tsoela pele ho oa, le koahelang literata tsohle. Ho feta moo, o ne a sebelisa ho lahlela li-disc tsa tšepe tse tšesaane haholo le sabole ea katana ntoeng. Empa, ehlile, o ile a thunya ka bokhabane, le ho tsoa lihlomong tse hapiloeng. Leha ho le joalo, banana bao le bona ha baa ka ba fosa ho sebelisa lithunya tse itšebetsang.
  Libetsa tse joalo li matla ho feta lithunya tsa submachine, 'me haholo-holo li ka tšeptjoa. Leha ho le joalo, lithunya tsa MH-44, e le molao, ha lia ka tsa theola Majeremane. Mariheng a boraro, lebotho la ntoa la Jeremane le tlotsoeng hantle ka oli le ne le se le lokile. Ka ho khetheha, esita le nakong ea sefefo sa lehloa, Focke-Wulf le ME, ba sebelisa ho futhumatsa, ba ile ba khona ho kenya liente tse bohloko, le hoja li lekanyelitsoe ho masole a Soviet.
  Gerda o ile a thunya, a leka hore a se ke a sheba nģ'a moo masole a Soviet a neng a oela teng. Bahlabani ba bangata ba ne ba le banyenyane haholo, ba le lilemo li leshome le metso e supileng kapa leshome le metso e tšeletseng. Masole a tsamaeang ka maoto a ile a thaotheloa ho putlama ha mobu, a bokella lisebelisoa tsohle. Ka sebele, ho ile ha lahleha ho hongata.
  Empa har'a ba Krauts ho na le basele ba bangata. Ka ho khetheha, Sweden, moo Manazi a ileng a hlōla likhetho tsa morao tjena, 'me sebaka sena sa lipopae se tlas'a taolo ea Reich ea Boraro. Joale, lihlopha tse peli le li-brigade tse 'nè tse tsoang Sweden li se li fihlile e le baithaopi. Naheng ka boeona ho na le mekoloko le mekoloko e mengata e batlang ntoa. 'Me ba apara litšoantšo tsa Hitler le Charles XII.
  Kahoo ho kena ha Sweden ntoeng e tobileng ke taba ea nako. Spain le Portugal li se li ntse li le ntoeng, empa li romela masole ho ea ka boroa. 'Me hona joale mariha ka kakaretso ba leka ho hloa kae-kae ka nģ'ane ho Caucasus. Sehlopha sa Brazil se bonahala se se se loketse ho tlolela Asia Bohareng, moo mokhatlo oa Basmachi o ntseng o phahama ka matla a macha.
  Empa tsena ke lintlha tsohle; likarohano tsa Vlasov le tsona li loana Tikhvin. Bahlankana bana ba loana ka bohale, ba hlokomela hore tlhokofatso e tšabehang le khoele e ke keng ea qojoa li ba emetse botlamuoeng. Ho thoe"ng ka Majeremane? Leha ho le joalo, eseng tsoekere! Ba tla boela ba be le bothata, ba bangata ba tla shoela Siberia, empa leha ho le joalo ba ke ke ba ba fanyeha ntle ho khethollo.
  Gerda, ha a se a fetotse sekotwana mme a theola masole a apereng lijase tse putsoa - Marussia ha a na liaparo tse lekaneng tsa ho ipata bakeng sa bona kaofela, a nahana hore na ba ka letetsoe ke eng haeba ba ka tšoaroa ... papali e monate. Ke "nete, ho tla mpefala hamorao Siberia. Ha serame sena se fihla ho uena - mocheso oa flamethrower o betere le ho feta. Ha ba le lehoatateng, ka potlako ba ile ba tloaela lehlabathe le chesang "me ba matha ba sa roala lieta, empa mona ha ea ka ea sebetsa ka tsela eo. Ka mor'a lihora tse 'maloa ke le bikini serameng, e ile ea qala ho sisinyeha' me ka tlameha ho futhumala ka kamoreng ea ho hlapela. Ha ba le moo, bahlankana ba bona ba tsoang lebothong le phahameng la SS ba ile ba iphuthumatsa "mele ea bona ka ho otla ka lefielo la sefate sa spruce. Ha e le hantle, eseng feela ka lefielo, ho hlakile - ho na le banna ba khethiloeng, ba batle ba Aryan, ke seo u se hlokang!
  Ba se ba lahlehetsoe ke lihlong tsa bona tsa pele, kapa mohlomong, ho fapana le hoo, ba se ba iketlile joaloka monna oa mosali. Empa joale ba tlameha ho ikhula hanyane - masole a Soviet Union, a tlatsa litsela ka litopo, a atamela ka kotsi haholo 'me a qala ho akhela liqhomane.
  Ho ne ho hlokahala hore ho tsoe sebaka se selelele e le hore ho se ke ha oela tlas'a sefako sa likotoana.
  Magda o ile a khaoloa hanyenyane ka har'a seqhomane, 'me ha a arabela, a thunya likulo tse robeli ka metsotsoana e meraro. Masole a Soviet a ile a matha hoo e ka bang a sa robehe, a khumama hanyenyane feela 'me sekotwana sa fumana bahlaseluoa. Christina le eena o ile a lokoloha ka makhetlo a robeli. Diabolosi e mokhubelu ea mabifi o ile a itlhalosa:
  - Ho bohlanya ba ba sebete, re bina pina!
  Empa ho hlakile hore masole a Soviet a ile a etsa qeto ea ho paka hore sena ke bohlale ba bophelo. Sethunya sa Jeremane se hlaselang se otla ka matla 'ohle a sona, 'me lithunya tsa sona li bonahala li hlokomolohuoa. Le hoja masole a oa, ba phonyohileng ba tsoela pele ho matha esita le ho akhela liqhomane hoo e batlang e le ho se letho, le hoja sena se ka etsoa pejana.
  The crucian carp e lahlela li-discs ka mokhoa o bohlale haholo, e khaola masole a mabeli kapa a mararo ka e le 'ngoe. Ebe o hlasela ka sabole ea hae, e pomang lithunya tsa mochini le lithunya - habonolo feela joalo ka lithunya!
  Moshanyana oa ninja o ntse a le monyenyane haholo, o shebahala a le lilemo li leshome le motso o mong kapa tse leshome le metso e 'meli, empa o potlakile haholo ... Ha ba na nako ea ho mo otla kapa ho itšireletsa. Ngoana o ile a hōlisoa "me a koetlisoa ho tloha tsoalong, a lahlela lesea ka lisabole, a le qobella ho tlamolla le ho seha likhoele, a mo qoelisa ka mokoting oa leqhoa, a beha likatse tse koetlisitsoeng ka ho khethehileng. Hantle, le tse ling tse ngata, ho fetola moshanyana ea nang le liphatsa tsa lefutso mochine oa sebele oa lefu. 'Mè oa hae ke moloko oa mashome a mabeli a metso e mehlano oa ninja, ntate oa hae ke moloi ea matla oa Siberia, le sera sa likhopolo-taba sa Soviet, "Soviet"' muso. Liphatsa tsa lefutso tse ntle haholo le koetliso e nang le boselamose li entse hore moshemane e be ea ipabolang har'a li-ninjas. 'Me ka tlhaho, Moemphera Hirohito, e le hore a bontše Majeremane hore ha se li-supermen tse pholileng ka ho fetisisa, empa hore ho na le bashanyana ba pholileng Japane, o ile a romela moshanyana ho ea pele Jeremane-Soviet.
  'Me Crucian carp (tlhapi ea crucian e tšoantšetsa boikhohomoso le matla a samurai!) E ile ea e-ba mohlabani ea tšoanelehang.
  Ka mohlala, ka maoto a hae a sa roala letho, a mafubelu hanyenyane ho tloha lihora tse ngata serameng se matla, o akhela tšepe e tšesaane ho feta moriri. 'Me matsohong a hae ho na le lisabole tse peli hang-hang, ho etsa hore ho be bonolo ho fokotsa lihlopha tse teteaneng tsa lira. Sehlahisoa sena sa ngoana se tšosa hakaakang, hore ebe ka lekhetlo la pele masole a Soviet Union, a sa khone ho itšireletsa tlas'a lichapo tsa lisabole le li-discs, a ile a khutlela morao a bile le tšabo ea sebele.
  Banana, ba fetotse likoto, ba qala ho thunya ka potlako, kapa ho e-na le hoo, ka potlako.
  Litopo tsa masole a tsamaeang ka maoto li ne li khobokana litotoaneng. Hang-hang ba ile ba hatsela ho batang, eaba masole a macha a ba hloa. Ke kamoo ba ileng ba hloa kateng 'me ba bala tahlehelo. Empa ninja e ile ea kena ntoeng hape, joalokaha eka ho tsoile maqhubu a tšabo.
  Tlhaselo e nyarosang e ile ea qhoma hoo e ka bang letsatsi lohle. Ka litšenyehelo tsa tahlehelo e kholo, mabotho a Soviet a ile a hapa litene tse 'maloa, a sutumelletsa Majeremane morao ka mela e mengata. Empa tšehetso e fokolang ea lithunya - lifofane tsa Jeremane li ile tsa hlasela litsela tsa terene matsatsing a fetileng, tsa ba amoha thepa le likotsi tse ngata har'a lihlopha tse tsoelang pele, tsa qobella mokhatlo oa masea hore o emise ka nakoana.
  Ho sa tsotellehe kotsi ea maqiti a joalo, litanka tsa ntoa li ile tsa akheloa ntoeng. Ho ne ho hlokahala ho senya sera haufi le Tikhvin ho fihlela Fritz, a sebelisa monyetla oa bona oa theknoloji, a lokolla motse.
  'Me tlhaselong ena, ho ile ha etsoa qeto e kotsi - ho sebelisa tanka ea IS-2. Koloi e etselitsoeng ka ho khetheha joalo ka tanka ea katleho. Kaha sebetsa se matla, ka lebaka la tekanyo e tlaase ea mollo le ho nepahala ho fokolang ha mollo, ha se tšoanelehe hantle bakeng sa ho loantša litanka tsa batho ba bang, empa se ka atleha ho senya lipakane tse se nang lihlomo.
  Kahoo, le hoja litanka tse maemong a litoropo li le libomo tsa ho ipolaea, u ntse u hloka ho phunyeletsa maemo, esita le ka phatla ea hau.
  Ba mashome a mararo a metso e mene e tla ba bona ba pele ba ho falla. Likoloi tse bobebe eseng tse kholo li ile tsa matha tseleng e moqotetsane ... Liqhomane le li-cocktail tsa Molotov li ile tsa nesoa holim'a tsona ho tloha marulelong. Eaba ho phatloha litanka tse patehileng tse nang le peterole le napalm. Empa tahlehelo e boima ha ea ka ea emisa basebetsi ba litanka ba USSR. Bona, ka ho lahleheloa ke likoloi tse makholo, ba ile ba qhekella bohareng ba toropo, 'me ha ba le moo ba kena lipuisanong tse manganga tsa ho otla. Esita le li-cartridges tse sebetsang hantle tsa Faust, tse ileng tsa senya lihlomo tse fokolang tsa mahlakore a mashome a mararo a metso e mene, ha lia ka tsa tšosa lesole la Soviet Union.
  Mabotho a mararo a litanka a ile a akheloa ntoeng hang-hang. Stalin o bile a etsa qeto ea ho tlohela seteraeke sa bobeli ho ea Voronezh, molemong oa tlhōlo ea makhaola-khang holim'a Tikhvin le ho pholosa "Cradle of Revolution". Esita le haeba mafura a fanoa ho ea ka moeli o thata, bakeng sa lihora tse 'maloa tsa ho khanna ka letsatsi, oli ea Caucasia e lahlehile,' me nts'etsopele ea masimo a macha e hloka nako le chelete, tseo mehloli ea batho e haellang haholo 'musong oa Soviet Union. e tlanngoeng ke ntoa mahlakoreng a mabeli.
  Empa Tikhvin ke mothapo oa Leningrad le tsela ea bophelo, 'me ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa ke letšoao la hore masole a Soviet a khona ho hlōla li-fascists tse ngata le tse hlometseng hantle. Kahoo, re ke ke ra ema ka theko ...
  Tanka ea IS-2 e shebahala e tsoteha - e boetse e tšoana le tse mashome a mararo a metso e mene, feela turret e isoa pele le ho feta. Ha e le hantle, moqomo ka boeona o teteaneng ebile o molelele, o ke ke oa bapisoa le T-34-76, e ntseng e laola lebaleng la ntoa. Nakong eohle ea Pherekhong, ha ho na li-T-34-85 tse fetang lekholo tse tla hlahisoa ka boiteko ba titanic.
  'Nete ke hore ho senyeha ha phatla ea turret hoa makatsa - e bataletse ebile ha e na lihlomo tse teteaneng haholo.
  Crucian carp, ea neng a akhela liqhomane tse nyenyane empa tse matla haholo litankeng, o ile a mathela ho banana 'me a etsa tlhahiso:
  - Ha re tšoare IS-2 'me re e palame?
  Magda o ile a tšehetsa khopolo ena:
  - Ehlile, a re eeng ho palama! Re fositse boloko ba ho kha.
  Gerda o ile a lemosa moshanyana eo:
  - Tanka ena e na le lithunya tse 'ne tsa mochini!
  Karas o ile a sheba banana bao, a hlokomela:
  - Ke hantle. Haufinyane masole a tsamaeang ka maoto a tla hlasela hape, 'me u tla ba khaola fatše!
  Magda o ile a thetsa moshanyana oa ninja:
  - Potlaka, terminator!
  Lirethe tse pinki li ne li benya joaloka mapheo a monoang, ngoana oa karate o ile a matha ka lebelo ho feta 'mampoli oa lebelo la Liolimpiki. Taba ea pele, o ile a akhela hlama e nyane ka sephutheloana sa mosi ho IS e tšosang. Ho ile ha tsoha mosi o teteaneng. Ka nako e ts'oanang, lijete tse ntšo li ile tsa hasana ka litsela tse sa tšoaneng, tsa foufatsa lithunya tsa mochine.
  Ka mor'a ho khaola masole a 'maloa a tsamaeang ka maoto, Karas o ile a fofa joaloka lejoe la majoe le thunngoeng ho ballista' me a nyolohela tora. Ke ile ka sebelisa hook e khethehileng ho bula sekoti ebe ke hula sekwahelo se boima. Joale ntho e 'ngoe le e' ngoe e bonolo - li-swings tse peli tsa lisabole tse peli le litho tse hlano tsa basebetsi ba tanka e boima li arola lihlooho. Banana le bona ba ile ba itahlela ka mor'a hae, ba lahlile seaparo sa bona sa boea 'me ba boela ba iphumana ba apere li-bikini. Ke hobane'ng ha ho futhumala ka tanka ha u ntse u khanna? Enjene ea diesel ea 520 horsepower e futhumatsa tšepe hantle. E, maoto a se nang letho a ngoanana a ikutloa koloi ka boeona e le betere ho feta ka lieta tse khethehileng tsa mariha tse nang le li-ribbed synthetic rabara. Tšebeletso ea kotara ea Jeremane e ile ea nahanela phihlelo ea mariha a mahlahahlaha 'me ea etsa lisebelisoa tse ncha tseo maoto a sa kang a leqhoa haholo serame. Ke ntho e hlabisang lihlong haholo hore ebe ba-Krauts ba ile ba nka lieta ho baahi ba moo 'me ba li hula ka bobona. Kapa ba ile ba itlama ka lituku tsa boea.
  Karas o ile a aka Magda molomong oa hae mme a re:
  - Che, ena ke tanka ea hau! Ke tla loana moo ke tsebang ho bolaea hamolemo haholo.
  Gerda, ka ho hlolloa, o ile a aka serethe se thellang sa moshanyana, "me a re:
  - U mohlolo!
  Christina o ile a eketsa:
  - Tekanyetso ea Aryan!
  - Kea tseba! - Ho boletse tomboy mme a tlolela ka ntle ho serame ka ho qhoma ho le leng ho tloha hatch e bulehileng halofo ... Eaba sekoahelo se oela ka lerata ... 'Me banana ba fumana monyetla oa ho loana ka libetsa tsa sera. 'Me sethunya se matla haholo. Ke Lev-3 feela e sa tsoa hlaha, kapa kaha e ne e boetse e bitsoa "Royal Lion" e nang le cannon ea 128 mm, e matla. Empa tanka ena e ntse e le ka pele ka likopi tse le 'ngoe. E ile ea bontšoa nakong ea mokete oa November 8th ho Fuhrer ea nang le thepa. Ehlile, ha e so hlahe letotong. Ha e le hantle, IS-2 e ntse e tsoela pele ka lekhetlo la pele.
  Ho fihlela joale, esita le basebetsi ba tanka ea Soviet ha ba e-s'o thunya e le 'ngoe, ho hlakile hore ba khethile sepheo sa bona.
  Christina o ile a bua ka ho phoqa, a fetola mochine:
  - Eh, lintho tsa khale ... Ha ho na automation mona 'me tsohle li tlameha ho etsoa ka letsoho ...
  Gerda, ea ileng a ja ntja ha a ntse a supa, o ile a re:
  - 'Me pono ha e na thuso ebile ponahalo ha e bohlokoa. Ha ba tsebe hantle ho tsepamisa sepheo.
  Magda, ha a ama phetiso ka leoto la hae le sa roala letho, a fetola lebokose, a re:
  - Leha ho le joalo, ha ho bapisoa le mashome a mararo a metso e mene, ho na le tsoelo-pele e itseng. Haholo-holo, ho fetola likere ho bonolo. Kamore e batla e patisane, empa u ka tsamaea ho feta kapa hanyane. Lithunya ha lia lekana. Likhetla tse mashome a mabeli a metso e robeli...
  Gerda o ile a hlokomela ka ho utloahalang:
  - Bakeng sa ho thunya palo e lekanyelitsoeng ea li-bunkers, ho ka ba ho lekaneng, empa bakeng sa ntoa e feletseng ea tanka ho hlakile hore ha ea lekana.
  Charlotte o boetse a fumana lintho tse ling tse ntle ka tanka:
  - Empa lihlomo tsa sethunya sa mochini li maemong a holimo! Lithunya tse 'nè tsa mochine li ka fana ka tšireletso e ntle. Eaba ke sheba "Mouse" ena - e na le "li-spitter" tse peli feela bakeng sa koloi e joalo ...
  Christina, ha a tsosa enjene, o tiisitse:
  - Ho felile ke lehlohonolo! Na see ke sebetsa sa tanka e boima hakaale ea lithane tse lekholo le mashome a robeli?
  Magda, joalo ka moferefere o bolaileng nare, a bokolla:
  - Likhoho li tšeha!
  Enjene ea diesel e na le bothata ba ho potlakisa tanka. Hoa hlokomeleha hore IS-2 e ntse e khanna tseleng e kholo, empa ha e le tseleng, setsi sa eona sa khoheli se fetela pele se tla ba le phello. Empa ha ho letho, ha feela o ka phomola mme o khetha sepheo se loketseng ...
  Magda o ile a bula turret ea tanka e le hore a bone hantle ho mo pota-potile.
  Empa mona ke IS-2 e 'ngoe, ke mohopolo o motle ho sebelisa litanka tse joalo haholo. Ka mor'a hae ho na le li-IS tse ling tse tharo, empa e 'ngoe e nang le kanono e bobebe ea 85 mm. Ka tsela, e kotsi ka ho fetisisa, o khona ho nka koloi ka hlooho, 'me e otla ka potlako ...
  Magda o ile a etsa qeto ea ho thunya a le bohōle ba lik'hilomithara tse peli. O ile a laela ka lentsoe le fokolang:
  - Thunya ka ho toba phatleng ea tora ... 'Me ... Ua utloisisa!
  Koloi e ile ea ema, ho ne ho sa tsamaee hantle, 'me Gerda, a tletleba ka boleng bo bobe ba optics, eo mohlomong e neng e bentšitsoe ke bacha ba sa koetlisoang, o ile a lebisa moqomo. Banana ba ile ba thusa ho kenya projectile ea boima ba k'hilograma e le 'ngoe le halofo. Mohlabani ea blonde o ile a beha lerama la hae ka lerameng 'me a leka ho utloa koloi esele. Etsoe, o ne a e-s'o ka a thunya ka sethunya sena, mohlala oa 1931, pele. E matla, empa e sa sebetse, e nang le projectile e nchocho e nang le maikutlo a ricochet. Ka kakaretso, sethunya, ha e le hantle, se ne se sa rereloa litanka. Empa ho hlakile hore phetoho ea anti-tank ea sethunya sa 107 mm, e entsoeng ka 1940, e ile ea fetoha e sa tšepahaleng haholo 'me ea qobelloa ho tloheloa. 'Me mona o hloka ho otla sepheo sa maemo a sa bonahaleng hantle ho tloha bohole ba limithara tse 2000. E, 'me ho tla ba thata ho sera ho arabela le ho otla, empa ...
  Gerda o ile a aka molomo oa sethunya, kapele a sheba ka ntle ho sekoti, a nka lehloa le tletseng letsoho ka leleme la hae, a le metsa, a beha lirethe tsa hae tse se nang letho holim'a li-levers 'me ... a thunya!
  E ile ea ntšoa hoo e ileng ea luma liatleng tsa ka le manamane a ka, "me ea nkha joaloka mosi.
  Ea hona joale e ile ea fofa ka mokoloko o molelele 'me ... IS-2 e ka pele ea emisa, ea qala ho tsuba, eaba liqhomane tsa qala ho phatloha ...
  Magda a araba ka thabo:
  - Kahoo re ile ra ba fa eona! - 'Me ka ho utloahalang, kapa ka mokhoa o sa utloahaleng, o ferekanya likhopolo, o ile a phaella. - Ha se motho ea pentang libetsa, empa ke libetsa tsa motho!
  Gerda o ile a hoeletsa:
  - Kenya hape!
  'Me banana ba tsitsitse ... Ha e le hantle, sena ha se "Tiger" bakeng sa bona, ba tlameha ho fufuleloa, empa ho monate haholo ka tsela ena, haholo-holo kaha tanka e emeng e potlakela ho pholile. Tšepe ke conductor e ntle.
  Lekhetlong la bobeli Gerda o ile a thunya kapele le ka kholiseho ho feta. Li-IS li ile tsa tsoela pele ho tsamaea, 'me ho hlakile hore ba ne ba e-s'o tsebe hore na lithunya li thunya hokae. 'Me ho emisa ha se moetlo oa Serussia. Hang ha ho na le taelo ... 'Me khetla ea bobeli e se e ntse e otla sepheo ka kholiseho ...
  Gerda o nyeka molomo oa hae mme oa laela:
  - 'Me ea boraro mona ...
  Ha morao haholo, ea bone IS-1 e ile ea bula mollo ha e ntse e tsamaea ... 'Me ho makatsang ke hore e ile ea otla, le hoja e le hole joalo ho tloha koloing e tsamaeang ho ke ke ha khoneha, empa basebetsi ba etsa qeto ea ntho e' ngoe le e 'ngoe! Leha ho le joalo, sebaka sa sethunya sa 85mm se telele haholo, ho feta moeli oa ho kenella. Empa ha e-ba le sealuma se seholo turret le lihlomo tse ka pele li kobehile. Gerda o ile a romela ho arabela "letter-parcel" ea bone e boima ba lik'hilograma tse le 'ngoe le halofo ... Phatleng ea tanka ea IS-1 e arohaneng le maleme a lamunu a nyolohela holimo leholimong.
  Banana ba loana hamonate ... Tsatsi leo la ba lehlohonolo ho bona. Empa bokhoni ba sesole sa Soviet ha bo bapisoe.
  Ho sa tsotellehe boiteko bohle ba Fritz, ka la 13 January, ka litšenyehelo tsa boiteko bo matla le tahlehelo e kholo, Tikhvin o ile a nkoa ... hang ka litanka tse khethiloeng tsa Lev, ho leka ho boloka ts'ireletso ea mohale.
  Moshanyana oa ninja le banana ba bane ba ile ba kena sehlopheng se arohaneng ka mokhoa oa li-musketeers tse tharo. E leng, moo ho neng ho sa khonehe ho feta ka khutso ka ntoa le holim'a litopo. Ha e le hantle, IS-2 e ne e tlameha ho tloheloa, empa tseleng, ka tšohanyetso, re ile ra boela ra kopana le tanka e sa tloaelehang ea T-34-85, koloi e neng e lokela ho nka sebaka sa sethunya sa T-34-76 sa khale le se sa lekaneng. .
  Koloi e ne e e-na le mokoloko le chesi e tšoanang, empa turret e khōloanyane e nang le likanono tse telele tse nang le melamu e teteaneng. Sethunya se ne se le tlase hanyenyane ho matla a phunyeletsang ho Panther, ka bobeli ka lebaka la lebelo le tlaase la pele la projectile le boleng ba lithunya. Empa leha ho le joalo phapang e ne e sa shebahale e le boima joalo ka pampiri ea graph 76.
  Bakeng sa "Tiger" e tloaelehileng e se e le kotsi, bakeng sa "Tau" ha e e-s'o be teng - kahoo limilimithara tse 100 tsa eona li sekametse. Le hoja ho tloha ka lehlakoreng le itseng monyetla o ile oa hlaha. Kapa karolong e ka tlaase ea 'mele, empa hape le balebeli ba morao.
  Tanka e ile ea kenngoa 'me ea tlosoa basebetsi ba eona. Ke 'nete hore mali a ne a fafalitsoe ka hare. Koloi ka boeona e ncha ka ho feletseng, empa mojaro oa lithunya o itekanetseng - li-rounds tse 35 feela. Kamore ha e kholo haholo, empa e molemo ho feta ea khale ea mashome a mararo a metso e mene.
  Gerda o ile a ngola:
  - 'Me mona ho na le tora ea molaoli. Sena se bolela hore re na le mohlodisani e matla. Hona joale Marussia a ke ke a foufala hakaalo.
  Magda o ile a lla ka bohale 'me a re:
  - 'Me Marussia a ne a se a ntse a thunya hantle, ho sa tsotellehe ponahalo e mpe. Ho feta moo, tora e se e le kholoanyane ebile ho bonolo ho kena ho eona!
  Gerda o ile a tšeha haholo ha a utloa sena:
  - Ho joalo, ho joalo! Bona ke bothata bo boholo ka ho fetisisa bakeng sa likepe tsa rona tsa litanka mme, mohlomong, monyetla o moholo oa tanka ena! E leke, e fumane!
  Charlotte o ile a bina:
  - E 'ngoe, tse peli, tse hlano! "Nkoe" ea tsoa ho tla thunya!
  Christina o ile a ngola:
  - Ho kopana le T-4, maoto a phahame, matsoho a pharaletseng!
  'Me kahoo ba potlakela tanka e tsamaeang habonolo ho feta IS ... Gerda a hopola kamoo ba ileng ba otla masole a maoto a Soviet ka lithunya tse' nè tsa mochine. Ba ile ba rema fatše ka mokhoa o hlomphehang, empa Marussia a ne a sa hlokomele le hore na tlokotsi e joalo e ba oetse hokae. Empa, ha ba tloha, ba tsoela pele ho hlasela, ba akhela liqhomane ... Ba bang ba bona, ho sa tsotellehe sebaka se setle, ba ile ba fofa 'me ba phatloha tora. Ehlile, bakeng sa lihlomo tsa limilimithara tse 100 le 90 IS e tšoana le pellet ho tlou, empa e lla ka mokhoa o sa thabiseng. E, 'me popane e ka khaoloa.
  Kahoo ke ile ka tlameha ho bulela enjene ebe ke khutlela morao. Eaba li-cartridges li fela. Ba ile ba khaola masole a Makhubelu a fetang lekholo.
  Gerda o ne a hloletsoe ke lenyatso la lefu har"a batho ba Soviet Union. Maarabia, ka litšepiso tsa "ona tsa matlo a basali le matlo a borena a liperela, ho ne ho se moo a leng teng haufi le boinehelo bo joalo. Empa bana ke batho ba sa lumeleng hore Molimo o teng - batho ba sa lumeleng bophelo ba ka mor'a lefu le lipale tsa lirapa tsa Edene. "Me ke eng e ba susumelletsang ho loana ka manganga hakaale ha phello ea ntoa e se e reriloe esale pele "me see e se letho haese khalefo ea ba ahlotsoeng?
  Sena se thata haholo ho se utloisisa le ho se utloisisa.
  Leha ho le joalo, ho na le ba bangata har'a mahlabaphio a Russia. Likhoeling tse tšeletseng tsa ho ba teng ha Vlasov, "Lebotho la Tokoloho" le thehile lihlopha tse tšeletseng le lihlopha tse robong tse arohaneng. Le hoja, ha e le hantle, ho hlakile hore ho ba lesole la Wehrmacht ho bonolo ho feta ho sebetsa lihora tse leshome le metso e mehlano ho isa ho tse leshome le metso e tšeletseng mochine bakeng sa lijo tse mpe haholo, empa leha ho le joalo ... Ka lebaka le itseng, likarohano tsa Jeremane tse entsoeng ke batšoaruoa ba ntoa ba mehleng e bonahalang ka pele...
  Leha ho le joalo, ho na le Majeremane a seng makae a botlamuoeng, le Masoviet ... Ho bonahala ho se ho ntse ho e-na le limilione tse fetang tse tšeletseng le halofo. Ho ka 'na ha se ke ha e-ba le li-Vlasovite tse ngata, le hoja batšoaruoa ba bangata ba ne ba qhalakane ho ea likarohanong tsa naha le mabotho a laoloang ke SS. Ho phaella moo, Marussia a mang a ile a romeloa mekhatlong ea bahlomphehi le bo-monarchist.
  Empa leha ho le joalo, ba ile ba khona ho nka Tikhvin, ho sa tsotellehe boemo ba leholimo bo ntlafetseng le libomo tse khōlō. Leha ba ile ba lefa theko e makatsang.
  Gerda o ile a amohela taelo mme a thunya ho mashome a mararo a metso e mene ho tsoa sehlopheng sa boima bo bobebe. Sekhahla sa mollo oa sethunya se phahame, kahoo u ka ikutloa u itšepa haholoanyane. Hang, ea bobeli, 'me qetellong tanka ea boraro ho ea thotobolong...
  Kahoo u lokela ho ba hlokolosi haholoanyane. Ho seng joalo, ba tla hlajoa mona koloing; 'Mele oa sekepe o kotsing ka ho khetheha. 'Me har'a likepe tsa litanka tsa Russia ho na le litsebi tsa mesebetsi ea matsoho. Leha ho le joalo, motho ea fokolang a ke ke a kenngoa teronkong ka lebaka la tanka e sa tloaelehang joalo ka IS-2 kapa IS-1. 'Me mashome a mararo a metso e mene a sebopeho se tloaelehileng e ka ba le bahlabani ba tloaelehileng. Ka sekoting sa tora ea molaoli, li shebahala joaloka melomo ea lipere, li na le manaka molomong. Ho bile ho le thata ka tsela e itseng ho thunya botle bo joalo.
  Lekhetlong lena crucian carp e ka tora le banana, o ile a khetha ho sebeletsa e le motataisi oa bona 'me a ke ke a siea banana ka cauldron. Ke "nete, ka ho utloahalang Magda o ile a hlokomela:
  - Re ka tsamaea ntle le ho thunya kapa ho qholotsa ...
  Crucian carp, a sotha sefahleho sa hae joalo ka ngoana, a re a lla:
  - Che - ntle le ho thunya, e ke ke ea khahla!
  Leha ho le joalo Magda o ile a lemosa banana bao:
  - Bula mollo ha feela ho se na likoloi tse fetang tse tharo kapa tse nne. Ka 'nete re tlameha ho tlisa tanka ena e ncha ho liyuniti tsa rona.
  Gerda o ile a lumela:
  - Ho fihlela joale ntho ena e ncha ha e har'a likhau, ho bolelang hore e ntse e tla ba molemo ho rona.
  Banana ba li-tigress ba ile ba tsoela pele ho tsoma ka cheseho e itekanetseng. Ha baa ka ba atleha hakaalo, empa ba ile ba eketsa litanka tse ling tse supileng le literaka tse hlano matlotlong a bona. Ka lekhetlo le leng re ile ra tlameha ho loana ka ntle ho koloi ho nka peterole bakeng sa ho tšela mafura.
  Ka bokhuts'oanyane, linokoane tse nne tse mpe li ile tsa tsoa ka pitseng 'me tsa batla li shoa ka lebaka la mollo oa lithunya tsa tsona. Ke feela folakha e phahamisitsoeng ka nako e nang le sekho sa swastika e ileng ea thusa.
  Hona joale ba tšela foro mme ho na le lihlopha tse 'maloa tse nang le lipalesa tsa pampiri tse fuoang bahlabani ba heroine.
  Oleg Rybachenko, ea neng a khathetse ke ho shebella filimi ena e soma, o ile a hoeletsa:
  - Ke hobane'ng ha u mpontša linoha tsohle tse mpe! Ke ka makhetlo a makae u ka shebellang polao ea batho ba Russia!
  . KHAOLO No. 16.
  Ntoa ke eona e fileng Jane le sehlopha sa hae monyetla oa ho iphumana ba le bophelong. Ka hona, banana ba ile ba ithaopela ho kenya letsoho letšolong la ho ea bochabela. Hobaneng ho se joalo? Sena ke bobeli chelete le botumo.
  Sesole sa ntoa sa Soviet ha se so fetohe haholo. Tanka e kholo e ntse e le T-34-85. Lihlomo tsa chassis le hull li ile tsa sala ho tloha lilemong tsa bo-40. E tšoanang enjene ea disele ea matla a lipere tse makholo a mahlano, e tšoanang limilimithara tse 45 tsa lihlomo tse ka pele ka lehlakoreng. Tšireletso e fokolang bakeng sa mahlakoreng a sekepe, e kotsing ea lik'hatriji tsa German Faust.
  Ke turret e kholoanyane e kentsoeng, e nang le lihlomo tse ka pele tsa 90 mm le cannon ea 85 mm. Tanka, ehlile, e siiloe ke nako, 'me ha e kotsi ho Majeremane ho hang!
  Banana ba khanna koloi ea Goering-5, e leng phetoho ea morao-rao. Lihlomo tsa mahlakoreng li ile tsa eketseha ho ea ho limilimithara tse 178, le lihlomo tse ka pele ho 250 ka lehlakoreng. Tanka ka boeona e na le enjene ea turbine ea khase 'me e potlakisa Brithani ho ea ho lik'hilomithara tse 60 ka hora.
  Jane o ile a botsa Gunner Gringeta:
  - Na u bona hantle?
  Mohlabani oa mofutsana o ile a araba ka kholiseho:
  - Ponahalo mona e ntle haholo! Ke bona tsohle!
  Malanya o ile a tsheha mme a bohola:
  - Re tla senya Marussia!
  Matilda o tiisitse ka kholiseho:
  - E, re tla etsa joalo!
  Goering-5 reteleha, sethunya se tšoela khetla. Tora e hahotsoe Soviet mashome a mararo a metso e mene. Banana ba hoeletsa ka thabo. Ba hlile ba nahana hore sena sohle se setle. Ebile ho khothatsa hore basebetsi ba litanka ba Soviet ba shoa.
  Jane a lla ka lentsoe le bonolo:
  - Re tla hlakola bohle ka molora ... 'Me Moscow e tla ba tlas'a rona!
  Leha ho le joalo, ha tanka ea Jeremane e khoptjoa libakeng tsa merafo, e tlameha ho emisa. Marussia a ile a itšireletsa ka thata haholo. Le li-hedgehogs tse ngata tse khahlanong le tanka. Lithunya li ntse li thunya ka mafolofolo.
  Gringeta o re ka ho tsieleha:
  - Ke kamoo e hlahang kateng ... Re ile ra kopana le boloko bo thata!
  Jane o araba ka kholiseho e hlakileng:
  - Che, ha e etsahale ho fihlela hoseng ... A re phunye opera!
  Koloi ea ntoa ea Jeremane e ile ea ema hanyane. Sefofane sa Jet attack se ile sa hlaha leholimong, 'me ho ile ha sebelisoa mehala ea teletank. Kamoo ho bonahalang kateng ba ne ba leka ho senya libaka tsa liqhomane.
  Ba ne ba laola likoloi ka liqhomane ka seea-le-moea. Ho ile ha boela ha sebelisoa lithunya tsa khase tse tsamaeang. Ba ile ba hlasela libaka tsa Red Army ka mollo le lelakabe.
  Gringeta o hlokometse ka ho se thabe:
  - Ntoeng ho na le litšila tse ntseng li eketseha, 'me sebete se fokotseha!
  Jane o ile a tlameha ho lumellana le sena:
  - Selyavi! Ijoo, re lahleheloa ka tsela e itseng!
  Gringeta o ile a khalemela molaoli:
  - Ho e-na le hoo, eseng rona, empa bahanyetsi ba rona! Re tla tsoa ho deadlock hona joale, 'me ho tla ba le ntoa ...
  Tanka ea Jeremane e ne e thunya, le hoja ho ne ho se letho le bonahalang. Jane o ile a hohla maoto a hae a sa roala letho 'me a bina:
  - Ha rea lokela ho nahana hampe - ka sebele re tla nyamela! Ho na le tsela ea ho tsoa ho labyrinth, ho tloha pheletsong efe kapa efe e shoeleng!
  Gringeta a lla ka pososelo:
  - Ea thabileng oa tšeha...
  Mang kapa mang ea e batlang o tla e fihlela ...
  Ea batlang o tla fumana kamehla!
  Malanya, a bina a bile a benya meno a hae, a eketsa:
  - Ba tloaetseng ho loanela tlholo a ba bine le rona!
  Cannonade e ile ea nka lihora tse 'maloa,' me qetellong litanka tsa Jeremane li ile tsa tsoela pele. Ba ile ba kopana le lithunya tsa Soviet Union le lithunya tse khahlanong le litanka tsa mefuta e fapaneng. Leha ho le joalo, ho ne ho utloahala hore matla a ho kenella ka ho hlaka a ne a sa lekana. Majeremane a hatela pele ... Ke feela ha likanono tsa 203-mm li qala ho thunya moo likoloi tsa pele tse senyehileng tsa Manazi li ileng tsa hlaha.
  Jane o ile a hoeshetsa a sa tiisehe:
  - Morena ... Senwelo sena se fete ho nna!
  Gringueta o itse ka kholiseho:
  - U ke ke ua ba le lefu le le leng, u ke ke ua qoba le le leng! Kahoo haeba ho na le letho re tla phela lefatšeng le latelang!
  Malanya o ile a botsa ka ho hoeshetsa:
  - Lefatše leo le joang?
  Gringeta ha aa ka a itšepa haholo:
  - Ke nahana hore e betere ho feta ea rona!
  Malanya o ile a hoeshetsa ha a araba:
  - E se eka Molimo a ka fa lifofu ho bula mahlo a bona le ho otlolla mekokotlo ea li-hunchback!
  Ka sebele, Jane o ile a qala ho ipotsa hore na ebe lefatše leo le ka be le le joang. Mohlomong lefatše lena ha le na kelello le ho feta ebile ha le bolokehe hakaalo. Jane a sotha letheka mme a sisinya letheka mme a lla:
  - Ena ke khetho e khahlisang haholo - ho shoa le ho ea lefatšeng le latelang! Joale re letetsoe ke eng moo? Na re tla kopana moo bao re neng re ba rata Lefatšeng kapa re tla tlameha ho etsa metsoalle e mecha?
  Gringeta o ile a suthisa ntja ka leoto le sa roala letho 'me a letsa:
  - Ho tla ba le makholo a lilemo a macha, ho tla ba le phetoho ea meloko ... Empa ha ho motho ea tla lebala lebitso Lenin!
  Mme a phatloha ka ditsheho, setsheho sa hae sa bohlanyanyana. E ne e le molemi oa mohlabani ea mafolofolo a tsamaisa maoto a hae a sa roala letho, a matle, 'me menoana ea hae e ntse e bapala.
  Ke ile ka tšoara IS-3 mahlong a ka ... Seo ha se nnete. Ha se motho e mong le e mong ea tla otla, 'me haeba ba etsa joalo, khetla, e oela ka har'a nko ea pike, e ka ricochet. Empa ngoanana eo o ne a tseba seo a se etsang. O ile a thunya 'me a lla:
  - Lebōpo la moholi, a re senyeng ka Bait!
  Matilda o boetse a bina:
  - 'Me "Agdam" ena, a re noeleng basali! Super madam!
  Sesepa sa Gringueta se ne se nepahetse. Khaketla e ile ea otla karolo e ka tlase ea lihlomo tse ka pele tsa turret, hantle ka har'a lekhalo. 'Me e hlahisitse tšusumetso e senyang ntle le ricocheting. Boemo ke bona bo hlahileng. Ha e le hantle, basebetsi ba bahlano ba litanka ba Soviet ba ile ba shoa hang-hang. 'Me basali ba Manyesemane ba ile ba eketsa litlōlo tsa molao lethathamong la bona.
  Malanya a puruma, a kenya lithunya tsa hae. Masole a "maloa a bashanyana a ne a batla ho khasa tanka ea Hitler.
  - Empa pasaran, se ke oa atamela, moshanyana! - Ngoanana e motle o ile a hoeletsa le ho fafatsa lithunya tsa mochine ho bo-pula-maliboho ba sebete.
  Jane a lla, a otla serethe sa hae se sa roala letho holim'a lihlomo:
  - Oh, bashanyana, bashanyana, bashanyana ... Ka tšohanyetso u ile ua ba ea sa batleheng! Kamoo ho bonahalang kateng bakeng sa naha ena e ahlotsoeng, u khabane haholo!
  "Me ngoanana enoa, morali oa morena, o ile a utloela bashanyana bana ba sa roaloang lieta, ba mengolo, ba soto, ba hlabiloeng ke likulo tse se nang mohau. Ho bohloko le ho thata hakakang.
  Gringeta o ile a thunya hape, a kenella ka sethunya sa SU-100, 'me a lla:
  - Mme tsie e tla matha ho nehelana ka libotlolo!
  Malanya o ile a nyeka molomo oa hae ka leleme la hae le lefubelu mme a phunya Coca-Cola ka botlolong ea polasetiki, a re:
  - Che, ho hang! Mphe veine le pakete ea lisakerete!
  Matilda, ha a ntse a tsoela pele ka tanka ka hloko, a lla:
  - Koae ke chefo...
  Jane o ile a nka morethetho mme a tsoela pele:
  - Ke 'nete, batho ba re!
  Gringeta e araba ka ho thunya le ho letsa:
  - Ha ho letho le lebe ho feta nikotine!
  Malanya o ile a tšeha 'me a bokolla:
  - Kenya pakete ea lisakerete ka lebokoseng la mollo!
  Matilda a eketsa ha a araba, a ntse a ngoapa nchocho e khubelu ea sefuba sa hae:
  - Ho lokile, batho ba re ...
  Jane a qeta ka ho lla, a ntša leleme.
  - Empa ke tsuba ...
  Malanya o qetile ka thabo:
  - 'Me ke thabile haholo!
  Banana ba tsheha, ba bontsha maleme a bona a malelele, a mmala wa cherry. Jane a bua a bososela:
  - Koae ke 'molai ea atlehang ka ho fetisisa, haholo-holo khahlanong le moreki!
  Malanya o ile a eketsa:
  - Koae e tšoana le sethunya se khutsitseng, empa sea bolaea esita le matsohong a motho ea sa rutehang!
  Gringeta o ile a thunya sethunya mme a bua ka pososelo:
  - Koae ke sniper e tšepahalang ka ho fetisisa, e lula e bolaea!
  Matilda o ile a theola tanka hanyenyane leralleng mme a letsa mololi:
  - Koae e latsoa ho baba, empa e hohela ho feta lipompong!
  Jane o ile a feheloa haholo mme a honotha:
  - Koae e tšoana le ngoanana e mobe, empa ho arohana le eona ho bohloko le ho feta!
  Gringeta o ile a tšeha, a thunya, 'me a puruma:
  - Koae, ho fapana le grenade, ha e lahleloa, e lelefatsa bophelo!
  Basetsana ba didimala. Tanka ea bona e ile ea boela ea thella, ea qetella e le ka forong. Ke ile ka tlameha ho tsoa. Bahlabani ba ne ba tšohile hanyenyane. Tšireletso ea Soviet e matla haholo.
  Jane o ile a bua ka filosofi:
  - Ntoeng, tsela e khuts'oane e lebisang pakaneng ke ho potoloha, 'me' nete e hloekileng ke thetso e mpe!
  Gringeta, ha a se a pshatla kanono ea Soviet ka sethunya se nang le sepheo se setle, o ile a re:
  - Ka mokhoa o pota-potileng u ka khutsufatsa tsela e lebang sepheo sa hau!
  Malanya o ile a thunya sethunya mme a lla:
  - Bophelo bo bofubelu, empa bo tloha ka mali a sekareleta!
  Matilda o ile a akaretsa taba ena:
  - Ntoeng, bophelo bo lahleheloa ke boleng ba bona, empa bo fumana moelelo!
  Banana ba ile ba tsoela pele ka ntoa. Ba ile ba thunya, 'me ka nako e tšoanang ba qapa aphorisms ha ba ntse ba tsamaea.
  Jane o ile a raha ka leoto le sa roala letho mme a re:
  - Ntoa e tšoana le monyali, ea kotsing ea ho eka, empa ha e e lumelle ho robala!
  Gringeta o ile a thunya mme a re ka bohlale:
  - Ntoa ke mosali ea lakatsang ho harola 'mele ea banna!
  Malanya o ile a araba ka ho lla:
  - Lilemo tsohle li ikokobelletsa ntoa, joalo ka lerato, empa ha se papali e monate!
  Matilda o fumane ho hlokahala ho eketsa:
  - Ntoa, joalo ka makhotla, e theko e boima ebile ea fetoha, empa e lula e siea mohopolo oa mohale!
  Jane o ile a fetola ntja ka menoana ea hae e ntle, e sa roaloang letho 'me a lla:
  - Ntoeng ha ho tšoane le toro, u ke ke ua etsa ntle le maikutlo a matla!
  Gringeta o ile a thunya ka grin mme a araba:
  - Lefatše lea bora ebile lea khatholla, ntoa e monate ebile e monate!
  Matilda, ha a ntse a noka Coke ka thabo, a tsoela pele:
  - Ntoa ke mali le mofufutso, e nontša lipeo tse tsoalang sebete!
  Malanya o ile a tšeha 'me a re:
  - Ho sa tsotelehe hore na ts'ebetso ea ntoa e khahla hakae, motho e mong le e mong o batla pheletso!
  Jane o ile a mathisa menoana ea hae a sa roala letho holim'a molomo oa sethunya hape 'me a bina:
  - Ntoa ha se buka, u ke ke ua e koala, u ke ke ua e pata ka tlas'a mosamo oa hau, u ka e silafatsa le uena!
  Gringueta e ile ea lla ka matla:
  - Ntoa ke bolumeli: e hloka cheseho e feteletseng, taeo, boikokobetso bo sa belaetseng, empa melimo ea eona e lula e shoa!
  Malanya o ile a tšeha a khutsitse mme a re:
  - Ntoeng, joalo ka casino, kotsi e phahame, empa meputso ke ea nakoana!
  Matilda a ntsha meno mme a bohola:
  - Lesole lea shoa, khanya e lebetsoe, likhau li felile, 'me ke mabaka a ho qala polao e ncha a ke keng a tlosoa!
  Jane o ile a sheba ka ho hlaka:
  "Re nyelisa "molai ntle leha e le lesole le ka pele-pele, "me re nyelisa lesholu le ho feta haeba e le senokoane lebaleng la ntoa!"
  Gringeta o ile a lla hape a lla:
  - Lesole ke mohlabani eo lihlomo tsa hae e leng sebete le tlhompho! General Baron, eo moqhaka oa hae e leng masene le bohlale!
  Malakia a bua a bososela:
  - Lesole le utloahala le le motlotlo, la lekunutu le utloahala le nyelisa!
  Matilda o ile a araba ka bohlale:
  - Motho oa pele ea hlaselang a ka shoa, empa oa ho qetela a ke ke a hopoloa!
  Jane o ile a lla habohloko:
  - Ho molemo ho ba oa pele ka ho arola lintho tse hapiloeng ho feta ho hlasela!
  Gringueta o kentse pososelo:
  - Ntoa e tšoana le mosali, o beha banna fatše feela ntle le ho senya!
  Malanya a araba ka seriti:
  - Mosali, ho fapana le ntoa, ha a potlakele ho bolaea monna!
  Matilda o ile a bua a tšeha:
  - Ntoa, ho fapana le basali, ha ho mohla e khotsofatsoang ke palo ea banna ba abetsoeng!
  Jane o ile a fetola lehare hape ka menoana ea hae a sa roala letho 'me a re:
  -Ntoa ke mosali ea sa khotsofalang ka ho fetisisa, banna ha ho mohla ba mo lekaneng, 'me a ke ke a hana mosali!
  Ha a arabela sena, Gringetta o ile a bona ho hlokahala ho hlahisa maikutlo a bohlale:
  Basali ha ba rate ho loana, empa takatso ea ho bolaea monna ha e mpe ho feta kulo!"
  Malanya o ile a heletsa joalo ka masumu, a hlatsa leleme la hae le pinki:
  - Kulo e nyenyane e ka bolaea monna, ea mo thabisa, mosali ea pelo e kholo!
  Matilda o ile a eketsa ka ho soasoa:
  - Pelo e kholo hangata e lebisa boithatelong bo bonyenyane!
  Basetsana ba ne ba fetsa go bua mafoko a a tshegisang mme ba simolola go leba kwa lebaleng la ntwa ka tlhoafalo. Lifofane tse hlaselang tsa TA-311 li ne li fofa sepakapakeng, li thunya maemong a mabotho a Soviet. Le hoja butle-butle, selekane sa Third Reich se ne se hatela pele. Mme a kgona ho ikgatholla hanyane ka ho koenya ditopo.
  Banana, ba tenehile, ba ile ba qala ho etsa metlae hape ka li-aphorisms:
  Jane o ile a ngola:
  "Ntoa ha e na sefahleho sa mosali, empa e tsoa mali ho feta mosali!"
  Gringeta o ile a lelekoa le ho beta:
  - Ntoa ha e tlise thabo, empa e khotsofatsa maikutlo a mabifi!
  Malanya o ile a araba ka mololi:
  - Thabo ea ntoa, litopo tsa lira li theko feela!
  Matilda, ha a ntse a tsamaea ka har'a popane, a eketsa:
  - Ntoa ke ho lema tšimong: e nontša litopo, e nosetsoa ka mali, empa e hlahella ka tlhōlo!
  Jane o ile a thunya mme a araba ka ho re:
  - Tlhōlo e mela holim'a litopo le mali, empa e beha litholoana ho ba fokolang!
  Gringeta a thunya, a pshatla ba mashome a mararo a metso e mene joalo ka khalase, a letsa mololi.
  - Ntoa e tšoana le palesa e jang motho, e khanyang, e jang nama ebile e nkha hampe!
  Malanya o ile a hohla pedali ka leoto la hae le sa roala letho 'me a phatloha:
  - Ntoa ke 'mè oa tsoelo-pele le' mè oa bobeli oa botsoa!
  Matilda o tla e nka mme a puruma:
  - 'Me ntoeng, bophelo ba lesole ha bo bohlokoa, empa balaoli ba sesole ba bile ba lahleheloa!
  Jane o ile a tšela ntlha ea letsoho la hae sefubeng 'me a lla:
  - Haeba u batla khotso, kenya tšabo haeba u batla ntoa, etsa hore litšeho!
  Gringeta o ile a e nka 'me a thunya, a supa sebetsa ka leoto le sa roala letho, a bina:
  - Litšeho ha se sebe haeba u se setšeho litabeng tsa sesole!
  Malanya o ile a tšeha 'me a hoeletsa ka katleho:
  - Ntoa e tšoana le liserekisi, ke mohlodi feela ea nang le litšeho tsa ho qetela!
  Matilda o ile a khanna tanka, a pshatla bo-pula-maliboho ba 'maloa, 'me a beta:
  - Ntoeng ho tšoana le liserekising, ke 'molai ea bolotsana feela!
  Basetsana ba didimala gape. Ba kgathetse ke ho etsa metlae. Ka kakaretso, ntoa ha e ntle haholo.
  Jane o ile a nahana a tenehile: Brithani e ne e lahlehetsoe ke Majeremane. Leha ho na le linaha tse kae tse hapiloeng ke Mabrithani. "Me ke Jeremane e kae eo! Brithani e ile ea fetoha "muso o moholohali. Empa o ne a sa khone ho lahla makoloi a hae. "Muso oa Boraro o ile oa feta oa Manyesemane ka matla "me esita le balaoli ba ile ba iponahatsa ba le matla le ba nang le bokhoni haholoanyane.
  "Me ha Manazi a fihla London, histori e ile ea fella Engelane. Ho ile ha hlaha "muso o mocha, o nang le matla ao ho seng mohla o kileng oa e-ba teng. Lichaba le linaha tse ngata li sebeletsa mabothong a eona. Mme re ka reng: Reich ea Boraro, e otlolla mapheo a eona, e khannetse Brithani.
  Empa ka 1940, ha a se a hlōtse Fora, Hitler o ile a fana ka khotso ho Churchill ka seatla se bulehileng. 'Me ho ne ho hlokahala ho e amohela: kelello e tloaelehileng e ile ea laela hore Brithani e ke ke ea fumana letho ntoeng, esita le ka khopolo, empa e ka lahleheloa. Hitler o ile a loana ntoa ea moea le Engelane ka matla a halofo. Ka tieho e kholo, o ile a fetisetsa masole Afrika. O ile a ea Soviet Union. Empa tsena tsohle li ile tsa liehisa tlokotsi.
  Majeremane, a sebelisa libaka tse hapiloeng, a fumana matla a ho loana ka mahlakoreng a mabeli; 'Me joale Stalin o ile a mo eka ka ho etsa qeto ea khotso. Brithani e ile ea oa ka mangole "me ea fetoha karolo ea "Muso oa Boraro.
  Litlhōlo tse ngata li ile tsa tlisetsa Wehrmacht khanya ea ho se hlōloe. Jane le metsoalle ea hae ba ile ba ithaopela ho kena sesoleng sa Hitler ho batla thabo le maemo. Mme ba ile ba atleha hanyane moo.
  Joale? Hona joale ba na le Mahae a mabeli: Greater Germany, Little Britain.
  Jane a nwa Coca-Cola mme a lla:
  - Lerato le lefu, botle le bobe ... Ke eng e halalelang, ke sebe sefe, babolai ha ba tsotelle!
  Gringeta o ile a bina ha a araba, a romela projectile e 'ngoe:
  - Rata le sebete, tlohella bobe bo laole, empa re fuoa e le 'ngoe feela eo re ka e khethang!
  Banana ba hlasimoloha hanyenyane. Ha e le hantle, ka hohle kamoo u ka khonang ho iketsetsa senotlolo se senyenyane. Ba bacha, ba thabile, ba mahlahahlaha, 'me ba lehlohonolo. Ba loana haholo eseng le mongoapo o le mong. Ntle le haeba u nahana hore li tla khoaoa ka tanka.
  Malanya o ile a bua ka thata:
  - Eh, Churchill o ne a lokela ho amohela tlhahiso ea Hess le ho kena ntoeng le USSR. Joale re ne re tla busa polanete eohle, "me qetellong re ne re tla pshatla le Jeremane!
  Matilda o ile a bina ka thabo:
  - Jeremane e ntle ntoeng, tau ea Brithani ke eona e molemo ka ho fetisisa!
  Malanya o tiisitse:
  - E, tau ea rona e tsoang Brithani ke eona e molemo ka ho fetisisa!
  Jane a bua a bososela:
  - Re ntse re na le monyetla! Hitler o tla shoa "me "Muso oa Jeremane o tla oa!
  Gringeta o ile a thunya projectile mme a lumela ka mokhoa o itseng:
  - E, e tla senyeha! Ke libatana tse jang nama, empa na see se tla re thusa hore re be betere?
  Malanya o ile a bua ka filosofi:
  - Bonngoe tlas'a puso e thata e molemo ho feta moferefere le botsoa tlas'a e bonolo!
  Matilda o ile a hatella masolo a hae a sa roala letho holim'a lipedali 'me a bohola:
  - Le rona re tla ba Mars! Le ka nģ'ane ho tsamaiso ea letsatsi!
  Jane a araba ka pososelo ea Gioconda:
  - Pele re hloka ho theha puso e kopaneng polaneteng ea Lefatše!
  Gringet, a e nka mme a bina ka matla:
  - 'Me re ke ke ra lumella puso ena hore e fetohe!
  Malanya o ile a bua ka bohlale:
  - Empa e le hore ke u tlohele ka nko, ke tlameha ho fetola nko ea ka!
  Banana ba lehlohonolo joalo ka mehla. Hona joale tanka ea bona e fihla moeling oa pele oa liforo. Le ho rusolla fatše ka popane ea eona. Bahlabani ba tšeha.
  - Re tla ba silakanya kaofela!
  E 'ngoe ea lithunya e ile ea khomarela pakeng tsa lirolara, eaba tanka ea ema. Banana ba ile ba tsoa ka koloing; Empa ho kotsi kantle, o ka cha.
  Bahlabani ba ile ba matha, ba benya lirethe tsa bona, 'me ba bina:
  - Re banana ba bapalang, metsoalle e metle, hantle, ba lumelle hore ba shapule maoto a rona a se nang letho, li-cougars tse bapalang!
  Jane, a matha, a hlokomela:
  - Ke rona bana, Basesisi ba Sepakapaka!
  Malakia o tiisitse ka ho lla:
  - Ka bobeli sepakapakeng le matla a ho thella!
  'Me Gringeta a e nka' me a tsamaea ka matsoho a hae, a bokolla.
  - Ke mohlabani ea hloahloa! Ke tla bolaea bohle!
  Matilda o ile a e araba mme a lla:
  - Chefo e theoha ka ho theoha ho Fuhrer!
  Jane o ile a tšeha 'me a bina:
  - Kotlo e matla, 'me Fuhrer o matla' ohle!
  Batlhabani ba ne ba taboga, ba gata ba sa rwala ditlhako, mo godimo ga matlakala, tshipi e e thubegileng, tshipi e e neng e fisa thata, maballo a mefuta e e farologaneng, le mahata a a thubegileng.
  Jane o ile a bina:
  - U tla nkutloisisa ... U tla nkutloisisa ... U tla nkutloisisa, 'me u ke ke ua fumana naha e molemo!
  Ho monate hore ngoanana a matha, ka maoto a hae a se nang makukuno, haufi le tsela ea prickly le lithōle. Ho monate haholo.
  Gringeta o ile a bina:
  - Lehlabula, letsatsi le chabela holimo ...
  Malanya o tšehelitse pina ena:
  - Phahameng ... Holimo!
  Matilda o ile a eketsa:
  - Lehlabula, re hole le lefu! Hole!
  Bahlabani ba ile ba hlasimoloha haholo. Ka sebele, ho monate hakaakang ho sisinyeha le ho qhoma ka matla hakana.
  Jane o ile a tšeha 'me a re:
  - Lefu ke kopano, lihlong ke ntho e phethahetseng!
  Gringeta o ile a hohla leoto le leng le sa roala letho ho le leng mme a letsa:
  - Le rona re tla ba le matsatsi a phomolo! Mme ka yona tlholo!
  Malanya o ile a re ka ho belaela:
  - Ea rona kapa Majeremane?
  Matilda o ile a lla mme a bina:
  - Mollo o bolaeang o re emetse ...
  Jane o ile a ngola:
  - Empa ha a na matla ...
  Gringeta o ile a lla joalo ka panther:
  - Motho e mong le e mong o na le lekese le arohaneng ...
  Malanya o ile a e nka, 'me, a thunya, a letsa:
  - Sesole sa Boche se kene lebitleng la sona!
  Matilda o ile a araba:
  - Legion kaofela e ile lebitleng!
  Mme basetsana bae nka mme ba oma ... Ba jwalo ka dipere tse tshesane. 'Me maoto a matle haholo, a se nang letho le a tanned.
  Jane o ile a e nka 'me a hoeletsa ka thabo:
  - 'Me ke cobra! 'Me ke cobra! Ha se bere ho hang!
  Gringeta o ile a lla ha a araba:
  - Ho monate hore cobra e fofele marung!
  'Me banana ba tla otla lihlooho feela. Litlhase li fofa mahlong joalokaha eka hora ea tla!
  Malanya o ile a e nka 'me a hoeletsa:
  - Hitler ke kaput!
  Matilda o ile a mo tšehetsa:
  - 'Me Stalin o motle!
  Jane a sisinya letheka mme a lla:
  - Ke mohlabani oa leseli, mangoleng a hau a sehlōhō ... Ke tla felisa bohle ba etselletsang sefahlehong sa Lefatše!
  Malanya o ile a e nka mme a puruma:
  - 'Me Hitler ke leoatla, o tsuba koae! O utsoa lichelete 'me ha a robale hae!
  Matilda o ile a soma ka ho phoqa mme a botsa:
  - U nahana'ng, na Fuhrer e na le eona?
  Gringeta o ile a raha molora ka leoto le sa roaloang letho mme a bokolla:
  - Che, ho hang! Bone ba rona re tla mo fa seboko!
  Malanya a phethola mahlo a hae mme a hweshetsa:
  - Oh, ho monate haholo ho tšoara molamu oa jade ka hanong ebe o o utloa ka leleme la hau!
  Matilda a hoeshetsa ka moea:
  - Ho hotle hakakang! 'Me tsohle li tla ba monate feela!
  Basetsana ba ne ba tlolela kwa godimo le kwa godimo. Empa tanka ea bona e ile ea lokisoa "me ba tlameha ho khutla. Bahlabani ba ile ba khutlela morao 'me ba letsa:
  - Ena ke tanka ea rona! O tla ba moholo feela!
  Jane ka tšohanyetso o ile a hopola pale ea Robin Hood. Ho na le Joe e monyane, moshemane o hapilwe ke sheriff. Moshanyana o ile a hlokofatsoa: ba mo hulela holim'a raka 'me ba mo halika lirethe.
  Ha malakabe a nyeka maoto a moshemane a hlobotseng, a mahoashe ... Jane a ikutloa a tsoheloa mona, 'me o ne a hlile a batla thobalano. Ke mona ba e kene. Haholo-holo Japanese ninja Crucian carp. Moshanyana enoa ea blond o motle haholo, 'me o na le phetheho e kholo haholo ea banna. 'Me ho monate haholo ho ama letlalo le hloekileng le le boreleli joalo ka matsoele a hau.
  Jane o ne a batla ho kenya monoana oa hae pakeng tsa maoto a hae, empa o ne a hlajoa ke lihlong "me a fetola maikutlo. Le hoja, ka sebele, ketso e joalo e monate haholo!
  Morali oa Jehova a re:
  - Leqhubung la leoatle le mollo o tukang! Le mollo o bohale, o tukang!
  Banana ba ile ba boela ba fallela Goering-5 ea bona ho ea libakeng tsa masole a Soviet. Mohlomong Stalin ka boeena o ile a tšoha haholo ha a utloa ka tsoelo-pele ea Manazi. Ha e le hantle, u ka se tšohe joang moo? Mochini o moholo o potlakile ho uena, empa ha ho letho le ka u arabang. Mashome a mararo a metso e mene, u ke ke ua loana letoto la E. Le ho feta ho tsoa ho pyramidal AGs.
  'Me ho bonahala eka Stalin o tšohile. Bonyane bitsa lephele ho ba moeletsi oa hau. Ha ho molumo, ha ho na moelelo, ha ho ho phatloha ha metsi! Ho bonahala eka o tla qhekella!
  Jane a bua a bososela:
  - 'Me Stalin, ho fapana le Churchill, o ne a lula a amohela liphallelo tse tsoang ho Hitler ka boithatelo' me a batla khotso!
  Gringeta o ile a bina ka cheseho:
  - Mpolelle hore na lefatše ke eng! Ba tla u araba - letsatsi le moea!
  Malanya o ile a bua ka cheseho:
  - 'Me re tla ba le bana ba matla, ba phetseng hantle!
  Matilda o ile a tšeha 'me a hoeshetsa:
  - Lefatše ha se chessboard, mme Hitler ha se morena!
  Jane o ile a khalemela motsoalle oa hae:
  - O molelele ho feta morena! 'Me re tla e fiela holim'a lefatše!
  Gringeta o ile a e nka mme a puruma:
  - Boholo ba Britons, bo amoheloang ke polanete! Bofascista bo ile ba ripitloa ka lerumo la sabole!
  Malanya o ile a eketsa ka cheseho:
  - Re ratoa le ho ananeloa ke lichaba tsohle tsa lefats'e!
  Matilda, ka cheseho ea ngoanana ea fumaneng lerato la hae la pele, o ile a eketsa:
  - Kea kholoa, ha re haheng bokomonisi bo halalelang!
  Jane o ile a tšeha mme a re:
  - 'Me tlas'a boeta-pele ba Majeremane, bokomonisi bo ka hahoa ka sebele!
  Gringeta o ile a otla phatla ea hae molomong oa sethunya mme a bina:
  - Rea soasoa, re tla haha bokomonisi hona joale! Mme Stalin e tla ba mohale le mohale oa rona!
  Malanya a eketsa, a hlakisa:
  - Ka lekeseng, ho hlakile!
  Gringueta e netefalitsoe ka potlako:
  - Ehlile, ka lekeseng!
  Jane o itse ka filosofi:
  - Ho sa tsotellehe hore na morena o moholo hakae, o tla ea lebitleng, joalo ka setsomi!
  Gringeta e kentsoe ka grin e mpe:
  - Ralipolotiki o lula a bua leshano, feela o shoa e le kannete!
  Malanya a tobetsa menoana ea hae a sa roala letho, a re:
  - Ho se shoe ke 'nete, empa lefu ke leshano!
  Matilda o ile a boela a fana ka aphorism:
  - Marena a ka etsa eng kapa eng, empa ha ho a le mong, ha ho morena a le mong ea ka phonyohang lebitleng ho kena lefatšeng!
  Jane o ile a lla:
  - Bophelo bo tla fela haufinyane ...
  Gringetta e tšehelitsoe ka ho hlaka:
  - Letheba le tla otla haufinyane!
  Malanya o thunya masole a Masoviet ka lithunya, 'me o letsa mololi:
  - Oh, mme, mme, hauhela mora oa hau!
  Matilda, ha a na le bothata ba ho thiba litšeho, a eketsa:
  - Etsoe, ha a na letsatsi le setseng la ho phela!
  Jane o ile a nahana ka filosofi:
  - Motho e mong le e mong o batla ho phela hantle, empa ke ba 'maloa feela ba shoang ka seriti!
  Gringueta a araba ka pososelo:
  - Lefu le ts'episa mathata, ntle le haeba le phatsima ka mahlaseli a katleho!
  Malanya o ile a letsa ka meno a halefileng:
  - Lefu le monate le molemo ho feta bophelo bo monate!
  Matilda o ile a phephetsa:
  - Ho hotle ho ba Molimo tokolohong, empa ho hobe ho ba diabolose teronkong!
  Gringeta o ile a bua ka grin e chefo:
  - 'Me re feletsoe ke likhetla ... Lumellana, ena ke tlokotsi e kholo! Ha ho mpho e le 'ngoe ea timetso!
  Jane o ile a korotla ka lenyatso.
  - Ho tla ba le limpho tse ncha le bapresidente ba bang!
  . KHAOLO No. 17.
  Letsatsing lena, la 10 October, 1947, Friedrich, joaloka kamehla, pōli e tšehla le e sa khathaleng, ka potlako o ile a matha ka pere ea moea ea Me-362. Moshanyana ha aa ka a ikutloa leha e le moriti oa mokhathala, o ne a thabile haholo, 'me a ntse a thunya ntle le ho feta. Bosiu, lihlopha tse lokisang, haholo-holo tsa Maamerika, li kenya lisebelisoa tse ling tse senyehileng. Haholo-holo, "Pattons" e ile ea boela ea otloa ka litsela, ho phaella moo, likoloi tse makholo a 'maloa li ile tsa kena tšebeletsong ka mor'a hore li fetisetsoe mose ho maoatle, hammoho le literene tse seng li ntse li thehiloe. Ha e le hantle, bahlabani ba ile ba leka, empa ba ile ba etsa hampe ho feta tloaelo. Likhethong tsa Ntate oa Ukraine, Bandera o ile a hlōloa, 'me ho eka le ho furalla ho ile ha eketseha ka lihlopha tsa lihlopha. Ho feta moo, molaoli oa mokhatlo oa lihlopha, Voroshilov, o ile a kula ... 'Me sebaka sa hae ha sea ka sa fumanoa ka nako ... Ka hona, phepelo ea sehlopha sa machaba sa li-fascists se ne se khotsofetse haholo. E, ka linako tse ling bahlabani ba sebete ba ka tlas'a lefatše le bahlaseli ba sebete ba ne ba atleha, empa eseng ka holimo ho tekanyo ea maqiti. Ho phaella moo, ho hlaha ha lilekane tse ncha tse hapuoeng ho ile ha baka ho theoha ho hoholo ha tumelo tlhōlo ea USSR, 'me sena se ile sa lebisa tabeng ea hore likarolo tse thekeselang, pepeneneng kapa ka sekhukhu, li ile tsa fetela ka lehlakoreng la bo-fascists.
  Palo ea bahlaseli e ile ea eketseha ka ho khetheha har'a Sesole sa Kraikov Red le Sesole sa Poland. Mapolesa, kaha a ne a lumela litšepiso tsa Manazi haholo-holo bo-kapitale ba Bophirimela, ba ne ba tšepile ka botebo ho theha 'muso o moholo ka bochabela, ka litšenyehelo tsa Russia! Hase bohle, ha e le hantle, makomonisi a Poland a ile a lula a tšepahala ho Masoviet, empa tse ling kaofela tsa li-shades tsa lipolotiki ... Liberals ha li tšepahale ka ho khetheha ... Kahoo lihlopha tsa Poland li ile tsa qala ho inehela Moscow Bulge hoo e ka bang hang-hang ho tloha qalong ea tlhaselo. ... Ka lehlohonolo, ho ne ho e-na le ba fokolang ba bona 'me sena se ne se e-s'o be le tšusumetso ea makhaola-khang nakong ea ntoa .
  Friedrich o ile a etsa lifofane tse peli tsa pele ka boeena, a arohana le bakhanni ba bang. O ile a bona hore sera ha se sa kopana le makhotla a Manazi ka mollo, 'me ho ne ho batla ho se na libaka tsa liqhomane tse setseng tseleng ea mapheo a litanka. Empa masole a Soviet Union a ile a loana ka manganga. Masole a tsamaeang ka maoto ha aa ka a thunya 'me a leka, ka ho lumella litanka hore li koalehe, ho phatlola lipina tsa tsona kapa sehlopha sa liqhomane, kapa ho li chesa ka libotlolo tse tukang.
  Moshanyana oa Terminator o ile a eketsa lintlha haholo ka litšenyehelo tsa lithunya tsa Soviet. Ho feta moo, ho thunya ho tloha sefofaneng se rapameng, ho qoba ho senya nako ka ho qoela. Ke 'nete hore litanka tse 'maloa tse neng li laletse le tsona li ile tsa senngoa. Lifofane tsa USSR li ne li sa sebetse. Hoseng, ho ile ha hlaha lifofane tse supileng feela tsa U-2, eaba li-Laggs tse 'nè. Ka kakaretso, Friedrich o ne a e-na le puisano e khutšoanyane le bona, a ntse a tobetsa "trigger" hanyenyane ... 'Me joale, joalo ka kamehla!
  Ha li se li hatelitse lintlha tsa ntoa tse seng li fokotsehile, litanka tsa Manazi li ile tsa potlakela ho feta tšimong le ka har'a liforo ... Litanka tse khahlanong le litanka le li-hedgehogs, leha ho le joalo, li ile tsa kopana le mokhoa ona oa ts'ireletso o seng o ntse o le oa botšelela le karolo ea bohlano (ho ne ho e-na le tse robeli tsa tsona. ka kakaretso). Bahlabani ba Soviet ba ne ba tšohile 'me ba qala ho thunya ba le hōle. Lithunya tsa bo-fascist li ne li se na mohau, 'me sefofane ... Ho fihlela joale, joalo ka rink ea skating, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e robehile. Friedrich, joalo ka kamehla, o ka pele ho motho e mong le e mong, o na le moea o motle le o pholileng. Liphetoho li ile tsa e-ba teng ho thehoeng ha mabotho; Qeto e qobelloang ea ho fokotsa tahlehelo ho tsoa ho banna ba masea ba kamikaze ba itelang empa ba sa batle ho tela ...
  Friedrich o ile a fofa ka lekhetlo la boraro le motsoalle oa hae Helga. Mona ba ile ba kopana ka lekhetlo la pele sehlopha se seholo sa lifofane tsa Soviet Union. Har'a bona ho ne ho e-na le bo-Br-3 ba bahlano (ho tloha moo ba chekiloeng teng). Ka mokhoa o makatsang, libomo tsa USSR li ile tsa khutla hang-hang ha li bona li-aces tsa Jeremane, 'me bahlabani ba ile ba potlakela ho bona.
  Friedrich o ile a thunya likoloi a khobile matšoafo a leka ho atamela. Ho kenyelletsa ace e nang le naleli ea mohale oa USSR ka fuselage. Leha ho le joalo, mohlabani ea nang le phihlelo o ile a leka ho kena marung, empa khahlanong le phoofolo ea tonanahali e kang Friedrich Bismarck, e ile ea mpefala le ho feta. Moshanyana oa terminator, ntle le ho fosa, o ile a thunya bahlabani ba mashome a mararo a metso e ts'eletseng le lifofane tse 'nè tse hlaselang hang-hang, a bulela lebelo, 'me a potlakela ho latela libomo.
  Leha ho le joalo, mona, Friedrich o ile a fumana hore koloi ea hae e ne e sa potlaka haholo, 'me ha ea ka ea fihla lik'hilomithara tse 740 esita le ka enjene e qobelloang. Lebaka le hlakile, Friedrich o ile a nkela lithunya tsa 30-mm Mr-108 sebaka le Mr-103, eo, ka lebelo la pele la projectile la limithara tse 960 ka motsotsoana, e sebetsang haholoanyane ho phunyeletsa marulelong a litanka le bahlabani ba lira ho tloha sebakeng se seholo. sebaka se selelele, empa boima ba makhetlo a ka bang halofo le ho ba tlase ka sekhahla sa mollo oa lipotoloho tse 420 ka motsotso (leha ho le joalo, ka kakaretso Friedrich o ne a khetha ho thunya likhetla tse le 'ngoe ha a oela maikutlong!). 'Me lithunya tsa lithunya li ile tsa eketseha haholo-holo ho Frederick. Kahoo, ho fumana liqhomane tsa libomo e ne e se mosebetsi o bonolo. Li-He-362 tse 'maloa li ne li le ka pele ho li-ace tse sebete. Li ile tsa oela joaloka sefako lijalong, tsa pshatla le ho hlokofatsa likoloi tsa Soviet Union. Ho feta moo, Br-3, kaha e ne e le butle ebile e se na lihlomo tse fokolang, e ile ea fetoha phofu e bonolo ea bafofisi ba lifofane tsa likhukhuni. Friedrich o fihlile qetellong ea mokete, empa a ntse a qetile tse 12, a ntša tse mashome a mahlano. Leha ho le joalo, moshanyana eo o ile a hlōleha ho hlōla rekoto ea hae ea pele ea likoloi tse makholo a mabeli le mashome a mahlano a metso e meraro.
  Friedrich o ile a khutla ka cheseho e kholo moeeng oa hae. O hlotse mme o a hlola! 'Me mehopolo ea ho eka ha ka e ile ea nyamela ka ho feletseng. Mohlankana eo o bile a ipolella:
  - Ke hobane'ng ha khethollo ee! Naha ea habo ke moo metsoalle le bana ba hau ba holang teng! 'Me USSR ha se Naha ea Mama, empa ke chankana ea lichaba!
  Helga o ile a utloa mantsoe ana, empa, a sa utloisise moelelo oa 'nete oa bona, o ile a tiisa:
  - U nepile! 'Me haufinyane re tla ba le bana! Leha ho le joalo, ha ke batle ho nona ka mpa ha ntoa ena e ntse e tsoela pele!
  Friedrich o ile a tšeha:
  - E itšetlehile ka thato ea Molimo ea Matla 'Ohle. Leha ho le joalo, Mopapa le litoropo tse ngata li ka lehlakoreng la rona!
  Sefofane sa bone sa tlhaselo, jet Fokken-Wulf-5s se ile sa fetoha ho tsoma lithunya, kaha ho ile ha tšoaroa litanka tse 'maloa feela. Empa teko ea sebele e ne e sa tla.
  Sesole sa Bohlano sa Balebeli ba Rotmistrov se ile sa qeta ho fetisetsoa ka mokhoa o fokolang sebakeng sa Krasnogvardeisky. Leha ho le joalo, ho ne ho sa khonehe ho finyella ho makala ka ho feletseng. Lifofane tsa boiphetetso tsa Bofasista li ile tsa tlaleha ho sisinyeha ha litanka tse ngata, 'me Manazi a potlakela ho nka mehato ea ho loants'a. Hoo e ka bang makholo a mahlano a lihlopha tsa SS tsa 2nd SS Panzer Army, hammoho le likoloi tse makholo a mabeli tse tsoang sebakeng sa polokelo ea leano, li ile tsa tsoa ho ea kopana le litanka tse makholo a robong le mashome a mahlano le lithunya tse ikemetseng tse matlafalitsoeng ke mehloli ea lithunya tsa Rotmistrov. Ka ho khetheha, ntoa e ile ea etsahala lebaleng le haufi le polasi e kopanetsoeng ea Pervomaisky, moo liqhomane tsa Jeremane le lithunya li neng li le teng moleng o hapuoeng.
  Friedrich le li-aces tse ntle ka ho fetisisa tsa Majeremane li ile tsa bitsetsoa ho itšireletsa tlhaselong e kholo e tsoang lefats'eng le moeeng.
  Lieutenant General Rotmistrov, mohale oa Ntoa ea Stalingrad, o ile a phethahatsa taelo e tsoang ho Molaoli ea Phahameng ka ho Fetisisa ka boeena, 'me a lumela ka tieo hore ntoa e haufi le Moscow e ne e e-s'o lahlehe. O ne a e-na le matla matsohong a hae, "me ho ne ho e-na le tlhase ea tšepo ea hore USSR e tla boela e fumane seo e neng e se lahlile pele. Leha ho le joalo, tšiea, e tsamaeang tlas'a matla a eona, e ile ea atoloha haholo. Karolo e 'ngoe e ne e bakoa ke takatso ea ho qoba sefofane sa Third Reich reich, ha nako e 'ngoe ea leeto e bakiloe ke tšenyo ea litsela tsa terene ka lebaka la ho pepesehela lifofane tsa lira.
  Litlhaselo tse matla tsa libomo li ile tsa qobella mabotho a maholo a litanka ho tsamaea lik'hilomithara tse makholo tlas'a matla a 'ona. Ho feta moo, ka lebelo le phahameng ka ho fetisisa ... Sena se ela hloko mefuta e meng ea mefuta-futa ea likepe tsa litanka;
  Ka lebaka la tshusumetso e sehloho le e kgolo ya sefofane sa sera, lebotho la bohlano la tshohanyetso le ne le le hole haholo le moleng o ka pele mme sena se ile sa qobella rolara ena ya tshepe ho hwanta ho tloha mantsiboya ho fihlela hoseng.
  Sehlopha se kopaneng sa bo-fascists se ne se se se emetse Rotmistrov. Ha a ntse a le tlase ho palo eohle ea litanka, Manazi a ne a phahame ka boleng: a na le hoo e ka bang lekholo le halofo "Panthers" -5 le "Tigers" -5, hammoho le "Goering" L (Senyesemane). likoloi tse nang le lithunya tsa maoto a 17, tse batlang li lekana le matla a ho phunyeletsa ho sethunya "Panthers"), E-50, AG-50 le "Patton". Lisenyi tsa litanka tsa Super Ferdinand li ne li ntse li le tseleng.
  Ha e le hantle, ho ka be ho bile molemo ho hlasela Manazi ka bongata, empa Zhukov ea tšosang o ne a potlakile haholo bakeng sa Rotmistrov, ka nepo a tšaba hore Manazi a tla nka mehato e matla. Leha ho le joalo, ba se ba ntse ba etsa joalo ...
  Empa mona sesole sa Soviet se ne se e-na le karete e le 'ngoe ea terompeta - sena e ne e le sekoahelo sa moea se tebileng ... Lifofane li ile tsa tlosoa tseleng ea Ural le ho tloha sebakeng sa polokelo ea ntlo-khōlō,' me ba bile ba lahlela likoloi tsa koetliso ntoeng, hammoho le lisebelisoa ho tloha molaong oa kopano. . Ona e ne e le monyetla oa ho phunyeletsa lephako le letona le ka morao, le neng le tlohile ka pele ho lekhalo la bofasista.
  General Gotha, le balaoli ba bang, ba seng ba ntse ba le lipuisanong tsa pele tsa morero oa ts'ebetso ea Moscow, ba ne ba nahana hore Krasnogvardeysk e tla fetoha sebaka sa ntoa ea litanka le sebaka sa ntoa sa mabotho a Soviet Union, ho bolelang hore ho ne ho hlokahala hore ho be le moralo oa sekoahelo. .
  Lifofane tse khethehileng tsa Jeremane, haholo-holo Xe-362, li ile tsa beha leihlo sebaka sa sefofane, e le hore ntoa ea Krasnogvardeysky e ne e tla fetoha tanka e kholo ka ho fetisisa, empa hape le ntoa ea moea ea Ntoa ea Bobeli ea Lefatše!
  Friedrich o ile a bitsetsoa ho loantša sera, ke eena ace ea molemo ka ho fetisisa oa Luftwaffe, morena oa lintoa tsa moea e ne e le letšoao la tlhōlo ea Reich ea Boraro. 'Me haufi le eena, kapa hoo e batlang e le haufi le eena ka letsohong la hae le letona, ka tlhaselo, ka hona phetoho e matla haholo ea Fokken-Wulf-5, e ile ea matha Helga.
  Moshanyana o bile a bina:
  - Re matha har'a maqhubu ka likepe tsa linaleli! Li-quarks li foam ka har'a li-ether vortices!
  Helga o netefalitse:
  - Libopuoa tse khubelu, u tla otloa! Bana ba lefatše la lihele tse ka tlas'a lefatše!
  Friedrich o ile a tšeha mme a re seo a se ratang haholo:
  - Tloo, hole le screw! Lengeloi la lefu, le letse mololi feela hore le hlahe! O tla hahola litšila tsohle tsa liesele tsa bona!
  Ha Helga a araba a tšeha.
  - Che, u bohlale!
  Friedrich o ne a batla a tšoenyehile ka boima bo ntseng bo eketseha ba sefofane sa hae, ho amana le ho kenngoa ha libetsa tsa nako e telele le ho eketseha ha lithunya. Etsoe, projectile ea cannon ea 30-mm e boima ka makhetlo a mararo ho feta ea cannon ea limilimithara tse 20, 'me mabapi le matla a senyang, mohlomong ka makhetlo a mane ho feta, ke sebetsa sa bokahohle se khonang ho senya lihlomo ka bobeli holim'a metsi. ea polanete le moeeng! Ace e monyenyane o bile a batla ho tlohela lithunya tsa mochine le ho tlosa tse 'nè tsa tsona tse kholo, empa ... Helga o ile a hanyetsa pele a tsamaea:
  - Ntle le moo, e kanna ea theoha ho koala ntoa. Ho molemo ho boloka karete ena ea terompeta ...
  - Ho lekane bakeng sa Force Majeure le lithunya tse peli! - Friedrich o ile a khaola ka bokhutšoanyane. Ho 'na, ho thunya haufi ho lekane. Ka kakaretso, ke nahana hore lihlomo tsa sethunya mona li fetelletse.
  Helga a tsheha ka thabo mme a otla moshemane mokokotlong.
  - Ka bomalimabe, ha se motho e mong le e mong eo e leng mohale ea sa hlōloeng joaloka uena! Li-aces tse ngata li ntse li qala, li hloka mollo o matla ho netefatsa hore li otla ...
  Frederick o ile a hana ka ho utloahalang:
  - Koloi e theko e boima joalo ka ME-362 U e ke ke ea fuoa mofofisi oa mofofisi. Mohlabani enoa ke oa li-aces.
  Ho e-na le ho araba, Helga o ile a mathela sefofaneng sa hae sa ntoa, a bentša lirethe tsa hae tse pinki tse hlobotseng. Ho etswa eng hape, mohala wa tshohanyetso o ile wa lla.
  Friedrich ka kakaretso o ne a thabetse hore ebe o tlositse lithunya tse peli tsa kantle, koloi e kholo e ile ea tsamaea habonolo, 'me lebelo le ile la eketseha,' me mapheo a bobebe a ntlafatsa bokhoni ba ho tsamaisa. Le hoja lintlha tsa mollo ka botsona li ne li koahetsoe ke li-fairings, phokotso ea bona e ile ea eketsoa ka mokhoa o hlakileng ho aerodynamics ea koloi. Le hoja Me-362 mabapi le litšobotsi tsa aerodynamic e ntse e se na e lekanang har'a likoloi tsa piston, ke pere e joalo ea ntoa ea bokahohleng.
  Lifate le masimo a sa tloaelehang a phatsima ka tlase ... Letsatsi le chesa 'me ho bonahala eka ho ke ke ha e-ba bonolo ho loana. Haholo-holo Marussia, a lahleheloang ke ntoa ena e kholohali. Mona ka letsohong le letšehali le ka tlase ho na le mohlape oa makhoaba a fofang... Mohlape o moholo, makhoaba a mang a maholo haholo... Letšoao le tšosang, makhoaba a tsamaea le lintoa tsohle tsa lefatše lena le sehlōhō, le se nang maikutlo. Joalokaha Boyarsky a bina pina e tummeng ea 'mino:
  - Empa hobaneng! Ho ke ke ha khoneha ho phela ka kelello ea hau! Empa hobaneng - bophelo ha bo re rute letho!
  Mona ke pefo, pefo le pefo e eketsehileng! Bokhopo, bokhopo le bokhopo bo boetse bo tiisitse sechaba!
  Mohlape oa makhoaba o bonahala o sa fele, ho na le mashome, makholo a likete a "ona, "me a lla hoo u ka a utloang esita le ka phaposing e koetsoeng ka thata. Friedrich o ile a botsa Helga seea-le-moeeng:
  - Mohlomong re ka ba otla ka lithunya tsa mochini?
  Ace girl o ile a hana:
  - Ha e na thuso! Lerumo le leng le le leng le ka baloa mona!
  Friedrich o ile a tšeha:
  - E leng ntho e ka khonehang! Morena o na le li-cartridges ka mokotleng tlas'a terone ea hae.
  Sehlopha sa pele sa lifofane tsa Soviet ka tšohanyetso se ile sa tsoa ka mor'a mohlape oa manong. Ba ile ba qala ho kopana le Salamanders. Ho bile le tahlehelo ka mahlakore ka bobeli, ho ile ha bolaoa Marussia a mangata. Friedrich o ile a thunya ka mor'a nako 'me a thunya likoloi tse robeli feela. Empa e ntse e le qalo e thata. Empa "Salamanders" tse 'maloa tsa Majeremane -3 li ile tsa thunngoa,' me ha ho hlake hore na Me-262 e khonne ho fihla joang pele ho motho e mong le e mong.
  Empa ntho e ka sehloohong e ne e sa tla. Mohlape oa maphele o ile oa fela, bafofisi ba lifofane ba Majeremane ba ile ba qhomela sebakeng se ka holimo ho lebala la Krasnogvardeisky 'me la qala.
  Lebotho lohle le ile la potlakela ho ea lebothong la Jeremane, 'me mona, ha e le hantle, ho ne ho e-na le lifofane tse tsoang mabothong a mangata a moea a USSR. Armada e kholo ea lifofane tsa mefuta eohle, empa boholo ba tsohle tsa Yakov le tse seng kae tse fokolang tsa Laggs.
  Friedrich o ile a thunya a le bohole ba lik'hilomithara tse fetang tse tšeletseng. O ile a boela a oela ka har'a melatsoana ea maikutlo a hlaha, ha u sa ikemisetsa, empa menoana ea hau e ntse e hatella ka bo eona. Ha ho se ho sa nahane, menahano, 'mele o bonahala e le oa hau, empa u se u tšoana le popi ea matla a sa tsejoeng ... 'Me seo se bolela hore nama hase ea hau, empa ke moea oa lefats'e - matla a sa hloekang, a khopo. ..
  Hantle, 'me hloohong ea moshemane oa terminator, pina e ile ea qala ho utloahala ka makhetlo a' maloa:
  Har'a metsoalle, empa ka nako e ts'oanang e le thōko,
  O hapiloe ke mahlomola, masisa-pelo!
  Lefatše la rona le khathetse ke tlhekefetso,
  Lehae le sepakapaka kapa botle ha bo bonahale!
  O re tlisitse kae - diabolose e mobe?
  Ha modemona ea khopo a laola lebotho!
  Ka sebele re batla khanya ea sesole,
  Le hoja ka pelong ke le parasite e mpe!
  
  Lefeela le joalo moeeng o tingoeng.
  Ha ho na tsela ea ho potoloha quagmire!
  Le lefu, thupa ena ho mosali-moholo ea sehlōhō,
  Ke eng e bokellang sethabathaba ho Rus e Halalelang!
  
  Kutloisiso e bonolo ha e khanye,
  Tsohle li tepong, matla a se nang moeli!
  Takatso ea ho phela lefatšeng,
  Ho latsoa monate, thabo, thabo le moratuoa oa hau!
  
  Empa qetello e ile ea romela mora oa hae ntoeng,
  Moo re neng re tlameha ho lebala ka khotso!
  Ha ho hlokahale hore u rohake Satane ka sena,
  Rona ka borona re ne re sa batle sepe se sele!
  
  Ke phunyeletsa leholiotsoana sefofaneng,
  Ha u se u entse sotha, le ho saena ho falla!
  Nkholoe, mohlabani oa naha ea Ntate ha aa ka a shoa,
  Ha re bapale mohoanto oa lepato bakeng sa scum!
  
  Sera se sengata, se matla;
  Likoloi, bahlabani, limisaele!
  Re tla pshatla Wehrmacht ea lihele likoto,
  Mesebetsi ea Russia e tla tlotlisoa!
  Bokomonisi bo tla tla Lefatšeng, kea kholoa,
  Re tla phela ka thabo - ke tseba hantle!
  'Molai oa batho - fascism, o tla putlama,
  Tlhōlo e tla ba ka mosa, leseli la Motšeanong!
  
  Naha ea Ntate, sefofane se potlakileng,
  E re file bophelo bo halalelang!
  Pina ea Motherland e bina ka lipelong tsa rona,
  Etsoe, ke mo loanela ka matla!
  
  'Me ke lumela hore nako e khanyang e tla tla,
  Ho ke ke ha e-ba le lipolao, botsofali bo tla nyamela ka mohohlong!
  Peiso e tla tsoela pele ho se na moeli,
  Bokaholimo bo tla potlakela ho fihlela katleho ea mela!
  
  Le hore re tle re atamele nako;
  Joale u lokela ho loana joaloka lesole la Rus '!
  E le hore e fihlele motho e mong le e mong eo e seng morone,
  Hore Marussia a lula a tseba ho loana!
  Pina e monate ea ho rata naha e ile ea utloahala hloohong ea Friedrich, empa matsoho le maoto a hae a bolotsana a ile a etsa se fapaneng le seo. E leng, ba ile ba romela likhetla ho lifofane tsa Soviet tsa mefuta eohle le mefuta. Bafofisi ba lifofane ba Soviet ba ile ba leka ho atamela 'me ba qala ntoa ... Volka, ha a ntse a thunya likoloi tse fetang mashome a mahlano ha a ntse a tsamaea, o ile a reteleha 'me a qoba lithunya le teko ea ramming (o ile a khaola kamikaze ena ka lithunya tse khutšoanyane tsa mochine) . Joale sefofane sa ace se senyenyane se ile sa fetoha, "me kaha o ne a le mahlomoleng a ntoa, moshanyana enoa o ile a thunya likanono tse ngata tsa moea. E ile ea theola haholo bahlabani ba bangata ba Soviet ba neng ba hlaha ka morao.
  Mona Friedrich ka boeena o ile a batla a halefile, empa a khona ho thellela moleng oa mollo 'me a tsoela pele ho felisa bahanyetsi ba hae. Lekhetlong lena, "Pawns" ea mafahla e ile ea e-ba liphofu tsa hae. An aphorism e ile ea khanya ka lihlooho tsa bashanyana (li-pawns le tsona hase linate, mafumahali a ka moso!). Helga o ile a sunya seea-le-moeeng:
  - Oh, 'Mè ea ratehang! Ba hatella hakaakang!
  Friedrich, a etsa loop e sa fellang, o ile a khaola bahlabani ba Soviet hole hole ba leka ho khutlela ka morao ho Helga. E mong oa bona e ne e le "Shopkeeper" (Lagg-5), o ne a e-na le naleli e kholo e khubelu holim'a fuselage ... Sena se bolela mohale oa USSR. Ngoanana ka boeena, ka phetoho ea tlhaselo ea Fokken-Wulf, o ile a thunya litanka tsa lebotho la Rotmistrov le atamela maemo a Jeremane. 'Me ka nako e ts'oanang o ile a otla ka nepo, a qoela ka katleho.
  Friedrich o ne a ntse a loana le lifofane tsa lira, kelellong a leboha lisebelisoa bakeng sa keketseho ea lithunya. O bile a khona ho lema setsi sa moeki ka tanka ea T-34-85, a khetha e le 'ngoe ea molaoli (sena se ka bonoa ho li-antenna, tseo, ho sa tsotellehe lerōle le sebaka, mahlo a bohale a Friedrich a ile a bona habonolo!).
  Sekoaelo sa hatch se ile sa otloa ke likhetla tse tharo hang mme tanka ea emisa ...
  Ho ne ho boetse ho chesa ka tlase, sehlopha sa pele sa Sesole sa Bohlano sa Tanka sa Balebeli se ne se se se theohetse ho liqhomane tsa SS le likarolo tsa Second Corps.
  Likoloi tsa pele tsa Soviet li ile tsa kena ka sekoting sa anti-tank, 'me lebelo la tsona la fokotseha. Likanono tse tukang ka potlako tsa Tigers-5 le Panthers-5 li ile tsa oela holim'a tsona. Mona ke moo Majeremane a macha a leng matla: ho loana a le hōle e le hore a fumane molemo ho bona, litanka tsa Soviet Union li ne li tlameha ho kenella ntoeng e haufi. Theha thotobolo ... Empa qeto ea maqiti e ne e sa nepahala, ea ho qhaqha lebala le bulehileng moo liforo li neng li chekiloe, ho kopana le mechine e emetseng "phofu". E, 'me u se ke ua oa ka bongata ka nako e le' ngoe?
  Ke 'nete, li-Soviet Ils, ho sa tsotellehe tahlehelo e kholo, li ntse li phunyeletse, joaloka ralitebele e monyenyane ea qoela ka tlas'a jeme ea seqhenqha, e lebile litanka tsa sera, e bakang tšenyo, ho akarelletsa le libomo tse nyenyane. Ke 'nete, ho tse ling tsa "Tigers" -5 li ile tsa ema holim'a letlooa, empa bakeng sa likoloi tse ngata, masole a Jeremane a tsamaeang ka maoto a ile a qobelloa ho kenya tšireletso ha a ntse a falla.
  Frederick o ne a nahana hore haeba Marussia a ne a fane ka tlhaselo e matla haholoanyane, a ka be a bile le monyetla o moholo oa ho fumana "chelete e ngata" le ntoa e haufi e molemo.
  Bakhanni ba lifofane ba ile ba tsoela pele, empa ka mohlala, khahlanong le Salamander-3, leqheka lena ha lea ka la beha litholoana tse lebeletsoeng. Litahlehelo tsa lifofane tsa Jeremane li ile tsa eketseha, joalokaha, ka sebele, ho isa tekanyong e khōloanyane ea Soviet Union. Empa ena e ne e se e se ntoa e sa lebelloang. Bafofisi ba bangata ba lifofane ba Soviet Union ba ne ba e-na le phihlelo e ntle, e ne e se lefeela ha ba ne ba koahela Moscow, kahoo Manazi a ile a utloa bohloko haholo.
  Friedrich, eo maikutlo a hae a neng a le bohale ka mokhoa o makatsang, o ne a lula a qoba ho otla le ho otla bahlabani ba kotsi ka ho fetisisa ba Soviet ka mokhoa o hlakileng. Ho leka ho kokota baetapele. O ile a e etsa, 'me e ile ea sebetsa ntle le liphoso. Ka tsela, ho ne ho e-na le lefeela ka hloohong ea ka, le ho hloka temoho ea ntoa e le joalo. 'Mele o ile oa arabela, lipheo li ile tsa tšoaroa, ho ne ho se na mefokolo. Ka makhetlo a 'maloa e bile ea fihla litanka.
  "Me lifofane tse makholo-kholo, haeba e se tse likete tsa mefuta eohle li ne li benya le ho phaphama ka pel"a mahlo a rōna. Ka mohlala, Huffman ho He-362 ea hae ... O loana ka tsela e khethehileng, lebelo, leqhubu la koloi ea jete, le lithōle li fofa ka mahlakoreng 'ohle ... 'Me Marussia ha a mpe ... Empa Kozhedub e hokae, ke nako ea ho khaola matla ...
  Lithunya lia fela, joalo ka mafura a litankang, 'me li-reinforcements tse tsotehang li ntse li fihla li tsoa libakeng tsa Jeremane. Ba ha Salamanders, esita le ba seng bakae ba tšabehang ba Me-362, ke bona ba pele ba ho kena ntoeng, ba lateloa ke sehlopha se seng kaofela sa Hitler. Hape, ho ea pele ... lifofane tsa Soviet le tsona li qala ho khutlela morao. Ba felloa ke peterole, 'me tahlehelo ea bona e fetisitse meeli eohle e neng e ka nahanoa le eo ho ke keng ha nahanoa ka eona. Friedrich oa khutla mme o botsa Helga:
  - Tsohle li hantle?
  Ngoanana o araba:
  - Sefofane se ntse se tsamaea! Ke ile ka liha litanka tse tšeletseng le mohlabani a le mong ...
  Friedrich o ile a letsa mololi:
  - E, u mpheta ka palo ea litanka tse senyehileng. Ke ile ka senya likoloi tse hlano feela tse nang le melomo!
  Helga o ile a tšeha.
  - Lifofane tse kae?
  - Lifofane? - Lipalo li ile tsa khanya ka hloohong ea Friedrich ... - Hantle-ntle makholo a mararo le motso o mong! Rekoto ea lefatše le lecha. Ke phihlello e kakang...
  Helga o ile a hooa:
  - U feela knight! Che, haufinyane molimo oa timetso. Kali e moholo ka boeena ... Mohlabani oa Universal!
  Friedrich o ile a khalemela ka tlhompho:
  - Ha e le hantle, Kali hase molimo, empa ke molimotsana oa bobe. Ke hore, mosali, le hoja e le molimo ea hlomphuoang haholo le ea ratoang haholo Bohindung. Litempele tse ngata li se li hahiloe bakeng sa hae le lithapelo tse rapeloang ho eena.
  Moshanyana eo hang-hang o ile a hlokomela hore o ne a ngoabile lengole la hae habohloko holim'a lere. Mme a hlapanya:
  - Demet! Ho ne ho sa lokela ho tjeka koloing e hlometseng hakaalo.
  Helga o ile a bua a tšoenyehile:
  - 'Me sefofane sa hau se latelang ha se na 'na?
  Friedrich o netefalitse hang-hang:
  - E, Fokken ea hau e ntse e tla tšeloa mafura le ho lefisoa, empa ea ka e se e ntse e eme. Feela u se ke ua e bua, itlhokomele feela!
  Helga o ile a ngola a re:
  - Che! Keletso yaka ho lona ke hore le lwane le loane kahohle kamoo le ka kgonang... Haeba ho kgoneha.
  Lifofane li ile tsa lula 'me Friedrich a mathela koloing e latelang. Motsoako o khethiloeng oa Me-362 le tlhaselo ea F -490 e ne e nepahetse bakeng sa maemo a holimo ka linako tsohle.
  Friedrich, ha a utloa metsu e bohale, e mahlahahlaha ea Fokken-Wulf-4 ka maoto a hae a sa roala letho, a qala ho sututsa lebelo le ho bina a ntse a re:
  - Ke fofela ntoeng! Ke tla hatakela sebōpuoa lerōleng!
  Ntoa ea Krasnogvardeysk e ile ea tsoela pele. Ho phaella ho litanka tsa lebotho la Rotmistrov ka boeona, likoloi tsa Soviet Union tse lekholo le mashome a mahlano, tse nkiloeng karolong e ka boroa le sebaka sa Kashirnsky se pel'a Soviet Union, li ile tsa fihla lebaleng la ntoa. Ke 'nete, ke sehlopha sa pele feela sa likoloi se fihlileng ho fihlela joale. Lifofane tsa Soviet le tsona ha lia ka tsa nahana ho tela, empa li ne li e-so sebetse ka ho khetheha.
  Frederick o ile a qala ho lokisa litanka, a sebelisa lithunya tsa hae tse etselitsoeng morero ona ka ho khetheha. Ho ea ka maikutlo a hae, limilimithara tse 37 li ne li ntse li loketse ka ho fetisisa bakeng sa morero ona. Ka mohlala, Rudel, ka lithunya tse joalo, ntle le maikutlo a ntoa, a senyehile, kapa ho e-na le hoo, se molemo le ho feta, o ile a ntša litanka tse 534 ntoeng eohle. Empa ho ne ho e-na le motho ea tloaelehileng, eseng Friedrich. Moshanyana o ile a hopola kamoo ntat'ae a ileng a bolella 'mè oa hae hore phello e kopantsoeng ho ngoana ea jereng ka popelong, ho phaella ho pontšo ea bokhoni bo hlollang ha nako ea bocha e ntse e tsoela pele, e ka fetola ngoana hore e be psychopath ...
  Mohlomong pono ea hae ea ntoa, le matla a maholohali a mohlabani enoa, le tsona ke phello ea tšusumetso, eo tlhaho ea eona a sa e tsebeng.
  Empa mona ho tla litanka, bakeng sa mofofisi oa lifofane metsamao ea bona e bonahala e lieha, le ho feta bakeng sa Friedrich. Ace e monyane e ile ea qala ho fofa ho tloha sefofaneng se rapameng. E thunya feela ebe e otla. Mahlaseli a khanya a tsoang ho liqhomane tse nyenyane, liqhomane tse phunyeletsoeng. Likoloi tse ngata li chesa tabeng ena, kaha litanka tsa khase li teng sebakeng sa ntoa. Mme tshenyeho, moqomo wa T-34 wa fofa jwaloka leleme la letjeketjane.
  Hangata likhetla tse otlang li ne li baka ho phatloha ha lithunya. 'Me sena ka lehlakoreng le leng ...
  Friedrich ha aa ka a nahana ka lintho tse joalo tse nyenyane, o ile a shebella setšoantšo ha a se a lahlehetsoe haholo 'me a hlokomela lefeela la boiteko ba ho phunyeletsa, litanka tsa balebeli li ne li pota-potile likoti tse chekiloeng ke batho ba Soviet.
  Empa le mona ba ne ba letetsoe ke ntho e sa thabiseng. "Super Ferdinands" tse peli li ile tsa khona ho atamela. Ka bomalimabe, ba ne ba e-na le litšobotsi tse matla tsa ho khanna, ka lebaka la tšebeliso ea lienjineri tsa Amerika.
  Likoloi tsa Soviet Union li ne li tsamaea sebakeng se bulehileng, ho bolelang hore bahlabani ba tummeng ba ne ba ka otla ba le bohōle ba lik'hilomithara tse tharo feela. Ha e le hantle, "Superferdinands" e ile ea hloloheloa, empa lebelo le phahameng la mollo oa lithunya tse khahlanong le lifofane li ile tsa ba lumella ho otla hangata. Ho phaella moo, tšimo e ile ea chekoa haholo 'me ea lengoa ka likhetla,' me T-34-85 e ne e sitoa ho fumana lebelo. Empa li ne li ntse li tsamaea joaloka mofero nakong ea ho foqoha ha seretse se chesang. 'Me Panthers-5 le nimble American Witches-5, ba senyang litanka tse lebelo le phahameng, ba ile ba potlakela ho thusa Ferdinand-4.
  Friedrich o ile a leka ho kokota (ka mokhoa o sa tsebeng letho) balaoli. Esita le menoana ea ka e ne e patisane ka lebaka la tsitsipano. Mme ho ne ho ena le ditholwana! Terminator e nyane, ho tloha ponong e otlolohileng, e ile ea ntša litanka tsa T-34 tse mashome a mane a metso e 'meli, li-KV tse tharo le Su-122 tse peli. Ho ka be ho bile le likoloi tse ling tse tharo, empa li ile tsa sitisoa ke tlhaselo ea bahlabani ba Soviet, 'me ea bohlokoa ka ho fetisisa e hlasela lifofane. Friedrich o ile a qala ho thunya likanono tsa moea tsa limilimithara tse 37 le likanono tse peli tsa limilimithara tse 20 (tse bohloko haholo haeba u ka otla lebone kapa tanka ea khase kapa enjene) u li sebelisa.
  Ho na le lifofane tse mashome a mabeli a metso e supileng ka kakaretso, 'me ho na le li-Ilovs tse leshome le metso e robeli ... Ha ho mpe, ho nahana ka bohlokoa ba tanka ka' ngoe, esita le ba senyehileng ntoeng ena e manganga ... T-34-85 tse 'maloa li ile tsa potlakisa' me tsa qetella li phunyeletse ho koala. mefuta-futa. Joale "Baloi" ba Amerika ba hlometseng habobebe -5 ba ile ba tuka malakabe.
  Friedrich o bone sefofane se hlaselang sa Hans-Ulrich Rudel. Ho bonahala ace ena ea nako e telele e tumme, le eona e nkile qeto ea ho nkela Stuka sebaka ka Fokken-Wulf-5 e matla le e potlakileng. Letšoao la hae la toche le tsejoa ke bohle. O ile a botsa Frederick:
  - U phela joang, Lengeloi la Lefu!
  Terminator Boy o ile a araba:
  - Lintho li ho Gestapo, empa ke na le lintho tseo ke li finyeletseng!
  Rudel o tiisitse:
  - 'Me ke phela hantle! Empa u khona joang ho thunya ka nepo le ka potlako, esita le ho tloha sefofaneng se rapameng?
  Ace boy, a tšeha, a araba kapa a bina:
  - Ke tseba hantle hore ntho e 'ngoe le e' ngoe e ke keng ea khoneha e ka khoneha! Fumana daemane ea marena a Lefatše metsing a phallang!
  - Ho lokile, ke tla fumana ho fihlela ho mashome a mararo qetellong ea letsatsi! - Rudel tšepisitse.
  Khutla, ho nkela sefofane sebaka, 'me hape Me-362 ea pele, sefofane seo, ntle le masoba a marumo mapheong, se sa kang sa fumana tšenyo tlas'a boeta-pele ba Volka. 'Me ehlile ntoa ea tanka ...
  Ho ne ho chesa Krasgvardeisky. Litšiea tsa Lebotho la Bohlano la Balebeli le li-brigade tse tlositsoeng libakeng tse ling li ile tsa phahama. Li-reinforcements li ile tsa khasa ho fihlela ho Majeremane, ho kopanyelletsa le bahlaseli ba litanka ba Amerika ba leshome le metso e 'meli, li-M-18 tsa morao-rao tse nang le likanono tsa 110-mm. Likoloi tsena li ne li se tlase ka matla a ho senya ho feta likanono tsa Tiger-5, caliber 105, li bile li otla T-34 hamolemo, kaha li ne li sa ratehe ho ricochet. Sethunya ka boeona se boetse se entsoe ka sethunya sa anti-aircraft se fetotsoeng sa Amerika, se bolelang hore se thunya ka potlako. Ke lihlomo feela tse fokolang ho feta tsa Jeremane, empa limilimithara tse 186 li lekane ho tšoara projectile phatleng. Ho feta moo, hangata T-34-85 e tlotsoa ha e ntse e tsamaea.
  Friedrich, a ntse a le hole, o ile a utloa tsunami e atamelang ea leqhubu le lecha la sefofane sa Red Army. Sena se bolela hore le hoja ho se na nako ea litanka, tse batlang li koaletsoe hammoho ka thata, ho molemo ho lumella lifofane tse hlaselang hore li li hlokomele. Har'a bona, ka tsela, u ka bona batho bao e seng ba 329 ba hlometseng haholo le ba hlometseng. Lifofane tse hlaselang ka bobeli le tse senyang litanka li matla. Haholo-holo ka likanono tsa 88-mm Ra-44, tse kenang eseng feela marulelong a tanka, empa hape le phatleng. Ke feela ntoeng ea sefofane, mochine ona, ho o beha ka bonolo, ha o feto-fetohe joaloka "mare ea mosebetsi" Fokken-Wulf.
  Har'a lifofane tse hlaselang, Friedrich o ile a bona sefofane sa Helga. Ho lokile, ehlile, morao ketsong.
  Moshanyana oa li-terminator, a theoha hanyane tseleng, re tla khaola litanka tse tharo le sethunya se ikemetseng-76, a bina:
  - Re tla ba le pontšo! Ke sehlopha se phahameng ka ho fetisisa!
  . KHAOLO No. 18.
  Helga o ile a araba ka ho hlaka:
  - Ehlile kea u lumela! Ha kea ka ka fana ka pelo ea ka ho sebata! Karabo o tla e fuoa - na oa e lumela kapa che?
  Ho e-na le ho araba, Friedrich o ile a qala ho thunya a le hole ho tloha tlase ... 'Me a fumana bophahamo.
  Ho ne ho e-na le lifofane tse ngata tsa Soviet, empa li ntse li le ka tlase ho lekhetlo la pele. Bakhanni ba lifofane ba Luftwaffe ba ne ba ikutloa ba itšepa, joalo ka ngoana oa sehlopha sa pele ea neng a otlile thaka ea hae e tenang sekolong seo a sa se tsebeng 'me a sithabetsoa ke matla.
  Bafofisi ba lifofane ba Soviet ba ile ba e-ba masene le ho feta, 'me ha ba hlaseloa, hang-hang ba arohana ka lihlopha, ba leka ho hulela Majeremane ho bona. Frederick o ile a ba hlasela, a hloa leralla. Leha ho le joalo, ho eena, ho hana ha sera ho hlasela ka ho toba ho ile ha nolofatsa maqiti feela. Empa bahlabani ba bang ba Majeremane ba ile ba ea ntoeng.
  Friedrich o hlokometse ka ho teneha hore bao e seng ba 362 hangata ba ne ba le ka pele ho eena. Empa ho lokile, ho tloha sebaka se selelele sa lik'hilomithara tse 'maloa, ha ho motho ea tsebang ho fokotsa leha ho le joalo.
  Le "Salamanders" -3, joalo ka lifofane tsa bana tsa pampiri, li qhoma, li qhoma joalo ka shaka holim'a maqhubu, 'me bona ka bobona ba fumana...
  Friedrich o ile a khetha phofu ea hae, sefofane sa taelo, 'me ha aa ka a ba le nako ea ho nahana ka hore na sefofane sena se thunngoe joang. Moshanyana o ile a taka boitšoaro:
  - U ka lahleheloa ke ntoa, ho fapana le lipapali, hang, empa u ka hlōla ntoeng, ho fapana le papali, ka ho sa feleng! Leha ho le joalo, ke likotoana tsa mohlōli feela tse fofang botong;
  Leha ho le joalo, ntoa e ne e boetse e utloahala tšimong. Ka mohlala, Wittmann e se e ntse e le setsebi sa tanka se nang le phihlelo, o ile a loana le Tiger. Eena le rasethunya le bona ba ne ba fosoa hangata, leha tanka e ne e fetoha habonolo. Gunner Schleich o ne a se na nako ea ho hlakola mofufutso sefahlehong sa hae. Sebata sena sa tšepe se se se kile sa otloa phatleng ka makhetlo a 'maloa, empa ho fihlela joale e se e le ricochet. Wittmann o ile a hoeletsa ka holimo ho matšoafo a hae:
  - Ba lumelle hore ba atamele, u se ke oa tšoha, kapa ...
  Maikutlo a motho ea nkang karolo ntoeng, Motlatsi oa Mookameli oa Basebetsi ba 31st Tank Brigade, eo e sa tsoa fetoha Mohale oa Soviet Union, Grigory Penezhko, o ile a boela a bua ka boemo ba motho maemong ao a tšabehang. ... Litšoantšo tse boima li ile tsa sala ka pel'a litšoantšo tsa ka tsa kelello ... Ho ne ho e-na le ho puruma hoo litsebe li neng li hatelloa, mali a phalla litsebeng. Ho puruma ho sa khaotseng ha lienjine, ho lla ha tšepe, ho puruma, ho phatloha ha likhetla, ho lla ha litšepe tse tabohileng... Ho tloha lithunya tse se nang letho, likotopo tsa putlama, lithunya tsa sotheha, lihlomo tsa phatloha, litanka tsa phatloha.
  Patton-3 e boima e ke keng ea kenella, ba ile ba leka ho nka Soviet T-34-85 hoo e ka bang e se nang letho. O ile a honotha, seaparo se sirelelitsoeng sa qhoma. "Baloi" -4 ba ile ba nyenyelepa 'me ba leka ho sebelisa mokhoa oo ka bobona. Joalokaha eka ke lebotho la lipere la bahlabani ba boholo-holo ba neng ba le haufi le ho hlōlana. Hangata litanka tseo ka bobeli li ne li thunya ntlha e se nang letho ebe li thunyana.
  Ho thunngoa ha litanka tsa khase hang-hang ho ile ha chesa litanka tseo. Liqhomane tsa buleha 'me basebetsi ba litanka ba leka ho tsoa. Grigory o ile a bona molefothenente e monyenyane, a chesitsoe halofo, a leketlile holim'a lihlomo. Kaha o ne a tsoile maqeba, o ne a sitoa ho tsoa moo ho qhotsoang teng. Mme kahoo a shwa. Ho ne ho se motho haufi le eena ea ka mo thusang. Masole a ile a lahleheloa ke kutloisiso ea nako, ha aa ka a utloa lenyora, mocheso, kapa esita le ho otla ka kamoreng e moqotetsane ea tanka. Monahano o le mong, takatso e le 'ngoe - ha u ntse u phela, otla sera. Basebetsi ba litanka ba Soviet, ba ileng ba tsoa likoloing tsa bona tse soahlamaneng, ba ile ba phenyekolla mabaleng a lira, bao le bona ba neng ba siiloe ba se na thepa, "me ba ba otla ka lithunya, ba tšoarana ka matsoho.
  Setšoantšo ka mokhoa oa surrealism oa motsamaisi eo, ka mofuta o mong oa bohlanya, a hloella holim'a lihlomo tsa Tiger-5 ea Jeremane e senyehileng mme a otla seqhomane ka sethunya sa mochini e le hore a "tsube" Manazi ho tloha moo. Molaoli oa k'hamphani ea tanka, Chertorizhsky, o ile a sebetsa ka sebete haholo. O ile a kokota, ka sefefo sa likhetla, a phunyeletsa ka lehlakoreng la sera "Tiger" -5, empa eena ka boeena o ile a otloa. Ha likepe li tsoa ka koloing, li ile tsa tima mollo. Mme ba boela ba kena ntweng.
  Sekhetla sa ho qetela sa Helga se ile sa phunya marulelo a tanka ea Grigory Penezhko. Khaketla e ile ea otla tanka ea khase eaba ntho e 'ngoe le e 'ngoe ea tuka malakabe. Malakabe a ile a chesa basebetsi ba litanka ba Soviet, ba ba qobella ho tsoa ka har'a mekoallo. Empa Grigory ka boeena, ea neng a lemetse, o ne a se na nako ea ho qhomela ka ntle ... O ile a chesa a phela, a utloisisa ka tlhaho hore na lefats'e la bafu ke eng ...
  Friedrich, ha a bona hore sefofane sa lira se ne se se se le bohlale 'me se ne se leka ho fofa se sebelisa ketso e kopantsoeng, se ile sa hlasela litanka ka boeena ... Ka sebele, Majeremane a ne a thatafalloa, le hoja litanka tse hlometseng ka ho fetisisa tsa British Challenger li kene ntoeng ( basebetsi le bona ba tsoa ho bara ba Brithani mme ba thunya ka nepo!)
  Friedrich o tletse matla a bodemona le thabo, o itokiselitse ho fiela ntho e 'ngoe le e' ngoe le motho e mong le e mong a le mong, leha a tlameha ho loana le lebotho lohle la litanka, le ho feta lebotho la moea. Empa re tlameha ho khutla, mafura le lithunya li felile, bakeng sa sena, rea tloha, ra thunya lifofane tse mashome a mahlano a metso e supileng le ho ntša litanka tse mashome a mararo a motso o mong le lithunya tse tšeletseng tse itlhommeng pele, hammoho le likoloi tse ling tse peli tse hlometseng, Katyushas tse tharo, Andryushas tse 'nè, likoloi tse ileng tsa leka ho ea ka morao.
  Helga o ile a ngola:
  - Marussia a na le pina e buang ka basali metseng ea rona! 'Me ha re na basali ba loanang feela, empa banna, seo re se hlokang!
  Friedrich o ile a lumela:
  - Banna ba rona ba lokile, empa basali ba molemo!
  Helga o ile a ngola a re:
  - Mosadi o hlola ka ho tsholola dikeledi, monna o hlola ka ho di tsholoha!
  Friedrich, a ntša meno, a re:
  - Kaha re etsa metlae, ho bolela hore ntho e 'ngoe le e' ngoe ha e mpe hakaalo kajeno!
  Sefofaneng se latelang u tlameha ho fofa u le mong ... Hantle, haeba ho le joalo, joale ha ho na lebaka la ho nyahama ... Ho chesa haholo ho Fokken-Wulf ka enjene e pholileng moeeng. Ho chesa haholo, enjene, hammoho le letsatsi, hammoho le nako e nyane ea ho pholile. Friedrich ka boeena o ne a bile a maketse hore na o ne a e-s"o itšoare joang ka tlas"a mojaro o boima hakaalo. Ntle le moo, ke ea mantlha ... tsohle tse ka hare li jeloe ...
  Litanka tsa Soviet li ne li felile ka ho feletseng ... Leha ho le joalo, li-reinforcements li ile tsa fihla ho Majeremane hape, 'me hoo e batlang e le lifofane tsohle tsa tlhaselo li ile tsa lahleloa ntoeng ... Empa Rotmistrov o ile a boela a fumana li-reinforcements ... Litanka tse tšoanang ho tloha pele ho tse ling.
  Empa moea o khutsitse haholo, leha ho hlaha lihlopha tse arohaneng tsa bahlabani kapa lifofane tse hlaselang.
  Friedrich o pheta maqheka a hae a fetileng a netefalitsoeng; Mme Majeremane...
  Ho hlophisoa bocha hoa etsahala, kaha litanka tse ngata tsa Soviet li se li sentsoe, joale re ka leka ho itlhahisa ... Wittmann o ile a bua ka masoabi:
  - Litanka tse robeli li ile tsa ntšoa ... E ntle bakeng sa letsatsi le le leng, empa e mpe bakeng sa letsatsi le joalo ...
  Sethunya se ile sa lokisa:
  - Haele hantle, leshome le metso e 'meli ...
  Wittman o ile a kena hanong:
  - Likoloi tse 'ne tse senyehileng ha Marussia a ne a hloa sekoti se tebileng sa anti-tank ha se baloe! E ne e le ea mathomo. 'Me lithunya li hloka ho tlatsetsoa ...
  Empa litanka tsa Soviet li ile tsa potlakela pele ha sefofane se hlaselang haholo-holo se qala ho fihla ho tsona. Ka ho khetheha, Friedrich, ea ileng a thunya likhetla tse mashome a mahlano a metso e mehlano, tseo ho tsona ho neng ho e-na le litanka tse mashome a mane a metso e robong tsa T-34 le lithunya tse tšeletseng tse ikemetseng. 'Me ho ile ha mo nka metsotso e mehlano le halofo ... Ke kamoo ntoa e neng e le kateng ... Ha e le hantle, e ka be e bile nako e telele ... Friedrich a nahana, ke hobane'ng ha a ka thunya likanono tse peli ka nako e le 'ngoe? Mme One a lekane ... Khabareng ...
  Helga o ile a kopana le eena boema-fofane, a mo aka hamonate molomong oa hae mme a hoeshetsa:
  - Ena ke mohlala oa boipelaetso - Don Quixote!
  - U itseng? - Friedrich o ile a lahleheloa ke bohale.
  Ngoanana eo o ile a lokisa hang-hang:
  - Ke masoabi phiri e nyane ... Ke ne ke batla ho re Lancelot!
  Ace boy o ile a hlaba:
  - Joale ke taba e 'ngoe! Ha e le hantle, Don Quixote ke papiso ea knight. Mofuta oa litšeho tsa boipelaetso bo hlokang kelello le bohlomphehi bo se nang boithati!
  Helga o ile a lumela:
  - Ka kakaretso, ke utloisisa sena! Empa...
  Friedrich o ile a sitisa ngoanana eo:
  - Ka lifofane kapele!
  Basebetsi ba litanka tsa Soviet le bafofisi ba lifofane ba bonahala ba entse boiteko ba ho qetela ba ho fetola ntoa e sa atleheng haholo. General Gotha, joalo ka molaoli ea nang le boiphihlelo ea neng a se a ithutile ka botlalo maqheka a Serussia, o ne a sa potlakele ho hlasela, empa o bile a sekamela morao hanyane e le hore a ka sebelisa monyetla ona ka botlalo ho litima-mollo. 'Me ehlile, ka booking. Lena ke leqheka la ralitebele e molelele ea ikhulang ka pel'a e khuts'oane, e sebetsang e le ea bobeli, empa e sa lumelle pincher e khuts'oane ho koala sebaka le ho fumana monyetla. Rotmistrov ha a na khetho e 'ngoe! Ekaba hlasela kapa shoa! Ea ho qetela e molemo, le hoja ka bobeli li ka kopanngoa habonolo!
  Hantle, Friedrich le eena o tlameha ho loana le lifofane ... Hape ke ntoa, 'me sera se sebete ...
  Empa pele, moshanyana oa terminator o ile a thunya litanka tse leshome le metso e mehlano tse hlaselang T-34-85. Kahoo ethereal ka phatloho e le 'ngoe ...
  Helga o ile a hooa:
  - U moemphera oa moea! Ke kamoo Reich ea Boraro e ka tlotlisoang kateng!
  Frederick a mo araba:
  - 'Me o se a ntse a tumme! 'Me ha ho hlokahale ho rorisa!
  Helga o ile a hoeletsa:
  - 'Me u mo tlotlisa le ho feta!
  - Ke tla leka! - Friedrich o ile a lla.
  O ile a oela hape maikutlong a ho loana. Mehopolo e makatsang e ne e ntse e bilika hloohong ea moshanyana eo. Ka mohlala, ho tla etsahala"ng ka eena ka mor"a tlhōlo ea "Muso oa Boraro? Ha e le hantle, tšehetso ea mosali oa moemphera e tla mo fa boemo bo phahameng ka ho fetisisa, 'me mora oa hae e tla ba mojalefa oa' Muso o Moholo. Litebello tse thabisang! 'Me Marussia, qetellong, a ile a ithuta taolo le taeo, tseo esita le Segeorgia Stalin a neng a sa khone ho li ruta.
  Le hoja, ha e le hantle, tlhōlo e ntse e le hōle ... Kapa mohlomong mohlabani a ka e nka 'me a e fetola, a oela ka Fritz. Na u bolaile likoloi tse 'maloa tsa bo-fascist tse kang ena ebe u khutlela USSR e le mohale?
  Empa na sena se tla mo thusa haeba bahale ba ntoa ba phonyohileng botlamuoeng ba thunngoa, 'me ... Stalin ha a tšepe motho ho hang, o ile a re ha a na mora, Yakovlev! Kahoo eena, Friedrich, a ke ke a hlola a khutlela morao ... Haholo-holo ka mor'a seo a se entseng ... O ne a ka balehela USSR hang-hang, ha a qeta ho fuoa Stuka. Ba ka be ba ile ba tshwarela moshemane eo ... Be, mohlomong ba ka be ba mo rometse dihlomong tsa kotlo, mme ha a ka be a ile a thunya ba bang ba Manazi ... E, o bile le monyetla wa ho kgutla ... Empa jwale, ho USSR, ba ke ke ba mo qenehela, o fetohile mali a mangata haholo ...
  Friedrich o ile a nahana, ke hobane'ng ha a sa ka a ea ka lehlakoreng la Masoviet? Hantle, ho lokile, o ile a ikopanya le Hitler Jugent ha a iphumana a le bohareng ba Berlin ka nako eo o ne a se na monyetla o mong oa ho phela. Empa ke hobane'ng ha a ile a bolaea commissar? A ka be a ile a e tima feela ... Hobaneng ha sebata se ile sa tsoha hang ka ho yena ... Eseng le sebata, hobane hangata diphoofolo di bolaya ho ja kapa ka baka la tlala. Motho o ile a fetola polao hore e be monate, a mpefala ho feta nkoe...
  Ho ile ha etsahala"ng ho eena hoo polao e ileng ea qala ho tlisa thabo, "me takatso ea ho hlaha Pusong ea Boraro le ho etsa mosebetsi oa boipheliso e ile ea ja botho bohle ba hae? E ile ea e-ba mang?
  Leha ho le joalo, na ehlile o na le eona? Mona ke General Vlasov kapa Boris Alekseevich Smyslovsky. Mona hape, ho ne ho e-na le botho bo makatsang, ea neng a bonahala e le moemeli ea behang mohlala oa lihlopha tse hlomphehang tsa Tsarist Russia. Mme o ne a lokela ho leba lehlakoreng la Hitler le bo fascists ba bang. Ofisiri ea Sesole sa Moemphera oa Russia, motsamaisi. Ka mor'a Ntoa ea Lehae o ile a koalloa Poland, eaba o fallela Jeremane. O ile a kena sesoleng sa Jeremane. Ho tloha 1928 ho isa 1932 o ile a ithuta Lithutong tse Phahameng Lefapheng la Sesole (General Staff Academy) ea Reichswehr. Nakong ea Ntoa ea II ea Lefatše o ile a nka karolo ka mafolofolo ho thehoeng ha lihlopha tsa baithaopi ba Russia. O ne a lumela hore Majeremane a ka kenya letsoho tsosolosong ea Russia: "Phenyo ea mabotho a Jeremane e lokela ho re lebisa Moscow "me butle-butle re fetisetse matla matsohong a rōna. Majeremane, esita le ka mor'a ho hlōloa ha karolo ea Soviet Russia, a tla tlameha ho loana le lefatše la Anglo-Saxon nako e telele. Nako e tla re tsoela molemo, "me ba ke ke ba ba le nako ea rōna. Bohlokoa ba rona joalo ka setsoalle bo tla eketseha, 'me re tla ba le tokoloho e felletseng ea liketso tsa lipolotiki. "
  Hlooho ea moshanyana eo e ne e tletse seo a neng a se balile Inthaneteng ... Ka tsietsi feela, mahlo a hae a ile a talima leqepheng la buka ea litšupiso - "ba sebelisanang le Bonazi ke lihlong ho sechaba!"
  Ke "nete, ka nako e tšoanang ha kea ka ka sebelisana le Molaoli A. A. Vlasov, kaha ke ne ke sa kopanele maikutlo a hae kapa morero oa hae oa ketso, empa ka bonna ke ile ka kopana le eena ka makhetlo a mararo, haholo-holo ka litaelo tse tsoang ho General Staff ea Jeremane.
  Friedrich o ile a sitisa menahano ea hae ... Lifofane tsa Soviet Union tse mashome a robeli a metso e meraro li ile tsa thunngoa, 'me likhetla tsa ho qetela li se li ntse li lenngoe ka har'a litanka,' me ho se ho ntse ho khoneha ho khutla ... Ke monyaluoa hakaakang ... O tebile joang ... Sehlola sa madi! Hang-hang mahlo a ile a koloba ... Marotholi a letsoai a meokho a phalla marameng a boreleli a moshanyana ... Ho baba hakakang, bonyane u ithunye!
  Ha a khutla, pono ea Helga ea khathetseng empa a thabile hang-hang e ile ea phahamisa moea oa hae, 'me a boela a mathela ntoeng ... Ke mohlabani, ka mor'a tsohle! Sena se bolela hore o tsoaletsoe ho hlola, le eo sechaba sa hae se fokolang, ha a motsoalle oa sona!
  Ka tšohanyetso Helga o ile a re:
  - Ke hobane'ng ha u ne u lla?
  Friedrich o ile a sisinya hlooho:
  - Mahlo a ka a se a ntse a koloba ke mokhathala! Ke ntoa e kakang! Ha ke e-s"o koale mahlo ka matsatsi a tšeletseng joale! Mme pele ho moo ke ne ke sa robale!
  Helga o ile a tšelisa:
  - Boiler bo tla koala 'me re tla robala hanyenyane ... Ho setse nako e nyenyane feela. Nakoana pele ho tlholo!
  Sefofane ho Fokken-Wulfach-4, lifofane tsa sera ha li bonahale, 'me ho na le litanka tse nyenyane tse setseng. Empa le tse teng li hloka ho phethoa.
  Helga o hoeshetsa seea-le-moeeng:
  - Hantle, ba fe! Joalo feela, ho sotha palo ea borobeli!
  Friedrich oa tšeha:
  - Ho ohla tse robeli ho molemo ho feta ho kenya marapo a tšeletseng mahetleng a hao!
  Ngoanana, ha a otla koloi ha a qoela, a bohola:
  - Che, ho ke ke ha khoneha ho nahana hore u le batšelela. U bontša mofuta oa morena.
  Ho neng ho setse Sesole sa Bohlano sa Balebeli e ne e le manaka le maoto. Joale Gotha le eena a fana ka taelo ea ho tsoela pele, haholo kaha e ne e se e le mantsiboea, nako e ne e tsamaile hantle ka mor'a lijo tsa mantsiboea 'me lefifi le qala ho atamela.
  Litanka tse fetang sekete le lekholo tse senyehileng le tse senyehileng tsa Soviet li ile tsa sala lebaleng la ntoa, 'me litanka tsa Jeremane tse ka bang makholo a mararo li ile tsa senyeha. Ho tsena, likoloi tse ka bang mashome a tšeletseng a metso e mehlano li ne li sa ka tsa khutlisoa.
  Mme Friedrich, a siea kharebe ea hae ho robala betheng, o ne a ntse a fofa. Lekhetlong lena e ile ea lebisoa ho hatella libetsa. Leeto le tsielehileng la Rotmistov le ile la sitisa karolo ea mabotho a sesole sa Mainshein, 'me ha baa ka ba tsoela pele ho feta lik'hilomithara tse leshome le metso e' meli motšehare le mantsiboea. Ho ile ha shoalane, empa masole a sefefo a ne a ntse a sebetsa. Bakhanni ba lifofane ba sa tsoa fetoha.
  Friedrich o ile a boela a kopana le libomo tsa bosiu tsa U-2. Likoloi li ne li fofa hoo e ka bang haufi le fatše - sefofane sa boemo bo tlaase. Ba ka be ba bile le monyetla oa ho ipata ka mokhoa o joalo, empa boemong bona ho ile ha kena tšekamelo ea bodiabolose ea "terminator" e monyenyane.
  Ho phaella moo, ka tšohanyetso Friedrich o ile a hlajoa ke lihlong haholo ka meokho ea hae, 'me a halefa ... Esita le pono ea moshanyana eo e ile ea fetoha. 'Me mantsoe a fapaneng ka ho feletseng, pina e fapaneng e ile ea phalla hloohong ea ka;
  Khalefo e hasana le 'mele joaloka leqhubu la mollo;
  Ho ke ke ha khoneha ho utloisisa taba ena le se phoso ka 'na hona joale!
  Joale lefatše la bafu le senotse lefifi lohle moeeng,
  Ke batla matlo a borena - moratuoa oa ka le paradeise ka mokhorong ha li ntekane!
  
  Le hore na tsohle li etsahetse joang, le Molimo ha a tsebe,
  Ke ile ka fetoha sekhopi sa lehlabaphio, empa hajoale ke shoele!
  E tsoa kae tšenolo ena, e tsoetsoeng ke mang?
  Ke fumana ts'usumetso ho tsoa senoelong - matla a matla!
  
  Diabolose o ile a re hulela letlooeng, a re lahlela lerabeng le lebe;
  Ho ile ha etsahala hore ke tšoasoe ke letlooa!
  Empa ke tla tabola tepo, mme ke tla amohela Modimo ka pelong ya ka;
  Feela u se ke ua rohaka khoeli ea leholimo!
  'Me ke tseba sena ka tieo: baena ba lihlomo!
  
  Oho mpha monyetla, Morena ea halalelang,
  Tlhaho ea ka, u lehlabaphio le bobe!
  Ke ne ke batla nama, ho boloka nama feela,
  Mme o ile a qetella a le ka mohohlong, moo bohlale bo ileng ba robala teng!
  
  Mofascist o itse: Ua re sebeletsa -
  U tla fumana mobu, chelete, litlotla le ho ananeloa!
  Empa haeba u tela moea oa hau,
  Mme ena ke kotlo e mpe ka ho fetisisa lefatsheng!
  
  Empa ke motho ea fokolang, ke mathateng,
  'Me a timetsa lintho tse phelang ka ho eena, tlhompho le letsoalo la hae!
  Ho be jwalo, ke taba e thata
  Etsoe, ha se buka, pale feela!
  
  Ke lokela ho etsang, morao koana;
  Ha ho letho le setseng 'me joale bonyane ke molala oa hau ka leqheka!
  Empa modemona a re, emisa pherekano,
  Re kholoe, ha ke amohele bokoala bo joalo!
  Friedrich o ile a qeta "lentsoe" lena, a kokota "litsebe" ebe o ikutloa a khathetse ka ho feteletseng ... 'Me ke eng e seng e thuntse, e bolelang hore letsatsi le lecha le fihlile, la 11 July. Mme o bile maotong a hae matsatsi a supileng ...
  Ka mor'a ho theoha, moshanyana ha aa ka a khona ho mathela betheng 'me hang-hang a oela fatše;
  Toro e ile ea bonahala e le thata haholo ... Friedrich o ne a lora hore ke seithuti 'me o mametse thuto. Ho feta moo, mosuoe ea hloahloa o e bua ka cheseho le ka cheseho hoo u mamelang ntle ho boikhethelo. Moo re bua ka sera sa khale sa Russia sa nalane, United States. Ho bonahala eka naha ea habo qetellong e tlile ka sebetsa se loketseng sa phetetso;
  -U lokela ho tseba hore sesole sa Pentagon se sebelisitse mabotho a sona a matla ka ho fetisisa ntoeng khahlanong le takatso ea rona ea ho senya tsela e eang mafatšeng a mang. Ke ile ka romela thelekramo sesoleng sa NATO, moo ke ileng ka bolela hore nke ke ka nka naha, hore ke ne ke etsa lipatlisiso tsa khotso tse reretsoeng ho tsoela moloko oohle oa batho molemo. Ha baa ka ba ela molaetsa oa ka hloko, ba lekanya e mong le e mong ho ea ka litekanyetso tsa bona tse belaetsang le tsa boithati. Li-scum tsena tsa megalomaniac li nahana hore li ka laola batho bohle. Ba nahana hore haeba ba e-na le takatso ea manic ea ho hapa le ho timetsoa, joale baemeli ba bang ba lefats'e ba lokela ho ba le takatso e tšoanang ea liphoofolo.
  Sebui se ile sa khutsa "me sa mamela leqhubu la mahofi le leholo. 'Me Volka le eena o ile a mo otla ka matla, le hoja a ne a sa rate ho amohela bolaoli. Haele hantle, senatla se matla se ile sa tsoela pele:
  - Ha ke phoofolo kapa sebata, empa ke na le bokhoni 'me ke ikemiselitse ho itšireletsa, molemo oa tsoelo-pele ea ka e itšetlehile ka ntoa ea ka,' me haeba lira tsa ka le lira tsa tsoelo-pele ea ka li ikemiselitse ho hlasela, joale ke ikemiselitse ho itšireletsa. . Ke tla timetsa ba emeng pakeng tsa ka le tokoloho. Ba batlileng ba etsa botho bokhobeng, ba inka e le sechaba se phahameng, se seng tlas'a taolo ea batho, ba tla tobana le kotlo. Ke se ke fane ka nickel ho sehlopha sa li-oligarchs, ke tla ba bontša mohlala oa motho ea khonang ho loana, le ho se kene tlas'a selepe joaloka nku e ikokobelitseng. Kaofela re tlameha ho kopana, hobane ena ke sesosa sa rona se tloaelehileng, hobane Lefatšeng, haufinyane ho ke ke ha e-ba le letho le phefumolohang. Joale ho ntlha. Ho hlola likepe tsa Amerika le NATO, re hloka mehloli ea matla a maholo, a se nang moeli, libetsa tse ncha, 'me re na le tsona. Ho ba bangata, esita le ba molemo ka ho fetisisa ho lona, bomo ea hydrogen e bonahala e le ea ho qetela e phethahetseng. Ba bangata, esita le ba molemo ka ho fetisisa ho uena, ba nka hore ha ho na litsela tse ling tse matla tsa ho fumana matla, ntle le ho timetsoa ho ka 'nang ha e-ba thata ho e phethahatsa. Kaofela ha lōna le tseba karabelo ea thermonuclear, ho kopanngoa ha liathomo tsa hydrogen le ho thehoa ha helium. Hantle, le lintho tse ling, ho akarelletsa le tšepe. Ho kopana ha nyutlelie ho 'nile ha fana ka leseli ho linaleli ka lilemo tse limilione tse likete. 'Me ho ba bangata ba hau ho bonahala ho sa khonehe ho etsa liphetoho tse ncha tsa tlhaho: ka tlhaho ha li eo. Bongata ba lona le tletse menahano ea stereotypical ea hore haeba karabelo e le sieo ka tlhaho, e ke ke ea ba teng ka molao. Ke thetso e sa utloahaleng hakaakang, saense ea supercivilizations e fana ka mokhoa oa ho fumana matla a maholohali a matla ka tekanyo le ka liketso tse seng teng tlhahong. U se u ntse u tseba boteng ba li-quarks: li-mini-particles tse etsang likaroloana tsa motheo. Esita le saense ea hao e sibolotse likaroloana tse makholo tsa motheo. Ntle le tsona, tseo mahlale a hau a li tlalehileng, ho na le likaroloana tsa mefuta e fapaneng, eo bongata ba eona e bonahalang e sa tloaeleha ho uena, kapa esita le ho feta tekano. U hlolloa ke mefuta-futa ea li-quark, tseo ho leng thata ho li hlalosa ka mokhoa o tloaelehileng o utloahalang. Haufinyane tjena, bo-rasaense ba hao ba ile ba sibolla likaroloana tse bitsoang li- preon, e leng likaroloana tse etsang li- quark, "me ha ua ka ua khona ho fihla ho tsona le ho li hlahloba ka nepo. Che, ha u so khone ho ntša le li-quarks ho tsoa khubung hajoale. Ha e le hantle, ke matla a mofuta ofe a ka fumanoang ka ho kopana ha bona kapa fission: e ke keng ea lekanngoa le ha e bapisoa le karabelo ea thermonuclear. Esita le ka boemo ba morao-rao, ho e-na le boemo bo tlaase ba saense ea lefats'e, ho na le lipalo tsa khopolo-taba tse bontšang hore ha karoloana e nyenyane, e ntša matla a mangata. Sena se fana ka maikutlo a hore haeba motho a ne a khona ho tseba matla a joalo, joale o ne a tla khona ho fumana mohloli o batlang o se na moeli oa mehloli ea matla. Leha ho le joalo, ha ho setsebi se le seng sa lefats'e se khonne ho se khone feela ho tsosolosa karabelo ea motsoako oa li-microparticles, empa le ho ntša quark e sa lefelloeng khubung.
  Esita le ho fumana quark e sa lefelloeng, e sa tlangoa ha e e-s'o khonehe. Ke lebaka lefe le etsang hore likarabelo tse amanang le ho phatloha kapa ho kopanngoa ha likaroloana tsa mahlaseli a khanyang li e-s'o khonehe, eseng feela ho phetoa, empa le ho tlalehoa ka tlhaho. Lebaka le teng ho sena: ke ka lebaka leo karabelo ea thermonuclear e leng thata hoo ka tsela ea tšoantšetso e bitsoang mohale ea nang le matsoho a makhutšoane haholo. E le ho baka karabelo ea thermonuclear, o hloka matla a bomo ea athomo; E le ho baka karabelo ea quark fusion, karabelo ea ho phatloha ha tefiso ea thermonuclear ha e lekane; Ha ho na mohato o bohareng, mohato o arolang le ho arola liketso ka har'a motsoako oa athomo. Ka fusion ea thermonuclear ho na le mehato e 'ngoe ka mor'a e' ngoe, e leng ho eketseha ha matla a lokolloang. Boitšoaro bo ntšang matla a mangata ho feta ho phatloha ha thermonuclear, 'me e leng ntho e sa tloaelehang haholo: ts'ebetso ea ho timetsa. E tsoa ho ho kopana ha taba le antimatter. Ke ntho e sa tloaelehang ka tlhaho, e sa tloaelehang haholo, hobane lefatšeng la 'nete ha ho na antimatter. Boitšoaro ba ho timetsa ha bo tloaelehe ka tlhaho; Moko-taba oa bothata ke hore antimatter ka boeona ha e entsoe ka ntho e bonolo. Ka har"a tsamaiso ea rōna e bonahalang, re ke ke ra e bona. Empa haeba u ne u ka tsamaea sebakeng 'me u iphumana u le mateanong a bokahohle, moeling oa lefats'e le khahlanong le lefats'e, joale u ne u tla bona kamoo ts'ebetso ea timetso e tsoelang pele ka tekanyo e kholo. Sesosa sa bothata e ile ea e-ba ho fumana tekanyo e lekaneng ea antimatter, ke hore, lintho tse neng li ke ke tsa e-ba teng lefatšeng la sebele. E ne e tla lula e kopana le lintho tse tloaelehileng tse tloaelehileng, e ne e tla tlameha ho felisa kapa ho phatloha, feela joalokaha likarolo tse peli tse arohaneng tsa lik'hemik'hale tse sireletsehileng li phatloha ha li kopana. Li-protons, li-neutron, lielektrone, ha li kopana le positron, li-anti-antineutron, li-antielectrons, li ne li tla fetoha li-photon le likaroloana tse ling tse mathang ka litsela tse fapaneng. Lebelo la tsona la ho atoloha le leholohali 'me le feta lebelo la khanya. E, nakong ea timetso e khōlō, likaroloana li feta lebelo la khanya, li suthela hōle ho tse ling. Anti matter e thata ho e fumana ka tsela e bonolo, ka ho potlakisa likaroloana ho li-accelerator. Sephetho se fumanoeng ka tsela ena le ka mohla se ke ke sa lokafatsa litšenyehelo. Leha ho le joalo, ka liteko, mokhoa o atlehang oa ho hlahisa antimatter ka tekanyo e kholo o ile oa fumanoa. Taba ea eona ke hore monyetla oa ho fumana antimatter, joalo ka taba, o batla o lekana, ho bolelang hore phapang lipakeng tsa antimatter le taba e tloaelehileng ha e kholo ebile ha ho hlokahale matla a mangata ho fetola polarity ea taba. Sena se ka etsoa ho sebelisa mahlaseli a seng matla hakaalo a tsoang tšimong e khethehileng le leqhubu la mofuta o khethehileng. Ho phaella ho li-quarks, li-preons, ho na le li-creons, resons, forcons, ryumons, chorodons, romons, joalo-joalo Mahlaseli a le boemong bo khethehileng ba telepathic a fetola sebopeho sa taba boemong ba creon-reson, ho fetoha hanyenyane feela, ho fetola sebopeho sa ho hlophisoa ha microparticles. Ho sibolloa ha maqhubu a khethehileng ho ile ha tlisa phetoho e khōlō saenseng le sechabeng. Empa mahlaseli a mang, ke boemo bofe bo ka fetolang mofuta oa taba, ho e fetisetsa boemong bo bocha ba boleng, ho fetola litšobotsi tsa ntho eo. Ho ile ha sibolloa mofuta o mocha oa mahlaseli nakong ea thuto ea bokhoni ba motho, bokhoni ba hae bo sa tloaelehang. Rōna Ba-Hitler re ne re e-na le bokhoni bo eketsehileng ka pel'a lichaba le batho ba bang. Mahlaseli a macha a telepathic a ile a kenella ka loto esita le li-supermaterials tse tiileng, tseo ka botsona li neng li bontša tsamaiso e fapaneng le mefuta e fapaneng ea mahlaseli. Esita le ka boemo ba hau ba saense le tsoelo-pele, mahlaseli a teng 'me a bōpiloe a fetang lebelo la khanya. Ho tloha mahlaseling a mahlaseli a kotsi, mahlaseli a Alpha, Beta, Gamma, le Beta a tsamaea kapelenyana ho feta lebelo la khanya, "me ka mahlaseli a Gamma-AS, lebelo la khanya le phahame ka makhetlo a ka bang halofo le halofo. Lefatšeng, mahlaseli a Klekon le a Dare a se a fumanoe ka liteko, a fetang lebelo la khanya habeli. Ke 'nete, hajoale li hlahisoa ka li-microdoses, ntle le ho tseba ka litebello. Ke tla bolela ho feta hore ho na le kamano e tobileng pakeng tsa lebelo la mahlaseli le bokhoni ba eona ba ho phunyeletsa taba. Ha leqhubu le le khuts'oane, matla a phunyeletsang a phahame, lebelo la mahlaseli le phahama. Mahlaseli a Gamma a feta feela lisenthimithara tsa loto 'me a fokotsoa ka halofo. Bakeng sa mahlaseli a Klekon le Dare, matla a phunyeletsang a phahame le ho feta. Mahlaseli a mangata, ekaba aura, teleportation, telekinesis, telepathy, cyberkinesis, tormokinesis, plasmakinesis, a na le lebelo le phahameng ka ho fetisisa le ho phunyeletsa hohle. Ke hore, ke ho seo ho thoeng ke superstructure ea moea moo e leng senotlolo sa ho laola lefats'e, ho laola mefuta e sa lebelloang ea matla. Mefuta e mecha ea matla e bula tsela ea mekhoa e mecha ea litekanyo, litekanyo tsa microworld tse khonang ho kenella le ho phethahala lefatšeng la macroworld, li fetisetsa litekanyo lipakeng tsa likaroloana tsa mantlha lefatšeng la 'nete, seo ho thoeng ke ho potoloha ha sebaka. . Mofuta o mocha oa matla o tla fana ka sebetsa se secha, ho ntša mahlaseli a Zet-56 le ho senya armada ea mohatelli hore e be phofo. Hona joale ke ne ke khona ho hlalosa ka ho qaqileng haholoanyane mohloli oa matla a macha le ho hlalosa ka ho qaqileng hore na o hlaha joang, hammoho le phello ea ho kopanya, empa re se re fuoe ultimatum. Likorilla tsena li leka ho re tšosa, empa leha re ka inehela, ha li khone ho hana moleko oa ho lema sehlekehleke sena le ho se aena ka libomo le melomo ea lithunya tse boima. Haeba ho se na ts'ebetso ea sesole, joale ke hobane'ng ha Yankees e ile ea bokella armada e joalo? Le bophelo ba lona bo itšetlehile ka 'na. Mohlasedi ke tla mo ruta thuto eo a tla e hopola bophelo bohle ba hae, mme ya salang o tla honohela bafu!
  Polelong ena, boroko ba Friedrich bo ile ba sitisoa. A bula mahlo a hae a tsielehile. Helga o ile a ema ka pel"a hae "me a tšoara sehlopha sa lipalesa matsohong a hae, "me menoaneng ea maoto a hae a sa roala letho, a botalatsana a tšoere rosa, eo ka eona a ileng a tsikitlanya serethe se pinki se sa aparang sa moshanyana.
  - Hantle, joale u ifafatse. Ke nako ea lijo tsa mots'eare!
  Friedrich a tlolela hodimo mme hang a monya mpeng ya hae ... Bah, o ne a se a sa je letho ka beke. Ke ne ke noa chokolete e thata e hlapolotsoeng ka metsi. Moshanyana o ile a sheba letsatsi mme a makala:
  - Hoa makatsa, ke robala moo ka lihora tse ka bang hlano, empa ho bonahala ho le tlase haholo. Ha kea ka ka ba le nako ea ho qeta ho mamela puo e thahasellisang ka ho fetisisa e buang ka libetsa tse ncha!
  Helga o ile a tšeha.
  - Ka libetsa tse ncha? E, ha bahlabani ba baholo ba loana, theknoloji ea khale ka ho fetisisa e ba lumella ho hlōla bohle. Empa pele, ja sopho ea tlhapi. Banana ba 'maloa, balateli ba hau, ba ne ba lokiselitsoe uena ka ho khetheha. Ja le matla a macha a tla tla.
  Friedrich o ile a qala ho ja sopho ea tlhapi ka thabo, eo ho eena e neng e bonahala e le sejana se monate ka ho fetisisa lefatšeng. Moshanyana o ile a tšolla pitsa 'me a utloa ho le boima ka mpeng ea hae. Empa ho sa tsotellehe sena, ka thabo o ile a tlolela holimo "me a mathela koloing.
  - Helga, ha re loaneng hape!
  Ngoanana o ile a araba ka ho bapala:
  - E, joang!
  'Me hona joale pere e tšepahalang ea Me-362, hammoho le sathelaete e ke keng ea arohana ea Fokken-Wulf-4, e boetse e hlokofatsa sepakapaka ka li-propeller tsa eona. 'Me ho thoe'ng ka ntoa e tšoana le ntoa. Frederick o ile a botsa Helga:
  - Ke boithabiso bofe boo u bo ratang, ntle le ho loana?
  Ngoanana o ile a tšeha ka mokhoa o poteletseng mme a araba:
  - Ho thata le ho bua! Leha o tseba. Ke ne ke thahasella ho betla lehong. Mekhoa e metle joalo e ile ea fetoha ... 'Me ke ile ka boela ka leka ho ngola lipale tse tsotehang. Ke feela ha ke ngolla banyalani ba bang, bohle ba ile ba qala ho ntšeha. 'Me ke ile ka ikutloa ke hlajoa ke lihlong hoo ke ileng ka khaotsa ho li qapa. Na ua tseba hore na ha ho monate ha ba u tšeha!
  Friedrich o ile a lumela:
  - E, kea utloisisa! Le hoja hona joale ke sehlohlolong sa botumo! Empa hang ha ke e-shoa, ke batla ke...
  Helga o ile a kena hanong:
  - Che! Nkholoe, ba ke ke ba lebala! Ke nahana hore lebotho la moeeng, kapa o mong oa metse e ka bochabela e hapiloeng, e tla rehelloa ka uena. Kapa mohlomong seterata Berlin!
  Friedrich o ile a tšeha:
  - E, u ile ua nkhothatsa!
  Helga o ile a eketsa ka ho teba:
  - Mohlomong ba tla amohela taelo ea sefofane ka setšoantšo sa hau. Ntlha ea pele, u na le sefahleho se monate joalo, 'me ka lekhetlo la bobeli, sephetho sa hau, se se se ntse se feta lifofane tsa lira tse fetang likete tse mashome a mabeli le makholo a mahlano, ho ke ke ha etsahala hore li fetiloe ke mang kapa mang!
  Frederick le eena o ile a hana ka ho teba:
  - Che, ba ka e feta haeba ntoa le USSR e hula nako e telele haholo, kapa haeba ba ntse ba tlameha ho sebetsana le lilekane tsa maobane. Kahoo ntho e 'ngoe le e' ngoe e ka khoneha ... Empa ka molao-motheo, hoa khoneha ho fihla lifofane tse sekete! Mme nka etsa eng le hona hoo!
  Puisano e ile ea sitisoa, sehlopha se senyenyane sa bahlabani ba lira se ile sa fofa, eaba re lokela ho nka lithunya ka tieo.
  Ho sa tsotellehe mokhathala o feteletseng le mokhathala oa lebotho la Hitler, tlhōlo ea Krasnogvardeisky e ile ea susumetsa ba-Krauts le sehlopha sa merabe e mengata hore ba sebelise mekhoa e mecha.
  Manazi ha aa ka a iteta sefuba ho hlasela Moscow, 'me a qala ho hlasela motse oa Pavlovsky Posad, o ka bochabela, le libaka tse etselitsoeng liqhobosheane tse haufi le eona.
  Masole a Soviet, ho seng joalo a ka be a ile a loana ka sebete, empa ka shoalane phaseje e lipakeng tsa makhotla a Jeremane e ne e sesehile hoo e neng e se e ntse e thunngoa.
  Friedrich le Helga ba ile ba boela ba tlameha ho nka litanka, tse neng li leka ho loantša le ho koala lekhalo. Mme yaba ba iponahatsa mme ho ne ho le monate. Mohlankana enoa o ile a khona ho feta makholo a mahlano ka litanka! 'Me sena ka kakaretso ke katleho ea maemo a holimo!
  Friedrich o ile a ikutloa a thabile e le kannete hore ebe o ne a pholile! Hore ke mohlabani ea molemo ka ho fetisisa oa nako eohle ho bolela sehlopha sa lihlopha! Hona ho ikutloa joang ho eena ho ba molelele le ho pholile ho feta batho bohle! Friedrich ke Wolf, e bolelang phiri!
  Ho ne ho se ho ntse ho le lefifi, "me ntoa e ne e ntse e e-s"o fele. Litšiea tsa Jeremane ka bobeli ho tloha ka leboea, moo makhotla a Rommel ea tummeng a neng a potlakile, le ho tloha ka boroa, moo Mainstein Lane a neng a lika-likelitse motse oa Pavlovsky Posad. E se e le har'a mp'a bosiu, litanka tsa Gotha 'me, pele ho tsohle, Ferdinand-4 tse' maloa, li ile tsa phatloha ka ntle ho motse ona ... Empa ba qobelloa ho emisa. Eaba Gotha o fana ka taelo ea ho feta likarolo tsa ts'ireletso tse manganga ka ho fetesisa. Ka hora ea bobeli hoseng, ka bochabela ho Pavlovsky Posad, likarolo tsa sehlopha sa bobeli sa SS le sehlopha sa pele sa tanka, le sona se tsoang USSR, se ile sa tsoa ho ea kopana. Kahoo bosiung ba la 12 October, 1947, lesale la thibelo le ile la koala sehlopha sa sesole sa Moscow!
  . KHAOLO No. 19.
  Hoseng ha la 13 October, 1947, Friedrich o ile a loana, joaloka kamehla, ka boitelo le ka boqhetseke. Sepere sa hae se tšepahalang se fofang se ne se potlakela ho ea holimo, 'me enjene, ho sa tsotellehe taba ea hore moshanyana eo o ile a e qobella ka makhetlo a fetang le le leng, e sebetsa ntle le liphoso ...
  Khanyetso ea mabotho a Soviet e ile ea fokola ka ho hlakileng ... Manazi a ne a e-s'o be le sebete sa ho hlasela Moscow, e neng e fetotsoe qhobosheane e ke keng ea hlōloa, empa e ne e leba bochabela. Pavlovsky Posad, ntoa e ne e ntse e tsoela pele ka matla, balaoli ba bo-fascist ka ho utloahalang ba ile ba hana ho sebelisa litanka ka har'a meeli ea motse, ba lahlela Maromania, Mataliana, Maarabia, Maindia le lihlopha tse ling tsa linaha tse ling.
  Friedrich o ile a nka karolo lintoeng tse peli kapa tse tharo tse nyane tsa moea, 'me ntle le bothata, a fokotsa lifofane tse ka bang leshome le metso e' meli. Lipheo tse ling e ne e le tsa fatše: lithunya, li-howitzers, lirafshoa, Katyushas le, haeba ho ne ho le lehlohonolo, litanka.
  Ea ho qetela, ka litsela tse ling, ha ea ka ea etsahala hangata. Ho bonahala eka makhotla a felloa ke matla. Motšehare o moholo, ha mouoane oa October o se o sa mamellehe, ho ne ho e-na le khutso e khutšoanyane 'me Frederick, kapa joalokaha a ne a bitsoa Frederick e Moholo, Bismarck, o ile a bitsetsoa Smolensk.
  Terminator ace e monyane o ne a shebahala a thabile haholo a bile a nyakaletse. Le hoja Friedrich a ne a utloile bohloko haholo a bile a hlajoa ke lihlong ka ho eka ha hae, tebello ea ho fumana likhau tsa fascist e ile ea thabisa moshanyana eo.
  Helga o ile a bitsoa le eena. Ngoanana le eena o ne a thabile 'me meno a hae a perela a phatsima ka pososelo e khahlehang ea panther. O ile a re:
  - Ua bona, moshemane oa phiri, re hlotse Marussia!
  Tabeng ena, Frederick ha aa ka a ba le tšepo ho hang:
  - Hajoale, ena ke katleho ea mahareng feela le ntoa ... Lintoa le lintoa li ntse li eketseha. Empa qalo e ne e hlile e atlehile ...
  Ho ile ha khethoa meaho ea komiti ea setereke ea All-Union Communist Party bakeng sa khau. Sebaka se seholo sa ho paka makoloi se ne se tletse likoloi tsa mabothobotho, boholo ba tsona e le tsa Amerika.
  Ka sebele, balaoli ba lipopae ba Lebotho la United States, "Musong oa Brithani, le Pusong ea Canada ba ne ba le teng ka holong ea kopano. Ho ne ho bile ho e-na le e mong oa likhosana tsa Manyesemane ... 'Me ha e le hantle, Hermann Goering eena le Adolf Hitler ... Ke sena feela se ileng sa makatsa Friedrich, Margaret o ne a se na eena. Hoa makatsa, mohlomong ke feela hore, ha a le moimana, mosali enoa ea ikhethang, ea ikhethang ha a batle ho beha ngoana oa hae kotsing le ngoana eo a mo fumaneng ho tloha ho ace ... Ka mor'a moo, ntoa ha e soasoe ho hang!
  Kapa mohlomong ha a batle ho buisana le moratuoa e mocha oa Hitler ka pel'a monna oa hae? Mona, ka kakaretso, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ka khoneha 'me ho batla ho le thata ho bala se ka kelellong ea mosali e motle joaloka Aphrodite le ea bolotsana joaloka Hera ...
  Leha ho le joalo, Friedrich o bile a thabela sena. Ho ne ho sa lekana ka pel'a Fuhrer ho pepesa eena le eena kotsing ea ho eka maikutlo a bona, ka boitšisinyo ba boithaopo, kapa lentsoe le sa nahanoang. Etsoe, banna ba nang le linaka, haholo-holo ho motho oa 'musi oa halofo ea lefatše, ba kotsi haholo. Esita le ho mohlankana ea thata joalo ka Ke lesole la pele la Reich ea Boraro!
  Boholo ba ba ileng ba fihla moketeng oa likhau e ne e le bafofisi ba lifofane - Goering ka boeena e ne e le Ace, motho ea chesehang oa khopolo ea General Dua - sefofane, molimo oa lintoa, ehlile, pele ho tsohle o ile a totobatsa lebotho la moea. Empa ho ne ho boetse ho e-na le likepe tsa litanka, har"a tsona ke tsa Wittmann ea tummeng. 'Me mokete oa likhau o ile oa qala ka lifapano tsa knight.
  Ha Helga a bitsoa, ngoanana eo o ile a matha joaloka pere, a ntse a mo otla ka lirethe. O ile a fuoa sefapano sa knight le beche e khethehileng ea mohlabani, litanka ... Ho phaella moo, Fuhrer Adolf ka boeena o ile a fa ngoanana ea nang le saber e nang le litaemane, e le mosali ea molemo ka ho fetisisa ea ileng a ikhetholla ka lebaka la ntoa Ntoeng ea Moscow.
  Wittman o ile a amohela sefapano se nang le makhasi a eike, lisabole le litaemane, 'me Star Knight's Cross e nang le makhasi a khauta a oak, lisabole le litaemane tsa fuoa "lesea" Huffman. Ace ea Amerika le eona e fumane khau ka borikhoe ba hae bo tloaelehileng ba bo-cowboy.
  Friedrich o ile a fuoa moputso oa ho qetela ... Sena se ne se utloahala, kaha e ne e le eena ea molemo ka ho fetisisa. Khau e phahameng, Star Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross, le makhasi a eike, lisabole le litaemane, li ile tsa hlahisoa melumo e tšosang ea pina ea Manazi. Ho feta moo, ho fanoe ka libeche tse 'nè, bakeng sa lifofane tse makholo a mane, makholo a mahlano, le litanka tse makholo a mane le makholo a mahlano. Libeche tsena le tsona e ne e le khauta, "me tse makholo a mahlano li ne li bile li e-na le litaemane tse nyenyane.
  Hitler o ile a tšoara letsoho la Friedrich ka nako e telele 'me a bua ntho e' ngoe ka cheseho ... Moshanyana o ile a ja sefapano se tummeng ka mahlo. Litaemane li ne li khabisitse makhasi a platinum oak le lisekele tsa sabole. Palo e ile ea khanya mohopolong oa ka hore esita le lifapano tse tloaelehileng tsa knight tse nang le litaemane, litaelo tse joalo, li ile tsa fuoa mashome a mabeli a metso e supileng feela nakong ea ntoa eohle. Hantle, nakong ena ho na le ho fokolang ... Tekanyo e phahameng ea moputso, Knight's Cross, moo makhasi a silevera a nkeloang sebaka ke khauta, ha e e-s'o thehoe.
  Leha ho le joalo, likhau ha lia ka tsa fella moo. Hitler o phatlalalitse hore Friedrich o fuoe boemo ba Major Field Marshal oa Sesole sa Moeeng le Balebeli ba SS, ka sebetsa sa motho ka mong le bonase ea matšoao a milione a lekholo le makholo a mahlano (litšenyehelo tsa "Panthers" tse ncha tse leshome le metso e mehlano).
  Sebetsa se saenneng se ne se tšoana le saber e ileng ea fuoa Helga, e entsoeng ka tšepe ea Damaseka, e nang le lesela le khabisitsoeng ka bokhabane ka litaemane le emeralde.
  Frederick o ile a sitoa ho hanela teko eo "me a tsokotsa sebetsa se tšoaneloang ke Sultan ka makhetlo a "maloa. Mohele o ne o phutholohile, 'me saber e ne e leka-lekane hantle,' me e bonahala e le bobebe bakeng sa letsoho la moshanyana ea matla.
  Ka mor'a moo ho ile ha latela puo ea General Mankurt oa Amerika, ea ileng a theoha historing e le mongoli oa polelo e tloaelehileng: naha ea heso e ka 'na ea fosahetse, empa ena ke naha ea heso!
  Ho phaella moo, molaoli enoa o ile a tsebahala ka sehlōhō sa hae se tšabehang, ho akarelletsa le batšoaruoa ba ntoa.
  Mankurt o ile a bua ka bohale:
  - Barbariane ba Russia ba ile ba hapa naha e ngata, ba theha ntlo e le 'ngoe e kholo eo ho eona ho renang moferefere o sa feleng. Puso ea bona ea likhukhuni e tla hlokofatsa karolo ea botšelela ea batho ho fihlela neng? Batho ba Russia ba emetse tokoloho le ho fihla ha sesole sa Europe e lokolohileng le United States naheng ea bona. Ka hona, Amerika e tla leka ka hohle ho hlola USSR. Phallo ea lisebelisoa tsa rona le baithaopi ba tsoang lefats'eng lohle e tla matlafala le ho eketseha! (matla a sefefo). Linaha tsohle tsa lefats'e li kopane khahlanong le tšoaetso ea Bolshevik. Jehova Molimo le makhotla a leholimo ba na le rona. Tsoela pele bakeng sa tlholo!
  Ka mor'a hae, Manyesemane a bua 'me ka mor'a moo Fuhrer a sitisa karolo ea molao ea mokete, a phatlalatsa ho qala ha bolo. Hang-hang banana le basali ba bangata ba ile ba hlaha ba itokiselitse ho kopana le bahale ba tummeng.
  Friedrich o ne a batla ho khetha Helga e le molekane, empa o ile a hana ka tšohanyetso - a re moetlo ha o laele ho tantša le balekane, kapa balekane ba libetsa tsa ntoa. Hantle, moshanyana o ile a khetha mofumahali e mong, haholo-holo kaha basali bohle ba mona ba batle - ho bonahala ba mo khethile ka boomo. Friedrich o ile a bososela "me a tantša habobebe, empa menahano ea moshanyana eo e ne e le mabapi le ntho e "ngoe hape.
  Kahoo o ile a fumana taelo e phahameng 'me e se e le marshal e kholo ea masimo ... Mosebetsi oa hae o ntse o eketseha,' me mabapi le palo ea lifofane tse theohileng le litanka tse senyehileng ha a na ea lekanang le eena lefatšeng! Ntho e 'ngoe le e' ngoe e bonahala e le ntle, empa ka mabaka a itseng likatse li ntse li phunya moea oa ka ... Empa haeba u nka litšoantšo tse tummeng, mohlala Robert Artrois, khosana ea mali e tsoang lekaleng la borena la Capetians. Etsoe, o ile a loana le naha ea habo Fora 'me ha aa ka a utloa bohloko bo boholo, le hoja a ne a e-na le mali a batho ba habo hae matsohong a hae.
  "Me Marussia a likete tse makholo a loana ka lehlakoreng la Manazi. Esita le Grand Duke Kirill Romanov o ile a phatlalatsa ka molao tšehetso ea hae bakeng sa letšolo la bochabela le ho lokolloa ha naha ea habo ho Mabolshevik. Li-Romanovs ke tsa Manazi le linaha tsa Bophirimela tse ka mor'a tsona.
  Ha e le hantle, haeba likhosana tse tummeng, le Reich ea Boraro, li le khahlanong le Stalin, joale ke hobane'ng ha Friedrich a lokela ho utloa bohloko? Ho feta moo, ho ka etsahala hore hase baholo-holo ba hae ba lulang USSR. Hantle, ha re nahaneng ka mokhoa o utloahalang ... Ha e le hantle, tsela ea histori e se e fetohile haholo. Hona joale lefats'e le ke ke la fetoha le fapaneng, kahoo ntoa ea Moscow e ile ea lahleheloa ke Masoviet ... See se bolela'ng? 'Me' nete ke hore, pele, lefatšeng le fetohileng haholo, monyetla oa hore batsoali ba hae (ka tsela, ba hlahetseng metseng e fapaneng) ba kopane 'me ba qale lelapa le theoha haholo. Empa 'mè le ntate ba ne ba e-s'o tsoaloe ka 1947 ... Sena se bolela hore monyetla oa hore bo-ntate-moholo ba babeli le bo-nkhono ba babeli ba kopane e tla ba tlase le ho feta!
  Ho feta moo, ho ea ka pono ea sehlopha sa liphatsa tsa lefutso, ngoana e mong le e mong o ikhethile ebile ke motho ka mong. Sena se bolela hore haeba nako ea kemolo e fetoha bonyane hora, kapa esita le metsotso e leshome, e ke ke ea hlola e e-ba eena ... Eseng Friedrich ea nang le botho bo ikhethang le sete ea liphatsa tsa lefutso, empa e fapane ka ho feletseng, mohlomong le ka ntle. moshanyana.
  Ke hore, ho kenella ha motho ea iphumanang a le nakong e fetileng, ho ea ka mabaka a lintho, ho lokela ho lebisa ho nyamela ha motlōli oa melao ea nako e sa tsitsang ... li nyametse feela! Mme yena, le moena wa hae, mme mohlomong le batswadi ba hae le ba bang.
  Empa kaha Ace e monyenyane o ntse a phela, 'me o matla,' me o phetse hantle joaloka ha ho motho e mong polaneteng ena e malimabe, mohlomong nakong e fetileng ha se lefatše la hae ho hang! Mohlomong sena ha se esita le bokahohle ba hae, mofuta o mong oa bokahohle bo tšoanang, esita le ka nako e saletseng morao. Ke hore, eena, Friedrich, ha a bolaee baholo-holo ba hae, eseng batho ba habo, empa batho ba tsoang linaheng tse ling ba nang le setšoantšo se akaretsang sa nako e fetileng ea moshanyana oa terminator.
  Sena se bolela hore, ha e le hantle, ha se lehlabaphio - motho feela, joalo ka ba tsoang letotong le fapaneng la lipale tsa mahlale, bao nakong e fetileng ba neng ba sebelisa tsebo ea hona joale, hape o filoe matla a makatsang ka ho fana. Ha e le hantle, haeba a reretsoe ho ba le matla a maholohali, joale ke sebe ho se a sebelise! Ha e le hantle, kaha qetello, letsoho le letona la leholimo ka bolona, le ile la mo romela pele ho Hitler Jugent, eaba ho ea Pusong ea Boraro, o tlameha ho etsa boiteko bohle ba ho etsa mosebetsi oa boipheliso. Ho molemo ho ba marshal e kholo ea lilemo tse leshome le metso e mene, ea moshanyana, empa ha u le lilemo tse mashome a mabeli ho molemo ho ba molaoli ea feletseng, kapa esita le field marshal. 'Me ke mang ea tsebang, mohlomong Reich ea Boraro e tla qetella e cheka Amerika, ebe mora oa hae e tla ba Mohatelli oa pele oa Lefatše!
  Eaba ka tšohanyetso ho hlaha motho e mong eo mohlankana eo a neng a sa lebella ho mo bona: Evgenia Porsche ... E molelele, e ntle, e matla, esita le e batlang e le rustic le e makatsang ka mokhoa o makatsang bakeng sa morali oa e mong oa magnate a maholo ka ho fetisisa a Reich ea Boraro.
  Ke 'nete, ho fapana le seboka se fetileng, ngoanana o ne a apara tse theko e boima haholo, tse nang le litaemane, empa ka nako e ts'oanang a le pepeneneng ebile a sa pate lithatho tsa maoto a hae a khabane, le hoja a se manyenyane.
  Ka lebaka la lieta tse phahameng, ngoanana ea seng a ntse a le molelele o ne a bonahala eka ke senatla. Friedrich ka boeena, mocha ea tloaelehileng le e monyenyane bakeng sa lilemo tsa hae, o ne a le mokhutšoanyane ho mo feta, hoo e ka bang lisenthimithara tse mashome a mabeli a metso e meraro, tse mashome a mabeli a metso e mehlano, 'me a nahanela lirethe, le ho feta ...
  Friedrich o ne a bile a hlajoa ke lihlong, ho thoe'ng haeba a sa ka a hōla ho feta ngoanana enoa ea boima ba lik'hilograma tse tšeletseng (eo ntat'ae, Porsche, a neng a tšoana le eena, ha se senatla, le hoja ho sa tsejoe hore na ke 'mè oa mofuta ofe, le hore na ke mang ea neng a hloella ka tlas'a seaparo sa hae! ), o ne a tla ba molelele kamehla a phahame ka holimo ho eena. E, ho molemo hore a tsamaee a sa roala lieta, joalo ka lekhetlo la ho qetela ...
  Leha ho le joalo, Evgenia o ile a sheba Ace e monyenyane ka ho hlolloa, 'me a otlolla matsoho a hae, a mo aka molomong:
  - U knight ea ka! Leseli hase la lefatše!
  Friedrich o ne a ferekane:
  - Ee ke....
  Evgenia o ile a emisa:
  - Ha ho na mantsoe a hlokahalang! O lokelwa ke thoriso. 'Me eseng feela joaloka mofofisi ... - Morali oa tycoon o ile a sisinya moriri oa hae. - Ak'u nahane feela, u na le mpho e babatsehang joaloka moenjiniere le moqapi. Fana ka maikutlo a joalo... Setsebi! Ka holimo ke Leonardo Davinci.
  Friedrich o ile a soasoa:
  - Ho joalo, ho joalo! Kea lumela, sets'oants'o sena ha se so ka se hlola ntoa e le 'ngoe. Le hoja mesebetsi ea hae e tsoileng matsoho e ile ea hapa lefatše lohle!
  Ba qala ho tantsha. Evgenia o ne a le motle joalo, e le setsebi sa skater, empa o ne a shebahala a le moholo haholo bakeng sa Volka ... 'Me monko o monate o ne o nkha monate ... Ha a sheba molala oa matsoele a hae a majabajaba, o ile a ikutloa a e-na le takatso e neng e le ea tlhaho bakeng sa motho ea matla' meleng. mocha ea tsoetseng pele. Ho feta moo, Helga ka tello o ile a iketsa eka ha a hlokomele letho. Leha ho le joalo, moloko o mocha oa Majeremane o ile oa rutoa hore ke ho sa hlompheheng hore mosali a ikutloe, re se re sa re letho ka ho bontša, poulelo, le hore monna, haeba e le mohale oa ntoa, o bile a tlamehile ho qhekella. Seo u lokelang ho se ntlafatsa! Joalokaha Hitler a boletse: ha se sebe hore mosali ea nyetsoeng a tsoale ngoana ho monna e mong, ha feela a e-na le litšobotsi tse ntle tsa 'mele ho feta monna oa hae. Leha ho le joalo, Evgenia o ile a botsa moshanyana eo ka botebo:
  - U ithutile hokae moo u tsebang hantle melao-motheo ea ho laola litanka le lithunya tse ikemetseng, ho qapa tse joalo Tsebo-How?
  Friedrich o ne a sitoa ebile a sa batle ho bua 'nete, le ho ngoanana ea sa tsebeng, esita le haeba ntat'ae e ne e le tycoon, e mong oa batho ba leshome ba ruileng ka ho fetisisa ba Reich ea Boraro le ea ratoang ke Hitler le Goering. O ile a araba ka ho hlaka:
  - Ho itlosa bolutu ho tloha bongoaneng ho phetha karolo mona ... Lingoliloeng tse sa tšoaneng tsa saense, takatso ea ho qapa! Ha ua tlameha ho lula tafoleng ea hau ho etsa ntho e molemo ...
  Evgenia o ile a re:
  - E, le 'na, ke rata lipapali,' me ka nako e ts'oanang ke phunya, kapa ke hlafuna, granite ea saense ... Leha ho le joalo, na Mofumahali Piston o shebahala joaloka rat ea ofisi?
  Friedrich, a ntša meno a hae a phiri, o tiisitse:
  - E, ho hang ha u shebahale joaloka rat, eseng rat feela! Mohlomong, le uena u ka bapisoa ...
  Evgenia o ile a lemosa:
  - Feela u se ke ua e bapisa le khomo! Ena ke tlhahiso e mpe haholo!
  Frederick o ile a bua ka filosofi:
  - Mang kapa mang ea hlorisang ntho e se nang thuso o fumana boemo ba poli! Kahoo ... Mmaraka oa rona o hloka kelello.
  - Na bazaar slang? - Evgenia o ile a nahana. - Ka kakaretso, puo ea Sejeremane e bonahala e nepahetse, empa ka tsela e itseng ... E nepahetse haholo, e behiloe ka mokhoa o nepahetseng, mantsoe a hlakileng, tsitsipano puong ... 'Me ha ho na mokhoa oa ho bua, empa u utloa ntho e sa tloaelehang ka mokhoa ona. .
  Friedrich ha aa ka a bontša hore o tšoenyehile:
  - Joale ho thoe'ng ka see? Mohlomong u belaela hore ke sehloela sa Soviet Union, le hore Marussia a ile a tela likete tse mashome a mabeli, hammoho le Maamerika le halofo ea sekete sa lifofane tsa bona tse se nang palo, ho ntšusumetsa ka holimo ho Reich ea Boraro?
  Evgenia o ile a sisinya hlooho:
  - Che, ha ke nahane joalo! Sena se ne se le boima haholo, esita le ho Marussia. Le hoja ho na le polelo e tsebahalang: u ke ke ua utloisisa Russia ka kelello ea hau. Empa ho bonahala ho fapane ho nna, mohlomong o teng, nka bua jwang ... Sehlahiswa sa SS genetic engineering. Motho wa mofuta ofe wa kamoso? Ke balile libuka tsa saense mabapi le liphatsa tsa lefutso 'me kea tseba hore tlhaho ea motho e ka fetoloa, ea ntlafatsoa kapa ea mpefala ka ho kenella ha maiketsetso. Le litšoaneleho tsa hau tse fetang motho joaloka mohlabani ... Ho joalo ...
  Sebakeng sa ho araba, Friedrich o ile a inamela hlooho ea hae ho kharebe ea hae e molelele mme a mo aka ka lerato melomong ea hae e tlokomang. Eaba o re:
  - U se ke ua tšoenyeha ka hlooho ea hao e ntle. Haeba u tšaba hore u tla fumana bana ba nang le bokooa ho 'na, joale u kholoe, ha ho joalo! Haele hantle, mohlomong re tla fetola sehlooho sa moqoqo.
  Evgeniya o ile a lumela:
  - E, ho molemo ho fetoha! A re ke re bue ka litanka ... Haholo-holo, ntlo-khōlō e kholo ea ts'ebetso, e etelletsoeng ke Guderian, e ile ea fana ka mosebetsi oa tlhōlisano: mefuta e 'meli ea litanka ... Joaloka "Imperial Panther" e bohareng e nang le cannon ea 88 mm El 100 kapa e khutšoanyane empa lihlomo. -ho phunya, le lihlomo tse ka pele tse thellang bonyane 250 mm le "Royal Tiger" e boima e nang le cannon ea 105 mm El100 caliber, e nang le lihlomo tse ka pele tsa bonyane 300 ... Ho feta moo, boima ba tanka ea pele ha bo fete mashome a mahlano. lithane, 'me ea bobeli 65.
  Friedrich o ile a korotla ka nyeliso, joalo ka tau ka pel'a motsu.
  - Na ntho e kang ena ha se 'nete? Haholo-holo ha u nahana hore e se e le bonolo haholo ho uena ka thepa e haellang, 'me libomo tsa Allied ha li senye linaha tsa Reich ea Boraro!
  Evgenia o ile a araba ka ho feheloa:
  - Ha e le hantle, hoa khoneha, empa re ne re se na nako, kapa ho e-na le hoo ha re na nako ea ho etsa prototype ka tšepe ka nako e hlokahalang. Ka tsela e 'ngoe u re file Know-How ea hau e se e le morao haholo. 'Me Hitler o batla hore litanka tsa morao-rao li qale ho kena tšebeletsong le mabotho a Reich ea Boraro selemong sena.
  Ace e monyane o ile a makala:
  - Hobaneng ho nka nako e ngata hakaale ho etsa prototype?
  Mosetsana a dumela ka hlooho:
  - Hanyenyane, haholo-holo haeba mohlala o le mocha ... Ho tšoana le polelo e tloaelehileng: haeba u khanna, u tla qetella u le khohlong!
  Friedrich o ile a nahana: ha e le hantle ho na le mathata mona ... Ka mohlala, baqapi ba Soviet ba ile ba loana ka lilemo tse ngata ka ho bōptjoa ha tanka ea IS-10, kapa ka lilemo tse peli kaofela ba ne ba ts'oara T-54. Ho feta moo, tanka ena e ne e etselitsoe ka mor'a ntoa, 'me e na le phihlelo lintoeng tsa Ntoa ea II ea Lefatše. Ho phaella moo, e ne e se mohlala o mocha, empa ke phetoho e eketsehileng ea T-34. Ka mohlala, T-44 e ile ea bonahala e sa atlehe ka ho feletseng 'me e ne e batla e sa sebelisoe ntoeng ... Kahoo ha ua lokela ho lebella mehlolo e khethehileng.
  Tanka ea Tiger, e fane ka ho hloka phihlelo ha Majeremane ho theha likoloi tsa mofuta ona (ntle le haeba, ha e le hantle, u bala chassis, mohlala ho ne ho se ho ntse ho e-na le "Colossal" ea lithane tse 150 e entsoeng nakong ea Ntoa ea Pele ea Lefatše).
  Friedrich o ile a ngola:
  - Hoa hlokahala ho rala motheong oa "Panther" -5 e seng e entsoe, kapa AG. Chassis ea eona e e lumella hore e se ke ea jara feela kanono ea 88-mm, empa esita le 128-mm e le 'ngoe, kapa howitzer ea 150-mm ...
  Evgenia o ile a tšeha:
  - Empa ke sona seo re se etsang! Leha ho le joalo, Porsche e se e ntse e e-na le "Royal Tiger" ea eona, le hoja e na le lithunya tsa 88-mm. Empa mohlomong sena se tla etsa joalo ka mohlala oa mahareng. Tlhokahalo ea pele ea lihlomo tsa limilimithara tse 250 e ile ea phethahala ho eona, le hoja boima bo le boholo haholo - lithane tse 63. Empa turret e nang le angle e kholo haholo ea tšekamelo e utloahalang ea lihlomo, e ntle ebile e hlophisitsoe ... Ho ka khoneha ho hlōla tlhōlisano ea bohareng, empa mathata a tla hlaha nakong e tlang. Empa ho ea ka Tsebo ea hau, hoa khoneha ho etsa tanka e ke keng ea kenella ka mahlakoreng 'ohle, ho senya tšireletso leha e le efe. Ha e le hantle, bakeng sa koloi e atlehileng, ke habohlokoa haholo ho ba le tšireletso e ntle ea lehlakoreng, eo, ka bomalimabe, Panther e neng e ke ke ea ithorisa ka nako e telele haholo.
  Friedrich o ile a ngola:
  - Mohlomong re ke ke ra ama sehlooho sa litanka hona joale ... Kapa ho e-na le hoo, a re qete ho buisana ka eona. Re tšoana le liprofesa tsa khale kapa bahlankana le banana ba banyenyane.
  Evgeniya o ile a lumela:
  - U nepile, joalo ka kamehla, a re bueng ka ntho e 'ngoe ea lefatše. Ka mohlala, ka ntlo ea borena ea Brithani.
  Friedrich o ile a hlonama:
  - Ke sehlooho se joang! A nako e tle, ho ke ke ha sala letho la Bahlodi. Kapa u nahana, ha re se re hapile Moscow, litanka tsa rona li ke ke tsa khona ho senya London, e seng e hapiloe, e be phofo?
  Evgenia o ile a benya meno a hae:
  - Ehlile, ba ka khona!
  Ka mor'a bolo, ho ile ha latela lijo tsa mantsiboea tse hlomphehang tse nang le lijana tse majabajaba, empa ho se na lino tse tahang tse matla. Ha ho letho le matla ho feta likhato tse tšeletseng. Joale, Friedrich le Evgenia, joalo ka ha ho tšoanela moshemane le ngoanana, ba ile ba ea kamoreng e arohaneng.
  Le hoja ka kakaretso ho lumeloa hore li-blondes tse telele ha li fapane ka maikutlo, Evgenia o ile a paka ka lihora tse 'maloa se fapaneng. Ehlile, Friedrich, ehlile, ha a ka a lahleheloa ke sefahleho. Kahoo ba ile ba khaleha, ba hakana ka thata.
  Moshanyana eo o ile a lora hore ke ninja ea Japane ea ileng a fumana taelo e tsoang ho Tsar Nicholas II oa Russia ea ho bolaea Mikado, ke hore, moemphera.
  Friedrich o ne a lora kamoo a neng a hloa mabota a makukuno, a itšoarelelitse lekhalong le lenyenyane kapa lekhalo ka menoana ea hae le menoana ea maoto. Moshanyana a kena ka tlung ea borena, moo ntoa e mahlo-mafubelu e ileng ea qala ...
  Ninja e monyane, joalo ka mehleng, a ratha, a hlaba, 'me a phethola lira tsa hae lihlooho ... Toro e ne e le moferefere haholo, mali a mangata haholo, a khaola, a se na moelelo o fokolang. Ho feta moo ho na le banana ba sa aparang maoto ka lisabole ba qhomela hohle... Ka bokhutšoane...
  Ke ile ka khona ho robala lihora tse tharo kapa tse 'ne ...
  - Ntoa e ntse e tsoela pele! Ha ho na batho ba ke keng ba nkeloa sebaka, ntle le batho ba kang uena, Friedrich Bismarck.
  Moshanyana o ile a tlolela holimo, "me, ntle le ho re hantle, a potlakela tseleng ea lifofane e haufi.
  'Me ha e le hantle, ha aa ka a bitsoa lefeela ... Molaoli oa Lebotho Rokossovsky o ile a fumana taelo e tsoang ho Stalin, ntle le ho emela hore ho be le lihlopha tse feletseng tsa mabotho, ho fana ka ts'oaetso e fokolang ho sehlopha sa sesole sa Rommel. Tabeng ena, lipalo li ne li thehiloe tabeng ea hore Majeremane a ne a e-s'o be le nako ea ho romela mabotho a bona ho hlasela Voronezh. Kahoo ho ne ho e-na le monyetla oa ho raha tlaase lehlakoreng le atolositsoeng la masole a Jeremane, a khathetse ke lintoa tse fetileng.
  Friedrich o ile a qobelloa ho palama Fokken-Wulf, eseng phetoho ea tlhaselo, empa mohlala o tloaelehileng, o nang le likanono tsa limilimithara tse mashome a mabeli le lithunya tse peli tsa mochine. Kahoo, ka lebaka la ho potlaka ho feteletseng, moshemane eo o ile a iphumana a se na sebetsa se neng se ipakile se atlehile ho loantša litanka. Ke 'nete, o ne a ntse a e-na le libomo tse leshome ka har'a fuselage ...
  Ho ne ho boetse ho chesa leholimong, ho ile ha hlaha lifofane tsa tlhaselo ea Soviet Union le bahlabani ba Yaki-9. Likoloi tsa morao-rao, leha ho le joalo, ka lebaka la tšireletso ea tsona e fokolang le ho phela, le tsona li ne li le kotsing ka nako e telele ho ea ho lithunya tsa 20-mm. Friedrich o ile a qala ho otla bahlabani ka manaka, ao, ha e le hantle, a ileng a fihla ka pele ho Ilas ea liehang. Likanono tse 'nè tsa lifofane, ke matla ... Li-yak tse peli tsa pele li hasane, esita le ntle le mekhoa e bolotsana ea ho ea mohatleng.
  Friedrich ha aa ka a bilika, ha aa ka a tsamaisa, o ile a fetola likanono tsa moea hanyenyane feela 'me a sisinya setopo sa mochine oa hae o moholo.
  Mashome a mabeli a metso e mehlano, mashome a mabeli a metso e ts'eletseng, mashome a mabeli a metso e supileng ... Ntle le ho hloloheloa, ho Yaks e sebete, eo, ha e ntse e utloa tahlehelo, leha ho le joalo e se ke ea tima, empa e leka ho fumana lebelo ... Friedrich o ne a bile a maketse. hobaneng, libukeng tsa sesole sa Soviet, mochine ona o khanyang oa Fokken o ne o nyelisoa haholo -Wulf. E, e etsa phetoho e felletseng ka metsotsoana e 22 khahlano le 19 bakeng sa Yak ('me ka mofuta o bobebe, Yak e ka e etsa ka metsotsoana e 17!). Empa Friedrich ha a hloke ho tsamaea; o fokotsa lebelo feela ebe o fofela ho bona. Ka motsotsoana u ka otla likoloi tse supileng kapa tse robeli.
  Nako e ile ea tsamaea butle haholo bakeng sa Friedrich a le boemong ba maikutlo a ntoa, 'me a ba le nako ea ho nahana le ho laolla lihlomo tsa hae. Ha e le hantle, ho amoheloa ka kakaretso hore esita le li-ace tse nang le tsebo ka ho fetisisa, ho akarelletsa le liketsahalo tse kang Rudel, ha li khone ho susumetsa ka ho teba tsela ea ntoa. Historing ea 'nete, li-ace tse tšeletseng tse ntle ka ho fetisisa tsa Majeremane li ile tsa senya lebotho lohle la moea, empa Manazi a ile a lahleheloa ke ntoa ea ho busa sepakapakeng.
  Empa tabeng ena, ho lahlela li-yaks tse ngata sebakeng se le seng khahlanong le ho feta ha motho a tletse kotsi ... Bahlabani ba mashome a tšeletseng a motso o mong ba ile ba thunngoa ka nako e ka tlaase ho motsotso o le mong. Ka mokhoa o joalo feela, mapheo a oa, kapa likhalase tsa lihlomo tsa liphaposi lia robeha. Ea ho qetela e mpe le ho feta, kaha tabeng ena mofofisi a ke ke a pholosoa. 'Me ho se ho ntse ho e-na le li-aces tse seng kae tse nang le phihlelo tse setseng ho Red Army.
  Har'a likoloi tse theohileng, tse 'nè e ne e le tsa balebeli ba ileng ba liha lifofane tse fetang tse hlano ... Hape sena ha sea ka sa thusa, hobane Volka e ne e tseba moo e lokelang ho otla le joang ... Joalo ka setsomi se sebelisang sethunya sa mochini ho thunya mohlape. likhantsi. Ke eona hantle mohlape, ka ho phatloha ho hong, ka tlhaho, ka tlhaho, ho khetholla le ho tsamaisa metsamao ea moqomo ho sepheo se lakatsehang, ha ho se na kulo e fofang e fetileng. Likhantsi, 'me tabeng ena lifofane tsa Soviet li thunngoa,' me moo li-cockpits li robehileng, 'me bafofisi ba lifofane ba thunngoa, ba fofa ka ho toba ka nako e itseng. Empa tse ling tsa mapheo a tsona lia lahleha...
  Friedrich o ile a hopola mona lifilimi tse mabapi le likhomo tse bohale tsa Amerika, le filimi e tummeng e nang le DiCaprio - "Fast but Dead!" Empa mehleng eo, bahlankana ba likhomo ba United States ba ne ba sa tsebe lithunya tse itirisang kapa likanono tse fofang ka potlako. Ho seng joalo, ba ka be ba ile ba hlokomela hore na sebetsa sena ke sefe se tšabehang mabapi le matla a senyang.
  Li-yaks haufinyane li ile tsa fela 'me Friedrich a fallela Ily. Mona ho molemo ho ba hlasela ho tloha holimo, kapa ho tloha karolong e ka morao ea hemisphere. Ho feta moo, e ka ba hantle, hape, ntle le ho khutsufatsa sebaka.
  Tsela e 'ngoe ke ho thunya mapheo a senyehang haholoanyane;
  IL-2 e bitsoa humpbacked. Ka mor'a hore setulo sa bobeli se kenngoe ho eona, ho ile ha e-ba thata le ho feta hore sethunya se sireletsang sebaka se ka morao sa lefatše se thunngoe mochine o joalo bakeng sa moithuti ea qalang, empa joale ... Ha e le hantle, aerodynamics ea sefofane sena e ile ea mpefala. Sena se bolela hore ho tla ba bonolo le ho feta ka bona ...
  E ka be e bile ntho e utloahalang hore Ilam e hasane ka litsela tse sa tšoaneng, empa tsamaiso ... Ka bokhutšoanyane, e qalile ka ho otloa ha li-stormtroopers tse tummeng. Leha ho le joalo, nimble Salamander-3 e ne e se e fihlile. Ba boetse ba nka seretse ...
  Friedrich o bile a nahana hore ba ka mo etella pele, ha ba kopane le Yaks ha ba ntse ba atamela ... Leha ho le joalo, ke mang ea tsebang ... moo tšokelo e tebileng haholo e hlahisoang ke mabotho a fatše .
  Friedrich, leha ho le joalo, le eena ha a na mathata ... Otla hemisphere e ka morao ea lihlomo ka likanono, kapa u koahele mapheo - sephetho se tšoana. Le kamoo likoloi tsena li oelang fatše, li bile li siea letšoao moeeng ... Joaloka metopa mokokotlong oa lekhoba le otlileng.
  Friedrich o ile a liha li-silt tse mashome a mararo a metso e supileng 'me a tšoara "Pawns" tse peli. Lekholo hape, le hoja tlaleho e fetileng ea lekholo le le leng e e-s'o rojoe. Sera se na le lifofane tse ling tse setseng. Hona joale sohle seo ba lokelang ho se etsa ke ho lihela libomo 'me ba tla khutla.
  Litanka tsa Soviet li ne li se li ntse li hlasela, ntle le tšehetso ea lifofane, haholo-holo lithunya. Lifofane tse hlaselang le libomo li ile tsa ba hlasela. Ka lehlohonolo bakeng sa basebetsi ba litanka tsa Soviet, ba ne ba ka sebelisa litšobotsi tsa ho khanna tsa likoloi. Empa palo ea lifofane tsa mefuta eohle e ne e ntse e eketseha.
  Friedrich o ile a liha libomo tsohle tsa hae mme a retelehela lebaleng la lifofane. Leha ho le joalo, o ile a khona ho bona Rudel's Fokken-Wulf-4, sesenyi se tummeng sa tanka.
  Ace e monyenyane o ile a khutlela lebaleng la hae la sefofane la "ntlo", moo Pegasus Terminator Me-362 a neng a mo emetse teng.
  Friedrich, ha a se a thehile Fokken-Wulf, a hoeletsa mofofisi oa moahelani:
  - Mang kapa mang ea nang le sebete sa ho bolela hore F -490 ke mohlabani ea khopo o bua leshano. Ha ho na lifofane tse mpe, ho na le bafofisi ba babe feela.
  Mofuta o latelang o ile oa fokotsoa feela hore e be litanka tsa ntoa. Le hoja Majeremane a ne a e-s'o khone ho ntša feisi e matla ea lihlomo ho kopana le bona, a ile a hlasela ka lifofane.
  Bahlabani ba sebete ba Soviet Union ba ne ba se ba tšetse moleng o ka pele o senyehileng 'me ba hlasela sehlopha sa masole a tsamaeang ka maoto se neng se entsoe ka baithaopi ba Maarabia.
  Mamosleme, ho fapana le seo ba neng ba se lebeletse, ba ile ba loana ka sebete "me ba sa nahane ho baleha, empa ka nako e tšoanang ba ile ba itšoara ka mokhoa o sa lokelang. Haholo-holo, bazooka ea Amerika e ne e sebelisoa ka tsela e seng botho, le liqhomane le ho feta.
  Empa tlhaselo ea lihlopha tsa Soviet e ne e felloa ke matla. Lifofane tse hlaselang tsa Bofasista ka ho khetheha li sebelisitse libomo tse ngata tse nyane tse nang le liqoso tse bōpehileng, e leng mohopolo o kopilitsoeng ho tsoa ho baqapi ba Soviet, empa ka ts'ebetsong e nang le boiphihlelo. Empa basebetsi ba litanka ba Soviet ha baa ka ba fumana taelo ea ho fanyeha letlooa holimo.
  Mme Friedrich o ne a thunya feela ka likanono tsa moea marulelong. Ena ke leqheka le bonolo ka ho fetisisa. Senya seqhoqho sa tora le tlholo ea hau. 'Me ke likoloi tse kae tseo u ka li thulang joalo ha u ka li otla u le sefofaneng se tšekaletseng ...
  Empa lebelo la tanka ha le thuse haeba mohlabani a otla ka intuitively, ntle le sepheo, ka maikutlo ...
  Ho tšoana le simulator e nang le litanka, ke uena feela ea nang le mokhoa oa molimo, 'me sethunya se seng le se seng se nepahetse,' me u thunya khafetsa, hangata ...
  Hona joale palo ea litanka tse senyehileng e fetile mashome a mahlano, e le hore Rudel a phomole ... Empa ke ile ka tlameha ho kheloha. "Litsebe" tsa hlaha lehlakoreng. Ba tšeletseng ba bona ba ile ba thunngoa, 'me ba bang kaofela ba timetsa Salamanders. Ka kakaretso, ho tlohela basebetsi bana ba poone ho ea ntoeng motšehare ke ho ipolaea ho hloekileng.
  Litanka li bohlokoa ho feta ...
  Khutla ... Sefofane ho Fokken-Wulf 4, le Helga pel'a hae.
  Ngoanana a mo botsa:
  - Joale, u ne u rata eng ka Evgenia?
  Friedrich o ile a hlaba seea-le-moea ka lenyatso:
  - Ke hobane'ng ha u ne u le mōna?
  Ngoanana o ile a tšeha:
  - Che, ho hang! Re lokolohile, mme ha rea nyalana. Ke ipotsa feela hore na ke mang ea betere betheng, 'na kapa eena!
  Frederick o ile a araba ka mofuthu:
  - Ehlile, uena! Ha u moholo hakaalo, 'me u le mahlahahlaha ho feta!
  Helga o ile a tšeha ka thabo.
  - Ke ne ke sa lebella letho le leng ho uena! Empa ehlile se setle ka ho fetesisa... Ugh, ke rat ea moralo, 'me e mong oa basali ba fokolang haholo o fane ka Knight's Cross of the Iron Cross!
  Friedrich o ile a ngola:
  - Ke nahana hore makhasi a oak a haufi le uena!
  Ntoa e ile ea bontša hore moshemane eo mohlomong o ne a nepile. Helga o ile a otla litanka ka kholiseho. Kamoo ho bonahalang kateng o ne a batla ho paka hore mohlabani a ka ba thata ho feta mohlabani. Leha ho le joalo, a ke ke a bapisoa le Friedrich.
  Ka mor'a nakoana ho ile ha hlaha litšiea tse khōlō tsa likoloi tsa Jeremane le Amerika. Haholo-holo batho ba mahlahahlaha le ba bapalang ba senyang litanka tsa Amerika "Baloi" -3. Sena se ne se tebile, haholo-holo kaha likoloi tsa Soviet li ne li se li senyehile haholo ke lifofane. "Panther" -5 e ile ea boela ea e-ba bothata ... Sethunya sa eona se selelele se chesang ka potlako le lihlomo tse ka pele tse ke keng tsa kenella ... Ho bonahala eka mamello e ile ea qala ho hlōleha basebetsi ba litanka tsa Soviet Union. Ba bang, ba sa mamele balaoli, ba ile ba khutlela morao, ba leka ho baleha liheleng tsena tsa technotronic.
  'Me hape ho khutla le ho tloha, tlhaselo ea litanka ...
  E se e fetile motšehare o moholo, ho ntse ho fifala ... The counterattack of the Red Army has fizzled out. Eena le Helga ba ile ba fetisetsoa ho tšehetsa sehlopha sa mabotho a Jeremane a neng a leba Ryazan. Ka nako e ts'oanang, ba ile ba leka ho hatella masole a Vatutin ka cauldron ...
  Majeremane a ntse a hatela pele butle ho ea bochabela. Mona ba sitisoa ke ho tiea ha masole a Soviet le mela ea tšireletso ea Steppe Front, le haeba e se e teteaneng joaloka litsela tse eang Moscow.
  Leha ho le joalo, mabotho a Hitler a ile a fumana sebaka se eketsehileng bakeng sa ho laola, 'me Hoth o ile a leka ho qoba libaka tse ka sehloohong tsa tšireletso litšiea tse joalo. Libakeng tse ling tsoelo-pele ea lihlopha tsa Jeremane e potlakile ...
  Frederick o ile a botsa Helga:
  - Na ha u khathetse, ngoanana oa litoro tsa ka?
  Mohlabani oa blonde o ile a araba:
  - Maikutlo a thabo a leleka mokhathala, ho feta ho shapa likhomo! Le hoja mokhathala o tsoa ka boladu bo nang le mali ho e-na le lebese!
  Friedrich o ile a lumela:
  - U ke ke ua pheha khang khahlanong le 'nete mona!
  Bosiu, mohlankana enoa o ile a tsoela pele ho fofa, ho sa tsotellehe taba ea hore maru a ne a pitikela leholimong "me pula ea tšoloha. Ho ea ka thuto ea sesole sa Jeremane, lifofane li ne li sebelisetsoa ho hatella tšireletso moleng o ka pele ... 'Me ho fapana le 1941, Luftwaffe e ne e e-na le lifofane tse ngata ka thuso ea Pindostan.
  Hona joale Friedrich o ne a hlasela li-bunkers, kapa esita le liphofu tse nyenyane ... Bosiu, ntoa ha ea ka ea kokobela, 'me masole a Soviet a ile a qala ho loantša. Leha ba le ba banyane mme ba le moferefere, ha ba na sebete ...
  Bosiu, ntle le sehlopha sa U-2, ha ho liphofu tsa moea tse ileng tsa kopana le tsona. 'Me li-bunkers li ile tsa hlaseloa ... Hanyenyane.
  Hoseng ha la 15 October, 1947, ntoa e ile ea qhoma motseng oo 'me ka nako e tšoanang mateano a terene: Elektrostal. Ho ne ho chesa haholo moo, 'me habohlokoa ka ho fetisisa, Friedrich o ile a kopana le motsoalle oa hae ea sa arohaneng Helga.
  - Che, knight e kholo, na re hatella lira?
  Friedrich o ile a araba ka thabo:
  - Batho ba se nang bolulo ba sutumelletsa moo ho rekisoang biri, 'me rea hlola. Le kamoo re hlolang...
  Toropo ea Elektrostal ka boeona e ne e sirelelitsoe hantle. Ntle le lihlopha tsa sesole, likarolo tse peli tse ncha tsa NKVD le tsona li ile tsa kenya letsoho tšireletsong ea eona. Le hoja bona, ka kakaretso, e ne e se balebeli ba sesole ba phahameng joaloka SS, ba ne ba hlometse ka lithunya le litanka tse bobebe.
  Manazi le 'ona a ile a leka ho iketsetsa pitsa ea 'ona ... Fetela qhobosheane, a a koahele ka lipina ...
  Mona, ha e le hantle, tšehetso ea moea e phetha karolo ea bohlokoa, haholo-holo haeba molala o otlolohile.
  Helga, joalo ka ngoanana, o tiisitse:
  - Tlhōlo e tla ba ea rona! Itokisetse selei sa hau bakeng sa lehlabula!
  Friedrich o ile a lumela:
  - 'Me eseng feela ka lehlabula! Re tla sebelisa litanka tse boima le likhetla tsa moea.
  Moshanyana eo o ne a nahana hore ba boetse ba le lebothong la Mainstein, empa ka Bophirimela Rommel e tummeng ka ho fetisisa e tsejoa haholoanyane. Kaha nakong ea ntoa mohlankana enoa o ile a itšoara ka tsela e feteletseng, a tataisoa ke moea oa lihele, ke hobane'ng ha a sa lokela ho hopola liketso tse khanyang tsa molaoli enoa. Ho feta moo, ho monate haholo ho hopola Manyesemane a shapuoang ho feta Marussia a hlōtsoeng!
  Rommel, ha a se a fihlile Marret Line, o ile a hlokomela hore o ne a le "boemong bo bohareng" ba Napoleon pakeng tsa mabotho a mabeli a lira 'me joale, ha a se a fane ka leqeba la makhaola-khang, a ka hlōla e mong oa bona' me a reteleha 'me a shebane le oa bobeli.
  Friedrich o ile a itšeha: Napoleon, le hoja Leo Tolstoy a ne a belaela, ha ho pelaelo hore e ne e le molaoli e moholo le 'musi. Haholo-holo ha u sheba likatleho. Feela ha aa ka a ba thibela. Hitler tabeng ena o mpe le ho feta ... Empa ha e le hantle hoa khoneha ho bapisa Fuhrer le Napoleon!
  Molaoli ea nang le litsebo Rommel le eena o ile a hlokomela ntho e 'ngoe hape: Maamerika le Mafora ba ne ba tsamaile ka bochabela ho ea bohareng ba Tunisia 'me ba tšoara Eastern Dorsal Gorges e Fondouk, Faid le Gafsa, e koahelang Western Dorsal Gorges 60-70 miles ho ea bophirimela.
  Ho ile ha fumaneha hore haeba mabotho a Italo-Jeremane a ne a ka hapa Faid le Gafsa ebe a fetela ka bophirimela ho feta Feriana le Kasserine, a ka ea ka ho toba setsing se seholo sa thepa ea Amerika le ntlo-khōlō ea bona e Tebessa. Tebessa, masole a Italo-Jeremane a ile a iphumana a le hōle ka bophirimela ho moeli oa Allied Tunisia le hoo e batlang e le lipuisanong tsa bona. Haeba Rommel a ka be a ile a fetola litanka tsa hae 'me a li lebisa leboea ho leoatle, lik'hilomithara tse lekholo hole, Majeremane a ka be a ile a khaola lebotho lohle la Selekane Tunisia kapa a le qobella ho ea Algeria.
  Menahano ea Friedrich e ile ea sitisoa ke ponahalo ea Laggs tse peli tse phatlohileng ka mor'a maru ... Tsena li ne li chesoa ... 'Me joale lithunya tse lebisitsoeng hantle lithunya ... Ke eena feela ea ka thunyang joalo ... Li-Yaks tse ling tse 'nè. .. mme ho na le tsona moo ... 'Me joale chesa Katyusha ... E le hore likhechana li fofa ka mahlakoreng 'ohle ... Seqhomane se seng sa rocket ... Kahoo Helga o leka ho tloha ka thōko. Ho hoeletsa ho eena:
  - Mohale, ha re e phehelleng ka thata!
  . KHAOLO No. 20.
  Mosebetsi oa Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova lefatšeng le tšoanang ha o e-s'o fele.
  Majeremane a ne a hatela pele a lebile motseng oa Gorky. Ba ile ba mo pota-pota ka ho feletseng. Moshanyana le ngoanana ba ile ba sireletsa motse ona o moholo.
  Kaha e pota-potiloe ka ho feletseng, Moscow e ne e felloa ke moea. Manazi a se a phunyeletse ho ea Kremlin libakeng tse ling. Boemo ba motse-moholo oa USSR bo ne bo batla bo se na tšepo. Likhetla tsa sesole sa Moscow li ne li tla fela. 'Me ka ho oa ha motse-moholo, e ka be e bile ntoa e fapaneng.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba loanela motse oa Volga.
  Moshanyana le ngoanana ba lula ba le moeeng oa ho loana.
  Ba thunya ba bina:
  Bo-pula-maliboho ha ba tele
  Ha ba tšabe tlhokofatso...
  Ba hlabana joalo ka ntsu
  Ho romela ba ha Kraut liheleng!
  
  Ho na le bahale ba bangata har'a bona,
  Mahlanya a mangata...
  Haeba ho hlokahala, tsamaea ka sebopeho -
  Ho tjhaja mochini!
  'Me kahoo moshanyana ea neng a shebahala a le lilemo li ka bang leshome le metso e' meli, empa ha e le hantle e le mohlabani ea nang le phihlelo ea neng a bile teng ka lilemo tse ngata, Oleg Rybachenko o ile a phatloha, a fokotsa ba fascists.
  Ebe joale o akhela seqhomane ho sera ka leoto la hae le sa roala letho.
  'Me o tla hasanya Krauts ka mahlakoreng 'ohle.
  Ka mor'a moo moshanyana o tla bina:
  - Ke mohlabani oa Russia ka mangole a batho ba sehlōhō,
  ke tla felisa lira tsa Russia ho tloha sefahlehong sa lefatše!
  Margarita, mohale enoa oa ngoanana, le eena o lahlela mpho ea polao ea lefu ka leoto la hae le sa roala letho. O tla kokota Manazi a mangata le tweet:
  - Bakeng sa Great Rus '!
  Mme a phatloha ka ditsheho hape.
  Moshanyana le ngoanana ba loana ka bohale. Le hoja ntoa e batla e lahleha. Majeremane a ne a se a thibeletse Orenburg, 'me a hatella Lebotho le Lefubelu hohle moo ba ka khonang.
  Ha e le hantle, Orenburg ke khale e nkiloe. Ho na le qhobosheane e le 'ngoe feela e ntseng e eme moo. Manazi a ne a se a ntse a pota-potile Ufa.
  Ho feta moo, mabotho a bona a tsoang ka boroa a se a ntse a atamela Kazan. Boemo bona hase bo mahlonoko feela.
  'Me boemo bo mpefatsoa le ho feta ke taba ea hore li-samurai li tsoa bochabela le Asia Bohareng li se li kopane le Majeremane.
  Empa bahlaseluoa ba sebete ba bana baa loana. Ba dumela tlholo ya bona. Kapa bonyane ba se ba loketse ho shoa ba phahamisitse lihlooho. Leha ho le joalo, lefu lee le joang? Ha ba shoe!
  'Me ba lula e le bana ka lilemo tse ngata. 'Me kae-kae ho na le mafatše le mesebetsi e meng.
  Oleg o thunya sethunya se seng. Ebe o akhela seqhomane ka menoana ea hae e hlobotseng ebe oa bina:
  - Stalin o tla ba le rona ka ho sa feleng!
  Margarita o ile a sheba ba ha Fritze mme a honyetsa:
  - Molimo ha ho joalo! Motho enoa ea jang batho o tla ho rona!
  'Me ngoanana, ka khalefo, a akhela seqhomane ka maoto a hae a sa roala letho.
  Oleg Rybachenko o hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - Kaofela re malimo ho isa bohōleng bo itseng!
  Mme moshemane a lahlela mpho ya lefu ka menwana ya hae e hlobotseng.
  Margarita o ile a lumellana le sena:
  - Ho isa bohōleng bo itseng, ho joalo!
  Mme hape o ile a hlahisa sebetsa se bolaeang ka leoto la hae le sa roala letho, a etsa hore likoloi tse peli tsa Majeremane li thulane.
  Oleg Rybachenko o ile a lelekoa mme a nahana hore boemo ba USSR bo ne bo se bo ntse bo se na tšepo 'me ho ne ho se na ntlha e itseng ea ho loana. Ke ka hona ba bolaelang batho lefeela.
  Moshanyana o ile a akhela liqhomane tse peli ka leoto le sa roala letho. Otla seboko, litanka tsa Jeremane tsa letoto la "E" li ile tsa thulana hammoho.
  Ngoana oa Terminator o ile a bina:
  - Ha nako e fihla,
  Re tla loana ka sebete!
  Bahlabani ba ntseng ba phahama hoseng -
  Le loane ka sebete!
  Moshanyana o ne a hlile a itokiselitse ho senya lebotho leha e le lefe ka metsotso e seng mekae.
  Margarita le eena o ile a akhela mpho ea lefu a sa roala lieta 'me a honyetsa:
  - Bakeng sa Great Rus '!
  Bana ke bahlabani ba sebete hoo ho seng motho ea ka ba hatakelang. Ke bahlabani ba thata joalo.
  Moshanyana le ngoanana ba thabile haholo joalo ka kamehla. 'Me le bona sebete, tlhompho le sebete. Ba loana le bo-fascists joalo ka li-titans. Mme ho hlakile hore sera se ke ke sa feta moo se emeng joalo ka lefika. Mohlomong le ntho e matla ho feta lejoe le monolith.
  Margarita, a thunya, a re:
  -Re tla ba libapali tsa polanete,
  Re linatla tsa sekolo se phahameng!
  "Me ngoanana o tla boela a ntšetse mpho ea lefu ka leoto la hae le sa roaloang letho, le khofiloeng. Mme a pshatla sera.
  Ngoanana enoa o motle haholo, u ke ke ua khona ho sebelisa letho khahlanong le eena.
  Kaha ha ho na mokhoa o khahlanong le sekhechana. Leha ho le joalo, sena ha se sekoti, empa ke ntho e kotsi le ho feta e pholileng.
  Oleg Rybachenko, ea thunyang, ea khopameng:
  - Ha ke moshanyana, ke moshanyana, 'me ke tla ba molelele ho feta motho e mong le e mong lefatšeng!
  'Me hape, joalokaha eka o lahlela bolt e senyang ea liqhomane ka leoto la hae le sa roala letho. 'Me hape litanka tse peli tsa Jeremane li thulana hammoho.
  Mohlankana e monyenyane o mabifi haholo. Empa o ikutloa hore a ke ke a roba sekoti mona ka sephali. Leha ho se na maemo a hlokang tšepo, joalo ka ha ho se na bahanyetsi ba sa hlōloeng.
  Moshanyana o ile a hopola hore na o tlile joang ka likhetho tsa mopresidente Belarus:
  Ha ho monate ho mamela lintho tse se nang thuso ka lekhetlo la botšelela,
  'Me ha ke utloisise hore na ke lokela ho lumela "ntate" hakae!
  Lukashenko o tšepisitse ho haha paradeise -
  Empa hammoho le leseli, re kena lefifing!
  E, e ne e le phephetso tsamaisong le borapeling ba botho. Ka sebele, ke hobane"ng ha naha ea Europe e lokela ho mamella mohatelli, joalokaha eka ke Mehleng e Bohareng?
  Mme Stalin hape ke mohatelli mme bokahohleng bona butle-butle o qala ntoa ea ho hlola ...
  Bana ba bahale ba ile ba loana matsatsi a mang a mararo. Ho sa le joalo, Manazi a lika-liketsa Kazan "me a hapa Ufa.
  Ntoa e se e ntse e tsoela pele Kremlin ka boeona. Banana ba bane ba baloi ba ile ba loana le Manazi ba sebelisa lisabole le li-discs tse tšesaane bakeng sa ho lahlela, ka maoto a sa roala letho.
  Kremlin e ile ea senngoa hampe ke liqhomane tsa Sturmlevs, Sturmtigers, libomo le likanono tse kholo.
  Ha e le hantle, Stalin ka boeena o ntse a le Sverdlovsk. 'Me boemo ba USSR bo shebahala bo se na tšepo. Empa Red Banner e ntse e fofa holim'a motse-moholo oa Russia, ho bolelang hore hase bohle ba lahlehileng!
  Batho ba lumela hore phetoho e haufi e tla!
  Natasha o khaola Maarabia ka halofo. O lahlela disc ka leoto le sa roala letho 'me oa lla:
  - Khanya ho Naha ea Bo-ntate e sa shoeng! Hitler a ke ke a re senya!
  Zoya o ile a boela a otla fascist ka li-saber tse peli mme a lla:
  - Che, u se ke ua re senya!
  Ka mor'a moo leoto la hae le sa roala letho le ile la lahlela diski ea polao ho Manazi.
  Mme bahlabani ba 'maloa ba batšo ba ile ba oa leboteng la Kremlin le senyehileng.
  Ka mor'a moo, Aurora o ile a thunya. O ne a thunya ka seoelo, empa ka nepo. Eaba o sebelisa li-sabers tsa hae. 'Me linaleli le li-swastikas tse tšesaane tse bohale li fofa ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng.
  Mme mona Svetlana o tla lahlela disc e bohale ka leoto la hae le se nang letho mme a hahola Fritz likoto. Joale o tla bina:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - mosireletsi oa Naha ea Bo-ntate, lesole la Perun!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Li-Heroes tsa Rus li lla!
  Kaofela bane ba rona re loana mona. Hoo e ka bang tsohle tsa Moscow li se li nkiloe, 'me thepa ea lithunya e felile. Bashanyana le banana ba Russia ka bobeli baa shoa. Empa ha ba tele. Le hoja thibello e nkile nako e kae?
  Banana ba leboteng la Kremlin ba loana. Joalo ka bahale. 'Me ho sa tsotellehe December ba sa roala lieta 'me ba apere bikini feela. Empa ha ba utloe serame. Ho fapana le hoo, matla a bona a eketseha feela.
  'Me li-disk tse bohale, tse bataletseng haholo li fofa ho tloha menoaneng ea ka e hlobotseng. E leng ho qhaqha mabotho a tsoang linaheng tse ling a Wehrmacht.
  Bahlabani ba loana joalo ka bahale ba ntoa. Le ka bonyane ba liaparo. Botle bo joalo ha bo hlajoe ke lihlong ke litanka tse kholo tsa letoto la E le AG, kapa lintho tse ling tse mpe tse qapiloeng ke Manazi.
  Ha ho ngoanana e leng ntho e ka hlōlang mofuta ofe kapa ofe oa fascism. Leha e se e phethahetse joalo ka lefatšeng lena.
  Natasha o ile a khaola ka sabole, a lahlela diski ka leoto, a khaola Manazi 'me a bina:
  - Ho molemo hakaakang ho phela naheng ea Soviet,
  'Me ho monate hakaakang ho pshatla Wehrmacht!
  Zoya, ea tsamaisang leloala ka li-sabers, o itse:
  - Wehrmacht e se e le matla habohloko! Hona joale re se re ntse re sireletsa Kremlin!
  'Me ngoanana eo a lahlela naleli ka menoana e se nang letho, a otla Krauts.
  Eaba oa bina:
  - Ena ke ho tsoma lira tse hlaha!
  'Me joale ho na le Aurora ntoeng. Ke ngoanana ea moriri o mofubelu le ea pholileng hakaakang. Ha ho e-na le moea oa mariha, moriri oa hae o bofubelu ba koporo o fofa joaloka folakha ea ntoa. Che, ngoanana ea joalo a ke ke a inamela mang kapa mang.
  'Me ho tloha ha leoto la hae le sa roala letho, ho fofa letlapa le hlabang le sehang nama le mali.
  O khaola 'mele ea bahanyetsi. Mme Aurora oa hooa:
  - Ke ngoanana oa sehlopha se phahameng!
  Svetlana o shebahala joang ntoeng?
  Terminator ena ea blonde e mpa e le mollo oa diabolical le leholiotsoana la timetso.
  'Me hape mohlolo oa polao o fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho. 'Me ngoanana enoa o tsielehile ntoeng.
  Kaofela bane ba ntoeng. 'Me ha aa lokela ho ikhula kapa ho tela.
  Ke baloi ba bane - e ntle haholo! Quartet ea 'nete ea timetso ea ntho e ngoe le e ngoe le e mong le e mong!
  Bahlabani ba tšoara sebaka sa tšireletso. Empa Kremlin e kholo 'me e ke ke ea hanela hohle. Matla ha a lekane haholo.
  Natasha o ile a araba ka ho teneha:
  - Rea bolaea, eseng ho hlola!
  'Me ngoanana a boela a lahlela qoso ea 'molai ka leoto la hae le sa roala letho.
  Zoya o ile a bua ka mokhoa o utloahalang ha a fokotsa sera sa hae:
  - U ke ke ua hlola ntho e 'ngoe le e' ngoe ... Ntle le ha u le papaling ea k'homphieutha!
  'Me ngoanana ea nang le moriri oa khauta a lahlela disk ea lefu hape.
  Aurora, a khaola bahanyetsi ba hae ka li-sabers, a lla:
  - Tlhōlo, kea kholoa, e tla ba ea rona! Ka lebitso la Russia e Halalelang!
  'Me ho lahlela maoto a hae a sa roala letho, mpho ea timetso ea fofa.
  'Me Manazi a sehiloeng a oa.
  'Me joale Svetlana ntoeng. O khaola li-fascists ka ho akhela ha hae. 'Me o sebetsa ka mokhoa o feteletseng, kapa esita le ka mokhoa o sa feleng. Maoto a hae a sa roala letho a thothomela haholo. Mme ba bontsha tshenyeho e tshabehang.
  Joale ngoanana oa bina:
  - Khanya ho Naha ea Bo-ntate le mafatše a macha!
  Mme hape ho makala ha lefu ho fofa ho tloha maotong a hae a sa roala letho.
  'Me mona Natasha o ntoeng hape. 'Me o rema li-Krauts, a potlakile joalo ka comet. 'Me o hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae:
  - Khanya ho Naha e kholo ka ho fetisisa ea Ntate!
  Mme lisabole tsa hae li fofela holimo joalo ka molemi oa mohloa.
  Mme ngoanana o bile a qala ho bina:
  - Khanya ho Russia ka ho sa feleng,
  Toro ea rona e tla phethahala!
  'Me ngoanana a fana ka boomerang e bohale ka serethe sa hae se se nang letho. Mme a sotha mme a kgaola dihloho tse leshome le metso e mmedi tse ntsho le tse lefifi.
  Ha e le hantle, hase Majeremane a ileng a bolaea banana, empa lihlopha tsa bokolone tse neng li sebelisoa khahlanong le bona. Empa sena se etsa hore ho be bonolo le ho feta ho bahlabani.
  Lia phatsima ebile lia bapala.
  Natasha o khaola lira tsa hae hape. Mme o lahlela ntho e kang eo ka maoto a hae a hlobotseng.
  'Me e tla puruma:
  - Stalin le khanya!
  Ebe joale Zoya. Ho tshoana le ho lokolla ntho e bolayang. Mme menwana ya hae e hlobotseng ya hlatsa molaetsa wa lefu.
  'Me mohale oa puruma:
  - Ha ho tšabe ho shoela Motherland e kang ea rona!
  'Me joale Aurora le eona e tla e nka' me e kene ntoeng. 'Me o tla boela a hlahise boomerang ka maoto a hae a sa roala letho. 'Me o tla tsosolosa lira.
  Ka mor'a moo oa bina:
  - Bakeng sa Soviet Rus '! Ho tla busa eng bokahohleng!
  'Me joale ntoeng Svetlana. Hape ngoanana ea ke keng a emisoa kapa a fokotsehile. Ena ke tsela eo e otlang ka eona. Nke ke ka u pholosa ho mohlabani ea joalo!
  Mme ka maoto a hae a hlobotseng o lahlela liphutheloana tsa polao. 'Me e bolaea lira tsa eona ntle le qenehelo leha e le efe.
  Le hoja hamorao Yarila a ka ba rapella. Kapa mohlomong Perun. "Muso oa Chernoboge o ba emetse ka mor"a lefu bakeng sa baetsalibe! Empa e khahla le ka tsela ea eona - lintoa li tsoela pele ka linako tsohle! Le lintoa tse ngata! Joale mohlomong ha rea lokela ho llela qetello ea baetsalibe habohloko haholo?
  Svetlana o bile a ikutloa a soabile: u ke ke ua honohela Bakreste - ba tla amohuoa thabo e ngata ka ho sa feleng. Esita le seo ba neng ba e-na le sona polaneteng ea Lefatše.
  Eh, baetsadibe ba madimabe! Mme le ho feta batho ba lokileng ba madimabe!
  "Me ngoanana eo o boetse o lahlela mpho ea lefu ka leoto la hae le khofiloeng, le sa roala letho. Ebe o re:
  - Lefatše e tla ba la rona! Khanya ho Russia!
  Natasha o ile a etsa serurubele se tharo ka lisabole tsa hae 'me a lla:
  - E se eka ho ka ba le khanya e sa feleng ho Russia e kholo!
  'Me maoto a hae a se nang letho a tla lahlela ntho e bolaeang le e ikhethang. Ka mor"a moo serethe se se nang letho sa ngoanana se ile sa otla phatleng ea motho e motšo, sa mo liha le Maarabia a mang a mahlano leboteng.
  E latelang ntoeng ke Zoya. Ha ho letho le ka mo thibelang. O lwantsha matshwele a Hitler. Mme e tsamaisa leloala le tharo. Masole a ile a khaola ka ho oa ha hae.
  Ka mor'a moo ngoanana o re:
  - Eternal Rus 'e tla ba le Svarog!
  Ebile o tjamela balekane ba hae.
  E latelang ntoeng ke Aurora. O ile a matha joalo ka panther. O ile a khaola bohle. Mme ka maoto a hae a hlobotseng a thakgola neo ya lefu. O ile a fokotsa li-fascists tse ngata mme a bina:
  - Bakeng sa mofuta o phahameng ka ho fetisisa oa Naha ea Bo-ntate!
  Eaba Svetlana o kena ntoeng. Kamoo o remang dira tsa wona kateng. 'Me o sebetsa ka potlako haholo.
  Ka mor'a moo mpho ea lefu e fofa maotong a hae a sa roala letho. 'Me o khaola Manazi ka ho feletseng, joaloka lehare la mokuti.
  'Me ngoanana oa hoeletsa:
  - Lilemo tsa ka le 'nete ea ka! Khanya ho Russia e Khōlō!
  E, lintoa tsena tse 'nè li loana e le kannete. Empa ba bane ba sa roala lieta le ba batle ba hlobotse ha ba khone ho hlola Ntoeng ea Bobeli ea Lefatše. 'Me kahoo Moscow e ile ea oa.
  Banana bana ba ile ba tsoa motse-moholo o hapuoeng, ba sebelisa lisabole tsa bona ka bobeli le seaparo sa ho se bonahale.
  Ka kakaretso ba khona ho etsa lintho tse ngata. Banana ba maemo a holimo, u ke ke ua ba fumana ba le batelele kapa ba le batle ho feta.
  'Me Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba tloha motseng o hapuoeng oa Gorky.
  Manazi, oho, a fihletse katleho hoo e ka bang hohle.
  Moshanyana le ngoanana ba ile ba tsamaea 'me ba lahlela linalete ka maoto a bona, ba felisa Krauts.
  Oleg Rybachenko o ile a bina:
  - Che, ea seli a ke ke a fela,
  Ponahalo ea phakoe, ntsu...
  Lentsoe la batho le hlakile -
  Monyenyetsi o tla silwa ke noha!
  
  Ke lumela hore lefatše lohle le tla tsoha -
  Ho tla ba le pheletso ea fascism ...
  Mme Letsatsi le tla chaba -
  Tsela e bonesang bokomonisi!
  Margarita o ile a akhela linale tse 'maloa ka menoana ea maoto a hae a sa roala letho' me a tiisa:
  - Che, e ke ke ea fela!
  Mme a thunya ka sethunya sa mochini, a theola li-fascists tse peli.
  Bana ke mofuta oa bana. E monate, e sa sisinyeheng. Leha e le hantle, ena hase mofuta o joalo oa ntoa. Mme ba tlameha ho baleha.
  Moscow e ile ea oa, motse oa Gorky oa oa. Manazi a hlasela Kazan. Ena e se e le motse oa ho qetela oa Soviet Volga. Khanyetso e matla, empa ho na le maikutlo a ntseng a eketseha a ho hloka tšepo.
  Manazi a ne a e-na le litanka tse tsoetseng pele tsa pyramidal tse tsoang letotong la AG, leo ho seng sebetsa sa Soviet se neng se ka kenella. 'Me sena, ke tlameha ho re, se mpe haholo.
  Ke feela ha maoto a sa roala letho a moshanyana le banana a akhela liqhomane litseleng moo liphoofolo tsa litonanahali tsa Jeremane li thulanang. Empa ke eng seo banyalani ba bang ba ka se etsang ha hoo e batlang e le lefatše lohle le khahlanong le USSR!
  Oleg Rybachenko o ile a akhela seqhomane ka leoto la hae le se nang letho, a sutumetsa lihlooho tsa AG-50 le AG-75 hammoho, eaba o re:
  - Haeba qhobosheane e le tseleng,
  Sera se hahile...
  Re hloka ho potoloha ho tloha ka morao -
  Mo nke ntle le ho thunya!
  Margarita o ile a lumellana le sena:
  - Thetso ntoeng ke ntho e kholo! Haholo-holo haeba matla a sa lekane!
  Oleg Rybachenko o hlokometse:
  - Mme ke ile ka bapala leano la Entente. Ka libetsa tse lekanang, a timetsa masole a lira a limilione tse lekholo le leshome le metso e mene, "me eena ka boeena a lahleheloa ke lefela feela. Sena se bolela hore ka maqheka o ka loana le lefatše lohle!
  Margarita o ile a lumellana le sena:
  - Ho ka etsahala! Le ho loana le ho hlola!
  Oleg Rybachenko o ile a lahlela maoto a nale ka menoana e se nang letho. O ile a bolaea li-fascists tse tharo mme a re:
  - Re tla hlola ka lebitso la Holy Russia!
  Moshanyana le ngoanana ba ile ba tsoela pele ho matha ... Ijoo, matla a hlile a sa lekana.
  Kazan e ile ea senngoa ke mefuta eohle ea libetsa. Stalin o ile a laela hore a tšoaroe ho fihlela lerotholi la ho qetela la mali. Empa ha e le hantle, moea oa ntoa oa Red Army ka mor'a ho oa ha Moscow o ne o robehile haholo. E mong le e mong o ne a batla ho shoa hanyane ka hanyane. 'Me Manazi a phahame haholo ka palo le ka libetsa.
  'Me lifofane tsa bona tsa jete li qhomisa libomo metseng eohle le metsaneng eo Manazi a e-so khone ho e hapa.
  Pele Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba fihla Kazan, motse ona o ile oa oa.
  Ufa le eona e ile ea nkoa. Kahoo, ho sa tsotellehe mariha a neng a le matla, Manazi a ile a fallela Sverdlovsk.
  Ntlo-khōlō ea Stalin e ne e le moo. Mme masamurai a ne a tswa botjhabela. Majapane le ona a matla.
  Bahlabani ba bona ba kotsi haholo - banana ba ninja. Ho sa tsotellehe mariha a Siberia, ba potlakela lehloeng ba sa roala lieta, ha bona ka bobona ba apere liaparo tsa ho sesa feela. Hoa tšosa le ho nahana ka bahlabani ba joalo. Le hoja li le ntle haholo.
  E mong ke enoa ea nang le moriri o moputsoa, e mong o mosehla, oa boraro o le khubelu, oa bone o na le bosoeu.
  Bana ke babolai ba batle ka ho fetisisa. Ba sebetsa ka sabole e le 'ngoe mme ba lahlela li-discs tse tšesaane kapa li-chakras ho masea. 'Me li-ninjas li lahlela liqhomane khahlanong le litanka - li lekana le pea feela, empa litanka tse boima ka ho fetisisa tsa Soviet li fofa holimo moeeng' me li li tabola.
  Esita le IS-7 e tšosang ha se tšitiso ho banana ba ninja. Ke bahlabani ba boemo bo phahameng hoo le balebeli ba se nang matla khahlanong le bona.
  Mona ke ngoanana oa ninja ea nang le moriri o moputsoa, ka menoana ea hae e se nang letho o ile a lahlela pea le litanka tse tharo tsa Soviet hang-hang, a fofa holimo, 'me a phatloha ka likarolo.
  'Me joale ho na le ngoanana ea nang le moriri o mosehla le leoto le se nang letho, a lahlela pea. Hape, likoloi tsa Soviet li fofa ka litsela tse fapaneng 'me li pshatleha likoto. Ha re tobane le eona, bana ke mofuta oa bahlabani mona - esita le mohale ea sebete o ne a tla tšoha ka pel'a bona.
  'Me mona ke ngoanana oa ninja ea nang le moriri o mofubelu ntoeng. Joalo ka ho lahlela pea ea 'molai ka maoto a hau a hlobotseng. 'Me ho tloha ho otla ha eona, lihlomo tsa sekepe se seholo sa IS-12 se ile sa phatloha.
  Enoa ke ngoanana oa Terminator.
  'Me joale ngoanana oa ninja ea moriri o mosoeu. Ka tsela e tšoanang o tla e nka, 'me ka matla a hae kaofela o tla hlaba lisabole tsa hae ho masole a Red Army. O tla ba kgaola, a bine:
  - Ha ke kokoanyana e utloisang bohloko, ninja, empa ha se turtle!
  Le lekhetlong lena, banana bohle ba bane ke babolai ntoeng.
  Lebotho le Lefubelu le lahleheloa ke ntoa ka mahlakoreng 'ohle. Empa o ntse a leka ho loana.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba lelera lehloeng la mariha. Ke bana ba futsanehileng ba sa roala lieta. Bakeng sa 'mele e sa shoeng, serame ha se mpe hakaalo. Li-supermen tsena ha li khone ho kula kapa ho tšoaroa ke sefuba kapa serame. Empa leha ho le joalo, ha u atamela Urals, serame ha se monate 'me se loma lirethe tse se nang letho tsa bana.
  Oleg o ile a bua ka masoabi:
  - Ha u tsebe ho hobe le ho feta - serame le tlala, kapa ho tseba hore naha ea hau e halalelang e lahlehile!
  Margarita o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Ho rona, serame le tlala ha se letho ... Empa taba ea hore re lahlehetsoe ke Manazi e hlile e mpe!
  Oleg o lumellana le sena:
  - E ke ke ea mpefala le ho feta! Ka kakaretso, ke hobane"ng ha Reich ea Boraro hangata e atleha haholoanyane bokahohleng bo tšoanang ho feta ba rōna?
  Margarita o entse khopolo e utloahalang:
  - Hobane li-fascists li matla haholo ebile li hlophisitsoe. Mme re bile lehlohonolo hangata. Haholo-holo le Stalingrad!
  Oleg Rybachenko o ile a raha bolo ea lehloa ka leoto le se nang letho mme a re:
  - E, re bile lehlohonolo haholo le Stalingrad! Bo-Fritz ka bobona ba ile ba kena lerabeng ka booatla!
  Margarita o ile a ngola:
  - Ho leka ho se kene mathateng,
  E le hore u se ke ua ferekana 'me ua lahleha ...
  Ho tla hlokahala ho bokella nickel bakeng sa penny,
  Mme ho e-na le hoo, tsoaloa hape!
  Bana ba tseleng ba ile ba hlasela sehlopha sa bo-fascists. Ho ile ha bolaoa masole a fetang lekholo. E mong o ile a sala e le motlamuoa. Margarita o ile a qobella mohlankana enoa hore a atle litšepe tsa hae tse otlolohileng haholo, tse khubelu ka lebaka la serame. O e entse ka kutlo. 'Me o ile a re Majeremane a ne a se a ntse a atamela Sverdlovsk' me a e pota-potile.
  Oleg o ile a ngola:
  - Hoa makatsa hore ebe 'na le uena, Margot, re potlakile, empa ka tsela e itseng re tsamaea joalo ka batho ba tloaelehileng kapa butle!
  Margarita o ile a lumela:
  - Ho tšoaroa leqhubu la ho hloloa! Kamoo ho bonahalang kateng bokahohleng bona bohle ba khahlanong le USSR. Esita le tlhaho le sebaka!
  Joale Oleg o ile a etsa tlhahiso:
  - Ho thoe'ng haeba e le ntho e sa reng letho hore re bolaee Hitler?
  Margarita o ile a sisinya hlooho hampe:
  - The hyperwitch ha aa ka a re fa taelo e joalo! Kahoo ha re etseng ntle le litšoantšiso tse sa tloaelehang. Ho feta moo, see se tla etsa joang?
  Oleg Rybachenko o ile a araba ka kholiseho:
  - Haholo-holo! Ho feta moo, Fuhrer, enoa ke Fuhrer ea Afrika hape!
  Margarita o ile a etsa tlhahiso:
  - Ha re loane ka pele hajoale, ebe re tla bona ka Hitler! Joalokaha ba re - potlaka ntle le ho potlaka!
  Oleg o ile a bina:
  - Lebelo le letle, o seke oa roba chisel ... Monna ha se lehong, mme o ile a hlanya ka potlako!
  Moshanyana le ngoanana ba matha ka matla a bona kaofela. 'Me re ile ra khona ho fihla Sverdlovsk. 'Me ba qala ho sireletsa motse o neng o hlaseloa ke Manazi.
  Litlhaselo li ile tsa latela ka ho latellana.
  Bana ba ne ba sa roala lieta. Margarita o apere tunic, 'me Oleg Rybachenko ke moshanyana feela ea apereng marikhoe a makgutshwane. Empa ba ile ba loana joaloka bahale ba sebele le ba sa fetoheng.
  Oleg o ile a akhela nale ka menoana ea hae e hlobotseng, a phunya Fritz molaleng 'me a lla:
  - Re ke ke ra fana ka inch ea naha!
  Margarita o ile a akhela seqhomane ka leoto le sa roala letho 'me a hoeletsa:
  - Eseng lerotholi, eseng inch, eseng centimeter!
  Moshanyana le ngoanana ba ile ba loana serameng. "Me ho ne ho e-na le bo-pula-maliboho ba bang le bona. 'Me ba bangata ba boetse ba roala lieta, ho sa tsotellehe serame se hlaha. 'Me haeba bana ba sa shoeng ba sa tšabe serame se hlaha, bonyane ba ke ke ba ba ntša kotsi, joale ho kotsi haholo ho bana ba tloaelehileng.
  Pula-maliboho e mong ke enoa ea sa roala lieta, eo esita le menoana ea hae e neng e le meputsoa ka lebaka la serame, meno a hae a tšoeroe ke sefuba, le mohlahare oa hae o ruruhile. Moshanyana o utloa bohloko bo boholo. Empa ho sa tsotellehe sena, ka bohale o nka sehlopha sa liqhomane ebe o li lahlela ka tlas'a tanka ea Manazi, 'me eena ka boeena oa oa, a otloa ke ho phatloha ha sethunya sa mochine.
  Enwa ke moshanyana ya sebete...
  Kapa ngoanana, eo maoto a hae a se nang letho a khanyang joaloka li-poppies tse khubelu, o sutumetsa morafo tlas'a litsela tsa mastodon tsa Jeremane. O a shoa, a hoeletsa:
  - Bakeng sa 'Mè le Stalin!
  Ho bohloko haholo ho roala lieta mariha, Siberia, ha u sa sireletsoa ke nama e sa shoeng.
  Esita le Oleg le Margarita ha baa thaba ha ba hlobotse ka serame se matla. Empa ba bososela le ho bina, ba batla ho thabisa bashanyana:
  - Eh, serame, serame, u se ke oa nkamisa,
  Se ke oa nketsa! Pere ya ka! Pere ya ka!
  Ea mosoeu!
  Bashemane le banana, ba sisinya maoto a bona a mafubelu le a maputsoa ka lebaka la serame se batang, ba bina:
  - Lehloa le ke ke la re emisa! Serame se ke ke sa re hlola! Re bo-pula-maliboho ba Krauts! Fascist e tla otloa ka thata!
  Bana ba loana hantle! Empa matla ha a lekane haholo. Stalin o ile a baleha ho tloha sebakeng se pota-potiloeng ke Sverdlovsk ho ea Novosibirsk. Leha ho le joalo, Majapane a se a ntse a atamela motse ona ho tloha ka bochabela. Ka tsela e itseng ha ba tšabe esita le serame sa Siberia.
  E se eka ntoa e ka fela.
  Empa bo-pula-maliboho ha ba tele. "Me esita le linakong tse thata, bana ba bina ka sebete;
  Re bo-pula-maliboho, bana ba bokomonisi -
  Mollo, tente le lenaka le llang!
  Tlhaselo ea bofascism e ahlotsoeng -
  E letetseng ho hloloa ka bohale!
  
  Re lahlehetsoe ke eng lintoeng tsee?
  Kapa na u ile ua e fumana lintoeng le sera?
  Re ne re le bana ba lefats'e feela -
  'Me joale bahlabani ba Motherland!
  
  Empa Hitler o ile a nka mohato o lebisang motse-moholo oa rona,
  Phororo eo e ile ea liha libomo tse se nang palo!
  Re naha ea Ntate, e ntle ho feta leholimo -
  Joale ho likela ha letsatsi ho tletseng mali ho fihlile!
  
  Re tla arabela ka mabifi -
  Le hoja bona ka bobona ba le banyenyane ka seemo!
  Empa sabole e matsohong a mocha ea tetemang -
  E matla ho feta dilegione tsa Satane!
  
  Litanka li ke li phalle ka mor'a ho phatloha,
  Mme re arola sethunya hara tse tharo!
  Mapolesa a ke a lebe morao,
  Empa Molimo o Halalelang o tla ba otla ka sehlōhō!
  
  Re ile ra etsa qeto efe? etsa mosebetsi oa khotso -
  Mme bakeng sa seo, oho, ke ile ka tlameha ho thunya!
  Khotso e se e ntse e le lehloeo.
  Ho boetse ho na le pefo le mohau!
  
  'Na le ngoanana re matha re sa roala lieta hammoho -
  Le hoja lehloa le oele, le chesa lehloa joaloka mashala!
  Empa ha ba na tšabo, bana baa tseba -
  Mohatelli o tla khannoa ka lekeseng ka kulo!
  
  Kahoo ba bolaile sehlopha se sebe sa Krauts,
  Le makoala a mang a ntse a matha!
  Re senya masea joalo ka sekele ntoeng -
  Lihlabula tse nyane ha se tšitiso ho rona!
  
  Tlhōlo ke katleho, e tla ba ka May,
  Hona joale sefefo sa lehloa se prickly, lehloa le thata!
  Moshanyana ha a roala lieta, khaitseli ea hae ha e roale lieta;
  Bana ba ne ba keteka thabo ea bona ba apere liaparo tsa masela!
  
  Matla ana a tsoa kae ho rona -
  Ho mamella bohloko, serame, tlhoko eo!
  Ha motsoalle a lekanya botebo ba lebitla,
  Ha motsoalle a bobola, kea shoa!
  
  Kreste o ile a re hlohonolofatsa babulamadiboho,
  A re, Naha ea Ntate le e filoe ke Molimo!
  Ena ke tumelo ea pele ho tsohle,
  Soviet, naha e halalelang!
  'Me ba shoa ka pososelo melomong ea bona. Bana ha ba tsebe bofokoli ... Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba loana ka beke eohle. Empa Sverdlovsk e ile ea oa. Karolo e 'ngoe ea sesole e ile ea inehela - ho ikutloa hore boemo bo ne bo se na tšepo. Ke bo-pula-maliboho feela ba ileng ba hana ho inehela.
  'Me bahlankana ba 'maloa ba sebete, ba sa roala lieta ba ile ba atleha haholo. Ba ile ba matha har'a mekolokotlo ea lehloa, e le boputsoa ba sebele ka lebaka la serame se tšabehang. Mme ba shwela tlasa dithunya tsa motjhini le dikanono.
  Oleg Rybachenko le Margarita le bona ba ne ba khathetse haholo, empa ba ntse ba phonyohile Sverdlovsk. Ka mor"a moo re ile ra fallela Novosibirsk. Serame, mariha, masiu a malelele.
  Moshanyana le ngoanana ba matha, ba hloname, ba halefile haholo.
  Margarita o ile a ngola:
  - Hyperwitch e ka thusa lefats'e lena! Ho seng joalo Manazi aa hlola! Ruri hona ke ho hloka toka ho atileng hohle!
  Oleg Rybachenko o ile a tlolela holimo, a sotheha ka makhetlo a supileng, 'me a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Ho na le toka e nyenyane lefatšeng ho hang! Ka mohlala, ke hobane"ng ha batho ba hōlileng ba utloa bohloko? Ho feta moo, hoo e batlang e le motho e mong le e mong ntle le mokhelo! "Me ha motho a sa le monyenyane, oa tsuba, oa noa, esita le ho etsa ho hobe le ho feta, "me o phela hantle! Toka e hlokofatsoang ke batho ba hōlileng e hokae?
  Margarita o ile a lumellana le sena hang-hang:
  - Ha ho na toka bokahohleng!
  Oleg Rybachenko o ile a botsa a sa tsebe letho:
  - Hona Molimo o shebile hokae?
  Margarita, ngoanana enoa ea sa roala lieta ea apereng seaparo se sekoti, o ile a etsa tlhahiso:
  "Mohlomong re tla tšoana le melimo e le hore toka e buse lefatšeng!" Bona ke bohlale ba "Mōpi!
  Oleg Rybachenko o netefalitse ka kholiseho:
  - Ke lumela hore re tla tsosa bafu!
  Ngoanana oa terminator o netefalitse:
  - E, ke lumela ho sena, ehlile!
  Bana ba ile ba mathela Novosibirsk 'me ba kenya letsoho ho sireletsa motse ona.
  Ba ile ba loana hoo e ka bang motseng o moholo oa ho qetela tlas'a taolo ea Red Army.
  Stalin o ne a se a ntse a buisana le Hitler, a lumela ho inehela haeba tšireletso ea hae ea botho e tiisitsoe. Fuhrer o ne a itokiselitse sena, haholo-holo haeba bahanyetsi ba ne ba khutsitse.
  Majapane a ne a se a ile a hlasela Novosibirsk ka bochabela. Kahoo ho ne ho batla ho se na monyetla oa ho baleha. USSR e ile ea shoa.
  Oleg Rybachenko le Margarita Korshunova ba ile ba thunya Manazi 'me ba akhela liqhomane ka maoto a bona a sa roala letho. Mme ba ne ba ntse ba tshepile ho hong.
  Haufi le bona ho ne ho e-na le bo-pula-maliboho. Serameng se matla sa Siberia, bana bohle ba ne ba sa roala lieta 'me ba apere junifomo ea lehlabula ba apere lithae. Ba ile ba shoa joaloka bahale.
  Maoto a bona a ne a le mefubelu joaloka maoto a likhantši, "me menoana ea bona e ne e le putsoa.
  Empa bo-pula-maliboho ha baa ka ba tela.
  Ba tla inehela ho fascism!
  Oleg Rybachenko o ile a akhela seqhomane ka leoto la hae la moshanyana. O ile a sutumetsa litanka tse tharo tsa Majeremane hang-hang 'me a hoeshetsa:
  - Ke lumela tlhōlo!
  Margarita o ile a boela a akhela mpho ea 'molai ka menoana e se nang letho 'me a lla:
  - Le 'na ke ne ke lumela,' me ke tla lumela ho fihlela qetellong!
  'Me ba ile ba loanela motse oa ho qetela oa Soviet ka khalefo ea ho nyahama. Leha ho le joalo ba ne ba sa tl'o kobeha.
  Oleg Rybachenko, e le hore a ka hlasimolla bana ba bo-pula-maliboho ba batlang ba shoele ke leqhoa, o ile a bina ka cheseho e khōlō;
  Ke mohlabani e monyane oa 'Mè oa Russia,
  Naha e matla, lehae la linaha tsohle...
  Ha ho sa na naha ea habo e ntle bokahohleng,
  Stalin o ile a tlama thae tlas'a forge!
  Ho ba pula-maliboho ke thabo le pitso,
  Etsoe, sena se bolela hore u mohlanka oa naha.
  Mme o ka eketsa bokahohle -
  Ho senya maqiti a diabolose-Satane.
  Ha lehlabula le fihla ka '41,
  Sefefo sa seaduma sa Phupjane sea re duma...
  Ha re batle hore sebaka sena se futsanehe,
  Bakeng sa thabo, lumela - Naha ea Ntate e bōpiloe!
  'Na le ngoanana re emetse Manazi a laletseng,
  Pele ho mona re ile ra fumana sethunya sa mochini.
  Le ho teneha ha Hitler,
  Sehlopha sa rōna se hlōla Manazi ka katleho!
  Maoto a banana a se a le manganga,
  Lehloa le se le ntse le phunya ka tlas'a marotholi a se nang letho.
  Serame le melomo e ile ea fetoha e putsoa,
  Empa mollo o halalelang o futhumatsa meea ea rona!
  Re otla re sa tsebe mehato ya bahanyetsi ba rona;
  Ha re u fe khotso bosiu le motšehare!
  Liqhomane li fofa holim'a li-echelons ho ba letšoele,
  Le liofisiri tse nkileng sethunya sa sniper.
  Ba fascists ha ba fumane tšehetso kae kapa kae,
  Sehlopha sa rona sa pula-maliboho, se sebete ...
  Ea nang le bokhoni, haeba u hloka ho rema lithaba,
  Litanka tsa Hitler ke tsena li tuka joalo ka likerese.
  Batho ba ile ba bokana ka khalefo -
  Bakeng sa toka, sebete le tlhompho.
  'Me ha ho na lefika leoatleng la lifefo -
  Se neng se tla etsa hore re lule fatše!
  Re kene Berlin, ra ikopanya le Komsomol,
  Ho tloha ho hatakela banana ba sa roala lieta lefatšeng lohle!
  Re hema mahe a linotsi a hlotseng ka Mots'eanong oa leholimo,
  Hona joale katleho ea rona e khanyang e fetohile ea ka ho sa feleng!
  
  
  
  
  . ALEXANDER THE III O PHEILE LILEMO TSE MASHOME A MOSETŠERO
  Morena o ile a boela a matlafatsa 'muso ka moruo. Ho ne ho se merusu kapa merusu, kahoo moruo o ne o ntse o hōla. 'Me Russia e ne e e-na le baahi ba bangata ka Ntoa ea Pele ea Lefatše ka lebaka la ho fokotseha ha batho ba shoang le ho kenngoa ha libaka tse ka leboea tsa Chaena le Korea. Mme lebotho le ne le le leholoanyane. 'Me ho ile ha hlaha litanka tsa pele tse khanyang letotong, le lifofane tse ngata tsa mefuta e sa tšoaneng.
  Oho, Alexander oa Boraro ha aa ka a phela ho bona tlhōlo Ntoeng ea Pele ea Lefatše, empa sena se se se ile sa ea ho Nicholas oa Bobeli.
  Morena e mocha o ne a e-na le terone e matla, mosali e mong, mojalefa ea phetseng hantle, batho ba limilione tse makholo a mabeli le mashome a robeli, le masole a limilione tse peli le halofo linaheng tsa khotso.
  Kahoo u ka loana ka sebete le ka bohlale! Ho phaella moo, Marussia a boetse a na le litanka tse bobebe tse nang le lithunya tsa mochine, empa tse boima li sa tsoa hlaha. E thehiloe ke mora oa Mendeleev.
  Kahoo u ke ke ua emisa lebotho la borena!
  Nicholas II o ile a kena ntoeng le Majeremane le Maaustria ... Mabotho a Russia a ile a hapa Galicia, Bukovina, 'me a hlōla letoto la Austrians. Qalong ho ne ho e-na le lintoa Prussia Bochabela, empa joale ba iphetetsa 'me ba khaola Koenigsberg. Li-Allies li ile tsa sutumetsa Majeremane ho tloha Paris ... Mabotho a Russia a ile a nka Krakow, 'me a e-na le palo e phahameng ea lipalo, ho sa tsotellehe mariha, a tsoela pele ho hlasela, a atamela Budapest. Jeremane e ile ea etsa tlhahiso, ha e bona hore taba e ne e nkha tlhōlo, khotso ka maemo a itekanetseng.
  Majeremane a ile a lumela ho fa Russia Klaipeda le karolo e "ngoe ea linaha tsa Poland, hammoho le ho lefa tefo. Fora e ile ea khutlisetsoa karolong ea sebaka seo pele se neng se hapiloe tlas'a Bismarck, 'me hanyenyane Denmark.
  Austria-Hungary e ile ea fana ka Galicia, karolo ea Bukovina le Krakow. Empa "muso oo ha oa ka oa oa. Russia e ile ea boela ea fumana linaha tsa Maslav, ntho e 'ngoe le e' ngoe eo e kileng ea e-ba karolo ea Kievan Rus, 'me ea atolosa' Muso oa Poland.
  Türkiye le Japane li ne li se na nako ea ho kena ntoeng, joaloka Italy. Ke hore, Ntoa ea Pele ea Lefatše, ha e le hantle, ha ea ka ea etsahala. Kahoo ho qabana hanyenyane. Nicholas II o ile a matlafatsa bolaoli ba hae 'me a busa ka khotso ka nako e telele.
  Leha ho le joalo, Russia e ile ea qeta ntoa Afghanistan - qetellong ea e arola le Mabrithani. Joale Iran e ile ea aroloa le Brithani.
  Kahoo Russia e ile ea atolosa thepa ea eona. Empa mathata a moruo le Ho oa ho Hoholo ha 1929 ho ile ha tla ... Ka 1931, Japane, ka selekane le Turkey, e ile ea qala ntoa khahlanong le Tsarist Russia. Empa bonneteng e ne e le ho ipolaea. Likepe tsa Tsarist tse Pacific tlas'a taelo ea Kolchak li ile tsa hlōla Majapane. 'Me lebotho la fatše ka kakaretso le ne le le matla ka makhetlo a mangata.
  Ho ka boleloa se tšoanang ka Maturkey. Ho hlakile hore ba ile ba hloa khahlanong le sera se fosahetseng.
  Tsarist Russia e ile ea khona ho theola mabotho le ho hapa Japane. Qetellong mabotho a Russia a hapa Turkey. Kahoo nako ea 'Muso oa Ottoman e ile ea fela.
  'Me Tsar Nicholas II o ile a eketsa khanya ea hae le matla a Russia. Mmusi enwa ya kganyang o ile a busa ho fihlela 1936 mme le yena a hlokahala a le dilemo tse mashome a tsheletseng a metso e robedi.
  O ile a hlahlangoa ke Alexey II. Ka kakaretso, monna ea phetseng hantle ka ho feletseng oa lilemo tse mashome a mararo a metso e 'meli. 'Mè oa hae o ne a fapane, kahoo Alexandere oa Boraro ha aa ka a lumella lenyalo le bolaeang.
  Alexei II o ile a qeta ho hapa Saudi Arabia ka ho e arola le Brithani.
  Wilhelm II o ile a busa teroneng ea Jeremane ho fihlela ka 1941. Morena enoa o ile a busa ka lilemo tse mashome a mahlano a motso o mong! Ke nako e telele!
  Empa hona joale mora oa hae Ferdinand o lutse teroneng. E bile ha e nkha joaloka Hitler. Pale e 'ngoe.
  Khotso e ntse e le teng. Likolone tsohle li ile tsa aroloa. Mussolini o ile a hapa Ethiopia.
  Ha ho na letho le ka arolang ... Brithani, leha ho le joalo, e feta linakong tse thata. Mme e mathateng a moruo.
  Kahoo Ferdinand o ile a etsa tlhahiso ea ho Alexei oa Bobeli ho arola thepa ea bokolone ea Fora le Brithani. Joalo, ka 'nete, hore na u ka sheba linaha tsena hakae.
  Kahoo, Mussolini, Ferdinand le Alexei II ba ile ba kopanya tumellano ea bona.
  Empa ha e le hantle, Russia, ka nako ena, e ne e se e khonne ho hlōla hoo e ka bang Chaena eohle 'me e matla ka makhetlo a mangata ho feta mang kapa mang moruong, sesoleng le sechabeng.
  Tsar Alexei o amohetse, ka kakaretso, tlhahiso ena mme a etsa qeto ea hore ba tla qala hammoho.
  Ferdinand e ne e se e sa le mocha. Mme o ne a le hlokolosi.
  Leha ho le joalo, ka la 15 May, 1945, ntoa e ile ea qala. Majeremane a ile a falla hape
  Khahlano le Belgium...
  'Me lebotho la tsarist le ile la pholletsa le likolone tsa Brithani 'me la potlakela Egepeta.
  Russia e ne e na le masole a limilione tse leshome le lihlopha tse makholo a mahlano, 'me ka kholiseho
  O hlotse. Ho ne ho bonahala eka ha ho motho ea ka mo thibelang.
  Ka likhoeli tse peli, lebotho la tsarist le ile la hapa India, Iran e ka boroa, thepa ea Brithani Saudi Arabia, Egepeta, Sudan, le boholo ba Indochina.
  Empa Majeremane a ile a khona ho hapa Belgium feela, 'me a emisoa ha a ntse a atamela Paris. Holland le eona e kene ntoeng.
  Tsarist Russia ka likhoeli tse ling tse peli e ile ea hapa thepa ea Brithani e Asia 'me ea felisa Indonesia. Eaba o fihla Australia "me a haola le Afrika.
  Majeremane a ile a leka ho hapa Paris, empa tlhaselo ea bona e ile ea nyahamisoa. Leha ho le joalo, ntoa e ne e fela. Italy e ile ea boela ea hapa thepa ea Afrika ea Brithani le Fora.
  Ke khoeling ea bohlano feela moo mabotho a tsarist a ileng a qala ho fihla Europe. Ntoa e ne e ntse e kupa Afrika le Australia, empa e ne e se e fela. Austria-Hungary, e fokolisitsoeng haholo ke tahlehelo ea mobu, le eona e ile ea kena ntoeng ka lehlakoreng la selekane.
  Majeremane a ile a khona ho hapa Holland. Mme ba ile ba ntlafatsa maemo a bona.
  Ka likhoeli tse ling tse peli, Tsarist Russia e ile ea qeta ho hapa Australia le Afrika. 'Me qetellong ea November, feela serame, ho ile ha qala tlhaselo e ncha ea mabotho a Jeremane-Russia, a feta Paris.
  Tabeng ena, matla a ne a se a ntse a sa lekana haholo. Mabotho a Fora le Manyesemane a ile a hlōloa. 'Me Paris e pota-potiloe.
  'Me ka Letsatsi la Selemo se Secha lebotho la sesole le ile la hapa ... Joale mabotho a tsarist le a Jeremane a hapa Fora eohle ka libeke tse tharo. Eaba ho qhomisoa ha libomo tsa Brithani ... 'Me likolone tsohle li ile tsa haptjoa ke kopanyo.
  Brithani ka May 1946, e ne e se e ntse e se na mali "me e ntšitsoe ke libomo
  Capitulated.
  Kahoo ntoa e "ngoe e khōlō e ile ea fela. Russia e ile ea nka hoo e ka bang likolone tsohle bakeng sa eona. Jeremane e ile ea amohela hanyenyane, Italy e ile ea hapa ho hong, 'me Austria-Hungary ea fumana sengoathoana sa tšoantšetso.
  Ho sa tsotellehe taba ea hore Majeremane a ne a lebeletse likolone tse kholo, 'me a fumana chelete e fokolang haholo, ke Morocco feela, empa Jeremane e kenyelelitsoe ka ho hlophisoa ha eona: Belgium, Holland le Fora ho ea Port de Calais.
  Ho feta moo, Russia ea borena e ile ea khutlisetsa Majeremane Namibia le seo e neng e le sa bona pele.
  Ka bokhuts'oane, re ile ra e lokisa ka tsela e itseng 'me ra etsa khotso...
  Khotso ea fihla ... Ka 1953, Russia e ile ea fumana bomo ea athomo, 'me selemo hamorao Jeremane ea e fumana le eona. US e ile ea fumana libetsa tsa nyutlelie ka 1960.
  Ka hona, tšabo e ile ea hlaha.
  'Me ka 1955, sepakapaka sa pele sa Russia se ile sa fofela sepakapakeng, se potoloha bolo. 'Me ka 1961, Marussia a ile a fihla khoeling.
  'Me ka 1983 ho Mars! Maamerika a ile a fofela khoeling ka 1971, "me Majeremane ka 1984. Austria-Hungary le Jeremane li ile tsa kopana ho ba naha e le "ngoe. Sweden le Norway li ile tsa fetoha karolo ea Russia e nang le boipuso le boipuso.
  Linaha tse ling li ile tsa lahleheloa ke boipuso butle-butle.
  Ka 1987, li-cosmonauts tsa Russia li ile tsa fofa ho ea Venus. Ka 1992 ho Mercury. 'Me ka 1999 ho Pluto.
  Tsamaiso ea potoloho ea lipolanete e se e le setsebi.
  Ho ile ha hlaha mebuso e meraro ea nyutlelie: Great Germany, USA le Great Russia.
  Alexey II le eena o shoele a le lilemo li mashome a tšeletseng a metso e robeli ka 1972. O ile a hlahlangoa ke mora oa hae Alexander oa bone. Morena enoa o ne a le lilemo li mashome a mane a motso o mong nakong eo a nyolohelang teroneng. Ho makatsang ke hore Alexander oa Bone o phetse lilemo tse mashome a tšeletseng a metso e robeli mme a hlokahala ka 1999. 'Me mora oa hae Vladimir oa Boraro o ile a nyolohela teroneng. Ka 2013, ho ketekoa lilemo tse makholo a mane tsa leloko la borena la Romanov.
  Hajoale, Russia e eme ka thata maotong a eona. Empa ho ntse ho na le Jeremane le USA e le bahlolisani ba eona lefatšeng. 'Muso oa Tsarist, hammoho le likolone tsa oona, o ne o e-na le karolo e fetang halofo ea sebaka sa lefats'e le karolo e fetang peli ho tse tharo ea baahi ba lefatše. Russia e matla, empa ha se eona feela.
  O busa Russia, Vladimir oa boraro ka 2019 o ile a ba lilemo li mashome a tšeletseng a metso e supileng. Ba bangata baa ipotsa hore na o tla phela, joalo ka marena a fetileng, ka lilemo tse mashome a tšeletseng a metso e robeli kapa na o tla sitisa liketsahalo tsee tse makatsang?!
  Khabareng, ho ntse ho etsoa libetsa tse khahlanong le nyutlelie Russia. Ho hlakile hore ho ke ke ha e-ba le libetsa tsa nyutlelie, 'me Russia e tla khona ho sebetsana ka katleho le Jeremane le United States. E na le batho ba bangata le masole a mangata. 'Me boleng ba libetsa bo molemo!
  Empa hajoale ho na le libetsa tsa nyutlelie, "me ntho e "ngoe le e "ngoe ha e e-s"o hlōloe. Empa libetsa tse khahlanong le nyutlelie li ntse li ntlafatsoa ka mafolofolo, kahoo ho na le menyetla e itseng ea tlhōlo.
  
  HOOA GIBRALTAR
  Mohatelli oa Lesepanishe Franco, ho fapana le histori ea sebele, o ile a lumela hore mabotho a Jeremane a hlasele qhobosheane ea Manyesemane ea Gibraltar. E le phapanyetsano, Spain e ile ea amohela linaha tse ling tsa Brithani le Fora Afrika.
  Tlhaselo tlas'a taelo ea Mainstein e ile ea etsahala bosiu ho tloha ka la 25 November, 1940 ho ea ho November 26. Ha e le hantle, Mabrithani a ne a e-s'o itokiselitse ho falla ha sesole joalo 'me Manazi a khona ho hapa qhobosheane e matla joalo ka swoop.
  Ho oa ha eona ho bile le liphetoho tse kholo nakong ea ntoa. Li-Wehrmacht li ile tsa khona ho fetisetsa mabotho sebakeng se sekhutšoanyane ho ea Afrika, 'me Mabrithani a thibeloa ho kena Leoatleng la Mediterranean ho tloha Bochabela.
  Taelo ea Jeremane e ile ea romela likarohano tse ngata ho equatorial Africa. Ho phaella moo, setopo sa Rommel se ile sa fetisetsoa Libya, likhoeli tse 'maloa pele ho nnete.
  Mabrithani le "ona a ile a lahla tlhaselo khahlanong le Mataliana a Ethiopia "me a qala ho matlafatsa maemo a "ona Egepeta. Leha ho le joalo, Rommel o ile a khona ho ba etella pele, 'me ka lebaka la tlhaselo ea pele, o ile a hlōla mabotho a bokolone, a hapa Alexandria le Cairo. Boemo ba Brithani Afrika bo ile ba rarahana le ho feta. Majeremane a ne a se a fihlile Suez Canal 'me a sokela tsoelo-pele e tsoelang pele ho ea Middle East. Ho phaella moo, ho ne ho e-na le monyetla oa ho fallela Sudan.
  Ke "nete, lintho li ne li sa tsamaee hantle bakeng sa Mataliana a Greece, empa ho fihla ha mabotho a eketsehileng a tsoang Jeremane ho ile ha pholosa boemo.
  Hitler o ne a e-na le bothata: ho hlasela USSR kapa ho felisa Brithani? Katleho ea Wehrmacht e Afrika e ile ea etsa qeto ea bobeli - ho fana ka letsoho la mahala ka Bophirimela. Le hoja litokisetso tsa sesole tsa USSR li ile tsa tlatsa Fuhrer ka tšabo.
  Lebotho le Lefubelu le ne le matlafala, empa Majeremane le "ona a ne a sa lule a sa etse letho. Tlhahiso ea litanka ka 1941 e imenne habeli ha e bapisoa le 1940, 'me tlhahiso ea lifofane e ile ea eketseha ka makhetlo a ka bang peli le halofo.
  Manazi a ile a hlasela ka libomo "me a oela Malta. Ka mor'a moo Rommel o ile a phunyeletsa tšireletso ka bobeli Suez Canal le Iraq, e neng e fetohetse puso ea Borithane. Majeremane a ile a hapa Kuwait le Bochabela bo Hare kaofela habonolo feela. Stalin o ile a khomarela leqheka la ho leta le ho bona. Empa Churchill o ile a ntšetsa pele ntoa ka manganga. Wehrmacht, ha e fihla Iran, e ile ea fetohela Afrika e ka boroa.
  Selemo sa 1941 se ne se le haufi le ho fela. Ho hlahisoa ha likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi ho ile ha eketseha, "me Brithani ea lahleheloa ke likolone tsa eona. US e ile ea itšoara feela. Empa Japane ha ea ka ea lula e sa etse letho eaba e otla Peru Harbor ka la 7 Tšitoe. Ntoa e ncha e qalile Pacific. 'Me Hitler o ile a tlameha ho tlohela merero ea tlhaselo ea USSR hape.
  Re hloka ho thusa Majapane, ho hapa Iran le India, hammoho le Afrika Boroa. Habohlokoa le ho feta, Brithani ka boeona. Ho feta moo, libomo tsa Amerika ha se papali. Li ka baka mathata a mangata ho Reich ea Boraro. 'Me ho bonolo haholo ho etsa liqhomane tsa libomo ho tsoa sebakeng sa Borithane.
  Kahoo Fuhrer o ile a qobelloa ka 1942 ho lahla likhopolo tsa ho hlasela Bochabela.
  Ho ne ho e-na le kotsi ea hore Stalin ka boeena a bule ka pele, empa ... U hloka ho tseba sebopeho sa Stalin. O thibetsoe haholo leanong la kantle ho naha. Ntoa le Finland e ile ea etsa hore Red Dictator e be hlokolosi le ho feta.
  Ha USSR e ntse e bokella matla. Palo ea lifofane ka la 1 January, 1942 e fihlile likoloi tse likete tse mashome a mararo a metso e 'meli, le litanka tse fetang likete tse mashome a mabeli a metso e mehlano, hammoho le litanka tse ling tse likete tse tharo. Ka kakaretso, Stalin o rerile ho qeta ho hira lihlopha tse 20 tse entsoeng ka mechine, tse nang le litanka tse likete tse 32 tsa likoloi, tseo tse likete tse 16,5 e neng e le li-KV tsa morao-rao tsa mefuta e sa tšoaneng le T-34. Ho feta moo, litanka tsa T-50 li ne li ntse li etsoa, le hoja koloi e ne e le bobebe.
  Majeremane, a tobane le Matilda le litanka tse ling tsa cruiser, hape a e-na le tlhahisoleseding ea hore Mabrithani a ntse a hlahisa litanka tse boima, a qala ho iketsetsa li-mastodon tsa bona. Pele ho tsohle, "Tiger" e nang le cannon ea 88-mm, 'me e hlometse ka cannon e ke keng ea fetisoa ea 75-mm e nang le moqomo o molelele.
  Ho ne ho boetse ho e-na le tlhahisoleseding mabapi le mohaho oa tanka oa Soviet. Tanka ea KV-2 e ile ea ea moketeng oa May Day ho Red Square, 'me ba mashome a mararo a metso e mene ba ne ba e-na le boitsebiso bo itseng.
  Leha ho le joalo, ha Speer a etella pele Lekala la Imperial la Lihlomo le Lithunya, tsoelo-pele ea theknoloji e ile ea tsamaea ka potlako. Hitler o ne a batla ho ba le litanka tse ntle ka ho fetisisa lefatšeng, le tse boima ho feta. Empa ho fihlela joale Jeremane e ne e le tlase ho USSR. Ka bobeli palo ea likoloi le boleng ba tsona. Ka August 1941, tlhahiso ea tanka ea KV-3 e ile ea qala. Koloi e ne e le boima ba lithane tse 68, empa e hlometse ka cannon ea 107 mm e nang le lebelo la pele la projectile la limithara tse 800 ka motsotsoana. Sena se ile sa mo fa monyetla ho feta "Tiger", eo, ka tsela, e neng e e-s'o behoe tlhahiso.
  KV-5 e ile ea e-ba matla le ho feta, e boima ba lithane tse 125 le likanono tse peli. Ke 'nete hore koloi e boima joalo e ile ea baka mathata a mangata bakeng sa lebotho la Soviet ho feta kamoo e neng e le molemo kateng. 'Me ka 1942, mofuta oa KV-4 oa boima ba lithane tse 107 o ile oa amoheloa bakeng sa tšebeletso. USSR e ne e ka ba motlotlo ka litanka tsa eona tse boima ka ho fetisisa lefatšeng, hape le tse matla ka ho fetisisa.
  Empa Jeremane e tsoetse pele hantle litabeng tsa lifofane. Yu-188, ha e qala tlhahiso, e ile ea hlahisa lebelo le ka bapisoang le bahlabani. DO-217 le eona e ne e shebahala e hlompheha. Lifofane tsa jet le tsona li ile tsa ntlafatsoa ka mafolofolo. Kaha Brithani e ne e le eona sepheo se seholo, ho ile ha lebisoa tlhokomelo e khōloanyane ho liqhomane tsa jet ho feta historing ea sebele.
  Majeremane ka mafolofolo a ne a sebelisa mosebetsi oa makhoba. Palo e kholo ea batho ba batšo e ne e romelloa ho tsoa Afrika. Basebetsi ba batho ba batšo ba ne ba mamela, ba sebetsa ka thata, empa ba se na tsebo. Li ne li sebelisetsoa mesebetsi e thusang.
  Empa ka ho laola Europe, Majeremane a ne a ka hira basebetsi ba lekaneng ba tšoanelehang.
  Speer o ile a ba a khona ho susumetsa Hitler hore a se ke a phehella lenaneo la ho felisa Bajuda, empa a ba sebelise ha ho etsoa lifofane le thepa.
  Papali ena e ne e le khahlanong le Brithani le ntoa e kholo ea likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi.
  Leha ho le joalo, ho kena ha Amerika khohlanong ho ile ha eketsa hlooho ho ba-Krauts 'me ba ba qobella ho eketsa haholo palo ea lihlopha tsa wolf.
  Jeremane e ile ea qobelloa ho khothaletsa ka morao tlhahiso ea libomo le lifofane tsa maano. Pele ho tsohle, Yu-288 le Yu-488 - ka dienjini tse 'nè. Empa tsoelo-pele le ho phethoa ha tsona ho ile ha nka nako. Phetoho ea ME-109 "F" ka kakaretso e ne e le mohanyetsi ea tšoanelehang bakeng sa likoloi tsa Brithani. Empa tsoelopele ea ME-209 e ile ea hloleha, joalo ka ME-210.
  Seqhomane sa ho qoela sa XE-177 le sona ha sea atleha. Empa Speer o ile a hlola hape ka linomoro. Ho phaella moo, Focke-Wulf e ile ea e-ba mohlabani ea matla ka ho fetisisa mabapi le lihlomo, ho lefella bofokoli bo bong ba ME-109. Mme sekolo sa sefofane sa Majeremane se ile sa fetoha se betere ho feta Senyesemane, mme le ho feta Amerika. Ka May 1942, Manazi a ile a hapa Afrika Boroa. Mme sehlopha sa masole a Amerika se ile sa fihla Madagascar. Ntoa ea Midway e ile ea lahleheloa ke Maamerika: molaoli oa boemo ba boraro, ea ileng a phetha karolo ea makhaola-khang ntoeng ena, o ile a qetella, ka mokhoa o makatsang, Madagascar. USA e ne e batla ho boloka motheo Afrika mme e se ke ea lumella Manazi hore a phomole. Empa sena se ile sa mpefatsa boemo ba bona haholo Pacific.
  Ke "nete hore Majapane ha aa ka a etsa sohle se matleng a "ona. Ntoa ea sehlopha sa lihlekehleke sa Hawaii e ile ea tsoela pele.
  Manazi a ile a hapa taolo ea Afrika le mehloli e meholo ea lisebelisoa tse tala, hape a hapa India le Iran. Lisebelisoa tse tlas'a taolo ea Third Reich li ngata haholo, empa li ntse li hloka ho sileha.
  Ntoa ea moea bakeng sa Brithani ha e hlake haholo. Ha a ntse a eketsa tlhahiso ea lifofane, Majeremane a ile a ba hatella, empa ho ne ho se na puso e feletseng. Khaello ea matla a mahlale a sefofane le thuso ea US le tsona li bile le tšusumetso, mme leha ho le joalo ho ne ho se na likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tse lekaneng. 'Me torpedo ea mohlolo eo litšepo tse ngata li neng li kentsoe ka eona e ile ea re nyahamisa.
  The Fuhrer ha aa ka a iteta sefuba ho fihla Brithani ka 1942. Ho ile ha totobatsoa ho matlafatsa matla a leoatle le likepe tse tsamaeang ka tlas"a metsi. Ka nako e tšoanang, ho ile ha hahoa lipalangoang tsa lifofane le likepe tsa ntoa. Ho ne ho e-na le bokhoni bo lekaneng ba tlhahiso, empa ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e nka nako.
  Limisaele tsa sehlopha sa A li ne li boetse li hloka tokiso e ntle. Empa liroboto tsa V-1 li ile tsa qala ho hlahisoa ka bongata. Likoloi tse batlang li le theko e tlaase, tse tsamaeang ka mafura a bonolo, li ne li e-na le molemo o sa tsitsang oa hore li ne li sa hloke bafofisi ba lifofane.
  Hitler, ha a se a fumane lisebelisoa tsa tlhaho tse sa lekanyetsoang le mehloli ea basebetsi, o ne a batla ho pholosa bophelo ba bafofisi ba lifofane ba Jeremane. V-1, kaha e le bonolo ho e etsa ebile e sa sebetsoe, e ne e bonahala e le eona tharollo e nepahetseng. 'Me likete tsa liroboto tse joalo li ile tsa na London ho tloha ka hoetla ka 1942.
  Ka nako e tšoanang, Majeremane a potlakisa ntshetsopele ya Arado jete bomber le limisaele ballistic.
  Stalin o ile a tsoela pele ho ema le ho bokella matla. Ka 1942, USSR e ile ea hlahisa litanka tse ncha tsa KV le T-34 tse likete tse hlano le halofo, le mefuta e ka bang sekete ea khale, e ka bang makholo a mahlano a macha a T-50 le T-60 le litanka tse makholo a mabeli tsa amphibious. Lifofane tsa lifofane le tsona li eketsehile - lifofane tse ncha le tsa khale tse ka bang likete tse leshome le metso e mehlano li kene tšebeletsong. Ho ne ho bile ho e-na le khaello ea bakhanni ba lifofane. Tlhahiso ea Katyushas e ile ea eketseha butle-butle.
  Jeremane ea Bonazi e hlahisitse lifofane tse fetang likete tse mashome a mararo, empa e ile ea lahleheloa haholo lintoeng. Majeremane a ile a hlahisa litanka tse ka bang likete tse tšeletseng le halofo. Haholo-holo T-3 le phetoho e ncha ea T-4 e nang le cannon e telele ea 75-mm. "Li-Tiger" tse ncha ka ho fetisisa tse fetang lekholo li hlahisitsoe, 'me "Panthers" e ntse e le mehlala feela.
  Empa sethunya sa MP-44 se entsoeng ke Schmeister se ile sa qala ho kena letotong. Ho fapana le pale ea sebele, mochine o ne o sa lokela ho ntlafatsoa ho nahanela khaello ea litšepe tse se nang ferrous. 'Me sena se ile sa potlakisa nts'etsopele ea sethunya se bonolo sa tlhaselo, se nang le tšepe ea alloy.
  Kahoo Majeremane a ile a qala ho fumana molemo ka libetsa tse nyenyane. Empa ba ne ba boetse ba hloka nako ea hore sethunya sa mochine se hlome mabotho 'ohle hape.
  Empa ka likepe tsa likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi, moo tlhahiso e fihletseng likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tse mashome a mane ho isa ho tse mashome a mahlano ka khoeli, Majeremane ha a na letho le lekanang.
  Ho hlahile likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi tse lebelo haholo tse tsamaisoang ke hydrogen peroxide. Mosebetsi lenaneong la nyutlelie le oona o potlakile. Ka lehlohonolo, ho na le lisebelisoa tse ngata. 'Me esita le phoso ea litsebi tsa fisiks tsa Majeremane ea hore graphite e ne e sa tšoanelehe e le mookameli ha ea ka ea fetoha tlokotsi. Ho ile ha hahoa lifeme tse 'maloa bakeng sa tlhahiso ea metsi a boima, ho akarelletsa le Afrika.
  Kahoo, ha re tobane le taba ena, empa setsi sa nyutlelie sa Manazi se ile sa qala ho sebetsa ka December 1942. Esita le pejana ho Maamerika. Ka mor'a ho hlōloa Leoatleng la Pacific, likhohlano tse tebileng li ile tsa qala pakeng tsa bona. 'Me chelete bakeng sa lenaneo la nyutlelie e ile ea fokotseha ka ho totobetseng.
  Tšimoloho ea 1943 e ile ea tšoauoa ka phatlalatso ea Hitler ea Ntoa e Felletseng le ho kenngoa ha tšebeletso ea lefatše lohle ea mosebetsi o boima libakeng tse hapiloeng. Likotlo tse kholo tsa V-1 London ha lia ka tsa ikemela ka botlalo. Mabrithani a ile a ithuta ho thibela litlhaselo tse joalo ka mokhoa o itseng, empa Majeremane a ile a hlōla ka palo.
  Empa ntoa e tsamaeang ka tlas"a metsi e ile ea e-ba tlokotsi e le kannete Brithani. Tlhahiso ea libetsa sehlekehlekeng sena e ile ea theoha haholo ka lebaka la khaello ea lisebelisoa tse tala. Metropolis e ne e le mothating oa ho putlama. Ho phaella moo, Manazi a ile a hapa Madagascar, 'me Majapane, hammoho le Manazi, a hlasela Australia 'me a batla a inehela ka potlako.
  Le hoja Stalin a ne a utloisisa kotsi ea maqheka a ho ema-le-ho bona, o ile a lula a tšepahala ho eena 'me ha aa ka a loana. Ho molemo ho tlohella bo-capitalist hore ba iphelise ho fihlela qetellong. Mme re tla shebella...
  Empa leqheka lena le lona le ne le e-na le mefokolo ea lona. E sebelisa lisebelisoa tse ngata, Reich ea Boraro e ne e se e ntse e lokisetsa ntoa khahlanong le USSR. Ho hlahisoa ha litanka ho Reich ea Boraro ho ile ha fihla karolelano ea likoloi tse 1,200 ka letsatsi ka 1943, hammoho le lithunya tse ikemetseng tse makholo a mararo le mashome a mahlano. Ho feta moo, lithunya tse itšebetsang ha lia fokola ho hang. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Ha re nahana hore Majeremane ha aa ka a lahleheloa ke letho ka litanka, litanka tsa bona li ile tsa tsosolosoa ka makhetlo a mabeli ka potlako ho feta Lebotho le Lefubelu. 'Me lekhalo le lekaneng la theknoloji molemong oa USSR le ile la qala ho fokotseha.
  Mabapi le boleng, Fritz o ile a fumana "Royal Tiger", e lekanang le boima ba KV-3, esita le ho feta hanyenyane ho matla a phunyeletsang ka lebaka la boleng ba projectile le lihlomo tse matla tse ka pele. Haele hantle, Soviet KV-5 le KV-4 e boima haholo e ile ea bonahala e sa tšepahale haholo, haholo-holo chassis ea bona. Kahoo tšebeliso ea ntoa ea liphoofolo tse joalo e ne e belaelloa.
  'Me Stalin o ile a boela a laela hore ho thehoe KV-6 ka lithunya tse supileng le lithunya tse peli tsa rocket. Ba entse koloi. Empa e ile ea bonahala e le boima ebile e le telele hoo u neng u ke ke ua khona ho e jara ka terene kapa ho e tsamaisa ntoeng. T-34-76 ke koloi e atlehileng haholo, empa e fokola ntoeng e ka pele ho feta Panther kapa Tiger. 'Me KV-1 le KV-2 li bapisoa le Majeremane ka boima ba' mele, empa li tlaase ho Panthers le Tigers ntoeng ea hlooho-ho-hlooho. T-4 ea Jeremane e ne e lekana le tse mashome a mararo a metso e mene ka lihlomo le ho feta ka lihlomo, ponahalo le optics, 'me sena se na le boima bo lekanang, kapa ka tlaase ho feta ha ho bapisoa le liphetoho tse boima.
  Ka bokhutšoanyane, Fritz e ntlafalitsoe mme boleng bo holimo. 'Me ponahalo ea ME-309 le ME-262 e fane ka monyetla oa boleng ba lifofane. Joalo ka Yu-488, seqhomane se setle ka ho fetisisa sa lienjine tse nne. 'Me ka mor'a bona ho na le mehlala ea li-jet. Joalo ka Yu-287 le Arado.
  Ka September 1943, qetellong Manazi a ile a fihla Brithani ka katleho. Ka mor'a libeke tse peli tsa ntoa, Engelane e ile ea inehela. "Me le hoja Churchill a ile a balehela Canada, phello ea ntoa ea linaha tsa Bophirimela e ile ea bonahala e le qeto e sa lebelloang.
  Roosevelt, ka ho lahleheloa ke motsoalle oa hae ea ka sehloohong le ho tšaba matla a ntseng a hōla a Reich ea Boraro, o ile a kōpa khotso.
  Hitler, ka mor'a lipuisano le moifo oa hae, o ile a beha boemo bakeng sa United States: ho lahla lenaneo la nyutlelie le ho amoheloa ha litlhōlo tsohle tsa Japane le Reich ea Boraro. Hape le ho tlosoa ha masole a Iceland, ao ba-Krauts ba neng ba se ba ntse ba pota-potiloe ke likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi. Taolo ea Naha ea Letsatsi le Phahamisang holim'a Gai, moo ntoa e neng e e-s'o khaotse. Ho phaella moo, Hitler o ile a batla matšeliso a lintho tse bonahalang bakeng sa "Muso oa Boraro le Japane bakeng sa tšenyo eohle le litšenyehelo tsa sesole tse bakiloeng ke United States le Brithani.
  Le hoja melao ea khotso e ile ea e-ba thata haholo, Roosevelt o ile a khona ho qobella ho amoheloa ha bona Congress le Senate ka bothata bo boholo.
  Litlhahiso tsa Stalin tsa hore o ne a se khahlanong le ho kenela selekane sa matla a Axis, 'me bonyane o ne a itokiselitse ho hapa Alaska, a ile a phetha karolo e kholo ho latela melao ea US.
  American pragmatism e ile ea hlōla, e ileng ea fetoha e phahameng ho feta cheseho le maikutlo. Ho phaella moo, lenaneo la nyutlelie la Majeremane le ile la ntlafala ka potlako ho feta la Amerika, "me sena se ne se tletse tlokotsi nakong e tlang.
  Karolo ea pele ea Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e felile. Empa joale Fuhrer o ne a batla ho felisa USSR.
  Ho sa lebelloa, maqheka a Stalin a ho ema le ho bona le boinehelo ba hae molemong oa khotso ea lefatše li ile tsa etsa motlae o mobe. Bahanyetsi ba Joseph e ne e le Reich ea Boraro le Japane tse nang le matlotlo "ohle a Karolong e ka Bochabela ea Lefatše, ho kopanyelletsa le Australia, le tse ling tse hloahloa tsa lefatše la Bophirimela.
  Leha ho le joalo, The Land of the Rising Sun, e ne e e-s'o qete Chaena, empa e ka be e ile ea bula sebaka sa bobeli. Hitler o ile a etsa ka mafolofolo mabotho a bokolone le mabotho a tsoang linaheng tse ling. Ka nako e tšoanang, tlhahiso ea libetsa e ile ea eketseha.
  Karolong ea pele ea 1944, tlhahiso ea litanka le lithunya tse ikemetseng ho Reich ea Boraro li ile tsa fihla 'me tsa feta likoloi tse lekholo ka letsatsi. Panther-2 e ne e feta likoloi tsohle tsa Soviet ho ea ka boemo ba eona. Ho ile ha hlaha tanka ea Majeremane e tsoetseng pele, Tau, 'me kapelenyana ke Royal Lion.
  Habohlokoa le ho feta, sefofane sa jet se se se ntlafalitse. Ha a arabela, litanka tsa T-34-85 le IS-1 le IS-2 li ile tsa kena tlhahiso ho USSR; Tanka e tummeng ka ho fetisisa ea tlhahiso ea Reich ea Boraro ka 1944 e ne e le Panther-2, le USSR T-34-85. Mefuta e boima e ile ea hlahisoa ka bongata - ka makhetlo a ka bang leshome. 'Me Majeremane a ne a sa batle ho sutumelletsa boima haholo litseleng tsa Soviet Union,' me Stalin o ile a qala ho se tšepe letoto la KV, 'me li-IS li ile tsa fetoha hampe haholo.
  Leha ho le joalo, "Panther" ea Jeremane -2 e nang le sethunya sa 88-mm 71 L caliber e ne e phahametse T-34-85 ka matla a ho phunya lihlomo tsa sethunya, ka lihlomo tse ka pele le lihlomo tse nyenyane tse lehlakoreng, hape e ne e se. e tlase ho ts'ebetso ea ho khanna ka enjene ea matla a lipere a 900 le boima ba lithane tse 47. Esita le ha boima ba tanka ea Jeremane bo eketseha ho fihlela ho lithane tse 50,2, ho ile ha etsahala hore e se ke ea bolaea.
  'Me sefofane sa jet sa Jeremane se ne se se na mohanyetsi ea tšoanelehang ho hang.
  Hitler o ile a etsa qeto ea hore ho molemo hore a se ke a hula maoto 'me a qala ntoa ka la 22 June, 1944. Ho lahlela likarolo tse makholo a mararo le mashome a mahlano tsa likarohano tsa rona le tsa linaha tse ling, le likarolo tse lekholo le mashome a mabeli tsa satellite ho USSR. Ka lehlakoreng la "Muso oa Boraro e ne e le: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey.
  Majeremane a ne a boetse a sebelisa palo e kholo ea basele le Hiwis Wehrmacht. Ka kakaretso, Reich ea Boraro, karolong ea pele feela, e ile ea lahlela masole a limilione tse leshome le metso e 'meli le halofo ntoeng, eo ho eona ho seng karolo ea mashome a mane lekholong e neng e le Majeremane ka bochaba. Lisathelaete li ile tsa eketsa limilione tse ling tse tharo. Ka kakaretso, echelon ea pele e na le bana ba ka bang limilione tse leshome le metso e tšeletseng, litanka tse ka bang likete tse mashome a mararo a metso e meraro, lifofane tse fetang likete tse mashome a mahlano a metso e mehlano, lithunya le lithunya tse ka bang makholo a mabeli le mashome a mahlano.
  Ka mor'a ho bokella, USSR e ile ea romela masole a limilione tse leshome le metso e meraro le halofo, empa mabotho a mang a ne a tlameha ho bolokoa Bochabela bo Hōle le literekeng tse ka hare. Lekhetlong la pele ho ne ho e-na le masole a limilione tse robeli, litanka tse ka bang likete tse mashome a mararo, lifofane tse ka bang likete tse mashome a mane, lithunya le lithunya tse ka bang likete tse makholo a mabeli.
  Kahoo, "Muso oa Boraro o na le bophahamo bo habeli ho masole a tsamaeang ka maoto, le bophahamo bo hahlano ba ho tsamaea ha matla, ka sethunya sa mochini se betere. 'Nete, USSR e na le lithunya tse ngata tsa mochine, hoo e batlang e le ho lekana.
  Phapang ea litanka ha e kholo, empa peresente ea likoloi tse sa sebetseng tsa USSR e phahame, hammoho le litanka tsa litokollo tsa pejana.
  Sefofane sa lifofane sa Jeremane ha se na mohanyetsi, 'me lifofane tse khannoang ke propeller tsa Reich ea Boraro li potlakile ebile li hlometse hamolemo. Ke 'nete, likoloi tsa Soviet li phahametse ho tsamaisoa ka mokhoa o otlolohileng.
  Ka lithunya le lirafshoa tekano ea matla e haufi haholo le tekano. Bobeli bongata le boleng.
  Ke 'nete hore likepe tsa 'Muso oa Boraro li na le likepe tse tsamaeang ka tlas'a metsi, tse matla ho feta tsa Soviet Union ka makhetlo a mangata. Ho joalo, joalo ka Japane.
  Ho phaella moo, Manazi a se a ntse a e-na le metsu ea sehlopha sa A ballistic tlhahiso ea bongata, 'me li-disco tsa pele li tlohile.
  Ka kakaretso, bo-fascists ba tla ba matla le ho feta, 'me Stalin o lokiselitse tšireletso ka mokhoa o utloahalang, leha ho le joalo ka mor'a nakoana. Empa re ne re se na nako ea ho etsa ho hongata. Mohala oa Stalin ha oa ka oa tsosolosoa ka ho feletseng, 'me ka ho fetisisa, masole a ne a sa koetlisoa ka ho lekaneng ho tšoara tšireletso. Le hoja ba ne ba koetlisitsoe hape ka tsieleho.
  Moeli oa moeli oa Molotov, ka mor'a lilemo tse tharo esale pele, o ne o phethiloe ka kakaretso, empa o ne o le haufi haholo le moeli 'me o ne o se na botebo bo lekaneng. Ho phaella moo, Stalin o ile a laela hore ho hahoe echelon ea boraro ka nģ'ane ho Dnieper, empa sena se ile sa qala feela ka mor'a hore US e inehele.
  Ke 'nete, ho phaella ho masole a Soviet, u ka itšetleha ka lihlopha tsa NKVD, tseo palo ea tsona e ekelitsoeng ho masole a milione le masole. Ke batho ba ka bang limilione tse 'nè, metseng ea Bophirimela feela. Le hoja, ehlile, katleho ea bona ea ntoa e mpe haholo ho feta ea lihlopha tse tloaelehileng.
  Majeremane, joalo ka nalaneng ea 'nete, a ile a fana ka kotlo e kholo bohareng, a khaola moeli oa Bialystok le feisi ea Lviv. Matsatsi a pele a ntoa a ile a bontša hore Majeremane, ho sa tsotellehe palo e kholo ea lihlopha tsa linaheng tse ling, a ne a ntse a etsa lintho tse khopisang ka mokhoa o fokolang. Empa hangata masole a Soviet Union a lahleha.
  Ho feta moo, katleho ea ntoa ea lihlopha tsa Seukraine e ile ea e-ba pelaelo. Ho ne ho e-na le ba bangata ba ileng ba kheloha le ba ileng ba inehela matsatsing a pele a ntoa.
  Ho ne ho sa khonehe ho thibela sera lintoeng tsa moeli. Eaba Stalin o etsa phoso, a thibela ho tlosoa ha li-unit ho ea moleng o ka sehloohong mme a batla hore pele ho otlolloe. Leha ho le joalo, phoso e ile ea lokisoa, empa ka tieho. Majeremane a ile a khona ho hapa Minsk ka la 28 June, a senya moeli oa Stalin bohareng.
  Pherekano e ile ea tota. Ka la 30 Phuptjane, ho ne ho lebelletsoe ho kena ntoeng ea Japane le lisathelaete tsa eona. Kahoo re ile ra tlameha ho lebala ka ho fetisoa ha masole a tsoang Bochabela bo Hōle hajoale.
  Katleho ea Jeremane bohareng e ne e ntse e eketseha. Ho ile ha hlaha sekheo se seholo seo ba neng ba leka ka matla ho se koala. Empa Manazi a ile a tsoela pele, "me ka la 16 July, a kena Smolensk.
  Ka ho lahlela mehloli eohle e fumanehang ntoeng le ho beha masole tlas'a lihlomo, Stalin le Zhukov ba ile ba khona ho emisa tlhaselo ea Fritz bohareng. Empa Hitler o ile a lebisa mabotho a hae ka boroa. Manazi a ile a theha pitsa e kholo Kyiv 'me a hapa hoo e ka bang Ukraine kaofela.
  Ba ile ba thibela Leningrad 'me ba hlasela Crimea. Ntoa e ne e tšoana haholo le 1941, joalo ka karma e phehellang. Empa liphapang le tsona e ne e le tsa bohlokoa haholo. USSR ka 1941 e ne e e-na le mehloli e meng ea mahala, empa joale ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e se e bokeletsoe. 'Me ha tlhaselo e etsahala ka October, ho ile ha fumaneha hore ho ne ho se na letho le ka tšoarang tšireletso.
  Mathoasong a November 1944, Manazi a ile a lika-liketsa Moscow, a qobella Stalin ho balehela Kuibyshev.
  Manazi, ho fapana le histori ea sebele, a ne a e-na le bophahamo bo bongata. Ba ne ba e-na le likarohano tse lekaneng ho feta Moscow ho tloha Leboea le Boroa. Empa bakeng sa lihlopha tsa Soviet, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e hasane ka mahlakoreng a fapaneng.
  Ha e le hantle, ka 1941, ka mor'a ho bokella, Stalin o ile a fumana monyetla oa ho feta Wehrmacht ka palo ea basebetsi, 'me o ne a e-na le lifofane le litanka tse fetang makhetlo a mane ho feta Reich ea Boraro ho tloha qalong ea ntoa. 'Me likhoeling tse hlano tse qalang tsa ntoa, lisebelisoa tse ngata tsa USSR li ile tsa hlahisoa historing ea sebele.
  Empa joale Manazi a na le likarete tsohle tsa terompeta, bongata le boleng ba libetsa le basebetsi ba ka lehlakoreng la bona. 'Me Red Army e na le mathata a tšoanang le a 1941. Ho kenyeletsoa ho se ikemisetse ha batho ba Ukraine, Balts, le lichaba tse ngata tse nyenyane ho shoela tsamaiso ea Soviet. Ho kheloha ha batho ba bangata le bofokoli ba bahlaseluoa ba khatello, kulaks e amohuoeng le batho ba bang ba khopisitseng ba mefuta eohle. Ho kenyeletsoa le lira tsa likhopolo tsa puso ea Soviet Union.
  'Me taba ea hore Majeremane le eona e ile ea hlōla Bophirimela e eketsa palo ea mahlaba-phio feela.
  Ka hona, ha ho makatse hore ebe Moscow e pota-potiloe, 'me Majeremane a hapile Donbass, Voronezh' me a fallela Stalingrad.
  Mariha ka 1944, ka bomalimabe, ho ne ho se serame le lehloa joaloka 1941. Leha ho le joalo, Moscow e ile ea tsoela pele ka mokhoa o matla ho fihlela bofelong ba December 1944. Stalingrad e ile ea oa ka January 1945, "me ntoa ea eona ha ea ka ea nka nako e telele haholo. Ka February le mathoasong a March, Majeremane le lisathelaete tsa bona ba ile ba hapa Caucasus le liliba tsa oli tsa Baku ka ho feletseng.
  Joale tlhaselo e ile ea tsoela pele haufi le Volga. Ho Saratov, ho Kuibyshev, 'me joale Orenburg le Kazan.
  Stalin o ile a balehela Sverdlovsk. Kazan e ile ea oa ka May. Lehlabuleng, Majeremane le Majapane a ile a tsoela pele ho kena ka hare ho Russia. Ho hanyetsa ha masole a Soviet Union ho ne ho fokotseha. Ka la 5 August, 1945, Sverdlovsk e ile ea tšoaroa. "Me ka la 3 September, 1945, qetellong Stalin o ile a lumela ho inehela. E le phapanyetsano bakeng sa bophelo ba hao le tokoloho.
  Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e felile. Empa khotso ha ea ka ea busa nako e telele. Ha a se a lekile libetsa tsa nyutlelie, Hitler o ile a kholiseha ka matla a tsona a hlollang a timetso.
  Joale ho ile ha fumaneha hore Japane le USA li ne li ntse li le tseleng e lebisang pusong ea lefatše ea Reich ea Boraro. "Me le hoja Fuhrer e ile ea hapa naha e ngata ho feta Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperor Trojan, le Suleiman the Magnificent ba kopane, o ile a etsa qeto ea ho hlōla le Japane.
  Hantle-ntle lilemo tse tharo ka mor'a hore Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e lale, metsu e lekholo ea li-ballistic, intercontinental e nang le liqoso tse matla tsa nyutlelie e ile ea koahela Naha ea Letsatsi le Hlabang hang-hang.
  Eaba ho khopisa ha lihlopha tsa fatše tsa Wehrmacht le sesole sa metsing sa qala. Majeremane a ile a nka thepa ea Japane ka potlako Asia, 'me a ripitla metropolis ka boyona ka libomo tsa athomo.
  Thepa ea Pacific ea Land of the Rising Sun e ile ea fana ka khanyetso ea nako e telele kapa e fokolang. Empa ka June 1949 tsohle li ne li felile. Joale ho neng ho setse feela ho hlōla United States. Ho feta moo, ho ne ho e-na le lebaka. MaAmerika, ho fapana le tumellano, a ntse a etsa libetsa tsa nyutlelie mme a etsa liteko tsa bona tsa lekunutu.
  Hitler o ile a qala ntoa ka la 1 Pherekhong 1950, a liha limisaele tsa nyutlelie tse makholo a mararo ka Letsatsi la Selemo se Secha.
  Tlhaselo e senyang ea nyutlelie e ile ea senya metse e meholo e lekholo ea Amerika 'me ea bolaea batho ba limilione tse mashome. Tlōlo ea molao e "ngoe e khōlō ka ho fetisisa ea Adolf Hitler e kentsoe lethathamong le lelelele la liketso tse mpe ka ho fetisisa.
  Joale tlhaselo ea Canada e ile ea qala, "me ho tloha ka boroa hammoho le mebuso ea bohatelli ea Latin America. Maamerika a ne a fokola a bile a maketse, empa a ile a loana ka matla. Ba ne ba utloisisa hore ho hlōloa ho bona ho ne ho bolela bokhoba feela le lefu le liehang, le bohloko.
  Ka hona, e ne e le lintoa tse tsielehileng ho feta tsohle. 'Me e ile ea nka nako e fetang selemo, ea qobella Reich ea Boraro ho theola liqoso tse ling tse ka bang makholo a mabeli tsa nyutlelie le ho fetola linaha tse ngata tse nonneng lehoatata la mahlaseli a kotsi.
  Empa sepheo se ile sa finyelloa, 'me sera sa ho qetela sa Reich ea Boraro se ile sa hlōloa. 'Me ka mor'a sena, ho ile ha qala mokhoa oa seo ho thoeng ke ho ikopanya ha lichaba tsa lefatše. Letšoao la Jeremane e ile ea e-ba eona feela chelete ea lefatše. Esita le linaha tse ipusang ka molao li ile tsa theoleloa boemong ba likolone tsa Third Reich, "me ho ne ho e-na le boipuso bo lekanyelitsoeng feela ba sebaka seo.
  Bajuda le Bagypsy ba ne ba thibetsoe: ba ile ba batloa 'me ba timetsoa. Masole a SS a ile a hloekisa ka bongata 'me a tsoela pele ho hlasela. Toro ya sebele e fihlile - hora ya drakone. Kapa ka nepo le ho feta, mehla. The Fuhrer e ne e haha 'muso oa 'nete oa lefatše lohle oa bohatelli ka boipiletso ba ho atolosa sebaka.
  Ka 1959, nakong ea keteko ea letsatsi la tsoalo la lilemo tse mashome a supileng tsa Fuhrer, ho ile ha e-ba le terone ea molao, e leng plebiscite ea lefats'e ka bophara - e ileng ea tiisa sehlooho sa moemphera ea phahameng ka molao. "Me ha Adolf Hitler a e-shoa ka 1967, mora oa hae o ile a rua tlotla le matla a hae.
  Ka nako ena, Planet Earth e ne e se e thehile libaka tsa bolulo ho Khoeli le Mars le Venus, 'me e ne e ntse e itokisetsa ka mafolofolo ho atolosa lefats'e la linaleli tse ka ntle ... Manazi a ne a batla' muso oa bokahohle - ho hahoa ha Star Reich e le hore a theole lefatše. bokahohle bohle ho ba toro e tšosang.
  
  LIKETSAHALO TSE NTSHA TSA KNIGHTS TSA LIQHENG TSA MANE
  Dimka o ile a pshatla sabole ya hae dikoto mme a ema a maketse, a panya mahlo, seterateng. Matsoho a hae a ne a tletse madi, mme sabole e setseng e ne e le madi. Ho ile ha lla siren. Seterata sa toropo ea lehlabula. Mme mapolesa a matha a nyoloha. E lateloe ke ho otla mokokotlong ka molangoana. Dimka ha a utlwa a re:
  - Kea inehela!
  Ba busetsa matsoho a hae morao mme ba notlela mahlaahlela. Moshanyana o utloa bohloko ka lebaka la tšepe e kentsoeng liatleng tsa hae. O isoa van - lekhoaba le letšo.
  Dimka o utlwa motswako wa kgalefo le tshabo. Hopola tse fetileng. Sehlekehleke seo bana ba neng ba loanela ho ba teng ka lisabole. Lehong, empa ha moshanyana a tšoaroa ke khalefo, a fetoha tšepe e bohale haholo. Dimka o ile a lula moo nako e fetang likhoeli tse 'maloa. O ile a loana, a loana, a ntšoa maqeba le ho intša maqeba. O bile a bolaea lehlabaphio ka boeena. Tsohle di ne di le teng. Mme qetellong ba hlola.
  Ke masoabi hore ebe bana ba ile ba sala ka sekepeng se senyehileng. 'Me o ile a khona ho baleha feela le ngoanana oa hae. Ka mor'a liketsahalo tse joalo, chankaneng e ne e se e sa bonahale e makatsa haholo.
  O ile a otla moshanyana oa sekhopo ka sabole ea hae, a bona a robetse, 'me letamo la mali la phalla.
  Na kotlo eo e ile ea bolaea? Dimka o ne a le madimabe, jwalo ka ha eka ha a eso ka a ba le diketsahalo tse lekaneng pele ho mona. 'Me haeba a bolaile, ebe ho thoe'ng? Chankaneng? Na ba tla mo isa seleng e litšila, e nkhang hampe e nang le linokoane?
  Mme e tla dula hole hakae? O lilemo li leshome le metso e mene feela. Ho ea ka molao, ha ba na tokelo ea ho fana ho feta leshome. Mohlomong tsohle li tla loka!?
  Ke mashome a robong le metso e 'meli. Nako eo ho buuoang haholo ka demokrasi le tokoloho, empa bosholu bo ntse bo fumana matla.
  Voronok e ile ea ema 'me Dimka a ntšoa. Moshanyana e motle, ea tantšitsoeng ka moriri o motšo, ha a shebahale joaloka senokoane, empa e le lehlatsipa le nang le lihaka.
  Dimka o ile a isoa hang-hang ho mofuputsi le mochochisi.
  Ba mpeha setulong.
  Mofuputsi o ile a botsa lipotso tse 'maloa tse tloaelehileng' me a re ka masoabi:
  - Moshanyana eo u mo lemetseng oa shoa! Kahoo rapela Molimo hore a se ke a shoa!
  Dimka a araba ka ho feheloa:
  - Ke ne ke sa batle ...
  Mochochisi o ile a fana ka pampiri:
  - Ena ke boipolelo. Haeba u saena, u tla lokolloa ka bouena ho fihlela nyeoe. 'Me joale, ka lebaka la lilemo tsa hau tse nyane le ho hloka litlaleho tsa mapolesa, u tla fumana kahlolo e emisitsoeng!
  Dimka o ile a sheba pampiri mme a e bala ka potlako, mme a sisinya hlooho ka tsela e mpe:
  - E re mona hore mocha ka boeena o ile a hlasela khampani. Mme ba ne ba mpaballa feela!
  Mofuputsi o ne a e-na le sefahleho se kang sa mouse le lintši tse teteaneng;
  - Saena ha re u eletsa! Ho seng joalo u tla qetella u le setsing sa botlamuoa pele ho nyeoe. Hona joale re tletse linyeoe, 'me u tla tlameha ho lula ho fihlela nyeoe nako e telele haholo. 'Me mono ka seleng e nang le mela e meraro ea libethe holim'a mapolanka, nkho e k'honeng le bashanyana ba mashome a mahlano, ba lapileng joalo ka uena. Mefuta e fapaneng ea linokoane. 'Me le haeba moshemane eo u mo lemetseng a ntse a phela, lipatlisiso li tla nka lilemo tse tharo, ebe ho tla ba le selemo se seng le nyeoe! U tla qeta lilemo tse ntle ka ho fetisisa tsa bophelo ba hau liheleng!
  Mosekisi o ile a dumela ka hlooho mme a tiisa:
  - Mokhoa oa thibelo bakeng sa hau ke ho koalloa, kapa boitlamo bo ngotsoeng ba hore u se ke ua tloha sebakeng seo mme 'm'ao le ntate oa hau ba tla u lata. Khetho ke ea hau! 'Me u nkholoe, likolone tsa bacha li se li tletse,' me ba tla thabela ho u fa teko ea teko. Empa haeba le qabana le rona, ka sebele ho tla ba le sebaka!
  Dimka o ne a bona eka mofuputsi le mochochisi ha ba soasoe. 'Me ha e le hantle, ba ka bola chankaneng. Le hoja, ka lehlakoreng le leng, hase "nete hore ba tla lokolloa haeba a saena. Na ho na le mehlala e mengata ea mapolesa a qhekellang? Empa ntho e ka sehloohong ho Dimka e ne e le manganga le manganga, tse ileng tsa iponahatsa ka ho hlaka ka mor'a hore a lule lihlekehlekeng tsa lefu. 'Me moshanyana o ile a phatlalatsa ka tieo:
  - Che!
  Mofuputsi o ile a rora ka matla:
  - Molato ke eng?
  Dimka o ile a re:
  - Nke ke ka saena! Ba ile ba ntlhasela, ba batla ho nkopa ka ketane "me e ne e le ho itšireletsa!
  Mofuputsi o ile a hoeletsa:
  - Ho lokile! O setšeng sa botlamuoa pele ho nyeoe, ka mor"a hore u qete beke u tla hlalefa le ho feta!
  Mosekisi o ile a dumela ka hlooho mme a saena:
  - Hajoale, likhoeli tse peli litlamong. Empa ha e le hantle u ka lokolla pejana!
  Mofuputsi o ile a hoeletsa:
  Ke nahana hore ho koalloa teronkong ho tla ba molemo bakeng sa moshanyana enoa!
  Dimka o ile a ntšhwa ka ofising a išwa kgolegong. Mahlaahlela a kotana le ketane Moshanyana a tlameha ho tšela tsela feela. O ne a lokela ho amoheloa moo.
  Dimka o ile a tsamaea a tlanngoe ka liketane ho mapolesa a mabeli. Ke ne ke ikutloa ke le mobe haholo. Chankana, sele, batšoaruoa ba khopo. Mme o ile a ikenya mathateng ka ho hana ho saena maipolelo. Leha ho le joalo, ka lehlakoreng le leng, ka mor'a sena u ke ke ua khona ho e tlosa.
  Dimka o ile a isoa kamoreng ea mosebetsi. Lebitso la pele, ho qetela, patronymic, lintho tsa bohlokoa le uena.
  Eaba moferefere. Lepolesa le basali ba babeli ba apereng lijase tse tšoeu ba ile ba nka moshanyana eo ba mo kenya ka kamoreng ho tloha seiponeng 'me ba khantša mabone a eketsehileng. Taelo e ile ea latela:
  - Tlosa liaparo tsa hau!
  Dimka o ile a feheloa - mathata! Ke ipotsa feela, hobaneng basadi? Moshanyana o ile a hlobola jean ea hae, T-shirt, liteki le baki. Ke ne ke setse ka borikhoe ba ka feela.
  Moroetsana ea apereng jase e tšoeu o ile a re:
  - O hahiloe hantle!
  Ofisiri e ile ea hoeletsa:
  - 'Me u hlobole li-panties tsa hau! Phela!
  Dimka, a tuka ke dihlong, le yena a di tlosa. O ile a hlajoa ke lihlong a bile a ikoahela. Lepolesa le ile la hoeletsa:
  - Tlhokomeliso! Matsoho fatše! Sheba hantle - ke 'molai!
  Mosali ea apereng jase e tšoeu ea neng a shebahala joaloka mooki a bososela, 'me a roala liatlana tse tšesaane tsa bongaka, a lla:
  - Ha re so bone letho le tšoanang le bona! Khutsa moshanyana, rakhali o tla u ama!
  A qala ho hlahloba mmele wa Dimka. Ke ile ka tsamaea ka har'a moriri oa moshanyana eo, o neng o hōlile ha a ntse a le lihlekehlekeng. O ile a kama khoele e 'ngoe le e 'ngoe ka hloko, a batla ntho e patiloeng. Mohlomong le chelete. Eaba o khantša leseli litsebeng le linkong tsa moshanyana eo. O ile a e etsa ka hloko, joalokaha eka o ne a tšepile ho fumana ho hong.
  Eaba o ntaela hore ke behe hlooho ea ka monyako, "me a ntšoara selelu ka matsoho. A kenya letsoho molomong. Dimka a utlwa monko le tatso ya rabara ka leleme la hae. Mosali o ile a ikutloa ka mor'a marenene, meno a hae, marameng a hae. Eitse ha a hatella motso oa leleme, moshanyana a utloa a hlatsa. E, ha ho monate hakakang. Letsoho le ile la fihla litoneng, 'me la e-ba thata ho hema.
  Qetellong, mosali o ile a mo romela 'me a lla:
  - Ha ho letho!
  Ofisiri e ile ea laela:
  - Tsoela pele Olga! Ka lebaka la kotsi e ikhethang ea sehlooho, patlo ea hau e tlameha ho ba e phethahetseng ka ho fetesisa!
  Mosali ea apereng bosoeu a qala ho utloa sefuba sa Dimka. A phahamisa matsoho mme a sheba matshwafo a hae. Mme ka matla a sa lebellwang a hatella mokhubung. Dimka a hatsela...
  Eaba mosali o ema a botsa:
  - Joale, mo tlohelle a squat!
  Lepolesa le ile la hoeletsa:
  - Sena ha se tšepahale ka ho feletseng! Sheba anus ea hae hape!
  Mosali ea apereng seaparo se sesoeu a sisinya hlooho.
  - U hloka tumello e khethehileng bakeng sa sena! Ka mokhoa o ts'oanang ho hlahloba litho tsa botho tsa moshanyana!
  Ofisiri e ile ea laela ka bofokoli:
  - Squat, diabolose e monyane ...
  Dimka a araba ka seriti:
  - Ke moshanyana!
  Mme a qala ho kotama ha bonolo. Ke ile ka lula fatše ka makhetlo a leshome. Ka mor'a moo basali ba hlahloba maoto a hae, 'me ba feta pakeng tsa menoana ea hae.
  Kamora moo Dimka a iphumana a le phaposing e latelang. Ke moo mohlankana e mong ea apereng junifomo ea chankana ea kutang moriri o mokhutšoane le mochine o thaepang matsohong a hae, o itse:
  - Tse ncha ke life?
  Lepolesa le ile la araba:
  - E, le greyhound haholo!
  Moshanyana o ile a tšeha 'me a re:
  - Empa ha a tšohe hakaalo! Lula setulong 'me ke tla kuta moriri oa hau!
  Dimka a dula fatshe. Ho ntse ho sa thabise ho hlobola. Mme ebe o beola moriri wa hao jwaloka senokwane. Ho phaella moo, clipper e ne e batla e le lerootho 'me ho ne ho le bohloko ho kuta moriri oa ka. Moriri o motenya, o motšo o ile oa oela fatše. Libutsi tsa motšoaruoa e monyenyane li ile tsa li hatakela. Ho ne ho bonahala eka ka lehare le leng le le leng la moriri karoloana ea moea o sa shoeng e siea, 'me u fetoha mahala. Dimka o ne a tepeletse maikutlo. Ka pele ho eena ho ne ho e-na le sele ea chankana le seboka le linokoane tsa bacha.
  Leha ho le joalo, Dimka ha aa ka a tšaba lithaka tsa hae. 'Me ka mor'a ho thatafatsa "Lihlekehleke tse mashome a mane", ha e sa tšosa. Haeba ho na le letho o tla loana. Ho thoe"ng ka chankana?
  Ho thoe"ng ka teko e "ngoe? O lilemo li leshome le metso e mene feela 'me o na le bophelo bohle ba hae ka pele ho eena.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"