Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. Weerarada Isbahaysigu-Sovet- Ka -3

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ciidamada isbaheysiga ka dhanka ah Soviet-ka ayaa qaaday weerar rogaal celis ah. Yurub, Japan, iyo mutadawiciin badan oo ka socda Britain iyo USA ayaa ka qayb qaadanaya dagaalada. Xaaladdu waxay noqonaysaa, si daacad ah, aad ugu adag ciidamada Soofiyeedka. Laakiin hablaha quruxda badan ayaa si madax adeyg ah oo adag ula dagaalama isbaheysiga.

  . WEERARADA ISBAHAYSIGU-SOVET- KA -3
  FIIRO GAAR AH
  Ciidamada isbaheysiga ka dhanka ah Soviet-ka ayaa qaaday weerar rogaal celis ah. Yurub, Japan, iyo mutadawiciin badan oo ka socda Britain iyo USA ayaa ka qayb qaadanaya dagaalada. Xaaladdu waxay noqonaysaa, si daacad ah, aad ugu adag ciidamada Soofiyeedka. Laakiin hablaha quruxda badan ayaa si madax adeyg ah oo adag ula dagaalama isbaheysiga.
  . CUTUBKA 1-aad
  Ciidamada isbaheysiga ka dhanka ah Soviet-ka ayaa qaaday weerar rogaal celis ah.
  Ku dhawaad dhammaan ciidamada Yurub ayaa ka qaybqaatay dagaalada, iyo xitaa tabaruceyaal ka kala yimid Britain, USA iyo wadamada Latin America. Markaa arrimuhu aad bay ugu xumaadeen Ciidanka Cas, kuwaas oo soo gaadhay khasaare aad u badan.
  Oo waxay bilaabeen inay ku dhacaan digsiyo badan, oo geesaha laga soo hareereeyey.
  Waxa kale oo dagaalka ka qayb qaatay qaar ka mid ah baabuurta Maraykanka oo lagaga iibin jiray Reich-ka saddexaad ee daynta. Mid ka mid ah ayaa sitay shaqaale mutadawiciin ah oo Ingiriis ah. Taangiga Maraykanku waxa uu lahaa qori dhererkiisu yahay 75mm oo leh ballistics lagu qanco, waxana uu dhex geli karaa ku dhawaad dhammaan baabuurta Soofiyeedka, xitaa maansada KV.
  Taangigan waxaa fuushay Lady Armstrong, iyo sidoo kale koox gabdho ah. Malanya, Monica, Gertrude.
  Gabdho u dhashay Britain ayaa tijaabiyay awoodda gaariga Mareykanka ee M-16. Haddana habluhu way garaacayeen.
  Haween Ingiriis ah oo suulasha qaawan ayaa jabiyay taangi Midowgii Sofiyeetka oo si sax ah foolka uga dhacay. Gertrude wuu qaatay oo ku wasay BT-8 aad u fiican:
  - Oo tani waa mid aad u sax ah!
  Amstrong, gabadhani waxay ahayd mid aad u qurux badan, qaab dagaaleedkeeduna wuxuu ahaa mid qabow.
  Hadal xikmad leh ayay tiri:
  - Dhimashada jiilalka Stalin!
  Dhinaca kale, gabdhahan dagaalyahannada ah ayaa iyaguna tooganaya, waxayna tuurayaan bam-gacmeedyo iyagoo kabo-la'aan ah. Waxayna u sameeyaan si gardarro ah oo ay ilkahooda u xayraan.
  Laakiin waxaa kaloo jira gabdho Komsomol ah oo qaaday oo bilaabay inay heesaan:
  Markii aan ku biirnay Komsomol,
  Gabdhuhu waxay ku dhaarteen si daacad ah...
  In dunidu ay noqon doonto sida riyo ifaysa,
  Waxa aynu meel fog ka arki doonnaa shuuciyadda!
  
  Noloshu waxay u da'i doontaa sida dahab oo kale,
  Waxaana jiri doona iimaanka shuuciyadda...
  Hubaal waan ka adkaan doonnaa kuwa cadowga ah.
  Aan burburino guutada faashiistaha sharka leh oo ciid ka dhigno!
  
  Laakiin waxa ay noqotay in aanay noqon wax khiyaamo ah,
  Dunidu waxa ay noqotay darafkii tooreyda...
  Xaqa feedhaha ayaa meel walba ka taliya,
  Yaa, bal qiyaas, ma haysto dhul ku filan!
  
  Laakin halku-dheggeenu ma aha in aan cadaw u jannoqno.
  Wehrmacht nama jilba joogsan doono...
  Imtixaanada waxa lagu gudbaa fasalka shanaad,
  Macallinkayaguna waa Lenin-ka quruxda badan!
  
  Waxaan ka dhigi karnaa Hitler khan,
  Inkasta oo Fuhrer ee dhulka hoostiisa uu xitaa qabow yahay ...
  Halgamaagu wuxuu ku dhawaaqayaa farxad xamaasad leh,
  Oo gudcurka iyo daruuraha ku kala firdhiya hal mar!
  
  Waxaan nahay xubnaha Komsomol ee ku dhawaaqaya hurray,
  Aan dunida oo dhan kor ugu qaadno rafaadka qeylada...
  Carruurtu way qoslaan oo farxaan,
  Sharafta hooyadayada Ruushka!
  
  Shuuciyaduna waa calan aad u ifaya.
  Kaas oo ah midabka dhiigga iyo rummaanka...
  Waa dagaalyahan gardaran, sida saaxirka oo kale.
  Oo i rumayso, Hitler wuxuu heli doonaa soo bixitaankiisa!
  
  Waxaa jiri doona fowdo loogu talagalay guulaha la gaaray,
  Gabdhuhuna waxay dagaal ku galaan quruxda...
  Raxankii faashistaha ayaa si muuqata u khafiifay,
  Codka hormoodkayagana wuu soo dhacayaa!
  
  Quruxda oo caga-la'aan xagga hore u orda
  Maxay gabdhuhu ugu baahan yihiin kabo, oo aanay u baahnayn...
  Oo waxaan ku garaaci doonaa Hitler feedhyadayada,
  Saaxiibtinimadu waxay noqon doontaa sharafta Aabbaha!
  
  Haa, dalkeenna Hooyo, muqadas.
  Waxaan sameyn doonaa wax aynaan waligeen ku riyoon...
  Faashiistahana sidii xiniinyo ayaan u xaaqaynaa.
  Aynu u naxariisanno kuwa is-dhiibay oo keliya!
  
  Ruushka, dagaalyahan kastaa wuxuu ka yimid qabaal,
  Wiilku wuxuu ku dhashay qoriga dhashiikaha!
  Waxaad dishaa Fuhrer la xukumay -
  Waa inaan si geesinnimo leh ugu dagaallanaa Dalkeenna Hooyo!
  
  Wax walba si fiican ayaan u samayn doonaa,
  Dadka waaweyn iyo wiilashaba waxay ku xooggan yihiin dagaalka...
  In kasta oo ay aad u adag tahay in la dagaallamo
  Laakiin i rumayso, gabadhu ma aha doqon!
  
  Waxay ka adkaan kartaa buuraha
  Ku tuur bam-gacmeed cagtaada oo qaawan...
  Hasha yeeydu way ciyay oo bahashu way ciyay,
  Waxaa jiri doona ciqaab adag oo loogu talagalay Nazis!
  
  Waxaan jabinay ciidankii Tataarka,
  Waxay si aad u caan ah ula dagaalameen Cusmaaniyiinta...
  Gaaladu cadaadis kuma ay dhicin.
  Meeshii onkod ka dhacay, markiiba way aamustay!
  
  Dagaalyahanadu waxay ka soo jeedaan qoys
  Kaas oo calanka shuucigu uu xukumo...
  Oh, waxaad tihiin asxaabtayda qaaliga ah,
  Burburi taangiyada waaweyn ee faashistaha!
  
  Qof kastaa wuu gaadhi karaa wax walba
  Intaa ka dib, waxaan waligeed la midowna dalkeena Hooyo...
  Sida seeraar oo kale ayaan u seexannaa.
  Halgamayaashii shuuciyadu waa lama taabtaan!
  
  Saynisku wuxuu soo noolayn doonaa dhammaan kuwii dhintay hal mar,
  Annaguna waxaan Ciise ku lulnay jacayl...
  Waxaad ku garaacday faashiistaha isla isha,
  La dagaallama fanka aan qalloocin!
  Gabdhuhu waxay si badheedh ah u dul mareen dhiggooda, waxayna ahayd mid aad u qurux badan.
  Gabdhuhuna waxay u muuqdaan kuwo kabo la'aan ah.
  Balse dagaalka ayaa weli socda. Haddana Jarmalku waxay ku hareeraysan yihiin Brest, dagaalkuna wuxuu ka socdaa qalcadda.
  Hitler, sida ay yiraahdaan, wuu dagaallamayaa. Kadibna kulankoodii gaarka ahaa ee ay la yeesheen Churchill ayaa dhacay. Iyo Paris. Sida, miyaan la joogin waqtigii lagu muujin lahaa go'aano dheeraad ah oo ku saabsan dagaalka ka dhanka ah Bolsheviks? Oo ma aha oo kaliya qalab, laakiin sidoo kale leh ciidamo.
  Oo runtii Churchill wuxuu go'aansaday inuu ku dhawaaqo dagaalka USSR. Laakiin beddelkeeda, qaar ka mid ah gobollada waqooyiga ee Ruushka waa inay tagaan Ingiriiska. Marka xiga sheekadu waxay taabatay gumaysigii iyo masiirka Faransiiska. Sida, miyaan la joogin waqtigii lagu dhamayn lahaa heshiis nabadeed?
  Waxaa intaa dheer, si rasmi ah Reich Saddexaad waxba kama soo qaadin Faransiiska, Belgian, iyo Dutch. Haddaba maxaan ka dhihi karnaa arrintan?
  Ma laga yaabaa inaad dhexdhexaadiso dalabaadkaaga? USSR waa weyn tahay waxaana ku filan dhammaan dhulalka.
  Hitler waxa uu muujiyay dabacsanaan. Intaa waxaa dheer, dhammaan xannibaadaha xuquuqda Yuhuudda ayaa isla markiiba la baabi'iyay. Taasna waxa ay si weyn ula kulmeen reer galbeedka. Iyo gaar ahaan Ingiriiska. Iyo, dabcan, waxaan taabanay arrinta tignoolajiyada. Waxay si cad u maqan tahay. Gaar ahaan taangiyada. Kadibna waxaan u baahday inaan dhiso murqahayga.
  Tani waa waxa ay dhab ahaantii sameeyeen warshadleyda. Dhanka kale, dagaalku wuxuu socday, guud ahaan, halkii uu u hiilin lahaa isbahaysiga.
  Unugyada horumarsan waxay mar hore u soo gudbeen Baranovichi. Halkaasna waxaa kula dagaalamay wiilashii hormuudka ahaa. Waxa ay soo baxeen xidhidhiyo cas iyo surwaal gaagaaban, waxaanay ku yaaceen godad godad ah, iyaga oo ciribta ciribta carruurtu qaawan yihiin oo qaawan.
  Oo dabcan waxay bilaabeen inay heesaan;
  Oo anigu waxaan ahay yeey cirka ugaadha.
  Burburka burcaddu waa sida ciid...
  Oo i rumayso, uma baahnid wax ka wanaagsan,
  Sida loo tooriyeeyo Hitler macbadka dhexdiisa!
  
  Sidoo kale waa inaad ku dhalataa casaan,
  Si loo cirib tiro Nazis...
  I rumaysta, abaalgudku wuu ii iman doonaa,
  Hooyadu waxay ku faani doontaa wiilkeeda!
  
  Waxaan dumin doonaa sariirta Fuhrer,
  Naasiga ayaan boodhka ka dhigi doonaa...
  Waxaan aaminsanahay in Ilaaha Qaadirka ah uu naftayda badbaadin doono,
  Oo guutada seef ku burburin.
  
  My Russia weyn,
  Waxaad awood u leedahay inaad ka adkaato qof kasta...
  Ciisena waa dagaalyahan-Masiix,
  Sharafta Aabbaha!
  
  Waxaan ku sharfay jacayl, ogow Rod,
  Maxaa yeelay waa Ilaaha ugu sarreeya...
  Khaa'iniinta si adag ayaa loo ciqaabaa.
  Oo halqabsiga-dagaalyahanku waa cabsi!
  
  Waxaan nahay dagaalyahannada Ruushka quduuska ah,
  Awood u leh inuu ka adkaado Krauts ...
  Beeraha oo dhanna waxaa ku xardhan dahab.
  Waxaan ku baasi doonaa imtixaanada A!
  
  Dadka dhexdiisa iimaan ka xoog badan ma jiro,
  Ku socota shuuciyadda weyn ee waddankeena...
  Waxay keentaa xorriyad firfircoon
  Oo burburiya faashistaha xun!
  
  Dalka waxaanu ka sareyn doonaa xiddigaha.
  Caasimada dunidu waa Moscow...
  Sharafta hooyada Russia,
  Waan dagaalami doonnaa ilaa dhamaadka!
  
  Cidina ma joojin karto askariga
  Waxaana gaari doonnaa Berlin...
  Aan ku socono, soconno, samayno,
  Calankii Faashiistaha aan ku jeexjeexno bayaan!
  
  Diyaaradaheena waa qabow
  Kooxdu waa mid awood badan oo la isu keenay...
  Duuliyayaasha aan dagaalka laga adkaan,
  Oo toogte wuxuu ku dhacay muraayadda!
  
  Si adag u garaac Hitler
  Shabeelku ma badbaadin doono Nazi-ga...
  Wax aan macno lahayn ha ku hadlin
  Waxaan imtixaanka oo dhan ku gudbin doonaa midabyo duulaya!
  
  Wax badan baa gaadhi kara
  Runtii waan guuleysan karnaa...
  I rumayso, waxaan haysanaa kheyraad aad u weyn,
  Oo runtii waad ku laad kartaa ilkaha!
  
  Marka la soo koobo, wiilku waa kabo-la'aan.
  Si adag u garaac Krauts.
  Fuhrerna wuu ka abaal-mariyey.
  Hitler wuxuu dagaalka ku afuufay dagaal saafi ah!
  Laakiin Jarmalku waxay qaateen Baranovichi. Haddana ciidammadoodu waxay ka soo guureen koonfurta oo ay aadeen Slutsk. Halkaas waxaa ku yaal meel adag oo ka mid ah Ciidanka Cas, Zhukov laftiisa ayaa mar halkaas joogay. Taasna waa in la sheegaa inay tahay difaac adag.
  Romania, boqollaal kun oo askari oo Soofiyeedka ah ayaa isa soo dhiibay, iyaga oo isku arkaya digsi. Waxayna tani runtii dhabar jab weyn ku tahay Ciidanka Cas.
  Halkan hadda ma fududa in la soo jeesto oo dib loo noqdo.
  Intii lagu guda jiray dagaalladii, Roomaaniyiinta iyo Hangariisku waxay isu muujiyeen inay yihiin dagaalyahanno wanaagsan. Intaa waxaa dheer, Bulgarians waxay la dagaallameen madax-adayg. Iyo Croats sidoo kale waxay ku jiraan heerkooda ugu fiican. Sida ay wax u khaldameen Stalin ee diblomaasiyadda. Waxayna noqotay yeey kali ah. Hitlerna wuxuu si lama filaan ah u bilaabay inuu ka hadlo dimuqraadiyadda. Taasi, waxay yiraahdeen, wuxuu u taagan yahay xorriyadda, sinaanta dhammaan quruumaha iyo dadyowga, wuxuuna keenayaa in Ruushka Soofiyeeti uu ka xoreeyo kalitalisnimada Stalinism iyo Bolshevism. Tani, dabcan, waxay ahayd tallaabo siyaasadeed oo dhagaraysan.
  Ciidamada Finnish-iswidish waxay qaadeen Vyborg waxayna gooyeen cutubyadii Soofiyeedka, iyaga oo sidoo kale abuuray cauldron. Hanjabaad ayaa ku soo korodhay Leningrad oo ka timid waqooyiga. Waxayna tani mar hore noqotay dhaqdhaqaaq dhab ah oo chess ah.
  Haddana maraakiibta Ingiriiska ayaa Murmansk ka xidhay badda. Waxayna rasaas ku rideen raxantii Soviet-ka.
  Haa, dagaalladu waxay noqdeen kuwo ka sii daran.
  Gabdhaha Komsomol waxay u dagaalamaan madax adayg iyo cadho, waxay ku tuuraan bam-gacmeedyo cagahooda qaawan oo isku mar heesa;
  Gabdhaha Komsomol waa milixda Dhulka,
  Waxaan la mid nahay macdanta iyo ololka dhulka hoostiisa.
  Dabcan, waxaynu ku koraynay hawlo geesinimo leh.
  Oo waxaa inala jooga seeftii quduuska ahayd oo ah Ruuxa Rabbiga!
  
  Waxaan jecelnahay inaan si geesinimo leh u dagaalano,
  Hablaha koonka ka buuxiya boos...
  Ciidanka Ruushka waa mid aan laga adkaan karin,
  Iyada oo xamaasaddaada, dagaal joogto ah!
  
  Sharafta dalkeena hooyo ee muqadaska ah.
  Diyaarad dagaal ayaa cirka ku wareegaysa...
  Waxaan ahay xubin Komsomol ah oo kabo la'aan ku ordayaa.
  Dafiraya barafka daboolay barkadaha!
  
  Gabdhaha cadawgu ma bajin karaan,
  Waxay burburiyaan dhammaan gantaalada cadawga...
  Tuuggii dhiiga u daatay wejigiisa na tusi maayo.
  Farshaxanada waxaa lagu ammaani doonaa gabayo!
  
  Faashiistadu waxay weerartay dhulkaygii hooyo,
  Waxa uu u soo duulay si aad u fool xun oo aan qarsoonayn...
  Waan jeclahay Jesus iyo Stalin,
  Xubnaha Komsomol waxay la midoobeen Ilaahay!
  
  Annagoo kabo-la'aan ah ayaannu ku dhex yaacnaa qulqulka barafka,
  Garaaca, sida shinni dhaqsaha badan...
  Waxaan nahay gabdhihii xagaaga iyo jiilaalka labadaba,
  Noloshu gabadhii way adkeysay!
  
  Waa markii la toogto, markaa xabad fur
  Waxaan nahay sax oo weligood qurux badan...
  Oo waxay igaga dhufteen isha, ma aha sunniyaha.
  Laga soo bilaabo birta, taas oo loo yaqaan 'collective'!
  
  Shakigeenu ma jabin karo faashiistaha,
  Dardaarankuna wuu ka xoog badan yahay titanium waara...
  Waxaan ka heli karnaa raaxo gudaha Aabbaha,
  Oo xataa la afgembiyo daalimkii Fuhrer!
  
  I rumayso, Shabeelku waa haan aad u xoog badan.
  Meel fog iyo si sax ah ayuu u toogtaa...
  Hadda ma ahan waqtigii ciyaaraha nacasnimada ah,
  Maxaa yeelay, Qaabiil xun baa soo socda!
  
  Waa inaan ka adkaannaa qabowga, kulaylka,
  Oo si kaftan ah ula dagaallama guuto waalan...
  Bahashii xidhnayd ayaa cadhooday,
  Nafta gorgorku maaha qof xijaaban!
  
  Waxaan aaminsanahay in xubnaha Komsomol ay guulaysan doonaan,
  Waxayna dalkooda ka sara marin doonaan xiddigaha...
  Waxaan socod ku bilownay Oktoobar,
  Maantana magaca Ciise ayaa inala jooga!
  
  Waxaan aad u jeclahay dalkayga hooyo,
  Waxay u iftiimaysaa qof kasta...
  Aabbaha laguma xadi doono ruble,
  Dadka waaweyn iyo carruurta si farxad leh ayay u qoslaan!
  
  Waa wax lagu farxo in qof walba uu ku noolaado dunida Soofiyeedka,
  Wax kasta oo ku saabsan waa sahlan oo si fudud u qurux badan...
  Nasiibku yuusan dunta ka jabin,
  Laakiin Fuhrer ayaa afkiisa micne-la'aan u dhigay!
  
  Waxaan ahay xubin Komsomol ah oo caga cad ku ordaya,
  In kasta oo dhaxanku uu dhegahaaga isku laabanayo...
  Cadawgana isku halleeya, ma jirto jid loo maro.
  Yaa raba inuu na qaado oo na baabiiyo!
  
  Ma jiraan erayo qurux badan oo loogu talagalay Dhulka Hooyo,
  Calanku waa guduudan yahay, oo aad mooddo in dhiig uu falaadhaha ka soo baxayo.
  Ka yeeli mayno dameero ka sii hogaansan.
  Waxaan aaminsanahay in guushu ay dhowaan iman doonto May!
  
  Gabdhaha oo aan kabo la'aan ayaa sii mari doona Berlin,
  Waxay kaga tagi doonaan faraha dusha asphalt-ka.
  Waxaan iloobin raaxada dadka,
  Gacan-gashiyaduna kuma habboona dagaalka!
  
  Oo dagaal baa dhici doona, dagaalkanu ha dhaco.
  Fritz ayaa wax walba u kala firdhi doona jajab!
  Aabbaha waligeed waa askari kula jooga,
  Ma garanayo waxa AWOL yahay!
  
  Waan u naxay kuwii dhintay, tani waa murugo qof kasta,
  Laakin raashiyaanka jilbaha ha u dhigin.
  Inkasta oo Sam uu u gudbiyay Krauts,
  Laakin guruga weyn ee Lenin ayaa naga garab taagan!
  
  Waxaan xidhaa calaamad iyo iskutallaab isku mar,
  Waxaan ku jiraa shuuciyada oo waxaan aaminsanahay Masiixiyadda...
  Dagaal, dadka i rumaysta, maaha filim,
  Aabbaha waa hooyadayada, maaha Khanate!
  
  Marka Ilaaha Qaadirka ahu daruuraha ku soo galo.
  Dhammaan kuwii dhintay waxay ku soo kici doonaan weji dhalaal...
  Dadku waxay Rabbiga ku jeclaayeen riyooyinkooda,
  Sababtoo ah Ciise waa Abuuraha caasimadda!
  
  Halkan waxaan ka farxin karnaa qof walba,
  Guud ahaan caalamka ballaaran ee Ruushka.
  Marka qof kasta oo plebeian ah uu la mid yahay asaagga,
  Iyo waxa ugu weyn ee koonku waa Abuurka!
  
  Waxaan rabaa inaan isku duubo Masiixa Qaadirka ah,
  Si aanad cadawgaaga hortooda ugu dumin...
  Jaalle Stalin wuxuu bedelay aabihiis,
  Lenin sidoo kale wuu nala jiri doonaa weligiis!
  Kuwani waa heesaha halkan, maaha in la sheego inay si gaar ah u qosol badan yihiin. Jabbaan waxay ku tuurtay in badan oo xoojinaysa dagaalka Bariga Fog. Taangiyada lugta iyo kuwa fudud ayaa aad u tiro badan. Hirohito ayaa amar ku bixiyay inuu u qaado Vladivostok sida ugu dhakhsaha badan. Jabbaankuna way sii gurguuranayeen. Dagaallada, taangigooda fudud ee Chikha ayaa noqday mid aad u wanaagsan oo la mari karo. Waxaana sidoo kale lagu kala soocay dhaqdhaqaaq iyo dhaqdhaqaaq.
  Yamamoto, Admiral-kii Japan, ayaa USSR ka xannibay Badweynta Baasifigga, oo aad u adag. Mana jirto caawimo badan halkan.
  Hawada, samurai waa xoog badan yihiin. Duulimaadkoodu aad buu u badan yahay, dagaalyahanadooda, gaar ahaan Zeros, waa kuwo aad u guurguura oo la maareyn karo. Runtiina kama hor iman kartid iyaga. Tani waa saamaynta dhabta ah ee duulista dagaalka.
  Japanese-kuna waxay leeyihiin awood wanaagsan.
  Soviets, si kastaba ha ahaatee, sidoo kale waa dagaalyahan. Tusaale ahaan, duuliye Anastasia Vedmakova. Qurux dagaal badan. Waxay ku dagaalantaa kabo-la'aan had iyo jeer, iyo bikini kaliya, kaas oo siinaya kaararka trump qaarkood. Runtii tani waa gabadha aan u baahanahay. Hadduu qaato oo inta dagaalku socdo uu sanbabada sare ka heeso;
  Waxaan dhashay waqtiyadan oo kale
  Qof kastaa wuxuu haystaa kombuyuutar leh internet...
  Dalku waa uu ubaxayaa oo horumarayaa,
  Oo waxay u muuqataa inaysan jirin wax dhibaato ah oo gabadha!
  
  Laakiin qarnigii labaatanaad waa qarni aad u qallafsan,
  Folkaanaha ayaa karaya oo dilaaca...
  Oo qof walba waa shar.
  Oo naxariis leh, oo qof waddankiisa metelaya!
  
  Gabadhuna waxay u baahan tahay inay halkaas tagto,
  Xilligan oo kale, adoon il-bidhicin...
  Marka tuug xun guulaysto.
  Oo waxaan rabaa inaan hal mar xalliyo dhibaatooyinka!
  
  Malaha gabadhu way igu xumaatay,
  Waxaan is arkay anigoo kabo la'aan xagga hore...
  Doontii way jabtay, ogow seebta.
  I rumayso, noloshu uma ekayn malab!
  
  Tijaabooyinkiina halmar bay u dareereen.
  Dhiig-bax, naxariis daran, mid kasta...
  Oo waxay u muuqataa inay jiraan eber kaliya -
  Laakiin aan magaca Rabbiga ku ammaanno rumaysad!
  
  Waxaan awood u yeelan doonaa inaan ilaalinno Aabbaha,
  Inkastoo cadowga uu ka buuxo khiyaano aan macquul ahayn...
  Ugaadhyahan waxa uu noo beddelaa ugaadh,
  Miiska faashiistaha - gobolka xun!
  
  U kac dhulka Hooyo, dagaalyahan
  U dirir Ruuskaaga xurmada leh!
  Si geesinnimo leh oo kale u soo bax,
  Oo meeshii gudcurka waxaa iman doona iftiinka boqortooyada.
  
  Waxaan ka dhigi doonaa aabbaha xoog
  Dhammaan Knights waa kuwan oo kale ...
  Oo sharka cadhaysan wuxuu geli doonaa jahannamo.
  Anaguna waligeena waxaynu la midowna dalkeena Hooyo!
  
  I rumayso, gabadhu kuma fududa,
  Kabo-la'aan ayaa ku yaaci doonta qulqulka baraf barafku...
  Dunida oo dhan waa shaandho adag,
  Oo xukun-fuliyihii ayaa xukumaya - Malyuta-dambiyeedka!
  
  Laakiin i rumayso, kama aan quusan,
  Waxayna Fritz ku toogtay qori...
  Wasakhdii kabo-la'aanta ahayd ayaa cagta hoosteeda lagu tuntay.
  Codka inantana aad buu u garaacayaa!
  
  Waxay u qoslisaa sidii keruub oo kale
  Oo wuxuu burburiyaa Krauts-ka sida inay yihiin alaab carruurtu ku ciyaarto...
  Ogow dadka Ruushku waa kuwo aan laga adkaan karin,
  Waxaan haysanaa taangiyo iyo qoryaha birta ah labadaba!
  
  Gabadha geesiga ah ayaa hoggaamisa dabka,
  Oo uu si cadho leh u laayo faashiistaha...
  Halkan ciidankayagu sidii faras oo kale buu u galmoodaa.
  Ma jiraan casaan ka xoog badan!
  
  Gabadhiina waxay ku biirtay Komsomol,
  Waxayna noqotay walaalkii ka yar ee shuuciyada...
  Aan u dirno shaydaanka Hitler meesha qashinka.
  Aynu iskutallaab dul saarno naxashka dhammaan faashistooyinka!
  
  Waxaan qalbiyadeenna u dhiibi doonnaa Dhulka Hooyo,
  Oo aan nafteena si toos ah u gelino...
  Waxaan leenahay xoog badan,
  Iyo sida haddii aanan ku xadgudbi doonin xeerarka Komsomol!
  
  Gabar ayaa Berlin gali doonta iyadoo caga-la'aan.
  Tusbixigu wuxuu calaamad uga tagi doonaa Reichstag...
  Fuhrer ayaa laga feeray wejiga,
  Laakiin ma garanayno abaalmarinta warqad!
  
  Oo waxaan heli doonaa fasax geesinimo leh,
  Taas oo xataa abwaanadu aanay ku sifayn karin...
  Shaqadu waa si fudud heerka ugu sarreeya,
  Waxyaalihii geesiyada ahaa oo dhan waa lagu heesaa!
  
  CIIDAMADA GAARKA AH EE CARRUURTA EE KA SOO HORJEEDA Ajnabiga iyo CIIDANKA
  FIIRO GAAR AH
  Dagaalyahannada da'da yar ee uu hoggaamiyo Eduard Sturgeon waxay la dagaallameen ciidanka shisheeyaha, oo ay ugu horreeyaan Cycles. Si kastaba ha noqotee, markaa wiilka geesiga ah waa inuu noqdaa Hindi, oo ay weheliyaan ilaahyada la dagaallama ciidanka Cortez, oo raba inuu qabsado awoodda Mayan!
  . CUTUBKA 1-aad
  Dhalinyaro ka tirsan ciidanka gaarka ah ee caruurta ayaa si geesinimo leh u dagaalamay. Si kastaba ha ahaatee, gadaashooda hal-iyo-bar garoon xoog ah, dhab ahaantii ma aysan helin fursad ay ku dhintaan. Laakin baaskiiladii weerarka soo qaaday waxaa soo gaaray burbur aad u weyn oo runtii uumiga ka dhamaaday. Markaa halkan waxaad weli ku doodi kartaa waa kuma geesiga dhabta ah.
  Laakiin waa in aan abaal-marinno, wiilasha iyo gabdhaha ku lebisan dharka dagaalka si sax ah u toogtay. Waxaa la dareemay in kombuyuutarrada lagu ciyaaro aysan faa'iido lahayn, oo waxay ahaayeen dagaalyahanno cajiib ah.
  Cadaala, oo rasaas ka ridayay gacanta midig ee Edik, ayaa qaadatay oo kabaha ka tuurtay cagtii ilmaheeda. Oo iyada oo la dhayalsanaanta daanyeer, waxay ku tuurtay iniin badan oo poppy ah cadowga soo socda.
  Taliyaha inanku waa uu lulay:
  - Tani waa wax fiican, aynu nidhaahno, diyaar u ah baabi'inta! Laakiin way fiicantahay in la isticmaalo inta lagu jiro weerarka qalcadda.
  Cadaala ayaa si macquul ah u xusay:
  -Waxaad haysataa sahay yaabab aan la koobi karin. Markaa dhammaan kaadhadhku maaha kuwo la soo baxayo. Ku haysashada kaadhka trump sidoo kale waa fikrad xun!
  Iyo iniin yar oo bahal ah oo baabi'in ah ayaa ku dhufatay Wareegtada, iyaga oo u kala jeexjeexay dagaalyahannada waaweyn qaybo yaryar oo jeexjeexan. Waa meeshii burburku ka bilaabmay.
  Inantii way qeylisay, iyadoo ku tuntay cagteeda caruurnimo:
  Guusha wareegyada ayaa sugaysa, waxaan aaminsanahay
  Waxaan yeelan doonaa heeso cusub...
  Nafteyda u dhiibi maayo addoonsiga bahalka.
  Waxaan ku tusi doonaa heerka ugu sarreeya ee dagaalka!
  Wiilkii ka dagaalamayey dhanka bidix ayaa isagoo dhoola cadeynaya yiri:
  - Maxaad gacantaada ugu tuuri weyday, laakiin aad cagtaada ugu tuurtay?
  Cadaala intuu qoslay ayuu ugu jawaabay:
  - Oo waa ka xiiso badan habkan!
  Edik wuu luxay:
  - Haa, nacas kasta gacantiisuu wax ku tuuri karaa, laakiin ku tijaabi cagtiisa!
  Carruurtu waxay si isku mid ah ugu dhawaaqeen:
  - Ammaan dagaalyahannada iftiinka.
  Alxamdulilah dhulkayga hooyo ee ifaya...
  Camalkeena waa lagu heesi doonaa,
  Guushu waa yoolka ugu weyn!
  Cycles, runtii, markii ay soo gaadheen burbur wayn, waxay bilaabeen inay dib u gurtaan. Laakiin gidaarada ayaa mar kale kacay. Baabuur cusubna way dhaqaaqeen. Waxay u ekaayeen Ahraamyo fidsan oo jidadkooda saaran, waxayna ahaayeen kuwo waaweyn oo jirrid leh.
  Markii ciidamada gaarka ah ee carruurta ay ku dhufteen qoryaha rayiga ah, dhab ahaantii wax dhibaato ah ma aysan geysan. Alwaaxdii ayaa ka soo booday hubkii birta ahaa.
  Mid ka mid ah gabdhihii ayaa ku dhawaaqday:
  - Waar kaftan kale oo cadowga u ah! Iyo ama xitaa kaftan badan oo dhan!
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa yiri:
  - Inaad ku noolaato jilbahaaga waxaa dhaanta adigoo taagan inaad dhimato! Horaanba waan ku jiray maxbuus oo waxay igu naxeen koronto, waxayna igu soo rideen shoog jidhkayga oo dhan carrabkayga ilaa ciribta. Oo aad bay u bukootay in dhimashadu ka roon tahay!
  Inantii ayaa luxday:
  - Haa, iyaguna way i jirdileen! Intaa waxaa dheer, qaab casri ah, is beddelka cufisjiidka iyo miisaan la'aanta garaaca. Aad iyo aad bay u xanuunaysaa, wax raad ahna kama tagin qarow mooyaane!
  Hagaag, waxaan filayaa in taliyeheenna aan dhimanayn oo weyni uu wax la iman doono!
  Edik ayaa madaxii caddaa u lulay isagoo raacaya oo amray:
  - Hadda nimanyahow, sankaaga ka dhufo oo hindhiso!
  Cadala oo ah gabadhan halgamaaga ah ee waayo-aragga ah, ayaa iyada oo yaabban waydiisay:
  Waa maxay sababta tani weli lagama maarmaan u tahay?
  Taliyaha wiilka ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Waxaad arki doontaa waxa saameyntu noqon doonto!
  Carruur-dagaalyahanno ma doodin. Markaasay qaateen oo ay sanka ka dhufteen carruurtoodii qurxoonayd iyagoo wata caarada tooreeyo yaryar. Iyo sida ay u qaadan doonaan oo ay u hindhisayaan.
  Jawigii ayaa halmar gariiray. Iyo burbur leh cidhifyo fiiqan oo badan ayaa ka da'ay xagga sare. Waxay ku dhaceen taangiyada Ahraamta. Oo waxay u ruxruxiyeen sidii jaad irbado leh. Oo wuxuushkii waaweynaa joogsaday.
  Edik wuu lulay oo xusay:
  - Hadda aynu qaadno oo heesno!
  Waxayna askartii ka tirsanayd ciidamada gaarka ah ee carruurta qaaday oo ku heesay farxad;
  Boqoradayda, waxaad tahay ubax
  Beertii Ilaahay ka dhex dhalaalaysa!
  Muuqaalkaagu waa sida neecaw cusub
  Dabka holcaya ka saar!
    
  Jacaylka gabadhu waa muqadas
  Seeftii geesiga ahayd, ee sharafta ku dheggan!
  Waxaan ku daadin doonaa dhiig durdur duufaan leh
  Weligay malaa'ig baan kula ahaan doonaa.
    
  Waxa i shiday riyo qarsoodi ah
  Sawirkaaga, caraf udgoon!
  Waxaa kuu sawiray abuurihii caalamka
  Oo kuwa sharka leh oo dhammu ma nijaasayn doonaan.
    
  Macquul ah oo keliya jannada
  qaddarku wuxuu midayn doonaa kuwa jecel!
  Laakiin Ilaah naguma daayo inaan ku burburno ciidda
  Waxay midayn doontaa midnimada quluubta ku qallafsantay kala tag!
  Erayadaas cajiibka iyo sharafta leh ka dib, waxaa dhacay mucjiso. Armad dhan oo taangiyada Ahraamta ah ayaa u soo baxay sida sariiraha ubaxa oo kale. Oo ubaxyadii qurxoonaa waxay noqdeen kuwo si fudud u qurux badan. Waxayna bilaabeen inay ku koraan xoog waalan oo cajiib ah oo duufaan leh. Waxayna u soo baxday si qurux badan.
  Cadaala ayaa dhabanka ka dhunkaday taliyaha wiilka, waxa uuna xusay.
  - Waxaad si fudud u tahay qurux gaar ah!
  Edik ayaa madaxa ruxay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Farsamada!
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa yiri:
  - Hagaag, hadda weerar! Aynu ku burburino cadawgeena hal jug!
  Taliyaha wiilka ayaa ka soo horjeestay:
  - Maya! Waa goor hore. Marka hore, waa inaad daawataa tacaburadeydii hore. Halkaas waa inaan ku dhaqaaqno iyada oo aan la helin nanotechnologiyada sare, tani, waa in la ogaadaa, waa mid aad u adag!
  Cadaala oo dhoola cadeynaya ayaa yiri:
  - Dabcan, waxaan fahamsanahay in tignoolajiyada la'aanteed ay aad u adag tahay. Laakiin wiilka adiga oo kale ah, waxaan filayaa, inuu xallin doono dhib kasta.
  Edik ayaa ku heesay isagoo dhoola cadeynaya sida luulka badda ee la doortay ee codkiisa qalinka ah:
  Inkasta oo aynaan xallin karin dhammaan dhibaatooyinkayaga,
  Ma xallin dhibaatooyinka oo dhan!
  Laakiin qof kastaa wuu ka farxi doonaa
  Qof kastaa wuxuu heli doonaa madadaalo badan!
  Intaa ka dib, inankii ayaa shiday hologram-ka. Ciidamada gaarka ah ee carruurta ayaa ka aamusay.
  Sapphire iyo sumurud oo wiilal iyo gabdho ah ayaa daawada cunay.
  Hagaag, wiilka oo ku sugnaa meelo kala duwan oo caalamka ah oo muujiyay in ka badan hal, markii uusan weli qaan gaarin. Oo tani waxay ahayd xilligii qarniyadii dhexe ee adduunka cusub, nooc ka mid ah taariikhda beddelka ah, sida ay ahayd, meeraha Earth.
  Xaaladdan oo kale, waxaa la muujiyay in Edik uu noqday wiil Hindi ah, oo la socday qayb ka mid ah wejiyada cirro leh ee gaadmada ah. Wuxuu ku jiraa surwaal gaaban, kabo-la'aan, maadaama mokcasinsku ay jidka soo galaan oo keliya, laakiin lagu rinjiyeeyay sawirro midab leh oo madax ilaa lugo ah. Xitaa wejiga ilmaha ee tattoos cabsida leh oo leh jiidi iyo malaa'ig seefo leh.
  Inkasta oo sawirada noocan oo kale ah ay u muuqdaan kuwo aan caadi u ahayn Hindida. Laakiin kumanaan tacabur iyo safarro, qaddarku meelna kama qaadin Edik. Dhammaan waayihii, meerayaasha iyo waqtiyadu waxay noqdeen kuwo isku xidhan, isku dhafan oo ku milmay wax sida kubbad cufan oo kale ah.
  Waxa agtiisa jiifa gabadh muruq leh oo miskaha ballaadhan leh, cidhibteeda qaawan, wareegsan, oo sasabasan oo ku dhow sanka hoosteeda. Sabab qaar ka mid ah, dagaalyahan, in kasta oo ay tahay in ay tahay Hindi, waa buluug. Waxay xidhataa ku dhawaad wax dhar ah, kaliya surwaalada bikini, xadhig luul ah ayaa laabta ka buuxa.
  Markii ay soo jeesatay, Edward waxa uu arkay waji qurux badan oo gadh dhiirranaan leh iyo naaso waaweyn, laakiin si fiican u qaabaysan. Gacmaha dagaalyahanku waa muruq, maqaarkeedu waa shukulaatada, taas oo isku dhafan timo cad oo leh taabasho yar oo jaale ah, ama halkii, manka dahabka ah, ayaa u muuqda mid soo jiidasho leh.
  Dagaalyahanka timaha cad, si kastaba ha ahaatee, wuxuu si qaylo leh u qaylinayaa:
  - Kuwa waji cirro leh ayaa halkan imanaya, Alloow isha hoggaamiyaha wiil!
  Wax baa dhinaca muruqa uga gilgilay dagaalyahanka da'da yar...Edward intuu gilgilay ayuu arkay lug gabadheed oo qurux badan, kabo-la'aan ah. Sidoo kale muruq iyo xoog leh. Ka dibna islaantii qudheeda timo cas oo dab ah oo gubanaya. Quruxda noocan oo kale ah ayaa halkan ka soo baxday. Mid cad oo malab ah iyo madax guduudan, labadaba qaawan, muruq iyo ciyaar. Ma aha dagaalyahanno, laakiin ilaahyo qaansooyin wata.
  Edward ayaa si taxadar leh u salaaxey marka hore mid ka dibna gabadha kale lugaha. Iyaga oo raalli ka ah ayay u dhaqmeen, sidii bisadaha la rabbeeyey. Waa hagaag, taasi waa sax, haweeneyda caadiga ah waa inaysan ka fogaan salaaxidda ragga. Haddii kale, waxaa soo batay dhammaan noocyada kala duwan ee dadka taabashada ah oo diyaar u ah inay dacweeyaan ugu yaraan salaaxin ama xodxodasho. Laakiin waa wax dabiici ah in ninku rabo inuu salaaxo oo salaaxdo gabadh qurux badan, ama xitaa laba gabdhood hal mar.
  Run, waa ilmo jidhka ku jira, laakiin waa horeba da' weyn, sannado iyo xusuus ahaanba waa qof weyn, markaa ...
  Run, Edward, oo ahaa mid aad u muruq badan, laakiin orod badan, wuxuu jeclaa haweenka xooggan ee awood u leh inay dhalaan farac xooggan.
  Laakin markaas quruxdii ololka ahayd waxay siisay Edward calaamad bushimaheeda leh - qabooji! Cadowga ayaa soo bixi doona dhawaan!
  Run ahaantii, waxa ka soo muuqday jilibka kaynta cidhifkeeda... Wow, gaashaanle sare oo ciidamada gaarka ah ayaa taas filan waayay. Maya, kuwani ma ay ahayn trolls at dhan, ama gnomes - dad caadi ah, laakiin ... In hubka dhexe ee dhexe, oo leh muskets waaweyn sida naadi dadka cuna, iyo seefo dhaadheer. Ciidankan oo dhami waxa ay siiyeen aragti ah wax aan run ahayn oo run ah. Oo aad u qadiimi ah. Isla markaana, waxa lagu kala soocay tiro badan, inkasta oo aanay xad dhaaf ahayn. In ka badan iyo in ka badan ayaa fardo fuulay iyo hub culus. By habka, weji cirro leh, buunbuunin xoog leh - wejigoodu waa madow, madow, gadhkooduna waa madow.
  Dagaalyahanka timaha cas-Shaydaanka laftiisa ayaa ka jawaabay su'aasha u diyaarsan inay ka dhacdo carrabka Edward:
  - Kani waa qaybta Isbaanishka ee Cortez. Ha ka baqin, waxaa jira afar boqol oo keliya, oo weli ma aysan helin waqti ay ku buuxiyaan Hindida maxalliga ah.
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa fooriyay oo hoos u yiri:
  - Qurux badan... Immisa naga mid ah ayaa joognaa?
  Markan malabkii malabkii ayaa ku jawaabay:
  - Shan ayaa kula joogi doona! - Iyo qabashada muuqaalka wareersan ee Edik, ayay raacisay. - Tirada ugu saxsan, pentagram!
  Halgamaagii yaraa wuu yara gariiray. Isku-dheellitirka ciidamada, marka la eego tirooyinka, ayaa iska cad inaysan ku jirin iyaga. Iyo tan ugu muhiimsan, ma haystaan wax qarxiya, ma haystaan meelo xoog ah, ama xitaa bam-gacmeedyada lidka ku ah. Tanina waa cabsi. Tusaale ahaan, hal hyperblaster waxaad ku gooyn kartaa koox dhan;
  Shaydaanka timaha cas ayaa lagama maarmaan u noqday inuu xasuusiyo Edward:
  - Waxaad leedahay qaanso, hooggaamiye... Dab baad ku furi doontaa amarkayga!
  Blonde wuxuu yiri:
  - Wiilku waa kabo-la'aan, oo wuxuu leeyahay lebbis xad-dhaaf ah oo suubban, tani ma aha amar loogu talagalay hoggaamiye weyn, xitaa haddii uusan hadda la joogin ciidan. - Gabadhu waxay ku garaacday suulasha oo qaawan. Waxna way is beddeleen, Edward-na waxa uu dareemay in aanay waxba isku mid ahayn.
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa haddana naftiisa u soo jeediyay. Dhab ahaantii, waa qaawan yahay dhexda, laakiin wuxuu ku jiraa surwaal gisi iyo moccasins la isku qurxiyo. Madaxa waxaa ku yaal ubax ay saddex baalal ka soo baxaan. Maya, maaha falcons, laakiin nooc ka mid ah shimbiraha aan isbeddelin ee dhulka.
  Jidhka laftiisa ayaa noqday mid aad u caan ah oo aad u weyn oo murqaha ah, inkastoo Edward mar walba lagu kala soocay horumarinta murqaha aadka u fiican, si kastaba ha ahaatee, sannadihii ugu dambeeyay waxay noqotay mid aad u qalalan si feeraha ay u muuqdaan nafaqo la'aan iyo dhaqdhaqaaq joogto ah. Laakiin kiiskan, wuxuu u ekaa horyaal fayadhowr xirfad leh - nafis qumman oo aan ahayn hal xabbo oo dufan ah, maqaarkiisana waxaa ka buuxsamay midab casaan-madow ah.
  Laabtiisa waxaa ku yaal tattoo leh jaguar - calaamadda Huron. Inta kale ee tattoos ayaa lagu wadaagay meel, sida haddii sixir. Dagaalyahannadu waxay lahaayeen maqaar qumman, siman oo dhalaalaya, shukulaato leh midab dahabi ah, iyo maqaarkooda oo dhalaalaya fiidkii hore ee fiidkii Mexico.
  Cagahoodu waxay ahaayeen kuwo qaawan, laakiin tani waxay kordhisay waxtarkooda dagaalka.
  qaansooyinkoodii bay jiidayeen. Labo gabdhood oo kale, Edward wuxuu si uun u hubay inay halkaas joogaan gabdho qurux badan, oo si taxadar leh isu soo ekeysiiyay oo aan la arki karin. Laakiinse labadaas waxay leeyihiin qaansooyin raxmad leh sida kuwa amiirro, oo fallaadhihii fallaadhahahooduna waxaa aad uga daadiyey dheemman, iyo tofasiyo, iyo dhagaxyo dhagaxyo la yidhaahdo, iyo sumurud.
  Qaansada Edward sidoo kale maaha mid ka hooseeya raaxada, laakiin waxay ka kooban tahay sapphires badan iyo dhagaxyo qaali ah oo madow. Gabdhaha quruxda badanna waxay leeyihiin midabyo dhalaalaya.
  Qayb ka mid ah guumaystayaashii Isbaanishka ayaa si buuxda hortooda loo dhigay. Afar boqol oo Castilian caballeros. Waxay u egtahay in badda aysan ka fogeyn halkan, inkastoo ur dabeecadda ah aan la maqli karin, dabaysha ayaa ka soo dhacaysa wax yar oo xeebta ah. Laakiin udgoonka jidhka gabdhaha waa mid aad u soo jiidasho leh, oo gebi ahaanba ka baxsan bini'aadantinimada, sida isku dhafka malab, ubaxyo, lows yar iyo dhir udgoon.
  Dagaalyahannada laftoodu aad bay u qabow yihiin, mid baa intuu suulasha qaawan ku qabtay cayayaan oo ku burburiyay keega.
  Kuwa ka soo horjeeda, wakhtigaas, Boqortooyada Isbaanishka ee xoogga badan, weli boodhka kuma soo ururin ololaha waxayna u muuqdeen kuwo cajiib ah.
  Dadka oo dhan hortiisa waxa taagan nin fardooley ah oo xoog badan, garbo ballaadhan, dheer oo gar dheer oo cas leh. Tani waxay u badan tahay inay tahay Count Cortes, kaasoo mustaqbalka heli doona magaca Duke oo si fudud u qabsan doona hanti aad u wanaagsan.
  Waxa uu u muuqday mid timo cas oo aad u caafimaad qaba. Gaadhida gaashaaman keliya ayaa miisaankeedu yahay boqol miisaan, hoostiisana ma aha faras fudud, balse waa faras qabyo ah oo pinto ah.
  Kornayl wiilka ayaa ujeeddadiisu ahayd awoowga Isbaanishka oo uu isu diyaariyey inuu toogto.
  Isagoo hore wax badan u arkay, Edik wuxuu ahaa qaansole wanaagsan, inkastoo uusan muddo dheer ku dhaqmin hubkan noocaan ah;
  Quruxdii timaha cas ee ololaysa ayaa amar ku bixisay. Markii hore ayay ganay, falaartiina waxa ay ku duushay dariiq toosan. Midkii dahabka lahaa ayaa meel dhinac ah ka soo shiday, kayntii ka soo hor jeeddana waxa ay ka soo duuleen sida shactirada, oo ay ku dhufteen tamar dabargo" ah.
  Eduard, oo aan helin wakhti uu ku toogto, ayaa ardayda indhihiisa lagu soo wareejiyay saddex xagal. Horay uma uu arag wax sidan oo kale ah. Gabadhii timo guduudanayd ee ololaysa ayaa fallaadhkeedii dillaacday oo ku fidday hirar madow. Dableyda Isbaanishka, ee uu mawjaddan qabsaday, ayaa isla markiiba la gubay oo ay ku burbureen boodh iyaga iyo fardihii ay wateen. Waxa soo hadhay oo dhami waxay ahaayeen qalfoof hawada ku barafoobay.
  Hadyada, oo ay soo saartay gabadh timo leh midabka caleen dahab ah, waxay yeelatay saameyn aan yareyn. Kaliya waxaa loo muujiyey si ka duwan. Mawjad cad ayaa dhaaftay, boqol dagaalyahan oo kale ayaa si lama filaan ah u ubaxsaday. Waxaa intaa dheer, macnaha ugu macquulsan. Kuwaas oo ah burooyin casiir leh oo dhalaalaya ayaa daboolay qabsashadii Boqortooyada Castilian min madax ilaa cirib. Kadibna, caleemaha degdega ah ayaa bilaabay inay soo baxaan, iyo luuq qurux badan oo qurux badan ayaa bilaabay inay ubaxaan. Waxaana isu rogay budhcad iyo ceegaag, mid walbana wuxuu noqday baadiyaha ubaxyada quruxda badan leh ee midabada ugu qanisan...
  Sidoo kale hadiyado kale ayaa si fiican u shaqeeyay... Fallaadha saddexaad oo ay ku kala firdhisay hillaac guduudan, Isbaanishkiina way u shidnaayeen, sidii toosan oo kale, jaahiliyadii, dabadeedna waxay isu rogtay boqol dab... , dhimbiilkiina waa kala yaaceen, iyagoo isku dayaya inay ku dhuftaan cirka sare ee madow.
  Hagaag, haddiyaddii afraad waxay noqotay mid ka sii yaab badan. Falaadhidu waxay soo dirtay wilaashyo iyo boolal u iftiimay sida crystal dhagax! Oo waxay ku dhaceen dabada goosashada Cortez. Fardihii waxay isu beddeleen diir, ragiina waxay noqdeen qodayaal, boqol baabuur oo naqshado yaab leh baa joogsaday, oo ku dheggan waddo ballaadhan oo buuraha dhexdooda ah.
  Hadda afar boqol oo dagaalyahanno xoog leh oo geesinimo leh oo Boqortooyada Isbaanishka ah ayaa joogsaday inay jiraan.
  Edik ayaa ku qayliyay isagoo aad u faraxsan:
  - Farsamada! Waa maxay mucjiso!
  Waxa hadhay hal Cortez, waxa uu u istaagay sidii goob aan dhaqdhaqaaq lahayn oo faraskiisa weyn, sida aurochs Jarmal ah, waxa uuna isku dayay in uu si guul leh u ilaaliyo degenaanshihiisa.
  Edward ayaa xabad ku dhuftay, balse laba kabo oo qaawan oo ciribtaaban ayaa ka soo booday, habluhuna timo dahabi ah iyo timo cas ayaa si badheedh ah fallaadha ugu qabsaday suulasha, ka dib waxay si wada jir ah ugu dhawaaqeen:
  - Maya! Waa inaad soo ogaataan kan dhiiggiinna seefahiinna ku wanaagsan yahay!
  Waa hagaag, sida seefo, sidaas oo kale seefo. Edward waxa uu lahaa xirfad uu kula dagaalamo ul, majarafad sapper ah, iyo mindi-bayonet ah. Haddii aan heli lahaa seefta lafteeda...
  Wiilkii waxa uu si su"aalo ah u eegay dagaalyahannada, isaga oo aad mooddo in uu filayo in ay siin doonaan seef qaali ah oo sixir ah- mid lulaysa, boqol madaxna garbihiisa ka siibay!
  Laakiin shaydaanka timaha cas ayaa tilmaamay daabka Isbaanishka ee caadiga ah ee ay tuurtay mawjadda tignoolajiyada ee qaraxa, isaga oo si xun ugu qaylinaya:
  - Hadda waxaad ku sugan tahay isku si!
  Kadibna dabayshu waxay beddeshay jihadii, taasoo keentay qabowgii la rabay fiidkii kulaylka badan. Waxaa baddii ka yimid maraq hawo nadiif ah, urta iodine, shrimp, iyo algae, oo u macaan sida caramels lowska.
  Edward si tartiib ah ayuu ugu dhaqaaqay dhanka hubka la qabtay, waxa uu dareemay sida maqaar cas oo dhab ah. Iyo Cortez, muxuu xitaa u galay Mexico? Ma doonaysaa in aad burburiso dhaqankii hore ee May? Jeebabkaaga ka buuxi dahab, kaas oo Hindida deegaanka u aqoonsan yihiin bir muqadas ah. Si loo burburiyo cibaadaysiyadii hore oo loo dhiso xukun naxariis daran oo ka sii daran oo ay leeyihiin baarayaasha iyo Ciise...
  Halkan Edward ayaa si lama filaan ah isu qabsaday isagoo u malaynaya in dareenkiisu aad uga dhab yahay dagaal wakhti kale. Isaga oo qaawan, muruq-jilicsan, waxa uu dareemaya neef hawo ah oo sidaysaa qabow badeed, iyo xabbad diirran oo ku tifqsanaysa garabkiisa xoogga badan.
  Maya, tani uma dareemayso riyo. Riyada, sida caadiga ah ama aadan ka warqabin, ama wacyigaagu wuxuu soconayaa waqti aad u yar. Oo halkan wax kale ayaa jira... Xataa moccasins waxay keenaan dhibaato gaar ah, adiguna ma tihid innaba wiil u eg laba iyo toban jir, laakiin nin dhallinyaro ah oo aan ka yarayn labaatan jir oo jidh leh. Sidan ayuu malo-awaalkiisu u daadagay markuu eegay quruxda gabadha.
  Taasi waa, jidhku ma aha isaga, inkastoo, guud ahaan, Edik aad uga fogaa qaan-gaarnimada ilaa dhawaan. Oo isna wuxuu ahaa dagaalyahan ma aha oo kaliya qarnigii kow iyo labaatanaad, laakiin xilli qabow iyo cosmic, ammaan u leh ciidan dhan. Laakiin hadda, runtii, waa isaga, ama, liddi ku ah, ma aha isaga ... Hilibku waa shisheeye, inkastoo uu caafimaad qabo, oo uu leeyahay tamar badan. Ma aha sidii labadii sano ee la soo dhaafay, markii Edward uu dareemay qaboojin gaar ah naftiisa oo ku wajahan dagaallo iyo dagaallo, iyo halganka joogtada ah ee badbaadada, hoos u dhaca xamaasadda, caajisnimada viscous ee tababarka iyo cagajiid inuu subaxdii kaco oo sameeyo jimicsi. . Haa, iyo riyadu waxay noqotay mid si uun u muuqata, marka aadan dareemin tamar isku mid ah iyo rabitaanka inaad kor u kacdo, laakiin aad rabto inaad seexato, oo aad u maleyneyso - waxaad horeyba khibrad u leedahay dagaallo kala duwan, ma aha waqtigii aad ka fariisan lahayd.
  Si aad u ciyaarto ciyaaraha si qalbigaagu u qanacsan yahay, khatar la'aan, xanuun la'aan iyo farxad kaliya. Oo runtii, muxuu u baahan yahay wiilka daa'imka ah? Degso qaar ka mid ah tignoolajiyada horumarsan iyo adduun nabdoon, oo naftaada u noolow, adigoo ku raaxaysanaya madadaalo iyo caajisnimo farxad leh.
  Laakiin Eduard waxa uu haystaa xaalad aan la hubin oo ku saabsan hawlgabkiisa. Si rasmi ah, isaga oo ah muwaadin elven ah oo u dagaalamay in ka badan hal sano Mechnya oo ka shaqeeyay laba boqol iyo konton wareeg, wuxuu u muuqdaa inuu u maleynayo inuu halkaas ka helo hawlgab. Laakiin hadda waxa uu ka tirsan yahay Ciidanka Cadceedda ee dawlad aan la aqoonsan. Haddaba sharcigiisa...
  Edward aad buu u mashquulay, Cortez-na waxa uu helay wakhti uu ku soo noqdo dareenkiisa. Awowgii Isbaanishka ee cajiibka ahaa wuxuu farta ku fiiqay muuskisii cuslaa kii u muuqday Hindi. Weli ma jirin wax la yiraahdo farsamada garaaca dhagaxa, Cortez waxa uu isku dayay in uu shido baaruudda isaga oo isticmaalaya habka wax lagu xoqo. Hagaag, maya, kani waa hub aad u asal ah, oo si cad uga hooseeya qaanso iyo qaanso caadi ah. Faa'iidada kaliya ee muuska noocan oo kale ah waa in ay hubaal ka daadin doonto hub kasta oo rasaas ah, cabbirka ukunta digaagga. Si kastaba ha ahaatee, aad bay u adagtahay in sidan oo kale loogu dhufto hindiga dhaq-dhaqaaqa badan.
  Sidaa darteed, Edward ma noqon dareen, laakiin si deggan u dhaqaaqay dhanka seefta. Dhammaan waxa la mid ah, waxaad toogan kartaa oo kaliya marka aad shido fiyuuska, tani waxay qaadan doontaa waqti.
  Cortez wuxuu ku dhawaaqay wax Isbaanish ah. Edward ma uusan aqoon luqadan. Laakiin wuxuu ku hadlay Jarmal iyo Ingiriis, iyo sidoo kale in yar oo Faransiis ah. Wiilka dagaalyahanka ah ma ahayn khabiir weyn oo ku saabsan Cortez, iyo guud ahaan dhammaan dagaalladii gumeysiga. Waan ogaa waxa ku jira buugaagta dugsiga. Waa hagaag, iyo hal shay oo kale oo ka mid ah buugga caanka ah: "Moctezuma's gabadhiisa." Laakin, dabcan, xogtii meeshaas ku jirtay waxay ahayd mid kala daadsan oo khayaali ku dhex milmay.
  Aragti ahaan, Cortez waa inuu yaqaanaa Faransiiska, maadaama Isbaanishka ay inta badan la dagaallameen waddanka ubaxa.
  Edward, oo Faransiis ah, oo aanu si fiican ugu hadlin, ayaa yidhi:
  - Wax su'aalo ah ma ii qabtaa, monsignor?
  Cortez, jaahwareer dartiis, ayaa fiyuuskii shidnaa dhex galiyay musket-ka, madfacdan yarna waa ay garaacday... Waa maxay qaylo, xitaa hal xabbadood. Waxaa laga yaabaa in ay ahayd dhawaaqan, sida guuxa oo kale, kaas oo keenay in Hindidu ay dhacaan markii rasaastu lafteedu ay dhaaftay!
  Xaaladdan oo kale, xabbad ledh wareeg ah ayaa ku foodhday masaafo ka badan boqol mitir, oo haba yaraatee khatar kuma ahayn Edward. Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa isagoon orodkiisa sii kordhin waxa uu kor u kacay seeftii si fududna u qaatay hubkii, inkastoo uu miisaankiisu ahaa dhawr iyo toban kiilo. Dabcan, xitaa jilbaha lagu adkeeyey tababarka ma awoodi doonaan inay kula dagaallamaan seefo noocaas ah muddo dheer. Saber-ka, dabcan, waa wax aad waxtar u leh.
  Cortez wuxuu ugu dambeyntii ku yiri Faransiis:
  - Kumaad tahay?
  Edward wuxuu ku jawaabay qaabkii Mephistopheles:
  - Anigu waxaan ahay qayb ka mid ah xooggaas, oo had iyo jeer doonaya xumaan, abuurista wanaagga!
  Inkasta oo Faransiiskiisu aanu aad u fiicnayn, Isbaanishka, dabcan, wuu fahmi doonaa. Weli way wanaagsan tahay in lyceum-ka militariga ee mid ka mid ah xaqiiqooyinka kale, waxaa la baray luqadaha cadowga loo maleynayo. Marka hore, Ingiriisi iyo Jarmal, laakiin sidoo kale Shiinaha. Luuqadda u dambaysa ayaa ah tan ugu adag in la barto, oo ku dhawaad qofna ma garan. Isbaanishka looma tixgalinay inuu yahay mucaarad halis ah, in kasta oo luqadda ku baahsan adduunka oo dhan ay ka weyn tahay Jarmalka. Laakiin sida muuqata waxaa la aaminsanaa in dagaal lala galo Jarmalka aan laga baaqsan karin.
  Cortez wuu dhoola caddeeyey isagoo ka jawaabaya, iyo Faransiiska, in kasta oo aan si cad loo caddayn, ayaa soo jeediyay:
  - Ma waxaad rabtaa inaad seefo ku dagaalanto?
  Edward wuxuu si kooban ugu jawaabay:
  - Sida geesinimada!
  Cortez aad ayuu u dhoola cadeeyey. Waxaa loo tixgeliyey mid ka mid ah seefleyda ugu xoogga badan Spain. Waa kuma Hindi? Keliya nin qallafsan oo ku dhiiraday inuu ka hor tago Boqortooyada Castilian. Sidaas darteed wuxuu ku waayi doonaa madax madhan oo baal ah.
  Edward waxa uu u muuqday in uu fikrad ka duwan qabo waxa uuna u dhawaaday ninka ka soo horjeeda.
  Count Cortes ayaa si sahal ah uga booday faraskiisii, nin dhistay oo sita hub aad u badan.
  Madax iyo garba wuu ka dheeraa qofka ka soo horjeeda, xitaa haddii mahad sixir lagu mahadiyo oo uu muddo gaaban qaangaadhay, ugu yaraanna laba jeer ayuu ka cuslaaday. Laakiin Edward waxa kale oo lagu kala soocay, gaar ahaan jidhkiisa cusub, firfircoonidiisa iyo muruqiisa. Oo kuwa isla weyni ha isku dayeen inay isaga kaxaystaan.
  Seeftu, dabcan, way ka culus tahay ul, waxay la mid tahay in la lulo tuke. Laakiin hubka cadowgu waa ka sii cuslaaday. Si kasta oo Cortes u xoog badan yahay, maneuverability ee jirka weyn weli wuu sii yaraan doonaa.
  Edward wuu soo dhawaaday, cadawgu wuu istaagay, isagoo isku dayaya inuu ilaaliyo dheelitirka oo sugaya.
  Dagaalyahannada Isbaanishka ee kibirka leh ayaa lumiyay jirkooda ka dib markii dagaalyahan kasta uu soo tuuray fallaadho, laakiin Cortes qudhiisa ayaa u muuqday mid aan ka xishoon tan. Taas bedelkeeda, Isbaanishka wuxuu u muuqday mid si gaar ah loo soo ururiyay oo qurux badan.
  Edward si lama filaan ah ayuu u dardargeliyay oo sameeyay weerar weerar ah. Tirigu waxa uu ku xidhay dhaqdhaqaaq aan la dareemin oo seeftiisa ah. Inankii Hindigii wuu qoslay - cadowgii wuxuu noqday mid ka wanaagsan sidii uu moodayay.
  Cortez, ayaa isna sameeyay dhaqdhaqaaq fargeeto ah, laakiin sidoo kale ma uusan gaarin yoolkiisa. Edward ayaa ku jawaabay.
  Labada ka soo horjeeda waxay bilaabeen inay xayndaab, laakiin si gaar ah. Edward, fudeyd iyo firfircooni badan, ayaa ku wareegay cadowga agtiisa, Cortes-gii weynaana waxay istaageen dhaqdhaqaaq la'aan, kaliya waxay mararka qaar qaadayeen nus tillaabo, iyagoo isku dayaya inay gaaraan cadowga.
  Labada dagaalyahanba way aamuseen tobankii daqiiqo ee ugu horreeyay waxayna u dhaqmeen si taxadar leh. Edward dhawr jeer ayuu hubkii ku dhuftay, laakiin seeftii la qabtay way geli kari wayday hubka sida farsamaysan loo sameeyay. Oo markii Cortez uu qabtay dagaalyahanka da'da yar ee lulid fiiqan, dhiig ayaa bilaabay inuu ka soo muuqdo jilibka qaawan ee dagaalyahanka Hindiya.
  Intaa ka dib, Isbaanishka ayaa bedelay xeeladaha, aragga dhiigga qof kale ayaa ka dhigay inuu lumiyo maskaxdiisa, oo si adag u socdo. Edward wali wuu ka sarreeyey cadawga awoodiisa. Sidii shabeelkii, ayuu dib u gurtay oo dib u noqday, wiilka tababarkii ciidamada gaarka ah ayaa dhibteeda lahaa.
  Waxaad ku garaaci kartaa Cortez kaliya adigoo ku garaacaya wejiga saxda ah;
  Halkan Edward waxa uu dib u helay kalsoonida; Xataa horyaalada aduunka ee ka mid ah feedhyahanada xirfada leh way daalaan oo had iyo jeer ma sii wadaan xawaaraha laba iyo toban wareeg. Laakiin waxay ku dagaalamaan kaliya dharka gaaban ee ciyaaraha. Markaa bahalani wuu qallami doonaa.
  Runtii, Cortez waxa uu bilaabay in uu si aad ah u neefsado oo dhidid badan, waxaana hoos u dhacay dhaqdhaqaaqiisa.
  Xataa dhabannada qaro weyn ayaa ka soo baxay guduud aan caafimaad qabin.
  Edward mar kale ayuu noqday mid firfircoon oo weerarka qaaday. Isla mar ahaantaana, terminter-ka da'da yar mar dambe ma isticmaalin waxa lagu baray ciidamada gaarka ah, laakiin farsamooyinka ayaa xoogga saaray suugaanta tacaburrada. Gaar ahaan, wuxuu ku dhuftaa saldhigga seefta gacanta si uu ugu daaliyo cadowga iyo, gaar ahaan, gacantiisa.
  Cortez wuxuu bilaabay inuu dib u yara baxo, ka dibna Edward wuxuu dib u helay awoodda hadalka:
  - Waa maxay, monseigneur, ma kulushahay?
  Tirinta ayaa ku jawaabtay weerar af badan oo ku dhawaaday inuu ka dalooliyo isha Eduard, laakiin sidoo kale wuxuu faraha kaga dhuftay seef. Dagaalyahanka da'da yar ayaa ku dhuftay isaga oo aan aad u fogeyn, maqaarka gisi ee galoofyadiisa kaliya ayaa jeexjeexay, laakiin taliska ayaa jabiyay dhowr ka mid ah Cortez's phalanges. In uu seefta gacanta midig ku haysto waxa ay noqotay mid xanuun badan, hogaamiyihii Isbaanishka waxa uu hubka u wareejiyay gacantiisa bidix.
  Laakiin, dabcan, goynta bidixda ayaa aad uga adag tan midig, xitaa haddii aad horeba u tababartay.
  Edward wuxuu helay xoogaa kalsooni ah. Wuxuu madaxa ka weeraray cadawgii, isla markaasna, ayuu jilibka hoostiisa ku dhuftay.
  Saxanka gaashaaman ayaa xoogaa ka sarreeyay, laakiin weli, maqaarka gisi ayaa dabciyay dharbaaxadii. Laakin Cortes wuu gariiray, seeftiisuna wax yar bay leexatay, Edward, isaga oo isticmaalaya farsamo faneedka, marka la isku daro jugyada la fuliyo, waxa uu si adag u xoqay tirinta Isbaanishka ee dhabanka.
  Dharbaaxadu waxay ku dhacday sunnayaasha hoostooda, laakiin weli dhiig baa qulqulaya, waxaana adkaatay inuu cadawgu hadlo, xanuunka laftiisa ayaa ka mashquulay dagaalka.
  Cortes hadda, runtii, aad buu u cadhooday, laakiin cadhadiisu waxay ahayd mid daalan oo si uun bay u taag la'dahay. Dhawr jeer ayaa tirintii seegtay, ugu dambayntii Edward, oo si badheedh ah u quusaya sida kalluunka, ayaa cadawgii wejiga kaga dhuftay daabkiisii.
  Sunniyaha midig ayaa dillaacay, sida kubad dhiig ka buuxo, Cortezna runtii wuu sabbay. Edward, markuu arkay xaaladiisa, ayaa gacantiisa ku dhuftay. Haragga gisi ayaa xoogaa dildilaacsanaa, laakiin cadowgu weli seeftii ayuu ku haystay gacanta bidix.
  Afar gabdhood oo dagaalyahanno ah ayaa cagahooda qaawan ee jeexjeexan ku tuntay waxayna ku qayliyeen sambabada sare:
  - Waa hagaag, wiilkayagii! Waxaad u soo baxday si degdeg ah!
  Dabadeed halgamaagii yaraa wuxuu ku celiyay jugtii faraha kaga dhacday. Mabda 'ahaan, wuu weerari karay madaxa, laakiin wuxuu rabay inuu maxbuus Cortes ah nolosha ku qabto.
  Seeftii cuslayd ee hogaamiyihii Isbaanishka ayaa dhoobada ku soo dhacday, tuuggiina marlabaad dib u gurtay, wuxuuna si daal ah ugu jawaabay afka Faransiiska:
  - Hagaag, waxay u egtahay inaan kaa lumay, dugaag!
  Edward si macquul ah ayuu u diiday:
  - Savages kuma hadlaan Faransiis. Si kastaba ha ahaatee, waxaad u timid dhul qof kale inaad addoonsato oo aad disho!
  Hogaamiyaha Isbaanishka ayaa ku qayliyay:
  - Waxaan idin la imaanay iimaan kaa badbaadiya cadaab waarta oo naar ah.
  Edward ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Waxaad mar hore u noqotay cadaab qof walba, xitaa haddii aan weligeed ahayn!
  Labadii dagaalyahan ayaa is-hor taagay. Labaduba waxa ku daboolnaa dhiig, in kasta oo Cortez, dabcan, uu si aad ah u wasakhoobay oo uu u dhaawacmay. Awoowe Isbaanish ah oo hubka laga dhigay oo ka dhan ah Hindi aan aad u af badan lahayn, laakiin seef aad u dilaa ah.
  Cortez wuxuu ku arkay hal il oo keliya, laakiin, inkastoo dhabankiisa gooyay, si cad ayuu u hadlay. Edward ma garanayn waxa lagu sameeyo tirinta Isbaanishka. Waxay noqon lahayd lagama maarmaan in la qabto maxbuus, laakiin kiiskan, ma cadda meel la geeyo.
  Inkastoo, dhab ahaantii, ay ahayd in la siiyo dagaalyahannada Boqortooyada Mayan. Wallaahi caasimadoodii maxaa loo yaqaan? Maskaxdayda ayay ka siibtay! Oo aaway ciidamadii Hindiya ee Mexico hadda? Imbaraadoorradoodii la odhan jiray waaba sii dhacaysay; Markaa afar boqol oo Isbaanish ah oo ku hubaysan musket aad u dhib badan ayaa u noqday cudud aad u weyn.
  Edward waxa uu akhriyay buug ku saabsan dagaalkii Cortez wakhti dheer ka hor, sidaa darteed ma uu xasuusan karin dhab ahaan cidda Hindidu boqor ka ahaayeen wakhtigaas iyo waxa, ugu yaraan qiyaas ahaan, cabbirka ciidankooda ay haysteen. Laakiin aragti ahaan, awood ka weyn Spain lafteeda (la'aanteed hanti shisheeye!) waa inaysan ku yarayn tirada dadka sidoo kale.
  Cortez wuu jebiyey aamusnaanta oo si cad uma odhan:
  - Mar haddaad guulaysato dila!
  Edward wuu qoslay isaga oo ka jawaabaya oo si aan la yaab lahayn u waydiiyay:
  - Ama waxaa laga yaabaa inaad naftaada madax furasho weyn u bixiso!
  Tirada Isbaanishka ayaa si daacad ah ugu jawaabtay:
  - Wax kale ma haysto oo aan ka ahayn deymo ka soo haray hantidayda, wax walba waxaan ku qaatay safarkii iyo shaqaalaysiintayda!
  Edward wuxuu ugu jawaabay Cortez laftiisa:
  - Boqorkuna si fudud ayuu u fuliyaa guuldaraystay... - Ka dibna fikir xiiso leh ayaa ku dhacay dagaalyahanka da'da yar. - Maxaa dhacaya haddii aad gasho adeegga boqorka deegaanka? Waxay u egtahay inaadan haysan doorasho kale!
  Cortez ayaa ka fikiray. Waxaa la bixiyay hanti badan, deyntuna waa badan tahay, korna u kacday ribada. Isbaanishka, waxa uu wajihi doonaa xabsi dayn leh iyo, malaha, jirdil. Dabcan, waxay waydiisan doonaan kooxda luntay, laakiin uma naxariistaan. Tag adeega boqorka deegaanka? In yar oo Isbaanishka ah ayaa u adeega sida calooshood u shaqeystayaal, iyo qaybtiisa hadda la burburiyay, dhammaantood maaha kuwo u dhashay Boqortooyada Castilian.
  Si kastaba ha ahaatee, ma jiraan xayiraadyo akhlaaqeed. Waxaa laga yaabaa in uu yahay boqor deegaanka ah, oo ay u badan tahay in uu ka soo jeedo qoys gaalo ah. Laakin Cortez qudhiisu ma uusan fahmin caqiidada Masiixiga, oo Ilaah, oo ka laadlaadsan sidii nin aan difaac lahayn oo iskutallaabta dusheeda ah, ayaa soo saaray su'aalo badan. Dhab ahaantii, Ilaaha Qaadirka ah ma ogolaan lahaa in la iskutallaabta lagu qodbo? Oo muxuu Ilaaha Sodom iyo Gomora ku gubay oo dadkoo dhan daad ku qariyey, muxuu si lama filaan ah u soo kiciyey waxyaalo yaab leh?
  Si kastaba ha noqotee, Cortes wuxuu ahaa agnostic ka badan Catholic. Intaa waxaa dheer, intii uu dagaalku socday aad uma dhaawacmin - faraha ka jabay si degdeg ah ayay u bogsan doonaan, sunniyuhuna sidoo kale. Nasiib wanaag, gacantu waa ay sii jirtaa, inkastoo ay nabartay.
  Tirigu wuu qoslay oo si xushmad leh u weydiiyey:
  - Haddii aan galo adeeggaaga, mushaharkee ayaad i siin doontaa?
  Edward wuxuu ugu jawaabay si madmadow leh:
  - Oo kan waxaa go'aamin doona boqorkayga!
  Halgamaagii timaha cas ayaa u muuqday sidii fungus ka soo booday hummaag hoostiisa oo qaboojiyey:
  - Tani ma aha fal wiil, laakiin nin! Kaalay, i soo raac!
  Quruxduna waxay lulaysay lugteeda qaawan. Hogaamiyihii Isbaanishka ayaa la waayay. Sida filimada - si lama filaan ah oo iscasilay!
  Markaasaa waxaa soo muuqatay gabadh timo dahab ah leh. Waxay si indho la"aan ah u eegtay Edward oo si hoose ayay u waydiisay:
  Ma laguu soo bandhigay inaad samayso fal khiyaano qaran ah?
  Halgamaagii yaraa ayaa si adeeci ah madaxa u lulay oo yaabay:
  - Haa... Laakiin sidee ku garanaysaa tan!
  Halgamaagii ayaa si ka fudud u yiri:
  - Waxa aad hadda aragto riyo maaha! Tani waa xaqiiqo barbar socota, oo ilaahyada aan u adeegno ay ku leeyihiin awood laxaad leh...
  Gabadhii muruq-maalka ahayd ee timaha dahabka ahayd lahayd ayaa aamustay, mid kale oo naxdin timo cagaar ah iyo indho-dahab ah ka muuqato ayaa soo baxay. Aayar ayay tiri:
  - Dadku way kala duwan yihiin. Ilaahyada sidoo kale... Sida caadiga ah, si cad ma farageliyaan... marka laga reebo kiisaska faragelintu ay lagama maarmaan tahay. Ka dibna, kiiskan, waxay door bidaan dadka!
  Waxaa soo baxday inan kale oo timo luul ka cadcad, markaasay neef ku jawaabtay;
  - Oo waxaad nasiib u yeelatay inaad haysato horoscope-kan oo kale ah in golaha ilaahyadu ay kuu doorteen hawsha ugu muhiimsan!
  Edward wuxuu u sujuuday hablihii dhexda ka soo baxay wuxuuna si xishood leh ugu jawaabay:
  - Hagaag, runtii ma garanayo... Miyuu u qalmaa?
  Gabadhii ilaalada timaha cas, oo timo ka dhalaalaysa tooshkii Olombikada, ayaa haddana soo muuqatay oo si adag ugu jawaabtay:
  - Dabcan maya! Suurtagalnimada in aad la qabsan doonto hawsha ma aha wax ka badan hal fursad oo trillion ah!
  Edward wuu xiiqay oo ku dhuftay:
  - Laakiin markaa?
  Shaydaankii timo-guduudan ahaa ayaa si adag ugu jawaabay:
  - Oo ma haysatid doorasho! Imaad dooran, laakiin waan ku doortay!
  Gabadha timaha dahabka ah leh ayaa si aad u jilicsan u sharaxday:
  - Waxaan kuu wareejin doonaa mid ka mid ah caalamka isbarbardhigga ah ee aan la tirin karin, kaas oo aad sameyn doonto wax aan suurtagal ahayn in lagu sameeyo aqoontaada iyo xirfadahaaga!
  Gabar timo sumurud leh ayaa tiri:
  - Hagaag, waa maxay sababta aysan macquul ahayn! Shaqooyinka khiyaaliyada sayniska ee kala duwan, dadka la kulma, iyagoo isticmaalaya aqoonta mustaqbalka, waxay sameeyaan waxyaalo kala duwan, mararka qaarkoodna u muuqda kuwo gebi ahaanba aan la rumaysan karin. Waxaa intaa dheer, kuwani waa dad aad uga xun dagaalyahan da'yar, wiil daa'im ah, askariga gaarka ah, iyo xitaa mid haysta shahaadada PhD ee Cilmiga Farsamada, oo aad si cajiib ah u difaacday, oo muujinaya in maskaxdaadu aysan haba yaraatee ahayn caruurnimo!
  Dagaalyahanka leh timo-cad baraf ayaa xaqiijiyay:
  - Haa, tallaalkan laguma dooran oo keliya marka loo eego horoscope-ka, laakiin sidoo kale waa mid lafteeda qiimo leh! Tani waxay kordhinaysaa fursadahaaga!
  Inantii timo-dahabka ahayd ee ilaalada u ahayd ayaa si aad ah u taahatay oo tiri:
  - Waqtigu waa gaaban yahay! Ma ka tagi karno ka hor kowda Juunyo, taas oo macnaheedu yahay fursadahayaga xitaa digniinta Stalin waxay ku dhacayaan eber!
  Edward si tamar leh ayuu indhoshareerkiisa madaw u gilgilay oo u guntaday:
  - Waxba ma fahmin, maxaa dhacaya?
  Afartii hablood ee sixiroolaha ah ayaa is eegay, ka dibna tii ugu guduudnayd ayaa soo jeedisay:
  Aan tusno isaga. Erayadu waa uun dhawaaqa dhogorta leh ee saxaraha saxaraha!
  Halkan, meesha ugu xiisaha badan, gong ayaa ka dhawaajiyay, kaas oo ku dhawaaqay:
  Waa waqtigii la joojin lahaa baahinta madadaalada leh.
  
  GULLIVER WUXUU NOQDAY COKBOY
  FIIRO GAAR AH
  Markan, halyeeyga safarka ah ee Gulliver wuxuu isu arkay inuu yahay addoon da'yar, oo isu beddelay wiil cagihiisa qaawan ku tuma dhagaxyo af leh. Kadibna wuxuu noqday wiil kabiin ah oo saaran markab burcad-badeed ah.
  . CUTUBKA 1-aad.
  Kala-guurka ayaa ahaa mid aad u dheer. Waddada ayaa ah mid dhagax ah, dhagxaantuna waa kuwo kuleyl ah oo ku jira jawi kuleyl ah. Qorraxduna hadda ayay bilawday inay dhacdo.
  Wiilkii Gulliver waxa uu la socday gabadhii marwada ahayd. Waxay ku garaacday cagaheeda qaawan oo aad uga kalsooni badan dhiggeeda, oo aad u da'yar oo u muuqday ilaa laba iyo toban jir.
  Wiilka Gulliver ayaa ku gunuunacday:
  - Waan daalanahay oo haraadan ahay!
  Gabadhii ayaa qosol ku jawaabtay:
  - Addoon baad tahay! Laakiin addoommadu waxba ma weyddiisan karaan sayidyadooda.
  Wiilkii wuu taahay. Mudo aan fogayn waxa uu ahaa nin weyn oo kabtan ah, balse hadda waxa uu noqday bisad cago-cad oo sida uu doono loo riixayo!
  Laakiin ka dib ayaa istaagay. Kolanyadii waxay go"aansadeen inay nastaan oo ay cunto fudud qaataan. Wiilashii la qafaashay oo saacado yar ka hor ahaa dad waaweyn ayaa joogsaday.
  Waxaana loo oggolaaday inay cabbaan in yar oo biyo ah oo ay cunaan rooti fidsan oo farmaajo iyo toon leh.
  Cunto maxalli ah ayaa Gulliver ugu muuqatay mid macaan. Intaa waxaa dheer, wuxuu ku riyaaqay in uu hadda leeyahay ilko da 'yar, caafimaad qaba, oo aan dhammaystirnayn. Intaa ka dib wuu ku farxay.
  Cidhifyada cagaha oo keliya ayaa aad loo garaacay oo quruuruxdu xoqeen.
  Dabadeed waxay mar kale ku dhufteen waddadii.
  Maalmuhu halkan way dheeraayeen, mise waxay u ekayd?
  Gabadhii ayaa Gulliver waydiisay:
  - Waxaad aaminsan tahay Ilaahaaga, laakiin waxaad awood u yeelan kartaa, tusaale ahaan, inaad saamiga u gasho rumaysadkaaga!
  Ninkii musaafirka ahaa ayaa ku jawaabay:
  - Waxaan ka soo horjeedaa xagjirnimada iyo xagjirnimada!
  Gabadhii ayaa ku raacday:
  - Tani waa sax! Laakiin idinku waxaa jiray kuwo u dhintay!
  Gulliver ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Way kala duwanaayeen! Qaar waxay aadeen geeri xanuun badan, qaarna way khiyaameen! Mana aha qori caaradii oo keliya, ee waa dano gaar ah!
  Gabadhii ayaa dhoola cadaysay. Cagaheedii oo qaawan ayaa ku saydhay quruurux aan dhab ahayn, wayna caddaatay inay xataa jeclayd.
  Waxay ku heesay:
  Jacaylka Masiixu waa qurux iyo daahir,
  Waa daahir, qurux dhalaalaysa...
  Teeda kale, dunideenna waxaa ka jira xumaan badan.
  Malaha Shaydaanku weli wuu xoog badan yahay!
  Boy Gulliver wuu yaabay:
  Xaggee buu ka yimid sabuurkan?
  Gabadhii ayaa ku jawaabtay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Aniga qudhayda ayaa curiyey! Maxaa xun?
  Gulliver ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Daacadnimo, ma xuma! Laakiin ma rumaysantahay Masiixa?
  Viscountess da'da yar ayaa si macquul ah u tiri:
  - Waa maxay macnaha?
  Kabtankii wiilka ayaa ku gunuunacday:
  - Hagaag, muxuu yahay Ilaah!?
  Inantii intay ruxday ayay ugu jawaabtay:
  - In uu yahay Ilaaha Qaadirka ah iyo abuuraha koonka, maya. Laakiin xaqiiqda ah in laga yaabo inuu lahaa nooc ka mid ah awoodaha sixirka waa suurtogal!
  Gulliver wuxuu caddeeyay:
  - Maxaad u rumaysan weyday dabeecaddiisa Ilaahnimada ah?!
  Gabadhii ayaa si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Maxaa yeelay, si doqonnimo ah ayaad Ilaaha Qaadirka ah ugu aqbashay inaad iskutallaabta gasho! Waa doqonnimo inaadan is ilaalin karin haddii aad awood leedahay!
  Kabtankii wiilka ayaa ku jawaabay:
  - Wuxuu tan u sameeyey inuu dembiyadayada oo dhan naftiisa korkiisa qaado!
  Viscountess-kii yaraa wuu qoslay oo ku jawaabay:
  - Way adag tahay in la rumaysto in Ilaaha Qaadirka ah uusan lahayn waddo kale oo uu ku badbaadiyo aadanaha oo aan ahayn inuu iskutallaabta galo naftiisa. Laakiin ka warran xigmadda aan dhammaadka lahayn ee abuuraha?!
  Gulliver intuu garbaha ruxay ayuu ku jawaabay:
  - Hagaag... Waxaa jira siro xitaa malaa'igtu rabaan inay galaan! Guud ahaanna, waxaa laga yaabaa inay dhab ahaantii tahay wax aan macquul ahayn in si kale loo sameeyo!
  Inantii ayaa luxday:
  "Waxaan ku amri doonaa inaad cidhibtaada qaawan ku dhufatid ulo, ka dibna way suurtagal noqon doontaa!"
  Waxaa dhacday aamusnaan xanuun badan. Gulliver wuxuu garan waayay wuxuu ku daro. Dhab ahaantii, culimada fiqigu waxay ku doodayeen qarniyo badan. Run ahaantiina waa is-khilaaf: dadku waxay ku daraan dembi kale oo aad u culus naftooda waxay heleen fursad badbaado. Waxaan halkan ku doodi karnaa muddo dheer. Iyo haddii Wiilku keenay madax furasho iyo allabarigiisii. Keliya yaa leh? Waa la yaab Aabbaha, Aabuhu ma qaadan lahaa madax furashada sida dhimashada Wiilka. Laakiin sidoo kale waxay u egtahay cayda Shaydaanka.
  Oo aad iyo aad bay u xumaataa.
  Gulliver wuxuu ku heesay isagoo taah:
  Immisa qof, fikrado badan,
  Sirta samooyinka xurmada leh,
  Waxaan rabaa inaan ogaado qof walba...
  In runta la raadiyo waxaa jira gudcur laamo ah.
  Jinkii baa cadhaysan,
  Wuxuu rabaa inuu soo rogo qorshe,
  Tani waa riyo ah in la helo iftiinka jacaylka jiilasha.
  Kaliya Eebaha Qaadirka ah ayaa ka jawaabi kara!
  Viscountess-kii yaraa ayaa lulay:
  - Si fiican ayaan ku arkay, cun!
  Gulliver wuxuu yiri:
  - Haa, xitaa way fiican tahay inaad kala badh ku socoto, adigoo qaawan, qorraxda kulul hoosteeda, oo leh gabadh sidaada oo kale ah oo qurux badan!
  Haddana inankii wuu taahayey markuu dhagax af leh ku tallaabsaday. Oo wuxuu u muuqday mid aan faraxsanayn.
  Viscountess ayaa tiri:
  - Dabcan, iimaanku waa inuu ku dhisan yahay doodo macquul ah! Tusaale ahaan, Ciise wuxuu sheeganayaa inuu yahay Ilaaha ugu sarreeya. Si kastaba ha ahaatee, wuxuu baraa: haddii ay dhabankaada midig kugu dhuftaan, bidixda u leexo! Laakiin Axdiga Hore, liddi ku ah, wuxuu bixiyaa amarro lagu baabi'inayo haweenka iyo carruurta, iyo xitaa xayawaanka guriga!
  Gulliver ayaa ku jawaabay:
  - Waxaad mooddaa inaad si fiican u taqaan Kitaabka Quduuska ah!
  Viscountess ayaa luxday:
  - Haa, waan akhriyay. Oo waxaa jira naxariis darro iyo caqli-xumo badan! Sida amarka lagu guursado dhillooyinka, ama amarka lagu dilayo dadka aan waxba galabsan. Markaasaa Eliishaa orso saaray carruurtii isaga ku majaajilooday bidaarta.
  Boy Gulliver wuxuu yiri:
  - Dadkuna mararka qaarkood way sameeyaan sidaan, iyagoo samaynaya naxariis darro!
  Gabadhu waxay xaqiijisay:
  - Haa way sameeyaan! Laakiin iyaga ma sameeyo wax credit ah!
  Kabtanka wiilka ayaa yiri:
  - Nasiib darro, mararka qaarkood waxaa dhacda in aad isticmaasho naxariis darro. Waa hagaag, haddii aysan jirin hab kale oo waxbarasho! Si kastaba ha ahaatee, maxaa ku dhibaya?
  Viscountess waxay tiri:
  - Mid ka mid ah, naxariis darada xad-dhaaf ah ee Axdiga Hore, iyo isla mar ahaantaana roonaanta Ciise Masiix, oo ku tukaday xataa isagoo iskutallaabta lagu qodbay, waayo, uu dil!
  Gulliver intuu gacmaha fidiyay ayuu ku jawaabay:
  - Ma garanayo! Weli way adag tahay in la sheego sababta iyo waxa... Waxaan u baahanahay inaan ururino fikradahayaga. Laakiin si kastaba. Su'aashu halkan waa, laakiin noloshu kuma dhammaanayso Dhulka. Oo malaha, markuu ilmaha ku dilay caawinta orso, Eliishaa wuxuu ka badbaadiyay silica weligeed ah ee Jahannamo dab ah, isla markiiba wuxuu u wareejiyay jannada?
  Viscountess ayaa qoslay oo tiri:
  - Markaa gacankudhiigle kastaa wuxuu odhan karaa - uma oggolaan inuu dembaabo! Oo jannada loo raray!
  Wiilka Gulliver wuxuu rabay inuu diido, laakiin si uun fikraduhu maskaxda kuma soo dhicin. Maxaase laga hadlayaa? Halkan waxaad u baahan tahay inaad noqoto fiqi khibrad leh. Mana aha dhammaan culummada iyo fiqigu ma awoodaan inay jawaab waafiya ka bixiyaan su'aalaha oo dhan. Tusaale ahaan, maxay sharku ula jirtaa Ilaaha Qaadirka ah oo jecel? Illahay ma wuxuu rabaa xumaan inay jirto mise ma dhamayn karo?
  Oo halkan aad bay u adag tahay in si gaar ah looga jawaabo. Ama sidaan ayay ku soo baxaysaa ama si kale. Laakin waxaa jirta hal-abuur ah in jawaab kasta aysan ku habboonayn qof walba.
  Kabtankii wiilka ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  - Tusaale ahaan, kun sano ayaad nooshahay adigoon gaboobayn. Markaa ku faraxsanow. Sababtoo ah Ilaahay wuxuu ku siiyay nimco iyo dhalinyaro weligeed ah. Laakiin ma uusan siin dadka caadiga ah. Taasina waa waxa uu sameeyo!
  Viscountess ayaa luxday:
  - Aamiin! Tani waa qabow!
  Gulliver wuxuu ku heesay:
  Ilaahay ayaa naxariista ugu weyn
  Dhulka adigaa abuuray, waana samooyinka sare.
  Dadka dartii, Wiilkaaga keliya oo dhashay,
  Wuxuu kor u qaaday iskutallaabta, oo haddana sara kacay.
  Inantii way luxday oo qaylisay:
  Dhawaaqa duudduuban ee jannada,
  Dhammaan asxaabtayda way isu iman doonaan,
  Dhawaaqa duudduuban ee jannada,
  Halkaa nimcada Rabbi
  waan yeeli doonaa!
  Gulliver intuu indhaha ku dhuftay oo dib ugu heesay:
  Ilaahayow, waa adiga, waa adiga,
  Waxaan kula kulmaa meel kasta...
  Markaan soo qaato ubaxyo dhex maraya,
  Oo waxaan kugu caabudaa jacayl!
  
  Rabbigu waa taajkii quruxda,
  Iftiinka maalinta iyo saqda dhexe...
  Kuwani waa fikradahayga iyo riyooyinkayga -
  Tani waa rabitaanka dhalaalaya ee dhalinyarada!
  Gabadhii ayaa luxday iyadoo dhoolla caddaynaysa:
  - Haa, heestaadu way fiican tahay, si kastaba ha ahaatee, waxaan rabaa inaad heeso badan!
  Gulliver ayaa ku heesay isagoo dhoola cadeynaya:
  Sidee u qurux badan yihiin wax kasta oo adiga ah,
  Waxaan maqlayaa codkaaga meel kasta...
  Gacanta midigna waxay ku dhex gabyi doontaa Ilaah qalbigiisa.
  Oo nafta ku xassiisaa sidii kolosoon bislaaday!
  
  Kuwanu waa buuro caws qariyey.
  Kuwani waa mowjado leh xumbo kacsan...
  Tani waa xeeb ciid kulul leh,
  Tani waa qorrax leh koon aan xuduud lahayn!
  Halkaa inantii iyada oo cadhaysan intay cagteeda qaawan ku tuntay, waxaanay hadalka ka dhex dhigtay Gulliver, iyadoo waydiisay:
  - Oo dumarkii da'da ahaa ee foosha xumaa, abuurkii Rabbiga Ilaaha ah, iyaguna way qurux badan yihiin?
  Gulliver wuu ruxay oo yidhi:
  - Haddii ay jiraan dad deggan adduunyo iyo meerayaal kale, oo ay naga duwan yihiin, markaa iyaga, sidoo kale, waxaa laga yaabaa inay u maleynayaan inaan nahay faqiir. Waxaa intaa dheer, xitaa marka la eego gabdhaha ugu quruxda badan!
  Viscountess waxay ogolaatay:
  - Marka la eego dhinaca lahjadaha, tani waxay u egtahay mid macquul ah!
  Gulliver ayaa ku heesay isagoo dhoola cadeynaya:
  Rabbiga ciidammadu wuu iftiimiyey.
  Sidee nabad loogu helaa Masiixa...
  Waxaan dareemay inaan ahay dembiilayaal hooseeya,
  In Rabbigu yahay badbaadiyahayga!
  Inantii intay luxday ayay heesaysay, iyadoo ilko qaawan:
  Carshiga jannada ku dul yaal,
  Boqorka ugu sarreeya ayaa la fadhiisiyey...
  Dardaarankayga weyn.
  Masiix baa ina xukumay!
  
  Ilaah ayaa iskutallaabta lagu qodbay,
  Ciise ayaa Aabbaha baryay...
  Si aan si adag noogu xukumin.
  Dambiga waa nalaga cafiyay ilaa dhamaadka!
  
  Naxariistu waa mid aan xad lahayn
  Wiilkiisa ayuu u diray inuu dilo...
  Si shakhsi ahaan loogu adeego,
  Oo kuma ay dhicin inay dhintaan!
  Gabdhihiina way il-duufeen dhiggooda.
  Gulliver wuxuu yiri:
  - Haa, tani waa qurux. Aan nidhaahno gabayadu waa weyn yihiin! Laakiin ma u aqoonsan tahay Ciise Masiix inuu yahay Rabbigaaga iyo Badbaadiyahaaga?
  Gabadhii intay qososhay ayay ku heesay:
  Ciise kaamil
  Ciise waa qumman yahay...
  Laga soo bilaabo dhoola cadeyn ilaa tilmaam,
  Waxaa ka sarreeya ammaanta...
  Alla maxaa farxad ah
  Alla maxaa farxad ah
  Ogow in Eebbe yahay mid qumman!
  Ogow in Ilaah ku fiican yahay!
  Gulliver wuxuu xaqiijiyay:
  - Waxaad u heesay si fiican oo cad! Waxaan kugu arkaa awoodo aad u weyn.
  Gabadhii ayaa si farxad leh u heesta:
  Baaxadda dhulka Hooyo ee cajiibka ah,
  Ku xanaaqay dagaalka iyo shaqada...
  Waxaan tixgalinay hees farxad leh,
  Ku saabsan Ilaaha Qaadirka ah iyo hoggaamiyaha...
  
  Ilaah Nuur waa ammaanta dagaalka,
  Allaha u naxariistee duulkii dhalinyaradeena...
  Dagaal iyo guul heeso,
  Dadkeennu Rabbi bay raacaan!
  Gulliver ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Waxaad u heesi fiican! Si fudud u weyn!
  Gabadhii intay qososhay ayay tiri:
  Heestu waxay naga caawisaa inaan dhisno oo noolaano,
  Waxaan si geesinimo leh ugu baxnaa socod dheer oo hees ah...
  Iyo kan nolosha dhex mara oo heesaya.
  Marna meelna ku waayi maayo!
  Carruurtu waxay soo mareen waddo dhagax ah. Waxay dhaawacday cagaha nabarka ah ee wiilka, laakiin wuu u adkaystay oo socday. Sheekaduna waxay iga mashquulisay rafaadka.
  Ka sokow, xaqiiqda ah in dhammaan ilkahaaga ay yihiin kuwaaga oo ay da'yar yihiin durba niyaddaada ayay kor u qaadaysaa. Jidhka yari waa mid adag oo caafimaad qaba. Iyo wax kasta oo ku xeeran waa sida dhalaalaya, dhalaalaya, aragti cusub oo adduunka ah.
  Viscountess ayaa waydiisay:
  Waa maxay sababta, tusaale ahaan, haddii Masiixu yahay Ilaah oo uu leeyahay dhammaan awoodda dhulka iyo jannada, taliyaha ugu guulaha badan iyo guulaysta wakhti kasta iyo dadyowga waa Genghis Khan? Waa kuma bar-baani, oo jaahili ah, oo arxan daran, oo guur-guursaday!?
  Gulliver ayaa ugu jawaabay dhoola cadeyn caruurnimo oo jahawareersan:
  - Waa hagaag, tani waa su'aal adag ... Run ahaantii, Baybalku wuxuu leeyahay Shaydaanku waa Ilaaha wakhtigan, oo laga yaabo in Genghis Khan uu ku leeyahay guushiisa Ibliiska!
  Gabadhii ayaa diiday:
  - Oh maya! Waxba kuma qorna Kitaabka Quduuska ah - Shaydaanku waa ilaaha wakhtigan! Xusuustaydu weligeed way da'yar tahay, aadna way uga wanaagsan tahay tan dadka koray ee fool-xumo la'aanta ah!
  Kabtanka wiilka ayaa yiri:
  - Waa qoran tahay - ilaaha wakhtigan ayaa maankooda indho tiray!
  Viscountess ayaa qososhay oo ku jawaabtay:
  - Ma odhanayso waa Shaydaan! Malaha tani waxay la macno tahay danaystenimada aadanaha. Ama laga yaabee, tusaale ahaan, kibir xad dhaaf ah, ama cillado kale oo dabeecadeed.
  Gulliver wuxuu yiri:
  - Tani qayb ahaan waa run! Malaha waxay ula jeedaan labadaba!
  Gabadhii ayaa gabay, iyadoo ilko fiiqaysa:
  - Sayidku muxuu niyadda ku hayay?
  Gulliver wuxuu ku jawaabay isagoo wareersan:
  - Maxaad ka hadlaysaa?
  Viscountess ayaa qoslay oo ku jawaabtay:
  - Haa, waxyaabo kala duwan! Waxaan xitaa hees ku hayaa mawduucan!
  Kabtankii inankii baa garbiyay oo soo jeediyay:
  - Kaalay, marka hore waan heesi doonaa!
  Inantii ayaa luxday iyadoo dhoolla caddaynaysa:
  - Haddaad rabto, hees,
  Kaliya ha u heesin geeridaada!
  Gulliver waxa uu bilaabay in uu ku heesi karo codkiisii caruurnimo ee cad;
  Qofka aan rumaysanayni ma faraxsana,
  Kuma noolaan kartid damaca dembiga...
  Maxaa yeelay, cadhada Eebbe waa mid daran
  Maxaa yeelay Ilaahay waa xaakin adag!
  
  Hilibka jahannamada ku jira kulaylka wuu la daalaa.
  Waxaana la joogaa waqtigii aan dhammaanteen fahmi lahayn waqti hore...
  Kii aan aqoon rumaysadka Rabbiga,
  Wuxuu ku hoos dhici doonaa harqoodka jahannamada.
  
  Nin dembi leh ayaa kiisa heli doona
  Waxay noqon doontaa sida caaro dab ku shideysa...
  Jinnigu wuxuu kugu cadaabinayaa dhulka hoostiisa,
  Kuwii shaydaan caabudi jiray!
  
  Ka cabso oo toobad keen, cadowga Rabbiga.
  Toos baa lagugu tuuri doonaa...
  Yaa aan ixtiraamin maalinta sabtida -
  Weligeedba dab baa ku guban doona!
  
  Sanamka waad sharfeen oo aad u xanuunsatay.
  Aad bay u xanuun badan tahay in cadaabta lagu dhufto...
  Waxay noqon doontaa mid xun, sayniska -
  Wuxuu ka door biday sanamkii Masiixa!
  
  Ma rumaysan amarka Ilaahay
  Ma aanan rabin in aan ixtiraamo maalinta koowaad...
  Ha rajaynayn inaad isla markaaba guban -
  Daa'imka ku jira cadaabka dembiilaha waa saamiga!
  
  Waxaan aaminsanahay in wakhtiga aargudashada iman doono,
  Ciise Ilaaha weyn ayaa iman doona -
  Oo dhamaadka dunidu way iman doontaa,
  Isagu dadka wuu badbaadin doonaa!
  
  Ilaaha Quduuska ah ayaa soo sara kicin doona kuwa dhintay.
  Kuwa rumaysadka leh laguma tudhi doono qudhunka.
  Waxaan aaminsanahay inaan sidoo kale la jiri doono Ilaaha Qaadirka ah,
  Samada - ha burburto maxaabiista jidhka!
  Gabadhii oo dhoola cadaynaysa sida luul u dhalaalaysa ayaa xaqiijisay:
  - Hees aad u wanaagsan! Laakin kuma qanci doontid heeso kaligaa! Waxaan u baahanahay wax kale oo qabow oo gaar ah!
  Gulliver wuxuu yiri:
  - Nacasnimadu sidoo kale waa mid gaar ah!
  Viscountess ayaa ku dhawaaqay:
  - Sidee wax walba u fiicnaan doonaan haddaynu carruur noqonno ugu yaraan wax yar!
  Waxayna soo jeedisay:
  - Aan wax kale heesno!
  Kabtankii wiilka ayaa ku gaabsaday:
  - Ma waxaad rabtaa tan?
  Inantii ayaa luxday:
  - Waa sax, waxaan rabaa inaad heesto!
  Gulliverna wuu qaaday oo ku heesi jiray;
  Waxaa jira mucjisooyin adduunka cusub,
  Waa sida sheeko cirfiid oo midab leh...
  Waxaa jira quruxdan oo kale halkan
  Ma heli kartid cillad leh tilmaame!
    
  Hagaag, ka waran haddii ay tahay maalin cusub,
  Waxay ku soo socotaa dhulka ...
  Markaa, aad uma caajisno inaan kacno,
  Ma hesho wax qaboojiye adduunka ah!
    
  Waxaa jiri doona iftiin cusub oo ammaan ah,
  Meesha dhirtu u eg tahay nacnac...
  Waxaan bilaabi doonaa inaan salaamo waaberiga,
  Carruurteena waxay ku jiraan farxad weligeed ah!
    
  Qarni cusub ayaa soo socda,
  Gobolkan aad buu u qurux badan yahay...
  Qofku wuu faraxsanaan doonaa -
  Waddadu ha noqoto mid khatar ah!
    
  Ma meeraha waa magooli-
  Mar dhow waxay noqon doontaa janno macaan...
  Fur akoon guulaysata
  Dunidu waxay noqon doontaa May ifaya!
    
  Sidee u fiican tahay?
  Haddii qorraxdu si fiican u ifayso...
  Qoryaha jeexjeexa waxa uu qodaa gaas
  Qof kastaa wuxuu leeyahay waqti cajiib ah meeraha!
    
  Sidee madadaalo wax walba noogu jiraan,
  Dooxo farxadeed oo buuxda...
  Waxaa jiri doona, i rumaysta, saacadda ubaxyada,
  Dahab macnaheedu!
    
  Yaa ka dhigi lahaa aayahayaga,
  geesi aad u qurux badan...
  Haddii dib loo qaybiyo,
  Markaa waxaad noqonaysaa mid awood badan!
    
  Madaxdeena hoos u dhigi mayno
  Dhabarkayga toosinaya anoo faan...
  Canjeero, subag, jiis cariish ah,
  Martigeliyaha ayaa isla markiiba ku dartay!
    
  Markaa waad ogtahay inay farxad jiri doonto
  Iftiin leh Magaca Svarog...
  Waxay noqon doontaa janno dhab ah
  Dadku Ilaahay bay baryeen!
    
  Hal jawaab ayuu Sayidku bixiyay:
  Waa inaan ku shaqaynaa farxad...
  Ka dibna hello ayaa iman doonta -
  Wajiyadu aad bay u iftiimi doonaan!
    
  Waar gabadh kabo-la'aan ah
  Waxaan fuulay qoolley...
  Waa inaad feedhkaaga ku garaacdaa
  Cabsi badan keenaysa!
    
  Xagee dabku ka dhacaa?
  Hagaag, xaggee dabku ka gubanayaa...
  dharbaaxo burburin
  Cadow naxariis daran baa soo duulaya!
    
  Cadowga isu dhiibi mayno,
  U fiirso tan hami...
  Keruubku wuu toosan yahay
  Garab iyo cafis cadawga!
    
  Wuxuu odhan doonaa dhawaan ayay dhici doontaa
  Maxaa loo yaqaan guul...
  Goobtu waxay u dhacdaa teendho,
  Mararka qaarkood eeyguna way ciyaan!
    
  Dhawaan waxay noqon doontaa sida jannada oo kale
  Aan ka dhigno adduunka oo dhan qurux...
  Waxaan u mahadcelinayaa Lada -
  Keruub baa dahab ku iftiimay!
  Wiilkii ayaa si qurux badan u heesay, codkiisuna wuxuu noqday carruurnimo. Aad u qosol badan oo qaylo leh.
  Viscountess ayaa ku dhawaaqay:
  - Si fiican u cun! Taasina waa qabow!
  Kabtankii wiilka ayaa ku qeyliyay:
  Waan heesaa, waan heesaa, oo waxaan dili doonaa jinniyada oo dhan!
  Gabadhu waxay kaloo ku heesay:
  Waxaan ku hanweynahay gabdhaha Svarog,
  geesiyaal, geesiyaal geesiyaal ah...
  Waxaan u adeegnaa si daacad ah, waxaan ku jirnaa Magaca Qoyska,
  Awoowyaasha iyo aabbayaasha ha ku faanaan!
    
  Ilaah Svarog iyo maskaxda dadka,
  Caalamka ka farxi...
  I rumayso, sharku nagama adkaan doono,
  Ganacsigeenu waa shaqo iyo abuur!
  Gulliver oo foodhiya ayuu codkiisa ku yidhi jacayl:
  - Hees FIICAN!
  Viscountess ayaa luxday oo qaylisay:
  - Haa, taasi waa quruxdeeda. Maxaad u cuntaa heesta dartii?
  Wiilkii iyo gabadhii way sii socdeen socodkii. Kalsooni weyn baa cagihii carruurtoodii ku tuntay. Waxayna shaki ku jirin inay si aad u qurux badan u heesi karaan.
  Carruurtu waxay u muuqdaan inay yihiin wax walba halkan. Waana adduun cajiib ah. Xitaa haddii addoonsigu ka jiro.
  Gulliver wuxuu ku heesay isagoo faraxsan:
  Dhammaan dadka ku nool hal meeraha
  Waa inaad ogaataa inaad ku noolaato wada noolaansho...
  Carruurtu waa inay had iyo jeer qoslaan
  Oo ku noolaada adduun nabad ah,
  Carruurtu waa inay qoslaan!
  Carruurtu waa inay qoslaan!
  Carruurtu waa inay qoslaan!
  Oo ku noolaada adduun nabad ah!
  Markaasay socdeen, socdeen, oo haddana socdeen...
  Fiidkii ayaa ugu dambeyntii yimid. Oo tiir ay ku jiraan carruur la qabtay ayaa casho loo dhisay.
  Waxaa la siiyay nooc maraq ah oo la cuni karo, iyo sidoo kale rooti fidsan oo caano leh. Wiilashii addoonku way cuneen. Iyana iyagoo raalli ka ah ayay seexdeen.
  Runtii, socod adag ka dib, waxay u baahdeen nasasho.
  Gulliver wuxuu kaloo bilaabay inuu hindhiso oo wuxuu lahaa riyooyin cajiib ah.
  Taas oo ay gabdho qaawanaan ah ku heesi jireen;
  Caalamkii waa kala go"ay
  Xiddiguhu way daaleen, masiibo-dhimasho!
  Waxay ku barooranayaan una taahayaan cadaabka jahannamo fog.
  Kuwa badbaadayna: waa uun ceeb in la adkaysto!
  
  Sida Ilaah - xukumo dhammaan sharciyada,
  In damiirka la ilaawo oo sharafta la diido!
  Qoomka shisheeyaha ayaa abuuraya adduun cusub,
  Waxay nagu xujeysay - war xun!
  . CUTUBKA 2-aad.
  Inankii kaabka ahaa ee Gulliver u rogay waxa uu ku dul shiraacday birgantine qurux badan oo aad u qurux badan. Shiraacyadeedu waxay ahaayeen kuwo aad u dhalaalaya oo midab leh, oo leh naqshado yaab leh oo cajiib ah oo u eg ubaxyo iyo balanbaalisyo, iyo shimbiro-jilicsan, iyo sidoo kale gabdho seefo sita.
  Waxayna tani si weyn ula socotay shaqaalihii markabka. Halkaan waxaa joogay gabdho kaliya. Oo waxay ku dhowaayeen inay qaawan yihiin, oo naasahooda iyo bowdadooda keliya ayaa ku xidhnaa xadhko dahab ah. Haragguna wuu madoobaa, oo dhalaalaya, oo wuxuu u eg yahay taallo naxaas ah.
  Gabdhihii budhcad-badeedda ahaa waxay garaaceen cagahooda qaawan, aad u qurux badan, oo sasabasan.
  Isla markaana waxay ku heesi jireen:
  Waxaan nahay miskiin, waxaan nahay sabool, budhcad-badeed.
  Aad iyo aad iyo aad ayaan uga xunahay,
  Gabdhuhu ma ka fogaan karaan ciqaab,
  Laakiin waayo akhlaaqda nama ayan beerin!
  
  Budhcad-badeedu cilmi uma baahna
  Way caddahay sababta...
  Waxaan leenahay lugaha iyo gacmaha,
  Laakiin annagu ma jirto wax faa'iido ah oo madaxyadayada ah!
  Dabadeedna Gallion ayaa ka soo hor muuqday; Way ka boodday, iyadoo biliglaynaysa cidhib qaawan oo wareegsan.
  Guud ahaan, waxa ay ahaayeen quruxda, iyo timahooda aad u dhalaalaya. Badankoodu waa timo malab leh oo timo u dhalaalaya sida caleen dahab ah, laakiin waxa kale oo jira gabdho-cas naxaas ah iyo xitaa timo midab-saleed ah.
  Qaarkood waxay xidhaan hilqado boodh ah. Oo maxaa kaamil ah ee khadadka ay leeyihiin!
  Oo muruqyadooduna waxay u rogrogaan sida kubbado meerkuri ah oo maqaarkooda dhalaalaysa hoostooda. Runtii waa gabdho runtii dagaalami kara.
  Oo hadda brigantine ayaa ka daba yaacaya galleyda. Waxaana markabkan saaran orso orc-gaaban oo ku wareegaysa, shiraacyo ku daraya iskuna dayaya inay baxaan.
  Naakhuude timo midabkeedu yahay caleen dahab ah oo si qurux badan dabayshu u lulayso, cago qaawan oo ragga ku waalan, iyadoo guuxaysa:
  Waxaan baabi'in doonaa bahashii la xukumay! Burcadda masduulaagu dab ha shido!
  Halkan brigantine ayaa xiraya masaafada. Oo saddex gabdhoodna waxay ka ganay madfac qaansada, oo cagahooda madhan ayay sariirta ku saareen.
  Dabadeedna kubbaddii madfaca ayaa soo duushay, oo, markuu sharraxay qaanso, wuxuu si toos ah ugu dhacay galeyga galeeonka cadowga. Markaasaa doonnidii dharbaaxo kulul ku dhacday oo leexday.
  Gabdhuhu waxay bilaabeen inay kor u boodaan, iyagoo qaawan, ciribta wareegsan, oo qaylinaya:
  Ammaanta budhcad-badeedda, sharaf!
  Gabdhaha ayaa hore u yaacaya...
  Waxaan ku dagaalamaynaa calanka cas
  Ciidanka ayaa weeraraya!
  Haddana guutadii ayaa u soo dhowaanaysa Gallion. Gabdhuhuna waxay ku tuureen qabsatooyinkii markabka cadowga. Oo waxay soo jiitaan brigantine dhibbanahooda. Ka dibna biligleynaya cago qaawan oo qaawan. Way ku boodaan oo waxay bilaabeen inay la dagaallamaan qoobka. Waxaana jira fowdo duur joog ah. Gabdhuhu waxay isku gooyeen sabarro, waxayna cadawga ku dhiigi jireen togag gubanaya. Orcyadana waxay ku dhacaan madaxooda.
  Madaxdooduna sagxadda ayay gariirayaan.
  Runtii tani waa halaag iyo halaag. Haddaba dagaalyahannada ayaa ammaantoodii oo dhan isku muujiyey. Oo lugahooda qaawan ee madoobayn, sidii dabaysha, ayay garaacyo garaaceen.
  Habluhu aad bay u qurux badan yihiin oo maqaarkooda naxaasta ah ayaa cadceedda ka dhalaalaya, kuwaas oo saddex ka mid ahi yihiin.
  Dagaalyahannadii ayaa foodhi oo qaylinaya:
  - Waxaan dili doonnaa cadawgeenna, tani mar walba waa caqiidadeenna. Waxaan ku baasnay dhammaan imtixaanadii A, waddankeennu waa quduus!
  Gabdhihii waxay noqdeen kuwo aad u fiican. Waxayna si adag u googooyeen si aan la joojin karin lulayasha.
  Wiilkii Caga la"aanta ahaa ee Gulliver ayaa la dagaalamay. Nin aad u qallafsan, aynu nidhaahno.
  Oo ciribta qaawan ee wiilka ayaa qaadan doonta oo ku jejebin doonta garka orka. Oo daanka ayaa ka dhacay.
  Gulliver wuxuu ku heesay:
  - Sida aan u noolayn dagaalka,
  Oo aan ka baqin geerida...
  Aniga iyo adiga sidaas ayaan u noolaan doonnaa hadda ka dib!
  Meel dheer oo xiddigo badan iyo aamusnaan xiddigle,
  Badda dhexdeeda mowjad iyo dab cadho leh!
  Iyo dab daran oo cadho leh.
  Inankii qolkii baa jabsaday oo cago qaawan baa ku dhuftay.
  Way fiicantahay in aad noqoto ilmo. Maxaa jidhkaaga degdega ah.
  Runtii kani waa wiil superman ah.
  Oo sambabada sare ka heesa.
  - Waxaan ahay jilbaha iftiinka jilibka dugaagga,
  Waxaan ka tirtiri doonaa cadaawayaasha Aabaha dhulka dushiisa.
  Sidan ayuu wiilku u dagaallamayaa oo u heesayaa. Wuuna googooyaa oo dabada.
  Gabdho kalena isagay la dagaalamayaan. Kuwaas oo aad u qurux badan oo macaan.
  Waxay ku dagaalamaan, dabcan, meel sare. Marka la eego macnaha ereyga.
  Waa kuwan dagaalyahannada. Waxaad ka odhan kartaa iyaga: super iyo hyper.
  Hadday dagaal bilaabaan, waxba ma joojin karaan.
  Oo sidaas daraaddeed orka ugu dambeeya waxay ku dhaceen dharbaaxada quruxda. Farxad weyn baa ka dhex dhacday dagaalyahannada.
  Waxayna ku heesi jireen:
  Qof walba waanu gowracaynaa oo gowracaynaa.
  Qof walba waan dili doonnaa! Qof walba waan dili doonnaa!
  Oo markaas dabadeed waxay bilaabeen inay galyuunkii hareereeyeen oo ay doondoonaan wax ugaadh ah. Isla markaana ay halgamayaashu ku heesi jireen:
  - Waxaan raadinaynaa kuwa mara habeen ilaa subaxda.
  Aan ka gudubno qallafsanaanta! Aan ka gudubno qallafsanaanta!
  Halkan Gulliver wuxuu bilaabay inuu si xamaasad leh ugu heeso;
  Walaalkii ayaa gacanta u taagay walaalkii:
  Dagaal naxariis daran - guuxa cadowga!
  Qoriga mashiinka wuxuu noqday saaxiibkaa,
  Aargudashadu waxay u timid caajisnimo.
  
  Maxaa la sameeyaa haddii dadku jabaan
  Marka ay rasaasta firirayso hareeraha ka foodhayso!
  Ilaahow dagaalka xoog ku jebiyo-
  Sidaas daraaddeed waagii masduulaagii ugaadhsigu dhammaaday!
  
  Laakiin jahannamo ma garanayo xad iyo xad,
  Dhulku wuxuu ku gubanayaa napalm, caruur ayaa ooyaya!
  Hadda sifada habluhu waxay isu rogtay cirro.
  Bal yaa Rabbiga quduuska ah taas uga jawaabi doona?
  
  Hagaag, imisa qof oo aad jeceshahay ayaad dili kartaa?
  Ka dib oo dhan, nin ayaa dhashay, i rumaysta, farxad!
  Hooyadu uma ogola in wiilkeeda hore u tago.
  Xitaa xagaaga waxaa jira cimilo xun inta lagu jiro dagaalka!
  
  Laakiin waajibka askariga waa waajib run ah:
  Waa maxay sababta aan ugu dagaallano Aabaha?
  Markay da'da lix iyo toban jir ah macbudka waa hore cawl,
  Nimankii carmalka ahaa ee nasiibka darnaa wejigoodii baa ilmo ka baray!
  
  Laakiin waa maxay, ma waalantahay walaal?
  Maya, waad waalan tahay, qofka aad jeceshahay ayaa ku jawaabay!
  Micnaha, yaa kursiga ku fadhiya, askarigeena,
  Wuxuu aaminsan yahay in seedigiis yahay Qaabiil nijaas ah!
  
  Dhulka dhexdiisa, durdurrada dhiigga ayaa jeexjeexa xididdada.
  Oo garaaca xuddunta ayaa ku jawaabi doona dharbaaxo ...
  Xashiishka madfac ku dhacay ayaa beerta ku barafoobay.
  Alla sidee qorraxdu u guduudan tahay!
  
  Laakiin waxaa jira rumaysad in Ciise iman doono -
  Wuu heshiisiin doonaa walaalaha oo badbaadin doonaa!
  Markaa aan iska ilaawin inaan ka aarsanno dhibcaha foosha xun -
  Cafisku ha taliso nafta dhammaanteen!
  Intaa ka dib hablihii budhcad-badeedda ah ayaa ku qoslay wiilkii qolkii. Waxayna ahayd wax aad u wanaagsan.
  Dabadeedna waxay gurigii ka soo bixiyeen fuustooyin qamri ah iyo khamri, oo waxay bilaabeen inay cabbaan oo cadhoodaan.
  Oo maxaa qoob-ka-cayaar ah, lugaha hablaha ah ee quruxda badan ayaa dheelay. Sidee u fiican ayay u muuqatay.
  Weylahooda muruq-maalka ahina way dhalaaleen. Kuwani runtii waa gabdhaha aad u baahan tahay.
  Wiilkii Gulliver waxa kale oo uu cabbay oo si qiiro leh u heesay;
  Qof kastaa wuxuu leeyahay aragtidiisa gaarka ah ee jacaylka -
  Fikradda quruxda iyo qummanaanta!
  Inkasta oo aanay dadku ku korin,
  Laakiin ninku hadda daanyeer ma aha!
  
  Oo halkan, dabcan, waxaad qaadan kartaa dhowr aphorisms oo waxaad ku dari kartaa wax sidan oo kale ah, caqli-gal ah;
  Cidhibta gabadhu waxay u badan tahay inay hesho kabo moodada ah!
  Laakiin wax asal ah kuma soo dhacaan maskaxda
  Waa kan tusaale:
  Jacaylka da' kasta,
  Wiilkuna wuxuu u muuqdaa mid aad u hanweyn...
  Indhihiisu gudcur bay ka dhalaalayaan,
  Natiijadu waxay noqon doontaa qabow!
  Inkasta oo aynu sidan oo dhan u dhigno - doqon iyo banal.
  Si kastaba ha ahaatee, dhinaca kale, waxaan dhihi karnaa inay xitaa qabow tahay.
  Gulliver wuxuu ku heesay:
  waan gariirayaa Laakiin si ka duwan ayaan u raacaa
  Ama halkii, waxaan u boodaa sida injirta oo kale...
  Oo waxaan si gaar ah u garaaci karaa isbeddelka,
  Wiil kabo-la'aan ah maad damqasho!
  Dabadeedna Gulliver wax ka ilbaxnimo badan ayuu ku gabyay;
  Waxaan rabnaa inaan ku noolaanno adduunka quruxda badan ee jannada -
  Oo aan cudurro ka jirin, lo'da goysa...
  Si dunta noloshu u noqoto mid aan dhammaanayn.
  Maalin kasta ha ahaato mid faraxsan oo rayrayn leh!
  
  Meesha midabku yahay sida qaanso roobaadyada guga,
  Ubaxyada biyuhu waa sida dahab iyo sumurud.
  Meesha ay xaqiiqadu waa hore u ekayd riyo...
  Wiil kasta wuxuu samayn karaa mucjiso!
  
  Hooyo hooyo, Allaha u naxariisto;
  Birahaaga xariijimaha leh, dhalaalka birta...
  Oo waxaan Rabbiga ka baryayaa hal shay.
  Si uu Aabbaha ugu noolaado sharaf!
  
  Laakin markaas dagaalyahanku mar hore ayuu olole galay.
  Wuxuu u socdaa sidii dagaalyahan barbaryaan ah!
  Waxaan wanaag u samayn doonaa meeraha -
  Si aanay xabadu u daadin hooyadaa qaaliga ah!
  
  Troll weerar, cadaadis waalan;
  Dufanka cadawga ayaa soo degdegaya!
  Haddaba, maxaan ugu baahanahay dood kulul.
  Marka Aabbaha lagu midoobo gacan!
  
  Laakiin mar labaad daanyeerka orc ayaa qoslay,
  Ninku waxa uu dareemayaa in laf dhuunta kaga dhegan tahay!
  Goblankiina cadho duurgal ah buu la qayliyey.
  Laakiin waxaan isticmaalnay hadiyadii ciidanka!
  
  Lkn liibaanta cadawga waa soo dhawdahay.
  Waxaan ka jeexi doonaa Ruushka qulqulka!
  Kuwa nijaasta ah waxaa u yimid abaalgudkii.
  dhogortoodii waxay u jeexjeexday googo" iyo daal!
  
  Oval of gabar weji qurxoon leh -
  I sii iimaan iyo xoog weyn!
  Taasi waa sida uu Gulliver ugu heesay dareen iyo xamaasad weyn. Waxayna heestiisu noqotay mid aad u qurux badan.
  Kadib naakhuudihii wiilku wuxuu bilaabay inuu heeso mar kale, ka dib koob kale oo biir ah, iyo ka dib markii uu cunay kalluunka qallalan;
  Weyn, xoog badan, waddan xurmo leh,
  Ma jiro wax ka sii ifaya oo cirka buluuga ah hoostiisa!
  Waxaa ina siiyey Ilaaha Qaadirka ah waligeed-
  Iftiin aan xuduud lahayn, Masiixa la sarraysiiyey!
  
  Dunidu waligeed ma arag awood noocaas ah, waad ogtahay, waligaa
  Si aan si sharaf leh ugu tumanno baaxadda bannaan!
  Xiddig kasta oo caalamka jooga ayaa kuu heesi doona,
  Anh ha nagu faraxsanaado!
  
  Midda kale, kani waa dalkeenii Hooyo, waa masiir intaas le"eg.
  Ku amar meesha bannaan ee arrimaha oo dhan!
  Mid kasta oo naga mid ah, i rumayso, ayaa rabi lahaa tan,
  Wax macno darro ah la'aan, khuraafaadka dumarka!
  
  Malaa'igihii sarena buunkoodii way afuufay.
  Waxay aad u ammaanaan socodkii ciidammadeenna!
  Cadawguna wuxuu ku heli doonaa aayihiisa sida naxashka dambaska ah.
  Cashuur iyo cashuurna ma heli doono!
  
  Tani waa dhulkeena Hooyo, wax kasta oo ku jira, i rumaysta, way qurux badan yihiin,
  Waxay u rogtay caalamka oo dhan dadaal la'aan!
  Gabdho qurxoon oo tidcan miisaan leh,
  Waxay rabtaa dharbaaxo xooggan!
  
  Aabbaha waa muuqaalka indhaha buluuga ah ee hooyada,
  Gacanteedu way jilicsan tahay iyo dhagax!
  Adiguna ninka cadawga ah ayaad xabbad ku dishaa.
  Ololkii qalbigiinna ha sii badiyo!
  
  Ku dhaarta Aabaha aan xadka lahayn,
  iyadu, dabcan, adigana way kuu fiican tahay!
  In kastoo dhiigu ku qulqulo cadhada dagaalka,
  Cadawgu hadda wuu aargudan doonaa!
  
  Hubka iyo geesinimada ayaa ah alaabo awood leh,
  Shaydaanku ma ka adkaan karo!
  Waxaan si degdeg ah ugu duulay diyaarad bambooyin wata,
  Markay qaraxdona, daaqadaha roobka ku da'o!
  
  Laakiin amarka taliyaha - wiil u duuli Mars -
  Waa markii aad ku rakibi lahayd meel bannaan!
  Kibirka Martian-na wuxuu ku adkeyn doonaa isha,
  Markaa waxaan aragnaa meel ka baxsan Pluto!
  
  Aynu nimaadno meelaha sare ee bannaan, annagoo arkayna cidhifka caalamka.
  Tani waa masiirkeennii aadanaha!
  Haddaba, wiil yari, ku dhiirranow ka faa'iidaysiga.
  Midda kale, ogow abaalgudku waa faa"iido!
  Hablihiina waa ay ku tunteen oo sacab tumeen. Oo cagahooda qaawan ayaa aad u jilicsan. Cidhibteedii qaawan baa cadceedda ka dhalaalaysa.
  Gulliver ayaa iyaga la jira, oo ku jira jidhka wiil kabo-la'aan ah, aad u nool oo faraxsan.
  Laakiin ilaa maalintii ugu horraysay way cayaarayeen.
  Ka dib waxaan go'aansanay inaan ciyaarno kaararka. Tani sidoo kale waa hawl aad u cajiib ah.
  Oo run ahaantii waad qaadan kartaa oo waad subkayn kartaa. Gabdhahana wuu la dhacsan doonaa ilaa uu ka cadhoodo.
  Gabadha budhcad-badeedda ah ayaa gacanteeda ku qaadatay cag caruureed oo qaawan oo Gulliver ah, waxayna bilowday inay duugto ciribtiisa wareegsan oo casaan ah.
  Inankii kabiinka ayaa qoslay oo si raaxaysi leh u saafiyay. Aad bay u weynayd. Runtii tani waa wiil mucjiso ah.
  Cagihiisa qaawan ee aad u quruxda badanina waa mucjiso.
  Gulliver ayaa ku heesay isagoo dhoola cadeynaya:
  Kabo maran, kabo cad,
  Onkodka Julaay iyo dhawaqa sarifka hoostiisa...
  Kabo maran, kabo cad,
  Aan dheelno, adiga iyo aniga!
  Waa heesihii qosolka badnaa ee ay leeyihiin. Oo waxay u badan tahay inay fiican tahay inaad noqoto wiil ka dib. Isla markaana waxaad muujisaa waxqabadyo waaweyn.
  Laakiin dabcan taasi ma ahan. Muxuusan wali Gulliver samayn.
  Oo isna wuu gabyay, wuuna cayaaray, oo wuxuu ku sameeyey cagaha carruurtiisa oo qaawan. Kaas oo sidoo kale u muuqday mid aad u qabow oo ilaa xad laga naxo.
  Kani waxa uu ahaa wiil kabtan ah oo waddamo badan u safray oo badda ka shiraacday in ka badan hal mar.
  Iyo dabeecadiisa, si daacad ah u hadla, waa mid aad u dagaal badan.
  Laakiin taasi waa sababta aadan weli gabadh u qaadi karin calanka burcad-badeedda oo aad ku toogtaan shark qoryo yaryar. Ma fududa in la galo, laakiin taasi waa quruxdeeda.
  Wiilkii Gulliver, oo ku tiirsada cago qaawan oo carruurnimo ah, ayaa qaatay oo toogtay. Kubbada madfaca ayaa ku dhacday shark. Oo dhabarka ka jabay, oo uu mindhicirkeedii ka garaacay. Ilmihii ayaa ku qayliyay:
  - Wiilku wuxuu qabtay geesinimo qabow,
  Shaqaalihiina waxaa lagu dhex tuuray naxashkii!
  Inantii kabtanka u ahayd budhcad-badeedda ayaa qaadatay oo waxay ku qabatay suulasha cambarka oo qaawan sanka ilmaha oo ay ku qaylisay:
  - Hagaag, tomboy, waxaad doonaysaa inaad booskayga qaadato. Waxaan kuu arkaa hammi badan!
  Boy Gulliver ayaa ku jawaabay:
  - Waan ku qanacsanahay inaan ahay ugu yaraan yar, laakiin weli nin. Naagtuna waa...
  Dagaalyahan kale oo timo guduudan ayaa ku heesay:
  Suurtagal maaha in lagu noolaado adduunka dumar la'aan,
  Qorraxdii May ayaa ku dhex jirta, jacayl baa ka soo baxay!
  Gulliver waxa uu soo jeediyay dhoola cadeyn aad u soo jiidasho leh, kaas oo ah caruurnimo iyo isla mar ahaantaan geesinimo leh:
  Xilli adag ayaa dalka soo galay,
  Dhiiggu wuxuu u qulqulaa sida durdur duufaan leh!
  La dagaallama ilaa neeftaada ugu dambeysa,
  Oo farxad, nabad, jacayl ha yimaadaan!
    
  Waxaan nahay caruur shuuciyad xun,
  Wiilasha Aabbaha ee aan xuduudda lahayn...
  In kasta oo guutooyinkii dib-u-noqoshada ay soo socdaan -
  Aan daacad u noqono Dalkeena Hooyo!
    
  Waagii weynaa iyo waagii adduunyada,
  Quasarada waa in laga abuuraa far...
  I rumayso, si fiican ayaan wax u wadnaa
  Ugu yaraan ciidanka jahannamada ayaa weerara!
    
  Waxaan dili doonnaa ciidanka gardarrada.
  Oo waxaan ka abuuri doonaa leser ka quarks ...
  Oo qofku wuxuu noqon doonaa geesi kasta,
  Korkeena waxaa yaal keruub baal dahab ah!
    
  Inkasta oo daruuruhu ay dul holcayaan dhulka Aabbaha,
  Carruurtu waxay diyaar u yihiin inay la dagaalamaan cadowga...
  Koox dagaalyahanno ah, i rumaysta, oo duulaya,
  Haku tuman cirifka aduunka kabahaaga!
    
  Waxaan ognahay in cadawgu yahay mid xoog badan oo dhagar badan.
  Ma siin doono hal taako oo dhul ah...
  Ninkuna waa xoog badan yahay, horumar sharaf leh
  Eebbaha wax walbana rumayso.
    
  Waxaan dhisi doonaa shuuciyad weyn,
  Dhulka hooyo wuu barwaaqoobi doonaa...
  Inkastoo cadawgu aad u duur-joogo,
  Masiirkeenu waa in aan weerarno!
    
  Horjooge geesi geesi ah wiil geesi ah,
  In aad mar walba u dhalatay in aad noqoto dagaalyahan...
  Leo ma aha bahal fulay ah,
  Riyadu ha rumowdo!
    
  walaalayaal dullinimada uma adkaysan karno.
  Dhammaanteen waxaan u istaagi doonnaa sidii Aabbaha...
  Aflagaado dambe uma dulqaadan doono.
  Aan cadowga gacan bir ah ku burburinno!
    
  Haddaynu dhammaanteen gacmaha is qabsanno,
  Waan ka adkaan karnaa cayayaanka...
  Dhulka quduuska ah waa sida qorraxda oo kale,
  Ugaadhsaduhuna wuxuu isu beddelaa ugaadh!
  Waa heestii uu ku luuqayn jiray wiil dhawaan kabtan ahaa oo gobnimo lahaa. Taasina waa qabow.
  Laakin markaas waxaa hawada sare ka soo muuqday markab. Intaa waxaa dheer, waa fasalka weyn - afar iyo lixdan qori. Maxay tani halis u tahay? Oo wuxuu u soo dhawaaday sidii qaniinyo digaag arka.
  Kabtanka gabadha ayaa yiri:
  - Tani waa caqabad nagu ah! Ma dagaalamaynaa mise...
  Gabadhii timaha cas lahayd ayaa diidday:
  - Ma jirto su'aal ah baxsasho!
  Gabar timo buluug ah leh, oo ilkaheeda luul-luul-ka-soo-baxa ah ee dhaldhalaalka iyo dhaldhalaalka ka muuqato, ayaa ku heesay:
  Waa inaan na ixtiraamnaa, naga cabsannaa,
  Faa'iidada habluhu waa mid aan lasoo koobi karin...
  Gabdhuhu mar walba waxay garanayeen sida loo dagaalamo
  Dameerka ayay sida joonyad oo kale u dhufaan karaan!
  Waxayna muujisay carrab dheer oo qaniinyo ah.
  Hagaag, maadaama uu dagaal dhici doono, maxaad u muujin weyday dabeecaddaada qalafsan. Waxayna tani aad u xanuunaysaa cadawga. Sidoo kale kuma farxi doonto saaxiibbadaa.
  Dagaalkuna, dabcan, wuxuu u baahan yahay in la doorto goobta saxda ah iyo jiheynta.
  Oo sidaas daraaddeed gabdhuhu waxay si aad ah u dhaqaajiyaan brigantine, isla markaana ha ilaawin inaad heeso;
  Waxaad tahay xubin Komsomol ah oo ka tirsan Aabbaha,
  Ma jeceshahay in aad si geesinimo leh ugu dagaalanto Elfia...
  Waxaad awoodi doontaa inaad caawiso Dhulka Hooyo,
  Halganku ma haysto nafta majaraha!
    
  Gabadhu waa heesaa cajiib ah,
  Waxa uu kabo-la'aan ku dhex yaacay meeraha barafka.
  Waxaad tahay boqorad ifaysa -
  Gacantaada ayaad Orkolf ku dhufan doontaa!
    
  Bam-gacmeed ayay cidhibteeda qaawan ku soo tuurtay,
  Laba iyo toban askari oo la dilay...
  Dhawaan waxaa laga aargudi doonaa Fuhrer.
  Jilaaga ayaa diyaarin doona qoriga mashiinka!
    
  Waxaan nahay gabdho ku jira dagaalka xubnaha Komsomol,
  Dagaalyahanadii ugu weynaa ee dagaalka...
  Quruxdu waxay leeyihiin cod qaylo leh,
  Awoowyaasha iyo aabbayaasha ha ku faanaan!
    
  Waxay si adag ugu dagaalameen Elfskva.
  Waxayna awoodeen inay si geesinimo leh dib ugu celiyaan qoobka xun...
  Anaga hablaha ayaa si cad u guulaysta
  Ku gudba dhammaan imtixaanada A kaliya!
    
  Waxaa jira duufaanno xididadayada
  Hillaac baa ka soo baxaya xididdada aqoonta...
  Waxaa jiri doona dalal aad u xoog badan adduunka,
  Laga soo bilaabo orso, eyda iyo daanyeer!
    
  Wehrmacht gabdhaha jilbaha uma dhigi doono,
  Waligay ma foorarsanayno, ogaanay...
  Stalin iyo Lenin ugu caqli badan ayaa nala jooga,
  Qarniga iyo sannaduhu ha dhaafaan!
    
  Ilaahay koonka waxa uu ka abuuray sawiro,
  Nolosha aan geeri lahayn oo daa'im ah ayaa dhashay...
  Waxaan ognahay inaan dhisi doono amar cusub,
  Korkeenana keruubkii baa baalashiisa furay!
    
  Waxaa jira geesiyaal badan oo ku jira aabbaha,
  Xubnaha Komsomol had iyo jeer waa kuwa ugu horreeya...
  Ciidanku waxay u socdaan qaab dhismeed halis ah,
  Ilaalinta cirifyada magaalada!
    
  Waxaan la dagaallamaynaa Fritz oo u dhow Elfskva,
  Waxayna awoodeen inay difaacdaan caasimadda...
  Inantii waxay ku tuurtay baakidhkii cagteeda cad,
  Oo aan ku tooganno wuxuush!
    
  Waxaan jarnay Orks badan,
  Punks badan ayaa la jaray...
  Mayl dheeraad ah oo kor loo qaadayo,
  Waxaan dilaynaa guutooyinkii Shaydaanka!
    
  Waxaan ka garaacnay dhammaan ilkihii Orktler,
  Madaxwaynihii hore ayaa laga adkaaday...
  Gabadhii ayaa dibnaheeda kala furtay
  Armageddoon weyn baa dhacay!
    
  U naxariiso Fuhrer
  Gabdhaha mar walba geesi baad tihiin...
  Abaalmarino deeqsinimo leh ayaa sugaya quruxda,
  I rumayso, riyadeennu way rumoobi doontaa!
    
  Ilaaha abuuray adduunka oo dhan,
  Qaaday ducada elfinist...
  Iyada oo awooddeeda aan isbeddelin ee dagaallada,
  Gabadhu waxay burburisaa kacsiga xun!
    
  Bam-gacmeed ayay cidhibteeda qaawan ku soo tuurtay,
  Oo rogay "Tiger" cabsida leh ...
  Dabadeedna wuxuu ku tuujiyay xadhkihii.
  Quruxdu waxay leedahay ciyaaro badan!
    
  Markaa Orkishists si degdeg ah ayey u carareen,
  Maxaa taangiyada iyo madaafiicda tuuray...
  Waxaan meel fog ka aragnaa shuuciyadda,
  Oo waxay gooyeen saf dhan oo trolls ah!
    
  Haddaba maxaa helay?
  Stalingrad ayaa cunahaaga kasoo horjeeda...
  Waxaan xirnay mayl,
  Oo hadda Svarog the Great wuu faraxsan yahay!
    
  Dhawaan waxaa jiri doona rumaysadka Ciise,
  Iyo ilaahyada kale ee ugu quruxda badan...
  Farshaxanka iftiinka Elves ayaa horumarin doona,
  Yey dhalay iyo maroodi xun!
    
  Waxaan ugu dambeyntii noqon doonaa mid
  Sharafta Qoyska, Aabbe xikmad leh,
  Gabdhuhu waa kuwo aan laga adkaan karin dagaallada
  Waxaan ku jiri doonaa iimaanka Lada ilaa dhamaadka!
  Waa sida ay ku heesi jireen dagaalyahannada iyo budhcad-badeedda. Hagaag, dabcan, Gulliver wax walba ma fahmin. Waxa uu u maleeyey in haddii la qabto, dabcan ay ku garaaci doonaan cidhibtiisa qaawan ee ciyaalnimada ah. Waxaa intaa dheer, dharbaaxayaashu waxay noqon doonaan kuwo xooggan isla markaana aan waxyeello u geysan. Dabadeedna dambiilaha ayaa gacmihiisa ku qaadan doona biibiile kulul oo guduudan oo bilaabaya inuu jabiyo lafaha wiilka. Gulliver, dabcan, kuma filna.
  
  
  Tani waa waxa ku dhaca wiilasha weligeed ah marka ay noqdaan burcad-badeed. Inkasta oo kooxda halkan ay aad u fiican tahay - kaliya gabdhaha bikinis. Isla mar ahaantaana way degdegaan oo buuqaan, iyagoo biligleynaya cidhibta cawska ah oo qaawan, wareegsan, iyo casaan.
  Kabtankii wiilka ayaa qaatay oo ku heesay:
  Habluhu way kala duwan yihiin
  Dhammaantood waa weyn yihiin ...
  Ibaha naashoodu waa casaan,
  Oo aad bay u dhiirran yihiin!
  Hagaag, wiilashu waa dhiig badan yihiin,
  Waxay ku garaaceen dharbaaxo xun xun!
  Oo haddii ay helaan orc,
  Aad bay kuu garaaci doonaan!
  
  IIBKA XAASHIGA ADOON YAR OO QURUX BADAN
  FIIRO GAAR AH
  Nin dhalinyaro ah oo aad u qurux badan, Slavka, ayaa la xaraashayaa. Intuu gorgortanka socday ayaa nin qurux badan oo muruqyo sawiran laga siibay oo lacag badan lagu iibiyaa dumarka.
  . CUTUBKA 1-aad.
  Waqtigii runta ayaa yimid, maareeyaha guud wuxuu ku dhawaaqay furitaanka xaraashka. Gabadh yar, qurux badan, muruq leh ayaa hal habeen laga iibiyay naag. Dabcan, waxaa loola jeeday in tani ay tahay caado u ah dhammaan dharbaaxayaasha cusub.
  Laakiin ninkii dhallinyarada ahaa aad buu u qurux badnaa oo kacsi badnaa, waxaana isugu yimi hool aad u wayn oo dumar ah. Laakin nimanka si fudud looma ogolayn. Tani, dabcan, dhinaca kale faa'iidada xaddidan, laakiin dhinaca kale, gigolos wuu jeclaa.
  Ka dib oo dhan, inta badan ragga ayaa jecel dheddigga. Waxaa intaa dheer, inta badan ragga dhalinyarada ah ma jecla inay jacayl la sameeyaan haweeney khibrad badan, oo ka weyn.
  Halkan, isaga oo ku shaabadeynaya kabihiisa, wiil bustayaal huwan, oo si dirqi ah u qaangaadhay, ayaa fuulay saldhigii. Oo isna wuxuu u muuqdaa mid ka sii yar. Gabi ahaanba waa la xidhay, laakiin dumar badan ayaa hore u arkay isaga oo xidhan jirrid dabaasha oo keliya oo si xamaasad leh u gubanaya.
  Oo marwooyinkan waa la shiday. Slavka laftiisa ayaa sidoo kale gariiray. Wiilkiisii dhallinyarada ahaa ayaa wadnihiisa u garaacay sidii durbaan oo kale xilliga dagaalka. Waxay qofka u iibiyaan sida nooc xayawaan ah.
  Oo waa in la sheegaa inay tahay mid aan caadi ahayn oo gaar ah.
  Dhinac kasta oo ka mid ah ninka dhallinyarada ah ayaa istaagtay gabadh xidhan suudhadh madaw oo kabo ah, kabo iyo galoofyada, iyo wajiyada cas oo cas. Waa inay si tartiib tartiib ah u soo bandhigaan ninka dhalinyarada ah ee quruxda badan si ay u sii jeediyaan dhageystayaasha damaca leh. Dumarku mararka qaarkood way kaga sarreeyaan ragga xagga fusnimada iyo haraadka galmada, kacsigooduna aad buu u xoog badan yahay oo waa u sii raagayaa. Sidaa darteed, waa in aan la yaabin in qaar badan oo iyaga ka mid ah ay u soo urureen si ay u eegaan dhalinyarada, ragga aadka u quruxda badan, ka dibna, haddii lacagtu oggolaato, si ay u iibsadaan.
  Slavka waxa ay dareemeen xamaasad aad u xoog badan iyo urta cadarka qaaliga ah, taas oo u rogtay ninka dhalinyarada ah ee jinsiga ah.
  Maareeyuhu wuxuu ku dhawaaqay:
  - Lab Vyacheslav Kotovsky waa xaraash. Ilaa siddeed iyo toban jir, jir ahaan aad u caafimaad qaba. Aad u qurux badan, qaloocsan, ku cusub baararka xariijinta iyo sexy. Kaliya hal habeen iyada oo qof dumar ah oo wax kasta oo ay rabto la samayn karo - kaliya ha dilin ama ha dilin!
  Qiimaha bilawgu dhaqan ahaan waa toban dollar!
  Iyo laba gabdhood oo ku lebisan dharka maqaarka, kabaha iyo maaskarada si taxadar leh ayaa looga saaray bustaha ugu horreeya.
  Inan yar oo fool dheer oo qurux badan iyo timihiisii dahabka ahaa ee dheeraa ee lulanaa ayaa la soo saaray.
  Fikirka ah in uu hadda qaawan doono boqolaal dumar ah oo damaca ah ayaa saameyn xiiso leh ku yeeshay Slavka, wuuna gariiray.
  Gariirkan ayaa sababay dareenka ah in gabadh bikrad ah la xaraashay, taas oo aad u soo jiidatay dumarka.
  Waxaana la maqlay qaylo:
  - Shan iyo toban doollar!
  - Labaatan!
  - Shan iyo labaatan!
  - Soddon!
  Hal sac oo buuran ayaa soo ciyay:
  - Konton!
  Digaag kale ayaa qayliyey:
  - Lixdan!
  Sawaxan ayaa la maqlay:
  - Todobaatan!
  - Sideetan!
  - Sagaashan!
  - Boqol!
  hakas baa dhacday Wiilku waa inuu sii wado inuu si tartiib tartiib ah u soo bandhigo, taas oo u rogtay jinsiga caddaaladda.
  Halkan laba hablood ayaa xijaabka ka soo qaaday qaybta hoose ee wejigooda. Sanka quruxda badan, afka qurxoon iyo garka geesinimada leh ee ninka dhalinyarada ah, iyo sidoo kale qoortiisa, ayaa la soo bandhigay.
  Dumarkii ayaa hadal bilaabay.
  Mid baa gunuunacay:
  - Boqol iyo labaatan!
  Mid kale ayaa yiri:
  - boqol iyo soddon!
  Kii saddexaad ayaa ku qayliyey:
  - Boqol iyo konton!
  Naagtii buurnayd ayaa ku qeylisay:
  - Boqol iyo siddeetan!
  Waxayna gabadh yar oo aad u macaan tidhi:
  - Labo boqol!
  Hakad kale ayaa dhacday. Gabdhihii adeegayaasha ahaa ayaa hadda daaha ka fayday garbaha iyo cududaha ninka dhallinyarada ah. Waxay ahaayeen kuwo muruq leh, qurux badan oo muuqaal ahaan qurux badan. Maaha jidh dhise, laakiin kab, dagaalyahan qurux badan. Oo maqaarku wuxuu u iftiimaa si sasabasho leh.
  Naagtii oo u ekayd hanmi-gaab ayaa ku gunuunacday:
  - Laba boqol iyo konton!
  Islaantii ayaa in yar si farxad leh u tidhi:
  - Laba boqol iyo toddobaatan!
  Gabar kale oo da'yar oo muuqaal ah ayaa qaylisay:
  - Saddex boqol!
  Islaantii ka waynayd, caksigeeda, way qalootay:
  - Saddex boqol iyo konton!
  Wakiilka jinsiga cadaalada ayaa yiri:
  -Afar boqol!
  Islaantii yarayd, oo sida muuqata lafteedu dharka ka qaaday, ayaa ku gunuunacday:
  - Afar boqol iyo konton!
  Waxaa goobta xaraashka ku sugnaa dumar badan oo dhallinyaro iyo qurux badan. Xitaa waxaad la yaaban tahay sababta ay ugu baahan yihiin gigoolo musuqmaasuq iyo duugoobay oo aad ka qaadi karto caabuq.
  Islaan aad loo ixtiraamo ayaa tiri:
  - Shan boqol!
  Mar labaadna hakad baa dhacday. Qadarka ayaa weli ah mid aan sidaas u sii weyneyn, gaar ahaan marka la eego sicir bararka dollarka. Dhammaan noocyada dumarka ah ma sugi karaan si ay u arkaan sida gigolo da 'yar oo qurux badan loo labbissan yahay.
  Halkan waxaa ah laba gabdhood oo xidhan suudh rasmi ah, kabo iyo maaskaro, oo iska siibay buste kale.
  Oo dhammaan jirkii wiil aad u qurux badan oo caan ah ayaa qaawan. Oo waxaad arki kartaa absiisa, kuwaas oo loo dhigay sida chips shukulaatada. Iyo maqaar siman oo dhaldhalaalaya oo iftiiminaya iftiinka.
  Mid ka mid ah haweenka ayaa tiri:
  - Lix boqol!
  Mid kale ayaa la hubiyay:
  - Toddoba boqol!
  Kii saddexaad ayaa ku gunuunacday:
  - Sideed boqol!
  Islaantii way qalootay:
  - Sagaal boqol!
  Naag aad u yar oo qurux badan oo leh hilqado dheeman ah ayaa foodhisay:
  - Kun!
  Mar labaadna hakad baa dhacday. Qof kastaa wuu ku farxay inuu arko waxa xiga oo dhici doona. Ninkan dhalinyarada ah si fudud waa cajiib. Ka wanaagsan Apollo kasta.
  Xaaska bilyaneerka Elena ayaa aad u majeeratay, laakiin weli ma aysan gelin wax gorgortan ah. Dhab ahaantii, waxa ugu xiisaha badan ayaa noqon doona dhamaadka. Hadda maxaa degdeg ah? Runtii tani waa badeecad aad u qiimo badan. Inkastoo, dhanka kale, Elena ay weli tahay mid aad u qurux badan oo kacsi leh haddii ay ruxdo miskaheeda, waxaa iman doona daaqyo dhan oo dhalinyaro ah oo qurux badan kuwaas oo sidoo kale lacag ku bixin doona galmo iyada.
  Markaasaa laba gabdhood oo dharka maqaarka ah iyo maaskaro mar kale bilaabay inay buste kale ka saaraan Slavik quruxda badan.
  Waxayna daaha ka qaadeen lugihiisa muruqooda oo si qurux badan u qaabaysan ilaa jilbaha. Iyo jirrid dabaasha. Wiilku aad buu u farxay oo kaamilnimadiisii raganimo ayaa barartay. Aad buu u weynaaday, oo naagtii waxay u oggolaatay inay aad u faraxdo.
  Qaylo ayaa hoolka ka dhacay.
  Islaantii hippopotamus ayaa ku gunuunacday:
  - Shan iyo toban kun!
  Midka caatada ah ayaa soo saaray:
  - Laba kun!
  Haweeneyda maaskarada bisadda haysata ayaa Twitter-keeda ku soo qortay:
  - Laba shan boqol!
  Islaantii oo xijaaban ayaa tidhi:
  - Saddex kun!
  Islaantii dhegaha dheemanka ahayd haysatay waxay tidhi:
  - Saddex shan boqol!
  Islaantii duqoobay ayaa ku gunuunacday:
  - Afar kun!
  Inantii oo aad u da"yar ayaa ku qaylisay:
  - Afar iyo badh!
  Naagtiina waxay huwatay indho shareeran iyadoo qaylisay:
  - Shan kun!
  Mar labaadna hakad baa dhacday. Markan, hal habeen oo gigoolo ah, ayaa laga soo xigtay qaddar aad u wanaagsan. Shan kun oo dollar waxaad ku kiraysan kartaa konton dhillooyin oo aan heerka ugu xun ahayn. Gigoolo caadi ah oo khibrad lehna waxay ku kacdaa laba boqol oo doolar laba saacadood. Hagaag, qaar waa ka qaalisan yihiin qaarna waa ka jaban yihiin. Haddana qaddarku wuxuu noqday nadiif, oo ma yara. Waxaa intaa dheer, waxaa socda dagaal, iyo Ruble Ruush ayaa hoos u dhacaya, iyo dollarka ayaa kor u kacaya qiimaha. Ma jiro waqti buuran halkan, waxaan jeclaan lahaa inaan noolaado!
  Laakiin dabcan, ma aha dhammaan kaadhadhka trump-ka weli la dhigay. Gabdhuhu waxay ka qaadaan kabaha waaweyn ee cagaha wiilka. Oo waxay soo bandhigaan qaabka quruxda badan, oo la mid ah cagaha gabadha. Oo timo lahayn - sida taallo naxaas ah. Cagaha madoobayn ee qaawan ee nin dhallinyaro ah oo qurux badan ayaa waashay dumar badan.
  Hoolkuna wuu guuxay mar kale.
  - Lix kun! - Islaantii sharafta lahayd baa qaylisay.
  Inantii yari way qaylisay, oo ilkaheeda fuushay:
  - Todoba kun!
  Naag yar oo buuran oo weji xun ayaa ku gunuunacday:
  - Sideed kun!
  Naag ka yar, ka qurux badan oo leh hilqado dheeman ah ayaa qaylisay:
  - Sagaal kun!
  Markaasaa naagtii oo aan da'deeda la qiyaasi karin indhaheeda qaro weyn awgeed, ayaa qaylisay:
  - Toban kun!
  Codkeeda, si kastaba ha ahaatee, wuu yaraa. Markaasaa Slavka ku farxay. In aad u malaynayso in galmo la galmoodo gabadh muslimad ah lacagtaas oo kale waa wax weyn! Waxana uu hore jeebka ugu jiray laba kun iyo badh dollar.
  Run, intaas kuma eka. Wiilkan oo muruq leh, aad u qurux badan, una dhalaalaya sidii taallo ilaahii hore ee Giriigga, waxa uu xidhnaa jirro dabaasha. Oo sharaftiisii quruxda badnaydna weli way ka muuqatay haybaddeeda oo dhan.
  Laba hablood oo suudh cas iyo waji-xidho xidhan ayaa wiilka dabaasha jirkiisa kala baxay dhaqdhaqaaq qurux badan oo siman.
  Dharka dharka ayaa ku dhacay wiilka qaawan, madoobayn, muruqa, oo aad u qurux badan, lugaha qaabaysan, oo si buuxda u soo bandhigay Slavka.
  Ceeb duurjoog ah ayuu naftiisa ka dareemay. Casiil, sida gabadh bikrad ah oo aan weligood dhadhamin jidhka naag.
  Warbler wuu gariiray, wadnuhuna wuu u ruxmay sidii dhagxaan gilgilay.
  Oo gariirkiisa, ceebtiisa iyo ceebtiisa muuqata ayaa saamayn soo jiidasho leh ku yeeshay dumarka. Dhab ahaantii, waa sida macaan, cajiib ah wiil qurux badan oo timo dahab ah, iyo sidoo kale bikrad ah, samaynta galmada caddaaladda la gariirin.
  Naag buuran oo kale sida hippopotamus ayaa ku qaylisay:
  - Shan iyo toban kun oo doollar!
  Islaan yar oo caato ah ayaa tiri:
  - Labaatan kun!
  Naagtii ku labisan dharka suufiga ah ayaa ku gunuunacday:
  - Shan iyo labaatan kun!
  Inantii yari way qaylisay:
  - Soddon kun!
  Islaantii way qalootay:
  - Soddon iyo shan!
  Haweeney leh hilqado dheeman ah oo muuqaal ahaan aad u wanaagsan ayaa tiri:
  - Afartan!
  Wakiil kale oo ka mid ah jinsiga caddaaladda ah oo leh silsilad weyn oo luul ah oo la doortay oo qoorta ah ayaa ku qaylisay:
  - Afartan iyo shan kun!
  Ugu dambayntiina, naag indhashareer ah oo cod yar leh ayaa si naxariis darro ah oo cad u tidhi:
  - Konton kun!
  Sida caadada ah, waxaa hakad ku yimid lambarka wareega. Dhab ahaantii, lacagtaas waxaad ku iibsan kartaa baabuur wanaagsan oo cusub. Ama kiro shan boqol oo aan ahayn dhillooyinka dumarka ugu xun saacad. Mise laba boqol iyo konton nin oo gigoolo ah oo laba saacadood ah, ama shan boqol oo aan sidaas u khibrad iyo qabow ahayn. Ma mudan tahay in sidan lagu bilaabo?
  Waxaa intaa dheer, ninkan dhalinyarada ah ee quruxda badan waxaa lagu kiraysan karaa hadhow lacag yar.
  Elena, oo muddo dheer sugaysay, waxay bilowday inay gariirto dulqaad la'aan. Sidee u qurux badan yahay. Isla markaana sida inan yar oo kale ayay isu casaysaa, oo sida wan oo kale ayay u ruxaysaa intaan la gowricin ka hor.
  Maareeyihii ayaa gacantii kor u qaaday oo bilaabay in uu yidhaahdo:
  - Konton kun oo dollar jeer! Konton kun oo dollar laba... Konton kun oo dollar...
  Elena ayaa ku dhawaaqday cod aan iyada ahayn:
  - Lixdan kun!
  Qof kastaa wuu soo jeestay. Waxaan aragnay naag caato ah oo qaloocan oo maaskaro xidhan. Iyo cod aad u macaan oo la yaqaan.
  Slavka runtii waxay rabeen quruxdan, oo lagu daboolay maaskaro, si ay u iibsadaan ugu yaraan hal habeen.
  Haddii kale naag Carab ah oo uu la kulmay ayaa ka baqay. Bariga laftiisa waxa lagu gartaa naxariis darada. Oo waxaa jiri kara qalloocyo aad u xun. In kastoo aan la dili karin ama la naafayn karin, haddana waa inuu sameeyaa wax alla wixii ay naagtii soo iibsatay ku weyddiisato.
  Waxna ha diidin.
  Si kastaba ha ahaatee, quruxda ku jirta burqadu iskuma dayin inay is dhiibto:
  - Toddobaatan kun!
  Elena wuxuu leeyahay:
  - Sideetan!
  Islaantii xidhnayd ayaa si adag u tidhi:
  - Boqol kun oo dollar!
  Qaylo ayaa hoolka ka dhacay. Haa, qaddarka hal habeen oo gigoolo ah waa mid aan horay loo arag. Laakiin marka xaraash dhaco, xamaasad gorgortan ayaa soo baxda, taas oo ay adag tahay in la qabsado.
  Dumar badanina weli rag ma yeelan. Waa dad laga dhintay, ama waxay iskood urursadeen raasamaalkoodii, ama waxay ku guulaysteen inay helaan dhaxal ka hor intaanay guursan. Mise nimanku waa khayaali.
  Markaa waxaa jiray qof gorgortanka gala.
  Gabadhii ayaa ku qeylisay:
  - Boqol iyo toban kun!
  Islaantii xijaabka lahayd baa qaylisay:
  - Boqol iyo labaatan!
  Islaantii haysata hilqado dheeman ah ayaa tidhi:
  - Boqol iyo konton!
  Dabadeed naagtii burqada ku jirtay ayaa qaylisay:
  - Laba boqol oo kun!
  Elena si xamaasad leh ayay u aamustay:
  - Laba boqol iyo konton!
  Inantii luqunta luqunta sita ayaa tiri:
  - Saddex boqol oo kun!
  Islaantii buurnayd baa qaylisay:
  - Afar boqol oo kun!
  Dabadeed naagtii burqada ku jirtay ayaa sambabada sare ka qaylisay:
  - Milyan dollar!
  Tani waxay horeyba u ahayd xaddi halis ah oo badan. Lacagahaas oo kale waxay ku iibsadaan sawirro, fardo la jeexjeexay, ama ciidan dhan oo dhillooyin ah. Waxaad sidoo kale dalban kartaa dhillo caan ah kun habeen. Waxaa intaa dheer, Ruble ayaa hoos u dhacaya oo waxaa jira dagaal waxaana la filayaa in uu sii xumaan doono.
  hakas culus ayaa dhacay. Seyga bilyaneerka ah ee Elena, hal milyan oo doollar maaha lacag sidaas u le'eg. Laakiin kaliya ninkayga. Oo iyada aad ayay ugu muuqataa. Malyuun dhan oo xisaabaadkiina ka baxay si sahal ah looma qarin karo ama looma caddayn karo.
  Dumar kalena si cad ayay uga xishoodeen lacagtan.
  Maareeyihii ayaa gacantii kor u qaaday oo bilaabay in ay ku heesto:
  - Hal milyan oo doollar, hal milyan oo dollar, laba milyan, saddex milyan...
  Elena ayaa si weyn u qaylisay:
  - Hal milyan oo doollar iyo hal doollar oo kale!
  Maamulaha ayaa hadalkiisa ku bilaabay:
  - Hal milyan oo dollar iyo hal dollar oo kale... milyan...
  Islaantii indhashareer ku jirtay ayaa qaylisay:
  - Laba milyan oo dollar!
  Qaylo ayaa hoolka ka dhacay. Lacagtaasi waxay ahayd in aad laba saacadood kiraysan karto toban kun oo gigoolo ah, ama labaatan kun oo dhillooyin ah saacad. Lacagahaas sawir-gacmeedka ah, waxaa la soo iibiyay saqafyo qaali ah, oo si fiican loo dhisay, oo waxaad horayba u dhisi kartaa guri villa ah oo aadan heli karin doonyaha ugu yar. Iyo hal habeen kaliya.
  Slava waa la yaabay, oo indhihiisu way fidiyeen: taasi waa inta uu mudan yahay ka dib! Maal.
  Mid ka mid ah gabdhihii da'da yar ee ka mid ahaa daawadayaasha, oo malaha u gacan gashay xamaasadda gorgortanka, iyadoo cod dheer:
  - Laba milyan iyo hal dollar!
  Maareeyuhu wuxuu bilaabay inuu ku luuqeeyo:
  - Laba milyan iyo hal doollar jeer! Laba milyan iyo hal dollar laba! Laba milyan iyo hal dollar - saddex...
  Islaantii indhashareer ku jirtay ayaa qaylisay:
  - Shan milyan!
  Waxaa hoolka ka dhacay guux dumar ah. Tani waa lacag aad u badan, waxaa laga yaabaa in la yiraahdo hanti. Oo waxaas oo dhan hal habeen kaliya. Waa waali in la yiraahdo. Ilaa shan milyan!
  Warbler, oo madaxiisii miiqanayey, iyo inankii oo xishood iyo rayn-rayn la gariiraya, ayaa la gariiray:
  Waxaan ka baqayaa mugdigan, rajo la'aanta iyo cabsida,
  Meeshaan ka soo noqon maayo...
  Waa kaftan, kaftan macaan
  Riyaduna waa riyo, haddana waan toosi doonaa!
  Markaasaa maareeyaha ugu weyn wuxuu bilaabay inuu ku dhawaaqo:
  - Shan milyan oo dollar jeer! Shan milyan oo doolar - laba! Shan milyan oo dollar saddex...
  Dabadeed mid ka mid ah dumarkii dhegaha dheemanka haystay ayaa soo qaaday oo tidhi;
  - Shan milyan iyo hal dollar!
  Qaylo-dhaan ayaa hoolka dhex-martay. Qaddarku waxay hore u ahaayeen kuwo waalan. Inkastoo, tusaale ahaan, qarnigii la soo dhaafay, qof u dhashay Japan ayaa boqol iyo afar milyan oo doolar ku bixiyay rinjiyeynta Van Gogh, isagoo dhigay rikoor. Laakin sawir noocee ah ayaa jiray: daub! La yaab ma leh qofna ma rabin inuu iibsado Van Gogh intii uu noolaa.
  Laakin wali, wax badan ayaad hal habeen ku bixinaysaa gigoolo.
  Maamulaha ayaa mar kale kor u qaaday calaacalkii oo bilaabay in uu ku heeso:
  - Shan milyan iyo hal dollar - hal mar! Shan milyan iyo hal dollar - laba! Shan milyan iyo hal dollar - saddex...
  Islaantii indhashareer ku jirtay ayaa qaylisay:
  - Toban milyan oo doollar!
  Haddana waxaa hoolka ka dhacay buuq. Dumarka qaarna way is celin kari waayeen oo waxay bilaabeen inay farahooda ama gariirrada lugaha dhexdooda ku dhejiyaan si ay uga nastaan kacsi xad dhaaf ah. Tani waa sida gorgortanka aan la qiyaasi karin uu ku socday. Tani waxay ahayd runtii mid aad u fiican.
  Slava waa la yaabay: toban milyan oo doolar! Lacagtan rubuc ka mid ah isagaa iska leh. Kaliya ma bixin doono maafiyada, laakiin isaga laftiisu wuxuu noqon doonaa nin taajir ah oo la ixtiraamo. Kadibna mustaqbal aad u ifaya ayaa isaga sugi doona. Islaantii burqa hoosteeda joogtay waxay lahayd cod da"yar, oo macaan, xitaa ma cadda waxa ka hortaagan inay nin la"aan soo qaadato. Run, dumar badan ayaa jecel inay awood buuxda ku yeeshaan ragga oo ay ku amraan sariirta. Sidaa darteed, halkii gariiriyaha, ama ragga dariiqa ka soo iibsada gigolos.
  Oo Slava weli waa mid aad u yar oo qurux badan. Oo markuu dhoola cadeeyo, sida ilkihiisa u dhalaalayaan. Runtii waa nin aad u qurux badan oo qurux badan, nin dhalinyaro ah oo qalloocan. Hagaag, sidee ku dhaafi kartaa kan? Tani runtii waa hadiyadda ugu weyn ee caalamka.
  Qadarka ayaa horey u ahaa mamnuuc. In la joojiyo wax sidan oo kale ah aad bay khatar u tahay.
  Maamulihiina wuxuu bilaabay in uu yidhaahdo, iyadoo ilko fiiqan.
  - Toban milyan oo jeer! Laba milyan oo dollar! Saddex milyan oo dollar...
  Elena, ka hor inta uusan dubbedu dhicin, waxay si quus ah u qaylisay:
  - Kow iyo toban milyan!
  Sawaxanka hoolka ayaa ka sii daran. Mid ka mid ah haweenka ayaa ku dhawaaqday:
  - Kani waa baayacmushtar marado!
  Slavka wuu aamusay:
  - Gigoolkaaga ayaa qiimo badan leh,
  Waa maxay runtii mudan tahay?
  Maareeyuhu wuxuu kor u qaaday cambarka oo wuxuu bilaabay inuu ku heeso:
  - Kow iyo toban milyan jeer, kow iyo toban milyan iyo laba! Kow iyo toban milyan saddex...
  Kadib Elena way baqday. Iyadu ma haysan qof ahaan lacagtaas, kaliya waxay ku qaylisay madax adayg. Oo haddii ninkeedu taas ogaado, markaasay taasu iyada ku dhacaysaa. Inkastoo ay dhacdo furiin, waxay u badan tahay inay weli dacwayn doonto qayb ka mid ah hantida. Waxayna noqon doontaa xor. Oo ugu yaraan wuxuu u safri doonaa adduunka oo dhan, taas oo noqon doonta mid aad u qabow.
  Oo sababta ninkeedu u oggolaan maayo inay ka baxdo Moscow - si uu si dhakhso ah u dhinto, bastard!
  Laakiin ilbiriqsi u dambaysay ka hor inta uusan dubbedu garaacin mar saddexaad, ayay naagtii burqa ku jirtay qaylisay:
  - Labaatan milyan oo dollar!
  Hablihii waa gariireen oo gudaha u galeen. Socodka Kadibna Elena waxay dareentay farxad iyo kalsooni. Gabadhan indhashareer ku jirta waxay u badan tahay inay hodan tahay. Markaa fargeeto ha u baxdo rabitaankeeda. Ha ku bixiyo raaxo buuxda wiil qurux badan, qurux badan oo muruq leh.
  Elena wuxuu yidhi:
  - Boqol milyan oo doolar!
  Hoolkii baa kacay oo qayliyey. Waa yaab! Hagaag, qaddarka habeenkii oo leh wiil aad u qurux badan oo qalloocan. Ilaa intee in le'eg ayaad u baahan tahay inaad damac u yeelato, ama jacayl, si aad u maalgeliso qadarka duurjoogta ah ee gigoolo yar?
  Maareeyuhu wuxuu kor u qaaday gafkii oo wuxuu bilaabay inuu yidhaahdo:
  - Boqol milyan oo jeer! Boqol milyan oo dollar laba! Boqol milyan oo dollar saddex...
  Islaantii indhashareer ku jirtay ayaa qaylisay:
  - Laba boqol oo milyan! - Waxayna ku dartay. - Jooji wareegga. Lacagtaas ma haysatid oo waad ka xishoon doontaa!
  Elena wuxuu leeyahay:
  - Sidee ku ogaatay taas?
  Islaantii indhashareer joogtay ayaa ugu jawaabtay:
  - Waan ogahay! Haddaan idhaahdo, waan ogahay!
  Maareeyihii ayaa gacantii kor u qaaday oo bilaabay in uu yidhaahdo:
  - Laba boqol oo milyan oo jeer! Laba boqol oo milyan oo dollar laba! Laba boqol oo milyan oo dollar saddex...
  Dabadeedna mid ka mid ah dumarkii hoolka joogay ayaa qaylisay:
  - Laba boqol oo milyan iyo hal dollar!
  Maareeyuhu wuxuu xasuustay:
  - Haddii aad lacagta si buuxda u bixin waydo, waa lagu tuurayaa oo marna laguuma oggolaan doono qolka xaraashka.
  Islaantii oo muraayad madow sita ayaa luxday:
  - Waan ogahay! Laakiin aad u diyaar ah!
  Maareeyuhu wuxuu bilaabay inuu ku luuqeeyo:
  - Laba boqol oo milyan iyo hal dollar jeer! Laba boqol oo milyan iyo hal dollar laba! Laba boqol oo milyan iyo hal dollar saddex...
  Islaantii burqa ku jirtay ayaa tiri:
  - Shan boqol oo milyan oo dollar!
  Qaylo ayaa hoolka ka dhacay. Dumarku waxay bilaabeen inay lugaha dhexdooda ku duugaan oo ay si firfircooni ah u isticmaalaan gariirrada.
  Slavka si lama filaan ah u arkay in kaamilnimadiisa raganimo uu bilaabay inuu hoos u dhaco. Waxay ku jirtay xaalad xamaasad leh muddo aad u dheer. Ka dibna waa uu gubtay.
  Waxaana ka dhex guuxayay qaylo-dhaan niyad jab ah oo ka dhex guuxaysay tarabuunka dumarka damaca xun.
  Maareeyuhu wuxuu kor u qaaday gacalkii oo bilaabay inuu heeso isagoo ilka luul leh:
  - Shan boqol oo milyan oo jeer! Shan boqol oo milyan oo dollar laba! Shan boqol oo milyan oo dollar saddex!
  hakas culus ayaa dhacay, maamuluhuna wuxuu ku dhawaaqay:
  - Gigolo yar, oo qiyaastii siddeed iyo toban jir ah, Vyacheslav Kolobkov, ayaa laga iibiyay gabadh ku jirta burqa shan boqol oo milyan oo doolar!
  Islaantii ayaa luxday:
  - Lacag ayaan akoonkaaga kaga wareejinayaa! Oo hadda isagu wuxuu ahaanayaa kuwaygii, habeenkii oo dhan!
  Buste ayaa lagu tuuray Slavka. Oo waxay ku xidheen silsilad qoorta muruqa ah oo xoog badan.
  Wiilkii cagihiisa qaawan ayuu daba galiyay marwadiisa cusub.
  Maamuluhu wuxuu xusay:
  - Isagu waa addoonkaaga habeenka! Kaliya ha dilin hana dhaawacin!
  Islaan indhashareer ku jirta ayaa u timid ninkii dhalinyarada ahaa. Gacanteeda ayaa soo saartay oo qabsatay dhammaystirka lab ee wiilka. Markiiba mar kale ayay u kacday oo barartay. Oo Slava si qoto dheer u guduuday, xishood iyo xishood.
  Islaantii wejigeedii yara kala furtay. Waxay ahayd qurux aad u qurux badan, bari ah, timo madow, oo aan ka badnayn shan iyo labaatan jir. Haa, runtii aad bay u qurux badnayd, in kasta oo aanay wejigeeda ka muuqan wax raad ah oo la isku qurxiyo.
  Slavka isagu wuxuu leeyahay:
  - Haa, adiga laftaadu lacag ayaad heli kartaa habeenkii!
  Islaantii ayaa luxday:
  - Waan ogahay! Mar dambe ayaan kuu sheegi doonaa sababta aan lacag duurjoogta ah kuugu bixiyay! Dhanka kale, aan tagno qolka! Waqtigu waa gaaban yahay, waxaana rabaa inaan ku raaxaysto jacaylka markii ugu dambeysay noloshayda!
  Wiilkii ayaa yaabay:
  - Waa maxay sababta ugu dambeysa?
  Islaantii ayaa ugu jawaabtay:
  - Sababtoo ah aniga, Princess Esmigul, waxaa lagu xukumay dil sino! Berrito ka dib markii waagu beryay ayay madaxa iga gooyn doonaan!
  Slavka ayaa soo jeediyay:
  - Markaa waxaad u baahan tahay inaad baxsato!
  Amiiradii ayaa ku jawaabtay iyadoo neefsan:
  - Allaah baan ku dhaartay inaanan cararin! Sidaa darteed, ka hor inta uusan ninkaygu dhiman, wuxuu i siiyay akoonkiisii wuxuuna ii ogolaaday inaan sameeyo oo aan iibsado wax kasta oo aan rabo maanta!
  Slavka wuu qoslay:
  - Markaa waa sababta aad u deeqsinimo badan tahay! Ma jirto wax faa'iido ah in la badbaadiyo!
  Intay luxday ayay ku jawaabtay:
  "Haddii aad si wanaagsan iigu adeegto oo aan ku jeclahay, waxaan kuu soo iibin doonaa qasri dhan, doon doon, iyo wax kasta oo kale oo aad rabto, baabuur dhan oo dhan!" Markaa isku day sida ugu fiican!
  Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa madaxa u ruxay:
  - Waxaan diyaar u ahay oo aan ku faraxsanahay inaan kuu adeego!
  Sidaa darteed waxay galeen qol gaar ah oo raaxo leh. Naagtii baa cidla kaga tagtay isaga. Waxay si xarrago leh uga siibtay dharkeedii, iyadoo muujisay jidh madoow oo aad u qurux badan. Kaamilka lab ee Slavka ayaa si aad ah u bararay in ay diyaar u tahay inay dillaacdo.
  Amiiradii oo qaawan ayaa luxday:
  - Kaalay ila qubeyso!
  Waxaa musqusha soo galay nin dhalinyaro ah iyo naag da"yar oo gabi ahaanba dahab ka samaysan.
  Durdurro diirran ayaa qulqulay. Waxayna bilaabeen inay maydhaan maydkii quruxda badnaa.
  Islaantii ayaa luxday:
  - Waxaad taqaan sida loogu shaqeeyo carrabkaaga!
  Slava ayaa luxday:
  - Hubaal!
  Princess Esmigul ayaa luxday:
  - Markaa shaqee! Kaalay wiilkaygii quruxda badnaa!
  Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa jilba joogsaday, oo wejigiisa ku xidhay lugaha dhexdooda, oo galay dillaacii quruxda badnaa ee loo xiiray, wuxuuna bilaabay inuu ku shaqeeyo carrabkiisa, isagoo u shaqaynaya si naf-hurnimo iyo xamaasad leh.
  Naagtii dhallintayarayd, quruxda badnayd ayaa si mug leh u barooratay. Aad ayayna ugu qanacday.
  Slava sidoo kale waxay ahayd mid aad u faraxsan. Sidee u xanuun badan tahay sharaftiisa xad dhaafka ah u xanuuntay oo gubtay. Wuuna shaqeeyay oo wuu ku farxay.
  Amiiraddii way baroortay, ugu dambayntii, iyadoo aad u qaylinaysa, ayay kacsi xoog leh ku ruxday oo saluugtay.
  Dabadeed intay jilba joogsatay, wejigeeduna wuxuu u soo dhowaaday gumaarka ninkii dhallinyarada ahaa. Oo sidaas daraaddeed ayay bushimaheeda ugu duuduubtay guska xiisaha leh, kulul, ur udgoonka leh ee da'yar oo qurux badan. Waxayna bilawday inay afkeeda ku shaqeyso.
  Warbler wuxuu isku qasbay inuusan weli tuurin abuurkii. Naagtu ha ku raaxaysato habka ay u leefto madaxa jilicsan, macaan, rabitaanka cuntada ee qummanaanta ragga, ninka ugu quruxda badan uguna quruxda badan ee Moscow.
  Boqoradiina way waalantay, iyadoo ku shaqaynaysa guska, carrabka iyo dibnaha. Waxay u ahayd si cajiib leh oo qurux badan iyada.
  Slavka ugu dambeyntii waa uu celin waayay oo yimid. Waxay iska tuurtay duufaankii, mushkii macaanaa, abuurkii dhallinta badnaa. Amiirad ayaa si hunguri weyn leh ugu leeftay carrabkeeda, iyada oo aan u oggolaan in dhibic keliya ay seegto. Kadibna waxay amartay:
  - Hadda aynu galno qaabka tuke! Waan ku leefsiin doonaa, adiguna waad i leefi doontaa!
  Slavka ayaa ku qancay in ay ogolaato. Carrabkiisu wuxuu bilaabay inuu si xirfad leh oo xoog leh mar kale u duugo kintirka amiiradda. Iyadoo carrabka iyo bushimaha gabadh yar oo qurux badan lagu qasbay inay bararaan oo ay kululaadaan, guska yar ee jilicsan ee murqaha ah oo aad u qurux badan oo xirfad leh gigoolo!
  
  BOQORADDA IYO ADDOONKII CAG-CADEED.
  FIIRO GAAR AH
  Gabar yar oo waqtigeena ka mid ah ayaa marka hore noqotay boqorad. Laakiin naxariis-darrada xad-dhaafka ah, ilaahyadu waxay u beddelaan addoon caga-cad. Si kastaba ha ahaatee, gabadha da'da yar ayaa laga xoreeyay addoonsiga by elves iyo adventures super bilaabmaa.
  . CUTUBKA 1-aad
  Agripina waxay aragtay xaflada. Waxa aad mooddaa in ay kor u kacday carshigii oo ay ku fadhiisatay carshi dahab lagu daadiyey. Oo taaj xiddigo leh ayaa madaxa loo saaray. Dhammaan madaxweynayaasha, boqorrada iyo madaxdii kale ee adduunka ayaa u jilba joogsatay oo ammaanay.
  Oo rashka ayaa cirka isku shareeray, madfacuna wuu shiday. Wax walbana way dhalaalayaan. Oo iyadu hadda waa boqortooyadii meeraha Earth. Fanfares iyada ayaa loo heesaa, oo orkestra ayaa ciyaara. Qolka carshiga ee ay ku fadhidona wuxuu konton jeer ka weyn yahay garoonka Luzhniki. Waxaana saaran ciidan dhan. Kumanaan gabdhood oo qurux badan oo goonno gaagaaban leh, lugo qaawan, dhabarkana ku sita qoryaha darandooriga u dhaca ayaa salaamaya oo ku dhawaaqaya:
  Waxaad tahay ilaah weyn
  Boqorka dadka oo dhan...
  Curiye aan xuduud lahayn
  Dila cadaawayaashaada oo dhan!
  Agripina ayaa ilkaheeda soo bandhigtay oo qaylisay:
  Waxaan cadawga ku gooyay taangi.
  Si degdeg ah ayaan ugu garaacayaa...
  Wax walba si weyn ayay u soo baxaan
  Waxaan ahay boqorad, ma aqaan dhammaan daawadayaasha!
  Dabadeed, waxay u keeneen dhibbanihii ugu horreeyay. Waxay ahayd Pavlusha, qurux badan, timo qurxoon, da'yar oo muruq ah oo ilaa afar iyo toban jir ah. Waxa uu xidhan yahay oo kaliya jirrido dabaasha oo casaan ah oo gacmaha iyo lugaha ayaa ka xidhan Wiilkii waa la karbaashay oo jilba joogsaday.
  Agripina waxay gacanta ku qaadatay karbaash culus oo siligga ah oo ku dhuftay Pavlusha. Wiilkii ayaa ku qayliyay xanuunka duurjoogta ah. Markaasaa naagtii dhallintayarayd oo xoogga lahayd oo muruq ah intay karbaashtay oo gabay ilkaheeda cadeysay ku tidhi;
  - Wiilashayda, ilmahayga,
  Ma seexanaysid saacadan
  Oo waxaad heli doontaa barar muuqda,
  Karbaash dhabarka ku yaal!
  Naagtii xoogga badnaydna way garaacday wiilkii. Oo sidaas darteed haragga ayaa dillaacay, oo dhiig ayaa daadshay durdur. Pavlushana wuu ka qayliyay silica aan loo adkaysan karin.
  Isla markiiba waxaa la maqlay guux aad u xun. Qasrigii baa dumay, gidaarradiina waa dumeen. Markaasaa waxaa horteeda ka soo muuqday malaa'ig weyn oo dhalaalaya oo laba seefood wadata.
  Cod onkod leh ayaa yiri:
  - Adiga, boqoradda adduunka, waxaad ka gudubtay xad kasta! Taas waa lagugu ciqaabi doonaa. Ilaaha Qaadirka ah ayaa xoogga oo dhan kaa qaadi doona, oo wuxuu kaa dhigi doonaa mid is-weyneeya.
  Danab ayaa ku dhacay. Qasrigii waa la waayay, iyo dhammaan adeegayaashii, iyo madaxdii qarankaba.
  Agripina, halkii ay ka ahaan lahayd dhar qaali ah iyo taaj, waxay u noqotay addoon nus qaawan oo silsilado ku xidhan. Waxaa cagaheeda iyo gacmaheeda ku xidhnaa silsilado bir ah oo culus. Jidhku wuxuu ku dhowaa inuu qaawan yahay - kaliya hal maro.
  Waxaana lagu xidhay silsilado iyada iyo gabdho addoomo ah oo qaawan oo kale. Oo cagaheeda qaawan ee xoogga badan waxaa ku gubtay ciidda kulul ee lamadegaanka.
  Agripina, oo ah haweeney xoog badan, aad u muruqsan, oo madaxeeda sare loo qaaday, ayaa lafteeda addoon noqotay. Oo belaayadii kormeeruhu waxay ku dhacday dhabarkeeda oo la sawiray.
  karbaashkiina wuu foodhyey. Kormeeruhu xataa ma ahayn dad. Kani waa orso aad u weyn oo xiiran, oo leh waji aad u xun oo fool xun. Waxa uu ku fadhiistay awr, oo uu xooggiisa oo dhan ku dhuftay tii hore, boqoradda adduunka.
  Agripina way xanuunsatay oo way barooratay. Waxay soo xasuusatay sidii, markii la xiray ka dib, loogu qaaday qolka baaritaanka. Waxay igu qasbeen inaan iska bixiyo dhammaan dharkii oo dhan, waxayna bilaabeen inay baadhaan jidhkayga gabadhnimo ee xoogga badan. Taas waxaa sameeyey dhowr dumar ah oo jaakad cadcad xidhan. Sida haddii kani yahay isbitaal, maaha xabsi, oo aan ahayn baaritaan, laakiin baaritaan caafimaad.
  Dabadeed waxay igu amreen in aan muraayadda hor-fadhiisto oo ay iftiin ku iftiimiyaan. Dabcan, way u fududahay Agripina inay ku dhufato. Laakiin waa wax aan fiicnayn marka dhowr dumar ah oo jaakad cadcad ah ay ku soo eegaan gaajo. Waxay u riyaaqaan murqaha xoogga leh, caanka ah, oo aad ugu habboon nin marka loo eego gabadha, oo sidaas oo kale ah marka la guurayo.
  Indhahooduna waa kuwo hunguri weynaaday. Agripina waxay leedahay jirka wiil aad u xoog badan oo leh muruq halkii gabar, inkastoo maqaarku yahay mid siman, nadiif ah, naaso horumarsan iyo miskaha ballaaran. Laakiin garbuhu sidoo kale waa ballaadhan yihiin.
  Agripina way foorarsatay, laakiin qof kastaa ma siiyo amarka ay ku joojiso. Hadda waxay bilawday dhidid, oo maqaarkeedii madoobay ayaa bilaabay inuu dhalaalayo, waana sababta ay ugu ekayd taallo ilaahaddii dagaalyahankii Giriigga hore.
  Ugu dambayntii, way ku daashay in ay indhaheedu cunaan. Waxayna naagtii waardiyaha ka ahayd oo ku labisan dareeska ay igu amartay in aan meel fagaare ah istaago oo gadhkayga gadh-gaar ah galiyo. Taas ka dib, waxay si khiyaano leh iska saartay galoofisyada caagga dhuuban oo, iyada oo garka qabatay, faraheeda gelisey afka Agripina.
  Waxayna yihiin kuwo aan la dhaqin oo dhididsan yihiin. Waxayna fuushay dhabannada iyo carrabka hoostooda. Agripina way xanaaqday oo, iska riixday, way qaylisay:
  - Gasho galoofyada, qaniinyada! Waad qaadi doontaa!
  Si uun bay u yax-yaxday intaas ka dib, baadi-goobkiina waa la joojiyay. Waxaa la sawiray, si kastaba ha ahaatee, iyada oo qaawan, si tattoosku u muuqdaan. Iyagu maaha faraha oo keliya, laakiin sidoo kale cidlada cagaha oo qaawan. Waxayna xitaa raajada caloosha ka qaadeen, iyagoo u muuqda inay ka shakiyeen inay halkaas daawooyin ku jiraan.
  Intaa ka dib, waxay i geeyeen qubeyska. Xataa waxay i siiyeen cad saabuun ah ka dibna tuwaal. Ka dib waxay na siiyeen dirays.
  Agripina si gaar ah ugamay baqayn xabsiga. Taas beddelkeeda, waxay ku kalsoonayd inay noqon doonto tan ugu muhiimsan oo qabow.
  Laakiin qolku waa yara cidhiidhi ahaa, laba iyo toban hablood baa joogay, oo baaldi baa u urayay.
  Isla markiiba way dhistay oo nadiifisay. Kadib waxay dalbatay in musqusha la hagaajiyo. Wayna addeeceen.
  Agripina waxay ku adkeyd xitaa xarunta lagu hayo ee ka hor maxkamada. Waxayna ku qasbi kartay inay adeeco.
  Haddase waxa ku xeeran laba daraasiin gabdhood oo silsilado ku xidhan, iyo koox dhan oo orso ah oo shaabuugyo wata.
  Oo orso kuwaasu waxay bilaabeen inay si xun u garaacaan Agripina. Waxayna ahayd mid aad u xanuun badan in xitaa haweeneydan geesiga ah ay la qaylisay silica oo ay weydiisatay naxariis. Dhab ahaantii, waxay noqotay nooc ka mid ah qarow. Kadibna waxay sidoo kale ka xidheen qoorta, taas oo gebi ahaanba aan loo dulqaadan karin.
  Agripina waxay u dhaqaaqday dhinaca ciidda. Niyadana way yaraayeen. Waa la garaacaa oo waa la xoqay, waxaana daboolay wasakh dhiig leh. Oo silsiladihiina way libiqsadeen, birtana way iftiimaysaa.
  Agripina, aamusnaan, ku dhufo. Ciiddu waa kulushahay oo way xanuunaysaa cidlada cidlada ah. Inkastoo aysan wali waxba haysan - lugaheeda ayaa buuxa inta lagu jiro dagaalka iyo tababarka. Sidee u tahay gabdhaha addoonta ah? Qaar badan oo iyaga ka mid ah mar walba ma tegi jirin kabo-la'aan, oo calahoodu aad uma qallafsan yihiin. Waxayna si aad ah u gubtaa in nabaro xitaa soo baxaan.
  Naag dhallinyaro ah ayaa sii socota oo fekeraysa iyadoo argagax leh: waxay ku xidhan tahay silsilado iyo addoon, oo dhabarka jeedalku ka dhaco mar mar. Laakin dhawaan ayay caasi ku noqon doontaa oo ay awooda la wareegi doontaa meerahan.
  Haweeney xoog badan, muruq leh ayaa soo jiidata dareenka orcyada. Oo marba marka ka dambaysa waxay ku garaaci jireen karbaash ama silig.
  Agripina ayaa ku qeylisay jawaabta:
  - Si daciif ah u garaac!
  Markaasay wax walba is beddeleen. Si aad u saxan, fallaadho fiiqan, casaan-guduudan ayaa ka soo duulay qoobka gadaashiisa Waxay ka wareemeen orso xiiqsan, oo indhuhu ka soo baxeen, oo gumaarka iyo laabta ka mudeen.
  Agripina way qaadatay oo ku soo yaaceen, iyadoo ku xidhay silsiladaheeda, goobta orka. Silsilad ayay madaxa kaga muday.
  Waxayna ku heesay:
  - Waxaan la mid ahay shaydaan naclad! caasimadda waan dumin doonaa!
  Eelves ayaa ka soo booday gadaamadii gaadmada ahaa ee ka badbaaday. Waxay ahaayeen wakiillo ka mid ah dadkan soo jiidashada leh, oo ku yaal unicorns yaryar oo qurux badan.
  Dhaantoorkii si degdeg ah ayaa loo dilay oo loo jarjaray. Intaa ka dib, gabdhihii waxay bilaabeen in laga sii daayo silsiladaha. Sidoo kale, iyada oo la kaashanayo sixirka usha sixirka, Agripina waxay ahayd mid aan la xidhin.
  Gabadhii waxay noqotay xor. Oo awood leh, oo leh burooyin muruqa ah.
  Taas ka dib, waxay lahayd koox dhan oo gabdho ah. Oo sidaas daraaddeed dagaalyahannadii quruxda badnaa waxay cagta mareen cidlada iyagoo qaawan.
  Agripina way xoontay, iyadoo ilkaheeda fuushanaysa:
  Waxay ku ordayaan waddo qalloocan.
  Gabdho cago qaawan...
  Waxaan ka daalay dhiqlaha,
  Waxaan rabaa in aan farxaddayda ku qoslo!
  Gabdhuhu sidoo kale waxay ahaayeen kuwo aad u dagaal badan. Waxay rabeen inay heesaan oo boodaan. Oo lugahooduna, runtii, aad bay u qurux badan yihiin, inkasta oo ay daalan yihiin, garaaceen, oo daloolaan.
  Tani waa kooxda socota Oo waxaa iyaga la jiray maqaaryo gabooye iyo qaansooyin sita.
  Agripina waxay dareemaysaa xoog waxayna heesaysaa:
   Tan iyo wakhtigii Spartacus - rumaysadkani wuu sii jirayaa,
  In aan weligeed addoommo laga helin adduunka!
  Haddii sayidku yahay mid aan caqli-gal ahayn - wuxuu caloosha ku kululeeyaa shoolad.
  Oo beeraleydu waxay ku barafoobeen qabowga - i rumee, qaddar maaha!
  
  Ninkii Ruushka ahaa ee Spartak ayaa seeftiisa noo soo saaray,
  Gadaashiisana, webigu wuxuu u kacay dadka la dulmay.
  Haddii aad nin tahay, sharafta ayaa ka qiimo badan nolosha.
  Haddii aad rabto in noloshu ay ku socoto farxadda adduunka!
  
  Stenka Razin wuxuu rabay inuu toosiyo xerada addoommada,
  Si dardaaran u jiro, qof kastaa wuu xakameyn karaa...
  Dadka isaga la mid ahna waa ay aqbali waayeen ceebta.
  Dadkuna gadaashooday - ciidan aan tiro lahayn baa soo baxay!
  
  Jirdilka, rashka iyo guntadu waa doodaha boqorrada,
  Qof kastaa wuxuu rabaa inuu wax walba naftiisa u dafiyo weligiis!
  Laakin xorriyadda, i rumayso, waxay ka fog tahay rootiga iyo malabka,
  Riyadan oo kale ayaa qalbiyadeenna ka gubanaysay muddo dheer!
  
  Onkod waa yimid - Oktoobar, iyo hadda awooddayada,
  Dalku wuu gubanayaa, dhiig iyo xanuun badan baa jira!
  Laakiin Ciise uma oggolaan doono kuwa xaqa ah inay jahannamada ku dhintaan.
  Kii karbaash xun la dhacayna wax wanaagsan buu ku farxi doonaa.
  
  Lenin ayaa albaabka furay, Stalin ayaa si geesinimo leh u hogaaminaya,
  Tallaabo kasta waxaan ku soo dhowaanaynaa yoolka xurmada leh!
  Laakiin Shayddaan baa yimid sannaddii kow iyo afartanaad oo shar ah.
  Haddana dhiigayagii ayaa xididka sida durdurka uga soo yaacaya!
  
  Dal baan kula nahay; Sharafteenu waa noloshaada
  Weligaa ha jilba joogsan dadka Ruus!
  Qabsoo Russia, u dagaalama Aabbaha,
  Tani waa macnaha iyo milixda geesinimada qarniyada!
  
  Fuhrer waa mayd karaahiyo ah, si fiican, Rus' waa Giant,
  Chechen, Uzbekina iyo Ruushku waa midoobeen!
  Shuuciyadu waa kali-talis, oo ku habboon nafta,
  Oo khaanadaha cadowgu waa la wada jebiyey!
  
  Cosmos-ku wuxuu u yeedhaa dhallinta - geesku si wanaagsan buu u garaacayaa,
  Waxaa jiri doona xuduud cusub, oo ka baxsan Mars!
  Waxaan dhisaynaa shuuciyada - waxaan baabi'inay rubles,
  Dhalasho kasta ma aha!
  
  Caalamka oo dhan, i rumayso, hadda wuu casaan doonaa,
  Waxaa jiri doona albaabada jannada - xiddigaha cas.
  ninyahow walaal waa bahal bahal waagii hore.
  Oo jacaylka iyo quruxda ayaa lagu heesaa heeso saafi ah!
  
  Sidaa darteed, ha u tudhin caajisnimadaada iyo caajisnimadaada.
  Dalkeenna Aabbe, u dagaallamaya sida jeexjeex!
  Askartiinna habeen iyo maalinba shaqeeya.
  Beerta Ceeden ha ubaxsato oo siiso cabitaan macaan!
  Agripina waxay la heesay kooxdeeda lugaha qaawan. Oo si lama filaan ah ayaan naftayda u qabtay anigoo u malaynaya inay u muuqato shuuciyad. Hagaag, Agripina ma garanayn wakhtiyada Soofiyeedka: aad bay u yarayd. Dhawaan waxay noqon doontaa soddon iyo toddoba jir, sannadkuna hadda waa 2023. Haddaba, maxay ku xasuusan kartaa awoodda Soofiyeedka? Tani waa halyey, indhaheeda iyo maskaxdeeda. Agripina, sida ay yiraahdaan, waa ilmo waqtigeeda. Iyo, dabcan, ma maqal dib u eegista ugu fiican ee ku saabsan waqtiyada Soofiyeedka. Sida, runtii, xitaa shay sida muuska ayaa ahaa mid gabaabsi ah. Haa, iyo nacnacyada iyo xanjada sidoo kale. Waxaana jirtay gabaabsi naadir ah oo jiinis ah. Iyo Gorbachev, xitaa vodka qadhaadh iyo sigaarka ayaa laga waayay khaanadaha. Khadadka dhaadheer, rasiidhada, kaararka, dukaamada madhan, wadarta guud ee yaraanta - tani waa waxa ay dadku ku xasuustaan wakhtiyadii Soviet.
  Cidina ma doonayn inay dib u soo celiyaan. Si kastaba ha ahaatee, in Moscow shuuciyadu waxay ururiyeen boqolkiiba aan macno lahayn ee codadka xitaa sagaashameeyadii adkaa. Laakiin Agripina aad bay hodan u ahayd, iyo dabcan hantiwadaaga. Haddaba maxay tahay sababta ay si lama filaan ah u bilowday heesaha fikradaha bidixda?
  Gabadhii ayaa gadhka iska feertay, wayna hindhisay:
  Boqorkayaga, kan jannada la doortay,
  Boqorkayagu waa jinni oo kale...
  Boqorkayaga, rasuulkii qaddar.
  Boqorkayaga waa adiga oo keliya!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Agripina waxay ku qaadatay farxad duurjoog ah oo ku heesay:
  - Adigu waxaad tahay Lucifer-ka weyn, waxaad ku daatay iftiinka,
  Oo seeftii xurmada lahayd ee dagaalka ayaa sirta gooysay!
  Haddana gabadhii, ama naag qaan-gaar ah oo waaya-arag ah, ayaa waxay bilowday inay heeso;
  Boqorkayaga, rasuulkii jannada,
  Boqorkayagu waa sida jinni oo kale.
  Boqorkayaga, kii qaddarka doortay.
  Boqorkayaga waa adiga oo keliya!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Sidaas ayuu halgamaagii ku heesi jiray oo cidlada dhex tumanayay. Niyadana waxay ahayd mid togan. Waa maxay sababta uu u yar yahay?
  Laakiin halkan mar kale xasillooni darro ayaa muuqata. Elves-yadu waxay heleen calaamad muujinaysa in orkadu ay soo dhowaanayaan. Waxayna saf ugu jireen meel-goobo ah. Kala badh ka mid ah fuushanaa waxay ahaayeen elves. Gabdhaha quruxda badan, ku dhawaad qaawan, laakiin lagu daboolay dahab qaali ah.
  Waxay si cad diyaar ugu ahaayeen dagaal dhimasho iyo dhaawac.
  Agripina waxay ku shaabadaysay cagteeda qaawan oo xoog badan. Markaasaa qaanso culculus gacmaheeda ka muuqatay. Mid weyn, kaas oo aad ku dhejin karto tiro badan oo fallaadho ah.
  Gabadha, ama halyeyga dumarka ah, ayaa ku heesay:
  Darruur ayaa ka yimid dhiig-miirayaashii,
  Jahannamo ayaa ka dillaacay Dhulka meel aan ka fogayn!
  Masku wuu gurguuranayaa panzvale, maska,
  Daruuruhu dhiig baa shiday!
    
  Mawjadihii waa holacayaan, waxay u firdhinayaan sida duufaan jahannamo ah.
  Oo wuxuu la kulmi doonaa ciidan geesiyaal ah oo geesiyaal ah!
  Waxaan ilaalin doonaa dumarka macaan ee quruxda badan,
  Waxaan noqon doonnaa mid u qalma falimaadka awowayaashayo!
    
  Dhulkaygiiyow, sidaad u barooratay,
  Cadawgii wuxuu ka tagay boqol raad oo nabar ah!
  Laakin aan iska tuurno orcyada, mar haddaan ka baxno saldhiga,
  Masiibada sannadaha guracan ma sii jiri doonto waqti dheer!
    
  Geeriduna mar hore ayay daruuraha gadaasheeda u caddaatay.
  Laakiin fikradahayagu waxay u yaaceen jannada!
  Aan ku tumanno khawaarijta caanka ah,
  Oo, waad ogtahay, waxaan jeexjeexi doonaa orcyada kala badh!
    
  Nabad iyo duqnimo qudhuntay garan mayno.
  Waxaan nahay caruurtii dalkeena hooyo ee barakeysan!
  Wax kasta oo dhalaalaya waxay la dagaallameen orso,
  Waxaan nahay caleemaha xididadan xoogga badan!
    
  Bambadaas sharka ah ayaa xoog ku qaraxday.
  Maxaan ka danaynaynaa qaraxa madfac, onkodkan!
  Dagaalyahannada Elfi waxay awoodaan waxyaabo badan,
  Iyo Fuhrer, sare wuxuu noqon doonaa hoosta!
    
  Jahannamo adduunyo, dabkii baa kacay
  Gurguurta oo ku ag gurguuranaysa dhagaxa dhagaxa leh oo ay la socoto foostadii ugaadhsiga "Tiger"!
  Oo daalkii oo dhami markiiba wuu naga duulay,
  Waqtigii ciyaaraha madadaalada waa dhammaaday!
    
  Bam gacantayda ku jira, tuur dilaa ah,
  Shabeelka ayaa aad ugu dhuftay sanka!
  Iyo Fuhrer galay kuleyliyaha qolka kulayliyaha Tartar,
  Si aan dunidu isu tusin xijaabka!
    
  Bahashu waxay ka ruxaysaa volleysyada cadhada leh,
  Halkan calanku wuxuu ka dul babanayaa Reichstag ee Elves!
  Oo qorraxdu waxay ku gubatay dhulka Aabbaha,
  Ka dib oo dhan, Orc Reich ayaa laga dhigay boodh iyo dambas!
  Agripina ayaa heesay, gabdhaha kale ee addoonta ah iyo elves ayaa qaaday heesta. Wax walba waxay u muuqdeen kuwo aad u fiican oo si fudud cajiib ah.
  Gabdhihii addoonta ahaa waxay gacmahooda ku haysteen qaansooyin, lamaanena xataa qaanso-is-goysyada ayay lahaayeen. Xadhiggiina way jiideen oo waxay bilaabeen inay fallaadho gashaan. Waxay ku yaaceen qoob-ka-socod oo ay feero ka soo dhex dhufteen fandhaalkii soo socday.
  Xayawaankan oo xiiqsan oo ur badan, ayaa dagaal kula soo yaacay cadho bahalnimo oo bahalnimo ah.
  Runtii tani waxay ahayd dagaal. Eelves, oo ku dhawaaday inay qaawan yihiin, ayaa qaansooyin ka toogtay. Waxayna labka labka ahi adeegsadeen qaansooyin isgoysyo ka xoog badan oo dilaa ah.
  Waxay ku tuureen boolal xoog badan. Kaas oo miiqsaday oo wareemay orcyada fuulay si ay u weeraraan. Oo waxay ku dhufteen dharbaaxo xunxun.
  Mid ka mid ah xijaabka, oo sita taaj qaali ah, ayaa qayliyey:
  - Dagaalka quduuska ah, waxaa jiri doona guushayada! Elven calanka hore - ammaanta geesiyaashii dhacay!
  Oo sidaas daraaddeed waxay sii daysay fallaadh weyn, iyadoo cagteeda qaawan ku jiidaya xadhigga qaansada.
  Oo haddana, sida ay u guuxayso:
  - Wax naga celin kara ma jiraan! Cid naga adkaan mayso!
  Oo elves, iyo naag addoommo ah, waxay ku tuureen orkiskii fallaadho. Oo waxay ahaayeen kuwo gebi ahaanba daboolay. Tani waxay ahayd muuqaalkooda dagaal ee aadka u daran ee hawlgallada dagaalka.
  Dagaalyahannadu waxay u noqdeen kuwo si fudud u sarreeya, oo muujinaya xoog yaab leh oo aan la fahmi karin.
  Haddana heeso dad soo jiidasho leh oo aad u cayaar badan.
  Ma jiro wax ka run badan shilimaad
  Waxay si dhab ah u iftiimaysaa been la'aan!
  Dhab ahaantii, laba-jibbaarku waa maamulaha adduunka.
  Taageeradiisu waa seef iyo gaashaan adag!
    
  Waxaa ku qarsoon ilaahyada gaalada.
  Sida qorraxda oo kale, wejiga dahabiga ah ee dhalaalaya...
  Inkastoo ay weli jiraan burcad dulin ah,
  Yaa bilaabay in ay naftooda ka ganacsadaan!
    
  Lacagtu waa sanam iyo malaa'ig,
  Isagu waa badbaadiyaha, iyo baabbi'iyaha dhammaan.
  Dahab la'aanteed, birta damaskeedka la kiraystaa way daciiftaa.
  Lacag la'aan, guusha dagaalka ma iman doonto!
    
  Laakin maxaad rabtaa qalbiga ninyahow,
  Waxaan rabaa inaan ku iibsado geeri-la'aan...
  Inuu hunguri ka furo albaabka nicmada.
  Si loo tolo dun qarniyo nolosha ah!
    
  Laakiin laba-jibbaaran ma heli karaa taas sidoo kale?
  Wareega dahabka ah ma riyoon karaa?
  Si aanu odaygii xabaglaha ahaa salaan ula iman.
  Oo mabaadiida dhafoorka maydka ma saarin!
    
  In kastoo aad farxad badan ugu baahan tahay shilimaad,
  Aan galno dembi si aan qalbigeenna uga dhergo!
  Laakiin ninku awood kuma laha xamaasada,
  Gabdhuhu waxay isaga u yihiin sida masago iyo diiqu oo kale.
    
  Wuxuu rabaa inuu wax badan caloosha galo,
  Cun pheasants, maraqa cananaaska.
  In kastoo aadan cuni karin ilaa aad dhimato,
  Xitaa haddii aad lacag aad ugu fiican tahay!
    
  Oo naxashka, xitaa kharash aad u badan,
  Sababtoo ah waxaa ku jira boos boqorro!
  Ka dib oo dhan, malaa'igtu waxay ku sawiri doontaa eber foomka,
  Dharbaaxo fool ka fool ah iyo ul maskaxda!
  Dagaalyahannada dheddigga ah, dabcan, kama hooseeyaan dagaalka. Oo sidaas daraaddeed, markii orcyada, oo ay la kulmeen khasaare culus, ayaa jebiyey safafka dagaalka, quruxdu waxay adeegsadeen seefahooda.
  Albina way dhoola cadaysay. Laba seefood ayaa markiiba gacmaheeda ka soo muuqday. Intay ruxruxisay, oo miiqsatay shiidkii, ayay ka jartay dhawr madax oo orc ah, wayna hindhisay:
  - Waxa aad gashay mid khaldan!
  Dabadeedna, iyada oo cidhibta qaawan, ayay qaadatay oo ay laadlaadisay garka guud ee orka. Sidii kiish ciid ah buu u dhacay. Daankiisii jabayna waxa uu bilaabay in uu ilkihiisa da"o. Dhammaantood waxay u muuqdeen kuwo aad u qurux badan oo qabow. Waxa ay gabdhuhu ku heesi jireen heeso xamaasad leh:
  Waxaan ka baryayaa, Rabbiyow, inaan maalintu dhammaanayn.
  Gabadha indhaheedu weligii ha yaraado!
  Si uu geesigayagu dhagaxyada uga kordho,
  Sidaas darteed daboolka harooyinka ayaa ka cad cad crystal!
    
  Waa maxay adduun qurux badan oo Eebbe abuuray,
  Waxay ku cuneen lacag, maplena waxay ahayd ruby!
  Waxaan raadinayaa saaxiib, Ilaah ku habboon -
  Si uu tan u sameeyo, wuxuu ku gooyay cadawga dagaalka!
    
  Waa maxay sababta qalbiga ninka dhalinyarada ah uu u culus yahay?
  Muxuu rabaa inuu aduunkan ka helo?
  Maxaa seerka u jabay?
  Sidee loo xalliyaa isku-dhafka dhibaatooyinka waaweyn?
    
  Waxaan rabaa, Ilaah, inaan sidoo kale faraxsanaado,
  Raadi riyadaada jannada!
  Si aanay dunta nasiibku u jabin.
  Si aad layn ugu dhejiso dariiqa, xariiqda ballast!
    
  Laakiin maxaan ka raadiyaa cabbir aan jacayl lahayn,
  Maxaa ka qiimo badan gabadhu?
  Way adag tahay in farxad lagu dhiso dhiigga,
  Waxa kaliya oo aad kula dabaalan kartaa dabka cadaabta!
    
  Kala-taggu waa ii jirdil
  Dagaalku weli waa riyo xun!
  Waa kan cagtiisii oo ku dhex jirta farsihii, kooraystay faraskii,
  In kasta oo uurkii sharka ahaa, haddana gacan-ku-dhiiglihii faaskiisii kor u qaaday!
    
  Waxay naga kaxeeyaan hablahayaga,
  Way jirdileen oo jidhkooda dab bay ku gubeen!
  Laakiin waxaan ku dhufan doonaa guuldarada Fuhrer,
  Ogow Elfkeennu weligii ma dhiman!
    
  Aan is guursano kadib dagaal xun.
  Markaas carruurtu way qosli doonaan!
  Dhammaantood waxay ii yihiin qaraabo dhiig,
  Waan ugaarsanayaa, waxaa jiri doona ugaadh buuran!
    
  Oo geedkiina wuxuu u eg yahay sumurud, iyo caleentiisa.
  Waxa uu yidhi - Ninku shaqo fiican buu qabtay!
  Damiirkiinnu ha u caddaado sida crystal.
  Laakiin kaliya kuwa togan ee dheelitirka ayaa noqon doona tirooyin!
  Kuwani waa fanaaniinta halkan, gabdhahan cajiibka ah iyo kuwa gaarka ah. Kaas oo, haddii ay bilaabaan inay dagaallamaan, markaas bahashii xiiqsanaa ay u adkaysan waayeen.
  Agripina, oo dhoola cadeynaysa wejigeeda yar, way xiiqsantay, iyada oo seefaheeda ku gooysay dhowr madax oo kale oo orcs ah:
  - Wax kasta waan samayn karaa, waadna arki doontaa!
  Dabadeed cagteedii oo qaawan bay u dhaqaaqday gumaarka sarkaal, mid ka mid ah bahalaha gardarada iyo xiiqsan. Waxayna runtii qaadatay oo garaacday kubadihiisii. Gabadhani runtii waxay ahayd nin sare.
  Taasna, ciidan kasta oo orso shaggud ah waxay u badan tahay inay noqon doonto mid aan awood lahayn.
  Agripina way dhoola cadaysay oo faraheeda afka galisay. Markaasay ku afuuftay xooggeedii oo dhan. Cod aad u xun, gardarro ah, xoqan ayaa la maqlay. Waxa aad mooddaa in harag hawada laga jeexjeexay.
  Dhawr boqol oo gorgor waaweyn ah oo ku wareegaya goobta dagaalka ayaa wadne xanuun ku soo booday oo sida roobka dhagaxyada leh u soo dhacay. Oo afkoodii fiiqanina wuxuu bilaabay inuu ka dalooliyo madaxyada godadka gurguurta oo lafo dillaacsan. Iyo, macno ahaan, garaaca maskaxda.
  Agripina waxay samaysay maneuver balanbaalley seefaheeda, waxay gooysay dhawr madax oo orso waaweyn oo gaangis ah oo qaylisay:
  - Waan fiicanahay, wax walba waan xakameyn karaa,
  Way caddahay, way caddahay!
  Oo dhulka oo dhammuna wuu gariiray.
  Anigoo ciribta qaawan ku burburinaya!
  Intaa ka dib orcyadii, oo xamili waayay, waxay u jeesteen duullimaad ballaaran. Gabdhihii iyo ciyaalkii ayaa u yaacay si ay uga daba tagaan, isla markaasna waxay qaadeen hees dagaal iyo dagaal;
  Qarowga had iyo jeer wuxuu u yimaadaa sida abeeso oo kale
  Ma filaysid isaga, laakiin albaabka ayuu ka soo gurguuranayaa!
  Waad faraxsan tahay, qoyska si deeqsinimo leh loo quudiyo,
  Ma ogid in ay jiraan dad bahalo ah!
  Hadda duullaankii firxadka ahaa ayaa bilaabmay.
  Tataarka ayaa falaarta nagu qubay!
  Waxaanse u dhalannay geesinimo,
  Oo waxaan u dulqaadan doonaa dharbaaxo naxariis daran!
    
  Qofna ma garanayo in Ilaah wanaagsan yahay
  Ninkii wuxuu noqday mid naxariis daran!
  Geeridu waxay durba gacanteeda ku garaacday albaabka -
  Wezelbubna geesihiisa ayuu ka saaray kulaylkii!
    
  Haa, kuwanu waa wakhtiyadii awowayaashii hore.
  Taas oo aanu galnay si aad u wanaagsan!
  Taasi ma ahayn tii riyadaydu ku saabsanayd,
  Tani ma ahayn tii aan u soconaynay, iyada oo loo marayo buuraha fog!
    
  Laakiin haddii aad isku aragto cadaabta,
  Ama halkii, adduun xanuun, addoonsi, dagaal!
  Weli waxaan sii wadi doonaa rajada,
  Qalbigaagu ha garaaco dhammaan laxanka!
    
  Laakiin tijaabooyinku waa silsiladeena,
  Kaas oo aan oggolaan doonin in fikradaha ay fududaadaan!
  Oo haddii loo baahdo, waa inaad u adkaysataa,
  Oo haddii aad qayliso, markaas xagga sare ee sambabadaada!
    
  Abwaan, waa abwaan gabyaa iyo dabadhilif.
  Laakin ma aha goob dagaal oo kulul!
  Cadowga xun ee Aabbaha way dhiman doonaan,
  Si degdeg ah ayaa loo aasi doonaa oo lacag la'aan!
    
  Haddaba qaado oo u sujuud Masiix,
  Iskutallaab, dhunkashada wejiga astaanta!
  Waxaan aaminsanahay inaan dadka runta u sheegi doono,
  Sayidku wuxuu ina siin doonaa dhaxal gaar ah abaalgud ahaan!
  
  DARTH VADER VS SHAYDAAN
  Markab dagaal oo calanka Darth Vader ah, oo u eg bir weyn, ayaa ku soo dhawaaday meeraha dhulka. Gadaashiisa waxay dhaqaaqeen maraakiib kale oo dhimasho u keenaya galaxyada iyo aasaaska cajiibka ah ee caalamka oo ka soo jeeda mid ka soo horjeeda adduun kale. Xaglaha, Boqortooyada bannaan ee Sith. Oo iyaga ku xiga, oo la hagaajiyay, oo la mid ah piranhas ugaadhsiga - qaabka guud ee Stelzanat.
  Tuug laba mitir ah oo wejiga soo duubtay oo garbo ballaadhan iyo geeso waaweyn ku leh koofiyaddiisa ayaa si ba"an ugu dhawaaqay:
  - Ma baxsan kartid, Luke Skywalker! Ama adiga ama aniga, laakiin labadayada meel kuma lihin galaxyada!
  Ma aha mid ka hooseeya Darth Vader dhererka iyo ballaca garabka, qalooca iyo ciyaaraha fudud Lyra Velimara ayaa si firfircoon u ruxday buskeeda quruxda badan. Dharka dagaalka ee gabadha guud waxa uu ahaa mid hufan oo aan qarin hal sifo oo ka mid ah jidhkeeda muruqa iyo gabadhnimo. Maqaarka naxaasta ee dagaalyahanku wuxuu ahaa mid siman oo aan fiicneyn, ibtaheeduna waxay u iftiimeen iftiinka sida yamuut.
  Darth Vader wuxuu eegay quruxda isagoo indho hunguri leh. Labada xiddig ee guud ee Stelzan (Boqortooyo bannaan oo aad u dhiig badan oo u nugul in la qabsado, marka la barbardhigo asalkeeda, awoodda Sith madow waa ilmo aan waxba galabsan!), Waxay u muuqatay mid sexy ah.
  Laakiin muxuu samayn karaa, nasiib darro aan sax ahayn? Ma isticmaashaa sanaaciga cybernetic?
  Lyra, oo dhexda ka galay fikirradiisa, ayaa si guul leh u tidhi:
  - Ha niyad jabin, saaxiibkay ... Waxaa jira giraanta Solomon ee Dunida, kaas oo leh sixir xoog leh oo la barbar dhigo, awoodda Luke Skywalker waa kaliya qulqulka qiiqa sigaarka!
  Darth Vader, oo si xoog leh hawo uga siidaaya maaskaro hoostiisa, ayaa gariiray:
  - Ma awoodi doonaa inaan naftayda helo jidh dhab ah oo nool?
  Lyra, oo kubbadaha muruqa ay si liidata uga gabbanayeen maqaarkeeda naxaasta ah hoostooda, ayaa iyadoo qososhay tidhi:
  - Jinni iyo ifritu wax walba way qaban karaan! Tani waa awooda aduunka!
  Darth Vader wuxuu ku heesi jiray hees:
  - Haa, caalamkii nasiibka lahaa waa barafoobay,
  Waxaa jira jiinis xun oo aan la tirin karin!
  Faraantigii Sulaymaan ee la necbaa-
  La bilaabay oo madaxa laga jaray!
    
  Laakin ogow in Vader xaqiiqdii aanu ahayn pawn,
  Oo harqoodka hoostiisa kuma socon kartid weligaa...
  Cadawgii sharka lahaa u beddelaa dab.
  Isagu wuxuu noqon doonaa taliyaha adduunka!
  Lyra ayaa qoob-ka-cayaar ku jawaabtay oo farteeda qurxoon, dheer oo fiiqan ku tilmaantay kubbadda buluugga ah:
  Waa kan dhulku!
  Ciyaartoyga quruxda badan ayaa cod dheer ku heesay:
  - Dhulku wuxuu ku yaalaa godka, dhulku wuxuu ku yaalaa godka, dhulku wuxuu ka muuqdaa godka ... Waxaan u jeedsanay kuwa wax qarxinaya, waxaan cabbirnay fogaanta, oo waxaan ku gubaynaa guriga ninka!
  Si kastaba ha ahaatee, shisheeyaha ayaa aad ugu farxay goor hore. Warka sheegaya in daraasiin maraakiib dagaal oo waaweyn ah ay soo muuqdeen, kuwaas oo ka soo baxay mugdiga hawada sare ee meeraha dhulka, ayaa argagax xooggan ku abuuray dhammaan cabsida iyo dawladaha meeraha buluugga ah. Xiddigaha Shisheeyaha oo wata kumanaan hub millatari ah iyo diyaarado badan ayaa dadka ku sameeyay raad aan la celin karin.
  Konton markab - shan iyo labaatan Imperial iyo shan iyo labaatan Stelzanat.
  Awooda cadaabta ah ee dhulka ... Sababaha qaar dadku ma rumaysnayn in shisheeyuhu nabad ku yimaadeen.
  Lyra Velimara waxay u soo jeedisay Darth Vader:
  - Aan akhriyo rafcaan ku socda dhulka!
  Sayidkii madoobaa wuxuu ka cadhooday tuducan:
  - Oo maxaad adigu? Waxaan leenahay tiro le'eg oo maraakiib ah!
  Inantii quruxda badnayd waxay ruxday qoorteedii xoogga badnayd, wayna qoslay:
  - Haa, markay arkaan wejigaaga way baqi doonaan...
  Darth Vader ayaa u ciyey si dhega la"aan ah, isaga oo codkiisu u lumaya sida shabeelka sanka ku jira:
  - Oo waa inaan cabsi gelinaa dhulka! Isla markiiba ha kor u qaadeen calaacalaha!
  Lyra Velimara, oo horey khibrad u leh burburinta iyo qabsashada meeraha dhulka, ayaa qoslay oo tiri:
  - Waa waqtigii, waa waqtigii, raadiyaha - Boyarsky ayaa ku hadlay ... Codkiisa sakhraansan - wuxuu ka baqay adduunka oo dhan!
  Sayidkii madoobaa wuxuu u soo yaacay dhanka hologram-ka, isaga oo isku dayaya inuu qabto iskaanka kantaroolka. Lyra waxay ku qabatay Darth maaskaro iyada oo wadata suulasha yaryar ee ciyaarta leh oo iska tuurtay, tuuggii. Dharka dagaalka Vader ayaa aad u qayliyay oo kacay.
  Lyra oo kataaradda naxaasta ahaydna way qososhay:
  - Miyaadan ogayn, dork, in marwada la soo daayo marka hore!
  Qoryaha hyperion-ka ee Boqortooyada Stelzanat waxay hoos u dhigeen dabkooda gubanaya ee satalaytka ku wareegaya wareegga dhulka iyo waxyaabaha kale ee dhaqdhaqaaqa aadanaha.
  Ka dibna Lira Velimara lafteeda ayaa u muuqatay. Isla markiiba waxay ka soo muuqatay dhammaan shaashadaha, xitaa waxay damisay TV-yadii iyo kormeerayaasha kumbuyuutarka. Waxay u muuqatay mid qaawan oo qurux badan, iyadoo timaheeda ku leh afar biin oo internetka ah, oo soo jiidasho leh iyo sixirka baabi'inta. Ilaaha runta ah ee ku jira koonka xoogga ba'an!
  Vixenkii iftiimay ayaa bilaabay in uu u qeyliyo sidii caweyskii:
  - Dhul-beereedka! Ma doonayno inaan ka adkaanno adduunkaaga yar ee rafaadka ah. Aad baad nooga fogaatay inaad ku cabirto boqortooyadii meesha uu ku yaal garrison weyn. - Sapphire, tobasiyos iyo sumurud gabadha ayaa si cadho leh u iftiimay, ama xitaa ololaya, sida fallaadhaha maqaarka sare. Codkuna aad buu u qabowsaday. Waxaannu si fudud idiinku kala qaybin doonnaa gariir, iyadoo la kaashanayo hypermagogravitator waxaan naftiina u diri doonaa dhulka hoostiisa, ilaa cadaab weligeed ah oo cadaab ah.
  Tani waxay u ekayd cabsi, laakiin xaqiiqda ah in hadallada noocaas ah ay gudbinaysay naag qaawan oo aadka u rabtay ma keenin naxdin badan sida qosolka!
  Waqtigan xaadirka ah, weji hanjabaad ah oo maaskaro madow ah ayaa soo muuqday oo ka dhex guuxay gills hyper-titanium:
  - Marka la soo koobo, na sii giraanta Sulaymaan intaanan gebi ahaanba ku baabi'in!
  Lyra waxay ruxday laabteeda madoobayn, iyadoo ku xiiqsan:
  - baabi'inta aad bay u xanuun badan tahay!
  Darth Vader ayaa intaa ku daray, isagoo gacan qaadaya oo seefta cas ee dhalaalaya si adag loo qabtay:
  - Oo annaguna suuxin la'aan ayaanu ku shubnaa!
  Qaar ka mid ah meeraha dhulka ayaa qoslay, qaar baa ooyay, qaarna waxay bilaabeen inay dareemaan calool xanuun. Oo hal qof oo keliya oo dayaxa buluuga ah ayaa dareemay farxad dhab ah naftiisa. Madaxweynaha Turkiga Erdogan ayaa si tartiib ah u soo dhawaaday muraayadda. Oo wuxuu is tusay berdihii. Waxaan u bogay dhagaxa dhalaalaya ee sida is-waafaqsan u qurxiyey farta mudde ee gacantayda midig.
  Dhaxal-sugaha salaadiinta Cusmaaniyiinta ayaa ku dhawaaqay:
  - Ma rabtaa giraanta Sulaymaan? Maxaad u siin weyday wigwams mid Jarmal ah sidoo kale?
  Darth Vader, isaga oo ka dhex arkay sawirada holographic falcelinta farxadda leh ee aadka u farxadda leh ee dhulka, ayaa qalloocay:
  - Waxaan u baahanahay inaan ku dhawaaqno kama dambaysta dadka!
  Lira Velimara waxay dillaacday zenks oo dhalaalaya dhammaan midabada qaansoroobaad:
  Waa maxay nooca shay?
  Darth Vader, oo leh codka guusha ee ceelasha aan gunta lahayn ee indhaha, ayaa sharaxay:
  - Kani waa eray caalami ah. Dabargoynta waa la damaanad qaaday!
  Lyra way qoslisay oo tidhi, iyada oo siidaynaysa dhimbiil ciddiyaheedii dhaadheeraa, ee meenatomically afaysan:
  - Alla wiilal! Hilibka kaliya ayaa la baabi'in karaa...Magogravity-na wuu sii qabowsan doonaa!
  Darth Vader wuxuu ku shiday dhammaan soo-saareyaasha sixir-barar leh awood cusub oo yaab leh. Oo wuxuu bilaabay inuu si dhego-la'aan ah u weeraro beluga.
  Oo sida codkii sayidkii madowga ahaa, xataa hubkiisu aad buu u cadhooday.
  - Ugu dambayn! Ultimatum! Waxaan kuu tirtiri doonaa baabi'iye!
  Lira Velimara waxay ruxday baskeeda quruxda badan waxayna maroojisay miskaheeda raaxada leh. Isla markaana ay qeylo dhaansatay, iyadoo xasuusanaysa sheeko-xariifeedka dhulka:
  - Maafiyada Ruushka, waxaad dhashay dhimasho! Vodka leh hydrogen wuxuu burburiyay xubinta taranka ragga! Oo waxaan leenahay cosmic sabatuya awood!
  Oo dagaalyahannada Stelzanat weyn ayaa gabyi doona:
  - Annagu ma nihin cayayaanka naxariista leh - qoolleyda ninja super ... Qoryaha - Dhegaha Cheburashka - waxaan u gubi doonaa qof walba sida boodhka!
  Shisheeyaha boosku waxay soo bandhigeen kama dambaysta, laakiin ma jirin wax saamayn ah. Kadibna Lira Velimara ayaa soo jeedisay:
  Aan si fiican u qaadano... Aan ku sheekeysano AASAASIGA AH?
  Darth Vader, dhammaan nacasnimadiisa - maxaad ka qaadan kartaa maskaxda, iyada oo aan lahayn dib-u-kicinta hyperplasmic, ayaa ku dhawaaqay:
  - Tani ma marka gorgortanka gardarada ah lagu fulinayo laydhka?
  Lyra intay indhaha ku hayso oo cagteeda qaawan ku riixday eey-madax-madaxa leh ee faraska leh. Isku-darka shaxanka, birta, iyo yaxaaska ayaa qeylo dhaansaday oo si xun u miiqay. Inantii guud waxay cagteeda ku dhegtay si uu ultraplasm-ka kululi uu ciribteeda qaawan kaga dhuftay, oo uu qayliyey, isagoo ruxaya madaxeeda toddoba midab leh:
  - Maya, qurux badan! Halkii laga isticmaali lahaa laydhka, waxaanu tuuri doonaa bam heerkulbeeg ah!
  Darth Vader ayaa soo saaray carrabkiisii dheeraa ee masaska oo kale, oo lagu helay cloning, oo ku orday cidhifyada cusbada leh ee maaskaro. Waxayna si daacad ah ugu qaylinaysaa sida matoorka gubashada gudaha ee jabay:
  - Waxaan aad u jeclahay bambooyinka heerkulbeegga, iyo bambaanooyinka heerkulbeegga xitaa in ka badan!
  Lyra si xamaasad leh ayay u carootay oo haddana cagteedii dhaqaaqday, markan bisadda oo caleemaha maraboobku qariyeen:
  - Ma garanaysid sida loo kariyo preon!
  Sayidkii madoobaa wuxuu ugu jawaabay si macquul ah:
  - Haddii aadan garanayn sida, waan ku bari doonaa, haddii aadan rabin, waan ku qasbi doonaa!
  Lyra waxay ruxday calaacasha laga garaacay daanka askariga:
  - Burburka Hyperplasma! Hal madfac heerkulbeeg ah!
  Mowjad buluug ah ayaa si tartiib tartiib ah uga soo ifbaxday foosto ballaadhan oo madfaca cufisjiidka. Gantaal yar oo cabbirkiisu yahay qaraha caadiga ah, ayaa ku soo yaacay dusha sare ee meeraha dhulka.
  Lyra Velimara waxay u galootay sidii masruufka oo kale, waxaana la socday dhowr dagaalyahan oo qaawan oo Stelzanath ah.
  Darth Vader ayaa maaskaro ka dhigay dhoola cadeyn.
  - Oo maxaa dhici doona hadda?
  Laakiin toogashada baabi'inta xitaa ma muuqato raadaarrada - xawaaraha photon-ka ee xiddiggu siidaayo waa mamnuuc!
  Vladimir Putin waligiis ma helin waqti uu ku barto weerarka. Mararka qaarkood jahligu waa camalka ugu dambeeya ee naxariista Eebahaa.
  Hyperplasma Gehenna waxay liqday Taliyaha ugu sarreeya ee ciidamada ugu awoodda badan meeraha Dunida. Malaayiin dad ah ayaa uumi baxay, oo isu beddelay balasma iyo hyperplasma, ka hor inta aysan ogaanin masiibada dhacday.
  Duufaannada ayaa ubaxsaday boqollaal kun oo af oo ah dabar-goynta dilaaga ah, oo mid walba leh midab u gaar ah, iyo qaab burbur oo firfircoon.
  Fungus-ka weyn ee bunni ayaa kor u kacay in ka badan 500 oo kilomitir, waxaana mowjadda qaraxa oo dhowr jeer ku wareegay caalamka, ay jabisay dhammaan dariishadaha xitaa gudaha Mareykanka. Iftiiminta ayaa qarisay dhammaan ionosphere, dhammaan midabada tirada badan ee aan la qiyaasi karin iyo inflorescences. Naxdintu waxay sababtay in mowjado tsunami ah oo aad u weyn ay kor u kacaan. In ka badan laba boqol oo mitir oo biyo ah ayaa qariyay dhammaan qaaradaha, kuwaas oo quusiyay tobanaan kun oo maraakiib ah. Xadhkaha Korontada ayaa la garaacay, magaalooyinkiina waxa ay galeen mugdi, kaliya waxaa kala go"ay halkan iyo halka uu dabku ka kacayay.
  Hadda laga bilaabo, waa cusub ayaa ka bilaabmay meeraha dhulka. Saacaddii masduulaagii ayaa xukuntay.
  Iyada oo laga jawaabayo durdurrada jinniyada ee tamarta sare, giraanta Sulaymaan ayaa helay dheecaan xoog leh.
  Erdogan waxa uu dareemay awooda boqolaal kun oo jinni ah oo soo galaysa. Madaxweynaha Turkiga ayaa isla markiiba gilgilay oo bilaabay inuu bararo. Nin caadi ah oo leh anteenooyin yaryar oo baranbaro ah (siinaya u ekaanshiyaha Adolf Hitler!) Wuxuu u koraa sida baraf baraf ah oo ku soo qulqulaya Everest.
  Suudhkii rayidka ahaa ee kaligii taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa dillaacay, muruqiisana waxa ay bilaabeen in ay kor u kacaan. Haddana garbaha fidsan ee Edrogan waxay ka soo horjeedaan qasriga qasrigii hore ee Sultan.
  In muddo ah, xumbo bararka ayaa sii waday inay sii fiddo ilaa, ugu dambeyntii, derbiyada marmarka ah ay dumeen. Ilaalo badan oo Turki ah ayaa jihooyin kala duwan u kala yaacay. Iyo gabdhihii addoonta ahaa ee qaawanaa ee ka soo jeeday xaramkii kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta, iyagoo si baqdin leh u laadya lugaha qaawan, kala firdhiyey ama gurguuranayaan haddii ay nasiib u yeelan waayaan in la jebiyo.
  Edroganna wuu sii korayay, sida nin weyn oo cabbirkiisu yahay. Dhismayaasha caasimadda Turkiga ee Ankara ayaa la simay kabihiisa hoostiisa. Kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa horeyba uga dheeraa Everest. Oo laga soo bilaabo xiddigaha Stalzanat iyo Boqortooyada Black Sith, silhouettedeeda dhaadheer ayaa si cad u muuqata.
  Lira Velimara ayaa si niyad ah u qaboojisay:
  Waa maxay nin weyn... Wuxuu leeyahay sharaf - malaha weyn!
  Darth Vader, oo garaacaya maaskaro si sawirka korkiisa uu u noqdo mid madow, xabeeb ah, qalloocan:
  - Kani waa colossus cago dhoobo ah!
  Lyra waxay indhaheeda ka sii daysay dhawr biriq oo hillaac ah oo qaboojisay:
  - Oo sida muuqata codku waa inuu ahaadaa malaa'ig! - Waxaa ku xiga indho-fiiqid, sifada dhillo aad qaali u ah. - Ubaxa heesa, ha xishoon!
  Kaligii-taliyihii Turkiga Edroganna wuxuu sii waday inuu si degdeg ah u bararo, sida xumbo la buufin karo. Iyo waxa ugu khatarta badan, seef dheer oo sidoo kale si degdeg ah u koraysa ayaa ka soo muuqatay gacmihiisa.
  Edrogan waa hore kun mayl-badeedka dhererkiisuna maaha xadka. Iyo sida uu muruqa u noqday kaligii-taliye Turkiga - muruqyo waaweyn ayaa dhab ahaantii gariiraya oo ruxaya - qof kasta, xitaa kuwa jir dhisaha ugu fiican, ayaa ka masayri doona iyaga.
  Oo seeftiisu waxay u dhalaalaysaa sida xiddigo isku xidhan oo ku dhex jira ubaxa kaydka ah ee aan laga adkaan karin.
  Ilkaha Madaxweynaha Turkigana waa ay sii dheregsan yihiin, iyagoo isu beddelaya mid aad u af badan, oo sanqadh leh oo ka mid ah gantaalaha vampire-ka. Geesigii dhawaan la sameeyayna wuxuu bilaabay inuu lulo seeftiisa wayn.
  Lyra Velimara waxay u qaylinaysaa dhego-la'aan:
  - Kharashka heerkulbeegga ee Fuhrer ... Ugh, dab ku dhacay Suldaanka Turkiga!
  Darth Vader waxa uu gacan-gashigiisa ku taabtay gacma-gashigii weynaa ee dahabka ku dahaadhay ee gacanta ku dheggan oo si la yaab leh u qayliyey:
  Waa maxay sababta aan loo helin hyperplasma! Dabku waa tibaaxaha dhulka oo duugoobay!
  Lira Velimara waxay garaaci doontaa lugaheeda quruxda badan, lugaha quruxda badan, cawska cawska ah ee sagxada birta ah:
  - I sii qarax kulayl leh! Cayayaanka ka hortagga pulsar!
  Oo gantaallada kulaylka, oo gadaashooda kaga tegay raad dab ah oo ballaadhan sida dabada aroosadda, ayaa u soo yaacay dhanka Edrogan, oo ka bararay ruuxa iyo jinniyada faraha badan ee galay.
  Kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta, oo cabbirkiisu markii horeba la mid ahaa Dayaxa, ayaa seeftiisa ku lulay. Iyo xiddigtii Boqortooyada Sith - markabkii gantaalaha "Baboon" - ayaa ku kala jabay dharbaaxo xun. Waxyaabo cajiib ah oo fasmogoric ah ayaa bilaabay inay soo dhacaan.
  Isla mar ahaantaana aad u yar - tan iyo markii askartii clone ay si cad u dhinteen. Muujinaya shucuur aan ka badnayn biobots. Laakiin taliyahooda Santa, oo aan ahayn kolon, ayaa si cad u dareemay walaac. Wuxuuna xusuustay inta addoon ee uu Khatham si qarsoodi ah uga gaday. Hagaag, hadda cadaabta adduun-diidka iyo cadaabka dhinaca mugdiga ah ee xoogga ayaa isaga sugaya!
  Madaafiicda Thermoquark ee Erdogan. Mid kasta oo iyaga ka mid ah ayaa sitay tamarta boqol bilyan oo bambaanooyin atomic ah oo lagu tuuray Hiroshima. Iyo muruqyadii xoogga badnaa ee kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa waxaa daboolay boogaha iyo bambaanooyinka ultranuclear-ka ah ee qarxa.
  Lira Velimara ayaa cagteeda qaawan ku orday sankeeda quruxda badan oo ay ku qaylisay:
  - Dabcan maya! Waxaan rabaa khamri - baakidh sigaar geel ah!
  Darth Vader ayaa calaacashiisa jeexjeexan saaray gabadha dhabarkeeda oo qaawan oo muruqa ah, oo ku dul ordaya, ayaa cod sanka ah ku yidhi:
  - miyir qabku waa caadada!
  Lyra waxay jilba joogsatay sayidkii madaw ee ka soo horjeeday daanka waxayna ku qaylisay:
  - Dalbo, marka hore!
  In kasta oo xaqiiqda ah in eedeymo ku filan lagu soo oogay Erdogan si loo burburiyo Dayaxa, iyadoo Mercury lagu daro, Suldaanka Cusmaaniyiinta ayaa xitaa sii kordhay. Hadda waxa uu si dhab ah u shabbahay sheeko-sheeko weyn oo efreet ah. Oo seeftiisu waxay si firfircoon uga raadisay dhibanayaasha maraakiibta Stelzanath iyo Boqortooyada Sith.
  Darth Vader, isagoo eegaya sida gantaalada thermoquark aysan u keenin waxyeellada ugu yar ee mastodonkan sheeko cirfiid ah, iyo superlaser-ka laga yaabo inuu xitaa sii shido awoodda Erdogan, wuxuu u soo jeediyay Lyra:
  - Ma laga yaabaa inaan isku geyno dadaalkeena?
  Quruxda qaawan ee Boqortooyada Stelzan ma aysan fahmin Sayidka madow:
  - Sidee? Durba waanu midownay!
  Isagoo si dhib yar u daboolay bikini, General Astara, gabadhan dagaalyahanka ah ayaa bixisay nooceeda:
  - Aynu ku tuurno kharash kuleyl ah!
  Darth Vader, kaas oo xiisaha cilmi-baaraha iyo saynis yahanka dhinaca mugdiga ah ee xoogga ay kacday, ayaa waydiiyay maaskaro isaga oo xiiqsan:
  - Kani ma hub baa ku salaysan habka fiyuuska ka hor?
  Astara, oo kor u taagaysa jirkeeda oo aan ka koobnayn wax aan ahayn muruqyo iyo seedaha, waxay u sujuudday sayidkii madow:
  - Haa, Sayidkaygiiyow! Falcelintani waxay u oggolaanaysaa gantaalku inuu isticmaalo tamar u dhiganta 1000 pentatons. Ama toban, maya, boqol tirilyan oo bambooyin atomic ah ayaa lagu tuuray Hiroshima!
  Maskaxda nool ee sayidkii madow ayaa xisaab degdeg ah sameeyay Darth Vader ayaa si yaab leh u qayliyay:
  - Waayahay! Qaraxaas oo kale, xitaa meeraha Jupiter-ka ayaa ku dunsan doona quarks!
  Sababo qaar ka mid ah, Lira Velimara si aad ah ulamay wadaagin rajadan:
  - Meeraha dhulku wuxuu ka guban doonaa saamayntaas. Dhammaan nolosha ku jirta nidaamka qorraxda waa la baabi'in doonaa!
  Darth Vader wuxuu eegay dagaalka hawada sare. Erdogan wuxuu isku dayay inuu gooyo markabka dagaalka ee Stelzanat, kaas oo u ekaa burcad-badeed cunni ah. Isaga oo adeegsanaya maneuverability-giisa cajiibka ah, waxa uu si quus ah isugu dayay in uu iska ilaaliyo guul-darrada.
  Si kastaba ha noqotee, cannons hyperion iyo baytariyada superlager waxay noqdeen wax aan faa'iido lahayn oo ka dhan ah hilibka ultramagoplasmic ee Erdogan. Tamarta balaayiin genies ah ayaa ku ururtay, xawaaruhuna wuu dhaafay iftiinka.
  Taasi waxay ahayd armadillo-gacan, waxay u jartay sida bolse mindi leh. Isla markaana, dhimbilo waaweyn oo boqolaal mayl u jira ayaa ka duulay.
  Kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa si aan dhego lahayn u qayliyey:
  - Banzai! Waxaad yeelan doontaa naqshadeynta naxashka!
  Darth Vader, oo qiyaasaya masaafada, ayaa ku tilmaamay digniin dhab ah:
  - Haddii dabka preon-ka kulaylku uu qarxo, markaas annaga lafteenna waxaa loo kala afuufi doonaa sida shumaca dhicin.
  Lira Velimara ayaa si xishood leh u illootay sayidkii madowga ahaa oo ay si kalsooni leh u tidhi:
  - Ha cabsan, joojiyaha mugdiga ahow! Thermopreon wuxuu leeyahay weerar isbiirsaday!
  Lord Vader ayaa gacantiisa u gacan haadiyey rajo la"aan.
  - Hagaag, toog! Dhanka kale, waxaan ururin doonaa dhammaan dhinacyada mugdiga ah ee xoogga!
  Erdogan, oo ay ku jiraan dhammaan toddobaatan iyo laba qabiil oo jinni cirfiid ah, ayaa kor uga kacay dhulka.
  Suldaanka Turkiga waxa uu ahaa laba jeer dhexroorka Dayaxa dhererkiisa waxa uuna si fudud u iftiimay awood jinni iyo yaab leh. Dagaalkan oo kale ayaa hadda meel sare ka socda. Seefta Erdogan ayaa si ka dheeraysa biriqda waxayna jebisaa xiddigaha sida quusta ah uga shidnaya.
  Xataa qaybo ka mid ah qayb ka mid ah baabi'inta ayaa gebi ahaanba aan faa'iido lahayn oo ka dhan ah awoodda waxshinimada ah ee genies-ka. Burburiyaha weyn ee boqortooyadii hawada sare, oo lagu qabtay caarada daabka, ayaa ololaya olol huruud ah oo buluug ah oo aan xitaa ka tagin wax jajab ah.
  Laakiin Lira Velimara waxay ka soo saartay "kaarkeeda trump" gacanteeda - gantaal preon ah oo kulaylka ah. Thermopreon waxa uu awood u leeyahay in uu sii daayo tamar 7 quadrillion jeer ka weyn fal-celinta thermonuclear marka si buuxda loo sii daayo.
  Kharashka kulaylka ee isku-darka ah ayaa ka yara daciifsan, laakiin waxa ay diiradda saartaa burburinta si aan la barbar dhigi karin si sax ah. Oo hadda amiirad-plasma blot ayaa laga soo tuuray caloosha markabka dagaalka calanka.
  Tani waa sida saxda ah ee gantaalka ku salaysan fiyuuska ku salaysan thermopreon la kantaroolay uu u eg yahay meel ka baxsan sanduuqa. Ma laha arrin deggan, sidaa awgeed waa suurtogal in la dumiyo. Laakin isla mar ahaantaana, qarashka ayaa dooranaya bartilmaameedkiisa.
  Plasma blob ayaa cabsi galiyay Erdogan. Wuu ka warwareegaa inuu ka leexdo, laakiin walaxda aadka u horumarsan waxay noqotay mid aad u firfircoon. Iyo sida caarada oo kale, bambada nukliyeerka ah ayaa isku dhejisay jilibka xoogga badan ee boqorka cusub ee la abuuray iyo boqorka genies!
  Lyra Velimara ayaa si kulul calaacalaha u qabatay oo ku heesay:
  - Waanu ku kala jeexaynaa! Aan u kala jebinno gariir!
  Erdogan, oo awood u lahaa sida Hercules, ayaa si aad ah u qalloocan, wuxuuna u foorarsaday sida kubbadda gutta-percha ee kala badh.
  supernova ayaa qarxay. Dhawr ka mid ah xiddigaha u dhow ee Stelzanat iyo Boqortooyada Sith ayaa dib loo tuuray, usheeda dhexe ee hyperplasmic waxay gubtay sagxadaha iyo jirida baytariyada aad u badan. Burburiyay clones badan iyo gabdho Amazon qurux badan oo ka yimid boqortooyadii Stelzan.
  Erdogan laftiisu wuu miiqayaa, maroorsaday oo... ka sii weynaaday oo cabsi badan ayuu noqday. Oo seeftii labaad, oo u eg biqilka geed dulin cuna, ayaa gacantiisa midig ku gashay.
  Kaligii-taliyihii Boqortooyadii Cusmaaniyiintana wuxuu ku qoslay si aan dhegta loo dhigin:
  - Alla, shisheeyaha bannaanka naxariista leh... Waxaad tihiin addoommadii Shaydaanka, run ahaantii, Shaydaanku waa addoonkayga!
  Dhanka kale, duufaan ayaa ka socotay meeraha dhulka. Mawjadaha badaha dunidu waxa ay isla markiiba ka soo kaceen hilaaca Nukliyeerka ah oo ay ku kariyeen biyo aad u kacsan, kuwaas oo gubaya dhammaan noolaha. Iyo kaymo iyo dhismayaal dhaadheer oo dab qabsaday.
  Boqol tiriliyan Hiroshimas oo ka ololaysa meel fog oo dayax-gacmeedku ma aha kaftan! Oo dabkii qabsaday dhulka oo dhan wuxuu si dhab ah u gubay ilaa dhulka hoostiisa.
  Iftiin dhalaalaya oo waali ah ayaa ka iftiimay meesha Washington, ka dib waxaa soo muuqday ubax guduudan oo buluug ah. Toddoba xabo oo tufaax ah ayaa ka soocay biqilka dhalaalaysa, oo u kacaya meelaha sare ee cirka. Waxay ku iftiimeen toban ilbiriqsi iyagoo wata dhammaan midabada qaansoroobaadka, ka dibna, isla markiiba sii yaraanaya, way ka daateen, oo ay ka tageen dhimbilo guduudan oo guduudan oo sabbeynaya stratosphere.
  Indhaha biqiga, tobanaan, boqollaal milyan oo qof ayaa gubay, iyaga oo ku kala firdhiyey qaybo hoose. Kuwii ka sii durugsanaana way indho beeleen oo waxay u gubeen sidii qoryo nool. Dabku wuxuu si xanuun badan u gubay hilib dad. Dadka haraggoodii baa diiray, timgoodiina boodh isu beddelay, madaxdoodiina waa gubteen. Mawjadda qaraxu, oo aad mooddo in uu u eg yahay gogosha, ayaa dhismayaal laalaabay, oo nolosha ku aasaya dad badan oo dhawaanahan ahaa kuwo aad u firfircoon oo aan taxadar lahayn oo ku jira qabuuro shub ah oo kulul.
  Koox ka kooban timo cad, oo kala bar qaawan oo iskool Texas ah ayaa kubad laad ku jiray, waxaana dhex maray mowjad cufisjiid ah, taasoo ku hartay kaliya silhouettes ashen caws gubtay. Wiilasha saboolka ah, maxay ka fikireen daqiiqadihii ugu dambeeyay: waxaa laga yaabaa inay waceen hooyadood, ama mid ka mid ah geesiyaasha filimada, ciyaaraha kombuyuutarrada oo aan la tirin karin.
  Inantii bakhaarka ka soo laabatay iyada oo dambiil wadata ayaa u gudubtay adduunka dambe, iyada oo dhoola cadeynaysa, iyada oo aan xitaa wakhti u helin in ay qayliso. Ilmuhu waxa uu si fudud u kala firdhiyey sawir-qaade, mucjiso keliya ayaa xadhigga qaansada ee badbaadadu ku wareegtey dabaysha jawiga. Dadkaas oo caddaan iyo midabba leh, ee ku dhex qarsoomay tareenka dhulka hoostiisa mara ayaa sidii duqsigii cadaadisku ku dhacay u burburay, kuwii xilligaas diyaaradda ku duulayayna waxa dabaylaha Jahannamo ka tuuraya, taasina waa geeri ka sii daran oo ka gaabinaysa. .. Marka ay ku jiraan faakuumka qaboojinta ee uu ku cunayo hawo hadhaaga Piranha , dadku waxay madaxa ku garaacaan derbiyada duraluminimka, oo indhahoodu waxay ka soo daadanayaan godadkooda.
  Geeridu waxay barbaraysay miskiinka iyo maalqabeenka, senatorka iyo maxbuuska, jilaagii filimada iyo kii qashinka. Waxa aad mooddaa in malaayiin ruux ay cirka ka qaylinayaan, dunidu way rogtay oo malaha markii ugu horraysay dadku waxa ay dareemeen sida dunta noloshu u dhuuban tahay iyo inta ay isu baahan yihiin. Hooyadii iyo ilmaheedii ayaa burburka hoostiisa ku neef-qabatay, iyaga oo isku dheggan oo xoog ku haysta, oo dhammaan xoogagii dunidu ay ka jeexi waayeen.
  Xataa daanyeerkii makaaniga ahaa ee Darth Vader, oo si qarka u fuulay dhinaca mugdiga ah ee xoogga, ayaa dareemay xanuunka iyo dhibaatada balaayiin ka mid ah kuwii ku dhintay dhulka.
  Oo isagoo quus ah ayuu naftiisa ugu yeedhay dhammaan fiilooyinka iyo cufnaanta muuqaalka cajiibka ah ee dhinaca mugdiga ah ee xoogga.
  Lira Velimara ayaa ku taageertay arrintan oo gacan xoog leh u fidisay Sayidka madow. Waxay ku milmeen maskax ahaan. Beerahooda bioplasmic isla markiiba isku qasan, mabaadi'da dheddigga iyo raganimada ayaa midoobay, iyaga oo sameeynaya midowga xoogagga teoplasmic.
  Kadibna waxaa kacay burbur weyn oo hypergraviomagical hypergraviomagical, fulinta isbedel cajiib ah, macno ahaan super-fantastik ah.
  Xiddigaha badbaaday ee boqortooyadii hawada sare iyo Stelzanat waxay bilaabeen inay isku urursadaan hal dhan, sida kubbadaha meerkuriga. Waxay si degdeg ah isugu darsameen, oo lagu riixay princeps-plasma plasticine, abuuray hal iyo monolithic oo dhan.
  Qaybaha ayaa wareegay meel bannaan oo dhan, iyaga oo isu keenaya sida balka ku jira gariiradda induction. Kadibna, goobta astaanta calanka ee Boqortooyada Sith, waxaa soo baxay qori-mashiinka oo ah nalal sawir-blitz u eg, ka dibna nin weyn ayaa soo muuqday.
  Sawirkiisu wuxuu ahaa mid qariib ah. Jidhka iyo lugaha waxay la mid yihiin Lyra Velimara - qaawan oo sasabisan, laakiin madaxa, garbaha iyo gacmaha ayaa lagu daboolay dharka madow ee Darth Vader.
  Natiijadu waxay ahayd isku-dhafka cabsida leh: Sayidka ciidamada mugdiga ah, dagaalyahan ka tirsan ciidamada SS Stelzanat Velimara. Waxaa intaa dheer, xajmiga tuuggu waa dhexroorka Venus. Bahal noocan oo kale ah ayaa dhashay, waxaana abuuray muujinta xad dhaafka ah ee sixirka hypergravity.
  Laba laydh ayaa ka iftiimay gacmaha Darth-Lyra: casaan iyo guduud. Labada hubba aad bay u iftiimeen oo aad u iftiimeen oo aad u daran. Half vixen gabadh, badhkii noolaha cybernetic ayaa u dhaqaaqay dhanka Erdogan.
  Lugaha quruxda badan, qaawan, ee gabdhuhu hoostooda, faakuumkii ayaa si dhego-beel ah u ruxay. Waxa ay u muuqatay in bahalani uu si fudud u dhex maray meel miinada ah, halkaas oo walxaha qarxa ay ahaayeen kuwo aan la arki karin, laakiin taasi waxay sii kordhisay burburka.
  Kaligii-taliyihii Turkiga oo sidoo kale bararsan dhexroorka Venus ayaa u dhaqaaqay dhanka dhiggiisa. Way soo dhowaadeen, oo mid ka mid ah lugihiisa qaawan ee gabdho iyo kabo dhaadheer hoostooda, faaruqnimadu waxay u ruxday sidii hal milyan oo onkod ah!
  Darth Vader iyo Lyra oo hal dhalo ku jira, ayaa seef ku salaamay Erdogan.
  Kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa ka jawaabay oo kaliya:
  - Cadawga uma naxariisto!
  Darth Vader ayaa ku jawaabay cod qoto dheer:
  - Ku celcelinta hooyada - boars!
  Oo seefahooda oo leh guuxa duurjoogta ah, qarxinta bilyan ee Volcano Krakatoa ayaa gudbay. vacuumkiina wuu gariiray. Quarks ayaa qoob-ka-cayaar ku galay wareegyada etherka.
  Erdogan, isagoo dareemaya in hilibkiisa oo ay huwiyeen guutooyinkooda badan ee sharka iyo jinniyada wanaagsan, uu ka gariiray dhirbaaxada, ayaa ku qayliyey:
  - Wu Shaydaan! Waad xoog badan tahay!
  Darth Vader ayaa sii watay weerarkiisa oo uu ku qayliyay:
  - Oo weligay ma tabar yarayn!
  Isku-dhafka Sayidka madow iyo dagaalyahan vixen ayaa weeraray Erdogan. In kasta oo qofka ka soo horjeeda uusan ahayn mid ka hooseeya xoog iyo xawaare, laakiin xagga farshaxanka deyrka, dabcan madaxweynaha Turkiga ma barbardhigi karo, dagaalyahan kaas oo ay soo tababareen dagaalyahannada ugu fiican iyo seefayaasha galaxy - Jedi.
  Codka Lyra ayaa mar hore la maqlay. Gabadhan cadaabta ah sidoo kale si liidata looma tababarin. Maadaama aysan jirin rag ka tirsan boqortooyadooda, gabdhuhu waxay ku dhasheen ilmo-galeenka internetka. Waxaa la baray dilka iyo dagaalka xitaa markii embriyaha lagu sameeyay dhexdhexaad nafaqo iyadoo la kaashanayo barnaamijyada kombiyuutarka.
  "Waa maxay, wiilka muwaadin Turki ah ma jecla soo dhaweynta noocan ah!"
  Oo seefta balasmaha amiirradu waxay ku dul dhufatay koobkii Erdogan ee si wanaagsan loo quudiyey. Shaaribkii la gooyey ee kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa soo dhacay, waxa uu ku miiqnaa meeraha etherka, waxa uuna bilaabay in uu jeexjeexo, waxa uu u dumay sida bambaanooyinka baabi"inta oo dhan. Dhabankii go'ayna dhiig baa ka daatay. Waxaa intaa dheer, dhibic kasta, genies iyo saaxiriinta leh xaaqinyada ayaa ku firdhiyey.
  Kaligii-taliyihii Turkiga ayaa isku dayay in uu ka jawaabo, laakiin Darth Vader si aad ah ayuu u hoos galay seeftii qaloocanayd, isaga laftiisuna cadawga ayuu dhinaca kaga dhuftay, isaga oo ka gooyay lakab dhan oo muruqa ah. Erdogan ayaa aad uga sii qayliyey oo haddana weeraray.
  Darth Vader ayaa lulatay lulida, Lyra cagteeda qaawan ayaa ku dhufatay fagaaraha gumaarka.
  Erdogaan si xanuun badan buu u guray, oo isagoo taah duur-joog ah oo qoraallo xamaasad leh laga dareemayay, ayuu u gurtay:
  - Hadda waad dhammaatay, nin yari!
  Darth Vader ayaa soo dedejiyay weerarkiisa oo ku heesay markii uu weeraray:
  - Laakin dhamaadka wali ma aha dhamaadka! Dhammaadkii waa bilow uun!
  Oo sidaas daraaddeed wuxuu fuliyaa dhaqdhaqaaqiisa saxeexiisa, isagoo kaashanaya Count Duco waa laga adkaaday. Gacantii la gooyay, oo ay weheliso seeftu, waxay laalaadaysaa degdeg badan oo faaruq ah. Kadibna waxay sidoo kale bilaabataa inay jeexjeexdo. Waxay u ekayd in dib loo isticmaali karo, jet-ka, furayaasha ayaa hal meel ku xayirmay - supernovae soo saaraysay.
  Erdogan oo indhihiisu ay ka soo burqanayeen xanuun aan loo adkeysan karin, ayaa dib u gurtay oo madaxa ku dhuftay Dayaxa.
  Dayax gacmeedka meeraha dhulku wuu ka go'ay saamaynta, dildilaacyo ballaadhan ayaa daboolay, waxaana bilaabmay dillaac firfircoon oo magma ah. Dayaxu wuxuu bilaabay inuu u ekaado weji si xun loo garaacay. Lyra ayaa mar kale laad ku garaacday Erdogan jilibka hoostiisa, seeftii Vader ee dhinaca aan difaaca lahayn ayaa garbaha qabatay, iyada oo jartay cad hilib iyo muruqa ah.
  Kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa durba si cad u dabbaalanayay, seeftiisa kaliya ee badbaaday ayaa ku duushay baaxad ballaaran, laakiin caarada seefta cas ee Sayidka madow ayaa si toos ah gacmaha cadowga u gashay. Dabadeed leexasho cad iyo calaac kale oo go'ay oo Erdogan ayaa ku dhacay si ay u bilaabaan inay ku qarxiyaan baabi'inta iyo qoryaha sixirka ah.
  Kaligii-taliyihii Cusmaaniyiinta ayaa hub ka dhigis lagu sameeyay, isku daygiisii ugu dambeeyay ee quusta ahaa, sida masduulaagii, waa inuu olol ka dhex qarxiyo.
  Waxay la mid tahay trillion ololayaal ah oo hal mar ku dhuftay. Oo qarxinta balasmaha ayaa daad ku dhawaad dhammaan nidaamka qorraxda. Mowjado holac ah oo kacsan ayaa ku yaacay wareegtada Pluto dhawr ilbiriqsi gudahood. Maaskaro Darth Vader iyo gacmihiisu waa badbaadeen, laakiin Lyra cidhibta qaawan ee gabadha ayaa gebi ahaanba gubtay.
  Gabadha guud ayaa ku qaylisay xanuunka - dabka ayaa si xun u gubay cirifka, xitaa finan waaweyn ayaa mar qura ku bararay cagaha iyo lugaha dumarka ee gubtay oo madow. Waxay ii timid jilbaha...
  Laakiin Darth Vader, oo leh dhaqdhaqaaq xirfad leh, oo boodboodaya oo leh jilbaha jirka iyo dhaqdhaqaaqa seefaha, ayaa burburiyay madaxii weynaa ee geesaha ahaa ee madaxwaynihii Cusmaaniyiinta ee Erdogan.
  Madaxii weynaa, oo aan ka yarayn Dayaxa, ee dagaalyahanka weyn iyo taliyaha ayaa giringiriyey, dibnaha buluugga ah oo waaweyn ayaa hoos u yidhi:
  - Way dhammaatay!
  Dabadeed waxaa dhacay qarax, dhego-nuglaaday, burbur iyo waynaan lahaa in wax kasta oo hore u dhacay ay ahaayeen kuwo laga naxo oo ka soo horjeeda bam hydrogen ah oo lagu tijaabiyey meel bannaan. Durdurrada baabi'inta hyperplasma ayaa ka soo fatahay meel bannaan oo ka yimid Qorraxda, ka dibna Afla-centauri iyo Sirius...
  
  
  
  
  WIIL AAN FARXAD LEH
  Waxaa noolaa hal wiil, weli wuu yaraa, laakiin aad uma faraxsanayn. Iskoolkii waa lagu caasi jiray oo waa lagu dhibi jiray, guriga waalidkii ayaa mar walba mashquul ku ahaa oo waxay ku canaanan jireen buundooyinka xun, xitaa waxay ku garaaci jireen suunka inuu ku guuldareystay. Qof kastaa wuxuu ula dhaqmi jiray sidii doqon, maskaxiyan, fulay - way u cagajugleen oo garaaceen.
  Wiilkii arrinkaa wuu ku daalay, wuxuuna go"aansaday inuu ka tago magaaladiisa xun oo uu ka fogaado dugsigii la nacay, meel kasta oo ay indhihiisu ku eegaan.
  Wiilku weli wuu yaraa oo wuu caqli yaraa. Wuxuu u maleeyay in magaaladiisa oo kaliya ay ku nool yihiin dadka sharka ah, gaar ahaan carruurta, halka magaalooyinka kale qof kastaa uu ahaa mid wanaagsan oo naxariis leh. Mana noqon karto si kale, sababtoo ah waxay si farxad leh ugu celcelinayaan sanduuqa TV-ga ee labajibbaaran in waddankoodu yahay kan ugu bani'aadamnimada, naxariista, quruxda iyo ugu fiican adduunka. In wadankiisa ay caruurtu ku wada farxaan ama ay hubaal noqon doonaan in ay ku farxaan, xisbiga iyo hogaamiyihiisuna ay u horseedaan shuuci - marka qof kastaa helo waxa uu rabo.
  Wiilkii la garaacay ee la dhibi jirayna wuxuu si dhab ah u maleeyay in carruurta iskuulka dhigata ay yihiin kuwo arxan daran oo xumaan ah oo ay CIA-da iyo Mossad soo qorteen, taas oo ay sabab u tahay burcad-badeedda Ameerikaanka ah ee buurbuuran, in magaalada ay yaalleen khaanado madhan. dadku waxay ku taagnaayeen safaf dhaadheer. In wax walba ay fiicnaayeen haddaanay ahayn kuwa bourgeoisie iyo qaswadayaasha ee habeenkii xuduudaha ka tallaaba. In ay khaladkooda tahay in baradhadu qudhunto oo ay ilko carruurtu wax yeelaan. Oo sida muuqata irbado ayaa sidoo kale la allifay si loo cadaadiyo dadka ku nool Maraykanka.
  Laakiin waxaa dhici karta in sharku uu xukumo dhammaan magaalooyinka dhulkiisa baaxadda leh, in wakiillada CIA-da xun ay sasabtaan oo ay kharribaan carruurta oo dhan, iyaga oo baraya inay la dagaallamaan oo garaacaan qofka beenta ah.
  Maya, waa in laga helaa dalka ugu wanaagsan uguna bini'aadantinimada aduunka, waa magaalo qof walba uu naxariis iyo dhoola cadeynayo oo aad si badbaado leh u fidin karto gacantaada si aad u ruxdo adigoon ka baqayn in biin farahaaga dhexdooda ku qarsoon uu ku dhego. waa.
  Wiilku aad buu u rumaystay arrintan, in ay weli jiraan magaalooyin naxariis leh oo nabad ah. Isaguna, isagoo ay ku adag tahay inuu sugo maalmaha ugu horreeya ee diiran ee guga, si qarsoodi ah waalidkiis ayaa wax walba uga soo baxay qaboojiyaha. Oo ma jirin wax soo saar aad u badan oo ka jira waddanka ugu bini'aadantinimada, hodanka ah, naxariista iyo nabadda jecel ee adduunka. Shandadaydii iyo shandadaydii ayaan tan ku xidhay, anoo marka hore ruxay buugaagtii wax lagu baran jiray iyo buugaagta xusuus qorka waayo waxa ay igu abuureen culays dheeraad ah iyo... Hadda iyo dabadeed, aniga oo hareeraha eegaya aniga oo fuley ah, ayaan albaabka furay oo waddadii ku cararay.
  Wiilku mar walba waxa uu ka cabsan jiray inuu ardagiisa u baxo. Waxa ay ula muuqatay in halkaas hubaal lagu garaaci doono, lagu naafayn doono, lagu ceebayn doono, lagu tufi doono, ama wax ka sii daran. Laakiin weli waa subaxdii hore ee gu'ga, qof kastaa wuxuu aadayaa dugsiga, waxaa jira fursad uu ku dhaafo hooligans deyrka oo uu sii socdo. Laga soo bilaabo rubuc-tan, oo uu noqday qof aan la jeclayn oo lagu qoslo, ilaa iyo meel aanay weli garanayn. Halka uu yahay wiil timo-cad-cad ah oo dhererkiisu yahay shan cagood oo koofiyad dheer.
  Maxay dadku u cadhoodaan? Muxuu ku sameeyey oo ay aad u neceb yihiin? Maxayse ka leeyihiin nacaybka, dalka ugu dadnimo, naxariis, dadnimo iyo cadaalad oo aan caalamka ka jirin? Muxuu ku sameeyey? Ma cayday, ma cayday, ma ceebaysay, cidna ma ku tuftay mise waad khiyaamaysay?
  Miyaanu qof walba u sheegin inay isu naxariistaan, isu naxaan, oo ay is caawiyaan? In dagaalku xun yahay, dadka taagta daranna ay u baahan yihiin in la caawiyo? Laakiin tan waxay weli u arkayeen qof walba inuu yahay doqon, daciif ah, mooryaan ... iyo erayo kale oo adag oo aan la fahmi karin - nabaddoon?
  Laakiin waxa la yaab leh, miyaanay tani ahayn waxa dhammaan sheekooyinka carruurta, buugaagta, iyo telefishannada ay bareen? Dadku miyaanay ahayn inay sidaan oo kale noqdaan: Sharaf sare leh, u nugul naf-hurid, isu taag sidii buur oo kale. Miyaan ninku walaal iyo nin ahayn? Sow micnaha dhabta ah ee noloshu maaha in wanaag la sameeyo?
  Haddaba waa maxay sababta, xaqiiqda, waxa lagu baray buugaagta, filimada, iyo xitaa casharrada sayniska kombiyuutarka loo diido? Waxaa loo arkaa nacas, qosol, qosol, xun!
  Waa maxay sababta ubadkeena iyo asaagiis ay u qabaan cadho iyo nacayb badan, rabitaan la'aan inay dhegaystaan damiirkooda, rabitaanka rabshadaha iyo burburka? Aaway tacliintii iyo dhaqankii camalka suuban ee ay ugu awood badnaayeen dadnimo iyo bini"aadminimo? Awood u gargaarta oo difaacda dadka dulman ee ku nool dhammaan daafaha caalamka. Kaas oo ka badbaadiya dadka madowga ah, Hindida, iyo qof kasta oo dhibaato iyo buka gaajo iyo masiibooyinka dabiiciga ah.
  Wiilkii bay u yeedheen... Cabsi ayuu dareemay. Hadda way ku qaban doonaan oo waxay ku bilaabi doonaan inay ku jidhdilaan.
  Wuxu iska dhigay in aanu waxba maqlayn oo uu dadajiyay.
  Iyada oo laga jawaabayo, qaylo duurjoog ah:
  - Jooji biriiga! Waan ku dilaynaa!
  Waallida duurjoogta ah ee codkiisa ku jirta ayaa la yaab leh, iyo nacaybka loo qabo isaga? Maxay? Maxaad ku samaysay? Wayna neceb yihiin, kan had iyo goor ka hadla wanaagga, saaxiibtinimada, naxariista, sida aanay u necbayn mid aan daacad ahayn, kii hooyadood gowraci lahaa.
  Laakiin wiilku wuxuu hore u qaatay go'aan ah inuu ka tago magaaladan, oo uusan mar dambe aadin dugsigan la nacday. Ka baxso barkaddan jahannamada leh oo hel magaalo kale, naxariis badan, nadiif ah, saaxiibtinimo leh. Ka dib oo dhan, waxaa laga yaabaa in waddankiisa ugu bini'aadannimada aysan jirin magaalooyin noocaas ah.
  Wiilkii aad buu uga baqay in ay soo qabtaan isaga oo cakiran oo tabar daran, oo ay qoorta kaga dhufteen, si uusan u bixi karin. Laakiin sidoo kale waxaa jira bas. Kaliya waxaad u baahan tahay inaad ku booddo, ka dib hooligan iyo tuugta ayaa dib u dhici doona.
  Markan wiilku nasiib buu yeeshay, markii ugu dambaysayna waxa uu ku guulaystay in uu fuulo tallaabadii xidhitaanka baska. Albaabku waxa uu tuujiyay gacantii dhuuban ee caruurnimada ahayd, nasiib wanaag ma badnayn, waxa uu ku guulaystay in uu qabsado shandadii dhabarka ee cuntada ka buuxsantay.
  Socdaalkii baska ee waagaas wali waa kharash yar, mana ahayn faa'iido magaalo yar in sidoo kale mushahar la siiyo kirishbooyada. Waxaa intaa dheer, dadku waa daacad oo ma daneeyaan afar kopecks. Lammaane saaxiibo ah ayaa la qabsan kari waayey wiilka oo cadhooda ku soo saaray weel qashin ah. Si arxan-darro ah ayay ula dhaceen, sidii iyadoo birta ay ku eedaynayso in uu ugaarkii la rabay baxsaday. Wiilkiina wuu kexeeyey oo baryay Rabbiga Ilaaha ah (oo, sida la baray, aan haba yaraatee jirin!), si uu albaabku dhaqso u furmo oo uu gacantiisa uga furto.
  Ugu dambeyntii, joogsiga xiga, gacantaadu waa xor oo waxaad ku fadhiisan kartaa kursiga oo aad neefsan kartaa. Inankii intuu ka guuray ardaagii uu nacay, ayay naftu sii dejinaysaa. Meesha aysan garanayn, way ka badbaadsan tahay.
  In kasta oo laga yaabo in wiil kale, liddi ku ah, meeshiisa, uu ku riyoon lahaa inuu u dhawaado guriga, ka raadiyo difaac gudaha gidaarkiisa aan la dafiri karin. Laakiin barxadda guriga ayaa mar walba cabsi ku kicin jirtay wiilka. Xataa isaga oo hurda waxa uu ku riyoodo saaxiibadiisa naarta, naxariista daran. Wiilkii waxa uu isku dayay in uu dibadda u socdo intii suurtagal ah. Casharradii ka bacdi, waxaan si degdeg ah ugu orday qolka labiska si aan taas u sameeyo ka hor intaanay saaxiibadeyda nacabka ah, qalbiga naxariista ahi soo bixin oo bilaabay inay igu majaajiloodaan, ama xitaa i garaacaan isla markiiba. Wiilku waxa uu ka helay buugaag keliya. Kombiyuutar ma jirin, Internet ma jirin, xitaa TV-ga ma jirin - kaliya saddex kanaal, halkaas oo sida ugu fiican ay u muujinayaan hormoodyo aad u wanaagsan, ama koox heesa - sida ay u wanaagsan tahay inay ku noolaadaan waddankooda ugu bini'aadansan adduunka. Waxaana ugu darnaa, warbixinnada caajiska ah ee beeraha, iyo dagaallada joogtada ah ee goosashada. Toddobaadkiiba hal mar oo keliya, Axadda, waxaad daawan kartaa, si adag sida xaddidan, filim ama barnaamij muuqaal ah oo xiiso leh markaad booqanayso sheeko cirfiid.
  Wiilkuna wuxuu jeclaa inuu naftiisa ku aaso buugaagta, isagoo ka soo qaatay waxyaalaha sharafta leh, sharafta leh iyo quruxda badan.
  Iyo inta badan fasalka, haddii uusan aad u dhibin asxaabtiisa oo ka soo tufay tuubada ama toogashada xargaha caagga ah, wuxuu sidoo kale ka fikiray sheeko-sheeko, adduun naxariis leh. Ku saabsan xaqiiqda ah in marka shuuciyada la dhiso ugu dambeyntii, waxaa jiri doona walaaltinimo caalami ah, caalami ah.
  Ka dibna carruurta Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, kooxda Sagittarius, ayaa midoobi doona. Iyagoo si ballaadhan u dhoola caddaynaya, ayay gacmaha is-qabsadeen. Tusaale ahaan, carruurta ka tirsan kooxda Pisces waxay leeyihiin madax ay ku daboolan yihiin miisaanno qalin ah iyo baalal dahab ah oo dhalaalaya. Iyo Sagittarius Constellation waxay u badan tahay inay la mid yihiin Centaurs.
  Wax walba waa nabad iyo qurux badan. Haddiyado way isa siiyan oo heeso ayay ku heesaan. Ma jirto cadaawad, xumaan ma jirto, qofna ma gelin doono badhan ama rah dhintay mid kale dabada hoostiisa.
  Haddii shuuciyadu ay dhaqso u iman lahayd, oo CIA-da la necbaa, ee dunidoo dhan ku xidhay shabkada nacaybka, baray ubadkeenii Soofiyeedka inay wanaagga nacaan, halaagsamaan oo la baabi"iyo! Waa kuwii Ameerikaanka ka dhashay riyooyinka dagaal ee laga soo bilaabo dabar-goynta Hindida ilaa Afgaanistaan. Codadkooda idaacadaha ayay dadka ku waashaan oo ku qasbaan inay gacmaha kor u taagaan, walaal walaal, nacayb ka dhasha sariirta!
  Basku si tartiib ah ayuu jidka u dul socdaa. Waa Maajo bannaanka, subaxda - maalintu hadda waa bilow. Haa, wiilku kama cabsado mugdiga. Taa lidkeeda, marka ay madoobaato waxaa jirta fursad weyn oo ah in lagu simbiriiriyo asaagii hore oo aan la ogaan oo mugdiga lagu waayo. Xilliga jiilaalka, marka ay qabowdahay iyo habeenadu dheer yihiin, iyo gaar ahaan dhaxan daran, waxaad u bixi kartaa dibadda oo aad si dhab ah u filan kartaa inaad ku degdegto ragga cadhada badan.
  Xilliga jiilaalka, hooligans sidoo kale way qabowsadaan oo dibadda u baxaan marar badan. Laakiin xilliga diiran, cadaabku wuu bilaabmaa. Tagitaanka dukaankana waxa ay isu beddeshaa jirdil. Wiilkuna wuxuu ka fekerayaa inuu abuuro nooc ka mid ah moduleka eber-junction, si marka aad horeba ugu jirto dukaanka, ka dibna aad riixdo badhanka oo aad horayba guriga u tahay.
  Waxaa laga yaabaa inay fiican tahay, iyada oo baalasha macmalka ah aan weli la abuurin, gurigiisa, dabaqa sare, wiilku wuxuu dareemi karaa badbaado qaraabo ah. Marka adiga oo dhididsan oo aad u ordaya, ugu dambayntii fur albaabka oo aad soo booddo aqalka, waxa aad dareemaysaa sidii nin ku guulaystay Olombikada oo ka soo gudbay xariiqda dhamaadka - guriga ayaad joogtaa waadna nabad qabtaa. Ugu dambayntii waad neefsan kartaa oo waxaad ka heli kartaa qalbi qaboojin akhrinta buug kale. Nasiib wanaag, wali waxay haystaan maktabad awoowgood oo uu aqoonyahanku ka masayri doono.
  Darawalku waxa uu ishaaray in ay hore u joogeen joogsiga, qof walbana uu u baahan yahay in uu baxo. Wiilkii ayaa isku arkay meel uusan aqoon. Hore uma uu joogsan ilaa dhamaadkii. Waxayna u muuqatay mid cusub oo la yaab leh. Waxay u egtahay haddii aad tillaabo qaaddo, oo adiga, sida Eli oo ka socda Wizard ee Magaalada Emerald, waxaad naftaada ku heli doontaa sheeko-sheeko iyo dhul farxad leh.
  
  DAGAALKA GUUL DHAMAAD
  Abriil 13, 1945. Magaalada Berlin, dhismaha Imperial Chancellery.
  Wasiirka arrimaha dibadda Ribbentrop ayaa hadda ka soo laabtay wada xaajood uu la yeeshay wafdigii Soofiyeedka ee uu hoggaaminayay cadowga caanka ah ee Jarmalka, Molotov. Inkasta oo dagaalladii ugu dambeeyay ay ku dhawaad gebi ahaanba burbureen afar ciidan oo taangiyada Soofiyeedka ah. 1-dii Abriil, sahaydii gargaarka reer galbeedka ee hoos timaada Lend-Lease ayaa joogsatay;
  Ribbentrop ayaa si murugo leh u sheegay Rommel:
  -Wada-hadalladii lala yeeshay weftigii Soofiyeedka ayaa gaadhay meel gebo-gebo ah. Xulashada eber-ka-noqoshada - ku noqoshada xuduudaha Juun 1941 - kuma habboona Stalin. Codsiyada Koba - Gobolka Klaipeda, Bariga Prussia iyo dhammaan Poland ee xuduudaha 1939. Waxa kale oo ay sheeganaysaa dhulalka Slovenia, qayb ka mid ah Hungary iyo goobaha saliidda ee Romania. Wuxuu sheegay in malaayiin askartii Soofiyeedka aysan u dhiman si ay u gaaraan halka ay wax walba ka bilowdeen. Intaa waxaa dheer, Yuusuf wuxuu naga rabaa magdhow, in la sii daayo dhammaan ciidamada iyo dadka rayidka ah. Marka xigta, Stalin waxa kale oo uu rabaa in uu Finland ka helo dhul-iibsi.
  Field Marshal Fuehrer Rommel ayaa si murugo leh u yidhi:
  Inqilaabkii June 1944 ka dib, waxa nalagu khasbay in aanu sii wadno dib u gurasho gaabis ah oo joogto ah oo dhanka bari ah. In kasta oo xulafada, lagaga adkaaday Normandy, ay nala tageen nabad sharaf leh iyaga, laakiin... Ciidanka Cas ayaa aad u xoog badan, waxaanan daryeelnay askarta intii suurtagal ah, waxaan doorbidnay difaac firfircoon iyo weerarro gaaban. Haa, Ruushku waxay gaadheen Vistula iyo xitaa kharashka khasaaraha weyni way ka gudbeen, waxay jabiyeen Slovakia, waxay ku dhawaad qabsadeen Romania ... Laakiin dhammaan guulahaas waxay ku kiciyeen qiimo qaali ah. Sidoo kale waanu dhiig baxnay, laakiin waxaan ku guulaystey in aan sameeyo difaac aan ku qanacsanayn oo badan ama ka yar oo aan hoos u dhigo saamiga khasaaraha ilaa saddex ilaa afar jeer annaga. Laakiin Stalin sida muuqata ma fahmin in waddankiisu sidoo kale daalan yahay, xulafada, oo joojiyay caawinta Ruushka, waxay bilaabi doonaan inay nagu tiirsanaadaan?
  Ribbentrop ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Sharks-ka ugu weyn ee dibedda ayaa durbaba noo ballan qaaday taageero, beddelaad dhulalka aan heli doono annaga oo qabsanayna USSR! Xukuumadda Labour-ka ee Britain weli way ka labalabaysaa, laakiin dhismayaal badan oo gaar ah ayaa diyaar u ah inay na taageeraan! Brazil, Spain, Portugal, iyo gaar ahaan Argentina waxay noo ballan qaadaysaa caawinaad. Perron xitaa ma diidayo inuu si cad u soo galo dagaalka dhinaceena. Finnishku sidoo kale waxay wacad ku mareen inay aadayaan dhamaadka! Talyaaniga, meelaha Mussolini ee waqooyiga waa ay xoojiyeen, halka koonfurta ay weli gacanta ku hayaan xoogagga taageersan reer galbeedka. Waxaan diyaar u nahay inaan dagaalka sii wadno, Fuhrer-kayga!
  Rommel si kooban ayuu u dalbaday:
  - Speera aniga!
  Waxaa meeshii uu ku haboonaa fadhiyey wasiirkii hubeysneed ee xirfada badnaa, hawlkarnimada iyo kartida badnaa ee Imperial. Speer maareeyay, inkastoo dhammaan dhibaatooyinka, si weyn u kordhiyaan wax soo saarka ee hubka oo si degdeg ah u geliyey wax soo saarka ballaaran qoryo badan oo iskood u horumarsan ee fasalka "e", "LION" iyo "Panther" -2.
  Kaligii taliye dhaqaale oo weli da'yar oo aadka u firfircoon ee Reich Saddexaad ayaa sheegay:
  - Dhinaca dhismaha taangiyada, ma aha oo kaliya tayada, laakiin sidoo kale horumar tiro ayaa la gaaray. Bishii Disembar 1944-kii, 1,960 taangi iyo qoryo iskood u shaqeysta ayaa la soo saaray. Oo tan inkastoo dhammaan dhibaatooyinka militariga iyo bilaabista wax soo saarka ballaaran ee mashiinnada ugu fiican adduunka! Gaar ahaan E-25, Lev iyo Panther-2!
  Waqtigan xaadirka ah, soo saarista taangiyada iyo qoryaha iswada ah waxay ku saabsan yihiin laba kun bishii, kuwaas oo bishii Maarso baabuurkii ugu dambeeyay: E-10, E-25, Lev, Panther-2 oo ka kooban in ka badan saddex-meelood laba meel gawaarida taangiga. !
  Rommel ayaa si qallafsan u waydiiyay:
  -Ma hubtaa in taangiyadayadu ka sarreeyaan kuwa Soofiyeedka?
  Speer, oo isku dayaya in uu caqli gal ku bixiyo codkiisa, ayaa yidhi:
  - Nashqadeenayaasheena, inkastoo ay soo daaheen, waxay awoodeen inay abuuraan gawaari leh qaab aad u badan ama ka yar oo guul leh, hub, hub iyo astaamo wadista. E-25 waxay noqotay mid si gaar ah loogu guulaystay. Booska foodda hore ee 100 milimitir xagal u janjeedha oo afartan darajo ah, dhinacyo iyo dabada 60 millimitir iyo hub wata 88-mm qoriga EL 71 caliber, qoriga iskii wax u haysta wuxuu leeyahay kayd 80 wareeg ah oo miisaankiisu yahay 26.6 kaliya tan Matoorka awoodiisu yahay 700 hooras, baabuurka ayaa xawaareynaya in ka badan 75 kiiloomitir saacaddii. Intaa waxaa dheer, iyada oo la tixgelinayo kaydka miisaanka, dhinacyada qoriga iskiis u shaqeeya ayaa sidoo kale lagu xoojiyay shaashadaha 30 mm. Sidaa darteed, dhinaca waxaa lagu daboolay labadaba rollers iyo shaashadda, taas oo macnaheedu yahay in baabuurku uu u adkeysan karo saameynta T-34-85 ma aha oo kaliya wejiga, laakiin sidoo kale dhinaca. Madfaca 88-mm laftiisu waxa uu galaa 150 - 148 mm oo hub ah xagal 60 darajo ah. Iyadoo la tixgalinayo heerka saxda ah ee dabka iyo toogashada, qorigeena 88mm waa kan ugu fiican ee ka hortagga taangiyada adduunka! Oo ilaalinta wejiga ayaa kuu ogolaanaysa inaad xajisato, xitaa IS-2. Waxaa intaa dheer, qolofyada fiiqan ee qoryaha Soofiyeedka ayaa aad ugu nugul ricochet. Laakin hubkeena sibidhka ee tayada sare leh waxa uu leeyahay qallafsanaan sare oo dusha sare ah, xagal maangal ah oo u janjeedhana, si fiican ayuu u nuugaa!
  Rommel si macquul ah ayuu u xusay:
  - Oo waxaas oo dhan waa la gaadhay iyada oo ay ugu wacan tahay xaqiiqda ah in mishiinka, gudbinta iyo sanduuqa gearku la isku daray hal unug. Sidaas awgeed, waxaanu ku badbaadnay usheeda dhexe, waxaanu hoos u dhignay dhererka baabuurka ilaa 144 sentimitir. Mashiinku wuu ka sarreeyaa dhammaan moodooyinka Soofiyeedka waana wax fudud in la sameeyo. Inkastoo, tusaale ahaan, aadan awoodin inaad abuurto taangigan oo kale weli!
  Speer si xun ayuu u diiday:
  - "Panther" -2 iyo gaar ahaan taangiga "Libaaxa" waxay ku xisaabtamaan horumarkii ugu dambeeyay iyo hagaajinta. Gaar ahaan, "Panther" -2 waxay u suurtagashay in ay miisaanka ku hayso 47 tan, iyada oo kordhinaysa hubka iyo sahayda qolofka ilaa heerka "Tiger Royal", iyo in yar oo ka hooseeya hubka. Taasina waa kow iyo labaatan tan oo farqi ah. Matoorka 700 hooras wuxuu ku siinayaa xawaaraha 55 kiiloomitir wadada weyn, iyo 30 kiiloomitir saacaddiiba wadada. Baabuur cusub ayaa durba la soo saaray oo leh matoor awoodeedkiisu yahay 900 oo hoora, waxayna xawaari karaan ilaa 70 kilomitir saacaddii. "Libaaxa" oo leh madfac 105mm ah ma laha wax la mid ah xagga hubka; Oo dhammaantood miisaankoodu yahay 51 tan, oo leh matoor 900 hooras ah. Taangiyadayada cusub waxay leeyihiin sifooyin waditaan oo aad u wanaagsan, taas oo macnaheedu yahay in loo isticmaali karo dagaal weerar ah!
  Rommel wuu qoslay oo haddana muujiyay aqoon:
  - Oo taangigan, mishiinka, gudbinta iyo sanduuqa gearbox waxay ku yaalliin jidhka baabuurka hortiisa, dabada ayaa dib loo rogaa. Qaabka ayaa sidoo kale la isku koobay. Laakiin waxaan u baahanahay "Libaax" oo leh hub sare oo ka xoog badan!
  Speer wuu foororsaday oo yidhi:
  - Taangiga E-50 waxaan ku hirgelin doonaa ilaalinta iyo hubaynta Jiirka, iyada oo aan ka badnayn toddobaatan tan oo miisaan ah!
  Rommel wuxuu sii daayay Speer wuxuuna ku casuumay Reich Wasiirka Duulista Hawada Saur. Sidoo kale ah maamule aad u xirfad badan oo karti leh.
  Wasiirka Imbaraadoor-ka ayaa si guul leh u yiri:
  -Diyaaraddeenu waxay la wareegtay guud ahaan sarreynta hawada! Marka horena mahad leh warshadaha geesiga ah ee Jarmalka! Diyaarad cusub oo jet ah, oo la soo gashay Luftwaffe sannadkii 1944-kii, ayaa la soo saaray tiro aad u badan oo sii kordhaysa. Waxay leeyihiin faa'iido xawaare ka badan baabuurta Soofiyeedka oo ah 200-350 kiiloomitir saacaddii waxayna haystaan hub xooggan oo 30mm ah madfac iyo gantaallo! Dagaalyahannada ME-163, Me-262, VA-349 iyo gaar ahaan kuwa raqiis ah, fudfudud, la dhaqaajin karo oo si fudud loo soo saari karo HE-162 waxay caddeeyeen inay aad uga sarreeyaan Laggs iyo Yaks cadowga. Sahanka xawaaraha dheereeya iyo duqeynta Ar-234 waxay leedahay xawaare aan hal dagaalyahan oo Soofiyeeti ah la qabsan karin!
  Isla mar ahaantaana, waxa ugu muhiimsan, waxaan awoodnay inaan ku guuleysano sinnaanta cadawga ee wax soo saarka tirada mashiinnada. 150 ME-262 dagaalyahan ayaa la soo saaraa todobaadkii, hub aad u xoog badan oo lagu badbaadin karo dagaalka, horeyba 300 iyo tiradan ayaa sii kordheysa HE-162 dagaalyahan, iyo 120 oo leh kordhinta AR-234. Jidka waxaa jira noocyo aad u horumarsan ME-262 oo leh baalal xaaqan, ME-1010 oo leh baalal meesha xaaqin la hagaajin karo, Non-262 oo leh hub ka wanaagsan iyo sifooyinka duulimaadka, iyo tan ugu muhiimsan Yu-287. Gaadhigii u dambeeyay ee baalasha hore u sii xaaqan ayaa lahaan doona saxnaanta duqaynta.
  Guud ahaan, waxaan qorsheyneynaa inaan kordhino wax soo saarka diyaaradaha jet-ka ilaa laba boqol oo diyaaradood maalintii, si buuxda u xakameynaya cadowga!
  Rommel si macquul ah ayuu u xusay:
  -Mashiinadayada birta ahina aad bay u guulaysteen. Tusaale ahaan, horumarinta Focke-Wulf waa TA-152. Iyo TA-400, sida bam diyaaradeed oo leh lix matoor, waxay muujinaysaa ballanqaad weyn!
  Zaur si weyn buu u qeyliyay:
  - TA-400 waxay qarxin kartaa warshadaha Soofiyeedka ee ka baxsan Ural, waxay gaari kartaa xawaare ilaa 800 kiiloomitir waxayna qaadi kartaa in ka badan 10 tan oo bam ah! Sida bam-gacmeedka XO-18, oo leh masaafo dhan 16 kun oo kiilomitir! Iyo jet TA-183 iyo baabuurta kale! Waxaan maamuli doonaa hawada!
  Field Marshal Fuhrer ayaa sii daayay Saur. Hadda waxaan u baahday inaan la hadlo Schmeisser.
  Qoriga Jarmalka
  StG 44 (Jarmal: Sturmgewehr 44 - assault rifle 1944) waa qoriga Jarmalka ee weerarka ah oo la sameeyay intii lagu jiray dagaalkii labaad ee aduunka. Ilaa 850 kun oo xabbo ayaa la soo saaray. Ka mid ah mashiinnada tooska ah ee nooca casriga ah, waxay ahayd horumarkii ugu horreeyay ee la soo saaro tiro badan.
  Waxa ay kaga duwan tahay qoriga submachine (PPSh, iwm) ee dagaalkii labaad ee aduunka iyada oo si aad ah u dheer ee loogu tala galay in la toogto, ugu horayn waxaa sabab u ah adeegsiga waxa loogu yeero dhex dhexaad, ka awood badan, iyo ballistics ka fiican marka loo eego bastooladaha loo isticmaalo qoryaha hoose. .
  Automation StG 44 waa nooc hawo gaas ah oo laga soo saarayo gaaska budada ah iyada oo la marayo dalool ku yaal gidaarka foosto. Foostada foostadu waxay ku xidhan tahay iyada oo u leexinaysa boodhka diyaarad toosan. Khaladku waxa uu ku yimaadaa is dhexgalka dayuuradaha u janjeedha ee ku yaala bolt-ka iyo fareemka birta. Qolka gaaska - iyada oo aan suurtagal ahayn in la xakameeyo. Furaha qolka gaaska ee leh usha kaalmuhu waa mid aan ku xirnayn leexleex gaar ah oo keliya marka la nadiifinayo mashiinka. Si loo tuuro bam-gacmeedyada qoryaha, waxaa lagama maarmaan noqotay in la isticmaalo kartoojyo gaar ah oo leh 1.5 g (loogu talagalay bam-gacmeedyada jajabinta) ama 1.9 g (oo loogu talagalay bam-gacmeedyada hubka-mudanaya) lacagta budada ah. Miisaanka caadiga ah ee baaruuda 7.92x33 Kurz waa 1.57 g piston gaaska leh usha ayaa lagu daraa jirida boodhka.
  Schmeisser wuxuu kaloo rajo ka muujiyay in qoriga cusub - St 54 - uu noqon doono mid la isku halleyn karo oo ka sii wanaagsanaan doona, oo leh saxnaan sare oo dab ah.
  Von Braun ayaa sidoo kale muujiyay rajo dhab ah - gantaalada A-10 iyo A-11 ayaa ballan qaaday in ay ku duuli doonaan masaafo dhan 1000 kiiloomitir oo ay ku dhufteen si sax ah, oo uu hagayo raadiyaha.
  Arrimuhu way ka sii darnaayeen bamka atomiga ilaa dab-demiska nukliyeerka la saaray. Laakiin dhowr sano gudahood waxay sidoo kale ballan qaadeen in Boqorada Bambooyinku ay geli doonto wax soo saar!
  Laakiin tan ugu muhiimsan, Mareykanka iyo Ingriisku waxay ballan qaadeen inay ka caawinayaan Reich Saddexaad iyo dayax-gacmeedyadeeda la dagaalanka shuuciyadda adduunka!
  Field Marshal Fuehrer Rommel ayaa go'aansaday:
  - U sheeg Stalin in aan dib u soo celinayno colaadaha si buuxda, ka dibna gebi ahaanba burburka guud ee shuuciyadda!
  Abriil 13, 1945 waxay ahayd maalintii diidmada weyn!
  Dagaalkii Jarmalku wuxuu ku dhuftay dharbaaxadii ugu weyneyd ee ka timid Hungary si looga fogaado in laga gudbo Vistula oo buuxda. Weerarku wuxuu bilaabmay labaatankii Abriil, markii la dhammeeyey qaybihii Nazi-ga.
  Jarmalku waxa u suurtagashay in ay ka gudbaan safkii hore ee difaaca isla markiiba. Waxay si firfircoon u isticmaaleen xeeladaha weerarka habeenkii si ay uga hortagaan Ruushka inay isticmaalaan madaafiicdooda faraha badan. Habeenkii, dabcan, dabku maaha mid wax ku ool ah, iyo Naasiyadu waxay leeyihiin aaladaha aragga habeenkii.
  Si degdeg ah ayaa safkii labaad ee difaaca loo jabiyay, waxaana la sameeyay laba digsi. Laakiin amarka xarumaha, kayd badan ayaa galay dagaalka. Inkasta oo aysan suurtagal ahayn in laga adkaado Nazis, weerarradii Mainstein waa la joojiyay.
  Muddo bil ah oo dagaal madax-adayg ah, Jarmalku waxa uu ku guulaystay in uu dib u qabsado qayb ka mid ah Slovakia, isaga oo u sii socday wax ka badan 70-80 kiiloomitir.
  Weerarkii Fritz ee Bariga Prussia wuxuu ahaa mid aad u yar. Kaliya waxay jabiyeen safkii hore ee difaaca, waxayna la kulmeen difaac cufan. Waxaa soo baxday in ciidanka cas-cas ay yaqaaniin sida loo qodo oo loo difaaco. Oo geysta dhaawac halis ah.
  Kaliya gudaha Roomaaniya ayuu Kisselring ku guuleystey inuu gaaro guulo waaweyn. Ciidamada Faciistaha ayaa sameeyay saddex digsi waxayna qabsadeen ku dhawaad dhammaan Moldova iyo Bukovina. Laakiin xitaa halkaas looma oggola inay u gudbaan Odessa, iyagoo ku joogsanaya Bug - xannibaad biyo dabiici ah! Laakiin Jarmalku weli way awoodeen inay qabsadaan dhul aad u yar. Oo ay ku jiraan xeebta Badda Madow, iyo gobolka Yukreeniyaan ee Chernivtsi. Haddaba, in safka hore laga raro goobaha saliidda ee Romania. Laakiin taasi waxay ahayd xadka guulahoodii bilaha Abriil iyo Maajo.
  Ciidanka Cas ayaa ahaa kuwo ku adkaystay difaaca, warshaduhuna waxay soo saareen qalab ciidan oo badan. Gaar ahaan dagaalyahannada Yak-9 iyo taangiyada T-34-85.
  Xagaagii, Rommel wuxuu naftiisa ku helay xaalad adag - ilaha aadanaha ee Jarmalka ayaa horeyba u dhammaaday, weerarkuna wuxuu horseeday khasaarooyin culus. Wax faa'iido ah ma lahayn in lagu tiriyo soo noqnoqoshada 1941. Ciidamada Soofiyeeti waa kuwo dagaal adag, jeneraaladu waxay kasbadeen khibrad qiimo badan, waxaana loo dhisay difaac adag oo qoto dheer.
  Markaa, waxay ahayd lagama maarmaan in la bixiyo kharashka u guurista bari.
  Bartamaha, ciidamada Soofiyeeti waxay wali haysteen buundooyinka Vistula. Stalin ma rabin inuu dib u gurto.
  Rommel waxa uu qaatay go'aan: in uu qaado duullaan ka dhan ah USSR. Maadaama qaraxu ugu yaraan yahay hawl qaali ah, khasaaraha bani'aadamka inta lagu jiro weerarkan aad ayuu u yar yahay! Waxaa intaa dheer, USA iyo Britain oo leh gumeysi iyo maamulo waxay bilaabeen inay bixiyaan kaalmo firfircoon oo badan oo hub, kheyraad iyo xitaa mutadawiciin ah.
  Weerar cirka ah oo ay qaaday diyaarad jet ah iyo isku dayo taxaddar leh oo lagu doonayay in lagu jabiyo ciidamada taangiyada waaweyn.
  Laakin Stalin ma uusan rabin in uu si niyad ah u fadhiisto oo uu sugo guuldarada! 22-kii Juun, ciidamadiisu waxay weerar ku qaadeen jihada Slovakia. Jawaabta, Ameerikaanku waxay ka iibiyeen kun diyaaradaha B-29 ee Jarmalka deyn ahaan.
  Jarmalku waxa ay maamulayeen hawada oo ay wali awoodeen in ay iska celiyaan,iyaga oo isticmaalaya taangiyada tayada leh ee taangiyada iyo qoryaha iswada,weerarada ciidanka cas. Dhamaadkii Luulyo, Kooxda Ciidanka Jarmalka ee Koonfurta waxay aadeen weerarka, iyagoo isku dayaya inay abuuraan cauld kale. Ciidamada Soofiyeeti waxay awoodeen inay joojiyaan duulaankii Jarmalka. Naasiyiintii waxay soo mareen ilaa soddon kiilo mitir, iyagoo iska ilaalinaya khasaaraha culus, way istaageen. Bishii Agoosto, Ciidanka Cas ayaa sidoo kale ka soo baxay Bariga Prussia.
  Xagaagii, safka hore wax iskama beddelin.
  Dhanka kale, Maraykanka ayaa Japan ku tuuray laba bambaanooyin Atomic ah. Hirohito ayaa ku dhawaaqay in ay is dhiibtay 16-kii Ogosto. Ameerika waxay xoraysay gacmaheeda oo waxay kor u qaaday saadka tignoolajiyada, alaabta ceeriin iyo qalabka ee Reich Saddexaad.
  Cadaadiska ka imaanayay duulista Jarmalka ayaa sii kordhayay. Naasigu waxa ay rajaynayeen in ay duqeeyaan USSR. Dayrta ayaa waxa ay dhaaftay isku dhacyo iyo weeraro isku day ah oo labada dhinac ay ku kala qaadeen. Labada dhinacba waxay isku dayeen inay ka fogaadaan khasaaraha aan loo baahnayn.
  Laakiin guud ahaan, sarreynta Luftwaffe ee hawada ayaa noqotay mid cad. Intii lagu jiray 1945, Reich Saddexaad iyo dayax gacmeedyadu waxay soo saareen in ka badan lixdan kun oo diyaaradood, oo u badan jets, waxayna ka heleen xulafada soddon kun oo kale. USSR waxay soo saartay shan iyo afartan kun oo baabuur. Waxaa intaa dheer, waxay ka hooseeyaan cadowga xawaaraha, hubka iyo hubka.
  Sannadku markuu ahaa 1946 kii waxa kale oo uu ku bilaabmay isku day weerar culus oo ay qaadeen ciidanka cas. Laakiin Jarmalku waxay ku tuureen horumarkoodii ugu fiicnaa, E-50 taangiga Ahraamta, waxayna awoodeen inay jabiyaan cutubyadii Soofiyeedka, iyaga oo dib ugu soo celiyay Poland iyo Slovenia. Laakiin barafkii dhacay iyo geesinimadii weynaa ee ciidamada Soofiyeeti waxay joojiyeen guutooyinkii faashiistaha ee Neman iyo wax yar oo ka baxsan Grodno! Taageerada taageerayaasha Bandera, Krauts waxay soo galeen Lviv. Si kastaba ha ahaatee, weerarka baaxadda leh, ama halkii ay ku guuldareysatay, waxay keentay in USSR ay lumiso biriishyada Bariga Yurub, hadda dagaalku wuxuu mar kale u wareegay gebi ahaanba dhulka Boqortooyada Ruushka ee Bolshevik!
  Bishii Maajo, ciidamada Rommel waxay isku dayeen inay dhisaan guushooda, laakiin dhowr bilood oo dagaal ah ka dib, waxay gaareen kaliya khadka, Baranovichi, Vilno, ka dibna waxay soo dhawaadeen Riga. Naasiyiintii ayaa xoogaa guulo ka gaaray koonfurta - waxay qaateen Vinnitsa iyo Zhitomir - oo ku soo dhawaaday Kyiv! Oo Odessa waxay heshay in ay ka go'day ciidamada Soofiyeeti.
  Si kastaba ha ahaatee, Jarmalka ayaa sidoo kale la kulmay khasaare aad u weyn - dhalinyarada laga bilaabo da'da afar iyo tobanka iyo awoowayaasha laga soo bilaabo da'da lixdan iyo shan ayaa loo qoray ciidanka. Dhowr qaybood oo haween ah ayaa xitaa la abuuray, iyo sidoo kale toogte iyo nidaamyo duuliye oo kala duwan halkaas oo jinsiga cadaaladda ah uu ku dagaalamay!
  Dayrtii, Jarmalku wuu isdifaacay, waxaana baaray ciidankii Soofiyeeti. Jiilaalkii, sidoo kale, dagaallo ayaa dhacay. Suurtagal ma ahayn in la jebiyo Jarmalka, kuwaas oo ilaalinayay sareynta hawada sare. Magaalooyinkii Soviet-ka ee la go'doomiyay ee Riga iyo Odessa ayaa dhacay, laakiin Fritzes ma aysan sii horumarin karin weerarkooda.
  Sannadkii 1947-kii, taangiga Soviet T-54 wuxuu bilaabay inuu galo wax soo saar ballaaran, kaas oo la filayay inuu la tartamo Jarmalka ugu weyn, Ahraamta E-50. Run ahaantii, gaadhigii Soofiyeeti weli wuu ka hooseeyaa kii Jarmalka ee hubka iyo hubka, laakiin wuu ka jabnaa oo wuu ka fududaa. Wax soo saarka tirada badan wuxuu bilaabmay bishii Luulyo.
  Duulimaadyada, arrimuhu way ka sii darnaayeen, laakiin December 30, 1947, waxaa duulay dagaalyahankii ugu horreeyay ee jet Soviet, MIG-15.
  Taas macnaheedu waxa weeye in la soo afjari doono keli-taliska faashiistaha ee hawada.
  Wax-soo-saarka guud wuxuu bilaabmay May 1948-kii. Baabuurka laftiisu waxa uu ahaa mid ka yara liita xawaaraha iyo hubka marka loo eego ME-362. Run, Jarmalku wali waxay lahaayeen bilawga wax soo saarka si fiican u shaqeynaya iyo khibradda dagaalka ee aces. Laakiin waxaa caddaatay in hawada USSR ay ku dhowdahay inay gaarto sinnaanta.
  Deyrtii 1948kii, wada xaajoodyo cusub ayaa bilaabmay.
  Jarmalku wuu yaraa, laakiin USSR sidoo kale waa laga saaray dhiig. Intaa waxaa dheer, Fiisigisyada Jarmalku waxay awoodeen inay ka hormaraan kuwa Soofiyeedka, iyo Reich Saddexaad waxay horey u tijaabiyeen bam nukliyeer ah.
  Rommel wuxuu soo jeediyay ikhtiyaar dhexdhexaad ah - Jarmalku waxay heli doonaan wax kasta oo ay hore u qabsadeen. Laga soo bilaabo Riga ilaa Odessa.
  Stalin wuxuu ku jawaabay isagoo aqbalay doorashada eber. Annagu adiga kuma nihin, adigana annaga!
  Wada xaajoodyadu mar kale waxay gaadheen ismari waa dhammaystiran.
  Koba waxay markeeda la kulantay mid kasta oo ka mid ah warshadaha, naqshadeeyayaasha iyo khabiirka milatariga oo badan ama ka yar.
  Dabadeed, waxa uu meel fagaare ah ka akhriyey khudbad uu ku sheegay in uu dagaal ka dhan ah Faashiistaha ku soo afjari doono guul!
  Maalintii Noofambar 7, 1948kii. Waxay noqotay maalintii go"aan weyni ka soo baxay!
  Epilogue
  1954 Diseembar 21... New York... Calan casaan ah ayaa si aad ah loo sudhay dhismaha ugu dheer ee Maraykanka.
  Stalin, oo muuqaalkiisa laga soo bandhigay shaashado waaweyn iyo dhammaan boodhadhka dadweynaha ee jamhuuriyadda Maraykanka, ayaa mowjado dhoola cadeynaya oo dhoola cadeynaya ciidammadii Soofiyeeti ee marayey wadada Lenin!
  Dunida oo dhami waxay u dabbaaldegtaa sannad-guuradii shan iyo toddobaatan-sanno ee Jaalle Stalin - oo ahaa boqorkii ugu horreeyay ee meeraha Dunida!
  
  NOQOSHADA LUCIFER
  In kasta oo aanay u fududayn isaga, balse weli yaraa oo aan weli nafta ka engegin, dagaalyahankii Palpatine waxa uu ku guulaystay in uu ka tallaabsado xannibaadda.
  Caroline waxay ahayd in lagu dilo gacanteeda iyo nalka. Laakiin si ay raadkooda u qariyaan, wax yar oo nukliyeer ah ayaa lagu beeray qasriga laftiisa.
  Darth Sidious mar horeba si fiican ayuu u isticmaali jiray laydhka, isaga oo u socda boqorada waxa uu jaray ilaaladeedii gaarka ahayd. Dabadeedna waxa uu ku amray in ay jilba joogsato oo ay iska siibto kabaha qaaliga ah - si ay ugu dhimato, sidii caadadu ahayd, iyada oo cago-la"aan ah.
  Carolina waxay noqotay. Palpatine ayaa u muujiyay wajigiisa dhabta ah iyada oo qofkii Agoosto uu ooyay. Dabadeed Dart waxa uu isticmaalay hillaac xoog leh markii ugu horeysay noloshiisa ... Markii boqoraddii la gubay ay aamustay, Sith Lord oo aan naxariis lahayn ayaa hubka nukliyeerka saaray qarxiyaha oo ka baxay gurigii.
  Dadka ku nool dhulka hoostiisa ayaa lagu eedeeyay qaran dumis, waana sababta uu dagaal bahalnimo u dhex maray labada adduun ee meeraha. Inkasta oo ay tignoolajiyada sare ka sareen, tartanka biyaha hoostooda waxa uu ku guulaystay in uu noolaado. Intaa waxaa dheer, wakiilo ka tirsan Senate-ka Jamhuuriga ayaa soo dhexgalay, kuwaas oo aan oggolaan karin xasuuq.
  Palpatine waxa uu naftiisa ku kasbaday nabad-doonka oo hadda waxa uu gaadhay heerkii galactic, ilaa hadda oo kaliya doorka kaaliyaha suubban ee senator-ka Naboo, laakiin si dhakhso ah ayuu caan u helay.
  Macallinkiisii Plagaust ayaa oggolaaday kor u kaca ardayga, laakiin isaga laftiisu wuxuu noqday mid aad iyo aad ugu dhex milmay daraasadda sayniska ee magochlorians. Isagu wuxuu rabay inuu nafsaddiisa dhimashola'aan helo oo barto siduu kuwii dhintay u soo sara kiciyo. Intaa waxaa dheer, Plagaust, in kasta oo uu naxariis-darro dibadda ah, wuxuu si sax ah ugu xidhnaa qaar ka mid ah qaraabadiisa iyo riyooyin sarakicitaankooda degdega ah.
  Inantii Palpatine waxay kortay inay noqoto boqorad. Isla markiiba waxay dhashay farcankeeda. Ninku si rasmi ah uma uusan noqon boqor, laakiin wuxuu ahaa xaas buuxa oo sharci ah, iyo sarkaal hore - Jedi, inkastoo uusan ahayn heerka ugu sarreeya ee xirfadda. Si rasmi ah, wuxuu helay magaca amiirka iyo la-taliyaha da'da yar - iyadoo ay hogaaminayso boqoradda.
  Laakiin Palpatine ma jeclayn soddoggiisa aan rasmiga ahayn: aad buu u naxariis badnaa, sharaf badnaa, muuqaal ahaan wuu u qurux badnaa, wuxuuna u ekaa mid aad uga yar sannadihiisii.
  Oo inanta taliyaha madow ayaa koray si aad u naxariis badan oo naxariis badan. Waxay la mid tahay dabeecadda aabbaheed - kaas oo laga yaabo inuu ku riyooday inuu noqdo qofka ugu xun caalamka.
  Si kastaba ha ahaatee, Plagaust mar dambe ma ahayn inuu ardaygiisa qanciyo. Palpatine wuxuu qaatay go'aanka kaligiis - inuu baabi'iyo gabadhiisa iyo ninkeeda labadaba.
  Laakiin dabcan si aadan naftaada u soo bandhigin. Tanina ma fududa, tan iyo markii ammaanka qasriga si weyn loo xoojiyay, ka dib dhammaan qalalaasihii iyo burburkii.
  Palpatine wuxuu go'aansaday inuu shil ku diyaariyo markabka. Wuxuu ku guuleystey, isagoo adeegsanaya saameyntiisa, si uu u gaaro duulimaadka qoyska boqortooyada ee Corusan - meeraha metropolis iyo caasimadda Jamhuuriyadda. Sida la moodo martiqaadka fasax weyn - kun-sano ee samaynta weyn.
  Wuxuu si fiican u bartay casharradii macalinkiisa Plagueis;
  Macalinka ayaa u balan qaaday ardayga in inkastoo uu tababarkiisu noqon doono mid dhab ah hadana ay ka xoroobi doonaan sharciga labada. Jebinta wareegga xun ee uu qoray Darth Bane, waxba iskama qarinayaan midba midka kale, wax hinaaso ah ama kalsooni darro ah kuma qabaan xiriirkooda, sidaas darteedna waxay u wada adeegaan dhinaca mugdiga ah. Sidious wuxuu bartay Muun muddo tobanaan sano ah, xilligaas oo Plagaust uu ardaygiisa baray wax kasta oo uu garanayo si aysan u lumin dhammaan awoodda uu helay Plagaust. Casharradii Plagaust waxay ku qasbeen Palpatine inuu wajaho cabsidiisa, ka xayuubiyeen dhammaan farxadda, wuxuuna ka qaaday wax kasta oo uu jeclaa. Lord The Dark wuxuu baray Sidious in shucuurta sida xaasidnimada iyo nacaybka, in kasta oo ay lagama maarmaan tahay in la barto dhinaca mugdiga ah, ay kaliya tahay macneheedu in laga tago fikradaha caadiga ah ee anshaxa dartiis ujeedo weyn. Plagaust waxa kale oo uu muxaadaro ka siiyay ardaygiisa siyaabaha uu awooda ula wareego iyada oo ujeedadu tahay ugu danbeysa in la xakameeyo Galaxy.
  Laakiin habka ugu waxtarka badan ee wax-barashadu waxay ahayd ka gudubka caqabadaha farsamada iyo shineemo badan.
  Isagoo ka caawinaya Palpatine inuu ka soo baxo darajooyinka, Master wuxuu siiyay Thaler Sidious inuu galo Sith holocron, iyo sidoo kale kuwo kale oo badan. Wuxuu baray Palpatine sida loola dagaallamo nalalka, sida loo isticmaalo hillaaca xoogga, wuxuuna ku qasbay inuu nuugo dhammaan noocyada kala duwan ee aqoonta ku saabsan hubka iyo farsamooyinka kala duwan ee dhinaca mugdiga ah, laakiin inuu siiyo kaliya muhiimada lagama maarmaanka u ah si loo gaaro yoolka dhabta ah. dalabka. Isla mar ahaantaana, Plagaust, oo hoos yimaada Grand Damascus, wuxuu sameeyay wax kasta oo lagama maarmaan ah si aan qofna uga shakin inuu xiriir la leeyahay Palpatine.
  Markaa halkan wax fudud ayaa ka dhacay - hawada sare waxay ku dhacday qulqulka asteroid. Waxaa intaa dheer, mar horeba soo laabashada starship, markii duuliyayaal badan ay qaateen cabitaano adag.
  Palpatine kaliya lagama shakin, laakiin xitaa waxaa la siiyay amar muujinta walaaca iyo ka saarida jidka halista ah. Laakiin waxaa jira habab cudurdaar ah oo qofku si dhab ah u samayn doono si sax ah. Oo xanaaqiina waa la sameeyey, oo alaabtiina wax yar baa ka xumaaday.
  Dhaxaltooyadii iyo xaasaskiiba way dhinteen, kaliya cunuga yar ee Princess Padmé Amidala, inanta ayeeyo u tahay Palpatine, ayaa badbaaday. Wuxuu ku dhaxlay carshigii Naabo.
  Darth Sidiousna wuxuu ku daray liiska dembiyadiisa. Si kastaba ha ahaatee, wax walba ma aysan ansixin Plagaust.
  "Waxaad leedahay xoog, tababare, iyo karti aad wax ku hogaamiso Qaar ka mid ah Sith ee la soo dhaafay waxaan nahay naqshadeeyayaasha mustaqbalka."
  "Ilaa goormaan?"
  "Toban sano gudahood - oo ma aha maalin ka hor."
  Laakiin dulqaadka is-xakamaynta ma rabin inuu is muujiyo. Inkasta oo mararka qaarkood Witt laftiisu uu la yaabay sababta uu si lama filaan ah u noqday naxariis daran. Ma gardarada intaas le"eg ayuu ku dhashay? Intaa waxaa dheer, goob saaxiibtinimo, Palpatine wuxuu siiyay aragtida qofka ugu naxariista badan.
  Darth Sidious xitaa wuxuu soo bandhigay aragti cusub: Sith run ah waa inuu si xirfad leh u qariyaa fikirradiisa si xitaa macalinku uusan u fahmin khiyaamada! Xataa haddii uu isku magacaabo Plagaust the Wise!
  In kasta oo Palpatine uu bilaabay inuu galo siyaasadda galactic, lataliyihiisu waxa uu horumar cusub ka gaadhay cilmi-baadhistiisa. Doonista dembiilaha Yinchorri, oo ay u soo bandhigtay Dimishiq wafdi isku isir ah, ayaa lagu jabiyay saameynta Ciidanka, inkastoo iska caabin dabiici ah oo gudaha ah ee xamaaratada. Plagaust wuxuu kaloo sameeyay tijaabooyin badan oo muunado kale ah, isagoo tijaabiyay awoodiisa. Kulankii xigay ee Cache, Plagaust wuxuu u qeexay Sidious tilmaamaha sida waafaqsan Sith waa inuu ku dhaqmaa, wuxuu ka hadlay baabi'intiisii dheeraa ee Kerred Santa wuxuuna amray Sidious inuu amro dilka Senator Vidar Kim si Palpatine uu booskiisa u qaato. . Plagueis laftiisu wuxuu booqday meeraha Kamino, halkaas oo uu kala xaajooday qowmiyadaha maxalliga ah ee sameeyayaasha clone si loo abuuro ciidan adeeca Yinchorri. Later, Dimishiq iyo kuwii ka hooseeyay waxay u ambabaxeen Serenno, halkaas oo Plagueis shakhsi ahaan ula hadlay Jedi halkaas jooga. Sidaa darteed wuxuu ogaaday in Jedi Qui-Gon Jinn uu nacayb u qabo shirkadaha, iyo macalinkiisii hore Dooku wuxuu tixgeliyey booska Jamhuuriyadda inuu yahay mid aan xasilloonayn. Plagaust wuxuu si xirfad leh ugu beeray abuurka shakiga wadnaha Master Sifo-Dyas, isagoo si tartiib ah uga dhaadhiciyay in Jamhuuriyaddu u baahan tahay ciidan.
  Runtii, yaa u tagi lahaa inuu abuuro mishiin milatari oo qaali ah dagaal la'aan? Sithna waxay rabeen inay si sax ah u xakameeyaan habka rabshadaha, sababtoo ah hab kasta oo kale ayaa ka soo horjeeda waxbarashadooda.
  Kalfadhiga siyaasadeed ee gelitaanka in ka badan dersin Xiriirka Ganacsiga Adduunka ee Jamhuuriyadda, Plagueiste iyo Sidious ayaa mar kale kulmay iyagoo hoos imaanaya Dimishiq iyo Palpatine. Kadib qorshe hore loo sii diyaariyay, Palpatine waxa uu jeediyay khudbad cajiib ah oo qaylo iyo qalalaase ka dhex dhalisay golaha Guurtida. Plagaust wuu ku farxay, tan iyo markii meerayaasha Xiriirka Ganacsiga ay noqdeen qayb ka mid ah Jamhuuriyadda iyo mustaqbalka Sith waxay ku furi kartaa dagaal galactic gacmahooda. Laakin Plagueis wuu ogaa in Senator Pax Tim oo xamaasad leh uu maleegay cadawga kale ee Dimishiq - qaab dhismeedka amniga Sante - oo uu hadda qaadi doono tillaabo firfircooni ah si uu uga saaro Dimishiq. Sidaa darteed, Plagueis wuxuu si badheedh ah u keenay Palpatine iyo Tim kulan siyaasadeed wuxuuna u adeegsaday ardayga sidii sed, isagoo isku mar tijaabinaya. Inkastoo Sidious uu ku guuleystey ficiladiisa, Tim wuxuu ku guuleystey in uu ka saaro labada Siths isaga oo ku amray Plaguest gacan-ku-dhiiglayaasha Maladia. Markii uu kan dambe isugu geeyay dhammaan ciidamadiisa si ay u joojiyaan afduubka oo ay u helaan Tim, ma uusan ogeyn in weerar labaad la qorsheeyay isaga.
  Darth Sidiousna wuu dareemay tan, laakiin wuxuu mar hore ka fekerayay sidii uu uga takhalusi lahaa barbaarintiisa.
  Intii lagu jiray xafladda soo-gelinta Larsh Hill ee Amarka Wareega Bowed, oo lagu qabtay hoyga amarka ee Coruscant, Darth Plagueist ayaa ku dhawaaday inay dilaan calooshood u shaqeystayaal. Kaaliyaha Palpatine, Pestage, wuxuu la xiriiray Maladiyaanka, markii uu helay macluumaadka lagama maarmaanka ah, isla markiiba wuxuu ogeysiiyay Palpatine. Labaduba waxa ay soo gaadheen goobtii uu ka dhacay isku dayga dilka, waxaanay heleen oo kaliya dhaawac iyo neefta oo kaliya oo nool, kuwaas oo dhaawaca ku duubay Ciidanka; Inta kale ee Muuniyiinta ka soo jeeda Caasimadda Dimishiq waa la dilay. Palpatine ayaa markii dambe ka aargoosatay Tim, isaga oo dilay isaga iyo xubno kale oo badan oo ka tirsan Ilaalinta Gran ee safaaradda Malastare ee Coruscant. Booliisku ma aysan helin dambiilayaasha, inkastoo la sameeyay koox gaar ah oo baareysa dhimashadan ka dib dilkii Senator Kim. Natiijo ahaan, Damascus Capitals ma lumin hogaamiyaheedii, laakiin Hego Damascus wuxuu ka fariistay arrimaha Galaxy.
  Qorshayaasha Darth Sidious waxay ahaayeen kuwo khiyaano badan. Ma uusan dilin inantiisii Padve, laakiin wuxuu la saaxiibay iyada. Oo isagoo aan raalli ka ahaynna uu noqday senator.
  Saamaynta Sayidka madow ayaa koray, waxaana u muuqday Sith Darth Maul saddexaad. Sidoo kale waxaa loo tababaray hababka barbarniga ah, iyo dagaalyahan karti badan. Si kastaba ha ahaatee, kartida Maul ee xoogga ma aha mid aad u weyn oo uu noqon karo dhaxal buuxa.
  Intaa waxaa dheer, labadaba Plagaust iyo Thaler wali waa dad, oo aan lahayn calaamadaha cunsuriyiinta. Runtii ma ay doonaynin in carshiga mustaqbalka Sith empire uu dhaxlo qof aan ahayn jinsiyadda aadanaha.
  Sidaa darteed, waxaa laga yaabaa in dhimashadii Darth Maul la sii go'aamiyay. Intaa waxaa dheer, Palpatine wuxuu ku dhawaaday inuu dhinto inta lagu guda jiro dagaal uu la galay ardaygiisa, oo kaliya xoog sare ayaa badbaadisay boqorka mustaqbalka dhimashada.
  Darth Sidious waxa uu dareemay in uu ka cadhooday in qof koonka ku nool uu kaga wanaagsan yahay isticmaalka laydhka isaga. Tani waxay sidoo kale ka tagtay raadkeeda. Nasiib wanaag, lamaanaha bini'aadamka ah, Maul, xaddididdiisa awgeed, ma dhaafi karin aqoonta dhinaca mugdiga ah ee xoogga!
  Dimishiq iyo Palpatine waxay sameeyeen wax walba si ay u hubiyaan in dhibaatada Naboo ay ka faa'iideysteen labadoodaba. Markii uu Darth Maul bilaabay hawlgalkii Naboo si uu u burburiyo Jedi, Dimishiq waxay qaadday tallaabooyin firfircoon si ay u abuurto dhibaato cusub. Markii ay la xiriirtay madaxda Ururka Ganacsiga, Guild-ganacsiga, Ururka Techno iyo shirkadaha kale, Dimishiq waxay ku qancisay falalka xun ee Jamhuuriyadda ee la xiriira adduunkooda. Palpatine, isaga oo ku hubsaday doorashadiisa inuu yahay Madaxa Sare ee Jamhuuriyadda Galactic, wuxuu go'aansaday in la gaadhay waqtigii la dhamaystiri lahaa Qorshaha Weyn oo keliya. Isagoo wax walba oo uu uga baahnaa ka bartay Plagaust iyo adeegsiga xiriirka macalinkiisa si uu u helo jagada la rabo, Palpatine wuxuu u tixgeliyey Muun gabowga wax aan ahayn caqabad. Plagaust, dhanka kale, wuxuu u muuqday inuu si buuxda u aaminay ardaygiisa.
  Waxaa intaa dheer, Darth Maul wuu dhintay, xukunkii labana si toos ah ayaa loo soo celiyay.
  Weli waxaa jiray shaqo badan iyo waqti;
  Marka, maxay tahay sababta aysan tandemkoodu u jiri karin dhowr sano oo dheeraad ah - laakiin Amarka Jedi si buuxda looma burburin doono?
  Laakiin taasi ma ahayn waxa ugu muhiimsan. Plagaust ayaa ugu dambeyntii shaaca ka qaaday sir aad u xun: "waa kan dhabta ah, aabbaha noolaha ee Palpatine - Witt Thaler."
  Haa, hooyadiis, naag beeraley ah oo aad u qurux badan, ayaa madaxa u rogtay maalqabeenkii baayacmushtarka ahaa ee Dimishaq. Oo uu xajin kari waayay dareenkiisa.
  Guud ahaan, ka dib bilawga Sith, awoodda dib u soo celinta faraca ayaa hoos u dhacaya. Oo halkan aad ayaad u nasiib badan tahay - waxaad leedahay wiil! Oo sidaas daraaddeed karti, iyo hibo ma aha oo kaliya xoog, laakiin sidoo kale leh karti siyaasadeed oo aan caadi ahayn.
  Tani waxay ahayd sababta koowaad ee uu u badbaadiyay wiilka dhalinyarada ah. Aad bay u farxad badan tahay inaad ganacsiga u gudbiso dhiiggaaga. Inkasta oo, sababtoo ah xaqiiqda ah in heerka sare ee Sith uu noqday ku dhawaad dhalmo la'aan, xiriirka qoyska waligiis looma tixgelinin muhiim.
  Plagaust wuxuu noqday mid shucuur ah ... Malaha wuxuu runtii go'aansaday in wiilkiisa uusan taaban isaga.
  Laakiin tani waa si sax ah waxa ku riixay Darth Sidious inuu ficil sameeyo. Gelida dembiga sida dilka aabbihiis waa riyada Sith Master kasta.
  Habeenkii ka hor doorashada, Dimishiq wuxuu sameeyay muuqaalkiisii ugu horreeyay ee dadweynaha dhowr sano si gaar ah Senator Palpatine: waxay ka qaybgaleen bandhigga wax soo saarka cusub ee Mon Calamari Opera House Galactic Opera. Hordhac ka dib, labada Sith Lords waxay ka fariisteen Dimishiq 'penthouse' ee dhismaha Caldani Spiers si ay ugu dabaaldegaan guusha Palpatine ee soo socota. Palpatine wuxuu ku wareegay macalinka khamriga, isagoo ku celcelinaya khudbadiisa soo socota ee Senate-ka.
  Plagaust, oo sakhraansan, ayaa u sheegay Palpatine in tijaabadii uu ku sameeyay magochlorians ay ka badan tahay guul. Wiilka Anakin ayaa ku guuleystay tartanka, iyo tan ugu muhiimsan, wuxuu ku guuleystay inuu joojiyo dhammaan ciidamada qalabka dagaalka. Taas macneheedu waxa weeye in wiilku uu hibo u leeyahay in ka badan qof kasta oo koonka ku nool. Intaa waxaa dheer, wiilka ka sokow, wuxuu ku guuleystey inuu ku beero wakiil ka socda qowmiyadda Togruta Magochlorians. Iyadoo la tixgelinayo in wakiillada bani-aadmigan, laakiin jinsiyadda aan bini'aadamka ahayn ay ka saboolsan yihiin Magochlorians, laakiin isla mar ahaantaana boqolkiiba Jedi iyaga ka mid ah, oo leh tiro badan oo ka yar dadka, waa mid aad u sarreeya ...
  Gabadha cusub Ahsoka Tano mustaqbalka waxay awood u yeelan doontaa inay gaadho heerar aan caadi ahayn, oo aan hore loo aqoon oo xirfadeed. Isku darka habab kale oo lagu ogaanayo awoodda Togruta, iyo badnaanta magochlorians, waxay dhalin karaan mucjiso dhab ah oo ah dabeecadda aadanaha.
  Maxaa xiga? Wuxuu sii wadi doonaa tijaabooyinka wuxuuna abuuri doonaa jinsi cusub oo dad ah - oo la siman xoogga ilaahyada. Oo isna wuxuu awood u yeelan doonaa in ay abuuraan noole heer xitaa ka sarreeya magochlorians - theochlorians, taas oo u oggolaan doona Sith in ay beddelaan sharciyada jireed ee caalamka, iyo laga yaabaa in la abuuro caalamka cusub!
  Waxaa dhacday wax laga naxo oo lala yaabay Sayidka madow.
  Si tartiib tartiib ah u sakhraansan, Plagaust wuxuu seexday markii ugu horreysay sannado badan, iyo dhowr daqiiqadood ka dib Sidious, oo ka warwareegay (laga yaabee inay fiicnaan lahayd in madaxiisa si fudud seef looga gooyo?), wuxuu ku sii daayay hillaac xoog leh macalinka .
  Adigu, aabbe, wax walba waad ka jawaabi doontaa! Waayo, i dayrintii, oo ii oggolaatay inaan sannad cadaab ah ugu adkaysto qolalka boqortooyadu silica! Maxaad iigu qasabtay inaan dilo jacaylkayga kaliya ee runta ah, Caroline?
  Sith-kii madoobaa ayaa qayliyey, isagoo hillaac ku tumanaya waalidkii. Runtii aad buu u nacay.
  Isagoo ku raaxaysanaya xanuunka Plagaust, Darth Sidious ayaa si tartiib ah u jirdilay geeridiisa, isaga oo daalan isagoo kaashanaya Ciidanka, waxba ma uu qaban karin oo dhintay.
  Ilbiriqsiyadii u dambeeyay ayuu Sayidkii madoobaa yiri:
  "Waxaad lumisay ciyaartan maalintii aad go'aansatey inaad i tababarto si aan u xukumo Galaxy, waxaad haysataa aabahaa dhinacaaga - ama, si sax ah, waxaad ahayd macalinkayga, aabe - haa, tan Weligayba waan kula jiri doonaa, waan ku mahadnaqayaa, laakiin adigu weligaa ma noqon doontid sayidkayga. "
  - Palpatine waxa uu macsalaameeyay Darth Plagaust, kaas oo dhimanaya kuna gubanaya dabka hillaaca.
  Sidan ayuu hal-abuurkii Sith ku soo afjaray noloshiisii duufaanta lahayd. Oo isaga la boga taariikhda caalamiga ah u rogay.
  Laakiin waxaa jiray laba cusub oo cusub: Ahsoka iyo Anakin, iyo sidoo kale arday u suurtagashay in uu awood u yeesho galaxyada oo uu ka adkaado Jedi.
  Luke Skywalker sidaas ayuu ahaa awow u ahaa Palpatine iyo ina Darth Vader.
  Sidaa darteed, Sayidka Sith ee madow ma bixin karo amarka, qaado oo burburiyo faraciisa tooska ah, hibada leh. Waxaa intaa dheer, wax kasta oo laga yaabo in la yidhaahdo, Luukos waa boqolkiiba boqol aadanaha, iyo carruurtiisa waa kala bar Togruta. Laakiin Imbaraadoor Palpatine wuxuu horey u soo saaray sharciyo xaddidaya xuquuqda dadka aan bini'aadanka ahayn, wuxuuna guud ahaan doonay inuu ku dhiso kuwa cunsuriyiinta awoodda cusub.
  Runtii, maadaama ay dadku yihiin kuwa ugu tirada badan galaxy-ga, oo boqorku laftiisu uu yahay bini-aadan, sida dadka ku xeeran, markaas cunsuriyadda qallafsan iyo ceebaynta jinsiyadaha kale waxay ku jirtaa ruuxda Sith. Kuwa jecel inay cabudhiyaan oo xukumaan.
  Grand Marshal Tarkin waxa uu sameeyay aragti iyo fikrado dhan si ay u caddeeyaan cunsuriyadda...
  Laakiin dadka kala badh kaliya ayaa dhaxlay carshiga. Inkasta oo Ahsoka ay ka takhalustay koritaanka foosha xun, maqaarkeeda chameleon ayaa u muuqda mid qurux badan.
  Imbaraadoorku wuxuu si gaar ah u diray carruurtiisa si ay u baabi'iyaan nolosha meeraha Shiloh, halkaas oo Togruta ay ku noolaayeen. Oo Sayidkii madoobaa farcankiisii farxad bay ku sameeyeen.
  Waxay u adeegeen fikradda waxayna yaqaaneen kaliya dhinaca mugdiga ah ee xoogga. Palpatine wuxuu sameeyay camal wanaagsan wax ka badan hal mar dhalinyarnimadiisii. Oo haddii uu ku dhammaan lahaa qolka jirdilka, haddii uusan la kulmin Plagaust, weligiis ma uusan noqon lahayn dilaaga ugu weyn ee galaxy.
  Haah, carruurtiisu wax wanaagsan ma ay samayn; Laakiin sabab qaar ka mid ah tani waa dhab ahaan waxa aan ku farxin boqorka. Tolley, wanaaggii ku jiray ma dhiman. Toli Palpatine waxa ay rumaysnayd in aanay suurtogal ahayn in aad noqoto Sith dhab ah adiga oo aan la dagaalamin naftaada, marka aad ka adkaato dhinaca iftiinka ee naftaada.
  Carruurtiisu waxay aqbaleen inay sharka u adeegaan sidii la siiyay, sida waxa ugu dabiiciga ah ee caalamka, iyagoon la kulmin murugo maskaxeed ama qoomamo.
  Laakiin Palpatine wuxuu la dagaalamay naftiisa, oo kaliya Ilaaha ugu sarreeya ayaa og waxa dilka Caroline ku kacay.
  Intaa waxa u dheer, boqorku kuma dhiiran inuu dilo hooyadii. Plagaust sida muuqata sidoo kale waxay dareentay dareen jacayl iyada, waligeedna ma soo qaadin su'aashan oo kale.
  Hooyadii Palpatine wali way nooshahay, inkastoo xaqiiqda ah in ay muddo dheer ka soo wareegtay boqol sano, uma eka sidii qof dumar ah oo aad u da 'weyn. Taas bedelkeeda, waxay u muuqataa in ay ka yar tahay wiilkeeda, midab xoog leh - oo aan ka badnayn soddon sano oo muuqaal ah. Ka dib markii ay ka soo daysay fooshii adkayd, waxa ay degtay gobol fog oo ay sixir baratay.
  Haa, waxay ahayd qof caadi ah, beeralay ah, laakiin sidoo kale naag aan caadi ahayn, taas oo lagu beddelay hidde-sideheeda. Haddii kale, way ku adkaan lahayd inay uur yeelato Sayidka madow.
  Iyada oo cago-la'aan ah, oo gunti yar xidhan, oo dhexdu u dhuuban tahay sida gabadh yar, ayay aad ugu dadaali jirtay beerta, habeenkiina waxay samayn jirtay sixir. Laakiin markii Witt ay la nooshahay, hooyadu way qarisay hawlaheeda mana aysan bilaabin wiilkeeda waxba.
  Runtu ha simbiriirixdo dhowr jeer: in ay u badan tahay in loo qaddariyo inay aasto ma aha kuwa ay jeceshahay oo keliya, laakiin sidoo kale carruurtooda iyo awowgooda.
  Palpatine ayaa booqday hooyadii sanad ka hor oo kaliya - markii ay lama huraan noqotay in Naboo laga ilaaliyo duulaanka fallaagada. Waxay sidoo kale raadinayeen siraha, meeraha guriga ee Boqortooyada madow. Ma laga yaabaa inay doonayeen inay ogaadaan meelaha uu daciifka yahay, ama ay helaan qaraabadiisa?
  Boqorku waxa uu lahaa wiil ay walaalo yihiin. Halkan Palpatine wuxuu u huray xoogag madow wax yar ka hor dhibaatada Naboo - sida loo yiraahdo, si nasiibku u dhoola cadeeyo.
  Waqtigan xaadirka ah, walaalkiis ayaa horey u yeeshay caruur ay awoowe u yihiin, sidaas darteed Darth Sidious xeeladaha sugitaanka iyo-aragga ayaa faa'iido leh. Xataa dhibbanayaal badan, iyo ku-dar cusub oo ku saabsan pantheon ee qaraabada la dilay.
  Kadibna wuxuu damcay inuu hooyadii dilo isla markaas. Laakiin Palpatine waxa uu filayey in uu la kulmo qof dumar ah oo da' ah: laakiin hooyadiis waxba iskamay beddelin sannadihii dheeraa ee kala maqnaashaha. Muuqaal gabar ah, muruq ah, oo aad uga madow harag, iyo maqaar siman, qurux badan oo garka ragga ah. Meel fog laga soo bilaabo, guud ahaan waxaa lagu qaldami karaa gabadh, laakiin meel u dhow waxaad arki kartaa muuqaalkeeda wajigeeda: aad u qaan-gaar ah, si fiican u qaabaysan, waana ugu yaraan soddon jir. Oo haddii aad eegto indhaha emerald-sapphire, waxay u muuqan doontaa xitaa wax badan.
  Witt Thaler, oo aan filaynin in hooyadiis aysan ahayn mid fudud sida ay u muuqatay, wuu naxay oo diiday inuu dilo, ama, sida uu ugu yeeray, inuu u huro xoogagga mugdiga ah.
  Ka dib ma uu helin geesinimo uu ugu yaraan dhawr eray isweydaarsado hooyadiis sixirroole, isaga oo ka fogaanaya in lala xidhiidho ayuu degdegay oo baxay. Hooyadu waa laga yaabaa inay aqoonsatay wiilkeeda, laakiin sidoo kale waxay iska dhigtay mid qabow oo aan dan ka lahayn.
  Waxayna booqashadeedii ugu dambeysay ee Naabo, waxay soo muuqatay xilligan markii kolonyadii Imperial la weeraray. Palpatine waxa uu ku sigtay in lagu aaso qasriga, balse waxa u soo muuqatay naag aan kabo la"aan, taas oo muujinaysa meel qarsoon oo uu ka baxay oo ay tusinayso halka uu ku sugan yahay weerar kale oo gaadmo ah.
  Dabadeed dhawr weedho ayay isweydaarsadeen.
  Hooyadii oo aan lumin ayaa gacanteeda madaxa saartay Palpatine oo si qadhaadh u tidhi:
  - Sida naxariis darada ah ee lagu dhaawacay, wiil. Ma jiro sifo la aqoonsan karo oo kugu hadhay!
  Darth Sidious ayaa si xanaaqsan ugu jawaabay hooyadii:
  - Waxaan kaliya u muuqdaa nin aad u da' weyn oo dibadda ah! Dhab ahaantii, jidhkaygu kuma noolaan si waafaqsan sharciyada aadanaha muddo dheer. Oo weli waan awoodaa inaan ku jabiyo Jedi kasta seefo. Oo muddada jiritaanka jireed ee jidhkaygu wuxuu socon doonaa qarniyo badan oo dheeraad ah!
  Hooyadii yaraa waxay u luxday wiilkeeda oo duuduuban:
  -Ma go'aansatey inaad sii dheeraato jiritaankaaga jireed adoo noqday vampire? Dabcan, vampires waxay leeyihiin faa'iidooyin ka badan bini'aadamka. Marka laga reebo baahida loo qabo in la cabbo dhiig saddex jeer maalintii oo laga fogaado iftiinka qorraxda. Laakiin tani maaha nolosha!
  Imbaraadoor Palpatine waxaa ka xumaaday hooyadii oo xitaa damcay inuu ku dhufto, laakiin wuu is celiyay. Wuxuu si cadho leh u gunuunacday:
  - Waan ka xoog batay sidii aan ahaan jiray yaraantaydii, way igu adag tahay inaan wax ku dilo wax aan ahayn qalinka ugu sarreeya. Qorrax kasta waxaad xiran kartaa suudh bannaan oo raaxo leh oo leh filtarrada, iyo iftiinka macmalku khatar iguma aha.
  Halkan codka Darth Sidious ayaa noqday mid jilicsan:
  - Si ka sii wanaagsan, ii sheeg, adiga oo qof fudud ah, sidee ugu suurtagashay in aad ilaaliso dhallinyaranimadaada?
  Lada Thaler ayaa ku jawaabtay dhoola cadeyn macaan, ilko cad:
  "Nolosheyda oo dhan waxaan ku socday kabo-la'aan agagaarka Naboo, nolosheyda oo dhan waan shaqeeyay, waxaan cunay cunto caafimaad leh, kaliya waxaan cabbay casiirka iyo caanaha. Had iyo jeer hawo nadiif ah - ka fog magaalada. Waxaan booqday caasimadda hal mar oo kaliya, ka dibna silsilado, markii la ii keenay si aan u maqlo xukunka. Dabadeedna mar kale tuuladii oo daloolo leh!
  Waxaan ku noolahay qaab nololeedka ugu caafimaadka badan ee suurtogalka ah maxaan u gabooweayaa?
  Markan Palpatine xitaa ma xanaaqin, wax yar ayuu dareemay maaweelo, si macquul ah, wuxuu codsaday caddayn:
  - Malaayiin dumar ah oo beeraley ah ayaa ku nool hab-nololeedkaaga oo kale, laakiin tani kama hor istaagayso inay isu beddelaan dumar da' ah oo fool xun, oo aan adiga ahayn. Waa maxay sirta ku jirta - ii sheeg!
  Hooyo waxay ku jawaabtay cod hoos u dhigaya:
  -Su'aasha ugu muhiimsani waxay tahay, maxaa qofka ka dhigaya da'da? Meertada dabeecigu waa mid daa'im ah, jidhka bini'aadamkuna waxa uu la mid yahay wareeggan oo kale. Ujeeddo ahaan, ma jiraan wax jidhka bini'aadamka laftiisa ku jira oo da'da. - Naagtii dhallintayarayd way aamustay oo sii wadday kalsoonida ilaahadda. - Dhammaan waxay ku saabsan tahay fikirka iyo iimaanka. Rumayso in gabowgu yahay mid aan dabiici ahayn, laakiin dhalinyarada weligeed ah, liddi ku ah, waa qaab iyo ma gabowdo!
  Palpatine si buuxda ugumuu raacin tan:
  - Ma aha oo kaliya dadka da'da, laakiin sidoo kale biraha, walxaha, maraakiibta hawada sare, iyo robots dagaalka. Maxaad u malaynaysaa in qofku awood iyo iimaan kaga badbaadi karo arrintaas?
  Gabadhii ayaa si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Jirka bini'aadamka, oo ka duwan birta, waa nidaam dib loo cusbooneysiin karo. Unugyadu way kala qaybsan karaan oo is cusboonaysiin karaan balaayiin balaayiin sano ah. Saynis yahan kasta ayaa odhan doona kaydka asliga ah ee jidhku waxa uu socon doonaa malaayiin malaayiin ah. Kaliya waxaad u baahan tahay inaad barato sida loo sameeyo hal shay oo yar oo muhiim ah - dib u soo kicin oo cusboonaysii unugyada dareemayaasha. Markaas geeri la'aantu waxay noqon doontaa mid dhab ah!
  Palpatine ayaa si dhiirran u weydiiyey:
  - Oo sidee baad u samaynaysaa, hooyo?
  Islaantii intay qososhay ayay si hoose ugu jawaabtay:
  - Muxuu vampire-ku tan u garanayaa? Oo sidaas daraaddeed waxaad ku sii noolaan doontaa jidhkan shan ama lix qarni. Iyo koox cajiib ah oo idinka mid ah ayaa soo koraya... Miyaad weli u baahan tahay inaad xakameyso sirta dhalinyarada weligeed ah? Gaar ahaan tixgelinta danaystenimadaada?
  Darth Sidious ayaa u foodhyey sidii mas la jajabiyey oo soo sawiray maro cas:
  - Adiguna waan kuu sadqeeyaa xoogagga mugdiga ah!
  Hooyadu iyada oo aan hadh waddan ka eegayn wiilkeeda-Imbaraadoor bay eegi jirtay. Waxay ugu jawaabtay, iyadoo dhoola cadeynaysa weliba:
  - Naf huridani kuma caawin doonto dagaalkaaga! In kasta oo aad tahay dabadhilif dhiigle ah, haddana baryadaydu waxay kaa badbaadisaa geerida. Sannad gudihiis waxaad mari doontaa yaamayska qarkiisa. Hooyadaa oo keliya ayaa naftaada naarta ka badbaadin karta!
  Palpatine wuu jilcay oo gacantiisa u lulay si deggan:
  - Hagaag, sidaad sheegtay: vampire-ku wali waxa ka hadhay shan ama lix qarni. Kadibna waxaa laga yaabaa inaan helo hab wax ku ool ah oo nolosha lagu dheereeyo. Waxaa intaa dheer, tijaabooyin ayaa durba la sameeyay si ruuxa loogu beero clone!
  Hooyo waxay dhunkatay Palpatine nabad galyo waxayna u rajaysay nasiib. Waxay u urisay mid cusub oo macaan. Darth Sidiousna wuxuu dareemay murugo - wanaaggu wuxuu leeyahay soo jiidasho u gaar ah.
  Xumaan baa shar ah, oo markii ay gudcur iyo dawacooyin xunxun hareerahooda joogaan aad bay u daal badan yihiin. Mararka qaarkood cabsidu way soo gashaa... Cadaadis iyo cabsi badan.
  Waxaa intaa dheer, Emperor Palpatine wuxuu rabay in uu ku guuleysto Sith oo aan ahayn xumaan saafi ah, iyo si uu qofka ku guulaysto u keeno ugu yaraan wax hal abuur leh nolosha awoodda koofiyadaha.
  Luke Skywalker waa boqolkiiba boqol aadanaha tanina waa faa'iidadiisa muhiimka ah.
  Intaa waxaa dheer, dhiigga Anakin iyo Palpatine weli ku qulqulay isaga. Waxayna keenista wiilkan dhanka mugdiga ah u baahday dadaal xoogan.
  
  
  DHALASHADA SHAYDAANKA
  Sidee ayuu Palpatine, nin dhallinyaro ah oo xishood badan, arday aad u wanaagsan, oo lagu soocay hab-dhaqan ku dayasho leh, u noqday astaanta guud iyo xumaanta oo u beddelay dhinaca mugdiga ah ee xoogga?
  Nolosha meeraha Naboo waxay ahayd mid aad u wanaagsan - cimilo khafiif ah, dhul deeqsi ah, maqnaansho buuxda oo rabshado ah iyo dalabaad isbeddel. Qaabka dowladeed waa boqortooyo dastuuri ah... Laakiin awoodda boqorku waa weyn tahay, wareegtooyinkiisu waa la siman yahay sharciga, kaliya Padle Amidala ayaa wax laga beddelay si loo xaddido muddada xukunka boqortooyada iyo awoodihiisa labadaba.
  Palpatine dhalinyarnimadiisii wuxuu ahaa mid aad u qurux badan, caato ah, dabcan, nin dhalinyaro ah oo jir ahaan horumaray, wuxuu ku guuleystay tartankii kubadda hawada ee interplanetary. Waxay ahayd markaas in Palpatine, oo lagu daray kooxda Naboo daqiiqadihii ugu dambeeyay, uu dareemay dareen xoog leh. Waxa uu horay u arkay duullimaadyada pulsars iyo wareegyada asteroids ee ciyaar taam ah oo adag. Oo wuxuu gartay inuu dareemi karo goorta uu gaarsiinayo dharbaaxada halista ah. Kadibna magaciisa waxyar ayuu ka duwanaa: Witt Thaler. Hooyadu waa caamo, aabbihiina lama yaqaan. Run, iyada oo ay ugu wacan tahay awoodiisa dhalanteedka ah iyo shaqada adag, Witt waxa u suurtagashay in uu galo kulliyadda bilaashka ah ee kulliyadda sharafta leh. Si taas loo sameeyo, waxay ahayd lagama maarmaan in la ururiyo dhibco aad u sarreeya.
  Marka laga hadlayo aabbihiis, hooyadiis oo aad u qurux badan oo qalloocan ayaa sheegtay in uu ahaa nin sharaf leh, laga yaabee xitaa mid ka mid ah Jedi si fiican u dhashay.
  Laakiin way sheegi kari wayday magaciisa. Witt, si kastaba ha ahaatee, wuxuu maskaxdiisa ku sameeyay malo-awaal kala duwan - malaha aabihiis wuxuu dhab ahaantii ahaa boqor ka soo jeeda galaxyada deriska ah?
  Xitaa caruurnimadii, Thaler, mustaqbalka Palpatine, wuxuu dareemay inuu awood u leeyahay inuu akhriyo buug-waxbarasho oo xiran - qaab warqad ama e-buug - wax macno ah ma lahayn. Waxa uu la yaabay asxaabtiisa awoodda uu u leeyahay in uu saadaaliyo natiijada tartamada ciyaaraha, ama uu ku guulaysto hal-xidhaalaha sharadka - sida midka gacanta lagu qariyo.
  Laakiin waxay ahayd ciyaartan inuu ogaaday inuu haysto hadiyad naadir ah. Guusha dareenka leh ayaa Witt Thaler ka dhigtay geesiga Naboo, iyo ... Hagaag, sida sheeko cirfiid ah, waxay keentay xaqiiqda ah in gabadha ugu quruxda badan, Princess Caroline Amidala, ay madaxa ku dhacday jacayl isaga.
  Iyo Witt laftiisa, oo leh dhiiggiisa dhallinta yar, kulul, wuxuu dareemay naxariis badan iyo is-celin. Si waali ah ayey isu jeclaadeen, waxaana dhaxalka rasmiga ah ee carshiga, Caroline Amidala Naberri, uur u yeeshay wiil caadi ah.
  Boqorkii aad buu u xanaaqay. Marka loo eego dhaqanka iyo sharciga meeraha Naboo, ilmo iska soo rididda waa mamnuuc, laakiin amiiradda taajka ah iyo faraceeda ayaa laga qaaday xaqa carshiga. Witt Thaler ayaa la rabay in lagu dilo qaabka ugu xanuunka badan kadib jirdil daran. Kadib dhalashada cunugeeda, Caroline waxaa loo soo diray addoon ahaan beerta. Amiirad ayaa meeshaas joogtay: iyadoo caga-cad, oo xidhan kaliya khamiis jeexjeexan, waxay ahayd inay si adag ula shaqeyso hablaha kale ee xidhan. Habeenkii xero xero, alwaaxyo qaawan, oo cun cunto fudud oo qalafsan. Kormeerayaashu waxay ku garaaceen boqorada mustaqbalka jeedal haddii ay shaqeyso xitaa in yar oo gaabis ah.
  Mid ka mid ah noocyada ciqaabta ayaa ah in addoon lagu laadlaadsado raanad oo ay cidhibtooda qaawan ku garaacaan ololka toosh.
  Witt laftiisa ayaa lagu jirdilay xabsiga. Waxay ii jirdileen si naxariis darro ah, si casri ah, laakiin aad u xirfad leh, oo iga ilaalinaya inaan miyir beelo ama aan dhinto.
  Witt Thaler wuxuu dhex maray kun wareeg oo cadaabta ah. Waxa la jirdilay sanad dhan ka hor inta aan la dilin. Kadibna waxay noqotay in isaga oo nool lagu cuno, malaayiin Naboo deggan hortooda, caarada dooliga ah.
  Laakiin inta lagu guda jiro fulinta, wuxuushku si lama filaan ah u qarxay... Oo markii qiiqa la nadiifiyey, Witt Thaler waa la waayay iyada oo aan wax raad ah lahayn. Qaar badan ayaa tan u qaatay calaamad xagga sare ka timid oo jilba joogsaday. Boqorkiina wuu gariiray, wejigiisiina buluug buu isu beddelay - jug baa ku dhacday.
  Oo la jarjaray bilo jirdil ah, Witt wuxuu ku toosay meel qoyan oo qoyan, oo lagu daboolay dhir dhalaalaya. Waxa uu ahaa mid aad u xanuun badan, laakiin isla mar ahaantaana waxa soo noqday dareenka xoogga daran. Sababaha qaar, inta lagu guda jiro jirdilka ka jira qolka hoose ee jirdilka, Witt ma isticmaali karo awoodiisa oo wuu gubay xukun-fuliyeyaasha.
  In kasta oo uu si muuqata u malaynayay in dab uu naftiisa ka duulayo, qarxinta pulsars, iyo durdurrada ka imanaya hubka xun ee wax tuuraya balaasmaha (oo laga mamnuucay jamhuuriyadii hore - iyada oo ay ugu wacan tahay awooddeeda wax burburisa ee aadka u weyn!). Laakin markaas dareenkii xoogga ayaa soo noqday.
  Iyo nabarradii qotoda dheeraa ee ay gaysteen dhagarqabayaashu si tartiib tartiib ah laakiin hubaal waa ay bogsadeen.
  Witt agtiisa waxaa ku jiray qasac ay ku jiraan nafaqo isku dar ah, wuuna nuugi jiray had iyo jeer, hurdo la dhacaysa.
  Tusaale ahaan, wuxuu ku riyooday... Khayaali iyo isla markaas geesinimo;
  Cunista maydka waxay ahayd mid degdeg ah, libaaxii mutant-ku wuu degdegay iyadoo hilibku uu yahay mid cusub oo diiran. Markii uu ugu dambayntii dhammeeyey, waxa soo hadhay oo dhan waa qalfoof. Dhawr dagaalyahan oo madaw ah oo khamiisyo xidhan, oo ku hubaysnaa usha sixirka, ayaa ka eryay, ka dibna waxa ay qaateen qalfoofkii.
  - Gladiator-kii geesiga ahaa ee u dhintay geeridii geesinimada lahayd waxaa loo aasi doonaa si waafaqsan dhaqanka maxalliga ah oo sharaf buuxda leh. - Faaliyaha ayaa si xamaasad leh ugu dhawaaqay.
  - Cajiib! Ma aha dhammaad xun! - Wuxuu yiri mustaqbalka boqortooyo. Witt wali waa nin dhalinyaro ah oo riyo ah;
  Falanqeeyaha aan la garanayn wuxuu sii waday inuu ku mergado isagoo faraxsan:
  Hadda waxaan ku dhawaaqeynaa sii socoshada tartanka. Halkaa marka ay marayso, qof kasta oo ka mid ah dadweynaha wuxuu la dagaallami karaa libaaxa wax dilay.
  Witt Thaler ayaa isla markiiba istaagay oo si qaylo leh u qayliyey:
  - Waxaan rabaa!
  - Way caddahay in aad doonayso in aad dambigaaga ka dhaafto sharadka qofka. - Princess Caroline Amidala ayaa ku majaajilooday.
  Ninkii dhalinyarada ahaa ayaa si cadho leh ugu dhawaaqay:
  - Oo hadday sidaas tahay! Neefkii qof dilay ma istaahilo inuu noolaado!
  - Laakin waxaad leedahay tartamayaal, eeg. -Amiirad Caroline waxay tilmaantay bahalkii taagnaa, oo u ekaa yaxaas toosan oo weji maroodi leh. - Ninkani sidoo kale wuxuu rabaa inuu dagaalamo!
  Faaliyaha ayaa ku dhawaaqay:
  - Sidaas darteed, haddii laba qof ay hal mar muujiyaan rabitaan ah inay dagaal galaan, markaa marka hore waa inay is dagaalaan.
  Dadweynuhu waxay soo dhaweeyeen go'aankan, indho-indhayn iyo dhiig badan!
  Warrior Witt waxa uu ku eegay bahalkii jir uu ku daboolan yahay hub qallafsan, ilbiriqsigii ugu horreeyayna waxa uu dareemay godka calooshiisa dareen aan fiicnayn. Dabadeed ninkii dhallinyarada ahaa wuu ka adkaaday raynrayntiisii, inkastoo cadawgu shaki la'aan khatar ahaa.
  - Waxaa lagu siin doonaa hub caadi ah! - Faaliyaha ayaa ku dhawaaqay isaga oo qabow codkiisa.
  Dagaalyahanadii waxay u sujuudeen sidii caadadu ahayd. Kadibna waxaa la siiyay seef iyo gaashaan. Halkan waxa la yaab leh oo kale oo sugaya Witt: waxaa la siiyay hal seef, gacantiisa midig, cadawguna wuxuu helay laba mar, isagoo qaatay hubkii labaad ee jirkiisa.
  - Xaq maaha! - Ninkii dhalinyarada ahaa wuu ka dhiidhiyay. - Laba daab oo mid ka gees ah.
  - Kani waa Bakhti-dhuuq, had iyo jeer sankiisa ayuu u isticmaalaa dagaallada. Caado caynkaas ah! - Falanqeeyaha aan la arki karin ayaa ku jawaabay isagoo aan qarineynin quudhsiga codkiisa; Isagoo eegaya iyaga, Witt (mustaqbalka Palpatine) wuxuu dareemay rabitaan xamaasad leh, wuxuuna aad uga xishooday in xiisadiisa la dareemi doono. Markaa buu yidhi isagoo xanaaqsan.
  Sidaas daraaddeed i sii seef labaad intii aad gaashaanka dhudhunka ahayn. - Ma doonayo inaan noqdo wimp.
  - Waxaad xaq u leedahay! - Ayuu yidhi faallooyinka, isagoo wax yar ka roonaaday.
  Neefkii ayaa ninkii dhallinyarada ahaa u dhiibay seef labaad oo wuxuu ku yidhi:
  - Halgan, geesi, sharaftaada ha ceebayn.
  Faaliyaha ayaa mar kale ku dhawaaqay:
  - Xaqa in la dilo ama la cafiyo waxaa iska leh dagaalyahanka haysta hubka lagu guuleysto! Iyo sidoo kale dadweynaha. Waxay ila tahay in arrintan la tixgeliyo.
  - Runtii waan dhamayn doonaa ninka quruxda badan ee geesinimada leh. - Ayuu yidhi Baqti-dhuuq.
  - Adigoon dubbe beenin, ma kala qaybin kartaan qalcadda! - Witt wuxuu ku hadlay af-lagaado caqli-gal ah.
  Way istaageen, maroodigii yaxaaska ayaa aad uga weynaa ninkii, wuxuuna bilaabay inuu sugo calaamadda.
  Nayfiifkii baalasha ayaa u soo duulay oo ka dhunkaday ninkii dhallinyarada ahaa dhabankiisa guduudan.
  Witt wuu guduuday oo qaaday tillaabo nuskeed, wakhtigaas waxaa dhawaaqey calaamada dagaalka. Meydkii jaqaya ayaa ku soo yaacay, isagoo seefihiisa lulaya, waxa uu filayey in uu si miyir la"aan ah u qaato. Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa heegan ku jiray, oo intuu dhinac u booday, dib u gurtay, ayuu laadlaad ku dhuftay. Dharbaaxadu waxay ku dhufatay gaashaanka, waxay ku dhawaaqday dhawaaq laga yaqyaqsoodo.
  - Haye, ilmo! Iska ilaali kabahaaga, way qurux badan yihiin.
  Da'da yar ee Witt runtii wuu ka qoomameeyay in uusan iska bixin kabaha kabaha; Naag miskiin ah wiilkeedu wuxuu u baahan yahay kabo wanaagsan. Isaga Witt wali waa wiil, si uu caga-la'aan ugu socon karo xishood la'aan.
  Dagaalku wuu sii socday, dabadeed ninkii dhallinyarada ahaa wuxuu xusay in cadawgu uu jirkiisa aad uga go"ay. Sida ugu dhakhsaha badan seeftu u dhaqaaqdo, halka gacmuhu aanay sidaas u socon, oo xataa dhererkoodu sarreeyo.
  - Nolosheyda oo dhan waxaan ku riyoon jiray inaan fuulo maroodi, oo aan dagaalamin. Aad baad u karaahiyo.
  Isagoo ka jawaabaya, xabeeb baa qaylisay:
  - In aanad jeclayn qofka. Sidaas ayaa jinsiyaddaadu u liidataa.
  Witt wuxuu sii waday inuu beddelo jihada, wuxuu sameeyay miller, mid ka mid ah farsamooyinka waxtarka leh
  Kendo, laakiin sida muuqata caannimada dagaalyahan xirfadle ah uma iman ka soo horjeeda micne darro. Waxa uu ku guulaystey in uu wax walba xalliyo oo xitaa uu ku dhuftay dharbaaxo xasaasi ah naftiisa. Tusaale ahaan, mid ka mid ah sambabada ayaa ku dhuftay Witt xabadka, shaatigiisa waa la gooyay, ninkii dhalinyarada ahaa wuxuu sameeyay dhabar jab, isagoo si dirqi ah uga badbaaday guuldarro halis ah. Gorgorkii Ruushka oo laba madax lahaa ayaa dhaawac soo gaaray oo kala bar.
  - Alla maxaa bahal ah! - Witt ayaa sheegay oo fuliyay farsamada "Ballabaalista", laakiin mar kale weerarrada oo dhan waxay noqdeen
  Dib loo qabsaday - Ibliis sanka.
  Mar kale ayaa la dhaawacay, isagoo cudud ka xoqay, ka dibna garabka ayaa laga dhuftay. Witt ayaa dib u gurtay, waxa uu si lama filaan ah u ogaaday in uu si rajo la'aan ah u luminayo dagaalka, isaga oo la kulmay saaxiibka cadawga ee ka xirfad badan naftiisa. Waxaa intaa dheer, ninka dhalinyarada ah ayaan weli khibrad badan u lahayn kendo.
  Princess Caroline sidoo kale way ka walwalsanayd:
  - Waxaan ahay doqonkii ugu dambeeyay ee aan joojin saaxiibkay. Caalamkan waxa uu si buuxda u yahay
  Waa shisheeye, wuuna dhiman doonaa, qofna ma oga waxa uu yahay.
  Waxay rabtay inay ka boodo saaxada. Dabadeed, sidii nasiibku heli lahaa, waxaa soo baxay saaxir la yaqaan.
  - Waa maxay quruxda, maaha inuu ul ku toogto ama lugaha lulo. Waan aqaanaa Bakhtiga jaqsiiye! Waa maxay, hubaal wuu dili doonaa, oo xitaa ku jeesjeesayaa meydka. Markaa haddaad jeceshahay iyo haddii kaleba, waa inaad naftayda i siisaa.
  - Marna! - Ayay tiri Princess Caroline.
  Sixiroolihii dhinaca mugdiga ahaa ee xoogga ayaa kufsaday:
  - Xaaladdan oo kale, waxaa lagaa iibin karaa guuto, oo waxaad u adeegi doontaa labaatan askari maalintii. Mise, liddi ku ah, galay xaramka taliyaha, halkaas oo ay jiraan kumannaan idinka mid ah oo aad ka engegan doontaan niyad-jabka iyo ka-hortagga.
  Amiiradii ayaa si geesinimo leh u qaylisay:
  - Waxaan noqon doonaa dagaalyahan!
  Saaxirkii ayaa yiri:
  - Waxaad tahay gabadh jilicsan oo aan aqoon farsamooyinka aasaasiga ah ee sixirka. Haa, waa lagu gubi doonaa dagaalka ugu horreeya.
  Caroline way dhibsatay:
  - Sayidka ammaanta ayaa i bari doona! Haa, oo anigu jidh ahaan waan xoog badanahay!
  Sixiroolihii ayaa si yaab leh u qoslay:
  - Master of ammaanta? Oo haa, iyadu waa danayste. Lagama yaabo inay ku guulaysato wax kasta oo qiimo leh. Markaa waxaan kaa dhigi karaa xaaskayga oo aan ugu gudbiyo xirfadahayga sida kayga oo kale.
  Amiiradda ayaa si yaab leh u dhoola cadaysay:
  - Ma rabtaa inaad ilaah noqoto?
  Sixiroolihii ayaa si sharaf leh u ciyey:
  - Waa maxay sababta! In aan ka liito codsadayaasha kale?
  Caroline ayaa si daacad ah oo ay quursi ku jirto u tiri:
  - Waad karaahiyo. Taabashadaada waan ka xumaan doonaa.
  Indhaha tijaabiyaha ayaa iftiin cas leh.
  - Hagaag, taas ayaan kuu xasuusan doonaa.
  Markay sheekaynayeen, dhaawaca Witt ayaa kordhay. Ninkii dhallinyarada ahaa dib buu u gurtay, waxa uu durba bilaabay in uu dawakhaad ka dareemo luminta dhiigga. Nuuggii maydku waxa uu sameeyay weerar kale, lulid aad u xun ayaa ku sigtay in uu madaxa ka gooyo ninka oo uu dhabanka ka gooyo ninka.
  - Wuxuu yiri baaskii. - Intii dagaaladu socdeen, Velcro oo saarnaa mid ka mid ah kabaha kabaha ayaa soo baxay.
  Kabahana si dirqi ah ayaa loo qabtay. Laakin waxyi ayaa ku dhacday ninkii dhalinyarada ahaa ee kartida lahaa, isaga oo kor u booday. Isagu cagtiisa ayuu lulay, kabihiina, sidii dhagax wadhaf ka soo baxay, ayaa u duulay wejiga maydka Sucker, isaga oo ciribta isha ka garaacaya. Wuu qayliyey, oo ilbidhiqsi ka mashquulay.
  Witt wuxuu sameeyay mid ka mid ah farsamooyinka Jedi Kendo ee ugu adag, " taageere saddex geesood ah " wuxuuna gooyay jirridda xayawaanka. Isha dhiigga ayaa la buufiyay, meydka meydka ayaa dib u gurtay, lugaha ayaa si ballaaran u faafay. Cunaha waxa ka soo baxay qaylo aad u xun.
  Indhaha Witt ayaa si cadho leh u iftiimay:
  - Cadawgu waxa uu qarka u saaran yahay in uu burburo! waan guulaysan doonaa!
  Ninkii dhallinyarada ahaa wuxuu ku weeraray cadowga; Ninkii maydku dib buu u gurtay, wuu dhacay oo wuu seegay dharbaaxooyin. Wax yar ka dib waxa soo gaadhay dhawr nabar oo aad u daran oo seeftii ka tuuray. Dabadeedna si qallafsan ayuu uga falceliyay, oo gaashaanka u rogay. Isaga oo aad u faraxsan, Witt waxa uu qaaday tallaabo fargeeto ah, isaga oo markii hore tooray kaga dhuftay qofka ka soo horjeeday madaxa, kaas oo uu ku guulaystay in uu ka falceliyo, ka dibna caloosha. Daloolkii ayaa qoto dheer, mindhicirrada ayaa soo baxay. Kadib, markii uu arkay in cadawgu si buuxda u daciifay, Witt wuxuu sameeyay farsamada "burushka" oo uu ka muday madaxiisa. Wuu dumay isagoo meyd ah.
  - Dagaalyahanka Witt, oo lagu naaneeso rooxaanta, ayaa guuleystay. Qofka ka soo horjeeda, Meyd Sucker, Jirridda Jebin, waa ku dhawaad inuu dhinto. Hadda ninka dhallinyarada ah ee guulaysta wuxuu xaq u leeyahay inuu dilo iyo in kale.
  Dadweynihii isugu soo baxay waxa ay ahaayeen kuwo buuq badan, qaar ka mid ah khamaarka ayaa lagu guuleystay, qaarna waa la waayay, balse qof walba waxa uu ahaa mid aad ugu ooman dhiig.
  United, oo ku jira dareen duurgal ah iyo oohin waalan:
  - Dhamaystir isaga! Madaxa ka goo oo geed ku laad! - Way qayliyeen. - Tani waa sida caadadu u farayso in lala tacaalo kuwa khasaaray.
  Witt ayaa madaxa ruxay, isagoo ku faraxsan dagaalka, weli wuu dili karaa, laakiin markii ay dhammaatay cadhadiisii ayaa uumi baxay. In uu dhiig qabow madaxa ka gooyo ka dibna ku xad-gudbo sharcigiisa kuma jirto. Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa madaxa foorarsaday oo si adag u yidhi:
  - Maya, ma dili doono noole aan waxba tarayn.
  - Halaag! Dhameystir! "Dadweynaha ayaa sii qeylinayay, waxaana booday xubno kala duwan. Oo qaylo-dhaanta - Na sii farxad!
  Boqorka mustaqbalka ee Palpatine wuxuu muujiyay gobnimo aan la maqal:
  - Cadawgu waa la jabiyay, oo xitaa waa la curyaamiyay, maxaad kaloo rabtaa!
  -Saaxiibkaa waa doqon. Markuu ka tago Corpsesucker oo nool, wuxuu naftiisa ka dhigaa cadow dhimanaya.
  Isagu ma cafiyi doono dulliga iyo luminta jirridda. - Sixiroolihii baa yidhi isagoo xiiq daxalaystay. - Maxaad nacas u tahay? Ha qeylin, dhameey?! Wuu ku dhegaysan doonaa!
  - Waxaan helay dhiig igu filan! - Gabadhii amiirad ayaa ku jawaabtay. - Oo maxaad dhammaantiin u naxariisan tihiin? Sow macquul maaha in si kale loogu maadsado?
  Sixiroolihii oo wejigiisa marada hoostiisa ku qarsoonaa ayaa ku foodhyay.
  - Laakiin sida?
  Caroline, oo si dirqi ah u qarinaysa xanaaqeeda, ayaa ku jawaabtay:
  - Dhegayso heesaha, tusaale ahaan! Ama samaynta tirooyinka farshaxanka, dhammaan noocyada barnaamijyada madadaalada, xayawaanka.
  Sixiroolihii oo wejigiisa qarsoomay, madaxdii gubanaysayna weli gudcurka aawadiis ka soo iftiimayso, ayaa cod sanka ah ku yidhi;
  Tani waa waab noocee ah? Maya, xiiso ma leh! Nooc kasta oo buffoono ah iyo buffoono ma beddeli karaan muraayadda dhiigga.
  Amiiradda ayaa si badheedh ah u qalloocday wejigeeda:
  - Runtii?
  Sixiroolihii oo mad-maroorsaday oo indhihiisii dhalliilyey, ayaa ku qayliyey:
  - Ka warran fannaaniinta dhuunta madawga leh? Iyada oo la kaashanayo sixirka iyo sixirka, waxaad dib u abuuri kartaa muusig iyo cod kasta. Waan sameyn karnaa. Oo haddii aan rabno, markaas saacadaha qaawan ayaa dheeli doona.
  Saaxirkii ayaa kor u taagay far dheer oo cidhiidhi ah:
  -Maya, gabar, dagaal gladiatorial halis ah ayaa ugu fiican.
  Princess Caroline si cad ayay uga soo horjeesatay arrintan, laakiin may diidin.
  Witt Thaler wuxuu helay lacag dagaalka, isla markaana wuxuu sameeyay xoogaa lacag ah sharadka. Dabadeed ninkii dhallinyarada ahaa oo aan weli ka soo kabsan dagaalkii hore iyo kuwii ku dhaawacmayba, waxay noqotay in lala dagaallamo
  Libaax mutant. Laakiin haddii dhammaan nabarradii ugaadhsiga la bogsiiyey iyadoo la kaashanayo sixirka, ninkii dhallinyarada ahaa ayaa soo baxay isagoo daboolay jeexyo cusub. Witt waxa uu iska siibay shaadhka nabarrada leh oo uu iska siibay kabaha kabaha, isaga oo si taxadar leh dhinac u dhigay oo seef ku qaatay labada gacmood. Markaa badhkii wuu qaawanaa jiiniskii duubnaa, wuxuu si gaar ah ugu muuqday amiirad Caroline. Gooyo ballaadhan ayaa ka muuqday jilibka la sawiray. Wiilku waxa uu xoqay garbihiisa qallafsan, isaga oo isku dayaya in uu xanuunka ku qasbo in uu u adeego cadhadiisa. Cagihiisa qaawan waxa ay dareemeen in dusha sare ee kulul ee sagxada ay kulaylayaan iftiinka macmalka ah.
  Witt Thaler wuu afuufay dhunkasho. Dadweynihii ka soo qaybgalay ayaa sacab tumay.
  Waxay si weyn u gunuunacday:
  - Looma baahna in la soo bandhigo dagaalyahannada! Dagaalku ha noqdo mid xiiso leh!
  Libaaxii, isaga oo aan been-abuurkii sugin, ayaa booday, isaga oo isku dayaya in uu cadawga ku soo jiido sabarradiisii. Kuma uu guulaysan; Bahalkii intuu cadhooday ayuu hore u booday oo seef caaradeed ku turunturooday. Halkaa marka ay marayso wiilka gladiator sidoo kale wuu yaabay - dhiiggii hore u casaaday, wuxuu noqday cagaar.
  Maxaa waxaas oo dhan loogu talagalay? -Amiirad Caroline oo yaabban ayaa waydiisay.
  - Tani waxay soo jeedinaysaa in xayawaanku uu noqday mid aad u adag oo xoog badan, la qabsigiisa ayaa kordhay. - Sixiroolihii wuxuu ugu jawaabay cod murugo leh.
  Gabadhii ayaa hadal cad ku soo koobtay:
  - Tani waa xun!
  Codkii saaxirku wuxuu noqday mid aad u farxad badan:
  - Waayo! Ninkaagu waa dagaalyahan weyn, waa uun in caydu ay noqon doonto mid aad u xiiso badan.
  Libaaxii masduulaaga ahaa ayaa sii booday, isagoo aan dheg jalaq u siinin dhiigii, aad buu u dheereeyey, ninkii dhallinyarada ahaana waxa uu si dirqi ah u helay waqti uu kaga baxsado. Markaa Witt waxa uu sameeyay weerar, isaga oo u boodaya sida acrobat, ka dibna waxa uu u quusiyay sida loach, waxa uu jeexjeexay caloosha libaaxa. Terminator-ka fanged wuxuu u ekaa mid aan arrinkan dheg jalaq u siin, isaga oo sii wada baacsiga ninkii dhallinyarada ahaa ee giraanta ku wareegsanaa.
  - Nacalad! - Witt ayaa yidhi isagoo xanaaqsan. - Daabku kuma qaadi karo.
  Ninkii dhallinyarada ahaa wuxuu bilaabay inuu ka daalo dhiigbax. Isaga oo si sax ah u nuuxnuuxsaday, waxa uu ku guulaystay in uu isha libaaxa ka dalooliyo, laakiin xitaa hal il, ugaarsadihii waxa uu ku hadhay khatar oo, isaga oo daqiiqada qabsaday, waxa uu si xanuun badan calaacalaha cidhiidhiga ah uga dhuftay feeraha. Ciddiyihii waxay ka tageen lix xariijimo qotodheer.
  - Alla maxaa bahal ah! Dooxa hilibka! - Inankii yaraa waa uu qusay.
  Waxa ay u ekayd in libaaxu waa hore ka tabar yaraa oo dhiigi ka baxay, laakiin weerarradiisu aad bay u sii degdegeen. Dhawr jeer ayaa fangsku waxay ku sigteen inay daloolaan nabarrada, midna wuxuu ka daloolay muruqa miskaha ee Thaler, isagoo si ba'an u xoqay. Ninkii dhallinyarada ahaa wuu gilgilay, ilkuhuna way ka soo dareereen.
  garabka ka muday. Witt wuu dhididsanaa, dhiig badana ka daatay, waxaana u suurtagashay inuu dibadda u soo baxo oo uu xataa cunaha daab kaga dhuftay. Bahalkii wuu dhiigbaxayay, halbowlaha weyn ayaa dalooliyay, laakiin ma lumin xawaarihii.
  - Waxaad tahay sida Zombie, si kasta oo aad uga falceliso. Waxaa laga yaabaa inaadan saxda ahayn Leo. - Ayuu yidhi ninkii dhalinyarada ahaa.
  Waxa uu damcay weerar rogaal celis ah si uu isha ugu dambeeyo u garaaco, balse waa uu seegay, taas oo ku reebtay nabar kale oo dhiig leh. libaax
  Mar kale ayaan calaacalaha ku dhuftay.
  Oo kuwanu xaggee ka yimaadeen? - Isaga oo quus ka taagan, ayuu ninkii dhallinyarada ahaa xoog ku dhuftay ninkii ka soo horjeeday fang-sabar. Naxdintii xoogga badnayd awgeed, lafta ayaa dillaacday oo casiir cad ayaa ka soo baxay.
  - Haye! - Saaxirkii ayaa cod aad u faraxsan ku yidhi. - Sida muuqata saaxiibkaa ayaa go'aansaday inuu afeeyo daabkiisa, xaalad kasta, waxaa jira dareen isla weyni ah.
  -Maxaad rabtay? Vitka waa nin caqli badan. - Princess Leia ayaa ku jawaabtay, iyadoo faraxsan.
  Dharbaaxadii xigtay ayaa ugu dambeyntii jartay fangaska. Bahalkii waxa uu bilaabay in uu wareego, sidii qof uu jihayn ka lumay. Witt ayaa cadaadisay, dharbaaxadiisu waxay noqdeen kuwo aad u fiiqan, isagoo arkay in libaaxa mutant uu dabaashay, ninkii dhalinyarada ahaa wuxuu ku daray tamar.
  - Ma jecli hilibka libaaxa! - Ninkii geesiga ahaa ayaa qayliyey.
  - Isaga garaac Vitek, aad baad u kacsan tahay. - Princess Caroline ayaa qaylisay.
  Ninkii dhalinyarada ahaa ayaa ku dhuftay feerkii labaad, nasiib wanaag bartilmaameedku wuu ku haboonaa. Markii ugu horeysay ee laftu is dhiibi wayday, waa inaan ku daraa. Ugu dambeyntiina, bartan ayaa sidoo kale burburtay, libaaxii ayaa si cad u yaabay.
  - Sidee baad tahay hadda, adigoo aan lahayn fang, bisad weyn, oo geeri lagu xukumay! - Witt xanaaqsan ayaa yidhi.
  Ilko jirriqsi iyo taah ayaa jawaabtiisii noqotay. Dagaalku wuxuu ku socday qaab baqdin leh, libaaxa-masaayadii ayaa si la moodo u dhaqaaqay si uu u weeraro, laakiin dhaqdhaqaaqiisii ayaa ka lumay. Wiilkii oo dareemay awood xoog badan, ayaa isna dhankiisa
  si joogto ah ayaa loo weeraray oo aakhirkii isha ugu dambaysay ka muday. Markan daabku waxa uu u ekaa mid qoto dheer oo maskaxda gaadhay.
  - Bravo, dil! - Princess Caroline ayaa qaylisay.
  Hoolka oo dhan ayaa ku soo biiray heeso.
  - Dhamays oo dhammeeya isaga!
  Gladiatorkii yaraa ayaa mar kale laaday oo gadaashiisa booday, waxa uu ku dhuftay guri wareeg ah. Libaaxa mutant waxa uu u ekaa in uu bilaabay in uu ka lumo hanuuninta oo dhawr jeer wajigiisa ka lulay. Ugu dambayntii, inankii markii uu soo laadlaadiyay, ayuu daabkii laabta ka galiyay oo damcay in uu si qoto dheer uga dalooliyo, qalbigana ka sii daayo. Lugaha jeexjeexan waxay ku dhufteen feeraha, iyaga oo xoqaya, ka dibna waxay daloosheen hilibkii, laakiin Witt si madax-adayg ah uma dayn daabkii, inkastoo uu dhab ahaantii jeexjeexay. Halkan wax walba waxaa lagu go'aamiyay dardaaran, cidiyihii ayaa sii waday inay xoqaan oo ay jeexjeexaan hilibka dhalinyarada ah.
  - isaga tuur! - Princess Caroline way qaylisay. Oohinteedii ayaa kaligeed ku hadhay.
  - Keen ilaa dhamaadka! - Dadkii way qayliyeen.
  Ugu dambeyntii, daabkii Witt oo xanaaqsan ayaa wadnaha ka wareemay, bahalkiina wuu aamusay, ciddiyihii waxay dhex marayeen hilib muddo dheer u dulqaadanayay markii ugu dambeysay.
  -Hagaag, waxay u muuqataa inay taasi tahay! - Ninkii dhallinyarada ahaa wuu neefsaday. - Dhalintii gudcurka ayaa ciidda lagu tuuray.
  Faaliyaha saaxirku wuxuu ku dhawaaqay.
  - Witt, ruuxa dhimashada, ayaa mar kale noqday guuleystaha; soo kacaya xiddiga garoonka. Wuxuu heli doonaa abaal-marintii uu helay.
  Weedhan, aragtidii Thaler way kala tagtay, sida ceeryaamo marka la bilaabayo dabaysha dabaysha oo xooggan.
  Waxaana ka soo baxaya cidhiidhigan... awood dheer oo nin ama makhluuq bani-aadmi ah oo koofiyad ku jira. Cod qallafsan ayaa dhawaaqa, oo aad ugu eg codkii saaxirahaas riyada ku jira.
  - Waxaad si fiican u dagaalantay Witt... Waxaan kugu arkaa xirfadaha dagaalyahanka dhashay!
  Thaler ayaa istaagay. Inta lagu jiro hurdada, nabarradii ayaa si ficil ah u bogsaday, nabarradiina way libdheen oo waxay noqdeen kuwo aan la dareemin.
  Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa yidhi, isagoo gacanta u taagay ninkii:
  - Waxaan kaaga mahadcelinayaa inaad i badbaadisay, mudane...
  Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa si qallafsan dib ugu celiyay calaacasha oo kufsaday:
  - Maya mahadsanid! Mahadnaq kasta waxay keentaa naxariis iyo daciifnimo!
  Witt si xoog leh ayuu u dhoola caddeeyey oo ku gunuunacday:
  - Laakin waxaad badbaadisay naftayda... Markaa waa inaan si uun kuugu mahadceliyo!
  Ninkii ayaa si lama filaan ah daboolka u tuuray. Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa u fiirsaday wejiga muuqda. Ninku wuxuu lahaa muuqaal sharaf leh, oo wuxuu u ekaa mid ka yara da'da afartan, luqun xoog badan, iyo gad gaaban oo gaaban. Aragtida indhihiisu aad bay u xoog badan tahay, isla markiiba waxaad arkaysaa inuu u bartay amar-ku-taag, astaamihiisana waa niyadda iyo xoogga.
  In kasta oo ninkani aanu aqoon u lahayn Witt, haddana waxa ay ula muuqatay ninkii dhallinyarada ahaa in uu meel hore ku arkay. In kasta oo ay aad u adag tahay in la iloobo muuqaalada weji ee muujinta iyo niyadda xoogga leh, qaab-dhismeedka regal, iyo indhihii taliye ka soo sariirta. Laakiin isla mar ahaantaana, inkastoo muuqaalkiisa sharafta leh, codku waa xabeeb, karaahiyo, sida haddii la jeexjeexo, inkastoo mugga.
  Ninkii ayaa eegay Witt oo, isaga oo aan badalin wejigiisa qallafsan, waxa uu yidhi:
  - Waxaan idin badbaadiyey ma aha sababtoo ah jacayl, laakiin maxaa yeelay, waxaan u baahan tahay inaad!
  Indhaha afhayeenka ayaa si naxariis darro ah u iftiimay:
  - Waxaan kuu qaadanayaa ardaygeyga, waxaanan kuu furi doonaa aqoonta awoodda ee aysan Jedi ku dhicin inay ku riyoodaan ... Laakin ogow in wixii aad la kulantay qolka hoose ee jirdilka uu weli yahay ubax marka loo eego waxa ku sugaya!
  Witt ayaa istaagay oo si go'aan leh u yidhi:
  - diyaar ayaan ahay! Wax walba diyaar u ah - kaliya badbaadi Caroline!
  Ninkii ayaa quursaday si aad u quudhsan:
  - Lifaaqa waa daciifnimo! Daciifnimada ugu weyn ee Sith ay awoodi karto! - Halkan codkii Sayidka madow wuxuu noqday mid cabsi badan. - Si sax ah, ma awoodaan, waa inaysan awoodin, laakiin ... Si aan caadi ahayn, waxaan Caroline ka xorayn doonaa addoonsiga! Kaliya waxaad ku beddeshaa addeeciddiinna oo dhan, si aad ugu dhaaratid inaad wakhtiga saxda ah oofin doontaan dhammaan amarradayda.
  Witt isagoo addeecsan ayuu jilba joogsaday oo ku dhaartay dhaar weyn.
  Markaasuu ninkii yiri:
  Hadda ka dib, magacaaga cusub waa Darth Sidious! Anigu waxaan ahay Darth Plagueis macalinkaaga iyo sayidkaaga!
  Laga bilaabo maalintaas, Witt, ama hadda Darth Sidious, wuxuu bilaabay tababarka deyrka iyo farsamooyinka xoogga madow. Waxbarid naxariis daran oo aan naxariis lahayn. Laakiin sayidkii madowga ahaa ee cusbaa wuxuu dareemay awood si degdeg ah u koraysa naftiisa. Waxa uu noqday mid xoog badan oo aad u horumarsan maalin kasta, toddobaad iyo bil kasta.
  Darth Plagueis, marka lagu daro riyadiisa dhimashada, wuxuu lahaa qorshayaal lagu soo celinayo xukunka Sith. Witt Thaler waxa uu magaciisa u badalay Palpatine waxa uuna wax yar ka badalay muuqaalkiisa, iyo sidoo kale farahiisa. Waxa uu noqday qof kale, oo bedelay qof la mid ah qoyska reer Palpatine ee sharafta lahaa.
  Waxa uu bilaabay in uu si firaaqo ah u raadsado shaqo rasmi ah, isagoo isla mar ahaantaana kor u qaadaya hanashada awoodda mugdiga ah. Intaa waxaa dheer, Darth Plagueis, oo haysatay sharciga sharciga ah ee ganacsade weyn, ayaa ilaalisay eraygeeda.
  Boqorku markuu dhintay wiilkiisii yaraa wuu guulaystay. Darth Plagueis ayaa kiciyay weerarkii Hutt ee qasriga. Dhaxal sugaha, walaashiis, walaalkii iyo adeerkii waa la dilay.
  Taas ka dib, kabtanka guud ee ilaalada qasriga ayaa carshigiisii Caroline, oo caan ka ahaa dadka.
  Dhawr sano oo maxaabiis ah ayaa naagtii xoogga badnayd xoojisay, oo waxay bilowday inay si aad ah u maamusho. Oo gabadheeda Seraafim, oo ku soo kortay keniisad, waxay noqotay dhaxalka boqortooyada Naabo.
  Inkasta oo jacaylkiisii hore uu ku soo laabtay awoodda, Palpatine waxaa lagu qasbay inuu qariyo aqoonsigiisa oo uu ku sii jiro dhinacyada hadda. Inkasta oo saamayntiisa boqortooyadu ay si joogto ah u sii xoogaysanaysay.
  Kabtanka guud ayaa si degdeg ah u dhintay - sida muuqata shil, laakiin Palpatine ayaa ka dambeeyay. Isla markiiba, Sith Lord wuxuu dalbaday in Witt Thaler uu u huro jacaylkiisii ugu horreeyay - Queen Caroline.
  Waxay ku soo degtay duel dhimashada Plagueis. Intaa waxaa dheer, xoogaggu waxay noqdeen kuwo siman. Markii labada Sith ay ka daasheen dagaalka, Palpatine wuu dhiibay oo wuxuu ku gaabsaday:
  - Waxaan dili doonaa jacaylkayga iyo isla mar ahaantaana haraadiga bini'aadamka ee weli igu dhex qiiqaya! - Halkan Sayidkii madoobaa ayaa codkiisa kor u qaaday oo si go'aan leh ugu daray. - Laakiin waxaan ku dhaaranayaa, inaanan ku cafiyin tan oo hubaal waan ku baabi'in doonaa!
  Rabitaanka in lala tacaalo kuwa heerka sare ah ayaa ku jira dabeecadda Sith. Awooddayda aan la heli karin waxay kicisaa xaasidkaaga; Xigmaddaydu waxay ku quudisaa aqoontaada oo dhan; Guulahayga waxa ay kiciyaan rabitaan xamaasad leh oo aan ku celinayo iyaga! - Darth Plagueis ayaa u sheegay Darth Sidious, oo sii watay dhoola cadeyn. - Markaad disho dadka kuugu dhow iyo kuwa kuugu dhow, waxaad ogaan doontaa il awoodeed oo aan la fahmi karin oo naftaada ah. Waxaan dareemayaa inaad noqon doonto kan ugu weyn Sith - markaad baabi'iso daciifnimada aadanaha ee ugu dambeysa naftaada!
  
  
  SI MUCJISO LEH
  - Waxaa mar jirtay Kornayl ka tirsan Ciidanka Cirka oo la kulmay shoog daran oo madfac ah intii uu socday dagaalkii Afgaanistaan. Wuxuuna lumiyay fursad uu caruurtiisa ku yeesho, inkastoo uu runtii rabay tan. Islaantii aad bay u jecleyd kornaylka oo kala bar bay la kulmeen; Aabahood korsaday ayaa ku koray sidii Spartans. Laakiin weli sidii hore may ahayn. Wiilashu waxay koreen xoog iyo caafimaad, laakiin ma muujin wax awood sare oo gaar ah.
  Waxayna ayeeyo Vanga u saadaalisay kornaylka in wakiil ka mid ah farcankiisu uu noqon doono garsooraha masiirka adduunka iyo caalamka. Dabadeed kornaylku wuxuu go'aansaday inuu u tago sixirro caan ah si ay ugu caawiso xaaskiisa inay uur yeelato.
  Saaxiraddu runtii waxay lahayd kartiyo badan, laakiin asal ahaan waxay ahayd charlatan heerka ugu sarreeya. Waxay cadaysay inay taas samayn karto oo ay kornaylka wiil siin karto, laakiin waxay dalbatay lacag aad u badan.
  Kornaylku waxa uu Moscow ku lahaa hanti ma-guurto ah, iyo sidoo kale koobab qiimo leh oo lagu qabtay dagaalkii ay la galeen dushmans iyo Chechens.
  Waxa uu soo ururiyay lacagtan duurjoogta ah - hal milyan iyo badh dollars ... Waxaa xitaa la yaab leh in qof khibrad leh, oo sidaas u iibsaday khiyaanada. Laakiin sida muuqata saaxiraddu waxay lahayd hadiyad halis ah oo hypnosis ah, soo jeedin, xirfad, taas oo xitaa Kashpirovsky laftiisa, ama siyaasi heer caalami ah, uu ku masayri lahaa nacas.
  Dhanka kale, saaxiraddu waxay samaysay hab-dhaqan aad u qurux badan, iyadoo si dhib yar u seexisay xaaska Kornaylka. Kadibna waxay si fudud ugu duri jirtay iniin deeq bixiye ah caloosha Venus.
  Ma ahayn khiyaamo aad u adag. Laakiin waxtar leh. Naagtii, (sida Maryan oo bikrad ah), waxay si aan qarsoodi ahayn u uuraysatay ilmo - iyada, habka, waxay ku sii jirtay bikrad, sidaas darteed ninku wuxuu si buuxda u lumiyay xooggiisa labnimo dhaawac awgeed.
  Qof kastaa wuu faraxsanaa, waqtigii loogu talagalay, haweeneydu waxay dhashay gabadh caafimaad qabta. Si kastaba ha ahaatee, waxay u soo baxday inay gabi ahaanba ka duwan tahay aabbaheed oo jilicsan iyo hooyadeed timo madow. Laakiin inkastoo aabbuhu ku xisaabtamayay wiilashiisa, haddana wuxuu jeclaa gabadhiisa. Kaliya hab iyada u gaar ah, iyada oo kor u qaadaysa sida Spartan - xanaaq iyo tababar.
  Gabadhu si dhakhso ah ayey u horumartay, waxay muujisay rabitaan iyo karti sare. Gaar ahaan kuwa jirka ah. Timaheeda waa dhumuc weyn, lulsan, dahab ah, oo qurux badan.
  Laakiin markii inanta oo aan kabo la'aan, ay bilaawday in ay dhex yaacdo barafkii Jannaayo - dhaqan ahaan iyada oo soo toostay afartii iyo badhkii subaxnimo - dhacdo ayaa dhacday. Sidan ayay caadi ahaan ku bilaaban jirtay maalin kasta. Orodka subaxdii oo kale, oo weli ku jira gudcurka waaberiga. Dhab ahaantii Spartan.
  Waxay ku degdegtay toban kiiloomitir iyo badhkii dhaqanka, cimilo kasta, si ay markaas u hesho koror tamar ah maalinta oo dhan. Dabcan, tani waa bilowga tababarka, sababtoo ah Vladlen (magaca sharafta Lenin iyo Stalin!) ayaa si dhab ah ugu lug lahaa fanka dagaalka. Xataa waxa ay ku tartamaysay tartamo, iyada oo garaacday hablaha si ay uga sii weynaato oo ay iyada uga sii weynaato.
  Laakin wali waa gabar ilaa toban jir ah, waxayna ku ordaa jirribo dabaasha oo kaliya. Timaha dahabka ahna waxay u eg yihiin olol. Oo maaniga habaarku wuxuu sugayaa gaadmada ilmaha. Sida muuqata wuxuu horay u sii diyaariyay dabinka, maadaama ay gabadhu si degdeg ah u ordo oo qof kasta oo qaangaar ah uusan qaban.
  Dabinno dhowr ah oo si fiican loo daboolay ayaa ku yaal waddada gabadha. Waxaa xaaladda uga sii daray baraf da"ay oo dhammaan jidadkii ay qariyeen. Iyo Vladlen, gabadhii ku orday caga-la'aan iyo nus qaawan cimilo kasta, xitaa waxay ku faraxsan tahay ciyaaraha xad-dhaafka ah. Ka dib oo dhan, dhibaatooyinku kaliya way na xoojiyaan, wixii aan na dilinna waxay naga dhigaan kuwo sii xoogaysanaya.
  Dabinkii ayaa meesha ka baxay, isagoo si daran lugta uga dhuftay gabadha. Nasiib wanaag, mahadnaqa tababarka, lafuhu waxay ahaayeen kuwo xooggan oo aan ku jabin dabinka orso.
  Laakiin Vladlen si dhab ah ayaa loo qaatay. Waxayna ahayd mid aad u xanuun badan. Qasdigiina waxa uu isku dayay in uu weeraro oo uu kufsado gabar karate ah. Vladlen markiiba wuu ka falceliyay oo gadhka kaga dhuftay ciribta. Laakiin dambiilaha ayaa noqday mid xoog badan. Intuu faqiirsaday oo dib u booday, daanka nabarka ah ka xoqay. Dabadeed mindi ayuu la soo baxay.
  Gabadhii ayaa isku aragtay dabinka, iyada oo aan hubaysnayn, isla markaana ku dhawayd in ay qaawan tahay, oo ay kaga hortimid maaniyad midi dheer wadata.
  Weerar xaaqid ah ayaa ku xigay, Vladlenna hoos ayuu u foorarsaday oo ku dhuftay qofka ka soo horjeeday iyada oo madaxeeda ku jirta xuubka qorraxda. Mindidii ayaa dhex martay, iyada oo dhabarka ka xoqaysa gabadha. Vladlen waxa ay qabsatay gacanta oo beddeshay jihadii ay u dhacday. Caarada ayaa si toos ah uga muday dambiilaha dhuunta. Maaniak ayaa ku ceejiyey dhiiggiisa oo si lama filaan ah ayuu ruuxii uga quustay.
  Gabadhii oo aargoosi hore gashay ayay ku dhawaaqday.
  - Way dhammaatay!
  Si kastaba ha ahaatee, waxa uu ahaa dil, waxaana dhaawac culus uu ka soo gaaray lugtii dabinkaasi.
  Nasiib darro, maniac wuxuu lahaa waalid aad u saameyn leh, Vladlen wuxuu halis ugu jiray dhibaato halis ah. Waxaa la isku dayay in nolosheeda lagu sameeyo, waxaana gurigoodii lagu beeray daroogo. Kornaylku wuxuu ku khasbanaaday in uu gabadha u diro meelo fog fog. Ku socota dugsiga fanka dagaalka Ruushka ee Siberia.
  Halkaa, dhulka hoostiisa hoose, rumaystayaasha waddaniga ah waxay ku noolaayeen oo u adeegayeen qarniyo badan.
  Si kastaba ha ahaatee, tani ma badbaadin kornaylka. Waxaa toogtay nin toogte ah, waxaana xaaskiisa loo xiray eedeymo daroogo ah. Waxay u ekayd qof si dhab ah u dejinayay buundooyinka qoyskiisa. Walaalkii yaraa isna waa la xidhay; Wiilkii afar iyo toban jir ahaa waxaa loo diray gumeysi aan qaan-gaarin. Daawooyinka ayaa sidoo kale loo aaneeyay.
  Inkasta oo kiisku markii hore ahaa mid been abuur ah. Laakiin nasiib wanaag, marka loo eego sharciyada cusub, lama siin karo wax ka badan lix sano.
  Hooyaday waxay ahayd haweeney ciyaaraha fudud waxayna sidoo kale u tababartay sida Spartan oo kale. Sidaa darteed, gumeysigii dumarka, waxay si dhakhso ah u heshay maamul waxayna awood u yeelatay inay hesho shaqo fiican. Walaalkii yaraa oo aad u xoog badnaa oo si fiican u bartay farsamada dagaalka, ayaa isna ka mid noqday dagaalyahannada, ka dibna wuxuu noqday hoggaamiye kooxeed. Ka dib markii uu dhamaystay saddex meelood meel ka mid ah xukunkiisa, waxa uu galay sii-daynta sharafeed iyo sii-dayn hore. Ruushka, sharciyada dembiilayaasha dhallintu waa kuwo bini'aadantinimo ah, waxaana laga yaabaa in xitaa la yiraahdo waxay nasiib u yeelatay inuu safarkiisii ugu horreeyay ku tago afar iyo toban sano oo keliya.
  Guud ahaan, xaqiiqda ah in kornaylku, dhaqan ahaan, uu ahaa nin aad ula dhacsan waxbarashada Spartan, si cad ayey uga faa'iideen qoyskiisa. Kuwa xoogga badan xabsiga waa ku wanaagsan yihiin, laakiin kuwa tabarta yar carshiga ayay ku xun yihiin! Wiilku waxa uu soo maray aagga isaga oo aan wax dhibaato ah u geysan naftiisa oo uu xitaa helay waxbarasho sare oo sharci ah (!). Sida muuqata isaga kumay qaadin jacaylkii tuugta, waqtiguna wuu is beddelay - waxa ay noqotay wax aan caadi ahayn in tuug la noqdo. Hase yeeshe, waxay soo jiidatay ganacsiga.
  Waxbarashada sharciga ah ayaa muhiim u ah ganacsadaha. Hooyada, xaaladdu way ka sii adag tahay - waxay ahayd qof weyn, oo dembi culus ayaa lagu dhejiyay kiis been abuur ah. Dhab ahaan qabanqaabiyaha urur-goboleedka gaadiidka iyo iibinta dope. Waana wax aan macquul aheyn in dib loo eego kiiska. Sidaas darteed darajooyin badan oo sarreeya ayaa markaa ku dambayn doona nacasyo.
  Laakiin hooyadu waxay ku guulaysatay in loo wareejiyo aag wanaagsan oo u dhow badda Caspian, halkaasna waxay ka heshay shaqo ah ilaalinta sanduuqa guud. Xabsi-hayihii wuxuu qoray buugaag dhowr ah, wuxuuna xitaa jilay filimaan. Maxaa diidaya?
  Way caato tahay sannado badan, jidh ahaan way ka xoog badan tahay, naag qurux badan oo weji cad leh iyo garka lab.
  Sidaa darteed, mabda 'ahaan, waxay ku heshay wakhti fiican aagga, ma aysan damin nolosha. Oo xataa waxay lahayd farcan. Wiilku waxa uu tabobar ka soo qaatay sariirta, waxa uuna u iftiimiyay nolol maalmeedka xabsiga. Si kastaba ha ahaatee, sida ku habboon godfather, hooyadeed ma shaqayn, sidaas darteed waxay haysatay wakhti badan oo firaaqo ah.
  Vladlen waxa uu soo laabtay todobo sano ka dib - isagoo ka gudbay heerka ugu sareeya ee bilawga fanka dagaalka. Inkasta oo khatarta aargoosiga aan weli si buuxda loo dhaafin, dagaalyahanku wuxuu bedelay magaceedii dambe ee Shamanova - oo ka tagay magaceeda hore.
  Tan iyo markii aabbaheed uu ahaa mid saaxiibtinimo leh oo si fiican loo yaqaan General Shamanov, beddelka magaca qoyska ayaa noqday mid calaamad u ah.
  Vladlen, oo awoodiisa ay tahay mid cajiib ah, iskuulkiisuna yahay mid aad u adag isla mar ahaantaana si buuxda u caqli gal ah, ma lahayn wax la mid ah fanka dagaalka. Waxay baratay qaabka gaarka ah ee legdinta Ruushka. Magaca legdinta dabcan waa shuruud, ama wax la mid ah Ruscundo.
  Vladlen waxa uu bartay fanka legdinta oo la mid ah Taehwando - farsamo aad u horumarsan oo cag lagu dhufto, oo feedh Ruush ah, legdan la mid ah Aikido - farsamooyinka tuurista iyo isticmaalka caqiidada qofka ka soo horjeeda, laga bilaabo feerka Thai - wuxuu ku dhuftay suxullada, jilbaha, iyo madaxa. Rodnoverie wuxuu abuuray farshaxan dagaal oo isku dhafan, farsamooyinka kuwaas oo la iftiimiyay qarniyo badan, iyo saaxiriintii sayidku waxay ka qaateen wax kasta oo ugu wanaagsan dadka kale iyo dugsiyada.
  Dabcan, Vladlen waxaa la baray Shamanova iyo sida loo isticmaalo hubka ... Laakiin waa wax aan macquul aheyn in la ogaado oo la xakameeyo wax walba. Farshaxanistaha dagaalka dhabta ah waa in uu aad u yaqaanaa dhammaan hubkiisa iyada oo aan laga reebin. Laakiin wuxuu u sameeyaa farsamooyin shaqsiyeed iyo xeeladihiisa si cajiib ah.
  Vladlen inta badan waxay jeceshay inay cagaheeda ku dagaalanto oo ay faraheeda qaawan ku tuurto walxaha dilaaga ah, in kasta oo ay ku xoog badnayd, laga yaabee, wax walba.
  Gabadhan oo lagu magacaabi jiray Karateka, in kasta oo aanay haba yaraatee baran Karatee, haddana waxa ay furtay dugsi ay iyadu leedahay. Waxay ka qayb gashay tartamo kala duwan, balse kuma dadaalin magac iyo magacyo.
  In kasta oo ay ka qayb-qaadatay tartamo ganacsi oo qaarkood iyo xitaa dagaalladii dhulka hoostiisa ahaa ee aan sharciyeysnayn, haddana waxay u baahatay lacag.
  Iyadoo weli ah gabadh aad u yar, Vladlen kuma degdegin inuu guursado oo uu dhalo. Waxay nafteeda ku wanaajisay fanka dagaalka waxayna baray carruurta. Volka Rybachenko ayaa si gaar ah u muujiyay rajo weyn. Jid ahaan, wuxuu sidoo kale aad ugu dhaganaa inuu cagihiisa ku tuuro waxyaabo fiiqan. Wiilka karate (mar kale naaneyska aan waxba ku lahayn xaqiiqda!) ayaa ballan qaaday inuu ku kori doono sayidkii ugu weynaa.
  Ka dibna si lama filaan ah Volka ayaa lagu martiqaaday inuu jilo filimada iyo walaalkiis Oleg Rybachenko iyo Vladlen Shamanova qudheeda ayaa raacay isaga. Taasina waa sheeko kale.
  
  
  YAAB-DILETTAN
  Midkani waa mid xaqiiqo ah oo la rumaysan karo. Tusaale ahaan, ruuxa ugu caadiga ah iyo qofka caadiga ah ayaa la wareegay jidhka Stalin. Oo maadaama uu ahaa qof caadi ah, qof caadi ah. Waxa kaliya ee uu ogaa waxay ahayd in Hitler uu weerari doono Juun 22, 1941, natiijaduna waxay ahayd mid aad u xun.
  Jarmalku waxay awoodeen in ay qaataan Moscow, iyo guuldarradii dhexdhexaadka ah ayaa si fudud u sumeeyay asxaabtiisa. Laakiin burburkii caasimadda ka dib, waxay ahayd goor hore in la saxo wax kasta. Jabbaanku waxay ka dhufteen Bariga Fog,Turkiye oo ka yimid dhanka koonfureed. Caucasus ayaa sidoo kale dhacay.
  Stalin ayaa markii hore lagu bedelay Molotov oo ah shakhsi dhexdhexaad ah. Laakiin markaas Beria hamiga ayaa soo baxay. Markaasaa Zhukov soo dhexgalay isaga. Waxaana bilaabmay qalalaasihii. Marka la soo koobo, Jarmalku waxay gaadheen Ural xagaaga iyo dheeraad ah, iyagoo la midoobaya Jabbaan, iyaga oo xakameynaya dhammaan muuqaalka iska caabinta.
  Laakiin Galbeedka ayaa dagaalku ka sii socday. Maraykanku way ka labalabeeyeen - Franklin Roosevelt, sida la filayo, dib u dhac ku yimid ilaa daqiiqada ugu dambeysa. Dib ugu noqoshada Maalinta Kirismaska 1941, Jarmalku waxay weerareen Gibraltar. Waqtigaan, Moscow iyo Leningrad ayaa la qaaday, koonfurtana Jarmalku waxay u sii gudbeen Volga iyo Terek. Waxa caqabad ku noqday in ka badan isgaadhsiinta fidsan iyo meelo badan oo Ruush ah marka loo eego iska caabintii liidatay ee ciidamada Soofiyeedka.
  Hitler shakhsi ahaan wuxuu la kulmay Franco oo u sharraxay rajada isaga: USSR sida ciidan milatari ma jiro. Si kastaba ha ahaatee Maraykanku ma noqon doono kii ugu horreeyay ee gala dagaalka. Markaa Britain gabi ahaanba khatar maaha. Intaa waxaa dheer, bishii Nofeembar, ka dib markii la qabsaday Moscow, Rommel wuxuu helay xoojin, laba qaybood oo la soo xulay iyo ciidan cir ah oo dhan si loo bilaabo. Ingriiskuna sidii boodhka oo kale ayuu u dhacay. Jarmalku waxay horeba u joogeen Alexandria... Markaa Franco waxa uu haystaa sabab uu uga cabsado cadhada Hitler marka loo eego aargoosiga Ingiriiska. Laakin hadii uu wali rabo in uu ka helo gumeysigii Afrikaanka iyo Ingiriiska markaas...
  Franco, ayaa ogaaday in gacmaha Wehrmacht ay furmeen oo isaga laftiisu uu wax walba waayi karo, marka hore wuxuu ogolaaday in ciidamada Jarmalku ay soo maraan, ka dibna isaga qudhiisu wuxuu ku dhawaaqay dagaal ka dhan ah Ingiriiska. Isla markaana mawqifkii Ingiriisku maalin walba ka sii darnaa. Gibraltar waxaa lagu qaaday saddex maalmood gudahood. Isla markiiba Jarmalku wuxuu qabsaday Falastiin, Suuriya oo ay weheliyaan Turki, iyo Ciraaq iyo Bariga Dhexe.
  Maraykanku wuxuu galay dagaal bishii Luulyo 4, 1942. Japan waxay weerartay Peru-Habar Maalintii Madaxbanaanida.
  Jarmalku isagoo adeegsanaya kheyraadka Ruushka, Yurub, ka dibna Afrika iyo Aasiya, wuxuu qaaday duullaan iyo dagaal badda hoostiisa mara.
  Jarmalku waxa uu kordhiyey soo saarista hubka waxana uu weerar ku qaaday koonfurta Afrika.
  Dhammaadkii 1942-kii, Afrika waxay si buuxda gacanta ugu haysay Nazi-ga, sida Hindiya, jidka. Iyo Indochina, Singapore iyo jasiiradaha ilaa Ustaraaliya waxay hoos galeen Jabbaan. Run ahaantii, isku daygii jiilaalka ee lagu doonayay in lagu qabto jasiiradaha Hawaii waa lagu guul darraystay sababtoo ah la'aanta samurai.
  Laakiin weli, Jabbaan, oo leh khibrad ciidan oo dheeraad ah, ayaa ka talinayay badda. Intaa waxaa dheer, maraakiibta badda quusta ee Jarmalku waxay si degdeg ah u kordheen, taas oo yaraysay xoogga Ingiriiska iyo Maraykanka.
  Bishii Maajo 1943-kii, diyaarad Jarmal ah ayaa ka dhacday magaalo-madaxda Ingiriiska. Jarmalku waxa ay adeegsadeen dabaylaha dhulka hoostiisa mara, taangiyada badda hoosteeda mara, iyo xataa kuwii ugu horeeyay ee AR-161 jet bombers iyo afar matoor Yu-488.
  Ingriiska, oo uu ka daalay dagaalka badda hoostiisa ah, ma uu hayn karin muddo dheer, laakiin wuxuu u dagaalamay si adag.
  Muddo bil ah oo dagaal dhiig badani ku daatay ka dib, London ayaa dhacday, waxaana dhammaaday dagaalkii Ingiriiska.
  Marxaladda xigta waxay ahayd Ameerika. Canada, oo uu Churchill u cararay, waxay ka dagaalantay dhinaca Maraykanka, laakiin waddammada Latin America ayaa diiday inay dagaal ku qaadaan Reich Saddexaad. Iyo Argentina, iyo Brazil ka dib, waxay Jarmalkii siiyeen xulafadooda dhulkooda saldhigyo ciidan.
  Dagaalku wuxuu noqday mid daba dheeraaday. USA dibadda. Ciidankooda dhulku waa xoog badan yahay, guutooyinkoodana si degdeg ah ayaa loo dhisay.
  Laakin in yar ayaa Jarmal iyo Jabbaan la wareegay. Dhankooda waxaa ku jiray dhammaan kheyraadka cirifka bari, iyo qayb galbeed ka mid ah. Haa, dagaalka guud ee lagu dhawaaqay wuxuu ahaa mid miro dhalay.
  Hawlgalkii Icarus waa lagu guuleystay oo Iceland ayaa dhacay. Ka dib Krauts waxay u wareegeen Greenland. 1944, si kastaba ha ahaatee, cidna ma siin faa'iido go'aan leh. Si kastaba ha ahaatee, Jabbaan iyo Reich-kii Saddexaad waxa ay saldhig ka heleen Hemisphere Bari oo ay ku xoog bateen Latin America. Jiilaalkii 1945, samurai, oo ay weheliyaan Nazis, ayaa qabsaday jasiiradaha Hawaii. Gugiina waxay u guureen isthmus of Panama.
  Ka dib dhimashadii Roosevelt, Maraykanku wuxuu bilaabay inuu nabad la raadiyo Reich Saddexaad iyo Japan. Laakin helida tanaasul waa adag tahay. Waxaa intaa dheer, Hitler wuxuu ursaday dhiig. Barracuda ee faashiistadu aad bay u rabeen. Dagaalku wuu sii socday. Naasiyiintu waxay saldhig ka heleen Greenland, xagaagii 1945 waxay isku dayeen inay ka degaan Kanada, laakiin waxaa lagu tuuray badda. Kanada ma aysan dooneynin in ay gacanta ku dhigto. Run ahaantii, dayrta 1945, Australia waxay dhacday, oo ahayd tii ugu dambaysay ee xoogga weyn ee dunida Galbeedka ee Hemisphere bari. Japan iyo Jarmalku waxay gabi ahaanba gacanta ku hayeen badda. Doontooda badda hoosteeda mara waxay ahayd mid aan la mid ahayn.
  Intaa waxaa dheer, biyaha hoostooda ee hydrogen peroxide waxay u noqdeen kuwo aad u xoog badan oo guuraya. Xawaarhoodu waxa uu gaadhay afartan farood saacaddii.
  Jiilaalkiina shan iyo afartan iyo lix iyo afartan ayay ahayd mareegta Sylland. Gu'gii 1946, Maraykanku wuxuu ku dhawaaqay dagaal ka dhan ah dhammaan dalalka Latin America.
  Laakiin mashruuca lagu abuurayo bamka atomiga, dhaqaale dhimis awgeed, ma uusan dhalin natiijooyin la taaban karo. Sidaa darteed, Maraykanku ma tuuri karaan trump-ka ciyaar mudan in laga badiyo!
  Dhinaca dhismaha taangiyada, Reich Saddexaad ayaa si weyn uga hor maray Maraykanka. Taangiga ugu fiican ee Maraykanka, Pershing, ayaa miisaankiisu ahaa afartan iyo laba tan, waxa uu lahaa 102 milimitir oo hubka hore ah iyo 90-mm madfac oo leh xawaarihii hore ee 810 kiiloomitir saacaddii. Iyo taangiga ugu wanaagsan uguna caansan Jarmalka, "Royal Lion" ee 1946, wuxuu miisaankiisu ahaa 65 tan wuxuuna lahaa hubka hore ee 250 milimitir. Sidoo kale dhinacyada iyo dabada 200 milimitir iyo madfac 105 milimitir ah oo dhererkeedu yahay 100 EL.
  Marka la eego qaabka haramka ee taangiga, lagama soo geli karo Pershing xagal kasta.
  Isku day lagu doonayey in lagu rido taangiyo aad u xoog badan ayaa fashilmay. Kaliya T-93, habka, oo miisaankeedu yahay kaliya 93 tan oo leh hubka hore ee 305 milimitir iyo qori 120-caliber ah ayaa xoogaa fursado ah ka helay Jarmalka. Laakiin waxqabadka darawalnimada aadka u hooseeya ee baabuurka, iyo sidoo kale la'aanta turubka wareega, kama dhigin mid u qalma tartan.
  Horumarinta SuperPershing waxay qaadatay wakhti dheer, welina taangigani wuu ka hooseeyaa kan Jarmalka.
  Iyo duulista jet, wadarta sareynta tayada waxay ku taal dhinaca Nazis. Ameerikaanku tiro uun bay ka soo horjeedaan. Laakiin Jarmalku, isagoo haysta kheyraadka adduunkii hore, wuxuu soo saari karaa saddex ilaa afar boqol oo baabuur maalintii, oo aan ka yarayn tirada Maraykanka. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - dagaalyahannada jet-ka ee ka soo horjeeda cilladaha Mareykanka - fasalka "F" waa ka baxsan tartanka!
  Bambaanooyinka jet-ka TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 sidoo kale waa ka baxsan yihiin tartanka. Maraykanku wali ma hayo diyaarad buuxa oo duqeynaysa. Waxaa laga yaabaa in B-29. Run, waxaa jira B-36 mashruuca, laakiin ilaa hadda way ka fog tahay wax soo saarka.
  Gantaalaha ballistic-ga ee heerka A-da ee Jarmalku ma laha wax la mid ah adduunka.
  Sidoo kale diyaaraduhu ma lahan wax la tartamaya...
  Farsamo ahaan, Reich-ka Saddexaad wuxuu si fiican u qalabeeyay Ameerika, sidaas darteed Hitler wuxuu go'aansaday inuu dhammeeyo Maraykanka ilaa dhammaadka. Oo tanaasulaad la'aan. Sannadkii 1946-kii, waxaa billowday duullaan ka dhan ah Mexico iyo Cuba. Deyrtii, dagaalku wuxuu mar horeba si xawli ah uga socday Texas iyo California. Waxayna Jarmalkii iyo Jabbaan ka soo galeen Kanada Alaska.
  Haddase sannaddii lixdan iyo afartanaad baa ka soo wareegay. Dagaalkii Labaad ee Adduunka ayaa weli socda. Sannadku markuu ahaa 1947-kii wuxuu u dhintay Kanada, oo ugu dambeyntii ay qabsadeen Krauts, oo ka yimid waqooyiga.
  Diyaaradda B-36 ee duqeynta geysatay ayaa ugu dambeyntii ka soo muuqatay Ameerika, laakiin weli ma suurtagelin in la geeyo Jarmalka iyo Japan. Intaa waxaa dheer, dhamaadkii sanadka, taangiga Washington wuxuu la soo muuqday qori dheer oo 120-mm ah, iyo hub la aqbali karo iyo sifooyinka wadista oo miisaankiisu yahay lixdan iyo saddex tan. In kasta oo laga ilaalin jiray si ka sii xun kii Jarmalka, haddana kamay liidan awoodda hubka-duridda.
  Si kastaba ha ahaatee, dhamaadkii 1947-kii, Maraykanku wuxuu hore u lumiyay in ka badan kala badh dhulkiisa waana la xukumay.
  Jarmalku xitaa waxay ku guulaysteen inay tijaabiyaan taangiyada aadka u culus ee "Jiir" iyo "Monster" intii lagu jiray weerarka magaalooyinka waaweyn. Midka dambe wuxuu lahaa bam-fure ka soo saaray culays miisaankiisu yahay toban tan!
  Bal qiyaas sida uu hubka u noqday!
  Oo maalinta sanadka cusub New York ayaa dhacday, iyo Washington tobankii Janaayo.
  Si kastaba ha ahaatee, Yankees ayaa wali sii jiraya ku dhawaad lix bilood oo kale. Si la yaab leh, dagaalkii labaad wuxuu si sax ah u dhammaaday May 9, 1948.
  Laakiin xitaa intaas ka dib, nabaddu ma sii waarin. Hitler ma jeclayn xaqiiqda ah in Japan, iyada oo aad uga dib-dhacsan tahay Reich Saddexaad ee dhaqaalaha, waxay qabsatay dhul badan lafteeda.
  Naasiyiintii, in kasta oo ay daahday, haddana waxay haysteen bam atomic iyaga u gaar ah bishii Agoosto 1948-kii. Qayb ka mid ah dib u dhigista waxaa sababay xaqiiqda ah in Fuhrer uu ahaa mid qabow oo ku saabsan fikradda hubka burburinta. Hitler waxa uu rumaysnaa in dalalka la qabsado ee aan la dumin.
  Laakiin sabab qaar ka mid ah, daalimkii naxariista lahaa wuxuu go'aansaday inuu ka reebo Japan xulafada ah.
  Ka dib markii ay soo saareen gantaalo waaweyn oo ballistic ah iyo eedeymaha nukliyeerka, Nazis waxay bilaabeen dagaalkii saddexaad ee aduunka July 4, 1951.
  Waxayna weeraro Nukliyeer ah oo xooggan ku qaadeen Tokyo iyo magaalooyinka kale ee Japan. Kadibna ciidamada badda iyo kuwa dhulka ayaa garaacay.
  Dagaalkii Seddexaad wuxuu ku dhammaaday lix bilood, guud ahaan, wuxuu ahaa dagaal hal-hal iyo hal-abuur ah. Waxaana wejigii firfircoonaa ee dagaalku socday saddex bilood.
  Sidaa darteed, Reich-kii Saddexaad wuxuu aasaasay hegemony adduunka ugu dambeeya. Cadaalad darada noocan oo kale ah ayaa dhacday sababtoo ah dhexdhexaadnimadu waxay gashay jidhka Stalin Great. Oo aqoonta mustaqbalkana ma caawin! Gaar ahaan, hiwaayadda ayaa go'aansaday inuu horumariyo duulista jet-ka wuxuuna siiyay amar noocaas ah dhammaan dhirta iyo warshadaha. Waxaa soo baxday in la diiday diyaaradii diyaarada oo aan la sii deyn.
  Go'aannada istiraatijiyadeed ee gacan-ku-dhiigluhu ma noqon karaan kuwo doqonnimo ka badan. La yaab ma leh Ciidanka Cas ayaa la afuufay. La"aanteedna ma jirto cid iska caabbin karta Jarmalka, xulafadiisa iyo Japan.
  Hagaag, Hitler laftiisu wuxuu go'aansaday midaynta Imperial. Kuwaas oo kala ah, abuuritaanka awood midaysan oo caalami ah, taas oo si mutadawacnimo iyo qasab ahba ugu jirta dhammaan awoodaha meeraha dhulka iyada oo aan laga reebin. Iyada oo leh hal lacag, dabcan, iyo barnaamijka xulashada hidde-wadaha barbaric.
  Iyo sidoo kale diyaarinta balaadhinta ballaaran ee bannaan!
  
  
  WIIL BADBAADIYAY TSAR RUSSIA
  Jannaayo bannaanka waa baraf. Halkan waxaa ah wiil Oleg Rybachenko ah oo u socda wadada dugsiga, si lama filaan ah ayuu u arkay in darbiga guriga deriska ah uu si qarsoodi ah u iftiimay. Wiilku wuxuu dareemaa wicitaan gaar ah - orod halkaas, waxaad noqon doontaa hoggaamiye. Wiilkii ayaa intuu awooday u orday.
  Way fiicantahay in ay jiraan baabuur yar oo yaab leh, oo uu ku guulaystay in uu dhex maro, sanka hoostiisa. Quus quusasho ah oo waxaad joogtaa dhalaalka cagaaran ee derbiga.
  Wiilkii ayaa u soo yaacay xaggeeda. Gacmaha, sida haddii filim ku saabsan "Harry Potter," si fudud u geli jelly this, iyo ilbiriqsi ka dib wiilka laftiisa, laga bilaabo labaatan iyo shan darajo ka hooseeya eber, naftiisa ku helay cawska xagaaga ka badan cawska cagaaran.
  Xataa inertia, wiilku wuxuu ku dhacayaa cawska oo isla markiiba booday. Way fiican tahay dhaxan ka dib inaad isku aragto gacmaha xagaaga oo aan weli dhiman. Xataa haddii uu madaxa sare ka booday.
  Wiilkii ayaa hareeraha eegay - ma jirin dad ag jooga, kaliya geedo hore u bilaabay inay huruud noqdaan, iyo... jid tareen. Waxa uu ahaa mid dheer oo granite lagu dahaadhay, hortiisana waxa ku yaallay xataa nabar silig ku xidhan oo tirar xariif ah ku yaal.
  Oleg Rybachenko wuxuu dareemay in tani ay tahay sabab. Dhab ahaantiina wuxuu hor taagan yahay wax go'aan leh... Amar ayaa madaxiisa laga maqlayaa: u dhawaada jidka tareenka. Tani ma aha mid aad u fudud in la sameeyo;
  Kulaylkii laftiisa ayaa wiilkii u sheegay waddo uu ka baxo. Wuxuu si degdeg ah u bilaabay inuu iska bixiyo dharkii jiilaalka. Oo ku tuur qodax. Wiilku waxa uu dareemayaa nidaam maskaxeed oo gaar ah. "Hadda waxaad noqon kartaa mid taariikhda sameeyay.
  Wiilkii ayaa siliggii soo dejiyay, waxaana looga tagay isagoo xiran jeans iyo funaanad kaliya. Waxa kale oo ay kulushahay kabaha jiilaalka ee diiran, wiilkuna wuu soo toosay. Aad bay u farxad badan tahay in la dareemo cawska cagaaran ee fiiqan isagoo cago-la'aan ah. Ciidda bisha Agoosto si fiican ayaa loo diiriyaa, wiilkuna wuxuu jecel yahay inuu ku dul socdo.
  Jiilaalkuna waa wakhti qalafsan oo sanadka ah - si ka duwan xagaaga macaan. Wiilku, si kastaba ha ahaatee, ma haysto wakhti uu ku istaago afkiisa oo furan - maadaama uu yahay taliyaha. Wiilku si degdeg ah ayuu u fuulay siliga. Biyo ayaa dhex maray, oo dhimbiil ayaa ka toogtay dharka iyo cidhibta qaawan.
  Wiilkii wuu qayliyay, jugtiina way xanuun badnayd, wuxuuna ku booday shiraacii. Cidhifyada waxa lagu muday dhagaxyo af badan. Laakin wiilkii ayaa si degdeg ah uga orday darafkii gadaashiisa. Waxa uu dareemay in waxan oo dhami aanay sabab la'aan ahayn, balse ay qayb ka yihiin qorshe weyn!
  Waa kuwan, biraha kulul, qorraxdu waxay hore u dhaaftay duhurkii, hawadu waxay u uraysaa linden iyo malab. Aad u aamusan oo aad si cad u maqli karto huurta fog ee shinnida.
  Wiilkii isagoo caga-la'aan ku dul istaagay birta kulul, wuxuuna maqlay amarro cusub: "Toddobo dhagax ku dheji bir kasta." Inankii intuu ka labalabeeyay ayuu cod dheer ku yidhi:
  Laakin markaas tareenku ma ka bixi karaa xadiidka?
  Codku wuxuu ku dhacay xuubka dhegta:
  - Tani waa dhab ahaan waxa loo baahan yahay! Cadawga Ruushka ayaa halkan iman doona!
  Wiilku mar dambe ma doodin. Codkii Ilaahna wuu caddeeyey: dooro kaliya dhagaxyada midabka birta ah.
  Gacmaha ayaa markii horeba iskood u socday. Oleg Rybachenko wuxuu dareemay inuu ku faraxsan yahay naftiisa - waa wax qabad, arday fudud ayaa geli doona taariikhda!
  Dhagxaantu waa ku fudud yihiin labada waddo ee tareenada: afar iyo toban xabbadood - mid kasta. Iyaguna waa kuwo aan la kala saari karin!
  Waa la sameeyay! Wiilkii ayaa mar kale is-talaabay, oo akhriyay "Aabbeheen," oo, isagoo cidhibta qaawan bidhaamaya, dib u soo noqday. Wuu cararay, isagoo dhagxaanta korkiisa ka xaaqaya oo cidhifyada ka xoqaya. Waxa uu si toos ah uga booday daarkii...
  Ma aanan rabin in aan mar kale dul maro hadda, laakiin ma jirin waddo looga baxo. Wiilkii, isagoo adeegsanaya orod, wuxuu ka duulay jilbaha jilbaha ilaa xayndaabkii ugu dambeeyay isla markiiba. Waxaa igu dhacay koronto yar, laakiin hadda cabsi ma ahan. Oo halkan waa Oleg Rybachenko mar kale dhulka xagaaga diiran. Ka hor, ceeryaamo cagaaran ayaa toos u dhalaalaysa hawada: dib u noqoshada.
  Wiilku runtii ma rabo inuu dib uga noqdo xagaaga diiran ee qabowga iyo jiilaalka. Laakin markaas cod dahsoon ayaa bixinaya amarkii u dambeeyay:
  Degdeg, haddii kale portal-ku wuu xidhmi doonaa, oo waligaa waxaad joogi doontaa 1914 oo weligaa ma arkin waalidkaa.
  Oleg Rybachenko ayaa si degdeg ah uga jeexjeexay dharkiisa siliga oo si badheedh ah isaga soo jiiday. Xaruntu waxay bilaabataa inay baaba'do, wiilkuna, isaga oo aan xidhin kabaha, ayaa u soo yaacay meesha laga baxo. Waxa uu ku dhacay wax laastikada ah oo uu dadaal la soo booday. Barafka lagu tuntay ayaa cagahaaga madhan gubaya. Waa inaad xidhataa kabahaaga oo aad soo jiidataa jaakadaada jiilaalka isla wadada - adigoo qabanaya jaleecada wareersan ee dadka meesha maraaya.
  Qof ayaa xitaa ku dhawaaqay: "waalan." Laakin wiilku dhag jalaq uma siin - shaqadiisa wuu soo gutay oo hawshii aad u waynayd ayuu soo gabagabeeyay...
  Agoosto 22, 1914, tareenkii siday Hindenburg, Erich Ludendorff, iyo Max Hoffmann ayaa shil galay. Dhammaan saddexdii taliye ciidan ee doorka muhiimka ah ka qaatay dagaalladii ka dhacay bariga - hawlgalladii Bariga Prussia iyo wixii la mid ah - ayaa dhintay.
  Natiijo ahaan, ciidamadii Jarmalka oo aan habaysanayn waxay la kulmeen jab xooggan. Koenigsberg oo aan difaac lahayn ayaa la qaaday, ciidamada Jarmalkuna waa la hareereeyey, qaybna waa la burburiyay ama la qabtay.
  Guusha ciidamada Ruushku waxa ay saamayn laxaad leh ku yeelatay guud ahaan intii uu socday dagaalka. Oo marka hore marka laga eego dhinaca niyadda askarta iyo saraakiisha. Wax qarsoodi ah maaha in jabkii Japan ka dib, awoodda ciidamada Ruushka ay si aad ah hoos ugu dhacday. Qofna uma tixgelinin Aasiyaan indhaha cidhiidhiga ah inay yihiin mucaarad dhab ah. Halkaana Ruushku wuxuu ku guuldarraystay afar dagaal oo waaweyn, dhammaan dagaalladiina waxay lahaayeen heer sare oo tirooyin ah.
  Badda dhexdeedana si buuxda ayaa looga adkaaday, marka laga reebo in ay jiraan guulo gaar ah oo cidlo ah. Doomaha Vladivostok ayaa si gaar ah u kala saaray.
  Haddaba xaggee lagula dagaallami karaa Jarmalka, kuwaas oo loo tixgeliyey askarta dhulka ugu fiican adduunka?
  Kadibna waxaa soo baxday in ay suurtagal tahay in la jebiyo Krauts, laga saaro oo la kaxeeyo tobanaan kun oo maxaabiis ah!
  Xamaasadda ka dhex jirta ciidamada Ruushka iyo dadweynaha ayaa kor u kacday. Dhinaca Austria, weerarku si degdeg ah ayuu u socday. Austria-Hungary diyaar uma ahayn dagaal. Iyo niyadda gaar ahaan cutubyada Slavic waa mid aad u hooseeya. Qaar badan oo iyaga ka mid ah waxay si toos ah isugu dhiibeen garaaca durbaanka iyo dhawaaqa kooxda orkestra. Slavs ma aysan dooneynin inay la dagaallamaan walaalahood, waayo, Austrians nacaybka. Kaliya Hungarian iyo qowmiyadaha Jarmalku waxay ahaayeen kuwo dagaal u diyaar ah in ka badan ama ka yar.
  Ciidanka Ruushku waxay afgembiyeen ciidamadii Austraia, waxayna isla markiiba qabsadeen Lvov, qalcadda Przemysl, iyagoo sii dhisayay guushooda, waxay galeen Hungary. Horaantii Jarmalku waxa ay ka dillaacday tolmo. Ciidamada Ruushka ee sare waxay ka adkaadeen Prussians ee Poznan waxayna u carareen Oder. Jarmalku waxay u wareejiyeen lix mayd Austria.
  Laakiin tani kuma filna. Waxaa intaa dheer, ma jirin xoog ku filan oo lagu hayo boosaska xarunta. Galbeedkana waxaa ka socday dagaallo culus.
  Dabadeed Jarmalku waxa uu ku qasbanaaday in uu ciidamo cusub u wareejiyo bariga. Waxaa xaaladda uga sii daray Talyaanigu soo galay dagaalka ka dhanka ah Awstariya. Wadamadan ayaa qarniyo badan ka dhaxeeyay xiriir colaadeed. Isbahaysiga Triple wuxuu siyaabo badan u ahaa qaab macmal ah. Inkasta oo haddii dagaalku u noqon lahaa mid aad u wanaagsan Jarmalka iyo Austria, Talyaanigu wuxuu ku biiri lahaa kuwa ugu xoogga badan. Haddana ciidamada Ruushka ayaa ku soo wajahan Budapest, arrimaha Quwadaha Dhexena waa qashin! Romania ayaa sidoo kale ku degdegtay inay ku biirto dagaalka.
  Way caddahay - Boqorka Roomaaniya waa qaraabada Nicholas II, wuxuuna doonayaa inuu dhulkiisa ku balaadhiyo burburka Boqortooyada Austria.
  Bulgaria, oo ka duwan taariikhda dhabta ah, waxay gashay dagaalka dhinaca Ruushka.
  Kaliya Boqortooyada Cusmaaniyiinta ayaa u soo baxday inay daacad u tahay Jarmalka. Iyo sababta oo ah Wasiirka Gaashaandhigga ayaa amray in dagaalka la bilaabo, isaga oo Ra"iisul Wasaaraha iyo Suldaanka hordhigay nin aan waxba ka jirin. Ciidanka Turkiga aad uma xoog badna, laakiin waxay abuureen dhibaatooyin ku saabsan sidii Ruushka loo siin lahaa Entente. Laakiin dhinaca kale, tani waxay fursad weyn u tahay Ruushka inuu si weyn u ballaariyo dhulalkiisa jihada koonfureed. Japan, dabcan, waxay ku dhawaaqday dagaal ka dhan ah Jarmalka iyo Austria. Si ay ula wareegaan gumeysigii Jarmalku ku lahaa badweynta Pacific-ga.
  Tani waxay siisay Ruushka gacan xor ah oo ku yaal Bariga Fog. Galbeedkana Jarmalku waa lagu burburin jiray.
  Kaliya on webiga Oder ayaa Jarmalku awooday inuu joojiyo horusocodka ciidamada Ruushka. Si taas loo sameeyo, waxay ahayd lagama maarmaan in la joojiyo dhammaan ficillada weerarka ah ee Galbeedka. Ku dhawaad kala badh Austria-Hungary waxaa xoreeyay ciidamada Ruushka.
  Sidaa darteed, Boqortooyada Australiya waxay dhab ahaantii ka tagtay ciyaarta waxayna u rogtay culeys xagga Jarmalka. Bulgaariya ayaa weerar ku qaaday Istanbul.
  Xilliga jiilaalka, waxaa hakad ku yimid howlgallada militari ee Yurub. Balse ciidamada Ruushka ayaa bilaabay weerar ay ku qaadaan Turkiga. Kadibna wax walba si guul leh ayey u horumareen. Waxaa intaa dheer, Carab iyo Armeeniyiintu waxay ka soo horjeesteen xukunkii Cusmaaniyiinta.
  Ciidamada Ruushka ayaa horey ugu sugnaa Baqdaad bishii Febraayo, Ingiriiska ayaana qabsaday Basra. Dhamaadkii bishii Maarso, Ruushku wuxuu qabsaday dhammaan Aasiyada Yar wuxuuna bilaabay weerarka Istanbul isaga iyo Bulgarians iyo Serbs. Turkiye waa ka baxay ciyaarta. Suuriya, Falastiin, koonfurta Ciraaq waxay tageen Ingiriiska iyo Faransiiska - Ruushku wuxuu helay wax kasta oo kale. Sacuudi Carabiya ayaa weli ah dhul si rasmi ah u madaxbannaan, laakiin sidoo kale waxay ahayd in la qaybsado ka dib markii Jarmalku is dhiibay. Waxayna ahayd meel gees ah. Abriil 25, 1915, Maraykanku wuxuu galay dagaalka ka dhanka ah Jarmalka. Way caddahay in Maraykanku ay yihiin dad wax ku ool ah oo ay rabeen inay wakhtiga la qaybsadaan pie-ga guusha. Gu'gii, ciidamada Ruushku waxay soo saareen nooc cusub oo hub ah oo tiro badan: Luna-2 gawaarida dhulka oo dhan oo leh qoryaha darandooriga u dhaca. Taangiyadan cusub, in kasta oo ay iftiin yihiin, haddana waxay ku gaadheen xawaare dhan 40 kiiloomitir saacaddiiba waddada weyn, waxaanay lahaayeen astaamo wadista oo aad u wanaagsan.
  Ciidamada Ruushka ayaa horaantii bishii May, isla markii ay wadooyinku qallaleen, waxa ay weerar ku qaadeen dalka Hungary iyo guud ahaan jiidda koonfureed. Ciidankii Awstariya ayaa burburay;
  Bishii Juun 22, ciidamada Ruushku waxay galeen Vienna. 24-kii Juunna waxaa Brussels galay Ingiriis, Faransiis, Belgian iyo guutooyinkii ugu horreeyay ee Maraykan ah. Holland waxay gashay dagaalka ka dhanka ah Jarmalka, wax yar kadibna Sweden iyo Denmark. Jarmalku waxay ku adkaatay inay xajiyaan xannibaadda Oder-ka, laakiin Ruushka, ciidanka tsarist ayaa weerar ku qaaday Munich. Magaalada ugu weyn koonfurta Jarmalka waxay dhacday Agoosto 7, 1915. Oo 11kii Agoosto, Jarmalku wuxuu ku dhacay xaalad rajo la'aan ah.
  Intaa ka dib waxaa bilaabmay qaybintii dhulka. Austria-Hungary iyo Boqortooyadii Cusmaaniyiinta ayaa ka luntay khariidadda siyaasadda adduunka. Bulgaariya waxay noqotay qayb ka mid ah dhulkii Turkiga ee Cusmaaniyiintu ka qabsadeen 1913kii. Serbia aad bay u fiday waxayna isu beddeshay Yugoslavia. Romania waxay heshay Transylvania. Ruushku waxa uu ka kooban yahay: Bukovina, Galicia, Czechoslovakia, gobolka Krakow iyo badh ka mid ah Hungary, ilaa Budapest laftiisa, halkaas oo soohdinta la sawiray. Jarmalku wuxuu helay hoos u dhac weyn dhulkiisa. Galbeedka, waxay ahayd inay ku celiso Elzar iyo Lorraine Faransiiska, oo hore loo qabsaday dhulalka Danmark. Bariga ayaa ugu adag.
  Ruushku waxa uu ku adkaystay in uu sawiro soohdinta Oder-ka, iyo Faransiiska oo ku teedsan wabiga Rhine. Laakiin Maraykanka iyo Ingriisku ma doonayn in ay aad u xoojiyaan Ruushka iyo Faransiiska oo ay wiiqaan Jarmalka. Natiijo ahaan, tanaasul ayaa la qaatay. Ruushku wuxuu helayaa dhammaan dhulalka Bariga, halkaas oo Poles ay leeyihiin aqlabiyad.
  Bariga Prussia waxay lumisay Klaipeda, Danzig, waxayna isku aragtay inay ka go'day Jarmalka, laakiin ugu yaraan waxay ku badbaaday qaab jajaban. Koenigsberg waxa uu ahaa Jarmal. Laakiin Jarmalku dhul badan ayuu waayay. Xadka ayaa noqday mid aad u jaban. Meelaha qaar xitaa waxay gaartay Oder, waxayna inta badan ku tiirsan tahay qowmiyadaha dadweynaha. Si kastaba ha ahaatee, Jarmalku waxay ku dhawaad dhammaantood haysteen Pomerania. Laakiin laga bilaabo Berlin ilaa xadka Ruushka waxa u hadhay wax aan ka badnayn boqol kiilo mitir.
  Markaa Jarmalku waa qori caaradii. Tirada ciidanka Jarmalku waxay ku koobnayd boqol kun oo askar iyo saraakiil ah. Magdhaw aad u weyn ayaa lagu soo rogay Jarmalka. Dagaalku wuxuu socday wax yar in ka badan sannad.
  Boqortooyadii tsarist ee Ruushku ma aysan helin waqti ay ku dhacdo xaalad qalalaase, waxayna la soo baxday dhul ballaaran oo la iibsaday. Awooddii boqortooyadu way xoogaysatay, mawjaddii dhaqdhaqaaqa kacdoonku waxay billaabatay inay hoos u dhacdo, halka dhaqaalaha, caksigeeda, ay bilaabatay xilli koror degdeg ah oo aan caadi ahayn.
  
  
  SIDEE LEENIN U GUULEYSTAY INUU UU MADAXWEYNE KA NOQDO MARAYKANKA
  Vladimir Ilyich Lenin, oo isku dayaya inuu u muuqdo mid dheer, ayaa si toos ah u toosay dhammaan xooggiisa. Gacmihiisa engegan, kuwa yaryar, laakiin aad u guurguura ayaa si cabsi leh ugu dul lulay miis madow oo dhalaalaya oo ka samaysan alwaax naadir ah. Isaga oo fadhiistay meel ka soo hor jeedda, ayaa nin weyn oo suudh cad xidhan oo silsilad dahab ah luqunta kaga xidhan yahay ayaa kor u soo booday:
  - Waa hagaag, Mr. Ulyanov. Waxaan oggolahay shuruudahaaga - shan weyn bishii, oo lagu daray boqolleyda ganacsi kasta oo la xaraashayo! - Halkan codka tuuga ayaa noqday mid adag oo uu xitaa si adag u ruxay silsiladda culus. - Si uu Jaalle Lenin been iyo boodh uga waayo!
  Isaga oo gacmihiisa dhididka leh ku xoqaya isaga oo faraxsan, Vladimir Ilyich ayaa yidhi:
  - Dabcan, Mr. Rockefeller, laakiin ganacsigeena kama ilaalin kartid been! Wax walba waa inay ahaadaan kuwo daacad ah oo aad daacad u ah!
  Labadii faqashna aad bay u qosleen...
  ------
  Kacaankii Oktoobar kama dhicin Ruushka. Waxaa jiray nasasho ku meel gaar ah oo ka jirtay wajiyada dagaalkii koowaad ee aduunka. Jarmalka iyo Awstariya waxay isku dayeen inay guul ka gaaraan Galbeedka.
  Ciidanka Ruushku waxa ay ka hawl-galeen oo kaliya dhinaca dagaalka Turkiga, halkaas oo ay ugu dambayntii ku guulaysteen in ay la midoobaan Ingiriiska oo ay guul-darrooyin is-daba-joog ah u geystaan cadawga, iyaga oo qabsaday inta badan Aasiyada Yar.
  Laakin markaas waxaa la kulmay Golaha Dastuuriga ah oo ay Bolsheviks isku arkeen tiro yar oo quus ah, iyo Kacaanka Hantiwadaaga ayaa u badnaa.
  Go"aamadii ugu horreeyey waxa ka mid ahaa in dhulkii beeralayda loo qaybiyo, dagaalkana lagu sii wado guul iyo guul!
  Bishii Luulyo 1918, weerarkii Jarmalku ku qaaday Paris ayaa ku guuldareystay, ciidankii Ruushka ee guusha lahaa ayaa garaacay: marka hore ka dhanka ah Australiya, ka dibna Jarmalka.
  Jarmalku si ba"an ayuu uga hortagay, laakiin bishii December, markii ciidamada Ruushka ee bariga ku sugnaa ay qabsadeen Warsaw iyo Krakow, xulafada galbeedka ayaa qabsaday Brussels - wali waa la qabsaday. Run, laba toddobaad ka dib - maqnaanshaha kacaanku saameeyay.
  William, si kastaba ha ahaatee, waxaa lagu qasbay inuu ka tanaasulo ku dhawaad dhammaan awoodihiisa, isagoo sii ahaanaya boqor magac-u-yaal ah.
  General Kornilov wuxuu noqday madaxweynaha Jamhuuriyadda cusub ee Ruushka. Bishii Agoosto 1917, caasinimadiisii ayaa ku guulaysatay;
  Waxa kale oo uu noqday taliyaha ugu sarreeya, Kornilov.
  Waxaa xigay doorashooyinkii caanka ahaa ee madaxtinimada Ruushka iyo afti dadweyne oo loo qaaday dastuur cusub.
  Dadka aadka ula qabsaday qaabka dawladeed ee awoodda leh ayaa taageeray doorashada Kornilov.
  Ruushku waxa uu hantidiisa ku balaadhiyey jarmalka, burburkii Austria-Hungary iyo Turkiga oo ka lumay khariidada aduunka.
  Ugu dambayntii waxa loo qaybiyey quwadihii waaweynaa. Ruushka wuxuu helay Aasiyada Yar, Cidhiidhiga iyo Constantinople. Faransiisku wuxuu qabsaday Suuriya, Falastiiniyiinta Ingiriiska iyo Ciraaq.
  Sannadkii 1926kii, dagaal ayaa mar kale ka dhex qarxay Ruushka iyo Japan. Sababtu waxay ahayd xaaladda Manchuria iyo Port Arthur. Sida ku cad heshiiska, xuquuqda kirada ee Port Arthur waxaa loo wareejiyay Japan, heshiiskuna wuu dhacay. Si kastaba ha ahaatee, Jabaanku wax niyad ah uma lahayn inay Shiinaha ku celiyaan wixii ay qabsadeen.
  Intaa waxaa dheer, Hirohito da'da yar, oo ku riyoonaya guulo cusub, ayaa hadda helay awood.
  Si kastaba ha ahaatee, Ruushku horeba wuu ka duwanaa. Iyada oo ku soo beegantay wejiga hore ee dagaalkii koowaad ee adduunka, oo leh taliyayaal khibrad leh, taangiyo iyo diyaarado cusub, waxay bilowday inay si guul leh u weerarto Jabbaan.
  Afar bilood iyo badh ka dib, ciidankii Ruushku waxay qabsadeen Port Arthur oo Japan ka saareen qaarada!
  In muddo ah, Japan ayaa wali ku sii jirtay badda - ilaa ay soo dhawaadeen maraakiibta Baltic iyo Black Sea.
  Intaa ka dib Dhulkii Qorrax-u-soo-baxa wuu qabsaday.
  Ruushku si degdeg ah ayuu u horumaray, laakiin 1929kii buufis weyn ayaa adduunka oo dhan ka bilaabmay.
  Rabshado ayaa sidoo kale hareeyay Boqortooyada Ruushka. Intaa waxaa dheer, Kornilov fuliyay Russification firfircoon.
  Si kastaba ha ahaatee, wuxuu ku guulaystey inuu sii joogo carshiga, iyo USA ... Bolsheviks Maraykan ah oo uu hogaaminayey Lenin ayaa yimid xukunka!
  Ka dib markii uu ka soo baxay niyad-jabka, nidaamka cusub ee Bolshevik wuxuu bilaabay inuu isu diyaariyo dagaal cusub!
  Kacaankii Isbayn wuxuu ku dhamaaday guushii shuuciyada wuxuuna sidaas ku abuuray buundada Bolshevik ee Europe
  Janaayo 1, 1938. Vladimir Ilyich Lenin ayaa si cabsi leh ugu wareegaya xafiiska weyn ee Aqalka Cad. Xaalada aduunka ayaa sii kululaaneysa. Isbayn ka dib, shuuciyadu waxay guulo ka gaadheen Faransiiska.
  Ruushka, oo ay xukumaan generalissimo iyo madaxweyne Kornilov, ayaa horey u cadeeyay inaysan ogolaan doonin ballaarinta Bolshevism ee Yurub. Shan boqol oo qeybood oo toban milyan ah oo Ruushku ka kooban yahay wax kaftan ah maaha!
  Vladimir Ilyich wuu fahmay tan. Wuxuuna u soo jeedinayaa Britain xulafaysi xeeladaysan oo ka dhan ah Ruushka.
  Ingriiska ayaa had iyo jeer aad uga fiirsaday balaadhinta Ruushka. Laakiin shuuciga xagjirka ah ayaa cabsi sii galiyay iyaga. Waxaa lagama maarmaan noqotay in la kaxeeyo iyaga iyo Ruushka.
  Lenin waxa uu isu diyaarinayay in uu qaabilo wasiirka gaashaandhiga Churchill isla markaana uu Ingiriiska siiyo caddaynta awoodda Maraykanka ee aan liqi karin.
  Iyo in aan ku bilaabo, kaligii-taliyihii bidaarta lahaa wuxuu maqlay warbixin ku saabsan hub cusub - "bamka atomiga".
  Oppenheimer wuxuu ku soo gudbiyay warbixintiisa codad xaddidan. Haa, mar hore ayaa guulo la gaaray, xitaa quwadaha nukliyeerka ayaa la bilaabay, laakiin muuqaalka bamka atomiga ayaa weli ah mid aad u fog. Dhibaatada ugu weyni waa helitaanka uranium iyo plutonium la hodmay. Intaa waxaa dheer, warkani maaha mid gebi ahaanba lagu farxo - mid ka mid ah bambooyinka noocan oo kale ah ayaa ku kici doona ilaa dhowr maraakiib dagaal. Marka, waxaa jira xitaa su'aal kale: miyay mudan tahay inaad lacag ku bixiso hal bam oo weyn haddii aad ka dhigi karto boqol kun oo yaryar?
  Lenin, oo ah oday gaaban, bidaar leh, laakiin weli xariif ah (toddoba iyo lixdan jir, si kastaba ha ahaatee, weli waa ka fog yahay inuu aad u da 'weyn yahay!), isagoo si firfircoon ugu wareegaya hoolka weyn ee xafiiskiisa, ayaa yidhi:
  - Adiga, saaxiib, ma fahmin lahjada! Haa, bamku wali wuu qaali noqon doonaa, laakiin markaa kharashkeeda u wareejinta wax soo saarka guud ayaa hoos u dhigi doona qadar aad u badan!
  Oppenheimer ayaa si xishood leh u yiri:
  - Ruushkuna iska fadhiisan maayaan!
  Gabagabo macquul ah oo adag ayaa ka yimid Vladimir Ilyich:
  - Markaa waa inaan ka hor marnaa qiimo kasta!
  Markaa kaaliyaha madow ee Oppenheimer wuxuu bilaabay inuu heeso:
  - Ka dib oo dhan, waxaan u baahanahay guul! Mid ka mid ah dhammaan, ma taagnaan doono gadaashiisa qiimaha! Mid ka mid ah dhammaan, ma taagnaan doono gadaashiisa qiimaha!
  Oppenheimer wuxuu u sujuuday madaxweynaha Mareykanka Lenin oo ku qayliyay:
  - Garaad baad tahay! Dabcan, ma istaagi doono gadaashiisa qiimaha, waxaana ka hor mari doonnaa Ruushka, laakiin waxaan u baahanahay lacag!
  Lenin ayaa si kalsooni leh u yidhi, isagoo ciribta ka taabtay kabaha maqaarka yaxaaska:
  - Waxaa jiri doona lacag!
  - Addoomadana!
  Vladimir Ilyich wuxuu ku dhawaaqay weedh taariikhi ah:
  - Ma xaddido dhaqaalahaaga! Waxaan xaddidayaa wakhtigaaga!
  Gearkii taliska iyo mishiinkii maamulka ee imbaraadooriyadda Maraykanka ayaa bilaabay inay rogaan.
  Laakiin tani maaha waxa ugu muhiimsan. Vladimir Ilyich, sida qof kale, wuxuu fahmay in si looga adkaado Ruushka, ay lagama maarmaan tahay in la wiiqo gudaha.
  Vladimir Ilyich ayaa laalaabtay wejigiisa sare, dheer, oo aan sinnayn oo laalaabtay, wuxuuna si tamar leh uga qaaday soo-dhowrka taleefanka oo bilaabay inuu garaaco Dulles.
  Markii uu basaaskii u soo dhawaaday qalabka, Lenin ayaa si aan dhego lahayn ugu qayliyay xagga sare ee sambabada:
  - Waxaan u baahanahay qof la siman ama ugu yaraan aan aniga iga hoosayn oo awood u leh inuu fallaago, khiyaaneeyo oo dadka duufsado!
  Dulles wuxuu ugu jawaabay cod kalsooni badan:
  - Waan ogahay qofkaas oo kale, Vladimir Ilyich!
  Lenin, oo sidii shaydaan u booday, ayaa qayliyey:
  - Haddaba waa kuma? Waa kuma garaadkan bani-aadmigu sameeyay?
  Dulles, oo xaraf-xariiraha u soo saaraya gabay, ayaa yidhi:
  - Joseph Vissarionovich Stalin! Malaha waad garanaysaa, Vladimir Ilyich!
  Lenin ayaa muraayadda iskula il-adaygay isagoo wata alwaaxyo dahab iyo dheeman ka samaysan oo qaylinaya:
  -Kariskan waxa uu kariyaa oo kaliya suxuunta basbaaska leh!
  Dulles, oo si kalsooni leh u dhoola cadeynaya, ayaa xaqiijiyay:
  - Laakiin tani waa waxa aan u baahanahay!
  Lenin ayaa mar kale indhaha ku dhuftay oo qayliyey:
  - Sii Stalin wax kasta oo uu ku weydiiyo. Oo isaga u ballanqaad meesha uu ku yaal Generalissimo Kornilov oo aan qiimo lahayn!
  Dulles ayaa u ciyey si dhega la'aan ah:
  - Waa la dili doonaa Vladimir Ilyich!
  
  Waligaa ha ka tanaasulin VITYAZ
  Dad badan ayaa ku doodaya in Ruushku uu ku guuleysan lahaa dagaalkii labaad ee aduunka kaligiis, iyada oo aan gacan ka helin reer galbeedka? Markaa ilaahyadu waxay go'aansadeen inay tan si dhab ah u tijaabiyaan. Iyo hal koon oo isbarbar socda, waxay dhigeen xannibaad u dhexeeya ciidamada isbahaysiga, gumeysiga, iyo Reich Saddexaad oo ay weheliyaan USSR. Oo tani waxay ku dhacday daahirnimada tijaabada dib u soo noqoshada Juun 1941.
  Si aanay xulafadu u caawin karin USSR iyo Reich saddexaad. Iyo nadiifnimada dhammaystiran ee tijaabada, Japan ayaa lagu qariyay xannibaad. Sida, wax walba ha noqdaan kuwo nadiif ah, sida haddii shaybaar ku jira.
  Maalmihii ugu horreeyay, wax aad uga duwanaa sheekada dhabta ah ma dhicin. Fritz ayaa horumaray, sida taariikhda dhabta ah, qiyaastii 30-40 kiiloomitir maalintii, laakiin tartiib tartiib tartiib tartiib tartiib ah. Dabcan, la'aanta duqeynta Ingiriiska iyo cadawga Rommel's corps ayaa suurtogal ka dhigay in la sii daayo qaar ka mid ah ciidamada - gaar ahaan duulista. Laakiin Jarmalku tan weli may samayn; Si kastaba ha ahaatee, dhamaadkii Luulyo, Battle of Smolensk ayaa hoos u dhigay horudhaca Fritz. Hitler waxa uu go'aansaday in uu dib ugu yeedho Rommel iyo qaybihiisa Liibiya, isaga oo go'aansaday in ciidamada Talyaanigu ay ku filan yihiin. Hoggaanka Faashiistaha, si aan wakhtiga looga lumin, waxa ay bilaabeen in ay kala wareejiyaan ciidamada qalabka sida iyo gaar ahaan duulista hawada Faransiiska iyo dalalka Balkanska. Hitler weli waxa uu rajaynayay in uu dhexda ka dhex maro ciidamadii Soofiyeedka oo uu ka dhigo jiilaalka ka hor.
  Halkii ay u soo jeesan lahaayeen koonfurta, Fritz waxay dib u bilaabeen weerarkooda bartamaha, iyagoo isku dayaya inay daboolaan ciidamada Soofiyeedka ee Smolensk ka soo weeraray dhinacyada. Rommel's corps ayaa horeyba u sii waday weerarka 13-kii Agoosto, isaga oo ka gudbaya Dnieper oo isku dayaya inuu galo dhinaca dambe ee kooxda Soofiyeedka ee difaacaya Kyiv.
  Stalin waxa ku dhacay khasaare. Ku dhowaad dhammaan hantida Yurub iyo Faransiiska ee Afrika ayaa si lama filaan ah isaga soo horjeeda isaga, oo aan ahayn hal saaxiib.
  Haddaad ka filanayn khatar Japan hadda. Taliyaha ugu sarreeyana wuxuu amar ku bixinayaa: in dhammaan qaybaha kala qaybsanaanta laga saaro Bariga Fog.
  Ciidamada Jarmalku, iyagoo ku soo jabay ku dhawaad Moscow lafteeda, ayaa waxaa joojiyay meydka Siberian. Laakiin koonfurta, iyada oo ay ugu wacan tahay isbeddelka amarka iyo ficilka Rommel, Fritz waxay awoodeen inay gooyaan kooxda koonfurta ee Soofiyeedka.
  Koorsada colaadaha ee Ukraine ayaa sidoo kale si xun u saameeyay xaqiiqda ah in Stalin uu si fulay ah u jiiday dhammaan kaydka Moscow, oo uu daaha ka qaaday gadaashiisa.
  Si sax ah, ma aha naftiisa, laakiin kooxda koonfureed. Waxay noqotay xaalad xun. Laakiin taariikhda dhabta ah, difaaca Kyiv wuxuu noqday guuldarro. Kaliya halkan waxaa jiray nuance, Jarmalku waxay horeyba u joogeen Moscow, iyo faashistayaashu waxay xoojiyeen kharashka Yurub, ka dhaqso badan Stalin oo kharashka Bariga Fog ah. Jarmalkuna waxa ay ahayd in ay masaafo yar daboolaan, waddooyinka Yurubna waa ay ka wanaagsan yihiin. Laakin isku day inaad si degdeg ah wax walba mid mid ugu wareejiso Tareenka Trans-Siberian.
  Natiijo ahaan, Jarmalku waxay awoodeen inay u gudbaan Kharkov iyo Voroshilovgrad xitaa ka hor taariikhda dhabta ah, iyagoo qabsaday wax badan oo warshado iyo warshado ah.
  Leningrad ayaa sidoo kale la xannibay, laakiin lama qaadin. Waxayna Jarmalku galeen Crimea. Fritz waxay u suurtagashay in ay qabtaan Voronezh ee koonfurta, iyagoo u sii socda Don ilaa Stalingrad.
  Weli waxay difaaceen Moscow oo ay xitaa aadeen weerar rogaal celis ah jiilaalka. Laakiin dhanka koonfureed, Rommel waxa u suurtagashay in uu u gudbo Stalingrad. Degitaanka Kerch sidoo kale si fiican uma socon. Si dhib badan, ciidamada Soofiyeeti waxay awoodeen inay cadawga ka riixaan Stalingrad. Taasina waxay ahayd oo kaliya sababtoo ah cimiladu ma ahayn dhinaca Wehrmacht waxayna ka baqayeen inay ku dagaalamaan qabowga iyo barafka.
  Muxuu Rommel ku qasbanaaday in uu ka baxo Don. Waxayna tani ahayd dharbaaxo fool-ka-fool ah oo loogu talagalay Fuhrer.
  Laakiin gu'gii 1942-kii, isu-dheellitirka ciidamada ayaa isbeddelay. Markii ay cadaadis badan saareen xulafadooda, Jarmalku wuxuu kordhiyey tirada ciidamadooda, oo ay ku jiraan kharashka Khivi, iyo tirada dayax-gacmeedka. Talyaaniga iyo Faransiiska gaar ahaan tirada lagu daray. Qaybo madow ayaa sidoo kale ka muuqday dhanka bari. Nasiib wanaag, horgaladii Ingiriiska iyo Ameerika ee ka yimid Afrika kuma aysan faragelin kala wareejinta ciidamada iyo agabka.
  De Gaulle, markii uu lumiyay taageerada xulafadiisa, waxaa khiyaanay saaxiibbadiis.
  Sidaa darteed, xoogag muhiim ah ayaa la soo ururiyay oo ka soo horjeeda USSR marka loo eego xaqiiqda. Krauts-ku waxay si gaar ah ugu dareen tan diyaaradaha, iyaga oo ilaalinaya faa'iidadooda hawada. Waxayna ciidamada dhulka kor u dhaafeen todoba milyan oo ka dhan ah 5.6 milyan oo askari oo Soofiyeedka ah.
  Naasiyiintiina waxay weerarkooda ka bilaabeen koonfurta. Rommel waxa u suurtagashay in uu qabsado Stalingrad 27-kii Juun. Fritz ayaa awooday in ay boqolaal taangi ku shubaan magaalada hal mar. Awoodda diyaaradaha cadowga ee hawada ayaa sidoo kale saameyn ku yeeshay, taas oo ka dhigtay mid adag in lagu wareejiyo xoojinta Soofiyeedka ee guud ahaan wabiga Volga ee ballaaran.
  Hoogay, geesigii Stalingrad kuma dhicin AI. Rommel wuxuu u dhaqaaqay dariiqa loo qorsheeyay ee qorshooyinka hoos Volga iyo Badda Caspian.
  Isku dayo lagu doonayay in lagu dhex maro Jarmalka oo weeraro rogaal celis ah lagu soo qaaday xarunta ayaa fashilmay. Waxaa intaa dheer, Rzhev salient ah lama samayn. Markaa Krauts-ku waxay lahaayeen hore xitaa ka sii badan wakhtiga weerarka ka-hortagga ee Soofiyeedka, waxayna sidoo kale dib u gurteen si siman. Laakiin Rzhev, nasiib daro, la hadhay faashiistaha.
  Suurtagal ma ahayn in la dhex galo Fritz, oo aad bay u adkeyd in la qabto Caucasus ka dib dhicitaankii Stalingrad. Tan iyo markii halbowlaha sahayda ee Volga la gooyay. Oo markii dhammaadkii Luulyo Jarmalku ay gaadheen Badda Caspian, xaaladdu waxay noqotay rajo la'aan. Hadda waxaa suurtagal ahayd in lagu bixiyo biyo kaliya.
  Iyadoo la tixgelinayo in Naasiyiintu ay lahaayeen sareynta hawada, dhacdadu waxay noqotay wax u dhexeeya, aad u adag oo rajo la'aan ah.
  Agoosto iyo Sebtembar waxay ku gudbeen dagaallo ba'an, ilaa cadowga ku sugnaa xeebta Caspian ay gaareen Baku. Oo halkaasna waxay weli iska caabiyeen Rommel ilaa dhammaadka Oktoobar. Waxaa xaaladda uga sii daray Turkiga oo dagaalka soo galay.
  Ilaahyada tijaabada ah ayaa daryeelay Japan, laakiin ma ahayn Cusmaaniyiinta. Laakiin Nazis wali kuma dhicin inay weeraraan Moscow jiilaalka waxayna istaageen jiilaalka.
  Ciidanka Cas ayaa dhowr jeer isku dayay weeraro. Laakiin cadawgu wuu ka sarreeyay xagga cududnimada, tirada shaqaalaha khibradda leh iyo xagga duulistaba. Kaliya taangiyo iyo madaafiic badan ayaa laga soo saaray USSR ilaa hadda. Laakiin taangiyada ayaa u badnaa kuwa fudfudud, tayada hubkuna aad bay u liidatay. Waxa kale oo ay u muuqataa in diyaarado badan la soo saarayo, laakiin yaraanta duralumin awgeed, way ka culus yihiin oo ka hawl yar yihiin kuwa caadiga ah. Yak-9 wuxuu sidoo kale u soo baxay inuu gebi ahaanba ka samaysan yahay alwaax. Tanina, dabcan, waxay ahayd wax laga jaray.
  Hitler waxa uu ku xisaabtamayay taangiyada cusub ee caanka ah - "Panthers" iyo "Tigers".
  Waxaa lagu soo saaray tiro sii kordheysa. Wakiilkii saddexaad ee menagerie wuxuu u muuqday: "Libaax." Taariikhda dhabta ah, mishiinka noocan oo kale ah ayaa la sameeyay 1942, laakiin sababtoo ah la'aanta kheyraad iyo miisaanka culus, bahalkii ugu cuslaa waa la diiday.
  Laakiin markaas "Libaax" oo miisaankeedu yahay 90 tan ayaa soo galay. Faa'iidooyinkeeda-hubka xoogga badan iyo 105-mm cannon-qayb ahaan ayaa magdhow u ah waxqabadkiisa liita. Qoryaha Soofiyeedka ee 76-mm Serial ah ma aysan ka soo geli karin libaaxa dhan walba.
  Markaa ma ahayn taangiyo horumar leh oo xun haddii khadka difaacu uu ahaa mid aad u xoog badan oo lahaansho qoto dheer.
  Waxayna taliskii Soofiyeedka si fiican u xoojiyeen caasimadii Soofiyeedka. Iskuna day inaad halkan ka gudubto.
  Wakiilka afraad ee menagerie: "Mouse", xoogaa dib baa loo dhigay bilawgiisii taxanaha.
  Tirada ciidanka cas ayaa la kordhiyey oo la gaadhsiiyey lix milyan, inkasta oo qaar badan oo askarta ka mid ahi ahaayeen askar cusub.
  Waxaa ka soo horjeestay in ka badan sagaal milyan, laakiin sarreynta tirada waxaa qayb ahaan magdhow ka helay dabeecadda aad u liidata ee ciidanka cadowga.
  Duulimaadyada, cadawgu tiro ahaan iyo tayo ahaanba wuu ka xoog badan yahay. ME-309 cusub iyo Yu-288 ayaa soo muuqday. Jawaabta, baabuurta Soofiyeedka ayaa ah kuwa tayadoodu hooseyso, sababtoo ah la'aanta shaqaale xirfad leh iyo qalab yar. Taangiyada weli waa duug T-34s, iyo inta badan kuwa iftiinka, iyo sidoo kale KVs.
  Xagaagii, Wehrmacht wuxuu bilaabay weerar: weerar lagu qaaday Moscow iyo weerarka Volga ee Saratov. Dagaal ba'an ka dib, Moscow waxay ku hareeraysan tahay dhammaadka dayrta. Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk ayaa sidoo kale la qabsaday. Stalin wuxuu u cararay Sverdlovsk. Xaaladdu waxay noqotay mid halis ah.
  Caasimadda waxaa la siiyay amar: in aan la is dhiibin xaalad kasta. Jarmalku waxay qaadeen weeraro, laakiin dib ayay u rogeen ama waxay ku dhex milmeen dagaal waddooyin ah. Xilliga jiilaalka, weerarka Wehrmacht waa joogsaday. Run, Jarmalku ma aha oo kaliya caasimadda Soofiyeedka, laakiin sidoo kale Leningrad ee giraanta double.
  Bishii Maajo, weerarka Nazi ayaa mar kale bilaabay, laakiin jihada magaalooyinka Gorky iyo Kazan. Dhismaha taangiyada Soofiyeedka, in kasta oo dhammaan dhibaatooyinka, ayaa awooday in ay bilaabaan taxane ah: T-34-85 iyo IS-2, inkastoo tiro yar.
  Gorky wuxuu dhacay kaliya bishii Luulyo, Kazanna wuxuu qabtay ilaa dhammaadka Agoosto.
  Macaluul aad u xun ayaa ka talinaysay Leningrad, Fritz xitaa iskuma dayin in ay soo weerarto. Waxayna Moscow si tartiib tartiib ah gacanta ugu soo gashay. Ka dib Sebtembar 30, ka dib weerar dhiig badan ku daatay, Kremlin-ka ayaa dhacay.
  Qalcaddii heerka koowaad aad baa loo burburiyay. Waxayna tani dhabarjab cusub ku noqotay dadkii Soofiyeedka. Jarmalku waxay u guureen Ural, laakiin halkaas waxay ku xayireen baraf baraf ah. Way adagtahay in lala dagaalamo USSR. Stalin waxa uu ahaa taageere taagan ilaa dhamaadka. Laakiin aad bay qaali ugu ahayd dalka laftiisa iyo gaar ahaan Jarmalka.
  Koonfurta, Naasiyiintu waxay sii mareen Aasiyada Dhexe.
  Sannadkii 1945, USSR waxay heshay SU-100 iyo IS-3, laakiin kaliya taxane yar. Hoogay, dhammaadkii Juunyo Naasigu wuxuu qabsaday Aasiyada Dhexe. Bishii Luulyo Sverdlovsk ayaa sidoo kale dhacay. Bishii Agoosto, Jarmalku waxay qabsadeen Kurgan iyo Tyumen. Sebtembar 3-deeda waxaa sidoo kale jira Tobolsk. Dhamaadka Sebtembar Khanty-Maisiysk. Iyo bartamihii Oktoobar iyo Omsk.
  Novosibirsk, si kastaba ha ahaatee, weli uma gudbin Nazis. Dhaxan aad u daran ayaa ku qasbay Krauts inay ku dhegganaadaan magaalooyinka.
  Markaa ilaa May 1946, Naasigu ma samayn hawl-gallo ciidan oo firfircoon.
  Taas ka dib waxaan tagnay Novosibirsk. Diyaaradaha qumaatiga u kaca iyo taangiyada taxanaha ah ee "E" ayaa ka qayb qaatay dagaalada. Si kastaba ha ahaatee, tani ma caawin Fuhrer aad u badan. Krauts waxay qabsadeen Novosibirsk dhamaadkii Juun. Waxay ka gudbeen webiga Ob. Kadib bishii Luulyo, wuxuushku waxay qabsadeen Kemerovo iyo Tomsk, iyo Altai Territory. Dagaal ba'an ka dib, Abakan wuxuu dhacay Agoosto, Irkutskna waxaa la weeraray Sebtembar.
  Jarmalkii, oo dhiig aad u badan ka damqaday, ayaa isagana qaatay. Laakiin mar kale way miyir beeleen. Isgaarsiinta oo la fidiyay. Markaa waxaanu joojinay wadooyinka loo maro Chita. Laakiin mabda' ahaan, xaggee bay ku degdegayaan? Waxaad sugi kartaa xagaaga oo aad tijaabin kartaa qalab cusub.
  Ha ahaato diskettes ama diyaarad jet. Sannadkii 1947-kii, naqshadeeyayaasha Soofiyeedka ayaa soo saaray taangiyada IS-4, IS-7 iyo T-54. Run, tiro calaamad ah oo keliya. Ma jirin dad ku filan ama kheyraad. Naasiyiintii waxay dib u bilaabeen horumarkoodii. Waxay qabsadeen Aginskoye dhamaadkii Juunyo iyo Blagoveshchensk. Khabarovsk wuxuu dhacay bishii Luulyo, iyo Vladivostok bishii Agoosto. Sidaa darteed, Naasiyiintu waxay qabsadeen ku dhawaad dhammaan magaalooyinka waaweyn ee Soofiyeedka. Waxaa laga yaabaa in laga reebo Pertopavlovsk. Wuxuushku waxay qabsadeen Magadan bishii Sebtembar. Laakiin weli, Stalin ma uusan dhiibin.
  Dhammaadkii, Naasigu wali wuu lumay!
  
  
  WARS SPACE
  Dhowr sano oo barwaaqo ah ka dib, tijaabooyin adag ayaa u yimid Ruushka. Boqortooyadii Selestial, iyadoo adeegsanaysa kheyraadkeeda weyn ee aadanaha iyo faa'iidooyinka nidaamka siyaasadeed ee kali-taliska ah, waxay awooday inay noqoto heer caalami ah. Dalka Ruushka waxa ka dhacay xasuuq bahalnimo ah oo ka dhacay xudduudaha koonfureed. In kasta oo kacdoonkii Islaamiyiinta la jebiyey, haddana dagaalka lagula jiro argagixisadu waxa ku cunay khayraad badan. Waxaa xaaladda uga sii daray iska horimaadkii adkaa ee reer galbeedka.
  In kasta oo wax walba ay ku saleysan yihiin ka hortagga nukliyeerka, ma jirin dagaallo ballaaran. Laakiin saynisyahanka Maraykanka ah ee Wellington waxa uu la yimid fikradda ah in nooc gaar ah oo gantaal ah lagu furo Mercury iyada oo la adeegsanayo curiye shucaac ah oo si dabiici ah loo farsameeyey.
  Laakin waxaa jiray cilad dhanka hagidda Gantaalka ayaa ka leexday jidkii uu ku socday oo ku dhacay Qorraxda... Waxaa dhacay qarax balaasma oo aad dhif u ah, kaas oo aan khatar ku ahayn noolaha, balse waxa uu dumiyay qaab-dhismeedka atomiga oo wax yar beddelaya xidhidhka u dhexeeya neutrons ee nukleus-ka. Kaliya waa ku filan in la sameeyo fal-celin nukliyeer ah oo aan la xakameynin iyo kuwa aan la xakameyn karin.
  Taasina waxay keentay in hubka Nukliyeerka uu isu rogo qashin aan faa'iido lahayn.
  Dalka ugu awoodda badan adduunka ciidan ahaan iyo dhaqaale ahaanba: Boqortooyada Celestial, taas oo, sababta oo ah tirada dadka, ay haysatay gabaabsi ba'an oo biyo nadiif ah iyo tamarta, ayaa soo bandhigtay ugu dambeyntii si ay u kireysato Siberiya.
  Ruushka ayaa ku jawaabay diidmo cad...
  Dagaal weyn ayaa bilaabmay: isbahaysiga Aasiya ee ka dhanka ah reer galbeedka. Dhulkeena Aabbe waxa uu noqday goobta ugu weyn ee dagaalada baaxada leh ka dhacaan. Nolosha nabaddu waa wax la soo dhaafay: cadaabta dagaalku meel walba way ka talinaysay. Dagaalladii ugu kululaa waxay ka dhaceen tiir ilaa tiir.
  Xaaladda wajiyada ayaa ahayd mid halis ah: Midowga Aasiya ayaa mar hore ku soo dhawaaday buuraha Ural.
  Yekaterinburg agteeda, waxaa shil ku dhacay kubbad dab-damis ah oo aad u qurux badan, waxaana ka kacday aag halis ah oo aan hal qof ku noolaan karin xitaa hal daqiiqo.
  Dhulka hooyo, Ruushka xurmada leh -
  Qalbigeygu waa kuu furan yahay, ogow...
  Dhiiga goobta dagaalka ayaa waraabiyay -
  Si uu dhulku ugu magoolaan jacaylka Aabbaha!
    
  Wadnaha Dhulku wuxuu ku garaacayaa taah weyn,
  Way adagtahay marka dagaalku qarxo...
  Laakiin qorraxdu waxay ka soo kici doontaa Ruushka sharafta leh -
  Waxaad tahay hooyadayada kaliya ee aan dhimanayn!
    
  Galleyda ee beeraha aan dhammaadka lahayn ayaa noqda dahab,
  Barafku waxa uu sita lacag dhalaalaysa.
  Wajiyaalkuna waxay ka eegaan astaamaha -
  Knight noqo gorgor dagaalka!
    
  Waxaan ku guuleysan doonnaa dagaalka cadowga.
  Aynu difaacno riyada baalka leh.
  Ma jiro askari Ruush ah oo geesi ah,
  Waxaan gaarsiin doonaa baryadayda Ilaah.
  . Nuxurka ugu muhiimsan.
  Marka qalbigu ka buuxsamo naxariis, sabab qaar ka mid ah boorsada jeebka ayaa madhan!
  Buuraha Ural ee ugu sarreeya waxay u eg yihiin fandhaal afka ka soo baxay, oo suusku cunay. Dagaalyahanada dabo la'aanta ah ee Ruushka ayaa ku duulaya heer hoose. Sida falcons-ka degdega ah, Knights Ruushku waxay weeraraan maraakiibta dagaalka ee baallaha ah laakiin si xoog leh u gaashaaman ee boqortooyadii jannada.
  Duuliyaha Ciidanka Cirka Andrei Ognev ayaa sameeyay waji adag. Madfac shiinees ah oo shan ah oo culus oo holac iyo bir ka soo tufay. Duufaan dab ah ayaa dhab ahaantii dhowr milimitir u jirta hubka dagaalka ee Ruushka. Dabo la'aan ayaa dib u soo laabta. pulsar jajaban ayaa ka soo baxay sankiisa fiiqan. Dooxada wareegta ee helikobterka weyn ee Shiinaha ayaa ka soo duulaysa duqeynta...
  Wejiga mugdiga ah ee Andrei oo leh food sare ayaa jebiya dhoola cadeynta ilig cad.
  Lammaanihiisa, oo ah mid qurux badan oo qurux badan, Vassa Koltsova, ayaa sameeya duub foosto, oo ku qasbaysa gantaal aan la hagi karin inuu dhaafo piranha birta ah oo uu u soo diro "hadiyad" mid ka mid ah laba iyo tobanka diyaaradood ee waaweyn ee helikabtarka dagaalka.
  Dabaqa weyn oo leh saf saddex-laab ah oo daab ah ayaa burbura. Vassa, maahan wax aan jirin in magaceeda loo tarjumay boqorad, waxay ogaatay sida loo garaaco. Had iyo jeer waxay ku dagaalami jirtay goonno gaaban iyo funaanad kaaki ah, laakiin cidhibteeda qaawan waxay dareemaysay nafteeda iyo halgamaagii oo dhan.
  Duuliyeyaal badan oo dumar ah ayaa ku dayday, iyagoo isku dayaya inay gaadhaan dareen cajiib ah. Helicopter-ka dagaalka waa boqol iyo labaatan dhibcood oo dab ah oo korka hoos loo dhigo - roller dab ah. Mashiin ku shaqeeya boodhka dhuxusha, laakiin isla markaana qaada kumanaan tan oo bir ah, isaga oo isticmaalaya ilaalin firfircoon.
  Nashqadeeyayaasha Jabbaan, Shiineeska, iyo Hindida ayaa sameeyay gaari aan u nuguleyn nidaamka difaaca hawada ee Ruushka, balse si lama filaan ah ayaa weerar cirka ah ula kulmay.
  Jeneral Mak Lee oo indhihiisii cidhiidhi ahaa, oo cadho duurran ka qalloocan tahay, ayaa qayliyey, isagoo gacantiisa madaw ku tilmaamaya:
  - Iyaga halaaga! Dhalli bahallayaashan!
  Kornayl Hindi ah oo naas buuxa laakiin dhex dhuuban ayaa yiri:
  -Lammaanahani waa amiirkii iyo boqoradda madow. Cidina hore uma soo ridin!
  Mac si cajiib ah ayuu u qoslay oo u gunuunacday:
  - Ma noqon karo. Kordhi cufnaanta dabka.
  Oo haddana markab dagaal-helikopter ayaa gariiray. Taawarka wareegta ah ayaa camiran oo jidhka titanium-ka ayaa dab qabsaday. Askarta Jaallaha iyo Qorfaha ayaa ku yaacay baroor, oo uu dab qabsaday. Qaraxa ayaa dhacay, waxaana gantaal laga soo buuxiyay napalm uu ku dhex shiday jirka diyaaradda weyn ee helikobtarka.
  Vassa, oo dib u soo saaray farsamada "slide" oo ay dhaaftay dariiqyada dabka, ayaa soo saartay:
  - Da' kastaa waxay u hoggaansamaan dagaalka, kaliya maalintaada ugu dambeysa lama kori karo, oo laga adkaado waqti la'aan!
  Andrey waa dhiig qabow. Aabihii wuxuu ahaa Jeneraalka ugu da'da yaraa ciidamada Angola wuxuuna u yimid Moscow si uu wax u barto. Halkaas ayuu ku guursaday Lydia Ognevaya, oo ah ciyaaryahan caan ah iyo musharaxa sayniska. Dabadeed aabbihii waa dhintay, wiilkiisii oo timo-madow iyo madaw ahaa waxaa korisay hooyadii oo timo qurxoon. Iskuulka waxay isku dayeen inay ku majaajiloodaan Andrey, laakiin wiilku wuxuu ku lug lahaa fanka dagaalka ee kindergarten. Hooyadii lafteedu waxay ahayd halgamaa aad u wanaagsan, aabbihiisna waxa uu ahaa horyaal ku jira qaabab isku dhafan.
  Andrei wuxuu ahaa arday aad u fiican, wuxuu lahaa xasuus cajiib ah, isla markiiba wuxuu noqday hogaamiyaha wiilasha, hogaamiyahooda. Dabcan, waxa uu doortay dugsi duulimaad oo uu u dagaallamo dalkiisa hooyo ee Ruushka. Waxa uu kasbaday magac iyo ixtiraam. Qofna kuma dhicin inuu ku dhaleeceeyo geesiga Ruushka ee maqaarka madow, gaar ahaan tan iyo markii wajiga Negro lagu daray kuwa Slavic taasina waxay ka dhigtay duuliyaha si fudud u dhisay mid qurux badan.
  Ma jirin halyeeyo ka yar oo ku saabsan arrimihiisa jacayl marka loo eego ka faa'iidaysigiisa milatariga. In kasta oo Andrei laftiisu uu ahaa mid aad uga xishood badan marka loo eego isaga.
  Hadda waxa uu raadinayey hab uu ku burburiyo markabka dagaalka ee aan jilicsanayn. Hubka firfircoon ee lakabka badan ayaa daboolay qaybaha ugu muhiimsan ee mishiinka ugu awooda badan Boqortooyada Selestial.
  Savva ayaa rasaas ooda kaga qaaday foornadii, isaga oo isku dayaya in uu hab-dhismeedkii shaqada ka joojiyo...
  Dhanka kale, dagaalka ayaa ka qarxay dhulka. Taangiyada aan turkiga lahayn ee kooxda bariga ayaa weerarka ku qaaday. Qaarkood waa weyn yihiin, kuwa kale, liddi ku ah, kama badna mitir sare.
  Iyaga, dagaalyahannada isbahaysiga reer galbeedku waxay adeegsadeen miinooyinka wareegta iyo gantaalaha la hagayo iyada oo aan dib loo celin.
  Ma aha oo kaliya Ruushku halkan ku dagaalamay, laakiin sidoo kale reer Yurub: Ingiriiska, Faransiiska, Iswidishka iyo kuwa kale oo badan.
  Cadawga guud waxa uu isu keenay dad midab cad oo maqaar cad leh iyo akhlaaqda Kiristaanka. Dooddii ku saabsanayd dimuqraadiyadda waa ay yaraatay. Waxaa intaa dheer, Ruushka, dareenka ka soo horjeeda reer galbeedka, ka dib markii gardarrada ka timid bariga, waa la waayay. Runtii, xaggee Yurubta nabad-doonka ah ee dulqaadka leh ay tahay inay tagaan Bariga? Dadkooda ayaa inta badan ilaabay sidii ay u dagaalami lahaayeen. Oo markii hubkii nukliyeerka la waayay, Aasiya xoogga badan iyo dadka ka batay waxay u guureen guumaheedii aan la tirin karin ee waqooyi iyo galbeed.
  Kuwa weeraray goobaha Ruushka, waxaa ku jira Carab badan. Qaar ka mid ah dadka xagjirka ah ayaa si aan qarsoodi lahayn u weerara weerarka, iyagoo xiran dhar cad. Waxay ku aqbaleen dhimashada iyagoo dhoola cadeynaya bushimahooda.
  Kumanaan kun oo taangiyo ah iyo baabuurta dagaalka ee lugta ayaa u eg quraanyo marka laga eego dhinaca shimbiraha. Savva, oo waxyeeleeyay biro kale, ayaa inyar cirro yeeshay oo hoos u yidhi:
  - Weli, aad bay u badan yihiin... Ilaah ha caawiyo Ruushka.
  Gabadha lafteedu waxay aragtay waxa ka dhacaya magaalooyinkii ay qabsadeen isbahaysiga Aasiya. Xasuuq wadareedyo, dil, xasuuq. Ragga ayaa lagu deldelay silig, waxaana haweenka iyo carruurta la geeyay xeryo gaar ah. Ka dibna waxaa loo iibiyey ama loo qaybiyey shaqooyin gaar ah. Jirdilka maxaabiista dagaalkuna waa wax iska caadi ah, xitaa waa waajib.
  General Mak Lee xataa tiisa uma tudho. Isaga oo jahawareersan oo ay la qabsan kari waayeen dagaalyahannada yar yar ee Chizh-3, ayuu seef ka soo qabtay gidaarka oo uu gacanta ka gooyay Carabtii ku shaqaynaysay qoriga lidka diyaaradaha. Wuu qaylinayaa oo kurti dhiig leh ayuu laabta ku saarayaa.
  Taliyaha xoogga leh, oo leh burush cusub oo go'ay oo ciddiyo dhaadheer leh, ayaa u hanjabaya Ruushka xanaaqa, isagoo qaylinaya:
  - Dulmi! Guba! Guba!
  Savva, oo xanaaqsan, ayaa gantaal kale ridday... Rasaastii way ka dhammaatay. Laakin markabka dagaalka cirka ayaa sidoo kale luminaya xasiloonida.
  Madaafiicdeeda dilaaga ah ayaa ciyaarta ka baxday... Ka dib markii ay lumisay qayb libaax oo ka mid ah awooddeeda dagaalka, Rafaa ayaa dib u soo noqday. Waxay u baahan yihiin inay si dhaqsi ah ugu soo laabtaan saldhigga si ay u dayactiraan iyo u buuxiyaan rasaasta.
  Hoosta, madfacyada Ruushku waxay si sax ah u garaacaan xaglaha cadawga, taangiyada birta u eg. Dhowr baabuur ayaa istaagay, kuwaas oo qiiq cirka u soo diray. Rasaastii ku jirtay hal "bandura" ayaa bilowday inay qaraxdo. Wuu ka duulay, oo sidii jimicsi-jimicsi u rogrogaysa, ilaa uu ku dhegay taallo quruurux ah.
  Madfac Ruush ah oo fog-fog ayaa soo diraya madfaca jihada tiirka calanka. Gabar hubaysan oo leh tidco maariin khafiif ah ayaa laba farood iskutallaabtay oo afka jarmalka ku xanqatay:
  - Allow nasiib wacan!
  Calanka isbahaysiga Aasiya waa jaale dhalaalaya oo goobaabin cas dhexda ku leh. Tani waxay ku dhowdahay Japan, laakiin tani waa calaamadda isbahaysiga doortay. Madfac yar oo ka soo baxay madfac aad u sarreeya ayaa jebiya usha dhumucda weyn, go' weyn, oo dabooli kara sagxada garoonka, ayaa hoos u dhacaysa. Daraasiin taangiyo ah oo Aasiya ah ayaa si lama filaan ah loogu daboolay buste jilicsan.
  Dhinaca isbahaysiga reer galbeedka iyo mawqifyada Ruushka waxaa jira cod loo dhan yahay:
  - Hooray!
  Runtii astaan. In kasta oo cadawgu toban jeer ka badan yahay, haddana xoogga ruuxa Ruushku waa mid aan la gariiraynin.
  Labada dagaalyahan ee Ruushku waxay isu arkayaan inay garbaha garbaha u yihiin muddo yar. Hal dhan oo dhan - ku dhawaad falcons saddex xagal - difaacayaasha Ruushka. Savva waxay horey u malaysay sida Andrey uu gacantiisa madow ee xoogga leh u saari lahaa garabkeeda. Kani waa nin xoog badan oo aad isku hallayn karto.
  Laakin waxa ay ahayd wakhtigan in aad mooddo in kun blizes sawir ah ay halmar wada shideen. Waxayna indhihii labada qof ee dagaalamayey mugdi noqdeen. Dabadeedna madowga waxaa lagu midabeeyay nabarro midabyo badan leh, oo la mid ah kuwa soo baxa marka saliidda lagu daadiyo biyaha.
  Andrey wuxuu isku dayay inuu indhaha xoqo. Gacantiisa oo ay ku adag tahay in ay iska caabbinta ka gudubto, ayaa waxa ay u muuqatay in ay biyo roorayso.
  Sida haddii codka Savva meel fog laga damiyey:
  - Miyaynu dhimannay?
  Kabtanka madow ayaa si cod dheer ugu jawaabay:
  - Maya! Waan noolnahay.
  Si lama filaan ah, dareenkan dhumuc weyn, dareenka dhegdheggu wuu baaba'ayaa, waxayna u muuqdaan inay ku jiraan xaalad dhicis xor ah. Xitaa waxay dareemeen iftiin dhowr daqiiqadood ah, sida haddii miisaan la'aan.
  Savva xitaa wuu yara xanaaqay, isagoo cod hees ah ku leh:
  Waxaad mooddaa in dunidu rajo la"aan ka luntay,
  Jidkii jilitaanka ee xiddigahana waa la xiray...
  Qalloocyadan wareegyada aan dhammaadka lahayn,
  Ma qaddarin - iimaanku waa in la qarqiyo!
  Dabadeedna way cabaaday, iyadoo calasheeda qaawan ku soo degtay dhagaxyo buur oo af leh. Mugdigii, oo ay ku darsameen dhibco iftiin iyo mowjado, ayaa kala dareeray.
  Iftiinka duhurkii May ayaa wax yar indhahayga ku xanuunaya. Savva waxay isku aragtay afarta lugood oo isla markiiba la soo booday.
  Andrey ayaa si xirfad leh lugihiisa ugu laabay boodboodka oo si xirfad leh u degay. Wejigiisa, oo garka ragannimo iyo foodda dheer, oo ballaadhan, ayaa dareen deggan ku yeeshay. Xataa wuu u dhoola cadeeyey lamaanihiisa:
  - Waad aragtaa! Waxaa jira iftiinkaas, oo sidaan horeba u tuhunsanaa, tani maaha janno!
  Savva, oo fajacsan, ayaa qaaday dhowr tillaabo oo aan la hubin. Markii ay soo degtay, si xanuun badan ayay cagoheedii qaawanaan uga nabartay oo jilba joogsatay. Laakiin inantii oo dadaalkii dardaaranka ahayd ee caadiga ahayd ka soo saartay shuhadadii wejigeeda ayay farta ku fiiqday, iyadoo ku dhawaaqaysa:
  -Waayahay!
  Andrey wuxuu eegay halka uu Savva tilmaamay. Hortoodana waxaa yiil buur dunsan. Dusha sare ee dildilaaca ayaa kubad nastay. Si aad u saxan, wareega, ledhka badh, aaladda midabka platinum badhkeed, oo af fiiqan dusha ku leh iyo darsin teendho dhuuban si siman u kala fogaatay cidhifyada shaygan mustaqbalka.
  Gabadhii ayaa hoos u tidhi, oo wareersan;
  - Tani waa Newton's Biome! Oo sidee buu u suurtageliyay inuu tan sameeyo?
  Andrei ayaa si qoto dheer u eegay, oo madaxiisa ku riixay garbaha, oo ursaday. Hawada ayaa urtay ozone iyo taayir gubatay. Kabtankii oo si digtoon u eegaya hareeraha ayaa cod dirqi ah ku yidhi:
  - Halkan waxaan ku gali karnaa weerar gaadmo ah!
  Savva ayaa si kalsooni leh u qaaday tillaabo dhanka kubadda, iyadoo aan hoos u dhigin codka codkeeda, waxay tiri:
  - Maya! Waan ogahay meesha aan joogno! Tani waa dhab ahaan aagga aan caadiga ahayn ee ay hawadu ku dhacday. Halkii aanu ku dagaalanay waxa u jirta boqol mayl oo kaliya!
  Kabtankii ayaa mar kale garbihiisa ruxay, isaga oo codkiisa si fiican u dareemaya, waxa uu yidhi:
  - Qofna kuma noolaan karo aagga aan caadiga ahayn in ka badan hal daqiiqo. Xitaa Robots ayaa burburay, oo ku burburay miridhku!
  Savva, inkasta oo aanay taasi u fududayn, haddana si geesinnimo leh ayay u tidhi:
  -Annaguna waan badbaadi doonnaa!
  Waxayna u carartay dhankii buurta. Cidhibteeda boodhka leh, ee wareegsan, oo laga soo xoqay dayrta, ayaa si xamaasad leh uga soo ifbaxday cidhifka aan sinnayn ee dhagaxa leh.
  Andrey wuu yaabay. Miyaanay waxba u dhibin inay caga-la'aan ku socoto dhagaxyo af leh? Guud ahaan, habdhaqanka Koltsova ayaa u muuqday mid qariib ah dad badan markii ay iska indhatirtay labiskeedii caadiga ahaa ee duulimaadka oo ay ku dagaalameen dhar la'aan. Oo haddii meel Mesopotamia ah ama Afrika, waxaa laga yaabaa inay ku raaxaysato inaad xidhato shaati-camouflage, laakiin Ural xilliga gu'ga weli waa qabow.
  Gabadhii waxay ka timid xuduudka koonfureed. Ciidamada Ruushka iyo kuwa Yurub waxay ku dagaalameen Suuriya iyo Ciraaq, iyagoo isku dayaya inay xakameeyaan horumarka isbahaysiga Aasiya. Waxaa intaa dheer, qayb ka mid ah xoogagga Islaamku waxay ahaayeen dhinaca Ruushka, iyo qayb ka mid ah Aasiya.
  Xataa ma jirin saf cad oo koonfurta ah. Guud ahaan Afrika xitaa hal waddan waxaa ku dagaalamay qabaa'il kala duwan. Waxaa intaa dheer, diintu ma aysan ciyaarin door muhiim ah. Masiixiyiin badan, iyo sidoo kale jaahilka, ayaa raacay Aasiyaanka, iyagoo hoos imanaya halkudhegyada garabka bidix ee la filayo. Afrika runtii waxay noqotay sida heesta ku jirta kartoonka Aibolit.
  Laakiin malaha xataa way adag tahay in cidlada lagu dhex ordo caga-la'aan marka loo eego jiirarka buuraha. Iyo Savva, ninkan qallafsan ee haysta shahaadada mastarka, musharaxa cilmiga noolaha, ma garanayn xanuun iyo cabsi toona.
  Andrey ayaa ka daba cararay, isagoo isku dayaya inuu shaydaanka qabsado. Dayax gacmeedka ayaa noqday mid aad uga fog sidii uu u muuqday jaleecada hore.
  Gabadhu inta badan timaheeda way tidci jirtay, haddase timaha timaheeda ayaa kala go"ay, tareenkii dahabiga ahaana waxa uu u ruxmaxay sidii holac dabayshu ka shidan tahay.
  Weligeed saaxiibtiis may ahayn mid aad ugu qurux badan kabtanka madow.
  In kasta oo Andrei aanu ahayn ciyaartoy daciif ah, haddana wuxuu ku guulaystey inuu xidho masaafada si dhib badan, laakiin waligiis ma uu qabsan iyada, inkasta oo uu ku turunturoodo oo uu ku dhawaad sanka ka jabo (Si kastaba ha ahaatee, ma aha Afrikaan dhan, laakiin wax yar hump iyo wax yar kor u kacay, in kastoo aad madow , sida jidhka oo dhan.) Oo Savva lugaha qaawan, midabka shukulaatada, ku dhawaad midigta ku xigta madaxa mudane madow iyo ... gabadhu waxay dhex martay derbiga, sida haddii ay tahay kaliya hologram
  Isaga oo ka xanaaqsan in ay dhaaftay, Andrei ayaa ka daba booday. Taxadir la'aan, laakiin aad u jilicsan.
  Dusha sare ee hogaanka ayaa dareemay biyo diiran oo badda ah, ka dibna u duulay dhulka, isaga oo wejigiisa ku aasay cagaha Savva. Farsamo ahaan Andrei ayaa dhunkaday anqawyada, laakiin gabadhu si cadho leh ayay u laaday, iyadoo ku dhawaaqaysa:
  - Fiiri waxyaalaha xiisaha leh halkan!
  Inkasta oo Ognev uu rabay in uu sheego in aysan jirin wax ka sii xiiso badan marka quruxda noocan oo kale ah ay kugu xigaan, laakiin markii uu helay cidhib sanka, si deg deg ah ayuu u booday. Mana niyad jabin.
  Xayawaan iyo cayayaan rarran ayaa gidaarada sudhay. Waxaa intaa dheer, sida kuwa aan joogin oo aan dibadda joogi karin. Iyo karootada oo ay ku jiraan daraasiin ciddiyo carsaanyo ah, iyo cadho leh lugaha rah iyo koofiyadaha, iyo baranbaro baalal leh oo afka yaxaasyada leh oo leh carrab la soo celin karo. Ilaa, dabcan, wax sidan oo kale ah ayaa lala barbar dhigi karaa amiir la dubay.
  Andrei ayaa la soo booday isagoo yaaban, wuxuuna si weyn ugu dhawaaqay:
  - Salaan walaalayaal!
  Waxaa jiray aamusnaan jawaab celin ah... Savva si macquul ah oo macquul ah ayuu u yiri:
  - Ma aha inaan qaylinno, waxaan si fiican u hubin lahayn hawada sare.
  Dayax-gacmeedku wuxuu noqday mid gudaha aad uga weyn marka loo eego sida uu dibadda uga yimid. Waddooyinku way cidhiidhi jireen ka dibna way balaadhiyeen. Albaabada gaashaaman ayaa furmay markii ay dadku u soo dhawaadeen. Oo waxaa jiray wax badan oo aan halkaas ka soo bixin.
  Noocyada kala duwan ee xayawaanka cufan, taallo, iyo holograms. Iyo sidoo kale rinjiyeynta: dhaqdhaqaaqa, saliidda, iyo mosaics cybernetic. Hologram-yada ayaa dhab ahaantii muujiyay filim dhab ah oo midab leh. Iyo goobo dagaal, iyo noocyo kala duwan oo nabdoon, sawiro aan sinaba u wanaagsanayn.
  Andrei ayaa si yaab leh u xusay:
  - Yaab. Waa sida matxaf duulaya.
  Savva ayaa si caqli gal ah u diiday:
  - Wax kasta oo adduunkeena yaal labadaba waa matxaf iyo goob qashin qub ah! Aan si fiican u eegno...
  - Hub! - Kabtankii madoobaa ayaa soo baxay. Wuxuuna si degdeg ah ugu daray. - Waa in aan ka caawino dalkeena Hooyo inuu ku guuleysto dagaalkii saddexaad ee aduunka.
  Savva ayaa indhaheeda kor u qaaday oo qaylisay:
  - Naga caawi badbaadinta ilbaxnimada! Bini'aadantinimadu khatar bay ku jirtaa!
  Bas hoose hoose, oo aan caadi ahayn ayaa la maqlay isagoo ka jawaabaya:
  - Sida muuqata waxaad rabtaan inaad wax naga heshaan?
  Gabadhii ayaa gacmaheedii hore u fidisay oo si hoosaysa u tidhi:
  - Ma aha annagu! Waxaan ka hadleynaa masiirka aadanaha oo dhan. Dagaalkii Saddexaad ee Adduunka ayaa go'aamiya - maxaa ku guuleysan doona: qaab wuxuushnimo, naxariis daran mise dadnimo iyo ilbaxnimo?
  Basskii wuxuu isu beddelay soprano dhuuban, iyo cod cajiib ah:
  - Oh, runtii? Ka dib oo dhan, waa dabeecadda bini'aadamka inuu sameeyo khaladaad, oo ay ku jiraan wax ku saabsan waxa uu rabo. - Dabaylo Orange ah ayaa soo maray hawada iyo codka, oo noqday nus octave hoose, ayaa sii socday. - Sida had iyo jeer, inta badan jinsiyadaha caalamka waxay leeyihiin u janjeera in ay isu soo bandhigaan, si ay u dhigaan in aad luqadda, sida sare aadanaha, iyo cadawga sida si fudud jir ah cadaabta.
  Savva, iyada oo aan joojin in ay si cabsi leh cagaheeda ugu garaacdo dahaarka birta aan la garanayn, ayaa ku gunuunacday:
  - Is raadso! Bal u fiirsada hababka waxashnimada ah ee ay dagaalka nagu soo qaadaan!
  Codkii ayaa yara diiray, hawaduna waxay u muuqatay mid jilicsan:
  - Haa, cadowgaagu waa naxariis daran yahay, laakiin idinkuna ma ihidin malaa'ig. Ugu dambeyntii, xisaab ma aha kan go'aamin doona midkiin oo awood ku yeelan doona Dhulka!
  Halkan Andrey mar hore ayuu codkiisa kor u qaaday:
  - Haddaba waa ayo?
  Laakiin halkii ay ka jawaabi lahaayeen, sagxaddii hoostooda ayaa gariirtay, inantii iyo ninkii madowga ahaa ayaa saqafka la kulmay wejigooda. Dabadeed wax walba halmar bay is beddeleen. Waxay isku arkeen bartamaha magaalo weyn oo aad u burbursan. Qoryihii ayaa si aan dhego lahayn u guuxay. Madaafiic waaweyn ayaa ku dhacay, bambaanooyinkana waa ay dhaceen. Kooxo askar Ruush iyo reer Yurub ah ayaa ku soo socday. Askartii Jaallaha iyo Maariinka ee Midowga Aasiya, oo khasaare la soo darsay, ayaa dib u gurtay, iyagoo ku dabooshay buuro meydad ah. Savva waxa uu qaaday tillaabo oo waxa uu ku tallaabsaday daad dhiig leh.
  Maya, tani, dabcan, kuma khaldi karin dagaalyahankii dhex maray dabka, biyaha iyo tuubooyinka naxaasta (kan dambe ilaa xad ilaa hadda!). Laakiin naftaydu waxay dareentay xumaan. Laakin Andrei ayaa kor u qaaday, oo gacantiisa midig dhagax ku tuuray wejiga jaalaha ah ee askariga indhaha cidhiidhiga ah ee kor u qaaday qorigiisa, wuuna dhacay. Kabtankii ayaa ku dhawaaqay:
  Tani waa Beijing! Raggayagu way guulaysanayaan!
  Runtii, calaamad qalloocan oo leh hieroglyph la mid ah ayaa ku ololaysay olol buluug ah. Sababta qaar, Savva ma aysan helin farxad. In kasta oo ay Internet-ka ku aragtay sawirro laga soo qaaday Beijing iyo dhismayaal lagu yaqaan caasimadda Shiinaha.
  Laakiin halkan waa wax laga cabsado. Dumar baa gubanaya, caruur baa ooya. Iyo meydad badan. Kuwii dhintay ayaa si dhab ah u xannibay dhammaan dariiqooyinkii, tiradooduna way korodhay. Weligeed inantii may arag dadka dhintay oo tuulooyin is-dul-saaran.
  Andrey ayaa hore u soo qaatay qoriga dhashiikaha ah ee qof soo tuuray oo uu rasaas ku furay si uu u dilo. Waa dagaalyahan dhashay. Dhinaca aabbihiis oo ka soo jeeda qabiilka Zulu, dhinaca hooyadii: awoowe, laba jeer geesiga USSR, awoowe wuxuu ku dagaalamay Vietnam iyo Afgaanistaan, aabaha Suuriya, Donbass iyo Chechnya.
  Madaxa Savva ayaa ka soo booday:
  Qof kasta oo bini'aadam ah wuxuu u dhashay dagaalyahan.
  Markaa waxay dhacday - gorilla ayaa dhagaxii qaaday!
  Marka cadaawayaashaadu waa guuto.
  Oo olol kulul ayaa qalbigayga ka shidan!
  Gabadhii lafteedu waxay soo qaadatay qorigii. Gacmaha xoogga badan ayaa caado ahaan u iftiimaya gacanta. Socod geesinimo leh ayaa madaxayga ka dhawaajiyay: baabi'i, u adeeg dalkaaga Hooyo.
  Laakin qaylo daciif ah oo aan la filayn ayaa inantii baraf ka dhigtay. Dhanka midig, oohinta carruurta iyo qaylada ayaa si cad loo maqlay. Savva ayaa soo jeestay, iyadoo gorgorkeedii ay eegaysay qiiqa wax walba qariyay, waxay aragtay sawirro yaryar oo huruud ah. Carruur jaale ah, indho cidhiidhi ah ayaa ooyay oo isku dayayay inay ka soo baxaan guriga gubanaya. Laakin jidkoodii waxaa xannibay qoryo lagu qooyay xabagta. Raggii gadaashoodana, olol hilib hilib ah ayaa fiday.
  Masduulaagii dabka neefsanayaa wuxuu u muuqday mid aad u doonaya inuu wax u bixiyo Jahannamo...
  Xoogga Savva ayaa ka weynaaday xooggiisa si uu ugu adkaysto wax noocaas ah. Gabadhii ayaa u soo yaacday xaggii dabka. Waxaan u baahanahay inaan badbaadino kuwa yaryar: haddii ay yihiin Ruush ama Shiinaha muhiim maaha!
  Si lama filaan ah, tol napalm ah ayaa xannibay wadadii dagaalyahankii cago-la'aanta ahaa.
  Oohin duur joog ah:
  Rabbiyow i badbaadi!
  Dabkii ayay isku tuurtay. Waxa aad mooddaa in boqol biin oo kulul lagu mudday cidhifyada cidlada ah, ololkuna uu gubayo jilbaha aan is difaaci karin. Jilicsan, harag saytuun ah ayaa lagu daboolay nabaro xunxun oo guduudan. Sidee xanuun u ahayd Savva. Qaylo duur joog ah ayaa sambabada iga soo dhacday. Waxaan damcay inaan dib u soo noqdo oo aan ka boodo holaca dunida hoosteeda.
  Laakiin gabadhu way dareentay: way ka waaban kari wayday xataa ilbidhiqsi. Caruurtu way dhiman karaan. Wax dhib ah kuma laha cidda ay yihiin. Dostoevsky wuxuu yiri: dhammaan hantida adduunku uma qalmaan hal ilmo oo ilmo ah. Xanuun ka yimaada cidhibta cidhibta ilaa dhabarka dambe ee madaxa, sida xoon fardo ah, oo ku garaacaya darafyada neerfaha iyagoo wata qoobabkooda birta ah.
  Timaheedii dahabiga ahaa ee cajiibka ahaa ayaa durba dab qabsaday, ololkuna wuxuu isku dayayaa inuu ugaadhsado wejigeeda. Marna ma awoodi doonto inay noqoto nafteedii hore, quruxda badan. Halkan waxaa ah boog guduudan oo ku faafay dhabankeeda jilicsan oo jilicsan.
  Savva waxa uu u boodaa si quus ah, iyada oo aan loo eegin sida ay ugu fog tahay yoolka. Qiiq iyo hawo gubanaysa ayaa sambabadaada ku soo yaacaysa. Shaadhka muuqda ee kugu dul yaal ayaa mar hore gubtay, adiguna, sida Jeanne D,rk, waxaad ku jirtaa dab xanuun badan. In yar oo dheeraad ah, kaliya in yar oo dheeraad ah. Allaw jirkeedu waa boog baras dhammaatay.
  Darbiga dabku waa kala go'ay, Savvana waxay u soo booday qabowga. Durba waa ay gubtay, jirkeeda yaabka leh waxa uu la mid yahay nabar joogto ah, oo calasheeda gubatay waxa ay u egtahay in ay ku socoto tooreyda ugu afka dheer. Waxaa hortaagan xannibaad. Oo waxaad u baahan tahay inaad ku booddo ololka ciyaya ee aan naxariista lahayn.
  Gabadhuna waxay dareemaysaa in itaalkeedii iyo dhiirranaanteedii ka sii dhammaanayo. Waxay ku sigtay inay miyir doorsoonto naxdin xanuun badan. Laakin mugdiga ayaa la arkayaa inanta oo gacmaha yar fidsanaysa oo dabka ka soo booday iyadoo qaylo iyo qaylo ku jirta, iyo wiil timaha ka xiiran, iyo mid aad u yar oo si dirqi ah u bartay.
  Isagoo soo ururiyay xooggeedii ugu dambeeyay, Savva waxay ku boodaa cadho iyo dareenka caddaaladdu waxay siinaysaa geesinimada si ay uga gudubto xanuunka aan loo dulqaadan karin. Looxa gubanaya iyo alwaaxyada u duulaya dhinacyada. Kaliya dadaal yar oo dheeri ah. Gacmaha gubtay ee gabadha qallafsan ayaa qabta shabag-kulul-guduudan. Xanuunku waa sida wan boqol-tan ah oo garaac ah oo ku dhacaya madaxa, laabta, jirka oo dhan ilaa unugga ugu dambeeya. Shabaggu ma soo baxayo ka dibna Savva ayaa ku qabsaday ilkahiisa. Qofku wuu ka waalan karaa silica noocaas ah, kan ugu dambeeya ee quruxda jidhka ee aan la taaban ololku wuu burburaa oo burburaa. Laakiin ugu dambayntii, Sayidku wuu abaal-mariyey dadaalka;
  Gabar googo"an oo ilkaheeda jaban oo kulaylka dartiis ay miyir daboolan tahay. Dufanka ugu dambeeya ee miyir-qabka, maqaarka la gooyay wuxuu dareemayaa sidii ilmo la xoreeyay, oo ka boodaya lugaha gubtay ee geesigii dhacay.
  Savva way toostay...Waxay la istaagtay Andrei meesha ugu sarreysa ee barafku. Cod onkod ah oo u eg guuto kun cod oo malaa'igo ah ayaa lagu dhawaaqay.
  - Waad ku guulaysatay imtixaankii! Meeraha nabad baa jiri doonta! Russia waxay noqon doontaa hooyada dhammaan dadka dhulka!
  Ninkii madowga ahaa iyo kii dhogorta lahaa oo xataa caato ka noqday oo qurux badan ayaa arkay beero ubaxyo ah, jeexjeexyo badan oo indhaheenna ka soo baxay, iyo askartii oo hub tuuraysa oo isku duubaysa. Waagii nacaybka iyo dagaalku wuu dhammaaday.
  Oo waxay ka dhawaajisay meeraha oo dhan;
  Ruushka iyo Shiinuhu weligood waa midaysan yihiin,
  Islaamka, Masiixiyadda: xumaan la'aan, sxb!
  Aynu ammaanno magaca Rabbiga ugu sarreeya-
  Dhammaan quruumaha adduunka - Qoyska!
  
  Peter kii saddexaad - TSAR WEYN
  Peter the Third waxa uu ku guulaystey in uu ku qanciyo dib u habaynta guud ee caanka ah in uu ku biiro kooxdiisa oo uu aqbalo darajada maarshaalka. Nikolai Papin wuxuu noqday wasiirka gaashaandhigga wuxuuna sameeyay dib u habayn badan. Ninkan xoogga leh ee awoodda leh ayaa ka caawiyay Peter Saddexaad inuu daaha ka qaado oo uu xakameeyo shirqoolka walaalaha Orlov. Dhammaan shantii dhagar qabayaasha waa la daldalay. Catherine waxay heshay furriin sino ah waxaana loo masaafuriyay guri keniisad ah.
  Butros kii saddexaad ayaa xooggiisa xoojiyey oo la caleemo saaray. Markii uu xukunka qabtayna, isbeddel la taaban karo ayaa ka dhacay Ruushka. Runtii, Peter kii saddexaad, sida awoowgiis, wuxuu qeexay dib-u-habaynta aasaasiga ah. Waxa intaa dheer in isbeddelku saameeyay siyaasadda arrimaha dibadda.
  Taageere isbahaysi la leh Frederick labaad, Peter wuxuu amar ku bixiyay Rumyantsev, oo ay weheliyaan Jarmal, si ay uga adkaadaan Austrians. Intaa ka dib Jarmalku in ka badan ayaa soo celiyay dhulkii hore u lumay.
  Laakiin Ruushku wuxuu sidoo kale ka helay xakamaynta cidhiidhiga Danmark, oo u qaybiyay Prussians. Si kastaba ha ahaatee, Butros wuxuu muujiyay karti wax ku ool ah wuxuuna qaatay ku dhawaad dhammaan hantida gobolkan, isaga oo ka tagay "uu jecel yahay" Frederick oo kaliya qayb calaamad ah oo ka mid ah hantida taajka. Waa in la sheegaa in saamaynta Papin uu ka faa'iiday awow u ahaa Peter The Great.
  Mid ka mid ah fikradaha Peter saddexaad waxay ahayd fikradda kala qaybinta Poland u dhexeeya Ruushka iyo Prussia. Sannadkii 1965kii, dagaal baa ka dhex qarxay Polish-Lithuanian Commonwealth. Alexander Suvorov oo dhalaalaya ayaa si degdeg ah uga dhex muuqday. Peter kii saddexaad wuxuu noqday mid caqli badan wuxuuna ku guuleystey inuu dhulkii asalka ahaa ee Ruushka u soo galo boqortooyadiisa, Prussians-na waxay yaqaaneen qaybta qowmiyadeed ee Poland.
  Sida taariikhda dhabta ah, Ruushku waa inuu la dagaallamo Boqortooyada Cusmaaniyiinta. Dagaalka Ruushka ayaa xitaa noqday mid guulo badan laga gaaray. Dib-u-habaynta Papin, kartida Rumyantsev, iyo Suvorov si degdeg ah u socda ayaa saameyn ku yeeshay. Tsar wuxuu jeclaaday nasasho la'aanta Alexander Vasilyevich, Peter saddexaad laftiisa ayaa ahaa mid aad u xanaaq badan oo cagahiisa mar walba. Markaa si fiican ayay isula fahmeen.
  Dalka gudihiisa, Imperor Peter waxa uu sameeyay tiro dib u habayn ah. Guryo ayaa lagala wareegay hantiilayaal taxadar la'aan ah si loo helo khasnadda dowladda, waxaana la soo saaray dhowr xayiraad oo ku saabsan corvée iyo iibinta beeralayda. Laakiin hadda, Tsar Peter kuma dhicin inuu si buuxda u dabaaldego serfdom.
  Intaa waxaa dheer, dib-u-habaynta kaniisaddu waxay sababtay iska caabin xooggan oo ka yimid Synod Ortodokska. Boqorka oo ku doodaya in Baybalku uu mamnuucayo cibaadada iyo u adeegida cid aan Alle ahayn, waxa uu meesha ka saaray dhaqankii Awliyada.
  Tan waxaa ku jiray wax ka mid ah Lutheranism - halganka haraaga iyo astaanta.
  Rabbiga Ilaaha ah oo keliya barya, isaga oo keliya caabuda!
  Laakiin tani ma aysan keeni karin iska caabin. Meelaha qaar xitaa wadaaddo ayaa dadka ku kicin jiray kacdoon.
  Si kastaba ha ahaatee, dib-u-habaynta ayaa gudubtay, oo kaliya sawirada Masiixa iyo Maryan oo bikrad ah ayaa ku hadhay kaniisadaha iyo goobaha cibaadada.
  Dadku waxay badi door bideen inay maqlaan boqorka. Intaa waxaa dheer, Peter kii saddexaad wuxuu caan ku noqday taliye daryeel leh. Waxaa ka sii darnaa in dhammaan dhulalka lagala wareegay keniisadaha iyo kaniisadaha.
  Guushii Turkiga ka dib, waxaa sii korodhay awoodda boqorku. Perth saddexaad ayaa ugu dambeyntii go'aansatay inay tirtirto serfdom. Go'aanka noocan oo kale ah ma noqon karo laakiin wuxuu keeni karaa kacdoono halis ah gobolka. Hantiilayaasha dhulka waxaa soo gaaray khasaare aad u weyn, laakiin waxaa bilowday kacaankii warshadaha. Dhibaatooyinkaas oo dhan, waddanku wuxuu u dhaqaaqay si xooggan oo xannibaad ah.
  Dagaalkii labaad ee Turkiga wuxuu noqday mid ka sii gaaban oo ciidamada Ruushka ee ka amar qaata Suvorov ayaa si degdeg ah u guuleystay. Waxaa intaa dheer, kacaankii Faransiisku wuxuu leexiyay dareenka Yurub.
  Peter kii saddexaad ayaa taas ka faa'iidaystay isagoo wiilkiisa ugu yar, oo ka yimid Voronina, Constantine, u dhigay Suldaanka Turkiga ee carshiga Constantinople.
  Sidaa darteed, Boqortooyadii Cusmaaniyiintu waxay isku heleen, sidii ay ahayd, inay la midoobaan Ruushka.
  Dabadeedna dagaal baa ka dhacay Masar. Suldaanka deegaanka ma uusan dooneyn in uu aqoonsado in Ruushka uu ka taliyo Afrika. Oo halkan markii ugu horeysay ee garaadka Suvorov iyo Napoleon Bonaparte ayaa isku dhacay midba midka kale.
  Isaga oo wakhtigaas noolaa muddo dheer, 70 sano, Peter kii saddexaad ayaa dhintay. Waxa uu taariikhda ku galay magaca Xoraynta Wayn. Kaas oo aad u sharaf badan!
  Waxaa laga yaabaa inuu dhaafo awoowgiis soo jiidashada leh! Boqor Bawlosna wuxuu fuulay carshigii. Suvorov, markii uu ka adkaaday Napoleon, oo weli aad u yar oo aan khibrad lahayn, wuxuu qabsaday waqooyiga Afrika iyo xitaa Morocco.
  Tan iyo taariikhdan beddelka ah ma jirin olole caan ah oo Swiss ah oo wiiqay caafimaadka Suvorov, marshal caan ah oo caan ah ayaa noolaa muddo dheer.
  Napoleon ma uusan noqon Emperor of France, maadaama uusan waqti u helin inuu caan ku noqdo taliye oo la garaacay wax ka badan hal mar. Burburkii buugga ka dib, Louis kii siddeed iyo tobnaad wuxuu helay awood. Waxaa jiray dib u habeyn, taas oo ah, soo celinta Boqortooyada.
  Bawlos kii Kowaad weli kama baxsan shirqoolkii, laakiin tani waxay dhacday shan sano ka dib. Markaasaa wiilkiisa Alexander noqday boqor. Halkaas ayay dhibtu ka bilaabatay. Konstantin waxa uu ahaa dhalinyaro, iyo sidoo kale, isagoo ah Suldaankii Ruushka ee Boqortooyadii Cusmaaniyiinta, ayaa sheeganayey awood.
  Laakiin Aleksandr Suvorov weli waa noolaa oo u suurtagashay in ay heshiisiiyaan adeer iyo adeer. Inkastoo, dabcan, madaxbannaanidii gudaha ee Boqortooyada Cusmaaniyiinta ay keentay khilaaf.
  Intaa waxaa dheer, Ruushku wuxuu la kulmay diidmo uga yimid Ingiriiska. Awoodda sii kordheysa ee Britain kuma farxin deriskeeda. Oo xitaa dagaalkii labaad ee weynaa ee USA ayaa bilaabmay. Waxaa laga yaabaa in Ingiriisku filayo in dhimashadii George Washington ka dib, fowdo iyo ceebi ay ka dhici doonto Ameerika. Laakin xisaabtu may rumoobin.
  Dadka Maraykanku ma rabin in ay dib ugu noqdaan boqortooyadii Ingiriiska. Dagaalku wuxuu socday toban sano oo guulo kala duwan laga gaaray, aakhirkiina Ingriiska markii uu xooggeedii dhammeeyey ayuu joojiyay duullaankii.
  Laakin mareykanku isma dejin oo waxay qaadeen duulaan ka dhan ah Kanada. Xaaladda Britain waxaa uga sii daray mawqifka Ruushka, oo gacan siinayay Maraykanka.
  Kow iyo toban sano oo kale oo dagaal dhiig badan ku daatay, Ameerikana waxay dib u qabsatay Kanada. Britain waa la wiiqay, laakiin waxaa soo baxay bahal juqraafiyeed cusub: USA.
  Ruushku wuxuu dagaal la galay Awstaria wuuna ku guuleystay, isagoo qayb ahaan u kala qaybiyay Prussia.
  Isla markaana, fidinta Kanada ayaa sii socotay. Dalku waxa uu noqday mid warshadaysan. Waxaa la dhisay raxan xoog badan oo tiro badan. Ruushku waxa uu ka soo degay Ustaraaliya oo waxa uu ku fiday Afrika.
  Dhimashadii Alexander kii Kowaad ka dib, waxaa mar kale ka dhex kacay laamihii laamihii halganka awoodda. Walaalkii Alexander ee Constantine ayaa ka degay carshiga, iyo wiilka kale ee Constantine, Andrei, wuxuu u hormaray carshiga, isagoo ka soo horjeeda Nicholas.
  Si rasmi ah, Nicholas waxaa loogu dhawaaqay boqor, laakiin intii lagu jiray boqornimada boqorka ayaa la dilay.
  Jahwareerka soo kacay, Andrei wuxuu ahaa kii ugu horreeyay ee maareeyo si uu u qabsado carshiga, ma ahan mid sharci ah. Boqorka cusub ayaa ku dhawaad isla markiiba bilaabay inuu dagaal la galo Iran, wuxuuna bilaabay olole ka dhan ah Hindiya. Ingriiska weli dagaal ayuu ka waday Kanada oo wuxuu is arkay isagoo xidhan. Ololihii barigu wuxuu xoojiyay awoodda Andrew First oo u oggolaaday inuu bilaabo laantiisa gaarka ah ee Boqortooyada Romanov. Isla markaana, Ruushka iyo Boqortooyadii Cusmaaniyiinta ayaa ugu dambayntii ku midoobay hal dawlad. Intaa waxaa dheer, iyada oo la raacayo Faaris iyo Hindiya.
  Andrew kii Kowaad waxaa xilka kala wareegay Alexander kii labaad. Boqorkan hoostiisa, Ruushku wuxuu sii waday fidinta Indochina iyo Shiinaha laftiisa. Prussia waxay sidoo kale noqotay boqortooyadii ugu xoogga badnayd, midaysay dhulkii Jarmalka oo ka adkaaday Faransiiska.
  Si kastaba ha ahaatee, Ingriiska ayaa taageeray Faransiiska, waxaana bilaabmay dagaal aargoosi ah. Boqortooyadii Ingriisku waxay samaysay iska caabin madax adag. Dagaalku wuxuu soo jiitamayay dhowr iyo labaatan sano.
  Dhanka kale Ruushka wuxuu gabi ahaanba qabsaday Aasiya wuxuuna gaaray Singapore. Waxa ay noqotay quwadda ugu weyn, uguna awoodda badan adduunka, iyada oo u gudubta Aasiya iyo Afrika.
  Laakiin isla waqtigaas Mareykanka ayaa sidoo kale kacay. Maraykanku wuxuu dhamaystiray horumarinta Kanada, halkaas oo ay la wadaageen qaybaha saamaynta ee Ruushka. Kadib waxay qabsadeen gobolada Texas iyo California ee Mexico.
  Maraykanku waxa uu sii haystay qaab dawladeed oo jamhuuri ah, halka Ruushku uu ahaa boqortooyo buuxda. Alexander II waxaa bedelay Andrey II. Boqortooyada Romanov ayaa sii waday.
  Dagaalkii daba dheeraaday ee u dhexeeyay Ingiriiska iyo Faransiiska, ee lagaga soo horjeeday Jarmalka, ayaa keenay in Jarmalku sii haysto dhulkii ay hore u qabsadeen oo Lorraine ka mid ahaa, balse ay u suurtogeli wayday inay hore u sii maraan oo ay gebi ahaanba daalan yihiin. Si kastaba ha ahaatee, Ingiriiska iyo Faransiiska ayaa sidoo kale wax badan ka daatay.
  Xaaladahan, tsarist Ruushku wuxuu sii waday inuu xukumo adduunka oo uu kordhiyo saameyntiisa.
  Run ahaantii, xayawaanku wuxuu ku koray wejiga Maraykanka. Intaa waxaa dheer, Ameerika waxay u soo baxday inay ka weyn tahay sidii ay ahayd taariikhda dhabta ah ee kharashka Kanada.
  Laakin tani wali ma aysan gaarin heer laga naxo. Waxaa intaa dheer, dagaal sokeeye oo ka dhacay Maraykanka, kaas oo sababay khasaare naf iyo maalba leh. Waxaa intaa dheer, si ka duwan taariikhda dhabta ah, General Lee wuxuu ku guuleystey inuu ku riixo Congress-ka Confederation ee xuquuqda dadka madow si ay ugu adeegaan ciidamada gobollada koonfureed: si ay u helaan xorriyad iyo dhalasho.
  Taasina waxay aad u daahisay dagaalka, dabcan, waxay kordhisay allabaryadii. Diblomaasiyadda Ruushka ee khiyaanada leh ayaa iyaduna saamaynteeda lahayd, taas oo iyaduna muujisay xiisaha ay u qabo sii-daynta colaadda. Si xeeladaysanna, reer koonfureedku waxay gaadheen guulo waawayn marxaladii ugu horaysay ee dagaalka waxayna awoodeen inay qaataan Washington iyo New York. Philadelphia waxay noqotay caasimadda cusub ee Isbahaysiga Waqooyiga.
  Dagaalka sokeeye laftiisa waxa uu dhacay xilli danbe: 1881 - 1905, waxaana loo adeegsaday dynamite iyo xitaa qoryaha darandooriga u dhaca.
  Ruushka, Tsar Andrei II waxaa lagu beddelay Alexander III. Boqorka cusub haba yaraatee nabad ma ahayn. Ruushka ayaa isku haleelay Afrika isaga iyo Faransiiska iyo Ingiriiska, kuwaas oo isku dayayay in ay horumariyaan gumeysi cusub. Waxayna ku dhegtay khilaaf iyaga.
  Dagaal cusub ayaa u bilaabmay dib u qaybinta adduunka, kaas oo Prussia dhaqan ahaan u dhaqmeen isbahaysiga Ruushka. Markan, Jarmalku wuu saxay. Faransiiska, oo ay weheliyaan Ruushka, ayaa laga adkaaday dhowr toddobaad gudahood. Ingriiska waxa uu fadhiistay dibada, laakiin waxa uu waayay dhamaan gumaysigeedii Afrika, Australia, iyo badweynta Baasifigga.
  Jarmalku waxay heleen tooda, wayna balaadhiyeen, iyagoo soohdin u dhow Paris, iyo Port de Calais, oo xataa ku daray Normandy. Iyo wax ka jira Afrika lafteeda.
  Ingriiskuna wuxuu hoos ugu dhacay heerka awood yar, Faransiiska xitaa wuxuu noqday qayb.
  Laakiin dagaalkii xigay wuxuu la dhacay Prussia, oo hoos yimaada Vladimir III. Waqtigaan, waxaa soo muuqday noocyada hubka sida taangiyada, diyaaradaha, iyo kuwa quusta.
  Prussians waxay u dhaqmeen isbahaysiga Japan. Markii hore, dagaalku si aad ah uguma guulaysan Ruushka. Waxaa saameyn ku yeeshay musuq-maasuqa ciidanka talisyada, muxaafidnimada jeneraallada, iyo kaalmada firfircoon ee uu Mareykanku siiyo Japan. Intaa waxaa dheer, Sweden iyo Norway, iyo Ingiriiska iyo Faransiiska ayaa ka soo horjeeday Ruushka.
  Dagaalku wuxuu bilaabmay 1921-kii, si la yaab leh oo ku saabsan taariikhda qaddarinta ee Juun 22. Waxay ahayd ku dhawaad dagaal adduun. Wixii ka soo haray Yurub iyo Aasiya waxay ka horyimaadeen Ruushka. Isbaanishka iyo Boortaqiiska ayaa sidoo kale qaatay tacabur la mid ah. Boortaqiiska waxa ay dareemeen in Afrika ay ka maqan tahay, Isbaanishkuna waxa ay ku riyoonayeen in ay dib u soo celiyaan haybaddoodii hore ee qarniyadii dhexe.
  Tan iyo wakhtigan xaadirka ah ee Hemisphere Bari, ma jirto meel bannaan oo aan hoos iman xukunka Tsar ee Ruushka.
  Jid ahaan, sareynta sare ee Tsarist Russia ee kheyraadka aadanaha, nidaam xoog leh oo madaxbannaan, iyo daciifnimada mucaaradka gudaha ayaa door muhiim ah ka ciyaaray dagaalka.
  Haa, taangiyada Jarmalku waxay ku guulaysteen inay ka soo gudbaan Neman ilaa Dnieper labadii bilood ee ugu horeysay, waxayna hareereeyeen Riga, iyo koonfurta, waxay ka saareen ciidamada Ruushka ee Hungary. Oo ilaahyadu waxay siiyeen Dhulka Qorraxda Soo Baxa fursad ay ku jabiyaan maraakiibta Ruushka. Laakiin mar kale, in muddo ah.
  Janaraal aan karti lahayn ayaa laga yaabaa in dagaal ka dib ay ku guuldareystaan. Laakiin isbeddel cusub ayaa soo kordhay. Boqorkiina, aakhirkii, waxa uu xoojiyay la dagaalanka musuq-maasuqa oo uu abaabulay wax badan ama ka yaraa sahay loo dulqaadan karo. Iyo kheyraadka aadanaha: Shiinaha, Hindida, Carabta qeybahooda ayaa la hirgeliyay. Jarmalku way awoodi waayeen inay ka gudbaan Dnieper, oo mar horeba jiilaalka ciidamada Ruushka ayaa bilaabay weerar rogaal celis ah.
  Waa in la ogaadaa in Sweden iyo Norway aysan ahayn mucaarad xooggan; Oslona waxay dhacday bishii May. Ilaa Juun 1922, ciidamada tsarist waxay awoodeen inay dib u soo celiyaan xaaladdii dagaalka ka hor, iyaga oo Prussians dib ugu soo celiyay khadkoodii asalka ahaa.
  Faransiiska, markuu arkay horumarka noocaas ah ee dhacdooyinka, wuxuu ku degdegay inuu ka baxo dagaalka. Jawaabta, Boqorkii Prussian William wuxuu qabsaday Paris iyo gobollada koonfureed. Ciidamada Ruushka ayaa ku soo socday. Bishii Sebtembar waxay aadeen Vistula. Dagaalladii Bariga Prussia ayaa bilaabmay. Koenigsberg wuxuu dhacay December ... Vienna waxaa la xoreeyay sanadka cusub.
  Umay fududayn Jabbaankii, kuwaas oo raxantoodii ay soo gaadheen burbur xooggan oo ay ku waayeen hindisihii.
  Sannadku markuu ahaa 1923-kii wuxuu ku billowday duullaan ballaaran oo ciidammada Ruushku ku qaadeen Poland, saddex bilood gudahoodna, waxay geliyeen Oder iyo buuraha Alps ee koonfurta. Jarmalku waxay heleen fursad ay ku qabsadaan meel u dhow Berlin, laakiin ciidamada Ruushka ayaa weerar ku qaaday Bavaria bishii Abriil. Ciidamadu si tartiib tartiib ah ayey u socdeen, laakiin hubaal dhammaadkii xagaaga, Ruushku waxay gaadheen Rhine. Dayrta, gobolka Ruhr ayaa dib looga qabsaday Jarmalka, bishii Disembar, dagaal ba'an ka dib, Berlin waa la hareereeyey.
  Jarmalku mar dambe ma helin fursad uu ku guuleysto dagaalka. Lix bilood oo kale 1924kii ayaa qaarada lagu dagaalamay, ilaa Spain, Portugal, Germany, oo ay hore u qabsadeen Jarmalku: Holland iyo Beljamka, ay qabsadeen.
  Waxaa ka haray hal Britain oo kaliya, Japan-na waxay horey u lumisay Okinawa iyo Hokkaido.
  Churchill ayaa hogaaminayey difaaca magaalada. Laakiin Ingiriisku fursad ma helin.
  Run, waxay ka adkaadeen degitaanka dayrta.
  Sanadkii 1925 ayaa yimid. Ma jirin midnimo ka jirta Maraykanka oo ku saabsan waxa la sameeyo. U ogolow in lagu dhammeeyo Britain iyo Japan. Mise dagaal adag ayaanu galnaa nafteena?
  Caqliga guud ayaa sheegay, in kasta oo warshadaha horumaray, Ameerika ay si dhib yar tirooyinku uga adkaan doonaan. Laakin in kelidii lagu daayo orso Ruushku aad bay u cabsi badan tahay.
  Bishii Juun, ciidamada Ruushku waxay si guul leh ugu soo degeen Ingiriiska, Londonna way dhacday. Bishii Agoosto waxaa la dhameeyay Japan.
  Sidaas ayuu haddana ku dhammaaday dagaal kale.
  Ruushku waxa uu la wareegay gacan ku haynta dhammaan dalalka ku yaalla Bariga Dhexe. Isla markaana, boqortooyadii lafteedu waxay ahaan jirtay mid keli-talis ah oo midaysan. Ama ku dhawaad midnimo. Hantida reer Yurub waxay lahayd sifooyin dibadeed oo madaxbannaani. Laakiin weli, awoodda boqortooyadu meel walba way ka talinaysay. Ha noqoto Boqortooyada Poland, ama Boqortooyada Iswiidhan oo uu madax ka yahay Tsar Vladimir.
  Bishii Maarso 5, 1933, Tsar Vladimir the Great wuu dhintay, wiilkiisa Kirill wuxuu noqday boqor cusub. Laakiin xukunka boqorka cusub wuxuu noqday mid gaaban, oo sax ah boqol maalmood. Oo shan iyo toban jir Alexander kii afraad wuxuu isku helay carshiga. Konton maalmood dabadeed ayuu shil galay. Nicholas II wuxuu dhaxlay carshiga da'da toban sano oo kaliya. Afar Imbaraadoor ayaa sanad gudihiis...Hagaag, maxaa dhici kara!
  Kaliya aad dhif u ah, dabcan, oo aan ahayn dhammaan dalalka adduunka!
  In kasta oo, dabcan, dad badan ayaa xusuustay in Nicholas ugu horreeyay uu xukumay muddo gaaban oo uu u dhintay rabshad.
  Laakiin bilowgii boqornimadii Nicholas II waxay noqotay mid aad u wanaagsan. Laba sano ka dib, waxaa hawada sare loo diray dayax gacmeedkii ugu horreeyay ee macmal ah taariikhda meeraha dhulka, kaas oo ku wareegay meerayaasha.
  1937-kiina waxa ay soo baxday in aanay ahayn mid naxdin leh sida taariikhda dhabta ah. Tan iyo markii ay ahayd sanadkan in nin Ruush ah uu ahaa kii ugu horreeyay ee u duula hawada sare. Maya, ma aha Gagarin, laakiin Prince Igor Trubetskoy. Yuri Gagarin wax nasiib ah ma helin ilaa hadda. xagee tagi doontaa?
  Ruushka, oo ah Boqortooyada ugu ballaaran, ayaa u qoondeyn karta lacag aad u ballaaran oo loogu talagalay ballaarinta hawada sare.
  Sannadkii xigay, 1938-kii, waxa la tijaabiyay bambadii ugu horreysay ee atomikada ee Ruushka.
  Tsar Nicholas II ee cusub ayaa weli ahaa mid aad u da 'yar, oo dabcan aan dulqaad lahayn. Intaa waxaa dheer, Maraykanka ayaa weli ah tartanka kaliya ee khatarta ah ee Ruushka. Ma aha in la xuso xaqiiqda ah in Maraykanku sidoo kale laga yaabo inuu ku dhaco bamka atomiga.
  1-dii Maarso, 1940-kii, amar uu bixiyay Tsar Nicholas II, oo hadda qaan-gaar ah, ayaa duullaankii Mareykanka billowday. Sababta rasmiga ah ayaa ahayd taageerada Mareykanka ee mucaaradka Jamhuuriga ee Ruushka oo dalbaday doorashada baarlamaanka.
  Waxaa suurtagal ah in go'aanka Nicholas II uu ahaa tallaabada ugu xigmadda badan. Ka dib oo dhan, ma ogolaan karno cadow suurtagal ah inuu sidoo kale helo hubka nukliyeerka.
  Weerarkii ciidamada Ruushka oo isticmaalaya tiirar waaweyn oo taangiyada ayaa markii hore u horumaray si guul leh oo degdeg ah. Laakiin ka dib iska caabin Maraykan ah ayaa sii kordhay. Muddo dhowr bilood ah, horumarka ciidamada Ruushku aad ayuu u gaabis ahaa. Laakin wali cadawgii wuu luminayey, oo isagoo ka liita xagga cudud iyo taangiyada taangiyada, waa uu halaagsamay.
  Balse kacdoon ayaa ka dhacay Afrika iyo Shiinaha. Waxaa intaa dheer, xoogag muhiim ah ayaa loo weeciyay si ay u xakameeyaan jabhadda.
  1941kii, ciidamada Maraykanku waxay qaadeen weerar rogaal celis ah, laakiin sidoo kale ma aysan gaarin yoolkoodii. Dhowr weerar, ka dibna jiilaalka ee 1941-1942 inta lagu guda jiro kuwaas oo Americans lumin ku dhowaad dhammaan Kanada. Bishii Abriil, Toronto iyo Quebec waxay dhaceen ku dhawaad isku mar.
  Dagaalku wuxuu mar hore ka billowday dhul dhaqameed Maraykan ah. Rasaas ayaa la is weydaarsaday. Laakiin feeryahankii weynaa ee Ruushka ayaa ka adkaaday diiqii Ameerikaanka.
  Philadelphia waxay dhacday Agoosto 1942. Bishii Oktoobar 1942, ciidamada Ruushku waxay soo dhawaadeen New York. Kadibna dawladda Maraykanku waxay go'aansatay inay isticmaasho hubka nukliyeerka.
  Balse weli ma aysan helin fursad yar oo ay ku gaari karaan dhulka Ruushka, sidaas darteed waxay ku tiirsanaayeen weerarada ka dhanka ah ciidamada weerarka soo qaaday.
  Waxay isticmaaleen bam habeenkii. Go'aankan waxaa sabab u ah xaqiiqda ah in iftiinka dhalaalaya uu indhatiro askarta.
  Saameyntu ma ahayn mid aad muhiim u ah, wax yar oo kun oo qof ayaa dhintay, labaatan kun ayaa indho beelay, inkastoo intooda badani ay ahaayeen kuwo ku meel gaar ah. Laakiin dharbaaxada noocaas ah laguma magacaabi karo go'aan.
  Waxaa intaa dheer, Tsarist Russia waxay leedahay eedeymo badan oo nukliyeer ah, sidaas darteed weli maahan xaqiiqda ah in ay tahay mid caqli gal ah in la furo is-weydaarsiga nukliyeerka.
  Laakin halkee aadi kartaa? Xaalad xun marka la joogo, dhammaan dhaqdhaqaaqyada waa xun yihiin, siyaasiyiinta caqliga lehna ma galaan meel xun.
  Bishii December, New York iyo Washington ayaa dhacay, ka horna Maraykanku waxay isticmaaleen shan kale oo bambaanooyin ah, kuwaas oo aan ahayn kuwo aad u xoog badan oo aan ku guulaysan xagga naqshadaynta. Waxayna jeneraalladii saristatu kaga jawaabeen inay meesha ka saareen labaatan ka mid ah eedaymihii. Sidan ayay bamkii foosha xumaa ku noqday mid dad badan la soo saaray.
  Dagaalku wuxuu socday ilaa Febraayo 23, 1943, laakiin cidina ma tuurin bambooyinka atomiga.
  Ameerika si buuxda ayaa looga xoreeyay maamulkii caasimadda, waxaana la hoos keenay xukunka boqortooyo madaxbannaan.
  Boqorku wuxuu helay dhul cusub iyo sharaf weyn. Haddana cidina kuma dhicin inay ka hor timaado.
  Sannadkii 1945-kii, cosmonauts-ka Ruushka ayaa booqday Dayaxa. Oo 1947, ciidamada Ruush galay Mexico. Boqorku waxa uu go"aansaday in la gaadhay wakhtigii la joojin lahaa waxyaalihii taariikhiga ahaa sida jiritaanka dawlado badan oo hal meere ah. Ciidankiisiina wuxuu u dhaqaaqay inuu qabsado wax kasta oo lagu qabsan karo.
  Sannadkii 1949-kii, Argentina waxay noqotay waddankii ugu dambeeyay ee madaxbannaan ee ku biira Boqortooyada Ruushka.
  Nabadduna waxay u timid adduunka oo dhan. Sannadkii 1953-kii, cosmonauts Ruushku waxay cagta saareen oogada Mars. 1956 - Venus oo leh nin. 1960 - Meerkuri. 1961 - mid ka mid ah dayax-gacmeedyada Mars. 1967 - Ninka Neptune, iyo 1968 - Saturn. In 1970 - Uranus, iyo 1971 - Pluto.
  Nicholas II wuxuu galay taariikhda naaneyska: Dhamaystirka! Sannadkii 2016, boqorku wuxuu hore u noqday saddex iyo sagaashan sano. Laakiin guulaha daawada dunidu weli ma oggolaan in aan tixgelinno boqorka mid aad u liita oo daciif ah. Waxa uu xukunka hayey 83 sano, taas oo ah rikoodh buuxa oo ka mid ah hoggaamiyeyaasha xukunkooda lagu kalsoonaan karo ama la aamini karo. Inkasta oo taariikhda, ay yiraahdaan, waxaa jiray kiisas markii ay xukunka dheeraadeen.
  Dhulka, arrimuhu waxay ku dhow yihiin inay fiican yihiin. Run ahaantii, waxaa jira dhibaato dadka sii kordheysa, taas oo horey u dhaaftay siddeed bilyan. Rajada weyn waxay la xiriirtaa ballaarinta booska.
  Dhowr magaalo ayaa horay looga dhisay Dayaxa. Sida ay soo baxday, iyada oo cuf-jiidadka lix jeer ka hooseeyo kan dhulka, khudaarta iyo miraha lagu beeray aqalka dhirta lagu koriyo waxay gaari karaan cabbirro aad u weyn.
  Magaalooyinka waxaa laga dhisay Mars iyo Venus labadaba, iyo sidoo kale warshado ku yaal Mercury. Meerahan, oo ugu dhow Qorraxda, wuxuu aad ugu habboon yahay soo saarista iyo duubista biraha. Ujeedadaas awgeed, tamarta qorraxda ayaa loo isticmaalaa.
  Waxa kale oo jira degsiimooyin biniaadmi ah oo ku yaal dayax-gacmeedyada Jupiter, Uranus, iyo Saturn. Booska ayaa si tartiib tartiib ah loo horumarinayaa ilaa xad ka sii weyn.
  Waxayna ahayd 2016-kii in duullaankii ugu horreeyay ee dhex-dhexaadinta ah ee xiddigga Sirius uu ka bilaabay Dayaxa. Boqorka ayaa runtii rajaynaya in uu noolaado si uu u arko dhacdo farxad leh oo la mid ah in uu maanka ku hayo in uu xidhiidh la sameeyo walaalihiis.
  
  
  
  Habeenkii CAALAMKA
  Kaligii-taliyihii Isbaanishka Franco, oo ka duwan taariikhda dhabta ah, wuxuu ogolaaday ciidamada Jarmalka si ay u weeraraan qalcadda Ingiriisiga ee Gibraltar. Beddelkeeda, Spain waxay heshay qaar ka mid ah dhulalka Ingiriiska iyo Faransiiska ee Afrika.
  Weerarkii ka hooseeyey amarka Mainstein wuxuu dhacay habeenkii laga soo bilaabo Noofambar 25, 1940 ilaa Noofambar 26. Sida ay soo baxday, Ingiriisku diyaar uma ahayn dhaqdhaqaaq ciidan oo noocaas ah, Naasiyiintu waxay u suurtagashay in ay qabsadaan qalcaddaas xoogga badan.
  Dhicisteedu waxa ay ku yeelatay isbeddel la taaban karo intii uu socday dagaalka. Wehrmacht waxa u suurtagashay in ay ku wareejiso ciidamada masaafo yar oo Afrika ah, Ingiriiskana waxa laga hor istaagay in uu badda Mediterranean ka soo galo dhinaca Bari.
  Taliskii Jarmalku waxa uu u diray dhawr qaybood oo u kala qaybiyay dhul-baraha Afrika. Intaa waxaa dheer, meydka Rommel waxaa loo wareejiyay Liibiya, dhowr bilood ka hor xaqiiqda.
  Ingriiska ayaa isna ka tanaasulay duullaankii uu Talyaanigu ku qaaday Itoobiya, wuxuuna billaabay inuu sii xoojiyo mawqifkiisii Masar. Si kastaba ha ahaatee, Rommel waxa u suurtagashay in uu ka hor maro, waxaana ka dhashay weerar ka hortag ah, waxa uu jabiyay ciidamadii gumaysiga, isaga oo qabsaday Alexandria iyo Qaahira. Mawqifkii Britain ee Afrika ayaa noqday mid aad u adag. Jarmalku waxay hore u gaadheen kanaalka Suweys waxayna ku hanjabeen in ay sii gelayaan bariga dhexe. Intaa waxaa dheer, waxaa jirtay fursad ah in loo dhaqaaqo dhinaca Suudaan.
  Run ahaantii, arrimuhu si fiican uguma socon Talyaanigii Giriigga, laakiin imaatinka xoogag dheeraad ah oo ka yimid Jarmalka ayaa badbaadiyay xaaladda.
  Hitler waxa uu lahaa laba daran mid dooro: in uu weeraro USSR ama uu dhameeyo Britain? Guulihii Wehrmacht ee Afrika ayaa keenay go'aanka labaad - in la isa siiyo gacan xor ah Galbeedka. Inkasta oo diyaargarowga milatari ee USSR ay ka buuxsameen Fuhrer cabsi.
  Ciidanka cas ayaa sii xoogaysanayay, laakiin Jarmalku midna kama fadhiyin. Wax soo saarka taangiyada 1941-kii wuu labanlaabmay marka loo eego 1940-kii, wax-soo-saarka diyaaraduhuna wuxuu kordhay ku dhawaad laba jeer iyo badh.
  Naasigu waxa ay duqeymo iyo caga juglayn ku qaadeen Malta. Rommel ayaa markaas jabiyay difaacyadii ku sugnaa kanaalka Suweys iyo Ciraaq, oo ka fallaagoobay xukunkii Ingiriiska. Jarmalku wuxuu si fudud u qabsaday Kuwait iyo dhammaan bariga dhexe. Stalin waxa uu raacay xeelad sugitaan iyo arag. Laakiin Churchill si madax-adayg leh ayuu u sii waday dagaalka. Wehrmacht, markii ay gaadheen Iran, waxay u jeesteen koonfurta Afrika.
  Sannadku markuu ahaa 1941 kii ayaa sii dhammaanaya. Wax soo saarka badda hoostiisa ayaa kordhay, Ingiriiskana waa uu waayay dhulkii uu gumeysan jiray. Maraykanku wuxuu u dhaqmay si aan fiicneyn. Laakin Japan waa ay fadhiisan kari wayday oo waxay garaacday Peru Harbor 7-dii Disembar. Dagaal cusub oo xooggan ayaa ka billowday badda Pacific-ga. Hitlerna wuxuu lahaa in uu mar kale ka tago qorshaha weerar ee USSR.
  Waxaan u baahanahay inaan caawino Japan, qabashada Iran iyo India, iyo sidoo kale Koonfur Afrika. Iyo tan ugu muhiimsan, Ingiriiska laftiisa. Waxaa intaa dheer, duqaymaha Maraykanku maaha wax lagu ciyaaro. Waxay keeni karaan Reich-ka saddexaad dhibaato badan. Waxaana ugu habboon in duqeymo laga fuliyo dhulka Ingiriiska.
  Markaa Fuhrer waxaa lagu qasbay 1942 inuu ka tago fikradaha duulaanka Bari.
  Waxaa jirtay khatar ah in Stalin laftiisu uu furi lahaa hore, laakiin ... Waxaad u baahan tahay inaad ogaato dabeecadda Stalin. Waxa uu aad ugu xidhan yahay siyaasadda arrimaha dibadda. Dagaalkii Finland ayaa ka dhigay kaligii taliskii cas inuu aad uga taxadaro.
  Halka USSR ay xoog ururinayso. Tirada duulista ee Janaayo 1, 1942 waxay gaartay laba iyo soddon kun oo baabuur, iyo taangiyaal, in ka badan shan iyo labaatan kun, iyo saddex kun oo kale oo booyado ah. Isku soo wada duuboo, Stalin waxa uu qorshaynayaa in uu dhamaystiro qoritaanka 20 Mechanized Corps ah, tirada guud ee taangiyada oo dhan 32 kun oo baabuur, kuwaas oo 16.5 kun oo ka mid ah ay ahaayeen KV-yadii ugu dambeeyay ee noocyada kala duwan iyo T-34. Intaa waxaa dheer, taangiyada T-50 ayaa weli la soo saarayaa, inkasta oo baabuurku uu noqday iftiin.
  Jarmalku, waxay la kulmeen Matilda iyo qaar ka mid ah taangiyada dalxiisayaasha, iyo sidoo kale xogta ah in Ingiriisku ay horumarinayaan taangiyada culus, waxay sidoo kale bilaabeen inay sameeyaan mastodons iyaga u gaar ah. Ugu horreyntii, "Tiger" oo leh madfac 88-mm ah, oo ku hubaysan madfac 75-mm ah oo aan la geli karin oo leh foosto dheer.
  Waxaa kaloo jiray xog ku saabsan dhismaha taangiyada Soofiyeedka. Taangiga KV-2 ayaa socod ku maray dhoolatuska maalinta Maajo ee fagaaraha cas, afarta iyo sodonku waxay hayeen xoogaa xog ah.
  Si kastaba ha ahaatee, markii Speer uu madax ka ahaa Wasaaradda Hubka iyo Rasaasta ee Imperial, horumarka tignoolajiyada ayaa si degdeg ah u socday. Hitler waxa uu rabay in uu haysto taangiyada ugu fiican aduunka,iyo kuwa ka culus. Laakiin ilaa hadda Jarmalku si cad ayuu uga hooseeyaa USSR. Tirada baabuurta iyo tayadooda labadaba. Bishii Agoosto 1941, wax soo saarka taangiga KV-3 bilaabay. Gaadhigu waxa uu noqday mid aad u culus oo dhan 68 ton, laakiin ku hubaysan madfac 107 mm ah oo xawaarihiisa hore uu yahay 800 mitir ilbiriqsikii. Tani waxay siisay faa'iido ka badan "Tiger", taas oo, jidka, aan weli la gelin wax soo saarka.
  KV-5 wuxuu noqday mid ka sii xoog badan, culeyskiisuna waa 125 tan, wuxuuna lahaa laba madfac. Run ahaantii, baabuur culus oo noocan oo kale ah wuxuu abuuray dhibaatooyin badan oo ka mid ah ciidamada Soofiyeedka marka loo eego qiimaha. Sannadkii 1942 kii, KV-4 kala duwanaanshiyaha oo miisaankiisu yahay 107 tan ayaa loo qaatay adeegga. USSR waxay si xaq ah ugu faani kartaa taangiyada ugu culculus aduunka, iyo waliba kuwa ugu awooda badan.
  Laakiin Jarmalku si fiican ayuu uga horumaray dhinaca duulimaadyada. Yu-188, markii uu galay wax soo saarka, wuxuu sameeyay xawaare u dhigma dagaalyahannada. DO-217 sidoo kale waxay u muuqatay mid wanaagsan. Diyaaradaha Jet ayaa sidoo kale si firfircoon loo horumariyay. Maaddaama Ingiriisku ahaa bartilmaameedka ugu weyn, wax badan oo ka badan ayaa la siiyay duqaymaha diyaaradaha marka loo eego taariikhda dhabta ah.
  Jarmalku waxay si firfircoon u adeegsadeen shaqada addoonta. Tiro aad u badan oo madow ayaa laga keenay Afrika. Shaqaalaha madow waxay ahaayeen kuwo addeeci jiray, adkeyd, laakiin aan xirfad lahayn. Waxa loo isticmaalay shaqo caawimo ah.
  Laakiin marka la xakameeyo Yurub, Jarmalku waxay qori karaan shaqaale aqoon leh oo ku filan.
  Speer xitaa wuxuu ku guuleystey inuu ku qanciyo Hitler inuusan ku socon barnaamijka dabar-goynta Yuhuudda, laakiin inuu u isticmaalo wax soo saarka diyaaradaha iyo qalabka.
  Qadku wuxuu ahaa weerar cirka ah oo ka dhan ah Ingiriiska iyo dagaal weyn oo badda hoostiisa ah.
  Si kastaba ha ahaatee, gelitaanka Maraykanka ee iskahorimaadka ayaa madax-xanuun ku daray Krauts waxayna ku qasbeen inay si weyn u kordhiyaan tirada xirmooyinka yeeyga.
  Jarmalku waxa lagu qasbay in uu si daahsoon kor ugu qaado wax soo saarka diyaaradaha wax duqeeya iyo diyaaradaha istaraatiijiga ah. First of dhan, Yu-288 iyo Yu-488 - oo leh afar matoorada. Laakiin horumarkooda iyo dhammaystirkooda ayaa qaatay waqti. Beddelka ME-109 "F" wuxuu guud ahaan ahaa mucaarad u qalma baabuurta Ingiriiska. Laakiin horumarinta ME-209 ayaa ku guuldareystay, sida ME-210.
  Bam-gacmeedka XE-177 ayaa sidoo kale lagu guulaysan waayay. Laakin Speer wuxuu dib ugu guuleystay tirooyin. Intaa waxaa dheer, Focke-Wulf wuxuu noqday dagaalyahanka ugu awoodda badan dhinaca hubka, magdhowga qaar ka mid ah daciifnimada ME-109. Dugsigii duulimaadka ee Jarmalkuna wuxuu noqday mid ka wanaagsan Ingiriisi, iyo xitaa in ka badan Ameerika. May 1942, Naasigu wuxuu qabsaday Koonfur Afrika. Waxayna koox Maraykan ahi soo gaadheen Madagascar. Dagaalkii Midway waxaa lumiyay Maraykanku: kabtanka darajada saddexaad, oo door muhiim ah ka ciyaaray dagaalkan, wuxuu ku dhammaaday, si la yaab leh, Madagascar. Maraykanku waxa uu rabay in uu saldhig ku yeesho Afrika oo aanu Naasiyiintu nasin. Laakiin tani waxay si weyn uga sii dartay booskooda Pacific-ga.
  Run ahaantii, Jabaanku may samayn sidii ugu fiicnayd. Dagaalkii jasiiradaha Hawai ayaa soo jiitamayey.
  Naasiyiintu waxay qabsadeen Afrika iyo kayd aad u badan oo ceeriin ah oo istaraatiiji ah, waxayna sidoo kale qabsadeen Hindiya iyo Iran. Khayraadka ku jira gacanta maamulka saddexaad ee Reich waa mid aad u weyn, laakiin weli waxay u baahan yihiin in la dheefshiido.
  Dagaalka cirka ee Britain ma aha mid si cad u go'ay. Si joogto ah u kordhinta wax soo saarka diyaaradaha, Jarmalku waxay saareen cadaadis iyaga, laakiin ma jirin awood guud. La'aanta awoodda duulista ee istaraatiijiga ah iyo kaalmada Mareykanka ayaa sidoo kale saameyn ku yeelatay, xitaa markaas ma jirin maraakiib ku filan oo quusa. Iyo mucjisadii rogrogmi lahayd ee rajooyin badan laga qabay ayaa hoos noo dhigay.
  Fuhrer kuma dhicin inuu ka soo deggo Ingiriiska 1942-kii. Waxaa xoogga la saaray xoojinta awoodda badda iyo maraakiibta badda hoosteeda mara. Isla markaana waxa la dhisay maraakiibta xambaara diyaaradaha iyo maraakiibta dagaalka. Waxaa jiray awood wax soo saar oo ku filan, laakiin wax kastaa waxay qaateen waqti.
  Gantaalka heerka A ayaa sidoo kale u baahday hagaajin. Laakiin V-1 robotic projectiles ayaa bilaabay in la soo saaro si guud. Baabuurta raqiis ah, ee ku shaqeeya shidaal fudud, waxay lahaayeen faa'iido aan shaki lahayn oo ah inaysan u baahnayn duuliyeyaasha.
  Hitler, markii uu helay kheyraad dabiici ah oo aan xadidneyn iyo kayd shaqaale, wuxuu rabay inuu badbaadiyo nolosha duuliyeyaasha Jarmalka. V-1, oo ah mid sahlan in la soo saaro oo aan cidina wadin, waxay u muuqatay inay tahay xalka ugu fiican. Kumanaan kun oo madfaca Robot-ka ah ayaa ku da'ay London tan iyo dayrtii 1942-kii.
  Isla markaana Jarmalku waxa uu dardar geliyay horumarinta diyaaradii Arado ee duqeynta iyo gantaalaha ballistic-ga.
  Stalin wuxuu sii waday inuu sugo oo uu urursado xoog. In 1942, USSR soo saaray shan iyo badh kun oo taangiyada KV iyo T-34 cusub, iyo ilaa kun nooc oo jir ah, oo ku saabsan shan boqol oo iftiin cusub T-50 iyo T-60 iyo laba boqol oo taangiyada amphibious. Kooxda diyaaradaha ayaa sidoo kale kor u kacday - ilaa shan iyo toban kun oo diyaaradood oo cusub iyo kuwo duug ah ayaa soo galay adeeg. Xitaa waxaa jiray yaraanta duuliyeyaashii. Wax soo saarka Katyushas ayaa si tartiib tartiib ah u kordhay.
  Naasigii Jarmalku waxa uu soo saaray in ka badan soddon kun oo diyaaradood, laakiin waxa uu khasaare laxaad leh kala kulmay dagaallada. Jarmalku waxa uu soo saaray ilaa lix kun iyo badh taangi. Inta badan dhammaan T-3 iyo wax ka beddelka cusub ee T-4 oo leh qori dheer oo 75-mm ah. In ka badan boqol ka mid ah "Tigers" cusub ayaa la soo saaray, "Panthers" weli waa tusaalayaal.
  Laakiin qoriga MP-44 ee uu naqshadeeyay Schmeister wuxuu bilaabay inuu galo taxanaha. Si ka duwan sheekada dhabta ah, mashiinka ma ahayn in la horumariyo iyada oo la tixgelinayo yaraanta biraha aan birta ahayn. Waxayna tani soo dedejisay horumarinta qoriga fudud ee weerarka, oo leh birta daawaha ah.
  Sidaa darteed Jarmalku wuxuu bilaabay inuu faa'iido u yeesho hubka yaryar. Laakiin waxay sidoo kale u baahdeen wakhti qoriga mashiinada si uu u hubeeyo dhammaan ciidamada.
  Laakiin markab-hoosaadka, halkaas oo wax soo saarku gaadhay afartan ilaa konton maraakiib-hoosaad bishii, Jarmalku runtii ma laha wax la mid ah.
  Bad-mareeno aad u dheereeya oo ku shaqeeya hydrogen peroxide ayaa soo muuqday. Shaqada barnaamijka nukliyeerka ayaa sidoo kale la dedejiyay. Nasiib wanaag, waxaa jira kheyraad badan. Iyo xitaa qaladka physicists Jarmal in graphite ma ahayn mid ku haboon dhexdhexaadiye ahaan ma aysan noqon mid masiibo ah. Dhowr warshadood oo soo saara biyaha culus ayaa la dhisay, oo ay ku jirto Afrika.
  Markaa aynu wajahno, laakiin Nuclear-kii Nazis-ku wuxuu bilaabay inuu shaqeeyo December 1942. Xataa wax yar ka hor Maraykanka. Guuldarradii ka soo gaartay Badweynta Baasifigga ka dib, waxaa dhex maray iska horimaadyo halis ah. Waxaana si muuqata loo jaray maalgelintii barnaamijka Nukliyeerka.
  Bilowgii 1943-kii waxaa lagu asteeyay ku dhawaaqistii Hitler ee Total War iyo hirgelinta adeegga caalamiga ah ee shaqada ee dhulalka la haysto. Weeraradii waaweynaa ee V-1 ee London si buuxda isuma caddaynin. Ingiriisku wuxuu bartay inuu qayb ahaan iska celiyo weerarradaas, laakiin Jarmalka ayaa ka adkaaday tiro ahaan.
  Laakin dagaalkii badda hoostiisa waxa uu noqday mid runtii masiibo ku ah Ingiriiska. Wax soo saarka hubka ee jasiiradda ayaa aad hoos ugu dhacay sababtoo ah alaab la'aan. Magaaladu waxay qarka u saarnayd burbur. Intaa waxaa dheer, Naasiyiintu waxay qabsadeen Madagascar, iyo Jabbaan, oo ay weheliyaan Nazis, ayaa ku soo duulay Australia waxayna si dhakhso ah u heleen is-dhiibiddeeda.
  In kasta oo Stalin uu fahmay khatarta ay leedahay xeeladaha sugitaan-iyo-eeg, haddana isagu run buu ku ahaa naftiisa oo dagaal ma gelin. Way fiicantahay in loo ogolaado raasamaalka inay naftooda baabi'iyaan ilaa dhamaadka. Waana daawan doonaa...
  Laakiin tabahani waxa kale oo uu lahaa cilladihiisa. Iyada oo la adeegsanayo kheyraad aad u badan, Reich Saddexaad wuxuu horey u diyaarinayay dagaal ka dhan ah USSR. Soo saarista taangiyada ee Reich Saddexaad waxay gaadhay celcelis ahaan 1,200 baabuur maalintii 1943, oo lagu daray saddex boqol iyo konton qori oo iskood isu shaqeysta. Waxaa intaa dheer, qoryaha iswada ma aha kuwo daciif ah. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Iyadoo la tixgelinayo in Jarmalku aysan soo gaarin wax khasaare ah oo ku saabsan taangiyada, taangiyadooda ayaa la buuxiyey laba jeer oo degdeg ah sida Ciidanka Cas. Farqiga tirada ee tiknoolijiyada ee ku aaddan USSR ayaa bilaabay inay soo koobto.
  Marka la eego tayada, Fritz waxay heshay "Royal Tiger", oo la mid ah miisaanka KV-3, oo xitaa wax yar ka sarreeya awoodda wax gelinta sababtoo ah tayada saafiga ah iyo hubka hore ee xooggan. Hagaag, super-culus Soviet KV-5 iyo KV-4 waxay noqdeen kuwo farsamo ahaan aan la isku halleyn karin, gaar ahaan shasigooda. Markaa isticmaalka dagaalka ee daanyeerka noocan oo kale ah ayaa shaki ku jiray.
  Stalin waxa kale oo uu amar ku bixiyay in la sameeyo KV-6 oo wata toddobo qori iyo laba gantaal. Baabuurka ayay sameeyeen. Laakiin waxay noqotay mid aad u culus oo dheer oo aadan ku qaadi karin tareen ama aadan geyn karin dagaalka. T-34-76 waa baabuur aad u guulaysta, laakiin ka daciifsan dagaalka hore marka loo eego Panther ama Shabeelka. Iyo KV-1 iyo KV-2 waxay la mid yihiin Jarmalka miisaan ahaan, laakiin waxay ka hooseeyaan Panthers iyo Shabeelada dagaalka madax-ilaa-madaxa ah. Jarmalku T-4 wuxuu la mid ahaa afarta iyo soddonka ee hubka iyo ka sarreeya hubka, muuqa iyo indhaha, iyo tan oo leh miisaan siman, ama xitaa ka yar marka la barbardhigo isbeddellada culus.
  Marka la soo koobo, Fritz waa la hagaajiyay, tayadana waa ilaa heer. Iyo muuqaalka ME-309 iyo ME-262 ayaa faa'iido u leh tayada duulimaadka. Si la mid ah Yu-488, bambooyinka afarta inji ee ugu fiican. Gadaashoodana waa moodooyinka jet-ka. Sida Yu-287 iyo Arado.
  Bishii Sebtembar 1943, Naasigu wuxuu ugu dambeyntii si guul leh ugu soo degay Ingiriiska. Laba toddobaad oo dagaal ah ka dib, Ingiriiska ayaa qabsaday. In kasta oo Churchill uu u qaxay Kanada, natiijadii dagaalka Galbeedka waxay u muuqatay gabagabo la sii saadaaliyay.
  Roosevelt, isaga oo lumiyay xulafadiisa ugu weyn kana baqaya awoodda sii kordheysa ee Reich Saddexaad, wuxuu codsaday nabad.
  Hitler, ka dib markii uu wadahadal la yeeshay saaxiibadiisa, wuxuu shuruud ku xiray Maraykanka: ka tagista barnaamijka nukliyeerka iyo aqoonsiga dhammaan qabsashadii Japan iyo Reich Saddexaad. Iyo sidoo kale ka bixitaanka ciidamada Iceland, kuwaas oo Krauts ay mar horeba ku hareeraysan yihiin maraakiibta badda hoosteeda mara. Gacan ku heynta Dhulka Qorrax-soobaxa ee Gai, halkaas oo aan weli dagaalku joogsan. Intaa waxaa dheer, Hitler wuxuu dalbaday magdhow alaab ah Reich Saddexaad iyo Japan dhammaan burburinta iyo kharashaadka milatari ee ay sababeen Maraykanka iyo Ingiriiska.
  Inkasta oo shuruudaha nabaddu ay noqdeen kuwo aad u adag, Roosevelt wuxuu ku guuleystey inuu ku riixo korsashadooda Congress-ka iyo Guurtida si adag.
  Tilmaamaha Stalin ee ah inuusan ka soo horjeedin ku biirista isbahaysiga awoodaha Axis, oo uu ugu yaraan diyaar u ahaa inuu dib u qabsado Alaska, wuxuu door weyn ka qaatay u hoggaansanaanta Mareykanka.
  Pragmatism-ka Maraykanku wuu guulaystay, kaas oo noqday mid ka sarreeya xamaasad iyo shucuur. Intaa waxaa dheer, barnaamijka nukliyeerka ee Jarmalku wuxuu u horumaray si ka dhakhso badan kan Maraykanka, tanina waxay ka buuxsantay masiibo mustaqbalka.
  Wajigii kowaad ee dagaalkii labaad ee aduunka wuu dhamaaday. Laakiin Fuhrer hadda waxay rabeen inay joojiyaan USSR.
  Si lama filaan ah, xeeladdii sugitaanka iyo araggii Stalin iyo sida uu ugu huray nabadda adduunka ayaa ciyaaray kaftan xun. Yuusuf waxa ka soo horjeeday Reich-ka Saddexaad iyo Jabbaan oo leh dhammaan kheyraadka Bariga Hemisphere, oo ay ku jirto Australia, iyo qaar ka mid ah buundooyinka dunida Galbeedka.
  Dhulka Qorraxda soo baxa, si kastaba ha ahaatee, weli ma dhammayn Shiinaha, laakiin waxay si fiican u furi kartaa wejiga labaad. Hitler wuxuu si firfircoon u sameeyay ciidamo gumaysi iyo guutooyin shisheeye. Isla markaana soo saarista hubka ayaa kordhay.
  Qeybtii hore ee 1944-kii, wax-soo-saarka taangiyada iyo qoryaha is-hawlgalayaasha ah ee Reich Saddexaad waxay gaareen oo kor u dhaafeen boqol baabuur maalintii. Panther-2 waxa uu ka sare maray dhammaan baabuurta Soofiyeedka marka loo eego heerkiisa. Haan Jarmal ah oo aad u horumarsan, Libaaxa, ayaa soo muuqday, isla markiibana Libaaxa Boqortooyadu.
  Iyo tan ugu muhiimsan, duulista jet-ka ayaa si isdaba joog ah u horumaray. Jawaabta, T-34-85 iyo IS-1 iyo IS-2 waxay galeen wax soo saarka USSR midna ma joojin taxanaha KV. Taangiga wax soo saarka ugu caansan ee Reich Saddexaad ee 1944 wuxuu ahaa Panther-2, iyo USSR T-34-85. Moodooyinka ka culus ayaa si weyn loo soo saaray - ku dhawaad toban jeer ka yar tiro. Jarmalkuna ma rabin in ay culeyska ku riixaan waddooyinka Soofiyeedka, Stalinna wuxuu bilaabay inuu aamino taxanaha KV, ISs-kuna waxay noqdeen kuwo aad u cayriin ah.
  Si kastaba ha ahaatee, Jarmal "Panther"-2 oo leh 88-mm 71 L caliber qoriga ayaa ka sarreeyay T-34-85 ee awoodda hubka-daloolinta ee qoryaha, ee hubka hore iyo wax yar oo dhinaca ah, sidoo kale ma ahayn. ka hooseeya waxqabadka wadista oo leh matoor 900 hooras ah iyo miisaankiisu yahay 47 tan. Xitaa markii miisaanka taangiga Jarmalku uu kordhay 50.2 tan, waxay u muuqatay mid aan dhimasho lahayn.
  Duulimaadka jet-ka Jarmalkuna ma lahayn cid ka soo horjeeda oo u qalanta gabi ahaanba.
  Hitler waxa uu go"aansaday in ay wanaagsan tahay in aanu cagihiisa jiidin oo uu dagaalka bilaabay 22-kii June 1944-tii. In aan ku tuurno saddex boqol iyo konton qeybaheenna iyo kuwa shisheeye, iyo boqol iyo labaatan qaybood oo dayax gacmeedka USSR. Dhanka Reich-ga Saddexaad waxaa ka mid ahaa: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey.
  Jarmalku sidoo kale waxay isticmaaleen tiro aad u badan oo ajaanib ah iyo Hiwis gudaha Wehrmacht. Wadar ahaan, Reich Saddexaad, oo kaligiis ah, wuxuu ku tuuray dagaalka laba iyo toban milyan iyo badh askari, kuwaas oo aan ka badnayn boqolkiiba afartan waxay ahaayeen Jarmal asal ahaan. Satellites ayaa ku daray saddex milyan oo kale. Guud ahaan, qaybta hore waxay ka kooban tahay ku dhawaad lix iyo toban milyan oo ciidanka lugta ah, ilaa soddon iyo saddex kun oo taangiyo ah, in ka badan shan iyo konton kun oo diyaaradood, ilaa laba boqol iyo konton qori iyo hoobiyeyaal.
  Abaabul ka dib, USSR waxay geysay saddex iyo toban milyan iyo bar askari, laakiin qaar ka mid ah ciidamada waxay ahayd in lagu hayo bariga fog iyo degmooyinka gudaha. Qaybta hore waxaa joogay sideed milyan oo askari, ilaa soddon kun oo taangi, ku dhawaad afartan kun oo diyaaradood, ilaa laba boqol oo kun oo qori iyo hoobiyeyaal.
  Haddaba, Reich-ka Saddexaad waxa uu leeyahay laba jibbaar sareyn xagga ciidanka lugta ah, iyo shan laab ka sarreeya xagga dhaqdhaqaaqa xoogga, oo leh qoriga mashiinnada oo ka wanaagsan. Run, USSR waxay leedahay qoryaha darandooriga u dhaca, ku dhawaad sinnaanta.
  Farqiga u dhexeeya taangiyada ma aha mid weyn, laakiin boqolkiiba baabuurta duugoobay ee USSR ayaa ka sarreeya, iyo sidoo kale taangiyada hore ee sii deynta.
  Duulimaadka jet-ka Jarmalku ma laha cid ka hortimaada, dayuuradaha kor u kaca ee Reich Saddexaad ayaa aad u dheereeya oo si fiican u hubaysan. Run, baabuurta Soofiyeeti waxay ka sarreeyaan maneuverability siman.
  Madaafiicda iyo madaafiicda isku dheelitirka ciidamada ayaa ugu dhow sinnaanta. Tirada iyo tayada labadaba.
  Run, markabka saddexaad ee Reich waa gaar ahaan badda hoosteeda, marar badan oo ka xoog badan midkii Soviet. Sida Japan oo kale, jidka.
  Intaa waxaa dheer, Naasiyiintu waxay horeyba u lahaayeen gantaalaha ballistic-ga ee heerka A ee wax soo saarka ballaaran, iyo discos-kii ugu horreeyay ayaa la qaaday.
  Guud ahaan, faashistayaashu way sii xoog badnaan doonaan, Stalinna wuxuu si macquul ah u diyaariyey difaac, in kasta oo uu dib u dhacay. Laakiin ma aan haysan waqti aan wax badan ku qabanno. Khadka Stalin ayaa noqday mid aan si buuxda loo soo celin, iyo tan ugu muhiimsan, ciidamada oo aan si ku filan u tababaran si ay u difaacaan. Inkastoo si quus ah dib loogu soo celiyay.
  Xuduudka Molotov, ka dib saddex sano oo horudhac ah, guud ahaan waa la dhammaystiray, laakiin wuxuu ku yaal meel aad ugu dhow xadka mana lahayn qoto dheer oo ku filan. Intaa waxaa dheer, Stalin wuxuu amar ku bixiyay in la dhiso echelon saddexaad oo ka baxsan Dnieper, laakiin tani waxay bilaabatay oo kaliya ka dib markii Maraykanku is dhiibay.
  Run, marka lagu daro ciidamada Soofiyeedka, waxaad ku xisaabtami kartaa cutubyada NKVD, kuwaas oo tiradooda lagu kordhiyay hal milyan oo askari iyo maleeshiyo. Taasi waa ilaa afar milyan oo qof, kaliya magaalooyinka Galbeedka. Inkastoo, dabcan, waxtarkooda dagaalku aad uga xun yahay cutubyada caadiga ah.
  Jarmalku, sida taariikhda dhabta ah, waxay soo gaarsiiyeen dharbaaxadii ugu weyneyd ee xarunta, iyagoo gooyay qulqulka Bialystok iyo feerka Lviv. Maalmihii ugu horreeyay ee dagaalku waxa ay muujiyeen in Jarmalku, inkasta oo ay tiro badan yihiin cutubyo shisheeye, ay si wada jir ah ama ka yarba u fulinayeen weerarka. Laakiin ciidamada Soofiyeedka ayaa inta badan lumay.
  Intaa waxaa dheer, wax ku oolnimada dagaalka ee cutubyada Yukreeniyaan ayaa u soo baxay shaki. Waxaa jiray dad badan oo ka baxsaday iyo kuwo is dhiibay maalmihii ugu horeeyay ee dagaalka.
  Suurtagal ma ahayn in cadowga lagu xakameeyo dagaalladii xuduudka. Ka dibna Stalin wuxuu sameeyay qalad, isagoo mamnuucaya ka bixitaanka cutubyada khadka ugu weyn wuxuuna dalbaday in hore loo toosiyo. Qaladka, si kastaba ha ahaatee, waa la saxay, laakiin dib u dhac. Jarmalku waxay awoodeen inay qabtaan Minsk 28-kii Juun, iyagoo jebiyey khadka Stalin ee bartamaha.
  Jahwareerka ayaa sii xoogeystay. 30-kii Juun, gelitaanka la filayo ee dagaalka Japan iyo dayax-gacmeedkiisa ayaa dhacay. Markaa waxa ay noqotay in aan iska illowno soo wareejinta ciidamada bariga fog ee hadda.
  Horumarka Jarmalka ee xarunta ayaa sii fiday. Waxaa soo baxay farqi aad u weyn oo ay si quus ah isku dayeen in ay xirtaan. Laakiin Nazis ayaa hore u maray oo July 16 jabsaday Smolensk.
  Iyagoo ku tuuray dhammaan kaydkii la heli lahaa ee dagaalka iyo dhigista maleeshiyada hubka, Stalin iyo Zhukov waxay awoodeen inay joojiyaan weerarka Fritz ee xarunta. Laakiin Hitler wuxuu ciidamadiisii u rogay dhanka koonfureed. Naasigu waxa ay Kiev ka sameeyeen digsi weyn oo ay qabsadeen ku dhawaad dhammaan Ukraine.
  Waxay xannibeen Leningrad waxayna weerareen Crimea. Koorsadii dagaaladu waxay aad ugu ekaayeen 1941, sida karma joogto ah. Laakiin kala duwanaanshaha ayaa sidoo kale ahaa mid aad u muhiim ah. USSR ee 1941 waxay lahayd xoogaa kayd ah oo bilaash ah, laakiin hadda wax walba waa la abaabulay. Oo markii weerarku dhacay bishii Oktoobar, waxay soo baxday in aysan jirin wax difaac ah oo lagu hayo.
  Bilowgii Noofambar 1944-kii, Naasiyiintii waxay hareereeyeen Moscow, taas oo ku khasabtay Stalin inuu u cararo Kuibyshev.
  Naasiyiintii, si ka duwan taariikhda dhabta ah, waxay lahaayeen heer sare oo tirooyin ah. Waxay haysteen qaybin ku filan oo ay kaga gudbi karaan Moscow oo ka yimid Waqooyiga iyo Koonfurta. Laakiin cutubyadii Soofiyeedka, wax walba aad bay ugu faafeen dhinacyo kala duwan.
  Dhab ahaantii, 1941, abaabulka ka dib, Stalin wuxuu helay faa'iido ka badan Wehrmacht tirada shaqaalaha, oo wuxuu haystay afar jeer diyaarado iyo taangiyo ka badan kuwii saddexaad ee Reich laga bilaabo bilowgii dagaalka. Iyo shantii bilood ee ugu horeysay ee dagaalka, qalab badan oo USSR ah ayaa la soo saaray taariikhda dhabta ah.
  Laakiin hadda naasiyiintu waxay haystaan dhammaan kaararkii trump-ka, tirada iyo tayada hubka iyo shaqaaluhuba waa dhinacooda. Ciidanka Casna waxa haysta dhibaatooyin la mid ah tii 1941kii. Oo ay ku jiraan rabitaan la'aanta reer Yukreeniyaan, Balts, iyo quruumo badan oo yaryar si ay ugu dhintaan nidaamka Soofiyeedka. Khiyaamada ballaaran iyo goosashada dhibbanayaasha cadaadiska, kulaks la eryay iyo dadka kale ee la xumeeyay nooc kasta. Oo ay ku jiraan cadawga fikirka ee taliskii Soofiyeedka.
  Xaqiiqda ah in Jarmalku sidoo kale ka adkaaday reer galbeedka kaliya waxay kordhisaa tirada khaa'innada.
  Sidaa darteed, maaha wax la yaab leh in Moscow ay ku hareeraysan tahay, Jarmalkuna waxay qabsadeen Donbass, Voronezh waxayna u guureen Stalingrad.
  Jiilaalkii 1944kii, nasiib darro, ma ahayn mid baraf iyo baraf leh sidii 1941. Moscow, si kastaba ha ahaatee, waxay si geesinimo leh u haysay ilaa dhammaadkii Disembar 1944kii. Stalingrad wuxuu dhacay Janaayo 1945, dagaalkana ma sii soconin waqti dheer. Bishii Febraayo iyo horraantii Maarso, Jarmalka iyo dayax-gacmeedkoodu waxay si buuxda u qabsadeen Caucasus iyo ceelasha saliidda Baku.
  Weerarku wuxuu markaa ka sii socday Volga. Si Saratov ah, Kuibyshev, ka dibna Orenburg iyo Kazan.
  Stalin wuxuu u cararay Sverdlovsk. Kazan waxay dhacday bishii Maajo. Xagaagii, Jarmalka iyo Jabbaanku waxay sii wadeen inay si qoto dheer ugu sii socdaan Ruushka. Iska caabintii ciidamadii Soofiyeedka ayaa dhacayay. Agoosto 5, 1945, Sverdlovsk ayaa la qabsaday. Bishii Sebtembar 3, 1945, Stalin wuxuu ogolaaday inuu is dhiibo. Si aad noloshaada iyo xorriyaddaada ugu beddesho.
  Dagaalkii Labaad ee Adduunka wuu dhamaaday. Laakiin nabaddu muddo dheer ma talin. Markii uu tijaabiyay hubka nukliyeerka, Hitler waxa uu ku qancay awooddooda wax-bursiga ee cajiibka ah.
  Hadda waxaa soo baxday in Japan iyo USA ay weli ku sii jeedaan wadadii ay dunida u maamuli lahaayeen Reich Saddexaad. Inkasta oo Fuhrer uu qabsaday dhul ka badan Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperor Trojan, iyo Suleiman the Magnificent oo la isku daray, wuxuu go'aansaday inuu jabiyo Japan sidoo kale.
  Dhab ahaantii saddex sano ka dib dhamaadkii dagaalkii labaad ee aduunka, boqol gantaal oo ballistic ah, gantaalaha qaaradaha isaga goosha oo leh eedeymo nukliyeer ah oo awood leh ayaa hal mar daboolay Dhulka Qorraxda soo baxa.
  Ka dibna weerarrada cutubyada dhulka ee Wehrmacht iyo ciidamada badda ayaa bilaabmay. Jarmalku waxay si degdeg ah u qabsadeen hantidii Japan ee Aasiya, waxayna magaaladii lafteeda dhulka la simeen bambaanooyinka atomiga.
  Lahaanshaha Baasifigga ee Dhulka Qorrax-u-soo-baxa waxay bixisay wax ka badan ama ka yar iska caabin muddada-dheer ah. Laakiin bishii Juun 1949 way dhammaatay. Hadda waxa hadhay oo dhan waxay ahayd in laga adkaado Maraykanka. Waxaa intaa dheer, waxaa jiray sabab. Maraykanku, oo liddi ku ah heshiiska, ayaa wali sameystay hub nukliyeer ah, waxayna sameeyeen tijaabooyin qarsoodi ah.
  Hitler waxa uu dagaalka bilaabay January 1, 1950, isaga oo tuuray saddex boqol oo gantaal oo Nukliyeer ah maalinta sanadka cusub. Weerar Nukliyeer ah oo khasaare geystay ayaa burburiyay boqol ka mid ah magaalooyinka ugu waaweyn Mareykanka waxaana ku dhintay tobanaan milyan oo qof. Dambiga kale ee ugu weyn ee Adolf Hitler ayaa lagu daray liiska dheer ee xasuuqii ugu foosha xumaa. Dabadeed waxaa bilaabmay duullaankii Kanada, waxaana ka soo bilaabmay koonfurta oo ay weheliyaan keli-talisyadii Laatiin Ameerika. Maraykanku waa daciifay oo argagaxay, laakiin si quus ah ayay u dagaalameen. Waxay fahmeen in guuldarradu ay la macno tahay addoonsiga oo keliya iyo geeri aayar ah oo xanuun badan. Sidaa darteed, waxay ahayd midda ugu quusta badan dhammaan dagaalladii. Waxayna socotay in ka badan hal sano, taas oo ku qasabtay Reich Saddexaad in ay hoos u dhigto ilaa laba boqol oo kale oo eedeymo nukliyeer ah oo ay u rogaan dhulal badan oo bacrin ah oo ay ka dhigaan saxare shucaac ah. Hase yeeshee hadafkii waa la gaaray, waxaana laga adkaaday cadowgii ugu dambeeyay ee Reich. Taas ka dib, waxaa bilaabmay geeddi-socodkii waxa loogu yeero caalamiyeynta adduunka. Calaamadda Jarmalku waxay noqotay lacagta kaliya ee adduunka. Xataa waddama sida rasmiga ah u madax bannaani waxa lagu soo koobay heerkii gumaysigii Reich Sadexaad, iyada oo is-maamul kooban oo hoose lagu hayo. Yuhuud iyo gypsies waa la mamnuucay: waa la raadiyay oo la baabi'iyay. Ciidanka SS waxa ay sameeyeen sifeyn baaxad leh oo ay ku kaceen. Riyada dhabta ah ayaa timid - saacaddii masduulaagii. Ama xitaa si sax ah, waagii. Fuhrer waxa uu dhisayay boqortooyo kalitalis ah oo caalami ah oo dhab ah iyada oo sheeganaysa balaadhinta booska. Sannadkii 1959-kii, intii lagu jiray dabbaaldegga dhalashadii toddobaatanaad ee Fuhrer, waxaa dhacay boqortooyo rasmi ah, oo ah mid caalami ah oo caalami ah - kaas oo sharciyeeyay magaca Super-emperor. Oo markii Adolf Hitler uu dhintay 1967, wiilkiisu wuxuu dhaxlay magac iyo awood. Waqtigaan, meeraha Earth wuxuu horey u aasaasay degsiimooyinka Dayaxa iyo Mars ee Venus, wuxuuna si firfircoon isugu diyaarinayay ballaarinta adduunyada xiddigaha dibadda ... Nazis waxay rabeen boqortooyo caalami ah - dhismaha Star Reich si ay u daadiyaan Caalamka oo dhan wuxuu galay qarow.
  
  
  BOQOL KUN BARALE OO GABDHO QURUX BADAN
  Ceelfaraya waxay isu aragtay inay dagaal ku jirto... Hadda waa dagaalyahan iyo hoggaamiye ciidan xooggan.
  Gabdhaha quruxda badan: kaliya waxay leeyihiin naasaha iyo miskaha oo lagu daboolay taarikada gaashaaman ee fudud. Gacmaha, lugaha iyo calooshana waa qaawan yihiin oo madoobaan.
  Gabdhahaasna waxay ku tumanayeen cago qaawan. Waxay ahaayeen in ku dhow boqol kun oo iyaga ka mid ah. Gabdhaha oo dhanna hal nin maaha! Oo qof kastaa waa qurux, caato, ciyaaraha fudud, muruq, madoow, ilko luul leh!
  Sida Amazons... Waxay saf ugu jireen koox koox ah. Gacmahooda waxaa ku jira seefo, oo dhabarkoodana qaansooyin baa ku jira. Ma jiraan wax gaashaan ah - dagaalyahanku wuxuu aaminsan yahay in seeftu ay ka fiican tahay gaashaan.
  Calamkuna si sharaf leh ayay hablaha uga dul babanayaan. Waxay diyaar u yihiin inay dagaalamaan waxayna rabaan inay si kalsooni leh u guuleystaan!
  Laakin raxan raxan raxan ah ayaa meel fog ka socda. Timo badan, orso xun. Iyo ilaa boqol jeer ka yar tirada trolls ee u adeega taliyahooda.
  Haddana guutadani waxay u soo dhaqaaqday dhanka hablaha.
  Elfaraya wuxuu bixinayaa amarka:
  - Ka toog qaansooyinka qaansooyinka sare!
  Gabadhu, iyadoo adeegsanaysa suulasha cagaheeda quruxda badan, waxay jiidatay xadhigga qaansada. Oo waxay ganay fallaadho wax dilaysa.
  Isla markaana, dagaalyahannadii ilkahooda qaaten oo qayliyeen:
  Aan noqono horyaal!
  Oo fallaadhihiina waxay ku duuleen cadawga raxan raxan ah. Waxay cadaawayaashooda u tumayaan sidii deyr irbado leh.
  Orcs iyo trolls ayaa dhacaya, oo ay ka buuxsameen dilaaga iyo naxariista daran.
  Elfarayana wuxuu yidhi:
  - Xuduudaha cusub ee Boqortooyada!
  Dagaalyahanadu waxay u dhaqmaan si isku mid ah. Jidhkooda oo madaw ayaa aad u qurux badan oo dhalaalaya. Oo cago qaawan oo anqawyada madoobayn. Iyo faraha cirifka hoose waa kuwo aad u adag. Oo hadiyado halaag ah ayaa naftooda u duula, iyagoo garaacaya kuwa ka soo horjeeda.
  Orcs iyo trolls waxay ku dhacaan garaac. Oo wejigooda xayawaankuna waa la qalloocan yahay xanuunka.
  Dagaalyahanadu waxay si fudud u kiciyaan qadarin. Waxay leeyihiin dhuuban, dhexda muruqa ah, iyo lugo seedi ah. Sidee kumanaan fallaadho loo soo dayn doonaa hal mar.
  Oo waxay ka adkaan doonaan orcs badan. Oo waxay ku heesi doonaan:
  - Sharafteena weyn awgeed,
  Waan yeeli doonaa, waxaa jira burcad!
  Oo haddana fallaadho badan ayaa la sii deyn doonaa. Oo waxay daadsan doonaan dhammaan meelaha u dhow buuraha ay ku yaalliin iyagoo meyd ah.
  Haa, kuwanu waa dagaalyahanno cajiib ah. Taas oo ay ku jirto dhoola-cadeyn duurjoog ah, oo jirkooda u rogaya jihada saxda ah iyada oo la burburinayo kuwa ka soo horjeeda.
  Ceelfaraya lafteedu qaanso ayay gartay. Waxay ku jiidataa xadhigga suulasha oo qaawan oo si sax ah u garaacday.
  Isla markaana, inantu way is-hoosaysiisay:
  - Dunidu waxay ku nasataa colaad,
  Folkaanaha xanaaqa ayaa si weyn u soo baxaya!
  Xiisadda ayaa ugu sarreysa,
  Xanuun iyo cabsi ayuu la soo toosaa!
  Haddana falaartii uu ganay cago qaawan ayaa duulaysa. Oo isna wuxuu hal mar feeray saddex orcood.
  Waxay ku ceejiyeen ilo dhiig ah. Ceelfarayana way ku qaylinaysaa:
  - Ammaan sixirkayga!
  Oo haddana cagtiisa qaawan buu soo dayn doonaa. Tani waa gabadh - waxay leedahay fasalka ugu sarreeya, labadaba jirka iyo wax kasta oo kale.
  Mawjadihii ugu horreeyay ee weerar ee orka iyo trolls ayaa soo baxay. Waxa soo hadhay mayd tiro badan. Laakiin hadda waxaa soo baxay ciidamo cusub oo xayawaan dhogorta leh.
  Ceelfaraya mar kale ayuu toogtaa, si sax ahna u sameeyaa, isla markaasna wuu guuxay:
  - Aduunyadayada ammaan!
  Hillaac baa cagteeda qaawan ka duulaya. Waxaana la shidday gogol xaar ah oo la jeexjeexay.
  Haa, tani waa amiirad dagaalyahan ah. Iyada, nin kastaa wuxuu dareemi doonaa ilaalin la isku halleyn karo.
  Boqolka kun ee hablood ee kalena waxba kamay lihin. Waxayna si sax ah u toogteen. Iyo tan ugu muhiimsan, si dhakhso ah.
  Lugaha qaawan ee murqaha ah waxay haystaan kaliya waqti ay ku iftiimaan.
  Halkan waxay si midaysan u leeyihiin:
  - Waxaan bixinaa baas firfircoon,
  Cadowga indhaha ayaan ku dhufannay!
  Oo haddana waxay sii daayeen hadiyado cusub oo dhimasho ah iyagoo cagahooda qaawan. Tani guud ahaan waa bilawga tamarta dagaalka.
  Xataa Elfaraya ayaa ku heesay:
  - Orcs guux - weji murugo leh,
  Ogaada sxb waxaan ahay dilaa!
  Qof kasta waan dili doonaa, qof kastana waan baabbi'in doonaa.
  Oo waxaan jebin doonaa kii dhogorta leh!
  Haa, gabadhu runtii aad bay u dagaalantaa. Oo markii guutooyinkii orkadu ay u soo dhowaadeen, waxay ku dhufatay pulsar. Kolkiiba konton xayawaan ayaa hilib iyo hilib la jeexjeexay.
  Elfaraya ayaa ku qayliyey:
  - Fikrado waaweyn, si dhammaan makhluuqa u gubaan!
  Dagaalyahankii ayaa markaas qaatay oo ka sii daayay hillaac xudunta u ahayd. Oo dhawr iyo toban qoob oo orso ah ayaa isu beddelay sidii wanan lafo la muday. Isla markiiba waa la shiilay.
  Gabdhihii intiisii kalena way qayliyeen:
  - Dhulka Qudduuska ah!
  Aniguna waan qaadan doonaa, oo xinjiro tamar ah ayaa cidhibtayda qaawan laga soo tuuri doonaa! Waxayna kala jeexjeexeen dagaalyahanno dhogor badan.
  Ceelfaraya, oo sii wadata xabada, markan iyada oo gacmaheeda ku jiidaya xadhiggii qaansada, ayay ku qaylisay:
  - Sixirkeena!
  Waxayna sidoo kale ka ruxruxday hillaac ciribta qaawan...oo aad bay ugu dhufatay ilaa boqol orc iyo trolls ayaa gubtay. Sida balootters lagu qabtay ololka.
  Ceelfaraya ayaa qayliyey:
  - Waxaan ahay saaxirad weyn!
  Oo haddana wuxuu ku dhufan doonaa cadowga. Indhaheedana way dhalaaleen. Gabdhuhuna, iyagoo xamaasad weyn leh, waxay ku tuuraan fallaadho orcs iyo trolls.
  Tuulooyinka meydka ayaa sii kordhaya. Way is ururinayaan oo is urursanayaan. Iyo in ka badan oo la dilay.
  Ceelfaraya intuu qaaday ayuu yiri isagoo qoslaya:
  - Maxaa la sameeyaa haddii uu jiro boqor madaxaaga?
  Dabadeed qasri u samee!
  Oo haddana amiiraddu cagteeda qaawan waxay soo qaadi doontaa hadiyadda baabbi'inta wax dilaysa iyo tan dhimashada.
  Gabadhani waxay si fudud u tahay qaabka dhimashada. Laakin isla markaa, indhaheeda dhalaalaysa ayaa naxariis badan.
  Iyo inta kale ee hablaha ah ee baabi'inaya tiro xayawaan ah, sida mawjadda tsunami ee korkooda ku dul wareegaysa, guud ahaan waa heer sare. Oo sidaas daraaddeed cadho bay fallaadho ugu qubeeyeen cadowga. Badana feerida saxda ah.
  Ceelfaraya ayaa ku dhawaaqaya:
  - Waxaan dhashay waqtiyadan oo kale,
  In dalkaygii aan jeclaa i xasuusto!
  Ninkii dagaalyahanka ahaa ayaa gacmaheeda ku dul istaagay, oo cago qaawan oo madaxa ku maroorsaday, oo kubad aad u weyn oo dab ah ku maroorsaday. Iyo sida xinjirahan tamarta ahi ay u tuuri doonto kuwa ka soo horjeeda.
  Isla markiiba kun orcood ayaa qarxay. Oo haraggoodiina dab baa la qabadsiiyay oo isla markiiba ka fiiqday.
  Ceelfaraya ayaa ku dhawaaqay:
  - Waxaan ahay dagaalyahan Ji-class!
  Iyo sida uu u qosli doono.
  Markaasay carrabkeeda ka soo dayn doontaa hillaac. Waxayna gubi doontaa cadaw badan.
  Intaa ka dib inantii amiirad ayaa qaylisay:
  - Aduunyada oo dhan waa aniga!
  Oo hillaac ayaa ka da'ay indhaha cagaarka ah ee quruxda ... Iyo sida ay u garaaceen dhammaan xayawaannadan aan la tirin karin.
  Elfaraya xataa wuxuu ku heesay:
  - Balaayiin dawacooyin ah, shayaadiin! Hal-ku-dheggaygu waa mid fudud - qof walba dila!
  Markaasaa gabadhii amiirad faraheeda qaawan ku sii daysay pulsar kale oo aad u xun.
  Iyo sida uu qof walba u kala goyn doono...
  Hablaha kalena iyadaa ka hooseeya. Mid kastaaba wuxuu ku tuntaa oo ku tuntaa kuwa ka soo horjeeda fallaadhoda. Isticmaalka, dabcan, cagahaaga aadka u jilicsan, oo aan lahayn kabo aan loo baahnayn.
  Orcs ayaa si cad uga dhamaanaya uumiga. Laakiin aad bay u badan yihiin. Waxaana soo badanaya guutooyin cusub oo makhluuqa ah oo ku soo qulqulaya.
  Si kastaba ha ahaatee, habluhu arrintani ma ceebayn karaan, lamana dhayalsan karaan. Hadday go'aansadaan inay dagaalamaan way dagaalamaan. Oo ma garanayaan inay cabsan karaan. Ama halkii, ma rabaan inay ogaadaan.
  Waa kuwan cago qaawan oo soo bandhigaysa hadiyado dhimasho. Kaas oo kala qaybiyay foodda orka.
  Gabdhahaan run ahaantii waa supermen ku jira marado aad u gaaban. Oo si soo jiidasho leh oo qurux badan.
  Boqol kun oo gabdhoodna waa xoog weyn! Waxba ma hor istaagi karo!
  Elfaraya ayaa bartiisa Twitter-ka ku soo qoray:
  - Allow noo ifafaale!
  Oo haddana cedhibteedii oo qaawan bay ka sii daysay boog wax baabbi'inaysa. Oo qaar badan oo orc ah ayaa noqday dadka naarta.
  Dadka caynkaas ah ma loo oggolaan doonaa jannada?
  Ceelfaraya waxay ka guuxaysaa sambabada sare:
  - Waxaan noqon doonaa horyaalnimada adduunka!
  Oo haddana gabdhuhu waxay sii dayn doonaan pulsar kulul oo guduudan oo dilaa ah iyaga oo wata suulasha qaawan.
  Qof walba wuu gubi doonaa, wuuna guban doonaa.
  Ceelfaraya ayaa hees farxad leh ku tiri:
  - Ma ihi gabadh fudud,
  Oo taajku waa dahab!
  Oo haddana hillaac ayaa ka duuli doona xudunta quruxda. Wuxuu ku dhufan doonaa xayawaanka dhogorta leh, oo u soo daacin doonaa sida qoryo la gubay.
  Ceelfaraya waxay guuxaysaa:
  - Waan ku gubi doonaa, dambas baan kaa dhigi doonaa!
  Xudduntana waxay dib uga soo diri doontaa hillaac ...
  Iyo tirada orcs ee shiilan sida cutlets digsiga shiilan.
  Ceelfaraya intuu qaaday ayuu si xamaasad leh ugu heesay:
  - Orc-du waxay isku miisaantaa sanka,
  Ku shiil dabka!
  Wax aad u adag oo dilaa ah ayaa ka duuli doona cidhibta qaawan ee gabadha. Wixii aadan iska ilaalin karin.
  Haddana boqol orcood ayaa hal mar la gubay. Oo waxay isku beddeshay suuf iyo dambas dhogor leh.
  Gabdhuhuna way qeylinayaan:
  - Waayo, Aabbaha weyn!
  Oo haddana cidhibta qaawan waxay soo tuurayaan hadiyado dhimasho oo xawli ku socota. Kuwani waa gabdho aan loo joojin doonin duufaan, duufaanno, iyo caqabado!
  Kuwani waa gabdho Terminator!
  Dagaalyahanadu ma ogola in orka ay galaan dagaal dhow oo cadawga ka fogeeyaan.
  Laakiin weli, xayawaanka dhogorta leh ayaa si quus ah isku dayaya inay u soo dhowaadaan. Laakiin dagaalyahannadu ma siin doonaan hubaal iyaga.
  Elfaraya mar kale gacmihiisa ayuu ku jiraa, cago qaawanna waxa uu ku ciyaarayaa sawirka siddeedaad. Oo waxaa soo muuqday daruur dab ah. Waxayna u soo dhacaysaa sida togga duurjoogta ah ee ku dul dhaca qoobabka.
  Laba kun oo xayawaan dhogorta leh ayaa markiiba kor u kacay oo gubay.
  Ceelfaraya ayaa qayliyey:
  - Xayawaanka madow waxay u qayliyaan sida dukhsiga! Maxaad samayn kartaa markaad gaajaysan tahay?
  Dabadeedna dagaalyahanku wuxuu hal mar ku soo tuuri doonaa saddex fallaadhood, isagoo cagteeda qaawan ku jiidaya xadhigga qaansada, oo uu toogto daraasiin orko ah!
  Tani waa gabadha Terminator. Oo iyadu waxay leedahay tamar duurjoog ah oo waalan.
  Ceelfaraya ayaa qaaday oo ku heesay:
  - Habluhu way kala duwan yihiin
  Kaliya iyagu ma qaadaan!
  Haddii lagu qabto,
  Kuma badbaadi doontid xitaa cadaabta!
  Oo pulsar dilaa ah ayaa ka soo yaacay ciribta gabadha. Waxayna u kala firdhisaa orso xiiran oo dhan walba leh.
  Elfaraya oo aad u faraxsan ayaa yidhi:
  - Waxaan ahay qabiil sidaas oo kale ah oo aan sidoo kale ku dili doono Ilaah dartiis!
  Oo haddana dagaalyahanku wuxuu sii dayn doonaa fallaadho ka wareema hub kasta, iyo hilib jeexan oo jeexan.
  Lammaanteeda, gabadh aad u qurux badan oo timo cas leh, ayaa ku qaylisay:
  - Saaxiibtinimo xoog leh!
  Oo weliba wuxuu soo diri doonaa pulsar jahannamo ah oo halaag ah.
  Oo bahalka dilaaga ah ayaa burburin doona cadowga.
  Elfaraya ayaa ku qayliyay:
  - Dunidayda jinniga!
  Taas ka dib gabadha amiirad ayaa lafaha u rogi doonta ciid. Dagaal yahanka xafladaha ma yaqaan.
  Lammaanaha timaha cas, Princess de La Vallière, ayaa ku qaylinaya:
  - Mustaqbalka annagaa leh!
  Elfaraya wuu gurguurtay isagoo ka jawaabaya, ka hor inta uusan tuurin dheecaan duurjoog ah, pulsar dilaa ah:
  - Wixii la soo dhaafayna waxay caawin doonaan oo keliya guulaheenna mustaqbalka!
  Oo haatan gabdhaha oo dhan boqol kun, way qaadan doonaan oo waxay ku sii dayn doonaan hillaac duurjoog ah oo lugahooda qaawan.
  Oo ciidankii orgis ayaa qaadan doona oo gubi doona. Haa, waa wax laga cabsado in ay hoos yimaadaan qaybinta dagaalyahannada noocaas ah.
  Waxayna sidoo kale dhoola cadeeyaan oo ay tusaan ilko ka tarjumaya fallaadhaha xiddigaha.
  Markaasay habluhu qaadan doonaan oo ay ku tuman doonaan iyagoo cidhibta qaawan, oo mawjad ayaa dhulka soo mari doonta, oo waxay dabooli doontaa ciidan orso ah oo dhan. Oo isna wuu aasi doonaa!
  Dagaalyahannada ayaa ilkahooda dhalaalaya ka soo dayn doona iftiinka qoraxda, oo waxay indha tiraan safka askarta dhogorta leh.
  Elfaraya ayaa ku qayliyay:
  - Go'aankayga iyo hab-dhaqankayga!
  Gabdhuhu waxay ku dagaalamaan si xoog leh. Waana sida ay u qaataan oo ay cago qaawan ku tuuraan saxanadaha. Way soo yaacaan, oo tirada orka ayaa hoos u dhacda.
  Amiiradii waxay ka qaylisay sambabada sare:
  - Waan ku dili doonaa, waan ku dili doonaa, mar dhow waan idin dili doonaa dhammaantiin!
  Waan ku dhufan doonaa, waan ku mudaysan doonaa, waan ku mudaysan doonaa!
  Hadda dagaalyahanku wuxuu ka tarjumayaa fallaadhaha qorraxda cidhibteeda qaawan oo wuxuu ku dhufan doonaa orka sida laser.
  Oo isna wuxuu gooyn doonaa xadhig dhan oo liidata. Oo orkisyadu way qayliyaan oo waxay ku rogaan ciidankan saxarada.
  Oo mar kale orcooyinku waxay ku hayaan weerar duurjoog ah, gabdhuhuna waxay ku tuurayaan waxyaabo dhimasho ah iyagoo cagahooda qaawan.
  Naasuhuna way dhaqaaqaan. Oo sidaas daraaddeed laabta kasta waa turret taangiga oo dhan!
  Markaasay gabdhihii qaateen oo ay danab xudunta ka sii daayeen. Dhammaan boqol kun oo gabdhood ayaa xuddunta laga jaray laysar.
  Oo ilaa nus malyuun qoor ah ayaa mar qura la dubay. Oo meel bannaan oo keliya ayaa iyaga dheefi karta.
  Ceelfaraya ayaa qayliyey:
  - Waan ku jeexjeexay oo ku gubay.
  Waxaan ahay gabar - Shaydaan kaliya!
  Oo haddana wuxuu soo dayn doonaa hillaac xuduntiisa. Tanina waa dilaa. Oo markaas fallaadhihii baa duuli doona. Qof walbana wuxuu noqday baararka.
  Oo hadda orcooyinku waa sida baararka godadka.
  Gabdhuhuna waxay ku garaaceen sixir, waxayna gooyeen qooryo badan oo ur ah. Waana la garaacay.
  Elfaraya ayaa ku heesay:
  - Qof walba waanu kala jeexaynaa!
  Waxaad tahay gabadh noocaas ah - kaliya amiirad!
  Dagaalyahankii ayaa qayliyey:
  - Waan ku kala jeexjeexi doonaa, oo innaba naxariis ma leh!
  Waana sida uu u ruxayo baska. Oo haddana wuu sii daayaa, taas oo keenta dhimasho dhab ah.
  Orcs-yadu waxay isku dayayaan inay si dhab ah ugu maydhaan meelaha cadawga maydka. Oo hore ayay u socdaan oo way dhacaan oo way dhacaan. Buuro cusub oo dhintay ayaa sii kordhaya. Laakiin orcyadu ma soo baxaan.
  Way sii socdaan oo way sii socdaan. Waxayna ku dhintaan naxariis la'aan. Laakiinse dagaalyahannadu waxay u qubeeyaan sida roobdhagaxyaale fallaadho. Dagaalyahannadu ma joojin karaan qashinkaas. Laakin mowjad gariir ah ayaa ku soo yaacaysa. Waxayna dhaqaaqdaa baddan faalsan.
  Habluhu aad bay u faraxsan yihiin. Waxayna isku rogaan muruqyadooda. Orcs-yadu waa dhaqaaqeen, sidii haddii mowjad tsunami ah ay bilaabatay. Laakiin tani cidna ma dhibayso.
  Elfaraya xataa heesay, ka hor inta aanay suulasha qaawan ku jiidin xadhiga shanta qaanso oo ay falaaraha sixirka sii dayn:
  - Si toos ah gacmo qaawan,
  Waxaan la tacaalayay tsunami...
  waxaan ahay usheeda sagaalaad
  Gacaliyahaygii jabay!
  Dagaalyahanku xataa wuu soo boodaa oo isla markiiba waxa uu soo daayaa dheecaan ka soo baxaya xuddunta. Oo cadawga cadawga u kala jeexjeexi doona.
  Oo way guuxi doontaa:
  - Ciidankaygu waa xoog badan yahay.
  Adduunka way ka adkaataa!
  Ceelfaraya gabi ahaanba wuu xanaaqay. Iyaga iyo gabdhaha kale, dabcan, waa koox dagaalyahanno ah oo aad u fiican. Kaas oo aan cidna siin doonin naxariis yar.
  Waa xayawaan aad u daran. Ama laga yaabee xitaa wax u eg orcs! Kaliya kuwa qurux badan, maaha kuwo fool xun.
  Ceelfaraya afkeeda ayay hillaac ka sii deyn doontaa. Oo isna boqol qoob buu gubi doonaa, wuuna gabyi doonaa.
  - Waayo, naftayda macaan!
  Oo cadawga u ilduufay!
  Taas ka dib suulasha oo qaawan ayaa ka daadaya pulsars-ka. Oo baakidhka oo dhan waxay u kala jeexjeexi doonaan qaybo yaryar oo jeexjeexan.
  Elfaraya ayaa markaas qaylin doona:
  - Dilku waa rumaysadkayga!
  Lammaankeeda timo cas ayaa ciyi doona:
  - Oo tayguna sidoo kale waa afar gees!
  Ceelfaraya waxa ay soo bandhigtay bur bur xoogan oo ay ku qaylisay:
  - Oo taydu waxay ku jirtaa cube!
  Labada dagaalyahanna waxay ku shaabadeeyeen cago qaawan. Mowjad cusub oo sixir ah ayaa kacday.
  Oo hadda kab-jab iyo hilib jeexjeexan ayaa mar kale ka duulaya orso. Kadibna waxaa lagu shiilay digsi shiilan.
  Elfaraya ayaa yiri:
  - Waxaan dhignay rikoor cusub!
  Lammaanaha timo-guduudan ayaa ku xaqiijiyay qaylo, iyadoo ku qaadaysa pulsars dab ah suulasha qaawan:
  - Si dhulku u kordho!
  Ceelfaraya ayaa ku dhuftay qoobka oo qayliyay:
  - Laba jeer, saddex jeer ayaa ka sarreeya inta caadiga ah!
  Halyeyga timaha cas ayaa cidhibteeda qaawan siisay xumbo tamar sixir ah waxayna ku dartay farxad:
  - Dalkaygu ha magooyo!
  Haddaba gabdhihii way kala tageen, oo si fiican ayay u kala tageen. Oo waxay burburiyeen ciidankan makhluuqa shayga leh iyagoo faa'iido weyn u leh naftooda.
  Elfaraya ayaa mar kale xudunta ka soo saartay leser sixiroole ah oo ka soo baxay, indhaheeduna aad u dhalaalayaan:
  - Waxaan ahay jilbis iyo jilbis hal dhalo ku jira!
  Iyo sida uu u sii dayn doono iftiin cusub oo wax gubaya orcyada nool ee cadowga.
  Amiirad lammaane timo cas, oo si lama filaan ah u tiri:
  - Hadda magacaygu waa de La Valliere!
  Elfaraya ayaa si degdeg ah u xaqiijiyay:
  - De Lavaliere, sidaas darteed de Lavaliere! Way ka sii qurux badan tahay!
  Halgamaagii timo-guduudan ahaa ayaa qayliyey:
  - Waxaan ahay jilbaha iftiinka jilbaha dugaagga,
  Waxaan ka tirtiri doonaa godadkan dhulka dushiisa.
  Oo sida ay ugu socon doonto iyada oo cagaheeda qaawan oo xiniinyaha leh... Oo gabdhaha hadhay oo dhan oo ah ciidan boqol kun ah ayaa qaadi doona oo afka kala qaadi doona oo dab ka sii dayn doona.
  Oo mar labaad olol dab ah ayaa ku dul dhici doona orcyada, isaga oo gubanaya iyaga oo aan shaki lahayn oo aan wax fursad ah siin.
  Saddex milyan oo xayawaan shaggud ah ayaa halmar dab qabsaday. Waxaad mooddaa in napalm lagu shubay. Ama sidoo kale fosfooraska oo ay weheliso baaruud. Wax walbana waxay ku gubteen olol sidii hal bilyan oo kulan oo isku mar ah.
  Iyo sida tiradani dab u qabsan doonto. Iyo intee in le'eg oo cabaad iyo qeylo iyo habaar ka wada waxaas oo dhan hal mar.
  Ceelfaraya ayaa yidhi:
  - Ha u tudhin orcyada,
  Dulmigooda halaag...
  Sida burburinta dhiqlaha -
  U jeex sida baranbaro!
  Oo wuxuu qaadan doonaa lugihiisa qaawan, oo wuxuu soo deyn doonaa hillaac. Fadlan troll aad u weyn. Wuu qaadan doonaa oo degdegi doonaa. Bal qiyaas dinosaur la qarxiyay.
  Lammaanihii timo-guduudnaa ayaa qayliyey:
  - Tani waa ghoul!
  Iyaga oo ka jawaabaya, Elfaraya waxay siisay xumbo magoplasm ah oo cidhibta qaawan wadata oo ay si cad u tidhi:
  - Waxaan haynaa jawaab qaylo leh oo ku socota ghouls!
  Dagaalyahankii dabdemiska ayaa qayliyey:
  - Oo wuxuu lahaan doonaa naxash iyo ubax salaan ah!
  Elfaraya wuxuu yiri:
  - Ubaxa wuxuu noqon karaa mid aaska ama ubaxa laurel ah! Markaa aad ha u xiisayn!
  Amiiradda timo-casaanka ah ayaa qaylisay oo sidoo kale hillaac ka sii daysay xuddunta iyada oo garaacaysa dhawrkii orki ee badbaaday:
  - Waxaan u diyaarinay wax ka culus ubaxa.
  Oo sidaas daraaddeed dagaalyahannada, dhammaan boqol kun oo gabdhood, way qaadan doonaan oo, Amarka Elfarai, ayaa soo boodaya oo lugaha muruqa ah ee qaawan hawada gelinaya. Natiijo ahaan, duufaan ayaa kici doonta, iyo duufaan dhab ah oo sixir ah. Waxaana jiri doona mowjad xoog weyn, iyo mawjad malyuun oo doollar ah oo tsunami sixir ah.
  Natiijo ahaan, orcooyinkii ugu dambeeyay waa la burburiyay oo gebi ahaanba la simay.
  Waa la shiilay oo waxay noqdeen cutlets.
  Elfaraya ayaa yidhi isagoo wata pathos:
  - Heesta Dalkii Hooyo Quluubteena ku heesa.
  Waxaan ka dhigi doonaa wax kasta oo koonka ku faraxsan...
  Aan helno halyeygii Maxamed,
  Cirka iyo dhulkuba xoog weyn bay ku leeyihiin!
  
  DUULIYADA ELF-KA KA HORJEEDA WEERARKII SASHA
  Mid ka mid ah caalamka kale, intii lagu jiray dagaalkii labaad ee aduunka, elf ayaa u duulay. Waxa uu ku biiray Ciidanka Cirka ee Jabbaan, ugu dambayntiina waxa uu noqday xiddigooda koowaad. Ka dib oo dhan, elves waa kuwo aad u karti badan, dhakhso badan, jilicsan, xoog badan. Waxay leeyihiin falcelin iyo dhammaan falcelisyo, aad uga wanaagsan dadka, oo ay weheliso aragti dagaal oo sixir ah. Marka ciilku arko waxa cadowgu samayn doono.
  Marka la soo koobo, elf, oo qaatay naanaysta Conan, ayaa si fudud u toogtay diyaaradaha, sida haddii uu dildilaacayo miraha gabbaldayaha.
  Isaga dartiis, Japan waxay ku guulaysatay dagaalka badda ee Midway. Guushii ugu waynayd waxay saamayn ku yeelatay dhammaan intii uu socday dagaalkii labaad ee aduunka. Ugu horreyntii, Jabbaan ayaa ugu dambeyntii qabsaday hindisaha Pacific. Waxayna guumahoodu awoodeen inay qabsadaan jasiiradaha Hawaiian, iyagoo helay boos aad u xooggan, iyagoo dhammaystiray dhismaha wareegga difaaca ee badaha.
  Si kastaba ha ahaatee, tani waxaa laga yaabaa inaysan ahayn mid go'aansan haddii, ka dib guulahaas, samurai uusan go'aansanin inuu furo weji labaad oo ka dhan ah USSR.
  Weerar lama filaan ah ayaa ka dhacay bariga fog. Oo ciidamadii Boqortooyada Qorraxdu soo baxdo waxay weerareen Vladivostok. Inkasta oo ay jirto xaqiiqda ah in khatarta weerarka Japan ka dib guushii Midway ay noqotay mid dhab ah, iyada oo gacan ka heleysa laaluush iyo khiyaano, wakiilada Mikado waxay ku qanciyeen amarka Vladivostok in aysan ciidamada u keenin diyaargarowga dagaalka buuxa. Taasina waxay keentay in seeftii Damocles mar hore la soo qaado, oo ay maqaaxida ku caweeyaan. Major Stalingradova waxay timaha ku qabsatay sarkaalka da'da yar, waxay ahayd madax ka dheer isaga oo si cad u xoog badan:
  - Waa maxay boor iyo sakhraan! Waa maxay sababta kooxdaadu u habacsan tahay? Ninkani wuxuu u eg yahay wiil kabiin ah oo ka badan sarkaal. Waxaa laga yaabaa in marka hore, si fiican u afuufo si ay dhammaan hopyada u soo baxaan.
  Colonel Palatsev wuu xishooday:
  - Tani waa Sashka Sokolovsky. Waxa loo diray koorasyo si toos ah uga socda Dugsiga Militariga Suvorov, sida ku cad barnaamij la soo gaabiyo. Weli waa wiil yar, dhalashadiisu waa laba bilood - shan iyo toban jir buu jiraa.
  Stalingradova ayaa si xun u xanaaqday:
  - Waayahay! Anigoo afar iyo toban jir ah oo hore u ahaa sarkaal! Taasi waa waxa dagaalku sameeyo! Xataa ma aan ogayn in molokos ay mar hore heleen koobab buuxa.
  Palatsev wuxuu yiri:
  - Dagaallada, carruurtu goor hore ayay koraan! Waxaa intaa dheer, sheeko ayaa ku dhacday isaga, waxay u muuqataa in uu qoray sheekada ugu fiican ee ku saabsan difaaca Moscow, Zhukov ayaa xusay tan oo uu kula taliyay in wiilka laga wareejiyo saraakiisha.
  Stalingradova waxay noqotay mid ka roon erayadan:
  - Fiican! In aanu doqon ahayn. - Waxay u ruxday farteeda sidii macallin dugsi. - Guud ahaan ma xuma, laakiin ma sii cabbin! Waan urinayaa urta, laakiin sankaygu waa sida eeyga oo kale, isla markaaba maxkamadda hoosteeda! - Naag xoog badan, qaan-gaar ah, laakiin aan lumin caatonimadeeda ciyaaraha fudud, waxay farta ku fiiqday kornaylka. - Dhab ahaantii, adigana sidoo kale waad bixin doontaa. Ninku waa da' dhexaad, laakiin sidan buu u dhaqmayaa.
  Palatsev ayaa si xun u qufacay:
  - Runtii, waxaan jiraa soddon iyo saddex, laakiin mar hore ayaa la i dhaawacay toddobo jeer, markaa waxaan u muuqdaa mid da' ah ...
  Stalingradova waxay rabeen in ay wax ka sheegto jawaabta, markii si lama filaan ah aamusnaantii waagii hore ay kala qaybisay qaylo bahalnimo ah. Waxa aad mooddaa in dhagaxyo waaweyni ay cirka ka soo dhaceen, muraayaddii daaqadduna ay halmar ka dillaacday. Jajabka dhagaxa dhagaxa leh ayaa miiska dulsaarnaa oo xitaa ku dhacay gacmaha iyo wejiga saraakiisha sarqaansan. Stalingradova ayaa u qeyliyay sidii taliye:
  - Qof kastaa isla markiiba wuu baxaa.
  Palatsev ayaa ku qayliyay jawaabta, si aad ah ayuu ugu qayliyay inuu ku dhawaaday inuu jeexjeexo xadhkaha codkiisa:
  - Kuwanu waa laba iyo toban iyo siddeed iyo toban qolof oo inch ah! Maraakiibta dagaalka Japan ee tan ugu weyn waxay u muuqdaan inay bilaabeen ugaarsiga, taas oo macnaheedu yahay.
  Stalingradova waxay ku garaacday gidaarka kabaha iyada oo niyad jabsan. Kabaha kabta koobabka ah, jidka, ayaa dillaacay foornada:
  - Way bilaabatay, laakiin maaha sidii aan qorshaynay! Ma aha sidaas oo kale! Nacalad, waxa loo baahan yahay in aan si degdeg ah u soo saarno kooxdan badda, oo aan quusinno maraakiibta dalka ee dagaalyahannada indhaha cidhiidhiga ah.
  Kabtankii darajada koowaad (oo loo yaqaan Kornayl) oo afarta lugood ku dhacay ayaa ku gunuunacday:
  - Hubku waxa uu saaran yahay oo keliya kan wax dumiya iyo dhawr barkadood oo yaryar oo kale. Xataa jawaab ma hayno.
  Stalingradova waxay muujisay feedh culus:
  - Waa hagaag, adiga iyo dameerro! - Dagaalyahankii timo buluuga ahaa oo u ekaa tsunami kacsan ayaa soo baxay. - Laakin waa inaad haysataa madaafiicda xeebta! Qof walba looma dirin Jabhadda Galbeedka, iyo sidoo kale duulista. Ka dib oo dhan, xaqiiqda ah in Japan ay geli karto dagaalka daqiiqad kasta ayaa laga hadlay dhowr sano hadda.
  Palatsev, oo horeyba u dhaawacmay, ayaa rabay inuu sheego, laakiin waxaa jiray onkod kale iyo jajabyo roobka da'ay. Seeriga ayaa qayliyay, isagoo ka digaya imaatinka diyaarada. Kornaylkii ciidamada badda oo aad u dhib badan ayaa istaagay oo ku dhawaaqay guuxa Stalingrad:
  - Waxaan leenahay duulista, iyo baytariyada xeebaha, xitaa haddii aysan si buuxda u qalabaysan. Waanu ka jawaabi doonaa!
  Duuliyaha ayaa qeyliyay iyadoo wadooyinka dhex orday:
  - Kaliya waxaan u baahanahay inaan u cararo dagaalyahankeyga waxaanan ku dhufan doonaa dagaalyahannada samurai, uma ekaan doonto mid aad u xun. Waxay sidoo kale bixin doonaan Tsushima iyo Midouen.
  Sashka Sokolovsky, riyadii horeba sarkaal, oo aan ahayn addoon, kaas oo dhegta badhkeed la jaray, ayaa ku raacay:
  - Haa, way bixin doonaan! Iyo xitaa xiisaha!
  Qaraxyo iyo qeylo dhaanta qoryaha lidka diyaaradaha ayaa la maqlay. Guud ahaan, inta badan difaaca hawada ee Vladivostok ayaa dib loo saaray 1941, si loo xoojiyo difaaca Moscow, sidaas darteed meelo badan oo ka mid ah dhulka xerada qorraxdu ma u muuqan inay si gaar ah fiiro gaar ah u leh "qeylada". Bambaanooyinka quusta ee Jabbaanku waxay ku rideen guga "haddiyado" iyagoo wata dalool dalool ah. Weerarkan ayaa lagu qaaday magaalada iyo maraakiibta. Diyaaradaha Japan ma aha kuwo aad u weyn, laakiin waa kuwo jilicsan, laakiin maraakiibta dagaalka, liddi ku ah, waa kuwo culus. Midka ugu weyn xitaa wuxuu ku cidhiidhsan yahay badda dhexdeeda, dhererkiisu waa saddex boqol oo mitir, qorigiisuna waa 460 millimitir. Ilaa hadda Maraykanku kuma guulaysan in ay quusiyaan mid ka mid ah quruxdaas, iyo kuwa badbaaday, oo ay la socdaan maraakiibta, ayaa burburiyay xeebta. Tani waxay aad ula mid ahayd weerarkii foosha xumaa ee Dhulka Qorrax-u-soo-baxa, kaasoo dhacay 27-kii Janaayo, 1904-tii. Kaliya markaas ma jirin duulimaad.
  Palatsev waxa uu dareemay in uu ku caburinayo orodka. Ma aha nin aad u sarreeya, balse waa nin fudud oo sambabada buka oo xaalad adag la kulma. Laakiin Victoria Stalingradova aad uma ay dhaafin isaga. Waxaan la yaabanahay da'deeda, way adag tahay in ay u ekaato in ka badan soddon, naasaheeda waa waaweyn yihiin, garbaheedana waa u ballaaran yihiin sida nin.
  Stalingradova ayaa si lama filaan ah u soo jeestay oo gacanteeda u gacan haadisay:
  - Ha cararin oday, i raac! "Waxay ku qeylisay si xoog ah oo mawjada dhawaaqa si fudud ugu dhacay dhegaheeda. - Sida ugu dhaqsaha badan badda u saar kan wax dumiya.
  Qaraxyo ayaa ka dhacay meel u dhow, burbur ayaa soo dhacay, mid ka mid ah ayaa si toos ah ugu dhacay Stalingradova, waxayna si toos ah ugu qabatay gacmaheeda. Gabadha Terminator-ka ayaa dareentay sidii gool-haye si guul leh ugu guuleystay gool ku laad; Fiktooriya waxay si lama filaan ah u dareentay wax dareere ah oo ku qulqulaya gacmaheeda. Gabadhu waxay eegtay burburkii, xitaa markaa, xitaa sida dagaalyahan bir ah, oo ay ku adkaadeen saddex sano oo dagaal ah (Waxaa jiri doona wax badan oo Isbaanish ah iyo kuwa rayid ah), lallabbo ayaa kacday cunaha. Waxay haysatay madax ilmo gacmaheeda. Gabar miskiin ah (waxaad ku arki kartaa doofaarkeeda gaagaaban, iyadoo indhaheeda la garaacayo. Stalingradova waxay si taxadar leh madaxeeda u saartay asphalt-ka dillaacsan oo ay iskutallaabtay:
  - Ma haysan wakhti aad ku dembaabo ama aad noolaato! Si kastaba ha ahaatee, ma jiro dembiile ka weyn Ilaah, sidaas darteed ma jiro dembi ka weyn oo aan dan ka lahayn dhibaatada carruurta.
  Waxaa jiray qaylo kale, iyo jajab, mid ka mid ah ayaa ku dhacay kabaha gabadha, oo xoqaya maqaarka. Stalingradova waxa ay rabtay in ay soo jeesato oo ay si degdeg ah ugu degdegto dhabada ay diyaaraduhu ku ordaan, halkaas oo MIG-geedu uu si dulqaad leh ugu sugayay mulkiilaheeda gardarada ah, laakiin...
  Aragtida dagaalyahanka oo u fiiqan sida tooreyda, ayaa laga dareemay xanuun aan loo adkeysan karin oo ka muuqda wejiga kabtanka darajada koowaad Vladimirovich, markii qaybtiisa sare ee jirkiisa oo go'ay ay ku rogmatay mawjadda qaraxa. Inantii lafteedu si dirqi ah ayay uga baxday jajabkii. In kasta oo ay gabadhu tahay, waxay markii ugu horreysay hubka qaadatay xilligii Russo-Japanese ee Nicholas II. Hal mar, waxay si uun u qabsatay dhabanka, xitaa intii lagu jiray dagaalka caalamiga ah ee Spain. Natiijo ahaan, nabar qoto dheer ayaa ku haray, kaas oo xumeeyay muuqaalkeeda muddo dheer. Ku darso xadhiga iyo u dirida kornaylka oo la geeyey xero lagu hayo. Run ahaantii, waxay ahayd Siberiya, oo ah goob geedo laga gooyo, iyada oo lagu baray saaxir aad u xoog badan, kaas oo gacan ka helaya xoqidda iyo u yeerida rooxaanta, wuxuu ku guuleystay inuu bogsiiyo nabarkan iyo dhowr kale, sidii isagoo aan waligiis jirin. Nabarro la helay intii lagu jiray dagaalladii Japan, Jarmal, Czechs cad, ciidamada Kolchak, Denikin, Wrangel. Oo iyadu wax badan baray, sidaas darteed Stalingradova waxay u muuqatay inay ka tirsan tahay nooca dadka la doortay.
  Waxay heshay fursad ay kaga soo horreyso jadwalka iyadoo adeegsanaysa soo jiidashada dumarka, sidaas darteed waxaa la siiyay cafis, inkastoo lagu soo oogay dacwad culus. Ujeedadu, dabcan, maaha in ninka la qanciyo, balse waa in la hubiyo in qabanqaabiyaha xisbigu aanu arrintan ogaan. Waxaana jira dad badan oo wax sheeg ah oo dhan walba ah oo qofka wax sheegaya uu ku riixo qofka wax sheega iyo kan wax sheega. Markaa ma heli doontid xawaare badan haddii aad qiimeyso xirfaddaada.
  Tani waxay ka dhigan tahay in Japan ay faa'iido weyn u leedahay lugta, duulista, iyo xitaa taangiyada. Hagaag, taangiyada, dhankayaga waxaa lagu magdhabaa tayada sareynta, laakiin inta soo hartay ayaa aad uga xun. In kastoo, haddii aan qaadanno hubka fudud, Japan ayaa sidoo kale xoogaa ka dambaysa tirada qoryaha darandooriga u dhaca; Si kastaba ha ahaatee, qaybaha Bariga Fog ayaa sidoo kale si liidata ugu qalabaysan qoriga submachine. Ma jiraan mishiin ku filan qof walba. Markaa ... xagga tayada, ma jirto wax ka sarreeya ciidamada lugta, halkii ay ka sii xumaatay, dhammaan saraakiishii ugu fiicnaa waxaa loo wareejiyay hore ee Soofiyeedka, halkan ciidamada ugu xun, sida caadiga ah, lama ridin, isagoo leh ugu yaraan tababar ciidan. Tani waxay ka dhigan tahay in dagaalku ku bilaabmay xaalad aad u xun oo USSR ah. Oo kayd badan oo dhawaan la sameeyay ayaa loo diri doonaa bari...
  Stalingradova ayaa si lama filaan ah ugu turunturooday dab. Isbitaalka magaalada la duqeeyay ayaa gubanaya. Sawirku waa run ahaantii rajada: haweenka, carruurta, iyo dadka waayeelka ah ayaa gubanaya nolosha. Halkan ilmihii baa toos ugu dhex dhacay dabkii;
  Stalingradova waxay dareentay buunanka malaa'igaha madaxeeda waxayna isku tuurtay ololka. Carrado dab ah ayaa gabadha ka leefayay gacmo qaawan iyo weji furan, balse duuliyaha ayaa si degdeg ah u dhaqaaqay, waxayna ku guuleysatay in ay soo qaado cunuggii, kana soo daysay laabtii halaagga.
  Inantii ayaa dibadda u soo boodday, iyadoo dareentay cuncun yar oo maqaarka ka mid ah, waxayna jaleecday ilmihii. Hoogaag, goor dambe ayay ahayd, wiilkii waa neef-qabatay, isagoo holac sambabada u soo jiiday, wejigiisana waxaa ka gubtay gubasho. Nabarrada noocan oo kale ah ee finan maqaarka ah ayaa ka jilicsan burooyinkooda daisy. Stalingradova ayaa ku qeylisay:
  - Tani waa fowdo aadanaha!
  Waxay ku dhufatay qashin tuulan, ka dib waxay u soo yaacay si ay u caawiso cidda kale ee badbaadi karta. Waxa ay ahayd mid xasuusinaysa qoob-ka-ciyaarka kobra ee u dhexeeya dableyda gaaska, inantu way qaloocday oo si xamaasad leh u dheelaysay. Way gubtay, kabteedii way dhalaaleen, khamiiskeedii waa gubtay, laakiin waxay sii waday inay si madax-adayg ah ula dagaallanto ilmo kasta oo ilmo ah, garaac kasta oo qalbi yar, qof kasta oo jilicsan, laakiin nolosha lagama maarmaanka u ah dalka! Kabaha ayaa kala go"ay, oo hadda inantii waxa ay qoob-ka-cayaar ku gashay dabaylaha ololka ah oo cagaheeda qaawan oo soo jiidasho leh. Waxay ahayd shahiid, laakiin ma aha oo kaliya inay nafta isku jidhdisho soonka iyo karbaash, taas oo aan faa'iido u lahayn Ilaah iyo dadka midna, halgamaa shahiid ah oo badbaadiyay naf gaar ah. Lugaha gabadha dagaalyahanka ah waxaa lagu daboolay lakabka finan yaryar, laakiin waxay u dhaqaaqday xitaa si degdeg ah oo sax ah xanuunka.
  Naakhuudihii caafimaadka ayaa kabo waaweyn kala soo baxay boorsadiisa, wuxuuna ku qayliyay:
  - Qaado, dhaqso u xidh! Adiga, oo ku dheelaya ololka, waxaad noqon doontaa mid curyaan ah.
  Halgamaagii darajada Gaashaanle ahaa ayaa markiiba ku jawaabay:
  - Inaad noqoto qof cuuryaan ah ayaa ka wanaagsan in aad noqoto qof akhlaaqdaran! Ma aha ilbiriqsi naftaada, wax kasta oo hore, wax kasta oo guul ah!
  Kabtankii caafimaadka ayaa ku jawaabay:
  - Kani waa nin Soviet dhab ah!
  Stalingradova, oo ku tumanaysa ololka, ayaa habaaray:
  Maxaad mudan tahay, dadka badbaadi!
  Kabtankii wuu taahay:
  - Waxaan haystaa suufka halkii lugaha!
  Stalingradova, oo soo saartay gabadh kale oo weji gubatay oo miyir daboolan, ayaa si cadho leh u qaylisay:
  - Alla naxariis badanaa!
  Kabtankii ayaa ku gaabsaday:
  - Ma aha qalad Ilaah, laakiin dadka!
  Stalingradova waxay u diidday si macquul ah oo kalsooni leh:
  - Tani waxay la mid tahay in la yiraahdo - ma aha waalidka eedda leh, laakiin carruurta!
  Naakhuudihii wuxuu damcay inuu wax u jawaabo, laakiin daruuro qiiq ah ayaa dhuunta ka galay, oo si xoog leh ayuu u qufacay.
  Duqeymaha ayaa ku dhintay, balse duqeymaha ayaa sii socday. Qoryaha markabka ayaa leh sahay wanaagsan oo madaafiic ah, inkastoo dabka uu hadda si aad ah ugu sii jeeday maraakiibta Midowga Soofiyeeti ee hubka laga dhigay. Yamamoto wuxuu fahmay in sareynta badda ay muddo dheer u wareejinayso hindisaha Japan dagaalkan. Laakin dhisidda maraakiibtu waa hawl qaali ah oo waqti badan qaadata, in kastoo, tusaale ahaan, maraakiibta quusta laga yaabo in ay fududahay in la soo saaro. Tani, dabcan, waxay sidoo kale u baahan tahay in la tixgeliyo, laakiin waa muhiim in la jebiyo dhismaha. Admiral Yamamoto, oo ahaa ninkii ugu awoodda badnaa Japan ka dib Emperor Hirohito, wuxuu dareemay sidii ilaah. Ilaaha dhabta ah, sidaas darteed diinta Dhulka Qorrax-u-soo-baxa waxay bareen in dariiqa ugu wanaagsan ee deficisku yahay geesinimada milatariga! Haddana taliyaha weyni wuxuu si badheedh ah u caddibi karaa oo u qalloocin karaa booska ku xeeran. Vladivostok dusheeda waxaa jira daruuro madow oo qiiq ah oo leh meelo badan oo saliid ah iyo bakhaarro shidaal ayaa gubanaya. Boqollaal kun oo qof ayaa gubanaya, cadaab, sidee u dareemi la"dahay ilaah intaa ka dib, oo ka aargoosanaya Ruushka qarniyo badan oo bahdil ah, dad aad u tiro badan ayaa lagu khasbay in ay ku soo ururaan silsilad jasiirado ah oo aad u yar marka loo eego baaxadda Ruushka. . Hadda maraakiibta Ruushka ayaa quusaya, oo ka duwan Peru Harbor, kama tagi doonaan wax ka badan hal markab.
  Yamamoto ayaa soo jeediyay inta lagu guda jiro Battle of Khalkhin Gol si uu u gaarsiiyo dharbaaxo la mid ah Vladivostok, kaas oo qorshe faahfaahsan la diyaariyey. Laakiin Hitler si lama filaan ah ayuu Stalin ula heshiiyey. Guud ahaan, doqonkii Hitler wuxuu bilaabay xasuuqa Yuhuuda, markaas ayuu Poland iyo dalalka reer galbeedkaba isu rogay. Muxuuse tan ugu baahnaa? Ma doonaysaa inaad hesho hantida Yuhuudda? Laakin way ka fiicnayd in marka hore la noqdo quwad aduunka ka adkaata USSR, lagana yaabo in ka dib wadamo kale. Way sahlan tahay in laga adkaado reer galbeedka sababtoo ah maskaxdooda ayaa aad uga yar oo lagu garto xagjirnimada iyo u janjeersiga naf-hurnimada. Ma jiraa ugu yaraan hal kiis oo la og yahay oo duuliyeyaal Maraykan ah u socday ram? Run, waxaa jiray dhowr shil, laakiin tani waxay u badan tahay shil. Ruushku waa xagjirnimo, taas oo ah mid la yaab leh, sababtoo ah iimaanka Ortodoksku ma ogola is-dilka, mana rumaysna in dhammaan hubku uu heli karo jidka jannada. Guud ahaan, waxbaridda Masiixu waa doqonnimo xad dhaaf ah oo aan macquul ahayn. Waxa uu Yamamoto akhriyey Kitaabka Qudduuska ah oo uu la yaabay nacasnimada dadka, isaga oo tixgelinaya nabad-doonka sida Ilaah. Tusaale ahaan, wuxuu baraa: hadday dhabankaada midig kugu dhuftaan, bidixdaada u dhiibaan, hal shaadh bay weyddiistaan, laba sii, cadawgaaga jeclow! Kaliya qof maskaxda ka buka ayaa tixgelin kara Masiix Ilaah. Diintan oo kale waxay u roon tahay oo keliya addoommada, kuwa qasabka ah. Oo Yurub oo dhan iyo dunida badhkeed waa inay rumaysteen. Run ahaantii, waxbarista Ciise, inkastoo xaqiiqda ah in ay diido mabda'a Axdiga Hore, isha isha, oo bara inaad jeclaato cadaawayaashiinna, kama hor istaagin Ingiriiska inuu ku guuleysto saddex meelood meel meeraha oo dhan, abuurista ugu badan. boqortooyo ballaadhan oo dhan taariikhda aadanaha. Oo tan inkastoo dhammaan diimaha Britain, halkaas oo Ilaah xitaa lagu sheegay heesta calanka. Waxaa la yaab leh in madaxweynayaasha Mareykanka ay ku dhaartaan Kitaabka Qudduuska ah, laakiin si kastaba ha ahaatee waxay ku duqeeyeen magaalooyinka Japan bambooyinka napalm, iyagoo gubay kumanaan haween iyo carruur ah oo nool. Waxaa intaa dheer, waxay dileen dadka rayidka ah, ma aha si kama' ah, laakiin si ula kac ah tani waxay ahayd xeelad lagu argagixinayo dadka rayidka ah: lagu wiiqayo ilaha dhaqaalaha iyo aadanaha. Balse Jabaanku weli ma duqayn dhulka Maraykanka. Laakiin way yeeli doonaan! Waxay kaloo u nisbeeyaan naxariis-darrada gaarka ah samurai. He Yamamoto, haddii uu doono, waxa uu ku jabin karaa diyaaradaha wax duqeeya ee magaalooyinka Maraykanka, gaar ahaan ka dib markii laga adkaaday markabka Yankee ee u dhow Peru Harbor. Haa, reer Yurub waa akhlaaq xumo. Waxay leeyihiin faham qalloocan, iimaan, waxbarid oo aan dhammaystirnayn! Ma aha sidaas Japan! Waxa aan barno waa waxa aan samayno. Ma jiro wax la yiraahdo Eebbe, dhabanka kale u rog, laakiin isla markaa addoommadiisu waxay si bareer ah u dilaan carruurta yaryar. Guud ahaan, rumaynta in Ilaah yahay mid keliya oo Qaadirka ah ma noqon karo run. Haddii uu keligii ahaan lahaa, waxa hubaal ah inuu hubin lahaa inay dadku si sax ah u caabudaan, rumaysad iyo run, iyo inay yeeshaan hal cilmi. Oo sidaas daraaddeed qof kastaa siduu doono ayuu u tukadaa, wuxuu doono. Duniduna aad iyo aad bay u fool xun tahay una khaldan tahay in uu hal Ilaaha Qaadirka ahi uumay. Midda kale, masuul kasta oo masuul ahi waxa uu marka hore ku dadaalaa nidaamka iyo caddaaladda. Wuxuu rabaa in qofka xoogga leh, xikmad leh, gob ah, daacad ah, uu marka hore ahaado, inta kalena ama is saxaan, jidh ahaan iyo ruux ahaanba koray, ama ... Si kastaba ha ahaatee, haddii Ilaah yahay Qaadirka iyo Abuuraha koonka, markaa ma uusan lahayn. abuuraan qallafsanaan jireed iyo maskaxeed . Midda kale, waa maxay sababta Imbaraadoorku mararka qaarkood loogu qasbo inuu u adkaysto daciifnimada dadka sida la siiyay? Waayo waddo kale oo uu ka baxo ma jirto, dadka fool-xumada ah uma rogi karo niman qurux badan, fulay-na geesi indho libiqsi ah. Laakiin haddii aan awoodo, isla markiiba waan samayn lahaa!
  Hoog, waa inaan aqbalnaa waxa jira oo aan la macaamilno walxaha bani'aadamka ee aan ku helnay sidii la siiyay. Laakiin cidda aan ka helay tani waa su'aal ka duwan. Imbaraadoorkii qudhiisuna wuxuu leeyahay daciifnimo: waa nin uun - wuu da'a, wuu bukoo, wuu dhacaa. Yaab, laakiin Imbaraadoorku wuxuu inta badan ka nool yahay wax ka yar addoonka caadiga ah, wuxuuna sita hub ka daran inta badan Jeneraallada iyo askar badan. Hagaag, maxaa ku jira oo ka yimid Ilaaha Qaadirka ah. Laakiin kuwa cadaanka ahi ma roona! Taariikhda Yurub oo dhan, ma jirin wax guulaysta oo ka xun oo guulaysta Hitler. Runtii waa astaan u taagan geesinimada ciidanka cadaanka! Haddana, taliyaha ugu weyn ee wakhti kasta iyo dadyowga oo dhan ma awoodin in xitaa ka qalin jabiyo dugsiga sare ama uusan helin waxbarasho sare, taas oo qasab ku ah Japan!
  Waxaa intaa dheer, Hitler looma aqbalin ciidanka sababo caafimaad awgeed. Waxa la yaab leh, in ninkan ku dheggan caaqilka xoogga, libaaxa dagaalka, uu isu beddelay mid jidh ahaan tabar daran oo xataa Jarmalka oo uu tiir kasta ku sugan yahay nin ciidan ah, looma diyaarin sidii qof gaar ah. Haa, inta Yurub hoos u dhigtay.
  Si kastaba ha ahaatee, Stalin, oo ah mid ka mid ah siyaasiyiinta ugu caansan waqtigeena, sidoo kale ma uusan lahayn waxbarasho sare, wuxuu ahaa maskax. Waxa xiisaha lihina waa in aan sidoo kale loo qorin ciidanka sababo caafimaad dartood. Arrin xiiso leh, isku dhac, laba cadaw oo xaasidnimo ah ma aysan helin waxbarasho sare, looguma yeerin adeeg ciidan sababo caafimaad dartood, waxay lahaayeen aabayaal sakhraansan, iyo Hitler aabihiis ayaa sidoo kale markii hore ka shaqeyn jiray kabaha!
  Tani waa shilkan oo kale, yaab leh, wax laga xumaado. Goering, gacanta midig ee Hitler, ma aha sidaas. Wuxuu ka yimid qoys ka mid ah aristocrats, awoowaha Goering wuxuu ahaa ku xigeenka taliyaha dhabta ah ee Jarmalka, Bismarck. Goering waa ganacsade, oligarch, aristocrat iyo pragmatist. Waxay sidoo kale u arkaan inay suurtogal tahay inay beddelaan Fuhrer la haysto. Sidoo kale Ameerika iyo Ingriiska, in kastoo si qarsoodi ah, waxay rabaan inay ka takhalusaan Ruushka, iyada oo aan loo eegin maamulka talada haya, laakiin waxay rabaan inay baabi'iyaan shuuciyada, kuwaas oo diida fikradda hantida gaarka ah, ilaa ay xitaa indhaha ka qarsadaan. xoojinta xad-dhaafka ah ee Jarmalka.
  Si kastaba ha ahaatee, Jarmalku waa tartan juquraafiyeed, laakiin tartame ku dhex jira qaabka raasumaal iyo xeerarka aristocratic ee ciyaarta, iyo Bolshevik Russia gabi ahaanba waa shisheeye iyo cadaawad. Xitaa waa la yaab leh in '41, Churchill laftiisa uu u fidiyay Stalin, inkastoo dhammaan ka-hortagga shuuciyada iyo dhaqameed, nacaybka Ingiriisiga ee Ruushka. Ka dib oo dhan, Jarmalka oo hoos yimaada Reds waa faras dagaal oo lagu dhejiyay gaadhifaras Soviet, iyo USSR oo hoos timaada Browns waa aag xisbi weligeed ah. Ka dib oo dhan, Bolsheviks xagjirka ah isma heshiin doonaan, oo waxay qaadi doonaan dagaal jabhadeed oo daba dheeraaday, kaas oo daali doona Reich Saddexaad in dhammaan riyooyinka ballaarinta dheeraadka ah ay u baaba'aan sida qaanso roobaad ka dib onkod! Ruushka oo Jarmalka hoos yimaada ayaa ka fiican Jarmalka oo Ruushka hoos yimaada! Iyadoo taas si cad loo fahmayo, sababta ay USA iyo Britain u raadinayaan wado ay uga baxaan dagaalka.
  Yamamoto waa pragmatist, wuxuu dagaal kula jiray USA iyo Britain. Laakin labadan Imbaraadooriyad laftoodu waxay ka cadhaysiiyeen Japan iyagoo cunaqabatayn ku soo rogay saadka batroolka. Ka dib oo dhan, Dhulka qorraxdu ma laha ceelal u gaar ah, ama alaabooyin kale oo badan oo cayriin ah. Jabbaanku waa ay gorgortamayeen, Maraykanku waxa ay samaynayeen dalabyo bahdil ah oo badan.
  Isla mar ahaantaana, Yankees, oo kicinaya dagaalka, ma aysan dhibin in ay keenaan ciidanka iyo badda si ay ula dagaallamaan diyaargarowga. Jirrabaadda ayaa noqotay mid aad u weyn, gaar ahaan iyadoo rajadu ahayd in Moscow ay qarka u saaran tahay inay burburto oo Jarmalka iyo xulafadiisa ay u soo gurmadaan. Intaa waxaa dheer, waxaa jiray xisaabin in Maraykanku, oo weli ah waddan dimuqraadi ah, aad ugu tiirsan ra'yiga dadweynaha, haddii dagaalku sii dheeraado, uusan rabin inuu si deeqsinimo ah u daadiyo dhiigga jasiiradaha shisheeye. Runtii, maxay tahay sababta celceliska muwaadiniinta Mareykanka ah ay u helaan naxashka zinc ee qaraabadiisa, haddii aynaan ka hadlin ilaalinta dhulka Mareykanka laftiisa, oo ay sidoo kale bixiyaan canshuur militari oo waaweyn! Waxaa laga yaabaa in taasi tahay sababta Tsarist Russia ay lumisay, oo leh askar badan, laakiin dadka Ruushku ma tixgelin Manchuria dhulkooda, mana aysan dooneynin inay bixiyaan dhiig iyo dhidid danaha aan la taaban karin. Hoog, Hitler ma qaadin Moscow, qayb ahaan sabab u ah diyaargarow la'aantiisa jiilaalka adag, iyo qayb ahaan sababtoo ah dabeecadda xagjirnimada ee Bolsheviks. Si kastaba ha ahaatee, ma aha oo kaliya Bolsheviks, Ruushku waa dad u nugul naf-hurid ujeedooyin waaweyn. Ka dib oo dhan, wankii ugu horeeyay ee hawada waxaa fuliyay nin Ruush ah Messer. Xitaa waa la yaab in uusan tan u samaynayn saacadaha jannada, laakiin aawadood ee Aabbaha. In kasta oo ... Messer qayb ahaan waa nacas, ka dib oo dhan, waa sayidkii aerobatics, wax-abuure, naqshadeeye, iyo dabcan nool waxa uu u keeni lahaa faa'iido badan oo dheeraad ah Dhulka Hooyo. Waxaa laga yaabaa in Yankees aysan aad u khaldanayn marka ay ku celceliyaan mabda'a: waxa ugu muhiimsan ee dagaalka waa in la noolaado! Ka dib oo dhan, qof dhintay mar dambe ma dili karo!
  Admiral Naumo wuxuu yidhi:
  - Waxa aanu hore u isticmaalnay in ka badan saddex meelood laba meel rasaasta. Qoryihii ayaa aad u kululaaday, baaldiyo biyo ah ayay ku shubayeen!
  Yamamoto ayaa iskutallaab hawada u mariyey fartiisa, wuxuuna ku yidhi cod hoose oo xabeeb ah:
  - Waxaan qabaa in qoryaha ay u adkeysan doonaan seddexaad ee ugu dambeeya madaafiicda. Inkasta oo ay maya tahay, garaac ilaa boqolkiiba sagaashan iyo shan.
  Admiral Naumo ayaa ruxay oo dhididka ka masaxay wejiga:
  - Miyay mudan tahay inaad bixiso waxa ugu fiican maalinta ugu horeysa?
  Yamamoto wuxuu ku dhegay feedhkii:
  - Qiimaha! Dabcan waa u qalantaa! Waxaan la yaabnay Ruushka, sidii dhacday 1904-tii, iyo Jarmalkii 1941-kii, laakiin Stalin ayaa si adag u ciqaabi doona amarka, tani mar kale ma dhici doonto. Markaa waxaad u baahan tahay inaad ka faa'iidaysato xaqiiqda ah in dabada masduulaagii ay seexatay. Runtii, waxaan fahamsanahay Stalin; Waxayna dadkii la socday oo aan lahayn hogaamiye ay ka baqayaan in ay tallaabadaas qaadaan. Markaa waxay seegeen dharbaaxadayada. Sida Americans, by habka. Qof walba way u muuqatey in la gaaray waqtigii la is diyaarin lahaa, daruuraha ayaa is uruursanayey, onkod dhowaan soo dhici doono, laakiin...
  Naumo wuxuu taabtay seefta samurai ee suunkiisa ku laadlaadsantay, ama sida caadiga ah loo yaqaan katana:
  - Ruushku had iyo jeer way daahdaan! Dagaalku ma noqon doono mid aad u dheer oo waxaan gaari doonaa Ural.
  Yamamoto ayaa indhihiisa kor u taagay cirka:
  -Ilaahyadu ha nagu caawiyaan arrintan, laakiin uma maleynayo! Waxay si dhakhso ah u bartaan, Khalkhin Gol wuxuu muujiyay in heerka Ruushku uu ka sarreeyo dagaalkii 1904-1905. Ka sokow, waxaan kuu sheegi doonaa hal sir. Wakiilkayaga sirta ah ee Vladivostok ayaa wax yar ka caawiyay in madaafiicda xeebta ee xoogga badan aysan haysan madaafiic, diyaaradduna ay awoodi wayday inay kiciso waqtigeeda. Kani waa dagaalka qarsoon.
  Naumo ayaa yaabtay:
  Aaway SERSH iyo NKVD?
  Yamamoto wuu qoslay, oo faraha ruxaya.
  - Halkan Bariga Fog ee shaqaalaha ugu xun ee Russia u adeegaan kuwa ka baqaya in ay ku dhintaan ee hore ee Soviet-Jarmal waxay aad u jecel yihiin inay tagaan Vladivostok. Sidaa darteed, halkan aad bay u fududahay in la helo khaa'in ama nacas meesha ugu sareysa, iyo sidoo kale qof danayste ah. Waxayna NKVD aad u caadaysatay in ay daaha ka qaaddo shirqoollada mala-awaalka ah oo aanay mar dambe ogaan khaa'iniinta dhabta ah. Markaa waa suurtogal in la shaqeeyo. By habka, la soco in haddii dhowr jeneraal u gudubtay dhinaca Jarmalka, inkastoo xaqiiqda ah in qoysaskooda, qaraabada iyo asxaabtooda ayaa loogu hanjabay in la dili doono, ka dibna waa suurtogal in la laaluusho qof sare. Ama u isticmaal mugdiga, taas oo xitaa ka sii fiican. Markaa shaqo badan baanu qabanay. Anaga reer Jabbaan waxa guud ahaan lagu gartaa in si hufan loo fikiro iyada oo loo marayo hawlgallada milatari iyo tixgelinta dhammaan faahfaahinta.
  Naumo waxa uu xoqay gacantii katana:
  - Sax! Laakin ceebta Khalkhin Gol waxay dhalinaysaa dareen qadhaadh iyo xanaaq xad dhaaf ah! Sideen...
  Yamamoto ayaa u tacsiyeeyay:
  - Waxaa jiray Manchus ka badan Jabbaan, guud ahaanna ma guuleysan kartid mar walba. Waa inaan ogaadaa in, si kastaba ha ahaatee, ma ahan cutubyada ugu fiican ee naga soo horjeeda, Ruushkuna faa'iido weyn ayey u leeyihiin diyaaradaha iyo taangiyada.
  Naumo badhkii wuu furay katana:
  - Tani nagama cudur daaranayso! Samurai waligiis kuma tiirsanaan doono daab caajis ah, faras daalan, cadow badan, ama hub daciif ah!
  Yamamoto wuu saxay:
  - samurai, dabcan, maya, laakiin bini'aadam, nasiib daro, haa! Dadku way qaldamaan!
  Yamamoto wuu wareeray oo wax buu ku qayliyay telefoonada, ka dibna wuu sii watay:
  - samurai waligii ma foorarsan doono! Wuu tagaa si uu uga hor tago kan hadda jira.
  Naumo ayaa luxday:
  - Runtii! Laakin waxaan la dagaalanay USA iyo Libaax Ingiriis.
  Yamamoto ayaa farta ku taabtay qolka kantaroolka:
  - Haa! Waa run, laakiin USA ayaa ilkaha ku dhuftay, Britain way lumisay gumeysigeedii, Jarmalkuna wuxuu ahaa mid dhibaato ah. Waxaan rabnay inaan ka soo saarno ciidamada ugu badan ee suurtogalka ah Galbeedka Ruushka si aan ugu fududeyno Wehrmacht si ay u duulaan. Shaqo joojinta ayaa la qorsheeyay bishii May, markii ay wadooyinku qallaleen, balse Mareykanka ayaa ka hortagay.
  Naumo waxa ay la soo baxday katana oo ay hawada ka saartay:
  - Dhimashada USA! Had iyo jeer waxay dhibayaan Japan.
  Yamamoto wuu dhoola cadeynaya:
  - Mar walba, dabcan, tusaale ahaan, markii ugu horeysay ee aan la dagaalannay Ruushka, Yankees waxay naga caawiyeen wax badan oo deyn ah, iyo sidoo kale sahayda hubka. In ka badan kala badh maraakiibtayada waxa lagu sameeyay lacag laga keenay USA iyo Britain, iyo goobahooda maraakiibta. Markaa Ameerika mar walba ma xuma, laakiin maaha kiiskan.
  Naumo oo yaabban ayaa waydiisay:
  - Oo waayo?
  Yamamoto hoos ayuu u dhacay si uu u sharaxo:
  -Koox ka mid ah diyaaradaha wax duqeeya ee riddada dheer ayaa ku soo jabay magaalada Tokyo, waxayna weerar dhaba-gal ah ku qaadeen caasimadda iyagoo adeegsanaya bambooyinka Napalm. Boqolaal guri oo alwaax ah ayaa gubtay, waxaana uu Imbaraadoorku amray in laga raro aagga laga maamulo caasimadda, wax kasta oo ay ku kacayso. Ugu horreyntii, qabso kuwa ugu dhow qalfoofka Jabbaan, oo ah dagaalka adag ee saldhigyada Mareykanka ee jasiiradaha Midway. Waana ku guulaysanay!
  Nauma ayaa seeftiisii hawada u lulay:
  - Weli waan guulaysanay!
  Yamamoto ayaa hadalka hakiyay:
  - Cadaankana waxaa ku jira dad caqli badan! La yaab ma laha in Imbraadoorku uu xafiiskiisa galiyay baskii Napoleon. Laakiin waxaa jiray Kaysar kale, oo wuxuu yidhi: Waxa aad qabsatay in aad xajisato way ka adag tahay inaad guulaysato. Xaaladdan oo kale, tani way na khusaysaa marka hore. Nauma wuxuu seeftiisa ku sameeyay sawir siddeedaad:
  - Maankayga ayaan ku fahmayaa, laakiin qalbigayga!
  Yamamoto ayaa istaagay oo saaxiibkiis garabka ku salaaxay:
  - Ha xanaaqin, kiiskan waxaan ka tagaynaa inaan soo laabanno. Waxaan ka adkaan doonaa USSR oo mar kale ku degdegi doonaa ka dhanka ah USA iyo Ingiriiska, laakiin markan wada jir ah Jarmal iyo baastada sameeyey.
  Admiral Nauma, oo wata dhaq-dhaqaaq aan la fahmi karin, ayaa katana galkeeda ku qariyay oo, isagoo dhegsan, ayaa hoos u yidhi:
  - Mustaqbalku waa wanaagsan yahay, laakiin hadda ayaa ka wanaagsan! Ma maqlaysaa in dhammaan sahaydii bambaanooyinka ee saarnaa diyaaradaha xambaara la isticmaalay, oo...
  Yamamoto ayaa si kooban u dalbaday:
  Dusha sare dul saar oo hareeraha fiiri, nus saac dabadeed waanu soo jeesan doonaa oo aan u baxnaa saldhiga noogu dhow.
  Nauma ayaa sanka ka qayliyey:
  - Waan adeecayaa taliye!
  Admiral-kii ayaa soo booday, isaga oo albaabka haya si aanu u dhufan. Ka hor intaanay tillaabadiisu helin waqti ay ku degto, hadh ayaa ka soo baxay albaabka derbiga, wuxuu ku socday cagihiisa oo iska tuuray daboolkii.
  Hagaag, waa maxay wakhtiga ganacsiga, laakiin habeenkii jacaylka?
  Dhanka kale, Sashka Sokolovsky ayaa weli fuulay dagaalka LAGG-5.
  Wiilku wuxuu rabay dagaal. Wuxuu u kacday dhankii Conan-ka laga cabsado. Taasi waa sababta ay riyo u tahay, sababtoo ah waxaa jira shilal cajiib ah.
  Conan ayaa horey u soo riday shan boqol iyo lixdan diyaaradood oo Mareykan iyo Ingiriis ah. Oo isna afkiisa ayuu ka tallaabsaday isagoo la socda jilbaha Soofiyeedka.
  Si kastaba ha ahaatee, kama shakiyo waxa la yaab leh isaga.
  Sashka Sokolovsky laftiisa ayaa ka soo horjeeda.
  Wiilku waxa uu xidhan yahay oo kaliya dabaasha, waa mid aad u raaxo badan oo macquul ah. Wuxuu u yaacay dagaal ba"an.
  Ninka ay xafiiltamaan ee Conan, sidoo kale timo qurxoon, wuxuu u eg yahay wiil qiyaastii afar iyo toban jir ah, kaliya aad u qurux badan oo leh muruqyo caan ah.
  Labada wiil waa Terminators.
  Meel fog ayey isku rasaaseeyeen. Isla markaana ay ka xishoodaan.
  Waxay ka guureen dariiqii rasaasta.
  Sashka ayaa ku qeylineysa:
  - Dalka hooyo ee Stalin!
  Conan dib buu u guuxay:
  - Jabbaan, boqortooyo!
  Inkasta oo uusan ahayn samurai, laakiin waa elf. Waa kan wiilkii Conan, oo garaacaya baabuur Soviet.
  Sashka waxay uga jawaabtaa si summetrical ah - adoo jaraya mid ka mid ah Jabbaan.
  Labada dagaalyahanba waxay mudan yihiin geesiyaal.
  Way wada duulayaan ama u kala firdhiyaan jiho kala duwan, laakiin midkoodna kan kale ma garaaci karo.
  Sashka ayaa ku qeylineysa:
  - Dagaala, fulay yahow.
  Conan ayaa ku jawaabay:
  - fulayga dagaalamaya baa tahay!
  Way isu soo noqdaan. Waxay ku dhowaayeen inay is qabtaan, laakiin haddana waxay u kala firdhiyaan jiho kala duwan. Maya, qofna ma garaaci karo. Nasiib darro, way ku guuldaraysteen inay tan sameeyaan.
  Markaasay haddana kala firdhiyeen.
  Sashka ayaa ku qaylisay:
  - Waayo, Ruuxa Quduuska ah'!
  Conan wuu guuxay:
  - Maya, Japan ayaa ka sii quduusan!
  Sashka ayaa ku qayliyay oo ku jawaabay:
  - Laakiin ma tihid Japanese! Oo xataa qof ma aha!
  Conan wuxuu ku qayliyay ilko qaawan:
  - Oo yaan ahay?
  Sashka si daacad ah ayuu ugu jawaabay:
  - Waxaad ka timid qoys elves iftiin ah!
  Conan wuu qoslay oo ku jawaabay, isagoo jaray diyaarad kale oo Soofiyeedka:
  - Sidaas ayaad ku garanaysaa!
  Sashka wuxuu xusay, isagoo ilka luul leh:
  - Wax badan ayaan aqaan!
  Conan ayaa markaa soo jeediyay:
  - Aan sidan u samayno! Aniga shakhsi ahaan, dagaalkani wuxuu u eg yahay ciyaar iyo madadaalo, waxaad sidoo kale tahay ilmo qarnigii kow iyo labaatanaad! Maxaad ugu baahan tahay Dagaalkii Labaad ee Adduunka?
  Sashka ayaa si macquul ah u xusay markii uu ku dhuftay baabuurka Japan:
  - Waxaan ka imid Ruushka, ka horna Ruushka wuxuu ahaa USSR. Markaa waxaad odhan kartaa waxaan u dagaalamayaa dhulkayga Hooyo!
  Conan wuu qoslay oo yidhi:
  - Oo Jabbaanku waxay ii soo hindiseen, elf Conan, oo ku sawiray anime-ga. Taasi waa sababta aan ugu dagaallamo Japan. Markaa tani sidoo kale, ilaa xad, dalkaygii hooyo!
  Sashka ayaa mar kale u dirtay isku soo dhawaansho. Gadaal bay ka soo rideen dhammaan qoryihii dhashiikaha, laakiin way isku dhici waayeen.
  Rasaastii way ka dhamaatay.
  Conan ayaa soo jeediyay:
  - Aan samayno! Aniga iyo adigaba waxaan ka baxaynaa dagaalkii labaad ee aduunka! Waxaan ku jiraa adduunkayga, adiguna adigaa ku jira ... Oo dhacdooyinka ha qaataan koorsadooda!
  Sashka ayaa diiday:
  - Maya, taasi ma yeeli doonto! Japan waxay horey u weerartay USSR waxayna abuurtay dhibaatooyin. Ama waxaan ka dhigi doonaa sidii adigoo weligaa ku jiray Dagaalkii Labaad ee Adduunka. Ama halkaan ayaan u joogi doonaa inaan dagaalamo!
  Conan wuu qoslay oo ku jawaabay:
  - Labadeenaba waqti ayaa naga dhamaanaya dagaalkii labaad ee aduunka! Oo waxaynu ku noqonaynaa adduunyadayada! Isbeddelladana, adigaan kaa liibaani jiray, sarkaal yahow, maxaa yeelay, waxaan ahay elf! Haa, kuma ay oggolaadeen in aad hogaanka diyaaradda isla markiiba!
  Sashka ayaa ku qaylisay:
  - Haddii aad danayso...
  Laakin ka hor inta uusan awoodin, ayaa waxaa dhacay hillaac, waxaana hawada ka lumay diyaarado iyo duuliye-yaasha.
  Dabadeedna dagaalku waxa uu bilaabmay iyada oo aanay laba dagaalyahan oo adduunyo kala duwani ka iman. Mid ka mid ah kartoonnada anime-ka Japan, iyo wiil kale oo dhashay qarnigii kow iyo labaatanaad, ayaa ku soo noqday waqtigoodii.
  Laakiin ficilka ayaa horay loo sameeyay, Japan, oo ka adkaaday USA badda, waxay ka soo weerartay USSR bari.
  Stalin waxa uu ku qasban yahay in uu u wareejiyo ciidamo muhiim ah bariga, waxa uuna dib u dhigayaa weerarka Stalingrad. Run, hawlgalka Rzhev-Sychovo ayaa weli dhacaya, laakiin iyada oo xitaa guul ka yar taariikhda dhabta ah. Jarmalku waxa uu ku guulaystey in uu iska caabiyo horusocodkii ciidamadii Soofiyeeti,iyagoona u geystey burbur xooggan.
  Run ahaantii, Afrika xulafadu waxay qabsadeen hindisaha. Laakiin sababtoo ah ma jirin baahi loo qabo in Paulus laga soo badbaadiyo jeebka, Rommel wuxuu helay xoojin dheeraad ah, oo wuxuu ku qaaday weerar aad u waxtar leh oo Maraykan ah oo ku yaal Algeria, isagoo qabsaday in ka badan konton kun oo askar iyo saraakiil ah.
  Burbur xooggan ayaa sababay is afgaranwaa ka dhex dhacay taliska Mareykanka, Roosevelt wuxuu hakiyay wareejintii ciidamada Afrika, wuxuuna guud ahaan caddeeyay in Badweynta Baasifigga ay muhiim u tahay Mareykanka.
  Qaar ka mid ah millatariga Maraykanka, iyo inta badan warshadaha, ayaa sidoo kale ku adkaystay in diiradda la saaro Japan.
  Natiijo ahaan, gudaha Mareykanka, taageerayaasha go'doominta waxay awoodeen inay ku riixaan mashruuca ka-qaybgal la'aanta Mareykanka ee dagaalka Yurub. Xabad joojin ayaa xitaa loo soo jeediyay Wehrmacht.
  Hitler, oo la kulma dhibaatooyin kayd ah, ayaa ogolaaday inuu heshiis la galo Maraykanka.
  Britain sidoo kale ma aysan dooneynin inay la dagaalanto Mareykanka la'aanteed waxayna sidoo kale soo jeedisay xabbad joojin muddo sannad ah.
  Fuhrer wuu ku raacay sidoo kale. Xilliga jiilaalka, Jarmalku waxay awoodeen inay qabtaan hore. Meel u dhow Leningrad ayuu Operation Iskra ku guulaystay, waxaana suurtagashay in la jabiyo jidka.
  Jarmalku wuxuu awooday inuu si buuxda u qabsado Stalingrad bishii Disembar, laakiin uma sii socon.
  Dhamaadkii bishii Febraayo, Ciidanka Cas ayaa weerar guul leh ku qaaday meel u dhow Voronezh waxayna awoodeen inay horumar weyn sameeyaan. Laakiin Mainstein, oo weerar rogaal celis ah ku qaaday bishii Maarso, wuxuu awooday inuu hareereeyo ciidamada Soofiyeedka oo uu xaaladda soo celiyo.
  Casaanku wuxuu soo gaaray dhaawac weyn. Cabbaar ayay is dejisay.
  Dhanka kale Jarmalku wuxuu ku dhawaaqay dagaal guud bishii Febraayo. Waxayna Huwanta joojiyeen duqeymihii iyo dagaalkii.
  Dawladdii saddexaad, wax-soo-saarka hubka, gaar ahaan taangiyada, ayaa aad u kordhay.
  Fritz waxay qorsheeyeen inay adeegsadaan Shabeelada, Panthers iyo Ferdinands si ay u go'aansadaan natiijada dagaalka iyaga.
  Laakiin dabcan tani kuma filna. Waxay ku qaadeen dharbaaxadooda ugu weyn ee aagga Stalingrad, oo ku taal xeebta Volga, dhinaca badda Caspian.
  Qorshuhu wuxuu ahaa in dhulka Caucasus laga gooyo USSR inteeda kale. Ka dibna u guurto Baku oo ku taal xeebta Caspian.
  Isla markaana Jarmalku waxa uu sameeyey dedaallo dublamaasiyadeed oo uu Turkigu dagaalka kaga qaybgelin lahaa.
  Waxay horey u sameeyeen ballan-qaad aasaasi ah oo ay ku joojinayaan haddii Wehrmacht uu gaaro Badda Caspian.
  Japan weli dagaal baa ku jiray. Waxay awooday inay gooyso Vladivostok oo ay qabsato Mongolia.
  Samurai-gu waxay leeyihiin ciidan lug ah oo aad u badan waxayna u dagaalamaan si xamaasad leh. Taangiyada waa kuwo daciif ah, laakiin waa kuwo fudud, guurguura, oo raqiis ah in la soo saaro. Iyo tan ugu muhiimsan, oo leh maneuverability wanaagsan.
  Marka la soo koobo, cadawgu xoog weyn buu leeyahay. Stalinna ma garanayo waxa la sameeyo.
  Hadda, khamaarka oo dhan waa afar iyo soddon. Laakiin way ka daciifsan yihiin baabuurta Jarmalka, gaar ahaan Shabeelada. Taangiga KV ayaa ka sii daran oo ka culus.
  Qoriga 45 mm waa duugoobay, qoriga 76mm kuma filna.
  Duulimaadka marka la eego ficil ahaan ma xuma. Gaar ahaan Yak-9, inkasta oo ay aad ugu liidato xagga hubka.
  Jarmalku waxay si dabiici ah ugu tiirsan yihiin Focke-Wulf! Laakin baabuurka ayaa noqday mid adag in la wado. Inkasta oo aad u xoog badan oo degdeg ah.
  ME-309 wuxuu bilaabay inuu yimaado, baabuur aad u dheereeya oo leh toddobo dhibcood, laakiin sidoo kale maaha mid aad u fudud in lagu shaqeeyo oo culus. Tani waxay ka dhigan tahay maneuverability ka sii xun.
  Wax badan ama ka yar oo ka mid ah horumarinta cusub waxay ahaayeen Yu-188 iyo Yu-288, kuwaas oo ah kuwa wax duqeeya.
  Iyo, dabcan, baabuurta jet ugu horeysay ayaa bilaabay inay soo baxaan. Laakiin aan weli si guud.
  Jarmalku waxay bilaabeen weerarkooda kaliya 15-kii Juun, iyagoo wareejinaya taangiyo badan. Dabcan bilowgiiba waa la filayey. Waxaa la dhisay difaac xooggan.
  Qalcad dhab ah.
  Intaa waxaa dheer, IL-2 waxay diyaarisay yaabab wanaagsan oo Jarmal ah oo ah qaabka bambooyinka yaryar.
  Laakiin tani kuma filna... Jarmalku wali waxa ay noqdeen kuwo xoog badan. Waxay leeyihiin khibrad badan oo ciidan lug ah, duulista iyo taangiyada.
  Haddii aan hore loo arag reer galbeedka, faashistuhu waa ka xoog badan yihiin hawada. Taangiyada waxay leeyihiin faa'iido yar oo tirooyin ah, laakiin tayada sababtoo ah baabuurta culus.
  Madaafiicda, USSR xitaa waxay leedahay fuustooyin yar oo dheeraad ah. Laakiin dabcan, xagga caliber-ka, cadawgu waa ka horreeyaa.
  Waxa hadhay oo dhan waa in lagu xisaabtamo difaaca xoogga badan iyo adkaysiga dadka Soofiyeedka.
  
  
  
  NAPOLEON WUXUU KU GUULEYSTAY WATERLOO
  Napoleon the Great wuxuu weeraray Hamilton dhowr saacadood ka hor wuxuuna ku guuleystay inuu ka adkaado ka hor inta uusan Blucher iman. Ka dibna wuxuu ka adkaaday Blucher.
  Shuruudahaas, Ruushka, oo uu hogaaminayey Alexander the First, wuxuu go'aansaday inuusan la dagaalamin Napoleon. Australiyaanka, oo u muuqday inay qaraabo yihiin, waxay bixiyeen nabad ku saleysan shuruudo dhexdhexaad ah.
  Faransiisku waxa uu dib u helay laba aag oo yaryar oo ku yaala Talyaaniga oo ay degan yihiin Faransiisku, iyo Nederlaan oo ka kooban. Magtii waa laga saaray iyada, waxaana la aqoonsaday awoodda Napoleon kii Kowaad.
  Isku dheeli tir ku meel gaar ah ayaa la sameeyay. Faransiisku aad buu uga daalay dagaallada, Napoleonna muddo ayuu aamusnaan u fadhiyey. Inkasta oo uu bilaabay in uu dib u habayn ku sameeyo. Mid ka mid ah kuwa ugu muhiimsan waa soo bandhigida rasmiga ah ee guurka badan, iyada oo xaq u leh in la yeesho ilaa afar lammaane.
  In kasta oo Kaniisadda Katooliga ay is-hortaagtay, haddana awoodda maamulka baadariga ayaa aad u dhacday. Waxayna Protestant-ku muujiyeen dabacsanaan arrintan ku saabsan.
  Napoleon laftiisu wuxuu ahaa ku dhawaad cawaan. Oo wuxuu si go'aan ah u kala saaray kaniisadda iyo dawladnimada. Waxay yiraahdeen sharciyada cilmaaniga ah kuma khuseeyaan adiga.
  Napoleon the Great, isagoo xoogaa dib u soo celiyay awoodii Faransiiska, wuxuu ku duulay Algeria iyo Morocco. Wuxuu bilaabay inuu hantidiisa ku daro gumeysi Afrika ku yaal. Wax yar ka dib ciidamadiisu waxay qabsadeen Liibiya. Laakiin Masar waxa ka hor istaagay in uu qaato Ingiriiska oo laftiisu aan wax qorshe ah ka lahayn.
  Napoleon waxa uu go'aansaday in ay wanaagsan tahay in aanu dagaal ka bilaabin badda, halkaas oo uu aad uga daciifsan yahay cadowga. Waxaa intaa dheer, sidoo kale waa lagama maarmaan in la dheefshiido waxa lagu qabtay Afrika.
  Faransiisku wuxuu go'aansaday inuu u dhaqaaqo dhinaca Niger oo uu qabsado dhulalka Galbeedka iyo bartamaha Afrika.
  Napoleon wuxuu ku guuleystay inuu xiriir wanaagsan la sameeyo Ruushka, gaar ahaan ka dib markii Nicholas Kow uu yimid awoodda, oo uu la saaxiibay, iyo Austria. Waxaa intaa dheer, 1829, Austria iyo France waxay galeen dagaalka ka dhanka ah Turkiga ee dhinaca Ruushka. Maxaa noqday dhaqdhaqaaq xooggan guud ahaan.
  Turkiga ayaa ugu dambeyntii laga saaray dalalka Balkans-ka. Bosnia iyo Herzegovina waxay noqdeen qayb ka mid ah Awstariya, Ruushka wuxuu helay qaybta bari ee Romania, qaybta galbeedna waxay noqotay Austrian.
  Bulgaariya iyo Serbia waxay si rasmi ah u heleen madaxbannaani, laakiin Bulgaariya waxay noqdeen vassals Ruushka, iyo Serbs of Austria. Faransiiska ayaa gacanta ku dhigay boqortooyooyinkii Sardinia iyo Neapolitan. Intaa waxaa dheer, Faransiisku waxay Crete ka qabsadeen Giriigga iyo qayb ka mid ah jasiiradaha. Giriigga laftiisa ee qaaradda ayaa si rasmi ah u helay madaxbannaani, laakiin hoos yimaada Faransiiska.
  Turkigu waxa uu ku haystey Istanbul oo kaliya Yurub.
  Ruushku waxa kale oo uu helay Transcaucasia, Batumi, Kars, iyo Erzerum - ku dhawaad dhammaan dhulalka ay deggen yihiin Armenian iyo Kurdiyiinta. Waqooyiga Ciraaq waxay noqotay Ruush, koonfurtana waxa qabsaday Ingiriiska.
  Turkiye waxa loo celshay qaybta awoodaha yar yar. Taas beddelkeeda, Ruushku wuxuu noqday mid ka xoog badan taariikhda dhabta ah. Napoleon wuxuu dhintay 1837-kii, isagoo ka tagay Faransiiska awood weyn oo awood leh oo hanti gumeysi ku leh Afrika, Yurub, iyo qaybo ka mid ah Aasiya.
  Kadib waxaa xukunka qabsaday wiilkiisa Napoleon II. Ka dheer, timo cad, waxa uu aabbihii ka dhaxlay hammi weyn. Wuxuuna isku dayay inuu abuuro isbahaysi ka dhan ah Britain.
  Awstariya taas way ogolaatay, Ruushka oo waagaas ku dhex milmay dagaalkii Caucasus ayaa diiday in uu qaado dagaal isbahaysi ah. Kadib 1846kii, Awstariya iyo Faransiisku waxay dagaal la galeen Jarmalka. Wali kuma midoobin Prussia. Ciidamaduna ma sinnaan. Awstariya waxay joogtaa meesha ugu saraysa ee awoodeeda iyo Faransiiska sidoo kale... Laakiin Prussia aad uma xoog badna.
  Natiijadii dagaalka, dhammaan dhulalkii Jarmalku waa la qabsaday oo loo qaybiyay Faransiiska iyo Awstariya. Dabadeed Napoleon II si degdeg ah ayuu Danmark ugu daray. Sannadkii 1851kii, Norway waxa sidoo kale qabsaday Faransiisku.
  Sannadkii 1853kii, Nicholas kii Kowaad ayaa ugu dambeyntii ku biiray isbahaysiga. Ruushka, Austria iyo Faransiiska ayaa weeraray waxa ka haray Turkiga iyo Ingiriiska.
  Dhulka, guushu waxay ka qayb qaadatay isbahaysiga. Badda, arrimuhu waa u yara fiicnaayeen Ingiriiska. Laakiin isbahaysigu wuxuu qabsaday Bariga Dhexe oo dhan, Masar, Suudaan. Ka dibna Iran. Sannadkii 1857kii, Ruushka, Faransiiska iyo Awstariya waxay u dhaqaaqeen dhinaca Hindiya. Waxayna awoodeen inay sidoo kale qabtaan.
  Qabsashadii Afrika waxa ay sidoo kale ku socotay horumarka dhanka koonfureed. Ingriiska laftiisa waxaa ku ceejiyey go'doomin qaaradeed. Isla mar ahaantaana, saddex boqortooyo ayaa dhisayay maraakiibta.
  Faa'iidada ay ku leeyihiin awoodda dagaalka iyo kheyraadka ayaa si isa soo taraysa loo dareemay.
  Sannadkii 1862-kii, iyada oo la eegayo khatarta soo degista Ruushka, Faransiiska iyo Awstaria ee magaalada lafteeda, Ingiriisku wuxuu codsaday nabad. Ingriisku wuxuu ku qasbanaaday inuu ogolaado dhowr shuruudood oo bahdil ah oo uu ka tanaasulo gumeysigiisii.
  Sannadkii 1864-kii, Nicholas kii Kowaad ayaa dhintay... carshigiisa waxaa dhaxlay Alexander the second. Laakiin boqorkan ayaa haddana nasiib darro noqday. Horeba bishii Abriil 1866, waxaa toogtay Karakazov oo ahaa nin caan ah, xoraynta dheer ee la sugayay ee beeralayda ma dhicin.
  Iyo da'yarta cusub ee Tsar Alexander kii saddexaad wuxuu ka soo horjeeday xoraynta beeralayda. Wuxuuna sii watay koorsada muxaafidka. Si kastaba ha ahaatee, Ruushku wuxuu u sii gudbayaa Aasiya iyo Shiinaha.
  Dalka Mareykanka, dagaalka sokeeye waa uu soo jiitamayay. Gaar ahaan dilkii Abraham Lincoln ka dib. Khilaaf culus ayaa ka dhex dhashay reer waqooyi. Dagaalku wuxuu socday in ka badan toban sano, Maraykankuna wuu sii kala qaybsanaa. Dagaalka oo sii dheeraaday waxa fududeeyay Napoleon II oo gacan ka gaystay reer koonfureedka iyo diidmadii uu Maraykanku xoog ku lahaa xuduudka uu la wadaago gumaystihii Faransiiska ee Canada iyo vassal Mexico. Napoleon kii labaad wuxuu xukumay ilaa 1879, xukunkiisuna wuxuu noqday mid aad u dheer: laba iyo afartan sano iyo sharaf. Faransiisku wuxuu si buuxda u qabsaday Afrika, kaliya Awstariya ayaa qabsaday wax yar oo ka mid ah, oo ka macaashay Suuriya, Falastiin, Indochina, qayb India, Iran, iyo wixii la mid ah.
  Waxay saldhig ka heleen Kanada, Mexico, waxayna bilaabeen inay galaan Latin America. Spain iyo Portugal, boqorradii Faransiiska ayaa bilaabay inay xukumaan. Britain waxay noqotay waddan sare.
  Run, Ruushku wuu xoojiyay, iyo Awstariya wax yar. Laakiin taasi cabsi ma aha.
  Napoleon kii saddexaad, ina Napoleon kii labaad, ayaa kor u kacay carshiga. Waxa uu hore u ahaa soddon iyo siddeed jir. Boqortooyo si cadaalad ah u bislaaday, waxa uu sii waday siyaasadihii aabbihii, isaga oo dagaal ka waday Latin America iyo sahaminta Australia iyo Badweynta Baasifigga.
  Ruushku waagaas wuu qabsaday oo wuxuu dheefsaday Shiinaha iyo Hindiya, dhul badan. Sannadkii 1904-tii, Ruushku waxay ka soo degeen Japan, iyagoo hore u qabsaday Kuuriya. Dagaalkii Jabbaan wuxuu soo jiitamayay xoogaa wuxuuna galay marxalad xisbinimo. Napoleon III wuxuu qabsaday Laatiin Ameerika iyo ku dhawaad dhammaan Qaaradda Cas. Balse ma uusan helin waqti uu ku galo Mareykanka wuxuuna dhintay 1909-kii.
  Napoleon kii afaraad - dhammaan wiilashii ugu waaweynaa waxaa loo yaqaannaa Napoleons - waxay qaadeen oo weerareen Mareykanka si ay u dhamaystiraan xoojinta dhulka. Dhanka kale Mareykanka wuxuu u qeybsamay saddex qeybood, wuxuuna ahaa mid dib u dhac ah. Waxaana qabsaday ciidammo fara badan oo Faransiis ah.
  Ruushku wuxuu weli dagaal kula jiray jabhadaha Japan muddo dheer, iyo kacdoonno joogto ah oo ka dillaacay Shiinaha.
  Sanadkii 1913, Alexander kii saddexaad ayaa dhintay, Nicholas II wuxuu kor u qaaday carshiga. Boqorkii cusbaa wuxuu sii watay dariiqii aabbihii.
  Ka dib markii uu qabsaday Maraykanka, Napoleon IV wuxuu rabay wax badan. Ingriiska weli aad uma xoog badnaan gumeysi la'aan. Awstariya iyo Ruushku waa labada quwadood ee ugu wayn aduunka marka laga reebo Faransiiska.
  Waxaa intaa dheer, labada boqortooyo waxaa jira boqortooyo buuxda, iyo Tsarist Russia, serfdom ayaa sidoo kale khuseeya!
  Napoleon kii afraad ayaa arrintan ka fakaraya... Laakin la dagaalanka laba bahal hal mar waa hawl aan macquul ahayn. Ama aad u adag. Waxaad u baahan tahay inaad doorato hal qof oo aad wada garaacdo.
  Ka dib dhimashadii Imbaraadoor Franz Joseph 1916, oo xukumayay siddeed iyo lixdan sano - mid ka mid ah xukunnada ugu dheer adduunka, waxaa carshiga fuulay wiil uu adeer u ahaa Charles I. Intaa ka dib, isku dhacyadu waxay ka bilowdeen Austria. Qof kastaa ma aqoonsanin dhaxalka cusub, kaas oo awoowe-awoowe Franz II uu ahaa boqorka.
  Waxaana dhacay dhawr kacdoon iyo afgambi.
  Faransiiska iyo Ruushka ayaa ciidamo u diray Austria. Shaqo joojinta wadajirka ah waxay keentay guuldaradii degdega ahayd ee boqortooyadii patchwork iyo qaybteeda. Isla markiiba Iswiidhan way kala qaybsantay.
  Faransiiskana waxa uu ku daray Spain iyo Portugal.
  Haddaba, adduunka waxaa ka haray laba waddan oo keliya: Faransiiska iyo Ruushka, kuwaas oo kala qaybiyay dhammaan dhulalka...
  Nicholas II iyo Napoleon IV. Tani waa isku darka. Laba boqorro ayaa is-horfadhiya... Laakin dagaalku waligii ma bilaaban... Nicholas II wuxuu dhintay 1936-kii. Waxaa ku xigay Alexey II. Napoleon kii afaraadna wuxuu dhintay sanad ka dib 1937. Ma uusan ku guuleysan wiilkiisa ugu weyn, kaas oo sidoo kale dhintay, laakiin midka dhexe, Louis sagaal iyo tobanaad.
  Boqorka cusub wuxuu ahaa da'yar, Alexei wuxuu ahaa dhalinyaro. 1941-kiina waxay dagaalameen dhowr bilood oo u dhexeeyay May ilaa December...kadibna waxay qaateen nabada, iyagoo ku tilmaamay mid aan wax ku darsan iyo magdhaw toona lahayn.
  Kani wuxuu horey u ahaa dagaalkii ugu dambeeyay ee laba Imbaraadooradood oo adduunka ah. Sannadkii 1943-kii, Faransiisku wuxuu u duulay dayaxa. Iyo Ruushka 1945kii. Balaadhinta booska ayaa bilaabmay.
  Iyo laba boqortooyo: Ruush iyo Faransiis, Bonaparte iyo Romanov dynasties si nabad ah kuwada noolaa.
  Haddaba, guud ahaan, noloshu waxay si deggan ugu horumartay nidaam kale oo koonka dhulka ah.
  Dhamaadkii qarnigii labaatanaad, Ruushka iyo Faransiisku waxay ku guuleysteen inay booqdaan ku dhawaad dhammaan meerayaasha Nidaamka Qorraxda waxayna horumariyeen warshadaha hawada.
  Guud ahaan, ma jirin cudurro faafa ama abaaro oo dhulka ah. Heerarka dhalashada ee labada boqortooyo waa la kontaroolay oo diimaha ayaa xaddiday baaxad ahaan.
  Kaniisadii waa ka go"day dawladnimadii, cawaannimada iyo jaahiliga cusubina waxay noqdeen mooddo.
  Dagaalladiina gebi ahaanba way baaba'een, maadaama aysan jirin wax qalalaaso ah oo weyn.
  
  HADDII RASPUTIN UU BADBAADIN LAHAA
  Raasputin, mucjiso, in kasta oo suntii iyo caloosha laga dhaawacay, haddana wuu ka badbaaday isku daygii dilka ahaa. Natiijo ka dhalatay hareeraynta muddada dheer ee la qorsheeyay ee Tsar Nicholas II, inqilaabkii qasriga ma dhicin. Tsar wuxuu si guul leh uga soo gudbay marxaladii ugu adkeyd ee taariikhda Ruushka. Dhamaadkii bishii April, isla markii ay waddooyinkii qallaleen, waxaa billowday duullaankii muddada dheer la sugayay ee koonfurta.
  Wax ku oolnimada dagaalka ee ciidanka Tsast ma aysan wiiqin go'aamadii doqonnimada ahaa ee Dawladda Ku-meel-gaarka ah, iyo amarka taliyaha sare ee Brusilov, waxay gaadhay guulo waaweyn. By habka, taariikhda dhabta ah, markii ugu horeysay waxaa jiray guulo waaweyn, weerarku wuxuu ku guuldareystay natiijada qaran dumis, labadaba Bolsheviks iyo xubno kale oo wax burburiya, oo ay ku jiraan bourgeoisie weyn iyo wasiirro ka tirsan Xukuumadda Ku-meel-gaarka ah.
  Laakin wax sadbursi ah ma jiro, ciidanku weli wuu xoog badan yahay iyadoo ay ugu wacan tahay asluubta jeneraalada sarista. Iyo niyadda Australiya iyo gaar ahaan cutubyada Slavic ayaa dhacaya.
  Brusilov wuxuu qabsaday Lviv oo hore u maray ilaa go'doominta Przemysl.
  Keliya iyaga oo si dhab ah u wiiqay safka hore ee xarunta ayay Jarmalku si uun u joojiyeen weerarka Ruushka.
  Si kastaba ha ahaatee, ciidamada Ruushka ayaa sidoo kale weeraray Romania. Guul weyn ayey halkaas ka gaareen. Waxayna xitaa dib u qabsadeen Bucharest iyo Transylvania.
  Jarmalku waxa kale oo uu ciidamadiisa kala baxay degaano kale,iyaga oo bad baadiyay Austria. Xaaladda Jarmalka waxaa uga sii dartay gelitaankii Mareykanka ee dagaalka bishii Abriil 1917. Maxay tahay sababta aysan Ameerikaanku ugu biirin? Way caddahay in Jarmalku mar horeba shiraacanayay, wayna fiicantahay in laga mid noqdo kuwa guulaystay.
  Dayrta, markii baraf qoyan uu bilaabay inuu da'o, ciidamada Ruushka ayaa ugu dambeyntii bilaabay inay weeraraan cutubyada Jarmalka ee bartamaha.
  Aragtida barafka qoyan ee liidata ayaa ka dhigtay mid ku adkeyd in dableyda Jarmalka iyo kuwa madaafiicda ah ay shaqeeyaan. Intaa waxaa dheer, cimilada qabow, Krauts had iyo jeer way ka sii daran yihiin Ruushka, kuwaas oo aad ula qabsaday cimilada adag.
  Sidaa darteed, badhtamaha, hore ee galbeedka, waxaa amar ku bixiyay taliyihii ugu awoodda badnaa Kornilov, kaas oo dhinac ka qaaday kii ka horreeyay ee aan geesinimada lahayn.
  Ciidamada Ruushka ayaa jabiyay difaacyadii Jarmalka ee la wiiqay, waxaana ay si guul ah u hormareen iyagoo gacanta ku dhigay maxaabiis iyo koobab tiro badan.
  Kaliya wabiga Vistula, markii ay wiiqeen ciidamadooda galbeedka, Jarmalku wuxuu awooday inuu joojiyo horumarka ciidamada Ruushka. Ciidanka Tsarist ayaa xoreeyay gobolada Baltic waxayna galeen Bariga Prussia.
  Ruushka ayaa sidoo kale guulo waaweyn ka gaaray qeybta koonfureed ee dagaalka ka dhanka ah Turkiga. Dhammaadkii sanadka, iyaga oo ay weheliyaan Ingiriiska iyo Faransiiska, waxay si buuxda u qabsadeen Aasiyada Yar waxayna soo dhawaadeen Istanbul.
  Bishii Jannaayo, Istanbuul waxa ay la kulantay cadaadis ugu horrayn oo kaga imanayay ciidammada Ruushka, waxaana xukunka qabsaday Boqortooyadii Cusmaaniyiinta.
  Sannadkii 1918 kii ayaa yimid. Ruushka waxay rumaysnaayeen guul hore, waddankuna wuu sii jiray inkasta oo dhammaan dhibaatooyinka milatariga. Sidoo kale xulafadu waxay xoogaa dib u riixeen Jarmalkii reer galbeedka, waxayna rumaysteen guushooda.
  Ameerika waxay wareejisay qaybo badan oo dheeraad ah. Awstariya-Hungary way kala go'aysay, ciidankeeduna wuu baxay. Bulgaria waxay ku dhawaaqday dagaal ka dhan ah Jarmalka iyo Austria-Hungary, taas oo ka baxday midowga gobollada dhexe. Turkigana waa laga adkaaday.
  Dabcan, dareenka ayaa ka kacay Jarmalka si loo joojiyo dagaalkan sida ugu dhakhsaha badan.
  Laakiin weli way yara cago-jireen. xagee tagi doontaa? Dabayaaqadii bishii Maarj, Ruushka, isaga oo aan sugin cimilo diiran, waxa uu ku dhuftay Austria-Hungary oo uu hore u jabay oo uu hore uga jabay. Jarmalkii ayaa u adkeysan waayay weerarka oo waa ay carareen. Waxaa lagu jebiyay burbur weyn. Budapest ayaa dhacday, Boqortooyada Awstariyana way xoogaysatay.
  Muddo ka bacdi, inqilaab ayaa ka dhacay Jarmalka, May 9, 1918, waxaa qabsaday Boqortooyada Jarmalka.
  Sidan ayuu ku dhamaaday dagaalkii koowaad ee aduunka. Tan waxa ku xigay wada xaajoodkii Versailles, iyo saxeexa nidaam nabadeed oo cusub.
  Boqortooyadii Cusmaaniyiinta ayaa ka luntay khariidada. Waxa kala qaybiyay Ruushka, Ingiriiska iyo Faransiiska. Boqortooyada Tsarist waxay dib u heshay Constantinople iyo Aasiyada Yar ee Armenia. Ingiriiska Ciraaq, Falastiin, hantidii Cusmaaniyiinta ee Sacuudi Carabiya, iyo Faransiiska Suuriya. Austria-Hungary ayaa sidoo kale laga waayay khariidadda Yurub. Ruushku wuxuu helay Galicia, Bukovina, Krakow oo ay weheliyaan dhulalka Polish. Czechoslovakia waxay noqotay qayb ka mid ah Ruushka, iyada oo haysata xoogaa madaxbannaan, laakiin Nicholas II wuxuu noqday boqorka Czech Republic iyo Slovakia. Krakow wuxuu galay Boqortooyada Poland, sida Poznan iyo qayb ka mid ah dhulalka Jarmalka. Oo uu ku jiro Danzig. Ruushka ayaa sidoo kale helay gobolka Klaipeda. Isagoo si weyn u balaadhinaya hantidiisa.
  Galbeedka, Jarmalku wuxuu soo celiyay hantidii Faransiiska iyo Danishka ee lagu qabtay Bismarck. Waxa kale oo lagu qasbay in ay ogolaato aag militariga ka caaggan oo ku yaal Basin Rhine. Jarmalku waxa kale oo lagu qasbay in uu bixiyo magdhow aad u badan oo uu siiyo dalalkii guulaystay. Marka hore, Ruushka iyo Faransiiska oo ah kuwa ugu badan ee ay saameeyeen Jarmalku.
  Yugoslavia ayaa sidoo kale u muuqatay, taas oo isu aqoonsatay inay tahay vassal Ruush, laakiin aan si rasmi ah uga mid noqon. Hungary waa la gooyay oo sidoo kale waxay u aqoonsatay lafteedu inay tahay waddan ka tirsan Ruushka. Awstariya waxay si rasmi ah u ahaan jirtay madaxbannaani, laakiin waxay bixisay magdhow. Romania waxay heshay Transylvania.
  Qof kastaa aad iyo aad buu u faraxsanaa marka laga reebo kuwa khasaaray. Turkiye iyo Austria-Hungary ayaa laga waayay khariidada Yurub iyo Aasiya. Ruushkuna wuu kordhiyey dadka iyo dhulka labadaba. Sida run ahaantii, France, Japan, Britain, iyo Maraykanka oo kaliya ayaa helay qayb yar oo ka mid ah magdhowga. Hantidii Jarmalku ku lahaa Badweynta Baasifigga waxa u kala qaybiyey Jabbaan iyo Ingiriiska. Afrika, gaar ahaan Ingiriiska.
  Dhowr bilood ka dib, Ruushku wuxuu galay dagaalka Afgaanistaan ee dhinaca Ingiriiska. Guul degdeg ah ayaa lagu guuleystay, waxaana markii ugu horeysay taangiga uu sameeyay ina Mendeleev lagu tijaabiyay dagaal. Baabuurkan cusub ayaa muujiyay inuu yahay mid aad u hufan oo leh astaamo wadista oo wanaagsan.
  Waxaa loo magacaabay "Alexey" si loogu sharfo dhaxalka carshiga. Baabuurkan ayaa u muuqday mid rajo wanaagsan leh.
  Ka dib qabsashadii iyo kala qaybintii Afgaanistaan, waxaa bilowday xilli nabadeed. Inkastoo dhowr dagaal oo yar yar ay soo dhaafeen. Ruushka iyo Ingiriiska ayaa kala qaybiyay Iran. Kadibna xulafadu waxay dhamaystireen kala qaybinta Sucuudiga.
  Dhaqaalaha Ruushku wuxuu soo maray kobac degdeg ah oo ku saabsan boqolkiiba toban sannadkii, iyo 1929-kii wuxuu galay kaalinta labaad. Maraykanku sidoo kale si dhakhso ah ayuu u kacay, wax yar ka yar Faransiiska, iyo xitaa in ka yar Jarmalka. Ingiriiskuna wuxuu la kulmay fadhiidnimo, isagoo si dirqi ah ku gaadhay heerkiisii dagaalka ka hor.
  Si kastaba ha ahaatee, markii uu ku dhacay Niyad-jabka weyn, arrimuhu way sii adkaadeen mar kale, kacdoon iyo xasillooni ayaa bilaabay inay koraan.
  Nicholas II wuxuu xoojiyay awoodiisa isagoo ku guuleystay dagaalkii koowaad ee aduunka. Tsar ayaa hoos u dhigtay maalinta shaqada ilaa toban saacadood iyo badh, iyo maalmaha sabtida iyo maalmaha fasaxa ka hor ilaa siddeed saacadood. Mushaharka Ruushka ayaa sii kordhayay. qiimuhu waxa uu ahaa mid xasiloon, Ruble-ka boqortooyaduna waxa uu ahaa lacagta ugu xooga badan Dunida.
  Intaa waxaa dheer, tsar 1925 wuxuu soo bandhigay waxbarasho bilaash ah oo fasalka toddobaad ah. Sannadkii 1929kiina, waxbarashada fasalka toddobaad waxay noqotay mid khasab ah. Daryeelka caafimaadka bilaashka ah ayaa sidoo kale noqday mid la heli karo.
  Waxbarasho sare oo lacag la"aan ahina aad bay u fududaatay. Waxaana la kordhiyey lacagta hawlgabka, waxaana la siin jiray xitaa shaqaalaha iyo haweenka guriga iyo dadka naafada ah.
  Laakiin Niyad-jabka Weyn ayaa mar kale ka sii daray dhammaan dhibaatooyinka. Waxayna markale dib u soo xasuusteen Duuma, oo uu boqorku kala diray, balse aan waligeed doorasho cusub la qaban. Maxaa keenay soo noolaynta absolutism.
  Boqorku mar kale wuxuu helay xaqa uu u leeyahay inuu sameeyo sharciyo, wuxuuna bilaabay inuu muujiyo waxqabad muuqda. Si kastaba ha noqotee, iyada oo aan lahayn Duma State xitaa way fiicnaatay, Golaha Dawladdu wuu shaqeeyay, waxaana la ansixiyay Xeerka Madaniga ah ee Boqortooyada Ruushka.
  Si kastaba ha ahaatee, bourgeoisie cusub waxay rabeen dimoqraadiyad badan, iyo ugu yaraan dib u soo nooleynta Duma. Inta lagu jiro niyad-jabka, proletariat iyo beeralayda labaduba waxay bilaabeen inay kacdoon sameeyaan.
  Dhammaan tuulooyinka, fasalka kulak ayaa si weyn u xoogaystay. Laakin milkiilayaasha dhulku wali way sii haystaan lahaanshaha dhulka. Bacriminta ayaa weli sare u kacday, dhimashaduna waa ay yaraatay, gaar ahaan markii daryeelka caafimaadku uu soo fiicnaaday. Taasi waxay keentay korodhka dadweynaha iyo kala qaybsanaanta dhulka. Run ahaantii, qayb ka mid ah korriinkani waxa ay nuugtay magaalada. Intii lagu jiray Niyad-jabka, shaqo-la'aanta ayaa aad kor ugu kacday.
  Laakin dawladda sarsare, iyada oo adeegsanaysa tillaabooyin adag, waxay awood u yeelatay inay yarayso cawaaqibka niyad-jabka. Sannadkii 1931-kii, markii Japan ay ku soo duushay Shiinaha oo ay isku dayday in ay ka abuurto maamulkeeda Manchuria. Tani waxay jebisay heshiisyadii hore waxayna noqotay sababta uu Ruushku u soo galay dagaalka.
  Waqtigaan, ciidanka Tsarist waxay lahaayeen taangiyada ugu horumarsan uguna awoodda badan adduunka, duulista ugu wanaagsan, oo ay ku jiraan lix baabuur oo wax qarxiya. Sidaa darteed, Ruushka Tsarist, waxaa u muuqday helikobtarradii ugu horreeyay ee dunidu soo saaraan, iyo kuwa ugu guulaha badan, qoryo aan dib-u-dhac lahayn.
  Intaa waxaa dheer, heerka generals kor u kacay ee Tsarist Russia. Waxaana raxan raxan u ahaa taliye Admiral Kolchak.
  Xataa intii lagu jiray dagaalkii koowaad ee aduunka, ciidankii Tsarist waxay soo saareen diyaarado badeed waxayna keeneen si qumman. Waxayna si firfircoon u burburisay Jabbaankii badda.
  Dagaalku wuxuu si aan wanaagsanayn ugu dhacay Jabbaan bilowgii bilowgiisii. Boqorka hoostiisa, Baikal-Amur Mainline oo kale ayaa la dhisay, saadka ciidanka Ruushkana waxaa lagu fuliyay dhibaato la'aan.
  Iyaga oo ka tiro badan Jabbaan tiro ahaan iyo tayo ahaanba, maareeyaha garoonka Denikin iyo Kornilov ayaa horseeday weerar guul leh. Waxaa ka mid ah guud ahaan dhalinyarada, Vasilevsky, oo noqday kornayl saddex iyo labaatanaad intii lagu jiray dagaalkii koowaad ee aduunka. Oo shan iyo labaatan jir buu hore u ahaa guud.
  Dabcan, waxaa jiray taliyayaal kale. Tukhachevsky ayaa sidoo kale la kulmay kobac shaqo oo degdeg ah. Waxay tagtay Budyonny. Guulo isdaba joog ah iyo bilawgii bilawgiiba waxaa hindisaha lahaa ciidanka tsaristaha, iyaga oo abuuray cauldons iyo go'doominta Port Arthur. Si kastaba ha ahaatee, go'doomintu ma ay sii waarin intii lagu jiray weerarka, dhufayskan aan la dafiri karin ayaa ku dhacay laba toddobaad gudahood. Oo afar bilood oo dagaal ah, Shiinaha iyo dhammaan Kuuriya waa la xoreeyay.
  Tsar Nicholas II isaga oo ka faa"iidaysanaya in Maraykanku uu wiiqay niyad jabkii weynaa, si la mid ah in Ingiriisku aanu dagaalka soo dhexgelin karin, waxa uu amray in la qabsado Japan gebi ahaanba oo uu ku daro Boqortooyadii Ruushka.
  Kolchak wuxuu si buuxda uga adkaaday samurai badda, isagoo isticmaalaya, waxyaabo kale, diyaaradaha badda ugu fiican adduunka. Intaa waxaa dheer, raxan ka yimid Baltic iyo Mediterranean Sea.
  Oo bishii March 1932, ciidankii tsarist soo degay Japan. Saddex bilood oo dagaal adayg ah ka dib, Dhulkii Qorrax-u-baxa waa la qabsaday oo noqday gobol Ruush ah. Waxay qabatay afti ku biirista Ruushka. Nicholas II wuxuu noqday Mikado Japan iyo Emperor. Sidoo kale Ruushku waxa uu qabsaday hanti ku taal badweynta Pacific-ga.
  Hitler waxa uu xukunka Jarmalka qabsaday bishii Janaayo 1933kii. Dabcan, ku biiristiisu waxay dhalin kartaa musiibo.
  Fuhrer wuxuu isla markiiba ku dhaartay inuu daacad u yahay Nicholas II wuxuuna ku dhawaaqay isbahaysi uu la leeyahay Ruushka.
  Hitler waxa uu soo jeediyay intii lagu jiray kulan gaar ah oo lagu kala qaybinayo gumaystayaashii Faransiiska iyo Ingiriiska.
  Nicholas II wuu aqbalay. Waxaana la soo gabagabeeyey isbahaysi u dhexeeya Talyaaniga, Jarmalka iyo Ruushka. Ka soo horjeeda Ingiriiska iyo Faransiiska, dabcan. Sannadkii 1937-kii, Jarmalku wuxuu la wareegay Awstariya. Isla mar ahaantaana, Nicholas II dhintay ka dib markii uu xukumay ku dhawaad saddex iyo afartan sano. Wiil uu awoowe u ahaa, Alexander the Fourth, ayaa ku fadhiyey carshiga. Dhaxalsugaha, Alexey, wuxuu ku guuleystey inuu guursado, wuxuu dhalay wiil, wuxuuna sidoo kale u dhintay cudur aan laga bogsan karin. Wiilkii awoowe ahaa lix sano oo kaliya, iyo boqorka walaalkiis, Mikhail Romanov, noqday taliyaha iyo taliyaha. Boqor waayeel ah, laakiin guud ahaan waaya arag ah. By habka, waxa uu ahaa kii fuliyay hoggaanka guud ee qabsashadii Japan, oo lahaa darajada weyn ee Marshal, sida generalissimo ah.
  Regent Mikhail Romanov wuxuu sii waday koorsadiisa ku aaddan xulafada Jarmalka iyo Talyaaniga. Maajo 15, 1940, Reich Saddexaad wuxuu weeraray Faransiiska, Belgium, iyo Holland, iyo sidoo kale Ingiriiska. Ruushka ayaa sidoo kale weeraray dhulkii Ingiriisku gumaysan jiray. Talyaaniguna wuxuu u guuray Afrika.
  Dagaalku si guul leh ayuu u dhacay. Ruushku wuxuu qabsaday dhammaan hantidii Ingiriiska iyo Faransiiska ee Aasiya saddex bilood gudahood. Ka dibna waxay ka degeen Australia. Ruushka ayaa sidoo kale hore uga maray Afrika.
  Jarmalku markuu si degdeg ah uga adkaaday Faransiiska oo qabsaday Beljim iyo Holland, wuxuu weerar xagga cirka ah ku qaaday Ingiriiska. Guul weyn may ahayn ilaa duulimaadyadii Ruushku soo galeen dagaalka.
  Ingiriiskana aad buu u xumaaday. Waxayna duqeeyeen wax kasta oo ay awoodaan. Ciidamada Ruushka ayaa si degdeg ah u qabsaday Australia. Afrikana si tartiib tartiib ah ayaa loo qabsaday, ma ahan wax iska caabin ah oo ay sameeyeen ciidamada Ingiriiska iyo Faransiiska, laakiin waxaa sabab u ahaa masaafada dheer iyo waddo la'aanta.
  Ma aysan helin waqti ay ku qabsadaan Ingiriiska 1940-kii, laakiin xagaagii 1941-kii ayaa la soo degey diyaarad, waxaana ugu dambeyntii la dhameeyay Ingiriiska.
  Waxaa xigay dagaal lala galay Mareykanka. Roosevelt si taxadar la'aan ah ayuu u galay dagaalka, iyo goor dambe. Iyo Tsarist Russia waxay rabeen inay dib u helaan Alaska.
  Laakin intaas oo kaliya ma ahan... Xiligii jiilaalka ee 41-42-kii, ciidamadii Tsarist waxay ka gudbeen barafka Mareykanka oo ay ka bilaabeen dagaal.
  Ciidamada Ruushku waxa ay ka sarreeyaan tirada iyo tayada ciidamada labadaba.
  Maraykanku waa laga badiyay. Waxayna Jarmalku ka soo jabeen Kanada waxayna sidoo kale gaadheen guulo waaweyn. 1942 waxay ahayd sannadkii ugu dambeeyay ee Ameerika oo xor ah. Duqeymo ka imaanayay Ruushka iyo Jarmalka, Mareykanka ayaa haystey ilaa Oktoobar 8, markaasoo, ka dib dhicitaankii New York iyo Washington, uu qabsaday.
  Sidaas ayuu ku dhamaaday dagaalkii labaad ee aduunka. In ka gaaban taariikhda dhabta ah, guul u ah Russia iyo Reich Saddexaad. Intii uu dagaalku socday, Jarmalku waxa uu sidoo kale qabsaday Isbayn iyo Boortaqiiska, iyaga oo ku daray gumaysigoodii.
  Dunidii waa la kala qaybiyay. Tsarist Ruushku wuxuu ku daray dhammaan gumaystayaashii Ingiriiska iyo Faransiiska ee Aasiya iyo Baasifigga, iyo sidoo kale Australia. Alaska, inta badan Kanada iyo Maraykanku waxay noqdeen Ruush, qayb yar oo kaliya ayaa la siiyay Jarmalka. Inta badan Afrika waxay noqotay Ruush. Laakiin Jarmalku waxa uu la wareegay qayb ka mid ah dalalkii Faransiiska, Belgian, Boortaqiis iyo Isbaanishka.
  Jarmalku wuxuu kaloo qabsaday Denmark iyo Norway labadaba. Iswiidhanna waxay la qaybsantay Ruushka. Faransiiska, Belgium, Holland, Spain, Portugal waxay galeen midowga gaarka ah ee dawladaha ee aagga shaambada. Naasigu waxa uu ku qabsaday ciidan, in kasta oo ay haysteen dawlado calooshood u shaqaystayaal ah. Isla sidaas oo kale ayaa ka jirta Danmark iyo Norway iyo qayb ka mid ah Iswidhan.
  Ruushka ayaa qabsaday Ingiriiska. Maadaama Tsar Alexander kii afraad uu qaraabo la ahaa boqorradii Ingiriiska, waxaa loo aqoonsaday inuu yahay boqortooyadii Ingiriiska.
  Talyaanigu xoogaa hanti ah ayuu ka helay Afrika, wuxuuna ku xoogaystay Itoobiya.
  Tsarist Russia shaki la'aan waa Boqortooyada ugu awooda badan uguna ballaaran adduunka. Laakiin Reich Saddexaad sidoo kale waa xoog badan yahay. Waxaana jirtay hakad nabadeed oo ku meel gaar ah. Waxaan u baahanahay inaan dheefshiido iibsiyada cusub. Regent Mikhail xitaa wuxuu qaaday tallaabo aan horay loo arag oo ah inuu u oggolaado Ruushka inuu yeesho afar xaas.
  Xataa golaha guurtida waxa lagu qasbay in uu qirto arinkan si loo dardargeliyo isku duubnida duleedka.
  Waa maxay fikrad wanaagsan! Alexander kii afraad xitaa laba jeer ayuu guursaday yaraantiisii si uu tusaale ugu noqdo maadooyinkiisa. Markaa xaaladdu way degtay.
  Mikhail wuxuu dhintay 1947-kii, iyo Tsar Alexander ayaa dhab ahaantii la wareegay. Oo ilaa hadda wuu ku guulaystay. Laakiin Hitler ma haysan dhul ku filan, Fuhrer-na wuxuu ku riyooday xukunka adduunka.
  Oo sidaas daraaddeed 20-kii Abriil, 1955, dagaal weyn ayaa ka bilaabmay Ruushka Tsarist. Dawladdii saddexaad iyo Talyaaniga, oo uu ina Mussolini Jr. horay u xukumay, ayaa weeraray boqortooyadii Tsar Alexander IV.
  Waxa bilaabmay dagaalkii saddexaad ee aduunka. Argentina, Brazil, Venezuela, Mexico, iyo tiro ka mid ah wadamada Latin America ayaa sidoo kale qaatay dhinaca Reich Saddexaad. Waxaana qarxay dagaalkii saddexaad ee aduunka...
  
  
  Khaladka ROKOSSovSKY
  Caalamka isbarbar yaacaya, aduunka dhulka. Intii lagu jiray dagaalkii weynaa ee Waddaniga, waxaa jiray hal farqi yar oo taariikhda dhabta ah. Rokossovsky wuxuu ku guuleystay inuu Stalin ku qanciyo inuu u diro Ciidanka Ilaalada 2aad iyo kaydka kale ee Paulus si uu u burburiyo ka hor inta uusan Mainstein iman. Doodda door muhiim ah ka ciyaartay: "Haddii aan burburino Paulus oo aan xoreyno Stalingrad sanadka cusub ka hor, waxay yeelan doontaa saameyn siyaasadeed oo weyn. Waxaan u dabaaldegi doonaa Christmas-ka ee Stalingrad!"
  Stalin waxa uu ogolaaday in siyaasiyiintu yimaadeen marka hore oo ay amreen in Paulus la weeraro oo Mainstein la xakameeyo hadda. Laakiin natiijada go'aankan iskiis ah, waxa soo socda ayaa dhacay. Weli bishii Diseembar, dagaal-u-diyaar ah oo ku tiirsan dhismayaal difaac oo xooggan, ciidamada Paulus waxay sameeyeen iska caabin adag waxayna awoodeen inay qabtaan boosaskooda. 25-kii Diseembar, Mainstein wuxuu jabiyay dariiq u socda Stalingrad oo wax yar ka fog koonfurta.
  Waxaana dhacay dagaalo aad u qaraar. Hitler wuxuu amar ku bixiyay in uu qabto madaxa buundada Volga kharash kasta, Stalin wuxuu amar ku bixiyay in uu dib u qabsado Stalingrad kharash kasta. Dagaalladu waxay bilaabeen inay karkaraan, sida intii lagu jiray weerarkii Stalingrad, ee Jarmalka, laakiin hadda waa ka soo horjeeda.
  Ciidamadii Soofiyeedka ayaa horay u jabay, Jarmalkuna si quus ah ayuu ula dagaalamay.
  Dagaalkii ugu adadag ayaa socday saddex bilood iyo badh. In badan oo kayd ah ayaa dagaalka galay. Ugu dambeyntii, dhamaadkii Maarso, Jarmalka ayaa laga saaray Stalingrad, iyaga oo ku qasbay inay dib ugu noqdaan Don. Laakin khasaaraha soo gaaray ciidamada Soofiyeedka ayaa ahaa mid aad u sarreeya waxaana hakad dheer oo howlgal ah ku yimid weerarka.
  Jarmalku waxa kale oo uu ciidankooda ku xoojiyay abaabul guud, waxa ay wareejiyeen taangiyada Tiger iyo Panther ee culus, waxaanay leefleefiyeen nabarradii. Laakiin saamiga khasaaraha inta lagu guda jiro dagaalladu waxay noqdeen kuwo aad ugu roon Krauts marka loo eego taariikhda dhabta ah. Tan iyo markii Naasigu uusan ku dhicin cauldrons oo la dagaallama xaalado difaac oo ka wanaagsan. Waxayna tani ka caawisay inay safka hore ku sii hayaan khadadka faa'iidada badan naftooda.
  Haa, xulafadu si adag ugamay dhaqmin Afrika. Maqnaanshaha masiibo ku habsatay Jarmalku bariga waxa ay keentay hubanti la"aan iyo khilaaf soo kala dhex galay safafkooda. Ameerikaanku, iyagoo ka baqaya khasaare culus, waxay u dhaqmeen si taxadar leh, qaar ka mid ah Ingiriiskana ma aysan haysan tabar ku filan.
  Sidaa darteed, Naasiyiintu waxay weli ku hayaan buundada Tunisia oo aan ka welwelin Talyaaniga.
  Bishii Luulyo 6, weerar cusub oo Nazi ah ayaa bilaabmay, meel u dhow Stalingrad. Markan, si kastaba ha ahaatee, Fritz waxay isu rogtay khiyaano badan oo kuma dhicin inay weerarto, sida uu filayey taliska Soofiyeedka, magaalada lafteeda, laakiin waxay u soo guuriyeen cidigooda gaashaaman ee koonfurta. Waxayna awood u yeelatay in ay ka soo gudubto difaaca.
  Horumarinta, Mainstein wuxuu gaadhay Volga boqol kiiloomitir koonfurta Stalingrad, ka dibna wuxuu u leexday koonfurta. Waxa ay noqotay hawl-maroorsi dhiirran oo lama filaan ah. Intaa waxaa dheer, dagaalladii weerarka, Tigerku wuxuu muujiyay xooggiisa ba'an sida taangiga horumarsan oo leh difaac adag oo dhinacyada iyo dhabarka ah.
  Taliskii Soofiyeedka ayaa isku dayay in uu ka jawaabo weerar rogaal celis ah oo uu la socday xarig aad loo adkeeyay. Dagaalada taangiyada ayaa dhacay, halkaas oo markii ugu horeysay Panther ay muujisay awoodeeda dhanka difaaca iyo weerarada gaadmada ah. Jarmalku waxay si xirfadaysan u diyaariyeen weeraradii rogaal celiska ahaa ee ciidamadii Soofiyeedka iyagoo wata taangiyadoodii ugu dambeeyay. "Ferdinand" sidoo kale si fiican u soo bandhigay.
  Laakiin sareynta tirada ayaa weli ku jirta dhinaca USSR. Jarmalku waa ay awoodi waayeen in ay meel fog u gudbaan waxaana lagu qasbay in ay joojiyaan. Xaaladda Volga waxay u muuqatay inay barafowday. Balse kacdoon ka dhan ah Soofiyeedka ayaa ka qarxay Jejniya. Oo magaalada Grozny waxaa loo qaaday natiijo ka dhalatay dharbaaxo laba jibaaran, oo ay ku dhacday albaabka Terek Gate ee Caucasus. Xaaladdu waxay noqotay mid aad uga sii dartay. Turkiye walaaqay. Mid ka mid ah jeneraalladii Cusmaaniyiinta ayaa noqday wakiil Jarmal ah. Waxa uu si fudud ugu amray ciidamadiisa in ay soo weeraraan ciidamada Soofiyeeti fasax la'aan, sidaas darteedna uu la kulmayo hoggaanka xaqiiqda ah in dagaalka lagu soo qaaday. Churchill iyo Roosevelt way aamuseen, soddon qaybood oo Turki ah, oo tiradooda lagu qiyaasay hal milyan oo askari, ayaa weerarka qaaday.
  Tooreyda khiyaanada ah ee dhabarka, isla markaana isku dhufashada halbowlaha sahayda ee Volga, ayaa si weyn uga sii dartay xaaladda.
  Mainstein, ka dib markii ay isku dayeen ciidamada Soofiyeedka inay ka riixaan Volga, wuxuu isku dayay inuu horumariyo weerarka. Dabadeed taliskii Soofiyeeti wuxuu u diray cutubyo ka tirsan Jabhadda Steppe dagaalka. Jarmalkii waa la joojiyay, siddeetan qaybood oo Soofiyeedka oo ka soo horjeeday konton Jarmal ah. Laakiin waxay awoodeen oo kaliya inay gaabiyaan horusocodkoodii, laakiin way ku guuldaraysteen inay ka adkaadaan cadowga. Intii lagu jiray Caucasus xaaladdu way ka sii dartay. Turkidu waxay hareereeyeen Yerevan waxayna ku dhowaad si buuxda u qabsadeen Batumi. Waxaa jira kayd aad u yar oo Soviet ah oo ku yaal Transcaucasia;
  Si lama filaan ah, Stalin wuxuu amar ku bixiyay in la bilaabo weerarka xarunta, hawlgalka saddexaad ee Rzhev-Sychov. Laakiin Jarmalku arrintaas diyaar ayuu u ahaa, ciidan ku filanna looma qoondayn in lagu qaado weerarkan muhiimka ah. Waxaa xaaladda uga sii daray Jabbaan oo dagaalka soo gashay. Run, samurai ma weerarin USSR lafteeda, laakiin waxay weerar ku qaadday Mongolia. Laakiin taliska Soofiyeedka, oo ka jawaabaya, dabcan, wuxuu wareejiyay ciidamo wuxuuna la galay dagaalka Japan. Gacantii lix boqol oo kun ee ciidanka Jabbaan waxay ujeeddadiisu ahayd jugtii, shan iyo labaatan qaybood oo kalena waa in si degdeg ah loogu wareejiyo Bariga Fog, taas oo wiiqday ciidamadoodii ka soo horjeeday Krauts.
  Sida nasiibku heli lahaa, xulafadu waxay u hoggaansameen hab sugitaan iyo arag ah oo xitaa waxay yareeyeen xoojinta duqeymaha qaaradda Yurub iyo magaalooyinka Jarmalka. Buundada Tuniisiya weli lama weerarin. Guud ahaan, xulafadu kuma degdegin inay xabadka ka saaraan dabka. Waxayna si dhab ah u burburiyeen dagaalka. Jarmalka iyo dayax-gacmeedkooda ayaa si tartiib tartiib ah ugu guuleystay Caucasus.
  Kadib Stalin wuxuu go'aansaday inuu u dhaqmo sidii Solon oo kale wuxuuna u soo bandhigay Hitler heshiis. Waxaa intaa dheer, shuruudaha ayaa aad ugu fiican Jarmalka. Dhammaan maxaabiista dagaalka ayaa lagu siiyaa bilaash, Ruushkana waxaa dib loogu soo celiyaa madax furasho badan. Intaa waxaa dheer, USSR waxay ballan qaaday inay siiso Reich Saddexaad saliid iyo badeecooyin batrool ah, iyo sidoo kale tiro ka mid ah qaybaha alaabta ceeriin, oo lacag la'aan ah inta lagu jiro dagaalka.
  Hitler, markuu ka fikiray, wuxuu go'aansaday inuu aqbalo dalabka Stalin. Xabbad-joojintii ayaa la soo gebagebeeyey muddo sannad ah iyadoo ay suurtogal tahay in la kordhiyo. Sebtembar 1, 1943, dagaalkii bariga waa joogsaday. Waxaana dagaalku uu dib u bilowday si dardar leh. Kaliya markan Galbeedka. Horta badda. Tuuniisiya waxay noqotay meel kulul iyo marin u ah duullaankii Naasigu.
  Noofambar 25, 1943, xoogag sare oo Jarmal ah oo hoos yimaada taliska Mainstein ayaa bilaabay weerarka Gibraltar. Franco waxa uu helay wakhti kama dambays ah si uu ugu ogolaado Naasiyiinta inay soo maraan ama ay wajahaan afgembi. Waxaa dhacay weerar ba"an oo socday saddex maalmood iyo saddex habeen. Gudaha, Jarmalku waxay isticmaaleen alaab cusub markii ugu horeysay: Sturmtiger oo ku hubaysan gantaalaha. Mashiinkan ayaa si fudud u jeexjeexay jagooyinkii Ingiriiska oo uu si xad dhaaf ah u baabi"iyay cadawga.
  Gibraltar waxay ahayd furaha lagu maamulo badda Mediterranean-ka, labada dhinacna way fahmeen tan. Hoogay, Jarmalku waxa ay haysteen fursado badan oo ay xoog isugu geeyaan. Markaasaa qalcaddii dhacday.
  Howlgallada dagaalka ayaa sidoo kale sii xoogeystay badda. Soo saarista maraakiibta quusa ee Reich Saddexaad waxay dhaaftay afartan cutub bishii waxayna sii waday inay korodho. Khasaaraha xulafada ee badda ayaa isa soo taraya. Afrikana waxaa ka dhacay dagaal dhab ah. Jarmalkii "Panthers" iyo "Tigers" waxay muujiyeen inay ka sarreeyaan cadowga. Weerarkii Jarmalka oo ka koobnaa koox soddon qeybood ah, wuxuu ku billowday duullaan ka yimid Marooko, iyo shan iyo labaatan qeybood, weerar lagu qaaday Aljeeriya...
  Sannadka cusub ee 1944 kii ayaa qof walba helay markii dagaalku si xawli ah u socday...
  Dhamaadkii bishii Janaayo 1944-tii, waxaa Aljeeriya ka sameysmay qasnadda weyn ee ciidamada Mareykanka iyo Ingiriiska. Waxayna ciidamadani si fudud isu dhiibeen ka dib iska caabin aad u liidatay. Dabadeed, Jarmalkii oo ay weheliyaan Talyaanigu, waxay ku duuleen Liibiya. Lulid cusub oo Afrikaan ah ayaa yimid. Kooxda Rommel waxay u sii gudbeen dhanka Masar, halka Mainstein ay u sii gudbeen dhanka Niger loop.
  Jarmalku waxay la yimaadeen adeegga Panther-2, oo wata hub ka xoog badan iyo qori, iyo sidoo kale mishiinka 900 hooras. Waxayna Maraykanku bilaabeen inay adeegsadaan taangiga Sherman M 4, Stalin, isaga oo dib u hubeeyay taangiyada T-34-85 iyo IS-2. Haan kale oo Jarmal ah, Tiger 2, ayaa noqotay mid duugowday laga soo bilaabo markii ay gashay wax soo saar ballaaran. Lahaanshaha hub la mid ah Panther-2 iyo isagoo kow iyo labaatan tan ka culus, Jarmal mastodon Tiger-2 ayaa wax yar ka sarreeyay saaxiibkiis ka yar ee hubka, si weyn uga hooseeya waxqabadka wadista iyo kalsoonida farsamada.
  Laakiin diyaaraddii ugu cusbayd ee dagaalka ee ME-262 ma lahayn wax la mid ah, ha ahaato hub ama xawaare. Sidaa darteed sareyntiisa tayada leh waxay ahayd inay buuxiso faa'iidada tirada ee xulafada. Guud ahaan, tirada badan ee dayuuradaha ka mid ah ciidamada isbahaysiga reer galbeedka ma ay keeni karin faa'iido la taaban karo ee goobta dagaalka. Ciyaartoyda Jarmalku waxa ay ka sarreeyeen xirfada asxaabtooda reer galbeedka taasina waxa ay saamaysay tirakoobka dagaalka hawada. Iyo madaafiicda lidka diyaaradaha ee Nazi-ga ayaa ahaa mid aad u wanaagsan. Intaa waxaa dheer, in xulafada ay ku hungoobeen go'aan la'aantooda, taas oo keentay in ciidamada ay qaybo ka mid ah dagaal ku qaadaan, taas oo sababtay khasaare badan. Waxayna ahayd mid aan ku habboonayn in la dejiyo Afrika.
  Bartamihii bishii March, Rommel waxa uu qabsaday Liibiya oo uu gaadhay El Aman. Halkaa ingiriisku waxa uu lahaa dhufay difaac oo xoog badan. Montgomeryna wuxuu amray si wax ku ool ah, gaar ahaan markuu helay xoojin. Laakiin Jarmalku sidaas uma cafiyaan. Markii ay keeneen saanad iyo shidaal dheeri ah dhamaadkii bishii Abriil, Jarmalku waxa ay sameeyeen socod wareeg ah oo ay ku marayeen saxaraha oo ay gaadheen cirifka sare ee webiga Niil, iyaga oo ka gudbay difaacii Ingiriiska. Bishii Maajo, Alexandria ayaa dhacday, Jarmalkuna waxay gaadheen kanaalka Suweys. Turkiga ayaa duulaan ku qaaday Suuriya iyo Falastiin.
  Juun waxay calaamad u ahayd isbeddelka dagaalka Bariga Dhexe. Waxa ku jiray in ka badan todobaatan qaybood oo Jarmal ah iyo labaatan Turki ah. Ingiriis iyo Maraykan waa laga adkaaday. Bishii Luulyo, Sacuudi Carabiya waxay hoos timid xukunka Boqortooyada Saddexaad, ciidamada Faashiistaha waxay galeen Iran, halkaas oo ay u dhaqaaqeen iyaga oo kaliya iska caabin xooggan kala kulmay ciidamada Ingiriiska. Bishii Agoosto, Jarmalku, oo ku dhawaaday in ka badan kun kiiloomitir, waxay galeen Hindiya. Bishii Sebtembar, ku dhawaad dhammaan Hindiya ayaa la qabsaday. Dadka deegaanka waxay u soo dhaweeyeen Wehrmacht sidii xoreyaal. Waxayna Japan ugu dambeyntii heshay xuduud dhuleed oo ay la wadaagto xulafo aad u xooggan.
  Oktoobar 1 ayaa timid. Sannadkii xabbad joojinta lagu dhawaaqay ee USSR. Jarmalku waxa uu la midoobay Jabbaan, waxa uu qabsaday dhulal laga soo bilaabo Marooko ilaa Burma, oo ay ku jirto Hindiya, waxa ay gaadheen dhulbaraha, iyaga oo la wareegay inta badan Afrika. Markaa, Dawladdii Saddexaad way ballaadhisay, laakiin dhinaca kale, waxay ciidammadeedii ku kala firdhisay qaaradaha.
  Muddadaas, Stalin wuxuu tababaray oo sameeyay ilaa saddex boqol oo qaybood, oo ay ku jiraan qaybaha taangiyada. Waxaana tirada guud ee ciidamada Soofiyeedka la gaadhsiiyay kow iyo toban milyan, kuwaas oo siddeed ka mid ah loo isticmaali karo horgallada Soofiyeedka ee Jarmalka. Laakiin Wehrmacht ayaa sidoo kale xoojisay, in kasta oo ay si aad ah u raadinaysay kala qaybsanaan shisheeye oo ka kooban. Intaa waxaa dheer, awoodda diyaaradaha jet-ka ayaa kordhay. ME-262 ayaa horey loo soo saaray kumanaan, soddon ilaa afartan baabuur maalintii, waxaana shaki la'aan ahaa dagaalyahankii ugu fiicnaa dagaalkii labaad ee aduunka. Labadeeda matoor waxay ku xawliyeen xawaare dhan 900 kilomitir saacaddii, iyo afar madfac oo 30mm ah iyo gantaallo lagu daray ayaa baabuurka ka dhigay mid aad uga soo horjeeda diyaarad kasta.
  "Panther" -2 waxay muujisay in aanay lahayn haan isku mid ah marka la eego sifooyinka guud, oo si weyn uga sarreeya hubka iyo hubka "Sherman" M 4 iyo T-34-85. Run, oo miisaankeedu yahay 47 tan, laakiin 900 oo mishiinka hoorasku waa ka badan yahay tan. Intaa waxaa dheer, Panther-2 wuxuu ka sarreeyaa IS-2 ee hubka-daloolada iyo hubka hore, iyada oo aan la xusin waxqabadkeeda wadista.
  Tani dabcan waxay welwelisay Stalin. Laakiin Reich Saddexaad ayaa weli ku jira marxaladda samaynta.
  Waxaa la abuurayaa kala qaybsanaan cusub oo shisheeye iyo mid gumaysi. Horumarka taangiyada E-series ayaa soo socda, iyaga oo wata matooro ka awood badan, hub ka dhumuc weyn iyo hub ka xoog badan. Waxayna abuuraan noocyo diyaaradeed oo cusub. Naasiyiintu waxay horey u haysteen diyaaradda Arado jet ee wax soo saarka taxane ah, iyo HE-162 ayaa soo muuqday. Iyo faa'iidada Wehrmacht ayaa kordhin doonta.
  Sidaa darteed, Stalin wuxuu lahaa wax uu ku fekero: in la aqbalo ama aan la aqbalin hindisaha Hitler si loo kordhiyo xabbad-joojinta sanad kale. Dhinaca kale, ma rabin inaan dadkayga ku tuuro yaamayska dagaalka mar kale. Dhanka kale, way caddahay in ay ka sii dari doonto - wakhti ayaa ka shaqeynaya USSR.
  Si kastaba ha ahaatee Stalin wuu kordhiyey xabbad joojinta. Wuxuu goostay in dadka wax garadka ah aysan dagaal gelin.
  Laakiin ka dib Fuhrer wuxuu si lama filaan ah ugu degay Ingiriiska bishii Disembar 1944-kii. Qofna ma fileyn in Nazis ay soo baxaan jiilaalka. Ingiriiskiina waxaa u suurtagashay in ay la yaabto. Yaab, urur wanaagsan, qoryo yaryar oo iskood u shaqeysta oo aad waxtar u leh E-10, waxaas oo dhan waxay ku ciyaarayeen gacmaha Krauts.
  Iyo macno ahaan usbuuc gudihiis, Ingiriiska ayaa la qabsaday! Tani guud ahaan waa guul weyn oo uu gaadhay Wehrmacht!
  London waa dhacday! Fuhrer-na wuxuu u malaynayaa inuu yahay mid aan laga adkaan karin! Iceland mar hore ayaa la qabsaday bishii Maarso.
  Taas ka dib faashistayaashu waxay u soo jeediyeen Ameerika - waxay yiraahdeen, maxaad rabtaa: sii wad dagaalka mise wali ma kala qaybin doontaa qaybaha saameynta? Dhimashadii Roosevelt ka dib, hab dhab ah ayaa ka hirgalay Maraykanka - Jarmalku waxa la siiyay nabad. Fuhrer, si kastaba ha ahaatee, waxay soo bandhigtay dhowr shuruudood oo adag - oo ay ku jiraan bixinta magta iyo magdhowga bamkii magaalooyinka Jarmalka.
  Ameerikaanku wax yar bay ka labalabeeyeen, laakiin guuldarro kale oo bahalnimo ah oo badda ka soo gaadhay ka dib, way is casileen. Waxayna aqbaleen shuruudihii Hitler.
  Fuhrer waxa uu qaatay nasasho yar oo uu dagaalka ku jiray... Isaga oo dhuuxay waxa uu ku guulaystay, waxa uu xoojiyay jagooyinkiisii Yurub, Afrika iyo Aasiya.
  Laakiin May 1, 1947, Naasigu, isagoo xoog urursaday oo ku tiirsan taangiga ugu weyn ee E-75 - ugu weyn ee Wehrmacht - ku soo duulay USSR.
  Si sax ah, waxay halkaas ka sii wadeen duullaankii. Waxayna geeyeen taangiyo badan oo cusub.
  E-75 ayaa noqday kan ugu weyn, maadaama Hitler uu aad u jeclaa baabuurta waaweyn. Inkasta oo mastodon ay soo baxday in aysan si buuxda u guulaysan: dhammaan wax walba waxay ahaayeen in ka badan sagaashan tan, oo leh mishiinka 900 oo kaliya - taas oo ah, taangiga ma ahayn mid aad u dhaqso badan oo inta badan burburay. Madfaca xoogga badan ee 128mm waxa uu lahaa sahay ka yar qolof iyo dab ka gaabiya 88 mm.
  Turret-ku wuxuu lahaa ilaalin wanaagsan - 252 mm foodda, 160 mm dhinacyada jilcan, laakiin qolofta ayaa ka sii darnayd - 160 mm foodda, inkasta oo xagal 45 darajo ah, kaliya 120 mm dhinac ah, oo aad u sarreeya.
  Guud ahaan, E-75 wuxuu ahaa "Royal Tiger" si caddaalad ah u koray, oo leh dhibaatooyin gaar ah sababtoo ah tan. Si caddaalad ah, waa in la ogaadaa in mishiinka iyo gudbinta ay wada yaaleen, taas oo isku koobtay qaabka taangiga. Intaa waxaa dheer, waxaa suurtagal ah in la xoojiyo ilaalinta maqaarka oo leh gaashaammadii garoonka dhexdiisa.
  Sidaa darteed E-75 si fiican ayaa loo ilaalin jiray, si xoog leh u hubaysan, laakiin aad u culus, aan aad u guurin, marar badanna wuu jabay.
  E-50 waxa uu ahaa, dabcan, ka yaraa, ka fududaa, oo leh matoor qaabaysan, waxaanu gaadhay xawaare ka badan lixdan kiiloomitir saacaddii. Oo wuxuu lahaa madfac dhan 88 mm iyo 100 foosto EL ah. Waxaa intaa dheer, waxay ridey 12 xabbadood daqiiqadii. Hubka hore ee E-50 hull wuxuu la mid yahay kan E-75, ilaalinta dhinacyada iyo turret waa ka sii daran. Laakiin ficil ahaan, E-50, xaalad kasta, oo leh dhaqdhaqaaqiisa, miisaan fudud iyo kalsooni weyn, ayaa ka waxtar badan E-75.
  Laakin Hitler waxa uu dalbaday baabuur ka culus, kana badan kuwa la soo saaray. Guud ahaan, Fuhrer ayaa mamnuucday soo saarista haamaha ka fudud konton tan. Si loo ilaaliyo dhiigga Aryan. Kaliya tiro yar oo E-10s iyo E-5 ah ayaa loo soo saaray ujeeddooyin sahan.
  Waxa kale oo jiray taangiga E-100. Iyo qaar badan oo ka mid ah wax ka beddelkeeda, oo uu ku jiro mid bambaaniyaha wata.
  Fuhrer dhab ahaantii wuu jeclaa wax kasta oo weyn. TA-400 ee wax ka beddelkeeda jet-ka ayaa noqday bambooyinka ugu caansan. Haa, tani waa awood aad u xun.
  Yu-488 ayaa si dirqi ah ku soo gashay adeeg, waxaana lagu dhawaaqay inuu duugoobay, waxaana lagu bedelay diyaaradii jet-ka. Jarmalku waxay haysteen bambooyin B-2 iyo B-18. Sidoo kale waa gaadiid aad waxtar u leh, oo awood u leh inay Mareykanka ka duqeeyaan Yurub.
  Maxayse hawada ugu jirin? Diyaaradaha disc ayaa xitaa soo muuqday, kuwaas oo, sababtoo ah qulqulka qulqulka laminarka, waa kuwo aan u nugul karin hubka yaryar.
  Marka la soo koobo, xoogaggu maaha kuwo siman. Hitlerna waxa uu filayaa in uu si fudud u dhammeeyo USSR.
  Laakiin taasi may ahayn xaaladdu. Run, Caucasus, Nazis ayaa si wada jir ah ula soo baxay Turki. Waxay qabsadeen Baku, Yerevan, iyo dhammaan ceelashii saliidda. Waxayna Japan ka soo hormartay bari, waxayna qabsatay Primorye waxayna go'doomisay Vladivostok.
  Laakiin afar gabdhood: Natasha, Zoya, Augustina iyo Svetlana waxay la dagaallameen Nazis iyo, markii weerarka weyn ee Moscow uu bilaabmay, waxay galeen dagaalka.
  Natasha ayaa ridday qarax waxayna ku tuurtay cagteeda qaawan bam-gacmeed. Waxay kala firdhisay faashiistadii oo ay Twitter-ka soo dhigtay:
  - ammaanta Soviet Russia!
  Zoya wuxuu kaloo qaatay oo gooyay khadka Krauts. Oo faraha lugaheeda qaawan ayay ku tuurtay hadiyadihii dhimashada. Fashistooyin badan la dilay.
  Waxayna ku heesay:
  - Waa kan guulo cusub!
  Augustine soo socda mooshin. Cadawgii la burburiyay. Markaasay ku kala firdhisay iyagii iyadoo feedh xoog badan ku garaacday jihooyin kala duwan. Oo cagtiisa qaawan buu ku soo dayn doonaa hadiyadda baabbi'inta.
  Oo isna wuu heesi doonaa:
  - Waxaan jebin doonaa weerarka kooxda sharka leh!
  Oo halkan yimaado weerarka Svetlana. Waxay jartay Naasiyiin badan. Intaa ka dib, lugaheeda qaawan ayaa mar kale bilaabay hadiyad dilaa ah.
  Halgankiina wuu ku hungoobay:
  - Waxaan ahay horyaal heer sare ah!
  Afarta dagaalyahan runtii waxay u shaqaynayeen qayb dhan. Laakiin hal qayb, ama xitaa afar, kuma filna Wehrmacht oo dhan. Gaar ahaan hub ka xoog badan oo horumarsan.
  Sidaa darteed dhamaadkii Agoosto si kastaba ha ahaatee Nazis ayaa hareereeyay Moscow. Tanina waa mid aad looga xumaado. Oo dhamaadkii December 1947, caasimadda ah ee USSR ayaa dhacay. Waxaana lasoo afjaray wajigii xigay ee dagaalka.
  Intaa ka dib sidii hore oo kale may ahayn... Intii lagu jiray 1948, ciidamadii Hitler, oo ay weheliyaan Jabbaan, waxay si buuxda u qabsadeen dhammaan dhulka USSR. Waxayna ka sii dartay...
  Naasiyiintu waxay dagaal la galeen qolyaha in muddo ah, waxayna qabteen Stalin, kaas oo si madax-adayg ah u rabin inuu nabad sameeyo. Ka dib markii la burburiyay hoggaamiyihii USSR bishii Abriil 1951, dagaalka xisbigu wuxuu bilaabay inuu hoos u dhaco.
  Jarmalku waxay samaysteen dawlad Ruush ah oo iyaga u gaar ah, oo waxay la dagaallameen xisbiyadii ay la socdeen ciidamada deegaanka. Waxayna ku guulaysteen in ay ku guulaystaan...Maraykanku waxa uu ku hadhay dibada oo uu helay hubka nukliyeerka.
  Hitler waxa uu sugay wakhti aad u dheer si uu u weeraro America. Waxayna Maraykanku awooday in uu sameeyo wax soo saar badan oo atomikada ah ka dibna bambooyinka hydrogen. Ka dibna waxay abuureen, in kasta oo ay ka dambeeyaan Jarmalka, gantaalaha ballistic-ga.
  Labada dhinac midkoodna ma go'aansan inuu dagaal galo. Waxaa jiray qaybsanaan dhinacyada saamaynta. Maraykanka iyo Jarmalka, iyo Japan labaduba waxay qabsadeen wax badan sidaas darteedna weli way dheefsanayeen hantidoodii.
  Hitler waxa uu dhintay April 20, 1957, dhalashadiisii siddeed iyo lixdanaad. Isaga ka dib, awoodda waxaa dhaxlay regent Schellenberg, kaas oo bedelay Himmler la tirtiray. Goeringna wuxuu u dhintay isticmaalka maandooriyaha.
  Schellenberg waxa ay qayb ka mid ah xoraynta ka fulisay dhulkii la qabsaday. Wuxuuna soo kordhiyey is-xukunka gumeysiga. Faafreebka ayaa sidoo kale noqday mid jilicsan. Kuwo kale oo aan ahayn xisbigii Nazi-ga ayaa soo muuqday.
  Schellenberg wuxuu bilaabay inuu jilciyo aragtida cunsuriyadda. Si tartiib tartiib ah u kobcaya biraha hanti-wadaaga iyo isla mar ahaantaana sida qorshuhu yahay, dhaqaalaha Reich Saddexaad wuxuu kor u qaaday heerka nolosha.
  Ciidamadii xisbiyadu waa ay dhacayeen. Dadku waxay la qabsanayeen edbinta iyo nidaam cusub. Sannadkii 1961-kii, duulimaadkii ugu horreeyay ee Dayaxa ayaa dhacay. Oo 1976 ilaa Mars.
  Si uun baa loo xaliyay dhibaatadii gaajada, waxaana la nidaamiyay heerka dhalmada.
  Kadib Schellenberg, Kleiman ayaa xukumay. Waxa kale oo uu sii waday xoraynta.
  Dawladdii saddexaad waxay noqotay boqortooyo dimoqraadi ah oo xisbiyada badan. Laakiin waa ay suurtoobi wayday in la kala tago isaga.
  Japan sidoo kale waxay la kulantay dimoqraadiyad. Ameerikana muddo dheer ayay ahayd dimuqraadiyad.
  Reich saddexaad, Kleiman ka dib, madaxweyne cusub ayaa la doortay. Oo waxay noqotay Natasha Rostova. Taas oo runtii fiican!
  Waxaana la soo galay xiligii dimuqraadiyaynta iyo sinaanta.
  Halgamaagii xataa wuxuu bilaabay inuu heeso;
  Dadkeenu dhib uma dulqaadan doono,
  Qoryaha - codka cadaabta dagaalka - onkod!
  Waxaan ku istaagi doonaa: qaylo rajo leh,
  Garab ilaa garab: midaysan, waayeel iyo dhalinyaro!
    
  Kor u qaadida bayonets-yada gacmo aan fiicnayn,
  Aragtida daran ee dagaalyahanada - kaliya guys!
  Dhulkii oo dhammuna murug buu la Cirrobay.
  Gabdhuhu si xishood leh ayay timaha u soo jiideen!
    
  Waxaan nahay carruurtii dadka sharafta leh ee Soofiyeedka,
  Lama jebin karo, bir iyo dab midna!
  Waxaan u dagaalannaa xooggeenna oo dhan xorriyadda!
  Waxaa jira raxan faashis ah - waxaan aaminsanahay inaan burburin doono!
    
  Xitaa haddii aan la magacaabin, way ka qadhaadh tahay niyad-jab,
  Laakiin hormoodkii laftiisu dagaal buu isu diyaariyey!
  Xadhiggu waa ololayaa - dhammaan indhaha ayaa lagu muujiyey dhexdeeda.
  In raadkii sharafta lahaa ee Bolshevik!
    
  Dadkii faraha badnaa ee askarta ahaa ayaa si caro leh ula cararay weerarka.
  Faashiistadii way aamustay, qoryihii baa guuxaya!
  Kuwii casaanka ahaa waxaa lagu burburiyay xoogga birta ah,
  Calankii jabay ee swastika ayaa dhacay!
    
  Waxaan si sax ah u garanaynay meesha baytariyadayadu yaaliin,
  Oo waayo? Wiil geesi ah
  In kastoo barafkii qarsoomay ay i dhibeen oo ay xumaan igu silciyeen,
  Habeenkii markuu kabo-la'aan yahay, wuxuu la socday boorsadiisa!
    
  Markaad yar tahay, way fududahay, way fududahay inaad indho-indhayso
  Waxaad ku dhejin kartaa sankaaga dildilaac kasta!
  Waxaad ku dhaaratay dhaxantii, geedkii,
  Laakiin qof ayaa qoslay: ninku ma da' weynayn!
    
  Gabdhuhuna, fulaynimada ma garan.
  Waxay ku dagaalameen wax ka xun wiilal geesiyaal ah!
  Fasaxa, waxaanu u ciyaarnay labo-labo.
  Si yar bay u sheekeysanayeen - waa wax laga xumaado in erayada la lumiyo!
    
  Hitler naxariis daran - addoonkii Shaydaanka,
  Caqligu dad aan tiro lahayn ayuu dilay!
  Laakiin xoriyahu wuu burburin doonaa guutada,
  Midda kale, ma laha awood golayaasha!
    
  Xisbiga Shuucigu wuu jeclaa oo koray,
  Waxaan u nahay hormoodo geesiyaal ah tan!
  Si ayan u dulqaadan sayid Fritz,
  Si aanad harqood u saarin naftaada!
    
  Waxaa nala baray inaan si muqadas ah u rumayno riyooyinka,
  Dalkana dadaal ha u tudhin!
  Wixii aan u dulqaadanay si fudud looma qiyaasi karo,
  Wiilashii ciidankeenii Soofiyeedka ee qaaliga ahaa!
    
  Midkeen midna uma tixraacin da'da,
  Naftaada u naxariiso - ha ixtiraamin kuwa kale!
  Dhimashadu waa cabsi, laakiin ma cabsan,
  Rus aan laga adkaan - ciidan talo!
    
  Oo adduun farxad leh ayaa iman doona dhulka,
  Ma jiri doonto xanuun, ilmo, murugo, baahi!
  Waxaa jira calan dul saaran meeraha shuuciyadda oo dhan,
  Kuwii dhacay waxay ku soo sara kici doonaan boqortooyada quruxda!
  
  
  KA jeex jeex jeex jeex
  Fuhrer ayaa ka yara leexday sheekadii dhabta ahayd isagoo amray Rommel, ka dib markii ay isdhiibeen ciidankii Tolbuk, si uu u weeraro Ingiriiska isaga oo aan hakad lahayn. Sidaa darteed, ka hortagga inay dejiyaan difaaca oo ay qabsadaan khadadka hore loo sii diyaariyay.
  Isagoo sii wada weerarka, Rommel wuxuu awooday, inkasta oo uu aad u yaraaday, si uu uga adkaado Ingiriiska, ciidamada gumeysigana waxay isku dhiibeen dagaal la'aan.
  Taasina waxay keentay in Ingiriisku lumiyo Masar iyo gacan ku haynta Kanaalka Suweys. Laakin xitaa tani ma ahayn dhamaadka mashaakilaadka isbahaysiga ka dhanka ah Hitler.
  Fuhrer ma aysan u leexin Ciidanka Afaraad ee Panzer ee koonfurta, waxaana intaa dheer waxay u wakiisheen weerarkii Stalingrad geesigii Crimean, Mainstein. Natiijo ahaan, Jarmalku waxay awoodeen inay qabsadaan magaalada Volga ku dhawaad isla markiiba, ciidamadii Soofiyeeti ma helin wakhti ay ku helaan halkaas.
  Horumarinta guusha ciidamada Mainstein, waxay ku sii socdeen Volga waxayna gaareen Badda Caspian. Kadibna Turkigu wuxuu galay dagaalka, isagoo dharbaaxo xooggan la kulmay ciidan malaayiin ah. Japan, sidoo kale, waxay hore ugu guulaysatay Battle of Midway waxayna qabsadeen jasiiradaha Hawaiian.
  Oo sidaas daraaddeed samuray wuxuu furay wejiga labaad ee Bariga Fog. Waxay ku hormareen tiro badan oo ciidan lug ah. Oo waxay awoodeen in ay gooyaan Vladivostok oo ay qaataan Khabarovsk, iyo sidoo kale qabsaday inta badan Mongolia.
  Natiijo ahaan, USSR ma aysan helin xoogga weerarka jiilaalka. Iyo Jarmalka, iyo Turkiga, iyo dayax-gacmeedyada kale ee Reich Saddexaad, waxay qabsadeen ku dhawaad dhammaan Caucasus iyo saliidda Baku jiilaalka.
  Ruushka Soofiyeeti wuxuu isu arkay cadaadis istaraatijiyad ah. Stalin xitaa wuxuu ogolaaday nabad gooni ah oo uu la yeesho Jarmalka shuruud kasta.
  Fuhrer waxa uu helay xog sirdoon oo sheegaysa in dalka Maraykanka ay ka socoto hawl lagu abuurayo bamka atomiga. Oo uu ka welwelsan yahay arrintan, wuxuu ku heshiiyey nabad gaar ah oo lala yeesho USSR. Laakiin dabcan, isagaa iska leh wax kasta oo hore loo qabsaday, iyo sidoo kale Leningrad, iyo dhammaan Karelia, ilaa Arkhangelsk, loo dhan yahay. Abaal marin weyn ayaa lagu soo rogay Ruushka Soofiyeeti. Japan waxay qabsatay gobolka xeebta iyo qayb ka mid ah dhulalka kale ee Bariga Fog.
  Stalin, isagoo garwaaqsaday rajo la'aanta dagaal laba waji ah, iyo sidoo kale cabsida taangiyada cusub ee Jarmalka - Panther iyo Shabeel - waxay aqbaleen xaaladaha nabadeed ee aadka u adag, laakiin ugu yaraan waxay sii haystaan Moscow iyo awoodiisa shakhsi ahaaneed.
  Waxayna Krauts sii wateen duullaankoodii Afrika waxayna u dhaqaaqeen dhanka Hindiya. Markii hore, waxay qorsheeyeen in ay ka qaadaan dhammaan gumeysiga Ingiriiska ka dibna ay qabtaan waddankii hooyo.
  Ingiriisku wuu awoodi waayey inuu sii joogo Afrika. Naasigu waxa uu qabsaday, iska caabin aad u liidata, qaaradda madow oo dhan, iyo sidoo kale Hindiya, oo la midoobay Jabbaan.
  Soo degista Ingiriiska waxay dhacday bishii Juun 1944, wakhtigaas oo Jarmalku soo saaray diyaarad jet ah, tayada sare ee ay u leeyihiin awgeed, waxay si buuxda ula wareegeen sareynta badda iyo hawada.
  Ameerika, sidoo kale, wali way luminaysay Jabbaan, maadaama ay gabal gabal u garaaceen markabka Yankee. Waxayna taasi suurtogal ka dhigtay in la magdhabo awoodda dhaqaale ee hoose.
  Metropolitan Britain si degdeg ah ayaa looga adkaaday. Intaa ka dib, waxaa halkaas lagu soo dhisay boqor cusub oo Jarmal ah, iyo dawlad uu hoggaaminayo Mosley. Inta badan maraakiibta maraakiibta Ingriiska waxay hoos yimaadaan Reich Saddexaad. Bishii Agoosto, Jarmalku waxay qabsadeen Ireland, Sebtembar Operation Icarus ayaa dhacay, iyada oo la qabsaday Iceland.
  Sidaa darteed, Reich-ga Saddexaad waxay iska difaacday duqeyntii Mareykanka.
  Laakiin tani kuma filna Fuhrer, iyo Krauts waxay bilaabeen inay weeraraan Ameerika.
  Ciidamada qaar ayaa loo wareejiyay dalalka Argentina iyo Brazil. Qaarna waxay u gudbeen Greenland iyo Kanada.
  Dabcan, oo ay weheliyaan Jabbaan, Jarmalku waxay sidoo kale qabsadeen Australia.
  Sannadkii 1945kii, Naasigu waxa uu awooday in uu qabsado dhulal muhiim ah oo ku yaalla Galbeedka Hemisphere. Ameerika waxay la kulantay taangiyada E-taxane cusub ee Jarmalka, kuwaas oo aad uga sarreeya Shermans iyo xitaa Pershings. Hitler E-75 waxa uu noqday mid si dhab ah looga maarmi karo xagal kasta oo ay wataan qoryaha Maraykanku, isla markaana si degdeg ah u noqday taangiga ugu weyn ee Jarmalka. Bishii Maarso 1946, Mareykanka ayaa is dhiibay.
  Waxaana jiray hakad ciidan oo ku meel gaar ah. Stalin aamusnaan ayuu u fadhiyey hadda mana ruxin doonta.
  Hitler wuxuu nastay shan sano oo uu dheefshiiday hantidiisii. Kadibna wuxuu ugu dambeyntii aaday oo weeraray Japan 20-kii Abriil, 1951. Waxay lahayd hanti aad u badan.
  Dagaalku waxa uu socday 8 bilood,waxana lagu soo afjaray qabsashadii Jabbaan iyo dhamaan dhulkii uu gumaysan jiray.
  Intaa ka dib Fuhrer ayaa dhowr hawlgal oo kale ka fuliyay Latin America waxayna qabsadeen Spain iyo Portugal, iyo wadamo kale oo dhexdhexaad ah.
  Turkiga sidoo kale waa la qabsaday.
  Waxay soo baxday in boqortooyo ku dhow adduunka oo dhan, Reich Saddexaad, la abuuray. Laakin wali waxaa jiray USSR- hoos loo dhigay.
  Stalin waxa uu dhintay March 1953, ka dibna Beria waa la toogtay. Nikita Khrushchev ayaa qabsaday awoodda. Yaa abaabulay shirweynihii 20-aad ee la soo bandhigay dabeecadda shakhsi ahaaneed ee Stalin, oo sidoo kale si ceeb ah u lumisay dagaalka.
  Hitlerna wuxuu qaatay go'aan:
  - La qabso awoodda ugu dambeysa ee madaxbannaan ee adduunka.
  Oo sidaas daraaddeed on May 1, 1956, weerar weyn oo ka mid ah ciidamada weyn ee dunida saddexaad ee Reich ka soo horjeeda USSR ah. Haddana waxaa dhacay dagaal iyo dhiig badan.
  Hitler waxa uu dhawaan jirsaday todoba iyo lixdan jir, laakiin ninka cuna ma jeclayn in uu is dejiyo.
  Soohdinta ayaa aad ugu dhow Moscow - masaafada ugu gaaban waxay ahayd laba boqol iyo labaatan kiiloomitir oo keliya. Rzhev waxay horey u ahayd magaalo Jarmal ah. Sidaa darteed Krauts waxay rajaynayeen in xitaa xagaaga ka hor ay qaadan doonaan caasimadda USSR oo ugu dambeyntii dhamaystiraan xoojinta Boqortooyada ee miisaanka meeraha.
  Laakiin afar gabdhood oo ay hogaaminaysay Natasha ayaa istaagay jidkooda.
  Gabdho qurxoon oo kabo-la'aan ah oo ku labisan bikini ayaa difaacay magaalada Kalinin ee Soofiyeedka, May 4, 1956, ciidamada Jarmalku waxay jabiyeen oo bilaabeen weerarka.
  Ka hor waxaa yiil taangiyada Ahraamta Jarmal ee taxanaha AG. Waxay ahaayeen kuwo awood badan oo gebi ahaanba aan u nugulayn qoryaha Soofiyeedka marka laga soo tuuro dhammaan dhinacyada.
  Laakiin faashiistaha ayaa nasiib u yeeshay kiiskan: waxay ka soo horjeesteen afar gabdhood - saaxiriin aad u xoog badan. Waxayna dagaalyahanadaasi garanayeen sida loola dagaalamo cadowga.
  Natasha ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam-gacmeed. Waxa ay ku dhacday diirka haanta Ahraamta Jarmal. Taasi waxay keentay in baabuurka uu dhanka bidix u leexdo oo uu deriskii ku jiidhay.
  Waxayna labada taangi mar qura wada qarxeen.
  Oo Natasha ayaa barteeda twitterka ku soo qortay:
  - Tani waa xeeladayda!
  Zoya, lammaaneheeda, ayaa sidoo kale bam-gacmeed ku qaadday suulasha oo qaawan. Oo waxay ku dhufatay diirka tiirarka Ahraamta Hitler ee mastodon. Isaga oo jabay ayuu soo jeestay oo deriskii la dhacay. Haddana laba taangi ayaa qarxay.
  Zoya ayaa qaylisay:
  - Sharafta USSR!
  Marka xigta, Augustine ayaa hogaaminaya dabka. Waxay kaloo tuurtay cagteeda bannaan, wax aad u xun. Waxayna ku dhufatay baabuur Jarmal ah oo ku socda jidkiisa. Natiijo ahaan, taangiyada Hitler ayaa mar kale isku dhacay.
  Markaasaa shaydaankii timo-guduudan lahaa gabay:
  Ma noqon doonno addoomo,
  Aan kabo la'aan ku tuurno!
  Ka dibna Svetlana ayaa rasaas ku riday cadowga. Oo si sax ah oo sax ah. Iyo sidoo kale iyadoo la kaashanayo suulasha qaawan. Waxaana isku dhacay baabuurtii Faashiistaha. Iyo sida ay u qarxi doonaan.
  Oo Svetlana ayaa ku heesi doonta:
  Aabbahay ha u ammaano!
  Gabdhoow dagaal geesinimo leh!
  Natasha ayaa mar kale ku tuurtay cagteeda bam gacmeed waxayna isku dhaceen laba taangi oo Jarmal ah, iyadoo ku dhawaaqaysa:
  -Glory Stalin!
  Zoya waxay sidoo kale ku tuurtaa wax dilaa ah suulasha qaawan waxayna ku dhawaaqaysaa xagga sare ee sambabada:
  - Waayo, Ruuxa Quduuska ah'!
  Augustine waxay ku taabatay bam-gacmeedka cidhibteeda qaawan, waxay riixday mastodons ee Nazis waxayna ku qaylisay:
  - Xuduudo cusub!
  Svetlana, iyada oo jahawareersan duurjoogta ah, waxay ku tuurtay hadiyaddii dhimashada iyada oo suulasha qaawan oo ku foodhaysa:
  - Guul weyn!
  Gabdhuhu waxay ku dagaalameen mashiinnada Ahraamta, oo runtii ahaa mid qabow. Laakiin maxaa laga yeeli karaa ciidamadan tirada badan? Oo sidaas daraaddeed Nazis ayaa si buuxda u hareereeyey Kalinin iyo dagaalyahannadu waa inay ka baxaan hareeraha.
  Intii lagu guda jiray May, Jarmalku waxay qabsadeen Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza, waxayna si buuxda u hareereeyeen Moscow, oo magaalada ka hareereeyay dhammaan dhinacyada.
  Ka dibna bishii Juun caasimadda ayaa la weeraray.
  Afartii geesiyaasha ahaa ayaa haddana dagaallamaya, oo si quus ah u dagaallamaya.
  Natasha ayaa qarxisay, lugteeda qaawan ku tuurtay bam gacmeed waxayna ku heesay:
  - Aduunyadayada ammaan!
  Zoya sidoo kale waxay ridday qarax, oo haddana cagteeda qaawan ku qaadday bam-gacmeed waxayna ku duushay xagga sare ee sambabkeeda:
  - Stalin-ka cusub waa sanamkayga!
  Dabadeed Augustine wuu gubaa, oo sidoo kale si firfircoon u toogtay. Oo uu bam-gacmeed ku tuuray suulasha qaawan ee uu ciyey.
  - Waxaa jiri doona guulo cusub! Dagaalyahanno cusub ayaa kici doona!
  Marka xigta Svetlana ayaa toogatay oo gooyay kuwa ka soo horjeeda. Cagtiisa oo qaawan ayuu kuwa ka soo horjeeda ku tuurayaa isagoo qaylinaya.
  - Waxaa jiri doona guusheenna dagaalka quduuska ah!
  Afarta qof ayaa si xun ugu dagaalamay Moscow. Laakiin xoogaggu maaha kuwo siman. Magaaladu waxa si dhab ah u buux dhaafiyay ciidammo fara badan oo isugu jira noocyo kala duwan oo isugu jira Madaw, Jaalle iyo Maariin kuwaas oo loo adeegsan jiray sida calafka madfaca.
  Ka dibna 3-dii Luulyo, Moscow ayaa ugu dambeyntii dhacday ... Waqtigaan, Jarmalku waxay qabsadeen Kazan, Ulyanovsk, magaalada Gorki, iyo Ryazan, iyo runtii dhulalka ilaa Uralsk River, waxayna horey u qabsadeen Orenburg.
  Waxaa kaloo dhanka bari ka soo duulayay ciidamo aad u badan. Bishii Luulyo 4, 1956, Nikita Khrushchev wuxuu u soo bandhigay Reich Saddexaad si uu u helo dammaanad badbaadada naftiisa iyo xubnaha kale ee Politburo.
  Hitler taas wuu aqbalay...Dagaalku wuu dhamaaday ka dib markii uu socday in ka badan laba bilood. Miisaanka awoodduna wuxuu ahaa mid aan rajo lahayn bilowgii hore.
  Si kastaba ha ahaatee, afarta gabdhood ma aqbalin guuldarada. Maadaama USSR mar hore si buuxda loo qabsaday, sidee ku saabsan dilka Hitler?
  Bishii Agoosto 9, 1956, afar gabdhood oo la yaqaan, oo ay weheliyaan wiilka Oleg Rybachenko, ayaa go'aansaday in ay weeraraan bakhaarka Hitler, oo burburiya dembiilaha ugu muhiimsan ee waqtiga oo dhan.
  Haddaba afar gabdhood iyo wiil oo u ekaa ilaa laba iyo toban jir, aadna muruq u leh, oo xidhan surwaal gaaban, waxay u guureen hoyga Hitler, oo ka doortay Qubrus.
  Gabadhu waxay ahayd mid kabo-la'aan ah, oo bikini-ga, wiilku wuxuu xidhnaa surwaal gaaban, sidoo kalena kabo-la'aan. Sidaa darteed shantiiba waxaa lagu eedeeyay sixir.
  Ilmo iyo afar gabdhood ayaa weerarka ku sugan.
  Oleg Rybachenko wuxuu ku tuuray pulsar cagtiisa qaawan ee caruurnimada ah, wuxuu kala firdhiyey faashiistaha oo qayliyay:
  - Waayo, weynaanta Ruushka!
  Natasha waxay ka sii daysay hillaac xudunta dhexdeeda, gubtay Krauts, waxayna bilawday kubbad dab-damis ah suulasha qaawan, gubtay Nazis oo heesay:
  - Ruus cusub!
  Zoya ayaa sidoo kale ku jirta weerarka. Waxay ku tuurtaa haddiyad dilaaga ah iyada oo lugaheeda qaawan. Oo laabta ayuu qaawiyey, isagoo hillaac ka soo tufay!
  Markaas ayay ku heesay:
  - Ruusku waa caan!
  Augustine sidoo kale naaso qaawan. Waxay iska tuurtay pulsarkii ibta cascas. Oo faraha lugaheeda oo qaawan ayay hillaac ku tuftay.
  Waxayna ku heesay:
  - Falconka koowaad waa Lenin, kan labaadna waa Stalin!
  Oo hadda Svetlana ayaa ku jirta weerarka. Sida pulsar uu faraha faraha ugala baxayo... Waxay burburin doontaa faashiistaha. Ka dibna hillaac ka yimid ibta cas ee cas. Oo wuxuu jari doonaa wax badan oo Nazis ah.
  Oo isna wuu heesi doonaa:
  - Dalka Hooyo iyo Stalin!
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale weerarka ku jira. Wuxuu ku googooyaa faashiistadii seefo sixir, wuxuuna ku sii daayaa boolal hillaac ah isagoo wata suulasha qaawan.
  Wiilkiina wuxuu ku dhawaaqayaa:
  - Haybadda dalka!
  Natasha, oo ku burburisay Nazis seefo oo ku tuurtay pulsars jahannamo cagaheeda qaawan, waxay ku qaylisay:
  - Waxaan nahay caruurtii Shaydaanka!
  Xumbo dilaa ah ayaa ka duushay ciribta gabadha. Qof walbana wuu dhalaalay.
  Zoya ayaa sidoo kale ku jirta weerarka. Qof kasta seef buu ku dumiyaa. Waxayna ku da'aysaa Krauts hillaac dab ah oo ka imanaya ibta cascas. Oo calashiisa qaawan ayuu ku tuurayaa pulsars cadaab ah.
  Isla markaana uu guuxayo:
  - Waayo, Aabbaha aaminka ah!
  Augustina ayaa isna weerarka ku jira. Ibaha naasaha yaaqu way shaqeeyaan, oo waxay tuurayaan hillaac badan. Oo gacmahooduna waxay ku dileen seefo. Oo suulasha qaawan waxay tuurayaan pulsars.
  Quruxda ololaysa ayaa qaylinaysa:
  - Waayo, Ilaaha Madoow!
  Ka dibna Svetlana ayaa ku soo gashay weerarka. Sidoo kale gabar Terminator ah. Hillaac iyo pulsars ayaa ka duulay ibta strawberry. Waxay gubeen wax kasta oo ku wareegsanaa hablaha. Naasiyiintii iyo geesiyaashii Reich Saddexaad ayaa si gaar ah u dhibtooday.
  Gabadhuna way qaadanaysaa oo ku qaylinaysaa:
  - Rus Great laftiisa! waan dagaalamayaa!
  Wiil iyo afar gabdhood ayaa weerarka ku socda.
  Waxay maraan dariiqyada godka. Waxay baabi'iyaan faashistooyinkooda. Waxay daba socdaan Hitler. Dhab ahaantii, morel this u suurtagashay in ay ku noolaadaan dunidan toddoba iyo lixdan sannadood. Oo sidaas daraaddeed shantii terminators go'aansadeen: ku filan Hitler oo ay dili doonaan isaga! Markaa hablihii iyo wiilku way dhaqaaqeen.
  Oleg wuxuu ku gooyay faashiistayaashii seefo, wuxuuna ku tuuray xinjiro tamar ah cagihiisa qaawan, wuxuuna heestaa:
  -Glory to Rus weyn'!
  Natasha, iyadoo adeegsanaysa ibta guduudan ee naasaheeda, iyo sidoo kale waxay ku gooysay Nazis seefo oo ay ku tuurtay pulsars lugaheeda qaawan, waxay ku qaylinaysaa:
  - Waayo, Ruush White '!
  Zoya waxay ku jirtaa weerarka duurjoogta ah. Sido kale seef buu ku googooyaa oo biro hillaac ah ku tuuray faashiistadii naasaha cascas leh. Oo naftiisa u guuxaya:
  -Ilaah cadaw guul ha siiyo!
  Oo cago qaawan, waxay u soo duuli doontaa sida pulsar oo kale.
  Oo halkan Augustine wuxuu ku jiraa weerarka. Aad u xanaaq badan oo degdeg ah. Hillaac ayaa sidoo kale ka da'aya ibta guduudan, sida mid ka soo baxaysa cawska. Faashiistadiina seef buu ku baabi'iyaa. Oo farahaaga qaawan wax gubanaya ayaa ka soo bixi doona.
  Intaa ka dib madaxa cas ayaa heesi doona:
  - Ilaaha Madoow ayaa ku guulaysan doona!
  Iyo weerarka ka dhanka ah Nazis, Svetlana. Oo isna seef buu ku googooyaa. Waxay ka toogtaa hillaac ibta naasaha yaabka leh oo ay cagaheeda qaawan ku riddo pulsars xun.
  Oo sambabada sare kaga qaylinaya:
  -Svarog ammaan!
  Shantu waxay ku jiraan duullaan, taangiyo roganaya, burburinaya tufaaxyada Nazi-ga, iyo wixii la mid ah. Wuxuu baabi'iyaa kuwa ka soo horjeeda sida ayax.
  Oleg wuxuu ku jiraa weerarka. Wiilku sidii seefo ayuu wax u jarayaa. Oo farahiisa qaawan buu carruurta lugaha ku xaaqayaa. Oo wuxuu hoos u dhigi doonaa faashiistaha dhib la'aan.
  Dabadeedna wuu heesi doonaa:
  - Haa, Rus weyn! waan kula joogaa!
  Natasha ayaa sidoo kale ku jirta weerarka. Faashiistaha ayuu baabi"iyaa. Ku tuura pulsars cago qaawan. Ibaha naasaha oo casaan ah, hillaac ayaa ka soo baxay saqafka.
  Oo naftiisa u heesa:
  - Weynaanta Ruushka, Svarog waa Masiixa!
  Zoya waxay ku jirtaa weerarka duurjoogta ah. Sidoo kale waxaa da'aya hillaac. Ibaha naasaheeda ruby-ga ah waxay u ruxmareen sida qulqulka qulqulka qulqulka tamarta.
  Oo suulasha qaawan ayaa riixaya xinjiro dab ah oo pulsars ah.
  Zoya ayaa ku qeylineysa:
  -Glory to cosmic Russia!
  Oo sida cedhib qaawan buu u qaadan doonaa, oo wuxuu ku tusin doonaa baabba'.
  Oo halkan Augustine waa dagaal. Waxa kale oo uu cadawga ku soo tuuraa wax baabi"iya oo wax dila. Ibta naasaheeda guduudan, sida qoryaha darandooriga u dhaca, waxay sii daayaan durdurrada tamarta daran iyo burburinta cadowga. Madax guduudan ayaa u tumaysa sida Naasiyiintii. Waxaad dhab ahaantii ku dhici doontaa jacayl.
  Iyo sida ay u xanuunayso cidhib qaawan!
  Oo way guuxi doontaa:
  - Waayo, xoogga iyo xigmadda Ilaaha Madow ee Ruushka1
  Ka dibna Svetlana ayaa ku jirta weerarka. Wuxuu sidoo kale ku baabi'iyaa faashiistaha seefo. Ibihii guduudnaana wuxuu ku tufay hadiyado dhimasho. Iyo sida uu u qaato oo u heesi:
  -Glory to our Ruus weyn'.
  Cidhibtiisa qaawanna wuxuu cadawga ku dhufan doonaa pulsar. Oo isna wuu qaadan doonaa oo seef buu ku dhufan doonaa.
  Haa, shan ayaa si caan ah u goynaya ilaalada Hitler. Kuwani runtii waa gabdhaha aad u baahan tahay.
  Oo wiilka isaga la jira, Oleg Rybachenko, aad buu u fiican yahay! Oo wuxuu baabi'iyaa faashiistaha si caan ah.
  Kani waa ilmaha Terminatorka.
  Sida seefo lagu gooyo. Oo isna wuxuu qaadan doonaa miiqan oo Naasiyiintii seefo ayuu ku gooyn doonaa. pulsarkuna cago qaawan buu tuurayaa.
  Oo way guuxi doontaa:
  - Weynaanta Yurub awgeed!
  Oo halkan Natasha waxay ku jirtaa weerarka. Aad u xanaaqsan. Waxayna sidoo kale ka sii deyn doontaa pulsars ibta guduudan. Oo uu burburiyo faashiistaha. Cago qaawan buu ku tuurayaa pulsars dilaaga ah.
  Oo sambabada sare uga guuxaya.
  - Ammaan ilaahyada Ruushka!
  Zoya lafteedu waxay ku jirtaa weerarka. Oo naasigii oo dhan ku laayay seefo. Haraggoodana durbaan ka gooyaan. Ama in ka badan si sax ah shaandho. Oo ciribta qaawan buu u dhiibi doonaa naasiga. Ibaha naasaha cas cas, waxay kugu dallaci doontaa qulqulka tamarta. Hagaag, runtii aad bay u dhibaysaa naasiga sidoo kale.
  Zoya ayaa nafteeda ku qaylinaysa:
  - Waayo, Ruuxa Quduuska ah'!
  Kadib Augustine wuxuu noqday mid aad u firfircoon. Waxay sidoo kale ku furtay lugaha lugaha qaawan. Ibaha naasaha cas-casna waa sida hillaac oo kale. Oo waxaad mooddaa in cidhib qaawan uu ka soo degi doono hillaac ololaya.
  Oo isna wuu qaylin doonaa.
  - Nimcada Ilaaha Madoow ayaa nala jirta!
  Oo shaydaankii timo-guduudan lahaa ayaa qaadi doona oo cadawga dharbaaxi doona.
  Oo halkan Svetlana ayaa ku jirta weerarka. Gabar oo kaliya ubax midabyo dhalaalaya leh.
  Waxay si kalsooni leh u gubtaa faashiistaha. Oo laga soo bilaabo ibta ruby ka waxay soo dirtaa qoryaha-mashiinnada noocan oo kale ah. In qof walba uu koonka dab qabadsiin karo. Markaasay qaateen oo ay dab qabadsiiyeen dhammaan Naasiyiintii.
  Haa, way ku adkaan doontaa Hitler, maadaama awoodda noocaas ahi ay isaga ka soo horjeedaan.
  Laakiin Svetlana ayaa ku qeylisay:
  - Oo jacaylka Ilaaha cad ayaa nala jira!
  Shan iskeed u dhaqaaqday. Fashiistaha baabi'iya oo aan naxariis lahayn. Oo waxay muujinaysaa halaagga naarta. Ku alla kii ku dhiirada inuu hablahan oo kale hor istaago wuu dhimanayaa.
  Oleg wuxuu ku jiraa weerarka. Wiilkii ayaa u soo dhawaaday oo u soo dhawaaday xafiiskii Hitler. Sida uu si badheedh ah ugu jejebiyey seefaha. Ilmaha cagihiisa qaawan ayaa soo diraya pulsars.
  Haa, faashistayaashu nasiib-xumo ayey ahaayeen, waxaan ku dhex milmay gabdho iyo wiilal caynkaas ah.
  Hadda Natasha waxay sii deyn doontaa ceeryaamo dab ah oo ka soo baxa ibteeda casaanka ah. Wuxuuna gubay faashiste aad u badan. Gabadhani waa terminator dhab ah.
  Laakin sida loo soo rido hubka wax dila qofka kaa soo horjeeda adiga oo gacmahaaga qaawan. Oo isagu si gaar ah ayuu kuu wasayaa.
  Taas ka dib Natasha ayaa qaylisay:
  - Sharafta USSR!
  Zoya wuxuu sidoo kale ku jiraa weerarka. Waxay siin doontaa qulqul dab ah oo ka yimaada ibta strawberry. Oo uu ku garaaco kuwa ka soo horjeeda. Oo isna wuxuu bixiyaa saf ka dib. Ib guduudanna wuu qaadan doonaa oo cadowga ku toogan doonaa.
  Farihiisa qaawanna wuxuu ku dhufan doonaa cadowga.
  Markaa wuu heesi doonaa:
  - Dhulkayaga sharaf!
  Ku xiga weerarkii Augustine. Sidoo kale duulaan duur joog ah. Dila dadka ka soo horjeeda. Ib guduudanna wuu ku tuuray cadawgiisa. Waxay si dhab ah u gubeen Nazis oo dambas ah.
  Dagaalyahankiina wuu guuxay:
  - Guul weyn!
  Laakiin Svetlana ayaa ku jirta weerarka. Aad u xanaaqsan oo gardaran. Waxay ku dabooshaa Krauts iyada oo cagaheeda qaawan. Iyo ibta strawberry, isla marka ay sii daayaan, wax aad u dilaa ah.
  Fashiistahana wuu kaxaysan doonaa oo cadcad buu u gubi doonaa.
  Inantii baa qaaday oo qaylisay:
  - Kuwa xoogga badan, ilaahyada Ruushka!
  Shantii baa qaaday oo ku jabtay xafiiskii Fuhrer. Hitler wuu da'ay. Timo cirro leh ayaa ka soo muuqday, oo barar baa ka soo baxay wejiga. Nin gaaban. Intuu jilba joogsaday ayuu hablihii iyo wiilkii hortooda ku dhacay.
  Natasha waxay ku soo tuurtay cagteeda qaawan oo dhiig leh oo ku qaylisay:
  - Dhunkado eyga!
  Hitler wuu dhunkaday cabsi darteed...
  Zoya waxay sidoo kale ku qasabtay Fuhrer inuu dhunkado ciribteeda qaawan. Hitler waa la jabiyay.
  Dabadeed wuxuu dhunkaday Augustine oo qaawan oo qallafsan. Iyada oo qanacsan ayay ku qanacday.
  Svetlana waxay sidoo kale ku qasbanaaday inay dhunkato cagteeda qaawan. Gabdhihii Fuhrer ayaa markaas ka qabtay gacmaha iyo lugaha. Markay soo jiideenna waxay u kala qaybiyeen afar qaybood.
  Hitlerna wuxuu u dhintay naxdin xanuun badan Agoosto 9, 1956.
  Xukunkii dambiilaha ugu weynaa ee abid soo maray, kaas oo qabsaday adduunka oo dhan, wuu dhammaaday.
  Dhaxalsugaha kaligii taliyihii weynaa ee dhiigyacabka ahaa waxa uu ahaa Schellenberg, kaas oo bedelay Himmler. Iyo kuwa ugu awoodda badan ee wiilasha Hitler, oo lagu helay bacrin macmal ah, ayaa lagu dhawaaqay dhaxalka rasmiga ah.
  Laakin... Loolan awoodeed ayaa bilaabmay, Schellenberg waxaa afgambiyay Mainstein, waxaana dhacay dagaal dhiig badan ku daatay.
  
  CLIP TERMINATOR
  Mid ka mid ah khubarada Jarmalka ah ayaa gugii afartan iyo laba ka mid ah ogaaday in Jarmalku ay isticmaalaan warqad bir ah oo aan bir lahayn oo ku saabsan dukumentiyada been abuurka ah, halka Ruushkuna ay isticmaalaan birta fudud oo keliya. Dabadeedna wuxuu u sheegay taliyaha sare.
  Taas ka dib nuance this la tixgeliyey, iyo wakiilada Jarmal bilaabay in ay ku guuldareystaan wax ka yar marar badan.
  Natiijo ahaan, Fritz ayaa shaaca ka qaaday qorshayaasha weerar ee garbaha u dhow Stalingrad. Ciidamadiina dib ayay isu soo uruursadeen. Markii weerarku billowday 19-kii Noofambar, ciidanka cas ayaa wajahay difaacyo aad u xooggan. Waxaa intaa dheer, maalintii uu weerarku dhacay cimiladu waxay isu beddeshay mid aan duuli karin, taasina waxay curyaamisay diyaaraddii, waxaanay hoos u dhigtay saamaynta madaafiicda.
  Jarmalku markaas waa uu adkaysan karayey, laakiin dagaalku waxa uu socday in ka badan bil iyada oo aan wax badan laga guulaysan Ciidanka Cas.
  Afrika, sidoo kale, arrimuhu si yar bay u dhaceen. Rommel waxa uu helay xoojin dheeraad ah oo ka yimid Yurub, waxana uu awooday in uu qaado weerar cajiib ah oo ka dhan ah Maraykanka. In ka badan boqol iyo konton kun oo askar Maraykan ah oo aan tabobar iyo khibrad lahayn ayaa la qabtay. Ciidamada Rommel ayaa sidoo kale qabsaday Algeria iyo Morocco.
  Intaa ka dib Maraykanku wuxuu codsaday in la heshiiyo Wehrmacht. Jarmalku isaga oo ka faa"iidaysanaya ka bixitaankii Ameerika ee dagaalka, waxa uu sii xoojiyay Rommel oo uu Ingiriiska kaga adkaaday Liibiya iyo Masar. Isla mar ahaantaana, inta lagu jiro xilliga qaboobaha, Jarmalku waxay iska caabiyeen labadaba weerarka Ciidanka Cas ee Leningrad iyo isku day cusub oo lagu weeraray Stalingrad, iyo jihada Rzhev-Sychov. Gu'gii si deggan buu u maray. Isagoo ku guul darreystay inuu guul u gaaro USSR jiilaalka, wuxuu urursaday xoog. Jarmalkuna waxa uu ku soo socday Afrika iyo Bariga Dhexe. Waxa la qabsaday burburkii Masar, Ciraaq iyo Kuwait ka dib. Qayb ka mid ah Suuriya waxa qabsaday Turkiga. Kaas oo galay dagaalkii Ingiriiska.
  Xagaagii waxa kale oo jiray nasasho dhanka bari ah. Naasiyiintu waxay ku hormareen Suudaan, waxayna u sii gudbeen Iran iyo Bariga Dhexe. Kaliya bishii Agoosto ayay ciidamada Stalin isku dayeen inay ku sii socdaan Stalingrad. Laakiin mar kale waxay ku xayirmeen difaaca adag ee Jarmalka.
  Panther, oo lahaa hub-mudad, sax ah oo xawli ku socda, ayaa si gaar ah u soo bandhigay dagaalladii difaaca.
  Jarmalku wuxuu ku qaatay sanadka oo dhan afartan iyo sadexaad ee bari ee difaaca. Halkaa markay marayso, waxay qabsadeen Afrika, ka dib markii Iran ay gashay Hindiya, iyada oo la midowday Japan.
  Xilliga jiilaalka, Ciidanka Cas ayaa ku dhawaad ma hormarin. Stalin waxa uu baadhay fursadaha nabada. Waxayna Jarmalku dheefshiideen gumaysigii Ingiriiska. Churchill wuu bukooday, wuxuuna dareemay kalsooni darro, wuxuu go'aansaday inuu soo gabagabeeyo heshiis uu la galay Jarmalka ka dib markii ay lumiyeen gumeysiga. Tani waxay faashiistadii siisay gacan xor ah oo bari ah.
  Bishii Maajo 1944-kii, Wehrmacht wuxuu bilaabay duullaankiisa dhinaca badda Caspian.
  "Panthers" -2 iyo "Tigers" -2 ayaa ka qayb qaatay dagaalka. Mashiinnadani waxay muujiyeen awooddooda, laakiin waxa ugu weyn ayaa ahaa duulista jet, oo aan lahayn wax la mid ah. Gaar ahaan ME-262 iyo XE-162.
  Iyo Carab, Afrikaan iyo Hindi badan ayaa loo qoray ciidanka lugta. Sidii calaf madfac leh ayay hore u fuuleen.
  Hagaag, aan dagaal galno!
  Cadawgii oo mayd soo tuuraya, waxa ay u gudbeen badda Caspian-ka, waxaanay u diideen dhulkii Caucasus. Ciidamada Turkiga iyo kuwa Rommel ayaa sidoo kale ka soo weeraray dhanka koonfureed.
  Khalkhal dhammaystiran...
  Wehrmacht ayaa weerar ku qaaday in ka badan saddex boqol oo qaybood, oo u badnaa ajaanib. Wuxuuna gaaray guulo la taaban karo.
  Inkasta oo Ciidanka Cas ay si geesinimo leh u dagaalameen.
  Gaar ahaan afarta gabdhood, Natasha, Zoya, Augustina, iyo Svetlana.
  Waxay si gaar ah si badheedh ah ugu tuureen hadiyado dhimasho ah oo ay cadawga cagahooda qaawan yihiin.
  Laakiin xitaa afartii geesiyaasha ahaa ee quruxda badnaa waxay noqdeen, guud ahaan, awood la'aan.
  Caucasus si buuxda ayaa loo qabsaday xilliga xagaaga. Inta lagu jiro dayrta, Fritz ayaa sidoo kale qabsaday Saratov iyo Kuibyshev, oo ka soo jeeda koonfurta. Iyo sidoo kale Uralsk, Guryev iyo soo dhawaaday Orenburg.
  Jiilaalkii way istaageen. Waxaa jiray nasasho ku meel gaar ah. Kaliya Orenburg lafteeda waxaa ka dhacay dagaallo. Waxayna magaaladani mar kale noqotay halyeey. Waxay xusuustay xilligii Emelyan Pugachev ee ku jira.
  Fuhrer wuxuu isku dayay in muddo ah inuu kala xaajoodo nabada kama dambaysta ah ee USA iyo Britain. Dabadeed waxay sii wadeen dagaalkii ay la galeen Japan. Inkastoo aan guul lahayn. Samuurihii badda ku sugnaa ayaa guulo dhowr ah gaaray.
  Gu'gii 1945-kii, Abriil 20-keedii, waxaa billowday howlgalkii Kremlin-ka, iyadoo weerar lagu qaaday Moscow.
  Dagaalka ayaa si aad ah u dhacay. Jarmalku waxa la galay dagaallo dhiig badan ku daatay. Ciidamada Soofiyeedka ayaa si geesinimo leh u dagaalamay. Si kastaba ha ahaatee, ka dib saddex bilood oo dagaallo madax adag, oo la isticmaalayo diyaarad jet iyo taangiyada taxanaha ah ee "E" ugu dambeeyay, Jarmalku waxay hareereeyeen Moscow. Jihooyin kale, waxay u suurtagashay in ay qaataan Tambov, Penza, Ulyanovsk, oo ay gaaraan horumar dhinaca Ufa.
  Bishii Agoosto, Ryazan ayaa dhacay, farqiga u dhexeeya Moscow ayaa sii kordhay.
  Stalin wuxuu bixiyay nabad shuruud kasta. Fuhrer wuu iska indhatiray tan. Laakiin Moscow waxay haysay ilaa December, markii ugu dambeyntii la qaaday.
  Fritz ayaa sidoo kale qabsaday Gorky iyo Kazan dhamaadka sanadka.
  Ka dib fasaxii jiilaalka ee May 1946, Krauts waxay u guureen Ural. Dagaalku hadda ma ahayn mid aad u xooggan. Jeneraalo badan ayaa khiyaameeyay oo isdhiibay dagaal la"aan. Stalin qudhiisuna waxa ku dhacay istaroog oo ma ahayn mid dagaal diyaar u ah.
  Ka dib qabsashadii Sverdlovsk, dawladda USSR waxay u guurtay Novosibirsk.
  Laakiin ciidankii Wehrmacht ayaa daba socday.
  Sanad gudihii, magaalooyin ayaa la qabsaday. Ka dib markii ay Novosibirsk ku qaadatay duufaan, Stalin wuxuu ogolaaday inuu is dhiibo si uu u beddesho badbaadada shakhsi ahaaneed.
  Isla markiiba Japan iyo Maraykanku waxay soo gabagabeeyeen heshiis nabadeed. Ingiriiska iyo Ameerika waxay aakhirkii aqoonsadeen dhammaan faa'iidooyinka Wehrmacht.
  Hitler, isaga oo qabsaday dhul badan, wuxuu abuuray boqortooyadiisa gumeysiga, isaga iyo Jabbaan.
  Laakiin ma uusan haysan waqti dheer inuu xukumo. Abriil 20, 1957, gabdhaha saaxiriinta waxay go'aansadeen inay fuliyaan hawlgal ka dhan ah Fuhrer. Hoyga uu deggan yahay kaligii-taliye hadda da'da dhexe ah ayaa waxaa weeraray afar sixiroole.
  Dagaalyahannada bikiniyada ayaa gacmaha ku sita seefo sixir ah oo lugaha qaawan ku tuuraya hillaac iyo pulsars.
  Natasha waxay ku orday warshad, iyada oo dhex gooyay faashiistadii waxayna ku tuurtay kubbad tamar ah suulasha cagteeda qaawan, iyadoo ku qaylinaysa:
  - Aabbe ha u ammaano!
  Zoya waxay ku dhufatay seefaheeda sixirka. Waxay jeexjeexday calooshii Nazis oo ay soo dhigtay twitter:
  - Xuduudo cusub!
  Oo lugihiisa qaawan ayuu ku sii dayn doonaa pulsar.
  Kadib Augustine wuu weeraray. Waxa kale oo uu ku ordi jiray seefo sixir ah. Dabadeed cago qaawan buu wax dilaa ah ku tuurayaa.
  Intaa ka dib habar-guduhu wuxuu leeyahay:
  - Waayo, Ilaaha Madoow!
  Ku xiga weerarka waa Svetlana. Wuxuu kaloo gooyaa sida seefaha oo wuxuu ku sii daayaa hillaac lugihiisa qaawan, isagoo dhex jaraya faashiistadii.
  Dabadeed Natasha ayaa soo hormartay, iyadoo ku dhufatay ilaalada Hitler oo ku qaylinaysa:
  - Oo waxaan ku jeexjeexi doonaa dhammaan faashiistaha calaamad!
  Oo cago qaawan, sida gabadh, pulsar, oo ay tuurto.
  Oo halkan yimaado Zoya on weerarka. Sida seefaha loo miiqiyo oo hilibka loo gooyo. Oo faraha lugihiisa qaawan ayuu hillaac ku sii dayn doonaa.
  Markaa wuu qaylin doonaa:
  - Waxaan ahay gabar super!
  Ku xiga weerarkii Augustine. Isaguna wuu miiqayaa... Oo wuxuu laabta ka soo tuuray dhawr hillaac. Oo pulsarku wuxuu tuuri doonaa cagihiisa qaawan oo qaylin doona:
  - Waxaan ahay dagaalyahan sare!
  Oo timaheeda guduudan waxay u ruxayaan sidii calan banner.
  Oo halkan Svetlana ayaa ku jirta weerarka.
  Seefteediina way rogroganaysaa, oo cagaheeda oo aan bannaanaynna waxay kala firdhiyaan xinjiro tamar ah, Oo hillaac baa xuddunta ka soo baxaya.
  Gabadhu waxay ku heesi doontaa:
  - Waanu gooyn doonaa masduulaagii oo waan burburin doonaa Fuhrer!
  Natasha waxay sidoo kale ruxruxisay seefaheeda weerarka waxayna gooysay faashiistaha. Oo cagaheeda qaawan ayaa soo tuuraya gantaallo wax dilaya.
  Waxaana naxashkii waday ilaalada Hitler.
  Gabadhuna waxay isku heesaysaa:
  - Waxaan ahay dagaalyahan wax baabi'iya,
  Iyo terminter-ka weyn...
  Atom-ka ayaa hal mar burburay,
  Oo gidaarka madaxa ku dhufto!
  Zoya, oo weerarka ku jirta, ayaa qaadatay oo ku tuurtay suulasha qaawan, wax saqafka ka tuuray.
  Iyo sida uu u heeso:
  - Sharafta fogaanta koofiyadaha!
  Oo haddana seefteedii waxay cadawgii u kala gooyeen jajabyo yaryar iyo hilib jeexjeexan.
  Oo halkan dhaqdhaqaaqa Augustine. Sida ay u tumayso faashiistaha. Oo qaybo hilib dhiig leh ayaa u duulaya dhan walba.
  Oo inanta cagteeda qaawan waxay siin doontaa jilif iyo jilif.
  - Waxaan ahay qurux weyn! Kaas oo qof walba jecel yahay!
  Oo halkan Svetlana waa dhaqdhaqaaq. Waxay sidoo kale ka sii deyn doontaa hillaaca xuddunta. Oo pulsarku wuxuu ku tuuri doonaa faashiistaha cagtiisa qaawan. Oo seefaheeda waa, si fiican, oo kaliya kuwa fulinaya.
  Markaas ayay inantii qaylisay:
  - Aabbe ha u ammaano!
  Natasha waxay ku jirtaa waalli duurjoogta ah. Wuxuu weeraray Krauts. Wuu googooyaa oo cidhibtiisa qaawan ku soo daadiyaa xumbo dab ah.
  Oo naftiisa u heesa:
  Sharafta gurigeenna!
  Waxayna sidoo kale ka soo tuurtay xidhmo tamar ah xuddunta.
  Zoya waxay ku waddaa warshadda seefo. Waxay hoos u dhigtaa koox faashiste ah. Dabadeedna sidii suulasha qaawan buu cadawga ugu tuurayaa. Waxayna u kala firdhisaa cadawga dhan walba.
  Markaa wuu heesi doonaa:
  - Ammaanta Ruushka!
  Waa kan Augustine oo weerar adag ku jira. Gooyo kuwa ka soo horjeeda. Oo markaas cagteeda qaawan ayaa hillaac ku soo tuuri doonta... Oo ulsar ayaa ka soo duuli doonta xuddunta qaawan. Oo kala firdhiyey ilaaladii Hitler.
  Intaa ka dib inantii timo cas-cas waxay ku heesay:
  - naxariis igama sugi kartid!
  Svetlana sidoo kale waxay ku jirtaa weerarka ... Waxay gooysaa kuwa ka soo horjeeda oo ay burburiso. Wuxuu ka tuuraa biraha hillaaca xuddunta. Oo suulashaada oo qaawan waxay la dhalaalayaan qulqulo tamar ah oo dhan.
  Isaguna wuu u heesi doonaa:
  - Sharaf weyn baa ii ah,
  Waan ka qaboojiye daanyeer!
  Natasha sidoo kale waxay ku jirtaa weerarka ... Sida ay ku dhufatay seefo. Cago qaawan buu ku soo dayn doonaa wax dilaya. Oo halkan waxaa ka soo baxaya hillaac ka yimid xuddunta.
  Intaa ka bacdi inantii way qaylisay:
  - Sharafta Aabbaha awgeed!
  Zoya ayaa dhaqaaqeysa marka xigta. Waxay kaloo burburisaa cadawga. Afkiisa gadaashiisa ayuu hillaac ka soo tuurayaa. Waxay ka tuurtaa xinjiro tamar ah xuddunta. Oo naftiisa u guuxaya:
  - Waxaan ahay horyaal tuur!
  Oo cago qaawan buu miiqayaa.
  Marka xigta Augustine weerarka. Waxa uu ku dhuftay faashiistadii seefo oo uu ku jarjaray salaar yar. Oo cagihiisa qaawan buu u tuuray sidii pulsar oo kale. Iyo xataa laba hillaac oo xuddunta ka soo baxay... dersin faashiste ah ayaa goobta lagu shiilay!
  Dagaalyahanku wuxuu heesi doonaa:
  - Magaca Hooyo Gacaliye!
  Oo haddana cago qaawan waxay la mid tahay in pulsar lagu garaacay!
  Ka dibna Svetlana ayaa ku soo gashay weerarka. Tani waa nooca gabadha oo aan noqon karin qabow. Dagaalyahankan ayaa qaadan doona oo ku tuuri doona hillaac cagaheeda qaawan. Xudunta xudduntana waxaa ka duuli doona xumbo dabargo'a. Waana sida uu dagaalyahanku u qaylinayo:
  - Waxaa ii soo baxday in xaabada uu leeyahay jaad!
  Natasha ayaa socota. Way wareegtey oo dersin dhan oo faashiste ah ayaa la jaray. Gabadhiina waxay ku sii daysay calaacalaha suulasha oo qaawan. Xuddunta waxa ka soo baxay hillaac, markaasay ku heesi jirtay:
  - Aniga weligeed ah, boqorka ugu weyn adduunka!
  Oo pulsar ayaa ka soo duushay ciribta gabadha.
  Zoya ayaa sii dhaqaaqday. Waxay qaadatay seefihii oo jartay. Waxay burburisay cadaawayaasheedii, oo waxay ku ilawday indhaheedii safayr. Xudduntana tiir tamareed. Oo cago qaawan oo dabargoyn.
  Oo sidee buu u heesi doonaa:
  - Waxaan noqon doonaa horyaal!
  Ka dibna dhaqdhaqaaqa Augustine ... Seefaheeda waxay u eg yihiin biraha miraha. Isaga oo aan ka labalabayn ayuu is googooyaa. Oo xuddunta, fallaadho fiiqan oo ka samaysan dab sixir ah ayaa ka duulaya. Oo cagaha qaawan ee gabadhu waxay bixiyaan hadiyado baabi'in ah.
  Madax guduudan lafteedu way guuxaysaa:
  - Horyaal weyn!
  Svetlana sidoo kale maaha hadiyad. Way qaadatay oo cago qaawan ku tuurtay jajabkii muraayadda jabay. Waxaana dhintay laba darsin oo faashiste ah. Iyo sida ay uga soo saari doonto xariiq dhan xuddunta. Oo wuxuu xaaqin doonaa dhammaan faashiistaha dhib la'aan.
  Isagoo il-duufay ayuu yidhi:
  - Waxaan ahay riyo weyn!
  Natasha waxay u rogi doontaa mashiinka saddex-laabka leh seefo sixir ah. Wuu qaadan doonaa oo farahiisa qaawan buu ku tuurayaa. Cidhibtiisa qaawanna kan ololaya wuxuu ku siin doonaa dhowr xumbo...
  Xudduntana waxaa ka soo baxay hillaac dhan.
  Markaa wuu heesi doonaa:
  - Seef Laser,
  Wuxuu rabaa inuu cadawgiisa gooyo!
  Zoya waxay ku jirtaa weerarka duurjoogta ah. Oo seefaheeda runtii waa layli dheeman. Oo waxay u burburiyaan Krauts sida qolof boqol rodol ah. Laakin markii ay gabadha cago qaawan ka qaadeen oo ay ku tuureen wax dhiig ah.
  Ka dibna way la wareegtay oo qarxisay.
  Zoya ayaa qaylisay:
  - Waxaan nahay horyaal cusub!
  Oo halkan waa Augustine dhaqdhaqaaqa. Siday u jarto cadawgeeda. Oo lulannada seefaheeduna way wada baabbi'iyeen.
  Oo cago qaawan, hadiyado kala duwan oo dhimasho ah ayaa u duulaya.
  Augustine wuxuu ku heesay:
  - Hillaacaygii quduuska ahaa!
  Afkeedana dab ka soo baxay!
  Oo halkan Svetlana ayaa ku socota. Waxa kale oo ay la mid tahay in ay sii daysay hadiyad awood dil ah xuddunta.
  Markaas ayay gabadhii ku heesay:
  - Waxaan ahay horyaal buuxda!
  Markaasay cago qaawan oo qaawan u dirtay. Dabkii cadaabtana dhuunteeda ka soo duulay. Oo hadda ciribta qaawan ayaa siisay goobooyin.
  Oo xuddunta waxaa ka soo baxa hillaac wax dilaya oo wax dilaya.
  Natasha sidoo kale waxay isticmaashay seefo. Waxay jartay faashiistayaal badan. Iyo sida ay uga sii deyn doonto xuddunta sida hillaaca. Wuxuna u marinayaa ilaalada Fuhrer qaybo yaryar.
  Intaa ka dib wuu heesi doonaa:
  - Dhulka Aabaha iyo Xoriyadda ilaa dhamaadka!
  Oo wax gabi ahaanba dilaa ah ayaa ka soo degi doona suulashaada oo qaawan.
  Zoya, oo weerartay cadawga, ilkaheeda fuushay, ayaa qaylisay:
  - Shaqaalaha duurjoogta ah! Cadawga jabi!
  Oo weliba kan cagihiisa qaawan buu iska tuuri doonaa. Iyo dilaacyada noocan oo kale ah ayaa ka yimid xudunta.
  Gabadhii ayaa si cad u tidhi:
  - Ceeb weyn!
  Ka dibna Augustine sidoo kale wuu dhaqaaqay. Waxay sidoo kale ku dhalaaltay indho sumurud. Waxaana xuddunteeda ka soo dhacay hillaac badan. Waxayna cadawga ka qaadday suulasha qaawan.
  Markaasay seefaheeda ku garaacday iyadoo qaylinaysa.
  - Waan ka dheerahay dhamaan horyaalada aduunka!
  Kadibna Svetlana ayaa weerartay. Sidaas ayuu qof walba u tumayaa oo gooyay. Waana gabadh aad u qabow oo ciyaar badan. Waxa kale oo jira runtii qoriga mashiinada oo ka soo baxay xuddunta. Wuxuuna jabiyay faashiste badan. Oo cago qaawan ayaa xinjiraha tamarta ee durdurrada ku soo daadiya.
  Halgankii ayaa ku heesi jiray:
  - Ujeedadu waa dhowdahay!
  Oo soo urursaday xoog ay ku tuuraan!
  Hagaag, ugu dambeyntii, afartii ayaa ku qarxay xafiiska Hitler. Wuxuu dilay dhammaan ilaaladiisii. Faashiistaha lambarka koowaad laftiisa ayaa sariirta hoosteeda laga soo saaray.
  Hitler wuxuu leeyahay:
  - Waxaan siin doonaa Poland!
  Natasha ayaa si jeesjees ah u waydiisay:
  - Mise waxaa laga yaabaa in Caucasus?
  Fuhrer ayaa qayliyey:
  - Haa, ugu yaraan laba Caucasus, kaliya ha dilin!
  Gabdhuhu waxay ku jawaabeen hal mar:
  - Dhunko cagahayaga!
  Hitler, oo taahaya, isagoo hadda jirsaday siddeed iyo lixdan jir, ayaa jilba joogsaday oo dhunkaday hablaha cidhibta wareegsan oo qaawan. Way dhoola cadeeyeen oo qosleen.
  Fuhrer ayaa saddex jeer dhunkaday boodhka iyo boodhka gabadh walba.
  Ka dib Natasha waxay qaadatay gacanta midig ee Hitler iyada oo lugaheeda qaawan, Zoya waxay qabatay gacanta bidix ee Hitler, sidoo kale iyada oo cagaheeda qaawan. Augustina iyo Svetlana ayaa Fuhrer ku qabsaday anqawyada iyagoo wata suulasha qaawan.
  Markaas ka dib gabdhuhu waxay jiidan doonaan dembiilaha ugu weyn ee wakhti kasta iyo dadyowga dhan kasta, oo isaga kaxayn doonaan oo jeexjeexi.
  Gacmihii iyo lugihii Hitlerna waa ay go'een, naxdintii xanuunka awgeed, taliyihii masduulaagii ayaa isla goobta ku dhintay.
  Qisaastaasi waxay heshay gacan ku dhiiglihii iyo xukunkii ugu waynaa ee taariikhda aduunka soo mara.
  Halkani waa halka ay ku dhammaatay sheekadu, in kasta oo meerahan ay noqotay xaqiiqo dhab ah oo qarow ah, oo si fiican loo sameeyay kuwii dhegaystay!
  
  
  SIXIRKA HITLER
  Sanadkii 1941, Hitler, ka dib markii uu qabsaday jasiiradda Crete, wuxuu bedelay maskaxdiisa ku saabsan inuu aado USSR. Xaqiiqda ah in Stalin uusan weerarin Jarmalka intii lagu jiray weerarkii Yugoslavia wuxuu ku qanciyay Fuhrer in aysan jirin wax qorshe ah oo isaga laga soo weeraro.
  Intaa waxaa dheer, horudhac ayaa soo jeediyay in aan si fudud looga guuleysan doonin bariga, oo ay wanaagsan tahay in aan halkaas la tagin.
  Fritz waxay xoojisay kooxda Rommel waxayna awoodeen inay ku qanciyaan Turkiga inay u ogolaadaan ciidamada inay galaan Bariga Dhexe. Ingriiska ayaa gabi ahaanba lagu jebiyay Masar, waxaana laga saaray Ciraaq iyo Bariga Dhexe. Isla markiiba Franco wuxuu ogolaaday qabashada Gibraltar.
  Intaa ka dib Jarmalku ma awoodo in uu ciidan u wareejiyo Afrika, iyo in ka sii fogaato Bariga Dhexe.
  Hindiya way dhacday. Ka dibna, iyada oo aan wax dhibaato ah, Qaaradda Madow lagu qabsaday lix bilood oo keliya. Dhammaadkiina waxa uu ahaa weerarkii lagu qaaday Ingiriiska iyo soo dajintii ciidamada ee magaalo-madaxda bishii November 1942kii.
  Laba toddobaad gudahood England ayaa dhacday. Waxayna Krauts-ku ugu dambayntii heleen cag ay ku leeyihiin hemisphere bari.
  Laakiin dagaalka lagula jiro Maraykanka ayaa weli sii socday. Waxayna soo jiitamaysay sababtoo ah fogaanta badda iyo dhibka ka jira daabulka ciidamada.
  Isagoo ka duulaya kheyraadka Afrika, qaybo badan oo Aasiya ah iyo Australia, Jarmalku wuxuu dhisayaa ciidan badan oo badda ah. Iyaga oo ay weheliyaan Jabbaan, waxa ay wadaan dagaal badda hoostiisa mara.
  Saddex iyo afartan iyo afar iyo afartan sannadood waxay ku dhammaadeen dagaallo badda. Iceland iyo Greenland waa la qabsaday. Sannadkii 1945-kii, oo hore u haystay taangiyada taxanaha "E", Jarmalku waxay ku soo degeen Kanada waxayna xoogga saareen Argentina.
  Kuwaasu waxay ahaayeen qorshahooda. Inkastoo isgaarsiin la'aanta ay adkeyd in la weeraro Mareykanka.
  Laakiin Sebtembar, inta badan Kanada waa la qabsaday.
  Labada ciidan ee Jarmalka iyo Japan waxay galeen gobollada waqooyi ee Maraykanka.
  Laakiin markaas Fritzes waxaa la kulmay afar gabdhood.
  Monica, Leah, Gertrude iyo Angelina.
  Afar qurux badan ayaa dagaalka soo galay. Monica, Leah, Gertrude waa timo cad, Angelinana waa madax guduudan.
  Gabdhuhuna ha burburiyaan ciidanka faraha badan ee Reich Saddexaad.
  Waxay isku rasaaseeyaan qoryaha darandooriga u dhaca.
  Halkan Monica ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam gacmeed waxayna ku heesaysaa:
  - Ammaan xooggayga! Qof walba waa la gooyay!
  Leia waxay siinaysaa leexasho. Isagu wuxuu cadawga ku gumaadaa dab ka kacaya, oo sambabada dushiisa ayuu ka qaylinayaa.
  - Ciidankaygu waa xoog badan yahay!
  Oo cagtiisa qaawan ayuu ku tuuray hadiyaddii geerida.
  Angelina oo timo guduudan ama timo cas leh waxay ku billowday hadiyadda geerida iyadoo suulasha qaawan iyo sanqadha:
  - Guushayda!
  Oo isna wuxuu siinayaa leexasho!
  Ka dib Gertrude waxay ku laaday hadiyadda dhimashada cagteeda qaawan, oo waxay u ooyaysaa dhego-la'aan:
  - Waxaan ahay horyaal!
  Oo haddana wuxuu soo qaadi doonaa dilaac.
  Monica ayaa mar kale toogtey guutada faashiistaha oo heesay:
  - Aduunyadayda ammaan!
  Oo faraha lugihiisa qaawan ayuu ku tuuray hadiyad dil ah, oo uu ku jejebiyey kuwii ka soo horjeeday.
  Leia sidoo kale dabka. Waa gabadh aad u af badan. Cagaha qaawanina waa sida bam-gacmeedyada lagu tuuro cadowga.
  Gabadhiina way guuxaysaa:
  - Waxaan ahay dagaalyahan sare oo Maraykan ah!
  Marka xigta Angelina ayaa toogatay. Si sax ah ayuu u sameeyaa. Iyo hadyad dilaa ah ayaa ka duuleysa suulasha qaawan.
  Gabadhii quruxda badnaydna way guuxaysaa:
  - Waxaan noqon doonaa horyaalnimada adduunka!
  Oo sida dagaalyahanku u muujin doono carrabkeeda dheer!
  Ka dibna Gertrude ayaa isku dayay. Iyo waliba sida safku bixiyo. Dabadeedna faraha lugihiisa qaawan ayuu ku tuurayaa hadiyadda geerida.
  Oo kuwa ka soo horjeeda oo dhan u kala firdhiyaa haraag hilib ah.
  Markaa afar gabdhood ayaa si firfircoon u shaqeynaya. Cadaadiska ciidanka cadawgu si cad ayuu uga sii dhamaanayaa.
  Inkastoo aysan jirin, taangiyada cabsida leh ayaa soo muuqda, taxane E. Waa hagaag, gabdhaha ayaa sugaya iyaga.
  Monica ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam gacmeed waxayna ku qaylisay:
  - Waxaan ku dagaalami doonaa meel bannaan!
  Oo ciribteeda qaawan ayaa hadiyaddii geerida ka soo booday diirka E-50. Gaarigan ayaa waxyeelo soo gaartay oo istaagay.
  Dagaalyahanku wuu qaylinayaa:
  - Super!
  Marka xigta waa Leia dagaalka. Sidoo kale kabo-la'aan, sida tuurista hadiyadda dhimashada. Cadawga burburi. Haantiina way cidhiidhi gashay.
  Dagaalyahankiina wuu guuxay:
  - Waxaan ahay gabar bikini ah!
  Angelina dagaalkeeda xiga. Waxa kale oo uu bam-gacmeed ku tuuray E-75 cagtiisa oo qaawan, vampire-ka Jarmalkuna waxa uu leeyahay waqti adag.
  Oo dagaalyahanku wuu qaylin doonaa:
  - Anigu waxaan ahay kan tusi doona heer sare!
  Gertrudena wuu dagaalamay. Sidoo kale waa dagaalyahan aan naxariis iyo shaki toona garanayn.
  Quruxdii baa qaaday oo gilgishay:
  - Regatta weyn!
  Waxaana bam gacmeed ka soo duulay cag qaawan.
  Monika ayaa mar kale toogtay oo qaylisay:
  - Aerobatics iyo shaqaalaha!
  Oo addinkeeduna wuu qaadan doonaa, Oo waxaa soo ridi doona durdurro dhimasho. Oo cadaawayaasha oo dhan wuu kala jejebin doonaa.
  Ka dib dagaalyahankii wuxuu canaantay:
  - Waxaan ahay gabadh aad u fiican!
  Leiana waa halyey dhab ah oo dagaalka ku jirta. Oo isna wuxuu ku dhufan doonaa cadaawayaashiisa. Oo cagtiisa oo qaawan buu bam gacmeed ku tuuri doonaa, oo cadow badan buu soo qaadi doonaa, wuuna kala jeexjeexi doonaa. Ka dibna wuu qaylinayaa:
  - Waxaan ahay gabadhaas Superman!
  Iyo dagaalka, Angelina, sidoo kale iyada oo cagaheeda qaawan, waxay tuuraysaa hadiyadda dhimashada. Cadawga cadcad buu u kala jeexjeexi doonaa, wuuna gabyi doonaa.
  - Waxaan ahay jahannamo jinni ah!
  Oo isna wuxuu ku dhufan doonaa cadawga dabka.
  Laakiin Gertrude wuxuu ku jiraa kubbadda tilmaanta. Is toogan isagoon xaflad iyo cuqdad midna jirin. Oo isna wuu qaadan doonaa, oo calashiisa qaawan buu ku qaadi doonaa hadiyadda wax baabbi'inta, oo cadaawayaashiisana wuu jejebin doonaa. Tani ma dagaal badan baa?
  Afartii gabdhood waxay u dagaalameen sidii mindiyo ama malaa'ig. Laakiin waxaa jira xad wax walba. Markaasay dagaalyahanadii dib u gurteen...
  Dayrtii iyo jiilaalkii 1945kii waxay dhaafeen dagaallo madax adag. Ciidamadu waxay ahaayeen kuwo aan sinnayn. Taangiyada E-taxane ee Jarmalku aad bay uga xoog badan yihiin Sherman-ka iyo xataa kuwa tirada yar ee Pershing. Duulimaadka jet-kana ma laha wax la siman. Xitaa discos waxay bilaabeen inay muuqdaan, oo gebi ahaanba aan u nugulayn hub kasta oo yaryar.
  Markaa Maraykanka waxaa si tartiib tartiib ah u qabsaday noocyo kala duwan oo ah qaybaha shisheeye ee Reich Saddexaad.
  Inta badan Ameerika waa la buux dhaafiyaa xilliga dayrta iyo jiilaalka. Waxaa intaa dheer sidoo kale kacdoono ka dhacay koonfurta Maraykanka, iyo gacan-ka-hadalka Jeneraalada xididada Jarmalka. Iyo sidoo kale sareynta aan shaki ku jirin ee qoryaha cusub, iyo xitaa taangiyada dhulka hoostiisa ee Wehrmacht.
  Gu'gii Abriil 1946, ka dib markii guutadii Reich Saddexaad ay hareereeyeen oo ay qabsadeen Washington iyo New York, Maraykanku wuu qabsaday.
  Sidaa darteed, bog kale oo dagaalka ayaa loo rogay.
  Laakiin May 1947, dagaal kale ayaa bilaabmay, markan Japan.
  Oo ololihii ka dhanka ahaa USSR ayaa mar kale dib loo dhigay.
  Haddana afar gabdhood oo u dhashay USA may quusan oo haddana cadawga ayay la dagaallamayaan.
  Xagaagii 1947 iyo kulaylka, dagaalyahannada bikinis. Oo iyagu is-dagaallamaan.
  Monica ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam gacmeed waxayna ku qaylisay:
  - Waxaan ahay terminator!
  Wuuna leexleexiyaa.
  Leia sidoo kale way toogtaa, oo si sax ah ayay u samaysaa. Haddana cagteedii oo qaawan baa hareeraha wax ka tuuraysa. Oo ay burburiyaan.
  Gabadhiina way qaylinaysaa:
  - La dagaallama aerobatics!
  Marka xigta, Angelina ayaa dab qabadsiisay. Burburi kuwa ka soo horjeeda. Si raxan raxan ugu soo garaacaya. Oo faraha lugaheeda qaawan ayaa haddana soo tuuraya wax dilaa ah.
  Dagaalyahanku wuxuu ku dhawaaqayaa:
  - Waxaan ahay ciddi bir ah!
  Gertrudena way is toogantay oo waxay jartay cadawgeeda. Intaa ka bacdi waxa uu ku tuuray hibada geerida cagtiisa qaawan oo uu ku guuxayo:
  - Mawduucyada militariga, iyo xisaabta!
  Haddana cid walba wuu kaxaysanayaa oo wuu xaaqi doonaa ilaa heer uu waalli ku dhaco!
  Haa, afartii baa dagaalamay. Laakiin xoogaggu maaha kuwo siman. Taangiyada cusub ee taxanaha E-50 U, qaab cufan oo cufan ah, in ka yar laba mitir oo dherer ah, iyo 170 hub dhinac ah, 250 milimitir oo foodda ah, iyo miisaan dhan lixdan iyo shan tan oo leh mishiin 1800 hooras ah.
  Jabbaanku ma diidi karaan tan. Iyo sidoo kale ka soo horjeeda ME-462, taas oo, iyada oo aan wax xaflad ah, burburin dhammaan diyaaradaha cadowga sida koloboks.
  Iyo liddi ku ah, waxaa sidoo kale jira saxanadaha duulaya. Wax walbana way jebiyaan.
  Isku soo wada duuboo, lix bilood gudahood, Japan gabi ahaanba waa la jabiyay, waxaana la qabsaday dhammaan gumeysigeedii.
  Hagaag, taasi waa waxa dhacay. Fuhrer wuxuu si dhakhso ah u qabsaday dhammaan waddamada adduunka marka laga reebo USSR.
  Ilaa hadda wax kastaa nabad bay ahaayeen. Laakiin markaas Stalin wuu dhintay, iyo Nikita Khrushchev ayaa qabsaday awoodda. Oo xidhiidhkii saddexaad ee Reich ayaa noqday mid adag mar kale.
  Ma aha in la sheego in USSR ay horumarinaysay hubka nukliyeerka. Waxa kale oo dhacay Shirweynihii labaatanaad, iyaga oo cambaareeyay siyaasaddii hore.
  Bishii Juun 22, 1956, Reich Saddexaad, amarkii hore ee da'da dhexe, laakiin Hitler, ayaa bilaabay duulaan. Kooxdiisu waxay filaysay guul degdeg ah, laakiin lama filaan lama filaan ah ayaa ku soo booday!
  Ma aha oo kaliya afar gabdhood oo Maraykan ah, laakiin sidoo kale afar qurux badan oo Ruush ah iyo saaxiriin ayaa dagaal la galay kooxda Wehrmacht. Oo waxaa jira koox gabdho ah oo dhan oo ka tirsan qaybaha kala duwan ee ciidanka, sidoo kale dhammaantood waa saaxiriin!
  
  NAPOLEON INA-WINANKA ALEXANDER kii ugu horeeyay
  Napoleon ma tagin Russia, oo guud ahaan guursaday walaashii ka yar ee Alexander First. Tani waxay horseedday isbedelo taariikhda.
  Marka hore, Tsarist Russia waxay la dagaallameen Austria waxayna qabsadeen Galicia. Marka labaad, Faransiisku wuxuu abaabulay Talyaaniga, wuxuuna ku dhejiyay ina Napoleon iyo amiirad Ruush ah.
  Ka dibna Ruushka iyo Faransiiska ayaa qabsaday oo kala qaybiyay Turkiga.
  Dabadeed, dadaal wadajir ah, ayaa Ingiriiska lagu qabsaday. Gumeysiga Isbaanishka ayaa ugu dambeyntii noqday Faransiis, si la mid ah inta badan Afrika. Ka dibna Hindiya iyo Iran ayaa mashquul ku ahaa!
  Ka dib dhimashadii Alexander kii Kowaad iyo afgambigii Constantine, afgambi baa dhacay, oo afar iyo toban jirkii Roomaanka Kaysar Napoleon II ayaa kor loogu qaaday carshiga Ruushka. Ka dib dhimashadii Napoleon ee 1836, Napoleon II wuxuu noqday taliyaha Faransiiska iyo dhammaan Yurub iyo gumeysi badan.
  Hal boqortooyo sare ayaa soo baxday oo sii waday fidinta. Napoleon II ka dib wuxuu qabsaday Shiinaha iyo Indochina iyo dhammaan Afrika. Iyo Australia iyo Canada. Wuxuuna ku dhintay 1879kii isagoo da'diisu ku dhowdahay siddeed iyo lixdan sannadood.
  Kadib Napoleon III wuxuu dhaxlay carshiga. Wuxuu kaloo damcay inuu dagaalamo. Laakiin adduunka oo dhan, kaliya dhulka Mareykanka ayaa ka haray oo aan laga qabsan Faransiiska!
  Napoleon III wuxuu bilaabay dagaal uu la galay America 1890kii. Waddankii ugu dambeeyay ee aan ahayn lahaanshaha Faransiiska.
  Waxaana dhulka Maraykanka soo galay ciidan aad u tiro badan oo shan milyan ah oo ka kala yimid daafaha caalamka.
  Ciidamadu waxay noqonayaan kuwo aan sinnayn. Laakiin Maraykanku wuxuu si geesinimo leh ula dagaallamay Napoleon III.
  Gaar ahaan afarta hablood: Monica, Leeah, Gertrude, Anna! Waxayna u dagaalameen sidii cobras iyo geesiyaal.
  Monica waxay jar jartey saxanno bir ah oo fiiqan oo leh seefo iyo suulasha qaawan. Waxaana feeray kooxaha kasoo horjeeda.
  Halgankiina wuxuu ku gabay:
  -Ameerika ammaan!
  Leia sidoo kale waxay la dagaalantay ciidanka shisheeye seefo, oo si gardarro ah ayay u foodhday:
  - Mahadsanid dalka ugu wanaagsan adduunka!
  Oo weliba cagihiisa qaawan buu ku furay wixii dilaa ahaa.
  Gertrude wuxuu la dagaalamay ciidan aad u badan, sidoo kale cago qaawan, tuuraya cirbado aad u af badan, oo garaacaya cadawga.
  Inta ay inantii ku qaylisay:
  - Waxaan ahay dagaalyahan fasalkan oo kale ah inuu aad u sarreeyo!
  Anna sidoo kale way dagaallantay, iyada oo cago qaawan ku tuuraysa hadiyado dilaa ah.
  Waxayna ku qaylisay:
  - Waxaan leenahay guulo waaweyn!
  Laakiin si kasta oo ay afartaas u dagaallameen, iyo xitaa geesinimo, haddana ciidamadii Faransiiska ahaa ee ka sarreeyay weli way ka adkaadeen.
  Gabdhihii waa la qabtay. Halkaas ayaa laga xayuubiyey oo si arxan darro ah loo jirdilay. Gacmaha ayay ku maroojiyeen rafka, oo ay ku garaaceen karbaash iyo silig kulul. Dab bay ku gubeen cidhiftoodii madhan oo bir kulul ayay cidhibta qaawan ku xidheen. Laakiin habluhu weligood ma aqoonsan xeerka cusub ee Napoleon III.
  Dabadeedna waxaa loo diray inay shaqeeyaan, iyagoo qaawan oo ku dhow meelaha dhagaxa laga qodo. Waxayna Ameerika noqotay gobol cusub oo Faransiis ah.
  Markii Napoleon III uu dhintay 1903 isagoo jira siddeed iyo lixdan jir, Napoleon IV wuxuu noqday boqor. Imaatinkiisa ayaa astaan u noqday maamul cusub. Xoojinta doorka baarlamaanka, iyo yaraynta saameynta dadka gobta ah. Si tartiib tartiib ah boqortooyadii adduunku waxay noqotay mid dimuqraadi ah.
  Sannadkii 1917kiina, ninkii ugu horreeyay wuxuu u duulay hawada sare. Sidaas ayaa ku furmay waagii cirbixiyeennada.
  1922kii, dadku waxay u duuleen dayaxa. Oo 1933 ilaa Mars. 1950kiina waxay booqdeen dhammaan meereyaasha Nidaamka Qorraxda. Laakiin sannadkii 2000, duulimaadkii ugu horreeyay ee xiddigaha ayaa bilaabmay, safar dhan oo bannaan. Tani waa AI sababtoo ah hal guur oo Napoleon Bonaparte ah oo leh amiirad Ruush ah.
  Sida aayaha aadanaha oo dhan ay ugu xiran tahay fursadda ugu yar.
  
  WAREYSIYADA SHIINAHA
  FIIRO GAAR AH
  Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova waxay u guureen Siberia qarnigii toddoba iyo tobnaad, halkaas oo ay dagaal la galeen Boqortooyada Shiinaha oo ay gacanta ku haysay Boqortooyada Manchu. Shisheeyaha aan dhiman karin ayaa bedelaya koorsada taariikhda, ma aha oo kaliya Shiinaha.
  Dagaalku wuxuu u socdaa sidii duufaan oo kale
  Wiil la dagaalamay ciidan badan...
  Ceeryaantii cadhada lahayd ayaanu ka dhex jarnay
  Inkastoo mararka qaarkood ay aad u adag tahay!
  
  Cadawgu aad buu u xoog badan yahay,
  Burbur joogto ah ayaa soo socda...
  Waxaa ku hoos socda boodhadh casaan dhalaalaya oo soo yaacaya.
  Laakiin waan guulaysan doonaa, waxaan aaminsanahay, dagaal dhici doona May!
  
  Ha u malayn in nala qabsan karo,
  Waxaan nahay dagaalyahanno waaweyn oo Eebbe...
  La kala goyn maayo, waxaan aqaan dunta nolosha.
  Inkastoo mararka qaarkood ay noqon karto mid aad u adag!
  
  Ogow weynaanta Ruushka tan:
  I rumayso, dalka Hooyo ayaa wax walba ka qiimo badan...
  Oo waxaa jiri doona guri Ruush aad u xoog badan,
  Oo faashiistaha xun wejiga ka feer!
  
  Ha rumaysan, Horde ma jebin doono Rus ',
  Kaas oo aan ku jilbaha dhigin...
  La dagaallamo xakamayn la'aan, ha baqin,
  Magaca jiilka cusub!
  
  Gurigii ruushka, hadhuudhkeeda,
  Waxaan u dagaalami doonaa si adag...
  riyo aan dhammaanayn ayaa rumoobaysa,
  Adigu ma tihid dagaalyahan leh nafta jilbis!
  
  Waa kan, wiil ku dhaartay inuu daacad u yahay Aabbaha.
  Noqo dagaalyahan Svarog weyn ...
  Maya, kuma dhisi kartid farxad dhiig,
  Marka uusan jirin Ilaah qalbiga Ciise!
  
  Waxaan ku gaari karnaa siyaabo cusub,
  Haybadda dalka oo ubaxaysa...
  Oo dila bahalkii isha caytan lahaa,
  Si uu meeraha mardhow u noqdo janno!
  . CUTUBKA 1-aad
  Wiil iyo gabar iyo sidoo kale afar hablood oo sixiroolayaal ah ayaa ku dhamaaday koonfurta Sibeeriya waxayna iska caabiyeen weeraradii Shiinuhu. Waxay ahayd dagaal yar oo la yaqaan markii Manchus ay ku jirtay awoodda Shiinaha waxayna si firfircoon u ballaarisay gobollada kala duwan ee Aasiya.
  Waxayna sidaas ku weerareen Ruushka gobolka Tibet. Sheekada dhabta ahina waxay tahay in ay ku guulaysteen in ay qayb ka qaataan dhulka. Waxaa intaa dheer, Ruushka wakhtigaas waxaa wiiqay beeralayda iyo dagaalkii Cossack ee Stenka Razin. Waxayna ahayd in ciidamada lagu wareejiyo masaafo aad u dheer.
  Laakiin wiilka iyo gabadha aan dhiman karin, iyo afar gabdhood oo Terminator ah ayaa u soo gurmaday qalcadda Ruushka.
  Ciidan aad u badan oo Shiinees ah ayaa xoog ku galay qalcaddii Ruushka ee dhawaan la dhisay. Waxayna ciidamadu si cad u ahaayeen kuwo aan sinnayn.
  Waxaa jira kun Ruush ah, iyo laba boqol oo kun oo Shiinaha ah. Waxayna u muuqatay in gabi ahaanba aanay jirin wax fursad ah oo lagaga hortagayo.
  Laakiin dagaalyahannada lixda ah ayaa aad ugu diyaar ah inay la dagaallamaan.
  Oleg Rybachenko derbiga. Wiil aan dhimanayn, oo qiyaastii laba iyo toban jir ah, ayaa cirbadaha ku tuuraya suulasha oo qaawan. Oo waxay ku dhufatay Shiinaha ee soo socda. Darsin hal mar.
  Margarita waxay ku tuurtaa cirbadaha lugaheeda qaawan. Gabadhu waxay burburisaa dadka ka soo horjeeda oo qaylisay:
  - Awooddayda weyn!
  Oo uu si geesinimo leh u dagaalamo.
  Natasha waxay sidoo kale ku tuurtaa boomerang xoog leh oo leh suulasha qaawan. Sida ay u burburiso kuwa ka soo horjeeda oo u qaylinaya:
  - Magaca sharafta badan!
  Dabadeed Zoya waxay ku jabisaa Shiinaha seefo, isla markaana waxay ku tuurtaa cirbadaha sunta ah ee cagaheeda qaawan. Isaguna wuxuu isu heestaa:
  - Baaxadda Ruushka,
  Waan badbaadin karnaa qof walba!
  Oo haddana seefuhu waxay ku dhacaan kuwa ka soo horjeeda. Oo hadday gooyaan, ka dibna naxariis la'aan.
  Laakiin markii Aurora uu bilaabay inuu burburiyo oo uu boomerangs ku tuuro lugaheeda qaawan, waxay ahayd burbur dhammaystiran. Shiineeskii la laayayna waxay ku hoos dhacaan dharbaaxada shaydaanka cas.
  Gabadhiina way guuxaysaa:
  - Wax walba waan burburin doonaa oo jeexjeexi doonaa.
  Oo labada seefba wuu ku qaadan doonaa oo ku dhufan doonaa.
  Oo saxan fiiqan oo daloola ayaa ka duulaya cidhibteeda qaawan. Tani guud ahaan waa gabadh dhimasho ah.
  Oo halkan waa Svetlana ee dagaalka muhiimka ah. Aynu silcino Shiinaha oo aynu u kala googooyo qaybo yaryar oo seefo ah.
  Gabadhu waxay miiqsatay balanbaalista, waxaana la jabsaday todobo dagaalyahan oo ka tirsan Boqortooyada Samada.
  Ka dibna cirbadaha fiiqan, sunta ah ayaa ka duulaya suulasha qaawan. Waxayna ku dhufteen Shiinaha.
  Oleg Rybachenko wuxuu la dagaalamaa dagaalyahannada jaalaha ah. Oo seefihiisuna waxay u bidhaamayaan sidii fooxa.
  Wiilku si xamaasad leh ayuu u heestaa:
  - Waxaan noqon doonaa horyaalka adduunka ugu xoogga badan,
  Waan ka adkaan doonnaa Ameerika, Shiinaha!
  Oo haddana wiilku wuxuu ku tuuray ciyaaraha fiiqan isagoo ku leh suulasha cagaha ee carruurta. Laba darsin oo Shiinees ah oo dhintay ayaa hal mar wada dhacay.
  Tani waa dagaalka. Taariikhda dhabta ah, Tsarist Russia ee wakhtiyadii hore ee Petrine waxay lumisay qayb ka mid ah dhulkeeda. Laakin halkaan waxaa ku dagaalamaya dagaalyahanada Ruushka mana soo baxayaan.
  Oleg Rybachenko wuxuu la dagaallamaa oo heesaa:
  - Laakiin waxaan nahay geesiyaal ay ka buuxaan ruuxa Ruushka,
  Dhagar-qabayaashu weligood ma maqli doonaan cabaadkayada afka laga qaaday!
  Oo haddana wiilku wuxuu tuuray si aad u af badan, oo leh sun xoog leh, oo ay diyaariyeen saaxiriin, cirbado dhuuban!
  Gabadha Margarita ayaa ku xigta isaga. Lugahana sidoo kale waxay tuuraan cirbadaha dilaaga ah. Gacmahooduna waxay gooyeen Shiinaha oo weeraray. Dagaalyahanku wuxuu baabbi'iyaa cadaawayaasheeda oo wuxuu gabyaa:
  - Aad ayaan u fiicanahay, sida jinni dalalka oo dhan...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Eebbaha dalalka oo dhan!
  Natasha sidoo kale waxay kor u qaaddaa Shiinaha waxayna heesaa:
  - Goortii waagu beryay, ma oggolaan doonno Shaydaanku inuu guuleysto!
  Oo cirbadaha dilaaga ah ayaa sidoo kale ka duulaya cagaheeda qaawan.
  Marka xigta, Zoya waxay burburisaa cadawga. Iyo gariirada tamarta weyn waxay u muuqdaan inay ka soo jeedaan gabadhan.
  Iyo boomerangs iyo cirbadaha fiiqan ayaa ka duulaya quruxda cagaha qaawan.
  Dagaalyahannada ayaa qaylinaya:
  - Waxaan ahay riyo weyn oo cago-la'aan ah iyo qurux!
  Oo haddana wuxuu ku tuuri doonaa wax aad u xun.
  Laakiin marka Aurora uu maamulo warshad oo uu gooyo Shiinaha, markaa tani waa aerobatics-ka baabi'inta.
  Ka dibna madax guduudan ayaa suulasha qaawan ku tuuraya cirbadaha daloolka. Iyo dagaalyahannada jaalaha ah ee dhintay.
  Laakiin markii Svetlana ku dhufatay. Isla mar ahaantaana, farabadan oo irbado ah ayaa ka duulaya lugaheeda qaawan, kuwaas oo daloola oo dila qof kasta.
  Dagaalyahanadiina way qayliyeen:
  - Waa hagaag, si fiican, si fiican - faashistuhu wuxuu heli doonaa nikkel!
  Oo cagaheeda qaawan waxay mar kale ku tuuri doontaa Shiinaha feedh dilaa ah.
  Natasha, oo seefo ku gooyay dagaalyahannada jaalaha ah, waxay tiri:
  - Waxay ahayd mid fudud oo ka sii adag labadaba Nazis!
  Svetlana, isaga oo maamula warshadda, wuxuu yidhi:
  - Annaga gabdhaha nala had iyo jeer way fududahay!
  Aurora waxa uu soo saaray farsamada taageeraha oo uu carrabaabay:
  - Waxba igama caajisi doontid!
  Oo cagaheedana waxaa ka soo duuli jiray qaniinyo wax dilaya.
  Zoya wuu qaatay oo qayliyey:
  - Annagu ma nihin baranbaro, waxaan nahay gabdho sharaf badan!
  Oo haddana wax baa cagaheeda qaawan ka soo duuli doona oo cadowga ku dhufan doona.
  Habluhu waxay shaqada u qabteen si niyad sami ah.
  Qalcaddan ayaa ah ku dhawaad meesha keliya ee Ruushku ku xooggan yahay aagga. Waxaa jira dhowr magaalo oo kale oo la dhisayo. Way wanaagsan tahay in Shiinuhu uusan faragelin Amur. Laakiin taariikhda dhabta ah, Ruushku wuxuu waayay qayb ka mid ah dhulkiisa. Boqortooyo aad u dagaal badan oo awooda dalka Shiinaha. Si kastaba ha ahaatee, gabdhuhu waa waxa ku dhejin kara nidaamyada Lucifer ee duulimaadka.
  Oleg Rybachenko ayaa hoos u dhigay Shiinaha. Isla markaana wiilku wuxuu ku heesaa:
  - Waxay noqon doontaa fasalka ugu sarreeya ...
  Ka dibna boomerang ay tuurtay cagtii yarayd ee wiilka ayaa duushay oo qaylisay:
  - Doofaarku qof walba wuu googooyaa!
  Margarita waxay sidoo kale ku tuurtay wax la mid ah cadowga. Intay cad-cad u kala jajabisay ayay ku qaylisay:
  - Waxaan ahay riyo cago cad iyo qurux weyn!
  Lugteeduna waxay tuurtaa saxannada duurjoogta ah.
  Marka xigta dagaalka waa Natasha. Oo weliba uu cadawga kala qaybiyo kuwa ka soo horjeeda wax ku tuura.
  Si xariif ah ayuuna u sameeyaa.
  Cagaheedii qaawanaana waxay sii tuureen irbado dilaa ah.
  Waxaa ku xiga Zoya dagaalka. Wuxuuna sidoo kale ku tuuraa noocyada kala duwan ee swastikas iyo boomerangs cadowga.
  Oo cadawga jeexa.
  Kadibna wuxuu yidhi:
  - Ammaan boqorka wanaagsan!
  Laakiin Aurora waa dagaal. Waxa kale oo uu cirib tiraa cadawga Shiinaha. Haddii ay tuurtona, waxay ku tuuraysaa xoog wax dilaysa.
  Isaguna wuu heesi doonaa:
  - Haa, magaca Dhulka Ruushka!
  Oo weliba eedaymo dil ah ayaa cagaheeda ka soo firdhiyey.
  Svetlana sidoo kale ma ogola cadowga. Oo cagaheeda qaawan waxaa ka duula wax dhimasho cad ah.
  Halgamaagiina wuxuu ku heesi jiray:
  Marna isma dhiibi doono! Dhibaatadu ma iman doonto Rus'!
  Mar kale Shiinuhu wuu xumaan doonaa. Oo isagu wuu googooyaa xaflad la'aan.
  Lix dagaalyahan iyo dagaalyahanno ayaa aad u garaacay. Cadawgiina wuu googooyay oo cago qaawan ku tuuray.
  Oleg Rybachenko, oo jaray Shiinaha, ayaa ku heesay:
  - Dagaalyahan, geestaadu waa wax aan waxba tarayn.
  Dhulkaagu wuxuu ku fog yahay ammaanta shakiga leh...
  Ololka dagaalka ayaa gariiraya inta u dhaxaysa safafka -
  Ciyaar hal dhinac ah oo aan sharci lahayn!
  Iyo boomerang kale ayaa ka soo duulaya cagaha qaawan ee wiilka, isagoo qoorta ka jaraya dersin Shiinees ah oo dhan.
  Wiilka, sida aan aragno, waa dagaalyahan.
  Margarita sidoo kale waa dagaal. Taasina waa sida cagaheeda qaawan ay u shaqeeyaan. Waxay u baabi'isaa cadawga shaki la'aan si aad u qabow.
  Oo seefaheeduna waa sida kuwa wax dilaya.
  Dagaalyahanku wuu qaylinayaa:
  - Ammaan ha jirto!
  Natasha waxay sidoo kale ku dhufataa cagaheeda qaawan waxayna tuurtay wax dilaa ah. Isla markaana wuxuu si firfircoon u gooyaa seefo.
  Isla markaana waxay ku dhawaaqaysaa:
  - Kooxdayda waa shaqaale dawladeed!
  Ku xiga dagaalka waa Zoya. Sidoo kale shaydaanka ugu sarreeya ee baabi'inta. Sida loo sawiro balanbaalis seefo leh. Dabadeedna wuu qaadan doonaa oo cago qaawan buu ku tuurayaa canaasiirta wax burburisa.
  Intaa ka dib wuu qaylinayaa:
  -Ciidanku wuu farxay - hor u socda!
  Oo khad dhan oo Shiineys ah oo la jarjaray ayaa dhacay.
  Gabadhu waxay isku qaadaysaa:
  - Zoya wuxuu jecel yahay inuu dilo! Oh, Zoya kan!
  Waa kan Aurora oo weerar degdeg ah ku jira. Ama si ka sii saxan, difaac gardaro ah. Oo isagoo cago qaawan kaalmaynaya ayuu cadawga ku garaacaa.
  Isla mar ahaantaana waa dhawaaq. Oo markay sabarradeedu u dhaafaan sida caleenta beeralayda, saddex daraasiin Shiinees ah ayaa googo'i doona!
  Oo Aurora waxay ku qaylisay:
  - Chords macaan, calanka Ruushku aad buu ugu faanayaa!
  Haddana ciribteeda qaawan ayaa garka kaga dhufatay jeneraalka Shiinaha. Wuu qaadan doonaa oo ku dhici doonaa.
  Zoya waa mid dagaal badan. Cadawgiisii buu gooyay oo qayliyay:
  - Waanu shakinaynaa oo qof walba dili doonnaa!
  Tooreydaas oo kale waxay ka duulaan cago qaawan.
  Svetlana sidoo kale ma ogola qof inuu hoos u dhaco. Oo cadaawayaashiisana wuxuu u baabbi'iyaa sida caws xiiraya. Shiinuhu wuu dhacayaa.
  Gabadhu way qaylinaysaa:
  - Irbad waalan! Ka bax daarada!
  Oleg Rybachenko wuxuu jari doonaa farabadan dagaalyahannada jaalaha ah oo leh dharbaaxo seefihiisa. Ka dibna cagihiisa qaawan ayuu xiddig ku tuurayaa oo qaylin doonaa:
  - Ciidankaygu waa kan ugu xoogga badan!
  Wiilka Terminator-ka ayaa la arkaa isagoo jooga meesha ugu sarreysa ee burburinta cadawga. Oo wuxuu u dhaqmaa si xamaasad weyn leh.
  Oo hadyad kale oo dhimasho ah ayaa ka duuleysa faraha lugihiisa oo qaawan. Iyo sida ay uga badinayso Shiinaha oo darbiga fuulaya.
  Dagaalyahannada Jaallaha ah waa kuwa u janjeera. Waxa horeba u jiray tuulooyin mayd ah oo is dulsaaran. Oo waxay sii fuulayaan oo ay fuulayaan oo ay fuulayaan!
  Laakiin wiilka iyo gabadhu waxay si fudud u yihiin qaabka dilka awoodda. Markay googooyaanna, daadinta dhiigga ayaa u duulaya jiho kasta iyo meel aad u fog.
  Oleg Rybachenko ayaa ku heesay:
  - Halyeynimada waa la ammaanay.
  Waxaan nahay kuwa guulaysta meerayaasha!
  Margarita, gabadhan aan xasilloonayn ayaa ku heesay:
  - Wax yar ma joogsan doono.
  Qayladii af-xidhnayd baa la maqlay!
  Iyo sidoo kale cirbadaha wax burburiya iyo kuwa dilaaga ah ayaa ka duulaya cagaha qaawan ee gabadha. U garaaca Shiinaha sida xidhmooyinka sarreenka ah. Haa, gabadha Margarita waa terminator dhab ah.
  Natasha, oo jarjaraysa Shiinaha, ayaa ku heesay:
  - Gabadhiina, intay jajabisay kuwa jaalaha ah, waxay la noqotay
  inay wanaagsan tahay in la noolaado, oo ay noloshu wanaagsan tahay!
  Taas ka dib cirbadaha ayaa mar kale ka duulaya cagaheeda qaawan.
  Zoya waxay ku qabatay shiidkii iyadoo sabarradeeda wadata oo qaylisay:
  - Waxaan dili doonaa cadaawayaashayda oo dhan, oo i rumaysta, kaftamayo!
  Oo lugaha dagaalyahanku waxay bilaabeen dhowr xiddigood.
  Quruxduna waxay ku heesi jirtay:
  - Fal dagaal - Waxaan ku dhuftay dime!
  Aurora, oo gooyay dareen aan loo baahnayn, ayaa yidhi:
  - Guul weyn ayaa ina sugaysa! I rumayso, ma helayso qaboojiye!
  Oo sida cago qaawan, waxa wax dilaya ayaa bilaabanaya.
  Kadibna way qeylaysaa:
  - Waxaan ahay kobra dhiig leh!
  Svetlana wax naxariis ah ma siiso Shiinaha. Waxayna u baabi'isaa sidii iyagoo quraanjo ah. Isla markaana wuxuu ku heesi jiray:
  - Qashinku jid ma yeelan doono,
  Cagahaaga dhaqso u qaad!
  Haddana hadiyado dilaa ah ayaa mar kale ka duulaya suulasha iyada oo qaawan. Naag qabow oo kale!
  Oo isna wuu guuxay:
  - Waxaa jiri doona guusheenna dagaalka quduuska ah!
  Oleg Rybachenko wuxuu noqonayaa mid aad iyo aad u firfircoon. Labadii gacmoodna wuu ku jarjaray, oo xataa tuubo afka ka qaatay oo uu cirbadaha ku tufay Shiineeskii. Wuxuu baabi'iyaa cadawga, wuuna isu tudhaa:
  Tani waa guusheenna.
  Xawli buuxa oo soo socda oo soo socda!
  Haddana inankii terminter-ka ahaa wuu jaray. Isla markaana uu ka tanaasuli doono wax dila isagoo aan u nixin.
  Margarita sidoo kale dagaal ayay ku jirtaa. Gabar quus ah. Oo haddii uu boomerang ku soo qaado cagtiisa qaawan, markaa tani kama yarayn dersin Shiinees ah oo la jaray.
  Intaa ka dib gabadhu waxay ku heesi doontaa:
  - Oh, helikobtarkaygu waa weyn yahay,
  Hagaag, qalbigaygu farxad buu ku heesaa!
  Oo xiddig gacan ku dhiigle ah ayaa ka duulaya ciribta qaawan ee gabadha. Haa, tani waa quruxda aerobatics-ka ugu sarreeya. Geeriduna midig iyo bidix bay beerataa.
  Natasha waxay sidoo kale baabi'isaa Shiinaha si kasta oo suurtagal ah.
  Isla markaana wuxuu ku heesi jiray:
  - Gariir, gariir, cidhiidhi...
  Oliver helay Twist!
  Oo hadyad dilaa ah ayaa ka soo duuleysa cagaheeda oo aan waxba tarayn.
  Markaa Zoya ayaa is soo jiidatay... Way qaadatay oo cadawgii tuubada ka tufay. Markaas ayay seefaheeda ku jabsatay warshadii. Ka dib cagaheeda oo qaawan ayaa qaaday oo bilaabay bandhigga naarta ee dhimashada.
  Shiinuhuna wuu dhacay. Waxa aad mooddaa in ay holac ka leefeen.
  Oo halkan Aurora waa dagaal. Sidoo kale gabar dheereysa. Iyo geeri guduudan, iyo fallaadho cadaan ah. Oo isna wuu qaadan doonaa oo bilaabay inuu googooyo.
  Maya, ma jiraan wax joojin kara tan.
  Xataa haanta Jiirka.
  Markaa Aurora ciddiyaha Shiinaha. Kaas oo aad u qabow oo leh astaan waalan iyo seef.
  Oo seefaha kataaradda cas ma joogsan doonaan, ma joogsan doonaan daqiiqad.
  Isla mar ahaantaana, Aurora way qaylisay:
  - Dhulkayga Hooyo waa Dalkii Hooyo ee Shuuciyadda!
  Iyo weliba cagaheeda qaawan, sida wax aad u dilaa ah oo duulaya.
  Oo haddana gabadhu uur bay leedahay.
  Kadib Aurora waxay xasuusatay sida ay runtii ula dagaalantay "Mouse" mid ka mid ah sheekooyinka kale. Ka dib xulafadu waxay soo gabagabeeyeen heshiis ay la galeen Reich Saddexaad, iyaga oo ka faa'iideysanaya qarxin la'aanta, Jarmalku waxay bilaabeen Maus-ga wax soo saarka.
  Haa, taangiyadani runtii waxay u dhaqaaqeen sidii xayawaan. Horumarkooduna wuxuu ahaa mid aad u xun.
  Laakiin ma aha gabdhaha Terminator. Waxay ula dagaalameen Naasiyiintii si deggan oo degdeg ah isku mar.
  Waxayna tuseen Kuzma hooyadeed! Dagaalyahanadiina si geesinimo leh ayay u dagaalameen.
  Oo hadda Aurora timo cas ayaa seefo ku gooyay. Oo sida beeralayda ayuu cadawga u jari doonaa.
  Kadibna way qeylaysaa:
  - Qof walba waan dilaa!
  Svetlana sidoo kale kuma xishoodo dagaalka. Shiinuhu waa la dabar goynayaa. Isla markaana cago qaawan buu ku tuuraa wixii dhimasho beera.
  Isla markaana uu ku qaylinayo:
  Cosmic bravado -
  Waxaa jiri doona serenade weyn!
  Oo cadawga u il-duufay!
  Intaa ka bacdi ayuu tuubada ka soo tufi doonaa!
  Ka dibna Oleg Rybachenko wuu kala firdhi doonaa. Oo aynu tuurno ma aha oo kaliya cirbadaha, laakiin sidoo kale boomerangs ee Shiinaha ee cagahayaga.
  Sidan baa wiilkii terminter-ka orodka ahaa lagu qabtay.
  Isla markaana wuxuu ku heesi jiray:
  - Cadowgu nama joojin doono,
  Haddaynu daciifno, na caawi!
  Oo ha cararin, ha cararin...
  Haddaan hore loo sii marin!
  Oo Oleg foori.
  Margaritana way qaadatay oo suulasha qaawan waxay ku tuurtay wax burburin iyo dilaa ah. Isla markaana waxay ku heesi jirtay:
  - Tani waxay noqon doontaa fariinta cobra!
  Gabadhuna way il-duuftay oo qaylin doontaa!
  Natasha sidoo kale ma ahan mid ku habboon dagaalka. Intay qaadatay ayay faraheeda qaawan ku tuurtay swastika fiiqan. Waxay jabisay tirada shiineeska oo ay ku qaylisay:
  - Dalkayga Hooyo!
  Ka dibna waxaa jira Zoya dagaalka. Oo weliba cago qaawan buu ku dacweeyaa cadaawayaashiisa.
  Oo ilko qaawan bay ku qaylinayaan:
  - Waxaan ahay dagaalyahan noocaas ah, run ahaantii waxaan ahay joojin!
  Intaa ka dib inantu waxay ku dhufatay seefo. Oo uu sambabada sare ka dhuuqo.
  - Banzai!
  Gabadhu sida muuqata ma joojinayso dagaalka. Oo isna wuu gooyn doonaa iyada oo aan loo baahnayn antimonies.
  Aurora sidoo kale waxay qaadi doontaa baabi'inta. Waxa uu burburiyaa Shiinaha, isaga oo aan wax jeesjees ah lahayn. Oo dagaalyahannada jaalaha ah waxay u dhacaan, sidii iyagoo kala bararsan.
  Gabadhii timo casaydna waxay ku qaylinaysaa:
  - Ololkii shuuciyadu waa ka sarreeyaa adduunka!
  Oo haddana wuu soo qaadi doonaa, oo laba seefood buu ku wuxi doonaa. Ka dibna waxay ka soo tufaysaa tuubada. Oo isna wuxuu ku dhufan doonaa cadowga.
  Haa, Aurora waa qurux iyo kaamil lafteeda.
  Inkastoo Svetlana uusan ka sii xumaan. Waxayna sidoo kale siisay Shiinaha garaacis dabiici ah iyo dil.
  Oo cagaheeda aan caddaynna waxay hadiyado wax baabbi'in ah ku tuurtaa dagaalyahannada hurdiga ah. Haa, qof kastaa wuxuu ku sameeyaa mowjad sare.
  Svetlana wuxuu leeyahay:
  - Dagaalku wuxuu noqon doonaa mid dhiig badan, quduus ah oo caddaalad ah!
  Oo wax dilaa ah ayaa mar kale cagteeda qaawan ka soo baxay. Iyo sida uu Shiinuhu sheegayo, sida uu kuugu dhufan doono!
  Gabdhuhu runtii siyaabo kala duwan ayay u baxeen. Oo igama daayaan xoogaa. Kuwani waa dumar - dumar dhammaan dumarka!
  Oleg Rybachenko wuxuu ku jiraa weerar culus. Waxay horey u dileen kumanaan badan oo Shiinees ah. Weerarkii dagaalyahannada boqortooyadan jaalaha ah waa daciifay.
  Oleg wuu qayliyey:
  - Halbeegga ugu sarreeya ee guusha!
  Margarita ayaa qaadatay oo faraheeda qaawan ku soo tuurtay wax dilaa ah oo ka af badan mandiil.
  Markaas ayay gabadhii ku heesay:
  - Waxaan ka hortagnaa duufaannada,
  Waa maxay sababta iyo sababta?
  Si aad ugu noolaato adduunka iyada oo aan la yaab lahayn -
  Qofna macquul maaha!
  Margarita ayaa Shiineyska ka tufay tuubo dhan oo ay sii wadatay:
  - Waxaa laga yaabaa nasiib wacan ama guuldarro,
  Oo kor iyo hoos u boodaya!
  Sidan oo keliya, oo aan si kale ahayn -
  Sidan oo keliya, oo aan si kale ahayn...
  Yaab noolow!
  Yaab! Yaab!
  Yaab noolow!
  Yaab! Yaab!
  Yaab noolow!
  Oo kaliya kor - ma aha millimitir hoos!
  Gabadhu waxay muujisay dareen dagaal.
  Natasha waxay sidoo kale ku jirtaa xudunta dagaalka. Waxay la mid tahay volcano qarxaya. Oo cirbadaha ku tuura suulasha qaawan. Ku dhufo kuwa ka soo horjeeda. Oo uu ka tago meydka iyaga.
  Intaa ka bacdi gabadhu waxay ku heesaysay ilko qaawan:
  - Waxaan nahay terminators sida, sida robots riyo, iyo qurux weyn!
  Haddana inantii seef bay ku dhufatay. Waxayna garaaci doontaa dad badan.
  Zoya sidoo kale waxay ku jirtaa qarka weyn ee dagaalka. Wuu dagaalamaa oo ilka qaawanayaa oo ciyey:
  - Cid naga celin mayso!
  Oo cagteeda qaawan ayaa saxan ka dhex maray Shiineeskii. Kaas oo cunaha badan ka jaray. Ciidankii boqortooyada jannadana waa la ceejiyey.
  Gabdhuhuna aad iyo aad bay u sii cadaadisayaan.
  Waa kan sida Aurora uu u soo saari doono wax birta gooya. Madaxyo badan oo tuulmo ka samaysan buu gooyn doonaa. Oo isna wuu soo boodaa, oo soo duuli doonaa, oo qaadan doonaa, oo qaylin doonaa.
  - Magacaygu waa gacantayda!
  Haddana wuxuu ruxay laba sabar, oo uu mindhicirka ka jeexjeexay Shiineeskii. Laakin isla mar ahaantaana, ha noqonin ugu yaraan xishood.
  Oo cagaheeda qaawan waxay soo rideen boomerangs dilaa ah. Waa kuwee madax lagu jeexjeexay darajooyin.
  Intaa ka bacdi dagaalyahankii timo-guduudan ahaa ayaa qaylinaya:
  - Kuma jiri doono fiilada!
  Farxad ha jirto Dhulka!
  Oo in badan ayuu tuubada ka soo qaadi doonaa afkiisa casaanka ah oo uu tufi doono. Oo dagaalyahannada boqortooyada jannada waxay u dhici doonaan sida qaboojiyaha bur.
  Markaa Svetlana waxay muujisay dagaalka ...
  Biyo karkaraya ayay ku dul tuurtay kuwii ka soo horjeeday. Kuwa gubtayna way qaadan doonaan oo aad bay u qaylin doonaan.
  Svetlana wuxuu leeyahay,
  - Gowracdaydii!
  Cagtiisa oo qaawanna wuxuu ku tuuri doonaa labo boomerangs ah. Waxay dhimi doontaa Shiinaha badan.
  Oo ka soo saara mayd badan.
  Waa sida ay u shaqeeyaan baastooyadu.
  Oo waxay gooyeen boqortooyadii Shiinaha naftooda, iyada oo aan loo baahnayn xaflad aan loo baahnayn. Maya, xitaa waxay leeyihiin xeelad gaar ah.
  Hadda ka hor tirada Shiinaha ee la dilay waa tobanaan kun. Gabdhuhuna waa ay raaxaystaan oo sida kubbadaha oo kale ayay u boodaan.
  Oleg Rybachenko sidoo kale wuxuu muujinayaa aerobatics-ka ugu qabow ee aad qiyaasi karto.
  Wiilkiina wuxuu ku googooyaa laba seefood si gacmaha iyo lugaha iyo madaxu ay dhan walba ugu duulaan.
  Oleg wuxuu ku dhawaaqayaa:
  - Waxaa jiri doona, waxaan aaminsanahay guushayada muhiimka ah!
  Margarita, iyada oo cagteeda qaawan, tuuraysa hoog wax burburinaysa, ayaa xaqiijisay:
  - Haa way noqon doontaa!
  Lixdii dhanna waxay bilaabeen inay si firfircoon u googooyaan.
  . CUTUBKA 2-aad.
  Ka dib markii ku dhawaad dhammaan ciidamada Shiinaha ee laba boqol oo kun la burburiyay, lixdii dagaalyahan waxay u sii guureen moolka Boqortooyada Selestial. Si looga hortago Shiinuhu inay ku noqdaan magaalooyinka Ruushka ee Siberia.
  Sidaas daraaddeed dagaalyahannadu waxay weerareen dagaalyahannada jaalaha ah ee magaalada ugu dhow.
  Oleg Rybachenko, oo gooyay dagaalyahannada jaalaha ah oo lulaya labada seefo, ayaa ku qayliyay:
  - Sida tsarrada Ruushka!
  Oo cirbado fiiqan ayaa ka soo duulay cagihiisa qaawan. Dagaalyahannada Shiinaha ayaa la garaacay.
  Margarita, oo seefo ku gooyay dagaalyahannada jaalaha ah, ayaa qaadatay oo ku heesay:
  - Hadda waxaan sameyneynaa taariikh!
  Oo cagaheeda qaawan ayaa cirbadaha ka duulayeen dagaalyahannada jaalaha ah.
  Marka xigta waa Natasha dagaalka. Waxa kale oo uu tuuraa hadiyado dhimasho ah iyo qaylo:
  - Mustaqbalka annagaa leh! Ammaanta Ruushka Weyn!
  Oo cagteeda qaawan oo jeexan ayaa tan xoog xun ku tuuri doonta. Oo wuxuu u gooyn doonaa Shiinaha oo ka dhigi doona saxarka dhiigga.
  Zoya sidoo kale si quus ah ayuu u jabsadaa. Waxayna kala badh ku jebisay jeneraalkii Shiinaha. Lafihiisana ka gooyay.
  Markaas ayay qaylisay:
  - Guushaydii weynayd!
  Oo cago qaawan ayuu haddana soo saari doonaa hadiyad dilaa ah. Waxayna garaaci doontaa dagaalyahanno badan oo Shiinaha ah.
  Laakiin marka Aurora uu dagaal ku jiro waa wax laga naxo. Waxay kala badh ka jartaa askarta Shiinaha oo ay cago qaawan ku bixiso hadiyado dil ah. Oo sidaas ayuu u burburiyaa ciidanka jaalaha ah.
  Maya, Aurora dhab ahaantii waxaa loogu yeeraa saaxirad cas. Waana mid aan laga adkaan karin.
  Oo cirbadaha dilaaga ah ayaa ka duula faraheeda qaawan. Waxay ku dhufteen Shiinaha waxayna u dhaceen sidii qaboojiyeyaal ciid leh.
  Aurora waxay ka guuxaysaa xagga sare ee sambabkeeda:
  - Ruushku waa i garanayaan,
  Oo waxay ugu yeedhaan weyn!
  Oo haddana quruxdu waxay tuurtaa irbad dilaa ah. Oo cadawgu wuxuu u guntanaa sidii dabargo.
  Aurora wuu soo booday:
  - Waad riyoon kartaa, laakiin riyo-maalmeedku waa xun yahay!
  Oo haddana gabadhu waxay u garaacdaa sida boomerang.
  Haa, madaxa cas wuxuu cunay in ka badan rodol oo cusbo ah arrimaha milatariga. Hadduu tumayo, markaas wuu tuma.
  Oo haddana gabadhii degdega ahayd oo ololaysa ayaa soo weerartay.
  Kadibna Svetlana waxay u heellan tahay inay la dagaallanto. Oo sidaas daraaddeed buu u googooyaa oo baabbi'iyaa qof kasta. Oo seefaheeduna waa sida hillaac dhaldhalaalaya.
  Irbadahana waxay ka duulaan cago qaawan.
  Gabadhii baa qaylisay:
  - Xooggayga weyn -
  Inaad ila ciyaarto waxay la mid tahay inaan Yaxaas la saaxiibo!
  Boy Oleg Rybachenko ayaa weerarka ku jira sida had iyo jeer. Waa mongoose dheereeya. Googooyo oo xiddigaha ku tuura cadowga.
  Oo dagaalyahankii yaraa wuxuu ku dhawaaqayaa:
  - Aan galno weerarka.
  Waxaan ka adkaan doonaa Shiinaha oo dhan!
  Haddana wiilka ayaa ku jira weerarka.
  Iyo gabadha Margarita, oo aad u faraxsan, waxay burburisaa ciidamada jaalaha ah. Oo faraheeda qaawan waxay soo tuurayaan hadiyado dhimasho.
  Gabadhiina way guuxaysaa:
  - Guushu anigay ahaan doontaa!
  Oo haddana roob dhan oo irbado ah ayaa ka soo qulqulaya cagaheeda madhan.
  Irbadahana waa kuwo dilaa ah oo sumeysan.
  Margarita waxay ku jirtaa weerarka. Shiinuhu waqti aad u adag ayay ku haystaan. Gabadhuna waa muuqaalka naxdinta leh.
  Inkastoo ay tahay dagaalyahan qurux badan.
  Haddana xabbad dhimasho ah ayaa mar kale ka soo duushay cagteeda qaawan. Kaas oo cadawga ku dhufanaya.
  Natasha waxay ku jirtaa duulimaad duurjoog ah. Shiineyska u googooyaa. Oo seefaheeduna naxariis ma yaqaaniin.
  Dagaalyahanku wuu guuxay:
  - Waxay noqon doontaa guushayada weyn!
  Oo cirbado aad u dilaa ah oo khatar ah ayaa mar kale ka duulaya quruxda cagaha qaawan.
  Si aad ah ayey u saameeyaan Shiinaha. Hagaag, gabdhuhu aad bay u fiican yihiin.
  Weerarkana cidna ma siiyaan baas.
  Laakin Zoya ma garanayo, waligeed eray ma jiro. Waxay u gudubtaa kuwa ka soo horjeeda. Oo seefaheeduna waa sida kuwa wax dilaya.
  Zoya waxay ku qaylinaysaa sambabada sare:
  - Ma garanayo naxariis - geeri uun!
  Oo cagaheeda qaawan waxay tuuri doontaa waxyaabo aysan Shiinuhu iska celin karin!
  Taas beddelkeeda, dagaalyahanku wuxuu dardar gelinayaa daqiiqad kasta. Kani waa barxadda barafka ee weerarka.
  Aurora sidoo kale waa gabar madadaalo leh. Dib uma noqdo oo ma quusto. Wax walbana way ku guulaysataa.
  Waxay ku tuurtay marawaxad bir ah oo lugaheeda qaawan wadata. Waxay jartay askartii Shiinaha oo ay ku qeylisay:
  - Boqortooyada cas, waxaa jiri doona dab diiri doona meeraha oo dhan!
  Oo haddana, wax si gaar ah u dila duqsigu cagaheeda qaawan.
  Oo dagaalyahanku mar kale meel sare ayuu joogaa.
  Oo halkan waa Svetlana dagaalka. Aan ka leexan qorshaha. Cadaadis duur joog ah ayuu isku gooyay. Saxan af badan baa cagaheeda qaawan ka duulaya. Kaas oo si xarago leh u gooya kuwa ka soo horjeeda.
  Svetlana waxay ku qaylinaysaa cadho duurjoog ah:
  - Dhammaantiin waan idin kala jeexayaa!
  Gabadhuna waa weerar. Oo cagaheeda qaawan ayaa aad u jilicsan.
  Marka xigta, Oleg Rybachenko wuxuu jecel yahay inuu la dagaallamo. Kani waa wiil quus ah. Waxay ku lug leedahay xoogga weyn iyo cadaadiska wiilka duurjoogta ah.
  Ka dibna ilmuhu wuxuu ku tuuray boomerang cagtiisa qaawan. Waxayna kooxda kasoo horjeeday hal mar lumiyeen laba darsin gool.
  Tani runtii waa awood wax dumisa.
  Oleg ayaa ku heesay:
  - Far-qoristaydu waa sahlan tahay -
  Ma jecli inaan jiido dabada bisadda!
  Oo daab ayaa ka duulay ciribta wiilka, iyo sida ay ugu dhacday Shiineeska. Dhab ahaantii waxay lumiyeen ruuxooda iyo geesinnimadooda.
  Oleg waxa uu yidhi isaga oo waalli duurjoog ah:
  - Weligaa maya ha odhan!
  Wiilku wuxuu ku jiraa weerarka ... Kadib wuxuu xusuustay Vladimir Klitschko. Haa, feedhyahanku wuu ku soo noqon karay giraanta. Maxaad u tijaabin weyday? Haddii aad weli caafimaad qabto, markaas Ilaah qudhiisa ayaa kuu sheegay inaad la dagaallanto!
  Wiilkii Terminator ee weerarka. Shiineyskii ayuu jajabiyey oo ku heesi jiray:
  Saaxiibka da'da yar, weligaa dhallinyaro noqo,
  Ha ku degdegin inaad nasato...
  Noqo qof faraxsan, dhiiran, buuq badan -
  Waa inaad dagaallantaa - markaa la dagaallama!
  Nin qaboow-
  Si aad u garaacdo qof walba!
  Waxaan ahay wiil daa'im ah oo naf leh,
  Maxaa dhasha natiijada!
  Waxaan ahay wiil daa'im ah oo nafta,
  Dibna ha u qaadin!
  Dagaalyahan da'yar iyo ilmo daa'im ah oo weerar waali ah ku qaaday Shiinaha. Wuxuu isku muujin doonaa sida ugu wanaagsan.
  Margarita sidoo kale waxay burburisaa dagaalyahannada jaalaha ah waxayna heesaa:
  Marna ma quusan doono!
  Waxayna jartay Shiinaha wax badan, iyadoo ku dartay qosol:
  - Maya, waligaa ha i rumaysan!
  Gabadhiina waxay mar kale tuurtay irbado fiiqan oo sun ah.
  Waxay ku jirtaa dhaqdhaqaaq degdeg ah oo gaar ah.
  Natasha waa mid degdeg ah oo laga cabsado dagaalka, sida Valkyrie. Geesinimo ayuu u dagaalamaa. Oo rasaas ku riday Shiinaha.
  Inta badan cirka ayay ku dagaalantay. Waxay ahayd duuliye aad u wanaagsan. Waxay kaloo ku qasbanaatay inay ka dagaalanto ciidanka lugta.
  Laakiin hadda Natasha waxay qaadatay Shiinaha. Oo aynu cadhadayada oo dhan ku tuntay.
  Oo boomerangs iyo cirbadaha ayaa ka duulaya cagaheeda qaawan. Waxay jabisaa cadowga.
  Gabadhu waxay ku heesaysaa:
  - Laakiin waxaan aaminsanahay qorrax-soo-baxa,
  Mugdiga jeelka ka saar!
  Zoya wuxuu weeraray Shiinaha. Oo si adag ayay u jajabisaa. Oo cagaheeda qaawan ayaa cadawga ku garaacay iyada oo aan joogsan.
  Dagaalyahan dhaqdhaqaaqa. Waxay la mid tahay kobra oo boodboodaysa oo hareeraha boodaya.
  Gabadhii timaha dahabka lahayd ayaa ku hadaaqaysa:
  - Mustaqbalka annagaa leh,
  Waxaan la mid nahay Jedi Knights!
  Ka dibna way soo jeesan doontaa oo ku dhufan doontaa.
  Ku xiga weerarka waa Aurora. Gabar timo guduudan oo jajaban oo dagaallamaysa. Wey qaaday weerarka, iyadoo xawligeeda sii kordhinaysa. Oo seefaheedu waa sida caws dhagax tuureed oo kale.
  Quruxda dabka ayaa soo saartay:
  - Waxaa jiri doona farxad noocaas ah adduunka oo dhan!
  Oo haddana gabadhu waxay gashay xawli duur ah. Tani waa ilaaha dhabta ah ee dagaalka.
  Svetlana sidoo kale way heesaysaa, iyadoo kor iyo hoos u boodaya:
  - Boqol iyo boqol, raxan raxan ah.
  Raggii Ruushka seef ku gooyay!
  Haddana suulasha ay qaawan yihiin waxay tuurayaan wax aan gaashaanka ka muuqan karin.
  Tani waa gabadhii. Vixen dhab ah.
  Natasha waxay ku qaylisay ilko qaawan:
  Adigu maaha inaad i barato!
  Oo wuxuu ku tuuri doonaa dhimashada lugtiisa qaawan.
  Aurora wuu aqbalay:
  - Wax ina bara ma jiraan haba yaraatee!
  Dagaalyahanadu waxay dardargeliyaan dhaqdhaqaaqooda. Ku dhawaad magaalada oo dhan waxaa durba daadsan meydad. Haa, Shiinuhu wuxuu galay dabargoyn. Waxaa jira lix qof oo keliya, laakiin waxay u shaqeeyaan ciidan dhan.
  Oleg Rybachenko wuxuu xusuustay sheekada mid ka mid ah elves. Wuxuu ku dhamaaday Reich Saddexaad, wuxuuna awooday inuu ku qanciyo in loo diro Luftwaffe.
  Haa, elf, inkasta oo dhererkiisu yar yahay, aad buu u dheereeyaa, xoog leh oo leh falcelin heer sare ah. Guud ahaan, elves-yadu way ka sarreeyaan bini'aadamka xaaladda jireed iyo xawaaraha fikirka. Oo hal mar diyaaradda, elf, iyo xitaa dhiigga boqortooyada, wuxuu dareemayaa sida gorgor laftiisa.
  Dagaalyahankani waxa uu awooday in uu soo rido 538 diyaaradood oo cadaw ah munaasabadda dhalashada Fuhrer ee April 20, 1944, laakiin isaga laftiisa waligiis lama dilin.
  Labadii boqol ee diyaaradood ee ugu horeeyay, Elf waxa uu helay Iskutallaabtii Birta ee Knight's Cross oo leh caleemo geed, seefo iyo dheeman. In ka badan saddex boqol oo hore Amarka Gorgorka Jarmalka oo leh dheeman. Afarta boqol ee Knight's Cross of the Iron Cross oo leh geed dahab ah ayaa ka baxa seefo iyo dheeman. Oo shan boqol oo dayuuradaha guuradii - Grand Cross ee Iron Cross ah. Sidaa darteed, Elf wuxuu soo ururiyay tiro abaalmarino ah oo ku saabsan arrintan, wuxuu garaacay xitaa Hermann Goering wuxuuna helay darajada kornayl.
  Inkastoo uu diyaarada ugu dagaalamay si gaar ah.
  Sidaa darteed, inkasta oo sida cajiibka ah uu u muuqday Luftwaffe, ma uusan saameyn ku yeelan koorsada dagaalka. Dhab ahaantii, haddii aad qaadato lixdii Luftwaffe aces ee ugu horreeya taariikhda dhabta ah, waxay soo rideen wadar ahaan in ka badan hal iyo badh kun oo diyaaradood. Hagaag, intee in le'eg ayay tani caawisay Wehrmacht?
  Inkasta oo ay suurtogal tahay in tirada diyaaradaha la soo riday ay sii kordhisay dacaayadda Goebbels.
  Dad badan ayaa si adag uga shakiyay tirooyinkan.
  Laakiin Elfa ayaa si daacad ah u toogtay baabuur aad u badan, isaga laftiisa ma lumin hal dagaalyahan.
  Laakiin markaas Oleg Rybachenko ayaa la kulmay oo weydiiyay:
  - Maxaad u dhibtay Boqortooyada Saddexaad, oo loo arko inay tahay xoogga sharka?
  Elf ayaa si macquul ah u yiri:
  - Sababtoo ah ma jiro xoog wanaag adduunka oo dhan! Ma kula tahay Stalin iyo xulafadiisa inay yihiin awliyo?
  Oleg ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  - Laakiin USSR-ta, haddii aad soo riddo diyaarado badan, waxaa lagugu tixgalinayaa in Ilaah leeyahay caasimad G! Markaa waa in lagu tufo oo lagu habaaraa!
  Elf ayaa si daacad ah u yiri:
  - Oktoobar 1942, markii aan bilaabay in aan u dagaallamo Reich, natiijadii dagaalka weli ma muuqan. Maxaad u malaynaysaa, ma haysto fursad aan kaga mid noqdo kuwa guulaystay?
  Oleg Rybachenko ayaa si daacad ah ugu jawaabay:
  - Haddii aad u goosato USSR, waxaan u maleynayaa in lagu cafin doono oo lagu aqbali doono. Geesiyaasha iyo dagaalyahannada waaweyn ayaa meel walba laga qadariyaa!
  Ciilkii oo dhoola cadeynaya ayaa ku jawaabay:
  - Waad ku mahadsan tahay bixinta! Laakiin marka uu dhamaado dagaalkii labaad ee aduunka, waxaan ku soo laaban doonaa meerahayga abaal-marin... Waxa ugu muhiimsan waa in aan nafteyda u muujiyay geesinimo oo aan galay taariikhda duulista sidii ugu fiicnaa abid!
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri isagoo xanaaqsan:
  - Immisa nin oo wanaagsan ayaa aawadaa u dhintay!
  Elf wuu qeyliyay oo si macquul ah u xasuusiyay:
  - Waxaa sidoo kale jira Rudel ... Isagu sidoo kale waa superman!
  Oleg wuu luxay:
  - Rudel ... Waxay u egtahay halyey buug majaajillo ah!
  Elf ayaa ku gunuunacday:
  - Waxaan ahaa oo waxaan ahaan doonaa dagaalyahan! Markaa waxaan isku dayi doonaa inaan tiradayga kun keeno!
  Oleg Rybachenko ayaa shaki galiyay:
  - Waqti ma heli doontaa? May 9, 1945 Reich Saddexaad ayaa is dhiibay!
  Elf ayaa si aan shaki lahayn u waydiiyay:
  - Si sax ah ma u sheegi kartaa goorta iyo goobta iyo waqtiga, ciidamada Cas iyo Xulafada ay weerari doonaan?
  Oleg ayaa si yaab leh u waydiiyay:
  Maxaad ugu baahan tahay tan?
  Elf ayaa si daacad ah ugu jawaabay:
  - Waxaan rabaa in aan si yar u dheereeyo dagaalka si madadaalada ay u sii dheeraato!
  Oleg ayaa markaas bastoolad la soo baxay oo ku jawaabay:
  - Waan ku toogan karaa, laakiin ma yeeli doono!
  Elf ayaa yaabay:
  - Oo waayo?
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Damiirkaagu ha ku ciqaabo!
  Waxayna kala tageen...
  Oleg Rybachenko wuxuu u maleeyay inuusan u dilin Elf si aan micne lahayn. Imisa diyaaradood oo kale ayuu soo ridi doonaa? Waxay noqon doontaa uun cabsi.
  Wiilkiina wuxuu mar kale suulasha qaawan ku bilaabay boomerang-gii geerida.
  Margarita waxay si firfircoon u baabi'isaa Shiinaha dagaalka. Cagaheeda qaawan ayaa si sax ah ugu garaacay hadiyado dilaa ah oo aad si fudud ula yaabtay.
  Gabar ka mid ah qaybta superman.
  Dhaqdhaqaaqeeda dagaalkana waa sida xayawaanka weasalka ah.
  Maya, ma jiro qof weligii cabsi gelin doona gabadhan oo kale, xitaa haddii ay jiraan laba bilyan oo Shiinaha ah.
  Si kastaba ha ahaatee, maxaa la gudboon Margarita?
  Waxay difaacdaa dalkeeda hooyo.
  Oleg Rybachenko, oo jaray Shiinaha, ayaa ku heesay:
  - Ma jiro waddan ka qurux badan Ruushka,
  U dagaalamo oo ha ka cabsan...
  Ma jiro waddan ka qurux badan caalamka -
  Caalamkoo dhan waa laambad iftiin, Ruus'!
  Wiilku wuu boodboodi doonaa oo wuu dardar gelin doonaa, isagoo qof walba laadnaya.
  Natasha sidoo kale waa la dagaallamaa oo heesaa:
  Sannad dilaa ah, waxaa laga yaabaa inaadan i rumaysan,
  Kun iyo sagaal boqol iyo sagaal iyo sagaashan...
  Jooji ku socoshada wareegyada soo jiidashada leh,
  Ibliisku wuxuu rogi doonaa geesihiisa dahabka ah!
  Gabadhiina waxay mar kale ku tuurtay hadiyad gacan-ku-dhiigle iyadoo cagaheeda qaawan.
  Zoya ayaa sidoo kale ku jira dagaal, dhaawac iyo dagaal. Gabar firfircoon. Oo hadduu seef ku dhufto, wax walba meel fog bay u duulaan.
  Oo cagaheeda qaawan ayaa si firfircoon u tuuraya hadiyado. Waxayna garaaceen cadaw badan.
  Haa, Shiinuhu waxay si cad u haystaan maalmo madow.
  Aurora wax raxmad la'aan ku dhufatay. Oo cagaheeda qaawan waa wax ka sii daran. Tani guud ahaan waa ilaahadda baabi'inta.
  Kun shaydaan baa ku jira.
  Svetlana waxay ku garaacday Shiinaha dareen aad u weyn oo qaylinaysa:
  - Mustaqbalku wuu jiraa
  Si aynaan u noqon bisad!
  Oo lugaheeda qaawan ayaa mar kale wax soo tuuri doona, cadawgana waa la kala jejebin doonaa.
  Gabadha dagaalamaysa waa hawada hawada ku jirta!
  Markii ay magaaladii Shiinaha ka sifeeyeen, lixdu waxay qaateen nasasho. Isla markiiba waxay gowraceen doofaarkii oo wada dubteen.
  Intay googooyeen ayay bilaabeen inay cunaan.
  Natasha waxay tiri:
  - Wiilasha Walter Scott wax badan bay hal mar cuneen!
  Oleg Rybachenko wuu qoslay oo xasuusiyay:
  - Dumas sidoo kale! Sidan ayaa Porthos u cuntay wan dhan!
  Natasha ayaa qososhay:
  - Ram? Waa maxay sababta ugaadhsiga duurjoogta ah?
  Oleg ayaa ku heesay isagoo ka jawaabaya:
  Dhammaan qaraabadaada habaaran,
  Adeerkay, kan usha helay...
  Markii uu noolaa - wuu ii digay -
  Nin cun ah naag ka qaadi maysid!
  Margarita ayaa xaqiijisay:
  - Tani waa hees duurjoog ah! Laakiin waxaan rabaa wax ka nafsi badan!
  Oleg wuxuu yiri:
  - Maskaxda? Tani way fiican tahay!
  Wiilkiina wax buu gabay...
  Laakin Aurora wuu ka soo dhex galay oo yidhi:
  Uma baahnid inaad heeso, laakiin ficil.
  Waxayna gabadhii suunkeeda kala soo baxday Iphone. Oleg wuu dhoola caddeeyey, Natasha waxay u dhiibtay teedii oo waxay soo jeedisay:
  - Ku ciyaar taangiyada madaxa cas!
  Aurora wuu aqbalay:
  - Waan jeclahay ciyaartan!
  Gabadhii geesiga ahaydna waxay bilowday inay hesho cabbirro.
  Oleg Rybachenko wuxuu qaatay taangiga taangiga.
  Aurora ayaa ka digay:
  - Hal taangi mid! Isku day dagaal!
  Wiilkii wuu aqbalay:
  - Tani waa sax!
  Oleg wuxuu doortay taangiga ugu fiican ee Soviet-ka ee afartameeyada - IS-7. Gaadhi cajiib ah oo aan waligii noqon gaadhi wax soo saar. Waxay haysataa wax walba: hub, hub, iyo xawaare. Halo dhab ah!
  Aurora waxay leedahay E-75. Baabuurka ayaa xoogaa ka sii daran. Oo ka culus, iyo xawaare yar, kayd koronto, iyo qori xoogaa daciif ah. IS-7 waxay leedahay 130 milimitir oo ka soo horjeeda 128 ee E-75. Hubka Jarmalku waa laga yaabaa inuu ka dhumuc weyn yahay, laakiin tan waxaa magdhow u ah jiirada weyn ee IS-7. Dhinacyada Fritz ayaa ka sarreeya ... Taasi waa run oo dhan, laakiin ...
  Aurora waxay E-75 u wareejisaa heerka M... Baabuurkuna wuu fiicnaanayaa. Matoorku wuu ka xoog badan yahay oo silhouette ayaa aad uga hooseeya, qoriguna wuxuu leeyahay foosto dheer. Haa, hadda hubkii ayaa sii dhumuc weynaaday. Taangiga Jarmalku wuxuu weli miisaankiisu yahay shan iyo sagaashan tan, oo ka soo horjeeda lixdan iyo siddeed ee Midowgii Soofiyeeti. Ka dib casriyeynta waxay leedahay qaab la mid ah oo hadda waxay noqon doontaa mid awood badan.
  Laakiin IS-7 ayaa ku hadhay horumar la'aan. Cidina ma sii saadaalisay taariikhda dhabta ah.
  Hagaag, Oleg, aynu nafteena isticmaalno.
  Wiilku, si kastaba ha ahaatee, ma lumin. Maaddaama uu cadawgu casriyeeyay, ninku wax buu samayn doonaa oo wuxuu isticmaali doonaa madfacyada baalasha. Kadibna waxaa jiri doona dagaal aad u wanaagsan.
  IS-7 ayaa ku soo wajahan. Laakiin weli, waxqabadka wadista ee Jarmalka ayaa weli ka sii fiican.
  Aurora waxay ridaysaa madfaceeda foosto dheer. Laakin wali ma uu gaari karo halkaas.
  Wiilkii terminter-ka ahaa ayaa soo dhawaaday oo dariiqyada rogrogay. Sida muuqata wiilku aad buu ugu kalsoon yahay naftiisa.
  Aurora, ka dib tallaalka xiga, wuxuu sawiray niyadda:
  - Jiirku wuxuu dili karaa maroodiga!
  Dagaalkuna wuu sii socday, Oleg wuxuu kaxaystay 130-mm madfac madfac ah oo dhexda u galay wadajirka qolofta oo ku guuleystay. Inkasta oo dhammaan khiyaamada.
  Laakiin guud ahaan, taangiyada afartameeyada waxay leeyihiin gaadiid kala duwan. Mashruuc aad u adag - "Royal Lion". Miisaanka waa boqol tan, madfaciisu waa 210 mm caliber, hubka hore waa 300 mm xagal, dhinacyadu waa 200 mm, matoorku waa 1800 hooras.
  Tani waa mashiinka - xitaa IS-7 kaliya waxay geli kartaa dhinaca oo xiri kartaa. Oo runtii way weyn tahay!
  Aurora ayaa ku heesay ilko qaawan:
  - Kani waa gorgor, ka duulaya in ka badan qorraxda!
  Way aamustay...
  Ka dib markii ay cuneen, lixdii waxay u guureen magaalooyinka Shiinaha. Hadda, waxaan u baahanahay inaan nabad gaadhno oo aan ka niyad jabno Manchus inay weeraraan.
  Gabdhaha iyo wiilka ayaa weerar ku qaaday Shiineeska, waxaana ay haddana dad badan ku laayeen seefo iyo lugo qaawan.
  Kadibna dagaalyahanadii waxay bilaabeen inay xabado ka ridaan madfacyadii ay qabsadeen. Waxaana la dilay dad badan oo Shiinees ah.
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Ma laga yaabaa inay fiican tahay in la ciyaaro daafaca? Si uun ma u noqon doontaa mid fool xun?
  Aurora wuu diiday:
  - Waxaa jira fikrad dagaal ka hortag ah!
  Oleg ayaa xusuustay:
  - Viktor Suvorov wuxuu kaloo isku dayay inuu caddeeyo in dagaalkii Nazi Germany ee ka dhanka ahaa USSR uu ahaa mid ka hortag ah!
  Aurora ayaa ilkaheeda soo bandhigtay oo qaylisay:
  - Sow sidaas maaha?
  Oleg ayaa madaxa ruxay:
  - Shaki!
  Margarita ayaa xasuusisay:
  - Waxaan akhriyey buuggan. Jaleecada hore, waxay u egtahay mid qancinaysa. Laakiin haddii aad hoos u sii qoddo...
  Aurora ayaa madaxa u lulay isagoo aqbalay:
  - USSR waxay diyaarinaysay dagaal weerar ah tanina waa xaqiiq!
  Margarita waxay tidhi:
  - USSR waxay diyaarinaysay dagaal weerar xitaa dagaalka ka dib. Laakin weerarku waligii ma bilaaban!
  Oleg ayaa si macquul ah u xusay:
  - Haddii Stalin uu qorsheeyo weerar, waxay noqon doontaa waqti dambe, isagoo marka hore dhammeeyey qalabaynta qaybihiisa taangiyada iyo qalab kale. Duulimaadyadii u dambeeyayna waxa ay hadda billaabeen in ay ku yimaadaan unugyo, xitaa duuliyayaashu ma aysan aqoonin!
  Aurora sidoo kale si macquul ah ayuu u diiday:
  - Haddii ciidamadii Soofiyeeti ay dib u hubaynayeen, markaa ciidanka Jarmalku sidoo kale ma istaagin. Iyadoo USSR ay daadinaysay diyaaradihii ugu dambeeyay, Krauts waxay kordhinayeen wax soo saarka qalabkii ugu dambeeyay.
  Daahitaanku ma kordhin lahayn faa'iidada Stalin. Halkii, liddi ku ah, Nazis, oo leh awoodda Yurub, waxay la qabsan karaan Ruushka tirada qalabka tayada wanaagsan!
  Oleg Rybachenko ayaa shaki galiyay:
  - Maxaa kaa dhigaya inaad u malaynayso in tayadoodu ka wanaagsan tahay?
  Aurora si daacad ah ayuu ugu jawaabay:
  - Laakiin waxaan ku guuleysanay 1941! Haddii ay tiro ahaan ka hooseeyaan, waxa laga yaabaa in ay ka sarreeyaan tayada tignoolajiyada!
  Garaadka wiilka ayaa shakiyey:
  - U malayn maayo!
  Margarita waxay tidhi:
  - Sannadka kow iyo afartanaad waa qarsoodi. Waa maxay sababta Ciidanka Cas ee sida rasmiga ah uga xoog badan dagaalka ka dib? Dabadeed, iyada oo si rasmi ah u noqotay mid daciif ah, waxay bilowday inay guuleysato?
  Oleg Rybachenko ayaa ku jawaabay:
  - Tani waa sirta weyn ee dagaalkii labaad ee aduunka!
  Natasha ayaa soo jeedisay:
  - Waxaa jiray faragelin ka timid quwadaha sare halkan!
  Oleg wuu luxay:
  - Runtii wax baa dhacay!
  Augustine ayaa yiri:
  - Sanamyadayadii waxay qariyeen dhiig, Ilaahaheenna waa ilaahyo dagaal.
  Zoya wuu aqbalay:
  -Ilaahyada dagaalka sidoo kale waxaa qariyay dhiig!
  Ka dib Oleg iyo Aurora waxay bilaabeen inay ciyaaraan xeeladdii dagaalkii labaad ee aduunka. Aurora waa Hitler, Oleg waa Stalin.
  Durba waxaa la isweydaarsaday dharbaaxo dhab ah. Aurora waxay isticmaashay koodka qalafsanaanta iyo tiro badan oo ah taangiyada taxanaha "E" waxayna u soo gudubtay Moscow. Togo iyo Oleg waxay isticmaaleen koodhka rogue iyo IS-7 sidii ay u garaacayeen Jarmalka. Oo masayrkii ayaa isugu yimid dhagax. Iyo sanduuqyo badan. Ha noqoto mid muuqaal ah.
  Oleg Rybachenko ayaa si xamaasad leh u ciyaaraya, ciidamadiisuna waxay jabiyeen difaaca Jarmalka. Waxay abuuraan kuleyliyaha. Aurora ayaa mar kale wada koodhka been abuurka. Waxaa jira dhaqdhaqaaq aad u duur joog ah oo is dhaafsi.
  Inankii garaadka ayaa ku heesi jiray:
  - Meel ku taal Kama - ma naqaano nafteena,
  Meel ku taal Kama - wabiyada hooyada!
  Kuma gaari karo gacmahaaga, kuma gaari karo cagahaaga,
  Waa hagaag, haddii loo baahdo, waxaan dhaqaajin doonaa turubayaasha!
  Taangiyada Soofiyeetina waxay burburiyaan Naasiyiintii. Ma jiro wax ka qabow IS-7. Oo waxaad si badbaado leh ula dagaalami kartaa "Mouses" iyo "E" -100. Taangiga Soofiyeedka kama cabsanayo daanyeerkan oo kale.
  Way ka culus yihiin, laakiin taasi macnaheedu maaha inay ka xoog badan yihiin.
  Oo Oleg ayaa horumarisa, si dhakhso ah ula dhaqaaqa baabuurta. Oo waxay la mid tahay kun shaydaan oo isaga ku jira.
  Canuga mucjisada ah ayaa heesa:
  - Waxaan burburin doonaa Krauts, chick-chick-chick-ta!
  Kadibna ciidamadii Soofiyeeti waxay qaadeen caqabad kale. Waxay la mid yihiin indheergaradkii dagaalka iyo dagaalladii!
  Aurora, si kastaba ha ahaatee, sidoo kale ma fududa. Oo wuxuu ku dhaqmaa cadaadis gardarro ah. Ku tuura ciidamo cusub iyo kuwa cusub iyo kuwa cusub oo hoos yimaada taayirrada Ciidanka Cas.
  Halgamaagii timo-guduudan lahaana wuu gabya:
  - Cadaawayaashaydu ima celin doonaan! Waxaan ku guulaysan doonaa baaxadda caalamka!
  Oo guutooyin cusub iyo kuwo cusub ayaa galay dagaalka.
  Oleg Rybachenko wuxuu ku heesay farxad:
  Krauts waxay ku socdaan qulqulatooyin,
  Cadawgii ayaa guutooyinkii hore u dhaqaaqay...
  Laakiin Aryans waalan -
  Ruushku waxay la kulmi doonaan cadaawad!
  Waxay qodi doonaan haragga doofaarka, Oo
  cadowgana ciiddaa lagu tuuri doonaa.
  Ruushku si cadho leh ayay u dagaalamaan
  Xoog waa gacantii askariga!
  Wiilkuna waxa uu sameeyay dhaqdhaqaaq kale oo wareeg ah oo uu ku hareereeyay ciidamada Aurora.
  Haa, ilmuhu waa caqli badan yahay, ma jiraan erayo.
  Aurora wuu soo booday:
  - Maya, ma quusan doono, laakiin mar walba waan garanayay sida loo dagaalamo!
  Oleg Rybachenko ayaa aqbalay:
  - Ma quusan doono! Waxaan si fudud ku burburin doonaa!
  Haddana ciidamada Soofiyeedka ayaa mar kale weeraraya. Iyo koodhka scammer's ma caawinayo Krauts-ka.
  Markaas Aurora si xariif ah u beddelo doorashada. Ingiriis iyo Maraykanna ay dagaalka dhinacooda ka galaan. Halgamaagii armahaan ayaa dagaal ku yaacay. Cadowgana aan cadaadis saarno.
  Laakiin taangiyada IS-7 ee Soofiyeeti waxay burburiyaan Shermans US iyo Pershings xitaa si fudud, iyo sidoo kale taangiga Ingriiska ee Churchill.
  Iyagoon laftoodu helin wax dhaawac ah.
  Aurora wuu qayliyey:
  - Hagaag, waxaad tahay shaydaan yar!
  . CUTUBKA 3AAD
  Dagaalyahanno ka soo jeeda qarnigii kow iyo labaatanaad ayaa haddana isku dhacay Shiineyskii toddoba iyo tobnaad.
  Boqortooyadii samadu waxay leedahay askar badan. Waxay u qulqulayaan sida webi aan dhammaad lahayn.
  Oleg Rybachenko, oo Shiinaha ku garaacay seefo, ayaa qayliyay:
  Marna isma dhiibi doono!
  Saxan af leh ayaa ka duulay wiilka cagtiisa oo qaawan!
  Margarita, oo burburinaysa kuwa ka soo horjeeda, ayaa ku gunuunacday:
  - Adduunyada meel baa ka jirta ficillada geesinimada leh!
  Iyo cirbadaha sunta ah ee ka soo firdhiyey cago qaawan ee gabadha, oo garaacaya Shiinaha.
  Natasha waxay sidoo kale tuurtay suulasha oo qaawan, si dil ah, oo u ooyday:
  -Weligayo ma ilaawi doono, mana cafin doono.
  Oo seefaheeda waxay dhex mareen Shiineeskii shiidda.
  Zoya, oo kala gooyay cadawga, ayaa qayliyay:
  - Si loo dalbado cusub!
  Iyo irbado badan oo ka kala firdhiyey cagaheeda madhan. Iyo indhaha iyo dhuunta askarta Shiinaha.
  Haa, way caddaatay in dagaalyahannadu ay rayraynayeen oo ay dhiirranaan noqdeen.
  Aurora wuxuu ku dhuftey askarta jaalaha ah oo ku qayliyey:
  - Doonistayada birta ah!
  Oo hadyad cusub oo dilaa ah ayaa ka duuleysa cagaheeda qaawan. Oo dagaalyahannada jaalaha ah ayaa dhacaya.
  Svetlana waxay hoos u dhigtay mishiinka, seefaheedana waa sida hillaac oo kale.
  Shiinuhu waxa ay jiifaan sida xidhmo la jarjaray oo kale.
  Gabadhu waxay cirbadaha ku tuurtaa cagaheeda oo qaawan oo qaylinaysa:
  - Wuxuu ku guuleysan doonaa hooyada Ruushka!
  Oleg Rybachenko ayaa ka soo horjeeda Shiinaha. Wiilkii Terminator oo googooyay ciidamo jaale ah.
  Isla mar ahaantaana, suulasha lugaha ee wiilka ayaa soo tuuraya cirbadaha sunta ah.
  Wiilku wuu guuxay:
  - Sharafta mustaqbalka Rus'!
  Dhaqdhaqaaqna waxay ka goysaa qof walba madaxiisa iyo afkiisa.
  Margarita sidoo kale waxay burburisaa kuwa ka soo horjeeda.
  Cagaheeda oo qaawan baa biligleeyey. Shiinuhu aad buu u dhimanayaa. Dagaalyahanku wuxuu ku dhawaaqayaa:
  - Xuduudo cusub!
  Markaasay inantii qaadatay oo jar-jartay...
  Meydadka tirada askarta Shiinaha.
  Laakiin Natasha waxay ku jirtaa weerarka. Shiineyskiisii ayuu googooyay oo ku heesi jiray:
  -Rus waa weyn yahay oo dhalaalaya,
  Waxaan ahay gabar aad u yaab badan!
  Cagaheeda qaawan baa ka duula. Yaa Shiinaha dhuunta ka jaray. Haa, tani waa gabadh.
  Zoya wuxuu ku jiraa weerarka Wuxuu labada gacmood ku googooyaa askarta jaalaha ah. Tubbo ka soo tuf. Oo cirbadaha dilaaga ah ku tuura suulasha qaawan.
  Isla markaana uu isu heeso:
  - Eh, naadiga yar, aan tagno!
  Haa, kan aan jeclahay ayaa sameyn doona!
  Aurora, oo jaray Shiinaha iyo baabi'inta askarta jaalaha ah, ayaa qaylisay:
  - Dhammaan shaggy iyo maqaarka xayawaanka,
  Waxa uu budh ku weeraray booliiska rabshadaha!
  Haddii uu cadawga ku tuuro suulasha oo qaawan, maroodi buu dilayaa.
  Ka dibna wuxuu ku qaylinayaa:
  - Wolfhounds!
  Svetlana ayaa ku jirta weerarka. Shiineeskii buu googooyaa oo googooyaa. Cago qaawan buu ku soo dayn doonaa hadiyado dhimasho.
  Seef buu ku ordayaa.
  Burburiyay dagaalyahanno badan oo qayliyay:
  - Guul weyn ayaa soo socota!
  Oo haddana gabadhu waxay ku socotaa dhaqdhaqaaq duurjoog ah.
  Oo cagaheeda qaawan ayaa irbado dilaa ah ku riday.
  Oleg Rybachenko ayaa booday. Wiilkii ayaa gacan qaaday. In badan oo Shiinees ah ayuu booday.
  Waxa uu ku tuuray cirbadihii lugihiisa qaawan oo uu guray:
  - Ammaan geesinimadayda quruxda badan!
  Haddana wiilkii dagaal buu galay.
  Margarita waxay ku socotaa weerarka. Wuxuu burburiyaa dhammaan cadawga isku xigta. Oo seefaheedu way ka qabow yihiin cawska shiidka. Oo suulasha qaawan waxay tuurayaan hadiyado dhimasho.
  Gabar weerar duur ah. Wuxuu baabi'iyaa dagaalyahannada jaalaha ah xaflad la'aan.
  Oo had iyo jeer kor u kaca oo way qalloocdo!
  Oo hadiyado halaag ah ayaa ka soo duula.
  Shiinuhuna wuu dhintay. Iyo tuulooyin dhan oo meyd ah ayaa is dulsaaran.
  Margarita waxay tidhi:
  - Waxaan ahay cowboy Maraykan ah!
  Haddana irbaddii ayaa lagu soo tuuray cagaheeda oo qaawan.
  Ka dibna darsin kale oo irbado ah!
  Natasha sidoo kale aad ayey ugu fiican tahay weerarka.
  Oo cago qaawan buu ku tuuray, tuubona wuu ka tufay.
  Oo sambabada sare kaga qaylinaya:
  - Waxaan ahay geeri dhalaalaysa! Waxa kaliya ee ay tahay inaad sameyso waa inaad dhimataa!
  Oo haddana quruxda ayaa socota.
  Zoya oo dabaylo wata burburka maydadka Shiinaha. Oo weliba cagaheeda qaawan waxaa ka soo duulaya baabba'.
  Oo dagaalyahannada jaalaha ah ayaa sii dhacaya oo dhacaya.
  Zoya ayaa ku qeylineysa:
  - Gabar cago-la'aan ah, way kaa adkaan doontaa!
  Iyo darsin irbadood ayaa ka duulaya ciribta gabadha. Kaas oo si toos ah ugu socda dhuunta Shiinaha.
  Markaasay iyagoo meyd ah dhacaan.
  Ama halkii, gabi ahaanba dhintay.
  Aurora waa weerar. Wuxuu burburiyaa ciidamada jaalaha ah. Laba gacmood baa seefaheeda lagu sidday. Waana dagaalyahan cajiib ah.
  Duufaano ayaa dul maray ciidamada Shiinaha.
  Gabar timo cas leh ayaa ciyey:
  - Mustaqbalku waa qarsoon yahay! Laakiin way guulaysan doontaa!
  Iyo weerarka, quruxda leh timo dab ah.
  Aurora waxay ku guuxaysaa farxad duurjoogta ah:
  - Ilaahyada dagaalku wax walba way kala jeexayaan!
  Dagaal yahankuna waa duulaan.
  Oo cagaheeda qaawan waxay ku tuuraan irbado fiiqan oo badan oo sun ah.
  Svetlana ee dagaalka. Oo sidaas u dhalaalaya oo dagaal badan. Lugaheeda qaawan waxay soo tuurayaan waxyaabo badan oo dil ah. Ma aha qof, laakiin geeri timo cadcad leh.
  Laakiin haddii ay jabto, ma awoodid inaad joojiso.
  Svetlana waxay leedahay:
  - Noloshu ma noqon doonto malab,
  Markaa ku bood dheesha wareega!
  Riyadaadu ha rumowdo -
  Quruxdu waxay nin ka dhigataa addoon!
  Dhaqdhaqaaqa gabadhu wuxuu noqdaa mid aad u xanaaq badan.
  Weerarka Oleg ayaa sii kordhaya. Wiilku wuxuu garaacay Shiinaha.
  Cagahiisa qaawan wuxuu tuuray irbado fiiqan.
  Halgamaagii yaraa ayaa qaylinaya:
  - Boqortooyada waalan ayaa qof walba kala geyn doonta!
  Haddana inankii waa guuray.
  Margarita waa gabadh duurjoog ah oo ku jirta hawlaheeda. Oo cadawga tuma.
  Sidaas ayay lugteeda qaawan ku furtay digir walxo qarxa ah. Wuu qarxi doonaa oo isla markiiba boqol Shiine ah oo hawada la gelinaya.
  Gabadhu way qaylinaysaa:
  - Guushu weli way noo iman doontaa!
  Oo isagu seef buu ku ordi doonaa.
  Natasha waxay kordhisay dhaqdhaqaaqeeda. Gabadhu waxay jartaa dagaalyahannada jaalaha ah. Isla markaana wuu qaylinayaa:
  - Guushu waxay sugaysaa Boqortooyada Ruushka.
  Oo aynu ku baabi'inno Shiinaha si xawli ah.
  Natasha waa gabadh terminator ah.
  Uma maleynayo inuu joojiyo ama hoos u dhigo.
  Zoya wuxuu ku jiraa weerarka Seefaheeda waxaad mooddaa inay jarjarayaan salad hilib ah. Gabadhu waxay ku qaylinaysaa sambabada sare:
  - Badbaadadayadu waa xoog!
  Iyo suulasha qaawan sidoo kale waxay tuuraan cirbadaha noocaas ah.
  Iyo dad aad u tiro badan oo dhuunta laga muday, oo tuulooyin mayd ah dhex jiifa.
  Aurora waa gabar waalan. Waxayna qof walba u baabi'inaysaa sidii ay ahayd robot ka samaysan hyperplasma.
  Waxay horey u burburisay in ka badan boqol Shiinees ah. Laakiin wax walba ayaa kor u qaadaya xawaaraha. Sidoo kale dagaalyahanku wuu guuxayaa.
  Waxaan ahay mid aan laga adkaan karin! Waxa ugu qabow adduunka!
  Oo haddana quruxdu waxay ku taal weerarka.
  Faraheeda qaawanna, digir baa ka soo duulaya. Saddex boqol oo Shiinays ah ayaa lagu kala geeyey qarax xooggan.
  Aurora ayaa ku heesay:
  -Ma ku dhiiran kartid inaad dhulkeena qabsato!
  Svetlana ayaa sidoo kale ku jirta weerarka. Oo kuma siinayso wiqiyad nasasho ah. Duur terminator gabar.
  Oo uu cadawga gooyo oo dabargoynayo Shiinaha. Iyo tiro badan oo dagaalyahanno jaale ah ayaa horey ugu dhacay godka iyo hareeraha waddooyinka.
  Lixdii baa duur-gal. Wuxuu ahaa dagaal duur joog ah.
  Oleg Rybachenko ayaa ku soo laabtay garoomada. Horuu u dhaqaaqay isagoo labada seefood lulaya. Wiilkii terminator-ka ahaana waa uu maamulaa warshadda. Shiineeskii dhintay ayaa dhacaya.
  Tirada meydadka. Buuro dhan oo jidh dhiig leh.
  Wiilku wuxuu xusuustaa xeelad duurjoog ah. Halkaas oo ay fardo iyo dadba isku darsadeen.
  Oleg Rybachenko ayaa yiri:
  - Maskaxda ka hoogay!
  Oo waxaa jiri doona tan oo lacag ah!
  Iyo Terminator Boy dhaqdhaqaaq cusub. Cagihiisuna wax bay qaadan doonaan oo tuuri doonaan.
  Garaadka wiilka ayaa ku qayliyey:
  - Heerka Master iyo Adidas!
  Runtii waxay ahayd wax qabad aad u fiican oo qabow. Iyo imisa shiine ah ayaa la dilay? Waxayna dileen tiradii ugu badnayd ee dagaalyahannada jaalaha ah ugu waaweyn.
  Margarita sidoo kale dagaal ayay ku jirtaa. Wuxuu burburiyaa ciidamada jaalaha ah iyo guuxa:
  - Raxan weyn oo naxdin leh! Qof walba waxaan ku wadnaa naxashka!
  Oo seefaheeda ay ku gooyeen Shiinaha. Tirada dagaalyahannada jaalaha ah ayaa mar hore burburay.
  Gabadhii ayaa ku qaylisay:
  - Xitaa waan ka qaboojis badanahay pantherka! Caddee inaad tahay kan ugu fiican!
  Iyo digir leh walxaha qarxa oo xooggan ayaa ka duuli doona cidhibta qaawan ee gabadha.
  Oo isna wuxuu ku dhufan doonaa cadowga.
  Oo wuxuu qaadi doonaa oo baabi'in doonaa qaar ka mid ah kuwa ka soo horjeeda.
  Oo Natasha ayaa ku jirta maamulka. Waxayna garaacday kuwa ka soo horjeeda, cidna uma oggolaan doonto.
  Imisa Shiine ah ayaad horey u dishay?
  Ilkaheedana aad bay u af badan yihiin. Indhuhuna waa safayr. Gabadhan ayaa ah qofka ugu badan ee dilka geystay. In kasta oo dhammaan la-hawlgalayaasheeda ay yihiin kuwa fulinaya!
  Natasha ayaa ku qeylineysa:
  - Waan waalanahay! Waxaa lagu ganaaxi doonaa adiga!
  Oo haddana gabadhu waxay ku dili doontaa in badan oo Shiinees ah seefo.
  Zoya wuu socdaa wuxuuna burburiyay dagaalyahano badan oo jaale ah.
  Cagaha qaawanina waxay tuuraan cirbadaha. Irbad kastaa waxay dishaa dhowr Shiinees ah. Gabdhahaan runtii waa qurux.
  Aurora waxay horumarisaa oo burburisaa kuwa ka soo horjeeda. Isla markaana uusan ilaawin inuu ku qayliyo:
  - Ma baxsan kartid naxashka!
  Gabadhuna ilkaheeda way qaadanaysaa oo way qaawin doontaa!
  Madax guduudan oo kale... Timaheeda dabayshu waxay u lulaysaa sida calan calan ah.
  Wax walbana dhab ahaantii waxay ka yimaadaan xanaaq.
  Svetlana ayaa socota. Dhafoofyo badan baan dillaacay. Dagaal yahan ilko qaatey.
  Wuxuu muujiyaa carrabka. Ka dibna waxay ka soo tufaysaa tuubada. Markaa wuu qaylinayaa:
  - Raggu waad dhiman doontaan!
  Oo haddana, cirbadaha dilaaga ah ayaa ka duulaya cagaheeda qaawan.
  Oleg Rybachenko booda oo booda.
  Wiil aan kabo la'aan ayaa soo daaya tiro irbado ah oo heesta:
  - Aan tagno, koonto weyn furo!
  Halgamaagii da'da yaraa ayaa ugu fican.
  Isagu waa da'weyn, laakiin wuxuu u eg yahay ilmo. Kaliya aad u xoog badan oo muruq leh.
  Oleg Rybachenko ayaa ku heesay:
  - Xataa haddii ciyaartu aysan raacin shuruucda, aan ka gudubno walaalnimada!
  Haddana, cirbadaha dilaaga ah ayaa ka duulay cagihiisa madhan.
  Margarita ayaa heesay iyadoo faraxsan:
  - Wax aan macquul ahayn ma jiraan! Waxaan aaminsanahay inay jiri doonto waaberigii xorriyadda!
  Inantii ayaa mar kale ku tuurtay cirbado dilaa ah Shiineyskii oo sii wadatay:
  - Mugdigu wuu tagi doonaa! Ubaxyada May ayaa ubaxi doona!
  Isla markii uu dagaalyahanku ku tuuray digir leh lugaheeda qaawan, kun Shiineys ah ayaa isla markiiba u duulay hawada. Haa, ciidanka Boqortooyada jannada ayaa isla markiiba indhaheenna ku dhalaali doona.
  Natasha dagaalka. U booda sida kobra. Cadaawayaasha qarxiya. Iyo in badan oo Shiinees ah ayaa dhimanaya.
  Gabadhii waxay ku adeegsatay seefo, iyo miro dhuxul ah, iyo warmo. Iyo cirbadaha.
  Isla markaana wuu guuxayaa:
  - Waxaan aaminsanahay in guushu iman doonto!
  Oo sharafta Ruushku waxay heli doontaa!
  Suulasha qaawan waxay tuurayaan cirbado cusub, oo daloola kuwa ka soo horjeeda.
  Zoya waxay ku jirtaa dhaqdhaqaaq duurjoog ah. Horumarinta Shiinaha. U jarjar qaybo yaryar.
  Dagaalyahanku waxay ku tuurtaa irbado faraheeda qaawan. Feer ku garaaca kuwa ka soo horjeeda, ka dibna qayliya:
  - Guushayada oo dhami way dhowdahay!
  Oo wuxuu ordaa warshad duurjoog ah oo seefo wadata. Runtii tani waa gabadh sida gabadh oo kale ah!
  Laakiin cobra Aurora ayaa qaaday weerarka. Naagtan ayaa qof walba ku ah riyo.
  Hadduu shidmona waxay la macno tahay waa shid.
  Intaa ka dib madaxa cas ayaa qaadan doona oo ku heesi doona:
  - Waxaan wada furi doonaa madaxyada oo dhan! Waxaan ahay riyo weyn!
  Haddana seefteedii ayaa hawl gashay oo hilibkii gooyay.
  Svetlana ayaa sidoo kale ku socota weerarka. Gabadhani ma laha wax xannibaad ah. Mar alla markii la googooyo, bakhtiyo tiro badan ayaa daadsan.
  Terminator-ka timaha cad wuu guuxayaa:
  - Sidee u fiicnaan doontaa! Sidee u fiicnaan doontaa - waan ogahay!
  Ka dibna digir dilaa ah ayaa ka duulaya.
  Oleg wuxuu mar kale jari doonaa boqol Shiinees ah, isaga oo xaaqaya sida meteor. Oo isna bam buu qaadi doonaa oo tuuri doonaa.
  Way yar tahay cabbir ahaan, laakiin waa dilaa...
  Sida loo jeexjeexi doono qaybo yaryar.
  Wiilkii soo afjaray ayaa qayliyay:
  - Dhallinyarada duufaanka leh ee mashiinnada cabsida leh!
  Margarita ayaa tan mar kale sameyn doonta dagaalka.
  Wuxuuna jari doonaa dagaalyahano badan oo jaale ah. Oo waxay gooysaa bannaanbaxyo waaweyn.
  Gabadhu way qaylinaysaa:
  - Lambada waa ciyaarteena ciidda!
  Waxayna ku dhufan doontaa firfircooni cusub.
  Natasha xitaa aad ayey uga xanaaqsan tahay weerarka. Sidan ayuu shiineeska ugu tuntaa. Aad uguma fududa inay iska caabiyaan gabdhaha noocaas ah.
  Natasha way qaadatay oo ku heesay:
  - In meesha lagu ordo waa dib u heshiisiin guud!
  Waxayna dagaalyahanku sidan oo kale dharbaaxo culus ugu soo qaadeen kuwii ka soo horjeeday.
  Cagihiisa qaawan buu ku tuurayaa discs.
  Halkan waxaan ku orday mishiinka. Tiradii madaxdii ciidanka jaalaha ahayd ayaa la rogay.
  Waa qurux dagaal. Naftaada ku garaac armada jaalaha ah.
  Zoya waxay ku socotaa dhaqaaq, iyada oo qof walba burburinaysa. Oo seefaheeduna waa sida maqas dhimasho.
  Gabadhu waa qurux. Oo cagaheeda qaawan ayaa ku soo tuuray irbado sun ah.
  Ku dhufo kuwa ka soo horjeeda. Waxay ka daloolaan dhuunta oo waxay sameeyaan sanduuqyo.
  Zoya ayaa qaaday oo qaylisay:
  - Haddi aanay biyo ku jirin tuubada...
  Natasha ayaa ku qeylisay iyadoo faraxsan:
  - Markaa adigaa qaladka leh!
  Oo calashiisa qaawan ayuu ku tuurayaa wax si fiican wax u dilaya. Runtii tani waa gabadh gabdho ah.
  Oo daab baa ka duuli jiray lugaheeda qaawan. Waxayna ku dhufan doontaa dagaalyahanno badan.
  Aurora dhaqaaq. Degdeg ah oo quruxdeeda gaarka ah.
  Waa maxay timo dhalaalaya oo ay leedahay. Waxay u lulanayaan sida calanka proletarian. Gabadhani waa vixen dhab ah.
  Waxayna kala jartaa kuwii ka soo horjeeday oo aad mooddo inay dhashay iyadoo seefo gacmaha ku haysa.
  Madax guduudan, bahal nacalad!
  Aurora wuu qaatay oo wuu cunay:
  - Waxay noqon doontaa madax dibi - dagaalyahannadu ma waayi doonaan maskaxdooda!
  Oo sidaas daraaddeed ayay haddana burburisay dagaalyahanno badan.
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Kaliya waxaad u baahan tahay! Maxaa gabar ah!
  Margarita, oo toorey ku tuuraysa cagteeda qaawan, ayaa xaqiijisay:
  - Gabar weyn oo qabow!
  Aurora si sahal ah buu ugu raacay tan:
  - Waxaan ahay dagaalyahan qof qaniini doona dhimasho!
  Oo haddana, isagoo lugihiisa qaawan, wuxuu soo qaadi doonaa wax dilaa ah.
  Svetlana maaha mid ka hooseeya kuwa ka soo horjeeda dagaalka. Ma aha gabadh ee waa in la gubo.
  Iyo qaylo:
  - Alla maxaa cir buluug ah!
  Aurora, iyada oo cagteeda qaawan ku sii deynaysa daabka, ayaa xaqiijisay:
  - Ma nihin taageerayaasha tuuganimada!
  Svetlana, oo kala gooyay cadawga, ayaa ku qaylisay:
  - Uma baahnid mindi si aad nacas u disho...
  Zoya way qeylisay, iyadoo cirbadaha ku tuuraysa cagaheeda madaw, ee madoobayn:
  - Waxaad isaga ugu been sheegaysaa sidii waalan!
  Natasha, oo jarjaraysa Shiinaha, ayaa ku dartay:
  - Oo isaga kula samee dinaar!
  Oo dagaalyahannada ayaa qaadi doona oo boodi doona. Aad bay u dhiig badan yihiin oo qabow. Guud ahaan, waxaa ku jira farxad badan.
  Oleg Rybachenko wuxuu u muuqdaa mid aad u qurux badan dagaalka.
  Margarita waxay tiri:
  - Dharbaaxadu waa xoog badan tahay, laakiin ninku wuu xiiseynayaa...
  Inankii garaadka ahaa ayaa cagtiisa ku bilaabay wax u eg diyaarad helicopter ah. Laba boqol oo madax ayuu Shiineeskii ka gooyay oo ku qayliyay:
  - Ciyaar aad u fiican!
  Oo labadaba - wiil iyo gabadh - shaqo furan oo buuxda.
  Oleg, oo gooyay askarta jaalaha ah, ayaa gurguurtay:
  - Oo waxaa jiri doona guul weyn noo!
  Margarita ayaa ka jawaabtay:
  - Waxaan ku dilnaa qof kasta - cago qaawan!
  Gabadhu runtii waa terminator firfircoon.
  Natasha waxay ku heesi jirtay weerarka:
  - Dagaal muqadas ah!
  Dagaalyahankiina wuxuu furay saxan boomerang ah oo fiiqan. Waxay ku duushay baalle waxayna jartay Shiinaha badan.
  Zoya wuxuu raaciyay, isagoo sii wada burburinta:
  - Waxay noqon doontaa guushayada!
  Oo cirbado cusub ayaa ka duulay cagaheeda qaawan. Waxayna garaaceen dagaalyahano badan.
  Gabadhii timo caddaa ahayd ayaa tidhi:
  - Aan iska hubinno cadowga!
  Waxayna muujisay carrabkeeda.
  Aurora, iyada oo luxaysa lugaheeda oo tuuraysa swastikas leh geeso fiiqan, ayaa gurguurtay6
  - Calanka Imperial hore!
  Svetlana ayaa si degdeg ah u xaqiijisay:
  - Ammaanta geesiyaashii dhacay!
  Gabdhihiina si isku mid ah ayay u qayliyeen, iyagoo shiinaha ku garaacaya:
  - Cid naga celin mayso!
  Oo hadda saxanadaha ayaa ka duulaya cagaha qaawan ee dagaalyahannada. Hilibkii waa la jeexjeexay.
  Oo haddana baroordiiq:
  - Qofna nagama adkaan doono!
  Natasha ayaa u duushay hawada. Waxay kala jeexjeexday kuwii ka soo horjeeday waxayna soo saartay:
  - Annagu waxaan nahay yeey-yeey, cadaw dubay!
  Faraheeda qaawan waxaa ka soo duuli doona saxan dilaa ah.
  Gabadhu xataa farxad ayay ku qalloocisaa.
  Ka dibna wuxuu ku gunuunacaa:
  - Cidhibteenu waxay jecel yihiin dabka!
  Haa, gabdhuhu runtii waa kacsi.
  Oleg Rybachenko ayaa yiri:
  - Oh, waa goor hore, ammaanku wuu siinayaa!
  Wuuna indhaha ku dhuftay dagaalyahannada. Way qosleen oo ilka cadeeyeen jawaab celin.
  Natasha ayaa jar jartey Shiinaha oo ku qaylisay:
  - Ma jirto farxad adduunkeena halgan la'aan!
  Wiilkii ayaa diiday:
  - Mararka qaarkood xitaa dagaalku ma aha madadaalo!
  Natasha way ogolaatay:
  - Haddii aadan awood lahayn, markaa haa...
  Laakiin annagu dagaalyahanno mar walba waanu caafimaad qabnaa!
  Gabadhii ayaa suulasha qaawan ee ay ka soo horjeedaan ku soo tuurtay cirbado waxayna ku heesay:
  -Askarigu had iyo jeer waa caafimaad qabaa.
  Oo diyaar u ah guusha!
  Taas ka dib Natasha ayaa mar kale ku dhufatay cadawga.
  Zoya waa xatooyo aad u dheereeya. Fuusto dhan ayay Shiinaha ka furtay. Oo laba kun oo qof ku kala jeexjeexay hal qarax.
  Dabadeedna way qaylisay:
  - Ha joogsan, ciribtayadu waa dhalaalayaan!
  Gabadhuna waxay ku jirtaa qalab dagaal!
  Aurora sidoo kale kuma liito dagaalka. Sidan ayuu shiineeska ugu tuntaa. Sidii iyadoo xidhmo silsilado ah laga soo tuuray.
  Oo inta uu goosanayo kuwa ka soo horjeeda, wuxuu ku heesaa:
  - Iska jir, way fiicnaan doontaa,
  Waxaa jiri doona pie dayrta!
  Shaydaanka timaha cas ayaa runtii dagaalka ku xaaqa, sida jack-in-the-sanduqa.
  Laakiin sida Svetlana u dagaalamaan. Shiinuhuna iyada ayay ka helaan.
  Hadday garaacdona way garaacdaa.
  Waxaa ka soo duula qulqulo dhiig leh.
  Svetlana waxay si adag u hadashay markii ay birta dhalaalaysa dhafoorrada ay ka duuleen cagaheeda qaawan:
  -Glory Russia, sharaf aad u badan!
  Taangiyada ayaa hore u soo yaacaya...
  Qaybta shaadhka cas -
  Salaan dadka Ruushka!
  Markaa habluhu waxay qaateen Shiinaha. Markaa waa la gooyaa oo la jarjaraa. Ma aha dagaalyahanno, laakiin runtii panthers ka xoroobay silsiladihii ay ku xidhnaayeen.
  Oleg wuxuu ku jiraa dagaal wuxuuna weeraray Shiinaha. Isaga oo aan naxariis lahayn ayuu garaacay oo qayliyey:
  Waxaan nahay sida dibida oo kale!
  Margarita, oo burburinaysa ciidanka jaalaha ah, ayaa soo qaaday:
  Waxaan nahay sida dibida oo kale!
  Natasha way qaadatay oo qaylisay, jartay dagaalyahannada jaalaha ah:
  - Been ma sheegi kartid!
  Zoya wuxuu kala jeexjeexay Shiinaha oo qayliyay:
  - Maya, ma aha gacan!
  Waxa uu sidoo kale qaadan doonaa oo ku sii deyn doonaa xiddiga cagtiisa qaawan.
  Natasha way qaadatay oo qaylisay:
  - TV-gayagu waa gubanayaa!
  Irbado dilaa ah ayaa ka soo duulaya lugteeda qaawan.
  Zoya, oo sidoo kale burburinaysa Shiinaha, ayaa ku qaylisay:
  - Saaxiibtinimadayadu waa monolithic!
  Oo haddana si adag ayaa loo tuuraa oo wareegyada ayaa jaho kasta u blush. Gabadhani waa burbur saafi ah oo ka soo horjeeda.
  Gabadha, iyada oo suulasha qaawan, waxay qaadan doontaa oo soo saari doontaa saddex boomerangs. Waxayna taasi keentay in ka sii badan maydadka.
  Taas ka dib quruxda ayaa soo saari doonta:
  - U naxariisan mayno cadowga! Waxaa jiri doona meyd!
  Oo haddana shaygii wax dilaya ayaa cidhibta qaawan ka duulay.
  Aurora sidoo kale si macquul ah ayuu u yidhi:
  - Ma aha hal mayd oo keliya, laakiin qaar badan!
  Intaa ka dib, inantii baa qaadatay oo cago-la'aan ku dhex martay balliyada dhiigga leh. Waxayna dishay dad badan oo Shiinees ah.
  Iyo sida ay u guuxayso:
  - Dad badan oo dil ah!
  Ka dibna wuxuu madaxa ku dhuftay jeneraalkii Shiinaha. Wuxuu jebin doonaa dhafoorkiisa oo siin doonaa;
  - Banzai! Jannada ayaad geli doontaa!
  Svetlana, oo aad uga cadhooday weerarkeeda, ayaa ku qaylisay:
  - Wax naxariis ah kuma jiri doonto!
  Markaasaa darsin irbadood ka duuleen faraheeda qaawan. Sida ay qof walba u feerto. Dagaalyahankuna runtii wuxuu isku dayaa inuu gooyo oo dilo.
  Oleg Rybachenko ayaa yiri:
  - Dube wanaagsan!
  Wiilkuna wuxuu sidoo kale ku tuuraa xiddig qabow oo kale oo ah qaabka swastika ee cagtiisa qaawan. Isku-dhafan adag.
  Shiinees badana ku dhacay.
  Oleg ayaa qayliyay:
  - Banzai!
  Wiilkuna wuxuu mar kale ku soo wajahan yahay weerar duurjoog ah. Maya, xoog si fudud isagay ku gubanaysaa, foolkaanooyinkuna waa gurguuranayaan!
  Margarita oo socota. Qof walba calooshiisa ayuu dooxi doonaa.
  Gabadhu waxay hal mar cagta ku tuuri doontaa konton irbadood. Waxaana la dilay cadaw badan oo kala duwan.
  Margarita waxay ku heesi jirtay xagga farxadda:
  - Kow, laba! Murugada dhib ma aha!
  Waa inaadan waligaa niyad jabin!
  Sankaaga iyo dabadaada sare u qaad.
  Ogow saaxiibka runta ah ayaa mar walba kula jooga!
  Tani waa shirkad gardarro badan. Gabadhu way garaaci doontaa oo qaylin doontaa:
  - Madaxweynaha Dragon wuxuu noqon doonaa meyd!
  Natasha waa nooc ka mid ah joojinta dagaalka. Wayna qaylisay:
  - Banzai! dhaqso u hel!
  Waxayna bam gacmeed ka duushay cagteeda qaawan. Waxayna ku dhufatay guriga Shiinaha. Wayna kala furfuri doontaa.
  Alla maxaa dagaalyahan ah! Dhammaan dagaalyahannada - dagaalyahan!
  Zoya wuxuu sidoo kale ku jiraa weerarka. sida qaniinyo cadho leh.
  Intay qaadatay oo gurguurtay:
  - Aabbahayo waa Ilaaha cad laftiisa!
  Oo wuxuu Shiineeska ku dhufan doonaa saddex-shiid!
  Aurorana wuu qayliyey isagoo ka jawaabaya:
  - Ilaahayna waa madow!
  Runtii, madaxa cas waa astaanta khiyaanada iyo xumaanta. Cadawga, dabcan. Saaxiibadeedna waxay u tahay gacaliye.
  Iyo sida uu u qaadan doono oo uu ugu tuurayo lugihiisa qaawan. Waxaana jiray dagaalyahanno badan oo ka yimid boqortooyadii samada.
  Madaxii cas ayaa ku dhawaaqay:
  - Ruushka iyo Ilaaha madow ayaa naga dambeeya!
  Dagaalyahan leh awood dagaal oo aad u weyn. Maya, waxaa fiican inaadan ku dhex milmin mid ka mid ah kuwan.
  Aurora wuu cunay:
  -Dhammaan khaa'iniinta ayaanu budo ka dhigi doonnaa!
  Oo u il-duufay saaxiibbadiis. Haa, gabadhan gubanaysa maaha wax nabada siin kara. Nabadda geerida mooyaane!
  Svetlana, oo burburinaysa cadawgeeda, ayaa tidhi:
  Saf ayaan kugu dilaynaa!
  Aurora ayaa xaqiijiyay:
  - Qof walba waan dili doonnaa!
  Oo cagaheeda qaawan, hadiyadda baabi'inta wadarta ayaa mar kale duuleysa!
  Oleg ayaa ku heesay isagoo ka jawaabaya:
  - Waxay noqon doontaa banzai dhamaystiran!
  Aurora, iyada oo gacmaheeda qaawan ku kala jeexjeexaysa Shiinaha, oo seefo ku dhufatay, oo cirbadaha lugaha qaawan ku tuurtay, ayay tidhi:
  - Si kooban! Marka la soo koobo!
  Natasha, oo burburinaysa dagaalyahannada jaalaha ah, ayaa qaylisay:
  - In gaaban - banzai!
  Oo aan ku gooyno kuwa kaa soo horjeeda si xun xun.
  Oleg Rybachenko, oo kala gooyay kuwa ka soo horjeeda, ayaa yiri:
  - Gambit Tani ma aha Shiine,
  Oo i rumayso, kulanka ugu horreeya waa Thai!
  Haddana saxan fiiqan oo bir-goyn ah ayaa ka duulay cagtii yarayd ee wiilka.
  Margarita, oo gooyay dagaalyahannada Boqortooyada jannada, ayaa ku heesay:
  - Oo yaan ku heli doonnaa dagaalka,
  yaase ku heli doonnaa dagaalka...
  Kaftan mayno taas -
  Waan ku kala geyn doonnaa!
  Waan ku kala geyn doonnaa!
  . CUTUBKA 3AAD.
  Ka dib markaad garaacdo Shiinaha, waxaad qaadan kartaa nasasho yar. Laakiin hoogtay, ma haysatid waqti badan oo aad ku nasato.
  Kooxo huruud ah oo cusub ayaa soo galaya.
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale hoos u dhigay iyaga oo qaylinaya:
  - Dagaal quduus ah, Ruushku ma lumin!
  Margarita waxay suulasha qaawan ku tuurtay hadiyado dilaa ah waxayna xaqiijisay:
  - Weligood ma lumin!
  Oleg wuxuu rabay inuu sheego wax kale...
  Laakiin waxa si ku meel gaadh ah loogu raray sixirka sixirka oo loo galiyay walax kale.
  Oo Oleg Rybachenko wuxuu noqday hormuudka mid ka mid ah xeryaha Jarmalka. Margaritana way la dhaqaaqday.
  Hagaag, lama dagaalami kartid Shiinaha mar walba.
  -Hooyo sharaf! - Pioneer Oleg Rybachenko ayaa ku celiyay oohintii, oo aamusnaan ku adkaystay jugtii garbihiisa, inkastoo ay si sax ah ugu dhacday mid ka mid ah nabarradii hore ee bararay. Laga soo bilaabo kii labaadna waxaa la gooyay gebi ahaanba - dhiig ayaa bilaabay inuu daadiyo! Margarita waxay eegtay Oleg Rybachenko iyadoo yaaban oo u mahadcelinaysa waxayna wax ku waydiisay Ingiriis. Ilmaha mucjisada ah ee Oleg Rybachenko wuxuu u maleeyay - malaha wuxuu mar kale waydiiyay waxa aan ku arkay riyadayda - ma jiraan wax isku mid ah? Wiilkii ayaa dib ugu dhoola cadeeyey walaashii oo gacmaha isku haya oo ruxay garbihiisa, kuwaas oo aad u ballaadhnaa ilmo toban jir ah. Sida muuqata, Margarita waxay fahamtay in Oleg Rybachenko uu si fudud u doonayay inuu muujiyo inuusan ka tanaasulin oo uusan fahmin waxa ku kalifay inuu ku qayliyo qaabka filimka proletarian.
  Oo ma aha oo kaliya isaga, laakiin sidoo kale tan caatada ah, oo ku dhow Marat Kazei. Laakin waxay si dhiiri galin ah u luxday wiilkii geesiga ahaa...
  Oleg Rybachenko ayaa si lama filaan ah u xanaaqay, isaga oo xakameynaya xanuunka codkiisa, wuxuu yiri:
  - Bravado waa wax walba!
  Margarita waxay ku diidday si hoose:
  - Maya, ma aha geesinimo! Waxay la mid tahay in la yiraahdo - kelmeddu waxay ku dhufatay sida bayonet!
  Oleg wuxuu si dhab ah u yiri:
  - Way ka wanaagsan tahay in la dilo hal faashiste intii aad habaari lahayd boqol Krauts!
  Waxaa dhacay sawaxan, guuxa matoorada iyo dhaantada, fardooley ka tirsan SS-ta iyo dhakhaatiirta fulinta, ayaa dhulka ku soo booday, oo aan kooraysan, oo aad mooddo in ka badan fardaha - xoolaha. Maxaabiista waxay ku fadhiisteen cawska - silsilad. Waxay hubiyeen silsiladihii: aad bay u xidhxidhnaayeen. Oo Oleg Rybachenko aad ulama yaabin inuu arko sida mid ka mid ah dhakhaatiirta SS ee da'da yar uu u soo dhawaaday. Jarmalkii ayuu si akhlaaqdaro leh u yidhi - ilmihii hore, kac - ku riixaya wiilka hormoodka ah ee suulka kabaha jilicsan bowdada ama xitaa wax yar ka sarreeya, oo ay weheliyaan kelyaha. Oleg Rybachenko ayaa kacsan... ka dibna Aurora qabow ayaa soo dhexgalay. Shaydaanka dabka leh (Taasi waa waxa ay ugu yeereen ciidamada sababtoo ah midabkeeda timaha aan caadiga ahayn iyo midabka cas ee dhalaalaya iyo adkaysiga aan dumarka ahayn iyo xoogga!) Waxay u sharaxday wax si jeesjees ah - iyo jeesjeeskani ma ahayn Oleg. Sida muuqata, dhakhtarka faashiistaha ayaa sidoo kale dareemay! Naasigu wuxuu garabka muruqa ka laaday Aurora. Way qososhay. Dabadeed faashistihi wuxuu ku garaacay guri wareeg ah, isagoo si ba'an dib ugu tuuraya dabacsanaantiisa gabadhii geesinimada lahayd. Oleg naxdin baa dhinac u ruxday. Aurora ayaa isla markiiba fadhiisatay mar kale waxayna si aamusnaan ah u muujisay gacmaheedii ka xidhnaa. Barafasoorkii buurnaa ayaa u yeedhay saaxiibkiis ka yaraa, si lama filaan ah ayuu hoos u eegay. Ka dib wuxuu jebiyey laan ka mid ah kulaylka qallalan wuxuuna tusay Oleg Rybachenko. Sanka hortiisa ayuu u gacan haadiyey - wiilku si aan ikhtiyaari ahayn ayuu u gariiray. Dhaqtarkii Faashiistaha ayaa mar kale iska dhigay inuu cudud qaaday, madaxiisa ruxay, oo sameeyay dhaqdhaqaaq yaab leh. Way adag tahay in la fahmo, waxaad mooddaa in nin SS ah uu wax ku cunayo qaaddo...
  Oleg Rybachenko ayaa si caro leh ugu hadlay afka Jarmalka:
  - Kuma sheegi kartid naftaada ereyada bini'aadamka.
  Fritz wuu dillaacay: bini-aadminimada ka hooseeya, ma garanayaa luqadda jinsiyadda sayid?
  Rybachenko Jr. da'da yar ayaa ogaaday in uu naftiisa u khiyaaneeyey si aan waxtar lahayn, in uu shaaca ka qaaday wax sir ah oo wanaagsan, laakiin ... Ereygu maaha shimbir - haddii aad seegto, ma qabsan doontid. Run ahaantii, dhakhtarka buuran ee buuran wuxuu u qaatay muuqaal aan dan lahayn, ereygana waxaa hadheeyay weedha Jarmal ah oo uu wiilku ku dhawaaqay. Mar kale ayuu ku celiyay tilmaantii hore oo uu muujiyay cudud laalaabtay.
  Oo Oleg Rybachenko wuu fahmay - waxay u soo diri jireen addoon ahaan si uu xabo u soo qaado ...
  Ma rabin in mar kale la i garaaco ka dib diidmadayda faan. Oo ma lumin kartid fursadda.
  Hagaag, maxaad u jebinaysaa kibirka boqol-u-taliye, mise waa patrician? Fikirka baxsadka, dabcan, ayaa yimid - isla markiiba waxay timid isla markii gacantii cusleyd ay hoos ugu dhacday furaha weyn. In kasta oo ay macquul tahay in la yiraahdo waligeed ma tagin! Laakiin fikirkii yaraa waxa uu noqday sidii bakayle baqay oo ku dhex ordaya laydhka hore, isagoo aan ogayn in mar horeba la qabtay. Iyo sidoo kale - sida ugu dhakhsaha badan Oleg Rybachenko ka tagay goobta baabuurta la dhigto - wiilku wuxuu arkay in yeey-Wolf uu raacay isaga. Mid ka mid ah mutantiyada tababaran ee yaabka leh ee ilaaliya tiirka uu keenay SS. Isla markaana ma jiro qof kolonyada ka mid ah oo si toos ah u eegaya jihada wiilka kabo-la'aanta ah ee degdega u fuulaya. Inkasta oo Oleg Rybachenko uu dareemay in ay u badan tahay kamarad qarsoon ayaa duubtay dhaqdhaqaaqiisa. Waa wax la yaab leh inta ay Krauts-ku horumareen farsamo ahaan. Dadkeenu haddaanay si sharaf leh uga jawaabin waa xumaan.
  Dhawaaqa dhagaxa leh ayaa si xanuun badan u muday cidhibtii hore ee engegtay ee cagaha carruurta ee aan is difaaci karin. Cagaha aadka u jajaban ayaa durba bilaabay inay noqdaan kuwo qallafsan, laakiin habkani aad buu u xanuunsadaa markaad ku tallaabsato dhagxaan fiiqan. Oleg ayaa si aamusan u cabaaday, isaga oo isku dayaya in aanu muujin in uu xanuunka hayo oo aanu eegin dhiiga mar kale soo baxaya. Laakin markaas waxa ay u ekayd in uu ka batay Tsunami wax aan la macnayn karin.
  Cabsida isla markiiba, iyo si aan macquul ahayn, ayaa ka diiday wiilkii hormuudka ahaa fikirradiisa iyo rabitaankiisa. Waxaan rabay in aan u leexdo dhanka yeeyga(?). Iyadoo ay eegayaan indhaha bini'aadantinimada ka baxsan ee bahalkii Nazi-ga, Oleg Rybachenko ayaa si aan ikhtiyaari ahayn u qaboojiyay oo barafoobay. Laakin isla markiiba hormoodkii cusbaa ee la soo saaray ayaa waxaa ku dahaadhay kulayl aad u kulul, wiilkiina waxa uu bilaabay in uu u dhaqaaqo sidii qoriga dhashiikaha ee warshadda. Waxaan jebiyey jirridda qalalan ee bjørk iyo cypresses ka koraya godadka, aan weli cagaarka ah jiilaalka ka dib - wax badan, waxaan si dirqi ah u jiidi karaa iyaga. Bac weyn oo daah-furan ayuu ku riday, wuuna sii jiiday, isagoo aan kala saarin wadadii loo mari lahaa baarkinka.
  Intii lagu guda jiray safarka, Oleg Rybachenko wuxuu si quus ah isku dayay inuu ka gudbo cabsida ka hor istaagtay geesinimada. Ma hormood baa, arday heer sare ah mise maaha! Laakiin kani waxa uu u ekaa isku daygii dabaasha aan fiicnayn ee uu ku doonayay in uu ku sii jiro biyaha. Way soo bixi doontaa, ka dibna way ku daadin doontaa mar kale...
  Yey baa raacday: marba marka ka danbaysa, isaga oo joogsanaya oo ku dhufanaya raadkii kabo-la"aanta ahaa ee uu ka tagay wiilku.
  Garaadka hormoodka ahi wuxuu dareemay nafis uu ka helay mowjadda argagaxa leh oo keliya markii uu ku soo noqday xerada.
  Daanyeerka faashiistaha xun uma muuqan xitaa inay eegaan Oleg Rybachenko. Inkasta oo run ahaantii laba nin oo SS ah aanay hoos u dhigin indhahooda. Keliya markii uu dhigay wixii uu keenay, ayaa dhakhtarkii sare ee fulinta, si degdeg ah u jaleecay, inankii wax ugu tuuray... haye! Oleg ayaa ugu dambeyntii miyirsaday. Si hunguri weyn ayuu u qabsaday, isagoo is leh malaha shaqo darteed waxay siin doonaan shukulaato ama wax kale oo ay u dheer tahay raashinkiisa. Oo ay dillaaceen - halkaas bay jiifsadeen, dhagax dhagax ah iyo kursi gaashaaman. Dhagaxii wuxuu noqday, ay u badan tahay, quartz. Kursiguna wuxuu u eg yahay gabal faylal ah. Horjoogaha horumaray ee Oleg wuxuu ogaa aragti ahaan sida loo isticmaalo waxaas oo dhan oo xitaa isku dayay xiisaha, sida Robinsons of Polesie ... haddii aysan ahayn duruufo qariib ah.
  Oleg waxa uu cagtiisa ku taabtay laamaha qoyan, ka dibna gacanta ayuu ku ruxay madaxa.
  "Tinder..." ayuu hormoodkii si aamusnaan ah ugu yidhi af Ruush, si lama filaan ah u qufacay oo ku celceliyay. - Waxaad u baahan tahay tinder. - Si adagna waan uga hor istaagay inaan u beddelo hadalka Jarmalka. - Dab ma qabsan doono.
  Oleg wuu eegay ... Waxay rabaan inay tijaabiyaan xariifnimada hormoodka. Miyay cabbirayaan horumarka maskaxda ee dadka Soofiyeedka? Mise wiil la soo qabtay bay si fudud ugu jeesjeesayaan? Yaa fahmi doona iyaga, kuwani waxay u muuqdaan inay ka yimaadeen meere kale!
  Naasigii ayaa is eegey oo ilka qaawiyey. Waxa ugu yaabka badan iyo... iyo waxa ugu naxdinta badan ee Oleg Rybachenko ayaa ah in wejigoodu ay noqdeen kuwo aan cadho lahayn, aan naxariis lahayn, xitaa ma ku jees jeesayaan! Dadka aadka u xiisaha badan waxay u muuqdaan inay eegayaan xayawaan qariib ah; Ma aha wax yar oo aan dan lahayn, waa mid aad u xiiso badan sida saynisyahannadu u raacaan tijaabada.
  Oleg Rybachenko ayaa ku celceliyay si hoose, isaga oo isku dayaya inuu xakameeyo xiisaha codkiisa:
  - Wax walba waxay heleen qoyaan xilliga jiilaalka! Ma shaqayn doonto!
  Waxaa jira wax badan oo been abuur ah oo aan ahayn isfaham la'aan daacad ah indhaha, laakiin mar kale cadho la'aan. Laakiin haddana mid ka mid ah dhallinyaradii - ma kii Oleg xadhig ka jaray - isagoo gunuunacaya, kor u taagay, oo fidiyay, oo dabada ka tumay, oo kooraddii laga garaacay, intii kale ee SS-ta ahaydna way qosleen... Oleg isna ma ahayn. la yaabay in qaar ka mid ah Jarmalka ay isticmaalaan fardo si ay u guuraan - waxaa jirta shidaal yaraan. Inkastoo sababo jira awgeed ay gadiidku ka daba gurguuranayaan? Naasigii cadawgu waxa uu ka keenay sanduuq ka soo baxay sariirihii laalaabnaa, kaas oo uu wax ka soo qaatay... Hormoodkii waxa uu mooday in ay tahay suuf suuf ah, laakiin maya. Waxay u egtahay buro dun khafiif ah oo aan caddayn. Oleg Rybachenko, oo gacmihiisa ku qaatay, gartay - ajada qalalan.
  Mar labaad, hormuudka-prodigy ayaa la yaabay sababta ay tani u ahayd Fritz, iyo xitaa dhakhtar ayaa sitay cawska beerashada... Waxaa laga yaabaa in mooskani aanu ahayn mid fudud?
  Hagaag, jooji fikirka, madaxa ayaa ku xanuunaya. Waa inaad u ekaataa mid ka fudud oo ka doqonsan. Si la yaab leh, tinder-ku wuxuu bilaabay inuu isla markiiba shaqeeyo - Oleg kuma dhicin dhagaxa kursiga, laakiin si habsami leh ayaa loo xoqay (meel ayaan akhriyay) - oo dhinbiilyo ayaa ku da'ay roobdhagaxyaale. Oo wuxuu awooday inuu dhiso dab (hadda wuxuu dhisay "aqal" caadi ah) dhowr sano, inta badan noloshiisa. Wax yar ka dib dabku wuxuu ahaa mid qoob-ka-cayaar leh oo dhan - bjørk si fiican ayuu u shidmay oo qoyan. Halkaa ayaa dhalinyaradii SS-ta ahayd ay noqdeen kuwo firfircoon oo bilaabay in ay kaxeeyaan biraha kor u kacaya ee dhulka dhinacyada dabka.
  Oleg Rybachenko madaxiisu wuu wareegay, wax aad u daran ayaa sanka galay oo isla markiiba ka saaray miyirkiisa xaqiiqada. Laakin mar qura waxaa igu soo dhacay aragti dhab ah oo yaab leh.
  Xitaa shakhsiyadda ilmaha ayaa isbeddelay; Intaa waxaa dheer, hooyada iyo aabaha ma aysan ka tagin isaga - waxay awoowayaashood ka xayuubiyeen xuquuqdooda deymaha waxayna u direen wiilka xabsiga xabsiga. Dembi ma jiro, laakiin maadaama waalidkaa lagu leeyahay deyn, markaa sida ku cad go'aanka maxkamadda ee kaligii taliye, boqortooyo bannaan, waxaad tahay dambiile dhalinyaro ah.
  Xarunta agoomaha ayaa ku taal meel warshado ah oo ku taal caasimadda, waxayna runtii u ekayd xabsi. Meel walba waxaa ku yaal baarar iyo baarar. Aragtida dhabta ah, Oleg Rybachenko wuxuu habeenkii ku qaatay alwaaxyo alwaax ah oo si liidata loo qorsheeyay. Halkaa waxaa jiifay wiilal kale, isugu jira dad iyo shisheeye. Ma jiraan bustayaal, furaashyo, ama barkimo; Waxaa intaa dheer, habeenkii waxay katiinadeeyaan lugaha si ay uga hortagaan inay baxsadaan. Waxa qolka ku jira ilaa boqol carruur ah, aad buu u cufan yahay, jidhkoodu waa dhididsan yahay, meel u dhow cidhifka musqulaha ayaa lagu garaacay, xataa ma jiro bullaacad. Tanina waxay ku jirtaa Awoodda, xiddigihiisu waxay ku wareegayaan bannaannada galaxyada, oo calankooduna taaj ka soo saaro tobanaan kun oo adduunyo la deggan yahay! Si kastaba ha noqotee, nimanku waxay isku dayaan inay naftooda ku dejiyaan waddada; Shaqada ugu adag waxaa loo arkaa in ay tahay aqoon isweydaarsiga, boodh iyo caajis badan. Waxay dhabarka iyo cududaha ka dhigtaa mid aad u daalan, araggaaguna wuxuu bilaabaa inuu mugdi galo; Shaqo dheeraad ah oo xiiso leh, bannaanka garoonka ama goobta dhismaha. Waxay isku dayaan inay carruurta ku beddelaan hababka shaqada ee kala duwan si ay u daalaan oo ay u helaan xoogaa nasasho ah. Laakiin jirku wali wuu xanuunsadaa, wiilal badan, oo ku jira xarunta agoomaha - ku dhawaad kalabar dadka ayaa ku baroorta hurdadooda.
  Oleg Rybachenko ayaa tuuraya oo u jeestay si cabsi leh, silsiladda ayaa soo garaacday, giraantu waxay xoqday lugtiisa ilaa uu dhiigbaxo. Seerigu wuu dhawaaqaa, macneheedu waxa weeye kac oo shaqo tago. Jirka cunuggu weli ma nasan, wiilal kale - jinsiyadda aadanaha oo qaawan iyo kuwa dhogorta leh ee adduunyada kale - ayaa ku dhibtooday inay kacaan. Daalka ku soo ururay bilaha addoonsiga wuxuu keenaa xanuun caajis ah oo ku dhaca muruqyada. Silsiladaha, oo ay gacanta ku hayaan jajab ku dhex jira, ayaa si toos ah cagahaaga uga duulaya; Korjoogayaashu way soo muuqdaan oo qaylo cabsi leh ayaa dhawaaqa.
  Wiilasha waxaa loo qaadaa inay dhaqdaan, waqti badan kuma qaadan doonto, biyaha taangiyada ayaa daxalaysan. Oleg Rybachenko ayaa luqluqa afka oo ku saydhay si uu dhididka uga qaado. Ma jiro wax hawo ah oo qolka ku jira, oo hurdada qolka dhididka leh lama cusboonaysiin karo. Ka bacdi waxaa loo kaxeeyaa quraacda; Waxay ku quudiyaan rootiga iyo silage, hilibku waa qaali oo kuma habboona carruurta, sidaas darteed waxay door bidaan inay dhalaaliyaan daaqa. Si kastaba ha ahaatee, farasku waa khudradda, laakiin sida ay u shaqeyso ayaa ah in ugaarsiga, oo cunay hilibka, ay seexdaan. Ku xiga Oleg waa saaxiibkiis Timur. Aragtidaas, ama xaqiiqo kale, labadooduba waa laba iyo toban jir, da'da isbeddelka ee wiilasha xoogga leh, marka ay aad u adag tahay in la heshiiyo saamigooda addoonsiga.
  Timur, oo cabbaya casiirka maraboorka ee galaas si liidata loo dhaqay, ayaa yidhi isagoo cabsan:
  - Oo ku soo noqo shaqada aqoon-is-weydaarsigan! Ma rabo!
  "Ma doonayo in aan istaago oo aan ku celceliyo dhaqdhaqaaq la mid ah toban kun oo jeer." - Oleg Rybachenko ayaa ku jawaabay, isagoo ka gariiraya xusuusta aan fiicnayn.
  - Waxaa laga yaabaa inaan weydiisan karno shaqo goob! - Timur wuxuu si riyo ah u eegay cirka, halkaas oo saddex xiddigood ay hal mar ka iftiimeen meerahan. - Gaar ahaan, ka saar carp crucian iyo fersken. Aad bay u dhadhan fiican yihiin, gaar ahaan kuwa leh baalal dahab ah, iyo xitaa haddii ilaaliye uusan u muuqan hunguri, waxaad weli dooran kartaa wax oo afkaaga gelin kartaa.
  Oleg Rybachenko ayaa si aad ah u neefsaday:
  "Waxaan sidoo kale doorbidi lahaa shaqadan oo kale oo ah dhabta dabeecadda dabacsan." - Ka dibna hor-u-u-dhigihii ayaa bilaabay inuu helo madadaalo badan. - Robot-ka indho-indhaynta waa la khiyaami karaa;
  Quraacdii way dhammaatay, waxaana la geynayaa fiilooyinka...
  Carruurtu waxay saf ugu jiraan goobta dhoola-tuska, wiilasha bini'aadmigu waxay isku dayaan inay wada joogaan, shisheeyaha ayaa qaab-dhismeedkooda ku ilaalinaya dhererkooda. Waxay u kala qaybsan yihiin kooxo iyadoo loo eegayo da'da iyo xajmiga. Waxaa jira wiilal da'doodu u dhaxayso shan ilaa lix iyo toban jir, iyo sidoo kale da'yar dhogorta leh oo ka timid adduunyo kale.
  Waxa kaliya ee ay wadaagaan waa dharkooda, ama halkii ay ka maqan yihiin gebi ahaanba, kaliya gaaban gaaban oo lambar aqoonsi ah wiilasha.
  Boqortooyadu waxay ula dhaqantaa mabda'a ah inay nafteeda u tuujiso faa'iido badan oo ay ka hesho kuwa aan hadda loo tixgalin muwaadiniinta! Kaydinta wax kasta, dharka, kabaha, si kastaba ha ahaatee, wiilasha qaar, xitaa noloshooda xorta ah, weligood ma ogaan kabaha.
  Laakin inta badan waxaa lagu garaacay ulo iyo xariijimo caag ah oo cidhibtooda qaawan. Madaxa waa la xiiray, waxay leeyihiin sauna labadii toddobaadba mar halkaas oo ay ku gubtaan. Kadibna waxay isla markiiba ku xiireen googooye cad; Wiilashu iyagoo caga-la'aan ayay ku socdaan dhagxaan af leh. Haddii Oleg uu tan la qabsado oo cagtiisa qallafsan aysan dareemin xanuun, markaas carruurta ugu yar ayaa nabarka ciribta iyo suulasha qaawan ilaa ay ka dhiig baxayaan.
  Ilaalada oo dhami waxay ka kooban yihiin shisheeyaha matalaya jinsiyadaha ugu naxariista badan caalamka, kaliya madaxa xarunta agoonta, waayeelka Frau Pontuss, waxay u egtahay indhaheeda naxariis darada ah.
  Shabeel-wiyisha, oo u dhaqma sidii kormeere, ayaa ku siinaya tilmaamo ku saabsan halka uu qof ka shaqayn doono maanta, ama halkii uu shaqayn lahaa ilaa ay miyir beelaan. Oleg, oo hoos u dhigaya garbihiisa lafaha, wuxuu eegayaa qaybta labaad ee dayrka. Halkaa waxaa jooga hablo, laga bilaabo kuwa yaryar ilaa ku dhawaad dadka waaweyn. U labbistay sida tuugsada oo sita maryo godad leh oo laga sameeyey marada ugu qaalisan. Wajiyadu waa engegan yihiin, indhuhu waxay u muuqdaan kuwo waaweyn oo murugo leh. Shaadhku waa gaaban yahay, hoostiisa waa caato laakiin lugaha dhuuban ayaa muuqda. Habluhu sidoo kale waa kabo la'aan oo, iyada oo aan loo kala harin, madaxa ayaa laga xiiray. Taas waxa loo sameeyey sida muuqata si iyaga loo bahdilo, oo marlabaad loo muujiyo inaanay waxba ahayn. Laakiin maaha dambiilayaal halkan lagu soo ururiyey gabi ahaanba - nasiib darro carruur la dayacay.
  Halkan waxa ay kaga dhawaaqayaan in koox wiilal ah ay aadi doonaan goob tolida lagu tolo, si ay uga shaqeeyaan goobta ugu caajiska badan uguna dhibka badan. Halkan Timur ma adkaysan karo oo wuxuu ku qayliyay murugo:
  - Ma rabo inaan sidaas u shaqeeyo! Ii dir beerta ama beerta.
  Wiilashii way barafoobeen, jidhkoodii oo madoobayn oo dhuuban ayaa kacsan.
  Pontuss si cad ayuu ugu farxay sababta cusub ee loo dilay:
  - Shalay waxaad u dhaqantay aamusnaan, waxaanan ka baqay in qoyskaaga laga tago cashar la'aan. Maxaa wiilka shan jeer loogu ordi lahaa?
  Farxad baa dhex martay safka carruurta.
  - Taasi waa dhab ahaan. - Waardiyihii waxa uu ku yidhi cod dheer. - Ulaha u dhiib qof walba.
  Dharbaaxada ayaa lagu dhuftay ulo gaar ah. Caadi ahaan waxa kaynta ka soo guran jiray wiilasha laftooda xilliyada aanay shaqo jirin. Si kastaba ha ahaatee, waa run in xitaa markaa carruurta lagu qasbay, xitaa haddii aysan faa'iido u lahayn Boqortooyada, si ay u qabtaan shaqada, tusaale ahaan, in ay qodaan god nus maalin ah oo ay aasaan maalin badhkeed.
  Oleg Rybachenko wuxuu eegay gacmaha caruurtiisa;
  Si toos ah, nimanku waxay burburiyeen baararka; Ma uu doonayn in uu saaxiibkii ku garaaco, laakiin geesinimo uu ku diido ma lahayn. Waxa uu arkay in ku dhow waxba oo si xanuun badan ayuu suulkiisa weyn ugu dhuftay dhagaxa dhagaxa jiifa. Si la yaab leh, dareenka xanuunka ayaa iga caawiyay in aan isku ururiyo naftayda iyo ceeryaamaha ka hor inta aanay indhahaygu nadiifin. Tallaabadii waxay noqotay mid adag, inkastoo fartu buluug noqotay.
  Waxa la safay meel badhkeed oo saf dheer ah. Timur waxa uu gacmihiisu ku xidhay ulaha, garbahana waa la maroojiyay si ay u fududaato in la garaaco wiilka dambiga galay. Nimankii way il-duufay oo isku dayaan inay meel fog ka eegaan. Amarka Frau Pontuss, waxay ku rusheeyeen brine, iyagoo milix buluug ah ku rusheeyeen dhabarka caatada ah laakiin jilicsan. Marka la eego sida wiilku u guulaysto, waxay bilowday inay gubato.
  Madaxii xarunta agoomaha ayaa bushimaha ka garaacay:
  - Hadda dhammaantiin waxaad baran doontaan cashar. Si adag u dhufo, ku alla kii wax khiyaaneeya wuxuu mudan doonaa ciqaab.
  Kaaliyaha kiiskan, jiirka wiyisha, ayaa baalkiisii ka soo qaaday:
  - Si degdeg ah ayaan ula macaamili doonnaa! Bahalkii ayaa gunuunacay.
  Wiilkii waxa loo kala dhaqaajiyay safafka dhexdooda. Wiilashii ayaa si tartiib ah kor ugu qaaday baararka, dharbaaxadii ugu horeysayna waxay ku dhaceen dhabarka Timur. Isaga oo eegaya nabarrada ka muuqda dhabarka iyo dhinacyada, wiilka ayaa la ciqaabay in ka badan hal mar, markaasuu inta uu neefsaday oo uu si adag u neefsaday, sida wiilasha oo dhan, isaga oo isku dayaya in uu dib u celiyo qaylada.
  - Si adag u garaac! - Pontuss wuu qayliyey. - Ha qayliyo.
  Dharbaaxadii ugu horeysay waxaa ku dhacay wiilasha ugu yaryar, kuwaas oo aan haysan awood ku filan oo ay ku keenaan xanuun daran. Laakin markaas wiilashii waaweynaa waxay igu bilaabeen garaac. Dhabarka ilmaha ayaa laga gooyay xariijimo cas oo dhiig ah. Xanuunka, oo ay xoojisay milix buluug ah, ayaa ka dhigay Timura oo qaylinaya, xitaa wuu dhacay, loox ayaa lagu dhex tuuray ciddiyaha hoostiisa oo laga dhuftay xabadka.
  - Looma baahna! - Wiilkii baa qayliyey. - Waxaan ka shaqayn doonaa meel kasta oo aad tidhaahdo.
  - Dabcan waad yeeli doontaa! -Pontuss ayaa ku jawaabay. - Laakiin marka hore, dharbaaxo.
  Saaxiibadii shalay aad bay u farxeen oo waxay garaaceen walaalkood shalay. Dadka iyo shisheeyahaba waxay ku garaaceen xamaasad siman. Wiilkii wuu qayliyey, cagihiisii oo qaawan ayaa ka tegay raad dhiig leh. Jiirkii wiyisha ayaa ku dhuftay oo ku dhuftay wiilka lugaha qaawan ee madoobayn. Waxa uu damcay in uu xanuun badan ku keeno wiilka. Dharbaaxadu waxay ku dhufatay anqawyada sinewy, kii ku xigayna wuxuu ku dhacay cidhibta. Timur wuu qeyliyay oo saluugay. Dabadeed jidh-dilkii ayaa cirbad qaro weyn badhida ku xidhay, isaga oo dareere ku shubay.
  - Sax! - Pontuss ayaa yidhi. "Hadda wuu dhiman lahaa intuu dhiman lahaa." Qofna ciqaab kama baxsan doono.
  Oleg Rybachenko wuxuu istaagay ku dhawaad dhamaadka khadka, waxayna ula muuqatay isaga in jugtii karbaashku ay ku dhacday. Timur waa la dejiyay, wiilka qudhiisu waa uu gilgilay, qayliyey oo ooyay. Wejigii wareegsanaa wuxuu isu rogay mid xanuun leh, waxaa qalloociyay rafaad daran.
  Markuu arkay Oleg, wuxuu ku qayliyay faruuryo cirro leh:
  - U naxariiso!
  Wiilkii wuu ka labalabeeyay: baraf.
  Jiirkii wiyisha ayaa ku dhawaaqay:
  - Hagaag, maxaad u qalantaa! Ku dhufo!
  Oleg Rybachenko ayaa ku jawaabay:
  - Maya, ma awoodo! Waa saaxiibkay!
  Jiirkii wiyisha ayaa ilkahiisa qaatey:
  - Ma doonaysaa in sidaas oo kale kugu dhacdo?
  Oleg wuu gariiray oo wuu cirro noqday:
  - Maya, laakiin!
  Pontuss baa hadalka ka dhex galay:
  - Ku filan! Wiilka ayaa saxiixay xukunkiisa dilka ah. Muckers, maxaad u qalantaa? Sii qiyaas wanaagsan oo ku soo deldeli rashka si ay kuwa kale u bogeen.
  Oleg ayaa laga saaray safafka oo loo soo jiiday dhanka sanduuqa. Wiilku wuxuu damcay inuu iska caabiyo, laakiin shabeelkii wiyisha ayaa ula dhaqmay sidii bisad oo kale. Gacmahaygu aad bay u maroorsan yihiin, lafahaygiina way jajabeen. Waxa ay dul dhigeen looxyadii, wiilku waxa uu dareemay qallafsanaanta dhibcaha cidiyaha ka soo baxay dhabanka iyo caloosha. Muruqyada, laabta, garka, bowdada hore, jilbaha ayay ka wareemeen. Dhabankayga waa la xoqay ilaa uu ka dhiig baxay.
  - Oh, ha yeelin! - Oleg ayaa waydiiyay.
  - lagama maarmaan! - ayuu yiri jiir wiyisha, si ay tusaale ugu noqoto qof walba.
  Wiilkii ayaa dareemay brine lagu shubay dhabarka, ka dibna milix lagu rusheeyey. Waxay u liidataa sida balastar khardal le'eg. Oleg wuu guuleystey, cagihiisii aan fiicneyn ayaa la mariyey (xasuustii la yaabka lahayd ee ka soo baxday aragtidan waxay ahayd kabo gashanaya qiyaastii lix sano ka hor), waxay isla markiiba bilaabeen inay si ba'an u cunaan. Jiirkii wiyisha ayaa irbad ku dhejiyay badhida, si adag ayuu uga muday oo xanuun badan, dareeraha gubanaya ayaa gudaha galay.
  - Hadda waxaad dareemi doontaa mid aad u xun, mana lumin doontid miyir-qabka. - Bahalkii wuu qallafsanaa, oo wejigiisa dhoola cadeynaya, wuu xiiqsan lahaa xitaa soo-saare filim argagax leh!
  - Maxay? - Ilmihii xabsiga ku jiray oo aan waxba galabsan ayaa baroortay. -Masiixa aawadiis u naxariiso.
  Jiirkii wiyisha oo candhuuf sun ah buufinaya ayaa ku jawaabay:
  - Ma rumaysni sheekooyinkan ciyaaliga ah ee ku saabsan Ciise wanaagsan! Guud ahaan, haddii Ilaah jiro, markaas waa shar iyo naxariis daran. Mar kasta oo xumaanta iyo dhibka aad u geysato deriskaaga, waxaa sii badanaya awoodda iyo farxadda aad heli doonto adduunyada dambe.
  - Wax aan macquul ahayn! - Wuxuu yidhi, isagoo naxsan oo cirro leh, bal ka warran haddii Ilaah run ahaantii yahay wiil noocaas ah.
  - Waad arki doontaa! - Dhallintii Tartarus cosmic ayaa qoslay. - Laakiin ha kicin rajadaada, ma dhiman doontid maanta.
  Pontuss wuxuu ku amray isagoo qaylinaya:
  - Bilow! Ha xusuusto dhunkashooyinka karbaashkii weligiis!
  Hal-doorkii la qabtay ayaa gariiray markii uu maqlay seeri dalool ah, ka dibna waxaa dhacday naxdin xooggan oo sababtay in maqaarka dhabarka ka dillaaco. Jiirarka wiyisha ayaa aad u garaacay, laakiin isla markaa waxay xakameeyeen xooggooda si aysan u dilin. Qaylo ayaa ka soo baxsatay dhuunta wiilka, wuu gariiray, waxaana soo baxay ilmo. Intuu bishimaha ka qaniinay ilaa ay ka dhiig baxday, ayuu wiilkii is celiyay. Daqiiqad ka dib waxaa dhacday jug kale, oo ruxday jidhka oo dhan. Oleg Rybachenko ayaa si qoto dheer u neefsaday, xanuunka, oo ay xoojiyeen milix iyo brine, ayaa ahaa mid aan loo dulqaadan karin.
  Pontuss ayaa ku dhawaaqay:
  - Sii wad!
  Foori oo mar kale garaac! Wuxuu gooyaa ilaa lafta. Inankii waa uu gubtay oo waa la gubay. Waxay ila noqotay inay caloosha iga garaacayaan. In kasta oo uu dadaal badan sameeyay, qaylada qaar ayaa ka soo daatay dabadiisa oo si adag u dheggan.
  - Hooyo!
  Mar labaad garaac! Dhabarka dambe, inta u dhaxaysa garbaha fiiqan, iyo ugu dambeyntii, oo ay weheliyaan cidhibta qaawan. Wiilku wuu qaylinayaa, ma haysto awood uu isku celiyo. Qaylada ayaa u soo baxaysa sida foolkaanaha dhuunta iyo waxa sanka u muuqda. Pontuss wuu ku faraxsan yahay:
  - Hadda waxaan arkay inaad si daacad ah u garaacayso. Si fiican u garaac, laakiin ha dilin!
  Dharbaaxo kasta xanuunku wuu sii xoogaysanayaa. Ilintu waxay isku darsataa dhiig waxayna ku dul dhacdaa sariirta ludka. Xariijimaha dhiigga leh ee dhabarka ayaa isku xira, waxay ku biiraan qallafsanaan guduudan, lafaha cad ee khafiifka ah ee wiilka ayaa bilaabay inay soo baxaan. Oleg Rybachenko wuu xiiqsan yahay, hawo la'aan, siliggu wuxuu ku qoday canqihiisa qaloocan. Cidhibta qaawan ee naxdinta leh, maqaarka qallafsan ma soo baxo isla markiiba, laakiin dhibco dhiig ah ayaa weli soo muuqda. Dharbaaxadu way sii xoogaysataa, waxay u muuqataa in danabku uu dhaafo dareemaha dareemayaasha ilaa laf dhabarta. Wiilashii kale waa iska aamuseen, damiirkooduna ma oggola inay oggolaadaan, cabsida aargoosigana uma saamaxdo inay xukumaan. Waxa aad arkaysaa sida ay madaxa u foorarsan yihiin wiilashaasi, balse ay indhahoodu daawanayaan sida uu dilku u dhacayo. Cajiib iyo neerfoow, badidood ayaa hore loogu garaacay si la mid ah ama ka sii casrisan. Waxaad u maleyneysaa haddii kaliya aysan aniga ahayn, mararka qaarkoodna waxaa jira xaasidnimo fikradahaaga: wuu qaylinayaa, laakiin dabcan wuu istaagi lahaa, ma aha mid daciif ah sida Oleg.
  Garaacdu waxay horeba uga saarnayd lafo qaawan, dhabarka, dhinacyada, bowdada waa nabar joogto ah. Haddi aanay ahayn duritaan kiciyeyaasha ah, wiilka waa la dili lahaa - waxa uu u dhiman lahaa naxdin xanuun badan. Oo sidaas daraaddeed wuxuu galay shay ka xun Dante's Inferno. Tani waa marka unug kasta, unug kasta, xidid kasta uu ka buuxo xanuun qarow.
  Pioneer Oleg Rybachenko wuxuu si quus ah isku dayay inuu naftiisa ka jeediyo xanuunka. Xusuusta waalidkiis, xilligii farxadda carruurnimada fog, wuxuu u muuqday inuu cagihiisa ku riixayo, oo ka soo jeeda qulqulka guduudan ee kulul ee silica, laakiin mar kale ayay nuugtay, isaga oo si buuxda u daboolay. Sidaas daraaddeed waxay dhex mareen badda jirdilka, iyagoo ku riyoonaya inay dhimato sidii mid cadaabta ka samatabbixin lahaa. Waxaan xusuustay ereyadii Muujintii Yooxanaa. - Oo waxay dooni doonaan inay dhintaan, laakiin ma awoodaan. Tani waa qaddarta sugaysa dembiilayaasha carruurta jirdilaya. Rabbigu wuxuu u abaalgudi doonaa boqol jibbaar, ciqaabta ugu muhiimsanna, sida Ciise Injiilka Matayos ku sheegay, waxay ahaan doontaa weligeed. Oo qaarkood waxay geli doonaan nolosha weligeed ah, qaar kalena waxay geli doonaan cadaab weligeed ah. Tani waxay ugu yaraan si uun noo qalbi qaboojinaysaa, waxay kicisaa nacaybka cadawga, rabitaanka badbaadada iyo guusha. Wiilkii waxa u suurtagashay in uu ku qayliyo:
  - Waad bixin doontaa tan, waxaad ka jawaabi doontaa ilmo kasta oo ilmada ka soo qubanaysa maalinta qiyaame.
  - Aamus, qaniinyo! - Jiirka wiyisha ayaa ciyey.
  - Runta ma ceejin kartid. - Horjoogihii wuu neefsaday.
  - Wax badan qaado!
  Mar kale ayay garaaceen, oo cadhadoodii oo dhan bay geliyeen, oo lafo ka jejebiyeen, laakiin xanuunku mar hore buu gaadhay heer aanu sii xoogaysan karin. Tani waa birta oo lagu kululayn karo heerkul gaar ah, ka dibna way faaftaa.
  Pontuss wuu fahamsan yahay tan, naagtii hore (ama halkii, waxay u egtahay in aan ka badnayn afartan sano, laakiin dhab ahaantii waxay dhaaftay dhowr qarni) waxay leedahay khibrad badan oo ah fulinta:
  - Hagaag, taasi waa ku filan tahay! Haddii kale wuu dhimanayaa! Waxaan ula dhaqmi doonaa maxbuuska in yar oo waxaan u geysan doonaa jirdil annagoo isticmaalna kombuyuutar. Kaliya waxaan haystaa barnaamij la yiraahdo "Jirdilka Olombikada."
  Jiirka wiyisha, oo si badheedh ah u hamaansanaya, ayaa yidhi:
  -Xagee u socdaa hadda? Xagga qolka jiifka?
  - Maya rafka! - Waardiyaha ayaa goynaya racfaan la'aan. Ha u laadlaado digniin ahaan dadka kale. Sii irbado wadnaha lagu taageero. Timuurna safka marlabaad ha la soo dhex mariyo, oo ha kaa qaado dharbaaxada inteeda kale. Ma jirto wakhti la abuuro muuqaal. Waxaan u baahanahay inaan shaqeeyo!
  Shisheeyihii karbaashkii madaxa ayuu u janjeersaday oo dhegihiisii dhogorta badnaa mariyey:
  - Waan addeecay, sayidow. Hagaag, mar kale isaga orod.
  Timur waxaa lagu dhuftay dharbaaxo cusub. Markan, qofna kuma dhicin inuu diido. Ma jirin rabitaan yar oo ah in ay ku dhacaan gacanta dambiilayaasha. Timur wuu qaylinayaa wuuna dhacayaa. Waa la soo qaaday oo haddana garaacay. Taxanihii labaad ee gadood ayaa durba soo dhammaanaya. Waxa soo hadhay dhawr wiil. Mid ka mid ah waa kan ugu da'da weyn, qiyaastii lix iyo toban jir ah, oo ari hore u soo baxay oo shaarbo muuqda. Si cad ayuu uga labalabeynayaa, u garaacay, laakiin si fudud ayuu u taabtay.
  Frau Pontuss aad bay u xanaaqsan tahay:
  - Inankan caajiska ah ee rafiiqa ku soo laad oo dhagax cagaha ku xidh. Ha silco.
  Inankii waa la qabtay, muruqa uu ka samaysan yahay, midhihii tacabkii, ayuu ku qaylinayaa:
  - Hagaag, maxaad fiirinaysaa, nimanyahow, garaaca!
  Wiilashu way gariiraan, guux ayaa safafka dhex maraya, balse waxa ka maqan go'aan ay ku degdegaan kuwa caddibanaya.
  Ninkii dhallinyarada ahaa waa la jiidayaa, jiir kasta oo wiyisha ayaa ugu yaraan toddoba jeer ka culus isaga. Faa'iido ma leh in dib loo dagaallamo. Laakin markaas dhacdooyinku waxay ku dhacaan heerka kuwa wax ka beddelaya masiirka boqortooyada. Laba xabbadood ayaa soo dhacay oo jiirkii wiyisha ayaa dhacay, dhabarka bahalnimada ayaa la jaray, jeexjeexyo qoto dheer ayaa soo baxay. Ninkii dhallinyarada ahaa wuu is-xoreeyay oo dhacay, balse isla markiiba wuu soo booday isagoo qaylinaya:
  - Waad aragtaan, waxaa jirta caddaaladda Eebbe.
  Iyada oo u muuqata malaa'ig mugdi ah, gabadha timaha dahabka ah, oo la mid ah walaasheed hubka Margarita, ayaa ku jawaabtay:
  - Waxay u badan tahay xitaa aadanaha. Ogow in Ibliis lala heshiiyaa uusan dammaanad qaadi karin jannada Dhulka iyo meel diiran oo naarta. Ku tiirsanaanta Shaydaanku waxay la mid tahay inaad kursi koronto ku fadhido!
  Dabka labaad ee Aurora si qaylo ah:
  - Waxa halkan ka socda waa walxaha filimka naxdinta leh. Tan ku samee carruurta. Wiilka ka saara rafka.
  Oleg Rybachenko ayaa madaxa ruxay oo... soo toosay. Ma aysan jiifsanin intii ay aragga ku jirtay, balse si fudud ayay u istaagtay...
  Oo wakhti yar baa ka soo wareegay. Naasiyiintii ayaa weli ku hawlanaa
  Diyaarinta cuntada. Laakiin sakhraddan foosha xun ee kacday markii ay dhakhaatiirta SS-tu neefsadeen qiiqa cawska la yaabka leh ayaa u muuqday mid aan sinaba u yarayn.
  Oleg Rybachenko isla markiiba wuxuu u maleeyay sababta aysan uga shaqeynin Krauts-kan. Uma eka inay haystaan waji-xidhka shaandhada, miyay leeyihiin? Oo waa maxay sababta riyadan oo kale ee dhalanteedkan? Maxay ku samaynayaan?
  Laakiin Nazis laftoodu waxay u dhaqmeen si dabiici ah, xitaa waxay noqdeen kuwo ka saaxiibtinimo badan, iyaga oo tilmaamaya inay nala cunaan.
  Waxay si dhab ah u soo jiideen laba bawdo oo waaweyn oo sac ah oo laga soo xaday dadka deegaanka. Kadibna mid ka mid ah Naasigu wuxuu soo jiiday digsi weyn, iyo faashistihii labaad, oo ay weheliyaan Oleg, ayaa u baxay inay biyo soo dhaansadaan. Mar labaad, waxa ay la yaab ku noqotay hormoodka wax waydiinaya in ay jiraan laba baaldi oo harag ah, iyo bir ama alwaax caadi ah oo ugu xumaa. Waxaa intaa dheer, hal nin oo SS ah, oo aan sidoo kale ahayn mid caadi ah, ayaa iskiis u jiiday.
  Horjoogaha ayaa ahaa mid aan kalsooni ku qabin cagihiisa, dharbaaxadii inta lagu gudajiray fulintan waxay dareemeen mid dhab ah, Lomonosov faraciisu wuxuu qiyaasay in tan ka dambeysa ay jirto wax ka badan mid fudud ama xitaa ma aha mid fudud.
  Biyo boqol tallaabo ayay xerada uga soo qulqulayeen, durdur lacag ah oo ka dhalaalaya laba dhagax hoostooda oo balkoonka ka kordheysa. Oleg Rybachenko ayaa si hunguri leh madaxa ugu dhuftay. Wiilku hadda waxa uu gartay in wax kasta oo gudaha ku jira lagu dubay dhagax, ama si qumman loo dhigay dhuxul. Waxa uu hunguri weyni ku tiirsaday qaboowgii wacnaa oo... dhegta u galay.
  Mid ka mid ah nimankii SS-ta oo ku dhuumanaya gidaar dhagax ah gadaashiisa, ayaa wax taabtay duleelka aaladda qallafsan oo aad mooddo jiir u giixaya.
  Dharbaaxadaas waxaa soo gaarsiiyey faashistihii isagoon xumaan lahayn, laakiin xoog badan oo Oleg lagu tuuray dhagxaanta, wuxuu joojiyay maqalka dhegtiisa bidix, dhinacan madaxiisana runtii waa kabuubyo.
  Dhaqtarkii caalimka ahaa ee khamiiska iyo silsiladda dahabka ah ku labisan ayaa qoslay oo qayliyey:
  - feerka! feerka!
  . CUTUBKA 4AAD.
  Inankii hormuudka ahaa ayaa booday oo ku soo yaacay ninkii dhallinyarada ahaa ee SS. U hiigsada mindhicirka gacan midig oo khiyaano leh, oo si xeeladaysan bidixda ugu dhuunta. Weli waxa uu ka qayb galay dhawr xiisadood oo feerka ah, laakiin xusuustiisu waa dhammaystiran tahay. Tusaale ahaan, dharbaaxo khiyaano leh iyo badh fiiqan oo xagga sare ah iyo dhinaca badhkii gacanta bidix. Kadibna jirka, bowdada, bararka, iyo xitaa fidinta lugaha ayaa lagu daraa dharbaaxada. Iyo - tan ugu muhiimsan, sida caadiga ah feedhyahannada, marka ay la dagaalamayaan gacan-midig, ha filanin dharbaaxo leh maalgelinta gacanta bidix. Arrinta la yaabka leh ayaa shaqeysay, Oleg Rybachenko ayaa sameeyay! Ninka SS ee da'da yar oo si fiican u tababaran ma uusan ogeyn in Oleg, inkastoo uusan ahayn gacanta bidix, uu ka tuuri karo "qoryaha" bidixda. Oo daanka ayuu jillaab ku qabtay. Way fiicantahay- askariga SS waxa uu ku guulaystey in uu cagihiisa ku sii socdo, sababtoo ah waxa uu dib ugu dhacay dhagax weyn daciifnimo!
  Haddii Oleg Rybachenko uu u noqon lahaa dagaal-yahan khibrad badan leh tallaabadan, waxay u badan tahay inuu aadi lahaa dhaqdhaqaaqyo dhammaystiran oo taxane ah. Laakiin xirfaddu ammaan maaha, sidoo kalena ma aha astaamaha jidheed.
  Laakiin wuxuu qabtay shaqo wanaagsan, gaar ahaan tixgelinta in dharbaaxadu aan lagu dhaqmin tababarka, iyo Oleg Rybachenko laftiisa, inkastoo awooddiisa dabiiciga ah ee weyn, lagu daaweeyay feerka qabow.
  Hadda wuxuu xitaa ka qoomameeyay inuusan u saxiixin qaybta uu tababare Faranenko yiri - waxaad ku kori doontaa inaad noqoto nin weyn, laakiin waqti degdeg ah oo degdeg ah oo miisaan yar. Dhawaan USSR waxay ka qayb qaadan doontaa Ciyaaraha Olombikada - waxaadna u dagaalami kartaa bilad sharaf leh!
  Maxaad tidhi? Oleg Rybachenko ayaa ku jawaabay sida tan:
  "Waxaan ka jeclaan lahaa inaan madaxayga u badbaadiyo waxyaabaha waxtarka u leh dalka intii aan midba midka kale nadiifin lahaa!" Tusaale ahaan, haddii aad sameyso cagaf ku shaqeeya sida balka, ama xitaa qashinka caadiga ah, ka dibna aad u badan
  Waxay faa'iido u yeelan doontaa Aabbaha!
  Laakin hadda wiilka laftiisa waxa uu helay waxbarasho heersare ah.
  Oleg Rybachenko weligii sidaas oo kale looma garaacin noloshiisa. Ninkii weynaa ee SS ayaa si degdeg ah u burburiyey iska caabin abaabulan oo wiil toban jir ah, inkastuu dheeraa da"diisa (taas oo uu haddana muujiyay oo uu si guul leh ugu garaacay dhowr jeer) oo si farsamaysan feedh ugu garaacay - ninkii dhacay ayuu kor u qaaday oo ku dhuftay. mar kale. Markii Oleg Rybachenko uu joojiyay iska caabintiisa (Taasi waa, wuxuu ku dhawaaday inuu miyir beelo, taas oo ah, weli waxaa jira fikrado madaxaaga ah, ma tihid mugdi, laakiin jidhkaagu mar dambe ma addeeci doono. Qof kasta oo si dhab ah ugu dagaalamay giraanta ayaa laga yaabaa inuu garanayo sida ay tahay. in aan ku jirno.). Faashiistaha ayaa u ogolaatay inuu dhaco, si la yaab leh, ma uusan garaacin ninkii dhacay xitaa hal mar. Si kastaba ha ahaatee, dhakhtarkii xukunka dilka ahaa ayaa wax ugu qayliyey af anagram ah. Baaldi buu buuxiyey oo wejigiisii jabay ku shubay.
  Dareenka bisad qarqeysa, iyo biyaha barafka cusub ee dhalaalay aad bay u qabow yihiin - dabaasha jiilaalka oo kaliya!
  Oleg wuu is ruxay, wuu istaagay oo ku tufay buutigiisa dhiig ka soo baxay dhabankiisa bidix, kaas oo ka soo baxay gudaha. Ninkii SS-ka ahaa mar dambe ma uu garaacin - si lama filaan ah ayuu u taahayey, isaga oo ka fikiraya nooca ciidammada uu bahalku u adeegay, yaab iyo naxariis ku dhow, waxa uu bilaabay in uu naftiisa ku dhaansado baaldiyo harag Yaxaas ka samaysan (sidoo kale sida muuqata xad-dhaafka noocaas ahi ma fududa). ...
  Rybachenko Jr. ayaa xusay xaaladdan, taas oo ah mid wanaagsan oo xun isla waqti isku mid ah. Waxa wanaagsan waa in aan la dilin, ugu yaraan ilaa tijaabada la keeno gabagabo macquul ah. Run ahaantii, dhammaadku wuxuu noqon karaa mid aad u dhow oo laga yaabo in laga badbaadiyo cadaabka! Waxa xun waa in si weyn loo ilaalin doono si ay u baxsadaan, runtii, waa in la adeegsadaa caqli-galnimo!
  Si dhakhso ah Oleg Rybachenko waxa uu ku qancay in doofaarka Guinea uu ka dhigan yahay faa'iidooyin gaar ah marka loo eego maxaabiista kale ee dagaalka.
  Waxaa soo baxday in maxaabiista iyo maxaabiistaba la siin doono cunto kulul. Way ixtiraameen, taas oo macnaheedu yahay in ilaalada SS ay wakhti hore wax ka cuneen gasacadaha oo ay si fudud u jiifeen qaar ka mid ah dermo, buuq ama hurdo. Hagaag, yeeygii ayaa ku wareegay - ama way ugaarsanayeen, ama roondo ayay ku jireen, ama labadaba. Si kastaba ha ahaatee, Oleg kuma faraxsanayn arrintan. Waxa uu ku jiifsaday lugaha qaawan ee Aurora iyo gabadh kale oo yar (miyaanay ahayn inuu ku dhaco qoyan, weli dhul qabow?) wuuna quudhsaday - Margarita waxay wejigiisa ku tirtirtay cidhifka dharka badmaaxiinta ee laga soo qaaday Oleg Rybachenko, oo lagu qooyay dhalaalid biyaha, isagoo leh:
  - Hadda waxaad noqotay nin dhab ah. Feedh ku lumay, nacasyo lagu guulaystey!
  Aurora ayaa soo jeedisay:
  - Haa, waan duugi doonaa wajigiisa, gooyntu si dhakhso ah ayay u bogsan doontaa.
  Oleg Rybachenko ayaa ku dhoola cadeynayay xoog. Aan dabiici ahayn. Waxa uu dareemay xanuun ilaa uu gaadhay heer uu qoob ka ciyaarsiiyo shayaadiinta oo qoobabkooda ku dheggan yihiin shakado balasma ah. Isla mar ahaantaana... hadda ma dareemay farxad badan? Waxaan ka yara baqay inaan sii socdo: hadda waxay igu dhejin doonaan dhagaxyada waxayna igu garaaci doonaan karbaash, ama waxaa laga yaabaa inay ku tijaabiyaan dab. Laakiin Naasigu xitaa halkaan ma eegin, oo wax ay kaga hadleen lahjadda shimbirahooda, iyaga oo ka dhadhaminaya digsiga.
  Margarita ayaa dhegta iigu sheegtay:
  - Dabcan, aad baad u fiican tahay ... Laakin noqo mid khiyaano badan! Marka kuwa xoogga leh ay u muuqdaan kuwo daciif ah oo liddi ku ah!
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Nasiib darro, ma jirto wax faa'iido ah in la iska dhigo qof daciif ah, sababtoo ah waa sidaas!
  Waa hagaag, waxay si adag ugu dhufteen geesaha ... Marka lagu daro dhabannada la gooyey, waxay sidoo kale ahaayeen kuwo qallafsan, inkastoo aan badnayn, lafaha ayaa ahaa kuwo xooggan - laba ilig. Feerahaygu waa cayriin, dheguhuna way i xanuunayeen.
  Si kastaba ha ahaatee, fulinta intii lagu jiray aragga cajiibka ah ayaa sababay dhibaato badan.
  "Taasi waa ku filan tahay, okay," Oleg Rybachenko ayaa ku riixay faraha dhaadheer ee Aurora gacmihiisii cusub ee katiinadeysan wuxuuna la fariistay darafkii suudhkiisa badmaaxiinta. Waan gariiray. - Maya, way qabowday. Oo waxaan rabaa inaan cuno...
  Sidee, ka dib oo dhan, miyirku ay ugu xiran tahay ahaansho - waxaad si ikhtiyaari ah u noqon doontaa Marxist. Haddii kaliya aad noolaato!
  Gawaarida xabsiga ayaa lagu dhejiyay maddiibado aluminium ah - waxaa lagu raray mid ka mid ah gaadiidka gaashaaman. Laakiin ma jirin malqacadaha. Sida muuqata, waxaa la rumaysnaa in addoomadu ay cuni doonaan boorash qaro weyn si kastaba. Ama waxay go'aansadeen inay ku maadsadaan, sababtoo ah malqacadahani maaha kuwo aad u yar. Hagaag... taasi waa ka fiican tahay!
  Waxa aad noqotay duur-joog dhab ah - Wiilkii ayaa qosol la dhacay oo isla markiiba afka daboolay si aanu u helin.
  Boorashku wuxuu u soo baxay inuu yahay buckwheat lagu qaso shaciir luul ah - qaro weyn, ku dhawaad aan cusbo lahayn iyo, dabcan, iyada oo aan hilib lahayn ama wax la mid ah, si fiican, waxaa laga yaabaa inay ku daraan kalluunka yar ee dhadhanka. Waa isku dhaf ku dhawaad madhan oo ah laba hadhuudh (oo waxay ku dhufteen hilib sigaar cabbin, iyagoo eegaya urta). Laakiin wiilka hormuudka ah calooshiisa ayaa muddo dheer ka hor la keenay xadka: si ay gaajadiisu u yaraatay, oo ku soo laabtay oo kaliya aragtida boorash, laakiin leh saddex laab.
  Run ahaantii way xuntahay in la cuno-laba jeer ayaa isku darka kululi uu ka galay gudaha dhabanka dhaawacantay,xanuunkuna indhahayga ayuu ilmo ka keenay-laakin waa maxay?! Oo "gacmaha" ayaa jidka soo galay, Oleg Rybachenko ayaa gacmihiisa ku dhuftay, isagoo xanaaqsan ayaa ka soo tuuray dhinbiil indhihiisa ku wareegsan ... oo mar uun wuxuu ogaaday in mid ka mid ah kuwan jilicsan uu gacantiisa midig uu galay giraanta kala bar!
  Waa wax cajiib ah - SS-ku miyuu u qallamay qaab asaasi ah? Haddaan ka takhalusno yeyda loo tababaray ciqaabta!
  Oleg Rybachenko waa dhintay. Isla markiiba wuxuu isku qasbay inuu calaliyo, oo uu maddiibad isku huwiyay. Oo gacantiisii midigta ahaydna wuxuu ku maroojiyey ilaa ay birta engegnayd haragga ka jartay si aan loo adkaysan karin.
  Waxay u egtahay in qof kasta oo SS ku jiraa uusan aad u wanaagsanayn!
  Wuuna gartay in laga yaabo inuu gacantiisa soo bixiyo. Faraanti loogu talagalay gacan ka weyn - nin ama dhalinyaro deegaanka ah, laga yaabee xitaa wiil ka weyn oo shaqeeyay. Laakiin gacmihii dhididka ahaa ee wiilka dhallinta yar ee Oleg Rybachenko, dabinku wuxuu noqday mid ballaaran.
  Wiilkii ayaa si hoose u yiri:
  - Guushu way sugaysaa! Guul ayaa sugaysa! Kuwa raba in ay silsiladaha ka jabiyaan! Awowayaashu waxay ka adkaadeen Krauts! Waxaan iyagana u dili doonnaa sida ugaadha oo kale!
  Aurora, oo si naxariis leh u eegaya Oleg Rybachenko, ayaa si habsami leh u riixay gacantiisa (dhiig ayaa ka muuqday gacantiisa oo ka soo baxay goyn ballaaran iyo nabar). Deriskii labaad ayaa markaas u dhaqaaqay inuu daboolo waxa dhacaya. Oleg waxay indhaha ka eegtay shaydaanka gubanaysa, way il-duuftay. Waxayna sidoo kale bilawday inay indhaheeda ku daloosho laysarka sumurud, sida cobra - si aan kala go' lahayn. Dabadeed intay madaxa ruxday ayay si aamusnaan ah farta ugu fiiqday yeey-yari. Dabadeed, iyada oo aan cuntadii joojin, ayaa si toos ah bushimaheedii guduudnaa ka soo qabsatay koobkii oo ku taagan jilbaheedii kor u kacay, ayay gacmaheeda hoos u dhigtay oo bilowday in ay sawirto xariijimo wareeg ah oo isu beddelaya hirar dhulka qoyan.
  Oleg Rybachenko waxba ma fahmin, laakiin gabaygii guusha ayaa durba bilaabay inuu ka dhawaajiyo madaxiisa;
  Dhallin, macaan, saafi ah;
  Dalka Soofiyeedka Cas!
  Qorraxdu waxay soo baxdaa dhalaal.
  Qalbigeyga la siiyay!
  
  Harooyinkayagu waa cad yihiin,
  Webi crystal duufaan leh!
  Wiilal baa kubad la ordaaya,
  Orod oo buurta wada fuula!
  
  Laabta ayaa hawo ka dillaacday,
  Daab kasta oo caws ah baa gu jira!
  Rabbigaan u soo noqdaa
  Allow xumaanta iyo xumaanta ha naga tuurto!
  
  Waa waqti adag,
  Faashisnimadu waxay ku soo duushay Ruushka!
  Aan wax cusub u abuurno dagaalka,
  Shuucigu ha xukumo!
  
  Si wadajir ah ayaan had iyo jeer u galnaa dhibaato,
  Waxaan la mid nahay feedh isku dheggan!
  Fardooleydu way boodboodi jireen
  Hagaag, hadda taangiga birta ah!
  
  Sababta ugu weyn ee Lenin,
  Waan ku sii socon doonnaa sida ay tahay!
  Stalin garaadka caqliga leh,
  Waxa uu na baray inaan ku guulaysano!
  
  Ugu dambeyntii, waxaan kuu sheegi doonaa,
  Qofkii dhaafaa waa khasaaray!
  Waxaan u sheegi doonaa fikirkayga si sax ah,
  Finalka ayaa soo socda dhawaan!
  Ciiddan oo kale ka dib, waxay hore ugu muuqatay Oleg Rybachenko in baddu ay jilba joogsatay! Buuruhuna waa hubaal inay garbaha ka qotonsan yihiin!
  Habluhu sidoo kale way xiisaynayeen oo dhegta ilaa dhegta ka dhawaajiyeen. Qof walba rajo buu lahaa.
  Farcankii Lomonosov iyo Stenka Razin ayaa dhabannada ka soo booday ka dibna way cabaadeen - goynta la xukumay.
  Maxaa dhacaya haddii aad u suurtagasho inaad baxsato?! Oleg Rybachenko ayaa si deg deg ah u eegay dhinaca, sida haddii fekerkiisu awoodo (iyo yaa yaqaan, haddii ay soo diri karaan, cillado, lama yaqaan nooca qalabka ay haystaan!) Waxaa laga yaabaa inay maqlaan ilaalada SS.
  Ibliiskii ololka ahaa oo indhaheeda ku arkaysay dhaldhalaal naar ah ayaa taabtay faraantiyadii birta ahaa ee gacmaha wiilka hormuudka ahaa oo u luxay si oggol: waxay yiraahdeen, haa, waan isku dayi karnaa! Tani way caddahay xitaa iyada oo aan laga doodin iyo iyada oo aan lahayn ereyo aan loo baahnayn.
  Dagaalyahan leh timo midab dawaco ah ayaa hoos u yidhi:
  - Xataa haddii mid ka badbaado... Waxaa jiri doona qof ka aarguda!
  Laakiin isla markiiba Oleg Rybachenko wuxuu noqday mid gudaha ku jira, sida haddii la qaboojiyey. Oo hal fikir oo fudud ayaa isaga qaboojiyey: Gacmihiisuu qalloocin lahaa. Kadibna ... ka dibna waxay noqon doontaa lagama maarmaan in la caawiyo gabdhaha kale inay xoreeyaan naftooda. Haddii kale, isagu maaha hormood wanaagsan, laakiin waa kuma?!
  Waxaan xasuustay ereyadii: hoggaamiyuhu maaha kii hore u socda laftiisa! Oo yaa socda oo caawiya dadka kale!
  Oo yaa kuu ah - hablaha quruxda badan ee lugaha yar yar ee jaban ee dhiig baxa. Wax ku dhex jira Leninist-kii da'da yaraa ayaa ku caasiyoobay - iyadoo kumanaan kun ay guuxeen, duufaanno waaweyn ayaa ka fallaagoobay! Haddii ay shaqeyso, u orda sida ugu dhakhsaha badan ee aad awoodid oo...
  Run ahaantii, haddii aad doonayso inaad ordo, markaas ma jiri doonto fursad kale. Haddii kale, waa khiyaamo.
  Waxa uu mar kale la kulmay indhaha Margarita ugu horeysay, ka dibna Aurora, oo sidoo kale si cad u faraxsan, ayaa leefleefay baaquli dhadhan. Markaasay, intay sanka ka soo saartay maddiibaddii, way il-baxday.
  - Kuma hayno! - Sheydaanka Dabka ayaa lagu daray. - Haddii aad baxdo, hubaal waxaad u iman doontaa caawimaad!
  Oleg Rybachenko wuu lulay oo ku jawaabay:
  - Waan ku dhaartay! Hormood daacad ah, waxaan la xiriiri doonaa xisbiyada oo ay ku badbaadin doonaan!
  Hagaag, taasi waa waxa aan go'aansanay! Wixii ku xigay waxa ay noqdeen kuwo aad u faa"iido badan. Waxa kale oo ay fiicnayd in aanu Oleg ahayn kan maydhay maddiibadihii - sida muuqata waxay ka baqayeen in ay mar kale xidhaan ama ay go'aansadeen in ay habluhu u oggolaadaan inay qabtaan shaqada adag. Waxba maaha, laakiin way ku fiican tahay xaaladdan. Waxa xun waa in aan mar kale aadno, iyo markii faashiistahani is dejiyaan. Ma heli karaan wax ka badan ama ka yara deggan.
  Waxoogaa way qaboojisay, in kasta oo dabayshu degtay, haddana daruurtii ayaa kor u kacday, roob qabowna wuu ka bilaabmay. Nimanka SS waxay hadda u muuqdaan kuwo faraxsan, in kasta oo iyaga iyo yeeygoodii yeeyda ahi ay ur qoyan dib ugu soo noqdeen.
  Socod badan bay ahayd. Tani waa adduunka halkan - microclimate gaar ah ee Crimean. Caadi ahaan ma da'o, laakiin kiiskan oo leh dabayl dabayl ah.
  Habluhu aad bey u seexdeen, dhaxantana aad bay u kicisay.
  Iyo sabab qaar ka mid ah Oleg Rybachenko doonayay inuu seexdo, indhihiisu si khiyaano ah ayaa isku dheggan.
  Haa, miisaankan oo kale, sida haddii boqol-tan oo bakhti ah ayaa kugu cadaadinaya oo aadan si qoto dheer u neefsan karin.
  "Oh, waan bukoon doonaa," ayuu u maleeyay Oleg Rybachenko, isagoo si aad ah u dhaqaajinaya lugihiisa, kaas oo mar kale bilaabay inuu qallafsan yahay. - Waan hubaa inaan hadda bukoon doono, laakiin waa sidee? Naasiyiintu xaqiiqdii ma qaadan doonaan aspirin ama ma duri doonaan penicillin, waxayna u badan tahay inay xitaa dhaafin doonaan malabka. Mise maaha? Ma u kaydin doonaan tijaabooyinka? Xagee u soconaa dad masaakiin ah hadda?!
  Mar kale, xaqiiqdii roobka iyo rafaadka ayaa meesha ka baxday, oo intuu socday ayuu hurdo la dhacay. Taas oo laga yaabo inay ku fiican tahay xaaladdan;
  Cosmic, macno ahaan, waa dagaal;
  Pioneers Dmitry iyo Oleg Rybachenko, sida ardayda ugu fiican iyo ciyaartoyda heer sare ah, helay xaq u leeyihiin in ay matalaan dalkooda, USSR ah, tartamada saaxiibtinimo ee feerka abaabulan oo u dhexeeya kooxaha ciyaaraha carruurta ee USSR iyo Germany. Labada dal ayaa weli loo arkaa xulafo, waxaana meesha ka baxay xanta dagaal ku soo fool leh. Runtii, ciidamada Jarmalku waxay ka soo ruqaansadeen xudduudda, Wehrmacht-na waxay hoggaaminayaan duullaanka guusha leh ee Afrika, waxayna hore u qabsadeen Masar, waxayna hadda ka warbixiyeen qabsashada Gibraltar. Taas awgeed, Stalin shakhsi ahaan wuu u hambalyeeyey Fuhrer!
  Ma jiraan erayo loogu talagalay aragti dhalanteed, laakiin waxa aan ka dhicin caalamka. Oleg wuxuu isku qabtaa inuu ku fekero - mar kale waxaa dhiirigeliyay saameynta macmalka ah ee fallaadhaha qaarkood ama wax kale. Laakiin wax waliba waa dhab oo ma jirto awood aad iskaga caabiso waswaaskan.
  Markaa, waxaad si badbaado leh ugu duuli kartaa waddan ku dhow saaxiib. Jaraa'idka Jarmalka waxay ka sheegaan wax wanaagsan oo kaliya oo ku saabsan Midowga Soofiyeeti, iyo shuuciyada xitaa waxaa loo arkaa fikrad walaalnimo oo ku wajahan Hantiwadaaga Qaranka. Waxaa intaa dheer, dhaqdhaqaaq la mid ah Stakhanovsky ayaa u muuqday ...
  Dmitry iyo Oleg Rybachenko waa feeryahan ka tirsan kooxda ugu da'da yar; waxay da'doodu tahay kow iyo toban sano, xadka hoose ee tartanka. Laakiin waa wiilal aad u waaweyn da'dooda, oo aan weli ku jirin xilli xawaare degdeg ah sida dhammaadkii qarnigii kow iyo labaatanaad.
  Oleg, si kastaba ha ahaatee, waa ka yar yahay, dhuuban, qaybta miisaanka fudud, laakiin aad u dhakhso badan. Dmitry waa ka weyn yahay, lafaha ka ballaaran, dhalinyarada geesiyaasha ah waxay eegi karaan ugu yaraan afar iyo toban.
  Wiilasha sidoo kale waxay ku kala duwan yihiin midabka timaha. Olezhek waa cadaalad sida kubbadda barafka, timo dabiici ah. Dmitry oo leh timo bunni ah, timo bunni ah. Oleg waa dhowr bilood ka yar, oo wejigiisa wareegsan wuxuu u eg yahay ilmo yar, Dmitry waa mid aad u qurux badan, oo u qalma boodhadhka dacaayadda. Gabdhaha mar horeba way ku dheygageen isaga, iyaga oo aan rumaysnayn in uu yahay wiil sidaas u weyn.
  Si kastaba ha ahaatee, Oleg Rybachenko aad ayuu uga aqoon badan yahay Dmitry, inkastoo labada wiilba ay aad u caqli badan yihiin oo ay si toos ah u helaan darajada A. Ka dib oo dhan, waddan Soofiyeedka, ciyaartoyda wanaagsani waa inay noqdaan arday heer sare ah.
  Inta kale wiilasha waa ka weyn yihiin, laakiin ilaa siddeed iyo toban jir, in kasta oo laba geesiyaal ah ay dhererkoodu wanaagsan yahay laba mitir oo miisaankoodu yahay boqol ...
  Feeryahanka, dhalinyarada ugu fiican dalka...iyo horyaalka Jarmalka iyo wadamada ay ka taliyaan ayaa la dagaalami doona iyaga... Carruurta, dabcan, ama da'da yar.
  Waxay si aan kala joogsi lahayn ugu duulayaan diyaaradda ugu weyn ee rakaabka ee Reich ee Saddexaad ee waddada Moscow-Berlin.
  Feedhyahanadu si gooni ah ayay u fadhiyaan, laakiin waxa kale oo jira legdanayaal, kuwa miisaanka qaada, ciyaartoyga kubbadda cagta, iyo dabaasha. Dhammaan da'yarta iyo sifooyinka wanaagsan. Stalin waxa uu amar ku bixiyay in jiilkeena cusub, ee ku hoos dhashay taliskii Soofiyeedka, ay muujiyaan wanaagooda oo aanay wejigooda lumin. Dabcan, qof kastaa wuxuu jecel yahay inuu la dagaallamo ...
  Dmitry ayaa waydiiyay Oleg:
  -Ma diyaarisay qorshe xeelad dagaal?
  Wiilkii hormuudka ahaa ayaa ku jawaabay:
  - Waxaan haystaa darsin qorshe ah oo cadow kasta ah ... Laakiin waa inaan marka hore eego isaga, ka dibna go'aan ka gaaro ... Habka shakhsi ahaaneed ee mid kasta, dhaqdhaqaaqa ugu yar iyo waxyaabaha gaarka ah, oo ay ku jiraan qaabka jireed ee cadowga, u sheeg xeelad gaar ah oo gaar ah.
  Dmitry si quursi leh ayuu u quuray:
  - Laakiin si ka fudud ayaan u sameeyaa! Xeelado la'aan, waxaan ku degdegaa cadowga, si ka sii daran iyo marar badan ayaan u garaacaa waana jabaa.
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Waxaa jira rag yar oo da'daada ah oo waaweyn oo jir ahaan u horumaray sidaada oo kale. Sidaa darteed, xeeladaha cadaadiska ayaa shaqeeya. Waxaad kaliya xeebta ku mari kartaa. Laakiin halkan waxaan ahay, ku dhawaad dhererka caadiga ah, laga yaabee in yar oo ka sarreeya celceliska, iyo si ay u noqdaan horyaalka ee USSR, sida waddan weyn, cadaadiska oo keliya kuma filna. Ma ka adkaan kartid cadawga xoog ba'an; Oo halkan waxaad u baahan tahay inaad ku garaacdo sida ciyaarta chess. Mararka qaarkood xitaa in aad wax u hurto cayda.
  Dmitry ayaa si adag u diiday:
  - Kuwa iga soo horjeedana way tababaranayaan, finalka, wiilku wuu iga weynaa oo wuu iga cuslaaday. Wax badan ayaa ku xiran sida aad u tababarto. Dadka qaar ayaa u malaynaya in aad shaqayn karto ilaa aad daal ku noqoto si aad u noqoto horyaal Olombikada laba toddobaad gudahood... Tani waa fikrad khaldan. Ka dib oo dhan, waxa ugu muhiimsan ee tababarka isboorti ma aha wax badan in la siiyo culeys weyn, laakiin si loo soo saaro soo kabashada sare. Laakiin waxaa jira jimicsiga saxda ah ee shakhsi ahaaneed ee la doortay iyo waxa ugu muhiimsan waa soo kabashada soo socota iyo korodhka xoogga ... Ka dib markaa waxaad ku fulisaa dagaalka hal neef, adigoo tuuraya saddex wareeg, ama halkii, xaqiiqda, wax badan ka yar. boqolaal dharbaaxo ah.
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Hagaag, tani dabcan sidoo kale waa run! Gaar ahaan, sirta neefsashada saxda ah, iyo cirbadaha lagu duro meelaha koritaanka ee jirka ilmaha ... Waxaa jira qaar ka mid ah Aqoon-Sidee ka timid guruheena. Laakiin ma fahmin sababta uusan ula wadaagin tababarayaasha kale?
  Dmitry ayaa si hoose u yidhi:
  - Wuxuu si kalsooni leh iigu sheegay in aniga iyo adiga... Feedhyahannada oo kaliya ma aha, laakiin ugu horrayn askarta. Waxaan weli haysanaa wax gaar ah oo aan sameyno... Aad muhiim u ah, aad uga muhiimsan xitaa dahabka Olombikada!
  Oleg ayaa madaxiisa dhalaalaysa u leexiyay oo yidhi:
  - Wax kale oo muhiim ah .... Laga yaabee inuu sidoo kale ii sheegay tan ... In masiirka bani'aadamku uu ku xiran yahay ficillada laba wiil oo horudhac ah oo Soofiyeedka. Sida sheeko cirfiid ah.
  Dmitry wuxuu falsafad ahaan u yidhi:
  - Xagee bay ka yimaadaan sheeko-xariiradu haddaysan ka iman nolosha? Waxaa laga yaabaa in tani ay dhab ahaantii noqon doonto kiiska! In kasta oo aynaan ahayn shinbiraha foosha xun, haddana waa dhicis in naloogu yeedho Gorgorrada.
  Oleg Rybachenko ayaa si habsami leh u bedelay mawduuca wada hadalka:
  - Ma u malaynaysaa in khatarta duulaanka Jarmalku ay ugu dambayntii dhaaftay?
  Dmitry wuxuu ruxay garbihiisa ballaadhan isagoo wareersan:
  - Halkan, fikradayda, waxaad tahay khabiir weyn. Anigoo ku hadlaya magacayga, waxaan u maleynayaa inaadan ku dhufan karin gacmahaaga iyo lugahaaga oo dhan hal mar, ka dibna mar labaad suurtagal maaha in la weeraro jihooyinka oo dhan. Run, haddii aad ku dhaqaaqdo bood...
  Oleg Rybachenko ayaa yiri:
  - Waxay u muuqataa mid macquul ah ... Laakiin ma garanayno waxa dhabta ah ee maskaxda ku haya Hitler, laakiin xiisadda ayaa runtii hoos u dhacday, diyaaradaha Jarmalkuna waxay joojiyeen ku xad-gudbida hawadeena, iyo qabiilka raadadka diirran lama maqal dibadda, tani waa xaqiiqo jirta. . Waxaa intaa dheer, Fuhrer ayaa ku soo celiyay qaar ka mid ah shaqaalihii dib ugu soo celiyay mishiinnada. Taasi waa, Reich Saddexaad waxay qarisay fankeeda... Laakin waa inaynaan nasan.
  Dmitry waxa uu boorsadiisa kala soo baxay sandwich la dubay oo ay ku jiraan kalluun iyo farmaajo dufan yar oo gaar ah oo uu ka soo qaatay boorsada dhabarka waxaanu u dhiibay Oleg. Intaa ka bacdi waxa uu la soo baxay laba jibbaarkii nafsaddiisa. La bixiyo:
  - Cun... Ma qaadan kartid nasasho dheer markaad cunayso oo aad borotiinka jidhkaaga gasho. Marka fiirsashada amino acids-ka ee jidhku ay yaraato, muruqyadu waxay lumiyaan awoodda.
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Dhisayaasha jir-dhiska, kuwaas oo wax badan ka shaqeeya, tani waa cadaalad, laakiin feedhyahannada ... Ka dib oo dhan, ma haysanno hilibka oo dhan, waxay midabaysaa jidhka, iyo xitaa in ka badan si ay u kordhiso waxtarka dagaalka!
  Dmitry, oo qaniinay sanwijka oo ku daray yaanyo, ayaa oggolaaday:
  - Wax walba ma aha, laakiin ... xitaa waxaan cunaa habeenkii ama waxaan cabbaa ukunta cad cad si ay u fiirsashada amino acids-ka aysan u dhicin. Waxaa intaa dheer, waxa ugu fiican maaha ukunta digaaga, laakiin digaagduur ama ukunta gorayo, si fiican, kuwa dambe ayaa runtii naadir ah ... Inkasta oo Bartamaha Aasiya ay u muuqato in gorayadu ay mar hore bilaabeen in la soo saaro ...
  Oleg ayaa si dhab ah ugu kaftamay (dhagayso):
  - Barootiin aad u qiimo badan oo ku jira lugaha raha hore. Waxaan ku talinayaa inaad tijaabiso!
  Dmitry wuxuu u qoslay sidii wiil:
  - Haa, laakiin xitaa in ka sii badan oo lohod ah oo leh basbaaska Hindida cas!
  Oleg, si kastaba ha ahaatee, si taxadar leh ayuu u qaniinay sandwich wuxuuna bilaabay inuu nuugo gabalka. Kalluunku wuxuu ahaa casaan, dhadhamin, lagu qooyay ketchup iyo toon la shiiday. Waxaa suurtagal ahayd in lagu daro xoogaa xoog badan ... Sida Winnie the Pooh, tusaale ahaan ...
  - Winnie the Pooh waxay si fiican ugu nooshahay aduunka! Xaas iyo caruur buu leeyahay, waa mug!
  Oleg ayaa si lama filaan ah u soo jeediyay:
  Ma laga yaabaa inaan heesi karno?
  Dmitry wuxuu yidhi isaga oo aan xamaasad badan lahayn:
  - Miyaanay goor hore ahayn in la heeso?
  Oleg Rybachenko ayaa dhoola cadeeyay:
  - Sax, gaar ahaan tan iyo markii aan ka duulnay xadka USSR!
  Dmitry ayaa waydiiyay lamaanahiisa:
  Maqas ama warqad?
  Oleg ayaa u gacan haatiyay:
  - Waxaa laga yaabaa in ay fiicantahay in la sameeyo kaftan caruureed la'aan. Waxaan nahay dad nabdoon, laakiin tareenkeena gaashaaman wuxuu ku guuleystey inuu dardargeliyo xawaaraha iftiinka...
  Dmitry ayaa hadalka hakiyay:
  - Maya! Uma baahnno heesaha noocaan ah ee xanaanada. Aan wax badan qabanno... wadani!
  Oleg ayaa sambabada sambabada ka qaaday oo bilaabay inuu heeso, isagoo curiyay markuu socday. Danka, ayaa isna si fiican u heesi jiray. Ama halkii, codkiisu wuxuu u ekaa buunka marshaal, ama laga yaabee xataa buun Yerixoo;
  Pioneer waa eray faan leh,
  Dhaladka Stalin ayaa xidhxidhay.
  Ma jirto waddo kale oo aan ahayn xafladda guriga,
  Aniga ahaan, shuuci ayaa igu habboon!
  
  Waxaan wacad ku maray inaan u adeego Aabbaha weligii
  Si uu Dhulka Hooyo si qurux badan u ubaxo,
  Si qof kastaa u fiicnaado inta uu nool yahay.
  Si duullimaadku uga qabowsado gorgorka!
  
  Wuu onkoday - dagaalku wuu yimid,
  Markaa, wiilal, waxaad xor u noqotaan inaad tamashle gasho!
  Wehrmacht ayaa ku dhegtay sanqadhkiisa uraya,
  Markaa waxaan u diri doonaa qashinka!
  
  Qoryo ma ay siin ragii,
  Waxaa jirtay jawaab: aad ayaad u yarayd sanado!
  Weli, way carareen si ay askar u noqdaan.
  Sababtoo ah bayooladu aad bay lagama maarmaan u yihiin!
  
  Moosko agteeda waxaanu ku dagaalanay meelaha barafku maraan.
  Anagoo kabo-la'aan ah ayaanu dhaxanta dhex-marnay...
  Dumar hormood ah oo qurux badan ayaa ku yaacay khamiis -
  Ma jiro bam-gacmeed, markaa ku dhufo gacantaada!
  
  Sidee naxariis daran yihiin katas-ka Faashiistaha -
  Intee in le'eg ayaad ku quudin kartaa iyaga?
  Laakiin Nazisku waa inay bixiyaan xuquuqdooda,
  Gorgorku wuxuu isu rogi doonaa ugaadh!
  
  Qadada raashiinku waa dhexdhexaad - gaajo,
  Cagaha askarta ayaa dhaxan...
  Asal ahaan waxaan ahay ilmo
  Laakin aabayaashu way ku faanaan guusha!
  
  Taangiga ayaa soo yaacaya, Shabeelkii baa afkiisa ku fiiqay,
  Laakiin dagaalyahankii da'da yaraa ayaa tuujiyay bam-gacmeedkii!
  Oo baaskii Faashiistaha wuxuu la kulmay miino:
  Waa kan shumaca kululi isku duubay!
  
  Xitaa wiil yar ayaa noqon doona mid weyn,
  Haddi aad geesinimo ku beerantay!
  Hormoodku waxay u midoobeen sidii isku xidhid,
  Naf ka xoog badan: titanium waa bir!
  
  Wehrmacht ma soo marin, waxay ka heleen wejiga,
  Naxashyada birta ah ayaa qarqinaya!
  Wiilal caynkaas ah ayaa Ruushka jooga.
  Farcan faracii waa faanaa!
  
  Dagaalku mar kale, markan Volga,
  Horjooge wuxuu noqday shaqo joojin!
  Naasigu waxay xidheen meydadka,
  Geeridiina waa lagu jabay xeebta!
  
  Lama tirin karo inta naga dhimatay,
  Immisa ayaa mar kale dhiman doona - ma jirto ilmo...
  Laakiin tani waa shaqada dagaalyahannada;
  Masiixu wuu soo sara kicin doonaa ku alla kii istaahila!
  
  Waxay noqdeen xubnaha Komsomol ee Berlin,
  Halkaa, dhaarta dhaarinta lagu wareejinayo!
  Kala bar Yurub iyo Midowga waa kabo-la'aan,
  Kooxdayagii da'da yaraa way dhaqaaqeen!
  
  Oo hadda waxaan dhisi doonaa adduun cusub,
  Qof kastaa wuxuu noqon doonaa hal-abuure-demiurge....
  Waxay ku daadi doonaan yaamayska silica iyo dagaalka.
  Ma garanayno waxa cabsidu ka dhigan tahay!
  
  Naxariista ayaa xukuma caalamka,
  Ka dibna xanuunka wuu baaba'ayaa, i rumayso...
  Waxaa nala jooga garaadka ugu wanaagsan dhammaan, Stalin,
  Bahalkii cadaabta Hitler waa laga adkaaday!
  
  Arrintaas si geesinimo leh ayaan ugu dagaalannay
  Sharaf weligeed mudan...
  Oo faham in xisbigu muhiim yahay -
  Caalamku wuxuu u horseedi doonaa riyadaada!
  Diyaaradda ayaa heestan ku qaaday heeso. Waxay u egtahay mid aad u adag in qofku uu ilmayn karo...
  . CUTUBKA 5-aad.
  Aragtidii ayaa meesha ka baxday, wiilkii qoraaga ahaa iyo wax-garadka ahaa ayaa haddana isku arkay xaqiiqada tiir-wareeg ah.
  Awood la'aanta in qof kasta lala yeesho wadahadal aan macquul ahayn (aragti ka dib, carrabkiisu gabi ahaanba wuu kabuubiyay!) Oleg Rybachenko wuxuu ahaa mid aad u xanaaq badan. Si kastaba ha ahaatee xitaa isla markiiba ma ogaanin inay ku soo wajahan yihiin kaynta. Waxay ku dhammaatay - waa la qooyay, oo cagaha hoosteeda waxaa jirtay waddo si fiican loo maro, in kasta oo qoyan, laakiin cad, halkan iyo halkaas laga gooyay raadadka gawaarida, baabuurta, raadadka taangiyada fudud, mootooyinka iyo xitaa fardaha.
  dhoobada qabow, oo la mid ah saabuunta xun, waxay u soo baxday inay noqoto mid simbiriirixan leh, Oleg Rybachenko ayaa si mucjiso ah dhowr jeer u ilaaliyey dheelitirkiisa, iyo tiirka laba ama saddex gabdhood ayaa ku dhacay oo si degdeg ah u kacay.
  Margarita lafteedu, oo aad u daalan, waxay ku dhiirigelisay walaalkeed gacmaha:
  - Durba waa madaw, waxay ku siin doonaan nasasho dhaqso ah!
  Saacad iyo badh ka dib markii uu roobku billowday, waxa ay dhaafeen wax u muuqday meel fog oo ah buuro kala duwan. Meel u dhow, Oleg Rybachenko wuxuu xaqiiqsaday in kuwani aanay ahayn buuro, laakiin ay ku yaalliin munaaradaha qoryaha. Dabayl qadiimi ah oo Crimean ah oo fidsan bari iyo galbeed ilaa inta ay ishu arki karto. Waqtiyo joogto ah oo ku yaal "buuraha" giraangiraha dhagaxa cawlan, oo ku dhowaa in la simo dhulka, ayaa muuqday - burburka munaaradaha. Inta u dhaxaysa laba ka mid ah, tiirarka maxaabiistu waxay u gudbeen godka bannaan, oo malaha mar ahaan jiray albaab.
  Dabadeed hurdo ayaa lagu celiyay. Xataa xadhiga igama ay saarin oo ima quudin. Habluhu hurdadoodu waxay ku dabooshay sida baal tuke;
  Isla markiiba muuqaalkii hablaha hortooda ayaa is beddelay (iyo riyooyinka inta badan la is yeelyeelayo!) oo waxay isku arkeen badda, ama waxay ku yaalliin dooxada badda oo leh muuqaal qabow.
  Gabdhihii Komsomol waxay tageen dekedda; Halkan waxaa mar kale soo weeraray shan dooli oo baranbaro ah. Kuwani waa xayawaan aad u karaahiyo ah, oo leh lix lugood, oo aad fiirin doonto oo aad dareemi doonto sida matag. Si kastaba ha ahaatee, waa arrin laba ilbiriqsi ah, lagu garaacay toorey oo ay dhammaan dhammaatay.
  Margarita quruxda badan xitaa waxay ku heesay:
  - Aniga ahaan, sida emetic, waa daroogada jacaylka!
  Aurora oo timo cas leh ayaa sanka ka dhawaajisay:
  - Laakin dhaqanku waa wanaagsan yahay - waxaana laad fiican ka helay daanka!
  Xayawaanka khatarta badan waxay ahaayeen faashash badeed. Waxay lahaayeen awood ay afkooda ku toogtaan. Bartii ayaa la tuuray oo maqaarka laga dalooshay, iyadoo lagu duray aashito. Dabadeed shimbirtii faasku waxay ku dul fadhiisatay dhibbanaha dhacay oo jeexjeexay hilibkii. Runtii, intooda badan mar hore ayaa la toogtay. Laakin afar bahal oo madaxa isku afaysan ayaa isku dayay in ay weeraraan dadka indha indheeya.
  - Waa kuwan qallooc kale oo dabeecadda ah! - Shaydaanka Aurora ee ololaya ayaa ogaaday...
  - Kii iyaga abuuray waligiis waxba ma maroojiyaan! - Hawlgalka cusub ee Margarita, dareenka diineed ee diineed ayaa mar kale soo muuqday. Shakhsiyadu way isbedeshaa haddii xoogag gaar ahi ku baraarugaan miyirka hoose. - Sidaas ayaa Ilaaha Qaadirka ah ku farxay!
  Jinkii timo-casaan ee goono gaaban iyo timo gaabnaa oo ka gubanaya ololka ayaa mar kale ka soo horjeestay:
  - Maya, tani waxay mar kale muujinaysaa awoodda xoogga leh ee isbeddellada. Saameyn isku mid ah oo taxane ah ayaa keeni kara nolol!
  Iyagoo tuuraya laba chakras, gabdhuhu waxay gooyeen ugaarsiga, ka dibna waxay qabteen saxanadii dib ugu soo laabtay.
  - Sida boomerang, laakiin waxay gooysaa titanium! - Shaydaankii ololka ahaa wuu qoslay.
  - Waayahay! Wax kasta oo titanium-kani gooyo, birtani way ka daciifsan tahay blotter.
  Gabdhuhu waxa ay bilaabeen in ay furfuraan farsamadii sabaynaysay. Ibliiskii dabka ahaa ayaa si lama filaan ah u weydiiyey isagoo baryaya:
  - Aan ugu dambeyntii qorno hees, Margarita!
  Midab-cad baraf-cad, oo dhoola cadceedda ka cad cad, ayaa weydiiyey:
  - Inaad noo keento nasiib wacan!
  Cool Aurora wuxuu yiri:
  - Dhab ahaantii! Guuldaraystayaashu ha ooyaan - dabadhilifku waa hinaasay!
  Inantii Komsomol intay dib u tiirsatay ayay si aamusan u heesi jirtay, ereyada sabbaynaysay ee gilgilay:
  Oracle ka mid ah dhagaxyada sixirka,
  Ku dhashay duufaan - qorrax dhalaalaya!
  Annagu ma nihin farcankii gudcurka cilladaysan,
  Sida midabka heestu waxay ku duuduubtaa ray!
  
  Dabcan, dhagaxu wuxuu noqon karaa waxyeello -
  Dhib, murugo, dhimasho ayuu inoo sii sheegay!
  Iyo rooxaan cirro leh.
  U dhalaal sida calaamad habeenkii!
  
  Laakiin ma noqon doonno khuraafaad
  Dagaalyahan Ruush - seef gacanta!
  Aan Ciise si daacad ah ugu adeegno -
  Ibliis ha noqdo nacas weligiis!
  
  Ma jiro waddan ka xoog badan,
  Ka dib oo dhan, doonisteenu waa sida birta oo kale!
  Wise Stalin ayaa hogaaminaya weerarka,
  "Andryusha" waa duufaan ku socota birta Cologne!
  
  Waxaan u adeegi doonaa Ruushka si muqadas ah,
  Waxaan ku riyooday inaan qalbigayga u huro iyada!
  Askarigu wuxuu leeyahay bayonetka ugu af badan,
  Iyo ololka ku jira khudbadaha ku dhawaaqista!
  
  Waad ku mahadsan tahay Ruusow oo heeso leh,
  Waxaan u gabyinaa heeso,
  Cadaawayaasha waxaa u iman doonta aargoosi.
  Aan wax ka qabanno tukaha, i rumayso!
  
  Waxaan dhisi doonaa adduun cusub oo quduus ah,
  Allaha nagu anfaco!
  Gabdhaha raaxada iyo cusbooneysiinta,
  Waxaad noqon doontaa khaliif waqti ka dib!
  
  Aragti cajiib ah noogu abaal gud-
  Rabbiga codkiisu wuxuu u yeedhay seef.
  Noloshu waxay noqon doontaa macaanka macaan,
  Markaad u xoog badan tahay sida KAMAZ!
  
  Kaymaha geedka geedka ah ee dhulka hooyo,
  Ogow meesha ay naftaadu ku nasan doonto!
  Waxaad heli doontaa badaha sharafta,
  Waxaad u geli doontaa Kremlin ka taliye ahaan!
  
  Waxaad tahay jilba - qabiil rafaa,
  Baaxadda badaha iyo dhalaalka barafka!
  Ciid saxaraha dahabka ah,
  Oo emerald leh, maro jilicsan waa kaynta!
  
  Waxaan si geesinimo leh u galnaa dagaal dhiig badan ku daato,
  Ugu yaraan Shabeelku aad buu u guuxayaa!
  Naasigu wuxuu leeyahay calaacalo,
  Adolf xaqiiqdii wuxuu u muuqdaa mid wanaagsan!
  
  Laakin wejiga ayaa shaarubo igaga dhacay,
  Sanka ayaa duuduubay, daanka ayaa dhacay!
  Dadkeenuna waa weyn yihiin, wayna hanweyn yihiin.
  Awood la tusay makhluuqa faashiistaha!
  
  Hadda waa waqtigii iftiinka -
  Nimcada jannada ayaa soo muuqatay...
  Faallooyinka waxaa lagu ammaanaa gabayada -
  Masiixa quduuska ah ayaa nafta ku soo sara kacay!
  Aurora ayaa u sacab tumay iyada oo si aad ah ugu calaacalinaysa in daruur duqsi ahi kor u kacday:
  - Margarita si fiican ayay u heesay, laakiin waxaad u baahan tahay inaad ku heesto sabuurrada kooxda kiniisadda. Dhammaan fikradaha waxay ku xayiran yihiin mawduuc diimeed!
  - Waxaan u baahannahay inaan dembigeenna u kafaarogno. - Korshunova baaluq ayaa yidhi, oo mar kale ku dhacay farxad diimeed. - Kii naftiisa iibiyey had iyo goor wuxuu ahaan doonaa khasaare - wuxuu bixiyaa wax aan dhimanayn.
  Ibliiskii dabka ahaa ayaa qoslay:
  - Waxaan arkaa inaad adigu awood u leedahay inaad si qurux badan u hadasho! Hagaag, malab, hadda waxaan haysanaa socod xiiso leh oo naga horreeya.
  Gabdhaha Komsomol oo ku fadhiistay doon la buufiyo, oo aan la arki karin raadaar, una rinjiyeeyay sida aboor, ayay hablaha Komsomol u dabaasheen burburiyaha wayn. Hadda waxay ahayd inay sameeyaan wax weyn. Daqiiqad khatar ah, dhammaan falcelinta iyo falcelinta waxay noqdeen kuwo degdeg ah. Gabdhaha Komsomol waxay dareemeen sanqadh dhowr kiilomitir ah, hirarka ruxmaya, qaylada badda iyo xitaa hamaansiga kalluunka. Waxay maqleen qof dhex dabaalanaya! Xubnihii Komsomol ayaa qoryahooda kor u qaaday, waxayna arkeen nin ku jira joodariga hawada. Wuxuu iska saaray maaskaro, waxaana u muuqday wejigii Denis Baranov. Sarkaalka Zombie, oo hore loogu xukumay ganaax, kaas oo aragtidan u muuqday mid aad u da'yar oo aad uga qurux badan, ayaa indhaha ku dhuftay iyaga.
  Cod xabeeb ah oo hawo qabadsiiyay ayuu ku yidhi:
  - Waxaa ii soo diray Fuhrer madow ee weyn!
  - Laakiin waxba maanu qorin! - Gabdhihii ayaa si isku mid ah u dhawaaqay.
  Mirabela gabi ahaanba kuma qanacsanayn muuqaalka dembiilaha adag ee guutooyinkooda, laakiin Aurora, liddi ku ah, ayaa ku qanacsanaa qanacsanaanta. By habka, waa wax la yaab leh, laakiin sida ugu dhakhsaha badan maxbuusku ka lumay toban sano iyo badh oo uu ka takhalusay nabarradii, waxay ahayd cabsi - wuxuu u beddelay nin aad u fiican. Haddii aysan horay u aqoon, waxay u badan tahay inaysan aqoonsan Baranov.
  - Oo looma baahna! - Maxbuuskii hore ee la gowracay ayaa qayliyey. - Hadafkaygu waa inaan dhinto! Noloshayda xigta waxaan noqon doonaa suldaan, xaaskaygana waxaa joogi doona boqol kun oo gabdho ah.
  -Ugu yaraan mid wax ka qabso. Haddii kale ma fiicnaan doonto, kaliya liddi ku ah! - Waxay tidhi, iyadoo isku dayaysa inay u muuqato mid ka caqli badan Margarita.
  Denis wuu aamusay; Inkastoo markan uu ahaa baabuur dagaal.
  Ma leedahay khibrad ciidan oo hufan? - Aurora ayaa weydiiyey. Runtii, waxay hore u soo mareen dagaalkii labaad ee aduunka oo ay mustaqbalka isu heleen. Uma qurux badna mustaqbalka sida qorayaasha cilmiga sayniska ee Soofiyeedka lagu tilmaamay, sidoo kale waxaa ka buuxa dagaallo iyo, ugu muhiimsan, makhluuqaadyo kala duwan oo ku dhacay isbeddelka.
  Waxaa jira wax noocaas ah - magoradiation iyo shucaac la'aan.
  Magoradiation waa shucaac aan dilin noolaha, laakiin wax ka beddela sifooyinka walxaha, oo ay ku jiraan isbeddellada, isku darka noocyada kala duwan ee nolosha - oo ay ku jiraan noolaha iyo kuwa aan noolayn.
  Shucaaca ka-baxsan - si ka duwan shucaaca caadiga ah - ma keeno ionization ee atamka, laakiin dib u habeyntooda molecules, waxayna aad ugu firfircoon yihiin DNA-da iyo unugyada sidda macluumaadka hiddaha. Xaaladaha qaarkood, waxaa loo isticmaali karaa arrimo caafimaad, dib u soo kabashada degdega ah.
  - Dabcan! - Baranov ayaa si kalsooni leh u yiri. - Marar badan ayaan dagaalamay!
  Aurora timo cas ayaa shaki galiyay:
  - Yaad dishay?
  Dembiilihii hore waxa uu yidhi:
  - Gaalo!
  Shaydaankii holca ayaa sanka qaloociyay:
  Sidee ku dhacday inaad tahay sarkaal Ruush ah:
  - Anigu mujaahid baan ahay, hawshayduna waa inaan gaalada baabi"iyo! - Baranov wuu qayliyey. - Sidan ayaa la ii qaddaray weligay.
  Aurora ayaa dhegta Margarita ku xanbaartay:
  - Ha murmin! Si fiican u qabo shaqada.
  Zombie oo afka carabiga ku sifaynayay. Wararkii ugu dambeeyay ayaa laga sii daayay idaacadda.
  - Maleeshiyooyinka ayaa si muuqata ugu firfircoonaa Chechnya. Gaar ahaan waxaa la isku dayay in la rasaaseeyo guriga dowladda. Inta uu socday dagaalka ayaa waxaa ku dhintay 5 askari, waxaana ku dhaawacmay kow iyo toban askari, waxaana la cadeynaya qasaaraha soo gaaray maleeshiyadii weerarka soo qaaday. Wararka qaar ayaa sheegaya in gudoomiyihii hore ee maxkamada shareecada uu lacag dhan boqol milyan oo dollar ka helay dad ajaanib ah oo kafaalo qaaday, isla markaana uu si firfircoon ugu raadinayo sidii uu dib ugu heli lahaa. Hawlgal gaar ah ayaa laga fuliyay buuraha: budhcaddu way kala firdhiyeen.
  Zombie wuxuu soo jeediyay:
  "Mar dhow waxaan ku dhufan doonaa gaalada si aad ah ayay u carari doonaan iyagoo foori iyo jeesjees ah!" Hadalkiisa waxaa kala gooyay mawjad ruxruxo ah, wuxuu tuuray doontii oo ku saydhay. - Waa sax, waxaan leeyahay!
  - Taasi waa run mabda' ahaan! - Aurora waxay indhaheeda ka sii daysay dhaldhalaalka. -Mareykanku waa cadow weyn oo Islaamka. Waxay u jajabisaa iyadoo la kaashanayo Hollywood, wargeysyada lulataaye, taxane TV qarsoodi ah. Hadda waxaan ku qasbanaan doonaa inaan xabad yar ku ridno Yankees.
  Gabdhuhu waxay u dabaasheen burburiyaha. Kabtanka Koowaad ee Rudolph Reagan, isagoo kabbasho ka qaatay cognac uu ugu jecel yahay (si fiican, dhammaan dadkan Maraykanka ah waa sakhraansan yihiin, maahan wax aan waxba ahayn in Maraykanku uu calaamad u noqday qaab nololeed aan caafimaad lahayn iyo qudhun!), Sariirta jiifa, oo jiifa. madaxiisa laabta dhillada. Markii uu dhalinyaradii uu soo jiitay ragga, iyo ka dib markii Franklin Truman uu u oggolaaday khaniisiinta inay u adeegaan ciidanka, xitaa wuxuu lahaa khibrad xiriir la leh admirals. Iyo si uun xitaa iyada oo leh geesi afar-xiddigle ah oo ka mid ah Dagaalkii Hindiya. Laakin intii uu xukunka hayey madaxweyne terminter ah, iyo muslimkiiba, akhlaaqdii way kala duwanaatay, khaniiskiina waa la tuujiyey. Taas ka dib, Rudolph Reagan wuxuu go'aansaday inuu muujiyo omnivorousness isaga oo ku martiqaadaya dhillooyin. Si kastaba ha ahaatee, isagoo salaaxaya jidhka dheddig ee jilicsan, waligiis ma joojin inuu qiyaaso ragga, muruq-maalka, madow, oo awood u leh bixinta farxad aan la soo koobi karin.
  Dabcan waa daba dhilif iyo qalloocan!
  Rudolph Reagan wuxuu u oggolaaday dhilladu inay fuusho isaga, laakiin isagu wuu iska bixi waayay oo wuu daalay. Maya, wuxuu si degdeg ah ugu baahan yahay nin. Inkasta oo raggu ay siyaabaha qaarkood uga xun yihiin dumarka, ma haystaan lacag ku filan - waxay rabaan kobaca shaqada. Galina wuxuu xusay tan - waxay faa'iido u yeelan doontaa burburinta cadawga Soofiyeedka Ruushka; Maraykanka iyo xulafadooda.
  Askartu waxay u dhaqmaan si taxadar la'aan ah. Qabow ayaa door biday inay isku diiriyaan wiski aan la qasin. Margarita way badisay (kuwani waa sakhraan dhammays tiran - ka dib oo dhan, molecule khamriga ayaa calaamad u ah burburinta jidhka, gaar ahaan midda dheddigga ah), Yankees waa nacasyo!
  Mowjado ayaa ku iftiimay kormeerayaasha, mararka qaarkoodna makhluuqa ayaa soo muuqday. Mid ka mid ah xayawaankan khatarta ah wuxuu ahaa miinshashka iyo isla mar ahaantaana shark. Xayawaan aad u xun, oo berriga iyo baddaba khatar ku ah. Ciddigeeda leh cirbado wax qabad leh, waxay si fudud qofka u qaniini kartaa badh ama ka sii daran, way sumayn kartaa. Gabdhuhu ma muuqan, waxaa lagu firdhiyey muraayad, iyo zombies-ka heerkulka jawigu wuxuu ahaa xitaa dhowr darajo qabow.
  Isagoo iska tuuraya dhillada, Rudolph Reagan ayaa cod xabeeb ah ku yidhi:
  - Tag, waxaan rabaa inaan seexdo. Haa, oo waa inaad tagtaa sariirta weyn!
  - Sida aad rabto, kaliya bixi! - dhillooyin rafaadsan ayaa qeyliyay.
  - Ma aad tahay xirfad ku filan, gooyn badhkii ayaa kugu filan! - Rudolph Reagan ayaa ku jawaabay, ka dibna si adag ayuu naftiisa uga xakameeyay inuu daaco. - Sida aad jeceshahay! Laakiin tani waa dhac.
  - Qorshe noocee ah? - Dhillooyinkii askarta ayaa yaabay.
  - Shaqo fiican baad haysaa. - Rudolph wuu qayliyey. - Waan ku raaxaystay oo taajir noqday, oo sida cadaabta ayaan u ruxmi doonaa! - Jeneraalku run ahaantii wuxuu bilaabay inuu ruxo, gadhka labanlaabana wuu gariiray.
  - Ma qaawin doontid! - dhilladii oo quus ah ayay qaylisay (maxaa ceeb ah marka akhlaaqda la geliyo!). - Waxaan aadi doonaa raadiyo macmiil kale!
  - Laakin maskaxda ku hay in badmaaxayaasheena ay yihiin kuwo dabeecad xun. - Rudolph Reagan wuxuu xusay hanjabaad aan caddayn.
  Gabdhaha Komsomol mar horeba way isku dhawaayeen. Zombie wuxuu ku tiirsaday dagaalyahan Galina, isagoo madaxiisa garabka saaray. Sarkaalka dhintay ayaa dhabankiisa ku dhuftay timaha udgoon ee xariirta leh, isaga oo dhunkanaya madaxa sare ee madaxeeda. Bishimaha qabow ayaa timihiisa u gubay si aan wanaagsanayn, sarkaalkuna wuxuu u urayay sidii meyd oo kale.
  - Dib u noqo! - Margarita oo xanaaqsan ayaa si xun u tidhi - Waxaan sidoo kale helay qof jecel.
  - Uma jeedin inaan ku xumeeyo! Kaliya waxaad u egtahay Guria. - Meyd waxgarad u eg ayaa bilaabay inuu foodhyo.
  - Waxaan ku dagaalami doonaa waji-xidho. Qofna yuusan arkin inaan nahay gabdho. - Saaxiibkeed Aurora oo aadka u kululaa ayaa la soo baxday faashad uu ku jiro wax kiciya. Waxaan qaatay dhowr kabbasho. Qalabku si gaar ah xariif uguma aha, waxaa lagu sameeyay accordion, sidaas darteed wax hawo ah kuma jirin. Markaa dareeraha nolosha bixiya ayaa keligiis soo baxa. Halgankii ayaa qoraal nafteeda ku daray. - Marka la faaruqiyo, way qandaraaseysaa: natiijadu, biyuhu ma qulqulayaan, waxaad u dhaqaaqi kartaa aamusnaan.
  Dhinacyo kale, xitaa dhawaaqyada halkan way kala duwan yihiin, caajis yihiin, sida haddii ay ka maqan tahay awood. Codka cad ee habluhu waxay u muuqdaan kuwo xabeeb ah. Hirarku waxa ay u egyihiin buste madow oo gudcurka ku dhex jira oo mararka qaarkood nalalku ka iftiimaan, ku dhawaad kalluun labajibbaaran ayaa isku dayaya in ay afkooda gadaashiisa wax ka tufaan. Silhouette fudud ayaa ka soo booday biyaha waxaana gooyay ku dhawaad kala badh dilaalkii Aurora. Kalluunku waxa uu leeyahay baalal fiiqan mana aanan rabin in aan waxyeello ka soo gaadho.
  Ma jiraan gabdho Komsomol ah oo indhaha ku haya, doontu waxay si toos ah u beddeshaa midabka si ay u waafajiso qaabka badda, sida labbiska ay muujinayaan tayada chameleon. Qarsoodigu waa qumman yahay. Gaar ahaan, waxaad arki kartaa sida ay badmaaxayaashu u qabtaan kalluunka mutant. Waxay u sameeyaan si fudud: Marka hore, waxay dhuujiyaan caagga, iyagoo si qoto dheer ugu sifeynaya saliid mashiinka iyo shidaalka: urta ayaa ku faafta meel fog. Qoolleyda jiirka ayaa aad u jecel, guud ahaan waxay u cuntaa kimistariga sida baranbaro. Waxay qabtaa, liqaysaa, oo ku dheggan tahay jillaab. Runtii ma cuni kartid qashinkan. Laakin sed ku nooli ma xuma. Kalluun weyn, oo mararka qaar cabbirka dolphin-ka, ayaa ku cuna. Qaarkood waa kuwo la cuni karo oo xitaa waxaa loo arkaa cunto macaan.
  Waxa kale oo jira kuwa sun ah, laakiin cunto kariyeyaal khibrad leh ayaa awood u leh inay dhexdhexaadiyaan iyaga, taasina waxay ka dhigaysaa xitaa qaali. Gaar ahaan, kalluunka carp emerald waxaa laga helaa oo keliya harada radioactive Lake Radikal, sida loogu magacaabay in ay la socdaan harada Baikal, kaliya hadda waa nijaasoobay. Karootada Emerald oo leh uranium waxay sababtaa maandooriyaha maandooriyaha, haddii si sax ah loo shiilo, khaladku wuxuu u horseedi doonaa dhimasho xanuun badan hal daqiiqo gudaheed. Iyo "khalad-xumo" noocan oo kale ah waa kuwo aan caadi ahayn, midab dhalaalaya, waxaad arki doontaa tan xitaa blockbuster. Kalluumaysi aad u faa'iido badan, mutants meta-quasi-leth, emerald iyo radioactive, khatar ah marka la isticmaalo, isla markaana waxay isku dayeen inay ku tarmaan kalluun u weyn sida kalluunka meel ka baxsan aagga, laakiin halkaas ayay ku dhinteen.
  Gabdhuhu intaa way arkeen oo qoryihii kor u qaadeen. Margarita ayaa si lama filaan ah u soo laabatay; qaylo dhuuban ayaa dhegtayda kaga dhawaaqay:
  - Markabku wuxuu u jiraa afar boqol oo mitir.
  Terminatorkii timaha timanaa ayaa si farxad leh ugu jawaabay:
  "Waxaan u wadnaa isu soo dhawaanshiyahayaga si wanaagsan."
  Indhaha Aurora iyo Margarita waxay ku arkeen mugdiga wax ka xun bisadda, iyo laga yaabee inay ka sii fiican yihiin. Waxa doonta saarnaa in yar oo kale, ilaa shan iyo soddon qof, oo ay ku jiraan kalluumaysato calooshood u shaqaystayaal ah, kuwaas oo badankoodu sakhraansanaa. Zombie waxa kale oo uu ujeedo ka lahaa ninkii ka soo horjeeday;
  Wuu dhunkaday, si aamusnaan ah ayuu u riixay furaha badbaadada, waxaanu shiday hal-abuurka habeenkii. Waxaa jiray hawo xirfad leh oo isaga ku saabsan, gaar ahaan markii uu ku cadaadinaya isha caagga ah ee wejigiisa si uusan u siin goobtiisa goobjoogayaal leh dhalaal cagaaran.
  Gabdhuhu waxay ku eegeen kuwa ka soo horjeeda iyaga oo isticmaalaya muraayadaha kombiyuutarka. Isla markiiba waxay hagaajisay bartilmaameedyadii, iyada oo dejisay heerka ugu sarreeya ee dabka: kun iyo shan boqol oo wareeg ah miinadiiba. Isla markaana, habluhu waxay u qaybiyeen dadkii la laayay; Kumbuyuutarku wuxuu bixiyay tilmaam ku saabsan sida iyo cidda la toogtay.
  Askarigii goob-joogaha ahaa ayaa soo ag istaagay marawaxa xayndaabkii, waxa uu cabay sigaar, waxa uu marba marka ka danbaysa ka soo dhuuqay wiski ka soo baxay fiish.
  - Maraykanku si taxadar la'aan ah ayay ugu adeegaan! - Aurora way dareentay oo si sarbeeb ah ugu dartay codkeeda sunta. - Tani waa natiijada dimoqraadiyadooda liberaaliga ah ee qudhuntay.
  - Kuweena si fiican u fikir! - Margarita way xanaaqday. - Gaar ahaan kuwa loo shaqaaleysiiyay ciidanka ee aan asal ahaan Slavic ahayn?
  - Adiguna nacasyo ha noqonina inaad cabto! - Gabadha Komsomol ayaa sanka ka xoqday. - Way cuncunaysaa, malaha roobka dartiis. Ama waxaa laga yaabaa in dharbaaxo xooggan!
  - Waan iska saarayaa! Cadawga Saddexaad ee Reich ... - Maxbuuska Zombie-maxbuus ayaa hoos u dhigay.
  - Guud ahaan, sigaar cabbiddu waxay hoos u dhigtaa falcelinta, indhahana way indhatidhaa! - Margarita ayaa tidhi. - Anigu shakhsi ahaan waan mamnuuci lahaa sigaarka.
  Dhabarka dambe ee burburiyaha weyn waxaad ku arki kartaa Barter, waxaa jira dhowr qori oo mataano ah oo degdeg ah, fasalka Lincoln - agtooda waxaa yaal labo qori oo kursiga ku yaal. Laba kale ayaa jecel kalluumeysiga. Twin "grobodon" oo ku taal dhinaca starboard. Dabadeedna nin maraykan ah oo sidii nin madow ah ayaa iska wareegay, isaga oo wax ka eegaya telefoonkiisa gacanta. Sida muuqata "porn", nooc muuqaal ah. Guud ahaan, hubku waa khatar;
  - Markaa goolkii waa la qaybsaday. Aan soo dhawaado. - ayuu yiri sheydaanka dabka. - Lo'da hore waa in loo arkaa in la gafay.
  - Aan u soo dhuumanno sida abeesooyinka! - Margarita way taageertay, iyada oo maroojinaysa dhexda.
  Zombie aad buu u aamusay.
  Sida had iyo jeer fiiro gaar ah u leh, Aurora timo cas ayaa xustay qoryaha qaansada ee weheliya oo ilaa hadda ammaan ah. Dhowr qoryaha darandooriga u dhaca, culus, lagana yaabo in ay ka awood badan yihiin PKM-ka. Kadibna shaqaalihii, nin waa la arki karaa, waxay u badan tahay Shiinaha, aad u kacsan, xitaa dareenka dareenka. Tani waxay u badan tahay inay tahay sida kii cusbaa u fidiyay. Sarkaal baa u dhow, oo si caadi ah ugu tiirsan tareenka;
  - Aynu qaybino yoolalka! - Aurora ayaa soo jeediyay, isagoo ku ciyaaraya xanjo.
  - Waxaan u dhaqaaqi doonaa midig, waxaad qabsan doontaa dhul badan oo bidixda ah! - Margarita waxay ku orday cidhifka gacanteeda cunaha.
  Doontii buufiska ahayd waxay u kala jabtay laba qaybood, hablihiina way soo jeesteen.
  - Waxaan xaaqi doonaa qoryaha darandooriga u dhaca! - Aurora ilkeed bay iftiimisay.
  - Oo anigu waxaan ahay qoriga! - Margarita way qoslay.
  Burburiyuhu sinaba uma yara oo aad bay muhiim u tahay in si lama filaan ah loo soo galo, la joojiyo oo lagu rido qolalka. Gabdhaha Komsomol waxa ay dareemeen werwer, waayo aragnimada dilku ma ahayn mid aad u yar, laakiin haddana qalbigoodu waxa uu bilaabay in uu si degdeg ah u garaaco, madaxooduna waxa ay ka qaylinayeen soo daynta dhiigga.
  Waxay naftooda siiyaan amar maskaxeed si ay u dejiyaan oo ay u dhaqmaan si deggan. Qof kasta, xitaa dagaalyahan khibrad leh ama dhakhtar, ma samayn karo tan, laakiin garaaca wadnaha ayaa dejinaya. Dhegta aadka u roon ayaa soo qaada wada sheekeysiga, sababtoo ah dhammaan Yankees ma muuqdaan, waana in la saaraa hal mar.
  Yaa si gaar ah ugu jira qaab-dhismeedka sare. Sida muuqata waxay ku ciyaaraan kaararka. Iyo xataa doqon hore. Sidee bay u xumaadeen kuwa Yankees 'ka soo horjeeda Ruushka Soofiyeedka? Markaa waxaad horeba u maqli kartaa ereyo Maraykan ah oo xooggan. Ilaa shan askari, waxayna sidoo kale u baahan doonaan in meesha laga saaro.
  - Waxay u egtahay in aan samaynay qaliin fudud! - Margarita ayaa dareentay. - Markaa iska ilaali qaylada aan loo baahnayn, si aanay dhibaato u dhicin!
  - Waxaan ku jirnaa doorkii boqorka dabaysha Thunder Wind! Kaliya hadda waxaan garaacnay Yankees. Inkastoo, run ahaantii, waddan soo saara aflaanta Action-ka ah ee sida weyn waa inay noqdaan saaxiib iyo saaxiib dhow. - Xubin ka tirsan Komsomol Aurora ayaa sunnaheeda ku duudduubtay qalooc gaar ah oo khatar ah.
  - Haddaanan ku dhalan USSR, waxaan doorbidi lahaa inaan ku dhashay USA. Ilbaxnimada Ameerika waxay ka kooban tahay boqollaal dhaqan oo ka kala yimid adduunka oo dhan! - Margarita, oo ku jeesjeesay qof aan la garanayn, ayaa muujisay carrabkeeda dheer.
  - Guusha qofka ka soo horjeeda ee xoogga badan badanaa waa kharash badan, laakiin kuma bixin doontid wax aan waxba ahayn! - Aurora way qaylisay.
  - Marka laga reebo dagaalka weyn ee ka dhanka ah ghouls iyo trolls, kuwaas oo midhihii lumay. - Margarita aad bay u taahday.
  - Ku meel gaadh! - Shaydaanka dabka ayaa si adag u gooyay.
  Gabdhuhu waxay galeen khataro badan. Haddii aad dareento iyaga, qoryaha culus ayaa isla markiiba bilaabaya inay shaqeeyaan. Waxay xitaa ka khatar badan yihiin qoryaha; Yankees sidoo kale waxay leeyihiin kombuyuutar, iyo sidoo kale aaladaha aragga habeenkii. Immisa qolof ayaad u baahan tahay si aad si qurux badan u soo rogaal celiso? Kadibna waxaa lagu quusin karaa xitaa dab indho la'aan ah, ama in la shido raadaarada ugu awoodda badan. Iyo iftiinka iftiinka, waxaad arki kartaa wax blur ah, gaar ahaan zombies. Ninkan ayaa kashifay saraakiisha sirdoonka Komsomol. Xagga sare waxaa ka soo muuqday nin kale oo baalkiisii u rinjiyeeyay sida buluug, wuxuuna u dhaqaaqay dhanka kalluumaysatada.
  - Dhibaato ayaa na haysata mar kale! - Waxaa jiray walaac codka Margarita.
  - Qof walba hal mar ayaan toogan doonnaa! Waa arin shan ilbiriqsi ah! - Aurora waxa ay qaadatay kabo kiciya. Lammaanteeda ayay xusulkeeda ku ruxday. - Haa, sidoo kale cab!
  Waxaa jira xariijimo iftiin ah oo u dhow dhinaca lafteeda, laakiin tani dhib ma aha.
  Margarita waxay tiri, ama waxay ku amri kartaa zombies:
  - Ha toogan amar la'aan.
  - Waan addeecay, marwo! - Wuxuu u jawaabay "doll-xukun".
  Hadda dhammaan yoolalka waa la qabtay taasina waa nasiib. Dusha "kalluumeysatada" waxaan la soo baxay bahal ku lumay yahuudda: mucjiso kalluun baasto ah. Xataa afar nin ayaa madaxa iska soo tuuray, hadda dhammaan bartilmaameedyadii waa la qabtay.
  - Waa wakhti! Hyper salvo! - Aurora waa xan. - Waxay jeceshahay inay bannaanka soo baxdo.
  Qoryaha mashiinada ayaa ku dhacay guuxa mowjadaha aan buuqa lahayn, iyagoo gabi ahaanba xiray toogashadooda. Shan iyo labaatan xabbadood ayaa hal ilbiriqsi ku qarxay, kontonna laba xabbadood. Afartan iyo lix qofna waxay u baahan yihiin in hal mar meesha laga saaro. Xitaa iyada oo la tixgalinayo luminta iyo duubista lama huraanka ah, laba ilbiriqsi ayaa ku filan nadiifinta dhammaystiran. Firi dhuuban oo xabbado ah oo kaliya ayaa dhaqaaqaya, xitaa daahyada ma aysan gujin. Boonshooyinku si dhib ah ayaa loo dareemi jiray, kaliya dabada ayaa xoogaa riixday garabka.
  - Tani waa micnaha koronto-magnet iyo dardargelinta! - Shaydaankii aadka u kululaa ayaa yidhi isaga oo u riyaaqsan.
  - Iyo sidoo kale awoodeena! - Margarita way qaylisay. - Mahad waxaa leh abuuraha weyn!
  - Cilmi Ilaahay ma bixiyo! - Aurora wuu diiday.
  In kasta oo ay meelo kala duwan ka soo rideen, haddana waxa ay awood u yeesheen in ay ku wada xidhiidhaan, xataa masaafo dheer iyada oo loo marayo sheeko-yar-yar.
  - Qofna yuusan dhaafin xadka, aynu bilowno soo degista! - Dagaalyahankii Komsomol ayaa dalbaday.
  Waxaa wax lagu qoslo ah in dhammaan askartii baabuurka waday ay yihiin saddex qof, laba gabdhood oo Komsomol ah iyo meydka maxbuuska oo nool. Gabdhaha waardiyayaasha ayaa tuuraya naqshadeeyayaasha bartilmaameedka ah. Waxaad arki kartaa in saddex kale oo madow ah ay soo baxeen.
  -Rabbiyow, i cafi! - Devout Margarita ayaa si hoose u sheegtay, una dirtay dagaalyahannada adduun wanaagsan.
  Zombie ayaa toogtay laba qof oo sigaar ku cabayay meel u dhow oo meel fog ka eegayay. Halkan, guud ahaan, waxaa jiray wax la yaab leh, iyo cidda ku eedeyn karta badmaaxiinta inay ku nastaan deked saaxiibtinimo ah.
  Xagga geeskeeda, Margarita waxay u suurtagashay in ay aragto daruuro dhiig leh oo ka duulaya madax madhan.
  - Xisaabtu way soo socotaa! - Terminator-ka timaha cad ayaa leh. - Aan furno xisaab!
  - Waxay u egtahay inaadan hal ilbiriqsi lumin! - Aurora amray.
  Dhankii wax burburiyaha ayaa isla markiiba ku koray hortooda indho-indhaynayaasha. Meydad kaliya ayaa saaran sagxada dusheeda, ma aha aamusnaanta caadiga ah, kaliya kalluun caano dhanaan ah ayaa dabada ku garaacaya dhinaca.
  Mar labaad ka kaca meesha ugu xiisaha badan. Hablaha Komsomol ayaa degdeg u kaca oo boodboodaya, haddana orda. Xataa quraac lama siin, sidaas darteed iyaga oo gaajo la"aan ah ayaa ciidda kulul dul saaran. Markaa mar kale orodoo oo ha isdhibin. Sida muuqata waa inay sidoo kale si adag u shaqeeyaan ...
  Aurora waxay dhiirigelisay saaxiibkeed:
  - Sankaaga kor u qaad, naag Soviet qabow! Markaa taangiga hoostiisa kuma jabi doono!
  Margarita ayaa si kulul u tiri:
  - Haa, xitaa kama fikirin inaan burburo! - Oo garatay macnaha labanlaabka ah ee odhaahda caynkaas ah, ayay raacisay caddayn. - Oo weliba si ka sii badan u foorarso!
  Dagaalyahannada Komsomol ayaa dhinac u tiirsaday. Cabbaar baa dabada qarisay iftiinkii hore u yaraa. Kormeerayaasha USSR waxay u fuulaan sidii Spiderman iyagoo isticmaalaya kabaha Velcro. Margarita waxay sidoo kale caawisaa "ballast": waxay ku dhowdahay inay soo jiidato zombie iyada oo xoqaysa qoorta. Way fiican tahay in ninkani aanu ka mid ahayn muunadaha waaweyn. Halkan waxay ku yaalaan dusha sare. Mid ka mid ah dagaalyahannada ayaa madaxa kor u qaadaya, gabadh Komsomol ah ayaa ka jartay disk boomerang ah.
  - Is deji, dhaqso! - Way u sheegtay.
  Degdeg bay u fuuleen oo doonyihii isku dhegeen. Hadda wax walba waa hubaal! Sagxada oo dhami waxay ku hoos jirtaa qoriga quruxda. Halkaa laba badmaaxiin ah ayaa ku dhegay, nus ilbiriqsi, waxaana jiray godad madaxyada, kaliya waxay heleen waqti ay ku dhuftaan.
  - Waxaan leeyahay cadawga qoriga haysta! Hadda qof walba hoos u aamus! - Augustine ayaa amray. - Guud ahaan, waxay qaadatay doorka taliyaha sare, iyada oo ka baqanaysa in "naxariis" iyo diinta Margarita ay wax khaldiso. Korshunova waxay isku daydaa inaysan ogaan tan. Intaa waxaa dheer, sida mid ka mid ah marshallada Soofiyeedka uu yiri - laba qof maaha koox, saddex maaha shirkad!
  Margarita waxay iska siibtay kabteedii, iyadoo ku qarinaysa boorsada dhabarka, waxayna ku socotay cago cad oo dhinac ah. Si degdeg ah ayay u soo dejisay qorigii qoriga ee qolka ku dhex qarinayay; Gabdhaha Komsomol waxay dhabarka ka soo jiideen qoryahoodii mucjisada ahaa ee gadaashooda, dhoola cadeeyeen, mid ayaa ujeeddadiisu ahayd marinka oo dhan, waxaan u baahanahay inaan nadiifinno marinka oo dhan.
  Aurora ayaa si lama filaan ah ugu orday xawaare dhaafsiisan orodka Olombikada. Hal ama laba waxayna u dhowdahay cannons sanka. Halkaa waxa jooga ilaa laba iyo toban dagaalyahan, badhna waa waardiye, qaarna turub ayay ciyaarayaan. Waxaa la jooga laba dhillo. Gabdhaha waan ka xumahay, laakiin sidaas oo kale waa qaddarka qadhaadh ee dhillo. Lacag bixintu waa gooni, kala diristuna waa jumlo. Aurora ayaa qof walba ku gooyay dab gaaban oo ka yimid hub aamusan. Uma baahnid aragtida collimator halkan, sidaas darteed waxaa jira iftiin, badmaaxayaashu ma filayaan weerar xagga dambe ah. Guud ahaan, kibirka weyn ayaa door ka ciyaara: yaa ku dhiirraday inuu weeraro burburiyaha oo ay ka buuxaan askar iyo badmaaxayaal.
  - U dhaqaaq sida dawaco oo kale dhinaca marinka midig! - Aurora aamusnaan buu u qaylinayaa. - Zombieku ha joogsado, wuxuu ku siin doonaa oo kaliya kabaha Shiinaha.
  - Dabcan, aniga qudhaydu waan nadiifin doonaa. - Waxay ka jawaabtay Margarita.
  Dhaqdhaqaaqa hablaha waxaa lagu dhaqmi jiray "ciyaaraha dhabta ah" oo badan;
  Haa, xusuustaas beenta ah ama xusuusta dhabta ah ee ka timid adduun kale ayaa ka soo ifbaxaysa aragtidan mustaqbalka ee cajiibka ah.
  Haddii ay rabaan, saraakiisha sirdoonku waxay ku khiyaami karaan G-2 si ay u soo galiyaan walxaha qarxa xafiiska Ra'iisul Wasaaraha Britain, oo ay sameeyaan waxyaabo kale oo badan. Haddaba Margarita waxay u dhaqaaqday biraha deyrka waxayna si degdeg ah u qaadatay marinnada dabka hoostiisa iyadoo ka eegaysa xagal faa'iido leh. Laba madaw iyo mid huruud ah ayaa soo baxay. Margarita way ogolaatay inay soo dhawaato. Shan kale ayaa gadaashooda ka soo muuqday. Dabadeed waxaa la galay saf gaaban oo qof walba dilay.
  - Wax walba waxay noqon doonaan kuwo fudud! - Waxay ku jawaabtay. Sababo jira awgood, damiirkaygu wuu ii dhimay, farxad baa ii muuqatay oo waxaan doonayay inaan sida ugu macquulsan u qabto shaqadayda.
  . CUTUBKA 6-aad.
  Gabar Komsomol ah ayaa ku dhex carartay taangi, waxaana jiray 7 dagaalyahan oo kale. Waan ka saaray ka dib markii aan sanka u orday, laakiin dhinaca kale. Zombie, inkasta oo amarka la siiyay, ma istaagin, laakiin wuxuu ku socday sagxada dambe ee dambe, laakiin nasiib wanaag ma muuqan.
  Tagitaanka sanka, Margarita waxay dhigtay afar kale, nasiib wanaag waxay ku socdeen isku duubni, xitaa waxay u ekaayeen inay dhunkanayaan.
  - Albaabka ayaan aaday! - Tuur terminator timo cad.
  Aurora, oo aan ka fogayn iyada, ayaa xaqiijisay:
  - Oo waxaan nadiifiyey qoryihii.
  - Waxaad dilaysaa Yankees! - Margarita ayaa carrabkeeda saartay.
  - Oo aad waxtar u leh! - Aurora waxay soo qaadatay dabada sigaarka ee la tuuray iyadoo suul cagteeda qaawan ay ku tuurtay si ay ugu dhufato garka "gorgorka" Maraykanka.
  - Waxaan ka dhaqaaqaa dhinaca! - Dabka u tuuray si qarsoodi ah.
  Quruxdii way dhaqaaqday. Aurora wuxuu ku sigtay inuu fool ka fool ula kulmo nin madow. Wuxuu damcay inuu qayliyo, laakiin gabadhu waxay afka ku dabooltay dhunkasho:
  - Is deji, bisad.
  - Waxaad tahay Ilaaheyga! - Wuxuu yidhi.
  -Waxaad leedahay bushimo fiican, wiil, laakiin wakhti ma haysto. - Gabadha Komsomol ayaa faraheeda ku riixday halbowlaha sanka agtiisa. "Mararka qaar waan ka qoomameeyaa in aanan u dooran xirfadda horyaalnimada tennis-ka." Waxaa jiri lahaa lacag, caan ah, rag badan oo qurux badan iyo dil la'aan.
  Ninkii dib buu u tiirsaday, carrabkiina afka gadaashiisa ayuu ka soo baxay.
  Aurora-cas oo timo-casaan ah ayaa jilba joogsaday dhowr jeer, oo si xun u toogtay, oo burburiyay raggii xigay. la amray:
  - Galina, samee goobaab oo u bax dhinaca dambe.
  - Dabcan, tani waa waxa noogu muhiimsan. - Waxaa bixiyay Mirabela
  Gabadha Komsomol ayaa caga la'aan ku dhex martay xarunta, iyadoo soo afjartay dhowr dagaalyahan oo kale oo jidka ku jiray, gaar ahaan, waxay ku dhex orday dhismaha sare. Dabadeedna xawli ayaa dhinaceeda ka socday, laba qaylo oo aan la maqli karin, qofna ma helin xitaa waqti uu ku toogto.
  - Oo faracii waxay yiraahdeen cowboys si degdeg ah ayaa loo eryaa. Waxay u badan tahay inay been sheegayaan!
  Qoriga weerarka (hubka riyo ku hadlaya waa dhacdo caadi ah, weligaa ma ogaan kartid waxa miyir-beelku awoodo!
  - Xirfad-yaqaannimadaadu waa mid aan ammaan lahayn.
  - Malaha wax kale ayaad odhan kartaa! - Mirabela waxa ay ku tilaabsatay cagteeda qaawan oo hoos u dhacay, dab ka shidan oo xanuun darted.
  - Waxaad tahay qummanaan, waxaad tahay qummanaan,
  laga bilaabo dhoola cadeyn ilaa tilmaam ka baxsan ammaanta oo dhan!
  Cadawga u gaysta, bahalnimo weyn.
  Oo soo deji qubeyska rasaasta, oo leh dambas gubanaya - napalm!
  - Waxaad si khaldan u fasirtay garaacista! - Mirabela way qoslisay (laakiin way xasuusan wayday halka ay ka maqashay heesta!) Oo waxay ciribteeda ku xoqday birta qallafsan.
  Mashiinkii ayaa ku jawaabay:
  - Barnaamijku wuxuu leeyahay dareen kaftan ah. Si loo kiciyo ruuxa dagaalyahannada!
  - Markii hore, filimadu waxay ahaayeen kuwo qaboojis ah, sidaas darteed ruuxa xoogga leh maalin kasta,
  laakiin ii sheeg waxa ku xamaasadinaya, filimka qaawan ee "Emmanuelle"! - Mirabela ayaa ugu jawaabay si kaftan ah (Oo waa kuma Emmanuel, xaggee sawirkan ka yimid madaxayga. Laga yaabee inuu ka yimid ereyga Emmanuel?).
  Waxayna ku qososhay kaftankii lafteeda.
  Iyada oo laga kor qaaday cidhifka deyrka, gabadhu waxay qabatay afar qof oo miskiin ah oo ku ciyaaraya konsole.
  - Kooxda gabi ahaanba way ka baxday xakamaynta! Way fiican tahay in daqiiqadahaaga ugu dambeeya uu faraxsanaado!
  Aurora si aamusnaan ah ayuu u soo degay raamka oo wuxuu dhigaa meel ka soo horjeeda albaabka goobta. Nin madow oo weyn oo boqol iyo lixdan kiiloogaraam ah ayaa soo gurguuranaya. Gabar Komsomol ah ayaa dul heehaabaysa, iyada oo dabada ku taagaysa gidaarada dhinaca ee marinka. Nabarro, gurracan.
  - Fakyu! Maxaa aamusay! - Aurora - wuxuu ku dhuftay macbadka dabada. Kadibna wuxuu soo qaadayaa bakhtiga, isagoo u oggolaanaya inuu si tartiib ah u dhaco.
  - Waayo jacayl baa kuu yimid! - Way ku jawaabtay.
  Inantii Komsomol iyana halkan kumay niyad jabin, waxay u soo gashay sidii dabaysha oo kale, oo saf ah, iyadoo goynaysa laba darsin, oo badhkood hurdo. Urta adag ee khamriga ayaa muujisay in Yankees ay leeyihiin wax ay u dabaaldegaan.
  Riyadii waa kala go'day, seeriga ayaa ka soo baxaya timbre hoose. Gabdhaha ayaa lagu baraarugay iyadoo lugaha lagu garaacayo shaabuugyo, laguna qasbay inay safka galaan.
  Intay kor u qaadeen ayay haddana ku xidhxidheen iyagoo sii sii riixaya.
  Intaa ka hor, si kastaba ha ahaatee, waxay i siiyeen wax aan cuno. Mar labaad, boorash lagu qaso kalluun aan cusbayn. Laakiin kani waa ka milix badan yahay inta caadiga ah. Sida muuqata cunto gasacadaysan oo duugowday oo koobabka ka mid ah ayaa lagu dhex tuuray shaciga luulka ah. Oo milix ayaa lagu daray kalluunka si jeermiska looga dilo. Shaqaalaha la qabtay weli may lumin qiimihii ay u hayeen Naasiyiintii!
  Oleg Rybachenko oo la socda iyaga. Inkasta oo ay muuqato in wakhti ku filan hurdada iyo xitaa ka badan, ma jirto wax firfircooni ah. Riyadu aad bay u daalisay wiilka.
  Sidaa darteed wuxuu u socdaa sidaan oo uu dareemayo sida xusuusta miraha dhalanteedyada la yaabka leh ee ay tijaabiyeyaashii Hitler ku dhex beereen ay madaxa garaacayaan;
  Halkan wuxuu ku arkaa Dmitry riyo. Waxa uu u eg yahay wiilka dhuuban ee dheer ee lagu xidhxidhay, balse ka dheer oo ka muruqa badan. Si kastaba ha ahaatee, wejiga iyo magaca ayaa isku mid ah. Sidoo kale shil yaab leh. Waxaana wiilkani uu laba dagaal oo fudud la galay kooxda wiilasha ee Slovenia, ka dibna Romania. Labada dagaaladu waa garaacid degdeg ah, iyo daqiiqadaha ugu horreeya! Dagaalkii saddexaad wuxuu noqday mid aad u adag. Talyaanigii caatada ahaa wuxuu lahaa difaac aad u wanaagsan iyo dhaqdhaqaaq lugihiisa. Isagu ma uu oggolaan in isla markiiba la garaaco oo si fiican ayuu u baxsaday. Dmitry kii ka soo horjeeday wuxuu ku dhameystay wareegii koowaad cagihiisa...
  Dabadeed wiilkii wareegii labaad, isaga oo aan dheg jalaq u siinin suurtagalnimada in uu ku cararo qof adag laftiisa, ayaa si fudud ula cararay cadawga, isaga oo labada gacmoodba dharbaaxo ku garaacay. Waxayna ku dhacday dharbaaxo toos ah oo degdeg ah, oo ku beegan halka garka ka taagan tahay.
  Markii ugu horeysay, feeryahanka da'da yar ayaa la ruxay, laakiin tani waxay ka cadhaysiisay Dmitry. Sidii shabeelka ayuu u booday, wuxuuna ku qabsaday mucaaridkiisii midigtiisa.
  Ciyaartoyga dhiggiisa ah ayaa ku dhacay oo jilba joogsaday...Garsoorihii ayaa tiriyay jugtii,waxana uu bixiyay calaamadda:
  - feerka!
  Talyaanigu waxa uu u muuqday mid dhaq-dhaqaaqiisii ka lumay ka dib laba-labo oo degdeg ah waxa uu ku dhacay macbadka iyo dhabanka, isaga oo gacmihiisu soo fidiyeen rajo la"aan, garsooruhuna maba tirin, balse isla markiiba dagaalka ayuu joojiyay. Tarabuunka, oo ay ka buuxaan inta badan arday dugsiyeed, ayaa lagu foodhyay oo qayliyey. Si kastaba ha ahaatee, waxaa sidoo kale jiray saraakiil sare oo SS ah oo ka mid ahaa dadkii goobta joogay. Waxa ay bilaabeen in ay bamgareeyaan wiilkii laga adkaaday, inantii intay dhabannada ka duugtay oo luquntay...
  Dmitry xitaa wuu cabsaday:
  - Miyaanan dilin?
  Laakin hal daqiiqo oo tamar ah ka dib, feeryahankii da'da yar wejigiisu wuxuu isu rogay casaan, wuuna kala qaaday indhaha. Wax buu aamusay. Dmitry ayaa ka caawiyay, wiilkuna wuxuu isku duubay qaab saaxiibtinimo.
  Oleg Rybachenko, ayaa isna si taxadar leh u feerkay, dagaaladu waxay ahaayeen hiwaayad, afar wareeg oo saddex daqiiqo ah .... Wiilku wuxuu u diray labadiisii koowaad ee ugu horeeyay wareegii saddexaad iyo afaraad. Waxaan ku qasbanaaday in aan la jaanqaado seddexaad
  Iyagoo qaawan oo dhexda ka taagan ayaa wiilashu jidhkoodii madoobay ee dhididka ka muuqday, muruqyadooduna gariireen, xididada iyo xididdada ayaa sii muuqda. Oleg Rybachenko oo ka soo horjeeda ayaa horay u soo yaacay, isagoo rajeynaya in haddii uu firfircoon yahay, la siin doono wareeggan. Laakin hormoodkii geesiga ahaa wuxuu ogaaday in dhigiisa uu daalan yahay, falcelintiisana ay hoos u dhacday. Waxaa daba socday laad dhanka bidix ee garka iyo gaadiidka soo socda. Kii yaraa ee ka soo horjeeday wuu baxay oo hore ayuu u dhacay... Sida muuqata waxay ahayd jug-jug, sababtoo ah ma uu kicin tirada tobanka.
  Intaa ka dib nasasho ayaa dhacday, saddex dagaal ayaa hal maalin gudaheed ah sida nidaamka koobku dhigayo!
  Dmitry wuxuu ku xusay xoogaa jeesjees ah:
  - Xirfadlayaashu waxay u dagaallamayaan shan iyo toban wareeg, ka hor dagaalkii koowaad ee aduunka, ma jirin wax xaddidan oo waqti ah oo dhan. Feeryahanadii ayaa dagaalamay ilaa uu mid ka mid ah uu daalay.
  Oleg Rybachenko kaliya qayb ahaan wuu aqbalay halkan:
  - Waad ogtahay, kani waa feerka xirfadlaha ah, si uun ma jecli. Feerka hiwaayadda, kaliya waxaad ku wareegaysaa shabkada, laakiin faa'iidooyinka, wax badan ayaa ku xidhan dhiirrigeliyeyaasha. Tusaale ahaan, waxay qudhmi karaan feedhyahan aad u karti badan iyaga oo aan siin dagaal. Kooxda heysata horyaalkana waxay fursad u helayaan inay ka hortagaan qofka ka soo horjeeda oo aad khatar u ah inuu dagaalka soo galo. Tusaale ahaan, inaad si fudud u diiddo inaad saxiixdo heshiis dib u dhacyo kala duwan.
  Dmitry ayaa gacan qaaday:
  - Kaliya ha isku dayo!
  Inta lagu jiro qadada, ciyaartoyda da'da yar ayaa la quudin jiray si wanaagsan ... Waxaa jiray xitaa liin iyo mooska macmacaanka, qumbaha iyo canbaha, oo aan hore u dhadhamin ciyaartoyda da'yarta Soviet.
  Sida muuqata qabanqaabiyeyaasha Nazi ee tartanka ayaa isku dayay inay muujiyaan in Reich Saddexaad wax walbaa ay ahaayeen kuwo wanaagsan, aad u qanacsan oo aad awoodid inaad hesho raaxo.
  Dmitry iyo Oleg Rybachenko waxay isku dayeen qumbaha iyo muuska markii ugu horeysay ee jirkooda cusub, iyo cananaaska mar labaad (si fiican, aad ayey ugu fududahay liinta ee USSR, waxay leeyihiin iyaga u gaar ah Bartamaha Aasiya!). Halkan nimanku waxay sameeyeen qalad caadi ah oo caadi ah - way dhaafeen ... Oo ma jirin tababarayaal qaan-gaar ah oo ka tirsan kooxda ... Haddii Hitler Jugent uu lahaa hal-ku-dheg ah - dhalinyarada waa in ay maamulaan dhalinyarada, ka dibna wafdiga isboortiga Soviet ayaa go'aansaday raac tusaalahan.
  Waxaa laga yaabaa in taasi aysan ahayn fikradda ugu fiican ee la raaco!
  Si kastaba ha ahaatee, ka dib qado macaan oo leh macmacaan iyo keega, waxaa jiray (haddii aadan lumin!) Saddex dagaal oo kale ... Iyo rag xooggan!
  Ka dib markii ay wax cuneen, wiilashu aad bay u faraxsanaayeen, Oleg Rybachenko xitaa wuxuu tuhunsan yahay in lagu daro wax ...
  Si kastaba ha ahaatee, hadda fasalka ciyaartoyda da'da yar ee Soofiyeedka ayaa hoos u dhacay, waxayna bilaabeen inay lumiyaan midba midka kale ... Intaa waxaa dheer, garsoorayaasha iyo garsoorayaashu waxay si buuxda u dheceen.
  Sofiyeetina waxay hore ula dagaalameen Jarmalka....
  Markii hore Dmitry waxa uu dareemay in loo dulqaadan karo, wareegii koowaadna waxa uu ka gudbay afar dhamaadka...
  Si kastaba ha ahaatee, mar horeba semi-finalka, wuxuu dareemay daciifnimo gacmihiisa iyo lugaha ... daciifnimo weyn iyo dhaqdhaqaaqyo gaabis ah ... Laakiin Dmitry wuxuu sii waday kibirkiisa, horena u dhaqaaqay inkastoo xaqiiqda ah inuu wax badan seegay ... Laakiin madaxa wiilka ayaa ahaa mid xooggan, oo dharbaaxo sax ah oo ka soo horjeeda weyn, farsamo iyo degdeg ah ayaa ka cadhaysiiyay isaga ... Oo xanaaqa iyo kibirka, ayaa u oggolaaday inuu si kalsooni leh u sii wado dagaalka ...
  Ugu dambeyntii, wareegii seddexaad, Dmitry ayaa qabtay ka soo horjeeda, ka jabay sanka ...
  Jarmalkii wax yar baa naxay oo gadhka ayaa laga dhuftay. Wiilkii Boqortooyadii Saddexaad ayaa dib u noqday, isaga ayaa la jiidayaa. Dmitry wuxuu horumariyay guushiisa, wuxuu sameeyay si aan degdeg ahayn, laakiin isla mar ahaantaana la arki karo seddex... Qofka ka soo horjeeda ayaa dhacay, garsooraha ayaa bilaabay inuu tiriyo garaaca si tartiib tartiib ah... ... Waxyooday Dmitry ayaa ku degdegay inuu dhammeeyo. Dhawr lulid oo sax ah...Wiilkii wuu dhacay...
  Garsooruhu kuma degdego inuu u dhawaado. Dhinac buu wax waydiinayaa. Waxay ugu jawaabeen...
  Tirin caajis ah oo cusub ayaa bilaabmaya... Tirada sagaalka wiilku wali waa been sheegayaa... Laakiin calaamada dhamaadka wareega ayaa dhawaaqa. Way soo qaadeen oo geestooda geeyeen...
  Dmitry si kalsooni leh ayuu u yidhi:
  - Ma jiri doono wareeg afraad! Kaliya ma soo bixi doonto!
  Xaaladdan oo kale, wiilka Ruushku wuxuu u soo baxay inuu sax yahay, ilbiriqsiyo ayaa siisay fasax ...
  Oleg Rybachenko, isna, wuxuu u dagaallamayaa sidii inaan waxba dhicin ... Si degan buu u dhaliyay dhibco, ka dibna wuxuu ku dhammeeyaa wareegga afaraad ... Dhaqdhaqaaqadiisuna weli waa sax oo degdeg ah
  Kaliya laba ka mid ah, wakiilada kooxda da'da ugu da'da yar, ayaa gaaray finalka ciyaartoyda Soviet. Miisaan culus oo ka mid ah carruurta, iyo mid dhexe... Horjoogaha miisaanka duqsiga ayaa la dhaawacay saacado ka hor inta uusan dhoofin, mana ay helin waqti ay ku helaan bedelkiisa...
  Haddaba finalka waxaa ku sugnaa labo kaliya oo Ruush ah, inta soo hartayna, dabcan, waxay ahaayeen Jarmal kuwaas oo dhexdooda u ciyaari doona dahab...
  Tartanka si firfircoon ayaa loo duubayaa... Dmitry wuu nacay:
  - Sidan ayay rabaan inay nagu ceebeeyaan! Sida haddii aan nahay Ruushka ayaa ka xun Jarmalka oo aan ka xunnahay Aryan!
  Oleg Rybachenko ayaa madaxa ruxay:
  - Runtii maaha! Qayb kasta oo qoomiyadaha loo qaybiyo si buuxda oo aan dhamaystirnayn waa wax aan macquul ahayn marka la eego qaabaynta su'aasha. Maxaan dhihi karnaa haddii fikradaheennu ay guud ahaan caalami yihiin!
  Dmitry, oo qoslaya, ayaa aqbalay:
  - Waxaana ku garaaci doonaa si caalami ah...
  Ka hor dagaalkii ugu dambeeyay waxaa jiray, dabcan, nasasho ... Ka dibna Jarmalku wuxuu soo saaray khiyaamo kale oo wasakh ah oo ku saabsan wiilasha Soofiyeedka ... Waxaa la sheegay in ay u soo bandhigeen inay nadiifiyaan kabaha kabaha. Laakiin natiijadii, kabaha cagaha wiilasha ayaa si lama filaan ah u jilcay oo bilaabay inay burburaan ...
  Waxay ahayd inaan iska tuuro oo aan ordo si aan ugu maydho saxanka dhexdeeda...Dmitry aad buu u xanaaqay:
  - Maxay sidan u sameeyeen? Ma waxay rabeen inay dagaal nagu kiciyaan oo ay tartanka naga saaraan?
  Oleg Rybachenko ayaa si macquul ah u xusay:
  - Taas oo keliya maaha! Waxay sidoo kale rabi doonaan inay muujiyaan in faqri ka jirto USSR, iyo xitaa ciyaartoyda hogaaminaya ayaa lagu qasbay inay ku tartamaan kabo-la'aan. Sida, waa maxay carruurta saboolka ah ee Ruushka!
  Dmitry ayaa soo jeediyay:
  - Ma laga yaabaa in aan saaxiibadayada waaweyn waydiisan karno kabaha kabaha? Runtii, aad bay kuugu weynaan doonaan, laakiin halkaas ayay ii ahaan doonaan!
  Oleg Rybachenko ayaa madaxiisa si xun u ruxay:
  - Maya, waa u qalantaa! Waxaan tusi doonaa in aan awoodno inaan ku guuleysano xitaa xaaladaha ugu adag. Midda kale, wiilasha da'deenna ah ceeb kuma laha inay caga-la'aan tagaan... Sida ay yiraahdaan, caruurnimadii cago-la'aan...
  Dmitry ayaa feedhkiisa si aad ah ugu dhegay taasoo keentay in lugihiisu dilaaceen. Feeryahankii yaraa wuxuu yidhi:
  - Hagaag, way iga cadhaysiiyeen! Maya, runtii aad bay iiga cadhaysiiyeen!
  Oleg Rybachenko ayaa ku jawaabay:
  - Markaa xanaaqu aniga iyo adiga xoog ha siiyo.
  Halkaa waxaa xasuustii ka soo dhex galay taabashada Dima ee silsiladda ku xidhan, wiilkii ayaa hoos u yidhi:
  - Adiguna ma aragtay tan?
  Oleg Rybachenko ayaa si kooban ugu jawaabay:
  -Haa!
  Waxa uu bilaabay in uu da'o mar kale, taas oo aan caadi ahayn guga Crimean. Tani waxay ka dhigaysaa mid laga yaqyaqsoodo iyo qabow. Xitaa wali waa wasakh, iyo calluses-ka ku sameysma cirifka cagaha ayaa si xun u xanuunaya biyaha qabow ee qooyay. Tiirka oo ay ku jiraan maxaabiis caga-la'aan ah ayaa soo galay kaynta dhowr saacadood ka dib, mar horena waxay ku sii jeedeen fiidkii. Sida muuqata nimankii SS waxay ku degdegeen, iyagoo isku dayaya inay gabaad ka helaan roobka. Wiilkii hormuudka ahaa wuxuu ku sigtay inuu ilaawo wixii isaga ku dhacay. Waxayna ku habboon tahay Leninist da'yar inuu ka fikiro qabowga, qooyay dharka qoyan, lugaha kabuubyada leh iyo katiinado bir ah oo adag oo xoqay cududihiisa ilaa ay ka dhiig baxayaan.
  Dmitry ayaa aamusnaanta jebiyey oo yidhi:
  - Waxay u muuqataa in aan ku guulaystey in aan kor u kaco agagaarka Crimean xilliga jiilaalka, laakiin ... Si uun maahan sidan oo kale!
  Oleg Rybachenko wuu aqbalay, isagoo madaxa ruxaya:
  - Laakiin annaga, wax walba maaha sida dadka!
  Kayntii ayaa noqotay mid aad u wayn. Dhinacyada wadada waxaa taagnaa geedo geedo ah oo dhismay - saddex ama afar girths, oo leh jilif casaan-bunni ah ama jilif jaale-oranji ah oo la mid ah qolfo kalluunka waaweyn, oo kor u qaadaysa taajaj aan cagaar ahayn ama buluug ah oo dhererkoodu yahay duurjoogta.
  Oo waxaa sidoo kale jira ubaxyo on laamaha, waxa u eg petunias. Ma aha kayn, laakiin waa sheeko cirfiid, dareenka gelitaanka adduun kale. Laakin waxa kale oo jira in laga jaray - dhoobada waddada waxaa ka buuxay qodxo, fiiqan, sida irbadaha dhabta ah ee ka samaysan mashiinka dharka.
  Gabdhaha qaar baa durba taahaya intay ku tallaabsadeen. Dima, oo tuujinaya gacanta Oleg Rybachenko, ayaa yidhi:
  - Tani waa dhib! Ha rumaysan aragtida!
  Mirabela waxay calaacashadeeda dul saartay timaha shaqaalaha fudud ee Dima, kuwaas oo durba bilaabay inay koraan, waxayna ku xantay:
  Rumayso ama ha rumaysan! Oo fiirso tallaabadaada! Kuma filna inaad naftaada siiso caabuq!
  Juniper iyo... strawberries iyo strawberries oo hore u bislaaday ayaa si weyn ugu koray dhulka hoostiisa. Udgoonku wuxuu ahaa geed geedo gu' ah iyo strawberry gu' iyo caraf udgoon. Waxay u muuqatay inay xitaa sii kululaanaysay. Oo anigu ma rumaysan kari waayay in boqol tallaabo oo halkan laga soo qaaday ay qoyan tahay, inkastoo aysan ahayn tundra, noocee ah tundra ayaa laga yaabaa in Crimean? Laakiin dhammaan isku mid ah, cimilada xun iyo dhagaxyada qabow ee madow, kuwaas oo ay hoos yimaadaan guutooyinkii fashiistadu. Waa wax laga xumaado in qadarintu aysan dheereyn - xanuunka gacmihiisa, afka iyo dhabarka, qabow, qoyaanka ayaa soo laabtay, Oleg Rybachenko wuxuu dareemay mid aan faraxsanayn. Kaliya ilaa xadka.
  Si kastaba ha ahaatee... ardaygii hormuudka ahaa ee ugu fiicnaa ayaa si lama filaan ah u qoslay. In ka badan hal mar wakhtiga yar ee uu halkan ku jiray maxaabiis ahaan, wuxuu ku fekeray: si fiican, wax walba waa xun yihiin, ma sii xumaan karaan! Mar kasta oo ay soo baxday in ay dhab ahaantii jirto meel la aado.
  Si la yaab leh, fikirkani wuxuu ahaa mid yar oo nasasho leh. Oleg xitaa wuxuu bilaabay inuu xasuusto khariidadda Crimean ee Atlas. Laakiin wuu xasuusan waayay - oo wuxuu ku lumay fikrado wareersan in wax aan macquul ahayn ay dhaceen. Waxaad aadi kartaa wakhti kale - qorayaasha khayaaliga sayniska ayaa tan jeclaa tan iyo wakhtigii Mark Twain. Meel kale, wax ka sii casrisan, meeraha kale - ka soo qaad! Jahannamo caqli leh - si lama filaan ah kuwani waa ilbaxnimo; dad hal milyan oo sano ka hor bini"aadantinimada horumarka ayaa ku ciyaaraya! Wax kasta oo aan macquul ahayn waa suurtagal - waan ogahay hubaal!!!! Laakiin si isla markaa nuxurkaaga, xusuustaada, muujintaada oo dhan oo aan kaaga oo keliya isbeddelin?! Tani waa gabi ahaanba - aan xad lahayn oo dhaafsiisan...
  Oleg Rybachenko ayaa weydiiyay Dmitry:
  - Qorshe ma u haysaa dagaalka?
  Wiilkii ayaa ku jawaabay:
  - Qorshuhu waa mid fudud - ku dhufo! - Midka caatada ah ee uu laf walba dhabarka ka muuqdo ayuu ruxay, ayuu ku daray. - Laakiin weli way fiican tahay marka aanad ahayn qalfoof kaliya, laakiin muruqyo xoog leh ayaa kugu ciyaaraya. Hurdo wanaagsan... Laakin waxaad noqotay mid yar!
  - Yar, laakiin fog! - Oleg wuxuu ku jawaabay corny, laakiin si habboon.
  Waddadiina way sii fududaatay, oo waxay noqotay mid nool. Waana wax la yaab leh in Crimea, ay u egtahay in wax walba ay dhinteen. Dhawr jeer ayaa waxaa noo soo yaacay wadayaasha mootada oo sita swastika madow ee la neceb yahay. Dabadeedna, in ku dhow shan daqiiqo, kolonyo ayaa xaggooda u soo jiitay - gaadhiyo waaweyn oo ay sawiran yihiin qaniinyo falsafad u eg oo boorso ku dadan yihiin joonyado, kuwaas oo ay ku fadhiyeen bilays la ruxruxay oo xidhan jaakadaha roobaadka iyo cudud khiyaano ah. Sidoo kale waxaa la socda gaadiid. Si ka duwan taangiyada, Hitler waxa uu leeyahay wax badan oo iyaga ka mid ah. Dabadeed koox kale oo baabuur xamuul ah, iyo mootooyin wata baabuur dhinac, ayaa si sahal ah u qabsaday gabdhihii addoonta ahaa ee la qabtay. Waxaa jira boqol baabuur, oo aan ka yarayn, ku dhowaad dhammaantood waa kaaki rinji.
  Markii ay socdeen, Nazis-ku waxay ku celceliyeen fardooleydii fuushanaa madaxa tiirka maxaabiista iyo asal ahaan addoommada, Oleg Rybachenko wuxuu ku dhaaran karaa in codadka ay ku jeesjeesayaan. Ilaaladii SS waa iska aamuseen. Dhakhaatiirtu waxa ay fuushanaayeen nooc ka mid ah baabuurta gaashaaman, kuwaas oo u samaysan sida qoolleyda iyo kuwa culculus, kuwaas oo ay wali jiidayaan. Qoryaha darandooriga u dhaca ayay ku dhufteen. Laakiin waxay u egtahay, Oleg wuxuu u maleeyay, runtii ma jecla doorkan - waardiyayaal ... xitaa waxay qariyeen xakameentooda naxariis darrada ah.
  Dima wuxuu xusay:
  -Dillaaliyeyaasha lama ixtiraamo xitaa Jarmalka!
  Mirabela ayaa mar kale wax yidhi, isaga oo madaxa u ruxaya ka dib askartii SS-da ee xun. Oleg wuu taahay:
  Dila iyaga! Mid kasta oo iyaga ka mid ah, ka hor Hitler!
  Dima wuxuu yiri isagoo taah:
  - Haa, ma fahmin luqaddooda. Haddii kale waxaan weydiin lahaa haddii aan ugu dambeyntii imaan doonno dhawaan...
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Waan aqaan Jarmal, laakiin faa'iido yar ayaa leh!
  Dhanka kale, roobkii ayaa joogsaday, cirkuna geedihii wuu ka go"ay, cadceeddiina way soo baxday. Oleg Rybachenko wuxuu lahaa dhibaato kale - wuxuu rabay inuu aado musqusha si ka badan iyo ka badan labadaba. Laakiin wax ayaa ii sheegay: uma badna inay joojiyaan tan darteed. Sababaha qaar, suurtogalnimada hawsha aasaasiga ah ee noocan oo kale ah, xaqiiqda ah in xitaa halkan uu ku xiran yahay rabitaanka qof kale, ayaa ka dhigay wiilka hormuudka ah si aad ah u xanaaqsan. Intaa waxaa dheer, rabitaanku wuxuu noqday mid aad u xanuun badan. Nimankii SS-ta ahaa iyo kuwii la socdayba waxay xalliyeen dhibaatadan iyagoo aan joogsan, laakiin taasi waxay keentay nacayb, oo ma ahayn rabitaan ah in lagu daydo.
  Markaa mararka qaarkood waxaad ka qoomamaynaysaa inaad cunto ku filan u keentay baahida. Faashiistaha waxay yaqaaniin sida loo sameeyo dhibaatooyinka - waxay ku dhasheen sadists. Mise sidii xisbigu u soo kiciyay ayay ahayd?
  Oleg Rybachenko ayaa mar hore bilaabay in si dhab ah loo silciyo markii si lama filaan ah waxaa jiray qiiqa qiiqa hawada weli qoyan, ka dibna eey ciyaya iyo codadka bini'aadamka ayaa la maqlay, nadiifinta si lama filaan ah u soo baxday midigta, halkaas oo askartu ay wax qabanayeen - oo ku saabsan. dhammaan saddex darsin, oo gadaasheeda qiiq ayaa ka kor kacay dhagax iyo dhismayaal waaweyn. Carruur ku labisan camouflage ayaa ka soo yaacay waddada ilaa kuwa garoonka ku yaalla. Ma aha Ruushku, iyagoo ku xukumay qaylada iyo cududadaha swastikas, waxay ahaayeen ilaa labaatan iyaga - way carareen oo qayliyeen. Markii tiirarku soo dhawaaday tuulada, ugu yaraan tobaneeyo askari ayaa mar hore u soo baxay si ay ula kulmaan iyaga - iyaga oo wata bam-gacmeedyo waaweyn iyo qoryaha darandooriga u dhaca oo ay ku rakiban yihiin qalab ballaadhan oo foosto hoostiisa ah. Waxa hogaaminayey oday aad u weyn oo lebisan dirayska Jeneraal SS.
  Ama waxaa laga yaabaa in aan awoowe, laakiin si fudud cawl-timo, sababtoo ah ma jirin calaamado kale oo gabow dareemi in isaga, iyo dhaqdhaqaaqa gacanta dheer, gnarled, qurxiyey jijimooyin dahab ah, eegay boqornimo iyo amar.
  Oo wuxuu leeyahay abaal-marinno ... Oleg Rybachenko wuxuu ku akhriyay buugga tixraaca, wuxuuna la yaabay in dad badan oo la ururin karo ururinta. Kan ugu sarreeya waa Cross Knight oo leh caleemo geed iyo seefo. Xagga sare oo kaliya, wax la mid ah, laakiin leh dheeman, iyo sidoo kale Grand Cross of Iron Cross, laakiin kaliya Goering ayaa leh abaal-marin noocaas ah. Xitaa sare waa Xiddigta Grand Cross ee Iron Cross, iyo taariikhda Jarmalka oo dhan waxaa la siiyay dhammaan labada qof - Field Marshals Blucher iyo Hindenburg. Waa hagaag, Amarka Eagle ee leh dheeman ayaa noqon doona mid sare.
  Tiirka maxaabiista ayaa istaagay. Dheriga-caloosha "dhakhtarka-madaxa," sida Oleg Rybachenko ugu magac daray madaxa kolonyada, ka degay oo la hadlay nin cirro leh. Inta soo hartay waxay eegeen kolonyada si murugo leh oo kacsan. Oleg Rybachenko wuxuu ogaaday in qof kasta oo goobta joogay uu ka tagay shaqadiisa, iyo carruurtii carartay ayaa ku dhawaaday. Jarmalkii ugu horeeyay, waxay ku socdeen tiir. Gadaashoodana waxaa jooga dadka deegaanka oo caato ah: kabo-la'aan ama kabo tolsan oo xidhan. Nimankii masaakiinta ahaa ee deegaanka waxa ay xidheen shaadh-madoow oo midab leh oo cad-madow iyo caddaan ah oo aad isla markiiba garan wayday halka ay wiilashu joogaan iyo halka ay habluhu joogaan; oo dhan shaggy, cadaalad-timo, laakiin cawl leh boodh, ama brownish-cas, timo dheer, monstrously wasakh ah, laakiin leh noole, indho cad - cajiib ah, in yar oo cabsan oo si cad u naxariisto. Oleg Rybachenko ayaa sidoo kale ogaaday in kolonyada SS ay isku daydo in ay u dhowdahay sida ugu macquulsan ee addoonsiga iyo ka fogaanshaha dadka deegaanka. Naasigu ma samayn buuq, ma ay kicin, guud ahaanna si deggan ayay u dhaqmeen.
  Margarita, iyadoo eegaysa tan, waxay tidhi:
  - Halkee buu aaday geesinimadii SS?
  Oleg Rybachenko ayaa si miyir leh ugu jawaabay:
  - Karbaash iyo salkiyo loo daayo!
  Janankii cirroole, ayaa isna dhawr jeer farta ku fiiqay nimankii SS-ta ahaa ee sanqadh-xumada ku dhacay, dabadeed ninkii buuran lahaa markuu wax afka ka xumbeeyey bilaabay inuu wax ka sheego, ayuu gacantiisa si ba"an u gacan haadiyey, isagoo aad mooddo inuu leeyahay. seef lagu dhuftay. Ninkii buurnaana wuu gacan haadiyey, laakiin isaga oo ka xanaaqsan heshiis, dabadeedna amar gaaban siiyey. Gawaadhida gaashaaman ayaa bilaabay in ay boodboodaan, ragii yeeydana waxa ay sii meer-meereen waddada. Waxaa soo raacay nus darsin askari oo deegaanka ah. Inta kale waxay hareereeyeen addoommadii la qabtay, tiirkuna mar kale ayuu dhaqaaqay. Ninkii Cirroole ahaa ayaa ku qayliyey caruurtii iyo shaqaalihii goobta joogay, isaga laftiisu waxa uu soo ag maray ilaaladii bini"aadamka ee la soo degay.
  Dima, oo gariiraya, ayaa xusay:
  - Waxba ma wadaagin!
  Mirabela ayaa xusay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Iska daa inay dagaalamaan oo midba midka kale calooshiisa ha jeexjeexo!
  Nin da"yar oo gar leh oo ka mid ah dagaalyahannada SS-ta ee deegaanka, oo meel ku xigay Oleg Rybachenko, ayaa ka xanaaqay hormoodkii wiilka, oo ruxay qorigiisa fudud, ka dibna madaxa ka qayliyey:
  -Ma waxaad tahay doofaar Ruush ah, xitaa wax ma fahantay?
  Isaga oo ilka-furayna waxa uu ku daray.
  - Miyaynu joogi doonnaa Moscow iyo Washington mise maya?
  Oleg Rybachenko wuxuu xaqiiqsaday waxa ay ka rabaan isaga, si deg deg ah ayuu madaxiisa u rogay, wuxuu la kulmay aragtida Margarit - quus iyo isla mar ahaantaana isagoo leh: "Nasiib - waxyaabo waaweyn ayaa na sugaya!" - laakiin jeneraalkii cirroobay ayaa ka gacan haadiyay, ninkii gadh-lahaana, isagoo wax kale gunuunacaya, ayuu si qoomamo leh u eegay Oleg, wax kalena ma odhan. Oleg Rybachenko wuxuu ku dhawaaday inuu fahmo waxa uu rabo ... Xitaa haddii ay ahayd mid aan caddayn.
  Laakiin wax badan ayaa ka sii wanaagsan, sidaas darteed tijaabooyinku wali macno samaynayaan? Jarmalku ma rabaan in ay sidaas u ogaadaan mustaqbalka? Laakin waxaa soo baxday in ay tahay khilaaf. Ma jiro wax hadal ah oo ku saabsan tartamada feerka saaxiibtinimo ka dib dagaalkan oo kale. Faashiistaha iyo shuuciyadu waa cadaw weligood. Mise halkan wax kale ayaa jira... Sidee xanuun badan macbudyadayda u xanuunsadeen.
  Tuulada milatarigu waxay u soo baxday inay ka danbeyso meel hoose laakiin adag - oo leh madal loogu talagalay askarta ururka SS, oo leh awood - si kastaba ha ahaatee, albaabada furan. Kaliya hal shay ayaa u muuqday mid la yaab leh Oleg Rybachenko - tiirarka albaabka dhagaxa, oo lagu daboolay xardho qaab ubaxyo aan dhammaad lahayn iyo afkoda. Tiirarkani gabi ahaanba kumay habboonayn muuqaalka guud ee tuulada, halkaas oo ay wasakh ahayd (si kastaba ha ahaatee - malaha tani waxay ahayd jiilaalka ka dib?), Guryaha, oo laga dhisay dhagaxyo dhagax ah, oo lagu dhejiyay dildilaacyo ballaaran oo leh cawl huruud ah, ayaa lahaa guri dabaq ah oo bunni ah. saqafyo coosh ah.
  Laakiin waxaa jiray qori iskiis ah. Maya, waa qori iskiis u shaqeysta, iyo nooc diirran oo aan aqoon u lahayn wax weydiinta Oleg Rybachenko. Tusaale ahaan, hubku waa hoobiye aan ka yarayn 350 millimitir. Wuxuu qirtay inuusan waligiis maqlin tan.
  Waxaa intaa dheer, baabuurku wuxuu miisaankiisu yahay ilaa siddeetan tan, iyo sidee baa mid xitaa lagu jiiday buuraha Crimean? Ma waxay rabaan inay tijaabiyaan inta lagu jiro weerarka Sevastopol aan la aqbali karin? Malahani waxa uu calooshayda madhan ka dhigayaa wax yar. Sidee ku noqon doontaa askarta Ruushka ee weerarradan oo kale ah? Wax kasta oo halkan ku neefsaday qarniyadii dhexe, oo lagu daray casriyeynta iyo hal-abuurka farsamada. Sida godadka gambaleelka iyo foorida leh. Xataa la yaabi maysid haddii uu halkan TV jiro, iyo mid midab leh. Ma madow iyo caddaan.
  Isla sidaas oo kale ayaa noqotay qolkii addoomaha la soo galiyay, ama halkii la kaxeeyay. Si kastaba ha ahaatee, maya - way ka sii xun tahay, sababtoo ah ninna ma dhibin in uu dillaaco dildilaaca hoobiye sibidhka, oo waxay u urisay Oleg Rybachenko - doofaarro. Addoomaduna waxay go'aansadeen inay u isticmaalaan maqsin la dayacay ama si ku meel gaar ah madhan sidii hangar (urta meelahan oo kale waligeed ma baabi'in).
  Margarita aad bay u badisay oo waxay noqotay mid cabsi leh oo qaylisay:
  - Mar kale ayay na dejinayaan! Hagaag, haddaan uun i qabsado Hitler!
  Laakiin waxay ahayd saqaf madaxayga korkiisa ka sarreeya. Intaa waxaa dheer, addoommadii waxay ahaayeen kuwo aan silsilad lahayn. Inkastoo, sida Oleg uu ka baqay, ma jirin wax musqul ah oo halkan lagu bixiyo. Dhismihii hore, halkaas oo xabsigu ka casrisan yahay, aad buu u raaxo badan yahay. Inkasta oo Krauts ay yihiin doofaarro, ma jecla wasakh.
  Si kastaba ha ahaatee, wuu ka fikiray arrintan, isagoo horeba u soo qabtay shaqadiisii derbiga fog. Oo taahay. Maxaan dhihi karaa... Ma aha sida hormuudka, ma qurux badna. Weli kuma jiro surwaalkayga, mar horeba guul yar. Gabdhuhuna sida muuqata waxay ahayd inay halkan sidoo kale joogaan ... Way fiicantahay inaadan eegin ...
  Aurora, si kastaba ha ahaatee, ma lumin qalbigeeda:
  - Tacabur kale... Waxaan ku nool nahay oo ku neefsanay farxad this!
  Oleg Rybachenko ayaa yiri:
  - Laakiin adduunka soo socda aad bay u fiicnaan kartaa!
  Ibliiskii oo ololayey ayaa wiilka ku il-duufay:
  - Waxaan sharad ku haystaa fursad aan ku hubiyo sida aysan nooga sabbeyn doonin adduunka soo socda!
  Oleg Rybachenko ayaa si aamusan ugu heesay jawaabta. Tani waxay gacan ka gaysatay la qabsiga ceebaynta iyo ceebaynta;
  Dalkayga aabbahay waxaan u bixin doonaa kayd la'aan.
  Guul ha la helo, halgamaagu ha sareeyo!
  Seeftu way dhufatay oo gafkiina waa la tuuray.
  Sharciga arxan darada ah ee boqorka dhulka!
  
  Volkaanaha ayaa gubanaya - biyuhu waa karkaraan,
  Jacaylkaygii, bushimaha amber!
  Waxaan rabaa inaan helo ugu yaraan daqiiqad xoriyad ah,
  Sidee baad tahay hawo iyo nadiif!
  
  Timaha qaaliga ah waxay u gubaan sida dahab,
  Gacmihiisii ayuu u gacan haadiyey - baal baa koray!
  Rabbigu wuxuu i siiyay hadiyad qaali ah
  Isla markiiba waxay noqotay farxad iyo iftiin!
  
  Meeshii Ilaah maray: halkaas waxaa ka baxay dooxo;
  Ubax cad oo baraf-caddaan ah oo ubaxsan!
  Waxaa jiri doona sharaf - dhexe ee adduunka oo dhan -
  Hadyad meesha allabariga dusheeda ah oo aan ku bixiyey!
  
  Haa, waan ogahay, inaan dembiile ahay, oo ku xidhan sixirka,
  Isaguna uma qalmo kaynta iyo kaynta jannada!
  Laakiin xagga Kalfary iyo Masiix,
  Waan ooyay, anigoo astaanta ku duubaya maro!
  
  Aniga waxaad tahay sawirka ugu wanaagsan dhammaan aroosyada,
  Waxaan aaminsanahay in Ilaaha Qaadirka ah uu ruuxa beddeli doono!
  Waxaan qaadi doonaa iskutallaabtayda aan istaahilin,
  Oo waxaan qaadi doonaa gaashaankii gacmahayga ka dhacay.
  . CUTUBKA 7AAD.
  Waxay ku yaaleen meel bakhaar ah, haddaba maxaa u dulqaatay haddii Naasiyiintu ay xataa caadaystaan inay xoolaha ula dhaqmaan si ka wanaagsan muwaadiniinta Soofiyeedka.
  Saddex wiil oo deegaanka ah, oo ay gacanta ku hayaan SS, ayaa caws ku jiiday. Dhaqso bay u yaaceen, iyagoo kabo-la'aan, cidhib boodh leh, waxay keeneen cudud waaweyn iyo dib. Sannadkii hore, way tababareen, laakiin waxay ahayd wax badan, waxay ku dhowaatay cawl. Toddoba ama siddeed daqiiqo ka dib, mar dambe ma jirto, naag ayaa soo baxday, oo ay la socdaan laba gabdhood oo degaanka ah, waxay keentay dhowr keeg oo fidsan iyo laba wareeg oo farmaajo ah. Iyada oo ku hadlaysa afka Yukreeniyaan, ayay qof kasta u qaybisay cuntadii. Oleg Rybachenko wuxuu noqday mid cajiib ah: qaar badan ayaa waydiiyey iyada iyo wiilasha labadaba wax ku saabsan wax, saddexduna waxay ku jawaabeen si raalli ah.
  Waxaa jira Jarmal badan waxayna halkan ku rakibayaan wax. Laakiin haddana qofna waxba ma garanayo! Ugu dambayntii, isla wiilashii baa baaldi biyo ah keenay oo albaabbadii si adag u xidhay. Isagoo eegaya habdhaqanka asxaabtiisa, Oleg Rybachenko wuu fahmay: tani waa soo baxday, meel kale naguma wadi doonaan maanta.
  Margarita waxay siisay walaalkeed oo gacmaha ku haya xoogaa biyo ah waxayna tidhi:
  - Wax dhib ah ma yeelanayso in aad cunto!
  Rootigu wuxuu noqday mid cusub, laakiin aan caadi ahayn, si uun u culus (Oleg Rybachenko ma xasuusan karo dhadhanka gabal duug ah oo la cunay subaxdii si loo barbardhigo). Ama waa mid aan la duban, ama had iyo jeer waxay u cunaan sidan oo kale halkan (ama halkii, waxay u badan tahay kan dambe, inta kale way cuneen oo ma muujin wax qancin). Laakiin farmaajo ayaa laga yaabaa in laga soo saaro gudaha - aad u wanaagsan, oo la mid ah jiiska feta, kaas oo Oleg Rybachenko jeclaa. Waa wax laga xumaado in gabalku ahaa saddex meelood oo meel calaacasha gacantaada. Oo xataa wiil dhalinyaro ah, ma aha nin.
  Margarita waxay taageertay walaalkeed oo daalan. Waxa uu ku dul dhacay cawskii sidii qof la dilay, waxa uu helay ayuu ruugay, oo jiifay, oo xataa ma cabbin. Oleg Rybachenko ayaa si lama filaan ah u ogaaday inuu gariirayo. Mid ayaa rajeyn kara oo kaliya in ay ahayd uun gariir ka dib qabowga, iyo gaar ahaan aragtida duurjoogta ah. In hurdada dabadeed gariirkan uu tago. Oleg Rybachenko waxa uu isku dayay in uu caws badan u soo qaado naftiisa iyo, haddii ay suurtogal tahay, naftiisa ku aaso. Cunto-cunista ma lumin, wuu isku qanciyay, laakiin sida uu dadka ka maqlay; Marka aad qandho leedahay, waxa ugu horreeya ee aad samayso waa in aad joojiso rabitaanka cuntada. Oleg Rybachenko qudhiisu weligii ma xanuunsan - Thanks to design hidda. Run, ma aanan samayn tijaabooyin la mid ah isaga, oo ay ku jiraan saacado badan oo socod ah oo qabow ah. Markaa .. Laakin malaha way shaqayn doontaa. Haddii kale, markaas waxaa jirta fursad ah in sayniska dartiis ay weli isaga daweyn doonaan ...
  Gabdhaha qaarkoodna sidaas oo kale ayay gariirayaan, laakiin cid qufacaysa ma jirto.
  Alla sidee buu daalka dulmigu ugu dhacay wiilkii hormuudka ahaa, min madax ilaa cidhif! Curcurada lagu xoqay dhiigga, nabarrada dhabarka bararsan, dhaawaca, nabarka iyo bilaabay inay kululeeyaan lugaha - wax kasta oo xanuun, laakiin tani waxay sii xoojisay rabitaanka hurdo iyo hurdo.
  Waana cabsi inaad seexato - waxaa laga yaabaa inaadan soo toosin, ama xitaa ka sii daran, mar kale ku dhamaato aragti. Si kastaba ha ahaatee, aad u xiiso badan.
  Oleg Rybachenko ayaa indhaha ka xidhay oo isla markiiba ku dabaashay gacmaha Morpheus - oo ay ka buuxaan riyooyin, midab leh, iyo maqal la'aan.
  Mid ka mid ah imtixaanadiina halkaas kuma ekaan... Dahaarkii giraanta ayaa la beddelay, iyadoo lagu rakibay go'yaal bir ah oo biro leh oo si naxariis darro ah u dhex qoday cidhibta qaawan ee wiilasha...
  Oleg Rybachenko xitaa wuu cabaaday, laakiin wuu u adkaystay, inkasta oo uusan istaagin, Dmitry xitaa wuu qoob-ka-cayaa oo bilaabay inuu qayliyo ...
  Mucaaradkoodu aad bay u xoog badnaayeen, waxaana cad in ay ka da"weynaayeen intii si rasmi ah loo shaaciyey. Tusaale ahaan, qofka ka soo horjeeda Dmitry waa madax ka dheer isaga, oo horeyba u lahaa shaarbo ... Oo, shaarib ma ka soo bixi karaa da'da kow iyo toban jir?
  Qofka ka soo horjeeda Oleg Rybachenko ayaa sidoo kale aad u weyn oo culus, oo wejigiisu maaha mid ka mid ah burcadda carruurta ... Si kastaba ha ahaatee, wiilku maaha mid qariib ah, giraantu waa giraan, qof kastaa wuu la kulmayaa!
  Labada dagaalba waxay dhaceen isku mar.... Waxaan u baahanahay inaan si degdeg ah u dhameyno, waxay durba soo dhawaatay saqdii dhexe...
  Dima oo is beddeshay waxay markiiba bilowday inay dharbaaxo culus wejiga ku dhufato. Ninka ka soo horjeeda wuxuu lahaa faa'iido dhererka gacmaha, miisaan ahaan, waxayna u muuqatay, si fiican u diyaarsan, jir ahaan iyo farsamo ahaanba... Muruqyadiisa guud ahaan waxay u ekaayeen kuwa muruqa ah ... Si kastaba ha ahaatee, Dimka aad buu u qeexay. oo aad u dheereeya... Aad buu u dheereeyey, laakiin hadda wuu gaabiyey...
  Dmitry sumaysan ma seegin dharbaaxooyin badan oo hal iyo laba jeer ah wareegii koowaad. Xitaa isha midig hoosteeda hematoma ayaa bilaabay inuu bararo...
  Wareegii labaad ayaa xitaa ka sii darnaa, qofka ka soo horjeeda ayaa horay u sii socday oo ku dhuftay, ku dhuftay, garaacay ... Dmitry wuxuu ku dhawaaday inuusan isdifaacin, kaliya inuu madaxiisa dib u soo celiyo si uu u jilciyo dharbaaxada, marar dhif ah, laakiin si lama filaan ah ayuu dib ugu soo laabtay, mararka qaarkoodna wuxuu helayaa kiisa. mucaarid... Wuxuu ku qayliyey Jarmal:
  - Waxaad tahay Ruush, taas oo macnaheedu yahay inaadan buuxin!
  Dmitry si adag ayuu ugu jawaabay, sidoo kale Jarmal:
  - Oo waxaad tahay Jarmal, waxaad ka heli doontaa faa'iido buuxda Ruush!
  Wuu xanaaqay oo sanka kaga dhuftay xusul...
  Caadi ahaan sanka Dmitry ee caalamkan waa mid aad u xoog badan, waligiisna lama jabin, xitaa marka la garaaco, laakiin kiiskan, ma ahayn dharbaaxo jilicsan oo jilicsan, laakiin cidhifka laf dhabarta adag.
  Dhiiggiina waa ka daadatay wiilka, isagoo ku qasbaya inuu ka leefsiiyo... Dimka ayaa ugu jawaabay... Wuu qabtay cadowgii wuu yara gariiray, wuuna gilgilay, laakiin ma uu helin tabar uu ku dhiso. lugihiisa oo cidhifyo jajaban ayaa dareemayay inay ka samaysan yihiin cudbi.
  Wareega saddexaad ma ahayn mid dhib yar, cadawgu si ba'an ayuu u cadaadi jiray, laakiin Dmitry wuxuu bilaabay inuu xannibo marar badan, dib u celinta dharbaaxada ... Xeerarka finalka ayaa la bedelay, tan iyo markii aan ka hadlayno bilad dahab ah oo caalami ah, tirada wareegyadu waxay ahayd kor u kacay ilaa shan iyo toban... Sida faa'iidooyinka. Waa inaan idhaahdaa go'aan naxariis darro ah oo la xidhiidha dhallintii hore u dagaalamay shan jeer maalintaas ... Run, Dimka wuxuu si degdeg ah u dhammeeyey, ninkii ka soo horjeedayna si cad ayaa loo dejiyay iyada oo aan wax badan la dagaalamin ...
  Laakiin afartii wareeg ee ugu horeysay ee firfircoon ka dib, Dmitry ee ka soo horjeeda ayaa xoogaa hoos u dhigay. Waxa kale oo uu dareemay daal, neefsashadiisu aad bay u degdegtay oo isla markaa way ka cuslayd...
  Dimka, inkasta oo nabarro iyo gubasho ba'an oo cagihiisa qaawan ay ka muuqato, haddana waxa uu dareemay xoog dheeraad ah. Wareegii lixaad, xitaa wuxuu ka soo horjeeday daanka dhowr jeer ... Laakin sidoo kale wuxuu ahaa mid joogto ah, weyn, iyo laga yaabee sidoo kale doped ...
  Wareegii toddobaad, Dmitry's mucaaridkii foosha xumaa ayaa wax yar ka beddelay xeeladihiisa wuxuuna bilaabay inuu isku dayo inta ugu badan ee suurtogalka ah, oo ka soo horjeeda xeerarka, xusulkiisa, ama xitaa madaxiisa ... Dima wuxuu bilaabay inuu ku dhufto xitaa marar badan, iyo in wareegii sideedaad waxa uu gaadhay guul qayb ah.
  - Hagaag, waa la i qabtay, yaa qaniinay!
  Jarmalkii aad ayuu u sii farxay, waxa uu weli ku xisaabtamayay jillaab gooni ah!
  Oleg Rybachenko ayaa dagaalka u dagaalamay si siman, isaga oo aan wax garaac ah seegin, isaga oo ka faa"iidaysanaya in qofka ka soo horjeeda uu si weyn u lulanayo, waxa uu gadhka kula kulmay jab bidix ama iskutallaab dhanka midig ah... Laakiin ilmaha weyn ee Jarmalku ma dhicin. ka fal celi dharbaaxooyinkaas. Dabadeed Oleg Rybachenko wuxuu bedelay xeeladdiisii wuxuuna bilaabay inuu ka shaqeeyo sanka fidsan ee ka soo horjeeda ... Jarmalku ursigu wuxuu socday waqti dheer, laakiin wareeggii toddobaad wuxuu bilaabay inuu soo baxo ...
  Waa in la sheegaa in ka soo horjeeda Oleg Rybachenko lagu bedelay wiil kale, fudud oo caddaalad ah. Midkii hore wuxuu u muuqday mid dhaawacmay (In kasta oo dabcan tani ay tahay khiyaanada Nazi!)
  Laakiin wareegii sagaalaad, Oleg Rybachenko wuu yara cago-jugleeyay wuxuuna seegay jug ka soo dhacday cagihiisa... Wiilka yar lugihiisa qaawan ee la garaacay ayaa si aan waxba tarayn u miiqeen... la tiriyey. Wuu soo yaacay oo cadawgii sudhay...
  Wuu ruxay, isaga oo ku degdegaya inuu dhammeeyo... Bugle ayaa ka dhawaajiyey inuu ku dhawaaqayo dhammaadka wareegii sagaalaad, laakiin garsooraha ayaa iska dhigay mid aan maqlin...
  Oleg Rybachenko ayaa seegay dhowr dharbaaxo culus, laakiin wuu sii hayay, isagoo ku jilciyay madaxiisa ruxay. Cadawgii wuxuu galay jahawareer, waxna maba dareemin, tumasho. Halkan wiilka Soofiyeedka, isagoo dib u falcelinaya, laakiin aad u xoog badan, ayaa jirkiisa ugu dhuftay xaggiisa ... Dharbaaxadu waxay si toos ah uga dhacday beerka ... garaac aad u halis ah ...
  Mucaaridku waxa uu sameeyay dhawr lulid oo kale, wejigiisii weynaana waxa uu noqday guduud. Isagoo gariiraya hawo, ayuu hore u dhacay oo bilaabay inuu xanaaqo... Garsooraha ayaa isla markiiba joojiyay dagaalkii, dhakhaatiirta ayaa ku dhex orday giraanta... Isla markiiba waxaa caddaatay in Oleg Rybachenko ka soo horjeeday uusan awoodin inuu sii wado dagaalka, iyo guud ahaan waxaa lagu qaaday bareelo, IV...
  Tani waxay saameyn xun ku yeelatay saaxiibkii Dmitry oo wuxuu u baxay weerar ka dhan ah mucaarad si muuqata u daalan ... Wareegga tobnaad, kow iyo tobnaad, laba iyo tobnaad ... Isku-beddel adag oo dharbaaxo ah, laakiin faa'iido cad Dmitry ... Saddex iyo tobnaad wareeggii ayaa xoogaa la simay, sababtuna waa jarmal octopus quus ah, wiilkii Soofiyeedka ayaa ka gooyay sunniyaha.... Laakin afar iyo tobnaad, Dimka oo firfircooni ayaa haddana gacantiisa ku dhaqaaqay. Nimankani weli waxba kama ay aqoon, tusaale ahaan, Muxammad Cali, laakiin siyaabo badan ayay u soo guuriyeen xeeladihiisa.
  Wareegii shan iyo tobnaad, gacmihii Jarmalku waxay hoos u dhigeen daalka, mana uusan ka jawaabin dharbaaxada, laakiin si fudud ayuu u istaagay, isagoo muujinaya geesinimada Aryan ... daciifnimo. Markaa ha ahaato! Laakiin way badnaayeen, way badnaayeen, oo waxay ku da'een garka cadawga oo qaawan. Ugu dambeyntii, madaxa Jarmalku ma uu adkeysan karin, xadka awoodda ayaa daalan, isaga oo wakiil ka ah qaranka "Aryan", ayaa si fudud u hoos u dhigay sida wasakh, qiyaastii shan iyo toban daqiiqo ka hor dhammaadka wareegii ugu dambeeyay ...
  Garsooraha ayaa bilaabay inuu si tartiib tartiib ah u tiriyo, laakiin tirinta shanta ka dib, markuu arkay sida uu u dhaq-dhaqaaqa xun yahay Dmitry Lebedev ee ka soo horjeeday, ayuu hadalka ka joojiyay oo ku qayliyay:
  - Halkii, dhakhtar!
  Mid kale oo da 'yar oo "Superman" ah ayaa loo qaaday cusbitaalka ... Intaa ka dib kooxdii ku guuleysatay finalka ayaa safaf hore u galay tiir waxayna bilaabeen inay socdaan ... Tufaaxa Rose ayaa ka soo dhacay kor.
  Wiilka dheer ee Dmitry ayaa si weyn u dhoola cadeynayay, wuu ku raaxaysanayay. Laakin haddana waxa uu si lama filaan ah u dareemay in kamaradu ku soo wajahan tahay, oo ay meel dhow ka duubayso cago qaawan oo ay leeyihiin wiilashii Soofiyeedka, oo qodax badani ka dalooshay, dhiig yarna ka da"ay... Isla markiiba dareenkiisu wuu xumaaday, waxaanu isku dayay inuu xubnihiisa ka qariyo waxyaalaha raaxaysiga ah. kabaha dahabka leh ee ciyaartoyda kale ee da'da yar ee Jarmalka ama ku aas tufaax.
  Oleg Rybachenko ayaa gacanta ku jiiday:
  - Uma qalmo! Waa ceebtaada taas oo keeni doonta qosol iyo shaki... Intaa waxaa dheer, Jarmalka, ka dib markii lagu dhawaaqay dagaal guud, ku dhawaad dhammaan carruurtu waxay ku socdaan kabo-la'aan, taas oo aad adigu ku aragtay waddooyinka Berlin. Markaa dhabarkaaga toosi adigoo kibir leh.
  Biladaha la gudoonsiiyay ayaa waxay ku xidhnaayeen xadhig bunni ah oo ka samaysan dahab dhab ah, miisaankiisuna ku dhaw yahay konton garaam iyo sagaal boqol oo muunado ah. Dabcan, wiilasha Soofiyeedka tani waa qadar badan - qiyaastii ... Xitaa way adag tahay in la xisaabiyo, tan iyo markii lacagta Soofiyeedka ay u muuqatay in si rasmi ah loo taageeray, laakiin dhab ahaantii arrinta ayaa la fuliyay iyada oo aan lahayn kayd dahab ah.
  Markii hormoodyadii Soofiyeedka koreen masraxa, waxaa ka dhawaajiyay heesta USSR. By habka, tani ma ahayn muusikada Alexandrov weli, wax la mid ah mid caalami ah. Oleg wuxuu halkan ka dareemay dhiirigelin weyn wuxuuna codsaday ogolaansho inuu heeso...
  Himler, oo goobjoog ka ahaa tartanka, ayaa si naxariis leh u oggolaaday:
  - Aad ayaan ugu farxi doonaa inaan maqalno halabuurka martidayada ee ka timid Ruushka Weyn.
  Oleg Rybachenko ayaa marka hore u sujuuday midigta ka dibna bidix, ka dib isaga iyo Dmitry waxay bilaabeen inay heesaan;
  Nolosha dhexdeeda, geesi, waxaad u duuleysaa sida gorgorka -
  Oo ma rabto inaad ogaato soo degista!
  Annaga ahaan, abaal-marintu ma ahan wax la wada leeyahay.
  Waxaa jirta hal waddo oo aan ku noqon karno marwo!
  
  Marka hore waxaan xidhxidhay xadhig cas,
  Dabadeed, markii dagaalku yimid...
  Wiilkii caatada ahaa ayaa gacmihiisa ku qaatay majarafad -
  Si aanay cirbaddu ugu dhegin laabtaada!
  Carruur waxay qodeen godad kabo la'aan,
  Gabal duug ah oo saddex...
  Qabowga lagu diiriyay biyo karkaraya.
  Laga soo bilaabo baakadaha qaniinyada, aad u xanaaqsan!
  
  Halgamaagii wuu dhintay, qorigiina wuu dhacay.
  Wiilkii si degdeg ah ayuu u qaaday!
  Dharbaaxadu waxay noqotay mid xoog badan sida Katyusha,
  Cabsi la'aan, kooxda da'da yar!
  
  Waxaan toogtaa silsiladda hadh-madow,
  Xageed ka heshay saxnaantaada?
  Sida seeftii ugu afaysan waayihii hore,
  Waxaad heshay rigoore!
  
  Dagaal aan naxariis lahayn, hoogay, hooyo maaha.
  Waxaa jira kulayl aad u xun oo engegan lamadegaanka ah.
  Laakiin waa inaad naftaada u bixisaa dhulka Aabbaha,
  Markaas waxaad heli doontaa farxad hadiyad ahaan!
  
  Laakiin maxay tahay in jacaylku noqdo?
  Wiil kastaa ma yaqaan tan...
  Marka durdurrada dhiigga -
  Wuxuu si arxan darro ah u laayaa faashiistaha!
  
  Laakin Hooyo waa jacayl,
  Waxay ka kooban tahay sharafta faca ifaya...
  Oo ha khilaafin qalbigaaga,
  Waxaa ku jira Stalin - Birta iyo Ololka - Lenin!
  
  Noqo waqti dhalaalaya -
  Sababta barakeysan ee shuuciyadda...
  Kooxda sharka leh waa la jabiyay -
  Asalkii Naasinimadana waa la jeexjeexay!
  
  Tixgeli dhammaan aadanaha...
  Soofiyeedka ayaa la mideeyay!
  Samada ha ahaato meeraha.
  Waxaan ahay jilba - Rus' waa lama taabtaan!
  Oleg Rybachenko iyo Dmitry ayaa kor u booday ereyadii ugu dambeeyay, taas oo sii wanaajisay dareenka heesahooda.
  Taallada ayaa si xamaasad leh u foodhyay oo loo sacab tumay...
  In kasta oo wiilashu ay, guud ahaan, riyo aad u xiiso badan oo wanaagsan u haysteen, habluhu waxay ku soo noqdeen qabsashadii hore ee markabka. Aragtida qaybo badan ayaa ah dhacdo naadir ah, laakiin waxaa si cad u jiray wax intaas ka badan.
  Si sax ah, ma aha aqoon, laakiin buuxinta himilada Hyperwitch iyo Ilaahyada Demiurge Ruushka. Ka shaqaynta dhimashadayda.
  Hadda qaybta xigta, halkan waxaa jira dhibaatooyin dhinaca albaabka u furan yahay iyo dhinaca xiran. Halkan waxa aad u fiican in la dhaafo ama aad halis gasho. Si kastaba ha noqotee, waa caadi, haddii ay leexiso gambaleelka, waxay u qaadan doonaan sakhraannimo. Dabadeed qof aan xiirin ayaa ka soo eegay godka godka hoostiisa, inanta ayaa si dirqi ah u heshey waqti ay ku dhuuqdo. Si kastaba ha ahaatee, si dhakhso ah uma eegi doono iyada. Albaabka waa xiran yahay waana inaad garaacdaa.
  - Yaa jooga? - Codka daalan ayaa si xoog leh u hinqaya.
  - Anaga! - Aurora, oo muujiyay karti aan la filayn oo luqadaha ah, ayaa ku jawaabay Ingiriisi oo cad oo Texas ah. - Waxaan keennay rum maxalli ah, waxaan ku xanuunsanahay wiski.
  - Ah haa! Dhaqso badan! - Badmaaxihii albaabka gadaashiisa ayaa sida doofaarka u qayliyay. - Dabcan rum!
  Albaabada waaweyn ee aan lagu geli karin bam gacmeed ayaa furan. Nin indho-la'aan ah ayaa la doortaa, oo ay la socdaan dhowr maado oo kale oo badh ah. Waxay u uriyaan sida weerar gaas, ama waxay aad u uriyaan qiiqa,
  - Aaway rumaha! - Waxay ku qayliyeen si wadajir ah.
  - Aad baad u fiican tahay! - Aurora-cas oo timo cas leh ayaa si farxad leh u toogtay, oo dul dhigay badmaaxiinta. Waxaan xidhxidhay ilaa saddex iyo badh darsin, waa inaan beddelaa clip-ka. Way fiican tahay in xabaduhu ay yar yihiin, is haysta, oo aad wax badan ku qaadan karto.
  - Qayb kale oo la nadiifiyey! "Iyadoo xaddi gaar ah oo qabow dayrta codkeeda ku jira," ayay tidhi. "Waxay ku guuleysteen inay ridaan dhowr xabbadood, laakiin waxaan rajeynayaa inaan la maqlin."
  Barafka cad ee Terminator-ka ayaa ku jawaabay:
  - Oo kuwii maqlayna way maqli doonaan!
  Margarita Aurora ayaa soo dhex martay qolkii xigay, in yar bay soo jeesatay, wax yar ku toogtay waddada, oo soo gashay dabada, waxay aragtay lammaaneheedii Zombie oo la halgamaya Yankees. Ninka dhintay, si kastaba ha ahaatee, wuxuu muujiyay awood aad u badan, isagoo jabiyay laf dhabarta ilmo galeenka.
  - Hagaag, waxaad ku dhowaatay inaad na siisay! - Inantii Komsomol way qeylisay.
  - Maxaa haray in la sameeyo! Wuu i arkay oo ku dhawaaday in uu qaylo dhaanta kor u qaado! - Zombie wuxuu qaatay qaab eey laga xumaado.
  - Hagaag, waad haysaa fikradda! Jiif oo aamus. - Margarita waxay farta ku ruxday "addoonka" waxayna si aamusnaan ah cagteeda ugu dharbaaxday sagxada.
  Dhabarka dambe ee aan xabadda ka dhacnay, ayaa mid ka mid ah askarta ayaa ku tuuray bam gacmeed, waxaana jirtay cabsi ah in wax walba ay burburi doonaan. Analoogga Ameerikaanka ee F-1, wuxuu ku duulay si tartiib tartiib ah. Go'aanku wuxuu ku yimid si lama filaan ah; Margarita waxay si adag u tuurtay saxanka boomerang. Isha saddexaad bay u jeedsatay oo macno ahaan waxay ku milmay bir dhuuban oo aad u xooggan. Isha maskaxdu waxay raacday dhaq-dhaqaaqa saxanka, ka dibna caarada ayaa ku dhegtay xayndaabyada dhexdooda, gooyay hubka iyo fiyuuska, xannibay gelitaanka aashitada. Kuul dhididka ah ayaa ku soo rogmaday wejiga terminatorka timo cad:
  - Wow, waxaan ku dhawaaday inaan kala go'o! Tani waa mucjiso kaliya. Waad ku mahadsan tahay, Hooyada Ilaah, sida aad i badbaadisay, dembiilaha.
  Aurora oo timo cas leh ayaa maqashay iyada oo walaac wadata ayay tidhi:
  - Maxaa jira?
  - Waxay tuureen bam-gacmeed! - Wuxuu ku jawaabay Margarita greyhound.
  - Ma maqal qaraxa! - Bahashii Komsomol way yaabtay.
  - Ma rumaysan doontid, waxaan ka dhigay diskka boomerang. - Dagaalyahankii barafka cad ayaa qoslay.
  - Sidan ayay u dhacdaa. Mabda 'ahaan, tani kama hor imanayso sharciyada dabiiciga ah haddii aad u dhexeyso foornada. - Aurora waxay samaysay qaab berde oo kale ah oo suulasha qaawan ku leh.
  - Oo sidaasay dhacday! - Margarita way qoslay, oo dhoola cadeynaysa.
  Shaydaanka dabka ayaa noqday mid xiiso leh:
  - Imisa ayaad ku dishay dhabarka dambe?
  Korshunova quruxda badan ayaa si sharaf leh ugu jawaabay:
  - Labaatan iyo siddeed qof, sagaal iyo labaatanaadna waxaa ceejiyey Zombie.
  - Ma badna! Hadda waxaan dhex wareegayaa qolalka si aan u nadiifiyo markabka oo dhan. I caawiya! - Waxaa jiray samir la'aan ku jirta codka Aurora-cas ee timaha cas hadda.
  - Hagaag, waan kula dhaqaaqi doonaa. - Margarita waxay si lama filaan ah u tuurtay qayb ka mid ah lafo dhiig leh oo ku dheggan timaheeda.
  Aurora oo gubanaysa ayaa si degdeg ah u soo gashay qolka qolka jiifka, halkan dhawr sarkaal ayaa hore u hurday, ilaaladuna waxay ka hogaaminayeen dhinac ilaa dhinac dhanka qamriga. Si kastaba ha ahaatee, waxay ku qayliyeen:
  - Halkan ma iman kartid!
  - Warbixin degdeg ah oo ka timid Hamilton. - Inantii Komsomol oo gubanaysa ayaa jawaabtay oo ku dhufatay dildilaac, oo ku dhawaaday bar-madhan. Rasaastu si aamusnaan ah ayay u duulaysaa, iftiinku sidoo kale sax maaha, isla markaaba ma fahmi doontid inay tahay qoriga mashiinada oo kugu soo dhacaya. Markaa waxa la yaab lahayd haddii qof ka falcelin lahaa. Waxaa jiray siddeed iyo toban mayd, isla markiiba afar kale ayaa lagu soo daray, laga soo bilaabo suuliga, xitaa lix - mayd ayaa ka soo dhacay foostada iyagoo isku duuban. Mid ka mid ah dambaska waxaa iska lahaa dhillo.
  Qabri aamusan oo rogaal celin ah,
  Geeri la helay - bahal yar!
  Maanta doollar - berrito xabbad foodda ku haysa,
  Xirfadda khatarta ah!
  
  Haa, gabadhu kuma rabin,
  Jirdil marka aad imtixaanada ka gudbayso...
  Waxaa jiray riyooyin kale oo dhillooyin ah
  Kaliya dabadaada rogo!
  
  Si uu webi champagne u qulqulo,
  Yachts, baabuurta - dhammaan sharafta!
  Gacmaha waxay qabsadeen lacago aan xisaab lahayn,
  Gabadhii waxay go'aansatay inay xumaan noqoto!
  
  Laakiin doqon uun baa fikira
  Guriga dhilleysiga waa mid wanaagsan oo xiiso badan!
  Waxaan afkayga ka buuxiyey caviar madow -
  Maan ogayn inaad iska bixisay AIDS!
  
  Ninna qabriga ma geli doono.
  Aabbow, cabsi ku baabtiisa!
  Waxay ahayd natiijo aad u xun
  Macmiilkii hore xitaa wuu iska shidaa!
  
  Carruurtaadu si fiican kuu xasuusan maayaan
  Waa ceeb in la ogaado hooyada noocaas ah!
  Maxaa u soo haray - hoyga xabsiga -
  Si aad ugu adkaysato ciqaabta aamusnaanta...
  
  Sidaa darteed, gabadhey, wax baad baranaysaa.
  Una shaqee dhulka Hooyo ee quruxda badan!
  Markaa waxaa jiri doona waddo kor loo qaado oo aan hoos u dhac lahayn...
  Haddii kale waxaad ku waari doontaa cadaabta!
  Ibliiskii dabka ahaa ayaa soo koobay, isagoo u sujuuday dhilladii dhacday.
  Sidaas ayay u soo dhaaftay, sidii hadh ku dheggan darbiga oo ay sii marayso jidka. Taageere ayaa ka soo garaacday dhinaca, abuurista diirimaadka; Waxay u soo dhawaatay albaabka; haddii la furo, hawada kulul waxay toosin kartaa kuwa ka dambeeya miiska. Waxoogaa wuu ka warwareegaa, ka dibna si habsami leh ayuu u sameeyaa dildilaac cidhiidhi ah, oo ag gurguuranaya. Waxa aan dareemay qallafsanaanta roogaga oo aan qaawannahay. Wax yar ayaan jaranjarada ka dhaadhacay dad badan ayaa durba hurda oo biir ka cabaya miiska miiska. Dhawaaqa iftiinka ah, cagaha qaawan ee Aurora waa kuwo aan la maqli karin; Durba burbur aan caadi ahayn oo dillaacay, isku dayaya in aanu mar dambe xabbad ku lumin mid ka mid ah. Inta badan seexda waa la gowraci karaa. Haddii aad isla markiiba cadaadiso halbowlaha carotid, ka dibna natiijada ugu badan waxay noqon doontaa hamaanka cadowga.
  Kadibna Aurora-lug-gaar ah ayaa ka shaqeeyay markabka, marka lagu daro Yankees, waxaa jiray ilaa nus boqol dagaalyahannada Xasilinta, laakiin waxay yareeyeen anshaxa.
  - Tani waa waxa ay ka dhigan tahay markaad u ogolaato dad aan la garanayn inay soo galaan shaqaalaha.
  Inantii waxay fuushay jaranjarada, iftiin fidsan ayaa xagga sare ka soo dhacay. Sawaxankii caadiga ahaa, ee cagaha hoostiisa roogaga ayaa la jeexay. Marka loo eego sawirka, Ciraaqi. Waa maxay tani macno ahaan?
  sidoo kale ma xuma, inkastoo ay ka hadlayso khibradda kooxda. Laakiin rabitaanka raaxada xad-dhaafka ah ayaa burbur u ah Yankees. Markaasay jaranjaradii kor u kacday oo istaagtay. Saddex ayaa ku yaal buundada iyo laba ku jira dharka bannaan ee qoolleyda. Hagaag, suudhka qoolleyda xitaa xitaa taangiga ma aha, waxaad ka qaadan kartaa bam-gacmeed, laakiin qaylada waxay noqon doontaa sida xiirista doofaarka. Ma jiro wax rabitaan ah oo lagu carqaladeynayo hawlgalka sida wanaagsan u shaqeynaya.
  Waxaan u jeestay saaxiibkay Margarita si ay u caawiso:
  - Waxaan halkan ku haynaa mid, ama halkii laba qoolley!
  - Faham! - Margarita waxay isku dayaysaa inay si fiican u ciyaarto. qoslay.
  Dabka-Ibliis ayaa yiri:
  - Sidee looga bixi karaa?
  Margarita ayaa indhaheeda isku soo koobtay, iyada oo shaki ku jirta Sphinx kaas oo booger uu ku gurguuranayo, ayaa waydiisay:
  - Ma laga saaray bam-gacmeedka?
  - Aad u buuq badan! - Aurora si qoto dheer ayuu u neefsaday.
  - Way fiican tahay inaad boomerang ka tuurto wejiga, adigoo gooyay visorka gaashaaman ee aagga uu muraayaddu ku yaal. Kadibna ku rid saddex xabbadood oo saddex-laab ah. Waa inay shaqeysaa. - Margarita ayaa si kalsooni leh u tidhi.
  - Ii kaalay, aynu si isku mid ah u samayno! - Faraheeda oo si argagax leh u ruxmaya, ayuu Ibliiskii dabka ahaa waydiiyay.
  - Dabcan, mar horeba waan degdegay! - Margarita in yar oo kale ayay soo xidhxidhay oo dhankeeda ka soo gashay. Aurora cago-la'aan ayaa xoogga saaray oo ku daray cod aamusan:
  - Halkan kuma maqnaan kartid.
  - Tuko, way ku caawinaysaa! - waxay soo jeedisay xubin Komsomol Margarita, oo mar kale ku dhacday farxad diimeed.
  - Ma rumaysni in Ilaah! - Dagaal yahankii waa la dhacay. - Tani waa calaamad daciifnimo!
  Dagaalyahankii timaha cad, oo calaamadda iskutallaabta ku samaynaysa nafteeda, ayaa soo jeedisay:
  - Markaa caawimaad weydiiso - maskaxda ugu sarreysa ee aadanaha. Ha ku caawiyo inuu ku guuleysto magaca Ruushka Soofiyeedka.
  Habluhu shan ilbidhiqsi bay barafoobeen, way faq-sameen, ka dibna waxay sameeyeen wixii ay rabeen. Saxanka boomerang, sida shabakad khafiif ah, ayaa ku dhow inaan la arki karin iftiinka fidsan. Mar wuxuu ku dhuftay laba sanam oo aan dhaqdhaqaaq lahayn. Ma aysan helin waqti ay kaga falceliyaan markii rasaasta aamusan ay ku dhufatay visor-kii yaraa ee la gooyay, oo ay dudeen qolofyada oo ay kala jeexjeexeen maskaxda. Hagaag, kii saddexaad ayaa isku mar la dilay, sidaas darteed ma uusan helin waqti uu kaga falceliyo. Run, dharka bannaan ee qoolleyda ayaa dhacay, abuureen buuq. Badmareenkii oo yaabban ayaa soo booday, Aurora oo timo guduudan ayaa hal booday ku dhaaftay, waxayna farta muddeda ah ku tilmaantay madaxiisa dambe.
  - wiil seexo!
  Dabadeed dhawr madax ayaa ka soo muuqday meeshaas, xariiq u eg taageere laba jibaaran iyo aamusnaan.
  - Marxaladan ayaa laga soo gudbay Margarita!
  - Halkan ku xigta qolka kabtanka, waxaanu ku qaban doonaa isaga iyo dhagaxyada. - Waxaa soo jeediyay xubin Komsomol ah oo timo cad cad.
  - Laftigeeda.
  Si aad u hesho qolka kabtanka, waxay ahayd lagama maarmaan in la sameeyo laba xajin; Waxay ahayd mid aad u yar, ma ka weynayn siddeed iyo toban, ama laga yaabee xitaa lix iyo toban. Waxay u eegtay si farxad leh.
  Waxba odhan maayo, dagaalyahanno...
  - Allaah! Aan laga adkaan oo baalashii hantida lagu wado. - Wuxuu ku jawaabay Margarita dhagaraysan oo Carabi ah.
  Runtii, wejigoodu ma muuqdaan, kuwaas oo qallafsan, gabadhu wali ma aqoonsan doonto, iyo nooca uu yahay Suldaanka Turkiga waa la xoojin doonaa.
  Aaway kabtankii? - Aurora waxa uu Ingiriis ku weydiiyey lahjad Carabi ah.
  Wadaaddadii jacaylku waxay bilawday inay af-garabto:
  - Qol raaxo leh! Tani "fagot" gabi ahaanba kama degan jacaylka. Haa, haddii aad rabto, waxaan kuugu adeegi doonaa, gabi ahaanba bilaash!
  - Gabdho kun jeer idinka khayr badan jannada ayay nagu sugayaan! - Halgamaagii waa uu gacan haadiyay.
  Dhilladu ma doonayn inay ka cadhaysiiso gacan-ku-dhiiglayaasha, laakiin falcelinta dhilladu way ka xoog badnayd codka caqliga.
  - Waxaan ku tusi doonaa kaliya waxa aan samayn karo! Carrabkaygu wuxuu u fudud yahay sida baal oo kale, Oo wuxuu u macaan yahay sida malab oo kale.
  Si dhab ah u xanaaqsan, Margarita waxay farteeda ka gelisay daboolka indhaha, iyadoo damisay dhilladii:
  - In yar oo dheeraad ah oo ay tahay inaan dilno. - Xubin diineed ka tirsan Komsomol ayaa aad uga cadhooday aragtida xumaantaas.
  Albaabka ayay si taxadar la'aan ah u dhigeen laba ilaalo ah, iyagoo ka daba boodaya oo qoorta ka jabiyay.
  Naakhuudihii, sidii qof baas oo dhammaystiran, ayaa durba khuuraya, oo isku duubay laba nin oo kala ah nin madow iyo Thai ah. In kasta oo ay iyaguna is dhiibeen, haddana way rog-rogteen oo waxay isu rogeen cabsi.
  Gabdhuhu waxay arkeen sawirka kabtanka kombuyuutarka, sidaas darteed, iyaga oo aan ka labalabeyn, waxay dileen labadaba "wiilasha trans". Kabtankii darajada koowaad oo ahaa qofka labaad ee ka dambeeya Admiral-ka, ayaa inta kor loo qaaday oo uu miyirsaday isagoo laba dhirbaaxo ah. Markii ugu horeysay ee uu is helay maxbuusnimadii, makhluuqa foosha xun ma uusan gilgilin, kaliya wuxuu ku eegay dhimashadiisa indho la yaab leh.
  Margarita waxa ay kor ugu qaaday gacmaheeda fidsan, iyada oo afkiisa ku dabooshay gacan-gelis, Aurora waxa ay keentay toorray leh daab dhalaalaya oo indhaheeda. Waxay u qeylisay sidii cobra ba'an:
  - Hal eray oo aan ishaada ka soo bixin doonaa!
  Margarita wax yar ayay daanka ka debisay, laakiin kabtanku wuu iska aamusay.
  - Waa sidaad tahay! - Shaydaanka dabku wuxuu ka dhigay codkeeda mid aad uga xun. - Xanuun mari, taliye.
  Galina waxa ay xoogaa cadaadisay dareemaha dareemaha oo ay dabooshay afkeeda, sidaas darteed qaylo ayaa ka baxsatay dhuunta kabtanka Maraykanka.
  - Hagaag, hadda way ka aamusnaan doontaa. - Aurora-cas oo timo-casaan ah ayaa bilawday in ay faraheeda qaawan ku garaacdo dhulka oo u eg qaab qaafiyad ah oo lagu garto socod-maskaxeedka. - Ku hadal dhogorta aan daacadda ahayn! Mise sharaftaada ayaanu kaa goynaynaa oo afkayaga ku shubaynaa.
  Markii kabtankii qalloocan uu yara degay, Margarita wax yar ayay tuujisay. Dagaalyahanka timaha cad waxa kale oo uu go'aansaday in uu wax ku biiriyo afka ah su'aalaha:
  - Ey, sharax naftaada haddii aad rabto inaad ka fogaato dhibaatada. Haddii kale waxaad naga farxin doontaa oo kaliya.
  Kabtankii ayaa si aan gabasho lahayn u yidhi:
  - Wax walba waan kuu sheegi doonaa!
  - Hagaag, taasi waa ka fiican tahay. Sida loo yiraahdo su'aalaha si fudud! - Gabdhihii si jeesjees ah ayay u qosleen.
  Naakhuudihii waa cabaaday, dhegihiisii baalka lahaana way gariireen.
  - Kaliya ka tag noloshaada!
  Aurora si macquul ah u xusay:
  - Tani waa saxanka ugu qiimaha badan, waxaad weli u baahan tahay inaad lacag hesho!
  - Waxaan ahay qof ganacsade ah. - Muxuu u faraxsanaa mareykankii la qabtay? - Haddii aad rabto, waan ku adeegi karaa!
  - Middanna, candhuuf la'aanteed, dhillaydow! - Margarita waxay u hadashay si xun.
  Xitaa baranbaro markabka, oo ku turunturooday maqaarka siman ee lugta gabadha, ayaa dib ugu soo laabtay dillaac, ka cadhooday soo jeedin noocaas ah.
  - Immisa qof ayaa markabka saaran? - Aurora timo cas oo kibir leh ayaa iska dhigtay in aanay maqlin xukunkii u dambeeyay.
  Mareekankii qalloocsanaa, waa uu ka meermeeray, wejigiisii waxa uu noqday maan-gaab, oo aad mooddo in aanu su"aasha maqlayn, indhihiisu sacab, sacab!
  Shaydaanka Dabka ayaa tooreyda ku gooyay farteeda yar waxaana bilaabay dhiig. Isla markiiba wuu miyirsaday:
  - Waa hagaag, imisa qof ayaa ku jira burburiyaha?
  - Ilaa afar boqol! Si sax ah uma garanayo goorta ay xagjiriinta "xasiloonida" ka yimaadeen xeebta. Laakiin waxaa jira dhillooyin yar. Iyaga kuma filna xitaa ragga xeebta ka yimid. - Is-yeel-yeelkii iyo mooryaantii baa qayliyey oo luqunta doofaarka ka ruxay.
  . CUTUBKA 8AAD.
  - Waxaan ka tagi doonaa faahfaahinta! - Dabka Aurora isla markiiba wuxuu u dhaqaaqay arrimo la taaban karo. Aaway alaabtii?
  Kabtanku wuxuu isku dayay inuu ciyaaro "nacas":
  Waa maxay artifations?
  Aurora oo cago-la'aan ah ayaa xoogaa majuujisay jilibkeeda, lafta ayaa dillaacday.
  - Hadda ma fahantay?
  Xanuunku wuxuu noqday habka ugu waxtarka badan ee looga takhaluso nacasnimada:
  - Haa, waxay ku jiraan badbaadada markabka.
  Cool Aurora wuu qayliyey:
  - Ka waran badbaadada?
  - Halkaa albaabka gadaashiisa! - Doofaarkii primate-ka ayaa qayliyey.
  - Bahashii dagaalyahanka ahayd ayaa indhaheedii cagaarka ahaa ku ifisay. Margarita waxay u soo jiidatay albaabka titanium nafteeda oo waxay ku dhawaaqday niyad jab:
  - Codsaday!
  Kabtanku wuxuu si quus ah isugu dayay inuu noolaado:
  - Haa, waxaan hayaa fure.
  - Halkee? - Inantii dagaalyahanka ahayd ayaa kursigii kor uga qaaday lugta cagteeda qaawan.
  Xayawaanku si aan la garan karin ayuu u gurguurtay:
  - In armaajo!
  Aurora oo cago-la'aan ah ayaa si degdeg ah ugu soo orday golaha wasiirada wuxuuna la soo baxay qalab jajab leh.
  Tani?
  - Haa! - Jiirkii yaraa ayaa ciyey.
  - Aniga qudhaydu waan furayaa! - Dashing Aurora ayaa kabtanka gacmaha kaga dhuftay. - Eeg, caqli yeelo.
  - Waa maxay sababta aad laba keliya u tihiin? - Doofaarku wuxuu lahaa geesinnimo si uu u xiiseeyo.
  - Ha noqon mid aad u xiiso badan. Waxaad noolaan doontaa waqti dheer. - Aurora waxay ciribta qaawan ku dhufatay caloosha Forleind, taasoo ka dhigaysa inuu la murugoodo xanuun. Inantii ayaa ka furtay albaabkii u soo jeeday dhinaca badbaadada. Qolka dhexdiisa waxaa yaalay dhowr laptops iyo bam-gacmeedyo. Soofiyeedka RPG - 39, hal koobi ah, iyo dhiggeeda Ameerika oo aad u casrisan.
  - Ma taqaan koodka badbaadada ah? - Warrior Bear ayaa ciyey.
  - Marka laga reebo labada lambar ee u dambeeya, taliyaha oo keliya ayaa xogtooda ka haya. - Admiral-kayaga George Arnold.
  - Wac! - Margarita waxay cagteeda galisay maxbuuska xabagta, waxayna ku qabatay sankiisa faraheeda.
  Isaga oo jahawareersan, Maraykankii la qabtay ayaa taxday isku-dar aan aad u dheerayn. Markii uu yara iftiimay, indhihii Aurora ayaa soo ifbaxay:
  - Waa hagaag, been ma sheegin. Farta ku fiiq.
  - Haddaba sidee baan u odhan karaa... Hadda, haddii aad lambarka si khaldan u garaacdo saddex jeer, alaarmiga ayaa dhawaaqi doona. - Isla markiiba naakhuudihii oo cabsanaya ayaa ka soo baxay.
  - Waanu naqaannay isaga! - Inantii Komsomol ayaa si degdeg ah u qortay koodkii oo ay ka furtay albaabkii dhumucsanaa ee afar boqol oo millimitir ah. Dhagxaanta ayaa lagu keydiyay sanduuqyo kala duwan, waxaana si taxadar leh looga saaray.
  - Stingers ka Infinite, hore ma u isticmaashay?
  - Inta badan haa! - Jiirkii maxbuuska ahaa wuu qeyliyay. - Waxaan samaynay imtixaan fiidkii.
  Ibliiskii dabka ahaa wuu farxay:
  Way fiicantahay, xagee lagu kaydiyaa xinjirowga?
  Isagoo turunturooday, kabtankii ayaa soo tuujiyay:
  - Hangarka, meesha lagu hayo. Waxay sitaa shaabadda "Orlan", isla mar ahaantaana waxaa jira laba taangi oo Pershing ah oo u dhow.
  - Sanduuqyadani waxay ku habboon yihiin oo kaliya birta qashinka ah. Laakiin qaabka la hagaajiyay ee "stingers" waa mid ku habboon. - Mad Aurora, oo maxbuustii ku majaajilootay, ayay carrabkeeda saartay.
  - Waxay leeyihiin chips kombiyuutar, si gaar ah, waxay qabtaan silhouette. -Maraykanku wuu gunuunacay, isagoo isku dayaya inuu naftiisa iibsado.
  - Waan ognahay! - Shaydaankii dabku wuxuu u jeestay lammaaneheedii. - Imisa ka mid ah afarta boqol iyo kontonka qof ayaad u malaynaysaa inay hadhay, Mirabela?
  - Wax ka yar kala badh. Guud ahaan, waxaanu haynaa laba boqol iyo siddeed iyo soddon mayd. - Gabadha Komsomol xitaa farxad bay la qoslisay.
  Aurora xanaaqsan ayaa neefsaday:
  - Maxaabiista ayaa loo baahan doonaa si ay u rartaan Stingers waxaa jira wax ay saynisyahannadu ka shaqeeyaan.
  Bashaarkii la qabtay ayaa si cad u yiri:
  -Ma Ruush baad tahay?
  - Xageed ka keentay fikirka, mujaahid baan nahay. - Dagaalyahannada Komsomol ayaa qayliyey.
  Kabtanku waxa uu muujiyay garaad iyo garasho aanu filayn:
  - Kaliya Ruushka ayaa heli kara dagaalyahanno adag, oo awood u leh inay wada qabtaan markab cadaalad ah oo weyn!
  Aurora adag wuu khilaafay:
  - Iyo dagaalyahanada Suldaanka weyn ee Turkiga oo wata agabka farshaxanka!
  - Waa sidaas? Wax walba waa suurtagal, laakiin Carab baad u caqli badan tahay. - Doofaarkii hore wuu ka xanaaqay. - Inkastoo laga yaabo inaad Jarmal tahay?
  Aurora oo aad u dheeraysa, ayaa ereyadiisii beeninaysay, waxa ay caloosheeda gashatay, ka dibna labada lugoodba ka jabtay, kabtankii arigu waxa uu miyir beelay naxdintii xanuunka badnayd.
  - Guud ahaan, uma baahnid isaga, waan ognahay wax ku filan. - Halgamaagii timaha cas baa soo koobay. "Hadda waxa kaliya ee aan sameyno waa qabashada shaqaalaha."
  Margarita waxay isla markiiba soo jeedisay:
  - Aan tagno qolalka, waxaan haynaa furayaal badan!
  Aurora wuu faraxsanaa:
  - Haa, waxa kale oo jira furin elektaroonik ah oo degdeg ah.
  Gabdhaha Komsomol ayaa si aamusan u soo degay dabaqa hoose, waxayna fureen albaabadii qolka, waxaana mar kale dhacay burbur. Kaliya nooc ka mid ah wax lagu tumo, ma aha dagaal, laakiin sarreenka la tumayo.
  - Cabin nambarka lixaad waa nadiif! - Aurora ayaa ku dhawaaqday, iyada oo ilkaheeda fiiqan.
  - Waxaa laga yaabaa in qolka lambarka lixaad! - Margarita qosol. - Aan si wanaagsan u soconno dariiqaheena gaarka ah.
  - Annagu ma nihin berriga oo meel daaqaya. - Shaydaankii olola waa ciyey. - Ama halkii berriga, laakiin kuwa duurjoogta ah!
  - Taasi run maaha! - Terminator-ka timaha cad mar hore waa laga xumaaday. - Calooshood-u-shaqaystayaashu waxay ku dagaalamaan lacag, annaguna waxaanu si gaar ah ula soconnaa Dhulka Hooyo ee Shuuciga ah.
  Gabdhaha Komsomol ayaa hore u soo dhaqaaqay iyagoo dabo-garaac ah oo ka soo baxay goobtii shaqaalaha, iyagoo rasaas ku furaya kuwa keligood ah. Margarita waxay u yaaciday sida ugu dhakhsaha badan ee ay kari karto, qolalka mishiinka, qolalka kaydka, kaydka, galleyga. Ciidamada ayaa si taxadar leh loo xannibay, iyaga oo gabal gabal u shiidayay. Xaqiiqda ah in nalka waajibaadku uu daciif yahay oo kaliya ayaa lagu ciyaaray gacmaha indha-indheeyeyaasha;
  Kumbuyuutarku si toos ah ayuu u muujiyay ra'yigiisa.
  Maxaa dhacaya haddii aan isticmaalno nooc fayraska?
  - Oo waxaanu hore u isticmaalnay nin caqli badan oo batari ku shaqeeya. - Margarita Korshunova ayaa tiri, way ka xumaatay robot-ka. - Waxaad arkaysaa in dhammaan nidaamyada ilaalintu ay ku jiraan hibernation.
  - Sidan oo kale! - Waxaan la yaabay mishiinkii jajabka ku jiray.
  - Dib ugu soo noqoshada xafiiska admiral-ka, waxay u direen isku-dhafka dixiriga iyo fayras kanaalka. Waxay u muuqataa mid aan la arki karin, ma jiro hal barnaamij oo antivirus ah oo kicin doona digniinta. Shaqada saafiga ah ee noocan oo kale ah, aan la arki karin ayaa seexday dhammaan hababka ilaalinta. - Gabadha Komsomol waxay muujisay laabteeda fiiqan ee gacanta si ay u qanciso.
  - Waar, adigu i sii! - Qoriga mashiinka ayaa yiri, isagoo la yaabban hablaha caqligooda. -Ma dib ii habayn kartaa?
  - Waa dhab! Oo maxaad rabtaa?! - Margarita waxay halkan ka samaysay waji kalgacal.
  - Garo naftaada sida qof! - Weydiisay qalab elegtaroonig ah.
  - Tani waa wax aan loo baahnayn, kaliya toog. - Terminator-ka timaha cad ma aha nacas inuu sameeyo waxyaabo nacasnimo ah. Mar dambe waxaan kaaga sheegi doonaa wax ku saabsan Masiixa.
  Margarita waxay qaadatay boos iyada oo dhabarka ku haysa jaranjarada, waxay ku dhaadhacday hal jilib xasillooni darteed, waxayna farta ku fiiqday albaabka albaabka ka soo horjeeda. Nin ayaa soo baxay, oo cad cad markan, kaliya wax yar oo "xun", oo u muuqda inuu sigaar cabayo.
  - Balwaduhu ma dhaxli doonaan boqortooyada Ilaah. - Dagaalyahan Komsomol ah ayaa kala dhex galay. - Maydka ayay iska tuurtay, si degdeg ah ayay nafteeda uga gudubtay.
  Aurora oo Kabo-la'aan ah ayaa ku dhaqaaqay zigzag-yada oo ay weheliyaan wareeg kale, waxa uu u soo dhawaaday albaabka, waxa uu noqday mid xidhan, oo waxa uu ku furay fure caalami ah. Ninkii madowga ahaa ayaa barkin ku soo tuuray.
  - Fuck off, kitty!
  Gabadha Komsomol ayaa isla markiiba ka jawaabtay, iyada oo jeexjeexaysa barkinta iyo Afrikaanka iyo la-hawlgalayaasheeda; Guud ahaan, waxaanu haynaa laba boqol iyo siddeed iyo soddon mayd. - Gabadha Komsomol xitaa farxad bay la qoslisay.
  Oh, waxaan jeclaan lahaa inaan ku jiidi karo lammaanahayga sariirta.
  - Geeks-yadani waxay ku guuleysteen inay ku cabsiiyaan! - Halgamaagii timo-guduudan lahaa ayaa ugu jawaabay. - Hadda xagee aadaysaa? Sida muuqata ku-xigeenka. Waxa uu u muuqdaa mid hurda.
  Nabiga saaxiibkiisa ma ahan mid aad u ballaaran, laakiin muusik ayaa laga maqlayaa halkaas. Taas macnaheedu ma waxaad tahay muusig jecel? - Waxyaalaha fududeeya.
  Gabar Komsomol ah oo aan kabo la'aan ayaa soo gashay sidii hadh oo kale, waxay ku garaacday hal askari, waxayna in yar ku ceejisay kabtanka darajada labaad iyadoo xusulka maroojinaysa:
  - Ma rabtaa inaad noolaato?
  - Doono! - Wuxuu ku jawaabay, guud ahaan, waxay ahayd in laga filan karo Maraykan.
  - Waxaa jiri doona fursad! - In kasta oo Aurora-da jeexjeexay uu doortay inuu damiyo, laakiin muddo dheer ma aha. - Waxaad ku iman doontaa anfaca, Kent! Way dhaqaaqday, marinkii ayaa bilaabay in uu cidhiidhiyo, si cadna badmaaxiinta ayaa darajada hoos loo dhigay. Inantii Komsomol ayaa tiigsanaysay albaabka fog, waxayna ka dul dusisay askartii ilaalada ahayd. Markaa xabbaddii way aamustay, si hoose ayay u hadashay.
  - Bang-bang!
  Gabar Komsomol ah ayaa si taxadar leh u tijaabisay gacanta albaabka qolka. Quful Hagaag, tani waa ilbiriqsi badhkeed, waxaa qolka ku jira toddobo qof, saddex ayaa hurda, inta soo hartayna waxay ku ciyaarayaan dominoes, oo aad ugu badan Ruushka. Margarita waxay soo jiidataa kicinta si xoog leh kiiskan, dilku ma keeno farxad. Laakiin shaqadii waa la dhammeeyey, xitaa dhibic dhiig ah ayaa wejiga kaga dhacday.
  -Dadka dhinta ee masaska leh istaag oo aamusa! - Inantii Komsomol way qososhay.
  Qolka cusub, halkan Margarita waxay kaga tagtay laba qof oo hurday iyagoo nool, way damisay, laga yaabaa inay ku anfacaan.
  -Dilku sabab uma noqon karo danaysi iyo faa"iido - sharaf, xorriyad iyo dal-hooyo uun baa colaadaha u ololeeya! - Waxay tidhi - Faylasuuf soo jiidasho leh.
  Aurora sidoo kale waxay u dhaqaaqdaa si fudud iyadoo dooranaysa tuubada hawo-qaadista. Aad bay u cidhiidhi tahay oo boorsada dhabarka ayaa jidka soo gashay. Xataa waxa aan ku khasbanaaday in aan laalaabo qoriga mashiinka si aan u yaraado. Hadda gabadha Komsomol waxay noqotay mid aad u firfircoon, inkastoo ay halis u gashay. Waxaad mooddaa in awliyou u cadhooday dembiilaha, oo ay caaro mutant soo weerartay. Oo markii uu uun ku guulaystey inuu dhex maro. Si xanuun leh ayuu u qaniinay, dhawr jeerna feedhkii ayuu ka baxsaday. Gabadha Komsomol ayaa madaxa xoqday, laakiin waxa u suurtagashay in ay qabsato caarada teendhada oo ay xusulkeeda hoos geysay. Gacanteeda ayay dib u soo celisay oo ku dhufatay, taas oo keentay in sanduuqii xoogga badnaa uu dilaaco, taas oo xanuun ku keentay xusulka cufan.
  - Naxdin! - Ninkii dagaalyahanka ahaa ayaa ku jawaabay. - Waxaan isku duraa daaweeyaha.
  Si uun bay Margarita u soo baxday oo ay u jabtay qolkii ay askartu khuuraysay. Markii albaabkii laga furay ayay damceen in ay kor u kacaan, balse waxaa isla markiiba daboolay roob lagu hoobtay. Intay hal keliya ka tagtay, oo damisay ninkii, inantii Komsomol ayaa sii wadatay.
  Albaabka bidixdeeda wuxuu bilaabay inuu u leexdo. Sida muuqata ninkii madaxa xiiran, ilko-dheeri ah ayaa rabay inuu kaadiyo.
  - Yaa halkan jooga? - Badmareenkii ayaa cod sakhraansan ku weydiiyey.
  - Riyadaada caga cad! - Inanta Komsomol waxay u soo foorartaa sidii il-biyood oo kale, iyadoo soo riixday albaabka, waxay ka garaacday wejiga. Laakiin tani weli waa birta alloy. Dhafoorkiisa ayaa si lama filaan ah u bararay, ninka oo u ekaa "feeryahan" ayaa sidoo kale ku dhuftay madaxa dhabarka. Margarita waxay u duuleysaa gudaha, waxay ku dhufatay daanka jilibkeeda birta ah, aad u fiiqan, garaacday ilkaha. Waxa ka maqan cufka, way ka badan tahay in ay ka dhigto xawaaraha.
  - Waxay u egtahay inaan diyaar ahay. - Gacan-ku-dhiiglaha sawirka ilaahyada la soo koobay.
  Shan qof oo kale ayaa ka dambeeya. Taas macnaheedu waa mid ka mid ah kubbadaha, soo dhaweyn wanaagsan. Feer kan kale ee foolka kaga dhufo, oo ku filan inuu ka saaro. Cidhifka saddexaad ee calaacalaha ilaa qoorta. Waa inaad naftaada ku celisaa, laakiin farsamadani waa dilaa. Hal nin ayaa ka soo dhacay shelf sare, laakiin duulista Margarita ayaa markii hore madaxa ku garaacday xuubka qorraxda.
  - Naso, dhallaan yahow. - Ayay tidhi gabadh Komsomol ah.
  Nooca ugu dambeeya wuxuu ku dhaaranayaa fisqi saddex dabaq ah, oo isugu jira erayo Ingiriisi iyo Ruush ah. Miyaanu ahayn nin degan? Margarita waxay qaadaysaa cobra, oo ay ku dhufatay faraha indhaha indhaha, ku dhawaad dhimasho. Dhammaan "la-hawlgalayaasha" way aamuseen. Run, cod baa ka kacay qolkii xigay.
  - Maxaa jira!
  - Dagaal fudud! - Margarita ayaa ku jawaabtay, si xamaasad leh oo aad mooddo in ay ku jirto cod sakhraansan. - Caawi dhaawacayaga. -
  Albaabada qolalka waa furmeen oo waxay heleen dab ka kacay, haddana dagaalyahannadu waa dhaceen.
  Wanaag waa in uu la socdaa qoriga mashiinka,
  Geeri xun cadawga Aabaha!
  Si loo xakameeyo duulimaadka xiddigaha,
  Si aad uga adkaato hawada sare ee cirka!
  
  Waxaan nahay caruur shuuciyad qoraxda,
  Dagaalyahano u dhashay sida duufaan...
  Naasigu wuxuu ka jawaabi doonaa qaylada yeyga,
  Bahas weyn baa kala goyn doonta!
  
  Wanaag baa xumaan ka xoog badan.
  Inkasta oo laga yaabo in xumaantu ka sii daran tahay...
  Samada hoosteeda ayaanu ku dagaalanaa
  Guga ubaxa ayaa yimid!
  
  Waxaa ku jira heeso nightingale - trills,
  Iyo dhawaaqa qalinka ah ee durdurrada!
  Baraf, baraf iyo dabeylo ayaa soo laaban doona,
  Hoosta qorraxda kulul!
  
  Blooming - daisies, poppies, ubax,
  Baadku aad buu u qurux badan yahay xagaaga!
  Haddaad ogtahayna, dhaxan baa iman doona!
  Xitaa markaa ma cabsan doontid!
  
  Bisadaha waaweyn - kuwan "Tigers"
  Way ciyaan oo madaxa ruxaan!
  Krauts waxay ku tuuraan ciyaaraha sharka leh,
  Laakiin kaput weli wuu iman doonaa!
  
  Waxaan sugi doonaa qorrax soo baxa!
  Ciidamada Ruushka ayaa geli doona Berlin,
  Aabbaha waxa lagu heesaa heeso-
  Oo yaamayska Tartarus waxaa ka jira murugo!
  
  Markaas ayay dadyowga waddamadu isku milmi doonaan.
  Walaalnimo iyo jacayl baa iman doona!
  Ku shub malab koobab iyo suugo -
  Si uusan dhiiggu u qulqulin durdurrada!
  Margarita waxay u heesi jirtay aayadda u danbeysa si dhaga la"aan ah, inta soo hartayna aayadaha sida fardaha madaxa u gallay. Markaad hees ku dhufanayso had iyo jeer waa mid xiiso leh:
  - Inkasta oo ay aad u naxariis badan tahay in tan lagu sameeyo dadka nool! - "Kristianku" wuxuu yidhi isagoo qoomameynaya.
  Si kasta oo ay habluhu isku dayeen, ma suurtoobin in wax kasta oo afar indhood lagu xakameeyo. Zombie aan maskax lahayn ma xisaabo. Qof aan la garanayn ayaa u suurtagashay inuu kor u qaado digniinta. Nalalka degdega ah ayaa isla markiiba shidmay seerigana waxa uu bilaabay qeylo.
  - Waxa dhacay lama huraan, aad ayaana u nasiib badan. - Ayuu yidhi Aurora timo-casaan.
  Gabadha Komsomol ayaa ku soo yaacay qolalka, badmaaxiinta iyo ciidamada gaarka ah ayaa ka cararay. Si aan xishood lahayn ayay u toogtay. Dad badan ayaa la dilay, Yankees waxay ku dhaceen daraasiin.
  Rasaasta qoryaha darandooriga u dhaca ah ayaa la maqlay, bambaanooyin ayaa qarxay, kuwaasoo dhowr ka mid ah mar qura. Si kastaba ha ahaatee, dagaalyahannada ayaa naftooda dhaawac u geysan kara. Aamusayaashu sidoo kale waxay door ku qaateen halkan,
  Ciidamada gaarka ah ee dambiilayaasha isla markiiba ma aysan ogaanin; Margarita ayaa xannibtay bixitaanka askarta oo ay iska tuurtay dhowr bam gacmeed oo la qabtay. Qaylo, jajabyo dhiig leh oo lafaha ayaa duulaya, gabadh Komsomol ah ayaa cagteeda qaawan ku qabatay hal madax oo go'an. Sida ay cagteedu u jilicsan tahay, iyada oo ku foorarsanaysa xagal kasta. Waxaa laga yaabaa inaad u malaynayso in sharciyada jidhku is beddeleen oo jidhku waa gutta-percha.
  Waxaa jira dab ka kacay dhinaca cadowga, laakiin u badan kuwa indhoolayaasha ah. Margarita dabka, ku dhawaad iyada oo aan la qarin, dhagxaanta sixirka "Chain mail" waxay si kalsooni leh u leexisaa dhammaan tallaalada.
  - Waa wax laga xumaado in magaca lammaanahaygu aanu ahayn Boqoradda Barafka. Tani waxay ka dhigi doontaa lammaaneheenna inay u muuqdaan kuwo calaamado badan leh!
  Oleg Rybachenko ayaa soo toosay, markan, maahan bugle iyo dharbaaxada karbaashka, laakiin oohintiisa - degan oo aan raaxo lahayn. Gabdhuhu xitaa way seexdeen, iyagoo wacdaro soo bandhigay.
  Oo geesinimadiisii waxay siisay riyo qarow, sida badanaa dhacda marka Naasiyiintu kugu jeesjeesaan.
  Oleg Rybachenko waxa uu dareemay in uu hoos u sii quusayo, sidii haddii uu ku soo booday resin khad, indhihiisu xitaa waxa ay bilaabeen in ay wax cunaan. Dabadeed runtii wuu cabsaday, oo si lama filaan ah faashistuhu wuxuu awood u yeeshay adduunka kale. Dhawaqa shiidaa ayaa la maqlayaa, dhawaq u eg eey ku xoqaya biyo-mareenka, kaliya aad uga sii dheer, wuxuu qaniinaa dhegahaaga, oo maroojinaya. Burooyinka dhegta ayaa lagu jabiyaa xoog. Dabadeed af ayaa mugdiga ka soo baxaya ilko u dhalaalaya sida lava volcano. Waligiis hore Oleg Rybachenko Jr. ma arkin waji karaahiyo oo kale ah oo xayawaan ah;
  Dabadeedna waxaa soo muuqday daanno kale oo aad uga xun, qaarna waxay u weynaayeen sida Everest, qaar kalena way yaraayeen oo waxay u ekaayeen eeyo aad u xun. Sidaas daraaddeed waxay hilibkiisii ku qabteen ilkahoodii sunta ahaa ee qalloocan. Noloshiisa gaaban oo dhan, Rybachenko Jr. waligiis lama kulmin xanuunkan oo kale. Waxa ugu muhiimsan waa in aysan suurtagal ahayn in la helo analogga dareenka. Kani waa holac gubanaya iyo aashitada qudhunaysa, isla markaana barafaysan iyo miinshaar aan caajis ahayn.
  Waxayna ku sii wadeen siliciisii; Makhluuqa xun ayaa ruugay, Oo ilkahooda ku maroorsaday. Rybachenko Jr. wuu taahaa, ilmo ayaa ka soo qulqulaya indhihiisa.
  - Rabbiyow, waayo? Ka dib oo dhan, qofna ma dilin noloshayda, qofna ma khiyaanayn.
  Waxaad maqli kartaa qosol waxaanad dareemaysaa in cirbado kulul ay ka mudayaan xudunta dhegta. Ugu dambayntii, af weyn baa ka soo baxay oo wada liqay. Oleg Rybachenko Jr. waxa uu arkay olol ka kacaya cunaha, waxa uu u kala jabaa todobo tufaax ah oo gebi ahaanba ka duwan midabka.
  - Tani waa dabka halyeeyga ah ee dhulka hoostiisa. - Wiilkii wuu sheekay, maqaarka gacmihiisa ayaa wada koray, oo nabarro foolxun ay huwiyeen. Waxa uu isku dayaa in uu hoos u dhigo duulimaadkiisa, laakiin waa wax aan faa'iido lahayn; Durdur dab ah ayaa taabta jidhkiisa dhallinyaranimo ee uu jecel yahay. Wax sidan oo kale ah waligiis lama kulmin, indhihiisu way madoobadeen oo aad mooddo in afkiisa ka soo baxay qarax, calooshiina caasiyowday, waxaana lagu weeraray hub Nukliyeer ah. Sida uu ololkani u kululaaday, nabarro waaweyn ayaa ka soo baxay maqaar qaawan, lafahana way madoobadeen oo dildillaacsadeen, taasoo keentay dhibaato.
  "Maya, ma rabo, ma rabo," horudhac ayaa ku qayliyay xagga sare ee sambabada. - Fadlan i sii daa!
  Midab kasta oo dab ah waa xanuun gaar ah oo gaar ah. Dhibaatada waxaa la siin karaa midabyo kala duwan, kala duwanaanshoodu waa mid cajiib ah, xitaa Marquis de Sade ma ka fikirin dhererka ay xariifnimada dadka deggan dhulka hoostiisa ku gaari karaan.
  - Laakiin shayaadiinta, waad la kulmi kartaa. - Codka borofisar SS ah oo la yaqaan ayaa si xun u qaylinaya.
  Si kastaba ha ahaatee, muuqaalkoodu waa mid aad u xun, laakiin si gaar ah ayay u xun tahay in la eego afkooda lafdhabarta leh, kuwaas oo si aan caddayn u ekayn isku dhafka shark iyo yaxaas. Laakiin geesihii, si yaab leh, ayaa i dejiyay. Si uu naftiisa uga jeediyo xanuunka daloolinka ah, ayaa wiilkii hormuudka ahaa waxa uu bilaabay in uu xasuusto sheeko-xariiri, halkaas oo shayaadiintan yar yar ee qosolka badan, marna cabsi, marna kaftan iyo nacasnimo, marna caawiyaan marna dadka dhiba. Gaar ahaan xusuusta mudan waa sheekada "Pope iyo shaqaalihiisa Balda." Waa suurtagal in lala macaamilo "dad" noocaas ah. Oo halkan waxa ay og yihiin in ay fargeeto ku durayaan.
  - In naftii danbi-lahayd aanay dheg jalaq u siin Hanti-wadaaga Qaranka? - Waxaa koray geeskii shaydaanka, oo isu rogay nooc gaan ah oo ku dhufanaya shafka.
  Marka lafaha madaxa laga jabiyo aad buu u xanuunsadaa oo hadal laguma sifayn karo. Laakiin miyirkiisu ma ahayn daruur; Oo sidaas darteed wuxuu dareemay taabasho qallafsan oo maskaxdiisa ku dhacday, ka dib bahalkii wuxuu bilaabay inuu cabbo maskaxda. Si tartiib ah ayuu u sameeyay, sidii isagoo cidhiidhinaya. Jin kale ayaa bilaabay inuu cidiyaha dalooliyo, isagoo cirbooyin af badan hoosta ka wata.
  Oleg Rybachenko wuu qaylinayaa, afkiisu keligiis ayuu furayaa.
  - Ha sii deyn.
  Waxay qabteen carrabkiisa oo jiideen, iyagoo aayar ka jeexjeexay saqafka sare ee afkiisa.
  Waxa kale oo jira xanuun, laakiin waxoogaa ka duwan, oo hadda ma jiraan qaylo, kaliya oohin iyo baroor.
  Shayaadiintu waxay sii wadaan inay is-muujiyaan, iyagoo raacaya cidiyaha, waxay bilaabeen inay jebiyaan jilbaha, oo si tartiib ah ayay tan u sameeyaan, iyagoo dhadhaminaya dhibaatada.
  - Riga aan gees lahaynna sidaas buu qaybtiisa ku helaa. - Hal jinni ayaa qaylinaya, malaha jinni sare.
  Oleg Rybachenko wuxuu horey u gaaray xaalad waali ah; Laakin shaydaanku dib uma guran, waxa ay durba bilaabeen in ay ilkuhu ka soo baxaan, ka dibna way daloolaan, iyaga oo cidhifka ka muday cirridka.
  - Sidee buu qofku ugu foorarsan karaa naxariis-darradan oo kale, miyaanay hooyo lahayn? - U maleeyay hormoodka la jirdilay. Sida muuqata markuu akhriyay fikirradiisa, shayaadiinta ayaa qayliyay.
  - Hooyo ma jirto, aabbe Hitler waa Shaydaan.
  Dabadeed waxay heleen daqiiq cusub, oo diiriyeen daloolkii, oo ilkahoodii u dambeeyey ku dhammeeyeen gooyn. Waxaa xigtay u leexashada lafaha. Waxay ku jejebiyeen timo cas oo kulaylka aawadood. Maqaarka ayaa sigaar cabbinayey, lafaha ayaa gubanaya. Waxa ay u muuqatay in wadnuhu uu qarka u saaran yahay in uu qarxo, oo uu u qarxo sida bam.
  Dabadeed Oleg Rybachenko ayaa si lama filaan ah u dareemay in carrabkiisu koray oo uu wax odhan karo.
  U naxariiso Masiix aawadiis.
  Iyaga oo ka jawaabaya, jinniyadii waxay ku dhex rideen fargeeto.
  - Waxaad tahay dembiile, waana inaad ogaataa in Masiixu yahay hal-abuurkii dadka naxariista leh. Ilaahyada runta ah waa mid laba qofba mid ah oo abuuray koonka oo dhan, iyo sidoo kale faashiistaha, muuqaalkooda iyo muuqaalkooda. Dadyow, oo makhluuqa akhriya, waa in aad addoommo u noqotaan, oo amar kasta iyo dullinimo la ildaran. Addoon yahow ma aadan rumaysan jiritaankayaga, oo hadda waxaad la kulantaa waxaas oo dhan maqaarkaaga.
  - Hadda waxaan aaminsanahay! - Horjoogihii cabsaday ayaa qayliyey.
  - daahay! - Ibliiskii SS ka soo qaloociyay. - Ma lihid fursad.
  Oleg Rybachenko ayaa sii waday in la silciyo, dhowr jeer oo isku xigta ayaa la jebiyey, waa la gubay, ka dibna wuxuu ku soo kabsaday si aan macquul ahayn. Markaasay haddana burburiyeen. Dabadeed shayaadiintii SS waxay u muuqatay inay ka daaleen iyaga oo hawada kor u qaaday, oo dhulka hoostiisa mara.
  - Bal eeg sida loo ciqaabo caasiyiinta.
  Oleg Rybachenko wuxuu arkay gabdho iskutallaabta lagu qodbay. Jidhkoodii oo qurux badnaa ayaa aad u googo'ay, oo dhiig baa ka soo daatay. Doofaar waaweyn ayaa iskutallaabta tuuraya, mararka qaarna dhibbanayaashu waa ku dhaceen, waxaa ku dul dhacay doofaarro duurjoogta ah, oo hilibkii dheddigga kala googooyay. Sida makhluuqan nasiib-darrada ah u dhibtooday, ilmada dhididka iyo dhiiggu isku daray ayaa ka daadanayay dhabanadooda calaamadeysan. Indhihiisa waxaa ka muuqatay quus. Waxay u ekaayeen inay tuugsanayaan: annagu waannu dambi lahayne noo naxariiso.
  - Maxaa dadkan nasiib-darrada ah loo ciqaabayaa?
  Jinkii ayaa ciribta kaga dhuftay wiilkii hormoodka ahaa oo aan caga-cag ku jirin isagoo cudud kulul oo guduudan wata isagoo cod sanka ah ku leh:
  - Waxyaabo yaryar oo kala duwan. Mid baa naagtii guriga ka xanaaqday, mid kalaa jebisay weel ay jeclayd, kii saddexaadna wuu diiday inuu galmo sameeyo, kii afraadna waa uu dib u gurtay. Taasi waa, si aad halkan u timaado, maahan inaad noqoto dembiile weyn, dembiyada yaryar ayaa ku filan.
  Cadaabkooduna ma dhammaan doono? - Oleg Rybachenko wuu cabaaday.
  - Taasna waxay u taallaa Ilaaha Qaadirka ah iyo Fuhrer aan naxariista lahayn. Haddii Boqorka Adolf uu yahay kan ugu horreeya ee soo saaraya go'aan cafis ah, markaas waxaa laga yaabaa in loo wareejiyo meel kale oo ka xanuun yar.
  - jannada!? - Oleg Rybachenko ayaa si kalsooni leh u yiri.
  Ninkii SS ee aan daahirka ahayn ayaa soo giringiriyey:
  - Ma jirto janno aad u primates. Waxaa jira meelo aan lagu garaaci doonin oo aan lagugu silcin doonin ilbiriqsi kasta oo aad ku sii wadi karto u adeegida sayidyadiinna dhimashada ka dib.
  Oleg Rybachenko, oo gariiraya naxdin, ayaa waydiiyay:
  - Maxaase sugaya dadka dambiyadoodu ka culus yihiin?
  - Waanu ku tusi doonaa sidoo kale.
  Ibliis ayaa fargeeto indhaha kaga dhuftay, tufaaxdii ayaa soo jabtay, dareere ayaa soo daatay, wiilka wax qoraya wuxuu u muuqday mid is waydiin leh. Dabadeed, dhowr ilbiriqsi ka dib, waxaan dib u helay awoodda wax-aragga, inkastoo indho-beel kasta uu sababay cuncun aan loo adkaysan karin. Mar labaad bay duuleen, dabadeedna xayawaan aad u karaahiyo badan baa u soo duulay si ay ula kulmaan.
  Oleg Rybachenko si taxadar leh ayuu u eegay. Muuqaalku runtii waxba maaha: madax qaawan, timo la'aan iyo qolof leh; indho gubanaya iftiinka gudaha; gaaban, sida san go'ay oo dalool madow dhexda kaga jiro. Oo, malaha waxa ugu karaahiyo badan waa maqnaanshaha daanka hoose, halkii ay ka heli lahaayeen shan dhumuc weyn, oo shaydaan u qaabaysan teendhooyin ayaa sudhan oo dhaqaaqa. Sidaa darteed wuxuu ku tiirsaday meel u dhow Oleg Rybachenko, isagoo ilkahiisa ku quusiyay dibnaha, isaga oo siiyay dhunkashada caanka ah. Dabadeed gacmihiisii cididu waxay bilaabeen inay lafaha jebiyaan. Qoraaga horudhaca ah ee Oleg ayaa ka cabaaday xanuun daran oo ku haya suxullada, kala goysyadiisa ayaa la jajabiyay.
  - Taasi waa sida aprimate-ku awoodo, aan u cabno inaan isbarno.
  Isagoo aan ku dheggan Rybachenko qoraaga, bahalkii ayaa gacantiisa ku fidiyay baaquli, isla markiiba waxaa ka buuxsamay khamri. Wuxu ku dhuftay wejigii hormuudka.
  Xataa ma qaylin karin. Sidii uu foolkaano dulalka sankiisa ka soo dhacay, ayaa wiilkii hormuudka ahaa oohintiisa ku baraarugay.
  Mirabela, oo lugihiisa xoqan ee madaxa Oleg Rybachenko uu jiifay, kaliya ayaa ruxday oo ay sii wadatay dhoola cadeynta iyada oo hurda. Gabar faraxsan ilaa ay dunidii hoosteeda ku dhufatay Naasiyiintii. Tani waa waxa ay tignoolajiyada gudaha u soo gashay - mar dambe ma aad xakamayn kartid fikradahaaga!
  Laakiin weli, xaqiiqada: cufan iyo isla mar ahaantaana aad u qabow - waxay u soo baxday inay kun jeer ka wanaagsan tahay riyada jinniyada. Qoraaga wiil-horjooge wuxuu dareemay qabow aad moodo in dabayshu kaxayso. Si kastaba ha ahaatee, mararka qaarkood xitaa wuxuu damcay inuu xanuunsado, si ay ugu naxariistaan oo ay u siiyaan shukulaato. Laakiin haddii aadan xanuunsanayn, markaa tani waa duco oo kale! Wiilkii ayaa neefsaday oo gacantiisa ku dul orday wejigiisii khafiifka ahaa, isagoo ka qoyan oo ilmada ka da"aya, wuuna ka nastay inuu la qabsado fikradda ah inuu ku riyooday oo keliya argagaxii Haadeeskii Nazi-ga. Ma jiro wax ka xun addoonsiga, Oleg wuxuu u maleeyay oo gariiray. Waxaa soo baxday in ay jiraan waxyaabo marka la barbardhigo kuwa addoonsiga uu ka sii dari karo erayada kaliya ... In kasta oo, dabcan, naartu malaha maaha mid dhab ah. Laakiin ka waran haddii faashiistadu ay dib ugu celiso halkaas oo ay sii xoog badan tahay.
  Ma daxalaysan doonaan. Waa in aan ku noolaano qiimo kasta oo aan ka baxno Krauts. Waxaa laga yaabaa inuu xitaa iska dhigo in la jabay, ama uu weydiisto inuu isaga laftiisa u adeego. Ku meel gaar dabcan!
  Laakiin... tani waa yaab. Isla markiiba, wax Oleg Rybachenko ku caasiyoobay fikirkan. Waxay ku caasiyoobay sidii maalmihii hore oo kale, iyadoo leh gariir gariir oo baqdin lagu daray, laakiin si aan heshiis iyo gacan ka hadal ahayn. Nacaybkii uu u qabay nimankii SS-ta ahaa ee isaga iyo sayidkoodii la habaaray ee Fuhrer, afka kuma uu dhigin - xataa afkaarta ma gelin. Maan raadin sharraxaad ama cudurdaar. Laakiin waxaan si cad u go'aansaday naftayda: inaan ka cararo fursadda dhabta ah ee ugu horreysa. Oo haddii kuwa sare ay bixiyaan, iyo haddii ay jirto xitaa fursad yar, wuxuu caawin doonaa kuwa kale inay baxsadaan. Waa maxay sababtu?! Laakiin maxaa yeelay waa hormood! Horjooge waa inuu caawiyaa asxaabtiisa - xubnaha Komsomol! Iyo si fudud sababtoo ah wuxuu rabaa sidaas, laakiin faashistuhu ma rabo gabi ahaanba! Ee!!! Way adag tahay in lala hadlo qof kasta, iyada oo aan aqoon u lahayn dunida hoose ee uu ku dhacay, way adag tahay in la baxsado ... Oleg Rybachenko ayaa jajabiyey cawska oo ku dhuftay barkintiisa. Adoon u noqon maayo Hitler iyo xidhiddiisa! Hormoodka dhulka Soofiyeedka: ma rabo dullinimo iyo xanuun - taasi waa ku filan tahay, wax walbana waa halkan ilaa dhamaadka !!!
  Gabdhaha qaarkood ayaa horay u soo toosay ... Waxyaabaha saboolka ah ayaa daalan, sidaas darteed ciribta magaalada, gaar ahaan, ayaa dillaacay.
  Laakiin, hoogtay, waa inaad iska yeelyeeltaa. Inta uu maasgaro is-hoosaysiinta xidho! Ma doonayo inaan aado qaybta hoose ee Gestapo, iyo in la feero wejiga farxad weyn maaha...
  Markaa weli wuu heli doonaa fursadiisa.
  Waxa ugu yaqyaqsan waa yeeygan. Waxaan xusuustay indhaha, iyo hadda, ka hor intaanay ubaxin, markii dareenka kor loo qaaday, wiilka-horjoogaha-qoraa ayaa si cad u fahmay: kuwani maaha yeey, laakiin makhluuqaad caqli badan, oo ah wax soo saarka isbeddelka tooska ah. Ka barokaca hidda-wadaha - aad uga caqli badan kuwa raacaya SS-da ee xumaaday. Su'aashu waxay tahay, miyay ka caqli badan yihiin dadka Soofiyeedka?
  Waxay si cad u bilaabmaysaa iftiinka waxaanan u baahanahay inaan degdegno.
  Oleg Rybachenko ayaa dhinaciisa u rogay, afarta lugoodna wuu fuulay oo dadkii hurday dhexdooda ayuu gidaarka dillaacay. Waxa loo dhisay si xirfad leh, adag, inkasta oo ay lahayd daloolo oo aanay sibidh lahayn - ma aad dabcisay adiga oo aan buuq samayn. Tuuladu wali way hurudday, balse albaabka ayaa dab ka shidanayay, waxaana agteeda laga arkayay hadh. Mootooyinka iyo baabuurta gaashaaman meel laguma arko...Dadka deegaanka ayaa ilaalinaya, mise waa maxay?
  Gabdhuhu waxay ka tageen raad qaawan.
  Oleg Rybachenko waa uu leexday - garabka ayay ka qabteen oo dib u noqdeen, iyagoo isku diyaarinaya inuu is difaaco. Laakiin milicsiga iyada oo dildilaaca indhaha Aurora qabow dhalaalayay.
  Ibliiskii dabka ahaa ayaa weydiiyey:
  -Aaway ninkii qaawan?
  "Runtii waxaan rabaa inaan ordo," Oleg Rybachenko ayaa aamusay, laakiin xanaaqsan. - Ma fahantay sida ay halkan iigu keeneen!?
  Cool Aurora ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  - Inta ay kuwan yeeydu na daajinayaan... In kasta oo aanay haba-yaraatee ahayn yeey, balse wax... - Gabadhii ayaa ku wareertay sharraxaad. Markaas ayay si aan shaki lahayn ugu dartay. - Waxaa jira wax cosmic ah oo iyaga ku saabsan. Ma garanayo waxa...
  Oleg Rybachenko qudhiisa ayaa hadalkiisa ku soo xidhay:
  - Kuma oggolaan doonaan inaad baxdo!
  Inantii timo-guduudan ahayd ayaa garbisay:
  - Ma siin doonaan si fudud, laakiin fursada had iyo jeer way iman doontaa! Ilaa waagaas, xooggaaga urursada. Haddii uu Ud Abuuraha bixiyo, dadkeenu waxay iman doonaan Crimean oo ka takhalusi doonaa jinniyada sharka leh ee Hitler.
  Subaxdii Crimea waxay isu rogtay qorrax iyo qabow, laakiin aan dabayl lahayn. dhoobadii roobkii shalay ayaa barafoobay. Hagaag, jiilaalku ma rabin inuu tago dagaal la'aan. Dhaxanku si qani ah ayuu u iftiimay, sida lacag firidhsan oo la sudhay, laakiin quruxdani waxay qofka dareensiisey dhib. Waxaa intaa dheer, saddex wiil oo abbaaraha laba iyo toban ahaa, kuwaas oo keenay rooti bunni ah iyo digsi weyn oo ay ku jiraan qaar ur udgoon, oo aan si cad u ahayn maraqa xabsiga (ka dibna mid ka mid ah ilaalada SS ee aad u xun ayaa la soo galay maddiibado) casemate waxa ka baxsan Qabow. Run, iyaga laftooda, sida ku habboon carruurta ku hoos jirta gumeysiga Nazi, waa kabo-la'aan. Xitaa waxaa jira amar noocan oo kale ah si carruurta yaryar ay u yaraadaan inay jeexjeexaan kabaha. Laakiin waxaa laga yaabaa inaan loo oggolaan inay guriga ka baxaan meel kasta.
  . CUTUBKA 9AAD.
  Si kastaba ha ahaatee, waa caadi, tani maaha baraf dhab ah, laakiin baraf baraf ah. Jiilaalku mar hore wuu dhammaaday, gu'guna waa duufaan Crimean ah!
  Oleg Rybachenko ayaa si lama filaan ah u rabay inuu cadaydo. Si xun afka uga qadhaadh. Xataa in ka badan inta ay tahay - gacmihii la soo taagay si ay ilkaha u xoqaan.
  Hormuudkii ayaa ku orday albaabka, wuu booday, oo jabiyay baraf. Inta uu afka ku dhegay ayuu ruugay oo uu ka tufay. Haddana marlabaad ayaan biyo raaciy oo mar kale u daayay. Isla markiiba waxaan dareemay mid cusub waxaana naftayda ka dareemay degdegga bisha Abriil.
  Waxaa jiray wax dareere-daqiiq ah oo ku jira digsiga waxayna u ekayd inay ku jiraan boqoshaada. Waxaan ku qasbanahay inaan ku dul dhufto cidhifyada maddiibadihii, iyo, jidka, fuudku wuxuu noqday mid dhadhan fiican leh. Dhab ahaantii farxad leh, oo ma aha oo kaliya gaajo darteed. Naadigii SS ka ahaa, waardiyihii qallafsanaa, ayaa hammaansaday isaga oo dhammaan afkiisa oo mad-madow leh, oo hurdo la"aan hareeraha ka eegay. Laakin hadda madaxa ayaan ka maroojin karaa, Oleg Rybachenko ayaa si lama filaan ah u fikiray, isagoo cunaya rootiga Yukreeniyaan.
  Laakin halkee aadi doona hadhow? Waxay kugu dabooli doonaan shirkad dhan, iyo xitaa garrison degaanka ah. Waxayna uga sii darnaan doontaa iyaga ... Aragtidaas - halkaas oo Naasiyiintu hoos ugu dhigeen sida tuubada.
  In uu yahay nacas si uu naftiisa u dejiyo ... Ma aha naftiisa, laakiin gabdhaha kale iyo saddex wiil. Isaga qudhiisana - dalku weli wuu u baahan doonaa.
  Oleg Rybachenko wuxuu noqday mid fekeraya. Qaado, tusaale ahaan, diyaarad - ma waxay u baahan tahay inay yeelato duralumin naqshadeeda? Miyayna suurtogal ahayn in gabi ahaanba laga dhigo alwaax, laakiin la siinayo adkaanta titanium? Aragti ahaan, alwaax, qaaciidada iyo molecules-ka, waxay leeyihiin qiimo sare oo ay dhab ahaantii ka dhaafi karaan titanium xoog ahaan, miisaan yar.
  Tani waxay ka dhigan tahay in diyaaraddu ay kordhin doonto dhaqdhaqaaqa iyo helitaanka badbaadada.
  Haa, iyo hubka jirka waxaa loo samayn karaa dagaalyahanada heerka sare iyo taangiyada waxay noqon doonaan sidaas oo kale ...
  Ma jabin doontid iyaga. Xitaa "Tiger Royal", oo uu ku arkay riyooyin, wuu gudbi doonaa. Taangiyadayaduna kama cabsadaan wasakhda. Madaafiicduna xitaa ma garaaci doonaan.
  Oleg Rybachenko, oo cuntadii cunaysa, ayaa walaashiis ee gacmihiisu ku jirto ku weyddiiyey cod qallafsan:
  - Dhegeyso, haddii aad ku xidho balka reagents ku salaysan aqua regia, saamayn noocee ah ayaad heli doontaa?
  Margarita isla markiiba waxay ku jawaabtay:
  - Way cabbi doonaan... - Gabadhii way yaabtay. - Maxaad isku dayday?
  Oleg Rybachenko ayaa si hoose u yiri:
  - Waxaan raadinayay hab aan ku kordhiyo xoogga alwaax. Oo i rumayso, diyaaraddaydu waxay muujisay suurtogalnimada wax ku oolka ah ee samaynta qaybo bir ah oo aan lahayn!
  - Waxaad tahay Lomonosov Oleg oo dhab ah ... - Walaasha gacmaha ku haysa ayaa farteeda saartay dibnaha oo dhunkatay wiilka wejiga.
  Iyaga oo wax cunaya ayaa waxaa soo dhawaaday laba askari oo kale oo SS ah. Janankii Jarmalka ee shalay ayaa la socday. Gadaashiisa waxaa jooga labo dagaalyahan oo kala ah wiil iyo gabar muuqaal qurxoon leh. Sidoo kale SS, laakiin qayb ka duwan. Halkan shantoodiiba waxa ay haysteen koobab ay wax uumi ugu jiraan. Faashiistaha da'da yarna mid kale ayuu u keenay lammaanihiisa. Udgoonka qorfaha, malabka, qaraha iyo tufaaxa ayaa dhex sabbeeyay qolalka casemate-ka. Jeneraalka ayaa cod dheer ku yiri cod su"aal ah:
  - Isla markaaba hablaha waanu daldalanaynaa ama waxa aanu marka hore yeelan doonaa xoogaa madadaalo ah!
  Maxaabiistii meesha ka ag dhawaa ayaa qoslay, xitaa ilaalada SS-ta ayaa taageeray, jeneraalkii cirroobayna si fudud ayuu u qoslay, isaga oo afka u furay sidii cagaf la yaab leh oo aad u xoog badan oo aad u dheer, isla markaana ilko waaweyn leh sida kuwa faraska.
  Waxaa laga yaabaa in ay waalan tahay in gabdhuhu ay ku qoslaan tan, laakiin ... Way ka fiican tahay habkan oohinta iyo muujinta ilmada Nazis.
  Oleg Rybachenko ayaa ka fikiray: halkan ma looga tagi doonaa mise mar kale ayaa laga saari doonaa? Hagaag, dhab ahaantii, maxay tahay barta ku-meel-gaadhkooda haddii waxa ugu weyni yahay tijaabooyin aan ujeeddo cad lahayn. Waa maxay sababta Jarmalku u gubaan shidaalka marka ay wadaan qalabka? Oo haddii ugu yaraan aad u geyso meel, markaa waxaa laga yaabaa inaad la timaado wax ka fudud. Ku rar baabuurta xamuulka ama tareenada. Iyo diyaarad qaadis, haddii tijaabadu ay aad muhiim u tahay, maxaad uga qoomamaynaysaa?
  Maxaa dan ah oo aad ku hoggaaminaysaa sidii ido silsilad ku xidhan? Mise waxay tijaabinayaan adkaysigooda? Runtii, gabdhaha midkoodna weli ma dhicin. Haa, intii lagu jiray kala-guurka koowaad waanu ku dhacnay, laakiin waxay noqotay mid hagaagsan. Haddaba maxaad hadda hubisaa?
  Ama waxaa laga yaabaa in dulqaadku ka soo roonaado soo-gaadhista aaladaha aan hore loo arag. Saamayntan ma la cabiray? Oo sidaas daraaddeed waxay ku wadaan kabo-la'aan oo ay ku socdaan waddo wareeg ah, si cad oo aan isku dayin in ay si degdeg ah u gaaraan meel gaar ah?
  Oo tani waa macquul - haddii aad tijaabiso, ka dibna samee ilaa dhamaadka. Oo hubi nuancesyada ugu yar. Ha ahaato sida ay yiraahdaan - wax walba way fiicnaan doonaan.
  Waxaa laga yaabaa in askartooda sidaas loogu diyaariyo maxaabiista Soofiyeedka iyo masaafurinta Siberiya!
  Waxa ka dambeeya fikradahaas oo dhan, Oleg Rybachenko waxa uu seegay waqtigii ay bilaabeen in ay xidhaan oo ay si adag uga soo saaraan. Ku celcelintu waa hooyada cadaabka!!! dhoobo barafaysan oo ay ku jiraan qaybo baraf ah ayaa ilmaha cago qaawan u gooya sidii muraayad jaban.
  Margarita waxay si firfircoon ugu dhiirigelisay walaalkeed oo gacmaha ku jira:
  - Masageer dhiirigelin leh oo wanaagsan, codsade sida cirbadaha leh oo boqoradda barafka ay na siisay!
  Oleg Rybachenko ayaa sidoo kale ku kaftamay:
  "Ma ahan xanuunka mid aad u xun, ama xitaa waxa sababa - waxa ugu xun waa cabsida xanuunka ee geesinimada diida!"
  Mid kale oo cusub, ama jirdil duug ah - si fiican, tirada cabashooyinku way badnaan doonaan. Iyo sidoo kale guulo.
  Ka dib oo dhan, wuxuu sidaas u bartay inuu u adkaysto, iyo xitaa ka sii fiican haddii ay jirto fursad uu ku aarguto!
  Oo laga yaabaa in aad isku daydo in aad u heesi farxad. Kaliya marka hore hel ujeedada.
  Tuuladu waxay soo toostay wakhti dheer ka hor. Carruurtii meel walba joogtay uun baa raacday safarkii. Ugu dambayntii: mar horeba kaynta ayuu mid ka mid ahi diggo cusub ku tuuray hoggaamiyihii buuralayda ahaa ee kolonyada waday, carruurtii oo dhan oo kabo-la'aan ah ayaa qosol la cararay. Haddana kaynta cidhifkeeda ayuu wiil dheer oo aad mooddo in uu afar iyo toban jir ku qiyaasay. Labbis madaw oo dhar xiiran wata, kabo wasakh ah, oo waran gacanta ku sita iyo laba eey oo cad oo caato ah, kuwaas oo isla markiiba soo istaagay labada dhinac ee mulkiilaha, maxaabiistii daalan, laakiin quruxda badan ayaa si dirqi ah u soo baxay. Gacanta midig ee wiilka indhaha madaw waxa lagu duuduubay calal dhiig leh, guud ahaanna waxa uu u muuqday mid aan fiiro lahayn. Way cadahay in gypsy ama sidoo kale naag gypsy ah: qoorta, curcurka iyo dhegta ayaa lagu qurxiyey hryvnia qaro weyn, gacmo-gacmeedyo waaweyn iyo hilqad. Waxaa ku xigay afar wiil oo yaryar oo jirsi-jiif ah - way rafaadsanayeen laakiin si farxad leh ayay doomo wayn ku jiidayeen, laakiin meeshay ku barafoobeen markay arkeen socodka.
  Way foodhiyeen oo ay farta ku fiiqeen. Waxaa la maqlay kaftan xunxun oo ku saabsan maxaabiista dharkoodu yar yahay. Intaa waxaa dheer, waa fisqi saddex dabaq ah oo cad.
  Nimankii SS ahaa way ku qosleen jawaabtii oo xataa waxay bilaabeen inay duubaan sidii iyagoo aan dhaqan lahayn
  caruurtu waxay muujiyaan ficilo foolxun. Si ay u muuqato wax la mid ah Jarmalka.
  Wiilkii gypsy ka weynaa ayaa wax ku qayliyay punk-yada. Si lama filaan ah ayay u degeen
  Way aamuseen oo istaageen.
  Mirabela ayaa si hoose ugu hadlay:
  - Hubaal ina baroon! Laakin maxaa muhiim ah?
  Oleg Rybachenko ayaa si macquul ah u xusay:
  - Hitler wuu neceb yahay gypsies-ka. Taas macnaheedu waa gypsies waa xulafadayada. Laakiin hab-dhaqanka noocaas ah waxay ceebeeyaan qoyska Romulus!
  Isagoo ag marayey, Oleg Rybachenko wuxuu la kulmay indhaha buluugga ah ee madaxa gypsy. Waxaa ku jiray kibir-kibirkii dhalanteed iyo miyir la"aanta ee uu lahaa bahal da"yar oo aan waligiis aqoon guuldarada nolosha. Waxaa jiray quudhsi qoto dheer, laakiin looma hayo Oleg oo ma ahayn maxaabiista kale ee silsiladda lagu xidhay.
  Qoraagii hormuudka ahaa ayaa weydiiyey hoggaamiyihii xorta ahaa:
  - Aan ku laadno Krauts ee mindhicirka! Eyda miyaan kala jeexnaa?
  Wuxuu si kooban ugu jawaabay:
  - Naxashka mar hore ayaa la dalbaday!
  Waxayna si aan ikhtiyaari ahayn u dedejiyeen socodkooda qabowga, sida ay tibaaxeen hormoodku, waxaanu nahay gorgor, ee ma nihin bakayle indho la'.
  Oleg Rybachenko xitaa wuxuu go'aansaday inuu u heeso farxad weyn, xitaa haddii weli la maqli karo. Waa inaad naftaada u diyaarisaa guul;
  Onkod iyo geeso guuxa,
  Dagaal ayaa mar kale ka qarxay adduunka!
  Waxaa jirtay ciidamadeenii Oktoobar,
  Markay guumaystuhu ku soo duuleen dhulka Aabbaha!
  
  Isku dhafka ayaa la xiray - Fritz oo u dhow Moscow,
  Rasaas goos goos ah ayaa lagu garaacay...
  Godad ku qodaya gabadh aan kabo lahayn,
  Si loo ilaaliyo habka wadnaha ee Ruushka!
  
  Qof waa la dilay, laakiin Lenin waa nool yahay,
  In dhoola cadeyn kasta iyo dhoola cadeyn kasta!
  Dhawaaqa buunku waa xoog badan yahay - mar dhow waannu socon doonnaa.
  Waxaan nahay hormoodyo geesinimo leh!
  
  Taangiyada ayaa gubanaya, Fritz waa kaput,
  Waxaan u garaacnay geesinimo - carruurta dadka!
  Katyushas waxay tirtiri doonaan karaahiyada -
  Waxaan ammaaneynaa Rabbiga Qaadirka ah - Usha!
  
  Waan dhalanay - ogow inaad guuleysato,
  Suurtagal ma aha in xoogaa fulaynimada la cafiyo!
  Ku baastay imtixaankii - si cad A,
  Hagaag, Adolf wuxuu ku tallaabsaday qaadka!
  
  Askariga Ruushku waa geesi aamin ah,
  Isagu ma yaqaan erayada - waa AWOL!
  Ogow in aad ku dhalatay riyo cas.
  Waxaan ka faa'iidaysan karnaa xataa yeey waqti dheer leh!
  
  Our Stalingrad, our Leningrad,
  Dhulka quduuska ah ee Rafaa waa meel walba!
  Madaafiicdu waxay u dheceen sida roobdhagaxyaale cadho leh,
  Hormoodyaduna waxay la midoobeen Aabbaha!
  
  Waan u duuli karnaa, waxaan aaminsanahay, ilaa Mars,
  Waxaan u dhisi karnaa gantaalo Venus!
  Hagaag, faashistuhu wuxuu kaa dhigayaa isha,
  Ma jiro qof Ruush ka xoog badan iimaanka!
  
  Way jabtay, rumayso laf dhabarta Fritz,
  Waan guuleysan doonnaa, xitaa haddii aan hadda gaajo u dhimanno!
  Bahalkii waalnaa waa la shiidayaa.
  Hagaag, guushu waxay iman doontaa May diiran!
  
  Ha u ooyin hooyo, ha daalin,
  Haddaan dhinto, ii tixgeli shuuci!
  Naftayda ayaa sida xabag xumaatay oo kale,
  Faashiistaha uun baa anfaca!
  Way adag tahay in lagu dhex maro barafka, laakiin nasiib wanaag, dhoobada ayaa si degdeg ah u dhalaalay.
  Kadibna wax walba waa la mid sidii hore. Si caadi ah loo maro geesaha buuraha, ka fogaanshaha degsiimooyinka aadanaha, ku tumashada, ku dhawaad goobabada.
  Maya, way socdeen haddii aad qorraxda ka eegto nooc wareeg ah. Dhanka Sevastopol, taasina waa hubaal.
  Laakin isla mar ahaantaana, tiirka ayaa weli foorarsan. Gaadhi-qaadayaashu way guuxeen, goob-joogayaashu waxay sameeyeen buuq. Oo haddana imtixaanno.
  Waxay igu celiyeen godkii godka ahaa, kaliya markan waxay i galeen unugii hore ee dhiiga. Xataa digada udgoonteedii ma lumin.
  Laakiin waxaa jira caws badan, si tartiib ah ayaad u seexan doontaa. Silsilada ayay naga fureen iyaga oo aan waxba ka dheerayn, waxayna nagu amreen inaan casho sugno.
  Runtii aad bay u ixtiraameen: waxaa soo muuqday shan dumar ah oo deegaanka ah, oo sita qasacad weyn oo maraq caano ah laga soo buuxiyay.
  Margarita ayaa yaabtay waxayna waydiisay Kabtan Natasha:
  - Waxaa jira mucjisooyin ku jira shaandho ama shaandho la'aan. Laakiin run ahaantii, ama Jarmalku aad ayay uga naxariis badan yihiin dacaayadayada iyaga ayaa muujinaya, ama waxaan nahay shimbiro qiimo leh!
  Aurora-cas oo timo-casaan ah ayaa si qallafsan u tiri:
  - Aad ha ugu faanin naftaada! Doofaarka Guinea ayaa had iyo jeer la quudiyaa cunto dheellitiran.
  Oleg Rybachenko ayaa si aan habooneyn loo geliyey:
  - Iyo gaar ahaan doofaarrada! Si aad miisaankaaga dhaqso u korodho!
  Dagaalyahanka timaha cas ayaa xaqiijiyay:
  - Runtu waxay ka hadashaa afka ilmaha! Ha ku farxin cuntada deeqsinimada leh! Waxaa intaa dheer, waa xabsi!
  Oleg Rybachenko ayaa si macquul ah u soo jeediyay:
  - Way fiicnaan lahayd inaan wax cunno ka dibna aan aragno!
  Waxaa maraq ku dhex sabbaynayay vermicelli oo aad moodo inay xitaa malab ku darsadeen. Oo kibistii waxaa la keenay gabi ahaanba cusub oo udgoon. Waxaad mooddaa inay joogaan goob dalxiis. Way ku diiran tahay maqsinka. Ka fiirso guga inuu mar hore soo noqday, adigoo dhinac u riixaya Hooyada Jiilaalka.
  Oleg Rybachenko wuxuu cabbay baaquli, ka dibna, isagoo arkay in qasaca weyni aanu weli faaruqin, wuxuu codsaday wax badan.
  Ka dib hurdadu waxay u timid isaga iyo gabdhihii labadaba sidii mowjad ka timid dhicitaankii meteorite - si lama filaan ah oo lama huraan ah.
  Terminator zombie ayaa gadaal ka booday. Waxaan xitaa ka xumahay Dmitry Baranov. Xabaddu waxay kaga dhacday laabta dhexdeeda. Laakiin Zombie hore loo xukumay ma dareemo oo wuu shido.
  - Jidhkaygu weli waa dhintay, rasaasta dheeraadka ahina waxba ima dhibayso. - Dmitry ayaa dhoola caddeeyey, aad u cabsi badan, sida nin dhintay.
  - Ugh iyo naxdin! Waxaad i xasuusinaysaa Haadees. - Margarita ayaa dareentay, iyada oo qaylinaysa.
  Aurora-casaan ah ayaa ku jiifa jaranjarada sare ee buundada, dabka ma aha oo kaliya ka bixitaanka qaybta milatariga, laakiin sidoo kale qayb muhiim ah oo ka mid ah marinka. Laga soo bilaabo halkan way ku habboon tahay in laga takhaluso ragga midabka leh ee ka boodaya qolalka dabka. Isla mar ahaantaana, waqti ka waqti, waxay u baahan tahay inay is dhaqaajiso, oo beddesho booskeeda:
  - Ha welwelin, walaasha Margarita, waxaa jira in ka yar boqol cadow. Si uun baan u maamuli doonnaa!
  - Xitaa in ka yar toddobaatan, waxaan bilaabayaa "xaaqid qaylo leh"! - Bahashii Komsomol ayaa sanka ka saartay.
  - U dhaqaaq qolka injiinka, cadawgu wuxuu qarxin karaa kuleyliyeyaasha oo isku dayi inuu quusiyo markabka! - Hadda Aurora-cas oo cas ayaa si cad u walwalsanaa. Laakiin, dabcan, si ka sii daran uma toogan; Oo waxaa jira tubooyin dhiig ah oo ka soo baxay dhunkashada baabbi'inta!
  - Kaalay! By boolal! - Margarita waxay tiri weedh kartuunkii ay jeclayd. Si sax ah, kartoonkii ka dhex muuqday xaqiiqadan Naasigu sida arxan darada ah u qalloocantay. - Mayd ku dhintay cadaabta!
  Inantii Komsomol waxay u soo martay marinka sidii dabayl cirwareen ah. Halkan waxaa ah qolalka, albaabada titanium, qaybo bir ah. Zombies ayaa ka dambeeya iyada. Isagu ma qariyo, oo hadda waa kiisii. Qoriga M-18, caliber 7.45. Waxay si sax ah ugu garaacdaa wadnaha hortiisa. Dembiilaha Zombie kan ayaa ku dhacay, wuu kufsaday, laakiin haddana kor buu u boodaa. Tuura bam-gacmeed.
  - Hagaag, waxaad tahay macho aan cafinayn. - Margarita way yaabtay.
  Gabar Komsomol ah ayaa garaacday albaabka qolka matoorka. Waxay sii daysay saxanka boomerang, oo ay ka jartay dhowr qof. Inta soo hartay ayay ku dhammaysay tooreeydeedii lulatay. Maydka dagaalyahan leh astaamo Japan ayaa ku dhacay uumi qaro weyn. Markiiba wejigiisii ayaa gubtay oo uu miyir beelay naxdin darteed, ama laga yaabee inuu miyir beelay.
  - Nadiifintu si fiican ayay u socotaa! - Margarita waxay keentay dareenkayaga.
  - Aniguna ma ihi qof guuldaraystay! - Aurora oo faraxsan ayaa ka jawaabay. Qori dheer oo baasuuke ah ayaa kor laga maqlayaa, ka dibna laba kale. Gabadha Komsomol ayaa toogatay, iyada oo aamusisay cadawgii.
  - Dhinac walba ayay ka jabaan. Waxay la mid tahay inaad ku jirto ciyaarta baabi'inta. - Shaydaankii ololka ahaa waa engegay.
  - Aniguna waan guurayaa. Dhowr mayd ayaa muuqda. Si kastaba ha ahaatee, mucaaradka ugu weyn ayaa mar hore is dejiyay. - Margarita ayaa sheegtay.
  Qayb bam-gacmeed ayaa dhaawacday Dmitry. Isla markiiba ayay ka soo dhacday, oo dhabarka ka soo duushay. Maxbuus Baranov ayaa kaliya fartiisa ku saaray dibnaha:
  - Looma baahna in la qayliyo, waxba ima yeelin.
  "Ha gelin kulaylka ka horreeya eeddadaa!" Margarita ayaa tidhi, iyada oo indha-indhaysa isha midig.
  - Waan addeecay! - Laakiin Zombie wuxuu sameeyay si ka soo horjeeda.
  Margarita waxay dhex martay marinka, qarax kale oo qarxis ah, qof qaylo dheeraa, sidii ciddiyihii la siibay, iyo bam gacmeed culus ayaa qarxay.
  Aurora oo cago qaawan, ayaa dishay kuwii baxsadka ahaa, waxa ay madaxa gelisay qolka qolka, mid, laba, saddex. Kaliya tii afraad waxay damceen inay dab ku dubtaan, laakiin inanta Komsomol ayaa ka horraysa, taasoo ku khasabtay cadowgeeda inay weligood iska aamusaan.
  - Way sii yaraanayaan iyo in yar oo ka mid ah ayaa hadhay, laakiin qaar ayaa lagu qariyey qol u dhow bakhaarka. - Aurora wuu qaylinayaa. - Tuurista bam-gacmeedyadu waa khatar, khiyaano.
  -Ku dayo codka naakhuudaha weelkan uraya. - Mirabela Korshunova ayaa kula taliyay. Way kuu furi doonaan, ka dibna si taxadar leh ayaad u gooyn kartaa dillaac. Tuugtu waa inaysan qarqin. Waxaan hadda ka dambeeyaa mishiinka, anigoo isticmaalaya boomerang. Qayb bam gacmeed ah ayaa dhaawacday Dima oo adag. Isla markiiba ayay ka soo dhacday, oo dhabarka ka soo duushay. Maxbuus Baranov ayaa kaliya fartiisa ku saaray dibnaha:
  ng, Waxaan duubay saddex kale.
  Frisky Aurora wuxuu la qayliyay walaac dhab ah:
  - Si fiican ayaa loo sameeyay, mar dhow diyaarado helikobtar ah ayaa soo bixi doona, wayna nagu dari doontaa.
  Guuxa jawaabaha:
  - Sida haddii aadan aqoon!
  & Shaydaanka Dab-damiska ayaa ku raacay:
  - Waan ogahay, rajadu way diirisaa nafta!
  ME-198 iftiinka iyo bambooyinka dhawaaqa ayaa u duulay dhanka Aurora. Inantii Komsomol ayaa u soo yaacay si ay ula kulanto, iyada oo jidhkeeda iska celinaysa. Beertii lix dhagax ayaa u shaqaynaysay sidii caag oo kale, bam-gacmeedyadiina dib bay u soo celiyeen. Meydadka ayaa mar kale duulaya, waan ka daalay xitaa tirinta.
  Gabar Komsomol ah ayaa koonaha ku orday, jiifsatay, oo qaraxday, iyadoo jartay kuwii doonayay inay gadaal ka soo galaan. Nin ayaa ka soo muuqday suudh xayawaan ah, laakiin Aurora waalan ayaa sugayay, oo mar ay la soo dejisay isla bam-gacmeedkii ku dhacay askariga Yankee. Toogashadu aad bay u xoog badan tahay waxayna ku dhufataa qaybta ugu nugul - visor-ka. Madaxiisii kala badh baa la afuufay, bir aad u weynina waa ku duntay iyadoo sanqadh dhawaaqeedu ka muuqato.
  - Waxaad u baahan tahay cunto fudud! - Aurora greyhound ayaa ku kaftamay.
  Haddana inantii Komsomol waxay u soo dhawaatay bakhaarka, iyadoo ku daydaysa codka taliyaha, waxay tidhi:
  - Waan dhaawacmay! Mujaahidiintu waa i baacsanayaan! Kani ha soo galo
  Hagaag, yaa ku dhiirraday inuu caasiyo. Gabadha Komsomol ayaa ku boodday saqafka sare ee guriga, way is hubsatay, waxayna rasaas ka soo ridday albaabka sare ee albaabka, waxay burburisay sagaal iyo toban askari oo baqay, oo madaxa ka garaacay.
  - Wejigii koowaad ee nadiifinta meesha ugu khatarta badan waa dhammaaday. - Gabadha Komsomol ayaa ku dhawaaqday.
  Margarita agteeda waxaa jiray ciirsi, oo waxay ku boodday albaabka. Halkan meesha lagu hayo waxaa ka muuqda ur quus ah oo ah biro gubtay iyo firir walxaha qarxa ah. Qof kale ayaa isku dayay inuu "doonta ka boodo" oo ku dhaco, isagoo feeray. Laba nin, oo si cad u indho la', ayaa gacmaha kor u taagay oo ku qaylinaya Ingiriis:
  - Ha toogan! Aan quusano! Noogu dhaaf magaca Axdiga Geneva.
  Margarita Korshunova naxariista leh ma dili karto dadka aan hubaysnayn, sidaas darteed si fudud u damisay cadaadiska caadiga ah ee faraheeda. Waxaa ka qoomameeyay codkii orsada dagaalyahanka ahaa:
  - Weli waxaan nahay wiilal yar yar. Waa hagaag, maxaad ugu baahan tahay ciidankan NATO? Haddi Eebbe idmo, aad fidno abuurto, sida kittens ayaanu kuu burburinaynaa. Waxaad dhahdaa Orange Aurora, waxaan ku dhawaaday inaan dhameyno nadiifinta.
  - Waxaa laga yaabaa in cadowgu is qarinayo. Isku day inaad dhegaysato oo aad qabato neefsiga welwelka leh, waxaanan leenahay dareen ur aad u wanaagsan! - Cadhada timaha cas ayaa si badheedh ah u quurisay.
  - Haa, waxaan ursaday urta. Maydku waxay ku dhow yihiin inay bilaabaan inay burburaan, ka dibna awoodeena ayaa naga soo horjeeda! - Mirabela wuu been sheegay laakiin aad buu u ooyay.
  Gabdhihii Komsomol waxay soo dhaafeen qolkii. Aurora ayaa si gaar ah u ordayay. Halkan waxaa ah urta adrenaline, waxaa jira saddex dagaalyahan oo cusub. Waanu is diyaarinay oo gaadmo ayaan ku barafnay.
  "Tani hadda ma ahan mid halis ah." Iyadoo laga jawaabayo, rasaas ka timid RPG Qolfku wuu dhaafay, laakiin wuxuu daloolay qayb ka mid ah saxanka gaashaaman. Weli, awooddan waxaa loogu talagalay in lagu shido T-7. Gabar Komsomol ah ayaa ku sigtay inay si indho la"aan ah u tuurto saxanka boomerang, oo ay qof ka jarto, waxaana la maqlay qaylo. Laba xabadood ayay la dhacday, kuwii geesiyaasha ahaana way dishay. Kuwa kale ayaa ku qayliyey:
  - Annaguna waan quusannay!
  Cadho darteed, Aurora waxay ku laaday cagteeda qaawan, ilaa ay saddex ka mid ah hal mar ku tuurtay.
  - Curyaami hantida dadka! - Komsomol terminator ayaa qayliyey.
  Hal maxbuus oo dhallinyaro ah ayaa weli taagan.
  Margarita oo meesha ku jirtay ayaa sidoo kale la kulantay iska caabin. Intii ay jidka ku soo jirtay, ayay xabad ku ridday askari, sida cadna waa Beer-cagaaran. Waxay ku qayliyeen: "gacanta-gacanta!"
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo qaylinaysa:
  - Fadlan, naxariisto! - Wuxuu sameeyay farsamada "laba-cidi" Natiijo ahaan, Qoorta cagaaran ee Beret ayaa jabtay.
  Waxaan qabsaday bam-gacmeedyo, waxa ay noqotay wax yar oo ammaan ah halkan, darsin askar ah ayaa sida muuqata isku dayay in ay dhaqan galiyaan xeerka indho-indheynta: badbaadada qiimo kasta. Margarita, si kastaba ha ahaatee, xitaa waxay jeceshay ciyaartan qaabkeeda:
  - Waa hagaag, haddii aad ku adkaysato. Aan ciyaarno baseball, doorka Mareykanka ee aad ugu jeceshahay weel ahaan.
  - Haddii aad rabto, waxaan arki karaa inaad la ciyaari karto iyaga! - Aurora-cas oo timo-casaan ah ayaa qoslay.
  - Ha niyad jabin! - Dilaaga timaha cad ayaa aad u qoslay.
  - Waxaan soo maray jidka, weli waxaa jira qolal aan la nadiifin. - Gabadha Komsomol mar hore ayay dhaqaaqday, khadadka gaagaaban ayaa la maqlay, iyagaa ugu dambeeyay. Aurora oo aan cabsaneyn xitaa isma qarin, iyada oo ku faanaysa in ay laabta ka fuushay.
  - Waxaan ahay sida robot-ka-joojiyaha. - Kaliya xitaa ma jiri doono wax daal ah oo igu hadhay.
  Inantii Komsomol waxay si aamusnaan ah uga soo degtay jaranjarooyinka. Daaray muraayada infrared Waxaan hubiyay qolalka. Waxay u muuqdaan inay weli socdaan. Agile Aurora ayaa ka dul istaagay meydadka, isagoo u boodboodaya sida doe ama ninja. Ma aysan rabin in ay qasaariso ammo, si ay si fudud ugu soo duushay qolka. Toorey bay dhex martay, cadawgiina way aamuseen. Dabadeed ta ku xigta, tabaha la midka ah.
  Margarita sidoo kale wakhti kuma lumin, iyada oo ku tuuraysa bam-gacmeedyo qaanso qaloocan. Hal qarax ka dibna mid kale ayaa guuxaya. Askariga oo firirka gooyay, ayaa ka soo cararay waddada oo uu la kulmay saxanka boomerang.
  - Midkanna halkaasuu tagaa! - Margarita way yaabtay. - Sidaad dhammaantiin u jeceshihiin cuntada basbaaska leh.
  Zombie weli faraxsan ayaa horteeda ka soo booday. Waxa uu rasaas ka furay qoriga dhashiikaha ee Israa"iil, oo sida muuqata laga soo dhex qaaday koobabka, magaca halista ah ee "Armageddoon". Waxaana muuqata in uu qof dilay, xabaduhuna dhinacyada ayay ka dhufteen, iyaga oo soo saaray xinjir dhiig oo cusub.
  Margarita waxay ogaatay in urta maydka zombie ay sii xoogaysatay; Halkan waxaa mar kale ka da'aya xabbado iyo qaybo ka mid ah lafaha ninka dhintay.
  Margarita waxay ku orday hareeraha marinka, iyada oo ka toogtay M-18 la qabtay. Waa wax laga xishoodo inaad dib u buuxiso. Laakiin waxaad isticmaali kartaa bam-gacmeedyo la qabtay. Uma nixiyo dadkayga. Gabadhu waxay u tuurtaa si gaar ah, iyadoo ku soo qaadaysa suulasha cagaheeda oo qaawan oo qaawan.
  "Laanta" duulaa, waxay soo jeedisaa calooshaada. Maydka ayaa muuqda, wax walbana way aamusan yihiin. Maaha in ay u ekaato in ay jiraan wax badbaaday.
  - Waxay u muuqdaan inay halkan ku aamuseen. - Ayay tidhi gabadh Komsomol ah.
  Agile Aurora wuxuu xaqiijinayaa:
  - Horay ayaan u socdaa. - Kormeeraha terminatorku wuxuu la macaamilay farabadan kale. Hadda faahfaahintu way hadhay Sidii dawaco bakayle u ugaarsanaysa ayay u orodday ilaa albaabka u dambeeya ee bidixda. Xataa waxay ku heesi jirtay:
  - Ardeydayda waxaa ku jira qarow, dharbaaxo bir ah ayaa ku burburin doonta! Waxaan toogan doonaa ukunta Rambo oo waan shiidi doonaa lafaha! Qof walba waan yaabi doonaa!
  Bam-gacmeed ayaa halkaas ka duulay oo galay marinka. Aurora ba'an ayaa ku garaacday iyada oo sii socota. Qarax, jajab baa duulaya. Mid kale ayaa gidaarka ku dhuftay, ka soo booday oo dib u duulay, gacantana lagu maamulay.
  Shil ayaa ka dhacay albaabka. Qaylo ayaa la maqlayaa. Gabadhii Komsomol waxay eegtay qolkii. Sarkaalku waxa uu isku dayayaa in uu calooshiisa urursado. Sawir aad u xun.
  - Haa, adigaa is ciqaabay. - Dashing Aurora waxay ku dhammaatay dareen naxariis leh. - Guud ahaan, fikradayda, bam-gacmeedyadu maaha kuwo qurux badan. Si kastaba ha ahaatee, tani way ka fiican tahay feedh fudud. Qolkii ugu dambeeyay waa la nadiifiyay! Waa sidee Margarita adiga?
  - Jiidista maxbuuska! - Ayay tidhi gabadh Komsomol ah. - Waxay u egtahay inay halkan sidoo kale ku dhammaatay.
  Aurora waxay soo dirtay calaamadeeda wicitaanka iyada oo loo marayo walkie-talkie:
  - I maqal, Don Quixote. Hadda waanu dhamaynay hawlgalkii, wax walba waa la nadiifiyey, kooxdu way ka degi kartaa.
  - Bad-hoosaad yar ayaa durba soo socota. Laakin ha ilaawin inaad wax ka qabato Helikopterrada Jump. - Cod macdan ah wuxuu u eg yahay miinshaar caajis ah oo dhegahaaga gooyay.
  - Dabcan, waanu sugaynay iyaga. - Bahalkii timo-guduudan lahaa wuu dhammaaday.
  Saddex "Sachkov" ayaa dhab ahaantii galay oo mar horeba soo dhawaaday. Margarita iyo Aurora waxay qabsadeen RPG - "supercobra", analoog RPG ah sagaal iyo labaatan iyo lix. Saddex bam-gacmeed ayaa la diyaariyey. Waxaa muhiim ah in cadawgu uu yareeyo fogaanta oo uu yaraado. Marka hore, "Net" waxay isku daydaa inay hoos u dhigto si ay u baarto sagxadaha iyo burcadda ku dhiiraday inay weeraraan ciidanka ugu fiican adduunka. Nooca Shabakadda ee la hagaajiyay waxa uu leeyahay hub xoog badan, hub wanaagsan iyo saddex foorno. Nidaam kasta oo lidka diyaaradaha ah ma qaadan doono, waxaad arki kartaa sida gantaalaha kulaylka loo rido. Maxaa ka khaldan spinner RPG? Mid aan is hanuunin. Tani waxay la macno tahay inay aad u adag tahay in laga baxo. Si kastaba ha ahaatee, habluhu hadaf bay leeyihiin oo hoggaanka bay ku xisaabtamaan.
  Margarita ayaa mar kale tukanaysa. Ka dib oo dhan, waxaa jira niman wanaagsan oo helicopter ah. Durba maqaarku wuxuu dareemayaa dhaqdhaqaaqa garbaha. Taabashada dabayshu waa mid lagu farxo oo naxdin leh.
  - Oh, mar kale ayaan burburinayaa, shaqo farshaxan! Hal nasteexo nin ciidan ah!
  Aurora oo faraxsan:
  "Dhammaan shaqooyinka farshaxanka, waa farshaxan-gacmeedyada militariga kuwaas oo si adag ugu dhex jira xusuusta dadka oo kicisa ilmada ugu badan!"
  - Sax! Sawirka dhiigga lagu rinjiyeeyay ayaa ka iftiin badan rinjiyeynta saliidda oo si tartiib tartiib ah u libdha! - Margarita way ogolaatay, way ka murugootay naxariis darada qasabka ah. Markaa wax walba waa lagu xisaabtamayaa, waad toogan kartaa!
  - Cadaalada Texas ha la sameeyo! - Sida had iyo jeer, Aurora ma lumin dareenkeeda kaftan.
  Madaafiicda ayaa ku furay calooshii gaadiidka. Jeexjeexyadii ayaa u kala jajabay jajabyo yaryar. Shaydaanka dabku waxa uu mar qudha ka soo riday labada gacmood, sidaas awgeedna saddexda baabuurba waa la daboolay.
  Jajabkii gabdhihii kuma dhicin intay duuleen.
  Kara-132 ayaa ka soo muuqday meel fog. Diyaaradaha laga soo iibiyay dalka Argentina ayaa ku duulayay joog dheer. Iyagoo si indho la"aan ah u toogtay, iyagoo duulaya oo waalan.
  - Tani waa dhicis kale. - Margarita ayaa dareentay. - Maskaxda oo yaraata.
  Xubintii Komsomol ee timo-gaduudan ayaa ku raacday:
  - Waxaan filayaa, haa! Way adkaan doontaa in laga saaro RPG-ga.
  - Laakiin si kastaba waan isku dayi doonaa! - Margarita, oo hadda illowday naxariista, waxay la soo baxday cadho. - Laakiin ka soo gasha bam-gacmeed kale oo ka sii daran oo ka sii dheer oo loogu talagalay ka hortagga taangiyada falcelinta degdegga ah. - Xubinta Komsomol ee buluuga ah waxay muujisay hub muuqaal cajiib ah.
  - Waxaa laga yaabaa inaan tijaabin karno guryaha la hagaajiyay ee "stingers"? - Aurora ayaa soo jeedisay, iyada oo ilka luul ah.
  - Waa wax laga xumaado in lagu bixiyo alaab duug ah! - Margarita ayaa soo jiidatay.
  - Laakin wali waxa jiri doona mudaaharaad la wanaajiyey. Raggayagu ha daawadaan isku mar. - orso joojintu waxa ay soo tuurtay toorey ay suulasha xiiran yihiin, caarada ayaa isla markiiba ka muday isha ninka madow ee isku dayayay in uu ka eego biibiile gadaashiisa.
  "Markaa waxaa jira hal Stinger oo keliya, waxaanan ku samayn doonaa bam-gacmeed." - Wuxuu u jawaabay saaxiibkii dhalaalaya.
  - Hagaag, aynu taas samayno. - Aurora wuxuu u cararay bakhaarka. Feeryahankii hore ee rigoore ee la jarjaray, Dmitry Baranov, ama meyd nool, ayaa soo ag maray, isaga oo aad moodo in uu si ula kac ah isugu soo bandhigay rasaas. Malaha, iyada oo la kaashanayo qalabkii ugu dambeeyay ee kumbuyuutarka, waxay awoodeen inay arkaan zombies-ka, inkastoo ay fog yihiin. Qoryaha waaweyn ee garbaha laga tuuro ayaa dhacay, rasaasta inteeda badanna way da'tay. Laakiin waxaa jira siddeed qof oo rasaas ah, kumanaan xabbadood oo badanna waa la tuuray. Waxay feertay zombie-kii wuuna dhacay! Askarigii oo gabi ahaanba jabay ayaa yidhi:
  - Waajibkaygii waan gutay!
  - Waxay u egtahay! Aaway Aurora ciyaya, haddaysan ahayn "hubka" waa hore ayaa la i garaaci lahaa. - Margarita gadaal bay eegtay.
  - Waa i kan! - Gabar Komsomol ah ayaa soo saartay bam-gacmeed "Bumblebee" iyo "Stinger". - Hadda ujeedo.
  Margarita ayaa mar kale ku biirtay hubkeeda, waxay aragtay dhaqdhaqaaq kasta oo cadowga, cadaadis jilicsan oo ku saabsan kicinta. Saadiquhu wuu duulayaa! Laakiin Stinger wuu shaqeeyay, wuxuuna gaaray bartilmaameedkii wax badan ka hor. Hubka Maraykanka ayaa si aad ah u qarxay oo xitaa diyaarad helicopter ah oo goobta ka ag dhawaa lagu tuuray. Xaaladdan lama filaanka ah awgeed, Margarita way seegtay:
  - Aad u xun! Tani waa markii ugu horeysay ee ay tani igu dhacdo!
  - Waxa uu beddelay jihadii, ha xanaaqin, gabadha Komsomol! - Wuxuu u sheegay Dmitry Baranov oo dhimanaya.
  - Waxaa laga yaabaa in! Laakin garaadkaygu wuu iga fashilmay. - Margarita hadda waxay diyaar u ahayd inay ooydo.
  - Mar kale isku day. - Aurora waa la dhiirigeliyay.
  Laakiin Kara-132, sida muuqata, waxa uu dhaawac ka soo gaadhay qaybo ka mid ah saaxiibkii hoos u dhacay, waxa uu aaday dhinaca oo bilaabay inuu soo dago. Margarita ayaa tiri, iyadoo wareersan oo murugeysan:
  - Waxaa laga yaabaa inuu hadda ku filan yahay!
  Cadowgii timo-guduudan ahaa ee camalka wanaagsan lahaa ayaa ku soo booday:
  - Hagaag, waa markii la soo dejin lahaa Stingers. Waddadu waa caddahay.
  Ku dhawaad isku mar iyadoo hadaladeeda wadata, waxaa soo baxay bad-hoosaad. Yaryar, laakiin aad u xoog badan, afar dagaalyahan oo ku lebbisan suudadka elektarooniga ah ayaa u soo booday sidii katapult. Margarita waxay eegtay iyaga: waxay ku labisan yihiin suudhyo gaashaaman, laakiin uma ekayn kuwo ciriiri ah sida moodooyinka hore.
  - Miyaan rarnaa Stingers? - Weydiisay inanta weyn ee Lomonosov iyo Stenka Razin.
  - Bakhaarku wuu furan yahay! - Aurora timo cas ayaa ku jawaabay. - Aan ku siino!
  . CUTUBKA 10AAD.
  Taliyaha ciidanka daraawiishta Kornayl ayaa si qabow u yiri:
  - Hagaag, aan dhaqso u dejinno oo aan isku dayno inaan wax ka qabanno hubkan dhagaraysan.
  Gabar Komsomol ah ayaa dul socotay sagxaddii; Waxaa ku xiga mid kale oo leh bam-gacmeed. Sida caadiga ah ee Jarmalka, waa tayo aad u sarreeya, laga yaabee xitaa ka fiican M-18, ama, kiis kasta, la isku halleyn karo. Qaabka cusub ee casriga ah ee MG-8, sidoo kale Jarmal ah, waa la isku duubay, laakiin maaha mid xiiso gaar ah u leh cilmi-baarayaasha.
  Stingers waxaa lagu kaydiyay weelal dhaadheer, si taxadar leh loo raray, loo xafiday oo lagu dahaadhay shabaqyada shoogga nuugista iyadoo la isticmaalayo barkin biyo-saaraysan. Waa la kala furfuray oo la guray. Gabdhaha Komsomol waxay si firfircoon u caawiyeen nimankooda gaashaaman. Mid ka mid ah waxyaabaha la helay ayaa ahaa RPG-49 lama filaan ah, qaabka ugu cusub.
  - Waa yaab, ma aan dhoofin kuwaas. - Kornaylkii hawshaas gacanta ku hayay ayaa ogaaday. Markaasuu hablihii u jeestay oo si xamaasad leh ugu jawaabay:
  "Ma ku arkaysid dumar adiga oo kale filim kasta." Boqolaal mayd ah iyo markab weyn oo la qabtay. Waxaan filayaa in dhawaan filim laga sameyn doono mowduucaaga. - Iyo qaylo onkod ah. - Waxay ugu yeeri doonaan Margarita iyo Aurora waxay qariyaan aagga!
  Runtii halkan waxba ma jiraan;
  Waxa kale oo jiray moodallo la wanaajiyey oo ah OG iyo PG, moodooyin leh qaraxyo ka xoog badan. Gaar ahaan, PG waxay isticmaashay afar nooc oo asiidh ah, iyo koronto, taas oo suurtogal ka dhigtay in la bilaabo mowjadda qaraxa, oo ka daloosha hubka firfircoon ee multilayer oo ay weheliso gaashaan ka-hortagga isugeynta jihada cidhiidhiga ah (Oo halkee ayay Margarita ku akhriday khayaalka noocaas ah?) . Kharashku wax yar ayuu ka qaalisan yahay, laakiin waa wax ku ool ah.
  - "Pershing" mar hore waa duugoobay. - Waxaan ogaaday gabadha Lomonosov iyo Korshunov kuwaas oo xusuusta beenta ah ay soo toostay. - Taangiyada Powell oo aad u horumarsan ayaa ka soo muuqday adeegga; Aad ula mid ah IS-10-keena Soofiyeedka, kaliya hubka ayaa xoogaa ka dhumuc weyn. Way fiicnaan lahayd in la qabto.
  - Qof walba laguma qabsan karo aagga. Waxaan sidoo kale wax u qabsan doonaa Antarctica. - Aurora way ku kaftantay, iyada oo soo dirtay dhalaal cadceed ilkaheeda. - Kama baqeyno dhaxan.
  - Waan ogahay! - Margarita ayaa ilkaheeda luul ka sii iftiimaysay.
  Intii sheekadu socotay, Stingers ayaa laga soo dajinayay. Waxay ahaayeen boqol iyo shan ka mid ah. Shan ayaa la rabay in ay yimaadaan Ruushka, inta soo hartayna, ka dib markii la farsameeyay, waxaa loo wareejiyay argagixisada.
  Gabdhihii Komsomol ayaa kornaylkii weydiiyey:
  - Aaway quruuruxdii?
  Askari khibrad u leh ciidamada gaarka ah ayaa si macquul ah ugu sharraxay quruxda:
  - Xaqiiqdu waxay tahay in haddii la keeno Ruushka Soofiyeeti, waxay si dhakhso ah u waayi doonaan hantidooda lamana yaqaan goorta la soo celin doono.
  - Hubaal! - Waxaa xaqiijiyay xubno dumar ah oo Komsomol ah.
  Kornayl Yuri (halkan Margarita xusuustay in uu leeyahay magac qosol leh Petukhov!), Soo jeediyay ikhtiyaarka Solon:
  - Markaa hadda ha kula joogaan. Kaliya sii Suldaanka Turkiga todoba, laakiin lix. Iskusoo wada duuboo, ma awoodi doono inuu isticmaalo qalab-qaadeyaal gaashaaman iyo wax-u-sheega, heerka kalsoonida argagixisaduna way kordhi doontaa.
  Shaydaanka dabka, dabcan, wuu ku raacay soo jeedintan:
  - Shaki la'aan. Dhagaxgee ayaan ka tagaa?
  Korneylka ayaa laalaabtay foolkiisa sare, laalaabkii ayaa ka soo muuqday iftiinka dayaxa sida dooxyada badda, ka dibna wuu simay. Si kastaba ha ahaatee wuxuu qaatay go'aan:
  - Midka nuuga shucaaca, waxaa laga yaabaa inaad u baahato. Lixda soo hadhayna way nagu soo noqon doonaan ka dib marka Suldaanka Turkiga wax laga qabto. - Korneylka ayaa cidhifka gacantiisa ku orday dhuunta.
  Hadda xiisaha Margarita ayaa soo toosay:
  Intee in le'eg ayay qaadanaysaa in dib loo sameeyo Stingers?
  Korneylka ayaa si kalsooni leh u dhawaaqay, isagoo ku xoqaya cawska jaalaha-oraniga ah ee aagga dusha sare ee kabaha.
  - Ma aha wax aad u badan, waxaan leenahay naqshadeeyayaasha robotic gaar ah oo tan samayn doona. - Wuuna lulay feedhkii. Waxaan ku samayn doonaa saacad ama saacad iyo badh gudahood! Waan ku ogeysiin doonaa
  Intay kor u booday, Aurora way qoslisay, oo ilkaheeda fuushay:
  - Hagaag, ka waran hawshayada?
  Taliyaha ciidamada gaarka ah ayaa ku dhawaaqay:
  Tag magaalada, adigoo dilaya qof kasta oo jidkaaga ku socda! Markaad sidaa samayso, waxaad wiiqi doontaa kooxda Maraykanka u ololaysa ee Constancy oo waxaad abuuri doontaa buuq badan. Haa, Suldaanka Turkiga ayaa kuu mahadcelin doona.
  - Tani ma macquul ma tahay? - Labada xubnood ee Komsomol waxay si cad uga shakiyeen fikradaha.
  Korneylka ciidamada gaarka ah ayaa si adag u qoslay:
  - Waxaan xisaabinay si macquul ah! Markaa Rambo-ga Ruushka ee goonnada ku jira ayaa ugaadhsiga u socda.
  - Hagaag, hadda waxaan rajeynayaa inaan cadaawayaashiinna idinka jeedin doono. - Indhaha Aurora waxay iftiimiyeen iftiin aan caafimaad qabin.
  - Miyaadan u baahnayn kartoonada? - Waxa la waydiiyay Kornaylkii dagaalka.
  Labada vixens waxay u luleen heshiis:
  - Waxba yeeli mayso, in kasta oo aannu ku kharash-garayn wax ka badan kun noo dhexeeya.
  Kornaylku, isaga oo u qaabaysan qaabka wadaadka, waxa uu ku yidhi cod sruce ah:
  - Gacan bixiyaha weligii ma fashilmi doono! Ha werwerin, miisaaniyada URSH aad bay u korodhay.
  - Laakiin tani waxay ka dhigan tahay in milatariga ama hawlgabka, shaqaalaha bulshadu ma heli doonaan lacag dheeraad ah! - Margarita waxay samaysay weji.
  Korneylka laftirkiisa wuxuu dareemay in uusan ku raaxaysaneyn, wuxuuna ku dhawaaqay isagoo wareersan:
  - Ilaa iyo inta uu shidaalku dhammaan waayo, tani nama khatar gelinayso. Aad bay u fiican tahay inaad dib u soo celiso dhagaxa Maraykanka. Yaa og, malaha waxay ku guulaysteen inay helaan saliid jaban, sida tani si xun u saamaysay dakhligayaga. Waxaynu ku guulaysanay gumaysi aad u wayn iyo madal ay shidaalka si toos ah dhulka uga soo shubaan. - Kornaylku waxa uu ku ifiyay xiddigaha ku xidhan garbaha.
  - Ma wici kartid waddan horumaray oo dakhliga miisaaniyadiisa ugu badan yahay saliid iyo gaas. - Margarita Korushnova ayaa lagu xusay cod adag. - Waxaan u baahannahay inaan kor u qaadno sayniska dhinaca rayidka, haddii kale wax walbaa waxay u socdaan militariga.
  - Tani waa waxa aad gabdhaha samayn doontaan. Waxaan mar hore kornay supermen cusub. Kaas oo isku dari kara fiber, ama xitaa biraha dareeraha ah. - Korneylka ayaa wejigiisii isku rogay sidii isagoo ilko xanuunsan. Xanjo ayuu la soo baxay oo afka u galiyay. Muuqaalka ayaa noqday mid niyad jabsan.
  - Ka dibna sida "Jiraabkii Ilaah" ama magac kale "Ka xoog badan Ilaaha Qaadirka ah"! Multi-theohyperplasma oo noqda sida Abuuraha oo kale! - Margarita ayaa dareentay.
  Taliyuhu indhihiisa ayuu jahawareeray:
  Maan akhriyin sheeko-abuur noocan oo kale ah, laakiin waa maxay theohyperplasma?
  Labadii gabdhoodba halmar bay ku wada hadleen:
  - Tamarta mustaqbalka! Wixii koronto u ahaa Jules Verne waxa ay noqdeen nooc cusub oo maaddada ah.
  Si kastaba ha ahaatee, ma haysanno wakhti badan oo aan ku hadalno. - Ayay tidhi gabadha Komsomol, iyadoo ku raranaysa Stingers doonta.
  - Waa inaad si dhab ah u akhridaa "Jiraabka Ilaah." - Kornaylka ayaa sheegay, isagoo aan ikhtiyaar u lahayn gariir.
  -Aad u faa'iido badan xeelad dagaal. - Aurora ayaa ogaaday. - Guud ahaan, dagaalkii saddexaad ee adduunka ee aan la galnay USA iyo England waxaa loola dagaalamay si aan karti lahayn oo ay si cad u urayaan khiyaano qaran.
  - Run ahaantii, taasi waa sida ay ahayd! Jeneraaladeenu ma ahan kuwo doqonnimo ah oo xitaa ma aysan aqoon aasaaska xeeladaha iyo xeeladaha. - Korneylka ayaa ogaaday.
  - Maxay cidna u xidhi waayeen? - Aurora adag ayaa si xoog leh u ruxday feedhkeeda.
  Korneylka ayaa jahawareer ku yiri:
  - Ma jirin nidaam siyaasadeed, marka lagu daro, ma aysan rabin in ay abuuraan wax ka horreeya;
  -Qofka hufan wuxuu ka sarreeyaa caddaaladda qoyska iyo xiriirka saaxiibtinimo! Cadawga iyo saaxiibadaba waa inuu jiraa sharci qudha, sida ninku naagtiisa ugu yahay. Joogitaanka sharciyo kala duwan ayaa caddaaladda u beddela dhillo! - Margarita waxay ku sheegtay lahjad toosan.
  Korneylka ayaa runtii aad ula yaabay:
  - Wow, waxaan ku arkaa inaad tahay Catherine Jarmal. Sida muuqata waxaad rabtaa cadaalad!
  - Waxaan rabaa run, nidaam iyo, dabcan, xorriyadda! - Margarita ayaa ku dhawaaqday, iyadoo ku dhawaaqaysa.
  - Xisbigee? - Korneylka ayaa yaabay.
  - Midna kuwa hadda jira! - Gabadha yar ee Mikhail Lomonosov iyo Stenka Razin ayaa dhaawacmay. Waxay kooraysatay faraskeedii. -Tani waa inay noqotaa dhaqdhaqaaq cusub oo ay u badan yihiin dhalinyarada indheergaradka ah. Oo marka hore, waxaan u baahan nahay in aan la dagaallano jihaynta alaabta ceeriin ee dhaqaalaha. Waa caado in la canaanto Hitler, laakiin isaga oo hoos imanaya warshadaha, gaar ahaan injineernimada makaanikada, ayaa ka soo booday meel eber ah. Waxa uu ku guulaystay in uu dalka casriyeeyo, isaga oo aan wax petrodollar ah ka qaadan. Nasiib darro, xilligii Stach, waxaa xoogga la saaray dhoofinta alaabta ceeriin iyo soo dejinta badeecadaha iyo cuntada. Iyo, nasiib darro, siyaasaddani way sii socotaa ilaa maanta. Saynis-yahannada waxaan ka dhigi lahaa dadka ugu qanisan dalka. Macalimiinta Oligarch waxay noqon doonaan qaanuunka, maaha marka laga reebo. Midda kale, waxbarashada sare waa in aanay noqon bilaash, balse waa in ay noqotaa mid khasab ah, maamulaha shirkadduna waa in uu haystaa qalinjabin, oo uu u gudbiyo kombuyuutar aan la laaluushi karin. Guud ahaan, waxaan si mug leh kor ugu qaadi doonaa heerka aqooneed ee dhalinyarada si aan mabda'u u guulaysan: iibso oo iibso!
  - Haa, qaar badan oo xitaa leh waxbarasho sare, ayaa raadinaya rooti fudud; - Korneylka oo taah ku heshiiyey oo weliba murugo ka sii daray. - Iyo goobta cilmi-nafsiga looma hayo qaddarin sare.
  Hubka ayaa si degdeg ah loo raray. Hablaha Komsomol waxay shaqaynayeen oo isla wakhtigaas wada hadleen:
  - Waxaan qabaa inaan u baahannahay xannibaado adag oo xagga dhaqaalaha suuqa ah. - Smart Aurora ayaa soo gashay wadahadalka. - Si aanay u jirin dad taajir ah. Ka dibna hal oligarch Ruush ah oo leh xididada Yuhuudda ayaa leh hanti isla markiiba laba boqol oo ka mid ah dadka ugu qanisan Shiinaha.
  Korneylka ayaa durba bilaabay inuu xanaaqo, laakiin isla mar ahaantaana wuxuu muujiyay xakameyn naadir ah:
  - Taasi waa sax, iyo inta badan bilyaneerada ma aha dhalashada Slavic. Waanu ka fakarnaa oo isku day in aan qanjaruufo.
  - Si daciif ah u qabo! Haa, tani waxay u baahan tahay jarid dhamaystiran. - Margarita way diidday. - Waa hagaag, dhammaan "Stingers-firecrackers" waa la raray, waa waqtigii lagu dhufan lahaa cadowga.
  Xeebta waxay hore u ogaayeen weerarka iyo Yankees ayaa isku urursanayay ciidan. Dhimashada diyaaradaha qumaatiga u kaca ayaa muujisay in cadawgu uu aad u xoog badan yahay, Maraykankuna aanu ahayn wadan ku degdega cadaabta. Waxa ay isku diyaarinayeen in ay shaqa joojin hubiyaan. Intaa waxaa dheer, kooxda "joogta ah" waxay soo ururinayeen ciidamadooda.
  Xaaladdan oo kale, waxaad u baahan tahay inaad naftaada weerarto. Markaas waxaa jiri doona faa'iido. Taasi waa uun sida loo socdo ama loo sameeyo maneuver wareega. Margarita Korshunova ayaa soo jeedisay:
  - Aynu toos u tagno dekedda oo aan ku wada dilno halkaas!
  - Maaha fikrad xun, laakiin isla markiiba waxaad isku arki kartaa adigoo dab tooreyda ka shidan. Waxaan soo jeedinayaa ikhtiyaar ka jilicsan. Wareegid degdeg ah, oo ka soo socda kaynta. - Aurora waxay ku samaysay goobaabin suulasha oo qaawan, ka dibna waxay soo saartay pentagram-kii.
  - Ma mudan tahay in waqti la lumiyo!? - Waxaa jiray shaki ku jiray codka saynisyahanada Margarita.
  - Habeenka jiilaalka aad buu u dheer yahay. - Aurora wuu diiday. "Ka sokow, cadawgu waa inuusan ogaanin inay jiraan laba naga mid ah." Waa lagama maarmaan in la abuuro dhalanteed: in weerarku sidoo kale ka imanayo dhulka, sida haddii ay jiraan ciidamo badan oo iyaga ka soo horjeeda.
  - Markan, waan kugu raacsanahay, aan dabaalanno! - Margarita waxay si degdeg ah u saartay farsamada heegan.
  Gabdhaha Komsomol waxay ku dhaqaaqeen xawaare aad u sarreeya iyagoo ku socda doon la buufiyo. Weli askarta aan la arki karin, loogu talagalay ilaalo iyo radar.
  Markii ay hawada gooyeen, waxay soo mareen dhawr markab, dhismayaal la soo dhaafay, waxay isku arkeen biyo xor ah. Intii ay jidka ku jireen, waxa ay la kulmeen shark-badeed-mutant, laakiin si ka duwan burburiyaha weyn ee Anaconda, hablaha Komsomol ma urin dhiig. Taasi waa sababta aysan isku dayin inay weeraraan. Intaa waxaa dheer, Aurora waxay soo saartay saxan boomerang ah oo leh suulasha qaawan:
  Ha siiyo hadaf cusub.
  Markuu sharkkii dhaawacay, ayuu jidhkeeda ka soo tuuray il dhiig ah. Xayawaankii wuu gariiray, asxaabteediina waxay isla markiiba ku soo weerareen daanka dib loo celin karo iyo faashash mammoth. Waxa ay u muuqatay cabsi, bahalo bahal ah ayaa goglan ku taagay saaxiibkood, intay feedh kaga jawaabtay ayay la dhacday, waa la garaacay. Cagaare, dhiig saliid leh ayaa ku faafay dusha sare. Bahalkii ayaa dagaalka soo galay, dadkii ku dhaawacmayna waa ay bateen;
  - Waa yahay, Margarita! Laakiin si fudud ayaad ula dagaalami kartaa. Mid buu qaatay oo dhaawacay, kuwa kalena way is googooyn doonaan. - Aurora aad bay u saydhay oo cago qaawan ayay ku shaabadaysay.
  - Waxaad arkaysaa, akhlaaqda shaydaanka ayaa door ka ciyaara. Uma baahnid inaad deriskaaga nacaybka ku wacdiyo, iyo inaad kuwa itaalka daran baabbi'iso. - Barafka cad ee terminter-ka ayaa il-duufay.
  - Ma aan la dagaallamin kuwa jilicsan. - Aurora, oo indho sumurud leh, ayaa si sharaf leh u yidhi. - Afar boqol iyo siddeetan ka mid ah ayaa naga soo horjeeday labadeenna, waxaana ka horreeya dagaal ay ku jiraan ugu yaraan laba kun, kuwaas oo saddex boqol iyo konton ka mid ah ay yihiin ciidamo gaar ah oo soo maray Ciraaq, Afgaanistaan iyo Soomaaliya. Dagaal yahanada kale ma aha kuwa aan khibrad lahayn.
  - Mucaarad xooggani waxa uu xoojiyaa jidhkaaga iyo doonistiisa, waxa uu kaa dhigayaa mid xoog badan - kan daciifka ahi waxa uu kharribayaa naftaada oo uu daciifiyaa jidhkaaga, waxa uu kaa dhigayaa mid daciif ah! Markaa dariiqa adagi wuxuu siinayaa guul aad u fudud oo badan! - Waxay tiri Margarita xigmadda leh.
  Markii ay ku soo wareegeen dekedda, gabdhihii Komsomol waxay u soo baxeen kanaalka. Meel aan ka fogayn dekedda, xataa waxa aad maqlaysay maraakiibta oo qaylinaya. Indha-indheeyeyaashii dagaalyahannada ahaa waxay isku heleen kanaalka. Aad bay u dheerayd oo si yaab leh ayaa loo maroorsaday. Jidka dhexdiisa, hablaha Komsomol waxay ku dhawaadeen inay la kulmaan xaalad aan caadi ahayn. Waxay u xoojisay hawada sidii il hufan oo kale. Cayayaanka ayaa u soo duulay oo ukuntoodii dhalaalayey ku soo booday. Si kastaba ha ahaatee, waxay soo jiidatay xayawaan baal leh.
  - Waa wax la mid ah baabiiyaha dukhsiga. - Aurora ayaa soo jiidatay dareenka, iyada oo biliglaynaysa cidhibteeda qaawan.
  - Waxaa laga yaabaa in nooc ka mid ah shucaaca uu soo jiito cayayaanka. Waxaan dareemaa gariir ultrasonic hawada maqaarkayga. - Margarita xitaa way gariirtay fulaynimo.
  - Dhib nagu cusub! Guud ahaan, dabeecaddan la yaabka leh ee aagga waxay u horseedi kartaa wadno-qabad. - Codkii Aurora ee ololka lahaa waxaa ka muuqday biro.
  - Aniga iyo adiga waxaan leenahay laba qalbi, markaa ma dhiman doonno isla markiiba! - Margarita waxay dareentay farxad - Way fiicantahay marka aadan ahayn bini'aadam.
  Ibliiskii dabka ahaa ayaa ku dhawaaqay sidan:
  - Ogow! Haddii kale waxay taagnaan lahayd shooladda, oo ay uur leedahay!
  Si kastaba ha noqotee, gabdhuhu waa inay joojiyaan, ka riixaan qulqulka, u dhaqaaqaan dhinaca dhowr jeer, dib u soo celinta.
  Hal cillad ka dib, mid kale ayaa isla markiiba soo baxay, markan mid oval ah oo isdhaafsan. Waxaas oo dhami waxay adkeeyeen dhaqdhaqaaqa. Weli, way gudbeen, waxaana ka soo hor muuqday wax durdur ah.
  Way adag tahay in la fuulo, waxaa jira gaadiid soo socda, laakiin ma jiraan wax cillado ah. Raad kabo maran ayaa ku hadhay cawska uu barafku qariyey.
  Gabdhaha Komsomol ayaa istaagay ka hor inta aysan ka bixin. Waxaad arki kartaa dhowr madax oo "kaabash" ah oo soo baxaya. Dhirta mutant ma aysan arkin gabdhaha aan la kala saari karin, laba ka mid ah ayaa ku turunturooday kabaha (Warrior Bears ayaa kabaha u xidhay si ay u qariyaan ur), laakiin sida muuqata waxay ku qanacsan yihiin la'aantooda, dib ayay u dhaceen.
  - Waxaan u baahanahay inaan dabaasho hore u yara! - Aurora ayaa yidhi, isaga oo tuuraya dhoola-cadaynta xayawaanka. - Waxaan ku dabooli doonaa doonta halkaas.
  - Qaadashada kuma habboona! - Margarita Korshunova ogolaatay.
  Samaynta matoorka jet-ka aamusnaanta maaha hawl fudud oo loogu talagalay naqshadeeyayaasha, laakiin kalluunka-cuttlefish wuxuu kaloo isticmaalaa mabda'a la mid ah waana ugaarsiga heerka koowaad.
  Inaad hesho meel aad ku dhuumato si aanu nin bakhtiis ahi kuu qabsan ma fududa. Meesha ugu fiican halkan waa godka bahalka khatarta ah. Tusaale ahaan, jiirka beaver. Xayawaanku waa khatar, way adag tahay in la dilo iyo xajmiga doofaarka duurjoogta ah. Miisaanku dhogorta ma aha; Gaar ahaan habeenkii. Tani waa waxa ay gabdhuhu u maleeyeen in ay ku qariyaan doonta la buufiyo wax jeebka oo kale ah. Halkaas oo ay yaalliin duurka korkooda ka soo laadlaadsan biyaha. Halkaas ayay gabdhuhu kaga tageen hantidoodii, iyagoo la moodo laamo baad ah.
  - Si fiican ma u qarisay? - Margarita ayaa waydiisay, iyada oo samaynaysa jimicsiyo socodka.
  - Waxay jiifsan doontaa ilaa subaxda, oo waaberiga waannu maydhaynaa! - Aurora oo xanaaqsan ayaa ciribteeda ku hagaajisay dhagaxa.
  - Kawaran haddii jiirka-rakoonka laftiisa uu is-xoqiyo! - Dagaalyahankii Komsomol wuu guulaystay.
  - Aan tooganno! Maqaarkiisu wuu ka xoog badan yahay kan alligator-ka oo aad baa loo qiimeeyaa. - Aurora waxay ku ilawday indhaheeda sumurud si caruurnimo leh.
  - Aan iibinno! Aan beddelno aqoonsigayaga cidna na aqoonsan mayso! - Margarita Korushnova waxay si ba'an ugu dhejisay carrabkeeda.
  Aurora wuu qayliyey:
  - Waayahay!
  Gabdhuhu inyar bay dhaqaaqeen, markii uu jiir-jiirkii laftiisa soo muuqday. Way barafoobeen, go'aansadeen inay bahalkii sii noolaadaan hadda. Siyaabaha qaarkood waxay u ekaayeen tuug reer dilay balse shimbirkii ka soo saaray qafiskii. Jiirkii raccoon-ku waxa uu awoodi waayay in uu ogaado urta hablaha ee aan la garan karin ku dhawaad;
  Khuuradiisu waa mid aan caadi ahayn, oo soo xasuusinaysa qaylada violin-ta dhexdhexaadka ah.
  Gabdhaha Komsomol waxay isku dayeen inay si degdeg ah u dhaqaaqaan, isla markaana qofna ma arkin, dhaqdhaqaaqa ayaa ahaa mid qarsoodi ah. Xataa kabaha ayay iska siibeen.
  Aurora oo aan lug lahayn ayaa saaxiibkeed weydiisay, ma aha ujeeddada helitaanka macluumaadka, laakiin si fudud u qaboojinta xiisadda:
  - Hagaag, sidee bay u suurta gal u tahay ka-hortagga shaqada?
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyada oo aan wax buuq ah lahayn:
  - Haddii aan ku turunturoodo cillado.
  Shaydaankii ololka ahaa ayaa farta bushimaha saaray:
  - Laakiin mid ka mid ah kuwan ayaa gurguurta.
  Anomaly of luul ah oo ka yimid dhulka hoostiisa. Xataa ciida ayay debcisay. Sida bar weyn oo kale, waxay ku dul tumatay ciid, dhoobo iyo caws. Wax caato ah oo saliid ah ayay soo saartay. Ka dib waxay bilowday inay dharbaaxo.
  - Waa wax laga yaqyaqsoodo! - Wuxuu yidhi Aurora ololaysa. - Waxay u egtahay laba doofaar oo dhunkanaya.
  Caqligii baa maqlay, oo naxsan, ayaa u dhaqaaqay xaggii hablihii.
  - Aan kala guurno! - Margarita ayaa dalbatay.
  Agile Aurora ma uusan fahmin:
  Waa maxay sababta tani weli lagama maarmaan u tahay?
  Barafka cad Terminator ayaa qoslay:
  - Aan kaa dhigno hal dhagax oo laba shimbirood ku eryanaysa!
  Inantii Komsomol ayaa carabkeeda tustay, oo ay qabsatay qashin, wayna ruugtay, way ku maaweeshay hindise noocaas ah. Indho-indheeyeyaashii way kala yaaceen, cilad-xumadiina way barafowday. Wax yar baa gariiray oo bilaabay inuu soo dhaco, olol yar ayaa dhex maray barxadda saliidda. Si kastaba ha ahaatee, si dhakhso ah ayuu dab u qabsaday, si degdeg ah ayuu u baxay.
  Tani maaha Pyromania! - Aurora oo cago-la'aan ah ayaa dareentay, xiiqsanaysa oo isla markiiba booday, oo isu rogtay weerar dhabarka ah.
  - Haa, cillad la'aanta Pyromania waxay sababi kartaa musiibo! - Margarita way ogolaatay. - Hadda soo dhaqso, annaguna waqti ayaannu luminaynaa.
  Isla markii ay hablaha Komsomol u galeen jiqda duurka ku yaal ee burooyinkooda, geedaha, geedaha canabka ah ee isku xidhan, waxa ku hareeraysan gudcur aan la dhaafi karin. Jilif geedaha oo keliya ayaa dhalaalay, taasoo siisay muuqaalka muuqaal xun, muuqaal adduunyo kale. Si kastaba ha ahaatee, gabdhuhu uma baahna monoculars habeenkii; Aurora waxa uu ku sigtay in uu geed ku dhufto;
  - Nacalad! - Dabka-Ibliisku wuxuu si habboon u sheegay mid aan nadiif ahayn. Waxa ay u muuqataa in aanay jirin wax cillad ah, laakiin iftiinka ayaa leexday.
  Tani waa fosfooraska iyo fosfooraska! - Margarita waxay ku dhawaaqday oo leexisay qoorteeda quruxda badan. Ka dib oo dhan, waxay inta badan beddelaan xuduudaha hawada.
  - Markaa tan waa in la tixgeliyaa! - Aurora timo-casaan ah ayaa ku raacay biro qarsoon oo liidata.
  Dagaalyahankii ayaa gacanteeda hawada u gacan haadiyey:
  - Dhaqdhaqaaq tartiib tartiib ah marka hore, ka dibna waan la qabsan doonaa.
  Gabdhaha Komsomol ayaa si tartiib tartiib ah u dardargeliyay, iyagoo isku dayaya in aysan xitaa dillaacin laamo hoostooda ah. Adiga oo aan ka baqin kormeerayaal aan kala sooc lahayn, laakiin makhluuqaadyo kala duwan oo ka falcelin kara codka.
  Markii hore way qallajisay, laakiin isla markii ay habluhu guureen duurka, biyo-dhac dhab ah ayaa ku soo degay!
  - Biyuhu waa inay culus yihiin! - Aurora ayaa soo jeediyay.
  - Boqolkiiba toban hubaal! - Margarita way ogolaatay.
  Ibliiskii ololaya ayaa ciribteeda ku garaacay cayayaankii hypertitanium wuxuuna ka hadlay fikradeeda:
  - Taasi waa sababta sayaxu u weyn yahay oo uusan u bixin!
  dhoobo ayaa ku jabtay calaacalaha kabahayga hoostooda. Midabkeedu waa cagaar-violet-cagaaran oo aan caadi ahayn, sida mid xabaaleed oo kale ah. Tani ma dhicin meel kasta oo Dhulka ah marka laga reebo aagga.
  Lugaha ayaa isku dayay in ay ku kala fogaadaan iyada, laakiin raadadkii ayaa isla markiiba ka batay, taas oo sahlaysa sahanka. Way adag tahay inaad dhaqaaqdo, waxay ku dhegtaa kabahaaga, taas oo kugu qasbaysa inaad lumiso dadaalka. Aurora iyo Margarita xitaa waxay liqeen shukulaato uruursan mid walba. Cawska marmar ayaa la heli jiray, wuxuuna u badnaa ugaarsi. Waxay dhex gurguurtay dhoobadii oo isku dayday inay cayayaan qabsato. Geedka canabka ah, duurka, laamaha, caleemaha, marna ur la'aan, marna caraf udgoon leh.
  Xaggee geedcanabku ka yimaadaan? - Margarita ayaa waydiisay. - Tani waa aag cimilo dhexdhexaad ah.
  - Natiijadii isbeddelka, waxay qaateen xidid. Intaa waxaa dheer, way ka diiran tahay aagga marka loo eego gudaha! Ilaa shan iyo toban darajo. Halkan xagaaga way ka kulul tahay marka loo eego Afrikada Equatorial. Ama maya, qiyaastii heerkul isku mid ah. - Quruxda quruxda badan ee Aurora ayaa wejiga ka duuduubtay, iyada oo sida muuqata isku dayaysa in ay xasuusato waxa ay mar akhriday.
  Margarita ayaa si kalsooni leh u tiri:
  - Weli waxba maaha! Ugu yaraan anaga.
  Aurora oo lugtiisa qaawan ayaa hawada ku soo rogmatay, isagoo gacan qaadaya oo qaylinaya:
  - Waxaan nahay orso Komsomol ah oo taas ayaa sheegaysa!
  - Waxaan xasuustaa mar nala geeyey Saxaraha. Toddobaad cunto la'aan iyo cabitaan la'aan, waxaan dhex maray ciid u gubanaysa sida digsi lagu shiilo oo kabo la'aan, oo aan waxba ka badbaaday! - Waxaan ogaaday Margarita oo ka sii deynaysa dhimbiil indhaheeda (ma ahan tusaale ahaan, laakiin macno ahaan!). - Dabcan, ma jirin wax badan oo ku faraxsan.
  - Dabcan! Anigana tan ayaan soo maray! Cagahaygu si degdeg ah ayay ula qabsadeen, laakiin mar dambe uun bay cuncunayaan. Maqaarkuna qorraxda wuu madoobaa. - La xaqiijiyay, faraxsan oo u ciyaara sida bisadda Viriya Aurora.
  - Ma jecli marka jidhku cad yahay, waxay u muuqataa mid aad u xun. - Margarita iskamay dhigin inay xanaaqdo.
  - Chocolate tan hadda waa moodada. - Sheydaanka dabka ayaa ilkaheeda caloosheeda la soo booday. - Taas macnaheedu waa in aad haysato lacag aad ku aado koonfurta.
  Gabdhuhu waxay ku dhawaadeen inay ka dhammaadaan qallafsanaanta kaynta Chernobyl. Banka kanaalka ballaaran ayaa u dhowaa. Duurka cufan, xididada soo baxa, plantain mutant, oo leh caleemo ballaadhan, ayaa abuuray meel ku habboon oo xiran.
  Margarita ayaa ku dhawaaqday:
  - Hagaag, waa kan Vizhnitsa oo naga horreeya.
  - Haa, magaalo hore oo Soofiyeedka! Maxay Ukraine ugu faantaa, waxay noqotay ku dhawaad waddan gooni ah oo ka tirsan Midowga Soofiyeeti. Midda kale, qarniyo badan ayaan la dagaalannay! Taasi waa sababta USSR ku guuleysatay, oo hadda Yukreeniyaanku waa walaalaheen. - Aurora timo-casaan ah ayaa gacmaha kala fidisay oo isku dayday inay kor u duusho.
  - Oo ka hor waxay lahaayeen walaalo Ruush. Ilmo kastaa wuu ogyahay in Kyiv ay tahay hooyada magaalooyinka Ruushka. - Margarita ayaa tidhi, iyadoo dhoola cadeynaysa. - Waxay ku midoobeen caqiidada Ortodokska ee xurmada leh iyo xididdada Slavic. Illahay laftiisu wuxuu ku amray USSR inay noqoto hal dawlad. Laakiin Bandera ayaa yimid oo abuuray bedlam - waxay noqotay dagaal. Si kastaba ha ahaatee, waan ku guuleysanay.
  - Nidaamku wuxuu ku dhisan yahay asaas uu sibidhku yahay iimaan, ciidduna tahay dardaaran! Taasna waxaa u baahan in la xidho dad badan oo khaalif ah! - Aurora ayaa ku jawaabay, isagoo aad u qaylinaya.
  Ma adka in la arko magaalada. Godka halkan waa buuxsamay, ka gudubka dhufeysku dhib maaha. Guryuhu inta badan waa duug, waxaad arki kartaa dhismayaal shan dabaq ah iyo dhismayaal dhaadheer oo Stalinist ah. Gabdhuhu waxay hore u tageen dhismayaal casri ah. Kadib Margarita waxay xasuusatay:
  - Waa inaan ka saarnaa siddeed iyo toban carruur ah, sax?
  - Raggayagu way caawin doonaan! Waxaan ku abuuri doonaa magaalada dhexdeeda argagax sidaas oo kale ah oo ay awoodi waayaan inay la socdaan dhaqdhaqaaqyadayada! - Aurora oo cago la"aan ayaa ruxday qorigeedii.
  Halgamaagii cadaanka ahaa ee baraf-caddaa ayaa hareeraha eegay oo inta ay jartay tiin kaneeco ah, codkeeda hoos u dhigtay oo waydiisay:
  - Kawaran hadduu cararo?
  Ibliiskii dabku wuxuu si macquul ah u yidhi:
  - Waxaan ku xisaabtamayaa hungurigiisa hoose. Ka sokow, waxaan hadda ugu yeeri doonaa kan dwarf. Waxaan taageeri doonaa ruuxiisa dagaalka.
  Margarita Korshunova waxay ku kortay hab aan caqli-gal ahayn:
  - Sida ugu wanaagsan ee tan loo sameeyo waa dharbaaxo wanaagsan oo wejiga ah.
  Aurora ayaa si degdeg ah u orday suulasha cagaheeda oo qaawan waxayna garaacday nambarkii iyadoo adeegsanaysa badhamada waxayna si sare u tidhi:
  - Diyaar ma tahay!
  - Haa, laakiin waxaa jiray qasan sidan oo kale ah halkan! - Gariir khafiif ah ayaa la maqlay.
  - Ha quusan, aad bay u fududahay in laga saaro khiyaanada. Ka sokow, qofna lama yaabi doono maqnaanshaha carruurta ka dib habeenkii duufaanka oo kale ah. - Shaydaankii dhagarta badnaa ee timo cas ayaa codkeeda hoos u dhigay.
  - Ogow! Mar dambe dan nagama yeelan doonaan! - Dwarf, khabiir ku ah caruur tuurista, oo la safeeyey.
  - Na sug, wax kasta oo dhaca! Laga yaabee in aan ku dari karno boqolkiiba shan kale. - Aurora wuxuu yidhi si qallafsan.
  Erayadii ugu dambeeyay waxay lahaayeen saameyn sixir ah. Burcaddii mooryaanta ahayd ayaa tiri:
  - Waan sugi doonaa, xitaa haddii dhamaadka adduunku uu soo socdo!
  Cool Aurora, iyada oo kor u qaadaysa isla markaana hoos u dhigaysa indhaheeda dheer ee indhaheeda dheer, waxay fikirtay: "si kastaba tani waxay i xasuusinaysaa Yuudas oo sugaya saamiga aspen."
  "Hagaag, hadda waanu garaaci doonaa Maraykanka iyo macalimiintooda," Aurora oo indhaha cagaaran ayaa si go'aan leh u yidhi.
  - Ma garanaysaa waxaan Ameerika cafin karin? - Galina feedhkii bay isku qabatay.
  - Waa maxay? -Komsomol-ka orso cas-cas ayaa yaabtay.
  - Duqeymaha magaalooyinkayada iyo Japan! Tani waa cawaannimo! - Xataa gabay ayaan qoray! - Margarita waxay gilgishay bam-gacmeedka, iyadoo xanaaqsanna in xasharaadka dhogorta leh oo dhan ay soo dhaceen.
  Aurora ayaa soo booday oo farxay:
  - Aan heesno! Tani waa mid xiiso leh.
  Korshunova ayaa heesi doonta, codkeeda, sida had iyo jeer, waa ka sarreeyaa ammaanta Himalayas;
  Xiddiga Aabbaha waxa siiyey Rabbi,
  I rumayso, iyadu way ka dhalaal badan tahay Qorraxda!
  Anigaa iska leh, dalkan aad ka timid-
  Ogow adiga oo qalbigeygu murugo la garaacayo!
  
  Adiga waxaan ku nahay xubnaha Komsomol sida gorgorrada,
  Faashiistaha waanu baabi"innaa, burburkiina waanu ka xaaqnay!
  Xataa Jupiter waanu awoodnay
  Ku koraa midhaha janno aan macquul ahayn!
  
  Venus waa meesha jacaylka,
  Mars, dareenka dagaalyahanku waa kan ugu sarreeya!
  Jebiya silsiladaha xumaanta iyo shakiga.
  Ka dib oo dhan, Ilaaha Qaadirka ah wuxuu rabaa inuu qof walba u sameeyo waxa ugu wanaagsan!
  
  Aynu ka adkaano cadaadiska cosmic,
  Aynu garka ku qabanno jillaab adag!
  Cadowga waxaa lagu burburin doonaa xoogga adduunka.
  Junkers-na waxaa toogtay qaanso canug oo caadi ah!
  
  Waxaa jira hal dhacdo oo kaliya - qaado oo guulayso,
  Ma ogaan karno natiijo kale!
  Oo ha jeexin yeyga Reich,
  Waxaad ka heli doontaa bayonet wejiga askari!
  
  Laakin bayonet waxba kuu tari mayso,
  Waxaan ku dari doonaa xoogaa dynamite ah!
  Duulimaadka degdega ah ee noocaas ah
  Markii proletarianku dubbaha ku dhuftay!
  
  Tallaabada xigta waxay u gudbi doontaa sida duufaan,
  Ciyaartuna waxay noqon doontaa is hubin guul!
  Weliba, cadhadayadu waa foolkaanno waalan.
  Aargoosi ka dhan ah bashaarka, bisad aad u xun!
  
  Waxaan ku dhejinay biinanka Berlin,
  Paris waa xor oo hoos timaada calanka Ruushka!
  Waxaan nahay gabdhihii Aabbaha iyo wiilal,
  Markaan diyaafadno, waxaynu cunnaa malab farxad leh!
  
  Foggy Albion hadda waa sida walaal,
  New York waxay u soo baxday sidii pie saxan saaran!
  Calankeena casaanka ah, midabka casaanka ah,
  Hoosteeda, dhammaan dadku waxay ku faraxsan yihiin xorriyadda!
  . CUTUBKA 12-aad.
  Oleg Rybachenko sidoo kale wuxuu lahaa riyo aan xitaa fudud ahayn, laakiin cajiib ah. Waxay u egtahay in isaga iyo Dima ay sii wataan xirfadahooda milatari;
  Labadooduba waxay iskaa wax u qabso iska diiwaan geliyeen qaybta SS ee carruurta, oo uu sameeyay Fuhrer. Waxay u muuqataa in xaqiiqdan Hitler uu ugu dambeyntii waalan yahay. Run, dhanka kale, wuxuu lahaa taxadar ku filan si uusan u bilaabin dagaal rajo la'aan ah oo lala galo USSR.
  Dhanka kale, maxaa diidaya in wiilku uu helo tababar ciidan? Waa maxay sababta ay u nuujiyaan oo ay u barooranayaan sida barchuks?
  Oleg Rybachenko iyo Dmitry, oo ay la socdaan rag kale oo ka tirsan guutada yar, ayaa u duulay Afrika. Gaadiidka lix matoor ee Jarmalku waxa uu qaadi karaa ilaa laba boqol oo askari oo hubaysan. Laakiin waxaa jiray guuto dhan oo ka kooban saddex boqol oo dagaalyahan oo ka mid ah noocyada da'da yar ee Hitler Jugent. Saddex boqol oo wiil, oo ilaa laba iyo toban jir ah, waxay u ekaayeen inay weli aad u dareerayaan, laakiin dhab ahaantii waxay ahaayeen wiilal si gaar ah loo soo xulay oo hore u qaatay tababar ciidan.
  Fuhrer waxa ay rabeen in badan oo ka mid ah dhalinyaradu in ay ka qayb qaataan dagaalka. Qaaradda Afrika, waxaa horey looga itaal roonaaday ciidamadii ugu badnaa ee Britain, inkastoo weli ay Sudaan ku sugan yihiin ciidamo xooggan. Run ahaantii, ciidamada gumaysigu maaha kuwo la isku halleyn karo oo dhan, iyo, si adag u hadla, cutubyada Ingiriiska waa. Ingiriisi ma wada aha. Ma aha kuwo si fiican u hubaysan, gaar ahaan taangiyada, isku day oo ku wareeji qalabka magaalada oo dhan. Sidaa darteed, khatarta khasaaraha weyn ee wiilasha waa mid aad u yar. Waxaa la filayaa in la gaarsiiyo heerka leyliga caadiga ah ee taatikada, jiilka soo korayana waxa ay heli doonaan khibrad dagaal.
  Oleg Rybachenko iyo Dmitry waxay si fiican ugu hadlaan Jarmalka (cadowga la sheegayo), iyo sidoo kale Ingiriisi, Isbaanish iyo Faransiis. Dugsigoodu sidoo kale waa heer sare iyo carruurta Soofiyeedka, aragti ahaan, waa inay noqdaan kuwa ugu caqli badan.
  Wiil Jarmal ah, oo sida muuqata ka mid ah hoggaamiyeyaasha, dheer oo murqaha ah Hans Feuer ayaa gacan qaaday oo si daacad ah u yidhi:
  - Ma aanan fileyn in Ruushku ay noqon karaan kuwo xooggan oo caqli badan. Tusaale ahaan, uumi jidkayaga sida Jarmalka heerka koowaad!
  Oleg Rybachenko wuxuu si xushmad leh u yiri:
  -Maxaa taas la yaab leh? Waxaa laga yaabaa inaan dagaalanno, laakiin haddii aad gasho sahan oo aadan aqoon Jarmal, intee in le'eg ayaad ururin doontaa?
  Hans wuu aqbalay:
  - Waa run! Laakiin guud ahaan waxaa nala baray inaad tihiin dad-hoosaad Ruush ah. Slavs waa marxalad kala guur ah oo u dhexeeya daayeer iyo nin. Taasi waa, marka la eego horumarinta garaadka, Ruushku wax yar ayuu ka sarreeyaa xayawaanka guriga.
  Dmitry si cadho leh ayuu feedhkiisa u qabsaday:
  - Haa, waan ku feeri karaa erayadan oo kale.
  Hans ayaa si geesinnimo leh ugu jawaabay, isagoo feedhkiisa ku dheggan:
  - Kaliya doorashada hubka anigaa leh. Gacan-gashiyada galoofisyada waxaad tahay horyaalnimada Adduunka-badhka, laakiin ka waran duel leh nunchucks?
  Dmitry wuu yaabay:
  - Oo waa maxay?
  Wiilka Jarmalka ah ayaa rabay inuu ka jawaabo, isagoo muujiyay aqoontiisa, laakiin Oleg Rybachenko ayaa ku garaacay:
  - Kani waa qalab-beereedka loo isticmaalo in lagu garaaco xidhmooyinka Shiinaha. Mongol-Tataarka waxay ka mamnuuceen Shiinaha inay qaataan hubka, sidaas darteed waxay u beddeleen qalabkan oo u muuqda mid aan waxyeello lahayn oo ka dhigaya budh dilaa ah. Nidaam dhan oo ah dagaalka nunchuck ayaa la sameeyay. Kadibna waxaa qaatay Jabbaan dhamaadkii qarnigii sagaal iyo tobnaad. Malaha, waxay ka timid iyaga oo u yimid ciidamada SS.
  Hans wuu diiday:
  - Dhab ahaan maaha sidaas. The Great Fuhrer toban sano ka hor waxa uu martiqaaday dhowr guruub oo ka yimid Shiinaha, isaga oo amraya in uu ka dhigo dugsiga saddexaad ee Reich ee dagaalka gacanta ah kan ugu horumarsan adduunka. Waa inaadan u malayn in anaga Jarmal ah, anagoo ah ummad sare, ma dooneyno inaan wax ka baranno dadyowga kale. Dugsigeena militariga ee Jarmalka wuxuu u baahan yahay tixgelinta ugu badan ee arrinta aadanaha.
  Dmitry ayaa si tamar leh u lulay, isagoo xaqiijinaya fikradda:
  - Midkii Soofiyeedka sidoo kale. Stalin wuxuu yiri - tignoolajiyada inta lagu jiro xilliga dib-u-dhiska ayaa go'aaminaya wax walba! Kadibna qorshaha shanta sano ee labaad wuxuu sameeyay fikradda - shaqaaluhu waxay go'aamiyaan wax walba!
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri wax ka duwan halkan:
  - Waa inaan sheegaa in wax walba aysan si fiican ugu socon qodobka aadanaha. Tusaale ahaan, heerka tababarka farsamada ee askarta ee USSR ayaa ka dambeeya. Laakiin guud ahaan waxaan joognaa meesha ugu sareysa!
  Hans ayaa soo jeediyay:
  - Ma jeclaan lahayd inaad ciyaarto Hitler Hash?
  Wiilashii Soofiyeedka ayaa la yaabay:
  - Oo waa maxay?
  Hans wuu il-duufay:
  - Alifkii ugu dambeeyay ee Fuhrer Great. Sida Ches-ka, oo aan laba qof ku ciyaarin, ee ay ciyaaraan afar qof, labana ay ciyaaraan. Laakiin hal loox oo afar boqol oo unug ah. Waxa ay haysataa taangi, qoryo iskood iskood u socda iyo maraakiib dagaal. Midkiiba waa afartan tiradood, wadartooduna waa boqol iyo lixdan. Qaar waxay u dhaqaaqaan sida shataranjiga, qaar kalena si ka duwan ayay u dhaqaaqaan. Ku dar qaar kale oo cusub oo cusub...Tusaale ahaan, Taangiga iyo markab dagaalku waxa ay soo ridi karaan oo keliya taangiyada, qoryaha is-weydaarka ah iyo kuwa isku xidha, iyo kuwa lugta ah midkood, ama haddii ay meel gaar ah gaaraan oo ay hubkooda xoojiyaan. Guud ahaan, ciyaartu waa mid aad u adag, oo aan la mid ahayn chess.
  - Tus iyada. - Oleg Rybachenko ayaa waydiiyay.
  Hans ayaa boorsada dhabarka ka soo qaatay loox isku laabma. Way isku dheggan tahay oo aad bay isu koobnayd. Tirooyinka waa magnetized. Afartan isku mid ah midkiiba. Looxa laftiisu waa mid muxaafid ah, leydi. Xeerarku waa kuwo xiiso leh, gaar ahaan, ku dhawaad dhammaan tirooyinka waxay ku dhufteen si ka duwan inta ay guurayaan, marka laga reebo taangiyada. Labaduba way garaaci karaan oo ku socon karaan qaadashada.
  Sida la filayo, tirada ugu xoogga badan waa markab dagaal, ka ugu liita waa ciidanka lugta fudud. Waxa kale oo jiray qoryo iskood isu abaabulaya iyo, oo xiiso leh, diyaarado, midba mar, laakiin waxa kale oo jiray diyaarad weerar, dagaal yahan, duqayn iyo diyaarad badeed. Marka laga soo tago maraakiibta dagaalka, waxaa sidoo kale jira kuwa wax burburiya. Ciidanka lugta sidoo kale way ka duwan yihiin, makaanikada, fudud iyo fardooleyda. Taasi waa, ma fududa in la fahmo sharciyada. Oleg Rybachenko ayaa isla markiiba xusay:
  - Maya, ciyaartani kama garaaci karto chess caan ahaan. Heerka dhibtu waa uun jaantusyada!
  Hans wuu aqbalay:
  - Haa, ma fududaan doonto in halkan lagu horumariyo xeelad. Oo ma qori kartid buugaag caqli badan. Laakiin tani waxay si sax ah u tahay Aryans!
  Dmitry wuu aqbalay:
  - Haa reer Aryan! Aan dheelno!
  Oleg Rybachenko ayaa ka digay:
  - Waxaa jiri doona farxad yar!
  Hans wuxuu casuumay wiil kale, wuxuuna sameeyay labo-labo, wuxuuna bilaabay inuu la ciyaaro wiilasha. Waxaan doortay brown Oleg iyo Danka waa casaan dabiici ah!
  Ciyaartu runtii ma ahayn mid xiiso leh marka hore, laakiin ka dib wiilasha ayaa ku lug yeeshay. Oleg Rybachenko, oo ah istiraatijiyad u dhashay, ayaa qabsaday hindisaha oo bilaabay inuu cadawga ka riixo garbaha. Ciyaarta Fuhrer, guud ahaan, ma jirin boqor, xaruntuna waa la dhaqaajin karaa iyada oo aan la lumin dhaqdhaqaaq.
  Laakiin wiilasha looma ogola inay ciyaaraan. Qaylodhaanta ayaa ka dhawaajisay...
  - Weerarka cirka!
  Wiilashii ayaa mar qura ku yaacay godadkii. Inkastoo dariishadaha ay cidhiidhi ahaayeen, si fiican ugama aad arki karin iyaga oo xataa waxaa jiray burbur.
  Diyaaradaha soo degaya ayaa ku duulay kolonyo, waxaana dabcan la socday dagaalyahano aad u hubeysan.
  Ma jirin wax ka badan 12 nin oo Ingiriis ah. Spitfires, ayaa arkay in Jarmal badan ay rasaas ku fureen qoryaha darandooriga u dhaca, iyagoo isku dayaya inay meel dheer ka garaacaan. Laakiin iyaga laftooda ayaa jawaabta helay. Saddex diyaaradood oo ay leeyihiin Ciidanka Cirka ee Royal ayaa bilaabay inay qiiqaan, inta kalena way carareen.
  Wiilashii aad bay u qayliyeen, laakiin ninna ma dhaarin - edeb. Laakiin kabaha ayay ku tunteen oo waxay sameeyeen kaftan milix leh.
  Dabcan, gaadiidku ma eryan karaan dagaalyahannada, farqiga u dhexeeya xawaaraha ayaa ah amar aad u sarreeya, markaa wiilashu waxay ku qasbanaadeen inay is dejiyaan oo ay ku noqdaan ganacsigooda. Qaarkood xitaa waxay bilaabeen inay sameeyaan riix-ups, qaar kalena waxay sameeyeen abs.
  Si kastaba ha ahaatee, Oleg Rybachenko ayaa si aad ah loogu dhiirigeliyay in uu bilaabay inuu heeso, isagoo leh cod awood u leh inuu kaxeeyo boqorka oo keliya, laakiin boqorka beenaalaha (Hitler!);
  Waxaan u duulaynaa dagaal adag oo dhimasho ah,
  Hormoodku waa caruurtii shuuciyada!
  Rabbigeenna Svarog had iyo jeer wuu ila jiraa,
  Aynu burburinno aasaaska dib-u-habaynta!
  
  Waxaan leenahay geesinimo iyo wadno,
  Mashiin kasta waa la soo ururin karaa!
  Guuldarro cadho leh ayaa sugaysa Nazis,
  Wax macno darro ah ha ku hadlin, Fritz!
  
  Wehrmacht ayaa si xun loogu garaacay meel u dhow Moscow.
  Waxaan tusnay geesinimadayada!
  Dulin simbiriirixan ayaa la jajabiyey,
  Waanu guulaysanay, si toos ah ayaanu u tirinaynaa!
  
  Maxaa xiga Fritz samayn karaa?
  Si degdeg ah u quuso!
  Iyo dhuunta Adolf - candhuuf fiiqan,
  Dameerku ha dheelo door bidde!
  
  Doorkeenu waa in aan ku dhawaaqno hoonka guusha,
  Ururinta guutooyinka cas!
  Oo si naxariis la'aan ah madaxa uga gooy gardarrada.
  Ugu yaraan waxay si toos ah uga yimaadeen dugsiga!
  
  Waxaan u garaacnay bastarradii sidii inaan Mars ka dhalannay,
  Iyo meel kasta oo Krauts ay ka baryaan naxariis!
  Waxaan nahay wiilasha mid weyn, halkaas oo dhammaan dalalka ay siman yihiin.
  Ha la ansixiyo socodka ka socda astaanta wejiga!
  
  Hitler wuxuu ku fikiray inuu dhulkeena qabsado,
  Immikana waxa uu ku leeyahay bug hoostiisa!
  Ka dib oo dhan, Jarmalku waxay rabeen inay qof walba u rogaan ciyaarta,
  Wiil fududna wuu dhigay!
  
  Maxaa ku dhacay "Tiger" - wuxuu u aaday birta,
  Waxa aanu ka samayn doonaa samovars shaah macaan leh!
  Krauts ayaa helay - guuldarro aad u daran oo geesaha ah,
  Waxaan joognaa Berlin ee dhalaalaya, diiran May!
  
  Oo Adolf wuxuu helay xadhig halkii uu ka xidhi lahaa,
  Waxay qoorta ka xoojisay cadawgeedii wax dilay!
  Ciqaab culus ayaa lagu helay dembiyadiisa.
  Haddana waxaan Jarmalka ku tumanayaa taangiyo!
  
  The Great Stalin laftiisa ayaa ku abaalmariyay xubinta Komsomol,
  Wuxuu bixiyay amarka - xiddig weyn oo "Guul"!
  Intee in le'eg ayaynu siinay Aabbaha Quduuska ah,
  Sidee awoowayaasheen ugu farxaan adduunka dambe!
  Waa yaab, laakiin si weyn ayaa loogu sacab tumay heestan sadbursiga ah - qof kasta oo halkan jooga gabi ahaanba wuu waalan yahay, mise waa maxay?
  Markii Oleg Rybachenko uu dhameeyay heesaha, riyadu waa kala go'day, oo mar kale ayaa la kiciyay, markan maaha habka ugu caadiga ah, laakiin waa la qaaday oo lagu shubay biyo qabow. Taas ka dib mar kale silsiladahani waxay i siiyeen nabarro aad u xun oo gacmahayga ah iyo gudbinta tiirka ... Xataa quraac ima ay siin! Wareeg! Taasi waa sax, Jarmalku waa uu sii jiray, maxaabiistuna waxay si tartiib ah u dhaqaaqeen wadada giraanta. Maxay tahay ujeedada tani ma cadda. Waddo laami ah oo daamur iyo quruurux laga dhigay. Dhawr saacadood ka dib, cidhibtayda qaawan waxay bilaabeen inay gubaan oo i cunaan si daran. Gabdho badan ayaa bilaabay inay dhiig baxaan.
  Dabadeed, in kasta oo ay maqribkii weli fog tahay, ayay dib ugu celiyeen xaflad la'aan, markaasay degdeg u fureen oo ku amreen inuu seexdo.
  Oleg Rybachenko iyo gabdhaha intiisa kale ayaa si degdeg ah u addeecay. In kasta oo aanan dareemin inaan seexdo haba yaraatee, isku-duubnida ilaaha hurdada iyo aragtiyaha Hypnosis (kaas oo Zeus qudhiisu ku qasbay inuu indhaha isku qabto!) ayaa si lama filaan ah u yimid oo lama huraan ah.
  Oo haddana wiilashu waxay hormood u yihiin adeegga millatariga ee sharafta leh, xitaa haddii ay tahay ciidan kale;
  Guutada, oo ka kooban dagaalyahannada Jungfolk, saddex boqol iyo laba iyo toban wiil, ayaa isla goobta lagu dhisay, waxaana loo sii gudbiyay koonfurta. Markii hore wiilasha waxaa lagu kaxeeyay dhowr kiilo mitir oo baabuur ah, laakiin ka dib maamulka ayaa u muuqda inay beddeleen go'aankooda waxayna go'aansadeen inay wiilasha siiyaan tartan si ay u badbaadaan.
  Wiilashii waxaa lagu qasbay in ay dharka iska dhigaan, iyaga oo ku soo haray oo kaliya dhar gaagaaban oo ciidan ah, waxayna ku dhawaadeen iyagoo qaawan oo kabo-la'aan ah oo baakidhooyin garbaha ugu jiraan, oo u carareen dhanka koonfureed.
  Dabcan, waxaa loo oggolaaday inay isku mariyaan muraayad cadceed cusub oo waxtar leh, jidkuna kuma uusan dhex marin cidlada, laakiin iyada oo loo marayo doog jilicsan oo aan kululayn, tan iyo markii ay ku socotay webiga Niil, iyo hareeraha ilo qoto dheer. caws iyo geedo ayaa koray, laakiin weli imtixaanku wuxuu ahaa kii ugu adkaa. Sababtoo ah waxay ahayd inaan ka cararno, kulaylka Afrika ee duurjoogta ah ee July, iyo xitaa qoryaha hoosaadka, iyo sidoo kale boorsooyinka sahayda.
  Dabcan, guutada gaarka ah waxaa jiray wiilal matalaya midabka qaranka Jarmalka oo lahaa tababar jireed oo wanaagsan, laakiin weli.
  Dhalinyaradii dagaalyahannada ahaa ayaa la safay, waxaana taliyahoodii oo la mid ah geesigaas, in kastoo aad u dheeraa, muruqyadii Apollo uu amray:
  - Waa hagaag, bro! Waan ogahay inay kugu adkaan doonto, laakiin waajibku waa waajib! Waxaan u baahannahay inaan daboolno konton iyo siddeed kilomitir fiidkii! Taasi waa amar
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Hmm waa! Erayga amarkani wuxuu u eg yahay sixir! Ma iska indho tiri kartid isaga.
  Dimka wuxuu xusay:
  - Waxaan rabaa in aan sharad ku galo in aynaan fulinayn!
  Hans Feuer ayaa diiday:
  - Waxaa nagu waajib ah inaan fulino, sababtoo ah waxaan nahay Aryans! Idinkana Ruushku sidoo kale waxaad tihiin Aryan haddii aad iska diiwaan gelisaan guutada Jungfolk ee ugu fiican.
  Shandada dhabarka ii saaran, oo ay la socoto rasaas, biyo iyo raashin, waa siddeed iyo toban kiiloogaraam, iyo qori submachine ah oo miisaankiisu yahay saddex kiiloogaraam. Kow iyo labaatan kiiloogaraam way ku adag tahay xitaa qofka weyn haddii aad waqti dheer socoto oo aad ka dib cararto, iyo xitaa qorraxda kulul hoosteeda.
  Oleg Rybachenko wuxuu cagta saaray cawska. Wiilashu waxay ku faraxsanaayeen inay ka takhalusaan kabaha maqaarka; Sneakers ama kabaha teniska ayaa fiicnaan lahaa, laakiin xaaladaha dagaalka ee Jarmalka tani waa raaxo, waxayna go'aansadeen in aysan dhicin wiilasha.
  Amarku waa dhawaqaay, dagaalyahannada Jungfolk waxay bilaabeen inay ordaan, iyagoo isku dayaya inay ilaashadaan muuqaal u eg.
  Waxaa webiga Niil ka soo dhacay dabayl cusub, oo si raaxaysi leh u afuufaysa jidhkii muruqa ahaa ee qaawan ee dagaalyahannada wiilka. Waxay ahaayeen kuwo u eg tiitaanno da'yar oo diyaar u ah inay xoog ku galaan cirka. Way ordeen, iyagoo neefsanaya, oo cag ku dhow. Horay waxaa ku hor yimi kuwii ugu dhaadheeraa, dabcan Dimka dheeraa, inkasta oo lix wiil oo uu taliyaha ku jiro ay isaga ka dheeraayeen. Oleg Rybachenko, oo kaliya wax yar ka sarreeya heerka, dhererkiisa kow iyo toban-sano jir ah (oo ka soo horjeeda xaqiiqda uu ku qaatay awoowayaashiisi geesinimada leh!) Waa inuu ku degdegaa, ku dhawaad dhamaadka. Run ahaantii, faa'iido ayaa ku jirtay tan: waxaa yaraatay fursadda lagu burburin karo cidhibta, ama lagu laaday meesha ay fadhiyeen hoosteeda. Isagu waa kan ugu yar halkan, laakiin dabcan maaha kan ugu liita ama, gaar ahaan, nacas.
  Culaysku waa mid la dareemi karo, laakiin weli waa la aqbali karaa, qof kastaana wuxuu leeyahay khibrad uu ku ordo rar. Xitaa miisaan badan, marka ay qaadaan, tusaale ahaan, lammaane garbaha.
  Cagaha qaawan ee cagaha qaawan hoostooda, marba marka ka danbeysa waxay ku dhuftaan ama dilaacaa laamo ama geedo timireed oo jajaban, mararka qaarkoodna waxaa jira geedo qodax leh oo ay wiilashu isku dayaan inay ku wareegaan. Cawsku waa la kululeeyaa, badanaa waa qallalan, laakiin, dabcan, ma guban sida ciidda saxaraha ah. Guud ahaan, weli waa suurtagal in la noolaado, laakiin qorraxdu way soo baxaysaa oo kordhinaysaa kulaylka.
  Tall Hans, oo ku saabsan dhererka Dmitry, waxay u ordayeen garbaha. Wiil Jarmal ah oo dagaalyahan ah ayaa weydiiyey dagaalyahankii da'da yaraa ee Soofiyeedka:
  - Hagaag, hadda dagaal baad ku jirtaa! Dabcan, weli ma urin baruuda, laakiin wax walba ayaa naga horreeya. Miyaad dareentaa wax farxad ah gabi ahaanba?
  Dmitry si daacad ah ayuu ugu jawaabay:
  - Weli ma aha! - Wuxuna ku daray, oo haddana madaxiisii rogrogay. - Waan qirayaa, run ahaantii maya!
  Hans ayaa si quursi leh u quuray:
  - Haa waan ahay! Run ahaantii, haa! Hagaag, wiilasha da'deyda ah kee baa si sharci ah dagaal u geli kara. Dagaal, toogto, dil, qarxi, maxbuus qabso. Ka dib oo dhan, tani waa jacayl. Adiga iyo Olezhka sidoo kale waxaad rabteen inaad dareentaan sida dagaalyahanno nool, si aad uga fogaataan caadada!
  Dimka ayaa si adag u diiday:
  -Nolosheenu maaha mid joogto ah. Guud ahaan, noqoshada hormuudka, xitaa hoggaamiye iyo cayaaryahan, waa mid aad u xiiso badan.
  - Haddaba maxaad noo saxiixday? Miyaanad ka baqayn in lagu dilo ama lagu naafo? - Hans si jeesjees ah ayuu ugu kaftamay.
  Dimka, oo lagu naaneeso Ilya Muromets, ayaa kor u qaaday:
  "Taasi waa sababta aan u saxiixay, si aan u muujiyo in Ruushku uusan la dagaallami karin wax ka xun Jarmalka." Hadii kale aduunka oo dhami wax buu qoraa oo ka hadlaa guulihiina...
  Hans wuu qoslay:
  - Hagaag, haa! Ku saabsan guulaheenna, ammaanta caalamka oo dhan. - Wiilkii dagaalyahanka ahaa ee dheeraa ayaa laabta ballaadhnaa ee uu kibir ka soo saaray. - Idinkana Ruushku si dhib leh uma dumin kartaan ciidanka yar ee Finland. Wax aad ku faanto ma haysatid!
  Dmitry, oo xanaaqsan, oo si dhib yar naftiisa u xakameynaya si uusan u isticmaalin feedhihiisa, ayaa ka soo horjeestay:
  - Waxa kale oo aanu leenahay Khalkhin Gol!
  Hans ayaa si quursi leh u quuray:
  - Isku dhac yar, meel Aasiya ka mid ah. Oo guys our hore u qaaday Europe, iyo ku dhowaad dhammaan Afrika iyo Asia. Annaguna waanu la wareegi doonnaa Ruushka, waa noo cadcad!
  Dmitry ayaa si cadho leh indhaha ugu dhuftay:
  - Ha qabsan, gacmahaagu waa gaaban yihiin!
  Hans ayaa qoslay:
  - Sideen kuugu qasabnay inaad saxiixdo heshiiska nabadda ee Brest? Waxaad na siisay dhulal, adigoo tirinaya ilaa Dnieper, oo leh saddex jibbaar bayonets iyo sabarro. Maxaa lagu sheegi karaa Ruushka askari ahaan kiiskan?
  Dimka ayaa isku soo ururiyay, wuxuu damcay inuu Hans sanka ku feero, oo isagoo og awoodiisa inuu yahay horyaalkii "dunida kala bar", wuxuu u badan yahay inuu garaaci lahaa wiilka Jarmalka ah ee aan caqli-gal ahayn, laakiin ... ma rabin inaan jebiyo. dhismo oo dagaal bilow. Mana fiicna inaad feedhkaaga isticmaasho inta dooddu socoto. Marka laga reebo kiiskan, waxay u badan tahay in la xidhi doono, mana heli doono wakhti uu ku muujiyo in Ruushku la dagaallamo wax ka xun Jarmalka. Sidaa darteed, Dmitry ayaa si deggan u diiday:
  - Anaga Ruushku waa ku garaacnay intii Frederick II ah, oo xitaa Berlin ayaa qabsannay. Oo markii Napoleon the Great uu ku amray, kala badh ciidankiisu waxay ahaayeen Jarmal, dagaalkii koowaad ee aduunkana waxaa jiray horumarkii Brusilov. Mana aadan qaadan Paris sababtoo ah ciidamadeena waxay ku dhawaadeen inay qabtaan Konigsberg.
  Hans waxa uu helay dood ka dhan ah oo miisaan leh:
  - Laakin waxaa la mid ah, dagaalladii ugu dambeeyay ee aad nala gashay waa lagu jabiyay! Qof iyo ummadna marka hore waxa lagu qiimeeyaa camalkooda u dambeeya!
  Dmitry ayaa si macquul ah u diiday:
  -Xilligii boqortooyadii, waxaanu yeelanay warshad dib u dhac ah, gaar ahaan dhinaca farsamada-ciidanka. Oo hadda, waxaan horumarinay warshad halis ah. Tusaale ahaan, waxaad aragtay taangiga KV-2. Waxay ku qalabaysan tahay 152-mm howitzer. Jarmal ma haysaan wax la mid ah?
  Hans wuu qoslay:
  - Faransiisku, marka loo eego taangiyada S-2, waxa kale oo ay haysteen hawo-qaadayaal cabbirkoodu ka sii weyn yahay 155 milimitir, laakiin nagamay joojinin in aanu jabinno barkadaha dabbaasha, isagoo haysta qalab ka daciifsan hadda. Awoodda ugu weyn ee Wehrmacht waa sarraynta qodobka aadanaha!
  Dmitry waxa uu wejigiisa ka cadhooday taan xitaa:
  - Maxaad u malaynaysaa in aad faa'iido noogu leedahay arrimaha bani'aadamka, haddii aad noqotay horyaalka "dunida badh"? Oo laga adkaado raggaaga ugu fiican?
  Hans si macquul ah ayaa yidhi:
  - Ka-reebitaanka mararka qaarkood waxay xaqiijiyaan oo keliya xeerarka. Ama halkii, ku dhawaad had iyo jeer! Hadda, haddii aynaan qaadan ifafaale shakhsiyeed, laakiin heerka tababarka milatariga guud ahaan, markaa halkan ...
  Dmitry wuu xanaaqay:
  - Ma garanaysid heerka tababarka dagaalka ee aanu haysano iyo sida layliga loo sameeyo ciidamada Soofiyeedka. Markaa, looma baahna in la qiyaaso!
  Hans ayaa si macquul ah u yiri:
  - Isbaanishka waxaa ka jiray tartan u dhexeeya dugsigii milatariga Soofiyeedka, caqiidada iyo kan Jarmalka. Waxaan tijaabinay qalabkayaga iyo hubkayaga. Natiijadu waxay guul u tahay dugsigeena milatariga iyo farshaxanka istiraatiijiga ah, iyo xoojinta nidaamka Franco. Markaa hore ayaanu ula dagaalannay raggiinna oo aanu guulaysanay!
  Dmitry-Muromet wuxuu si murugo leh u yiri:
  -Waxaad naga lahayd ciidan aad uga badan! Kaliya waxaad qaadatay tirada!
  - Ma odhan lahaa taas. - Hans madaxiisii hoos buu u dhigay oo aamusay, daalkii ugu horreeyay ayaa soo baxay, wayna adkaatay in la hadlo.
  Waxa ugu xun waa, dabcan, kulaylka. Qorraxdu waxay si aan kala go' lahayn ugu soo dhowaanaysay meel sare. Labada wiil midkoodna caado uma lahayn. Jarmalka iyo Ruushka waa wadamo waqooyi, xagaagana dhif iyo naadir ayay ka sarreeyaan soddon darajo. Tanina waa Afrika bisha Luulyo, oo neecawda ayaa joojisay in ay ka dhacdo webiga Niil.
  Cagaha qaawan ee wiilasha ayaa bilaabay in ay aad iyo aad uga mudataan cawska engegan, ka dibna si lama filaan ah ayay u dhammaatay, kilomitirkii oo dhan waxa qariyay quruurux gubanaysa. Aad bay u xanuun badnayd, qaar ka mid ah wiilasha aan is-xakameyn ayaa qayliyey. Dhidid baa ka soo tifqaday oo quruuruxdii kululaa ku foodhyay.
  Oleg Rybachenko iyo Dmitry, iyo inta badan wiilasha kale, oo ku soo koray ruuxa Spartan, waxay isku dayeen inay dhoola caddeeyaan oo aysan muujin cadaabkooda. Wax kale ayay ka fikirayeen. Sidaa darteed Oleg Rybachenko wuxuu u maleeyay in cagihiisa qaawan ay ka leefsan yihiin holac saaran saanad, waxayna rabeen inay ka qaadaan sir qaran oo muhiim ah. Oo waa inuu u dulqaataa oo aanu tusin inuu dhaawac yahay ama uu cabsanayo. Intaa waxa dheer in wiilashu ku soo koreen xaalad qallafsan oo aan cidhibtoodu koolkoolin, abwaanka iyo quruurux-madow, inkastuu gubi jiray, haddana maqaarkii qallafsanaa ka soo baxay.
  Istaroog kuleyl ah ayaa markiiba soo raacay. Ku dhawaad isku mar, dhawr wiil oo aad u kululaa ayaa miyir beelay oo waxay ahayd in lagu soo qaado nalka, bareelo laablaaban.
  Oleg Rybachenko ayaa naftiisa u sheegay in Jarmalka, guud ahaan, ay leeyihiin qalab wanaagsan. Suurtagal ma tahay in Ciidanka Cas-cas aad ka heli karto qalab lagu qaado dhaawaca oo ka samaysan duralumin, kaas oo si fudud loogu qarin karo boorsada dhabarka.
  Laakin ku orda culeyska dheeriga ah ee gacmahaaga ayaa ka sii adag, iyo cidhibtaada qaawan ayaa aad u gubanaya marka cadaadiska uu kordho. Markaa, si uun, waxay ku jiraan jahannamo iskaa wax u qabso ah. Oleg Rybachenko xitaa wuxuu ku fikiray: sidee saaxiibbadiis uga falcelin lahaayeen tijaabadan oo kale, dhammaantood way noolaan lahaayeen.
  Xariijimo ballaadhan oo quruurux kulul oo madow ah ayaa lagu daray caws qallalan oo qaniinyo ah. Intaa waxaa dheer, taliyaha ayaa si tartiib tartiib ah wiilasha uga soo kaxeeyay webiga Niil, isagoo u muuqday inuu ka fogaanayo inay galaan meelaha dadku ku badan yahay ee Masar.
  Haddana, innamadii qaar baa dumay, wiilashii oo daalan ama ka yaaban naadiga cadceedda, ayaa maro biyo qoyan madaxa ku dabooleen, waxaana la saaray sariiro. Qaar ka mid ah kuwii hore ay u soo gaartay shaqa joojin fudud ayaa safka galay oo sii ordayay.
  Laakin xoogga dhalinyaradu waa ay sii yaraanaysay, ku dhawaad kala badhna waxa ay ahaayeen kuwo aan shaqayn.
  Ugu dambayntii taliyihii oo isna aad u daalan ayaa yidhi.
  - Waxaan amrayaa qof walba inuu nasto! Waxaan gaarnay xadka! Naftaada ku dabool muraayadaha qorraxda, ku cab biyo khal iyo shukulaatada. Taas ka dib waxaad samayn doontaa jimicsiga neefsashada markaad jiifto!
  Wiilashii dagaalyahannada ahaa ayaa ku dhawaaqay heeso daciif ah:
  - Waxaan diyaar u nahay inaan fulino amar kasta!
  Inkasta oo muraayadda qorraxdu, haddana maqaarka ilmuhu wuxuu ahaa casaan iyo cayriin. Waxay ahayd dhib in lagu seexdo cawska qallalan ee qallalan, sidaas darteed wiilashu waxay dhigeen cellophane hoostooda.
  Dmitry iyo Oleg Rybachenko waxay degeen midba midka kale ee isku mid ah. Wiilashii waxay u muuqdeen kuwo xoogaa qallalay oo maqaarkoodu madoobaday. Cagahayga qaawan ayaa gubanaya oo si xun u cuncunaya, waxaan ku khasbanaaday in aan lugaha kor u qaado si uu dhiiggu u daadago oo ay ugu yaraan u noqoto mid fudud.
  Dmitry wuxuu yidhi:
  - Waanu ogayn in dagaalku aanu ahayn malab, laakiin aanu isku mid ahayn!
  Oleg Rybachenko wuxuu ballan qaaday:
  - Kuwani waa ubaxyo kaliya. Marka aad aragto dhiig oo aad eegto meydkaaga ugu horreeya, waxaad fahmi doontaa in waxaas oo dhan oo dusha kulul ku socda aysan waxba ahayn!
  Dmitry ayaa caloosha ka nuugay oo yidhi:
  - Dabcan, buugaagta, waxay ku qoraan waxa dareemaya markaad qof disho markii ugu horeysay. Xataa haddii ay tahay qof xun iyo cadawgaaga, diyaar u ah inuu daato calooshiisa. Laakin wali tani...
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  Buugga Boussenard ee "Captain Daredevil", waxaa sidoo kale jiray guuto dhan oo nuujin ah oo la dagaalantay Ingiriiska. Wax na xasuusiya. Laakiin halkaas dhibaatada cilmi-nafsiga, waxay yiraahdaan, sida ay tahay in qof la dilo, ayaa hal mar oo kaliya la taabtay, markii ay xabbadi si lama filaan ah u jartay durbaan yar. Guud ahaanna, hab-dhaqanka dhimashadu waa mid aan caqli-gal ahayn. Waxay u egtahay inaysan xitaa dagaal ahayn, laakiin fasax!
  Dmitry ayaa si macquul ah u diiday:
  - Kani waa buug loogu talagalay carruurta iyo dhallinyarada; kuwaas oo u arka caajis inay wax ka akhriyaan khibradaha nafsiga ah. Dhammaadkiina waa horeba xumaatay, ku dhawaad guutadii oo dhan ee nuujisay ayaa dhimatay, sii wadida waligeed lama qorin!
  Oleg Rybachenko, oo leh muujin qoto dheer oo murugo dhab ah, ayaa yidhi:
  - Laakin kani waa nooca buug ee aad ka qoomamayso sida dhakhsaha ah ee uu u dhammaaday. Laakiin marar badan waxay dhacdaa si kale, in aad si dhab ah u xanuunsato, isku day inaad tan ama shaqadaas ka gudubto!
  - Haddii aad haysato sheeko Leo Tolstoy "Dagaal iyo Nabad," markaa Olezhek shaki la'aan waa sax! - Dmitry wuu aqbalay.
  Lamaanaha da'da yar ayaa diiday:
  - Buugga "Dagaal iyo Nabadda" waxa uu leeyahay hindise, dhawr xariiq oo qiso ah, iyo jilayaal faahfaahsan. Maya, ma aha nin nacas ah. Macnaheedu maaha caajis! Inkastoo, dabcan, waxyaabaha ugu xiisaha badan ay yimaadaan bilowga.
  Dmitry wuu aqbalay:
  - Haa, taasi waa sax... Qorayaal badan ayaa ku dembaaba qorshe caajis ah, marka ka hor inta aan la bilaabin ficilka ugu xiisaha badan, waxaad maareysaa inaad iska tuurto buugga caajiska ah.
  Isagoo u oggolaaday wiilasha inay sugaan qorraxda ugu sarreysa, taliyaha farxadda leh Wolf Stich, oo ah wiil aad u muruq badan oo qiyaastii afar iyo toban jir ah muuqaal ahaan. Wajigu waa qurux, laakiin qalafsanaan, caruurnimo iyo qaangaar isku mar. Wolf laftiisu wali waa reer Jungfolk, laakiin mabda'a amarkiisu waa: dhalinyarada waa inay hogaamiyaan dhalinyaro. Xaqiiqda ah in Shtikh uusan lahayn wax khibrad ah oo loo tixgeliyo ilmo, cidna ma dhibayso. Waxa ugu muhiimsan waa in uu yahay Aryan oo amra Aryans, taas oo macnaheedu yahay inuu awood u leeyahay inuu sameeyo wax aan macquul ahayn dadka caadiga ah. Oo waa maxay? Way samaynayaan!
  Orod mar kale, illowga xanuunka, daalka, wiilasha xitaa xishooda (sida korriinka!), Xusuusashada hooyada, aabaha, ama ka fekeraya wax jilicsan. Tani waa marka awoodda loo adkaysto dhibaatada, iyo tijaabinta lafteeda, ay tahay barako weyn.
  Dagaalyahannada da'da yar ayaa orda iyaga oo aan ka fikirin caasinimada, haddii ay wax rabaanna, waa dagaal!
  Kulaylku weli aad buu u xoog badan yahay, haddana wiilashu waxay ku yaaceen quruurux kulul. Oo xataa ma arko dhamaadka aragtida. Xanuunku wuxuu noqdaa mid aan loo dulqaadan karin oo qaar badan oo ka mid ah dagaalyahannada da'da yar ayaa dib u celin kari wayay taaha xanuunka.
  Kadib Oleg Rybachenko wuxuu bilaabay inuu ku heeso hees uu ku sameeyay duulista, socod dhab ah;
  Sharafta dalkii Hooyo Soofiyeed waa weyn -
  Waan istaahilaa, waxaan aaminsanahay, inaynu ka mid noqon doono sharaftan!
  Cadawga naxariista daran aynu dagaalka kaga adkaano.
  Ruushka dartiis, Quwadda ugu iftiinka badan!
  
  Maxaa ka jira Dhulka Hooyo ee heesa,
  Qalbiga hormood daacad ah oo caga-cad!
  Waxaan u yaacnaa sida shimbir duulista.
  Sidee buu rumaysadkayagu quduus u noqday!
  
  Toos ah, i rumee, walaal weyn,
  Bam-gacmeedyaduna ma aha culays dheeraad ah haba yaraatee!
  Haddii aad geesi tahay, markaas natiijadu waa
  Waxay noqon doontaa, inkastoo xaqiiqda ah inaad tahay wiil!
  
  Qofku waa mid aad u qallafsan oo qallafsan...
  Laakin Illahay ayaa nagu iftiimiyay dhoola cadeynta!
  Dunida waxaa jira acs xun oo badan, hoogay,
  In ay rabaan in ay meel jannada ka dumiyaan!
  
  Dawacadii Faashiistaha ayaa nagu soo wajahan,
  Wuxuu rabaa inuu qalbiga ka jeexjeexo ilmo!
  Doofaarkiisuna waxay leeyihiin dhoola cadeyn.
  Ha ku dhufto dharbaaxo weyn oo wejiga ah!
  
  Taangiyada shabeelku waa "boots"
  Clumsy - xagal aad u xun!
  Oo ha ka cararin, geesiyaalow,
  Hagaag, si fiican u diyaari qaar ka mid ah bam-gacmeedyada!
  
  Waxaan abuuri doonaa adduun kan oo kale ah, i rumayso,
  Halka malaayiin ay ku farxi doonaan!
  Bahal bahal ah ayaa god ku dhici doona.
  Waxaan hoos u dhigi doonaa guutooyinka xun.
  
  Maxaa ka jira Dhulka Hooyo ee heesa,
  Oo wuxuu baabi'iyaa dhammaan faashiistaha si caan ah ...
  Si aad u adag u tuuji qoriga raajo ee ninka...
  Oo sidaas daraaddeed meeraha wuxuu noqdaa mid xasilloon oo xasilloon!
  
  
  
  
  Calan cas ayaa ifin doona,
  Waxa ku jira magaca Saint Ciise!
  Ku gudub imtixaanka Pioneer A -
  Si Ruushkaagu caan u noqdo!
  
  Laakiin imtixaanku kuma jiro sabuuradda-
  Waa in laga soo gacan geliyo godadka!
  Timo cirro ah ayaa ku yaacay wiskigii wiilka,
  Saaxiib baa dhintay - murugadu hadda xabaal bay taal!
  
  Waa maxay dagaal xun,
  Xataa ma istaahisho in bahal loogu yeero!
  Ciidankuna ma garanayo sida loo celiyo,
  Ugu yaraan Adolf ayaa mararka qaarkood ka qosol badan
  
  Waad ogtahay, waa inaynaan dib u laaban,
  Hormoodka, cabsidu waa shisheeye weligeed!
  Waxaan nahay saaxiibo daacad ah,
  Akhlaaq ahaanna waxaan aaminsanahay in aan curyaan ahayn!
  
  Aan soo afjarno socodkii quruxda badnaa ee Berlin,
  I rumayso, waxaan had iyo jeer garanay sida loo dagaalamo!
  Oo si lama filaan ah ayaannu u qabsannay ruux shoog leh.
  Ku qaadashada RPK boorso inta lagu jiro orodka!
  Oleg Rybachenko wuxuu dhameeyay hees ciyaar iyo geesinimo leh, wiilasha Jarmalkuna waxay ku ansixiyeen tan foori iyo qosol. Sidii iyagoon xitaa ogaanin in Fuhrer-kooda ay ku faani jireen lagu shubay jilbo madax ilaa lugo!
  Orodku wuxuu noqday mid aad u xiiso badan, tamar badan ayaa lagu daray... Isla markiiba waxaa ka baxay quruuruxdii, caws jilicsanna wuxuu bilaabay inuu soo baxo, kaas oo u noqday wax lagu farxo cagaha gubtay ee wiilasha geesinimada leh.
  Dmitry ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya:
  - Waxay yiraahdeen heestu waxay nagu caawisaa inaan noolaano, laakiin waxba lagama sheegin xaqiiqda ah in ay sidoo kale fududayso culeyska culus ee naga dambeeya!
  Oleg Rybachenko ayaa diiday:
  - Xataa inta lagu guda jiro ilbaxnimadii Masaarida hore, waxaa la ogaa oo ku saabsan saamaynta nolosha-siinta ee music on jidhka bini'aadamka, iyo heesaha sidoo kale. Tusaale ahaan, addoomo yaryar oo aan weli si waxtar leh uga shaqayn karin beeraha iyo dhagaxyada dhagaxa ayaa lagu qasbay inay heesaan si ay u dhiirigeliyaan addoommada qaangaarka ah. Ka dib oo dhan, sayniska sida Valliology ka yimid Masar.
  Taliye Wolf ayaa ku dhawaaqay:
  -Isku hagaaji si waafaqsan dhererka! Oo ha sheekeysan!
  Wiilashii dagaalyahannada ahaa ayaa hal mar isku beddeshay khadadka ka dibna waxay ku ordeen aamusnaan.
  Qorraxdu mar hore ayay u dhacday (Waqooyiga Afrika bisha Luulyo way ka madoobaataa marka loo eego aagga dhexe). Joogsigu wuxuu ahaa mid dhow, markii si lama filaan ah u yimi signal.
  - Qof kastaa wuu jiifsadaa oo is qariyaa!
  Sida ay u dhacday, ma ahayn sabab la'aan. Sawaxan fog ayaa la maqlay ka hor. Wiilashiina waxay si firfircoon uga shaqeeyeen majarafadihii sapper, iyaga oo isku tuuraya cawska. Durba mugdi bay ahayd...
  Hans wuxuu yiri:
  - Malaha, kuwan annagaa iska leh! Jiidda hore ayaa weli aad u fog, sababtoo ah Wehrmacht wax yar ayuu horumaray.
  Dmitry ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya:
  - Laakin marna dhib ma yeeli karto in aad barato farshaxanka sawir-qaadista! Tani waxay ku imaan doontaa anfaca dagaal dhab ah!
  Hans wuu aqbalay:
  - Marna, laakiin waxaan hubaa inay anaga leeyihiin!
  Wolf wuu cunay:
  - Hal kelmad oo kale, goobta ayaan kugu toogan doonaa! Qof kastaa wuu gadaa! Oo rummaannada kariya.
  Isla markiiba way caddaatay, Hans runtii wuu qaldamay. Taangiyada Ingiriiska ayaa soo muuqday. Si kastaba ha ahaatee, wiilashu waxay u fadhiisteen aamusnaan si gaadmo ah: malaha waxay ahaayeen iyaga oo qalab la qabtay.
  Inkastoo taangiyada ay u socdaan waqooyi. Waxaa jira afar keliya, saddex iftiin iyo mid ay adag tahay in la galo Matilda. Taangiga ugu dambeeya waa dhibaato weyn, maadaama bam-gacmeedyadu ay waxyeeleyn karaan oo keliya jidadkeeda. Sambabada waxaa lagu garaaci karaa tuuryo sax ah oo saqafka ama dambeedka dambe ah. Haddii raadadka Matilda la jabiyo, markaa waxay u geysan kartaa khasaare ragga leh labadeeda qori iyo madfac.
  Wolf ma uusan dooneynin in saaxiibbadiis ay dhintaan maalinta labaad, ama halkii xitaa maalintii saddexaad ka dib markii ay yimaadeen Afrika. Runtii, qoryaha darandooriga u dhaca waxa lagu naafo noqon karaa hits sax ah. Balse su"aashu waxay tahay taangiyadan yaa ah? Ka warran haddii koobabka ay Jarmalku hore u qabsadeen?
  Wolf ayaa dalbaday:
  - Xubinta gaarka ah ee Jungfolk Oleg. Hub la"aan iyo boorso la"aan, u bax taangiyada oo soo ogow cidda ay yihiin!
  Oleg ayaa hoos u dhigay:
  - Dhageyso taliye!
  Badh qaawan oo surwaal gaaban oo madow ah, wiilku waxa uu ka madoobaa kareemka ilaalinta, si uu u qariyo timihiisa guduudan waxa uu soo xidhay cimaamad ka samaysan wargeysyada. Hadda wuxuu u ekaa wiil Carbeed oo caadi ah, miskiin ah. Uma badna inuu cadow ku qaldamo.
  Taangiyada ayaa si tartiib tartiib ah u socday, iyaga oo ku hawlanaa qalab ay matoorada samaynayeen buuq yar, kaas oo sidoo kale shaki geliyay. Oleg ayaa ku soo booday iyaga, isagoo tamar leh gacmaha u lulay oo ku qayliyay Ingiriis jabay.
  - Waxaa jira miinooyin halkan! Halkan waxaa yaal miinooyin!
  Taangiyada ayaa istaagay, madax koofiyad leh ayaa ka soo baxay Matilda waxaana cod xanaaqsan uu ku jawaabay Ingiriis:
  - Maxaad rabtaa, arab yar?
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa baroortay:
  - Jarmalku waxay soo dhigeen miinooyin jidka! Iska jir ciidamada boqortooyada!
  Madax labaad oo ka soo baxay suunka garabka ayaa ka soo muuqday, wuxuu maqlay isagoo ku jawaabaya:
  - Jarmalkan xun ha dhintaan! Boqorkaygii waa nala joogaa! Hadda waanu ku wareegaynaa iyaga!
  - Kaalay halkan fadhiiso! - Dalbaday, garsoore epaulettes, by kornayl ka tirsan Ciidanka Taangiyada ee Boqortooyada Ingiriiska!
  Wiilkii ayaa kor u fuulay taawarkii, isagoo dareemaya qabowga wanaagsan ee hubka oo cagihiisa qaawan ay qariyeen nabaro yaryar. Dabadeed intuu hoos u foorarsaday ayuu bilaabay inuu Ingiriis tuso jidka.
  Waxaa jiray shan ka mid ah, oo waxay ahayd xoogaa cidhiidhi ah oo aan aad u ballaadhanayn taangiga dhexe ee Matilda. Markaas Oleg Rybachenko go'aansaday inuu noqdo geesi. Gacmihiisii tacabka badnaa, ee tababbaran, sida kuwa jeeb-qaacida xirfadda leh, ayaa soo gaadhay suunka oo kala soo baxay fallaadho. Suulka gacmaha ayaa markiiba fuyuusyadii ka saaray.
  Dabcan, waxay ahayd wax xun, laakiin jirrabaadda ah in la sameeyo "feat" aad bay u xooganayd in Olezhek uu ku dhuftay dhowr jeer oo uu la socdo mid kasta, isaga oo ujeedkiisu yahay garabka bidix ee garabka bidix.
  Way adag tahay in laga fogaado fogaantaas oo kale, oo kaliya qof waalan ama fulayga ugu dambeeya ayaa gashan kara jaakadda xabadda celisa marka uu taangiga ku fadhiyo. Korneylka ayaa aad ula yaabay oo waxa uu dareemayey foosto bastoolad ah oo katiinadkiisa ka danbeysa. Wiilkii waxa uu si hoose ugu hadlay lahjada ugu saafiga ah ee London:
  - Haddii aad rabto inaad noolaato, amar saddexda taangi ee kale inay isdhiibaan! Haddii kale, guutadayadu way baabi'in doontaa iyaga iyo shaqaalahooda!
  Korneylka ayaa la yaabay:
  - Kumaad tahay?
  Oleg Rybachenko ayaa si saraaxad leh ugu jawaabay:
  - Fursadaadii ugu dambaysay ee badbaadada! Saddex taangi oo fudud ayaa lagu tuurayaa bam-gacmeed, waxaana lagugu ciqaabi doonaa dab. Dadku way dhiman doonaan! Saddex baan tiriyaa, ama waxaad ku amartaa inay is-dhiibaan oo gaadhiga ka daataan, ama lugta ayaan kaa toogtaa oo aan ku celinayaa codsigii bilowgii hore! Hal, laba...
  Korneylka ayaa ku qayliyey:
  - Ogow! Kaliya ha na dilin!
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Anagu Jarmal ma dilno maxaabiista! Kadibna ka dib markii ay Britain is dhiibto, waxaad mar kale u adeegi kartaa Ciidanka Boqortooyada cusub, Britain oo la cusboonaysiiyay.
  Kornaylku waxa uu amar ku bixiyay cod gariiraya. Booyadihii iyagoo addeecsan ayaa ka soo baxay taangigii, hubkiina waa iska dhigeen. Dhowr ka mid ah wiilashii ugu waaweynaa Jarmalka ayaa iska tuuray cawskii camouflage oo ay u carareen xaggooda, iyagoo isku diyaarinaya inay helaan qeybtii ugu horreysay ee maxaabiis noloshooda ah.
  . CUTUBKA 13AAD.
  Lixdu waxay mar kale la dagaallamaan Shiinaha. Mar kale ayaa hyperwitch u qaaday iyaga ilaa qarnigii toddoba iyo tobnaad. Cadawgu wuxuu mar hore ku guulaystay inuu soo ururiyo ciidan aad u badan. Ciidamadii Boqortooyadii Selestial waxay hareereeyeen magaalada Ruushka.
  Oo sidaas daraaddeed wiil, gabadh iyo afar gabdhood ayaa seefahooda ku burburiya ciidanka jaalaha ah.
  Oleg Rybachenko wuxuu orday warshad, wuxuu jaray dhowr Shiinees ah wuxuuna ku heesay:
  - Dagaal dhiig badan ku daatay...
  Wiilkii ayaa cagtiisa qaawan ku tuuray dhowr irbadood oo sun ah.
  Margarita, oo qaaday weerar deg deg ah oo seefo wadata oo ay ku ordaysay warshad, ayaa xaqiijisay:
  - Quduus iyo xaq!
  Waxayna sidoo kale ku tuurtay irbado ay suulasha qaawan. Ku dhufashada dhowr iyo toban Shiinees ah.
  Natasha, oo cadowga ku burburisay seefo, ayaa raacisay:
  -Maarso, maarso, hore usoco...
  Oo weliba cagihiisa qaawan buu ku mudi doonaa.
  Iyaga oo gacmaha iyo lugaha ku shaqeynaya, gabdhuhu waxay burburiyeen Shiinaha si caan ah.
  Zoya waxay sidoo kale ku tuurtay cirbado iyada oo suulasha qaawan oo qaylisay:
  - Dadka shaqeeya!
  Aurora, iyada oo cagaheeda qaawan ku bilowday boomerang oo jartay dagaalyahannada jaalaha ah, ayaa si diyaar ah u xaqiijisay:
  -Maarso, march, hore usoco...
  Svetlana, oo burburisay Shiinaha oo sii daysay xiddigaha birta ah faraheeda qaawan, ku dhufatay cadowga, ayaa ku qaylisay:
  - Dad shaqeeya!
  Gabdhuhu waxay u dhaqmeen sidii gorgorrada dhabta ah. Oo seeftoodii iyo tuuristii canaasiirta waxyeellada leh, cadawgii baa dhacay oo dhacay.
  Oleg waxa uu seefihiisa ku soo bandhigay farsamada "Ballabaalista" wuxuuna ku heesay:
  - Wejiyada dhimashada!
  Cagtiisa oo qaawan ayuu haddana wiilkii ku tuuray gacan ku dhiiglihii.
  Margarita ayaa xaflad soo dhawayn ah ku qabatay warshada. Waxay jabisay kuwii ka soo horjeeday oo ay si gardarro ah u qaylisay:
  - Kani waa jidkeennii iyo halgankeenna!
  Oo dhowr saxan oo dilaa ah ayaa ka soo baxay faraheeda oo qaawan.
  Oleg Rybachenko waa wiil joojiye, mar kale ayuu tuuray waxa uu dilay oo bilaabay inuu heeso:
  - Maalinta May waa fasax shaqo!
  Oo cagihii qaawannaa ee diskooga yar yar ayaa mar kale ka duulaya, oo gooyay dagaalyahannada boqortooyada jannada.
  Natasha ayaa mar kale tuurtay wax dilaa ah oo qaylisay:
  Tani waa hantidayda!
  Waxayna ciribteeda qaawan ku dhufatay jeneraalka Shiinaha garka oo ka jabay daanka.
  Zoya waxa ay qabataa hab-maamuuska balanbaalista iyada oo wadata seefaheeda iyo qaylo-dhaanta:
  - Waxaan ahay nin waalan!
  Oo faraheeda qaawan ka soo baxa saxanka afaysan ee dilaaga. Markaasay dadkii oo dhan kaxaysay oo jartay.
  Ka dib seefihii ayaa mar kale soo baxay, oo mid kastaaba waa la jarjaray. Tani waa sida gabadh terminator ah.
  Aurora wuxuu ku dhuftay Shiinaha, wuu burburay jirkooda oo wuu gurtay:
  - Way na doortaan...
  Hibada dhimashaduna waxay ka soo duushaa cidhibteeda qaawan.
  Svetlana, oo gooyay dagaalyahannada Boqortooyada jaalaha ah, waxay xaqiijisay, iyada oo ilkaheeda luul ah:
  - Waxaan dooran!
  Oo haddana cagteedii bay baabba' ka carartay.
  Oleg Rybachenko, oo burburinaya kuwa ka soo horjeeda, wuxuu ku daray:
  -Immisa jeer ayay dhacdaa...
  Suulasha yaryar ee wiilka ayaa bilaabay farriin geeri ah.
  Margarita, iyada oo burburinaysa kuwa ka soo horjeeda oo soo bandhigtay bandhigyada burburinta, waxay ku dartay:
  - Kuma eka!
  Sida gabadh lugaha gashan.
  Natasha, oo rasaas ku ridday cadowga oo soo bandhigtay hadiyado dhimasho, ayaa tiri:
  - waan ku raacayaa...
  Oo cago qaawan ayaa ku hawlan sidii had iyo jeer.
  Zoya, isagoo fuliyay farsamada uu ku kala jeexjeexay cadawga, wuu qaatay oo si gardarro ah ugu foodhyay kobra:
  -Hadhka ayaan raacaa...
  Oo cagaheeda qaawan ayaa dib u soo laabtay...
  Aurora, iyada oo hubkeeda addinteeda hoose qaawan ku tuurtay cadawga, si fiicanna u jarjartay, ayaa si gardarro ah u qaylisay:
  - Waxaan la qabsaday...
  Svetlana waxay qaadatay oo ku tuurtay daraasiin irbadood ah cagteeda qaawan, waxay ku dhufatay dad badan oo Shiinees ah, waxayna ku qaylisay:
  - Si aan isku mid ahayn!
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale weerarka ku jira. Cadaawayaashiisa ayuu googooyaa, Oo mar ka goor wuu gabyi.
  - Malaa'igta wanaagga, laba baal oo cad, laba baal oo cad oo adduunka ah!
  Oo lugtiisii qaawanaydna waxaa mar kale ka soo duulay hadiyaddii baabbi'inta.
  Wiilka, sida aan aragno, waa mid aad u cawlan. Oo kabo-la'aan mar walba, oo adag. Macho dhab ah. In kasta oo uu u eg yahay ilaa laba iyo toban jir. Laakin tani waa qaabka burburka.
  Margarita sidoo kale waxay ku tuurtaa cirbadaha iyada oo cagaheeda qaawan oo qaylinaysa:
  - riyo waalan! Wadarta quruxda!
  Oo haddana wax gabi ahaanba dilaa ah ayaa ka soo booday cidhibta qaawan.
  Gabadhani waa astaantii dhimashada iyo burburka.
  Shiinuhuna sidaas ayay ku helayaan.
  Natasha ee dhaqdhaqaaqa degdega ah ee terminator qurux badan. Kuwa isaga ka geesta ah wuu gooyaa, seefo buu ku googooyaa, wuuna gabya.
  - Ammaan Tsar Alexei!
  Oo cirbadaha ayaa ka duulaya cagaheeda qaawan.
  Zoya, oo jaray Shiinaha iyo burburinta cadowga, waxay xaqiijisay:
  - Xumaanta waa laga adkaan doonaa!
  Oo cagteeda qaawan buu ka soo duulaa, waana sida hadiyaddii dhimashada duurka.
  Aurora, oo burburinaysa cadaawayaasheeda, waxay si adag u xaqiijisaa:
  - Cadawguna naxariis ma waydiisto!
  Oo cagteedii qaawanayd waxay mar kale soo saartay wax aan waxba tarayn. Oo kuwa ka soo horjeeda ku jejebiya hilib jeexjeexan.
  Svetlana, oo garaacday kuwa ay xafiiltamaan oo ay cirbadaha cusub ku soo rogtay cadowga, waxay u cuntaa sida cobra:
  - Oo ha ku qaylin dayaxa!
  Oo hadiyado dhimasho khatar ah ayaa ka soo duulaya faraheeda qaawan. Kaas oo qof walba dhaawacay oo dilaya.
  Oleg Rybachenko wuu socdaa... wiilku ma daalin sidii had iyo jeer...
  Shiinuhu waqti adag ayaa haysta. Wuu jejebiyaa oo kala arka.
  Garaadka wiilka ayaa ku qaylinaya:
  - Kani waa dagaalkaygii!
  Oo haddana, hadiyado baabi'in ka duulaya cagihiisa qaawan.
  Dagaalyahanka da'da yarna wuxuu u dagaalamaa sidii geesi cadho leh. Oo seefaheeduna waa sida budad Ilaaha madaw.
  Margarita way qaadatay, boodday, oo jartay tiro Shiinees ah. Soo dhawayntii ayay u samaysay sidii in ay xoog wax dilayso.
  Markaas ayay marlabaad faraheedii qaawan tuurtay, iyada oo u dhaqmaysa sidii jin dhiig leh.
  Meydadka shiinaha ayaa durba ka sameysmay tuulooyin dhan. Halgamaagii yaraa wuxuu yidhi:
  - Noloshaydu waxay ku jirtaa guul aan ka adkaano cadowga!
  Oo gabadhuna waxay mar kale ka gadi doontaa cagteeda qaawan. Oo dagaalyahannada jaalaha ah waxay ku dhacaan meyd.
  Natasha ayaa horteeda ka jartay dariiqa meydka ee dagaalyahannada jaalaha ah. Waxay tuurtay saxanno afaysan oo afaysan oo qaylisay:
  - Ku tuur Mars, wayna fiicnaan doontaa!
  Oo cagaheeda qaawan ayaa mar kale ka duulaysa hadiyadda dilaaga ah ee dhimashada aad u xun.
  Iyo imisa Shiine ah ayaa dhimanaya? Boqollaal kun, oo ay ku hoos jiraan dharbaaxadii lixdii burburay.
  Zoya sidoo kale wuu socdaa. Wuxuu u boodaa sida kobra oo kale mana siiyo cadowga fursad yar. Shiinuhuna dhicistii wuu jaray.
  Inantii oo cago qaawan, ayaa irbado fiiqan oo sun ah ooda ka qaaday oo ku heesay:
  - Geesiyaasha Ruushka ayaa seefo lagu gooyay!
  Dagaal yahankiina sidii mawjada ayuu u kacaa oo u dhacaa.
  Aurorana wuxuu u qaaday tillaabo dhanka cadowga ah, wuuna gooyay isaga oo aan wax dheeraad ah lahayn.
  Wuxuu dilaa Shiinaha oo xiiqsadaa:
  - Halyeynimadayda weyn!
  Oo cagteeda qaawan, ayaa mar kale wax ka soo duulaa, oo jajab u kala firdhiyey qaybo yaryar.
  Gabadha timo cas uma tudho Shiinaha. Todobo qof ayaan hal mar gooyay.
  Oo cidhibteedii qaawan, oo ahaa taliyaha guud ee boqortooyadii samada, ayaa foodda ka jabtay. Isagu, dabcan wuu dhintay.
  Svetlana sidoo kale way dhaqaaqdaa oo hoos u dhigtaa cadawga. Labadeeda seefood, sidii maqas isku laabma, ayay gooyeen maydadka Shiinaha.
  Dhaqdhaqaaqa, gabadhu waxay burburisay daraasiin mucaarad ah. Cago qaawan bay ku qaadatay saxankii. Waxayna dishay dad badan oo Shiinees ah.
  Dhammaan waxay ku jirtaa waalli duurjoogta ah.
  Svetlana isagu wuxuu leeyahay:
  - Cadawgu ma dhaafi doonaan!
  Aurora wuu aqbalay:
  - Dabcan, ma gudbi doonaan - fursad ma leh!
  Oo qaniinyada timaha cas ayaa si duur ah u qaylin doonta mar kale oo waxay seefaheeda ku dhufan doontaa Shiinaha. Kadibna faraha qaawan ee vixen ayaa sii deyn doona dhowr irbadood. In dhowr iyo toban Shiinees ah loo diri doono adduunka soo socda.
  Oleg Rybachenko, oo jaray dagaalyahannada jaalaha ah, ayaa qaatay oo qayliyay:
  - Dabar goynta maskaxda!
  Haddana wiilkii ayaa suulasha qaawan ku tuuray irbadihii halista ahaa ee halista ahaa.
  Kadibna wuxuu ku soo qoray Twitter:
  - Riyadayda mar walba waxaa jira guul!
  Margarita, oo la dagaallantay cadowga oo gooysay kuwa ka soo horjeeda, waxay ogolaatay:
  - Xitaa guul aad u weyn!
  Oo haddana inanta iyada oo suulasha qaawan ayaa soo qaadan doonta oo cadowgeeda ku tuuri doonta, oo dhimasho keeni doonta.
  Sidaas darteed dad badan oo Shiinees ah ayaa horay u dilay lammaantood. Iyo afar gabdhood oo aan ka yarayn.
  Natasha waxa ay cagteeda qaawan ku tuurtay bam-gacmeed boodh dhuxul ah oo guriga lagu sameeyay. Way qarxi doontaa, oo jeexjeexi doonta askarta Shiinaha.
  Gabadhiina way canaanatay:
  - Waxaan ahay gorgorka awoodda adduunka!
  Zoya sidoo kale si dhakhso ah ayuu u burburiyaa ciidamada Shiinaha. Seefihiisa ayuu ruxayaa oo gabay:
  - Waxaan nahay gorgorro faan!
  Oo haddana wax aad u xun baa cagteeda qaawan ka soo duulay. Waxaana uu si gaar ah u laayaa Shiinaha.
  Gabadhu waxay ku jirtaa farxad duurjoog ah oo dhaqdhaqaaq firfircoon iyo gardarro ah, ma oggola in xitaa hal irbad ay ku dhacdo iyada oo aan la garaacin.
  Aurora sidoo kale wuu dhaqaaqay. Cagaheeda qaawan ayaa ku soo tuuray irbado fiiqan. Gabadha timo cas-cas waxay u dhaqmaysaa sidii cawsad dawacooyin eryanaysa. Shiineeskii ayay u jaraysaa sidii bakoorka sonkorta.
  Oo sambabada sare kaga qaylinaya:
  - Mustaqbalka anigaa leh!
  Oo carrabkiisa ka soo baxa.
  Svetlana sidoo kale waxay baabi'isaa Shiinaha. Oo cagaheeda qaawan ayaa soo dedejiya dhaqdhaqaaqooda degdega ah.
  Gabar cad cad, sida kobra. Oo ka soo horjeeda oo aan u nixin.
  Seefteedu waxay u rogroganaysaa sida dhagaxshiid oo kale. Oo ma ogola in cadawgu nabad ku qaboojiyo. Haddaanay nabadu noqon mid dhamaystiran oo waarta.
  Svetlana, oo jartay Shiinaha, ayaa ku warrantay:
  - Qaabkeenu waa kan ugu sarreeya!
  Oo cagaheeda qaawan waxaa ka soo duulaya wax dilaa ah oo aan la fahmi karin. Isla markii ay ku dhufato kuwa ka soo horjeeda, waxay noqon doontaa si toos ah dhimasho.
  Aurora wuxuu xaqiijinayaa:
  - Guuldarro saafi ah!
  Iyo darsin irbadood ayaa ka duulaya cagaha qaawan ee gabadha. Haa, si sax ah ayaa konton Shiinees ahi hal mar ku dhaceen.
  Natasha waxay ogaatay tan, iyada oo jaraysa dagaalyahannada Boqortooyada Celestial:
  - Cadhadaadu aad bay u weyn tahay!
  Oo calashiisa qaawan ayuu ku bilaabi doonaa saxanadaha.
  Zoya, oo gooyay kuwa ka soo horjeeda, ayaa ku dhawaaqday:
  - Riyadaadu ha rumowdo!
  Iyo cag qaawan, siday u soo diri doonto baabbi'in dad badan.
  Oo tirada Shiinaha waxay isu beddeshaa mayd.
  Aurora, oo jaraya dagaalyahannada jaalaha ah, ayaa heesa:
  - Cadawga uma naxariisto!
  Oo lugteeda qaawan waxaa ka soo baxay wax ka soo baxay oo burburiyay dagaalyahannada huruudda ah ilaa uu dhinto.
  Oo dagaalyahankii timaha cas ayaa dhaqdhaqaaq duur ah ku jira.
  Svetlana, iyada oo gooysay farabadan cadow ah, ayaa qaadatay oo qaylisay, iyada oo kor u qaadaysa luul, ilko dhalaalaya:
  - Marna ma joojin doono! Markaa ciidanka Ruushku wuxuu u dhashay inuu guulaysto!
  Dabadeedna inantii ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam-gacmeed dhuxul, waxayna ku jajabisay dadkii ka soo horjeeday hilib dhiig leh.
  Oleg Rybachenko, oo ka adkaaday Shiinaha, ayaa si degdeg ah u dhaqmay.
  Wiilkii Terminator-na wuxuu ku heesay:
  - Ciidanka Ruushku wuxuu u dhashay inuu guuleysto!
  Oo ciribta qaawan ee wiilka, markii uu booday, wuxuu ku dhuftay mandarin garka, isaga oo dhab ahaantii burburinaya.
  Halgamaagii yaraa ayaa cod dheer ku dhawaaqay:
  - Guul ayaa inoo iman doonta!
  Margarita, oo jartay Shiinaha oo madaxa ka jartay, waxay tiri:
  - Haddii ay jiraan kuwa...
  Gabadhiina waxay ku tuurtay irbado farabadan oo cagteeda qaawan...
  Oleg Rybachenko ayaa ku qayliyay isagoo ka jawaabaya:
  - Yaa kuu imaanaya!
  Kadibna cagtii yarayd ee wiilka ayaa sii daysay daruur cirbado ah. Isla markiiba, boqol Shiinees ah ayaa la dilay.
  Margarita waxay ku qaylisay xagga sare ee sambabkeeda:
  -Waxaa sidoo kale jiri doona kuwa...
  Waxayna faraheeda qaawan ku qaadeen boomerang dilaa ah.
  Oleg, oo kala qaybinaya dagaalyahannada Boqortooyada Celestial, ayaa xaqiijiyay:
  - Yaa kuu iman doona!
  Oo cagaha qaawan ee wiilka ayaa soo saari doona wax dilaa ah oo gaar ah. Maxaa jaba lafaha Shiinaha.
  Oo waxay ku sumeeyaan sun.
  Haa, wiilku maaha nin xishood badan...
  Natasha waxay samaysay farsamooyin foosto oo laba jibbaaran - gooyay Shiinaha waxayna ku qaylisay:
  - Kuwani waa hablahayagii!
  Oo cagaheeda qaawan baa ka duuli doona baabba'.
  Gabadhiina way xiiqsantay:
  - Aamus!
  Oo seefaheeda ayaa qof walba madaxii ka gooyay.
  Zoya wuxuu hoos u dhigayaa kuwa ka soo horjeeda dhaqdhaqaaqa wuxuuna heesaa:
  - Jacaylkaygu waa dabaqa shanaad!
  Oo haddana inanta cagteeda qaawan ayaa bilaabay boomerang. Waxaana burburay tiro badan oo dagaalyahanno huruud ah oo calooshood-u-furnaa.
  Natasha, oo jarjaraysa kuwa jaalaha ah, ayaa hadashay:
  - Jacayl? Ka warran ukunta Faberge?
  Oo haddana geeridu waxay ka timid cidhibta qaawan.
  Zoya, oo jaray Shiinaha, ayaa tiri:
  - Oo awalba waad waalantay!
  Markaasay saaxiibkeed indhaha ka saartay!
  Gabdhuhu sida muuqata maaha kuwo fudud. Iyo dabcan ma rahyo.
  Lugta qaawan ee Zoya waxay sii deysaa cunsur waxyeello leh. Oo dad badan oo Shiinees ah ayaa baxaya.
  Aurora ayaa ku jira weerarka. Gaar ah oo burbursan. Iyadu cadaawayaashay kala dildillaacaysaa, Oo seefaheeduna waa sida baalashii dhagaxshiidka.
  Shaydaanka timaha cas, ee dhaqdhaqaaqa caadiga ah ee weerarka degdega ah. Haddii uu doonayo inuu gooyo, si gaar ah ayuu u gooyn doonaa.
  Wuuna qaylin doonaa:
  - Khatartu waa sabab sharaf leh!
  Oo cagaheeda qaawan ayaa mar kale hadiyad u duulaysa Shiinaha. Isagu wuu jeexjeexi doonaa oo shiidayaa mid kasta.
  Svetlana ayaa socota. Wuxuu baabi'iyaa askarta boqortooyada jannada. Ma siiyo fursad yar.
  Oo haatan cagaheeda oo aan waxba tarayn ayaa aad u wanaagsan, oo waxay iska xoori doonaan waxa dilaaga ah. Iyo dad badan oo Shiinees ah ayaa la jarayaa taas oo si fudud u yaab leh.
  Gabadha Svetlana ayaa ku qaylisay:
  - Si sharaf leh ayuu meeraha uga korayaa...
  Waxayna ku jabisay qoorta taliyaha Shiinaha cidhibteeda qaawan.
  Oleg Rybachenko, burburinta cadawga, wuxuu ku heesay:
  - Gorgor laba madax leh oo Ruush ah...
  Waxaana wiilka cagihiisa qaawan ka timid hadiyad kale oo dhimasho ah oo loogu talagalay ciidamada Shiinaha.
  Margarita, oo kala gooynaysa cadawga oo ilka fuushay, waxay raacisay:
  - Heesaha dadka lagu luuqeeyo...
  Liin dhuxul ah ayaa ka soo duushay ciribta dagaalyahanka, iyadoo jebisay kuwa ka soo horjeeday...
  Natasha ayaa ku miiqsatay hawada waxayna jartay daraasiin iyo badh Shiinees ah. Cadow badan bay ka jartay, wayna qaylisay:
  - Weynaantiisii buu dib u helay!
  Gabadhiina waxay mar kale dhaqaaqday oo dhimasha qoob-ka-ciyaarka.
  Oo cagaheeda qaawan ayaa wax iska tuura, oo si gaar ah u laaya cadawga.
  Haa, tani waa maalin madow Shiinaha.
  Zoya sidoo kale wuu jejebiyaa, wuu googooyaa oo wuu qayliyaa:
  - Weynaanta Boqortooyada Ruushka!
  Oo lugaheeda qaawan waxay ku soo rogeen boomerang kale oo dilaa ah. Kaas oo dadka ka soo horjeeda madaxooda ka qaada.
  Inanta lafteedu way qaadan doontaa oo dib ayay u garaaci doontaa.
  Laakiin dagaalka, Aurora ma ahan mid xishood badan. Haddii uu ku waso, samee si aan naxariis lahayn. Oo iyana waxay ku gooyeen seefo - sida kuwa wax dilaya.
  Shaydaankii timo-guduudan lahaa ayaa sambabada sare ka ciyey:
  - Runtii waxaan ahay Shaydaan kaliya!
  Marlabaad seefaheeda ayaa kor iyo hoos ugu duulaya dhanka dagaalyahannada Shiinaha.
  Bahalkii aadka u kululaa wuu qaylinayaa, bam-gacmeedkiina wuu ka duulay cagteeda qaawan.
  Waxaa dhici doona qarax. Dad badan oo Shiinees ah ayaa horey ugu sugnaa qabuurahooda.
  Si sax ah, maydkoodu meel walba wuu daadsan yahay.
  Aurora wuu qaylin doonaa:
  - Iimaankaygu waa dabargoyn!
  Oo cagaheeda qaawan baa waxaa ka soo duuli doona hadiyaddii dhimashada.
  Qaniinyada timaha cas-casna waa uun dildillaac!
  Svetlana, waxa kale oo jira wax aan kuu ogolayn inaad caajisto, oo dili karta.
  Wuu qaadan doonaa oo wuxuu bilaabi doonaa boomerang cagihiisa qaawan. Waxaana la dili doonaa dad badan oo Shiinees ah. Gabadhani waa mid cad cad.
  Waxayna u janjeera dagaalyahankan in uu madaxa ka gooyo miinshaar ilko fiiqan oo gubanaya.
  Oo dagaalyahanku wuxuu ku heesi doonaa:
  - Wax naxariis ah kuma jiri doonto! Aad ayaan u farxi doonaa!
  Oo haddana gabadhu waxay samaysaa dhaqdhaqaaqyo geesinimo iyo xikmad leh. Wuxuuna jejebiyaa kuwa ka soo horjeeda isaga oo aan u oggolaan in ay hareeraha eegaan.
  Gabdho weeraray ciidamada Shiinaha. 13 Oo kuwii ka soo horjeeday seefo bay ku laayeen, Oo cago qaawan bay u soo direen hadiyado wax baabbi'iya.
  Oleg Rybachenko wuxuu u dhaqaaqaa sida panther. Oo cadaawayaashiisii ayuu googooyey, isagoo lulaya dabadeed. Hal ilbiriqsi gudaheed, wiilka aan dhimani wuxuu luli karaa shan iyo toban ilaa labaatan jeer.
  Oo ay soo daadiyaan dagaalyahanno badan oo madaxooda la burburiyay.
  Wiilka daa'imka ah ayaa ku dhawaaqaya:
  - Catavasia ee riyooyinka!
  Mar kale, seeftiisu waa dhaqaaqday waxayna muujinaysaa u janjeera inuu burburiyo kuwa ka soo horjeeda.
  Margarita sidoo kale way jabsanaysaa oo way qaylinaysaa:
  - Waxaan ahay volcano dhimasho ah, geesahana waan kugu dhufan doonaa!
  Oo cagaheeda qaawan waxay tuurayaan saxanno af badan oo cadawga dilaya.
  Gabadhiina way qeylisay:
  - Waxaa jiri doona guulo cusub - waxaa jiri doona dagaalyahanno cusub!
  Oo dagaalyahanku wuxuu ku baabi'iyaa qof kasta oo uu ku baabi'iyo weerar waalan.
  Oo lugaheeda qaawan ee jeexan ayaa u muuqda inay cidiyaha ku garaacayaan sanduuqa naxashka.
  Natasha waxay gooysay farabadan Shiinees ah waxayna ku qaylisay:
  - Guushayada!
  Oo cagaheeda qaawan ayay ka soo duushay, hadiyad kale oo dhimasho ah.
  Zoya sidoo kale waxay hoos u dhigtaa kuwa ka soo horjeeda. Ku dhaqma wax kasta oo suurtagal ah oo aan macquul ahayn gardarro.
  Waa kan lugteedii oo qaawan oo liin dhuxusha dul saaraysa. Oo markiiba boqol askari oo huruud ah ayaa la soo tuuray.
  Gabadhii ayaa ku heesay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  "Faraska waxaan u qaadan doonaa dammaanad ahaan, nasiib wacanna waa i sugayaa!"
  Oo haddana gabadhu waxay ku dhufan doontaa cadowga. Oo isna wuu wareegi doonaa, oo cadaawayaasha wuu kala jejebin doonaa, oo innaba fursad uma uu tegi doono.
  Aurora waa bahal saafi ah oo dagaalka ku jira. Joojinta dumarka ah ayaa si fudud u ah maanka shaydaanka.
  Hadday jeexjeexdona way iska jartaa.
  Shiinuhuna waa hilib jeexjeexan oo keliya ayaa ka soo dhaca.
  Aurora, oo burburinaysa kuwa ka soo horjeeda, ayaa qaylisay:
  - Dabeecad cobra!
  Ka dibna cagteedii oo qaawan ayaa bambo dhab ah ku ridday. Oo askar badan oo jaale ah ayaa la kala qaaday.
  Svetlana waxay burburisaa Shiinaha. Seef buu ku googooyaa oo gabay.
  - Mustaqbalku waa la soo dhaafay oo keliya marka uu wanaagsan yahay!
  Haddana gacan-ku-dhiigle hadyad ah ayaa mar kale ka soo duulaya cagaheeda oo qaawan. Kuwa ka soo horjeeda ayuu kala firdhiyaa. Waxaana haray jajabyo gacmaha, lugaha iyo xumbo kale oo dhiig leh.
  Gabdhaha dagaalka ku jira waa kuwo duurjoog ah, si joogto ah u weeraraya.
  Laakiin waxaa jira Shiinees aad u badan, sidaas darteed dabargoynta ayaa soo jiitameysa. Seeftu way shaqaysaa in kastoo.
  Oleg gaar ahaan wuxuu bilaabay inuu ka tufo caws. Taas oo sidoo kale sii kordhinaysa dabar-goynta.
  Aan iska daayoo, wiilku aad buu u cawlan yahay. Dhaqdhaqaaqadiisu waa sida lulaya gacanka.
  Waxayna aad uga dhakhso badan tahay saacad. Si degdeg ah oo degdeg ah ayay seefihii u gooyeen.
  Wiilkii ayaa ku qeyliyay:
  - Tani waa riyadeena, inaan guulaysano oo aan burburino!
  Oo haddana cagihiisu waxay garaaci doonaan hadiyad dilaa ah.
  Margarita ee dhaqdhaqaaqa duurjoogta ah. Waxay jartaa cadawga iyo qaylada:
  - Waxaa jiri doona guul, waan ogahay hubaal!
  Gabadhuna waxay tuuri doontaa bam-gacmeed.
  Oo wuxuu kala jeexjeexi doonaa kuwa jaallaha ah.
  Natasha sidoo kale waa dhaqaaq. Ma garanayo caqabado ama xishood. Seefteedu waxay gooyeen kuwa ka soo horjeeda. Waxayna fuliyaan warshad saddex-laab ah.
  Intaa ka dib inantii ayaa tidhaahda:
  - Cascade weyn!
  Oo cagtii qaawan waxay tuurtaa boomerang. Daraasiin Shiinees ah ayaa ka tagay madax la'aan. Halkan dagaalyahanku iyagaa la tacaalaya.
  Zoya sidoo kale wuu socdaa. Buri mucaaradka oo qayli:
  - Dagaalku waa dhiig iyo sax!
  Cagteeda qaawan baa dhaqaaqaysa, waxna way tuuraysaa. Oo isagu wuxuu jeexjeexi doonaa tirada dagaalyahannada boqortooyada jannada.
  Aurora sidoo kale wuu dhaqaaqay. Wuxuuna sidoo kale fuliyaa burburinta Shiinaha. Oo wuxuu u sameeyaa sidii isagoo buraash ku ruxaya.
  Oo wuxuu ku qaylinayaa:
  - isbeddelka Banzai!
  Oo bam gacmeed ayaa mar kale ka soo duulay cagteedii oo qaawan. Waxayna burburin doontaa cadaw badan oo la garaacay.
  Svetlana sidoo kale waa dagaal. Isaguna ma dhiibo iyada oo aan loo baahnayn. Oo sida seefo ayuu wax u gooyaa. Cago qaawan buu ku qaadan doonaa oo ku sii dayn doonaaye. Oo sida hillaaca tamarta ayaa ka soo baxa iyada.
  Aurora waxay dhiirigelisaa saaxiibkeed:
  - Waxaa jira xiriir!
  Svetlana, oo kala badh ka jaray taliyaha Shiinaha, ayaa xaqiijiyay:
  - Waxaa jira xiriir!
  Labada gabdhoodna waxay isku garaaceen cidhibta qaawan.
  Aurora mar kale ayuu dhaqaaqayaa. Degdeg ah oo aan la dhaafin. Ma yaqaan daciifnimo ama shaki.
  Seefaheedii waxay gooyeen hilib dad.
  Ibliiskii timaha cas, oo shiinees kale garaacaya, ayaa waydiinaya:
  - Maxaad u malaynaysaa, runtii?
  Svetlana ayaa ku jawaabay:
  - Run, fikraddu waa qaraabo!
  Aurora ayaa qoslay oo tiri:
  - Haa, waa run!
  Bam gacmeed kale ayaa cagteeda qaawan ka duulay. Iyo sida ay u garaacday cadawgeeda. Laga soo bilaabo Shiinaha oo kaliya hadhaaga hilibka la jeexjeexay ayaa u duulay jihooyin kala duwan.
  Svetlana ayaa tiri iyadoo dhoola cadeyneysa:
  - Sidan ayaa dil iyo abuurkeennu yahay!
  Waxayna gabadhu iyaduna cagteeda qaawan ku billowday hadiyadda geerida dilaaga ah iyo naxariis-darrada.
  Natasha, oo Shiinaha ku burburisay seefo, si macquul ah ayaa loo xusay:
  - Waxay leeyihiin run u gaar ah, annagu waanu leenahay!
  Bam gacmeed kale ayaa ka duulay gabadha cagteeda qaawan.
  Zoya si sahal ah ayay ku raacday tan, iyada oo cadawgeeda u jartay qaybo yaryar:
  - Qof kastaa wuxuu leeyahay tiisa. Waana run!
  Oo cagaheeda qaawan baa ka duulaya duqsi aad u xun. Iyo rummaan hilib jeexjeexaya.
  Natasha ayaa si macquul ah u xusay:
  - Tani waa waxa sayniska iyo ilaahyadu na siiyeen!
  Zoya, oo burburinaysa kuwa ka soo horjeeda, waxay ogolaatay:
  - Wax badan bay siisay!
  Cagteedii oo qaawan ayaa mar kale tuurtay, dhawr saxan. Waxayna ku dhufatay koox mucaarad ah.
  Natasha waxay tiri, iyadoo ilkaheeda fuushanaysa:
  - Si kastaba ha ahaatee, isbeddel!
  Faraheeda oo qaawanna waxay ku tuureen darsin kale oo irbado ah. Waxay muujiyeen siyaasad dilaa ah oo duur joog ah.
  Tobanaan kun oo Shiinees ah ayaa horay loo dilay. Lixdu waxay qabteen shaqo aad u fiican oo abuuraya taariikh kale.
  Dabcan, gabdhaha iyo wiilashu waa xoog aad u weyn oo weyn!
  . CUTUBKA 14AAD
  Shiinuhu waxay heleen cashar naxariis darro ah ilaa ay soo weerareen, wiilka garaadka Oleg Rybachenko ayaa qoray sheeko kale;
  WAQTIGA LA SIIYAY!
  HORDHAC
  Habeenka sannadka cusub, caasimadda Moscow waxay u egtahay shinni aad u weyn, oo si deeqsinimo leh u leh nalal. Qof kastaa waxa uu ku degdegayaa in uu dhammeeyo hawlihii tirada badnaa ee soo ururay muddada sannadka ah si uu ugu dhex milmo dabaylaha macaan ee madadaalada.
  Alex iyo saaxiibkiis Angelina waxay ku qasbanaadeen inay ku ordaan, iyagoo bixinaya hadiyado badan. Dheg-dheg, baraf wasakh ah ayaa ka soo burqanayay kabihiisa dareemay, aad bay ugu kululaatay jaakadda maqaarka idaha ee suufka ee Aabbaha Frost, iyo gadhkiisa miyiga ah hoostiisa, ninka da'da yar ee casaanka leh, dhabannada aan garka lahayn ayaa la soo booday dhidid milix leh. Angelina, way sahlan tahay dharka Snow Maiden, inkasta oo ka dib guriga labaatanaad aad bilowdo inaadan si maldahan ah uga dhicin cagahaaga.
  Laakiin sidee ayaad u diidi kartaa fursadda aad ku kasbato lacag dheeraad ah sida lammaanaha sanadka cusub?
  Ma jirto lacag ku filan cusbooneysiinta cusub, deeqda waxbarashona aad ayey u yar tahay, oo leh qiimo waalan...
  - Xageed u socotaa niman shaggud ah? - Cod qallafsan ayaa la maqlay.
  Laydhkii ayaa si lama filaan ah u baxay, oo hadhyo xunxun ayaa gudcurka ka soo ifbaxay. Tuuggii gadhka ahaa ee indhaha cidhiidhiga ahaa ayaa tooreey dheer gariiray, dhawr kalena soo raacay, oo aad mooddo in shaydaan ka soo fakaday dhulka hoostiisa.
  - gaalada goo! - Waxay u egtahay cod xumeynaya xudunta dhegahaaga, wax laga yaqyaqsado, sida shiididda miinshaar daxalaysan oo shub ah.
  In kasta oo, dabcan, marka loo eego muuqaalka Hollywood-ka, lammaanuhu waa in ay istaagaan oo ay garaacaan tuugta xunxun hal mar, laakiin noloshu waa ka sii xumaan. Alex iyo Angelina waxay ku heshiiyeen. Dabcan, waa da'yar iyo kuwa ciyaaraha fudud, laakiin bacaha culus ee hadiyadaha dhabarka ugu yaal iyo dharka aadka u weyn ayaa aad u adag in la ordo ...
  Gadaashooda waxa aad ka maqlaysaa uuro aad u culus, af-xumo wasakhaysan, ka dibna waxa ay dhabarka kaga dhufteen nin dhallinyaro ah oo toorey dhabarka kaga dhuftay, iyaga oo gooyay jaakad haraggiisii...
  Shay cawlan baa ku duulaya cagaha ardaydii carartay; Angelina way qaylisay: ma aysan jeclayn jiirka, si kastaba ha ahaatee, waxa runtii aad uga sii xumaa ...
  Waa onkod! Daamurkii laamiga oo si xoog leh u kacay ayaa wejiga ku dhacay, waxaana jidhku isla markiiba ka dalooshay xanuun ba"an, unugyadiina wuu kala googo"ay...
  FURSADAHA UGU DANBAYSA AADAMKA
  Armadaas aan la soo koobi karin marka ay soo dhawaato, waa laga cabsanayaa meel fog, waxa ay u ekaatay sidii nebula midabyo badan leh oo gurguuranaya. Waxaa intaa dheer, dhimbiil kastaa waa jinni ba'an ama ruux gariir oo uu keeno sixirka saaxirnimada necromantic. Dhanka hore waxay u fidday dhowr xabbo oo xabo ah;
  Ururka bani'aadamka, oo ay weheliyaan jinsiyadaha kale ee deggan metagalaxy, ayaa galay dagaalka muhiimka ah.
  Waxaa jira maraakiib aad u badan halkan, oo leh noocyo kala duwan oo cajiib ah, inkastoo inta badan kiisaska ay kaliya caqabad ku tahay dagaalka wax ku oolka ah. Hagaag, tusaale ahaan, xiddigga qaab kataarad ah ama muzzles dhaadheer ayaa lagu duubay ramrod halkii xadhko, kataarad, ama xitaa bass labanlaab ah oo leh taangiga taangiga leydi leh. Tani waxay saameyn ku yeelan kartaa kuwa qalbi jaban, laakiin waxay u badan tahay inay keento qosol badan cabsida, gaar ahaan dagaalyahannada khibradda leh.
  Kuwa ka soo horjeedaa waa boqortooyadii, oo si badheedh ah u sheegta inay tahay awood caalami ah. Great Grobzagonat, halkaas oo wax walba lagu dhejiyo adeegga dagaalka, hal-ku-dhigga ugu weyni waa waxtarka iyo waxtarka. Si ka duwan isbahaysiga, xiddigaha naxashka ayaa ku kala duwan cabbirka oo keliya. Oo qaabkuna waa ficil ahaan isku mid - aad u muuqda ugaadhsiga, kalluunka badda qoto dheer. Waxaa laga yaabaa in hal marka laga reebo: tooreeyo u eg kuwa dhumuc weyn leh, toorey bir-shimmer ah - Annihilators.
  Xiddigaha qaybtan hawada sare ma aha kuwo aad u cufan oo ku kala firidhsan samada oo dhan, laakiin waa kuwo midab leh oo gaar ah marka loo eego muuqaalkooda iftiinka. Sababaha qaar, markaad u fiirsato kuwan iftiimay, waxaad helaysaa dareen murugo leh oo aad mooddo in aad eegayso indhaha malaa'igaha, kuwaas oo ku xukumaya noolaha koonka hab-dhaqankooda foosha xun ee dhabta ah.
  Ciidanka Grobzagonat kuma degdegin inuu la kulmo oo keliya unugyo guurguura, si degdeg ah, iyagoo ka faa'iidaysanaya xawligooda sare, waxay weerareen cadowga, waxyeello u geysteen oo dib u gurteen. Iyaga oo ka jawaabaya, waxa ay isku dayeen in ay kula kulmaan dab-damis, laakiin qalimaanta naxashka ee aadka u fudud ee leh ilaalinta tignoolajiyada horumarsan ayaa aad waxtar u leh. Doonyaha iyo kuwa wax burburiya ayaa u qarxay sidii iyagoo miinada qarxinaya, waxaana ka dhex qarxay goos goos ah. Laakiin waxaan ku guuleysanay inaan hoos u dhigno ciyaar weyn. Mid ka mid ah maraakiibta dagaalka ee waaweyn ee isbaheysiga aadanaha ayaa la garaacay, markabku aad buu u qiiqayay, iyo fowdo ayaa ku xukuntay markabka weyn ee Stalingrad.
  Waxay ku dadaalayaan in ay badbaadiyaan isaga; Oo biyihii ubaxa waxaa lagu buufiyay hawada sida haddii fashionista ah; Markaa gabadhu waxay ku dhacday jilbaheedii oo, foorarsatay, dhunkatay amuletka Perun, dhibco ilmo ah ayaa soo baxay ka hor intaanay gaarin dahaadhka birta ah ee culus. Waa kan geeridii, ninkii dhallinyarada ahaa oo nus saac ka hor damcay in uu damco, ayaa dhulka ku dhacay oo ololaya, hilib cas oo lafihiisa ka soo baxay...
  Robot-ku-dagaalku wuxuu dhibco saliid ah ka soo daadiyaa foosto ballaadhan, waxay u muuqataa in mishiinkani uu guuxayo, la kulmayo cadaab, u diraya duco ilaahyada elektaroonigga ah, oo ku salaysan code-ka binary. Nidaamka hawo-qaadista ayaa guuldarreysa, isagoo isu beddelaya nooc ka mid ah godad madow oo yaryar laakiin badan oo halis u ah inuu nuugo wax kasta iyo qof kasta.
  Halkan waxaa ah laba dagaalyahan oo soo jiidasho leh, oo ku guuldareystay inay gacmahooda ku dhegaan hoobiyeyaasha, iyagoo isku dayaya inay dib u dhigaan geeridooda. Wajigooda jilicsan ee casaanka ah ayaa qalloocan, muuqaalkooda quruxda badanna waxaa qalloociya xanuun aan loo dulqaadan karin. Laakiin cadaadiska duufaanka nuugiddu wuu kordhaa. Faraha wuu ka jeexjeexay, dhiig guduudan ayaa ka buufiyay murqaha iyo seedaha jeexjeexan, gabdhuhuna waxay ku yaaceen mashiinka hilibka. Duqsigu, inantii timo-casaanka ahayd waxa ay isku dhaceen ninkii dhallinyarada ahaa, iyada oo caloosha kaga dhacday madax u eg koofiyadda dawacada.
  Waxa ay ku guulaysteen in ay isku dhoola cadeeyaan ka hor inta aanay u dhaqaaqin meeshaas aan laga soo noqonayn. Naag kale, oo horeba in ka badan kala badh gubtay, ayaa gacanteeda gubanaya ku sawirtay gidaarka: "Ninka geesiga ah hal mar wuu dhintaa, laakiin had iyo jeer waa nool yahay, fulaygu mar wuu nool yahay, laakiin weligiis wuu dhintay." Ololka cagaarka buluuga ah wuxuu ku darayaa kulayl, oo qulqulaya jir qurux badan oo u qalma catwalks ugu caansan dhowr daqiiqo ka hor. Halkan lafaha gabadha ayaa soo muuqda, iyo murqaha xoogga leh, oo ka adkaaday yaraanta, waxay u jajaban yihiin dambas cad.
  Markabkii dagaalka ee kii adkeyd ayaa gubtay, isaga oo ka saaray goobooyin hawo-mareen ah oo bannaanka galay, ka dibna waa qarxay, oo u kala firdhiyey qaybo badan.
  Hypermarshal Grobzagonat Prince "Giant Mace" ayaa dalbaday:
  Keen shan milyan iyo siddeed boqol iyo konton kun oo super-frigates, iyo sidoo kale xamuulka Annigen qabow. Guutada adduunku ha ku yaaceen dhabarka cadawga!
  Maraakiibta ayaa isku dayay in ay dhismahooda sii wadaan, iyaga oo safaf kala duwan ku jira. Doonyaha gantaalaha iyo kuwa la dagaallama, oo ay weheliyaan dagaalyahanno, ayaa sameeyay nooc ka mid ah shabakad-shirkadeed. Markii hore waxa ay isku dayeen in ay meel fog ka soo ridaan cadawga,iyaga oo adeegsanaya hub aan hadda ku cusbayn koonka,balse aad u burburaya: gantaalada thermoquark. Sida xeeladda feerka feerka weyn: tuur jab bidix oo dheer oo ka fogee lammaanahaaga. Maraakiibtii isbahaysiga ayaa dib u gurtay, ilaalada maraakiibta xiddigaha ayaa hore u soo yaacay, iyaga oo isku dayaya in ay ku soo jabaan goobta dagaalka waqti ka dib. Xirmooyinka naxashka, iyaga oo adeegsanaya faa'iidooyinkooda abaabul iyo maneuverability, sida fuliye faas wata, waxay gooyaan dhismihii dabacsanaa ee xoogagga ka soo horjeeda. Shisheeyaha isku dayay inay weeraraan, waxaa sii kordhayay khasaaraha.
  Ibliiska-guud ee quruxda badan Duchess de Furia wuxuu ku tartamayaa baabi'iyaha xawaaraha sare leh. Kani waa nooc ka mid ah xiddigaha dagaalka oo si ka duwan kuwa badmaaxa caadiga ah, halkii ay qori ka ahaan lahaayeen, waxa ay leedahay hawada sare ee anteenooyinka, kuwaas oo marka dagaalka loo adeegsado daxaleeya hubka maraakiibta cadawga saamayntooda. Halkan waxaa imanaya mowjadaha gravioplasmic, oo si degdeg ah u xaaqaya faakuumka. Meesha madow waxaa midabeeyay dhaqdhaqaaqyadooda buuxinaya booska, sida biyaha batrool daadanaya. Ficilku aad buu u burburiyaa. Waxay qalloociyaan qoryaha shisheeyaha iyagoo isku dayaya inay ka soo horjeestaan si guuldarro ah, waxay keenaan faragelin hagista kombuyuutarka, ama xitaa xoogga sare waxay sababaan qarxinta fiyuusyada baabi'inta gantaalada heerkulbeegga. Xiddigaha cadawgu waa sida kalluunka hoostiisa filimka saliidda engine ah, qaar ka mid ah maaha kuwo ka samaysan bir ama ceramics, laakiin asal ahaan bayooloji iyo si dhab ah u xanaaqa gariirada ugu xun.
  Hadda mid kale oo ka mid ah maraakiibta dagaalka ayaa bilaabay inuu burburo, oo ololaya, sida haddii markab weyn oo dhexroorkiisu yahay ballaca kanaalka Ingiriisiga uu ka samaysan yahay dominoes lagu shubay shidaal. Ma jiraan wax laga hadlo khasaaraha ka dhex jira maraakiibta yaryar. Isbahaysiga shisheeyaha iyo dhul-beereedka ayaa si cad u bixinaya, sida muuqata hubka cusub ee Stelzans - graviplasm-ka sii daayay, dhab ahaantii naxay xoogagga bannaan ee dhowr boqol oo boqortooyo.
  Count de Barsov ayaa xakameynaya dabka isaga oo u dhaqdhaqaajiya faraha calaacasha si gaar ah oo hor leh iskaanka. Dibedda, guud ahaan lixda xiddig ee sanduuqa naxashka ah wuxuu u eg yahay nin xoog badan, geesi ah oo la dhisay oo weji xariif ah oo shabeel ah. Bahal qurux badan oo gardarro ah, laakiin tani waa qurux xun - Lucifer. Naxashku si cadho leh ayuu u dhoola cadhaysan yahay, isaga oo garaacaya dharbaaxooyin aan naxariis lahayn. Wuxuu dareemaa jahawareerka motleyga mootada ah ee laga soo ururiyay galaxyo dhawr ah. Hagaag, ha sii adkeeyeen oo ha sii adkeeyeen argagaxa. Marka ciidamada ugu waaweyn ee aan naxariista lahayn, boqortooyadii qabriga ahi ay soo galaan dagaalka, waxaa jiri doona guul, dhammaad farxadeed qaarna kuwa kale murugo u leh.
  Isbahaysigu waxa uu u dhaqmayaa xoogaa fowdo ah, halkii uu ka ahaan lahaa iska caabin abaabulan, dhaqdhaqaaqyo aan qarsoonayn, xataa laba markab oo dagaal oo waaweyn, in kasta oo ay kala fogaayeen dhulkii, way indho beeleen, oo isu soo dhowaadeen, ka dibna waxa ay isku dhaceen guuxa hirarka cufisjiidadka, si xanuun badanna uga guuxaya dhegaha u dhow. dagaalyahanada.
  Gudaha waxaa lagu burburiyay qaybo ka mid ah, qolalka dagaalka, qolalka xeryaha, hoolalka tababarka iyo madadaalada. Waxaas oo dhami waxay ku dhaceen xawliga mawjadda, si degdeg ah oo ku filan si ay u burburiso fursad kasta oo ay ku baxsadaan, laakiin weli si tartiib tartiib ah, taas oo fursad u siinaya malaayiin noolayaasha ku xayiran si ay u dareemaan cabsi qarow oo dhimasho aan la dhaafi karin.
  Halkan waa countess ee tartanka chip, aad u la mid ah bouquet ah violets la lugaha rah pink in curls dahabi ah, aqbala dhimasho xanuun badan, qirashada ... Si iyada emitter dagaal. Hologram-ka kombuyuutarku wuxuu akhriyaa ducooyinka wuxuuna nadiifiyaa dembiyada si degdeg ah. Tani waa diinta umaddan soo jiidashada leh, hubkaaga farsamada sare wuxuu ciyaaraa doorka wadaadka, markaa sirdoonka internetka oo kaliya ayaa loo arkaa inuu leeyahay quduusnimo ku filan iyo daahirnimo si uu ugu adeego dhexdhexaadiye u dhexeeya noolaha iyo Ilaaha Qaadirka ah. Erayadii ugu dambeeyay ee wadaadkii wadaadku waxay ahaayeen:
  - Adduunyadu maaha mid soo jiidasho leh, laakiin karaahiyo looma huro Ilaah!
  Duchess de Furia waa xubin caato ah oo kooxda ciyaaraha fudud ku jirta qaab gaar ah, koodhka hadalka oo cufan oo ciyaaraya laba door. Midda kowaad waa gaashaanka sir ka-hortagga suurtagalka ah in kooxda la dhageysto. Midda labaad waa dareenka magotelepathic.
  Cruisers, burburiyayaal, brigantines, iyo xitaa hal markab waa maraakiib ay waxyeelo gaarsiisay ama gabi ahaanba burburisay xidigteedu. De Furia ayaa si macquul ah u xusay:
  - Geesinimadu waxay magdhabi kartaa tababarka aan ku filnayn, laakiin tababarku marnaba ma magdhabo geesinimada!
  Qabashadooda ayaa mar horeba si buuxda u baabi'isay tamarta heerkulbeegga (isticmaligeedu wali ma qummana) reactor-ga oo si walaac leh u sugaya amarka. Boqolaal kun oo maraakiibta cadawga ah ee dabaqadaha waaweyn ayaa mar hore la burburiyay, dagaalku waxa uu ka socdaa meel ballaadhan.
  Amarka waa la siiyay, way degdegeen, oo si habaysan dib ugu gurteen, si ay ugu dallacaan xarumaha xamuulka - weelasha starship gaarka ah.
  Oo amiirkii "Giant Mace" wuxuu ku tuuray ciidamo cusub dagaalka:
  Gaar ahaan, calankiisa gaarka ah, Bahalka dagaalka ultra-dagaal.
  Waxaa ku xigay laba nin oo kale, "Shock and Awe" iyo "Red Noose." Waxay geeyeen tobanaan kun oo isugu jira qoryaha waaweyn iyo kuwa yar-yar iyo kuwa hawada sii daaya. Dhawr lakab oo ilaalin ah ayaa korkooda ku soo booday: graviomatrix, beero magospatial ah (arrinta u gudubta hal jiho oo keliya), xoog milicsada. Dhammaan aaladaha cybernetic waxay ku shaqeeyeen theoplasm sublevel, taas oo ka dhigtay inay u adkaystaan faragelinta. Isla mar ahaantaana, radar waaweyn ayaa la isticmaalay, kuwaas oo iyaga laftoodu ay abuureen jajabyo Jesuitical ah oo loogu talagalay qalabka elektaroonigga ah ee cadowga.
  Sida roobdhagaxyaalaha dilaaga ah ee dalagyada, "haddiyado" keenaya dhimashada roobka ... Saddexda waaweyn ayaa isku dayay inay kala firdhiyaan si ay u baabi'iyaan cadowga sida ugu macquulsan. Waxay yihiin kuwo si dhab ah u nugul, sida hillaaca kubbadda, marka ay duulayaan, waxay gubtaa fluff poplar oo ku wareegaysa meel bannaan, taas oo ah saameyntooda dilaaga ah ee hawada sare. Taas oo keenaysa inay dib u gurtaan iyagoo argagaxsan. Qaybaha samatabbixinta ee aan la tirin karin ee u eg kaniiniyada midabka carruurta ayaa ku kala firirsan meesha bannaan, in ka badan oo iyaga ka mid ah ayaa ka gariiraya qaraxyada gantaallada, sida qulqulka badda kacsan. Qalabyada naxashka ayaan weli u fiirsan iyaga, jebiya kuwa khatarta ah iyo kuwa xoogga leh marka hore, ka dibna waxaad dhammeyn kartaa shisheeyaha kuwaas oo lumiyay haraadiga maskaxdooda cabsida. Dagaalka weli laguma guuleysan, ciidamada Boqortooyada Naxariista la'aanta ayaa sidoo kale la il daran, inkastoo khasaare aan la taaban karin marka loo eego cadowga.
  Laakin isla mar ahaantaana, marka lagu dul wareego xiddigaha holacaya, ma jiraan buuq iyo argagax. Daad-gureynta ayaa si habsami leh u socota, sida haddii aysan kuwani ahayn noole nool, balse ay yihiin biorobots. Waxaa intaa dheer, dib-u-noqoshada, sida haddii lagu qoslo dhimashada, waxaa weheliya heeso geesinimo leh.
  Oo halkan waa de Fury's annigen bearer: sida sidaha gaarka ah ee balasmaha cuf-jiidadka kaas oo u soo baxay si lama filaan ah awooddiisa wax burburisa. Ku dallaca tamarta burburintu waxay dhacday ku dhawaad isla markiiba iyo mar kale dagaal.
  Dayax-gacmeedku wuxuu helayaa dardargelinta ugu badan, duchess xitaa waxay ku dheggan tahay xasiliyaha, iyada oo loo marayo dharka hufan ee suunka dagaalka waxaad arki kartaa sida biceps-keeda waaweyni ay u kacsan yihiin si aan caadi ahayn. Iyada iyo xubnaha kale ee markabka waa inay sameeyaan dadaal si aanay dhabarka ugu dhicin. Duchess ee madaxa shabeelka leh waa mid aan la soo koobi karin, sida dagaalyahan ka soo baxay buugaagta majaajilada ah, eegmadeedu waa daloolinaysaa, timaheeda aad u dhalaalaya, dhaadheer oo dhumucdiisuna waxay ka soo qulqulayaan hawada soo socota.
  Way adag tahay in la rumaysto in gabadhan geesiga ah ay hore u jirtay laba boqol oo wareeg ah. Sida uu u cusub yahay oo nadiif u yahay wejigeeda, aad u guur-guura, marna leh hadal kulul, marna, liddigeed, malaa'ig ama ciyaar. Dagaalo badan ayaa gadaasheeda ka socda, laakiin marna uma ekayn inay ka daali doonto. Dagaal kasta oo cusubi waa shay gaar ah, oo leh nashqad qurux badan oo aan la sifayn karin oo qani ah iyo laxanka xiisaha leh.
  Oo hadda waxay haystaan hub ku cusub mabda'a hawlgalka, kaas oo cadawgu uma badna inay awoodaan inay helaan ilaalin wax ku ool ah, ugu yaraan ilaa guusha ugu dambeysa ee Grobzagonat.
  Sidee bay wax u tari la'yihiin qoomiyadda Fizt ee aan laga baqin. Indho la'aan, oo dhumucdiisa. Wareegta saxan uu furay ciyaartoyga, si ay dhowr daqiiqadood ka dib qaybteedu u kala firdhiso bannaanka galaxyada. Ama dhibbanayaal kale oo nasiib darro ah, saddex wax burburiya oo hal mar ku wada halligmaaya xifdiga graviplasm, maraakiibtu way gariirayaan oo gariirayaan, sida shiilan uu ku tuuray bacaadka gubanaya.
  Baron de Alligator, hagaajinta himilooyinka emitters (oo aan guul la'aan ahayn, kaliya ulaha monoblock ayaa ka hadhay markabka cusub ee gubtay), ayaa lagu xusay qoomamo:
  - Way fududahay in la dilo, way adag tahay in dib loo soo nooleeyo, laakiin gabi ahaanba suurtagal maaha in la noolaado rabshad la'aan!
  De Furia, oo gacanta ku haysa kooxdeeda xiddigaha, oo sii daysay qulqul kale oo burbur ah, iyo daawashada sida markabka, oo ka beddelay gaadiidka xamuulka, ayaa sidoo kale ku dhex milmay shabakad balasma ah, waxay tilmaantay:
  - Geeridu, sida saaxiib aamin ah, xaqiiqdii way iman doontaa, laakiin haddii aad rabto inaad muddo dheer ku socotid nolol xamaasad leh, caddayso daacadnimadaada caqliga iyo geesinimada!
  Count de Barsov ayaa si xamaasad leh u qayliyey, isaga oo sii wadaya af-ku-tuurkiisa xikmadda leh:
  - Shuruucda nacasyada looma qoro, laakiin waxay helayaan cunaqabatayn ku xadgudubka iyaga, iyo kuwa caqliga leh ee sharcigan qoray!
  Waxaa jabay iska caabin abaabulan oo ay lahaayeen ciidamada kala duwan. Duullimaadka hawada sare xitaa waa sida buur dumay, waa duufaan isla markiiba qarisay dugsi dhexda ah, garaacday oo qof walba hal mar qabsatay... baacsiga ayaa bilaabmay. Waxay la mid tahay raxan raxan raxan ah oo adhi eryanaya. Kaliya sanduuqyada ayaa aad uga cadhooday oo uga naxariis daran yeyda. Iyaga, tani xitaa su'aal ku saabsan badbaadada maaha, laakiin waxay muujinayaan rabitaan aan leexleexan iyo xanaaq aan naxariis lahayn. Raac, cadaab, ha sii deyn. In kasta oo carruur badani aanay sugi doonin waalidkood (oo halkan waxaa jooga makhluuqa isku jinsi ilaa daraasiin jinsi ah oo la soo ururiyay), iyo hooyooyinka, aabbayaasha, dhexdhexaadka ah, wiilashooda, gabdhahooda iyo cidda kale ee garanaysa... Waa maxay geesinimada ku jirta dilka noocan oo kale ah, marka xitaa toogashada partridges u baahan tahay xirfad dheeraad ah iyo dadaal. Burburkii yaalay meel bannaan oo ku dul dhacay xiddigaha, taasoo keentay khalkhal abuurka wadnaha, caannimada, iyo wareegga balaasmaha ee dusha sare. Xiddigaha qaar ayaa xitaa midabbada beddela iyadoo ay ugu wacan tahay walaxaha badan ee shisheeye ee ku soo dhacaya dushooda. Qof kastaa ma fahmi doono, laakiin kuwa wadnaha leh: gaar ahaan waa wax laga xumaado haddii makhluuqa shakhsi ahaaneed uu gubo nolosha, iyo shakhsiyadu waa adduun dhan oo aan caqli-gal ahayn oo aan la saadaalin karin.
  Xataa faakuumku wuu ooyi karaa guuldaradan oo kale...
  Ardayda sannadka koowaad Alex iyo Angelina waxay arkeen dhammaan, oo xitaa ma jecla filim, laakiin dhammaan hal mar, dhibco badan iyo faahfaahin, marka wax walba soo galaan, buuxinta miyir-qabka kaleidoscope ee aragtida.
  Dabadeed waxay dareemeen in mid ka mid ah maraakiibta hawada sare ee bini'aadamka - brigantine oo leh jaantuska dolphin ilmo ah - uu u socdo ... Dhanka quasar oo dhalaalaya dhammaan midabada qaanso roobaadka iyo xaalad hurdo. Wax baa ardaydii u sheegay in tani ay tahay quasar, xataa haddii aanay lahayn fallaadhahaas oo gubay dhammaan noolaha. Laakiin xitaa qaab la dhimay, waxay qarisay khatar dilaa ah wax kasta oo agab ah. Waxayna brigantine-kani u ekaa mid geesinimo leh.
  Sideyaasha Annigen ee hoos yimaada amarka Duchess de Furia waxay heleen amarka: "Ka qabata hawada sare ee dhulka!" Saddex kumannaan kun oo askari ah oo aan waxyeello gaadhin iyo tobanaan kun oo robots-yada dagaalka ah ayaa ku yaacay guutada.
  Waxay la mid tahay libaax badeedka ugaarsada oo eryanaya in yar oo shinbiro ah oo ku mergada biyaha duufaanta leh ee bad kacsan.
  Alex waxa uu si lama filaan ah u dareemay in aanu awoodin in uu kor u kaco, balse uu dhaqaaqo, waxaanu ku qayliyay saaxiibkii: "Malaa'igtu ha raacdo iyaga." Gabadhii ayaa ku jawaabtay: "Haa, waxaan dareemayaa inaan awoodo."
  Mikhail Boyarsky ha heeso: "Inkasta oo jidhka aan naf lahayn uusan ahayn jidh, laakiin sida ay u daciif tahay nafta aan jidh lahayn!" Waxaa laga yaabaa in tani ay cadaalad tahay, laakiin ... Ruuxu wuxuu awood u leeyahay inuu galo qof kale jidhkiisa oo uu maamulo, isku muujiyo awood cajiib ah ...
  Durdurrada qulqulaya ee shucaaca baabi'inaya ayaa ka soo baxay saddex toorey waxayna u muuqatay in guutada bini'aadamka, oo uu hoggaamiyo kabtanka geesiga ah Alena Snegova, aysan helin fursad yar. Durba mowjado balasma ah oo sixir ah ayaa daloolinay qolofta, taasoo beddeshay hubkii qalinka ahaa, taasoo keentay in fuustooyinka qoryaha fudud ay u dhacaan sidii baasto la karsan oo kale. Xubnihii saarnaa markabka waxaa la kulmay xanuun aad u daran, dharkooda dagaalka ayaa kala go'aya, maqaarkooda ayaa sii baxaya, indhahoodu waa indho beelayaan... Waxay u muuqataa inaysan jirin wax fursad ah dhimbiil antimatter.
  Laakiin wakhtigan ugu dambeeya, markaad ku dhacdo godka rajo la'aanta ah ee jahannamada jiritaan la'aanta, labada Annigen ee xanbaarsan ee ku yaala garbaha, iyaga oo aan soo jeedin, waxay ku dhejiyeen shucaac dhexda.
  Oo waxay bilaabatay, hirarka qaansoroobaadku waxay dhex marayeen tooreyda dhexe, otomaatiggu wuxuu u wareegay ilaalinta. Iyo markabka bini'aadamka, oo u muuqday mid yar oo ka soo horjeeda gadaasha kooxda, luminaya qaybo ka mid ah qaab-dhismeedkiisa, ayaa ugu dambeyntii ka baxsaday shabakadda sixirka-plasma-ga.
  Alex wuxuu degay jirka Baron de Alligator, Angelina waxay kortay miyirka Count de Barsov. Ilaalada naxashka caadiga ah, sida saraakiisha, ayaa loo tababaray in aanay ka hadlin amarka taliyahooda, balse ay fuliyaan. Haddii kuwa ku dhuftay meydka, iyaga oo isticmaalaya xusuusta "faraskooda", waxay amar ku bixiyeen inay beddelaan bartilmaameedka dabka, ka dibna ... Taasi waa sida ay tahay. Sida qaanuunka ugu weyn ee Grobozagonat uu leeyahay: "Waxaan ku dhaaranayaa inaan si shaki la'aan ah u adeecno Boqorka Sare, isaga shakhsi ahaan, iyo sidoo kale maamul kasta oo uu magacaabo!"
  Amarka waa la bixiyay oo waa la fuliyay... Laakiin shakhsiyaadka qallafsan ee naxashka ma rabaan inay la yimaadaan xaqiiqda ah in nafaha jilicsan ee dhalinyarada dhibanayaasha ah ay qaateen meydkooda. Halgan ba'an ayaa bilaabmay, Alligator iyo Barsov way barafoobeen, shabeelka indhihiisu way soo jeedaan. Amarka ayaa horay loo bixiyay, waxaana la fulin doonaa ilaa inta uu ka dhamaanayo...
  Si kastaba ha ahaatee, brigantine ayaa horeyba u heshay nabarro dhimasho ah, wax yar oo dheeraad ah ... Alena Morozova, oo leh xooggeedii ugu dambeeyay, waxay ku haysaa dunta khafiifka ah ee miyir-qabka. Dharkeeda bannaan, oo uu weheliyo direyskeedii, ayaa gubtay, ololkuna si naxariis darro ah ayuu u salaaxday jidhkeedii oo gebi ahaanba qaawan. Maqaarku waxa uu noqdaa mid daboola finan waaweyn, ka dibna wuu diirsadaa. Qaybo ka mid ah koofiyadda ayaa soo dhacaya... Wax yar oo dheeraad ah...
  Halkan waxaa ah dabada khafiifka ah ee quasar halkaas oo ay brigantine u baahan tahay inay hesho, ama halkii ay ka soo hadhay miyirku wuxuu ku gubtay god madow ... Iyo qayb aan macno lahayn oo nanosecond ah, burburkii ugu dambeeyay, jajabkii taliyaha ee brigantine wuxuu u duulayaa promeranium-ka quasar's ...
  Wax walba si lama filaan ah ayey u istaageen, sidii iyagoo aan weligood bilaabmin. Armada Kooxda Xiddigaha guduudka ah ayaa barafoobay, kuwa ka soo horjeedana waa la waayay hal mar. Waxa aad mooddaa in baalashii iyo baalladii gorgortanka bannaanka ay ku dheggan yihiin oo ay dhaqaaqi waayeen. Isla markaana, qofna ma dareemin naxdin ama naxdin yar. Wax kasta oo dhacay waxay dhaafeen baaxadda fiisigiska caadiga ah.
  Duchess de Furia ayaa si kulul u qayliyey:
  - Waa kuma ninkan wanaagsan ee awooday inuu naga joojiyo?
  Gengir Wolf wuxuu u muuqday nacayb aan qarsoonayn:
  "Wax fikrad ah kama haysto... Tani asal ahaan waa wax aan macquul ahayn, inkastoo..." Guud ahaan naxashka, oo hoos u dhigaya codkiisa, oo si cad u baqay si xan ah, ayaa lagu khiyaameeyay socodka dareenka ee indhihiisa baraf ah, ayuu raaciyay. - Wakiilkayagu wuxuu sheegay in dhulku uu ciyaari karo kaftan waqti ka dib.
  Duchess wuxuu ugu jawaabay si degan, xitaa si diidmo ah:
  - Tani, dabcan, waa wax laga xumaado, laakiin qofna kama hor istaagi karo shakhsiyaadka nool inay dagaalamaan, annagana xayawaannada naxashka ka buuxa inay guuleystaan!
  Alligator-kii ayaa si hagar la"aan ah u hammaansaday oo afka ku tuuray wax u eg sandwich si fiican loo labisan yahay. Isagoo ku garaacaya timaha qallafsan ee tigress-adjutant-ka, isagoo si tamar leh u calalinaya badeecada cunto karinta isagoo qaylo dheer ku jira, laakiin isla markaaba si buuxda oo la fahmi karo iyo cod xoog leh, ayuu ku soo koobay:
  -Cadowga aan dhammayn wuxuu la mid yahay cudur aan la daweynin - dhibaatooyin ka filo!
  Ku xigta nafaha daalan ee Angelina iyo Alex, sida haddii godka barafka, walaxda dhalaalaya ee ruuxa Alena ayaa soo baxday. Nafta la xoreeyay wejigeedii ayaa u iftiimay sida qorraxda oo kale. Isagoo dhexda ka galay jalleecooyinkii aan la fahmin ee ardayda kale, kabtanka inanta ayaa si farxad leh u sharraxay:
  -Waanu guulaysanay! Khatarta bini'aadminimada waa la tirtiray, labadaba tan iyo caqabadaha mustaqbalka ee rajo.
  Angelina iyada oo jahawareersan ayaa ku gunuunacday:
  - Sidee?
  Alenka wuxuu bilaabay inuu sharaxo:
  - Saynis yahankii weynaa ee Pavel Karpov ayaa daahfuray in wakhtigu leeyahay qaab dhismeed la mid ah webi qoto dheer oo aan xuduud lahayn oo leh malaayiin badan oo durdurro madax bannaan. Iyo in ay suurtagal tahay, in lagu rakibo nooc ka mid ah biyaha jaban, si ay saameyn ugu yeelato socodka hal ama mid kale. Nasiib darro, wuu dhintay, isagoo si buuxda u muujiyay hababka saamaynta, mana jirin caqli kale oo la mid ah. Laakiin hal dariiqo oo lagu abuuro biyo jaban oo kale ayaa shaaca ka qaaday isaga. Haddii aad ku sii dayso tamarta quasar hurda ilaa xad gaar ah, oo kaliya inta lagu jiro saqda dhexe saqda dhexe ee dabbaaldegga sanadka cusub ee meeraha Earth, markaa tamarta la sii daayay waxay keeni doontaa nooc ka mid ah qulqulka meeraha ee la soo dhaafay, iyo laba laabashada socodka wakhtiga ayaa dhici doona. Nidaamka Qorraxda...
  Alex wuu wareeray, oo ilbiqsiinaya daboolkiisa ethereal, ayaa hoos u yidhi:
  - Oo maxay noqon doontaa?
  Dagaalyahan Alena ayaa sharraxay:
  - Dhammaan dadka ku jira Nidaamka Qorraxdu waxay heli doonaan sanad dheeraad ah oo nolosha ah, taas oo macnaheedu yahay in Pavel Karpov uu heli doono wakhti uu ku dhamaystiro daahfurkiisa gaarka ah ...
  Angelina ayaa si gariiraysa u tidhi:
  - Runtii ma wada baabi'isay?
  Kabtankii guuto ayaa si kalgacal leh u dhoola caddeeyey oo il-duufay isagoo ugu jawaabay:
  Waxaan filayaa maya! Biyo jebin ah oo si fudud loo geliyo wabiga wakhtiga ayaa ku wareegaya socodka chronoflow iyaga oo goobaabin ah. Tani waxay ka dhigan tahay in qalimaanta naxashka ay waligood noolaan doonaan, hal mar oo wareeg ah, iyagoo isla sanadka ku noolaan doona tiro aan la koobi karin!
  - Oo annagu? - Alex ayaa weydiiyey.
  - Waxaad ku soo noqon doontaa wakhtigaaga, waxaanan rajaynayaa marka xigta inaadan jidka la mari doonin tuugo...
  Ninkii dhallinyarada ahaa iyo gabadhu waxay tooseen iyagoo taagan hortiisa Kremlin Chimes, oo ku taal fagaaraha cas. Saacadda aadka u weyni waxay bilowday inay garaacdo saqda dhexe si joogto ah oo haybad leh.
  Sanadka cusub ayaa yimid.
  . CUTUBKA 15-aad.
  Hakin ka dib, colaadii ayaa dib u soo cusboonaatay. Shiinuhu wuxuu isku dayay mar kale, isagoo ururiyay ciidamo si ay u weeraraan hantida fog ee Ruushka.
  Markan lixdii waxay qabsadeen hub kale oo casri ah.
  Xaaladdan oo kale, dhammaan lix ka mid ah ayaa fuulay IS-7 iyaga oo wata qolof iyo kartoono aan la beddeli karin oo sixir ah.
  Iyagoo aan waxba ka dheerayn waxay bilaabeen inay toogtaan ciidankii Shiinaha oo ay cagta mariyeen.
  Iyo Oleg Rybachenko ayaa sidoo kale ka toogtay madfac oo qayliyay:
  - Guushayadu waa lama huraan, hadda sidii hore ma noqon doonto!
  Si kastaba ha noqotee, inta lagu jiro toogashada, iyo xitaa markaad mid ka mid ah xabbad u riddo, waxaad ka fekeri kartaa shisheeyaha.
  Dhab ahaantii, muxuu Vladimir Vladimirovich Putin u yahay siyaasi iyo madaxweyne nasiib leh? Gaar ahaan, laga bilaabo bilawgii magacaabistiisa ee ku-xigeenka rasmiga ah ee Yeltsin, wax walbaa waa lagu guuleystey.
  Waxay u muuqatay in shuuciyada iyo Yabloko ay u dhaqmeen sidii hal unug - dhaxal-sugaha Yeltsin waa cadowga koowaad.
  Laakiin waxqabadku ma dhicin. Sobchak oo wax xadayna lama xasuusan. Oggolaanshaha si caadi ah ayuu u socday. In kasta oo shuuciyadu ay ahayd inay fahmaan: kani waa xabaalahooda mustaqbalka!
  Iyo Yavlinsky, oo isku dayay inuu isu muujiyo inuu yahay siyaasiga ugu mucaaradka badan ee aan waligiis u codeynin miisaaniyada, muxuu u diidi waayay.
  Waxa ay noqotay wax yaab leh.
  Kadibna si uun ayaan nasiib u helay. Rabshadaha iyo gaajada Dagestan ma aysan taageerin waxqabadka Wahaabiyadda, inkastoo Basayev iyo Khattab laga yaabo inay ku xisaabtameen. Mucaaradka Duuma ma aysan isku dhicin maamulka. Ama isticmaal qodobka Chechen.
  Marka la soo koobo, laga bilaabo bilowgii wax walba waxay ku jireen raallinimada Putin. Mucaaradka Duma ma aysan isku dayin inay u adeegsadaan qaraxyadii Moscow iyo Volgodonsk ee ka dhanka ahaa maamulka.
  In kasta oo shuuciyadu ay tahay inay fahmaan, haddana waxaa lagu celinayaa asalka.
  Yavlinsky wuxuu gartay tan goor dambe.
  Oleg waxa uu rasaas ku riday shiinaha oo uu ku kala jeexjeexay dagaalyahanadii jaalaha ahaa oo uu madfac la dhacay.
  Oo taahay...
  OK Waa ay yara caajisaysaa in laga fikiro siyaasadda. Tusaale ahaan, Gerda. Mid ka mid ah sawirada waxaa lagu sawiray iyadoo gacanta lagu hayo tuugo gacmaheeda ka xiran tahay, iyadoo caga-cad. Lugaha xitaa waa casaan, waxaad arki kartaa in xayawaanka aan kuleylka lahayn ee deerada, tuugtu waa qabow, lugaha Gerdana aad bay u qabow yihiin.
  Gabar miskiin ah, kabihii ay ka tuugsatay boqorada ayaa laga qaatay. Haddana waxay ku silcaysaa maxaabiis.
  Wiilkii ayaa mar kale rasaas ku riday ciidankii boqortooyada jannada, isaga oo suulasha qaawan ku riixay batoonka farxadda.
  Dabadeed waxay u direen jiho kale.
  Zhirinovsky si toos ah uma uusan taageerin Yeltsin, mana jiro hal duub oo fiidiyoow ah oo uu ku sheegayo hadalladaas! Dhanka kale, doorashooyin cusub, oo xataa lagu saleeyay liisaska xisbiyada, ayaa faa'iido badan u lahaa. Yeltsin oo sameeyay, nuxur ahaan, afgambi militari, wuxuu xoog ku qabsaday awoodda, isagoo noqday kaligii taliye dhammaystiran, oo aan si rasmi ah wax u xaddidnayn! Xataa waxaa la hakiyay hawlihii maxkamadda dastuuriga ahaa, madaxwaynuhuna wuxuu si rasmi ah u helay awoodo aan xad lahayn! Shuruudahaas oo kale, ansixinta dastuur cusub ayaa si degdeg ah u xaddiday awoodda keligii-taliye, halkii la xoojin lahaa! Waa in sidoo kale la sheegaa in marka loo eego ra'yi ururin, ilaa 80 boqolkiiba dadweynaha Ruushku waxay diyaar u yihiin inay u codeeyaan dastuurka qabyada ah ee madaxweynaha. Sidaa darteed, Zhirinovsky si adag looguma xukumi karo taageeridda dastuurka. Marka hore, haddii kale, si fudud looma oggolaan karo inuu ka qaybqaato doorashooyinka, iyo marka labaad, Vladimir wuxuu filayaa inuu helo taageerada qaar ka mid ah taageerayaasha badan ee Yeltsin. Xagga magaca xisbiga, waagaas waxaa dadka ka dhex abuurmay dhalanteed - Baarlamaankii shuuciga ahaa ee faashiistaha ahaa (media term) waa la kala diray, ma jirin cid joojisay dib u habeynta, mar dhowna waxaan u noolaan doonnaa sida Ameerika! Iyo shuruudahan, magaca Liberal Democratic wuxuu ahaa mid faa'iido leh oo doorasho ahaan! Isbaheysiga doorashada: Xulashada Ruushka, oo uu hoggaamiyo Gaidar, ayaa noqday xisbiga talada haya! Qofna ma rumaysnayn fursadaha LDPR;
  Haa, waxay u muuqatay in Zhirinovsky uu lahaa fursado aad u daciif ah. Doorashada Ruushkana waxay gacanta ku haysaa dhammaan kaadhadhka trump-ka. Marka laga reebo malaha waxa ugu muhiimsan, ma jirin guulo dhab ah oo laga gaaray dhaqaalaha. Laakin waxay gacanta ku hayaan qalab dacaayad aad u weyn iyo ilo maamul. Khibradda Kazakhstan iyo dalalka kale waxay muujineysaa in inta badan tani ay ku filan tahay in lagu guuleysto doorashada, xitaa si loo helo natiijooyin la taaban karo!
  Laakiin Vladimir Volfovich wuxuu muujiyay awoodiisa siyaasadeed ee aan caadiga ahayn: gaar ahaan, wuxuu ku guuleystey inuu ku qanciyo Yeltsin ee daacadnimadiisa oo aan laga hor istaagin diiwaangelinta, sida kiiska, tusaale ahaan, kooxda Baburin iyo qaar kale! Waxa uu ku guulaystey in uu lacag helo isaga oo ku qanciyey kafaala-qaadayaasha kartida uu u leeyahay in uu heli karo saacadaha hawada (isaga laftiisuna waxa uu xoogaa lacag ah ku kasbaday ganacsigiisa!). Waxaana ugu muhiimsanaa, xilligii doorashadu dhacaysay, waxa uu soo bandhigay hibo khudbadeed oo heersare ah, isaga oo sameeyay olole doorasho oo soo jiidasho leh! Bogga internetka ee LDPR waxaad ka heli kartaa cajalado duug ah oo ku saabsan ololihii doorashada 1993: kuwani waa khudbado xooggan, marka la barbardhigo Hitler waa hooska naxariista leh ee afhayeenka. Dimuquraadigu way isku dhaceen oo waxay ogaadeen caannimada xisbiga Libaraalka oo aad u soo daahday! Waa in la sheegaa in cilmi-nafsiga bulshadu aysan muujin sawirka dhabta ah, laakiin kan ay mas'uuliyiintu rabeen inay arkaan! Gaidar waxa uu wacay Zhirinovsky Hitler oo uu ka dalbaday Yeltsin in uu ka noqdo diiwaanka LDPR-ka. Laakin falanqeeyayaasha ku xeeran madaxweynaha ayaa sheegay in Yeltsin qiimeyntiisa ay hoos u dhaceyso taageerada dastuurkana ay hoos u dhaceyso. Xaaladahan hoos yimaada, u-qalmitaan la'aantu waxay dhibaato u abuuri kartaa maamulka. Intaa waxa dheer, 1993, tignoolajiyada khiyaanada doorashada ee tirada badan weli lama shaqayn, marka laga reebo ku shubista hore ee waraaqaha codbixinta ee sanduuqyada codbixinta, markaa muujinta rabitaanka dadku waxay ahayd mid daacad ah! Zhirinovsky, ayaa isna ballanqaaday inuu sii daayo Rutskoi iyo mucaaradka kale!
  Oleg Rybachenko ayaa halkan ku mashquulay oo mar kale ka soo tuuray madfac aan isbeddelayn.
  Halka inanta Margarita ay qoriga cagaheeda qaawan ku dhufatay, wiilku wuu fakaray oo yaabay.
  Natiijadii doorashadu waxay ahayd mid xamaasad leh, labada cadaw ee taliskii iyo taageerayaal badan oo Yeltsin ah ayaa u codeeyay hoggaamiyaha LDPR! Xisbiga ayaa helay ku dhawaad 24 boqolkiiba 13 xubnood ee uu ka kooban yahay, isagoo ku dhameystay kaalinta koowaad. Si kastaba ha ahaatee, sababtoo ah nidaamka doorasho ee isku dhafan, Zhirinovsky wuxuu ku dhamaaday 60 kaliya, ama 15 boqolkiiba xajmiga Duma State, aqalka hoose ee baarlamaanka! Intaa waxaa dheer, awoodaha Duma State ayaa si aad ah u xaddiday dastuurka cusub, sidaas darteed xaqiiqda Zhirinovsky ma helin awood weyn. Waxay u badan tahay, kooxdii uu ka tirsanaa ee Duma ee Gobolka waxaa loo tixgalin karaa oo kaliya inay tahay marin u ah weerar kale oo lagu qaado awoodda! Waa hagaag, Zhirinovsky laftiisa ayaa si sii kordheysa u barbardhigay Hitler! By habka, 1930, Hitler wuxuu helay 18 boqolkiiba codadka, isagoo galay kaalinta labaad ee doorashooyinka, laakiin isla mar ahaantaana helay awood badan oo dheeraad ah oo dhab ah oo ku saabsan awoodda. Marka hore, Reichstag waxay lahayd hal aqal oo keliya, marka labaadna, doorashooyinku waxay ku qabsoomeen oo keliya si waafaqsan nidaamka saami qaybsiga, iyo marka saddexaad, awoodda baarlamaanka waxay ahayd mid aan la barbar dhigi karin oo ka xoog badan Ruushka! Zhirinovsky wuxuu naftiisa ku helay xaalad aad uga xun: muuqaalka guusha ayaa keentay rajooyin aad u sarreeya oo cod-bixiyeyaasha ah, laakiin awoodda dhabta ah iyo awoodda wax-ka-beddelka waxay ahayd arrin weyn!
  Tani waa meesha, dabcan, mucjisooyinku waxay bilaabaan: Zhirinovsky, oo hore u dhaqmey sida siyaasi xisaabiye, si lama filaan ah u noqday mid aan macquul ahayn oo aad u macquul ah. Si gaar ah waxa loogu eedayn jiray Hitlerism-ka, sidaa awgeed waxa uu sii xoojiyay hadalladiisii ka soo horjeeday reer-galbeedka, taas oo keentay cabsi laga qabo in haddii uu xukunka qabto uu soo saaro dagaal saddexaad oo adduunka ah! Qaar ka mid ah bayaannada ayaa gabi ahaanba waalan, oo ay ku jiraan isticmaalka bamka atomiga ee Kazakhstan iyo dalal kale. Gaar ahaan, Zhirinovsky xitaa wuxuu ku dhawaaqay inuu ku ridi doono bamka atomiga Tbilisi! Isla markaana, waxaa jiray guulo: waxaan ku guuleysanay inaan sameyno cafis, fulinta balanqaadyadii doorashada... Laakiin guud ahaan, Vladimir Volfovich ma uusan dhalin dhibco, si joogto ah u galay fadeexado ... Haa! Dabcan, waa laga cadhooday, xaalado badan oo fadeexad ah waxaa abuuray CIA iyo kuwa ka soo horjeeda LDPR, oo ay ugu horreeyaan kuwa ka soo jeeda dimuqraadiyiinta reer galbeedka ee ku sugan gudaha Ruushka, laakiin weli, siyaasi caqli-gal ah oo macquul ah ma ahayn inuu u hoggaansamo arrintan, ama ugu yaraan hoos u dhigo suurtagalnimada. daandaansi ugu yaraan! Tusaale ahaan, Zyuganov, inkastoo xaqiiqda ah in uu soo xirtay laurels ee Kremlin ee mucaaradka ugu weyn ee siyaasadda muddo toddoba iyo toban sano ah, bartey u suurtagashay in ay iska ilaaliyaan fadeexado, aan waligiis loo qaabeeyey qaab weyn oo aan lahayn sumcad sida siyaasi musuqmaasuq ah! Run, shuuciyadu waxay sidoo kale hal daqiiqo ku lahaayeen aasaaska Khodorkovsky, oo loo maleynayo inuu yahay maalgeliyaha ugu weyn ee Xisbiga Shuuciga ee Ruushka, laakiin kiiskan Zyuganov kama uusan tegin wax hadal ah oo naftiisa ku tuuray. Siyaasi aad u taxaddar leh Gennady Andreevich, mararka qaarkood xitaa aad u taxaddar leh! Gaar ahaan, May 1999, markii Yeltsin uu soo jeediyay musharaxnimada Stepashin, waxay ahayd in shuuciyadu ay xannibaan oo ama ka qaadaan tanaasulaad ama kicinayaan in la kala diro Duma State iyo horraantii doorashadii baarlamaanka. Laakiin Zyuganov wuxuu doortay inuusan halis gelin, inkastoo haddii Duma State la kala diri lahaa markaas, shuuciyadu way sii haysan lahaayeen oo xitaa way ballaarin lahaayeen xakamaynta. Haa, Putin waxa ansixiyay shuuciyada bishii Agoosto 1999 dagaal la'aan, in kasta oo xaqiiqda ah in Yeltsin uu ku dhawaaqay in uu beddelayo ay si sax ah uga baahan tahay mucaaradka in ay u dhaqmaan sidii weji midaysan oo ka dhan ah musharaxnimadan. Laakiin Zyuganov ayaa go'aansaday in ay wanaagsan tahay in la aado doorashooyinka, isaga oo ka faa'iideysanaya mudnaanta ay la socoto maqaamka ku-xigeenka, iyo xaqiiqda ah in Putin uu u noqon karo geesi qaran muddo saddex bilood ah oo kaliya ayaa ka baxsan male-awaalka xitaa geesinimada. Falanqeeyayaasha Kremlin.
  Oleg Rybachenko ayaa markale cagtii wiil ee qaawan ku toogtay shiinaha wuxuuna sii watay fikirkiisii.
  Wiilka wiilku si daacad ah ayuu u rumaysnaa in Zhirinovsky uusan ahayn sida ugu fiican;
  Isku soo wada duuboo, Diseembar 1993-kii waxay noqotay meeshii ugu sarraysay ee mihnadda siyaasadeed ee hoggaamiyihii LDPR, ka dibna hoos u dhac ayaa bilaabmay, inkasta oo markii hore aanay ahayn dhul go"ay oo isbeddello kala duwani lahaa. Yeltsin ayaa sidoo kale si dhakhso ah u luminaysay caannimada: suurtagal ma ahayn in laga gudbo dhibaatada dhaqaale, taas oo ka sii daraysa. Halkan Zhirinovsky wuxuu sameeyay xisaabin kale wuxuuna saxiixay heshiis ku saabsan nabadda iyo wada noolaanshaha. Midda kale, waxa hore loogu eedayn jiray inuu taageersan yahay dastuurkii sharciyeynayey awood badan oo madaxweynimo (oo dhanka kale maxaa dhici lahaa haddii aan dastuurka la qaadan? dagaal sokeeye ayaa u badnaa!), ka dibna heshiis ayaa dhacay. in la saxiixo heshiis nabadeed. Run, dayrta Zhirinovsky ayaa ka tagay. Laakiin guud ahaan, waxay qaadanaysaa waqti aad u dheer in si gaar ah loo qeexo khaladaadka uu sameeyay hogaamiyaha LDPR iyo sababta uu u noqon waayay madaxweyne. Qaladkiisa ugu weyn wuxuu ahaa PR istaraatijiyad khaldan! Doorashadii 1993 ka dib, waxaa lagama maarmaan noqotay in la sameeyo sawirka cadawga ugu weyn ee dawladda hadda jirta iyo Yeltsin shakhsi ahaan! Yacni, in aad noqoto Anti-Yeltsin, oo hadallada ugu shacbiyadda badan, dhaleeceeya, oo ay ugu horreyso, cadow gudaha ah, musuqmaasuq, tuuganimo, iwm! Hal-ku-dhegga ugu weynina waa - Kooxdii Yeltsin ee caddaaladda! Isla markaana aan la xaqirin hal-ku-dhegyada garabka bidix, jahawareerka bulshada, iyo ballanqaadyada caddaaladda! Gaar ahaan, Belarus, Lukashenko wuxuu ku guuleystay in ka badan 80 boqolkiiba wareegii labaad ee doorashada madaxweynaha, taas oo si fudud u ah guul weyn oo u ah siyaasiga mucaaradka! Laakiin ma dhihi kartid in Lukashenko uu ka xoog badan yahay Zhirinovsky xagga hadalka, halkii, liddi ku ah, Vladimir Volfovich waa wax badan oo aqoon iyo caqli ahaanba horumaray! Laakiin Zhirinovsky ayaa hoos u dhigay dabeecadiisa, taas oo ahayd mid aad u dagaal badan oo xanaaqsan, iyo dhinaca kale, aaminsanaanta in Yeltsin's entourt, iyo Yeltsin laftiisa, ay ku tiirsanaan doonaan isaga oo dooranaya isaga oo beddelaya. Yaa garanaya taariikhda: waxay u badan tahay inay xasuusan doonaan xiriirka ka dhexeeya Hitler iyo Hindebruner, marka hore ka digtoonow, ka dibna iskaashiga! Laakiin taasi waa shay, Hindebrug wuxuu ahaa halyey dagaalkii koowaad ee aduunka, wadankisa wadankiisa, horeyna u ahaa oday liidata. Iyo Yeltsin, burburiyaha USSR iyo cadawga adag ee fikirka Imperial, wuxuu ahaa cadow istiraatiiji ah Zhirinovsky. Waxayna Yeltsin ka baqeen in uu markaas da'yar iyo gardarrada Zhirinovsky bilaabi doono soo celinta nidaamka ka dibna madaxdu is rogi doonaan! Sidaa daraadeed, Yeltsin's ma aysan lahayn wax rabitaan ah oo ku riixaya Volfovich si uu u noqdo madaxweyne ama ra'iisul wasaare, iyo fursadiisa dhabta ah ee awoodda waxay ahayd kaliya iyada oo loo marayo meydka Yeltsin. Taasi waa, Zhirinovsky wuxuu lahaa inuu ugu yaraan si cad ugu dayo heerka ugu sarreeya ee suurtogalka ah ee mucaaradnimada nidaamka! Si ay dadku u maleynayaan in uusan jirin cadow ka weyn oo ka weyn Zhirinovsky, iyo si uu urur u soo baxo: Zhirinovsky ama Yeltsin, Zhirinovsky oo ka soo horjeeda Yeltsin! Si kastaba ha ahaatee, Vladimir Volfovich midkoodna ma lahayn falanqeeye xooggan iyo qofka PR ee goobtiisa ama ma uusan dooneynin inuu qofna dhegeysto. Ama waxaa laga yaabaa inuu xitaa ka baqay Yeltsin, inkastoo ay tahay in la sheego in Yeltsin uusan weli ahayn mid xoog badan haddii uu aqbalo cafiska iyo sii deynta cadaawayaashiisa: Rutskoi iyo Makashov. Yeltsin wuxuu ogolaaday in la kala diro baarlamaanka sababtoo ah dadku waxay u muuqdeen inay siiyeen ogolaansho si uu sidaas u sameeyo aftidii April 25, 1993. Waxaa intaa dheer in toogashada baarlamaanka ay aad u baqdin gelisay Yeltsin laftiisa oo uu go'aankiisa waayay. Sidaa darteed, Zhirinovsky wuxuu si fiican u noqon karaa mucaaradkiisa ugu weyn, gaar ahaan tan iyo Zyuganov uu ku dhuftay Yeltsin iyada oo aan loo eegin inta ay le'eg tahay, laakiin wuxuu helay ciqaab!
  Wiilkii ayaa mar kale sii daayay madfac culus ka dib markii ay gabdhuhu isticmaaleen cagtiisa oo uu sii watay fikirkiisii.
  Qalad kale oo Zhirinovsky ah wuxuu ahaa mawqifkii uu ka qaatay dagaalka Chechnya. Waxa ay u muuqataa in uu qaran-jeclaysi yahay, waxa ay ahayd in uu u hiiliyo taabo-gelinta nidaamka dastuuriga ah, balse qaabkee buu ahaa! Dagaalku wuxuu ku guul darreystay bilowgii hore, ciidamada Ruushku waxay la kulmeen khasaare aad u weyn, ugu horreyntii sababtoo ah dembi la'aanta amarka Yeltsin. Waxaa intaa dheer, jeneraal khibrad u leh dagaalka Afgaanistaan, tusaale ahaan Wasiirka Difaaca Grachev, ayaa amar ku bixiyay wax ka xun kuwa fasalka koowaad. Xataa saxafiyiintu waxay bareen jeneraalada sida loo dagaalamo! Waa maxay is-barbar yaac!
  Shuruudahan, waxaa lagama maarmaan noqotay in la qaato jago: Yeltsin iyo kooxdiisii ayaa lagu eedeeyay khasaaraha weyn ee ciidamada Ruushka! Waxay ahayd in la sii kordhiyo dhaleecaynta maamulka talada haya, isla markaana aan la taaban ciidanka. Inkastoo Grachev aysan ahayn in sidoo kale la difaaco! Zyuganov ayaa qaatay booska guusha ee ugu fiicnaa! Dhaliilay Yeltsin, iyada oo aan la dagaalamin ciidanka, iyada oo aan la taageerin gooni-goosadka. Guud ahaan, Zyuganov doortay line saxda ah ee dhaqanka: fogaanta ugu badan ee siyaasadaha Yeltsin, iska hor imaad. Si kastaba ha ahaatee, shuuciyadii ku sugnaa Duuma ee shirki ugu horeeyay had iyo jeer ma ahayn kuwo joogta ah mucaaradnimadooda. Gaar ahaan, soo jeedinta Zhirinovsky ee codka kalsoonida ee xukuumadda Chernomyrdin lama taageerin. Guud ahaan, Shuuciyadu waxay u codeeyeen codka kalsoonida markii ugu horeysay Oktoobar 1994, ka dib "Talaada Madow," markii ansixinta qarsoodiga ah ee siyaasadda dhaqaalaha Chernomyrdin ay ku kici karto qiimo qaali ah. Duma State ee shirweynihii labaad, halkaas oo shuuciyadii uu hogaaminayey Zyuganov ay horey ugu jireen aqlabiyadda, codka kalsoonida marnaba ma dhicin (!) codeyn! Waxayna baarlamaanku ansixiyeen dhammaan shanta musharax ee u taagan jagada ra"iisul wasaaraha, balse taasi waa sheeko kale! Shakhsiga Zyuganov u qalmo maqaal gaar ah, iyo sidoo kale sababta uu weli ku guuldareystay Yeltsin 1996.
  Zhirinovsky qudhiisa, waxay u muuqataa, inuu doonayay inuu heshiis la galo Yeltsin, isagoo rajeynaya inuu ku qanciyo oligarchs ee daacadnimadiisa si ay isaga dhigaan isaga oo ah midka kaliya ee awood u leh inuu joojiyo shuuciyada inay qaataan carshiga. Laakiin dhibaatadu waxay tahay in saaxiibadii Yeltsin wakhtigaas ma doonaynin isbeddel, oo aan ku kalsoonayn Volfovich, kuwaas oo, habka, u suurtagashay in ay sii xumeeyaan habdhaqankiisa ee Galbeedka. Qaar badan oo ka mid ah oligarchs oo ku dhow madaxweynaha ayaa ganacsi ku lahaa Galbeedka waxayna ku guuleysteen inay halkaas ku urursadaan deymo badan. Qiimaha saliiduna wuxuu ahaa ilaa $10 halkii foosto, sidaas darteed gaasku wuu jabnaa, dadka caanka ah waxay noqdeen kuwo si qurux badan ugu xidhan deymaha wadamada NATO. Galbeedkana waxay caddeeyeen in Zhirinovsky uu ahaa mid aan la aqbali karin iyaga.
  Xaaladahan, ku tiirsanaanta isbahaysiga Yeltsin's elite kaliya waxay xumeeyeen sawirka hogaamiyaha LDPR waxayna faragaliyeen kooxda shuuciyada iyo waddaniyiinta. Waa in sidoo kale la sheegaa in khasaaraha weyn ee ciidamada Ruushka, rabitaan la'aanta ah in laga adkaado, guud ahaan, cadaw yar oo aan si gaar ah u hubaysnayn, hoos u dhigay caannimada hal-ku-dhigyada xagjirka ah iyo rabitaanka in lagu gaaro farxad dagaal. Dadku waxay arkeen in ciidanka Ruushku aanu diyaar u ahayn inuu cagihiisa ku dhaqo badweynta Hindiya oo uu Bariga Dhexe ku qabsado kaydka saliidda. Haa, aragti ahaan, qabsashada Bariga Dhexe waxay keeni kartaa lacag aad u badan iyada oo loo marayo petrodollars iyo boodada lama huraanka ah ee qiimaha tamarta, laakiin xitaa haddii aysan ka adkaan karin Chechnya ... Dareenka Pacifist wuxuu bilaabay inuu sii kordho, Zhirik wuxuu la kulmay khasaare doorasho oo halis ah!
  Wiil cajiib ah, si toos ah u toog mar kale. Madfac ka yimid 130-mm madfac ayaa kala firdhiyey Shiinaha.
  Margarita waxay tidhi iyadoo ogolanaysa:
  - Aad baad u caqli badan tahay!
  Waxayna bilaawday inay rasaas isku rido iyadoo adeegsanaysa suulasha oo qaawan.
  Oo Oleg Rybachenko ayaa sii watay sababtiisa.
  Si kastaba ha ahaatee, waa in la sheego in Zyuganov ahaa mid aad u taxaddar leh. Tusaale ahaan, markii Boris Fedorov uu soo jeediyay in loo codeeyo qiimeynta kalsoonida dowladda, Xisbiga Shuuciga ee Federaalka Ruushka ma uusan taageerin tan. Guud ahaan, Zyuganov iyo goobadiisu waxay si taxadar leh ula dhaqmeen Chernomyrdin, inkastoo kan dambe uu sii waday in uu sii wado siyaasadaha danaha oligarchs oo uu muujiyay daacadnimada Yeltsin. Laakiin waxa xiiso leh waa in Zyuganov u suurtagashay in uu noqdo mucaaradka koowaad iyo anti-Yeltsin. Waxaa intaa dheer, dacaayad-madaxweynaha ayaa sidoo kale ka caawiyay tan, malaha si ula kac ah, tan iyo markii Zyuganov ee shuuciga ah uu ka fiican yahay musharaxa aan shuuciga ahayn ee wareegga labaad.
  Jiilaalkii iyo gu'gii 1995kii, xisbiga LDPR waxa uu la kulmaayay dhibaato halis ah;
  Laakiin dagaalka Chechnya ayaa si tartiib tartiib ah loo guuleystay, dagaalyahannada ayaa sidoo kale la kulmay khasaare aad u weyn waxaana la jebiyey oo niyad jabiyay, ciidamada Ruushka ayaa sii socday. Bishii Juun, Shamil Basayev wuxuu qabsaday isbitaalka hooyada ee Budenovsk. Mabda 'ahaan, tillaabada noocan oo kale ah ee dagaalyahanadu ma aysan siinin wax militari ah, iyo dacaayad ahaan waxay xitaa faa'iido u leedahay xisbiga dagaalka ... Laakiin Yeltsin wuu jabay, sida muuqata dhacdooyinkii Oktoobar 3-4 iyo habaarkii malaayiin Ruush ah. wuu riday oo wuxuu amray Chernomyrdin inuu joojiyo dagaalka oo uu bilaabo wada xaajood
  Ciidanka Ruushka ayaa hal dhinac u joojiyay colaada. Waxayna ugu danbayntii ay soo uruuriyeen codad ku filan oo ay kalsoonida kala laabteen xukuumadda, iyagoo dalbaday in ay is casilaan tiro ka mid ah saraakiisha amniga. Yeltsin ayaa qirtay, isaga oo haysta kaliya Grachev, laakiin wuxuu isku dhiibay Egorov, Erin, Stepashin. Halkan Zhirinovsky wuxuu markii hore qaatay booska saxda ah: wuxuu cambaareeyay xabbad-joojinta wuxuuna u codeeyay codka kalsoonida. Oo markii Chernomyrdin bluffed by hanjabaad ah in la gelinayo su'aasha ah kalsoonida golaha wasiirada si ay cod ee Duma State (waxaa jira hal nuance halkan, haddii in ka yar 226 codadka ka mid ah 450 codka kalsoonida ee xukuumadda, ka dibna madaxweynaha waxaa waajib ku ah gudahood. toddobaad si loo kala diro dawladda ama la kala diro Duma State), Zhirinovsky wuxuu muujiyay adkeysi iyo diyaar u ah inuu aado doorashooyinka baarlamaanka ee hore. Faa'iidooyinka doorashooyinka hore waa sawirka shuhadada, guul la'aanta - eedayn Yeltsin iyo dawladda, oo aan la siin waqti si kor loogu qaado mashruuca Kremlin ee Congress of Bulshooyinka Ruushka, iyo xisbiga awoodda: Our Home waa Russia. Iyo dabcan ururada kale - kuwa yaryar!
  Chernomyrdin, isaga oo garawsan in qalalaasuhu aanu shaqayn doonin, baarlamaanka cusubna uu noqon doono mid aad uga soo horjeeda, ayaa ka laabtay codkii. Duma State ayaa mar kale kalsoonida u qaaday, Zhirinovsky wuxuu u dhaqmay si aad u adag, laakiin ma jirin codad ku filan. Halkan waa in la sheegaa in Yabloko uu ka soo baxay; Intaa waxaa dheer, qiimeyntiisa dhabta ah ma ahayn mid sare, waxaa jiray khatar ah in si fudud loo qarxiyo.
  Caannimada Zhirinovsky isla markiiba way korodhay, laakiin Volfovich ayaa mar kale sameeyay xisaabin khaldan isaga oo burinaya saxeexyada xisbigiisa ee hoos yimaada nidaamka xukunka. Taasi dhib ma lahayn, mucaaridku ma haysan cod ku filan oo ay ku abuuraan guddi dacwad soo oogaya, oo gaadhaya 300, laakiin tani waxay kharribtay qiimayntii! Zhirinovsky wuxuu mar kale bixiyay sabab uu ku eedeeyo siyaasadaha heshiisiineed, isaga oo ka fogeynaya qayb ka mid ah codbixiyayaasha mudaaharaadka.
  Si kastaba ha ahaatee, xabbad-joojintii ka dhacday Jejniya, oo ay xagjiriintu si badheedh ah ugu xad-gudbeen, weerarro argagixiso oo kala duwan, gaar ahaan Romanov, iyo dhibanayaasha duqeymaha ayaa horseeday kor u kaca dareenka xagjirnimada ee bulshada iyo Zhirinovsky wuxuu bilaabay inuu helo dhibco. Intaa waxaa dheer, bishii Sebtembar 1995, NATO waxay bilowday inay duqayso Serbiyiinta Bosnia, xoojinta dareenka reer galbeedka, taas oo sidoo kale kor u qaaday qiimeynta LDPR.
  Run, Zhirinovsky wuxuu u hoggaansamay kicinta, garaacista haweeney ka tirsan baarlamaanka, ama xitaa si khafiif ah u garaacday dhowr jeer isku dhac guud. Dabadeed saxaafadda Yeltsin ayaa kor u qaadday dhammaan, iyaga oo Zhirinovsky ku tilmaamay burcad! Si kastaba ha ahaatee, tuducdan oo kale ayaa laga yaabaa inay ka farxiso dadka qaar: gaar ahaan ragga ay dhibaatadu ka soo gaartay haweenka, ama kuwa, dhammaan musharaxiinta, waxay raadinayeen kali-taliyihii ugu da'da weynaa, iyagoo rajeynaya inuu soo celin doono nidaamka! Si kastaba ha ahaatee, "Stalinists" waxay ahaayeen "Zhirik".
  Oleg Rybachenko ayaa sii waday in uu dab qabadsiiyo. Wiilku sidaan buu yeelay isaga oo jabiyay ciidamadii Shiinaha ee hoos yimi boqortooyadii Manchu wuuna sii fikiray.
  Bishii Oktoobar 1995, LDPR waxay soo ururisay 100 saxiix si ay u geliyaan codka kalsoonida xukuumadda si loogu codeeyo Duma State, laakiin sannadkii hore Zhirinovsky wuu ka tanaasulay ujeeddadaas.
  Waa in la sheegaa in tani ay ahayd qaladkiisa, oo aan loo marin. Marka hore, Zhirinovsky, isagoo kor u qaaday codka kalsoonida habeenkii doorashada, wuxuu soo jiitay dareenka codbixiyayaasha mudaaharaadka, kaas oo wakhtigaas ahaa aqlabiyadda. Marka labaad, codbixinta waxaa loola dan lahaa tartanka ugu weyn ee Zhirinovsky, Chernomyrdin, oo aan haba yaraatee faragelinin isku dayga gadaashiisa ee lagu doonayo in lagu qanciyo Yeltsin iyo saaxiibadiisa si ay u sameeyaan "Zhirik" beddelkooda.
  Intaa waxaa dheer, Zhirinovsky waa inuu fahmay; in natiijada wanaagsan ee uu muujiyo doorashada Duuma, ay u badan tahay in "qoyska" uu ku sharmayo isaga!
  Waqtigaas, tabaha ugu wanaagsan ee doorashada waxay ahayd in la ciyaaro doorka mucaaradka koowaad, taas oo ka sarraysa shuuciyada heerka iska-hor-imaadka.
  Zhirinovsky, guud ahaan, wuu fahmay tan, laakiin wuxuu isku dayay inuu ku fadhiisto laba kursi oo aan ku habboonayn. Doorashooyinkii cusbaa aad bay uga dhib badnaayeen kuwii hore! Marka hore, si ka duwan 1993, ma aysan helin fursad ay ku muujiyaan kartidooda aftahanimo gabi ahaanba; Marka labaad, qodobka rajooyinka aan la buuxin iyo rajooyinka ayaa ka soo horjeeda Zhirinovsky. Ka dib oo dhan, wuxuu u muuqday inuu yahay kan ugu horreeya, laakiin ma uusan hagaajin nolosha dadka ... Inkastoo ay u caddaatay qof waxgarad ah in "Zhirik" uusan lahayn awood dhab ah, isla shuuciyada ayaa gacanta ku haya codad aad uga badan kuwii LDPR. : 102 iyo 60, laakiin... Waxaa jiray dad badan oo caqli badan waagaas, gaar ahaan sagaashamaadkii.
  Sababta seddexaad waxay ahayd in ay jiraan wasakh badan oo ku daatay hoggaamiyihii LDPR, sawirka bahalnimada iyo hooligan, oo laga baqayo inuu bilaabo dagaalkii saddexaad ee adduunka.
  Sababta afraad, oo sidoo kale ka mid ah kuwa ugu muhiimsan, waa soo ifbaxa tiro badan oo tartamayaal ah. Kuwa ugu caansan: Congress of Russian Communities, oo uu hoggaaminayo Skokov (xog-hayihii hore ee Golaha Ammaanka ee Yeltsin), iyo Alexander Lebed, oo sidoo kale nin Yeltsin, oo doorkiisa Transnistria ayaa si weyn u soo dhaweeyay warbaahinta. Qeybtaani waxay si firfircoon u horumarineysaa PR, laakiin waxay u egtahay inay dhaafeen. Dadku maaha kuwo u xun sida ay u malaynayaan mas'uuliyiinta, badankooduna waxay xaqiiqsadeen in KRO aysan ahayn mucaarad, laakiin mashruuc Kremlin ah oo ugu horreyn ka soo horjeeda LDPR iyo Xisbiga Shuuciga ee Federaalka Ruushka. Laakiin weli, ururkani wuxuu qaatay in ka badan boqolkiiba afar!
  Oo waxaa jiray tartamayaal kale oo ka baxsan saqafka, State of Rutsky, halkaas oo Marychev u cararay, Bloc ee USSR ah - Tyulkin-Ampilov, Xisbiga Jamhuuriga Qaranka ee Lysenko, iyo noocyo kala duwan oo weyn oo dhan. Waa in la sheegaa in shuuciyadu ay sidoo kale kala firdhiyeen codbixiyeyaashii: USSR Bloc waxay heleen in ka badan boqolkiiba afar iyo bar ee codadka, laakiin ma gelin baarlamaanka, iyo xisbiga shuuciga ee Ruushka codadka ayaa lumay, xisbiga Agrarian sidoo kale ma buuxin 5% caqabada, sida ururada kale ee garabka bidix. Gaar ahaan, ma cadda waxa ra'iisul wasaarihii hore ee Ryzhkov uu ku xisaabtamayay doorashooyin kooxeed: Ururka Shaqaalaha ama Govorukhin block! Si kastaba ha ahaatee, doorashadii 1995 ayaa muujisay natiijada ugu liidatay ee xisbiga talada haya taariikhda Ruushka oo dhan, iyo boqolkiiba ugu badan ee codbixinta mudaaharaadka.
  Wiilkii ayaa mar kale xabad ku dhuftay, isaga oo suulasha qaawan ku riixaya batoonka farxadda, wuxuuna sii watay fikirkiisii;
  Intii lagu guda jiray ololaha doorashada, Zhirinovsky guud ahaan wuxuu dhaleeceeyay maamulka, laakiin ma uusan samayn si adag oo ku filan. Intaa waxaa dheer, kooxdiisu waxay taageertay miisaaniyada sanadka soo socda, iyagoo siinaya sabab kale oo lagu eedaynayo jihaynta Kremlin-ka. Iyadoo la tixgelinayo dareenka mudaaharaad ee ku dhawaad dhammaan codbixiyeyaashii doorashadaas gacanta ku hayay, looma baahnayn in xukuumaddan la isu tanaasulo! Intaa waxaa dheer, Duma State ayaa si lama filaan ah si fudud u ansixiyay Dubinin oo ah madaxa Bankiga Dhexe, inkastoo kan dambe uu ahaa qof ka soo jeeda wareegga Yeltsin, taageeraha dib-u-habeynta suuqa ee nooca Gaidar ee xagjirka ah. Jid ahaan, Zyuganov ayaa sidoo kale taageeray musharaxnimadan, inkastoo Dubinin uu ku lug lahaa Talaadada Black, taas oo muujinaysa inuusan ahayn mucaarad mabda'a leh sidoo kale!
  Inta lagu guda jiro doorashooyinka, Zhirinovsky ma uusan dooneynin inuu abuuro kooxihii doorashada ka hor, inkastoo dhowr xisbi qaran oo yaryar ay muujiyeen rabitaan la mid ah. Intaa waxaa dheer, Vengerovsky wuxuu ku taliyay in magaca xisbiga loo beddelo mid siyaasad ahaan ku habboon oo iswaafaqsan - tusaale ahaan, Ruushka weyn! Zhirinovsky wuxuu muujiyay madax-adayg ku saabsan arrintan, inkastoo ereyga liberal democrat uu mar hore noqday erey wasakh ah waqtigan!
  Intaa waxaa dheer, fannaaniin caan ah ama fanaaniin laguma darin liiska xisbiga LDPR, in kasta oo ay jireen dad badan oo doonaya. Gaar ahaan, Alla Pugacheva, oo jecel inuu soo jiito dareenka saxaafadda, ayaa si fiican u oggolaan kara booska labaad ee liiska xisbiga LDPR. Tani sinaba ugamay hor istaagin iyada, laakiin waxay abuuri kartaa sabab macluumaad dheeraad ah oo ay nafteeda u sheegto. Waxaa dheer fursadda lagu soo jeedinayo mashaariicda iyo sharciyada qaarkood si looga doodo Duma Gobolka. Xitaa laxamiistaha Antonov ayaa lagu daray oo kaliya liiska gobolka, ka dibna waxay si buuxda u khilaafeen. Guud ahaan, Zhirinovsky wuxuu leeyahay dabeecad aad u xun: rabitaan la'aan inuu u dulqaato shakhsiyaadka xooggan ee deegaankiisa, kuwa difaacaya aragtidooda. Tusaale ahaan, waxay ahayd sababtan in hypnotist caanka ah Anatoly Kashpirovsky uu ka tagay xisbiga; kuwaas oo ku eedeeyay Vladimir Volfovich hababka maaraynta kalitaliska ah iyo rabitaanka in uu naftiisa ku hareereeyo sycophants. Waa in la sheegaa, in xitaa Hitler uu u tanaasulay dadkii uu u baahnaa oo uu u dulqaatay goobtiisa ilaa ay ka noqdeen wax aan waxtar lahayn ama khatar ku ah isaga. Aynu xasuusanno Rehm, Strasser, Goebbels, kuwaas oo ay ku kala sooceen bidixdooda iyo mucaaradnimadooda maamulka. Laakiin si sax ah ayay ugu mahadcelisay shakhsiyaadka noocaas ah in Hitler uu awooday inuu ka saaro tirada ugu badan ee codadka shuuciyada iyo dimuqraadiyiinta bulshada. Waa in sidoo kale la sheegaa in Zhirinovsky uu marar badan yiri: isagoon ka fikirin, wuxuu ammaanay ama canaantay Stalin. Guud ahaan hogaamiyaha LDPR laftiisu ilaa xad waxa uu ku dayan jiray Stalin, isaga oo samaystay caado u gaar ah, isaga oo muujiyay sida ay uga go"an tahay habab dawladnimo oo kali-talis ah, balse waxa uu ku eedeeyay shuuciyada rabshado, inkasta oo uu isagu laftiisu ku taliyey colaad, rabshado iyo rabshado kale!
  Iyada oo caannimada sii kordheysa ee fikradaha garabka bidix, Zhirinovsky waa in uu qaatay hab dheeli tiran oo ku saabsan fikradaha shuuciga, oo uu xasuusto in qayb muhiim ah oo ka mid ah codbixiyaasha ay nostalgic u tahay waqtiyada Soofiyeedka. Intaa waxaa dheer, sifooyinka dibadda ee bidixda ma dhaawici doonaan: tusaale ahaan, midabka buluuga ah ee calanka LDPR waa nasiib darro weyn! Marka hore, waxay kicisaa urur la leh khaniisyada, kuwaas oo sidoo kale ah "khay", iyo marka labaad, midabka buluuga ah ayaa dejinaya, taas oo aan si fiican u waafaqsanayn khudbadaha kicinta ee Zhirinovsky! Midabka ugu fiican ee xisbigiisu wuxuu noqon lahaa guduud-cas. Dhiirigelin, ku baaqaya faa'iidooyin, laakiin weli ma aha sida shuuciyada! Intaa waxaa dheer, guduudku waa astaan boqortooyo wuxuuna soo jiidan karaa codadka taageerayaasha gobannimada, Boqortooyada iyo qancin la'aanta shuuciyada!
  Inankii garaadka ahaa ayaa haddana mar kale riixay badhamada joystick oo uu ku qayliyay:
  - Guushaydu waxay ahaan doontaa mid ammaan badan!
  Wuxuuna sii watay caqligiisa.
  Fiidiyowyada uu Zhirinovsky ku ciyaaray buffoonka, gaar ahaan, si fiican uma heesin, sidoo kale ma ahayn fikradda ugu fiican! Xaaladdan oo kale, tallaabadani ma ahayn tii ugu fiicnayd, maadaama ay dadku gaajaysnaayeen markaas 1995 oo ay doonayeen isbeddel dhab ah iyo hoggaamiye dhab ah, waqtina uma helin kaftan! Waa in la sheegaa in warbaahinta Kremlin-ka ah ay mar hore isku dayeen inay ka dhigaan jester iyo jilba Zhirinovsky, mana jirin wax macno ah oo lagu xoojinayo aragtidan iyo bixinta kaararka cusub ee cadaawayaashooda!
  Doorashadii 1995, guddiga doorashada dhexe ayaa markii hore diiday diiwaangelinta "Derzhava" - Rutskoi, ka dibna "Yabloko". Ka dib labada dhinacba waa la soo celiyay, iyada oo loo marayo Maxkamadda Sare. Waxaa jira dhowr nooc oo ku saabsan dhacdadan: gaar ahaan, in Kremlin-ka iyo dadka PR ay rabeen inay ka caawiyaan Yavlinsky doorashadii Duma, sida dimuqraadi iyo reer galbeedka, Rutskoi wuxuu u muuqday inuu naftiisa u soo jiido codadka shuuciyada. .
  Jaleecada hore, nuqulku waa mid macquul ah haddii "Yabloko" iyo "Derzhava" ay dhab ahaantii rabeen in laga saaro, ka dibna Maxkamadda Sare, oo lagu sameeyay amarka qoyska Yeltsin, ma soo celin lahaayeen! Ka dib oo dhan, mid ayaa dib u xasuusan kara tusaalooyinkii ugu dambeeyay markii "Yabloko", "Ruushka kale" iyo "Dalka Hooyo" aan loo oggolayn inay ka qaybgalaan doorashooyinka, iyada oo aan wax sababo sharci ah. Tusaale ahaan, ka saarista kooxda Rodina ee doorashadii Moscow ee 2006 waxay ahayd gabi ahaanba sharci darro marka loo eego aragtida sharciga ah! Markaa fiidiyowgaas, oo noqday sababta u-qalmitaanka: ma jirin baaqyo toos ah oo rabshado ah, pogrom, nadiifin jinsiyadeed ama xitaa masaafurinta "Caucasians". Waxa ay si fudud uga hadashay in Moscow qashinka laga nadiifiyo... Haa, waxaa jirtay tilmaam ku saabsan baahida loo qabo in la soo celiyo nidaamka soogalootiga. Laakiin... Marka hore, tani kama hor imanayso sharciga, marka labaadna, muuqaal kasta oo aan waxyeello lahayn, waxaad ka heli kartaa tilmaam wax kasta. Waxaad awoodaa, tusaale ahaan, xitaa kartoonka "Hagaag, sug hal daqiiqo!" Mamnuuc sida dacaayad ka mid ah carruurta yaryar. Iyo in bakayle la mid yahay ilmo, wuxuu ku safrayaa tigidh caruureed, yeeyguna wuu shukaansadaa, wuu salaaxayaa ... kiiskan, garsooruhu xaq uma laha inuu ka saaro xannibaadda "Dalka Hooyo" ee diiwaangelinta! Maxkamadeynta Khodorkovsky waa mawduuc gaar ah; kama hadli doono maqaalkan. Laakiin waxay u muuqataa in qof kastaa fahmayo in la'aanteed cunaqabataynta Kremlin-ka aysan taasi dhicin...
  Markaa, haa, way u muuqataa, laakiin sidaas maaha! Gaar ahaan, Rutskoi ayaa markaa loo tixgeliyey inuu yahay cadaw aad u adag oo Yeltsin ah - haddii kaliya ay arrimuhu u yimaadeen iska-horimaad hubaysan oo toos ah! Qiimaynta "Awoodda" ayaa ahayd mid aad u saraysa, fursadeeda ah in lagaga gudbo caqabada boqolkiiba shanta ah waa sarraysaa! Waa maxay sababta Kremlin-ka uu u doonayo inuu ku buufiyo fursadaha cadowgiisa? Haa, Yabloko, inkasta oo xisbi dimuqraadi ah, waa mid mucaarad ah: waligiis ma taageeri miisaaniyada, labadaba Duma iyo kan xiga, Yavlinsky wuxuu sheegay in uu u dagaalami doono madaxweynaha Ruushka. Marka, ma jirto sabab gaar ah oo lagu xoojinayo Yabloko: gaar ahaan marka la eego doorashada madaxweynaha mustaqbalka, waa mid aan faa'iido lahayn! Yavlinsky ayaa ka jiiday codadka Yeltsin wareegii koowaad, iyo hogaamiyaha dhalinyarada iyo ciyaaraha fudud ee Yabloko ayaa u muuqday mid aad uga soo jiidasho badan kan la ixtiraamo, Yeltsin.
  Sidaa darteed, nooca ugu horreeya ma aha mid gebi ahaanba lagu qanci karo, maxkamadaha Ruushkuna weli kuma tiirsana Madaxweynaha Ruushka. Gaar ahaan, General Varenikov, oo xubin ka ah Guddiga Xaaladda Degdegga ah ee Gobolka, ayaa lagu waayay dambiga;
  Waxay u badan tahay, falcelinta xun ee reer galbeedka ee diidmada Yavlinsky ayaa door ka ciyaaray, nidaamka Yeltsin wuxuu u baahday deyn habeenkii doorashada si loo abuuro muuqaalka barwaaqada ee dalka. Waa hagaag, Rutsky ayaa shaqada laga eryay isla sabab la mid ah, sidaas darteed waxaa dib loogu soo celiyay shirkadda. Si kastaba ha ahaatee, tani kama aysan caawin "Derzhava" inay gaarto xannibaadda boqolkiiba shanta. Natiijada Rutskoi ee boqolkiiba 2.7 ayaa loo tixgelin karaa mid baahsan, gaar ahaan marka la eego sida uu caan u ahaa. Si kastaba ha ahaatee, mashruuca Kremlin KRO ayaa sidoo kale lumay. Zhirinovsky ma uusan isticmaalin Duma si wax ku ool ah, laakiin waa in la sheegaa in ay faa'iido u tahay in dhammaan dacaayadaha pro-Kremlin ay ka soo horjeedaan isaga. Waxay u muuqatay in ay abuurtay sawir ah in Zhirinovsky uu yahay cadowga koowaad ee awoodda, iyo haddii Vladimir Volfovich uu si joogta ah u ahaan lahaa mucaaradkiisa, natiijadiisu waxay noqon lahayd mid aad u sareysa.
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale si hufan ugu daboolay guutada Shiinaha qolof jajaban oo aad u sarreeya. Intaa ka dib fikirradiisii ayaa ka sii roonaaday.
  Si kastaba ha ahaatee, khudbadaha gaaban ee hogaamiyaha LDPR ee telefishinka ee hanjabaadaha ka dhanka ah maamulka iyo bedelka baaqyada xagjirka ah ayaa guud ahaan sax ahaa, laakiin malaha Yeltsin iyo Yeltsin shakhsi ahaan waxay ahayd in si firfircoon loo canaanto.
  Isku soo wada duuboo, Doorashooyinkii Diseembar 1995, Xisbiga Shuuciga ee Ruushka ayaa kaalinta koowaad galay ku dhawaad 23 boqolkiiba, LDPR wuxuu galay kaalinta labaad isagoo helay 11.5 boqolkiiba, NDR wuxuu galay seddexaad isagoo helay 10.3 boqolkiiba, Yabloko wuxuu galay kaalinta afaraad isagoo helay 6.7 boqolkiiba.
  Afartanka xisbi ee soo hadhay may buuxin xayndaabkii shanta ahaa!
  Sida loo qiimeeyo natiijada sida Zhirinovsky? Marka la eego boqolkiiba, hoos u dhacu waa laba laab marka loo eego doorashooyinkii ugu horreeyay. Laakiin haddii aan ku xisaabtano tirada korodhay ee boqolkiiba 12, markaas Zhirinovsky wuxuu helay qiyaastii 62 boqolkiiba natiijada 1993. Ma wax badan baa mise way yar tahay?
  Iyadoo la tixgelinayo dhammaan duruufaha aan fiicnayn, natiijadani waa dhexdhexaad inta u dhaxaysa kuwa lagu qanco iyo kuwa si fudud u wanaagsan. Qodobada xun:
  1. Ku qanacsanaan la'aanta codbixiyayaasha ee hawlaha LDPR ee Duma Gobolka. Dadku wax badan ayay ka sugayeen musharaxa kaalinta koowaad galay, balse noloshu may noqon mid hagaagsan. Run, dadka intooda badan waxay fahmeen in Zhirinovsky uusan lahayn awood dhab ah, laakiin niyad-jab ayaa weli xukumay.
  2. Waxa aad ka baqaysaa in hoggaamiyaha xagjirka ah ee LDPR uu bilaabo dagaalkii saddexaad ee adduunka, oo uu la kulmo cawaaqib xumo. Intaa waxaa dheer, qaar badan ayaa ka cabsaday xakameyn la'aanta Zhirinovsky iyo cabsida uu ka qabo in uu dhiso kalitalisnimo kalitalis ah oo dalka ku daadiya dhiig. Xumaantiisa ayaa dad badan ka baqday.
  3. Mucaaradnimada Hogaamiyaha LDPR kuma filna. Gaar ahaan markii ugu horeysay, bilaha dagaal ee Chechnya, iyo pro-Kremlin dacaayad lafteeda ayaa ku eedeeyay Zhirinovsky tan, taas oo si weyn u kordhisay daacadnimadiisa maamulka. Si kastaba ha ahaatee, Vladimir Volfovich qudhiisu wuxuu rabay saaxiibtinimada Kremlin, isaga oo luminaya sawirka cadowga ugu weyn ee dawladda hadda jirta.
  4. Wax ku ool la'aanta isticmaalka levers Duma si loo hirgeliyo siyaasadaha maaliyadeed ee dadweynaha. Gaar ahaan, waxaa suurtogal ah in cod loo qaado midba midka kale sharciga dadweynaha, oo u shaqeynaya dadweynaha. Tani waa dhab ahaan waxa Yeltsin sameeyay, Congress-ka oo soo jeediyay wax aan la hirgelin karin oo uu naftiisa ku kasbado dhibco. Haa, Yeltsin-na waxa uu kor u qaaday mushaharkii iyo hawlgabkii qof walba xilligii doorashada, ka dibna ama muu bixin, ama sicir barar baa cunay. Lukashenko iyo kuwa kale ayaa sidaas oo kale sameeyay, laakiin Yulia Tymoshenko ma aysan ka tagin siyaasaddeeda adag ee monetarism waxayna lumisay doorashooyinkii, isla markaana way lumisay xorriyadeeda isla waqti!
  5. Zhirinovsky wuxuu sameeyay qalad kale oo la xiriira muuqaalkiisa. Aad buu u cayilan oo wuxuu bilaabay inuu aad uga sii daro natiijadaas. Intaa waxaa dheer, dadka gaajaysan ma jecla kuwa caloosha dheriga leh iyo kuwa buuran. Halkan, habka, Zhirinovsky wuxuu muujiyay mid kale oo ka mid ah cilladihiisa, la'aanta xagjirnimada siyaasadda, la'aanta awoodda si uu u ilaaliyo jirkiisa qaabkiisa oo uusan cunin. By habka, Zhirinovsky, xitaa inta lagu guda jiro doorashada 1991, ahaa caato ah, xitaa khafiif ah marka loo eego caadiga ah, at afartan iyo shan. Tani waxay soo jeedinaysaa in dabeecad ahaan "Zhirik" uusan u janjeerin inuu miisaankiisu sarreeyo, taas oo macnaheedu yahay in aanay aad ugu adkayn in uu naftiisa ku hayo qaab ahaan, ka duwan, tusaale ahaan, Gaidar.
  Tani sidoo kale waa laga jaray muhiim ah!
  7. Marka la barbardhigo doorashooyinkii ugu horeeyay, qadarka hawada ee Zhirinovsky uu isticmaali karo ayaa aad hoos ugu dhacay. Wakhtiga firaaqada ah waxa loo qaybiyay 44 xisbi, wakhtiga la bixiyaya ma noqon karo wax ka badan wakhtiga firaaqada, waxana la iibsan karaa oo kaliya habeenkii. Sidaas darteed Zhirinovsky si buuxda uma isticmaali karin hadiyaddiisa hadal aan caadi ahayn, sida 1993-kii. Inkastoo, tusaale ahaan, uu haysto lacag ka badan wakhtigaas!
  6. Malaha, xataa waxa ugu muhiimsan: tartanka siyaasadeed ayaa si aad ah u kordhay, waxaana garoonka doorashada ee LDPR ka soo muuqday koox dhan oo ah axsaab ku dayasho mudan. Kuwaas oo ay ugu horreeyaan KRO, Derzhava, NRP, iyo koox dhan oo xisbiyada kale ah. Xukuumaddana cid kastaa way dhaliili jirtay marka laga reebo xisbiga talada haya. Boris Fedorov iyo kooxdiisii hore ee Ruushka" ayaa si firfircoon kor loogu qaaday oo wax badan lagu soo bandhigay telefishanka, dhaleeceeyay Chernomyrdin iyo dawladda. Run, Boris Fedorov qudhiisu kaliya wuxuu ciyaaray mucaaradka, isagoo rajeynaya inuu ku guuleysto doorashada mudaaharaadka. Laakiin dadka badidiis ma rumaysan! Kadib Boris Fedorov xitaa wuxuu ku biiray NDR. Xisbiga Jamhuuriga Qaranka ee Lysenko ayaa sidoo kale ahaa mid aad u firfircoon, oo hogaamiyahoodu wuxuu koobiyeeyay waalida shucuureed ee Zhirinovsky, oo aan haba yaraatee ka xumaanin dareenka warbaahinta. Intaa waxaa dheer, kooxda Vedenkin, sidoo kale kaaliyaha hore ee hogaamiyaha LDPR iyo waddaniyad xad-dhaaf ah, ayaa ahaa firfircoon, iyo sidoo kale kooxda Baburin. Baburin sidoo kale waa qof aad u firfircoon; Marka la soo koobo, doorashada Zhirinovsky ayaa si qurux badan loogu qasi jiray labanlaab iyo ku dayasho la mid ah. Intaa waxaa dheer, waxaa jiray isbeddello cusub oo dhanka bidix ah, oo ay ku jiraan kuwa qancinta Stalinist.
  Xaaladahan oo kale, 11.5 boqolkiiba 44 ayaa dhab ahaantii ah natiijo wanaagsan, in kasta oo ay ka hooseyso waxa suurtagal ah haddii la helo siyaasad doorasho oo macquul ah. Tusaale ahaan, Zyuganov u suurtagashay in ay kor u tiro ka 13.5 boqolkiiba ilaa 22,9, inkastoo tirada tartamayaasha ayaa sidoo kale kordhay. Hal baloog "For USSR!" wuxuu qaatay in ka badan 4.5 boqolkiiba codbixiyayaasha! Yabloko waxaa soo gaaray khasaare, balse wax ka yar boqolkiiba hal, iyadoo la tixgalinayo dhinacyada ka lumay caqabadda, waxay kordhisay garabkeeda. Si wada jir ah waxay leeyihiin 46 ku xigeen oo ah ku-xigeeno hal-mandate ah. Laakiin "Doorashadii Ruushka" waa la waayay ka dib kala qaybsanaantii, sidoo kale Shakhrai's SAXAAFADEED.
  . CUTUBKA 16-aad
  Ciidamada Shiinaha ayaa gebi ahaanba burburiyay taangiga IS-7. Mar kale waxaa hakad ku yimid dagaalkii lala galay Boqortooyadii Samada. Oo Oleg Rybachenko, isaga oo aan laba jeer ka fikirin, wuxuu sameeyay sheeko qurux badan oo xiiso leh;
  Waxay ahaayeen maalmihii adkaa ee dayrta dambe. Samooyinku way ooyeen, oo aad bay dhulka u waraabiyeen dhibco rasaas ah. Dunidu waxay ahayd cawl, caleemaha dahabka ah ayaa ka daadanaya, laamihii geedaha, laamogoodii qaawan, dabaysha ayaa lulatay. Barafka qalinka ah ayaa dhalaalay isagoo aan helin wakhti uu ku sawiro qaabkiisa qalafsan ee daaqadaha ama ku daboolo dhulka cawl-madow oo leh rooga dhalaalaya.
  Wiilka sagaal jirka ah ee Slava Ivanov wuu murugooday; Intuu madaxa foorarsaday ayuu ka soo laabtay dugsigii uu jeclayn, halkaas oo uu sidoo kale ku garaacay ardaydii ay isku fasalka ahaayeen. Nabarro ayaa ka muuqda wejigaaga, shandadaadu way jeexjeexan tahay, ma rabto inaad guriga aado, halkaas oo su'aalaha soo jiidashada ee waalidkaa ay ku sugayaan. Waxayna xitaa ka sii daran tahay in berrito aad tahay inaad mar kale aado dugsiga, adigoo si qoto dheer u galay Dante's Hell ee dhalinyarada. Isla markaas ayaa inankii oo aad moodo sidii lax loo wado oo meesha ka soo galaysa, ayaa nin yar oo kale u soo booday isaga oo aad mooddo jaakadda la saarayo. Waxa uu u ekaa wiil, laakiin isla markaa ma uusan ahayn sanka fiiqan ee Pinocchio, saddex indhood oo qallafsan - casaan, jaalle, cagaar - si joogto ah u lumay.
  -Helo! Ayuu yidhi ninkii yaraa ee indhihii taraafiga lahaa. Markaasuu kor u taagay gacmihiisii oo aad mooddo in ay alwaax ku taabteen.
  Slava waxay u ruxruxday iyaga oo labajibbaaran;
  "Waxay u badan tahay in uu leeyahay indho-internet," oo wuxuu isku deday dhar dagaal oo gaar ah oo ka samaysan kartoon.
  -Hagaag, maxaad u murugaysan tahay! Aan is baro, waxaan ahay Kror oo ka yimid meeraha Chrom. Waxaad si gaar ah, niyad jabsan u arkaysaa jawiga neefta ee meeraha. Magacaa?
  -Slava ama Vyacheslav. Wiilkii si aan la hubin ayuu u gunuunacday.
  - Markaa waa kan Slava. Annaga - aniga iyo Vint - ayaanu soo dhaafnay meerahaaga, dadka abtirsiimada ah waxay u yaqaanaan Earth, annaguna waxaan ugu yeernaa Erbana. Matoorkayaga hypertelepathic ayaa istaagay, isaga oo luminaya ku dhawaad dhammaan tamarta. Tani waxay khatar gelinaysaa xaqiiqada ah in aan weligayo ku xayirnaan karno meerahaaga. Na caawi. - Laakiin waxaan ahay ilmo oo ma fahmin mishiinnada hawada sare.
  Wiilkii ayaa garbihiisa dhuuban si aan la hubin u ruxay.
  - Oo uma baahnid inaad ogaato. Waa kan Vint, wax walbana wuu kuu sharxi doonaa.
  Mawduuc ayaa ka soo muuqday hortooda, oo si xoog leh u eg Samodelkin oo ka socda majaladda "Sawirro qosol leh". Waxa uu lahaa bohol isku mid ah halkii uu san ka heli lahaa, af iskutallaab ah, iyo saddex indhood oo keliya oo taraafikada u qaabaysan qaab suugo duuleysa, taasoo siinaysa muuqaal cosmic ah oo aan caadi ahayn. Faraha ayaa loo qaabeeyey sidii wiishyo qalloocan oo kala goysyo badan leh. In kasta oo ay dareemeen sidii birta, Vint si tartiib ah ayuu u gacan qaaday.
  -Saaxiibkeen bini'aadmigu jidhkiisu waa jilicsan yahay.
  Waxaa jirtay qoomamo codkii Vint.
  -Anna aad baan uga helay isaga, wuxuuna ka dhashaa murugo, aad buu u xanaaqsan yahay.
  Kror ayaa si saaxiibtinimo ah garabka ugu salaaxay. Vint wuxuu ku sii socday cod yar oo bedelay.
  -Baby, waxaad rabtaa inaad meel nala duusho, arag adduunyo kale.
  Slava way gariirtay. Waxa ay ula muuqatay in uu hurdo oo riyoonayo. Si aad xaqiiqada u aragto, sida ugu wanaagsan waa inaad is-qabsato. Taas oo ah waxa uu sameeyay. Wax badan ma yeelin, laakiin Vint iyo Kror waxay weli taagnaayeen meel u dhow, yar, oo dhererkiisa ku saabsan, oo leh dhoola-cadeyn ballaaran, oo yar.
  -Maya, nagama samaynin oo qorraxdu way dhalaali doontaa.
  Vint wuu qoslay.
  -Hadda aan iska qaadno.
  Sadexdii qofood ayaa ka soo baxay albaabka, daaradda daaradda waxaa ka buuxay dhiillo, kabtooduna waxa ay ku muquuninayeen barxadaha.
  -Waan ku daalay habkaagii hore ee gaadiidka. Kror ayaa yidhi oo wuxuu jeebkiisa kala soo baxay qalab u eg cube Rubik.
  Foori af badan ayaa aamusnaanta gooyay. Shan ka mid ah saaxiibadii Slava ayaa si toos ah u yimid si ay ula kulmaan iyaga. Waa kuwaa guul-darraystayaal la mid ah kuwii isaga garaacay. Haddana dhoola cadeyn murugo leh ayaa ka muuqday wajiyadooda.
  -Barafka cad (Slava wuxuu lahaa timo timo cad) oo waxaad tahay laba mummers. Shirkadda ugu habboon.
  Way u soo dhawaadeen, kii ugu waynaa, nin buuran oo la odhan jiray "Baran", ayaa isku dayay inuu ku dhufo Kror. Faraha ayuu si ba"an u qabsaday oo tuujiyay.
  -Haye, waxaad tahay "Pinocchio." Wankii run ahaantii aad buu u cadhooday. - Hagaag, iska daa, haddii kale feer baa laguu qaadi doonaa.
  Wanka saaxiibkiis ayaa damcay inuu wejiga kaga dhufto, laakiin Kror wuu bedelay oo si ba'an ayuu caloosha uga laaday. Wiilkii hooligan ahaa ayaa ku dhacay, isagoo neeftuur ah oo afka kala qaaday.
  -Akoonka waa furan yahay. "Pinocchio" wuu qoslay.
  Kadibna waxa uu sameeyay dhaq-dhaqaaq farahiisa: Ramkii wuu gariiray oo miyir beelay xanuunka.
  - Marka laga yimaad boogtiisa, ha ku yidhaahdo waad ku mahadsan tahay in aynaan ku buufin sawir-qaadista guud ahaan galaxyada.
  Saddexdii wiil ee kale way barafoobeen, iyagoo meel aan dhaqdhaqaaq lahayn ku eegaya, dabadeedna waxay u yaaceen jiho kala duwan.
  - Taasi waa sida ay u kala firdhiyeen sida skittles. Sow kuuma odhan Slava, carruurta bini-aadmigu waa fulaynimo?
  Wiilkii wuu ka labalabeeyay.
  -Ma garanayo.
  - Markaa ogow. Dhanka kale, waxaan qaadi doonaa in yar oo socod ah.
  Istaarku wuxuu rogay kabaalka, waxayna u ekaayeen inay ku dhaceen dhulka hoostiisa. Waxaa jiray ku dhawaad gudcur cosmic ah oo hareeraha oo dhan ah.
  Slava ayaa garaacday oo ku dhuftay gaashaanka, waxay u egtahay in uu koronto ku dhacay, naxdintu aad bay u xooganayd. Qolka oo dhan waa gariiray oo waxaa ka buuxsamay casaan, wejiyada majaajillada ah ee saaxiibada cusub ayaa qoob-ka-cayaar ka muuqday.
  -Waxaad maskaxdaada ka luntay. Kror ayaa si niyad ah u yidhi. Laakiin uma baahnid inaad tan sameyso, kaliya waxaad ku qasbanaatay inaad qaboojiso. Maxaan sameyneynaa hadda?
  -Waxba. Vint gurguurtay. Aynu dib u buuxino, ka dibna waan arki doonaa.
  Vint wuxuu koofiyad u saaray madaxa Slava.
  -Kaalay, batterigayaga quasar, ka fikir.
  -Maxaa laga fekerayaa.
  Ku saabsan wax kasta oo xun iyo weerar. Xusuusnow waxa kaaga cadhooday.
  Oo maxay tani ku caawin doontaa? Indhaha Slava ayaa la yaabay.
  Kror cagta ayuu hoos u dhigay, "iftiin taraafikada" oo farxad ku dheehan tahay.
  -Dabcan, koronto-dhaliyahayaga hypertelepathic wuxuu ku quudiyaa dareenka xun. Wuxuu u beddelaa awood awood u leh inay xiddigaha ka rogaan meeshooda. Ka dib oo dhan, tani waa sababta aad u soo jiidatay - waxaad leedahay dareen xun.
  Laga soo bilaabo waxaas oo dhan, Slava waxay ogaatay in tamar aan hore loo arag ay ku qarsoon tahay isaga, sababta qaar ka mid ah kuwa ugu xun isaga ayaa awood u leh waxyaalahan oo kale in dagaalladii wiilasha yaryar ay u libdheen sida shumaca fallaadhaha qorraxda.
  -Oo anigu waxaan noqday mid xoog badan.
  Wiilkii ayaa feedh isku qabsaday.
  "Waxaad leedahay aag biofield oo awood leh," Vint ayaa ku jawaabay. Meeshayada yar ee hawada sare waxay ku soo dedejin doontaa xawaare sare.
  Qolka xiddiguhu isla markiiba wuxuu noqday iftiin. Slava waxay u aragtay aaladaha sida nadiifka ah sida hoolka mashiinka booska. Isagoo eegaya fiirkiisa, Kror wuxuu shiday aaladda holographic. Cirka xiddiguhu waxa uu u iftiimay sidii iftiin goobeed oo kale.
  -Kani waa galaxygaaga, waad aragtaa, dhallaan, wuu qalloocan yahay.
  Wiilkii ayaa si yaab leh u eegay meel aan ilaa hadda la garanayn, oo aanay cidina sahamin. Farxad ayay u ahayd oo xoogaa cabsi ah ayay u ahayd inuu u fiirsado mucjisadan tignoolajiyada ka baxsan.
  -Dhibkan guduudan waa meesha ay hadda ku taallo doontu.
  -Waan fahmay, laakiin wakhtigan la joogo Dhulka.
  Slava ayaa waydiisay.
  -Maya, dayaxa ayaanu ku jirnaa. Oo haddii aad rabto, waxaad u bogi kartaa muuqaalka dayaxa.
  Vint ayaa shiday iskaanka internetka, gidaarada markabka ayaa noqday mid hufan, muuqaal dayaxeed oo yaab leh ayaa iftiimiyay dhammaan dusha sare ee qolka.
  -Waa maxay nin yar oo aad rabto in aad dhex maro boholaha hawada sare?
  Vint ayaa lagu soo jeediyay cod qallafsan.
  Slava way ka labalabaysay.
  -Laakin halkaas hawo ma jirto.
  - Laakiin waxaa jirta ciid. Orod, ha baqin, ilaa iyo inta aad gashan tahay koofiyadda internetka, faaruqku cabsi ma aha.
  Wiilkii ayaa isla markiiba rumaystay saaxiibkiis yaabka leh. Isla markii uu ku booday dusha dayaxa, iftiin aan la fahmi karin ayaa jidhkiisa ku dahaadhay. Waxa ay u muuqatay in aanu ku boodin meel aan hawo lahayn, balse uu ku dul sabbaynayo biyaha. Mid af leh ayaa kor u booda oo si habsami leh ugu soo degtay dhulka. Slava wuxuu dareemay in uu la kulmay dareen la mid ah meel. Laakiin halkee - on carousel, lulid? Maya, waxay la mid tahay ku boodboodka riyo. Dareen la mid ah inaad si tartiib ah u dhacayso, waxaad la mid tahay caleen hawada sabbaynaysa. Oo intee buu ka boodaa? Maanka uun bay gilgishaa.
  -Superman! Wiilku wuu qaylinayaa oo iska riixayaa xooggiisa oo dhan.
  -Marka aad ku degto asteroid-ka, taxaddar oo laga yaabo in aad duuliso.
  -Markaa aynu ciyaarno qabso. Slava ayaa soo jeedisay.
  Waa maxay fikraddan? Vint ayaa ku ilbaxay indhihiisa iftiinka taraafigga.
  -Dabadeed kaalay, kii taabta kii la qabto.
  Ciyaarta ayaa bilaabatay, inkastoo Vint iyo Kror ay aad uga dheereeyeen wiilasha, hadana si xirfad leh ayuu u bixiyay, taasoo keentay in ciyaartu noqoto mid madadaalo leh. Oo markii Kror uu soo jeediyay in Slava wax ka beddesho koofiyada, wuxuu dareemay xoog xoog leh oo ku qulqulaya dhexda jidhkiisa.
  -Waayahay! Markii ugu horeysay waxaan naftayda ku dareemaa isbeddel dhammaystiran.
  Wiilkii ayaa isla markiiba booday soddon mitir, ka dibna si xoog leh ayuu dusha uga booday, isaga oo ka tagay calaamado qoto dheer.
  -Haye, isku day inaad i soo qabato.
  Si kastaba ha ahaatee, Vint, oo aan ka xishoon boodboodka fiiqan, ayaa la qabsaday wiilka, isaga oo si fudud ugu garaacaya laabta farihiisa.
  -Weli waxaad tahay ilmo nala barbardhigo. Si kasta oo aad isku daydo, waan kula socon doonnaa.
  Taas ka dib, Slava mar dambe ma dooneynin inuu ciyaaro, gacmihiisa ayuu isku duubay oo madaxiisa ku tiirsanaa.
  - Waxaa soo baxday in aad ii dhiibtay - laba ruux, wiilal been ah.
  - Maxaynu been u sheegaynaa, sababtoo ah tani waa ciyaar, ciyaartana way ku dagaalamayaan, qof kastaana wuxuu xaq u leeyahay xeeladdiisa. Istaraatiijiyadeenna waa inaan caawinno dhammaan makhluuqa daciifka ah ee ku nool caalamka.
  -Waxay ila tahay in Dayaxa nagu filan yahay. Vint wuu sii watay fikirkiisii. Wax walba waan sameyn karnaa, wiil, ma waxaad rabtaa inaad aragto adduunyo iyo koonno kale?
  -Dabcan waan rabaa! Wajigii "Slavik" ayaa mar kale la soo iftiimay farxad. Xataa nabarradu waxay u ekaayeen wax lagu qurxiyey wejiga casaanka leh.
  -Dabadeed fuula markabka oo tag.
  Slavik wuxuu ku fadhiistay kursigii duuliyaha sare, isagoo u riyaaqay sawirka weyn ee muuqaalka jannada. Dhulka ma dhici karto in hal mar lagu arko xiddigo badan oo dhalaalaya;
  Oo halkan vacuum-ka waxaad ku arki kartaa wax walba ilaa dhagaxa xiddigta ugu yar. Slava wuxuu u riyaaqay cirka, wuxuu dareemay wanaag iyo farxad, sababtoo ah wuxuu eegayay wax kaliya dhowr darsin, ama ugu badnaan boqolaal qof ayaa arki kara.
  -Hadda hawadu waxay geli doontaa hyperdrift, waxaadna awoodi doontaa inaad u fiirsato wax aan qofna hore u arag.
  Slava wuxuu farahiisa u fidiyay guddiga.
  Vint ayaa indhaha ka rogay. Markaas ayuu si tartiib ah laakiin si adag u dharbaaxay gacmihiisa.
  -Ha u dhawaan qalabka. Waxaad u rogi kartaa jillaab khaldan oo kala badh caalamka ayaa ku dhici doona god madow.
  Slavik ayaa indhaha si weyn u kala qaaday.
  -Foori.
  -Maya, waxaan ka soo duulnay caalam kale oo aan la barbar dhigi karin oo ka horumarsan kann. Oo waxaan haysanaa kayd xoog leh oo tamar ah oo nagu qarsoon, marka la barbar dhigo balaayiin xiddigood oo boodh ah. Fiiri sida aan u qaadno xawaaraha.
  Markii hore, maydadka samadu waxay noqdeen cufan, waxaa u muuqday kuwo badan oo hortooda ah, muuqaalkuna wuxuu u wareegay dhinaca buluuga ah. Gadaal, liddi ku ah, xiddiguhu waxay noqdeen kuwo naadir ah oo yaraaday, iyagoo helay midab casaan ah.
  -Waxaan sii wadeynaa kordhinta xawaaraha. Kror wuu xiiqay.
  Xiddigaha ayaa si degdeg ah u iftiimay dusha sare, muuqaalkoodu wuu beddelay, oo isu beddelay dhalaal violet ah oo adag. Slava gadaal bay eegtay. Halkaas waxaa ka jirtay madhnaan buuxda. Xiddigaha dhinacyada waxay ahaayeen naadir oo madow. Isagoo la yaabban eegaya afka go'an ee wiilka, Vint xitaa ma uu sharaxin.
  -Kuwani waa xawaare sare. Sawirada xiddigaha innaga dambeeya markabka ayaa ka dambeeya, taas oo macnaheedu yahay in aynaan si fudud u arag. Waxaa intaa dheer in aan la qabsanayno sawir-qaadayaashii hore u duulay, taas oo macnaheedu yahay in aad arkayso dhammaan xiddigaha isku mar, kuwa dambe iyo kuwa horeba oo qaarkood ay dhinac ka duulayaan. Halkan waxa ay ku dheggan yihiin hortaada ee kormeeraha. Haddii aan ku darno in yar oo xawli ah, waxay kuu noqon doonaan kuwo aan muuqan, iyaga oo u guuraya qaybta ultraviolet ee spectrum. Fiiri.
  Isteerinka ayaa u rogay isteerinka, iyo dhalaalkii violet-ka isla markiiba wuu yaraaday, ka dibna gabi ahaanba waa la waayay.
  - Hagaag, aynu ka fogaano furka. Hadda waxba ma arki kartid.
  Meesha madow waxay si lama filaan ah u noqotay mugdi iyo murugo. Kror si qallafsan ayuu u ilduufay.
  - Hadda waxaan ku dari doonaa xawaare dheeraad ah. Dayax-gacmeedkii ayaa ka shiraacday dhinbiil, iyo shaashaddu mar kale soo kacaysay.
  -Waxaan u shidnay beddelaha shucaaca gamma iftiin caadi ah. Hadda waxaad mar kale arkaysaa cirka xiddiguhu.
  Xiddigaha ayaa si dhab ah u sabbayn dusha sare ee qaab waalan. Waxay mar hore dhaafeen qayb ka mid ah galaxyada dhulka ku dheggan waxayna u guureen xaruntiisa. Halkan ayay xoogaa ka gaabiyeen. Si aad ugu bogatid inflorescence-ka qariibka ah. Waxay i dhibtay indhahayga sida cufan ee xiddigaha aan la tirin karin ay u miiqeen. In ka badan hal qof oo dhulka ah ayaa waligood arkay inflorescence cajiib ah. Rubies, dheeman, sapphires, topazes, emeralds, agates iyo dhagxaanta kale waxay u muuqdeen inay ku firdheen meel bannaan. Iftiinkooda dhaldhalaalaya ayaa baxay, oo gudaha oo dhan ka soo iftiimay. Slava ayaa indhaha isku xidhay. Vint wuu qoslay, wuu ka leexday xiisadda
  -Ninkaas weligii ma arag wax sidan oo kale ah. Tani waa xarunta galaxyada. Iska jir inaad indho la'aan
  "Nimanka farxadda leh" ayaa qosol aamusan ku qoslay.
  -Intee in le'eg ayaan ku duulnay?
  Midka ugu yar waa kun xabbo ilbiriqsikiiba. Hal xabo ayaa ku dhow saddex sano oo iftiin ah. Taasi waa, hal ilbiriqsi gudaheed waxaynu ku soconnaa dariiqa iftiinku ku socdo ku dhawaad saddex kun oo sano oo Dhulka ah.
  Slava waligeed ma joojin inay la yaabto - Wow, waa maxay xawaaraha.
  Vint si qallafsan ayuu u ilduufay.
  -Xawaaruhu wali ma sarreeyo oo lagaga duuli karo koonka ilaa koonka, laakiin waxaan kordhin karnaa xawaaruhu marar badan. Ma doonaysaa in aad ku tartanto aduunka oo dhan?
  - Horaan u idhi waxa aan rabo!
  - Ka dibna si adag u xaji, dardargelinta cusubi waxay noqon doontaa mid ka sii dheer kii hore.
  Xiddigaha ayaa cabbaar yara libdhay, ka dibna waxa ay ku yaaceen fardo waalli ah. Dhaqdhaqaaqa xiddiga-yar-yar ayaa noqday mid degdeg ah oo degdeg ah. Galaxyadii oo dhami way soo dhaafeen. Iftiinkii wuu libdhay oo gilgilay, orodkii waalida ahaa ee xiddigta ayaa koray oo koray.
  -Waxaan durba ku soconnaa xawaare dhan hal milyan oo xabo ilbiriqsikiiba. Tani wali maaha saacad dhaaf weyn. Waxay qaadan doontaa maalin inaad u duusho cidhifka koonkaaga yar. Laakiin Vint ayaa fartiisa ku cadaadinay bushimihiisa - waan sii dardargelin karnaa xitaa haddii aan shidno xawaaraha hyperultraplasma.
  Slava wax yar ayaa lagu riixay kursi, waxaana lagu qasbay inuu wejigiisa ku daboolo gacmihiisa si uusan u indha tirin tirada badan ee fallaadhaha xiddigaha. Xataa farahayga ayaa ka dhex muuqday.
  -Xawaarahayagu waa toban milyan oo xawaashka ilbiriqsikiiba. Waxaan sii wadeynaa dardargelinta.
  Dhallaankii ololka ahaa wuxuu noqday mid kulul, iftiinkuna wuxuu ka dhex gubay gudaha. Markuu arkay tan, Kror wuxuu daaray filtarka iftiinka.
  - Waxaan kuu sheegay in dhulku daciif yahay. Waa lagama maarmaan in la siiyo xitaa dardargelin dheeraad ah oo la xoojiyo goobta xoogga, taas oo ka dhigaysa mid aan la dabooli karin shucaaca.
  -Xawaarahayagu waa boqol milyan oo dhir. Screw ayaa qayliyay "Dhakhso waxaanu u dhawaan doonaa xawaaraha telepathic-ka."
  Laakiin tani waa wax aan macquul ahayn, xawaaraha fekerku waa mid aan xad lahayn oo matoorka hypertelepathic wuxuu dardar gelin karaa si aan xad lahayn. Ka sokow, ma garanaysid sida dareenka xun ee nafaqada leh. Horay ayaynu u daboolnay caalamka kala bar, welina ma aanan bixin boqolkiiba boqol.
  Kror ayaa ku jawaabay.
  -Haa, wiilkani waa hanti dhab ah. By habka, Slavka, our xawaaruhu waxa uu gaadhay hal bilyan oo parsecs per labaad.
  Markiiba waxaa hakad galay ciyaartii iftiinka dusheeda, waxa ay noqotay mugdi, kaliya iftiinka gudaha hawada sare ee yar ayaa iftiimiyay faaruqa madow.
  -Xageen joognaa? Slava ayaa cod aan xishood lahayn ku waydiisay.
  -Iyo meel bannaan oo caalami ah. Cyberscanners weli ma dhiman, laakiin waxaa jira ku dhawaad wax dhib ah oo ku wareegsan, waxaa jira oo kaliya vacuum, hyperspace iyo beero badan.
  -Banaan baan ku jirnaa. Wiilkii wuxuu dareemay cabsi.
  -Waxaad odhan kartaa. Laakiin ha ka baqin, dhawaan waxaan ku heli doonnaa koon kale, oo aad uga weyn adduunkaaga. Halkaas waxaan ku heli doonaa meel loogu talagalay dhaqdhaqaaqa hal-abuurka ah.
  -Waxaa jira caalamka badan oo waxay ku yaalaan ma aha oo kaliya in saddex-cabbir ah, laakiin sidoo kale in meel bannaan oo badan. Waxaa jira malaayiin cabbirro ah, waxay si joogto ah u beddelaan, beddelaan. Si aan kuugu argagaxin noocyada kala duwan ee foomamka, waxaan aadi doonaa caalamka caadiga ah ee saddex-geesoodka ah. Waxa ugu weyn ee ka soocaya saaxadaada waa in sixirka iyo sixirka ay aad ugu horumarsan yihiin. Kuwani waa dhammaan xeeladaha telepathy, suurtogalnimada in ay saameyn ku yeeshaan deegaanka maadada iyada oo loo marayo saameyn afka ah. Waxaad ku heli doontaa naftaada boqortooyo aad u fiican, adduun khiyaali iyo riyooyin ah.
  Maxaan ka qabanayaa halkaas? Midda kale, sixirku aniga waa sir toddobo shaabadood ku xidhan.
  -Tani wali waa sir, laakiin marka aad gasho adduun kale waxaad si dhakhso ah u baran doontaa sixirka. Harry Potter laftiisu xitaa shumac kuguma qaban doono. Si kastaba ha ahaatee, haddii aadan ku qanacsanayn koonkan, markaas waxaan kuu heli doonaa mid kale. Waxaa laga yaabaa inaad jeceshahay tignoolajiyada hyperplasmic - waan ku bari doonaa iyaga, laakiin hadda seddexdeena waxaan u baahanahay inaan dhamaystirno hawl gaar ah oo tan waxaan u baahanahay wiil adiga oo kale ah.
  Maxaa loogu talagalay?
  -Maxaa yeelay waxaad tahay dad.
  -Xawaarahayagu waxa uu gaadhay toban bilyan oo parsecs persekkiiba. Waxayna tani ka dhigan tahay in dhawaan xiddiguhu ay bilaabi doonaan inay korkayaga ka libdhaan. Vint wuxuu afka gadaashiisa ka sii daayay xabbad qiiq ah.
  Runtii, sida haddii sheeko cirfiid ah, iftiin cajiib ah oo kala duwan ayaa hortooda iftiimay. Xawaaraha xidigta ayaa hoos u dhacay, waxayna ku dhaceen duni sheeko-sheeko ah. Xiddigaha koonkan waxa ay ahaayeen kuwo gaar ah, ma wareegsanayn, laakiin afar gees ah, saddex xagal ah, oo qaabka koollada iyo prisms-ka. Xiddig waliba waxa ay ahayd mid gaar ah oo gaar ah, oo ku kala duwanayd qaab ahaan ama hadh iftiin ah oo aan la arki karin.
  Slava wuu barafoobay isaga oo afka furay;
  Xiddigaha ayaa si tartiib ah dul sabeynayay, waxa ay u ekaayeen jasiirado ololaya oo ku yaal bad madaw.
  Ugu dambayntii, waxaa indhahooda hortooda ka soo muuqday meere aad u yar, oo dhexroorkiisu yahay ilaa toban qorrax oo qaab dhululubo ah. Isla badhtanka dhululubadani waxa ku yaal qalcadda Gothic oo aad u weyn. Darbiyadeeda kun kiiloomitir ayaa si fudud looga arki jiray meeraha.
  -Halkan qalcaddan waxaa ku nool boqor iyo boqorad, kuwaas oo runtii doonaya inay yeeshaan dhaxalka carshiga. Laakiin waxaa korkooda ah sixir xun. Kaliya ilmo aan waxba galabsan oo koon kale ka yimid ayaa jebin kara sixirkan. Ayuu yiri Kror.
  Oo hadda waa inaan, sida ay dadku yiraahdaan, ku soo degno dusha sare ee meeraha.
  Degitaanku waa lagu guulaystay, intay leexleexanayeen, waxay dhaafeen taallooyin waaweyn oo gorgor waaweyn ah.
  - Qof walba, Slava, bax. Vint ayaa gacantiisa bixiyey oo ka caawiyay inuu ka boodo markabka yar.
  -Sujuuda meeraha.
  Slava waxay samaysay qaanso yar. Xooggu wuxuu la mid ahaa kan dhulka, inkastoo qasriga weyni uu ahaa mid naxdin leh. Dabadeedna waxa hortooda ka furmay Albaab crystal dhererkiisu dhan yahay. Sadexdii saaxiib waxay soo galeen marin si qurux badan loogu goglay dahab iyo taallo qaali ah. Waxa kale oo jiray dolphins oo leh afar dabadood, iyo askar ka baxsan oo wata hubka megaplasma. Bouquets qurux badan oo ubaxyo cusub ah oo laga soo xardhay luul, waxay sii wadeen inay lulaan oo madaxyada kala bixiyaan. Kalluun dibadda ah ayaa ku dabaashay agagaarka hoolka, isaga oo ka dhalaalaya miisaan dhalaalaya.
  -Waa yaab sida ay hawada ugu sabbeyn karaan? Wiilkii ayaa weydiiyey.
  -Antigravity! Kror ayaa ku jawaabay. - Weli ma arki doontid wax sidan oo kale ah.
  Waxaa jiray waxyaabo kale oo badan, oo noocyo kala duwan ah, kuwaas oo soo jiidan lahaa indhaha oo ka yaabi lahaa male-awaalka wiil sagaal jir ah, laakiin sharraxaadda quruxdaas waxay qaadan doontaa waqti aad u dheer.
  Waxay ahayd mid aad u dheer in lagu socdo marinka boqolka kilomitir, markaa Vint ayaa riixay badhanka waxayna si toos ah ugu tegeen qolka carshiga. Meesha ugu weyn ee boqorrada xiddiguhu waxay ahayd mid cajiib ah. Badhtamaha hoolka waxa yiil carshi aad u cajiib ah sida buur oo kale, una ekaa marin-mareenno wareeg ah, kaas oo ay dul sabeynayaan maraakiib yaryar, balse aad u dhalaalaya. Marba marka ka danbaysa waxay u qaraxday sidii rashka oo kale, dhinbiil ifaya oo soo rogmaday oo ku soo rogmaday hareeraha hareerihiisa waaga barqo ah oo ka talinaya hareeraha. Dabadeed muusik heersare ah ayaa bilaabay inay ciyaaraan, dhalaalkii foolkaanahana kor buu u kacay. Lava cas oo dab ah ayaa jawiga gooyay, lamaane boqortooyo ah ayaa ka soo baxay daruurtii quruxda badnayd. Waxay u muuqdeen kuwo yaryar oo qani ah isla mar ahaantaana ku labisan dhadhan. Xabadka boqorka waxa ku yiil silsilad sumurud ay la socoto sawirka balli buluug ah. Silsiladda lagu qurxiyey qoorta boqoradda, lidkeeda, waxay ka samaysan tahay safayr. Wajigiisii ayuu wiilka u janjeedhsaday, eygii si aamusan ayuu u qayliyay oo dabada ruxay. Boqorkii ayaa dhoola caddeeyey, ilkihiisana u dhalaalaya sidii nalalka iftiinka.
  -Salaan martidayda Slava. Sida talisbaanku leeyahay, waxaad tahay wiil aad u wanaagsan oo karti u leh inuu fuliyo aayahaaga.
  Qofka boqortooyada ayaa weedhaha u habeeyey si aan munaasib ahayn, laakiin macnuhu wuu cad yahay xataa tarjumaad la'aan. Inkasta oo ay la yaab leh tahay sida qofka degan caalamka kale uu u garan karo Ruushka.
  -Tani waa telepathy. Kror wuu ka dhawaajiyay.
  - Waxaan qabnaa murugo weyn, dhallaan yahow. Inanta keliya ayaa waxaa gacanta ku haya daalimkii Eletromendos ee ka dhex jiray. Oo waxaan u baahanahay geesi soo dayn kara. Wax sii sheegidda weyni waxay sheegaysaa inuu ka soo muuqan doono koon yar oo xiddigo wareegsan leh. Labadaydii saaxiib ee hore Vint iyo Kror ayaa ku keenay qasriga, hadda waa inaad ka gudubtaa imtixaan culus oo aad ka adkaato hypertyrant.
  Slava wuu dhoola caddeeyey, waxa ay ula muuqatay in baalasha ay ka soo korayaan gadaashiisa,waxana uu awood u lahaa in uu la tacaalo bahalnimada argagaxisa dhamaan caalamka oo dhan.
  -Waxaan diyaar u ahay inaan cadawga la dagaalamo oo aan gabadhaada xoreeyo.
  -kadib Vint iyo Kron ayaa kugu qaadi doona wadada,laakin marka hore waa in aad imtixaan yar ka gudubtaa. Nooc qoraal ah oo ku saabsan ku habboonaanta xirfadda.
  -Farxad leh.
  Vint iyo Kror ayaa wiilka ku qabtay gacmaha, waxayna mar kale isku arkeen garoonka yar ee xiddigta.
  -Tex waxaa jira qoraal, oo hadda waxaan u duuli doonaa meeraha oo ku yaal meel u dhow xiddig weyn.
  Markabkii yaraa ayaa soo jeestay, waxayna isku arkeen meere buluug ah oo ay daruuro xumbo badan ka muuqato.
  Screw ayaa soo saaray qalabkii.
  -Nabadgelyo Baraf Cad.
  Faraha faraha iyo Slava waxay ku dhammaatay meel kasta oo aad u malaynayso. Waxa hortiisa taagnaa dhisme dugsi oo cawlan oo caajis ah. Waxa gadaashiisa yaala shandad culus, taas oo la macno ah in uu aado fasal caajis iyo cadho leh. Runtiina tan ma rabo. Lugahaygii ayaa daciifay oo gariiray. Ma laga yaabaa in waxa isaga ku dhacay ay tahay riyo uun ama dhalanteed? Inankii ayaa indhaha ka masaxay oo si qallafsan isku dayay inuu is-qabto. dhaawac Markaa tani waa xaqiiqo, runtii waa lagu qasbay inuu dugsi aado. Cirkuna waa ooyay, qoyan iyo qabow baa jiray, dabayl qabow baa dhacaysay. Dawan baa meel fog ka dhawaajiyay. Lugaha si aan ikhtiyaari ahayn ayaa bilaabay inay ordaan. Waxaan u baahanahay inaan joogno waqtiga bilowga fasalada.
  Wiilkii oo inyar oo neeftu ka qubanayso ayaa fasalka soo galay. Macallinka murugada leh ee Rudolf Frankenstein ayaa ku soo dhaweeyay neef xayawaan ah.
  Doqon yahow mar kale soo daahday. Waa wax laga xumaado in maalmahani aanay ahayn maalmihii hore oo aan lagu karbaashi karin. Joog dugsiga ka dib oo nadiifi fasalka.
  Ka gilgisha sunta miisaska danbe. Wankii wuu faqayaa, wuxuu muujinayaa feedhkiisa iyo fartiisa dhexe.
  -Waanu ku garaaci doonaa wakhtiga nasashada. Aan u rogno garoocad Barafka cad ah.
  Iyo qosol qallafsan. Macallinku wuxuu iska dhigayaa inuusan maqlin.
  Casharku waxa uu u muuqdaa mid dheer oo caajis ah, si ay u dhammeeyaan, "Baran" iyo shirkadiisu waxay bilaabeen inay tubooyinka ka tufaan warqad la ruugay.
  Cabsidu waxay si aan ula kac ahayn ugu soo gurataa nafta, oo ay ku xanuunto godka caloosha, oo ay jidhka dejiso. Adiga oo gariiraya ayaad isbeddel ku sugaysaa markay shanta xunxun kugu dhegaan. Ugu dambeyntii, gambaleelka ayaa garaacaya, lugihiisuna si aan ikhtiyaar ahayn ayay u jebinayaan orod - wiilku wuxuu ku degdegayaa inuu ka fogaado asxaabtiisa xun. Wuu ordayaa, isagoo isku dayaya inuu ku dhuunto cidhifka ugu mugdiga badan ee dugsiga, halkaas oo vampires-yadani aanay ka heli karin isaga. Slava waxay kor u kacday dusha sare oo waxay isku aragtay waddada. Aad buu u nuux-nuuxsaday, iyadoo hadh jihooyin kala duwan ka soo baxayeen, oo carruur-bahal baa ku sugnaa.
  -Hagaag, doqonkii wuu cararay. Waxaad ahayd "Snow White" oo shaahani wuxuu noqon doonaa "qoyan".
  Wankii si murugo leh ayuu u qoslay.
  -Istaag buundooyinka, waannu kugu dul istaagaynaa, haddii kale waxaad ku dambaynaysaa meyd.
  -Maya, wiilal, looma baahna. Slava si xun ayay u aamustay.
  -Waxaynu u baahanahay riyo. Wax kasta oo aad gaabiso, hel.
  Wanka ayaa ku dhawaad madax ka dheeraa Slava waxana uu ahaa mid ka culus hal jeer iyo badh, isaga oo jug xoogan ka soo gaadhay wejiga. Ilmuhu wuu gariiray oo ishiisu waxay ku dhowdahay inay isla markiiba bararto. Dabadeed sanka ayaa sanka ka galay, sankuna wuxuu bilaabay inuu dareero. Lamaanihii Ram ayaa ku soo yaacay dagaalka, isaga oo feeraha kaga dhuftay, laakiin hogaamiyihii ba"naa ayaa xoogaa dib u celiyay.
  -Sug, ha jilba joogsado. Hagaag, "Snow White" ayaa dul istaagi doona inta badan.
  Dhiig ayaa ka soo qulqulaya sanka Slava, indhaheedu way waraabinayeen, laakiin nafteeda, cabsida ka sokow, dareen kala duwan oo kibir iyo is-kalsooni ayaa bilaabay inay toosaan.
  -Maya, ma jilba joogsan doono.
  "Baran" ayaa iska dhigay mid yaabban.
  -Sidani waa sida schmuck-kani iisoo horjeedo. Ka dib xoogaa cunto fudud ah u hel.
  Oo dhegta ayuu xooggiisa oo dhan kaga dhuftay. Madaxa Slava wuu gariiray, dhegtiisu waxay noqotay guduud.
  -Maya, wali ma yeeli doono. Codka ayaa ku adkaystay, cabsi xoog leh.
  -Markaa waad dhimatay. Waan ku dilaynaa.
  Hogaamiyihii ayaa mar kale lulay oo si xoog leh uga dhuftay dhabanka. Slava wax yar ayay dib u soo laabatay, jugtiina waxay soo baxday mid cad.
  - Qabo Barafka Cad. "Baran" ayaa sameeyay tilmaan hanjabaad ah.
  Cagajugleyntii ayaa weerartay Slava, gacmihiisa u fidiyay oo ku riixay darbiga. Dabadeed odaygii yaraa ayaa taraq la soo baxay oo sigaar shiday.
  - Hadda waxaan kuu samayn doonaa taxadar. Waxaad ku dhici doontaa jilbahaaga ama waxaad la kulmi doontaa sare oo waalan.
  Slava waxa uu dareemay baqdin aan loo adkaysan karin, waxa uu ku sigtay in uu is dhiibo oo uu jilba joogsado markii uu xusuustay wejigii farxadda lahaa ee Kror iyo eegmada jees-jeeska ah ee Vint. Gaar ahaan aan loo adkaysan karin waxay ahayd xusuusta wejigii qallafsanaanta iyo naxariista lahaa ee boqorka ka yimid caalam kale oo ballaadhan. In la jilba joogsado waxay la macno tahay in la khiyaaneeyo. Oo waa maxay nooca geesiga ah ee uu markaa diyaar u yahay inuu la dagaallamo daalimiinta Eletromendos, haddii hooligans ugu caadiga ah ay ka dhigaan inuu gariiro dhimasho?
  Markii uu sigaarku taabtay foolkiisa, Slava wuu qayliyey oo si xoog leh u soo saaray gacantiisa midig.
  Feer si adag u dheggan ayaa ku dhacday daanka Ramka iyadoo cadho quus ah.
  Intuu yaabban ayuu indhihiisii isku dhuftay, oo yaaban oo si qaylo ah dhabarka ugu dhacay. Halkan Slava wuxuu dareemay cadho aan caadi ahayn iyo xoog naftiisa dhexdiisa ah. Waxa uu feedh iyo haraati ugu jiray sidii xirfadle kickboxer ah. Nus daqiiqo ayaa dhaaftay shantii oo dhami way miyir daboolmeen. Slava wuxuu istaagay isagoo madaxiisa kor u qaadaya gacmihiisana hawada sare u qaaday.
  -guul! Ma laga yaabaa in aan ku guulaystay in aan tan sameeyo!
  Gambaleelka ayaa u soo dhacay fasalka, kaliya markan ma uusan keenin gariir caadi ah, laakiin wuxuu u ekaa trill nightingale. Wiilkii baa u duulay fasalka isagoo aad mooddo inuu baalal fuulay. Halkan waxa uu ku guuldareystay sabab la'aan. Slava xitaa ma joojin inuu kelmado markii uu isku arkay meel bannaan ah. Ma uusan cabsanin- hadda shaydaanka laftiisa kama baqin oo indhaha ayuu kala qaaday. Xiddigaha ayaa u muuqday kuwo macaan oo la yaqaan, ma ahayn wax cabsi leh, liddi ku ah, miisaan la'aanta waxaa jiray iftiin qariib ah oo la dareemay. Cunugii ayaa madaxa u yara rogay. Vint iyo Kror ayaa ag heehaabayey.
  -In Barafka Cad uu cabsaday. Waan ka xunahay, laakiin si kale maanu samayn karin: waa inaad ka adkaataa cabsida naftaada.
  -Marka ma ahayn imtixaan dhab ah.
  -Maya! Dhammaantood run bay ahaayeen, waxaan awood u leenahay inaan ku geyno Dhulka oo aan xitaa wax yar ka beddelno waqtiga. Sidee? Tani waa sirta noolaha leh hal milyan oo cabbir. Hadda waad ka gudubtay imtixaankii, waxaana u gudbi karnaa arrimo kale oo ka sii daran.
  -Kuwee?
  Muruqyada ayaa ku dhawaaqay cod macdan ah.
  -Tusaale ahaan, xor u ah dhaxalka keliya ee Boqor Ezaram. In laga adkaado Eletromendos ma noqon doonto mid fudud; Laakiin waxaad ku guulaysatay guushii ugu horreysay ee cabsidaada.
  -Cabsidu waa geeri yar - innagoo jabinna, waxaynu u dhowaanaynaa dhimasho.
  - Kror wuu dhameeyay fikirkiisii. Tilmaamaha la yaqaan ee meeraha dhululubada ayaa horay u muuqday.
  . EPILOGUE
  Kadib dharbaaxo iyo guuldarooyin isdaba joog ah oo la yaab leh, Boqortooyada Celestial waxay ogolaatay nabadda waxayna ballan-qaadday inaysan mar dambe weerarin hantida Tsarist Russia.
  Lixdii Great waxay ku sababeeyeen inay goor hore ahayd in la qabsado Shiinaha oo ay ku heshiin karaan shuruudo wanaagsan. Xaqiiqdii, Ruushka laftiisa ayaa lumiyay qayb ka mid ah Mongolia, gobolka koonfurta Usuri, Primorye, iyo xitaa Kuuriya. Kuwani waxay ahaayeen heshiisyo faa'iido leh - taas oo u oggolaanaysa Ruushka Tsarist ee Alexei Mikhailovich inuu saldhig ka helo Siberia iyo xeebaha Badweynta Baasifigga. Oo aad dareento ammaan ahaan.
  Taasna, dagaalkii quruxda badnaa ayaa si ficil ah u dhammaaday, waxyaabo kale ayaa sugayay lixda geesiyaal!
  
  
  BOQORADDA SPACE SHARCIGA AH
  Boqoraddu waxay rabtay inay u ekaato mid ka yar. Oo sidaas daraaddeed waxay u dirtay safar dhan si ay u raadiyaan muraayadda dhimashada. Markaad eegto waxaad u rogi kartaa gabadh yar.
  Ugu dambayntii, baadigoobkii waa lagu guulaystay, laakiin...Geerigii muraayadda ku jiray ayaa u sheegay boqoraddii waayeelka ahayd:
  Dhallinyarnimadaada waan ku soo celin doonaa, laakiinse waxaad noqon doontaa addoon.
  Boqoradii ayaa ku jawaabtay iyadoo dhoola cadeynta ilko-dheer:
  - Haddii dhallinyaradu tahay weligeed, markaa waxaan oggolahay addoonsiga!
  Jinnigu sixir buu dhigay. Boqoraddii waxay isu beddeshay gabadh, iyada oo ku dhow in ay qaawan tahay marada dhexda oo keliya, oo beer jeexanaysa. Waxayna ku dadaashay oo aad u dadaashay.
  Kaliya jidhka da'da yar ayaa si dhib leh u dhaawacmay oo aan aad u daalin. Laakiin waxay ahayd mid aad u bahdil iyo caajis badan. Waxay ka dhacday meeraha qaar oo leh laba qorrax. Qaab dhismeedkuna waa sidii qarniyadii dhexe ee dambe.
  Waxaa intaa dheer, la qaboojiyey qaab ahaan. Boqoradii waxay shaqaynaysay maalmo waxayna noqotay doqon. Waxay noqotay sida xayawaanka oo kale, kaliya riyooyinkeeda xorriyad ayaa u timid. Waxayna ku shaqeysaa silsilado mar walba. Tani aad bay ugu adag tahay boqoraddii hore. Oo taabashada karbaasha kormeeraha ee jidhka oo qaawan waxay la mid tahay birta kulul.
  Ugu dambayntii, nolosheeda ayaa isbeddel ku yimid. Kaliya xumaan. Ninkii lahaa waa dhintay, oo dhaxalkiisiina waa la dumay. Gabadhiina waxaa laga iibiyay meel dhagax laga qodo.
  Hadda waxaan soo qaatay dambiilayaal culculus, oo anigoo qaawan silsilado ku shaqeeya, oo karbaash la'aan, oo aan dhagaxyo ku seexdo.
  Boqoraddu hadda aad ayay u dhibtootay. Genigu, dabcan, wuxuu u diyaariyay dabin. Haa, iyadu ma dhiman, mana ay duqoobayn, laakiin waxay ku sugan tahay cadaab sida iyadoo cadaab ku jirta.
  In kasta oo jidhka xoogga badan uu la qabsaday walaaca. Boqoradiina waxay go'aansatay inay cararto.
  Waxay bilawday in timaheeda dhaadheer ay isticmaasho si ay uga furto silsiladii ay ku xidhnayd cagteeda qaawan iyo qoorteeda adag habeenkii. Waxaad timahaaga si tartiib tartiib ah ugu xaraynaysaa birta adag, laakiin boqoraddu waxay haysataa wakhti badan - iyadu ma dhimanayso. Wax kale ayaa ah in ka dib shaqo adag oo ku saabsan dhagaxyada waxaad u baahan tahay inaad seexato, oo aad wax yar jarto maalin kasta.
  Laakiin wali waad arkaysaa.
  Boqoradii ayaa is miidaamisay kadibna way seexatay. Dabadeed kuwii xigay ayaan haddana arkay.
  Ilaa, ugu dambeyntii, waxaan jebiyey xiriirkii... Si kastaba ha ahaatee, way awoodi wayday inay baxsato. Ilaalada ayaa qaylodhaan kor u qaaday.
  Boqoradii waa la qabtay oo si aan naxariis lahayn loogu garaacay karbaash. Kadibna waxay ku gubeen ciribta birta kulul. Kadibna waxay gubeen calaamadii addoon carartay. Oo haddana waxaa loo diray miinooyinka.
  Addoomadu inta badan waxay u dhintaan ku filan, laakiin waxay si adag u shaqaynaysay sanado hadda. Markaa ha ku shaqeeyaan silsilado.
  Habeen walbana silsiladeeda ayay hubin jireen.
  Boqoraddu waxay ku seexatay silsilado, waxaana si joogto ah loogu garaacay karbaash.
  Silsilad culculus ayay ku xidheen oo ay karbaash ku garaaceen isla markii ay wax yar ka gaabisay.
  Boqoraddu mar hore ayay urisay oo ma xanuunsanayn. Infekshanku ma qaadin iyada, cuntadii yarayd ee keli ahaydna ma keenin calool xanuun. Gabadhii daa'imka ahayd way xanuunsatay, laakiin ma dhiman. Sannaduhuna way sii socdeen. Miinooyinka ayaa si tartiib tartiib ah loo shaqeeyay oo ay u dhammaadeen.
  Hadda shaqo kale ayaa loo bedelayaa. Wasakh bay ka nadiifiyeen oo iib bay u dhigeen.
  Halkan boqoradda ayaa ugu dambeyntii nasiib u yeelatay. Iibsaduhu wuxuu noqday mid ka mid ah alaab-qeybiyeyaasha gladiators ee goobta.
  Boqoradu aad bay u engegan tahay oo way qallalan tahay, in ka badan boqol sano ayay si adag uga shaqaynaysay macdanta. Aad bay u xoog badan tahay oo adkaysi bay u tahay, oo dhagax culus ayay madaxeeda ku haysaa.
  Dabcan, xooggeeda ayaa soo jiidatay alaab-qeybiyaha. Ilkaheeda ayuu eegay: hal dalool malaha oo aad u weyn oo xoog badan. Waxaan dareemay birta, murqaha la tuuray - sida dhagax!
  Dabcan waan iibsaday, muunad karti leh!
  Intaa ka dib waxaa u bilaabatay nolol ka duwan boqoradda. Sido kale ku adag tabobar, dagaal, cagajugleyn, dharbaaxo, laakiin aad u xiiso badan.
  Boqoraddu waxay ku jirtay jir dhalinyaro ah in ka badan laba boqol oo sano, waxaana lagu kala soocay xoog badan iyo dulqaad, iyada oo ay ugu wacan tahay tababarka qasabka ah ee shaqo adag oo joogto ah.
  Tani waxay siisay madax ka bilow hablaha kale. Waxaa intaa dheer, dhammaan nabarradii iyo jeexjeexyada jidhkeeda muruqa ayaa si degdeg ah u bogsaday oo aan raad lahayn.
  Boqoraddu sidoo kale way degdegsanayd, dareen-celin wanaagsan oo aan dhimanayn ayay samaysay, oo aad bay u darsatay. Wax walba uma shaqeyn isla markiiba, laakiin waxay leedahay jir aad u adkeysi badan.
  Markaa markii hore waxay ku guulaysatay xooggeeda, dulqaadkeeda, iyo firfircoonidadeeda awgeed. Kadibna xirfadeeda ayaa kortay.
  Markii hore ma ay lahayn xafiiltanka ugu xoogan, laakiin si tartiib tartiib ah iyada oo khibrad u leh heerkeeda ayaa kor u kacay.
  Oo sidaas daraaddeed boqoraddu waxay bilowday inay ka adkaato dumar caan ah. Oo xataa rag iyo duunyaba la dagaalama!
  Marka loo eego caadadii boqortooyadii, boqolkii guul ee ciyaaraha gladiator ka dib, qofku wuxuu heli karaa xorriyad.
  Boqorada adkeyd, in kasta oo ay nabarro iyo xag-xag ka soo gaadhay fangaska, haddana waxay aakhirkii awooday inay ku guulaysato dagaalkii boqolaad.
  Dabadeed waxay xorriyad ka heshay gacanta Kaysar. Oo iyadu waxay horeba lacag uga heli kartaa dagaallada lafteeda, ama waxay bari kartaa hablaha deyrka.
  Isla markiiba boqoraddii, qurux badan oo horeba qani ah oo weli da'yar, waxay guursatay patrician sharaf leh.
  Oo duqoobay oo fool xun. Laakiin ma dhiman oo markiiba wuu dhintay.
  Boqoradda, oo hadda ah carmal dhallinyaro ah oo weligeed ah, waxay lahayd darsin dhallinyaro ah oo qurux badan oo jacayl ah.
  Iyo xoolo badan.
  Markaa waxa ay u muuqataa in ay farxad heshay...Marka laga reebo in midhaha horumarku aanay ku filnayn - si fiican cilmigu uma horumarayo boqortooyadan. Iyo guud ahaan meeraha. Oo madfacyada iyo musketka ayaa ah kuwa ugu da'da weyn. Wax walba run ahaantii way barafoobeen.
  Haddana boqortooyadii waxay ku dhacday qudhun, duullaan cusub oo barbariyiin ah... Boqoraddu waxay mar kale ku jirtay maxaabiis iyo addoonsi. Laakiin tan iyo markii ay ahayd qurux da 'yar, waxay u noqotay naag khaan ah oo deegaanka ah.
  Iyo ilaa uu ka dhintay oo uu u dhiibay dhaxalkii. Oo isna muddo ka dib wuu dhintay.
  Boqoradiina waa la xaraashay. Intay qaawiyeen ayay ka iibiyeen sheekh sharaf leh. Wayna la joogtay ilaa uu sheekhu ka dhintay. Haddana gabadhii ayaa la xaraashay. Markanna waxay ku dhammaatay qasrigii Suldaanka. Iyadoo aan dhimanayn, waxay awooday inay soo jiidato boqorka oo ay noqoto xaaska koowaad.
  Laakiin nasiib xumo, inanta aan dhiman karin carruur ma dhali karto. Markii uu Suldaanku dhintay, ayaa dhaxal-sugaha waxa uu amray in boqoradda mar kale la xidho oo loo diro macdanaha.
  Oo haddana boqoraddii cadaabta ayay ku jirtaa. Silsiladda, iyada oo ay ku jirto shaqada adag, waxay ku qaadatay dhagxaan dambiil, dhagax jar jartey oo tumo ah. Sidoo kale cunto yar, mid keli ah, jeedal, ur, silsilado xidhan. Waxayna habeen walba kufsadaan ilaalada. In kasta oo boqoraddu ay xitaa jeclayd, haddana jidhkeeda yar ayaa si fudud u gaadhay kacsi.
  Oo sidaas daraaddeed gabadha weligeed ah waxay ku qaadatay sannadba sannad, toban sano ka dib toban sano.
  Ilaa, ugu dambeyntii, miinadani way dhammaatay, oo ay ka soo wareegtay laba boqol oo sano. Qofna ma xasuusan cidda ay ahayd boqoraddan. Waxaana mar labaad la xaraashay. Sida caadiga ah, qaawan oo muruqa ah. Dabcan, ka dib markaad dhaqdo marka hore.
  Oo haddana waxay u soo iibsadeen ciidan, maxaa yeelay, jidhkeedu aad bay u xoog badnayd. Sidoo kale waxay ahayd qof karti badan oo yaqaannay sida seefaha loogu dagaallamo.
  Waxayna boqorada xirfadeeda ciidanku bilowday. Waxay ka qayb qaadatay dagaallo badan, waxay ahayd qof adkaysi badan, xoog badan, adkaysi badan, oo caga-la'aan ku ordi jirtay mar kasta. Waxayna shaqadeeda si tartiib tartiib ah kor ugu kacday.
  Hadda waxay hore u ahayd taliyaha guutada haweenka waxayna leedahay hanti badan. Oo haddana wuxuu isu arkay inuu yahay ciyaar faa'iido leh, wuxuuna helay hanti aad u weyn oo uu haysto.
  Kaasi waa zigzag nolosha aan dhimanayn: hadda kor, hadda hoos!
  Boqoraddii, dabcan, waxay noqotay carmal ka dibna waxay guursatay amiirkii yaraa. Wiilka ayaa madaxiisa ku waayey gabadh khibrad leh, balse dibadda ka muuqata. Sidaas ayayna isku guursadeen. Dabadeedna ninkii dhallinyarada ahaa ayaa boqor noqday. Xaaskiisuna waxay yeelatay saamayn wayn.
  Boqortooyadu waxay qaaday dagaallo wayna balaarisay. Way sii xoogaysatay oo way sii xoogaysatay. Dhalinyaradii shalayna markii hore way qaangaadheen ka dibna waayeeloobeen. Dhanka dibadda, boqoradda yari waxay ka soo saartay dardaaran boqorka dhimanaya oo ah inay noqon doonto boqortooyo. Wuuna saxeexay.
  Ka dib dhimashadiisa, boqoraddii hore waxay noqotay boqortooyo. Oo dagaallo la galay. Iyadoo waligeed da'yar tahay, waxay ugu dambeyntii qabsatay adduunka oo dhan!
  Waxayna u muuqatay in ay heshay farxad buuxda... Laakin haddana saddex boqol oo sano ayaa ka soo wareegay, oo shisheeyaha ayaa degay. Waxayna la wareegeen meeraha.
  Boqoraddiina waxay mar kale isku aragtay meelaha dhagaxa laga qodo. Oo kol horeba leh qoor, qaawan, kabo cad, laakiin aan lahayn silsilado. Waxaan shaqeeyay wakhti go'an, ka dibna waxaan daawaday TV ka hor intaanan seexan.
  Tani sidoo kale waa nolosha ... Waxay ku shaqeysay in ka badan boqol sano oo xabsi ah, ka dibna waxaa lagu sii daayay sii-daynta sharafeed, waxayna ku noolayd meeraha la qabsaday ee boqortooyo sare.
  Waxay ku riyaaqday dhammaan faa'iidooyinka ilbaxnimo aad u horumarsan iyo... Markan waxay ku biirtay ciidanka cirka.
  Waxa uu bilaabay samaynta xirfadda Star Wars. Ma dhimanayso! Waxba ha ka baqin!
  Sidan ayay ku hormartay xirfadeeda ilaa ay ka noqotay Marshal. Dabadeed waxay la wareegtay meeraha oo dhan.
  Qaar waxay ahaayeen guddoomiyeyaal. Intaa ka dib ayay haddana ku soo noqotay ciidankii. Way dagaalantay oo amar ku bixisay. Wuxuu noqday Hyper-Supermarshal.
  Kadibna waxa ay fuliyeen inqilaab milatari oo ay la wareegeen carshigii boqortooyadii boqortooyadii hawada sare - oo hogaaminayay galaxyadii.
  Ka dib waxay bilowday inay qabsato adduunyo kale. Way amartay, weerartay, guulaysatay, mararka qaarkood way lumisay, laakiin way ka aarsatay...
  Wax walba way fiicnaayeen ilaa ay la kulantay boqortooyo isku-dhafan kaneeco-claw ah.
  Si degdeg ah ayey u tarmeen oo tiro ahaan xad-dhaafiyeen ilbaxnimadii aadanaha.
  Dagaalladiina way socdeen, dagaalna wuu socday... Ilaa ugu dambayntii, dadkii waa laga adkaaday. Boqoraddii horena mar dambe addoommo kama noqon, macdanaha.
  Haddana waxaad ku shaqeysaa silsilado oo waxaad ku seexanaysaa dhagaxyo waaweyn. Oo ay si buuxda gacanta ugu hayaan robots.
  Kaliya riyo ayay gabadha weligeed ah is aragtay iyada oo xor ah oo weyn. Oo intii hadhayna way dadaaltay, oo ay shaqaysay, oo waxba ma qabato, oo waxay cagaha ku dhufatay dhagaxyo af leh.
  Laakiin boqoraddu rajo may lumin. Iyadu waa madhimato waxaana hubaal ah inay wax ka bedeli doonto muddada daa'imka ah! Addoonsigu weligiis ma jiri doono!
  Boqoraddii hore xitaa way gabyay, inkastoo ay xaqiiqadu tahay in belaayadu ku dhacday dhabarkeeda oo qaawan oo muruqa ah:
  Gabadha Dhulku waxay u jawaabi doontaa, maya,
  Waligay addoon ahaan maayo...
  Waxaan aaminsanahay inay jiri doonto waaberigii xorriyadda -
  Dabayshu waxay soo dejin doontaa boog cusub,
  Dagaalka xurmada leh ee Aabbaha,
  Waayo, Ilaaha weyn baa ku baaqaya...
  Horay u kac, geesi geesi ah,
  Mugdigu wuu bixi doonaa, ubaxyada May-na way magooli doonaan!
  
  
  
  
  XABASHIDA HA U DHALIN
  Bishii Noofambar 1941, Hitler wuxuu si lama filaan ah u nabdeeyay Stalin. Xalka u muuqda mid aan suurtagal ahayn qof kasta oo yaqaan xaaladda dhabta ah.
  Jarmalku, waxay u muuqataa, inay ku dhow yihiin inay qaataan Moscow. Maxaase loogu deeqayaa nabadda xaaladdan?
  Laakiin Hitler, sida aad ogtahay, wuxuu lahaa dareen aad u horumarsan. Oo wuxuu dareemay in Moscow aan la qaadan doonin. Oo haddii ay sidaas tahay, markaa waa waqtigii, marka Stalin la cabsi geliyo, si loo bixiyo nabad. Dabcan, dhammaan ragga milatariga ah kuma raacsana arrintan, laakiin Hitler wuxuu lahaa awood iyo amar.
  Waxaa intaa dheer, xaaladaha nabada ayaa ballanqaaday inay faa'iido u yeelan doonaan Jarmalka. Xaqiiqdii, Ukraine waxay u gudubtaa Jarmalka oo ay la socoto carrada madow iyo beeraha, iyo sidoo kale Belarus, gobollada Baltic, iyo gobolka Smolensk.
  Stalin, guud ahaan, wuxuu ogolaaday inuu ka tanaasulo wax kasta oo Jarmalku horey u qabsaday.
  Sevastopol waxay ku dhacday Jarmalka. Jawaabta, Krauts waxay ka tageen gobolka Moscow. Leningrad ayaa ku hadhay USSR, waxaana loo sameeyay waddo. Jarmalku waxay ku heshiiyeen inay ka baxaan gobolka Leningrad si ay ugu beddelaan gobolka Voroshilovograd iyo gobolka Donetsk, oo Jarmalku aanu weli si buuxda u qabsan.
  Guud ahaan, Nazis waxay heleen Donbass oo leh dhuxusha, biraha iyo warshadaha, kaydka bauxite, iyo dhul beereed, Crimea oo dhan, iyo xitaa qayb ka mid ah koonfurta Don. Jarmalku waxay ka tageen gobolka Leningrad, Moscow, Tula, qayb ka mid ah gobollada Rzhev, Kalinin. Beddelka qayb ka mid ah Donbass, qayb ka mid ah Don oo leh carro madow oo qani ah iyo Sevastopol. Finns waxay heleen Petrozavodsk iyo waxa ay ku guuleysteen inay qabtaan. Waxaan ku kala tagnay si nabad ah.
  Intaa waxaa dheer, USSR waxay ballan qaaday inay ku keeni karto saliid qiimo ka yar qiimaha suuqa, iyo inay bixiso madaxfurasho badan oo maxaabiista dagaalka ah.
  Stalin, oo ka baqaya in laga adkaado dagaalka iyo Moscow, ayaa ku raacay shuruudahan. Markii ugu sarreysey ee guulaha Wehrmacht.
  Waa hagaag, Hitler, oo lahaa dareen ka sarreeya, wuxuu ogaaday in tani ay tahay doorashada ugu fiican.
  Dagaalkii USSR waa dhamaaday. Naasigu wuxuu markii ugu horreysay bilaabay inuu ciidamada u wareejiyo Afrika. Waxaa intaa dheer, Ingiriisku wuxuu bilaabay weerar uu ku qaado Rommel. Hagaag, waa maxay haddaba? Waxayna Fritz qabsadeen oo ay ciidan ku dejiyeen Malta. Dabcan, marka hore duqayntii Ingiriiska halkaas.
  Midda xigta, dabcan, waa weerarka Gibraltar. Hitler shakhsi ahaan wuxuu la kulmay Franco.
  Sida, waxaad aragtay sida Jarmalku u xoogan yahay. Ka adkaaday USSR. Waxay qabsatay afar milyan oo Ruush ah iyo kumanaan kun oo taangiyo ah. Anaga, Spain waxay la mid tahay istaroog ku yaal khariidad. Waanu qabsanaynaa haddii aad u ogolaan waydo ciidamada. Haddii aad seegtona, waxaad wax ka heli kartaa Afrika. Waxaa intaa dheer, Britain waa la halaagay oo meelna ma aadi doono!
  Franco oo garwaaqsaday in Spain la qabsan karo oo aysan jirin wax fursad ah ayaa ku raacay.
  Weerarkii Gibraltar wuxuu ahaa mid guul leh, oo degdeg ah. Dhufayska waa dumay. Kadibna Jarmalku wuxuu galay Equatorial Africa.
  Ingriiska waxaa soo gaaray khasaare aad u weyn. Waxa loo qabtay sidii wax nuugaya.
  Rommel waxa uu Ingiriiska kaga adkaaday Liibiya oo uu weerar ku qaaday Masar. La qabsaday Alexandria.
  Dabadeed wuu baxay oo ka gudbay kanaalka Suweys. Iyagoo guushooda ka duulaya, Jarmalku wuxuu qabsaday Ciraaq, Kuweyt, iyo dhammaan bariga dhexe.
  Wehrmacht ma lumin askar iyo saraakiil badan oo bari ah. Ciidamadiisuna way ka tiro badnaayeen oo way ka khibrad badnaayeen, ugana tababar badnaayeen Ingiriiska iyo gaar ahaan ciidammada gumaysiga.
  Ingriisku waa uu hayn karaa arrintan, shaki la'aan, waa lumay. USSR la'aanteed, Fritz waxay u suurtagashay inay si guul leh ula dagaallamaan Ingiriiska.
  Guud ahaan, Ingiriisku waxa uu ku dhacay in uu lumiyo gumaysigiisii. Ciidankeeda dhulka ayaa ahaa mid aad u daciif ah oo wax ku ool ah dagaal yar si ay u qabtaan gumeysiga ka dhanka ah ciidamada tirada badan iyo kuwa edaabta badan ee Wehrmacht.
  Laakin diiradda ma aysan shaqayn. Ka dib dhicitaankii Gibraltar iyo Malta, waxay noqotay mid aan macquul ahayn in Afrika la qabto. Markaa Rommel waxa uu xidhay Kanaalka Suweys. Xitaa dhulka, Jarmalku wuxuu ku garaacay Ingiriiska hal gool. Dagaalkii USSR ka dib, Wehrmacht wuxuu noqday mid aad u xoog badan oo kalsooni ku leh awooddiisa, wuxuuna helay khibrad dagaal oo ballaaran.
  Sidaas ayaa Afrika si tartiib tartiib ah loogu qabsaday. Iyagoo iiraan sii maraya ayuu Jarmalku ka galay Hindiya. Halkaas, sidoo kale, sepoys-ka maxalliga ah ma aysan rabin inay u dhintaan Britain. Guud ahaan, Jarmalka waxaa caqabad ku ahaa masaafo dheer, waddo la'aan, isgaarsiin la'aan iyo dhibaato xagga saadka ah, marka loo eego ciidamadii Ingiriiska.
  Maraykanka ayaa boodhka laga jafayaa si looga fogaado dagaal. Waxay xitaa ka qaadeen dhammaan cunaqabataynta Japan.
  Laakiin weli samurai ayaa weeraray Peru Harbor. Waxaa lagama maarmaan noqotay in aan is difaacno oo aan qabsano hantidii Ingiriiska ee Aasiya. Jabbaankuna wuu sameeyay.
  Marka la soo koobo, sannadkii afartanaad iyo qeybtii hore ee saddex iyo afartanaad, Jarmal iyo Jabbaan waxay qabsadeen Afrika, Australia, iyo dhammaan Aasiya. Bishii Sebtembar 1943-kiina soo degista Ingiriiska ayaa raacay. Ka dib, dabcan, qaraxyo waaweyn. Jarmalku waxay adeegsadeen Yu-288, iyo Yu-188, iyo mashiino kale.
  Ka dib markii ay lumisay deegaannadeeda oo ay ku daashay dagaalkii badda hoostiisa, Ingiriisku wuu iska caabin waayay.
  Jarmalkuna waxa ay haysteen khayraad aad u badan, gaar ahaana shaqada. Waxay si dhab ah u duqeeyeen dhammaan magaalooyinka iyo warshadaha England. Ka dibna, dabcan, soo degista ciidamada iyo isticmaalka Panthers, Shabeel, Libaaxyo iyo xitaa Mouses. Waa hagaag, dabcan, sidoo kale taangiyada amphibious iyo baabuurta biyaha hoostooda.
  "Mouse" ayaa la dhameeyay ka hor inta uusan bilaaban howlgalka, oo xitaa wuu dagaalamay. Laakiin "Mouses" aad bay u culus yihiin.
  Shaqaalihii Gerda ee Panther waxay ku kala sooceen dagaalka. Ka dib qabsashadii Ingiriiska, Jarmalku wuxuu weli la dagaallamayay Maraykanka in muddo ah. Ku garaacday Ameerikaanka Iceland. Laakin isgaarsiintii la fidiyay awgeed, qabsashada Ameerika waxay noqotay hawl adag. Weli, Badweynta Atlantic ma aha kaftan. mooyaane in ay saaxiibkii duqeeyeen oo ay badda ku dagaallameen mooyaane.
  Maraakiibta quusta ee Jarmalka ayaa la sameeyay, oo ay ku jirto iyadoo la isticmaalayo hydrogen peroxide, waxayna degtay ku dhawaad dhammaan maraakiibta Mareykanka.
  Si kastaba ha ahaatee, Maraykanka ayaa weli aad u adag in la qabto. Dagaalku wuu sii daba dheeraaday, Jarmalkuna aakhirkii wuu qabsaday oo nabada qaatay.
  Ka dib Jarmalku wuxuu u jeestay USSR.
  In 1945, E-50 iyo E-75 galay wax soo saarka. Hitler waxa uu mamnuucay soo saarista taangiyada ka fudud konton tan, marka laga reebo gawaadhi yar oo sahamin ah.
  Panther wuxuu ahaa afar iyo afartan tan iyo badh tan. "Panther" 2 horeba waa konton iyo laba tan. E-50 ayaa horey u jiiday ku dhawaad shan iyo lixdan tan. Taangiga u dambeeya waxa uu lahaa hub hore oo aad u wanaagsan oo dhan 150 milimitir xagal 45 darajo ah, iyo 185 milimitir dhinaca hore ee turret, sidoo kale xagal. Qoriga 88 mm oo dhererkiisu yahay 100 EL. Iyo 82 mm oo hub ah oo dhinacyada ah, sidoo kale jiirarrada. Marka lagu daro mishiinka, kaas oo kor u qaaday 1200 hooras markii la xoojiyay, waa haan dhexdhexaad ah oo aad u xoog badan.
  Ku dar laba iyo toban wareeg daqiiqadii.
  Mid ka sii culus E-75 oo miisaankiisu ka badan yahay sagaashan tan. Haantani waxay noqotay mid aan si buuxda u guulaysan. Qoriga 128mm waxa uu lahaa xawli yar oo dab ah, waxa uu lahaa xawaarihii xabkaha hoose, mana lahayn wax faa'iido ah marka la barbardhigo 88mm E-50.
  Hubka hore ee qolofka ayaa ka yara wanaagsan 160 millimitir xagal 45 darajo ah. Si kastaba ha ahaatee, looma baahna in ka badan. Waxay haysaa dhammaan qoryaha Mareykanka, iyo kuwa Soofiyeedka sidoo kale. Ilaalinta turret waa mid aad u fiican: 252 milimitir xagga hore, 160 milimitir dhinacyada iyo gadaal. Waxaa la arki karaa in ugu yaraan ay jiraan ilaalin badan ama ka yar oo lagu kalsoonaan karo oo loogu talagalay munaaradda, gaar ahaan dhinaca.
  Dhinaca kiisku waa 120 mm, taas oo ah mid la aqbali karo, oo lagu daray waxaad sidoo kale soo dhejin kartaa shaashadaha. Matoorku, si kastaba ha ahaatee, waa daciif marka loo eego 900 hooras. Guud ahaan, dabcan, haangu waa mid aan dhammaan oo aad u dheer. Waxay i xasuusinaysaa Shabeel-2 si cadaalad ah u koray oo leh dhibaatooyin la mid ah.
  Labada baabuur ee Jarmalku waa kuwo aan qummanayn, laakiin E-50 waa, dabcan, waxtar badan.
  Waa hagaag, iyo sidoo kale E-100. Laakiin gaarigan ayaa xitaa ka culus oo leh astaamo wadista oo ka xun E-75.
  E-100, sababtoo ah baaxaddeeda weyn, ayaa la soo saaray tiro yar.
  Ciidamada laftooda ayaa guud ahaan ansixiyay E-50.
  Guga ee 1946, si sax ah Abriil 20, dhalashada Fuhrer, Jarmalku waxay u guureen USSR.
  Waxay haysteen baabuur iyo qalab tiro badan. Tobanaan kun oo taangi oo noocyo kala duwan ah. USSR waxa kale oo ay haysteen taxanayaasha T-34-85 iyo IS-2 iyo IS-3. T-44 si buuxda uma guulaysan. Laakiin T-54 weli diyaar uma ahayn.
  Jarmalku waxay soo saareen E-50 iyo E-75 tiro badan.
  Ka dib markii ay lumiyeen qayb muhiim ah oo dalka ka mid ah, Stalin wuxuu mamnuucay horumarinta baabuurta ka culus afartan iyo toddobo tan.
  Marka lagu daro tiro badan oo T-34-85 ah, iyo IS-2 iyo IS-3 ka yar, SU-100, oo ahaa qori iskiis u fudud oo wax ku ool ah, ayaa la soo saaray.
  Waa in la ogaadaa in taangiga ugu weyn, T-34-85, uu geli karo oo keliya taxanaha E-50 ee Jarmalka, iyo E-75, xitaa dhinaca, wuxuu ahaa mid aad u adag, oo kaliya SU- 100 ayaa samayn kara, oo xataa markaa xidhi kara.
  Markaa ciidamada ayaa si cad u sinnayn. Taangiyada Jarmalku laftoodu waxay ka soo galeen taangiyada Soofiyeedka meelo aad u fog. Oo kaliya IS-3 ayaa lahaa ilaalin badan ama ka yar oo ku qanacsan wejiga, ka dibna qaybta sare.
  Halkan waxaa ah Jarmalku oo ku riixaya dhulka USSR.
  Gerda, Charlotte, Christina iyo Magda ee E-50. Heesaha ayay isu foodhyaan oo ay ciyaan.
  Waxaannu burburin doonnaa geeska wan kasta,
  Ilaaha Qaadirka ah ayaa inoo ahaan doona!
  Iyo sida ay u qaadan doonaan oo ay cadawga u ridi doonaan.
  Afar iyo soddonkiiba waa la afuufay. Haa, shaqaalaha dagaalka, waxba ma odhan kartid.
  Charlotte waxay tiri iyadoo xanaaqsan:
  - Weli, hubkeena aad uma wanaagsana. Cadawgu xitaa wuxuu xidhi karaa looxa!
  Christina waxay tiri:
  - Laakin qorigu waa sax waana dilaa! Markaa mid baa kan kale magdhabaya!
  Gerda wuxuu yiri:
  - Qof walba waanu kala jeexaynaa!
  Dhanka kale, Natasha oo ku jirta SU-100 iyada iyo shaqaalaheeda ayaa la dagaallamaya Fritz.
  Oleg Rybachenko wuxuu noqday xubinta shanaad ee SU-100, oo ay weheliyaan Natasha, Zoya, Augustina iyo Svetlana.
  Gabdhuhu way ruxeen iyagoo oggol:
  - Waxaad tahay dagaalyahan, taas oo weyn!
  Natasha ayaa rasaas ku riday cadowga. Madaafiicda ayaa ku dhacay gaari Jarmal ah oo foolka foolka kaga dhacay, waxaana uu ka dhacay. Inantii ayaa cago qaawan oo cadhaysan ku tuntay. Waxayna hubisay:
  - Oo hadda waxaad tahay wiil! Waxaad u muuqataa mid af badan, sax?
  Oleg wuu lulay. Waa wiil aan dhimanayn, taasoo la macno ah inuu wax badan qaban karo. Halkan waxaa ah Jarmal E-75 oo horay u socda. Sidee loo jabsadaa?
  Inankii garaadka ahaa wuu fahmay oo si hoose ugu yidhi:
  - Waxaan nahay bir, isku dhiig - aniga iyo adiga!
  Cagihiisii carruurnimada oo qaawan ayuu indhaha ka rogay oo rasaas ku riday.
  Sida taangiga Jarmalku aanu u xoog badnayn hubka hore, laakiin haddii aad ku dhufato dhamaadka-ilaa-dhamaadka ama isku-darka xadhkaha xoogga, taangiga ayaa ku siinaysa. Kadibna birta ayaa dilaacday oo qalabkii dagaalka ayaa bilaabay inuu qarxiyo.
  Oleg Rybachenko ayaa yiri:
  - Tani waa fasalka ugu sarreeya!
  Natasha waxay ku xajisay ciribta wiilka oo qaawan oo luxday:
  - Toog!
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale ka eryay SU-100. Waxay ka soo rideen meel fog, ka dibna 100 mm cannon Soviet ma qaadin taangiyada ugu dambeeyay ee Jarmalka: E-50 iyo E-75. Laakin wiilku waa wax cajiib ah. Wuxuuna ku guuleystey inuu cadawga ku dhufto.
  Wiilkii Terminator ayaa mar kale toogtay. Oo waxay ku jabtaa E-50. Taangigani aad buu u dheereeyaa waana in la garaacaa. Laakiin Jarmalku had iyo jeer aad iyo aad bay u sii riixayaan.
  Zoya waa toogtay Oo aad u sax ah.
  Cadowga ku dhufo munaaradda. Dabadeed Oleg Rybachenko ayaa mar kale dab qabadsiiyay. Qoriga boqolka milimitir wuxuu ka shaqeeyaa yaabab.
  Garaadka wiilku wuu guuxay:
  - Waan ku kala jeexayaa! waan ku kala jeexayaa! Ma ahaan doonto sidaada!
  Mar labaad, sida wiil, wuu qaadan doonaa oo si sax ah ugu dhufan doonaa. Waxayna runtii kala jejebin doontaa cadowga.
  Kadib waxay soo bandhigi doontaa:
  Waxaan ahay dagaalyahan sare!
  Oo haddana cagtiisa oo qaawan buu toogan doonaa.
  Wiilku wuxuu u muuqdaa laba iyo toban kaliya, laakiin aad ayuu u degdegsan yahay oo cajiib ah.
  Halkan ayay ku toogatay iyadoo kaashanaysa suulaheeda qaawan iyo Augustine.
  Waxayna gabadhii ku dhacday E-50.
  Jarmalku waxa soo gaadhay burbur wayn. Hase yeeshee qul-qulka taangiyada ayaa marba marka ka danbaysa soo dhowaanaya. Halkan waxaa ah E-100 dhaqdhaqaaqa. Sidoo kale hub xoog badan, hub iyo gaashaan.
  Laakin gabdhihiisa iyo wiilkiisiiba way soo maraan.
  Gaari Jarmal ah ayaa gubanaya oo googo'ay.
  Oleg Rybachenko ayaa ku heesay:
  - Aabbaha Qudduuska ah ee sharafta leh,
  Cadhada aan dhulka la dhigin!
  Haddana inankii ayaa xabad ku dhuftay, Fashistihiina ku jabiyay, gabdhihiina indhaha ayuu ku dhuftay. Haddana inankii ayaa cadawga toogtay oo burburiyay.
  Aan iska daayoo, waa wiil dagaalamaya. Oo isna qolof buu kugu dhufan doonaa. Iyo taangiga "Tiger" -2, oo duugoobay, laakiin awood leh, wuxuu noqday dhibane. Jarmalka Panther 2 ayaa sidoo kale la dhibtoonaya guul darro. Laakiin waxay ku dhowaatay inay qabsato Ameerika lafteeda.
  Oo hadda USSR waa cadaadis.
  Oleg Rybachenko ayaa toogtay oo si sax ah u garaacay.
  Waxayna bilaabeen in ay markooda toogtaan oo ay heestaan...
  Natasha waxay laaday cagteeda qaawan oo qaylisay:
  Tani waxay ka timid taiga...
  Zoya sidoo kale waxay taabatay suulasha oo qaawan oo ay qaylisay:
  - Badda Ingiriiska...
  Augustine ayaa sidoo kale ku dhuftay madfaca oo yiri:
  - Ciidanka Cas!
  Svetlana ayaa gantaalo ku riday lugaheeda qaawan waxayna tiri:
  - Ugu wada xoog badan!
  Oleg Rybachenko wuu ka xumaaday oo yidhi:
  - Oo ha Casaan...
  Natasha ayaa riday oo qaylisay:
  - Si xoog leh buu u tuujiyaa!
  Zoya ayaa sidoo kale dharbaaxday oo qaylisay:
  - Bayonet-kaaga oo leh gacan jilicsan!
  Augustine ayaa laaday oo qayliyay:
  - Oo waa inaan...
  Svetlana ayaa ku soo oogtay eedaymo dilaa ah waxayna ku tidhi:
  - Lama joojin karo!
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale toogtay, isagoo qoslaya:
  - Tag kan u dambeeya...
  Natasha waxay dirtay qolof oo qaylisay:
  - Dagaalka dhimashada!
  Gabdhihiina way kala firxadeen, madfaca waa la riday ilaa ay madfacyadii ka dhammaadeen.
  Haa, Oleg Rybachenko mar kale ayuu dagaal ku jiraa.
  Laakiin Ciidanka Cas ayaa waqti adag ku jira. Jarmalku wuu soo socdaa. Waxay haystaan qalab badan iyo ciidan badan oo lugta ah. Sidoo kale Jabbaanku waxay ka imanayaan bari.
  Uma babac dhigi karo awooda noocaas ah.
  Gerda iyo shaqaalaheeda ayaa ku dagaalamay E-50. Jarmalku waxay mar horeba ku qulqulayeen Voronezh. Dagaalka ayaa ah mid xoogan.
  Dhinaca kale, taangiga Jarmalku waa mid aad u wanaagsan sida dagaalyahan noociisa ah. Laakiin ilaalinta markabka ayaa ah mid daciif ah. Taasina waa dhibkeeda, marka gabdhuhu waa inay ka digtoonaadaan.
  Weli waxaa jira wax badan oo T-34-85 ah oo la soo saaray. Baabuurkan ayaa weli ku jira wax soo saar ballaaran, iyo 88-mm cannon Jarmal ah oo ku yaal 100EL wuxuu goosanayaa goosasho wanaagsan oo fogaan dheer.
  SU-100 ayaa sidoo kale si isa soo taraysa loo soo saarayaa, kaas oo ah qori iskiis u shaqeysta, ka fudud in la soo saaro taangiga, laakiin waa hub ka xoog badan.
  Hadda, iyada oo ku riixaysa badhanka joystick ee suulasha qaawan, Gerda waxay jabisay qalajinta Soofiyeedka. Meel u dhow, baabuur noocaan ah wuxuu noqon karaa mid aad khatar u ah.
  Terminatorkii timaha timaha lahaa ayaa qaaday oo ku heesi jiray:
  - Dareemahayga kama samaysan bir,
  Runtii waad i heshay!
  Kadibna Charlotte ayaa ridday madfac oo burburisay afar iyo soddonkii.
  Qoriga laba iyo toban xabbadood ridaya daqiiqadiiba meel dheer ayuu gaadhaa.
  Marka xigta, Christina ayaa dab qabadsiisay. Oo isna wuxuu u samayn doonaa tan si sax ah oo sax ah. Waxay jabisay taangi Ciidanka Cas ah oo ay ku qaylisay:
  - Dab daran! Hooray for Stalin!
  Kadib Magda ayaa iyana garaacday. Waxay tan si sax ah u samaysay iyadoo adeegsanaysa suulasha oo qaawan.
  Waxayna ku heesay:
  - Waayo, ammaanta dalka daa'imka ah!
  Intaa ka bacdi inantii ayaa qosol la soo booday...
  Mashiinka Jarmalku wuxuu u shaqeeyaa si aan cillad lahayn.
  Dhibbanaha ayaa ahaa IS-2, oo ah taangiga awood badan oo khatar ah, laakiin si liidata loo ilaaliyo xagga hore ee turubka.
  Kaliya IS-3 ayaa leh difaac xagga hore oo aad u wanaagsan, laakiin taangigan ayaa wali lagu soo saarayaa taxane yar yar. Qaabka munaaradda waa mid aad u adag. Inkasta oo IS-3, sida dhaqanka dagaalku muujiyay, ugu yaraan waxay fursad u leedahay inay u dhawaadaan baabuurta E-series ee meel u dhow.
  Taangiyada culculus wali lagama soo saarin USSR, xitaa horumarkooda waa la hakiyay. Tani, dabcan, waxay abuurtaa dhibaato. Jarmalku waxay heystaan oo kaliya E-25 qoriga iskii u shaqeya ee taxanahoodu yahay, laakiin wax soo saarkiisu wuxuu ku dhawaaday in la qaboojiyo. Inkasta oo mashiinku aanu xumayn.
  Kaliya laba xubnood oo shaqaale ah iyo hal mitir iyo badh dherer ah. Yar oo leh madfac 75mm ah oo ka yimid Panther. Ugaadhsiga baabuurta Soviet.
  Laakiin Fuhrer ayaa doorbidaya awoodda. Xitaa E-50 ayaa si tartiib tartiib ah uga hooseeya E-75, kaas oo sidoo kale lagu daboolay gaashaanka dhinacyada.
  E-75 way adag tahay in la galo xitaa dhinaca. Jarmalkuna waxa uu ka faa"iidaysanayaa horumarka...
  Laba duuliye oo Jarmal ah Alvina iyo Albina ayaa mar hore u suurtagashay in ay dhaafaan tirada diyaaradaha la soo riday saddex boqol waxayna heleen: Cross Knight of the Iron Cross oo leh caleemo geedo ah oo qalin ah, seefo iyo dheeman.
  Gabdhuhu waa dagaalyahanno aad u fiican oo adduunka ugu fiican. Haa, xitaa haddii Huffman uu leeyahay diyaarado badan oo la toogtay ilaa hadda, aad bay u qurux badan yihiin.
  Iyo, sida caadiga ah, waxay ku dagaalamaan kaliya bikini iyo kabo-la'aan.
  Alvina waxay soo ridday saddex diyaaradood oo Soofiyeedka ah oo ka timid ME-262 X iyada oo leh 30-mm cannons diyaaradeed waxayna ku qaylisay:
  - Waxaan ahay toosan dabargo'da!
  Albina, oo toogtay dab la mid ah, ayaa xaqiijiyay:
  Annaguna waxaan nahay halaag dhammaystiran.
  Waxayna jartay afar diyaaradood oo kale oo Midowgii Soofiyeeti...
  Dagaalyahanadu aad bay ugu dagaalamaan niyadda, laakiin si joogto ah ayay u dhoola cadeeyaan.
  Waxay jecel yihiin ragga oo waxay ku shaqeeyaan carrabkooda. Wayna jecel yihiin. Sida quruxda dagaalka.
  Waxay soo rideen TU-3 Midowgii Soofiyeeti oo burburiyay...Tani waa salaantoodii kululayd.
  Gabdhuhu, si kooban, kuma daayaan. Ciidanka Casna iyagaa ka qaata.
  Laakiin dhanka kale, Anastasia iyo Mirabela waxay sidoo kale ku dagaalamayaan bikini iyo kabo-la'aan - iyaga oo kor u qaadaya dhibcohooda! Waa gabdho aad u dagaal badan.
  Anastasia ayaa soo riday diyaarad Jarmal ah, waxayna tiri:
  - Waxaan ahay duuliye weyn!
  Mirabela ayaa rasaas ku riday baabuur Jarmal ah oo madfac wata, wuxuuna ku qayliyay:
  - Waxaan ahay dagaalyahan sare!
  Gabdhaha runtii waa waxa aan u baahanahay...
  Laakiin waxay ku dagaalamayaan Yak-9 Ts oo duugoobay, kuwaas oo dabiiciyan aan la mid ahayn diyaaradaha jet ee Jarmalka. Laakiin quruxdu waxay ku guulaystaan inay dagaalamaan. Waxayna ka fogaadaan in la toogto.
  Oo waayo? Sababtoo ah waa kabo-la'aan iyo bikinis. Markaa ma jirto si loo gooyo iyaga.
  Dagaalyahannada, sida aan aragno, waxay fahmaan waxa maqaarka qaawan yahay.
  Anastasia ayaa toogtay dagaalyahan kale oo Jarmal ah waxayna ku qaylisay:
  - Dalka Hooyo!
  Mirabela ayaa jaray HE-162 oo qayliyay:
  - ee Stalin!
  Dagaalyahanka Jarmalka ee ugu khatarta badan waa ME-262 X, wuxuu leeyahay shan xabo oo hawo ah, xawaare aad u weyn, baalal xaaqan, iyo hub xoog badan.
  Way fududahay in la rido gaari HE-162 ah oo fudud, raqiis ah, laakiin aad loo maareyn karo.
  ME-1010 si buuxda uguma guulaysan Jarmalku; TA-183 waxay u soo baxday inay noqoto mid la taaban karo, waxayna sidoo kale aadaa dhinaca hore.
  Laakiin Hitler wuxuu doorbidayaa ME-262 X oo si weyn loo ilaaliyo, oo leh hub xooggan.
  Baabuurta Luftwaffe ee ku shaqaysanaysa wax-soo-saarkii weli lama joojin. TA-152 waa gaadiidka ujeedooyinka badan leh ee ugu guulaha badan, iyo ME-309 ayaa weli ku jira dagaalka. Waxay ka sarreeyaan dagaalyahannada Soofiyeedka xawaaraha iyo hubka. In kasta oo Yu-488 uu yahay baabuur-jiidhiyaha, Soviet Yaks xitaa ma qabsan karo. Haa, xitaa LA-7 ka horumarsan wuu ka hooseeyaa gaarigan xawaarihiisa.
  Iyo waxa laga yeelayo diyaaradaha wax duqeeya: Arado, Yu-287 iyo kuwa kale.
  Duulimaadka Soofiyeedka, oo aan lahayn diyaarad jet, waa daciif.
  Si kastaba ha ahaatee, Anastasia iyo Mirabela ayaa wali maamula inay dhaliyaan dhibco wanaagsan xitaa xaaladahan oo kale.
  Markaasay soo noqdeen, oo shidaal bay qaateen, oo haddana dagaal bay galeen. Waxaa mar kale ku dhacay baabuur Jarmal ah. Waxayna ku sameeyaan saameyn weyn.
  Ma jiro qof duulista Soofiyeedka ka tirsan oo la barbar dhigi kara lammaanahooda. Intaa waxaa dheer, gabdhuhu waxay u galmoodaan si ay u noqdaan kuwo xooggan. Caadi ahaanna waxay had iyo jeer leeyihiin rag kala duwan. Tanina waxay siinaysaa gabdhaha xooggaas oo kale!
  Tani waa mid ka mid ah siraha guushooda cajiibka ah.
  Gabdhuhu waxay hore u heleen xiddiga dahabka ah ee Hero of the USSR, oo midba midka kale ku dhufo.
  Mar kale ayay duuleen oo qof soo rideen.
  Anastasia waxay gooysay Yu-288, oo ah bam aad u xoog badan, iyada oo 37 mm diyaaradeed.
  Mirabela ayaa soo riday diyaarad Yu-287 jet ah, iyadoo sidoo kale adeegsanaysay isla qori 37-Millimitir ah. Qoryaha noocan oo kale ah ayaa u suurtageliyay, iyada oo si cajiib ah saxnaanta gabdhaha, in ay meel fog ka dhuftaan baabuurta cadowga. Inkasta oo rasaastu ay xaddidnayd, waxaad halis u gashay inaad dhimato.
  Gabdhuhu cago qaawan ayay ku garaaceen oo heeseen:
  - Sida gorgorrada oo kale,
  Waxaan horay u nahay Stalin!
  Guushayadu waxay ku dhowdahay geeska
  Fur akoonkaaga guuleysta!
  Markaa dagaalyahannadu, dabcan, ma oggolaan doonaan faashistaha inay ka baxaan jillaabyada. Oo waxay ku dhufan doonaan si adag oo ay u dhaawaci doonto Fuhrer.
  Anastasia Vedmakova, dabcan, maneuvers. Yak-9 waa in ka badan lix boqol oo kiilo mitir, ma sii jiri doono, qoriga culus xitaa waa ka gaaban yahay, laakiin wuu rogrogaa oo noqdaa mid ka badan ama ka yar.
  Waxoogaa ka fiican Yak-3, kaas oo, si kastaba ha ahaatee, kharash badan oo u baahan duralumin tayo sare leh. Oo USSR waxay lumisay dhul badan. Iyo Yak-9 waxaa lagu soo saari karaa tiro aad u badan.
  Laakiin ma jirto si aad ula socoto Reich Saddexaad, oo ay weheliso Japan.
  Mirabela ayaa toogtay ME-262 wuxuuna ku heesay:
  - Sharafta Boqortooyada Ruushka,
  Waxaan ka dhigi doonaa adduunka oo dhan farxad!
  Anastasia waxay jartay Jarmal kale waxayna ku qaylisay:
  - Kani waa magaca jacaylka ugu iftiimaya!
  Iyo sidoo kale sida ay u guuxi doonto. Oo wuxuu ku dhuftay Fritz.
  Gabdhuhu, dabcan, aad iyo aad bay u fiican yihiin.
  Dhanka kale, Jarmalku waxay si qoto dheer ugu sii qulqulayaan dhulka USSR.
  Jabbaanku sidoo kale waxay ku faraxsan yihiin naftooda. Way badan yihiin oo iyagaa ka horreeya Shiinaha.
  Askarta jaalaha ah ayaa isku dayaya inay soo dhex galaan. Oo waxay si dhab ah u daadiyaan dhammaan wajiyada meydka.
  Laakiin waxaa jira qaar badan oo iyaga ka mid ah oo ay ugu dambeyntii jabaan.
  Jabbaan iyo ciidankooda jaalaha ah ayaa duulaan ku ah Khabarovsk. Khasaaraha lama tixgaliyo haba yaraatee.
  Laakiin waxaa halkaas kula kulmay gabdho Soofiyeedka.
  Alenka iyo kooxdeeda.
  Gabdhaha ayaa difaacaya Khabarovsk. Cagaha cadawga ayay bambaanooyin ku tuuraan.
  Oo weliba waxay ku heesi jireen qosol:
  - Waxaan nahay gabdho wanaagsan,
  Iyo jabkii soo gaaray dhamaan dagaalyahanadii...
  Codku aad buu u dheer yahay
  Sharafta aabbayaal waalan!
  Oo haddana bam-gacmeedyadii ay tuureen cagaha qaawan ee quruxda ayaa duulaya.
  Alenka, isla markii ay leexatay, waxay hoos u dhigtay Shiinaha oo ay qaylisay:
  - Dhulkayaga sharaf!
  Anyuta waxay ku tuuri doontaa bam gacmeed iyadoo cagaheeda qaawan oo guuxaysa:
  - Magaca awoodaha sare!
  Oo isna wuxuu kugu dhufan doonaa dilaac dilaa ah.
  Marka xigta, Angelica ayaa toogtay. Wuxuuna sidoo kale ku tuuray bam gacmeed cagtiisa qaawan.
  Iyo qaylo:
  - Xuduudo cusub!
  Kadibna Maria sidoo kale way ku dhufan doontaa. Waxayna sidoo kale jabisay dagaalyahanadii jaalaha ahaa, iyadoo heesaysa:
  - Dabo dabo! Isha il!
  Oo ay indhaha ku hayso saaxiibadeed.
  Kadibna Olombikada waxay ku tuuri doontaa sanduuq dhan oo walxaha qarxa ah samurai iyo Shiinaha.
  Oo way guuxi doontaa:
  - Sharafta Aabbaha awgeed!
  Oo haddana shantii waxay burburiyeen ciidankii shisheeye.
  Laakiin Jabbaanku waxay hore u soo ururiyeen Shiinaha badan. Way fuulaan oo fuulaan. Oo tuulooyin dhan oo meyd ah ayaa soo baxa.
  Alenka ayaa toogtey, ku tuurtay cidhibteeda qaawan oo qaylisay:
  - ee Stalin!
  Anyut waxay sidoo kale ku tuuri doontaa bam-gacmeed iyadoo cagteeda qaawan oo ay sanqadhaysaa:
  - Macallimiinta!
  Angelica ayaa tuuri doonta khadka. Haddiyad ayuu cagtiisa qaawan ku tuuray, wuuna qaylinayaa:
  - Lenin!
  Ka dibna Maria waxay ku dhufatay cadowga. Oo calashiisa oo qaawan buu ku dhufan doonaa.
  Dabadeed Shiinuhu dhinac walba wuu u kala yaacay...
  Ka dibna Olombikada ayaa qaadan doonta oo damin doonta foosto nitroglycerin ah. Waxayna dili doontaa qof walba.
  Milatariguna wuu dhacaa...
  Oleg Rybachenko iyo kooxdiisa ayaa weli u dagaalamaya Tula. Jarmalku waxay isku dayayaan inay hareereeyaan Moscow. Magaalada Tula ayaa mar hore iska caabisay weerarkii Fritz ee '41.
  Laakiin cadawgu hadda aad buu u xoog badan yahay. Waxayna si gardarro ah u ridaysaa. Waxaana bambaanooyinku ku da"ayaan ciidanka cas, iyo ciidamada kale ee wax gumaada.
  Cadaw aad u xoog badan. Waxayna dagaalka ku tuureen dagaalyahano madow oo aad u badan, Carab iyo Hindi. Waxayna u muuqataa mid aan la joojin karin.
  Oleg Rybachenko ayaa ku toogtay E-75 wuxuuna ku heesay:
  Askarigu had iyo jeer waa caafimaad qabaa
  Askarigu wax walba waa u diyaar...
  Iyo siigada sida roogagga.
  Waxaan ka baxaynaa waddooyinka,
  Mana joogsan doonto!
  Lugahaagana ha beddelin
  Wajiyadayada ayaa iftiimaya
  Kabaha dhalaalaya!
  Oo haddana wiilku meel fog ayuu ka feeray naasigii. Laakiin xoogaggu run ahaantii waa kuwo aan sinnayn.
  Inkastoo Tula uu u taagan yahay geesinimo. Koonfurtana Naasiyiintu waxay ku soo wajahan yihiin Stalingrad.
  Laakiin maxay u maleynayaan inay ku guuleysan doonaan halkaas?
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale ku toogtay Nazis oo ku heesay:
  Qalalaasahaas oo kale
  ayaa caalamka buuxiyey...
  Aadmigu wax badan oo murugo leh -
  U dulqaado xanuunka iyo rafaadka!
  Mar kale ayaa wiilkii la dilay, waxaana gubanaya Mouse-2, oo ahaa mashiin aad looga cabsado.
  Natasha ayaa si macquul ah u xusay:
  - Ma jirto ciidan na hor istaagi kara!
  Markaasay inankii indhaha ku dhufatay.
  Kadibna Zoya ayaa sidoo kale garaacday. Sidoo kale qayliyay:
  - Si aan u galo guusha!
  SU-100 isagaa u shaqeeya kamana fikiro joojinta duqeynta.
  Jarmalku si tartiib tartiib ah ayay u dhaafeen Tula. Waxay leeyihiin ciidan badan, fara badan. Oo taangiyada noocyada kala duwan ayaa dhaqaaqa.
  Halkan, tusaale ahaan, waa isku mid "Lev" -2, mishiin aad u xoog badan: miisaankeedu yahay boqol tan, iyo hubka hore ee 300 milimitir xagal. Waxba uma eka inay soo maraan.
  Laakiin Oleg Rybachenko weli wuu toogtay. Wuxuu muujiyaa heerkiisa ugu sarreeya - toogte.
  Isaguna wuu is-difaacay, wuuna isku dhuftay...
  Kaliya jajab ayaa ka duulaya Nazis. Laakiin wali ma rabaan inay hoos u dhigaan.
  Oleg Rybachenko ayaa yiri:
  - Mustaqbalka annagaa leh,
  Waxaan nahay gorgor - Jedi!
  Oo haddana wiilku wuxuu sameeyaa majaajillo. Oo mar kale faashistuhu waxay helaan nikkel.
  Shaqaalihii taangiyada Gerdana waxay mar horeba joogeen Stalingrad. Halkan waxaa ka socda dagaallo gardarro ah.
  Gerda, toogtey, qeyliyey:
  - Jidhkaygu waa bir!
  Charlotte waxay ku riixday badhamada joystick-ka suulasha qaawan oo ay qaylisay:
  - Markaa faa'iido u leh dagaalka!
  Waxayna isha la raacday lamaanaheeda.
  Markaasay haddana ku dhufatay oo jebisay afar iyo soddonkii.
  Kadib Christina sidoo kale waa la eryay. Waxay jabisay qalajiyihii Ciidanka Cas, waxayna ku qaylisay:
  - Waxaan ahay gabar waalan! Qof walba waan kala jeexayaa!
  Ka dibna Magda waxay bilawday in ay cagteeda qaawan ku toogto.
  Gabdhaha Jarmalka ayaa guud ahaan si fiican u shaqeeya. Oo ay cadawga qariyaan.
  . CUTUBKA 2-aad
  Balse baabuurkooda ayaa dhinac looga dhuftay. Waa inaan joojiyo oo aan hagaajiyo.
  Gerda ayaa si qaawan u tiri:
  - Mar kale ayaanu wakhti luminaynaa!
  Charlotte ayaa cagteeda qaawan ku xoqday dusha sare ee hubka oo kor u qaaday:
  - Waanu ka aarsan doonaa oo guulaysan doonaa!
  deedna way qaadatay oo ilkaheeda tustay. Oo waxay ka sii daysay cadceedyo ilkaheeda luul ah.
  Christina way qaadatay oo qaylisay:
  - Dalka Hooyo talo la'aan!
  Oo isna cidhibtiisa qaawan buu ku dharbaaxi doonaa hubka!
  Magda way ogolaatay:
  - Oo wax aan jirin!
  Gabdhuhu waxay go'aansadeen inay ciyaaraan chess hadda. Lamaanaha lamaanaha ah. Waxayna bilaabeen inay halkaas ka dhisaan xeelad.
  Ciyaartu waa mid xiiso leh. Laakiin habluhu waxay ku murmeen dhaqaaq kasta oo madax dabada ka riixaya.
  Gerda waxay tiri iyadoo ilko qaawan:
  - Waxaan noqon doonaa axiom ugu sarreeya!
  Iyo sida uu u qosli doono...
  Magacayga waxaan ka soo qaatay sheeko cirfiid Andersen. Sidaa darteed waxaa kaynta ku qabtay tuugo. Waxay kala jejebiyeen gaadhigii, waxayna qaateen ku dhawaad dhammaan dharkii Gerda iyo kabo qaali ah. Sidaas daraaddeed Gerda mar kalay kabo madhan, oo joonyado xidhan. Sidan ayay u ekayd, iyadoo gacmaheeda gadaal ka xidhan tahay.
  Wuxuu dhex maraa kaynta dayrta qabow. Cidhifka madhan waxa uu dareemaa kuus kasta, barar kasta, laamo kasta. Gerda waa baqday oo gaajaysan tahay.
  Xataa waxay ku guulaysatay inay ku soo kabsato qasriga. Cawska dayrtana waxaa ka da"aya dhaxan, oo u eg qabowgii ay dhawaan la kulantay.
  Gerda way qoslisay ... Waxay u maleyneysay in sheekada Andersen ay si cad uga maqan tahay cidhibta la dubay. Taasina way fiicnaan lahayd!
  Haanta si degdeg ah ayaa loo dayactiray. Khasaaraha ayaa ah mid fudud. Inkasta oo madfac 100mm ah uu dhinaca ku dhacay. Kaas oo khatar keeni kara.
  Charlotte ayaa suulasha qaawan ku riixday badhamada joystick waxayna ku heesay:
  - Waxaan ahay taangi burburiye,
  Wadnaha ayaa gubanaya...
  Qoriga waa hoygeyga!
  Oo madfaca wuxuu ku burburiyay afar iyo soddon kale. Hadda, waa T-34-85 kan ka taliya goobta dagaalka. Gaadiidka culculusna waa dhif iyo naadir ciidanka Cas.
  Laakiin markaas IS-3 ayaa soo muuqday. Waxay leedahay meel daciif ah: qaybta hoose ee jirka. Dhafoorku waxa uu leeyahay xagal weyn oo u janjeedha. Waxay leedahay qaab: sanka pike. Laakiin haddii aad ku dhufato qaybta hoose ee wejiga, ma jiri doonto naxariis.
  Magda waxay isticmaashay cagaheeda qaawan si ay qoriga ugu fiiqdo cadowga. Iyo sida uu u dhacay, oo madfacii duulayay.
  Oo mishiinkii Soofiyeedka ayaa feeray mindhicirka. Taawarkii ayaa la go"ay, waxaana bilaabay in madaafiicdu ay qarxaan.
  Gerda ayaa ku dhawaaqday:
  - Oo waxaad tahay qurux si wanaagsan loo hiigsanayo!
  Magda way qaylisay, iyadoo ruxaysa naasaheeda quruxda badan:
  - Qofna ima joojin doono!
  Charlotte si kalsooni leh ayaa u xaqiijisay:
  - Oo ninna ma guulaysan doono!
  Christina ayaa ku jawaabtay:
  - Yeeyyada xunxun waxay burburiyaan cadawga!
  Gerda ayaa ku qaylisay:
  - Yeey xun - salaan geesiyada!
  Naasigu wuxuu hareereeyay Tula, carruurtii, iyo afar gabdhood, waa inay ka soo baxaan giraanta.
  Wiilkii, inantii iyo gabdhihii ayaa ordaya oo bambaanooyin ku tuuraya lugahooda qaawan.
  Laakiin Nazis ayaa soo gaaray dhaawac mana garaaci karaan iyaga.
  Oleg, toogashada, wuxuu ku heesay:
  - Magaca dalka hooyo ee xurmada leh.
  Jilba nama dhigi karo!
  Margarita waxay ku tuurtay hadiyadda dhimashada cagteeda qaawan oo ay ku qaylisay:
  - Maya! Weligaa ha gaarsiin!
  Natasha, toogasho iyo boodbood, ayaa ku dartay:
  - Wax dhib ah yuusan gurigayaga iman!
  Wuxuuna sidoo kale cagtiisa qaawan ku soo tuuri lahaa bam-gacmeed halis ah.
  Dabadeed Zoya waxay iska tuuri doontaa jeexjeexyada, oo waxay sidoo kale isticmaali doontaa suulasha qaawan si ay uga baxdo burburinta...
  Oo way guuxi doontaa:
  - Way fiicnaan doontaa!
  Kadibna Angelica waxay ku ridi doontaa cadowga. Isaga oo cadhaysan ayuu hoos u goynayaa. Oo haddana way guuxi doontaa:
  - Waxaan ahay arka waalan!
  Oo bam-gacmeed ayaa ka duuli doona cidhibtaada qaawan.
  Kadibna Svetlana ayaa qaadan doonta oo si adag kuugu dhufan doonta.
  Kuwani waa, dabcan, gabdho - waxa dhimashadu u keento cadawga.
  Natasha, oo toogtay cadowga, ayaa qaylisay:
  - Qofna nagama celin doono, xitaa shaydaanku nagama adkaan karo!
  Bam-gacmeedkiina cagaheeda qaawan bay ka soo duushay. Isagu wax buu ku dhufan doonaa, oo wax walba wuu kala firdhin doonaa, oo meel fog buu ku kala firdhin doonaa.
  Gabdhaha, dabcan, waxay awoodaan inay ka gudbaan dhulka ay saameeyeen. Koonfurta, dagaalku wuxuu ka socdaa Stalingrad, oo ay haystaan Ciidanka Cas. Ka dib markii ay la kulmeen khasaare weyn, Japanese waxay qabsadeen Khabarovsk waxayna ku sii socdeen Vladivostok.
  Hagaag, waxaa halkaas kula kulmi doona kuwa u baahan.
  Anna Witchakova waxay la kulantay xaflad sagootin ah oo aan aad loo jeclayn faraskeeda duulista ee aaminka ah. Dagaalyahanka oo noqday hooyada dhashay Mig-4, oo soo riday diyaarado badan oo Jarmal ah, ayaa si fudud u gubtay duqeymaha cirka ee ciidamada Japan, sidoo kale tiro cadaalad ah oo gaadiid iyo maraakiib kale ah. Ka dib markii gorgorrada ka soo jeeda Land of the Rising Sun ay ku soo boodeen magaalada, Vladivostok wuxuu soo bandhigay muuqaal murugo leh. Si kastaba ha ahaatee, aaska dadka dhintay ayaa u dhacay qaab ciidan, si xishood iyo degdeg ah. Duuliyaha Vedmakova ayaa cagaheeda dab qabadsiiyay, cagaha gabadha waxaa lagu daboolay finan yaryar, sidaas darteed waxay ku socotay caga-la'aan, si taxadar leh ayay u dul istaagtay suulasha. Jabbaanku weli kuma soo celin duullaankii; Vedmakova wuxuu ku wareegay hareeraha burburka, si tamar ah ayaa loo nadiifinayey, shaqaalahana waxaa ku jiray tiro badan oo carruur ah. dhuuban, kabo-la'aan, wejiguna guduudan yahay cadceedda gu'ga ee cusub, waxay kor u qaadeen tiirar jajaban, kor u qaaday tiirar telegraph ah oo dhacay, oo si fudud u xaaqay waddooyinka.
  Odaygii wiilasha ka sarreeyay oo xidhidhka hormoodka ah, balse aan shaadh la"aan (si gooni ah ayuu u laadlaadsan yahay, sida muuqata wiilashu dharkooda ayay xannaanaynayeen) u soo orday duuliyihii.
  - Waxaan ku shaqaynaynaa xawli la dardargeliyay, Jaalle Major, wax walba waa diyaar goor dhow! Waxaan xaaqin doonaa jidka oo nadiif ah, waxay noqon doontaa mid siman sidii dagaalkii ka hor!
  Witcher ayaa dhoola cadeynaya oo u tuuray nacnac:
  - Waa kan, qaado! Tani waa Soofiyeedkayada laga sameeyay shukulaatada dabiiciga ah, maaha sun Maraykan ah.
  Wiilkii si farxad leh ayuu u il-duufay:
  - Oo waxaan la nimid naanays cusub oo Maraykan ah! Maadaama hadda ay la socdaan Hitler iyo Hirohito, markaa ma aha Yankees, laakiin Pindos!
  Gabadhii weyneyd ayaa u sujuudday wiilkii:
  - Yaad sheegtay inay yihiin?
  Hormoodkii yaraa ayaa ku celiyay:
  - Pindos! Markaa hadda waxaan la mid nahay Yankeeskii na khiyaanay!
  Witcherova waxay garaacday madaxa wiilka, ka dibna gacanteeda weyn ee xoogga leh waxay dul martay garbaha dhuuban ee xididdada ah ee wiilka. Wiilkii ayaa dib u dhoola cadeeyey: ilkihiisu waa caddaan, oo calaacasha calaacalaha ah fidiyey. Gaashaanle sare ayaa gacan qaaday wiilka oo ku jawaabay:
  - Waa inaan xasuusannaa magaca! Laakin wali America dagaal kulama jirno, marka waa dhicis in aan la nimaadno naanaysyo!
  Wiilkii ayaa diiday:
  - Ameerikaanku way ka sii liitaan Japan iyo Jarmalka, sababtoo ah waxay door bidaan inay la dagaallamaan gacmo kale. Si kasta oo ay u naxariistaan dagaalyahannada Boqortooyada Qorraxdu soo baxdo, geesinimadooda waa la yaqaan qof kasta!
  Witcher ayaa joojiyay:
  - Nimankan geesiyaasha ah waan dili doonaa! Iyo sida ugu dhakhsaha badan ee suurtogalka ah!
  Garrison cusub ee Krotov ayaa si lama filaan ah u saxiixay amar aan caqli gal ahayn oo wuxuu u diray duuliye dagaalyahan ah koox badmaax ah Khabarovsk. Amarka ayaa isla markiiba yimid; Witcherova, dabcan, waxay filaysay in ay siin doonaan dagaalyahan, laakiin ... Laakiin hore ma lahayn diyaarado bilaash ah, iyo xoojinta xaruntooda weli ma aysan iman. Safarka ka yimid Vladivostok ilaa Khabarovsk wuxuu qaatay waqti yar oo weyn ayaa dhab ahaantii laga soo tuuray birta oo dagaal kulul.
  Jabbaanku waxa ay isku dayeen in ay soo dhaafaan magaalada deyrka fiican leh oo ay hareereeyaan. Dagaalyahanku waxa ay si dirqi ah u haysteen wakhti ay kula boodaan godka iyada oo qorigeeda wadata markii uu weerarku bilaabmay.
  Witcher ayaa waydiiyay Kabtan Sinitsin oo ag jiifay:
  - Markaa tani waxay ka dhigan tahay in cadawgu qorsheynayo xeeladaha Friedrich, ama si sax ah General Nogi, si uu u dhaafo deyrarka oo uu nagu kaxeeyo xagga dambe.
  Kabtankii ayaa si murugo leh u yiri:
  - Ha isku dayo inuu dab qabadsiiyo dabada faraska Ruushka! Waxa lagu garaacayaa qoobabkiisa si adag oo aanay u ekaan doonin wax badan!
  Duuliyaha Ace ayaa ku kaftamay:
  - Koofiyadaha farasku waxay u badan tahay inaan laga samayn birta Krupp, laakiin kuwayada Soofiyeedka!
  Hadalkeeda waxaa soo dhexgalay qaylada madaafiicda. Halkan waxay ku jiiftaa god dheer oo la qoday, guud ahaan waxaa jira khad la taaban karo oo qalcado ah oo ku wareegsan Khabarovsk, khatarta duulaanka Japan ayaa jirtay dhowr sano. Madaafiic ayaa ku dhacaya hore iyo gadaal, waxaana ay sameynayaan sawaxan aad u badan. Guud ahaan, shimosa caanka ah ee Japan waxay abuurtaa buuq badan iyo qiiq. Dagaalyahanku wuxuu u muuqdaa cabsi la'aan, xitaa iyada oo aan dan lahayn. Qaraxyada madaafiicda ayaa ka dhasha ilo wasakh ah, kuwaas oo mid ka mid ah uu sababay ruxitaanka ciidda. Taas macneheedu waxa weeye in qorigu ridayo, oo leh caliber cannon ah oo wanaagsan saddex boqol oo millimitir. Taaha dadka dhaawaca ah ayaa la maqlayaa...Iyada oo madfaca ay u muuqdaan kuwo uumi fudud oo aanay dheg walba qaban karin. Halkan duuliyaha dagaalyahanka ah waxaa ku daboolay carro. Gabadhii, si kastaba ha ahaatee, way hindhisay oo ka ruxday boodhka tidcigeeda cas:
  - Had iyo jeer waa sidan oo kale, haddii aad jiifsato waad wasakhaysan tahay! Haddaad kacdona i sii hal ama laba gacan bidix!
  Diyaarinta madaafiicda ayaa noqotay mid gaaban, laga yaabee in Jabbaanku aysan haysan madaafiic badan. Weerarka ayaa bilowday. Waxaa jiray dhawr tamashle oo Jabbaan ah oo horay u socday. Yar, oo leh jir yar oo wareegsan oo mashiinka ah. Taangiga ugu caansan Boqortooyada Midowday ee Qorraxda: Chichikha. Witcher wuxuu xasuustay sifooyinkiisii. Hubka hore 30 mm, qori 47 mm, naaftada engine 320 hooras. Marka laga reebo waxqabadka wadista, taas oo mashiinkani aanu ka hooseynin T-34, ka dibna waxa uu ka sii daran yahay T-3 Jarmalka ee 1943. Xataa bariga fog ayay ugu yeedhaan, hindhiso! Laakiin jidka, boqoradda beeruhu maaha taangiga, laakiin waa ciidanka lugta. Isku day, u dhawow meelaha miinada. Sida loo heesay: Meesha tareen gaashaaman aanu dhaafi karin, askari qori sita ayaa gurguuranaya.
  Qoryaha Japan ayaa laga soo min guuriyay Mauser-ka Jarmalka. Qoryaha submachine, oo laga jeexjeexay "Schmeister" caanka ah ee dagaalkii koowaad ee aduunka. Guud ahaan, dadka indhaha cidhiidhi ah waxay leeyihiin rabitaan ah inay ka soo guuriyaan kuwa ugu fiican dhinaca kale. Hubaal naqshadeeyayaasha Japan ayaa mar hore ka shaqeynayay abuurista isku-dhafka Panther iyo T-34!
  Ma jiraan wax ka badan 12 taangi oo Jabbaan ah, madaafiicda Soofiyeetina kuma degdegsana inay la kulmaan. Ciidanka lugta ayaa ka daba ordaaya orod, iyagoo ku jira silsilad dhumuc weyn leh. Askarta dhulka qorraxdu ka soo baxday laftoodu waxay ku labisan yihiin darees ka yar huruud ah, oo u dhigma midabka kaakiga. Witcher wuu eegayaa iyaga, isagoo si degdeg ah u qiimeynaya tirada weeraryahannada. Indhaha waxaa ku jira shan ilaa lix kun oo iyaga ka mid ah, oo waxaa jira ugu badnaan kun Ruush ah oo fadhiya godad, oo daboolaya qaybtan hore. Hubkana... Ciidanka Bariga Fog ayaa loo qalabeeyay qaab hadhaaga ah, waxaana saraakiisha kaliya ay wataan qoriga submachine. Hagaag, iyadu waa weyn, in kastoo, iyada oo aan boos lahayn, lagu dhimay heerka gaarka ah.
  Captain Sinits (wali nin aad u da'yar) ayaa waydiiyay Witcher.
  - Jarmal ma la dagaalantay?
  Gabadhii ayaa ugu jawaabtay:
  - Maya! Waan dhunkaday!
  Naakhuudihii oo si lama filaan ah cirro isu rogay ayaa yiri:
  - Ma xasuusataa maydkaagii ugu horreeyay!
  Witcher, oo dhoola cadeynaysa, ayaa madaxa ruxday:
  "Anigu waxaan ahay duuliye, oo ku alla kii aan toogtay, waan dilay, ma haysto fikradda meydka!" Jid ahaan, intii lagu jiray dagaalkii weynaa ee Waddaniga, diyaaraddaydu weligeed lama soo ridin!
  Kabtanka ayaa si foolxun u ooriyay:
  - Waxaad tahay kaliya Ace! Iyo imisa Jarmal ah oo la mariyo ayaad haysataa!
  Witcher aad ayuu u dhoola cadeeyey:
  - Ka dib shan iyo labaatanaad, waxay abaal-mareen xiddiga geesiga ah! Oo siddeed iyo labaatan kaliya.
  Sinitsin ayaa ku dhawaaqay:
  - Uu-uu! Waxaad si fudud u tahay sayidkii farsamada gacanta!
  Gabadhii ayaa si xishood leh ugu jawaabtay:
  - Looma baahna in la sameeyo geesi si daacad ah u guta waajibaadkiisa. Hadda ciidanka lugta ayaa soo dhowaan doona, waana la kulmi doonaa iyaga.
  Kabtanku waxa uu soo jiiday qoriga culus ee submachine, miisaankiisuna waa toban kiilo garaam. Waxaan taabtay eyga, soo saariddu aad bay u cidhiidhsan tahay, dabada ayaa dib u guranaysa. Maaha mashiin aad u habboon, laakiin waxay ku dhufatay ... Run, sida laga soo xigtay xanta, Jarmalku waxay horeyba u leeyihiin qori mashiin ah oo awood badan, laakiin yaa og, in naqshadeeyayaasha Soofiyeedka ay la imaan doonaan wax ka fiican. Sinits way iska celin kari wayday weydiinta:
  - Waa maxay sababta duuliyaha weyn laguugu wareejiyay ciidanka lugta?
  Witcherova ayaa si kaftan ah ugu jawaabtay, iyadoo sidoo kale riixaysa saxmada qorigeeda
  -Oo waxaan rabay in aan ogaado waxa ay tahay in la fadhiisto dabka hoostiisa! Taasi way fiicnaan lahayd!
  - Oo waa in aad kabahaagii lumisay haddii aad ku degdegi lahayd inaad safka hore gaadho!
  Witcherova, dhab ahaantii, isku dayaysa in ay finan ka soo baxaan si dhakhso ah, waxay u socdeen sida gabadh cago-cad ah. In kasta oo intii uu dagaalku socday badi haweenka iyo carruurtu ay xagaaga soo bandhigeen cidhib qaawan, haddana taasi may aqbalin saraakiisha, gaar ahaan meelaha ay dadku isugu yimaadaan. Laakiin Witcher xitaa wuxuu jeclaa inuu muujiyo dadka noocaas ah. Waxay si fudud ugu jawaabtay Sinitsin:
  - Si loo badbaadiyo lacag, gabi ahaanba dunida hantiwadaaga ayaa naga soo horjeeda. Ka dib oo dhan, kabaha ayaa xidha, tanina waa shaqada dad badan!
  Kabtankii ayaa ku raacay il-ciyaar leh:
  -Waxaad leedahay lugo aad u qurux badan! Ma xayawaani karaa?
  Witcher ayaa ruxay farteeda:
  - Hadda maaha! Markaa, haddii aad noolaato, waan ku kululayn doonaa habeenka.
  Sinitsin ayaa indhaha kala qaaday:
  - Wow, aad baad u degdeg badan tahay! Dumarku waxay inta badan qaataan waqti dheer inay jabaan!
  Vedmakova ayaa damcay inuu ka jawaabo, balse waxaa la maqlay qarax, taangiga Japan oo horay u socday ayaa ku dhacay miinada. Gabadhii ayaa ku heesay:
  - Hitler baabuur buu watay, baaskii ayaa miino ku qaraxday! Waxay u kala jajabtay jajab - laakiin faa'iido yar bay lahayd!
  Taangi kale oo Jabbaan ah ayaa qarxay, joogsaday, oo afka rogtay oo rasaas ku furay dhufeysyadii Soviet-ka. Kii saddexaad baa ka daba cararay. Jabbaanku, si kastaba ha ahaatee, xitaa kama fikirin joojinta. Kuwii indhaha cidhiidhi ahaa ayaa jeexjeexay: qoryaha darandooriga u dhaca, oo ku yaal semi-wareegga, munaaradaha dhaqaaqa, ayaa bilaabay inay shaqeeyaan.
  Kabtankii ayaa ku gunuunacday:
  - Tani waa wax weyn! Waxa aad mooddaa in ay dhoolatus ku socdaan! Kani waa ciidan!
  Vedmakova ayaa soo qaatay qori, nasiib wanaag masaafada loo ogol yahay ciidanka lugta, waxa uu ku toogtay sarkaalka reer Japan. Indho cidhiidhi ah ayaa ku soo dhacday, isaga oo qorigiisii xoog ku tuuray ilaa ay la boodboodayso cawskii guga. Jabbaankii kale ayaa sii ordayay, iyaga oo in yar uun u foorarsaday jidhkooda, iyaga oo sida muuqata rajaynaya in ay sidan uga badbaadaan guuldarada, ama ay yareeyaan suurtagalnimada. Vedmakova wuxuu xusuustay in sidan oo kale ay u tababaraan askar ka tirsan ciidanka Quantud; Waxay u egtahay in Aabaha Tsar-Aabaha iyo Herodos la siiyay orod wanaagsan! Si kastaba ha ahaatee, wuxuu ka hadlayaa Nicholas II. Hadda waxay mar kale la dagaallamayaan Jabbaan, oo hal hal ma aha, laakiin dhinacyo badan. Si kastaba ha ahaatee, tani waxay sidoo kale leedahay faa'iidooyinkeeda. Gabadhii ayaa ku heesay:
  Way soo socotaa - Wehrmacht ayaa lagu tuuray boodh,
  Napoleon waa laga adkaaday, lama guulaysan!
  Cadawgu ma awoodo inuu ku tunto calanka Soofiyeedka.
  Marka shacabka iyo xisbigu midoobaan!
  Midba mid kale ka dib, taangiyada Japan ee la burburiyay ayaa joogsaday, laakiin ciidanka lugta oo wata bayonets ayaa bilaabay inay xitaa si degdeg ah u ordaan. Goobihii ay joogeen ciidamada Soofiyeedka ayaa ka muuqday bilic, qoryo sacab tumay, mararka qaarna waxaa dhexda u galay rasaasta. Witcher ayaa isna rasaas furay. Jabbaan, oo dib u soo rartay dhaqaaqii, ayaa ka soo riday qoryo. Waxay ku qayliyeen sambabada sare:
  - Banzai! Ruus quuso!
  Xabadu waxay sida ramrod ka muday bakhtigoodii. Siigo lafta oo dhiig ku qasan ayaa soo dhacday. Si kastaba ha ahaatee, inta badan rasaasta, sida ku dhacda dagaalka, waa la seegay. Jabbaanku waxay ka gudbeen goobta miinada, askarta yar yar ayaa aad ugu fudud in ay ordayaan si ay u qarxiyaan hadiyadaha loo diyaariyay taangiyada.
  Witcherova waxay dareemeen dib u soo celinta naxariis darada ah ee qoriga mashiinka garabka, halka dagaalyahannada Dhulka Qorraxdu ay u muuqdaan kuwo dhab ah. Qayladoodii xamaasadda badnayd ayaa sii xoogaysatay oo soo dhawaatay, oo wejigooda huruudda ah ee karaahiyada ah ayaa dhididka ka soo dhalaalay. Witcher wuxuu isku dayaa inuu dilo inta ugu badan ee askarta cadowga ah hal mar. Gabadhu waa u kulul tahay sida had iyo jeer, oo waxay u gashaa sida buul oo kale. Hal clip ayaa ka dhamaaday, mid kalena la galiyay. Joornaalku aad buu u weyn yahay, wareegsan, oo ma fududa in la dhex galo qolka. Haddana dabkii, Japs-yadu kor bay u duulayaan.
  Vedmakova ayaa toogtay wareeggii labaad ee rasaasta, isaga oo ka tagay iyada oo aan lahayn wax rasaas ah. Waxayna kuwa indhaha cidhiidhiga ahi ay durba bambaanooyin ku weerarayaan. Waxay ku jawaabaan tuurasho, hadda waxaa jira qaylo iyo taah aad u badan, iyo askarta Soofiyeedka ayaa sidoo kale dhacay. Jajabku wuxuu jaray timo yar oo timo ah oo ku yaal madaxa Witcher. Inanta dareemadeedu ma adkaysan karaan, oo intay kor u kacday ayay ku qaylinaysaa sambabada sare:
  - Dalka hooyo ee Stalin!
  Iyadoo daba socota, dagaalyahanada intiisa kale way qaylinayaan, iyagoo ka boodaya meel daboolan oo ruxaya bayaankooda. Askartii Soofiyeedka ayaa u orday inay la kulmaan Jabbaan, iyagoo ku hawlan dagaalka bayoneetka.
  Vedmakova waxay jaraysaa caloosha "samurai" ee kuugu dhow oo leh dharbaaxo degdeg ah. Wuu qayliyaa oo damcaa inuu u jawaabo oo sidii gowrac gowracay oo kale ku dhacay. Inantii iyadoo faraxsan ayay ku dhawaaqaysaa:
  - Kubadda cagta Ruushka: Ruushka - Japan, laba-eber!
  Oo runtii nin kale oo Jabbaan ah ayaa ku dhacay isagoo cunaha ka gooyay bayonet. Hagaag, duuliyihii dagaalyahanku kii saddexaad ayuu gumaarka ka laaday. Indhihii cidhiidhi ahaa ayaa soo kala bixiyay, inantii, iyada oo dhaqaaqi kacday, ayaa caarada ka galisay cadawgii!
  - Hel Jabbaan! Waa maxay sababta ay u taagan yihiin caqabadaha!
  Dharbaaxada aargoosiga ah ee bayoneetku waxay jeexjeexday dharka weyn ee dharka, dhiig ayaa soo baxay, laakiin tani kaliya ma dhibin gabadha, laakiin sidoo kale waxay siisay cadho dheeraad ah.
  - Geerida Hirohito! - Inantii way qeylisay, garkeedu wuxuu ku dhacay macbadka indhaha cidhiidhiga ah, inantiina waxay ku dhaqaaqday xawaare intaa le"eg, iyadoo aad mooddo in ay tahay mashiinnada dagaalka cusub.
  Jabbaankii dib bay u gurteen, oo xataa dib bay u noqdeen, inantii waxyoodayna way soo qaadday weerarka, qorigeedii ayaa u rogmanayay sidii budh gacanta weyn ku jira. Dabadeed nabar adag ayaa dhabarka madaxa kaga dhacay dabada sarkaal xamaasad badan. Anna way neefsatay:
  - Waa kan shahen-khash adiga!
  Laakiin guud ahaan, Ruushku waxay la kulmeen waqti adag. Dhinaca cidhiidhiga ah ayaa leh faa'iido shan-laab ah, Japanese-kuna waxay leeyihiin heer wanaagsan oo jirdhiska jirka ah, ka sokow, ma la dagaallamayaan askarta ugu fiican ee USSR. Sida caadiga ah, inta lagu jiro dagaalka adag, askartii qaybta saddexaad, oo leh astaamo ka sii xun, ama askar si xun ugu dhaawacmay dagaalkii Nazis ayaa loo diray Bariga Fog. Askartii way dhaceen, mararka qaarna tobaneeyo bayonet ah ayaa lagu dhex galaa hal Ruush ah, run ahaantiina si wada jir ah ayay u dhiig baxayeen, laakiin waxay u dagaalameen sidii geesiyaal, qofna naxariis ma weydiisan.
  Sinitsin waxa uu mindi ku dhuftay sarkaal Japanese ah bayonet, balse waxa kale oo uu dhinaca kaga dhuftay caarada. Ninkan dhalinyarada ah ayaa Jabbaankii soo weeraray ku garaacay xabadka dabada qorigiisa, balse dhiiga ayaa si aad ah uga soo qulqulay dhinaca. Afar samurai ayaa hal mar ku soo yaacay ninkii.
  Vedmakova oo geesi ahaa ayaa u soo yaacay samatabbixinta, isagoo sarkaalka ku dhuftay mindi ilaa garabka garabka, isagoo jilibka hoostiisa ku garaacay Jap kale.
  - Xaji Petrukha! - Waxay tidhi.
  Isla markiiba waxa uu milicsaday laba bayaan oo laabta ku foogan oo ku jawaabay:
  - Anigu ma ihi Peter, laakiin Arkady!
  Gabadhii dishay Japanese kale ayaa ku qaylisay:
  - Dagaalka, magac kastaa wuxuu la mid yahay gujinta qoriga la garaacay;
  Arkady wax yar ayuu dib u gurtay, bayonetkii naxariis la'aana ayaa dhabankiisa ka furay. Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa ka qayliyey xanuun aan loo adkaysan karin:
  - Hooyo Ilaah!
  Witcher ayaa diiday:
  - Waxaa laga yaabaa inaan ahay hooyo, laakiin ma aha Ilaah! Guud ahaan, Ilaah ma jiro, weligeedna ma jirin!
  Arkady wuxuu dib ula noqday dhabarka Anna oo si aan kala sooc lahayn u carrabaabay:
  - Oo maxaa jiritaan la'aan ina sugaysa dhimashada ka dib?
  Gabadhii ayaa madaxa si xun u ruxday:
  - Maya! Cilmiga shuuciga ayaa soo noolayn doona kuwii dhintay! Waxaana dadkii ku dhintay dagaalladii dalkooda ay noqon doonaan kuwa ugu horreeya ee nolol cusub dib loogu celiyo.
  Sinitsin ayaa madaxa ruxay:
  - Alla ha daayee!
  Witcherova, oo dejisay Jabbaan kale, ayaa ku qaylisay:
  - Ilaah ma jiro! Haddii uu jiro mid, markaas waa in aan qiranno in abuuraha koonku uu yahay sadist! Oo wuxuu jecel yahay inuu jirdilo abuurkiisa!
  Isla markaas, Arkady waxaa bowdada looga jaray bawdada, si uusan u dhicin, wuxuu ku tiirsaday dagaalyahankii timaha cas:
  - Oo aad baan u silcayaa! Si fudud aan la qiyaasi karin!
  Shantii ilaa lix jeer oo ay ka sarrayeen askartii qorraxdu ka soo baxday ayaa wax u dhimay. Waxaa ku soo yaacay konton nin oo samuray ah, oo sida ciidan booliis ah u gacan haadinaya. Arkady waxa uu helay dhawr xabo oo bayonet caloosha kaga jira, ka dibna isha ayaa laga garaacay. Ninkii dhallinyarada ahaa markuu dhacay ayay labaatan jeer ku dureen, isaga oo weligii aamuseen. Waxaan la yaabanahay waxa naftiisu dareentay markii uu duulayay: yaab ama cabsi, ama laga yaabee nafis cajiib ah ka dib markii uu ka tagay xabsiga jirkiisa.
  Witcher-ku wuxuu la mid ahaa sixir. Dabcan, khamiisteedii ayaa u burburtay, oo ay jeexjeexeen bayonets. Halgamaagii waxa uu noqday mid qaawan oo dhan, oo ay ku daboolan yihiin xagtimo badan, laakiin samurai ma uu gaadhsiin kari waayay hal dhaawac oo halis ah! Way dagaalantay oo naasaheeda qaawan ee naasaha cas cas leh ayaa u ruxmaxay sida buy badda dhexdeeda. Oo anqawyada qaawan baa ka soo booday. Gabadhu runtii waxay ahayd qaabka xayawaanka iyo awoodda kacsiga. Cagaheedii qaawannaa waxay noqdeen kuwo guduudan oo dhiig leh, taas oo ku abuurtay xiriir la leh ilaaha weyn ee halaagga iyo xumaanta: Kali! Ku dhawaad dhammaan askarta Soofiyeedka ayaa mar hore lagu dilay mindi, dagaalku wuu dhammaaday, oo kaliya quruxdeeda quruxda badan ee Aphrodite, waqti ka waqti waxay ku dhufatay indho cidhiidhi ah.
  Jeneraal Nugi oo Japan u dhashay ayaa si yaab leh u eegay mucjisadan. Dabadeed fikir ayaa madaxiisa ka soo booday. Amar ayaa raacay, oo lagu bixiyey codka khafiifka ah ee kaneecada aan la quudin:
  Shabag ku soo tuur, oo nool ka qabso!
  Jabbaankii dhaqaalaha badnaa ayaa sidoo kale lahaa shabakado. Isla markiiba waxaad u baahan tahay inaad qaadato mid ka mid ah Ruushka oo nool. Shabakaduna waa tan ku habboon. Isla markiiba dhawr iyo toban qof oo wax soo qabtay ayaa inanta xadhig ku soo tuuray
  Witcher waxay dib ula dagaalantay intii karaankeeda ah, waxay isku dayday xooggeeda oo dhan inay is-xorto. Laakiin dhammaantiis waxay ahayd wax aan waxba tarayn; Inantii gabi ahaanba waa la suuxay oo gacmaha lagu jiiday. Sida muuqata, guul xeeladaysan ayaa la gaaray, gaar ahaan maadaama jihada aan lagu daboolin madaafiic ama qoryaha darandooriga u dhaca.
  Gabadhii ayaa dib u xasuusatay wajigii ay jeclayd ee Arkady oo nadiif ah, iyo odhaahdeedii:
  - Dagaalka, magac kastaa wuxuu la mid yahay gujinta qoriga la garaacay;
  Feker naxdin leh oo laga yaqyaqsoodo ayaa kacday, laakiin ma fududayn! Ka dib oo dhan, tani badanaa way dhacdaa: waxaad kaliya jeclaatay qof wuuna dhintay!
  Jabbaanku waxa ay meeshan si liidata u qabsadeen dhufeysyo daboolan, iyaga oo sii waday in ay dhaafaan fariisimaha ciidamada Soofiyeedka ee ku wareegsan Khabarovsk. Vedmakova waxay u kaxeysteen maxaabiis ahaan, in kasta oo aan hadda la kaxaysan, haddana waxaa lagu soo raray gaadhi gaashaaman oo wasakhaysan si ay u geeyaan xagga dambe. Mashiinku waa antiiluvian, malaha wuxuu ka yimid dagaalkii koowaad ee aduunka, si aan la fahmi karin ayuu uga daba dhacay ciidanka lugta. Xawaaruhu waa qiyaastii 12 kiiloomitir saacaddii. Brr! Taangiga ugu horreeya adduunka, gaadhiga Prokhorov, ayaa miisaankiisu ka yaraa, laakiin waxa uu ku socday 40 kiiloomitir saacaddii waddada weyn iyo 25 waddada weyn. Hagaag, dhinaca kale, USSR waxay weeraraysaa dhammaan Yurub, iyo dhinaca kale, qayb muhiim ah oo Aasiya ah. Gabadhii ayaa dhankeeda u soo jeedsatay, sida muuqata waxaa jiray hanjabaad ah inay dhabarka u jiifto. Intee in le'eg ayay mugdi u tahay qaybtan ka mid ah gaariga gaashaaman, sida muuqata waxaa ku yaal qaybta soo degista, ama gaadiidka askarta. Way fiicnaan lahayd, dabcan, in la baxsado, marka hore adoo ka takhalusaya ulaha iyo xadhkaha xooggan. Iyo sida loo sameeyo? Gabadhu, dabcan, waxay leedahay xirfado, in kasta oo ay ku qasbanaan doonto in ay tirto, isla markaaba katiinadaha gacanta ka siibto, oo ay aragtay silsiladii ay lugta ugu xidhay. Laakiin halkan xadhkuhu sidoo kale si fiican ayay u shaqayn karaan. Shaqadu waa caajis, laakiin haddii ay geeyaan dhulka Manchuria, waxay heli doontaa wakhti. Inantii ayaa xadhkaha ka saartay maqaarka qoyan, waxa ay jartay silsiladdii oo isla markaa fikirtay. Hmm, ma aha isbahaysi kaftan ah oo ka soo horjeeda Ruushka Soofiyeedka: Waxaa intaa dheer, xayawaanka ugu daran waa Jarmalka. Dal leh tignoolajiyada horumarsan iyo ciidamo xooggan. Tusaale ahaan, waxay maqashay dagaal-yahanka cusub ee ME-309. Waxay u egtahay in kuwan ay mar hore duulayeen. Ma hayso xog sax ah oo ku saabsan hubka, laakiin sida ay sheegayaan wararka xanta ah diyaaraddan waxay leedahay ilaa toddobo! Dhibcaha toogashada Kani waa hub aad u halis ah, marka loo eego in YAK=9 uu leeyahay laba ka mid ah oo keliya, mana jiro wax gaadiid ah oo ay saaran yihiin dagaalyahannada Soofiyeedka oo lahaa wax ka badan saddex dhibcood. Isku day inaad ka adkaato wuxuushkan! Hagaag, Fokken-Wulf waa mashiin aad halis u ah, oo ka sarreeya hubka diyaaradaha Soofiyeedka, oo xitaa awood u leh inuu qaado ku dhawaad laba tan oo bambooyin ah. Hadda ka hor dhamaadkii 1942, wuxuu ku hubaysnaa laba qori oo 20 mm ah iyo 4 13 qoryaha darandooriga u dhaca. Laakiin waxa ay u muuqataa in nooc cusub oo diyaarad dagaal iyo duqaymo wata laba madfac oo 30-mm iyo afar 20-mm ah ay mar hore soo shaac baxeen. Waxay hore u ahayd bahal, bahal dhammaan bahallaha! Sida laga soo xigtay wararka xanta ah, dagaalyahan diyaarad ah oo leh siddeed qori oo 30-mm ah ayaa mar hore la geliyay wax soo saarka! Isku day inaad ka adkaato ghoul noocan oo kale ah! Sidee ayay naqshadeeyayaasha Soofiyeedka rabaan inay uga jawaabaan tan? Vedmakova wuxuu maqlay in shaqada Yak-3 ay socoto. Kormeere ka socda waaxda Beria ayaa taas u sheegay. Waxay u muuqataa in muujinta ugu weyn ee diyaaraddu ay noqon doonto miisaanka fudud ee qaab-dhismeedka, iyada oo aan lahayn matoor iyo hub dheeraad ah. Maneuverability waa, dabcan, wanaagsan, laakiin waxaan jeclaan lahaa kordhinta hubka! Ka dib oo dhan, feerka, dabcan, cayaartoyga fudud ee miisaanka baalasha ayaa ka badan mid la maareyn karo miisaan culus, laakiin weli wuu hubaal lumin doonaa isaga. Waxba maaha in ay jiraan qaybaha miisaanka, iyo feerka xirfadlayaasha ah, awoodda wax ku oolka ah ayaa la qiimeeyaa. Waa lagama maarmaan in la xoojiyo hubka diyaaradaha Soofiyeedka, ka dibna kaliya ayaa Wehrmacht la garaaci doonaa ... si siman? Laga soo bilaabo qeybtii labaad ee 1942, sarreynta Luftwaffe ee hawada ayaa bilaabay inuu uumi baxo, xitaa March 1943 USSR ayaa faa'iido u leh, laakiin ... Khiyaanada Xulafada waxay beddeshay dheelitirka awoodda. Wow, Hitler waxaa la dilay 13-kii Maarso, hadda waa dhammaadka Abriil, iyo sida dhabta ah ee isku dheelitirka ciidamada ayaa isbeddelay. Si dhakhso leh, laga bilaabo meel istiraatijiyad faa'iido leh ilaa mid istiraatijiyad ahaan ku dhawaad luminta. Ku dhawaad sababtoo ah weli waxaa jira rajo ah in Jarmalku la jebin doono ka hor inta uusan gaarin istaraatiijiyada iyo tignoolajiyada ka sarreeya USSR. Gaar ahaan, xulafada ayaa siin kara Nazis tiro badan oo diyaarado ah, laakiin duuliyeyaasha Jarmalka waxay u baahan doonaan wakhti ay ku bartaan sida loo duuliyo. Weli, waxaa jira farqi u dhexeeya tignoolajiyada iyo qaybaha qalabka. Taangiyada waxay sidoo kale u baahan yihiin shaqaale tababaran, iyo waxqabadka Chevron ee jiilaalka Ruushka si gaar ah uma fiicna. Qoryaha tooska ah ee M-18 ... Ma aha wax xun, laakiin heerka dabku wuu ka hooseeyaa moodooyinka Soviet-ka ee ugu fiican, inkastoo ay ka sarreeyaan saxnaanta! Marka la soo koobo, dhibku waa dhibka! Waxaa sidoo kale jira "Churchills" oo runtii caan ah oo leh hub awood leh iyo waxqabadka wanaagsan ee wadista ... Dabcan, waxay u egtahay inaan sidoo kale la dagaallano iyaga. Oo haddii dagaalku sii dheeraado, qalab badan oo Nazis heli doonaan. Markaa gunaanadku waa mid fudud, waa in aan dhabarka ka saarno Jarmalka xagaaga xagaaga. Dhanka Japan, waxa ugu wanaagsan in aad naftaada ku koobto difaac firfircoon oo aad qaado weeraro rogaal celis ah iyada oo la adeegsanayo sareynta tayada taangiyada. Laakiin mar labaad, kaydinta tamarta ilaa ugu badnaan. Iyadoo aan la gelin dagaallo daba dheeraaday, oo aan difaacyo laga dhisin safaf hore loo diyaariyey. Weli waxaa jirta fursad ah in la isticmaalo Ciidanka Cas ee Shiinaha, laakiin maamulka Chiang Ka-sha ayaa si xoog leh u weeraray. Markaa hadda waxaad ku tiirsanaan kartaa xooggaaga. Goorma ayaa la weerarayaa? Waqtiga ugu wanaagsan waa dhamaadka bisha May, marka ay wadooyinku gabi ahaanba qalalaan oo ay soo gaaraan ciidamo xoojin ah. Vedmakova lafteedu waxay soo gaadhsiin lahayd dharbaaxadii ugu horeysay ee jihada Oryol, ka dibna gobolka Kharkov, si ay Jarmalku uga saarto Donbass warshadaha, ka dibna socod qasab ah oo dhan Ukraine, isla markiiba ka gudba Dnieper, iyo dheeraad ah Romania. . Si kastaba ha ahaatee, waxaa suurtagal ah in loo leexdo waqooyiga si loo xoreeyo Belarus oo ay ka dambeeyaan kooxda dhexe. Fikradda guud ahaan waa wanaagsan tahay, inkastoo ay jiraan cillado, weerarka jihada Oryol waa midka ugu cadcad iyo Nazis ayaa ku sugaya halkaas. Dhufaysyada waa in la jabsadaa.
  . CUTUBKA 3AAD
  Dabcan, qoryaha iyo Katyushas ayaa halkan ku iman doona. Nidaamka dambe wuxuu soo saaraa saameyn xooggan, gaar ahaan akhlaaqda. Si kastaba ha noqotee, waxaad u baahan tahay qoryo badan iyo Katyushas si aad ugu garaacdo difaaca cadowga madaafiic. Guud ahaan, waayo-aragnimada Dagaalkii Koowaad ee Adduunka ayaa muujisay in ay fududahay in la difaaco marka loo eego weerarka, iyo haddii Jarmalka Kaiser uusan ka daalin ciidamadiisa guga 1918, dagaalku wuxuu socon karaa dhowr sano oo dheeraad ah. Laakin dagaalkii labaad ee aduunka waxa uu cadeeyey in ay xeeladaha weerarku ka sarreeyaan kuwa difaaca. Tusaale ahaan, guuldaradii degdega ahayd ee Poland, iyo gaar ahaan garaacista isbahaysiga reer galbeedka ee xoogga badan ee xulafada. Naasiyiintu waxay ka adkaadeen xoogag sare bil iyo badh gudaheed, iyagoo si fudud u dhaafaya khadka Maginot ee aan la dafiri karin. Dagaaladii ka dhacay Afrika, oo markii hore xoogaggii sare ee Talyaanigu lagu jebiyay dharbaaxo adag oo kaga timid Ingiriiska. Dabadeed Rommel wuxuu jabiyay ciidamadii Ingiriiska oo aad u xoog badnaa intii lagu jiray weerar degdeg ah. Laakiin dabcan tusaalaha ugu yaabka badan ee USSR, 1941, wuxuu ahaa masiibada weyn ee ciidan xoog leh. Iyo hawlgallo weerar ah oo aargoosi ah oo burburiyay cutubyo Jarmal ah. Markaa waxa ugu muhiimsan waa inaad naftaada garaacdo adigoon sugin cadaadiska taangiyada cusub ee Jarmalka. Dagaal dabadheeraad ah oo daba-dheeraada wuxuu noqdaa rajo-la'aan, ilaa, dabcan, saynisyahannada Soofiyeedka ay abuuraan hub mucjiso ah! Midda dambe waa suurtogal mabda' ahaan, tusaale ahaan, waxay maqashay in aragti ahaan ay suurtagal tahay in la abuuro bam awood u leh inuu burburiyo magaalo. Waxaa intaa dheer, bamka noocan oo kale ah wuxuu miisaankiisu noqon doonaa saddex ama afar tan. Waxay u egtahay sheeko cirfiid, laakiin... Waxaan u dhalanay inaan sheeko cirfiid ah run ka dhigno.
  Habka ka sii soo jiidashada badan waa hubka laysarka ee lagu tilmaamay Hypreboloid ee injineerka Garin. Waxyaalahaas oo kale waxay awood u leeyihiin inay burburiyaan dhammaan ciidamada taangiyada, diyaaradaha, iyo maraakiibta. Dabcan, samee hubkan oo kale ma aha oo kaliya Saddexaad Reich, laakiin sidoo kale khaa'iniinta Pindos, dhammaan adduunyada hanti-wadaaga ayaa dhammaan doona. Calankii shuuciga ahaa ee iftiimayna waxa uu ka ifin doonaa meeraha. Laakiin sababo jira awgeed lama abuurin hubka noocaas ah. Muraayadadu maaha habka ugu fiican ee tamarta gubashada loogu ururin karo il keliya. Waxayna u baahan tahay tamar badan si loo gooyo maraakiibta. Inkasta oo ... haddii ay ku urursan tahay ganaaxa micron, markaa waa suurtogal in la gooyo diyaaradaha iyo maraakiibta dagaalka. Hub mucjiso ah oo caawin doona badbaadinta USSR. Oo halkan waa saamaynta laser-ka, qaab kale. Ugu dambayntii, silsiladdii waa damqatay oo waxay ku dhowdahay inay xor noqoto, waxaana hareeraha yaal qaybo ka mid ah xadhigga.
  Vedmakova wuxuu leeyahay:
  - samir iyo shaqo, haddi kula joogo mayd ma tihid!
  Inantii ayaa istaagtay oo cagteeda qaawan ku taabtay daboolkii. Wax falcelin ah ma leh. Aad bay u garaacday. Jawaabta, waxaa jiray af-Japaan ku dhaartay oo wax falcelin ah ma jirin. Kadib Witcher wuxuu bilaabay inuu ku heeso niyad jab. Waxayna ku heesaysay codkeeda sare, sida prima donna xaflad sannad-guurada:
  Kooxda Wehrmacht waxay u socdaan duurjoogta
  Guuxa qoriga iyo seefaha isku dhaca!
  Qiiqu wuxuu kor u kacaa ilaa hal bil,
  Falaadhaha jannada ka yimaadda qalloocan!
  
  Qarniyada soo socda dalka aabbaha waa la ammaani doonaa.
  Waxaan hilibkayga siin doonaa Ruushka!
  Waan ku jeclahay Rus qurux badan,
  Rabbiga boqorrada oo dhan ayaa nala jira!
  
  Allaahow, geedaha dalka ee qalloocan,
  Dhawaaqa aspens dahabka ah ayaa ruxday!
  Walaalayaal falcon ortodoks,
  Ilaahay wuxuu u ilhaamiyay ciidanka waxqabad geesinimo leh!
  
  Maalmaha qabowga ama diiran,
  Waxaa laga yaabaa in daruurtu ay keento mugdi!
  Waxaan nahay doofaarro faashiste ah sida xaaqinka,
  Si aan karaahiyada wejigaaga uga qaadno.
  
  Xisbigayagu arrintiisu waa xaq.
  U dagaallama dadka Soofiyeedka!
  Hees geesinnimo leh ayaan u qaadnaa,
  Fikirkii ayaa kor u kacay sidii gorgorka!
  
  Stalin ee Mudra - fikradda ah taliyaha,
  Waxaa nalagu hogaaminayaa dagaal dhimasho badan leh!
  Banner of the Motherland, calamada guusha,
  Waxaan diyaar u ahay inaan la doodo Pallas- qaddar!
  
  Ficillada Lenin waxay ahaan doonaan weligeed,
  Waxaan dhisi doonaa shuuciyad muqadas ah!
  Rumayso waxbaridda dadka,
  Faashistaha waxa lagu dumin doonaa godka mugdiga ah!
  
  Meeraha oo dhan waa sida shimbir xor ah,
  Aan u duulno xiddigaha fog, caalamka!
  Wax dhalaalaya oo sharaf leh
  Waxaan u abuuri doonaa sida sculptors!
  
  Iyo Ruushka oo ku hoos jira calanka cas,
  Waxay la mid tahay Ceeden jannadu way magooli doontaa!
  Sababta Lenin, rabitaanka Stalin,
  Horudhac noo horseed guulo!
  Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova, iyo sidoo kale afar gabdhood oo halyeey ah, ayaa ka soo baxay Tula oo gaaray Moscow.
  Hadda xaaladda caasimadu waxay ahayd mid aad u adag. Jarmalku waxa ay hore u dhameeyeen hareerahoodii, waxaana ku hadhay waddo soddon ilaa afartan kiiloomitir ah, oo maalin kasta sii yaraanaysa.
  Lix dagaalyahan ayaa fariisimo difaac ka sameystay duleedka magaalada Moscow. Waxaa dhacay weerar xooggan.
  Oleg Rybachenko ayaa toogtay oo u heesay naftiisa:
  - Mustaqbalka annagaa leh!
  Wiilkiina cagtiisa oo qaawan ayuu bam gacmeed ku tuuray oo sii watay:
  - Oo waxaan noqon doonaa wax weyn!
  Margarita Korshunova ayaa toogtay oo qaylisay:
  - Oo waxaan noqon doonaa kan ugu qabow!
  Oo cagtiisa qaawan ayuu ku tuuri jiray bam-gacmeed.
  Waxayna u kala firdhisaa dhinacyada ka soo horjeeda.
  Ka dibna dagaalka Natasha waxay ku dumin doontaa Jarmalka qoriga mashiinka waxayna ku tuuri doontaa hadiyadda dhimashada cagteeda qaawan.
  Naagtan waa sidaan...
  Sanadkii 1941, Natasha waxay ka carartay qalcadda Brest. Bari bay u socotay. Kabaha cusub ayaa si degdeg ah cagaheeda u ruxruxay, inantiina inta ay iska bixisay oo caga-la'aan ayay ku socotay.
  Wax laba saacadood ah ma jirin, ka dibna cidhifyadayda qaawan ayaa bilaabay inay i cunaan. Laba saacadood oo kale ka dib waxay bilaabeen inay gubaan oo ay horeba u qarxiyeen xanuun.
  Natasha, oo ah Muscovite, looma baran inay ku socoto caga-la'aan. Dabcan, had iyo jeer waxay dhex geli jirtay durdurka.
  Haa, waxay u noqotay jirdil lugaha. Laakiin inantii yarayd si degdeg ah ayay ula qabsatay.
  Kadibna waxay si joogto ah u socon jirtay kabo-la'aan, xitaa barafka, oo kaliya waxay xidhatay kabo dhaxan daran.
  Hadda Natasha waxay u dagaallantaa sida ilaahadda halyeeyada ah.
  Oo halkan Zoya waxay ku tuurtay bam-gacmeed iyadoo cagteeda qaawan oo qaylinaysa:
  - Runtii tani waa taariikh weyn!
  Oo isna wuxuu siin doonaa leexasho wanaagsan.
  Oo Jarmalkii iyo calooshood u shaqeystayaal ay dhacaan.
  Ka dibna Angelica ayaa dab qabadsiisay ... Oo iyana waxay sidoo kale u toogtaa si duurjoog ah si sax ah.
  Sidoo kale bam gacmeed ayaa ka duulaya lugteeda qaawan.
  Oo calooshood u shaqaystayaal kala firdhiyo.
  Kadibna Svetlana ayaa toogtay. Oo cagteedu waxay soo saartaa waxyaalo aan ninna iska celin karin.
  Waxayna kala firdhisaa kooxaha kasoo horjeeda.
  Oo isna intuu istoogto ayuu cadawga ku burburiyaa hir.
  Kuwani waa gabdhaha ku dhashay USSR!
  Oleg Rybachenko ayaa si sax ah u toogtay ciidamada lugta ee cadowga, isaga oo si toos ah u tuuraya bambooyinka cagihiisa. Isla mar ahaantaana wiilku wuxuu u curiyaa naftiisa.
  Vitaliy Klitschko, markii uu khilaaf kala kulmay madaxweynaha cusub ee Ukraine Zelensky, wuxuu go'aansaday inuu iska casilo duqa magaalada Kyiv. Runtii maxaa u madax adayga oo booska ku dheggan. Way fiicantahay inaad adigu xalliso dhibaatada.
  Ka dib markii uu ka tagay jagada duqa magaalada, Vitali Klitschko wuxuu dib u bilaabay shaqadiisa. Isla markiiba dareen, ayuu Weider kula loolamaya inuu la dagaallamo. Dagaalo dhexdhexaad ah la'aanteed! Oo tan ka dib in ka badan siddeed sano oo nasasho ah.
  Ballaaran, dabcan, waa oggolaaday. Loolanka waa la aqbalay!
  Oo wakhtiga runta ayaa imanaya. Dhinaca kale, horyaalnimada adduunka oo dhan weligeed lama garaacin wax ka badan laba iyo toban sano. Iyo dhinaca kale, afartan iyo sagaal jir hore duqii hore ee Kyiv. Nin garaaci kara rikoorka Hopins, laakiin taam ahaanshihiisa ayaa shaki weyn la gelinayaa.
  Dhab ahaantii, qaar badan ayaa aaminsanaa in ka dib nasasho dheer, si toos ah u aado Weider ay noqon doonto is-dilid.
  Laakiin Vitali Klitschko waa sida Rocky Balboa. Waxaan go'aansaday inaan ka hor tago fanaanka garaaca ee ugu awooda badan qaybta miisaanka culus. Denotey Wider waa feeryahan arkay dhamaan kuwa kasoo horjeeda oo dhacay. Dhab ahaantii qof walba - oo ay ku jiraan Tyson Fury!
  Haddaba maxaa dhacaya haddii Vitali Klitschko uu fursad helo?
  Laakiin Vitali Klitschko si joogto ah ayuu u tababaran jiray, qaab ahaan buu u sii waday, waxaanu fuulay baaskiil si uu u shaqeeyo. Dabcan ma uusan ahayn mid xun jir ahaan. Oo ka sokow, wuxuu lahaa garka birta ah.
  Waa hagaag, Vitali Klitschko ayaa qaadi doona dagaalka, xitaa haddii uusan ahayn midka ugu cadcad.
  Oleg Rybachenko wuxuu bedelay clip-kii qorigiisa. Dagaalada la maleeyay ee feedhyahanadu waa kuwo soo jiidasho leh.
  Marka, run ahaantii, muxuu Vitali Klitschko ugu soo laaban giraanta oo uu isku dayay inuu jabiyo rikoorka Hopins?
  Tani waxay noqon doontaa fikrad aad u xoog badan.
  Wiilkii terminter-ka ahaa ayaa qarxiyay oo gooyay dhawr iyo toban kale oo faashiste ah.
  Intaa ka bacdi inankii intuu qoslay ayuu carrabka kala baxay oo yidhi:
  Waxaan ahay qof aad u sarreeya!
  Margarita waxay tuurtay laba liin oo isku xidhan iyada oo cagteeda qaawan oo qaylisay:
  - Qof kasta waad ka qabow!
  Oleg, oo sii wada toogashada, ayaa sababay...
  Vitali Klitschko, oo jira afartan iyo sagaal jir, ayaa runtii jebin doona rikoorka Hopins. Xitaa wuxuu dib u xasuustay shir jaraa'id: "Waxaan sheegay in aanan jebin doonin rikoorka Foreman, laakiin waxba kama aan sheegin Hopins! Markaa waan qaadan doonaa oo waan garaacayaa rikoorkiisa!"
  Si kastaba ha ahaatee, haddii qayb muhiim ah oo dadweynaha ka mid ah in ka badan ama ka yar ay rumaysteen in Hopins, siddeed iyo afartan sano jir, ay awoodaan inay ku guuleystaan horyaalka adduunka, waxaa jiray rumaysad aad u yar oo Vitaliy Klitschko ah oo sagaal iyo afartan jir ah. Oo ay ku jiraan sababtoo ah xaqiiqda ah in ka soo horjeeda uu aad u xoogan yahay.
  Weligeed ma dhicin feedh sidan oo kale ah taariikhda qaybta miisaanka culus. Run, Wider ma da 'yar, laakiin soddon iyo shan jir ma aha afartan iyo sagaal.
  Si kastaba ha ahaatee, Vitali Klitschko, si kastaba ha ahaatee, si cad uma lumin rajo. Aad buu u tababbaraa oo qaabaysanayaa. Aad ayaan ugu faraxsanahay in aan iska tuuray hawlihii caadiga ahaa ee ahaa duqa magaalada Kyiv.
  Runtii, maaha farxad weyn inaad noqoto duqa magaalada Ukraine, halkaas oo ay jiraan dhibaatooyin badan.
  Laakiin dagaalkii Uyader, Vitali Klitschko waxaa la siiyay lacag aad u fiican. Sidaa darteed, si kastaba ha noqotee, kuma aanan khaldamin boorsada jeebka. Magaca Vitali Klitschko waa caan.
  Carrabka xun xitaa waxay sheegeen in Weider uu hal mar ku dhufan doono, Vitali Klitschkona wuu isku dhici doonaa. Dabadeedna wuxuu heli doonaa lacag wuxuuna qori doonaa xusuus-qor ama sheeko-yaqaanno.
  Ama waxaa laga yaabaa inuu jili doono filim.
  By habka, Vladimir Klitschko ayaa sidoo kale doonayay inuu feerka. Kaliya khiyaanada Vladimir ayaa doortay koox daciif ah oo ka mid ah horyaalnimada caadiga ah ee adduunka. Laakiin si kasta oo aad u eegto, waa horyaal waana wax fiican!
  Laakin Denotay Wider, si kasta oo aad u eegto, wali waa kan ugu fiican!
  Laakiin Vitaly si waali ah ayuu u tababaraa. Isagu waa sida nin dhallinyaro ah oo culayska ugu badan saaraya naftiisa. Waxana uu yeeshay kulamo kala duwan, oo muujinaya qaab aad u wanaagsan iyo dulqaad wanaagsan. Maya, Vitaly waa diyaar. Oo kaliya ma galo giraanta.
  Oo runtii, markii maalintii xukunka timid, farshaxankii ugu weynaa ee garaaca, Wider, miisaanka ugu culus ee arrintan la xiriira, iyo Vitaly ayaa isu yimid. Duqii hore ee Kyiv, kaas oo qof walba uu hore u qoray inuu yahay feedhyahan. Laakin markaas waxaa isu yimid laba shaqsi oo halyeeyo ah.
  Vitaly, oo noqday horyaalka adduunka markii ugu horeysay ee 1999. Bal ka fikir intee in le'eg ayay ahayd iyo in ka badan labaatan sano ayaa ka soo wareegtay dhacdadan.
  Wider wuxuu horey u haystay horyaalkiisa waqti aad u dheer. Waxa uu sidoo kale ku dhow yahay inuu jabiyo rikoorka Holmes, kaasoo heysta horyaalkan waqtigii ugu dheeraa tan iyo qaybinta suumanka.
  Dabcan, haddii Wider uu ka baqo qof kasta, ma aha awoowe Vitaly. Runtii, qof kastaa ma noqon karo Hawkins. Kuwa ka soo horjeeda Hawkins ma aha kuwo u xoog badan sida Weider!
  Laakiin Vitaly, sida tartan, wuxuu galaa giraanta. Jidhkiisu weli waa qurux iyo muruq, in kasta oo timihiisu ay hore u cawlaadeen. Awoowe Vitaly, sida loogu yeero ixtiraam, ama qosol. Laakiin qeexida muruqa waa sida nin dhalinyaro ah.
  Vitaly wuxuu sheegay inuu diyaar u yahay. Oo xataa isaga ma aha, heerarka ayaa kordhay wax yar.
  Ballaaran sidoo kale waa caato, la sawiran yahay, oo lafaha ka khafiifsan yahay, miisaankiisu yar yahay.
  Inkasta oo uu yahay feedhyahan adag, haddana waxa uu leeyahay arrimo difaac oo aan mar walba ku fiicnayn cagihiisa. Laakiin waxaan horeyba u lahaa khibrad dagaal oo badan. Marka la eego tirada dagaallada, wuxuu horeyba u siman yahay Vitaly. Welina lagama guulaysan.
  Si kastaba ha ahaatee, Vitali Klitschko ayaa lumiyay labadiisii dagaal kaliya dhaawacyo iyo dhaawacyo. Waxa kale oo la odhan karaa lama garaacin.
  Laakiin in ka badan siddeed sano ayaa farqiga u dhexeeya, oo ku dhawaad konton sano jir. Haddii Vitaly uu yaraa, dabcan, wuxuu heli lahaa fursado. Laakiin miyuu garaaci karaa rikoorka Hopins? David Haye, oo hore u jiray soddon iyo shan jir, wuxuu noqday feerka eber.
  Laakiin waxaa jira hadal badan oo kaliya giraanta ayaa sheegi doonta. Vitali Klitschko ma jabin doonaa rikoorka Hopins, mise waxaa lagu qaadi doonaa bareelo, sida uu ballanqaaday Weider.
  Halkan waxa uu ka soo baxay isagoo xidhan maaskaro tuke ah. Dherer, aad u engegan, xitaa caato ah sida Koschey.
  Laba ka mid ah feedhyahannada ayaa ku abuuray dhibaatooyin halis ah isaga oo giraanta ku jira. Kani waa Cuban Ostrix, oo dhibco ku hogaaminayay, isla markaana garaacay, iyo Tyson Fury, oo isna dhibco ku hogaaminayay, isla markaana ku guulaystay inuu barbaro ku keeno dagaalka. Markaa feedhyahankii ugu waynaa abid ayaa laga yaabaa inuu bakhtiyo.
  Laakiin nasiibku waa ku dhawaad mid ka mid ah tobankiiba mid dhinaca Weider. Sidaas oo ay tahay, Vitaly aad buu u da' weyn yahay, wuxuuna ku leeyahay nasasho dheer xirfaddiisa. Xitaa walaalkiis Vladimir wuxuu kula taliyay inuu ku diiriyo laba ka mid ah beeralayda dhexe ee xooggan. Dhab ahaantii, gudaha Jarmalka, Vitali Klitschko wuxuu heli karaa lacag badan oo uu kula dagaallamo feeryahan dhexdhexaad ah, sababtoo ah magaciisa weyn.
  Vitaly waxaa loo yaqaan adduunka oo dhan ma aha oo kaliya feeryahan, laakiin sidoo kale waa siyaasi, duqa caasimadda, iyo geesiga Maidan.
  Maya, si kastaba ha ahaatee, Vitali Klitschko waa in uu ka fekero haddii ay mudan tahay in la degdego oo la dagaallamo buur noocaas ah.
  Laakiin doorashada ayaa la sameeyay: Vitali Klitschko ma raadinayo siyaabo sahlan!
  Dagaalku wuxuu ka dhacaa Ameerika. Heesaha USA iyo Ukrain waa la tumayaa. Diiwaanada adeegga waa lagu dhawaaqay. Ugu dambeyntii, calaamada dagaalka ayaa dhawaaqa.
  Qaar badan ayaa raba inay arkaan muuqaal iyo dhiig.
  Wider wuxuu ku bilaabay si taxadar leh, inkastoo laga yaabo inuu khaldan yahay. Maxaa dhacaya haddii Vitaly uu daxalaystay? Klitschko Sr. sidoo kale kuma degdegsana. Laakin waxaad isla markiiba arki kartaa in uu cagihiisa fudayd yahay, cufan yahay, muruqa yahay, oo si fiican isu dheeli tiran yahay. Si kastaba ha ahaatee, waxa dad badani filayeen: in ay isla markiiba sabeyn doonto, ma dhicin.
  Klitschko si kalsooni leh ayuu ula shaqeeyay jabkiisa, waxa uu u qabtay in ka yar sidii caadiga ahayd, waxaanu dhigay blocks.
  Labadii wareeg ee hore ayaa si habsami leh u dhacay. Kadibna Wider, sida la filayo, ayaa kor u qaaday heerkulka wax badan. Wuxuu bilaabay inuu weeraro oo si firfircoon u weeraro. Laakiin Vitaly ma ahayn khasaare. Xidhay jugtii oo waxay la kulantay jab bidix. Oo si lama filaan ah, inta lagu guda jiro weerar octopus fiiqan, ayuu gacantiisa midig kaga dhuftay jidhka. Ballaaran ayaa ku labanlaabmay xanuunka.
  Vitaly ayaa ka soo jiiday deuce, iyo markii labaad ee xirfaddiisa, horyaalkii adduunka iyo fanaankii ugu fiicnaa ee waqtiga oo dhan wuxuu isku arkay dabaqa.
  Vitaly wuu dhoola-caddeeyay... Dadweynihiina waxay la qayliyeen farxad. Tani lagama fileynin Vitaly hore. Waa yaab! Laakin waxay u muuqataa in konton sano ay soo dhowaanayaan! Oo weli dhaqaaq oo garaac! Waxaad u baahan tahay inaad tan sameyso!
  Ballaaran ayaa istaagay, laakiin wuxuu bilaabay inuu dib u laabto. Vitaly si tartiib ah ayuu u bilaabay inuu ku dhufto jabkiisa. Oo haddana deuce ah. Oo haddana waan ku dhuftay. Garaaciddu dib bay u noqotay.
  Si dhib leh, Weider wuu badbaaday ilaa dhamaadka wareegga. Kadib, kan ku xiga, Vitaly wuxuu u shaqeeyay sidii lambarka koowaad. Laakiin waxba, wax walba waxay u socdeen sidii qorshuhu ahaa. Weider dhowr wareeg ayuu dib u laabtay wuxuuna u ekaa mid aan waxba qabsan karin. Laakiin wareegii sagaalaad ayuu mar kale qarxay. Oo waxay bilaabeen inay garaacaan oo hore u socdaan. Mar kale ayuu seegay oo ku dhacay. Garaaca labaad.
  Vitaly ayaa dhoola cadeynaya. Horey u socotaa Balaadhan cagihiisa kuma taagna. Mar kale ayuu seef-beelay isaga oo aan helin dawo-daaweedka. Dharbaaxada xigtana wuu ku dhacayaa.
  Si dhib ah ayuu u kacaa, garsoorihiina wuu joojiyay dagaalkii!
  Guul! Vitali Klitschko, oo hadda haysta horyaalnimada adduunka! Oo suunka mar kale! Run, isagu weli ma qummana, laakiin wuxuu hore u fuulay faras!
  Wuxuu jabiyay rikoorka Hopins, dabcan, Foreman-ka culus, wuxuu noqday horyaalnimada adduunka markii afaraad, isagoo barbareeyay Holyfield.
  Si ka sii weyn, dabcan, waxay ku qeylinayaan in dagaalka la joojiyay goor hore wuxuuna dalbanayaa in ciyaarta dib loo dhigo.
  Vitaly wuxuu sheegay inuu go'aan ka gaari doono inuu sii wato xirfaddiisa ama uu dhowr dagaal oo kale galo hadhow. Laakiin qof kastaa wuxuu u sheegaa inuu aad u wanaagsan yahay, xitaa ka wanaagsan yahay yaraantiisii, oo uu u baahan yahay inuu sii wado.
  Waxaa intaa dheer, ma jiraan wax la sameeyo weli. Waxa jira badhasaab kale oo ku sugan Kyiv, doorashada baarlamaanka iyo madaxtooyada ayaa weli fog, maxaa diiday in lagu dagaallamo?
  Saddexda dagaal ee soo socda, Vitaly waxa la siinayaa ilaa boqol milyan oo doollar, oo lagu daray boqolkiiba baahinta.
  Dabcan, Ghanna waa weyn yahay, iyo duqii hore ee Kyiv ayaa sheegay in uu ka fekeri doono.
  Dhab ahaantii, wuxuu muujiyay inuu weli awood u leeyahay wax badan. Haddaba maxaa loo aasay tayada? Iyo waxa ugu muhiimsan waa in aysan jirin wax kale oo la sameeyo si kastaba!
  Ma laga yaabaa inaad isku daydo inaad isku darsato dhammaan suumanka? Taasi waxay noqon lahayd mid aad u fiican!
  Vitaly wuu aqbalay soo jeedinta wuxuuna saxiixday heshiis seddex dagaal oo kale.
  Iyo mucaaridkiisa soo socda... Waa hagaag, dabcan Tyson Fury! Weligaa hore looma garaacin, miisaan weyn. Run ahaantii, waxaa ku dhacay Cuydar iyo qof ka yar. Iyo tan ugu muhiimsan, sidoo kale waa dembiilaha walaalkiis ka yar. Hagaag, sidee aadan ula dagaalami karin wax sidaas oo kale ah?
  Dabcan, dagaal cusub, iyo khidmad cajiib ah, iyo muuqaal weyn.
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale tooganaya Jarmalka iyo dagaalyahannada ajnabiga ah. Guud ahaan, waxaa jira dhab ahaantii ma jiraan Jarmal ah oo ku jira ciidamada lugta. Waxay ka daba socdaan taangiyada E-50 iyo E-75. Waxayna isku dayaan inaysan khatar gelin.
  Halkan meel ka fog waxaad ka arki kartaa "Panther"-2. Taangigani, oo ka duwan sheekada dhabta ah, ayaa soo baxday 1943-kii. Oo "Panther" lafteedu ma ahayn mid aad u weyn. Haa, iyo "Panther" -2 ayaa la soo saaray, inkastoo wax badan, laakiin 1945, isu diyaarinta dagaalka USSR, Jarmalku waxay buuxiyeen warshadaha E-50 iyo E-75 taangiyada.
  Inkasta oo dhammaan wax-ku-oolnimada qoryaha fudud ee iswada: E-10 iyo E-25, Fuhrer ayaa doorbiday taangiyada culus. Si dhib leh, Guderian wuxuu ku qanciyay E-50-xawaaraha sarreeya in laga dhigo midka ugu caansan. Fuhrer ayaa aad u jeclaa E-75, taas oo aan aad loogu guulaysan oo miisaankeedu ahaa sagaashan tan.
  Laakiin hadda wax ka beddelka E-75 M ayaa soo muuqday, oo leh silhouette hoose, iftiin iyo matoor awood leh. Waxaa laga yaabaa in ay noqon doonto tan ugu baahsan mustaqbalka.
  Oleg Rybachenko, tusaale ahaan, wuxuu adeegsadaa xeelado dhagaraysan. Wuu qaatay oo cagtiisa qaawan ku tuuray bam-gacmeed jidka E-50. Sababtaas awgeed, taangiga ayaa jeestay oo ku dhacay saaxiibkiis.
  Natiijaduna waa laba mastodons gubanaya.
  Oleg, sida aan aragno, waa mid aad u caqli badan.
  Sidan ayuu hadda ku shaqeeyaa, Jarmalkuna waxa uu la kulmayaa khasaare xooggan. Wiilku wuxuu leeyahay lugo jilicsan. Way wanaagsan tahay inaad isaga oo kale noqoto, adigoo caga-cad oo qurux badan.
  Laakiin guud ahaan, fikradaha ku saabsan feerka ayaa madaxayga soo gala. Tusaale ahaan, waa maxay sababta Denis Lebedev uusan dib u bilaabin xirfadiisa? Afartan sano intaa ma dheera. Waxaa intaa dheer, tartamayaasha ugu muhiimsan ee ka soo jeeda qaybta miisaanka culus ayaa ka tagay, waxaadna isku dayi kartaa inaad midayso suunka.
  Waxa run ahaantii waa in aadan samayn waa in ay lixda maamulka. Way fiicantahay in aad adigu iskaa wax u qabato ama aad ku biirto mucaaradka.
  Tani waa sida Sergei Kovalev u noqday duqa magaalada Moscow. Inkasta oo tani ay tahay kaliya khiyaali.
  Denis Lebedev wuxuu sameyn karaa wax ka sii waxtar badan. Waxaa intaa dheer, weli waa goor hore in laga tago feerka aan la garaacin. Ciyaartoyga dhabta ah waa inuu tagaa dhamaadka.
  Wladimir Klitschko ayaa sidoo kale soo laaban kara. Laakiin qaar, sida Alexander Ustinov, oo horeba loo garaacay saddex jeer oo isku xigta, ma fariistaan!
  Runtii, geesiyaal ma aha dad, laakiin si toos ah uga soo baxay birta!
  Laakiin aan qiyaasno xaaladdan: Putin ayaa ku burburay diyaarad, waxaana jira doorashooyin madaxtinimo oo cusub oo Ruushka ah.
  Oo maxaan aragnaa maanta! Shuuciyadu ma laha musharaxiin adag. Grudin wuu is ceebeeyay, kalsoonidana waa la wiiqay. Zyuganov aad buu u da 'weyn yahay, qof walbana wuu daalan yahay isaga, mana haysto jacayl ku filan. Suraikin ayaa ku guuldareystay doorashooyinkii hore. Shakhsiyaadka kale ee aan la aqoon. Zhirinovsky sidoo kale aad buu u da 'weyn yahay, qof walbana wuu ka daalay. Kuwa kale ee ku jira LDPR wax yar ayaa laga yaqaan. Yaase kale oo mucaarad ah oo aad ku talin kartaa? Andrei Navalny waa xoog badan yahay, laakiin looma ogolaan doono inuu ka qaybgalo doorashooyinka. Ksenia Sobchak ma aha musharax dhab ah. Demushkin waxa uu ku jiray xabsiga oo aan si fiican loo dalacsiin. Udaltsov ayaa sidoo kale ku jiray xabsiga, inkastoo laga yaabo in uu taageeri lahaa shuuciyada oo uu ka soo baxo.
  Marka la soo koobo, ma jiraan tartan culus oo mucaaradka ah. Markaa Medvedev, oo ah ku simaha madaxweynaha, ayaa wali ugu cadcad. Oo haddii ay jiraan wax khiyaano ah: wareegga labaad ama isla markiiba marka hore.
  Iyadoo la tixgelinayo qiimeynta hoose ee Medvedev, oo ay u badan tahay tirada badan ee musharixiinta madaxweynaha, wareeg labaad ayaa suurtagal ah.
  Si kastaba ha ahaatee, Medvedev wuxuu yeelan doonaa faa'iido aad u weyn wareegga koowaad, iyo mid aan aad u fiicneyn marka labaad.
  In kasta oo wakhtiga ugu dambeeya uu isaga u gaar ah Zelensky laga yaabo inuu soo muuqdo oo uu jahawareeriyo dhammaan kaararka!
  Oleg Rybachenko ayaa mar kale tuuray bam gacmeed, isaga oo riixaya taangiyada Nazi. Guuxa iyo madaafiic badan.
  Oo had iyo jeer dhulku wuu kacdaa oo ku gubaa hawada. Oo jajabkiina way rogaan, oo dhalaalayaan.
  Oleg isagu wuxuu leeyahay:
  - Ammaan boqortooyadeenna!
  Margarita, iyada oo cagteeda qaawan ku tuuraysa gacan-ku-dhiiglaha, ayaa ku qaylisay:
  -Amaan weyn geesiyaasha!
  Oo haddana gabadhu waxay ku tuuri doontaa liinta cidhibteeda qaawan.
  Faashiistaha ayaa ku soo qulqulaya, oh oo qulqulaya.
  Ma jirto si loo joojiyo iyaga ama looga adkaado xitaa bamka faaruqinta! Halkan waxaa ku yaal dagaalyahanno qurux badan, waa wax naxdin leh!
  Oleg wuu guuxay:
  - Guushayada dagaalka quduuska ah!
  Margarita ayaa xaqiijisay:
  - Boqolkiiba boqol dammaanad!
  Haddana inantii ayaa cagteeda qaawan ku soo tuurtay bam-gacmeed.
  Maya, carruurtan si cad kama quusan doonaan.
  Oleg Rybachenko ayaa yidhi:
  - Wixii amarka cusub ee Soofiyeedka!
  Margarita ayaa si firfircoon u tuurtay qarax waxayna xaqiijisay:
  - Banzai!
  Oleg, ayaa dhanka kale, isku dayay inuu sii wado curinta. Hagaag, Vitaly waxa ay wadaa difaac iskaa ah oo ka dhan ah Tyson Fury. Dhanka kale, Vladimir wuxuu leeyahay dagaal xiiso leh oo isku mid ah Ruiz.
  Dhab ahaantii, Ruiz wuxuu ahaa horyaal caalami ah oo saddex nooc ah. Waa maxay sababta Vladimir uusan ula dagaallami karin lacag badan? Qofka ka soo horjeeda xitaa ku habboon waa inuu si weyn u gaaban yahay oo buuran yahay. Vladimir wuxuu ku toogan karaa jabsyo dhaadheer.
  Waa wax laga xumaado in Klitschko Jr. uu seegay la dagaalanka isaga markii uu ahaa horyaalnimada adduunka. Laakiin waxay noqon lahayd lagama maarmaan in la guuro.
  Oo sidee baad tan uga fikiri weyday, Vladimir?
  Horyaalka adduunka ee saddexda nooc hadda waa Usik. Si kastaba ha ahaatee, wuxuu si degdeg ah u gaadhay carshigii.
  Oo dagaal midnimo leh oo lala galo Vitaly waa suurtagal. Laakiin kuwani waa qiyaas hadda.
  Vitaly wuxuu u baahan yahay inuu garaaco Tyson Fury, iyo ku celiska Weider waa mid xiiso leh. Waxaana jira dagaalyahano kale oo badan oo xiiso leh. Isla Anthony Joshua. Waxa kale oo aad u xiiso badan in lala dagaallamo isaga. Walaalkiina u aargud.
  Vitaly wuxuu abuuray dareen isagoo ka adkaaday Weider. Maxaadse samayn kartaa si aad u horumariso guusha?
  Maxaad u noqon wayday feedhyahankii ugu horeeyay aduunka ee ku guulaysta tartanka horyaalka Konton sano kadib? Qofna hore uma maareynin arrintan!
  Ah, Vitaly! Dhib ma laha nooca duqa magaalada Kyiv ee aad ahayd, laakiin hadda waxaa laguu aqoonsaday shaki la'aan inaad tahay horyaal weyn oo adduunka ah!
  Laakiin halkan waa difaacii ugu horreeyay, ee iskaa wax u qabso ee cinwaanka. Vitaly ayaa wajahaya mucaarad ka weyn oo hubeeysan. Ma aha wax feeray sida Weider oo kale, laakiin farsamo iyo firfircooni leh, oo gacmo dhaadheer leh. Oo weliba aan weli jabin, inkastoo la tuuray.
  Tan ugu muhiimsan, wuxuu ka adkaaday Wladimir Klitschko oo weli aad u da'yar, taas oo shaki la'aan ka dhigaysa Tyson Fury tartan adag.
  Khatartu waxay ahayd ilaa konton iyo konton. Dabcan, guushii knockout-ka ee Weider waxay ahayd mid cajiib ah. Laakiin hadda ma noqon doonto cidhiidhi isaga ka dhan ah, laakiin waa dagaalyahan tikniko ah, oo aan cidina weli awood u lahayn inay ka baxdo. Iyo tan ugu muhiimsan, ku guulaysta Vladimir qudhiisu waa subaxdii xooggiisa.
  Vitaly, oo konton jir ah, ma awoodi doonaa in uu la qabsado farsamadan oo kale? Tani waxay mar horeba waa laba caqli-gal. Si kastaba ha ahaatee, Wider ayaa si cad u dhayalsaday Vitaly oo isku dayay inuu si taxadar la'aan ah u qaato. Laakiin tani mar dambe ma shaqayn doonto.
  Waa kuwan labada feeryahan oo isku diyaarinaya. Vitaly, sida had iyo jeer, waa halis oo diiradda. Kalsooni buu qabaa oo degan.
  Tyson Fury ayaa isna diyaarinaya. Waa uu ka dheer yahay Vitaly, wuxuu leeyahay gacmo dheer wuxuuna isku dayi doonaa inuu ka faa'iidaysto tan.
  Laakiin hadda dagaalku wuxuu ka dhici doonaa Britain, waxaana jiri doona baahin lacag ah.
  Hadda Tyson Fury waa marka hore. Wuxuu muujiyaa kalsoonida dibadda. Bidaarta, qallafsan, oo aan aad u fududayn. Haddii Vitali Klitschko uu timihiisa madoobay, ma awoodid inaad sheegto mid ka mid ah iyaga ka weyn, inkastoo ay jirto farqi u dhexeeya toddoba iyo toban sano ee da'da. Kani wali ma aha rikoorka dagaalada horyaalka, laakiin waxa ay durba ku soo dhawaanaysaa rikoorka.
  Hagaag, waxaa laga yaabaa in Vitaly uu sidoo kale la dagaallamo qof ka yar Tyson Fury.
  Vitaly wuxuu u soo baxaa codka muusiga khatarta ah. Way is eegayaan.
  Tyson waa qalloocan oo uma eka mid ka dheer. Vitaly waxaa laga yaabaa inuu ka sii ballaaran yahay garbaha. Iyo tan ugu muhiimsan, muuqaalkiisu aad ayuu u qurux badan yahay, muruqiisuna waa caan.
  Hagaag, ka waran heesaha? Marka hore Ingiriis, ka dibna Yukreeniyaan.
  Dabadeed indho-is-dhaafsi.
  Ka dibna bugle ayaa dhawaaqa, wareegga koowaad.
  Vitaly wuxuu tuuray jab khafiif ah oo si fiican u dhaqaaqay. Tyson wuxuu isku dayaa inuu baxo. Laakiin Vitaly aad ayuu u qallafsan yahay, oo dharbaaxadiisu waxay ku socotaa qaab qallafsan, oo gaadhay madaxa Tyson Fury.
  Wax walba waxay u socdaan sidii ay khubaradu saadaaliyeen. Vitaly wuxuu leeyahay xawaare aad u fiican.
  Wax walbana way guuleystaan.
  Waxa uu ku guulaysta wareegga koowaad...dabadeedna hal daqiiqo oo nasasho ah iyo wareegga labaad. Mar labaad Cadho ma beddesho xeeladaha. Waxa uu sida muuqata rajaynaya in Vitaly uu daali doono.
  . CUTUBKA 4AAD.
  Mar labaad Klitschko Sr. ayaa leh faa'iido yar. Walaalaha ayaa maamula giraanta.
  Vladimir wuxuu garaacay Ruiz Jr. isagoo ku garaacay garaac farsamo toddobaad ka hor.
  Hagaag, dagaalku wuu sii socdaa.
  Wareegii saddexaad waxaa mar kale amar ku bixiyay Vitaly. Laakiin wareegii afaraad, Tyson Fury ayaa si lama filaan ah u qarxay. Hore ayuu u soo yaacay... Oo wuxuu ku dhuftay deuce-ga. Oo isna waa la garaacay.
  Muxuu rabay? Vitaly heegan ayuu ku jiraa.
  Si uun buu Tyson u difaacay wareegan ilaa dhamaadkii. Dabadeed dagaalkii hal-dhinac ahaa ayaa mar kale bilaabmay iyada oo Vitaly uu xukumayay. Waxaa intaa dheer, horyaalka adduunka Klitschko Sr. si cad uma degdegin.
  Sideed wareeg ka dib, Tyson Fury si lama filaan ah ayuu uga baxay. Guushana waxaa lagu dhawaaqaa garaacid farsamo, iyadoo ay ugu wacan tahay diidmada sii socoshada dagaalka.
  Sidaas darteed, Vitali Klitschko wuxuu dhigay rikoor cusub: halgamaagii ugu horreeyay ee taariikhda feerka si uu u difaaco horyaalka adduunka isagoo konton jir ah. Iyo guusha xigta ee Hopins ayaa gaadhay.
  Markaa hadda run ahaantii waxa uu noqday superman. Wuuna u aarguday walaalkii.
  Laakiin dagaalka xiga waa ku celiska Weider. Waxay ballan qaadayaan lacago aad u badan. Bal maxaannu isaga ula dirirnaa oo Yashuuca ugu duulnaa?
  Kadibna waxaad ka fikiri kartaa dagaalka midaynta ee Usik. Guud ahaan, Vitali Klitschko, mabda 'ahaan, jeclaan lahaa inuu noqdo horyaalka buuxda ee adduunka. Wuxuuna leeyahay rabitaan aad u xoog badan.
  Oleg Rybachenko wuu ku qoslay fikirkiisa. Haa, tani waa suurtogal. Wiilkii wuxuu jaray saf dhan oo faashiistaha ah wuxuuna dhahay:
  - Dadku way ku xusuustaan Klitschko! Dadku way ku mahadsan yihiin Klitschko! Dadku adiga ayay kuu gaajaysan yihiin Klitschko! Dhaqso u soo noqo Klitschko!
  Inankii garaadka ahaa ayaa ku qoslay heestiisa farxadda badnayd, wuxuuna haddana billaabay tii ugu dhimashada badnayd dhammaan bambaanooyinka gacanta laga tuuro. Waxaana isku dhacay saddex taangi oo Nazi ah.
  In kasta oo ay iska caabin geesinimo leh ee ciidamada Soofiyeedka, Nazis ayaa weli awooday in ay qaataan oo gooyaan marinka isku xira Moscow iyo qaybaha kale ee USSR.
  Sidaa darteed, caasimadda Ruushka waxaa saaran xayiraad buuxda. Sida Leningrad loo xannibay.
  Stalingrad ayaa wali iska caabinaysa. Jarmalku sidoo kale waxay weeraraan magaalooyinka Grozny iyo Ordzhonikidze ee Caucasus. Xaaladdu waa halis. Gaar ahaan markii Moscow ay noqotay mid gebi ahaanba hareeraysan.
  Waxay leedahay ciidan badan, iyo boqolaal kun oo askari oo ka tirsan maleeshiyada. Laakiin dagaalada, madaafiicda iyo rasaasta ayaa si degdeg ah loo adeegsadaa. Waxaa laga yaabaa in aysan jiri doonin rasaas ku filan. Ka dibna caasimadu way dhici doontaa. Oo ma jiraan sahay cunto oo aad u badan. Tani sidoo kale waxay dhammaan doontaa dhawaan.
  Iyo Moscow la'aanteed, waxay noqon doontaa dagaal kale. Stalinna wuu fahmay tan.
  Hadda waxa uu joogaa Kuibyshev. Laakiin ka dib markii Naasiyiintu u jabeen Volga, kamay fogayn safka hore sidoo kale.
  Intaa waxaa dheer samurai ayaa sidoo kale cadaadis saaray iyaga. Waxay duqeeyaan oo weeraraan ciidan lug ah oo aan tiro lahayn. Waxaa laga yaabaa inaysan jirin xoog ku filan.
  Stalin wuu fahmay tan oo wuxuu isku dayayaa inuu kala xaajoodo nabada goonida ah Japan ee daaha gadaashiisa. Waxay sheegeen inay xitaa diyaar u yihiin inay ka tanaasulaan bariga fog oo ay bixiyaan magdhow dahab ah.
  Laakiin Hirohito wuxuu yiri: waxaan u baahanahay dhammaan Siberiya, ilaa Ural. Hoogay, waa wax aan suurtagal ahayn in la iska dhaafo wax badan.
  Vladivostok waxay mar hore ku dhowdahay hareeraheeda. Guud ahaanna wax walba aad bay u cabsi badan yihiin...
  Laakiin qaar ka mid ah gabdhaha geesiyaasha ah ayaa dagaallama oo aan u hoggaansamin faashiistaha iyo militariga Japan.
  Gaadhigii xabsiga ee gaashaaman ee uu ku socday fannaanka Witcher ayaa istaagay, waxaana la maqlay sawaxanka albaabka. Laba nin oo Jabbaan ah, mid weyn oo buuran, kan kalena yar oo dhuuban, ayaa ka soo foorarsaday iftiinka in muddo ah indhaha ka saaray Anastasia. Dabadeed inantii, iyadoo aan laba-labayn, ayaa mid macbudka ku jirta oo shishe leh, mid kalena daanka kaga dhufatay feedh ku xidhan silsilad. Halgamaagii la faanay ee Dhulka Qorrax-u-soobax ayaa si qosol leh loo garaacay.
  Witcher xitaa wuxuu ku heesay:
  - Waxaan ninka u tartamayaa wareega laba iyo tobnaad! Ka dib oo dhan, waxaan ahay naag aad u sarreeya iyo Atass dhamaystiran, oo waxaan u diray cadowga si qoto dheer u garaaca, oo muujinaya fasalka aan la xakameynin ee dagaalka!
  Inantii ayaa soo qaadatay qori Jabbaan ah oo laga soo koobiyeeyay Schmeister-ka, kadibna, iyadoo garaacday boodhka, waxay u soo yaacday qolka diyaaradda. Saddex kale oo Jabbaan ah ayaa ka soo booday halkaas, Vedmakova waxay u soo dirtay dab ka kacay iyaga, iyagoo ujeeddadoodu tahay inay madaxa ka qabtaan oo si xun u dhoola cadeynayaan.
  - Maxaa helay daanyeerka kooxda madax u ah!
  Gaariga gaashaaman ayaa waxaa qabsaday gabar dagaalyahan ah oo qaawan. Witcher ayaa qayliyey:
  Waxa dul heehaabayey nasiib xumada Ruushka,
  Bahal cadaan ah oo karaya gudcur!
  Gumaysuhu waxa uu haystaa faash duufaan leh,
  Afeey oo madaxa goo!
  Shuuciga kubbada tilmaanta ku jira ma aha pawn,
  Annagu weligayo harqood kuma xidhnayn!
  Waxay u rogi doontaa Reich Saddexaad inay u rogaan calaamado dab ah,
  Hagaag, daacadnimada ayaa lagu abaalmarin doonaa wanaag!
  Inkastoo xaqiiqda ah in ay nacday, Vedmakova waxay gashatay dharka ciidamada Japan ee laga soo qaaday kuwii dhintay. Siday u xuntahay, askartani may maydhin muddo dheer, urtuna waxay ahayd mid aad u xun. Duuliyaha inantii baa qaylisay:
  - Waa inay noqotaa mid aad loo naxariisto! Asian in kastoo!
  Gaariga gaashaaman, si kastaba ha ahaatee, wuxuu ku bilowday si fudud, wuxuuna u dhaqaaqay dhanka waqooyi. Baabuurka ayaa watay laba qori oo 12-mm ah, si, haddii loo baahdo, ay suurtagal tahay in la iska caabiyo weerar ay soo qaadeen ciidamada lugta. Wax kale ayaa ah in 20 mm hub ah aysan u adkeysan laheyn cabbirka 37 mm Japan "cannons". Vedmakova wuxuu u maleeyay: sida shuuciyada ' imaatinka awoodda u beddelay Russia. Haddii waqtiyada tsarist, ciidanka Japan ayaa si weyn uga sarreeyay ciidanka Ruushka xagga farsamada, hadda, liddi ku ah, waa dib u dhac. In kasta oo aan la odhan karin sayniska laguma dhiirigeliyo Dhulka Qorrax ka soo baxa. Waxbarashada dugsiga sare ee qasabka ah waxaa la bilaabay dhamaadki qarnigii sagaal iyo tobnaad. Run ahaantii, tayada waxbarashada Japan ma ahayn mid sare. Waxay ka soo guuriyeen dugsiga Prussian, kaas oo ahaa pedantic ilaa xad, oo wax yar fududeeyay, si hal macalin uu u dhex maro arday badan intii suurtagal ah, maadaama aysan jirin dad wax bartay. Guud ahaan Jabbaanku waxa ay kaga dayan jireen reer Yurub, tusaale ahaan Ingiriiska oo u ekaa labiska kaakiga, Jarmalka qaab-dhismeedka iyo xeerarka ciidamada, Maraykan-ka oo ku labisan dirayska iyo nooca ciidamada badda, iyo nidaamka ay ku shaqeeyaan hay"adaha maaliyadda. Run, waxay lahaayeen iyaga u gaar ah, tusaale ahaan, koodka Bushido, qaraxa shimosa ee caanka ah (inkasta oo ay aad uga roonaayeen kan Yurub). Ilaa badhtamihii qarnigii sagaal iyo tobnaad, Japan waxay ahayd waddan dib u dhac ah oo qarniyadii dhexe ahaa oo aan xataa lahayn tareennada oo ku hubaysan cannonballs. Waxay ahayd xitaa ka qadiimiga Turkiga ama Iran, iyo xitaa in ka badan Tsarist Russia. Si la yaab leh, waxay ahayd Ameerika oo ka caawisay Land of the Rising Sun inay soo gasho indhaha dadweynaha oo macno ahaan ku qasbay inay ku biirto adduunka ilbaxnimada leh. Doonyaha casriga ah ee uumiga leh ee leh qolofyada qarxa ayaa raad xooggan ku sameeyay Japan dib u dhaca. Gaar ahaan markii uu degey dhowr markab oo shiraac ah, taas oo muujineysa sida ay u yaraatay ciribtirka madfaca.
  Waxaa laga yaabaa in Maraykanku uu ka shallayn doono in ka badan hal mar in ay ku qasbeen Japan in ay isu furto adduunka. In ay ku soo kordhiyeen tartame Aasiya, laakiin markaas way adkeyd in la rumaysto in dhowr iyo toban sano gudahood dhulka Qorraxdu ka soo baxdo uu mari doono qaabkii qarniyo badan u qaatay reer galbeedka.
  Vedmakova waxa uu ku sii socday jidka weyn, isaga oo u oggolaanaya baabuurta xamuulka ah in ay horay u sii maraan, iyo sidoo kale gaadiidka, oo sababay. Dawladdii nidaamkast, xitaa intii uu hoos iman jiray Alexander the Second, ama halkii xitaa Nicholas kii Kowaad, waxay dejisay qorshayaal ku saabsan ku darista Shiinaha ee Ruushka. Laakiin Nikolai wuxuu doortay jihada Turkiga sida shay ballaarinta. Mabda 'ahaan, waxay ahayd mid ku habboon. Laakin Ingiriiska oo Ruushka necbaa iyo Faransiiska oo gacantiisa ku jiray ayaa u hiiliyay Cusmaaniyiinta. Markii ugu horeysay ee rubuc kun sano ah (tan iyo 1612), Ruushku wuxuu lumiyay dagaal ballaaran (dagaal shakhsiyeed, dabcan, ha tirin, waxaad ula jeedaa in ku dhawaad rubuc kun sano Ruushku uusan lumin dagaal sida guud ahaan, jidka, waxay ku hoos jirtay Nicholas kii Kowaad in ay gaartay cabbirkii ugu badnaa ee degaanka). Waxaa jiray dhowr sababood, oo ay ugu muhiimsanaayeen ka sarreynta awoodaha reer galbeedka ee qalabka tignoolajiyada ee ciidamadooda. Ka dib Nicholas markii ugu horeysay ee uu isdilo, carshiga waxaa qabtay Alexander II: laga yaabee inuu yahay kan ugu aqoonta iyo aqoonta badan taariikhda Ruushka. Waxa uu bilaabay dib-u-habayn ballaadhan, waxa uu xusay serfdom, iyo hoostiisa koritaanka degdegga ah ee warshadaha, dhismaha waddooyinka tareenada iyo korontada ayaa bilaabmay! Laakiin isla mar ahaantaana, baabi'inta serfdom waxay ku dhacday kharashka beeralayda, waxaa jiray burbur badan, rabshado ayaa dhacay, gaar ahaan kuwa waaweyn ee Poland. Alexander wuxuu ku guuleystey inuu horey u sii wado Ruushka, laakiin ma uusan xalin dhibaatooyinka aasaasiga ah, xitaa wuxuu Alaska u iibiyey Ameerika oo lacag ah oo lacag la'aan ah ku bixiyay jasiiradaha Hawaiian. Runtii waa uu ku guuleystey in uu ka adkaado Turkiga, laakiin Boqortooyadii Cusmaaniyiinta ayaa xilligaas aad u liidatay, waxaana gilgilay kacdoonno. Haa, khasaaraha Ruushka ee dagaalkan ayaa ahaa mid aad u weyn, taas oo caddaynaysa in ciidamada Ruushku ay weli ka fog yihiin kuwa qumman, inkastoo dib-u-habaynta. Si kastaba ha ahaatee, xitaa hoos Suvorov wax walba ma ahayn sida cad sida ay ku yidhaahdaan buugaagta. Guuluhu waxay ku yimaadeen qiimo aad u badan, Catherine kii labaad, tusaale ahaan, intii lagu jiray dagaalkii labaad ee Ruushka iyo Turkiga, waxay nafteeda ku koobtay iibsashada dhuleed xad-dhaaf ah, xitaa waxay ka tagtay sheegashada Moldova. Inkasta oo dhulalkaas ay ku noolaayeen Slavs Ortodokska, iyo hal mar waxay qayb ka ahaayeen Kievan Rus. Guud ahaan, ka dib markii laga xoreeyay Ruushka harqoodkii Mongol-Tatar, koorsada ayaa loo dejiyay soo celinta dhammaan dhulalka asalka ah ee Slavic. Tani waxay qaadatay dhowr qarni, tusaale ahaan, Galicia waxaa la soo celiyay 1939, ka dib markii laga xoreeyay harqoodkii Polish. Iyo magaalada Przemysl oo leh dhulalka ku hareeraysan waxay la hartay Hungari iyo Slovaks.
  Vedmakova wuxuu eegay wadada weyn: ma jiraan baabuur badan oo kala duwan, laakiin ciidamada lugta ee Japan ayaa socday. Japan waxa ku nool dad gaadhaya ilaa boqol milyan, xataa in ka badan Germany, tababarka ka hor qoritaanka ayaa qaata nus ka mid ah saacadaha dugsiga. Dagaalka ay kula jiraan USSR waa ilaah iyaga u ah, si ka duwan dagaalkii ay la galeen Mareykanka. Waxaad soo saari kartaa qaybo badan oo badan.
  Aad bay u soo jiidanaysaa inaad ka soo tuurto labadaada qori ee xawaaraha dheereeya, nasiib wanaag tan waxa lagu samayn karaa iyada oo la xakameyo iyada oo la isticmaalayo hawo-haydareed ka soo baxa qolka fadhiga. Laakiin runtu waxay tahay markaas iyada lafteedu waxay heli doontaa fursad yar oo ay halkan kaga baxdo. Maya, weli way ka fiican tahay inaad ku dhowaato safka hore ama habeenkii. Haa, waxay u muuqataa inay mar hore madoobaatay ... Markaas yeeydu way buuxsami doonaan oo idaha ayaa ammaan noqon doona. Inkasta oo ay maya tahay, haddana lax maaha.
  Haddaba ka waran Japan? Dagaalkii ugu horreeyay ee 1904-1905 waa lagu khasaaray, Ruushkana wuxuu waayay in ka badan laba boqol iyo konton kun oo askar iyo saraakiil ah oo keliya oo maxaabiis ah. In kasta oo ciidanka tsaristku uu lahaansho tiro ahaan. Japan waxay lumisay wax ka yar laba kun oo maxaabiis ah; Boggan taariikhda waa mid aad u xun Ruushka. Arrinta ugu dhibka badan ayaa ah in dad badan oo gudaha dalka ku sugan ay rabeen in Jabaanku uu guuleysto. Tusaale ahaan, ardayda Jaamacadda Moscow waxay hambalyo u direen Mikado ku saabsan dhicitaankii Port Arthur. Iyo inta la xaday: suurtagal maaha in la liis gareeyo!
  Vedmakova waxay hoos u dhigtay gaasta si aysan ugu dhicin saf kale oo socod ah. Gabadhii waxay ku dhaaratay:
  - Hagaag, waa sida ayax oo kale! Makhluuqa indho cidhiidhi ah!
  Dhegtu waxay horeba u garan kartay guuxa madfaca; Duuliyaha ayaa qayliyay ka dibna wuxuu ku heesay:
  Dagaal yahan Ruushku xanuun kuma cabo,
  Halgamaagii Ruushku waxa uu burburinayaa Jabbaan!
  Oo waxaan leenahay murugo aad u daran.
  Gaashaankii qaloocsanaa oo dhan baa gariiray!
  Gabadhii ayaa haddana aamustay. Dagaalkaas, USA iyo Ingriisku waxay Jabbaan ku caawiyeen lacag iyo hub, laakiin ma jirin wax dagaal ah oo galbeedka ka socda. Runtii, Dhulka Qorrax-u-soo-baxa waxay rajaynayeen in Jarmalku ka faa'iidaysto waqtigaas oo uu weeraro Ruushka. Mabda 'ahaan, tani waxay ahayd mid dhab ah, oo faa'iido u leh Jarmalka. Xulafada Austria-Hungary, oo danaheeda ka leh Balkans, ayaa sidoo kale ka soo horjeeda Ruushka. Turkiga, oo taariikh ahaan ka xumaaday Ruushka, iyo xitaa inuu hoos yimaado maamulka maaliyadeed ee Jarmalka, ayaa sidoo kale geli kara dagaalka. Waxa kale oo suurtogal ah in Talyaanigu, oo ka mid ahaa Isbahaysiga Saddexda ah, isla markaana sheegan kara dhulalka qaniga ah ee Yukreeniyaan, uu galo dagaalka. Si kastaba ha ahaatee, waxay u xumaan lahayd Tsarist Russia. Xitaa haddii ay ku guuldarraysato isbahaysiga Entente, markaa dagaal laba waji ah ayaa ku dhammaan doona masiibo. Fursadaha uu Faransiisku ugu biiri karo dagaalka waa mid aad u yar, maadaama waqtigaas Ingiriisku uu ka soo horjeeday Ruushka. Guud ahaan, dabcan, tani waa xisaabin khaldan weyn oo Kaiser ah, kaas oo seegay fursad noocaas ah. Waxaa suurtogal ah in xitaa ka dib markii uu qarxay dagaalkii koowaad ee aduunka, xisaabinta istiraatijiyadeed ee ugu weyn waxay ahayd weerarkii Fritz ee Belgium iyo France. Malaha haddii ay duulaan dhan walba ah ku qaadi lahaayeen Ruushka, xaaladdii Poland ee 1939 ayaa soo noqnoqon lahayd. Nasiib wanaag, Jarmalku waxay isu rogeen kalsooni badan, iyagoo dagaal ka doortay laba waji.
  Witcher, oo ka duwan qaar badan oo ka mid ah asxaabteeda, ayaa nasiib leh: waxay ku guulaysatay inay akhrido Mine Kaif, iyo asalka. Dabcan, Hitler wuu ku saxsanaa markii uu sheegay inay lama huraan tahay in Ingiriiska lala safto Ruushka, ama Ruushka oo ka soo horjeeda Ingiriiska. Iyo si macquul ah, mustaqbalka Fuhrer wuxuu dhaleeceeyay kuwa isku dayay inay keenaan meydka Bismarck iftiinka.
  Hitler dhab ahaantii wuu diiday suurtagalnimada wax kasta oo isbahaysi ah oo lala yeesho Ruushka, gaar ahaan markii Bolsheviks ay awood ku qabsadeen oo ay rumaysteen in dhulalka Ruushku ay noqdaan kuwo Jarmal ah.
  Tani waxay ka dhigan tahay in uu si cad u ahaa cadowga Ruushka, iyo heshiis kasta oo Fuhrer ah wuxuu ahaa warqad fudud. Waxaa intaa dheer, Stalin waa doqon waayo, dharbaaxo xoog leh oo gadhka furan, inkastoo uu ku qasbanaaday inuu diyaariyo si uu u celiyo dharbaaxada oo uu keeno ciidamadiisa si uu ula dagaallamo diyaargarowga. Ama ka sii wanaagsan, adigu beerta! Ciidanka Jarmalku sidoo kale diyaar uma ahayn dhiirigelinta weerarka ee ciidanka Soofiyeedka. Aad bay ugu adkaan lahayd iyaga; Waa maxay dagaal kani! Oo sidaas daraaddeed hindisaha u gudbay Wehrmacht ah. Horena wuxuu u qulquli jiray Galbeed ilaa Bari. Ma cadda waxa Stalin uu ku xisaabtamayay? Beriana waa inan-yar. Bidaarta ayay si fiican u garanaysaa. Muxuu Stalin uga digi waayay? Muxuu kuugu qancin waayay inaad tallaabo qaado? Sidee tani ku dhacday? Midda kale, komishanka dadku waxa uu ahaa nin dhagar badan oo aan cidna aamini jirin! Ka dib oo dhan, run ahaantii waxaa jiray xog sirdoon oo halis ah, ciidamada Reich Saddexaad waxay soo jiidayeen ilaa xadka, iyo ayeeyo kasta oo labaad ayaa sii sheegay dagaal. Guud ahaan, waxaa jiray dareen ah in wax aan laga maarmi karin oo cabsi leh ay ku soo wajahan yihiin!
  Kaliya Stalin iyo xubnihii la socday ayaa dabada laad laadlaadayay, sidii iyagoo si ula kac ah u rabey inay lumiyaan oo burburiyaan malaayiin qof. Iyo guud ahaan, Joorjiyaan mustachioed ma aha mid caqli-gal ah ... Ma uusan awoodin inuu dhameeyo seminarka, iyo, sida Beria u qirtay, marar badan ayuu cabbaa. Oo markii dagaalku bilaabmay, waxaa jiray guux guud... Haddana adduunka oo dhan ayaa hubka u qaatay Ruushka! Oo halkan, dabcan, siyaasadaha aan dabacsanayn ee Stalin ayaa eeda leh. Gaar ahaan, in kasta oo xaqiiqda ah in hore ay ku xiiqsan tahay sahay la'aan, kumannaan tareen ayaa dib loogu celiyay si ay Chechens u tarxiilaan Kazakhstan. Oo tan waxaa la sameeyay intii lagu jiray dagaalka, marka gaari kasta la tiriyo! Sababtan awgeed, jidka, Mainstein wuxuu ku guuleystey, in kasta oo tiro badan oo ka sarreeya ciidanka Soofiyeedka, si uu u qaado weerar rogaal celis ah si uu uga adkaado ciidamada Cas. Sababo la'aan ah oo la'aanta ah, xoojinta lama geyn waqtiga, saadka ciidamada Soofiyeedka ayaa hakad galay, taasina waxay keentay in weerarku uu dhammaaday. Oo haddii ciidammadeennu ay hadda ku sugan yihiin Kyiv, iyo laga yaabee in Romania, Ingiriiska iyo USA aysan khatar gelinin USSR!
  Ka sokow, yaa ku dhawaaday inuu dilo Hitler? Markaa ku riixaya Reich Saddexaad gardarro cusub?! Waxay u badan tahay, tani waxay ahayd hawlgal ay hogaaminaysay Beria ... Ka dib oo dhan, hal mar wuxuu ogaaday sida loo dhammeeyo Trotsky. Waqtigaas, si kastaba ha ahaatee, tani waxay sababtay baahida loo qabo in laga fogaado kala qaybsanaanta Caalamiga ah. Hadda tani waxay keentay saameyn lid ku ah, cadawga Ruushka ayaa midoobey. Intaa waxaa dheer, cadawgu waa taariikh! Waa in ay sheegtaa in Vedmakov lafteedu aad ula yaabay in Churchill uu jeediyay khudbad dareen leh 24-kii Juun, isaga oo ku dhawaaqay taageerada USSR. Waxaa la yaab leh in adhigu u yimi yeyga isbahaysi, haddii, dabcan, libaaxa ingiriisku la mid noqon karo. Stalin, si kastaba ha ahaatee, waa yeey caadi ah! Hadda wax walba sidii hore ayay ku soo noqdeen, dimuqraadiyaddii hantiwadaaga iyo faashiistadii hantiwadaaga oo wada socda! Laakiin shuuciyadu waa isku duubni oo daacad ah, oo aan damiir la'aan ahayn! Ma laga yaabaa in tani ay tahay waxa Stalin uu rabay? Si kastaba arrintu ha ahaatee, ciidankii cadawgu wuu batay, Jabaanna waxay tusinaysaa daanka bari. Laakiin, guud ahaan, tallaabada hoggaanka waddamada Qorraxdu soo baxday waa mid macquul ah: waxaa lagama maarmaan ah in la aamusiyo dhuunta milatariga oo aan ku qanacsanayn heshiisyo dhuleed oo weyn iyo is-dhiibid dhab ah, oo ballanqaaday dagaallo iyo dhul cusub. Haddii Maraykanku aanu ku soo rogin cunaqabatayn, ama halkii xayiraad, ka dhanka ah Japan 24-kii Luulyo, markaa waxaa laga yaabaa in samurai uu ku dhufan lahaa USSR xitaa Agoosto, iyada oo aan sugin jiilaalka! Jabbaanku waa dad geesiyaal ah oo ay adagtahay in la joojiyo xusuusta Khalkhin Gol, halkaas oo, jid ahaan, ay ku dagaalameen ciidamo sare oo ay ku jiraan ciidammadii dawladdii Manchurian Imperial!
  Taasina waxay halis gelin kartaa dayrta Moscow...In kasta oo Stalin ay u badan tahay inuu doorbidayo inuu ka tanaasulo dhammaan Siberia si uu isu dhiibo Moscow. Waxaan si fudud uga tagi lahaa daboolka halkaas, anigoo rajeynaya in jiilaalka adag ee taiga uusan siin doonin Japan fursad ay ku hormariyaan meel fog oo ay la xiriiraan Jarmalka ee Ural ama Volga.
  Kadibna, dabcan, waxaa jiri doona dhibaatooyin ... Hitler wuxuu ku guuldareystay meel u dhow Moscow wuxuuna sameeyay xisaabin khaldan isagoo ku dhawaaqay dagaal ka dhan ah Maraykanka, isaga oo aan ku qasbin Japan inay ka jawaabto USSR. Hitler laguma kala saarin caqli-gal dhan, oo leh nacaybkiisa naxariis-darrada ah, oo u rogaya dhaqaalaha ugu weyn iyo xitaa Vatican-ka naftiisa. Run ahaantii, tani waxay kordhisay caannimadiisa Carabta, laakiin ma aysan siinin gargaar weyn oo la xidhiidha meydka Rommel.
  Baabuurka gaashaaman ayaa ku sii jeeday xuduuddii hore ee Soofiyeedka. Horeyba waxaa u dhacay xoogaa burbur ah halkan. Halkan tiirkii soohdintu weli wuu sii taagan yahay.
  Iyo ciidanka lugta ee Jabbaan, iyo waliba dhowr booyadood oo fudud oo wata madfac toos ah oo 20-mm ah iyo laba qori oo mashiinno ah midkiiba. Ka soo horjeeda ciidamada lugta ee Shiinaha, tani waxay noqon kartaa hub wanaagsan, laakiin ka soo horjeeda T-34 ... Run, waxaa jira taangiyada noocaas ah ee Bariga Fog, ciidamada ugu muhiimsan ayaa lagu dhejiyaa galbeedka. Sidoo kale, waxaa la arkayaa labo baabuur oo kale oo gaashaaman iyo hoobiyeyaal lagu soo raray gawaarida kore ee furan. Waa inaan sheegaa in kuwani aysan ahayn hoobiyeyaal xun, inkasta oo ay yar yihiin cabbirkooda ...
  Witcherova way ka labalabtay: maxaan sameeyaa? Waxaa jira wax badan oo Jabbaan ah, oo sida muuqata waxaad u baahan tahay inaad u leexato waddo waddan ah. Mise waxaa laga yaabaa inay weli u leexin doonto indhaha cidhiidhiga ah?
  Durba waa madaw, daruuro ayaa cirka qariyey, roobkuna waa soo socdaa. Dabcan, waxaad halis u noqon kartaa, gaar ahaan maadaama ay Jabaaniyiintu isku buuxaan, ciidanka lugta ayaa taagan, oo lagu soo ururiyay darajooyin cufan. Haa, waxaa jira guuto dhan oo iyaga ka mid ah, askarta caloosha huruudda ah, aad u xun, ma aha naxariis in la dilo.
  Witcher ayaa is-talisay, iyadoo ku gunuunacaysa:
  -Illahay ha ina siiyo samuray badan!
  Laba qori oo waaweyn oo cabirkoodu yahay 12 milimitir ayaa ku garaacay xayawaannada indhaha cidhiidhi ah. Guud ahaan garaacii ayaa bilaabmay. Gabadhu xitaa waxay ku heesi jirtay:
  Waxaan la dagaallami doonnaa cadowga ilaa dhammaadka,
  Falalka askartu waa mid aan la tirin karin!
  Ruushku had iyo jeer waxay awoodeen inay dagaalamaan,
  Ha is dhiibin marka dhibku yimaado!
  12 mm waa kartridge weyn oo af badan, wuxuu ka mudaa jirka, mararka qaarkoodna dhowr Jabbaan ah markiiba. Vedmakova ayaa gacanta ku haysay hubka iyadoo adeegsanaysa qalabyada Haydarooliga, kaasoo ay Jabaanku ka soo amaahdeen duulista. Ilbiriqsiyadii ugu horreeyay, dagaalyahannada Boqortooyada Qorraxdu waxay xitaa fahmi waayeen waxa dhacaya iyo halka uu weerarka ka yimid. Si fudud ayay u dhaceen, iyagoo calooshooda iyo laabta ka soo daayay durdurro dhiig ah. Imaatinka dhimashada ee dunidan u muuqata xasillooni waxay ahayd mid lama filaan ah. In kasta oo maya, hadalka ugu dambeeya wuxuu u eg yahay jeesjees.
  Witcher waxa u suurtagashay in uu dhawr darajo gooyo ka hor inta aanu cadawgu ka falcelin oo aanu bilaabin in uu kala firdhiyo. Duuliyaha ayaa sii waday rasaasta, isagoo isla mar ahaantaana dhaqaajiyay gaariga gaashaaman si aysan rasaas uga dhicin booyadaha. Sidaas oo ay tahay, madfac diyaaradeed ayaa geli karta xataa hubka noocaas ah. Si kastaba ha ahaatee, tani waxay sidoo kale ku xiran tahay xawaaraha bilowga ah ee saadaasha;
  Iyadoo duuliyihii uu nasiib u yeeshay, haddana Jabbaanku markiiba ma ogaanin cidda geerida u soo diraysa, gaar ahaan markii uu roobkii gu"ga da"ay, taasina ay keentay in biliggu ay adkaato in la kala saaro. Malaha samurai waxay u maleeyeen in lagu soo weeraray ciidan Ruush ah oo xagga dambe ka soo jabay, markaas ayay booyaduhu rasaas ku fureen duurka. Witcher, ayaa jabiyay Jabbaankii oo ku heesay:
  Laga soo bilaabo cidhifyada fog ee badda.
  Aaway khasnadii samadu ka gariirtay!
  Waxa soo yaacaya guuxa Suldaanka.
  Waxay u egtahay haddii kan Masiixu soo sara kacay!
  
  Dagaalku waa mid aan naxariis lahayn, xumaan,
  Sida qaniin ku soo degay Rus'!
  Dhulkaygu waa Cirro oo nabar
  Hooyadaa badbaadi, Ilaahay baan ka baryayaa!
  
  Sidee dunidu u naxariis badan tahay, waa wax laga cabsado
  Ilmihii baa dhacay oo googo"ay!
  Way dhaleen iyagoo xanuun ku riixaya.
  Haddaba onkod xun ayaa go'aansaday!
  
  Ilaah ma garanayo xadka cadhada.
  Isagu belaayo buu dadka ku soo dejiyey.
  Qof kasta oo noolna wuu silcayaa.
  Murugada kaliya ayaa tirisa guul!
  
  Ruushka dhammaantiis dhiig baa ku qubay,
  Qaadiroow naxariis badanaa!
  Halkee aaday hadafkaagu?
  Masiixu ma yahay kan saddexaad, ee ka sarreeya!
  
  Maxaad u tahay Ada iyo Xaawo,
  Jannadii waa laga saaray dulmi dartiis!
  Waxaa la gaaray saacaddii dadka cuna,
  Duulaan qaboojiye Mamaia!
  
  Gabdhaha ayaa halkan ku ilmeeyay,
  Jarmalku waxay dileen waalidkay!
  Waa cago-la'aan waana qabow
  Darran, dhammaan webiyada waa barafoobeen!
  
  Qofna uma damqano dadkayaga
  Ama dhexda ama abeesooyinka ayaa nagu tuman!
  Mararka qaarkood fikrad ayaa soo baxda
  Alla maxaa koob silic ah oo daraf ah!
  
  Waa wax aan waxtar lahayn in Ilaah la rajaynayo.
  Dabcan isaga waxba uma dhimayso!
  Way fiicantahay inaad si liidato oo liidato u noolaato,
  Laakiin halkan waxaan ku nidhi - ku filan!
  
  Waxaan haynaa calammada shuuciyadda,
  Taas oo macnaheedu yahay adeer ma tilmaan!
  Uma dulqaadan karo faashiistaha,
  Hab-dhaqankeenu waa sahlan yahay: cadaabta taas!
  
  Ku rajayn gacmaha aan la garanayn,
  Maskaxda ku jirta madaxa!
  Rabitaanku wuxuu inoo horseedayaa guulo,
  Xirfad, xamaasad gacanta ku haysa!
  
  Oo sidaas daraaddeed, lagu cabbiro tallaabooyinka,
  Jidkaaga xorriyadda iyo farxadda!
  Waxaan noqon doonaa ilaahyo cas,
  Qofna nama qalloocin karo!
  Vedmakova ayaa heesay oo riday qoryaha darandooriga u dhaca, toogtaan kuwa indhaha cidhiidhiga ah ee ay hore ugu suurtagashay in ay baxsadaan oo ay jiifsadaan. Laakiin haddana nasiibkeeda ayaa sidoo kale isbeddelay; Witcher waxay dareentay jirkeeda oo gariiraya. Si kastaba ha ahaatee, bam-gacmeedyada Japan ayaa ahaa kuwo kala qaybsan oo aan gudaha u gelin hubka, oo sida muuqata loogu talagalay inay ka hortagaan qoryaha-mashiinada oo gaaraya ilaa 14 millimitir oo cabbir ah.
  Witcher wuu qoslay:
  - Dabadeed dagaal madax-adayg ah, xabbad baadi ah - nacas! Way xanaaqday, si lama filaan ah ayay caqli u yeelatay oo waxay ku dhufatay bartilmaameedka marar badan!
  Gaadhiga gaashaaman, qoryaha darandooriga u dhaca waxa ku shaqeeya suunka feedhaha. Tani waxay siinaysaa sahay badan oo rasaas ah, marka lagu daro, qaboojinta biyaha ayaa la bixiyaa, taas oo kuu ogolaanaysa inaad kordhiso muddada toogashada. Sidaa darteed, dagaalyahanka oo aan xaflad lahayn ayaa gooyay Jabbaan oo bam-gacmeedyo ku tuurayay. Laakiin waxay u muuqataa in dagaalyahannada kale ay ogaadeen. Bam-gacmeed ayaa mar kale duulay. Shil ayaa la maqlay. Waxa ay u eegtahay in mid ka mid ah bam-gacmeedyada uu ahaa mid culus, oo uu miisaankiisu ahaa ilaa hal kiilo, isla markaana ahaa lidka taangiga. Jabbaankii horeba waxaa loo keenay meelo banaan oo la mid ah. Way daciif tahay Chevrons iyo T-34s, laakiin waxaad geli kartaa baabuur gaashaaman! Dhinaca jaban, Witcher waxaa lagu qubay boodh. Gabadhii waxay ku dhaaratay:
  - Haa, Japan way yar tahay, laakiin waxay keentaa dhibaato weyn!
  Gaariga gaashaaman ayaa bilaabay inuu dardar galiyo, waxaana gudaha u galay labo bam gacmeed oo kala go"ay, halkaasi oo ay ku qarxeen.
  Jajabkii ayaa qabsaday Witcher, oo jeexjeexay dirayskiisii. Si meesha looga saaro, taangiga gaaska ee jabay ayaa dab qabsaday. Gabadhii ayaa haddana habaartay:
  - Ma mashiinka - guud ahaan! Waxaan kugu tuuri lahaa xaar!
  Ka dib markii aan gooyay dhawr iyo toban kale, waxa aan ku qasbanaaday in aan ka boodo taksigii. Inantii ayaa sidaas samaysay iyadoo aanay ogaan askarta Japan oo gurguurtay. Isagu isma uu welwelin; Iyo gudcurka iyo roobka, ma samayn kartid si dhab ah wejigaaga. Hadda waxaad u baahan tahay inaad ka baxdo jidka weyn oo aad ku dhuunto duurka.
  Gabadhii si degdeg ah ayey u gurguurtay, isla markaana waxay la kulantay meydad dhowr jeer ah. Intay ku qanacday bay tidhi:
  - Ma xuma in aan Samurai siiyey iftiin! Hadda waxa kaliya ee ay tahay inaad sameyso waa badbaadin naftaada!
  Dagaalyahankii wuxuu quusay duurka, oo kor u kacay, wuxuu bilaabay inuu socdo. iyaga nacas, laga yaabee in aan la qaban. Dhab ahaantii, waxay soo bandhigtay dagaal hufan oo waxay ku fikirtay in ay u badan tahay in aan la rumaysan karin, haddii kale, malaha, yaa yaqaan, waxay siin lahaayeen xiddig kale oo geesinimo ah!
  Guud ahaan, dagaalku waa shay la yaab leh, waxaad dishaa dadka, mana aha wax iska caadi ah, laakiin geesinimo. Sida Baybalku leeyahay, jidka dhexdiisa, "Waa inaanad dilin!" Si kastaba ha ahaatee, Ilaah wuxuu amray in aan la dilin oo keliya, laakiin in la wada baabbi'iyo reer Camaaleq, naagahooda, carruurtooda, iyo xataa xoolahooda. Inkasta oo xitaa xilliyada dagaalka, dabar-goynta dadka rayidka ah loo tixgeliyo anshax xumo iyo wax xun.
  Si kastaba ha ahaatee, xulafada reer galbeedku ma aysan duqeyn oo kaliya ee ma ahayn bartilmaameedyo ciidan oo waxay duqeeyeen dad rayid ah. Tani waxay qayb ka ahayd saxnaanta hoose ee duqeymaha joogga sare, taas oo adkeysay in la beegsado bartilmaameedyada militariga, laakiin waxa ugu weyn ayaa ahaa aargoosi. Japan ayaa sidoo kale ka heshay Maraykanka. Laakiin ma jirin wax ay ugu jawaabaan! Si fudud ma aysan haysan diyaarado leh tiro caynkaas ah si ay u gaaraan Yankees!
  Sida muuqata Maraykanku waxay u tixgeliyeen aargoosiga Peru Harbor ku filan, ama halkii, dhaqaalaha sare ee dhaqaalaha ayaa go'aansaday in uu si dhab ah u dhaqmo, isla markaana uu soo afjaro Mao's Red Army. Jabbaan waxaa looga tagay Manchuria oo ah gunta dagaalka lagula jiro USSR, waxaana la siiyay gacan xor ah oo ka dhan ah Mongolia, inta soo hartayna waxay ahayd shaqadii Chiang Kai Shek! Markaa waxa suurto gal ah in la xaaqdo Shiinaha oo dhan. Dhulka qorrax ka soo baxana ha ku dhiigo dagaalka USSR. Waxa ugu xiisaha badan halkan malaha waa in Jabbaan, oo ka adkaaday Ruushka, ay ku xisaabtamayaan in ay mar kale la kulmaan Ameerika iyaga oo isticmaalaya caawinta Jarmalka iyo Maraykanka, waxay ka fekerayaan in ay Siberiya iyo dhulal kale ka soo qaadaan Japan oo daalan.
  Dhinac kastaa wuxuu qabaa inay u dhaqmeen si aad u xariif ah, gaar ahaan tan iyo markii America iyo Britain ay gacanta ku dhigeen dhul baaxad leh iyagoon hal xabbad ridin. Haddii kale, waxay ahayd inay qaataan waqti dheer oo caajis ah si ay u qabsadaan, taas oo qaadan lahayd ugu yaraan dhowr sano;
  Vedmakova wuu socday, isagoo rajaynaya inuu ka gudbo safka hore. Aad bay suurtogal u tahay inaad dhexda u gasho oo aad ku biirto dadkaaga. Ama laga yaabee xitaa inaad qaadato mid ka mid ah maxbuuska samurai. Hagaag, waxay ku dhowdahay meelaha ugu horumarsan ee ciidamada Soofiyeedka. Haddii kale way adkaan doontaa in la jiido.
  . CUTUBKA 5-aad.
  Sidaas darteed Oligarchy Adduunka: Jarmalka iyo Yurub ee hoos yimaada USSR waxaa loo tixgeliyaa aagga lumay ee saameynta, iyo xitaa khatar ku ah boqortooyadii shuuciga ee la xoojiyay iyo ballaarinta dheeraadka ah ee Bolshevism. Iyo Ruushka oo hoos yimaada Jarmalka, tani waa ballaarinta qaybaha saameynta iyo suurtagalnimada in la nuugo dhammaan casiirka ka soo jeeda Dhulka hodanka ah. Laakiin tani runtii waa waxa oligarchs Faransiisku ay ku lumiyeen guuldaradii Jarmalka: waxay ahayd inay wax yar la wadaagaan Hitler, laakiin waxay xajiyeen inta badan hantida, xitaa way fududahay in laga faa'iidaysto shaqaalaha - Jarmalku waxay burburiyeen ururrada shaqaalaha. Maxay oligarchs ku waayeen Baltiga? Tiri dhammaan raasamaalkaaga, iyo kuwa aan haysan waqti ay ku baxsadaan, ka dibna xorriyad ama nolol! Tusaalaha waa yaab! Markaa ma jiraan wax la yaab leh oo arrintan ku saabsan! Oo haddii aanu Hitler ahaan lahayn Yuhuud-diid aad u adag, cidina ma caawin lahayd USSR!
  Waa in la sheegaa in mid ka mid ah sababaha uu Faransiisku u burburay si fudud ay ahayd boqolkiiba aadka u hooseeya ee Yuhuudda labadaba guud ahaan dadweynaha iyo kuwa dhaqaalaha leh. Poland, Britain, USA: waxay ahayd arrin ka soo horjeeda. Gaar ahaan Maraykanka, kaas oo, jidka, sharaxaya sababta Yankees, inkastoo xaqiiqda ah in aan hal bam ku dhicin America, ayaa xitaa ka naxariis daran dadka Jarmalka marka loo eego Ingiriiska!
  Vishu wuxuu noqday boombale hoos yimaada Wehrmacht, Jarmalkuna wuxuu ku wareegay Paris isagoo ciyaaraya harmonicas. Hitler waxa uu bilaabay in uu diyaariyo duullaan uu ku qaado Ingiriiska, isaga oo aan isku mashquulin in uu dhaqaalaha u wareejiyo saldhig dagaal oo uu isticmaalo kheyraadka Yurub ee la qabsaday. Tani waxay ku kacday qiimo qaali ah, iyo sidoo kale rabitaan la'aantiisa inuu la xaajoodo Ingiriisiga oo uu ka tanaasulo nacaybka. Dambe, laga yaabee, inay u oggolaan lahayd Fuhrer inuu sii daayo dhammaan ciidamadiisa dagaal ka dhan ah USSR oo uu dib u weeraro May. Run ahaantii, nabadda Ingiriiska ayaa Stalin ku riixi karta inuu ku dhawaaqo abaabul. Waxay noqon doontaa calaamad muujinaysa in cadawgu mar horeba albaabka ku jiro.
  Ama maya, xaaladaas oo laga yaabo inay saamaysay mowqifka Maraykanka ee Japan. Iyagu ma ay kicinayaan Dhulka Qorrax-u-soo-baxa, iyo Boqortooyada xoogga badan waxay furi kartaa weji labaad! Waa tii hadda dhacday. Kaliya xaalad ka sii daran, markii ciidankii USSR ay ku dhowdahay in la burburiyo, wax soo saarka hubka aan weli la dhisin, oo aan weli baran sida loo dagaalamo!
  Tani ma aha sannadkii kow iyo afartan - Ciidamada Soofiyeedka waxay heleen khibrad dagaal, waxay barteen inay la dagaallamaan oo ay guuleystaan! Markaa hadda kama baqayaan taangiyo culculus iyo diyaarado toddobo xabbadood wata oo hal baabuur wata!
  Nin reer Japan ah oo cidlo ah ayaa geed ag taagan. Markaa casiir yar oo huruud ah oo caadi ah.
  Witcher ayaa gadaal ka booday. Madaxa ayay kor u ruxday ka dibna maroojisay... Markaad si adag u ruxdo "dheriga" cadawga, murqaha qoortu ma bixin karaan iska caabin wax ku ool ah oo "dheriga" si sahal ah u duub!
  Hagaag, ka waran hal samurai ka yar! Vedmakova waxay u egtahay mid faraxsan oo faraxsan, xitaa waxay soo bandhigtay ilkaheeda:
  - Japan waligeed nama qabsan doonto! Sababtoo ah waxaa jira dagaalyahan aniga oo kale ah!
  Runtii, dhammaan taariikhda Rus ', Mongol-Tatars kaliya ayaa awooday inay ku guuleystaan! Waa maxay sababta tani u dhacday iyo sababta qarankii weynaa ee Slavic u noqday mid aan waxtar lahayn, dabcan, qarsoodi ah in ka badan hal jiil!
  Sababta ugu muhiimsani waa kala qaybsanaantii feudal, markii qof kastaa uu qoondeeyay naftiisa: waxay bilaabeen digaag oo ay dhex fadhiisteen, oo ilaalinaya dhaxalkooda: shaqo la'aan!
  Witcherova waxay dareentay in kabaha Japan ee cidhiidhiga ah oo aan raaxo lahayn ay xoqeen cagaheeda. Duuliyaha ayaa go'aansaday in xaaladdan aysan jirin wax faa'iido leh oo loo adkaysto cadaabka. Waxay si fudud iska siibtay kabihii sanka fiiqan lahaa ee ku dhegnaa oo ay cadaadis saartay faraheeda. Waxaan ku dareemay qabowga dhulkayga hooyo cago qaawan waxaanan dareemay farxad badan! Waxay kordhisay xawligeeda oo xataa bilawday inay yara boodo!
  Xaqiiqda ah in Ruushku kala qaybsan yahay wuxuu noqday masiibada ugu weyn ee Slavs. Galbeedka waxaa la hoos geeyay Lithuania iyo Poland, barina waxaa ka hoos maray Tataarka naxariista daran. Harqoodku, si kastaba ha ahaatee, ma sii waarin: Moscow, oo ah magaalo yar oo hore, waxay bilowday inay koraan oo xitaa u rogaan nooc ka mid ah boqortooyo yaryar. Ivan Kalita wuxuu noqday ururiyaha dhulalka Ruushka. Wuxuu ahaa kii ugu horreeyay ee ma ahayn kan ugu nasiibka badan, laakiin waxaa ugu muhiimsan kii ugu horreeyay! Iyo sida ay ugu dhawaaqdo heesta Bolshevik: way ka fiican tahay inaad dhimato marka loo eego labaad!
  Stalin ma aha Ruush, tani waa cilladiisa ugu weyn! Sidaa awgeed kalsooni darada ka jirta qaranka, iyo cabudhinta xad dhaafka ah ee aan qiil lahayn! Geesaha doofaarka sii, oo canqawgana boqortooyo sii.
  Chuchmek on carshiga iyo Rus 'laabka!
  Tusaale ahaan, Tukhachevsky iyo Egorov labaduba waxay ahaayeen kuwo karti leh, maxaa kale oo laga sheegi karaa inta kale ee taliyayaasha la cadaadiyey! Lama barbar dhigi karo daanyeer mustachioed! Taasi waa sababta aan dhibaatada u galnay!
  Si kastaba ha ahaatee, sidee ayay dhab ahaantii u dhacday in Stalin uu u suurtagashay inuu noqdo taliye buuxa? Joorjiyaan aan waxna qorin waxna akhriyin ayaa Ilaah laga dhigay!
  Dadka Ruushka waa in uu maamulaa Tsar Ruush ah! By habka, Romanovs ma lahayn ku dhawaad dhiig Ruush iyo laga yaabee in sababta ay u xumaadeen!
  Japan waxay sidoo kale lahayd qaab dawladeed oo gaar ah, halkaas oo shogun uu asal ahaan ka sarreeyay boqorka, sidaas darteed waxaa jiray faa'iidooyin qaar, maadaama ay jirtay fursad yar oo lagu burburin karo Boqortooyada sababtoo ah dhaxalka nacaska. Qarniyo badan, Jabaanku ma aysan qaadin dagaalladii guusha, laakiin waxay si firfircoon ula dagaallameen midba midka kale. Taasi waxay xoogaa saamayn ku yeelatay maskaxda ummaddan. Laakiin qarnigii labaatanaad, Land of the Rising Sun ayaa qabsaday dhul ka badan kii Alexander the Great! Hadda waa waqtigii Ruushka. Kaliya kuwani maaha waqtiyo tsarist ah, xeerarkii xisbiga shuuciga ee weynaa, iyo nidaamka dhaqaale iyo siyaasadeed ee ugu horumarsan uguna qumman adduunka!
  Witcher, si kastaba ha ahaatee, si lama filaan ah ayay madaxa u ruxday. Wax kastaa kuma saxna nidaamka siyaasadda iyo habka dawladnimada! Tusaale ahaan, dadku kuma doortaan madax kale oo rabitaan ka duwan, laakiin maxaa dhacaya... Waa in la yiraahdo abuurista xarunta iyo awoodaha degdegga ah ee loo qoondeeyay lama siinin. ama sharci ama dastuur. Waxayna shakhsi ahaan shaki weyn ka qabtay kartida aqoon-yahanka badhkii wax bartay! Sida Beria: nin khiyaano badan, laakiin waxbarasho liidata oo leh aragti aad u cidhiidhi ah iyo aqoon korodhsi!
  Laakin hadda safka hore waa ka sii dhow yahay, bilig ayaa muuqda, guuxana wuu sii xoogaystay. Hagaag, waa waqtigii la heli lahaa luqad iyo... Vedmakova waxay ogaatay goos goos ah oo gurguuranaysa Japanese. Hadda waxaad u baahan tahay inaad si taxadar leh u fadhiiso dabada. Qiyaastii qaab la mid ah sidii ay u weerartay Yu-188, bam aad u dheereeya, taas oo aan xitaa fududayn in lala qabsado MiG degdeg ah. By habka, dib u dhac guud ahaan si gaar ah maneuverable oo arrintan la xiriira kama roona Fokken-Wulfs! Hagaag, samurai-yadu waxay ku soo wajahan yihiin godka, waxay u egyihiin wanan wax garaacaya oo u gurguuranaya dhinaca barxadda saliidda. Waxaa jira wax badan oo Japanese ah, waxaad u baahan tahay inaad si taxadar leh u dhaqanto halkan ... Halkan waxaa jooga kabtanka ciidanka Dhulka Qorraxda soo baxa, wajigiisu waa sida marmot. Wax buu ku qaylinayaa, isagoo si xoog leh u lulaya feedhkiisa iyo tooreyda.
  Vedmakova waxay si dulqaad leh u sugaysay samurai si uu u kaco si uu u weeraro oo uu madaxa dhabarka uga dhufto dabada. Si kastaba ha ahaatee, wuxuu xisaabiyay dharbaaxada si "Japanese" uusan isla markiiba u dhiman. Ka dibna waxay ka soo tuurtay qoriga submachine-ka jaban ee Japan oo u ordayay inuu weeraro! Proorav:
  - Dhagarta dagaalku waxay la mid tahay shiraac markab saaran oo kale, laakiin waa uun buufin, iyada ma aha!
  Wiilka Oleg iyo gabadha Margarita ayaa ku dagaalamay Stalingrad. Waxay u taagnaan doonaan magaaladan sida tiitaannada oo kale.
  Oleg Rybachenko wuxuu u muuqdaa ilaa laba iyo toban jir. Wiilkiina cagtiisa oo qaawan ayuu bam gacmeed ku tuuray.
  Faashiistadii ayuu ku tuuray oo yidhi:
  -Hooyo-weyn oo sharaf leh!
  Margarita sidoo kale waxay ku siinaysaa leexasho wanaagsan. Burburkii faashiistaha oo heesa:
  - Sharafta Stalin iyo qorraxda shuuciyada!
  Oleg Rybachenko ayaa dabka saaray oo ku daray:
  - Sharafta geesiyaasha!
  Inantii ayaa toogtey oo jar jartey Naasiyiinta. Ku tuura bam-gacmeed cagtiisa qaawan oo qaylinaya:
  - Iyo ammaanta dhulkii Hooyo ee weynaa qarniyo badan!
  Sidaa darteed, wiilka iyo gabadhu si dhab ah ayay u kala duwanaayeen. Waxay ku dhuftaan Nazis waxayna tuuraan bam-gacmeedyo.
  Wiilka cagtiisa oo qaawan ayaa soo tuurtay hadiyad dilaa ah. Wiilkii isagoo aad u xanaaqsan ayaa yiri:
  - Qof walba waanu silcaynaa!
  Margarita, toogashada iyo goynta cadawga, ayaa qaylisay:
  - Oo waxaa jiri doona haymaking Ibliiska!
  Gabadhuna, iyada oo cagteeda qaawan, waxay tuurtay hadiyaddii geerida. Dagaalyahan noocaas ah, oo awood u leh in uu dhab ahaantii gooyo dhammaan ciidamada.
  Wiil iyo gabar ku dagaalamay Stalingrad. Waa geesiyaal run ah. Iyo geesiyaal ay ka buuxaan ruux geesiyaal ah.
  Muxuu Hitler u malaynayay, in ka dib musiibadii 1941-kii Ruushku waxba ma baran?
  Yaa dan leh! Ciidanka Cas ayaa diyaar u ah inay ka hortagaan daanyeerka taxanaha "E", ha u sheegaan: E-75 tan oo sagaashan, iyo E-100 tan boqol iyo afartan. Laga soo bilaabo taiga ilaa badda Ingiriiska, Ciidanka Cas ayaa ah kuwa ugu xoogga badan.
  Wiil iyo gabadh is dagaalameen, si ay Naasiyiintu uga fogaadaan sidii muraayadda birta.
  Carruurtu waa waari oo waxba kama baqaan. Waa maxay faashiistahan iyaga? Bakaylo badan oo la ugaarsado!
  Oleg Rybachenko ayaa ku heesay isagoo qaylinaya:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, adigu Hitler waa ri',
  Maxaad dabada ugu timid Ruushka...
  Waxaad naga heli doontaa si gaar ah nikkel -
  Waxaad la kulmi doontaa feedh wiil xoog badan!
  Kadibna ilmo muruq leh ayaa cagtiisa qaawan ku tuuray bam-gacmeed. Laba taangi oo Jarmal ah oo E-50 iyo E-75 ah ayaa madaxa iskula dhacay oo qarxay.
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri isagoo faraxsan:
  - Waxaan ahay dagaalyahan da'yar oo heersare ah!
  Haddana wiilku wuu leexanayaa.
  Kadibna inanta ayaa tooganaysa. Si sax ah ayay u garaacday oo si adag ayay u codsatay. Isla markaana wuxuu ku heesi jiray:
  - Waxaan burburin doonaa dhammaan faashistooyinka, oo waxaan gooyn doonaa baruurta Adolf!
  Oo haddana gabadhu waxay ku jirtaa farxad buuxda oo burburin ah. Wax kastaaba way istoogaan oo way toogtaan.
  Oo bam-gacmeed ayaa mar kale ka soo duulay cagtii bannaanayd. Waxay ku dhufatay faashiistaha. U firdhiso sida biinanka marka ay kubbaddu ku dhufato.
  Margarita waxay leedahay:
  - Dharbaaxada xoogga leh ayaa si gaar ah loogu talagalay,
  Povetkin ugu qabow ayaa u duulaya giraanta!
  Oleg Rybachenko, toogashada, ayaa si diyaar ah u xaqiijiyay:
  - Povetkin waa muunad u qalma, oo kama cararo kuwa adag!
  Intaa ka dib wiilki ayaa mar kale ku tuuray bam gacmeed cagtiisa qaawan oo uu burburiyay faashiistadii sida quraarado iyo dhagxaan.
  Si kasta oo aad u caqli badan tahay, Naasiyiintu way isku dhacaan. Maxay rabeen? Looma baahnayn in la farageliyo USSR.
  Hal shay oo kaliya ayaa dhibaya Oleg Rybachenko. Maraykanka ayaa mar hore ka takhalusay Jarmalkii, Ruushkuna wuu qaadi doonaa.
  Wiilkii oo cagtiisa qaawan ku tuuraya bam-gacmeed ayaa ku heesay:
  - Doqon ha noqon America.
  Na sii Alaska hadda...
  Kani waa dhulkeena oo ku yaal laba bangi -
  Waxba maaha in orso uu yahay bahal daran!
  Oo Oleg Rybachenko ayaa mar kale qarxiyay ... Waxa uu hoos u dhigay faashiistaha. Haddana suulasha yaryar ee wiilku waxay tuujiyaan bam-gacmeedka oo ku tuuraan cadowga. Waxay u kala firdhiyaan jihooyin kala duwan.
  Wiilku wuu guuxay:
  -Glory Russia!
  Margarita ayaa mar kale ku tuurtay bam-gacmeed iyada oo cagteeda qaawan oo qaylisay:
  - Waayo, Tsar Nicholas II!
  Wiilkii wuu saxay gabadhii:
  - Stalin ayaa halkan ka taliya, maaha Nicholas II!
  Margarita waxay si sahal ah u ogolaatay:
  - Haa Stalin! yaa la heshiiyey dad cuna!
  Gabadhiina waxay mar kale ku tuurtay hadyad dilaa ah iyadoo lugteeda qaawan.
  Oleg Rybachenko ayaa si macquul ah u xusay:
  - USSR waxay u baahan tahay nasasho! Inkastoo Reich-kii Saddexaad uu si wanaagsan uga faa'ideystay!
  Waxayna caruurtii bilaabeen inay toogtaan markale...
  Jarmalkii Stalingrad iyo Stalingrad laftiisa ayaa helay jahannamo aad u xun.
  Laakiin xaqiiqdii waxa ay la yimaadeen waa waxa ay la tageen.
  Si sax ah, way u dhintaan. Dagaalku waa mid aad u dhiig badan oo xaq ah.
  Oleg Rybachenko wuxuu runtii u maleynayaa inta lagu jiro dagaalka in dadku mararka qaarkood aad u caqli badan yihiin. Ama waxay ka dhigaan garaadka Stalin, ama xitaa Lukashenko. Laakiin qarnigii kow iyo labaatanaad ee Belarus, samaynta dabeecad shakhsiyeed oo ka mid ah beeralayda wadajirka ah waa mid aad u xun. Waxaa la joogaa waqtigii la caqli celin lahaa.
  Oo ay doortaan hoggaamiye cusub, da'yar, horumarsan. Oo ha muujin heerka garaadka ilmaha ee sanduuqa ciid.
  Lukashenko waxaa si fiican loogu gartaa sheekadan:
  Marka wax walba ay noqdaan kuwo qaali ah Belarus, waa maxay kan ugu jaban?
  Balanqaadyada Madaxweyne Lukashenko!
  Oo waayo?
  Sababtoo ah wax lacag ah ma bixiyaan!
  Waa ceeb dadka Belarusiyaanka ah ee weli u codeeya kaligii taliye noocaas ah. Laakiin waxaa la joogaa waqtigii la caqli celin lahaa oo la muujin lahaa inay yihiin dadka reer Yurub. Tusaale ahaan, Ruushka, Putin wuxuu ugu yaraan ku guuleystey inuu naftiisa ixtiraamo isaga oo ku daraya Crimean isaga oo aan xabbad ridin.
  Laakiin tani waxay sabab u tahay nasiibkiisa cajiibka ah. Putin wuxuu leeyahay nasiib badan. Tusaale ahaan, waxaan nasiib u yeelanay in intii lagu jiray booqashadii Ra'iisul Wasaaraha Israel, dhacdo aan fiicneyn ayaa ku dhacday xaaskiisa oo ku sugan Kyiv. Haa, mar kale muujinta nasiib cajiib ah. Laakiin soo laabasho dhab ah oo yar! Maxaa dhacaya haddii Tsar Nicholas uu nasiib u yeeshay? Si sax ah, wuxuu helay 1935, Ruushku wuxuu qabsaday adduunka kala bar.
  Maxaa xigay... Tsar Nicholas waxa uu qorsheeyey inuu u duulo hawada sare Maajo 28, 1935, oo ahayd dhalashadiisii. Duulimaadkii ugu horeeyay ee taariikhda bani-aadmiga ee ay samaysay gabadh Ruush ah oo cosmonaut ah.
  Iyo adduunkan, halka USSR ay ku hawlan tahay badbaadada.
  Dagaalada Stalingrad waxay la mid yihiin qiyaastii sheekadii dhabta ahayd ee 1942. Kaliya markan cadawgu aad buu u xoog badan yahay. Tiro ahaan labadaba waxaa sabab u ah ciidamada gumeysiga iyo kuwa tignoolajiyada.
  Waxay si gaar ah ugu adag tahay cirka Ruushka Soofiyeedka. Naasigu waxay haystaan diyaarado jet ah oo xoog badan. Si kastaba ha ahaatee ma fududa in la iska caabiyo.
  Waa kuwan duuliyayaasha Jarmalka ee Albina iyo Alvina oo iyagu biilasha u ururinaya. Waxay yihiin khabiiro ku takhasusay arrintan.
  Sidee, tusaale ahaan, u joojin karnaa gabdhaha jarmalka ah ee bikinis ee lugaha qaawan?
  Oleg Rybachenko ayaa dareemaya gabdhahan.
  Ku tuura bam-gacmeed kale oo lugihiisa qaawan. Wuxuu u tuuraa faashistihii jiho walba oo wuxuu dhahay:
  - Wadnaha weyn ee Ruushka!
  Wiilkii terminter-ka ahaa ayaa si daran u ridaya. Xabad kasta waxay ku dhacdaa bartilmaameedka. Carab, madow iyo Hindi ayaa weerarka ku soo qaadaya. Dad aad u tiro badan ayaa isu soo baxay.
  Inankii garaadka ahaa oo cagtiisa qaawan ayaa mar kale tuuray bam-gacmeed, waxa ay isku dhaceen laba taangi oo waaweyn oo Jarmal ah iyo duul:
  Seeftii samurai waa kula jirtaa,
  Qalbiga iyo maskaxdu waa daahir...
  Si geesinimo leh ayaa u hogaamineysa weerarka -
  Jidka quruxda!
  Margarita, toogashada cadawga, waxay ku dhufatay Nazis bazooka waxayna ku qaylisay:
  - Qurux aan caadi ahayn!
  Waxayna dagaalyahanku ku soo tuurtay lugaheeda qaawan hadiyad dhimasho oo aad u xun. Mucaarad la burburiyay. Markaasay haddana suulasha cagteeda qaawan ku soo tuurtay mar kale halligaad. Waxaana isku dhacay laba taangi oo faashiste ah. Xataa dhimbiil iyo qiiq baa dhacay oo dhacay!
  Oleg ayaa ku dhawaaqay:
  - Si fiican loo sameeyay, gabadh weligeed ah!
  Margarita waxay lugteeda qaawan ku soo tuurtay liin cusub oo dilaa ah waxayna ku qaylisay:
  - Waxaan nahay caruur daa'im ah oo ku sugan Jidka Caano!
  Inankii terminter-ka ahaa ayaa madaxa ruxay oo isna dagaalka sii watay. Wax walba waxay ku socdaan sidii loogu talagalay. Si sax ah, hadda way fiican tahay. Naasiguna ma jabin doono degaankooda.
  Markaa si kasta oo ay Naasiyiintu isugu dayaan, run ahaantii waxay ku ceejin doonaan oo keliya dhiiggooda.
  Taangiyadooduna waxay isu rogi doonaan biro qashinka lagu shido! Oo calanka Ruushka ayaa ka iftiimi doona meeraha!
  Oleg Rybachenko wuxuu u dhaqmaa tamar weyn. Cagihiisa qaawan buu bam-gacmeed ku tuurayaa, wuuna gabay:
  - Had iyo jeer waxaan lahaan doonaa farxad,
  Waxaa jiri doonta riyo dhalaalaya...
  Quruxduna way iman doontaa -
  Qaskii waa tagi doonaa!
  Garaadka wiilku wuxuu u dhaqmaa dhaqdhaqaaq, kaas oo kor u kaca marka loo eego qulqulka Jarmalka ee xanaaqa.
  Margarita waxay u shaqeysaa sida lambarka labaad. Laakiin cagaha qaawan ee gabadhu waxay soo tuurayaan bam-gacmeedyo aad iyo aad u firfircoon.
  Faashistuhuna waxay ku hoos dhacaan dharbaaxooyinkooda.
  Oleg Rybachenko ayaa sidoo kale toogtay ... Laakiin fikirradiisu waa tartanka, dib ugu soo noqoshada hadda. Si waxa dhabta ah.
  Dhab ahaantii, Belarusians waxay u muuqdaan inay haystaan maskaxda ugu weyn ee Yurub, laakiin waxay u oggolaadaan in la isku dhejiyo oo ay u dulqaataan kali-taliska shakhsi ahaaneed.
  Oo ugu yaraan madaxwaynuhu wuxuu noqon lahaa nooc ka mid ah superman! Oo sidaas daraaddeed isagu waa beeraley wadareed, iyo xitaa iyada oo aan lahayn aabe sharci ah. Oo u oggolaanaya inay kugu riixaan sannado badan.
  Waxaa kaloo jira dad cidhiidhi ah oo isaga u codeeya.
  Haa, Oleg Rybachenko xitaa horumariyo ditties.
  Ii sheeg sxb ilaa intee
  Codadka Aabaha Kolya...
  Waa waqtigii lagu dooran lahaa Oleg -
  Si aad lacag badan u hesho!
  Haa, dabcan, isbeddellada ayaa loo baahan yahay iyo sida ugu dhakhsaha badan. Dhab ahaantii, fadhiidnimada waxaa ka buuxa cawaaqib xumo.
  Intaa waxaa dheer, Lukashenko qudhiisu ma garanayo waxa uu doonayo. Mar waa sax, marna waa laga tagay. Ama waxay ku socotaa hantiwadaaga, ama hantiwadaaga. Oo ma haysto koox caadi ah. Oo xisbi iyo fikir midna ma jiro. Kaasi waa cibaadada qofnimada aadka u dhexdhexaadka ah iyo hadalka badan. Ugu yaraan Stalin iyo Lenin way garanayeen waxay rabaan! Iyo kaligii taliye? Xataa ma garanayo inuu midig yahay iyo inuu bidix yahay!
  Maya, haddii la waayo mabda'a iyo xisbi xasiloon, ma jiri doonto xasillooni bulshada dhexdeeda ah.
  Oo weliba hore u soco!
  Stalin, nasiib daro, waxa uu sidoo kale noqday astaan argagixisa iyo burburinta, isaga oo shuuciyad u rogay bogeyman.
  Dawlad wanaagsan ma jirin. Iyo Brezhnev hoostiisa waxaa jiray waalli - sidee qof noocaas ah loogu magacaabi karaa madaxa USSR. Iyo yaraantiisii, Brezhnev uma eka mid caqli-gal ah, laakiin da 'weyn wuxuu ku dhacay waalli. Guud ahaanna waxa ceeb ah in madaxdii qaranku aanu warqad la"aan laba eray ku xidhi karin. Laakiin waxa ay ahayd in aad awooddo inaad tan samayso!
  Oleg Rybachenko ayaa cagtiisa qaawan ku tuuray bam-gacmeed laba-geesood ah oo wax dilaya, wuxuuna ku heesay:
  - Laakiin u noolaado sidii hore,
  Laakin ku noolow sida uu qabo Brezhnev!
  Waxaan ahay carrab la'aan, carrab la'aan, ma awoodo!
  Oo ha u ogolaan duufaanta barafka!
  Margarita waxay ku tuurtay baakidhka qarxa iyadoo wadata suulaheeda qaawan. Waxay Naasigii u kala firdhisay sidii tufaax laan ka ruxay oo kale.
  Gabadhii ayaa ku heesay:
  - Geedaha tufaaxa ee ubaxyada,
  Heesaha Solovyov...
  waan kuu imaanayaa -
  Waxaa jiri doona rehashes!
  Inantii aad iyo aad bay u dhoola cadaysay. Ilkaheedu waa sida luul oo kale, aad bay u dhalaalayaan.
  Haa, lamaanahan si fiican ayey u dagaallamaan.
  Oleg Rybachenko ayaa qaatay oo ku heesay:
  - Gacmahayada oo leh bir,
  ciddiyo, ilko iyo faanyo...
  Waxay aad ugu hamuun qabaan dagaal dhab ah!
  Oo haddana wiilka terminator ayaa si sax ah u toogtay. Iyo dhibicyo dhiig leh oo ka da'ay Nazis.
  Maya, naxariis ma jiri doonto. Cadowgu waa ceejin doonaa.
  Dhanka kale, Natasha iyo kooxdeeda ayaa ku dagaallamaya Sukhumi.
  Naasigii ayaa xeebaha soo galay. Dagaalku, dabcan, waa mid aan sinnayn
  Laakin gabdhaha. Markay qaawan yihiin, way fiicantahay!
  Natasha ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam gacmeed, waxay jartay daraasiin faashiistayaal ah waxayna ku heesay:
  - Mustaqbalka adduunku annagaa leh,
  Annagu gabdhaha waxaan nahay Jedi oo kale!
  Zoya ayaa sidoo kale cagteeda qaawan ku furtay bam gacmeed. Waxay kala firdhisay Naasigii oo si kalsooni leh ayay u qaylisay:
  - Anigu waxaan ahay waxa qof walba ku aasi kara qabriga!
  Aurora dab xiga. Sidoo kale gabadh, marka ay ku dhufato, maahan dukhsigu haba yaraatee.
  Shaydaankii timo-guduudan lahaa ayaa qaaday oo ku dhawaaqay:
  - Waxaan ahay midabka dawacada, iyo quruxda ugu weyn!
  Oo haddana cago-la'aan buu ku qaadi doonaa oo xoori doonaa hadiyadda dhimashada. Runtii tani waa gabadha aad u baahan tahay.
  Ka dibna Svetlana wuu waalan yahay! Oo iyadu way kala firdhi doontaa oo burburin doontaa mid kasta, sidii iyagoo shaydaan jahannamo ka yimid ay iyada ku soo degeen.
  Haa, gabdhaha halkan, dabcan, waxay leeyihiin ilko qaawan oo ay ka jeexi karaan daan kasta iyada oo aan wax dhib ah la kulmin.
  Oo haddii loo baahdo, ka dibna madaxa kala bar!
  Natasha waxay toogtey cadowga oo qaylisay:
  - Waxaan ahay dagaalyahan adag oo xataa dibi igu tuman maayo! Madaxa ayaan ka jabin doonaa!
  Zoya ayaa si kalsooni leh u xaqiijisay:
  - Aniguna geesaha waan jebin doonaa!
  Gabadha cagteeda qaawan ayaa bam gacmeed ku tuurtay. Waxaana isku dhici doona laba taangi oo Nazi ah.
  Ka dibna Aurora ayaa ku dhufan doona. Oo cagtiisa qaawanna wuxuu ku soo qaadi doonaa wax dilaa.
  Oo way guuxi doontaa:
  - Glory Stalin, ha u koraan xigmadda!
  Aurora runtii waa shar. Waa sidee in lagu dagaalamo laba waji? Ka dib oo dhan, tani waxay dhab ahaantii ka dhigan tahay is-dilid.
  Muxuu Stalin u keenay Ruushka tan?
  Gabadhu waxa ay mar kale ku bilaabi doontaa gacan-ku-dhiiglehii gacan-ku-dhiiglaha ah ee suulasha oo qaawan oo qaylinaya:
  -Hoggaamiyaha cusub ammaan!
  Hagaag, taasi waa sax! Stalin xitaa waxa uu leeyahay fool hoose. Waxayna tani calaamad u tahay garaadka hooseeya.
  Svetlana way is toogantay. Oo wuxuu ku tuuray bam-gacmeed cagihiisa qaawan. Kala firdhiyaa kuwa ka soo horjeeda. Iyaga dumiya oo qayliya:
  - Ammaan ilaahyada Ruushka!
  Oo haddana ciribta qaawan waxay soo tuuri doontaa wax aad u burbursan.
  Gabdhaha halkan waa kuwa heer sare ah oo Krauts ma qaadan doonaan iyaga.
  Afar gabdhood waa xoog aad u weyn. Iyo tan ugu muhiimsan, waxay xidhaan panties kaliya.
  Waxayna tani siinaysaa awood wayn oo ay ku dagaalamaan.
  Natasha ayaa tooganaysa. Dagaalyahannada Afrikaanka ah, xitaa Hindi iyo Carab, waxay u socdaan sidii baraf baraf ah.
  Jarmalku waxay u isticmaalaan calafka madfaca. U adeegso dagaallada iyadoon wax naxariis ah iyo qoomamo lahayn. Dabcan, waxay ku qaataan tirooyin.
  Sukhumi hore ayaa looga jaray dhul. Tanina aad bay u xun tahay. Dhowaan waxaa naga dhammaan doona rasaasta, waana inaan dib u guran doonnaa.
  Laakiin ilaa hadda gabdhuhu wali ma rabaan inay is dhiibaan. Waxay ku riyoodaan guul. Inkasta oo ay ciidamadu yihiin kuwo aan sinnayn. Moscowna way ku xeeran tahay.
  Tani waxay ka welwelaysaa Natasha. Waxay ku tuurtay bam gacmeed cagteeda qaawan. Cadawga ilmada kala jeexa oo heesa:
  - Hadday caasimad jirto!
  Zoya waxay sidoo kale lugteeda qaawan ku tuurtay baakidh qarxa oo ay ku qaylisay:
  - Webiga Ruushku ma engegi doono!
  Waxayna cadawga ku garaacday qoryihii oo dhan, hub guri-guri ah oo aan dib uga laabanayn, oo aad u ba'an.
  Waxayna burburiyeen dhowr taangi...
  Laakiin diyaaradda weerarku waxay bilaabaysaa inay xagga sare ka riixdo.
  Haddaba maxaa dhacaya haddii ay fal-celinayaan?
  Aurora ayaa ridday gantaalkeedii. Ku dhufo baabuur Jarmal ah. Ka dhigay inay dhacdo.
  Intaa dabadeed bahalkii timo-guduudan lahaa wuu qaboojiyey:
  - Shuuciyad aan xuduud lahayn!
  Kadib Svetlana wuxuu bilaabay inuu rasaas ku furo. Oo uu hoos u dhigay dagaalyahanadii madowga ahaa. Dabadeedna sidii cago qaawan ayuu liinta u tuurayaa.
  Oo way guuxi doontaa:
  - Ammaan ilaahyada cusub!
  Natasha ayaa rasaas ku riday cadawga oo ku qaylisay:
  - ilaahyada Ruushka!
  Iyo tuurista cagteeda qaawan, ayay diyaaraddu ku qaraxday.
  Kuwani waa gabdho Terminator. Haddii ay dagaalamaan, markaas cidina ma xakamayn karto.
  Zoya sidoo kale waxay ku tuurtaa wax cadawga oo dila xoog kasta. Iyo wax cadawga baabi"iya. Halgankiina, oo ilkaheeda fiiqaya, ayaa qaylinaya:
  - Diyaarado si naxashka!
  Oo faraha qaawan ayaa mar kale tuuray hadiyadda dhimashada.
  Ka dibna Aurora wuxuu ku tuuri doonaa liin cadawga. Wuu qaadan doonaa oo ciyi doonaa:
  - Mustaqbalka annagaa leh!
  Svetlana, oo ilkaheeda fuushanaysa, ayaa tidhi:
  - Shuuciyad iyo guulo cusub!
  Haddana cagtiisa oo qaawan ayuu bam gacmeed ku tuuray. Qof walbana wuu dili doonaa. Waa hagaag, haddii aysan dhammaan, markaa qaar ayaa hubaal ah.
  Naasigii ayaa soo gaadhay weelkii. Taasina waa dhibkooda. Halkan waxa aad ka arki kartaa qoriga Jagdtiger iskii Gaadhi duugoobay, balse aad u dilaya. Wiil hormood ah ayaa u soo gurguuranaya. Oo isna wuxuu simbiriirixiyaa miinada.
  Oo qoriga iskiis u qarxaya si fudud.
  Wiilkii ayaa carrabka soo saaray oo ku heesaya:
  - Aan u cabno Dhulka Hooyo, aan u cabno Stalin!
  Aan cabno oo haddana ku shubno!
  Horyaal baanu dili doonnaa Hitler!
  Faashiistaha ayaa helay. Inkasta oo ay ku adag tahay Ciidanka Cas. Magaalada Grozny waxaa ku hareeraysan Naasiyiinta, balse wali halkaas ayay ka dagaalamayaan. Gabdhuhu meeshaan aad ayey ugu fiican yihiin.
  Halkan Tamara ayaa ka dagaalamaya. Dharka lagu maydho oo kabo-la'aan bay ku jirtaa. Cimiladuna waa kulushahay gabadhuna sidan ayay u dhaqdhaqaaq badan tahay. Quruxdu waa rasaas. Isaga oo cagtiisa qaawan waxa uu fashiistaha ku soo saaray baakado qarxa oo uu ku heesay:
  - Hitler dhawaan wuxuu heli doonaa masaamiir ku jira naxashkiisa.
  Waxay noqon doontaa sida caaro dab ku shideysa...
  Jinnigu wuxuu kugu cadaabinayaa dhulka hoostiisa -
  Kuwii shaydaan caabudi jiray!
  Mar labaad, liin aad u dilaa ah ayaa ka soo duushay cidhibta quruxda ee cidhibta oo burburisa Nazis.
  Maria ayaa tiri iyadoo qoslaya:
  - Bam-gacmeedku wuu dili doonaa!
  Oo garabka ku garaacday Tamara. Laba gabdhood ayaa is haya, halka sarena waxaa ka taagan calan cas, oo xabbado ay ka buuxaan.
  Gabdhuhu waa kabo-la'aan oo waxay ku dhow yihiin dhar la'aan, laakiin ma rabaan inay iska dhiibaan magaalada Soviet.
  Maariya waxay qaaday hees farxad leh. Isla markaana ay si naxariis darro ah oo dil ah u ridday;
   Waxaa jira dad badan oo waaweyn,
  kuwaas oo camalkooda ay ku nool yihiin qarniyo,
  waxaa jira magacyo badan oo waaweyn,
  kuwaas oo loogu yeero waara.
  
  Waxaa jira geesiyaal badan oo sheeko-xariiro ah
  oo ilaashaday laxanka hal-abuurka,
  laakiin kan ugu fudud dhammaan geesiyaasha
  iyo kuwa qaaliga ah dhammaanteen waa mid.
  
  Carruurnimadiisii wuxuu ku qaatay buuraha dhexdooda,
  wuxuu daawado duulista shimbiraha,
  buurahana dhaxal ahaan ayuu uga helay
  quruxda baalasha gorgorka.
  
  Magaciisa, onkod,
  ayaa ku dul wareegay badweynta,
  wuxuu noqday mid u dhow oo la yaqaan
  Proletarians ee dalalka oo dhan.
  
  Dhulka Shiinaha,
  Gacaliye dhammaan quluubta,
  Magacani wuxuu ku dhawaaqayaa
  Fanzam - nabadda, dhamaadka - daaraha waaweyn.
  
  Stalin waa calanka farxadda,
  waaberiga bini'aadmiga!
  Gacaliyaha Stalin ha noolaado
  sanado badan oo dheer!
  Habluhu si fiican bay u heesi jireen. Veronica iyo Victoria waxay ku biireen Maria iyo Tamara.
  Afarta quruxba way ku wareegsan yihiin, laakiin sida ay u dagaalamaan.
  Halkan Maria ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam gacmeed waxayna ku toogatay diyaaradii weerarka ee Jarmalka. Quruxduna way qaylinaysaa:
  -Xisbigayaga sharaf!
  Veronica waxay sidoo kale soo dirtaa hadiyad dhimasho ah iyada oo cagaheeda qaawan, HE-162 waa la toogtay. Dagaalyahankiina wuu guuxay:
  Ammaanta ayaa ka sarraysa ammaanta.
  . CUTUBKA 6-aad
  Fiktooriya, oo toogatay dadka ka soo horjeeday oo rasaas ku ridaysay, way dhoola cadaysay:
  - Mustaqbalka balaadhinta shuuciyada!
  Afar qurux badan oo qaawan oo cago-la'aan ku dhow ayaa qoslaya.
  Waa hablaha gorgorka ee sida ugu sarreeya.
  Mirabela iyo Anastasia waxay ku dagaalamayaan cirka. Waxayna sidoo kale maskaxda ka dhaqdaan faashiistaha.
  Mirabela oo dhoola cadeynaya ayaa Twitter-ka soo dhigay:
  Wax walba way fiicnaan doonaan adduunka,
  Jeclow dalkaaga hooyo si qiiro leh!
  Haddana, isagoo suulasha qaawan, daaqadda furan, ayuu liin ku tuuray. Oo isna wuxuu ku tusin doonaa faashiistaha. Gaadhi kale oo ku dhacay ayaa dhacay.
  Tani waa khiyaamada - waa inaad sidaas u garaacdaa.
  Anastasia ayaa tiri isagoo qoslaya:
  - Lenin wuu ku ammaani lahaa!
  Mirabela ayaa ku toogtay dhowr baabuur oo Jarmal ah hal qarax, wuxuuna yiri:
  - Stalin, shaki la'aan, sidoo kale!
  Anastasia waxay gooysay saddex diyaaradood oo Nazi ah waxayna xaqiijisay:
  - Shaki la'aan!
  Gabdhuhu aad bay u fiican yihiin. Iyo tan ugu muhiimsan ee quruxda badan. Waxay leeyihiin kulayl iyo isla markaa xisaabinta qabow.
  Mirabela, oo soo riday diyaarad kale, ayaa yiri:
  - Wax kasta oo adduunkeena ku yaal waa qaraabo
  Anastasia ayaa qoslay oo si cadho leh u gunuunacday:
  - La'aanteed falsafad aan loo baahnayn!
  Oo iyana waxay furtay daaqaddii oo ay cagteeda qaawan ku soo tuurtay bam gacmeed. Markan ME-262 ayaa qarxay.
  Mirabela ayaa madaxa u lulay oo aqbalay.
  - Waxaad samaysay wax fiican!
  Anastasia, oo ilkaheeda fuushanaysa, ayaa raacisay:
  - Waxaan sameeyay wixii aan sameeyay!
  Labadii dagaalyahanna qosol bay la dhaceen. Wayna isku il-duufaan.
  Haa, geesinimadu waa mid cajiib ah.
  Xagaagii 1946-kii, dagaal ba'an ayaa ka dhacay magaalada Volga. Guutada toogashada haweenka ee ka hooseysa amarka Captain Alena Ogurtsova ayaa meel difaac ah ka qaatay burburka wadada Volodarsky. Gabdho wata qoryaha darandooriga u dhaca iyo qoryaha darandooriga u dhaca, oo lagu xiray xirmooyin bam-gacmeedyo, ayaa ku dhuumaaleysanayay burburka gadaashiisa.
  Alena lafteedu waxay gashan tahay khamiis muuqda oo jidhkeeda qaawan, surwaal gaaban, iyo caga-la'aan. Gabar qurux badan oo qaloocan, miskaha adag, dhexda dhuuban, timo gaaban oo bob ah. Wajigu aad buu u muujin karaa, garka lab ah iyo indho buluug ah oo ballaadhan. Timaha bunni waxay ka noqdeen cawl boodh, laabta sare, muuqaal adag. Kabtan Alena waxa ay dagaalamaysay in ka badan laba sano, inkasta oo ay dhallinyaranimo wax badan aragtay. Lugaha gabadha waxaa ku daboolan nabar iyo nabar. Inanta in ay ku dhaqaaqdo kabo-la'aan way u fududahay in ay kabo qallafsan oo qallafsan ku dhaqaaqdo.
  Cidda qaawan waxay dareemeysaa gariir yar ee ciidda, waxay ka digaysaa u dhowaanshaha miinada, dhulka hooyada lafteedu waxay kordhisaa dulqaad. Dhanka cagaha gabadha ayaa noqday kuwo qallafsan oo aan ka baqeynin birta kulul, ama burburka afaysan, balse dhanka kale ma lumin dareen iyo dabacsanaan, iyagoo ka digaya guuxa dhaqdhaqaaqa taangiyada.
  Sweet Alenka waxa ay haysaa bam gacmeed ay gacmaheeda ku xidhan tahay xidhmo qarax ah. Waa inaad u gurguurtaa taangiga libaaxa ee Jarmalka ee cabsida leh, kaasoo waddooyinka ku buufinaya qoryaha darandooriga u dhaca.
  Maariya ayaa agteeda gurguuranaysa. Sidoo kale iyaga oo kabo-la'aan ah, sida hablihii guutada oo dhan, waxa ay noqdeen kuwo kabo xidhan oo ku dayanaya taliyehooda. Cagaheeda boodhka leh ayaa soo afaysanaya iyadoo inantu afarta lugaha ku gurguuranayso. Timaha jaalaha ah ee Maria waa wasakh oo dheer... Waxoogaa curdan. Gabadha lafteedu waa caato, dhuuban, oo gaaban. Xitaa waxaa lagu khaldi karaa gabadh, garbaha cidhiidhi ah iyo madax u muuqda mid weyn.
  Laakiin Maria waxay hore u soo martay wax badan. Waxay u suurtagashay in ay booqato maxaabiistii Faashiistaha, oo ka badbaaday jirdilka naxariis darada ah, iyo miinada, halkaas oo, mucjiso aan la fahmi karin, ay u suurtagashay in ay baxsadaan. Laakin marka la eego wejigeeda jilicsan ee caruurnimada leh, marna ma awoodid inaad sheegto inay ciribta kaga garaaceen ulo caag ah oo ay koronto uga gudbeen jirkeeda.
  Maria ayaa toogatay...Askari ka tirsan boqortooyadii saddexaad, xaaladdan oo kale nin Carab ah, ayaa ku dhacay isagoo meyd ah, isagoo laadlaadinaya ciid iyo qashin.
  Alenka wuxuu simbiriirixiyaa bam gacmeedyo hoostiisa qashin tuulan. Hadda "Libaax" sagaashan tan ah ayaa halkan gurguuran doona oo qarxin doona. Indhaha buluugga ah ee gabadha waxay u dhalaalayaan sida safayro oo kale weji madow oo ka madaw maan iyo boodh.
  Waayo-aragnimadu waxay soo jeedinaysaa in taangiga si wanaagsan loo ilaaliyo uu hadda bedeli doono booska. "Libaaxa" wuxuu leeyahay 100 mm oo ah hubka dhinac, iyo xitaa xagasha. Afar iyo soddon qof ma geli karaan; Laakiin diirku waa yoolka. Waxa ugu weyn waa in gaariga laga qaado dhaqdhaqaaqa...
  Anyuta oo ka toogtay qoriga dhashiikaha...Askari aan la garanayn dalka uu u dhashay ayaa dhacay. Jarmalku, markii uu qabsaday inta badan cirifka bari, waxa uu qadariyaa dhiigga Aryan oo uu ku tuuray ciidamadii gumeysiga dagaalka: Carab, Afrikaan, Hindi, Aasiyaan kala duwan, iyo reer Yurub. Tirada cirifka ayaa sidoo kale kor u kacday - kuwaas oo laga baray sariirta si ay u neceb yihiin Bolshevik Ruushka. Waddaniyiinta Yukreeniyaan, Don Cossacks, Chechens, iyo dhammaan Caucasian Kaganate ayaa halkan ku dagaallamaya. Hitler wuxuu kor u qaaday dhammaan caalamka.
  Cadow badan baa jira...
  Anyuta ayaa si badheedh ah u leexiyay qoriga mishiinka. Xabaddu waxay ku dhowaatay inay kala qaybiso ciribta wareegsan ee gabadha, oo boodh ku madoobaatay. Kabtanka quruxda badan xitaa waxa uu dareemay in uu calaacalay sida ay ugu dhowdahay hadiyadda caliber-ka weyn ee u duushay. Inantii ayaa is-talisay, iyadoo hoos u sii qaadaysa:
  "Xitaa xabbaddu nama joojin karto!"
  Mariya ayaa dib u soo celisay...Gabadh kale, Alla, aad bay timo cas u tahay, dhererkeedu celcelis ahaan ka sarreeyo, muruqana way leedahay, in kasta oo ay cunto yar tahay. Sido kale waa gabar aad u qurux badan, sinta raaxo leh, dhexda ka tolan, garbaha aan naagnimada lahayn, iyo naaso dhaadheer.
  Alla waxay ku dagaalamaysaa surwaalkeeda gaaban oo kaliya, khamiisteedii waa la jeexjeexay oo siigo noqday, labis cusubna lama bixiyo Volga. Illahay ha ina waafajiyo in aynu soo wareejino rasaas iyo in yar oo raashin ah ciidamadii Soofiyeedka ee daalan.
  Markaa Alla waxay ku dhowdahay inay qaawan tahay, lugaheeda waa la xoqay, gaar ahaan jilaheeda. Jeex ayaa ku dhacay cidhifka cagtayda midig, wayna i xanuunaysaa oo way adag tahay in la socdo.
  Timo-casaan, boodh leh, qaawan oo ku dhow Alla ayaa si qurux badan u maroojisay, laakiin isla markaa weji adag. Gabadha oo tooganaysa ayaa tiri:
  - Rabbigu waa naga sarreeyaa, Moscow iyo Stalin!
  Waxayna jartay Naasigii soo weeraray, iyadoo aan haysan waqti ay dib ugu soo laabato.
  Burburka iyo waddooyinka cidhiidhiga ah ayaa ku adkeynaya taangiyada khatarta ah ee Jarmalka inay soo jeestaan. Ku dhawaad laba boqol oo tan "Mauses" gabi ahaanba ma gudbi karaan...
  Sida Anyuta la filayo, "Libaaxa" ayaa wadey wax yar oo ku orday meel qashin ah. Waxaa dhacay qarax. Diirku wuu dilaacay oo laba rogo oo burburay ayaa duulay.
  Taangiga dhaawaca ah ayaa joogsaday,waxana uu madfac ka soo baxay foostada...
  Meel fog bay ka guuxday, oo burburtay. Anyuta wuxuu u cunay sidii abeeso:
  - Tani waa xisaabtayda! Furtay akoon...
  Kabtanka gabadha ayaa lagu qasbay inuu mar kale gurguurto. Jarmalku iyo dayax-gacmeedkoodu ma isticmaali karaan awooddooda farsamo ee burburka. Sababtoo ah qaladka Hitler ee madax adag, guutooyinkii Reich Saddexaad waxay ku dhaceen dagaallo mawqif ah oo ka dhacay magaalo aad u weyn oo si fiican loo deyeeyey.
  Maria ayaa tuurtay bam gacmeed. Ku qasbida jarmalka ama Carabta wax ku dhufatay inay sameyaan weerar, rogaal celis. Mid ka mid ah dagaalyahanadii Hitler ayaa gacanta ka go"ay, waxaana ku dul laad saacad Ingiriisi ah oo kombas wata.
  Maria oo dhoola cadeynaysa ayaa tiri:
  - Waxa kombuyuutarku ku tusiyo waa waddada cadaabta!
  Waxayna gabadh qurux badan ciribteeda boodhka ah ka ruxaysaa cad ceramik ah oo ku dheggan.
  Alla sidoo kale waxay ka ruxaysaa boodhka laabteeda adag ee buuxa. Ibta naasuhu waxay ku dhow yihiin inay madow yihiin wasakh iyo cuncun. Isku day inaad is maydho. Mar labaad waa in aad is aastaa marka qoryaha Jarmalku ay shidaan. Oo ku gurguurta calooshaada.
  Guutada hablaha ayaa booskooda ku dheggan, in kastoo ay jiraan duqeymo. Oo madfac culculus ayaa qarxaya, bambaanooyinkuna cirka ayay ka soo dhacayaan... Laakin waxba ma jebin doono geesinimada geesiyaashii Soofiyeedka.
  Anyuta wuxuu arkayaa Panther oo gurguuranaya. Hagaag, taangigani maaha mid cabsi badan.
  Waxaad ku dhufan kartaa dhinaca. Inantii intay hindhistay ayay siigada afkeeda quruxda badan ku dhacaysay iska tuftay. Waxay gacanta ku qaadatay bam-gacmeed, oo ay ku cuslaatay xirmo qarax. Waxaad u baahan tahay inaad gurguurto adigoon dareensanayn. Laakiin waxaa jira qiiq aad u badan agagaarka.
  Anyuta waxay bilowday inay gurguurato, iyadoo ku dul nasanaysa biya-mareenka iyadoo suulasha iyo suxullada qaawan. Waxay u ekayd bisad jiir baacsanaysa. Gabadhu waxay xasuusatay dagaalkii xagaagii foosha xumaa ee kow iyo afartankii, markii Wehrmacht ay si khiyaano leh u soo galeen dhulkii USSR. Gabadha, ku dhawaad inanta, ma baqday? Marka hore haa, laakiin markaa waad la qabsanaysaa. Oo waxaad horeba u arkaysay qaraxyada joogtada ah ee madaafiicda inay yihiin qaylo caadi ah.
  Haddana aad ayuu u qarxay. Gabadhii caloosheeda ayay ku dharbaaxday. Xagga sare, jajab baa ka soo duula sida xayn shinni duurjoog ah. Anyuta wuxuu ku xantaa faruuryo dillaacsan:
  - Magaca caddaaladda, Rabbiyow!
  Gabadhu waxa ay dedejisay guurguurkeeda ka dibna, iyada oo orod ku bilaabanaysa, waxa ay ku tuurtay bam-gacmeed ay ku xidhan yihiin baakidh qarxa. Haddiyaddu waxay ku duuleysaa qaanso. Waxaa dhacay qarax oo hubkii dhinaca khafiifka ahaa ee Panther ayaa meesha ka baxay. Taangiga Jarmalku wuxuu bilaabay inuu gubto, qalabka dagaalkana wuu qarxiyaa.
  Anyuta isagoo dhoola cadeynaya ayuu hoos u sheegay:
  - Waad ku mahadsan tahay, Ciise Qaadirka ahow! Kaligaa waan ku kalsoonahay! Keligaa waan ku baryayaa!
  Dhaantadii waa baabba'day. Jirriddii dheerayd ee la jeexjeexay waxa lagu aasay burburka. Hubka hore, oo ka soocaya hubka dhinaca, wuxuu u eg yahay qaaddo.
  Anyuta, oo indhaheedu ay u dhalaalayaan sida ubaxa galleyda oo kale wejigeeda ka bunni boodhka iyo maalka, ayaa tidhi:
  - Inta badan geedaha geedka ah ee cadowgu leeyahay, waa sii xoogaysanayaa difaaceena!
  Alla waa mid aad u kacsado iyada oo ku jirta surwaalada madow oo qaawan, boodh leh, jidh xoog leh. Gabadhu aad bay u caqli badan tahay. Waxay ku tuuri kartaa jeexjeexyada dhalada ah iyada oo lugaheeda qaawan.
  Hadda waxay tuurtay shay af leh oo cagteedii quruxda badnayd ay boodh huwisay. Waxayna toos ugu dhufatay dhuunta faashiistaha. Qurux Alla wuxuu yiri:
  - Oo anigu waxaan ahay calaamad jinsi, iyo calaamad dhimashada!
  Inantii ayaa haddana gurguurtay, iyadoo tooganaysa. Anyuta sidoo kale waa la eryay.
  Kabtanka quruxda badan, isagoo hoos u dhigay faashiistaha, ayaa bartiisa Twitter-ka ku soo qoray:
  - Noloshu waa silsilad, wax yarna waa isku xidhka...
  Maria ayaa rasaas ku furtay, madaxa ka jartay Fritz oo ku dartay:
  - Suurtagal maaha in aan muhiimadda la saarin xiriirka!
  Anyuta, oo haddana si sax ah u toogtay, wuu kufsaday:
  - Laakiin ma ku noolaan kartid waxyaabo yaryar ...
  Maria waxay ku dartay sidii iyadoo xabadda ka ridaysa:
  - Haddii kale silsiladda ayaa ku dahaaran!
  Gabar kale, Matryona, sidoo kale aad u qurux badan, oo ay weheliso hormoodka Seryozhka, ayaa miino ku diyaarshay siliga. Labadoodii ayaa riixay... Booger dhagar ah ayaa ku soo gurguurtay diirkii Shabeel-2. Iyo sida mashiinkan jarmalka ah ee dheereeya uu u qarxi doono.
  Wiilka quruxda badan Sergei ayaa ku dhawaaqay:
  - Ruushkayaga, parasha adiga kuu ah!
  Waxa uu si dirqi ah u helay wakhti uu ka boodo, isaga oo cidhibtiisa madaw, hoos u garaacaya ka soo bidhaamaya saqafkii soo dhacayay.
  Matryona ayaa qoorta ka salaaxday wiilka oo tidhi:
  - Aad baad u caqli badan tahay!
  Hormoodkii wuxuu u dhaqaaqay dhanka hore wuxuuna ku biiray guutada dumarka. Wiilku xitaa aad ayuu u hindisay. Tusaale ahaan, waxa uu sameeyay diyaarado si uu u soo rido diyaaradaha weerarka Faashiistaha. Marka Focke-Wulfs, ama TA-152s, kor u kaco, qaylo yaab leh ayaa la maqlayaa.
  Jarmalku waxay ku garaaceen la socoshada riwaayadda Wagner. Laxanka sharafta leh.
  Matryona ayaa tiri iyadoo xanaaqsan:
  - Weli waxay isku dayayaan inay na cabsiiyaan!
  Wiilkii hormuudka ahaa wuxuu ku heesay pathos:
  - Dagaalyahanka Ruushku kama cabsanayo dhimashada,
  Geeridu cirka xidigta hoosteeda nama qaado!
  Wuxuu si adag ugu dagaallami doonaa Ruuxa Quduuska ah,
  Waxaan raray qoriga mashiinada ee xoogga badan!
  Matryona, gabar dheer, muruq leh, oo leh miskaha iyo garbaha ballaaran, waa haweeney beeraley ah oo caadi ah. Dharka ayaa lagu jeexjeexay maryo dagaaladu socdeen, lugihii xoogga badnaa ayaa qaawan, timuhuna waxay u tidceen laba tidcood oo aad u boodh ah.
  Seryozhka waa kow iyo toban jir oo keliya, dhuuban nafaqo-xumo, wiil la xoqay oo wasakh ah, oo xidhan surwaal gaaban oo keliya. Timaha wiilka oo si dabiici ah u cad cad ayaa isu beddelay cawl, feerahana waxa ay ka muuqdaan maqaarkiisa oo khafiif ah, madoobayn iyo wasakh ah. Lugaha ayaa aad u jabay waxaana daboolay gubasho, nabarro, iyo nabarro. Run ahaantii, qaddarku wuxuu ka ilaaliyay ilmaha dhaawacyo halis ah.
  Marka la barbardhigo isaga, Matryona waxay u muuqataa mid weyn oo buuran, in kasta oo gabadhu aanay ahayn mid buuran, laakiin leh xoog, hilib tababaran oo lafaha ah. Waxaa intaa dheer, gaajada uma eka inay saameyn ku yeelan karto muuqaalkeeda iyo muuqaalkeeda weynba.
  Gabar ayaa ridaysa qori culus oo lidka taangiga ah. Ma geli kartid baabuurta Jarmalka si toos ah, laakiin waxaa jirta fursad aad ku garaacdo waddooyinka.
  Oo "Lev", oo aad u culus, markii uu helay walxaha qarxa oo culus, wuxuu bilaabay inuu afuufo qiiq sida sigaar cabbid culus.
  Seryozhka ayaa si sarbeeb ah ugu heesay:
  - Stinky Fritz, isaga oo aan fekerin, sigaar ku shiday albaabka! Isagu, dabcan, wuxuu galay dhibaato weyn!
  Matryona, oo biliglaynaysa muruqadeeda, weylo madoobayn ah, oo ku garaacday cago qaawan oo qurxoon. Gabadhii ayaa ku heesay:
  - Wajiyada quduusiinta Ruushku waxay ka soo jeedaan astaanta ... Ilaah ha kaa ilaaliyo inaad disho ugu yaraan kun Krauts! Oo haddii qof uu ka qeyliyo wax ka badan faashistaha, qofna, i rumayso, kugu xukumi maayo taas!
  Dabadeed waxay dib u rartay qorigii lidka taangiga oo ay haddana rasaas ku ridday. Gaadiidkii Jarmalka ahaa ayaa mar kale sii daayay qulqulka qiiqa.
  Guutada gabdhuhu waxay dhaawac wayn u gaysteen Krauts. Laakin isaga laftiisa waxaa soo gaaray khasaare. Gabar baa kala go"day, wejigeeduna aad buu u caadaystay, inkastuu siigo.
  Inta badan Stalingrad waxaa horey u qabsaday Nazis, laakiin waxa magaalada ka haray ma rabaan inay dhiibaan oo ay is dhiibaan.
  Anyuta, dhanka kale, wuxuu isku dayayaa inuu dhex maro Shabeelka. Baabuur Jarmal ah oo aad u xoog badnaa ayaa dhinaca waxaa lagu dhuftay bam gacmeed, balse ma dhicin. U soo jeesta si uu u rido madfaca. Inanta waa in ay dhulka ku aastaa oo ay burburisaa si aanay hadyada la sii daayay u burburin mowjadda qaraxa.
  Anyuta ayaa si aamusan u xanbaaray:
  - Hooyo, aabbe, waan ka xumahay!
  Maria ayaa bam gacmeed ku tuurtay Shabeelka, kaas oo ku qarxay wejiga. Gabadhii ayaa ku qeylisay:
  - Ku saabsan xaqiiqda ah in iftiinku yahay waxbaridda jiilaalka ee gu'ga ... Waxaan ku celinayaa iyada oo aan laga reebo in Hitler uu yahay baasad xun!
  Alla isaga oo jebiyey hadafkii faashiistaha oo uu ku buufiyey dab ka kacay, ayaa ku gunuunacday:
  - Naxashka dhexdiisa, waxaan ku arkay Fuhrer hadda! Markaasay ninkii miskiinka ahaa indhaha ka laaday!
  Gabadha cas cas ayaa dhab ahaantii bam gacmeed ku tuurtay haanta iyada oo faraheeda qaawan. Waxay ku dhacday fuustadii...Qarax ayaa xigay oo Shabeelkii foostiisa qalloocday.
  Jarmalkii fulayga ahaa ayaa qaaday oo dib uga noqday.
  Anyuta waxay ka qeylisay dulalka sankeeda:
  - Kayagu ma yeeli doono kaaga!
  Maria waxay xabad ku gooysay shaqaalihii Hitler waxayna ku heesay:
  - Laakin sharku ma kaftamo! Gacmaha, cagaha, wuxuu maroojinayaa xadhkaha Ruushka! Waxa ay ilkaheeda gelisaa qalbigaba...Waxay cabtaa Dhulka Aabbaha si ay u daadato!
  Anyuta wuu qoslay oo qayliyay:
  - Fuhrer ayaa si ba'an u qaylinaya, isaga oo is adkeynaya!
  Maria ayaa shaqada ka caydhisay waxayna ku dartay:
  - Hagaag, dhimashadu way fuushay oo dhoola cadeynaysaa!
  Hadda waxaa soo muuqday mid ka sii khatarsan "Shtumrtiger". Waxay burburisaa dhammaan dhismayaal iyo tufaaxyo. Waxaa intaa dheer, ma soo dhawaado jagooyinka ciidamada Soviet. Baabuurka waxaa qarinaya dableyda Jarmalka.
  Anyuta wuxuu arkaa in aysan suurtagal ahayn in loo dhawaado boosaska Kraut. Laakiin waxaa jira Focke-Wulfs samada. Mid ka mid ah baabuurtaas ayaa u duulaya meel u dhow meelaha Soviet-ka. Gabdhihii ayaa rasaas ku furay.
  Alla wuxuu tuuray bam gacmeed oo si cadho leh u yidhi:
  - Geerida qoto dheer ma jirto cafis!
  Intaa ka dib inantii ayaa rasaas ka soo riday qoriga dhashiikaha. Dhaqso u rogroga Taangiga cusub ee Jarmalka "Panther" -2 oo leh turret yar iyo silhouette hoose ayaa si dhakhso ah u soo dhawaada.
  Dhowr gabdhood ayaa bam gacmeed ku tuuray baabuur Jarmal ah. Iyadu, markii ay heshay hadiyadaha, way barafowday oo ma awoodin inay soo jeedsato.
  Alla wuu foodhyey oo foodhyey:
  - Kani waa weerar cusub! Daankeeda ayaan kala jeexi doonnaa!
  Panther 2 ayaa gariiray oo riday hubkiisii ka xoog badnaa.
  Tiirka dabka ayaa hawada kala qaybiyay oo isla markiiba kululeeyay oo korortay jawiga.
  Alla wuu qoslay, madfacyadii ayaa soo dhaafay gabadhii oo qaawan. Madax guduudan oo aan xishood lahayn ayaa miskaha ruxday oo u qortay:
  - Oo Newton wuxuu ka adkaaday cadaawayaashiisii, oo ka tuuray harqoodkii carshiga! Wuxuu ku xukumay sharcigiisa Newton Fritz!
  Stalingrad waxa si buuxda u qabsaday dab, markii carrabka dabku ay u ekaayeen in ay cirka ka leefayaan, dhinbiilyada liimiga ah iyo liimiga ahina ay dilaaceen! Dhimbiil kastaa wuxuu la mid yahay ruux ka baxsanaya qalcaddii cadaabta.
  Anyuta, markii ay garaacday dagaalyahan Jarmal ah, waxay iftiimisay indhaheeda buluuga ah oo ku heesay:
  - Maxaad la ooyaysaa, islaantii nacasnimada ahayd? I rumayso, waa uun qof waalan oo kuu ooyaya!
  Maria ayaa ku qaylisay markii ay rasaas ku ridaysay Nazis:
  - Sidee u fiican tahay in lagu seexdo cawska oo aad madaxa ku dhufato Krauts! Sii Fuhrer boorash oo ka toogto rasaasta qoriga mashiinka!
  Inantii intay qososhay ayay caloosheeda kaga rogtay dhabarka. Waxaan sameeyay baaskiil lugo leh. Bam gacmeed ayaa ku duulay. Focke-Wulf oo duulaya waxa ay caloosha hoosteeda ka heshay jeexjeex oo si degdeg ah u kacay. Sida muuqata jajab fiiqan ayaa dhaawacay isaga. Makhluuqa Faashiistaha ayaa dab qabsaday oo bilaabay inuu lumiyo qaybo ka mid ah baalasha jaban.
  Anyuta, markuu arkay sida Focke uu u luminayo joogga, wuu qallafsaday:
  - Tani waa semaphore! Waxaa saaran faas dushiisa saaran!
  Diyaarada Jarmalka ayaa qaraxday, iyada oo burburisay dhammaan cidhifyada fog ee cirka. Oo xagee aaday fashistihii? Waxaan sameeyay wareeggii ugu dambeeyay. Daldalaada wuxuu u baxay inuu burburiyo, ma aha duuliyaha!
  Maariya ayaa hindhisay, oo siigada kala firdhisay oo tidhi:
  - Inaad noqoto iyo in kale? Su'aal maaha!
  Alla waxay mar kale ku tuurtay cagteeda gabal quraarad ah, si ay isha ugu dhufato Fritz oo ka soo baxday xagga dambe ee madaxa:
  - Waxaan ahay taangi armada! Oo waxaad u baahan tahay daaweyn!
  Jarmalkii iyo dayax-gacmeedkoodii ayaa isku dayey in ay hore u sii maraan, iyaga oo hortooda ku tuuray bam-gacmeedyo. Xeeladaha noocaan oo kale ah ma aysan shaqayn gabdhaha. Sidaa darteed Seryozhka ayaa geysay katapillo, iyo sida ay ugu dhufatay cadowga jawaabta.
  Wiilkii hormuudka ahaa ayaa qayliyey:
  - Santa Claus oo kala jeexjeexay daanka Hitler!
  Kharashkii kataapult-ka, oo daloola dadkii badnaa ee faashiistaha, ayaa sababay in ay kala duulaan, isla markaana ay hawada isu rogaan. Fritzes ayaa dhacay waxaana lagu jebiyey burburka derbiyada.
  Taangiga Shabeel-2, oo miisaankii ka lumay, ayaa ku dhacay libaaxii. Eh, Leva, meeye magacaagii quruxda badnaa?
  Anyuta oo dhoola cadeynaya ayaa ku jawaabay:
  - Hagaag, Seryozhka waa weyn!
  Wiilkii ayaa si gardarro ah u qayliyey:
  - Hormoodku had iyo jeer waa diyaar!
  Kabtankii inanta ayaa mar kale bilaabay in uu ciddiyo. Oo Matryona waxay ku xajisay cagaha cidhiidhiga ah ee Seryozhka, sidee u adag tahay! La yaab ma laha in wiilku aanu ka baqin inuu dabka dhex maro.
  Maria ayaa ku qaylisay oo tidhi:
  - Dhalinyaradu way wanaagsan tahay - gabowgu waa xun yahay!
  Alla, madaxa cas ee farxadda badan, ayaa ku raacay:
  - Wax ka xun ma jiro gabow! Runtii tani waa tan ugu karaahiyo badan ee dhammaan!
  Gabadhiina way booday. Waxay malaysay ayeeyo karaahiyo ah in yar. Maya, ma barbar dhigi kartid naag da' ah iyo gabadh. Iyo waxa quruxda ku jira jidhka caatada ah.
  Alla wuu qaatay oo ku heesi jiray:
  - Sannadba sanadka ka dambeeya wuxuu u qulqulaa sida safarrada oo kale.
  Naag da' ah oo xinna ku shiidaysa hoobiye...
  Oo ka waran sawirkayga caatada ah?
  Ma fahmin sida dhallinyaranimadaydii u baaba'day!
  Anyuta ayaa indhaheeda ku dhufatay, Jarmalkii hoos ayay uga dhacday gumaarka waxayna tiri:
  - Maya! Weli, waxaa jira soo jiidasho sidan oo kale ah dagaalka - in ay weligii da 'yaraan! Had iyo jeer sakhraansan!
  Matryona ayaa qarash cusub ku soo rogtay katapult-ka. Tani waa wax sida hoobiye wanaagsan. Gabadhii ayaa ku qeylisay:
  - Ha dhaafin, laakiin dhaaf!
  Seryozhka waxa uu isku shaandhayn ku sameeyay lugtiisa dhuuban balse jilicsan oo ciyay:
  - Fritsam wejiga!
  Bam-gacmeedka, oo ay weheliso xirmada qaraxa, ayaa si xawli ah ugu duulay goobihii Nazi-ga.
  Haa, Stalingrad lama siin. Weerarku wuxuu socday saddex bilood laga soo bilaabo dhamaadkii bishii June, laakiin magaalada lama qabsan. Naasiyiintu waxay guul ka gaadheen qaybaha kale ee hore, laakiin maaha midkan.
  Anyuta ayaa bastoolad ku dhuftay oo qayliyay:
  - Wax walba waa wax aan macquul aheyn, waxay dhacaan suurtagal... Looma baahna in caalamka laga dhigo mid aad u adag!
  Waxayna ku dhacday haanta gaaska mootada. Gaariga ayaa qarxay, dabeylo dab leh ayaa iftiimiyay muuqaalka qiiqa. Jarmalkiina waxaa lagu kala jeexjeexay baal ololaya.
  Kabtankii gabadha ayaa ku dhawaaqay:
  - Waxaan jeclahay dilka xumaanta! Oo tani waa wanaagga ugu sarreeya!
  Maria ayaa Jarmalkii ku dhufatay dab ka kacay oo xiiqsaday:
  - Aan ciyaarno doofaarka!
  Alla wuxuu furay rasaas, si sax ah. Dhawr madaw ayaa lagaga tagay iyagoo ku dul jiifa burburka waranka huwan:
  - Cadowga dil! - Gabadhii baa hoos u tidhi.
  Maria ayaa si ciyaareysan u heesay:
  - Anigoo ku rinjiyeeyay Hitler lipstick, Mainstein oo timaha lagu buufiyo, waxaan kuu jiidi doonaa maxaabiista amiiradda, eeyga aaminka ah ayaa ku ruugi doona!
  Anyuta, toogashada, cunay:
  Aan is daldalno fiidkan, Adolf... Jooji khiyaanada! Kaalay fiidkii, u duul sida gyrfalcon - si aad u garaacdo Nazis si adag!
  Maria ayaa tiri iyadoo xanaaqsan, iyadoo koofiyadda ka garaacaysa madaxa duufaanta:
  - Waan awoodnaa! Annaguna waan yeeli doonaa!
  Gabdho ka tirsan guutada Lenin ayaa joojiyay horusocodka ciidamada shisheeye. Fritz ayaa hore u dhaqaaqay, oo macno ahaan meesha ku daadiyay meydad. Taangiga Libaaxa, oo rajadii laga qabay, ayaa iyaduna waxba tari weyday. Halkan waxa ah wax ka beddelka gaadhiga oo leh madfac 150 mm ah.
  Alla waxay ku garaacday dhagax ku dheggan ibteeda qaawan. Gabadhu waxay leedahay naaso qurux badan oo buuxa. Gabadhu waxay ku tuurtay bam-gacmeed. Lugtu way ka xoog badan tahay cududda, tuuristana way sii socotaa.
  "Libaax" wuxuu helay meel bannaan oo jidka ah oo istaagay. Xabad ka soo dhacday afkiisa xoogga badan. Shil iyo burbur.
  Alla, oo tufaya, ayaa yidhi:
  - Dagaalyahan Ruush ah kuma cabo xanuunka!
  Haddana inantii ayaa toogatay. Si aad ah ayuuna u sameeyaa. Faashiistaha oo ka tiirsanaysa munaaradda ayaa dib u soo dhacaysa.
  Gabar timo cas oo qaawan ku dhow ayaa tiri:
  - Waa wax aan micne lahayn in cadowgu aaminsan yahay inuu ku guulaystay inuu jebiyo Ruushka! Kii geesi ah ayaa dagaal ku soo weerari doona, cadaawayaashayadana aad baannu u jebin doonnaa.
  Waxayna Alla soo rogtay muruqa caloosheeda oo ay aad u qeexday.
  Alla qurux habluhu! Runtii ma rabo in midkood dhinto.
  Ekaterina ayaa ku oroday... Gabar aad u qurux badan, oo timo qalafsan, oo cad. Waxay si uun u maamushaa inay ku mariso nooc ka mid ah dawooyinka si aanay u wasakhaysan.
  Gabadhu waa mid aad u qurux badan, oo leh sawirka Venus, oo kaliya oo aad u qurux badan oo la sawiray. Waxay xidhan tahay rajabeeto iyo saraawiisha kaliya. Wax kasta oo kale horeba waa loo kala jeexjeexay. Laakin sida quruxda badan lugaha! Tani ma aha gabadh, laakiin shaabadda qummanaanta, taajka quruxda.
  Waxay u dhaqaaqdaa si gaar ah, sida Dabagaale. Cagaha qaawanina way libiqsanayaan, cidhibtuna si la yaab leh ayay nadiif u ahaanayaan. Catherine ayaa toogtey, faashistuhuna nabar baa laabta kaga jira.
  Gabadhii ayaa tiri:
  - Daacadnimada Dhulka Hooyo waa erayga ugu sarreeya!
  Alla isagoo qoslaya ayuu yiri:
  - Iska siib rajabeetada oo ku joog saraawiishaada sidayda oo kale!
  Catherine waxay si xun u ruxday madaxeeda:
  - Tani maaha mid ku habboon!
  Alla intay miskaha ruxday, si sax ah u toogtay oo ku heesay:
  - Si kastaba xubnaha Komsomol waxay noqdeen wax aan caadi ahayn! Ku socoshada laabta qaawan ee sidaas oo kale waa mid aad u fool xun!
  Catherine ayaa qoslay oo tiri:
  Waa maxay sababta ay farxad ugu keenayaan Krauts-ka adiga oo eegaya quruxdayada!
  Alla wuxuu ugu jawaabay:
  - Quruxdeennu waa dilaa!
  Katya ayaa qoslay oo ku riday TA-200. Gaadhigii Nazi-ga ayaa dab qabsaday. Oo bilicdii quruxda badnayd ayaa soo baxday:
  -Dhimasho xumaan!
  Alla wuu qoslay:
  - Oo noloshu waa wanaagsan tahay!
  Catherine, markay aragtay in Jarmalku dhacayo, way qaylisay:
  - Tani waa qiimaha ugu sarreeya! Fashiistaha ha u malayn inaad guulaysatay!
  Sida Alle u heesi doono:
  - Guushu way sugaysaa! Guushu waxay sugaysaa... Kuwa raba inay xadhiga ka jaraan! Guul ayaa sugaysa! Guul ayaa sugaysa! Waxaan awood u yeelan doonaa inaan ka adkaano Nazis!
  Gabar qurux badan, naaso qaawan baa gariiraya. Way ku fiican tahay jir qaawan oo kuleyl ah, kaas oo uu sii xoojiyey dabka.
  Anyuta hadda waxay u muuqatay mid aad u go'an. Waxay ku dhufatay Krauts qoriga submachine oo ay ku qaylisay:
  - Waan ku tuuri doonaa!
  Oo runtii naasigu wuxuu helay hadiyado dilaa ah iyo sanduuqyo! Gabadhiina waxay tustay fikradda, aynu dhisno suulasha qaawan. Waxayna u qaylisay sidii tuug habeenimo. Iyo iyada oo loo marayo faraha cirifka hoose.
  Kabtanka inantu aad buu u caqli badan yahay. Oo dhalaalaya. Oo aan haba yaraatee naxariis lahayn. Iyadu, sidoo kale, waxay mararka qaarkood u damqataa askarta cadowga, kuwaas oo laga yaabo inay helaan carruur u ooyi doona aabayaashood la dilay.
  Anyuta, si kastaba ha ahaatee, waxay ka saartaa fikradaha noocaas ah nafteeda, waxay ka dhigaan inay rabto inay ooyaan. Laakiin ma ahayn Ruush kii Jarmalka u yimid inay dhacaan oo dilaan. Maya, kuwani waa Jarmal iyo xidhmo gardarro ah oo dhan oo ajaanib ah oo ka kala yimid adduunka oo dhan ayaa ku qarxay meelo Ruush ah.
  Anyuta ayaa nafteeda ka gudubtay oo toogtay Fritz, oo isku dayday in ay si aamusnaan ah ugu dhawaato boosaska Ruushka ... Ishiisa iyo maskaxdiisa, oo ay ku garaacday rasaas, ayaa soo baxay.
  Kabtankii inanta oo dhoola cadeynaya ayaa si miyir leh u yiri:
  - Isha toosan, madax ilaa madax!
  Anyuta ayaa si sax ah u toogtay oo ku dhuftay mooto gaadhi dhinac ah. Baabuurka ayaa bilaabay in uu jeexjeexo, qoriga dhashiikaana waa uu kacay oo dhowr jeer rogay. Dabadeed baqashiisii ayaa burburisay.
  Inantii ayaa cidlo qaawan oo boodh ah ku dul marisay burburkii. Oo haddana yool bay qaadday. Wejigeeda farxadda iyo dhallinta yar ayaa si faraxsan u dhoola caddeeyey. Gabadhii ayaa ku heesay:
  "Maya," waxaan u sheegnay faashiistaha, dadkayagu uma dulqaadan doonaan rootiga udgoon ee Ruushka oo loogu yeero "brod!"
  Maria waxay samaysay toogasho aad u sax ah, taasoo dabka qabadsiisay Focke-Wulf, waxayna ku qaylisay:
  Qasqiga, dabcan, doorashadu way caddahay.
  Wuxuu diyaar u yahay inuu Ruushka ku khiyaaneeyo dollarka...
  Laakiin ninka Ruushku aad buu u yaab badan yahay -
  Waxaan diyaar u ahay inaan naftayda u bixiyo dhulkayga Hooyo!
  Inantii ayaa gacan qaad ku samaysay oo tustay Naasigii buskud, wayna iska rogtay, xabadihiina quruxda kuma dhicin.
  Alla ayaa soo muuqday, quruxdan, oo qaawan, oo sida shaydaan oo kale, ayaa mar qura bam gacmeed ku tuuray labada lugood. Waxayna hubisay:
  - Waxa aan haysto waa... Ilaa Fritz dhinaca fiiqan!
  Matryona wuu saxay Alla:
  - Af fiiqan, dhinaca, ma aha dhinaca fiiqan!
  Inantii intay qososhay ayay naasaheeda qaraha ruxday, waxayna ridday bam gacmeed iyadoo adeegsanaysa bam-gacmeed uu ku jiro xirmo qarax. "Tiger" ayaa lagu garaacay foostada, shaqadan qalloocan ee farshaxanka ayaa ka baxday.
  Taas ka dib, makhluuqaadkii Hitler ayaa dib u gurtay. Waxay bilowday inay gurguurato sidii qool dab qabsaday.
  Anyuta ayaa heesay, isagoo si farxad leh u illooba:
  - Shabeelkuna waa uu ka laabanayaa, Jarmalkuna waa qarinayaa!
  Guutada hablaha ayaa ku dhaqaaqday weeraro cirka ah iyo qoryo culus. Dabadeedna gantaallada riddada ayaa ku dhacay, jabay, dhagaxyo kulul ayaa cirka u kacay. Dhagaxyadiina dab baa qabsaday. Nasiib wanaag, gabdhaha midkoodna ma dhiman, laakiin nimanku waxay aadeen adduunka kale - kuwaas oo aan ka xumaan! Naftuna waxay u duulaysaa - qaar jannada ayay gelayaan, qaarna naarta! Meesha shayaadiinta fargeetooyinka wata ayaa durba sugaya kuwa aan rumaysnayn Ciise.
  Alla, oo ah midka ugu jinsiga ah ee dagaalyahannada, ayaa aad u xanaaqsan: Nazis, oo leh Sturmtiger, ma ku kicin karaan goobaha ciidamada Soofiyeedka oo ay dilaan dagaalyahannada Cas?
  . CUTUBKA 7AAD
  Waxayna gabadhii cago qaawan ku qabsatay bam gacmeed oo ay ku miiq-jirtay weerarro is-daba-joog ah. Oo aad iyo aad u dhaqso badan ayay u miiqeen. Dabadeedna, xooggeeda oo dhan, ayay hadiyaddii dhimashada ku tuurtay foosto ballaadhan oo Sturmtiger ah. Quruxda lugaha oo madoobayn, oo madoobayn, ayaa bam-gacmeed ku duulay foostada ballaadhan. Waxaana markii hore baabuurka oo ahaa mid aad u xoog badnaa uu ku xiiqay ka dibna uu qarxay. Labadii "Tigers Royal" ee dhinacyada ka taagnaa "Sturmtiger" ayaa la tuuray oo loo kala firdhiyey jihooyin kala duwan. giraangirihiina waa laga go'ay, oo way dhaceen, iyagoo u duulaya sidii silsiladdii boqoradda oo jabtay.
  Mawjaddii qaraxa ayaa Alla kor u qaadday, inantiina kor bay u duushay. Wayna rogtay, ruxday oo la tuuray. Laakin bilicdii weli waa soo degtay, burbur af badan iyo dhagxaan la shiiday oo cidladeeda qaawan lagu dhex qoday. Inantii xanuun baa ku dhacay, oo xataa cagteedii oo aan fiicneyn ayaa bar fiiqan ka muday.
  Laakiin Alla wuxuu helay awood uu ku istaago oo uu ku qayliyo:
  - Fashiistaha waxaad ku jiri doontaa dambas!
  Anyuta iyo gabdhihii kale ayaa waxaa tuuray mowjadda qaraxa oo xitaa xoogaa la jajabiyay. Laakiin mid ka mid ah dagaalyahannada quruxda badan kama dhiman. Gabdhuhu waxay la kulmeen duufaan iyo dab si fiican loo beegsaday. Cabudhinta Naasiyiintii ka booday iyo cayayaanka kale ee gardarrada ah ee ku hareeraysan USSR.
  Maariya ayaa si xamaasad leh ugu heesi jirtay:
  - Oo markii buunka Rabbigu nagu afuufo dagaalka, waxaan si wadajir ah saaxiibo noqon doonaa Komsomol ah! Oo Rabbiga doonistiisa ayaan joogi doonaa qorniinka duudduuban ee jannada.
  Alla, oo siigada ka ruxaysa calasheeda dhiigga leh ee jaban, ayaa gabay:
  - Lenin, xisbi, Komsomol! Waxaan u direynaa Fuhrer guriga waalan!
  Gabdhuhu waxay bilaabeen inay qoslaan si dhega la'aan ah, Seryozhka ayaa si qaylo leh oo xanaaqsan ku tidhi:
  - Oo kataapult-kaygu maaha mid sax ah - sida lugahan qaawan ee xoogga leh ee Alla!
  Matryona, iyada oo murqaha cududdeeda laabaysa, ayaa tidhi:
  - Taasi waa OK! Wax kale ayaad la iman doontaa. Wax qaboojiye!
  Witchakova ayaa ka soo laabtay safka hore waxaana la helay wicitaan degdeg ah Vladivostok. Ka dib markii ay la kulmeen khasaare weyn oo ku dhawaad ku hareeraysan Khabarovsk (xidhiidhka magaaladan waxaa lagu ilaalin jiray Amur), Jabaanku waxay joojiyeen ciidamadooda si ay dib u abaabulaan oo ay u buuxiyaan. Ugu yaraan boqol milyan oo Japan ah oo leh todobaatan milyan oo kale Manchuria iyo Thailand ayaa ku wareejin kara ciidamada lugta oo tiro badan. Dareen gaar ah, way sahlan tahay in lala dagaallamo USSR marka loo eego USA, sababtoo ah dagaalka dambe wuxuu u baahan yahay maraakiib badan oo qaali ah oo aan macnaheedu ahayn diyaarad raqiis ah. Laakin ciidamada lugta ee wata qoryaha fudud iyo kuwa raqiis ah iyo qoryaha darandooriga u dhaca ee laga soo min guuriyay Schmeisters waa la keeni karaa tiro badan! Wiil kasta oo Jabbaan ah oo da'diisu tahay toddobo sano waa yaqaan sida loo ururiyo oo loo kala furfuro qoriga mashiinnada! Laakiin dabcan waxay qaadanaysaa waqti in ciidamada jasiiradda loo wareejiyo qaaradda. Oo markii aad heshay xoojin, u guurto dhulka Soofiyeedka mar kale!
  Markii la helay wicitaanka, Witcherova waxay rajaynaysay inay ugu dambeyntii heli doonto dagaalyahan cusub oo cirka ku dagaallamo. Gabadha waxaa la keenay Vladivostok ee Emka. Duuliyaha waxa uu dareemay sidii shaqo joojin. Ninkii safarka ahaa ee la socday waxa uu noqday oday timo cirro leh, in kasta oo uu da" weyni ku jiro, oo xariijimo sajin ah oo keliya xidhan.
  Wuxuu si faan ah u yidhi:
  - Alla, dhallinyarooy! Ma ogtahay in aan Jabbaan dib ula dagaallamay waqtiyadii tsaristka!
  Witcher ayaa si shaki leh u waydiiyay:
  - Runtii? Mise waxaa laga yaabaa inaad sidoo kale heshay iskutallaab?
  Awowgii, oo gadhka cawlan ruxaya, ayaa ku dhaartay:
  - Ma jiro iskutallaab, bilado ma leh! Sidaas ayuu si gaar ah u dagaallamayey sannad iyo saddex bilood! Maxay kula tahay, qof kastaa wuxuu heli karaa koobab iyo billado? Khaasatan boqortooyadii hoosteeda, marka kuwa gaarka ah aan aad loo jeclayn!
  Witcher wuu aqbalay:
  - Haa, boqortooyadii hoosteeda waxaa jiray sinnaan la'aan heersare ah! Laakiin kuwani waa waqtiyo kala duwan. By habka, sidee u jeceshahay Japs-ka! Waxaan ula jeedaa, cadowgu miyuu xoog badnaa?
  Odaygii ayaa ugu jawaabay, isagoo ilko bir ah biligleynaya.
  - Ma daciifin, inkasta oo haddii amarkayagu uu caqli badan yahay, ma aysan quusteen Port Arthur iyo Manchuria! Iyagu maaha cadow sidaas u xoog badan.
  Emka si tartiib ah ayuu u socday, wadada waxaa burburay bambaanooyin iyo madaafiic. Waan wada hadli karnaa.
  Witcher ayaa waxyar si aamusan u waydiiyay:
  - Ma ka xoog badnaadeen kuweena?
  Odeygii oo si degdeg ah, oo aad mooddo in uu yahay toy-dabaysha, ayaa dhawr jeer lulay:
  - Siyaabaha qaarkood, haa! Tusaale ahaan, Jabbaanku waxay haystaan labaatan jeer in ka badan inta aan samayno. Kahor intaanan afka hore loo dirin, waxa aan ka qayb qaatay oo kaliya saddex saf oo toogasho ah. Ka dibna midkiiba shan xabbadood. Si kastaba ha ahaatee, dagaal dab ah, ma dhihi karno in aan ka xunnahay Jabbaan. Taasna inkasta oo ay xidhnaayeen dirayska kaakiga, waxaanu ku xidhnaa jaakado cadcad. Dabiici ahaan ka dib markii aan helnay xoogaa khibrad ciidan ah. Jabbaanku waxay leeyihiin awood aad uga yar xagga arrimaha milatariga marka loo eego anaga, inkastoo ay tababar dheer yihiin. Laakiin qoryahoodu waxay ku dhaceen si ka saxsan marka loo eego naadiga Mostina.
  Vedmakova wuxuu ogolaaday boos celin la'aan:
  - Haa, hubaal! Taas waad ku saxan tahay! Jabbaanku, sida Jarmalku, aad bay ugu fiirsadaan tababarka qodista.
  Odaygii ayaa madaxa ruxay:
  - Dhanka kale! Wax aad uga yar waxa aan ku hayno ciidanka jaarka! Waa hagaag, haddii xitaa ka hor dagaalkii koowaad ee aduunka, waxay bilaabeen inay si fiican u tababaraan askarta, oo ugu yaraan beddelaan labiskooda, ka dibna ... Ma aha ciidan, laakiin ciyaar dhamaystiran!
  Witcherova waxay tiri, ma aha xumaan la'aan:
  - Dagaalka ka hor, waxaan sidoo kale fiiro gaar ah u yeelanay in aan dhoolatusyada ku soconno! Sida muuqata qofka caqliga lihi waxa uu wax ka bartaa khaladaadka dadka kale, nacasku waxa uu wax ka bartaa tiisa, yaan waxba baran, waa ayo?
  Awoowe wuxuu yiri:
  - Tababarku waa ganacsi faa'iido leh! Laakin sahayda, waxaan guud ahaan haysanay xannibaad dhammaystiran. Qoryo ma leh, ma kartoo! Inta badan gaajoodeen, askartu way bukoon yihiin - dawo ma jirin! Dad ka badan ayaa u dhintay tiifowga iyo waxyaabo kale oo karaahiyo ah marka loo eego rasaastii Japan. Wuxuu ahaa dagaal xun. Kuropatkin waa nacas! Ma jirin dhaqdhaqaajin garab-socod ah, majiro kaamiro ah, waxa uu si toos ah dadka ugu tuuray godad ay ku hoos jiraan qoryaha darandooriga u dhaca. Waxa naloo adeegsan jiray calafka madfaca. Waxaas oo dhami waxay ku dhamaadeen si xun, guuldarro. Sida ay yiraahdaan, si dirqi ah ayaan cagaha u jiiday. Runtii, aad baan ugu faani karaa xaqiiqada ah in aan ka baxsaday maxaabiista! Sida boogaha sidoo kale!
  Inantii oo yaabban ayaa waydiisay:
  - Oo Jabaanku laftoodu way fiicnaadeen ama way ka sii xumaadeen! Marka la eego tayadiisa dagaal.
  Odaygii ayaa markii hore shiday sigaar duuban, ka dibna waxa uu ku jawaabay:
  - Way adag tahay in arrintan si dhab ah loo xukumo. Ciidanku waa is beddeleen, taangiyo, diyaarado, iyo qoryo submachine ayaa soo muuqday. Marka laga hadlayo horumarka maraakiibtu wax intaa le"eg iskamay beddelin, qoriguna ma yeelan. Laakiin nacasnimada amarku sideedii ayay ahaan jirtay, markaa ku dhufo weerarka Vladivostok!
  Witcher-ka ayaa indhaheeda cagaarka ah ku ifisay:
  - Ma jirto wax cudur daar ah oo tani!
  Odaygii ayaa ku raacay:
  - Oo ma noqon karto! Midda kale, waxay garteen in cadawgu khiyaamo wasakh ah diyaarinayay, oo aanay jirin si ay uga fal celiyaan! Sidii ay ii dhigeen. Laakiin xabbad joojinta Pindos waa calaamad cad oo ah in dharbaaxo xooggan ay ku dhowdahay inay raacdo.
  Witcher wuu qoslay:
  - Ma leh Pindos?
  Awoowe ayaa xaqiijiyay:
  - Haa, taasi waa waxa ay hadda ugu yeeraan Ameerika iyo Ingiriiska! Magacu wuxuu ka yimid ereyga "in la xado", taas oo ah, in la xado. Waana wadamo dulin ah, wadamo tuugo ah oo dhiigooda jaqa kuwa doqonnimo iyo tabar daran!
  Duuliyaha ayaa madaxa ruxay:
  - Waan ku raacsanahay halkan!
  Odaygii ayaa ku adkaystay:
  - Ogow in amarkayagu yahay doqomo, iyo xataa khaa'inno! Tani waa sida loo dejiyo maraakiibteena, oo ka xun Pindos!
  Witcher ayaa diiday:
  "Waxaa laga yaabaa inaysan u malaynayn in Japanese ay si degdeg ah u garaaci doonto." Guud ahaan bariga fog waxa ay ahayd meel lagu nasto, fulay iyo dad caajis ah ayaa degay. Ka dib oo dhan, ciidanka uma baahnid inaad si adag u shaqeyso sida shaqaale ama beeraley wadajir ah xagga dambe, laakiin waxaad heleysaa cunto wanaagsan iyo mushahar. Dhanka kale, ma halis gelinaysid noloshaada markaad ka shaqaynayso Bariga Fog. Haa, jannatul firdowsa iyo fulayga.
  Odaygii ayaa diiday:
  "Askarta iyo saraakiishu sidaas uma dagaallamaan." Halkan waa Khabarovsk, weli ma aysan is dhiibin.
  Witcher wuu aqbalay:
  - dagaalyahan Ruush ah, dagaalyahan gaar ah! Laakiin sida Brusilov yiri: Askarteenu aad bay u fiican yihiin, saraakiisheennu aad bay u wanaagsan yihiin, taliyayaasheenna waa dhexdhexaad, boqorkuna gabi ahaanba wuu xun yahay!
  Awoowe si aan faraxsanayn ayuu u saluugay:
  - Haddii taliyahayagu aanu ahayn Kuropatkin, laakiin Brusilov: waan ku guuleysan lahayn! Hoogay, waa la dul qoray! Waa in la sheegaa in boqortooyadii, guud ahaan Ruushku ay yaraayeen: Suvorov waxaa jiray galaxyo dhan oo taliyeyaal heer sare ah! Si kastaba ha ahaatee, Stalin waa Georgian, iyo sida ay yiraahdaan, Georgians ...
  Awowgii ayaa hadalka ka dhex galay Witcher:
  - Ka digtoonow odhaahyadan oo kale! Markaa waxaad geli kartaa waax gaar ah! Si kastaba ha ahaatee, aniga Stalin sinaba caqli uma aha! Iyo tusaale ahaan, feedhkii laynka seegay ee Febraayo ayaa xaqiijinaya tan! Jid ahaan, waxaan maqlay in 1-dii Maajo, difaaca hawada Soviet ee Moscow uu noqday mid aan waxba tarayn oo kumanaan kun oo muwaadiniin Soviet ah ay dhinteen!
  Odaygii ayaa yiri:
  - Thanks to USA iyo Britain! Waxay siiyeen Wehrmacht diyaarado cusub! Waxaa intaa dheer, waxaan maqlay in ay jirto sadbursi wadareed, taas oo ay sabab u tahay Yaks hawada ku kala go'ay! Intaa waxaa dheer, waa astaanta cusub ee Yaks!
  Witcher ayaa madaxa ruxday:
  - Waxaan ka maqlay! Runtii waa ceeb! Laakiin waxaan rajeynayaa in dambiilayaasha la ciqaabo oo dhibka la saxo!
  Awoowe wuu madaxa ruxay, markaas ayuu si lama filaan ah u yiri:
  - Dhibaatada ugu weyn waxay ku jirtaa madaxeena! Nooc ka mid ah maskaxda Soofiyeedka! Isku day in qofka loo rogo cog, addoon caadi ah!
  Witcher ma doodin. Way aamustay, iyada oo si cad daaqadda ka eegaysa. Hadda khatarta jabka USSR waxay noqotay mid la taaban karo. Waxaa soo baxday in xitaa Moscow aan laga ilaalin weerarrada hawada. Ugu yaraan ma haysato difaac ku filan oo ay iskaga caabsato duullaan hawo oo baaxad leh!
  Waa hagaag, dagaalku wuxuu u socdaa marxalad yar oo kala duwan ... Run, dagaalladii Stalingrad, Jarmalku sidoo kale waxay lahaayeen sareynta hawada, laakiin ma aysan keenin guushii la rabay! Si kastaba ha ahaatee, Krauts waxay lahaayeen faa'iido aan sidaas u buurnayn! Ka dib oo dhan, diyaaradaha cusub ee Soofiyeedka ayaa si joogto ah u yimid dhinaca hore! Laakiin waa in la sheegaa in heerka tababarka dagaalka ee duuliyayaasha uu ahaa mid aad u hooseeya. Inta badan dadka cusub ma haysan wax ka badan 8 saacadood oo wakhtiga duulimaadka ah. Tani waa dhimis weyn, gaar ahaan maadaama Jarmalku badiyaa haysto ilaa 250 saacadood! Si kastaba ha ahaatee, Stalingrad ka dib Jarmalku wuxuu hoos u dhigay barnaamijka 150, laakiin hadda sahayda shidaalka ayaa noqotay mid aad u fudud. Si kastaba ha ahaatee, soo bixitaanka tiro badan oo diyaarado cusub ayaa sidoo kale dhibaato u abuuri doona Krauts.
  Dhinaca kale, waxaa la sheegay in dhowr qof oo Maraykan ah la qabtay oo ka mid ahaa duuliyayaashii diyaaradihii la soo riday. Midda dambe lama yaabin haba yaraatee! Luftwaffe ma haysto duuliyayaal ku filan kuwa cusub, sidaas darteed waxay heleen mutadawiciin!
  Waxaan la yaabanahay sida taliska Soofiyeedka uga jawaabi doono arrintan? Ka dib oo dhan, ma jiraan wax aad ku tagto Berlin? Duqeymaha istiraatijiyadeed ee fog-fog laguma horumarin USSR, marka laga reebo P-8. Diyaaraddii ugu dambaysay, oo xawaaraheeda ku socotay wax ka yar 400 kiiloomitir saacaddii, lana abuuray 1936, ayaa si cad u dhacday. Intaa waxaa dheer, marka ay weeraraan Berlin, waxay u dhaqaaqi doontaa iyada oo aan la raacin hawada, Jarmalkuna waxay la qabsan karaan diyaaradahooda. Ka dib oo dhan, waxay horeyba u leeyihiin radar aad u wanaagsan oo duubi doona dhaqdhaqaaqa duulimaadka ee Berlin. Haa, waxayna qaadataa wakhti in la soo saaro ku filan oo mashiinadan si ay u weeraraan Jarmalka. Jarmalku maaha qaran daciif ah oo tignoolajiyada jecel! Iyaga laftoodu waxay u badan tahay inay yihiin kuwa ugu edaabta iyo habaynta badan Yurub ama xitaa adduunka! Aad bay u adagtahay in aad kaligaa ku guulaysato, iyo waliba Jabaan daciif ah oo dhanka hore ah.
  Waxa ugu fiican ee lagu samayn karo xaaladan waa in la isku dayo in la kaxeeyo xulafada iyo Jarmalka. Laakiin sida tan loo sameeyo? Beria waxay mar hore ku amartay inay sameyso wax la mid ah iyadoo adeegsanaysa burburiyaha laga helay Mareykanka. Waxay noqon kartaa kicin wanaagsan, laakiin Anna ma helin waqti.
  Waxay u muuqataa in aysan ahayn eedayn - ka waran haddii aysan ahayn qaddar, laakiin dhadhan aan fiicneyn ayaa weli ku sii qulqulaya iyada. Sida haddii ay iman lahayd maalin ka hor, wax walba way ka duwanaan lahaayeen!
  Si kastaba ha ahaatee, ma aha wax aan macquul aheyn! Laakiin waxay timid isla markii ay amar ka heshay Beria!
  Guud ahaan, Lavrenty Palych waa sayid u ah kicinta. Japan waxay weerartay Peru Harbor, ma ahan ka qaybqaadashadiisa!
  Xaqiiqdu waxay tahay, sida haddii si kadis ah, sirdoonka dhulka Qorraxdu soo baxdo ay la soo baxeen dukumentiyo ku saabsan qorshayaasha Maraykanku ku qaadayo weeraro isdaba joog ah oo ka hortag ah oo la isticmaalayo xadiidka diyaaradaha, oo ay ku jiraan kuwa saldhigoodu yahay Peru Harbor!
  Intaa waxaa dheer, Maraykanku waa nacasyo: waxay ku kiciyeen Japan dagaal, iyada oo ay weheliso Ingiriisku cunaqabatayn ku soo rogay sahayda saliidda iyo alaabta kale ee ceeriin, laakiin laftoodu diyaar uma ahayn dagaal!
  Runtii, Maraykanku sannadkii 1941-kii ma lahayn ciidan ku filan, gaar ahaan taangiyada, dagaal uu la galo Japan. Sannadkii 1940-kii waxay haysteen 400 oo taangiyo oo keliya, xogta ku saabsan 1941-kiina waa sir, laakiin uma badna in ay jiraan in ka badan kun iyaga xitaa markaas! Markaa America ayaa ku boodday dagaalka, iyada oo aan si buuxda u diyaarsanayn! Hagaag, Japan sidoo kale aad uma hubaysna. Haddii ay lahayd ilaa laba kun iyo badh kun oo taangiyo ah, iyo kuwo fudud, markaa, tusaale ahaan, ma jirin duulista hawada fog!
  Markaa duuliyayaashii geesiyaasha ahaa ee Dhulka Qorrax-u-soo-baxa ma duqeeyeen USA! Laakiin waa la isku qalday! Oo hadda waxay go'aansadeen inay ka aargutaan USSR, iyagoo ugu horreyntii ku tiirsanaa ciidamadooda lugta, iyagoo ku riyoonaya inay ku celiyaan guulihii waqtiyadii Tsar Nicholas II!
  Witcher ayaa caajisay oo bilaabay inuu heeso:
  Sidee bay noloshu u adag tahay, Rabbi, hoogay,
  Adigu waxaad saartay taaj qodxan.
  Maya, madaxa ha iga qarxin
  Maalin cusub ayaa noo ballan qaaday dhibaatooyin!
    
  riyooyinku waxay isla markiiba ku kala firdhiyeen boodhka,
  Gooryaanka naxariista daran baa xamaasad leh!
  Oo indhahaaga xanuun iyo murugo,
  Maxaa lagu xakameynayaa, qofna awood uma laha!
    
  Laakiin waa maxay, Ilaah, adiga
  Mar haddii isaga laftiisu kor u qaaday iskutallaabta Golgota!
  Riyada ku saabsan farxaddu waa dhalanteed,
  Carmallada way ciyaan oo taahayaan!
    
  Ma jiro dhul dunida ka cabsi badan,
  Sawirka dagaalka, burushka waxaa qariyay dhiig!
  Xumbada hysterical ee ether,
  Isla markaaba shabakada jebi!
    
  Haddii aad rabto noloshayda,
  Markaasaa Ilaah igu tuuray Jahannamo.
  wali waan ku jeclahay
  Horumarka waxaan aaminsanahay isbedel!
    
  Waxaan aaminsanahay in qof
  Awood u leh inuu noqdo mid nadiif ah oo sarreeya!
  In dhibaatadii qarniyadu ay dhammaan doonto.
  Waxaan noqon doonnaa sida walaalka Qaadirka ah!
    
  Maxaan amri doonnaa?
  In baaxadda maraakiibta xiddigaha!
  In ciidankeena geesiyaasha ah,
  Waxay ka dhalaali doontaa si ka xoog badan Quasar!
    
  Noloshu weligeed ma bixi doonto
  Oo qof kastaa wuxuu noqon doonaa aadanaha!
  Sida ilayska sanadka oo kale,
  Iyada oo aan xad lahayn oo da' weyn!
    
  Shuuciyadu waxay noqon doontaa mid dhab ah
  Rumayso inay ka fiicnaan doonto sidii aad ku riyootay!
  Hore u soco, kor, hoos ma aha,
  Farxad ha jirto - ma murugo!
  Vedmakova dhammeeyey heesta iyo "Emka" ugu dambeyntii galay Vladivostok. Duuliyaha ayaa si xiiso leh u eegay magaalada. Waxaa jiray koror muuqda oo burbur ah oo ka dhacay Vladivostok, dhismayaasha qaar ayaa sigaar cabbayay, kooxaha daminta ayaa ka shaqeynayay waddooyinka, waxaa jiray dhalinyaro badan oo majarafad, wax-soo-saar iyo qalab kale oo dab-damiska ah.
  Awoowe wuxuu yiri:
  - Boqorka hoostiisa, dhallinyaradu waxay sidoo kale si adag u shaqeeyeen, laakiin dhoola cadeyn iyo xamaasad la'aan! In kasta oo aanad ka fogaan doonin xamaasad badan!
  Witcher ayaa diiday:
  - Haddii warshaduhu ay yihiin mishiinka dhaqaalaha, xamaasadu waa shidaalka leh lambarka octane sare!
  Odaygii ayaa si farxad leh u ruxay:
  - Si fiican baad u hadlaysaa, gabadheey!
  "Emka" waxay istaagtay meel u dhow dhismaha xafiiska taliyaha, Vedmakova ayaa ku dhawaaday inuu ka baxo. Waxay runtii rabtay inay ku soo noqoto faraskeedii baalasha lahaa.
  Inantii waxay garaacday xafiiskii looga soo diray yeedhmada. Cod hurdo leh ayaa raacay:
  - Soo gal!
  Witcher ayaa gudaha u soo gashay, iyadoo garbaheeda toosinaysa iyadoo faanaysa. Waxaa kursi ku fadhiistay nin ku labisan direyska kornayl NKVD. Nin bidaar leh oo aan fiicnayn. Wuxuu si murugo leh u weydiiyey duuliyihii:
  - Magaca buuxa!
  Gabadhii ayaa si degdeg ah ugu jawaabtay:
  - Anna Petrova Witcher!
  Korneelka ayaa intaas ku daray.
  - Darajo ciidan?
  - Gaashaanlaha Ciidanka Cirka iyo Halyeyga Midowga Soofiyeeti! - Duuliyaha ayaa si sharaf leh u yidhi.
  Korneylka ayaa taleefoonkii qabtay oo si kooban u yiri:
  - Ciidamada Cirka Major Witcher ayaa mar hore yimid!
  Markaas ayuu gabadhii u soo jeestay.
  - Sidee dareemaysaa? Waxaan rajeynayaa inaad caafimaad qabto?
  Duuliyaha ayaa ilkaheeda kala soo baxday:
  - Waxaan dareemayaa wanaag! Diyaar u ah inuu u dagaalamo sidii libaax oo kale!
  Kornaylku wuu lulay:
  - Wayn! Waxaan u maleynayaa in Japanese ay qadarin doonto!
  Sawaxan iyo sawaxan ayaa ka dhashay kabo-kabo ah, iyo lix qof oo caadi ah oo ka tirsan waaxda gaarka ah, oo uu la socdo nin xidhan dirays gaar ah, ayaa xafiiska soo galay. Wuxuu amray:
  - Katiinad ku xidho tuuggan!
  Witcher wuu wareeray:
  Waa maxay waxa kale?
  Korneylka ayaa ku qayliyey:
  - Midkaasna! Waa lagu xidhay, muwaadin Witcher! Waxaana lagugu xidhi doonaa xabsiga!
  Nin lebisan dirays gaar ah ayaa ka digay:
  - Naagtan aad bay u taqaan sida loo dagaalamo! Markaa iska jir!
  Witcher ayaa dhoola caddeeyey:
  - Ma noqon doono wakiilo ka socda hay'adahayaga fulinta sharciga! Wac Beria oo isla markiiba nadiifi isfaham la'aantan!
  Korneylka ayaa si quursi leh u yiri:
  - Waa kan hab kale oo lagu mashquuliyo Beria! U dir xabsiga, baadhistuna way xallin doontaa!
  Sixiroolihii ayaa lulay:
  - Waxaan ahay geesiga Midowga Soofiyeeti iyo baaritaanka, dabcan, ayaa xallin doona, laakiin Beria waxay noqon doontaa mid dhakhso badan! Waxaan rabaa inaan sida ugu dhaqsaha badan ugu sugnaado koontaroolka diyaaradda!
  Korneylka ayaa u tacsiyeeyay:
  - Inta lagu jiro dagaalka, qofna ma daahi doono muddo dheer! Kaxee iyada!
  Vedmakova wuu socday iyada oo aan iska caabin ah oo kaliya waxaa riixay muzzles ee qoryaha gaabsan ee moodeelka ah ee bilaabay in lagu qalabeeyo indhoolayaal. Dabadeed waxa ay igu shubeen mad madow oo ay kaxeeyeen. Anna Petrovna way degganaatay, iyadu ma dareento dambi nafteeda ah, NKVD waxay u badan tahay inay ogaatay xiriirkeeda gaarka ah ee Beria, si ay u xaliyaan. Xitaa waa xiiso leh in la booqdo xabsiga. Ninka dhabta ah waa inuu wiil koriyaa, u adeegaa ciidanka, oo uu waqti ku qaataa xabsiga! Markaa, malaha, dagaalyahanka! Dad badan oo caan ah ayaa xabsiga ku jiray: Stalin, Lenin, iyo Hitler!
  Xabsigu kama fogayn xafiiska taliyaha, sidaas darteed Vedmakova ayaa laga soo saaray oo loo soo galiyay barxadda. Halkaas eyda ayaa xanaaqsan, darbiyada dhagaxa ah ee godka, ee la dhisay qarnigii siddeed iyo tobnaad, waxay ahaayeen kuwo caajis ah oo cawl ah. Gabadhu waxay dareentay farxad aan ikhtiyaari ahayn markii gudaha la keenay oo la soo mariyay dariiqyada. Halkan waxaa ah daaqadda diiwaangelinta: su'aalaha caadiga ah:
  - Magaca koowaad, magaca dambe, patronymic, jinsiga!
  Ka dibna midig u leexo qol goglan. Meeshaas, miiska, waxa fadhiistay sarkaal ku lebisan direyska NKVD iyo maro maqaar ah, oo uu la socdo dhakhtar sita jaakad cad iyo laba dumar ah oo da' dhexaad ah oo gacmahooda ku jiidaya galoofyada caagga khafiifka ah.
  Waardiyihii la socday Vedmakova si deg deg ah, oo dhaq-dhaqaaq la sameeyay, ayaa katiinadii ka saaray. Sarkaalka ayaa amray:
  - Dharkaaga iska siib!
  Witcher ayaa yaabay:
  - Waa maxay?
  Sarkaalkii ayaa si deggan ugu celiyay:
  - Waxaan ku idhi, dharkaaga iska siib! Raadinta iyo raadinta shakhsi ahaaneed waa qasab!
  Gabadhii way xiirtay:
  - Laakiin halkan rag baa jooga!
  Sargaalkii timaha sita ayaa qayliyey:
  - Maku caawin karaa! Kaalay calalkaaga iska siib dhillooy!
  Vedmakova way gariirtay, waxay xasuusatay in marka xabsiga la dhigo, baaritaan shakhsi ah waa qasab oo waxay bilowday inay iska bixiso dharkeeda. Dumarku way aqbaleen oo si taxadar leh ayay u dareemeen tol kasta. Kaddib markii ay ku jirtay surwaalkeedii, Witcher wuu xishooday, laakiin sarkaalku wuu qayliyey:
  - Oo iska siib surwaaladaada, qaniinyo! Baadhitaanku wuu dhammaan doonaa!
  Inantii oo ay hortooda kaga tageen dhawr nin oo qaawan (Kolanyadii soo qaaday ayaa is taagtay, oo daqiiqad kasta u diyaar ah inay dagaal gasho), inantii way xishoodeen oo waxay isku dayday inay gacmaheeda ku daboosho.
  Waxay si adag uga dhufteen dabada:
  - Gacmaha hoos, qaniinyo!
  Witcher wuu qalloocay, laakiin wuu u adkaystay. Markii dharkeedii baadhistii loo dhammeeyey, kabteediina la jeexjeexay, ayuu sarkaalkii amray:
  - Hadda iska hubi naftaada!
  Gabdhihii xabsiga ku jiray ayaa madaxa ka bilaabay. Waxay timaha ku tumanayeen faraha gacmo-gashi, ka dibna waxay eegeen dhegaha, xitaa waxay isticmaaleen nooc ka mid ah tuubo leh toosh. Dhegaha ayaa dhowr jeer dib loo soo celiyay, foorarsaday oo aan qalloocin. Kadib waxay eegeen sanka dulalka:
  - Qufac, fadlan! Taasi waa, ka xoog badan!
  Inanta ayaa sanka ka jabay. Intaa ka dib waxaa la baadhay afka. Waxay ahayd gabi ahaanba wax aan fiicneyn, gacmaha qallafsan ayaa ku cadaadinaya carrabka, had iyo jeer way soo celiyeen, ka dibna aad bay u sii jiidayeen, xitaa waxay ku dhawaadeen inay dilaan.
  Sarkaalka ayaa yiri:
  - Waxaan u baahanahay inaan aad uga taxadarno! Waxay noqon kartaa basaas!
  Maxaabiista ayaa bilaabay in ay farahooda ku cadaadiyaan ilkahooda, iyaga oo hubinaya buuxinta macluumaadka muhiimka ah ee lagu qarin karo. Witchakova waxay dareentay in la bahdilay oo ay candhuuf ku tuftay; Kadib gacma-gacyada haweenka ee galoofisyada ah ayaa bilaabay inay dareemaan naasaha gabadha oo qaawan. Way cajiimeen, waxay dareemeen macno ahaan millimitir kasta, waxayna ku tusi jireen toosh. Gabadhii naasaheeda si khiyaano leh ayay u barareen, maxaabiistiina aad iyo aad bay u sii adkeeyeen, dabadeedna way qallooceen:
  - Maya! Halkan waa nadiif!
  Marka xigta, xuddunta iyo faraha ayaa la baadhay. Xuddunta ayaa dib loo soo celiyay, sidoo kale waa la leexiyay, ka dibna irbad ayaa lagu muday. Faraha ayaa si taxadar leh loo baaray.
  - Oo hadda baaritaanka dumarka! - Sarkaalku wuu amray.
  Maxaabiista ayaa amray:
  - Laab oo lugahaaga kala bax, fadlan!
  Waxa soo raacay waxa ay ahayd tii ugu bahdil badnayd, markii gacanta maxbuuska ee gacanta gashanaa ay si qallafsan laabta gabadha u gashay. Witcher wuxuu la taahaa xanuun iyo bahdil. Waxayna gacantu si aad ah u qodday godkii ay haweenaydu ku kaydisay hantideedii ugu qiimaha badnayd, kaas oo ahaa mid xanuun badan oo xanuun badan. Inantii inyar bay gilgishay, sarkaalkiina si jees-jees ah ayuu u yiri:
  - Si fiican u hubi sida ugu macquulsan! Ka dib oo dhan, waa meelo qarsoodi ah oo basaasiintu ay inta badan qariyaan dukumentiyada, mararka qaarkoodna qoraal yar ayaa ku filan si loo ogaado macluumaadka muhiimka ah.
  Mid ka mid ah xabsiga ayaa lagu beddelay mid kale, ka dib baaritaankii ayaa noqday mid ka sii xanuun badan oo edeb ah. Witchakova waxay xaqiiqsatay inay si fudud u rabeen inay ceebeeyaan iyada oo u beddelaya raadinta jirdil.
  Baadhitaanka futada ma ahayn mid adag, waxaana sidoo kale la isticmaalay mindhicir iyo enema weyn. Sida muuqata duuliyaha ayaa si dhab ah looga shakiyay. Intaa ka dib, hubinta faraha, lugaha iyo cagaha waxay u ekaayeen wax yar.
  Si kastaba ha ahaatee, tani halkaas kuma ay dhammaanin;
  - Hadda raajo caloosha! Ma jirin wax badan oo ay liqi karto!
  Hagaag, wax intaa le'eg ma dhibayso. Dhakhtar ayaa halkan joogay, si taxadar leh ayuu u baaray wax walba, xitaa wadnaha iyo sambabada. Ugu dambayntii waxa uu yidhi:
  - Way nadiif tahay, wayna caafimaad qabtaa!
  Sarkaalkii ayaa si cadho leh u gunuunacday:
  - Waa nasiib darro inaan toogan doono iyada! Si kastaba ha ahaatee, ha u ciyaaro biyaano hadda!
  Duuliyaha oo la yaaban bahdilaad, ayaa si adeeci ah u socday sidii mootada. Gacmaha Witcher waxaa lagu mariyay rinji oo si taxadar leh loogu tuujiyay warqad. Kadibna waxay raacday dhammaan noocyada cabbiraadaha, sawiridda profile, weji buuxa. Waxay igu qasbeen inaan anoo qaawan istaago muddo dheer, iyagoo dib u qoraya dhammaan calamadaha, nabarrada iyo burooyinka jirkayga ku yaal. Taas ka dib iyada ayaa lagu maydhay qubeyska qabow, taas oo, si kastaba ha ahaatee, caado u ahayd USSR, ma aha oo kaliya maxaabiista la siiyay dharka xabsiga.
  - xidho, qaniinyo!
  Dhab ahaantii khamiisku wuxuu ahaa joonyado ka samaysan gogol oo lagu xardhay nambarka xabsiga. Gabadha lama siinin kabo, iyadoo u muuqata inay u arkayeen inay yihiin raaxo aan loo baahnayn cadawga dadka, dabadeed waxay u kaxaysteen, iyada oo aan si dhib yar u huwan, oo ay geeyeen qol.
  Xadhig-wadareed ayaa dhawaan dhacay, xabsiga ayaa buux dhaafiyay oo guux badan. Vitchakova ayaa lagu tuuray qafis cidhiidhi ah, halkaas oo ay hore u joogeen in ka badan boqol haween ah, oo u badan gabdho yaryar oo ka mid ah ciidamada iyo adeegayaasha. Markii duuliyaha la soo geliyay qolka, waxay qaadi kari wayday hal tallaabo; Qolka dhexdiisa aad bey u madoobaatay, daaqaddii baa kor loo fuulay, cufan oo aad u uraysay, sida muuqata baaldiga muddo dheer lagama soo bixin.
  Gabdhuhu badhkood way qaawanaayeen, oo qaarkood dharkoodii bay qaawanaayeen; Qaar badan oo iyaga ka mid ah ayaa caajisay oo waydiistay biyo. Witcher ayaa istaagay oo weydiiyey:
  - Hal tallaabo ma qaadi karo! Halkee ayaan aadaa!
  - Meesha ay ku geeyeen oo ku joog! - Waxay ka dalbatay mugdiga, malaha waa kii ugu weynaa qolka. - Ma jirto meel aan halkan.
  Witcherova, iyada oo garatay in tani ay tahay nacasnimo, ayaa weli waydiisatay:
  -Maxaad gabdho u tahay?
  Codadka ayaa raacay:
  - Haa, waa kan qodobka 58, ama xataa iyada oo aan wax dacwad ah lagu soo oogin! maxaad u qabtaa
  Witcher ayaa ku kaftamay:
  - Haa, waxay kufsatay Beria!
  Qosolka saaxiibtinimo ee hablaha iyo dhawaaqooda ayaa la maqlay:
  - Haa, iyadaa iska leh!
  Oo gudcurka ka qayliyey:
  Kuma filna in la deldelo Beria!
  Cod cabsi leh ayaa kala gooyay:
  -ku filan! Oo sidaas daraaddeed in ka badan nus kun oo nin oo daarada ku jiray ayaa lagu toogtay! Waxa kale oo nalala soo bixi karaa qolka oo dhan si aanu u socono!
  Witcher ayaa qayliyey:
  - Hagaag, maya, haddii ay ii qabtaan dil, ma dhiibi doono!
  . CUTUBKA 8AAD
  Oleg Rybachenko wuxuu sii waday inuu la dagaallamo berrito dhalaalaya oo leh gabadha Margarita Korshunova.
  Waxay ku dagaalameen Stalingrad. Waxay ku dagaalameen geesinimo weyn. Caruurtii daa"imka ahaydna kuma fikirin inay dib u gurtaan oo ay cadowga u gacan galaan.
  Laakin ciidammadu ma sinnayn oo Naasiyiintii ayaa si tartiib tartiib ah u dhaqaaqay. Laakiin aad u gaabis ah oo qashin u ah waddooyinka iyo guryaha oo ay wataan meydka calooshood u shaqeystayaal.
  Moscow waa la hareereeyey, laakiin weli waa la dagaallamayaa. Waxayna sidoo kale lahayd gabdho u gaar ah oo qurux badan. Yaa runtii geesiyaal ah.
  Oleg Rybachenko iyo Margarita ayaa rasaas isku weydaarsaday magaalada Stalingrad. Isla mar ahaantaana, wiilku wuxuu isku dayay inuu wax curiyo isagoo isticmaalaya AI.
  Musharaxa madaxweynaha Belarus Alexander Lukashenko looma ogola inuu ka qeyb galo doorashada. Waxay khalad ka heleen xaqiiqda ah in Cathedral Slavic ay ka laabatay saxiixyada. Taasina waxay keentay in aanay lix musharax ahayn, balse shan musharax. Oo halganka ugu weyn ayaa ka dhex qarxay Zenon Pozdnyak iyo Kebich. Kebich oo u janjeedha dhanka Ruushka iyo qunyar socodka badan ayaa u soo gudbay wareegga labaad isagoo xoogaa faa"iido ah helay. Kadibna wuxuu ka adkaaday Poznyak anti-Ruushka oo leh farqi weyn.
  Lukashenko ayaa ka mudaharaaday in si sharci darro ah xilka looga qaaday. Laakiin guud ahaan wax aan buuq ahayn ma jirin.
  Kebich si kalsooni leh ayuu ku guuleystay. Oo wuxuu noqday madaxweynihii ugu horreeyay ee Belarusian.
  Wax yar ka dib Belarus waxay gashay aagga ruble. Xaaladda dhaqaale ayaa weli ku sii jirta dhibaato. Lacag ku filan ma jirin. Laakiin waddanku wuxuu ku jiray aagga ruble.
  Kebich waxa uu soo jeediyay habka is dhexgalka Ruushka. Sharciyadu waxay bilaabeen inay isku yimaadaan, xuduudaha la furo, dhaqaaluhuna waa la mideeyey. Waxaa la abuuray meydad sare.
  Sannadkii 1999-kii, doorashooyin madaxtinimo oo cusub ayaa ka dhacay Belarus. Dhaqaaluhu wuxuu ku jiray qalalaase qoto dheer ka dib markii uu Ruushku diiday. Laakiin saamaynta shuuciyadu aad bay u korodhay. Lukashenko ayaa cid walba la dagaalay, mana uusan abuurin xisbi u gaar ah, waxaana gadaal ka riixay ciidamo kale. Halgankii ugu weynaa wuxuu ka dhacay inta u dhaxaysa Kalyakin iyo Kebich. Zenon Poznyak waxa uu lumiyay caannimadii wakhtigan. Sida Belarusian Popular Front guud ahaan.
  Shuuciyadii ayaa xoogaystay.
  Ruushka, taariikhda ayaa sidoo kale isbeddelay wax yar. Zyuganov ayaa helay codad yar oo dheeri ah madaxweynaha, inkastoo uu ku guuldareystay inuu ku guuleysto. Lebed waxa uu ahaa Xoghayaha Golaha Ammaanka dhowr bilood oo dheeraad ah. Laakiin, guud ahaan, tani maaha mid aad muhiim u ah. Farqiga ugu muhiimsan ayaa ah in Chernomyrdin aan la eryin. Taasina waxay keentay in uu sii ahaado ra'iisul wasaare xitaa ka dib markii uu ku guuldareystay. Si kastaba ha ahaatee, Kebich, si kastaba ha ahaatee, inkastoo Chernomyrdin uu caawiyay, weli waa laga badiyay wareegii labaad, Kalyakin wuxuu noqday madaxweynaha Belarus.
  Iyo Ruushka, ka dib markii Yeltsin ka tagay, Chernomyrdin wuxuu noqday madaxweynaha. Dhaqaalaha Ruushka ayaa mar hore bilaabay inuu koro iyo Viktor Stepanovich, inkastoo ay si adag u adag tahay, iyadoo la kaashanayo Zhirinovsky, oo kaalinta saddexaad galay, ka adkaaday Zyuganov.
  Sidaas darteed, dalka Ruushka Chernomyrdin wuxuu noqday madaxweynaha, Zhirinovsky wuxuu noqday xoghayaha Golaha Ammaanka iyo kaaliyaha koowaad ee madaxweynaha. Putin ilaa hadda wuu ku sii sugnaaday. Zyuganov waa madaxa mucaaradka. Primakov weli waa wasiirka arrimaha dibadda.
  Markaa wax walba sidii loogu talo galay ayay ku socdeen. Kalyakin wuxuu sii waday geeddi-socodka is-dhexgalka, laakiin weli ma midoobin. Dhaqaaluhu wuxuu bilaabay inuu kobco. Chernomyrdin ayaa hogaaminayay dagaalka Chechnya. Waxaan la hadlay Maskhadov. Waxaana ugu dambeyntii laga gaaray xasilooni.
  Chernomyrdin ayaa horey ugu guuleystay doorashooyinka soo socda si fudud Zyuganov. Kalyakin ayaa sidoo kale si fudud loogu doortay mar labaad. Wax kastaa waxay u socdeen in ka badan ama ka yar si habsami leh. Dhaqaalaha Belarus ayaa sii kordhayay.
  Laakin Kalyakin ma uusan isu sharixin mar saddexaad. Ku-xigeenku wuxuu ahaa saaxiibkiis Novikov.
  Chernomyrdin sidoo kale uma tartamin mar saddexaad. Chernomyrdin waxaa ku guuleystay Zhirinovsky. Dambe, dabcan, waxay noqotay mid aad u dhexdhexaad ah, laakiin waxay kordhisay cadaadiska Belarus - oo dalbanaya ku biirista Ruushka.
  Novik wuu diiday. Waana sababta uu cunaqabatayn u soo fuulay.
  Zhirinovsky wuxuu ahaa mid aad u adag oo aad u adag ... Natiijo ahaan, ciidamada taageersan Ruushka ayaa afti ka qabtay Belarus, taas oo ku soo beegantay dhibaato dhaqaale oo daran. Belarus waxay noqotay qayb ka mid ah Ruushka. Taas oo xoojisay shucuurtii reer galbeedka.
  2014, Zhirinovsky, isagoo ka faa'iideysanaya munaasabadda Maidan ee Ukraine iyo afgembigii Yanukovych, ayaa u diray ciidamo. Ciidanka Yukreeniyaanka ma awooday inay la dagaallamaan oo Ruushku hub ka dhigteen. Yanukovych iyo Rada oo qori caaradiis ku dhawaaqay ayaa ku dhawaaqay afti. Ruushka ayaa sidoo kale la wareegay jamhuuriyaddan.
  Si dadka Yukreeniyaanka ah ay u yareeyaan fallaagada, Zhirinovsky wuxuu u raray caasimadda Ruushka ee Kyiv. Waxayna taasi saameyn ku yeelatay natiijada aftida. Vladimir Volfovich qudhiisa, doorashada soo socota ee madaxtinimo, ayaa si guul ah loo doortay mar saddexaad, isagoo baabi'iyay dhammaan xayiraadihii aftida.
  Alexander Lukashenko ayaa shaqada ka fadhiistay oo wuxuu quustay. Putin waxa uu guddoomiye ka ahaa FSB ilaa 2012, markaas oo uu lixdan jir ahaa. Iyo Zhirinovsky, oo jecel inuu dib u soo nooleeyo kooxda, ma uusan ku beddelin sarkaal karti leh oo afartan jir ah. Guddoomiyaha Belarus, oo bedelay Novik, ayaa sidoo kale noqday da 'yar.
  Ruushka, si kastaba ha ahaatee, wuxuu la kulmay cunaqabatayn reer galbeedka, laakiin ma ahayn mid aad u weyn. Zhirinovsky wuxuu ka dagaalamay Suuriya iyo Ciraaq. Waxa uu u abuuray gobol u gaar ah Kurdiyiinta wuxuuna guud ahaan u dhaqmay si ka go'aansan Vladimir Putin. Waxaa intaa dheer, Ruushku wuxuu weerar gantaal ah ku qaaday Sacuudi Carabiya wuxuuna si aad ah u kordhay qiimaha saliidda.
  Kadibna dagaal weyn ayaa dhex maray Iran iyo Maraykanka. Taas oo sii kicisay sicir bararka shidaalka. Dhanka kale, Ruushku wuxuu qabsaday oo ku daray dalalka Baltic iyo Moldova. Ka dibna, iyada oo ka faa'iidaysanaysa qalalaasaha Kazakhstan ka dib bixitaankii Nazarbayev, waxay ku dartay jamhuuriyaddan wareeggeeda.
  Afti ayaa sidoo kale la qabtay, Ruushkana wuxuu qabsaday gobol kale.
  Dib u soo celinta USSR ayaa si tartiib tartiib ah u socotay.
  2020, Zhirinovsky wuxuu cusbooneysiiyay rikoorkiisa markii afraad ee madaxweynaha Ruushka. Weli ma uu niyoon inuu baxo.
  Ruushkuna waxa uu dhex marayay badhtamaha Aasiya. Dalalka Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, waxaa ka soo muuqday ciidamo Ruush ah, waxaana la qabtay aftida ku biirista Ruushka.
  Sidaas darteed dalka waxaa lagu soo celiyay gudaha xuduudihii hore ee USSR.
  Laakiin tani kuma filna Zhirinovsky. Isaguna isagoon cuqdad aan loo baahnayn, ku qabsaday Finland ciidamo. Oo halkaas, dabcan, oo leh ku dhawaad boqolkiiba boqol natiijada, ka dib markii la qabtay afti. Oo iyada qudheeda ku biiraya.
  Sidaa darteed, Ruushku wuu soo laabanayay. Xidhiidhka Shiinaha ayaa yara xumaaday iyadoo ay ugu wacan tahay sheegashada Port Arthur iyo ka saarista jaalaha ee Siberiya.
  Laakiin hadda, Shiinuhu wuxuu ka baqay inuu ku caayo Ruushka.
  Balse Alaska waxaa ka dhacay afgambi militari, waxaana qabsaday ciidamada Ruushka. Waxayna afti u qaadeen dib ugu noqoshada Ruushka. Isla mar ahaantaana, America ayaa lagu qasbay in ay aqoonsadaan in aan sax ahayn heshiiska iibka Alaska ee Russia.
  Sidaa darteed...
  Oleg Rybachenko ayaa hakad geliyay oo bilaabay inuu mar kale toogto.
  Wiilkii ayaa qarxiyay ka dibna wuxuu ku tuuray bam-gacmeedka cagtiisa oo qaawan. Faashiistadii wuu kala firdhiyey oo bartiisa Twitterka ku soo qoray:
  - Ma lihin!
  Margarita sidoo kale waxay ridday qarax, waxay ku tuurtay bam-gacmeed iyada oo cagteeda qaawan, burburisay Fritz oo ku qaylisay:
  - Oo mar walba midaysan!
  Carruurtu si geesinimo leh ayay u dagaalameen.
  Wiilkii ayaa mar kale cadawgii ku dhuftay cadawgii. Waxa uu bam gacmeed ku tuuray jidka lugihiisa qaawan. Taasi waxay keentay in laba taangi ay isku dhacaan. Oleg Rybachenko ayaa ku heesay:
  Adiga ayaa ku mahadsan, dhulkayaga Ruushka,
  Magaca Ruushka xurmada leh,
  Talo gacaliye!
  Inantii ayaa haddana cagteeda qaawan ku tuurtay bam-gacmeedkii. Waxay toogatay daraasiin faashiste ah oo ku heesay:
  - Buurta waxaa saaran sac.
  Noqo caruur caafimaad qabta!
  Wiilkii ayaa qarxiyay, oo gooyay Krauts oo qayliyay:
  - Dalka hooyo qalbigeyga,
  Nasiib wanaag waxaan furi doonaa albaabka!
  Ka dibna cagtii ubadkiisu waxay tuurtay bam gacmeed. Waa nin runtii ah sidaha dilaaga ah ee burburka.
  Margarita sidoo kale waa falaar leh saxnaan weyn.
  Inantii way qaadatay oo ku heesay:
  - Maya, kan feejigan ma libdhi doono.
  Muuqalka gorgorka -
  Codka shacabka waa cad yahay -
  Shaqsiga waxaa burburin doona abeesada!
  Inantii oo cagteeda qaawan ku tuuraysa bam-gacmeed, ayay qaadatay oo sii qaylisay;
  Stalin waxa uu ku nool yahay qalbigayga
  Si aynaan u garan murugada -
  Waxaa la furay albaabkii bannaanka -
  Xiddigaha ayaa kor naga iftiimiyay!
  Gabadhiina way qososhay. Faashiistadii bay qarxisay. Intay safafkoodii garaacday ayay ku qaylisay:
  Waxaan aaminsanahay in dunida oo dhami ay toosi doonto -
  Waxaa dhamaan doona faashistaha...
  Qorraxdu aad bay u dhalaali doontaa,
  Dariiqa shuuciyadda iftiiminaysa!
  Oo haddana inantii si xeeladaysan ayay cagteeda qaawan ku tuurtay bam-gacmeed. Iyagoo isku riixaya taangiyada Hitler.
  Natasha sidoo kale waa la dagaallamayaa. Stalingrad, gabdhuhu waa geesiyaal si fudud.
  Oo si geesinimo leh ayay isu gabyeen.
  - Dhulkayga hooyo waa mugdiga koonka,
  Waxaan burburin karaa duullaanka cadawga sharka leh...
  Ma tagi karo maalin adiga la'aanteed,
  Waxaan diyaar u ahay inaan naftayda kuu bixiyo!
  Natashana waxay ku tuurtay bam-gacmeed iyadoo cagteeda qaawan.
  Marka xigta, Zoya ayaa dab qabadsiisay. Gabar qurux badan oo bikini ah. Isagu wuxuu siin doonaa dilaac iyo jeexjeexyada faashiistaha.
  Oo markaas hadiyad dilaa ah ayaa ka duuli doonta cagaheeda qaawan.
  Zoya ayaa heesay iyadoo ilkaheeda fuushanaysa:
  - Waxaan jeclahay burburinta cadawga! Gabadha caynkaas ah!
  Oo haddana quruxdu waxay ku bilaabi doontaa baabbi'inteeda faraha lugaheeda oo qaawan.
  Ka dibna Aurora sidoo kale wuu shidaa. Shaydaanka timaha cas ayaa sidoo kale ku dhufan doona faashiistaha.
  Waxayna bam gacmeed ay cagteeda qaawan soo tuurtay ay ku dhufan doontaa askarta Wehrmacht jayga dushiisa.
  Gabadhu way qaylinaysaa:
  - Tili, tili, la tumay, la tumay...
  Waxaan leeyahay awood aan ku garaaco faashiistaha,
  Si dhib ah hadda uma diidi karo!
  Oo haddana dagaalyahanku si sax ah ayuu u toogtay.
  Marka xigta, Svetlana dabka. Waxayna sidoo kale ku tuurtay xirmo qarax ah oo ay lugaheeda qaawan tahay.
  Waa hagaag, Krauts ayaa helay.
  Inanta, si aan toos ahayn, waa dagaalyahan dhagax ah.
  Iyo sida uu u heeso:
  -Rus waa lagu ammaani doonaa dhulka,
  Had iyo jeer waxaan lahaan doonaa riyo!
  Oo afar gabdhood baa faashiistaha ku dhuftey iyo sida ay kuugu dhufan doonaan. Guud ahaan, waxay la mid yihiin awliyo ka tirsan guutada malaa'igaha dhimashada. Naasigii Stalingradna wuu helay.
  Laakiin way sii adkaanaysaa oo way sii adkaanaysaa.
  Stalingrad waa la hayaa hadda, laakiin Naasigu wuxuu awooday inuu qaato Sukhoi. Naasigu waxa kale oo ay leeyihiin guutooyin badeed oo xooggan. Oo ay ku jiraan maraakiibta Ingiriiska ee la qabtay.
  Waxay si dhab ah u nabarteen xeebta oo dhan. Turkiguna wuxuu ka soo socdaa koonfurta. Aad ayay u cabsi badan tahay.
  Natasha iyo gabdhaheeda oo ka yimid Sukhimi waxay u suurtagashay inay u duulaan Stalingrad, iyagoo qabsaday diyaarad Jarmal ah.
  Oo hadda sidoo kale in Stalingrad. Sida, si kasta oo aad isku daydo inaadan qaadan magaaladan, Nazis-ku ma qaataan.
  Natasha waxay ku tuurtay cagteeda qaawan hadiyad gacan-ku-dhiigle ah, oo Nazi-ga ku jeexjeexaysa hilib la jeexjeexay oo heesay:
  - Nolosheennu waxay noqon doontaa mid cajiib ah!
  Zoya, oo bam-gacmeed ku tuuraysa cagteeda qaawan, ayay raacisay, iyadoo ilkaheeda fuushay:
  - Dabcan, haddaynu guulaysanno!
  Gabadhiina waxay ruxday ibta cascas.
  Aurora, toogashada, qaylisay:
  - Oo dalka Aabbahay ha la ammaano!
  Wuxuuna sidoo kale ku tuuri doonaa haddiyad dilaaga ah oo wata suulasha qaawan. Waxay burburin doontaa kuwa ka soo horjeeda oo qaylin doonta:
  -Glory to Great Rus'!
  Ka dibna Svetlana ayaa qaadatay khadka oo ay ku dhufatay. Waxaan gooyay boqol naasi. Dabadeed cagteeda qaawan bay bam gacmeed ku tuurtay oo qaylisay:
  - Waayo, iftiin cusub ee sayniska iyo barwaaqada!
  Afartii gabdhoodna mar kale ayay dagaallameen, mana daayaan inay sanka hoos u dhigaan.
  Natasha waxay soo qaadatay baakidhka qarxa iyadoo wadata laba cagood oo qaawan. Xoogeeda oo dhanna waxay ku tuurtay taangi Nazi ah.
  E-75, markii uu soo gaaray dhaawac, joojiyey oo bilaabay sigaar.
  Natasha ayaa ku heesay:
  -Rus' wuu qoslay oo ooyay oo heesay,
  Da 'kasta, taasi waa sababta ay Rus '!
  Marka xigta, Zoya ayaa qaadatay oo ku furtay hadiyadda gacan-ku-dhiiglaha iyada oo lugaheeda qaawan. Oo taangi kale oo Nazi ah ayaa istaagay, oo garaacay.
  Zoya ayaa Twitter-ka ku soo qortay:
  - Haa, mustaqbalka annagaa leh!
  Sharafta u leh Ruushka weyn!
  Aurora ayaa riday qoriga dhashiikaha. Faashiistayaal badan bay jartay. Markaasay si gardarro leh u tidhi:
  - Ammaanta geesiyaasha USSR!
  Tuuridii cagteeda qaawan ayaa bam-gacmeedkii dib u duulaysa. Tani waa inanta timo cas. Kaliya terminator aan laga adkaan.
  Svetlana waxay qaadatay nafteeda oo burburisay Nazis. Waxayna u jartay sidii caws af badan.
  Kadibna waxay ku soo qortay Twitter:
  - Sharafta dhulka Ruushka!
  Iyo tuurista cagteeda qaawan, bam-gacmeed kala qaybsanaan ah oo dilaa ah ayaa ka duulaya.
  Halgamaagii baa qayliyey:
  - Boqortooyada Soofiyeedka!
  Natasha, toogashada, ayaa tiri:
  - Kuwa ugu weyn boqortooyooyinka!
  Oo haddana cagaheeda qaawan ayaa ka duulaya wax dilaya faashiistaha oo leh dammaanad aad u weyn.
  Gabadhuna waxay ku heesaysaa:
  -Hooyo Allow
  Sharafta Ruushka!
  Zoya waxay sidoo kale ku tuurtay bam-gacmeed iyadoo cagteeda qaawan. Waxay jartay tiro Nazis ah oo ay ku qaylisay:
  - Great Russia - sharaf weyn!
  Waxayna indhaha ku haysay lamaanayaasheeda.
  Gabdhuhu, dabcan, waxay ku dhow yihiin inay qaawan yihiin. Bikinis, madoobayn, muruq leh, qurux badan, iyo qaloocsan.
  Sidee hablaha soo jiidashada leh u eg yihiin markay qaawan yihiin! Oo maxaa dhar kale u jira?
  Marka xigta, Aurora ayaa si firfircoon u toogtay. Oo cagihiisa qaawan ayuu ku tuuri jiray wixii Naasiyiintii dilayay.
  Markaa wuu heesi doonaa:
  - Waayo, Aabbaha weyn!
  Svetlana ayaa sii waday dabka. Waxay jartay faashiistadii waxayna ku soo qortay Twitter:
  - Guulo waaweyn!
  Oo cagtiisa qaawan ayuu bam gacmeed ku ganay. Mar labaadna Naasigu waa baqeen.
  Hablaha ruushka waa fiican yihiin. Waa dadka aerobatics-ka ugu sarreeya.
  Ka dibna waxaa jira duuliyeyaasha: Mirabela iyo Anastasia. Sida ay u dharbaaxi doonaan Krauts.
  Haa, guutooyinkii Hitler ayaa ka cararaya gabdhaha noocaas ah.
  Dagaalyahannada dumarka ah ayaa ku dagaallamaya Yak-9. Baabuurka ayaa u muuqda mid duugoobay. Laakiin aad waxtar u leh. Inkasta oo ay ka liidato Luftwaffe xagga xawaaraha iyo hubka.
  Gabdhuhu waxay haystaan hal madfac oo 20mm ah iyo qori mashiin ah, oo ka soo horjeeda ME-262 oo leh shan madfac oo 30mm ah.
  Laakiin Mirabela si khiyaano leh ayuu u dhaqaajiyay oo waxa uu ka dambeeyaa gorgorka faashiistaha ee baalasha leh. Oo uu ku toogto. Birta ayuu ka garaacaa, cadawgana si buuxda buu u gubay.
  Dabadeed Mirabela ayaa heesay:
  - Sare iyo sare iyo sare,
  Diyaarado u duulaya sida shimbiraha...
  Waxaan duminaynaa saqafyada Faashiistaha,
  Oo geesinimada askartu waa ka shisheeya xuduudka!
  Oo halkan Anastasia tegi doonaa oo laad Nazis ah. Waa gabadh Terminator ah.
  Waxay jebin doontaa wejiyada budhcadda Hitler oo ay ku qaylin doontaa:
  - Sharaf weyn ayaa u iman doonta Ruushka!
  Oo weliba cagihiisa qaawan buu ku cadaadiyaa. Iyo Messerschmitt kale ayaa dhacaya.
  Gabdhuhu waxay ku dagaalamaan surwaalada oo kaliya. Waxayna dareemayaan wanaag. Waxay si degdeg ah ugu lulanayaan matoorada daciifka ah. Oo ay ka baxsadaan xabbada cadowga.
  Mirabela, oo jaray Fritz, ayaa qaylisay:
  - Tuke ma jiro, nagama adkaan kartid!
  Oo haddana dagaalyahankii ayaa u soo baxay meel wax dilaysa.
  Iyo mashiinka cusub ee Hitler ayaa dhacay.
  Gabadha cago-la'aanta ah way garanaysaa waxay samaynayso. Waxayna samaynaysaa wax fiican.
  Waa kan faashiistaha oo isku dayaya in uu meel fog ka qariyo dagaalyahan. Wayna baxday. Iyo mucjiso, mar kale dabada cadawga.
  Oo isna wuxuu garaacay Fritz, isagoo qaylinaya:
  - Ma jiraan wax aan macquul ahayn Ruushka!
  Oo haddana dagaalyahanku wuxuu sameeyaa leexasho quus ah. Oo baabuur kale ayaa ku dhacay, oo la taabtay.
  Mirabela ayaa bartiisa Twitter-ka ku soo qoray:
  - Runtii nabada ayaa loo abuuray Ruushka!
  Iyo mar kale sida ay wax u dhacaan. Iyo sida uu u gacan gelin doono cadowga!
  Anastasia sidoo kale waxay ku dhufatay baabuur Jarmal ah waxayna ku qaylisay:
  - Dhulkeena oo dhan ha la wada faano, yaanay khiyaano inoo jirin!
  Gabdhuhuna waa ay sii kala fogaanayaan!
  Maxaa iyaga ka qaban kara? Hadday tahay duufaan gardaran!
  Si sax ah, xitaa duufaantu kama adkaan karto iyaga!
  Dhanka kale, Natasha, way dagaallantaa oo heesaa:
  - Waxaan u dagaalami doonaa Ruushka!
  Sidoo kale cagtiisa oo qaawan ayuu ku ridi doonaa bam gacmeed heerkiisu sarreeyo.
  Oo isna wuxuu shiidi doonaa naasiyiinta qaybo ka mid ah biro iyo hilib dhiig leh.
  Zoya waxay sidoo kale ku tuuri doontaa mid gacan ku dhiigle ah oo kulul cagteeda qaawan oo, kor u booda, waxay odhan doontaa:
  - Iyo nidaamka cusub ee shuuciyada adduunka oo dhan!
  Oo ilkahiisa qaawan.
  Marka xigta, Aurora si adag ayuu u shidaa. Wuu is toogtay, faashiistadii buu jeex-jeexay, wuuna qeylo-dhaansaday, oo ilka-furay:
  - Si loo gaaro horumar!
  Oo cagaheeda qaawan ayaa ka soo baxa wax carqaladeeya.
  Ka dibna dagaalka Svetlana. Tani waa gabar dilaa ah.
  Oo iyadu sidoo kale waa buluug. Siday u garaacdo faashiistaha... Dabadeed hadyad dilaa ah ayaa ka soo duushay cagaheeda qaawan. Isagu wuu burburin doonaa Nazis oo wuxuu u rogi doonaa olol shaydaan.
  Gabdhaha meesha ka saaraya way ku foodhyi doonaan:
  - Ammaan hadalkayga sharafta leh!
  Ereyga Komsomol!
  Dagaalyahanadu waxay toogan doonaan faashistaha. Oo aynu u tooganno sida eeyaha guracan.
  Kuwani waa gabdho Terminator! Oo waxay baabbi'iyaan Nazis - waxa shayaadiin!
  Natasha waxay tidhi iyada oo leh pathos:
  - Waxaan u dagaalami doonaa hantiwadaagga.
  Ruushka Soofiyeedkayaga,
  Si aad u hesho amar cusub oo weyn!
  Haddana hadyad wax dilaysa ayaa cagteeda qaawan ka soo duushay.
  Zoya sidoo kale waxay u shaqeysaa si tamar leh. Faashiistaha dumiyaa. Oo ma uu daayo iyaga. Oo cagaheeda qaawan ayaa u soo iftiimaya sida fooxa.
  Dagaalyahanku si qiiro leh ayuu u yidhi:
  - Magaca Rus ee xurmada leh,
  Ruushka waa la ammaani doonaa!
  Oo haddana dagaalyahanku wuxuu la dagaallamayaa dareen buuxa.
  Marka xigta, Aurora waxay ku tuurtaa hadiyadda dhimashada iyada oo cagaheeda qaawan. Sida faashistuhu jiho walba ugu kala yaaceen. Isagoo cadhaysan buu yidhi:
  - Waxaan ahay horyaalnimada feerka adduunka!
  Ka dibna Svetlana wuxuu bilaabi doonaa wax dilaa ah oo wax duminaya. Oo cagteeda qaawan ayaa aad u jilicsan.
  Dagaalyahankiina wuxuu ku dhawaaqay:
  - Anigu waxaan ahay kan ugu xoogga badan adduunka,
  waxaan ku qooyn doonaa Nazis-ka musqusha -
  Dhulka Hooyo ma rumaysna ilmada,
  Oo waxaan siin doonaa oligarchs xun maskaxdooda!
  . CUTUBKA 9AAD
  Isagoo ka qaybqaatay dagaallo culus, Vedmakova si dhib leh uma seexanin dhowr maalmood, sidaas darteed, inkastoo xaaladaha cidhiidhiga ah ee xabsiga xabsiga, qashin iyo ur, waxay isla markiiba seexatay.
  Waxay ku riyootay inay nafteeda ku heshay qarniyadii dhexe oo ay horseedday kacdoon addoon ah, oo noqotay nooc ka mid ah Spartacus oo goono ah! Guushii ugu horreysay ka dib, halgamaagii geesiga ahaa, gabadhii muruq-maalka ahaa, ayaa soo ururisay jabhadihii oo u soo bandhigay inay doortaan hoggaamiyeyaashooda.
  Witcher, sida la filayo, wuxuu noqday madaxa koox aad u weyn, wuxuuna soo jeediyay geesiga weyn ee Turan inuu noqdo ku-xigeenka koowaad.
  Oo halkan addoommadii waxay ahaayeen kuwo isku mid ah. Kadibna waxaa la doortay horjoogayaal. Habka jajab tobanle ayaa ah kan ugu fudud, Witcher-na wuxuu go'aansaday inaan waxba la adkayn.
  Ku hubaysan koobab iyo qaadashada snails baranbaro (hurdo culus, miyir-beelka Vedmakova ayaa ciyaaray), way dhaqaaqeen.
  Si ay u xoojiso maamulkeeda oo ay u kala bixiso lugaheeda, Witcher waxay ku socotay lug, una dhaqaaqday sidii bisad oo kale. Dabadeed inantii ayaa orod bilawday, iyadoo dareemaysa quruurux yar yar oo fiiqan oo waddada dhagaxa ah oo calasheeda madhan. Laakin dagaalyahanku dhibka uma uu fiirsan; Sida ay u dhacday, ma ahayn wax aan waxba tarayn. Saddex ka mid ah dagaalyahannada cadawgu waxay jiifeen gaadmo, waxayna kicin karaan qaylo-dhaan degdeg ah. Hogaamiyihii kacdoonka ayaa geed dheer iyo mid gaabanba u fuulay cadawgeeda. Dhaqdhaqaaqeeda waxa ay u ekaayeen qoob ka ciyaarka shabeelka iyo cobras, oohin yar ka dibna la aamusay iyada oo madax go'an.
  - Sidan ayaan iska caabbinta jebiyaa!
  Vedmakova way iska caabin kari wayday u ciyaarista dadweynaha, oo tusaysa madaxyo la jarjaray oo addoomo ah. Waxaa dhacay guux ogolaansho ah oo looga jawaabayay.
  Wax yar ka dib waxaa soo muuqday dhul-beereedyo leh. Guryaha la xardhay waa daaro dhab ah oo lagu qurxiyey iyo taallo. Ilaha ayaa halkan iyo halkaas ka muuqday. Laga soo bilaabo hal taallo oo qaab Zeus ah oo leh baalal balanbaalis iyo afkiisa caloosha, lugaha iyo laabta: todoba diyaaradood ayaa garaacayay. Beeruhu waa qani, buuran, oo u eg cudbi dahab ah, hadhuudh leh sabuulyo waaweyn, digir iyo waxyaabo kale. Addoomo badan ayaa u shaqayn jiray. Waxaa joogay rag iyo dumar, iyo sidoo kale carruur badan. Dabcan, kormeerayaal, waardiyayaal. Laakiin guud ahaan, dabcan, waxaa jira addoommo badan oo badan, oo leh majarafad iyo daloolo.
  Witcher ayaa kor u qaaday boodh guri lagu sameeyay oo ay si degdeg ah u tosheen gabdhaha addoonta ah: Sawirka Seef iyo Hoe! Addoomo kale ayaa ku yaacay inay weeraraan.
  Dhanka kale, waxaa tiraha ka laadlaadsanaa dhowr addoon oo isugu jiray rag iyo dumar, kuwaas oo gacmaha iyo cagaha ay musmaarradii ka mudeen. Waxaad mooddaa in carruurtan caddaalad-darrada ahi ay ku sigatay cadaab. Markii ay aragtay xoreeyayaasha soo socda, gabadhii iskutallaabta lagu qodbay waxay ku qaylisay cod xoog leh oo aanay filayn:
  - Aargudashadii ayaa timid, garaac milkiilayaasha!
  Hogaamiyaha Witcher, sida had iyo jeer, waa hore. Dabeeto baranbaro ah ayaa kor u soo qaaday oo hal mar ku garaacday laba ilaalo ah. Inta kale dib bay u noqdeen, oo midkood baqdin darteed, xataa warankiisii ku cararay. Mindhicirrada ayaa ka soo baxay caloosha jabtay. Gabadhii ayaa dhoola cadaysay:
  - Waxaad tihiin dagaalyahanno daciif ah haddii aad ka cabsataan faraska!
  Miloslava, oo noqotay dabadhilifkeeda, waxay ku dagaalantay gacanteeda midig, faashashyada gacmaha gabadha, sida mandiilka timo-jaraha. Markaa si caan ah ayuu u gooyaa dagaalyahannada.
  Turan midna ma dhalin. Waxa uu soo saaray dhagax xabadka ka jabiyay askariga waardiyaha ah oo uu dagaalka galay. Waxaa caddaatay in hawlkarnimadii uu isaga u wanaagsanaa, ee aanay ahayn murqaha dhagaxshiidka. Run, Witcher si degdeg ah ayuu u dhaqaaqay.
  Addoomadii waa ay joojiyeen shaqadii, laakiin weli ma aysan gelin dagaalka. Sida muuqata way ku wareereen. Run ahaantii, isla wiilkaas oo aan nasan, ayaa inta uu la soo booday wiilashii shaqaystay, ku dhawaaqay:
  - fulayyahow! Qofkii iga dambeeyaa waa geesi, kii aan aniga la"ahay waa doofaar caajis ah!
  Wiilashii ayaa ugu horeyn ka jawaabay. Waxay ku yaaceen kormeerayaashii. Waa kan hal nin oo ilaa afar iyo toban jir ah oo "masuulka" ku dhuftay dalool aad u adag oo madaxiisii u qarxay sida bocorka oo kale. Way shaqeysay, oo addoommadii kale, xitaa gabdhaha caadi ahaan xishoodka iyo dulqaadka leh, ayaa u soo yaacay dagaalka.
  Dagaalku hadda waxa uu noqday mid fowdo ah, laakiin sarraynta tiro ahaan, iyo sidoo kale rajo-xumada, waxay ahayd dhinaca addoonsiga. Waxayna, dabcan, la wareegeen.
  Gudba waa waxa adag in laga fili karo gabadh wax baratay indhaheeda. Waardiyihii ayay la qabsatay, oo ku bilaabay inuu ku cadaadiyo. Markaasay khiyaanaysay, oo seeftii dib ula soo noqotay, oo qoorta kaga dhufatay.
  - Hadda taasi waa waxa aan ugu yeero cunto fudud! - Gabadhii ayaa ku kaftantay. - Iska jir inaad sakhraansan!
  Hantidii ugu horreysay si dhakhso ah ayaa loo xoreeyay, goosashadu waxay kortay isla indhahayaga hortooda. Kacdoonkii baa fiday, oo beerihii sida dab la qabadsiiyay. Witcher-kii wuu galaaftay, oo hore u sii yaacaya. Rakaabkii ayaa u yaacay xaggiisa; Laakin ilaaladii ma aysan quusan. Dagaalku wuxuu ahaa mid si gaar ah ugu adayg meel u dhow isha toddobada xadhig leh. Halkaasna kuwii beeraleyda ahaa waxay u direen ciidan fardooley ah oo dagaal ku jira.
  Witcher-ka geesiga ah ayaa dhinac walba ka hareeraysnaa. Waxay ku badbaadday oo kaliya firfircoonida aan caadiga ahayn ee snail baranbaro si gaar ah loo naaxay. Halkan waa weerar sax ah oo ka soo horjeeday la jarjaray ayaa dhacaya. Si kastaba ha ahaatee, gabadha ayaa markii hore dhaawac ka soo gaaray garabka, ka dibna caloosha, ka dibna lugteeda ayaa ku sigtay in la gooyo. Kadib Witcher wuxuu bilaabay inuu tuuro tooreeyo yaryar. Mandiil-fiiqan, indhaha ayay geli jireen marna afka. Si kastaba ha ahaatee, inta badan askarta ayaa nus qaawan kulayl darted, askarta caynkaas ah waxay ku filan tahay inay xabadka ka dhuftaan. Dhowr nin oo fardooley ah ayaa dhacay, laakiin intii kale ayaa cadaadiskii sii kordhisay. Waxaa jiray seefo aad u badan oo dhaqdhaqaaqa waxay u ekaayeen shanlo. Markaa dhinac walba ayay ka soo qulqulayaan.
  Laakiin Miloslava, Passa, Turan, iyo addoomo kale ayaa yimid waqti. Iyagoo safafka gooyay, waxay u socdeen sidii goob barafka lagu raaxaysto, waxaad arkaysay sida maydku u duulayeen, iyo addoomo hubaysan oo si degdeg ah ugu gurmaday xooggooda.
  Ciidankii lugta ahaa ayaa soo weeraray fardooleydii, addoommadii daalan ayaa ka aarsaday xanuunkii iyo bahdilkii.
  - Cadawga hareere oo ha u oggolaan inuu baxsado! - Waxaa amray Witcher.
  Indhaheeda hortooda ayaa addoon ku dhacay madaxa oo go'an, laakiin dhawr iyo toban waardiyayaal ah ayaa ka daba dhacay.
  - Tiro u qaado! - Hogaamiyihii da'da yaraa ee kacdoonka ayaa amray.
  Addoomo badan ayaa dagaalka galay. Waxa la arkayay sida ay wiilashu fardaha u fuuleen iyaga oo orod ku bilaabay, una yaacay ragii fuushanaa, isla markaana ay isticmaaleen ilkahooda iyo dhagxaan afaysan.
  Addoomadii waxay u ekaayeen kuwo aan cabsi aqoon; Intaa waxaa dheer, qaar badan oo iyaga ka mid ah waxay ku dhasheen bilaash oo aan weli iloobin caraf udgoon ee rabitaan.
  Markuu dhammeeyay go'imadii "ku-duubnaa", Witcher wuu dhaqaaqay. Caqabaddii ugu cuslayd ee ugu dambaysay ee uu ku socday waxay ahayd ilmo yar oo laga jaray geedo waaweyn. Ilaa tiro aad u badan ayaa meeshaas taagnaa.
  - Ka baadh hantida oo qabso jaranjarada. - Way qaylisay. - Hadday tani ku filnaan waydo, adigu samee.
  Addoomadu waxay si degdeg ah u dhisteen aaladaha weerarka.
  - jaranjarada waa inay ahaataa mid ballaaran, si ay dagaalyahano badan u socdaan iyaga mar keliya. - Witcher ayaa tilmaamay.
  Dhulalka kale xasuuqa ayaa weli ka socday. Meelaha qaar shaqaaluhu waxay u gudbeen dhinaca jabhadaha, laakiin xaaladaha qaarkood waxay iska caabiyeen caado darteed. Kormeerayaasha si degdeg ah ayaa loo dilay - kuwani waxay ka fogaayeen dagaalyahannada ugu adag. Detinet ayaa noqotay dhufayskii ugu dambeeyay ee iska caabinta cadawgu. Witcher, sida had iyo jeer, wuxuu ahaa kii ugu horreeyay ee fuula derbiga. Dhowr jeer ayaa fallaadh lagu dhuftay, laakiin wuxuu la dagaallamay hadiyadihii dilaaga ahaa isagoo wata gaashaankiisa. Halgamaagii ugu dhawaa waxa soo gaadhay dharbaaxo xooggan, in kasta oo uu ku guulaystey in uu carrabka ku dhufto, haddana uu gidaarka ka soo dhacay madaxa.
  Miloslava waxay ku guulaysatay inay xirto ilaaliyaha, sidoo kale waxay tuurtay cadawga. Gudubka Barafka-cad ayaa mar horeba soo jiitay askarta cadawga muuqaalkiisa. Intay eegayeen laabteeda degdega u ruxaysa, naaso sasabasan leh, inantii waxay lugaha kaga dhufatay gumaarka, ka dibna way jartay. Witcher, isagoo kor u fuulay darbiyada, oo la jarjaray oo aan naxariis lahayn. Cadawgu mar horeba waxa ka lumay ruuxii dagaalka, waxaana darbiga fuulay addoomo badan. Way jabeen, jaranjaro badan baa yaalay, ilaaladiina ma helin wakhti ay ku wada celiyaan. Dhanka hoose, si kastaba ha ahaatee, waxaa hareeraha jiifay addoommo dhintay iyo kuwa dhaawacmay; Markaasay addoonkii iyo waardiyihii is qabsadeen oo meel sare ka soo dhaceen. Way dhaawaceen, laakiin way sii noolaadeen oo way is xiiqeen.
  Wiilka nasasho la'aanta ah, Witcher wuxuu illoobay inuu weydiiyo magaciisa dambe, sidoo kale wuxuu saarnaa gidaarka. Isagoo ka faa'iideysanaya dhererkiisa yar, wuxuu ka dhex booday lugaha sarkaalka, ka dibna wuxuu ku dhuftay dabada labada cagood, isla mar ahaantaana ku dhuftay jilbaha hoostiisa. Hore ayuu u duulay, isaga oo ku dhacay fargeeto uu hayo addoon weyn...
  - Waxa la igu qabsaday si aan xanuun u qaniino! - Wiilkii ayaa carrabkiisa caatada ah ka soo saaray, isagoo ku jeesjeesay ilaalada.
  - Alla, abeeso yar oo cago cad! - Halgamaagii midigta taagnaa ayaa habaaray oo wiilka seeftiisa ku dhuftay.
  Wiilkiina halkaan ayuu ka leexday oo uu dhuunta ka tufay isha. Sida quus ah cadawgu u qayliyay, jabiyay safafka. Wiilkii xaflada ma istaagin oo seef buu ku dhameeyay. Gacmaha cunugga, inkastoo ay dhuuban yihiin, waxay ahaayeen kuwo qallafsan oo xoog badan - oo ay xanaaqeen shaqo adag.
  Wiilashii kale waxay muujiyeen cadaadis, sida cadaabta oo kale, qaylo iyo cay, iyagoo dooranaya tibaaxo qabow!
  Waxay ku guuleysteen in ay si degdeg ah u nadiifiyaan derbiga, laakiin gudaha dagaalka ayaa soo jiidatay wax yar, iyagoo ka baqaya aargoosiga addoommada, milkiilayaasha ayaa si ba'an u dagaallamay. Runtii, calooshu waa caawiye xun marka ay la dagaallamaan addoommada xunxun.
  Milkiilaha ugu weyn, Sheikh Samuma, ayaa isku dayay inuu ka baxsado marin dhulka hoostiisa ah. Kiishashka dhagaxa ah iyo dahabka ayuu watay. Waxaa laga yaabaa inuu fursad helay, laakiin hungurigu wuu hoos u dhigay. Gabar qurux badan, Rakhita, iyo xitaa midabka maqaarka naxaasta ah, waa mid aad u badan.
  - Oo i raac qaniinyo! - Sheekhii baa timo qalafsanaan ku qabtay.
  - Looma baahna, aniga qudhaydu waan tagi, mudane! - Way tuugsatay.
  - Ma dhillo! Waxaan jeclahay inaan ku qaado! - Mudanahii murugaysnaa ayaa qoslay.
  - Laakiin way dhibaysaa! - Addoontii waxay bilowday inay ruxdo lugaheeda qaawan.
  - Markaan iska maydhno, waxaan ku amri doonaa in timahaaga lagu deldelo oo dab lagu shido. - Sheekhu waxa uu bushimaha ka leefleefay hilib hilib ah.
  - Bahal baad tahay! Laakiin waan ku jeclahay, i rumayso!
  Gabadhii ayaa isku soo dhawaysay mulkiilaha, kaas oo sanka wasakhda ah ku xidhay wajigeeda nadiifka ah oo bilaabay inuu ka leefsiiyo. Dabadeed gacantii Rakhita waxay ka heshay toorey suunkii sheekha, xooggeeduna wuxuu dhex muquurtay calooshiisa oo barartay.
  - Waa tan dhalaal gudcur ah adiga.
  Sheekhii intuu boorsada iska tuuray ayuu timaha iska sii daayay. Gacmihiisu waxay isku dayeen inay xidhaan godka moolka dheer;
  - Makhluuqa! Echidna! - Wuu qayliyey.
  - Maya! Waxaan sameeyay wax cadaalad ah! Immisa gabdho iyo rag ah ayaad jirdishay? Xataa caruur buu ku deldelay oo ku dhejiyey tirooyinka. Tani waa aargoosi kaliya! - Gabadhii ayaa ku dhawaaqday.
  - Nacalad!
  - Godad! Waad i karbaashay! - Addoontii waxay cagteeda ku dhufatay sheekhii calooshiisa oo dhiigbaxday.
  - Wax yar buu i garaacay! - Wuu xiiqay.
  - Laakiin waxaa igu dhex qulqula dhiig sharaf leh! - Addoontii cago-la'aanta ahayd ayaa ilkaheeda ka biliglaysay.
  - Waxba, dhillo! Oo ciidanku waxay cadaadin doonaan fallaagada, oo aad baad u silcin doontaan, oo waxaan kuugu ekaan doonaa sida malaa'ig. - Sheekhu wuxuu helay tabar uu ku qayliyo.
  - Waa maxay sababta ay u leeyihiin male ka hodansan kaaga? - Inantii ayaa carrabka saartay.
  - Adiga ayaa kugu filan! "Ninkii taajiriinta ahaa wuu gilgilay oo cabaaday. - dhaawac! ii keen faafii cadar.
  Waa maxay sababta dhulka? - Gabadhii ayaa si jees-jees ah u waydiisay.
  - Waxaan ku siin doonaa bacda dahabka ah. - Sheekhii baa tuugsaday.
  - Mar horeba anigaa leh! Hagaag, sadaqo darteed, aaway cadarkii facifi? - Gabadhii ayaa dhoolla caddaynaysa.
  - Ma garanaysaa armaajooyinka qaabka sac duulaya? - Maalqabeenkii wuu xiiqay oo xiiqay.
  - Haa! Waxaan arkay iyadoo qurux badan oo quruurux leh.
  - Markaa waxaad u baahan tahay inaad gacanta geliso madaxaaga, oo si fudud ayaad sanduuqa ula soo bixi kartaa cadar. I soo dhaaf oo ii saliid. - Sheekhii wuu gunuunacay, isagoo ku sigtay inuu miyir doorsoomo.
  - Xataa khaa'intu waxay mudan tahay daryeel caafimaad. Isug aniga!
  Gabadhii ayaa qolkii gashay. Ma aysan dan ka lahayn ninka hodanka ah, laakiin cadarka qiimaha leh waa mid aad dhif u ah waxayna faa'iido u yeelan doontaa mucaaradka. Dabadeedna waxay u gacangelin doontaa falaagada la neceb yahay jabhadaha.
  Addoomadii mar hore ayay u carareen qolalkoodii. Laba ka mid ah waxay arkeen gabadh qurux badan oo qaawan badhkeed. Niman caafimaad qaba, oo u gaajaysan kalgacal dumar, ayaa u soo yaacay. Gabadhu si adag ayay u shaqaysay, muruqna way ahayd, sidaa darteed si fudud ayay lugaha xooggan ugu riixday ninkii weerarka soo qaaday oo ku qaylisay:
  - Haddii aad rabto inaad lacag hesho. Kaliya ogow inuu jiro nin gardarro ah oo ku jira qolka hoose ee bac dahab ah.
  - Ma jecli gardarrada! - Nimanku si yaab leh ayay uga soo horjeesteen.
  - Laakin isna waa taajir! - Gabadhu way igu majaajilootay.
  - Markaa way fiicantahay, aynu dagaalanno! Aaway dabaqii hoose? - Addoomadii caasiyoobay ayaa ku sheekayn jiray.
  - Halkaas gacantayda raac! - Addoontu gacanta midig bay u gacan haadisay.
  Addoomo yaryar oo madaw ayaa u yaacay halka ay farta ku fiiqday. Inantii intay qososhay ayay qolkii soo gashay. Alaabta gurigu waxay ahaayeen kuwo qani ah, laakiin qasan. Oo halkan waa golaha wasiirada laftiisa oo dahab laga soo tuuray. Rakhita, iyada oo aan laba jeer ka fikirin, ayay gacanta saartay. Intay gudaha u gashay ayay daanka xidhay.
  Quruxdii baa qaylisay, ilkaheedii mandiil lahaa ayaa buraashkeedii gooyay.
  - Oh, sidee u xanuun badan tahay! - Way qaylisay, ka dibna dibadda ayay u soo tuujisay. - Tani waa mid aad u xun!
  In kasta oo xanuunka duurjoogta ah, gabadhu si xun ayay isku dayday inay gacanteeda faashato. Vitchakova, oo maqlay qaylada haweenka, ayaa go'aansatay in qof la kufsaday oo si degdeg ah u soo galay qolka. Markii ay aragtay quruxda dhiigga ka qubanaysa ayay ku qaylisay:
  - Yaa ku dhiiraday inuu tan sameeyo?! Sharaftiisa ayaan dabada kor ugu qaadi doonaa! - Isagoo xanaaqsan, dagaalyahanku wuxuu noqon karaa qof qallafsan.
  Ilmo ayaa ka soo daadanaysay indhaha Rakhita, oo aan aad u badnayn xanuunka ay dareemayso, addoonku kuma cusbayn in marar badan la karbaashay, balse markii la ogaaday inay hadda curyaan tahay.
  - Waa isaga! - Gabadhii waxay u tilmaantay qolkii.
  - Hadday sidaas tahay, markaa waa wax laga cabsado! - Witcher ayaa xoog madaxa kaga dhuftay cayayaankii dhogorta lahaa. Saamaynta ayaa foorarsatay qaab-dhismeedka, iyo dahabka jilicsan ayaa la jarjaray. Halgamaagii waa uu sii garaacayay ilaa ay dharbaaxada ka jartay.
  Gabadhu waxay si muuqata isu rogtay cirro, waxaana ku soo booday Passa-cad baraf-cad. Waxay si khiyaano leh u codsatay dalxiis, iyadoo joojisay dhiigii. Witcherova waxay soo saartay gacantii la gooyay, addinkuna wuxuu noqday mid cirro leh, laakiin weli wuu diiran yahay.
  - Wayn! Waxaan u baahanahay inaan wacno Khirov. Malaha wuu korin doonaa. - Dagaalyahanku aad buu u qayliyey.
  Passa ayaa weydiiyey:
  -Yaa ku siiyay fikradda inaad gacantaada ku dhejiso halkan?
  - Samma!
  - Maxaa naftaada galisay? - Witcher wuu yaabay.
  - Maya, ninkan yar magaciisa waa Samuma. - Inanta wuu saxay.
  - Hadday sidaas tahay, markaas wuxuu u baahan yahay in la qaybiyo. - Dagaalyahankii ayaa indhaheeda bililiqaystay.
  - Waxa uu ku jiraa qolka hoose oo uu si xun u dhaawacmay. Waxaad heli doontaa wakhti aad ku qabato isaga. Hadduusan dhiman.
  Witcher waxa uu damcay in uu buraashka qabto, kolkuu si lama filaan ah isu rogay qorrax simbiriirixan oo isku dayday in ay si dhuumasho ah u baxdo. Haddii dagaal-yahanku aanu tan iyo dhalashadiisa sidan u dhiirran lahayn, malaha way guulaysan lahayd. Waxaa intaa dheer, iyadu ma qabsan dabada, laakiin qoorta.
  - Wow, sixir aan caadi ahayn. Waxaan u baahanahay inaan u muujino Khirov.
  Gabadha dhaawacantay wejigeedu waxa uu noqday mid madhan oo miyir beelay.
  Passa waxay qabatay waqtigeeda:
  - Gabar dareen ah, laakiin qurux badan! Ceeb bay ahaan lahayd hadday curyaan ku ahaan lahayd.
  - Hagaag, waxaan rajeynayaa in tan la hagaajin karo. Keliya Khirov ayaa seegay meel, wuxuu ballan qaaday inuu igu xigo. - Witcher ayaa si aan faraxsanayn garabka u rujiyay.
  - Waa i kan! - Sixiroolihii ayaa ka soo booday albaabka gadaashiisa. - Waxaan dareemayaa sixir.
  - Oo gacmahayga ayaan ku hayaa! - Witcher ayaa dhacay.
  - Hagaag, taasi sidoo kale ma xuma! Kani waxa uu isku darsaday kalluun jellyfish iyo qorraxdu, waxa aad arkaysaa in uu yahay mid rogrogmi kara, waxa aad arkaysaa saddex wadne oo garaacaya. - Warlock ayaa dhoola cadeeyey.
  - Waa maxay sababta tani cajiib u tahay? Inantii ayaa gacanteedii ka luntay, waxaana lagu beddelay kalluun-jiif ah. Waxaan u maleynayaa, in kasta oo dhammaan dexterity ee makhluuqa noocaas ah, tani maahan beddelaad u dhigma! - Dagaalyahanku sinaba uma uu jeclayn inuu kaftamo.
  - Laakiin mid ka mid ah xubnaha jirka ayaa sabeyn kara, tanina ma xuma. Nooc ka mid ah awood sare! - Sixiroolihii baa si qallafsan u il-duufay.
  - Maxay ka kooban tahay, sababtoo ah waa naafo? - Ma fahmin Witcher.
  - Sidee loo sheegaa! Ka dib oo dhan, hadda ma aha oo kaliya xayawaan, laakiin waa qayb ka mid ah jidhka dumarka. Laakiin maaraynta xayawaanka waa adag tahay. Hadda qorraxdan yari waxay awood u leedahay inay yaraato oo ay ka siibto dildilaac kasta ama gidaar ku gurguurto. Intaa waxaa dheer, waa ficil ahaan aan la arki karin, noocyadani waa sida chameleon. - Sixiroolihii wuxuu bilaabay inuu sharaxo.
  - Pulsar! - Waxay tidhi, iyadoo muujinaysa xamaasadda Pass. - Uma malaynayn in tani ay suurtogal tahay. Iska jar burushka oo ka dhig mid basaas ah.
  - Waxay dhacdaa in guuldarradu ay ballan qaadayso dhibaatooyin waaweyn, laakiin tani waa uun muujinta guusha mustaqbalka. - Sixiroolihii baa ogaaday.
  - Markaa ma diidi doontaa iyada? - Vedmakova ayaa caddeeyay.
  - Maya! Dagaalka, geesinimada iyo caqliga wanaagsani waxay keenaan guul. Si aad wax u garaacdo, waa in aad marka hore aragto bartilmaameedka, haddii kale waxa aad kala baxaysaa feedhkaaga. Laakin si looga hortago in dhibku dhaco, nabarka waa in la bogsiiyo. - Hirovo si dabacsan ayuu ugu jawaabay.
  - Ma fiicna in gabadhu ay curyaan tahay. Ka dib oo dhan, tani waxay wax u dhimi doontaa iyada! Miyaad ka dhigi kartaa gacan bini'aadam oo u eg xubin dhab ah? - Witcher ayaa weydiiyey.
  - Waxaan u malayn doonaa! Malaha waan hagaajin karaa Guud ahaan, saaxiriinta intooda badani waxay aad uga fiican yihiin dilka marka loo eego bogsashada. - Khirovo ayaa xoogga saaray.
  - Waan ku raacsanahay taas! Nacas kastaa wuu curyaami karaa, qof kasta oo caqli leh ma bogsan karo. - Witcher, si ay u noqoto mid qancisa, xitaa farteeda ku qalloocisa macbudkeeda.
  - Dad badan oo edeb darro ah - dhakhaatiir daaweeya oo yar!
  Addoomadii ayaa jiiday milkiilaha Samum, waxaad mooddaa inuu dhintay. Rakhita way soo miyirsatay, wejigeeduna wuu qalloocan yahay xanaaq.
  - Mar kale ayuu khiyaaneeyey qof walba! Isaga oo aan biilkiisa bixin ayuu iska tagay.
  - Waa la daldali doonaa! - ayuu yidhi Witcher. - Maydkiisu ha u noqdo digniin qof kasta oo xumaan iyo hunguri-xumo ah. Qofka hunguri weynu had iyo jeer waa deeqsi isagoo ilmada niyad jabka leh!
  - Waa macquul! Laakiinse bal yaa gacantayda soo celin doona? - Gabadhu waxay diyaar u ahayd inay ooyaan.
  Waa kan! - Hogaamiyihii kacdoonka ayaa tilmaamay.
  Khirov wuu foororsaday, xadhiggiina gacmihiisa ayuu ku shiday.
  - Ha ka welwelin! Ma noqon kartid curyaan. Markaa Rakhita waa inaad noqotaa basaas weyn. Waxaad doonaysaa inaad ka aargoosato dhammaan hodanka iyo xoogga badan ee boqortooyadan.
  - Dabcan. Addoon ha noqon, oo ciidda lagu dullay! - Gabadhii ayaa ku dhawaaqday.
  - Markaa waad na caawin kartaa! Boqortooyadan ayaa si liidata loo maamulay, sidaa darteed qabrigu wuxuu sixi doonaa nidaamka dib-u-dhaca! - Sixiroolihii ayaa farta murdisa ka soo daayay tamar.
  - Yaab! Waxaan kuu arkaa tamar badan. Iyo xikmad! Waxaan diyaar u ahay inaan ku soo biiro! - Addoonkii baa qayliyey.
  - Way ku dhibi doontaa, laakiin waxaad awoodi doontaa inaad ka adkaato! Xanuun la'aanteed geesinimo ma jiro, geesi la'aanna libin ma jirto. - Sixiroolihii ayaa sheegay, isagoo muujinaya fikrad falsafadeed.
  "Waxaan ahay qof dumar ah, taas oo macnaheedu yahay in aan u bartay dulqaad." - Rakhita ayaa madaxa ruxday.
  - Marka aanad haysan dulqaad kugu filan, heesaha ayaa ku caawin doona! -Khirov ayaa ku kaftamay.
  Dadkii oo dhami way qosleen. Witcher waxa uu ahaa niyadda wanaagsan. Bilawgii waxa uu ahaa guul, taas oo macnaheedu yahay in aanay jirin wakhti la lumiyo. Marka hore waa in la sameeyo ciidan addoomo ah ka hor intaysan cararin. Markaa dadku waa sida birta oo kale, ka hor inta aanay qaboojin, sii qaabka la rabo. Inantii dagaalyahanka ahayd ayaa gidaarka ku soo baxday, iyadoo kor u kacday daaciga, waxayna cod onkod ah ku amartay:
  - Afuufi khariidada si aad qof walba u soo ururiso!
  Passa ayaa weydiiyey:
  - Dumarna?!
  - Haa! Waxaan u baahan doonaa seef kasta. Degdega, laakiin ogow in aanay dhici doonin wax dhac ah, si siman ayaan wax walba u qaybsanaynaa.
  Soo ururinta addoommada waxay qaadatay wakhti; Witcher lafteedu waxay ku qasbanaaday inay caawiso inta yar ee aan madaxa ka dhicin oo ay xakamayso tuugada. Gabadhii ayaa shan ka mid ah burcadda ugu xamaasada badan dhegaha dharbaaxo fiican siisay, oo xataa mid ka mid ah madaxa ka gooyay. Dhibco dhiig ah ayaa ku dhacay wejigeeda, Witcher ayaa hunguri ka leefay. Way shaqeysay. Isu imaatinka guud waxa lagu qabtay gudcurka hoostiisa iftiinka toosh. Waxaa jiray kumanaan addoomo ah oo la sii daayay;
  Waxay ka soo bandhigtay munaaradda ugu sarreeya ee Detinet. Sixiroolihii waxa uu istaagay dhinacii ka soo horjeeday, waxa uu maamulay dadkii isugu yimid oo dhan. Addoomada si arxan darro ah ayaa looga faa"iidaysan jiray, kuwa tabarta yarna waa la dili jiray ama waa la gowraci jiray. Sidaa darteed guud ahaan, haddii aan soo qaadanno xuduudaha jireed, waxay u ekaayeen dagaalyahanno wanaagsan. Kaliya waxay u baahan yihiin tababar. Vedmakova waxa uu jeediyay hadal hurinaya. Waxay si gaar ah u sharraxday baahida loo qabo in la abuuro ciidan xor ah oo ballaaran.
  - Midnimo, geesinnimo, naf-hurid la'aantu waa furaha guusha, xorriyadda, farxadda! La"aanteed ciidan ma jiro, ciidan la"aana ma heli kartid xorriyad! Shaqadu waxay naga dhigtay mid xoog badan, oo lagu dhufto caqligu waxay na siin doontaa xoriyad, nasiibkuna wuxuu keenaa farxad!
  Haddaba aynu mid noqono oo iska tuurno silsiladaha! - halgamaagii hadlay.
  Addoomadii ayaa qaylo dheer ku muujiyay raalli ahaanshahooda! Addoon keliya, oo nabarro badan iyo muuqaal faan leh, ayaa aamusay. Indhihiisu waxay ka muujiyeen quudhsi aad u daran.
  Witcher ayaa mar kale soo jeediyay in la doorto hal hoggaamiye oo kacdoonka ah!
  - Taliyaha waa sida sare ee Ahraamta - waa in ay jiraan hal kaliya, haddii kale xitaa qaab-dhismeedka xooggan ayaa dumi doona!
  Addoomadii baa qayliyey:
  - Sax! Na hoggaami.
  -Waxaad tahay dagaalyahan weyn oo madax noo noqon doona! - Si lama filaan ah, wiilku wuxuu ku guuleystay inuu qof walba ku qayliyo.
  Tani waxay la yaabtay Vedmakova: sidee tani xitaa suurtogal u tahay. Waxay si aad ah u eegtay; in gacmaha ilmaha waxaa jiray wax la mid ah dhuumaha, oo kaliya ka dhumuc weyn. Oo isagoo kaashanaya qalabkan ayuu ku ruxayay.
  - Wiilku meel fog buu aadi doonaa! Waa maxay magaciisa? - Dagaalyahankii ayaa weydiiyey.
  - Dick! Waxaan si gaar ah u ogaaday. - Passa soo jeediyay.
  - Magaca fudud! - Witcher waxa uu si cad u filayey wax kale oo qalaad.
  - Waa maxay sababta kakanaanta!
  -Waxaan ku dhawaaqaynaa cod! - Sixiroolihii ku dhawaaqay. Codkiisu wuxuu ahaa onkod aad u badan oo timirtu ruxday. - Qof kasta oo u heellan in dagaalyahanka Witcher uu hoggaamiye noqdo, gacantaada midig kor u qaad! Run, xorriyad iyo sharaf u codee! Oo noloshaadu waxay noqon doontaa in ilaahyadu ay hinaaso! -
  Addoomadii oo xamaasad ay ka adkaadeen, ayaa waxay ku dhawaadeen inay si wada jir ah gacmahooda hawada sare ugu qaadeen. Waxay u ekaayeen dagaalyahan, midnimadoodana waxay soo jeedisay in laga yaabo in Khirov uu halkan ku isticmaalay sixirkiisa.
  Sow run maaha in imaatinkiisu uu siiyay xoriyad iyo fursad ay ku dareemaan dad dhab ah. Tani waxay ka dhigan tahay inay dabiici tahay in la salaamo Witcher sida roobka abaarta. Farxad baa ka muuqatay wajiyada addoommadii hore. Waxay la mid tahay hurdada oo kale.
  Halkan, iyadoo ay ku jirto raynrayn guud, ayaa addoon xoog badan, oo nabarro lagu qurxiyey, hore u soo baxay. Ayuu cod dheer ku yidhi.
  - Waxaa jiray oo jiri doona qaar badan oo doonaya inay u horseedaan farxad. Laakin xaq ma u leedahay tan!
  - Waa kuwee!? - Witcher ayaa afka ka soo saartay ilko ka buuxaan. Biceps-ka gacmihiisa qaawan ayaa soo booday.
  - kumaad tahay?! Faraca reer gob ah, ama caamo. Ama laga yaabee xitaa addoon baxsad ah sida Zhissor. Wuxuu kaloo ballan qaaday wax badan, laakiin wuxuu noloshiisa ku soo afjaray saami. Oo waxaa isaga la jiray labaatan kun oo addoommo ah. - Addoonkii xoogga badnaa ayaa gooyay.
  - Halkan wax badan ayaa ku xirnaan doona nafteena. Waxaan ku arkaa nabarro, waxaad u badan tahay inaadan addoon ku dhalan, waxaan kala saari karaa nabarrada ay sababeen karbaash ama seef warmo leh! -Vedmakova ayaa yidhi.
  - Waxaad moodday dagaalyahan aan la aqoon! Anigu waxaan ahay Count de Force, oo ka soo farcamay boqorrada cabsida leh. Laakiin ma taqaan magaca aabbahaa? -Adoonkii sharafta badnaa ayuu weydiiyey.
  - Kartida qoysku waxay la mid tahay geesinimada sida dhererka timaha ilaa caqliga! - Vedmakova ayaa ka jawaabay oo isla markiiba ku daray. -Awooda awoowayaasheen ma caawin doonaan fulay!
  - Si qurux badan ayaad u hadlaysaa. Sida majaajilada carwada, sidee buu qalbigaagu u geesisan yahay? - Addoonkii ayaa weji-jabay.
  - Hagaag, maxaad tahay geesi! Tiro, laakiin waxaa lagugu qiyaasay qaddarkii addoonka, aaway kibirkii iyo geesinimadaadii! - Witcher mar hore ayuu bilaabay inuu dabaylo.
  - Waxaan lahaa sababahayga tan. Iyo kuwa, uma baahnid inaad ogaato, aqoonta yar waxay la macno tahay inay fududahay inaad dhinto! Waxaan kugula tartamayaa dagaal dhimasho ah, oo haddii aad geesinimo leedahay maahan hadal kaliya, markaa waxaad aqbali doontaa loolanka! - Count de Force ayaa guuxay.
  - Waad hubsan kartaa taas! - Halgamaagii baa dhacay.
  Addoomadii ayaa saaxadda banneeyay. Witcher ayaa u soo degay oo eegay seeftii. Mucaaridkeedii ayaa soo istaagay. Wuxuu haystay hub u gaar ah: laba seefood oo afaysan. Waaba haddii ay dhacdo in dagaalyahanku uu seef kale laabteeda kala soo baxay.
  Count de Forsa wuxuu ahaa mid aad uga dheer Witcher, oo aad uga ballaadhan garbaha, inkastoo uusan u muuqan mid muruq leh oo la sawiray, gabadh u qalanta inay noqoto horyaalka adduunka ee jirdhiska. Si kastaba ha ahaatee, ma jirin wax baruur ah, oo seedaha seedaha ayaa ahaa kuwo adag oo bararay. Intaa waxaa dheer, waxaa jiray dareen ah waayo-aragnimo weyn oo dhaqdhaqaaq kasta, iyo socodka boodboodka ayaa hadlay. Dhoolla caddayn ayaa ka muuqday wajiyadooda;
  - Hagaag, dhib baad ku jirtaa, gabadhay! Laguma xaasi doono. - Tirintu waxay muujisay feedhkiisa.
  - Maxaad isku kalsoon tahay? - Xanaaqa Witcher ayaa sii kordhay.
  - Waxaan ku guuleystey dagaallo iyo tartamo badan. Boqortooyadayda, waxaa la ii tixgeliyey mid ka mid ah dagaalyahannada ugu fiican, qaar badan ayaa ii tixgeliyey xitaa kan ugu fiican. - Forsa, wuxuu ruxay murqaha laabta, oo u ekaa laba gaashaan oo is garab taagan.
  Maxaa yeelay, waxaad la dagaallanteen kuwii gobta ahaa oo keliya, oo iyana way baabba'een oo buurteen. Hadda, haddii aad la jaanqaadi lahayd caamo karti leh, wax yar baa ka hadhi lahayd caannimada! - Witcher ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay.
  - Ey ciyaya, nabad gelyo, ul, ama seeftaydu, dhabarkayga kama soo dhicin! - Kibirkii oo dhan ayaa tirinta ku soo noqday.
  - Tani waa mid aad u xiiso badan! Daab ka samaysan daxaladaha birta ugu xoogga badan ee ku jira gacanta haasaawaha iyo fulayga! "Vedmakova waligeed kama joojin inay ku iftiimiso af-karnimadeeda.
  - Hagaag, tani waxay u badan tahay inay adiga ku khusayso, baas naag ah! - Forsa wuu qayliyey.
  - Waxaa laga yaabaa in aan joojino xayndaabka afafka, oo aan isticmaalno wax ka xoog badan! - Witcher wuxuu ciyaaray shaxan sideedaad oo qurux badan.
  - Labada dhinac!
  Tirinta iyo hogaamiyihii jabhadda ayaa si fool ka fool ah isugu soo baxay. Oo seefihii dhaqsadeen, oo waxay ku dhufteen xoog. Dhimbiilyo ayaa ka soo dhacay jugtii, waxaana la maqlay dhawaaq dhawaq ah.
  Tirigu dhowr jeer ayaa la weeraray. Waxa uu isku dayay farsamada foostada labanlaabka ah, laakiin Witcher ayaa ka dagaalamay weeraradii, isaga oo xusay in qofka ka soo horjeeda ee sharafta leh uu lahaa xawaare wanaagsan.
  - Maxaad ciyaaraysaa!
  - Xadhkaha dhimashada!
  Tirinta ayaa mar kale soo saartay dharbaaxo isdaba joog ah, waxa uu isku dayay isku darka adag. Vedmakova inyar ayay dib u guratay waxayna qaaday weerar rogaal celis ah, iyada oo inyar xabadka ka qabatay qofka ka soo horjeeday.
  Waxay baratay dhaq-dhaqaaqa halgamaagii waayo-aragga ahaa, iyadoo waqti ku bixisay sidii ay isaga dejin lahayd. Tirintii wuu qoslay, indhihiisuna waa dhalaalayay:
  - Aad uma fududa haba yaraatee! Waxaa laga yaabaa in xitaa uusan ahayn addoon dhammaystiran, in kasta oo aad kabo la'aan tagto.
  - Xornimo ayaan ku dhashay oo kaynta ayaan ku noolaa! Qoortaydu weligay harqood ma garan. Waa wax aan macquul ahayn in xoog loo dhiibo. Qofka dhabta ah ee xorta ah wuxuu u hoggaansamaa saddex arrimood - sabab, jacayl, Ilaah. Addoonku naftiisu waa u hoggaansama - damacyada, damaca, addoommada Ilaah! - Witcher ayaa si qurux badan ugu jawaabay.
  - Waad ku saxsan tahay kii u dambeeyay! Adigaa xaq u leh, wadaadadan iyo wadaaddada ayaa i qotomiyey! - Tirintu waxay samaysay taageere laba jibaaran, ka dibna farsamo "clamshell", laakiin kuma guulaysan. - Waan ku farxi doonaa inaan kula hadlo koob khamri ah, haddii aanan ku dilin.
  - Koob khamri ah waa sida badweynta oo kale - haddii lagu qaado, waxaad lumisaa dhulka cagahaaga hoostooda! - Ayuu yidhi halgamaagii.
  - Laakiin waxaad dareemaysaa xornimo. Sidee ku saabsan farsamadan?
  Waxa uu qabtay trident, ka dibna balanbaalista. Isaga oo ka jawaabaya, Witcher ayaa si adag u garaacay kulanka. Tirakoobkii ayaa talaabsaday oo dib u gurtay. Dabadeed tartanku mar kale ayuu sii socday, Forsa waxa uu u dhaqaaqay sidii qof dhaawac ah, waxa uu ogaaday in qofka ka soo horjeeda uu aad u xoog badan yahay oo uu u qaadan karo si aan qarsoodi ahayn. Kadib, isagoo la qabsaday Witcher dhaqdhaqaaqyo isdaba-joog ah, tirinta ayaa si lama filaan ah u beddeshay jihada seefta waxayna ku dhufatay gabadha murqaha, laakiin sidoo kale dheddig, laabta. Dhiig ayaa qulqulay, xoqan ayaa qoto dheer. Nabarku ma jebin Witcher, laakiin liddi ku ah, waxay siisay xooggeeda. Gabadhii ayaa weerar ku soo qaaday, seefo ayaa soo ifbaxday, oo soo bandhigtay ciyaar yaab leh. In kasta oo ay bannaanka ka muuqatay in dagaalyahanku uu gebi ahaanba madaxa ka go"ay oo uu aad u cadhooday, haddana nolosha kaynta iyo ugaarsiga ilaa yaraanta waxa ay barteen in ay maskaxdeeda ilaashato dagaalkii ugu adkaa. Way ku adkeyd in tirinta ay xakameyso cadaadiskaas oo kale, wuuna ka noqday, isagoo dhib ku ah. Vedmakova waxay qabatay daqiiqad markii uu addoonku soo laabtay, sida haddii ay jilibka hoostiisa ku feertay. Jugtii ayaa ku dhacday seedaha, tirintuna waa ay dhacday, xawaarihiisa ayaa hoos u dhacay. Dabadeed inantii waxay qabsatay farsamo iyada u gaar ah, iyada lafteedu waxay la timid, iyada oo u bixisay masduulaagii sagaal madax. Kaliya dagaalyahan si fiican u tababaran ayaa soo saari kara wax sidan oo kale ah. Waxaa intaa dheer, weerarkii sagaalaad ee ugu dambeeyay wuxuu ahaa mid aan la adkeyn karin. Halkan waxa ay ahayd arrin makaaniko ah, oo ka tarjumaysa weerarka, gacantu aad bay u daciiftay, weerraradii ayaa meesha ka saartay, sidaas darteed weerarkii ugu dambeeyay wuu dhammaaday. Markii ugu horeysay, dagaalyahanku wuxuu farsamada ku sameeyay lammaane aad u xirfad badan oo degdeg ah, markii uu neefsaday, oo seeftiisii la tuuray, waxaa caddaatay in ugubku ahaa guul.
  Tirintii ayaa cirro noqotay, xooggiisiina wuu waayay.
  - Adiga nasiib badan!
  - Runtii maaha! Nasiibku waa mid aan xasilloonayn sida cammuudda - kaliya shaqo adag ayaa ku xidhi doonta sibidhka.
  Witcher ayaa mar kale dhaawacay cadowgeeda, laakiin si qoto dheer uma aysan rabin - ma aysan dooneynin inay disho ama dhaawacdo. Mar kale ayay garaacday, way garaacday, tiradu si farsamaysan ayaa loo xidhay, dagaalyahankiina waxa uu seeftii ku garaacay cagteedii. Boqorkii addoonku wuxuu noqday mid aan hubaysnayn. Witcher, intay seefaheeda iska tuurtay, oo ku yaaci jirtay cadawgii, oo tirintii jabisay. Gacmaheedu waxay ku xidheen xubintiisa quful.
  -Ma quusatay? - Indhaha panther ayaa dhalaalayay.
  - Waxaan ku xisaabtamayaa in aan isu dhiibo addoon cago-cad!
  Witcher ayaa si kulul u diiday:
  - Ma aha addoon, laakiin waa u halgamaa sabab xaq ah! Adiga laftaadu addoon baad ahayd oo waad fahantay dullinimadu waxay tahay, laakiin waa dad kale oo anaga nooga xumaan. Haddaba weydii damiirkaaga!
  . CUTUBKA 10AAD.
  Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova ayaa ku dagaalamay safka hore. Wiilka iyo gabadhu waxay horeba uga caajiseen dagaalka daba dheeraaday. Dilka joogtada ah iyo toogashada sidoo kale waxay noqotaa caajis.
  Waa sida ciyaar. Ciyaarta toogashada la mid ah mar dhow ama hadhow way caajisi doontaa.
  Carruurtu waxay ka daaleen rasaasta waxayna si joogto ah u tuurayeen bam-gacmeedyo cagahooda qaawan.
  Wiilkii ayaa rogrogay. Faashiistadii gooyay.
  Oo wuxuu yidhi:
  - Maeta!
  Gabadhii ayaa cago qaawan ku tuurtay bam-gacmeed. Waxay kala firdhisay Fritzes-kii oo ay ku qanacday iyadoo faraxsan:
  - Waxaan helnaa guulo cusub oo aad u weyn!
  Laakiin tani waa caajis. Xitaa xaqiiqda ah in laga bilaabo tuurista cagaha qaawan ee wiilka, taangiyada Hitler ayaa lagu riixay dhinacyadooda.
  Oleg ayaa markaa bilaabay inuu curiyo.
  Taariikh kale oo kale. Zyuganov ma uusan u codeynin musharaxnimada Stepashin iyo sidoo kale saddexda kooxood ee shuuciga.
  Tani waxay ku dhammaatay kala diristii Duma State iyo doorashooyinkii hore ee Sebtembar 1999.
  Dabcan, shuuciyadu way ka xoog badnaayeen weligood. Oo waxay aadeen doorashooyinka, iyagoo ku tiirsan guulaha dawladda Primakov, halkaas oo ay ka ciyaaraan door muuqda. block Midnimo weli lama abuurin. Putin uma muuqan ra'iisul wasaare. Duulaanka dagaalyahanada ee Dagestan ayaa kaliya ku daray codad dheeri ah dhanka bidix waxayna dileen awooda maamulka.
  Guud ahaan, dawladdii waxay noqotay mid habaysan. NDR waa daciifay oo burburay, mana jirin xisbi cusub oo diyaarsan. Stepashin, oo loo magacaabay ra'iisul wasaare, ma uusan hoggaamin xisbiga talada haya. Kadibna Yeltsin gabi ahaanba wuu eryay.
  Isku soo wada duuboo, doorashadii baarlamaanka waxay keentay guul weyn oo ay garabka bidix ku guulaysteen.
  Guusha shuuciyadu waxay ahayd mid cajiib ah. Intaa waxaa dheer, kooxda Primakov-Luzhkov ma helin waqti ay ku furto. Laakiin wuxuu weli ku guulaystey inuu si wadajir ah isaga diiwaan geliyo beeralayda. Wuxuuna galay kaalinta labaad. Midka saddexaad wuxuu ahaa "Yabloko", kaas oo lahaa PR wanaagsan. LDPR waxay gashay kaalinta afraad. Laakiin inta badan waxaa sabab u ah xaqiiqda ah in kanaalada taageersan madaxweynaha ay si firfircoon kor ugu qaadeen xisbigan.
  Yeltsin xitaa siiyey, ama halkii, siiyey Zhirinovsky darajada guud.
  Markaa wax walba waxay u dhaceen si waafaqsan xaalad gaar ah.
  Mucaaradku waxay la wareegeen awooddii Gobolka Duma. Yeltsin wuxuu ogolaaday inuu si ikhtiyaari ah uga tago, isagoo si rasmi ah u magacaabay Primakov inuu noqdo bedelkiisa. Zyuganov wuxuu noqday ra'iisul wasaare iyo gacanta midig.
  Tani, guud ahaan, waxay ku habboonayd shuuciyada. Waxaana la gaaray tanaasul. Basayev iyo Khattab ayaa lagu qasbay inay ka baxaan Dagestan. Laakin ciidan uma dirin Jeejniya lafteeda.
  Dagaal sokeeye iyo kala qeybsanaan dhowr qeybood ah ayaa durba halkaas ka qarxay.
  Ruushka wuxuu caawiyay Maskhadov iyo Kadyrov. Primakov ayaa si fudud ugu guuleystay doorashadii madaxtinimada ee Ruushka. Midka labaad ayaa si lama filaan ah u noqday Zhirinovsky - oo aan lahayn tartame kale oo ka mid ah codbixiyayaashiisa, iyo Yavlinsky xorta ah ma ahayn isaga.
  Oleg Rybachenko ayaa soo dhexgalay qoraalkiisa. Maya, xiiso ma leh. Mar labaad, mawduuc hore loo daboolay, ka dib Primakov, Zyuganov, iyo dib u soo celinta USSR. Ku daalay!
  Wax laga yaabaa in aad u xiiso badan in la curiyo. Tusaale ahaan, ku saabsan booska.
  Wiilkii wuxuu bilaabay inuu la yimaado fikrado.
  Caasimada cusub ee Boqortooyadii weynayd ee Ruushka waxa la odhan jiray Petrograd-Galaktik. Waxaa lagu aasaasay kooxda Sagittarius, oo ku dhow bartamaha galaxyada. Xiddigaha iyo meerayaasha labaduba halkan aad ayey uga cufan yihiin marka loo eego dacallada Jidka Caano, halkaas oo dhulkii hore uu gabaad ka helay. Ciidamada Isbaheysiga Galbeedka ayaa gabi ahaanba laga saaray xudunta u ah. Si kastaba ha ahaatee, dagaalku ma dhaafin raad la'aan: kumanaan meerayaal ah ayaa la burburiyay, kaliya xusuusta ayaa ka hadhay dhulka. Tani waxay ahayd sababta ugu weyn ee loo raray caasimadda oo loo raray meesha ugu qanisan uguna nabdoon ee galaxy. Aad bay u adag tahay in la jebiyo halkan, sidaas darteed, xitaa xaaladaha guud ee dagaalka bannaanka, halkaas oo safka hore uu yahay fikrad aan la taaban karin iyo gadaalba waa heshiis, xudunta ayaa noqotay saldhigga ugu weyn ee Ruushka iyo xoogga warshadaha. Caasimaddu way kortay oo si buuxda u liqday meeraha Kishish, oo isu beddeshay magaalo weyn. Magaalo weyn oo awood u leh inay soo jiidato qof kasta oo macquul ah. Diyaarado badan ayaa gooyay cirka guduudan.
  Marshal Maxim Troshev ayaa looga yeeray Wasiirka Difaaca, Super Marshal Igor Roerich. Kulanka soo socdaa waxa uu astaan u ahaa dhaq-dhaqaaqa cadawga oo aad u kordhay. Dagaalka oo cid walba ka daalay, waxa uu u cunay kheyraad sidii mad-madaxeedka ugaadhsiga, trillion dad ah ayaa ku dhintay, qofna ma gaadhi karo guushii la rabay. Milatarigu waxa uu raad ku reebay dhismaha Petrograd-Galaktik. Guryo waaweyn oo dhaadheer waxay ku taagan yihiin safyo hagaagsan, waxay u taagan yihiin afar geesood oo ku yaal shaxda chessboard-ka magaalada. Tani waxay si aan ikhtiyaari ahayn u xasuusisay marshal samaynta armadas meel bannaan. Intii lagu guda jiray dagaalkii ugu dambeeyay, xiddigo waaweyn oo Ruush ah ayaa sidoo kale qaatay boosaskooda, ka dibna si lama filaan ah u jabay qaab-dhismeedka, iyagoo garaacay calanka cadowga. Dagaal aad looga fakarayay ayaa isku bedelay mid aan kala joogsi lahayn, maraakiibta qaar ayaa isku dhacay, iyagoo ku qarxaya iftiin aad u ifaya. Faaruxu waxa uu noqday mid midab leh oo aad mooddo in foolkaanooyin waaweyni ay qarxeen, webiyo dab ahina ay mar qura wada dareereen, waxaa qarka u jabay durdurro holac naar ah, kuwaas oo ku daboolay mowjad wax baabi'in ah. Dagaal fowdo ah, guushu waxay raacday ciidankii Ruushka weynaa, laakiin guushu waxay ku timid qiimo aad u sarreeya. Dhowr kun oo xiddigleed ayaa isu beddelay durdurro qaybo hoose ah. Run ahaantii, cadawgu waxa soo gaadhay khasaare intaas ka badan. Ruushku waa yaqaannay sida loola dagaallamo, laakiin isbahaysiga, oo ay ku jiraan jinsiyado badan, ayaa si cadho leh u qabsaday, oo iska caabin adag sameeyay.
  Dhibaatada ugu weyn waxay ahayd in xarunta dhexe ee ururka, oo ku taal Thom galaxy, ay aad u adagtahay in la burburiyo. Ilbaxnimadii hore ee toorayaasha maple-ka, ee ku dhex noolaa kooxdan xiddigaha ah malaayiin sano, ayaa ka dhistay qalcad aan la soo koobi karin oo ay isku gadaameen difaac xooggan oo dabinno ka buuxaan.
  Si aad u jebiso goobtan "Mannerheim", dhammaan ciidamada Ruushka kuma filna. Suurtagal ma ahayn in dagaalka la joojiyo. Meereyaasha iyo nidaamyada ayaa gacmaha is beddelay marar badan. Marshaalku waxa uu eegayay hareeraha caasimadda isaga oo dareensan. Gawaadhida loo yaqaan graviolets-ka ah ee gurracan ayaa lagu rinjiyeeyay midabyo kaaki ah, waxaana meel walba laga dareemayay ujeeddada diyaaradda. Dhismayaasha qaar waxa ay u ekaayeen taangiyo waaweyn ama baabuurta dagaalka ee lugta oo leh jidad jidadkii laga soo galo. Waxay ahayd wax lagu qoslo in la daawado sida biyo-dhacu uga soo baxay foostada taangiga baallaha ah, biyaha buluugga iyo sumurudku waxay ka tarjumayaan afarta "qorraxda", oo ku ciyaaraya daraasiin hadh ah, iyo geedo qalaad iyo ubaxyo waaweyn ayaa ka soo baxay jirridda iyo baalasha, iyaga oo sameysanaya beero daldalaad ah Taangiyada dhaadheer ee casriga ah, kaliya ee aad u aadka u waaweyn, ayaa inta badan qaabkoodu toosan yahay, oo ku hubaysan qoryo badan. Ku noolaanshaha guryaha noocan oo kale ah ayaa ah mid ku habboon oo raaxo leh, inkastoo haddii ay dhacdo weerar lagu qaado caasimadda, dhismo la mid ah wuxuu isku beddeli doonaa cutub dagaal oo xooggan shan daqiiqo gudahood. Dadka marayey dhammaan fasallada, iyo xitaa carruurta yaryar, waxay ku labisnaayeen dareeska ciidamada ama dharka ururrada kala duwan ee ciidamada. Miinooyinka internet-ka ee homing-ka ah ayaa dul heehaabayay stratosphere; Iftiimayaashu waxay iftiimiyeen godka samada, iyagoo daadad ka dhigaya boulvards muraayadda siman oo leh fallaadho dhalaalaya. Maxim Troshev looma baran xad-dhaafka noocaas ah.
  "Xiddiguhu aad bay u cufan yihiin halkan. Aad bay iigu kululaatay aniga."
  Marshaalku waxa uu ka masaxay dhididka wejiga ka soo baxay oo daaray hawo-qaadkii. Duulimaddii kale ayaa dhib la"aan ku dhacday, waxaana durba soo muuqday dhismihii Wasaaradda Gaashaandhigga. Albaabka waxaa saarnaa afar baabuur oo kuwa dagaalka ah. Luchiars-ka basbaaska leh ee nuujinaya - xayawaanka leh dareenka urta shan iyo toban jeer ka xoog badan eyga - waxay hareereeyeen Troshev. Qasriga weyn ee cyclopean-ka ee supermarshal ayaa si qoto dheer u galay dhulka hoostiisa, derbiyadeeda dhumucdiisuna waxay hoy u tahay madfacyada balaasmaha iyo laysarka cascading. Gudaha godka qoto dheer ayaa ahaa mid fudud - raaxada lama dhiirigelin. Taas ka hor, Troshev wuxuu arkay madaxiisa kaliya ee saadaasha saddex-geesoodka ah. Supermarshaal waxa uu ahaa oday waayeel ah, dagaalyahan khibrad leh oo boqol iyo labaatan jir ah. Waxaan ku khasbanaaday in aan ku dhaadhaco wiish xawaare dheereeya, oo gudaha u galay toban kilomitir oo wanaagsan oo dhulka hoostiisa ah.
  Marshalku markuu ka gudbay xadhkaha xayndaabka ilaaladii sarsare iyo aaladaha dagaalka, waxa uu soo galay xafiiska, halkaas oo kombuyuutarku Plasma uu ku sawiray hologram la balaadhiyay ee galaxyada oo leh calaamado muujinaya uruurinta ciidamada Ruushka iyo meelaha loo malaynayo inay cadawgu soo weerareen. Holograms yaryar ayaa la sudhay meel u dhow; Xakamaynta iyaga ma ahayn mid joogto ah; Troshev ma uusan eegin quruxdan muddo dheer; Igor Roerich waxa uu u ekaa dhalinyaro, wajigiisu waxa uu ahaa mid aan laalaabmin, waxana uu lahaa timo cad cad. Waxay u muuqatay inuu noolaan karo oo noolaan karo, laakiin daawada Ruushka ee xaaladaha dagaalku aad uma xiisayneynin inay sii dheeraato nolosha aadanaha. Taa beddelkeeda, isbeddelka degdegga ah ee jiilalka ayaa kiciyay horumar waxayna faa'iido u ahayd xuliyihii dagaalka ee naxariis darada ahaa. Cimrigu wuxuu ku koobnaa boqol iyo konton sano. Xataa akhyaarta. Hagaag, heerka dhalmada ayaa weli ah mid aad u sarreeya, ilmo iska soo rididda ayaa kaliya loogu talagalay carruurta cilladaysan, ka hortagga uurka waa mamnuuc. Supermarshalku wuxuu u soo jeestay Troshev markuu soo galay.
  - Oo halkan waxaad joogtaa, Maxim. Ku tuur dhammaan xogta kumbiyuutarka, wuu farsamayn doonaa oo wuxuu siinayaa xal. Maxaad ka odhan kartaa dhacdooyinkii u dambeeyay?
  - Confederates iyo xulafadooda waxay barteen cashar wanaagsan. Miisaanka ayaa ku sii socda jihadeena Tobankii ugu dambeeyay, inta badan dagaalada waa lagu guuleystay.
  Roerich wuu lulay.
  - Waan ogahay. Laakiin xulafada Confederates, Dugs, waxay noqdeen kuwo si muuqata u firfircoon. Waxay bilaabeen inay keenaan khatar weyn.
  - Ogow.
  Roerich ayaa gujiyay sawirka hologram-ka oo waxyar buu sii kordhiyay.
  - Waxaa kaa horreeya Smoor galaxy. Halkani waa qalcadda labaad ee ugu weyn. Tani waa meesha aan ku dhufan doono dharbaaxada ugu weyn. Haddii lagu guuleysto, waxaan awood u yeelan doonnaa inaan ku guuleysanno dagaalka toddobaatan, ugu badnaan boqol sano. Haddaynu guuldarraysanona dagaalku qarniyo badan buu sii jiri doonaa. Waxaad cadaysay naftaada inaad tahay taliye karti leh, sidaas darteed waxaan kuu soo jeedinayaa inaad hogaamiso Operation Steel Hammer. Way caddahay?
  - Waa sax, mudane.
  Igor wuu weji gabay.
  Waa maxay sababta cinwaannada noocaas ah? Kaliya nala soo xiriir: Jaalle Super-Marshal. Xaggee ka soo qaaday tan?
  Maxim wuxuu dareemay xishood.
  -Aniga, Jaalle Supermarshal, waxaan wax ku bartay Bing. Waxay wacdiyeen qaabkii boqortooyadii hore.
  - Cad. Laakiin imminka boqortooyadu way ka duwan tahay, guddoomiyuhu wuxuu fududeeyay kastamkii hore iyo habraacii hore. Waxaa intaa dheer, isbedel awoodeed ayaa soo socda dhawaan, waxaana la heli doonaa walaal cusub iyo taliye sare. Waxaa laga yaabaa in xilka la iga qaadi doono, oo haddii Operation Steel Hammer lagu guuleysto, waxaa lagu magacaabi doonaa booskeyga. Waa inaan horay u sii baranaa, tani waa mas'uuliyad aad u weyn.
  Marshalku waxa uu in ka badan saddex jeer ka yaraa Roerich, sidaa darteed codka ilaalintu waxa uu ahaa mid aad ugu haboon oo aan sababin xumaan. In kasta oo isbeddel hoggaamiye uu dhici doono, oo hoggaamiyahooda cusubi uu ka yaraan doono labadoodaba. Dabcan, tani waxay noqon doontaa tan ugu fiican.
  - diyaar ayaan ahay. Waxaan u adeegaa Ruushka weyn!
  - Markaa tag. Tafsiirkeyga ayaa idin soo buuxin doona.
  Salaan ka dib, maarshaalkii wuu baxay.
  Jidadka qardajeexa waxa lagu rinjiyeeyay khaki. Xarunta shaqada ayaa ku taal hoos. Kumbiyuutarro badan oo sawir-qaade iyo balasma ah oo xawli dheereeyay ayaa laga farsameeyay macluumaad ka soo qulqulaya meelo kala duwan oo metagalaxy ah. Waxaa jiray shaqo badan oo caadi ah, waxaana marshalku la sii daayay saacad iyo badh ka dib. Hadda bood dheer oo galaxyo deris ah ayaa isaga sugaya. Ciidamo aad u badan waa in ay halkaas ku soo ururaan, ku dhawaad lix meelood meel meel maraakiibta hawada sare ee Ruushka. Dhowr milyan oo xiddigood. Ka dib markii faahfaahinta yar la dejiyo, marshaalku wuxuu u kacay dusha sare. Qabownadii qoto dheerayd ayaa dariiq u siisay kulayl daran. Afar iftiin ah ayaa ku soo ururay meeraha sare, oo taajajkii si arxan la'aan ah u leefleefay cirka, ku shubay qulqulo qaybo ka mid ah meeraha dushiisa. Ilays ayaa ku qulqulay waddooyinka muraayadaha ah. Maxim wuxuu ku booday diyaaradda culeyska culeyska, waxay ahayd mid raaxo leh oo gudaha ku qabow, waxayna u carartay bannaanka. Horay uma uusan tagin Petrograd-Galaktika, wuxuuna rabay in uu indhihiisa ku arko caasimadda oo ay ku nool yihiin saddex boqol oo bilyan oo qof. Waxa uu ka tagay qaybta milatariga, wax walbana way isbeddeleen oo waxay noqdeen kuwo aad u faraxsan. Dhismayaasha leh halabuurka asalka ah ayaa u muuqday; Inta lagu jiro wadarta dagaalka, lakabka oligarchs ayaa hoos u dhacay, laakiin si buuxda looma burburin. Guryahoodu waxay ahaayeen farshaxanno farshaxan oo dhab ah. Mid ka mid ah wuxuu u ekaa qalcaddii dhexe ee dhexe, halkaas oo halkii ilka goglan ay ku yaalliin geedo timireed. Mid kale wuxuu ku dul istaagay lugo dhuuban, oo jidkii bannaanaa hoostiisa ku fidsan yahay, wuxuu u ekaa caaro midab leh, oo xiddigo huwan. Dhismayaal badan oo ay ku noolaayeen dadka saboolka ah ayaa sidoo kale aan kicin ururo leh xeryo; Ma aha in wax walba lagu rinjiyeeyo khaki, ayuu Troshev u maleeyay. Intaa waxaa dheer, laga yaabee in magaalada ugu dadka badan caalamka ay lahaato naqshad qurux badan. Qaybta dalxiisku waxay si gaar ah u lahayd midabyo, oo leh jidad socod socod ah iyo dhismayaal u qaabaysan ubaxyo waaweyn, iyo sidoo kale ubaxyo iyo tulips isku xidhan, daisies fiiqan iyo xayawaan qalaad oo isku dhafan. Sida muuqata, waa wax xiiso leh in lagu noolaado orso ama shabeel ilko sabar ah, waxay ka dhigtaa carruurta farxad. Si kastaba ha ahaatee, dadka waaweyn ayaa sidoo kale la yaabay marka qaabkan oo kale uu dhaqaaqo ama ciyaaro. Masduulaagii laba iyo tobanka madax lahaa ee wareegaya waxa uu raad aan la ilaawi karin ku sameeyay marshaalkii; Guud ahaan, waxaa jiray ilo aad u badan oo ka mid ah qaababka ugu yaabka badan, oo hawada ku tuuraya diyaarado midabyo badan leh boqolaal mitir. Iyo sida ay u qurux badan yihiin, iftiinka afarta cadceed, isku dhejinta qaabka biyaha, ciyaar cajiib ah, midabyo gaar ah. Carruurtu halkan waxay ahaayeen kuwo faraxsan oo qurux badan: dharkooda midabka leh ayaa siisay muuqaal u ekaansho sheeko-sheeko ah. Halkan dad kaliya ma joogin, kala bar dadka daawaday waxay ahaayeen shisheeye. Si kastaba ha ahaatee, carruurta shisheeyaha ayaa si farxad leh ula ciyaaray carruurta bini'aadamka. Troshev ayaa sidoo kale la kulmay dhirta caqliga leh. Qoob-socod madax-dahab ah oo jilicsan oo leh afar lugood iyo laba gacmood oo dhuuban. Carruurtoodu waxay lahaayeen laba lugood oo keliya, madaxyadooda dahabiga ahna waxaa ka muuqday dhibco sumurud ah. Maxim wuxuu si fiican u yaqaanay tartankan - Gapi, saddex-galmoodka dhirta dhirta, nabadda jecel, laakiin rabitaanka qaddarka ayaa lagu soo jiiday dagaal dhex-dhexaad ah oo dhan waxayna noqdeen xulafada dabiiciga ah ee Ruushka weyn.
  Waxaa jiray wakiillo ku filan jinsiyadaha kale - inta badan dawladaha dhexdhexaadka ah iyo meerayaasha. Waxay rabeen inay eegaan caasimadda cajiibka ah ee Boqortooyada. Halkan dagaalku wuxuu u muuqdaa mid fog oo aan run ahayn, waa kumanyaal xabbo oo dhir ah, haddana, dareen aan fiicneyn kama tegin marshall. Waxaa madaxayga ka soo baxay fikradda ah in meerayaashaas ay tahay in ay weeraraan, in makhluuqaadkii caqliga lahaa ay sidoo kale noolaayeen balaayiin makhluuqa oo fekeraya ayaa dhiman doona. Waxaa daadan doona durdurro dhiig ah, oo kumanyaal magaalo iyo tuulooyin baa la baabbi'in doonaa. Laakiin waa maareeyaha boqortooyada, waana inuu guto waajibaadkiisa.
  Ka dib markii uu u riyaaqay xarunta dalxiiska, Marshal wuxuu amar ku bixiyay in diyaarada culeyska culeyska la geeyo oo ay u socoto goobaha warshadaha. Guryaha halkan waxyar bay ka hooseeyaan, oo leh qaab fudud. Warshaduhu waxay ku yaalay dhulka hoostiisa.
  Isla markii ay soo degtay diyaarada cuf-isjiidadka, waxa markiiba u soo yaacay raxan kabo-la'aan ah oo calal iyo alaab nadiifin ah sita. Ragamuufin dhuuban oo calal horeba u daalan, kaaki ba'ay, oo godad waaweyn oo jeexjeexan leh. Si qoto dheer u madoobay, ku dhawaad madow. Waxaad mooddaa in dagaalka daba dheeraaday uu ku qasbay in ay suumanka adkeeyaan. Troshev wuxuu bilaabay inuu dareemo naxariis. Darawalka, Captain Fox, lama wadaagin dareenkaas.
  - Kaalay, jiirarka yaryar, halkan ka baxa! Marshall waa soo socdaa! - wuu ciyay.
  Carruurtii darbi-jiifka ahayd ayaa dhan walba u soo yaacay, waxa ay arkayeen waa cidhib wasakh ah. Way adag tahay in cagaha la'aan lagu socdo dusha sare ee kulul ee afar "qorraxda" hal mar, iyo carruurta saboolka ah ma garan waxa ay yihiin kabaha. Wiilashii mid ka mid ah, ayaa inta kale ku soo baxay in uu ka geesisan yahay oo uu soo jeestay oo farta dhexda tusay. Naakhuudihii waxa uu la soo baxay bambo-gacmeed oo uu ku toogtay wiilka aan waxba galabsan; Kharashkii wuu dhaafey, isagoo ka sameysan god laamiga ah, jajabyo dhagax dhalad ah ayaa ku dhacay lugaha qaawan ee wiilka, wuxuuna ku dul dhacay daamurkii. Dadaal doonis ah, dagaalyahanka mustaqbalka wuxuu ku guuleystey inuu dib u celiyo qayladiisa, oo u adkaystay xanuunka, wuu istaagay. Maxim waxa uu kabtanka dharbaaxo adag wejiga kaga dhuftay.
  - Saddex maalmood ayaa ku jira guriga waardiyaha. Feejignaan, gacmahaaga dhinacyadaaga! - Maarshaalku wuxuu amar ku bixiyay hadal cabsi leh - Carruurtu waa hantideenna, waana inaan daryeelnaa iyaga, oo aynaan dilin. Ma helay, wuxuush?
  Dawacadii waxay gacmihiisii dhinacyada ka fidisay. Si qaloocan ayuu u lulay.
  - Ka jawaab si waafaqsan xeerarka.
  - Haa Mudane.
  Maxim wuxuu u soo jeestay wiilka. Wuxuu ahaa timo qurxoon oo qurux badan, weji qallafsan, iyo muruq leh. Shaadhka jeexjeexan hoostiisa, waxaad arki kartaa abstiisa xoogga badan oo ay la socdaan shukulaatada.
  -Magacaa?
  - Yanesh Kowalski! - Ninkii rafaadka ahaa ayaa sambabada sare ka ciyay.
  - Waxaan kuu arkaa wax uu sameeyo dagaalyahan xoog badan. Ma rabtaa inaad gasho dugsiga Zhukov?
  Wiilkii wuu niyad jabay.
  - Waan ku farxi lahaa, laakiin waalidkay waa shaqaale caadi ah mana awoodi doonaan inay iska bixiyaan kharashka waxbarashadayda.
  Marshall wuu dhoola cadeeyey.
  - Lacag la'aan ayaa lagugu qori doonaa. Adiga, sida aan arko, jidh ahaan waad xoog badan tahay, indhahaagu waxay ka hadlaan awoodaha maskaxda. Waxa ugu weyn waa inaad si fiican wax u barato. Waa waqtiyo adag, laakiin marka dagaalku dhammaado, xitaa shaqaaluhu waxay ku noolaan doonaan xaalad wanaagsan.
  - Cadowga waa la jabin doonaa! Waan guulaysan doonaa! - Yanesh ayaa mar kale ku qayliyay meesha sare ee sambabada.
  "Haddaba booskaaga geli darajooyinka, askari." Iyo bilawga - gaarigayga.
  Lisa way guulaysatay. Wiilku wuu yara wasakhoobay, gudahana waa in la maydho isaga dabadiisa.
  Markii ay kor u kacday, diyaaradda culeyska culeyska ayaa si degdeg ah u gashay xarumaha dowladda.
  Janesh, oo neefsan, ayaa darsay guryaha aadka u weeyn ee quruxda badan.
  - Nalooma ogola qaybta dhexe, tani waa mid aad u xiiso badan.
  - Waxaad arki doontaa wax badan oo kugu filan.
  Haddana, Marshal, oo ay kaxaysay dareen naxariis, ayaa amar ku bixiyay inuu u duulo xarunta dalxiiska. Wiilkii wuxuu ku eegay indhihiisa oo dhan, isagoo si dhab ah u cunay wixii uu arkay. Waxaa la dareemayay inuu doonayo inuu ka boodo baabuurka, oo uu ku ordo laamiga socda, oo uu fuulo mid ka mid ah raacitaanka maskaxda.
  Sida caadiga ah Maxim-ka dhabarka wuxuu ahaa mid naxariis badan oo naxariis leh sidii waligeed maalintaas.
  - Haddii aad rabto, kor u fuul "buurta farxadda", ka dibna si toos ah iigu imaaw. Qaado lacagta, haddii kale kuma oggolaan doonaan inaad soo gasho.
  Marshaalkii ayaa warqadii ku wareejiyay.
  Yanesh waxa uu u soo yaacay dhanka raacitaanka, laakiin muuqaalkiisu aad buu u muuqday.
  Albaabka laga soo galo hoolka Space-ninja, waxaa joojiyay robots aad u waaweyn.
  - Nin, si liidata ayaad u lebisan tahay, oo aad ka soo jeedo xaafadaha saboolka ah. Waa in lagu hayaa oo saldhiga lagu geeyo.
  Wiilka ayaa isku dayay in uu baxsado, balse waxa ay ku dhufteen Qori dhuuban, iyaga oo ku tuuray Laamiga. Troshev waxa uu ku qasbanaaday in uu ka boodo baabuurka oo uu baadho.
  - Sug, ardaygu waa ila joogaa.
  Bilayskii soo kacay ayaa istaagay, iyaga oo eegaya maarshaalka. Maxim wuxuu ku labisnaa dharka goobta, laakiin epaulettes taliyaha milatariga ayaa si qurux badan u iftiimiyay dahab ka soo horjeeda afarta qorrax.
  Taliyaha sare ee roondada, oo ah sarkaal booliis ah, ayaa salaamay.
  - Waan ka xunahay, Marshal, laakiin tilmaamaha ayaa mamnuucaya in tuugsada loo ogolaado inay galaan xarunta halkaas oo aan ku qaabilno martida galaxyada oo dhan.
  Maxim laftiisu waxa uu fahmay in uu khalad sameeyay markii uu ragamuffin ku sii daayay aag ixtiraam leh. Laakin ma jirin wax niyad ah oo uu ku muujinayo qaladkiisa.
  -Wiilkan waa indha-indheeye. Waxa uu fulinayay hawl ka timid taliska sare.
  Gaashaanle dhexe ayaa madaxa ruxay oo ku dhuftay badhanka bastoolada. Janesh Kowalski wuu gariiray oo miyirsaday. Marshaalku intuu dhoola caddeeyey ayuu gacanta fidiyey. Waqtigan xaadirka ah, afarta galaamood ee shisheeyaha ayaa si lama filaan ah u soo jiiday alwaax tuurayaal ah. Dibadda, shisheeyaha waxay u ekaayeen jirrid geed oo qallafsan oo leh jilif buluug-bunni ah; Ka hor inta aan daanyeerka helin waqti ay ku furaan rasaas, Maxim wuxuu ku dhacay daboolka, isagoo soo jiidaya qarxiye. Dariiqyada dabka ah ayaa soo maray xagga sare, waxayna ku dhaceen taallada midabka leh, iyaga oo ku buufiyay saldhigii quruxda badnaa ee sawir-qaade. Troshev wuxuu gooyay laba weeraryahan oo leh laysarka laysarka, labadii inogalacts ee badbaaday waxay u dhaqaaqeen dhinacyada. Mid ka mid ah iyaga ayaa sidoo kale qabtay dhogorta aan la dabooli karin, laakiin kii labaad ayaa ku guuleystay inuu ku dhuunto dariiqa wejiga. Bahalnimadii ayaa hal mar ka soo toogtay saddex gacmood, inkastoo Maxim uu si degdeg ah u dhaqaaqay, haddana wax yar ayaa lagu dhuftay - dhinaciisa waa la gubay, gacantiisa midigna waa la dhaawacay. Fallaadhaha cadawgu waxay si badheedh ah u garaaceen soo jiidashada " ubaxa biyaha waalan ". Qarax ayaa xigay.
  Aragtida maarshaalka ayaa dabaalanaysay, laakiin wuxuu la yaabay markuu arkay sida Yanesh uu jeexjeexay qayb ka mid ah saqafka oo uu ugu tuuray cadowga. Maxim wuxuu la yaabay awoodda bini'aadantinimada ka baxsan ee ku qarsoon dhallintan jilicsan ... Tuurtu waxay noqotay mid sax ah, oo ku taal safka shanta indhood. Makhluuqa ayaa gariiray oo horay u soo dhaqaaqay, isagoo fajacinaya. Tani waxay ku filan tahay Maxim si fiican loo toogtay si uu u soo afjaro nolosha xayawaanka.
  Dagaalku degdeg buu ku dhammaaday. Intii ay socotay, booliiska xitaa iskuma dayin in ay rasaas furaan. Marshaalku isla markiiba wuu ogaaday.
  "Dadka ugu wanaagsan ayaa ka dagaalamaya xagga hore, dhanka dambe, waddooyinka magaalada, fulay ayaa fadhiya.
  Sargaalkii oo si wanaagsan loo quudiyay ayaa cirro noqday. Waxaan u dhawaaday Maxim.
  - Jaalle Marshal, waan ka cudur daaranayaa, laakiin waxa ay haysteen shumacyo culus, annaguna...
  - Oo waa maxay taasi! - Maxim wuxuu u tilmaamay qarxiyaha suunka roondada. - Duulimaad duuliye? Waa wax laga xumaado, sida muuqata, ma jirto wax shaqo ah oo aad ka qabto caasimadda. Ma fadhiisan doontid shaqo la'aan, waxaan isku dayi doonaa in laguu diro dhanka hore.
  Isagoo u yeedhay wiilka, Maxim wuxuu ka caawiyay inuu ku boodo diyaaradda culeyska, ka dibna si adag u ruxay gacantiisa.
  -Hagaag, waxaad tahay gorgor. Waan ku faraxsanahay inaanan kugu qaldamin.
  Kowalski ayaa si saaxiibtinimo leh u il-duufay, codkiisuna aad buu u qaylinayaa oo farxad badan.
  - Waxa aan sameeyay hal tuuris oo guulaystay. Waxaan kari lahaa...
  - Waxaad heli doontaa fursad. Waxaad ka qalinjabisay kulliyad oo aad toos u galayso dagaalka. Noloshaada oo dhan ayaa kaa horeysa, wali waa inaad u dagaalanto qarka.
  - Dagaalku waa weyn yahay! - Wiilkii ayaa si xamaasad leh u dhawaaqay. - Waxaan rabaa in aan si degdeg ah u aado dhanka hore, oo aan soo qaato qori beam ah...
  - Isla markiiba ma samayn kartid, waxaa lagu dili doonaa dagaalka koowaad. Marka hore qaado takhasus.
  Yanesh si xun ayuu uursaday. Waxa uu ku kalsoonaa awoodiisa, waxa uu u maleeyay in uu hore u garanayay sida wax badan loo sameeyo, oo ay ka mid tahay toogashada. Dhanka kale, diyaaradda culeyska culeyska ayaa dul heehaabeysay beerta weyn ee Michurinsky. Halkaas waxaa ka koray geedo aad u waaweyn, qaarkoodna waxay gaareen dherer dhowr boqol oo mitir ah. Mirahana waxay ahaayeen kuwo aad u weyn, markaad cuntay dhexda, waxaad ku noolaan kartaa gudaha. Cananaaska la beddelay ee leh maqaar dahabi ah ayaa u muuqday cunto macaan. Run, liddi ku ah filashooyinka, ma aysan kicin jacayl badan oo ka yimid wiilka.
  - Waxaan mar hore tagay kaymahan oo kale. - Yanesh ayaa sharraxay. - Si ka duwan degmooyinka dhexe, qof walba waa loo oggol yahay halkaas. Inkasta oo ay wakhti dheer qaadanayso in halkaas lagu gaadho lug.
  - Waxaa laga yaabaa in! - Ayuu yidhi Maxim. - Haddana, u bogo dhirta halkan ... Waxaa jira boqoshaada, oo dhan platoon ayaa ku haboon hoostiisa.
  - Kaliya wax u eg agaric dukhsi weyn. Waa wax aan la cuni karin. Waxaan xasuustaa in aan soo ururiyay bac dhan oo miro la jarjaray ah. Waxaan jeclahay pavarara - maqaarku waa dhuuban yahay dhadhankuna waa mid aad u macaan. Berde waxba ma aha marka loo eego. Waa inaad ka taxadartaa markaad gooynayso. Waxaa laga yaabaa inuu dillaaco, ka dibna durdurku wuxuu noqon lahaa sida biyo-dhac - wuxuu ku qaadi doonaa ka hor intaadan xitaa waqti u helin inaad eray ku hadasho. Miraha halkan aad bay u weyn yihiin. Waa inaad ku qaadaa qaybo ka mid ah bac, tanina aad ayay u dhib yar tahay.
  Maxim ayaa garabka ku salaaxay Janesh.
  - Wax walba laguma cabbiro cunto. Aan hoos u dhaadhacno oo soo qaadanno ubaxyo.
  - Hadiyad gabadha! Maxaa diidaya!
  Gacmihii wiilku waxay gaadheen isteerinka. Kabtan Fox ayaa farahiisa ku dhuftay isagoo xanaaqsan.
  - Ha taaban isteerinka, ilmo yar.
  Isla markiiba isaga oo u jawaabaya ayuu canaan kale kala kulmay maareeyaha.
  "Kaliya waxaad haysataa geesinimada inaad la dagaallanto ilmo."
  - Waan ka xumahay, mudane!
  Yanesh waa uu is celin kari waayay in aan qosol ka ahayn.
  - Haddii aad rabto, isku day. - Maxim waa la ogolyahay.
  "Waxaan khibrad u leeyahay jilayaasha," Yanesh ayaa tiri.
  Shaki iyo cabsi la'aan, Kowalski wuxuu saaray gacmihiisa isteerinka oo u jiheeyay baabuurka. Sida muuqata, runtii wuxuu lahaa awoodo cajiib ah. Diyaarada cufisjiidadka ayaa si degdeg ah u dhaaftay geedaha waaweyn ee dushooda.
  Maxim ma uusan faragelin, taasoo u ogolaatay wiilka inuu xakameeyo diyaaradda. Waa in la sheegaa in uu si guul leh ula qabsaday hawshiisa, isaga oo ku dhex wareegaya jirro waaweyn, waligiisna ma dhicin, isaga oo muujinaya farsamo-yaqaannimo oo ka baxsan sannadihiisii. Si kastaba ha noqotee, xitaa haddii ay burburtay, ma noqon doonto heshiis weyn; Ugu dambayntii, waxay fadhiisteen meel bannaan ah oo daadsan ubaxyo yaryar laakiin aad u qurux badan. Waxay u muuqatay in saaxirkii wanaagsanaa uu si deeqsinimo leh u kala firdhiyey dahabka. Kala duwanaanshaha midabada isku dhafan ayaa indhaha ka dawakhiyay, urta maandooriyuhuna waxay kicisay farxad aan la soo koobi karin.
  Yanesh xitaa wuu ku foodhyay isaga oo la dhacsan. Markii ay soo degeen ayuu wiilkii soo booday oo bilaabay inuu ubaxyo gurto, isagoo cudud dhan soo qaatay. Maxim wuxuu ahaa dhiig qabow, wuxuu jeclaa muuqaalka muuqaalka, si kastaba ha ahaatee, wax ayaa ahaa mid naxdin leh. Dareen hanjabaad Markii uu dhex maray dab iyo biyo, marshaalku waxa uu caadaystay in uu aamino maskaxdiisa; Mabda 'ahaan, caasimadda boqortooyo weyn waa in aysan ku xirneyn qaab nololeed oo khatar ku ah aadanaha. Wax ka duwan ayaa jira halkan. Maxim ayaa u hanbalyeeyay wiilkii oo si aamusan dhegta ugu sheegay:
  - Waxaa noo dhow cadow. Qari ubaxyada oo i raac.
  Indhaha Janesh ayaa dhalaalayay.
  - diyaar ayaan ahay.
  Ka tagista bouquet ee baabuurka iyada oo uu kormeerayo Captain Fox, Maxim iyo Yanesh waxay si qoto dheer u galeen kaynta. Dabcan, waxay ahayd in ciidamada loo yeero oo la toogto goobta. Laakiin Maxim ayaa lagu qabtay farxad. Janesh, dabcan, waxaa lahaa hammi jacayl; Waxay soo mareen hawdka, iyagoo isku dayaya inaanay buuq samayn. Yanesh waxa u suurtagashay in uu lugihiisa qaawan ku gubo shabag guduudan, balse wuu is xakameeyey, in kasta oo haragga ilaa jilbaha ay qariyeen finan waaweyn.
  "Ka digtoonow," Maxim ayaa ku qayliyay. - Kaynta dhexdeeda, khatartu waxay ku qarsoon tahay caws kasta.
  "Waxaan halkan uga baahanahay sawir ilaalin," Yanesh ayaa ku qayliyay. Calalladii ayaa si dirqi ah u qariyey jidhka; Cayayaanka waaweyn, sida Yaneš ku bartay dugsiga, ma cunaan dadka ku nool meerahan. Noocyada ugu khatarta badan ee arthropods ayaa lagu burburiyay heerka hidaha; Waxay ku socdeen iyagoo aamusan. Si lama filaan ah Maxim wuu barafoobay. Xayawaankii yaryaraa waxay u dhaqmeen nasasho la'aan, sidii qof ka baqay. Marshaalkii ayaa wiilkii gacanta qabtay oo dhegta ugu sheegay:
  - Waxaa soo socda weerar gaadmo ah!
  Maxim ayaa jeebkiisa kala soo baxay qalabka dhawaaqa dhawaaqa oo si taxadar leh u dhagaystay agagaarka agagaaraha. Taasi waa sax, shan dagaalyahan oo bini'aadan ah iyo tiro isku mid ah oo shisheeyaha ah ayaa jiifay meel u dhow. Hagaag, iyada oo la isku dheeli tiran yahay ciidamada, waxaa fiican in aan la dagaalamin, laakiin in laga gudbo cadowga.
  Taasi waa waxa ay sameeyeen.
  Askarigii waaya-aragga ahaa iyo wiilkii cagaarnaa ayaa si isku mid ah u dhaqaaqay. Waa in aan dhex marnay kayn cufan oo kayn ah, annaga oo ku hafanayna anqawga cawska. Si dhib badan, maarshaalku waxa uu ogaaday in silsiladda bini"aadamka ka go"day, waxa aanu ku guulaystay in uu meeshan dhex maro. Waxay ahaayeen kuwo nasiib leh; Qalabka dhawaaqa ayaa mar hore kala saari kara erayada si dabacsan loogu hadlo.
  - Mudane degane, waxaad i waydiinaysaa wax aan macquul ahayn.
  Jawaabta, cod la mid ah qaylada.
  - Adiguna, guud ahaan, waxaad isticmaashaa oo kaliya inaad lacag qaadato adigoon si buuxda ugu shaqayn.
  Marka loo eego timbre, wuxuu ka tirsan yahay qowmiyad aan bini'aadanti ahayn.
  - nus milyan bay ku siiyeen, ee waa maxay? Xog duug ah oo ku saabsan satalaytka basaaska.
  "Ma ahan qaladkeyga," codka bani'aadamku wuxuu sii waday inuu si caajis ah isu caddeeyo. - Macluumaadka noocaan ah, mabda'a ahaan, waxay noqotaa mid duugowday si degdeg ah. Ma ihi mid wax walba awooda.
  - Isla markiiba waan fahamnay tan, way fududahay in la yiraahdo waad daciif tahay. Marka ay timaado in la weeraro nidaamka Kremlin, adiga iyo kuwa ku weheliya waxaad yeelan doontaan faa'iido yar.
  Maxim wuu gariiray. Ma dhab ahaantii ma ku iman doontaa weerar lagu qaado difaaca ugu awoodda badan ee daboolaya caasimadda iyo dhammaan bartamaha galaxy? Nidaamka Kremlin-ka, sida ay ku andacoonayaan abuurayaashiisu, waa mid aan la dafiri karin, si kastaba ha ahaatee, haddii cadawgu ay noqdeen kuwo firfircoon oo ku jira wadnaha boqortooyada, tani waxay keenaysaa muuqaal murugo leh.
  Ogow, nin yahow, waxaan isticmaali doonnaa hub aasaasi ah oo cusub, iyadoo la kaashanayo xiddigaha Ruushka waxay isu rogi doonaan boodh ka hor intaysan gaarin masaafo aad u wanaagsan. Markaa ciidankeenu, sida mowjadda cufisjiidadka oo dhan, ayaa daadad doona meelaha Ruushka oo ay hoos u dhigi doonaan adduunyada Imperial.
  Maxim wuxuu qabtay niyad-jabsan; Si kastaba ha ahaatee, wuxuu ku jawaabay:
  - Tiirka shanaad wuu ka firfircoon yahay sidii hore, duulaankaagu wuxuu u socon doonaa sidii loogu talagalay.
  - Hawshaada mustaqbalka dhow waa inaad u abuurto dhawr iyo toban dhufays oo caasimadda ah oo loogu talagalay ciidamadeena shaqo joojinta. Calooshood-u-shaqaystayaal ayaa halkan ku soo qulquli doona iyagoo iska dhigaya dalxiisayaal, waxayna ku dhuuman doonaan kaymaha, ka dibna waxay doorkooda ka ciyaari doonaan weerarka guud.
  - Sidaas ayay ahaan doontaa.
  - Bal eega nin yahow, haddii uu fashilmo weerarrada xiddigahayada, adiga ayaa kuu daran. Caqligaaga ka-hortagga ayaa ku kala jeexjeexi doona, oo dilkaagu wuxuu noqon doonaa mid gaabis ah oo xanuun leh.
  In kasta oo Maxim aanu arkin cidda hadlaysa, haddana waxa uu hubay in SERSH ay awood u yeelan doonto in ay codkiisa ku aqoonsato khaa'inul waddan.
  - Waxaan u baahanahay macluumaad ku saabsan dhammaan ballamihii ugu dambeeyay ee hoggaanka cadowga. Wax kasta oo aad taqaan.
  - Sida laga soo xigtay xogtayda, Marshal Maxim Troshev da'da yar ayaa loo magacaabay inuu amar ku bixiyo xiddigaha filimka ee Smur galaxy. Ma jiro war sax ah oo isaga ku saabsan, balse...
  - Wax walba waa cad yihiin, Ruushku waxay diyaarinayaan weerar weyn halkaas. Sida had iyo jeer. Taliyaha cusub ayaa ah weerar kedis ah oo ay ku qaadeen ciidamo badan.
  Maxim wuu gariiray, wuxuu rabay inuu horay u soo degdego oo uu ceejiyo geek. Hawlgalka ayaa halis ku jira.
  - Waxaan qabaa inay sidaas tahay. Dhanka balamaha kale...
  Khaa'inul waddanku wuxuu ku taxnaa waqti dheer oo caajis ah, laakiin Maxim wuxuu horey u lahaa qorshe madaxiisa. Marka hore, waxaad u baahan tahay inaad si aamusnaan ah uga baxdo meeshan, marka labaadna, si degdeg ah ula xiriir SERSH. Halkaa waxay ku go'aansan doonaan inay isla markiiba ka takhalusaan shabakada basaaska ama sugaan. Ka dib oo dhan, khaa'innada la aqoonsaday khatar maaha, oo macluumaadka been abuurka ah ayaa laga daadin karaa iyaga. Waxa ugu muhiimsani maaha waxqabadka hiwaayadda. Si kastaba ha ahaatee, wiilkii oo ilaa hadda si deggan u fadhiyey ayaa dhaqaaqey, waxaana la dareemayey in tamar dhallinyarannimo ay ku socoto.
  Ma laga yaabaa inaan ku garaacno laysarka, Mudane Marshal?
  "Maya, xaaladna ma jirto," Maxim ayaa si hoose u yidhi. - Taasi waa waxa sirdoonka loogu talagalay, in la ururiyo macluumaadka oo loo sheego dadka saxda ah. Haddii aad jebiso amarka, anigu shakhsi ahaan waan ku toogan doonaa.
  Marshaal ayaa si cabsi leh kor ugu qaaday qorigiisii alwaaxdii.
  Yanesh wuu lulay.
  - Amarrada lagama wada hadlin.
  Maxim wuu ka qoomameeyay inuu wiilka la kaxaystay. Ka warran haddii xantooda la maqlo... Dhanka kale, qaylo ayaa laga maqlay cod-sheegaha, shisheeyaha ayaa haddana hadlay.
  - U sheeg "Jupiter" in haddii uusan na caawin, aan isaga bixin karno annagoo u hurayna pawnkan. Markaasaa Sarreerahaagu aad u cadhoon doonaa, oo naxariisna kama mid aha ceebihiisa.
  "Haa," Maxim wuxuu u maleeyay, "hogaamiyuhu waa inuu noqdaa mid adag." Beri waxa uu ka mid ahaa kunkii la doortay, hase yeeshee, waxa uu fursad u helay in uu hoggaamiye noqdo oo keliya haddii ay dhacdo geeri degdeg ah oo ku timid kaligii-taliyihii talada hayay. Kun ayaa la doortaa sannad kasta, wareegtada awoodda sare waxay dhacdaa soddonkii sanoba mar. Laakiin fursadan sidoo kale waa la lumiyay. Marka hore, dabeecadda Maxim waa mid aad u jilicsan, marka labaadna, awoodiisa aan caadiga ahayn, oo aad u xoogan caruurnimada, waxay bilaabeen inay daciifiyaan da'da. Si kastaba ha ahaatee, noqoshada marshal marka aadan xitaa afartan ahayn ... taasi waxay sheegaysaa wax.
  - Ha taaban Jupiter. Isagu waa rajadaada ugu fiican. La'aanteed, fursadaha lagu guulaysto dagaalka waa mid aan muuqan.
  Inogalakt ayaa u sheegay wax aan la maqlin isagoo ka jawaabaya. Markaasuu si cad u yidhi:
  - "Jupiter" waa qiimo marka uu firfircoon yahay. Waxqabad la'aantiisa awgeed, ciidamadeenna waxaa soo gaaray khasaare aad u badan. Si kastaba ha ahaatee, waxaad u gudbin doontaa tilmaamahayaga isaga. Hadda waad tagi kartaa
  "Taasi waa taas, waad bixi kartaa," Maxim ayaa ku naxay. Isla markaas, isaga oo beeninaya hadalkiisa, ayaa qarax dhacay. Rasaas ayaa dhacday.
  - Nacalad! Mar labaad dib u shaqee...
  Marshaalku wuu foororsaday, oo kaliya dhalaal farxadeed ayaa ka soo iftiimay indhaha Yanesh.
  . CUTUBKA 11AAD
  - Waxaad ku hadlaysaa damiir! - Addoonkii kibirka badnaa ayaa qayliyey.
  - Markaa farxaddaas waxaa leh qof walba, ee ma aha in qaar la doortay. Sababtan quduuska ah aawadeed ayaan seeftayda kor ugu qaaday. - Witcher ayaa ku dhawaaqay.
  Tirintu waxay ahayd shaki:
  - Maya! Waxaan aaminsanahay in lagugu kaxeeyo ama ciil ama damac xukun! Waxaa dhacay kacdoonno addoomo, laakiin waxay ku dhammaadeen xasuuq. Kuwaasi waa cawaaqibka jabhad kasta.
  - Tani ma noqon doonto rabshado, laakiin ma noqon doonto kacdoon. Waxa ugu muhiimsan ayaa dhici doona dambe, ka dib guusha! - Dagaalyahankii ayaa si xamaasad leh u yidhi.
  - Kacaanka? Kelmad yaab leh, adigu ma la timid? - Forsa wuu yaabay.
  - Runtii maaha! Ereygan waxa igu siisay malaa'ig riyo ku jirta. - Witcher ayaa u shiday dhiirigelin.
  - Malag ama mid ka mid ah ilaahyada madow! Riyada nebiyadu waa khiyaano. - Tirakoobka ayaa shakiyey.
  - Si kastaba ha ahaatee, waxaad heli doontaa fursad aad nolosha dadka u beddesho si wanaagsan oo aad naftaada u noqoto qof wanaagsan! Dhibaatooyinka oo dhan waxay ka yimaadaan anaaninimada, barwaaqadu waxay ku suurtagashaa oo kaliya dadaal wadajir ah. Qof aan koox lahayn waa sida dhuxusha oo kale, dab la'aan, iftiin yar ayaa bixiya oo dhaqso u baxa! - Waxay soo saartay qulqulka codkarnimada ee Witcher.
  - Waxaad tidhaahdaa qofku waa inuu koox ku jiraa. Laakiin ma garanaysaa waxa dabeecadda xayawaanku tahay? - Forsa ayaa si sarbeeb ah u weydiiyey.
  - Xayawaankuna waa ka roon yahay adhiga! Guud ahaan, maadaama aad addoon tahay oo aan la soo furan, kuwii gobta ahaa way kaa sii jeedeen, Tani waxay ka dhigan tahay in la joogo waqtigii la raadin lahaa asxaabta jawi kale. - Witcher ayaa si deggan u soo jeediyay.
  Count de Bor wuu aamusay dhawr ilbiriqsi, ka dibna gacantiisa u fidiyay:
  "Inkasta oo aanan rumaysnayn guusha kama dambaysta ah, ugu yaraan daabkaygu wuxuu cabbi doonaa dhiig."
  - Logic waa in aanay u adeegin dareenka - maskaxda damaca! - ayuu yidhi Witcher.
  - Hagaag, okay, ku filan, muxaadaro i sii! Waxaa jiri doona dagaal - waxaa jiri doona guul! - Tirigu wuxuu bilaabay inuu ka tirtiro dhiigga naftiisa.
  - Waxaad tahay dagaalyahan khibrad leh oo geesi ah, waa in laguu doortaa hogaamiye kooxeed! - halgamaagii ayaa soo jeediyay.
  - Ma xuma, laakiin uma baahnid inaad doorato hoggaamiye kasta oo ciidan ah. Waa in uu jiraa mabda' adag oo midnimada amarka ah. Waa lagu doortay ee adigu magacow! -Tirinta ayaa bilaabay in ay ku dhejiso warqadda silsiladda ah. Labo wiil ayaa u soo yaacay.
  - Ka warran tartanka xorta ah? - Witcher ayaa shakiyay.
  - Ciidanka ayay wax u dhimaysaa! - Xoog gooyay. - Dhaqaaluhu waa rhizome caleemaha badan, ciidanku waa hal jir!
  Witcher ayaa ku kaftamay:
  - Laakiin marar badan waa geedkii, oo maaha xagga awoodda iyo xasilloonida, laakiin heerka xakamaynta!
  Wiilkii oo qaawan ayaa tirinta seef u dhiibay. Waxa uu ugu jawaabay in uu ku dhirbaaxay dhabarka lafta oo la garaacay in ka badan hal mar. Wiilkii wuu taahayey oo dib u booday, isagoo lugaha marriinka ah ka lulaya.
  Witcher ayaa si go'aan leh u yidhi:
  - Waxaan samaynayaa shan guuto oo curan ah, midkiiba laba askari iyo badh. Waxaa laguu magacaabay inaad amarto kan saddexaad! Addoommaduna ha doortaan inta kale!
  Soo jeedintii u dambaysay waxay dhalisay muran, ku dhawaadna isu rogtay dagaal. Kadib dagaal ayaa dhab ahaantii qarxay, dhowr addoommo ah ayaa dhaawacmay, Witcher waa inuu soo farageliyaa. Intay garaacday kuwii ugu dhaqsaha badnaa, ayay ku qaylisay:
  - Jooji isticmaalka budada! Aan u gudubno magacaabista tooska ah ee taliyayaasha.
  Addoomadii kuma qanacsanayn gunuunacda, laakiin markii dagaalyahanku soo jeediyay hindise noocaas ah cod, waxay si wadajir ah u taageen gacmahooda.
  Halkan Witcher, oo hogaaminayey kacdoonka, waxay ahayd inuu si adag u shaqeeyo. Runtii way adag tahay in isha lagu garto qofka u qalma, wuxuuna ku celceliyay su"aalo uu weydiinayay musharaxiinta. Ugu dambeyn, waxaa xilalka loo magacaabay ciidamada xoogga dalka, waxaana taliyeyaal ku meel gaar ah loo magacaabay laamo yaryar.
  - Markay dagaalladu dhammaadaan, waxaynu eegi doonnaa geesinimada iyo caqli-galnimada ay ciidamadu muujiyeen! - Gabadha ayaa sharraxday.
  Mid ka mid ah guutooyinkii ayaa ka koobnaa carruur iyo dhallinyaro. Witcher ayaa wiilka Bik ka dhigay taliyaha. Nimankii waxay ku qayliyeen iyagoo xanaaqsan:
  - Wali aad ayuu u yar yahay! Uma baahnin kan yar. Kan ugu weyn iyo kan ugu xoogga badan nagu dul saar.
  - Oo yaad rabtaa?
  - Waan ku xiisay! Isagu waa kan ugu mudan!
  Wiil dhalinyaro ah ayaa horay u soo baxay; Run ahaantii, wajigiisa waxa uu u muuqday mid caajis ah. Vedmakova, isaga oo si fiican u garanaya sida ay muhiimka ugu tahay sirdoonka taliyaha, ayaa waydiiyay:
  Waa maxay todobada sideed?
  Inankii yaraa intuu eegay ayuu ku gunuunacday:
  - Ma garanayo! Waxa ugu muhiimsan waa murqaha iyo xoogga.
  Baaskiil baa ku qayliyay codbaahiyaha:
  - Muruqyo aan maskax lahayn waa sacab hilib ah - oo digsiga shiilan uu la ooynayo!
  - Aamus, bug! daankaan ka afuufi doonaa! - Halyeygii da'da yaraa wuu ciyey.
  - Qof kasta oo aan ogeyn in toddobada siddeed ay tahay lix iyo konton, uma badna inuu awoodo inuu feedhkiisa wax ka dheereeyo sankiisa! - Wiilkii ayaa carrabka ka saaray.
  Tuugtii yaraa ayaa sambabada sare ka qayliyay:
  - Waxaan kula tartamayaa, waxaan la dagaallami doonaa ilaa dhimasho!
  - Waxaad igu dayan sida daayeer-jiir! - Count de Force xusay. - Si kastaba ha ahaatee, tani waa dariiqa kaliya ee wanaagsan.
  -Labada nin, mid waa doqon, ka kalena waa khaa'in! - Waxaan ogaaday Witcher. "Inkasta oo ay u wanaagsan tahay wiilashu inay is kululeeyaan."
  Bik ayaa ka soo horjeeda cadawgiisa, farqiga u dhexeeya dhererka ayaa ahaa mid weyn, qofka ka soo horjeeda wuxuu ahaa shan jeer ka culus. Ilmuhu, si kastaba ha ahaatee, waxa uu quudhsaday muruqiisa caanka ah; Oo wejigiisii wareegsanaa ayaa wejiyo ka samaystay, Oo seeftiisiina gacmihiisu ku wareegtey.
  - Hagaag, sideen u dagaalami karnaa ama u nabad qaadan doonnaa! "Si jeesjees ah," ayuu weydiiyey.
  - Haa, waan ku jeclahay! - Ciyaartoyga ayaa weeraray wiilka. Dhabar buu ku dhuftay, seeftiisu way dheerayd oo way cuslayd, sida muuqata waxay ahayd mid laba-gacanood ah. Bik ayaa jugtii ku dhuftay isaga oo aan xitaa isku dayin in uu jeexjeexo, laakiin si fudud ayuu uga booday jihadii oo uu seeftiisa ku tuuray buundada sankiisa. Wiilku wuxuu ku dhuftay kaliya iyadoo lagu saleynayo xisaabinta - inuu xoqo, laakiin ma dilin.
  Cadowgii aad buu u cadhooday oo bilaabay inuu lulo seeftiisii labaad. Halkan xitaa Buk ayaa ku qasbanaaday inuu aad u sii riixo markuu cararay. Cidhibtii wiilka oo qaawan ayaa ka sii yaraatay, bararkiina waa ka daba yaaceen. Si lama filaan ah ayuu Bik u istaagay, tuubo ayaa ka soo baxday ilkihiisa. Cadawgii aad buu u sii lulay oo ku yaacay faras faras ah, oo gacmihiisii dhumuc weynaa ku fidiyay. Isaga oo si qalloocan u qoslaya, wiilkii wuu tufay, wax yarna waxa uu ku dhuftay wejiga ciyaartoyga. Baaskiil ayaa dhinac u socday oo dhaafay daabkii, oo xitaa xabadka kaga dhuftay qofka ka soo horjeeda cidhibtiisa qaawan.
  Isaga oo yaaban ayaa ninkii xoogga badnaa aad u qayliyey, kadibna lugihiisii way daciifeen oo waxay bilaabeen inay dumaan.
  Taah saaxiibtinimo ayaa ku dhex martay ciidankii; Dabadeed carruurtii ayaa si farxad leh u qaylisay, ugu horreyntii, dabcan, kii ugu yaraa ee addoommada. Kuwa yaryar iyo kuwa daciifka ah waxay ku faraxsan yihiin inay arkaan in madaxaaga ugu weyn uusan sidoo kale ahayn mid weyn. Markaa xitaa ilmuhu wax buu u qaban karaa kacdoonka.
  Addoomadii ayaa ku orday orodyahankii laga adkaaday, oo ay ku jiraan laba dhakhaatiir ah oo deegaanka ah. Bar guduudan ayaa ku fiday wejiga qallafsan, ee timaha yar ee geesiga da'da yar. Dhaqtarkii oo yaaban ayaa yiri:
  - Basilica! Irbad ay ku jirto sun ayaa lagu dhuftay, taasoo curyaamisay xubnihiisa.
  - Ku meel gaadh! - ayuu yiri Bik. - Kadibna wuu soo noqdaa. Waxba ma xasuusan doono, si fudud uma ogaan doono ceebtiisa.
  Witcher ayaa u yimid wiilkii:
  -Xaggee ka baratay samaynta sunta?
  - Meelna! Laga helay mid ka mid ah guryaha Taajiriinta sidoo kale kuma faraxsana jagada ay bulshada ka hayaan. Sidaa darteed waxay sameeyaan dhammaan noocyada sunta ah. Haddii daawada la xiro, dhib ma leh, waan aqaan sida loo furo qufulka! - Baaskiil ayaa si khiyaano leh ugu ilduufay Witcher.
  - Halkee? - Wuxuu weydiiyey dagaalyahankii.
  - Hal tuug ayaa i bartay! Si ku-meel-gaar ah ayuu u noqday addoon, waxaan ahaa isku lammaane isaga, si adag ayaanu u shaqaynay, kaynta jarnay. Wuxuu ii sheegay sida loo furo qufullada, xitaa wax buu i tusay. Xasuustayda ayuu la yaabay ka dibna wuu cararay. - Wiilkii ayaa si qallafsan u il-duufay.
  - Oo ma aadan raacin isaga? - Witcher wuu yaabay.
  - Maya! Dhammaanteen waa nala karbaashay baxsashadan, haddaan aniguna baxsan lahaa, markaas shantiiba mid baa tiirar lagu qodbay. Laba qof ayaa horey u ahaa shirqool. -Wiilkii wiry ayaa sharaxay.
  - Barbariyiinta! Hagaag, okay, haddii aad tahay mid aad loo xasuusan karo, laga yaabee in la kulanka Khirov uu faa'iido kuu yeelan doono. - Witcher ayaa soo jeediyay.
  - Waa suurtagal! Waxaan muddo dheer rabey inaan noqdo kan ugu xoogga badan oo ugu caqli badan! - Wiilku wuxuu tusay kubbad biceps ah.
  - Ka xoog badan oo iga caqli badan? - Dagaalyahankii ayaa si ciyaar ah u yidhi.
  - Maya! Ka dib oo dhan, waxaad tahay hogaamiyaha! Laakiin gacantaada midig, maxaa diidaya! - Bik ayaa ku istaagay gacmihiisa si loo qanciyo.
  - Qofku kolba inta uu duulo, waxa uu ku qanci la'yahay jagada uu hayo! - Waxaan ogaaday Witcher.
  - Dadku ma duulaan! Keliya kuwa aan caqligoodu u baran in ay geed-tuur-raacdo ayaa baalal leh! - Wiilku wuxuu muujiyay faham hore.
  - Waxaa jiri doona baalal ciidankeena! Waxaan ballan qaadayaa inaan wax ka fikiri doono. - Witcher ballan qaaday.
  - Oo waan ku rumaysnahay, walaasha weyn! Ka dib oo dhan, ma tihid hoggaamiye oo keliya, laakiin sidoo kale walaashii ama xitaa hooyo ayaad noo tahay. Waxaan u noolaan doonnaa sidii hal qoys! - Bik ayaa yidhi.
  -Hogaamiyaha dalku waa in uu ahaado walaal dadka, ee aanu noqon walaal! -Hogaamiyaha qaranku waa u adeege shacabka. Si kastaba ha ahaatee, aan ka tagno isdhaafsiga bogaadinta; Aynu samayno tuubooyinka qaar! - Witcher ayaa dalbaday.
  - Kuma filna masaafada dheer! - Passa ogaaday. - Wuxuu u baahan yahay horumar
  - Mar hore ayaan ka fekerayaa, ka dib oo dhan, bushimaha iyo dhabannada ayaa suurtogal u ah in lagu dhufto masaafo gaaban. Haddiise ay jiraan wax is ballaarinaya oo xoog ku garaacaya. Qaar ka mid ah macdanta iyo dhirta. - Witcher waxa uu dareemay kacsanaan maskaxeed oo xooggan.
  Wiilkii ayaa sida muuqata maqlay hadaladeeda:
  - Aynu samayno, dooro canaasiirta! Waxaan weli haysanaa waqti;
  "Waad saxan tahay, walaalkay iga yar, saaxirku wax buu naga caawin doonaa." Si kastaba ha ahaatee, inta ciidan badan nalagu soo tuurayo, waa inaan weerarnaa. Si kastaba ha ahaatee, waa inaan si taxadar leh u diyaargarownaa. Way sahlan tahay in badda dhexdeeda laga helo dhagax qallalan, marka loo eego hal-abuur aan loo isticmaalin arrimo ciidan! - Vedmakova ayaa soo koobay.
  Ka dib oo dhan, fallaagada waxay ku qaadatay maalinta jimicsiga, isla mar ahaantaana, Bik ayaa soo diray sahan.
  Ciidan ayaa ka baxay magaalada. Ma aha mid aad u weyn, laakiin si fiican u hubaysan. Wiil indho-indhayn ah, oo fuushan baranbaro qolof yar, ayaa xitaa dareenka u soo jeediyay hal caqli-gal:
  - Dagaalyahanadu waxay leeyihiin shan seefood, oo si dhib ah ayay u dhaqaaqi karaan!
  - Taasi way fiican tahay! - ayuu yiri Bik. - Ama halkii, xitaa waa cajiib, ka hor intaanay noo iman, waxay ka daali doonaan miisaanka xad-dhaafka ah.
  Witcher wuxuu yidhi:
  - Dagaalyahanno khibrad leh ayaa yidhi, ha ku qaadan hub ka weyn shan farood gacantaada midig. Waa hagaag, dabcan ma xuma, nacasnimadooda ayaa ka caawin doonta inay si degdeg ah u guuleystaan. Dhanka kale, addoommadu ha seexdeen dhowr saacadood. Waxay soo mareen maalin adag, dagaalkuna ma fududayn. Dhab ahaan imisa askari ayay cadawgu haystaan?
  -Shan kun iyo badh. - Bik ayaa si kalsooni leh u yidhi. - Taas macnaheedu waxa weeye, haddii aan wada tuujinno, markaa in ka badan shan boqol oo qof ma sii joogayaan magaalada.
  - Tani waa arrin macquul ah, waxay noqon doontaa lagama maarmaan in laga soo dhawaado dhammaan dhinacyada. Habeenkii kuma dhici doonaan inay na soo weeraraan; Taas macneheedu waxa weeye in ay kaam samaysan doonaan si ay u jabsadaan waaberiga iyaga oo dhan. Waxaa laga yaabaa inay xitaa qaybin doonaan ciidamada ujeeddada hareeraynta. - Witcher ayaa soo jeediyay.
  Count de Forza ayaa diiday:
  - Waxaan si fiican u garanayaa caadooyinka ka taliya Saldanada; Habeenkii waxay noo soo diri doonaan dhowr basaasiin oo wata bacaha dahabka ah xeradayada. Waxay isku dayi doonaan inay addoommada laaluushaan ka dibna ku deldelaan ama, sida ugu wanaagsan, waxay ka jeexi doonaan sankooda.
  - Basaasiinta loo diro waa xeelad qadiimi ah. - Waxaan ogaaday, oo fidinaya suulasha Witcher. - Laakiin ma haystaan koofiyadaha aan la arki karin, wiilasha waardiyaha ah waa kuwo aad u fiirsasho iyo khiyaano leh, dhammaantood way qabsan doonaan. Ka sokow, waxaan ku dhufan doonaa iyaga in yar oo u dhow waaberiga. Addoommaduna si fiican bay u seexan doonaan, cadawguna hurdo dheer bay u geli doonaan.
  - Macquul ah! Waxaan noqon doonaa qofka ugu horreeya ee weerara! - ayuu yiri Bik.
  - Waxay noqon doontaa lagama maarmaan in la saaro ilaalada, tanna waxaa lagu samayn karaa caawinta tuubooyinka toogashada. - Witcher ayaa tusay aaladda. - Waxa halkan ku dheggan nooc bistoon ah, saddex nooc oo dhir ah, iyo saliid karbidhid leh. Kaliya waxaad u baahan tahay inaad si taxadar leh u dhaqanto, haddii kale dib-u-celinta waxay garaaci doontaa ilkaha wiilasha. Waxaad kaxaysan doontaa wiilasha ugu caqli badan.
  - Kuwo badan ayaa khibrad u leh weerarista jardiinooyinka iyo xadista. Kuwii xornimada ku dhashay iyo kuwa aan ahayn, gaar ahaan addoommadii guriga, waxay ka xadeen dadkii lahaa. - Baaskiil ayaa qof walba dejiyay. - Markaa waxaanu soo marnay dugsigii badbaadada.
  - Dhammaan ka wanaagsan! Guud ahaan, waxaan qabaa inaysan jiri doonin ilaalo aad u badan. Midda kale, yaan u nahay? Addoomo waa doqon! Nacasnimadu waxay u dhowdahay is-hoosaysiinta - degdegga maskaxdu waxay u dhowdahay xumaanta.
  Sixiroolaha Khirov ayaa soo galay sheekada:
  - Waxaan leenahay ku dhawaad labanlaab ama wax yar ka sarreeya, laakiin cadowga si fiican u tababaran oo hubaysan. Iyo ciidanka Sultanate, haweenku waxay u adeegaan oo kaliya kooxda shakhsi ahaaneed ee aan dhiman karin. Waxaa jira lix kun oo ka mid ah calooshood u shaqeystayaal dalal kala duwan ka yimid. Waxaan ciidankeena ku yeelan doonaa dumar badan, marka laga reebo dhif iyo naadir waa dagaalyahano ka daciifsan ragga.
  Markaa dagaal kasta wuxuu u baahan yahay in si taxadar leh loo qorsheeyo. Waxaa intaa dheer, guuldaradii ugu horeysay, addoommadii waxay bilaabi doonaan inay naga cararaan.
  - Guushu sida naagtu waxay ku soo jiidataa dhalaalkeeda, laakiin waxay ku celisaa qiimaheeda! - Witcher's witcher ayaa mar kale soo ifbaxay.
  - Wayn! Hadda waxaan arkay in qorshaha hawlgalka si buuxda la isku raacay. Waxa hadhay oo dhan waa in la caddeeyo tafaasiisha. Inta uu socdo dagaalka, argagaxa ayaa ka bilaaban doona safafka cadawga, inta badan askarta waxay u carari doonaan magaalada Zhit. - Waxaa soo jeediyay Khirov
  - Way caddahay! Kooxda ugu xoogga badan ee addoommadu waxay ka dhufan doonaan xagga dambe, oo kaliya dhinaca magaalada. Mindhaa isagaan hoggaamin doonaaye. - Waxaa soo jeediyay Count Forsa.
  - Suurtagal maaha, adiguna! - Sixiroolihii wuu caddeeyay.
  "Waxa kale oo aanu haynaa dheryo saliid ah, waxaanan amar ku bixiyay wiishyada in lagu dhejiyo." Waxaan ku tuuri doonaa xerada oo aan kordhin doonaa argagaxa. - Witcher ayaa soo jeediyay.
  - Oo tani sidoo kale waa macquul. - Sixiroolihii waa ogolaaday. - Kaliya maad u diyaarsanin ku filan eedahan.
  - Sax! Dabku waa ilaaha dagaalka, sida ilaahyada kale, wuxuu u baahan yahay feejignaan iyo allabari! Laakiin ma aanan haysan waqti ku filan oo aan wax walba ku diyaarino. - Witcher lafteedu waxay dareentay xishoodka qudhunkeeda.
  - Marka xigta waxaad noqon doontaa mid aad u casrisan. Dhanka kale, waxba naguma dhibin inaan seexano. -Khirov wuu hamaansaday isagoon wax is yeelyeel ah samayn.
  Witcher ayaa lulay:
  - Waxaan leeyahay dabeecad bahal ah oo aan hurdo yar oo fudud seexdo, laakiin walaalaheen waxay mudan yihiin nasasho.
  - Hurdada waa hub istiraatiji ah, la'aanteedu waa sababta daalka, taas oo iyaduna ah jeermiska guuldarada. - Passa ogaaday.
  Addoomadii, ka dib markii ay jimicsi ku sameeyeen hawo nadiif ah, waxay u seexdeen sidii kuwii dhintay. Keliya ilaalada ayaa gaadmada u fadhiistay, diyaarna u ah in ay qaylodhaan kor u qaadaan. Marnaba ma ogid in si lama filaan ah taliyaha cadawgu noqon doono mid aragti dheer. Si kastaba ha ahaatee, wax walba waa ay shaqeeyeen, sida muuqata taliyaha ciidamada dowladda, Temnik Etirimon, ma uusan dooneynin dagaal habeenkii ah oo aan la saadaalin karin. Intaa waxaa dheer, gudcurka way u fududahay addoonku inuu qariyo, ka dibna uu qabsado. Mise waa laga yaabaa inay iska daayaan, ka dib waxaa jiri doona jirdil iyo dil. Temnik Ethyrimon ayaa bushimihiisa leefleefay, waxay si gaar ah ugu faraxsan tahay inay ku jees jeesaan haweenka da'da yar, jebiya suulasha, dab qabadsiiyaan timaha - aad u soo jiidasho leh.
  Oo intay degdeg u dhisteen ayay seexdeen. Wax ka badan labaatan askari ayaa loo tagay. Ka hor intaanay seexan, Ethrimon, oo ay weheliyaan kumaankun, waxay diyaariyeen diyaafad, qoob-ka-ciyaarayaal qaawan ayaa hortooda ku lulay soo jiidashada. Waxay ahayd qurux iyo madadaalo. Millenariyadii ayaa ku tuuray lafo waxayna ku qasbeen inay qaataan muuqaalo sasabasho ah. Dabadeed, iyagoo aan ka meermeerin, ayay gacanta ku dhigeen, oo intay damac xoolaad ka dhergeen, ayay hurdo sakhraan ah galeen.
  Geeridoodu waxay noqotay mid aan la dareemin. Jabhaddu waxa ay dhex martay kaynta, iyadoo raxan wiilal ahi hore u socdeen. Baaskiil, oo lagu riixay geed, oo ku dhuumanaya caleenta, wuxuu arkay ilaaliyaha koowaad.
  - Waa kan, si macaan, maqan.
  Sunta ayaa xoogaa la hagaajiyay waxayna sababtay curyaan degdeg ah. Wajiga garaaca looma baahna, sababtoo ah dagaalyahanada Suldaanka, sida caadiga ah, waxay ku socdaan iftiin oo kaliya xabadka ayaa lagu daboolay hub iyo askartii ayaa jiifa.
  - Waxaa jira mid!
  Witcher lafteeda ayaa gadaal ka dhaqaaqeysa. Waxay ka saartaa waardiyihii iyadoon wax tuubo ah toogan jirin. Gadaal uun buu ka soo galay oo qoorta ka jabay.
  - Dhaqdhaqaaqa waa nolol! Kaliya ha heesin - Nabada! Oo aad u murugaysan - calooshaydu way madhan tahay!
  Dagaalyahanku waxa uu dareemay qosol yar. Geedaha ku xeeran waa dhaadheer yihiin, geedcanabkuna waa muuqdaan. Wiilashii addoonta ahaa ee la jeclaa iyo kuwii ugu caqli badnaa ayaa ag gurguuranaya. Dagaalyahannada qaan-gaarka ahi way ka culus yihiin sidaas darteed dib ayay u dhacaan. Xayawaanka culus ayaa had iyo jeer sameeya buuq badan.
  Witcher ayaa wadada ku dilay waardiye kale, kaas oo kaliya ka nuugayay biirka qumbaha oo ka soo baxay caas. Xeradii ayaa la furay hortooda.
  Ma ahayn xero weyn; Habeenku waa diirimaad, ma jiraan dad badan oo hamaansan, waxay u muuqdaan kuwo aan fiiro lahayn.
  Waxa ugu weyn ee halkan waa in laga saaro hal mar si aysan u helin waqti ay kor ugu qaadaan digniinta. Swan cuckoo, oo leh codkiisa wacan, ayaa ku habboon tan. Iyadu ma kicin wax shaki ah;
  Vedmakova sidaas ayuu sameeyaa. Waxay ugu jawaabeen. Askartu waxba kama falcelin;
  -Hal seeftu waa dhibicda roobka oo kale, way soo dhacaysaa oo kala firdhi doontaa, markii ay bataanna guushu way dhalan doontaa!
  Witcher ayaa bilaabay inuu gooyo dadkii hurday. Dhanka kale, ma ahayn chivalrous, laakiin dhanka kale, guushu waxay mudan tahay sharaf! Sharaftu waa fikrad qaraabo ah waana in marka hore lagu dabaqo askartaada!
  Horta soo dhameeya kuwa ka labbisan, taliyayaasha. Seeftu inta badan waxaa la gelin jiray meel gooni ah.
  Si kastaba ha ahaatee, murugada damiirku ma sii waarin; Marka habeenkii lagu soo weeraro, argagaxa waa lama huraan, gaar ahaan haddii ay tahay daruuro ama daruuro. Addoomadu waa wada qaawan yihiin oo si sahal ah ayay isu kala saari karaan, dagaalyahannadu waa madax dabada ka riixaan oo inta badan way is dagaallamaan. Oo qof baa ku qaylinaya:
  - Badbaadi naftaada!
  - Ilaali! Jinni baa soo weeraraya!
  Waqtiyada argagaxa, doorka taliyaha ayaa ka muhiimsan sidii hore. Witcher wuu garanayaa tan, oo u yaacay teendhada weyn lafteeda.
  Ethyrimon, oo weli nus sakhraansan, ayaa si dirqi ah indhaha u kala qaaday. Guud ahaan, qof kasta oo wax cabba dagaal ka hor wuxuu ku dambayn doonaa inuu naarta ku sii jiro.
  - Maxaa dhacay! Maxay tuubooyinka u aamusan yihiin? - Wuu qayliyey.
  - Tuubooyinka waa aamusan yihiin sababtoo ah garbaha ayaa heesa - birta ayaa ka xoog badan naxaasta! - Witcher ayaa qayliyey. Waxay ku boodday Ethyrimon. Temnik, dabcan, wuxuu si xirfad leh u isticmaalay daabka, laakiin weli si buuxda uma uusan ka koobnaan, murqaha Witcher ayaa si fiican u diiray. Si badheedh ah ayay u luxday, daabkeeda rinji ee xinnadu si dirqi ah uga dhex muuqanayso gudcurka. Madaxii akhyaarta nasiib-xumo ayaa ka duulay.
  Witcherova waxay ku garaacday kun-nin oo ku soo yaacay iyada oo laad ah. Taliye kale ayaa laga qaaday tuubo laga soo tufay.
  - Waa maxay sababta, jahliyadu ma toosin!
  Haddana dharbaaxo cad oo seef ah, cadowgii la muday baa dhacay. Laba kun oo saraakiil ah ayaa damcay inay gadaal uga yimaadaan, laakiin waxay la galeen qoob-ka-ciyaar. Way xiiqsanaysaa oo laadaysaa. Witcher ma seego daqiiqada, mid wuu gooyaa, kan kalena wuu dhammeeyaa. Hagaag, ciidan aan taliyayaal lahayni waa sida ido aan adhijir lahayn, oo yeey hadduusan cunin wuu cabsanayaa!
  Hadda addoommadii fallaagada, qaar badan oo ku hubaysan budh, ama gees ugu fiican, ayaa dhiirrigeliyey. Xeeladda lagu tuuray shanta midi waxay ahayd mid aad waxtar u leh. Way fududahay in la kufo oo cagta hoosteeda lagu tunto.
  - Ha u oggolaan inay ka tagaan! Lugahaaga goo! - Vedmakova ayaa ku qeylisay cod-weyneeye.
  Solntsslava ayaa la jabsaday qof kasta oo kale. Sida muruqyada diva-kan u ciyaaray. Waxba maaha in dad badani u maleynayaan in haweeney xanaaqsan ay ka xun tahay jinni. Sidaas daraaddeed waxay kala gooysay mid ka mid ah dagaalyahannada, oo daabteedii, intay garaadsan tahay ayay qoorta ka gooysay sarkaalkii dabadiisa taagnaa. Boqol-u-taliyayaashii waxay isku dayeen inay soo celiyaan wax u eg nidaamkii, laakiin si degdeg ah ayay u dhinteen. Intaa waxaa dheer, Suldaanku wuxuu sameeyay wax kasta si loo hubiyo in askarigu uu ilaaway waxa hindisaha ahaa. Fallaagada, ayaa iyaguna si caqli-gal ah uga riixay ciidamadii Saldanadda oo ka fogeeyay shilalka baranbaro.
  - Ha u ogolaan inay ku fadhiistaan kooraska! - Solntsslava wuu qayliyey.
  Passa wuxuu raaciyay:
  - Dabku wuxuu xakameeyaa fardaha.
  Tani waxay caawisay, snaps baranbaro ayaa ku soo dhacay safafka waxayna sababtay argagax dheeraad ah. Natiijo ahaan, iyagoo garan waayay wax la sameeyo, dagaalyahanno badan ayaa bilaabay inay cararaan. Laakiin tani waa dhab ahaan waxa Witcher iyo addoommadii ay sugayeen. Dagaalku wuxuu isu rogay dabargoyn iyo cadaadis.
  Dagaalyahankii intay isha midig iska soo koobtay ayuu saddex toorey ku tuuray.
  - Ma ogolaan doono inay baxaan!
  In la cararo ayaa ka nacasnimo badan fulaynimada! Ka dib oo dhan, askarta badankoodu kuma dhintaan dagaalka, laakiin inta lagu jiro daba-galka!
  Baaskiil, sidii wiil aad u dheereeya, ayaa mid ka mid ah saraakiishii qoorta kaga booday oo fuulay:
  - Baranbaro ka dheereya!
  Tooreydu waxay u adeegtay halkii xamaasad, ninkii miskiinka ahaa xitaa iskumuu dayin inuu iska tuuro.
  Witcher, oo taas arkay, ayaa ku dhawaaqay:
  - Dagaalku waa sida ciyaarta dominoes-ka, kaliya domino-yada jabay lama soo ururin karo - dhulku wuu hayaa!
  - Waxba, lafahaygu way yar yihiin oo way xoog badan yihiin! - Inankii wuu booday oo qoorta ka dhuftay. Ka dib xitaa wuu kiciyay.
  Witcher ayaa ku turunturooday meyd; Markaasay seefo ku dhufatay. Waxaa meesha ka baxay mooralkii ciidamada ay la dagaalameen, waxaana hadda dagaalyahankii uu isku bedelay dil toogasho ah. Xataa waxaa jirtay nacayb dhiig. Witcher ayaa ku qayliyay:
  - Magaca sharafta! Ku alla kii hubkiisa tuura wuu noolaan doonaa. Is dhiiba, halgamaagii Suldaanka.
  Waxaa jiray kuwo u hoggaansamay amarka, laakiin qaar badan ayaa sii cararaya iyagoo quus ah, qaarna jilba joogsadeen.
  Tusaale ahaan, toban dagaalyahan oo xoog badan ayaa hal mar isku dhiibay Baaskiilada. Waxaa laga yaabaa inay u maleeyeen inay ka badbaado badan tahay inay masiirkooda u dhiibtaan ilmo. Wiilkii ayaa ku dhawaaqay:
  - Ku dhac wejigaaga!
  Halgamayaashii baa dhacay. Baaskiilada waxay ku socdeen kabo-la'aan dhabarkooda, inkastoo miisaanka yar ee cunugga, askartu waxay ku cabaadeen cabsi. Kadib wiilkii wuxuu la yimid fikrad ah inuu iska nafiso cadawgiisa laga adkaaday. Laakiin markaas ayuu ka eryay jirrabaadda xun, sababtoo ah addoommo waxay rabaan inay dhisaan bulsho ka wanaagsan, oo aanay ku celin jidka sayidyadooda.
  - Hagaag, noolow - qiiq cirka!
  Aayar aayar dagaalku wuu libdhay! Inkastoo ay u muuqato in xasuuqu uu dheer yahay. Witcher ayaa la kulmay dagaalyahan xirfad badan. Ka dib markii ay isweydaarsadeen weerarro arxan darro ah, ayay ugu dambayntii hubka ka dhigtay, ka dibna ka yaabisay.
  - Waxaan u baahanahay kuwan!
  Qaarkood shabag bay ku tuureen, laakiin qaar kamay caabin. Dagaalku wuxuu ku sigtay inuu dhammaado, duullaankii iyo baacsigii uun baa sii socday. Witcherova shakhsi ahaan u horseeday cayrsiga oo ay dileen dad badan, laakiin ma aysan burburin karin ciidanka oo dhan ilaa askarigii ugu dambeeyay.
  Si kastaba ha ahaatee, dagaalyahanka da'da yar, oo leh dhowr boqol oo addoon ah oo fardo ah, ayaa go'aansaday geesinimo geesinimo leh, oo ah, in uu isla markiiba qabsado magaalada, oo aan diyaar u ahayn difaac.
  - Tani waxay noqon doontaa tallaabo xooggan. Ma ogolaan doono in hantida la qaado, iyo tan ugu muhiimsan, waxaan ku degdegi doonaa garbahayaga.
  Dhowr iyo toban askari oo ka tirsan ciidankii jabay ayaa weli ku guulaystey in ay ku boodaan shinbiraha baranbaro oo ay u galmoodaan albaabka.
  Isla markiiba ma aysan furin, waxaa dhacay isqabqabsi. Markii albaabbadii hoos loo dhigay, Witcher iyo fardooleydeedii ayaa kaynta gadaasheeda ka soo booday. Waxay ku qaylisay iyadoo adeegsanaysa aaladda wiilka:
  - Magaca Suldaanka weyn ee Erifef! Xoojin xoog leh ayaa kugu soo yaacaya! Haddaad rabto inaad magaalada ilaaliso, dagaalyahannada ha qaataan meeshooda derbiyada.
  Ilaaladii hurdadu isla markiiba ma garwaaqsan, gaar ahaan maadaama Witcher ay isku soo tuurtay maro qani ah oo ay ka soo xaday maydka. Koofiyadda kaligeed waa u qalantaa, waxay u dhalaalaysaa sida baraf cadceedda, si fiican, yaa diidi kara taliyaha sharafta leh.
  Mudanayaal, Buromaster, iyo madax kale, dabcan, ma seexan, "waxay daryeeleen" dadkooda!
  Buur yar dusheeda waxa ku yiil daar qurux badan oo tiirar iyo taallo, laga sameeyey isku jira qaabkii Roomaanka hore iyo kuwii bari ee hore. Waxa hor yaal sidii caadada u ahayd dalkan taallo aad u weyn oo uu leeyahay Suldaan Erifef, oo ay afkiisa gadaashiisa ka soo baxayso il-biyood. Hoolka ugu weyn wuxuu ahaa buuq iyo madadaalo, muusig ayaa ciyaarayay - diyaafadu waxay ahayd buur. Nabadoonada sharafta leh ee suldaanka ayaa dhigay Sabantuy. Iyagoo gashan togaas qaali ah oo dahab lagu xardhay, waxay ku dul seexdeen barkimo qurxoon; Boqolaal laambadood ayaa ku dul dhalaalayay miisaska iyo gidaarada. Guud ahaan dhulkii iyo goobihii gumeysiga, waxaa soo ifbaxay addoomo aan la tirin karin, gabdho addoomo ah, wiilal addoomo ah iyo askar ilaalo ah oo qasriga ilaalinayay. Mudanayaashu waxay cabbeen rooti rooti ah. Ninka ugu sarreeya, Sheikh Du Pustemorov, ayaa ku qabowsaday gacmaha laba hetaeras oo qaawan. Wuu gilgilay oo u taahaya sidii nin la haysto, ugu dambayntii wuu is xoreeyey oo qayliyey.
  - Oo hadda waa waqtigii la heli lahaa dagaalka gladiator. Oo sidaas daraaddeed caajis, ma jiro dhiig, iyo khamri ma aha in ay nafta.
  Bugle ayaa sanqadhiyey waxaana fagaaraha loogu yeedhay dagaalyahanno. Sida caadadu tahay, dagaalyahannada ugu fudud iyo kuwa ugu yar waa inay marka hore dagaalamaan. Balse sheekhu waxa uu dhawaan helay dufcad addoomo ah oo la tababaray, waxana uu rabay in uu isku daro laba nooc oo maaweelo ah oo kala ah: kacsi iyo dhiig-bax.
  Dab ayaa ka holcaya badhtamaha Colosseum-yar, qorshooyin quraarad ah oo kor loo qaaday ayaa bixiyay iftiin aad u ifaya oo midab guduudan leh, quruurux cad ayaa dhalaalaysa, taasoo siinaya masraxa muuqaal farxad leh. Tii ugu horreysay ee ku orda masraxa waxay ahayd gabadh muruq leh oo caato ah oo suunka maqaarka ah ku xidhan. Sida jimicsiga fasalka koowaad, waxay samaysay laba weerar oo gacmaheeda ku socotay. Dabadeed waxay istaagtay amiirkii ka soo horjeeday, way barafawday, iyadoo ka gudubtay seef iyo toorrey oo hub caynkaas ah ku jira waxay ugu yeedheen Miirmillon. Inkastoo xaqiiqda ah in gabadhu ay ku tartami karto tartanka quruxda, sida jilicsan, jilicsanaanta maqaarka iyo timaha timaha, waxay horeyba u lahayd nabar ballaaran oo wejigeeda ah. Midkii ku xigay ayaa isna gacmihiisii ku socday. Hubkiisu wuxuu ahaa saddex-geesood iyo shabag gaaban - hawlgab. Markuu fidneeyay, ayuu is-hor taagay cadowgii. Waxa uu ahaa nin dhalinyaro ah, oo ku dhawaad wiil, oo aan weli gadh lahayn oo weji jilicsan oo gabar ah; Waxaad mooddaa in lammaanuhu ay muddo dheer is garanayeen oo il-duufay.
  - Waa maxay Caisca! Uma malaynayn inaan sidan ku kulmi doono! - Wiilkii baa isagoo murugaysan yidhi.
  "Waxaad ahayd nin wanaagsan, laakiin hadda naftaada waxaa loo qaadi doonaa ololka hore!" - Gabadhii ayaa si qallafsan ugu jawaabtay.
  - Maxaad u naxariis daran tahay! Weli waxaan nahay bikro, waa inaan noolaano! - Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa yidhi isagoo rajo ka qaba.
  - Tani nama caawin doonto! Xataa ilaahyadu addoommada way quudhsadaan!
  Tababarka ka dhacay dugsiga gladiator-ka ayaa ahaa mid aad u adag, waxaana nabarrada ka muuqda ay ka muuqanayeen jirkooda oo qaawan oo dhaldhalaalaya dhallinyarada dagaalyahannada ah.
  Dadku waxay noqdeen kuwo firfircoon, khamaar ayaa la sameeyay, qaylo duurjoog ah ayaa dhiirigeliyay gladiators dhalinyarada, kuwaas oo si cad u aan rabin inay dagaalamaan.
  Islaantii sheekha ayaa soo saartay bac harag ah.
  - Konton dahab ah Kaiska! "Ilkihii waaweynaa bay ifisay.
  - Aan bilowno! Sheekhii baa calaamada bixiyey.
  Si ka duwan oo isla markaana wax badan ka dhexeeyaan, dagaalyahannada ayaa isu yimid, dhaqdhaqaaqoodu wuxuu ahaa mid degdeg ah oo fowdo ah. Ugu horrayn, halgamaagii saddexlaha ahaa ayaa damcay inuu shabag tuuro, balse wuu seegay, markaasaa ninkii ka soo horjeeday oo si ba"an ula booday, u suurto-gashay inuu toorey caloosha kaga dhufto. Ninkii dhalinyarada ahaa ayaa dib u booday oo waxa uu xabadka kaga dhuftay saddex-geesoodka, balse wax yar ayuu maqaarka ka xoqay. Si kastaba ha ahaatee, xeeladdiisii ayaa ku qasabtay cadawga inay dib u gurtaan. Wuu iska socday oo shabagga ku tiirsaday, isagoo aan u oggolaan in gladiator-kii hore loo jeclaa inuu u soo dhawaado.
  - Niman yahow doqon baad tihiin! Tani waxay ka dhigan tahay inay ku dhici doonaan guuldarro! - Gabadhii ayaa si kibir leh u tidhi.
  - Sidee ku dhashay? - Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa u muuqday mid xishood badan.
  Si lama filaan ah ayaa dib-u-fure oo saddex-geesoole wata ayaa gacanta ku qabtay quruuruxdii oo uu wejiga kaga tuuray. Dhaqdhaqaaqa ayaa saameyn ku yeeshay, inantii ayaa indhaheeda isku qabatay, isla markaaba saddex-geesoodka ayaa ka muday feedhkeeda.
  Iyada oo oohinaysa xanuunka, gladiator-kii da'da yaraa wuu xanaaqay, laakiin, si kastaba ha ahaatee, wuxuu ku guuleystey inuu daabkii garabka galo. Retiarius wuu qayliyay oo kala soo baxay hubkiisii. Seeftii ayaa u soo ifbaxday sidii hillaac oo kale, oo ku sigtay inay qoorta ka dusho. Gladiatorkii dib ayuu u gurtay, laabta ayaa go'ay. Inankii yaraa ayaa xanuun la taahay oo iska tuuray saddexdiisii. Dabadeed ninkii ka soo horjeeday ayaa ku booday oo toorey ku soo tuuray. Lulida ayaa ahayd mid daciif ah, oo caarada ayaa ka dhufatay hilibka lugta. Retiarius wuu qayliyey oo dhacay, dabadeed tooreydii ayuu soo qaaday oo damcay inuu kaco, isla markaas ayay seeftu qoorta kaga dhufatay. Mar horeba waa miyir beelay, wuxuu daabkii myrmillon ku dhuftay xuubka qorraxda. Lammaanihii hore ee is jeclaa (sida Romeo iyo Juliet) waxay ku dhaceen quruurux meyd ah. Dhagaystayaashii sakhraansanaa ayaa qosol iyo qaylo isugu daray. Saddex addoon oo murugo leh oo weji hoose iyo daaman soo baxay ayaa fagaaraha ku soo yaacay; Markii ay hubiyeen inay dhinteen, ayay feeraha ku xidheen oo ka soo jiideen masraxa. Meeshii dhiigu ku yaalay dhuxul baa qarisay.
  -Waxay aadi doonaan si ay u quudiyaan cayayaanka. - Xaaskii Sheekh Demeter ayaa ilkaheeda faraska soo saartay. - Waa wax laga xumaado in lafaha aad u yar yihiin, xayawaanku way sii jiri doonaan gaajo.
  - Ma jiri doono hilib iyo cunto kariye. Waa wax laga xumaado, runtii, laba ka mid ah waxay noqon karaan ciyaartoy rajo leh! - Sheekhii baa ku qayliyey.
  - Sariirtaada? - Diva ayaa si jeesjees ah u weydiiyey.
  - Waa maxay sababta! Gabadhu waa qurux badan tahay, wiilkuna wuxuu noqon karaa adiga. Sheekhu waxa uu lahaa aragtiyo horumarsan, isaga oo aaminsan in naagtu ay si fiican ugu maaweelin karto jidhkeeda saliimka ah iyada oo la kaashanaysa addoon yar.
  - Mid yar oo jilicsan! Miyaynaan haysan lammaane kale oo kan oo kale ah? - Demeter ayaa la waydiiyay.
  - Nasiib darro, ma jirto! Bal aynu eegno xilwareejinta da"yarta ah ee nooga soo diray dugsiga dariska. - Sheekhu wuu qoslay.
  - Waxaa laga yaabaa inay fiicantahay inaad u ogolaato inay koraan! Haddii kale maxaabiistayada oo dhan waan dili doonnaa. - Si lama filaan ah, naagtii sharafta leh ayaa naxariis u muujisay.
  - Warka ku saabsan kacdoonka addoonku aad buu u faraxsan yahay, waxaana doonayaa inaan u dabaaldego si buuxda. - Garaadka ayaa calooshiisa ruxay.
  - Haddaan, dabcan, Etymon kaa horrayn! - Inantii buurbuurnayd ayaa ku majaajilootay.
  - Wax aan jirin oo kale! Waxaas oo dhan ka sii wanaagsan, aynu hadda dhameyno dhammaan gladiators oo aan ka diidno nacaska muuqaalka. Kaalay kuwa cusub! - Sheekhii baa qayliyey.
  - Kuwanu maaha kuwa cusub. - Demeter ayaa bushimaheeda leefleefay
  Gongkii ayaa mar kale dhawaaqa, wiilashii dagaalyahannada ahaa ayaa garoonka soo galay. Waxay da'doodu ku dhowdahay afar iyo toban ilaa shan iyo toban jir, oo garbaha iyo laabta si qumman u ballaadhan. Sidii dagaalyahannadii hore, wuu galaa oo gacmihiisa ku ordaa. Iyagoo mar hore ku soo orday masraxa, waxay xidheen hub, koofiyadaha, hubka xabadka, gaashaanka iyo seefo. Mid wuxuu leeyahay daab toosan, kan kalena wuxuu leeyahay daab qalloocan oo sida saber oo kale ah. Abs-qoritaanku waa furan yihiin oo nabarro ayaa ka muuqda. Wiilka midigta taagan waxa uu bogsiiyey nabarro ka soo baxay laabtiisa oo saddex sadar ah.
  Maqaarka ayaa si deeqsinimo leh u saliiday oo dhalaalaya.
  Maamulaha ayaa ku dhawaaqay.
  -Dagaalyahannada caanka ah ee Fudoros oo leh sabar qaloocan iyo Saflorov oo seef toosan leh ayaa giraanta ku dhex-jira. Fudoros waxa uu leeyahay lix dagaal halka Saflorov uu leeyahay todobo. Dhammaan dadkii ay is hayeen waa lagu dilay goobta ama toorey ayaa lagu dilay go"aan ay dadku qaateen. Maareeyuhu wuxuu farta ku fiiqay dadkii isku soo baxay. Kuwa doonaya in ay sharad ayaa mar kale soo muuqday. Sheekhii baa ciyey.
  - Boqol qadaadiic oo dahab ah oo loogu talagalay Salorov.
  Sharadka ayaa si dhakhso ah loo soo gabagabeeyay, amiirradii way dhaarteen. Labaduba way is dagaalameen. Mid baa koob khamri ah ku saydhay, ka kalena lug buuran ayuu wejiga kaga dhuftay. Hetaeras iyo waardiyayaashii ayaa u yaacay si ay u dejiyaan dadweynaha careysan. Islaantii sheekha oo aan xishoon, indho la"aan, buurnayn, ayaa ciyay:
  -Hore! Dil!
  gladiators ayaa isu yimid. Markan, waxay qaateen waqtigooda, iyagoo isku tijaabiyey dharbaaxo taxadar leh. Isku dhufashada, seefaha ayaa yara iftiimay, gaashaammadiina way gariireen. Dadweynuhu ma jeclaysan runtii digniintan; Sheekhii intuu saxaaradkii rogrogay ayuu khamro iyo macaan ku qariyay. Dabadeedna wuu tufay oo si cadho leh u xiiqay.
  -Haddaanad dagaalamin, kor baan kuu daldalayaa. Dhawr "janisarro" ah oo cadaawad ah ayaa ku soo orday masraxa, waxay ku dhufteen warmo, iyagoo tusinayey tuducyo dhabarka furan. Saflorov wuxuu galay weerarka, isagoo si cadho leh u weeraray, wuxuu ku dhuftay jilibka dhiggiisa. Dhalintii dib buu u soo noqday, isagoo seeftiisa inyar dhinac u qaaday, ninkii ka soo horjeedayna laabta ayuu ka garaacay. Saxan si liidata u marooqsan ayaa hoos ugu dhacay. Weerarkii xigay wuxuu calaamad qoto dheer ku reebay maqaarka waxaana qulqulay dhiig qaro weyn. Fudoros ayaa dib u gurtay, mid ka mid ah dagaalyahanadii timaha lahaa ayaa lugaha kaga dhuftay. Oo markii wiilku ka labalabeyn, Saflorov wuxuu ku dhuftay koofiyaddiisa cadho aad u weyn oo uu ku dhacay oo uu dumay. Naxdintu waxay sababtay in "koofidku" uu ka duulo, oo muujinaya madax cad oo barar ku leh foodda. Saflorov waxa uu daab saaray laabtiisa oo kacsan oo kacsan. "Dhagaystayaasha" ayuu dhinac u jalleecay.
  Waxaan sugayay calaamad Inta badan marka ay timahooda maraan waxay la macno tahay in ay dilaan, marka ay calaacalaha ku riixaan qufulka waxay la macno tahay in loo naxariisto.
  Si kastaba ha ahaatee, naxariista lagama akhriyin wejiyada daran. Ku dhawaad qof kasta, xataa haweenka iyo dhallinyaradu, ayaa calaacasha dhuunta ka dul maray.
  -Dhimasho! Dhameystir isaga!
  Islaantii sheekha ayaa si jeesjees ah u qeylisay.
  - Si jaban ayuu uga degay. Hal habeen ii dhiib.
  Saflorov waa uu ka labalabeeyey, si fudud ayuu ugu riixay laabta qaawan ee da'yarta laga adkaaday, waxaana u muuqday dhibic dhiig ah. Dabadeed isagoo quus ah ayuu seeftii iska tuuray.
  -Ma awoodo! Waa saaxiibkay.
  Sawaxankii ayaa si lama filaan ah u joogsaday waxaana dhacday aamusnaan dhimasho ah.
  -Waa maxay! - Sheekhii wuu xanaaqay. -Waxaad diidaysaa inaad disho kuwa laga adkaaday. Qabo labadoodaba, markaas ka dib waxaa jiri doona jirdil aad u xun oo ka dhacaya dhammaan dugsiga gladiator hortiisa.
  Dagaalyahannadu waxay ku soo yaaceen Fudoros, oo wejigiisa biyo kaga rusheeyeen, ka dibna, si ay u caawiyaan inuu degdeg ugu soo noqdo, waxay ku gubeen cidhibtiisa birta kulul. Wiilkii ayaa qayliyey, kor u booday, waxaana isla markiiba qoorta looga soo tuuray laba laasood. Saflorov wuxuu isku dayay inuu iska caabiyo, wuxuu la dagaallamay darsin seefood hal mar, cabsi ayaa siisay xoog. Laakin mid ka mid ah dadkii toogashada geystay ayaa lugtiisa ku dhuftay falaar. Suntan ayaa curyaamisay ninkii dhalinyarada ahaa, balse ma uusan dilin. Intay labadoodiiba xidhxidheen, waxa lagu xidhay qafis. Saflorov waxa feeraha kaga dhacay ul kulul, maqaarkeedu waxa uu bilaabay in uu sigaar cabbo, wiilka wakhti-gaaban ayaa si geesinimo leh ugu adkaystay cirbadeynta. Laakiin sida muuqata jirdilka laba wiil oo caasi ah ayaa dib loogu dhigay macmacaan.
  Xaaskii sheekha ayaa iftiimisay:
  - Waa inay ii noqdaan hubby. Waad og tahay inaan ahay hal-abuure.
  - Waan ogahay, laakiin kaliya fiiri, waxaa laga yaabaa inaan maseyro. Nimanku waa qurux badan yihiin oo mar hore way guursan karaan. - Sheekhu wuu ilka-furay.
  - Waxay u badan tahay, xitaa waa guursadeen! Ka dib oo dhan, kuwanu waa addoommada ugu xoogga badan uguna caafimaad badan ee ay tahay inay tarmaan! - Inantii buurnayd baa ilbaxday.
  - Gladiators waa midabka addoonsiga! Waxaan jeclaan lahaa inaan iyaga helo oo aan jirdilo dumarkooda. - Sheekhu wuu qoslay.
  - Waanu samayn doonaa! By habka, gabdhaha mar kale.
  Hadda dumarku waa inay dagaalamaan. Labo divas oo qaawan oo xidhan marado dhexda oo kaliya ah ayaa soo galay fagaaraha. Silsilad baa qoorta looga xidhay oo la kala maarmi waayay. Hub: laba toorey oo gacan kasta ku jira. Sida cad dagaalku wuxuu noqon doonaa mid naxariis daran oo aan aad u dheerayn. Gabar baa cadaalad ahayd, midda kalena timo madaw, oo labadooduba waxay lahaan jireen maanooyin dhaadheer.
  -In la dagaalamo! - onkod tuuggii.
  -ma sharadmi doono! - Xaaska sheekha ayaa ciyatay. - Tani waxay mar hore noqotay calaamad xun.
  Dumarkii masaakiinta ahaa ayaa isu yimid. Waxay ahayd cabsi, mid ka mid ah ayaa isla markiiba caloosheeda ka dillaacday, midda kalena waxay ka dhaawacantay laabta. Iyaga oo sii wada in ay is gooyaan, gabdhuhu cagaha ayay la baxeen, iyaga oo hilibkooda ka jeexjeexay. Dhiig badan baa qulqulay, wayna bixi waayeen oo way carareen. Ugu dambeyntii, mid iyaga ka mid ah, oo gebi ahaanba gooyay, ayaa ku dhacday jilbaheedii. Islaantii timaha madoobaa ayaa qososhay, iyadoo isku dayaysa inay dhammayso, laakiin haddana waxay la kulantay dharbaaxo dhagar ah oo gunta ilaa feedhaha ka soo gaadhay. Iyada oo taahaysa, ayay wali awooday in ay dhabarka madaxa kaga dhufato dambiilaha. Labaduba dumar ah oo qurux badan, oo googo"an ayaa ku dul dhacay jayga, dhawr jeerna way lulaayeen, wayna barafoobeen. "Jaanisiyiinta" shaggudka lahaa ayaa ku soo yaacay oo bir kulul ku dhuftay. Gabdhihii dagaalyahanka ahaa ma dhaqaaqin.
  - Mar labaad, in ka badan hal sharad ma shaqayn. Labaduba waa dhinteen.
  Dadweynihii way niyad jabeen, in kasta oo markhaatiga dilka laftiisa uu yahay mid aad loogu farxo. Laakiin weli cidna ma guulaysan.
  Xaaladdan oo kale, kaliya dagaal cusub ayaa badbaadin kara arrinta. Diirintii fududayd way dhammaatay oo waa waqtigii ganacsi dhab ah loo samayn lahaa.
  Shan iyo toban gladiators oo sita khamiisyo liimi ah oo dalool leh, oo saddex baalal madaw ku dul yaalliin, ayaa fagaaraha ku soo yaacay. Waxay ku hubaysnaayeen seefo gaagaaban oo qaloocan; gacmahooda waxa ay ku haysteen gaashaammayaal yaryar oo labajibbaaran oo dusha sare leh, madaxoodana waxaa lagu ilaalin jiray koofiyadaha aan muuqalka lahayn. Kooxdan gadaasheeda waxa ku soo baxay dagaalyahano xidhan khamiisyo guduudan oo dhalaalaya, sidoo kalena wata seefo gaagaaban oo toosan, gaashaan yar oo wareeg ah iyo gacan bir ah oo ay ku daboolan yihiin gacanta midig, oo aanay gaashaanka ilaalinayn, iyo suunka jilibka oo ilaalinaya lugta bidix. Baalasha cagaaran ee koofiyadaha simbiriirrada leh ayaa sawirka dhammaystiray.
  Iyagoo is-hor-fadhiya ayay u sujuudeen. Markan sharadyadu waxay ahaayeen lacag aad u badan, dahabkuna wuxuu ku qulqulayay gacan ilaa gacan.
  -Ma noqon karto in dhamaantood la dilay! - Ayay tidhi xaaska sheekhu. Qof ayaa hubaal ah inuu guuleysan doono!
  - Markaa dhig sharadkaaga, kani waa dagaalkii ugu dambeeyay. Bal eeg, waaba baryay! - Sheekhii oo daalan ayaa yidhi isagoo xanaaqsan.
  - Markaa waxay noqon doontaa mid halis ah! Kun daraakmo dahab ah oo casaan ah. - Naagtii buurnayd baa xiiqay.
  - Waa maxay sababta iyaga? Waa maxay sababta? - Garaadka ayaa laba jeer ku celceliyay, oo yaabban.
  - Sababtoo ah indhuhu waa ka sii daran yihiin!
  Maamulihii ayaa wax ku dhawaaqay. Dhawaaqa buunka ayaa ka dhawaajiyay. Xataa shumacadu way libiqsameen, sidii wax baa ku dhacay indhaha bahalnimada.
  Sheeko, sawaxan, qosol iyo gariir ayaa joogsaday: dhammaan indhaha ayaa ku dhacay dagaalyahannada. Iska horimaadkii ugu horreeyay wuxuu ahaa mid aad u xun: iyada oo aamusnaanta dhegaha la'aanta ah ee xukunka haysa, ayaa si weyn loo maqlay seefihii gaashaanka. Baalal, koofiyadaha koofiyadaha, qaybo ka mid ah gaashaammadii jabay ayaa ka duulay goobta, oo aad u faraxsan, gladiators oo hinaasay ayaa midba midka kale garaacay dharbaaxo ka dib. In ka yar saddex daqiiqo ayaa ka soo wareegtay markii uu dagaalka billowday, waxaana mar hore daatay dhiig: afar gladiators oo aad u cadhooday oo aad u cadhaysan, dagaalyahannadu waxay cagta mariyeen. Mid ka mid ah kuwa hareeraha jiifay ayaa lugtii lamaanihiisa soo qabtay oo cagtiisa rogay. Wuu duulay isagoo cudud ka gooyay.
  Demeter, oo ah xaaska amiirka ee aan qancin, waxay ku tuurtay lafo ruugay giraanta.
  - Reds, haddii aad guuleysato, waxaan ku siin doonaa koob khamri ah!
  Sida badanaa dhacda, liddi ku ah ayaa dhacay: dagaalyahankii ugu weynaa ee kooxda Demeter ayaa la rujinayay. Saddex seefood ayaa hal mar laabta ballaadhkeeda ka muday, laf aan wakhtigeedu dhicinna waxa ay ku hadhay gacanta hogaamiyihii nasiibka xumaa.
  Daawadeyaasha ayaa si farxad iyo rayn rayn leh ula socday dagaaladii uu dhiigga badani ku daatay. Waxay u qayliyeen sidii raxan dibi dhaawac ah. Waxgaradkii deegaanka ayaa si waali ah u xanaaqay, waxayna dhiirigaliyeen dagaalyahannada. Darajooyinka gladiators ayaa khafiifay, dagaalku wuxuu ku qarxay iska hor imaadyo kala duwan.
  Waqtigan xaadirka ah, markii dadweynaha sharafta leh ay ku raaxaysanayeen oo ay si cad u "goofiyeen" oo ay dhiigga ku dhufteen, fallaagada geesiyaasha ah waxay dileen askartii hurday. Pobedonostsev, oo ay weheliyaan rag fara-ku-tiris ah oo geesiyaal ah, ayaa burburiyay ilaalada, waana kii ugu horreeyay ee soo gala guriga.
  Sawaxanka ka imaanayay jabhadda ayaa ku qasabtay in dagaalka la joojiyo. Dadkii gobta ahaa, intay gariireen, waxay damceen inay seefahooda qaataan. Hogaamiyihii da"da yaraa ee fallaagada ahaa ayaa cod dheer ku dhawaaqay:
  - Waxa aan arko! Mashxarada faqash ayaad isku dilaysaan! Xamaaratada dib loo soo noolaaday xataa ma awoodaan inay seef qaadaan, calooshooda ayaa caqabad ku ah. Haddii xataa wax kibir ah idiinku hadho, iska gooya waxyaalahan karaahiyada ah.
  gladiators waxay u muuqdeen kuwo si sax ah u sugaya: waxay u yaaceen dhanka adhiga buuran.
  Addoomadii ayaa dhinac u booday, iyagoo aan doonayn inay u dhintaan sayidyadoodii ay naceen, wiilashiina waxay bilaabeen inay xataa saxammada iyo cuntada ku tuuraan madaxda.
  Demeter ayaa ku qayliyay:
  Dila dhamaantood!
  Dabadeed galaas khamri ah oo kareem ah ayaa ku dhacay madaxeeda, oo garaacaya qaniinyada.
  Witcher wuu xanaaqay. Maalqabeenadii magaalada ayuu jar jaray, hilibkoodiina wuu jarjaray.
  Ma ahayn wax adag, laakiin waxay ahayd wax laga yaqyaqsado. Baas saaxiibkii joogtada ahaa ayaa agtiisa ka dagaalamay. Bik dib uma dhicin, gladiators-na waxay ka aarguteen maxaabiista.
  Addoomadii murugaysnaa waxay kor u qaadeen maamulaha jillaab, waxay ku qayliyeen:
  - Annagu annagaa iska leh! Waa addoommo adiga oo kale ah!
  - Markaa seef ku caddeeya! - Way qaylisay, iyo shumacyadii ku yaal chandeliers ee Witcher ayaa bilaabay inay ruxaan.
  Sheekhii ayaa damcay in uu cararo, balse Bik ayaa jilibka u dhigay oo ku shubay malabkii uu ku jiray:
  - Hagaag, xaggee looga baahan yahay? Xawaash la'aan.
  Solntslava waxay hal mar qudha ka jartay madaxyadii laba akhyaar, oo saddex meelood meel daanka ayay ku burburisay. Si kastaba ha ahaatee, ma jirin xitaa u ekaanshiyaha dagaalka, addoommadii ayaa si fudud uga aargoosanayay. Hadhaagii waardiyayaashii way carareen, damaashaadkii xitaa qaabkii ugu wanagsana ma aysan matalin cudud ciidan oo culus. Dhammaantood waa la dilay ka hor inta uusan Witcher qaboojin. Sheekha sare oo kaliya ayaa noolaa, Bik ayaa timaha jiidaya. Vedmakov ayaa iska eryay wiilkii aan caqli xumayn:
  - Kani waa qof gob ah. Waxaa laga yaabaa inay anfacdo anaga!
  . CUTUBKA 12-aad.
  Jarmalku waxay sii wadeen weerarkii Stalingrad. Waxa u muuqday mid aad u yar, laakiin aad bay u adkayd in laga gudbo kan u dambeeya. Xitaa isticmaalka ballaaran ee Sturmtigers ma caawin. Inkastoo burburka bambooyinka jet-ka ay geysteen uu ahaa mid aad u weyn. Macnaha kale wuxuu ahaa bambooyinka napalm.
  Guutadii habluhu way dhuuxeen, laakiin quruxdii weli way dagaalamayeen. Oktoobar 20-keedii, barafku wuxuu bilaabay inuu da'o, quruxduna waxay ahaayeen kuwo kabo-la'aan ah. Waxay calaamado qurux badan kaga tagaan sariiraha cadcad.
  Gabdhaha quruxda badan ayaa ku soo wareegay barafka oo waxay noqdeen kuwo nadiif ah. Matryona, ka dib markii Seryozhka la qabsaday, ma helin meel nafteeda ah. Way fiicnaan lahayd in la waayo wiil caqli badan oo qurux badan. Maxaase ku sugayay maxaabiistii faashiistaha? Marka hore jirdil, ka dibna xukun dil ah!
  Wiilka ayaa runtii ku dhawaaday in la toogto, balse wuxuu ku dhamaaday miinada. Isagoo shaqeynaya lix iyo toban saacadood maalintii, oo leh cunto yar, karbaashkii kormeeruhu wuxuu sugayay Seryozhka.
  Si aad u saxan, wiilku wuxuu ku jiraa dhagaxa laga qodo, oo uu halkaas uga shaqeeyo sidii dameer oo kale. Laakiin aad bay uga diiran tahay dhulka hoostiisa marka loo eego dusha sare. Dagaalyahannadu, si aanay u barafoobin, waxay ku qasban yihiin inay boodaan oo ay cararaan. Habluhuna way dagaalamaan. Waa kan taangiga libaaxa ee xoogga badan. Qorigeedu waa 150 mm, waxtar badan oo wax ku ool ah dagaallada magaalada. Fritz wuxuu jecel yahay taangigan, si fiican ayaa looga ilaaliyaa dhinacyo kala duwan.
  "Mouse" wax yar ayuu gadaal u gurguuranayaa. Gaari Jarmal ah oo culeyskiisu yahay laba boqol oo tan ayaa sidoo kale ku hubeysnaa qori 150mm ah iyo shan iyo toddobaatan. Si aad u badan oo wax ku ool ah. Tirada qoryaha darandooriga u dhaca ayaa gaartay afar, mana fududa in loo dhawaado taangiga.
  Anyuta, Maria iyo Alla waxay isku dayayaan inay si wadajir ah u gooyaan mastodon-ka. Si taxadar leh ayay ugu dhawaadeen.
  Anyuta ayaa si xamaasad leh ugu heesay:
  Sida aynu u noolaynay, innaga oo dagaallamaynay, oo aan dhimashada ka baqayn... Markaa hadda ka dib, aniga iyo adiga waan noolaan doonnaa! Iyo meelaha dhaadheer ee xiddigaha, iyo aamusnaanta buurta, iyo dagaalka badda iyo dabka ba'an. Iyo dab cadho iyo cadho leh!
  "Mouse" waxay ahayd wax ka beddelkii ugu dambeeyay, oo leh lix qoryaha darandooriga u dhaca, laba coaxial oo fuusto leh, iyo afar wareeg ah oo ku wareegaya suulasha.
  Maria, iyada oo ku dhex gurguuranaysa barafka, way xiisday:
  Marna ma quusan doono! Ka dib oo dhan, Ciise Ilaaha ugu sarreeya ayaa nala jira!
  Inantii oo u soo dhawaatay ayaa baakidhkii qaraxa ku tuurtay diirka Jiirka. Gashaanka hoostiisa waxaa ka dhacay sanqadh weyn oo rullaluistu ay dillaacday.
  Gabdhihii waxay ku qayliyeen farxad:
  - Fashiste qaado!
  Alla inta ay gacanteedii lulisay oo ay bam-gacmeed kala firdhisay ku tuurtay Fritz. Faashiistaha waxaa kor u qaaday mowjadda qaraxa, waxaana isaga la socday madaxyada laba askari oo madow ah oo ka tirsan ciidamada gumeysiga.
  Quruxda timaha cas ayaa foodhisay:
  - Dalka Hooyo iyo Stalin!
  Anyuta ayaa mar kale tuuray baakidhkii qaraxa...Markan may guulaysan, waxa ay ku dhufatay hubkii oo ay ku qaraxday dusha sare ee qolofka birta ah.
  Gabadhii oo xanaaqsan ayaa tiri:
  - Eh, waan khalday!
  Waxayna u gurguurtay qayb cusub oo ah walxaha qarxa ee guriga lagu sameeyo. Cidhibteedii wareegsanayd, oo dhaxanta ka guduudan, ayaa biliglaysay. Gabar qaawan oo ku dhow ayaa ku soo gurguurtay barafka, wax yar oo aan raaxo lahayn. Laakiin waan u dulqaadan karnaa. Waxaa intaa dheer, marka duqeyntu dhacdo, barafku wuu dhalaali.
  Anyuta xitaa wuxuu ku heesay:
  - Waan ogahay in qabowgu dhaqso u baabi'i doono.
  durdurku si aad ah ayuu u degdegi doonaa...
  Oo waxay mar hore dhex yaaceen balliyada.
  Gabdho cago-cad!
  Inantii ayaa xabad ku ridaysa, Carabtii ciidanka gumeysiga ka tirsana waa uu dumay. Isku dayga cadawgu inuu u shaqeeyo kooxo yaryar wuxuu keenaa khasaare ba'an.
  Madfaca gaaban ee Mouse-ku wuxuu mar kale dabka shidaa kala qaybsanaan. Madaafiic ayaa ku qarxaya meel qiiq ah. Iyo nasasho badan...
  Jarmalku waxay ku dhawaadeen inay qabsadaan Stalingrad... Wax aad u yar ayaa hadhay. Laakiin tani waa sida saxda ah waxa Wehrmacht ka hor istaagaya inay adeegsadaan bambooyin waaweyn iyo madaafiic culus. Fritz-ta waxay u ogolaatay ajnabiga inay horay u socdaan, kuwaas oo aysan u nixin.
  Maariya ayaa ridday qorigeedii. Calooshood u shaqeystihii Faashiistaha ayaa ku dhacay oo ku dul wareegay dhagxaanta burburay.
  Gabadhii ayaa naasaheeda qaawan ee naasaha cas cas ku salaaxday. Dhammaantood waa dagaalyahanno dagaalyahanno ah - waxay ku dhex boodayaan surwaalkooda hoose. Laakiin waxaa jira ku dhawaad hits iyaga on. Sida muuqata qaawannimadu waxay si gaar ah u ilaalisaa quruxda. Maadaama ay awoodaan inay ku noolaadaan jahannamadaas oo kale!
  Alla waxa uu ka ruxayaa isku darka barafka iyo wasakhda oo uu haddana toogto. Waxa ay isha ku dhufatay dagaalyahan madow. Xariif caqli badan, waxba ma odhan kartid.
  Saddexdii gabdhood ayaa mar kale u soo dhawaaday Mouse. Way adag tahay in la dhex galo gaadhi leh hub dhumuc weyn oo dhan walba ah. Laakin dagaalyahanada waxaa ka buuxa rajo wanaagsan. Haddii aadan daloolin karin qolofka laftiisa, markaa maxaad u dumin weyday foosto.
  Alla, iyada oo cagaheeda qaawan ku laadaysa caws wasakhaysan, ayaa ku heesay:
  - Runteena, runteena... Sida fallaadhaha qorraxda! Berriteennu way dhalaali doontaa, oo webiyo ayaa ka qulquli doona buuraha.
  Dagaalyahannada dumarka ah ayaa muddo dheer ku hubaysnaa MP-44 oo la qabtay. Qoryahaan mashiinada ayaa leh tiro dagaal oo dheer. Quruxdu waxay si kalsooni leh u toogtay. Madow ayaa mar kale soo dhacaya. Waxay soo daayeen ilihii dhiig guduudan ahaa.
  Maria, oo tooganaysa, oo garbaha ku sita qoriga iyo qoriga dhashiikaha ee la qabtay, ayaa ku heesay:
  - Caaro dhagar badan ayaa afaysay.
  Oo wuxuu cabbaa muqadas, dhiig Ruush oo ka yimid Ruushka!
  Cadowgiisa wax walba kuma filna oo wuu dili doonaa.
  Yaa jacayl u qaba Ruushka!
  Jacaylka Ruushka!
  Gabadhii ayaa xabbad u dirtay "waardiye" kala duwan oo ka soo gurguuranayay dildilaaca. Quruxdu way dhoola cadaysay, wejigeedu, in kasta oo uu libdhay, haddana quruxdiisa iyo soo jiidashadiisa sii haysan jiray.
  Guud ahaan gabdhaha guutadooda ku jira waa qurux. Halkan, tusaale ahaan, waa Tatar Seraphim. Aabaheed waa Tatar, laakiin hooyadeed waxay ka timid Belarus, Seraphima waxay ka dhaxashay timaha midabka sarreenka bislaaday. Sidoo kale gabadh qurux badan, caga-cad oo qaawan. Waxaana uu ka toogtay qoriga dhashiikaha ah ee la qabtay isaga oo gaabsan. Faashiistaha ciidamo kale ayaa u soo gurguuranaysa.
  Serafima ayaa si sax ah u toogatay. Maariya timo dahabi ah ayaa ag jiifsatay. Labaduba hablood ayaa dab iyo heesaa.
  - Hooyo! - Maria waxay bilowday...
  - Oo ciidanka! - Way sii wadatay, iyadoo tooganaysa Seraphim.
  Maria ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Tani...
  Toogashada iyo garaacista dadka midabka leh, Seraphima ayaa soo warisay:
  - Laba tiir!
  Maria, oo dhoola cadeynaysa, ayaa Twitter ku soo qortay:
  - On the...
  Seraphima ayaa shaqada ka caydhisay oo ku dartay:
  - Waa kuwee...
  Maria, oo shan gooyay, waxay sii waddaa:
  - Waa la hayaa!
  Seraphima, toogashada, salaamay:
  - Meeraha!
  Maria, oo toogtey, ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Laabta...
  Seraphima, toogtey, la nadiifiyey:
  - Waanu ilaalin doonaa...
  Maariya ayaa madaxa ka jabisay faashiistadii oo tidhi:
  - Anagu adiga....
  Seraphim wuxuu ku gooyay Nazis xabbado oo wuu cunay:
  - Dal!
  Maria, oo diraysa rasaas si wanaagsan loo beegsaday, ayaa Twitter-ka ku soo qortay:
  - Qof walba....
  Seraphima, oo si sax ah u toogtay, ayaa ku daray:
  - Dadyow!
  Maariya oo timaheeda dahabka wasakhaysan ka soo tuurtay wejiga, ayaa ku heesay:
  - Raad...
  Seraphim xabada, iyo diraya xabbado, soo saaray:
  - Kaaga...
  Maria, oo cunaha ku garaacday faashiistaha, way sii wadatay:
  - diiran!
  Islaantii Tataarka ee timaha cad, oo soo dirtay xabbado, ayaa sii wadata:
  - Daruuraha...
  Maria, oo si sax ah u toogtay, ayaa ku dartay:
  - Qabow!
  Seraphima ayaa qoslay oo qaylisay:
  - Hagaag iyo...
  Maria ayaa si sax ah u toogtay oo qaylisay:
  - Cadceed!
  Seraphima, oo rasaas ku ridaya dildilaacyo, way ku oosay:
  - Way kulul tahay!
  Maariya iyada oo qoslaysa sii wadata ayaa tiri:
  - Toos ah...
  Seraphima, sidii isagoo dab hagaya, ayaa ciyay:
  Nater...
  Maria waxay ku dartay darbo si wanaagsan loo beegsaday:
  - Garabka...
  Seraphima ayaa ku dartay qosol:
  - Askariga!
  Maria ayaa si xamaasad leh ugu heesi jirtay, iyadoo tooganaysa:
  - waan qodi doonaa...
  Serafima, oo fulinaysa dab-damis dagaal, waxa ay raacisay:
  - Qabriga....
  Maria, markii ay garaacday Afrikaanka, waxay sii waddaa:
  - Cadawga!
  Gabdhihii waxaa ka dhamaaday rasaastii. Waxayna ku qasbanaatay inay si degdeg ah u cararto. Bixinta guud ahaan Volga waa mid aad u adag. Duqeymo iyo duqeymo joogto ah. Halkan waxaa ah shirkad xoojin ah oo ka shiraacday dhinaca kale.
  Ilaha buufinta iyo qashinka ayaa ka qarxay hareeraha doomaha. Duufaannada ayaa cirka ka guuxaya. Focke-Wulfs ayaa duulaya. Oo bambooyin lagu soo tuuro.
  Dhowr doonyood ayaa kala jabay. Askartii Soofiyeedka ayaa qarqoomay oo dhintay.
  Madaafiicda cadawgu awalba aad bay u cufan yihiin.
  Xitaa habeenkii Fritzes waxay wax walba ku hayaan dabka. Bambaanadooda quusta ayaa ku yaacaya. Oo ay ku jiraan awoowe Yu-87. Inkasta oo diyaaradaha jet-ka ay hore u galeen wax soo saarka.
  Halkan waa halyeeygii Soviet Yak-9. Wuxuu la dagaalamaa Jarmalka ME-309. Firfircoonida, xawliga iyo hubkuba waa la isu keenay. Jarmalku wuxuu isku dayaa inuu ka adkaado mashiinka Soofiyeedka ee baaska ugu horreeya. Laakiin wuu ku guuldareystay. Yak, isna, wuxuu ku dadaalayaa inuu dib u dhaco, laakiin Nazi-ga wuu baxsadaa xawaaraha sare ee uu ku jiro awgeed.
  Jarmal aad u dheereeya, oo leh hub ka xoog badan, oo ka dhan ah Ruush-ka badan ee la dhaqaajin karo. Laakiin duulimaadka degdega ah ayaa sii socda. Faashiistaha ayaa todobo dhibcood u adeegsata todobo, wuxuuna ku dhuftay gaarigii Soviet-ka. Xawaaraheeda way lumisaa waxayna bilawday inay dhacdo.
  Waxaa ka soo baxa durdurrada qiiqa. Matoorkana wuu gubaa...
  Waa maxay dagaalkani! Way adagtahay in laga hor yimaado gaadhi awood u leh hubka sida ME-309, kaas oo todobada dhibcood ee rasaasta lagu magcaabo culayska xad dhaafka ah iyo maneuverability liidata.
  Xawaaraha sare wuxuu u ogolaanayaa faashistaha inuu ka baxsado quusitaanka, iyo hore ee dagaalyahan Jarmal ah ayaa si fiican u gaashaaman.
  Anyuta wuxuu mar kale isku dayayaa inuu wiiqo Mouse. Gabadhu waxay halis gelinaysaa nafteeda. Durba waa la xoqay, iyadoo qaawan oo gurguuranaysa qalcadaha agtooda. Dhammaan quruxda waxay ku daboolan yihiin xoqan iyo xoqin. Laakin markaas ayuu tuuray bam gacmeed ay ku xiran yihiin baakad waxyaabaha qarxa. Xataa waxaa ku dhacay qarax ka dhacay qoriga dhashiikaha. Garabka quruxda oo xoqaya.
  Laakiin xirmada qarxa ayaa ku dhufatay foosto madfac 150mm ah. Jarmalkuna waxa uu horeba u soo gaadhay dhaawac wayn. Si dhib badan ayuu gaadhigu halkiisa uga dhaqaaqay oo dib ugu gurguuranayaa goobtii ay ciidanku joogeen si uu dhaawaciisa u leefsiiyo.
  Focke-Wulfs iyo dhowr TA-152 ayaa cirka ka muuqda. Waxay bilaabeen inay duqeeyaan goobihii Soviet-ka. Sidoo kale waxaa soo muuqday labo ka mid ah diyaaraha cusub ee HE-183, oo ah kuwa jet-ka weerarka. Gorgortan ayaa xawli ku socday ilaa sideed boqol oo kiilo mitir saacadiiba waxayna ku dhawaadeen in ay wax ku dhuftaan.
  Gabdhaha ayaa dib u toogtay Jarmalka. Mar walba waxaa jirta fursad lagu soo qabto cadowga, inkastoo ay si xooggan u ilaalinayaan diyaaradaha weerarka ee dabka dhulka.
  Anyuta iyo Alla waxay soo saareen Luftfaust la qabsaday. Kani waa hub ka kooban sagaal qori oo isku xidhan oo labaatan milimitir ah.
  Waxaad u toogan kartaa sidii qori yar oo lidka diyaaradaha ah.
  Dagaalyahannadu waxay farta ku fiiqeen cadowga. Waxay si habsami leh u riixayaan bilawga...Labada quruxba waxay cago qaawan ku dul nasteen burburka, iyagoo dareemaya soo kabashada siman.
  Focke-Wulf oo leh lix xabo oo hawo ah ayaa bilaabay inay sigaar cabto - calooshiisu way dillaacday.
  Habluhu si xamaasad leh ayay u guuxayaan:
  - Puck! Puck! Hadafka!
  Diyaaradaha kale ee Jarmalku waxay bilaabeen inay ku wareegaan madaxa gabdhaha. Quruxdu waxay ku soo qulqulayaan marinnada dhulka hoostiisa, iyaga oo ka baxsanaya gantaalaha Focke-Wulf.
  Anyuta waxay dareentay dhaldhalaal ciribteeda jeexan. Gabadhii ayaa tiri:
  - Alla naar cadaab ah!
  Inanta calasheeda waxaa daboolay nabarro xanuun badan. Waxaan damcay inaan wax qaboojiso.
  Dusha sarena dillaacyadu way sii socdaan. Barafku ololka wuu ka foodhiyaa, burburkiina wuu kala dillaacay. Jarmalku waxay ku daadiyaan boosaska dab, laakiin tani wax yar oo wanaagsan ma qabato. Dagaalyahanadu waxay u dhuunteen sidii jiirarka godadkooda. Ha iska bireeyaan.
  Alla wuxuu dhegta Anyuta ugu sheegay:
  - Waxaan u malaynayaa in ugu dhakhsaha badan Nazis ugu dambeyntii ka dhammaan doonaa uumiga. Waxay leeyihiin xoog badan, laakiin Stalingrad ma haystaan fursad ay ku soo noqdaan!
  Inantii timaha cadayd waxay si sharaf leh ugu jawaabtay:
  - Waxaan halkan joognaa sidii saddex boqol oo reer Spartans ah! Waxaan iska celineynaa ciidamada cadowga!
  Alla oo timo cas-cas ah ayaa qoslay oo ku ilbaxday inantii lammaane ahayd:
  - Oo nama dhaafi kartid!
  Gabdhuhu markii ay dusha sare soo galeen, duullaankii waa dhammaaday. Waxaa soo muuqday askar lug madaw oo cusub. Hore ayay u fuuleen, gabdhihiina waxay ku qasbanaadeen in ay rasaas furaan, taas oo ku qasabtay cadawga in uu sankiisa dhulka ka qodo.
  Libaaxyadii iyo Shabeelkii ayaa haddana dagaal galay. Jarmalku waxa ay isku dayeen in ay taangiyo culculus ku cadaadiyaan ciidankii Soofiyeedka. Had iyo jeer madfac ayaa da"ayay. "Tiger" oo aad u nugul ayaa isku dayay in aanu ka go'in dhismihiisa. Hoobiyeyaasha ayaa sidoo kale onkod.
  Gabdhuhu waxay rasaas ku fureen Jarmalkii iyo calooshood u shaqeystayaal. Ka soo horjeeday oo la garaacay. Alla iyo Anyuta ayaa laba-labo u toogtay. Weji cadaw ayaa soo muuqday oo degay. Ka dibna lakab cusub oo cadaw ah oo soo socda.
  Gabdhaha ayaa heesay intii uu dagaalka socday.
  Alla ayaa bilaabay isagoo xabad ku ridaya:
  - Kahor...
  Anyuta, toogasho, ayaa sii socotay:
  - Adigaa...
  Alla wuu garaacay oo ku daray:
  - Legion...
  Anyuta, isagoo saddex ka mid ah gooyay, wuu ku hungoobay:
  - Cadaw...
  Allaha u naxriistee kuwii ka soo horjeeday, waxa uu yidhi:
  - Iyaga....
  Anyuta, isagoo afuufaya badhkii dhakada Carabta, ayaa sii waday:
  - Waxay rabaan...
  Alla isagoo cadawga burburinaya ayaa hadalkiisa sii wata.
  - Waxaad...
  Anyuta, toogasho, oo xanaaqsan:
  - Khushuuc...
  Alla intuu dhafoorkii Carab ka wareemay ayuu ku soo booday:
  - Burbur...
  Anyuta, oo sii wada ciddida, wuu cunay:
  - Xusuusin...
  Alla, oo aad mooddo inuu toogtay, ayaa ku foodhyay:
  - Ha baqin...
  Anyuta, isagoo toogtay xabbad sax ah, wuu qayliyey:
  - Cadowga...
  Alla, oo u toogtay sidii qof wax toogtey, ayaa sii watay:
  -Bayonet...
  Anyuta, isaga oo sii tuuraya, ayaa qayliyay:
  - Awood...
  Alla, isaga oo aan joojin xabbada, wuu ku xiiqay:
  - Xoog...
  Anyuta, iyada oo cadhaysan xabadda ka ridaysa, way qaylisay, oo saxaysay saaxiibteed:
  Geesinimo...
  Alla, isagoo aad u faraxsan, ayuu madaxii Afrikaanka toogtay, oo qayliyay:
  - Xoog...
  Anyuta, oo ku boodaya rasaas, wuu xiiqay:
  - Kordhiyo...
  Alla, iyadoo ruxaysa laabteeda cas, way sii wadatay:
  - iyo cadawga...
  Anyuta, oo Carabkii caloosha kaga dhuftay, ayaa yidhi:
  - Isla markiiba...
  Alla, oo si kasta oo caliber leh u toogtay, ayaa qayliyay:
  - Burbur...
  Habluhu way neefsadeen. Oo in yar oo kale ayay rasaaseeyeen, waxay ku qayliyeen:
  - Waxaan nahay toliyeyaasha qoriga toogashada, codka dilku waa cad yahay!
  Mowjadda ciidammada gumaysiga ee ku soo qulqulaya ayaa xoogaa yara degtay. Naasigu haddana taangiyadoodii hore ayay u dhaqaajiyeen. "Tigers" -2 waxay la soo baxeen musalskooda dhaadheer waxayna ku rideen madaafiic wax kasta oo ay ku guuleysteen inay ogaadaan.
  "Tiger"-2 wuxuu lahaa qaab asal ah oo turret ah iyo taarikada gaashaaman ee dhinacyada. Tani waxay ka dhigtay inuu xoogaa ka adkaysto. Dagaalyahanadu waxay mar kale doorteen raadadka taangiyada inay bartilmaameed u noqdaan. Faashiistaha waxa ay ahayd in uu u noolaado sida kalluunka digsiga shiilan.
  Anyuta wuxuu tuuray xirmo qarxa, isagoo burburiyay rollerka hore ee Tiger-2 wuxuuna ku heesay:
  - Waxaan kula kulmay hadiyad...Dabcan waxaan qeexay meel ku jirta naxashka!
  Alla wuu quudhsaday, isagoo faraxsan ku tuuray baakidh weyn oo qarxa fashiistaha:
  - Laakiin Pasaran!
  Waxaana qaraxa ka soo baxay afkii dheeraa ee taangiga Jarmalku uu maroojiyay. Shabeelkii boqortooyadana wuxuu bilaabay inuu dib u soo noqdo. Haddana faashistihii si xun baa loo dhaawacay. Alla inta ay qaadatay oo fuushay, iyada oo suulasha qaawan ku tuuraysa:
  - Waxaad ku jiri doontaa naxashka geedka geedka!
  Muraayada ayaa isla markiiba dhuunta u gashay Hindi, oo ka mid ahaa ciidamadii Jarmalka ee gumaystaha.
  Anyuta intay indhaha ku dhufatay lamaaneheeda oo ku heesay:
  - Waxaan madaxayga gelin doonaa foosto! Qof walba waan dhex gelin doonaa!
  Alla ayaa ka soo tuuray qoriga dhashiikaha. Jarmalka ayaa mar kale la weeraray. Gabadhii ayaa ku qeylisay:
  - Wax walba waan sameyn karnaa! Waana ku guuleysan doonnaa!
  Anyuta ayaa soo riday qorigeedii oo tidhi:
  - Guul weyn ayaa sugaysa! Awoowayaasheen sharaf ha lahaadeen!
  Alla ayaa gacan qaaday oo gariiray, isagoo sida geedka kirismaska u wareegaya. Gabadhii ayaa gabay iyada oo il-duufay:
  - guul sayid, halkeed u socotaa... Mudane guul- faashistuhu way qoslaan...
  Taangiyada Jarmalka, iyaga oo aan badbaadin madaafiicda, ayaa sii xoojiyay dabkooda. Waxay ku shubteen hadyadoodii qaraxyada. Waxayna ku soo dhawaadeen goobihii Soviet-ka, iyagoo isku dayaya inay ka fogaadaan daldaloolo.
  Anyuta, oo isticmaalaya silig, sidii maxbuusigii Seryozhka uu baray, ayaa soo saaray miinada culus. "Libaax" ayaa si tartiib ah ugu soo gurguurtay meelihii Soviet-ka. Qorigeeda 150mm ayaa had iyo goor tufay madaafiicda. Habluhu way foodhyeen oo il-duufay.
  Anyuta ayaa ku heesay:
  - Jarmal-basbaaska, faashiistaha-Naasiyiinta... Dhamaadka nabad-doonka ayaa ku sugaya!
  Alla isagoo dhoola cadeynaya ayuu yiri:
  - Pacifism... Xitaa waa doqonnimo in laga hadlo nabadaynta marka aan ka hadlayno Nazis!
  Anyuta wuxuu ku dhuftay Carab ka mid ah ilaalada gumeysiga ee buundada sanka isagoo si wanaagsan u toogtay oo qayliyay:
  - Waxayna ku naafo yihiin xagga fikirka... Arrimaha ciidamadana aad uma xoog badna! Dhawaan waxaan si buuxda uga tirtiri doonaa wejiga meeraha Dhulka!
  Alla mar kale ayuu sii dillaacay, oo laabteeda qaawan ee quruuruxda ku dul marisay oo ku heesay:
  - Anigu waxaan ahay geesi Ruush ah oo jilbaha jilbaha u ah duurjoogta ... Waxaan ka tirtiri doonaa cadawga Aabaha dhulka wejiga!
  Quruxdii timaha casayd baa il-duufay, oo cirka eegaysay. "Frames", dayuuradaha qoriga Jarmalku, ayaa halkaa ku wareegayay.
  Jarmalkii "Libaaxa" wuu gurguuran jiray had iyo jeer, isagoo ku dhegay dabaysha. Qorigiisuna si joogto ah ayuu u tufi jiray.
  Anyuta, oo miinada ku hoos wareegaysa diirka taangiga Jarmalka, ayaa ku xiiqay:
  - ee Seryozhka....
  Jarmalkii ayaa istaagay oo haddana rasaas ku furay. Madfaca ayaa gabdhihii gadaashiisa ku qarxay.
  Anyuta ayaa hubiyay:
  - qolof caano ah, qofkii maskaxda ilmaha haysta!
  "Libaax" ayaa taagnaa in muddo ah. Waxaa laga yaabaa in shaqaalihii waayo-aragga ahaa ee Jarmalku ay dareemeen khatar hor leh, ama laga yaabee inay rabeen inay isticmaalaan qalabkooda dagaalka. Laakiin "Libaaxa" ayaa in muddo ah taagnaa oo tufay madaafiic wax dilaysa.
  Anyuta ayaa xusay in taangiga Jarmalku uu leeyahay qori aad u horumarsan oo ka badan kan KV-2. Tanina, dabcan, waxay gaadhigan ka dhigaysa mid aad khatar u ah. Anyuta way is-tallaabatay oo way xiisday:
  Kuwa sharka lahu jahannama ha galaan.
  Alla waxa uu faashiistadii ku toogtay xuubka cadceedda oo uu ciyey:
  - Guusheenu waa lama huraan! Wax walbana si fiican ayay u dhammaan doonaan!
  Anyuta sidoo kale wuxuu jaray Turki wuxuuna ku heesay:
  - In kastoo, ay u muuqato in noloshu ay dhaqso u kala go'i doonto marka dhibku ku soo dhaco geeskeeda madow... Fardihii way deris yihiin oo dhiiggu wuxuu u qulqulaa sida webi, oo haddana dhulku cagahaaga hoostiisa wuu ka lumay!
  Alla, oo dilay iiraaniga, ayaa ku daray:
  - Laakiin dhulku sidoo kale wuxuu leeyahay ilaaliye u gaar ah ... Oo xiddigaha dhexdooda ayaa loo fidiyay isaga ... Duubyada badbaadinta aan la arki karin si ay Hitler ugu masaafuriyaan Kolyma!
  Gabdhihii oo xabad ridaya, ayaa hal mar ku heesi jiray:
  - Aan jebin Adolf, way dhaawici doontaa isaga! Waxaan aaminsanahay inaan ka adkaan doono faashistaha! Ruushkana, Masiixa ayaa ka soo muuqan doona, Rabbiga dadyowga dalalka oo dhan!
  Waxayna dagaalyahanadii sii wadeen rasaasta. Laakiin ciidankii lugta ee cadawgu waa jiifeen oo bilaabay inay toogtaan oo bam gacmeedyo tuuraan. Kooxdii faashiistadu waxay isku dayeen in ay sigaar ka soo saaraan gabdhihii hoobiyeyaasha. Iyo tuuridda bambaanooyin badan.
  Alla wuxuu si falsafad ah u yidhi:
  - Tiro ayaad ku guulaysan kartaa doorashooyin, xirfad ayaad ku guulaysan kartaa doorasho dagaal la'aan!
  Anyuta wuu qoslay oo xusay:
  - Dagaalku waa aag ay tayadu ka badan tahay tirada, doorashooyinku, sida caadiga ah, waa ka soo horjeedaan, tanina waa sheeko-sheeko!
  Dagaalyahannada ayaa xoogaa dib u gurtay; Alla xataa waxa ay cagta ku qabatay hadyadii la tuuray oo dib u soo tuurtay. Bam-gacmeedku wuu duulay oo wuxuu ku dhuftay Nazis koofiyadaha. Iyo sida uu u qarxo...
  Waxa aad mooddaa in xidhmo kale ay meel ku qaraxday.
  Alla wuxuu u sheegay falsafad:
  - Nasiibku waa farxadda labaad, guushu waa ta saddexaad, laakiin xirfadda koowaad!
  Anyuta wuu qoslay oo dhex galay:
  - Nasiibku waa abaal-marin geesinimo, laakiin ma aha taxaddar la'aan!
  Alla wuxuu ciidankii gumaysiga ka tuuray isha Hinduuga oo ku foodhyay:
  - Qofkii nasiib leh, naftiisu way heesaysaa!
  Anyuta oo dhoola cadeynaya ayaa yiri:
  - Way fiican tahay markaad nasiib leedahay, waxay la macno tahay in Ilaah ku badbaadin doono!
  Gabdhuhu waxay heleen xoogaa caqli badan. Dabadeed "Libaax" Jarmal ah ayaa haddana hore u dhaqaaqay oo waxaa ku qaraxday miino. Diirka ayaa dul maray walxaha qarxa oo jeexjeexay.
  "Libaax" oo dhaawacan ayaa soo wareegay oo istaagay... Dagaalyahannadii waa farxeen oo sambabada sare ka heesay:
  - Libaaxu waa curyaan xagga fikirka, shabeelku waa isha dhibaatooyinka nooc walba leh...Ma jiro wax dunida ka xiiso badan qofka!
  Anyuta waxa uu ridey saf dheer, isla markii ay ciidanka shisheeye u kaceen oo ay ku heeseen:
  Waxaan haynaa gantaallo iyo diyaarado,
  Ruuxa Ruushka ugu xoogan aduunka...
  Duuliyeyaasha ugu fiican ayaa ku jira hoggaanka -
  Cadawgu waa la dumin doonaa oo boodhka ka dhigi doonaa!
  "Libaax" waxay u muuqataa in si xun loo dhaawacay. Way barafawday, iyada oo soo tuftay dhawr madfac oo kale.
  "Panther" ayaa soo muuqday. Si kastaba ha ahaatee, waxay ka baqday inay si qoto dheer u gasho jagooyinka ciidamada Soofiyeedka, waxayna bilowday inay toogto. Madaafiic ayaa ku foodhyay madaxa gabdhaha. Waxayna jabiyeen burbur iyo dab.
  Anyuta waxa uu diyaariyey bam gacmeed lagu tuuro, diyaarna u ah in uu qabto xilliga taangiga faashiistaha uu ku soo dhawaaday meel fog oo la heli karo. Laakiin "Panther" sidoo kale ma aha nacas. Jarmalku waa ay rideen, iyaga oo qolofka u dhigay qaab checkerboard ah, iyaga oo isku dayaya in aanay hal qayb oo dhulka ah seegin. Waxayna si dhab ah u ruxeen dhagax kasta.
  Alla oo laabteeda qaawan isku salaaxaysa ayay tiri:
  - Xeeladaha Krauts-ku waa khalad... Ma ku guulaysan doonaan wax badan sidan?
  Anyuta wuxuu si badheedh ah u yidhi:
  - Digaagga hal mar ayuu miraha u gooyaa, laakiin miisaankiisu aad buu uga dheereeyaa doofaarka, kaas oo liqa qaybo waaweyn!
  Panther-kii waxa uu riday in ka badan siddeetan xabo oo rasaastii ka baxday, waxa uu soo jeestay oo dib ugu soo noqday godkiisii. Meeshiisii mastodon cusub, Sturmtiger, ayaa ka soo muuqday. Mashiinku wuxuu ku daboolay foosto ballaadhan oo dabool ah. Sida muuqata, habkan, waxay ku xisaabtamayaan inay naftooda badbaadiyaan.
  "Sturmtiger" ayaa meel fog ka toogtay goobihii ay joogeen ciidamadii Soofiyeedka. Gantaal ayaa ku onkoday. Dhulkii kor buu u kacay, oo il dab leh ayaa soo daadisay diyaarado olol ah.
  Gabdhuhu si dirqi ah ayay uga badbaadeen; Anyuta xitaa wuu yara yaabay. Gabadhii ayaa si lama filaan ah u aragtay iyadoo faras fuushanaysa. Iyo in ay iyadu amarto koox weerar ku qaaday ciidanka Tataarka. Oo iyada iyo dagaalyahannadeedii ay fardo fuuleen. Mongol-Tataarka, oo awoodi waayay inay u adkeystaan dharbaaxada, dib bay u noqdeen oo waxay ku dhintaan kumanyaal hoostooda.
  Anyuta waxay ruxruxday laba seefood oo waxay jarjartay cadawgeeda. Laakiin aragga ayaa si lama filaan ah u go'ay.
  Alla waxa uu dhabannada kaga dharbaaxay lamaanaheedii, oo ruxay, kuna yidhi:
  - Hagaag, taasi waa! Hadda jooji inaad hareeraha jiifto!
  Anyuta ayaa si xanaaqsan ugu jawaabay:
  - Ma nasan, laakiin waan dagaalamay!
  Inantii oo xanaaqsan ayaa la soo booday oo bam gacmeed ku tuurtay. Hadiyadii ayaa dul duushay oo waxay ku dhufatay foosto haan Lev ah. Markii uu burbur soo gaaray, baabuurka ayaa laalaabtay jirkiisa culus.
  Anyuta waxay ku dhawaaqday sambabada sare:
  - Waxaan ahay geesiga Ruushka!
  Alla ayaa xabad ka soo tuurtay qorigeedii oo qaylisay:
  - Wiilkii ayaa ku jawaabay isagoo weji gabax.
  Waxaan rabaa inaan u adeego Ruuxa Quduuska ah ...
  Bad dhiigu ha daato.
  Laakiin Ilaah wuu awoodaa inuu na badbaadiyo!
  Anyuta waxay ku dhacday burburka caloosheeda iyo laabteeda oo qaawan. Isla waqtigaas, iyadoo boqollaal qoriga mashiinnada ah ayaa madaxa ka dul dhacay. Gabadhii ayaa carrabka saartay oo tidhi:
  - Waallida askarta geesiyaasha ahi waxay badbaado u tahay jeneraalada aan waxba galabsan!
  Alla wuu aqbalay:
  - Askarigu waa geesi, Jeneraalku waa xisaabinayaa, cadawgu waa dhagar, guushu waxay ku timaadaa geesinimo caqli badan!
  Gabdhihii ayaa mar kale rasaas ku furay oo ku dhawaaqay midnimo:
  Kooxihii ka sarreeyay
  Si wadajir ah u guuxa
  Adolf waa nacas xoog leh -
  Dhirta Sodom!
  "Libaax" kale oo gaashaaman ayaa soo muuqday. Laba askari ayaa ka cararay isaga oo ka garnaqsanaya wejigooda madow, waxay ahaayeen Carab. Waxay isku dayeen inay silsilad ku xidhaan jillaab si ay taangiga horumarsan uga soo saaraan goobta dagaalka.
  Alla iyo Anyuta ayaa toogtay, isku marna dilay farsamayaqaanadii. Halgamayaashii waxay ku heesi jireen:
  - Ha dumin naftaada oo caawi saaxiibkaa, ka caawi kuwa kale inay dabka ka baxaan!
  Saddex qof oo madow ayaa soo muuqday. Silsiladda ayay ula yaaceen intii ay kari waayeen, laakiin sidoo kale waxa toogtay habluhu. Waxaa intaa dheer, Anyuta ayaa toogtay qoryaha, oo ku cadaadinaya eeyga lugaheeda qaawan.
  Waxayna ku guulaysatay inay si aan caadi ahayn ugu garaacdo kuwa ka soo horjeeday, sida saxnaanta Robin Hood.
  Alla wuxuu xusay:
  - Calamku maaha kan si guul leh u garaaca, laakiin waa kan guuldarradu ku seegaan!
  Anyuta waxay ku tuurtay bam-gacmeed iyadoo cagteeda qaawan oo foodhaysa:
  - Qofka ugu saxsan ee leh aragtida toorreydu wuu seegi karaa, laakiin waa wax aan la cafin karin in maskax fiiqan ay seegto bartilmaameedka!
  Bam gacmeedka ayaa ku dhacay hoobiyeyaasha oo bilaabay inuu qarxiyo, taasoo qarxisay miinooyinka.
  Haa, Stalingrad kuma fududayn Jarmalka. Waxay ku dhex heleen qalcad dhimasho.
  . CUTUBKA 13AAD.
  3-dii Noofambar, Jarmalku waxay hareereeyeen Tikhvin, dagaalkuna wuxuu ka qarxay magaalada lafteeda. Ciidanka Cas ayaa si tartiib ah dib ugu gurtay. Inta badan magaalada Baku ayaa mar hore la qabsaday, ciidamada Soofiyeedka ayaa dib ugu guranaya gacanka. Yerevan weli si dirqi ah ayaa loo hayaa. Stalingrad waxay qarka u saaran tahay burbur.
  Laakiin weli, Stalin wuxuu amar ku bixiyay in magaaladan aan la dhiibin. Dagaalka ayaa sidoo kale ka dhacay Astrakhan. Krauts-ku waxay sidoo kale isku dayayaan inay hore u qaadaan magaaladan. Dhammaan dariiqooyinka ayaa si weyn loo duqeeyaa waxaana la burburinayaa kaabayaasha dhaqaalaha.
  Jiilaalku wuu soo socdaa... Dagaalkana waa uu sii yaraanayaa. Laakiin waxay u muuqataa in Stalingrad aan la hayn karin. Sahayda guud ahaan Volga waxaa curyaamiyay samaynta baraf iyo bam aad u weyn.
  Noofembar 4, sagaashan boqolkiiba Tikhvin ayaa horay loo qaatay. Jarmalkuna waxa uu ku soo dhawaaday dhulka Finnishka. Ciidamadii Soofiyeedka, markii uu soo gaaray dhaawac aad u weyn, ma aysan awoodin in ay soo ururiyaan ciidamo ku filan si ay u joojiyaan cadowga.
  Ciidamada Finnishka iyo kuwa mooryaanka ah ee Iswidhishka ayaa sidoo kale weeraray shirka. Waxay adeegsadeen xoogag muhiim ah.
  5tii Noofambar, isbahaysiga Jarmalka iyo ciidamada Finnish-Scandinavian-ka ayaa midoobay. Sidaa darteed giraan labanlaab ah ayaa lagu xiray agagaarka Leningrad. Guul cusub oo weyn oo u soo hoyatay Reich Saddexaad.
  6-dii Noofambar, dagaalku wuxuu weli ka socday qaybta waqooyi. Naasigu wuxuu balaadhiyey marinka. Xaaladdu waxay noqotay mid aad u adag. Tikhvin, haraadigii ugu dambeeyay ee iska caabinta ayaa gubanayay. Jarmalku wuxuu gantaalaha ballistic-ga ah ku garaacay Yerevan. Saddex bandhig ayaa la sii daayay. Khasaare dhimasho iyo dhaawac ah ayaa ka dhashay. Laakiin ugu dambeyntii waxba ma jabin.
  Magaalada Astrakhan waxaa dhulka ka go"ay dhulkii Soofiyeedka intiisa kale. Xaalada ayaa cirka isku shareertay. Maraakiib dagaal oo cusub oo Jarmal iyo Ingiriis ah ayaa lagu soo riday Murmansk. Inta uu socday duqeynta ayaa waxaa ku dhintay Taliyihii Ciidanka Asluubta iyo Saraakiil badan.
  Waxaaba sii xumaatay.
  7-dii Noofambar, Naasiyiintu waxay jebiyeen Volkhov, ugu dambeyntiina waxay xakameeyeen iska caabinta ciidamada Soofiyeedka ee Tikhvin. Sidaa darteed, farqiga u dhexeeya Leningrad ayaa koray. Waxaa caddaatay in magaaladu ay si dhib yar uga badbaadi doonto go'doominta.
  Noofambar 8, tijaabooyinka muddada dheer la sugayay ee taangiga Lev-2 ayaa ugu dambeyntii dhacay. Gaadhigu waxa uu lahaa qaab wax laga beddelay. Matoorka, gudbinta iyo sanduuqa gearku waxay ku yaalleen hal meel oo hore ah, qaybta dagaalkuna waxay ku taallaa xagga dambe.
  Dadaal xoog leh, Jarmalku, oo hoos yimaada hoggaanka Porsche, ayaa baabuurka u sameeyay sannad-guuradii putsch.
  Runtii, mahadii sawirka hoose, iyadoo la ilaalinayo hubkii iyo hubkii Libaaxa, miisaanka gaadhigu wuxuu noqday lixdan tan, iyadoo matoorkiisu yahay 1200 hooras. Tijaabooyinka dagaalku waxay muujiyeen in natiijadu ahayd haan gebi ahaanba la aqbali karo. Sax waxa aad u baahan tahay!
  Isku darka wadista wanaagsan iyo tayada hubka.
  Fuhrer, si kastaba ha ahaatee, kuma qanacsanayn tan. Waxa uu dalbaday in la xoojiyo hubka dhinacyada iyo dhabarka, sidoo kalena lagu rakibo madfac 88mm ah oo dhererkeedu yahay 100 EL.
  Gaadhi kale oo la tijaabiyay waxa uu ahaa E-100. Taangigan, si kastaba ha ahaatee, wuxuu noqday mid aad u culus: 140 tan, laakiin wuxuu lahaa difaac aad u fiican oo ka ilaaliya dhammaan xaglaha iyo hubka Mouse. Guud ahaan, taxanaha "E" wuxuu ballan qaaday inuu noqdo mid rajo leh. Jarmalku sida muuqata wakhti kuma lumin.
  Taangiga Baars oo leh matoor 1000 hoora ah ayaa sidoo kale la soo bandhigay;
  Waxaa sidoo kale la soo bandhigay noocyo kala duwan oo diyaarado ah sanadguurada. Gaar ahaan, weerarka diyaaradaha iyo wax ka beddelka ME-262. Iyo sidoo kale TA-183. Bandhiga tignoolajiyada oo dhan.
  Marka lagu daro gaaska xoogga badan, waxay awood u leeyihiin inay burburiyaan dhammaan magaalooyinka iyo tuulooyinka.
  Halkan, dhab ahaantii, nidaamyo burburin oo aad u xooggan ayaa lagu muujiyay.
  "Panther" -2 ayaa sidoo kale ku gudubtay imtixaanno, oo miisaankeedu yahay konton tan; Gaadhida dhinaceedku waxay ahayd 82 milimitir, oo jilcan. Taangiga noocan oo kale ah in ka badan ama ka yar ayaa ku habboon Hitler, maadaama ay awood u yeelatay inay u adkaysato afartan iyo soddon dagaal oo dhow.
  Guud ahaan, Nazis ayaa nadiifiyey menagerie.
  Tijaabooyinka dagaalyahanada Gotha oo awood u leh in ay ku gaaraan xawaare dhan kun iyo boqol kiilo mitir ayaa sidoo kale la qaaday.
  Marka la soo koobo, waxay sii daayeen suunkooda.
  Noofambar 9, Volkhov ayaa dhacay. Xaalku waxa uu gaadhay heerkii ugu sareeyay. Oo haddana taangiyada Soofiyeeti waxay isku dayeen inay weerar celis.
  Gringeta waxay ku qabowday meel u dhow qoriga. Churchill 2 ayaa soo istaagay baabuurtii Soviet-ka, wuxuuna soo tufay rasaas.
  Gabadha Lord Jane waxay tirisay hits. Taangiyada Soofiyeedka ayaa gaabiyay markii ay godka galeen. Taasna waxaa ka faa'iideystey horjooge Jarmal ah.
  Nicoletta way qaadatay oo ku heesay:
  - Dagaalyahan Ingiriisi kama baqo geerida,
  Cirka xiddiguhu hoostiisa, geeridu naguma geeyso!
  Wuxuu si geesinimo leh ugu dagaalami doonaa libaaxa taajka leh.
  Waxaan rari doonaa qoriga mashiinada ee xoogga badan!
  Malanya ayaa luxday iyadoo oggol:
  - Tani waa qurux badan! Anaguna waanu dalacaynaa!
  Qoriga ayaa si firfircoon u shaqeeyay. Madaafiicdu waxay u iftiimeen sidii taraq hawada ka baxayay. Haa, waxaa jiray gabdho tamar leh. Iyo tan ugu muhiimsan ee saxda ah.
  Gringeta intay madaxa ruxday ayay madfac u dirtay saldhigga afarta iyo soddonka. Waxay ku gunuunacday:
  - Tani waa geeri! Waxay u iman doontaa cadaawayaashayda. Aniguna waan ogahay hadda wixii ka dambeeya, inay sugayso cadaw shaarib leh!
  Nicoletta ayaa tiri iyadoo dhoola cadeyneysa:
  - Xoolihii oo dhami waxay u sujuudeen kan shaaribka ah... Si kan la habaaray u fashilmo!
  Gringeta ayaa mar kale qoslay oo ku eryay, isagoo foodhya:
  - Saadaashaydu waa tan ugu saxsan. Waa hubaal inaan halkaas gaari doono!
  Nicoletta ayaa kor u qaaday farteeda murdisada oo ay tidhi:
  - Bang, bang - ma dhicin! Bakaylihii cawl baa boodboodey!
  Gringeta, toogashada, heesay:
  Qof kastaa isagaa doorta
  Naag, diin, waddo...
  Inuu u adeego shaydaan ama nebiga.
  Qof kastaa isagaa doorta!
  Jane madaxa ayay ruxday oo diidday:
  - Dhab ahaantii sidaas maaha! Boqolkiiba sagaal iyo sagaashan iimaanka qofka waxa lagu go'aamiyaa dhalashada ee maaha aqoon. Halkan waxaan ka tirsanahay Kaniisadda Anglican... Laakiin haddii aad eegto, maxay ku saleysan tahay? Kani ma doorashadayada?
  Gringeta wuu qoslay oo yidhi:
  - Anigu shakhsi ahaan waxaan ka mid ahaa qoys mu'min ah, laakiin hadda waxaan aad iyo aad u sii janjeeraa dhanka cawaanta!
  Nicoletta intay qoslisay ayay carrabkeeda saartay.
  - Atheism... Tani waa mid xiiso leh!
  Malanya wuxuu yiri falsafad ahaan:
  - Oo si siman uga fog wax walba! Marka uusan jirin Ilaah iyo awood sare, markaas diin kasta waa been!
  Gringeta ayaa madaxa ruxday, iyada oo si badheedh ah u xaqiijinaysa:
  - Waxay la mid tahay shuuciyada! Waxay la yimaadeen fikrad ah in diimaha oo dhami ay yihiin uun khiyaali dadka. Taasna waxay ku dhiseen caqiido!
  Malanya ayaa bushimaheeda laabatay si shaki leh:
  - Oo maxaa sugaya iyaga geeri ka dib?
  Gringeta waxay u qoslisay hilib hilib ah. Waxay ridday madfac, iyada oo gooysay qolofta haan kale oo Soofiyeedka waxayna ku jawaabtay:
  - Waxaad la iman kartaa wax badan halkan ... Xitaa sarakicidda kuwii dhintay by awoodaha sayniska!
  Malanya wuu xasuusiyay, isagoo dhoolla caddaynaya:
  - Waxaan akhriyay buug ka hadlaya adduunka mustaqbalka. Waxaa horeyba u jirtay boqortooyo bannaan. Dhimasho, gabow, cudur ma jiro. Dabcan gaajada... Run ahaantii, dadka intooda badan ma haystaan shaqo, laakiin qof kasta ayaa ku filan.
  Tusaale ahaan, baabuurta waxaa lagu bixiyaa lacag la'aan. Oo waxaa jira mashiinno elektaroonik ah oo ay ku caawinayaan kuwaas oo ay la xiriiraan adduunka oo dhan.
  Nicoletta waxay si dhab ah u tidhi:
  - Horumarku si degdeg ah ayuu u horumarayaa. Bal eeg haamahan... sida ay u horumareen oo ay u horumareen. Weli, Churchill-2 lama barbar dhigi karo Matilda.
  Malanya ayaa ogolaatay:
  - Haa, taangiyada ayaa horumaray... Tani waa qurux!
  Weerar kale oo ay qaadeen taangiyada Midowgii Soofiyeeti ayaa ku jabay, waxaana meesha ka baxay.
  Noofambar 10 iyo 11, Jarmalku waxa ay fuliyeen hawlgallo yar yar oo weerar ah, oo geesaha ka gooyay waqooyiga.
  Ciidamada Soofiyeedka ayaa isku dayay weerar rogaal celis ah waqooyiga Stalingrad, laakiin wax yar ayay ku guulaysteen. Guryihii ugu dambeeyay ee magaalada ayaa horay loo haystay. Isku mar la burburiyay, dhulka. Laakiin hadda Stalin wuxuu amar ku bixiyay inuu sii wado ilaa dhamaadka.
  Magaalada Baku waxay ku dhowdahay in la qabsado. Balse ceelasha shidaalka ayaa gubanaya, waxaana ka dhex qarxay dagaal. Jarmalku si joogto ah ayay u duqaynayaan.
  Dagaalada Astrakhan ayaa maraya meeshii ugu saraysay...
  12-kii Noofambar, Turkiga ayaa weerar ku qaaday Yerevan. Weerarkii waa la iska caabiyey. Cuthmaaniyiinta waxaa soo gaaray khasaare. Laakin marlabaad ayay rideen. 13-kii Noofambar, Jarmalku waxa ay qabsadeen aagga ugu dambeeya ee Baku - iyaga oo ku dhawaaqay qabsashada magaalada. Jaziiradda oo kaliya, dagaalku wuu socday, cirkuna wuxuu ahaa madaw oo ceelal ololaya.
  Noofambar 14, Naasigu wuxuu bilaabay weerarka Murmansk. Waxay adeegsadeen madaafiic iyo duuliye...
  Stalingrad waa uu shidnaa, laakiin xoojinta Soofiyeedka ee la wareejiyay ayaa suurtogal ka dhigtay in weli la joojiyo. Inkasta oo kaliya cidhifka magaalada, iyo kharashka khasaaraha weyn.
  Intii lagu guda jiray weerarka Murmansk, waxaa ku soo ururay hub badan oo maraakiib dagaal ah, iyo sidoo kale diyaarad siday. Magaalada waxaa loo riixay sidii rullaluistemadka balaasmaha. Waxayna duqeeyeen oo duqeeyeen.
  15-kii Noofambar, ciidamada Faashiistaha ayaa bilaabay inay dhaqaaqaan, iyagoo weeraray magaalada, oo ah dekedda kaliya ee aan barafka lahayn ee Badweynta Arctic. "Mouses" ayaa ka qaybqaatay dagaalladii, iyo xitaa taangiga "Jiir", kaas oo Naasiyiintu ay rabeen inay tijaabiyaan ficil ahaan.
  Si kastaba ha ahaatee, "Rat" ayaa xoogaa niyad jabay. Horay ayay u dhaqaaqday markii hore, ka dibna waxa ay ku dhegtay meelaha barafku. Waxayna istaagtay duleedka magaalada. Jarmalku diyaar uma ahayn weerarka. Balse duqeynta ma aysan joogsan. Noofambar 16-keedii, Naasiyiintu waxay si dhab ah u dhammaystireen nadiifinta ceelasha saliidda ee gubanaya. Laakiin qayb ka mid ah jasiiradda ayaa u suurtoobi wayday iyaga, taas oo ay ugu wacan tahay dab kor u kacay oo gaadhay heer samada toddobaad.
  Noofambar 17-keedii, Naasiyiintu waxay qabsadeen laantii ugu dambeysay ee Volga delta, oo sidaas darteed si fiican u xannibay Astrakhan. Baku waa hore ayaa la jaray.
  Yerevan sidoo kale waa la weeraray. Magaaladu waxay ku taal buur, difaac aad ugu habboon, laakiin way adag tahay in lagu soo duulo, gaar ahaan taangiyada.
  18-kii Noofambar, ciidamada Soofiyeedka ayaa mar kale tijaabiyay xoogga difaaca Nazi ee waqooyiga Stalingrad. Tani waxay wiiqday cadaadiska wixii ka haray sanadka ee Volga, laakiin waxay ku kacday khasaare weyn.
  Noofambar 19-keedii, Jarmalku waxay joojiyeen weerarkii Murmansk khasaare culus awgeed.
  Sidaa darteed, Fuhrer-kii la haystay wuu ka jeexjeexi kari waayay kabyada tirada badan ee booskiisa. Qorshayaasha Nazis ee ahaa in la soo afjaro USSR ka hor intaysan dhicin jiilaalka.
  Waxaa ugu darnaa, Japan ayaa hakisay duullaankeeda cimilo qabow iyo khasaare xoog leh oo dhanka shaqada ah awgeed. Waxa kaliya ayaa ah in samurai ay kordhiyeen wax soo saarka soddon iyo afar iyaga u gaar ah iyo Panthers shati haysta. Waxayna keeni karaan dhibaato xagaaga soo socda.
  Noofambar 20-keedii, Jarmalku waxay qayb ahaan damiyeen dabkii waxayna nadiifiyeen inta badan jasiiradda.
  21-kii Noofambar, ciidamada Soofiyeedka ayaa mar kale weeraray Jarmalka waxayna xitaa galeen dhowr kiiloomitir waqooyiga Stalingrad. Naasigu waxay ahayd inay wiiqaan weerarradoodii oo ay isku dayaan inay soo celiyaan boosaskooda.
  Dagaalladu, sida ay yiraahdaan kiisaskan oo kale, waxay si fudud u yihiin heer jaban!
  Noofambar 22, Nazis ayaa isku dayay in ay horay u sii wadaan gobolka Turkmenistan. Oo markay toban kiiloomitir u socdeen, waa la joojiyay. Laakiin 23-kii Noofambar, markii ay keeneen guutooyinkii Shah, waxay mar kale soo baxeen. Xaaladdu aad ayay uga sii dartay gobolka badhtamaha Aasiya.
  Noofambar 24, ma jirin wax isbedel ah oo dhanka hore ah...
  Noofambar 25, Naasiyiintu waxay dib u bilaabeen weerarkooda Murmansk. Cutubyo cusub ayaa lagu tuuray dagaalka. Laakiin waxaa jira caqli yar weli.
  Nofeembar 26 ayaa timid - kow iyo toban sano ayaa laga joogaa doorashadii Reichstag, ka dib Hitler waxaa loo magacaabay Reich Chancellor.
  Markii ugu horeysay, taangiga cusub ee E-100 ayaa la dhigay dhanka hore.
  Tani waxay ahayd dhaqanka dagaalka ee mishiinka noocaas ah.
  Taangiga ayaa u ekaa mid aad u dheer, ku dhawaad fidsan. Xakabka dheer ee madfac 128 mm ah ayaa ka soo baxay. Oo hubka hore wuxuu ku yaal xagal shan iyo afartan darajo. Isaga laftiisa ayaa dhinacyada laga soo jeediyaa.
  Taangiga E-100 wuu dhaqaaqay iyadoo ay ugu mahadcelinayaan matoorka 1,500-horsepower ee ugu dambeeyay, si ka dhaqso badan Mouse-ka. Madaafiicdiina waa ka soo dhaceen.
  Oo gudaha baabuurka waxaa ka soo muuqday afartan faraxsan Magda, Christina, Gerda iyo Charlotte.
  Gabdhuhu waxay caruur u dhaleen Fuhrer, waxayna uga tageen kormeerka nannies gaarka ah ee SS.
  Haddana waxay soo gaadheen furinta hore. Gabdhuhu aad bay u qosol badan yihiin. Waxay seegeen dagaallo. Oo halkan waa fursadda aad ku caddayn karto naftaada. Qaado, ugu dambeyntii, waqooyiga Sevastopol.
  Iyo in la dhiso awoodda Reich Saddexaad ee Badweynta Arctic. Ilaa intee in le'eg ayaa dhab ahaantii dagaalka la soo jiidan karaa? Afartiina waxay u malaynayaan: ma laga yaabaa in iyaga iyo ugu yaraan wax isbeddeli karaan?
  Ma ahan mid aad u baraf ah meel u dhow Murmansk - Gacanka Gacanku wuxuu bixiyaa dahaarka. Habluhu waxay ku jiraan niyadda dagaal. Mid walba wuxuu dhalay lamaane - wiil iyo gabadh! Markaa waad ku farxi kartaa.
  Magda iyo Christina waxay ka laadlaadsanayeen hareeraha qoryaha. Haanta waa cusub tahay oo si fudud ayaa loo maamulaa. Waxaa laga ilaaliyaa dhinacyada 120 mm oo ah hub u janjeera, iyo 50 mm oo kale oo gaashaan ah. Markaa ma garaaci kartid baabuurka dhinac walba.
  Gabdhihii ayaa gabay ku foodhyay. Wadnaha ayay dareemayaan.
  Gerda iyadoo dhoola cadeynaysa bushimaheeda cambarka ah:
  - Hadda aniga iyo Hitler waxaan leenahay farac aan wadaagno. Waxaan nahay xubnaha qoyska boqortooyada!
  Charlotte way qoslisay markay tidhi:
  - Oo waxaa ka horreeya eber!
  Taangiga "E" -100 wuxuu soo dhawaaday jagooyinkii Soviet. Wax kasta oo hareeraha ka xigay aad bay u burbureen taas oo rasaasta Soofiyeedku ay naadir tahay, iyo inta badan qoryaha fudud.
  Magda waxa ay rabtay madfaca 128mm oo ay ku ridday magpie Soviet. Gabadhii timocadlaha ahayd ee malabka ahayd ayaa ku heesaysay:
  - Shabeel baan ahay, oo dhogorta ayaan leeyahay... Shabeelkii xumaana qof walba wuu kala gooyay!
  Shan iyo afartankii Soofiyeedka ayaa dib u soo laabtay, dhowr askari oo Ruush ah ayaa la dilay.
  Magda waxay u daahirisay sidii bisad oo kale:
  - Anigu waxaan ahay superman, habkaygu waa sahlan yahay... Waxaan ka qaniini doonaa dabada kuwa ka samaysan dhogorta! Dabadeed inantii ayaa qososhay. Hagaag, sida ilaah waalan oo kale.
  Gabdhihii Hitler ee dhillooyinka ahaa ayaa taangiga ruxay. Iyaga laftooda ayaa la soo booday gaadhi gaashaaman.
  Laakin dabadeed dagaalyahanadii baabuurka ayay ku leexiyeen. Charlotte, quruxdan leh timaha midabka naxaasta ah, ayaa heesi doonta:
  - Dhagsi, dhagsii, dhagsii... durdurku wuu rogrogaa! Fardooleydii Naasigu waxay cuneen ciiddii oo dhan!
  Taas ka dib, Charlotte ayaa aad u qosli doonta ... xitaa waxay bilowday inay ilkaheeda ku hadasho. Haddana taangiga ayaa miiqsaday. Jarmalku waxay dumiyeen dayrkii siligga ahaa. Mashiinka, cabbirka Tyrannosaurus rex, ayaa si xun u korray. Waxayna dagaalyahannadu aad uga qosleen wejigoodii qurxoonaa ee cunfiga ahaa.
  Gabdhuhu waxay siteen oo ay carruur ka dhaleen Adolf Hitler. Oo tani waxay horeba wax u sheegaysaa. Vixens qurux badan, laakiin isla markaaba daanyeerka akhlaaqda. Halkaa waxay ku burburiyeen askari Soofiyeedka oo taayirada hoostooda ku dhacay. Waxayna dhulka ku riixeen madfac 76-mm ah. Wad ku marnay. Birtu waa la simay. Dagaalyahannadu waxay muujiyeen muuqaal aerobatics ah. Madaafiicdu waxay u muuqdeen kuwo aan waxyeello lahayn marka loo eego digir uu ilmo gariir ku ruxay. Qoriga xiga ee E-100 la simay wuxuu ahaa mid 85 mm ah.
  Magda way qoslay:
  - Ruushkana waanu u burburinaa sida dhiqlaha oo kale!
  Christina waxay saxday saaxiibkeed:
  - Wax badan sida orso! Oo orso waa xayawaan weyn!
  Red Charlotte waxay ku dartay, iyada oo ku dhufatay canaanteeda:
  - Oo ilig!
  Taangiyada Jarmalka ayaa soo dhex maray difaacyada magaalada. Ciidamadii Soofiyeedka ayaa dagaal adag la galay. Qof kastaa wuxuu qaatay hubka. Xitaa wiilal toban jir ah ayaa ku dagaalamay maleeshiyada. Waxaa kaloo jiray gabdho badan. Dhammaan dadka deegaanka ayaa isugu soo baxay, balse ma jirin hub ku filan. Halyeynimo wadareed ayaa wax walba ka muuqatay. Horjoogayaashu, iyagoo isticmaalaya walxaha qarxa ee guriga lagu sameeyo ama rucubyada bam-gacmeedyada, ayaa u dhawaaday taangiyada Nazi-ga oo waxay isku tuureen jidka hoostooda - iyagoo u dhimanaya dalkooda Hooyo.
  Taangiga E-100 waxa uu helay khasaare kala duwan. Mid ka mid ah wiilasha ayaa ku guuleystay inuu ka dhex riixo miino culus. Isaga qudhiisa ayaa dhintay, laakiin waxa uu waxyeelo gaadhsiiyay gaadhi Jarmal ah. Rolalkii ayaa dillaacay oo qayb ka mid ah diirkii baa duulay. Gaadhigii waynaa wuu gaabiyey. Dabadeed laba dagaalyahan ayaa tuuray rucubyo bam-gacmeedyo ah, iyagoo jebiyay dariiqyadii qaro weynaa.
  E-100, oo ka soo gudbay safka hore, ayaa lumay dhaqdhaqaaqiisa.
  Gerda waxa uu bartilmaameedsaday lix qori oo kuwa darandooriga u dhaca ah oo shiday markii askartii Soofiyeeti ay isku dayeen in ay weerar celiyaan. Daraasiin Ruush ah iyo wakiillo ka socday dadyowga kale ee Ruushka ayaa ku dhacay, oo ay ku dhufteen rasaasta qoryaha darandooriga u dhacda. Askartii Soofiyeedka, si kastaba ha ahaatee, hore ayay u carareen. Bambaanooyin ayay tuureen oo ku dhinteen. Qaybaha qaarkood waxay gaadheen E-100, laakiin qoryaha mishiinka ayaa si habboon u shaqeeyay. Oo habaar Gerda waa mid sax ah. Oo rasaasteedu waxay ku dhowdahay weligood si aan micne lahayn uma socdaan.
  Askarta Ruushkana waa ay dhimanayaan...
  Christina waxay ka soo tuurtay qoriga 75-mm xawaashka ah, madfac jeexjeexan, waxayna ka riday qoriga coaxial. Bahalkii timo-guduudan ahaa, oo askartii Soofiyeeti xabbado ku kala jeexjeexay, ayaa ku foodhyay:
  - Anigu waxaan ahay dilaaga dhimashada... Shaydaanka laftiisu waa qaraabadaydii timo cas!
  Magda si xishood leh ayaa tiri:
  - Hagaag, ha samayn taas. Shaydaanku waa cadawgii Ilaahay oo wuxuu ku go'ay baddii dabka ahayd!
  Christina waxay cagteeda qaawan birta ku dharbaaxday oo qaylisay:
  - Bal ka warran badda dabka? Timahaygu waa sida dab oo kale!
  Gerda ayaa tiri iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Fuhrer qudhiisu wuu ina cafiyi doonaa dembi kasta
  Magda ayaa ruxday:
  - Ma waxaad rabtaa inaad tiraahdo fikradda dembigu waa duugowday...
  Gerda ayaa mar kale shiday qoryaha darandooriga u dhaca, iyada oo xakamaynaysa weerar-celinta quusta ah ee askarta Ruushka. Xabaddu waxay u laysay sidii hadyad cadaab ah. E-100 ee ku jira wax ka beddelkan aad baa loo ilaaliyaa. Ilaa siddeed qori oo madfac ah, laba coaxial oo madfac wata, inta soo hartayna waxaa lagu kontaroolay seesyada. Oo aad bay u garaaceen.
  Gerda ayaa ku qaylisay qosol:
  - Dembi, tani waa aasaaska jiritaanka Reich Saddexaad! Runtii diinteenu waa iimaanka xoolaha!
  Christina oo timo guduudan, oo xabbad ka rideysa madfaca oo dishay askartii Ruushka, ayaa ku heesay:
  - Xayawaanka kalgacalka iyo dabacsanaanta leh... Waan jeclahay fankaaga, i rumayso! Dugaaggayga jahannamo iyo faal!
  Mid ka mid ah qoryaha lidka diyaaradaha ee Soofiyeedka ayaa mar kale u suurtagashay inuu ku dhufto rolalka oo uu jebiyo. E-100 ayaa ugu dambeyntii istaagay. Magda, si kastaba ha ahaatee, waxay ciqaabtay qoriga lidka diyaaradaha ee dhibsada iyadoo ku dabooshay lacag culus. Hagaag, jidadku way jabeen.
  Gerda oo baal maray, waxay wacday tug waxayna waydiisay:
  - Na soo saar, fadlan! Waanu dhimanaynaa! Waddooyinka waa jabeen!
  Jawaabtii ayaa markiiba timid:
  - Waxaa jiri doona jiidis!
  Christina ayaa ku heesay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Tani waa dhaqaaqa! Cadawga baxay!
  Magda ayaa ku dhufatay qoriga ay askarta Ruushku doonayeen in ay kala soo baxaan si ay u ridaan rasaas toos ah. Waxay jabisay fuustadii, waxayna u kala firdhisay askartii Soofiyeedka oo jihooyin kala duwan u qaaday. Askartii mid ka mid ah ayaa kala go"ay, wuxuuna la tacaalayay silic.
  Kirishtaankii timo cadaanka ahaa intay isdhaaftay ayay indhaha kor u taagtay cirka oo tukatay:
  -Rabbiyow, i cafi! Dembi iyo dil aan ula kac ahayn!
  Christina way qoslay oo tiri:
  - Maya, taas ma samayn kartid! Waa inaad u adag tahay sida dhagaxa oo kale. Dhagax noo noqo!
  Magda ayaa si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Waxaa jira hal dhagax oo keliya - Ciise Masiix!
  Shaydaankii timo-guduudan lahaa ayaa ciyey:
  - Ciise wuxuu ahaa nabaddoon! Oo iimaanka iyo xirfadayadu waa dagaal!
  Taangiga E-100 ayaa la soo qaaday iyadoo la jiidayo waxaana loo jiiday dhanka jagooyinka Jarmalka. Gerda waxay ku tidhi dhoola cadeynta boqorada barafka:
  - Rollers waa qaybta ugu nugul taangiga. Oo waxaan u baahanahay inaan la dagaalano tan!
  Charlotte ayaa madaxa ruxday.
  - Ma daboosho dhammaan rollers-ka gaashaanka. Tani suurtagal maaha, maadaama qaar ka mid ah wadooyinka ay wali furnaan doonaan!
  Magda ayaa soo jeedisay:
  Maxaa dhacaya haddii aan ka dhigno rollers yar oo aan lahayn palette?
  Shaydaankii timo-guduudan ahaa ayaa qoslay oo tusay ilko luul leh:
  - Sidee loo siiyaa xawaare badan?
  Magda waxay birta ka dul marisay cidladeeda oo qaawan oo ay soo jeedisay:
  - Maxaa dhacaya haddii aan isticmaalno matoorada korontada?
  Charlotte ayaa caloosheeda jiiday oo qoorteeda maroojisay:
  - Doorashada suurtagalka ah ... Taangiyada ayaa guban doona wax yar!
  Magda oo ilmaynaysa ayaa tidhi:
  - Markaan gaadhno cadaabta, way guban doontaa oo u holcaysaa sida qoryo oo kale!
  Shaydaankii timo-guduudan lahaa ayaa qayliyey:
  - Waa hagaag, sidaas ... Malaa'igta waxaa laga abuuray olol dhalaalaya! Aan noqonno Malaa'ig!
  Christina way qaadatay oo si dhego-la'aan ah ayay ugu heesaysay:
  - Anigu ma ihi malaa'ig, laakiin kaliya shaydaan, laakiin dadka waxaan u noqday quduuska ah .... Cadawgu waxay heli doonaan xisaabtooda, hoos jirdil ah sida xanuunka unethly!
  Gabdhihii waa aamuseen...Duufaano ayaa cirka isku wareegaya, madfaca ayaa guuxay. Bambaanaduna waa soo dhacayeen oo soo dhacayeen... Sida roobdhagaxyaalaha burburka iyo halaagga dhabta ah.
  Murmansk ayaa gubanaysay, dadkuna way dhimanayeen. Jarmalku xataa wuxuu riday gantaal ballistic ah. Ma aha hub aad waxtar u leh. Way fududaan lahayd in bam shan-tan ah laga soo tuuro Yu-488;
  Christina waxay ahayd qofkii ugu horreeyay ee kabo la'aan ku booda barafka markii taangiga la geeyey meel kale oo baabuurta la dhigto. Halkaas, dhakhaatiirta takhasuska leh waxay bilaabeen inay dayactiraan. Gabdhihii waxay u guureen guri diiran. Waxaan dhignay furaashyada. Gerda iyo Charlotte waxay bilaabeen inay ciyaaraan shaxanka jeebka.
  Magda iyo Christina waxay bilaabeen inay sameeyaan abs si calooshoodu u noqoto mid caan ah oo aysan u dhicin xilliga uurka. Dagaalyahanno qurux badan oo dhexda gariiraya. Weli cusub, laakiin kuwani waa haween carruur dhalay. Dhimashadana hadda cabsi badan ma aha - waxaa jira qof sii wada qoyska! Xitaa iyada oo leh abuurka caynkaas ah sida Hitler.
  Laakiin gabdhaha ka socda guutada SS Tigress, Fuhrer runtii waa wax Ilaah oo kale ah. Oo hadda ma aha ilaah jaahilka ah, laakiin wax weyn oo aan la fahmi karin caqligiisa.
  Gerda wuxuu ciyaaray King's Gambit wuxuuna sameeyay weerar xooggan. Charlotte si madax adeyg ah ayay isu difaacday. Waxaa la isweydaarsaday dharbaaxooyin. Laakin waxaas oo dhami waxay ku dhamaadeen burbur iyo barbar dhac. Kadib Magda iyo Christina waxay bilaabeen inay ciyaaraan chess. Charlotte iyo Gerda waxay bilaabeen inay sameeyaan abs iyo riix-ups. Gabadhu waxay si firfircoon u ilaalisay qaabka.
  Magda, iyadoo ciyaareysa oo riixeysa qofka ka soo horjeeda, falsafad ahaan waxay tiri:
  - Laakin wali waa yaab...
  Christina ayaa waydiisay iyadoo dhoola cadeynaysa dibnaheeda:
  - Maxaa la yaab leh?
  Superman-kii timaha lahaa ayaa ku jawaabay:
  - Xaqiiqda ah in caddaanku yahay midabada wanaagga, laakiin waa kuwa dagaalka bilaabaya marka hore!
  Ibliiskii timaha cas ayaa si caqli gal ah u yidhi:
  - Laakiin waxaan sidoo kale keenaynaa wanaag... Laakiin Bolsheviks ayaa weeraray Ruushka marka hore!
  Magda waxa ay ugu jawaabtay cod murugo leh:
  - Laakiin wax walba horteena ayay ubaxayaan, wax walbana gadaal ayay naga gubanayaan...
  Christina waxay ku dartay cod gariir ah:
  - Looma baahna in la qayliyo! Anaga ayaa nala jooga kii wax walba noo go'aamin lahaa!
  Gerda oo sii heesaysa:
  - Farxad leh, ma murugoon, aan ku laabanno guriga - Ciyaartoyda buluuga ah ayaa noqon doona abaal-marinteena!
  Intaa dabadeed afartii oo dhami qosol bay la soo wada baxeen... Waxaa soo baxay nin dhallinyaro ah oo addoon u ahaa, wuxuuna hablihii u qaybiyay sandwiches ay ku jiraan subag, farmaajo, sausage, iyo midho qallalan. Habluhu wax bay cuneen oo diirimaad bay ka daaleen. Quruxdii baa libdhay. Way fiican tahay markaad yar tahay oo aad caafimaad qabto - si fudud ayaad u seexan kartaa.
  Maalintii xigtay, Noofambar 27, E-100 ayaa qayb ahaan la soo celiyay. Habluhu kamay qayb qaadan weerarka. Laakin kaliya bikini, waxaanu ku orod galnay kabo-la'aan iyadoo aanu dhex marnay meelaha barafku. Waxay u eegeen iyagoo aad mooddo inay waalan yihiin, iyagoo dhaxan ku dhow oo qaawan ku yaacay. Laakiin gabdhuhu guud ahaan waa aerobatics. Waa dad mustaqbalka gaarka ah!
  Gerda ayaa hogaanka ciyaarta qabatay. Oo ma aha inantii aan cagaha lahayn ee Gerda ee ku jirtay sheekada Andersen. Laakin sidoo kale geesinimo iyo khibrad leh. Isla markaana waxay noqotay dilaa dhashay. Gabar dheereysa oo muruqyo adag leh.
  Si kastaba ha ahaatee, dhammaan afarta gabdhood waa wanaagsan yihiin. Xawli dheereeya ayay ku ordeen konton kiiloomitir, wayna soo noqdeen. Dabadeed waxaanu samaynay jimicsiyo is-daba-joog ah, heeso iyo lul-socod. Waxaan ku celcelinnay in yar toogashada.
  Kaliya maalintii xigtay taangiga E-100 ayaa la dayactiray. Hagaag, taasi ma xuma. Waxaa intaa dheer, gaarigan super-culus wuxuu lahaa nidaam asal ah oo rollers ah, oo ka duwan nidaamka hubinta, kaas oo kordhiyey waxqabadka wadista barafka, laakiin wuxuu abuuray dhibaatooyin gaar ah oo loogu talagalay dayactirka caado. In kasta oo ay fududahay in lagu dhejiyo E-100 marka loo eego Shabeelka ama Panther-ka.
  Noofambar 28-keedii, Naasiyiintu waxay awoodeen inay soo dhex maraan wax yar oo qoto dheer Murmansk. Laakiin iska caabinta ciidamada Soofiyeedka waa mid aan la fahmi karin. Xataa madaafiic lix iyo toban inji ah oo ka soo dhacay maraakiibta dagaalka ee Britain iyo Jarmalku ma jebin karaan rabitaanka difaaca.
  Laakiin Naasiyiintu wali way horumareen. Taangiga E-100 waxa uu daboolay dhawr baloog maalintii, laakiin haddana waxa uu waxyeelo gaadhsiiyay waddooyinka. Laakiin markan hagaajintu waxay qaadatay dhawr saacadood oo keliya. Noofambar 29, gabdhaha Terminator waxay isku dhaceen taangi KV-3. Gaadhigii Soofiyeedka ayaa dhawr jeer ku dhuftay hubkii hore ee dagaalka, laakiin madaafiicda ayaa ka soo booday jiirada. Magda ayaa dib ugu soo celisay taangiga Ruushka, taasoo keentay inay u gubato sidii raxan raxan raxan ah.
  Christina ayaa si jeesjees ah u waydiisay lamaanaheeda:
  - Miyaadan u nixin dadka Ruushka ah gabi ahaanba?
  Magda ayaa si daacad ah ugu jawaabtay:
  - Qof walba waan u naxay, xitaa kuwa aan istaahilin in loo naxariisto!
  Inantiina aad bay u taahatay, iyadoo indhaheeda cirka u jeedisay. Dagaalyahanadu waxay isku dayeen inay si taxadar leh u dhaqmaan. Si aan loogu mashquulin dayactirka. Qoryaha 128mm iyo 75mm waxay u shaqaynayeen sida dameeraha. Hase yeeshee taangiga ayaa weli burbur soo gaaray.
  Mid ka mid ah darbiyada ayaa qarxay oo ku dul dhacay gaariga. Gaadhigii waa la xoqay oo in yar la jeexjeexay.
  Noofambar 30-keedii, Nazis-ku wuu sii kordhay. Meelaha qaar xitaa waxay gaareen bartamaha magaalada. Laakin isla maalintaas, xabbad si fiican loo beegsaday oo shan iyo afartan ah ayaa waxyeello u gaysatay xabka xabka 128-mm madfaceed, hablihiina waxa lagu qasbay in ay dib u dayactir bilaabaan. Iyo, sida muuqata, dheer.
  Dabadeed afartii waxay go'aansadeen inay u dagaalamaan sidii ciidan lug ah oo fudud halkii ay taangiyo ka qaadan lahaayeen. Quruxdu waxay isku dayeen inay dagaalamaan, iyagoo ku dagaallamaya bikini kaliya. Laakiin qabowga, gabdhuhu waxay istaagi karaan oo keliya dhowr saacadood xaaladdan nuska ah, ka dibna waxay u ordeen inay kululeeyaan.
  Gerda waxay isku aastay barafka, waxayna ka soo tuurtay qorigii ugu dambeeyay ee MP-44, waxayna si firfircoon u dishay askarta Ruushka. Waa tan, gabadh aan kabo lahayn oo timo cad, oo kornayl ka tirsan ciidanka cas madaxa kaga dhuftay. Waxayna tidhi:
  - Maya, weli waxaan ahay Aryan!
  Charlotte, oo dhanka kale ka soo siqatay, ayaa qoslay:
  Adigu waxaad tahay dagaalyahan cadawgaaga dila. - Dabadeed inantii timo casayd ee lugaha qaawan ayaa xabad ku dhufatay gaashaanka oo isha hoosteeda kaga dhacday. Xoogaa ilkaheeda ayay qaawisay. - Waad aragtaa, anigu ma toogan wax ka xun!
  Gerda waxay siisay dillaac, iyada oo dhammaysay xubinta Komsomol iyo kabtanka ciidamada Ruushka, qaniinyada ayaa muujisay ilkaheeda:
  - Haa, waad tooganaysaa, laakiin waan arkay! Sida chainsaw!
  Charlotte waxay ku tuurtay suulasha oo qaawan. Wuxuu qoorta kaga dhuftay abaanduulihii ciidanka Ruushka, wuxuuna ku qayliyay:
  - Oo waa kan, anigoo muraayad ku ciyaaraya!
  Gerda waxay dhex orday barafka, iyadoo kabo-la'aan ah, raad qurxoon. Way soo degdegtay iyadoo foorarsanaysa. Dabadeed inantii shabeelka ayaa soo rogtay oo weerartay. Intay qalloocday ayay madaxeeda u dhaqaaqday dhinaca garka askarigii Soofiyeedka. Dhiig ayuu ka tufay. Gerda cago qaawan bay cunaha ku tuujisay oo ku ceejisay Ruushka.
  Shaydaankii timo-casaan ahaa ee Charlotte ayaa ceejiyay hormuudkii. Sidaas ayaa habluhu xumaan iyo xumaan ku noqdeen.
  Magda waxay sidoo kale dishay askar Ruush ah, laakiin ma aysan waxyeello u geysan carruurta. Maya, waligeed gacanta uma taagi doonto ilmo. Guud ahaanna, daadinta dhiigga ma siin farxad. Laakin wali waa shabeel ka tirsan guutada SS, waana in ay raacdaa amarada.
  Markaa Christina waxay toorey ku tuurtay wiil u ekaa ilaa laba iyo toban jir. Runtii naxariis daran. Maya, dadka waaweyn waa inaysan dilin carruurta!
  Magda intay is dhaaftay ayay hoos u tidhi:
  - Rabbi i cafi! Waad i neceb tahay, laakiin dagaalku waa dagaal!
  Oo timo cad ayaa toogtay toogte Ruush, oo dhacay, ku dhuftay si sax ah buundada sankiisa. Hoogay, afartii caanka ahayd ayaa soo muuqday. Gabdhahan ayaa markii hore dilay Ingiriis iyo qayb Maraykan ah, balse hadda way qaateen
  Ruush. Sidan oo kale waa dhoola cadeyntii dagaalkii labaad ee aduunka. Dhoola cadeynta muujisa kuwa ugu dhabta ah, uguna af badan!
  Christina waxay cagteeda qaawan alwaaxdii ku salaaxatay, iyadoo weli dareemaysa qabow, waxayna tiri:
  - Ma wax laga yaqyaqsoodo? Maxaad ka rabtaa saaxiriinta timaha cas!
  . CUTUBKA 14AAD.
  Jarmalku si tartiib tartiib ah ayuu u qaboojiyay dhaqdhaqaaqa. Oo ay ku jirto duulista - iyo si khasab ah xaaladaha cimilada oo sii xumaanaya awgeed. Suurtagal ma ahayn in si buuxda loo dhamaystiro hawlihii loo dejiyay maalin ka hor weerarka. Run, Caucasus si dhab ah ayaa loo qabsaday. Goobta saliida ee Baku waa la maamulaa. USSR waxay lumisay isha ugu weyn ee saliidda. Run ahaantii, Jarmalku laftoodu wali waa inay waqti ku qaataan soo celinta ceelasha. Karelia, Arkhangelsk, iyo qayb ka mid ah xeebaha waqooyi ayaa sidoo kale la qabsaday. Leningrad ayaa gabi ahaanba ka go'day xidhiidhka Ruushka intiisa kale. Qaar ka mid ah dhulalka kale ayaa lagu qabtay bartamaha. Kala bar Turkmenistan ayaa sidoo kale la qabsaday. Japan waxay qabsatay guud ahaan Mongolia, waxayna sidoo kale isku xirtay Bartamaha Aasiya oo ay qayb ka dhigtay buundooyinka ka baxsan Amur, ee gobolka Usuri. Run ahaantii, samurai wuxuu ku guulaystay xoogaa yar. Vladivostok gabi ahaanba waa la xannibay oo dab baa ku socda.
  Moscow waxaa ka haray laba boqol oo kilomitir. Waxayna Jarmalku hadda ku garaaci karaan caasimadda gantaalaha ballistic-ga iyo bambaanooyinka diyaaradaha jet-ka. Laakiin jiilaalka iyo qabowga, Wehrmacht ayaa lumiyay awoodda ay ku qaadaan weerar kale. Waxaa intaa dheer, ciidamada gumeysiga: Hindida, Afrikaanka, Carabtu aad bay u qabow yihiin. Waxayna lumiyeen inta badan waxtarkooda dagaalka. Waa dembi haddii aan laga faa'iidaysan xaaladdan oo kale. Inkasta oo Ciidanka Cas uu khasaare weyn soo gaadhay oo weliba aad u daalan.
  Runtii, Shaqaalaha Guud ayaa go'aansaday, inkasta oo dhammaan dhibaatooyinka saadka iyo lumitaanka Caucasus, ay sameeyaan dhowr hawlgal oo weerar ah xilliga jiilaalka. Xitaa haddii aysan faashistayaashu ku dhicin inay sanka ka soo baxaan jiilaalka, waanu dhejin doonaa oo burburin doonaa.
  Ama, xaalad kasta, waxaanu kugu qasbi doonaa inaad la dagaalanto xaaladaha cimilada ugu xun.
  Vasilevsky, madaxa guud ee shaqaalaha iyo wasiir ku xigeenka gaashaandhigga, si macquul ah, u maleeyay in USSR ma awoodaan in ay ku guulaystaan tartanka teknoolajiyada ka dhanka ah Yurub oo dhan iyo Africa iyo Asia marka lagu daro.
  Marka la eego, faa'iidada cadowga, gaar ahaan duulista, waxay kori doontaa oo kaliya xilliga jiilaalka. Haa, dabcan, naqshadeeyayaasha Soofiyeedka ayaa horay u soo saaray oo ay sii wadaan horumarinta taangiyada cusub, oo aad u horumarsan. Gaar ahaan, T-34-85 oo leh turret weyn iyo qori xoog leh. Hagaag, IS-2 oo wata qori 122 milimitir ah ayaa jidka ku jira. Laakiin Jarmalku ma istaagi doono. Ka sokow, xitaa baabuurta cusub kuma filna inay garaacaan Libaaxa ama baabuur kasta oo culus.
  Umana badna in ay hadda suurtagal noqon doonto in la gaaro sareynta tirooyinka.
  Voznesensky ayaa sidoo kale hadlay. Wuxuu kaloo ka hadlay weerar deg deg ah:
  - Kadib lumitaanka Caucasus, ciidankeena waxay la kulmi doonaan shidaal yari daran. Si sax ah, waxaan horeyba ula kulannay si buuxda. Si kastaba ha ahaatee, xilliga jiilaalka, wakhtiga maalintii aad ayuu u gaaban yahay, cimiladu inta badan waa xun, isticmaalka shidaalka sidoo kale waa la dhimi doonaa.
  Commissar Zhdanov ee dadka ayaa sidoo kale ku degdegay inuu ku daro:
  - Intaa waxaa dheer, askarteenna iyo sappers ayaa qarxiyay dhammaan ceelasha saliidda ee Caucasus. Tani waxay la macno tahay in Krauts aysan wali isticmaali karin saliidayada. Laakiin tixgelinta sida ugu dhakhsaha badan ee faashiistaha naxariista leh ay ogaadaan sida loo dhiso oo loo soo celiyo wax walba, ka dibna saliidda Baku waxay ku qulquli doontaa halbowlayaasha dhaqaalaha ee Reich Saddexaad.
  Stalin ayaa doodii ku soo koobay:
  - Dhamaadka Disembar waxaan garaaci doonaa dharbaaxada jiilaalka ee ugu horreysa. Su'aashu waa halkee?
  Halkan ciidanku midnimo ma lahayn. Zhukov ayaa soo jeediyay in la weeraro xarunta oo uu cadowga ka saaro Moscow. Vasilevsky waxa uu u qaatay in ay wanaagsan tahay in Tikhvin laga helo meel daciif ah. Isla mar ahaantaana, caawi Leningrad, taas oo laga yaabo in aan ka badbaado xannibaadda double.
  Rokossovsky ayaa ka hadlay weerarka jihada Voronezh. Waxaa jiray fikrado lagu weeraro Nazis ee Astrakhan, ama xitaa meel u dhow Arkhangelsk. Stalin wuu dhagaystay faallooyinka oo dhan, wax buu qoray oo fikiray.
  Fikradda ah in cadawga laga riixo Moscow waxay u muuqatay mid jilicsan oo jilicsan. Si kastaba ha ahaatee, waa bartamaha in faashistuhu hadda ugu xoog badan yihiin oo si fiican u qotomiyeen.
  Waxay u muuqatay mid caqli-gal ah in la weeraro iyadoo laga gudbayo Volga;
  Weerar u dhexeeya Don iyo Volga waa suurtagal, laakiin annaga ayaa horay u garaacay halkaas, Jarmalku sidoo kale si fiican ayaa loo xoojiyay.
  Fikradda Vasilevsky waxay u muuqataa mid macquul ah. Waqooyiga, Jarmalku waa ka daciifsan yihiin, ciidammadooduna waxay leeyihiin khibrad dagaal. Waxaa intaa dheer, Tikhvin ayaa dhawaan la qabsaday; Laakiin waa suurtogal in Krauts ay sidoo kale sidan u fekeraan.
  Sii xooggaaga oo dhan jihada Voronezh? Qaabeynta hore, balakoonka ayaa la sameeyay, taas oo ay noqon lahayd mid aad u macquul ah in la isku dayo in la gooyo, sida yamaaruggii abuurka.
  Qaar ka mid ah fikradaha xiisaha leh ayaa ah inaad ku dhufatid agagaarka Arkhangelsk. Iyadoo la tixgelinayo in Krauts ay ku qasban tahay inay soo qaadaan xoojinta badda, waa macquul in ay jirto hadhuudh dhinacan ah.
  In kasta oo ay adag tahay in la bixiyo ciidamadaaga gaarka ah, gaar ahaan maadaama maraakiibta badda quusta ee Nazis ay gabi ahaanba xukumaan badda. Iyo doonyaha cusub ee Nazis-ka ayaa soo galaya adeegga. Waxay u muuqataa inay xitaa ku dhawaadeen inay dhisaan markab dagaal oo hore u quusay oo lagu magacaabo Bismarck. Waxaa intaa dheer, markabka cusub waa inuu jebiyaa cabbirka rikoorka iyo hubka Yamato.
  Inkasta oo dhinaca kale, maxay Krauts ugu baahan yihiin maraakiibta dagaalka? Indhaha dunida oo dhan ku tuur? Walwalka badan ayaa ah xogta ku saabsan noocyada cusub ee hubka ee lagu soo saarayo Reich Saddexaad. Gaar ahaan gantaalada iyo diyaaradaha jet-ka, tanina waa halis.
  Ka dib wax yar ka dib, Stalin wuxuu ansixiyay qorshaha: in la weeraro gobolka Tikhvin dhamaadka December, iyo horraantii Janaayo si loo dareemo cadowga u dhow Voronezh.
  Guud ahaan, tani waxay u muuqatay mid macquul ah ... Dhanka kale, afartii gabdhood ee hore loo ilaaway ayaa sii waday geesinimadooda Bariga Bariga. Gerda iyo Charlotte iyo Christina iyo Magda von Singer - ka dib nasasho ay sababtay xaqiiqda ah in dhammaantood ay uur qaadeen ku dhawaad isku mar; dabadeed waxay dhaleen carruur caafimaad qabta oo ay hore ugu soo noqdeen.
  Cimiladu qabow bay ahayd, quruxduna waxay timid shan iyo labaatankii Disembar. Waxaa da'aya baraf, dabayshuna way afuufaysaa curlkaaga. Oo iyagu ma ay dooran meesha ugu kulul ee naftooda - xaq u dhow Leningrad.
  Markii ay yimaadeen, hablaha bikini-ga-bishiiska ah ayaa orod u aaday meelaha barafku maraan. Dhab ahaantii, Aryans dhabta ah waa inay muujiyaan inaysan ka baqin midna, xitaa hargabka ugu daran. Wiil ninja ah oo Japan ka yimi, oo qof kastaa u yeedhay Karas, ayaa la orday.
  Ilmahan ayaa caan ku noqday ka qaybgalka hawlgallada gaarka ah. Tilmaamaha bari ee quruxda badan, oo ay weheliyaan timo cadcad oo laga dhaxlay aabe aan la garanayn, ayaa wiilka ka dhigay mid qurux badan.
  Habluhu xataa indhaha ayay ku dhufteen iyaga oo u jawaabaya, in kasta oo Karas aanay weli la mid ahayn. Laakin nafiska murqaha ayaa u orda sida silig oo kale, si xitaa kuwan tigreega ah, ee wax walba soo maray, aysan la socon karin.
  Gabdhuhu waxay si buuxda u soo ceshadeen qaabkooda ka dib markii ay ku dhasheen saldhigga tababarka, laakiin ma aha superman kasta oo u adkeysan kara xawaaraha glacial.
  Christina, oo, sida Magda, von Singer, u suurtagashay inay la dagaallamaan Ruushka, waxay tiri:
  - Barafka iyo barafku waa xulafadooda ugu weyn. Oo ma aha wax qaboojiye ka badan Ingiriiska!
  Magda waxay si sax ah u tiri:
  - Ma odhan lahaa taas. Ruushku aad bay uga xoog badan yihiin cutubyaduna weligood dib uma noqdaan!
  Charlotte, iyada oo samaynaysa gacan-ka-hadal iyada oo ordaya, qoslaya oo tiri:
  - Laakiin tani waa daciifnimo ka badan.... Guud ahaan ma fahmin hababka taliska iyo xakamaynta sida abuurista goos goosyada iyo dilalka taliyayaasha cutubyada dib u gurashada.
  Gerda oo cago la'aan ah lafteedu, is rogtay iyadoo ordaysa oo iska bixinaysa, waxay ogolaatay:
  - Dabcan - usha hoosteeda ma heli doontid dagaalyahanno wanaagsan. - Si kastaba ha ahaatee, halkan inanta timo cad, si kastaba ha ahaatee, waxaa lagu qasbay in ay qirato, iyada oo wadne gariiraya. - Laakiin Ruushku si fiican ayuu u dagaallamayaa haddii ay hore u haysteen laba sano iyo badh. Waxaan jeclaan lahayn badbaadadooda!
  Christina ayaa si quudhsasho leh u quuratay:
  - Ma waxaad noo sheegaysaa?
  Gerda ayaa qoslay iyadoo tiri:
  - Annagu waxaan nahay kuwa ugu sarreeya! Gaar ahaan Marcel!
  The Ace ugu fiican ee jeer oo dhan iyo dadyowga, in kasta oo mamnuucida categorical ee Hitler, kuwaas oo doonayay calaamad this of invicibility in ay diiradda saaraan si gaar ah waxbaridda - ka dib oo dhan, wuxuu ahaa Sarreeye guud, si kastaba ha ahaatee ku yaaceen xagga hore.
  Ama halkii, Fuhrer ayaa si naxariis leh u oggolaaday inuu soo laabto haddii Jarmalku ay dareemaan meel xun.
  Naasiyiintu, dabcan, haddii ay dhacdo, waxay xoojiyeen difaacooda waxayna u diyaar garoobeen jiilaalka, laakiin waxay si adag uga shakiyeen in Ruushku uu lahaan doono kheyraadka ficillada ballaaran ee weerarka.
  Si kastaba ha ahaatee, sirdoonka ayaa shaqeeyay. Taasi waa, macluumaadka ku saabsan weerarka soo socda ee lagu xoraynayo Tikhvin ayaa soo baxay. Waxaa intaa dheer, ciidamada Soofiyeeti waxay bilaabeen hub culus oo madaafiic ah, oo kaliya waqtigii Christmas-ka.
  Waxay ku dhufteen "Katyushas" iyo xitaa dhowr ka mid ah gantaallada ugu horreeya ee awoodda sare leh "Andryusha". Waxaana guuxa qaraxyadaasi ay ahaayeen kuwo kabo-la"aan oo kala bar baraf ah ay qabsatay.
  Nasiib wanaag, maqalkoodu aad buu u fiican yahay, indhahooduna waa dhalaalayaan.
  Habluhu way is fiirfiiriyeen oo waxay ku soo gunaanadeen:
  - Hadda aynu si habboon u dagaalanno!
  Wiilkii ninja Karas wuxuu yiri:
  - Hawshaydu waxay noqon doontaa inaan galo Leningrad oo aan sahamino halkaas. Aad baad u qurux badan tahay inaad noqoto indha-indheeye!
  Magda iyada oo daalan ayaa indhaheeda indhashareertay markii ay ugu jawaabtay:
  - Adiguna sidoo kale... Oo haddii Ruushku u arkaan lahjaddaada qariib?
  Karas si macquul ah ayuu u yidhi:
  - Markaad si sax ah ugu hadasho luqada Ruushka, waxay si aad ah kuugu muujinaysaa inaad tahay ajnabi. Si kastaba arintu ha ahaatee, waan orday oo si fiican ayaan u majuujiyey cadowgii garbaha...
  Gabdhihii waxay ku yaaceen taangigooda. Iyagu waa booyadaha tijaabada, ka dib oo dhan. Oo annagu waxaan doorannay wax cusub oo nafteena ah. Si sax ah, xitaa laba taangi oo cusub hal mar, kuwaas oo ay tahay in lagu tijaabiyo xagga hore.
  Kuwaas oo kala ah "Laski", baabuur ay ku jiraan laba shaqaale oo leh silhouette aad u hooseeya. Moodooyinka ugu horreeya ee jiilka cusub ee taangiyada, halkaas oo Jarmalku dhab ahaantii ka dhabeeyeen isku-dhafka qaabka. Iyo qaar ka mid ah aqoonta maamulka oo xiiso leh. Gaar ahaan, gudbinta korontada iyo goobta gearbox ee ku rakiban mishiinka. Laba booyadood laftooduna runtii way jiifeen. Xaaladdan oo kale, gudbinta iyo matoorka ayaa la dhigay dhabarka, gabdhuhuna waxay si raaxo leh u fariisteen caloosha. Oo lugahoodu waxay ku riixeen qalabka iyo badhamada gadaasha, gacmahooda, liddi ku ah, waxay u dhaqaaqeen si raaxo leh marka ay isbeddelayaan. Kursiga aadka u fadhiista ayaa loo sameeyaa si loo dalbado oo nuqul ka sameeyo qaabka jirkooda. Runtii ma jirto munaarad - waxay u soo baxday inay tahay qori iskiis u shaqeysta, oo aad u hooseeya in rolalka ay ku yaalliin dibadda.
  Dabcan, qorigu ma rogi karo, laakiin wax yar ayuu rogrogi karaa. Hagaag, dagaalyahanka laftiisa ayaa si dhakhso ah u rogaaya dhidibkiisa, taas oo magdhow u ah la'aanta turubka.
  Magda waxay u sharaxday hablaha ay nolosha wadaagto:
  - Halkaa, taangiyada aan lahayn turret ayaa ka jaban oo hooseeya. Halkan waxaan ku hagaajin karnaa dhererka, hoos u dhigista 1.2 mitir oo kor u qaadaya 1.5 ... Ku dhawaad sida xisbiyada, waxaan ku gurguurannaa calooshayada.
  Miisaamidda 12 tan, gaadhigu waxa uu lahaa gaashaan hore oo aad u wanaagsan oo 82 milimitir ah xagal u janjeera oo 40 digrii ka yimid jiifka sare. Midka hoosena aad buu u yar yahay. Dhinacyadu way ka yar yihiin ilaalinta 60 milimitir, laakiin wali waxay daboolaan rolalka laftooda. Matoorka 400 hooras wuxuu bixiyaa waxqabad wadista oo heer sare ah. Intaa waxaa dheer, meesha ay ku yaalaan rollers iyo ganaaxa ayaa suurtogal ka dhigaya oo kaliya in la yareeyo silhouette, laakiin sidoo kale waxay bixiyaan maneuverability aad u fiican iyada oo loo marayo barafka.
  Wax kasta oo la odhan karo, menagerie ka culus, oo ka bilaabma Panther, ayaa aad uga sii weyn oo cakiran. Iyo meelaha barafku si buuxda u dhinto.
  Gerda, oo la degtay lamaanaheeda muddada dheer Charlotte, oo si ikhtiyaari ah waxay ku dareentay raaxo la'aan ku jirta sanduuqa cidhiidhiga ah, is haysta iyo boodhka ah ee taangiga. In kasta oo, dabcan, waa in aan abaal-marin ku bixinno in baabuurka leh hubka T-4 iyo hubka ugu fiican uu hayo miisaanka 12 tan. Terminator-ka timaha cad ayaa yiri:
  - Taangiyada ugu raaxada badan waxay ahaayeen Shabeel iyo Libaax. Baabuurkan, xataa annaga hablaha waxa ku adag in ay soo jeestaan.
  Charlotte ayaa ku jawaabay:
  - Laakiin ilaalinta ... Sida cusub ee "Panther", kaas oo kaliya bishii Nofeembar bilaabay inuu galo ciidanka 60-millimitir ah .... Run ahaantii, wejiga ayaa si fiican u xiran annaga oo leh 120-millimitir, laakiin waxaad weli waa inuu ku dhufto. Xagasha anaga oo kale ah, madfac 85 mm ah ayaa rikoobi doona xitaa marka lagu rido meel banaan ah.
  Gerda ayaa cagteeda ku xoqday dhegta gadaasheeda, laakiin dhaqdhaqaaqani wuxuu weli ka dhigay suulasha inay ku fadhiistaan saqafka jiilalka ah waxayna tiri:
  - Ruushku waxay nooga digeen in ay soo bixi karaan taangiyada caliber 122 millimeters. Caqligu ma seexdo!
  Charlotte ayaa si kalsooni leh u tidhi, iyada oo dhabannada ka fuushanaysa oo afka qalloocinaysa iyada oo cadhaysan:
  - Caqligeena ayaa ugu wanagsan sidii had iyo jeer. Kaliya waxa nalagu xidhay sanduuq cidhiidhi ah.
  Matoorka cusub ee 400 hooras, sida tilmaamaha lagu sheegay, waxaa lagu kordhin karaa wakhti gaaban iyadoo la isticmaalayo biyo-methalone ama nitrogen isku dhafka ah. Xaaladdan oo kale, taangiga ayaa ku degdegi kara dhowr daqiiqadood iyadoo ku socota xawaare ka badan 100 kiiloomitir.
  Ciidamadii Soofiyeeti waxay sameeyeen horumar, iyagoo hore u burburiyay dhufeysyadii iyo dhufeysyadii Faashiistaha. Laakin Naasigii ayaa ciidamadii ugu badnaa kala baxay safka labaad iyo saddexaad. Intaa ka dib waxa ay damceen in ay la kulmaan ciidanka lugta iyaga oo wata rasaasta madaafiicda iyo qoryaha darandooriga u dhaca.
  Ka hor, dabcan, waxaa jiray taangiyo socda. Tan iyo markii T-34-85 ka xoog badan weli ma gelin wax soo saarka guud, ka yar iyo ka badan mobile T-34-76 ayaa la weeraray. Iyaga, khasaare kasta ha lahaadee, waxay fuuleen xariiqda godka oo waxay ka faa'iidaysteen waxqabadkooda wanaagsan ee wadista barafka.
  Oo halkan waa baabuurta Jarmalka oo isku dayaya inay ka jawaabaan. T-4 mar horeba waa la joojiyay, laakiin qaar badan oo kuwan ka mid ah ayaa wali sii shaqaynaya. Si la yaab leh, waxay si fiican ugu dhex maraan barafka marka loo eego daanyeerka cusub. Waxaa intaa dheer, waxaad weli u baahan tahay inaad bilowdo si aad u nadiifiso barafka ku ururay inta u dhaxaysa rollers. Xitaa waa wax lagu qoslo sida Krauts ay biyaha ugu karkarinayaan cauldons ka dibna ugu shubaan wadooyinka si qolofkan xun u soo baxo.
  Xitaa taangiga ugu fiican ee Jarmalka "Lion" ayaa ka cabanaya rullaluistuyadaas. Run, wax ka beddelka faransiiska ayaa hore u tixgeliyey tan, baabuurkooda laftiisa ayaa awood u leh inuu ka sarreeyo afar iyo soddon ... Laakiin tani waa shuruudo si fudud u hadla.
  Laakiin dhowr taangiyo oo Jarmal ah ayaa dhaqaaqday... Laakiin inta kale, sidee baan u dhihi karaa... Xagga sare! Run, laga bilaabo "Libaaxa" booyadaha adag waxay isku dayaan inay ku dhuftaan T-34-76 meel fog. Waa in la ogaadaa in, marka la eego jilicsanaanta hubka kabka ee naqshadeynta Soofiyeedka, waxaa jira, nasiib daro, fursad lagu garaaco.
  Yaraanta walxaha isku-darka ah waa mid aad u daran oo xitaa 50 mm qoryaha Kraut waa khatar. Si kastaba ha ahaatee, ku dhufashada qori yar oo 37-mm ah ayaa sidoo kale sababa burburka iyo daadinta hubka, ama dildilaaca qolofta iyo dabada.
  Nuglaanta qaraabada ah ee "soddon iyo afar" waxay keentay xaqiiqda ah in fikradda dib-u-habaynta "Panthers" ee qori ka xoog badan dib loo dhigay ilaa waqtiyo ka wanaagsan. Ama, si sax ah, ugu xun - haddii IP-yada ay galaan taxane. Laakiin ilaa hadda IS-1 ma noqon taxane tiro badan. Laakiin macluumaadka IS-2 ayaa mar hore soo baxay. Maaddaama Jeneraalo badan oo hore u fahmay in USSR ay ku dhowdahay in la burburiyo, oo aan ceeb u helin in lagu khiyaaneeyo Hooyo lacag. Markaa tirada basaasiinta, oo ay ku jiraan kuwa ka tirsan Shaqaalaha Guud, ayaa aad u kordhay.
  Halkan waxaa ah isbeddel culus oo ah "Libaaxa" oo leh 128 mm cannon. Waxa uu isku dayaa in uu afarta iyo soddonka lugtiisa dheer ku gaadho... Laakin isku day in aad ku dhufatid.
  Si kastaba ha ahaatee, maraakiibta Soviet waxay go'aansadeen inay weeraraan Fritz laftooda. Xitaa haddii lagu xisaabtamo heerka dabka ee qoryaha Wehrmacht, tani waa isdil.
  Markaa "Libaax" waxa u suurtagashay in uu jeex-jeexo jeexii, afar saaxiibo ah ayaa u duulay sidii xamaam adduunka dambe... Laakin taangiyada kale ayaa aad u sii riixaya. waxay dardar gelin kartaa taangiga xitaa wakhti yar, laakiin iyada oo aan la isku darin ilaa 70 kiiloomitir. Intaa ka dib matoorku ha jabo. Laakiin markaas niman quus ah ayaa ku soo duulay weerarka, kuwaas oo aan la filaynin soo noqoshada. Hagaag, waa maxay haddaba? Haddii aadan si kale u noolaan karin, markaas iska ilow badbaadada.
  Oo hadda, sida jinni ka yimid adduunka barafka, taangiga Soofiyeedka, oo doortay dhibbanaha ugu qaalisan naftiisa, wuxuu ku hayaa "Libaax" culus oo dilaa ah. Baabuurka Jarmalka ayaa hadda bilaabay inuu ka baxo hangarkii.
  Dharbaaxadu aad bay u xoog badan tahay, foostadii baabuurka Soofiyeedka ayaa foorarsatay. Libaaxa aad ayuu u hooseeyaa, labada baabuurna maydkoodu wuu fidsan yahay. Ka dibna matoorka Jarmalku ee ku yaal xagga hore ayaa qarxay. Dabkuna wuu bilaabmaa, Naasiyiintiina waxay ka carareen dillaaca hoose.
  Dhammaan ma aha, dabcan, taangiyada Soofiyeedka waxay awoodeen inay jabiyaan ilaa xadka qulqulka. Qoryaha Fritz waa shaqaynayaan oo wax shiidinayaan. Laakiin kii guulaysta aad buu u dhufan doonaa!
  Gerda iyo Charlotte waxay wax yar ka horeeyeen asxaabtooda waxayna isku arkeen inta u dhaxaysa marka baabuurta Soofiyeedka ay hore u muuqdaan. Hagaag, waad toogan kartaa, laakiin waxaa fiican inaad u soo dhawaato. Laga soo bilaabo shan kiiloomitir, xitaa hubka jilicsan ee afarta iyo soddonka way adag tahay in la qaato.
  Fiery Charlotte wuxuu si falsafad ah u yidhi:
  - Had iyo jeer waa sidan oo kale. Meel fog kama dhufan kartid!
  Gerda ayaa diiday:
  - Waad awoodaa haddii aad taxaddar ku filan tahay!
  Laakin ilaa hadda xaaladdu naguma khasbin in aan rasaas ka furno meelo fog fog. Oo si dhib leh qofna ma dareemi doono taangiga rinji cad. Gaadhiguna si fiican buu u socdaa. Qofna ma xumaan karo chassis-ka.
  Socdaalkuna waa siman yahay. Gaadiidka Soofiyeedka ayaa sidoo kale aad u wanaagsan oo horey u jabiyay safka koowaad ee difaaca Jarmalka oo ay ku jabeen kan labaad. Cimiladuna way xumayd, baraf baa kacay, diyaarado badan oo Wehrmacht ah ayaa la garaacay.
  Iyadoo la tixgelinayo daciifnimada tirada ee duulista cas, iyo shidaal yaraanta ba'an, cimiladu ma fiicnaan karto.
  Ha qariyeen Krauts. Qaarkood xitaa waxay bilaabeen inay ruxayaan maryo cadcad. Hitler waa laga adkaan doonaa...
  Gerda ayaa ka soo toogtay meel laba kilomitir u jirta. Mabda 'ahaan, guuldaradani wali lama hubo, laakiin markay arkeen inta Jarmal ah oo Ruushku u suurtagashay inay curyaamiyaan, ka dibna waxa la filayo. Intaa waxaa dheer, soddon iyo afar qof ayaa xitaa ka sii adkaysi yar marka loo eego bilowgii dagaalka, welina ma aysan helin waqti ay ku horumariyaan dhigaal cusub. Markaa...
  Terminator-ka timaha cad ayaa aad u welwelay markii ay soo jiidatay keebka qoriga. Waxay hore u lumisay caado u ah toogashada dagaalka - marka laga reebo weerarka Murmansk, in kasta oo ay sii waday in ay ku tababarto safafka toogashada iyo goobaha tababarka inta lagu guda jiro iyada uurka, iyo sidoo kale bilihii ugu horeeyay ee iyada boqornimada. Laakiin sida muuqata way fududahay in lagu dagaallamo bikini iyo kabo-la'aan, waxaad noqonaysaa mid mashiinka wadata ... qoloftu waxay ku dhufatay oo ku dhufatay qulqulka ... Maya, dab ma qabsan, laakiin saaxiibkay ayaa lagu qasbay inuu joojiyo si kastaba. Haddana dhibane kale...
  Charlotte wuxuu leeyahay:
  - Yaa caadaystay in uu u dagaalamo guusha. Qabriga ayuu nala gelayaa... - Gerda ayaa rasaas ku riday, dagaal-yahankii timo-guduudan lahaana wuu saxay. - Ama taa beddelkeeda, dhammaanteen waxaynu wada keeni doonnaa cadawgeenna qabriga.
  Barafka cad ee Terminator-ka ayaa si cadho leh u kala gooyay:
  - Haa, maya waxyi, ha ku mashquulin heesta!
  Charlotte ayaa qirtay:
  - Laftaadu u hees! Aad baad u karti badan tahay!
  Gerda oo dabkii hor kacayay ayaa gabay bilaabay;
  Dalka iyo ciidanku waa laba tiir.
  Kaas oo meeraha uu ku nasto!
  Dalkeennu naasaha ku ilaalin doona.
  Ciidankaaga dadka oo dhan ayaa diirran!
    
  Daruuruhu waa qabow, iftiinkuna waa kulul yahay.
  Qoriga mashiinka ayaa askariga garabka ka xoqay!
  Waligaa waan kula jirnaa, dalkayagii hooyo,
  Cadowga aan qabri u qodno!
    
  Haa, mararka qaarkood wejiga nasiibku waa naxariis darro,
  Xabaddu waxay isku daydaa inay qalbigayaga ka dusho!
  In yar buu dib u gurtay, halgamaagiina wuu dhintay.
  Rabbi ha u furo geesiga!
    
  Cirka aan gunta lahayn ayaynu nabad ku haysannaa.
  Janno, halgamaagii barakaysnaa ma ifiyo!
  Nabad baan kula joogaa dalka aabbahay.
  Carruurteenu waxay dhadhamin doonaan midhaha guusha!
  Iyadoo Gerda ay heesaysay, waxay garaacday sagaal taangi oo kale, taasoo si weyn u wanaajisay dhibcaheeda.
  Kadib Charlotte waxay bilowday inay heeso:
  Dhererka xiddigaha quruxda badan,
  Waxay ku geeyaan masaafo aan dhammaad lahayn!
  Iyo dadkeena fikirka aduunka.
  Riyo duulista Icarus!
    
  Indhahaygu waxay ku dheggan yihiin cirka,
  Goobtu way adag tahay in la taabto..
  Laga soo bilaabo birta ugu horeysay ee Archimedes -
  Qorshayntooda waxay ahayd mid dheer oo caajis ah!
  Halkan inantii way iska celin kari wayday oo waxay bilowday inay yool yeelato oo ay is rasaasayso... Shaqaalihii taangiyada Soofiyeedka ayaan dheg jalaq u siin rasaasta, inkasta oo qoriga is-jiidka ah ee Magda uu isna ku soo biiray. Weli, dabaylaha barafka ma aad arki kartid meesha, waxa iyo sida ay u dhacayso. Intaa waxaa dheer, labada taangi way degeen oo waxay noqdeen kuwo aan la kala saari karin barafka. Qoriga cusubina wuxuu ahaa mid aan la arki karin, aakhirkiina waxaa jiray aamusiye leh meel iftiin ah. Kani waa mashiinka ugu khiyaanada badan ee Fritz soo baxday inuu haysto.
  Kaarkii crucian, oo markaas dhinac ka laadlaadsanaa, ayaa si xamaasad leh ugu heesay:
  - Haddii dumarku dagaalamaan, waxa fiican in aanay dagaallamin!
  Waxay u ekayd intee in le'eg ayay sababi kartaa laba baabuur oo midkiiba laba iyo toban tan ah? Si kastaba ha ahaatee, kiiskan, shaqaalaha ayaa go'aaminaya wax walba. Gabdhuhu dhab ahaantii weligood ma tebin, in kasta oo dhammaan ku dhuftay aysan ahayn kuwo dilaa ah. Saddex ama afar hub oo u janjeera oo ka mid ah afartan iyo soddonkii waxay bixiyeen ricochet, ku dhawaad darsin saamayn ayaa horseeday heerar kala duwan oo burbur ah baabuurta, laakiin nooca in si fudud lagu hagaajin karaa in garoonka. Laakiin ilaa konton baabuur oo Soviet Union ah oo hubkooda tayadoodu liidato ayaa si xun u waxyeeloobay.
  Tusaale ahaan, afar iyo soddonkii taliyaha waxay bilaabeen inay matagaan markii rasaastu qaraxday. Turtii meel fog baa lagu tuuray, foostaduna waxay u rogmatay sidii isteerinka oo kale. Dadkuna way dhinteen.
  Shaqaalihii taangiyada Soofiyeedka ayaa muddo dheer garwaaqsaday in la toogto oo ay isku dayeen in ay weerar celiyaan.
  Gabdhaha shabeelku aad bay u cidhiidhi yihiin, laakiin raxanta rasaasta ee 82 xabo waxay la mid tahay Panther-ka. Inkasta oo rasaastu ay sanka dul saaran tahay, habluhuna ay xusulka kaga xoqaan. Laakiin hadda waxaa jira wax la toogto, iyo marka la soo dhawaado, way fududahay in la garaaco Ruushka.
  Gerda si degdeg ah ayay nafteeda uga gudubtay, waxayna u dirtay haan kale oo qashinka ah, waxay ku tidhi:
  - Allaw i cafi! Kuwani waa niman geesiyaal ah, laakiin mid ka mid ah taliyayaashooda ayaa gabi ahaanba waalan!
  Charlotte way dareentay, iyadoo si sarsare leh u xajinaysa:
  - Haddii ay na soo fuulaan, markaas waa dhamaadka!
  Runtii, afartan iyo soddonkii xabbadood ee dhaqaaqa ku socday, waxa ku batay qiiq, naxdin darteed. Dabcan, garaacadoodu waa naadir, rasaastu waa khaldan tahay, laakiin taangiga ayaa boodboodaya.
  Dhafoorka ayaa weli si fiican loo ilaaliyaa, hubkuna, wax kasta oo la odhan karo, waa mid tayo sare leh, sibidh ah. Tani waxay ka dhigan tahay in dusha sare ee adkaanta ay siinayso ricochet aad u fiican, sida boodka bakaylaha.
  Laakiin weli waa cabsi gudaha, waxay la mid tahay fuulista durbaanka oo lagu garaacay budhadhyo culus.
  Run ahaantii, qolku aad buu uga kululaaday hits, laakiin marka aad ku jirto bikini, way fiicantahay ka dib markaad quusto barafka. Laakiin waxa ka sii xun ayaa ah in qolofkii Soofiyeeti uu ku dhuftay garabka midig ee rullaluistu. Tan waxaa loogu talagalay waxqabadka wadista baabuurka, sida cirifka isha hoosteeda. Inkasta oo, haddii aad tixgeliso in rollers-yada aan la kicin, laakiin gaari gaar ah, ka dibna taangiga weli wuu dhaqaaqi karaa. Soo jeeso oo iska dhaaf naftaada. Tani waxay ahayd in mar hore la sameeyo. Oo sidaas daraaddeed ilaalinta dambe waa daciif. Oo xagasha u janjeera waa ka yar yahay. Haddii ay ku dhufato, way jabi kartaa. Qoryaha Ruushku sidaas uma liidan.
  Gerda ayaa si hoose u sheegtay, iyadoo mar kale ka sii daysay hadiyadda adduunyada hoosteeda qorigooda nus-tooska ah:
  - Laakiin Pasaran!
  Inkasta oo ereygan, ama halkii halku-dhigga shuuciyada Isbaanishka, ay u muuqdaan kuwo aan ku habboonayn dagaalyahannada shabeelka Jarmalka. Ka dib oo dhan, Nazis waxay ku dagaalameen dhinaca Franco. Inkastoo mararka qaarkood askartu ay si badheedh ah u qaataan farsamooyinka dadka kale.
  Markii ay xabaddu ridaysay, Charlotte waxa ay u rogtay qoriga Laska wax yar, iyo burburinta rullaluistuyada saxda ah ee qolofka ayaa iyaga ku abuuray dhibaato arrintan la xidhiidha.
  Taangiyada Soofiyeedka kuma degdegin meelaha barafku sida ugu dhaqsaha badan ee ku teedsan jidka weyn, laakiin weli boodidooda degdega ah ayaa carqalad ku ah ujeeddadoodii oo aad u dheeraysay.
  Halkan madaafiicda ayaa lagu garaacayaa meel bannaan.
  Gerdana xawli sare ayay ku shidaysaa, dhidid badan baa ka da"aysa. Gaadhi-hufan
  waxay ku siinaysaa wejiga wejiga, laakiin haddii ay ku dhuftaan bar-barneed dhinacyada...
  Charlotte ayaa ku qeylisay:
  - Oo xataa haddaan ku dhammaado gunta jahannamada, kuma soo noqon doono sariirta!
  Gabdhaha, waan toogtaa ilaa dhamaadka, laakiin madfacyada ayaa ka soo yaacaya dhinacyada oo ka mudaaya, jebinta rolalka. Gaadhigu waa dilaacday oo gaadhigu dab baa qabsaday.
  Gerda waxay gaadhay go'aan:
  - Baabuurtii waanu qarxinay oo ka tagnay!
  Charlotte waxay ku dhawaaqaysaa murugo:
  - Ma rabtaa inaad bir tuurto?
  Gerda ayaa si go'aan leh u tiri:
  - Waxaa jira waxyaabo ka muhiimsan birta, tusaale ahaan xargaha!
  Charlotte waxay iska jeexjeexday kamarad yar oo filim waxayna ku qaylisay:
  - Laakiin faa'iidooyinkeena waa la qori doonaa weligeed!
  Gerda, iyada oo faraheeda qaawan, ayaa rogtay kabaalkii dhigay walxaha qarxa oo awood u leh inay kala furfurto taangi tijaabo ah. Gabadha shabeelka ayaa aad uga xumaaday in ay burburiso shaqada farshaxankan oo kale, laakiin xaggee aadi kartaa haddii kale askarta Soofiyeedka, oo aan loo diidin geesinimada, ay qabtaan tiknoolajiyada gaarka ah.
  Markaa waxay qarxiyeen Laska oo ay quusiyeen meel baraf ah si ay u badbaadiyaan noloshooda gaarka ah.
  Magda von Singer iyo Christina sidoo kale ma aysan rabin in ay dib u gurtaan baabuurkoodana waxaa kala go'ay madfac sax ah. Tani waa qaddar - Pallas aan naxariis lahayn ee dagaal kasta. Marka ay tahay inaad dib u gurato, oo aad qalbigaaga ka tagto. Laakiin gabdhuhu waxay u dagaalameen si xirfad leh, waxayna ku guuleysteen in ay isticmaalaan ku dhawaad dhammaan rasaastoodii. Laakiin hadda waxay ku qasbanaadeen inay is aasaan, sidii masaska meel baraf ah, oo ay halkaas isku dayaan inay ka fadhiistaan hubka Soofiyeedka ee aan laga gudbi karin.
  Markaad dhididsan tahay oo aad ku jirto bikini, fuulitaanka moolka barafku maaha fikradda ugu fiican. Laakiin imisa jeer ayaad adduunkeena samaynaysaa waxa ku raali galiya? Si kastaba ha noqotee, tusaale ahaan, iftiinku wuxuu si dhab ah u maareeyay inuu heeso cagaha Christina ee cagaha rabbaaniga ah, kaas oo toogtay ilaa dhamaadka. Laakiin taasi waxay ka sii cadhaysiisay gabadhii oo ku qaylisay:
  - Sharafta iyo geesinimada laguma iibiyo!
  Magda, oo iyaduna gubatay, oo xitaa maqaarkeeda oo madoobay ay qariyeen finan, ayaa ku dhawaaqday:
  - Dabku waa kulayl, maaha dab!
  Taangiyada Soofiyeedka, si kastaba ha ahaatee, waxay fududeeyeen hawsha. Iyagoo aad u cadhaysan ayay si aan naxariis lahayn ugu soo rideen "Weasels" oo laga tegay, iyagoo daraasiin madfac ah ku riday birta jabtay. Isla markaana ay booyadihii qaar ka soo foorarsadeen xashiishka oo sidii biyo-dhacii ay u qariyeen baabuurtii Jarmalku laftooda iyo kuwii xumaanta watayba.
  Magda way guulaysatey markay dareentay:
  - Iyaga, Bolsheviks, dabcan, waa geesiyaal, laakiin aad bay u dhaqmaan!
  Christina, oo tufaysa barafkii afkeeda ku dhacayay, ayaa si lama filaan ah u muujisay caddaalad adag:
  - Ma u malaynaysaa in dagaalyahannadayadu ay ka wanaagsan yihiin?
  Magda ayaa si kaftan ah u tiri:
  - Dabcan, way fiican tahay tan iyo markii aan guulaysanay. Caucasus waa horeba annagaa leh, ka dibna Moscow waxay u jirtaa laba boqol oo kilomitir oo keliya ... - Mise waxaad doonaysaa inaad xado khudbado khiyaano qaran ah?
  Christina, oo mar hore wax walba aragtay, ayaa cagteeda ku soo kicisay il boodh baraf ah oo ay qoslisay, iyadoo xustay:
  - Mararka qaarkood aamusnaanta ayaa ah khiyaanada ugu xun.
  Habeenkii, dabaylaha baraf-beelka ah iyo baraf-kooxuhu waxay siiyeen afarta hablood fursad wanaagsan oo ay ku badbaadaan.
  . CUTUBKA 15-aad.
  Waxaa intaa dheer, ma dhicin in kuwa ka soo horjeeda ay ku dhuftaan barafka oo ay raadiyaan shaydaanka lugaha ee barafka. Sidaa darteed dagaalyahannada, oo lagu aasay barafka, dib ayay u fadhiisteen, taangiyada Soofiyeedka ayaa sii socday, horumarinta horumarka. In kasta oo in ka badan boqol baabuur laga tegay iyagoo jaban, oo qalloocan.
  taasoo keentay ficilka hablaha tigreega.
  Guud ahaan, ciidamada Soofiyeeti waxay gaareen xoogaa guulo ah maalmihii ugu horreeyay waxayna ku guuleysteen inay si weyn u dhexgalaan qaababka cadawga.
  Fritz waxay u guratay Tikhvin lafteeda waxayna isku dayday inay cag ku yeelato magaalada. Sida caadiga ah, guryaha iyo meelaha la dego ayaa laftoodu aad uga ilaalinaya ciidamada Soofiyeedka ee soo socda.
  Afartii gabdhood ee geesiyaasha ahaa waxay ku guulaysteen inay dib ugu gurtaan Tikhvin. Laakin waxay ku qasbanaadeen in ay qaataan qoriga submachine si ay magaalada u difaacaan. Laakiin booyadaha tani maaha wakhtiga madadaalada ugu fiican.
  Charlotte, oo dib uga soo ceshatay ciidanka lugta ee soo socda, oo u diraysa askari kale oo cas adduunka soo socda, ayaa muujisay:
  - Hagaag, miyaynaan ahayn daanyeero... Sidoo kale waxaan rabnaa inaan helno hantida!
  Tikhvin waxaa soo gaaray dhaawac halis ah xitaa markii magaalada ay qabsadeen Jarmalku.
  Hadda Krauts waxay kor u qaadeen xayndaabyada waxayna rajaynayeen inay dhisaan khad difaac ah oo aan la dafiri karin.
  Gerda waxay ku furtay rasaas hal xabbad ah - waxay ahayd inay daryeesho kartoosheeda. Ciidamadii Soofiyeeti waxay lumiyeen taangiyo aad u badan, sidaas darteedna ciidankii lugta ayaa ku baxay weerarka.
  Dabcan, ma jirin ku filan sidayaal gaashaaman ee moodooyinka Soofiyeedka. Sababtaas awgeed ayaa askartii loo diray inay gawracaan. Waxaana la kulmay qoryaha darandooriga u dhaca iyo qoryaha darandooriga u dhaca. Afarta qof ayaa si fiican u toogtay oo si caqli-gal ah ugu dhuunteen dhufeysyada.
  Gerda, markii uu dhigay askari kale oo Soofiyeedka, ayaa ku heesay:
  - Waxaan u baahanahay inaan gaadhno guul dagaal - haddii kale ma heli doonno wax macno ah nolosha!
  Dagaalka ayaa ka dhacay magaalada oo dhan. Bambooyinku mar hore ayay xagga sare ka soo dhacayeen, gaar ahaan maadaama cimiladu ay si muuqata u soo roonaatay, oo Krauts-na ay bilawday.
  Gerda, iyadoo cadhaysan, waxay ku tuurtay toorey faraheeda qurxoon ee qaawan, waxayna ku qaylisay:
  - Dagaalkayagu waa guul, haddii kale ma noqon karo!
  Charlotte, oo dib u soo celinaysa sidoo kale, waxay raacisay:
  - Waxaa jirta hal guul, laakiin mid weyn!
  Gerda, ayaa dhowr dagaalyahan ku gooyay dil gaaban, waxayna ku dartay:
  - Laakin guuldaradu marna ma yara!
  Qoryihii Soviet-ka ee iskood isu waday ayaa lagu soo riday Tikhvin, garoonka iyo madaafiicda go"doominta ayaa yimid wax yar ka dib. Fritz waxay xoojisay difaacooda iyo cadaadiska hawada. Ciidamada Soofiyeeti waxay soo ururiyeen diyaarado cusub.
  Muuqaalka Marseille ee halyeeyga ah ayaa si weyn u beddelay dheelitirka awoodda.
  Ace-ga weyn ayaa ku duulay ME-309, oo ah hub aad u xoog badan. Oo wuxuu si dhab ah u xaaqay qof kasta oo jidkiisa ku jiray. Xitaa ciidamada Soofiyeedka ayaa si gaar ah uga digay in bahal noocan oo kale ah uu ka soo muuqday hawada.
  Marcel qudhiisu sinaba uma uu qaadan in uu yahay qof shar ah, in ka yarna qof naxariis daran. Waxa uu rumaysnaa in markii uu la dagaallamayay Ciidanka Cas, uu gudanayay oo kaliya waajibka muqadas ah ee uu u leeyahay Dalka Hooyo. Waxaa intaa dheer, xaqiiqooyin badan oo ku saabsan gabood-fallada Nazi-ga looma ogeyn isaga. Oo wax badan ayaa loo nisbeeyay dagaalka.
  Laakiin halkan waa dagaalkii ugu horreeyay ee dameerka ka dib soo laabashadiisa. Duqeymaha Soofiyeedka, diyaaradaha weerarka iyo dagaalyahanada ayaa duulaya. Waxay si cad u rabaan inay dagaal ba'an ku qaadaan cutubyada dhulka ee Wehrmacht. Laakiin Marcel waxaas oo dhan wuu arkayaa oo masaafo shan ama lix kilomitir ah ayuu dab ku furayaa, oo xitaa sanka ayuu ku foodhayaa.
  Mashiinnada Soofiyeedka iyo geesiyaasha geesiyaasha ah weli may arkin cadawga markii ay diyaaradahoodu bilaabeen inay qarxaan oo baalashooda ay bilaabeen inay burburaan. Marcel waxa uu toogtay isaga oo aan ujeedin, laakiin si dareen leh. Waxa aad mooddaa in uu hore u sii ogaa halka uu duuliye kastaa ka duuli doono oo uu hagi doono bahalkiisa baalasha leh. Haddaba waxaa soo baxday in nin dhallinyaro ah oo weji dhallaan ah uu xaaqaya armada garbaha leh.
  Sannadka cusub, inkasta oo uu baraf ahaa, haddana waxa uu noqday mid kulul. Ciidamada Soofiyeedka ayaa si ba'an oo joogto ah u weeraray waxay isku dayeen inay qaataan Tikhvin. Fritz waxay si adag u difaaceen naftooda, iyagoo isku dayaya inay sii joogaan magaalada, halkaas oo quudinta halbowlaha aan la qiyaasi karin ee Leningrad. Intaa waxaa dheer, waxaan ka sheekeynaynay sharafta ciidamada Jarmalku, oo ay ku adkayd, ceebna way ku noqotay inay ka tanaasulaan magaalooyinka waaweyn.
  Nasiib wanaag, cimiladu way hagaagtay, tiro badan oo duqaymo cadaw ah, gaar ahaan Yu-288, ayaa ku dhuftay jagooyinka ciidamadii Soofiyeeti, waxayna duqeeyeen isgaarsiineed.
  Diyaaradihii Soofiyeeti ee Yak-9 iyo Lagg-5 aad bay uga liidatay cadawga xagga hubka iyo xawaarahaba. Gaar ahaan, ME-309, sida masduulaagii, ayaa garaacay baabuurta Soviet daciif ah. Intaa waxaa dheer, Jarmalku waxay sameeyeen xeelad laba-addoon ah, taas oo suurtogal ka dhigtay in ay si wax ku ool ah u isticmaalaan faa'iidadooda tirooyinka waxayna yareeyeen qaar ka mid ah dhibaatooyinka maneuverability ee kuwa adag, kuwa aad u hubaysan, laakiin baabuurta Jarmalka ee culus ee Focke iyo ME. Intaa waxaa dheer, diyaaradaha ME-262 ayaa bilaabay inay ka soo baxaan wejiga, inkastoo mashiinkani aanu weli ahayn mid farsamo ahaan la isku halleyn karo, iyo sidoo kale fudud, maneuverable iyo wax ka beddelka jaban ee HE-162. Mashiinka dambe wuu sahlanaa in la soo saaro oo farsamo ahaan aad looga kalsoonaan karo jet Messerschmitts. Laakiin si ay u shaqeeyaan, duuliyeyaal aqoon sare leh ayaa loo baahnaa. Taas oo xoogaa hoos u dhigtay tayada wanaagsan ee horumarkan sida miisaanka hooseeya ee diyaaradda - kaliya 1.6 tan marka ay madhan tahay, qiimo jaban iyo wax soo saarka wax soo saarka, iyo maneuverability ugu fiican adduunka.
  Laakiin kuwa Jarmalka ah ee si fiican u yaqaan mashiinkan ayaa ammaanay. Huffman, oo ahaa duuliyaha nambarka labaad ee ka dambeeya Marseille, oo weli aan la heli karin, ayaa si gaar ah u guulaystay. Isaga oo dhaafiyay natiijada 300 oo baabuur oo la soo riday, Huffman waxa uu helay abaalmarinta sare ee Cross Knight ee Cross Iron, oo leh caleemo geed, seefo iyo dheeman. Xeeladdiisa ah inuu u dhawaado sida ugu macquulsan, ka dibna garaacista iyo dib u duulista ayaa ugu habboon HE-162. Markaa Huffman wuxuu isu muujiyay inuu yahay sayid aad u wanaagsan oo dagaal dhow. Inkasta oo natiijada Marseille ee 3117 diyaaradood la soo riday ay tahay mid aan weli la gaadhi karin.
  Waxaa intaa dheer, Janaayo 2, 1944, duuliyahan halyeeyga ah ayaa ka soo muuqday cirka, si kastaba ha ahaatee wuxuu ku qanciyay Hitler, isaga oo xusuusinaya in ciidamada Jarmalku ay ku jiraan qaab xun, iyo qalabka Jarmalka ee xoogga badan ayaa si cad u siinaya barafka. Sidaa darteed waa lagama maarmaan in la siiyo sahayda hawada ee ku wareegsan Tikhvin, halkaas oo ciidamada Jarmalku degeen, iyo in la duqeeyo dhammaan waddooyinka magaalada.
  Gabdhaha shabeelka ayaa dhulka ku tooganaya, super ace-ga ayaa gool ka dhalinayay cirka.
  Maalintii ugu horeysay, Marseille waxay samaysay lix nooc waxayna soo ridday in ka badan boqol diyaaradood oo Soviet ah. Run ahaantii, 4-tii Janaayo cimiladu si lama filaan ah ayey u xumaatay... Duufaan baraf ah ayaa kacday, ciidamada Soofiyeedka ayaa soo galay magaalada.
  Afarta hablood ee quruxda badan ee Terminator waxay door bideen inay si wadajir ah u dagaalamaan - garab iyo garbaha. Si gaar ah u qurux badan oo dilaa ah. Qabowga dartiis, waxa lagu qasbay in ay xidhaan camouflage oo ay ku dagaalamaan dhar cad.
  Wiilkii ninja Karas ayaa isna u yimid inuu caawiyo. Joojiye caruureed oo aan baqdin lahayn, dhaxanta kama baqin oo wuxuu ku dagaalamay surwaal gaaban oo keliya. Waxa kaliya ee uu ku ilaalin lahaa waxay ahayd kareemka camouflage, kaas oo maqaarkiisii shukulaatada ka muuqday caddaan hoostiisa barafka sii dhacayay, oo daboolay dhammaan waddooyinka. Waxaa intaa dheer, wuxuu u adeegsaday tuurista cajalado bir ah oo dhuuban iyo seef katana dagaalka. Laakiin, dabcan, si fiican ayuu u toogtay, iyo hubkii la qabtay. Si kastaba ha ahaatee, gabdhuhu sidoo kale ma seegin isticmaalka qoryaha darandooriga u dhaca.
  Hubka noocaan ah ayaa ka awood badan qoryaha darandooriga u dhaca, iyo tan ugu muhiimsan oo la isku halayn karo. Si kastaba ha ahaatee, qoryaha MH-44, sida caadiga ah, ma aysan ogolaanin Jarmalka. Jiilaalkii saddexaad, mashiinka dagaalka ee Jarmalka ee saliidda leh ayaa diyaar ahaa. Gaar ahaan, xitaa duufaan baraf ah, Focke-Wulf iyo ME, oo isticmaalaya kuleyl, waxay ku guuleysteen in ay xanuunsadaan, inkastoo ay xaddidan yihiin, irbado ku saabsan ciidamada Soofiyeedka.
  Gerda ayaa toogtay isagoo gacan ka gees ah, isagoo isku dayaya inuusan eegin jihada ay askarta Soofiyeedka u dhacayaan. Qaar badan oo ka mid ah dagaalyahanadu waxay ahaayeen kuwo aad u da'yar, toddoba iyo toban ama lix iyo toban jir. Ciidanka lugta waxaa lagu shaqaaleysiiyay dhul go'ay, iyaga oo kor u qaadayay dhammaan agabkii. Runtii, wax badan ayaa lumay.
  Laakiin Krauts-ka waxaa ku jira ajaanib badan. Gaar ahaan Iswiidhan oo ay Naasiyiintu ku guulaysteen doorashooyinkii dhawaan dhacay, dhulkan calooshood u shaqeystayaal ahina waxa uu hoos yimaadaa xukunka Saddexaad. Hagaag, laba qaybood iyo afar guuto oo Iswidhan ka socda ayaa hore u yimi tabaruc ahaan. Dalka laftiisa waxa ka socda isu soo baxyo iyo mudaaharaadyo ay ku dalbanayaan dagaal. Waxayna xidhaan sawirada Hitler iyo Charles XII.
  Markaa soo gelitaanka Iswiidhan ee dagaalka tooska ah waa arrin waqti ku filan. Isbaanishka iyo Boortaqiiska ayaa mar horeba dagaal ku dhex maray, laakiin waxay u dirayaan ciidamo aad uga sii fog koonfurta. Oo hadda jiilaalka waxay guud ahaan isku dayaan inay fuulaan meel ka baxsan cirifka Caucasus. Kooxda reer Brazil ayaa sida muuqata diyaar u ah inay u boodaan badhtamaha Aasiya, halkaas oo dhaqdhaqaaqa Basmachi uu la soo baxayo firfircooni hor leh.
  Laakiin kuwan oo dhan waa faahfaahinta; Nimankani waxay u dagaalamaan si cadho leh, iyagoo garwaaqsan in jidh dil xun iyo sanka laga fursan karo ay ku sugayaan iyagoo maxaabiis ah. Ka warran Jarmalka? Si kastaba ha ahaatee, ma aha sonkor! Waxay sidoo kale yeelan doonaan waqti adag, qaar badan ayaa ku dhiman doona Siberiya, laakiin weli si aan kala sooc lahayn uma deldelaan doonaan.
  Gerda, iyada oo beddeshay clip-ka oo ay hoos u dhigtay askartii ku labisan koofiyadaha cawl - Ruushku ma haystaan dhar ku filan oo dhan oo dhan, waxay qiyaaseen waxa sugi kara haddii la qabto ... tacabur qabow. Run, way ka sii dari doontaa Siberiya. Marka uu dhaxanku kugu soo gaaro - kulaylka ololka ayaa ka sii fiican. Saxaraha, waxay si degdeg ah ula qabsadeen ciidda kulul oo waxay ku ordeen cago-la'aan, laakiin halkan ma aysan dhicin sidaas. Dhawr saacadood ka dib markii aan bikini dhexda ku jiray oo dhaxanta ku jirtay, waxa bilaabmay gariir oo waxa aan ku qasbanaa in aan ku kululeeyo qolka qubeyska. Halkaa, dhallinyaradoodii oo ka tirsan guutada SS-ta ee sare waxay jidhkooda ku diiriyeen dharbaaxo xaaqinka ah. Hagaag, oo ma aha oo kaliya xaaqinka, dabcan - waxaa la doortay, guys Aryan qurux badan, taasi waa waxa aad u baahan tahay!
  Waxay mar horeba si buuxda u lumiyeen xishoodkoodii hore, ama laga yaabee, liddi ku ah, waxay heleen dabacsanaanta macho dheddigga ah. Laakiin hadda waa inay dib u noqdaan wax yar - ciidamada lugta ee Soofiyeedka, oo buuxinaya hababka meydka, ayaa si aad ah ugu soo dhawaaday oo bilaabay inay tuuraan bam-gacmeedyo.
  Waxay ahayd lagama maarmaan in la jebiyo fogaanta si aan ugu hoos dhicin roobdhagaxyaalaha jajabka.
  Magda waxa ay heshay goyn yar oo firir ah, jawaabteedana waxa ay ku ridday siddeed xabbadood saddex ilbiriqsi gudahood. Askartii Soofiyeedku waxay ku dhawaadeen iyagoo aan jabin, wax yar uun bay foorarsadeen, clip-kuna wuxuu helay dhibanayaal. Christina sidoo kale waxay soo baxday siddeed wareeg. Ibliiskii cas ee gardarada ahaa ayaa nafteeda iska leh:
  - Waallida geesiyaasha, waxaan u heellanaa hees!
  Laakiin askarta Soofiyeedka ayaa sida muuqata go'aansaday inay caddeeyaan in tani ay tahay xigmadda nolosha. Qoriga Jarmalka ayaa si xoog leh u garaacaya, rasaastiisana waxay u muuqataa mid la iska indha tiray. In kastoo askartu ay dhacaan, kuwa badbaaday ayaa sii ordaya oo xitaa bam-gacmeedyada ku tuuraya meel bannaan, in kasta oo tan hore loo samayn karo.
  Karoofiga crucian-ka ayaa si xeeladaysan u tuura saxanadaha, isaga oo laba ama saddex askari mid ku gooya. Kadibna wuxuu ku weeraray seeftiisa, taas oo goysa qoryaha darandooriga u dhaca iyo qoryaha - si fudud sida taraqyada!
  Wiilka ninja weli aad buu u yar yahay, wuxuu u muuqdaa kow iyo toban ama laba iyo toban jir, laakiin aad ayuu u dheereeyaa ... ma haystaan wakhti ay ku garaacaan ama isku difaacaan. Ilmaha ayaa koray oo la tababaray ilaa markii uu dhashay, waxa uu ku tuuray seefo ilmaha, kuna qasbay in uu iska furo oo uu ka gooyo xadhig, isaga oo dhex geliyay god baraf ah, oo dhigay bisado si gaar ah u tababaran. Hagaag, iyo wax ka badan, u beddelashada wiil hibo hidde ahaan u leh mashiinka dhimashada dhabta ah. Hooyadii waa ninja jiil shan iyo labaatanaad ah, aabbihiis waa saaxir xoog leh oo Siberian ah, iyo cadawga fikirka ee Soviet, dawladda "Soviet". Hidde-yaqaanno heer sare ah iyo tababar sixir ayaa wiilka ka dhigay kan ugu wanaagsan ninjas. Iyo si dabiici ah, Emperor Hirohito, si uu u tuso Jarmalka in aysan ahayn supermen-ka ugu fiican, laakiin in ay jiraan guys wanaagsan oo Japan ah, wuxuu u diray wiilka Jarmalka-Soviet hore.
  Kalluunka Crucian (kalluunka crucian wuxuu calaamad u yahay kibirka iyo firfircoonida samurai!) Waxay u soo baxday inuu yahay dagaalyahan u qalma.
  Tusaale ahaan, cagihiisa oo qaawan, oo saacado badan oo qabow daran ku jira, in yar oo casaaday, ayuu soo tuuray bir timaha ka khafiifsan. Oo gacantiisa waxaa ku jira laba seefood hal mar, si ay u fududaato in la gooyo safafka cufan ee cadawga. Sidee u cabsi badan tahay joojinta ilmahan, in markii ugu horeysay askartii Soofiyeedka, iyagoo aan difaac u lahayn dharbaaxada seefaha iyo furitaanka discs, dib u noqoshada iyagoo la kulmay cabsi dhab ah.
  Gabdhuhu, iyagoo bedelay cajaladaha, waxay bilaabeen inay si degdeg ah u toogtaan, ama halkii, xitaa si degdeg ah.
  Meydadka ciidamada lugta ayaa lagu soo ururiyay tuulooyin. Waxa ay ku dhawaadeen in ay isla markiiba barafoobaan, waxaana kor u fuulay askar cusub. Sidan ayay u fuuleen oo khasaare ugu xisaabtameen. Laakiin ninja ayaa soo galay dagaalka iyo mar kale, sidii iyadoo mowjado cabsi ah ay sii daayeen.
  Weerar quus ah ayaa socday ku dhawaad maalintii oo dhan. Kharashka khasaaraha weyn, ciidamada Soofiyeeti waxay qabsadeen dhowr baloog, iyaga oo dib u riixaya Jarmalka dhowr xariiq. Laakin taageerada madaafiicda oo liidata - Duulimaadyada Jarmalku waxay duqeeyeen khadadka tareenada maalmihii hore, iyaga oo ka reebay saadka iyo dhaawacyo badan oo soo gaaray cutubyadii soo socday, waxay ku qasabtay dhaqdhaqaaqa lugta inuu si ku meel gaar ah u joojiyo.
  In kasta oo ay khatari lahaayeen xeeladahaas, haddana taangiyo ayaa lagu tuuray dagaalka. Waxay ahayd lagama maarmaan in la jebiyo cadawga u dhow Tikhvin ilaa Fritz, iyaga oo isticmaalaya faa'iidadooda tiknoolajiyada, ayaa sii daayay magaalada.
  Weerarkan, go'aan halis ah ayaa la gaaray - in la isticmaalo taangiga IS-2. Gaadhi si gaar ah loogu nashqadeeyay taangiga wax-soo-saarka. Maadaama hubka xoogga badan, oo ay ugu wacan tahay xadiga dabka oo hooseeya iyo saxnaanta dabku aad u liidato, si liidata ugu habboon la dagaallanka taangiyada dadka kale, laakiin waxa ay si guul leh u burburin kartaa bartilmaameedyada aan hubaysnayn.
  Marka, in kasta oo taangiyada xaaladaha magaaladu ay yihiin kuwa is-qarxiya, haddana waxaad u baahan tahay inaad ka gudubto boosaska, xitaa wejigaaga.
  Afarta iyo soddonka ayaa noqon doona kuwa ugu horreeya ee dhaqaaqa. Gaadhi yar yar oo aan waaweynayn ayaa ku ordayay waddo cidhiidhi ah... Bam-gacmeedyo iyo Molotov cocktails ayaa ka da'ay saqafka sare ee roobka. Dabadeed taangiyo cammuud ah oo ay ku jiraan baasiin iyo napalm ayaa qarxay. Laakiin khasaaraha culus ma joojin shaqaalihii taangiyada ee USSR. Iyaga oo boqollaal baabuur ku waayey, waxay ku soo jabeen badhtamaha magaalada, halkaasna waxay ku galeen dharbaaxo adag. Xataa kartoonnada Faust ee waxtarka leh, kuwaas oo burburiyay hubkii daciifka ahaa ee afarta iyo soddonaad, ma aysan ka baqin askariga Soofiyeedka.
  Saddex ciidan oo taangiyo ah ayaa hal mar lagu tuuray dagaalka. Stalin xitaa wuxuu go'aansaday inuu ka tago shaqo joojinta labaad ee jihada Voronezh, aawadood guul muhiim ah oo laga gaaray Tikhvin iyo badbaadinta "Cradle of Revolution". Xitaa haddii shidaalka lagu soo saaro si waafaqsan xad adag, laba saacadood oo baabuur wadista maalintii, saliidda Caucasian waa la waayayaa, horumarinta beeraha cusub waxay u baahan tahay wakhti iyo lacag, khayraadka bini'aadamka kuwaas oo aad uga maqan Boqortooyada Soofiyeedka. oo ku xidhan dagaal laba waji ah.
  Laakiin Tikhvin waa halbowlaha Leningrad iyo waddada nolosha, iyo tan ugu muhiimsan, waa calaamad muujinaysa in ciidamada Soofiyeeti ay awoodaan oo ay awoodaan inay ka adkaadaan faashiistayaal badan oo si fiican u hubaysan. Marka, kuma taagnaan doono qiimaha...
  Taangiga IS-2 wuxuu u muuqdaa mid cajiib ah - sidoo kale wuxuu la mid yahay afarta iyo soddonka, kaliya turret ayaa horay loo sii waday xitaa in ka badan. Dabcan, foosto lafteedu waa dhumuc weyn oo dheer, lama barbar dhigi karo T-34-76, oo weli ka taliya goobta dagaalka. Inta lagu jiro Janaayo oo dhan, wax ka badan boqol T-34-85s ayaa la soo saari doonaa iyada oo loo marayo dadaalka titanic.
  Xaqiiqdu waxay tahay in baylahnimada wejiga turret-ku ay tahay mid muuqda - waa mid siman oo aan aad u cufan.
  Crucian carp, oo taangiyada ku tuuraya bambooyinka qarxa oo yaryar balse aad u xooggan, ayaa ku soo orday hablihii oo u soo jeediyay:
  - Aynu qabsanno IS-2 oo fuulno?
  Magda waxay taageertay fikradda:
  - Dabcan, aynu u tagno fuul! Waxaan seegay gogol-gooyada.
  Gerda ayaa uga digay wiilka:
  -Taangigani waxa uu leeyahay afar qori!
  Karas ayaa gabdhihii indhaha ku dhuftay, isagoo arkay:
  - Taasi way fiican tahay. Wax yar ka dib ciidanka lugta ayaa mar kale soo weerari doona, adiguna waad jari doontaa!
  Magda waxay nuuxday wiilkii ninja:
  - Degdeg, joojiye!
  Cidhibta casuuska ah ayaa u soo iftiimay sida baalasha kaneecada, ilmaha karateega ayaa ka orod badnaa orodyahankii Olombikada. Si uu u bilaabo, wuxuu ku tuuray buro yar oo xirmo qiiq ah ku taal IS-ga xoogga leh. Fal-celin baa kacday, waxaana soo baxay qiiq qaro weyn. Isla markaana, dayuuradaha madow waxay u kala firxadeen jihooyin kala duwan, iyagoo indho tiray dayuuradihii qoriga mashiinnada waday.
  Markii uu jaray dhowr ciidan oo lug ah, Karas waxa uu u duulay sidii dhagax dhagax ka sameysan oo ballista laga soo tuuray oo koray munaaraddii. Waxaan isticmaalay jillaab gaar ah si aan u furo dillaaca oo aan dib ugu soo celiyo daboolka culus. Markaa wax waliba waa fudud yihiin - laba lulid oo laba seefood ah iyo shan xubnood oo ka mid ah shaqaalaha taangiga culus ayaa madaxyada kala qaybiyay. Gabdhaha ayaa sidoo kale ka daba booday, iyagoo iska tuuray dhogorta dhogorta ah waxayna mar kale isku arkeen bikinis. Waa maxay sababta ay u diirran tahay taangiga marka aad wadid? Matoorka naaftada ee 520 hooras wuxuu si fiican u diiriyaa birta. Haa, cagaha qaawan ee gabadhu waxay dareemayaan baabuurka laftiisa si aad uga fiican marka loo eego kabaha jiilaalka ee gaarka ah oo leh cirifka caagga ah ee feeraha leh. Adeegga quartermaster Jarmalku wuxuu tixgeliyey waayo-aragnimada jiilaalka adag wuxuuna abuuray qalab cusub oo aan cagtu aad u barafeynin qabowga. Runtii waa wax laga xishoodo in Krauts ay kabo kabo ka qaateen dadka deegaanka oo ay naftooda u jiidayeen. Mise waxay isku duubeen maro-dhoobo.
  Karas ayaa bushimaha ka dhunkaday Magda oo macsalaameeyay oo yidhi:
  - Hagaag, tani waa taangiga adiga! Waxaan ku dagaallami doonaa meesha aan ogahay sida loo dilo si aad uga wanaagsan.
  Gerda, oo u riyaaqsan, ayaa dhunkatay ciribta jilicsan ee wiilka, waxayna tidhi:
  - Waxaad tahay mucjiso!
  Christina waxay raacisay:
  - Halbeegga Aryan!
  - Waan ogahay! - Tomboy ayaa yidhi oo wuxuu ku booday qabow isagoo hal booday oo ka soo booday qulqulka furan ... Kadibna daboolkii ayaa ku dhacay qaylo ... Gabdhihiina waxay heleen fursad ay ku dagaalamaan hubka cadowga. Qorigana runtii waa mid awood badan. Kaliya kuwa dhowaan soo muuqday Lev-3, ama sidoo kale loogu yeero "Royal Lion" oo leh madfac 128 mm ah, ayaa ka xoog badan. Laakin haantani wali waxay ku taal dhanka hore oo hal nuqul ah. Waxaa la tusay intii lagu jiray dabaaldega Noofambar 8-deedii Fuhrer la haysto. Dabcan, wali kuma jiro taxanaha. Jid ahaan, IS-2 waxay ku socotaa orodkeedii ugu horreeyay.
  Ilaa hadda, xitaa shaqaalaha taangiyada Soofiyeedka ma aysan ridin hal xabbadood, sida muuqata waxay si hubaal ah u doorteen bartilmaameedkooda.
  Christina waxay si jeesjees ah u tidhi, iyada oo rogtay habka:
  - Haa, walxo duug ah... Ma jiro wax otomaatig ah halkan wax walbana waa in lagu sameeyaa gacanta...
  Gerda, oo cunay eyga isagoo tilmaamaya, ayaa tiri:
  - Aragtiduna waa wax xun, muuqaalkuna waa mid aan muhiim ahayn. Aad uguma fiicna hadafka la hiigsanayo.
  Magda, iyada oo lugteeda qaawan ku taabatay gudbinta oo sanduuqa rogtay, ayaa tiri:
  - Haddana, marka loo eego soddon iyo afar, waxaa jira xoogaa horumar ah. Gaar ahaan, beddelidda gears way fududahay. Qolku waa yara cidhiidhi, laakiin waad dhaqaaqi kartaa wax ka badan ama ka yar. Rasaastu runtii kuma filna. Sideed iyo labaatan madfac...
  Gerda ayaa si macquul ah u xusay:
  - In lagu toogto tiro xaddidan oo bunkers ah, way ku filnaan kartaa, laakiin dagaalka taangiyada buuxa kuma filna.
  Charlotte waxay sidoo kale ka heshay waxyaabo wanaagsan taangiga:
  - Laakiin hubka mashiinada ayaa heer sare ah! Afar qori oo mashiinno ah ayaa ku siin kara difaac wanaagsan. Ka dib waxaan eegay "Mouse" - waxay leedahay oo kaliya laba "cafis" baabuurka noocaas ah ...
  Christina, oo kicinaysa mishiinka, ayaa xaqiijisay:
  - Taasi waa! Kani ma hub baa loogu talo galay taangi culus oo boqol iyo siddeetan tan ah?
  Magda, sidii canug cuntadii dishay gisi, ayaa u qaylisay:
  - Digaagga ayaa qoslaya!
  Matoorka naaftada ayaa waqti adag ku haya dardargelinta haanta. Waxaa la arki karaa in IS-2 ay wali ku socoto wadada weyn, laakiin marka wadada ka baxsan ay xarunteeda cuf-isjiidadka hore loo wareejiyo waxay yeelan doontaa saameyn. Laakiin waxba, ilaa inta aad ku nasan karto oo aad dooran karto yool u qalma...
  Magda waxay furtay haanta taangiga si ay aragti fiican u hesho hareeraheeda.
  Laakiin halkan waa IS-2 kale, waa fikrad wanaagsan in la isticmaalo taangiyadan oo kale si aad ah. Gadaashiisa waxaa jira saddex IS oo kale, laakiin mid ka fudud 85 mm. By habka, kan ugu khatarta badan, wuxuu awood u leeyahay inuu si toos ah u qaato baabuur, oo si degdeg ah u garaaco ...
  Magda waxa ay go"aansatay in ay ka toogto meel u jirta laba kilomitir. Waxay ku dalbatay cod yar:
  - Toos u toog wejiga munaaradda... Iyo... Waad fahantay!
  Gaadhigii ayaa istaagay, si habsami ah uma socdo, Gerda oo ka cabanaysa tayada indho-shareerka, oo ay u badan tahay in ay dhallin-yaro aan tabobar lahayn ayaa foostadii la timi. Gabdhuhu waxay gacan ka geysteen raritaanka madfaca miisaankiisu yahay hal rodol iyo badh. Halyeyga timaha cad ayaa dhabankeeda saaray oo isku dayay inuu dareemo gaariga shisheeyaha. Ka dib oo dhan, iyadu weligeed ka soo ridin qori this, model 1931, ka hor. Xoog badan, laakiin duugoobay, leh madfac fiiqan oo xasaasi u ah ricochet. Guud ahaan, qoriga, dabcan, looma qorsheynin taangi. Laakiin sida muuqata wax ka beddelka ka hortagga taangiga ee qoriga 107 mm, oo la sameeyay 1940, wuxuu noqday mid aan la isku halleyn karin oo lagu qasbay in laga tago. Oo halkan waxaad u baahan tahay inaad ku dhufato bartilmaameedka xaaladaha muuqaalka liidata ee fogaan ah 2000 mitir. Haa, wayna adkaan doontaa in cadawgu ka jawaabo oo uu garaaco, laakiin...
  Gerda waxay dhunkatay cirifka qoriga, si degdeg ah uga eegtay daloolka, waxay ku soo qaadatay sacab baraf ah oo carrabkeeda leh, way liqday, cidhibteedii qaawan ee ay ku nasatay kabaalladii iyo... soo ridday!
  Wax badan bay iga siisay oo waxay iga gilgishay cududahayga iyo weylahayga, oo ay qiiq u urayaan.
  Midka xaadirka ah ayaa ku duulay baal dheer oo... IS-2 oo ka horeysey waa ay istaageen, sigaar ayey bilaabeen, ka dibna rasaastii ayaa bilowday in ay qaraxdo...
  Magda ayaa si farxad leh ugu jawaabtay:
  - Markaa waanu siinay iyaga! - Si macquul ah, ama si caqli-gal ah, oo lagu jahawareeriyo fikradaha, ayay raacisay. - Ma aha nin wax sawira hubka, laakiin hubka dadka!
  Gerda ayaa ku qaylisay:
  - Dib u soo rar!
  Gabdhuhuna way kacsanaayeen ... Dabcan, tani maaha "Tiger" iyaga, waa inay dhididsan yihiin, laakiin way ka sii xiiso badan tahay habkan, gaar ahaan tan iyo taangiga taagan si dhakhso ah u qaboojiso. Birtu waa kaari wanaagsan.
  Mar labaad Gerda ayaa si degdeg ah oo kalsooni badan u toogtay. Kooxda IS ayaa sii waday dhaq-dhaqaaqa, waxaana muuqata in aysan wali ogaanin halka ay qoryaha ka soo ridayeen. Joojintuna maaha caado Ruush ah. Mar haddii amar la helo...Qofka labaadna wuxuu durba si kalsooni leh u garaacayaa bartilmaameedka...
  Gerda ayaa bushimaheeda leefleefa oo amar ku bixisay:
  - Midka saddexaadna halkan...
  Aad u daahay, IS-1 afraad ayaa rasaas ku furay socodka... Iyo si la yaab leh, way ku dhufatay, in kasta oo ka fogaanshiyaha gaariga socda ay ku dhowdahay wax aan macquul aheyn, laakiin shaqaalaha ayaa go'aaminaya wax walba! Si kastaba ha ahaatee, masaafada qoriga 85mm aad bay u dheer tahay, ka baxsan xadka dhexgalka. Laakin waxaa ka dhacay onkod weyn oo ka dhacay turubka iyo hubkii hore oo foorarsaday. Gerda ayaa jawaab celin u dirtay "xaraf-xirmo" afraad oo miisaankeedu yahay hal rodol iyo badh... foodda hore ee taangiga IS-1 ayaa kala dillaacay iyo carrab liimi ah ayaa cirka sare ugu kacay.
  Habluhu si qurux badan ayey u dagaalameen... maalintaas ayaa nasiib u yeeshay. Laakiin awoodaha ciidamada Soofiyeedka maaha kuwo la barbar dhigi karo.
  In kasta oo dadaalladii Fritz-ka oo dhan, Janaayo 13, oo ay ku baxday dadaal weyn iyo khasaare weyn, Tikhvin ayaa la qaaday... mar la soo xulay taangiyada Lev, isku dayaya in ay badbaadiyaan difaaca geesinimada.
  Wiilkii ninja ah iyo afar gabdhood ayaa ku soo baxay koox gaar ah oo ah qaabka saddexda muskete. Yacni, halkaas oo ay suurtoobi wayday in si deggan looga gudbo dagaal iyo meydadka. Dabcan, IS-2 waa in laga tago, laakiin jidka, si lama filaan ah, waxaan sidoo kale la kulannay taangi T-34-85 naadir ah, baabuur la rabay in lagu beddelo qoriga T-34-76 ee duugoobay oo aan ku filnayn. .
  Gaadhigu waxa uu lahaa qolof la mid ah iyo shasi, balse ka weyn oo leh madfac dheer oo dhumuc weyn leh. Qorigu wax yar ayuu ka hooseeyaa marka la eego awoodda Panther-ka, labadaba sababtoo ah xawaaraha hore ee madfaca oo hooseeya iyo tayada rasaasta. Laakiin weli farqiga umay muuqan mid xad dhaaf ah sida 76 warqad garaaf ah.
  "Tiger" caadiga ah waxay horeyba khatar u tahay, "Libaax" weli ma aha - sidaas darteed 100 millimitir oo ka mid ah ayaa u janjeera. Inkasta oo xagal gaar ah ay ka soo muuqatay fursad. Ama qaybta hoose ee jirka, laakiin sidoo kale raad-raaca ilaalada.
  Taangiga ayaa la fuulay oo laga saaray shaqaalihii saarnaa. Dabcan waxaa jiray dhiig ku daatay gudaha. Baabuurka laftiisa gabi ahaanba waa cusub yahay, laakiin xamuulka rasaastu waa dhexdhexaad - kaliya 35 wareeg. Qolku aad uma ballaadhana, laakiin wuu ka roon yahay kii hore oo afar iyo soddonaad ah.
  Gerda wuxuu leeyahay:
  - Oo halkan waxaa ku yaal munaaraddii taliyaha. Taas macneheedu waxa weeye in aanu leenahay tartan adag. Hadda Ruushku ma noqon doono indho la'aan.
  Magda si xaasidnimo leh ayay u dhoola cadaysay waxayna tidhi:
  - Ruushkuna si fiican ayay u tooganayeen, in kasta oo ay ka muuqatay muuqaal xun. Intaa waxaa dheer, munaaradda ayaa noqotay mid weyn oo sahlan in la galo!
  Gerda aad bay ugu qososhay tan:
  - Hagaag, haa! Tani waa dhibka ugu weyn ee haysta booyadahayaga iyo, malaha, faa'iidada taajka ee haantani! Isku day, hel!
  Charlotte ayaa ku heesay:
  - Kow, laba, shan! "Tiger" ayaa u soo baxay inuu toogto!
  Christina isagu wuxuu leeyahay:
  - Si aad ula kulanto T-4, lugaha sare, gacmaha ballaaran!
  Waxayna ku yaaceen taangi si fudud uga dhaqaaqi jiray IS...Gerda waxay xasuusatay sidii ay afar qori oo mashiinno ah ugu garaaceen ciidankii lugta Soofiyeedka. Si fiican ayay u gooyeen, laakiin Ruushku xitaa ma ogaanin halka nasiib-darradan oo kale ay ku dhacday. Laakiin, markii ay ambabaxeen, ayay weerar ku qaadeen, iyagoo tuuraya bam-gacmeedyo...Lammaane iyaga ka mid ah, in kasta oo ay masaafo wanaagsan u jirtay, ayaa kor u kacay oo ku qarxay munaaraddii. Dabcan, hubka 100 iyo 90 milimitir IS waxa ay la mid tahay pellet maroodiga, laakiin si aan fiicneyn ayay u qaylisaa. Haa, iyo diirka waa la gooyn karaa.
  Markaa waxay noqotay inaan matoorka kiciyo oo aan dib u gurto. Kaddibna kartooladii waa ka dhammaadeen. Waxay jareen in ka badan boqol askari oo cas.
  Gerda waxay la yaabtay quudhsiga dhimashada ee dadka Soofiyeedka. Carabtu iyaga oo ballamaha xaramka iyo daaraha luulka ah, ayaanay jirin meel u dhow oo loo huray. Laakiin kuwani waa cawaaniyiin- qoom aan rumayn aakhiro iyo sheeko-xariiro ku saabsan Jannada Cadnin. Maxaase ku kalifay inay si madax adayg ah u dagaalamaan iyadoo natiijada dagaalka la sii cayimay oo aanay taasi ahayn wax kale oo aan ahayn cadhada kuwa halaagga ah?
  Tani aad ayey u adagtahay in la fahmo oo la fahmo.
  Inkasta oo, dabcan, ay jiraan qaar badan oo ka mid ah khaa'inul waddan Ruushka. Lixdii bilood ee uu jiray Vlasov "Ciidanka Xoreynta" wuxuu sameeyay lix qaybood iyo sagaal guuto oo kala duwan. In kasta oo, dabcan, ay caddahay in askariga Wehrmacht uu ka fudud yahay ka shaqaynta shan iyo toban ilaa lix iyo toban saacadood mishiinka raashinka aad uga xun, laakiin weli ... Sababaha qaarkood, qaybinta Jarmalka oo ka kooban maxaabiis hore oo dagaal ma aha ka muuqda wajiyada...
  In kasta oo, si kastaba ha ahaatee, waxaa jira tiro yar oo Jarmal ah oo maxaabiis ah, iyo Soofiyeedka ... Waxay u muuqataa inay horeyba u jireen in ka badan lix milyan iyo badh. Waxaa laga yaabaa inaysan jirin dad badan oo Vlasovites ah, inkastoo maxaabiis badan loo kala firdhiyey qaybaha qaranka iyo guutooyinka ay maamusho SS. Intaa waxaa dheer, qaar ka mid ah Ruushka ayaa loo diray qaabdhismeedka gobayaal iyo boqortooyooyin.
  Laakiin xaalad kasta, waxay ku guulaysteen inay qaataan Tikhvin, in kasta oo cimilada ay soo hagaagayso iyo bam aad u weyn. Inkastoo ay bixiyeen qiimo aan la rumaysan karin.
  Gerda ayaa heshay dalabka oo ku toogtay afar iyo soddon ka mid ah qaybta miisaanka fudud. Heerka dabku waa ka sarreeyaa, markaa waxaad dareemi kartaa kalsooni dheeraad ah. Hal mar, ka dibna ilbiriqsi, iyo ugu dambeyntii taangiga saddexaad ee qashinka ...
  Markaa waxaad u baahan tahay inaad taxaddar badan yeelato. Haddii kale, halkan ayaa lagu dhufan doonaa baabuurka; Xuddunta ayaa si gaar ah u nugul. Waxaana maraakiibta Ruushka ka mid ah kuwa farsamayaqaannada ah. Si kastaba ha ahaatee, qof daciif ah looma xidhi doono taangi naadir ah sida IS-2 ama IS-1. Iyo soddon iyo afar ka mid ah qaabka caadiga ah waxay la jiri karaan dagaalyahannada caadiga ah. Iyagoo ku dhex jira godka munaaradda taliyaha, waxay u eg yihiin xakame fardaha, oo anteenooyinku ku dheggan yihiin. Xitaa si uun bay dhib u tahay in xabbad la beegsaday lagu rido quruxda noocaas ah.
  Markan carp crucian wuxuu ku jiraa munaaradda gabdhaha, wuxuu doortay inuu u adeego hage iyaga oo aan ka tagi karin gabdhaha ku jira digsiga. Run, Magda si macquul ah ayey u tiri:
  - Waanu ka bixi karnaa anagoon xabad ku dhicin ama kicin.
  Crucian carp, oo wejigiisa u qalloocinaya sidii ilmo, ayaa isagoo ilmeynaya yidhi:
  - Maya - toogasho la'aan, ma noqon doonto mid xiiso leh!
  Si kastaba ha ahaatee Magda ayaa uga digtay gabdhaha:
  - Xabada fur kaliya marka aysan jirin wax ka badan saddex ama afar baabuur. Waa in aan xaqiiqdii keenno taangigan cusub oo sidiisa ah unugyadeena.
  Gerda ayaa ogolaatay:
  - Ilaa hadda shaygan cusub kuma jiro koobabka, taas oo la macno ah inay weli anaga faa'iido inoo yeelan doonto.
  Gabdhihii shabeelku waxay sii wadeen ugaarsigoodii iyagoo xamaasad dhexdhexaad ah ku jira. Wax guul ah kuma ay guulaysan, balse waxa ay hantidoodii ku dareen 7 taangi iyo shan baabuur. Mar waxay noqotay in aanu gaadhiga banaankiisa ku dagaalanay si aanu u qabsano shidaal lagu shubto.
  Isku soo wada duuboo, afar nin oo isjiid-jiid ah ayaa kaskii ka soo baxay oo ku sigtay inay u dhintaan dabkii madaafiicdooda. Kaliya calan wakhtiyaysan kor u taagay oo leh caaro-swastika ayaa u soo gurmaday.
  Hadda waxay ka gudbayaan godka oo waxaa jira xitaa dhowr bouquet oo ubaxyo waraaq ah leh oo la siiyo geesiyaasha geesiyaasha ah.
  Oleg Rybachenko, oo ku daalay daawashada filimkan qosolka ah, ayaa ku qayliyay:
  - Maxaad ii tusaysaa dhammaan qaniinyada habaarsan! Immisa jeer ayaad daawan kartaa dilka dadka Ruushka!
  . CUTUBKA 16-aad.
  Dagaalku waa waxa Jane iyo kooxdeeda siisay fursad ay nolosha ku helaan. Sidaa darteed, habluhu waxay si badheedh ah uga qayb qaateen ololihii bariga. Maxaa diidaya? Tani waa labadaba lacag iyo caan.
  Hubka taangiyada Soofiyeedka wax badan iskamay beddelin. Taangiga ugu weyn ayaa weli ah T-34-85. Gaadhigii iyo hubkii seeraha ayaa ka hadhay afartankii. Isla engine naaftada shan boqol oo faras, isla 45 milimitir ee hubka hore ee xagal. Ilaalinta daciifka ah ee dhinacyada qolofta, una nugul kartuunada Faust ee Jarmalka.
  Kaliya turret weyn ayaa la rakibay, oo leh 90 mm hubkii hore iyo madfac 85 mm ah. Taangiga, dabcan, waa duugoobay, oo haba yaraatee khatar kuma aha Jarmalka!
  Gabdhuhu waxay wataan gaari Goering-5 ah, oo markii dambe la bedelay. Hubka dhinaca ayaa la kordhiyey oo la gaadhsiiyey 178 milimitir, dhinaca horena waxa laga dhigay 250 xagal. Haanta lafteedu waxa ay ku rakiban tahay mishiinka marawaxadaha gaaska ah,waxana ay dardar gelisaa 60 kiiloomitir saacadii.
  Jane waxay waydiisay Gunner Gringeta:
  Si fiican ma wax u arki kartaa?
  Dagaalyahankii beeralayda ahaa ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Aragtida halkan aad bay u fiican tahay! Wax walba waan arkaa!
  Malanya wuu qoslay oo qayliyey:
  - Waxaan burburin doonaa Ruushka!
  Matilda ayaa si kalsooni leh u xaqiijisay:
  - Haa, waan sameyn doonaa!
  Goering-5 jeestay, qoriga ayaa soo tufay qolof. Soddon iyo afar ayaa munaaraddii ka go"day Midowgii Soofiyeeti. Gabdhuhu farxad bay ku qayliyaan. Waxay runtii u maleynayaan in tani ay tahay wax weyn. Waxayna xitaa dhiirigelinaysaa in shaqaalaha taangiyada Soofiyeedka ay dhimanayaan.
  Jane waxay ku qaylisay cod dabacsan:
  - Waxaan ku tirtiri doonaa qof kasta oo dambas ah ... Moscowna way na hoos jiri doontaa!
  Si kastaba ha ahaatee, isagoo ku turunturooday miinooyinka, taangiga Jarmalka waa inuu joogsadaa. Ruushku aad bay isu adkeeyeen. Iyo hedgehogs badan oo ka hortagga taangiyada. Madaafiicda ayaa si firfircoon u duqeynaya.
  Gringeta ayaa niyad jab ku tiri:
  - Sidan ayaa noqotay... Waxaan la kulannay meel adag!
  Jane waxay ku jawaabtay kalsooni muuqata:
  - Maya, ma dhacayso ilaa subaxda... Aynu ka gudubno opera-ga!
  Gaadhigii dagaalka ee Jarmalku waa yara istaagay. Diyaaradaha weerarka Jet-ka ayaa ka soo muuqday cirka, waxaana la adeegsaday taangiyada. Sida muuqata waxay isku dayayeen inay burburiyaan miinooyinka.
  Waxay ku xakameen baabuur walxaha qarxa ay ku rakiban yihiin raadiyaha. Waxa kale oo la isticmaalay furayaasha gaasta mobilada. Waxay si dhab ah u duqeeyeen goobihii Ciidanka Cas dab iyo holac.
  Gringeta wuxuu xusay isagoo xanaaqsan:
  - Dagaalka waxaa sii badanaya wasakhda, iyo geesinimada oo sii yaraanaysa!
  Jane waa inay ku raacdo tan:
  - Selyavi! Hoogay, si uun baanu u khasaarnay!
  Gringeta wuxuu saxay taliyaha:
  - Laakiin annaga ma aha, laakiin kuwa naga soo horjeeda! Hadda waxaan ka bixi doonaa ismari waaga, waxaana jiri doona dagaal...
  Taangiga Jarmalka ayaa rasaas ridayay, inkastoo aysan jirin wax run ah oo muuqda. Jane waxay isku xoqday cagaheeda qaawan waxayna ku heesay:
  - Waa inaynaan si xun u fikirin - waa hubaal inaan waayi doonno! Meesha laga baxo ayaa jirta, meel kasta oo dhimatay!
  Gringeta ayaa qaylisay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Kii farxad badanu wuu qoslaa...
  Cidii rabta way gaadhaysaa...
  Kii doondoona mar walba wuu heli doonaa!
  Malanya, oo heesaysa oo ilko dhalaalaysa, waxay ku dartay:
  - Kuwa caadaystay inay u halgamaan guusha ha nala heesaan!
  Madaafiicda ayaa socotay dhowr saacadood, ka dibna taangiyada Jarmalka ayaa ugu dambeyntii dhaqaaqeen. Waxay la kulmeen madaafiic Soviet-ka iyo qoryaha lidka taangiyada oo noocyo kala duwan leh. Si kastaba ha ahaatee, waxaa la dareemay in awoodda wax gelinta aysan ku filneyn. Jarmalku wuu hormaray... Kaliya markii 203-mm cannons ay bilaabeen in ay rasaas furaan ayaa waxaa soo muuqday gawaarida Nazi-ga ee ugu horreeya.
  Jane si aan la hubin ayay si hoose ugu hadashay:
  - Rabbiyow... koobkaan ha i dhaafo!
  Gringueta ayaa si kalsooni leh u yiri:
  - Ma yeelan kartid laba dhimasho, mid kama baxsan kartid! Markaa haddii wax aan ku noolaan doonno adduunka soo socda!
  Malanya ayaa si hoose u waydiisay:
  - Adduunyadu waa sidee?
  Gringeta ayaa si kalsooni leh u odhan:
  - Waxaan u maleynayaa inay ka wanaagsan tahay kuweenna!
  Malanya ayaa si hoose ugu jawaabtay:
  - Indhoolayaasha Ilaahay ha siiyo inay indhahooda furaan oo toosiyaan dhabarka dhabarka!
  Runtii, Jane waxay bilawday inay la yaabto sida uu adduunku noqon karo. Waxaa laga yaabaa in adduunkani uu ka sii caqli badan yahay oo uu ka badbaado yar yahay. Jane waxay maroojisay dhexda oo dhaqaaqday miskaheeda oo qaylisay:
  - Tani waa ikhtiyaar aad u xiiso badan - inaad dhimato oo aad tagto adduunka xiga! Haddaba maxaa nagu sugaya halkaas? Ma la kulmi doonaa halkaas kuwa qaaliga noogu ahaa Dhulka mise waxaan yeelan doonaa saaxiibo cusub?
  Gringeta waxay ku dhaqaajisay eeygii iyada oo cagteeda qaawan oo xiiqsan:
  - Waxaa jiri doona qarniyo cusub, waxaa jiri doona isbeddel jiil... Laakiin qofna weligiis ma iloobi doono magaca Lenin!
  Waxayna la soo baxday qosol, qosol yar oo waalan. Waxay ahayd dagaalyahan- beeraley ah oo si firfircoon u dhaqdhaqaaqa lugaha qaawan ee quruxda badan, faraheedana way ciyaarayeen.
  Waxaan indhahayga ku qabtay IS-3... Taasi run bay ka fog tahay. Qof kastaa ma garaaci doono, iyo haddii ay sameeyaan, qolofku, oo ku dhacaya sanka pike, ayaa ricochet kara. Laakiin gabadhu way garanaysay waxay samaynayso. Way ridday oo way nadiifisay:
  - Xeebta ceeryaamo, aynu sed ku baabbi'inno!
  Matilda wuxuu kaloo ku heesay:
  - Oo tan "Agdam", aynu cabno dumarka! Super marwo!
  Toogashada Gringueta waxay ahayd mid sax ah. Qolfoofku wuxuu ku dhacay qaybta hoose ee hubka hore ee turubka, isla markiiba farqiga u dhexeeya. Waxayna soo saartay saamayn wax baabi'in ah iyada oo aan ricocheting. Waa xaaladdii soo korodhay. Si sax ah, shan ka mid ah shaqaalaha taangiyada Soofiyeedka ayaa isla markiiba dhintay. Haweenka Ingriiskana waxay ku dareen dambiyo liiskooda.
  Malanya way qeylisay, iyada oo kicinaysa qoryaheeda. Dhowr wiil oo askar ah ayaa rabey inay ku gurguurtaan taangiga Hitler.
  Laakiin pasaran, ha u soo dhowaan, wiil! - Gabar qurux badan ayaa ku qeylisay oo ku buufisay rasaasta qoryaha darandooriga u dhaca ah ee hormuudka u ah geesiyaasha.
  Jane ayaa qaylisay, iyada oo ciribteeda qaawan ku taabanaysa hubka:
  - Oh, wiilal, wiilal, wiilal... Waxaad si lama filaan ah u noqotay mid aan la rabin! Sida muuqata dhulkan la habaaray, aad baad u gob tahay!
  Gabadhii, inanta Sayidka, way ka damqatay wiilashan kabo-la'aanta ah, ee xagxagtay, ee rafaadka ah ee ay ku dhufatay rasaas aan naxariis lahayn. Siday u murugoon tahay oo u adag tahay dhammaan.
  Gringeta ayaa mar kale xabad ku dhuftay, waxa uu dhex galay qoriga SU-100 ee iskii u shaqeysta, oo uu ku qayliyay:
  - Ayaxana wuu ordi doonaa si uu dhalooyinka u dhiibo!
  Malanya waxay bushimaha kaga leeftay carrabkeeda guduudan, waxayna ka cabtay Coca-Cola caag, iyadoo leh:
  - Dabcan maya! I sii khamri iyo baakidh sigaar ah!
  Matilda, oo si taxadar leh u hor marinaya taangiga, ayaa cunay:
  - Sigaarku waa sun...
  Jane waxay qaadatay laxanka oo sii wadata:
  - Taasi waa sax, dadku waxay yiraahdaan!
  Gringeta wuxuu kaga jawaabay rasaas oo uu cunay:
  - Ma jiro wax ka xun nikotiinka!
  Malanya wuu qoslay oo qayliyey:
  - Ku rid baakidh sigaar ah sanduuqa dabka!
  Matilda ayaa ku dartay jawaabta, iyadoo xoqaysa ibta cas ee naaska:
  - Waa sax, dadku waxay yiraahdaan...
  Jane qosol bay ku dhammaysay, iyadoo carrabkeeda dibadda u soo saartay.
  - Laakiin waan sigaarka cabbaa...
  Malanya waxay ku dhammaatay tix-raac:
  - Oo aad ayaan u faraxsanahay!
  Gabdhuhu way qosleen, iyagoo muujinaya carrabkooda dheer ee midabka cherry-ga ah. Jane iyadoo dhoola cadeynaysa ayay tiri:
  - Sigaarku waa dilaaga ugu waxtarka badan, gaar ahaan ka dhanka ah macmiilka!
  Malanya ayaa intaas ku daray:
  - Sigaarku waa sida qoriga aamusan, laakiin waa dilaa xitaa gacmaha hiwaayadda!
  Gringeta ayaa xabadka riday oo dhoola cadeynaya:
  - Sigaarku waa toogta ugu kalsoonida badan, had iyo jeer waa dilaa!
  Matilda waxa uu in yar taangiga ku soo yara gaabiyay buurta oo ku foodhyay:
  - Sigaarku wuxuu dhadhamiyaa qadhaadh, laakiin wuxuu soo jiitaa wax ka badan macaan!
  Jane aad bay u taahday oo ku gunuunacday:
  - Sigaarku wuxuu la mid yahay gabadh xun, laakiin in la kala tago aad bay uga xanuun badan tahay!
  Gringeta wuu qoslay, eryay, oo qayliyey:
  - Sigaarka, oo ka duwan bam-gacmeedka, marka la tuuro, waxay kordhisaa nolosha!
  Gabdhihii waa iska aamuseen. Haangoodii ayaa mar kale sii boodboodday, oo god ku dhacay. Waxay ahayd inaan ka baxo. Dagaalyahannadu way yara naxeen. Difaaca Soofiyeedku aad buu u xooggan yahay.
  Jane waxay tiri falsafada:
  - Dagaalka, dariiqa ugu gaaban ee loo maro yoolku waa dhaqdhaqaaq wareeg ah, runta saafiyana waa khiyaano xun!
  Gringeta, isaga oo ku garaacay madfaca Soofiyeedka oo si fiican u beegsaday, ayaa yidhi:
  - Maneuver-ka wareega waxaad u badan tahay inaad soo gaabinayso jidka yoolkaaga!
  Malanya ayaa riday qorigii mashinka oo qayliyay:
  - Noloshu waa casaan, laakiin waxay la baxdaa dhiig guduudan!
  Matilda ayaa hadalka ku soo koobtay:
  - Dagaalka, noloshu waxay lumisaa qiimaheeda, laakiin waxay helaysaa macno!
  Gabdhihii waa sii wateen dagaalkii. Way toogteen, isla markaana waxay ka kooban yihiin af-duub markay socdeen.
  Jane ayaa cagteeda qaawan ku laaday oo tidhi:
  - Dagaalku waa sida nin aroos ah, oo u nugul khiyaamo, laakiin ma ogola inuu jiifsado!
  Gringeta ayaa shaqada ka eryay oo si miyir leh u yidhi:
  - Dagaalku waa naag damac badan oo jidhka ragga cunaysa!
  Malanya ayaa ku jawaabay:
  - Dhammaan da 'kasta waxay u hoggaansamaan dagaalka, sida jacaylka, laakiin ma ahan madadaalo wacan!
  Matilda waxay u aragtay lagama maarmaan inay ku darto:
  - Dagaalku, sida xushmadda, waa qaali waana isbeddel, laakiin had iyo jeer waxay ka tagtaa xusuusta geesinimada leh!
  Jane waxay ku rogtay eey iyada oo qurux badan, faraheeda qaawan oo qaboojisay:
  - Dagaalku maaha sida riyo, ma sameyn kartid la'aanteed shucuur xooggan!
  Gringeta inta uu dhoola caddeeyey ayuu ku jawaabay:
  - Dunidu waa caajis iyo nasasho, dagaalku waa mid xiiso leh oo xiiso leh!
  Matilda, oo si farxad leh u cabbaya Coke, ayaa sii wadata:
  - Dagaalku waa dhiig iyo dhidid, wuxuu bacrimiyaa geedo dhiirranaan dhala!
  Malanya ayaa qoslay oo tiri:
  - Si kasta oo loo xiiseeyo habka dagaalku, qof kastaa wuxuu rabaa dhamaadka!
  Jane waxay ku orday suulasha oo qaawan mar labaad cirifka qoriga oo heesay:
  - Dagaalku buug maaha, ma xidhi kartid, barkintaada hoosteedana kuma qarin kartid, sidoo kale waad wasakhaysan kartaa!
  Gringueta waxay ku qaylisay calaacal:
  - Dagaalku waa diin: wuxuu u baahan yahay xag-jirnimo, edbin, is-dhiibid aan shaki lahayn, laakiin ilaahyadu mar walba waa dhimanayaan!
  Malanya ayaa si aamusan u qoslisay oo tiri:
  - Dagaal, sida casino, khatartu aad bay u sarraysaa, laakiin guushu waa muddo gaaban!
  Matilda ayaa ilkaheeda soo bandhigtay oo qaylisay:
  - Askarigu waa dhimanayaa, sharaftii waa la illoobay, koobabkii waa daateen, kaliya sababaha loo bilaabo xasuuq cusub ayaa ah kuwa aan laga bixi karin!
  Jane si qarsoodi ah ayey u hubisay:
  "Waanu quudhsanahay gacan ku dhiiglaha haddii uusan ahayn askari xagga hore ah, tuugga xitaa waanu quudhsanaynaa haddii uu yahay mooryaan goobta dagaalka!"
  Gringeta ayaa mar kale qaylisay oo ku ooyay:
  -Askarigu waa geesi hubkiisu yahay geesinnimo iyo sharaf! General Baron, oo taajkiisu yahay miyir iyo garasho!
  Malanya ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  - Askarigu wuxuu u muuqdaa mid kibir leh, dhawaaqyada gaarka ahina waxay u eg yihiin meel ka dhac!
  Matilda ayaa si miyir leh ugu jawaabtay:
  - Qofka ugu horreeya ee weerara wuu dhiman karaa, laakiin kan ugu dambeeya lama xasuusan doono!
  Jane iyadoo neefsanaysa:
  - Waxaa ka wanaagsan inaad ugu horreyso qaybinta hantida intii aad weerari lahayd!
  Gringueta ayaa intaa ku daray iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Dagaalku waa sida naag oo kale, iyada oo aan jabin ayay ragga uun iska dhigataa!
  Malanya ayaa si sharaf leh ugu jawaabtay:
  - Naagtu si ka duwan dagaal, kuma degdegsana inay nin disho!
  Matilda ayaa tiri isagoo qoslaya:
  - Dagaal, si ka duwan dumarka, marna kuma qanacsana tirada ragga ee loo dhiibay!
  Jane waxay mar kale ku rogtay kabaalkii iyada oo faraheeda qaawan oo ay tidhi:
  -Dagaalku waa dheddigga ugu badan ee aan ka dhergin, raggu weligood kuma filna, naagna ma diidi doonto!
  Si taas looga jawaabo, Gringetta waxay tixgelisay inay lagama maarmaan tahay in la soo saaro aphorism caqli-gal ah:
  "Haweenku ma jecla inay dagaalamaan, laakiin rabitaanka in nin la dilo aad ugama xuna xabbad!"
  Malanya sida kobra oo kale ayay u foodhisay, iyadoo afkeeda casuuska ah kala soo baxaysa:
  - Xabad yar ayaa dili karta ninka, way ka farxin kartaa, naag qalbi weyn leh!
  Matilda ayaa ku daray dhoola cadeynta:
  - Qalbiga weyn wuxuu inta badan ku hogaamiyaa dano gaar ah oo yar!
  Gabdhihii waxay dhameeyeen hadallo murti leh, waxayna bilaabeen inay si feejigan u eegaan goobta dagaalka. Diyaaradaha weerarka ee TA-311 ayaa hawada ku duulayay, iyagoo rasaas ku ridayay goobaha ay ku sugan yihiin ciidamada Soofiyeeti. Inkasta oo si tartiib tartiib ah, isbahaysiga Reich Saddexaad uu hore u socday. Waxayna ku guulaysatay in ay is yara raaxaysato iyada oo maydkii liqday.
  Gabdhihii, oo caajisay, ayaa haddana bilaabay in ay kaftan ku sameeyaan hadal-hayn:
  Jane ayaa tiri:
  "Dagaalku ma laha weji naag, laakiin ragga ayaa ka dhiig baxa xaaska!"
  Gringeta wuu eryay oo wuu kufsaday:
  - Dagaalku farxad ma keeno, laakiin waxa ay qancisaa dareenka gardarrada ah!
  Malanya ayaa ku ooriyay jawaabta:
  - Ku faraxsanow dagaalka, meydka cadawgu waa qiimo kaliya!
  Matilda, oo ku dul wareegaysa diirka, ayaa ku daray:
  - Dagaalku waa beer falid: waxaa lagu bacrimiyey meyd, waxaa lagu waraabiyaa dhiig, laakiin guul buu ku soo baxaa!
  Jane waa ay eriday oo way nadiifisay iyada oo ka jawaabaysa:
  - Guushu waxay ku kortaa meydka iyo dhiigga, laakiin waxay ka midho dhalisaa kuwa jilicsan!
  Gringeta ayaa toogtay, isagoo afar iyo soddonkii u jabiyay sidii quraarad oo kale, wuuna cunay:
  - Dagaalku waa sida ubax dad cuna, dhalaal badan, hilib cun ah oo ur xun leh!
  Malanya ayaa cagteeda qaawan ku salaaxatay baydka oo ay si cad u tidhi:
  - Dagaalku waa hooyada horumarka iyo hooyada caajisnimada!
  Matilda ayaa qaadan doonta oo qaylin doonta:
  - Dagaalkana, nafta askariga maaha mid qiimo leh, laakiin jeneraalku xataa waa khasaare!
  Jane waxay ku orday cidhifka gacanteeda laabteeda oo qaylisay:
  - Haddaad nabad rabto, cabsi geli, haddaad dagaal rabto, qosol!
  Gringeta inta ay qaadatay oo ay xabad ku dhufatay, iyada oo cagteeda qaawan ku tilmaantay hubkii, kuna heesaysay:
  - Qosol ma aha dembi haddii aadan ahayn qosol ku saabsan arrimaha ciidamada!
  Malanya wuu qoslay oo ku guuxay isagoo guul leh:
  - Dagaalku waa sida circus, kaliya guuleystaha ayaa leh qosolka ugu dambeeya!
  Matilda ayaa waday taangi, isagoo burburiyay dhowr hormood, wuuna kufsaday:
  - Dagaalku waa sida wareegga wareegga, kaliya dilaaga khatarta ah!
  Hablihii ayaa haddana aamusay. Kaftankii way ka daaleen. Guud ahaan, dagaalku aad uma qurux badna.
  Jane waxay ku fikirtay xanaaq: Britain waxay lumisay Jarmalka. Inkasta oo inta dhul ee Ingiriisku qabsaday. Iyo intee in le'eg oo Jarmal ah! Britain waxay noqotay boqortooyo wayn. Laakiin way dheefsan kari wayday gumaysigeedii. Reich Saddexaad wuxuu ka sarre maray Ingiriisi awoodda oo xitaa taliyayaashii waxay noqdeen kuwo aad u xoog badan oo karti badan.
  Oo markii Naasigu yimid London, taariikhdu waxay ku dhammaatay Ingiriiska. Waxaa kacay boqortooyo cusub, oo leh awood aan hore loo arag. Dad iyo dalal badan ayaa u adeega ciidamadeeda. Oo maxaan odhan karnaa: Boqortooyada Saddexaad, oo baalasheeda fidisay, waxay qarisay Ingiriiska.
  Laakiin 1940-kii, markii uu qabsaday Faransiiska, Hitler wuxuu si deeqsinimo ah u bixiyay nabada Churchill. Waxaana lagama maarmaan noqotay in la aqbalo: caqliga saliimka ahi waxa uu tilmaamay in Ingiriisku aanu dagaalka waxba ka heli karin, xataa aragti ahaan, balse uu waayi karo. Hitler waxa uu dagaalkii hawada kula galay Ingiriiska isaga oo nus ka xoog badan. Dib u dhac weyni ku yimid ayuu ciidamo u soo wareejiyay Afrika. Waxa uu tagay Midowgii Soofiyeeti. Laakiin waxaas oo dhami waxay dib u dhigeen masiibada.
  Jarmalku, iyaga oo isticmaalaya dhulkii la qabsaday, waxay heleen awood ay kaga dagaalamaan laba waji; Ka dibna Stalin wuu khiyaameeyay isaga oo soo gabagabeeyay heshiis. Ingriiska ayaa jilba joogsaday oo wuxuu ka mid noqday Reich-kii saddexaad.
  Guulo badan ayaa kasbaday Wehrmacht sharafta la'aanta. Jane iyo asxaabteedu waxay si badheedh ah ugu biireen ciidanka Hitler si ay farxad iyo darajo u raadiyaan. Waxayna qayb ahaan halkaas ku guulaysteen.
  Haddaba waa maxay? Hadda waxay leeyihiin laba Dal-Homeed: Jarmal Weyn, Britain yar.
  Jane waxay qaadatay kabo Coca-Cola ah waxayna ku qaylisay:
  - Jacaylka iyo dhimashada, wanaagga iyo xumaanta ... Maxaa quduus ah, maxaa dembi ah, gacankudhiiglayaashu ma daneeyaan!
  Gringeta ayaa ku heesi jirtay jawaab, iyadoo dirtay madfac kale:
  - Jeclow oo ku dhiirranow, sharku ha xukumo, laakiin mid keliya ayaa nala siiyay si aan u dooranno!
  Habluhu way yara farxeen. Hagaag, dhab ahaantii, inta aad adigu isku hagaajin karto fure yar. Waa da'yar, faraxsan, firfircoon, iyo nasiib badan. Aad bay u dagaalameen oo hal xoqan ma aha. Ilaa aad ka fikirto in ay ku xoqi doonaan haanta.
  Malanya ayaa si adag u tiri:
  - Haa, Churchill waxay ahayd inuu aqbalo dalabka Hess oo uu la galo dagaalka USSR. Markaa waxaanu maamuli lahayn meeraha oo dhan, aakhirkana waxaanu burburin doonaa Jarmalka!
  Matilda ayaa heesay iyadoo faraxsan:
  - Jarmalku dagaalka wuu ku fiican yahay, libaaxa Ingiriiska ayaa ugu fiican!
  Malanya ayaa xaqiijiyay:
  - Haa, libaaxeena ka yimid Ingiriiska ayaa ugu fiican!
  Jane iyadoo dhoola cadeynaysa ayaa tiri:
  - Weli waxaan haysanaa fursad! Hitler wuu dhiman doonaa, Boqortooyada Jarmalkuna way dumin doontaa!
  Gringeta wuxuu tuuray madfaca oo qayb ahaan wuu ogolaaday:
  - Haa, way kala tagi doontaa! Waa bahal hilib cune, laakiin tani ma wax naga sii wanaajin doontaa?
  Malanya wuxuu si falsafad ah u yidhi:
  - Midnimo ku hoos jirta nidaam adag ayaa ka wanaagsan fowdo iyo caajisnimo hoosaysa mid jilicsan!
  Matilda ayaa calasheeda qaawan ku cadaadisay badadka oo ay fuushay:
  - Waxaan sidoo kale joogi doonaa Mars! Oo ka baxsan nidaamka qorraxda!
  Jane ayaa ku jawaabtay dhoola cadeynta Gioconda:
  - Marka hore waxaan u baahanahay inaan dhisno nidaam midaysan oo ku saabsan meeraha Dunida!
  Griget, wuu qaatay oo si adag ugu heesay:
  - Oo ma oggolaan doono in nidaamkan isbeddelo!
  Malanya ayaa si miyir leh u tiri:
  - Laakiin si aan sankaaga kaaga tago, waa inaan sankayga beddelaa!
  Gabdhuhu waa nasiib badan yihiin sida had iyo jeer. Hadda taangigoodu wuxuu gaadhay safka kowaad ee godad. Oo dhulka la jeexjeexay diirkiisa. Dagaalyahanadu way qoslaan.
  Dhammaanteen waan burburin doonnaa!
  Mid ka mid ah qoryihii ayaa ku dhex xayirmay rolalka, taangigiina wuu istaagay. Gabdhuhu waxay ka soo degeen baabuurkii; Laakin banaanka waa halis, waa lagu gubi karaa.
  Dagaalyahannadii ayaa yaacay, iyagoo cidhibta qaawan biligleynaya, oo ku dhawaaqaya:
  - Waxaan nahay gabdho cayaaraya, saaxiibo wanaagsan, si fiican, ha noo garaaceen cagaheenna qaawan, cougars cayaareedka!
  Jane, ordaya, ayaa dareentay:
  - Waa kan, Marines-ka hawada sare!
  Malanya ayaa caddaysay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Labada galay meel bannaan iyo xoog soo degay!
  Gringetana way qaadatay oo gacmaheeda ku wareegtay, iyadoo barooranaysa:
  - Waxaan ahay dagaalyahan sare! Qof walba waan dili doonaa!
  Matilda ayaa ku jawaabtay oo ku qeylisay:
  - Dhibicda sunta ee Fuhrer!
  Jane way qoslay oo heesay:
  - Dharbaaxadu waa xoog badan tahay, Fuhrerna waa wax walba!
  Dagaalyahannada ayaa ordaya, iyagoo caga-la'aan ku socda, oo burburay, burburay, bir aad u kulul, alwaaxyo kala duwan, iyo madax jabay.
  Jane waxay ku heesay:
  - Waad i fahmi doontaa ... Waad i fahmi doontaa ... Waad i fahmi doontaa, mana heli doontid waddan ka wanaagsan!
  Gabadhu aad bay ugu roon tahay inay ku cararto iyada oo aan cagaheeda aad u qallafsanayn, oo ay ku socoto jidka jeexjeexan iyo qashinka. Runtii waa madadaalo weyn.
  Gringeta ayaa ku heesay:
  - Xagaaga, qorraxdu aad bay u dhalaalaysaa...
  Malanya ayaa taageeray heesta:
  - Sare... Sare!
  Matilda wuxuu raaciyay:
  - Xagaaga, geerida aad ayaan uga fognahay! Fog!
  Dagaalyahannada ayaa si muuqata u farxay. Runtii, maxay farxad u tahay in aad si tamar leh u dhaqaaqdo oo aad u booddo.
  Jane way qoslay oo tidhi:
  - Geeridu waa axdi, ceebtuna waa dhammaatay!
  Gringeta ayaa cag qaawan ku salaaxay kan kale oo ku foodhyay:
  - Waxaan sidoo kale haysan doonaa fasax! Iyo guul!
  Malanya ayaa si shaki leh u tiri:
  - Anaga mise Jarmalka?
  Matilda way qoslisay oo ku heesay:
  - Dab wax dilaya ayaa ina sugaya...
  Jane waxay tiri:
  - Laakin ma awoodo...
  Gringeta ayaa u ooyay sidii canug oo kale:
  - Qof kastaa wuxuu leeyahay naxash gooni ah...
  Malanya wuu qaatay oo, toogtay, wuu ku xiiqay:
  - Guutadii Boche waxay tagtay qabrigeedii!
  Matilda ayaa dib u qaylisay:
  - Guuto dhan ayaa qabriga gashay!
  Gabdhuhuna way qaadeen oo mecow... waxay la mid yihiin fardo caato ah. Oo sidaas aad u qurux badan, lugaha qaawan oo madoow.
  Jane way qaadatay oo ku xiistay farxad:
  - Oo anigu waxaan ahay cobra! Oo anigu waxaan ahay kobra! Ma aha orso haba yaraatee!
  Gringeta wuu qayliyay isagoo ka jawaabaya:
  - Way ku fiican tahay cobra inuu u duulo daruuraha!
  Gabdhuhuna madaxyo uun bay isku garaaci doonaan. Dhimbiilyo ayaa indhaha ka duula sidii iyadoo saacaddu soo socoto!
  Malanya wuu qaatay oo ku qeyliyay:
  - Hitler waa la yaabay!
  Matilda way taageertay:
  - Oo Stalin waa kaput!
  Jane waxay ruxday miskaheeda oo qaylisay:
  Anigu waxaan ahay dagaalyahan iftiin ah, oo jilbahaaga jilbahaaga ah, oo kuwa wax xanta, waxaan ka baabbi'in doonaa dhulka dushiisa.
  Malanya ayaa qaaday oo qaylisay:
  - Hitlerna waa doqon, sigaar buu cabbaa! Kabriid buu xado oo guriga kuma hoydo!
  Matilda ayaa si jeesjees ah u qoslay oo weyddiisay:
  - Maxaad u malaynaysaa, Fuhrer ma leeyahay?
  Gringeta ayaa cagteeda qaawan ku laaday dambaskii oo kor u qaaday:
  - Dabcan maya! Afartayada ayaa isaga u dhiibi doona dharbaaxo!
  Malanya intay indhaheeda galisay oo hoos u tidhi:
  - Oh, aad bay u fiican tahay inaad afkaaga ku qabato ul jaad ah oo garaaca oo aad ku dareento carrabkaaga!
  Matilda oo neefsanaysa:
  - Sidee u weyn! Wax walbana waxay noqon doonaan wax weyn!
  Habluhu kor bay u boodeen. Balse taangigoodii waa la dayac tiray oo waa ay soo noqdeen. Dagaalyahannadii ayaa dib u fuulay oo ku qeyliyay:
  - Tani waa taangigeena! Isagu wuxuu noqon doonaa mid weyn!
  Jane waxay si lama filaan ah u xasuusatay sheeko cirfiid ah oo ku saabsan Robin Hood. Waxaa jira Joe yar, wiilka waxaa qabtay shariif. Wiilkii waa la jirdilay: waxay ku soo qaadeen rafka oo ay shiileen ciribta.
  Markii uu ololku ka leefleefay cagaha cagaha wiilka oo qaawan... Jane waxa ay halkan ka dareentay kacsi, runtiina waxay rabtay galmo. Halkan ayay ka galeen. Gaar ahaan Japanese ninja Crucian carp. Wiilkan dhogorta leh aad buu u qurxoon yahay, wuxuuna leeyahay kaamilnimo labnimo oo aad u weyn. Waxayna aad u fiican tahay inaad naasahaaga ku taabato maqaar nadiif ah oo siman.
  Jane waxa ay rabtay in ay farteeda dhex dhigto lugaha dhexdooda, laakiin way xishooday oo go"aankeedii bedeshay. Inkastoo, runtii, ficilka noocan oo kale ah uu yahay mid aad u wanaagsan!
  Gabadhii Sayidku waxay tidhi:
  - Mawjada badda iyo dab cadho leh! Iyo dab daran oo cadho leh.
  Gabdhuhu waxay mar kale u dhaqaaqeen Goering-5 oo ay u dhaqaaqeen goobihii ay joogeen ciidamada Soofiyeedka. Stalin laftiisu waxay u badan tahay inuu si aad ah u xanaaqay markii uu ogaaday horumarka Nazis. Runtii, sidee ayaad halkan uga welweli weyday? Mashiin weyn ayaa kugu soo yaacaya, laakiin ma jirto wax lagu jawaabo. Afar iyo soddon, ma la dagaallami kartid taxanaha E. Iyo xitaa in ka sii badan oo ka yimid pyramidal AGs.
  Stalinna sida muuqata wuu naxay. Ugu yaraan wac baranbaro si aad u noqoto la taliyahaaga. Dhawaaq la'aan, macno la'aan, ma firdhiso biyo! Waxay u egtahay in lagugu qali doono!
  Jane iyadoo dhoola cadeynaysa ayay tiri:
  Stalinna, si ka duwan Churchill, had iyo jeer si badheedh ah ayuu u aqbalay waraaqihii Hitler oo u tegey nabad!
  Gringeta ayaa si xamaasad leh ugu heesay:
  - Ii sheeg waxa dunidu tahay! Waxay kuu jawaabi doonaan - qorraxda iyo dabaysha!
  Malanya ayaa si xamaasad leh u tiri:
  - Oo waxaan yeelan doonnaa carruur xooggan oo caafimaad qabta!
  Matilda wuu qoslay oo hoos u dhigay:
  - Dunidu maaha chessboard, Hitlerna maaha boqor!
  Jane waxay saxday saaxiibteed:
  - Boqorka wuu ka dheer yahay! Annaguna waanu ka xaaqaynaa wejiga meeraha!
  Gringeta wuu qaatay oo qayliyey:
  - Weynaanta Britishka, oo loo aqoonsaday meeraha! Faashistihii seef jug baa lagu dhuftay!
  Malanya ayaa si xamaasad leh u sii raacisay:
  - Waa nala jecel yahay oo na qaddariyo dhammaan quruumaha adduunka!
  Matilda, iyada oo xamaasad ay gabadhi heshay jacaylkeedii ugu horreeyay, waxay ku dartay:
  - Waxaan rumaysanahay, aynu dhisno shuuciyad quduuska ah!
  Jane ayaa qososhay oo tiri:
  - Iyo hoggaanka Jarmalka, runtii shuuciyad waa la dhisi karaa!
  Gringeta waxa ay foodda kaga dhufatay cidhifka qoriga oo ku heesay:
  - Waanu kaftamaynaa, hadda waanu dhisi doonaa shuuciyad! Stalinna wuxuu noqon doonaa super iyo geesi!
  Malanya ayaa intaas ku daray, isagoo caddeeyay:
  - In sanduuqa, dabcan!
  Gringueta si diyaar ah ayaa loo xaqiijiyay:
  - Dabcan, naxashka ku jira!
  Jane waxay tidhi falsafad ahaan:
  - Si kasta oo boqorku u weynaado, wuxuu geli doonaa qabriga, sida ugaarsadaha oo kale!
  Gringeta ayaa ku daray dhoola cadeyn xaasid ah:
  - Siyaasigu had iyo jeer been buu sheegaa, isaga uun baa si dhab ah u dhinta!
  Malanya waxay taabatay suulasha oo qaawan oo ay tidhi:
  - Dhimasho la'aantu waa dhab, laakiin dhimashadu waa dhalanteed!
  Matilda sidoo kale waxay bixisay aphorism:
  - Boqorradu waxba ma samayn karaan, laakiin mid keliya ma jiro, oo boqor keliya kama baxsan karo qabriga oo dhulka geli kara!
  Jane ayaa qaylisay:
  - Noloshu waxay dhammaan doontaa dhawaan...
  Gringetta oo lagu taageeray aplomb:
  - Dhibicdu si dhakhso ah ayay u garaaci doontaa!
  Malanya ayaa ku riday qoryaha darandooriga u dhaca ciidamada lugta ee Soofiyeedka, oo xiiqsaday:
  - Oh, hooyo, hooyo, u naxariiso wiilkaaga!
  Matilda, oo ay ku adkaatay inay dib u celiso qosolkeeda, ayaa ku dartay:
  - Ka dib oo dhan, ma aha maalin ka hartay inuu noolaado!
  Jane waxay ku fikirtay falsafad:
  - Qof kastaa wuxuu rabaa inuu si qurux badan u noolaado, laakiin in yar ayaa si sharaf leh u dhintaan!
  Gringueta ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Geeridu waxay ballan qaadaysaa dhib, haddaanay ka iftiimin fallaadhaha guusha!
  Malanya ayaa ku foodhisay iyadoo cadho ka muuqato oo ilkaheeda:
  - Geeri wanaagsan ayaa ka roon nolol maandhaaf ah!
  Matilda ayaa caqabad ku noqotay:
  - Way wanaagsan tahay inaad Ilaah ku noqoto xorriyadda, laakiin way xun tahay inaad shaydaan ku noqoto xabsiga!
  Gringeta waxay ku hadashay dhoola cadeyn sun ah:
  - Oo madaafiicdii waa naga dhammaatay... Ogow, tani waa masiibo weyn! Hal haddiyad oo baabi'in ah maaha!
  Jane si aan xishood lahayn ayay u khuurisay.
  - Waxaa jiri doona hadiyado cusub iyo madaxweynayaal kale!
  . CUTUBKA 17-aad.
  Maanta oo kale Oktoobar 10, 1947, Friedrich, sida had iyo jeer, cawl iyo daal la'aan, ayaa si degdeg ah ugu orday faraska hawada Me-362. Wiilka ma dareemin xitaa harka daalka, aad ayuu u faraxsanaa, welina waa la toogtay isagoo aan wax garaac ah ka maqnaan. Habeenkii, kooxaha dayactirka, oo ay ugu horreeyaan kuwa Maraykanku, waxay hawl galiyeen qaar ka mid ah qalabka burburay. Gaar ahaan, "Pattons" ayaa mar kale lagu miiqiyay dariiqyada, marka lagu daro, laba boqol oo baabuurtan ah ayaa soo galay adeegga ka dib markii laga soo wareejiyay dibadda, oo ay sii socdeen waddooyin tareen oo horay loo dhisay. Xisbiyadu, dabcan, way isku dayeen, laakiin waxay sameeyeen wax aad uga xun sidii caadiga ahayd. Doorashadii Aabbaha Yukreeniyaanka, Bandera waa laga adkaaday, iyo khiyaamo iyo goosasho ayaa kordhay darajooyinka xisbiyada. Intaa waxaa dheer, taliyaha dhaqdhaqaaqa xisbiga, Voroshilov, wuu bukooday ... Oo beddelkiisa lama helin waqti ... Sidaa darteed, sahayda kooxda shaqo joojinta caalamiga ah ee fashiistadu waxay ahayd mid aad u qanacsan. Haa, dagaalyahannada geesiyaasha ah ee dhulka hoostiisa ku jira iyo kharribayaasha geesiyaasha ah ayaa mararka qaarkood gaadhay guul, laakiin kama sarreyn heerka xeeladda. Intaa waxaa dheer, soo ifbaxa xulafada cusubi waxay sababtay hoos u dhac weyn oo iimaanka guushii USSR, taasina waxay keentay xaqiiqda ah in canaasiir gilgilan, si cad ama si kaleba, ay u gudbeen dhinaca faashiistaha.
  Tirada dadka ka goostay ayaa si gaar ah ugu kordhay Ciidanka Cas Kraikov iyo Ciidanka Polish. Tiirarka, iyagoo rumaystay ballanqaadyadii Nazis iyo gaar ahaan hanti-wadaaga reer galbeedka, waxay si dhab ah ugu xisaabtameen inay abuuraan boqortooyo weyn oo bari ah, oo kharashka ku baxaya Ruushka! Dhammaan ma aha, dabcan, Communists Polish ayaa weli daacad u ah Soviets, laakiin inta kale ee hadhka siyaasadeed ... Liberalerku si gaar ah ayaan loogu kalsoonaan karin ... Sidaa darteed cutubyada Polish waxay bilaabeen inay iska dhiibaan Bulge Moscow ku dhawaad isla markiiba bilowgii weerarka. ...Nasiib wanaag, way yaraayeen, tanina wali saamayn kuma yeelan dagaalka dagaalka.
  Friedrich waxa uu sameeyay labadii duulimaad ee ugu horeeyay laftiisa, isaga oo ka goostay duuliyayaashii kale. Waxa uu arkay in cadawgu aanu si cufan dab ula kulmin guutooyinkii Nazi-ga, oo aanay jirin wax miinooyin ah oo ku hadhay jidka taangiyada. Laakiin askartii Soofiyeedka ayaa dagaal adag la galay. Ciidanka lugta ma aysan furin rasaas oo waxay isku dayeen in ay xiraan taangiyada, si ay u qarxiyaan raadkooda ama bambooyinka gacanta, ama in ay dab qabadsiiyaan dhalooyin guban kara.
  Wiilka Terminator wuxuu inta badan kor u qaaday buundooyinka kharashka hubka Soofiyeedka. Waxaa intaa dheer, in laga toogto diyaarad toosan, adigoo iska ilaalinaya in waqti lagu lumiyo quusitaanka. Run ahaantii, dhowr taangi oo ku sugnaa gaadmada ayaa sidoo kale la burburiyay. Duulimaadyadii USSR waxay ahayd mid aan shaqayn. Subaxdii, kaliya todoba diyaarad U-2 ayaa soo muuqday, ka dibna afar Laggs. Guud ahaan, Friedrich ayaa wadahadal gaaban la yeeshay iyaga, isaga oo si khafiif ah u riixaya kicinta ... Ka dibna, sida had iyo jeer!
  Ka dib markii la xakameeyey dhibcihii dagaalka ee hore u wiiqmay, taangiyada Nazi ayaa ku sii yaacay garoonka dhexdiisa iyo dhufeysyada ... Godad-ka-hortagga taangiyada, si kastaba ha ahaatee, ayaa sidoo kale la kulmay safkan hore ee lixaad iyo qayb shanaad ee difaaca (waxaa jiray siddeed iyaga ka mid ah). guud ahaan). Madaafiicdii Soofiyeedka ayaa argagaxay oo waxay bilaabeen inay meel fog ka soo toogtaan. Madaafiicda Faashiistaha waxay ahaayeen kuwo aan naxariis lahayn, duulista... Ilaa hadda, sida barxadda barafka, wax walba waa la jarjaray. Hagaag, Friedrich, sida had iyo jeer, wuu ka horreeyaa qof walba, ka dareen badan oo qaboojiye. Isbeddel ayaa ku dhacay dhismaha ciidamada; Go'aan qasab ah oo lagu dhimayo khasaaraha ka imanaya ciidamada lugta ee kamikaze ee naftooda u hura laakiin aan doonayn inay quustaan...
  Friedrich waxa uu raacay duulimaadkiisii saddexaad ee saaxiibkiis Helga. Halkan waxa ay ku kulmeen markii ugu horeysay in ka badan ama ka yar oo ka mid ah diyaaradaha Soviet. Waxaa ka mid ahaa xitaa shan Br-3s (halkii laga soo qoday). Si la yaab leh, bambaanooyinki USSR ayaa isla markiiba dib u soo noqday aragtida Jarmalka, dagaalyahannadu waxay u yaaceen xaggooda.
  Friedrich ayaa si degan u toogtay baabuurtii isagoo isku dayaya inuu u soo dhawaado. Oo ay ku jiraan Ace oo leh xiddig ka mid ah geesiga USSR ee fuusha. Dagaalyahanka khibradda leh, si kastaba ha ahaatee, wuxuu isku dayay inuu galo daruuraha, laakiin ka soo horjeeda xayawaanka sida Friedrich Bismarck, waxa kaliya oo ka sii daray. Wiilkii terminter-ka ahaa, isaga oo aan wax garaac ah ka waayin, waxa uu halmar toogtay soddon iyo lix dagaalame iyo afar diyaaradood oo weerar ahaa, waxaanu daaray xawli ku socday, ka dibna uu dabo socday raggii wax duqeeyay.
  Halkan, si kastaba ha ahaatee, Friedrich wuxuu ogaaday in baabuurkiisu aanu aad u degdegin, oo aanu gaadhin 740 kiiloomitir oo lagu qiyaasay xitaa matoor qasab ah. Sababtu way caddahay, Friedrich waxa uu ku beddelay 30-mm Mr-108 qoriga Mr-103, kaas oo xawaarihiisa bilowga ah ee 960 mitir ilbiriqsikii, aad uga waxtar badan in uu galo saqafyada taangiyada iyo dagaalyahannada cadowga masaafo dheer, laakiin ku dhawaad hal jeer iyo badh ayaa ka culus oo hooseeya iyadoo heerka dabku yahay 420 wareeg daqiiqaddii (si kastaba ha ahaatee, Friedrich guud ahaan wuxuu doorbiday inuu shido hal madfac isagoo ku dhacaya riyo!). Waxaana la kordhiyey rasaasta qoryaha gaar ahaan Frederick. Markaa, la-qabsashada kuwii wax qarxiyay may ahayn hawl fudud. Dhowr He-362s ah oo nimble ah ayaa ka horreeyay jiilka da'da yar ee geesinimada leh. Waxa ay ku dul daateen beerihii, iyaga oo burburiyay oo jidhdilay baabuurtii Soofiyeedka. Waxaa intaa dheer, Br-3, oo ah mid gaabis ah oo aan hubaysnayn, ayaa si fudud ugaadhsaday duuliyayaashii argagixisada. Friedrich wuxuu yimid dhamaadkii iidda, laakiin wali wuxuu dhameeyay daraasiin, isagoo garaacay konton. Si kastaba ha ahaatee, wiilkan ayaa ku guul daraystay inuu jabiyo rikoodhkiisii hore ee laba boqol iyo saddex iyo konton baabuur.
  Friedrich waxa uu soo noqday isaga oo xamaasad weyn ku leh naftiisa. Wuu guulaystay oo wuu guulaysanayaa! Oo fikradihii ku saabsanaa khiyaanadayda gabi ahaanba way lumeen. Ninkii dhallinyarada ahaa xitaa wuxuu is yiri:
  - Waa maxay sababta cuqdadahan! Dhulka hooyo waa meesha ay ku koraan saaxiibadaa iyo carruurtaada! Oo USSR ma aha dalkii hooyo, laakiin waa xabsi quruumaha!
  Helga waxay maqashay erayadan, laakiin, iyada oo aan fahmin nuxurkooda dhabta ah, waxay xaqiijisay:
  - Waad saxantahay! Oo waxaan dhawaan yeelan doonaa carruur! Si kastaba ha ahaatee, ma rabo in aan caloosha ku badiyo inta uu dagaalkani weli socdo!
  Friedrich wuu qoslay:
  - Waxay ku xidhan tahay doonista Ilaaha Qaadirka ah. Si kastaba ha ahaatee, Pope-ka iyo tiro ka mid ah magaalo-madaxeedyada ayaa naga garab taagan!
  Duulimaadka afraad ee weerarka, jet Fokken-Wulf-5s ayaa isu beddeshay ugaarsi qoriga, maadaama oo kaliya la qabtay dhowr taangi. Laakiin imtixaankii dhabta ahaa weli wuu iman.
  Rotmistrov's Shanaad Ilaalada Taangiyada Taangiyada ayaa dhamaystiray wareejinta hoos u dhigista aagga Krasnogvardeisky. Si kastaba ha ahaatee, ma aysan suurtagelin in la gaaro lama filaan buuxa. Diyaaradaha sahanka ee Faashiistaha ayaa duubay dhaq-dhaqaaqa taangiyada tirada badan, Naasiguna waxa uu ku degdegay in uu qaado tallaabooyin ka hortag ah. Ilaa shan boqol oo cutubyo SS ah oo ka tirsan ciidanka 2aad ee SS Panzer Army, iyo sidoo kale laba boqol oo baabuur oo ka socday kaydka istaraatiijiga ah, ayaa u soo baxay inay la kulmaan sagaal boqol iyo konton taangiyo iyo qoryo iskood isu wata oo ay xoojiyeen kaydka feedhaha gaashaaman ee Rotmistrov. Gaar ahaan, dagaalku wuxuu ka dhacay meel u dhow beerta wadajirka ah ee Pervomaisky, halkaas oo bam-gacmeedyada Jarmalka iyo qoryaha ay ku yaalliin xariiqda la qabsaday.
  Friedrich iyo kuwa ugu fiican Jarmalka ayaa loogu yeeray si ay isaga difaacaan weerar ballaaran oo ka yimaada dhulka iyo hawada.
  Lieutenant General Rotmistrov, oo ahaa geesigii Battle of Stalingrad, ayaa fuliyay amarkii ka soo baxay Taliyaha Sare ee Sare laftiisa, wuxuuna si daacad ah u aaminsan yahay in dagaalka Moscow ku dhow aan weli la lumin. Waxa uu lahaa awood gacantiisa, waxaana jirtay rajo ah in USSR ay dib u soo ceshato wixii ay hore u lumisay. Si kastaba ha ahaatee, tiirka, oo ku socda awooddiisa, ayaa noqday mid fidsan. Tani waxay qayb ahaan sabab u ahayd rabitaanka ah in laga fogaado diyaaradaha sahanka ee Third Reich, iyadoo muddada kale ee socodka ay sababtay burbur ku yimid khadadka tareenada sababtoo ah soo-gaadhista diyaaradaha cadowga.
  Duqeymo culus ayaa ku qasbay ciidamo badan oo taangiyo ah in ay socod ku maraan boqollaal kiilo mitir iyaga oo awoodooda wata. Waxaa intaa dheer, xawaaraha ugu badan ee socodka ... Tani waxay tixgelinaysaa qaar ka mid ah noocyada kala duwan ee taangiyada taangiyada;
  Saamaynta arxandarada iyo baaxadda leh ee duulista cadawgu awgeed, ciidanka shanaad ee naxdinta leh ayaa ku sugnaa meel aad uga fog jiidda hore taasina waxay ku qasabtay birtan birta ah inay socoto fiidkii ilaa subaxda.
  Koox badan oo faashiste ah ayaa horeba u sugayay Rotmistrov. In kasta oo ay ka hooseeyaan tirada guud ee taangiyada, Naasiyiintu waxay ahaayeen kuwo tayo sare leh: iyagoo ku dhawaad hal iyo badh boqol "Panthers" -5 iyo "Tigers" -5, iyo sidoo kale hal iyo badh darsin "Goering" L (Ingiriisi). baabuurta leh qoryo 17 cagood ah, oo qiyaas ahaan le'eg awoodda galitaanka qoriga "Panthers"), E-50, AG-50 iyo "Patton". Taangiyada burburiya ee Super Ferdinand ayaa wali ku sii socday.
  Dabcan, way fiicnaan lahayd in la weeraro Nazis guud ahaan, laakiin Zhukov-ga weyn ayaa aad ugu degdegay Rotmistrov, isagoo si sax ah uga baqay in Naasiyiintu ay qaadaan tallaabooyin ka hortag ah. Si kastaba ha ahaatee, waxay hore u sameeyeen sidaas ...
  Laakiin halkan ciidamada Soofiyeeti waxay lahaayeen hal kaar - tani waxay ahayd dabool hawada sare ah ... Diyaaradaha ayaa laga saaray jihada Ural iyo kaydka xarunta, oo xitaa waxay ku tuureen gawaarida dagaalka, iyo sidoo kale qalab toos ah oo ka yimid khadka shirarka. . Tani waxa ay ahayd fursadda ay kaga jabin karto garbaha midig iyo dabada, kaas oo aad uga soo hormaray jeexii Faashiistaha.
  General Gotha, iyo taliyayaasha kale, horeyba intii lagu jiray wadahadaladii hordhaca ahaa ee qorshaha hawlgalka Moscow, waxay u maleeyeen in Krasnogvardeysk ay hubaal noqon doonto goobta dagaalka taangiyada ee kaydka dagaalka ee ciidamada Soofiyeedka, taas oo macnaheedu yahay inay lagama maarmaan tahay in la helo qorshe dabool ah. .
  Diyaaradaha gaarka ah ee Jarmalka, gaar ahaan Xe-362, ayaa kormeeray hawada sare, si dagaalka Krasnogvardeysky uu ahaa kii ugu weynaa ee aan ahayn taangiga kaliya, laakiin sidoo kale dagaalka hawada ee Dagaalkii Labaad ee Adduunka!
  Friedrich waxaa loogu yeeray inuu la dagaallamo cadowga, waa kan ugu fiican ee Luftwaffe, boqorka dagaalka hawada wuxuu calaamad u ahaa guushii saddexaad ee Reich. Oo isaga ku xiga, ama ku dhow isaga oo ku yaal gacantiisa midig, weerar, sidaas darteed si gaar ah wax ka beddelka Fokken-Wulf-5, wuxuu ku tartamay Helga.
  Wiilku xitaa wuxuu ku heesi jiray:
  - Waxaan ku dhex baratameynaa mawjadaha biyaha xiddigta. Quarks xumbo ku jira wareegyada etherka!
  Helga ayaa xaqiijisay:
  - Makhluuqa cas, waa lagu garaaci doonaa! Carruurta dunida cadaabta dhulka hoostiisa ah!
  Friedrich ayaa qoslay oo yidhi kii uu jeclaa:
  - Kaalay, ka fogow furka! Malaa'igtii dhimashada, kaliya u foori inuu soo muuqdo! Isagu qudhunka oo dhan ayuu dameerkooda ka jeexjeexi doonaa.
  Helga ayaa qosol ku jawaabtay.
  - Hagaag, waad caqli badan tahay!
  Friedrich waxa uu waxoogaa ka walaacsanaa culayska sii kordhaya ee diyaaradahiisa, xidhiidhka ku xidhida hubka riddada dheer iyo korodhka rasaasta. Ka dib oo dhan, madfaca 30-mm wuxuu saddex jeer ka culus yahay kan 20-millimitir ah, iyo marka la eego awoodda wax burburisa, laga yaabee afar jeer ka xoog badan, waa hub caalami ah oo awood u leh inuu baabi'iyo hubka labadaba dusha sare. ee meeraha iyo hawada! Wiilka dhalinyarada ah xitaa wuxuu rabay inuu iska daayo qoryaha darandooriga u dhaca oo uu ka saaro afartooda mid ee waaweyn, laakiin Helga wuu diiday ka hor inta uusan dhoofin:
  - Ka dib oo dhan, waxaa laga yaabaa inay hoos ugu dhacdo dagaalka. Way fiicantahay inaad kaydiso kaadhkan trump...
  - Ku filan Force Majeure iyo laba toogte! - Friedrich ayaa si kooban u jaray. Aniga, toogashada dhow ayaa igu filan. Guud ahaan, waxaan u maleynayaa in hubka mashiinada halkan uu yahay mid xad dhaaf ah.
  Helga ayaa si farxad leh u qososhay oo dhabarka ka dharbaaxday wiilka.
  - Nasiib darro, qof kastaa maaha sida adiga oo kale geesi aan la adkaan karin! Aces badan ayaa wali ah bilow, waxay u baahan yihiin dab cufan si loo hubiyo inuu garaaco
  Frederick ayaa si macquul ah u diiday:
  - Baabuurka qaaliga ah sida ME-362 U lama siin doono duuliye cusub. Dagaalyahankan waxaa loogu talagalay aces.
  Halkii ay ka jawaabi lahayd, Helga waxay ku carartay diyaaradaheedii weerarka, iyadoo biliglaynaysa cidhibteeda cawska ah oo qaawan. Maxaa kale oo la sameeyo, wicitaanka degdegga ah ayaa dhawaaqay.
  Friedrich waxa uu guud ahaan aad ugu farxay in uu ka saaray labadii qori ee bannaanka ahaa, gaadhigii weynaa ayaa si fudud u kacay, xawaaruhuna wuu kordhay, baalasha fudfududkuna waxa ay wanaajiyeen maneuverability. Inkasta oo dhibcooyinka dabka laftooda lagu daboolay carwooyin, hoos u dhacooda ayaa si muuqata ugu daray hawada sare ee baabuurka. Inkasta oo Me-362 marka la eego tayada hawada sare aan weli la sinnayn baabuurta piston, waa faras caalami ah oo dagaal ah.
  Geedo dhif iyo naadir ah ayaa hoosta ka iftiimaya...Maalintu waa kulushahay waxayna u egtahay inaysan fududayn in la dagaallamo. Gaar ahaan Ruushka, kuwaas oo ku luminaya dagaalkan weyn. Halkan bidix iyo wax yar ka hooseeya waa xayn tuke ah oo duulaya ... Adhi weyn, qaar ka mid ah tukuhu aad bay u weyn yihiin ... Calaamad xun, tukuhu waxay la socdaan dhammaan dagaallada arxan-darrada ah, ee ka maqan caadooyinka adduunka. Sida Boyarsky ku heesay fannaankii caanka ahaa:
  - Laakiin sababta! Suurtagal maaha in maskaxdaada lagu noolaado! Laakiin sababta - noloshu waxba nama barayso!
  Halkan waxaa ah rabshad, rabshado iyo rabshado kale! Axmaqnimo, arxan-darro iyo marlabaad arxan-darro ah oo ummadda lagu tumanayo!
  Adhiga tukaha waxa uu u muuqdaa mid aan dhammaad lahayn, waxa jira tobanaan kun, boqollaal kun oo iyaga ka mid ah, si aad u maqashid xitaa qol aad u xidhan. Friedrich ayaa Helga ku waydiisay raadiyaha:
  Ma laga yaabaa inaan ku garaacno qoryaha darandooriga u dhaca?
  Gabadha Ace ayaa diiday:
  - Uma qalmo! Xabad kasta halkan ayaa lagu tirin karaa!
  Friedrich wuu qoslay:
  Waa kuwee suurtogal ah! Boqorku waxa uu bac ku haystaa bac carshigiisa hoostiisa ah.
  Dufcaddii ugu horreysay ee dayuuradaha Soofiyeedka ayaa si lama filaan ah uga soo booday xayn gorgor ah. Waxay markii ugu horeysay la kulmeen Salamanders. Waxaa jiray khasaare labada dhinac ah, Ruush badan ayaa la dilay. Friedrich ayaa rasaas ku furay goor dambe wuxuuna toogtay siddeed baabuur oo keliya. Laakiin wali waa bilow qallafsan. Laakiin labo Jarmal ah "Salamanders" -3 ayaa la toogtay, mana cadda sida Me-262 ay ugu suurtagashay in ay ka hormaraan qof walba.
  Laakiin waxa ugu weyn ayaa ahaa weli inuu yimaado. Adhigii tuke ayaa dhammaaday, duuliyayaashii Jarmalku waxay ku boodeen meel bannaan oo ka sarreysa garoonka Krasnogvardeisky oo ay bilaabatay.
  Ciidan dhan ayaa u yaacay dhinaca kooxda Jarmalka, halkan, dhab ahaantii, waxaa jiray duullimaadyo dhowr ah oo ka tirsan ciidamada cirka ee USSR. Armada weyn oo diyaarad nooc kasta leh, laakiin inta badan oo dhan Yakov iyo dhowr Laggs ka yar.
  Friedrich ayaa rasaas ka furay masaafo ka badan lix kiilo mitir. Mar kale waxa uu galay durdurrada duurjoogta ah, marka aanad ujeedin, laakiin farahaadu si toos ah ayay u cadaadinayaan. Marka aysan jirin tixgalin, fikrado, jidhku wuxuu u muuqdaa mid adiga kuu ah, laakiin waxaad horeyba u tahay sida boombalaha ciidamada aan la garanayn ... Taas macnaheedu waa jidhku ma aha adiga, laakiin ruuxa hoostiisa - nijaas ah, xoog xun. ..
  Waa hagaag, iyo madaxa wiilka terminator, heestu waxay bilowday inay dhawaaqdo dhowr jeer:
  Waxaa ka mid ah asxaabta, laakiin isla mar ahaantaana qarsoodi ah.
  Waxaa lagu qabsaday rafaad, welwel murugo leh!
  Dunideenu aad buu uga daalay xadgudubka,
  Baaxadda iyo quruxda midna ma muuqato!
  Xagee noo keentay shaydaanka xun?
  Marka shaydaanku ciidan xukumo!
  Runtii waxaan rabnaa sharaf ciidan,
  Inkasta oo qalbigayga aan ahay dulin xun!
  
  Faaruqnimada caynkaas ah ee ruuxa la damiyey,
  Ma jirto waddo hareeraheeda ku wareegsan!
  Dhimashona, guntan odayga arxanlaawayaasha ah.
  Maxaa ku urursada cashuurta Rus Quduuska ah '!
  
  Fahamka fudud ma ifiyo,
  Wax walba waxay ku jiraan shabakadda, awood aan xad lahayn!
  Damaca ku noolaanshaha hoyga dhulka,
  Dhadhaminta macaan, farxad, farxad la gacaliyahaaga!
  
  Laakiin qaddar baa wiilkiisa u diray dagaal.
  Halkay ahayd inaan nabad ku ilaawin!
  Uma baahnid in Shayddaan lagu habaaro tan.
  Anaga lafteena wax kale ma dooneyn!
  
  Waxaan dhex gooyaa dabaysha duufaanka oo saaran diyaaradda,
  Isagoo sameeyay maroojin, saxiixuna dhaqaaqay!
  I rumayso, halgamaagii Aabbaha ma dhiman,
  Aan u ciyaarno socod tacsida qashinka!
  
  Cadawgu wuu badan yahay, wuu xoog badan yahay,
  Baabuur, dagaalyahanno, gantaallo!
  Waxaan jejebin doonaa Wehrmacht-ka cadaabta ah,
  Faa'iidada Ruushka waa la ammaani doonaa!
  Shuuciyadu waxay iman doontaa Dhulka, waxaan aaminsanahay,
  Waxaan ku noolaan doonnaa farxad - waan ogahay hubaal!
  Fuliyaha dadka - faashiistaha, wuu dumin doonaa,
  Guushu waxay ahaan doontaa naxariis, iftiinka May!
  
  Aabbe, duulimaad degdeg ah,
  Waxay na siisay nolol quduus ah!
  Heesta Dalkii Hooyo Quluubteena ayay ka qaadaysaa.
  Ka dib oo dhan, si adag ayaan u dagaallamayaa iyada!
  
  Oo waxaan aaminsanahay in waqti dhalaalaya uu iman doono,
  Wax dil ah ma jiri doono, gabow baa yaamayska ku dhici doona!
  Tartanku wuxuu horumari doonaa bilaa gees,
  Sare wuxuu u degdegi doonaa guulaha khadadka!
  
  Iyo si aan wakhtiga u soo dhawayno;
  Markaa waxaad u baahan tahay inaad u dagaallanto sida askari Ruush ah!
  Si ay u gaadho qof kasta oo aan mooyaane ahayn.
  In Ruushku had iyo jeer yaqaan sida loola dagaallamo!
  Hees waddani ah oo wanaagsan ayaa ka dhawaajisay madaxa Friedrich, laakiin gacmihiisa iyo cagihiisa khiyaanada leh ayaa si sax ah uga soo horjeeday. Kuwaas oo kala ah, waxay madaafiic u direen diyaaradaha Soofiyeedka nooc kasta iyo nooc kasta. Duuliyayaashii Soofiyeedka ayaa isku dayay in ay u soo dhawaadaan oo ay dagaal bilaabaan... Volka, isaga oo toogtey in ka badan konton baabuur oo socod ah, ayaa leexsaday oo ka fogaaday rasaastii iyo isku daygii la isku dayay (wuxuu gooyay kamikaze-kan isagoo gaaban qoryaha-mashiinka) . Dabadeed dayuuradii da"yarka ayaa dhaqaaqday, isaga oo ku jira jahawareerka dagaalka, wiilku waxa uu riday rasaas badan oo hawo ah. Waxay si weyn u burburisay tiro ka mid ah dagaalyahannada Soofiyeedka oo gadaal ka soo baxaya.
  Halkan Friedrich laftiisu wuxuu ku sigtay in la garaaco, laakiin waxa u suurtagashay in uu dhexda u galo xariiqda dabka oo uu sii wado baabi'inta dadka ka soo horjeeda. Markan, mishiinka mataanaha ah "Pawns" wuxuu noqday dhibbanayaashiisa. Aphorism ayaa ka dhex muuqday madaxa wiilasha (pawns sidoo kale maaha nuts, boqorada mustaqbalka!). Helga waxay ku qaylisay raadiyaha:
  - Oh, hooyo qaali ah! Siday u cadaadinayaan!
  Friedrich, oo samaynaya wareeg aan dhammaystirnayn, ayaa ka gooyay dagaalyahannada Soofiyeeti meel fog oo aad u dheer oo isku dayaya inay ka dambeeyaan Helga. Mid ka mid ah wuxuu ahaa "Dukaanle" (Lagg-5), wuxuu lahaa xiddig weyn oo casaan ah oo ku yaal fuselage ... Taas macnaheedu waa geesiga USSR. Gabadha lafteeda, iyada oo ku socota isbeddelka weerarka ee Fokken-Wulf, waxay ku dhufatay taangiyada ciidamada Rotmistrov ee ku soo dhawaaday jagooyinka Jarmalka. Isla mar ahaantaana ay si sax ah u garaacday, iyada oo quustay si guul leh.
  Friedrich weli waxa uu la dagaallamayay diyaaradaha cadawga, isaga oo maskax ahaan uga mahadcelinaya saadka kordhinta rasaasta. Waxa uu xitaa ku guuleystey in uu ku dhejiyo terminator khaa'in ah taangi T-34-85, isagoo dooranaya midka taliyaha (tani waxaa laga arki karaa anteenooyinka, taas oo, inkastoo boodhka iyo fogaanta, Friedrich's indho fiiqan si fudud u arkay!).
  Daboolka dillaacay ayaa hal mar lagu garaacay saddex madfac, taangiga ayaa joogsaday...
  Waxa kale oo ay ahayd mid kuleyl ah oo ka hooseeya, waardiyihii Ciidanka Taangiyada Shanaad ee Ilaalada ayaa mar hore u soo rogmaday dhinaca bam-gacmeedyada SS iyo qaybo ka mid ah Ciidanka Labaad.
  Baabuurtii ugu horreysay ee Soofiyeedka ayaa ku soo rogtay godka taangiga, xawaarahoodana hoos ayuu u dhacay. Madfacyada degdega ah ee Tigers-5 iyo Panthers-5 ayaa ku da'ay iyaga. Halkaas ayay Jarmalkii cusbaa ku xoog badnaayeen: iyagoo meel fog ka dagaallamaya, si ay faa"iido uga helaan, taangiyada Soofiyeedku waxay ku qasbanaadeen inay dagaal dhow la galaan. Samee meel qashin-qubka ah... Laakiin go'aanka xeeladaysan wuxuu ahaa mid khaldan, in la jeexjeexo bannaanka bannaan ee boholaha laga qoday, si loola kulmo mishiinnada sugaya "ugaadhsiga". Haa, oo miyaanay si wadar ah isku mar u dhicin?
  Run, Ils Soofiyeedka, inkasta oo khasaare weyni ka soo gaadhay, haddana way jabtay, sida feeryahan yar oo quusinaysa macaanka weyn, dhanka taangiyada cadawga, waxyeello gaadhsiisay, oo ay ku jiraan bambooyin yaryar. Run, qaar ka mid ah "Tigers" -5 waxay ku dul istaageen shabaqa, laakiin gawaadhi badan oo Jarmal ah ayaa lagu qasbay inay ku rakibaan ilaalinta si dhab ah socodka.
  Frederick wuxuu u maleynayay in haddii Ruushku ay soo gudbiyeen weerar xooggan, ay heli lahaayeen fursad aad u sarreeya oo ay ku helaan "lacag badan" iyo dagaal dhow oo faa'iido leh.
  Burburinta duuliyayaashii cas ayaa sii socday, laakiin tusaale ahaan ka dhanka ah Salamander-3, xeeladdaani ma aysan dhalin midhihii la filayay. Khasaaraha duulista Jarmalku wuu kordhay, sida, runtii, ilaa xad aad u weyn oo ka mid ah kuwa Soofiyeedka. Laakiin kani hadda ma ahayn dagaal aan la soo celin. Duuliyeyaal badan oo Soofiyeedka ayaa lahaa waayo-aragnimo hufan, ma ahayn wax aan waxba ahayn oo ay dabooleen Moscow, sidaas darteed Nazis ayaa soo gaaray wax badan.
  Friedrich, oo dareenkoodu ahaa mid aad u fiiqan, had iyo jeer wuu iska ilaalin jiray hits wuxuuna si dareen leh u garaacay dagaalyahannada Soofiyeedka ee ugu khatarta badan. Isku dayga in la tuuro madaxda. Wuu sameeyay, wayna shaqaysay iyada oo aan si khaldan loo adeegsan. Dhanka kale, waxaa madaxayga ka muuqday faaruq, iyo aragti la'aanta dagaalka. Maydka ayaa ka falceliyay, bartilmaameedyadii waa la qabtay, ma jirin wax khasaaray. Dhawr jeer ayay xataa gaadhay haamaha.
  Iyo boqollaal badan, haddaysan ahayn kumannaan diyaaradood oo nooc walba leh ayaa indhahayaga hortooda biligleeyey. Tusaale ahaan, Huffman oo saaran He-362... si gaar ah ayuu u dagaallamayaa, xawli ku socdaa, jetka gaadhiga jet-ka ah, iyo qashin-qubka ayaa dhinac walba u duulaya...Ruushkuna sidoo kale ma xuma... Laakiin aaway Kozhedub, waa waqtigii la gooyn lahaa awooda ... Friedrich wuxuu ku socdaa ugu yaraan, hadda looma baahna in la leexiyo, si tartiib ah u garaaco, laakiin kaliya, wax yar ka soo baxa guuldarada.
  Rasaasta ayaa sii dhamaanaysa, sidoo kale shidaalkii ku jiray haamaha, iyo xoojin cajiib ah ayaa ka imaanaya goobaha Jarmalka. Salamanders, iyo xitaa dhowr Me-362 ah, ayaa ah kuwa ugu horreeya ee soo gala dagaalka, oo ay ku xigto inta kale ee burcadda Hitler. Mar labaad, hore u rogroga ... Diyaaradaha Soofiyeedka ayaa sidoo kale bilaabay inay dib u gurtaan. Shidaalkii waa ka sii dhammaanayaa, khasaarahooduna waxa uu dhaafey dhammaan xad la malayn karo oo aan la qiyaasi karin. Friedrich ayaa soo noqday oo weydiiyey Helga:
  - Wax walba waa hagaagsan yihiin?
  Gabadhii ayaa ku jawaabtay:
  - Diyaaraddu waa socotaa! Waxaan garaacay lix taangi iyo hal dagaalame...
  Friedrich ayaa ku qayliyay:
  - Haa, xataa aniga waad dhaaftay tirada taangiyada burburay. Shakhsiyan waxa aan burburiyay shan baabuur oo kaliya oo xabuub ku xidhnaa!
  Helga ayaa qoslay.
  - Immisa diyaaradood?
  - Diyaarado? - Tirooyinka ayaa ka soo ifbaxay madaxa Friedrich ... - Dhab ahaan saddex boqol iyo hal! Rikoorka cusub ee aduunka. Maxaa guul ah...
  Helga ayaa ku dhawaaqday:
  - Waxaad tahay geesi! Maya, dhawaan ilaaha halaagga. Kaligii weynaa laftiisa... halgamaa caalami ah!
  Friedrich ayaa si xushmad leh u saxay:
  - Dhab ahaantii, Kali ma aha ilaah, laakiin waa ilaaha sharka. Taasi waa, haweeney, in kasta oo ay tahay ilaah aad loo ixtiraamo oo caan ka ah Hinduuga. Macbadyo badan ayaa loo dhisay oo loo duceeyay.
  Wiilkii ayaa si lama filaan ah u dareemay in uu si xun jilibka uga xoqay kabaalka. Wuxuuna ku dhaartay:
  - Nacalad! Umay qalmin in la rogo baabuur sidan u hubaysan.
  Helga waxay tiri iyadoo walaacsan:
  - Oo duulimaadkaaga xiga waa aniga la'aanteed?
  Friedrich ayaa si degdeg ah u xaqiijiyay:
  - Haa, Fokken kaaga wali waa lagu shubi doonaa oo waa lagu dalaci doonaa, laakiin kayga ayaa diyaar u ah. Kaliya ha odhan, kaliya daryeesho naftaada!
  Helga waxay tiri:
  - Maya! Taladaydu waa in aad dagaalantaan oo aad u dagaalantaan intii karaankaaga ah... Haddii ay suurtogal tahay.
  Diyaaradihii ayaa degay, Friedrich ayaana u orday baabuurkii xigay. Isku darka la xushay ee Me-362 iyo weerarka F -490 ayaa ahaa mid aad ugu wanagsan mar walba.
  Friedrich, oo dareemaya baallaha qallafsan ee Fokken-Wulf-4 ee cagihiisa qaawan, ayaa bilaabay inuu riixo xawaaraha oo uu ku heeso:
  - Waxaan u duulayaa dagaalka! Waxaan ku tuman doonaa uungaysta ciidda.
  Dagaalka Krasnogvardeysk ayaa sii socday. Marka laga reebo taangiyada ciidamada Rotmistrov laftiisa, boqol iyo konton baabuur oo Soviet ah, oo laga soo qaaday dhinaca koonfureed iyo gobolka Kashirnsky ee hore ee Soviet, ayaa sidoo kale yimid goobta dagaalka. Run ahaantii, kaliya qaybta koowaad ee baabuurta ayaa ilaa hadda soo gaadhay. Duulimaadyadii Soofiyeedka sidoo kale kuma fikirin inay quustaan, laakiin weli si gaar ah uma firfircoonayn.
  Frederick ayaa bilaabay inuu ka shaqeeyo taangiyada, isaga oo isticmaalaya qoryihiisa si gaar ah loogu abuuray ujeedadan. Fikraddiisa, cabbirka 37 millimitir ayaa weli ku habboon ujeedadan. Tusaale ahaan, Rudel, oo leh qoryahan oo kale, iyada oo aan lahayn wax dagaal ah, la burburiyay, ama halkii, waxa ka sii cadaalad badan, wuxuu garaacay 534 taangiyada dagaalka oo dhan. Laakiin waxaa jiray qof caadi ah, ma ahayn Friedrich. Wiilku waxa uu xasuustay sida uu aabbihii u sheegay hooyadii in saamaynta is biirsaday ee ubadka uurka ku sido, marka laga soo tago muujinta awoodaha cajiibka ah ee baaluqnimada, ay ubadka u rogi karaan maskax-nafsi...
  Waxaa laga yaabaa in maskaxdiisa dagaalka, iyo xoogga weyn ee dagaalyahankan, sidoo kale waa natiijada saameynta, dabeecadda aan la garanayn isaga.
  Laakiin halkan waxaa yimaada taangiyada, waayo duuliyaha dhaqdhaqaaqooda waxay u muuqdaan kuwo gaabis ah, iyo xitaa si ka sii badan Friedrich. Da'yarka ayaa bilaabay inuu si toos ah uga soo dhaco diyaarad toosan. Way toogtaa oo garaacdaa. Iftiinka ka dhashay qaraxyo yaryar, dillaacyo jabay. Baabuur badan ayaa dabka ku qabadsiinaya kiiskan, maadaama taangiyada gaaska ay ku yaalaan qaybta dagaalka. Halaag, foostada T-34 ayaa u duushay sidii carrabkii wadhafkii.
  Inta badan madaafiicda ku dhufatay ayaa sabab u ah qarxinta rasaasta. Tanina markeeda...
  Friedrich kama fikirin waxyaalahaas oo kale, waxa uu daawaday sawirka markii, uu la kulmay khasaare culus oo uu ogaaday in aanay waxba tarayn isku dayga lagu jebin lahaa, taangiyada ilaalada ayaa ku wareegay godad ay qodeen dadkii Soofiyeedka.
  Laakiin xitaa halkan yaab aan fiicnayn ayaa ku sugayay iyaga. Laba darsin "Super Ferdinands" ayaa u suurtagashay inay soo dhawaadaan. Waxay, nasiib darro, lahaayeen sifooyin wadista oo xooggan, taas oo ay ugu wacan tahay adeegsiga matoorada Mareykanka.
  Baabuurta Midowgii Soofiyeeti waxay marayeen meel bannaan ah, taasoo ka dhigan in dagaalyahannada halyeeyada ah ay weerar ku qaadi karaan meel saddex kilomitir oo keliya u jirta. Dabcan, "Superferdinands" ayaa seegay, laakiin heerka sare ee dabka ee qoryaha lidka diyaaradaha ayaa u oggolaaday inay marar badan garaacaan. Intaa waxaa dheer, beerta ayaa si aad ah loo qoday oo lagu jeexjeexay madfac, T-34-85 ayaa xawaaraheeda qaadi kari waayay. Laakin wali waxay u dhaqaaqeen sidii birta oo kale markii uu qaraxu dhacay. Iyo Panthers-5 iyo Witches American-5, taangiyada xawaaraha sare leh, waxay u yaaceen gargaarka Ferdinand-4.
  Friedrich wuxuu isku dayay inuu garaaco (si miyir la'aan ah) taliyayaasha. Xataa faraheyga ayaa cidhiidhi ku jiray. Waxaana jiray miro! Terminatorka da'da yar, oo ka yimid saadaasha jiifta, ayaa garaacay afartan iyo laba taangi T-34, saddex KV-s, iyo laba Su-122. Waxaa jiri kara saddex baabuur oo kale, laakiin waxay ku mashquuleen duullaan ay qaadeen dagaalyahannada Soofiyeedka, oo ay ugu muhiimsanayd inay weeraraan diyaaradaha. Friedrich waxa uu bilaabay in uu shido 37-millimiter cannon hawo ah iyo laba madfac oo 20-millimitir ah (sidoo kale aad u xun haddii aad ku dhufato nalka ama taangiga gaaska ama mishiinka) iyaga oo isticmaalaya.
  Guud ahaan waxaa jira toddoba iyo labaatan diyaaradood, waxaana jira siddeed iyo toban Ilovs ... Ma xuma, iyada oo la tixgelinayo muhiimadda taangi kasta, xitaa kuwa ku dhaawacmay dagaalkan adag ... Dhowr T-34-85 ayaa dardargeliyay oo ugu dambeyntii jabiyay si ay u xiraan kala duwan. Hadda American "Witches" -5 oo si fudud u gaashaaman ayaa olol ku kacay.
  Friedrich waxa uu arkay Hans-Ulrich Rudel dayuuradii weerarka. Xidigtan caanka ah ee caanka ah, waxay u muuqataa, sidoo kale waxay go'aansatay inay ku beddesho Stuka oo leh Fokken-Wulf-5 ka xoog badan oo degdeg ah. Astaantiisa toosan qof walba waa yaqaan. Wuxuu waydiiyay Frederick:
  - Ka warran malaa'igtii dhimashada!
  Terminator Boy ayaa ku jawaabay:
  - Waxyaabaha ayaa ku jira Gestapo, laakiin waxaan leeyahay guulo!
  Rudel ayaa xaqiijiyay:
  - Oo anigu si fiican ayaan u socdaa! Laakiin sidee ayaad u maareyn kartaa inaad si sax ah oo degdeg ah u toogto, iyo xitaa diyaarad toosan?
  Wiilka Ace, oo qoslaya, ayaa ku jawaabay ama xitaa heesay:
  - Waan ogahay in wax kasta oo aan macquul ahayn ay suurtogal tahay! Ka hel dheemanka boqorrada Dhulka ee biyaha socda!
  - Waa caadi, waxaan qaban doonaa ilaa soddon dhammaadka maalinta! - Rudel ayaa ballan qaaday.
  Soo noqoshada, beddelka diyaaradda, iyo mar labaad Me-362 asalka ah, diyaarad, marka laga reebo godadka rasaasta ee baalasha, ma helin waxyeello hoos timaada hoggaanka Volka. Dabcan dagaalka taangiyada...
  Waxay ahayd kuleyl Krasgvardeisky. Tiirarkii Ciidanka Ilaalada Shanaad iyo guutooyinkii laga saaray furumaha kale ayaa kor u kacay. Xoojinta ayaa sidoo kale ku soo gurguurtay Jarmalka, oo ay ku jiraan daraasiin taangiyada Maraykanka ah, M-18-kii ugu dambeeyay oo leh 110-mm cannons. Baabuurtan ayaan ka hooseeyaan awoodda wax burburisa ee Tiger-5 cannons, caliber 105, iyo xitaa garaacday T-34 si ka sii wanaagsan, maadaama ay u nugul yihiin ricochet. Qoriga laftiisa ayaa sidoo kale laga sameeyay qoriga lidka diyaaradaha ee Maraykanka oo la bedelay, taasoo la macno ah inuu si degdeg ah u ridayo. Kaliya hubku wuu ka daciifsan yahay kuwa Jarmalka, laakiin weli 186 millimitir ayaa ku filan in lagu hayo madfaca wejiga. Waxaa intaa dheer, T-34-85 inta badan waa la mariyaa marka la socdo.
  Friedrich, oo weli meel fog ku sugan, ayaa dareemay tsunami ku soo fool leh mowjadda cusub ee diyaaradaha Ciidanka Cas. Tani waxay ka dhigan tahay in iyada oo aan wakhti loo hayn taangiyada, kuwaas oo ku dhow inay si adag u wada xiraan, waxay u fiican tahay in ay u oggolaadaan diyaaradda weerarku inay daryeesho. Waxaa ka mid ah, jidka, waxaad ku arki kartaa Non-329 oo aad u hubaysan iyo kuwa gaashaaman. Diyaaradaha weerarka iyo kuwa taangiyada burburiya labaduba waa xoog badan yihiin. Gaar ahaan 88-mm Ra-44 cannons, kaas oo galaya ma aha oo kaliya saqafka taangiga, laakiin sidoo kale wejiga. Kaliya dagaalka anteenada, mishiinkan, si tartiib ah, maaha mid la mid ah sida "shaqada shaqada" Fokken-Wulf.
  Diyaarada weerarka waxaa ka mid ah, Friedrich waxa uu ogaaday diyaaradii Helga. Hagaag, dabcan, dib ugu noqoshada ficilka.
  Inankii terminter-ka ahaa, oo in yar soo daadegay jidka, ayaanu saddex taangi iyo qori is-hawl-galiya-76-ka gooyn doona, waxaanu ku heesi jiray:
  - Waxaan sameyn doonaa bandhig! Kaliya heerka ugu sarreeya ee super!
  . CUTUBKA 18-aad.
  Helga ayaa si degdeg ah ugu jawaabtay:
  - Dabcan waan ku aaminsanahay! Qalbigeyga ma siin bahalka! Jawaabta waa lagu siin doonaa - ma aaminsan tahay ama ma rumaysan?
  Halkii uu ka jawaabi lahaa, Friedrich waxa uu bilaabay in uu meel dheer ka soo toogto meel hoose... Ka dibna uu sare u kacay.
  Waxaa jiray diyaarado badan oo Soofiyeedka, laakiin wali way ka yaraayeen markii ugu horeysay. Duuliyayaasha Luftwaffe waxay dareemeen kalsooni aad u weyn, sida arday fasalka koowaad ah oo ku garaacay faciisa xanaaqsan oo ku jira dugsi aan hore loo aqoon oo macno ahaan xoog looga batay.
  Duuliyayaashii Soofiyeedka ayaa noqday kuwo aad u xeel dheer, oo markii la soo weeraray, waxay isla markiiba u kala qaybsameen kooxo, iyagoo isku dayaya inay Jarmalka u soo jiidaan naftooda. Frederick ayaa weeraray iyagii, isagoo fuulay buurta. Si kastaba ha ahaatee, isaga, si kastaba ha ahaatee, diidmada cadawga si ay u qaadaan weerar toos ah oo kaliya ayaa fududeeyay xeeladaha. Laakiin dagaalyahano kale oo Jarmal ah ayaa galay dagaalka.
  Friedrich wuxuu caro ku xusay in kuwa aan 362-ka ahayn ay inta badan isaga ka horreeyaan. Laakiin waa caadi, masaafo dheer oo dhowr kiiloomitir ah, qofna ma yaqaan sida loo gooyo si kastaba.
  Iyo "Salamanders" -3, sida diyaaradaha waraaqaha carruurta, u boodboodaan, u boodaan sida shark hirarka, oo iyaga laftooda ayaa helaya ...
  Friedrich wuxuu doortay dhibbanihiisii, diyaaradda taliska, mana helin waqti uu kaga fikiro sida diyaaraddan loo toogtay. Wiilku waxa uu sawiray akhlaaqda:
  - Waxaad ku guuleysan kartaa dagaal, si ka duwan ciyaaraha, hal mar, laakiin waxaad ku guuleysan kartaa dagaal, si ka duwan ciyaar, aan dhammaad lahayn! Si kastaba ha ahaatee, kaliya qaybo ka mid ah khasaaray ayaa ka duulaya guddiga;
  Si kastaba ha ahaatee, dagaalka ayaa sidoo kale laga dareemay garoonka. Tusaale ahaan, Wittmann wuxuu horeyba u ahaa taangiga taangiga, wuxuu ku dagaalamay Shabeelka. Isaga iyo ninka toogashada geystay ayaa sidoo kale aad u seegay marar badan, in kasta oo haanta ay si sahal ah u rogtay. Gunner Schleich si dirqi ah ayuu u helay wakhti uu dhididka ka tirtiro wejigiisa. Bahal bir ah ayaa hore dhowr jeer looga dhuftay foodda, balse ilaa hadda waa bahal. Wittmann wuxuu ku qayliyay sambabada sare:
  - U ogolow inay soo dhawaadaan, ha welwelin, ama...
  Aragtida ka qaybqaataha dagaalka, Ku-xigeenka Madaxa Shaqaalaha ee Guutada 31aad ee Taangiyada, oo dhawaan noqday Halyeyga Midowga Soofiyeeti, Grigory Penezhko, ayaa sidoo kale ka hadlay xaaladda bini'aadamka ee xaaladahaas xun. ... Sawirro culus ayaa ku haray sawirada maskaxdayda hortooda ... Waxaa jiray qaylo aad u weyn oo dhagaha dhegaha la riixay, dhiig ayaa ka qulqulaya dhegaha. Guuxa matoorada ah ee isdaba jooga ah, guuxa birta ah, guuxa, madaafiicda, guuxa duurjoogta ah ee birta jeexjeexan.
  Patton-3 oo culus, waxay isku dayeen inay qaataan T-34-85 Soofiyeedka oo ku dhow dhibic-madhan. Wuu gariiray, hubkii gashaanka ahaa baa soo baxay. "Sixirroolayaasha" -4 ayaa dhexda ka dhex galay oo isku dayay inay adeegsadaan maneuver-ka laftooda. Waxaad mooddaa in ay yihiin ciidan faras ah oo jilibyadii hore ahaa oo ay is-daba hayeen. Inta badan labada taangi ayaa meel bannaan ka ridaya oo midba midka kale is qarxiyay.
  Rasaasta lagu riday haamaha gaaska ayaa isla markiiba taangiyada dab qabadsiiyay. Jeexdintii way furmeen, shaqaalihii taangiyada ayaa isku dayay inay dibadda u baxaan. Grigory wuxuu arkay gaashaanle dhallinyaro ah, oo badh gubtay, oo ka laadlaadsan hubka. Isaga oo dhaawac ah, ayuu ka bixi kari waayay godkii. Sidaas ayuuna ku dhintay. Ma jirin cid isaga kaalmaynaysa. Askartu waxay lumiyeen dareenkii wakhtiga, ma dareemin harraad, kulayl, iyo xitaa dharbaaxo ku dhacay qolka cidhiidhiga ah ee taangiga. Hal fikir, hal rabitaan - intaad nooshahay, garaac cadowga. Kooxaha Taangiyada Midowgii Soofiyeeti oo ka soo degay gawaaridoodii burburay, ayaa waxay goobtii ka baadigoobayeen shaqaalihii cadawga, oo iyagana aan wax qalab ah haysan, waxayna ku garaaceen bastoolado, iyagoo gacmaha is qabsanaya.
  Sawirka qaabka dhabta ah ee kabtanka kaas oo, nooc ka mid ah jahwareerka, ayaa fuulay hubka jarmalka Jarmal-5 oo waxyeello u geystay oo uu ku dhuftay qoriga mashiinka si uu "sigaar uga soo saaro" Nazis halkaas. Taliyaha shirkadda taangiyada Chertorizhsky, ayaa si geesinimo leh u dhaqmay. Wuu garaacay, isaga oo dhex maraya dabaylo cirwareen ah, oo u jabay dhinaca cadowga "Tiger" -5, laakiin isaga laftiisa ayaa la garaacay. Booyada oo ka booday baabuurka ayay damiyeen dabkii. Oo haddana mar kale ayay dagaal galeen.
  qoloftii ugu dambaysay ee Helga ayaa ka muday saqafka haanta Grigory Penezhko. Madaafiicda ayaa ku dhacday haanta gaaska, wax walbana waa ay gubteen. Dabka ayaa gubay shaqaalihii taangiyada Midowga Soofiyeeti, taasoo ku qasabtay inay ka boodaan xashiishka. Laakiin Grigory laftiisa, oo dhaawacmay, ma helin wakhti uu ku boodo ... Wuu gubay isagoo nool, dabeecadda fahamka waxa dunidu tahay ...
  Friedrich, markii uu arkay in diyaarada cadawgu ay horeba u caqli-galleen oo ay isku dayayeen in ay duulaan iyaga oo adeegsanaya fal isku dhafan, ayaa laftiisa weeraray taangiyada ... Runtii, Jarmalku waxay la kulmeen wakhti adag, inkasta oo taangiyada Ingiriiska ee loo yaqaan 'British Challenger' ay soo galeen dagaalka ( shaqaaluhu waxay sidoo kale ka soo jeedaan wiilasha Ingiriiska waxayna u toogteen si aad u sax ah!) .
  Friedrich waxaa ka buuxa tamar jinni iyo raynrayn, waxa uu diyaar u yahay in uu keligiis xaaqdo wax walba iyo qof walba, xitaa haddii ay tahay in uu la dagaallamo ciidan taangiyo ah oo dhan, iyo xitaa in ka badan oo ah ciidanka cirka. Laakin waa in la soo noqdaa, shidaalkii iyo rasaastii way naga dhammaanaysaa, taas awgeed, waanu u kacnay, innagoo toddobo iyo konton diyaaradood ku soo ridnay, kow iyo soddon taangina ka garaacnay iyo lix qori oo iskood iskood u socda, iyo laba kale oo kuwa gaashaaman ah, saddex Katyushas ah. afar Andryushas, baabuur isku dayay inay gadaal u aadaan.
  Helga waxay tiri:
  - Ruushku waxay leeyihiin hees ku saabsan dumarka tuulooyinkayaga! Oo annagu ma haysanno oo keliya dagaalka dumarka, laakiin ragga, waxa aan u baahanahay!
  Friedrich wuu aqbalay:
  - Raggeenna waa hagaagsan yihiin, laakiin dumarku waa ka roon yihiin!
  Helga ayaa si khiyaano leh u tidhi:
  - Naagtu waxay ku guulaysataa ilmada, ninku wuxuu ku guulaystaa inuu u daadiyo!
  Friedrich, oo ilko fiiqaya, ayaa yidhi:
  - Maaddaama aan kaftaneyno, waxay la macno tahay wax walba maanta ma xuma!
  Duulimaadka soo socda waa inaad kaligaa duuleysaa ... Waa hagaag, haddii ay taasi dhacdo, markaa ma jirto wax dhib ah oo lagu niyad jabo ... Runtii aad bay ugu kulul tahay Fokken-Wulf oo leh mashiinka qaboojiyaha hawada. Aad bay u kulul tahay, matoorka, iyo qorraxda, iyo waqti yar oo lagu qaboojiyo. Friedrich laftiisu xataa wuu la yaabay sida aanu weli ugu dumin culayskaas waxashnimada ah. Ka dib oo dhan, waa dugsi hoose ... dhammaan gudaha waa la cunay ...
  Taangiyada Soofiyeedka ayaa gabi ahaan gabaabsi noqday... Si kastaba ha ahaatee, gurmad ayaa mar kale u yimid Jarmalka, ku dhawaad dhammaan diyaaradii weerarka ayaa lagu tuuray dagaalka... Laakin Rotmistrov ayaa sidoo kale helay gurmad... Isla taangi ayaa ka yimid dhanka kale.
  Laakiin hawadu aad ayay u deggan tahay, in kasta oo ay soo muuqdaan qaybo kala duwan oo dagaalyahanno ah ama diyaarado weerar ah.
  Friedrich wuxuu ku celceliyaa xeeladihiisii hore ee la xaqiijiyay; Jarmalkuna...
  Dib-u-ururinta ayaa sidoo kale dhacaysa, maadaama inta badan taangiyada Soofiyeedka horey loo burburiyay, markaa waxaan isku dayi karnaa inaan weerarno nafteena... Wittmann ayaa si murugo leh u yiri:
  - Siddeed taangi ayaa la soo tuuray... U roon hal maalin, laakiin u xun maalintaas ...
  Qorigii ayaa saxay:
  - Runtii laba iyo toban...
  Wittman ayaa hadalka hakiyay:
  - Afar baabuur oo burburay markii Ruushku ay fuuleen god qoto dheer oo ka hortagga taangiyada ha xisaabin! Waxay ahayd dugsi hoose. Waxaana loo baahan yahay in rasaasta la buuxiyo...
  Laakin taangiyada Soofiyeedka ayaa mar kale hore u soo yaacay markii diyaarada weerarku ay si gaar ah u bilowday in ay soo gaarto. Gaar ahaan, Friedrich, oo riday shan iyo konton madfac, kuwaas oo afartan iyo sagaal ka mid ah taangi T-34 ah iyo lix qori oo iskood u shaqeysta. Oo waxay ku qaadatay shan daqiiqo iyo badh ... Taasi waa sida dagaalku ahaa ... Dabcan, way sii dheeraan kartaa ... Friedrich wuxuu ku fekeray, muxuu isku mar ka soo ridayaa laba xabbadood oo isku mid ah? Midna waa ku filan yahay... Intaa ka dib...
  Helga waxay kula kulantay gegida dayuuradaha, si kulul ayay dibnaha uga dhunkatay oo hoos u tidhi:
  - Tani waa qaab-dhismeedka chivalry - Don Quixote!
  - Maxaad tidhi? - Friedrich wuu xanaaqay.
  Gabadhii ayaa isla markiiba is toosisay:
  - Waan ka xumahay yeyga yar... Waxaan rabay in aan sheego Lancelot!
  Wiilkii Ace ayaa soo booday:
  - Markaa taasi waa arrin kale! Ka dib oo dhan, Don Quixote waa jilitaanka geesinimada. Nooc ka mid ah majaajilada doqonnimada ah iyo madaxnimada aan naf-hurnimada lahayn!
  Helga way ogolaatay:
  - Guud ahaan, waan fahmay tan! Laakiin...
  Friedrich ayaa hadalka ka dhex galay gabadha:
  - Diyaaradaha si degdeg ah!
  Shaqaalaha taangiyada Soofiyeedka iyo duuliyayaasha ayaa u muuqda inay sameeyeen isku daygii ugu dambeeyay ee ay ku rogi lahaayeen dagaalka aan lagu guulaysan. General Gotha, oo ah taliye khibrad leh oo horeyba si fiican u bartay xeeladaha Ruushka, kuma degdegin inuu weeraro, laakiin xitaa wax yar ayuu dib u soo laabtay si uu si buuxda uga faa'iidaysto faa'iidada dabka. Iyo dabcan, in boosaska. Tani waa tabaha feeryahanka dheer ee dib ugu noqda mid gaaban hortiisa, oo u shaqeeya sida lambarka labaad, laakiin ma ogola in biinanka gaaban uu xiro masaafada oo uu faa'iido helo. Hagaag, Rotmistrov ma haysto doorasho kale! Ama weerar ama dhimo! Midda dambe ayaa ka fiican, inkastoo labadaba si fudud loo isku dari karo!
  Waa hagaag, Friedrich sidoo kale waa inuu la dagaallamo duulista ... Sidoo kale waa dagaal, cadowguna waa geesinimo ...
  Laakiin markii hore, wiilka terminter-ka ayaa toogtay shan iyo toban taangiyada weerarka ah ee T-34-85. Markaa ethereal hal qarax...
  Helga ayaa ku dhawaaqday:
  - Waxaad tahay boqortooyadii hawada! Tani waa sida Reich Saddexaad loo ammaani karo!
  Frederick wuxuu ku jawaabay:
  - Oo isagu waa hore caan! Oo looma baahna in la ammaano!
  Helga ayaa ku qeylisay:
  - Oo weliba aad isaga u weynaysaan.
  - Isku dayi doonaa! -Friedrich wuu qayliyey.
  Waxa uu dib ugu dhacay rafaad dagaal. Fikrado yaab leh ayaa wiilka madaxiisa ka wareegayay. Tusaale ahaan, maxaa isaga ku dhici doona ka dib guushii Reich Saddexaad? Dabcan, ilaalinta xaaska boqorka ayaa siin doonta booska ugu sarreeya, wiilkiisuna wuxuu noqon doonaa dhaxalka Boqortooyada Weyn. Rajada xiisaha leh! Ruushkuna, ugu dambayntii, waxay barteen nidaam iyo edbin taas oo xitaa dhiigyacabkii Joorjiyaan Stalin aanu bari karin.
  Inkasta oo, dabcan, guushu wali waa fog tahay ... Ama laga yaabo in dagaalyahanku uu qaadan karo oo u rogi karo, oo ku dhacaya Fritz. U dila dhowr iyo toban baabuur oo faashiistaha sidan oo kale ah oo ku noqo USSR geesinimo?
  Laakiin tani ma ka caawin doontaa haddii geesiyaashii dagaalka ee ka soo baxsaday maxaabiista la toogto, oo... Stalin qofna kuma kalsoona haba yaraatee, waxa uu sheegay in aanu lahayn wiil, Yakovlev! Markaa isaga, Friedrich, dib uma laaban karo... Khaasatan wixii uu sameeyay ka dib... Waxa uu isla markiiba u cararay USSR, markii la siiyay Stuka. Way cafiyi lahaayeen wiilka...Hagaag, malaha waxay u diri lahaayeen guutooyinka ciqaabta, iyo haddii uu sidoo kale soo ridi lahaa qaar ka mid ah Naasiyiintii... Haa, wuxuu helay fursad uu ku soo laabto... Laakiin hadda, in USSR, uma tudhi doonaan isaga, wuxuu noqday mid aad u dhiig badan ...
  Friedrich wuxuu is yidhi, muxuu u dhaafi waayay dhinaca Soofiyeedka? Hagaag, okay, wuxuu ku biiray Hitler Jugent markii uu isku arkay bartamaha Berlin wakhtigaas ma helin fursad kale oo uu ku noolaado. Laakin muxuu u dilay komishanka? Si fudud ayuu u dami karay... Muxuu bahal si lama filaan ah ugu soo kacay isaga... Xataa bahal ma aha, sababtoo ah xayawaanku inta badan waxay dilaan inay cunaan ama gaajo darteed. Nin ayaa dil u beddelay madadaalo, isagoo ka sii liita shabeelka...
  Maxaa ku dhacay isaga in dilku bilaabay inuu keeno farxad, iyo rabitaanka inuu kaco Reich Saddexaad oo uu sameeyo xirfad uu ku dhammeeyo naftiisa oo dhan? yuu noqday muxuu u waayay dareen wadaninimo iyo kalgacal uu u qabo dadkiisa?
  Si kastaba ha ahaatee, dhab ahaantii ma leeyahay mid? Halkan waa isla General Vlasov ama Boris Alekseevich Smyslovsky. Halkan, sidoo kale, waxay ahayd shakhsiyad qariib ah, oo u muuqatay inay tahay wakiil ku dayasho leh oo ka mid ah meydadka sharafta leh ee Tsarist Russia. Oo waxay ahayd inuu u gudbo dhinaca Hitler iyo faashiistaha kale. Sarkaal ka tirsan Ciidanka Imperial ee Ruushka, kabtan. Dagaalkii Sokeeye ka dib waxa uu ku biiray Poland, ka dibna u haajiray Jarmalka. Waxa uu adeeg ka galay ciidanka Jarmalka. Laga soo bilaabo 1928 ilaa 1932 wuxuu wax ku bartay Koorsooyinka Sare ee Waaxda Militariga (Akadamiyadda Shaqaalaha Guud) ee Reichswehr. Intii lagu jiray dagaalkii labaad ee aduunka wuxuu si firfircoon uga qayb qaatay samaynta cutubyo iskaa wax u qabso ah oo Ruush ah. Waxa uu rumaysnaa in Jarmalku ay gacan ka geysan karaan dib u soo celinta Ruushka: "Guusha ciidamada Jarmalku waa inay nagu hogaamisaa Moscow oo si tartiib tartiib ah ugu wareejiso awoodda gacmahayaga. Jarmalku, xitaa ka dib guuldaradii qaybeed ee Soofiyeedka Ruushka, waa inay la dagaallamaan adduunka Anglo-Saxon muddo dheer. Waqtigu wuu noo shaqayn doonaa, mana heli doonaan waqti noo. Muhiimadayada xulafada ahaan way sii kordhi doontaa, waxaanan heli doonaa xoriyad buuxda oo ficil siyaasadeed."
  Madaxa wiilka waxaa ka buuxsamay wixii uu horay uga akhriyay internetka... Si shil ah, wuxuu eegayaa boggiisa buugga tixraaca - "wada-shaqeynta Nazismku waxay ceeb ku yihiin qaranka!"
  Run, isla mar ahaantaana weligey lama wada shaqeyn General A. A. Vlasov, maadaama aanan la wadaagin aragtidiisa ama qorshihiisa ficilka, laakiin shaqsi ahaan waxaan la kulmay saddex jeer, inta badan tilmaamaha Shaqaalaha Guud ee Jarmalka.
  Friedrich ayaa fikirkiisa kala gooyay...Saddex iyo siddeetan diyaaradood oo Midowgii Soofiyeeti ah ayaa la soo riday, madaafiicdii ugu dambeysayna waxaa durba lagu sii ridayaa Taangiyada, durbana waa suurtagal in dib loo soo celiyo... Waa maxay baaskii uu ahaa... Sida uu u quusay. ... dhillo dhiig leh! Indhuhu waxay isla markiiba qooyeen... Dhibco milix leh oo ilmo ah ayaa ku soo qulqulay dhabannada wiilalnimo ee siman... Allaa qadhaadh, ugu yaraan is-toogta!
  Markii uu soo laabtay, aragga Helga oo daalan, laakiin faraxsan ayaa isla markiiba niyadda ka qaaday, oo haddana wuxuu u soo yaacay dagaal... Waa dagaalyahan, dhammaantiis! Taas macneheedu waxa weeye in uu u dhashay in uu guulaysto, ummaddiisuna ay ka liidato, aanu saaxiib la ahayn!
  Helga waxay si lama filaan ah u tiri:
  - Maxaad u ooynaysay?
  Friedrich ayaa madaxa ruxay:
  - Indhahaygu waxay durba ka waraabinayaan daalka! Maxaa dagaal ah! Indhaha ma xidhin muddo lix maalmood ah hadda! Intaa ka horna si dhib ah ayaan u seexday!
  Helga ayaa tacsi u dirtay:
  - Kuleyliyaha ayaa xirmi doona oo waanu seexan doonaa wax yar...Waqti yar ayaa ka hartay. Wax yar uun ka hor guusha!
  Duullimaadka Fokken-Wulfach-4, diyaaradaha cadawgu ma muuqdaan, waxaana jira wax yar oo ka hadhay taangiyada. Laakiin xitaa kuwa jira waxay u baahan yihiin in la dhammeeyo.
  Helga waxay si hoose ugu sheegtay raadiyaha:
  - Waa hagaag, iyaga sii! Sidan oo kale, maroojin sawirka siddeedaad!
  Friedrich wuu qoslay:
  - Siddeed wareeg ayaa ka fiican inaad lix ku dhejiso suunkaaga garabka!
  Inantii oo gaadhigii ku dhufatay quus, ayaa qaylisay:
  - Maya, macquul maaha in lagu qiyaaso inaad tahay lix jir. Waxaad tustaa nooca boqorka.
  Waxa ka soo hadhay Ciidankii Ilaalada Shanaad waxay ahaayeen geeso iyo lugo. Hadda Gotha ayaa sidoo kale amar ku bixisay in hore loo sii wado, gaar ahaan maadaama ay goor hore ahayd fiidkii, wakhtigu si fiican ayuu u dhaafay cashada ka dib, mugdina wuxuu bilaabay inuu soo dhawaado.
  In ka badan kun iyo boqol taangiyada Soofiyeedka oo burburay iyo burburay ayaa ku haray goobta dagaalka, ilaa saddex boqol oo taangiyada Jarmalka ah ayaa xoogaa burbur ah soo gaaray. Kuwan, ku dhawaad shan iyo lixdan baabuur ma jiraan wax dib u soo celin ah.
  Iyo Friedrich, oo ka tagay saaxiibtiis inay ku seexato sariir, weli wuu duulayay. Markan waxa loo weeciyay in la xakameeyo madaafiicda. Socodkii quusta ahaa ee Rotmistov ayaa mashquuliyay qayb ka mid ah ciidamada Mainshein, waxayna ku socdeen wax aan ka badnayn laba iyo toban kiiloomitir maalintii iyo fiidkii. Habeenkii ayaa dhacay, laakiin dabaylaha ayaa wali shaqaynayey. Duuliyayaashii hadda way is beddeleen.
  Mar kale Friedrich waxa uu la kulmay U-2 habeenkii bambooyinka. Baabuurtu waxay u duuleen meel u dhow dhulka - duulimaad hoose. Waxay heli lahaayeen fursad ay ku dhex maraan is qarinta noocaas ah, laakiin xaaladdan waxaa soo galay dareenka shaydaanka ee da'da yar.
  Intaa waxaa dheer, Friedrich si lama filaan ah ayuu aad uga xishooday ilmadiisa, wuuna xanaaqay ... Xitaa wiilka aragtida ayaa isbeddelay. Iyo erayo kala duwan, gabay kala duwan ayaa madaxayga ku soo yaacay;
  Cadhada ayaa jidhka ugu faafta sidii mowjad dab ah oo kale,
  Waa wax aan macquul aheyn in la fahmo arrintan iyo waxa hadda iga qaldan!
  Haddaba dunidu waxay daaha ka qaadday dhammaan gudcurka nafta,
  Waxaan rabaa daaro- gacaliyahayga iyo jannada aqal ku jira iguma filna!
  
  Oo siday wax u dhaceen, xataa Ilaahay ma oga,
  Waxaan noqday khaa'inul-khaa'in, laakiin hadda waan dhintay!
  Aaway waxyigan yaa dhalay.
  Waxaan ka soo jiidanayaa dhiirigelinta koobka - xoogag awood leh!
  
  Ibliis baa shabag nagu soo jiiday, oo wuxuu nagu tuuray meel xun.
  Waxaa dhacday in shabkada la igu qabsaday!
  Laakiinse anigu shabagga waan jeexi doonaa, oo Ilaah baan qalbigayga ku aqbali doonaa.
  Kaliya ha habaarin dayaxa jannada!
  Taasna hubaal waan ogahay: walaalayaal gacmaha is haysta!
  
  Allow fursad i sii, Rabbiyow,
  Dabeecadayda, waxaad tahay khiyaano iyo xumaan!
  Waxaan rabay hilib, inaan badbaadiyo hilib keliya,
  Oo wuxuu ku dhamaaday boholyow, oo caqligu seexday!
  
  Faashiistaha ayaa yiri: Adigu noo adeeg.
  Waxaad heli doontaa dhul, lacag, magacyo iyo aqoonsi!
  Laakiin haddaad nafta ka baxdo,
  Tanina waa ciqaabta ugu xun adduunka!
  
  Laakiin waxaan ahay qof daciif ah, dhibaato ayaa i haysa
  Waxuuna ku baabi"iyay naftiisa, sharaftiisii iyo damiirkiisii!
  Markaa ha ahaato, waa xaqiiqo adag
  Ka dib oo dhan, ma aha sheeko cusub, kaliya sheeko!
  
  Maxaan sameeyaa, jidka;
  Ma jiraan wax ka haray oo hadda waa ugu yaraan qoortaada ee sanka!
  Laakiin jinnigii ayaa yidhi, jooji qaska.
  Na rumayso, ma aqbalayo fulaynimadaas!
  Friedrich wuxuu dhammeeyey "codkan", isagoo garaacaya "dhegaha" ka dibna wuxuu dareemay daal aad u daran ... Iyo waxa horay u soo baxay, taas oo macnaheedu yahay maalin cusub ayaa timid, July 11th. Oo toddoba maalmood ayuu cagihiisa ku jiray...
  Inankii markii uu soo degay ayuu si dirqi ah ugu orday sariirta oo isla markiiba ka dhacay;
  Riyadii waxa ay noqotay mid aad u kacsan...Friedrich waxa uu ku riyooday in uu arday yahay oo uu muxaadaro dhegaysanayo. Waxaa intaa dheer, macalinka weyni wuxuu si xamaasad iyo xamaasad leh ugu sheegayaa inaad si aan ikhtiyaari ahayn u dhegaysato. Halkaa waxa aan kaga hadlaynaa cadawga soo jireenka ah ee Russia oo ah Maraykanka. Waxaad mooddaa in dhulkiisii uu ugu dambayn la yimid hub u qalma oo uu ku aarguto;
  -Waa inaad ogaataa in ciidamada Pentagon-ka ay geeyeen ciidamadiisa ugu wanagsan dagaalka ka dhanka ah rabitaankeena ah in aan jebino wadada caalamka kale. Waxaan telegram u diray ciidamada NATO, halkaas oo aan ku sheegay in aanan u soconayn in aan dhul qabsado, oo aan wado cilmi-baaris nabadeed oo ujeedadeedu tahay dhammaan faa'iidada aadanaha. Ma ay dhegaysan fariintayda, qof walba waxay ku cabbiraan hadba sida ay u qiyaasan yihiin cabbirka qiyamka ay ka qabaan shakiga iyo naf jeclaysiga. Xumaantan megalomaniac waxay u maleynayaan inay xakameyn karaan dhammaan aadanaha. Waxay u maleynayaan in haddii ay leeyihiin xamaasad manic ah oo loogu talagalay qabashada iyo burburinta, markaa wakiilada kale ee caalamka kale waa inay lahaadaan xayawaan isku mid ah.
  Af-hayeenkii wuu aamusay oo dhegaystay mawjado sacab badan oo deeqsinimo ah. Volka ayaa sidoo kale si adag ugu sacab tumay isaga, in kasta oo aanu jeclayn in uu aqoonsado maamulka. Hagaag, Rafaa wuu sii watay:
  - Ma ihi xayawaan ama bahal, laakiin waan karti oo waxaan ku talo jiraa inaan is difaaco, wanaagga ilbaxnimadaydu waxay ku xidhan tahay halgankayga, haddii cadowgayga iyo cadawga ilbaxnimadaydu ay ku talo jiraan inay weeraraan, markaas waxaan ku talo jiraa inaan is difaaco. . Waxaan baabi'in doonaa kuwa aniga iyo xorriyadda u dhexeeya. Kuwa ku dhow inay addoonsadaan aadanaha, oo isu haysta inay yihiin ummad sare, oo aan hoos iman xukun dad, waxay la kulmi doonaan ciqaab. Horaan baan nikkel u siiyey koox oligarch ah, waxaan tusi doonaa tusaale qof awood u leh inuu dagaalamo, oo aan faas hoostiisa hoos gelin sida lax is-hoosaysiin ah. Dhammaanteen waa inaan midownaa, sababtoo ah tani waa sababtayada caadiga ah, sababtoo ah Dunida, dhawaan ma jiri doonto wax neefsasho ah. Hadda ilaa barta. Si aan uga adkaano maraakiibta Maraykanka iyo NATO, waxaan u baahanahay kayd tamar oo weyn, oo aan xadidnayn, hub cusub, waanan haysanaa. Qaar badan, xitaa kuwa ugu fiican, bamka hydrogen wuxuu u muuqdaa mid dhammaystiran oo dhammaystiran. Qaar badan, xitaa kuwa ugu fiican, waxay u maleynayaan inaysan jirin siyaabo kale oo awood badan oo lagu helo tamar, marka laga reebo suurtagalnimada burburinta, taas oo laga yaabo inay adag tahay in la hirgeliyo. Dhammaantiin waad garanaysaan falcelinta thermonuclear-ka, isku-dhafka atamka hydrogen-ka iyo samaynta helium. Waa hagaag, iyo walxo kale, oo ay ku jiraan birta. Fiyuuska nukliyeerka ayaa iftiiminayay xiddigaha balaayiin sano. Qaar badan oo idinka mid ah waxay u muuqdaan kuwo aan suurtagal ahayn in ay suurtogal tahay in la sameeyo falcelin asal ah oo cusub: dhab ahaantii aan ka jirin dabeecadda. Qaar badan oo idinka mid ah waxaa ka buuxa fikrado khaldan oo haddii falcelintu aysan ka jirin dabeecadda, markaa ma jiri karto mabda'a. Waa maxay dhalanteed aan macquul ahayn, sayniska ee supercivilizations waxay bixisaa hab lagu helo tiro aad u badan oo tamar ah miisaan iyo falcelin aan ka jirin dabeecadda. Waxaad hore u ogeyd jiritaanka qurks: qaybo yaryar oo ka kooban qaybo hoose. Xataa cilmigaagu waxa uu helay boqollaal qaybood oo hoose. Iyaga ka sokow, kuwaas oo sayniskaagu sidoo kale duubay, waxaa jira qaybo noocyo kala duwan ah, kuwaas oo qaar badan oo ka mid ah ay kuugu muuqdaan kuwo qariib ah, ama xitaa kuwo aad u sarreeya. Waxaad la yaabban tahay kala duwanaanta quarks, taas oo ay adag tahay in lagu sharaxo habka caadiga ah ee macquulka ah. Dhawaan, saynisyahannadu waxay heleen qaybo loo yaqaan 'preons', qaybaha ka samaysan quarks, oo aadan awoodin inaad u tagto oo aad si sax ah u barato. Hagaag, ma aadan awoodin inaad xitaa qurks ka soo saarto xudunta weli. Hagaag, noocee tamar ah ayaa lagu heli karaa isku-dhafka ama fission-ka: lama qiyaasi karo xitaa marka la barbardhigo falcelinta kuleyliyaha. Xataa iyada oo casriga ah, heerka hoose ee sayniska dhulka, waxaa jira xisaabin aragtiyeed oo muujinaya in qaybta yar, ay badan tahay tamar ay soo saarto. Tani waxay soo jeedinaysaa in haddii qofku awoodo inuu si fiican u barto tamartaas, markaa qofku wuxuu awoodi lahaa inuu helo ilo tamar oo aan xadidnayn. Si kastaba ha ahaatee, ma aha hal saynisyahano dunida ah oo aan awood u lahayn in uu dib u soo celiyo falcelinta isku-dhafka microparticles, laakiin xitaa soo saaro quark bilaash ah oo ka soo jeeda xudunta.
  Xataa helitaanka dhul-gariir xor ah oo aan xidhnayn weli suurtagal ma aha. Waa maxay sababta dareen-celinta ku lug leh dillaaca ama isku-dhafka qaybaha ultralight aysan weli suurtogal ahayn, ma aha oo kaliya in lagu celiyo, laakiin xitaa in lagu qoro dabeecadda. Sababtu waxay ku jirtaa tan: tani waa sababta fal-celinta thermonuclear ay aad u adag tahay in si maldahan loo yiraahdo xitaa geesiga gacmaha gaagaaban. Si aad u keento fal-celin heerkulbeeg ah, waxaad u baahan tahay tamarta bamka atomiga; Si loo keeno fal-celinta fiyuuska qurk-ka, falcelinta qaraxa ku-tiirsanaanta kuleylku kuma filna; Ma jirto tallaabo dhex dhexaad ah, waa tallaabo kala saarta oo kala saarta falcelinta ku dhex jirta abuuritaanka atomiga. Fiyuuska thermonuclear-ka waxaa jira tillaabooyin midba midka kale ka dambeeya, kaas oo kordho marka la eego tamarta la sii daayo. Dareen-celin soo saarta tamar aad uga badan marka loo eego qaraxa thermonuclear, oo aad dhif u ah: falcelinta baabi'inta. Waxay ka timaadaa xidhiidhka maatarka iyo maatarka. Waa naadir dabeecadda, aad ayey dhif u tahay, sababtoo ah ma jiraan wax lid ku ah adduunka dhabta ah. Falcelinta ciribtirka ayaa ah mid naadir ku ah dabeecadda; Mushkiladdu waxa ay salka ku haysaa waa in antimatter lafteeda aan laga samayn walax fudud. Nidaamkayaga muuqda, ma ilaalin karno. Laakiin haddii aad u soo guurto meel bannaan oo aad isku aragto isgoysyada caalamka, oo ku taal xudduudaha adduunka iyo kuwa ka soo horjeeda, markaa waxaad arki lahayd habka ciribtirka ee u socda si baaxad leh. Mushkiladda xudunta u ah waxay noqotay in la helo xaddi ku filan oo antimatter ah, taas oo ah, arrin aan ka jiri karin adduunka dhabta ah. Waxay si joogto ah ula xiriiri doontaa arrinta caadiga ah ee dhabta ah, waa inay baabi'isaa ama qarxisaa, sida laba walxood oo kiimiko ah oo ammaan ah ayaa u qarxa marka la taabto. Protons, neutrons, electrons, marka ay la xiriiraan positrons, antineutrons, antielectrons, waxay isu rogi lahaayeen photons iyo qaybo kale oo u yaacaya jihooyin kala duwan. Xawaarahooda balaadhintu waa mid aad u weyn oo ka badan xawaaraha iftiinka. Haa, inta lagu jiro baabi'inta baaxadda weyn, qaybuhu waxay ka sarreeyaan xawaaraha iftiinka, iyaga oo ka fogaanaya midba midka kale. Maaddada lidka ku ah way adag tahay in si fudud lagu helo, iyada oo la dardargelinayo walxaha dardargeliyayaasha. Natiijada habkan lagu helay marnaba ma caddaynayso kharashaadka. Hase yeeshee, tijaabo ahaan, hab wax ku ool ah oo lagu soo saaro antimatter oo miisaan ballaaran ayaa la helay. Nuxurkeedu waa in suurtogalnimada helitaanka antimatter, sida maaddada, ay qiyaastii isku mid tahay, taas oo macnaheedu yahay farqiga u dhexeeya antimatter iyo walxaha caadiga ah maaha mid weyn oo aan loo baahnayn tamar badan si loo beddelo polarity of matter. Tan waxa lagu samayn karaa iyada oo la isticmaalayo shucaac aan sidaa u xooganayn oo ka imanaya goob gaar ah iyo mowjad dabeecad gaar ah. Marka laga soo tago quarks, preons, waxaa jira creons, resons, forcons, ryumons, chorodons, romons, iwm shucaaca heer telepathic gaar ah ayaa bedelaya qaab dhismeedka walxaha ee heerka creon-reson, kaliya wax yar isbedelaya, bedelaya qaab dhismeedka habaynta maadooyinka yaryar. Daah-furka mowjado gaar ah ayaa wax ka beddelay cilmiga iyo bulshada. Laakiin shucaaca, heerkee ayaa bedeli kara nooca walxaha, u wareejinta heer cusub oo tayo leh, bedelida sifooyinka walaxda. Nooc cusub oo shucaac ah ayaa la helay intii lagu jiray daraasadda awoodaha aadanaha, awoodiisa aan caadiga ahayn. Anaga Hitlernators waxaanu ku guulaysanay karti dheeraad ah ka hor quruumaha iyo dadyowga kale. Shucaaca telepathic-ka cusub wuxuu dhex galay sunta rasaasta iyo xitaa cufan supermaterials adag, taas oo lafteedu muujisay nidaam ka duwan iyo noocyo kala duwan oo shucaac ah. Xataa heerka cilmigaaga iyo ilbaxnimadaada, shucaac ayaa jira oo la abuuray kaas oo dhaafsan xawaaraha iftiinka. Shucaaca shucaaca, Alfa, Beta, Gamma, iyo fallaadhaha Beta ayaa wax yar ka dhaqsiyaha badan xawaaraha iftiinka, iyo shucaaca Gamma-AS, xawaaraha iftiinka wuxuu ku dhow yahay hal jeer iyo badh ka sarreeya. Meeraha dhulka, shucaaca mawjadaha Klekon iyo Dare ayaa si tijaabo ah loo helay, kuwaas oo laban laab ka badan xawliga iftiinka. Run, hadda waxaa lagu soo saaraa microdoses, iyada oo aan xitaa ogaanin rajada. Waxaan wax badan ka odhanayaa xidhiidh toos ah ayaa ka dhexeeya xawaaraha shucaaca iyo awoodda uu u leeyahay inuu dhex galo walxaha. Mar kasta oo hirarka dhererka gaabani uu sii yaraado, ayaa ay kor u kacdaa awoodda wax gasha, waxa sii kordha xawaaraha shucaaca. Fallaadhaha Gamma waxay dhaafaan sentimitirka rasaasta waxaana la yareeyaa kala badh. Shucaaca Klekon iyo Dare, awoodda wax gasha ayaa ka sii sareysa. Shucaaca xad-dhaafka ah, ha ahaato aura, teleportation, telekinesis, telepathy, cyberkinesis, tormokinesis, plasmakinesis, waxay leeyihiin xawaaraha ugu sarreeya iyo dhammaan xadka wax-soo-saarka. Taasi waa, waxay ku jirtaa waxa loogu yeero qaab-dhismeedka sare ee ruuxiga ah ee fure u ah xakameynta adduunyada, si loo haqabtiro noocyada tamarta ee aan horay loo arag. Noocyada cusub ee tamarta ayaa furaya habka ugu cusub ee cabbirada, cabbirada microworld kuwaas oo awood u leh inay dhex galaan oo ay ogaadaan in macroworld, wareejinta cabbirada u dhexeeya qaybaha yaryar ee aasaasiga ah ee dunida dhabta ah, waxa loogu yeero duubista booska . Nooc cusub oo tamar ah ayaa siin doona hub cusub, soo saari doona fallaadhaha Zet-56 oo burburin doona gardarrada gardarrada oo ka dhigaya budo. Hadda waxaan si faahfaahsan u sharxi karaa nuxurka tamarta cusub oo aan si faahfaahsan u sharaxo sida ay u soo baxdo, iyo sidoo kale saameynta isku-dhafka, laakiin mar hore ayaa nala siiyay ugu dambeyntii. Gorillayadani waxa ay isku dayayaan in ay na cabsi geliyaan, laakiin xitaa haddii aan awoodno, ma awoodaan in ay diidaan duufsashada jasiiradda oo ay ku dhejiyaan bambooyinka iyo qoryaha culus. Haddii aysan jirin tallaabo milatari, markaa maxay Yankees u soo ururiyeen armadaas oo kale waxay u baahan yihiin ficil cabsigelin ah, tusaale u ah adduunka oo dhan. Noloshaadu anigana aniga ayay igu xidhan tahay. Waxaan u dhigi doonaa gardarada cashar uu xasuusan doono inta cimrigiisa ka dhiman, qofkii noolana wuxuu ka masayri doonaa meydka!
  Weedhan, hurdadii Friedrich waa la hakiyay. Indhaha ayuu si waali ah u kala qaaday. Helga ayaa hor istaagtay oo ay gacmaheeda ku haysatay ubaxyo ubax ah, suulasha iyada oo qaawan, cagaha gabadhu waxay ku dheggan tahay ubax, kaas oo ay si jilicsan ugu dhufatay ciribta cawska ah ee wiilka.
  - Hagaag, dabadeed naftaada saydhaa. Waa waqtigii qadada!
  Friedrich ayaa booday oo isla markiiba calooshiisa ka nuugay... Bah, waxa uu cunay ku dhawaad wax toddobaad ah. Kaliya waxaan cabbay shukulaatada la xoojiyay oo biyo lagu qasi jiray. Wiilkii intuu qorraxda eegay ayuu yaabay:
  - Waa yaab, waxaan jiifsaday ilaa shan saacadood, laakiin waxay u muuqataa mid aad u yar. Xitaa ma helin wakhti aan ku dhammeeyo dhegeysiga muxaadarada ugu xiisaha badan ee ku saabsan hubka cusub!
  Helga ayaa qoslay.
  - Ku saabsan hubka cusub? Haa, marka dagaalyahannada waaweyni ay dagaalamaan, tignoolajiyada ugu da'da weyn ayaa u oggolaanaya inay ka adkaadaan qof walba. Laakiin marka hore, cun xoogaa maraq kalluunka ah. Labo gabdhood, taageerayaashaada, ayaa si gaar ah adiga laguugu diyaariyay. Cun oo xoog cusub baa iman doona.
  Friedrich ayaa si farxad leh u bilaabay inuu cuno maraq kalluun, taasoo isaga ula muuqatay saxanka ugu macaan meeraha Dunida. Wiilkii inta uu dherigii faaruqiyay ayuu calooshiisa ka dareemay culays. Laakin iyada oo taasi jirto ayuu si farxad leh u booday oo u soo yaacay baabuurka.
  - Waa hagaag, Helga, aan mar kale dagaallano!
  Gabadhii ayaa si ciyaar leh ugu jawaabtay:
  - Haa, sidee!
  Oo hadda faraska la isku halleyn karo ee Me-362, oo ay weheliyaan dayax-gacmeedka Fokken-Wulf-4, ayaa mar kale ku dhibaya jawiga iyada oo leh mashiinno. Oo ka warran dagaalku waa dagaal oo kale. Frederick ayaa waydiiyay Helga:
  Waa maxay wakhtiga aad jeceshahay, aan ahayn dagaalka?
  Inantii ayaa si qarsoodi ah u qososhay waxayna ku jawaabtay:
  - Way adag tahay xataa in la yidhaahdo! Inkastoo aad ogtahay. Waxaan xiisaynayay qoryo-qorista. Qaababka quruxda badan ee noocan oo kale ah ayaa soo baxay ... Waxaan sidoo kale isku dayay inaan qoro sheekooyin fantastik ah. Kaliya markaan qoray lamaane, qof walba wuxuu bilaabay inuu igu qosliyo. Waxaan dareemay xishood ilaa aan joojiyay curintooda. Ma ogtahay in aanay ku faraxsanayn marka ay kugu qoslaan!
  Friedrich wuu aqbalay:
  - Haye waan fahmay! Inkastoo hadda aan joogo meeshii ugu sarreysay ee caannimada! Laakin isla marka aan dhinto, waxaan ku dhawaaday...
  Helga ayaa hadalka hakisay:
  - Maya! I rumayso, ma ilaawi doonaan! Waxaan filayaa in ciidanka cirka ama mid ka mid ah magaalooyinkii bari ee la qabsaday lagu magacaabi doono magacaaga. Ama laga yaabee waddo ku taal Berlin!
  Friedrich ayaa qoslay:
  - Haa, waad i qalbi qaboojisay!
  Helga waxay si dhab ah ugu dartay:
  - Waxaa laga yaabaa inay xitaa oggolaadaan amarka duulista ee sawirkaaga. Marka hore, waxaad leedahay weji macaan oo kale, marka labaadna, natiijadaada, horeyba in ka badan labaatan kun iyo shan boqol oo diyaaradood oo cadaw ah, uma badna in qofna uu dhaafo!
  Frederick ayaa sidoo kale si dhab ah uga soo horjeestay:
  - Maya, way dhaafi karaan haddii dagaalka lagula jiro USSR uu sii socdo muddo aad u dheer, ama haddii ay weli la tacaalayaan xulafada shalay. Markaa wax walba waa suurtagal... Laakiin mabda" ahaan, waa suurtogal in la gaadho kun diyaaradood! Oo maxaan samayn karaa xitaa tan!
  Sheekadii waa kala go"day, waxaa horay u duulay koox yar oo ka mid ah dagaalyahannada cadawga, ka dibna waxa ay noqotay in aan qoryihii si dhab ah u qaadno.
  In kasta oo daalka ba'an iyo daalkii ciidankii Hitler, guushii Krasnogvardeisky ay dhiirigelisay Krauts iyo xirmada qabaa'ilka badan si ay uga faa'iidaystaan cusub.
  Naasigu kuma dhicin inay weeraraan Moscow, waxayna weerar ku qaadeen magaalada Pavlovsky Posad, oo ku taal bariga, iyo meelaha deyrka ah ee ku xiga.
  Askartii Soofiyeedka, haddii kale si geesinimo leh uma ay dagaallami karin, laakiin fiidkii ayaa marinka u dhexeeya jarmalka Jarmalku aad u yaraaday oo mar horeba la toogtay.
  Friedrich iyo Helga waxay ku qasbanaadeen in ay mar kale qaataan taangiyada, kuwaas oo isku dayaya in ay weerar celiyaan oo ay xiraan farqiga. Dabadeedna way is tuseen oo way weynayd. Ninkii dhalinyarada ahaa waxa u suurtagashay in uu kor u dhaafo shan boqol oo taangi! Tanina guud ahaan waa guul heer sare ah!
  Friedrich runtii wuxuu dareemay farxad inuu aad u qabow! In uu yahay dagaalyahanka ugu fiican ee waqtiga oo dhan macnaheedu waa fasalka fasallada! Maxaase u dareemaya inuu ka dheer yahay oo uu ka qaboojisan yahay dadka kale! Friedrich waa Wolf, taas oo macnaheedu yahay yeey!
  Durba mugdi bay ahayd, dagaalkuna weli ma dhiman. Tiirar Jarmal ah oo labadaba ka yimid waqooyiga, halkaas oo guutooyinkii caanka ahaa ee Rommel ay ku yaaceen, iyo koonfurta, halka Mainstein Lane, ay hareereeyeen magaalada Pavlovsky Posad. Durba saqdii dhexe, taangiyada Gotha iyo, ugu horreyntii, dhowr Ferdinand-4, ayaa ku qarxay duleedka tuuladan ... Laakiin waxaa lagu qasbay inay joojiyaan. Kadib Gotha ayaa amar ku bixisay in laga gudbo unugyada difaaca ee ugu madax adag. Laba saac oo subaxnimo, bari ka xigta Pavlovsky Posad, qaybo ka mid ah SS corps labaad iyo taangiyada ugu horreeya, oo sidoo kale ka socda USSR, ayaa u soo baxay inay is kulmaan. Markaa habeenkii Oktoobar 12, 1947, giraanta xannibaadda ayaa la xidhay agagaarka kooxda militariga ee Moscow!
  . CUTUBKA 19AAD.
  Subaxnimadii Oktoobar 13, 1947, Friedrich wuxuu u dagaallamay, sida had iyo jeer, naf-hurid iyo xirfad leh. Gaadhigiisa duuliyaha ah ee daacadda ah ayaa ku degdegay dhererka, matoorku, inkastoo xaqiiqda ah in wiilku ku qasbay in ka badan hal mar, wuxuu shaqeeyay iyada oo aan guul-darrooyin ...
  Iska caabintii ciidamadii Soofiyeedka ayaa si muuqata u wiiqmay...Naasiyiintu weli kuma dhiiran inay weeraraan Moscow, taas oo loo beddelay qalcad aan la soo koobi karin, balse u sii socday dhanka bari. In Pavlovsky Posad, dagaalku wuxuu ahaa mid aad u xiisa badan;
  Friedrich waxa uu ka qayb qaatay laba ama saddex dagaal oo yaryar oo cirka ah, dhib la"aana waxa uu jaray ilaa dersin diyaaradood. Bartilmaameedyada kale waxa ay ahaayeen: qoryo, birta, hoobiyeyaal, Katyushas iyo, haddii ay nasiib leeyihiin, taangiyada.
  Dambe, dhinaca kale, ma dhicin marar badan. Waxaad mooddaa in golayaashu ay ka sii dhammaanayaan. Duhurnimadii, markii uumiga Oktoobar noqday mid aan loo dulqaadan karin, waxaa jiray gaaban gaaban iyo Frederick, ama sida si rasmi ah loogu yeeray Frederick the Great, Bismarck, ayaa looga yeeray Smolensk.
  Da'da yar ee Terminator-ka ayaa u muuqday mid aad u faraxsan oo faraxsan. Inkasta oo Friedrich uu aad uga xumaaday oo uu ka xishooday khiyaamadii uu sameeyay, haddana rajada laga qabo in uu helo abaal-marinnada Faashiistaha ayaa wiilka ka farxisay.
  Helga ayaa loo wacay isaga. Gabadhii ayaa iyaduna aad u faraxday oo ilkaheeda luul ah ayaa ka soo dhalaalay dhoola-cadaynta soo jiidashada leh. Waxay tidhi:
  - Waad aragtaa, wiil yeey ah, waanu ka adkaanay Ruushka!
  Xaaladdan oo kale, Frederick ma uusan wadaagin rajooyinka gabi ahaanba:
  Hadda, tani waa uun guul iyo halgan dhex dhexaad ah... Dagaallada iyo dagaalladu waxay sii xoogaysanayaan. Laakiin bilawga runtii waa lagu guulaystay...
  Abaalmarintan waxaa loo doortay dhismayaashii guddida gobolka ee Xisbiga Shuuciga ah ee Midowga Yurub. Goobta baarkinka ah oo aad u weyn ayaa waxaa ka buuxay baabuur nooca raaxada ah oo u badan kuwa Mareykanka lagu sameeyay.
  Runtii, waxaa hoolka shirarka ku sugnaa jeneraalo dhoola-tus ah oo ka kala socday ciidamada Mareykanka, Boqortooyada Ingiriiska iyo Boqortooyada Kanada. Waxaa jiray xitaa mid ka mid ah amiirradii Ingriiska ... Iyo dabcan, Hermann Goering naftiisa iyo Adolf Hitler ... Kaliya tani waxay la yaabtay Friedrich, Margaret lama joogin isaga. Waa wax la yaab leh, laga yaabee inay taasi tahay, uurka leh, naagtan cajiibka ah, naag gaar ah ma rabto inay khatar geliyaan ilmaheeda iyo ilmaha ay ka heshay aaska ... Ka dib oo dhan, dagaalku maaha wax kaftan ah!
  Mise waxaa laga yaabaa in aysan rabin in ay la xiriirto qofka cusub ee Hitler uu jecel yahay ninkeeda hortiisa? Halkan, guud ahaan, wax walba waa suurtagal oo waa wax aan macquul aheyn in la akhriyo waxa maskaxda ku jira haweeney u qurux badan sida Aphrodite iyo dhagar sida Hera ...
  Si kastaba ha ahaatee, Friedrich xitaa wuu ku faraxsan yahay arrintan. Kuma filnayn joogitaanka Fuhrer inuu naftiisa iyo iyada u muujiyo khatarta ah inay khiyaameeyaan shucuurtooda, oo leh ficil aan ikhtiyaar ahayn, ama erey aan laga fiirsan. Ka dib oo dhan, nimanka geesaha ah, gaar ahaan qofka madaxda ah ee dunida badhkeed, aad bay khatar u yihiin. Xitaa ninka adag sida Isagu waa lambarka koowaad ee askariga Saddexaad!
  Inta badan dadkii soo xaadiray xafladda abaal-marinnada waxay ahaayeen duuliyeyaal - Goering laftiisu waxa uu ahaa nin aad u jecel, oo aad ula dhacsan aragtida guud ee Dua- duulista, ilaaha dagaallada, dabcan, ugu horreyntii waxa uu iftiimiyay ciidammada cirka. Laakiin waxaa sidoo kale jiray booyadaha, oo ay ku jiraan Wittmann caanka ah. Waxayna xaflada abaal marintu ku bilaabatay iskutallaabta knight.
  Markii Helga la wacay, gabadhu waxay si dhab ah u galbatay sidii faras oo kale, iyadoo taabatay ciribteeda. Waxaa lagu soo bandhigay iskutallaabta knight iyo calaamad gaar ah oo dagaal ah, taangiyo ... Intaa waxaa dheer, Fuhrer Adolf laftiisa ayaa gabadha u soo bandhigay saber shakhsi ahaaneed oo leh dheeman, iyada oo ah haweeneydii ugu fiicnayd ee isku sooci jirtay natiijada dagaalka Dagaalkii Moscow
  Wittman waxa uu helay iskutallaab leh caleemaha geedka, seefo iyo dheeman, iyo Star Knight's Cross oo leh caleemo dahab ah, seefo iyo dheeman ayaa la siiyay "ilmaha" Huffman. Laacibka Mareykanka ayaa sidoo kale abaal-marin ku helay dharkiisa gaaban ee cowboy-ga caadiga ah.
  Friedrich waxa la guddoonsiiyey abaal-marintii ugu dambaysay... Tani waxay ahayd arrin macquul ah, maadaama uu ahaa kan ugu wanaagsan. Abaalmarinta sare, Xiddiga Weyn ee Iskutallaabta Birta, iyo caleemaha geedka, seefo iyo dheeman, ayaa lagu soo bandhigay dhawaaqyada halista ah ee heesta Nazi-ga. Intaa waxa dheer, afar calaamadood oo la guddoonsiiyey, afar boqol, shan boqol oo diyaaradood, iyo afar boqol, shan boqol oo taangi. Calaamadahaasi waxay sidoo kale ahaayeen dahab, shanta boqol oo midna waxay lahaayeen dheeman yaryar.
  Hitler waxa uu gacan qaaday Friedrich wakhti dheer oo uu wax ku yidhi si xamaasad leh...Wiilku waxa uu indhihiisa ku cunay iskutallaabtii caanka ahayd. Dheemmanku waxay qurxiyeen caleemaha platinum geedkii iyo seeftii suunka. Jaantusku wuxuu xusuustay xusuustayda in xitaa iskutallaabta caadiga ah ee dheeman, amarradan, la siiyay toddoba iyo labaatan kaliya intii lagu jiray dagaalka oo dhan. Hagaag, waqtigan waxaa yar ... Darajada sare ee abaalmarinta, Cross Knight, halkaasoo caleemaha qalinka lagu beddelo kuwa dahab ah, weli lama aasaasin.
  Si kastaba ha ahaatee, abaal-marintu halkaas kuma joogsan. Hitler wuxuu ku dhawaaqay in Friedrich la siiyay darajada Major Field Marshal ee Ciidanka Cirka iyo Ilaalada SS, hub shakhsi ah iyo gunno ah hal milyan iyo shan boqol oo kun oo calaamad ah (qiimaha shan iyo toban ka mid ah "Panthers") cusub.
  Hubka saxeexa waxa uu la mid ahaa sabarkii la siiyey Helga, oo ka samaysan birta Dimishiq, oo si qurux badan loogu qurxiyey dheeman iyo sumurud.
  Frederick wuu u adkaysan waayey jirrabaaddaas oo wuxuu ku dhuftey hub u qalma Suldaan dhowr jeer. Gacanku wuxuu ahaa mid raaxo leh, sabarkuna wuxuu ahaa mid dheellitiran, oo u muuqday iftiin gacanta wiil xooggan.
  Waxaa ku xigtay khudbaddii General Mankurt ee Mareykanka, oo taariikhda u galay qoraaga odhaahda caanka ah: Dalkaygu wuu khaldan yahay, laakiin kani waa dalkaygii!
  Intaa waxaa dheer, taliyahan wuxuu caan ku noqday naxariis darada bahalnimada ah, oo ay ku jiraan maxaabiista dagaalka.
  Mankurt ayaa si adag u yidhi:
  - Barbariyiinta Ruushka waxay qabsadeen dhul badan, iyagoo abuuray hal xero oo weyn oo fowdo weligeed ah ay ka jirto. Ilaa intee ayay maamulkooda argagixisadu ciqaabayaan lix meelood meel bini'aadminimada? Shucuubta Ruushka waxay sugayaan xornimo iyo imaanshaha ciidanka Yurub iyo Maraykanka ee xorta ah dhulkooda. Sidaa darteed, Ameerika waxay sameyn doontaa dadaal kasta si ay uga adkaato USSR. Qulqulka qalabkayaga iyo mutadawiciintayada adduunka oo dhan ayaa sii xoogaysan doona oo kordhin doona! (sacab duufaan leh). Dhammaan dalalka adduunka ayaa u midoobay ka hortagga caabuqa Bolshevik. Rabbiga Ilaaha ah iyo ciidanka jannada ayaa nala jira. Horay guusha!
  Isaga oo daba socda, ingiriiskii ayaa hadlay ka dibna Fuhrer ayaa kala gooyay qaybta rasmiga ah ee xaflada, isaga oo ku dhawaaqay bilawga kubada. Isla markiiba gabdho iyo dumar badan ayaa u muuqday inay diyaar u yihiin inay la socdaan geesiyaasha caanka ah.
  Friedrich waxay rabeen inay Helga u doorato lammaane, laakiin waxay si lama filaan ah u diiday - iyadoo sheegtay in caadadu aanay ahayn qoob ka ciyaarka lamaanayaasha, ama la-hawlgalayaasha hubka dagaalka. Waa hagaag, wiilku wuxuu doortay gabadh kale, gaar ahaan maadaama dhammaan dumarka halkan jooga ay qurux badan yihiin - sida muuqata waxay u doorteen si ula kac ah. Friedrich wuu dhoola caddeeyey oo si dhib yar u qoob-ka-cayaarmay, laakiin wiilku fikirkiisu waxa ay ahaayeen wax kale.
  Markaa waxa uu helay amar sare oo uu horeba u noqday maareeyaha weyn ee goob-joogga ah... Shaqadiisu way sii kordhaysaa, marka la eego tirada diyaaradihii la soo riday iyo taangiyada waxyeeladu soo gaadhayna wax la mid ah ma hayo adduunka! Wax kastaa waxay u muuqdaan inay fiican yihiin, laakiin sabab qaar ka mid ah bisadaha ayaa xoqaya naftayda ... Laakiin haddii aad qaadato tirooyinka caanka ah, tusaale ahaan Robert Artrois, oo ah amiirka dhiigga ee laanta boqortooyada ee Capetians. Si kastaba ha ahaatee, waxa uu la dagaalamay dalkiisa Faransiiska, dhib badanna ma soo gaadhin, inkasta oo uu gacmaha ku hayo dhiigga dadka ay isku dalka yihiin.
  Boqollaal kun oo Ruush ah ayaa ka dagaallamaya dhinaca Naasiyiinta. Xitaa Grand Duke Kirill Romanov ayaa si rasmi ah u sheegay inuu taageersan yahay ololaha bariga iyo xoraynta dalkiisa ee Bolsheviks. Romanovs waxay u yihiin Nazis iyo wadamada reer galbeedka ee iyaga ka dambeeya.
  Waa hagaag, haddii amiirrada caanka ah, iyo Reich Saddexaad, ay ka soo horjeedaan Stalin, markaa maxay tahay sababta Friedrich u xanuunsanayo? Waxaa intaa dheer, waxaa suurtagal ah in aysan ahayn awoowayaashiis kuwaas oo ku nool USSR. Hagaag, aan si macquul ah u fikirno... Ka dib, taariikhda taariikhda si weyn ayey isu beddeshay. Hadda dunidu weligeed ma noqon doonto mid ka duwan, sidaas darteed dagaalkii Moscow waxaa lumiyay Soofiyeedka ... Tani macnaheedu waa maxay? Xaqiiqdu waxay tahay, marka hore, adduunka oo si weyn u beddelay, suurtogalnimada in waalidkiis (sida, ku dhashay magaalooyinka kala duwan) ay la kulmaan oo ay bilaabaan qoys aad u hooseeya. Laakiin hooyada iyo aabbaha xitaa ma dhalan 1947 ... Tani waxay ka dhigan tahay in suurtagalnimada laba awoowe iyo laba ayeeyo ay kulmaan xitaa way ka sii yaraan doontaa!
  Waxaa dheer, marka laga eego aragtida hidde-sideyaasha, ilmo kastaa waa mid gaar ah oo gaar ah. Tani waxay ka dhigan tahay in haddii xilliga rimidda uu isbeddelo ugu yaraan saacad, ama xitaa toban daqiiqo, markaa ma sii ahaan doonto isaga ... wiil.
  Taasi waa, faragelinta qofka naftiisa helay ee la soo dhaafay, marka loo eego caqli-galnimada waxyaallaha, waa in ay horseedaa luminta ku-xad-gudbiyihii shuruucda lama-taabtaanka ah ee wakhtiga si fudud ayaa loo waayay! Iyo isaga, iyo walaalkiis, iyo suurtagal ahaan waalidkiis iyo kuwa kale.
  Laakiin tan iyo markii da'da yar uu nool yahay, oo xoog badan, oo caafimaad qaba sida qof kale oo meerahan nasiib-darrada ah, markaa waxaa laga yaabaa in tan hore aysan ahayn adduunkiisa oo dhan! Waxaa laga yaabaa in tani aysan ahayn xitaa koonkiisa, nooc ka mid ah caalamka isku midka ah, iyo xitaa waqti gaaban. Taasi waa, isaga, Friedrich, ma dilo awowayaashiis, ma dilo asxaabtiisa, laakiin shakhsiyaadka shisheeye ee kaliya ee u eg guud ahaan taariikhda la soo dhaafay ee wiilka joojinta.
  Tani waxay ka dhigan tahay in isagu, dhab ahaantii, ma aha khaa'in - kaliya qof, sida kuwa ka soo jeeda taxane sheekooyin sayniska kala duwan, kuwaas oo waagii hore isticmaalaa aqoonta hadda, iyo sidoo kale la siiyey awood cajiib ah by bixinta. Hagaag, haddii loo qoondeeyay inuu yeesho awood sare, markaa waa dembi inaadan isticmaalin! Waa hagaag, tan iyo qaddarka, gacanta midig ee jannada lafteeda, ayaa marka hore u dirtay Hitler Jugent, ka dibna Saddexaad ee Reich, waa inuu sameeyaa dadaal kasta si uu u sameeyo xirfad. Way fiicantahay inaad noqoto maarshale weyn oo afar iyo toban jir ah, oo wiilal ah, laakiin labaatan jir ayaa ka wanaagsan inaad noqoto guud ahaan buuxa, ama xitaa marshal goobeed. Oo yaa og, laga yaabee in Reich Saddexaad uu ugu dambeyntii dheefshiido Ameerika, ka dibna wiilkiisu wuxuu noqon doonaa Kali-taliye Adduunka ugu horreeya!
  Dabadeed si lama filaan ah ayaa u muuqday nin dhalinyaro ah oo aan la filayn inuu arko: Evgenia Porsche ... Tall, qurux badan, xoog leh, xitaa xoogaa rustic ah oo la yaab leh oo aan ahayn aristocratic gabadha mid ka mid ah magnates ugu weyn ee Reich Saddexaad.
  Run ahaantii, si ka duwan kulankii hore, gabadhu waxay gashatay kuwo aad qaali u ah, oo leh dheeman, laakiin isla markaaba hufan oo aan qarineynin quruxda quruxda badan, inkastoo aan yarayn, lugaha.
  Sababtoo ah kabaha sare, gabadha horeba dheer waxay u muuqatay sida giants. Friedrich laftiisa, da'yar caadi ah oo xitaa ka yar da'diisa, way ka gaaban tahay iyada, qiyaastii saddex iyo labaatan, shan iyo labaatan sentimitir, oo tixgelinaya cidhibta, xitaa in ka badan ...
  Friedrich xitaa wuu xishooday, ka waran haddii uusan waligiis ka weyneyn gabadhan lix-pound ah (oo aabbaheed, Porsche, uu ahaa, ma aha nin weyn, inkastoo aan la garanayn nooca hooyada ay tahay, iyo cidda kortay hoosteeda! ), wuu ka dheeraan lahaa had iyo jeer isaga ka kor. Haa, waxaa dhaanta inay cago-la'aan ku socoto, sidii markii hore...
  Si kastaba ha ahaatee, Evgenia, si kastaba ha ahaatee, waxay eegtay gabadha da'da yar, oo waxay fidisay gacmaheeda oo dhunkatay dibnaha:
  - Waxaad tahay geesigayga! Iftiinku maaha dhul!
  Friedrich wuu wareeray:
  - Haa waan....
  Evgenia ayaa joojisay:
  - Looma baahna kelmado! Amaan baad mudan tahay. Oo kaliya maaha sida duuliye ... - Gabadha maalqabeenka ah ayaa ruxday timaheeda. - Ka fakar, waxaad haysataa hadiyad fantastik ah injineer iyo naqshadeeye ahaan. Soo bandhig fikradaha noocaas ah... Garaadka! Xagga sare waa Leonardo Davinci.
  Friedrich ayaa ku kaftamay:
  - Hagaag, haa! Waan ogolahay, fanaankani hal dagaal kuma guulaysan. In kasta oo farshaxannimadiisii ay adduunka oo dhan qabsadeen!
  Waxay bilaabeen qoob ka ciyaar. Evgenia waxay ahayd sida quruxda badan, iskeeystaha sawirka, laakiin waxay u ekayd Volka aad u weyn dhalin yaro horumaray. Intaa waxaa dheer, Helga waxay si khiyaano leh iska dhigtay inaysan waxba dareemin. Si kastaba ha ahaatee, jiilkii yaraa ee Jarmalku waxa la baray in ay tahay wax aan wanaagsanayn in gabadhu dareento, iska daa in ay muujiso, hinaaso, iyo in ninku haddii uu yahay geesi dagaal, uu xataa ku qasban yahay inuu khiyaamo. Maxaa lagu hagaajin karaa taranka! Sida uu Hitler yidhi: ma aha dembi in naag la qabo ay nin kale u dhasho ilmo, waase haddii uu leeyahay astaamo jidheed oo ka wanaagsan ninkeeda. Evgenia, si kastaba ha ahaatee, waxay si dhab ah u waydiisay wiilka:
  - Halkeed ku baratay inaad si fiican u taqaano mabaadi'da xakamaynta taangiyada iyo qoryaha iswada, adoo hindisay Aqoon-Sidee?
  Friedrich ma awoodin mana rabin in uu runta sheego, iyo gabadh aan aqoon, xitaa haddii aabaheed uu ahaa maalqabeen, mid ka mid ah tobanka qof ee ugu qanisan ee Reitch Saddexaad iyo jecel yahay Hitler iyo Goering. Wuxu ugu jawaabay:
  - Hiwaayadaha laga bilaabo carruurnimada ayaa kaalin ka ciyaara halkan ... Suugaan cilmiyeed kala duwan, rabitaanka in la abuuro! Uma baahnid inaad miiskaaga fadhiisatid si aad u abuurto wax faa'iido leh...
  Evgenia ayaa luxday:
  - Haa, aniga, sidoo kale, waxaan jeclahay ciyaaraha, isla markaana waan ruugaa, ama xitaa calaacaliyaa, granite ee sayniska... Si kastaba ha ahaatee, Mrs. Piston miyay u egtahay jiir xafiis?
  Friedrich, oo ilka yeeyga, ayaa xaqiijiyay:
  - Haa, haba yaraatee uma eka sida jiirka, mana aha dooliga oo keliya! Waxay u badan tahay, xitaa adiga waa lagu barbar dhigi karaa...
  Evgenia ayaa ka digtay:
  - Kaliya ha la barbar dhigin sac! Tani waa tilmaam fool xun!
  Frederick wuxuu si falsafad ah u yidhi:
  - Qofkii u xoogsheegta wax aan khusayn wuxuu helay darajada orgiga! Markaa... Suuqayagu waa doqonnimo.
  - Bacaduhu ma af-lagaado baa? - Evgenia ayaa qiyaasay. - Guud ahaan, hadalka Jarmalku wuxuu u muuqdaa mid sax ah, laakiin si uun ... Si sax ah, lahjad si sax ah loo dhigo, erayo cad, xiisadda hadalka .
  Friedrich ma muujin inuu ka walwalsan yahay:
  - Haddaba waa maxay tan? Waxaa laga yaabaa inaad ka shakisan tahay inaan ahay basaas Soofiyeedka, oo Ruushku ay u hureen labaatan kun, oo ay weheliyaan kuwa Maraykanka iyo nus kun ka mid ah diyaaradahooda aan la tirin karin, si ay iigu soo galaan meesha ugu sareysa ee Boqortooyada Saddexaad?
  Evgenia ayaa madaxa ruxday:
  - Maya, uma malaynayo! Tani waxay ahayd mid aad u badan, xitaa Ruushka. Inkasta oo ay jirto odhaah caan ah: ma fahmi kartid Ruushka maskaxdaada. Laakiin waxay iila muuqataa mid ka duwan aniga, laga yaabee inaad tahay, sidee baan u dhihi karaa... Wax soo saarka injineernimada hidde-sideyaasha SS. Nooc ka mid ah ninka mustaqbalka? Waxaan akhriyay shaqooyinka sayniska ee hidde-sideyaasha waxaanan ogahay in dabeecadda aadanaha la bedeli karo, la wanaajin karo ama ka sii dari karo faragelinta macmal ah. Iyo tayadaada aadmiga ka saraysa ee dagaalyahan ahaan... Tani waa sidaas...
  Halkii uu ka jawaabi lahaa, Friedrich waxa uu madaxa u foorarsaday saaxiibtiis dheer oo uu si xamaasad leh uga dhunkaday bushimaheeda macaan. Markaas ayuu yiri:
  - Ha ka welwelin madaxaaga quruxda badan. Haddaad ka baqayso inaad iga hesho carruur cilladaysan, markaa i rumayso, taasi sidaas maaha! Dhab ahaantii, waxaa laga yaabaa inaan bedelno mawduuca wada hadalka.
  Evgeniya wuu aqbalay:
  -Haa, way fiicantahay in la beddelo! Aynu ka hadalno taangiyada ... Gaar ahaan, xarunta ugu weyn ee hawlgalka, oo uu madax ka yahay Guderian, ayaa soo saartay hawl tartan ah: laba nooc oo taangiyo ah ... Sida dhexdhexaad ah "Imperial Panther" oo leh madfac 88 mm El 100 ah ama ka gaaban laakiin hub. -daloolin, iyo hubka jilcinta hore ee ugu yaraan 250 mm iyo "Royal Tiger" oo culus oo leh 105 mm El100 caliber cannon, oo leh hubka hore ee ugu yaraan 300 ... Waxaa intaa dheer, miisaanka taangiga koowaad kama badna konton tan, iyo tan labaad 65.
  Friedrich wuu quursaday si quudhsasho leh, sida libaax gopher hor jooga:
  - Wax sidan oo kale ah miyaanay run ahayn? Gaar ahaan iyadoo la tixgelinayo in ay aad kuugu fududaatay qalab aad u yar, iyo duqeymaha isbaheysiga ah ma baabi'iyaan dhulalka Reich Saddexaad!
  Evgenia ayaa ku jawaabtay iyadoo taah:
  - Mabda 'ahaan, waa suurtagal, laakiin ma haysan waqti, ama taa beddelkeeda ma haysanno wakhti aan ku samayno prototype birta wakhtiga loo baahan yahay. Waxaad si uun noo siisay Aqoontaadii cajiibka ahayd ee aad daahday. Hitlerna waxa uu doonayaa in taangiyada ugu dambeeyay ay bilaabaan inay la shaqeeyaan ciidamada Reich Saddexaad sanadkan.
  Wiilka yar ayaa yaabay:
  - Waa maxay sababta ay waqti badan u qaadanayso samaynta tusaalaha?
  Inantii ayaa luxday:
  - Waxoogaa, gaar ahaan haddii moodelku asal ahaan cusub yahay ... Waxay la mid tahay odhaahda caanka ah: haddii aad baabuur wadid, waxaad ku dambayn doontaa tog!
  Friedrich wuxuu u maleeyay: dabcan waxaa jira dhibaatooyin halkan ... Tusaale ahaan, naqshadeeyayaasha Soofiyeeti waxay la halgamayeen sanado badan abuurista taangiga IS-10, ama laba sano oo dhan waxay ku dhajiyeen T-54. Intaa waxaa dheer, taangigan waxaa loo qaabeeyey dagaalka ka dib, oo khibrad u leh dagaalladii Dagaalkii Labaad ee Adduunka. Intaa waxaa dheer, ma ahayn nooc asal ah oo cusub, laakiin kaliya horumar dheeraad ah oo T-34 ah. Tusaale ahaan, T-44 waxay soo baxday in aan si buuxda loogu guulaysan oo aan ficil ahaan loo isticmaalin dagaalka ... Markaa waa inaadan filaneynin mucjisooyin gaar ah.
  Taangiga Tiger, oo la siiyay khibrad la'aanta Jarmalku si ay u abuuraan baabuurta noocaan ah (haddii, dabcan, aad xisaabinayso chassis, tusaale ahaan waxaa jiray 150-ton "Colossal" oo la abuuray intii lagu jiray dagaalkii koowaad ee aduunka).
  Friedrich wuxuu yiri:
  - Waa lagama maarmaan in la naqshadeeyo iyada oo ku saleysan "Panther" -5, ama AG. Chassis-keedu wuxuu u oggolaanayaa inuu qaado kaliya madfac 88-mm ah, laakiin xitaa 128-mm mid, ama 150-mm howitzer ...
  Evgenia wuu qoslay:
  - Laakiin taasi waa waxa aan samayno! Si kastaba ha ahaatee, Porsche waxay horey u leedahay "Royal Tiger", inkastoo ay wataan qoryaha 88-mm. Laakiin waxaa laga yaabaa in tani ay sameyn doonto qaab dhexdhexaad ah. Shuruudaha bilowga ah ee hubka 250 milimitir ayaa la buuxiyay, inkasta oo miisaanku aad u weyn yahay - 63 tan. Laakiin turret oo leh xagal aad u weyn oo caqli gal ah oo ka mid ah hubka, xarrago leh oo la hagaajiyay ... Waxaa suurtagal ah in lagu guuleysto tartanka dhexdhexaadka ah, laakiin dhibaatooyinka ayaa soo bixi doona mustaqbalka. Laakin sida ku cad Aqoontaada, waxaa suurtagal ah in la sameeyo taangi aan dhinac kasta ka soo geli karin, oo baabi'inaya difaac kasta. Ka dib oo dhan, baabuur horumarsan, aad bay muhiim u tahay in la helo ilaalin wanaagsan, taas oo, nasiib daro, Panther ma ku faani karo wakhti aad u dheer.
  Friedrich wuxuu yiri:
  - Waxaa laga yaabaa inaanan taaban mawduuca haamaha hadda ... Ama halkii, aan dhameyno ka doodista. Waxaan la mid nahay borofisarro hore ama wiilal iyo gabdho dhallinyaro ah.
  Evgeniya wuu aqbalay:
  - Waad saxan tahay, sida had iyo jeer, aan ka hadalno wax ka badan cilmaani. Tusaale ahaan, ku saabsan guriga boqortooyada Ingiriiska.
  Friedrich ayaa ku guuleystay:
  - Waa maxay mawduuc! Waqtigu ha yimaado, ma jiri doono wax ka haray Guuleystayaasha. Mise waxaad u malaynaysaa, innaga oo Moscow qabsaday, in taangiyadayadu aanay awoodi doonin inay burburiyaan London, oo hore loo qabsaday, oo budo ka dhigay?
  Evgenia ayaa ilkaheeda bilaawday:
  - Hagaag, dabcan way awoodaan!
  Kubbada ka dib, waxaa soo raacay casho sharaf leh oo leh suxuun qaali ah, laakiin aan lahayn cabitaano khamri ah oo xooggan. Ma jiro wax ka xoog badan lix darajo. Waa hagaag, ka dibna Friedrich iyo Evgenia, sida ku habboon nin iyo gabadh, waxay ka fariisteen qol gaar ah.
  Inkasta oo guud ahaan la aqbalo in timaha dhaadheer aysan ku kala duwanayn dabeecadda, Evgenia ayaa si aad ah u qancisay dhowr saacadood. Hagaag, Friedrich, dabcan, sidoo kale ma lumin wejiga. Markaasay seexdeen iyagoo si adag isku duubaya.
  Wiilku wuxuu ku riyooday inuu yahay ninja Japan ah oo ka helay amar ka yimid Ruushka Tsar Nicholas II si uu u dilo Mikado, taas oo ah, boqorka.
  Friedrich waxa uu ku riyooday sida uu u fuulay darbiyo qallafsan, isaga oo ku dheggan meesha ugu yar ee dildillaaca ama faraqa faraha iyo suulasha. Wiilkan ayaa gudaha u galay qasriga, halkaasi oo uu ka bilowday dagaal aad u qaraar...
  Ninja yar, sidii caadada u ahayd, googooyay, toorey, oo madaxa ka tuuray cadawgiisii... Riyadu waxay ahayd mid fowdo ah, dhiig badan, jarjarid, iyo macno yar. Waxaa intaa dheer gabdho lugo qaawan oo seefo wata oo meel walba la boodaya... Hadal gaaban...
  Waxa aan ku guulaystay in aan seexdo wax aan ka badnayn saddex ama afar saacadood...Friedrich waxa hurdada ka toosisay inantii farriinta ahayd oo tidhi:
  - Dagaalku aad buu u socdaa! Ma jiraan dad aan la bedeli karin, marka laga reebo dadka adiga oo kale ah, Friedrich Bismarck.
  Inankii baa booday, isagoon xataa macsalaamayn, wuxuu u degdegay dhabbaha diyaaraduhu kaxeeyaan ee u dhow.
  Oo sidii ay u soo baxday, looma yeedhin si aan waxba tarayn ... Ciidanka General Rokossovsky ayaa amar ka helay Stalin, iyada oo aan la sugin xoogga buuxda, si uu u gaarsiiyo dharbaaxo waxyeello leh kooxda ciidanka Rommel. Xaaladdan oo kale, xisaabinta waxay ku salaysan tahay xaqiiqda ah in Jarmalku aanu weli helin wakhti ay ku geeyaan ciidamadooda si ay u weeraraan Voronezh. Sidaa darteed waxaa fursad u helay in laad hoose lagu sameeyo garbaha dheer ee ciidamada Jarmalka, iyagoo ka daalay dagaaladii hore.
  Friedrich waxaa lagu qasbay inuu fuulo Fokken-Wulf, ma aha beddelka weerarka, laakiin moodel caadi ah, oo leh afar labaatan milimitir oo madfac ah iyo laba qori oo mashiinno ah. Haddaba, degdeg badan oo degdeg ah awgeed, wiilku waxa uu isku arkay isaga oo aan haysan hubkii la xaqiijiyey ee waxtarka u leh dagaalka taangiyada. Run, waxa uu weli haystay toban bambo
  Waxa kale oo ay ahayd mid kulushahay cirka, dayuuradaha weerarka Soofiyeedka iyo dagaalyahannada Yaki-9 ayaa soo muuqday. Baabuurta dambe, si kastaba ha ahaatee, ilaalintooda daciifka ah iyo badbaadadooda awgeed, waxay sidoo kale ahaayeen kuwo u nugul qoryaha dhererka dheer ilaa 20-mm. Friedrich ayaa markii ugu horeysay ku dhuftay dagaalyahanada geesaha, taas oo, dabcan, ka hor martay Ilas gaabiska ah. Afar madfac oo diyaaradeed, taasi waa xoog... Labadii darsin ee ugu horreeyay ayaa kala firdhiyey, xitaa iyada oo aan wax khiyaano ah loo marin dabada.
  Friedrich ma miiqin, ma dhaq-dhaqaaqin, si fudud ayuu wax yar u beddelay madfacyada hawada oo gariiray jidhka mishiinkiisa weyn.
  Shan iyo labaatan, lix iyo labaatan, toddoba iyo labaatan... La'aanteed, Yaks geesinimada leh, kuwaas oo, inta ay la ildaran yihiin khasaaraha, si kastaba ha ahaatee ma dami, laakiin xitaa isku dayaan in ay helaan xawaare ... Friedrich xitaa xoogaa la yaabay sababta, suugaanta millatariga Soofiyeedka, mashiinkan Fokken ee sharafta leh ayaa aad loo yareeyey -Wulf. Haa, waxay si buuxda u qabataa 22 ilbiriqsi iyo 19 ee Yak (iyo nooca miisaanka, Yak xitaa wuxuu ku samayn karaa 17 ilbiriqsi!). Laakiin Friedrich uma baahna in uu dhaq-dhaqaaq sameeyo; Hal ilbiriqsi gudahood waxaad dhab ahaantii ku dhufan kartaa todoba ama siddeed baabuur.
  Waqtigu si aad ah ayuu tartiib tartiib ugu socday Friedrich oo ku jira xaalad dagaal, wuxuuna helay waqti uu ku fekero oo uu ka dejiyo rasaastiisa. Mabda 'ahaan, guud ahaan waa la aqbalay in xitaa kuwa ugu xirfadda badan, oo ay ku jiraan xitaa dhacdooyinka sida Rudel, ma awoodaan inay si dhab ah u saameeyaan koorsada dagaalka. Taariikhda dhabta ah, lix ka mid ah kuwa ugu fiican Jarmalka waxay burburiyeen dhammaan ciidamada hawada, laakiin Nazis ayaa rajo la'aan lumiyay dagaalka loogu jiro xukunka jawiga.
  Laakiin xaaladdan oo kale, in tiro intaa le"eg oo hal meel ah lagu tuuro in ka badan qof ayaa halis badan... kow iyo lixdan dagaalyahan ayaa lagu toogtay wax ka yar hal daqiiqo. Sidaas oo kale, baalalku way ka daataan, ama muraayadda gaashaaman ee qolalka ayaa jaba. Midda dambe ayaa ka sii daran, maadaama kiiskan duuliyaha aan la badbaadin karin. Waxaana horeba u jiray dhawr khibrad oo khibrad leh oo ku hadhay Ciidanka Cas.
  Baabuurta la soo riday, ayaa afar ka mid ah ay lahaayeen ilaaladii soo riday in ka badan shan diyaaradood... Kaliya taasi waxba ma tarin, sababtoo ah Volka waxa ay garanaysay halka uu wax ku dhufto iyo sida.. geese. Taasi waa sida dhabta ah adhiga, hal dilaac, dareen ahaan, dareen ahaan, go'aaminta iyo jihaynta dhaqdhaqaaqa foosto ee bartilmaameedka la rabo, marka aysan hal xabbad ahi dhicin. Geesigii, iyo xaaladdan diyaaradihii Soofiyeedka, ayaa la soo riday, oo meesha ay diyaaraduhu ku jabaan, duuliyeyaashana la toogto, waxay si toos ah u duulayaan muddo. Laakiin baalasha qaarkood ayaa luminaya...
  Friedrich waxa uu halkan ku xasuustay filimo ku saabsan cowboys American ah oo fiiqan, iyo filimkii caanka ahaa ee DiCaprio - "Fast but Dead!" Laakin waagaas, cowboy-ga Maraykanku ma garaneyn qoryaha darandooriga u dhaca ama qoryaha hawada degdega u dhaca. Haddii kale, waxay garwaaqsan lahaayeen waxa hubkani uu si fudud u yahay bahalnimada xagga awoodda wax burburisa.
  Yaks mustaqbalka dhow wuu dhammaaday, Friedrich wuxuu u guuray Ily. Halkan waxa ugu wanaagsan in laga weeraro xagga sare, ama cirifka dambe. Waxaa intaa dheer, waxay noqon doontaa mid aad u fiican, sidoo kale, iyada oo aan la gaabin masaafada.
  Dariiqa kale waa in laga toogto baalasha jilicsan;
  IL-2 waxaa lagu naaneeso humpbacked. Ka dib markii kursi labaad lagu rakibay, waxa ku sii adkaaday in toogihii difaacayay hemisphere danbe inuu soo rido mishiinka noocaas ah ee loogu talagalay dadka cusub, laakiin ka dib ... Dabcan, aerodynamics ee diyaaraddan ayaa ka sii daray. Tani waxay la macno tahay inay xitaa ku fududaan doonto iyaga...
  Waxay noqon lahayd mid macquul ah in Ilam uu u kala firdhiyo jihooyin kala duwan, laakiin nidaamka ... Marka la soo koobo, waxay ku bilaabatay garaacista halyeeyada duufaannada. Si kastaba ha ahaatee, Salamander-3 nimble mar hore ayaa yimid. Waxay sidoo kale qaadeen dhoobo ...
  Friedrich xitaa wuxuu u maleeyay inay ka hor mari karaan isaga, isagoo la kulmay Yaks isagoo wali soo socda halkaas oo khatar aad u daran laga abuurayo ciidamada dhulka .
  Friedrich, si kastaba ha ahaatee, sidoo kale ma laha wax dhibaato ah ... Ku dhufo cirifka dambe ee gaashaaman leh cannons, ama dabool baalasha - natiijadu waa isku mid. Iyo sida ay baabuurtani u dhacaan, xitaa waxay ka tagayaan calaamad hawada ... Sida nalalka dhabarka ee addoon la garaacay.
  Friedrich waxa uu soo tuuray todobo iyo soddon silts waxa uuna sidoo kale qabsaday laba "Pawns". Boqol mar kale, inkasta oo aan la jabin rikoodhkii hore ee boqol iyo kow. Cadawgu waxa u hadhay diyaarado. Hadda waxa kaliya ee ay tahay inay sameeyaan waa inay tuuraan bambooyinka oo ay soo noqdaan.
  Taangiyada Soofiyeedka ayaa hadda ku socday weerarka, iyaga oo aan taageero ka helin duulista, iyo gaar ahaan madaafiicda. Diyaarado weerar iyo duqaymo ayaa soo weeraray. Nasiib wanaag shaqaalihii taangiyada Soviet, waxay isticmaali karaan sifooyinka wadista baabuurta. Laakiin tirada diyaaradaha nooc kasta oo ay yihiin waa sii kordhayay.
  Friedrich waxa uu tuuray dhammaan bambaanooyinkiisii waxa uuna u leexday dhanka garoonka. Si kastaba ha ahaatee, wuxuu ku guuleystay inuu arko Rudel's Fokken-Wulf-4, burburiyaha taangiga caanka ah.
  Da'da yar ayaa ku soo laabtay garoonkiisa hawada "guriga", halkaas oo Pegasus Terminator Me-362 uu ku sugayay.
  Friedrich, markii uu soo degay Fokken-Wulf, ayaa ku qayliyay duuliyaha deriska ah:
  -Qof kasta oo ku dhiirranaada inuu sheegto in F -490 uu yahay dagaalyahan xun waa been. Ma jiraan diyaarado xun, kaliya duuliye xun.
  Kala soocida xigtay waxa lagu soo koobay oo keliya taangiyada dagaalka. Iyadoo Jarmalku aanu weli ku guulaysan in ay la soo baxaan gacan xoog leh oo gaashaaman si ay ula kulmaan iyaga, waxay ku weerareen diyaarado.
  Shaqaalihii taangiyada Midowgii Soofiyeedka ee geesinimada lahaa ayaa mar horeba ka soo gudbay jiidda hore ee rafaadka ah waxayna weerareen cutubka lugta ee ka kooban mutadawiciinta Carabta.
  Muslimiintii, si ka soo horjeeda wixii la filayey, si geesinimo leh ayay u dagaalameen, kamana fikirin inay cararaan, laakiin isla markaas waxay ku dhaqmeen si xun. Gaar ahaan, Bazooka-ka Maraykanka waxa loo isticmaalay si ka baxsan bini'aadantinimada, iyo bam-gacmeedyada xataa si ka sii badan.
  Laakiin weerarka cutubyadii Soofiyeeti wuxuu ahaa mid sii dhamaanaya. Diyaaradaha weerarka Fashiistaha ayaa si gaar ah u adeegsatay bambaanooyin yaryar oo tiro badan oo leh dacwo qaabaysan, fikradda laga soo minguuriyay naqshadeeyayaasha Soofiyeedka, laakiin leh fulin xirfad dheeraad ah. Laakiin shaqaalaha taangiyada Soofiyeedka ma aysan helin amar ah in shabagga kor laga soo laadlaadiyay.
  Friedrich ayaana si fudud madfac hawo ugu riday saqafka. Tani waa xeeladda ugu fudud. Burburi dillaaca munaaradda iyo guushaada. Oo imisa baabuur ayaad sidaan ku garaaci kartaa haddii aad ku garaacdo diyaarad taagan...
  Laakin xawaaraha taangiga waxba ma tarto haddii dagaal yahanku uu si macquul ah u garaaco, isaga oo aan ujeedo lahayn, damac...
  Waxay la mid tahay jileeyaha taangiyada leh, kaliya waxaad leedahay qaab ilaah, iyo tallaal kasta waa sax, oo aad inta badan toogan, marar badan...
  Hadda tirada taangiyada la burburiyay ayaa kor u dhaaftay konton, si uu Rudel u nasto ... Laakin waa inaan hoos u dhigaa. "Dhagaha" ayaa ka muuqday dhinaca. Lix ka mid ah waa la toogtay, inta kalena ha burburiyeen Salamanders. Guud ahaan, u oggolaanshaha kuwan shaqaalaha galleyda ah inay galaan dagaalka inta lagu jiro maalinta waa is-dilid saafi ah.
  Taangiyada ayaa aad uga muhimsan...
  Soo noqo... Duullimaadka Fokken-Wulf 4, iyo Helga oo ku xigta isaga.
  Gabadhii ayaa waydiisay:
  - Hagaag, maxaad ka heshay Evgenia?
  Friedrich waxa uu si quudhsasho leh ugu quursaday raadiyaha:
  - Maxaad u masayrtay?
  Inantii way qososhay:
  - Dabcan maya! Waxaan nahay xor, oo ma guursan. Kaliya waxaad la yaaban tahay yaa sariirta ku fiican, aniga ama iyada!
  Frederick ayaa si diiran ugu jawaabay:
  - Dabcan, adiga! Ma tihid sidaas u weyn, oo aad u caqli badan!
  Helga ayaa si farxad leh u qososhay.
  - Wax kale kaama sugin! Laakiin dabcan tan ugu fiican... Ugh, iyadu waa jiir nashqadeeyay, iyo mid ka mid ah dumarka aadka u yar ee la siiyay Knight's Cross of the Iron Cross!
  Friedrich wuxuu yiri:
  - Waxaan u malaynayaa in caleemaha geedku ay geeska kuugu dhow yihiin!
  Dagaalku wuxuu muujiyay in wiilku malaha saxan yahay. Helga waxay si kalsooni leh ugu garaacday taangiyada. Sida muuqata waxay rabtay inay caddayso in dagaalyahanku uu ka adkaan karo dagaalyahan. Inkastoo, dabcan, aysan la barbar dhigi karin Friedrich.
  Wax yar ka dib waxaa soo muuqday tiirar waaweyn oo taangiyada baabuurta Jarmal iyo Maraykan ah. Khaasatan nimcada iyo cayaarta badan ee burburiya taangiyada Mareykanka "Sixirroolayaasha" -3. Tani waxay ahayd mid halis ah, gaar ahaan maadaama baabuurta Soofiyeedka ay horey u burburiyeen duqeymaha cirka. "Panther"-5 ayaa sidoo kale u soo baxday inay noqoto mid dhib badan ... Qorigeeda dheer ee qoryaha degdega ah iyo hubkeeda hore ee aan la dabooli karin ... Waxay u muuqataa in dulqaadku bilaabay inuu ku guuldareysto shaqaalaha taangiyada Soviet. Qaarkood, oo aan dhegaysan taliyayaashii, ayaa dib u soo noqday, iyagoo isku dayaya inay ka baxsadaan jahannamada tignoolajiyada.
  Haddana soo laabashadii iyo bixitaankii, weerarkii taangiyada...
  Durba duhurkii ayay dhaaftay, waa madaw...Weerarkii rogaal-celinta ee Ciidanka Cas ayaa is-difaacay. Isaga iyo Helga waxaa loo wareejiyay si ay u taageeraan koox ka mid ah ciidamada Jarmalka oo u dhaqaaqaya Ryazan. Isla mar ahaantaana, waxay isku dayeen in ay ku tuujiyaan askarta Vatutin ee ku jira cauld ...
  Jarmalku wali si tartiib ah ayay bari ugu sii socdaan. Halkan waxa ay caqabad ku yihiin adkeysiga ciidamada Soofiyeedka iyo difaacyada difaaca ee Steppe Front, xitaa haddii aysan cufan ahayn sida ku wajahan Moscow.
  Si kastaba ha ahaatee, ciidamada Hitler waxay heleen meelo badan oo loogu talagalay dhaqdhaqaaqa, Hoth wuxuu isku dayay inuu ka gudbo qanjidhada difaaca ee ugu weyn ee tiirarkaas. Meelaha qaarkood horusocodka cutubyada Jarmalku waa uu dardargeliyay...
  Frederick ayaa waydiiyay Helga:
  - Miyaanad daalin, gabadha riyadayda?
  Halgamaagii cadawga ahaa ayaa ku jawaabay:
  - Niyada farxaddu waxay kaxaysaa daalka, kaaga roon karbaasha lo'da! Inkasta oo daalku la soo baxo malax dhiig leh halkii caano!
  Friedrich wuu aqbalay:
  - Halkan kuma doodi kartid runta!
  Habeenkii, ninkii dhallinyarada ahaa ayaa sii waday duullimaad, inkastoo daruuro cirka isku shareeray, roobkuna uu da'ay. Marka loo eego caqiidada millatariga Jarmalka, duulista waxaa loo isticmaalay in lagu xakameeyo difaacyada safka hore... Si ka duwan 1941-kii, Luftwaffe waxay lahayd diyaarado badan iyadoo ay uga mahadcelinayso caawinta Pindostan.
  Friedrich waxa uu hadda weerar ku ahaa baallayaasha, ama xitaa bartilmaameedyo yaryar... Habeenkii, dagaalku ma dagin, ciidamadii Soofiyeedka ayaa qaaday weeraro rogaal celis ah. In kasta oo ay yar yihiin oo ay fowdo yihiin, haddana geesinimo kama yar...
  Habeenkii, marka laga reebo kooxda U-2, lama kulmin bartilmaameedyada hawada. Oo tufaaxyadii waa la duqeeyey... Fudud.
  Subaxnimadii Oktoobar 15, 1947, dagaal ayaa ka dhacay magaalada iyo isla mar ahaantaana isgoyska tareenka: Elektrostal. Aad bay ugu kululaatay halkaas, waxaana ugu muhiimsan, Friedrich waxaa ku biiray saaxiibkiis Helga oo aan la kala maarmin.
  - Hagaag, geesi weyn, ma waxaan cadaadineynaa cadawga?
  Friedrich ayaa si farxad leh ugu jawaabay:
  -Dadka darbi-jiifka ah ayaa ku riixaya goobtii biirka, waana guulaysanay. Iyo sida aan u badino...
  Magaalada Elektrostal lafteeda ayaa si cadaalad ah loo xoojiyey. Unugyada ciidamada ka sokow, laba qaybood oo cusub oo NKVD ah ayaa sidoo kale ka qayb qaatay difaaciisa. In kasta oo aanay, guud ahaan, aanay ahayn ilaalo ciidan oo heersare ah sida SS-ta oo kale, haddana waxay ku hubaysnaayeen qoryaha darandooriga u dhaca iyo kuwa fud fudud.
  Naasiyiintii, iyaguna, waxay isku dayeen inay samaystaan saxan iyaga u gaar ah.
  Halkan, dabcan, taageerada hawadu waxay ka ciyaartaa door muhiim ah, gaar ahaan haddii qoortu ay fidiso.
  Helga, sida caadiga ah gabadha, waxay xaqiijisay:
  - Guushu annagaa leh! U diyaari sleigh xagaaga!
  Friedrich wuu aqbalay:
  - Oo ma aha oo kaliya xagaaga! Waxaan isticmaali doonaa taangiyo culus iyo madaafiicda hawada.
  Wiilku wuxuu u maleeyay in ay mar kale ku jireen ciidamada Mainstein, laakiin galbeedka Rommel ugu caansan ayaa si fiican loo yaqaan. Maaddaama intii uu dagaalka socday ninkii dhallinyarada ahaa uu u dhaqmay si ka sii daran, oo uu hoggaaminayay ruux jahannamo ah, muxuusan u xasuusan karin faa'iidada sharafta leh ee taliyahan. Waxaa intaa dheer, aad bay u farxad badan tahay in la xasuusto Ingiriisi la garaacay marka loo eego Ruushka laga adkaaday!
  Rommel, markii uu gaadhay Khadka Marret, waxa uu ogaaday in uu ku sugan yahay Napoleon "goobta dhexe" ee u dhexeeya laba ciidan oo cadaw ah oo hadda awood u leh, isagoo soo gaadhsiiyay dharbaaxo adag, ka adkaaday mid iyaga ka mid ah oo kaliya ka dibna u jeestay oo wajigii labaad wajahay.
  Friedrich ayaa naftiisa ku qoslay: Napoleon, inkasta oo Leo Tolstoy uu ka shakiyay, haddana shaki la'aan wuxuu ahaa taliye weyn iyo taliye. Gaar ahaan haddii aad eegto guulaha la gaaray. Keliya ma uu celin iyaga. Hitler arrintaan waxaa ka sii daran... Laakiin mabda'a ahaan waa suurtogal in la barbardhigo Fuhrer iyo Napoleon!
  Taliyaha kartida leh Rommel ayaa sidoo kale xaqiiqsaday wax kale: Maraykanka iyo Faransiisku waxay u socdeen bari fog ilaa bartamaha Tunisia waxayna qabteen Dooxada Dorsal ee Fondouk, Faid iyo Gafsa, oo daboolaya Galbeedka Dorsal Gorges 60-70 mayl galbeedka.
  Waxay soo baxday in haddii ciidamada Italo-Jarmalka ay qabtaan Faid iyo Gafsa oo ay u guuraan galbeedka Feriana iyo Kasserine, inay si toos ah u aadi karaan saldhigga weyn ee Maraykanka iyo xaruntooda Tebessa. Tebessa, ciidamada Italo-Jarmalka waxay isku arkeen meel aad uga fog galbeedka khadka Isbahaysiga ee Tunisia iyo ku dhawaad isgaarsiintooda. Haddii Rommel uu markaas taangiyada u leexiyo oo uu u tilmaamo dhinaca woqooyi dhanka badda, oo boqol mayl u jirta, Jarmalku wuu gooyn lahaa dhammaan ciidankii xulafada ee Tunisia ama ku qasbi lahaa Algeria.
  Fikirkii Friedrich waxa kala gooyay muuqaalka laba Lagg oo ka soo baxay daruuraha gadaashiisa... Kuwaas waa la wada gubay .. oo ayaga ayaa halkaas jooga... Haddana dab ku rid Katyusha ... Si jajabku u duulo dhammaan jihooyinka ... gantaal kale ... Sidaa darteed Helga ayaa isku dayaysa dhinaca. Isaga oo ku qaylinaya:
  - Halyey, aynu si adag u sii wadno!
  . CUTUBKA 20AAD.
  Hadafka Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova ee adduunka barbar socda weli ma dhammaan.
  Jarmalku waxay ku sii siqayeen jihada magaalada Gorky. Dhammaantood way hareereeyeen. Wiil iyo gabar ayaa difaacay magaaladan weyn.
  Gebi ahaanba hareeraha, Moscow ayaa neefta ka soo baxaysay. Naasiyiintu waxay mar hore u soo jabeen Kremlin-ka meelaha qaar. Mawqifka caasimadda USSR wuxuu ahaa mid aan rajo lahayn. Madaafiicda ciidamada Moscow ayaa soo afjarmaayay. Caasimadiina burburtay, waxay noqon lahayd dagaal kale.
  Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova waxay u dagaalameen magaalada Volga.
  Wiilka iyo gabadha ayaa ku jira jawi dagaal sida had iyo jeer.
  Dab bay ku heesi jireen:
  Hormoodyadu ma quustaan
  Kama baqayaan jirdilka...
  Waxay u dagaalamaan sida gorgorka
  U dirida Krauts-ka cadaabta!
  
  Waxaa ka mid ah geesiyaal badan,
  Rag badan oo waalan...
  Haddii loo baahdo, ku soco qaab-dhismeedka -
  Ku dallaca mishiinka!
  Oo sidaas daraaddeed wiil u ekaa ilaa laba iyo toban sano jir, laakiin dhab ahaantii ruug-caddaa khibrad leh oo sannado badan ku sugnaa, Oleg Rybachenko wuxuu bixiyay dillaac, oo hoos u dhigay faashiistaha.
  Dabadeedna cagtiisa cadawga ayuu bam gacmeed ku tuuray.
  Oo wuxuu u kala firdhin doonaa Krauts dhan walba.
  Intaa ka dib wiilku wuu heesi doonaa:
  - Anigu waxaan ahay dagaalyahan Ruush ah oo jilbaha jilbaha u ah,
  waxaan ka tirtiri doonaa cadawga Ruushka dhulka dushiisa!
  Margarita, gabadhan geesiga ah, waxay sidoo kale ku tuurtaa hadiyad dilaa ah oo dhimasho ah iyada oo cagaheeda qaawan. Wuxuu garaaci doonaa qaar badan oo Nazis ah wuxuuna twitter-ka ku dari doonaa:
  - Waayo, Rus weyn '!
  Qosol ayuu haddana la soo booday.
  Wiil iyo gabar ayaa si geesinimo leh u dagaalamay. Inkastoo dagaalku ku dhawaaday in la lumiyo. Jarmalku waxay hore u go'doomiyeen Orenburg, oo waxay tuujiyeen Ciidanka Cas meel kasta oo ay awoodaan.
  Si sax ah, Orenburg muddo dheer ayaa la qaatay. Waxaa weli taagan hal qalcadood. Naasigu mar hore ayay ku hareereeyeen Ufa.
  Waxaa intaa dheer, ciidamadooda ka yimid koonfurta waxay mar horeba ku soo wajahan yihiin Kazan. Xaaladdu waa ka sii daran tahay.
  Waxaana xaaladda uga sii daraysa in samurai ay ka imanayaan bariga iyo badhtamaha Aasiya oo ay hore ula midoobeen Jarmalkii.
  Laakiin carruurta geesiyaasha ah ee dhibanayaasha ah way dagaalamaan. Waxay aaminsan yihiin guushooda. Ama ugu yaraan waxay diyaar u yihiin inay dhintaan iyagoo madaxa kor u haya. Si kastaba ha ahaatee, sidee tahay dhimashadani? Iyagu waa waaritaan!
  Waxayna sii ahaanayaan caruur sanado badan. Iyo meel ay ka jiraan adduunyo iyo hawlgallo kale.
  Oleg ayaa riday xabbad kale. Markaas ayuu bam gacmeed ku tuuray suulasha qaawan oo uu ku heesay:
  - Stalin wuu nala jiri doonaa weligiis!
  Margarita waxay jaleecday Fritzes oo way qaylisay:
  - Alla ha daayee! Kan dadka cuna ayaa noo soo socda!
  Gabadhii oo xanaaqsan ayaa cagteeda qaawan ku soo tuurtay bam-gacmeed.
  Oleg Rybachenko ayaa si macquul ah u xusay:
  - Dhammaanteen waxaan nahay dad cuna ilaa xad!
  Wiilkiina wuxuu ku tuuray hadiyaddii geerida.
  Margarita waxay ku raacday tan:
  - Ilaa xad, haa!
  Waxayna sidoo kale cagteeda qaawan ku furtay hub dilaa ah, taasoo keentay inay isku dhacaan laba baabuur oo Jarmal ah.
  Oleg Rybachenko ayaa toogtay oo u maleeyay in xaaladda USSR ay ahayd, laga yaabee, mar hore rajo la'aan, mana jirto meel gaar ah oo dagaal lagu qaado. Taasi waa sababta ay dadka u laayaan macno darro.
  Wiilkii ayaa cagtiisa qaawan ku tuuray laba bam-gacmeed. Diirka ku dhufo, taangiyada Jarmalka ee taxanaha "E" ayaa isku dhacay.
  Cunugii Terminator wuxuu ku heesay:
  - Marka waqtigu yimaado,
  Waxaan u dagaalami doonaa si geesinimo leh!
  Dagaalyahanada soo kacaya aroortii -
  Oo dagaal geesinimo leh!
  Wiilku dhab ahaantii waxa uu diyaar u ahaa in uu ciidan kasta ku burburiyo dhowr daqiiqo gudahood.
  Margarita waxay sidoo kale tuurtay hadiyaddii dhimashada ee caga-la'aanta oo ay ku qaylisay:
  - Waayo, Rus weyn '!
  Carruurtu waa geesiyaal geesiyaal ah oo aan ninna ku tuman karin. Waa dagaalyahanno adag.
  Wiilka iyo gabadhu waxay ku jiraan xamaasad duurjoog ah sidii had iyo jeer. Oo ay la joogaan geesinimo, sharaf iyo geesinimo. Waxay ula dagaallamaan faashiistaha sida titan. Waxaana cad in cadawgu aanu dhaafi doonin meesha uu taagan yahay sida dhagaxa. Waxaa laga yaabaa xitaa wax ka xoog badan dhagaxa iyo monolith.
  Margarita, oo toogtay, ayaa tiri:
  -Waxaan noqon doonaa horyaalkii meeraha,
  Waxaan nahay kuwa waaweyn ee dugsiga sare!
  Oo gabadhuna waxay mar kale ku soo bandhigi doontaa hadiyadda dhimashada cagteeda maran oo jeexan. Waxayna jabisay cadawgii.
  Gabadhani aad bay u fiican tahay, ma awoodi doontid inaad u isticmaasho wax liddi ku ah.
  Maadaama aysan jirin hab ka dhan ah qashinka. In kastoo, tani ma aha bar-crow, laakiin wax xitaa ka sii daran oo qabow.
  Oleg Rybachenko, toogashada, qallafsan:
  - Anigu ma ihi wiil, waxaan ahay wiil aad u sarreeya, waana ka dheeraan doonaa dhammaan dadka kale ee adduunka!
  Haddana, sidii isagoo cagtiisa qaawan ku soo tuuraya bool wax burburinaya. Oo haddana laba taangi oo Jarmal ah ayaa isku dhacay.
  Dagaalyahanka da'da yar aad buu u dagaallamayaa. Laakiin waxa uu dareemaya in aanu dabada ku jebin karin halkan karbaash. Inkastoo aysan jirin xaalado rajo la'aan ah, si la mid ah ma jiraan mucaarad aan laga adkaan karin.
  Wiilku wuxuu xusuustay sida uu ula yimid doorashooyinkii madaxtinimo ee Belarus:
  Ma aha wax xiiso leh in la dhagaysto wax aan macno lahayn markii lixaad,
  Oo anigu ma fahmin inta aan rumaysan karo "aabaha"!
  Lukashenko wuxuu ballan qaaday inuu dhisi doono janno -
  Laakiin iftiinka ayaannu la galnaa gudcur!
  Haa, waxay caqabad ku ahayd nidaamka iyo dhaqanka shakhsiyadda. Runtii, waa maxay sababta waddan Yurub ah uu ugu dulqaadan karo kaligii taliye, sida haddii qarniyadii dhexe?
  Stalin sidoo kale waa kaligii taliye, koonkan waxa uu si tartiib tartiib ah u bilaabayaa dagaal uu ku jabiyo...
  Ciyaalkii geesiyaasha ahaa saddex maalmood oo kale ayay dagaalameen. Dhanka kale, Naasiyiintu waxay hareereeyeen Kazan waxayna qabsadeen Ufa.
  Dagaal ayaa horey uga dhacay Kremlin-ka laftiisa. Afar hablood oo saaxiriin ah ayaa la dagaalamey Naasiyiintii iyagoo isticmaalaya seefo iyo saxanadaha dhuuban tuurista, iyagoo caga-cad.
  Kremlin-ka waxaa si xun u waxyeeloobay duqeymaha ka imaanaya Sturmlevs, Sturmtigers, bambooyinka iyo madfacyada waaweyn.
  Stalin laftiisa, dabcan, weli waa Sverdlovsk. Xaaladda USSR waxay u egtahay rajo la'aan. Laakiin Banner-ka Cas ayaa wali dul heehaabaya caasimadda Ruushka, taas oo macnaheedu yahay in aan dhammaan la lumin!
  Dadku waxay aamminsan yihiin in isbedel uu imanayo!
  Natasha ayaa Carabtii kala badh ka jartay. Cag qaawan buu ku tuuray saxan, wuuna qaylinayaa:
  - Ammaan Aabbaha aan dhimanayn! Hitler nama jebin karo!
  Zoya wuxuu kaloo ku dhuftay faashiistaha laba sabar oo uu ku qayliyay:
  - Maya, ha nagu jabin!
  Intaa ka dib cagteeda oo qaawan waxay ku tuurtay saxan dil ah Naasigii.
  Laba dagaalyahan oo madow ah ayaa ka soo dhacay darbiga Kremlin ee la burburiyay.
  Marka xigta, Aurora ayaa toogtay. Si dhif ah ayay u toogtay, laakiin si sax ah. Kadibna waxay isticmaashay sabarkeeda. Oo xiddigo iyo swastikas dhuuban oo fiiqan ayaa ka duulay suulasha qaawan.
  Oo halkan Svetlana waxay ku tuuri doontaa saxan fiiqan oo lugteeda qaawan oo ay jeexjeexi doonto Fritz. Markaa wuu heesi doonaa:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - difaaca Aabbaha, askari Perun!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Heroes of Rus' ayaa garaacaya alaarmiga!
  Dhammaanteen afartayadu halkan ayaa ku dagaallamaynaa. Ku dhawaad dhammaan Moscow ayaa horay loo qaaday, sahayda rasaastuna way dhamaatay. Wiilal iyo gabdho Ruush ah ayaa dhimanaya. Laakiin ma quustaan. In kasta oo intee in le'eg ayay go'doomintu socotay?
  Gabdhaha gidaarka Kremlin-ka ayaa dagaalamaya. Sida geesiyaal. In kasta oo December ay yihiin kuwo kabo-la'aan ah oo xidhan kaliya bikini. Laakin ma dareemaan qabowga. Taas beddelkeeda, tamartooda kaliya way kordhisaa.
  Oo saxanno fiiqan oo aad u fidsan ayaa ka duulaya suulashayda qaawan. Kuwaas oo kala jeexaya ciidamada shisheeye ee Wehrmacht.
  Dagaalyahanadu waxay u dagaalamaan sidii geesiyaal dagaal. Iyo ugu yaraan dharka. Quruxda noocan oo kale ah ayaan ka xishoon mid ka mid ah taangiyada waaweyn ee taxanaha E iyo AG, ama hal-abuurrada kale ee xun ee Nazis.
  Ma jirto gabadh waa wax ka adkaan karta nooc kasta oo faashiish ah. Xitaa haddii ay u qumman tahay sida adduunkan.
  Natasha ayaa seefteeda ku jartay, waxay ku tuurtay saxan cagteeda qaawan, waxay jartay Nazis waxayna ku heesay:
  - Sidee u wanaagsan tahay in lagu noolaado waddanka Soofiyeeti,
  Oo sidee cajiib u tahay in la burburiyo Wehrmacht!
  Zoya, oo ku ordaya warshadda sabarrada, ayaa tiri:
  - Wehrmacht si xanuun badan buu u xoogaystay! Hadda waxaan horay u difaacnay Kremlin-ka!
  Gabadhiina waxay ku tuurtay xiddig suulasha qaawan, iyadoo ku dhufatay Krauts.
  Markaas ayay ku heesay:
  - Tani waa ugaarsi duurjoogta ah ee cadawga!
  Ka dibna waxaa jira Aurora dagaalka. Maxaa gabar cas oo qabow. Dabaysha jiilaalka, timaheeda naxaasta-cas waxay u ruxayaan sidii calan dagaal. Maya, gabadhan oo kale cidna uma foorarsato.
  Tuuladii cagteeda bannaanna waxaa ka soo duulay hilib iyo dhiig goyn afaysan.
  Wuxuu gooyaa maydadka mucaaradka. Oo Aurora wuxuu ku dhawaaqayaa:
  - Waxaan ahay gabar heer sare ah!
  Sidee Svetlana u muuqataa dagaalka?
  Terminatorkan timaha cad waa dab diabolical ah iyo duufaan baabi'in ah.
  Iyo sidoo kale yaab dilaa ah oo ka duulaya cagaheeda qaawan. Waxayna gabadhu si buuxda ugu jirtaa dagaalka.
  Afartuba waa dagaal. Oo waa in aanay dib u laaban oo aanay quusan.
  Waa afar saaxirood - kaliya super! Afar-geesood oo dhab ah oo burburinaya wax walba iyo qof walba!
  Dagaalyahanadu waxay haystaan aagga difaaca. Laakiin Kremlin-ku wuu weyn yahay meel kastana kama hor istaagi karo. Ciidamadu aad uma sinna.
  Natasha waxay tiri iyadoo xanaaqsan:
  - Waanu dilnaa, ma guulaysanno!
  Gabadhiina waxay mar kale ku soo oogtay dacwad dilaa ah iyada oo cagteeda qaawan.
  Zoya waxay si macquul ah u tidhi markay jartay cadowgeeda:
  - Wax walba kuma guuleysan kartid ... Ciyaar kombuyuutar mooyaane!
  Gabadhii timaha dahabka lahayd ayaa mar kale tuurtay saxanka dhimashada.
  Aurora, iyada oo ka soo horjeeda ku gooyay saber, ayaa ku qaylisay:
  - Guushu, waxaan rumaysanahay, inay ina ahaan doonto! Magaca Ruushka Quduuska ah!
  tuurista cagaheeda qaawanna waxaa ka soo duulay hadiyad wax baabbi'inaysa.
  Naasiyadii la gooyeyna way dhacaan.
  Ka dibna Svetlana dagaalka. Wuxuu ku gooyaa faashiistaha tuuryadiisa. Oo wuxuu u dhaqmaa si xad dhaaf ah, ama xitaa karti aan xad lahayn. Cagaheeda qaawan ayaa aad u jilicsan. Waxayna muujiyeen halaag aad u xun.
  Kadibna gabadhu waxay ku heesaysaa:
  - Ammaanta Aabbaha iyo adduunyada cusub!
  Oo haddana yaabkii geerida ayaa ka soo duulaya cagaheeda oo qaawan.
  Oo halkan Natasha ayaa mar kale dagaal ku jirta. Isaguna wuu googooyay Krauts, isaga oo u yaacaya sida majaajilada. Oo sambabada sare kaga qaylinaya:
  - Ammaan ha lahaato Aabbaha ugu weyn!
  Oo seefaheeduna waxay u soo duuleen sida caws-cabbidda.
  Gabadhuna xitaa waxay bilawday inay heeso:
  - ammaanta Russia weligeed ah,
  Riyadayadu way rumoobi doontaa!
  Gabadhiina waxay siisay boomerang fiiqan oo cidhib qaawan wadata. Wuuna qalloociyey oo ka gooyay dhawr iyo toban madax oo madaw iyo madaw.
  Dabcan Jarmalka ma ahayn kuwii dilay gabdhaha, laakiin waa cutubyadii gumeysiga ee iyaga loo adeegsaday. Laakiin xitaa tani waxay ka dhigaysaa xitaa qabow dagaalyahannada.
  Waa dhaldhalaalaan oo waa ciyaar.
  Natasha waxay jartay cadowgeeda mar kale. Wax sidaas oo kale ah ayay cago qaawan ku tuurtaa.
  Oo way guuxi doontaa:
  - Stalin iyo sharaf!
  Ka dibna Zoya. Si la mid ah in la sii daayo wax dilaa ah. Oo calasheeda qaawan ayaa warkii geerida ka soo tufay.
  Dagaalyahankiina wuu guuxay:
  - Ma aha wax laga naxo in aan u dhimano dal Hooyo oo kale ah!
  Ka dibna Aurora sidoo kale wuu qaadan doonaa oo wuxuu geli doonaa dagaalka. Wuxuuna sidoo kale soo saari doonaa boomerang cagihiisa qaawan. Oo dib u qaabayn doona cadawga.
  Intaa ka dib wuxuu ku heesi jiray:
  - Waayo, Ruush Soviet '! Maxaa ka talin doona caalamka!
  Ka dibna dagaalka Svetlana. Sidoo kale gabadh aan la joojin karin ama laga gaabin karin. Tani waa sida ay u garaacdo. Kaliya kama badbaadin karo dagaalyahan noocaas ah!
  Cagaheeda oo qaawan ayay ku tuurtaa baakado wax dilaya. Waxayna dishaa cadawgeeda iyadoon u nixin.
  In kasta oo hadhow uu Yariila u ducayn karo. Ama laga yaabee Perun. Boqortooyada Chernobog waxay sugaysaa dhimashada ka dib dembiilayaasha! Laakiin xitaa waa mid xiiso leh qaabkeeda - dagaaladu way socdaan mar kasta! Iyo dagaalo badan! Markaa ma laga yaabaa inaynaan si qadhaadh ugu murugoon masiirka dembiilayaasha?
  Svetlana xitaa dareemay wax yar oo qosol leh: ma ka masayri kartid Masiixiyiinta - waxay ka waayi doonaan farxad badan oo weligeed ah. Xataa waxa ay ku haysteen meeraha Dunida.
  Eh, dembiilayaal xun! Iyo dad xaq ah oo ka nasiib daran!
  Gabadhiina waxay mar kale tuurtay hadiyaddii geerida iyadoo cago qaawan oo qaawan. Markaas ayuu yiri:
  - Adduunku annagaa yeelan doona! Sharafta Ruushka!
  Natasha waxay samaysay balanbaalle saddex geesood ah oo seefaheeda leh oo qaylisay:
  - Waxaa jira ammaan weligeed ah Russia weyn!
  Oo cagaheeda qaawan waxay ku tuuri doontaa wax dilaa ah oo gaar ah. Intaa ka dib inanta ayaa ciribta qaawan waxay ku dhufatay foolka ninka madow, isaga iyo shan kale oo Carab ah ayaa gidaarka ka garaacay.
  Ku xiga dagaalka waa Zoya. Wax hor istaagi kara ma jirto. Waxay la dagaallantaa guutooyinkii Hitler. Oo waxa uu wadaa mishiinka saddex-geesoodka ah. Askartii waxay gooyeen dhicitaankeedii.
  Intaa ka dib inantii ayaa tidhaahda:
  - Rus weligeed ah waxay la jiri doontaa Svarog!
  Oo u il-duufay saaxiibbadiis.
  Ku xiga dagaalka waa Aurora. Waxay u soo yaacisey sidii canug. Cid walba way gooysay. Waxayna cago qaawan ku furtay hadiyaddii geerida. Faashistooyin badan bay jartay oo waxay ku heesi jirtay:
  - Qaabka ugu sarreeya ee Aabbaha!
  Ka dibna Svetlana galay dagaalka. Siday u jarto cadawgeeda. Oo aad buu u dhaqmaa.
  Intaa dabadeed hadiyaddii geerida ayaa ka duuleysa cagaheeda qaawan. Wuxuuna si fiican u gooyay naasiga, sida timo-jaraha.
  Gabadhiina way qeylisay:
  - Da'dayda iyo runtayda! Ammaanta Ruushka Weyn!
  Haa, afartan si geesinimo leh ayay u dagaallamayaan. Laakin afar qurux oo kabo-la'aan ah oo qaawan ayaa awoodi waayay inay ku guuleystaan dagaalkii labaad ee aduunka. Oo sidaas daraaddeed Moscow ayaa dhacday.
  Gabdhahan ayaa ka soo jabay caasimadii la qabsaday, iyagoo isticmaalaya labada seefood iyo go" aan la arki karin.
  Waxay guud ahaan awoodaan wax badan. Gabdhaha darajada ugu sareysa, ma helaysid iyaga oo ka dheer ama ka qurux badan.
  Oo Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova waxay ka tageen magaalada la qabsaday ee Gorky.
  Naasiyiintii, hoogay, waxay gaadheen guul ku dhawaad meel kasta.
  Wiilkii iyo gabadhu way iska tageen oo waxay ku tuureen cirbado cagahooda qaawan, iyagoo baabi'iyay Krauts.
  Oleg Rybachenko ayaa ku heesay:
  - Maya, kan feejigan ma libdhi doono.
  Muuqda bahal, gorgor...
  Codka shacabka waa cad yahay -
  Shaqsiga waxaa burburin doona abeesada!
  
  Waxaan aaminsanahay in dunida oo dhami ay toosi doonto -
  Waxaa dhamaan doona faashistaha...
  Qorraxduna way ifin doontaa -
  Dariiqa shuuciyadda iftiiminaysa!
  Margarita waxay ku tuurtay dhowr irbadood oo suulasha cagaheeda qaawan waxayna xaqiijisay:
  - Maya, ma libdhi doonto!
  Waxayna ka soo tuurtay qoriga dhashiikaha, iyadoo hoos u dhigtay laba darsin oo faashiste ah.
  Kuwan waa nooca carruurta. Qabow, aan la gariirin. Inkasta oo run ahaantii, kani aanu ahayn dagaal noocaas ah. Waana inay cararaan.
  Moscow ayaa dhacday, magaalada Gorky ayaa dhacday. Naasiyiinta ayaa weeraray Kazan. Tani waxay horeyba u ahayd magaaladii ugu dambeysay ee Soviet ee Volga. Iska caabintu waa geesinimo, laakiin waxaa sii kordhaya dareenka rajo la'aanta.
  Naasiyiintu waxay haysteen taangiyo pyramidal ah oo aad u horumarsan oo ka yimid taxanaha AG, kuwaas oo aan wax hub ah oo Soofiyeedka soo geli karin. Tanina, waa inaan idhaahdaa, aad bay u xun tahay.
  Kaliya marka cagaha qaawan ee wiil iyo gabdhuhu ay bam-gacmeedyada ku tuuraan dariiqyada ayaa ay isku dhacaan daanyeerka Jarmalka. Laakiin maxay hal lamaane samayn karaan marka ku dhawaad adduunka oo dhan uu ka soo horjeedo USSR!
  Oleg Rybachenko ayaa cagtiisa qaawan ku tuuray bam-gacmeed, waxaanu isku riixay madaxyada AG-50 iyo AG-75, ka dibna wuxuu yidhi:
  - Haddii qalcaddu jidka ku jirto.
  Cadawgu wuu dhisay...
  Waxaan u baahanahay inaan gadaal ka soo wareegno -
  Qaado adoon toogan!
  Margarita waxay ku raacday tan:
  - Khiyaanada dagaalku waa arrin weyn! Gaar ahaan hadday xoogaggu sinnayn!
  Oleg Rybachenko wuxuu yiri:
  - Oo waxaan ciyaaray xeeladda Entente. Isagoo hub isku mid ah wata, wuxuu ku burburiyay boqol iyo afar iyo toban milyan oo askari oo cadaw ah, isaga qudhiisuna wuxuu waayay eber keliya. Tani waxay ka dhigan tahay in adigoo adeegsanaya xeelado aad si dhab ah ula dagaallami karto adduunka oo dhan!
  Margarita waxay ku raacday tan:
  - Aad bay suurtogal u tahay! Oo dagaal oo guulaysta!
  Oleg Rybachenko ayaa lugaha cirbadda ku tuuray farahiisa qaawan. Waxa uu dilay saddex darsin oo faashiste ah, wuxuuna yidhi:
  - Waxaan ku guuleysan doonnaa magaca Ruushka Quduuska ah!
  Wiilkii iyo gabadhu waxay sii wateen orodkoodii.
  Kazan waxaa lagu burburiyay dhammaan noocyada hubka. Stalin wuxuu amar ku bixiyay in la hayo ilaa dhibicda dhiigga ee ugu dambeysa. Laakiin dhab ahaantii, ruuxa dagaalka ee Ciidanka Cas ka dib dhicitaankii Moscow aad ayuu u jabay. Qof kastaa waxa uu rabay in uu si yar u dhinto. Naasiyiintuna aad bay uga sarreeyaan tiro ahaan iyo hub ahaanba.
  Waxayna diyaaradahooda jetku duqeeyaan dhammaan magaalooyinka iyo tuulooyinka aanay Naasigu weli ku guulaysan inay qabsadaan.
  Ka hor inta aysan Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova gaarin Kazan, magaaladan ayaa dhacday.
  Ufa sidoo kale waa la qaaday. Sidaas awgeed, inkastoo jiilaalka adag, Nazis u dhaqaaqay dhanka Sverdlovsk.
  Xarunta Stalin ayaa ku taal halkaas. Samurayna wuxuu ka yimid bari. Jabbaanku sidoo kale waa xoog badan yihiin.
  Dagaalyahanadooda ayaa si gaar ah khatar u ah - gabdhaha ninja. Inkasta oo jiilaalka Siberiya uu jiro, waxay si degdeg ah u dhex maraan barafka iyagoo kabo-la'aan ah, halka ay laftoodu xidhan yihiin dharka dabaasha oo kaliya. Waa cabsi xitaa in la qiyaaso dagaalyahannada noocaas ah. Inkastoo ay aad u qurux badan yihiin.
  Halkan waxaa ah mid iyaga ka mid ah oo timo buluug ah, iyo mid huruud ah, iyo mid saddexaad oo casaan ah, iyo mid afraad oo caddaan ah.
  Kuwani waa dilaaga ugu quruxda badan. Waxay ku shaqeeyaan hal seef waxayna ku tuuraan saxanadaha khafiifka ah ama chakra ee ciidanka lugta. Ninjas-na waxay ku tuuraan walxaha qarxa oo ka soo horjeeda taangiyada - waxay le'eg yihiin digirta oo kaliya, laakiin taangiyada Soviet ee ugu culus ayaa u duulaya hawada sare oo jeexjeexa.
  Xitaa IS-7 cabsida leh maaha wax caqabad ku ah gabdhaha ninja. Waa dagaalyahanno aad u kala sarreeya oo xataa ilaaladu aanay awood u lahayn iyaga.
  Halkan waa gabadh ninja ah oo timo buluug ah leh, oo suulasha qaawan, waxay hal mar ku tuurtay digir iyo saddex taangi oo Midowgii Sofiyeedka, kor ayay u duushay, oo qaybo ka mid ah ku qaraxday.
  Ka dibna waxaa jirta gabadh timo jaale ah leh oo cagteeda qaawan, oo tuuraysa digir. Haddana, baabuurtii Soviet-ka ayaa jihooyin kala duwan u duulaya oo la jajabiyey. Aynu wajahno, kuwani waa noocyada dagaalyahannada halkan - xitaa geesinimada geesinimada leh ayaa lagu cabsi gelin doonaa hortooda.
  Oo halkan waa gabadh ninja ah oo timo cas oo dagaal ah. Sida inaad cagahaaga qaawan ku tuurto digir dilaa ah. Oo markii ay garaacday, hubkii IS-12 weyn ayaa qarxay.
  Tani waa gabadha Terminator.
  Ka dibna gabadh ninja ah oo timo cad leh. Sidaas oo kalena wuu qaadan doonaa, oo xooggiisa oo dhan ayuu seefihiisa ku dhex ridi doonaa ciidanka Cas. Wuu kala gooyn doonaa, oo wuu gabyi doonaa.
  - Anigu ma ihi cayayaanka naxariista leh, ninja, laakiin ma ihi qoolley!
  Mar labaad, afarta gabdhoodba waa dilaayaal dagaal.
  Ciidanka Cas ayaa ku luminaya dagaalka dhinac kasta. Laakiin wali wuxuu isku dayaa inuu dagaalamo.
  Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova waxay dhex wareegayaan barafka jiilaalka. Waa caruur kabo-cad oo masaakiin ah. Jidhka aan dhimanayn, dhaxan aad uma xuma. Kuwan sare ma qaadi karaan hargab ama dhaxan. Laakiin weli, markaad u soo dhawaato Ural, dhaxanku waa mid aan fiicneyn oo qaniina cidhibta qaawan ee carruurta.
  Oleg wuxuu si murugo leh u yiri:
  - Ma garanaysid waxa ka sii daran - dhaxan iyo gaajo, ama garashada in dalkiina hooyo ee xurmada leh uu luminayo!
  Margarita waxay si macquul ah u tidhi:
  - Annaga, qabow iyo gaajo waxba maaha... Laakiin xaqiiqda ah in aan ku luminay Nazis dhab ahaantii waa mid xun!
  Oleg ayaa ku raacay tan:
  - Waxba kama sii dari karto! Guud ahaan, waa maxay sababta saddexaad ee Reich sida caadiga ah uu uga guulaysto caalamka isbar-bar yaaca marka loo eego kuweena?
  Margarita waxay samaysay malo macquul ah:
  - Sababtoo ah faashistuhu aad bay u xoog badan yihiin oo abaabulan yihiin. Waxaana nasiib u yeelanay marar badan. Gaar ahaan Stalingrad!
  Oleg Rybachenko ayaa cagtiisa qaawan ku laaday kubbad baraf wuxuuna yidhi:
  - Haa, aad ayaan ugu nasiib badnaa Stalingrad! Fritz laftoodu waxay si nacasnimo ah u galeen dabinka!
  Margarita waxay tiri:
  - Isku day inaadan dhibaato gelin,
  Si aan loo jahawareerin oo aan loo lumin...
  Waxa lagama maarmaan noqon doonta in nikkel lagu ururiyo dinaar,
  Oo haddana, mar kale dhala!
  Carruurtii jidka ku sii socotay ayaa weerar ku qaaday koox faashiste ah. In ka badan boqol askari ayaa la dilay. Mid ka mid ah ayaa laga tagay isagoo maxaabiis ah. Margarita waxay ku qasabtay ninka dhalinyarada ah inuu dhunkado cidhifaheeda aadka u jilicsan, oo qabow ka guduudan. Si adeecid leh buu u yeelay. Oo wuxuu sheegay in Jarmalku ay mar hore ku soo dhawaadeen Sverdlovsk oo ay ku hareeraysan yihiin.
  Oleg wuxuu yiri:
  - Waa wax lala yaabo in aniga iyo aniga, Margot, aad u dheereyno, laakiin si uun ayaan u dhaqaaqnaa sida dadka caadiga ah ama xitaa gaabis!
  Margarita way ogolaatay:
  - Waxaa lagu qabtay mowjad guuldarro ah! Sida muuqata caalamkan qof kastaa wuu ka soo horjeedaa USSR. Xataa dabeecadda iyo booska!
  Oleg ayaa markaa soo jeediyay:
  - Kawaran hadday wax fudud nagu tahay inaan dilo Hitler?
  Margarita ayaa madaxeeda si xun u ruxday:
  - Sixir-bararka nama siin amar noocaas ah! Markaa aynu samayno la'aanteed bandhigyada hiwaayadda. Ka sokow, maxay tani samayn doontaa?
  Oleg Rybachenko ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Wax badan! Intaa waxaa dheer, Fuhrer, kani waa Fuhrer ee Afrika sidoo kale!
  Margarita ayaa soo jeedisay:
  - Aynu hadda ku dagaalanno xagga hore, ka dibna waxaynu arki doonaa wax ku saabsan Hitler! Sida ay yiraahdaan - dhaqso oo aan degdegin!
  Oleg ayaa ku heesay:
  - Xawaaruhu waa wanaagsan yahay, ha jebin gariirada... ninku maaha xaab-qare, oo degdeg buu u waashay!
  Wiilkii iyo inantiiba waxay ku ordeen intii itaalkooda ahayd. Oo waxaan ku guuleysanay inaan gaarno Sverdlovsk. Waxayna bilaabeen inay difaacdaan magaaladii Naasigu soo weeraray.
  Weerarada ayaa midba mid daba socday.
  Carruurtu waxay ahaayeen kuwo kabo-la'aan ah. Margarita waxay ku jirtaa jubbada, iyo Oleg Rybachenko waa wiil yar oo surwaal gaaban ah. Laakiin waxay u dagaalameen sidii geesiyaal dhab ah oo aan leexleexan.
  Oleg waxa uu ku tuuray irbadda suulasha qaawan, waxa uu ka muday Fritz dhuunta oo uu qayliyay:
  - Ma dayn doono taako dhul ah!
  Margarita ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay bam gacmeed oo ay ku qaylisay:
  -Ma dhibic, ma inch, ma sentimitir!
  Wiil iyo Gabar ayaa dhaxanta ku dagaalamay. Waxaana la joogay horjoogayaal kale. Qaar badana sidoo kale waa kabo-la'aan, inkastoo qabowga duurjoogta ah. Iyo haddii carruurta aan dhimanayn aysan ka baqin dhaxan duurjoogta ah, ugu yaraan ma waxyeello u geysan karaan, markaa waa arrin khatar u ah carruurta caadiga ah.
  Waa kan hormood cago-la'aan ah, oo xataa farahiisu ay qabowga ka buluugeen, ilkihiisana duray, daankuna bararay. Wiilku xanuun badan baa haya. Laakiin iyadoo ay taasi jirto, ayuu si cadho leh u qaatay bam-gacmeedyo oo ku tuuray taangiga Nazi-ga hoostiisa, isaga laftiisuna wuu dhacay, oo uu ku dhuftay qori-mashiinno.
  Kani waa wiil geesi ah...
  Ama gabadh, oo cagaheeda qaawan ay u dhalaalayso sida poppies cas, ayaa ku riixday miinada hoostooda raadadka mastodons Jarmal. Way is dhimataa, iyadoo ku qaylinaysa:
  - Dalka Hooyo iyo Stalin!
  Aad bay u xanuun badan tahay inaad kabo-la'aan tahay xilliga jiilaalka, Siberiya, marka aanad ilaalin hilib aan dhimanayn.
  Xitaa Oleg iyo Margarita kuma faraxsana inay kala badh qaawan yihiin dhaxan daran. Laakiin way dhoola cadeeyaan oo heesaan, iyagoo raba inay nimanka ka farxiyaan:
  - Eh, dhaxan, dhaxan, ha i daadin,
  ha i baraf! Faraskayga! Faraskayga!
  Caddaani-maned!
  Wiilashii iyo gabdhihii oo dhaxanta qadhaadh ka ruxaya lugaha casaanka iyo buluugga ah ayaa ku heesi jiray:
  - Barafka nama joojin doono! Dhaxan nama jabin doono! Waxaan nahay hormoodkii Krauts! Faashiistaha si adag baa loo garaaci doonaa!
  Carruurtu si fiican ayay u dagaalamaan! Laakiin xoogaggu aad uma sinnaan. Stalin waxa uu ka soo cararay Sverdlovsk hareereheeda oo uu tagay Novosibirsk. Si kastaba ha ahaatee, Jabaanku waxay mar horeba magaaladan uga soo wajahan yihiin dhinaca bari. Si kastaba ha ahaatee kama baqayaan xitaa dhaxan Siberian.
  Allow dagaalku ha dhamaado.
  Laakin hormoodyadu ma quustaan. Iyo xitaa waqtiyada adag, carruurtu si geesinimo leh ayay u heesaan;
  Waxaan nahay hormood, carruurta shuuciyada -
  Dab, teendho iyo gees sanqadhaya!
  Duulaanka Faashiistaha la habaaray -
  Taas oo sugaysa guuldarro cadho leh!
  
  Maxaa inagaga dhintay dagaaladan?
  Mise waxaad ku kasbatay dagaaladii cadowga?
  Waxaan ahaan jirnay kaliya carruurta adduunka -
  Haddana halgamayaashii Dhulka Hooyo!
  
  Laakin Hitler waxa uu qaaday tillaabo dhanka caasimadeena.
  Biyo-dhacu wuxuu tuuray bambooyin aan tiro lahayn!
  Waxaan nahay Aabbaha, xitaa ka qurux badan samada -
  Hadda qorrax-dhacii dhiigga ayaa yimid!
  
  Waxaan uga jawaabi doonaa gardarada si adag -
  In kasta oo ay iyaga laftoodu yihiin, hoogay, dhererkoodu yar yahay!
  Laakin seeftu waxay ku jirtaa gacanta wiil dhalinyaro ah oo jilicsan -
  Ka xoog badan guutooyinkii Shaydaanka!
  
  Taangiyada ha degdegeen baraf baraf dabadeed,
  Qorigana saddex ayaan u qaybinnaa!
  Booliisku si ula kac ah ha u fiirsado xagga dambe,
  Laakiinse Ilaaha quduuska ahu aad buu iyaga u ciqaabi doonaa.
  
  Maxaan go'aansanay? Qabo shaqada nabadda -
  Taasna, hoogay, waa inaan toogto!
  Degganaantu waa horeba nacayb.
  Waxaa kaloo jira colaad iyo nimco!
  
  Aniga iyo gabadha ayaanu kabo-la'aan ku wada ordaynaa -
  In kastoo baraf da'ay, wuxuu u gubaa qulqulka barafka sida dhuxusha oo kale!
  Laakiin cabsi ma qabaan, carruurtu way og yihiin -
  Faashiistaha waxaa lagu dhex ridi doonaa naxashka xabbad!
  
  Markaa waxay dileen shirkad xun oo Krauts ah,
  Inta kale ee fulayga ah ayaa orda!
  Waxaan u baabi'innaa ciidamada lugta sida masago dagaalka -
  Xagaaga dhalinyaradu caqabad naguma aha!
  
  Guushu waa guul, waxay ahaan doontaa May,
  Hadda dabaylaha barafku waa baraf daran, baraf adag!
  Wiilku waa kabo-la'aan, walaashiina waa kabo-la'aan.
  Carruurtu waxay u dabbaaldegeen heerkoodii ugu sarreeyay iyagoo calal ka samaysan!
  
  Xaggee ciidamadan naga soo galeen?
  Si aad ugu adkaysato xanuunka, dhaxanta, baahidaas!
  Markay saaxiibkii cabiray qabriga guntiisa.
  Marka saaxiib baroorto, waan dhimanayaa!
  
  Masiixu wuxuu inoo barakeeyey hormoodyaal,
  Wuxuu yidhi, Dalka Aabbaha Ilaahay baa ku siiyey!
  Kanu waa iimaanka ugu horreeya oo dhan,
  Soofiyeeti, waddan xurmo leh!
  Waxayna ku dhintaan iyagoo dhoola cadeynaya. Carruurtu ma yaqaaniin daciifnimo ... Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova waxay dagaalamayeen toddobaad dhan. Laakiin Sverdlovsk ayaa dhacay. Qayb ka mid ah ciidankii ilaalada ka ahaa ayaa isdhiibay - iyagoo dareemaya in xaaladdu rajo-la'aan tahay. Kaliya hor-u-yaashii ayaa diiday in ay wax ka qabtaan.
  Iyo in yar oo geesiyaal ah oo kabo-la'aan ah ayaa sameeyay horumar quus ah. Waxay ku dhex yaaceen dooxooyinka barafka, macno ahaan buluug ka yimid qabowga daran. Waxayna ku dhinteen qoryaha darandooriga u dhaca iyo madfacyada.
  Oleg Rybachenko iyo Margarita ayaa sidoo kale si qurux badan loo xoqay, laakiin weli waxay ka baxsadeen Sverdlovsk. Ka dib waxaan u guurnay Novosibirsk. Qabow, jiilaal, habeen dheer.
  Wiil iyo gabar ayaa ordaya, murugo iyo xanaaq badan.
  Margarita waxay tidhi:
  - Sixir-bararka ayaa caawin kara adduunkan! Haddii kale Nazis ayaa guuleysta! Runtii tani waa cadaalad darro caalami ah!
  Oleg Rybachenko ayaa kor u booday, isagoo ku qalloocan todobo laab, oo si macquul ah u yiri:
  - Waxaa jira cadaalad yar adduunka oo dhan! Tusaale ahaan, waa maxay sababta ay dadka waayeelka ah u xanuunsadaan? Waxaa intaa dheer, ku dhawaad qof kasta oo aan ka reebin! Qofku markuu yar yahayna wuu cabbaa, wuu cabbaa, oo weliba wuu ka sii daran yahay, wuuna caafimaad qabaa! Aaway cadaaladii ay waayeelku la ildaran yihiin?
  Margarita waxay si sahal ah ugu raacday tan:
  - Caalamku ma jiro cadaalad!
  Oleg Rybachenko ayaa si dhib yar u waydiiyay:
  Oo xaggee Ilaah eegayaa?
  Margarita, gabadhan cago-la'aanta ah ee ku labisan tuubada daloolka, ayaa soo jeedisay:
  "Waxaa laga yaabaa in aan nafteenna noqonno sida ilaahyo oo kale si ay caddaaladdu dunida ugu taliso!" Tani waa xigmadda Abuuraha!
  Oleg Rybachenko ayaa si kalsooni leh u xaqiijiyay:
  - Waxaan aaminsanahay inaan soo noolayn doono kuwii dhintay!
  Gabadha kaxaysata ayaa xaqiijisay:
  - Haa, waan aaminsanahay tan, dabcan!
  Carruurtu waxay u ordeen Novosibirsk waxayna ka qayb qaateen difaaca magaaladan.
  Waxay ku dagaalameen ku dhawaad magaaladii ugu dambaysay ee ugu weynayd ee ay gacanta ku hayeen ciidanka cas.
  Stalin wuxuu horeyba ula xaajoonayay Hitler, isagoo ku heshiiyey inuu isdhiibo haddii ammaankiisa shakhsi ahaaneed la dammaanad qaaday. Fuhrer ayaa diyaar u ahaa tan, gaar ahaan haddii xisbiyadu is dejiyaan.
  Jabbaanku waxay hore uga soo weerareen Novosibirsk dhanka bari. Markaa ma jirin wax fursad ah oo lagu baxsan karo. USSR way dhimanaysay.
  Oleg Rybachenko iyo Margarita Korshunova ayaa toogtay Nazis waxayna ku tuureen bambaanooyin cagahooda qaawan. Waxayna weli rajaynayeen wax.
  Waxaa ku xigay hormoodkii. Dhaxan ba'an ee Siberiya, dhammaan carruurtu waxay ahaayeen kuwo kabo-la'aan ah oo ku jira dharka hor-u-socodka xagaaga oo leh xirmo. Waxay u dhinteen sidii geesiyaal.
  Lugaha waxay u guduudan yihiin sida cagaha berriga, farahooduna buluug bay noqdeen.
  Laakiin hor-u-yaashii ma quusan.
  Waxay u hogaansami doonaan faashistaha!
  Oleg Rybachenko ayaa cagtiisa wiil qaawan ku tuuray bam-gacmeed. Saddex taangi oo Jarmal ah ayuu hal mar madaxa ku riixay oo hoos u yidhi:
  - Waxaan aaminsanahay guusha!
  Margarita waxay sidoo kale ku soo tuurtay gacan-ku-dhiigle iyadoo faraheeda qaawan oo qaylinaysa:
  - Aniguna waan rumaystay, waana rumaysan doonaa ilaa dhammaadka!
  Waxayna u dagaalameen magaaladii ugu dambaysay ee Soofiyeedka iyagoo cadho quus ah. Haddana ma ay leexleexan.
  Oleg Rybachenko, si uu u dhiirigeliyo carruurta hormoodka ah ee barafoobay ee ku dhawaad dhimashada, ayaa si xamaasad leh ugu heesay;
  Waxaan ahay dagaalyahan da 'yar oo ah hooyada Ruushka,
  Dalkii xoogga badnaa, dalkii hooyo oo dhan...
  Ma jiro waddan kale oo qurux badan oo adduunka ah,
  Stalin waxa uu xadhig ku xidhay foojarida hoosteeda!
  Hormoodku waa farxad iyo wacnaan,
  Ka dib oo dhan, tani waxay ka dhigan tahay inaad tahay adeegihii dalka.
  Oo waxaad kordhin kartaa caalamka -
  Burburinta dhagarta Ibliis-Shaydaan.
  Markii xagaaga yimid '41,
  Onkodkii Juun ayaa noo onkod...
  Ma rabno in gobolku sabool noqdo,
  Farxad darteed, rumayso - Aabbaha ayaa la abuuray!
  Aniga iyo gabadha waxaan sugeynaa naasigii gaadmada ahaa,
  Intaa ka hor waxaan helnay qoriga dhashiikaha.
  Iyo xanaaqii waalida ahaa ee Hitler,
  Kooxdeennu waxay si guul leh u jabiyeen Nazis!
  Gabdho cago qaawan baa qallafsanaaday,
  Barafka ayaa durbadiiba ka da'aya cidhifyada qaawan.
  Qabawgii iyo bushimihii baa buluug noqday,
  Laakiin dabka quduuska ah ayaa diirinaya nafteena!
  Annagu waxaannu wax ku dhufan annaga oo garanayn qiyaasta cadaawayaashayada.
  Habeen iyo maalin nabad kuma siino!
  Bambaanooyinku waxay u duulaan jilbaha si ay u galaan raxan,
  Iyo saraakiishii watay qoriga toogashada.
  Faashiistadu meelna ma heli karaan taageero,
  Horjoogeheenna, goos gooska geesinimada leh...
  Awood leh, haddii aad u baahan tahay inaad jarto buuro,
  Halkan waxaa ah taangiyada Hitler oo u gubanaya sida shumaca.
  Dadka ayaa isu soo baxay iyagoo cadho ka muuqato -
  Cadaalad, geesinnimo iyo sharaf.
  Oo ma jiraan reef badda duufaanada -
  Kaas oo ina fadhiisin lahaa!
  Waxaan galnay Berlin, waxaan ku biirnay Komsomol,
  Kabo la'aan gabdhaha adduunka oo dhan!
  Waxaynu ku neefsanaynaa malabkii guulaysta ee bisha May ee jannada,
  Hadda guushayada dhalaalaya waxay noqotay weligeed!
  
  
  
  
  . ALEXANDER kii III wuxuu noolaa sideed iyo lixdan sano
  Waxa kale oo uu boqorku xoojiyey boqortooyadii dhaqaale ahaan. Ma jirin rabshado ama kacdoono, sidaas darteed dhaqaaluhu si joogto ah ayuu u korayay. Ruushkuna wuxuu lahaa dad aad u tiro badan dagaalkii koowaad ee aduunka sababtoo ah dhimashadii hoose iyo la wareegistii gobolada waqooyi ee Shiinaha iyo Kuuriya. Ciidankuna wuu ka badnaa. Iyo taangiyada iftiinka ugu horreeya ee taxanaha ayaa soo muuqday, iyo diyaarado badan oo noocyo kala duwan ah.
  Alas, Alexander kii saddexaad ma noolaan si uu u arko guusha dagaalkii koowaad ee aduunka, laakiin tani waxay mar hore u tagtay Nicholas labaad.
  Boqorka cusub waxa uu lahaa carshi adag, xaas kale, dhaxal caafimaad qabta, laba boqol iyo siddeetan milyan oo qof, iyo laba milyan iyo badh askari oo ku sugnaa dawladihii nabadda.
  Markaa si geesinimo leh oo xirfad leh ayaad ula dagaalami kartaa! Intaa waxaa dheer, Ruushku sidoo kale waxay haystaan taangiyada fudud ee qoryaha darandooriga u dhaca, laakiin kuwa culus ayaa hadda soo muuqday. Waxaa soo saaray ina Mendeleev.
  Markaa ma joojin kartid ciidanka boqortooyada!
  Nicholas II wuxuu la galay dagaalkii Jarmal iyo Awstariya...Ciidamada Ruushka waxay qabsadeen Galicia, Bukovina, waxayna u geysteen guuldarrooyin isdaba joog ah reer Austria. Markii hore dagaallo ayaa ka dhacay Bariga Prussia, laakiin ka dib way aarsadeen oo waxay gooyeen Koenigsberg. Isbahaysigu waxa ay Jarmalkii ka riixeen Paris...Ciidanka Ruushku waxa ay qabsadeen Krakow, iyaga oo tiro ahaan ka sarreeyay, inkasta oo jiilaalka, ay sii wadeen weerarka, iyaga oo ku soo dhawaaday Budapest. Jarmalku wuxuu soo jeediyay, isagoo arkay in arrintu ay ka soo dhalaalayso guuldarada, nabad ku saabsan shuruudaha dhexdhexaadka ah.
  Jarmalku waxay ku heshiiyeen in Klaipeda iyo qayb ka mid ah dhulalka Poland la siiyo Ruushka, iyo sidoo kale bixinta magdhow. Faransiiska waxaa lagu celiyay qayb ka mid ah dhulkii hore looga qabsaday Bismarck, iyo in yar oo Danmark ah.
  Awstaria-Hungary waxay ku wareejisay Galicia, qayb ka mid ah Bukovina iyo Krakow. Laakiin boqortooyadu ma dumin. Ruushku wuxuu dib u helay dhulkii Slavs, wax kasta oo mar ka mid ahaa Kievan Rus, oo ballaariyey Boqortooyada Poland.
  Turkiye iyo Japan ma helin wakhti ay ku galaan dagaalka, sidoo kale Talyaanigu. Taasi waa, dagaalkii koowaad ee aduunka, dhab ahaantii, ma dhicin. Markaa xoogaa isku dhac ah. Nicholas II wuxuu xoojiyay awoodiisa ka dibna wuxuu si nabad ah u xukumay muddo dheer.
  Si kastaba ha ahaatee, Ruushka, wuxuu ku qaatay dagaalka Afgaanistaan - ugu dambeyntii wuxuu kala qaybiyay Ingiriiska. Dabadeed Iran waxay la qaybsatay Ingiriiska.
  Ruushku sidaas ayuu hantidiisa ku balaadhiyey. Laakiin dhibaatada dhaqaale iyo niyad jabkii weynaa ee 1929 ayaa yimid... 1931kii, Japan oo isbahaysi la leh Turkiga, waxay bilowday dagaal ka dhan ah Tsarist Russia. Laakiin dhab ahaantii waxay ahayd is-dilid. Kooxda Tsarist ee ku sugan Badweynta Baasifiga oo uu ka amar qaadanayey Kolchak ayaa jabiyey Jabbaan. Guud ahaan ciidanka dhulka ayaa marar badan ka xoog badnaa.
  Isla sidaas oo kale ayaa laga sheegi karaa Turkiga. Waxay si cad u fuuleen cadawga khaldan.
  Tsarist Ruushku waxa uu awooday in uu ciidan soo dejiyo oo uu qabsado Japan. Ka dibna ciidamada Ruushka ayaa ugu dambeyntii qabsaday Turkiga. Sidaas ayuu ku dhamaaday waagii boqortooyadii Cusmaaniyiinta.
  Oo Tsar Nicholas II kor u qaaday ammaantiisa iyo awoodda Ruushka. Boqorkan sharafta leh waxa uu xukumayay ilaa 1936kii, waxa kale oo uu dhintay isaga oo siddeed iyo lixdan jir ah.
  Waxaa ku xigay Alexey II. Guud ahaan, nin dhamaystiran oo caafimaad qaba oo da'diisu tahay soddon iyo laba sano. Hooyadii way ka duwanayd, sidaas darteed Alexander kii saddexaad ma ogola guurka dhimashada.
  Alexei II wuxuu dhamaystiray qabsashadii Sucuudiga isagoo u kala qaybiyay Ingiriiska.
  Wilhelm II wuxuu ku xukumay carshigii Jarmalka ilaa 1941. Boqorkan ayaa xukunka hayay kow iyo konton sano! Waqti dheer!
  Laakiin hadda wiilkiisa Ferdinand ayaa ku fadhiya carshiga. Xitaa ma urin sida Hitler. Sheeko kale.
  Weli nabad baa jirta. Dhammaan gumaysigii waa la kala qaybiyay. Mussolini wuxuu qabsaday Itoobiya.
  Ma jiro wax kale oo la kala qaybin karo...Britain si kastaba ha ahaatee, waxa ay maraysaa wakhtiyo adag. Waxayna ku jirtaa dhibaato dhaqaale.
  Sidaas darteed Ferdinand wuxuu u soo jeediyay Alexei kii labaad si uu u kala qaybiyo hantidii gumaystaha ee Faransiiska iyo Ingiriiska. Sida, runtii, intee in le'eg ayaad ka eegi kartaa dhulalkan.
  Sidaas darteed, Mussolini, Ferdinand iyo Alexei II waxay wada gaareen heshiiskooda.
  Laakiin dabcan, Ruushku, wakhtigan, waxay mar hore u suurtagashay in ay ku guuleystaan dhammaan Shiinaha oo ay noqdaan kuwo badan oo ka xoog badan qof kasta oo kale oo ka mid ah dhaqaalaha, goobaha milatariga, iyo dadweynaha.
  Tsar Alexei ayaa oggolaaday, guud ahaan, soo jeedintan waxayna go'aansadeen inay si wadajir ah u bilaabaan.
  Ferdinand hadda ma yarayn. Wuuna taxadaray.
  Si kastaba ha ahaatee, May 15, 1945, dagaalku wuxuu bilaabmay. Jarmalkii ayaa mar kale dhaqaaqay
  Beljamka...
  Ciidankii sarsarena waxa ay soo mareen dhulkii Ingiriisku gumaysan jiray oo Masar ku yaacay.
  Ruushku wuxuu lahaa toban milyan oo askari iyo shan boqol oo qaybood, oo si kalsooni leh
  Way guulaysatay. Waxay u ekayd inaan cidina joojin karin.
  Laba bilood gudahood, ciidanka tsarist waxay qabsadeen Hindiya, koonfurta Iran, hantidii Ingiriiska ee Sacuudi Carabiya, Masar, Suudaan, iyo inta badan Indochina.
  Laakiin Jarmalku waxay awoodeen oo kaliya inay qabsadaan Beljimka, waxaana la joojiyay waddooyinka Paris. Holland sidoo kale waxay gashay dagaalka.
  Tsarist Russia ayaa laba bilood oo kale ku qabsaday hantidii Britain ee Aasiya waxayna dhammaysay Indonesia. Kadib waxay soo caga dhigatay Australia waxayna soo martay Afrika.
  Jarmalku waxay isku dayeen inay qabsadaan Paris, laakiin weerarkooda waa la diiday. Si kastaba ha ahaatee, dagaalku wuu socday. Talyaanigu wuxuu kaloo qabsaday hantidii Afrikaanka ee Ingiriiska iyo Faransiiska.
  Kaliya bishii shanaad ayaa ciidamada tsarist waxay bilaabeen inay yimaadaan Yurub. Dagaalku wuxuu weli ka socdaa Afrika iyo Australia, laakiin mar hore wuu dhammaaday. Awstariya-Hungary, oo aad u wiiqantay dhul beelay, ayaa sidoo kale gashay dagaalka dhinaca isbahaysiga.
  Jarmalku waxa u suurtagashay in ay Holland qabsadaan. Waxayna wanaajiyeen booskooda.
  Laba bilood oo kale, Tsarist Russia waxay dhamaystirtay qabsashadii Australia iyo Afrika. Kaliya dhamaadka Noofambar, kaliya dhaxan, weerar cusub oo ciidamada Jarmal-Ruush ah ayaa bilaabmay, iyagoo ka gudbaya Paris.
  Xaaladdan oo kale, ciidammadu waxay ahaayeen kuwo aan sinnaan lahayn. Ciidamada Faransiiska iyo Ingiriiska waa la jebiyey. Parisna way ku xeeran tahay.
  Maalinta sanadka cusubna ciidankii garisonku waxay qabsadeen... Dabadeedna ciidamada iyo ciidamada Jarmalku waxay qabsadeen dhammaan Faransiiska saddex toddobaad gudahood. Dabadeed waxaa billowday duqeyntii Ingiriiska... Waxaana dhammaan gumeysigii qabsaday isbaheysiga.
  Ingriiska bishii Maajo 1946, oo aan dhiig ku daadan oo bambooyin lagu garaacay
  La xardhay.
  Sidaas ayuu ku dhamaaday dagaal kale oo weyn. Ruushku wuxuu qaatay ku dhawaad dhammaan gumeysigii laftiisa. Jarmalku wuxuu helay wax yar, Talyaanigu wax buu qabtay, Austria-Hungary waxay heshay gabal calaamad ah.
  In kasta oo xaqiiqda ah in Jarmalku ay filayeen gumeysi weyn, oo helay wax badan, kaliya Morocco, laakiin Jarmalku wuxuu ku daray halabuurka: Belgium, Holland, iyo Faransiiska ilaa Port de Calais.
  Intaa waxaa dheer, tsarist Russia ayaa ku soo celiyay Jarmalka Namibia iyo wixii hore u lahaan jiray.
  Isku soo wada duuboo, si uun baannu u xalinay oo nabada...
  Nabad ayaa timid... 1953dii, Ruushku waxa uu helay bamka atomiga, sanad ka dibna Jarmalku waa helay. Maraykanku wuxuu helay hubka nukliyeerka 1960-kii.
  Sidaa darteed, dheelitirnaanta cabsida ayaa kacday.
  Sannadkii 1955kii, kosmannautkii ugu horreeyay ee Ruushku wuxuu u duulay hawada sare, isagoo ku wareegaya kubbad. Sannadkii 1961-kiina, Ruushku waxay cagta saareen dayaxa.
  Oo 1983 ilaa Mars! Maraykanku wuxuu u duulay dayaxa 1971, iyo Jarmalku 1984. Austria-Hungary iyo Jarmalku waxay ku biireen hal dawlad. Iswiidhan iyo Norway waxay ka mid noqdeen Ruushka oo leh madax-bannaani iyo is-xukun.
  Wadamada kale ayaa si tartiib tartiib ah u lumiyay madax banaanidoodii.
  Sanadkii 1987, cosmonauts Ruush ayaa u duulay Venus. Sannadkii 1992-kii wuxuu ku biiray Mercury. Oo 1999 ilaa Pluto.
  Nidaamka qoraxda waa la maamulay.
  Saddex boqortooyadood oo nukliyeer ah ayaa soo baxay: Jarmalka Weyn, Maraykanka iyo Ruushka Weyn.
  Alexey II sidoo kale wuxuu ku dhintay lixdan iyo siddeed jir 1972. Waxa ku xigay wiilkiisii Alexander kii afraad. Boqorkan markuu kursiga fuulay wuxuu jiray kow iyo afartan jir. Si la yaab leh, Alexander kii afaraad wuxuu noolaa siddeed iyo lixdan sano wuxuuna dhintay 1999-kii. Oo wiilkiisa Vladimir saddexaad ayaa kor u kacay carshiga. Sannadkii 2013, afar boqol oo sano oo boqortooyadii Romanov ayaa loo dabaaldegay.
  Hadda, Ruushku si adag ayuu cagihiisa ugu taagan yahay. Laakin wali waxa jira Germany iyo USA oo ku tartamaya aduunka. Boqortooyadii Tsarist, oo ay weheliso gumaysigeedii, waxa ay ka koobnayd in ka yar kala badh dhulka adduunka iyo in ka badan saddex-meelood laba meelood dadka adduunka. Ruushku waa xoog badan yahay, laakiin maaha ka kaliya ee weli.
  Xeerarka Ruushka, Vladimir kii saddexaad; 2019 wuxuu noqday toddoba iyo lixdan jir. Dad badan ayaa is weydiinaya ma sidii boqorradii hore ma noolaan doonaa siddeed iyo lixdan sano mise wuxuu soo dhex gelin doonaa dhacdooyinkan la yaabka leh?!
  Dhanka kale, hubka lidka ku ah nukliyeerka ayaa lagu horumarinayaa Ruushka. Way caddahay in aanu jiri doonin hub Nukliyeer ah, Ruushkuna waxa uu si fiican ula qabsan doonaa Jarmalka iyo Maraykanka. Waxaa ka badan dad iyo askar badan. Oo tayada hubka ayaa ka wanaagsan!
  Laakiin hadda waxaa jira hub nukliyeer ah, wax walbana weli lama qabsan. Laakiin hubka nukliyeerka ah ayaa si firfircoon loo horumariyaa, sidaas darteed waxaa jira fursado gaar ah oo lagu guuleysto.
  
  DHACDADA GIBRALTAR
  Kaligii-taliyihii Isbaanishka Franco, oo ka duwan taariikhda dhabta ah, wuxuu ogolaaday ciidamada Jarmalka si ay u weeraraan qalcadda Ingiriisiga ee Gibraltar. Beddelkeeda, Spain waxay heshay qaar ka mid ah dhulalka Ingiriiska iyo Faransiiska ee Afrika.
  Weerarkii ka hooseeyey amarka Mainstein wuxuu dhacay habeenkii laga soo bilaabo Noofambar 25, 1940 ilaa Noofambar 26. Sida ay soo baxday, Ingiriisku diyaar uma ahayn dhaqdhaqaaq ciidan oo noocaas ah, Naasiyiintu waxay u suurtagashay in ay qabsadaan qalcaddaas xoogga badan.
  Dhicisteedu waxa ay ku yeelatay isbeddel la taaban karo intii uu socday dagaalka. Wehrmacht waxa u suurtagashay in ay ku wareejiso ciidamada masaafo yar oo Afrika ah, Ingiriiskana waxa laga hor istaagay in uu badda Mediterranean ka soo galo dhinaca Bari.
  Taliskii Jarmalku waxa uu u diray dhawr qaybood oo u kala qaybiyay dhul-baraha Afrika. Intaa waxaa dheer, meydka Rommel waxaa loo wareejiyay Liibiya, dhowr bilood ka hor xaqiiqda.
  Ingriiska ayaa isna ka tanaasulay duullaankii uu Talyaanigu ku qaaday Itoobiya, wuxuuna billaabay inuu sii xoojiyo mawqifkiisii Masar. Si kastaba ha ahaatee, Rommel waxa u suurtagashay in uu ka hor maro, waxaana ka dhashay weerar ka hortag ah, waxa uu jabiyay ciidamadii gumaysiga, isaga oo qabsaday Alexandria iyo Qaahira. Mawqifkii Britain ee Afrika ayaa noqday mid aad u adag. Jarmalku waxay hore u gaadheen kanaalka Suweys waxayna ku hanjabeen in ay sii gelayaan bariga dhexe. Intaa waxaa dheer, waxaa jirtay fursad ah in loo dhaqaaqo dhinaca Suudaan.
  Run ahaantii, arrimuhu si fiican uguma socon Talyaanigii Giriigga, laakiin imaatinka xoogag dheeraad ah oo ka yimid Jarmalka ayaa badbaadiyay xaaladda.
  Hitler waxa uu lahaa laba daran mid dooro: in uu weeraro USSR ama uu dhameeyo Britain? Guulihii Wehrmacht ee Afrika ayaa keenay go'aanka labaad - in la isa siiyo gacan xor ah Galbeedka. Inkasta oo diyaargarowga milatari ee USSR ay ka buuxsameen Fuhrer cabsi.
  Ciidanka cas ayaa sii xoogaysanayay, laakiin Jarmalku midna kama fadhiyin. Wax soo saarka taangiyada 1941-kii wuu labanlaabmay marka loo eego 1940-kii, wax-soo-saarka diyaaraduhuna wuxuu kordhay ku dhawaad laba jeer iyo badh.
  Naasigu waxa ay duqeymo iyo caga juglayn ku qaadeen Malta. Rommel ayaa markaas jabiyay difaacyadii ku sugnaa kanaalka Suweys iyo Ciraaq, oo ka fallaagoobay xukunkii Ingiriiska. Jarmalku wuxuu si fudud u qabsaday Kuwait iyo dhammaan bariga dhexe. Stalin waxa uu raacay xeelad sugitaan iyo arag. Laakiin Churchill si madax-adayg leh ayuu u sii waday dagaalka. Wehrmacht, markii ay gaadheen Iran, waxay u jeesteen koonfurta Afrika.
  Sannadku markuu ahaa 1941 kii ayaa sii dhammaanaya. Wax soo saarka badda hoostiisa ayaa kordhay, Ingiriiskana waa uu waayay dhulkii uu gumeysan jiray. Maraykanku wuxuu u dhaqmay si aan fiicneyn. Laakin Japan waa ay fadhiisan kari wayday oo waxay garaacday Peru Harbor 7-dii Disembar. Dagaal cusub ayaa ka bilowday badweynta Pacific-ga. Hitlerna wuxuu lahaa in uu mar kale ka tago qorshaha weerar ee USSR.
  Waxaan u baahanahay inaan caawino Japan, qabashada Iran iyo India, iyo sidoo kale Koonfur Afrika. Iyo tan ugu muhiimsan, Ingiriiska laftiisa. Waxaa intaa dheer, duqaymaha Maraykanku maaha wax lagu ciyaaro. Waxay keeni karaan Reich-ka saddexaad dhibaato badan. Waxaana ugu habboon in duqeymo laga fuliyo dhulka Ingiriiska.
  Markaa Fuhrer waxaa lagu qasbay 1942 inuu ka tago fikradaha duulaanka Bari.
  Waxaa jirtay khatar ah in Stalin laftiisu uu furi lahaa hore, laakiin ... Waxaad u baahan tahay inaad ogaato dabeecadda Stalin. Waxa uu aad ugu xidhan yahay siyaasadda arrimaha dibadda. Dagaalkii Finland ayaa ka dhigay kaligii taliskii cas inuu aad uga taxadaro.
  Halka USSR ay xoog ururinayso. Tirada duulista ee Janaayo 1, 1942 waxay gaartay laba iyo soddon kun oo baabuur, iyo taangiyaal, in ka badan shan iyo labaatan kun, iyo saddex kun oo kale oo booyado ah. Isku soo wada duuboo, Stalin waxa uu qorshaynayaa in uu dhamaystiro qoritaanka 20 Mechanized Corps ah, tirada guud ee taangiyada oo dhan 32 kun oo baabuur, kuwaas oo 16.5 kun oo ka mid ah ay ahaayeen KV-yadii ugu dambeeyay ee noocyada kala duwan iyo T-34. Intaa waxaa dheer, taangiyada T-50 ayaa weli la soo saarayaa, inkasta oo baabuurku uu noqday iftiin.
  Jarmalku, waxay la kulmeen Matilda iyo qaar ka mid ah taangiyada dalxiisayaasha, iyo sidoo kale xogta ah in Ingiriisku ay horumarinayaan taangiyada culus, waxay sidoo kale bilaabeen inay sameeyaan mastodons iyaga u gaar ah. Ugu horreyntii, "Tiger" oo leh madfac 88-mm ah, oo ku hubaysan madfac 75-mm ah oo aan la geli karin oo leh foosto dheer.
  Waxaa kaloo jiray xog ku saabsan dhismaha taangiyada Soofiyeedka. Taangiga KV-2 ayaa socod ku maray dhoolatuska maalinta Maajo ee fagaaraha cas, afarta iyo sodonku waxay hayeen xoogaa xog ah.
  Si kastaba ha ahaatee, markii Speer uu madax ka ahaa Wasaaradda Hubka iyo Rasaasta ee Imperial, horumarka tignoolajiyada ayaa si degdeg ah u socday. Hitler waxa uu rabay in uu haysto taangiyada ugu fiican aduunka,iyo kuwa ka culus. Laakiin ilaa hadda Jarmalku si cad ayuu uga hooseeyaa USSR. Tirada baabuurta iyo tayadooda labadaba. Bishii Agoosto 1941, wax soo saarka taangiga KV-3 bilaabay. Gaadhigu waxa uu noqday mid aad u culus oo dhan 68 ton, laakiin ku hubaysan madfac 107 mm ah oo xawaarihiisa hore uu yahay 800 mitir ilbiriqsikii. Tani waxay siisay faa'iido ka badan "Tiger", taas oo, jidka, aan weli la gelin wax soo saarka.
  KV-5 wuxuu noqday mid ka sii xoog badan, culeyskiisuna waa 125 tan, wuxuuna lahaa laba madfac. Run ahaantii, baabuur culus oo noocan oo kale ah wuxuu abuuray dhibaatooyin badan oo ka mid ah ciidamada Soofiyeedka marka loo eego qiimaha. Sannadkii 1942 kii, KV-4 kala duwanaanshiyaha oo miisaankiisu yahay 107 tan ayaa loo qaatay adeegga. USSR waxay si xaq ah ugu faani kartaa taangiyada ugu culculus aduunka, iyo waliba kuwa ugu awooda badan.
  Laakiin Jarmalku si fiican ayuu uga horumaray dhinaca duulimaadyada. Yu-188, markii uu galay wax soo saarka, wuxuu sameeyay xawaare u dhigma dagaalyahannada. DO-217 sidoo kale waxay u muuqatay mid wanaagsan. Diyaaradaha Jet ayaa sidoo kale si firfircoon loo horumariyay. Maaddaama Ingiriisku ahaa bartilmaameedka ugu weyn, wax badan oo ka badan ayaa la siiyay duqaymaha diyaaradaha marka loo eego taariikhda dhabta ah.
  Jarmalku waxay si firfircoon u adeegsadeen shaqada addoonta. Tiro aad u badan oo madow ayaa laga keenay Afrika. Shaqaalaha madow waxay ahaayeen kuwo addeeci jiray, adkeyd, laakiin aan xirfad lahayn. Waxa loo isticmaalay shaqo caawimo ah.
  Laakiin marka la xakameeyo Yurub, Jarmalku waxay qori karaan shaqaale aqoon leh oo ku filan.
  Speer xitaa wuxuu ku guuleystey inuu ku qanciyo Hitler inuusan ku socon barnaamijka dabar-goynta Yuhuudda, laakiin inuu u isticmaalo wax soo saarka diyaaradaha iyo qalabka.
  Qadku wuxuu ahaa weerar cirka ah oo ka dhan ah Ingiriiska iyo dagaal weyn oo badda hoostiisa ah.
  Si kastaba ha ahaatee, gelitaanka Maraykanka ee iskahorimaadka ayaa madax-xanuun ku daray Krauts waxayna ku qasbeen inay si weyn u kordhiyaan tirada xirmooyinka yeeyga.
  Jarmalku waxa lagu qasbay in uu si daahsoon kor ugu qaado wax soo saarka diyaaradaha wax duqeeya iyo diyaaradaha istaraatiijiga ah. First of dhan, Yu-288 iyo Yu-488 - oo leh afar matoorada. Laakiin horumarkooda iyo dhammaystirkooda ayaa qaatay waqti. Wax ka beddelka ME-109 "F" wuxuu guud ahaan ahaa mucaarad u qalma baabuurta Ingiriiska. Laakiin horumarinta ME-209 ayaa ku guuldareystay, sida ME-210.
  Bam-gacmeedka XE-177 ayaa sidoo kale lagu guulaysan waayay. Laakin Speer wuxuu dib ugu guuleystay tirooyin. Intaa waxaa dheer, Focke-Wulf wuxuu noqday dagaalyahanka ugu awoodda badan dhinaca hubka, magdhowga qaar ka mid ah daciifnimada ME-109. Dugsigii duulimaadka ee Jarmalkuna wuxuu noqday mid ka wanaagsan Ingiriisi, iyo xitaa in ka badan Ameerika. May 1942, Naasigu wuxuu qabsaday Koonfur Afrika. Waxayna koox Maraykan ahi soo gaadheen Madagascar. Dagaalkii Midway waxaa lumiyay Maraykanku: kabtanka darajada saddexaad, oo door muhiim ah ka ciyaaray dagaalkan, wuxuu ku dhammaaday, si la yaab leh, Madagascar. Maraykanku waxa uu rabay in uu saldhig ku yeesho Afrika oo aanu Naasiyiintu nasin. Laakiin tani waxay si weyn uga sii dartay booskooda Pacific-ga.
  Run ahaantii, Jabaanku may samayn sidii ugu fiicnayd. Dagaalkii jasiiradaha Hawai ayaa soo jiitamayey.
  Naasiyiintu waxay qabsadeen Afrika iyo kayd aad u badan oo ceeriin ah oo istaraatiiji ah, waxayna sidoo kale qabsadeen Hindiya iyo Iran. Khayraadka ku jira gacanta maamulka saddexaad ee Reich waa mid aad u weyn, laakiin weli waxay u baahan yihiin in la dheefshiido.
  Dagaalka cirka ee Britain ma aha mid si cad u go'ay. Si joogto ah u kordhinta wax soo saarka diyaaradaha, Jarmalku waxay saareen cadaadis iyaga, laakiin ma jirin awood guud. La'aanta awoodda duulista ee istaraatiijiga ah iyo kaalmada Mareykanka ayaa sidoo kale saameyn ku yeelatay, xitaa markaas ma jirin maraakiib ku filan oo quusa. Iyo mucjisadii rogrogmi lahayd ee rajooyin badan laga qabay ayaa hoos noo dhigay.
  Fuhrer kuma dhicin inuu ka soo deggo Ingiriiska 1942-kii. Waxaa xoogga la saaray xoojinta awoodda badda iyo maraakiibta badda hoosteeda mara. Isla markaana waxa la dhisay maraakiibta xambaara diyaaradaha iyo maraakiibta dagaalka. Waxaa jiray awood wax soo saar oo ku filan, laakiin wax kastaa waxay qaateen waqti.
  Gantaalka heerka A ayaa sidoo kale u baahday hagaajin. Laakiin V-1 robotic projectiles ayaa bilaabay in la soo saaro si guud. Baabuurta raqiis ah, ee ku shaqeeya shidaal fudud, waxay lahaayeen faa'iido aan shaki lahayn oo ah inaysan u baahnayn duuliyeyaasha.
  Hitler, markii uu helay kheyraad dabiici ah oo aan xadidneyn iyo kayd shaqaale, wuxuu rabay inuu badbaadiyo nolosha duuliyeyaasha Jarmalka. V-1, oo ah mid sahlan in la soo saaro oo aan cidina wadin, waxay u muuqatay inay tahay xalka ugu fiican. Kumanaan kun oo madfaca Robot-ka ah ayaa ku da'ay London tan iyo dayrtii 1942-kii.
  Isla markaana Jarmalku waxa uu dardar geliyay horumarinta diyaaradii Arado ee duqeynta iyo gantaalaha ballistic-ga.
  Stalin wuxuu sii waday inuu sugo oo uu urursado xoog. In 1942, USSR soo saaray shan iyo badh kun oo taangiyada KV iyo T-34 cusub, iyo ilaa kun nooc oo jir ah, oo ku saabsan shan boqol oo iftiin cusub T-50 iyo T-60 iyo laba boqol oo taangiyada amphibious. Kooxda diyaaradaha ayaa sidoo kale kor u kacday - ilaa shan iyo toban kun oo diyaaradood oo cusub iyo kuwo duug ah ayaa soo galay adeeg. Xitaa waxaa jiray yaraanta duuliyeyaashii. Wax soo saarka Katyushas ayaa si tartiib tartiib ah u kordhay.
  Naasigii Jarmalku waxa uu soo saaray in ka badan soddon kun oo diyaaradood, laakiin waxa uu khasaare laxaad leh kala kulmay dagaallada. Jarmalku waxa uu soo saaray ilaa lix kun iyo badh taangi. Inta badan dhammaan T-3 iyo wax ka beddelka cusub ee T-4 oo leh qori dheer oo 75-mm ah. In ka badan boqol ka mid ah "Tigers" cusub ayaa la soo saaray, "Panthers" weli waa tusaalayaal.
  Laakiin qoriga MP-44 ee uu naqshadeeyay Schmeister wuxuu bilaabay inuu galo taxanaha. Si ka duwan sheekada dhabta ah, mashiinka ma ahayn in la horumariyo iyada oo la tixgelinayo yaraanta biraha aan birta ahayn. Waxayna tani soo dedejisay horumarinta qoriga fudud ee weerarka, oo leh birta daawaha ah.
  Sidaa darteed Jarmalku wuxuu bilaabay inuu faa'iido u yeesho hubka yaryar. Laakiin waxay sidoo kale u baahdeen wakhti qoriga mashiinada si uu u hubeeyo dhammaan ciidamada.
  Laakiin markab-hoosaadka, halkaas oo wax soo saarku gaadhay afartan ilaa konton maraakiib-hoosaad bishii, Jarmalku runtii ma laha wax la mid ah.
  Bad-mareeno aad u dheereeya oo ku shaqeeya hydrogen peroxide ayaa soo muuqday. Shaqada barnaamijka nukliyeerka ayaa sidoo kale la dedejiyay. Nasiib wanaag, waxaa jira kheyraad badan. Iyo xitaa qaladka physicists Jarmal in graphite ma ahayn mid ku haboon dhexdhexaadiye ahaan ma aysan noqon mid masiibo ah. Dhowr warshadood oo soo saara biyaha culus ayaa la dhisay, oo ay ku jirto Afrika.
  Markaa aynu wajahno, laakiin Nuclear-kii Nazis-ku wuxuu bilaabay inuu shaqeeyo December 1942. Xataa wax yar ka hor Maraykanka. Guuldarradii ka soo gaartay Badweynta Baasifigga ka dib, waxaa dhex maray iska horimaadyo halis ah. Waxaana si muuqata loo jaray maalgelintii barnaamijka Nukliyeerka.
  Bilowgii 1943-kii waxaa lagu asteeyay ku dhawaaqistii Hitler ee Total War iyo hirgelinta adeegga caalamiga ah ee shaqada ee dhulalka la haysto. Weeraradii waaweynaa ee V-1 ee London si buuxda isuma caddaynin. Ingiriisku wuxuu bartay inuu qayb ahaan iska celiyo weerarradaas, laakiin Jarmalka ayaa ka adkaaday tiro ahaan.
  Laakin dagaalkii badda hoostiisa waxa uu noqday mid runtii masiibo ku ah Ingiriiska. Wax soo saarka hubka ee jasiiradda ayaa aad hoos ugu dhacay sababtoo ah alaab la'aan. Magaaladu waxay qarka u saarnayd burbur. Intaa waxaa dheer, Naasiyiintu waxay qabsadeen Madagascar, iyo Jabbaan, oo ay weheliyaan Nazis, ayaa ku soo duulay Australia waxayna si dhakhso ah u heleen is-dhiibiddeeda.
  In kasta oo Stalin uu fahmay khatarta ay leedahay xeeladaha sugitaan-iyo-eeg, haddana isagu run buu ku ahaa naftiisa oo dagaal ma gelin. Way fiicantahay in loo ogolaado raasamaalka inay naftooda baabi'iyaan ilaa dhamaadka. Waana daawan doonaa...
  Laakiin tabahani waxa kale oo uu lahaa cilladihiisa. Iyada oo la adeegsanayo kheyraad aad u badan, Reich Saddexaad wuxuu horey u diyaarinayay dagaal ka dhan ah USSR. Soo saarista taangiyada ee Reich Saddexaad waxay gaadhay celcelis ahaan 1,200 baabuur maalintii 1943, oo lagu daray saddex boqol iyo konton qori oo iskood isu shaqeysta. Waxaa intaa dheer, qoryaha iswada ma aha kuwo daciif ah. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Iyadoo la tixgelinayo in Jarmalku aysan soo gaarin wax khasaare ah oo ku saabsan taangiyada, taangiyadooda ayaa la buuxiyey laba jeer oo degdeg ah sida Ciidanka Cas. Farqiga tirada ee tiknoolijiyada ee ku aaddan USSR ayaa bilaabay inay soo koobto.
  Marka la eego tayada, Fritz waxay heshay "Royal Tiger", oo la mid ah miisaanka KV-3, oo xitaa wax yar ka sarreeya awoodda wax gelinta sababtoo ah tayada saafiga ah iyo hubka hore ee xooggan. Hagaag, super-culus Soviet KV-5 iyo KV-4 waxay noqdeen kuwo farsamo ahaan aan la isku halleyn karin, gaar ahaan shasigooda. Markaa isticmaalka dagaalka ee daanyeerka noocan oo kale ah ayaa shaki ku jiray.
  Stalin waxa kale oo uu amar ku bixiyay in la sameeyo KV-6 oo wata toddobo qori iyo laba gantaal. Baabuurka ayay sameeyeen. Laakiin waxay noqotay mid aad u culus oo dheer oo aadan ku qaadi karin tareen ama aadan geyn karin dagaalka. T-34-76 waa baabuur aad u guulaysta, laakiin ka daciifsan dagaalka hore marka loo eego Panther ama Shabeelka. Iyo KV-1 iyo KV-2 waxay la mid yihiin Jarmalka miisaan ahaan, laakiin waxay ka hooseeyaan Panthers iyo Shabeelada dagaalka madax-ilaa-madaxa ah. Jarmalku T-4 wuxuu la mid ahaa afarta iyo soddonka ee hubka iyo ka sarreeya hubka, muuqa iyo indhaha, iyo tan oo leh miisaan siman, ama xitaa ka yar marka la barbardhigo isbeddellada culus.
  Marka la soo koobo, Fritz waa la hagaajiyay, tayadana waa ilaa heer. Iyo muuqaalka ME-309 iyo ME-262 ayaa faa'iido u leh tayada duulimaadka. Si la mid ah Yu-488, bambooyinka afarta inji ee ugu fiican. Gadaashoodana waa moodooyinka jet-ka. Sida Yu-287 iyo Arado.
  Bishii Sebtembar 1943, Naasigu wuxuu ugu dambeyntii si guul leh ugu soo degay Ingiriiska. Laba toddobaad oo dagaal ah ka dib, Ingiriiska ayaa qabsaday. In kasta oo Churchill uu u qaxay Kanada, natiijadii dagaalka Galbeedka waxay u muuqatay gabagabo la sii saadaaliyay.
  Roosevelt, isaga oo lumiyay xulafadiisa ugu weyn kana baqaya awoodda sii kordheysa ee Reich Saddexaad, wuxuu codsaday nabad.
  Hitler, ka dib markii uu wadahadal la yeeshay saaxiibadiisa, wuxuu shuruud ku xiray Maraykanka: ka tagista barnaamijka nukliyeerka iyo aqoonsiga dhammaan qabsashadii Japan iyo Reich Saddexaad. Iyo sidoo kale ka bixitaanka ciidamada Iceland, kuwaas oo Krauts ay mar horeba ku hareeraysan yihiin maraakiibta badda hoosteeda mara. Gacan ku heynta Dhulka Qorrax-soobaxa ee Gai, halkaas oo aan weli dagaalku joogsan. Intaa waxaa dheer, Hitler wuxuu dalbaday magdhow alaab ah Reich Saddexaad iyo Japan dhammaan burburinta iyo kharashaadka milatari ee ay sababeen Maraykanka iyo Ingiriiska.
  Inkasta oo shuruudaha nabaddu ay noqdeen kuwo aad u adag, Roosevelt wuxuu ku guuleystey inuu ku riixo korsashadooda Congress-ka iyo Guurtida si adag.
  Tilmaamaha Stalin ee ah inuusan ka soo horjeedin ku biirista isbahaysiga awoodaha Axis, oo uu ugu yaraan diyaar u ahaa inuu dib u qabsado Alaska, wuxuu door weyn ka qaatay u hoggaansanaanta Mareykanka.
  Pragmatism-ka Maraykanku wuu guulaystay, kaas oo noqday mid ka sarreeya xamaasad iyo shucuur. Intaa waxaa dheer, barnaamijka nukliyeerka ee Jarmalku wuxuu u horumaray si ka dhakhso badan kan Maraykanka, tanina waxay ka buuxsantay masiibo mustaqbalka.
  Wajigii kowaad ee dagaalkii labaad ee aduunka wuu dhamaaday. Laakiin Fuhrer hadda waxay rabeen inay joojiyaan USSR.
  Si lama filaan ah, xeeladdii sugitaanka iyo araggii Stalin iyo sida uu ugu huray nabadda adduunka ayaa ciyaaray kaftan xun. Yuusuf waxa ka soo horjeeday Reich-ka Saddexaad iyo Jabbaan oo leh dhammaan kheyraadka Bariga Hemisphere, oo ay ku jirto Australia, iyo qaar ka mid ah buundooyinka dunida Galbeedka.
  Dhulka Qorraxda soo baxa, si kastaba ha ahaatee, weli ma dhammayn Shiinaha, laakiin waxay si fiican u furi kartaa wejiga labaad. Hitler wuxuu si firfircoon u sameeyay ciidamo gumaysi iyo guutooyin shisheeye. Isla markaana soo saarista hubka ayaa kordhay.
  Qeybtii hore ee 1944-kii, wax-soo-saarka taangiyada iyo qoryaha is-hawlgalayaasha ah ee Reich Saddexaad waxay gaareen oo kor u dhaafeen boqol baabuur maalintii. Panther-2 waxa uu ka sare maray dhammaan baabuurta Soofiyeedka marka loo eego heerkiisa. Haan Jarmal ah oo aad u horumarsan, Libaaxa, ayaa soo muuqday, isla markiibana Libaaxa Boqortooyadu.
  Iyo tan ugu muhiimsan, duulista jet-ka ayaa si isdaba joog ah u horumaray. Jawaabta, T-34-85 iyo IS-1 iyo IS-2 waxay galeen wax soo saarka USSR midna ma joojin taxanaha KV. Taangiga wax soo saarka ugu caansan ee Reich Saddexaad ee 1944 wuxuu ahaa Panther-2, iyo USSR T-34-85. Moodooyinka ka culus ayaa si weyn loo soo saaray - qiyaastii toban jeer ka yar tiro. Jarmalkuna ma rabin in ay culeyska ku riixaan waddooyinka Soofiyeedka, Stalinna wuxuu bilaabay inuu aamino taxanaha KV, ISs-kuna waxay noqdeen kuwo aad u cayriin ah.
  Si kastaba ha ahaatee, Jarmal "Panther"-2 oo leh 88-mm 71 L caliber qoriga ayaa ka sarreeyay T-34-85 ee awoodda hubka-daloolinta ee qoryaha, ee hubka hore iyo wax yar oo dhinaca ah, sidoo kale ma ahayn. ka hooseeya waxqabadka wadista oo leh matoor 900 hooras ah iyo miisaankiisu yahay 47 tan. Xitaa markii miisaanka taangiga Jarmalku uu kordhay 50.2 tan, waxay u muuqatay mid aan dhimasho lahayn.
  Duulimaadka jet-ka Jarmalkuna ma lahayn cid ka soo horjeeda oo u qalanta gabi ahaanba.
  Hitler waxa uu go"aansaday in ay wanaagsan tahay in aanu cagihiisa jiidin oo uu dagaalka bilaabay 22-kii June 1944-tii. In aan ku tuurno saddex boqol iyo konton qeybaheenna iyo kuwa shisheeye, iyo boqol iyo labaatan qaybood oo dayax gacmeedka USSR. Dhanka Reich-ga Saddexaad waxaa ka mid ahaa: Romania, Hungary, Slovakia, Croatia, Finland, Sweden, Italy, Portugal, Spain, Bulgaria, Argentina, Turkey.
  Jarmalku sidoo kale waxay isticmaaleen tiro aad u badan oo ajaanib ah iyo Hiwis gudaha Wehrmacht. Wadar ahaan, Reich Saddexaad, oo kaligiis ah, wuxuu ku tuuray dagaalka laba iyo toban milyan iyo badh askari, kuwaas oo aan ka badnayn boqolkiiba afartan waxay ahaayeen Jarmal asal ahaan. Satellites ayaa ku daray saddex milyan oo kale. Guud ahaan, qaybta hore waxay ka kooban tahay ku dhawaad lix iyo toban milyan oo ciidanka lugta ah, ilaa soddon iyo saddex kun oo taangiyo ah, in ka badan shan iyo konton kun oo diyaaradood, ilaa laba boqol iyo konton qori iyo hoobiyeyaal.
  Abaabul ka dib, USSR waxay geysay saddex iyo toban milyan iyo bar askari, laakiin qaar ka mid ah ciidamada waxay ahayd in lagu hayo bariga fog iyo degmooyinka gudaha. Qaybta hore waxaa joogay sideed milyan oo askari, ilaa soddon kun oo taangi, ku dhawaad afartan kun oo diyaaradood, ilaa laba boqol oo kun oo qori iyo hoobiyeyaal.
  Haddaba, Reich-ka Saddexaad waxa uu leeyahay laba jibbaar sareyn xagga ciidanka lugta ah, iyo shan laab ka sarreeya xagga dhaqdhaqaaqa xoogga, oo leh qoriga mashiinnada oo ka wanaagsan. Run, USSR waxay leedahay qoryaha darandooriga u dhaca, ku dhawaad sinnaanta.
  Farqiga u dhexeeya taangiyada ma aha mid weyn, laakiin boqolkiiba baabuurta duugoobay ee USSR ayaa ka sarreeya, iyo sidoo kale taangiyada hore ee sii deynta.
  Duulimaadka jet-ka Jarmalku ma laha cid ka hortimaada, dayuuradaha kor u kaca ee Reich Saddexaad ayaa aad u dheereeya oo si fiican u hubaysan. Run, baabuurta Soofiyeeti waxay ka sarreeyaan maneuverability siman.
  Madaafiicda iyo madaafiicda isku dheelitirka ciidamada ayaa ugu dhow sinnaanta. Tirada iyo tayada labadaba.
  Run, markabka saddexaad ee Reich waa gaar ahaan badda hoosteeda, marar badan oo ka xoog badan midkii Soviet. Sida Japan oo kale, jidka.
  Intaa waxaa dheer, Naasiyiintu waxay horeyba u lahaayeen gantaalaha ballistic-ga ee heerka A ee wax soo saarka ballaaran, iyo discos-kii ugu horreeyay ayaa la qaaday.
  Guud ahaan, faashistayaashu way sii xoog badnaan doonaan, Stalinna wuxuu si macquul ah u diyaariyey difaac, in kasta oo uu dib u dhacay. Laakiin ma aan haysan waqti aan wax badan ku qabanno. Khadka Stalin ayaa noqday mid aan si buuxda loo soo celin, iyo tan ugu muhiimsan, ciidamada oo aan si ku filan u tababaran si ay u difaacaan. Inkastoo si quus ah dib loogu soo celiyay.
  Xuduudka Molotov, ka dib saddex sano oo horudhac ah, guud ahaan waa la dhammaystiray, laakiin wuxuu ku yaal meel aad ugu dhow xadka mana lahayn qoto dheer oo ku filan. Intaa waxaa dheer, Stalin wuxuu amar ku bixiyay in la dhiso echelon saddexaad oo ka baxsan Dnieper, laakiin tani waxay bilaabatay oo kaliya ka dib markii Maraykanku is dhiibay.
  Run, marka lagu daro ciidamada Soofiyeedka, waxaad ku xisaabtami kartaa cutubyada NKVD, kuwaas oo tiradooda lagu kordhiyay hal milyan oo askari iyo maleeshiyo. Taasi waa ilaa afar milyan oo qof, kaliya magaalooyinka Galbeedka. Inkastoo, dabcan, waxtarkooda dagaalku aad uga xun yahay cutubyada caadiga ah.
  Jarmalku, sida taariikhda dhabta ah, waxay soo gaarsiiyeen dharbaaxadii ugu weyneyd ee xarunta, iyagoo gooyay qulqulka Bialystok iyo feerka Lviv. Maalmihii ugu horreeyay ee dagaalku waxa ay muujiyeen in Jarmalku, inkasta oo ay tiro badan yihiin cutubyo shisheeye, ay si wada jir ah ama ka yarba u fulinayeen weerarka. Laakiin ciidamada Soofiyeedka ayaa inta badan lumay.
  Intaa waxaa dheer, wax ku oolnimada dagaalka ee cutubyada Yukreeniyaan ayaa u soo baxay shaki. Waxaa jiray dad badan oo ka baxsaday iyo kuwo is dhiibay maalmihii ugu horeeyay ee dagaalka.
  Suurtagal ma ahayn in cadowga lagu xakameeyo dagaalladii xuduudka. Ka dibna Stalin wuxuu sameeyay qalad, isagoo mamnuucaya ka bixitaanka cutubyada khadka ugu weyn wuxuuna dalbaday in hore loo toosiyo. Qaladka, si kastaba ha ahaatee, waa la saxay, laakiin dib u dhac. Jarmalku waxay awoodeen inay qabtaan Minsk 28-kii Juun, iyagoo jebiyey khadka Stalin ee bartamaha.
  Jahwareerka ayaa sii xoogeystay. 30-kii Juun, gelitaanka la filayo ee dagaalka Japan iyo dayax-gacmeedkiisa ayaa dhacay. Markaa waxa ay noqotay in aan iska illowno soo wareejinta ciidamada bariga fog ee hadda.
  Horumarka Jarmalka ee xarunta ayaa sii fiday. Waxaa soo baxay farqi aad u weyn oo ay si quus ah isku dayeen in ay xirtaan. Laakiin Nazis ayaa hore u maray oo July 16 jabsaday Smolensk.
  Iyagoo ku tuuray dhammaan kaydkii la heli lahaa ee dagaalka iyo dhigista maleeshiyada hubka, Stalin iyo Zhukov waxay awoodeen inay joojiyaan weerarka Fritz ee xarunta. Laakiin Hitler wuxuu ciidamadiisii u rogay dhanka koonfureed. Naasigu waxa ay Kiev ka sameeyeen digsi weyn oo ay qabsadeen ku dhawaad dhammaan Ukraine.
  Waxay xannibeen Leningrad waxayna weerareen Crimea. Koorsadii dagaaladu waxay aad ugu ekaayeen 1941, sida karma joogto ah. Laakiin kala duwanaanshaha ayaa sidoo kale ahaa mid aad u muhiim ah. USSR ee 1941 waxay lahayd xoogaa kayd ah oo bilaash ah, laakiin hadda wax walba waa la abaabulay. Oo markii weerarku dhacay bishii Oktoobar, waxay soo baxday in aysan jirin wax difaac ah oo lagu hayo.
  Bilowgii Noofambar 1944-kii, Naasiyiintii waxay hareereeyeen Moscow, taas oo ku khasabtay Stalin inuu u cararo Kuibyshev.
  Naasiyiintii, si ka duwan taariikhda dhabta ah, waxay lahaayeen heer sare oo tirooyin ah. Waxay haysteen qaybin ku filan oo ay kaga gudbi karaan Moscow oo ka yimid Waqooyiga iyo Koonfurta. Laakiin cutubyadii Soofiyeedka, wax walba aad bay ugu faafeen dhinacyo kala duwan.
  Dhab ahaantii, 1941, abaabulka ka dib, Stalin wuxuu helay faa'iido ka badan Wehrmacht tirada shaqaalaha, oo wuxuu haystay afar jeer diyaarado iyo taangiyo ka badan kuwii saddexaad ee Reich laga bilaabo bilowgii dagaalka. Iyo shantii bilood ee ugu horeysay ee dagaalka, qalab badan oo USSR ah ayaa la soo saaray taariikhda dhabta ah.
  Laakiin hadda naasiyiintu waxay haystaan dhammaan kaararkii trump-ka, tirada iyo tayada hubka iyo shaqaaluhuba waa dhinacooda. Ciidanka Casna waxa haysta dhibaatooyin la mid ah tii 1941kii. Oo ay ku jiraan rabitaan la'aanta reer Yukreeniyaan, Balts, iyo quruumo badan oo yaryar si ay ugu dhintaan nidaamka Soofiyeedka. Khiyaamada ballaaran iyo goosashada dhibbanayaasha cadaadiska, kulaks la eryay iyo dadka kale ee la xumeeyay nooc kasta. Oo ay ku jiraan cadawga fikirka ee taliskii Soofiyeedka.
  Xaqiiqda ah in Jarmalku sidoo kale ka adkaaday reer galbeedka kaliya waxay kordhisaa tirada khaa'innada.
  Sidaa darteed, maaha wax la yaab leh in Moscow ay ku hareeraysan tahay, Jarmalkuna waxay qabsadeen Donbass, Voronezh waxayna u guureen Stalingrad.
  Jiilaalkii 1944kii, nasiib darro, ma ahayn mid baraf iyo baraf leh sidii 1941. Moscow, si kastaba ha ahaatee, waxay si geesinimo leh u haysay ilaa dhammaadkii Disembar 1944kii. Stalingrad wuxuu dhacay Janaayo 1945, dagaalkana ma sii soconin waqti dheer. Bishii Febraayo iyo horraantii Maarso, Jarmalka iyo dayax-gacmeedkoodu waxay si buuxda u qabsadeen Caucasus iyo ceelasha saliidda Baku.
  Weerarku wuxuu markaa ka sii socday Volga. Si Saratov ah, Kuibyshev, ka dibna Orenburg iyo Kazan.
  Stalin wuxuu u cararay Sverdlovsk. Kazan waxay dhacday bishii Maajo. Xagaagii, Jarmalka iyo Jabbaanku waxay sii wadeen inay si qoto dheer ugu sii socdaan Ruushka. Iska caabintii ciidamadii Soofiyeedka ayaa dhacayay. Agoosto 5, 1945, Sverdlovsk ayaa la qabsaday. Bishii Sebtembar 3, 1945, Stalin wuxuu ogolaaday inuu is dhiibo. Si aad noloshaada iyo xorriyaddaada ugu beddesho.
  Dagaalkii Labaad ee Adduunka wuu dhamaaday. Laakiin nabaddu muddo dheer ma talin. Markii uu tijaabiyay hubka nukliyeerka, Hitler waxa uu ku qancay awooddooda wax-bursiga ee cajiibka ah.
  Hadda waxaa soo baxday in Japan iyo USA ay weli ku sii jeedaan wadadii ay dunida u maamuli lahaayeen Reich Saddexaad. Inkasta oo Fuhrer uu qabsaday dhul ka badan Genghis Khan, Alexander the Great, Napoleon, Emperor Trojan, iyo Suleiman the Magnificent oo la isku daray, wuxuu go'aansaday inuu jabiyo Japan sidoo kale.
  Dhab ahaantii saddex sano ka dib dhamaadkii dagaalkii labaad ee aduunka, boqol gantaal oo ballistic ah, gantaalaha qaaradaha isaga goosha oo leh eedeymo nukliyeer ah oo awood leh ayaa hal mar daboolay Dhulka Qorraxda soo baxa.
  Ka dibna weerarrada cutubyada dhulka ee Wehrmacht iyo ciidamada badda ayaa bilaabmay. Jarmalku waxay si degdeg ah u qabsadeen hantidii Japan ee Aasiya, waxayna magaaladii lafteeda dhulka la simeen bambaanooyinka atomiga.
  Lahaanshaha Baasifigga ee Dhulka Qorrax-u-soo-baxa waxay bixisay wax ka badan ama ka yar iska caabin muddada-dheer ah. Laakiin bishii Juun 1949 way dhammaatay. Hadda waxa hadhay oo dhan waxay ahayd in laga adkaado Maraykanka. Waxaa intaa dheer, waxaa jiray sabab. Maraykanku, oo liddi ku ah heshiiska, ayaa wali sameystay hub nukliyeer ah, waxayna sameeyeen tijaabooyin qarsoodi ah.
  Hitler waxa uu dagaalka bilaabay January 1, 1950, isaga oo tuuray saddex boqol oo gantaal oo Nukliyeer ah maalinta sanadka cusub.
  Weerar Nukliyeer ah oo khasaare geystay ayaa burburiyay boqol ka mid ah magaalooyinka ugu waaweyn Mareykanka waxaana ku dhintay tobanaan milyan oo qof. Dambiga kale ee ugu weyn ee Adolf Hitler ayaa lagu daray liiska dheer ee xasuuqii ugu foosha xumaa.
  Dabadeed waxaa bilaabmay duullaankii Kanada, waxaana ka soo bilaabmay koonfurta oo ay weheliyaan keli-talisyadii Laatiin Ameerika. Maraykanku waa daciifay oo argagaxay, laakiin si quus ah ayay u dagaalameen. Waxay fahmeen in guuldarradu ay la macno tahay addoonsiga oo keliya iyo geeri aayar ah oo xanuun badan.
  Sidaa darteed, waxay ahayd midda ugu quusta badan dhammaan dagaalladii. Waxayna socotay in ka badan hal sano, taas oo ku qasabtay Reich Saddexaad in ay hoos u dhigto ilaa laba boqol oo kale oo eedeymo nukliyeer ah oo ay u rogaan dhulal badan oo bacrin ah oo ay ka dhigaan saxare shucaac ah.
  Hase yeeshee hadafkii waa la gaaray, waxaana laga adkaaday cadowgii ugu dambeeyay ee Reich. Taas ka dib, waxaa bilaabmay geeddi-socodkii waxa loogu yeero caalamiyeynta adduunka. Calaamadda Jarmalku waxay noqotay lacagta kaliya ee adduunka. Xataa waddama sida rasmiga ah u madax bannaani waxa lagu soo koobay heerkii gumaysigii Reich Sadexaad, iyada oo is-maamul kooban oo hoose lagu hayo.
  Yuhuud iyo gypsies waa la mamnuucay: waa la raadiyay oo la baabi'iyay. Ciidanka SS waxa ay sameeyeen sifeyn baaxad leh oo ay ku kaceen. Riyada dhabta ah ayaa timid - saacaddii masduulaagii. Ama xitaa si sax ah, waagii. Fuhrer waxa uu dhisayay boqortooyo kalitalis ah oo caalami ah oo dhab ah iyada oo sheeganaysa balaadhinta booska.
  Sannadkii 1959-kii, intii lagu jiray dabbaaldegga dhalashadii toddobaatanaad ee Fuhrer, waxaa dhacay boqortooyo rasmi ah, oo ah mid caalami ah oo caalami ah - kaas oo sharciyeeyay magaca Super-emperor. Oo markii Adolf Hitler uu dhintay 1967, wiilkiisu wuxuu dhaxlay magac iyo awood.
  Waqtigaan, meeraha Earth wuxuu horey u aasaasay degsiimooyinka Dayaxa iyo Mars ee Venus, wuxuuna si firfircoon isugu diyaarinayay ballaarinta adduunyada xiddigaha dibadda ... Nazis waxay rabeen boqortooyo caalami ah - dhismaha Star Reich si ay u daadiyaan Caalamka oo dhan wuxuu galay qarow.
  
  AKHRISO CUSUB EE ARDAYDA 40KA JASIIRADA
  Dimka ayaa seeftiisii kala googooyay oo intuu yaaban soo istaagay isagoo indhihiisa libiqsanaya, oo waddada taagan. Gacmihiisii waxaa ka buuxsamay dhiig, wixii seefta ka soo hartayna waa dhiig. Seeriga ayaa ka dhawaajiyay. Jidka magaalada xagaaga. Bilayskiina wuu ordayaa. Waxaa daba socda jug dhabarka uga dhacday budh. Dimka si dirqi ah ayuu u yidhi:
  - Waan quustaa!
  Gacmihiisii bay dib u soo celiyeen oo waxay xidheen katiinadaha. Wiilku waxa uu dareemaa xanuun ka imanaya birta la geliyey gacantiisa. Waxa la geeyaa baabuur - tuke madow.
  Dimka waxa uu dareemayaa cadho iyo cabsi isku dhafan. Xusuustaa wixii hore. Jasiirad ay carruurtu ku dagaalameen jiritaankooda seefo. Qoryo, laakiin markii wiilka lagu qabto cadho, waxay isu beddelaan bir aad u afaysan. Dimka waxa uu halkaa joogay in ka badan laba bilood. Wuu dagaalamay, wuu dagaalamay, waa la dhaawacay oo wuu is dhaawacay. Xitaa si shaqsi ah ayuu u dilay khaa'inul waddan. Wax walba waxay ahaayeen. Aakhirkiina way guulaysteen.
  Waa wax laga xumaado in caruurtii ay ku hareen markabka burburay. Waxaana u suurtagashay inuu la baxsado oo keliya gabadhiisa. Dhacdooyinkan oo kale ka dib, xabsiga uma ekayn wax yaab leh.
  Intuu seeftii ku dhuftay ayuu arkay isagoo jiifa oo balli dhiig ah ka soo baxay.
  Dhaawacu ma ahaa mid dilaa ah? Dimka aad buu u nasiib darnaa, oo aad mooddo in aanu hore u soo marin tacabur ku filan. Hadduu dilayna waa sidee? Jeelka? Ma geyn doonaan qol wasakh ah oo ur badan oo ay ku jiraan dambiilayaal?
  Oo intee bay fadhiisan doontaa? Waa afar iyo toban jir kaliya. Sida sharcigu qabo, xaq uma laha inay bixiyaan wax ka badan toban. Ma laga yaabaa in wax walba ay hagaagi doonaan!?
  Waa laba iyo sagaashan Xilli ay aad looga hadal hayo dimuquraadiyada iyo xoriyada, balse burcadnimada ay sii xoogaysanayso.
  Voronok wuu istaagay Dimka ayaa dibadda loo saaray. Wiil qurxoon oo madoow oo timo madoow leh, uma eka nin tuug ah, balse wuxuu u eg yahay dhibane gacan katiinado ah.
  Dimka waxa la geeyey ku dhawaad isla markiiba baaraha iyo xeer ilaalinta.
  Kursi bay i saareen.
  Baaraha ayaa waydiiyay dhawr su'aalood oo caadi ah wuxuuna yidhi isagoo dhoola cadeynaya:
  - Wiilkii aad dhaawacantay wuu dhimanayaa! Markaa ilaahay ka bari in aanu dhiman!
  Dimka ayaa ugu jawaabay isagoo neefsan:
  - Ma aanan rabin...
  Xeer Ilaaliyaha ayaa warqadda ku wareejiyay:
  - Tani waa qirasho. Haddii aad saxiixdo, waxaa lagugu sii dayn doonaa aqoonsigaaga ilaa maxkamad la soo taagayo. Ka dibna, marka la eego da'daada yar iyo la'aanta diiwaanka booliiska, waxaad heli doontaa xukun laalis ah!
  Dimka ayaa warqadii eegay oo si degdeg ah u akhriyay, si taban ayuu madaxa u ruxay:
  - Waxay halkan ku sheegaysaa in dhallinyaradu lafteedu weerartay shirkadda. Waxayna igu cadaadinayeen uun!
  Baaraha waxa uu lahaa weji jiir u eg iyo sunnayaal qaro weyn;
  - Saxeex sidaan kugula talineyno! Haddii kale waxaad ku dambayn doontaa xarun lagu hayo maxkamad ka hor. Hadda runtii kiisas ayaa naga buuxa, waana inaad fadhiisan doontaa ilaa maxkamadaynta muddo aad u dheer. Halkaa waxa ku jira qol leh saddex saf oo tuman oo looxaan ah, baaldi geesta yaal iyo konton wiil oo gaajaysan oo sidaada oo kale ah. Noocyada kala duwan ee dambiilayaasha. Oo xataa haddii wiilka aad dhaawacantay sii noolaado, baadhistu waxay soconaysaa saddex sannadood, dabadeedna sannad kale iyo maxkamad ayaa la soo taagi doonaa! Waxaad ku qaadan doontaa sanadaha ugu wanaagsan noloshaada cadaabta!
  Xeer Ilaaliyaha ayaa ku gacan saydhay oo xaqiijiyay:
  - Tallaabo ka hortag ah oo adiga kuu ah ama ha ahaato xadhig, ama ballan qoraal ah oo ah inaadan meesha ka bixin oo hooyadaa iyo aabbahaa ayaa ku qaadi doona. Doorashada adigaa iska leh! Oo i rumayso, gumeysiga loogu talagalay dhallin-yarada ayaa horeyba u buux dhaafiyey, waxayna ku farxi doonaan inay ku siiyaan tijaabo. Laakiin haddaad nala murmaan, markaas hubaal meel baa jiri doonta.
  Dimka waxa uu dareemay in baaraha iyo xeer ilaalintu aanay kaftamin. Dhab ahaantiina, waxay ku qudhmi karaan xabsiga. Inkastoo dhanka kale aysan xaqiiqo ahayn in lasii dayn doono hadii uu saxiixo. Ma jiraan tusaalooyin badan oo bilaysku khiyaameeyaan? Laakiin waxa ugu muhiimsan ee Dimka waxay ahayd madax-adayg iyo madax-adayg, taas oo si cad u muujisay ka dib markii uu ku sugnaa jasiiradaha dhimashada. Wiilkiina wuxuu si go'aan leh u yiri:
  - Maya!
  Baaraha ayaa si adag u qayliyey:
  - Maxaa khaldan?
  Dimka ayaa si adag u yidhi:
  - Ma saxiixi doono! Way i soo weerareen, waxay damceen inay silsilad igu dhaawacaan, waxayna ahayd is-difaac!
  Baaraha ayaa ku qayliyey:
  - OK markaa! Waxa uu ku jiraa xabsiga xabsiga ka hor, ka dib markaad toddobaad qaadato waxaad noqon doontaa mid caqli badan!
  Xeer ilaaliyuhu wuu lulay oo saxeexay:
  - Hadda, laba bilood oo xadhig ah. Laakiin dabcan waad sii deyn kartaa mar hore!
  Baaraha ayaa ku qayliyey:
  "Waxay ila tahay in haynta ay u wanaagsan tahay wiilka!"
  Dimka ayaa lagala baxay xafiiskii oo xabsiga loo taxaabay. Katiinado ayaa isku dheggan oo silsiladda ayuu wiilkii ku kalifay in uu waddada ka gudbo. Waxay ahayd in halkaas laga aqbalo.
  Dimka waxa uu si beelaysan ugu soo lugeeyay silsilad laba nin oo bilays ah. Waxaan dareemay xumaan. Xabsiga, qolka, maxaabiista xumaanta. Oo isna wuxuu galay dhibaato isagoo diiday inuu saxiixo qiraal. Inkastoo, dhanka kale, tan ka dib ma awoodi doontid inaad ka takhalusto.
  Dimka waxa la geeyey qolka heeganka. Magaca koowaad, magaca dambe, patronymic, alaabo qiimo leh adiga kula jira.
  Ka dib rabshadii. Askari booliis ah iyo laba dumar ah oo jaakad cad cad ah ayaa wiilka qolka ka soo galay muraayadda, waxayna shideen nalal dheeri ah. Amarka ayaa raacay:
  - Dharkaaga iska siib!
  Dimka wuu taahay - dhib! Keliya yaab, maxaa dumarku? Wiilkii waxa uu iska siibay Jeeniis, Funaanad, Sboorti, iyo Jaakad. Waxa la ii daayay surwaalkayga gaaban oo keliya.
  Gabadh yar oo jaakad cad xidhan ayaa tiri:
  - Si fiican buu u dhisay!
  Sarkaalkii ayaa ku dhawaaqay:
  - Oo iska siib surwaaladaada! Nool!
  Dimka oo xishood la gubanaya ayaa iyagiina ka saaray. Wuxu si aan ku talagal ahayn u guduuday oo is daboolay. Askarigii booliiska ahaa ayaa ku dhawaaqay:
  - Fiiro gaar ah! Gacmaha hoos! Bal u fiirsada - waa dilaa!
  Naag jaakad cad wadatay oo u ekayd kalkaaliso ayaa dhoolla caddaynaysa oo gashatay galoofyada caafimaadka ee khafiifka ah, oo qaboojisay:
  - Ma aanan arag wax iyaga la mid ah! Is deji wiil, eedo ayaa ku taaban doonta!
  Waxay bilawday inay baadhto Dimka jirkiisa. Waxaan dhex maray timaha wiilka oo ka baxay intii uu jasiiradaha ku sugnaa. Waxay si taxadar leh u shanlaysay xadhig kasta, iyada oo raadinaysa wax qarsoon. Laga yaabee xitaa lacag. Dabadeed waxay iftiimisay iftiinka dhegaha iyo dalalka sanka ee wiilka. Si taxadar leh ayay u samaysay, sidii iyadoo rajaynaysa inay wax hesho.
  Dabadeed waxay igu amartay in aan albaabka madaxayga saaro, gadhka ayay gacmahayga ku qabatay. Afka ayay gacanta saartay. Dimka ayaa carrabkiisa ku dareemay urta iyo dhadhanka cinjirka. Islaantii waxay dareentay ciridkeeda gadaasheeda, ilkaheeda, dhabanadeeda. Markii ay ku cadaadisay xididka carrabka, ayaa wiilkii dareemay matag badan. Haa, sidee baan u fiicnayn. Gacantu waxay gaadhay ilaa qumanka, wayna adkaatay in la neefsado.
  Dabadeed, ugu dambeyntii, naagtii ayaa u dirtay oo dhoola cadeynta:
  - Waxba ma jiraan!
  Sarkaalka ayaa amray:
  - Sii wad Olga! Khatarta gaarka ah ee mawduuca awgeed, raadinta shakhsi ahaaneed waa in ay noqotaa tan ugu qoto dheer!
  Islaantii oo dhar cad ahayd waxay bilowday inay dareento laabta Dimka. Gacmaheedii ayay kor u taagtay oo eegtay kilkilasheeda. Waxayna xoog aanay filayn ayay xudunta u saartay. Dimka wuu neefsaday...
  Markaasay islaantii istaagtay oo waydiisay:
  - Hagaag, hadda ha kufsado!
  Askarigii baa ku qayliyey:
  - Tani maahan mid gebi ahaanba la isku halayn karo! Bal eeg futada isna!
  Islaantii khamiiska cad-cad xidhnayd ayaa madaxa ruxday:
  - Tan waxaad u baahan tahay ogolaansho gaar ah! Si la mid ah si aad u hubiso xubnaha gaarka ah ee wiilka!
  Sarkaalkii ayaa si daciif ah u amray:
  -Squat, shaydaan yar...
  Dimka ayaa si sharaf leh ugu jawaabay:
  - Waxaan ahay wiil!
  Wuxuuna bilaabay inuu si sahal ah u koolkooliyo. toban jeer ayaan fadhiistay. Dabadeed naagihii baa baadhay calashiisa, oo u dhex maray suulasha dhexdooda.
  Intaa ka dib Dimka wuxuu isku arkay qolkii xigay. Halkaa inan kale oo lebisan dirayska xabsiga oo timo gaabnaa oo makiinada gacanta ku haysta ayaa yidhi:
  - Maxaa cusub?
  Booliska ayaa ku jawaabay:
  - Haa, iyo aad u cawlan!
  Wiilkii intuu qoslay ayuu yiri:
  - Laakiin isagu cabsidaas ma aha! Hagaag, ku fadhiiso kursiga oo timahaaga ayaan kaa jari doonaa!
  Dimka wuu fadhiistay. Weli waa wax aan fiicnayn in la qaawan yahay. Kadibna waxaad timahaaga u xiiri doontaa sidii dambiile. Si aan u dhammayno, googooyuhu wuxuu ahaa mid caajis ah oo xanuun badan si aan timahayga u jaro. Timo dhuuban oo madow ayaa dhulka ku dhacay. Kabaha laga garaacay ee dambiilaha ayaa ku tuntay. Waxay u ekayd in timo kasta oo timo ka mid ah gabal nafta aan dhimani ay ka baxdo, oo aad noqoto mid sii yaraanaysa. Dimka waxa ku jiray niyad jab. Waxaa ka horeeyay qol xabsi ah iyo kulan uu la qaatay dambiilayaasha dhalinyarada ah.
  Si kastaba ha ahaatee, Dimka marnaba kama baqin asaagiis. Oo ka dib markii la adkeeyey "Afartan Jasiiradood", hadda cabsi ma aha. Hadday wax jiraan wuu dagaalami doonaa. Ka warran xabsiga?
  Ka waran imtixaan kale? Waa afar iyo toban jir oo keliya, noloshiisa oo dhanna way ka horreeyaan.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"