Краят на двадесет и трети век, на четвъртата планета на звездата Сириус, се намира пионерският лагер "Буревестник". СССР се превърна в звездна империя и в него се изгради комунизъм. Човечеството се разпространява из цялата галактика. Още повече, че появата на вампири в технологично напредналия лагер на бъдещето е неочаквана. Зад това, както се оказа, стои цивилизация, която се състезава с човечеството от друга галактика. Валерка, Лева, Слава и Маринка - пионерите на галактическата ера на СССР, стават вампири и преживяват невиждани, ярки и вълнуващи приключения.
ПРОЛОГ
Валерка Лагунов препусна през оранжевите палми и лилавите папрати, които покриваха повърхността на парка край Буревестник. Момчето летеше като легендарния Питър Пан. Беше само по къси шорти, искрящи от цветни камъчета и не се виждаха никакви летателни апарати. На голите, мускулести шии на момчетата блестеше червена вратовръзка с рубини. Той се усмихна с перлени зъби, искрящи на фона на огромното виолетово светило Сириус. Торсът на младия ленинист беше облицован с релефни плочки и много красиви мускули.
Беше много горещо по земните стандарти. Тук все пак има такова мощно местно Слънце, което дава много повече топлина, ултравиолетова радиация и други лъчения. Валерка беше загорял черен, но косата му, напротив, беше светла като презряло жито, както и веждите му.
Момчето летеше, ту правеше лупинг, ту кръжеше край дървета, които приличаха на китара с разноцветни струни, стърчащи от земята.
После се втурна покрай алено цвете, изпъстрено с жълти петна. Този месояден представител на флората щракна венчелистчетата си, като почти сграбчи голата кръгла пета на момчето.
Момчето направи нос към цветето човекоядец и изчурулика:
- Героите са в преследване! Непознат е нахлул и не иска да го настигне!
Лева се появи наблизо. Той също е мускулест, загорял в къси лъскави шорти, но с медночервена коса. Красиво момче, но до края на двадесет и трети век в човечеството практически не останаха грозни хора. Лева се втурна покрай костенурка с размерите на добър резервоар и диамантена черупка. Момчето я драскаше с босите си подметки по краищата на скъпоценното покритие и пееше:
- Ти не си жалко насекомо, а костенурка в диаманти!
Алена вратовръзка се открояваше на фона на шоколадовата й кожа. Само петите на босото момче бяха розови и дланите на ръцете му бяха розови, но той беше почти папуас.
Той намигна на Валерка и щракна с пръсти на лявата си ръка. Появи се холограма на гигантски хибрид на лъв и плъх. И последва оглушителен рев.
Ято местни лилави и зелени маймуни с по четири опашки, както и стадо хибриди на жирафи с крила на водни кончета, се втурнаха, уплашени от такова, макар и виртуално чудовище.
Чу се смях. Едно момиче с къса пола и тънка ивица плат на гърдите извика:
- Не бъдете хулигани, момчета! Анти-пулсиращи тероризиращи животни.
Появи се трето момче със синя къдрава коса.
Усмихвайки се, той каза:
- Всичко ще е квазар , Маринка! Просто се забавляваме!
Момичето щракаше с пръсти с босото си малко, загоряло краче, но с розова подметка. Блесна холограма на голям ветроходен боен кораб с много оръдия и екипаж от момчета в раирани униформи на борда. Младите моряци се усмихнаха и ботушите им блестяха от лак.
Платната на крайцера бяха украсени с великолепни рисунки, които включваха цветя, планини и красиви момичета. И тогава, наистина, тракайки с нейните модни ботуши, украсени с шпори, обсипани с диаманти, се появи великолепно момиче-капитан с наклонена шапка с перо, покрито със скъпоценни камъни, искрящи като звезди. Тя свали шапката си, разкривайки коса с цвят на златен лист. Тя се поклони на момичето и изгука:
- Какво искаш, принцесо моя?
Славка, така се казваше момчето със синя коса, се засмя и отговори:
- Принцесо! Знаете ли, че в страната на Ленин и победилия комунизъм всяко момче с червена вратовръзка се радва на по-голяма почит и уважение от най-запаления цар и велик император!
Маринка се изкикоти, холограмата веднага изчезна и отговори или по-точно запя:
През бурите слънцето на свободата грееше за нас,
И великият Ленин ни освети пътя...
Той повдигна народите към справедлива кауза,
Илич вдъхнови космоса да превземе вселената!
. ГЛАВА No1
СССР не се разпадна и не се разпадна. Напротив, комунизмът победи в целия свят. И Съветският съюз продължи да се разширява, докато не стана последната република на планетата Земя. След което ерата на разделения свят приключи и започна период на велико съзидание и космическа експанзия.
Човечеството започна да се развива и просперира. Войните, гладът, епидемиите изчезнаха, медицината стана почти всемогъща. Беше възможно да се подобри генетиката на хората и най-ужасното зло за човечеството - стареенето - беше победено. Хората станаха вечно млади и красиви. Разрешени са и материални проблеми . Парите изчезнаха и всеки можеше да получи според нуждите си.
Хората се заселили из цялата галактика. Има обаче много звезди и планети. Бяха открити безпрецедентни източници на енергия. Термокварковият синтез е два милиона пъти по-силен от термоядрения синтез, а термопреоновият синтез е четири трилиона пъти по-силен от процеса на синтез на водородни ядра.
Компютърните технологии се развиха, Hypernet и виртуални ултраматрица . Животът стана много по-добър и по-забавен.
Жените дори били спестени от необходимостта да раждат и да раждат деца; всичко това се извършвало от специални кибернетични инкубатори. И в резултат на това всички хора без изключение станаха идеално красиви и с великолепни фигури. И сега има няколко пъти повече представители на нежния пол, отколкото силни представители. И колко прекрасен и великолепен е станал светът, в който огромното мнозинство са вечно млади и абсолютно красиви момичета.
А това вече беше истински рай! А представителите на силния пол са досущ като Аполон, макар че индивидуалните различия са запазени. Расите и националностите в съветската космическа империя стават все по-смесени, което прави хората още по-красиви и съвършени.
Раят на комунизма и, изглежда, всички важни проблеми вече бяха решени.
Докато изследват космоса, хората все още не са срещнали нито една повече или по-малко развита цивилизация в своята галактика. И това може би беше за добро.
Тъй като не трябваше да се бия с никого. Въпреки че имаше много планети, пълни с флора и фауна. Например, Сириус имаше седем планети, които имаха биологичен живот. Вярно, без цивилизация. А най-развитите животни се оказаха кентаври от петата планета. Но също така все още нямаха инструменти и взимаха тояги и бухалки само ако трябваше да започнат битка. Вярно е, че кентаврите са имали интелигентност на нивото на шимпанзетата и са можели да говорят човешка реч. Какво маймуните не могат без генетична модификация.
На четвъртата планета, която беше много гореща, със средна температура от шестдесет и пет градуса по Целзий, формите на живот бяха примитивни, въпреки че някои птици можеха да бъдат научени да говорят. И флората , и фауната са богати. Тук бяха създадени пионерски лагери и децата с готовност летяха тук.
Третата планета беше още по-гореща, но също богата на местен живот. И първите две са твърде близо до Сириус, цялата вода се е изпарила върху тях и протеиновите форми вече не могат да съществуват. Петата планета беше по-хладна, но все пак по-гореща от Земята през двадесети век. А шестата имаше средна температура с няколко градуса по-ниска от тази на Земята, когато климатът на нея все още не беше регулиран.
Седмата планета беше малко по-топла от Марс, но също имаше живот, макар и по-оскъден. Останалите планети вече нямаха естествен живот, с изключение на най-простите бактерии. Но има много минерали и много повече.
Сириус е богат на планети - цели дванадесет, и това е страхотно . Други звезди не са толкова щедри с този подарък. Освен това в центъра на галактиката, където има твърде много звезди, на планетите постоянно се случват катаклизми и земетресения поради движенията на приближаващите и отдалечаващите се звезди.
Вярно е, че хората вече са се опитвали да създават планети изкуствено от звездни частици. Така че нямаше заплаха от недостиг на обитаема територия.
Имаше няколко цивилизации на нивото на развитие на Древен Египет и подобни хора, които се различаваха само по формата на ушите си. Бяха като рисове. И двете цивилизации са много по-древни от човешките, но са спрели в развитието си.
И интересното е, че хората от местния потоп можеха да живеят до петстотин години и практически не остаряваха, а мъжете дори не растяха мустаци и бради и оставаха на външен вид като тийнейджъри. Самите тези хора ги наричаха елфи. Да, те са много красиви, гладки, културни, весели, лекомислени и детски. Типични елфи от приказките с вечна младост, дадена от уникална генетика, но и в съзнанието в състояние на детство, а технологиите са останали на нивото на ранната античност. Елфите дори не са имали катапулти или балисти, но колесницата си остава върхът на съвършенството.
В същото време те обичали да строят пирамиди и вярвали в задгробния живот. Между другото, науката за бъдещето показа, че нещо наистина излиза от човек след физическа смърт и това може да бъде личността и паметта, и хиперетерният компонент. Така че сега науката имаше две основни задачи. Създавайте звездни кораби, способни да летят отвъд галактиката, и се научете да възкресявате отдавна мъртви хора. И на първо място Ленин, който в галактическия СССР беше като вечно жив Бог!
Дори беше открито ново обратно броене от рождения ден на Владимир Илич! И беше готино.
Хората бяха разтревожени от факта, че в съседната галактика има очевидна, много технологично напреднала цивилизация, която все още не е осъществила контакт с човечеството. Но тя също не показа никаква агресивност.
И така, хората намериха вечна младост, клетките в тялото можеха да се делят безкрайно, което означава ... Само небето, само вятърът, само радостта напред! И човечеството няма време да бърза!
Валерка Лагунов и Лешка със Славка и Маринка са само на дванадесет години. Така че те нямат никакви притеснения или проблеми. Сега са във ваканция, която ще продължи шест месеца, а децата през това време само се забавляват и радват.
Сега те създават холограми, като щракат с пръстите на ръцете и краката си. И скачат бясно. Може би си мислите, че героите са напълно живи.
Например маймуната Кинг Конг и Тиранозавърът рекс се биеха. И бойните и агресивни забавления си отидоха с тях. Те буквално се разкъсват един друг.
Маринка изписка и го изключи:
- Не! Брутално е и има кръв. Така че, разбирате ли, това е невъзможно!
Лешка поклати червената си глава в знак на съгласие:
- Да! Наистина, това е твърде жестоко!
И момчето щракна с боси пръсти. Появи се изображение на красиво изрисувана торта с рози и други екзотични цветя от крем, както и перлени лебеди и златни рибки със сребърни перки. Колко трогателно изглеждаше наистина.
Момчето от бъдещето отбеляза:
- Това е страхотно , нали?
Валерка отговори с усмивка:
- Малко детинско, но като цяло не е лошо!
Славка туитна:
Яденето на торта не е лошо, няма нужда да казвам,
Но още по-добре , пийте чай с мед!
И момчето със синя коса се засмя.
Децата бяха весели и искаха нови забавления и усещания.
Славка го взе и се завъртя на бърза скорост, нарязвайки примки. Вътре в момчетата имаше малки наноботи , които им позволяваха да летят много добре. Освен това момчетата бяха почти голи. Но техните червени вратовръзки изпълняваха няколко функции едновременно.
Включително предоставяне на компютърни изображения и поддържане на контакт с Hypernet .
Славка се озова до хибрид на медуза и питон. И буквално завъртя горкото животно. Дори температурата се затопли още повече.
Летящото момче пееше:
Как живеехме в битка
И не се страхува от смъртта...
Така ще живеем аз и ти оттук нататък,
И във висините на звездите,
И планинска тишина...
Морска вълна и силен огън,
И яростен и яростен огън !
Левка се завъртя в отговор, също с невероятна скорост, и изчурулика:
В космоса има много различни врати,
Зли хиперплазмени бушуващи потоци...
Има море от пукнатини в черното пространство,
Но сега хората са силни богове!
Валерка се намръщи и отбеляза:
- Хиперплазмата е сила! Много процеси разчитат на него.
Маринка добави яростно:
- Точно като при хиперток !
И момичето взе и пусна холографския пулсар с босите си пръсти. И се появи огромен боен кораб с палуби и димящи комини
Левка отбеляза:
- Това е ретро - началото на ХХ век!
Славка също щракна с пръсти и тогава отстрани се появи броненосец с лъскава позлатена броня.
Момчето изчурулика:
- Да се бием!
Валерката също изписка. Но той излезе с много по-готин, по-модерен и сложен кораб.
Pioneer Boy отбеляза:
- Ако ще се биете, направете го с музика!
Левко също възпроизведе своя дредноут и се изказа:
- Не, ще се бием с хиперквазарна музика!
И четирите кораба откриха виртуален огън един срещу друг. Толкова много, че беше оглушително.
Децата пляскаха с ръце и крака, въртяха се и пееха заедно с чувство, оголвайки зъби:
Ние сме деца на космоса от една велика епоха,
Светлият комунизъм вече е построен...
Народните работи , повярвайте ми, изобщо не са лоши,
Нещо, което просто не може да се намери във Вселената...
Ще го направим, повярвайте ми, толкова пулсиращо ,
Ние с момчетата тръгваме!
СССР сега е огромен, милиони
Включва звезди и радостни планети...
Има легиони комунисти зад нас,
Ние не знаем страдание и беди!
Ние сме способни да създадем всяко чудо,
И дайте теоплазмен пулсар от пръста си...
В далечното минало всички богове и злият Юда,
И сега имаме Божи дар!
Нека има пионери в новия свят,
В красиво тяло, пълно с любов...
Ние ще изградим комунизъм на всяка планета,
И кошмарните нули няма да работят!
Владимир Илич ще ни даде вдъхновение,
И ние ще пеем песента на славея ...
Грабвате щастлив момент,
И човек не може да умре!
И повярвайте ми, сега квазарите ще бъдат наши,
В цялата вселена цари червен комунизъм...
злото и кошмарите ,
Да покажем пионерски алтруизъм!
Ето звездните кораби, които се втурват бързо в небето,
По-готини са от ядрените ракети...
И деца, знайте, пилоти с плазмена светлина ,
Могат да поемат паркет с полиране!
Докато почиваме на планетата,
А Сириус е нашата скъпа звезда...
СССР ще бъде светъл рай за всички,
И Ленин вечно сияен!
Децата пяха с много чувство и ентусиазъм. И гласовете им са толкова звънливи и преливащи, като камбанен звън.
А бойните кораби във виртуалната битка продължават да се обсипват със снаряди.
Красиви момичета в раирани бикини се втурват около палубите. Те са загорели и боси. И косите им блестят като златен лист, платина, сребро, сапфир, рубин, изумруд. Самите момичета са много красиви, когато тичат под бронзовата кожа на воините, топки от мускули се търкалят.
Маринка се изкиска и отбеляза:
- Тези момичета са просто супер!
Валерка отбеляза:
- Да, те са развити и закръглени. Просто топ класа!
Момичетата всъщност играят с търкалящите се вълни на корема си, докато тичат. Това са наистина готини красавици .
Левка заповядва. И момичетата зареждат цеви. И те правят това с бързи и грациозни движения.
Валерка превключва пушките на форсиран режим на стрелба. И страната, където се вкарват черупките, всъщност свети.
Момчетата пищят от възторг и пляскат с ръце и много се забавляват.
Славка се кикоти и вика:
- Хиперпулсарни момичета!
Воините наистина квичат като прасета. Тук битката се провежда със страхотни специални ефекти. И снарядите експлодират, пламтящи във въздуха като фойерверки. Това е наистина най-висок клас.
Валерка изчурулика с усмивка:
- Това е всичко, срутете страната на врага, стреляйте с бронебойни оръжия.
И наистина стоманата и големият метал се сринаха. И страните горят. И босите пети на момичетата са облизвани от червени пламъци. А воините крещят, боли ги от изгарянията.
Маринка направи гримаса и измърка:
- Това е твърде жестоко. Може би можем да опитаме мека версия?
Валерка кимна със светлата си глава върху мускулестия му врат:
- Да опитаме!
А от дулата на пистолетите, които се зареждаха и от които стреляха пищни момичета по бикини, полетяха сладки, шоколади, близалки и дражета.
Славка облиза устни и отбеляза:
- Много вкусен! И аз исках да хапна нещо.
Валерка предложи:
- Да поръчаме сладолед онлайн!
Децата не се караха, а щракаха с боси пръсти и изпращаха телепатична заповед.
И тогава точно пред тях се появиха кристални маси, а върху тях златни чаши за вино с различни видове сладолед. Това е незабавна доставка до всяка точка на СССР чрез Hypernet и напълно безплатно.
Левка взе и загреба с лъжица златния сладолед с рисунки и изчурулика:
- Това е вкусно !
Славка взе и една лъжица розов сладолед със стафиди и с радост го пъхна в устата му. Сдъвка го и момчето запя:
Това е истинско страхотно чудо,
Сладолед, който расте в СССР ...
Вие, момчета, не е нужно да строите камила,
За да няма повече стомашни проблеми!
Валерка черпеше сладолед от различни чаши, стоящи наблизо. Той го смеси и изпя:
Децата трябва да ядат това
Сияен сладолед в час...
И ще го изядем с удоволствие,
Ще победим злите създания в битка!
Маринка се засмя и блесна със зъби. Красиви момичета на холограми на броненосци също започнаха да се замерят с чаши сладолед. И изглеждаше смешно. Особено когато откраднаха по бикини и се изцапаха в разноцветен сладолед от всякакъв вид. И изглеждаше толкова смешно и възхитително.
Славка туитна:
Светът трябва да се страхува от пионерите
Подвизите на войниците са безброй...
Момчетата винаги са знаели как да се бият
Ще смажем злия свят, повярвайте ми, до основи!
Левка се засмя и добави:
- И цялата страна гледаше пионерите!
Децата започнаха да ядат сладолед по-енергично. И го направиха с много енергия. Маринка изписка:
Виждате ли затъмнение в небето?
Страхотен символ на сърфа...
Армагедон знак,
Ята космически вой!
Валерка започна да подскача и да се върти, ръмжейки:
Авадон, проклятието се надига,
Авадон, пълна смърт!
Авадон и мъртвите полкове,
Авадон, лудият води!
Хиперплазма!
Хиперплазма!
Маринка отбеляза с усмивка, въртейки се и подскачайки във въздуха:
- Авадон, това е демонът на Сатаната! Не е добра личност, както и да го погледнете.
Левка се изкиска и хвана с боси пръсти златната лъжица. Той хвърли сладоледа, като събори смес от киви и канарче. Прекрасната хибридна птица катастрофира, но веднага скочи и започна да се облизва с неочаквано дългия си език и късия си сребрист клюн.
Маринка туитна:
- Виждате ли, дори птиците обичат сладолед!
Слава кимна и запя:
Всеки иска да яде
И войник, и моряк...
Всеки иска да седне
За да удариш петна!
Левка отбеляза, като също хвърли сладолед по местен скакалец с дванадесет крака и го принуди да се отърси от многоцветния сладолед с примеси.
- Да, насекомите са нашите по-малки братя. Преди на Земята се размножаваха комари, но сега всички членестоноги станаха добри и полезни!
Маринка се засмя и изчурулика:
Има толкова много добри момчета
Оставен да лежи на пясъка...
Пускат трохи от кварки,
На суперпулсарна височина!
На децата всъщност всичко това беше много забавно и смешно. Обичат такива изключително весели и забавни изпълнения.
Но сега можете да видите, че и четирите бойни кораба с момичетата пламтят и горят. И огньовете се издигат над тях, пламнали с всички цветове на дъгата.
Левка туитна:
- Това е хиперплазмен огън. Дори Зевс Гръмовержецът не е в състояние да възпроизведе това!
Маринка се изкикоти и с боси пръсти изобрази поредния завой на грамадния си кораб. И почти дори се сблъска с други. Имаше пенеста и изумрудена вълна, която сякаш се пръскаше от чаша шампанско.
Момичето отбеляза:
- Войната е прекрасно забавление, но в същото време и най-лошата ваканция. Не е много приятно, особено когато се биеше през двадесети и двадесет и първи век и всичко се разтърси, а фрагменти и пламтящи марки валяха върху бойците.
Славка отбеляза:
- Подпалките са нищо. Много по-лошо е, ако войната се води през зимата. А пионерите - момчета и момичета - се борят боси и по гащи срещу приближаващите позициите им "Тигри" и "Пантери".
Валерка отбеляза с усмивка:
- А да тичаш бос в снега е дори приятно. Възникват толкова остри и уникални усещания, че е просто супер!
Левка кимна с усмивка, потвърждавайки:
- И отпечатъците от боси крака в снега са толкова красиви. Можете да оформите цял орнамент с тях. Спомням си, когато бяхме на южния полюс, имаше цяла ледена зона със студове. И на фона на вечното лято, което е останалата част от планетата Земя, е просто супер!
Маринка кимна и изчурулика:
- Да, това вече може да се възпроизведе.
И момичето щракна с боси пръсти. И веднага снежни люспи паднаха върху горящите броненосци. Това наистина е някакво чудо. Съвсем наскоро битка в тропиците с боси момичета по бикини. А сега наистина вали сняг. И това, трябва да се отбележи, е толкова готино и уникално.
Слана се появи на палубите, където се биеха красивите морячки. И буквално покри повърхността. И великолепните воини оставиха своите боси, грациозни отпечатъци върху него. И изглеждаше толкова прекрасно и възхитително, че момчетата-пионери охкаха.
Маринка отбеляза с мила, детска усмивка:
- Войната с холограмите изглежда смешно. Но това вече е в миналото. И сега ще има нещо агресивно...
Наистина, атомна бомба избухна и избухна в пламъци с ослепителна светкавица от хиляди снимки . Тук реално започна демонтажа на горящите работи. И пламтящи капчици летят в различни посоки.
И пръска неудържимо и изключително буйно. Това наистина е невероятен пожар. И огнени стълбове, реещи се над комините, и кибритени броненосци.