Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ГалактикалыҚ Террористтер

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Адамзат тарихындағы галактикалар арасындағы алғашқы ұшу үшiн зымыран ұрланды . Төрт мутант қыз жұмбақ қылмысты ашуға кiрiседi. Бiрақ тергеу қаншалықты ұзағырақ болса, соғұрлым жұмбақтар көп және жауаптар аз болады. Жолда мутант қыздар әртүрлi, ең таңғажайып әлемдерге барады.

  ГАЛАКТИКАЛЫҚ ТЕРРОРИСТТЕР
  АННОТАЦИЯ
  Адамзат тарихындағы галактикалар арасындағы алғашқы ұшу үшiн зымыран ұрланды . Төрт мутант қыз жұмбақ қылмысты ашуға кiрiседi. Бiрақ тергеу қаншалықты ұзағырақ болса, соғұрлым жұмбақтар көп және жауаптар аз болады. Жолда мутант қыздар әртүрлi, ең таңғажайып әлемдерге барады.
  ПРОЛОГ
  Ғарыштық болашақ, адамзат қазiрдiң өзiнде адам тұрмайтын планеталарды алып, интеллектуалды әлемдермен сауда байланысын орнатып, галактиканың көп бөлiгiн игердi. Бұл адамдар үшiн жеткiлiксiз. Ендi олар көршi галактикаға ұшуға дайындалып жатыр. Ең соңғы термопреон қозғалтқышымен жұмыс iстейтiн ең қуатты ғарыш кемесi Айдан ұшып, алғашқы адамдарды екi жүз мың жарық жылы фантастикалық қашықтыққа апарып, қайта оралғалы жатыр.
  Бұл адамзат тарихына ақыл мен ғылымның орасан зор жетiстiгi ретiнде енуi тиiс ең ұлы оқиға.
  Бiрақ старт қарсаңында керемет нәрсе болды. Зымыран, күштi қауiпсiздiкке қарамастан, күтпеген жерден өздiгiнен көтерiлiп, Ай бетiнен ұшырылды. Ол жылдамдықты арттырып, жүгiрiп кеттi. Бiрде-бiр адам жұлдызды кемеде преондардың - кварктарды құрайтын ультра элементар бөлшектердiң қосылу процесiне негiзделген қозғалтқышы болған емес. Ал бұл таңғажайып көлiкке ешкiм жете алмады.
  Ол асығып, жылдамдығын арттырды, содан кейiн вакуумда ерiгендей бiрден жоғалып кеттi.
  Және бұл супернованың жарылысы сияқты әсер еттi.
  Сонымен бiрге Ай жағасынан он мың тонна гипералтынды - триллиондаған галактикалық бiрлiктердi құрайтын ең бағалы металды басқа бiреу ұрлап кеткенi белгiлi болды. Мiне, бұл да қатты соққыға айналды.
  Бiрақ адамзат ұйымдасқан қылмысты әлдеқашан жойды деп есептелдi. Бiрақ белгiлi болғандай, толық емес.
  Қарақшыларды iздеуге барлық ғарыштық полиция күштерi жiберiлдi.
  Бiрақ ерекше үмiт аты аңызға айналған төрт мутант қызға артылды. Өте әдемi және күштi жауынгерлер көптеген қабiлеттерге, соның iшiнде сиқырға ие болды. Сонымен қатар, олар қалыпты әйел есiмдерiн алды. Оның үстiне, олардың барлығы осыдан басталды
  Е - Элизабет, Екатерина, Елена, Евфросин. Тергеудi атақты төрт мутантты ару қолға алды.
  Сөйтiп олар Айға қарай бет алды...
  Елизавета - ұзын бойлы, кең иықты, қысқа юбка мен футболка киген, шашы көк түстi, өте бұлшықеттi қыз. Сұлулықтың өте мүсiндiк бұлшық еттерi күйген қола терiнiң астында шар тәрiздi домалап кеттi. Ол төрттiктiң бейресми көшбасшысы, дегенмен мұнда барлығы iс жүзiнде тең.
  Екатерина да өстi, кең иықты және өте бұлшықеттi қыз, сонымен қатар юбка мен футболка киiп, көктемгi одуванчиктей сары шашты. Және бұлшық етi жағынан бiрiншiден кем түспейдi.
  Елена - күштi және мыс қызыл шашты қыз. Осы төртеуiнiң ең темпераментi және азғыны, сонымен қатар көрнектi және күштi бұлшықеттерi бар. Ол дұрыс емес әрекеттi жақсы көредi және жиi өз қауiп-қатерiмен және тәуекелiмен әрекет етедi.
  Әрине, Ефросиня - шашы қардай аппақ, басқалар сияқты юбка мен футболка киген, бiрақ бұлшықеттерi барынша дамыған қыз.
  Төрт қыздың да аяғы өте ептi, ептi, қайсар. Және олар өздерiнiң ең биiк пилотаждарын көрсетуге дайын.
  Әсiресе, адамдар соғысқа, қылмысқа және басқа да мәселелерге үйренбеген мына заманда.
  . No 1 тарау.
  Элизабет оң аяғының жалаңаш саусақтарымен өткiр қанжар лақтырды. Нысананың үстiнде қалықтап тұрған тiтiркендiргiш жәндiктiң үстiнен ұшып өтiп, тесiп өттi. Ол тура екiге кесiлiп, қанжар жетi санына қадалады.
  Кэтрин твиттерде:
  - Сүйкiмдi!
  Елена менсiнбей күрсiндi:
  - Қанжар, бұл жақсы, бiрақ күш өрiсi мен өлтiрушi гиперлазерге қарсы ол баланың петардасына ұқсайды.
  Евфросин былай дедi:
  - лазер сәулелерi, лазер сәулелерi,
  Жақсы жауынгер үндемей, кiлттердi табыңыз!
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Физикалық күш пен күрес шеберлiгi бәрiн шешетiн жағдайлар болуы мүмкiн. Сондықтан босаңсуға болмайды, қыздар!
  Ғарыш кемесi Ай ғарыш айлағына қонды. Бiр кездерi жансыз, шұңқырлы планетада халық қоныстанды және гүлденген мегаполиске айналды. Түрлi пiшiндегi алып, әдемi ғимараттар бетiн сызып тастады.
  Көшелермен жылдамдықты трассалар ағып жатты. Бiрақ адамдардың көпшiлiгi әуе көлiгiмен саяхаттауды жөн көрдi. Жасанды тартылыс және күш өрiстерi атмосфераны ұстап тұрды. Ал аспан күндiз де жарқыраған жұлдыздарға толы болды. Бұл бiрегей ай пейзажын жасады.
  Толық дерлiк идилия ғарыштық, адамзаттық империяда билiк еттi. Барлық адамдар мәңгi жас және әдемi болды. Қыздар ұлдарға қарағанда бiрнеше есе көп болды.
  Сақалды адам өте сирек кездесетiн нәрсеге айналды. Ал шын мәнiнде әйелдер империяны басқаратын күштi жынысқа айналды.
  Оның үстiне әлi соғыстың иiсi жоқ едi. Айда көптеген ғажайып заттар бар. Мысалы, үш қабатты үйдегiдей алып гауһар тастар жай ғана ғажайып, рахат. Ал алтын жапырақпен, күмiспен, платинамен жабылған және әсiресе құнды, гипералтынның ең жұқа қабатынан жасалған үлкен көлемдегi субұрқақтар.
  Соңғысы әлдеқайда жарқын және әдемiрек және үш күндегi кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқырайды - оны қарапайым алтынмен салыстыруға болмайды.
  Ал ағындар бiр километрге дейiн биiктiкке жетедi және әртүрлi артқы жарықтармен және реңктермен келедi. Және мұның бәрi қандай керемет.
  Кейбiр мүсiндер баклажан, сегiзаяқ және көбелектiң қоспасы сияқты бөтен жануарлардың пiшiнiнде. Немесе ұлу, мүйiзтұмсық және бүркiт арасындағы крест.
  Жалаңаш, бұлшықеттi қыздар мен ұлдардың мүсiндерi де бар. Және де сүйкiмдi көрiнедi.
  Ай керемет жерге айналды. Және бейбiт және сонымен бiрге көңiлдi. Әртүрлi ойын-сауық, тегiн дерлiк аттракциондар қаншама!
  Техникалық тұрғыдан жер бетiнде жұмыссыздық жоқ, бiрақ адамдардың басым көпшiлiгi айына бiр рет түйменi басу сияқты жұмыс үшiн жалақы алады. Барлық жерде роботтар, көптеген электроника бар.
  Ал тауардың жалпы көптiгi бар, ал Гипернет арқылы тiптi еш қиындықсыз тегiн жеуге болады. Оның үстiне, қалай ғана емес, миллиондаған түрлi тағамдары бар мейрамхананың тағамы.
  Басқа тауарлардың құны тиын болып, үнемi арзандауда. Тiптi осындай көне, жартылай ұмыт болған тиын - жарты тиын, полушка - ширек тиын сияқты тиындар да пайда болды.
  Қыздар ғарыш кемесiнiң қарнынан ұшып, Айдың бетiнен ұшып кеттi.
  Әдетте барлығы әуе көлiгiмен саяхаттауды жөн көрдi. Наноботтардың көмегiмен ұшуға болады. Және бұл шын мәнiнде прогресс. Адамдар көшеде сирек жүрдi, тек балалар немесе басқа әлемнен келген сирек туристер.
  Тiптi олар ауаға шықпаса да, бұл адамдарға соқтығысудан қорыққандықтан болды.
  Ұшатын қыздар көп болды. Қыздар көп болса, әдемi ұлдар сирек болса, қандай тамаша.
  Әдiл жыныстың үстемдiгi туралы ертегi әлемi. Әйелдердiң қарындары бұзылмауы үшiн сәбилер инкубаторларда өсiрiледi. Бұл әлемдi одан да керемет әдемi етедi.
  Ал ең қымбат және талғампаз иiссулардың иiсi ауада. Айналасында осындай керемет қыздар бар. Және фигура, денелер және рельефтi бұлшықеттер.
  Дегенмен, олардың фонында да төртеуi ерекшеленедi. Бiрiншiден, олардың бұлшықеттерi үлкенiрек және күрт тартылған және сөзбе-сөз дөңес. Ал қыздардың өздерi басқаларға қарағанда ұзынырақ, кең иықты.
  Айтпақшы, адамдар арасында ер адамдар аз болса, роботтар арасында, оның iшiнде биологиялық, олардың арасында шамамен елу-елу бар. Дегенмен, ер роботтар негiзiнен жас және әдемi. Әйелдер де сақалға аздап үйренбеген және шашы бар еркектердi жақсы көредi.
  Роботтар тиын тұрады және оларды жалға алуға болады. Олардың кейбiреулерi тауарларды ұсынады. Дегенмен, тек туристер ғана күмәндi беттi сатып алады. Көптеген адамдар Hypernet арқылы бәрiне тапсырыс бередi. Бұл арзанырақ және барлық талғамға арналған таңдау бар.
  Көптеген қыздар қымбат әшекейлермен асылып қалды.
  Бiреуi төртеуiне ұшып келiп:
  -Мен сенi бiр жерден көрдiм!
  Элизабет басын изедi:
  - Бiз E-4 мутанттарының командасымыз!
  Қыз шырылдап:
  - Ой, су жанып тұр!
  Елена күбiрледi:
  - Айдан галактикааралық ғарыш кемесi ұрланған, ол туралы не белгiлi?
  Қыз бұрылып, асыл тастарды жарқыратып, iнжу тiстерiн сiлтеп жауап бердi:
  -Оны бәрi айтып жатыр! Гипералтын да ұрланған. Не, қылмыскерлердi ұстайсың ба?
  Кэтрин ән айтты:
  - Бiзден ешкiм жасыра алмайды,
  Бiз тiптi нейтриноларды да ұстаймыз ...
  Бiз сенiң тамағыңа қазық қағамыз,
  Ал асықпай өтiп кетпейiк!
  Элизабет басын изеп, саусақтарымен ұшқын шығарды, ол ұшып, қанаттарын қаққан қардай аппақ көгершiнге айналды.
  Көк шашты қыз атап өттi:
  - Қылмыскер кiм болса да, оны табуымыз керек!
  Олардың жанына жас жiгiт пен екi қыз ұшып келдi. Үшеуi де асыл тастардан жасалған әшекейлер киген.
  Жас жiгiт қуанып:
  - Ең жақсы буйволдар сияқты саусың!
  Елена жiгiттiң мұрнын саусақтарымен ұстап, қатты қысып жiбергенi сонша, ол айқайлады.
  Қызыл шашты викс атап өттi:
  - Бiз кез келген буйволдан күштiмiз!
  Евфросин келiсiп басын изедi:
  - Қазiргi уақытта еркектер кiшiрек! Ал бiз уақытты еске аламыз ...
  Қыз таңдана сұрады:
  - Сiз шынымен мың жастан асқансыз ба?
  Элизабет күлiп жауап бердi:
  - Қартайғанымыз сонша, бұл мүмкiн екенiне ешкiм сенбейдi. Бiрақ бiз Екiншi дүниежүзiлiк соғыста соғыстық. Рас, ол кезде бiз қарапайым қыздар едiк. Және олар сәл кейiнiрек мутант болды. Ал бiз не көрмедiк!
  Қыз шырылдап:
  - Бұл сiздiң жасыңыздың екi мыңнан асты деген сөз! Бұл шынымен керемет!
  Жас жiгiт қорқып күбiрледi:
  - Уау, олар сондай қартайған! Бұл сұмдық!
  Елена жалаңаш саусақтарын шерттi де, жалаңаш өкшесiнен от пульсары ұшып кеттi. Ол арсыз жiгiттiң маңдайынан ұрды. Ол қатты соққы алған соң, артына күлгiн түтiн қалдырып, құлаған жауынгердей ұшып кеттi.
  Ал жас жiгiт өле жаздады, бiрақ бiрнеше робот күш өрiсiн орната алды.
  Елена твиттерде:
  - Тосын, таң,
  Сюрприз аман болсын!
  Элизабет күлiп жауап бердi:
  - Иә, мұнда таң қаларлық ештеңе жоқ! Сiздiң барлық мiнез-құлқыңыз өте болжамды.
  Елена сөйлеп:
  - Мен өзiмнiң өктемдiгiм үшiн жазаланамын! Ал, бiз кемпiрлермiз бе?
  Евфросин твиттерде:
  - Бiз мәңгi жаспыз!
  Кэтрин дiрiлдеп:
  - Қарсыластардың бәрi дiрiлдейдi,
  Шетiнен жоғары гиперплазма...
  Әйелдер ұрысса
  Ұрысқа түспегенiңiз жөн!
  Элизабет үрiп:
  - Бiзге қарсы шыққандардың бәрi - байғұс жаратылыс. Нағыз мутанттар оларды күтуде!
  Бүкiл төрттiк хормен ән айтты:
  Жұлдызды кемелерде бiз толқындар арқылы асығамыз,
  Эфир құйындарында кварктар көбiктенедi...
  Мен өз планетама не жеткiземiн,
  Әлемнiң шексiз кеңiстiгiнiң балаларына!
  Бiрнеше робот қыздарға ұшып келiп, өте сыпайы түрде сұрады:
  - Ешкiмдi өлтiрме, мүгедек етпе. Сендер жақсылықтың құлысыңдар.
  Елена қызыл шашын сiлкiп, жауап ретiнде ән айтты:
  - Жақсылық перiштелерi, екi ақ қанат,
  Әлемде екi ақ қанат!
  Кэтрин алтын шаштарын шайқап, күбiрледi:
  - Немесе ғаламның үстiнде болуы мүмкiн!
  Қыздар күлдi. Олар керемет сұлулар және өте тапқыр болды. Мұндай қыздарға ешбiр әскер қарсы тұра алмайды.
  Жауынгерлер ұшты. Ең бастысы, жұлдызды кеме басып алынған ғарыш айлағының орнын тексеру. Рас, адамдардың бейқамдығын ескерсек, бұл таңқаларлық емес едi.
  Қызыл Елена атап өттi:
  - Олар мұнда бүкiл айды ұрлап кетуi мүмкiн. Бұл менi мүлде таң қалдырмас едi.
  Аққұба Евфросин твиттерде:
  - Мен шебер қолыммен аламын,
  Аспаннан Айға жету...
  Мен төбешiктен пiл жасаймын,
  Ал мен көздi жұмып алмаймын!
  Ал қыздар тек күлiп, күлетiн болады. Олардың күлкiсi себепсiз және ақымақтық белгiсiмен болса да.
  Мiне, галактикааралық зымыран ұшырылатын ғарыш айлағы.
  Ол өте әдемi көрiнетiн. Оның айналасында фонтандардың тұтас бiр каскады бар. Оның үстiне өте күрделi мүсiндерi бар субұрқақтар. Ал гүлдер өте жарқырап өседi - бүкiл вагонның өлшемi.
  Кэтрин күлiмсiреп ән айтты:
  - Барлығы найзағайдай жарқырайды,
  Көптеген қажетсiз сұлулық ...
  Бiрақ айтыңызшы, патшайым,
  Сiз сағатыңызды ауыстырдыңыз ба?
  Ғарыш айлағы алтынмен қапталған және бұл оған мүлдем шынайы емес көрiнiс бердi. Жалпы, Айда алтынды да, гипералтынды да жақсы көретiн. Галактикааралық зымыран тұрған дәл ортасында айна бетi де болды. Өте тегiс және жарқыраған.
  Қауiпсiздiкке келетiн болсақ, олар роботтар едi. Олардың кейбiреулерi лазерлiк қаруы бар үлкен шағалаларға ұқсайтын. Және олар айналдырды.
  Элизабет атап өттi:
  - Бұл жерде сән-салтанат пен хаос көп.
  Кэтрин дiрiлдеп:
  - Бiздiң жүрегiмiзде бiр ғана Отан бар,
  Көптеген галактикаларға таралу...
  Елiм ғасырлар бойы атақ берсiн,
  Олар әлемдi кезiп жүргенде ол туралы армандаған!
  Елена твиттерде:
  - Бiз аз тамақ iштiк, бiрақ көп ән салдық!
  Қыздар алақандарында рұқсат қағаздарын көрсетiп, ғарыш айлағының дәл аумағына кiрдi. Мұнда тағы бiрнеше жұлдызды кемелер тұрды. Олар ашық түстi және әдемi балықтар сияқты болды. Олар әртүрлi асыл тастар мен металдардан құйылған.
  Евфросин ысқырып:
  - Ал айналада көп адам тұрғанда, олар зымыранды қалай тартып алды?
  Оларға ала костюм киген, погон киген төрт қыз ұшып келдi. Олар мемлекеттiк қызмет туралы айтатын етiк киген.
  Полковник киiмiн киген бiреуi:
  - Сәлеметсiздер ме, төртiншi Е тобы. Сiз тергеу жүргiзiп, қылмыскерлердi таза сутегiге апаруға дайын екенiңiздi көрiп тұрмын.
  Элизабет жымиып:
  - Бiзге анықтамалар керек. Атап айтқанда, галактика аралық жұлдызды кеменi басып алудың бейнежазбасы бар ма?
  Полковник қыз күрсiнiп жауап бердi:
  - Өкiнiшке орай, бейнежазба сақталмаған. Бiр қызығы, барлық бағыттаушы жүйелер мен қауiпсiздiк роботтарына гипервирустар әсер еттi. Және бұл өте қауiптi болып шықты. Олар барлық жүйелердi өшiрдi.
  Елена ысқырды:
  - Апыр-ай! Бұл квазар!
  Евфросин түзетiлдi:
  - Керiсiнше, тiптi пульсарға қарсы!
  Полковник қыз бейкүнә жымиып басын изедi:
  - Жағдай, әрине, осындай тығырыққа тiрелген едi. Бiз қазiрдiң өзiнде тергеу жүргiздiк. Бiрнеше қыздар мен ұлдар ғана смартфондарына жазба жасай алды. Және бұл қандай да бiр түсiнiксiз болды. Ал наноботтар зақымдалды!
  Элизабет жаман күлiмсiреп:
  - Ол түсiнiктi! Мұнда қандай да бiр ұйым жұмыс iстейдi. Ал ұйым күштi.
  Елена өз нұсқасын айтты:
  - Шетелдiктердiң барлау қызметтерi ше? Олардың да бұған қатысы болуы мүмкiн бе?
  Полковник қыз басын изедi:
  - Мұны да жоққа шығармаймыз. Бiрақ бiздiң галактикада адамнан технологиялық жағынан жоғары бiрде-бiр бөтен күш жоқ. Мен тiптi айта кетейiн, оның үстiне бөтен өркениеттердiң ешқайсысы технология жағынан адамдарға тiптi жақындамайды.
  Кэтрин твиттерде:
  - Адамзаттың темiр технологиясы бар,
  Әрине қажет және өте пайдалы...
  Бiрақ жалаңаяқ қыздар бокспен айналысады,
  Өйткенi, шайқастағы үлкен шығарылымдар жалғасуда!
  Евфросин әнiн аяқтады:
  Менiң ойымша, адамдар ертегiмен қоштаспайды,
  Және олар мәңгiлiк шынайы достар болып қала бередi!
  Полковник әйел голограмманы қосты. Айдың үстiнде ұшып бара жатқан галактикааралық ғарыш кемесi сұлбасы пайда болды. Содан кейiн ол сиқырдың әсерiнен мүлде жоғалып кеттi.
  Элизабет күлдi, бiрақ оның жақұт көздерi мұңайып, дауысы күмiстей естiлдi:
  - Әрине, вакуум! Шамасы, бiз жердегi технологиялардан жоғары технологиялармен айналысамыз. Мұны кiм ұйымдастыра алады?
  Елена ұсынды:
  - Көршi галактиканың кейбiр дамыған өркениеттерi. Әркiм өзiнiң бәсекелестерiн интеллект жағынан көргiсi келмейдi!
  Кэтрин ысқырып:
  - Егер солай болса, бiз өзiмiздi көршi галактикаға апаруымыз керек. Бұл өте қызық, бiрақ мәселе оған қалай қол жеткiземiз?
  Евфросин ұсынды:
  - Термопреон синтезiн қолданып өз зымыранымызды жасайық, соншалықты үлкен емес, бiз жоғары жылдамдықпен ұша аламыз.
  Полковник қыз басын изедi:
  - Төртеуiңiз туралы мультфильмдер көрдiм. Тiптi сiздердiң қатысуымен ойындар да бар. Айтыңызшы, сiз өмiрiңiзде бiр рет болса да қорқып көрдiңiз бе?
  Элизабет шынайы жауап бердi:
  - Бұл бiр емес, бiрнеше рет болды! Атап айтқанда, мен фашистiк тұтқында болдым, бұл жай ғана қорқыныш емес, тiптi, мүмкiн, одан да көп!
  Елена мақтана:
  - Мен де Сталин лагерiнде, атап айтқанда жасөспiрiмдер колониясында болдым. Ал тергеушiлер менi қорқытып, ұрып-соқты. Ол тек күресiп қана қоймай, аймақты таптады. Мiне, мен ең озықпын!
  Кэтрин қарсылық бiлдiрдi:
  - Мен де балалар колониясында болдым, мен аймақта болдым, егер Еленаның ата-анасы болса, онда мен жалпы балалар үйi болдым! Сондықтан қайсымыз салқын екенi белгiсiз.
  Евфросин күлдi де:
  -Бiрақ мен сендердiң ең үлкендерiңмiн. Және ол азамат соғысында күресе алды. Бұл, кейбiр жағынан, Ұлы Отан соғысынан да салқын. Онда әр түрлi мемлекеттер мен халықтар соғысты. Азамат соғысы кезiнде: ағасы ағасына, әкесi баласына қарсы шықты. Ал бұл одан да сорақы.
  Полковник қыз сұрады:
  - Нелiктен сiзде Элизабет деген бейресми көшбасшы бар?
  Елена шынайы жауап бердi:
  "Ол технологияны бәрiмiзге қарағанда жақсы түсiнедi". Дегенмен, екi мың жылдан астам уақыт iшiнде бәрiмiз көп нәрсенi үйрендiк. Бiрақ ол бұл мәселеде әлi де данышпан.
  Евфросин ән айтты:
  - Бiз бәрiмiз аздап, бiрдеңе және әйтеуiр үйрендiк.
  Мутант қыздар жан-жағына мұқият қарады. Және олар робот-күзетшiлердi өз көздерiмен нұрландырды. Қыздар тiптi гамма диапазонында көре алды. Бiрақ бiз роботтардың, жалпы алғанда, жақсы жұмыс тәртiбiнде, өте мобильдi және заманауи екенiн көрдiк. Атап айтқанда, процессорлар кәдiмгi фотондармен салыстырғанда тиiмдiлiк пен өнiмдiлiкте бiрқатар артықшылықтарға ие болған unter-фотондар арқылы үдеткiш болды.
  Алайда Элизабет атап өттi:
  - Ультрофотонды процессор әлдеқайда тиiмдi және жылдамырақ болар едi!
  Полковник қыз сұрады:
  -Не, сен де солай iстей аласың ба?
  Қыз күлiп жауап бердi:
  - Ғаламда мүмкiн еместiң бәрi мүмкiн, өзгермейтiн арманмен өмiр сүру ғана емес!
  Елена дiрiлдеп:
  - Бiздiң өнертапқыш өзiн никельге айырбастайды. Жақсырақ ән айтайық!
  Кэтрин менсiнбей күрсiндi:
  - Қылмыскерлердi ұстағанда ән саламыз!
  Евфросин тапқырлықпен атап өттi:
  - Ән айтуды үйрет, ән айтуды үйрет,
  Ал аю сенi алқымнан алады!
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Мен бiрдеңенi көрiп тұрмын. Бiр-екi робот компьютерлiк вирустарды алып жүрдi. Және өте белсендi.
  Полковник қыз сұрады:
  -Ал бұл ненi бiлдiредi?
  Элизабет сыбырлады:
  - Бұл жалғыз шабуыл болмауы мүмкiн. Ал қылмыскер адамның техникасы туралы көп бiлетiнi.
  Екатерина атап өттi:
  - Бiрақ бұл жұмысымызды жеңiлдетедi. Дәлiрек айтқанда, барымташыларды iздеу.
  Елена күлдi:
  - Қалай ойлайсыз, бұлар көршi галактикадан келген қонақтар емес пе? Ал мен серуендеуге өте қуаныштымын.
  Евфросин ән айтты:
  Галактика, галактика, галактика,
  Мұның бәрi математика,
  Ал романтика керемет болады!
  Элизабет күбiрледi:
  - Қорытынды жасауға әлi ерте!
  Полковник әйел гипералтынның кiшкене бөлiгiн алып, командаға тапсырды. Ол кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқырайды. Сұлулығы жағынан теңдесi жоқ металл.
  Және ол күлiмсiреп:
  - Гипералтынның өзiндiк энергиясы бар, мұндай үлкен бағалы металдың жинақталуын ультракравио-радарлар анықтай алмайды. Менiң ойымша, бұл сiзге ұрлаушыларды табуға көмектеседi.
  Элизабет сұрады:
  - Не, кеңiстiктi сканерлеу ештеңе бермедi ме?
  Полковник қыз құлықсыз жауап бердi:
  - Жоқ, әлi ештеңе!
  Елена жымиып:
  - Бiртүрлi екен. Бiз кем дегенде бiр нәрсенi ашуымыз керек едi! Өйткенi, гипералтын осындай металл... Оның техномагияның ерекше түрi бар.
  Әйел офицерлердiң бiрi былай дедi:
  - Ұрлаушылардың технологияның дамығаны сонша, шынымды айтсам, олардан аздап қорқамын. Егер олар Жер планетасына қайтадан соққы берiп, жалпы адамзатты құртуға тырысса ше!?
  Евфросин күрсiнiп:
  - Адамдықтан еркектiк принцип жойылып барады. Еркектер көбеюдi тоқтатады, ал барларды ендi еркек деп атауға болмайды. Олар балалар сияқты сәбилер.
  Елена басын изедi де:
  - Ерте ме, кеш пе, бұл адамзаттың өлiмiне әкеледi! Сонда да, қыздар, бұл керемет, бiрақ жетекшi, күресушi күш бәрiбiр ер адамдар болды!
  Полковник қыз басын изеп:
  - Ертеде ер адамдар қыздарды ұрып-соғып, мазақ ететiн, жәй ғана садист болған. Ал қазiр толық үйлесiмдiлiк орнады. Ал өзiңiзге ұнамай ма!?
  Элизабет жауап бердi:
  - Жастық шағымыз басқа заманда өттi. Өмiрдiң алғашқы жүз жылы ер адамдар қандай болу керектiгi туралы басқаша түсiнiк бердi! Мүмкiн мен көне болып көрiнетiн шығармын, бiрақ әйелге әлсiз және әлсiз еркек қажет емес!
  Елена қызу ән айтты:
  -ешкiмге айтпаймын
  Мен роботты жақсы көремiн
  Мен роботты жақсы көремiн!
  Ал мен адамды тiрiдей суға батырамын!
  Иә, расында да мұндай спектакль күлкiлi болды.
  Алайда Элизабет пен оның командасы ғарыш айлағын зерттеудi жалғастырды. Бiрiншiден, ұрлағандар кiм болса да, артында iз қалдыруы керек едi. Ал қыздар кеңiстiктiң үлгiсiн iздедi. Және олар күш сызықтарының кернеуiн сезiнуге тырысты.
  Алайда Елена орнынан ән айта бастады:
  Мен тамаша детективпiн
  Маған көмек керек емес...
  Мен тiптi безеу таба аламын
  Пiлдiң денесiнде!
  Макакаға қарағанда ептi
  Өгiзден де қатты...
  Ал иiс сезiмi ит сияқты,
  Ал көз қырандай!
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Бiзбен салыстырғанда қыран соқыр дерлiк, ал ит... Мұнда бiр нәрсе бар. Ұрлаушылар iс жүзiнде ешқандай iз қалдырған жоқ, бiрақ ауадан балалық иiс шығады!
  Кэтрин басын изедi:
  - Мүмкiн! Бiрақ балалар мұндай нәрсенi жасай алмайды. Сiрә, бұл өте дамыған шетелдiктер. Мұндай технологиялық дамыған және құпия ұйымның адамдар арасында болуы мүмкiн дегенге сену қиын.
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Мұндай ұйым бұрыннан бар едi, оған қарсы күрестiк. "Спектр" есiңiзде ме?
  Елена күлдi де:
  - Термокварк бомбаларын ұрлағандар осы ма? Ал олар жоғарғы координаторды жарып жiбергiсi келдi ме? Иә, қызық болды!
  Евфросин былай деп атап өттi:
  "Ал мен үшiн ең қызығы сол соғыс кезiнде жалаң аяқпен немiстерге граната лақтыруды үйрендiм. Және бұл ер адамдарды таң қалдырды!
  Элизабет келiскендей басын изедi:
  - Иә, аяқпен қолмен қарағанда әлдеқайда әрi дәлiрек лақтыруға болады! Бұл өте күштi және ұзын бұлшықет. Мұны мутацияға дейiн де жасай аласыз ба?
  Евфросин басын изедi:
  - Мен жасап көрдiм! Жалпы, бiз басында басқаша күрестiк. Содан кейiн бiз танкте кездестiк. Қайта тарап кеткенше бiраз уақыт жалғыз экипаж болдық.
  Полковник қыз сұрады:
  - Қалай шайқасқаныңыз туралы толығырақ айтып берiңiзшi? Бұл өте қызық!
  Елена күбiрледi:
  - Кино көру! Онда бәрi түрлi-түстi және бiздiң қатысуымызбен көрсетiледi.
  Ефросиня атап өттi:
  - Бiздiң әлем, айта кету керек, соншалықты тыныш және онда ауыр қылмыстар аз жасалған, фильмдердегi және виртуалды ойындардағы ерлiгiмiз шындыққа қарағанда миллион есе көп! Бiз кереметпiз, мультфильмдер сияқты, ниндзя тасбақалары сияқты болдық!
  Елена күлдi де:
  - Иә, бiз туралы фильмде. Сонда да оларды көшеде бәрi тани бермейдi.
  Полковник қыз былай деп жауап бердi:
  - Миллиард адамның iшiнде тек бiреуi ғана ауыр жұмыспен айналысады. Сонымен, үздiксiз ойын-сауық пен ләззат және нағыз ерлердiң толық дерлiк болмауы. Қыздар бос жүргендiктен есiнен танып қалады.
  Кэтрин ән айтты:
  - Қыздар, қыздар,
  Тынымсыз тағдыр...
  Бiрақ неге күштiрек болу үшiн
  Бiзге қиындық керек!
  Элизабет атап өттi:
  - Бұл үлкен ойынның басы ғана. Бiр түсiнбейтiнiм, балалық шақтың иiсi қайдан шығады? Мүмкiн, шын мәнiнде, бұл вундеркиндтердiң бiр түрi шығар?
  Евфросин ұсынды:
  - Егер олар уақыт машинасын пайдаланса ше!?
  Элизабет тым сенiмдi емес:
  - Уақытпен саяхаттауға табиғат заңдары тыйым салады!
  Екатерина атап өттi:
  - Бiрақ та табиғаттың барлық заңына қайшы, iзiн қалдырмай, тапа-тал түсте зымыран ұрлау. Сонымен қатар, көптеген ғалымдар преондардың синтезi процесiн тудыру мүмкiн емес деп есептедi. Бiрақ фактiлер бипреондардың да бар екенiн айтады, мүмкiн бiздi әлi көптеген жаңалықтар күтiп тұр.
  Елена қуана ән айтты;
  О, қаншама тамаша жаңалықтар аштық,
  Кенеттен бiр сәт ағартушылық әкеледi...
  Ал тәжiрибе, қиын қателiктердiң ұлы,
  Ал данышпан - парадокстардың досы!
  . No 2 ТАРАУ.
  Қыздар тергеудi жалғастырды. Олардың жанына полиция киiмiн киген тағы бiрнеше ару мен бiр жас жiгiт ұшып келдi. Рас, оның бiрде-бiр шашы жоқ, жас, нәзiк жүзi болды және ол қыздардан iс жүзiнде ерекшеленбейдi, әсiресе ұзын, ақшыл шашымен. Адам еркектерi еркектiк қасиетiн мүлде жоғалтқан. Қырынғысы келмей, сыртқы келбетi жасөспiрiм, рухы сәби сияқты болып кеттi. Дегенмен, мұқият қарасаңыз, фигурада да айырмашылық бар. Ұлдар өте жақсы денелi және бұлшықеттi, сонымен қатар әдемi.
  Елизавета екi рет ойланбастан түскi асқа тапсырыс бердi. Ал сол жерден биоплазмалық тағамға тапсырыс беру арқылы Hypernet желiсiнде тегiн жеуге болады. Бұл өте дәмдi, пайдалы және жоғары калориялы. Және ол өте әдемi көрiндi.
  Мутант қыздар үстелдерге жайғасты. Ас құралдары жарқыраған алтын болды, тамақпен бiрге ультраматрикс арналары арқылы жеткiзiлдi.
  Элизабет шанышқыны саусағымен алып, оны жаңа пiскен кактус диплодокус етiнiң тiлiмiне шаншып:
  - Тамақ тегiн болғаны өте жақсы!
  Полковник қыз былай дедi:
  - Барлығы емес. Кейбiр тағамдар, әсiресе табиғи, сирек кездесетiн ет түрлерiнен жасалған тағамдар ақшаға сатылады.
  Елена күлдi де:
  - Әсiресе Стрелец шоқжұлдызының табиғи айдаһар қаны! Күштi интоксикация әсерi бар. Және бұл миға тиедi!
  Кэтрин твиттерде:
  - Отан көз жасына сенбейдi,
  Зұлым айдаһарға соққы берейiк!
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Шерлок Холмс қылмыстың нақты жүзеге асуы туралы гипотеза алға тартудың қажетi жоқ екенiн айтқанымен, әлi фактiлер жеткiлiксiз. Сонымен, бұл жағдайда тергеушi өз болжамына фактiлердi түзетуге кiрiседi. Бiрақ, соған қарамастан, бiз тағы бiрнеше ой айта аламыз ба?
  Евфросин иығын көтерiп:
  - Бiр қарағанда, бiз өз дамуында жердегi, дәлiрек айтсақ, адамнан асып түсетiн өркениетпен айналысып жатқан сияқтымыз. Бiрақ бұл жалған iз болуы мүмкiн.
  Полковник қыз атап өттi:
  - Технологиялық артықшылығы бойынша Жерден жоғары өркениет қорқынышты қарсылас болуы мүмкiн. Бұл туралы ойлаудың өзi қорқынышты!
  Жас офицер сықырлап:
  - Бiздiң iстерiмiз қара!
  Элизабет күрсiнiп жауап бердi:
  - Қалай болғанда да, ұрлаудың барлық видеосын мұқият зерделеу керек. Сондай-ақ Hypernet бұлтын сканерлеңiз. Және бұл да өте қиын және шынайы шешiм болмақ. Бiрақ ол жерде зымыран ұрыларының iздерi болуы мүмкiн.
  Елена сұрады:
  - Қалай ойлайсыз, адамдар осылай жасады ма?
  Элизабет басын изедi:
  - Сiрә, адамдар!
  Мен жердегi адамдардың барлығын адам деп атауға болмайды деп ойладым. Мысалы, он үш жас шамасындағы бiр баланың өкшесiн полицейлер екiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде алаумен өртеп жiберген. Содан кейiн олар да баланың жалаңаш кеудесiне бес бұрышты жұлдыз тәрiздi қызып тұрған темiрдi жағыпты.
  Олар шынымен баланы құтқарып қалды. Бiрақ кеудесiндегi жұлдыз тәрiздi күйiк қалды. Олар сондай-ақ оның бiрнеше жалаңаш саусақтарын ыстық қысқышпен сындырып үлгердi. Бiрақ бақытымызға орай, олар бiрге өстi. Бiрақ бұл қаншалықты ауыр болды!
  Бiрақ бұл жалғыз жағдайдан алыс.
  Он төрт жас шамасындағы бiр қызды жалаңаяқ суықта айдап әкеттi. Содан кейiн олар жалаңаш өкшесiн ыстық пешке қойды.
  Ал Елена Гипернеттiң үстiнде гауһар қабығы бар тасбақаға және ананас, қырыққабат, шабдалы және шоколадты пончиктiң гибридтi тамаша сорпаға тапсырыс бердi - бұл өте дәмдi.
  Қызыл мутант қыз ән айтты:
  -Алдымен тамақтың көзiне қараймыз,
  Содан кейiн, бiз бәрiн жеймiз!
  Екатерина атап өттi:
  - Сондықтан мен ойлаймын, мүмкiн ғарыш кемесiн роботтар ұрлап кеткен шығар?
  Элизабет сұрады:
  - Нелiктен роботтар?
  Сары шашты қыз әндедi:
  Егер адам құлап қалса,
  Егер адам арқанының соңына жетсе,
  Қайтадан жабайыға айналды
  Жаңа Boss роботы пайда болды!
  Евфросин басын изедi:
  - Бiз сияқты ер адамдарда роботтардың билiктi басып алғаны таң қалдырады!
  Жас жiгiт сықырлап:
  - Ал еркектер неге жаман?
  Элизабет ән айтты:
  - Барлық еркектер әлсiз,
  Олардың барлығы бала сияқты...
  Қыз оларды көтере алмайды,
  Бұл планетада қызықсыз!
  Полковник қыз қарсылық бiлдiрдi:
  - Серёжаны ренжiтудiң қажетi жоқ! Ол бiр түнде екi-үш ондаған әйелге қызмет ете алады - ол тырысады, бiрақ оған оңай емес!
  Елена күлдi де:
  - Бұл жағдайда вибратор мен биороботты қолданған дұрыс!
  Ал қыздар хормен ән айтты:
  Прогресс қаншалықты алға жылжыды?
  Бiрақ бұрын-соңды болмаған кереметтер,
  Галактикалар шетiне жеттi,
  Дөрекi жаттығулардан қашпаңыз!
  Серёжка ауыр күрсiндi де:
  - Олар менi шынымен есiнен шығарды! Бұл, әрине, биороботтармен жақсы болар едi!
  Қыздар күлдi. Және олар жас жiгiттi жан-жағынан сипап, тiптi бұлшық ет денесiн шымшып та қалды.
  Иә, қызық дүние. Ерлер үшiн жұмақ сияқты көрiнедi, бiрақ ер адамдар үшiн мұндай шиеленiс бар және олар сөзбе-сөз шаршады.
  Кэтрин өз нұсқасын бiлдiрдi:
  - Әлде мұны шынымен ер адамдар жасаған шығар? Бiз айдап өтiп, қинағанымыз ба? Мұндай шамадан тыс жүктемеден құтылу үшiн олар оны алып қашып кеттi!?
  Елена күлiп жiбердi.
  - Керемет нұсқа! Жақсы, бұл өте керемет көрiнедi! Еркектер қыздардан қашады!
  Ал қыз танауы арқылы ысқырып жiбердi, ол орындағанда өте керемет көрiндi.
  Евфросин былай дедi:
  Дүниеде әйелсiз өмiр сүру мүмкiн емес, жоқ,
  Оларда мамырдың күнi, оларда махаббат таңы...
  Полковник қыз тiсiн сiлтеп:
  - Ер адамдарсыз мүмкiн бе?
  Элизабет күлдi:
  - Әйтеуiр, оларсыз да жүремiз. Бiрақ бiз күштi жынысты ағызуды тоқтататын кез келдi.
  Қыздар күлдi. Және олар тамақ жей бастады, яғни жақтарымен жiгерлi жұмыс iстей бастады. Оларды қоршаған әлем әдемi болып көрiндi. Элизабет, мысалы, жынысты ауыстыру туралы сөз болғанда, қандай да бiр себептермен көбiрек ер адамдар әйел болғысы келедi деп ойлады, ал керiсiнше емес пе? Ер адам болған әлдеқайда жақсы сияқты көрiнгенiмен. Мысалы, бала туып, бала көтерудiң қажетi жоқ, ал үй шаруасы әлдеқайда аз. Жалпы, әйел болу өте қиын, ал олардың жалақысы мен зейнетақысы ерлерге қарағанда төмен. Бұл шын мәнiнде жиырма бiрiншi ғасырда болған кереметтер. Содан кейiн еркек жынысы толығымен дерлiк жойылды.
  Кэтрин: "Мұндай қылмысты кiм жасады?" деп ойлады. Нелiктен олардан балалық иiс шықты? Мұның не қатысы бар?
  Сонымен қатар, тағы бiр нәрсе сезiлдi, бiрақ ол толығымен анық емес және сонымен бiрге таныс болды.
  Қыз банан елiктiң бiр бөлiгiн үзiп алып, жемiс дәмi бар шырынды еттiң дәмiн татып шайнады.
  Сонда ол ән айтты:
  Мен саған жалғыз сенемiн
  Шерлок Холмс...
  Сiз шығынды санай алмасаңыз да,
  Шерлок Холмс!
  Элизабет күлiмсiреп атап өттi:
  - Сенгiң келсе де, сенбесең де тыл түскi асқа жауға аттанады!
  Ал қыздар тiстерiн шымырлатып күлдi. Және олар жылтыратылған айналар сияқты меруерт және жарқыраған. Бұл шынымен де өз сыныбын көрсететiн қыздар.
  Полковник қыз сұрады:
  - Ендi не iстейсiң?
  Елена ұсынды:
  - Куәгерлерден сұхбат алайық! Бұл өте керемет болады.
  Элизабет атап өттi:
  - Бұл тым көп уақытты алады. Сiз одан да маңызды және тиiмдi нәрсе ұсына алмайсыз ба?
  Евфросин твиттерде жазды:
  - Ең дұрысы - Юпитерге ұшқан. Күн жүйесiндегi ең үлкен планета, сондықтан көп көңiл көтерiңiз!
  Елена ән айтты:
  - Юпитер - патша планетасы,
  Ол күн сәулесiн түсiредi ...
  Ұлы ерлiкпен асқақтаған,
  Бiзбен бiрге нұрлы болыңыз!
  Мутант қыздар хормен ән айтты:
  - Өмiр деген күлкiлi қателiк,
  Өрмекшi жаншып кеттi...
  Лабиринттен шығудың жолы бар
  Кез келген тұйықтан!
  Бiз тiптi кварктарды сындырамыз,
  Тiптi дiни қызметкер де құтқарылмайды...
  Қыздар ұрыстан қашпайды,
  Бiз сұлулар легионымыз!
  Елизавета iнжу тiстерi жылтырап, теңiз түбiнен шыққандай шырылдады:
  - Бiз бәрiн таба аламыз,
  Теңiз түбiнде...
  Жиырмадан аспайды
  Батырға ұқсайды!
  Ал жауынгерлер күлiп жiбердi!
  Осыдан кейiн олар қайтадан жақтарымен жiгерлi жұмыс iстей бастады.
  Елена қыз балалар колониясында дәнекерлеудi қалай үйренгенiн есiне алды. Мемлекет шығарған ағаш аяқ киiмдi кигеннен гөрi, жалаң аяқ жүрген дұрыс. Оның үстiне қыста да үйренгеннен кейiн балалардың аяғы әрең-әрең тоңады. Колониядағы тамақ әлi де жақсы болды, ересек тұтқындарға қарағанда жақсы болды. Бiрақ олар ересектер сияқты жұмыс iстедi - күнiне он екi сағат, тiптi төрт сағат оқыды. Яғни, бос уақыт мүлдем болмаған. Рас, жұмыс iстеп жүргенде қыздар жалтаруға тырысты. Кейде жаңбыр жауды. Және олар дәнекерлеу үшiн қолдан жасалған карталармен ойнады.
  Қызыл шашты Елена достарын алдауды және ұруды тез үйрендi. Сондықтан оған тамақ жеткiлiктi болды. Кейде тiптi мереке күндерi де қамаудағы балаға кәмпит пен кәмпит беретiн.
  Ал соғыс кезiнде америкалықтар да азық-түлiк жiбердi. Сондай-ақ консервiлер мен тәттiлер мен шоколадтар болды. Сондай-ақ олар шикiзат, құрал-жабдықтар, көлiктер жеткiздi.
  Америкалық ұшақтардың iшiнде Airacobra ең жақсы деп танылды. Ол төрт пулемет пен қуатты 37 мм пневматикалық зеңбiрекпен қаруланған. Бiрақ бiр ұшқыш американдық Айракобра кеңестiк Яктан жақсырақ дегенi үшiн лагерьде он жыл болды. Дегенмен, бұл солай.
  Елена да тiлiн тыймай, соғыс кезiнде тұтқынға алынып, жазалау камераларына ауыстырылып, өкшесiнен сойылмен ұрып-соғады. Ал фашистер менi тұтқында азаптады.
  Иә, олардың бұрындары бай өмiр сүрген. Олар Ұлы Отан соғысымен қатар Корея, Вьетнам, Куба, Ауғанстан, Ирак, Шешенстан, Сирия елдерiнде соғысқан. Бiрақ олар Украинада соғысудан принциптi түрде бас тартты. Оларға ағайынның қаны болмайды деп.
  Қыздар өмiрде көп нәрсенi басынан өткердi. Шынымды айтсам, олар қызықты оқиғаларды қалаған жоқ. Рас, соңғы бiрнеше онжылдық тым сабырлы болды.
  Болашақта, жалпы, әсiресе әйелдер көп болған кезде, өмiр тыныш бола бастады.
  Бiрақ, мысалы, ғарыштық қарақшылар болды. Атап айтқанда, олар бiр рет алтын мен гипералтын керуенiне шабуыл жасады. Қыздар оларды қуып келе жатты. Қарақшылардың көпшiлiгi масаның кенелерi болды. Мүмкiн, әлемдегi адамдардан гөрi агрессивтi бiрнеше нәсiлдердiң бiрi. Олар тiптi өз планетасын ядролық соғыспен жойды.
  Масаның кенелерi адамдардың жалғыз басты мәселесi болды. Бақытымызға орай, олардың саны аз болды және олар қарақшылықты жақсы көрдi. Кейде олар хакерлiк шабуылдар жасады. Мұнда гномдар оларға көмектестi. Бұл жарыс, жалпы, бейбiтшiлiктi сүйетiн және саны аз, бiрақ шынымен ақшаны жақсы көредi.
  Әлемде эльфтер де бар. Бiрақ олардың саны да аз, олар орта ғасырларда қалып қойған. Эльфтар, әрине, әдемi, қартаю емес - мәңгiлiк жас денелерi бар, алайда, өлмейтiн емес - үш жүз немесе төрт жүз жыл және соңы. Бiр қарағанда олар ақымақ емес, есте сақтау қабiлетi жақсы, тез санап, тез жазады. Бiрақ соншалықты өнерсiз. Олар тiптi бу қозғалтқышы туралы ойлаған да жоқ - олар желкендi қайықтарда жүзiп, ату кезiнде қарапайым қаруларды қолданды, олардың негiзгiлерi әлi де садақтар немесе, ең жақсысы, арбалеттер болды.
  Олардың деңгейi, ең жақсысы, адамдар арасында XVI ғасыр болды. Бiрақ эльфтер гномдар сияқты адамзаттан әлдеқайда үлкен.
  Қандай да бiр себептермен адамдарда технологияға деген ерекше талант бар. Тiптi адамдардың жойылуы да прогресске кедергi бола алмады.
  Мутант қыздар әртүрлi дәмдi тағамдарды, соның iшiнде велосипед, трактор мен қарбыз гибридiн және шоколадпен қапталған кальмарды аяқтады.
  Тағам өте дәмдi болды, қыздар тiптi ән айтты:
  Ғарышта болған бақытты,
  Бақытты бұрышта...
  Қайғы туралы ойламайды -
  Қолында бiр шелпек шараппен!
  Әрине, олар да шарап iшкен. Өте тәттi, дәмiне жағымды, қуаттандыратын, бiрақ мас қылмайтын.
  Мутанттық жауынгерлер ғарыш айлағынан ұшып, керi қайтты. Олар HyperInternet-тi сканерлеп, смартфондарды тыңдай бастады.
  Елена атап өттi:
  - Миллиондаған смартфондар, дәлiрек айтқанда миллиардтаған! Бағдарлама оларды жақсырақ тексерсiн!
  Элизабет басын изедi:
  - Бұл өте орынды идея. Бағдарлама ең жетiлдiрiлген болса да, сiздiң көзiңiздi алмастыра алмайды.
  Екатерина атап өттi:
  - Барлығында адамдарды алмастыратын - роботтар. Бiрақ олар ойлап табуды әлi үйренген жоқ.
  Евфросин байыпты түрде:
  - Бiрақ үйренсең, бұл биологиялық өркениеттiң ақыры болады.
  Қыздар Hypernet-те гиперплазмалық түрде iздеу жүйесiнiң бағдарламасын iске қосты. Ал бiз смартфондар мен басқа құрылғыларды тыңдай бастадық.
  Елена кем дегенде тағы оншақты бағдарламаны iске қосуды және наноботтарды сынауды ұсынды.
  Бұл идея ең ақымақ емес едi. Жауынгерлер виртуалды кеңiстiктi тарай бастады. Және басқа түрлерi.
  Елена кiнәлi кiм болуы мүмкiн деп ойлады. Мүмкiн, бұл жұлдызды кеменi жасаған адам ұрлауға қатысқан болуы мүмкiн. Не болды? Мүмкiн, қандай да бiр себептермен, басқа галактикаларға ұшуға ниет болды немесе дизайнердiң қызғанышы мен қызғанышы болды.
  Айтпақшы, бұл жерде кiм жұмыс iстегенi туралы ақпаратты тексеру керек.
  Қыз сканердi қосып, деректердi тыңдай бастады. Осы уақытқа дейiн барлығы ұрлаудың көрiнбейтiн және нақты iзi жоқ екенiн көрсеттi.
  Бұл галактикааралық зымыранның бiрнеше ондаған конструкциялары болды. Олардың шамамен бестен бiрi ер адамдар. Олардың әлi де әйелдерге қарағанда математика мен инженерияға бейiмдiлiгi бар. Олардың ғалымдар арасындағы пайызы өмiрдегiден әлдеқайда жоғары. Ал ұлы ғалымдардың iшiнде одан да жоғары.
  Сондықтан әйелдер еркектердiң жойылып бара жатқанына алаңдайды. Төсекте оларды биоробот немесе вибратор алмастырады, бiрақ роботтар ғылымда әлi күштi емес. Ойындарды әлi ойлап табу мүмкiн болмаса немесе кiшкене нәрсе болмаса. Бiрақ адамдар маңызды жаңалықтар ашады.
  Елена оның ойын болжап, былай дедi:
  - Кейде мен адам болып тумағаныма өкiнемiн!
  Элизабет күлiп жауап бердi:
  - Иә, мен де. Менiң миллиондаған балам болуы мүмкiн. Және бұл жаңа, жоғары жарыс болар едi.
  Кэтрин жалаңаш саусақтарымен тиынды лақтырып, ұстап алды. Содан кейiн ол ұшып бара жатқан шыбынды құлатып, оны қайтадан лақтырып жiбердi. Осыдан кейiн ол твиттерде:
  - Торғай жақын болса,
  Бiз мылтықты көздеймiз...
  Шыбын болса, шыбынға соқ,
  Оны мылтықпен алыңыз!
  Елена менсiнбей күрсiндi:
  - Торғайларды зеңбiрекпен ату тым ысырап!
  Евфросин басын изедi:
  "Ал пiлге түйiршiк атудың мәнi жоқ!"
  Қыздар оны алып, ән айтты:
  Жалғыз болсаң жаман екен, мұңайғандай
  Сен жалғызсың, ал жауларың легион...
  Тiптi пiлдi де қате жеуi мүмкiн,
  Егер бiр миллионнан астам төсек құрттары болса!
  Осылайша, қыздар Hypernet-те тағы бiрнеше iздеу бағдарламаларын iске қосты. Және бұл өте қызықты болды.
  Осыдан кейiн олар Айдан алысқа ұшып кеттi. Бiз ғаламшарға ғарыштан қарадық.
  Оның басым бөлiгi қазiрдiң өзiнде салынған. Және керемет, әдемi ағаштар өстi. Ал ағаштарда үлкен, түрлi-түстi бүршiктер бар. Жалпы әйелдер гүлдердi жарқын және түстерге толы болған кезде жақсы көредi. Кейбiр бүршiктерде жапырақшалардың өзiндiк жеке үлгiсi болды.
  Елена қуана ән айтты:
  -Ай планетасы қандай әдемi,
  Iнжу, лағыл тәждер сияқты...
  Бiздi қыздар бұрышта қыспаңдар,
  Бiз сондай мықты жауынгермiз!
  Ал қызыл шашты патшайым вакуумда шың сияқты иiрiлдi. Қыздардың планеталар арасында ұшуға мүмкiндiк беретiн арнайы костюмдерi болды. Сонымен қатар, мутанттар ғарышта және қорғаныссыз вакуумда болудан қорықпады.
  Олар қарапайым адамдар емес.
  Елена олардың алдымен жалаңаш табанына май жағып, сосын жалаңаш өкшесiн мангалмен қуырғаны есiне түстi. Бұл қаншалықты ауыр. Айқайламау үшiн өзiн шөл далада жалаңаяқ соғысып жатқандай елестеттi. Және, мысалы, ол Джулиан Джулианды құтқарады.
  Шынында да, егер Джулиан жетпiс жыл өмiр сүрсе, христиандық мәңгiлiкке жойылып кетуi мүмкiн едi. Оның үстiне бұл сенiм парадоксальды. Айқышқа шегеленген байғұсты Құдiреттi Құдай деп есептеңiз.
  Прогресс дамыған сайын адамдардың басым көпшiлiгi адамды басты Құдай ретiнде қарастыра бастады. Мысалы, ғаламдағы адамдар - Мәсiх.
  Ал уақыт келедi, уақыттың сыры да ашылады. Сонда өлгендер қайта тiрiледi.
  Елена ысқырды. Екiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде оның жiгiтi болды және ол оны қатты жақсы көрдi. Бұл мәңгiлiкке созылатын күштi махаббат едi. Және ол Рейхстагты басып алу кезiнде қайтыс болды. Әрине, ұят.
  Елена оны қайта тiрiлтудi армандады. Сонда, шынымен, мутант қыз абсолюттi қуаныш пен бақыт табады.
  Бiрақ ғылым әлi бұл деңгейге жеткен жоқ. Бiрақ екi мың жыл өтедi, содан кейiн өлгендердi тiрiлтуге болады.
  Қазiр, мысалы, барлық қыздар мен ұлдар мәңгi жас. Жас жiгiттер тiптi тым жас болып барады. Бiрақ бiр кездерi сақал құрметке бұйырады.
  Елена сканерге қарады. Бағдарлама жалпы мәлiметтердi хабарлады. Сiз әлi бәрiн көре алмайсыз және қорыта алмайсыз.
  Басың айналатындай ақпарат көп.
  Элизабет атап өттi:
  - Бiз ештеңеге қол жеткiзген жоқпыз!
  Екатерина күлдi:
  - Бұл бiз бұрын-соңды кездескен ең технологиялы қылмыскерлер. Сiз тым жылдам нәтижеге сенбеуiңiз керек!
  Евфросин сықырлап:
  - Неғұрлым тыныш жүрсең, соғұрлым алға жетесiң.
  Елена ұсынды:
  - Немесе Жерге ұшайық. Алдымен галактикааралық зымыранның бас конструкторы Вишу Араннан жауап алайық. Ол, шамасы, өте сымбатты жiгiт.
  Элизабет иығын көтерiп:
  "Бұл бiзге не беретiнiн бiлмеймiн, бiрақ Вишадан жауап алу зиян тигiзбейдi". Бiзге ең аз болса да анықтама керек!
  Елена твиттерде:
  - Жауап алу кезiнде зұлым еркек:
  Менi ұрған жiгiт кiм...
  Ол жауап бередi, қиғаш,
  Жауап алуды бұйырған нәрсе -
  Сенi шайтанның өзi түсiрдi, басты ұлдың өзi!
  Ал қыздар тағы да күлдi.
  Қыздар жерге ұшып кеттi. Ғаламшар әдемi болды және сонымен бiрге оның айналасында көптеген заттар ұшып жатты. Сондай-ақ ультра гравитациялық қозғалтқыштары бар скафандр киген қыздар да болды. Олар мутанттарға ұшып, осы немесе басқа өнiмдi сатып алуды ұсынды.
  Сонымен бiрге олар:
  Жердiң үстiнде аспан қабағы түйiлiп,
  Әркiм оны асыра алуға қорқады ...
  Жiгiт қызды сүйедi -
  Ол бағаны көтерудi сұрайды!
  Елена оны алып, жалаңаш саусақтарын басып, қызға үлкен, өлiмшi пульсарды жiбердi. Ол ұшты да, сұлуды соқты. Ол ұшқындарға оранып, айналдырып, ән айтты:
  -Жұлдыздар арасында Жердiң импульсi мазасызданады,
  Егiстiктер кристалды шықпен суарылды...
  Барлық адамдар, ендi бiр отбасын бiледi,
  Олар бақытты бақытта, мәңгiлiк тыныштықта өмiр сүредi!
  Ал Елена өзiнiң өте нұрлы және ғажайып таза iнжу күлкiсiмен күлдi.
  Кэтрин жауап ретiнде ән айтты:
  Сiзге бақыт тiлеймiз,
  Бұл үлкен әлемде бақыт...
  Таңертеңгi күн сияқты
  Ол үйге кiрсiн!
  Қыздар қолын бұлғап, қарсылық бiлдiрдi:
  - Үйге емес, бүкiл ғаламға!
  Елена ән айтты:
  - Ғалам таңғажайып тосын сыйларға толы,
  Ол сиқырлы және ерекше ...
  Жұлдыздар ендi жерден тас лақтырылған жерде, қолыңызбен санаңыз,
  Ендеше соғыста ұл, махаббатта қатал бол!
  Ал қыздар хормен ән айтты:
  Керемет жiгiт бол!
  Керемет жiгiт бол!
  Тезiрек сақал ал!
  Керемет жiгiт бол!
  Керемет жiгiт бол!
  Тезiрек жалаңаяқ қызға үйлен!
  Жауынгерлер, айта кету керек, шынымен де көрнектi тап. Егер олар айқайлап күле бастаса, бұл керемет салқындық болады.
  Жер ауадан өте әсерлi көрiнедi. Бiрiншiден, оның Күннен басқа төрт қосымша шамы бар. Оңтүстiк полюсте кокос, банан, ананас және бұрын байқалмаған көптеген жемiстер өседi.
  Түн iс жүзiнде жоқ - мәңгiлiк күн және мәңгiлiк жаз
  Әйелдер патшалығы - нағыз жұмақ. Әр жерде үлкен және жарқын гүлдер өте көп. Ал мұнда қаншама субұрқақтар мен мүсiндер бар. Әсiресе, гипералтын жапырақтың жұқа қабатымен жабылған мүсiндер өте әдемi. Ол кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқырайды, бұл гипералтын, бұл оны сұлулығымен ерекше етедi.
  Ал неше түрлi асыл тастар бар. Әсiресе гауһар тастар, кейбiр өлшемдерi жақсы үйге ұқсайды және бiрнеше шамдардың сәулелерiнде жарқырайды.
  Қаншама қыздар бар, тотыққан, бұлшық еттерi шоколад батончиктерi сияқты.
  Саны мың есе аз ұлдар да өте сымбатты, әдетте шорт киедi.
  Олардың да әртүрлi екенiн айту керек. Тек аз ғана адамдар форма киедi. Мұнда ыстық және нағыз жұмақ.
  Көптеген адамдар Hypernet матрицасына енiп, анда-санда жоғалып кетедi. Дәл көшеде қыздар жiгiттердi сүйiп, еркелетедi. Кейде роботтармен. Рас, ол әлi ашық қоғамдық секс деңгейiне жеткен жоқ. Бiрақ Гиперматрицада бәрi мүмкiн.
  Мысалы, Hypernet-те iс жүзiнде кез келген дененi алуға болады. Тiптi шынымен Кинг-Конгқа немесе көбелекке айналады. Ал ми айырмашылықты сезбейдi.
  Онда, Hypermatrix ойындарында сiз күресуге болады. Оның үстiне, қалағаныңызша. Мысалы, Елена қызыл емiзiктерiнен лазер сәулелерiн түсiрудi және жаулардың бүкiл полктерiн өртеп жiберудi ұнататын. Әсiресе орктар.
  Иә, нағыз ғаламда орктар да бар. Тек олар эльфтерден де артта қалған, жабайы және сөйлемейдi.
  Дегенмен, орктар өздерi туралы аңыздарды қалдырып, ертегiлер берiп, Жерге қалай барды.
  Ежелгi уақытта эльфтер сиқырлы медальондардың көмегiмен қозғала алды. Және планетадан планетаға ауысатын ерекше, күштi сиқырлар болды.
  Бiрақ содан кейiн әйтеуiр құпия жоғалып кеттi. Олар өте күштi сиқыршылар болған сияқты, бiрақ кейiн олар азғындады немесе басқа галактикаға көштi.
  Осы жерде Элизабет тағы да ойлады:
  - Бұл сиқыршылар емес пе? Олардың мұндай галактикааралық жұлдызды ұрлаудың өзiндiк себептерi болуы мүмкiн!
  Ал қыз ән айтты:
  Бiздiң аруларымызға өмiр оңай емес,
  Ол көктемгi әткеншектей асығады...
  Арманымыз орындалсын,
  Бiз ғаламның шетiне ұштық!
  . No 3 тарау.
  Жерге барар жолда мутант қыздар мейрамханалардың бiрiне отырды, ол жерден ақшаға Hypernet-тен тегiн болмайтын экзотикалық заттарды алуға болады. Атап айтқанда, Елена тиранозавр мен кактус гибридiнiң қанына тапсырыс бердi. Осыдан кейiн қыздар оны рахаттана жұтты.
  Олар өздерiнiң даңқты өткендерiн еске алып, үлкен ынтамен ән айта бастады;
  Бiз КСРО елiнiң қыздарымыз,
  Бұл бүкiл әлем үшiн алау...
  Көрсетейiк ұлылықтың үлгiсiн,
  Мiне, ерлiк iстер жырланады!
  
  Қызыл тудың астында қыздар дүниеге келдi,
  Ал олар аязды жалаң аяқ басып өтедi...
  Қыздары мен ұлдары Ресей үшiн соғысады,
  Кейде қалыңдық жiгiтке раушан гүлiн сыйлайды!
  
  Ғаламның үстiнде қызыл жалау болады,
  Шамның жалындай жарқырай бер...
  Өйткенi, батыр, бiздiң әткеншектi бiл,
  Ал бiздiң баннер қызылдай жарқырайды!
  
  Сенбеңiз, қарғыс атқан фашист өтпейдi,
  Ал орыс рухы ешқашан өшпейдi...
  Жеңiстер шексiз есеп ашады,
  Кез келген адамға сәлем берiп, сәлем берейiк!
  
  Ресей керемет ел,
  Сiз халықтарға коммунизм сыйладыңыз...
  Тәңiр берген мәңгiлiк,
  Отан үшiн, бақыт пен еркiндiк үшiн!
  
  Отанды жау жеңе алмайды,
  Қаншалықты қатыгез, арамза болса да...
  Бiздiң жеңiлмейтiн орыс аюы,
  Орыс солдаты өзiнiң жеңiсiмен даңқты!
  
  Әдемi Кеңес елi,
  Ондағы қыздар өздерiнiң сұлу екенiн мақтан тұтады...
  Ол бiзге туғаннан мәңгiлiкке берiлдi,
  Ал бiз комсомолецтер әдiл болайық!
  
  Бiз Мәскеудiң шетiнде соғысып жатырмыз,
  Боран, қар үйiндiлерi, қыздар жалаң аяқ...
  Бiз Отанымызды Шайтанға бермеймiз,
  Орақтарымыз да дәл атса!
  
  Сондықтан ашуланған қыздар күресуге ынталы,
  Ал жалаңаш өкшесiмен олар жарылыс пакетiн лақтырады ...
  Фашист, ол жай ғана әдемi көрiнедi,
  Шын мәнiнде, жай ғана зұлым Қабыл!
  
  Жаулар қыздарды жеңе алмайды,
  Олар осындай жұлдыздың астында дүниеге келген...
  Бiздiң жеңiлмейтiн құбыжық - аю,
  Отанды жар еткен кiм!
  
  Бiз орыс қыздары жақсымыз
  Бiз азап пен аяздан қорықпаймыз...
  Бiз жауыздық орданың шабуылына тойтарыс беремiз, сенемiз,
  Жау дозадан жынды болады!
  
  Олар жауды Мәскеуден алыстата алды,
  Ол орасан зор күшке толы болса да...
  Бiз қыздар өзiмiздi мақтан тұтамыз,
  Қарсыластардың бәрi қабiрлерiнде жоғалады!
  
  Сенбеңiз, жаулар Ресейдi жеңе алмайды,
  Әрбiр рыцарь жаялықтан шыққандықтан...
  Аңшы ойынға айналған сияқты,
  Ал қарсылас әлi бала!
  
  Бiрақ орыс рухы, ұлы, рухқа сенедi,
  Бiлесiз бе, оның iшiнде жасырын күштер бар...
  Жау толығымен талқандалады,
  Өйткенi, рыцарьлар шайқаста жеңiлмейдi!
  
  Күмәндерiңiздi тастаңыздар, қыздар,
  Бiз әлемдегi ең батылдармыз...
  Шайтанның әскерлерiн тозаққа тастаймыз,
  Барлық қарсыластарды дәретханаға батырайық!
  
  Қасиеттi соғыс аяқталады
  Жер бетiнде бейбiтшiлiк пен таң келедi ...
  Ол мәңгi күнмен бiрге, мұны бiлiңiз,
  Жаз мәңгiлiк жарқырай берсiн!
  
  Ал даңқы мәңгiлiк коммунизм,
  Ал Ленин мен ұлы Сталин бiзбен бiрге...
  Қанды кинода қазiр ғана фашизм,
  Ал бiздiң еркiмiз болаттан да күштi сену!
  
  Менiң Ресейiм ғасырлар бойы билейдi,
  Және бүкiл ғаламға бақыт сыйлады...
  Болат жұдырықтай күш керек,
  Және батыл, бiрақ ақылға қонымды түрде!
  Қыздар үлкен ынтамен, сезiммен ән айтты. Бiрақ содан кейiн шындыққа оралуға тура келдi. Сөздiң тура мағынасында ақылды және жарқын бастарыңызды тартыңыз. Шын мәнiнде, олар не iстеу керек және қылмыскерлердi қалай табуға болады.
  Ақпарат үлкен көлемде аяусыз жинақталған. Және бiр нәрсенi оқшаулау керек болды. Бiрақ осы уақытқа дейiн ешқандай жетекшi болған жоқ.
  Мутантты қыздар көбiрек қан iшкен. Содан кейiн бiз Hypernet-ке қайта оралдық. Бiрақ бұл жерде көп нәрсе араласады. Бұл жиырма бiрiншi ғасырдың интернетi емес, мұнда сiз қалағанның бәрiн, тiптi кiтаптардан да таба алмайсыз. Бұл термокварк синтезiнiң энергиясы бар тұтас виртуалды энергия және қазiрдiң өзiнде алғашқы термопреон эмитенттерi. Және мұнда қазiрдiң өзiнде көптеген сәндi заттар бар.
  Және жердегi ғана емес. Басқа галактикалардан енiп жатқан нәрсе бар, олар әлi күнге дейiн адамдар үшiн қол жетiмдi емес.
  Елена үндедi:
  - Бұл сияқты! Нелiктен адамдарға бастар берiлгенi түсiнiксiз бе? Тек азаптау үшiн шығар!
  Кэтрин толқумен ән айтты:
  - Адамдарға бас не үшiн керек?
  Жарылады, болады...
  Олар бастарымен ағаш жармайды,
  Тырнақтарды ұмытпаңыз!
  Евфросин алды:
  Кем дегенде, кейбiреулер үшiн бұл бос,
  Басқалар оны алдап жатыр...
  Бiрақ бәрiн көру оңай емес,
  Ол оны жоғалтқысы келмейдi!
  Элизабет ашуланып аяғын таптап:
  - Бұл балалар әндерi! Жақсырақ, қыздар, көңiлдi, күштi, мәнерлi ән айтайық. Әйтпесе, шынымен, бiздiң доптар тез арада роликтердiң артына кетедi!
  Олар мутантты жауынгерлер және сонымен бiрге тергеушiлер болды, олар мүлдем ұнамайды, әсiресе бастарымен жұмыс iстедi. Жалаңаш өкшеңiздi мұрныңызға жылжытыңыз, өтiнемiн. Бiрақ басыңызды қолданыңыз - Құдай сақтасын!
  Соған қарамастан жақсы ән салады - көмейлерi сау, әндерi жiгерлендiредi;
  Комсомолға ойнап жүрiп өттiм,
  Армандаған сұлу қыз...
  Дүние мәңгiлiк мамыр деп ойладым,
  Әр күн - көктемнiң туған күнi!
  
  Бiрақ қандай да бiр себептермен ол нәтиже бермедi,
  Әйтеуiр ғашық бола алмаймын...
  Маған айтыңызшы, балалар,
  Өмiр өте күштi ескек!
  
  Кенеттен соғыс кенет күркiредi,
  Ал өлiм дауыл соқты...
  Ал қыздарым мықты денелi,
  Сiз бiрден шабуылға ұшырай аласыз!
  
  Маған сенiңiз, мен бас тартқым келмейдi,
  Отан үшiн соңына дейiн күрес...
  Бiз гранаталарды күштi рюкзакта алып жүремiз,
  Жүректерде Сталин әкесiн ауыстырды!
  
  Ресейдiң ұлы жауынгерлерi.
  Бiз бейбiтшiлiк пен тәртiптi қорғай аламыз...
  Аспандағы жұлдыздар барқытты суарды,
  Ал аңшы ойынға айналды!
  
  Мен, жалаңаяқ қыз, ұрысамын
  Азғыру мен махаббатқа толы...
  Ол болады, мен бұл жұмақта бiр орынды бiлемiн,
  Бақытты қанға салуға болмайды!
  
  Ұлы Отан жауынгерлерi,
  Бiз Мәскеу түбiнде нық шайқасамыз...
  Сосын коммунизм кезiндегi арман,
  Шайтанмен бiрге жер асты әлемiне қарсы!
  
  Батыл орыс жiгiттерi,
  Олардың соңына дейiн адал күресулерi үшiн...
  Олар пулеметпен атуда,
  Егер сiзге алтын тәж керек болса!
  
  Бiздi оқ та тоқтата алмайды
  Ұлы Құдай Иса қайта тiрiлдi...
  Жыртқыш айдаһардың күндерi өттi,
  Ол аспаннан одан да жарқырайды!
  
  Мен сенi жақсы көремiн, қымбатты Лада,
  Ең жоғары Құдай Сварог даңқта болады ...
  Бiз Ресей үшiн күресуiмiз керек,
  Ең жақсы Ақ Құдай бiзбен бiрге!
  
  Орыстарды тiзе бүктiрме,
  Маған сенiңiз, бiздiң етiмiздi шектеу мүмкiн емес ...
  Сталин мен ұлы Ленин бiзбен бiрге,
  Сiз де бұл емтиханнан өтуiңiз керек!
  
  Отан мұңы бiздiң де жүрегiмiзде,
  Бiз оның ұлылығына сенемiз...
  Бiз тез арада ғарыш есiгiн ашамыз,
  Бұл өте тәттi өмiр болады!
  
  Жалаңаяқ сұлу қыздармыз,
  Бiз қар үйiндiлерi арқылы өте жылдам жүгiремiз ...
  Бұл ащы арақтың бiзге керегi жоқ,
  Керуб қанаттарын жаяды!
  
  Бiз қыздар Отан үшiн тұрамыз,
  Бiз зұлым Крауттарға жауап беремiз, жоқ,
  Тозақтық Қабыл жойылады,
  Құтқарушы Мәсiхке сәлем!
  
  Бiр дәуiр болады - бұл жақсы болуы мүмкiн емес,
  Өлгендер мәңгiлiк қайта тiрiледi...
  Ғалам нағыз жұмаққа айналады,
  Әр адамның арманы орындалады!
  Қыздар үлкен ынтамен ән шырқады. Және олардың дауыстары бiр мезгiлде өте шырайлы және күштi.
  Осыдан кейiн олар мейрамханадан шығып, Жерге ұшып кеттi. Олар тамаша шолу жасады. Мұнда, атап айтқанда, Мәскеу. Кремль көрiнедi - өте үлкен. Қабырғалардың биiктiгi он шақырым, мұнаралардың биiктiгi он бес-он жетi шақырым. Иә, мұнда көруге болатын нәрсе бар. Кремльдiң өзi кең болды, сондықтан оның iшiнде бүкiл мегаполис пайда болды. Және бұл өте әсерлi көрiнiс. Ал мұнаралардағы жұлдыздардың орнына гипералтындан жасалған Зодиак белгiлерiнiң әртүрлi белгiлерi бар.
  Әрине, бұрынғы Мәскеу атауы ендi қолданылмайды. Ол Нью-Русь-Йорк деп аталады. Осындай заманауи атау. Және, әрине, Ресей алыс өткенде қалады. Қазiр жер бетiнде галактиканың көп бөлiгiн алып жатқан жалғыз империя бар.
  Ал өмiр осылай жақсы. Ал жеңiл сарафан киген сұлу қыздар қаншама. Қандай әдемi - қаншама жартылай жалаңаш, бұлшықеттi әйел денелерi.
  Жерде алыс болашақта жай ғана Жұмақ болады. Және әдiл жыныстың патшалығы. Едемдi қыз-жiгiттер осылай елестетсе керек. Олар бұл әлемде жақсы сезiнедi.
  Әйелдердiң өздерi жiгiттерге қарап, олар үшiн күресетiн тамаша ертегi. Көптеген қыздарды қанағаттандыру үшiн ер адамдар күш салуға мәжбүр болатын әлем. Бұл олар үшiн жақсы және сонымен бiрге бұл оңай емес.
  Алайда кейбiр қыздар биiк өкшелi туфли киедi. Олар аяққа ыңғайлы болмаса да. Бiрақ бұл сәндi және әдемi. Аяқ киiмнiң өзi әдемi пiшiнiн жасырмай, қатты гауһар тастан жасалуы мүмкiн.
  Кейбiр қыздар өздерiне әшекейлердi көп салғаны сонша, оның дәмi нашар.
  Адамдарда жақсы бұлшықеттер бар. Бiрақ, әдетте, ыңғайлылық пен сұлулық үшiн көлемi аз, бiрақ рельефi тамаша. Жас жiгiттер жастарға қатты ұқсайды, оның iшiнде олардың арасында үлкен денелер дерлiк көрiнбейдi, терiсi тегiс, таза, жылтыратылған. Расында, еркектер сәбиге айналды.
  Бақытымызға орай, бәрi әлi емес. Олардың арасында бiрiншi галактикааралық жұлдызды кеменi құрастырған топты басқарған Виши сияқтылар да бар. Ал онымен сөйлесу қызық болды. Ол барлық дерлiк еркектерге ұқсайтын болса да. Мүмкiн, маңдай стандартты еркектерге қарағанда сәл жоғары және кеңiрек.
  Жалпы, адамдар бос жүргендiктен ақымақ болады. Олар сынақтар бойынша оқиды, барлық уақытта дерлiк көңiлдi және ләззат алады. Әйгiлi мультфильмдегiдей: "Мен қаламаймын". Иә, бұл сондай керемет дүние болып шықты. Онда адамдар үшiн проблемалар тым аз. Бұл әсiресе ер адамдар үшiн жақсы, өйткенi әйелдер оларға кiшкентай балалар сияқты қарайды.
  Ерлер арасында интеллектуалды алыптардың аман қалуы да ғажап.
  Алайда қыздар Вишидi орнында таппады. Оның Жердi тастап кеткенi белгiлi болды. Бiрақ екi орынбасар қалды: генерал шенiндегi қыздар.
  Елена атап өттi:
  - Әйелдер менi қазiрдiң өзiнде ауыртып жатыр! Бұл жерде ерлердiң тапшылығы анық!
  Кэтрин күлдi:
  - Ал колонияда ма?
  Елена сөйлеп:
  - Колонияда ер адамдардан құралған күзетшiлер бар, тәрбиешiлер де бар. Ал сен қыз болған соң, олар керек емес. Бiз мұнда екi мың жылдан астам уақыт болды. Жер планетасында бiзден үлкен ешкiм жоқ.
  Евфросин басын изедi:
  - Патша заманы әлi есiмде. Иә, бiз шынымен де көп нәрсенi бастан өткерген, көп нәрсенi сынаған қыздармыз. Бiрақ нағыз еркектер азғындап кеттi. Мәңгiлiк жастар ғана қалды. Ер адамның қызғылт бетiнде бiрде-бiр шашы жоқ қыздың жүзi болғаны тiптi жиiркенiштi. Ал гиголо биороботтан басқа ешкiм сiздi сабанмен шаншып кетпеуi мүмкiн!
  Элизабет басын изедi:
  - Иә, бұл дүниеде оңай емес. Бiрақ керiсiнше болса не болар едi? Бiр әйелге мың еркек болғанда.
  Елена ернiн жалап:
  - Не керек, мен сияқты әйел мұндай дүниеге әбден риза болар едi!
  Ефросиня атап өттi:
  - Бiрақ бұл ер адамдар үшiн қорқынышты болар едi! Ал қаншама төбелес болар едi. Десек те, бiз, әйелдер ерлер үшiн жекпе-жекте жұдырықтай сирек қолданамыз. Және бұл қорқынышты әлем болар едi!
  Кэтрин ән айтты:
  -Қыздар әртүрлi
  Ақ, қара, қызыл...
  Бiрақ бәрi жiгiттiң махаббатын ұнатады,
  Әдемi әйелдер еркектердi жақсы көредi!
  Элизабет ұсынды:
  - Даңқты өткенiмiзден тағы бiр ән айтайық. Әрине, күштi жыныстың нақты, батыл өкiлдерi жеткiлiктi болған кезде!
  Елена басын изедi:
  - Ән айту жақсы идея! Дана мақал бар, дәлiрек айтсақ: өлгенше ән салма! Немесе ән айтқың келсе, бұралуды бiл!
  Ал жауынгер-тергеушiлер ән айта бастады;
  Сұлулар жалаңаяқ шабуыл жасайды,
  Сондай әдемi қыздар жүгiрiп жүр...
  Егер сiзге Фрицтi жұдырықпен ұру керек болса,
  Немесе оны автоматпен шауып тастайды!
  
  Қыздар күмәндануға шамасы келмейдi
  Олар фашистердi өлi жерлейдi...
  Олар оны аяғынан қатты тепкiлейдi,
  Ал бiр жерде қасқырлар жыртқыш болып ұлып жатыр!
  
  Ресей, бұл жауынгерлерге арналған сөз,
  Маған сенiңiз, ол салқындаған кезде...
  Кейде жағдай бұлыңғыр болса да,
  Зұлым қара Қабыл жеңiске жеткен жерде!
  
  Сенбеңiз, комсомолдар қашпайды,
  Ал егер олар жүгiрсе, шабуыл жасау үшiн ғана ...
  Барлық фашистер бiрден өлтiрiледi,
  Ал фюрер кесетiн блокқа көтерiледi!
  
  Ресей, бұл менiң Отаным,
  Ол нұрлы, жай ғана әдемi...
  Кiм қорқақ болса, оның бiр сомы да жоқ,
  Ал, бiлесiң бе, жауынгермен айтысу қауiптi!
  
  Бiрақ фашистердi жеңетiнiмiздi бiлiңiз,
  Тақта зұлымдық билiк жүргiзбейдi...
  Үстiмiзде алтын қанатты керуб,
  Және тәжде ұлылықпен Құдай Сварог!
  
  Кiм қорқақ болса, сен маған, әлсiз құл,
  Оның тағдыры бiреу - қорлыққа шыдау...
  Бүгiн механизатор, ертең бригадир,
  Ал сiз өзiңiз басқалардың арқасын жеңе аласыз!
  
  Қыздарда күш бар, жай жанартау,
  Кейде ол тауларды қатты қиратады...
  Соғыс зұлым дауылмен жүрiп жатыр,
  Ал өлiм, шынын айтсақ, адамзат баласын қырады!
  
  Мен сiзге шынымды айтайын, рыцарьлар,
  Бiз орыстар бiртұтас болсақ күштiмiз...
  Шанышқы мен пышақпен жүру үшiн жеңiл тамақ керек,
  Бiз шайқастарда жеңiлмейтiн рыцарьлармыз!
  
  Иемiз Мәсiхке деген сенiмiмiз қандай?
  Бiз де Ладаны құрметтесек те...
  Сталин жолдас бiздiң әкемiз сияқты,
  Ал коммунизмнiң жұмақ мекенi болады!
  
  Бiр кездерi өлген адам қайта тiрiледi
  Ал бiз әдемiрек, дана боламыз...
  Ал адам, әрине, өте мақтаншақ,
  Кейде бос сөз сөйлейдi!
  
  Махаббатта Отанымыз жұлдыздай,
  Маған сенiңiз, ол ешқашан өшпейдi ...
  Үлкен арман орындалады
  Бүкiл әлемде тыныштық пен бақыт болады!
  
  Мен Марияны жақсы көремiн, Ладаны құрметтеймiн,
  Сварог әдемi, ал Перун керемет...
  Мен Иса мен Сталиндi жақсы көремiн,
  Иконалардың киелi жүздерi мен үшiн қымбат!
  
  Нағыз жұмақ қашан болады?
  Маған сенiңiз, барлық үмiттерiңiз орындалады...
  Жүрегiңдi Отанға бер,
  Бәрi жақсы болады, бұрынғыдан да күштi!
  Мұндай әннен кейiн көңiл күй ретiмен, тiптi екi рет көтерiледi. Қыздар ақыры мұнаралардың бiрiне ұшып кiрдi. Бiз депутаттармен сөйлесудi жөн көрдiк. Виши соңғы мәлiметтер бойынша Сириус планеталарының бiрiне ұшып кеткен. Ал бұл планеталар арасында емес, жұлдыздар арасындағы ұшу. Қашықтық әлдеқайда үлкен, сондықтан жұлдызды кемеге отыруға тура келедi. Сiз ендi бұлай ұша алмайсыз.
  Мутант қыздар әдеттегiдей жалаң аяқ кiрдi. Сiз мұнымен ешкiмдi көрмейсiз. Мұндағылардың барлығы дерлiк осындай.
  Бiрақ әйел ғалымдар әсерлi киiнген. Олардың қысқа юбкалары бар, ал денелерi жалаңаш болғанымен, әшекейлермен қалың iлулi болғаны сонша, бiрде-бiр жалаңаш терi көрiнбейтiн. Ал мұнда бәрi өте әдемi. Ал оның аяғы қымбат биiк өкшелi туфлиде. Және бұл, мен айтуым керек, өте керемет.
  Элизабет оларға қолын созып, ақырын сiлкiп, сұрады:
  - Бұл ұрлау туралы не ойлайсыз?
  Оң жақтағы ғалым қыз былай деп жауап бердi:
  - Сiз кез келген нәрсенi ойлай аласыз! Бiрақ бiз ғылымның адамдарымыз және фактiлермен жұмыс iстеуге дағдыланғанбыз. Ал фактiлер бұл технология жағынан өте дамыған адам екенiн айтады. Мұнда сiз жаудың өте ақылды және ақылды екенiне қарсы тұра алмайсыз!
  Елена сөйлеп:
  - Бұл басқа галактикадан келген ақыл ма?
  Сол қолды ғалым қыз:
  - Теориялық тұрғыдан бұл басқа ғаламнан келген ақыл болуы мүмкiн. Бiздiң ғаламнан тыс ғаламдар бар. Бiздiң ғаламда тек жүз секстиллион жұлдыз бар. Оның диаметрi шамамен жиырмадан жиырма бес жарық жылына дейiн. Бұл одан тыс басқа ғаламдардың бар екенiн бiлдiредi. Ал бiз оларға баруға болады. Фотонның жылдамдығынан жоғары жылдамдықпен ұшуға болатыны дәлелдендi. Дәлiрек айтсақ, тәжiрибе мұны көрсеттi. Бұл фотоннан он триллион есе жылдам гравитоннан жылдамырақ ұша алатыныңызды бiлдiредi. - Қыз биiк өкшесiн басып, қосты. - Қазiрдiң өзiнде ультрагравитондар мен ультрафотондар бар. Ультрафотон термокварк реакциясы нәтижесiнде алынды. Термопреон реакциясы гиперфотонға жол ашуы мүмкiн, дәлiрек айтсақ, оны ашып қойған. Ал гипергравитон пайда болғанда, жұлдызды кемелер осындай жылдамдыққа ие болады...
  Кэтрин басын изедi:
  - Бұл керемет болады! Және өте керемет!
  Елена ашуланып:
  - Армандаудың зияны жоқ! Онда тәжiрибе бiзге не бередi?
  Оң қолды ғалым қыз:
  - Бұл жерде гипергравитондар қолданылған болуы мүмкiн. Олар мұндай көлемдегi және қуатты жұлдызды кеменi байқамай ұрлап, оны жоғалтуы мүмкiн. Бұл одан да күштi бипреон синтезiнiң қатысуы мүмкiн дегендi бiлдiредi! Және бұл синтездiң теориялық мүмкiндiгiн көрсетедi, ол бiр грамм материядан Күннен де үлкен супернованың жарылуымен салыстырылатын энергия бередi!
  Евфросин ысқырып:
  - Мұндай энергияны шығармашылық мақсатқа пайдаланбау өте қатыгездiк және ақымақтық болар едi!
  Елена сұрады:
  - Ал сен адамдарды тiрiлтудi қашан үйренесiң?
  Сол қолдың ғұламасы қыз күлiмдеп жауап бердi:
  - Бiз бұл профиль бойынша жұмыс iстемеймiз. Бiрақ бiз мұны да жақын арада үйренемiз деп ойлаймын. Бiзде бос планеталар көп. Көптеген планеталарды әлi де жұлдыздар материясының көмегiмен жасауға болады. Бiздiң галактикада миллиондаған планеталар бар. Сiз оларды планеталар жоқ жұлдыздар үшiн де жасай аласыз. Сондықтан... Атқа қонбаңдар, қыздар! Уақыт келедi және сiз Наполеонмен виртуалды ойында ғана емес сөйлесесiз!
  Евфросин күлiп жауап бердi:
  - Ғылымға даңқ, бiзге даңқ,
  Ол жауларынан қорқып күреседi!
  Элизабет атап өттi:
  - Бұл, әрине, тамаша! Бiрақ осы уақытқа дейiн ештеңеге қол жеткiзген жоқпыз. Балалық шақтың иiсi болмаса.
  Оң жақтағы ғалым сұрады:
  - Кiмнiң балалық шағы?
  Елена күлдi:
  - Бұл жерде сенсациялар тым анық емес!
  Сол қолы ғалым қыз:
  - Ал сiз өзiңiз, қашан дүниеге келдiңiз? Мультфильмдерде олар сiздi Екiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде көрсетедi!
  Элизабет басын изедi:
  - Бұл артық айтқандық емес! Бiз, шын мәнiнде, сонау өткеннен келе жатырмыз.
  Оң жақтағы ғалым қыз:
  - Жер ғылымы қарттықты жеңгенше қалай өмiр сүрдiңiз?
  Елена күлiп жауап бердi:
  - Бiз мүлде бұл дүниеден емеспiз... Мутацияға ұшырадық. Дәлiрек айтқанда, бiздi суперадам еткен мутациялар тiзбегi.
  Сол қолдың ғұламасы қыз: "Әй, әйтеуiр.
  - Бiздiң әлемде мүмкiн емес нәрсенiң бәрi мүмкiн,
  Бiрақ неге, бәрi әрқашан тек эфирде!
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Бiз екi мың жылдан астам өмiр сүрдiк. Шынын айтқанда, психика үшiн қиын. Көп естелiктер. Және бұл шаршатады.
  Оң жақтағы ғалым қыз:
  - Кейбiр естелiктерiңiздi өшiрiңiз. Және сiз өзiңiздi жақсы сезiнесiз.
  Елена қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Нацистер менiң жалаңаш өкшелерiмдi қалай қуырды, мен оларды жуғым келмейдi. Әсiресе бiздi күштiрек еткен нәрсе туралы!
  Сол ғұлама қыз былай деп ескерттi:
  - Он мың жасқа келгенде жадыңыздың бiр бөлiгiн өшiруге тура келедi, әйтпесе шамадан тыс жүктеме болады. Дегенмен, көп нәрсенi есте сақтаудың қажетi жоқ.
  Елена ән айтты:
  Менiң есiме не болды?
  Жер бетiнде болғанның бәрi есiмде...
  Жамандық кетедi, сен маған, тұғырдан,
  Тағдырдың несiбесiн аламыз!
  Қыз қызыл шашына жарасып тұрған маржандай күлкiсiн күлдi.
  Элизабет атап өттi:
  - Осы уақытқа дейiн олар психиканы, есте сақтауды, миды жетiлдiретiн нәрсенi ойлап табады деп ойлаймын. Оның үстiне, менiң ойымша, бiздiң миымыз қарапайым адамдарға қарағанда әлдеқайда үлкен көлемдерге төтеп бере алады, бiз мутанттармыз!
  Евфросин твиттерде жазды:
  Маған сенiңiз, бiз бәрiн жасай аламыз
  Тiптi теңiздi жүзiп өту...
  Егер мумия өртенiп кетсе,
  Ал аңшы ойынға айналды!
  Оң қолды ғалым қыз:
  - Құдайға сенген кезiңiз болды ма?
  Елена сенiмдi жауап бердi:
  - Мен бұған ешқашан сенбедiм! Өйткенi ол пионер болған... Ал колонияда олар сенiммен ақша жасап, саясат жасап, қанаушы таптардың құдайды жалмауыз етiп пайдаланатынын жақсы түсiндiрдi!
  Евфросин басын изедi:
  - Иә, бiз атеист болып тәрбиеленгенбiз. Сонымен қатар, намаз оқығым келген сәттер де болды. Бiрақ бiз оны өзiмiзден ығыстырдық.
  Кэтрин басын изедi:
  - Құдайға сен, бiрақ өзiң қателiк жасама!
  . No 4 тарау.
  Сол ғұлама қыз басын изеп, кенет:
  - Мүмкiн бiздiң ғаламда ақылды жаратушы немесе жаратушылар бар шығар. Кейбiр зерттеу деректерi осыны көрсетедi.
  Елена изумруд көзiн ашып, ысқырып сұрады:
  - Мұндай қызық тұжырым қайдан шықты?
  Оң жақтағы ғалым қыз былай деп жауап бердi:
  - Өте қарапайым, тiптi қарапайым. Шын мәнiнде, мұндай күрделi органикалық заттар, оның iшiнде адамдар бейорганикалық заттардан қалай пайда болды? Тiршiлiк тек молекулалар мен атомдардан пайда болмайды! Бұл бастапқыда ақылға қонымды және шоғырландыратын нәрсе бар екенiн бiлдiредi. Мысалы, өркениетiмiздi тудыратындай даму деңгейiне жеткен кез келген суперөркениет.
  Элизабет логикалық түрде қарсылық бiлдiрдi:
  - Олай болса, бiздi тудырған асқын өркениеттi қай өркениет тудырды? Ақ өгiз туралы ертегiдегiдей болады!
  Сол ғұлама қыз былай деп ескерттi:
  - Ертеде бұл мәселе жай ғана шешiлген. Құдай бар және ол әрқашан бар! Сонымен, түсiнiксiз жұмбақ. Нелiктен Ол ертерек жаратпағаны да жұмбақ, әсiресе уақыт болмаған кезде. Және бұл сенiммен қабылдануы керек едi.
  Оң қолы оқымысты қыз қосты:
  - Екiншi жағынан, ғылым Жер планетасында және басқа әлемдерде адам мен тiршiлiктiң пайда болуын Құдайсыз әлi сенiмдi әрi нанымды түсiндiре алған жоқ. Қалай болғанда да, бiздiң Мен туралы құпия бар және бұл жұмбақ әлi де түсiнiксiз. Сол сияқты, адамның жеке басының қайда жасырылғаны әлi белгiсiз. Қандай молекулада немесе молекулалар жиынтығында? Немесе, керiсiнше, жан бар ма?
  Елена атап өттi:
  - Биоплазма немесе қарапайым тiлмен айтқанда аура баяғыда ашылған. Жан материяның ерекше түрi сияқты әртүрлi өрiстер жиынтығы түрiнде де өмiр сүре алады.
  Элизабет басын изедi:
  - Ал бiз мұны қалай жасау керектiгiн бiлемiз. Дәлiрек айтқанда, бiздiң жанымыз немесе нейтриноларға қарағанда салқынырақ материалдан жасалған ерекше зат денеден шығуға қабiлеттi. Бiз өз рухымызбен кейбiр құпия жерлерге енiп кете аламыз, бұл шын!
  Сол ғұлама қыз сұрады:
  -Ал бұл қалай болады? Мұндай супер держава туралы бiрiншi рет естiп тұрмыз!
  Кэтрин күлiмсiреп тағы да басын изедi:
  - Әй, бұл - жанның тәннен шығуы үшiн арнайы амал. Бiз мұны салыстырмалы түрде қысқа уақытқа жасай аламыз - бiр сағаттан аспайды. Ең қауiптiсi, қайтып оралмауың мүмкiн. Осы уақыт iшiнде қажет болса барлау жұмыстарын жүргiземiз. Айтпақшы, ең сезiмтал иттiң өзi жанның иiсiн сезе алмайды. Демек, бұл тамаша тыңшы!
  Ефросиня қосты:
  "Сонымен қатар, жан кез келген сауыт арқылы өте алады!" Бұл оның меншiгi. Бұл жағдайда - кемелдiктiң өзi!
  Оң қолы оқымысты қыз таңдана сұрады:
  - Егер сiз жанның бар екенiн соншалықты дәл бiлсеңiз, Жаратушы Алланың бар екенiне неге күмән келтiресiз?
  Элизабет шынайы жауап бердi:
  - Өйткенi... Тым көп қайғыны, азапты, көз жасын көрдiм. Ал егер Құдай рұқсат берсе, ол қандай құдай? Өйткенi, саналы түрде қиналған адамға көмектеспеу - құбыжық болу керек дегендi бiлдiредi!
  Елена күлдi де:
  - Дәл осы! Қыздарды зорлағанда Алла Тағала қайда едi? Не Құдай әлсiз, зұлымдық пен озбырлыққа жол бередi, немесе ол зұлым, немесе ол жоқ!
  Сол ғұлама қыз былай деп ескерттi:
  -Бiрақ қазiр бәрi жақсы. Бiз абсолюттi бақыт әлемiнде өмiр сүремiз. Бұл Алланың бергенi емес пе?
  Элизабет иығын көтерiп:
  Әлемнiң ғажайыптарға толы екенiн жақсы көрiп тұрсың!
  Тек осы ғажайыптарды адамдардың өздерi жасаған!
  Елена көзiн қысып:
  - Бұл сияқты! Құдай мен адам бiр! Бiз Киелi кiтаптағы: "Олардың күндерi жүз жиырма жыл болсын" деген сөздердi жоққа шығара алдық. Бiз жұлдыздар арасында ұша алдық. Ал уақыт келер, әлдеқашан өлген адамдарды тiрiлте аламыз.
  Сол қолдың ғалымы қыз басын изеп:
  - Соңғысы бойынша iлгерiлеушiлiк бар. Әрбiр адам денесi үшiн жеке уақыт өзенiнiң ашылуы. Егер бiз керi қайтаруды үйренсек
  Егер бiз мұны керi қайтаратын болсақ, онда бiз оны реттей аламыз, тiптi ешкiм өлмейтiндей бiрдеңе жасаймыз. Бұл Киелi кiтаптағы өлместiк идеясынан да жақсырақ болады!
  Елена келiстi:
  - Әрине, жақсырақ! Жоханның аянында қайта тiрiлген әдiлдер Иемiздi мадақтап, Оған қызмет ететiнi жазылған. Бiрақ оларда ойын-сауық болады ма, ол жазылмаған. Егер олар маған фильмдi көруге рұқсат бермесе ше?
  Кэтрин күлдi:
  - Олай болса, он сегiзге қосылса, бұл жәннатта тыйым салынған! Және бұл өте қызықсыз болып шығады.
  Элизабет күлдi де:
  - Иә, жәннатта, әрине, аздап қызықсыз... Ал тозақта? Мүлдем жылау және тiс қышыру бар!
  Оң қолдың ғалымы қыз былай деп атап өттi:
  - Бұл фанатизмнiң қажетi жоқ дегендi бiлдiредi. Осыған байланысты барлығын сөзбе-сөз қабылдау мүмкiн емес.
  Елена оны алып, бар дауысымен ән айта бастады;
  Иемiз не айтқысы келдi?
  Ол қорқынышты қашықтықта өмiр сүредi ...
  Жұмыс iстеуге бұйрық берiлгенде,
  Арманда қалмауымыз үшiн.
  
  Патша киiмi керемет болса да,
  Бiрақ одан сараң адам жоқ...
  Кедейшiлiк бос нүктенi көрсетедi -
  Бiздiң азап әлемiмiз эпикалық!
  
  Бұған Адам кiнәлi емес -
  Қарапайым кеңестiк, орыс жiгiтi...
  Ұятымды жасырмай жалаңаш жүрдiм,
  Патша тұсындағы пролетариат сияқты!
  
  Құдай оған тамақ бердi - шек,
  Жайылым, айырды бiлмей...
  Көбiрек келсең, ұрып-соғасың!
  Ал бөтелкесiз алақанмен iшiңiз.
  
  Адамның тағдыры сондай,
  Кейбiр қорқынышты, қызықсыз жұмақта!
  Бiрақ жылан қанатпен ұшты,
  Ол түсiндi: адам қиналып жатыр...
  
  Тоғайдан шығудың жолы бар,
  Қала сал, ту!
  Тоғайды ұзақ кезбеу үшiн,
  Кейде сатқындық қажет.
  
  Мен сиқырлы кiлттi көктен ұрлап алдым,
  Күнделiктi жұмақтан кету үшiн...
  Онда сiз арманыңыздағы қызды табасыз,
  Тым болмаса жер асты әлемiнде құрып кетуiңiз мүмкiн!
  
  Иә, әрине тәуекел бар, балам
  Бұл планета сыйлық емес...
  Бiрақ сен ар, намыс,
  Ал сен өзiңдiкiн табасың, өз теңiңдi бiл!
  
  Адам бұл кiлттi алды -
  Ол қақпаны ашып, аспаннан шықты.
  Күнәкар көп күш жұмсады,
  Үлкен таулардың тастарында жүру...
  
  Мiне, ол қайтадан қақпаны көредi -
  Тағы да қанатты жылан пайда болды...
  Ол: "Мен жақсы шайтанмын -
  Болт өздiгiнен ашылды...
  
  Адам iшке кiрiп, көрдi -
  Боялған керемет...
  Төбенiң арғы жағындағы жалаңаш қыз,
  Фарфордан жасалған алтын ыдысты ысқылайды.
  
  Бiрақ ол қаншалықты жақсы?
  Бала Адам өзiн ұстай алмады!
  Және оның ернiнен сүй
  Бұл балдан тәттi болып шықты!
  
  Ол оған жауап бердi -
  Денелер дауылды экстазға қосылды ...
  Жоқ, шайтанды қарғама -
  Жiгiттер күнәға батты!
  
  Құдай оларды жұмақтан қуды, бiрақ...
  Планета олардың үйiне айналды.
  Адамдарда бiр ғана күн болса да,
  Бiрақ мыңдаған ұрпақ бар!
  
  Иә, бұл өте қиын болды -
  Су тасқыны, құрғақшылық және қыс.
  Бiрақ ақыл - күштi ескек,
  Адам күштi жаратылысқа айналды!
  
  Перiште қалай ұша алады?
  Таулардың жындары рельефтi қалай бұзады!
  Жол бар жерде жол жасаңыз -
  Құрлықтағы кез келген нүктеге жетiңiз.
  
  Бұл қажет, көп орын бар -
  Бiз де бағындырамыз.
  Демек, бiздiң күнәмiз сөйлем емес,
  Жоқ, бос сөз айтпа!
  
  Күнәсiз iлгерiлеу жоқ,
  Ой қозғалыстары тудырады!
  Уағыздың бiр ғана жауабы бар:
  Бiзге бiреудiң жұмағы керек емес!
  Оң қолы оқымысты қыз қолын шапалақтап, шырылдады:
  - Сүйкiмдi! Ендi торт жейтiн уақыт келдi!
  Төрт робот қыз тек туниканы киiп шықты, олар нағыз қыздардан ерекшеленбейтiн өте бұлшықеттi болды. Олар әрi қарай созбай, мүсiндерi мен субұрқақтары бар сәндi сарай түрiндегi үлкен аспаздық өнiмдi алып, орналастырды. Қыздар жауынгерлердiң нағыз идеалы екенi анық едi. Олар биоробот болса да. Олар жалаңаш, сымбатты аяқтарын қағып, иiлдi. Бұл қыздар таза сүйкiмдi. Оның шашы алтын жапырақпен жарқырайды.
  Дастархан басына алты адам сұлуы жайғасты. Және олар тортты үлкен ынтамен жоюға кiрiстi. Оның үстiне хош иiстi, көптеген қабаттары бар тәттi болды.
  Қыздар тамақ iшкенде гипералтын ас құралдарын пайдаланған. Гипернетте бұларға оңай тапсырыс бере алмайсыз. Бұл өте бай және салқын көрiндi.
  Мутантты қыздар тiптi ән айта бастады:
  Бiз ұрысудан шаршадық
  Мыс тиын үшiн күрес...
  Мен өте бай болғым келедi
  Және сәндi жүзу,
  Өмiр қанша бақыт сыйлайды,
  Байлық!
  Ал арулар бiр-бiрiне көз қысты. Олар мүлде әлсiз емес қазыналарды көргенiмен. Олар көп нәрсеге қол жеткiздi және түсiне бiлдi. Бұл қыздар супер класс.
  Қыздар күлiп жiбердi. Мұның бәрi қаншалықты күлкiлi және ақымақ болып көрiндi. Ал екi мутант қыздың көздерiнен найзағай жарқылдаған. Екеуi бiр-бiрiне соқтығысып, тұтас бiр ұшқын жаңбыр жауды.
  Кэтрин күлiп байқады,
  Ер адамдар ұрысып жатқанда
  Олардың қатыгездiгi шектен тыс,
  Әйелдер төбелессе ше?
  Ұрысқа түспегенiңiз жөн!
  Қыздар өте дәмдi және күштi, ащы және экзотикалық хош иiсi бар тортты жеудi жалғастырды. Мұнда бәрi өте әдемi және дәмдi болды.
  Элизабет күлiмсiреп атап өттi:
  - Менiң ойымша, қылмыскерлер хроно-гипертолқындар сияқты нәрсенi пайдаланған болуы мүмкiн. Олар дәл осындай, өте өлтiретiн әсерге ие болуы мүмкiн едi. Дәлiрек айтқанда, өлтiрушi емес, затты секундтың мыңнан бiр бөлiгiн алға немесе артқа жасырады, бұл оны iс жүзiнде сезiлмейтiн етедi!
  Оң қолдың ғалымы қыз былай деп атап өттi:
  - Бұл әбден мүмкiн, ақылдылардың ең ақылдысы! Бiрақ бұл жағдайда басқа гипотеза бiзге ештеңе бермейдi!
  Елена жауап ретiнде ән айтты:
  - Ал олар бiзге аяқты айтады
  Қысқасы, гипотенуза...
  Мен сiзге жеткiлiктi болды деймiн
  Мен бұл ауыртпалықтан шаршадым!
  Кэтрин күлiп, шырылдады:
  - Расында да барлық карусельдер жанып кеттi ме?
  Евфросин күбiрледi:
  -Неге мұны айтып тұрсың?
  Елена өз пiкiрiн бiлдiрдi:
  - Қылмыскерлер бiз сияқты өте дамыған мутанттар деп есептеймiн. Мүмкiн, тiптi олардың қабiлеттерi бiздiң өркениетке мүлдем түсiнiксiз. Немесе керiсiнше, олар бiзге жақын және қымбат.
  Ефросиня атап өттi:
  - Бұлар бiз сияқты мутанттар деген нұсқа өте қызық!
  Оң қолын ұстаған ғалым қыз:
  - Ниндзя тасбақалары сияқты ма?
  Элизабет күбiрледi:
  - Ниндзя тасбақалары мультфильмдерде ғана пайда болады!
  Сол ғұлама қыз былай деп ескерттi:
  - Адамның қиялында бар нәрсенiң бәрi параллель шындықта бар деген нұсқа ше?!
  Елена ән айтты:
  Nightmare фабрикасы
  Шайтанның асханасы...
  Күштi соққылар -
  Армандар орындалды!
  Екатерина келiстi:
  - Егер ой материалды болса, онда ғалам мен параллель әлемдердiң айналасында тым көп сандырақ жорғалайды!
  Оң қолы оқымысты қыз торттан тiстеп алып:
  - Бiз ертегiнi шындыққа айналдыру үшiн туғанбыз!
  Елена күлiп, жауап ретiнде шанышқыны жалаңаш саусақтарымен лақтырды:
  - Ертегi өтiрiк, бiрақ оның iшiнде бiр сыр бар,
  Жақсы қыздарға сабақ.
  Оң қолы ғұлама қыз:
  - Сiз супер класстағы жауынгерсiз! Ал сiзде соншалықты сүйкiмдiлiк бар!
  Элизабет твиттерде:
  - Бiз шайқасқа батыл барамыз,
  Қыздардың күшi үшiн...
  Және жалаң аяқ
  Бөшкенi сындырайық!
  Осыдан кейiн қыздар дауыстары сарқырамадай естiлiп күлдi. Және олар жақұт және изумруд көздерiмен көз қысты. Бұл жерде қыздар ғой. Ал олардың аяқтары жалаңаш, дөңгелек өкшелерiмен соқтығысып, ұшқындарды сөндiрдi.
  Бұл шынымен де керемет.
  Елена ән айтты:
  Каманың бiр жерiнде,
  Бiз өзiмiздi бiлмеймiз...
  Каманың бiр жерiнде,
  Өзен ана!
  Қолдарыңызбен жету мүмкiн емес
  Аяқпен жету мүмкiн емес
  Жалаң аяқ!
  Қыздар алда!
  Ал оның изумруд көздерi жарқ еттi. Қыз дыбысты алып, жоғары нотамен аяқталды.
  Осыдан кейiн олар нәзiктiктi аяқтай отырып, қайтадан жақтарымен жұмыс iстей бастады.
  Содан кейiн қыздар қол алысып қоштасып, зертханадан шығып кеттi. Жақсы компания, бiрақ олар одан бiраз шаршады. Мутанттық жауынгерлер хормен ән айтты:
  - Бiз одан мүлдем шаршаған жоқпыз.
  Iшiп, серуендеп, жаман ғашық болыңыз....
  Себеп үшiн беттердi ұрыңыз,
  Ал нокаутқа түсiп,
  Ал нокаутқа түс!
  Табиғи мутанттар
  Бiз жауларымызды жұлып аламыз!
  Табиғи мутанттар!
  Және ешқайсысы жоқ!
  Ал қыз қайтадан бiр-бiрiн ұстап алып, күштi аяқтарының жалаңаш, дөңгелек өкшелерiмен бiр-бiрiн ұрады.
  Осыдан кейiн олар қайтадан ұшып кеттi. Бұл жолы бiз Венераға баруды жөн көрдiк.
  Неге болмасқа? Сондай-ақ өте сүйкiмдi планета. Қыздар үлкен өрлеу үстiнде. Сiз әлi де жеке гравитациялық реактивтi пакеттердi пайдаланып Венераға ұша аласыз.
  Қыздар ұшып, жақұт пен изумруд көздерi жайнады. Олар вакуум арқылы жарысып, ән айтты:
  Ғарышта неше түрлi есiктер бар,
  Зұлым гиперплазма ағындары!
  Бiлiм көп сыр бердi,
  Бiз адамдар едiк, ендi құдай болдық!
    
  Жұлдызды кемелерде бiз толқындар бойымен жүгiремiз,
  Эфир құйындарында кварктар көбiктенедi!
  Ұрпағыма не қалдырамын?
  Басқа, дауылды әлемнiң балалары!
    
  Вакуум жылы, жүректердi жылытады,
  Айналадағы жұлдыздар ғашықтардың жүздерiндей!
  Бiз прогреске қызмет етемiз, соңы жоқ,
  Жерде үйеңкiлер ақырын сыбдырлайды!
    
  Бiз қадам басқан жерде Ресей гүлдейдi,
  Шайқастардың күркiреуi, өмiр әуенi!
  Жаңа науқанға батыл кiрiсейiк,
  Мәңгiлiк Отанға қасиеттi қызмет етейiк!
    
  Иә, құрбандар болады, ғарыш қатал,
  Көптеген әртүрлi түрлер мен нәсiлдер!
  Әлемдердiң тұңғиығы тым кең,
  Кешке дос, ал таңертең сатқын!
    
  Бiрақ Ресей үшiн ешқандай кедергiлер жоқ,
  Бәрi бiледi: орыс рухы - күш!
  Сенi тозақ да, тозақ да қорқытпайды,
  Қабiрдегi өлiм сенi түрмеге отырғызбайды!
    
  Тек қана ет жойылады,
  Жарайды, жан Отанға адал қызмет етедi!
  Қиындықтар мен қайғы, бәрiн жеңiп,
  Бiз белдiктi қатайтуымыз керек!
    
  Осылайша бiз жауларды жеңдiк,
  Бiз адамзат - ғаламның кiндiгiмiз!
  Жексенбiлiк iшке кiрiп, соққыға ұшырайды,
  Момындық, мұң мен жылау бiзге жараспайды!
    
  Ғарыш бiз үшiн ауладай болды,
  Жұлдыздар арасында жылдам ұшу серуендеу сияқты!
  Аспан кiлемi шексiз болса да,
  Бiз оны өзгерте аламыз - әзiл емес!
  Қыздар шынымен де өте жақсы және керемет ән айта алады. Ал олардың дауыстары жай ғана бал.
  Сондай-ақ Венераның айналасында көптеген түрлi станциялар, мейрамханалар, ойын-сауық орталықтары және компьютерлiк бөлмелер бар. Ғаламшардың өзi Жерден сәл ғана кiшi. Және өте жылы, күнге жақын.
  Ол мата жiптерiмен әрең жабылған жартылай жалаңаш қыздарға толы. Олар жалаңаш, қызғылт өкшелерiмен жарқырап, беткi жағымен асығады.
  Бұл жерде керемет қыздар. Олар жердегiге қарағанда қараңғы, терiсi шоколадты, бiрақ барлығы дерлiк ақшыл шашты.
  Ал жастарға ұқсайтын сирек жiгiттер. Олар сондай-ақ өте қара терi, бiрақ ақшыл шашты және қыздар сияқты нәзiк бет ерекшелiктерiмен өте әдемi.
  Ал Венераның өзiнде көп алтын бар, бұл футуристiк дәуiр үшiн өте арзан. Ал бұл алтын барлық жерде бар. Және үлкен күнде жарқырайды.
  Ал айнала әлi де iлулi тұр, ал Венерада тұрақты, мәңгiлiк күн бар. Және өте жарқын және оқиғалы күн.
  Ал қыздармен бiрге қанша мүсiндер мен субұрқақтар. Сондай-ақ алтынмен жарқыраған. Және бұл әлем қандай керемет. Оның бәрi өте жарқын, керемет және әйтеуiр жас.
  Алтын мен лағылдан басқа көп нәрсе. Олар негiзiнен жасанды және өте үлкен. Жеке рубиндердiң көлемi футбол алаңының көлемiндей. Оларда балалар ойнайды, көбiнесе қыздар да.
  Олардың жалаң аяқтары қызып кетпейтiнi таң қалдырады. Және бәрi керемет және керемет.
  Және, әрине, гүлдер көп. Олардың кейбiреулерi де үлкен. Ал көптеген үйлер бiр-бiрiнiң үстiнде тұрған бүршiк немесе гүлдер сияқты. Түстер де негiзiнен сары, қызыл және қызғылт сары.
  Тiптi вакуумда сiз керемет хош иiстердi сезе аласыз.
  Мұнда бәрi өте керемет, басын айналдырады.
  Элизабет қуана ән айтты:
  Венера, сен әдемi планетасың,
  Жылы, керемет гүлдер өсiп жатыр...
  Ерлiктiң ерлiктерi жырлансын,
  Барлық жерде тәртiп пен жайлылық бар!
  Қыз көгiлдiр шашымен шынымен де керемет. Және олардың ұзын және толқынды. Ал оларда ер адамдар жиi шатастырады. Ал жауынгердiң өзi өте мiнездi, еркелеудi де, еркелетудi де жақсы көредi.
  Жауынгерлер Венераны айналып өттi. Олар оның шағын, жылы теңiздерi мен өзендерiн көрдi. Ғаламшарда су тапшылығы болды, бiрақ бұл тез арада оттегiмен қосылатын сутегiмен өтелдi және су алынды.
  Оның үстiне ылғалдың бiр бөлiгi Юпитерден жеткiзiлдi. Керiсiнше, артық болды.
  Венера жақсы жер, тым жылы, бiрақ оның атмосферасы артық жылуды кетiретiндей етiп жасалған.
  Төрт мутант қыз ақпараттық өрiске қосылып, оны тыңдай бастады. Галактикааралық жұлдызды кеменiң ұрланғаны туралы ақпарат көзi бар ма?
  Екатерина жымиып:
  - Құлақтарымыз дәл басымыздың үстiнде!
  Ал оның маржандай тiстерi жарқырап тұрды. Қыздар сканерлеудi және гиперсканерлеудi жалғастырды. Негiзiнде, бұл мүлдем логикалық емес.
  Ұрлаған адам Күнге ұшпайды. Бұл өте қауiптi әрекет болар едi.
  Элизабет атап өткенiмен:
  - Күннiң тереңдiгiнде галактикааралық жұлдыздарды жасыру өте ерекше болар едi!
  Елена күлдi де:
  - Бiз бәрiн жасай аламыз,
  Тiптi жұлдызды кеменi де табыңыз...
  Аңшы болды, ойын болады,
  Онға дейiн санаңыз!
  Ал қыз оны алып, изумруд көздерiмен жымиды. Ал оған жауап ретiнде Элизабет сапфирмен көз қысты. Олар мутант қыздар көз қысуды жақсы көредi. Осылайша олар бiр-бiрiмен энергия ағындарын алмасады. Бұл өте керемет.
  Венерада алғашқы екi ғарышкерге: оның бетiне аяқ басқан жiгiт пен қызға ескерткiш орнатылған. Олар өте жас және гипералтынмен қапталған. Бұл жай алтыннан да қымбатырақ, бiрақ ол керемет диапазонда жарқыраған және жарқырайды.
  Мұнда бәрi керемет және түрлi-түстi.
  Жас жiгiт пен қыздың алақанынан дауылды, нұрлы субұрқақтар аспанға атылып, биiктерге самғайды.
  Венера жалпы алғанда керемет планета. Оның керемет ауасы мен керемет пейзаждары бар.
  Ендi мiне, ескерткiштiң жанынан балалар шеруде. Олар қара өңдi, қысқа юбка киген және шорт киген сирек ұлдар. Олар қолдарына жалау ұстайды, кейде олармен бiрге жазуларды қайта шығарады.
  Елена менсiнбей күрсiндi:
  - Бұл қарабайыр! Сiз тривиальды компьютерлiк графиканы пайдалана аласыз!
  Элизабет жымиып:
  - Нелiктен аттракциондар бар? Бiрақ бәрiбiр, адамдар табиғи нәрселерге тартылады. Нағыз ер адам сияқты, бұл ең шебер биороботқа қарағанда әлдеқайда жағымды және қызықты!
  Елена көңiлдi ән айтты:
  Ал мен ешкiмге айтпаймын
  Мен роботты жақсы көремiн!
  Мен роботты жақсы көремiн!
  Ал мен еркектi өлтiремiн!
  Кэтрин күлiп, шырылдады:
  Робот адамды алмастырмайды,
  Төсекте де, ғылымда да бiлмейдi...
  Маған сенiңiз, адам мүгедек емес,
  Және ол нағыз жұмақ салады!
  Ефросиня атап өттi:
  - Дегенмен, адамдар, әсiресе ер адамдар балалық шаққа тым көп түсiп кеттi. Ал егер үлкен ғарыш соғысы болса, оның әсерi болады!
  Элизабет ән айтты:
  - Дүниеде бейбiтшiлiк бар, соғыстың қажетi жоқ,
  Махаббат пен достық болады!
  . No 5 тарау.
  Қыздар Венераның астанасы Афродитаға қонды. Бұл тұтас мегаполис болды. Iшiнде алтынның көптiгi соншалық, тiптi көздi қарықтырады. Қыздар мен ұлдар жеңiл киiнгенiмен, асыл металдан жасалған шынжыр, бiлезiк, сағат, жылан, сырғаларды да iлiп қояды.
  Көптеген жас жiгiттер де сырға таққанды ұнатады. Бұл осындай сән. Ал жергiлiктi тұрғындар да танауларына сақина теседi.
  Бұл шын мәнiнде ойын-сауық индустриясы.
  Ал өте күштi, жағымды иiстi иiссудың хош иiсi ауаға таралады. Ал шаш түсi неше түрлi сұлулар бар.
  Элизабет атап өттi:
  - Бұл планета керемет, бiрақ тым түрлi-түстi. Онда әйтеуiр бәрi тым көп, күн мен алтын.
  Кэтрин күлiмсiреп айтты:
  -Ал бiз мұнда не таба аламыз?
  Елена твиттерде:
  Жеңiс үшiн күресуге үйренген,
  Бiзбен бiрге ән айтсын...
  Көңiлдi адам күледi
  Кiм қаласа соған жетедi
  Iздеген адам әрқашан табады!
  Және ол өзiнiң өткiр, үлкен бицепстерiн көрсеттi. Еске салады:
  - Ауғанстанда мен бiр кездерi тұтас бiр топты таратып жiбердiм. Ол үш түйенi алтынмен ұстап алды!
  Ал қызылбас күлдi. Ол Талибан басшыларын тiзе бүктiргенiн және оларды оның жалаңаш, шаң басқан, бұлшықеттi аяқтарын сүйуге мәжбүрлегенiн есiне алды.
  Иә, ол еркектердi қорлауды жақсы көретiн. Және бұл тамаша.
  Кэтрин басын изедi:
  - Ресей мен Талибан арасындағы соғыс кезiнде бiз үлкен шайқасты. Ол славяндар арасындағы дауға араласудан бас тартты. Бiрақ Талибанмен соғысу - қасиеттi iс.
  Содан кейiн қыздар көптеген моджахедтердi өлтiрдi.
  Жалпы алғанда, олар Ауғанстандағы бiрiншi соғыста жеңiлiске ұшырады, өйткенi мутант қыздар жоғары державалардан ол жақта ұрыспау туралы бұйрық алған.
  Әр елдiң бостандыққа да, құлдыққа да апаратын өз жолы бар, соны ұстану керек дейдi. Ал жиырма бiрiншi ғасырда Ресейдi көп қателескен президент басқарды.
  Бiрақ бәрi өттi, бәрi жақсы болды. Адамдар ақыры бейбiт өмiр сүрудi үйрендi, бұл еркектердiң санының азаюына ықпал еттi. Ал, шын мәнiнде, ерлер агрессивтi, ал әйелдер - бiтiмгер.
  Елена твиттерде:
  Әйелсiз ғаламда өмiр жоқ,
  Оларда мамырдың күнi, оларда махаббат таңы...
  Ал зұлым адамдар кен сияқты...
  Тек қыздар ғана жарқырайды!
  Элизабет iнжу тiстерiн сiлтеп, күлдi де:
  - Күштi жынысты олай кемсiтпе! Ерлерге де пайдалы нәрселер бар.
  Елена басын изедi.
  Ал ол құрбысына көз қысты. Қыздардың көңiл-күйлерi айтарлықтай көтерiлдi. Және олар жылдамдықты арттыра отырып, Венераның бетiнен ұшып кеттi. Әрине, вакуумға қарағанда атмосферада жылдамдату қиынырақ. Бiрақ бәрi соншалықты сүйкiмдi және тез жыпылықтайды.
  Көптеген ұшақтар бар, сонымен қатар алтын жалатылған немесе платина. Олар қандай керемет.
  Елена жылдамдығын бәсеңдетiп, он үш жастағы бала отырған ұшақтың бiрiн қолымен ұстап алып, ән айтты:
  - Кiшкентай балам,
  Шаш алғыңыз келе ме?
  Бала жауап ретiнде тiлiн шығарды. Және оны шынтағымен бар жылдамдықпен басты.
  Оның көлiгi жұлқынып, Еленаны лақтырып жiбердi. Қыз айналып кеттi. Және ол белбеуiнен дыбыс шығаратын мылтықты алды. Және ол жабайы ашумен кiшкентай имптi көздедi.
  Ол дiрiлдеп, жылдамдығын арттырады.
  Кэтрин серiктесiнiң қолынан ұстап, айқайлады:
  - Бұл тұрмайды! Бұл бала.
  Елена сыбырлап:
  - Құда келдi, құда келдi,
  Ал күн айнала бастады...
  Кет балам, сен қатты мас екенсiң
  Ал жапондар сенi құтқармайды!
  Элизабет қатал жауап бердi:
  -Е, сен бос ән айтып тұрсың!
  Евфросин шырылдап, ысқырды:
  - Мен аянышты қате емеспiн,
  Ұлу жылдамдығы емес!
  Шашы алтын жапырақтай қыз Екатерина оны алып:
  - Қыздар әртүрлi
  Ал кейде шайқаста қауiптi!
  Бiрақ олардың бәрi жiгiттi қалайды,
  Питомникке жiберiңiз!
  Жауынгер керемет болды, ал қыздар, төртеуi де ауада айнала бастады. Олар сондай керемет және керемет, айталық, қыздар. Ал олардың өкшесi өте қызғылт және жалаңаш.
  Элизабет оны алып, секiрiп ән айтты:
  Мен әлемдегi ең күштi қызбын
  Менiң достарым да өте мықты...
  Бiз эфирдiң кеңдiгiн бағындырамыз,
  Ал керубтер шынымен тең!
  Мiне, бұл қыздар - өте әдемi және олардың аяқтары қандай күштi және бұлшықеттi. Бұлшық ет шарлары қоладанған терi астына айналады.
  Елена оны алып, жалаңаш саусақтарымен иненi жүргiздi. Ол ұшып бара жатып, араны дәл тесiп өтiп, оны пальмаға шегелейдi.
  Қызыл гарпи оны алып, ән айтты:
  - Менiң соққым жаншып жатыр,
  Мен сондай қызбын, сенiңiз, мен әдемiмiн...
  Сұлулықтың даусы елiктiрер,
  Суықта да жалаң аяқ жүремiн!
  Және тағы да жауынгер оны алып, айналдырады. Және ол айналатын топ сияқты көрiндi. Бұл таңғажайып композициядағы қыз.
  Ол өзiнiң үлкен, жауынгерлiк қаһарында жоғары.
  Елена агрессиямен жалаңаш саусақтарын басып, найзағай жiбердi. Ол ұшып келiп, үлкен гүлдiң жапырағын соқты. Ал тұтас, үлкен бүршiк спектрдiң барлық түстерiмен жарқырап тұрды.
  Бұл өте керемет болды.
  Элизабет атап өттi:
  - Гүлдi күйдiрмегенiң жақсы болды! Бiрақ одан да конструктивтi нәрсе керек. Мысалы, интергалактикалық зымыранды ұрлаған қылмыскерлердi табыңыз!
  Қызыл гарпи тiстерiн сiлкiп әндедi:
  - Бомбалар мен зымырандар ұшып жатыр,
  Напалм аспаннан құлап жатыр...
  Құйрықты жұлдыздар сияқты,
  Өлiм дауыл келе жатыр!
  Иә, керемет болды.
  Қыздар жалықтырды. Олар шынымен де төбелесiп, ерлiктерiн көрсеткiсi келдi.
  Мұнда Кэтрин ұсынды:
  - Гипернеттiң ультраматрицасына кiрiп, аздап тәртiпсiздiк жасайық!
  Елена пролетарлық тудай қызыл басын изедi:
  - Бұл керемет болады! Қаншалықты қиял-ғажайып ұшу!
  Ал қыздар оны алып, екi рет ойланбастан сканерлердi қосып, секiрдi
  Гипернет.
  Мұнда көптеген ойындар бар, сонымен қатар олар толығымен тегiн. Виртуалды шындық қайта шығарылады, оны нақтыдан ажырату мүмкiн емес.
  Ендi қыздар оны алып, әрi қарай созбай ғарыштық шайқасқа кiрiстi.
  Олардың әрқайсысы зымырандық крейсер типiндегi жауынгерлiк жұлдызды басқарды.
  Онда бiрнеше жүздеген зеңбiрек бар, бiрақ олар пулеметтермен тиеледi, басқарылады және қызмет көрсетедi.
  Ал қыздар ендi шайқасқа шықты.
  Елена жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймелерiн басты. Өлiмге әкелетiн зымыранды ұшырды. Олар вакуумды тартып, жау крейсерiне соққы бердi. Және бұл супернованың жарылысы сияқты болды.
  Қыз оны алып, қуана ән айтты:
  - Соғып, ұрды,
  Мен нағыз акуламын!
  Ал жауынгер өзiнiң изумруд көздерiмен жымиды.
  Элизабет қорқынышты басқарды. Және бұл ғарыш кемесi орасан зор соққыға ие.
  Және ол оңай басқарылатын көлiк сияқты айналады.
  Көк шашы бар қыз алқызыл емшегiн ашып қалды. Ол оны джойстиктiң түймесiн басты. Жою сыйының өлiм күшiн шығарды. Ол отты құйындай өтiп кеттi. Осыдан кейiн Элизабет оны алып, ән айтты:
  Мен өз Отаныма сенемiн,
  Ол бүкiл планетаны санайды ...
  Достарым көп болсын
  Және жарық ағындары ұшады!
  Ал көк шашты қыз жаудың жұлдызды кемесiн жарып жiберетiн жойқын күш сыйын тағы жiбердi.
  Бұл шын мәнiнде өте керемет болды.
  Элизабет шырылдап ән айтты:
  - Мен бүкiл әлем оянатынына сенемiн,
  Орктар соғыста жеңiледi...
  Ал күн жарқырайды
  Дүние мәңгiлiк мамыр болады!
  Ал қыз жазғы аспанның түсiне ұқсайтын шашын сiлкiп тастайды.
  Екатерина да крейсерде. Ол жалаңаш, дөңгелек өкшесiн пайдаланып атқылайды. Ол оларды өте елiктiредi. Ендi ол да энергия ағынымен жаудың жұлдызды кемесiн атып түсiредi.
  Ал шашы алтын жапырақтай қыз ән айтады:
  Әрқашан күн нұры жаусын
  Әрқашан жәннатта болсын...
  Әрқашанда ана болсын
  Ол әрқашан мен болсын!
  Ал жауынгер кеудесiн жалаңаштап, құлпынай емшегiмен түйменi басып, асыл тастай жарқырап тағы да оқ жаудырды.
  Бұл шынымен сұлулық.
  Бiрақ Ефросиня күресiп жатыр - ол да өте әдемi және бұлшықеттi қыз. Ал жауға оқ атқанда шашын пайдаланады. Және олар ақ, жаңа қар сияқты. Жүз пайыз табиғи аққұба.
  Сонымен, керемет және керемет деп айтуға болады. Жай ғана ғажайып.
  Евфросин ең заманауи қару-жарақ пен роботтарға толы әскери кемесiнен атқылап, ән айтады:
  - Ғаламда соғыс жанартауы тұтанды,
  Жұлдыздар арасында, дауыл сияқты, толқындар ...
  Шайтанның қызметшiлерi шабуыл жасап жатқандай көрiндi,
  Бiрақ қыздардың көзi өшпейдi, мақтаншақты бiл!
  Бұл жерде мутант қыздар. Және оларда суперқаһармандарға лайық ойын-сауық бар.
  Сөйтiп олар жау флотын жоюға кiрiстi. Және олар орктарды қатты ұрып-соғатыны сонша, олар ғарыш кемелерiн басқарады.
  Сонымен бiрге қыздар ән айтады:
  Бiз әдемi қыздармыз
  Бiз орктарды бар күшiмiзбен жеңдiк...
  Дауысы, әрине, керемет,
  Бiз мiндеттi түрде жеңемiз!
  Бұл әсiресе жауынгерлер қызыл кеуде емiзiктерiн пайдаланып атыс кезiнде керемет. Олар сондай жарқын, раушан бүршiктерi сияқты. Ал қыздардың денелерi майланғандай жарқырап тұрғанын көруге болады. Олар таңқаларлық және ерекше. Ал дене сызықтары сондай сымбатты. Және оларда қаншалықты сүйкiмдiлiк пен кемелдiк бар.
  Таза физикалық тұрғыдан сiз бұл қыздарды жабайы пантерлер сияқты сезiнесiз.
  Элизабет өзiнiң әрқашан соншалықты қорқынышты емес екенiн есiне алды. Оның бұл жағдайды бастан кешкенiне де қырық бiрiншi жыл болды...
  Ал естелiктер оның алдынан дауылдай жарқ еттi;
  Шекара әскерiнiң жас лейтенанты Елизавета Петрова аңырап қалды. Соғыс басталуы мүмкiн деген қауесет екi ай бойы айтылып жүрдi. Бiрақ әйтеуiр мен бұған сене алмадым... Ақылды қыз болғандықтан, Элизабет ресми доктринадағы "Қызыл Армия басқалардан күштiрек" деген претенциалды форс-мажорға қосылмады. Оның ағасы Фин соғысына қатысқан, жараланған және оның барысы туралы өте құмарта айтқан.
  - Бiздiң танктер табадан желедей баяу ағып жатты. Әрқайсысы алпыс тоннадан тұратын екi тұмсығы бар керемет СМК-лар алға жылжыды. Қорғанысты бұзуға арналған қошқардың бiр түрi. Және олар қалай шулайды! Күннiң күркiреуi өгiздiң гүрiлiмен салыстырғанда тышқанның сықырлаған дыбысына ұқсайды. Ал рельстердiң астында шұңқырлар бар. Бiрер күн бұрын жылымық болды, қара жердi мұз қыртысы басып қалды. Танктер баяу жылжып барады, ал атты әскер оларды қуып жетедi. Мыңдаған салт атты, танкiлер басып қалмас үшiн оларды ұстап тұру керек. Ал алда финдер миналар салып, мұнай бөшкелерiн көмдi. Көптеген танктерiмiз шырақ болып жанды. Қорқынышты көрiнiс, әсiресе ерте полярлық түнде, бензин мен мұнай төгiлiп, ерiген сумен араласқан. Жылқылар қорқып, қаһарланып, жанып, жаяу әскерге қарай тiрi көшкiн келдi. Көрiнiс өте қорқынышты болды; танктер тоқтап та, бұрыла да алмады. Ал команда бiзге тоқтауға тыйым салды.
  Барсаң тек алға, жауды бұзып. Ал танкiлер жарылып, өртендi, атты әскер өз жаяу әскерiн таптады. Шабуыл шашылып, жұлдыздар аспаннан түскендей болды.
  Жiгiт қанды жөтелiп, кiдiрдi. Жүз граммнан бiр жұтым алып, әрi қарай жалғастырдым.
  - Мiне, барлаусыз, ауа қақпағынсыз кептелiп қалдық. Олар қыс бойы, наурыздың жартысы бойы шайқасты, бекiнiстердi бұзды, бiрақ екi жүз мың жауынгерiмiз жеңiске ешқашан қуанбайды. Олар үшiн жарық мәңгiлiкке қараңғы болды.
  Қыз таңдана сұрады:
  - Шынымен де соншама?
  Ағай басын изеп:
  - Нақты ешкiм бiлмейдi деп ойлаймын, бiрақ мәйiттердi пойызбен тасымалдаған. Бұл қорқынышты болды. Бiз қорғанысқа шабуыл жасауға мәжбүр болдық, ал финдер бiздiң қатарымызды қысқартты. Жай ғана жабайы ессiздiк.
  Елена күбiрлеп сұрады:
  - Сонда бiз соншалықты күштi емеспiз бе?
  Ағай былай деп жауап бердi:
  - Танктiң күшi сауытында емес, басында!
  Қыз басын изеп:
  -Айтқаныңыз керемет!
  Элизабет бұл әңгiменi көпке дейiн есiне алды. Ол немiстер мен финдердiң қандай танкiлерi бар екенiн сұрады. Алайда Финляндияда оншақты жеңiл үш тонналық сыналардан басқа мүлде танкi болмады. Ал нағашы ағам Германияға барған немiс танктерiн бiлген; Жалпы, оның техникасы фашистердi таң қалдырған жоқ.
  - Т-1 танкi, салмағы небәрi бес жарым тонна, жылдамдығы сағатына 57 шақырым. Құрышы оқ өткiзбейтiн, қаруы үш пулемет. Бұл жаяу әскерге қарсы болады, бiрақ машина өте әлсiз.
  - Бiрақ олармен жалғыз ол емес пе? - деп қобалжып сұрады қыз.
  - Сондай-ақ Т-2, Т-3, Т-4 және Т-5 бар!
  Элизабет күлдi:
  - Қайсысы күштi?
  - Т-5! Оның 75 мм және 37 мм екi зеңбiрегi және төрт пулеметi бар. Иә, бұл танк әдемi, немiстер оны "Қасқыр" деп атайды. - Жiгiт екi қолын жайып, диiрмендей бұлғады.
  "Жылдамдық ше?" деп сұрады қыз.
  - Тас жолда елу шақырым, жалпы алғанда, жеткiлiктi. Жалпы, танк қызықты, мұнарасы реттелген. Фашистiк танк құрылысының ең жақсы туындылары. - Ағай күрсiндi. - Рас, бiздiң Т-28, әсiресе, Т-34 бұдан жаман емес, ал танктерiмiздiң қарулары одан да күштi.
  Қыз ұсыныс жасады:
  - Жаңа, салқындатқыш танктер жасасақ ше?
  Ағай былай деп жауап бердi:
  - КВ-2-ден салқын ештеңе жоқ, оның қуаттылығы сонша, бiрақ КВ-3 те, КВ-4 те, әсiресе КВ-5 те бар. Ең соңғы құбыжықтың салмағы жүз жиырма тонна, ол жаппай өндiрiске шыққалы жатыр. Сонда немiстер тары тiзбегiндей басылады.
  Қыз көрнекi түрде есiнеп:
  - Қызды жалықтырғың келсе, қаруды айт, ал мәңгiлiк ажырағың келсе, кеңестiк қаруды айт!
  Ағай ренжiп:
  - Бiзде не бар, нашар технология?
  Қыз қалжыңдап:
  - Бiрақ ол туралы деректер құпия. Олар танк мылтығының калибрiн айтқаныңыз үшiн түрмеге жабыла аласыз дейдi.
  Ағай терiс басын шайқады:
  - Дұрыс емес! Мұндай ұсақ-түйек үшiн ешкiм түрмеге қамалмайды!
  Қыз жыбырлап:
  - Қалай айтайын! Және бұл болған жоқ.
  Ағасы ескерттi:
  - Мен сiзге айтайын, Т-34 қаруының калибрi 76 мм. Ал бронь 52 мм, егер сiздi қызықтырса.
  Қыз менсiнбей мырс етiп:
  - Мен бұл кереметтi көргiм келедi. Сiз маған көрсетесiз бе?
  Ағай құлықсыз жауап бердi:
  - Қаласаң көрсетемiн. Алайда Ворошилов бұл танктi құбыжық деп атады. Оны жүзеге асыруға табандылық танытқан маршал Куликке рахмет. Иә, Сталиннiң өзi бұл танктi жоғары бағалады. Қырық үштiң басына қарай онымен жүз он екi танк дивизиясын жабдықтау жоспарлануда.
  Қыз таң қалды:
  - Бiр танк?
  - Жоқ! Сондай-ақ КВ және Т-80, бұл танк жеңiл болғанымен, Т-80. Рас, ол жүзе алады!
  Қыз таң қалды:
  - Жүзу? Бұл қызық!
  - Бiзде үш мың үш жүз амфибия танкi бар. - Ағай мұны мақтанышпен айтты да, сыбырлай даусын бәсеңдете түстi. - Мұны ешкiмге айтпа, бұл үлкен құпия. Бұршақтарды төгiп алсаңыз, темiр тордың ар жағында қалуыңыз мүмкiн. Қараңызшы, ұзақ тiлден артық өмiрдi қысқартқан ештеңе жоқ.
  Элизабет бiрден үнсiз қалды. Екi күн бұрын оның жақсы досымен өте жағымсыз оқиға болды. Келесi оқиға болды. Театр кешi болды, бәрi көңiлдi болды, әрине, iшедi. Кернейлер ойнап, қыздар мен жiгiттер биледi. Осылайша, көңiлдi жолдас Яшка Клопов әрқашан қалжыңдағысы келдi. Ол Сталиннiң портретi iлулi тұрған қабырғаға жүгiрдi. Бүкiл қабырғаны жабатын, мозаикамен қапталған, жарқын портрет. Сталин жас, жасы отыз бестен аспайтын, сымбатты көрiндi. Тiптi маңдайы да түптегiдей аласа, қиғаш емес едi. Яшка гармонь ойнады, содан кейiн оны залға лақтырды.
  - О, юли, юли, юли! Бұл "Матули" әнi!
  Бiреу келекелеп сұрады:
  -Алдыңда әкең тұрса, анаң туралы неге ән айтасың?
  Яшка жауап ретiнде күлiп:
  - Менiң ақымақ әкем ауылда малсыз қалды! Менiң әкем, халықтың әкесi, қасиеттi Кремльде билiк етедi!
  Барлығы алақандарын соғып, ысқырып күлдi. Яшка болса, белбеуiнен сызғышты алып, күлдi де:
  - Халықтар атасы дегеннiң мұрнын өлшеп алайын!
  Көрермендер бiр ауыздан сұрады:
  - Неге?
  Яшка сызғышпен ойнап тұрып:
  - Өйткенi Сталиннiң жүрегi кең! Әлемдегi ең үлкен! Бұл мұрын ең үлкен болуы керек дегендi бiлдiредi!
  Жауап ретiнде достық күлкi мен ысқырық:
  Яшка аяғының ұшымен тұрып, сызғышты жағып, оны бiр-екi рет аударды. Және ол күлiп:
  - Елу үш сантиметр! Күштi! Ол шынымен де ең үлкен!
  Барлығы тағы күлiп, саусақтарын көрсеттi. Жалпы, кеш өте сәттi өттi. Элизабет ренжiген күйде басын шайқап, естелiктердi қуып жiбердi. Яшканы таң ата, қара кратерге бара жатқанда алып кеттi, былғары куртка киген адамдар оны таяқпен және жұдырықпен ұрды. Бiр кездегi жас, жайдары жүзi қанды аласапыранға айналды. Элизабет мұны көрдi, өйткенi олардың барлығы қамауға алуды бақылау үшiн арнайы әкелiндi. Содан кейiн саясаткер сөйлеп, көп айқайлап, қорқытты. Тағы бесеуi сол жерде ұсталды; Элизабет мұны есiне алды, оның кешке деген ыстық махаббаты селт еткiзiлдi.
  Дегенмен, қазiрдiң өзiнде, егер жау Сталиннiң өмiрiне қастандық жасаса, ол ойланбастан кеудесiн ұсынар едi!
  Қыз жiгiттен сұрады:
  - Франция күштi ел ме?
  Ол былай деп жауап бердi:
  - Иә, күштi! Ұлыбританиямен бiрге олар әлемнiң үштен бiрiнен астамын басқарады. Отарларды ескерсек, Франция халқының саны КСРО-дан кем түспейдi.
  Элизабет ысқырды:
  - Ал мұндай күш жоғалды!
  Ағай тақыр басын тырнап алды:
  - Иә, мен жеңiлдiм! Бiр жарым айдың iшiнде Еуропаның төрт державасы жеңiлдi. Тiптi Наполеон мен Александр Македонскийдiң де Гитлер сияқты жеңiстерi болмаған.
  Элизабет сыбырлап сұрады:
  - Ол қандай, Гитлер?
  Ағай иығын көтерiп:
  -Мен оны көрмедiм! Портреттерде сiз оны өзiңiз көрдiңiз. Бойы орташа, жүйкесi жұқа, адам етiн жейдi, әсiресе әйелдердiң кеудесiн кескендi ұнатады дейдi.
  Элизабет басын шайқады:
  - Ысқырмаңыз! Гитлер вегетарианшы.
  Ағай келiспедi:
  - Рух жағынан ол - кәдiмгi каннибал! Ол өзiнiң ең жақын досы Реманы тiкенек сыммен екi бөлiкке кесудi бұйырды. Қандай жыртқыш құбыжық! Франция берiлгеннен кейiн ол Парижде және оның айналасында тұратын жүз мың еврейдi тiрiдей өртеуге бұйрық бердi. Нәтижесiнде қорқынышты иiс пайда болды. Оның үстiне фашистер кiшкентай балаларды да аямады. Өрттен кейiн СС жiгiттерi күлге несеп шығарды. Олардың айтуынша, Гитлер азаптау мен азаптауға жеке қатысқан,
  Элизабет былай деп атап өттi:
  -Жалладан нан алғандардың билеушiсi, есегiне тұз тередi!
  Жiгiт басын изеп, темекiсiн алып, сүйретiп алды. Ол темекi шегудi өте қызықты бiлдi, түтiндi сақиналармен үрлейдi. Оның түрi одан сайын көңiлдi болды:
  - Мен неден қорқатынымды бiлесiң бе?
  Қыз жiңiшке дауыспен жауап бердi:
  -Менiң ойымша, жарайды.
  Әкемнiң ағасы қысқа тыныстап, қарсылық бiлдiрдi:
  - Тек үсiк шалған адамдар ғана қорқады! Қалыпты адам үшiн қорқынышты сезiну ұят емес. Әсiресе, егер ол парасатты болса және басқалар үшiн емес, өзi үшiн.
  Қыз шешiмдi түрде басын изедi:
  - Мен мұнда келiсемiн!
  Жiгiт темекiсiн қойып, мойнын созғандай басын шайқап:
  - Бiлесiз бе, фашистер жаңа сұмдық қару жасап жатыр деген қауесет бар. Бүкiл қалаларды улы шаңға айналдыра алатын бомба. Оның үстiне одан құтқару болмайды.
  Элизабет менсiнбей күрсiндi:
  - Геббельс насихатының әдеттегi блефi!
  Жiгiт су астындағы морж сияқты терең күрсiндi:
  - О жоқ! Бұл ғылым! Ғалымдардың айтуынша, қару өте шынайы. Олар тiптi оның атауын ойлап тапты - атом бомбасы. Сондықтан мұндай сұмдық қарудың фашистердiң қолына түсуiн күтпей, алдымен Германияға шабуыл жасаған дұрыс деп есептеймiн.
  Элизабет ток соққандай селк ете қалды:
  - Бiрақ бiтiмгершiлiк келiсiмдi бұзу абыройсыздық. Бiзде Германиямен шабуыл жасамау, достық және шекара туралы келiсiм бар!
  Ағай мысқылмен:
  -Фашистер келiсiмдердi құрметтейтiн болды ма? Мысалы, Польшаны немесе Бельгия мен Голландияны еске түсiрейiк. Гитлер тiптi мынаны айтты: - Адалдық - бұл орындылық құрбандық үстелiндегi әдеттегi құрбандық!
  Қыз ынтамен жауап бердi:
  - Сталин Гитлер емес!
  Жiгiт келiстi, бiрақ мүлдем керiсiнше айтты:
  - Әрине, сондықтан ол бiрiншi соғуы керек! Оның кешiгуiн ұрпақтары кешiрмейдi. Шабуыл күштi үш есе арттырады, қорғаныс оны екi есе арттырады!
  Елена атап өттi:
  - Жау соққы берсе, бiздiң армия әлемдегi ең шабуылдаушыға айналады! - Сосын ол одан да қатты қайталады. -Бiрақ жау шапса ғана!
  Ағай қулықпен көзiн қысып:
  - Жүзiмен кесiлген басты бақ басы дейдi, одан жазаның жүзiмi шығады! Жоқ, менiң ойымша, Гитлер оның әскерлерi Парижге қарай ағылған кезде де аяқталуы керек едi.
  Қыз аяғын таптап, былай деп жауап бердi:
  - Мүмкiн сенiкi дұрыс шығар!
  Элизабет бұл әңгiменi көпке дейiн есiне алды. Фашистiк әскерлердiң, әсiресе Польшада шоғырлануы, немiс ұшақтарының кеңес шекарасын үнемi бұзуы, әскерлер арасында тұтқындаулардың көбеюi туралы қауесеттер жүйкелiк жағдай туғызды. Сонымен бiрге саяси нұсқаушылар белсендi түрде шабыттанды: соғыс болмайды! Соған қарамастан шекараға қосымша күштер, әсiресе броньдылар тартылды. Атап айтқанда, Элизабет алғаш рет салмағы жетпiс бес тонна екi қаруы бар ең жаңа КВ-3 танкiн көрдi. Бұл бiреу сыбырлағандай, шайқаста сыналуы тиiс эксперименттiк үлгi болатын. Алайда қызға танк ұнамады, ол өте ауыр болды, оның маневрлiк қабiлетi төмен, көпiрлер бұзылды және мұнара баяу айналады. Сонымен қатар, мылтықтардың үлкен калибрiне байланысты атыс жылдамдығы және дәлдiгi салыстырмалы түрде төмен болды! Дегенмен, мұндай қуатты танк сенiмдi шабыттандырды. 850 ат күшi бар дизельдiк қозғалтқыш қатты гуiлдедi, ол жанартау атқылағандай болды, немiс машиналары, керiсiнше, тыныш болды; Қыз құбыжыққа күмәнмен қарады да, өкшесiне бұрылды...
  Жиырма екiншi маусымның таңы КСРО-ға қарсы фашизмнiң үлкен күштерi лақтырылды. Алайда Элизабет алғашында шошыған жоқ. Оның үстiне жiгiттiң фашистер жасаған атом бомбасы туралы айтқан сөздерi жадымда мәңгi сақталды. Мүмкiн Гитлердiң супер қару жасау әлi алыс кезде шабуыл жасағаны жақсы шығар! Жолбарыстың азу тiстерi шықпаған кезде жаншылғаны дұрыс. Дегенмен, жолбарыс қандай фюрер болса да, шакал. Бiрақ ең өкiнiштiсi фашизмнiң ақыры болады.
  Элизабет төсегiнен көтерiлдi де, ол тез киiнiп, қалған жолдастары мен қарулас ағаларына қосылды.
  Фашистер негiзгi соққыны Белосток тобының тылына бердi. Күштi броньды және механикаландырылған колонналар екi сағаттың iшiнде қырық шақырымды алға тартты. Сәтi түсiп, траншеялар да қазылмады.
  Артиллериялық снарядтар жеткiзiлмедi, ал қыздар мылтық пен гранатамен фашистердi қарсы алуға мәжбүр болды. Содан кейiн гитлердiң танктерi мен бронетранспортерлерi пайда болды. Алда үш пулемет пен 50 мм калибрлi зеңбiрекпен қаруланған Т-3-тер жүрдi. Т-4-тен бiршама кiшiрек, жарылу қаупi жоғары снарядтары бар.
  Элизабет бiрден өзiн дәрменсiз сезiндi. Мосин винтовкасы мен бiр-екi жаяу әскерге қарсы гранатамен ғана қаруланған ол не iстей алады? Немiс танктерi кеңес жаяу әскерiне пулеметтен оқ жаудырады, снарядтар жарылады. Қанды қыздар мен ұлдар жақын жерде құлап жатыр. Әлi сақал-мұрты жоқ бiр жiгiттiң аяғы ұшып кеткен. Ол айғайлап, саусақтары жоқ қолдарын Элизабетке созады. Қайтадан жарылыстар болып, ауада немiс мессерлерi пайда болды. Алыстан олар өте қорқынышты емес және шыбындарға ұқсайды, бiрақ жақынырақ ұшқанда олар лашынға айналады.
  Немiс танктерi барған сайын жақындап келедi, олардың үстiнде свастикасы бар жыландар қалықтайды. Сонымен бiрге Вагнердiң керемет симфониясы естiледi. Барлығы ерекше қауiп төндiретiн көрiнедi, тiптi үлкен емес цистерналар да жыртқыш жануарларға ұқсайтындай боялған. Әсiресе жымиған жүздер көп. Элизабет жануарлардың қорқынышын сезiндi, жүгiргiсi келедi, аяқтары ұйып қалды, бiрақ...
  Орыс адамы (Ал белорустар мен орыстар бiр халық) қалай опасыздық жасап, қорқады?
  Элизабет граната лақтырады. Қолы күштi болған ол оны алысқа лақтырып, Т-3-ке тиедi. Резервуар бiр сәт қатып, бiрден жауап бередi. Саңыраулық жарылыс естiлiп, қызды аспанға ұшырып, санасын қараңғылық толқыны басып жатыр...
  . No 6 ТАРАУ.
  Элизабет мұны басынан құйын соғып тұрғандай құтырған қарқынмен есiне алды.
  Осыдан кейiн, ғарыштық шайқасқа қаныққан қыздар күресуге кiрiстi, бiрақ сәл басқаша.
  Атап айтқанда, олар жомарт құбыжықпен және оның жауынгерлiк мутанттарымен күресудi шештi.
  Олар шын мәнiнде гравитациялық лазерлiк қаруды қолданып, бүкiл қаланы өртеп жiберудi жоспарлаған.
  Бұл да қызық шытырман оқиға. Оның үстiне жомарт құбыжық нөлдiк өлшемнен болат сарбаздарды да шақырды.
  Элизабет орнынан атып тұрып, жалаңаш өкшесiн болат солдаттың асқазанына ұрып жiбердi. Соққы темiрдi дiр еткiздi.
  Жабайы еңкейдi, бiрақ бiрден бойын түзеп, күлдi:
  - Елеусiз, жердегi әйел!
  Елена құрдасының шап аймағында жiлiншiгiн қозғады. Бiрақ мен қатты легирленген металды кездестiрдiм. Және ол тiптi аздап ауырсынуды сезiндi.
  Қызыл шашты патшайым дауыстап:
  - Бұл болат шарлары бар адам!
  Екатерина да жалаң аяқпен брондалған құбыжықтың басынан тептi. Ол оны түсiре алмады, ол ұшып кеттi:
  - Адам жартастан да қатты!
  Евфросин сондай-ақ болат жауынгердi қозғалтты, бұл жолы сыпыруды орындады. Қырсық құлап құлады, бiрақ бiрден орнынан көтерiлдi. Және шайқас жаңа, құтырған, дауылдық күшпен жалғасты.
  Қыз оны алып, ән айтты:
  - Иә, бiз қалай күресудi бiлемiз,
  Бiрақ оның қайталануын қаламаймыз...
  Қыздар шайқаста,
  Және олар жолды толтырды!
  Элизабет жауап қайтарып, ептiлiкпен секiрiп кеттi, ал екi болат жауынгердiң бастары соқтығысып қалғаны сонша, ұшқындар жан-жақта ұшып кеттi.
  Көк шашты қыз шырылдады:
  - Металлға электр тогы да әсер етуi мүмкiн.
  Ол оны алды да, қанжарды оң қолымен сымдарға салды... Елена да солай iстедi. Содан кейiн электр тiзбегi болат жауынгерлерге түсiп, агрессивтi, соққы разряды оларды басып өттi. Ал болат құбыжықтар қып-қызыл жарқырай бастады.
  Содан кейiн олар жарықшақтардан өтiп, шаң болып қатып қалды.
  Кэтрин бумерангты сымдарға лақтырып жiбердi. Олардың құлап, құбыжықтарды қуыруына себепшi:
  - Бiз қауiптi жауынгерлердi өшiремiз!
  Евфросин:
  - Ғарыштық шайқастағы көрнектi жетiстiктерi үшiн!
  Ол да өз сыйын жауларына лақтырады.
  Қалай болғанда да болат жауынгерлер бiттi. Ал жауынгерлер әлемдi қайтадан құтқарады.
  Басты жау Жерден және басқа планеталардан гравитондарды сiңiру арқылы жұмыс iстейтiн арнайы генераторы бар өлiмге әкелетiн батареяны атуға дайындалып қойған.
  Ал өлтiрушi разряд қалай қосылады. Ал атмосфера тербеле бастады, ауа әлдеқайда қызып кеттi. Оның үстiне нұрлы нұрға толған жарықтар өтiп жатқандай болды.
  Элизабет үндедi:
  - Бұл сияқты! Ұрысайық жiгiттер!
  Оның алдынан гориллаға ұқсайтын, азу тiстерi бар үлкен мутант шықты. Ол қызға жүгiрдi және өте тез және ептiлiкпен. Элизабет артқа секiрдi де, оны қағып кеттi. Ал горилла құлап, бетiне жайылып қалды.
  Көк шашты қыз түкiрдi де, оның мутант сiлекейi көтерiлген горилланы қайта құлатты. Оның үстiне оның басы қоқыс жәшiгiне түсiп кеттi.
  Тағы бiр мутант аңның, дәлiрек айтсақ, адам мен жануар қоспасы қасқырдың басы болған. Және ол Еленаға шабуыл жасамақ болды. Қызыл шашты қыз арқасымен құлап, құбыжықты үстiне лақтырып жiбердi. Ол ұшып келiп, шам бағанасына соғылды. Ал ұрған иттей айқайлады.
  Евфросин мутант қасқырдың басынан кiрпiшпен ұрды. Бөлiндi.
  Қыз шырылдап:
  - Кiрпiш, кiрпiш!
  Сiз қасқырдың айқайы емессiз - аузыңызды жапқаныңыз жөн!
  Мутанттық горилла орнынан тұруға тырысқанда, Кэтрин күлiмсiреп атап өттi. Ол оның аяқтарының арасында қозғалып, оны секiрдi. Содан кейiн ол қарсыласын төңкерiп жiбердi.
  Осыдан кейiн олар Элизабетпен бiрге мутант жануардың өкшесiн қанжармен қытықтады.
  Ал жануар күледi және күледi. Және ол қоқыс жәшiгiнiң iшiнде цементтелген.
  Қыздар қасқырды желкесiнен ұстап, гориллаға лақтырып жiбердi. Олар қайтадан соқтығысты және аударылды. Төрт сұлу да жалаңаш өкшесiн қосты. Ал бiр-екi мутант қатты жылдамдықпен аунап, өзенге құлады.
  Елена ән айтты:
  - Маңдайыңнан ұрған бойда түбiне түсесiң!
  Ал қыздар жүгiре жөнелдi. Мiне, ол басты зұлым Щедри. Ол қолында ауыр жарылғышты ұстайды. Ал одан энергия ағыны жарылғандай. Оның үстiне Щедридiң өзi брондалған сауыт киген, сондай-ақ маска мен сауыт киген.
  Қыздар секiрiп, жалтарып, өлтiретiн сәулелерден жалтарады. Ал олардың жалаңаш, дөңгелек, қызғылт өкшесi соншалықты жарқырайды.
  Элизабет жауға бумеранг лақтырды. Ол оған оқ атты. Бiрақ қару бүйiрге шығып, бағдаршамға соғылған. Сырық кесiлiп, жол қозғалысын көрсететiн үш көздi құрылғы дулығамен жабылған Жомарттың басына тидi.
  Елена жаудың аң-таң болғанын көрiп, бұралған арқанды лассоға лақтырып, жарғышты ұстады. Ол күрт тартып, оны табанынан жұлып алды.
  Осыдан кейiн ол ән айтты:
  - Қыздардың табанынан,
  Қатыгез табандар...
  Кету мүмкiн емес, сенiңiз,
  Никельдi ұрыңыз
  Никельдi соғыңыз!
  Ер адамды төсекке жатқызу қиын емес!
  Жомартты қарусыз қалдырды. Ниндзя қыздар оны алып, жалаңаш саусақтарымен ұрды. Және олар қылмыскердi төрттiкпен бiрге құлатты. Осыдан кейiн бiз генераторға секiрдiк. Элизабет ток соққанда оны өшiрмек болды. Ал мутант қыз артқа секiрiп, шырылдады:
  - Ниндзя қыздарына даңқ,
  Жауынгерлiк қаһармандарға даңқ!
  Елена генераторға кiлттi лақтырып, оны асфальттан алды. Ол ұшып өтiп, соғылып, қысқа тұйықталу тудырды.
  Қызыл шашты қыз шырылдады:
  - Мен мәселенi жай емес, өте қарапайым шешемiн!
  Ауа температурасы ендi соншалықты ыстық болмады. Осы кезде қыздар қайта ойнай бастады.
  Мiне, тағы бiр миссия. Робот құбыжықтың алдында байсалды қарсылас пайда болды. Ал бұл құбыжық өте қауiптi. Ол реактивтi истребительдiң бейнесiн алды және лазер сәулелерiн зәулiм ғимараттарды қиратып жатқан үлкен виртуалды қалалардың бiрiне соғу үшiн қолданайық.
  Мұнда энергия ағыны үлкен көп қабатты ғимаратты қиратып, бетонды да, металды да бұзады.
  Елена бұған таңдана қарап:
  - Оның қанша энергиясы бар!
  Элизабет күрсiнiп жауап бердi:
  - Ендi бiз оған қарсы бiрдеңе алуымыз керек!
  Кэтрин күлдi де, ауадан өте ауыр әскери қаруды суырып алды:
  - Бұл гиперлазерлiк машина! Кварк синтезiнiң энергиясын пайдаланып жауға соққы берiңiз!
  Евфросин басын изедi:
  - Бұл дұрыс! Жүр, жауды алып, өлтiрейiк!
  Элизабет басын изедi де, оның қолында өте күрделi мылтық пайда болды. Мутант қыз дауыстап:
  - Бұл сәулелiк зеңбiрек, гиперядролық айдау бар!
  Қалған екi қыз да сандық алды. Олар қаланы қирататын роботты алған кезде, олар сiздi ұрып-соғады.
  Олар мұны жасады, әрине. Бiрақ күтпеген жағдай болды. Жауынгерлiк радиация роботқа тидi, бiрақ бiрден өте күштi қорғаныс тосқауылымен шағылысты.
  Ал бойжеткендер қатты қызып кеткенiн сездi.
  Елена ән айтты:
  - Бұл қорғаныс келдi,
  Паразиттердi қалай жеңуге болады?!
  Элизабет күлiмсiреп жауап бердi:
  - Мен бұл роботтың өзiн қалай қорғайтынын бiлемiн деп ойлаймын. Бұл жағдайда, бұл оңай енуге болмайтын бiр жарым өлшемдi өлшем!
  Екатерина ұсынды:
  - Термопреонмен айдалатын гипербластердi қолдансақ ше?
  Евфросин басын изедi:
  - Өлiм күшi болады!
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Мұнда сiз оңай қуат қоса алмайсыз. Бұл өлшемнiң мәнi энергия мен бөлшектердiң барлық ағындары бiр бағытта жүредi!
  Содан кейiн оларға жауап ретiнде гиперлазер сәулесi тидi. Қыздар екi жаққа секiруге әрең үлгердi. Олар тiптi жалаң аяқ, өкшесi әдемi қисық сезiндi.
  Олардың төртеуi де жалаңаш, тырнақтай табандарын гиперотқа бiрден жалады.
  Қыздар тiптi айқайлап, шырылдады:
  - Киелi жерiм асқақ,
  Жеңiстердiң алауында дауыл соғады...
  Бүкiл жер бетiнде сен жалғызсың,
  Ал әлемде сенен қымбат ешкiм жоқ!
  Осыдан кейiн арулар оны алып, бар ашуымен роботқа түкiрдi. Ал мутант қыздардың сiлекейi улы ультра қышқыл болып табылады. Ол асығыс өтiп, өрiстi жарып өтедi. Ал жауынгерлiк робот төрт ауыр жарақат алды. Оның сауыттары түтiндеген әсерлi ойықтарды қалыптастырып, жеп кеттi.
  Ал жауынгерлiк көлiк жылдамдығын жоғалта бастады.
  Елена мысқылдап ән айтты:
  Жер шуылдап жақындап келедi.
  Менiң фотон рульдi тыңдамайды...
  Мен көрiнiстен иiлемiн,
  Ал зымырандар нысанаға қарай ұмтылады...
  Бiз күрестi нөлден бастамаймыз!
  Ал жауынгерлiк робот жауап берiп, гиперплазмалық дақ көмегiмен қыздарды ұрды. Ол жауынгерлiк мылтықтардан ұшып шығып, мутант қыздардың артынан жүгiрдi.
  Элизабет кеудесiнiң алқызыл емiзiктерiн алып, ашты. Әрiптестерi де оның соңынан ердi.
  Қызыл гарпи ән айтты:
  Ресей кеудесi бар жер шары,
  Ол адамдарды бәледен жасырып, құтқарды ...
  Бiрақ тозақ қызыл шөгiндiлерiмен көтерiлдi,
  Жеңiстiң күркiреуi бiреудi ренжiттi!
  Ал жауынгерлер емiзiкшелерiнен шамадан тыс пiскен құлпынайдың түсiне ұқсас гиперсоникалық толқындарды алып, синхронды түрде шығарды.
  Олар цунами сияқты ұшып өттi. Және олар гиперплазмалық бөртпеге соқты. Ол қатты соққыны алып, дiрiлдеп, қарсы бағытта жүгiрдi. Осыдан кейiн ол жанып, түтiндеп тұрған роботты алып, жауып тастады. Сөйтiп, механикалық құбыжық отты торға iлiнiп, шырақтай жанады.
  Элизабет күлiп ән айтты:
  Қыздар ғаламды билейдi
  Аспаннан напальма жаңбыр жауып тұрса да...
  Отанға қызмет ету бiздiң айнымас парызымыз,
  Менiң жүрегiмде киелi от жанды!
  Ал жауынгерлер оны қайтадан рубин емiзiктерiнен алып, найзағаймен ұрады.
  Бұл нағыз жазылған сұлулар. Ал олардың денелерi сондай бұлшықеттi, күштi, мүсiндi, жiгерлi.
  Кiсi өлтiрушi робот ақыры ғарыш шаңына құлады. Және мұндай керемет сұлулардың кеуделерiнен шынымен де өлiмге әкелетiн әсер болып шықты.
  Елена ән айтты:
  Бiз бүкiл әлемге жарық түсiремiз, маған сенiңiз,
  Өлiп, планетаны құтқарайық...
  Тағдыр сұмдық болса да, зұлым өлiм келдi,
  Бекер өлмеңдер, өйткенi Отанымыз тiрi!
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ, аман қалып, жеңген жақсы!
  Жалпы, қыздар өздерiнiң айтарлықтай жекпе-жек деңгейiн көрсеттi. Бiрақ содан кейiн Жомарт қайтадан пайда болды. Бұл бетперде мен сауыт киген, бұлшықеттi адам, бұл жағдайда ол басқа екi серiктесiмен бiрге тастардың жауынгерлiк коррозиясын тудырған қаруды алып жүрдi. Ол онымен үйлердi соқты. Олар құм сияқты босап, ұсақталып кеттi. Ал оларда тұратын сұлу қыздар соғыстардан қашып кеттi.
  Екатерина атап өттi:
  - Жою - бұл құмарлық,
  Жаман күш үйдi басқарады ...
  Өзгенiң қанын жомарттықпен iшетiн,
  Сүйiспеншiлiк сыйлау арқылы қозыр тастаймыз!
  Қыздар ысқырған бойда бiрден алды. Ал бiрнеше салмақты лашын төбеден ұшып кеттi. Олар мутанттардың басына құлады - адам мен жабайы қабан және тағы бiр айқын мүйiзтұмсық қоспасы. Ал лашындардың тұмсықтары бас сүйектерiн ауыр дөңеске толтырып, оларды қағып жiбердi.
  Ал тағы бiр тұмсық Жомарттың екi аяғының арасына шаншып түседi.
  Ол орнынан секiрiп, жiңiшке дауыспен ән салады:
  Сахнаға секiремiн, сахнаға секiремiн
  Мен гаремде евнух боламын!
  Мен гаремде евнух боламын!
  Ал дауысы кiшкентай баланың дауысындай жiңiшке болып кеттi.
  Ал зеңбiректiң өзi жоғары секiрiп, аударылды. Элизабет секiрдi. Ол оны жалаңаш саусақтарымен ұстап алып, оны жылдам қозғалыстармен қайта бағыттады.
  Ал қираған үйлер қалпына келтiрiле бастады. Соның iшiнде өлтiрушi робот өртегендердi.
  Елена мен Екатерина есiн жиа бастаған мутант құбыжықтарға қарай секiрiп кеттi. Қыздар шалқасынан құлап, екi құбыжықты күштi аяқтарымен лақтырып жiбердi.
  Олар ұшып, қыдырған кезде аударылды. Ал олардың бастары әртүрлi темекi тұқылдары салынған қоқыс жәшiктерiне түстi.
  Ал олар оны қалай қабылдап, азаппен айқайлады.
  Елена тiстерiн шымырлатып:
  - Маған Гималайға баруға рұқсат етiңiз,
  Менi толығымен жiберiңiз ...
  Әйтпесе айқайлаймын, не айқайлаймын,
  Әйтпесе бiреудi жеймiн!
  Ал Ленин туының түсi сияқты қызыл шашы бар жауынгер оны алып, қоқыс жәшiгiне тығылған мутанттың есегiне түкiрiп жiбердi. Ол қатыгез, жанып тұрған ультра улы шырынның ағуын алып, жабайы айқаймен секiредi, аударылады, гүрiлдейдi және ысқырады.
  Ефросиня мен Екатерина жауды жалаң аяқпен тепкiлеп, бiр нүктеге дейiн тозақ рейсiн жiбердi.
  Ол басқарылмайтын зымыран сияқты ұшып кетедi. Және ол Жомартты соғып, соңғысының қабығын жарып жiбередi.
  Содан кейiн мүйiзтұмсық иесiмен соқтығысып, сонда ұшып кеттi.
  Елена оны алып, қуана ән айтты:
  - Қарапайым ауылдан болсам да,
  Бiздi Ильич бойынша өмiр сүруге үйреткен жер...
  Мен қиындықсыз балапан болғым келмейдi,
  Ал мен сауын сиыр болғым келмейдi!
  Төрт қыз да оны алды да, жалаңаш, бұлшықеттi аяқтары мутанттарды иесiмен бiрге лақтырып, оларды айналдыра бастады.
  Бұл ретте арулар ән шырқады:
  Мен сен ол,
  Бүкiл ел бiрге
  Бiрге тату отбасы
  Сөзбен айтқанда, бiз жүз мың мен!
  Ал жауынгерлер, жоғарғы лига футболшылары сияқты, үш зұлымдықты үлкен бетон араластырғышқа алып, ұрды. Осыдан кейiн Елена қозғалтқышты толық қуатта қосты.
  Ал мына құбыжықтар айнала бастады.
  Элизабет арнайы жасалған зеңбiректi қайтадан қолына алып, қираған ғимараттарды қалпына келтiрдi:
  - Бiз, әдеттегiдей, жеңдiк...
  Елена қорқынышты болып көрiнген күлiмсiреп:
  Бiрақ шынымды айтсам,
  Мен бәрiн жеңемiн!
  Аңшы ойынға айналды
  Есептiк жазба ашыңыз, әрине!
  Қарсыластарын әбден араластырған бойжеткендер оны алды да, әрi қарай созылмай ұшып кеттi. Содан кейiн үлкен бетон текше ұшып, төмен түсiп, жарқын виртуалды күн астында қатып қалды!
  Екатерина атап өттi:
  - Бiздiң пайдамызға тағы бiр кездесу!
  Елена түсiндiрдi:
  - Виртуалды кездесу!
  Және ол жалаңаш саусақтарын шерттi. Нелiктен отты, жарқыраған көпiршiк пайда болды. Ол ауаға жоғары ұшты, барған сайын кеңейiп, кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқырайды. Бұл өнер туындысы болды.
  Қызыл шашты қыз шырылдады:
  - Ғалам таңғажайып тосын сыйларға толы,
  Ал жекпе-жекте өте құнды қыз...
  Жалаң аяқпен зұлымдықты жамбаспен тепсем бола ма?
  Дегенмен, мен өзiм болғанды қалаймын!
  Өз-өзiмен болу! Өз-өзiмен болу!
  Сондай қыз, жабайы, сүйкiмдi!
  Элизабет күлiмсiреп:
  - Бәрекелдi!
  Елена құбыжықты жаншып, түсiнiксiз бiрдеңе деп күбiрледi.
  Евфросин көкiрекшесiн алып, шешiп алды да, кенеттен пульсарлар сияқты алдынан шыққан кристалды қарсыласқа соқты. Олар ұшып өтiп, жылтыр бетке құлады. Және олар үлкен, өлiмшi соққы бердi.
  Шашы қардай аппақ қыз шырылдады:
  - Қыз кеудесiмен жердi толтырады,
  Бүкiл әлемдi қайғы-қасiреттен жауып, құтқарды ...
  Бiз мұны түсiнбедiк, қыздардың мәнi бар сияқты,
  Көршi ойнауға барған кезде!
  Екатерина есiмдi алтын шашты қыз оны алып, жалаңаш өкшесiмен бетiне тептi. Соққыдан шығыңқы құбырлардың бiрi жарылып, iлгерi келе жатқан жау сарбаздары расында бу ағынымен тұншықтырылды.
  Одуванчикке ұқсайтын, тек қана көлемдi шашы бар қыз алып, ән айтты:
  - Монша, монша, монша, монша,
  Емен мен қайыңның тұнбасы...
  Ванна, монша, ванна, ванна,
  Жалаңаяқ қыздың керемет соққысы!
  Ал оның маржандай тiстерi айнадай жарқырайды. Бұл Терминатор қыздары.
  Шынында да, виртуалды жаратылыстардың ешбiр армиясы олар сияқты адамдарға қарсы тұра алмайды. Және тiптi тырыспаңыз.
  Елена кенеттен қаланың үстiнде үлкен қарлы тауды көрдi. Викингтердiң костюмiн киген кейбiр адамдар жақын маңда жүрдi. Олар биiк және қарапайым адамзат өкiлдерiнен әлдеқайда үлкен болды.
  Қызыл шашты қыз айқайлады:
  - Мейiрiм жоқ, мейiрiм жоқ, жауға мейiрiм жоқ,
  Бiлiңiз, зұлым Викинг, бiлiңiз, зұлым Викинг сiзден бұқтырылған тағамды жейдi!
  Элизабет аяқ саусақтарымен тиынды лақтырды. Ол айнала айналып, ауада ұшып бара жатқан қарғаға соқты. Оның үстiне бұл сұр мақұлық үлкен альбатроста болатын. Және бұл оның тәжiне дәл тидi. Қарға есiн жоғалтып, метеориттей құлдилай түстi. Ол артына темекi шегетiн құйрықты қалдырды.
  Көк шашты қыз әндедi:
  - Махаббат тау бұлағы сияқты,
  Бұршақ сияқты жерге не түседi...
  Оны қосып, қарсыласқа электр тогының соғуы,
  Қыз автоматқа тиеп жатыр!
  Қарға жабайы құлау кезiнде жауынгерлiк роботты тұмсығымен соқты. Қысқа тұйықталу орын алды. Ал үлкен киборг жарылып кетедi. Осыдан кейiн тау сiлкiндi.
  Ал жаужүрек төрт қыздың үстiне қар жауды.
  Кэтрин атап өттi, ән айтты:
  Қар жауады, қар жауады,
  Менiң шашымды көрсетпе...
  Нәтиже, нәтиже -
  Қыздар әрқашан жалаң аяқ!
  Ал жауынгер оны алып, төбесi болғандай алтын шашын бұрап алды. Бiрден жарқыраған нұр пайда болып, отты сәулелердiң ағындары төгiлдi. Ал қардың орнына жаңбыр жауа бастады. Мұның бәрi өте әдемi болды, ал тамшылар виртуалды күнде гауһар тастай жарқырап тұрды.
  Элизабет күлiп:
  - Бiз өз таланттарымызды бизнесте көрсетуiмiз керек,
  Қыздың ең жақын досы - гауһар тастар!
  Евфросин күлiп жiбердi де, скандинавиялық жауынгерлер қардың астында қаптап жатқан тауды нұсқап:
  - Бұл жiгiттер бiр жамандық жасап жатыр!
  Елена ұсынды:
  - Қып-қызыл емшектерiмiзден өлiмнiң өлтiретiн сәулелерiн босатайық.
  Ал қызыл шашты iнжу маржандай тiстерiн шығарып күлдi.
  Элизабет ұсынды:
  -Кеттiк, қыздар, алдымен әскерлердi дестендiруге рұқсат етiңiздер!
  Кэтрин қуана ән айтты:
  - Олардың жүректерiнiң жылуы десант әскерлерiне қалай көмектеседi,
  Олардың жүректерiнiң жылуы десантшыларға қалай көмектеседi,
  Жел соққан әскерлер!
  Ал жауынгерлер оны алып, тездетiп, бар күшiмен, алып секiретiндей болды.
  Ал шайқас, агрессивтi төрт ару тiкелей ұрысқа ұшады. Олардың тауларды бiрден жылжытуға дайын екенi анық.
  Елена оны қуанып алып, ән айтты:
  Мен абсолюттi әлем чемпионы боламын
  Мен жарқыраған дауыл сияқты өтемiн ...
  Кулер, бұл Шекспирдiң барлық шығармалары,
  Мен жай ғана Тынық мұхитына секiремiн!
  Элизабет көтерiп, ән айтты:
  - Жүйрiк спортшылар күресуге ынталы,
  Барлығы жеңiске шын жүректен сенедi!
  Евфросин тiстерiн сiлтеп, қосты:
  - Бiзде кез келген теңiз болуы мүмкiн, теңiз тiзе терең,
  Өйткенi, кез келген тау өз қолымызда!
  Осылайша қыздар виртуалды ойында тауға шықты. Олар викингтерге шайқас беруге бел буады. Тiптi олар адам бойынан үш есе үлкен алып болса да.
  Елена шайқасқа кiрдi. Ол диiрмендi қылыштарымен жүргiздi. Ол Викингтiң басын кесiп, ән айтты:
  Басыңды жоғалтудың қажетi жоқ
  Асықпа...
  Басыңды жоғалтудың қажетi жоқ
  Егер ол пайдалы болса ше?
  Дәптерiңе жазып ал,
  Әр бетте!
  Басыңды жоғалтпа!
  Басыңды жоғалтпа!
  Тез қашып кеткен жөн!
  Элизабет жалаңаш саусақтарымен бiрнеше иненi лақтырды. Олар викингтердiң үстiнде ұшып келе жатқан лашындарға ұшып келдi. Үлкен жыртқыш құстар бағдарын жоғалтып, ұшып, тұмсықтарын викинг жауынгерлерiнiң бас сүйектерiне соқты. Олар оларды тесiп, қан көздерiн босатуға мәжбүр еттi.
  Кэтрин ең жақын Викингтi жалаңаш, тотыққан аяғымен тепкiлеп жiбердi. Соққыдан секiрiп, аударылып кетуге мәжбүр еттi.
  Осыдан кейiн қыз:
  - Сiз аспанда тұтылуды көресiз,
  Бұл жаулардың әскерi...
  Тозақтың белгiсi келедi,
  Артық сөз қажет емес!
  Ал қыз оны алды да, маржандай көздерi ұшқындап кеттi. Бұл шынымен ұрлық, шынымен ұрлық!
  Евфросин оны алып, ысқырды. Ысқырықтан бiр-екi қарағай дiрiлдеп, үстiне бамбук таяқшалары түскендей болды. Ал ауыр конустар төменге ұшып кеттi. Олар викингтердiң бастарын соғып, дулығаларымен бiрге жарып өттi.
  Аққұба қыз атап өттi:
  - Мен жауларымды босқа жiбердiм,
  Менiң бiрiншi қадамым, соңғы қадамым!
  Ендi алтын сауыттағы ең үлкен, кең иықты Викинг көшбасшысы ғана қалды.
  Ол өксiкпен айқайлады:
  -Сенiң мүмкiндiгiң жоқ! Менде Тордың балтасы бар!
  Викинг дөрекi шайқалып, балтасынан цунами толқынын жiбердi.
  Қыздар аздап қар басып қалды.
  Бiрақ олар тез тұрды.
  Елена дәу жауынгердiң тастаған себетiн түсiнiп, үредi:
  - Ал, қарсыласыңды әмияныңа ал!
  Ол оны алып, оны шайқады.
  Элизабет тәттi жымиып ән айтты:
  - Балам, балам,
  Бұл сағатта сен ұйықтамайсың,
  Қай белгiсiз елде,
  Сiздiң ойларыңыз мен туралы болады!
  Викинг алыбы қайтадан серпiлдi. Дәл осы секундта ол кеңiстiктiң бұрмалануын сезiндi. Ал оны аққудың қауырсынындай қуатты шаңсорғыш сорып алды.
  Ал дәу көкнәр тұқымындай болып, кәрзеңкеге жалпақталады.
  Елена күлдi де:
  - Бұл шынымен трансформация!
  Кэтрин күлiмсiреп ән айтты:
  - Мәжбүрлеп емдеу және күлкiлi өзгерiстер болады!
  Элизабет дабыл қағып тауға қарап:
  - Қардың астында бомба жасырылған!
  Елена дiрiлдеп:
  - Ядролық?
  Көк шашты қыз күбiрледi:
  -Әпкеңдi жоғары көтер - термопреон!
  Қызыл шашты жауынгер көзiн бақырайып қарап:
  - Ал бiз оны қалай залалсыздандырамыз?
  Евфросин күлдi де:
  - Ол үшiн қызыл емiзiкшелерден инфрадыбысты шығару керек. Қыздар, төртеумiз бiр ауыздан осылай жасайық!
  Ал жауынгерлер лағыл емiзiктерiнен орасан зор энергия ағындарын алып, ағынды.
  Термопреон бомбасы дiрiлдеп, сөндi. Осыдан кейiн салтанатты марш ойнай бастады.
  Елена твиттерде:
  - Бомба алғысы келгеннiң маңдайына жазылады!
  . No 7 тарау.
  Қыздар виртуалды шындықтан шықты. Олар жеткiлiктi ойнады, бiрақ бизнес бiрiншi орында.
  Кэтрин Вирттiң шытырман оқиғасынан кейiн былай дедi:
  - Сондықтан сiзге ештеңе төлеудiң қажетi жоқ. Адамдар көрiктi жерлерге тағы қалай барады?
  Елена жымиып:
  - Ең қызығы, кiтап оқитындар әлi де бар. Және бұл ешбiр қақпаға мүлдем сәйкес келмейдi.
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Мен де кейде кiтап оқимын, кейде жазамын! Ендеше, мұны оғаш нәрсе деп санамайық.
  Евфросин твиттерде жазды:
  Бейтаныс елде белгiсiз көп,
  Сiз абдырап, адасып қалуыңыз мүмкiн...
  Тiптi омыртқаңыздан қаздың бөртпесi өтедi -
  Егер сiз не болуы мүмкiн екенiн елестетсеңiз!
  Осыдан кейiн төрт қыз да оны алып, өз осiн айналдыра айналдырды. Олар тiптi ауаға көтерiле бастады. Олар сұлулар, оларды ғарыштық класс деп айту керек.
  Содан кейiн қыздар ауада қатып қалды, содан кейiн Элизабет атап өттi:
  - Бiз қазiрдiң өзiнде галактикааралық зымыран ұрыларын iздеуден тым алшақпыз. Қылмыскерлердi iздеудiң орнына төрт мутант қыз ақымақ ойнайды немесе әртүрлi пайдасыз виртуалды ойындармен көңiл көтередi!
  Елена қарсылық бiлдiрдi:
  - Виртуалды шындық ойындары интеллектiнi қатты дамытады. Мұны ұмытпау керек.
  Екатерина қосты:
  - Сонымен қатар интеллект!
  Евфросин басын изедi:
  - Өмiрде шытырман оқиғалар жеткiлiксiз, сондықтан бiз оларды виртуалды шындықта аламыз!
  Элизабет басын изедi:
  - Бұл рас, бiрақ ең бастысын ұмытпау керек. Ендеше Гипернеттен ақпаратты сканерлеп көрейiк.
  Төртеу түгел алып, ән айтты:
  - Бiз супер класты қанқұйлы қыздармыз,
  Бiз кез келген түскен шашты табамыз...
  Кемiрген ит тiсiн сындырсын,
  Бiздiң дауысымыз өте қатты!
  Қыздар Гипернеттен ақпаратты қарай бастады. Бiрақ оның көп болғаны сонша, ол сiздiң көзiңiздi таң қалдырды. Және маңызды ештеңе табылмады. Сiз шынымен жабысатын нәрсе. Әзiрге балалық шақтың иiсiнен басқа ештеңе жоқ.
  Елена ұсынды:
  - Барлық балабақшалар тексерiлсе ше?
  Кэтрин күлiп жауап бердi:
  - Мен сiздiң әзiлiңiздi бағалаймын!
  Евфросин күлдi де, күлдi де:
  - Иә, жындыханаларды да тексеретiн шығармыз?
  Элизабет кенет басын изедi:
  - Бiрақ бұл ойда бiр нәрсе бар. Жақсартылған генетиканың арқасында ақылсыз адамдар көп емес. Бiрақ жындылық пен данышпандық қатар жүредi және бiрге жүредi!
  Елена мына жерде атап өттi:
  "Мүмкiн, бiз де сәл ессiз шығармыз". Олар екi мың жылдан астам өмiр сүрдi, бiрақ әлi балалық шақпен қоштаспаған. Кем дегенде мен. Мен өзiмдi әлi күнге дейiн балалар колониясының жалаңаяқ қызы ретiнде елестетемiн.
  Кэтрин басын изедi:
  - ИА дұрыс! Бiз, екi шайтан да, аймақты таптадық! Қалғандары мұны бiлмейдi және бұл олардың бiзден айырмашылығы.
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Мен немiс тұтқынында және Сталиннiң тергеу изоляторында болдым. Сондықтан мен түрменiң не екенiн бiлемiн. Ал мен лагерьде ересектердiң қамқорлығында болуым керек едi.
  Евфросин басын изедi:
  - Бiз кiшi зонада емес едiк, бiрақ төртеуiмiз ересектер аймағына баруымыз керек едi. Бiр қызық тапсырманы орындап, АҚШ-тың әйелдер түрмесiнде өз еркiмiзбен қалай тұтқын болғанымыз есiңiзде ме?
  Елена күлiмсiреп басын изедi:
  - Бұл есiмде. Иә, матрон сiзге тиiп, барлық саңылауларыңызға енген кезде өте жақсы. Америкада мұндай азғындық бар, әр түрлi лесбиянкалар бар. Бұл жай ғана тамаша!
  Кэтрин ашуланып:
  - Мүмкiн! Бiрақ бұл басты нәрсе емес.
  Элизабет өте байсалды көзқараспен атап өттi:
  - Иә, психикалық аурудың барлық тарихын зерттеу керек. Әсiресе параноидтық шизофрения. Кейде мұндай ауру адамды өте дарынды және сонымен бiрге қоғамға жат етедi. Күрделi жұмбақ шешудiң кiлтiн осы жерден табуға болады.
  Евфросин күлiмсiреп басын изедi:
  - Дәл осы. Тек ғарыштық держава үлкен, онда триллиондаған адамдар бар, олардың арасында психикалық дертке шалдыққандар да аз емес. Ал бұл бiзге не бередi? Сiз мұны шынымен клиникалық шизофрения жасады деп ойлайсыз ба?
  Елена есiне алды:
  - Гитлерде нағыз, клиникалық шизофренияның белгiлерi болған. Бiр жағынан етке сойылған қойларды да аяды. Бiрақ сонымен бiрге ол адамдарға, әсiресе еврейлерге қатысты нақты әрекеттерде қатыгез болды.
  Екатерина атап өттi:
  - Сiрә, Гитлердiң өзi де емес, оның құлшыныстағы қолбасшылары. Нелiктен, бiрақ оңай емес. Бiрақ қалай болғанда да, психикалық науқастар арасында iздеу, кем дегенде, қандай да бiр анықтама!
  Евфросин ән айтты:
  Дүние ессiздiкке тiреледi,
  Жындылық кең тарауда...
  Шиеленiс ең жоғары,
  Ауырсыну мен қорқынышпен көрiнедi,
  Тек қорқыныш бiзге достар бередi,
  Тек ауырсыну сiздi жұмысқа ынталандырады,
  Өйткенi мен барған сайын бәрiн қалаймын.
  Көпшiлiкке гиперплазманы жарып жiберiңiз!
  Елена күлдi де:
  - Бұл аққұбаның нағыз ақыл-ойы!
  Элизабет оны алып, жалаңаш саусақтарымен иненi лақтырды. Ол ұшып келiп, шыбынға тиiп, жәндiктердi пальмаға қадады. Ал қыз өте риза кейiппен атап өттi:
  - Көрiп тұрғаныңыздай, мен аламын! Ал бiз екi мың жыл болса да бәрiн жасай аламыз!
  Елена тiстерiн сiлкiп әндедi:
  Екi мың жылдық соғыс
  Ақылға қонымды себептерсiз соғыс...
  Қыз жалғыз емес ұрыста,
  Кем дегенде, аз ғана еркек қалды!
  Осыдан кейiн қыздар үндемей-ақ, ақыл-ойы нашар адамдар туралы ақпарат жинау үшiн Hypernet-ке шықты. Олар мұны шынымен қалады. Дәлiрек айтсақ, Елена, қызыл шашты викс, өте қызық болды. Бiрақ команданың қалған бөлiгi мұны өздерi үшiн сынап көргiсi келмедi.
  Элизабет ақпаратты жабайы қарқынмен қарап шықты.
  Мысалы, Венераның психикалық ауруы бар адамдар. Күтiлгендей, параноидтық шизофрениямен ауыратын тек төрт науқас болды: үш қыз және бiр ұл. Үлкен планета үшiн көп емес. Аурудың басқа түрлерi де болды. Көп емес.
  Елена күлiмсiреп:
  - Психоздарды тексерейiк, әлде не?
  Кэтрин күлiмсiреп қосты:
  - Бұл өте жақсы идея болар едi. Мен жынды адамдарды көптен берi көрмедiм.
  Элизабет ұсынды:
  - Гипернет арқылы олармен байланысуға болады. Байланыс жасаңыз.
  Евфросин басын изедi:
  - Тамаша! Қош келдiңiз.
  Көк шашты қыз бiрден бiрiншi науқасқа хабарласты. Сырттай қарағанда, ол адам баласының барлық өкiлдерi сияқты мүлдем қалыпты қыз едi, мүмкiн әдемi. Ол Еленаға көз қысты да:
  - Сен менi жақсы көресiң бе?
  Көк шашты қыз жымиып жауап бердi:
  - Әрине!
  Сөйтiп ол бұрылып:
  - Ендеше менi сүй!
  Элизабет күлiп жауап бердi:
  -Тура виртуалдыға көшейiк!
  Ал қыздардың денелерi ашылып, бiр-бiрiмен допқа бiрiктiрiлген. Ал Елена оларды сканерлей бастады. Ең алдымен, ол эмоциялар мен сезiмдердi оқыды, сонымен қатар шизофрениямен ауыратын қыздың естелiгiн зерттедi. Психикалық дертке шалдыққан қыздың есте сақтау қабiлетi ерекше болғанымен, бұл өзiнше қызық болды. Ал кейде ол экзотикалық формаларға ие болды.
  Элизабет та бақытты және жұмыс iстедi. Осы уақытқа дейiн байланыс құнды ештеңе берген жоқ.
  Жалпы алғанда, логика мен интуиция бұл ең жақсы жол емес екенiн көрсеттi. Оның үстiне, егер көшбасшы шизофрениямен ауырса да, оның планетада отыруы екiталай және олар ұсталып, iшке айналдырылғанша күтедi.
  Шизофрениямен ауыратын қыз сұрады:
  - Сiз сондай қызбасыз... Мүмкiн өте жас шығар?
  Элизабет автоматты түрде сөйледi:
  - Жоқ! Мен екi мың жастамын.
  Шизофренияға шалдыққан қыз айқайлады:
  - Демек, сен қартайдың! Ал сендер жас қыздарды арбапсыңдар! Кет бұл жерден!
  Элизабет басын изедi:
  - Қайырлы күн!
  Және ол одан ажырап кеттi. Қалай болғанда да, мен бүкiл жадымды сканерлеп, бос сөзден басқа ештеңе таппадым. Дегенмен, кейде нонсенс оғаш болды және өзiнiң түрлi-түстiлiгiмен қызығушылық тудырды.
  Осыдан кейiн мәңгiлiк қыз ажыратылды.
  Елена ұсынды:
  - Қазiр жүр!
  Ал қызыл шашты жауынгер оны алып, виртуалды арқылы шизофрениямен ауыратын жiгiтке секiрдi. Ол сүйкiмдi едi, бiрақ қызыл шашты көргенде қорқып ыңылдап:
  - Ведьма!
  Елена күлдi де, күлдi де:
  Бақсы, бақсы, бақсы,
  Iбiлiс...
  Ал сиқыршы қайдан шықты?
  Бақсы, бақсы, бақсы,
  Мен мәңгi сұлумын
  Қалғанының бәрi ақымақтық!
  Ал қызыл шашты қыз өте жарқыраған изумруд көздерiмен жымиды.
  Жас жiгiт жұмсартып, басын изедi:
  - Бiзбен ғашық болғың келе ме? Қарсы емеспiз!
  Елена күлiп, шырылдады:
  - Бiз де қарсы емеспiз!
  Осыдан кейiн олардың денелерi допқа айналды. Гипернет арқылы жыныстық қатынасқа түсу керемет. Бұл жақсы және ешқандай инфекция жоқ.
  Әрине, қыздар баланың сана-сезiмiн, сана-сезiмiн және жадын тексердi. Шизофрениктер бастарында көптеген қызықты және түрлi-түстi нәрселер жасырылады.
  Ал мұнда сiз көп нәрсенi жасай аласыз және көп көңiл көтере аласыз. Тiптi бәрi жүктелген кезде де, Елена жас жiгiтпен қоштасқысы келмедi және ол одан қиыншылықпен айырылды.
  Содан кейiн тағы екi қыз болды. Мұнда Евфросин мен Кэтрин оларға қамқорлық жасады. Оның үстiне, бiр мезгiлде. Бұл да өте қызықты және сiз көптеген тәрбиелiк нәрселер аласыз. Ал қыздар, айталық, өте керемет және керемет.
  Және олар тiптi өте түрлi-түстi ән айта алады. Бiрақ олар мұны себепсiз жасамайды.
  Қалай болғанда да, мутантты тергеушiлер алғашқы төрт параноидтық шизофренияны тексердi, бiрақ ешқандай маңызды мүмкiндiктердi таппады.
  Елена атап өттi:
  - Процестiң өзi жағымды, бiрақ мұнда маңызды ештеңе жоқ!
  Кэтрин твиттерде:
  - Бұл әдiс арқылы ұрлаушылардың табылуы ине iздеген шөптi аралаумен бiрдей.
  Евфросин былай дедi:
  - Әрине, бұлай iздеу жақсы идеядан алыс! Бiрақ бұл жағымды процесс.
  Ал қыздар хормен ән айтты;
  Бiр екi үш -
  Барлаушыларды бөлiп тастаңыз
  Төрт, сегiз, бес -
  Қарақшыларды өлтiрiңiз!
  Осыдан кейiн Элизабет өзiнiң Екiншi дүниежүзiлiк соғыс майданындағы даңқты өткенiн және тағдыршештi, сұмдық қырық бiрiншi жылын тағы да еске алды;
  Элизабет өзiн терең бассейнге батып бара жатқанын сездi, үмiтсiз қара және тек биiктiкте жұлдыздардың күйдiретiн көздерi қорқынышты түрде жыпылықтайды. Сүңгу кезiнде кеудеңiздiң қысымы күшейiп, бастарыңызды балғалар соғып, әр соққы ауыр және ауыр болады. Ақыры денесi түбiне тиiп, басының арқасы салқындап, қыз көтерiлгiсi келедi, қозғала алмайды. Мiне, айнала, бiр мезгiлде жан-жақтан сықырлаған дыбыс, небiр ұсақ-түйек тiршiлiк иелерiнiң сыбдыры естiледi. Элизабет жүрегiнiң кеудесiнде қатты соғып тұрғанын сезедi. Қоян сияқты үлкен және түрлi-түстi, қанды реңктерi басым егеуқұйрықтар оған асығады. Олар асығып, жыртыла бастайды. Элизабет айқайлап,... Өзiне келедi.
  Екi немiс солдаты қызды сездi де, кенет оны шашынан көтерiп:
  - Шнелл! Тұр, қаншық!
  Элизабет орнынан тұрып, тұрақсыз. Қыз басын бұрады, бұл ауыр. Апыр-ай! Бiрақ бәрi бұзылмаған сияқты.
  Немiстер тұтқындардан, ерлер мен әйелдерден бөлек колонналар салып жатыр. Елена тiптi көпшiлiктiң бас тартқанына таң қалды. Елуден асқан кейбiр әйелдер көрiнбейдi, жаралыларды фашистер жай ғана аяқтаған сияқты. Мылтық ұңғылары бар қыздарды (әскери қыз-келiншектердiң барлығы дерлiк жас, жақында ғана әскерге шақырылған) шақырып, жолға шықтық. Күн өте ыстық болды, кейбiр әйелдердiң тондарын жұлып алып, жейделерiн "айналып" жүрдi.
  Элизабет бетiнде бiр-екi әсерлi көгерген капитан Валентина Синицадан сұрады:
  - Ендi ше, Валя?
  Капитан, жиырма сегiз жастағы, өте әдемi қызыл шашты қыз, жауап бердi:
  -Жарайды, түн қараңғы болса, бiз қашамыз!
  Элизабет өзiне қарады:
  - Иә деп ойлаймын! Тұтқында болу кеңестiк адамдар үшiн емес. Ешқандай зақым жоқ сияқты, сынықтар менiң денемдi аяды. Бұл менiң басымдағы шу ғана.
  Валентина былай деп жауап бердi:
  - Сiз аң-таң болып қалған сияқтысыз. Брр! Бiрақ мен қалай тұтқында болғанымды түсiнбеймiн. Автомат кептелiп қалды, ал басқа қыздар бас тартты. Нәтижесiнде мен соңғы ақымақ сияқты ұсталдым.
  Элизабет басын изедi:
  - Иә, соғыстың басы жақсы. Бiр немiстi өлтiруге үлгермей жатып, ол тұтқынға алынды. Жабайы сұмдық! Егер қашуға уақытымыз болмаса ше?
  Валентина былай деп жауап бердi:
  - Бiлесiң бе, сен ерекше сұлусың. Алтын шашты, мiнсiз фигурасы бар. Мен сенен асқан сұлу қызды көрген емеспiн!
  Элизабет қолын бұлғап:
  - Маған бұл мақтаулар не үшiн керек? Ал сен жiгiт емессiң.
  Капитан былай дедi:
  - Сiздi жай ғана зорлауы мүмкiн.
  Элизабет абдырап қалды:
  -Зорлау деген не?
  Валентина шын жүректен таң қалды:
  -Сен бiлмейсiң бе?
  Элизабет көзiн жыпылықтатып:
  - Теориялық тұрғыдан, әрине, мен бiлемiн, бiрақ...
  Валентина көзiн қысып:
  -Жiгiтпен жасап көрмедiң бе?
  Элизабет терiс басын шайқады:
  - Әрине жоқ! Жалпы, коммунист моральдық жағынан бұзылып, некеден тыс сүйiспеншiлiкке бармауы керек!
  Валентина иығын көтерiп:
  - Қалай айтайын! Менiң ойымша, бұл әркiмнiң жеке iсi. Сонымен қатар, ер адамдар әр түрлi, және сiз олардан өзiнше ләззат аласыз. Мұны болжау оңай емес, бiрақ күйеуiм тез жалықтырады.
  Оң жақта келе жатқан комсомол қыз қарсылық бiлдiрдi:
  - Адам үшiн ең бастысы - хайуандық инстинкт емес, рухани қарым-қатынас.
  Валентина саусағын жоғары көтерiп:
  - Әдепсiз тақырыптарды қозғамай-ақ қояйық. Бәлкiм, партия мен коммунизм құрылысы туралы айтқан дұрыс шығар?
  Бағананы тоқтату туралы бұйрық келгенде Элизабет бiрдеңе айтқысы келдi.
  Олар екi жүк көлiгi мен жеңiл көлiк келе жатқан бетон алаңының алдына келдi. Осы кезде қуғын-сүргiнге ұшыраған әйелдердiң тағы бiр колоннасы пайда болды. Киiм-кешектерiне қарағанда, олар бейбiт тұрғындар едi.
  Семiз немiс хаки түстi немiс көлiгiнен шығып кеттi. Үш иегi бар жағымсыз, нашар қырылған бетi, иығында бiртүрлi қос ауызды пулемет iлiнген. Бiрақ эмблема жарқыраған қалпақ - екi найзағай SS адамын көрсеттi. Фашист қыздардың алдына шығып, бұзылған орысша бұйрық бердi:
  - Тең! Назар аударыңыз!
  Қыздар автоматты түрде орнынан тұрды, олардың әскери дайындықтары өте ауыр болды. Алайда қыздардың бiрi iркiлiп, бөксесiн алды.
  СС офицерi риза болып мырс етiп, әйелдiң аяғына қарады да:
  - Барлығы етiгiн шешiп ал!
  Қыздар селт еткiзiп, дүбiрлi дыбыс қатарды шарпыды. Семiз немiс көрнекi түрде есiнеп, бей-жай күбiрледi:
  - Кiм мойынсұнбаса, дарға асылады! - Сосын кенет қорқытқан айғай. - Шнелл! Шнелл!
  Қыздар аяқ киiмдерiн шеше бастады. Элизабет қолдарының автоматты түрде қозғалатынын сездi. Фашистiк құбыжықтарға бағыну оған үйреншiктi нәрсе сияқты. Жалаң аяқпен бетон бетiнiң жағымды жылуын сезiп, бiр етiгiн шешiп алды. Содан кейiн екiншiсi, жаңа, жақында шығарылған былғары етiктердi мұқият кидi (кенептер тек соғыстың соңында пайда болады). Сосын айқайлар естiлдi. Жасы он алтыдан аспаған жас қыз секiрiп шығып:
  - Мен суретке түспеймiн, ақымақтар! Менi өлi түсiрсе жақсы болар едi!
  Немiс шошқасы белгi бердi, екi ұзын бойлы СС жiгiтi қызды ұстап алып, оны алдын ала дайындалған асуға сүйреп апарды.
  Әскери тұтқын қыздар күрсiнiп жiбердi, бiрақ ешкiм қарсылық бiлдiруге дәтi бармады, тұтқынның дүбiрi әсер еткен сияқты.
  - Оны байлаңыз! - деп айғайлады семiз фашист. - Оның бiрден өлiп кетуiне жол берме! Шайтан қалай қарсы тұру керектiгiн бiледi.
  Жас қыздың киiмдерi жұлынып кетiптi, ал СС жiгiтi арудың алқызыл емшегiне сигараны да тықты. Қыз айқайлап:
  - Есiңiзде болсын, менiң атым Таня! Нацистерге өлiм!
  СС офицерi айқайлады:
  - Оның тiлiн жұлып ал!
  Қолында мыжылған лас алжапқышы мен қысқышы бар мордоворлық қызға қарай секiрiп келдi. Тағы бiр нацис қыздың аузын ашып, аузын қысып алды. Ол қарсы тұруға тырысты. бiрақ күштер тым тең емес. Қыздың аузынан қан ағып, өзi ауыр соққыдан есiнен танып қалды. Фашистiк құбыжық жұлынған тiлiн лақтырып, етiгiмен таптады. Фашистер iлулi тұрған жалаңаш қызды кеменiң өткiр iлгегiне тез iлiп қойды. Ол әлсiз жылап, дiрiлдеп, қосымша ауырсынудан есiн жиды. Фашистердiң жүздерiнде бақыт, адамдарыңызды ауыртқан кездегi садистiк қанағаттану сезiмi жазылған. Сары шашты әдемi қыз болса да. Мұнда сексуалдық элемент садизммен араласады.
  Элизабет мұндай озбырлықты көрмес үшiн көзiн жұмып алды. Осы кезде оларға бiр колонна тұтқындар, азаматтық әйелдер келдi. Фашистер де оларды аяқ киiмдерiн шешуге мәжбүрледi. Таңдалған әйелдердiң ешқайсысы отыз бестен асқан немесе он алтыдан төмен болған жоқ; Күштi белорус әйелдерi, негiзiнен ақшыл шашты, көк көздi, қарауға жағымды, қан мен сүт.
  Семiз офицер тағы да бұйрық бердi:
  -Сыртқы киiмiңдi шеш!
  Елизавета кенет қызарып кеттi, егер фашистер оны толығымен жалаңаш қалдырса ше? Ал саусақтарым тонымның түймелерiн шешiп жатыр. Азаматтық әйелдер өлiм жазасына кесiлгендей жылап, еңiреп жатыр. Бiреуiнiң қолында сәби бар. Нацис оны оның қолынан жұлып алады. Ана әйел асығады да, iшiн штыкпен пышақтайды. Ол құлап, жүрегiн ауыртатын айқайға бөлендi. СС офицерi нәрестеге жүгiрiп барып, оны аяғының астына тастап, таптай бастайды. Оның үстiне нәзiк қол-аяғын сындырып, бiрден өлiп қалмауын қадағалайды.
  Анасы тiрiсiнде iлулi тұрсын деп, айқайлап, дарға сүйреп апарады. Жол-жөнекей киiмдерiмiздi жыртып, мылтық дүмiмен ұрады. Сосын, ақыры, марихуанаға тас атқылағандай, мәз-мейрам болған әйелдi жұлқылайды.
  Элизабет сыбырлады:
  - Ал олардың қиянатының шегi бар ма? Оларды кiм туды, әйел бе, қасқыр ма?
  Валентина құштарлықпен:
  - Бiз мұны ешқашан кешiрмеймiз және ұмытпаймыз. Фашистер әр қиянат үшiн жүз есе төлейдi.
  Элизабет жауап бердi:
  - Бұған Германияның бәрi жетпейдi.
  Валентина қалжыңдап:
  - Қалғандары Жапонияға кетедi!
  Басты фашист әлi тынышталмады, оның күңгiрт көздерiнде ессiздiк өртенiп, кiшкентай аузы бұралып:
  -Ендi мен саған ескертемiн! Бiз сiздi Германия аумағына апарамыз. Өзiн жақсы ұстағандар жақсы орынға, тамаққа, болашақта Ұлы Германияның құрметтi азаматтығына ие болады. Ал егер бiреу қашып құтылса, онда әрбiр қашқын үшiн жиырма тұтқынды тiрiдей өртеп жiберудi бұйырамын. Сен менi түсiнесiң бе? - Арамның айқайы күшейе түстi. - Ал ендi фюрерге бағынбаудың не екенiн анық көресiң.
  Фашистер азаматтық әйелдердiң колоннасына жүгiрiп, қарау үшiн ең ұсқынсыз он адамды таңдады. Оларды шашынан сүйреп, үйiндiге қағып жiбердi. Осыдан кейiн СС ер адамдар әйелдердi тiкенек сыммен бұра бастады. Олар амалсыз айқайлап, қашуға тырысты. Жауап ретiнде олар иық пен кеудеге мылтық оқтарын алды.
  Семiз офицер риза күлдi:
  - Ал, ендi олар үшiн алау! Олар азаптан "рахаттансын"!
  Тағы да фашистiк жануарлардың ақымақ күлкiлерi. Бетi тозған үш СС адамы бензин құйылған ыдысты сүйреп шығарып, қақпағын ашты. Қашықтыққа қарамастан жанармайдың жиiркенiштi иiсi Элизабетке жеттi. Бұл көмiрдiң гидролизi нәтижесiнде алынған төмен октанды бензин болғанға ұқсайды. Фюрердiң барлық сансыз жабдықтарына табиғи май жетiспедi, тiптi КСРО-дан жеткiзiлген жеткiзiлiмдердi ескере отырып, Үшiншi рейхтiң физиктерi тапқырлық көрсеттi. Бұл бензин әдеттегiден төмен жану температурасының ерекшелiгiне ие болды, сонымен қатар ол тоғыз градус аязда қата бастады. Уақыт өте келе бұл соғыстың барысына әсер етедi. Металл тiкендi сыммен бұралған әйелдер қолдарын (қолдарын босатқандар) бұлғады. Фашистер күлiмсiреп, немiс тiлiнде бiрдеңе деп айқайлады.
  Элизабет шарасыздан сұрады:
  -Оларды шынымен де өртеп жiбере ме?
  Валентина ашуланып жауап бердi:
  - Жоқ, олар сенi жiбередi! Олар сiзге сапарға арналған торттарды да бередi!
  Элизабет жылап жiбердi:
  - Бұл әлi де қатыгез! Жарайды, еркектер, бiрақ әйелдер неге сонша азап шегуi керек!
  Валентина ұсынды:
  - Немiстерге славяндар тек құл ретiнде керек. Ал құл қорқып, мойынсұнуы керек. Бұл қорқынышқа негiзделген диктатура. Ал қорқыту үшiн ауырсыну керек.
  Элизабет көк көздерiн жарқыратып:
  -Ал ашулану үшiн ренжiту керек!
  Жалын шықты, от кәдiмгi бензиндегiдей тез тарамады, әйелдер жыртылып, сымды үзуге тырысып жатыр, денелерiнен қан тамшылап, инемен жарылған.
  Элизабетке уақыт таңқаларлықтай баяу өтiп бара жатқандай көрiндi, серпентин сияқты, жаңа жел соғып, жеңiл жейдемен әрең жабылған денесi салқындағандай болды.
  Ақырында жалын барлық шейiт әйелдердi шарпыды және олардың айқайлары әлдеқайда күшейе түстi. Көз алдымда терi көпiршiктенiп, қабыршақтанып кеттi. Күйiктiң иiсi күшейiп, күшейе түстi. Ол ауырып, қыздардың көзiнен жас ағып кеттi. Басты фашист қаскөй жымиып:
  - Бiреу қашып кетсе, бәрiңдi өртеймiн! Хай! Гейл Гитлер, ғаламның ең ұлы билеушiсi!
  Фашист жауынгерлерi белдiктерiнен гармоникаларды шығарып, көңiлдi ойнады. Оның үстiне фашистердiң есту қабiлетiнiң мүлде жоқтығынан зардап шекпегенi анық. Бiрақ бұл музыканы одан сайын қорқынышты етiп көрсеттi.
  Семiз офицер орысша айқайлады:
  - Музыка ағыны, музыка, музыка! Кейде мұңды, кейде қорқақ тыныс! Көңiлдi билейтiн сыбызғы әуенiмен жан дүниесiн нұрландыратын! Музыка ағыны, музыка, музыка, қайғыдан арылыңыз, немiстердi мазаламаңыз! Шексiз, мәңгiлiк, жас, бұл сiздi өмiр сүргiңiз келедi!
  Оның көмекшiсi, қызыл шашты офицер қарғап:
  - Барлығы билейдi! Ал, қаншықтар, билеңдер, әйтпесе мен бәрiңдi өртеп жiберемiн!
  Қыздар жалаң аяқтарын қорқа бастады. Басты фашист екi қолын бұлғап қатты айғайлады:
  - Өмiр сүру! Қане, қаншықтар мен жезөкшелер, келiңдер!
  Қыздар келiспеушiлiктен әлдеқайда жылдам қозғала бастады, бiрақ бұл мәдени бидi еске түсiрдi, керiсiнше, Папуандықтардың жабайы биi, Парагвай жағалауы!
  Фашистер әйелдерге жүгiрiп келiп, олардың беттерiнен жұдырықпен ұрды, айқайлап, жүректi ауыртатын бiрдеңе деп дiрiлдеп жатты.
  Басты фашист бiр ишарат жасады. Гитлер Юдженттiң формасын киген бала оған бiр бөтелке коньяк әкелдi. Семiз шошқа көмейiнен тура тартты, қырық градустық сұйықтық iшiн жылытты. Боров баладан ұқыпты түрде сұрады:
  -Сен он төрттесiң, кез келген жезөкшенi атуға рұқсат беремiн!
  Жiгiттiң жүзiнен көңiлi қалды:
  - Ал жай ғана ату керек пе? Бұл тым жұмсақ! - деп айқайлады.
  Семiз бейбақ күңкiлдедi:
  -Оған не iстегiң келедi?
  Бала тарс етiп:
  - Оны өлтiрiп, отқа сал!
  -Жарайды, жүр! Тек асығыңыз, бұл балапандарды әлi Германияға уақытында әкелу керек.
  Жарқыраған, өте жылтыратылған етiгiмен жарқыраған бала әйелдер тiзбегiмен жылжыды. Жыртқыш болып жымиып, мейiрiмсiз күлдi. Ара-тұра жас нацис тоқтап, анау-мынау әйелдiң iшiн тепкiлейдi, бiрақ таңдау жасамады.
  Элизабет белгiсiз бiреуге дұға еттi, бiрақ маған емес! Бiрақ жас жiгiт оның алдына тоқтап, саусағын нұсқады:
  - Бұл жезөкше менiкi!
  Элизабет қатып қалды, опасыздықпен дiрiлдеп, тотыққан бетi бозарып кеттi. Басты фашист күтпеген жерден қарсылық бiлдiрдi:
  - Наин!
  Фашист бала ренжiп:
  -Ал неге олай?
  Боров былай деп жауап бердi:
  - Ол тым әдемi! Жай ғана тамаша қыз, сен оны әлдебiр генералға берiп, көп ақша аласың.
  Жас нацис құлықсыз келiстi:
  - ЖАРАЙДЫ МА! Тек менiң бiрiншi өтiнiшiмнен бас тартқаның үшiн мен екi жезөкшенi қинаймын!
  . No 8 ТАРАУ.
  Бала бұрылып, тез жүгiрiп, екi кiшi қызды таңдады. Бұл жолы адал олжасын тартып ала ма деп қорқып, асықты.
  Қыздар алаңға өз беттерiнше жүгiрдi, мүмкiн олар мойынсұнса, әдемi жiгiт оларға рақым етедi деп үмiттенген болар. Жас жiгiт менсiнбей күрсiндi:
  - Тiзерлеп тұрып, етiгiмнен сүй!
  Қыздар жығылып, жорғалай жөнелдi. Олар қымбат қара түстiң күштi иiсiн сезiнiп, жылтыратылған терiнi сенiмдi сүйдi. Гитлер Югенттiң ұлы кенеттен қыздардың шаштарынан ұстап, күшпен көтердi:
  - Не, қаншықтар! - Бала орысша ысқырды. - Өмiр сүруден шаршадыңыз ба? Ендi тез арада киiмдерiңдi шешiңдер!
  Қыздар киiмдерiн қызып, шешiп алып, тек трусиктерiнде қалды. Жас садист бұйырды:
  - Қысқыштарға жатыңыз.
  Қыздар мойынсұнып жатты, ал СС көмекшiлерi қолдары мен аяқтарын арнайы қоршауларда бекiттi. Бала әлi шаң жинап үлгермеген қыздардың елiктiрер алқызыл өкшесiне саусақтарын жүгiрттi. Ол кенет қатты толқуды сезiнiп, жүрегiн шымырлатып айқайлады:
  - Маған ауыр қамшы бер!
  Жетекшiлер қамшыны тапсырды. Бұл қарапайым емес едi, бiрақ өткiр жұлдыздары бар қызыл ыстық сымнан тұрды. Мұндай қарудың әсерлерi әлдеқайда сезiмтал.
  Элизабет өзiн не күтiп тұрғанын ойлап, қызуын сезiндi. Мiне, адамдар хайуанға айналған фашизмнiң сұмдық күлкiсi. Және бұл қарапайым адамдық сезiмдерiн жоғалтқан құбыжықтардың тозақтық азаптары.
  Қамшы сұмдық ысқырып, қыздардың жалаңаш арқасына түседi. Сүйекке түскен соққы терi мен еттi кесiп өтедi. Жас фашист өзiн нағыз Құдай сияқты сезiндi. Иә, бұл азғантай жанашырлық сезiмiнен де айырылған зұлымдық пен бұзылмайтын ерiк құдайы едi. Алайда Гитлер Югент жанашырлық - әлсiздiк деп үйреттi! Өкiнiш, жаман сезiм, нағыз арийге лайық емес. Жауды өлтiру жеткiлiксiз, оны азапқа салып, ең жаман жолмен қорлау керек. Славяндар еврейлер сияқты төмен ұлт, ал славянды өлтiру жынды иттi өлтiрумен бiрдей. Ар-ұждан дегенiмiз не? Еврейлер мен орыс философтары ойлап тапқан жанның тозақ тұзағы. Нағыз арий өкiнбейдi, тек бiр нәрсе оны ашуландырады, ол аз жауды өлтiрдi. Бiрақ әйелдi немесе баланы аяусыз азаптау - арийлiк ерлiктiң ең жоғары көрiнiсi.
  Ыстық сымның соққысынан труси жарылып, бөкселерiнен түсiп қалған. Қыздар алдымен айқайлады, бiрақ бала жасынан асқан күштi болды, олар қорқынышты соққыдан есiн жоғалтып, тез үнсiз қалды. Алайда, Гитлердiң жазалаушылары жас сұлулардың басына алдын ала дайындалған мұзды шелектердi (лагерьдегi тоңазытқышты пайдаланып) түсiрдi. Осы уақытта жас садист сымды қайтадан отқа қыздырып, оны қыздың жалаң аяқтарына түсiрдi. Тағы да қорқынышты айқайлар, адамдық ештеңе жоқ айқайлар.
  Элизабет аяғынан әрең тұрды, бұған төтеп беруге күш қайдан келетiн сияқты. Бұл болмашы мағынасы жоқ, адамзаттың шегiнен тыс нәрсе едi. Мұндай сүйкiмдi бала, балаға жуық, мұны қалай жасағаны таңқаларлық. Фашизмнiң, тiптi балалардың да жанын бұзатыны таңқаларлық. Сондықтан тұтас бiр ұрпақтың қабылдауын бұзыңыз!
  Қыздар тағы да үнсiз қалды, үстiне қайтадан су құйылды. Алайда, қанша тырысқанымен, азапталғандардың айқайы тып-тыныш болды. Иығынан аяғына дейiн байғұс шейiттердiң баспанасы қалмады. Ақыры бала шаршап, маңдайындағы тердi сүртiп, байғұс әйелдер колоннасына қарай тiсiнiң арасынан түкiрдi.
  - Шаршадым! Сiз оларды өртеп жiбере аласыз ба?
  Жыртылған қыздар ендi қозғалмай қалды, азабы белгiлi бiр мөлшерден асып кеткен шығар. Фашистер байғұстарға қарай жүгiрдi, әсiресе жомарт бензин тамызып, оларды өртеп жiбердi. Қыздар тiптi қозғалмады, бiрақ олардың етiн от баяу жалмап кеттi.
  Бұл кезде тiрiдей өртенiп жатқан бейшара жандардың айқайы да басылды, олардың бар кiнәсi тек нацизмнiң қайтпас ерiк-жiгерiнiң айқын көрiнiсiне айналуы керек едi!
  Семiз бейбақ қисық жұдырығын бiр сiлтедi.
  - Ал, жезөкшелер? Бiр фунттың не екенiн түсiнесiз деп үмiттенемiн! Ал ендi сап түзеп, жаңа тағдырыңызға қарай қадам басып жүрiңiз.
  Әйелдер қатыгездiк пен қорқынышты көрiнiстен қалай шошынса, қозғалыссыз тұрды.
  Фашист бала ойланбастан тапаншасын алып, жыртқыш жымиып, қыздың аяғынан атып тастады:
  - Естiдiң ғой, айтты, марш!
  Оқ әйелдердi оятты, Элизабет Валентинаның нәзiк қолдарын иығында сезiндi.
  - Кеттiк, адал жолдасым, кек алу үшiн өмiр сүру керек!
  Қыз батыл жауап бердi:
  - Ал мен аман қаламын деп ант етемiн!
  Осы кезде жас бейбақ бүйрегi бұрылып құлап бара жатқан қызды атып тұрды. Сол кезде оның екi қолын да, аяғын да сындырмақ болған. Мен қызды бiрден аяқтағым келмедi, өйткенi ауырсынудың айғайын тыңдау күлкiден әлдеқайда жағымды.
  Ауыр жараланған қыз жолда жатып қалды, жас фашист оны аяқтамай, қабырғасынан iлмекпен ұстап, дарға сүйреп апарады.
  Семiз СС жiгiтi баланың басынан сипап:
  - Қымбатты досым! Сiз бала кезiңiзде фюрер сияқтысыз! Бiлесiз бе, ұлы Адольф бiрiншi сыныпта оқитын қызбен жанжалдасып қалды. Сөйтiп, ол екi құрбысымен оны үйге қайтар жолда күтiп алды. Олар оны ұстап алып, байлап, қорлай бастады. Олар оны өртеп жiбердi, сүйектерiн сындырды, көзiн ойып алды, содан кейiн жас Әдiк химия сабағынан алынған күкiрт қышқылын оның тамағына құйып жiбердi. Сонда Гитлер небәрi жетi жаста едi және ол арийлiк күйеуiнiң батыл әрекетiне қабiлеттi болды.
  Жас нацист мырс етiп сұрады:
  - Қыз еврей болды ма?
  - Жоқ, Славян! Австрия-Венгрия құлады, өйткенi немiстердi славяндар сатып жiбердi, сондықтан фюрер оларды жоюға ант бердi! - Боров қолын тамағынан өткiзiп жiбердi. - Жалпы, маймылдар жұмсақтыққа лайық, ал славяндар жоқ!
  СС жiгiттерi бiр ауыздан табандарын көтердi:
  - Хайл Гитлер!
  Жас, жалаңаяқ, жартылай киiнген әйелдер жол бойымен жылдам жүрдi. Фашистер арнайы төрт доңғалақты эскорт велосипедтерiне мiнген (адамдарды алып жүруге бензиндi ысырап етпеу үшiн). Нацистердiң қатыгездiгi мен ашық азғындығына таң қалған Элизабет алғашқы екi сағатта үнсiз қалды, ол тiптi ештеңе туралы ойламады, бiрақ жартылай ұйықтап қалды. Басқа қыздардың да, ең болмағанда, зайырлы тақырыптарда сөйлесуге құлқы жоқ сияқты.
  Жалаңаяқ қыздар кеңес топырағында төселген тегiс асфальтпен жүргенде, аяқтары азды-көптi жайлы сезiндi. Бiрақ қираған шекара заставасынан өтiп, олар поляк жерiне тап болды... Жол қыздың жалаң аяқтарын қазып, ұсақ қиыршық тас пен өткiр қиыршық таспен жабылған болып шықты. Соңғы жылдары Элизабет жалаң аяқ серуендеуге мүмкiндiгi болмады және көп ұзамай оның жалаңаш өкшесi аяусыз жыртылып, күйiп жатқанын сезiндi. Ол өзiн алаңдату үшiн Валентинамен сөйлестi:
  -Ендеше ендi не iстеуiмiз керек?
  Капитан сәл үзiлiстен кейiн үнсiз жауап бердi:
  - Бiз жүгiре алмаймыз, әйтпесе барлық қыздар өлтiрiледi! Сонымен бiрге бұған да шыдауға күш жоқ!
  Элизабет ұсынды:
  - Барлығына қашу ұйымдастырсақ ше?
  Валентина басын изедi:
  - Мен дәл осыны ойлап отырмын. Мұндай нәрсенi жасау техникалық тұрғыдан қиын. Қараңызшы, айналада қанша күзетшi бар.
  Елизавета Суворовтың сөзiн айтты:
  - Олар санмен емес, шеберлiкпен айқайлайды!
  Валентина былай деп жауап бердi:
  - Суворовтың жеңiстерiнiң басты себептерiнiң бiрi орыс әскерлерiнiң жауынгерлiк даярлығы мен дене шынықтыру дайындығы болды. Атап айтқанда, түрiк әскерлерi штык және қоян-қолтық ұрыс үйретпегендiктен, олар тез ыдырап кеттi. Бiрақ француздармен бұл қиынырақ болды, әсiресе штык Францияда ойлап табылғандықтан.
  Элизабет батыл жауап бердi:
  - Бiрақ бiз жеңдiк!
  - Иә, жеңдiк. Бiрақ шынымды айтсам, бұл оқулықтарда айтылғандай оңай емес. - Валентина күрсiндi. - Жеңiстiң бағасы тым қымбат, ол жүлделердiң құнын түсiруi мүмкiн.
  Элизабет күбiрледi:
  - Бiз жүлделер туралы айтып отырған жоқпыз. Соғыстағы ең үлкен олжа - құтқарылған өмiр. Жалпы, Сталин айтқандай: "Солдаттың жынысы жоқ".
  Валентина ұсынды:
  -Онда ұл бол, саған оңай болады.
  Элизабет бұрқырап:
  "Мен ұл болуға қарсы емеспiн;
  Валентина ысқырып:
  - Неге?
  "Себебi олардың аяқтары дөрекi, мен өзiмдi көмiрмен жүргендей сезiнемiн". - Элизабет сықырлады.
  Валентина былай деп жауап бердi:
  "Мен өзiмдi ұзақ уақыт бойы өкшесiмен таяқпен ұрғандай сезiнемiн, бiрақ мен оған шыдауым керек". Бәлкiм, бiздiң тұтқынымыз ұзаққа созылады, олай болмайды. Концлагерьдегi әйелдерге тек қар жауғанда ғана аяқ киiм бередi, сонда да ағаштан жасайды деп естiдiм.
  Элизабет дiрiлдеп:
  - Қыздың аяғына арналған ағаш аяқ киiм - бұл жай ғана азаптау, мен әлi мектеп оқушысы кезiмде оларды мұражайға киiп, дәлiзде жүрдiм. Олар өте ыңғайсыз және құлап кетедi.
  Валентина түзетiп:
  - Және олар сiздiң аяғыңызды қатты ысқылайды, ал қыста сiздi өте нашар жылытады. Басты аяқ киiм әлдеқайда жақсы, олар жылы және жұмсақ.
  Ауылдың әйелдерi тәжiрибелi болып, шағымданбады, бiрақ қала әйелдерiнiң арасында қан тамшылары көрiнiп, қиыршық тасқа сымбатты, жас аяқтардың iзiн қалдырды.
  ME-109 истребителдерiнiң тобы аспанға ұшып өттi, олар салыстырмалы түрде төмен биiктiкте ұшып жатты, тiптi қанаттардағы свастиканы көруге болады.
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Қызық, бiздiң даңқты Миги қайда?
  Валентина құлықсыз жауап бердi:
  - Менiң ойымша, олар толтырылмаған. Жалпы, немiстердiң қызықты жаңа өнiмi, миниатюралық бомбалары бар, оларды тiптi истребитель ұшақтарының қанаттарынан iлiп қоюға болады. Олар бұршақ сияқты жерге түседi. Бұл танктi қажет етпейдi, бiрақ жаяу немесе ұшақтарға, әсiресе ИЛ-16 сияқты жеңiл ұшақтарға қарсы өте тиiмдi.
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Бiздiң елде мұндай "ұсақ-түйек" өндiрiске де шыққалы тұрған сияқты. Сәл кешiгiп қалдық. Жалпы, патшалық жүйенiң ауыр мұрасы, өнеркәсiптiң капиталистiктен социалистiкке қайта құрылуы.
  Валентина қосты:
  - Оның үстiне азаматтық соғыс. Жиырма бiрiншi жылы өнеркәсiп өндiрiсi он үшiншi жылмен салыстырғанда жетi есе төмендедi. Миллиондаған адам өлдi, ел ойран болды, патша үкiметiнен айырмашылығы бiзге ешкiм несие бермедi. Әрине, көп нәрсенi iстеуге уақытымыз болмады. Гитлер бiздi армия жаңадан қаруландыруды бастаған кезде ұстады.
  Элизабет келiстi:
  - Дәл осындасың. Бiз көп нәрсе жасадық, бiрақ көп нәрсе жасауға уақыт болмады. Бүкiл Еуропа Вермахт үшiн жұмыс iстейдi. Еуропа! Ал Германияның негiзгi күштерi Батыста болғанымен, патшалық Ресей соғыста жеңiлiп жатты. Қазiр бiз өзiмiздi келеңсiз жағдайға тап болдық.
  Ал бiздiң танктер Еуропаға қашан жетедi?
  Валентина былай деп жауап бердi:
  - Мен мұның тезiрек болғанын қаладым! Бiрақ мен Финляндияда да соғыстым, сондықтан мен оптимизмге толы емеспiн, бiздiң армия соғысқа дайын емес.
  Әңгiмеге кiшi сержанттық погон таққан жас қыз түстi:
  - Менiң ойымша, екi аптадан кейiн бiздiң танктер Варшаваны, ал бiр айдан кейiн Берлиндi азат етедi.
  Валентина қызыл жалын жайып басын шайқады:
  - Мен бұған сенгiм келедi, бiрақ... Фашистер өте қысқа мерзiмде Еуропаның он төрт мемлекетiн басып алды. Бұл Вермахттың керемет күшi туралы айтады және бiз үш жарым ай бойы кiшкентай фин армиясымен айналыстық. Мен соғыстың не екенiн өз көзiммен бiлемiн. Жоқ, бұл жағдайда жау бiзден әлдеқайда күштi!
  Жас қыз абдырап қалды:
  - Ендеше, жеңiлiп қалуымыз мүмкiн бе?
  Валентина былай деп жауап бердi:
  - Негiзiнде иә, бiрақ...
  Қыз шырылдап:
  - Не Бiрақ...
  Валентина былай деп жауап бердi:
  - Фашистер өздерiнiң қабiр қазушысына айналады. Қараңдаршы, олар қалай зұлымдық жасап жатыр. Теңiзден теңiзге дейiн барлығы оларға қарсы көтерiледi. Алғаштардың өзi фашизмге қарсы күреседi, басқыншылардың табанының астында жер өртедi. Фашистер өз қанына тұншығады. Олардың КСРО-ға шабуыл жасау шешiмi өлiмге әкелетiн қателiк болар едi. Дәлiрек айтқанда, апат және фашизм планетаның бетiнен жойылады.
  Элизабет келiстi:
  - Жоқ, вампир Гитлер көктерек қазғаннан қашып құтыла алмайды. Бiрақ қаншама қалаларымыз қирап, ауылдар өртенедi. Ал бiз ақымақпыз, алдағы шабуылды бiле тұра окоп қазған жоқпыз.
  Валентина келiскендей басын изедi:
  - Менiң ойымша, Павлов атылады.
  Элизабет қолын бұлғап:
  - Бұл Павлов туралы емес. Жалпы, армияны толық жауынгерлiк әзiрлiкке келтiру туралы бұйрықты Сталиннiң өзi беруi керек едi.
  Валентина басын изедi:
  - Сөзсiз, дұрыс айтасыз. Бiрақ көсем соғыстың басталуын соңғы минутқа дейiн кiдiртпек болған сияқты, әсiресе Вермахт қыстауға дайын болмағандықтан, ал егер бiз кем дегенде бiр ай жеңсек, Вермахт дайын болмас едi. Ал 1942 жылға қарай бiздiң армия әлдеқайда күшейер едi. Менi алаңдататыны - Черчилль мен Рузвельттiң ұстанымы. Олар Германиямен абыройлы бiтiмге келе алады, тiптi Кеңес территориясының бiр бөлiгiн ала алады. Сонымен қатар, Жапония Маньчжуриядағы жеңiлiс үшiн кек алуға тырысуы мүмкiн. Содан кейiн бiз оқшаулану сақинасында боламыз.
  Өткiр тасты басқан Элизабет тынысы тарылды, аяғы бiрден қанып, көгерген саусақтары одан сайын ауыра бастады. Ол фашисттерге жаңа және жақсы аяқ киiм керек болса да, олар қажет емес деп ойлады, керiсiнше, қорлау және ауыртпалық туғызу ниетi. Өйткенi, Ресейде жалаң аяқ кедейлiктiң белгiсi деп саналды, бекер емес, фразеологизм, яғни қайыршы. Ендi оның тоқтаған жерiне жете ала ма, соны бiлу керек. Ал егер ол құлап кетсе, оған не болады?
  Оның сөзiне қосылып тұрғандай, аяғы қанға боялған, сынған жас қыздардың бiрi:
  -Болды, ендi шыдай алмаймын!
  Ал ол шыдамды аяқтарын алға созып отырды. Фашистер оған жақындап, қыздың басына бензин құйылды. Ол күрт секiрдi, бiрақ тым кеш болды, тасталған шақпақ жанып, байғұс әйел жанып тұрған жалынға оранды.
  Ұзақ айқайлаған қыз жүгiре жөнелдi, қалған тұтқындар екi жаққа шашырап кеттi. Бағананы басып озған шейiт құлап, есiн жоғалтты, жалын ағындары бақытсыз әйелдiң өкпесiн өртеп жiбердi және оның өлiмi қорқынышты болды. Артынан қорқытқан айқай шықты:
  - Шнелл! Шнелл! Артта қалғандарға өлiм!
  Қыздар шарасыздықтан қарқынын үдете түстi. Элизабет ақырын ғана ыңылдап, ақсады, аяғы ыстық темiр тигендей ауырып жарылды. Бiрақ ол басқа қыздар сияқты табанды болды.
  Өзiн аздап алаңдату үшiн Элизабет былай дедi:
  - Мүмкiн, бiз "Интернационалды" айта аламыз ба?
  Валентина басын изеп:
  - Мына құбыжықтар бәрiмiздi атып тастайды. Сабыр бол! Жалаң аяқ, әсiресе бiз сияқты жастардың аяқтары тез дөрекi болады. Бiз шыдап, аман қаламыз. Жеңiс Қызыл Армияға берiледi. Бүкiл капиталистер бiзге қарсы қару алса да. Өйткенi, тайгадан Британ теңiздерiне дейiн Қызыл Армия ең күштi!
  Элизабет жұдырығын түйiп:
  - Бiрақ одан күштi орыс рухы жоқ,
  Бiз қирандылардан қайта тiрiлемiз!
  Орыс жауынгерi, қылышыңды тез ал,
  Бiз тағы да жеңiске жетемiз!
  Одан кейiн әйтеуiр жеңiлдеп, тiптi қанды аяғымның күйдiрiп ауыруы да әлсiреп қалды.
  Күн батып, фашистер қобалжып, қыздарды алға ұмтылды.
  Ол балғындай түстi, самал терлi жүздердi жағымды түрде соқты. Элизабет былай деп атап өттi:
  - Тiптi күн де бiз жақта сияқты!
  Валентина күшпен күлдi:
  - Коммунизмнiң шуағы әрқашан бiз үшiн!
  Жолдағы көлеңкелер ұзарып, күңгiрттене түстi. Фашистер шамдарды жағып жiбердi, бұл олардың велосипедтерiнiң көрiнiсiн әлдеқайда жұмбақ етедi; Элизабет бұл нацистер емес, қорқынышты құбыжықтар деп елестеткен. Көп жүздi Вийлердiң бiр түрi немесе арлылар. Бiр қызығы, бұл фашистердi қорқынышты емес, шындыққа жанаспайтындай етiп жасады. Элизабет ән айта бастады:
  - Онда, белгiсiз жолдарда сандал киген шайтандар билеп жатыр! Кощей тым көп қырыққабат сорпасын жедi!
  Валентина күлдi:
  - Сiз әдеттегiдей қайталанбассыз!
  Ақыры алыстан сигнал мұнарасы көрiнiп, сөнген үйлер көрiндi. Бұл олардың сапары аяқталуға жақын екенiн бiлдiредi. Қыздардың көпшiлiгi қазiрдiң өзiнде таусылып, физикалық шаршаудың соңғы нүктесiнде болды және тек аман қалу инстинктiн ұстады.
  Елизавета Валентинадан мұны бiлуi керек деп сұрады:
  -Олар бiздi тамақтандырады ма?
  Капитан оған қиын болғанымен әзiлдеп жауап бердi:
  "Немiстер үшiн бiз мал сияқтымыз, жол бойында ешкiм малды бағуға уәде берген жоқ".
  Элизабет ашуланып:
  "Онда мен Гитлердiң тамағын жұлып аламын!"
  Тағы бiрнеше жүз азапты қадамдар, ал қыздарды арнайы лагерьге апара бастады. Ол соғыс тұтқындары үшiн алдын ала дайындалған сияқты едi, қараңғыда ағаш казармалар, сондай-ақ мұнаралар мен тiкендi сымдармен қоршаулар көрiнедi. Олар әйелдердi казармаларға бөле бастады, азаматтық және әскери адамдарды бөлек орналастыруға тырысты. Алайда тұтқындардың шаршағаны сонша, қашып кетудi ойлаған да жоқ. Олар жай ғана өрескел ағаш төсенiштерге құлады. Сынған, қанға боялған аяғымен тапталған шөптiң үстiнде келе жатқан Элизабет бақытты сезiмдi бастан кешiрдi. Ақырында, ол ұйқыда өзiн жоғалта алады. Бiрақ ол казармаға кiрiп келе жатқанда, екi СС жiгiтi оған секiрiп келiп, қолдарын созып жiбердi.
  - Не үшiн? - деп айқайлады қыз.
  - Орыс, Швайн! Сiзге айтылған жерде жүрiңiз!
  Элизабет лагерьден шығарылды, олар мұнаралар мен темiр қақпалардан өттi. Алғашында қыз оны атқысы келедi деп ойлады, бiрақ кейiн оны азаптау күтiп тұр деп қорықты. Фашистер қыздың маңызды құпиясы бар деп ойласа ше?
  Оны арыстандар барельефiмен безендiрiлген сарайға апарды. Бiр таңқаларлығы, бай мүлiктiң көрiнiсi Елизаветаны орта ғасырлардағы азаптау жертөлелерi сияқты емес деп сендiрдi. Дегенмен, бұл құбыжықтар кез келген жерде және қалаған уақытында азаптап, азаптай алады.
  Оны ғимаратқа кiргiздi, қыздың жалаң аяқтары ақшыл, барқыт кiлемге тиiп, оған батып кеттi.
  Жарқын электр жарығы жарқ еттi. Сырт киiм киген бiр адам пайда болып, қызға бiр қарады да:
  - Оның аяғын жу!
  Элизабет орындықта отырды, ал ақ киiнген қызметшi күмiс ыдысқа су әкелдi. Қызметшi қыз тумысынан белорус поляк болған және орысша бiлетiн. Ауырған аяғын жылы суға малып, ақырын ысқылай бастады. Элизабеттiң қыздай аяқтары аянышты көрiнiс болды. Оларда өмiр сүретiн орын қалмады, саусақтары қағылды. Дегенмен, белорус сұлуының аяқтары әдемi және ханшайымға немесе грек құдайына лайық болды.
  Қызметшi шаң мен қанды мұқият жуып, әрбiр саусағын сүрттi. Сосын даусынан аяушылықпен сұрады:
  - Сен қатты жаман түсiнген сияқтысың ба, жаным?
  Элизабет жауап бердi:
  - Басқалары нашарлады. Тағдырға шағымданатын ештеңем жоқ.
  Поляк әйел басын изедi:
  - Кеңестер елi үшiн бәрi жақсы аяқталады деп сенемiн.
  СС жiгiттерi әңгiменi үзiп, Елизаветаны көтерiп, сәндi жиһазбен жабдықталған залға сүйреп апарды. Қыз әлсiз қарсылық көрсеттi, олар оны лақтырып жiбердi, есiктi тарс еткiздi, содан кейiн елес сияқты, семiз қабан пайда болды. Менiң миымда колик пайда болған кезде, таныс дауыс дiрiлдi:
  - Ал, құс, бағынатын боласың ба?
  Элизабет секiрмек болды, бiрақ ебедейсiз болып көрiнген нацис ептi болып шықты. Ол кенеттен қызға қарай секiрдi де, оның көйлегiн жыртып жiбердi, оның үстiне емiзiктерi жоғары қараған үлкен, қатты кеуделерi көрiндi. Қыз оны тiзе бүктiрдi, бiрақ фашист мұны СС-те қызмет ететiн әлсiздер емес деп күттi және ол шабуылды болдыртты.
  - Қарсы тұрыңыз, одан да қызық болады.
  Семiз шошқа тағы да оған жүгiрiп, киiмiнiң қалдықтарын, ең алдымен шалбарын жұлып алды, бiрақ кенеттен жүрегiн ауыртып айқайлады:
  - Иә, сен әлi тiстейсiң, қаншық.
  Жартылай жалаңаш Элизабет босанды да, қарсы есiкке қарай жүгiрдi, ол жерде жауынгерлер жоқ шығар деп үмiттендi. Оны ашып, бiрден иегiнен қатты соққы алды. Оның алдынан жалаңаш денелi жасөспiрiм шықты. Оның қасiретiне ол Гитлер Югенттен шыққан жас садисттi таныды. Ол қардай аппақ тiстерiмен жыртқыш күлдi:
  - Ал сен мiнездiсiң!
  Семiз СС сықырлап:
  - Оны менiмен бiрге пайдалануға рұқсат етемiн. Сiз қазiрдiң өзiнде ересексiз, және әйел денесiн сынап көрудiң уақыты келдi.
  Жас гитлершi былай деп жауап бердi:
  - Мен әлi орыстарды зорлаған жоқпын.
  Элизабет жасөспiрiмнiң оны зорлап, ар-намысынан айыруы мүмкiн екенiн сезiндi. Жиырма бiр жасында ол өзiнiң кiнәсiздiгiн сақтап қалды, ендi ол өзiнiң сүйiктi кеңес жiгiтiмен емес, әлем көрмеген азғындармен киелiлiкпен қоштасуы керек. Қыз жүрегiн елжiретiп айқайлады, бiрақ үлкен фашист пен кiшкентай емес жiгiт оған бiрден шабуыл жасады. Шошқаның салмағы кем дегенде бiр жарым центнер болды, ал шаршаған Элизабет оның қалған күшi қаншалықты тез сөнiп бара жатқанын сезiндi.
  Сол кезде жас садист оның қолын жаншып, кеудесiн шымшып алды. Ақыры ол құлап қалды, ал құбыжық қызған қабанның нәзiктiгiмен оны дөрекi ұстады. Элизабет жан түршiгерлiк азапты бастан өткердi, ол тозаққа түсiп кеттi.
  Иә, ол одан күштi әсер алды. Ешқашан ұмытылмайды.
  Үзiлiс кезiнде Елена да естелiктерге үңiлдi.
  Ол колониядан тiкелей майданға қашты. Жалаңаяқ жасөспiрiм қыз 1941 жылғы аласапыран кезiнде басып алынған аумақта қалып, алдымен партизандық стильде әрекет еттi.
  Ол алғаш ұстаған немiс өте әдемi жас жiгiт болып шықты. Елена тiптi оған ғашық болды. Содан не iстерiн бiлмей, арқанмен тұншықтырып өлтiредi. Бұл оның алғашқы отқа шомылдыру рәсiмi болды.
  Жас жiгiт iлгекке тұншығып жатты. Елена оны тұншықтырып, ән айтты:
  -Алдымен сенiң көзiңе қараймыз,
  Сосын сенi қуырып жеймiз!
  Қызыл телпек жаман күлдi. Иә, немiстер мүлдем қорқынышты емес едi. Ал оларды өлтiру өте өкiнiштi болды. Елена өртенген саятшылықтар мен қираған үйлердi көргенге дейiн.
  Осыдан кейiн ол тұтқынға алынған немiстердiң бiрiн алып, оны қолдары мен аяқтарынан төңкерiп байлап тастады. Айта кету керек, бұл оған өте жақсы. Қыз, айталық, өте агрессивтi және шайқас.
  Елена балалар колониясында жүргенде-ақ жалаңаяқ саусақтарымен түрлi жойқын заттарды лақтыруды үйрендi. Ол мұны шебер орындай алды. Ол тiптi конус пен инелермен жәндiктердi құлатты. Рас, мұндай шеберлiк оған мутациядан кейiн келдi. Бұған дейiн ол гранаталарды аяғымен лақтырған.
  Соғыс басында КСРО үшiн нашар өттi. Көптеген себептер болды. Соның бiрi - жасақтарды қорғанысқа емес, тек шабуыл жасауға үйреткен. Бұл, әрине, нағыз соғысқа өз әсерiн тигiздi.
  Елена орманда қызыл шашты және босқын қыз Ларамен кездестi. Қатайған Еленадан айырмашылығы, Лара жалаң аяқпен қансырап, қатты қиналып жүрдi.
  Елена табанын жуып, таңып тастады. Себебi қызға жұқтыруы мүмкiн. Ол оны иығына көтерiп, көтерiп алды.
  Лара көзiне жас алып:
  "Немiстер менiң анамды қамшымен ұрғаны сонша, ол қолымен тiзесiн басып кетiп қалды". Тек ол партияға өтпесе де комсомол болғаны үшiн.
  Елена күлдi:
  - Ұрған ба? Бұл әлi қорқынышты емес. Олар оны дарға асуы мүмкiн едi.
  Қыз ән айтты:
  Егер ұзақ уақыт бойы, ұзақ уақыт бойы,
  Ұзын болса, жолда,
  Жүгiру, тепкiлеу және жүгiру,
  Бiрақ, мүмкiн, содан кейiн мүмкiн
  Мүмкiн, мүмкiн, мүмкiн,
  Сiз Африкаға бара аласыз!
  Елена үлкен ынтамен жауап ретiнде күлдi және ән айтты;
  Бiз джунглиде жабайы маймылдар елiндемiз,
  Банандар жасыл болған жерде, адам жегiштердiң үйiндiлерi бар!
  Бiз мұхитты жеңуiмiз керек едi,
  Осындай керемет энергиямен!
  
  Ресей бiзге баруға бұйырды -
  Экватор шұңқырына жетiңiз!
  Жарайды, Құдай жалғыз, бiр емес,
  Сонымен, бiзде бiрнеше граната бар
  
  Олар жас пионерлердi ұрысқа жiбердi,
  Олар бұл жай ғана тәжiрибе деп айтты!
  Барлығы батыл бала болуы үшiн,
  Үлкен зымырандардың энергиясы жылдамдауда!
  
  Мен пулеметпен нысанаға дәл атамын -
  Мен жауынгерлердi хаки бояуымен өлтiрдiм!
  Олар бiздiң Отанымызды басып ала алмайды,
  Пиндос және басқа да бұзақылар!
  Мұндай Отан - бұл қаһарлы тәртiп -
  Үйрен, балам, айуан арыстандай соғысуды!
  Ал қызыл көсем бұйрық берсе,
  Жаман клоун болмаңыз!
  
  Снаряд менiң бетiмдi қатты күйдiрдi,
  Оның әлi қатып қалған сағаны жоқ!
  Бiрақ маған сенiңiз, мен өз Отаныма ұзақ уақыт қызмет еттiм,
  Ойланбаңдар, әлсiз жасөспiрiмдер!
  
  Бiздiкi Мау-Мам тайпасымен қоршалған,
  Олардың найзасы жоқ, бiрақ гранатометтерi бар!
  Жауап ретiнде бiз болатпен ұрамыз,
  Орыс ұшқыштары аспаннан көмектеседi!
  
  Ресейде әрбiр жауынгер малдан шыққан,
  Сәби мылтыққа қолын созып жатыр!
  Басқыншылардың әскерiн жеңiп,
  Бард ерлiк туралы өлеңдер айтты!
  . No 9 тарау.
  Қыздар тергеудi қайта бастады. Және олар Венерадан Меркурийге дейiн басталды. Күнге ең жақын планета қорғаныс күш өрiсiмен жабылған және онда көптеген өнеркәсiп орындары бар. Меркурийде бағалы металдардың орасан зор қоры бар, ал күннiң жақын орналасуы оған әртүрлi металдарды балқыту үшiн энергия ағындарын алуға мүмкiндiк бередi.
  Сондықтан бұл планета басқа. Онда негiзiнен роботтар жұмыс iстейтiн бақша қаласы да, өнеркәсiптiк мегаполисi де бар.
  Елена ұшу кезiнде былай дедi:
  - Меркурий - ғаламдағы ең қызықсыз планета. Немесе, кем дегенде, күн жүйесiнде.
  Элизабет атап өттi:
  - Бiрақ спилликин ойнау үнемi бола бермейдi. Бiзге әлдеқайда маңызды нәрсе iстеу керек.
  Кэтрин күмәнмен айтты:
  - Меркурийге бару тергеу тұрғысынан қалай көмектеседi?!
  Евфросин твиттерде жазды:
  - Бiрақ ашкөздiктен Ква-Ква-Ква,
  Және ақымақтықтан...
  Бiрақ Кваның, Кваның, Кваның нашарлығынан,
  Және сараңдықтан!
  Сондай-ақ мақтанудан,
  Ква, ква, ква! Ква, ква, ква!
  Меркурий бiз үшiн мұны iстей алмайды
  Бiз бұл дiңгектi кептiрдiк!
  Ал төрт қыздың бәрi жынды сияқты күледi. Бұл нағыз керемет әйелдер.
  Олар жауынгерлiк киiмдерiмен Меркурийге ұшып, жолда бiр уақытта асханаға түсiп кеттi.
  Онда олар Hypernet-тен түрлi-түстi торттарды, коктейльдi және оны жууға болатын тағы бiр дәмдi нәрсенi сатып алды.
  Ал олар астындағы жүйрiк аттар тұрғандай, ұшып, секiре бастады.
  Элизабет өте риза кейiппен атап өттi:
  - Бiз кейде шулағанды ұнатамыз,
  Бiр-бiрлерiң үшiн күресiңдер!
  Кэтрин қуанышпен басын изедi:
  - Иә, бiз бiр-бiрiмiз үшiн тауларды көшiремiз!
  Елена күлiп, шырылдады:
  - Бiздiң өткiр тiстерiмiз,
  Тырнақтар, тiстер, жұдырықтар...
  Сондықтан олар жақсы жекпе-жектi асыға күтедi!
  Тез қаш
  Iрi жануарлар мен кiшкентайлар,
  Барлық жануарлардан кiм күштi?
  Бiз мутант қыздармыз!
  Евфросин күлiп:
  - Және көп, мен айтуым керек, күштiрек! Қолтырауынды алып, оны жұлып алайық!
  Қыздар ұшып бара жатқанда қызыл планетаны бiр жағынан жақыннан көрдi. Оның басым бөлiгi өнеркәсiптiк ғимараттар мен роботтары бар шөл. Бiрақ аспандық жерлерi бар оазистер де бар. Бұл өте әдемi. Қыздар басым адамдар арасында әдеттегiдей, субұрқақтар бар мүсiндер бар.
  Мұның бәрi, айталық, супер!
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Бiздiң басымызда бiрдеңе бар, супер деген сөз жиi жыпылықтайды! Бiз жасөспiрiм қыздар сияқтымыз.
  Кэтрин күлiмсiреп басын изедi:
  - Иә, бiз сондаймыз... Кәсiби жауынгерлерден не күтесiз? Соғыстарда көптеген адамдарды өлтiргенiмiз сонша, кейде өзiмiз де қорқамыз.
  Елена басын изеп әндедi:
  - Адам болған адам жауынгер болып туады,
  Құдай алдында өлтiру үлкен күнә болса да...
  Бiрақ бiр кездерi римдiк легион болған...
  Ал қазiр шайқаста гиперплазма көп!
  Евфросин логикалық түрде атап өттi:
  - Әйтсе де, әзiрге бiзде ешқандай маңызды көрсеткiштер жоқ! Айтпақшы, Меркурийде параноидтық шизофрениямен ауыратын науқастар мүлдем жоқ. Дегенмен, бiр психопат бар. Ол қолмен өте жақсы сурет салады!
  Элизабет күлдi:
  - Ол қылқаламмен сурет сала ма?
  Аққұба қыз қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Фломастер, бiрақ бұл өте жақсы.
  Елена атап өттi:
  - Иә, қолмен сурет салу сирек кездесетiн әрекет. Алайда, қарашы, қыз қағаз кiтап оқып отыр. Бұл сирек кездесетiн жағдай, бiрақ кейде болады.
  Көк шашты қыз сұрады:
  - Қызылбас, сен кiтап оқыдың ба?
  Елена басын изедi:
  - Иә! Өткен өмiрде. Интернет пайда болғанға дейiн және смартфонда кез келген фильмдердi көру мүмкiндiгi. Содан кейiн оқу қызықсыз болды.
  Кэтрин басын изедi:
  - Иә! Кiтап тiптi кинодан да, виртуалды шындықтағы компьютерлiк ойындардан да төмен. Мүмкiн көңiл көтергенiмiз дұрыс шығар? Әйтпесе, психопатқа бару менi шабыттандырмайды.
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Бiздiң басты мақсатымыз бар: ұрланған галактикааралық жұлдызды кеменi табу. Басқа әлемдердi аралап қана қоймай немесе виртуалды құбыжықтарды жойып қана қоймайды. Психопатты тексерiп, Жерге оралайық. Онда бұдан да көп түрлi психоздар бар.
  Елена атап өттi:
  - Жер бетiндегi халық саны көп. Бұл ештеңе беретiнiне күмәндансам да. Сириусқа ұшып, Вишидi ұстаған дұрыс!
  Кэтрин сақтанып:
  - Қалай ойлайсыз, бас дизайнер ұрлаушылармен тiл табысып жатыр ма?
  Қызыл гарпи басын шайқады.
  - Бұл екiталай, бiрақ бiз күтпеген анықтамалар табуымыз мүмкiн. Оның үстiне, бұл ғарыш кемесiн қайда жасыру керектiгiн айта алатын шығар!?
  Евфросин мысқылмен сұрады:
  - Бiр сөзде екi рет сөз - бәлкiм?! Бұл символдық және бiрдеңе дейдi.
  Элизабет былай дедi:
  - Ал бiз психопатқа барамыз. Ол фломастермен бiздiң портреттерiмiздi жасасын, ал бiз оның миын және санасын сканерлейтiн боламыз.
  Елена келiскендей басын изедi:
  - Бұл жақсы нәрсе!
  Қыздар оазистердiң бiрiне бет алды. Бұл туралы бәрi өте керемет және салтанатты болды.
  Ал үлкен субұрқақ аспанға атылды. Ол гипералтынмен қапталған грифон түрiнде болды, оны төрт бұлшықеттi қыз екi қолында ұстады, сонымен қатар асыл металдан жасалған, жалаңаш денелi және қысқа юбкалары бар.
  Ал субұрқақтың биiктiгi бiр мильдей аспанға көтерiлдi.
  Элизабет атап өттi:
  - Жақсы жер!
  Елена басын изеп әндедi:
  - Қыздар Меркурийдiң үстiнде айналады,
  Олар өз күштерiмен күштi...
  Мiне, граната лақтырған сұлу,
  Тозақ құбыжығын тез өлтiрiңiз!
  Бұл жолы қыздар психикалық дертке шалдыққан әйелмен Hypernet арқылы емес, тiкелей байланысуды ұйғарыпты.
  Олар бiр-бiрiнiң үстiнде тұрған жетi қызғылт пiлден тұратын үйге жақындады, дәлiрек айтсақ, ұшып кеттi. Бұл жақсы мекемеде ақыл-ой кемiстiгi бар адамдар тұрып, көңiл көтердi.
  Қыздар психопатқа хабарласып, өте сыпайы түрде портрет салуды өтiндi.
  Психикалық ауытқуы бар қыз әдемi болды, бiрақ оның басындағы шаш үлгiсi сюрреальдi нәрсе болды. Мұны тек Пикассо арамшөптi көп шегуден кейiн жаза алды. Өте көрнектi. Сондай-ақ бет пен денеде татуировкалар бар. Сондай-ақ өте көркем, оның iшiнде өсiмдiктердiң, жануарлардың будандары, велосипед, бүркiт, самосвал, түйе және асқабақ қоспасы. Және тағы басқалар. Қыз жалаңаш едi, тек жұқа труси киген, бiрақ ол жай ғана қорқынышты болатындай етiп бейнеленген.
  Бұл бiрден байқалады: ол психопат.
  Ал күлген кезде оның тiстерi маркерлер сияқты боялғанын көруге болады. Мынау қыз.
  Ол қатты жауап бердi:
  - Мен сенi саламын, бiрақ бұл көп тұрады!
  Элизабет басын изедi:
  - Жақсы! Бiз баймыз.
  Елена қарсылық бiлдiрдi:
  - Тергеу барысында ақшаны қоқысқа тастау нәтиже бермейдi!
  Кэтрин басын изедi:
  - Менде солай ойлаймын. Сонда да ақшаны жұмсағанша алған жақсы.
  Элизабет үндедi:
  - Бiлесiң бе, бiз мутант ниндзяға айналған атақты төрт қызбыз!
  Психо қыз сұрады:
  - Ал, сонда не?
  Элизабет атап өттi:
  -Сен бiздi салғанда мен сенiң портретiңдi сала аламын! Оның үстiне фломастермен емес, кенепке майлы бояумен. Соны қалайсың ба?!
  Психопатикалық қыз басын изедi:
  - Иә... Бiрақ қанша тұрады?
  Көк шашты қыз былай деп жауап бердi:
  -Сiз бiзге эскиз жасайсыз, ал бiз сiзге жасаймыз!
  Сырт келбетi мүлдем авангардты қыз басын изедi:
  - Квазар! Сонда мен сенi тартамын, ал сен менi тартасың, ешкiм ешкiмге қарыз емес!
  Елена күлдi де:
  Бұл менiң кiнәм емес, бұл менiң кiнәм емес,
  Ол Микки Маустың маған қатысы бар!
  Психопатикалық қыз оларға үйiне баруға рұқсат бердi.
  Iшi өте кең және сызбаларға толы. Рас, сыртқы көрiнiсте олар шизофренияның делириi. Өте ерекше және көркем.
  Қыздың өзi өте жақсы фигура, бiрақ ол қорқынышты боялған. Бiрақ сонымен бiрге әдемi. Және ол мутант қыздарға көз қысты.
  Мен фломастерлердi алып, сурет сала бастадым. Оның үстiне қолмен ғана емес, жалаң аяқ саусақпен де. Оның үстiне бiрден төрт сызба бар.
  Элизабет те тоқмейiлсу емес, ол Hypernet-тен бояулар мен кенептерге тапсырыс берiп, қылқаламдарды дайындады. Сондай-ақ ол жалаңаш, кесiлген аяқтарын пайдаланды.
  Басқа мутант жауынгерлер психопаттың миын сканерлей бастады. Және олар мұны өте жiгерлi, бiрақ сонымен бiрге байқалмай орындады.
  Элизабет күткендей, психопат қыз олардың төртеуiн өте сыпайы және өте экстраваганттық түрде тарта бастады.
  Мұны көрген Елена да жалаңаш саусақтарымен көкшiл серiгiне көмектесе бастады.
  Иә, қыздар өте жабайы болды. Олар сұлуларға ұқсайды, бiрақ оларды психопаттың қолы мен жалаң аяқтары жасайды, кiм бiлсiн.
  Кэтрин твиттерде:
  Қарындаштар қорабында
  Цирк әдетте лық толы...
  Сайқымазақ арқанның үстiнде жүредi
  Жонглерлер!
  Евфросин күлiп, күлiмсiреп атап өттi:
  - Иә, олар бiздi осылай бейнелегенде әдемi!
  Элизабет ән айтты:
  Мен сурет саламын, сен үшiн тартамын,
  Терезеде тұрған түрлi-түстi сурет...
  Сағындым сенi, сағындым,
  Керемет қыздар - бiзде жалғыз сенсiң!
  Психолог қыз күлдi:
  - Тамаша! Мүмкiн сен менi сүйетiн шығарсың?
  Элизабет күлiмсiреп жауап бердi:
  -Алдымен бiздiң суреттi салып бiтiр, ал бiз сенi саламыз!
  Елена басын изеп:
  - Ал сiзге қызық болуы үшiн мен ән айтамын деп ойлаймын!
  Ал қызыл шашты патшайым экстравагантты және сонымен бiрге патриоттық, қыздарға өте таныс нәрсенi жасай бастады;
  Бiз қыздар, комсомолға кiремiз,
  Олар Отанға адал болуға ант бердi...
  Фашистердi ашулы жеңiлiс күтiп тұр,
  Ал, Ресейде коммунизм кезiнде өмiр сүрейiк!
  
  Өйткенi, Ленин бiзбен бiрге, металл сияқты,
  Кез келген болаттан да берiк қоладан жасалған...
  Мен дүниелердi төңкерудi армандадым,
  Ұлы данышпан Сталин өсиет еткендей!
  
  Бiз Отанды салқындатамыз,
  Ал бiз Отанды жұлдыздардан биiк қоямыз...
  Комсомолецтер табысқа жетсiн,
  Бiздiң кiшкентай аяқтарымыз толығымен жалаңаш болса да!
  
  Отаныма фашист шабуыл жасады,
  Самурайлар шығыстан келе жатыр...
  Мен Иса мен Сталиндi жақсы көремiн,
  Ал, мен сенемiн, бiз қарсыласты жұлып аламыз!
  
  Әйгiлi Құдай Сварог бiзбен бiрге,
  Бұл, әзiлмен айтқанда, коммунизмдi салады ...
  Әлемдегi ең мықтысы - даңқты отбасы,
  Ол бiзге сана мен ерiк қосады!
  
  Бiз ешқашан берiлмейтiнiмiзге сенемiн,
  Отанды тiзе бүктiруге болмайды...
  Сталин жолдас, жарық жұлдыз,
  Ал бiздiң ұстазымыз дана данышпан Ленин!
  
  Бiз Отанымызды жасаймыз,
  Жер бетiнде одан да әдемi және нұрлы ...
  Бiлесiз бе, өлтiрушi мылтық болады,
  Үлкендер де, балалар да қызық болсын!
  
  Сварогты өрте, жүрегiңдi күйдiрме,
  Сiз Ресейдегi барлық қылыштардың қамқоршысысыз...
  Жақында бiз күштi жұмақ саламыз деп ойлаймын,
  Иса келедi, қасиеттi миссия!
  
  Гитлердiң бандасына сенбеңдер, достар,
  Оның оңай және қорқынышты түрде жеңетiнi үшiн...
  Бiз бәрiмiз бiр отбасымыз -
  Маған сенiңiз, өз Отаныңызды сүю әлi де кеш емес!
  
  Алла Тағала бәрiмiздi қорғайды,
  Үш түстi туды жерге желбiретедi...
  Ал зұлым жыртқыш ойынға айналады,
  Бiз де Шайтанмен күресе аламыз!
  
  Сүйемiн Ұлы Отанды,
  Бүкiл ғаламда сеннен асқан сұлу жоқ,
  Бiз Ресейдi рубльге сатпаймыз,
  Әлемде бейбiтшiлiк пен бақыт орнайық!
  
  Отанымыздың атынан арман,
  Ұлы Ресей көтерiледi...
  Қалғанының бәрi бос әурешiлiк
  Жаңа Мәсiх бiзбен бiрге болады!
  
  О, Лада, менiң құдiреттiм,
  Сiз орысқа махаббат пен тыныштық сыйлайсыз...
  Саған жүгiнемiн, жалынамын,
  Ал қажет болса, найзағаймен ұрыңыз!
  
  Мәриям, көктегi Құдайдың анасы,
  Ғалам Исаға бердi...
  Сен үшiн ұлы Құдай көтерiлдi,
  Адамдар шынымен дәмiн жоғалтқан жоқ!
  
  Назар аударыңыз, комсомолецтер мынадай:
  Ресей құдайлары өте құрметке ие...
  Бiз Отанның ұлы перзенттерiмiз,
  Орыстар әрқашан жеңедi!
  
  Бiз Отанға сиынуымыз керек, достар,
  Перун, Ярило және Сварог күштi...
  Бiз өте күштi күйеу боламыз,
  Ал бiз аспандағы бұлттарды да ұшырып жiберемiз!
  
  Ендi жау Мәскеуден қайтарылды,
  Сiз фашистердi қатты ренжiттiңiз...
  Бiз Иса мен Сталинге адалмыз,
  Ал мылтықтары бар танктер көп болады!
  
  Жоқ, жау орыстарды тежей алмайды,
  Өйткенi бiздiң жауынгерлер құдiреттi...
  Емтихандарды тапсыру, тек бес,
  Әрбiр ұл өте күштi болсын!
  
  Маған сенiңiз, Сталинград даңқты болады,
  Ал бiз оны шабуылдан сақтаймыз...
  Рыцарьлардың жеңiстi қатары келедi,
  Қан бақыланбайтын ағынмен ағып жатса да!
  
  Суықта жалаңаяқ қыздар,
  Олар жүгiрiп, өкшелерi жыпылықтайды ...
  Олар фашистердi жұдырықпен ұрады,
  Қарым-қатынассыз Қабыл тегiстеледi!
  
  Бәрi жақсы болады, адамдар бiледi,
  Бiз ғарышта шоқжұлдыздарды ашамыз...
  Өйткенi, ерлiкке күмәндану күнә,
  Ал Құдайдың тағында адам болады!
  
  Жақында өлгендердi ғылыммен тiрiлтемiз,
  Бiз жас әрi әдемi бола аламыз...
  Үстiмiзде алтын қанатты керуб,
  Менiң сұлу анам Ресей!
  Қыздар ән айтып жатқанда, жұмыс жүрiп жатты. Ендi төрт сызба дайын болды. Олар дененiң орнына қолы бар сағаты, тәрелке тәрiздi көздерi, ара сияқты қанаттары және құлақтарының орнына гүлдерi бар маймылдардың бiр түрiн бейнелеген.
  Алайда Элизабет қарызға батқан жоқ. Ол тiптi ештеңенi бұрмалаудың қажетi жоқ едi. Шындығында, психопат қыз жынды болып көрiндi.
  Бiрақ ештеңе жоқ, психикасы бұзылған қыз бақытты болды. Ол тiптi Элизабеттi сүйдi. Және ол оны сүйiспеншiлiкке шақырды.
  Көк шашты қыз былай деп жауап бердi:
  - Бiз асығып жатырмыз, шұғыл iстерiмiз бар, мүмкiн басқа уақытта!
  Елена атап өттi:
  - Мен онымен iстей аламын. Мен қыздарды жақсы көремiн, әсiресе татуировкасы бар!
  Психопат көзiн қысып:
  -Келейiк!
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Не бәрiмiз бiрге iстеймiз, не кетемiз!
  Екатерина ұсынды:
  - Бiздi бесеуден ширек сағатқа алайық. Қалай болғанда да, асығыс емес!
  Евфросин басын изедi:
  -Дәнi күйiп тұр, мейiрiмдi сағындым.
  Евфросин басын изедi:
  - ЖАРАЙДЫ МА! Келейiк!
  Ал бес қыздың барлығы бiрден алып, допқа айналды.
  Ширек сағаттан соң осынау көктегi ләззат бiттi. Ал қыздар қайтадан бөлек жолға түстi.
  Төртеуi сызбаларды алып, көшеге ұшып кеттi. Елена атап өттi:
  - Бұл тамаша шытырман оқиға болып шықты!
  Элизабет келiстi:
  - Одан жақсы болуы мүмкiн емес.
  Кэтрин твиттерде:
  Дүние дауыл сияқты ұшады
  Қыздардың ертегiлерiнде...
  Тепкен -
  Бұл шок болды!
  Кэтрин күлдi:
  - Жауды бiр соққымен сыпырамыз,
  Даңқты болат қылышпен бекiтемiз...
  Маған сенiңiз, қыздардың бәрiн ұрып-соғуы бекер емес,
  Қажет болса, бiз оны төсек құрттары сияқты өлтiремiз!
  Ал жауынгерлер тағы да шабуылға толы. Олардың бойындағы энергия өте керемет.
  Осыдан кейiн Елена ұсынды:
  - Тамақтанайық. Бiз ультра шоколадты соустағы жергiлiктi джербоаға тапсырыс беремiз.
  Кэтрин басын изедi:
  - Иә! Бұл аңды тек жергiлiктi асханада тегiн жеуге болады. Hypernet-те тапсырыс беру үшiн көп ақша қажет.
  Элизабет күлiмсiреп, күмәнданды:
  - Мұнда мүлдем тегiн екенiне сенiмдiсiз бе?
  Евфросин сарапшының үнiмен:
  - Қызықты әңгiме айтсаңыз, ол тегiн. Егер сiз айтуға тым жалқау болсаңыз және уақытыңыз болмаса, онда ақша үшiн!
  Елена бұртиып:
  - Фи! Көпшiлiктiң көңiлiн көтеру үшiн көбiрек айтыңыз!
  Элизабет қатты қарсылық бiлдiрдi:
  - Ал мен өз ойымды жаттықтыруға қарсы емеспiн! Шынында да, мен оны қабылдап, оларға қызықты нәрсе айтамын.
  Сары шашты қыз шырылдады:
  - Не болды? Бәлкiм байқап көрермiз. Бұл тамаша болады!
  Ал қыздар арнайы тұздықтағы жергiлiктi джербоналарды сататын асханаға көштi.
  Жауынгерлер жаяу жүрiп:
  Аруларымыз қошқардай соқты,
  Омыртқа мен қабырғаларды сындырады...
  Бiз дауыл сияқты асығамыз
  Маған сенiңiз, бұл сiз үшiн өте қорқынышты болады!
  Қыздар, әрине, өздерi туралы көп бiлетiн. Елена қыста, аязда жалаң аяқ соғысып, сонымен бiрге кереметтер жасай алды. Оның қардағы iздерi өте сымбатты және әдемi болды. Қыз тiптi бiр рет бизнеспен айналыспақ болған. Жалаң аяқтарын бояуға малып, ақ қағазға iз қалдырды. Сосын ақшаға сатты. Ал сатып алушылар болды.
  Ал ендi тамақ үшiн қандай да бiр әңгiме жазу керек. Олар өздерiнiң қиялдарын балалардың ертегiлерiне жұмсайтындай кедей емес.
  Қыздар өте сәндi дәмханаға тап болды. Сюжеттер кезiнде көрермендердi жалықтырып алмау үшiн голограмма арқылы тамаша мультфильмдер көрсетiлдi.
  Бұл жағдайда, Goosebumps ниндзясы туралы. Және бұл өте әдемi және күлкiлi болды. Сонымен Goosebumps ниндзя оны алып, табанын асфальтқа ұрып жiбердi, ол жарылып кеттi, ал адам денесi бар акулаға ұқсайтын жауыз құлап, кептелiп қалады. Ол қалай ауырып айқайлайды. Сондай-ақ, аюдың денесi бар екi пиранхаға чакра лақтырған кезде жарылған қаптардағы ұн себiлдi.
  Олар басынан аяғына дейiн шашылып, ақ шаңды бұлтқа көтере бастады.
  Елена өте қымбат ультра шоколадты тұздықтағы жергiлiктi джербоналарды таратып жатқан роботқа секiрiп барып:
  - Төртеумiзге кәуап түрiнде!
  Сатушы робот басын изедi:
  - Карточкамен, қолма-қол ақшамен төлейсiз бе, әлде әңгiмеңiздi бересiз бе!?
  Элизабет күлiмсiреп жауап бердi:
  - Жақсырақ әңгiме! Бiз бәрiн жазып, айтқанды жақсы көремiз. Тiлдерiмiз өте ұзақ.
  Кэтрин ысқырып:
  - Ал ойлау, баламалы, дарынды.
  Робок сұрады:
  -Кiм айтады? Әлде бәрiңiз бiргесiздер ме?
  Елена айқайлады:
  - Жақсырақ айтып берейiн!
  Кэтрин басын изедi:
  -Қызыл болсын! Ол тағы да Екiншi дүниежүзiлiк соғыс туралы күлкiлi бiрдеңе айтады. Және әдемi қыздар.
  Элизабет твиттерде:
  - Иә, бұл жағынан бiз қыздар өте кереметпiз! Ал қызыл шашты? Иә, ол алады!
  Елена сүйкiмдi аузын ашып, әңгiме өрбiте бастады;
  Әлемде көптеген өлшемдер бар. Олардың бiрiнде Адольф Гитлер көптеген қастандық әрекеттердiң бiрiнiң құрбаны болды. 1941 жылдың 20 сәуiрi ғана. Фюрердiң туған күнiнде ағылшын тыңшылары бiрiншi нөмiрлi фашистердi жарып жiбердi.
  Және бұл тарихтың бағытын айтарлықтай өзгерттi. Фюрердiң мұрагерi Герман Геринг болды. Ол КСРО-ға шабуыл жасаудан бас тартты. Жалпы, екiншi нөмiрлi фашистер Ұлыбритания бiткенше екi майданда соғысу мүмкiн емес деп есептедi. Сонымен қатар, 1 мамырдағы парадта жаңа кеңестiк КВ-2 танктерi көрсетiлдi. Ал фашистердi 152 мм зеңбiректерi үрейлендiрдi. Иә, Т-34 қауiптi машина.
  Геринг соғысты батыста жалғастырды. Криттi басып алғаннан кейiн немiс ұшақтары Мальтаға ауыр соққы бердi. Геринг Гитлерге қарағанда аз сентименталды болғандықтан, толық соғыс жариялады және оккупацияланған аумақтарда жалпыға бiрдей еңбекке шақыруды енгiздi.
  Немiстер Роммель корпусын күшейтiп, Толбукты жаулап алды. Содан кейiн олар Мысырға қарсы шабуылға шықты. Мальта құлады, сәттi қону орын алды. Содан кейiн Франко немiс ультиматумынан кейiн Гибралтарды басып алуға келiстi.
  Бұл бекiнiстiң құлауы ағылшын флотының Жерорта теңiзiне шығуын жабуға мүмкiндiк бердi. Немiстер Мароккоға ең қысқа қашықтыққа әскерлерiн жiбере бастады.
  Нәтижесiнде, қырық бiр жылдың екiншi жартысында фашистер бүкiл Африканың солтүстiгiн, ең бастысы, Таяу Шығысты басып алды.
  Содан кейiн соғыс жалғасты. Сталин достық бейтараптықты ұстанды. Жапония Ұлыбританияға соғыс жариялады. Ал Америка Құрама Штаттары, оларға тән жағдайға тап болды: менiң саятшылық шетте.
  Немiстер Африканың қалған бөлiгiн басып алды, олардың басты проблемасы британдық әскерлер емес, алшақтық, жолдардың жоқтығы және байланыстардың созылуы болды. Сонымен қатар, Үндiстанға қарсы сәттi жорық болды. Осыдан кейiн немiс бөлiмшелерi жапондықтармен кездестi.
  Ал 42 жылдың жазында Ұлыбританияға қонды. Англия осы уақытқа дейiн суасты қайықтарының соғысы мен жаппай бомбалаудан әлсiреген болатын. Сонымен қатар, Африка мен Азияны жаулап алғаннан кейiн әуе шабуылы, сондай-ақ толық соғыс сәттi өттi. Ю-188, До-217 және Фокке-Вульф өз мiндеттерiн сәттi орындады.
  Олар Ұлыбританияға қысым жасады ...
  Қону тамыз айында және бiрден көптеген жерлерде болды. Модернизацияланған Т-4 пен Жолбарыс танкi ұрыстарға алғаш рет қатысты. Ұлыбритания он сегiз күн iшiнде жеңiлдi.
  Ал қыркүйекте жапондықтармен бiрге Австралияны басып алды. Британдық отаршылдық жүйесiн толығымен құлату.
  Осылайша Үшiншi рейхтiң кезектi әскери жорығы аяқталды. Жеңiмпаз және орасан зор жеңiстермен. Бiрақ, әрине, мұнымен бiтпедi. Нацистердiң жанында фашистер сияқты дүниежүзiлiк амбициялары бар қуатты КСРО бар.
  Ал Герман Геринг соғысқа дайындала бастады. Негiзгi ставка соңғы танктерге жасалды: "Пантера", "Жолбарыс", "Арыстан", "Тышқан". Плюс модернизацияланған Т-4 және әртүрлi өздiгiнен жүретiн зеңбiректер. Соның iшiнде айбатты "Струмтигерлер", "Фердинандтар", "Бамблби", "Рино" және т.б.
  Сонымен қатар, маусым айында Tiger-2 пайда бола бастады, ол практикалық тұрғыдан жақсы танк жойғыш болып табылады.
  Бiрақ Сталиннiң де жауабы бар. 107 миллиметрлiк зеңбiрекпен салмағы алпыс сегiз тонна, снарядтың бастапқы жылдамдығы секундына 800 метр болатын КВ-3. 107 және 76 мм екi зеңбiрегi бар КВ-5 және 170 мм алдыңғы сауыт. Ал салмағы жүз жетi тонна болатын КВ-4 және 180 миллиметр фронтальды бронь. Ауыр және аса ауыр танктердiң тұтас тобы.
  Ауыр көлiктердi өндiрiске кiм шығаратынын бiлу үшiн немiстермен бәсекелестiк.
  Оған қоса, ауыр машиналарды дамыту. Бiрақ әлi жобада.
  Авиацияда немiстер ME-309 және Ю-288, жаңа До-317 және HE-177, HE-129, модернизацияланған Фокке-Вульф отбасының өндiрiсiн бастады. Ең бастысы, реактивтi авиация. Ең алдымен, ME-262 жойғыш ұшағы. Әзiрге ол жетiлмеген.
  КСРО-да Яки, Миги, Лагги, ПЭ-2, ТУ-3, ИЛ-2, ПЭ-8 де қызмет еттi. Ал ескiрген көлiктер көп.
  Немiс жауынгерлерi, мүмкiн, қару-жарақ пен жылдамдықта кеңестiк жауынгерлерден жоғары болды, бiрақ маневрлiк жағынан бiршама төмен болды, бiрақ тек көлденең, вертикальда артықшылыққа ие болды.
  Жалпы, әлемнiң едәуiр бөлiгiнiң ресурстарына ие болған немiстер машиналар өндiрiсiн бiрнеше есе арттырғанын мойындау керек. Және олар ауыр қиянатқа дайын болды.
  КСРО-да Үшiншi рейхке қарсы отыз үш мыңға жуық танк болды, олардың көпшiлiгi жеңiл. Т-34 өте танымал болды, бiрақ жеңiл көлiк Т-50 де көп шығарылды.
  Немiстер ауыр көлiктерге сүйене отырып, жеңiл брондалған көлiктердiң өндiрiсiн қысқартты. Ең танымал танк Пантера болуы керек едi. Бiрақ ондаған миллион құл болса да, фашистер танк флотын аяқтауға үлгермедi.
  Ал оларға көлiк жетiспедi, әсiресе жаңалары. Сонымен қатар, Маус пен Лион танкiн тасымалдауда айтарлықтай проблемалар туындады. Бұл мүлдем бал емес.
  Айта кету керек, MP-44 автоматы Геринг әскерлерiне ендi ғана кiре бастады. Немiс армиясы көп, бiрақ толықтай қаруланбаған.
  Оның уақыты жеткiлiксiз. Операцияны ұзақ уақытқа қалдыра алмайсыз - күз бен қыс алда. Ал Геринг бiрiншi болып соққыға жығылды. Фашистердiң танктерi жеткiлiксiз болғанымен, оларда жиырма бес мыңнан сәл астам ғана бар. Авиацияда бiршама жақсырақ қатынас бар: ұшқыштар күшейдi. КСРО-да қырық мыңнан сәл астам ұшақ бар, Германияда елу мыңнан астам ұшақ бар және олардың барлығы дерлiк соңғы брендтер.
  Ең бастысы, вермахттың жаяу әскердегi басымдығы. Көптеген Хиви және шетелдiк дивизияларды жинап, немiстер жиырма миллионнан астам жауынгердi орналастырды.
  КСРО, тiптi жұмылдыруды ескере отырып, он екi миллионнан аспай алды. Оған қоса, Жапонияға тойтарыс беру үшiн әлi де Қиыр Шығыста әскер ұстау керек.
  Самурайлар сонымен қатар он екi миллион сарбазды орналастырды, олардың он миллионы тiкелей КСРО-ға қарсы.
  Сонымен қатар, жеңiл және орташа танктердiң айтарлықтай саны. Сондай-ақ, бұл әлсiз авиация және күштi флот емес.
  . No 10 ТАРАУ.
  Сондықтан бұл Ресейге оңай болған жоқ. Геринг толық жауынгерлiк әзiрлiк жағдайына дейiн соғысты кейiнге қалдырмай, дереу соққы берудi ұйғарды. Ал оның ордалары 1943 жылы 22 маусымда шабуылға шықты. Алғашқы күндерде белгiлi болғандай, Кеңестiк Ресей қорғаныс соғысына мүлдем дайын емес едi. Жасақтарды қорғануға емес, өз территориясында жауды жеңуге үйреттi. Ал қорғаныс жоспарлары жоқ, әскерлер офицерлермен жеткiлiктi қамтамасыз етiлмеген, көптеген қорғаныс құрылымдары аяқталмаған. Қысқасы, әйтеуiр жаман болып шықты.
  Шынында да, Қызыл Армия - шабуылдаушы армия және окопта отыруға онша қабiлеттi емес. Фашистер кеңестiк қорғаныстың тереңдiгiне тез iлгерiлей бастады. Олар Кеңес әскерлерiнiң қорғанысын бұзып өттi. 30 маусымда олар Минскiнi алды. Ал бiз әрi қарай жүрдiк. Қызыл Армия қарсы шабуылға ұмтылуда онша сәттi болмады.
  Бiрақ мағынасы аз едi... 20 шiлдеде фашистер Смоленскiге басып кiрдi. Ал қамал қала үшiн шайқастар басталды. Фашистер одан әрi алға ұмтылды, бiрақ қарсы шабуылға ұшырады. Ал жапондар шығыстан келдi.
  Оның үстiне КСРО-ға қарсы соғысқа түрiктер, португалдар, испандар, бразилиялықтар, аргентиналықтар және т.б. Осындай жабайы қысым пайда болды.
  Қорқынышты қысыммен КСРО құлады. Содан кейiн Киев құлады, одан кейiн Донбасс, Ленинград қоршауға алынды. Ал Мәскеуге шешушi шабуыл басталды. "Тышқандар" және басқа металдар шайқасқа көтерiлдi.
  Мiне, бес сұлу немiс қызы тышқанмен соғысып жатыр. Герда, Шарлотта, Кристина, Магда және Фрида.
  Олар Вермахттың ең ауыр көлiгiнде соғысады. "Тiнтуiр" дегенiмiз не? Жүз сексен сегiз тонна бос. Ал 185 мм бүйiрлiк сауыт, 240 мм фронтальды сауыт. Екi мылтықпен.
  Бiрақ сонымен бiрге танк өзiнiң үлкен массасына байланысты әрең қозғалады. Iшiндегi қыздар жалаңаш дерлiк, тек өте ашық бикини киген. Және өте қисық және әдемi.
  Герда жалаң аяғын ұрып, 128 мм зеңбiректен оқ жаудырады. Шарлотта мен Ева раковинаға қызмет етедi. Қыздар дерлiк жалаңаш және бұлшықеттi. Салмағы жиырма сегiз келi болатын өлiм сыйлығы жүксалғыштан атылып шығады. Ал секундына 930 метр жылдамдықпен жүгiредi. Бұл орасан зор жойқын күш.
  Ол советтiк КВ-3-ке соғылып, сауыттарын алыстан ұрады. Жауынгерлер бiр ауыздан:
  - Ой, шығанақ ағып жатыр!
  Және олар маржандай тiстерiн жалаңаштады. Қыздардың сұлулығы таң қалдырады. Олар жай ғана табиғаттың сиқыры.
  Герда тағы да зениттiк және жылдам атыс қаруын нысанаға алып:
  - Бұл зарда дауылға шөлдеу бар...
  Кристина 75 мм зеңбiрекпен атып:
  - Ашудың күшi, құмарлықтың жалыны!
  Шарлотта мен Кристина бiрге отты. Олар кеңестiк КВ-2 ұшағын құлатып, твиттер жазды:
  - Рыцарь жеңiске деген сенiмдiлiктi осы айғайдан естидi!
  Ал жауынгерлер бiр-бiрiне көз қысады.
  Ева кеңестiк жаяу әскерге 75 миллиметрлiк оқпен оқ жаудырды. Он шақты сарбазды бiтiрдi. Ол жалаң аяқтарын сауытқа ұрып күлдi:
  - Мен абайсызда атып өлтiремiн!
  "Тышқан" танктердi қиратып, ырғақты жұмыс iстедi. Жылдам қимылдамай, қайсарлық танытты. Және ол жауларды талқандап, баяу қозғалды.
  Жалпы, тарихта бұл танк ешқашан ұрысқа үлгермеген. Оның орнына таңдау неғұрлым жетiлдiрiлген E-100 моделiне түстi. Соңғы көлiкте E сериясына тән белгiлер болды: төменгi силуэт, тығыз орналасу және үлкен құрыш бұрыштары. E-100 танкi тiнтуiр сияқты 240 мм, бiрақ парағының ұтымды көлбеу бұрышы үлкен фронтальды құрышқа ие болды. E-100 бүйiрлерi топсалы парақтармен бiрге ұзындығы 170 миллиметр болды, бiрақ көлбеу бұрышта болды. Тұтастай алғанда, жаңа танк қарулануы бойынша Маусқа тең, жақсы қорғалған және жеңiлiрек болды. Оның тас жолдағы жылдамдығы сағатына 40 шақырым болса, тышқан үшiн 20 шақырымды құрады. Бiрақ неғұрлым жетiлдiрiлген және жеңiлiрек модель серияға кiруге үлгермедi. Ал ол кезде соғыс жеңiлiп қалған едi.
  Қазiр қыздар "Тышқанды" меңгерiп, түсiрумен айналысты.
  Герда тiлiмен ернiн жалайды.
  Ендi ол қуатты "Тышқан" зеңбiрегiнен оқ жаудыруда. Зеңбiректер барлық ресейлiк КВ сериялы көлiктерге ене алады.
  Жалпы алғанда, өте ауыр немiс танкi жылдам емес, өте өлiмге әкелетiн машина екенiн көрсеттi. Ол кез келген сауыт-сайманды жаншып, өтпейтiн болып қалады.
  Герда оны алып, шыдамдылықпен ән айтты:
  - Ал ол сұр тұман арқылы жағалауды басқарады ...
  Шарлотта ауыр снарядты жалаң аяғымен iлмектеп, теңiз түбiнен жаңа ғана жұлып алғандай, маржандай тiстерiн жарқыратып ән айтты:
  - Шөлдiң кемесi ұшқыр капитан!
  Ева да өте әдемi қыз. Аққұба және жұқа белдi. Сондай сексуалды әйел.
  Тағы да жауынгерлер оқ жаудырады. Бұл жолы олардың құрбаны КВ-5 болды, 170 мм фронтальды броньы бар танк, бiрақ тақталардың ұтымды еңiсi жоқ.
  Немiс снарядына түсiп, сынған.
  Шарлотта оны алып, орнынан секiрiп, ән айтты:
  - Жалаңаяқ арман - осындай сұлулық!
  Ал жауынгер оның жап-жас жамбастарын шайқайды.
  Иә, әдемi көрiнедi. Қыздар керемет. Олар сiздi снарядтармен ұрып, сiздi ұрады.
  Герда отыз төрттi алып, айқайлады:
  - Мен банзай жасаймын!
  Ал тышқан оны тыңдайды. Қыздар орыстарды басып жатыр. Тышқан кез келген кеңестiк танкке бетпе-бет ене алмайды. Барлық снарядтар құрыштан тура секiредi. Ал жауынгерлер тiстерiн жалаңаштап:
  - Уф уфф! Бiз соққы беремiз...
  "Тышқан" үрлеп, жалт қарады...
  Қысқасы, Мәскеуге шабуыл немiстер мен олардың әскерлерi үшiн 1941 жылға қарағанда бiршама сәттi болды. Ал қыс қатты болған жоқ.
  Крауттар мен олардың серiктерi астананы қоршап алды. Ал желтоқсанда ең үлкен қалаға шабуыл басталды.
  Сталин, әрине, Куйбышевке көштi. Бiрақ Жуков қаланың өзiнде қалды. Бұл командир соңына дейiн тұруға шешiм қабылдады. Ал фашистер қысқы шабуылын бастады. Ол бiрнеше кезеңде өттi. Соғыс кезiнде фашистер "Штурмтигер" мен "Штурмлевтi" қуатты бомба лақтырғыштарымен пайдаланды. Және олар астананы қиратты. Олар оны күлге айналдырды.
  Жуков өлгенше күресуге бұйрық бердi. Ұрыс наурыз айының соңына дейiн созылды. Бiрақ соңында Мәскеу құлады. Фашистер орасан зор шығынға ұшырады, бiрақ жеңiске жеттi.
  Фюрер Мәскеудi басып алғаны үшiн Майнштейнге Ұлы Крест орденiн бердi. Қырық төртiншi жыл бiржақты дерлiк фашистiк шабуылда Едiл бойына, одан әрi Оралға дейiн өттi. Кеңес әскерлерi шегiнiп жатты, дезертирлер көп болды, берiлдi. Жазда немiстер бүкiл Едiл бойы мен Кавказды басып алды.
  Күзде Свердловскiге жетiп, аязға, Сiбiрдiң қатал қысына тап болып тоқтадық.
  Сталин бiраз уақыт қарсы тұруға тырысты. Орыстар Орал өңiрiнде қарсы шабуылға шықты. Олар партизандық шабуылдар жасады. Бiрақ 1945 жылы фашистер жапондықтармен бiрге Ресейдiң iрi қалаларын басып алды. Сталин берiлуден бас тартып, Сiбiр бункерлерiнiң бiрiне кiрдi.
  Соғыс партизандық кезеңге өттi. Фашистер мен жапондар бiраз уақыт Ресейдi сiңiрiп, партизандарды аңдыды. Бiрақ Америка Құрама Штаттары атом бомбасын жасай алды.
  Геринг шетелде соғысуға батылы жетпедi. 1948 жылы Сталин ақыры өлтiрiлдi, партизан соғысы бәсеңдей бастады. Көп ұзамай Ресей үшiншi рейхке сiңiп кеттi. Бiрте-бiрте империя өз иелiгiн сiңiрдi.
  Геринг референдум өткiзiп, император болды. Оның күшi күшейiп, күшейе түстi. АҚШ та жұдырықтай жұмылды. Екiншi дүниежүзiлiк соғыс аяқталғанымен, қарулану жарысы басталды. Соғыс тоқтаусыз жалғасып, ядролық қарулар жинақталды.
  Қырғи қабақ соғыс ұзаққа созылды. Ақырында, 1975 жылға дейiн ядролық зарядтарды бейтараптандыратын радиация пайда болды. 1985 жылы император Герингтiң ұлы Адольф Германович Америка Құрама Штаттарымен соғыс бастады.
  Үшiншi рейх, әсiресе Жапониямен бiрге адами ресурстарда артықшылыққа ие болып, Америка Құрама Штаттарына басып кiрудi бастады.
  Нацистер Амбрамдарға қарсы өздерiнiң жетiлдiрiлген пирамидалық танктерiн пайдаланып, Аляска арқылы өттi. Содан кейiн Герданың аты аңызға айналған экипажы шабуылға қатысты.
  Қыздар әлi жас, сондықтан олар мәңгiлiк жастықтың құпиясын сақтайтын бақсылар мен генетикалық өзгерген қаншықтар. Олар екi-екiден, көп қабатты сауыттардан жасалған және арнайы зеңбiректерi бар танктерге орналасты.
  Немiстер электромагниттiк қозғалтқышпен жұмыс iстейтiн арнайы қаруды пайдаланады. Резервуар сыртқы жағынан өте кiшкентай және калибрi 88 миллилитр. Бiрақ броньды тесу күшi 120 мм Амбамса зеңбiрегiнен әлдеқайда жоғары. Сонымен қатар, немiс танкi барлық жағынан өте алмайды.
  Герда атып тұрып:
  - Американы жаулап алайық!
  Шарлотта да жалаңаш саусағымен джойстиктi басып, оқ атып:
  - Жеңiлмейтiн батыр Фюрер бейбақ!
  Жалаңаяқ, бикини киген мәңгi жас арулар да басқа танкке мiнiп, сайрап жатыр:
  - Кез келген уақытта жеңбеген!
  Кристина жалаң саусағымен түйменi басып, сыбырлайды:
  - Супер ел!
  Ал американдық танк жарылады...
  Магда жымиып:
  - Ал бiзге уақыттың күшi жоқ. Бiз қырық жылдан астам күресiп келемiз және мүлде өзгерген жоқпыз!
  Басқа танктен Герда жауап бердi, бұрын американдық машинаны жойып:
  - Өйткенi бiз бақсылармыз!
  Шарлотта джойстик түймесiн жалаңаяқ саусақпен басты. Ол американдық өздiгiнен жүретiн мылтықты нокаутқа түсiрiп, үредi:
  - Ал ең керемет сиқыршылар!
  Мәңгiлiк қыздар бикини киюдiң пайдасын көредi. Олар соншалықты сексуалды және салқын. Кесiлген және алтын жалатылған фигуралар сияқты. Бұл қыздар тек секс символдары.
  Герда тапқырлықпен атып тұрып, жалаңаш, кесiлген аяғын пайдаланып:
  - Таң қалмауыңызды сұраймын...
  Шарлотта да қатты дiрiлдеп, қатты бұлшық еттерiн бүгiп:
  - Егер сиқыр болса!
  Кристина, мына алтын-қызыл қаншық саусағымен джойстик түймесiн басып, ебiлдi. Ол американдық танктi жарып жiбердi де:
  - Ал, кiм қатты есеңгiреп қалды!
  Магда рифмасыз, М-60-қа оқ жаудырды да, жалаң аяғын шайқап, жiңiшке айқайлады:
  - Бiз жүзген қайықтан ескек қана қалды!
  Герда жауап қатты:
  - Тез! Шақыруыңызға қол жеткiзiңiз!
  Сондай-ақ жалаңаш өкшесi басылады.
  Ал қардай аппақ қалың шашын шайқайды. Қыздар алпыстан асқанымен, жас, балғын. Бiр әжiм жоқ, бiрде бiр тор, бiрде бiр жастың иiсi жоқ. Денелерi бұлшықеттi және оларда бiр тамшы май емес.
  Мыс қызыл шашы бар Шарлотта дiрiлдеп, бiр мезгiлде дiрiлдеп:
  - Шынымен банзай!
  Не болды? Ең сұлу қыз...
  Ал Кристина? Қандай қыз! Барлығы жаңа шырынмен толтырылған сияқты. Оның осындай қайталанбас сұлулығы бар. Ал жауынгер барлығын жыртып тастауға дайын.
  Ол американдық танктi сындырып, айқайлады:
  -Бiз күлген қасқырлармыз!
  Магда қарапайым қыз. Және бақсы, сонымен бiрге сенушi! Оның жалаң аяқтары джойстик түймелерiн басады. Бұл қыз супер! Американдық мастодонды қалай ұрып, оны бөлшектеуге болады.
  Бiрақ немiс пирамидасы американдық танктен әлдеқайда жеңiл. Ал қыздардың өздерi сондай әдемi.
  Магда айғайлайды:
  - Қасиеттi Отанның даңқы үшiн!
  Кристина осындай импульстi қолдайды және былай дейдi:
  - Бiз жанымызды, жүрегiмiздi беремiз! Бiз киелi Отанымыз...
  Осыдан кейiн қыз жойылу сыйлығын жiбердi.
  Герда жауап ретiнде келесi резервуарда бәрiн жақсы естидi, снаряд жiберiп, айқайлайды:
  - Бiз тұрамыз және жеңемiз!
  Шарлотта жалаң саусақтарымен түйменi басып:
  - Ал бiз өмiрiмiзге өкiнбеймiз!
  Кристина американдық танктi қиратып жатқанда айқайлады:
  - Өлтiретiн әйел!
  Жауынгерлер бiрден үредi. Олар танктердi оқтарымен жаншып, мастодондардың бейнесiндей ысқырды.
  - Бiз бәрiн табытқа түсiремiз, өзiңiздi тыныш деп санаңыз!
  Содан кейiн қыздар күлiп, тiстерiмен күн сәулелерiн жiбередi.
  Герда танктi құлату үшiн нәзiк, жалаң аяғымен атыс кезiнде шырылдады:
  - Мен әлi де нағыз басы бар қызбын...
  - дедi Шарлотта көзiнен нұр шашып. Ол өкшесiмен басын таптап:
  - Мен шайтанмен араласамын!
  Кристина Амбрамдарға оқ жаудырады, оның сауыттарын сындырып тастайды, содан кейiн өкпесiнiң шыңында айқайлайды:
  - Ал мен жебе саламын!
  Магда жалаң саусақтарымен түйменi басты. Ол снаряд жiберiп, ынтамен айтты:
  - Сорпа салқын!
  Тапқыр және iнжу шашты Герда күлiп күледi:
  - Бiрақ көк емес!
  Және ол көзiмен радиация каскадын жiбередi. Бұл әйелдiң әдемi екенi анық. Ал ол тағы бiр америкалық машинаны шұңқырға ұшырып жiбередi. Сол жерде олар оны қосалқы бөлшектерге де ұсақтайды.
  Шарлотта атып тұрып, жалаңаш өкшесiн пернетақтаға басты. Ол американдық мастодонды ата-бабаларына жiберiп, ән айтты:
  - Бұзыңыз, жойыңыз және бөлшектеңiз!
  Кристина, шашы бар бұл қыз - алтын мен мыс қоспасы, жойылу мен ысқырық сыйын жiбередi:
  - Бұл өмiр! Бұл бақыт!
  Және ол өзiнiң сүйкiмдi жүзiн күлдiредi! Ол американдық танктерге тиедi.
  Сұлулық пен ерекше мейiрiмдiлiктiң бейнесi Магда:
  - Ал жаман ауа райы бiзге келмейдi!
  Герда оны алды да, маржандай қанжардай азу тiстерiн көрсетiп, ысқырды:
  - Бұл тәртiпсiздiк!
  Шарлотта жалаң аяғымен педальды басып, азу тiстерiн ашып, ысқырды:
  - Ал Голливуд!
  Тiстерiн ашқан Кристина жабайы ашумен болатқа снаряд жiберiп, оны алып, ән айтты:
  - Голливудта қандай адамдар бар!
  Одан да қатты толқумен Магда жойқын зымыранды лақтырып жiбердi де, дiрiлдеп:
  - Олардың бәрi жұлдыз, адамдар емес!
  Герда бұлшық еттерiн бүгiп, күлiп, айқайлады. Сонымен бiрге ол АҚШ танктерiн тесiп өтетiн жалаңаш өкшесi бар өткiр инелердi жiбердi.
  - Ал Рейган қапыда қалады!
  Шарлотта өзiнiң әдемi аяқтарына үлкен қуанышпен берiлдi және өлiмге әкелетiн iш қуысын бердi:
  - Бiздi Голливудқа шақырды!
  Кристина твиттерде ынтамен жазды:
  - Иә, бұл оғаш Голливудқа!
  Магда жалаңаш саусақтарымен джойстик түймесiн басып атып, агрессивтi түрде шырылдады:
  - Голливудтың даңқы биiк болсын!
  Немiстер Американың қорғанысын сәтсiздiкке ұшыратты. Алты айдың iшiнде олар АҚШ-тың батыс жағалауына шабуыл жасап, Алясканы ғана емес, Канаданың көп бөлiгiн де басып алды.
  Белгiлi болғандай, немiс танктерi барлық жағынан ауыр американдықтардан күштiрек. Үшiншi рейх үшiн кiмнiң авиациясы әлдеқайда жақсы? Ал дискотекалардың жалпы қарсыласы жоқ. Бұл, әрине, тәкаппар янкилердiң көңiлiн қалдырады.
  Рейган қасиеттi соғыс жариялады. Бiрақ АҚШ-қа оңтүстiктен де шабуыл жасалды. Бразилия, Аргентина, Венесуэла, Чили Америкаға соғыс жариялады. Ал жапондықтармен бiрге крауттар Мексика арқылы алға шықты. Және олар оңтүстiктен Америка шекараларына жақындады.
  1986 жылы ұрыс тiкелей Америка жерiнде басталды. Германия да, Жапония да жауды жеңдi. Үш ай өттi және сәуiр айының ортасында АҚШ территориясының жартысынан астамын жапондар мен немiстер басып алды.
  Содан кейiн Рейган берiлудi ұсынды. Соғыс 1986 жылы 20 сәуiрде ғана аяқталды.
  АҚШ екiге бөлiндi. Ал бәрi жақсы болар едi, бiрақ... Адольф Жапонияға бiрiншi болып шабуыл жасады. Ол оған қарсы нағыз соғыс бастады және жағдай шынымен ушыға түстi.
  Тағы да шайқаста Герда, Шарлотта, Кристина және Магда. Бұл қыздар нағыз бақсылар және қартаймайды. Олар мәңгi жас, балғын және барлығы тек жалаң аяқ және бикиниде күреседi.
  Бұл жағдайда олар электр қуатымен жұмыс iстейтiн және пирамидалар тәрiздi екi резервуарда. Бұл машиналарда атомдық батареялар бар және сағатына үш жүз шақырымға дейiн жылдамдатады. Бұл құрылғыны осы құрылғымен салыстыруға тырысыңыз. Және олар электромагниттiк мылтықтармен қаруланған - гравиуран өзегi бар кiшкентай, бiрақ өте өлiмге әкелетiн снарядтармен.
  Бұл шын мәнiнде болашақтың қаруы. Қыздар әр резервуарда екiден шайқасады, ал қабырғалардағы мониторлар оларға абсолюттi шолу жасайды.
  Қыздар көкiрекшелерiн шешiп, бұлшық еттерiн толығымен ашты.
  Герда жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймелерiн басып, жапон көлiгiн соғып, оны аяғына дейiн қағып, ән айтты:
  Бала кезiнде туған өзенiнде армандаған,
  Әлемдiк держава, жеңiлмейтiн күрескер туралы....
  Бiрақ қыз түсiнде көрiндi,
  Ал жер бетiнде сiзге орын жоқ!
  Осыдан кейiн жарқыраған аққұба оны алып, кеудесiнiң қызыл емiзiгiмен түйменi басты. Самурайдың гаубицасын бөшкеден ұшып шыққан снаряд төңкерген. Бұл қыз бақсы және супер.
  Шарлотта да тек трусимен ғана қалып, самурайлармен айқасатын қыз. Және ол сөзбе-сөз батылдық ғажайыптарын көрсетедi.
  Ол мұны үлкен ынтамен жасайды. Ал оның жалаңаш саусақтары әдеттен тыс икемдi және икемдi.
  Ал фортепиано пернетақтасында шеберлiкпен орындайтын джойстик түймелерiн ойнағандай.
  Содан кейiн жапондық жол-көлiк құралы ыстық ине сияқты тазартқышты тесiп өттi:
  Шарлотта ернiн қағып, ән айтты:
  - Үшiншi рейхтегi қыздар сияқты,
  Бiлесiң бе, балам, олармен араласпа!
  Сiз менi қатты жеңе аласыз ба?
  Сiз даңққа апаратын дауылды жолды табасыз!
  Дәлiрек айтқанда, тiптi дұрыс жол!
  Ал қыз қызыл емiзiкпен джойстик түймесiн алып, басады. Және тағы да өте агрессивтi және өлiмге әкелетiн нәрсе жұмыс iстейдi. Ендi мiне, жапондық зымыран тасығыш әуеге ұшады.
  Ал қызыл шашты патшайым ән айтады:
  Мәңгi жас қыздар
  Қыздардың даусы шырылдап жатыр...
  Ал олардың жалаңаш кеуделерi,
  Олар барлығын шеңберге бүгуге болады!
  Кристина да шайқас таңқурайдай төбелеседi. Ол жас және әдемi. Жiңiшке трусикидегi жалаңаш дерлiк. Ал оның iш бұлшықеттерi шоколад батончиктерi сияқты айқын. Бұл шынымен де керемет және керемет ұрлықтар.
  Оларда сұлулық пен әсемдiк бар. Денесi мүсiнделген бұлшық еттерден тұратын қыз қандай әдемi. Күйген терi астына айналады.
  Ол да оны алып, жалаңаш саусақтарымен тепкiлейдi. Ал үлкен, биiк жапон танкi соққы алған соң өртенiп кеттi.
  Кристина твиттерде:
  Әлем бiздi құрметтеп, бiзден қорқу керек,
  Қыздардың ерлiктерi сансыз...
  Жеңiске дейiн күресемiз,
  Ал сұлудың махаббаты таза!
  Осылайша ол рубин емiзiгiмен түйменi басып, сәттi және өте өлiмге әкелетiн атуды жасайды. Оның оқ-дәрi қорабына дәл тиетiнi сонша, ол бiрден жапондық мылтықтардың бүкiл батареясын лақтырып, отты фонтанды ауаға лақтырады.
  Қыз айтты:
  Махаббат пен өлiм, жақсылық пен жамандық,
  Не деген қасиеттi, несi күнә! Барлығын өлтiрейiк!
  Мiне, Магда да, шашы одуванчиктей, бұлшық еттерi көрнектi, белiне дейiн жалаңаш, тек өте жұқа ақ труси киген өте әдемi қыз.
  Жалаңаш өкшесiмен түйменi басып оқ жаудырады. Қарсыласқа соққы берiп, көрсетедi:
  Мен өте жұмсақ қызбын
  Ұрыста әрқашан жалаң аяқ...
  Кiшкентай дауыс күмiс қоңырау,
  Қажет болса, мен сарыларды ұсақтаймын!
  Ал жауынгер оның нұрлы даусына күледi.
  Содан кейiн оның құлпынай емшегi де басады. Және бұл жағдайда зеңбiрек үлкен жапон бомбалаушысына снаряд жiбердi. Ол оны алып, оның iшiн жыртып тастады, ал жойылу сыйлықтары самурайлардың басына түстi. Сөзбе-сөз оларды жаншып, жою... Ал жапон жаяу әскерiнiң екi бүтiн батальоны жойылды.
  Магда қуана ән айтты:
  Жүрек пен махаббаттан айырылған,
  Оған сенбеңiз, өйткенi өмiр арман емес!
  Жаман жау шешiледi,
  Және құдiреттi күшпен жаншылды!
  Жапония мұндай қыздарға қарсы тұра алмайтыны анық. Ал олардың шеберлiгiнiң сыры - киiмсiз дерлiк күреседi, бұл оларға бұрын-соңды болмаған, феноменальды, ғарыштық қуат бередi.
  Ал содан кейiн тек трусикасымен соғысатын ұшқыш әйелдер бар. Және олар да аспандағы самурайларды толығымен өлтiредi.
  Сондықтан Хельга оны алып, жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймесiн басып, жынды сияқты болды.
  Ал зымырандардың орасан зор шығарылымы ұшады.
  Қыз қызыл емiзiкпен кеудесiн шайқап, ән айта бастады;
  Жоқшылық, өкiнiшке орай, маған көз жасыма дейiн таныс;
  Ауылдың үйi қалай қисайған!
  Төбедегi сабан да шiрiген,
  Терезе астындағы қатты қар үйiндiсi!
    
  Бұл сұмдық апаттардың уақыты болды,
  Орыс күштерiнiң үлкен шиеленiсi!
  Менiң қиналып, қиналған балалық шағым,
  Суық көкке айналғанда!
    
  Суықта жалаң аяқ жүгiру;
  Сүйекке дейiн күйiп кетедi!
  Бақыттың раушан гүлiн қайдан табамын,
  Кедейлiк тiзбегiнiң сарқырамасын қалай тастауға болады?!
    
  Мен бақыт пен тыныштықты бiлмеймiн;
  Қатты жұмыс маған өте таныс!
  Терезенi қаптаймын,
  Ал балтамен подъезге!
    
  Бiзге қыстан аман шығу керек,
  Сiздiң отбасыңызға суық тиiп қалмауы үшiн!
  Көктемде шие лағыл болып гүлдейдi,
  Және көкжидек жiптерiн жинаңыз!
    
  Ал ендi қыздардың аяқтары,
  Олар тозақтың суығынан қатты күйiп жатыр!
  Мәңгiлiкке жалаң аяқ жүру қандай қиын
  Бөренелердi қарға бiр қатарға қойыңыз!
    
  Бiрақ көктем әдемi келдi,
  Ақ барқыт қар жауды!
  Мен шырылдаған дауысты естимiн,
  Ағындар осылай ән салады ғой!
    
  Мiне, дақтары бар сапфир түстi бақ;
  Ал жаз ағын судай ағып жатыр!
  О, линден бал лаптарынан иiскедi -
  Құс үйiндiлерiнен ләззат алыңыз!
    
  Бiз ағаш қоршау тұрғызамыз,
  Бала көмекке келдi!
  Ал сезiмдер бiртүрлi болып кеттi
  Жанның шырыны ағып тұрғандай болды!
    
  Ендi жаңбыр жауып тұр, жаңбыр қатты;
  Қыздың маржандай жасын жасырады!
  Мен кiрпiш үй саламын -
  Мен сенi тұңғиықтан алып шығамын!
    
  Мен каюта бала едiм, бiлесiң бе, мен елдердi көрдiм;
  Елсiз құм, Түрiкмен сыйлары!
  Самарқандтың сарайлары, мешiттерi,
  Кейбiр адамдар сондай мейiрiмдi!
    
  Мен Еуропа елдерiн де бiлемiн -
  Бұл теңiзде ұзақ сапар болды!
  Бiрақ тоғайлардың шетi жүрекке жақын,
  Мен құсымды оған қарай бұрғым келедi!
    
  Ол менi сүйедi, еркелетедi;
  Басы айналып кеттi!
  Ол жұмақтан орын уәде етедi
  Ал оның өзi Шайтан сияқты әдемi!
    
  Үйлену тойын анағұрлым қарапайым өткiздiк;
  Қазiр мен қалада тұрамын!
  Махаббат сөздерi бос сөз емес -
  Көбейгенi жақсы нәрсе!
    
  Бiрақ ұйқы басылғанда,
  Көк аспандағы армандар қайда...
  Мен жұмсақ сабан туралы армандаймын,
  Менiң ескi ауыл үйiм!
  Бiр сөзбен айтқанда, жапон жалаңаяқ және жартылай жалаңаш қыздардың жаншылды соққылары астында бас тартты. Бiр дүние пайда болды,
  Үшiншi рейх империясы. Олар отбасындағы тепе-теңдiктi қамтамасыз ету үшiн арнайы саясатты жүзеге асыра бастады. Нәтижесiнде ұлдарға қарағанда қыздар он екi есе көп дүниеге келген. Сонымен қатар кең ауқымды ғарыш кеңеюi басталды.
  Ендi Герда, Шарлотта, Кристина және Магда ғарышта соғысуда. Оларда өте күштi қаруы бар бiр орынды жауынгерлер бар.
  Бұл жолы олар фторидпен тыныс алатын төсек құрттары мен тарақандар қоспасымен күреседi.
  Ал қыздар қайтадан шорт киiп, ату кезiнде қызыл төс емiзiктерi мен жалаңаш саусақтарын пайдаланады. Бұл қираудың орасан әсерiн бередi.
  Ал жауынгер әйелдер ән айтады;
  Бiз қыздар салқын болдық,
  Бiз жәндiктердi жаншылады...
  Бiздiң армия болаттан жасалған
  Жақында тыныш болады!
  . No 11 ТАРАУ.
  Қызыл шашты әңгiмесiн бөлгенде, Кэтрин күбiрледi:
  - Бiз оны қысқарта алар едiк!
  Элизабет басын изедi:
  - Қысқалық - тапқырлықтың жаны!
  Евфросин твиттерде жазды:
  - Иә! Бұл әңгiме дерлiк! Ал, шынымды айтсам, жалаңаш аяқ пен қызыл емiзiкке сипаттама беруден жалығып кетесiң!
  Елена күлдi де:
  - Мен аздап көңiлiм қалды! Бiрақ мойындау керек, бұл керемет!
  Элизабет басын изедi:
  - Мүмкiн! Бiрақ бұл пульсарға қарсы шықты! Ендi джербоаны жеймiз.
  Ал қыздар алтын шанышқымен өте дәмдi және тәбеттi бiр нәрсе жей бастады.
  Тынымсыз мiнездi Елена қарсылық көрсете алмай, өзiнiң керемет және күштi дауысымен ән айта бастады;
  Қатал соғыстағы сұмдық хабар,
  Мен мәңгi сүйген қыз!
  Құбыжық шайтанның аузына тасталған,
  Әдiлдiк пен мейiрiм Иемiз қайда?!
    
  Тың Наташа жалаң аяқ жүрдi,
  Шаңды соқпақтардың бойымен аяғы дiрiлдеген!
  Өйткенi, бұлақтай аққан күнәлар үшiн,
  Оның шетелге шығуға мүмкiндiгi болды!
    
  Ерте көктемде жолға түстiм,
  Менiң аяғым суықтан көгерiп кеттi!
  Еттiң бiр бөлiгiн тiстей алмайсың,
  Олар шыршалардың аязына бас изедi!
    
  Осылайша тасқа толы жолда,
  Қыздың аяғынан қан кетiптi!
  Ал Ресей бойынша өткен адамдар,
  Иерусалим патшаларының қаласына қарай!
    
  Кавказ таулары, қар басқан жоталар,
  Өткiр тастар табаныңызды шаншып алады!
  Бiрақ сен жердiң күшiмен қоректендiң,
  Алланың қаласына қиын қажылық таңдау!
    
  Жаз, шөл, ашулы күн,
  Қуырылған табадағы қыздың аяғы сияқты!
  Қасиеттi қала алыс емес,
  Әр адамда шексiз жүк бар!
    
  Онда Құдай-Мәсiхтiң қабiрiнде,
  Пәк қыз тiзе бүгiп дұға еттi!
  Қайда, ұлы, күнәнiң өлшемi,
  Әдiлдiк үшiн қайдан күш аламын?
    
  Құдай оған қабағын түйiп:
  Жалғыз дұға бұл дүниенi өзгерте алмайды!
  Ресей ғасырлар бойы билiк етуге арналған,
  Дұрыс, оған ақша сұрамай қызмет ет!
    
  Қыз басын изедi: Мен Мәсiхке сенемiн,
  Сiз әлемнiң құтқарушысы ретiнде Ресейдi таңдадыңыз!
  Мен бұл туралы шындықты бәрiне таратамын,
  Исаның хабары: Құдай пұт!
    
  Қайту жолы оңай әрi жылдам болды,
  Жалаң аяқ күштi болды!
  Құдай рақымымен қолын созды,
  Бұлшық ет пен ерiк, болаттан жасалғандай!
    
  Ал сен әскерге қосылдың,
  Ұшқыш болды, Люфтваффпен шайқасты!
  Онда ол сұлулықтың биiктiгiн көрсеттi,
  Немiс эсминецi минада жарылды!
    
  Жауынгер - батыл, батыл күрескер,
  Партияға - Кеңестер iсiне берiлгендер!
  Мен қоқысты жеңетiнiне сенемiн,
  Мен жындар тобын қабырғаға, жауапқа айдаймын!
    
  Ал, истребитель не үшiн атып түсiрiлдi?
  Сiзде белдiктердi босатуға уақыт болмады!
  Ал қалқан ақаулы болып шықты,
  Ал зұлым фашизм янкилермен бауырлас!
    
  Соғыс теңсiз және қатыгез болды,
  Мен еркек емеспiн: мен қатты жылаймын!
  Қиындыққа тап болғандай, бiз түбiне сүңгiп кете аламыз,
  Әйтеуiр, Атажұрттан бақыт кеттi!
    
  Менiң Құдайға жалбарынуым: Құдiретi шексiз, не үшiн?
  Менi сүйiктi қызымнан айырдың!
  Суықта да пальто кимедiм,
  Және ол үш қарсыласты жеңдi!
    
  Ол бұған лайық емес пе?
  Менi жеңiске гүл шоқтарымен қарсы ал!
  Мереке үшiн жомарт пирогтарды пiсiрiңiз,
  Ал Наташа екеумiз шеруге келемiз!
    
  Қатал Жаратқан Ие мұңайып жауап бердi:
  Дүниеде кiм бақытты, кiм жақсы?
  Ет азап шегедi, азаптан еңiрейдi,
  Өйткенi, адамзат арам, күнәһар!
    
  Олай болса, мен даңққа жеткенде,
  Мен өмiр сүруге лайық емес адамды тозаққа тастаймын!
  Мен қызыңды да, сенi де тiрiлтемiн,
  Ең жақсысы бөлiсудi қаламайды!
  Бұл балладаны орындау кезiнде басқа қыздар тiптi қуатпен ән айта бастады.
  Екатерина жымиып:
  - Ән бiзге құрылыс пен өмiр сүруге көмектеседi,
  Осы лирамен бiз ұшамыз...
  Өмiр бойы ән айтып жүрген кiм,
  Ол ешқашан еш жерде жоғалып кетпейдi!
  Элизабет келiстi:
  - Расында, ән жақсы!
  Осыдан кейiн қыздар дәмдi тағамды аяқтады. Және олар өздерiн мас болғандай сезiндi. Бастарында музыка ойнай бастады. Нелiктен жербоа етi соншалықты бағалы? Бұл қарқынды эйфорияны тудырады және бұл сiздi жақсы сезiнедi.
  Қыздар күш-қуатының көтерiлгенiн сезiп, билей бастады. Олар жалаңаш, кесiлген, сымбатты және өте елiктiргiш аяқтарын сермеп, секiре бастады.
  Сонымен қатар, әрине, олар ән айта бастады;
  Сiз Құдайдың қасиеттi анасысыз, жер бетiнде,
  Бiзге көктегi рақымыңды жiбер!
  Өзен бетi жақұттай жарқырай берсiн,
  Жер-ананың кеңдiгi, менiң сүйiктiм!
    
  Жүрегiңде шабыт төгiлсiн,
  Қыздардың жан дүниесiнiң отты жарылысында!
  Ләззаттың ұқыпсыз қылқаламымен,
  Маған жүрегiңiз бен арманыңыздың досын жазыңыз!
    
  Сұлулықты сүйкiмдi кiнәсiздiкте сақтаңыз,
  Бұл бiздiң тағдырымыз емес - бiз бәрiн жоғалту қаупi бар!
  Кейде маған сенiңiз, шынымды айтсам,
  Армия жас патшалардың құшағын армандайды!
    
  Белге оранған оқ ленталары бар,
  Олардың арқаларында рюкзактар, қолдарында гранатомет!
  Жаулар семiз қой сияқты, сенiңiз,
  Олардың ержүрек Амазонка әскерi оларды бөлшектейдi!
    
  Түн, қара барқыт, аспан көрпе,
  Ал толқудан кеудем қысылды!
  Жүн көрпе басып тұрғандай,
  Тiптi бiр сөз айтып, дем алу өте қиын!
    
  Бұл ұялшақ махаббаттың ауыртпалығы,
  Осы сұрапыл соғыста!
  Бiрақ мен бақытты болатыныма сенемiн
  Ал мен туған елiме қызмет етемiн!
    
  Қыздар аяқ киiмдерiн шештi
  Қарды жалаң аяқ жүгiру!
  Аяқтар суықта қызарып кетедi,
  Олар қайнаған суға күйiп кеткендей!
    
  Бiрақ жылдамдық тек артады
  Алдында редут жыпылықтайды,
  Пулемет қорғасын түкiредi!
  Бiз аспаннан орын iздемеймiз,
  Жаратқан Ие жiберген жерге лақтыр!
    
  Жалаңаяқ өкшесi жарқырап,
  Бiз тiкенек сымдарды жағалап келе жатырмыз!
  Қыздар орыс, қарапайым;
  Бiз мiндеттi түрде жеңемiз!
    
  Мұнда редут алынды, барлық мәйiттер,
  Мақтаныш, қызыл жалау көтерiлдi!
  Зұлым орктардың амбициялары жойылды,
  Қырандардай поэзияда қалықтаймыз!
  Ән шынымен де тартымды. Бiрақ қыздар көп нәрсенi қалайды. Олар энергияға толы және мутанттардың феноменальды ғарыштық күшiн көрсетуге ұмтылады.
  Елена жалаң аяқты қатты қағады, тақтайшалар жарылып, ырылдады:
  -Мен ұрысқым келедi! Менiң iшiмде энергия ұшқындап жатыр!
  Мұнда робот сатушы твиттерде:
  - Сiз өте квазарикалық ән айтасыз! Басқа ән айтсаңыз, жақсы ақша аласыз!
  Элизабет түзетiп:
  - Жақсы емес! Және квазар ақшасы!
  Робот басын изедi:
  - Мен сiздi Hypernet-ке қосамын, егер сiз керемет бiрдеңе жасасаңыз, онда сiз үлкен қаржылық аударымдар аласыз!
  Елена күбiрледi:
  - Бұл рас па? Бұл гиперквазар болады!
  Екатерина атап өттi:
  -Ұл мен қыздың махаббатын жырлайық. Және бұл өте керемет болады.
  Евфросин қардай аппақ, шашы өте әдемi басын изедi:
  - Дәл осы! Мұндай әндер үлкен жетiстiк!
  Қызылша тiсiн шымырлатып қосты:
  - Маған не ән айтатыным маңызды емес, тек ақша жiгерлi түрде аударылғанша! Бұл ең бастысы!
  Ал төрт қыз асқан ықыласпен, бiраз ескiше болса да тамаша романсты шырқады, ол тұтас баллада болып шықты;
  Нәзiк келiнге не болды,
  Мен қара жанмен азап шегемiн!
  Оның сүйкiмдi жүзiн еске алып,
  Мен шайқасқа барғанда не сақтаймын?
    
  Жол бойымен баяу жүргенiмiз есiмде,
  Бейбiт ауылдар, шөлейт жерлер арқылы!
  Сiз сәндi киiм киiп жүрсiз,
  Монастырларға бару оңай!
    
  Ал далада алтын шөп пiседi,
  Жел барлық тұманды жояды!
  Православие мәңгiлiк даңқта болады,
  Христиандардың дұғаларында үмiт нұры!
    
  Жалаң аяқ жолдарда,
  Қыз екеумiз күнәларымызға тәубе етемiз!
  Киелi Құдайға құлшылық етiп, сену,
  Ол сiздiң өмiрiңiздi таразыға салады!
    
  Тақтан дауыс шыққанда,
  Сен Менiң жұмағыма кiруге лайық емессiң!
  Өйткенi аспанның киелiлiгi,
  Қолжетiмсiз, тiптi армандамаңыз!
    
  Төмен, лас қиыншылықта күнәкарлар,
  Ғасырлар бойы шыдап, шыдап тұру керек!
  Жеңiстегi ерлiк қана бағаланады,
  Қорытпа сияқты, орыс әскерi бiртұтас!
    
  Бiздiң солдат таверналарға бармайды,
  Арақ iшу оған жиiркенiштi - зұлымдық!
  Ол ең күштi жауынгер - әлемнiң найзағайы!
  Кiмде-кiм Ресейге кiрсе, ол бокқа айналады!
    
  Менiң қызымның жолдағы қадамы,
  Артымда жыртылған сөмке!
  Ол аяқ киiмiне күтiм жасайды
  Мен бәрiн Құдайдың қоймаларына бердiм!
    
  Ол қазiрдiң өзiнде қара жану иiсiн сезедi,
  Ауылдарды бiр орда шарпыды!
  Бүкiл ел бөлiнiп кеттi,
  Қаланың күлi мен қирандысында!
    
  Сол кезде қыз ашуланды,
  Жоқ, бұл жертөледе жасырыну емес!
  Бар құмарлығыммен мен майданға баруды өтiндiм,
  Өйткенi Иса шақырды!
    
  Олар оған фашистердi жеңу үшiн ұшақ бердi,
  Ол Мәсiхтi мадақтап, ұша алады!
  Ашық аспанда ыстық болу үшiн,
  Аспанымыз Крауттарға жақын болсын!
    
  Иә, ол бар күшiмен күрестi
  Және ол белгiшенiң алдында зұлымдықпен дұға еттi!
  Мен қабiрге түсiп қалғым келмедi,
  Ол сансыз бауырымен жорғалаушылардың көзiн жойды!
    
  Бiрақ соңғы шайқас нашар аяқталды,
  Қандай да бiр себептермен газ багы жарылып кеттi!
  Мейiрiмдiлiк ет, Құдайға жалбарынамын жылап,
  Қыздар жанып жатса, ұят!
    
  Иса маған қатаң жауап бердi:
  Сен үшiн қиналдым, қиналдым!
  Ендi маған сенiңiз, табыт жоқ,
  Алла Тағала құлағандардың бәрiн тiрiлттi!
    
  Ендi сенiң қалыңдығың көкте,
  Оған жақсы, мен көз жасымды өзiм сүрттiм!
  Маған сенiңiз, сiзге де орын бар,
  Сiз ескi арманыңызды орындайсыз!
    
  Тек бiлiңiз - Ресейге қызмет көрсету,
  Бұл - Алланың разылығы үшiн!
  Бүкiл планетаны не бақытты етедi?
  Бiз Отанымызға бар күш-жiгерiмiзбен қызмет етуiмiз керек!
    
  Басты күнә - Отаннан безу,
  Соғысқа барма, бұталарға жат!
  Жаман клоунның рөлiн жақсы көремiн,
  Жаратқанның сұлулығын бiлмей-ақ!
    
  Сондықтан барып, фашисттерден кек ал,
  Иса соншалықты қорқытты!
  Түтiн хош иiстi ауаға кетедi,
  Бейбiт iстерге уақыт болады!
    
  Теңiзден қар iнжу, жарқырайды,
  Боран қозылардың бұйраларын айналдырады...
  Бiздiң Отанымыз - граниттi сенiм,
  Шынымды айтсам, кравттар қорқынышты емес!
    
  Металлдың шырылдауы, роликтердiң сықыры -
  Танктер Ресей шекарасынан өтiп жатыр!
  Өткiр штыктардан жота салайық,
  "Ура" деп айқайлап шабуылға шықтық!
    
  Мойынға таңғы түстi галстук,
  Бiздi шайқасқа бiр идея шабыттандырды.
  Бiр ғана таңдау бар - жеңу немесе өлу,
  Мiне, қызыл жалау редут үстiнде желбiредi!
    
  Бозарған ерiндер, боран соғады,
  Қолға түскен қыздың қолдары байланған...
  О, тағдыр қандай аяусыз,
  Қақаған аязда жалаңаяқ орманға!
    
  Бiрақ мен циклге түскiм келмедi,
  Ол күш жинап, немiстi ұстады.
  Жер бетiнде бiзден күштi ешкiм жоқ,
  Бiзге сенiң мейiрiмiң керек емес!
    
  Сөйтiп ол тамағын кемiрiп өлдi,
  Орыс қызы Таня Краснова.
  Бiрақ жол бiздi Берлинге апарады,
  Зорлық-зомбылықсыз, жаңа әлемдi құрайық!
    
  Қаншама ағаларым өлдi,
  Барлық ерiктiлер, тек ұлдар.
  Жалаңаяқ кедейлердiң пионерлерi үшiн -
  Таңғы асқа қыртыс, кешкi асқа дөңес!
    
  Бiз Берлинге жақынбыз, жеңiс жақында,
  Комсомол белгiсi кеудеңдi нұрландырады!
  Етiк тым тар болса да, мен оларға үйренбегендiктен,
  Бiрақ мамырдағы бақыттың түсi шабыттандырады!
    
  Фюрер тозақта, дауыл басылды -
  Қуаныш келдi, балалардың күлкiсi естiледi!
  Орын жер асты дүниесiнiң күлiнде ұйықтап жатыр,
  Ал Отанның үстiнде - Қызыл Күн!
  Қыздар үлкен ынтамен ән шырқады. Шынында да, олар бiрден миллиондаған лайк жинады. Ал ақшамен бұл бiршама нашар, бiрақ ол да жақсы жүрiп жатыр. Сондықтан қыздарға шағымданатын ештеңе жоқ.
  Елена басын изедi:
  -Кеттiк, қыздар! Мен қазiр дауыстамын. Егер мен iшудi бастасам, оны ешкiм таба алмайтындай болады.
  Ал мутант жауынгерлер мен тергеушiлер қайтадан ән айта бастады;
  Толқынның ағыны жағалаудағы кристалды,
  Жел сергек, жұмсақ, керемет!
  Ал қар ақ қардай жауып жатыр,
  Жер-Ананың үстiнде, боз!
    
  Сәулелер қар үйiндiлерiн алтындап,
  Ал үлпектер мамық сияқты құлап түстi!
  Жаныңнан салмақты тез таста,
  Ынта бiрден кетпеуi үшiн!
    
  Мен жалаң аяқ қызбын
  Ендi зұлым партизан кекшi!
  Жамағы жыртылған юбка,
  Фашист Отанға шабуыл жасады!
    
  Ендi қанықтылық шыңырауға түстi,
  Түскi асқа ескiрген крекер!
  Фашистер, менiң ойымша, соққыға түседi,
  Ал қыздардың ерлiгi асқақтайды!
    
  Ол жарылғыш заттарды рельстерге қойды,
  Түн салқын болса да!
  Жаңбыр аяусыз жауды,
  Қиындық түбiне жеткендей болды!
    
  Бiрақ немiстермен бiрге пойыз жарылып кеттi,
  Фашистiк танктер өте алмайды!
  Дүниеде идеал жоқ болса да,
  Жүрегiмде махаббат мотивiн сақтаймын!
    
  Жол өте ұзақ, мен аяғымнан айырылдым,
  Бiрақ мен немiстер туралы бәрiн жинадым!
  Гитлер, мен сенемiн, оны тұмсықпен алады,
  Сiздiң заңсыздықтарыңыз үшiн!
    
  Батырлық жасты бiлмейдi,
  Ешқандай шектеу жоқ - өлiм жоқты бiледi!
  Бiз шексiз кеңiстiкке шығамыз,
  Мұңның көз жасын бiрден сүрту үшiн!
    
  Жаңа биiктерге жетейiк
  Бүкiл планетаның қызыл туы!
  Сiз өз үлесiңiздi қосасыз: эмоционалды, жеке,
  Оны прозада да, поэзияда да алып жүр!
    
  Оның үстiне бос сөз үшiн емес,
  Өйткенi, сөз - балға, өткiр орақ!
  Жәдiгерлерге арам табынусыз,
  Және Ресей елтаңбасының жасалуымен!
    
  Олар Еуропаның жартысын жаулап алды,
  Әрине, бiзге жаңа дүние керек!
  Атты, жаяу әскер ағындары,
  Ғаламның кеңдiгiн бағындырайық!
    
  Сiзге Ресейге қызмет ететiн кез келдi,
  Құрметтi менiң ұрпақтарым!
  Мереке көк аспан астында болсын,
  Көгершiндер жоғары қарай атуы үшiн!
  Қыздар құтырған күш-қуатын бiраз босатып жiбердi. Ал олар ән айтудан шаршады. Оның үстiне көптен берi Ресей жоқ. Адамзат - бiртұтас күш. Оның тiптi екi жоғарғы үйлестiрушiсi бар: дәстүр бойынша ер және әйел. Олар Hypernet-те үш жыл сайын сайланады. Оның үстiне, бiр терминден артық емес. Ал екiншi мерзiмге отыз жылдан кейiн ғана қайта аласыз. Бұл билiктi басып алу мен авторитарлық режим орнатудан сақтану. Шындығында, үш жылдан кейiн жоғарғы үйлестiрушiлер диктатор болу үшiн жеткiлiктi түрде күшейе алмайды, ал демократия дәстүрi рөл атқарады.
  АҚШ-та бiрде-бiр президент ешқашан диктатор болған емес, ал Рузвельт ерекшелiк болып қала бередi. Ресейде бұл жағынан нашар. Бiр билеушi көп қателiк жiберiп, өкiлеттiгiн кеңейттi. Бiрақ одан кейiн жүйе әйтеуiр демократиялық сипатқа ие болды. Президенттiң өкiлеттiгi бес жыл және екi мерзiмге дейiн қысқартылды. Әйтеуiр үйренiп қалдық.
  Ақырында, әлемнiң барлық елдерi бiрiккенге дейiн. Ең алғаш Ресей, АҚШ және Қытай гегемониясы құрылды. Оған басқа елдер де қосылды.
  Әлемдiк интеграцияға, таң қаларлықтай, барлық дерлiк әлемдiк дiндердiң құлдырауы ықпал еттi. Адамдар дана болып, мұның бәрi Жаратушы Құдай туралы, тiптi басқа құдайлар туралы ертегiлер және таза адамдық идеялар екенiн түсiндi. Шын мәнiнде, бәрi әлдеқайда күрделi және қарапайым. Бiрақ адамның бiрде-бiр кiтабы ақиқат емес, жүздегенi мүлдем жалған емес.
  Барлық дiндер әрi жарық, әрi жақсылыққа ұмтылу, бiрақ тағы да адам. Ал адамдар мен психиканың әлемi мен табиғатынан алынған қиялдар. Адамдар мұны түсiне бастады және жаңа сенiм үшiн сән пайда болды: адам ақыл-ойының құдiреттiлiгiне. Осыдан кейiн елдер жойылып, бiрлiк орнады.
  Сонымен қатар, ерлер санының азаюы да бiрлiкке ықпал еттi. Ер адамдар агрессивтi, ал әйелдер, керiсiнше, мейiрiмдi. Осының арқасында адамдардың келiсу оңайырақ болды. Әйелдер бұлай бөлгiсi келмейдi.
  Сондықтан адамзат бiртұтас державаға және сепаратизм дерлiк болмаған демократиялық республикаға айналды. Жақсы, дерлiк, өйткенi кейбiр әрекеттер болды. Мұнымен мутант қыздар да күрестi. Сондықтан сепаратизм адамдар арасында жаңа, онсыз да жұлдызды соғыстарға әкелуi мүмкiн.
  Бiртұтас демократия болғаны дұрыс. Оның үстiне, бұл әртүрлiлiктегi бiрлiк. Және бiрiгуге деген ұмтылыс емес. Сонымен қатар, iс жүзiнде бүкiл халықтың бiртұтас дiнi бар: архомотеизм - Адам санасының құдiреттiлiгiне сену және бұл барлығын бiрiктiредi. Бiрақ сонымен бiрге, әрине, сирек болса да, түрлi секталар әлi де бар. Кейбiреулер христиан, басқалары буддист, мұсылмандар және соңғы формациялар бар. Олардың саны аз және әдетте қауiптi емес.
  Бiрақ дiни негiздегi лаңкестiк әрекеттер де болды, бiрақ өте сирек.
  Қыздар ерлерге қарағанда бiрнеше есе көп адамдар әлемi тұрақты прогрессивтi дамуымен, бейбiтшiлiк пен тыныштықпен, қылмыссыз дерлiк ерекшелендi.
  Бiрақ сонымен бiрге оған бiрдеңе жетiспейтiн. Мысалы, шытырман оқиғалар және зұлымдыққа қарсы күрес.
  Виртуалды шындықта бұл әбден мүмкiн болса да.
  Және күн сайын өзiңiз үшiн шытырман оқиғаларды ұйымдастырыңыз.
  Ал ендi қыздар тығырыққа тiрелген тергеудiң орнына виртуалды әлемге секiргiсi келетiнi анық.
  Онда мұндай шытырман оқиғалар күтiп тұр.
  Елизавета Мәскеу түбiндегi қыста қалай соғысқанын есiне алды. Ол кезде қатты суық болатын. Содан кейiн немiстер екi пионер баланы ұстады. Оларды тiнтiп, iш шалбарына дейiн шешiндiрдi. Сосын бiздi жалаңаш күйiнде қарға қуып жiбердi.
  Он екi жастағы балалар мұзды, қатты жанып тұрған қардың үстiнде жалаңаяқ жүрдi. Бұл өте ауыр болды. Аяқтары қаздың аяғындай қып-қызыл болды. Содан кейiн оларды жылы үйге айдап, жылынуға мүмкiндiк бердi, содан кейiн қайтадан суыққа шығарды.
  Пионерлер жан түршiгерлiк азапты басынан өткерiп, еңiреп қалды. Алайда олар немiстерге ешқандай мәлiмет бермедi.
  Одан да қатыгез әдiс, балаларды жалаң аяқпен жалындаған көмiр отына отырғызды. Бұл өте ауыр, әсiресе аяздан кейiн және олар қозы қуырып жатқандай иiсi ауада таралады. Ал немiс жауынгер қыздары ет жегiш болып ерiндерiн жалайды.
  Көрсетiлген қатыгездiк осы. Бiр жiгiт шыдай алмай, сынып қалды.
  Кеңес әскерлерiнiң қайда шабуыл жасайтынын бiлетiнiн айтты. Әрине, бұл тоқырау болды. Бiрақ бала кездейсоқ болжап қалды. Шынында да, немiстер жаңадан жиналып, серпiндi жаба алды.
  Фашистер ұлдардың бiрiн жартылай жалаңаш, жалаңаяқ қарға алып шықты. Сол жерде олар оны мұзға айналғанша қақаған аязда қалдырды. Ал күйзелiске ұшыраған балаға бәрiбiр оның қайтар жол жоқ екенiн айтып, не шығынға ұшырауды, не Германияға қызмет етудi жалғастыруды ұсынды.
  Ол қызметтi таңдады. Алайда сәтiн ұстаған ол қашып құтыла алды.
  Сосын соғыстан кейiн есейген шағында Элизабетке көңiлi қалғанын мойындады.
  Ол күрсiнiп жауап бердi:
  - Сен болсаң, тым көп адам бұзылар едi. Мен соттамаймын!
  Шындығында, кейiпкерлер азаптауларға тек кiтаптарда ғана берiк болады. Өмiрде бәрi әлдеқайда күрделi.
  Бұл ғаламда соғыс жеңдi. Бiрақ олардан әлдеқайда нашар болған параллельдi ғаламдар бар.
  Және бұл туралы әңгiме жазуға болады.
  . No 12 ТАРАУ.
  Қыздар Жер планетасына қарай жылдам ұшты. Оның халқы өте үлкен және психикалық науқастардың ең көп саны бар. Тек осыдан сiз жұмбақ қылмыскерлердi iздеуде кем дегенде қандай да бiр анықтама таба аласыз. Ал, бәлкiм, сiз байланып қалуыңыз мүмкiн.
  Елизавета орта болғандықтан, Ұлы Отан соғысындағыдан да нашар болған параллель дүниелердiң бiрiн есiне алды.
  1943 жылдың қаңтарында немiстер мутантты эйске ие болды. Ол да жас кезiнде модификациядан өтiп, үлкен күштерге ие болды. Алдымен Жерорта теңiзi майданында ағылшындармен және американдықтармен шайқасты. Ол күмiс емен жапырақтары, қылыштары мен гауһар тастары бар темiр кресттiң рыцарь крестi алған екi жүз ұшақты атып түсiрген алғашқы Luftwaffe ұшқышы болды.
  Үш жүз ұшақты атып түсiргеннен кейiн ол Үшiншi рейхте бiрiншi болып алтын мен гауһар тастан жасалған Әскери еңбегi үшiн крест алды. Содан кейiн ол Шығыс майданға жiберiлдi.
  Онда ол Курск эпикалық шайқасына қатысты. Мутантты жас жiгiт, аққұба балаға ұқсайтын, тiптi мұрты да, сақалы да жоқ, он төрт жастағы жасөспiрiмге ұқсайтын, бұл кезде керемет күштi әуе жауынгерiне айналды. Олар оған соққы бере алмады, бiрақ ол жау ұшақтарының кластерлерiн интуитивтi түрде сездi.
  Ал оның түйсiгi мен дәлдiгi табиғаттан тыс болды. Ол кеңестiк ұшақтарды қағып түсiргенi сонша, "Ақ шайтан" деген лақап атқа ие болды және одан оттай қорықты.
  Оның үстiне ол бiрден жетi атыс нүктесi - үш пневматикалық зеңбiрек пен төрт пулеметi бар бiрегей эксперименталды ME-309 истребителiн алды, оған ешкiм қарсы тұра алмады.
  Мутациядан аман қалған Вольф есiмдi бала ақшаны тез жинай бастады. Және ол Курск бұлғасында екi айда бес жүзге жуық ұшақты атып түсiрдi. Оның артынан басқа немiс ұшқыштары да жүрдi. Фашистер әуедегi басымдығын сақтап қалды. Және олар құрлықта жеңiлiске жол бермей алды. Рас, жеңiс болған жоқ. Фашистер бастапқы шептерiне шегiнiп, сонда бекiндi. Алдыңғы шеп тұрақты болып шықты.
  КСРО-ның шығыны нақты тарихтағыдан жоғары болып шықты. Айтпақшы, одақтастар да Сицилияға қонуды кейiнге қалдырды. Олар ұрысты континентке көшiруге қорықты. Ал Вольф Роммель, бұл мутант ұшқыштың есiмi олардың бойына қорқыныш ұялатты.
  Сонымен қатар, Вольф Жерорта теңiзiнде ұшу мансабында Монтгомери мiнген ұшақты атып түсiрiп үлгердi. Ағылшындардың ең дарынды қолбасшысы қайтыс болды. Осыған байланысты британдықтар Сицилияға қонуды кейiнге қалдырды. Содан кейiн олар одан мүлдем бас тартты. Рузвельт Еуропаға кiруден гөрi Жапонияны жеңуге мүдделi болды.
  Осылайша, Вольф Роммель сәттi күресiп, КСРО ұшақтарын үлкен ықыласпен атып түсiрдi. Оның мутант болуы бекер емес.
  Үшiншi рейх пен оның зауыттарын бомбалау да азайды. Бұл немiстерге 1943 жылдың қыркүйегiнде қуатты қаруы мен сауыттары бар жаңа Пантер-2 танкiн өндiрiске шығаруға мүмкiндiк бердi. Танк маңдайдан жақсы қорғанысқа ие болды: корпустың қалыңдығы 100 мм, ал мұнараның қалыңдығы 120 мм болды. Ал жақтары 60 мм. Және бәрi беткейлерде. Бұл Пантера-2-ге кiшiгiрiм кеңестiк зеңбiректердiң шабуылдарына төтеп беруге мүмкiндiк бердi. Сондай-ақ 71EL-де 88 мм зеңбiрек бар, өте күштi және жылдам атыс, алыс қашықтықтан енiп кететiн кеңестiк көлiктер. Сонымен қатар, Пантера 2-нiң жүргiзу өнiмдiлiгi жаман болған жоқ. Салмағы 53 тонна, оның қозғалтқышы 900 ат күшi болды. Бұл оның кеңестiк отыз төрттен кем жылжи алмайтынын бiлдiредi. Сонымен қатар, Tiger 2 сериялық өндiрiске ертерек кiрдi.
  Немiстер Запорожьедегi ең iрi боксит кен орнын басқарды, сондықтан олардың танктерi жақсы сапалы құрышқа ие болды.
  Күзде кеңес әскерлерi Украинада және орталықта алға жылжуға тырысты.
  Вольф Роммель бес жүз атып түсiрiлген кеңестiк ұшақ үшiн жаңа марапатқа ие болды: алтын емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар темiр кресттiң рыцарь крестi. Жетi жүз елу ұшақ үшiн бiрегей марапат - платина емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар темiр кресттiң рыцарь крестi. Мыңдаған ұшақ үшiн Гитлер арнайы марапатты бекiттi: күмiс емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар Темiр кресттiң рыцарь крестi жұлдызы.
  Жаңа жылға қарай мутант ұшқыш құлаған ұшақтардың саны бiр жарым мыңнан асқанда, ол тағы бiр марапатқа ие болды: алтын емен жапырақтары қылыштар мен гауһар тастары бар Темiр кресттiң рыцарь крестi жұлдызы.
  Осылайша, есепшоттар ертегiдегiдей белсендi түрде жиналды.
  Вольф Роммель басқа Luftwaffe ұшқыштары iздейтiн құбылыс болды.
  қаңтарда Қызыл Армия Ленинград маңында алға ұмтылды, бiрақ қорғанысты бұзып өте алмады. Ал Украинада кеңес әскерлерi сәттi болмады. Оның үстiне немiс танктерi көп мөлшерде шығарылды. Әсiресе "Пантера" қорғаныста өте жақсы болды.
  Екi айдың iшiнде Вольф Роммель тағы бес жүзден астам кеңестiк ұшақты атып түсiрдi.
  Қыс аяқталды. Немiстер жаңа шабуылдар үшiн күш жинады. Олардың винтiмен басқарылатын, кеңестiк ұшақтардан асып түсетiн ТА-152 деген мiнсiз шабуылдаушы ұшағы болды. Және реактивтi ұшақ.
  Сондықтан Сталин онымен арнайы айналысуды шештi. Майдан шебi 43 жылдың жазындағыдай болды.
  Бiрақ немiстер шабуылға күш жинады. "Пантера"-2 саны көбейiп, олар шешушi шабуылға шыға алды.
  Гитлер бұған қатты сендi.
  Ал Сталин Черчилль және Рузвельтпен келiссөз жүргiздi. Олар Францияға қону мүмкiн емес және мағынасы жоқ деп мәлiмдедi. Жауынгерлер тек бекер өледi.
  Немiстер әлi де күштi. Ленд-лизингке қатысты да қиындықтар туындады. Гитлер еврейлерге қатысты саясатын бiршама жұмсартып, егер Батыс онымен бiтiмге келiп, көмектессе, антисемитизмнен толық бас тарта алатынын меңзедi.
  Сталин өзiнiң қиын жағдайда тұрғанын түсiндi. Ел шаршап, күйзелiс үстiнде. Немiстер қыста жеңiлiске ұшыраудан сақтанды, ал көктем мен жаздың аяғында жеңiстерiн ала алады. Сондықтан оларға араласпаған дұрыс.
  Әрине, жаңа технологияға үмiт болды. Т-34-85 және ИС-2 танктерi. Бiрақ олар, әрине, "Пантера"-2 және "Жолбарыс"-2 сияқты күштi емес. Иә, ИС-2 қарулануынан, снарядтардың сапасы мен фронтальды сауытынан төмен. Жаңа танктер ескiлерiне қарағанда жақсырақ. Әсiресе Т-34-76, ол Tiger-2 жағына да өте алмады.
  Сталин өзiнiң ең жақын ортасын жинады. Бункер Кремльде жер астында болды.
  Осы уақытқа дейiн немiстер Мәскеудi белсендi түрде бомбалаған жоқ. Бiрақ оларда FAA зымырандары әзiрленуде және, әрине, КСРО авиациясы мен әуе қорғанысы әлi де қауқарсыз болатын күштi реактивтi бомбалаушы ұшақтар болды.
  Сонымен қатар, фашистер өндiрiске жаңа ұшақтарды алды. Ал екi тоннаға дейiн бомба таси алатын ТА-152. Ал Ю-288 бомбалаушы ұшағы, қазiрдiң өзiнде алты тоннаға дейiн көтередi және үлкен қашықтыққа, жылдамдыққа және қорғаныс қаруларына ие. Және бұл сериядағылар. Және даму бар. Бұл, ең алдымен, төрт қозғалтқышты Ю-488, жылдамдығы сағатына жетi жүз шақырымға жетедi, бұл бомбалаушы үшiн өте маңызды және он тоннаға дейiн салмақты көтере алады. Ал одан да күштi алты қозғалтқышты TA-400. Ол көбiрек бомбалар алып, он үш әуе зеңбiрегiмен қорғалған. Оның үстiне реактивтi қозғалтқыштар болуы мүмкiн.
  Ендеше, елорда көпке дейiн тыныш болмайтыны анық. Немiстер де сол кездегi әлемдегi ең үздiк МП-44 автоматын ұшырды. Олардың жолда теңдесi жоқ "Е" сериясы болды.
  Сондықтан КСРО бұл соғыста жеңiлiп қалуы әбден мүмкiн екенi анық болды. Оның үстiне бүкiл Еуропа Гитлер үшiн жұмыс iстедi. Ал шетелдiктер жаяу әскерге, зауыттарға, т.б. Адам ресурстары жағынан оккупацияланған аумақтарды ескере отырып, Үшiншi рейхтiң айтарлықтай артықшылығы бар. Ал қарудың сапасы бұдан да жоғары шығар.
  ME-262 әлi жетiлмеген болса да, оны өндiрiске енгiзу әлi ерте. Бiрақ TA-152 және ME-309 бар, олар серияда бар және жақсы күреседi. Олардың жылдамдығы да, қаруы да ең жақсы. Рас, автомобильдердiң салмағы көп, бұл маневрге әсер етедi. Бiрақ күштi қарулар бiр уақытта атып түсiруге мүмкiндiк бередi, ал сүңгу кезiнде жылдамдық, мысалы, Як құйрығына түскенде жоғалады. Ал тiк маневрде немiс ұшақтары күштiрек және жылдамдығы жоғары.
  Яковлев Сталинге Як-9-ға қарағанда әзiрленуде, жеңiл және маневрлi болған Як-3 туралы хабарлады.
  Сталин мұны Александр Суворовтың портретiне қарап тыңдады. Патшалық Ресейдiң бұл қолбасшысы ешкiмге ұқсамайтын, жетпiс жылға жуық өмiр сүрген. Оған үлкен әскерлер берiлмесе де. Ал француздарды жеңген ең шулы жеңiстер Ресейге бiр дюйм де жер әкелмедi. Бiрақ ол сандармен жеңiске жетудi бiлдi.
  Ендi немiстер Еуропаның түкпiр-түкпiрiнен дерлiк легион құра бастады. Гитлер еврейлерге қарсы террорды тоқтатты, тiптi олардан ерiктiлер батальондарын тарта бастады.
  Поляк армиясына қарсы тепе-теңдiк ретiнде Польша азаттық армиясы да пайда болды.
  Үшiншi рейхке, әсiресе СС бөлiмшелерiне француздар, голландиялықтар, бельгиялықтар, даниялықтар және басқа да еуропалықтар алынды. КСРО-да белорус және украин дивизиялары пайда болды. Немiстер соғыс жүрiп жатқанда ақылдырақ және икемдi болды. Ал ендi Белоруссияда орталық Рада болды, партизандарға қарсы жергiлiктi күштер қолданылды. Ресми түрде Беларусь автономия алды, өзiн-өзi басқарудың бiр көрiнiсi пайда болды. Украинадағыдай. Бандера түрмеден шыққан жер. Және жаңа ұлтшылдық бөлiнiстер қалыптаса бастады.
  Демек, КСРО-ның жұмыс күшi жағынан артықшылығы болмады. Ал технология жағынан басымдық немiстерге өттi.
  Сталин атап өттi:
  - Як-3 ұшағын жасау үшiн жоғары сапалы дуралюминийдiң көп мөлшерi қажет. Ал оның АҚШ пен Ұлыбританиядан жеткiзiлiмi күрт азайды. Ал одақтастар қазiрдiң өзiнде бұл үшiн алтынмен төлеудi талап етуде!
  Яковлев күрсiнiп жауап бердi:
  - Иә, әзiрге Як-9 негiзгi жойғыш болып қала бередi! Ал оның шығарылымын арттыру керек.
  Илюшин былай дедi:
  - Ұшақтардың өндiрiсi күнiне жүзге жеттi, оның iшiнде қырық жауынгер. Бiрақ олардың сапасы төмендедi. Көптеген көлiктердiң салмағы стандарттыдан үш жүз немесе төрт жүз келiге ауыр, сондықтан олар маневрлiк жағынан немiстерден де төмен!
  Әуе командирi басын изедi:
  - Бiзде әуе шайқастарындағы шығынның апатты коэффициентi бар - немiстердiң пайдасына бiрден онға дейiн. Ал ұшқыштардың дайындығы нашар. Одақтастар авиациялық бензиндi жеткiзудi тоқтатты, олардың өздерi де жетпейдi. Ал кеңестiк көлiктердiң сапасы жағынан еш айырмашылығы жоқ. Сонымен қатар, немiстерде тамаша эйстердiң тұтас галактикасы бар. Ұшқыш әйелдер де бар. Мысалы, Альбина мен Альвина, екi жаңа жұлдыз, әрқайсысы үш жүзден астам ұшақты атып түсiрiп, күмiс емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар рыцарь кресттерiн алды.
  Және бұл қысқа мерзiмде!
  Сталин басын изеп былай дедi:
  - Қасқыр, бұл терминатор ұшқыш жалғыз емес!
  Командир басын изеп:
  - Бiреу болса ғой!
  Жоғарғы Бас қолбасшы сұрады:
  - Жуков не дейдi?
  КСРО маршалы мұңды кейiппен жауап бердi:
  - Бiзге жаңа қарулар керек. Т-34-85 танкi жеткiлiктi қуатты емес. Оның зеңбiрегi әлi күнге дейiн "Пантера-2-нiң де, Жолбарыс-2-нiң де маңдайынан өте алмайды. Немiстер неғұрлым жетiлдiрiлген Пантера-3 жасады, ол Tiger-2 құрышы болуы керек, салмағы аз және қозғалтқышы күштiрек. Егер мұндай танк өндiрiске кiрсе, бiз мүлде құрдымға кетемiз!
  Сталин күбiрледi:
  - ИС-2 ше?
  Жуков шынайы жауап бердi:
  - Мұнараның алдыңғы сауыттары өте әлсiз. Тiптi қарапайым "Пантера" оны бiр шақырым қашықтықтан, тiптi одан әрi бөшкесi астындағы снарядпен оңай алып кете алады!
  Жоғарғы атап өттi:
  - Нелiктен оның маңдай сауыты 160 миллиметр қалыңдықта жасалмаған?
  Жуков шынайы жауап бердi:
  - Өйткенi күштi мылтық онсыз да ауыр. Және трансмиссия жай ғана кептелiп қалады.
  Бiз мұны тастап, маңдайдағы 100 миллиметрмен шектелуге мәжбүр болдық.
  Сталин жымиып, мейiрiмсiз көрiндi. Сосын сұрады:
  - ИС-2-нiң бүйiрлiк сауытын тоқсан миллиметрден елуге дейiн қысқартып, сол арқылы маңдайын нығайтсақ ше?
  Жуков басын изедi:
  - Бұл әбден мүмкiн, Сталин жолдас. Бiрақ жаңа мұнараны жасап, оны өндiрiске енгiзу үшiн уақыт қажет!
  Маршал Василевский атап өттi:
  - Немiстер бұл жағдайда ИС-2 мұнарасын базука мен фаустпатронмен және жеңiл зеңбiректермен бүйiрiне соққылай алады. Сондықтан бұл даулы шешiм!
  Жоғарғы сөйлеп:
  - Қайда лақтырсаң да, барлық жерде сына бар!
  Яковлев атап өттi:
  - Бiз реактивтi авиацияны дамытуымыз керек! Немiстердiң көкте соғысып жатқан МЕ-262 ұшағы бар. Рас, олар өте тиiмдi емес, бiрақ уақыт өтедi, ал нацистерде жақсы нәрсе болуы мүмкiн.
  Берия басын изеп:
  - Соңғы мәлiметтерге қарағанда, немiстер биыл күзде әуеде көтерiлуi мүмкiн МЕ-1100 реактивтi жойғыш ұшағын жасап жатыр. Оның кейбiр түпнұсқа идеялары бар. Сондай-ақ ME-262 X әзiрленуде, ол алдыңғы үлгiлерге қарағанда күштiрек және жақсырақ және жауынгерлiк пайдалануға дайын болуы керек.
  Сталин сұрады:
  - Толық мәлiметтер қандай?
  Iшкi iстер халық комиссары күрсiнiп жауап бердi:
  - Олар құпия, ал бiз жұмыс iстеп жатырмыз! Бiрақ қауесеттерге сәйкес, ME-262 жылдамдығы сағатына 1100 шақырымнан жоғары болуы керек.
  Сталиннiң төңiрегiндегiлер таңырқап ысқырды.
  Жоғарғы бас изеп:
  - Апыр-ай! Сонда бiз сөзсiз ренжiп қаламыз! Молотов не дейдi?
  Сыртқы iстер халық комиссары күрсiнiп жауап бердi:
  - Батыс одақтастары соғысты тежеп қойды. Олар ресми түрде әлi де соғысып жатқан сияқты, бiрақ iс жүзiнде олар жауынгерлiк қимылдарды жүргiзбейдi. Немiстер де суасты қайықтарын шығаруды тоқтатып, танктер мен ұшақтарға шоғырланды. Сонымен қатар, зауыттар FAA зымырандарының орнына ең соңғы реактивтi бомбалаушы ұшақтарды шығаратын болады. Ал бұл бiздi аямай бомбалайды деген сөз. Бiз реактивтi ұшақтарға iлесе алмаймыз!
  Сталин күбiрледi:
  - Бұл жаман! Бұл көмек күтуге орын жоқ дегендi бiлдiредi.
  Маршал Василевский былай деп жауап бердi:
  - Ресейдiң екi ғана одақтасы бар: армия мен флот!
  Жоғарғы қолбасшы басын изедi:
  - Иә, ол дұрыс! Алайда, мұны өте жақсы емес патша Александр Үшiншi айтты!
  Берия атап өттi:
  - Александр Үшiншi патша ұзағырақ өмiр сүрсе, ол ұлы болуы мүмкiн едi. Ол Жапониямен соғыста жеңуi мүмкiн едi!
  Жуков күлiмсiреп жауап бердi:
  - Мен Куропаткиннiң орнында болсам, жапондарды жеңер едiм. Және менi ештеңе тоқтатпайды!
  Сталин күбiрледi:
  - Бос сөздi доғар! Бiзде бұл жерде нәрсенi анықтайтын AI жоқ! Бiз өз Отанымызды сақтауымыз керек. Жақында Гитлер бiздi бар күшiмен таптайды және бұл көп емес сияқты. Ал бiзге нақты идеялар керек!
  Ұлы стратег ретiнде танылған маршал Василевский:
  - Қорғанысқа тереңiрек сүйенейiк. Бiзге мүмкiндiгiнше көп зеңбiректер, соның iшiнде танкке қарсы қарулар қажет. Олардың босатылуына қалай қараймыз?
  Николай Вознесенский сенiмдi жауап бердi:
  - Өте жақсы! Бiз әскерге қанша қажет болса, сонша артиллерия шығарамыз. Бiрақ бұл бұдан былай тұрарлық емес, зеңбiрек экипаждары үшiн адамдар жеткiлiксiз болады!
  Маршал Василевский атап өттi:
  - Бiзге көбiрек қажет, әсiресе зениттiк қарулар. Соңғысын ұшақтарға да, жердегi нысанаға да қолдануға болады!
  Сталин ағарған басын изеп:
  - Бiзге 100 мм-лiк зениттiк зеңбiректердi көбiрек шығару керек. Олар "Пантера-2-ге", тiптi "Тигр-2-ге" бетпе-бет енiп, сонымен бiрге интрузивтi немiс ұшақтарын атып түсiре алады.
  Вознесенский атап өттi:
  - 100 мм зеңбiрек үшiн бiз әлi де қажеттi снарядты жасауымыз керек. Сонымен, отыз төрт шассиге негiзделген өздiгiнен жүретiн зеңбiрек идеясы бар. СУ-100 жасаңыз, оны жасау Т-34-85-ке қарағанда оңай, бiрақ қарулану жағынан әлдеқайда күштi.
  Жоғарғы Бас қолбасшы ризалықпен басын изедi:
  - Ал, сiз Вознесенский және басшысыз! Ендi ән айтайық!
  Ал жиналғандар хормен ән айтты:
  Ғажайып Отанның кеңдiгiнде,
  Соғыс пен еңбекте сабырлы...
  Бiз қуанышты ән шығардық,
  Керемет дос және көшбасшы туралы!
  
  Сталин, бұл әскери даңқ,
  Сталин, бұл жастықтың ұшуы...
  Әнмен күресiп, жеңiп,
  Бiздiң халық Сталиннiң соңынан ередi!
  
  Әнмен күресiп, жеңiп,
  Бiздiң халық Сталиннiң соңынан ередi!
  Мiне, қызыл империя шабуылға тойтарыс беру үшiн күш жинап жатыр. Бiрақ екiншi жағынан Гитлер шабуылға дайындалуда. Германияда қару-жарақ өндiрiсi өсуде. "Пантера-2" бұрыштағы 150 мм зеңбiрек мантиясының және 45 градус бұрышы бар 100 мм корпустың маңдайының арқасында мұнараның маңдайында жақсы қорғалған. Бұл Т-34-85 немiс көлiгiне бетпе-бет енбеуi үшiн жеткiлiктi. Бiрақ ол оны үш жарым шақырымнан өте алады.
  Осылайша, "Пантера-2" негiзгi танк болды, ал қарапайым "Пантера" қазiрдiң өзiнде тоқтатылды. Т-4 сияқты. Бiрақ өндiрiс көлемiн төмендетпеу үшiн олар әлi де өндiрiлуде. "Жолбарыс" сияқты "Жолбарыс"-2 шыққанымен, әлi де шығарылып жатыр.
  Бүкiл өндiрiстi бiрден Пантера-2-ге қайта құру мүмкiн емес. Бұл танк өте жақсы болса да. Жылдамдықта, қару-жарақта, әсiресе қару-жарақта, оның теңдесi жоқ.
  Наурыздың басында, жолдар әлi ылғалды болған кезде, немiстер шабуылға алғашқы әрекетiн жасады. Және олар Ворошиловград пен Краснодонск бағытында соққы бердi. Сондай-ақ Донецк.
  Украинаның бұл бөлiктерiн Сталинград дағдарысы кезiнде Қызыл Армия қайтарып алды, немiстер оларды қайтарып үлгермедi. Фашистер тактикалық тосын сыйға қол жеткiздi.
  Сондықтан олар Кеңес Одағының Курск бұғазындағы соғысын қоршап алғылары келетiнi туралы жалған ақпарат таратты. Бiрақ олар күтпеген жерден басқа бағытта соқты!
  Шайқастарға фашистердiң қуатты танктерi қатысты және нақты тарихпен салыстырғанда 1000 ат күшi қуатты қозғалтқышы бар "Жолбарыс-2" болды, яғни ол жылдамырақ қозғалды және жақсы серпiндi танк бола алады.
  Алғашында немiстер тез iлгерi жылжыды. Олар Ворошиловград, Краснодонск, Донецктi басып алды, бiрақ кейiн қар ерiп, немiстердiң ауыр танктерi лайға батып кеттi. Дегенмен, крауттар бүкiл Украинаны толығымен бақылауға алды. Және олар жаңа жеңiстерiн жариялады.
  Е сериясының алғашқы немiс танктерi де шайқастарға қатысты, атап айтқанда, өздiгiнен жүретiн зеңбiрек Е-10. Бұл машина өте жетiлдiрiлген сипаттамаларға ие болды. Бiрiншiден, оның биiктiгi небәрi 1,2 метр болды. Ал экипаж екi адам ғана жатыр. Қозғалтқыш пен трансмиссия бiрге және көлденең болды. Ал өздiгiнен жүретiн зеңбiректiң өзi шағын, бiрақ қозғалтқышы төрт жүз ат күшi бар. Ал он тоннаға үлкен көлбеу бұрышта 82 мм фронтальды броньды және 52 мм бүйiрлiк броньды, сонымен қатар роликтердi салуға болады.
  E-10 - бұл мiнсiз дерлiк машина. Тас жолда жүз шақырымға дейiн, ал тас жолда жетпiс шақырымға дейiн жету қиынға соғады және оңай маскировкаланады.
  Сонымен қатар ол арзан әрi оңай өндiрiледi. Жалғыз кемшiлiгi - мылтық Т-4 75 мм 48 EL ұңғылы ұзындығымен бiрдей. Бiрақ ол қысқа қашықтықтан болса да кеңестiк танктердi бетпе-бет тесiп өтедi. Ол Т-45-85-тiң маңдайға тиген соққыларына төтеп бере алады және оны ұру мүмкiн емес.
  Ал экипаж да ерекше - СС-тен екi қасқыр қыз. Герда мен Шарлотта.
  Олар құбыжықтар сияқты соғысуға дайын. Және олар орасан зор, жойқын күшке ие.
  Және олар жекпе-жек шеберлiк сыныбын әсiресе жалаң аяқпен және тек трусиктермен көрсеттi.
  Бiрақ, әрине, олар туралы егжей-тегжейлi айтудың қажетi жоқ. Арғы жағында тек бикини киген жалаңаяқ совет комсомол қыздары төбелесiп жатыр.
  Және олар өздерiнiң агрессивтi және салқын мiнездерiн көрсетедi. Олар дәл атып, күйген, күштi, бұлшықеттi аяқтарының жалаңаш саусақтарымен жойылу сыйлықтарын лақтырады және бiр уақытта ән салады;
  Бiз аяулы Отанның қыздарымыз,
  Қызыл тудың астындағы Кеңес елдерi!
  Сталин жолдас, батыл сұңқар,
  Бұл бүкiл әлемдi әдемi етедi!
  
  Туған жерiм екеумiз бақытқа,
  Астық және тоқыма зығыр өсiру үшiн...
  Бiлесiң бе, бұлар Ресейдiң ұлдары,
  Ол адам құдiреттi болады!
  
  Найзағай күркiредi - фашизм бiздi басып алды,
  Күштi танктердiң армадалары соққы бердi...
  Бiрақ қарсыластың көзiне тиген дұрыс,
  Бiз манна етiн жейтiн сәби емеспiз!
  
  Фюрер Мәскеуге атпен жеттi,
  Ақта және жылтыратылған болаттан ...
  Адольф Гитлер өзiн Шайтанға сатты,
  Мен оны оқ тоқтата алмайды деп ойладым!
  
  Жолдас Сталин, батыл рыцарь,
  Ол тiзiмдерде Гитлермен соқтығысты ...
  Фюрер салқын емес екенi белгiлi болды,
  Көшбасшының жұдырығы Адамның алмасына қадалған!
  
  Ендi фашист жапырақтай дiрiлдеп тұр,
  Сондықтан Сталин оны қатты мүгедек еттi...
  Ол циркте вист ойнауды жөн көредi,
  Ендi Адольф жай ғана тотығуға айналды!
  
  Дүние жүзiндегi фашистердiң қорқынышты арманы, Сталинград,
  Өйткенi бiздiң жiгiттер күшейе түстi...
  Кеңес елiнiң солдаты өте қуанышты,
  Бiз барлық қарсыластарды мүйiзден қағып алдық!
  
  Берлин қыздардың табанына құлайды, бiлесiң бе,
  Қыздар жалаң аяқ жүредi...
  Жақында бiз планетада жұмақ саламыз,
  Және бұл өте қуанышты және тыныш болады!
  
  Ғаламда бәрi жақсы болады,
  Қыздарға гауһар тастан жасалған плащ берiледi...
  Кейде бұл тым қиын
  Бiрақ бiз атлантиялықтардан үлкен елмiз!
  
  Ресейде пионер және сол титан бар,
  Отанда әрбiр жауынгер жаялықтан...
  Адольф, сен жеңiлген және тирансың,
  Қыздардың аяғынан қара көз алдың!
  
  Коммунизм ғаламның үстiнде болғанда,
  Құдайдың анасы қалай таралады ...
  Сонда барлық кек торға түседi,
  Және Иса Нұр есiмiнiң Құдайы!
  Шынында да, Pioneer Boys - бұл титандар.
  Және олар керемет және жабайы қаһармен күреседi. Бұл нағыз балалар батырлар. Аяқтары жалаңаш, суықтан қызарған, ал ұлдар жалаңаш, бұлшық ет, тотығуы бар шорт ғана кигенiмен, қайырмайды, сынбайды.
  Және бұл ретте, әрине, олар Разиндерден кем емес мiнез көрсетедi.
  Пионерлер үлкен ынтамен ән айтады;
  Бiз пионермiз, коммунизм балаларымыз -
  Өрт, шатыр және шырылдаған мүйiз!
  Қарғыс атқан фашизмнiң шапқыншылығы -
  Қаһарлы жеңiлiс күтiп тұр!
  
  Бұл шайқастарда не жоғалттық?
  Жаумен шайқаста не ұттыңыз?
  Бұрын бiз әлемнiң балалары едiк -
  Ал ендi Отан жауынгерлерi!
  
  Бiрақ Гитлер бiздiң астанамызға қадам жасады,
  Сарқырама сансыз бомбаларды тастады!
  Менiң Отаным аспаннан да әдемi -
  Ендi қанды күн батуы келдi!
  
  Бiз агрессияға қатал жауап беремiз -
  Өздерi, әттең, бойлары кiшкентай болса да!
  Бiрақ қылыш нәзiк жасөспiрiмнiң қолында -
  Шайтанның легиондарынан да күштi!
  
  Танктер қар көшкiнiнен кейiн қар көшкiнiн тездетсiн,
  Ал мылтықты үшке бөлемiз!
  Полиция дөрекi түрде артқы жағын нысанаға алсын,
  Бiрақ Қасиеттi Құдай оларды қатты жазалайды!
  
  Бiз не шештiк? Бейбiтшiлiк жұмысын жасау -
  Ал ол үшiн, өкiнiшке орай, атуға тура келдi!
  Тыныштық қазiрдiң өзiнде жеккөрiнiштi.
  Сондай-ақ зорлық пен рақымшылық бар!
  
  Қыз екеумiз жалаңаяқ жүгiремiз -
  Қар жауса да, көмiрдей қар үйiндiсiн жағады!
  Бiрақ оларда қорқыныш жоқ, бiлесiз бе, балалар -
  Фашист оқпен табытқа айдалады!
  
  Сөйтiп, олар Крауттардың арамза тобын өлтiрдi,
  Ал қалған қорқақтар жүгiредi!
  Бiз жаяу әскерлердi шайқаста орақ сияқты жоямыз -
  Жас жаз бiзге кедергi емес!
  
  Жеңiс мамырда болады,
  Ендi, боран, тiкендi, қатты қар!
  Бала жалаң аяқ, әпкесi жалаң аяқ,
  Балалар таңды шүберекпен қарсы алды!
  
  Бұл күштер бiзге қайдан келедi?
  Ауырсынуға, суыққа және мұқтаждыққа шыдау үшiн!
  Бiр досы моланың түбiн өлшегенде,
  Досым жыласа, мен өлемiн!
  
  Мәсiх бiзге iзашарларға батасын бердi,
  Ол: "Отанды саған Құдай бердi!
  Бұл бiрiншi сенiм,
  Кеңестiк, киелi ел!
  . No 13 ТАРАУ.
  Ақырында, олар Жер планетасына ұшып кеттi. Адамзат өркениетiнiң бесiгi. Ал ғаламшар талантқа да, ақылсыз адамдарға да бай және жомарт екенi сөзсiз.
  Екатерина әлi ұйықтап жатыр едi, ал бұл қыз олар Талибанмен соғысқан керемет уақытты армандаған. Мен шынымен не болғанын армандадым;
  2023 жылдың мамыр айында талибтер барлық дайындық жұмыстарын аяқтап, барлық тау асуларының ашылуын және температураның жылынуын күтiп, Тәжiкстанға соққы бердi. Шындығында, Ресей Украинада тығырыққа тiрелiп, ол жақта орасан зор ресурстарды жұмсап, бүкiл Батыс әлемiмен соғысып жатқанда, сәттi пайдаланып, ТМД-ның оңтүстiк астына соққы беру күнә емес.
  Оның үстiне АҚШ оны ынталандырады. Лайк, моджахедтер, шабуыл жаса, бiз сенi қолдаймыз.
  Оған қоса, әрине, iшкi мәселелер. Материалдық жағынан өмiр американшыл режимге қарағанда нашарлады, бiрақ саяси бостандық пен адам құқығы тұрғысынан айтар ештеңе жоқ.
  Сондықтан тәлiптер шығудың жолын сыртқы экспансиядан iздей бастады. Ұзаққа созылған соғыстан кейiн моджахедтер демалуға, ұйықтауға және өздерiне бала жасауға уақыт тапты. Және олар қайтадан шайқастарды өткiзе бастады.
  Оның үстiне, олар Америкамен соғыста жеңiске жеткендей болды және, әрине, жаңа ерлiктерге тартылды. Ауғанстанның өзiнде, әсiресе солтүстiкте тәжiктер көп және, әрине, бiрiгуге деген ұмтылыс бар. Оның үстiне Тәжiкстанды диктатор Рахмонов отыз жылға жуық басқарып келедi. Ал тәжiктердi осы пұттан босатып, Алланың қалауына бағындыратын кез келдi. Айтпақшы, Талибанның өзiнде оның төрағасы шығыстық деспот емес, ұжымдық басқару үстемдiк етедi. Әр нәрседе Аллаһ пен шариғат және қатаң ислам заңдары.
  Және, әрине, қазiр олар Ресейден соншалықты қорықпайды. Ал Талибанның үлкен әскерi Тәжiкстанға аттанды.
  Молла Омардың ұлы және Талибанның әскери қанатының басшысы соғысты ерекше қалаған.
  Әрине, жастығына байланысты қышиды, соғысқа шөлдейдi. Оған қоса, әрине, бүкiл Ауғанстанды басқаруға деген ұмтылыс. Бiрақ ел аз емес, халқы қырық миллионға жуық адам, әжептәуiр жас, дәлiрек айтқанда, туудың көптiгiне байланысты орташа жасы сонша, күресуге деген құштарлық әлi де сейiлмеген.
  Сондықтан болған оқиға iс жүзiнде сөзсiз болды. Тәжiкстанның жарты миллиондық әскерi Тәжiкстанға шабуыл жасады. Көпшiлiк болжағандай, тәжiктердiң қарсылығы әлсiз болып шықты. Олардың көпшiлiгi тапсырылды, көбi қашып кеттi, ал кейбiреулерi Талибан жағына өттi. Ал Тәжiкстандағы ресейлiк база толығымен қоршауға алынды. Олар оны атып, қатты соққыға жыққан.
  Ресейлiк ұшақ Талибанды бомбалауға тырысты, бiрақ нәтиже болмады.
  Соғысқа екi майданда кiруге тура келдi. Өзбекстан осы уақытқа дейiн бейтараптығын сақтап келедi.
  Жауынгер қатты ашумен жүрдi. Ал оңтүстiкке көбiрек орыс әскерлерi ауыстырылды.
  Әрине, керемет төрттiк жаумен кескiлескен шайқасқа түсiп, мұны жiберiп алмады.
  Тәжiкстанда тiптi қыста қар жаумайды десе де болады, ал жазда аяқ киiммен күресу азап - аяғың iсiнедi, әсiресе көп жүгiрсең. Ал қыздар жалаңаш, алқызыл өкшесiн мақтап, шабуылға шығады. Түйенiң тұяғындай қатты олардың табанына кiр жабыспайды.
  Элизабет пулеметтен бiр мезгiлде жалаңаш саусақтарымен өлiмнiң жойқын сыйын лақтырады.
  Жыртылған талибандардың денелерi секiрiп жатыр.
  Жауынгер айқайлайды:
  - Бiздiң әдемi балаларымыз үшiн!
  Тағы бiр жауынгер Кэтрин де автоматтан оқ атады. Ол өте дәлдiкпен жазады, моджахедтердi өлтiредi. Олар бидайдың шабылған бауындай құлайды.
  Ал алтын шашы бар сүйкiмдi қыз жалаңаш өкшесiмен өлiм аузын лақтырып жiбердi де:
  - Ресей елiн өзi қорғады,
  Тозақ шегiрткелерiнiң шапқыншылығынан...
  Оны кеуделерiмен жауып тастады -
  Жер-Ананың барлық халықтары!
  Ал жауынгер аузы толы тiстерiн көрсетiп күлдi.
  Аэробатика көрсетiп, тәлiптердi қатар-қатар қырқып жатқандардың арасынан Елена деген тағы бiр қыз:
  - Қарда алма,
  Бұл қыздардың кеуделерi...
  Мен саған көмектесемiн,
  Керемет төрешiлер болады!
  Жауынгер тағы да жалаңаш саусақтарымен өлтiру сыйын лақтырды. Ол көптеген тәлiптердi әр жаққа шашыратып, бастары мен аяқ-қолдарын жұлып алды.
  Ефросинья да моджахедтердi шабады және оны үлкен ынтамен жасайды. Бұл қызда өте күштi және ақылсыз энергия бар. Ол үлкен жойқын күштiң өлiм сыйын жалаңаш саусақтарымен лақтырады.
  Содан кейiн ол ән айтады:
  - Әй, қыздар, жалаңаяқ, жалаңаяқ, жалаңаяқ...
  Бiз өрiмдер, өрiмдер, өрiмдер!
  Жауынгер қыздардың талибтерге қарсы шыққаны сонша, арулардың өкшесi жарқырап тұр.
  Расында, орыс әйелi - үлкен күш. Ол моторлы орақ сияқты жауларды шабады. Бұл шынымен де сiздi табыттарға, тiптi жерге апарады.
  Жауынгерлер өздерiнiң ашулы мiнездерiн көрсетiп, айқайлайды:
  Бiз комсомол қыздармыз
  Бiз Эскимосты жақсы көремiз...
  Сұлулардың дауысы анық,
  Жаңа фильм болады!
  Ал жауынгерлер оны алып, өте ұзын және өте ойнақы тiлдерiн көрсеттi.
  Талибанмен күресу, әрине, оңай шаруа емес. Ал орыс жiгiттерi айтарлықтай қырылып жатыр. Ал Тәжiкстаннан екi жүз жүк тасымалдауымыз керек.
  Әрине, Ресейдiң өзiнде адамдар көтерiлiс жасай бастады - Украинамен соғыс не үшiн қажет болды? Ресей Тәжiкстандағы соғыстағы ұл-қыздарының өмiрiн өтеуi керек пе? Сұрақтар, әрине, табиғи. Шын мәнiнде, ойын шамға тұрарлық па? Диктатор Рахмонов үшiн сарбаздардың өмiрiн жоғалтыңыз және шегiртке сияқты фанаттық және саны көп жаумен соғысуға жаңа триллиондаған рубль жұмсаңыз.
  Оның үстiне баға көтерiлiп жатыр, бiрақ жеңiстiң белгiсi жоқ. Сосын Зюганов инсульт алып, қалталы оппозиционер сал болып қалды. Қанша уақыт билiкке мойынсұнып, маргиналдарды ортада басқарып, квази оппозицияға елiктедi. Ендi мiне, ең көп, ең танымал, билiкке ең қолайлы оппозицияның жетекшiсi сырқаттанып қалды. Бiрақ қасиеттi жер ешқашан бос болмайды. Басқалары жас және әлдеқайда агрессивтi болды.
  Ал тақ шайқалды...
  Бiрақ әзiрге Талибанмен соғыс жүрiп жатыр. Мiне, көкте соғысып жатқан шабуылшы авиация ұшқыштарының қыздары.
  Анастасия Витчакова - әйгiлi қызыл шашты жауынгерлердiң бiрi. Ол бауырлас Украинаға қарсы соғысудан бас тартты, бiрақ Талибанды жойыңыз.
  Әрине, көптеген жауынгер әйелдер славян бауырларын өлтiргiсi келмедi.
  Бiрақ моджахедтермен жұмыс iстеу православтар үшiн қасиеттi iс.
  Анастасия тәлiптерге жалаңаяқ саусақтарымен оқ жаудырған. Ол ауғандарға зымыран жiберiп, ән айтты:
  Бiз қалай өмiр сүрдiк, соғыстық,
  Ал өлiм қорқынышсыз...
  Бұл жалаңаяқ ұшқышқа сыйлық!
  Тағы бiр жауынгер, әдемi, тек осы жолы аққұба Акулина Орлова да душмандармен шайқасады. Иә, тәлiптер ауғандықтармен болған бiрiншi соғыстағыдай душмандар немесе рухтар деп аталады. Ал жау күштi және саны жағынан көп. Бiрақ Талибан мен әуе қорғанысының өзiндiк ерекшелiктерi бар. Оның iшiнде бұрынғы үкiмет әскерiнен тұтқынға алынғандар.
  Акулина Орлова ұшағымен керi бұрылып, Стингер зымыранынан алыстап кетедi, содан кейiн қыз ән айтты:
  - Зұлым рух жартастарды жағалап жүр,
  Сiз оны напальмамен өртеп жiбересiз ...
  Ал егер Талибан болса ше
  Шайқаста алдауды қолданыңыз!
  Тағы бiр қыз, Маргарита Магнетик. Оның шашы алтын жапырақ тәрiздi. Өте әдемi қыз. Сондай-ақ ол Украинамен соғысудан үзiлдi-кесiлдi бас тартты. Өйткенi ол славян бауырларына қару ұстамайды. Бұл көпшiлiктiң мақұлдауын тудырды. Ал тәлiптер дiни фанаттар, бiр кездерi шешен сепаратистерiне көмектескен. Оның үстiне тәлiптер Шешенстанның тәуелсiздiгiн мойындаған әлемдегi жалғыз мемлекет болды. Бұл, әрине, ұзақ жылдар бойы Ресеймен қарым-қатынаста iз қалдырды.
  Маргарита Магнетик күресуге дайын. Оның жалаңаш саусақтары түймелердi басады. Ал Талибанға орасан зор, жойқын күш зымырандар ұшып жатыр. Ал олар сақалды ауғандарды жеңедi.
  Маргарита ән айтты:
  - Ей, Отан, айқайласын, шiркiн.
  Ол сұлу болмаса да, бiзге ұнайды!
  Бейбiт, сенгiш,
  Қауiпсiздiк қызметкерi бұйырса,
  Сонымен фашизм болады,
  Адамзаттың жексұрындығы!
  Бiрiншi ерiген патч,
  Сталиннiң жерлеуi -
  Русь Қабыл болмайды,
  Ол жарақат алса да!
  Оны жауынгерлер бiр ауыздан алып, шырылдады:
  - Славяндар қорлауға шыдай алмайды,
  Бiз бәрiмiз Отанымыз үшiн...
  Бiз бұдан былай қорлауға шыдамаймыз,
  Қабылдың басы бассейнде!
  Шабуыл ұшағындағы қыздар Талибанға соққы берiп, моджахедтердi жеңiп, өлтiредi.
  Мұнда олар рухтарды бастыру үшiн ұшып келедi. Бiрақ өлтiрiлген ресейлiк солдаттар мен офицерлер салынған мырыш табыттары Тәжiкстаннан әкетiлiп жатыр.
  Осы бiр сарбаз аяқсыз қалды. Ал ол мұңайып, көзiне жас алып жырлайды:
  - Әйтеуiр олар табытқа кiрдi,
  Және ең күштi ғұлама,
  Мен бәрiн сығып алдым,
  Және оны мықтап нығыздаңыз!
  Танкке мiнген қыздар да бар. Өте қызықты ресейлiк "Аю" көлiгi. Мутант қыздар өздерiн басқа формада сынап, қайтадан қоныстанды. Бұл өте ауыр танк, жүз тоннадан астам, тәжiрибелiк үлгi. Әрине, оның да ерекше экипажы бар: төрт қыз. Әркiмнiң Е әрпiнен басталатын есiмдерi бар!
  Мысалы, Элизабет джойстик түймелерiн жалаңаш саусақтарымен басып, талибандармен бiрге бункердi соғып, айқайлайды:
  - Коммунизмге даңқ!
  Кэтрин пулеметтен оқ жаудыруды жалғастырып, алқызыл емшегiмен түймелердi басып, айқайлады:
  - Ал Зюгановсыз! Таз және мас!
  Елена жалаңаш өкшесiн педальға басып:
  - Үндi мұхитына саяхат үшiн!
  Евфросин де ойнақы тiлiмен бұл жолы оқ жаудырды да:
  - Шабуыл ұрыстарындағы жеңiстерi үшiн!
  Ал қыздар күлдi. Олар Талибан жауынгерлерiне қорғасын жаудырады. Және олар мұны өте жақсы жасайды.
  Жауға оқ атқан Элизабет ойланды. Расында, адамның миы болса, кез келген дiннiң ертегi және адамның қияли екенiн түсiнедi!
  Нелiктен әртүрлi дiндер бүкiл әлемге тарады? Оның үстiне, көптеген ақылға қайшы? Шын мәнiнде, ең танымал дiндi алайық: христиандық. Айқышқа шегеленген Құдайға сену ақымақтық және абсурдтық. Шын мәнiнде, егер сiз Киелi кiтапқа сенетiн болсаңыз, онда Құдай қандай да бiр оғаш және түсiнiксiз болады.
  Содан кейiн ол бүкiл адамзатты суға батырады, миллиондаған адамдар өледi, тек сегiз адам құтқарылады. Содан кейiн, керiсiнше, крестте жазалаушылар үшiн дұға етедi.
  Сiз байқай аласыз: Ескi өсиет Құдайы өте қатыгез, бiрақ Жаңа өсиетте Мәсiх өте мейiрiмдi. Ал бұл жерде ашық қайшылық көрiнедi. Егер Иса Құдай Ұлы болса, Содом мен Ғомораны өртеп жiберуi керек едi. Бiрақ ол жерде ересектер де, балалар да, әйелдер де болды. Бұл қатыгездiк емес пе?
  Және басқа да көптеген қатыгездiк мысалдарын өте ұзақ уақыт бойы санауға болады. Елiшенiң балаларды өлтiруi бiр нәрсеге тұрарлық.
  Сондықтан адамдар не сенетiнi туралы ойланыңыз. Ал үкiмет дiндi де таңып отыр. Ендi олар "Талибан" дiни фанаттарымен күресiп жатыр.
  Бiрақ олар ескерттi - АҚШ-тың Ауғанстаннан шығып жатқанына қуанбаңыз, бұл Ресей үшiн одан да жаман болады.
  Сәл тынығып, Украинамен соғыста Ресейдiң қолы байланғанын пайдаланған тәлiптер әрекетке кiрiсiп, соққы бердi. Және бұл көптеген адамдар болжаған. Ал Ресей тiркелуге мәжбүр болды. Және, әрине, олардың еркiнен тыс, Тәжiкстандағы базада тым көп ресейлiк сарбаздар қаза тапты. Осылайша Ресей тағы бiр соғысқа араласты. Ал, әрине, қоғамдағы көңiл-күй қазiргi президентке деген дұшпандық күшейе түстi. Адамдардың махаббаты өте құбылмалы. Ал тәлiптер, әрине, бәрiн дұрыс есептедi. Оның үстiне, Құрама Штаттар бұл жағдайда бақытты - ол жауларын бiр-бiрiне қарсы қойды. Және олар өз президентi туралы айта бастады: дана қария. Ол бәрiн қаншалықты шебер ұйымдастырды.
  Негiзiнде, жас спортқа да, даналыққа да кедергi емес!
  Элизабет тағы да атады, тағы да, әрине, жалаңаш саусақтарымен. Қыста да резервуарда өте жылы. Ал жазда Тәжiкстанда өте ыстық.
  Қыз оны алып, ән айтты:
  -Ұзын болса, ұзын болса,
  Күресiңiз, талибтердi жойыңыз...
  Ұзын болса, ұзын болса,
  Шайқаста төмен қарай жүгiрiңiз!
  Бұл мүмкiн, мүмкiн
  Бұл әрине рас, рас...
  Тiптi кейде солай сезiледi
  Бiз Африканы қуып жете аламыз!
  Ал Африкада баға өте жоғары
  Ал Африкада ақша соншалықты кең!
  Бегемоттар салмағын жоғалтты
  Сперматозоидтар арық болып кеттi...
  Ал адамдар тотықұс сияқты,
  Тiке аспанға барыңыз!
  - дедi Екатерина күлiмсiреп, танктiң джойстик түймесiн басып
  қызыл емiзiк:
  - Сiзде оптимизм жеткiлiксiз!
  Элизабет ашуланып жауап бердi:
  - Егер билеушi моральдық шал, арамза болса, оның қол астындағылар қандай қуанышқа кенелсiн!
  Елена басын изедi:
  - Иә! Қиындық ендi басталды дейдi! Бiрақ оны өзiне тым сенiмдi еткен оның шамадан тыс сәттiлiгi болды!
  Элизабет көкшiл басын изедi:
  - Иә, ылғи да бiр адамға сонша бақыт берiлмейдi деп ойлайтынмын, ол ақ боз атқа мiнедi, былайша айтқанда, ол теңiздiң тiзе тереңдiгiне сене бастады. Сосын құдай болғысы келген кемпiр сияқты, ол ештеңеге жетпейдi!
  Кэтрин мұнымен келiстi:
  - Иә! Тым көп сәттiлiк болды және бұл оны бұзды. Кезiнде бақыт Наполеонды, Гитлердi, Иван Грозныйды, Он төртiншi Людовиктi қалай жақсы көрдi, содан кейiн олардан бас тартты.
  Евфросин былай деп атап өттi:
  - Николай II өте бақытсыз, бiрақ сонымен бiрге мейiрiмдi және әдептi патша болды. Мысалы, Жапониямен соғыста оның аз да болса жолы болар едi деп ойлайсыз. Мысалы, адмирал Макаров өлмегенде бәрi басқаша болуы мүмкiн едi. Ал адмирал Макаров екiталай кездейсоқтықтардың салдарынан қайтыс болды. Неге екенi белгiсiз, ол минаны эсминецтерге сыпыруға бұйрық бермеген, қарамағындағылардың ешқайсысы ондай бұйрық берген жоқ. Ал мина, сiрә, ресейлiк болса керек, ал үлкен шайқас бiр минадан батып кетпеуi керек едi. Бұл жағдайда да адмирал Макаровты құтқаруға болар едi, мысалы, Кирилл Романовты құтқарды.
  Элизабет келiстi:
  - Иә, Николай II-ге сәл ғана сәттiлiк Ресейге басқа билеушiлердiң сәттiлiктерiнен әлдеқайда көп болуы мүмкiн едi. Мен, әсiресе, қазiргi президенттi ерекше атап өткiм келедi, ол Fortune сыйлықтарын мүйiзденгендей алып, оларды құмға тастады. Ақыры құпия полицияның бұрынғы бастығының жолы таусылғанша. Бiрақ ең мейiрiмдi Николай II-ге сәл сәттiлiк! Мысалы, адмирал Макаров жапондарды теңiзде аз қантөгiспен жеңе алар едi, содан кейiн самурайлармен соғыс көп құрбандыққа бармас едi. Ал егер патшалық Ресей Жапониямен соғыста жеңсе, бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс болмас едi. Демек, империялық армияның беделi тым жоғары болар едi, ал немiстер соғыс жариялауға батылы жетпес едi!
  Елена басын изедi:
  - Мүмкiн! Макаров жалғыз өзi Жапониямен соғыстағы сәтсiздiктер мен сәтсiздiктердiң санын тауыспайды. Дегенмен, мойындау керек, жау күштi болды. Бiрақ, екiншi жағынан, егер "Осляби" матросы тез батып кетпегенде, тiптi Цусима шайқасы кезiнде де эскадрилья Владивостокқа оңай өтiп кетуi мүмкiн едi! Сөйтiп, Жапониямен соғыс сәтсiз аяқталды.
  Евфросин былай деп атап өттi:
  - Бiрақ 1945 жылы Жапониямен соғыс таңғаларлық жеңiл әрi сәттi өттi. Жапонияның жолы таусылғандай. Алайда, өкiнiшке орай, Сталиннiң жеңiсi коммунистердiң Қытайдағы билiкке келуiне және Брежнев кезiнде КСРО-ға шабуыл жасай жаздаған өте күштi және қауiптi империяның пайда болуына әкелдi. Ал қазiрдiң өзiнде Қытай тек дос болып көрiнедi. Ал оның өзi бiзден Оралға дейiнгi жердi кесiп алмақшы.
  Кэтрин басын изедi:
  - Иә! Егер жапондар сол кезде жеңiлiске ұшыраса, солтүстiк Қытайдың орнына Сары Ресей орнап, Аспан империясына православие келген болар едi. Сталиннiң жапондарды оңай жеңуiнiң нәтижесiнде не болды? Атеистiк империяның тууы және Ресеймен шекарада құдiреттi құбыжық!
  Элизабет тiстерiн сiлтеп:
  - Олай болса, христиан Құдайына сенiңiз. Жапонияны жеңу ондаған миллион православие дiнiн ұстанушыларға жаңа мүмкiндiк бередi. Бiрақ оның орнына Ресейде билiкке агрессивтi атеистiк режим келдi. Содан кейiн Қытайға атеизмдi қанды сталиндiк режим әкелдi. Ал Маоның қатыгез империясы пайда болды. Мен Құдайдың ненi қалайтынын түсiнбеймiн!
  Елена атап өттi:
  - Не мүлде Құдай жоқ, немесе Шайтан Киелi кiтапта айтылғаннан әлдеқайда күштi, немесе Құдай Тағаланың жоспарлары бiзге түсiнiксiз!
  Евфросин былай деп атап өттi:
  - Әдетте, қатыгез патшалар табыстырақ! Жалғыз ерекшелiк, мүмкiн, Александр Бiрiншi болды. Патша ақылды, мейiрiмдi, еркiн, джентльмен және шыбынға зиян тигiзбейдi. Сонымен қатар, табысты!
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Ал Екiншi Екатерина қатыгез және зұлым билеушi деп саналмады, сонымен қатар өте табысты болды. Рас, ол жезөкше болды, жалпы алғанда, өте жақсы адам емес. Ол шаруаларға қожайындарына шағымдануға тыйым салды. Мұндай сұмдыққа сонша сәттiлiк берiлгенi тiптi таңқаларлық.
  Елена басын изедi:
  - Иә, содан кейiн христиан Құдайына сенiңiз! Зұлымдық пен зұлымдық ең сәттi болғанда!
  Кэтрин ашуланып ән айтты:
  Әлем зорлық-зомбылыққа тiреледi
  Қаһар жанартауы қатты атқылап жатыр...
  Шиеленiс ең жоғары,
  Ауырсыну мен қорқыныштан оянады,
  Тек қорқыныш бiзге достар бередi,
  Тек ауырсыну сiздi жұмысқа ынталандырады,
  Сондықтан мен оны көбiрек қалаймын
  Көпшiлiкке гиперплазманы жарып жiберiңiз!
  Элизабет күрсiнiп:
  - Иә, Шыңғыс хан дөрекi пұтқа табынушы едi. Ол оқуды да, жазуды да бiлмедi, бiрақ ол әлемнiң жартысын жаулап алды. Онымен болған шайқаста мұсылмандар да, христиандар да жеңiлдi. Ал бұл уақытта Құдiреттi Құдай қайда болды деген сұрақ туындайды. Ал моңғолдардың пұтқа табынушылықтары монотеизмдi: ислам мен христиандықты неге жеңдi?
  Евфросин күлiмсiреп:
  - Сол сияқты: Қабыл Әбiлдi өлтiргенде Құдiреттi Құдай қайда болды? Нелiктен ол адамзат тарихындағы бiрiншi ағайындық соғысқа жол бердi?
  Елена күлiп, сөзiн түйiндедi:
  - Иә, шексiз дауласуға болады, бiрақ Құдайдың бар екенiн де, жоқтығын да ешқашан дәлелдей алмайсың.
  Екатерина атап өттi:
  - Мен Иса Мәсiхке қатты күмәнданамын. Байғұс, азап шеккен еврейлер Анатолий Кашпировский сияқты күштi, дарынды гипнозшыны месих етiп алып, оны құдайландыруы әбден мүмкiн едi. Анатолий Михайловичтiң кереметтерiнiң статистикасына қарасаңыз, ол Мәсiхтен де салқын.
  Евфросин күлiп, ән айтты:
  - Құдай сақтасын, соқырдың көзiн аш,
  Ал бөкселердiң арқасын түзетiңiз...
  Иә, Құдай, аз да болса Құдай бол,
  Бiрақ сiз аздап айқышқа шегелене алмайсыз!
  Ал қыздар тағы да тәлiптерге қарсы шықты. Джойстик түймелерiн жалаңаш саусақтарымен басып, олар көптеген моджахедтердi шабып, оларды топ-тобымен жатқызды. Сақалды тәлiптер пулемет оқтары мен жарылғыш заты жоғары снарядтардың астында қаза тапты. Дiни фанаттарды жаппай қырып-жоюмен бiрге күрделi қызықтар басталды.
  Мiне, Аленка Тәжiкстанның қыстың салқын ауа-райына қарамастан тәлiптерге жалаң аяқ шабуыл жасайтын әдемi қыздардан тұратын батальоны бар.
  Дегенмен, олар қысқа юбка киген және денелерi кевлардан жасалған сауыт тақталарымен жабылған.
  Арулар шабуылға жүгiрiп, ән айтады:
  - Зұлым талибан тастардың бойымен жорғалап жүр,
  Бiрақ қыздар ең керемет...
  Оны напальмамен ұрыңыз
  Бiз сәттiлiктi тойлаймыз!
  Ал қыздар iнжу тiстерiмен жарқырайды.
  Содан кейiн Анюта жалаңаш саусақтарымен моджахедтерге жарылғыш заты бар бұршақ лақтырады. Және ол тәлiптердi котят сияқты әртүрлi бағыттарға таратады.
  Қыз оны алып, ән айтты:
  - Отан даңқы, даңқы,
  Танктер алға ұмтылуда...
  Бикинидегi қыздардың бөлiмдерi,
  Орыс халқына сәлем!
  Қызыл шашты Алла да сақалды жауларға оқ жаудырып, оларды шабады да, жырлайды:
  - Рус бұл талибтерге күлдi,
  Кез келген дәуiрде, сондықтан бұл орыс!
  Ал қыз оны да алып, жалаңаяқ саусақтарымен моджахедтерге өлтiретiн лимон лақтырады. Және жауларды әр түрлi бағытта таратады.
  Ал оның өкпенiң басында қалай ысқырады.
  Бiрнеше ондаған қарғалар таң қалды. Жүрек талмасына ұшыраған олар Талибанның қырылған бастарының басына құлап, оқ тиген. Осыдан кейiн жауынгер шырылдады:
  - Бұл жерде мәселе өте даулы,
  Мен бұл жай ғана жоғары сынып болатынына сенемiн!
  Талибан, бiз жеңетiнiмiздi бiлемiн,
  Өйткенi, үстiмiзде мақтаншақ керуп бар!
  Бикини киген тағы бiр қыз Мария оны алып, ысқырды. Жалаңаш саусақтарымен ол жауға үлкен өлтiрушi күш тастады, бұл өте жойқын өлiм сыйы. Ол талибан содырларын ұсақтап, тiстерiн шымырлатып:
  - Ресейдiң айналасында үлкен тұман бар,
  Ал Талибан жауынгерi Отанға асығады!
  Олимпиада, нағыз батыр қыз. Ол үлкен және сонымен бiрге шашы ашық қоңыр. Жауынгердiң сәндi жамбастары және шоколад батондарымен қапталған күштi абстары бар. Ондай хайуан қызға ешкiм қарсы тұра алмайды.
  Осылайша ол өзiнiң күштi, бұлшықеттi, жалаң аяқтарымен жарылғыш зат салынған бөшкенi көтерiп, талибтерге лақтырды. Және бұл бөшке үлкен, өлiмге әкелетiн жылдамдықпен жүгiрдi. Және ол моджахедтерге қалай соғылып, оларды бөлшектеп тастайды.
  Жауынгер-батыр оны қуанып алып:
  Ал Муромның үстiнде аспан түйiлiп тұр,
  Нұр таңы атуда...
  Бiз Илья Муромецтiң қыздары сияқтымыз,
  Олар өз күштерiн бекер мақтаған жоқ!
  Шынында да, славяндармен соғысқаннан гөрi талибтермен соғысып, өлтiру әлдеқайда жағымды. Бұл жерде ағайындарды өлтiру күнә екенiне бәрi келiседi деп ойлаймын.
  Олимпиялар ашуланып әндедi:
  Қанша ағайынды өлтiре аласың?
  Өйткенi, маған сенiңiз, адам бақыт үшiн туады...
  Ана баласын майданға жiбермейдi,
  Тiптi жаздың өзiнде соғыс кезiнде ауа-райы нашар!
  Осыдан кейiн батыр қыз өкпесiне терең тыныс алып, ысқырады. Көптеген жүздеген қарғалардың жүрегi бiрден ауырып, есiнен танып қалады. Ал олардың өткiр тұмсықтары төмен қарай ұшып, орыс әскерлерiнiң позицияларын басып жатқан тәлiптердiң бас сүйектерiн тесiп өтедi.
  Қарғаларды ысқырықпен құлатып, аң-таң етiп құлатқан Олимпиас оны алып, шырылдады:
  Та, та, та - тұяқ қағады,
  Мiне, ана жерде, мiне, пулемет тидi!
  Талибан әскерi толығымен жеңiлдi,
  Ал қыздар әскерiн ешкiм жеңе алмайды!
  Маруся да алға басып келе жатқан Талибан сарбаздарына оқ жаудырады. Өзiнiң мiнезiн және ең жоғары деңгейiн көрсетедi. Оның пулеметi моджахедтердiң барлық қатарын жояды.
  Қыз жалаңаш саусақтарымен өлтiретiн өлiм сыйын лақтырады. Көптеген Талибан жауынгерлерiн нокаутқа түсiрiп, сықырлайды:
  - Соғыс классиктерi,
  Бұл қыздың жалаң аяқ жүруi үшiн...
  Қыздары мен ұлдары,
  Барлығын ойынға айналдырайық!
  Жауынгерлер шынымен әдемi.
  Талибандарға оқ жаудырып, жалаңаяқ саусақтарымен қирау сыйлықтарын лақтырып жатқан Матрёна:
  - Бикини киген қыздарға даңқ,
  Олар моджахедтердi ұрды...
  Қыздардың пышақтары жалаң аяқ,
  Олар түскi асқа осылай шабуыл жасайды!
  Жiңiшке белдi, сәндi жамбасты қыз жақындап келе жатқан Талибанға қарай оқ атады. Ол мұны өте шебер және дәл жасайды. Ол оларды шөп шабатындай шабады және ән айтады:
  - Қыз полька биледi,
  Таңертең көгалда...
  Құйрық солға, құйрық оңға,
  Бұл қарабас полка!
  Ендi жауынгер тағы да жалаңаяқ саусақтарымен жауға өлтiрушi сыйлықты лақтырады. Және ол көптеген талибтердi өлтiредi.
  Мұнда Виктория мен Вероника төбелесiп жатыр. Екi қыз да өте әдемi. Және олар өте дәл түсiредi.
  Виктория жойылу сыйын жалаңаш өкшесiмен өлтiретiн күшпен лақтырды. Ол көптеген душмандарды жыртып, сықырлады:
  - Ақша әмиянда еридi,
  Астаналар ерiп жатыр...
  Ал орыс тiлiнде -
  Ақша манна дегендi бiлдiредi!
  Тағы бiр қыз құлақ тұндыратын ультрадыбысты қосқан алқызыл емшегi бар түйменi басып, оны ауаға жiбердi. Ал қазiрдiң өзiнде мыңдаған қарғалар талибтердiң қырылған бастарына құлады. Ал ендi оларды жұдырықтайық.
  Қызыл шашты қыз әндедi:
  Ресейге моджахедтер шабуыл жасауда,
  Ауғанстанда олардың саны өте көп...
  Иә, ол кезде бiздiң аталарымыз Ауғанстанда соғысқан,
  Ендi айбатты Талибан қылышын көтердi!
  
  Бiрақ жалаңаяқ қыздар берiлмейдi,
  Олар жай ғана жоғары сыныпты көрсетедi...
  Олар Талибан армиясымен қызу соғысуда,
  Және олар рухтың көзiне дәл соқты!
  Ал оның жалаң саусақтары бар жауынгер өлтiрушi күшпен жойылу сыйын лақтырады. Әркiм оны одан алады.
  Алиса мен Анжелика тәлiптерге снайперлiк мылтықтармен оқ жаудырды. Және олар мұны өте дәл жасайды. Және олар осындай дәлдiкпен атқылайды.
  Алиса оны алып, ән айтты:
  Душманға арналған табыт болады,
  Денiң сау болсын...
  Қыста қыздар жалаңаш жүгiредi!
  Және олар моджахедтермен арқаларын сындырады!
  Содан кейiн Элис түйменi басқан кезде қызыл кеуде емiзiгiн қолданып атып жiбердi. Және ондаған талибанды нокаутқа түсiрдi.
  Алиса оны алды да, тiстерiн шымырлатып:
  - Отан мен бостандық үшiн соңына дейiн,
  Бикини киген жалаңаяқ қыздар
  Сiз сондай батыр қыздарсыз...
  Жүректердi бiр ауыздан соғу!
  Анжелика растады:
  - Бiр ауыздан қағып ал! Бұл тамаша!
  . No 14 ТАРАУ.
  Жарайды, олар Кэтриндi оятты. Осы уақытта Элизабет жауап алу үшiн келесi құрбанын немесе клиентiн таңдады. Әзiрге олар ешқандай маңызды белгiлердi таппады.
  Бiрақ бұл жағдайда қыз Марианна ең қызықты болып көрiндi. Оның психикалық ауруы ғана емес, сонымен қатар техникалық бiлiмi бар және бала кезiнде электроникада айтарлықтай қабiлеттерiн көрсеткендей болды.
  Елена, бұл қызыл шашты патшайым, атап өттi:
  - Егер басталатын нәрсе болса, ол онымен!
  Евфросин күлiмсiреп:
  - Бұл ең жаман идея емес, бiрақ... Мен дұрыс жерде қазып жатқан жоқпыз деген интуитивтi сезiм бар!
  Элизабет логикалық түрде қарсылық бiлдiрдi:
  - Интуиция ақпарат пен талдауды алмастырмауы керек. Оның үстiне Марианна өте ақылды қыз. Сонымен бiрге ол шизофренияның ауыр түрiмен ауырады. Ал сiз бұған қарсы шыға алмайсыз!
  Кэтрин тiстерiн сiлтеп, ән айтты:
  -Бәрiмiз жүз жасағанды жақсы көремiз,
  Жеңiл жолмен жүру
  Сонымен қатар олар өте ұқсас,
  Кiшкене ақылсыз!
  Алайда мутант қыздар терең джунглиге кiрмедi. Олар оны алып, Жер мегаполисiн айналып ұшып кеттi.
  Олардың айналасында алтынмен және шебер ойылған тастардың массасымен жарқыраған планетаның бай және сәндi зәулiм ғимараттары және басқа да көптеген әдемiлiктер жарқырап тұрды.
  Гүлдер ерекше керемет көрiндi, өлшемi жақсы стадион сияқты, адамдар да оларда өмiр сүрдi.
  Сондай-ақ көптеген балалар жүгiрiп, секiрдi. Оның үстiне олардың көбi бұрынғы ересектер.
  Осылайша адамдар балалық шаққа түсiп, қызық болатын денелерге ие болады, ал сiз үнемi күлiп, секiргiңiз келедi.
  Элизабет былай деп атап өттi:
  - Ал Марианна неге шизофрениямен ауырады? Бұл жерде миллиардтаған ондай жындылар бар, тiптi сорақысы болмаса!
  Кэтрин басын изедi:
  - Иә, шынымды айтсам... Егер бiз оларды оқытпасақ, бiзде нақты проблемалар болады. Дәлiрек айтқанда, бүкiл адамзат үшiн.
  Елена қызыл шашын шайқап, келiстi:
  - Толық деградация бар. Ал ол әрi қарай жүрсе, соғұрлым нашарлайды.
  Көптеген балалар қызғылт және жұмсақ көрiнетiн жалаңаш өкшесiн жарқыратып жiбердi, бiрақ олар гауһар тастармен көмкерiлген көшелер мен үйлердiң қабырғаларын қоса алғанда, өте қатал бетке ұрған.
  Иә, мұнда өте керемет композиция болды.
  Ақ шашты қыз Евфросин әндедi:
  - Әй, балалық, балалық, қайда асығасың?
  Әй, балалық, балалық, қайда қашып бара жатырсың!
  Мен жай ғана ересек болғым келмейдi,
  Мен қайтадан қыз болғым келедi!
  Элизабет атап өттi:
  - Махаббат жасқа қарамайды. Бiрақ бiз де жындыларға елiктей бастасақ, ақымақтық болады. Өйткенi, бiз Екiншi дүниежүзiлiк соғысты бастан өткердiк - бұл шыңдалу және сынақ болды!
  Кэтрин күлiп:
  - Ал Талибанмен соғыс одан да ауыр болды. Дәлiрек айтқанда, салқын болмаса, кем дегенде рухани жағымды. Мысалы, кейбiр немiс ұлдары, әсiресе ақшыл шаштары өте сүйкiмдi болғандықтан, оларды өлтiру жағымсыз және жиiркенiштi!
  Елена жымиып:
  - Бiрақ ауғандық ұлдар, тiптi сақалы болмаса да, шаштары қара болса да, өте сүйкiмдi және сүйкiмдi. Бiрақ Талибан армиясында көптеген жасөспiрiмдер бар және оларға оқ ату, одан да бетер бастарын қылышпен кесу жиiркенiштi.
  Евфросин күлiп:
  - Ауған сақалсыз ұлдары аяқ киiмiн сақтап қалу үшiн, ептi болу үшiн жалаңаяқ күрескендi жөн көредi. Кез келген жағдайда, аязға дейiн. Ал ол аймақта аяз әдетте қыста тауда ғана болады. Бiрақ климат жағымсыз, түнде сәл салқын, күндiз ыстық - бiрақ құрғақ! Мұнда Үндiстанда климат өте ылғалды және соншалықты жылы және жұмсақ.
  Элизабет басын изедi:
  - Иә, Үндiстанда. Онда сiз қыста да көпiрдiң астында ұйықтай аласыз, мысалы, Бомбейде сiз тiптi жалаңаш күйде де тоңбайсыз. Бiрақ ол әлi ылғалды және көптеген жәндiктер бар. Ежелгi заманда жер бетiнде аспан болмаған!
  Кэтрин ән айтты:
  Мен сенi алыс жерге апарамын,
  Өмiр жұмақ болады...
  Тек менi аяшы
  Менiң әйелiм бол!
  Марианна құлпынайға ұқсайтын ерекше үйде тұрды. Ал қыздар пайда болған сәтте ол гиголо роботына ғашық болды. Ал сұлу аққұба сөзбе-сөз рахаттана дiрiлдеп тұрды.
  Элизабет атап өттi:
  - Жоқ! Бiз мүлдем ақымақ сияқтымыз.
  Екатерина ұсынды:
  -Оларға кедергi жасамайық. Кiшкене күтейiк.
  Евфросин былай деп атап өттi:
  - Робот адам баласы емес, бiрақ әйелдер өте ұзақ уақыт сүйiспеншiлiк жасай алады!
  Елена қызыл шашты қыз ұсынды:
  - Ойнайық.
  Элизабет сұрады:
  - Не?
  Жалынды сұлу жауап бердi:
  - Бiз афоризмдердi айтамыз. Кiм тапқыр және салқын?
  Кэтрин басын изедi:
  - Бұл қисынды, жүр, мен бiрiншi барамын!
  Евфросин күбiрледi:
  - Бастау!
  Сары шашты қыз:
  - Жүрегi алтын болмағанның мыстан, сынық тиынға құны жоқ!
  Элизабет твиттерде:
  - Бақ басы болсаң, егiндi пайдалана алмайсың!
  Елена сөзiн жалғастырды:
  - Жұдырықтай жұдырықтай алмасаң, тайраңдап кетесiң!
  
  Евфросин шуыл туралы:
  - Әйелдердiң әлсiздiгi күштi еркектердi әлсiз етедi!
  Кэтрин сыбырлап:
  - Тiл - жәндiктердi ақылмен ұстаудың ең сенiмдi торы!
  Элизабет тапқырлықпен қосты:
  - Қыздың жалаңаш өкшесi сiзге жаңа сәндi киiм табуға және ер адамның аяқ киiмiн сойыл тәрiздi киюге көмектеседi!
  Елена жауап ретiнде твиттерде жазды:
  - Түлкi әйел арыстанды малайтын қошқарға айналдыра алады, қой терiсiн киiп жiбередi!
  Евфросин тiстерiн шымырлатып:
  - Бiраз уақытқа аяқ киiм киген қарт болғанша, мәңгiлiк жалаңаяқ бала болған жақсы!
  Кэтрин күлiп:
  -Қыздың жалаң аяқ болғаны, көзiнiң қиығынан артық!
  Ал жауынгерлер күлiп жiбердi. Бұл олардың iсi болды.
  Қызыл шашты Елена өте риза кейiппен:
  - Иә, бiздiң тергеу, шынын айтқанда, сайқымазаққа ұқсайды. Бiз тiптi уақытты белгiлемей, шеңбер бойымен жорғалап жүрмiз. Ендi байыпты шаруамен айналысудың орнына әлдебiр жынды ханымның ерiксiз күрсiнiсi мен айғайына құлақ түремiз. Ал бiз мүлдем ақымақ сияқтымыз!
  Евфросин мысқылмен атап өттi:
  - Бұл дұрыс! Бiрақ сiз бiзге нақты не iстеудi ұсынасыз?
  Осы төртеудiң ауызша көсемi болған көгiлдiр шашты мутант қыз Элизабет былай дедi:
  - Ән айтайық!
  Кэтрин күлiп:
  -Шын айтасың ба?
  Көк шашты қыз басын изеп, қосты:
  - Өте! Оның үстiне кейбiр танымал афоризмдер ойға келмейдi.
  Евфросин жалаң аяғын таптап, сықырлады:
  - Әрине, бiз оны алып, ән айтамыз! Ән бiзге құрылыс пен өмiр сүруге көмектеседi.
  Және олар хормен ән айтты;
  Бiздiң әдемi Ресей әйгiлi,
  Ғарыштық даңқты Отанның өлшемi...
  Баланы мұңайтпа,
  Бiз қасиеттi коммунизм жағдайында өмiр сүремiз!
    
  Туған жерiмiз, жiп ойнайды,
  Бұл планетадағы барлық адамдар үшiн керемет болады ...
  Бiздiң Ресей - қасиеттi ел,
  Бақытты балалар қайда күледi!
    
  Елден артық Отан жоқ,
  Ұлы державаны жаңғыртқан...
  Бiз жай адамбыз, қырандар бiлемiз,
  Вермахттың бетiнен ұрайық!
    
  Бiздiң Отанымыз күштi костюм,
  Бiз керемет карталарды аламыз ...
  Жоқ, Ресей жойылып кете алмайды,
  Басты шана ойнасақ!
    
  Орыс сенiмi - күштi Сварог,
  Ғарыштық қаһарлы күштiң бiрi...
  Род көмектессiн деп дұға етейiк,
  Дүние жүзiнде алтын қанат қағады!
    
  Жердiң ғарыштық қуатына даңқ,
  Сол құдiрет құбылысты дүниеге әкелдi...
  Жаңа орыс отбасының адамдары,
  Орыс әскерi - айбынды күш!
    
  Бiзге сенiңiз, бiз ғарыш үшiн дүниеге келдiк,
  Орыстарды супер ұлтқа айналдырайық...
  Ұлы ұрпақтың ұлдары боламыз,
  Жау қабығы аршылған жұмыртқадай болады!
    
  Бұл Ресей үшiн ең керемет,
  Жылдар бойы бала болсаң да, пионерсiң...
  Қыз жалаң аяқпен тепкiлейдi,
  Сiз супер жауынгерсiз, памперстен санаңыз!
    
  Туған жер ұлдың жүрегiнде,
  Ғарыш үшiн тез жасалған ...
  Тура жүресiң,
  Бiз коммунизм сарайын саламыз деп сенемiн!
    
  Мiне, бiздiң әлем Ресейге айналады,
  Ең ғарыштық, керемет әдемi...
  Сiз бiздiң Ладаның бақытты кумирiсiз,
  Сварогпен күресу қауiптi!
    
  Нағыз күш, елiмiз,
  Бiз үшiн бақытқа туған адам,
  Шайтан Ресейге шабуыл жасаса да,
  Билiктiң ұлылығы пұт болады!
    
  Бұл Отан үшiн ауыр соққы,
  Қыз сенi жалаңаш тiзесiмен ұрады...
  Бiз қуанышты сыйлық аламыз,
  Ал бiз Гитлердi қабырғаға тiреймiз!
    
  Орыс әскерi - қырандар,
  Краут әскерiн құртатындар...
  Бiлесiң бе, Орда күнi санаулы,
  Ал сендер иттер, қарсыласпаңдар!
    
  Ресейдi суыту үшiн мәңгiлiк даңқ,
  Отбасының туына адал боламыз...
  Бiз Отанымызды сақтай аламыз,
  Халықтың үлкен бақыты үшiн!
    
  Ресей жердiң алауындай болады,
  Ғаламға апаратын жолды не жарықтандырады...
  Ұлы орыс отбасы үшiн,
  Ал бiз жаратылысқа қарай жылжуды жалғастырамыз!
    
  Пионер үшiн ең жақсы үлгi
  Бұл бәрi керемет болатын шайқас...
  Мүмкiн сэр де жеңгiсi келетiн шығар,
  Бiзбен ұрысу, сенiңiз, қауiптi!
    
  Мен бәрiмiз ғарышқа ұшатынымызға сенемiн,
  Әлемде күлкiлi әзiлдер айтайық...
  Бiр жерде керубтiң өзi жүгiрдi,
  Ақылсыздан гөрi данышпан болыңыз!
    
  Мұның бәрi ғарыш үшiн бейбiтшiлiк,
  Мәңгiлiк әдемi, ойыншық сияқты...
  Бiр жерде қаһарлы той бар,
  Ал психиатриялық аурухана Адольф үшiн жылап жатыр!
    
  Мен Ресейдiң керемет гүлденетiнiне сенемiн,
  Марста зәулiм үйлер саламыз...
  Бiз өз елiмiздi сақтай аламыз, мен бiлемiн,
  Бәрi керемет болады, сенiңiз, керемет болады!
    
  Мәңгiлiк Отан, елiмiз,
  Ең күштi, әдемi түрде бұзады ...
  Неге бiзге шабуыл жасайсың, Шайтан?
  Бұл тамаша болады, адамдар таң қалады!
    
  Бұл бiздiң нәсiлiмiз ғарыш үшiн жаратылған,
  Ғарышқа сай, салқын дәуiр....
  Бiр жерде бункер снарядтармен жойылды,
  Бiздiң iстерiмiз, халық бiледi, жаман емес!
    
  Бұл Ресейдiң ғаламға әкелетiнi,
  Әлемдегi ең жақсы сыйлықтар...
  Комсомол деген құрметке ие боласың,
  Және қыздың ең ыстық сүйiсi!
    
  Мiне, Венерада салынған қала,
  Өте үлкен және өте әдемi ...
  Ал пионер бәрiне жақсырақ қуанады,
  Ұжым елiнiң уағызшысы!
    
  Бұл ғарышқа арналған ең жақсы костюм,
  Бұл сiз соққылардан асатын кезде ...
  Бiз Отанның жоғалуына жол бермеймiз,
  Барлығы қарапайым, гүлдердi бiлiңiз!
    
  Құдай бiздiң Ресейдiң қамқоршысы,
  Күн сәулесiнде пайда болған...
  Сондықтан қыз, мұңайма
  Ал пионерлер жұдырықпен ұрды!
    
  Бiздiң қыздар ең керемет
  Олар автоматпен барлық шөптi шаба алады...
  Фюрер жүгiрiп келедi - оған шабуыл жасаңыз,
  Қармаққа саяхат жасайық!
    
  Керек болса тауларды сыпырамыз,
  Қыздардың жалаңаш өкшесi балғадай....
  Жердi напалма үйiрiнен құтқарайық,
  Орданың мойнында iлмек бар!
    
  Қыз, бұл жақсы жауынгер,
  Бiр әткеншекпен сызықты шабуға болады...
  Сен ұлсың ғой, жарайсың,
  Ол пионер болса да, кедей емес бала бар!
    
  Қазiр бiз Берлинге шабуыл жасап жатырмыз,
  Ол қуат қалқандарымен жабылған...
  Бiздiң қолдауымызда керубтi бiлiңiз,
  Алмаз сияқты жарқыраған қылыштар!
    
  Бұл ғарыш, бiздiң Жер,
  Бiз квазармен ұша аламыз, сенiңiз...
  Бiздiң ең жақсы отбасымыз
  Ол мақтанған соққымен бәрiн талқандайды!
    
  Бұл Отан үшiн балалардың жүрегi,
  Әлемдегi ең керемет жер...
  Әлемдегi ең әдемi қыздар,
  Өшпейтiн кеңiстiкте үлкен күшпен!
  Марианна кибернетикалық гиголомен ғашық болудан шаршады. Оның бөлмесiне төрт мутант жауынгер кiрдi.
  Марианна түрлi-түстi шаш үлгiсiне ие болды және жас және, мүмкiн, тiптi бала болып көрiндi.
  Батыр қыздарды көрген ол күлiп, тiлiн шығарып:
  - Маған қызмет етуге келдiң бе?
  Элизабет айқайлады:
  - Сiз қауiптi қылмыскерсiз және сiз бiздiң өте күрделi сұрақтарымызға жауап беруiңiз керек, әйтпесе сiздi түрмеге жiбередi!
  Марианна күлiп, батыл жауап бердi:
  - Олар менi түрмеге жiбермейдi. Ал аурухананың жағдайы жаман емес. Ол сондай-ақ әртүрлi ойын-сауыққа толы және тағам жақсы.
  Елена қатал үнмен:
  - Өзiңдi ақымақ деп көрсетпе. Сiз галактикааралық кеменi басып алған адамсыз ба?
  Марианна тағы да күлдi де, жауап бердi:
  - Ия мен! Мен басқа ғаламды жарып жiбердiм, басқа бiр ғаламды жұттым.
  Кэтрин күлiп:
  - Сiзден ғаламдарды жұтқаныңыз анық емес!
  Жынды қыз тiсiн шымырлатып:
  -Ендi күлкiм келедi
  Ал мен сенi жұтып қоямын!
  Мен оны жұтып аламын! Мен оны жұтып аламын!
  Мен аямаймын!
  Элизабет оған көзiн қысып, ән айтты:
  Жындыхана өртенiп жатыр
  Шайтан санаториясы...
  Арқаңда қамшы болады,
  Бiз Иемiзге адалмыз!
  Марианна кенет жыбырлауын тоқтатты, оның көк көздерi мағыналы көрiнiске ие болды. Ал психикасы бұзылған қыз сұрады:
  - Е-4, көк, сары, қызыл және ақ шашты қыздармен бiрдей төртеуiң бе?
  Елена сұрады:
  - Ал егер солай болса, онда ше?
  Марианна күлiмсiреп ән айтты:
  - Жалаң аяқ төрт қыз,
  Қанжарларың бар, қылыштарың да бар...
  Сiз жолдармен жылдам жүгiресiз,
  Ал сiзге бiрдеңе керек болса, фистула!
  Және тағы да күле бастайды. Ол, әрине, жынды. Бiрақ сонымен бiрге ол әдемi екенiн айту керек.
  Қыздар бiр-бiрiне қарады. Және Евфросин атап өттi:
  - Ендеше, ақымақ ойнауды жалғастырамыз ба, әлде? Шындығында, ол кез келген нәрсенi жасай алады ма?
  Марианна бiрден көтерiлiп, басын бұрып, күбiрледi:
  - Мәңгiлiк қозғалыс машинасын ойлап тапқанымды бiлесiз бе?
  Элизабет басын изедi:
  - Иә бiлемiн! Бұл шынымен де гипериндукцияның гравиомагниттiк принципi қолданылады. Оның практикалық пайдасы аз. Құрылғы көлемдi және аз электр қуатын шығарады. Бiр грамм құмнан төрт миллиард тонна көмiр жағу кезiндегiдей энергия өндiретiн дәстүрлi, бақыланатын және толығымен қауiпсiз термокварк синтезiн пайдалану әлдеқайда оңай. Ең жақсы жағдайда супер-смартфонды зарядтай алатын осындай күрделi құрылғыларды қалай жасауға болады.
  Марианна үрiп:
  - Бiрақ ол энергияның сақталу заңын жоққа шығара алды!
  Кэтрин басын изеп, қосты:
  - Энергияның сақталу заңын термокварк синтезi жоққа шығарды. Ал термопрен синтезiмен сегiз квадриллион тонна көмiр жағу кезiндегiдей бiр грамм құмнан энергия алынады! Ал адамзаттың барлық энергетикалық мәселелерi ендi мәңгiлiкке шешiлдi!
  Жынды қыз оның жалаңаш, тотыққан, бұлшық ет аяқтарын теуiп, ән айтты:
  Бiз үшiн ашылмаған құпиялар, оларды ашатын кез келдi,
  Табиғаттың құпиялары банкадағыдай жатыр...
  Бiз галактиканың күшiн, ядроның энергиясын,
  Бөтелкедегi жынның күшi сөнедi!
  Элизабет қолдарын шапалақтап, атап өттi:
  - Жарайды, сен сүйкiмдiсiң! Сiз жауға талқандайтын соққы бересiз деп сенемiн.
  Марианна тағы да күлдi де, маржандай жарқыраған тiстерi жарқырай бастады.
  Кэтрин қатал үнмен сұрады:
  - Әлiби бар ма?
  Марианна күлдi де жауап бердi:
  - Жоқ, менде ондай ауру жоқ.
  Гипернетке алдын ала өтiнiш жасаған Елена атап өттi:
  - Жоқ! Ол осында ойнап жүрген сияқты. Мен де Венераға ұштым. Және бұл, әрине, ол үшiн өте керемет болды.
  Евфросин ән айтты:
  Басқа әлемдер туралы армандау үшiн,
  Бұлттарға жұлдыздарға ұш...
  Сиқырлы әлем жасаңыз
  Қызым, сенiң кумирiң кiм?
  Марианна күлдi де:
  - Оның орнына сүйiспеншiлiк жасайық. Бұл ең жақсы амал болады.
  Элизабет әңгiме тақырыбын өзгертуге асықты:
  - Сiз әлi бiрдеңе ойлап тауып көрдiңiз бе?
  Психикасы бұзылған қыз жалаңаш, кесiлген аяғымен басының төбесiн тырнап, былай деп жауап бердi:
  - Мен уақыт машинасын жасауға тырыстым. Бұл, көрiп тұрсыз, тамаша. Әсiресе, болашаққа ұшатын болсаңыз. Иә, және бұрын, мысалы, Гитлердi өлтiру мүмкiн едi. Және әлемдiк тарихтың бағытын өзгерту.
  Елена логикалық түрде атап өттi:
  - Сонда бұл дүние, егер тарих өзгерсе, жойылып кетуi мүмкiн. Ежелгi фильм сияқты: "Көбелек әсерi". Сонда Гитлердi өлтiру мүлде көбелек емес!
  Элизабет келiскендей басын изедi:
  - Иә, Гитлердi жою әлемдi жақсырақ жерге айналдыру мiндеттi емес едi. Бiрiншiден, ақылды, айлакер және икемдi адам еврейлердi пешке жiбермес едi, бiрақ әлдеқайда нәзiк әрекет ететiн нацистiк көшбасшы бола алар едi. Және ол әлемдi жаулап алуы әбден мүмкiн едi. Немесе құрбандар одан да көп болар едi. Оның үстiне Сталин Гитлерсiз-ақ бүкiл Еуропаны, сосын басқа елдердi басып алар едi. Және бұл жақсы болғаны шындық емес!
  Марианна қарсылық бiлдiрдi:
  - Егер коммунистер ХХ ғасырда бүкiл әлемдi бiрiктiрсе, бiз бүкiл ғаламды жаулап алар едiк!
  Екатерина жауап бердi:
  - Бұл факт емес. Өйткенi сталиндiк типтегi жоспарлы экономикада капиталистiк бәсекедегiдей технологияны дамытуға ынта жоқ, әсiресе әртүрлi елдер арасында. Егер бүкiл әлем сталиндiк, жоспарлы экономика мен тек мемлекеттiк сектордың бақылауында болса, электроника мен басқа да жақсартуларды енгiзуге ешқандай ынта болмас едi. Және прогрестiң тоқырауы болуы мүмкiн.
  Елена пионер галстукiндей қызыл және мыстан басын изедi:
  - Дәл осы! Кейбiр ақылды адамдар бар: мүмкiн Гитлер жеңсе жақсы болар ма едi? Шынында да, Үшiншi рейхте, он екi жыл iшiнде әскери техника iс жүзiнде нөлден озық позицияларға көтерiлдi және немiстердiң шебер басқаруымен, тамаша тәртiп пен тәртiппен адамзат шынымен өзiнiң ғана емес, басқаларды да жаулап алар едi!
  Марианна дiрiлдеп, жамбасын айналдырып, сұрады:
  - Ал, солай емес пе?
  Элизабет жауап бердi:
  - Ендеше, егер Үшiншi рейхте барлық ұлттардың теңдiгi болып, кәдiмгi көсемдер болса, жақсы нәрсе болуы мүмкiн едi. Бiрақ егер құлдық жүйе қайтып оралса, технологияны дамытуға қандай ынталандыру болады? Өйткенi, бәрiбiр құлдар бар! Және олар барлық лас жұмыстарды шеберлер үшiн жасайды!
  Екатерина растады:
  - Иә! Бiртұтас империя жаман емес сияқты. Бiрақ егер ол адам баласы әлi пiсiп жетiлмеген кезде, зиянды негiзде пайда болса, одан жақсы ештеңе шықпайды. Сөйтiп, адамдар бәрiн басынан өткердi, көп қан төктi, жынды болды!
  Ефросиня күлiмсiреп қосты:
  - Ал бiз ағайындық соғысты бастан өткердiк, бiрақ бұл дұрыс әдiс емес екенiн түсiндiк. Миллионнан астам адам қайтыс болғанымен. Алайда, Екiншi дүниежүзiлiк соғыста одан да көп қайтыс болды және бұл адамдарға ештеңе үйреттi деп айтуға болмайды.
  Кэтрин күлiмсiреп айтты:
  - Адамдардың жалпы бiлiм деңгейi көтерiлдi. Әсiресе Hypernet арқасында. Адамдар ақылға қонғанда, күнiне бес рет тiзе бүгiп, диктаторларды тәңiр санау ақымақтық екенiн, терiсiнiң түсiне қарап бiр-бiрiне жау болу - жексұрындық екенiн түсiндi, т.б. қосулы. Ал елдер бiрiге бастады. Ал жаңа Шыңғыс ханның арқасында емес!
  Марианна күлдi де:
  - Ал мен өткенге барғым келдi. Шыңғыс ханды жарғышпен ұрып, оны өртеп жiберiп, ғаламның билеушiсiнiң орнына отырыңыз!
  Элизабет күлiмсiреп атап өттi:
  - Кейде мен де осыны қалаушы едiм. Сонда қалай ойлайсың, нелiктен құдай Шыңғыс ханға сәттiлiк әкелдi? Өйткенi, оның империясы тез және iз-түзсiз күйредi. Екiншi жағынан, мұның да философиялық мәнi бар.
  Евфросин ұсынды:
  - Бәлкiм, жабайы далаға барып тамақ iшпегенiмiз жақсы болар?
  Марианна күбiрледi:
  -Мен сенi емдемеймiн. Өзiңiзге Hypernet арқылы тапсырыс бергенiңiз дұрыс. Бұл өте қарапайым. Дәмi корольдiк тағамнан ерекшеленбейтiн нәрсенi тегiн жеуге болады.
  Элизабет күлiп, ән айтты:
  Тегiн тамақ пен крем,
  Сан-Ремо деген кафеде!
  Елена логикалық қорытынды жасады:
  "Бiз бұл жерден ештеңе таппаймыз." Оның орнына басқаларды тексерейiк. Әйтпесе, сiз әрбiр ессiз адамға көп уақытты босқа өткiзесiз.
  Марианна айқайлады:
  - Мен жынды емеспiн, мен данышпанмын!
  Элизабет қатты басын изедi:
  - Бiз бәрiмiз шынымен гениймiз! Ол емес пе?
  Кэтрин твиттерде:
  - Барлығы тапқыр, жинақы...
  Бiрақ содан кейiн сары шашты қыз ақылды немесе тапқыр ештеңе таппады.
  Ал қызыл шашты Алла былай дедi:
  -Болды, қыздар, кеттiк! Мұнда әлi де күдiктi мекенжайлар бар!
  Ал жауынгер-тергеушiлер көңiлдi және өзiнше тамаша жынды қыз тұратын үйден секiрiп кеттi.
  Элизабет көк шашынан бұршақ тердi сiлкiп, былай дедi:
  - Тағы бiр жалған iз. Жалпы, ештеңеге қол жеткiзуiмiз екiталай.
  Евфросин ұсынды:
  -Мүмкiн үзiлiс жасап, медитация жасаймыз ба? Қалай болғанда да, кейбiр маңызды анықтамалар қажет. Мысалы, балалық шаққа қатысты нәрсе. Әлде бұл мүлде инфантилизм емес, мүлде басқа нәрсе шығар!?
  Елена қатты басын изеп, келiстi:
  - Иә, медитация! Бұл ең жақсы таңдау және қорытынды болуы мүмкiн.
  Ал төрт мутант қыздың барлығы тыныш, жайлы орынды таңдап, лотос күйiне отырды. Ал бiз медитация жасай бастадық. Шабыт оларға ерте ме, кеш пе деп үмiттенедi.
  Жерде мәңгiлiк күн билiк еттi.
  . No 15 ТАРАУ.
  
  Медитация кезiнде қыздар өздерiнiң даңқты, өте аласапыран және бай өткендерiн қайтадан еске алды. Онда олар әртүрлi әскер түрлерiмен шайқасты. Соның iшiнде жиырма бiрiншi ғасырдағы аласапыран соғыстарда. 2023 жылдың жазы - ТМД оңтүстiгiндегi соғыс. Мұнда төртеуi Украинадағы соғыстан айырмашылығы бар күшпен соғысуды шештi.
  Талибан мен Ресей арасындағы соғыс жалғасты. Ауғанстанда халық көп, аш, ашулы, агрессивтi жастар көп.
  Ал олар Тәжiкстанда соғысып жатыр, ал Ресейдiң қолы Украинадағы соғыспен байланысты, оны әлемнiң көпшiлiгi қолдап отыр.
  Ал тәлiптер мұны пайдаланады.
  Бiрақ Ресей жағында өте жалаң аяқ, тек бикини киген әдемi қыздар төбелесiп жатыр. Шайқастар толқынмен келедi.
  Элизабет моджахедтерге оқ атады. Ол айдаһар тәрiздi қуатты пулеметтi пайдаланады. Және Талибанға оқ жауды.
  Және олар қызды басып, құлап кетедi. Қолдан жасалған зениттiк қарудан атып түсiрiлген ресейлiк тiкұшақ құлап қалады. Оны тәлiптер атып түсiрдi. Рас, тiкұшақта қыздар емес, ер адамдар бар, сiз оларды аямайсыз.
  Ал Элизабет, қыз жалаң аяқ және бикини киген. Ал сiз дерлiк жалаңаш болсаңыз, сiздi ешкiм ұстамайды немесе тоқтатпайды.
  Алайда оңтүстiктегi соғыс жалғасуда. Жаз да өтiп кеттi. Содан кейiн күз - ылғалды және жаңбырлы. Ауғанстанда халық көп, оған қоса ислам әлемiнiң түкпiр-түкпiрiнен мұсылман ерiктiлерi келедi. Ендi қыс келдi, соғыс әлi жалғасуда. Элизабет өлтiру сыйын өзiнiң жалаңаш саусақтарымен кесiлген аяқтарымен өлтiретiн күшпен лақтырды. Ол тәлiптердi әр жаққа таратып, маржандай тiстерiн сiлкiп ән айтты:
  Мiне, қыс, қыс, қыс,
  Бұл кенеттен басталды ...
  Қаһарлы сыпырады, сыпырады -
  Ертең жақсы болады
  Ертең, ертең, ертең!
  Ал ендi жаңа жыл!
  Тәжiкстанда Жаңа 2024 жылы қар жауды. Ал қазiр орыс қыздары жалаңаяқ, қашаған iздерiн қарда қалдырады, өте әдемi көрiнедi.
  Зоя оны алып, ән айтты:
  Бiр екi үш -
  Процессорларыңызды өшiрiңiз!
  Төрт, сегiз бес,
  Лапта ойнаймыз!
  Ал қыз жалаңаш саусақтарымен өлiм сыйын өлтiретiн күшпен iске қосады.
  Кэтрин оны алды да, тiстерiн шымырлатып ән айтты:
  Бiр екi үш төрт бес,
  Қоян серуендеуге шықты...
  Мiне, бiр қыз жүгiрiп келе жатыр
  Муджахидтi өлтiредi!
  Бiрақ Елена да отты басқарады. Салқынырақ бола алмайтын қыздың түрi. Және ол өлiмге қиянатпен жазады. Қажетсiз рәсiмсiз моджахедтердi шабады. Осыдан кейiн ол ән айта бастайды;
  Артқы жағы жарамсыз болса -
  Әскери жалындылық көмектеспейдi...
  Жалын болмаса,
  Тыл жаудың түскi асы болады!
  Ал қызыл шашты Елена жалаңаш саусақтарымен жойылу сыйын алып, лақтырып жатыр. Ал шын мәнiнде ол көптеген душмандарды ыдырататыны сонша, бұл жай ғана қорқынышты.
  Елена, әрине, ән айту мүмкiндiгiн жiберiп алмады:
  Мен жалаңаш болдым
  Ол осылай далада секiрдi!
  Мен далада секiрдiм ...
  Кулацкий қосылып ән айтты!
  Ал қыз сапфирмен жарқыраған және жарқыраған көздерiн алады. Ал оның көздерi әдемi. Ал тiлi өте тентек. Және соншалықты ептi және соншалықты керемет. Бұл шырынды апельсиннiң қандай да бiр түрi сияқты.
  Евфросин де күреседi. Ал жалаңаш саусақтарымен ол жойылу сыйлықтарын лақтырады. Бұл өте өлiмге әкелетiн және жойғыш.
  Ал жақын маңда талибтер ресейлiк танктi алып, құлатты. Ал орыс армиясының көлiгi жарылып, ұрыс жинағы жарылған. Және тағы да адамдар өледi.
  Бiрақ Евфросинге ер адамдар керек емес. Оларды азаптау керек. Ал қыз оны алып, ән айтты:
  Ерлер, ерлер, ерлер,
  Сiз жай ғана үлкен айуандарсыз
  Қыздар сенi өлтiргенде
  Олар жердi соншалықты тазартады!
  Расында, Талибан - хайуан.
  Бiрде олар бiр сұлу қызды ұстап алды. Алдымен, олар оны алып, сөреге тартты. Олар менiң қолымдағы буындарды бұрап шығарды, бұл өте ауырды.
  Содан кейiн олар қыздың балтырын кiсендеген жалаң аяқтарына қорап қойды. Содан кейiн олар оның жалаңаш, әдемi қисық табандарының астына от жағып жiбердi.
  Орыс қызы қатты қиналған. Талибан оның өкшесiн қуырмас бұрын алып, аяғын маймен майлады. Сондықтан табаны баяу күйiп, шыдамсыз ауырды. Ал қыз ыңырсып, бақырды. Ал тәлiптер де оның арқасы мен бүйiрiнен қамшымен ұрған. Содан кейiн олар азаптауды күшейтудi ұйғарды. Бiз ыстық сымды шығарып, аруды арқа мен кеудеге ұра бастадық.
  Және бұл қаншалықты ауыр. Әсiресе, тәлiптер орыс қызының алқызыл емшегiн қып-қызыл қысқыштармен бұра бастағанда. Және ол қатты жылады.
  Ал Талибан отрядының негiзгi жетекшiсi азаптаудан есiнен танып қалды. Және ол алтын тiстерiн көрсеттi.
  Орыс қызы жауап ретiнде түкiрдi. Осыдан кейiн олар оның жалаңаш саусақтарын сындыра бастады. Бұл өте ауыр. Ал қыз жан түршiгерлiк, төзгiсiз азаптан есiнен танып қалды.
  Бiрақ Талибан азаптауды жалғастырды. Алдымен олар бiр шелек мұзды суды төгiп, қызды есiн жиды. Содан кейiн олар оның денесiне сенсорлар мен электродтар орнатты.
  Осыдан кейiн екi бала динамоны педальдай бастады. Ағыс ағып, қыз тозақ азабынан селк ете қалды. Және шын мәнiнде, қашан дене
  электр разрядтары өтедi, бұл қорқынышты, жылқылар үйiрлерi асығады деген сөз. Бұл жерде кез келген қыз айқайлайды.
  Ал ұлдар педаль тепсе, жалаңаш қыз жабайы қасқырдай бақырады. Және бұл оны қатты ауыртады.
  Талибтер соққыдан басқа, үлкен көпiршiктермен жабылған орыс қызының өкшесiн де қуырады. Олар да арқамнан ыстық сыммен ұрды. Және олар ашумен және кiдiрiспен соққы бердi.
  Сонымен бiрге олар ұнды көбейттi. Олар қызды соза бастады және оның буындарын толығымен бұрап алу үшiн блокқа көбiрек салмақ iлiп қойды.
  Талибанның басты қарақшысы:
  Не деген азап, не деген азап
  Матчтың есебi: бес - нөл!
  Ал, жабайылардан не алуға болады? Олар қызды өте қатыгездiкпен азаптады, бiрақ аса күрделi емес.
  Талибандар варварлар. Сөйтiп, есiрткiден тапқан ақшаға Қытайдан тұтас бiр армада танк сатып алды. Шынында да, Қытай Ресейдiң одақтасы және досы.
  Ал тәлiптер танктерiмен жауға шабуыл жасады.
  Бiрақ оларға қарсы төрт ресейлiк мутант қыз, бұл жолы ең жаңа Т-95. Олар, әрине, жалаң аяқ және бикиниде.
  Ал не?
  Элизабет моджахедтерге жалаңаяқ саусақтарымен оқ атып:
  - Пiлдердiң Отанына даңқ!
  Кэтрин де жалаңаш, дөңгелек өкшесiн пайдаланып, тәлiптерге соққы берiп:
  - Пiлдердiң отаны қай ел?
  Элизабет тiсiн сiлтеп, былай деп жауап бердi:
  - Әрине, Ресей!
  Кэтрин күлiп, жауап бердi:
  - Мен бұл Үндiстан деп ойладым!
  Елена кеудесiндегi қызыл емiзiкпен душмандарды ұрып, алдымен көкiрекшесiн шешiп алды да:
  - Мен пiлдердiң отаны Африка деп ойладым!
  Евфросин жалаңаш, дөңгелек өкшесiмен педальдарды басып, ән айтты:
  - Кiшкентай балалар,
  Мүмкiн емес...
  Африкаға серуендеуге бармаңыз...
  Африкада акулалар, Африкада гориллалар,
  Африкада үлкен қолтырауындар бар!
  Төрт жалаңаяқ қыз да ән айтты:
  Олар сенi тiстейдi
  Ұрыңыз және ренжiтiңiз ...
  Балалар Африкада серуендемейдi!
  Африкада бiр қарақшы бар
  Африкада бiр зұлым адам бар
  Африкада қорқынышты Бармалей бар!
  Ол сенi тiстейдi
  Ұрыңыз және ренжiтiңiз ...
  Балалар Африкаға серуендеуге бармайды,
  Бұл Африкада қорқынышты түс,
  Жынды зұлым
  Онда кенеттен Бармалей пайда болды!
  Ол Африканы айналып өтiп, балаларды жейдi!
  Иә балалар! Иә балалар!
  Күлкi - күлкi, бiрақ тәлiптер он төрт жастағы орыс баласын ұстағанда, оны байыппен қабылдады. Алдымен олар оны шешiндiрiп, сөреге байлап тастады.
  Содан кейiн тақия киген, сақалы бар душман жасөспiрiмнiң жалаңаш, бұлшық ет денесiн ыстық үтiкпен таяқпен күйдiре бастады.
  Содан кейiн талибтердiң жазалаушысы баланың жалаңаш кеудесiне қызып тұрған темiр жұлдызды әкелiп, оны басты.
  Бала қатты ауырсынудан айқайлап, есiн жоғалтты. Осыдан кейiн бала есiн жиды. Және олар оның жалаңаш, бала дерлiк аяқтарын қорларға қысты. Және олар блоктағы iлгектерге салмақ iлiп қоя бастады. Және бұл өте ауыр болды. Баланың жас денесi қатты созылды, ал бала ауырғаннан ыңылдады.
  Орыс баласын азаптай бердi. Жалаңаш табанымызға май жағып қойдық. Сосын астына от жағып жiбердi.
  Содан кейiн бала қалай айқайлады. Иә, бұл өте ауыр болды.
  Бала айқайлай бердi, талибтер оны қамшымен ұрды.
  Содан кейiн олар баланы алып, қабырғасынан iлiндi. Және олар оны қайтадан толығымен сыртқа айналдырды.
  Осыдан кейiн тәлiптер ән айтты:
  Бiз барлық кәпiрлердi құртамыз,
  Жасөспiрiм болсын...
  Мiне, бiзде керуб бар,
  Бiз барлығын тақтаға шығарамыз!
  Осыдан кейiн Ресейден келген баланың жалаң аяқтың барлық саусақтары ыстық қысқышпен сындырылған. Ал тәлiптер сүйкiмдi баланы мүмкiндiгiнше азаптау үшiн мұны ақырын жасады. Содан кейiн олар ақ ыстық қысқыштармен жас жауынгердiң қабырғаларын сындыра бастады.
  Баланың бiр қабырғасы қалмауы үшiн олар оны сындырды. Ал бала ауыр соққыдан қайтыс болды.
  Осы уақытта Анастасия Witcher көмегiмен Талибанға шабуыл ұшағымен шабуыл жасады. Сонымен бiрге ол зымырандарды да пайдаланды. Ол жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймелерiн басып, ән айтты:
  Жоғары және жоғары және жоғары
  Фюрер мұрнын көтердi...
  Кейде төбемiз ұшып кетедi,
  Дегенмен, Талибан пiсiп-жетiлген жоқ!
  Акулина Орлова да қарсыласына соққы жасайды. Ол мұны өте дәл жасайды және түйменi басу үшiн қызыл кеуде емшегiн пайдаланады. Ал жақын жерде Ресейдiң шабуылдаушы ұшағы жарылады. Оған Талибанның өлтiру сыйы тидi. Қытайда жасалған нәрсе болуы мүмкiн. Және ол сiздi толығымен құртады.
  Акулина ән айтты:
  - Егер бұл ер адам болса, тiкелей табытқа барыңыз,
  Өмiрдi сақтау осылайша...
  Жалаң аяқ қыздар!
  Ал жауынгер күледi де, күледi. Қыздың аяғы, әрине, қыс мезгiлiне қарамастан, аяқ киiм бiлмейдi. Ал оның өкшесi дөңгелек және тура мағынада жарқырайды. Бұл қыз жай ғана супер.
  Оның кеуделерiнiң ұштары шiркеулердiң шыңдарындай қызыл және жарқыраған. Былайша айтқанда төбелес қыз.
  Иә, ол еркектердi ұнатпайды. Ол оларды қуана ләззат алу үшiн пайдаланады. Оны керемет ету үшiн.
  Акулина алып, ән айтты:
  Мына жалаңаяқ қыз туралы
  Мен ұмыта алмадым...
  Бұл тротуарлар сияқты көрiндi
  Олар нәзiк аяқтың терiсiн азаптайды!
  Ал, Акулина, ол жақұт көздерiн қалай алып, төңкередi.
  Мiне, ол жоғары деңгейдегi және сыныпты қыз.
  Ал Маргарита Магнитная да ұшқыш.
  Бұл арада Маргарита моджахедтерге үлкен өлiм күшiмен соққы бередi.
  Осыдан кейiн ол ән айтады:
  О, қандай аяқтар!
  Қандай жақсы...
  Қорықпа, балақай
  Телефон номерiңiздi жазыңыз!
  Ал Маргарита оны алып, тiлiн көрсетедi. Ол өте жауынгер қыз.
  Оның жалаңаш саусақтары өлiмнiң өлiмiн жiбередi.
  Акулина Орлова күлiп әндедi:
  - Маргарита, терезе ашық,
  Маргарита, мұның бәрi қалай болғаны есiңiзде!
  Анастасия Витчакова басын изедi:
  - Иә, әйелдер! Бiз бәрiн жасай аламыз және бiз жауларымызды түбегейлi жоямыз!
  Ал қыздар хормен ән айтты:
  Бiздiң армиямыз мықты
  Ол әлемдi қорғайды ...
  Талибан iлгерiлей берсiн
  Оларды қыздары өлтiрiп жатыр!
  Мысалы, Федора да төбелеседi. Ол моджахедтерге минометпен атқылайды. Ал егер ол ренжiсе, бұл ешкiмге көп көрiнбейдi. Талибанның сақалы ұзын, басы қырылған болса да.
  Федора жалаң аяқтарын балшыққа басып, ән айтады:
  Аспандағы тұтылуды көрiп тұрсың ба?
  Серфингтiң керемет символы...
  Дүние жүзiндегi қара қанаттар
  Ғарыштық айқайдың табындары!
  Тағы бiр қыз Серафим жалаңаяқ саусақтарымен өлтiрушi бомбаны лақтырып, талибтердiң массасын жарып жiбердi және былай дедi:
  Талибан - қарғыс көтерiледi,
  Талибан - толық өлiм...
  Талибан және өлi полктер!
  Талибан жындыны басқарады!
  Талибан!
  Ал Серафима аузына ысқырықты алып, қарғалар есiнен танып, тұмсықтарымен моджахедтердiң басын тесiп жiберетiнiн қалай соғады.
  Қыздар, айта кету керек, өте керемет және әдемi.
  Ал ендi талибтердiң ресейлiк оқ-дәрi қоймасын қалай өртегенiн көруге болады. Ол жанып, снарядтар өлiмшi күшпен жарылып кеттi. Талибандар шулап, қуанады.
  Бiрақ аспаннан түскен қыздар моджахедтермен әуре. Ал Альбина мен Альвинаның аспанда қалай пайда болғанын көруге болады.
  Екi қыз да керемет аққұбалар. Және керемет әдемi. Және, әрине, жалаң аяқ және тек жұқа трусики.
  Бұл ең жоғары әйелдер, айталық, тәртiп. Ал олардың қолынан келетiн нәрсенi қайталау әркiмнiң қолынан келе бермейдi.
  Ал жауынгерлер, егер олар өлтiре бастаса, сiз оларды тоқтата алмайсыз.
  Альбина ұшақтан орасан зор жойқын күшi бар зымыранды ұшырды. Ол Талибан армиясының бункерiн талқандады, содан кейiн ол ән айтты:
  - Мен әлемдегi ең күштiмiн,
  Тiптi жалаң аяқ, жалаңаш емiзiк...
  Талибанды дәретханаға малайық,
  Бiз әлсiз бола алмаймыз!
  Альвина жалаңаш саусақтарының көмегiмен өлiм сыйлықтарын жiберудi жалғастыруда. Және моджахедтердi өлтiрiп, оны алып, ән айтты:
  -Бiзде сүйкiмдi қыздар бар,
  Олар жай ғана сұлулық дейдi.
  Комсомолецтердiң дауысы сыңғырлайды,
  Дауылды көктем келедi!
  Екеуi де оны алып: "Жақсылық" деп ән салады.
  Маған Гималайға баруға рұқсат етiңiз
  Менi жақсылыққа жiберiңiз
  Әйтпесе айқайлаймын, әйтпесе үремiн,
  Әйтпесе бiреудi жеймiн!
  Ал қыз ендi ғана қарқылдай бастайды. Және ол бұл өте керемет және сүйкiмдi деп санайды. Ал сiз айқайлағанда - Кукареку - бұл шынымен қорқынышты.
  Қыздар болса, қолдарына алып, ауыр мылтықтардан атуға кiрiстi, бұл әсер қалдырады. Және олар дәл түсiредi.
  Виола қыз тiсiн шымырлатып, жауларына дәл оқ жаудырып ән айта бастады:
  - Мен әлемдегi ең күштi қызмын,
  Мен еркектердi сүйгендi жақсы көремiн...
  Сарбаздар керемет хабарды бiлмейдi,
  Қыз аздап билеудi ұмытып кеткен жерде!
  Ал жауынгер күледi. Иә, арулар душмандарды тұншықтырып өлтiрудi бiледi.
  Ал шынымды айтсам, олар таздың мүйiзiн, ерекшелiктерiн үзуге қабiлеттi.
  Сондықтан осындай сұлуларға қарсы тұруға тырысыңыз.
  Николетта Талибан туралы да айтады. Ол өте тартысты және агрессивтi қыз. Ал күлсе, жынды әйелдiң күлкiсiне ұқсайды.
  Николетта тiстерiн сiлтеп, айқайлап:
  Бiз, уау, қарақшылармыз,
  Қарақшылар, қарақшылар!
  Bang, bang және сен өлдiң,
  Өлi, өлi!
  Николетта күлiп, шырылдады:
  - Ғарыш қарақшыларына даңқ!
  Басқа жердегi қыздар да ашуланды. Содан кейiн Талибан позицияларына зымырандар құлады. Аврора оны түймелердi басуға арналған кеуделерiнiң қызыл емiзiктерiн пайдаланып шығарды.
  Ал зымырандар ұшып кеттi. Ал моджахедтер шулап жатыр.
  Мiне, тағы бiр комсомолец азапталып жатыр. Еш ойланбастан оның жалаңаш саусақтарының арасына бензин жағылған мақтаны кiргiздi. Әне-мiне дегенше, олар көп ұзатпай алып, өртеп жiбердi.
  Мақта жүнi өртендi. Ал қыз оны алып, ақырады. Содан кейiн олар оны алып, оның кеудесiне, ал қызыл емшегiне қызыл ыстық таяқшаны тықты. Ал қыз сөз жүзiнде қатты қиналып кеттi.
  Ал Талибан күлiп жатыр. Әрине, олар да саусақтарды сындырғанды жақсы көредi. Тiптi моджахедтердiң бiрi қыздың жалаңаш дөңгелек өкшесiн алып, ыстықтан ақ темiрмен өртеп жiберген. Және ол жұмыс iстедi. Қыз жабайы қорқыныштан айқайлай бастайды.
  Элис мұны снайперлiк шолақ арқылы көрдi. Мен мұқият қарадым. Мен оны алып, орнаттым, бұл жынды сияқты болды. Ал өлтiрушi оқ жазалаушының дәл iшiне тиетiн. Және ол жабайы ауырсынудан айқайлап, дiрiлдей бастады. Ал қыз оны алып, ән айтты:
  Жақсылық перiштелерi,
  Дүниеде екi ақ қанат
  Бiр жерде ел бар
  Сварогтың өзi кумирге айналған жерде!
  Анжелика да оқ жаудырды және өте дәл, азаптаушыны ұрық қуысына ұрды. Ол да жақсы бағытталған соққыдан айқайлайды. Оны жазалаушылар осылай алды.
  Ал қыздар ән айтты:
  Сендер жаман жазалаушылар,
  Қатыгез жаза күтiп тұр...
  Бiзде шамдар көп
  Ұлы адамдар шабуыл жасайды!
  Ал қыздар ашулы әрi дәл ата бастады. Және Талибанды нокаутқа түсiрдi. Ондай қыздарға шайтан қарсы тұра алмайды.
  Алиса дұшпанға оқ жаудырып ызылдап:
  Сiздiң тағдырыңыз таразыда,
  Дұшпандар батылдыққа толы...
  Бiрақ, Құдайға шүкiр, достар бар
  Бiрақ, Құдайға шүкiр, достар бар!
  Ал, Құдайға шүкiр, достардың қылыштары бар!
  Ал Анжелика Талибанға оқ жаудыруды және оларды өлтiрудi жалғастыра отырып, твиттерде:
  - Досың қансырап жатқанда,
  Аяғына дейiн таптады...
  Менi дос деп атама
  Қорқақ та, өтiрiкшi де емес!
  Содан кейiн қыз жалаңаш саусақтарымен гранатаны алып, өлiмшi күшпен лақтырады. Және ол Талибанды бөлшектеп тастады. Моджахедтердiң кесiлген бастары сыртқа шықты.
  Анжелика оны алып, ән айтты:
  Күндiз-түнi олар бомбалайды,
  Аяушылықты, ұятты бiлмеу...
  Өйткенi бiреу оғаш әрекет жасайды
  Бүкiл ел өлiп жатыр!
  Алиса талибтерге оқ атып, оларды жұдырықпен ұрып жiбердi де, оны алып, шаңды түкiрiп жiбердi:
  - Бұл Ресейде керемет сәт бар,
  Кiм әзiлкеш, кiм президент екенiн болжау оңай емес!
  Қызыл шашты жауынгер күлдi де:
  - Бұл осылай болады - тыңшының президент болуы өте ақымақтық!
  Екi қыз да Талибанға тағы да от ағындарын жаудырды. Және олар мұны өте дәл жасады. Ал олардың оқтары моджахедтерге тидi.
  Ал басқа жерде басқа қыздар төбелесiп жатты. Және де, әрине, жалаң аяқ және дерлiк жалаңаш.
  Аленка, мысалы, қызыл кеуде емшегiн пайдаланып, базука жасады. Ол талибан жауынгерiн және оның бiрнеше серiктесiн тесiп өткен.
  Осыдан кейiн ол твиттерде:
  - Ендi бiз тағы да шеруге келдiк,
  Бiз қарақшымен бiр жолда емеспiз
  Бiз жалаңаяқ қыздар бригадамыз,
  Лада жарығы бiзбен бiрге алда!
  Ал жауынгер, оның жалаңаш өкшесi, жойылу сыйын лақтырады. Және ол моджахедтердiң бiр бөлiгiн жарып жiбередi.
  Мұндағы әйелдер әдемi. Ольга да талибтерге оқ жаудыруда. Бұлар алға басып келе жатқан моджахедтер. Олар қалың тiзбекте шабуыл жасайды. Ал қыздар оларды салтанатсыз шабады.
  Ольга құлпынай емшегi арқылы зымыран тасығышты атқылаған. Ол көптеген талибтердi нокаутқа түсiрiп, ән айтты:
  - Бiз жанымызды, жүрегiмiздi беремiз,
  Бiз киелi Отанымыз...
  Бiз тұрамыз және жеңемiз -
  Ал бiз өмiрiмiзге өкiнбеймiз!
  Ал қыз моджахедтерге өлтiру сыйын жалаң аяқ саусақтарымен өлтiретiн күшпен лақтырады.
  Ал қыздар үшiн бұл қандай керемет. Олар Талибанды қалай жеңдi.
  Вероника да төбелеседi. Қыз түсiру кезiнде рубин төс емiзiктерiн пайдаланады.
  Нәтижесiнде душмандардың массасы жойылды. Ал жауынгер өксiкпен айқайлайды:
  - Мен әлемдегi ең күштiмiн,
  Мен Талибанды тұншықтырып өлтiре аламын...
  Душмандарды дәретханада өлтiрiңiз,
  Бiз оларды ойынға ұқсатамыз!
  Ал Вероника, ол оны қалай қабылдайды және оны сиқырлайды ...
  Жауынгер Анна онымен бiрге. Және моджахедтердi жойып жiбередi. Әрине, қыз тек труси киедi. Бұл практикалық. Ал трусиктер өте жұқа және олар ештеңенi жасырмайды.
  Жауынгер Анна оқ жаудырып, қарсыластарын қырып жатыр. Оның шашы қызыл, ал қыздардың өзi ғарыштың ең биiк жарығы.
  Ал Анна жалаңаяқ саусақтарымен талибтердi сол жерде жеңетiн өлiм сыйлықтарын лақтырады.
  Жауынгерлер өкпелерiмен айқайлайды:
  - Моджахидтер қобалжыды,
  Жау полктi алға жылжытты...
  Қыздар көтередi, жеңiстi бiледi,
  Талибанды дұшпандықпен қарсы алады!
  
  Олар шошқаның терiсiн жейдi,
  Жау жеңiледi...
  Жалаңаяқ қыздар төбелеседi
  Арулардың жұдырығы мықты!
  Ал жауынгер сенi ұрыста кеудесiнiң қызыл емшегiн пайдаланып, ұрып-соғады.
  Және бұл, айталық, өте тамаша!
  Әдемi қызыл шашты қыз. Және ол еркектердi жақсы көредi.
  Сондықтан Анна оны алды да, өкпесiнiң шыңында айқайлады:
  - Ауылды жермен жексен етуге бұйрық берiлдi,
  Град сальволары тауларды бұзады...
  Таз басы бар фюрер Ауғанстанға соқты,
  Ал тозақпен сөйлесудi доғарайық!
  Ал қыз күлiп, күледi. Ал оның күлкiсi қоңыраудың сыңғырындай.
  Қыздар қызғанышқа толы. Мальвина да күресiп жатыр. Әрине, қыз қызыл ниппельдi қолдануға қарсы емес. Сонымен бiрге ару да ән салады
  Және бұл болды -
  Солдат не сұрамады!
  Зұлым тайпа келдi,
  Көптеген тозақ, қараңғы күштер!
  
  Қара шайтандар арсыз,
  Бұл батпақтан құтылыңыз!
  Мiне, олардың қолдарында қанжарлар бар -
  Әндер сайрап - бұлбұл емес!
  
  Пулемет жаяу әскердi талқандады -
  Сынған минометтерден шыққан түтiн!
  Олар бiрден ротаны тастады,
  шегердiң сауыты көмектеспедi!
  
  Қапта өлуге құштар жоқ,
  Тозақ, маған сенiңiз, бұл курорт емес!
  Ал снарядтар бункерлердi бұзады,
  Олардың бас перiштелерi оларды жоғарыдан ұрады!
  
  Жындар олардың тесiктерiне бiрден сықырлайды,
  Бiз оларды напалма және күкiртпен өртеп жiберемiз!
  Тiптi таулар ерiп,
  Бiз айналадағының бәрiн жоямыз!
  
  Бiрақ жай ғана ойламаңыз
  Қандай жау судай!
  Алып, өсудiң шыңы,
  Әлемнiң Патшасы, Шайтан!
  
  Мiне, оның от тынысы,
  Керуб бiрден жанып кетедi!
  Құдайдың туы құлады,
  Бiрақ бiз сенемiз, бiз жеңемiз!
  
  Бiз төбеден сәл көтерiлдiк
  Ал бiз шомылдыру рәсiмiнен өтейiк!
  Жолда күрсiнiп,
  Дана Құдайдың ұлдары!
  
  Ендi бiз шабуылға жүгiремiз,
  Айқай-шу, күн күркiредi!
  Қанша естисiң, дегенмен балағат сөздердi,
  Бiрақ кабиналар тозаққа, жойылуға!
  . No 16 ТАРАУ.
  Қыздар медитациясын жалғастырды. Онсыз да қызықты ойлар жоқ, ал идеялар, шынын айтқанда, буланып кеттi. Және оларда мұндай күрделi және шынын айтқанда, керемет тайғақ бизнес ешқашан болған емес.
  Бұл жерде, шынында да, аңызға айналған төрт, жеңiлмейтiн мутант қыздардың ұлы ерлiгiн еске түсiруге болады.
  Әлi мутант емес, бiрақ қазiрдiң өзiнде қатал және күштi қыз капитан Елизаветаның қолбасшылығымен әйелдер снайперлiк батальоны Володарский көшесiндегi қирандыларда қорғаныс позициясын алды. Қолында пулемет пен шолақ мылтық, граната байлаған қыздар қирандылардың артына тығылып жатты.
  Элизабеттiң өзi жалаңаш денесi мен қысқа шалбарына дақты туника киген. Жамбастары күштi, белi жiңiшке, шаштары қысқа боб үлгiсiндегi әдемi және қисық қыз. Бет-әлпетi өте мәнерлi, еркектiк иек және кең көк көздi. Қоңыр шаш шаңнан ағарған, кеудесi биiк, түрi қатты. Капитан Элизабет екi жылдан астам уақыт бойы күресiп келедi және жастығына қарамастан көп нәрсенi көрдi. Қыздың аяғы сыдырылып, көгерген. Дөрекi және ебедейсiз етiкке қарағанда, қызға жалаң аяқ жүру оңайырақ.
  Жалаңаш табан топырақтың азғантай дiрiлiн сезедi, шахтаның жақындығын ескертедi, ал жер-ананың өзi төзiмдiлiк қосады. Қыздың аяғы, бiр жағынан, дөрекi болып, ыстық металдан немесе қираған үйiндiлердiң өткiр қиыршықтарынан қорықпайды, бiрақ екiншi жағынан, олар танкiлердiң қозғалысының гүрiлiнен ескертетiн сезiмталдық пен икемдiлiгiн жоғалтпады. .
  Тәттi Элизабет қолында жарылғыш пакетi бар гранатаны ұстап тұр. Көшелердi пулеметпен шашыратып жатқан немiс арыстанының зәулiм танкiсiне жорғалап бару керек.
  Екатерина оның қасында жорғалайды. Сондай-ақ жалаңаяқ, өйткенi батальонның барлық қыздары командирiне елiктеп, етiктен бас тартты. Төрт аяғымен жорғалаған қыздың шаң басқан табаны сыртқа шығады. Кэтриннiң сары шашы кiр, ұзын... Сәл бұйра. Қыздың өзi сымбатты, арық, аласа бойлы. Оны тiптi тар иықты және үлкен көрiнетiн басы бар қыз деп қателесуге болады.
  Бiрақ Кэтрин көп нәрсенi бастан өткердi. Ол сондай-ақ фашистiк тұтқында болып, қатыгез азаптаудан және шахталардан аман өттi, ол жерден түсiнiксiз ғажайыппен қашып кеттi. Бiрақ оның балаша, биязы жүзiне қарап, өкшесiнен резеңке таяқпен ұрып-соғып, денесiнен электр тогы өттi деп айта алмайсың.
  Екатерина атып жатыр... Үшiншi рейхтiң солдаты, бұл жағдайда араб, тұмсығымен құм мен қиыршық тастарды тепкiлеп, құлап қалады.
  Елизавета бiр топ гранаталарды үйiлген қоқыс астына сырғытып жiбередi. Ендi мұнда тоқсан тонналық "Арыстан" жорғалап, жарылып кетедi. Қыздың көгiлдiр көздерi бетiндегi жақұттай жарқырайды, тотығу мен шаңнан қараңғы.
  Тәжiрибе көрсеткендей, жақсы қорғалған танк ендi орнын өзгертедi. "Арыстан" 100 мм бүйiрлiк сауыты бар, тiптi бұрышта. Оған тек ауыр Кевешкидiң мүмкiндiгi бар. Бiрақ шынжыр табандар - мақсат. Ең бастысы, көлiктi ұтқырлықтан айыру...
  Ефросиня автоматтан атқылайды... Ұлты белгiсiз солдат құлады. Шығыс жарты шардың көп бөлiгiн моральдық жағынан болса да жаулап алған немiстер арийлiк қанды қастерлеп, арабтардың, африкалықтардың, үндiлердiң, түрлi азиялықтар мен еуропалықтардың отарлық әскерлерiн шайқасқа тастады. Большевиктiк Ресейдi жек көрудi бесiктен үйреткен поляктар да көбейдi. Мұнда украин ұлтшылдары, дон казактары, шешендер, бүкiл Кавказ қағанаты соғысып жатыр. Гитлер бүкiл интернационалды өсiрдi.
  Жаулары көп...
  Ефросиня автоматтан ептiлiкпен жалтарады. Оқ қыздың шаңнан қарайған дөңгелек өкшесiн жарып жiбере жаздады. Сұлу капитан тiптi үлкен калибрлi сыйлықтың қаншалықты жақын ұшқанынан қытық та сездi. Қыз сыбырлап:
  "Бiздi оқ те тоқтата алмайды!"
  Ефросиня оқ жаудырады... Тағы бiр қыз Анжелика өте қызыл шашты, бойы орташадан жоғары және аз мөлшерде болғанына қарамастан бұлшықеттi. Ол сондай-ақ сәндi жамбас, тар бел, әйелге ұқсамайтын кең иық және биiк кеуделi өте әдемi қыз.
  Елена тек труси киiп төбелесiп жатыр, оның киiмi жыртылып, шаңға айналған, ал жаңа формалар Едiл арқылы жеткiзiлмейдi. Амалы таусылған кеңес әскерлерiне тағы да оқ-дәрi, азын-аулақ азық-түлiк жеткiзудi Алла нәсiп етсiн.
  Сондықтан Евфросин дерлiк жалаңаш, аяғы тырналған, әсiресе тiзе. Оң аяғымның табанына снаряд түстi, ол ауырып, жүру қиынға соқты.
  Қызыл шашты, шаң басқан Анжелика өзiнiң әдемi, бiрақ сонымен бiрге қатал бетiн бұрады. Қыз атып тұрып:
  - Тәңiрiмiз үстiмiзде, Мәскеу мен Сталин!
  Ол шабуылдаушы фашистердi кесiп тастайды, керi оралуға әрең үлгердi.
  Үйiндiлер мен тар көшелер немiс танктерiнiң бұрылуын қиындатады. Екi жүз тоннаға жуық тышқандар мүлде өте алмайды.
  Евфросин күткендей, "Арыстан" аздап жүрiп, қоқыс үйiндiсiне тап болды. Жарылыс болды. Шынжыр табан жарылып, зақымдалған жұп ролик ұшып кеттi.
  Жаралы танк тоқтап, ұңғысынан снаряд ұшып кеттi...
  Ол алыстан әлдебiр жерде дiрiлдеп, қиранды болып жоғалып кеттi. Аққұба Светлана жылан сияқты ысқырды:
  - Бұл менiң есебiм! Бiз аккаунт аштық.
  Капитан қыз қайтадан жорғалап кетуге мәжбүр болады. Немiстер мен олардың серiктерi үйiндiлердегi техникалық артықшылықтарын пайдалана алмайды. Қыңыр Гитлердiң арқасында Үшiншi рейхтiң әскерлерi айтарлықтай үлкен және бекiнiстi қалада позициялық шайқастарда батып кеттi.
  Екатерина гранатаны лақтырады. Атқан немiстердi немесе арабтарды сальто жасауға, аударылып кетуге мәжбүрлеу. Гитлер жауынгерлерiнiң бiрiнiң қолы жұлынып, компасы бар ағылшын сағаты iлулi тұр.
  Екатерина күлiмсiреп:
  -Не, компас саған тозаққа апаратын жолды көрсетедi?
  Ал сұлу қыз шаң басқан өкшесiнен тұрып қалған керамиканың бiр бөлiгiн сiлкiп алады.
  Елена да қатты, толық кеудесiндегi шаңды сiлкiп тастайды. Емiзiктерi кiрден және қышудан қара дерлiк. Өзiңiздi жууға тырысыңыз. Немiс пулеметтерi оқ жаудырған кезде тағы да жерлеуге тура келедi. Және қарындарыңмен жорғалаңдар.
  Қыздар батальоны оқ жаудырса да өз орнын сақтап отыр. Ал ауыр снарядтар жарылып, аспаннан бомбалар түседi... Бiрақ кеңестiк батыр қыздардың ерлiгiн ештеңе бұза алмайды.
  Ендi Евфросин пантераны жорғалап келе жатқанын көредi. Бұл танк ендi соншалықты қорқынышты емес.
  Сiз оны бүйiрден соғуға болады. Бойжеткен кербез аузына түсiп бара жатқан шаңды түкiрiп жiбердi. Ол қолына жарылғыш пакетi бар гранатаны алды. Сiз байқамай жүгiруiңiз керек. Бiрақ айнала өте көп түтiн.
  Елена жалаңаш саусақтары мен шынтағын шөпке тiреп, жоғары көтерiле бастады. Ол тышқанды аңдып жүрген мысыққа ұқсайтын. Қыз Вермахт КСРО-ның ұлан-ғайыр жерiне опасыздықпен басып кiрген қырық бiрiншi жаздағы соғысты есiне алды. Қыз, қыз дерлiк, қорқып кеттi ме? Басында иә, бiрақ кейiн үйренiп кетесiң. Ал сiз снарядтардың тұрақты жарылыстарын кәдiмгi шу ретiнде қабылдайсыз.
  Ал ендi ол өте жақын жарылып кеттi. Қыз оның iшiн шапалақпен ұрады. Жоғарыдан сынықтар жабайы аралар тобындай ұшып келедi. Елена жарылған ернiмен сыбырлайды:
  - Әдiлдiк үшiн, Тәңiрiм.
  Қыз жорғалауын тездетедi, содан кейiн жүгiре отырып, жарылғыш пакетi бар гранатаны лақтырады. Сыйлық доға болып ұшады. Жарылыс болып, Пантераның жұқа бүйiр сауыты босайды. Немiс танкi жанып, ұрыс жинағы жарылып кетедi.
  Евфросин күлiмсiреп сыбырлайды:
  - Рахмет саған, уа, Құдiретi шексiз Иса. Мен саған жалғыз сенемiн. Жалғыз саған дұға етемiн.
  Пантера жойылды. Жыртылған ұзын дiңi үйiндi астында жатыр. Бүйiрлiк сауыттан бөлiнген маңдай сауыты шөмiшке ұқсайды.
  Жүгерi гүлiндей жарқыраған Евфросин, шаң мен қоңырдан қоңыр түстi:
  - Жаудың емен ағаштары неғұрлым көп болса, қорғанысымыз соғұрлым күштiрек!
  Елена өте сексуалды, оның қара трусикасы және жалаңаш, шаңды, күштi денесi. Қыз өте ақылды. Ол жалаңаш саусақтарымен шыны сынықтарын лақтыра алады.
  Ендi ол шаң басқан сымбатты аяғымен үшкiр затты лақтырды. Және ол фашистердiң тамағына кiрдi. Сұлу Елена күбiрлеп:
  - Ал мен секс-символмын және өлiмнiң символымын.
  Содан кейiн қыз қайтадан жорғалап, атып кеттi. Евфросин де атылды.
  Әдемi капитан Элизабет фашисттi өлтiрiп, твиттерге жазды:
  - Өмiр - тiзбек, ал ұсақ-түйектер - оның дәнекерi.
  Кэтрин атып, Фрицтiң басын кесiп тастады және қосты:
  - Сiлтемеге мән бермеу мүмкiн емес.
  Ефросиня тағы да дәл атып:
  -Бiрақ ұсақ-түйекке iлiнуге болмайды...
  Екатерина атып тұрғандай қосты:
  - Әйтпесе, тiзбек сiздi орап алады.
  Тағы бiр қыз, Олимпиада да өте әдемi, пионер Серёжкамен бiрге сымға шахта дайындады. Екеуi оны итерiп жiбердi... Жолбарыс-2 құртына арамза бугер жорғалап кiрдi. Ал бұл ұзын ұңғылы немiс машинасы қалай жарылады.
  Аққұба бала Сергей айқайлады:
  - Бiздiң Ресей, сiзге параша!
  Ал құлап жатқан төбесiнен қағып кеткен қара өкшесiн жарқыратып, әрең дегенде секiрiп үлгердi.
  Олимпиас баланың мойнынан сипап:
  -Сен өте ақылдысың.
  Пионер майданға жол тартып, әйелдер батальонына кiредi. Бала тiптi өте өнертапқыш. Мысалы, ол фашистердiң шабуылдау ұшақтарын атып түсiру үшiн ұшақтар жасады. Фокке-Вульфтар немесе ТА-152 көтерiлгенде, керемет саңырау дауыс естiледi.
  Немiстер Вагнер симфониясының сүйемелдеуiмен соққы бередi. Сондай керемет әуен.
  Олимпиада ашуланып былай дейдi:
  - Олар бiздi әлi де қорқытпақшы.
  Пионер бала пафоспен ән айтты:
  - Орыс жауынгерi өлiмнен қорықпайды,
  Жұлдызды аспан астындағы өлiм бiздi алып кетпейдi!
  Ол қасиеттi Русь үшiн күреседi,
  Мен күштi пулеметтi оқтадым!
  Олимпия, ұзын бойлы, бұлшық етi кең жамбас пен иықты қыз, қарапайым шаруа әйелi. Киiмдерi шайқастарда жыртылып-жыртылып, күштi аяқтары жалаңаш, шаштары екi өрiлген, өте шаң болатын.
  Серёжка небәрi он бiр жаста, тамақтанбаған арық, тек шалбар киген, тырналған, кiр бала. Баланың табиғи ақ шашы ағарған, оның қабырғалары жұқа, тотыққан және кiр терiсiнен көрiнедi. Менiң аяғым қатты сынған және күйiк, көгерген және көпiршiктермен жабылған. Рас, тағдыр баланы ауыр жарақаттан қорғады.
  Онымен салыстырғанда Олимпиада үлкен және семiз көрiнедi, бiрақ қыз мүлде семiз болмаса да, сүйегiнде күштi, үйретiлген ет бар. Оның үстiне аштық оның сымбатты және iрi фигурасына мүлде әсер етпеген сияқты.
  Бiр қыз танкке қарсы ауыр винтовкадан атқан. Сiз немiс көлiктерiне бетпе-бет кiре алмайсыз, бiрақ жолды басып өту мүмкiндiгi бар.
  Ал зәулiм "Арыстан" шассиге ауыр жарылғыш затты алып, қатты темекi шегетiндей түтiн шығара бастады.
  Серёжка мысқылмен әндедi:
  - Сасық Фриц, ойланбастан, кiре берiсте темекi тұтатты! Ол, әрине, үлкен қиындыққа тап болды!
  Олимпиас бұлшық еттi, күйген бұзауларын жарқыратып, жалаңаш, әдемi аяқтарымен кран биледi. Қыз ән айтты:
  - Иконадан орыс әулиелерiнiң жүздерi жылт-жылт етедi... Құдай берсiн, мың Краутты өлтiресiң! Ал фашистерден артық бiреу өлтiрсе, сенiңiз, ол үшiн сiздi ешкiм айыптамайды!
  Осыдан кейiн ол танкке қарсы винтовкасын қайта оқтап, қайтадан оқ жаудырды. Немiс тасымалдаушысы қайтадан түтiн ағынын шығарды.
  Қыздар батальоны крауттарға айтарлықтай зиян келтiрдi. Бiрақ оның өзi шығынға ұшырады. Бiр қыз екiге жарылып, шаң-тозаңға қарамастан бетi бозарып кеттi.
  Элизабет ашуланып оның жалаңаш аяғын таптап жiбердi, сондықтан шашыраңқылар ұшып, ызылдады:
  - Бiз жауларымызбен осылайша ерлiкпен күресемiз,
  Өйткенi жауынгерлер қатты шайқаса алады!
  Сталинградтың көп бөлiгiн фашистер басып алды, бiрақ қаладан қалғандары берiлгiлерi келмейдi.
  Ефросиня болса Жолбарысты жарып өтуге тырысады. Немiстiң қуатты көлiгi бүйiрiнен гранатаға тидi, бiрақ көнбедi. Зеңбiректi атқылау үшiн бұрылады. Босаған сыйлықты жарылыс толқыны басып кетпеуi үшiн қыз өзiн топырақ пен үйiндiге көмуi керек.
  Евфросин үнсiз сыбырлайды:
  - Мама, әке, кешiрiңiз!
  Кэтрин Жолбарысқа граната лақтырған, ол маңдайы жарылған. Қыз сыбырлап:
  - Көктемде қыста жарықтың iлiмi екенi туралы... Гитлердiң iндетке шалдыққан бейбақ екенiн қайталаймын!
  Елена фашистердiң мақсатын бұзып, оларға от шашып, күбiрледi:
  - Мен қазiр табытта фюрердi көрдiм! Ал ол байғұстың көзiнен бiр тептi!
  Қызыл шашты қыз шын мәнiнде жалаңаш саусақтарымен танкке граната лақтырған. Бөшкеге тидi... Артынан жарылыс болды, Жолбарыстың тұмсығы бұрмаланды.
  Қорқақ немiс оны алып, керi шегiндi.
  Евфросин танауынан ыңылдап:
  - Бiздiкi сенiкiге бағынбайды!
  Кэтрин Гитлердiң жалдамалысын оқпен кесiп, ән айтты:
  -Бiрақ жауыз қалжыңдап отырған жоқ! Қол, аяқ, орыс арқандарын бұрап жатыр! Тiсiн жүрекке батады... Отанды судай iшедi!
  Евфросин күлiп, үрiп:
  - Фюрер өзiн-өзi қысып айқайлап жатыр!
  Екатерина атып тұрып:
  - Ендеше, ажал үрiп, күледi!
  Ендi одан да қауiптi "Штумртигер" пайда болды. Ол бүкiл ғимараттар мен бункерлердi бұзады. Оның үстiне ол кеңес әскерлерiнiң позицияларына жақындамайды. Көлiктi немiс пулеметшiлерi қақпақ астында ұстайды.
  Ефросиня Краут позицияларына жақындау мүмкiн емес екенiн көредi. Бiрақ аспанда Фокке-Вульфтар бар. Бұл көлiктердiң бiрi кеңестiк позицияларға жақынырақ ұшады. Қыздар оған оқ жаудырады.
  Елена гранатаны лақтырып, ашуланып:
  - Терең өлiмде кешiрiм жоқ!
  Осыдан кейiн қыз автоматтан атқылайды. Тез оралады. Кiшкентай мұнарасы және төменгi сұлбасы бар салыстырмалы түрде жаңа немiс танкi "Пантера"-2 тез жақындап келедi.
  Бiрнеше қыз немiс көлiгiне граната лақтырады. Сыйлықтарды алған ол қатып қалады және бұрыла алмай қалады.
  Елена ысқырып, ысқырып:
  - Бұл жаңа бақытсыздық. Бiз оның жақтарын жыртамыз!
  Пантера 2 ырылдап, одан да күштi қаруын атып жiбердi.
  От бағанасы ауаны жарып, атмосфераны әп-сәтте қыздырып, электрлендiрiп жiбердi.
  Жартылай жалаңаш қыздың жанынан снарядтар ұшып бара жатқанда Елена күлдi. Ұятсыз қызылша жамбасын шайқап:
  - Ал Ньютон жауларын жеңiп, тақтан қамыт тастады! Ол өзiнiң Ньютон заңын Фрицке шығарды!
  Отты тiлдер аспанды жалап, күлгiн, қызғылт сары, алқызыл ұшқындар сықырлағандай көрiнгенде, Сталинград толығымен отқа оранды. Ал әрбiр ұшқын тозақ қамалынан қашқан елес сияқты.
  Немiс жауынгерiн құлатқан Евфросин көк көздерiн жарқыратып, ән айтты:
  - Неге ыңылдап тұрсың, ақымақ кемпiр? Маған сенiңiз, бұл сiз үшiн жылап жатқан жынды адам!
  Кэтрин нацистерге оқ атқанда:
  - Шөпке жатып, крауттардың басынан ұрған қандай жақсы! Фюрерге сылау берiп, пулеметтен оқ ат!
  Қыз жабайы күлдi де, iшiнен арқасына аударылды. Мен аяғыммен велосипед жасадым. Граната ұшып кеттi. Ұшатын Фокке-Вульф iшiнiң астына снарядтарды алып, тез жоғары көтерiлдi. Шамасы, өткiр сынықтар оны жарақаттаған. Фашистiк жаратылыс отқа оранып, сынған қанаттарының бөлiктерiн жоғалта бастады.
  Фоктың биiктiктен қалай айырылып бара жатқанын көрген Евфросин айқайлады:
  - Бұл семафор. Бортта балта iлулi тұр.
  Немiс ұшағы жарылып, қоқыстарды аспанның барлық алыс бұрыштарына шашып жiбердi. Ал фашистiк эйс қайда кеттi? Соңғы бұрылысымды жасадым. Ұшқыш емес, жазалаушы ыдырап кеттi.
  Кэтрин түшкiрдi де, шаңды таратып:
  - Болу немесе болмау? Бұл сұрақ емес!
  Елена тағы да аяғымен әйнек бөлiгiн лақтырғаны сонша, ол Фрицтiң көзiне тиiп, Фрицтiң басының артқы жағынан шығып кеттi:
  - Мен танк армиясымын! Ал сiзге ем керек!
  Немiстер мен олардың серiктерi алдарынан граната лақтырып алға ұмтылды. Мұндай тактика қыздарға қарсы болмады. Сондықтан Серёжка катапульта салып, жауап ретiнде жауға шабуыл жасады.
  Пионер бала айқайлады:
  - Аяз ата Гитлердiң жақтарын жыртып жатыр!
  Фашистер тобын тесiп өткен катапульт заряды олардың бiр-бiрiнен ұшып кетуiне және сонымен бiрге ауада аударылуына себеп болды. Фрицтер құлап, қабырғалардың қирандыларына қарсы сынды.
  Тепе-теңдiгiн жоғалтқан "Тигр-2" танкi "Лионмен" соқтығысты. Е, Лева, сенiң керемет атың қайда?
  Евфросин күлiмсiреп жауап бердi:
  - Жарайды, Серёжка тамаша!
  Бала қатты үредi:
  - Пионер әрқашан дайын!
  Қыз жауап ретiнде жалаң аяқты шайқады.
  Капитан қыз қайтадан шеге сала бастады. Олимпиада Серёжканың тар аяғын қытықтады, бұл қандай қиын! Баланың оттың арасынан жүгiруден қорықпайтыны таңқаларлық емес.
  Кэтрин әнде былай дедi:
  - Жастық жақсы - кәрiлiк жаман!
  Бұл көңiлдi қызыл шашты Елена келiстi:
  - Кәрiлiктен жаман ештеңе жоқ. Бұл, шын мәнiнде, мүмкiн болатын ең жиiркенiштi күй!
  Ал қыз бұрылып секiрдi. Бiр сәт ол кемпiрлердi елестеттi. Жоқ, кемпiр мен қызды салыстыруға болмайды. Ал сымбатты денелерде қандай сұлулық бар.
  Елена оны алып, ән айтты:
  - Жылдан жылға керуендей ағып жатыр,
  Кемпiр құмырадағы қына ұнтақтап жатыр...
  Ал менiң сымбатты фигурам ше?
  Жастық шағымның қалай жоғалып кеткенiн түсiнбеймiн!
  Ефросиня көзiн жарып жiбердi де, немiстi шапынан ұрып құлатты да:
  - Жоқ! Десе де, соғыста осындай сүйкiмдiлiк бар - мәңгi жас болып қалу! Әрқашан мас!
  Олимпиада катапультқа жаңа күш салды. Бұл жақсы ерiтiндi сияқты нәрсе. Қыз сыбырлап:
  - Өтпе, бiрақ өт!
  Серёжка жiңiшке, бiрақ ептi аяғын сiлкiп жiбердi де:
  - Фрицам бетi!
  Ал граната жарылыс пакетiмен бiрге фашистiк позицияларға қарай бар жылдамдықпен ұшты.
  Иә, Сталинград оларға берiлген жоқ. Шабуыл маусым айының соңынан берi үш ай бойы жалғасып келедi, бiрақ қаланы басып алған жоқ. Фашистер майданның басқа салаларында табысқа жеттi, бiрақ бұл емес.
  Евфросин тапаншадан оқ атып:
  - Барлығы мүмкiн емес, бiрақ болуы мүмкiн. Ғаламды өте күрделi етудiң қажетi жоқ.
  Ал мотоциклдiң жанармай багына соғылды. Машина жарылып, отты құйындар түтiндi пейзажды жарқыратып жiбердi. Ал немiстi отты табан жарып жiбердi.
  Капитан қыз айқайлады:
  - Мен зұлымдықты өлтiргендi жақсы көремiн! Және бұл ең жоғары жақсылық!
  Кэтрин немiстердi отпен ұрып, ысқырды:
  - Кiрпi ойнаймыз!
  Елена дәлiрек оқ жаудырды. Күйе басқан үйiндiлердiң үстiнде бiрнеше қаралар қалды:
  - Жауды өлтiр! - деп сыбырлады қыз.
  Кэтрин көңiлдi ән айтты:
  - Гитлердi ерiн далабымен, Мэйнштейндi шашқа арналған лакпен бояп, жындар сiздi тұтқынға апарады, адал итiңiз сiздi кемiредi!
  Евфросин атқылап, ысқырып:
  -Кешке келiңiз, Адольф асылып өледi... Ақымақ болуды доғар! Кешке келiңiз, фашистердi қатты жеңу үшiн сұңқар болып ұшыңыз!
  Кэтрин ашуланып, штурманның басынан дулығасын қағып:
  - Бiз iстей аламыз! Ал бiз жасаймыз!
  Ленин батальонының қыздары шетел әскерiнiң iлгерiлеуiн тоқтатты. Фриц алға жылжып, кеңiстiктi мәйiттермен толтырды. Үмiт артқан "Лион" танкi де көмектеспедi. Мiне, 150 мм зеңбiрегi бар көлiктiң модификациясы.
  Елена жалаңаш емшегiне жабысқан тасты қағып алады. Қыздың кеудесi сондай әдемi және толық. Қыз аяғымен гранатаны лақтырады. Аяқ қолға қарағанда күштi, ал лақтыру одан әрi жүредi.
  "Арыстан" жолда саңылау алып, тоқтады. Оның күштi аузынан атылды. Дауыл және құлау.
  Елена түкiредi:
  - Орыс жауынгерi ауырғанда ыңылдамайды!
  Ал қыз тағы да атады. Және ол мұны өте дәл жасайды. Мұнарадан еңкейген фашист керi құлады.
  Қызыл шашты, жалаңаш дерлiк қыз былай дейдi:
  - Жау орыстарды сындыра алды деп бекер сенедi! Ержүрек соғыста шабады, жауымызды айуан жеңемiз!
  Ал Елена өзi мүсiндеген iш бұлшық еттерiн сыртқа шығарады.
  О, қыздар қандай әдемi! Мен олардың ешқайсысының өлгенiн қаламаймын.
  Сталенида жүгiрiп өттi... Ақ шашы үлпiлдеген өте сұлу қыз. Ол ластанбау үшiн оларды қандай да бiр сусынмен жағып алады.
  Қыз өте әдемi, Венера фигурасы бар, тек көбiрек тонды және мүсiнделген. Ол тек көкiрекше мен труси киген. Қалғанының бәрi әлдеқашан жарылып кеткен. Бiрақ аяқтар қандай әдемi! Бұл қыз емес, кемелдiктiң мөрi, сұлулықтың тәжi.
  Ол тиiн сияқты ерекше қимылдайды. Жалаң аяқтар жыпылықтайды, ал өкшелер таңқаларлық таза болып қалады. Сталенида атып, фашист кеудесiне жара алады.
  Қыз айтады:
  - Отанға деген адалдық - ең биiк сөз!
  Елена күлiп:
  - Бюстгалтерiңiздi шешiп, мен сияқты трусиктерiңiзде қалыңыздар!
  Сталенида басын терiс шайқады:
  - Бұл дұрыс емес!
  Елена жамбастарын шайқап, дәл атып, ән айтты:
  - Әйтеуiр, комсомол адам ерекше болып кеттi ғой! Бұлай жалаңаш жүру өте әдепсiз!
  Сталенида күлдi де:
  - Бiздiң сұлулығымызға қарап, Крауттарға қуаныш сыйлаудың не қажетi бар!
  Анжелика батыл жауап бердi:
  - Бiздiң сұлулығымыз өлiмшi!
  Болат қыз күлiп, ТА-200-ге оқ жаудырды. Фашисттердiң көлiгi өртенiп кеттi. Әдемi аққұба сөйлеп:
  - Жамандыққа өлiм!
  Елена күлдi:
  - Ал өмiр жақсы!
  Немiстiң құлап бара жатқанын көрген Сталенида:
  - Бұл ең жоғары баға! Фашистер, жеңдiм деп ойламаңыздар!
  Елена ән айтады:
  - Жеңiс күтiп тұр! Жеңiс күтiп тұр... Бұғауды бұзғысы келетiндер! Жеңiс күтiп тұр! Жеңiс күтiп тұр! Бiз фашистердi жеңе аламыз!
  Сұлу қыз, жалаңаш кеудесi дiрiлдеп тұр. Өртпен күшейетiн ыстықта жалаңаш торспен жақсы.
  Евфросин ендi әлдеқайда батыл болып көрiндi. Ол фрицтерге пулеметпен оқ жаудырып, үрiп:
  - Мен сенi кастрациялаймын!
  Шынында да, фашистер өлiмге әкелетiн сыйлықтар мен табыттарды алды! Ал қыз оларға жалаңаш саусақтарын көрсетiп, фигурасын көрсеттi. Ал ол қарақшы бұлбұлдай ысқырды. Оның үстiне, төменгi аяқтың саусақтары арқылы.
  Капитан қыз өте ақылды. Және жарқыраған. Және мүлде қатыгез емес. Ол да кейде өлтiрiлген әкелерi үшiн жылайтын балалары бар жау сарбаздарын аяйды.
  Евфросин мұндай ойларды өзiнен аластатады, олар оның жылағысы келедi. Бiрақ немiстерге тонау, өлтiру үшiн келген орыстар емес. Жоқ, бұл немiстер және әлемнiң түкпiр-түкпiрiнен келген шетелдiктердiң агрессивтi тобы ресейлiк кеңiстiкке шықты.
  Ефросиня айналып өтiп, орыс позицияларына жақындауға тырысқан Фрицке оқ атты. Оқ тиген көзi мен миы ағып кеттi.
  Капитан қыз күлiмсiреп:
  - Тiке көз - көз, бас - бас!
  Ефросиня дәл атып, мотоциклдi бүйiр вагонмен соқты. Машина жыртыла бастады, пулемет ұшып, бiрнеше рет аударылды. Сосын оның тұмсығы үйiндiнi тесiп өттi.
  Қыз жалаңаш, шаң басқан табанын үйкеп тастады. Және ол қайтадан нысанаға алды. Оның көңiлдi, жас жүзi риза болып күлдi. Қыз ән айтты:
  "Жоқ, - дедiк фашистерге, бiздiң халқымыз орыстың хош иiстi нанының "брод!" деп аталуына шыдамайды.
  Кэтрин өте дәл соққы жасады, ол Фокке-Вульфты өртеп жiбердi және шырылдады:
  Алаяқ үшiн, әрине, таңдау анық,
  Ол Ресейге долларға опасыздық жасауға дайын...
  Бiрақ орыс адамы соншалықты керемет -
  Мен Отаным үшiн жанымды беруге дайынмын!
  Бойжеткен сальто жасап, фашистерге печенье көрсеттi де, айналып кеттi, ал оқ сұлуға тиген жоқ.
  Кэтрин пайда болды, бұл сұлу, дерлiк жалаңаш және шайтан сияқты, бiрден екi аяғымен гранаталарды лақтырды. Және ол тексердi:
  - Менде бар... Өткiр жақтағы Фрицке!
  Олимпиада Елена түзетедi:
  - Өткiр жаққа емес, бүйiрге өткiр!
  Қыз қарбыз төсiн сiлкiп күлiп, жарылғыш пакетi бар гранатаны пайдаланып гранатаны ұшырды. "Жолбарыс" бөшкеге тидi де, бұл қисық өнерi жалтарып кеттi.
  Осыдан кейiн Гитлердiң жаратылысы шегiндi. Ол отқа оранған тасбақадай жорғалай бастады.
  Евфросин көңiлдi көз қысып ән салды:
  - Ал Жолбарыс керi шегiнiп, немiстер тығылып жатыр!
  Қыздар батальоны әуе шабуылдары мен ауыр зеңбiректердiң астында маневр жасады. Содан кейiн зымыран тасығыштар соғылып, сынған, ыстық құздар аспанға көтерiлдi. Ал тастар отқа оранды. Бақытымызға орай, қыздардың ешқайсысы қайтыс болған жоқ, бiрақ ерлер о дүниеге кеттi. Ал жандар ұшады - бiреулер жұмаққа, ал басқалары тозаққа! Айыры бар шайтандар Исаға сенбегендердi күтiп отыр.
  Жауынгерлердiң ең сексуалдысы Елена ашулы: фашистер өздерiнiң Штурмтигерiмен кеңес әскерлерiнiң позицияларына оқ жаудырып, қызыл жауынгерлердi өлтiре ала ма?
  Ал қыз жалаң аяқпен гранатаны ұстап алып, каскадты сальтомен айналдырды. Және ол барған сайын жылдам айналды. Содан кейiн ол бар күшiмен өлiм сыйлығын Штурмтигердiң кең бөшкесiне лақтырды. Сұлулықтың жалаңаш, тотыққан аяқтары жарқ еттi де, кең оқпанға граната ұшып кеттi. Ал қуатты көлiк әуелi тұншығып, кейiн жарылған. "Түрлi жолбарыстың" бүйiрiнде тұрған екi "Патша жолбарысы" лақтырып, әр жаққа шашырап кеттi. Роликтер жұлынып, олар патшайымның сынған алқасындай ұшып құлап түстi.
  Жарылыс толқыны Еленаны жоғары лақтырып жiбердi, ал қыз төңкерiп ұшып кеттi. Және ол аударылып, шайқалып, лақтырылды. Бiрақ сұлу әлi күнге дейiн қонды, оның жалаңаш табанында өткiр қиыршық тастар мен қиыршық тастар қазылды. Бойжеткен ауырып қалды, тiптi оның мылжың табаны арқылы да үшкiр ұшы тесiп кеттi.
  Бiрақ Елена орнынан тұрып айқайлауға күш тапты:
  - Фашистер күлге айналасыңдар!
  Ефросиня мен басқа қыздарды жарылыс толқыны лақтырып жiбердi, тiптi сәл жаншып кеттi. Бiрақ сұлу жауынгерлердiң бiрi де өлмедi. Қыздар дауыл мен жақсы бағытталған отқа тап болды. КСРО-ны қоршап алған фашистердi және басқа да агрессивтi жәндiктердi басу.
  Кэтрин үлкен ынтамен ән айтты:
  - Ал, Жаратқан Иенiң кернейi шайқасқа шыққанда, комсомолмен бiрге дос боламыз! Ехобаның қалауымен мен көктегi шақыруда боламын!
  Қанды, сынған табанының шаңын сiлкiп тастаған Елена ән айтты:
  - Ленин, партия, комсомол! Бiз фюрердi жындыханаға жiберемiз!
  Қыздар саңырау күле бастады, Серёжка дабыл қағып, ренжiдi:
  - Ал менiң катапультым Еленаның жалаңаш және күштi, күйген аяқтары сияқты дәл емес!
  Олимпиас қолының бұлшық еттерiн бүгiп:
  - Бәрi жақсы! Сiз керемет нәрсе ойлап табасыз!
  . No 17 ТАРАУ.
  Қыздар шынымен де бұл iс туралы жаңа бiрдеңе бiлгiсi келдi және кем дегенде кiшкене түсiнiкке ие болғысы келдi. Бiрақ әзiрге олар балшыққа батқан балықтай қалқып, салбырап, бiрде-бiр нақты нысанаға жабыса алмады.
  Мұндай жағдайларда сiздiң өте қызықты және өзiнше бiрегей ерлiктерiңiздi есте ұстаған жөн.
  Елизавета және оның командасы, бұл олардың шытырман оқиғаларының тарихында болды, Воронеждегi Фрицтiң алға жылжуына тойтарыс бердi.
  Немiстер танктерiн жауған қар астында жылжытып, қапталдан жарып өтуге тырысты.
  Жауынгерлер әдеттегiдей бикини киiп, жалаң аяқ киiп, суықта шайқасты. Олар қар үйiндiсiне көмiлiп, сол жерден оқ жаудырып, жалаң аяқпен гранаталар мен жарылғыш пакеттердi лақтырған.
  Өте әдемi, сексуалды және тамаша тонды қыздар. Тотыққан, жалаң аяқ.
  Элизабет крауттарды кесiп тастап, сықырлады:
  - Бiз қыздар өзiмiздi мақтан тұтамыз!
  Кэтрин де ысқырып, дiрiлдеп:
  - Бiз тек бiрiншi қатарда болуға ұмтыламыз!
  Елена, бұл қызыл шайтан:
  - Бiз жай ғана прима мен балеринамыз!
  Осыдан кейiн ол жалаң аяқпен гранатаны ұшырды.
  Евфросин оны алып, атып жiбердi. Ол лимон лақтырды:
  - Таза күресейiк! Бiзде клоунның ақылы жоқ!
  Қыздар керемет жұмыс жасады. Олар өте елiктiргiш аяқтарымен гранаталарды атып, лақтырды. Фюрер ше...
  Элизабет кеудесiн ашып, гранатаға қызыл түстi емшегiн бердi. Ол ұшып өтiп, фашистердiң сапына түстi. Ол дiрiлдеп:
  - Қиямет күнi үлкен болсын!
  Кэтрин твиттерде:
  - Ал Сварог Ұлы Құдай келедi!
  Сол сияқты жалаңаш саусақтарымен гранатаны лақтырады.
  Елена күлдi де:
  - Әлi де қызық. Христиандарда пацифист Иса бар. Ал бiзде тамаша қарушы Сварог бар! Сiз айырмашылықты көре аласыз!
  Сондай-ақ ол жалаңаш өкшесiмен жарылыс пакетiн лақтырады.
  Сонда Евфросин жалаң аяқпен жауға гранатамен соққы бередi. Ол тiстерiн шымырлатып ән салады:
  - Бiздiң Құдай - соғыс Құдайы! Пацифизм емес!
  Осыдан кейiн қыздар бiр-бiрiне қар лақтырды. Элизабет күлдi де:
  - Владимирдiң иудаизмдi қабылдамайтындай ақылды болғаны жақсы. Дегенмен, өзiмiздi өзiмiз дамытқанымыз дұрыс болар едi деп ойлаймын. Ал, басқалардың сенiмi бiзге не үшiн керек?
  Қыз жалаң аяқпен гранатаны алып ұшырды. Және фашистердi таратты.
  Кэтрин, атып тұрып, қосты:
  - Жоқ, шындығында, сенiмдi пацифист етiңiз. Бiрақ сiз өзiңiздiң Ириiңiздi ойлап таба аласыз.
  Сондай-ақ жалаңаяқ саусақтарымен, ол өлiм сыйын iске қосып, бiрнеше ондаған фашисттi талқандады.
  Мұнда Елена да фашистерге шабуыл жасады. Ол тағы да жалаң аяқпен жарылғыш пакеттерге берiлдi.
  Ол фашистердi шашыратып жiбердi де:
  - Ескi ертегi жаңаша!
  Және тiлiн көрсеттi!
  Ефросиня сапқа тұрды. Ол фрицтердi шауып, сықырлады:
  - Ал болашаққа үлкен өзгерiстер!
  Ол оны жалаңаш өкшесiмен ұшырып, фюрерлердiң арқасын сындырды.
  Элизабет оны алып, шарасыз кейiппен айқайлады:
  - Мен ең керемет қызбын! Мен барлығын бiрден сыпырып тастаймын!
  Ал жалаңаш саусақтар өлiм мен хаосты лақтырады.
  Екатерина да соқты. Бiр топ фашистердi атып өлтiрдi.
  Және ол үрiп:
  - Абырой мен Отан үшiн!
  Осыдан кейiн оның жалаң аяғы тағы бiрдеңе бастайды.
  Мiне, Елена оны алып, оны қызып алады. Фашистердi талқандайды. Бұл оларды бөлiктерге бөледi.
  Сосын алып, ән айтады:
  - Отан даңқы мен абыройы асқақ!
  Евфросин сондай-ақ өлiм мен жалынды сыйлықты бастайды:
  -Ал бiз бiрге боламыз!
  Ал жалаң аяқ, олар қалай жойылады.
  Элизабет те барып шеге бередi... Крауттарды шабады.
  Содан кейiн ол оны алып, кезек бередi.
  Ол аузын жымиып ән айтты:
  -Мен қарапайым қыз емеспiн! Алтын шаш!
  Элизабет, әрине, өз алдына қыз. Ол бәрiн жасай алады және бәрiне дайын. Сiз оның қалай түсiретiнiне таң қаласыз. Ал дұшпандарды қопсытқыш сияқты шабады.
  Және дiрiлдеп:
  -Махаббат өлiмге әкеледi!
  Екатерина да атады. Жалаң аяқпен гранатаны түртiп, ысқырады:
  - Керемет аккорд!
  Және ол қосады:
  - Фашисттердiң бәрi жойылды!
  Елена да жауға оқ жаудырады. Крауттарды жояды. Фашистердi шабады және дiрiлдейдi:
  - Тағы да, бәрiмiз күшейемiз!
  Ал сұлудың жалаң аяқтары өлiмге әкелетiн нәрсенi қайтадан лақтырады.
  Евфросин нацистерге де оқ жаудырады. Және жалаң аяқтың саусақтарымен гранатаны лақтырады. Және твиттер:
  - Бiз қиыншылықты бiлмедiк, бiрақ көршi келдi!
  Және ол да күледi.
  Қыздар сондай керемет. Және кеуделiлер. Және олар сиськи тартылған кезде жақсы көредi.
  Бұл сұлулар. Бұл махаббат пен поэзияның ең биiк пилотажы! Сұлу қыздар тойлансын. Иә, олармен өте жақсы болсын.
  Элизабет фашистердi қорғасынмен ұрып, сықырлады:
  - Дәлiрек айтқанда, бiз сенемiз, жоқ!
  Ал жалаң аяқпен ол қайтадан өлiмге әкелетiн нәрсенi iске қосады!
  Ал мiне, Екатерина ұрып-соғып келедi. Ол фашистердi құлатады. Және ол сықырлайды:
  - Бiзге үкiмет жоқ!
  Елена да жалаңаш саусақтарымен тепкiлеп, талай краутты қағып жiбередi де, шырылдап:
  - Ал келесi ғасыр бiздiкi болады!
  Осыдан кейiн оның тiстерi айнадай жарқырайды!
  Ефросиня да жалаң аяқпен гранатаны алып ұшырды. Фашистердi атып тастады. Және ол шыдамдылықпен:
  - Мәңгiлiк жеңiс! Сварог бiзбен бiрге!
  Элизабет шыны бөлiгiн жалаңаш саусақтарының арасынан өткiзiп жiбердi. Ол крауттардың тамағын кесiп, сықырлады:
  - Ал Иса бiзбен бiрге болады!
  Осыдан кейiн ол қосты:
  - Орыстың Ақ Құдайы сияқты!
  Екатерина да гранатаны берiп, айқайлады:
  - Ұлы Ресейге даңқ!
  Ал жалаңаш өкшесiмен пакеттi жарылыспен лақтырып жiбередi.
  Елена құлпынай тәрiздi емшегiн шайқады. Ол фашистерге қарсы оқ атты.
  Содан кейiн ол жалаң аяқпен Фрицке өлiмдi лақтырып жiбердi де:
  - Иә, қиыншылықтар болмасын!
  Және ол тiлiн көрсеттi.
  Ефросиня да сапқа тұрды. Ол фашистердi жыртып тастады... Сосын оның жалаң аяқпен атқылаған гранатасы ұшады.
  Аққұба қыз айқайлап:
  - Отбасының берiктiгi бiзбен бiрге болсын!
  Төрт қыз да айқайлады:
  - Құдiретi күштi, Баршаны бiлушi, Мәңгiлiк және Мәңгiлiк Отбасына даңқ!
  Бұл әлi гүлдер. Мутантты қыздар бұдан да салқын миссияларға ие болды.
  Ал параллельдi ғаламдағы басқа сұлулар ғажайыптар жасайды.
  Жауынгерлердiң алдында тағы да ерекше мiндет тұр. Сiз сиқырлы плазмалық сиқыршының қамалына енуiңiз керек. Бұл жерде сiз оны зақымдайтын заттарды лақтыру арқылы жалаң аяқпен ала алмайсыз. Басқа нәрсе қажет.
  Элизабет толық кеудесiн шайқады. Төрт жауынгер де өте бұлшықеттi, қисық, бiр ғана жұқа бикини киген. Ал олардың жалаң аяқтары өлiмге әкелетiн заттарды жыртуға және лақтыруға жақсы бейiмделген.
  Әдемi және өшпейтiн төрт.
  Қамалдың айналасында көптеген жауынгерлiк роботтар орналасқан. Кейбiр болат мастодондар сауыт киген, қару-жарақ тиеген адамдарға ұқсайтын. Екiншi бөлiгi шаян тәрiздi, ұшырғыштары шаққанда қайрап кетедi. Тағы басқалары шiркiн, болат құстарға ұқсайды. Пирамидаға ұқсайтын танктер де бар.
  Осылайша, қыздардың жаулары көп. Бiрақ қыздар қорқынышты сезiнбейдi. Десе де, бұл нано-хоббиттердiң тағы бiр ойыны - мәңгiлiк балалық шаққа түскен өркениет.
  Боунти ханзада қыздардың алдына ешқандай жақсартусыз шықты. Тәж киген қарапайым бала, қайта фотосуреттермен безендiрiлген футболка, шорт және жалаң аяқ. Кәдiмгi бала дерлiк, тек бұлшықеттi, өте әдемi, он бiр-он екi жастағы көрiнедi. Бiрақ iс жүзiнде ол өзiнiң екiншi миллион жылын әлдеқашан өттi. Оның үстiне бұл ғаламдағы жылдар адам жылдарынан ұзағырақ. Демек, бұл мәңгiлiк баланың қанша өмiр сүргенiн елестету қиын.
  Ендi сүйкiмдi бала қыздармен бiрге күлiп:
  - Ендi не? Мүмкiн бiз бiрге серпiлiс жасай аламыз ба?
  Элизабет оның жалаң аяғын қағып, ән айтты:
  - Авадонның құйындары бiздiң үстiмiзде!
  Кэтрин жалаңаш, серпiмдi табанымен қарды алып, орнынан секiрiп, қатты сенiммен ән айтты:
  - Артында гиперплазманың ағындары!
  Шаштары жалындаған отты Елена да жалаңаш өкшесiмен қар үйiндiсiн көтерiп, шырылдады:
  - Сталин жолдас, ең керемет Қобаң..
  Евфросин жалаңаш саусақтарымен қарды тез домалатып:
  - Құтырған ордаға төтеп берер!
  Қыздар Боунтиге қарады... Жарайды, кәдiмгi бала. Жалпы, эльфтер әлемiнде олар ересек еркектерге үйреншiктi болып қалды. Ғажайып адамдардың барлық өкiлдерi мұртсыз және сақалсыз, әдемi қыздарға ұқсайтын жасөспiрiмдерге ұқсайды. Эльфтер, сонымен бiрге, бұлшықеттi, көрнектi, үлкен кемелдi және өте мейiрiмдi. Олар әйелдi қалай ашу керектiгiн бiледi және олар жай ғана тамаша әуесқойлар. Олар әрқашан жақсы иiс шығарады, олардың терiсi бiркелкi күйген мiнсiз таза және шаш тек басында өседi. Периь, әрине, сымбатты, бiрақ... Қыздар осыдан жалықтырады, ал олар гүл мен әйел иiсi емес, күштi тердiң иiсi шыққан сақалды еркектi қалайды.
  Элизабет Боунтиден сұрады:
  - Сiз одан да құрметтi бейненi ала аласыз. Сен неге дамымаған балаға ұқсайсың?
  Ханзада нұрлы күлiмсiреп жауап бердi:
  - Мен қандай сезiмде болсам, сол сияқтымын! Мен квадрат нанохоббитпiн, ал менiң балалық шағым шексiз!
  Кэтрин маржандай тiстерiн сiлтеп, жалаңаш саусақтарымен қар лақтыра отырып, күлдi:
  - Жарайды, сен жай ғана Питер Пэнсiң!
  Боунти жымиып жауап бердi:
  - Жоқ! Питер Пан нанохоббит емес едi. Бiздiң жiгiттер көңiл көтеру кезiнде балаға мәңгiлiк балалық пен ұшу қабiлетiн сыйлады.
  Жалынды Елена ысқырып, таң қалды:
  - Сонда Питер Пэн шынымен бар ма?
  Князьдiң өзi ептi аяғының жалаңаш саусақтарымен қарлы допты айналдырып, оны Еленаға ұшырып, тапқыр шырылдады:
  - Әй, балалық, балалық, қайда асығасың! Әй, балалық, балалық, қайда ұшып бара жатырсың!
  Қыз да жалаңаш саусақтарымен қарлы допты домалатып, балаға жiбердi. Және айқайлады:
  - Фашистiк граната алыңыз! Есте сақтау үшiн серенада айтыңыз!
  Боунти оған қарлы шарлардың бүкiл каскадын зарядтау арқылы жауап бердi. Олар Еленаға соққы берiп, қызды аяғынан құлатып, көкiрекшесiн жұлып алған. Қызыл қарлы бұршақ астында бұралып, дауыстап:
  - Е, сен бейбақсың!
  Және ол өзiн қар үйiндiсiне көмдi. Ол жорғалап, дәлiздi қазып шықты.
  Боунти күлiмсiреп:
  - Питер Пэн әжесiнiң өлiмiне қатты ренжiдi - бұл жағымсыз жаңалық: адамдар өледi. Ал бала өлмейтiн болу үшiн құдайларға жалбарынады. Ендеше, бiздiң ойнақы Ефриала оған өлместiк пен ұшу қабiлетiн берiп, баланы қалдырды, алайда, мәңгiлiк ұл қалды... - Ханзада толық ернiн жалап, сөзiн жалғастырды. - Дегенмен, оны тоқтатқан осы болды!
  Екатерина, бұл әуездi ойнақы қыз оны алып, бiр мезгiлде жалаңаш саусақтарымен қарға ою-өрнек салып, ән айтты:
  - Күндердiң, жылдардың жыпылықтауы қорқынышты емес... Ол бүкiл әлемде жалғыз! Ондай болғаны немесе болмағаны жақсы. - Қыз би билеп жатқанда кеудесiн жалаңаштап, лағыл емiзiктерi жарқырап, жалғастырды. -Осындай болған жақсы ма, жоқ па! Бiреудiң жауап беруi екiталай.
  Боунти ханзада бомбалауды тоқтатты да, тiстерiн шымырлатып:
  -Жарайды, жетедi! Ендi мен сiздi шабуылға апарамын.
  Бес: жауынгер қыздар мен ұл сапқа тұрды. Және олар жауларға қарай жылжыды.
  Боунти бiрiншi болып оқ жаудырды да, жалаңаш саусақтарымен тотыққан, балаша аяқтарына инелердi жiберiп, ақырды:
  - Бiз дауылға барамыз! Бұл өте керемет болады!
  Элизабет жалаңаш өкшесiн басып, өлiмге әкелетiн айыптардың бiр бөлiгiн лақтырып жiбердi:
  - Бiз сенi талқандаймыз! Сiз Малюта боласыз!
  Ал роботтар түрлi-түстi шарларға айналды. Металл жарылып кеттi.
  Кэтрин асыл тiстерiн көрсетiп, шырылдады. Ол жалаңаш өкшесiмен бiрнеше қызғылт шарды теуiп, ән айтты:
  - Кейде қыздар ненi армандайды...
  Ал шарлар роботтарды ерiген бөлiктерге ұсақтап тастады.
  Елена да жалаң аяқпен отты инелердi ұшырды. Мен қаншама мастодонды басып тастадым. Олар айыпты алып, екiге бөлiнiп, күлге айналды.
  Елена ынтамен ән айтты:
  - Түнде жұлдыздар сарқырайды! Автоматты машина болады!
  Содан кейiн Евфросин жалаң саусақтарымен өлiм мен толық жойылу сыйлықтарын лақтырды. Қыз жiгерленiп:
  - Ал табытта кибор болады! Сiздiң ғибадатханаңызға балта жiберейiк!
  Роботтардан ерiген шаң түстi...
  Жауынгерлер қосылды.
  Боунти ханзада да артта қалмады. Бала оның ойнай алатынына қатты қуанды.
  Элизабет та мастодоннан заряд алып, кеудесiн ашты. Найзағай оның қызыл емiзiгiнен ұшып кетiп, роботтарды соқты. Олар оны алып, ұсақтап кеттi.
  Қыз ынтамен ысқырып:
  - Ақ ләйлек ұшып келедi!
  Оның артынан Екатерина жалаңаш кеудесiн iске қосты. Оның алқызыл емшегiнен көпiршiктер ұшып, оның жалаңаш, сексуалды аяқтары отты қанжарды суырып алды. Сондай сұлу қыз. Ал роботтар қылыштың жаншылған соққысынан боулинг түйреуiштерiндей ұшады.
  Жауынгер ынтамен шырылдады:
  - Ал жау отары жерге ұшып кеттi! Болат пен оттың қысымында!
  Осыдан кейiн ару тағы да жалаңаш кеуделерiнен жойылу каскадын шығарды.
  Жалынды Елена да оны алып, роботтарды жалаңаш кеуделер каскадымен ұрды. Олар бөлiнiп, ауаға ұшып кеттi. Жауынгер сыбырлап:
  - Тар арқанды жалаңаш кеудеммен жұлып жатырмын!
  Euphrosyne сондай-ақ әскери операцияларды жүргiзу үшiн құлпынай емiзiктерiн пайдаланды. Ол шынымен ыстық қыз. Сондай-ақ ол жалаң аяқты өте тиiмдi пайдаланды. Ол барлығын кесiп, қызыл кобраға ұқсайтын күл мен отты түтiнге айналдыра бастады.
  Осыдан кейiн жауынгер шырылдады:
  - Көтерiлiс - өлiм, өлiм - бүлiк!
  Ал төрт ару да қалағанынша күледi. Олар шынымен айтқандай - керемет!
  Боунти, бұл мәңгiлiк бала твиттерде:
  - Бензиннiң бөшкелерiн от сияқты көтер!
  Ал ол қалай күлiп, аппақ тiстерiн жалаңаштады.
  Агрессивтi түрде күлiп, биiк ұшатын жауынгердiң қысымын көрсеткен Элизабет оны алып, ысқырды:
  - Октябрьде Ленин бiзбен бiрге!
  Оның рубин емiзiгiнен өте ауыр найзағай ұшып кеттi. Ол көлiктердi соғып, оларды жыртып, аудара бастады. Кеудеден найзағай лақтырылған пирамидалық резервуар сияқты ол роботқа соғылып, оны бөлiктерге бөлдi.
  Екатерина да қызғылт емшегiнен түрлi-түстi көпiршiктердi агрессивтi түрде лақтырып жiбердi және апломмен ысқырды. Оның кеудесi толқындармен жайылып:
  - Мен басына оқ тиген қызбын!
  Содан кейiн ол жалаң аяқпен жойылу сыйын iске қосады.
  Елена да менi жалаңаш кеудесiмен ұрды. Ол агрессивтiлiк, сонымен бiрге мейiрiмдiлiк сезiмi бар қыз. Және ол отты шарларды әр жерге қалай шашады.
  Сосын тотыққан, жалаң аяқпен көнедi. Қандай ғажайып, қандай керемет!
  Теңiз қатты iсiнедi!
  Ал Елена ән айтады:
  - Мен жоғары сыныпты қызбын!
  Евфросин сонымен қатар өте жалаңаш кеуделерiнен жарқыраған жарқыраған найзағай шығарды. Ал жалаңаш өкшелерiң қалай жанады. Ең жарқын құйындар қалай айналады.
  Оның жалаңаш саусақтарынан өлiм ағыны қалай таралады. Және ол шырылдады:
  - Кiрпi пiсiрiледi!
  Элизабет өте керемет балапан. Және оның кеудесi, жақсы, сөзбе-сөз кез келген әулие азғырып едi. Ал қып-қызыл емiзiктерден түрлi-түстi найзағайлар ұшып, роботтарға соғылады.
  Ал жалаң аяқ құртқанын шашып, кiдiрiссiз күлге айналдырады.
  Элизабет қуанып мiңгiрлейдi:
  - Мен бәрiңдi құртамын! Жақында мен сенi бөлшектеймiн!
  Екатерина да шырылдап, тiстерiн жалаңаштап, көкнәр сияқты қызыл емiзiктерiнен қирау мен қирау зымырандарын лақтырды. Олар бәрiн сыпырып, балқытты. Ал жалаңаш саусақтардан қираудың қызыл-ыстық жiптерi қалай пайда болды... Бұл негiзiнен ең салқын ағын.
  Кэтрин твиттерде:
  - Шөпте шегiртке өртенiп жатты!
  Жалындаған Елена да жалаң аяқпен көндi. Бұл құтырған, құтырған өлiмнiң каскадын бердi. Содан кейiн ол құлпынай емiзiктерiнен лазерлер сияқты жарық бағандарын жiбердi. Жүрiп келе жатқан роботтардың кейбiрiн гиперплазмалық шаңға айналдырып, ысқырды:
  - Ол жасыл болды!
  Содан кейiн Евфросин жалынға оранып, жалаңаш өкшесi мен жалаңаш саусақтарымен жарқын сәулелер жiбердi. Сосын емiзiкшеден деструктивтi және металды балқытатын зарядтар ауада қалқып жүретiн сияқты.
  Евфросин твиттерде жазды:
  - Ал ол барлығын табытқа қондырды!
  Осыдан кейiн төрт жауынгер де қатты және өте агрессивтi күле бастады. Және олардан өлiмнiң осындай жарқын квазарлық сәулелерi бөлiнедi.
  Элизабет үлкен қар тiстерiн сiлкiп ән айтты. Оның жалаңаш өкшесiнен нағыз соқтығысқан жыландар мен найзағайлар ұшып кеттi. Ол жай ғана гипер.
  - Ең жоғарғы өлшем химера тәрiздi...
  Осыдан кейiн қыз оны алып күлдi. Ал қызыл емiзiктерден өлiмге әкелетiн разрядтар көбiрек шықты. Олар сиқырлы плазмалық сыпырғышпен бәрiн сыпырып тастады.
  Гиперплазмалық оқтар түсiп жатқан жалаңаш омырауымен сықырлап ойнап отырған Екатерина оны алып, ысқырды:
  - Пилотаж - бiз экипажды қатерлi iсiкке салдық!
  Ал ол жалаң аяқпен жеңiлгеннен кейiн, ол жалаңаш кеуделерiнен жойылады. Тағы да роботтар кибернетикалық тозақтың көп өлшемдi қақпаларының асимметриясына түседi. Ал бәрi ысқырады... Ал қар қайнап, қайнаған су көпiршiгi болып, бу жоғары көтерiледi.
  Ал содан кейiн оны көтерiп, оны тездететiн Елена бар. Сондай-ақ ол құртқанын жалаңаш өкшесiмен лақтырады. Содан кейiн ол жалаңаш кеудесiмен сыйлықтар жiбередi.
  Және ол бередi:
  - Шарттарды өзгерту соманы өзгертпейдi!
  Боунти ханзада күлiп, тапқырлықпен айтты, қорқынышты түндегi жұлдыздар сияқты жарқыраған тiстерiн жалаңаштады және сонымен бiрге балаша күлдi:
  -Сендер менiң қуаныштарымсыңдар!
  Элизабет қайтадан жалаң аяқпен жойылудың бiр бөлiгiн бастады. Жалаңаш емiзiкпен деструктивтi заряд қосылды. Тапқыр да, өзiнiң тамаша тәсiлiмен де атап өттi:
  - Бiз зұлымдық балталары бар сайқымазақтармыз!
  Барлығы роботтардан тот басқан және сонымен бiрге жалындаған жоңқалар сияқты құлады.
  Түпнұсқа Екатерина, бұл жалаң аяқты жауынгер, одан өлiм мен жойылу ағындары шығады. Сөйтiп, ол оны алып, ысқырды, ал қызыл емiзiктерiнен найзағай жарқылын жiбердi. Ал әрбiр найзағай нысанаға тиiп, оны тегiстеп, оюлап, жағып жiбердi.
  Кэтрин оны алды да, жарқыраған күлiмсiреп, емшек ұшының жарқыраған лағылдары шығатын кеудесiн шайқап, ол былай дедi:
  - Төбенiң артында балталар өсiп жатыр, қамшыға бастар зорлық!
  Ал қыз өзiнiң өткiр де қызғылт тiлiн көрсеттi. Ал роботтардан тек қызарған чиптер ғана қалды.
  Жалынды Елена да ақымақ емес. Ол оны алып, ысқырды, ал қызыл емшегiн шайқап, бәрiн сыпырып, тегiстеймiн деп қорқытты:
  -Бiрақ шетелдiкке бiз қыздардың қолы тиедi!
  Ал жауынгер оның емшегiнен жеңiлiстiң жiгерлi құйындары мен өлiмнiң жалынды палитрасын жiбердi. Ал қыздың емiзiктерi соншалықты жарқыраған, ал олардан шыққан нәрсе соншалықты өлiмге әкелетiнi сонша, сiз мұндай нәрсеге қалай қарсы тұра алатыныңызға таң қаласыз.
  Одан кейiн кесiлген, жалаң аяқпен көнетiн қыз бар. Және мұндай қирату, ол сөзбе-сөз мұрынды айналдырады. Ал роботтардан бөлiнген қабаттар бар.
  Ал Элизабет? Ол шын мәнiнде супер қыз! Шын мәнiнде, бәрi оған бағынады, соның iшiнде мүлдем шындыққа жанаспайтын нәрсе. Осылайша, қыздардың жалаң аяқтарынан Катюшаның бөлiнуiн алған роботтар темекi шегедi және жарылады. Және олар принцепс плазмасының ағынына түседi.
  Элизабет қызыл ерiндерiмен аузын ашып ән салады:
  - Ал жұлдыздардың биiктiгiнде мен шаш кептiргiшке үремiн!
  Содан кейiн қыз оны алып, қызыл емiзiктерiмен сiздi роботпен ұрады. Және ол металлды кептiрiлген түтiктерге айналдыратын нәрсенi шығарады. Ал бұл қыз сөздiң мағынасында бiр кесек.
  Элизабет тағы да ереуiлге шығып, құлпынай емiзiктерi бар сыйлықтар жiберiп, роботтарды жойып жатыр. Ал қыздың жалаң аяқтары тiкендi бүлiнудi тудырады. Ал қыз айқайлап:
  - Ал, бақыт, құдайға ант етемiн, саған уақыт жоқ!
  Элизабет оның елiктiргiш, бұлшықеттi аяқтарына жалаңаш табанын бердi. Содан кейiн ол кеудесiндегi заттарды жою және ұсақтау сыйлықтарын сiлкiп тастады. Ол роботтардың тұтас қатарын өртеп жiбердi.
  Сонда ол ән айтты:
  - Бұл дүниеде жүргенде...
  Елена сонымен қатар жалаңаш саусақтарымен жойылу ағындарын шығарды. Содан кейiн ол рубин емiзiктерiнен ас қорыту мен бұзылудың түрлi-түстi көпiршiктерiн шығарды. Ол оларды өртеп, буландырды ...
  Сонда ол ән айтты:
  - Бұл дүниеде жүргенде...
  Мұнда Кэтрин өзiнiң мәдени профилiн жалаң аяқпен жiбердi, ол механикалық мастодондарды табытқа апарады. Дәлiрек айтқанда, қар басқан қабiрлерге.
  Найзағаймен бердi. Содан кейiн құлпынай емiзiктерiнен, жарқыраған шарлар сияқты. Төбедегi балға сияқты.
  Және ол шырылдады:
  - Бұл дүниеде Гасконий бар!
  Жауынгер оның виртуалды, бiрақ өте шынайы тiстерiн көрсеттi.
  - деп Элизабет тапқырлықпен сөйлеп, сүртiп жатқанын жалаңаш саусақтарымен ұсақ ұнтақ етiп жiбердi.
  - Ресейде қорқақ деген сөз жоқ!
  Жауынгер өзiнен, дәлiрек айтсақ, жалаңаш кеудесiнен найзағай лақтырады. Және ол жанның әрбiр талшығымен жарқырайды. Және ол сондай салқын және каскадты әйел болып шығады.
  Екатерина да жалаң аяқпен робот шөп шабатын машинаға көндi. Ол көптi жойды, кейбiрiн құлатты. Оның жалаңаш кеудесiне қатты өлiм бағандарын қалай жiбередi - сiз оған таңданасыз!
  Содан кейiн ол ән айтады:
  - Егер қателессең, мен оқты бiлмеймiн!
  Елена сонымен қатар роботтарды қиратып, жалаңаш саусақтарын iске қосты. Осыдан кейiн ол шырылдап, бiр уақытта оның қызыл емiзiктерiнен сиқырлы плазма жарылды:
  - Бiз ресейлiктер дүниедегi ең жақсы дәмге иемiз...
  Евфросин әсем саусақтарын жалаң аяқтарына бүгiп, кеудесiнен таң қалдырды, сосын ысқырды:
  - Бiзге атақтан басқа ештеңе ұнамайды!
  Элизабет күлдi. Ол оны алып, жалаңаш өкшесiнен отты лаваның ыстық ағынын түсiрдi. Мен роботтардың барлық бөлiктерiн алып тастадым. Ол тiсiн шымырлатып, тапқырлықпен шырылдады:
  - Сiздiң қолыңыз күштi!
  Жалаңаш кеудеден ол қайтадан толық жеңiлiске әкелетiн нәрсенi және робототехниканың құлдырауымен Аншлюсты жiбередi.
  Кэтрин сонымен бiрге өте күштi және әдемi жалаң аяқтарын от алу үшiн қолданып ән айтты. Және өлiм әкелетiн нәрсенi кепiлдiкпен жiберу. Сонымен қатар, твиттерде:
  - Бұл дұрыс жол...
  Және тағы да жалаңаш кеуделерден сәулелер жiберiлiп, барлығын күлге және ең биiк каскадқа өртеп жiбердi.
  Жартылай жалаңаш Елена да шетте қалмайды. Ол кесiлген жалаң аяқтарымен жойылу сыйлықтарын жiбередi. Роботтарды өшiредi. Содан кейiн ол кеудесiнен металл әскерiн қуыратын магоплазманың оқтарын лақтырады және қыз ән айтады:
  - Орыс талғампаз стилi!
  Керемет Кэтрин осы агрессивтi ұстанымды сақтайды. Бiрiншiден, құлпынай кеуделерiнен нақты ненi бұзады. Содан кейiн, жалаң аяқтардан сыйлықтар беру. Бұл роботтар үшiн де қауiптi. Қардай аппақ тiстерiн шымырлатып:
  - Мен де сондай батыл болдым!
  Сондай-ақ Элизабет сиқырлы-плазмалық сиқыршыны жалаң аяқтарынан жауға сыпырғышымен сыпыратын бiрдеңе жiбердi. Сүт бездерi қарқынды зақымданды. Және бiр топ роботтарды қиратты. Мен бұл тот басқан күлдi алдым ...
  Сонда ол ән айтты:
  - Мәскеу қызды таныды...
  Екатерина жалаң аяқтарынан жауға жойқын нәрсе жiбердi. Сосын ол алқызыл емiзiктерiне берiле бердi де, қатты және керең ысқырды:
  - Өте күштi!
  Елена денесiн теңселтiп, үлкен өлiмге кепiлдiк беретiн бiрдеңе жiберiп, кеудесiнiң қызыл емiзiктерiмен жанып, шырылдады:
  - Финляндия, Испания немесе қуатты Гондурас...
  Екатерина жауды жалаңаш, қыз тәрiздi өкшесiнен шыққан жанып тұрған магоплазманың балқымасымен ұрды. Ол құлпынай емшегiнен найзағай жарқылын шығарды да, саңырау күлiп:
  - Сiздiң де тамырыңызда от бар...
  Элизабет жалаңаш өкшесiнен шахмат тақтасында бiрнеше рет оқ атып, жымиып:
  - Бұл ән де сiз туралы болғанын Құдай берсiн...
  Ал жанып тұрған емiзiктен қыздар кемпiрқосақ пен найзағайдың барлық түстерiмен жарқырап ұшып кеттi. Роботтар үйiндiге айналды.
  Оттай күлген Елена азу тiстерiн көрсеттi. Бiрақ ол қыз, мойындаймыз, жақсы. Жалаң аяқпен ол допты найзағай етiп, механикалық қарсыластарды жояды.
  Жалаңаш кеудеден разряд қалай шығады. Иә, ол бәрiн отқа жағып, соқыр етедi! Және ол сенi сүйегiне дейiн өртеп жiбередi.
  Жауынгер ән айтты:
  - Сенiм бар жерде ұрыс бар....
  Елена әндi қолдап:
  - Екi сөз және қолғап!
  Осыдан кейiн ол қалай жалаң аяқпен мұндай әрекетке барады? Тiптi Макар да бұзауларды сонда айдамаған. Ал рубин емiзiктерiнен отты шарлар ұшып, толық жарылысты жүзеге асырады.
  Кэтрин кеудесiнен найзағай жарқылдап, барлығын атқылап, роботтарды металл шұңқырына балқытады. Жалаң аяқпен және толығымен жұмыс iстейтiн кереметтермен ол былай дедi:
  - Махаббат әлi тiрi болса да!
  Ал қыздар бiр ауыздан күлiп жiбердi. Олар тiстерiн жалаңаштап, күн сәулелерiн шығара бастады.
  Елизавета жалаңаш саусақтарымен кезектi жойылу сыйлықтарын жiберiп, өте ерекше жауларды жойып, оны алып, ысқырды:
  - Ефес жиi, алақанға жылытыңыз!
  Ал оның кеудесiнен ол жанды-жансыздың бәрiн езетiн көпiршiктердiң тұтас ағынын жiбердi.
  Алтын шашты Екатерина өлiм сыйын тағы да жалаң аяқпен лақтырды. Мен қосалқы бөлшектерге арналған терминаторларды шашыратып жiбердiм. Сосын емiзiктен найзағай жарқылдап, тiптi қызыл түске боялады.
  Және Coos:
  - Жалаңаш қызға тиiспе!
  Сонымен, Елена да жалаңаш кеудесiмен жойылу сыйы дегендi iске қосты. Ал жалаң аяқпен қыз оны алған бойда түрлi-түстi көпiршiктердi жiбередi. Олар сенiң өкшеңнен ұшып, атом бомбалары сияқты төңкерiлiп, күркiредi.
  Қызыл шашты қыз әндедi:
  - Қорғансызға тиiспе!
  Содан кейiн Кэтрин уақытында келдi. Және ол қалай айқайлап, айқайлай бастайды. Даусынан металл, балқытылған сынықтар ұшып кетедi. Ал қыздар жалаңаш табандарын жiберiп, олардың iшiнде жойылу шоғы бар.
  Ал қыз алып, қызыл емiзiктерiмен ұрыс машинасының бадамша бездерiн құлатып, аралауға қабiлеттi нәрсенi жiбердi.
  Және ол шырылдады:
  - Жауды өлтiр!
  Элизабет оны алып, қатты күлдi. Оның дауысы әлемдегi ең жарқын күн сәулесiндегi көктемгi мұз айдынының қоңырауы сияқты. Содан кейiн ол оны алып, жалаң аяқпен, өлiмнiң жарқыраған каскадтарымен тұтас бомба жiбердi. Ал содан кейiн қызыл емiзiктен найзағай жарқ еттi, тiптi қар да жалындаған роботтардың жарқырауына боялған.
  Қыз оны алып, қатты шырылдады:
  - Әй, құйрық - таразы! Мен әдемi шошқамын!
  Алтын сұлулығымен жалындаған жауынгер Елена тiсiн сiлтеп, оны алып, ысқырды:
  - Бу-бу-бу!
  Қыз жалаң аяқпен жойылу сыйын жiбердi, ол роботтардың бүкiл партиясын өлтiрдi. Сосын, ол айғайлап, қызыл емiзiктерiмен тозақ отының шағылыстарын жiбередi.
  Осыдан кейiн ол ызылдайды:
  - Мен қырыққабаттың басы сияқтымын!
  Бас әрiппен жазылған жауынгер Елена абдырап жыпылықтап, ең нәзiк күлiмсiредi:
  - Буратино ойнайық!
  Ал қызыл шашты шайтан өзiнiң күйген, жалаң аяқтарымен, нағыз дүмпу мылтығын алып, жауға жiбередi. Ал ол қызыл емiзiктен отты найзағаймен соғады.
  Сосын Екатерина басын iшке салды. Ол жалаң аяқтарын сермеп, керемет өлiм көпiршiктерiн шығарды. Содан кейiн құлпынай емiзiктерiнен отты сұйықтық ағындары ағады. Ал қарсылас отқа оранады. Ол көп өлшемдi калибрлi шаммен жанады.
  Кэтрин оны алып:
  - Мен Труфальдиноны қарындаш қорабынан жақсы көремiн!
  Элизабет оны алды да, жалаң аяғын қарға таптады. Үлкен саңылау өттi, роботтар оған құлады. Содан кейiн қызыл емiзiктерден үлкен көпiршiктерден шыққан балқыған металдың өте дауыл сулары төгiлдi.
  Қыз сөйлеп:
  - Е, қарындаш, қарындаш, менi жазалама!
  Алтын шашты Елена оны алып, скрипкада шырылдады:
  - Әй, бұқалар!
  Сондай-ақ жалаң аяқпен қар үйiндiлерiнде өткiр бұрылыстар тудырады. Және олар көтерiлiп, роботтар бiр-бiрiне қарсы итерiледi. Және олар бөлiктерге бөлiндi. Қыз оны алып, оның қызыл емiзiктерiмен сиқырлы ядролық зарядты жiберiп, оны роботтардың бүкiл армадасын жою үшiн қолданғаны өте қызықты болды.
  Бiрақ отты Елена да жалаңаш, кесiлген аяқтарымен электронды содырларды жоюдың бүкiл каскадын жiбердi. Содан кейiн қызыл шашты қыз алып, рубин емiзiктерiмен күштi бағанаға соқты, барлық металдарды ұнтақтап, өте керемет.
  Елена тексердi:
  - Терминатордың күшi беттi ұру болады!
  Екатерина жалаңаш саусақтарымен отты дискiнi алып, жiбердi, ол көптеген роботтарды өртеп жiбердi және оларды бөлiктерге бөлдi. Содан кейiн ол кеудесiнiң құлпынай емiзiктерiнен ультра гравитация толқынын жiберiп, бөлшектерге арналған механикалық мастодондарды ұсақтап, бөлшектедi.
  Боунти ханзада ысқырып, ысқырып:
  - Сенiң интеллектiң дүбiрлi екен! Бiз сенi сыпырамыз!
  Элизабет маржандай және жарқыраған тiстерi бар күлкiсiн ысқырып көрсеттi. Бұған дейiн де ол жалаң аяқтарымен өте агрессивтi жарқырауды бастады. Және ол жамбастарын бұрап, кеуделерiнiң қызыл емiзiктерiнен өлiмнiң жойылуын шығарды.
  - Бiз айуандықпен өлтiремiз! Және беске!
  Алтын шашты Елена да өте агрессивтi әрекет еттi. Сондықтан ол оны алып, жалаңаш саусақтарымен найзағай жiбердi. Ол киборг жауынгерлерi арқылы өттi. Мұндай деструктивтi элементтер рубин емiзiктерiнен шыққан. Ал қар ысқырып, ионданады.
  Қыз алыстан металды шайнап, агрессивтi түрде айтты:
  - Бес - жай сан емес, менiң жаным!
  Жалынды Елена тапқырлықпен және ернiнде күлiмсiреп:
  - Сiздiң жаныңыз жоғары қарай ұмтылады! Арманмен қайта туыласың...
  Ал қызыл шашты жауынгер оған жалаң аяқпен жойылу және тегiстеу разрядтарын жiбердi. Ал роботтан аннигиляцияның өткiр және қызыл-ыстық торлары шықты.
  Осыдан кейiн құлпынай емiзiктерiнен найзағай ойнап, олар отты бұршақтай жауды.
  Содан кейiн Екатерина оны қосты. Ол жалаң аяқтарын қатты ұрғаны соншалық, арлылар мен қатты тiтiркендiргiштер ұшып кеттi. Содан кейiн қызыл емiзiктерден жанартаулар атқылайды. Осылайша олар барлығын алып, өртеп жiбердi. Бұл роботтар шашырап кеттi, сынықтар қар үйiндiлерiндегi бақалар сияқты секiрдi.
  Кэтрин тамсана ән айтты:
  - Бiрақ құтқарсаң, шошқа, шошқа болып қаласың!
  Ал қыздар бiр уақытта өкшелерiне тиiп, ұшқындар ұшты. Содан кейiн олар қызыл емiзiктермен қосылды. Және отты найзағай да пайда бола бастады. Ал iзi ерiдi... Қамалға қарай созылды. Ал мына ғимарат шайқалды.
  Ханзада Боунти секiрдi де, қыздарға қосылып, баланың өкшесiн тарс еткiздi. Сосын дауыстап:
  - Қыздар, трусиларыңды шешу керек пе?
  Жауынгерлер киiмдерiнiң қалдықтарын жұлып алып жауап бердi. Және бұл оларға бiрнеше есе күш қосты. Қыздар қайта зарядталды. Және олар шексiз энергияны шығара бастады. Және олар шексiз күшке ие болды. Әсiресе Венераның құрсағынан жарқыраған найзағай көп атылады. Және соншалықты ашулы, жылжымалы ағындар, олар көптеген полктердi өртеп жiбередi.
  Тiптi қара қамалдың өзi өртенiп кетедi. Ол қызыл жалынның жарықтары мен ағындарымен шығады. Ағындар жыландардың биiндей, фәкирдiң трубкасының астында емес, тұтас оркестрдiң күшiмен тербеледi. Ал мына қамал өртенiп, ыстық күлге айналады.
  Жауынгерлер хормен, жалаңаш, өте сымбатты аяқтарын қағып, сиқырлы плазмалық энергиямен жолдағы барлық кедергiлердi бұзды. Ал рубин емiзiктерi гиперплазма ағындары мен жабайы күш құйындарын көтердi. Бiрақ ең маңызды мегагиперплазма Венера құрсағынан сүйкiмдi және сүйкiмдi жауынгер қыздардан пайда болды. Олардың денелерi сондай керемет. Қара немесе сия құлып. Ал қыздар қандай ғажап, не деймiз, жауынгерлер, ең жоғарғы супер класс. Және олар мұны iстедi.
  Қамал атом бомбасындай жарылып, бадамша бездерге дейiн қар үйiндiлерiне құлады. Қара құрдым ғана қалды.
  . No 18 ТАРАУ.
  Мутанттық қыздар галактика аралық жұлдыз кемесiнiң ұрыларын iздеуде ешқашан ешқандай анықтама таба алмады. Бұл жағдайда бiр ғана нәрсе қалды, ең болмағанда даңқты өткендi еске түсiру. Және бұл болды ...
  Қыздар ендi бiр орындық жауынгерлерде соғысып, шайқаста болды. Әлi жартылай жалаңаш, тек қызыл, өте жұқа труси киген арулар көлiктердi жалаң аяқпен, алқызыл төспен жүргiздi.
  Элизабет жалаң саусақтарымен түймелердi басты. Ол өлтiрушi китке ұқсайтын қарапайым жауынгерге оқ атты. Бiрақ алдыңғы сауыт шыдап тұрды. Элизабет маневр жасауға мәжбүр болды. Және жаудың артына түсуге тырысыңыз. Аққұба қыз өте ептi едi. Оның жалаңаш саусақтары сканерде және таңдалған нысандарда қозғалды. Оның тамаша жауынгерлiк мектептен өткенi таңқаларлық емес.
  Қырық бiрiншi маусымнан бастап, нанохоббиттермен RPG ойындарымен аяқталады. Ол шынымен шыққысы келдi. Жау болса, оның артына түскiсi келдi.
  Каютада ыстық болды, жауынгердiң күйген денесi зәйтүн майымен жағылғандай жылтыр болды. Абстың болат плиткалары шоколад сияқты қоңыр және текстуралы болса, ал белi бiркелкi тарылса, қандай әдемi. Ал қыздың жамбастары өте бұлшықеттi, жұқа, бiрақ берiк қола терi астындағы бұлшықеттердiң болат сымдары.
  Элизабет, бұл жай ғана жануарлардың күшi мен эротикасының көрiнiсi. Оның қызыл емiзiктерi сканер арқылы қозғалғанда, магоплазма ағындары атқылайды.
  Алайда қыз маневрлi шайқас жүргiзуге мәжбүр. Бұл оған белгiлi бiр қиындықтарды тудырады.
  Бiрақ мiне, Екатерина, шашы алтын жапырақ түстi қыз. Жай ғана жауынгердiң тамаша үлгiсi. Ол сұлулық пен сексуалдылықтың үйлесiмi. Кәдiмгi Голливуд кейiпкерi және ол нағыз эйспен күреседi.
  Магоплазманың түрлi-түстi ағындары оның жауынгерiнiң маңдайына тидi. Бұл оны ыстық етедi. Қыздың теп-тегiс маңдайынан маржан тер төгiледi. Ол қола-қызғылт щектi сипап өтiп, сканер дисплейiне түстi. Аздап ысқырды.
  Екатерина былай дедi:
  - Әуелi балтаның астында, сосын қуырылған өгiздей!
  Ал жауынгер оның өте өткiр, iнжу тiстерiн көрсеттi. Оның ынтасы соншалықты. Және жай ғана керемет сұлулық. Мұндай қызды қалай жақсы көрмейсiң? Оның сүйкiмдiлiгi бар.
  Ал жалаңаш, дөңгелек өкшесi соншалықты елiктiргiш және сексуалды. Әсiресе оларды сканерде сегiздiк сызу үшiн пайдаланған кезде. Және ол артына түсуге тырысып, жауынгердi бұрады.
  Жауынгер, әрине, бұлшық еттерден жасалған сияқты. Оның iшiнде энергия көпiршiктерi атқылаған жанартау сияқты.
  Бiрақ әзiрге жеңiс Кэтринге берiлген жоқ. Ол маневр жасауға тырысады, бiрақ оның қарсыласы да ақылды емес. Жауынгер қобалжып оның жалаңаш саусақтарын тигiзiп, ысқырады:
  "Сен ешқайда кетпейсiң, түктi бит".
  Рас, бұл рульдегi бит емес, тарақан сияқты аяғы бар май котлет. Иә, нанохоббиттер осындай керемет аспаздық ғажайыпты жасады.
  Жарайды, ерте ме, кеш пе, жаудың ақыры келедi.
  Оның репертуарында отты Елена да бар. Сондықтан мобильдi, жалаң аяқ, жұқа, икемдi және өте бұлшықеттi бел. Ондай қыз ешкiмдi жерге қаратпайды.
  Оның бұлшық еттерi ше? Бұлшық ет шарлары қола терi астына айналады. Бұл әйел терминаторы. Бiрақ сонымен бiрге нәзiк және сексуалды. Сондай күштi болса да. Және ол махаббатты жақсы көредi.
  Ол пiл сүйегi тiстерiн сiлтеп, ысқырып:
  - Ғарыш пен математика ғасырында романтиктер болады!
  Осыдан кейiн ол жалаңаш саусақтарын бұлғап, күштi жау жауынгерiнiң артына өтуге тырысады. Ол сиқырлы плазманың және өлiмге әкелетiн импульстардың құтырған, құтырған ағындарын шығарады.
  Елена хиттерден қызарып, бумен пiсiрiледi. Ал қыздың жылтыратылған терiсiнен моншақ тер ағып жатыр. Оның иiсi қандай жағымды және тәбеттi қыз болса керек. Және сондай қызылбас. Шаш шамның жалынындай жарқырайды.
  Елена жамбасын айналдырып, оны алды да, шырылдады:
  - Тышқан пiлдi жеңедi, ал айла күштi жеңедi! Тышқанның миымен қулық қана келмейдi!
  Терминатор қыз қосты:
  - Түлкiнiң айласы жарқын жеңiске, олжаға тамаша тон бередi!
  Тағы да, ол жалаңаш, кесiлген аяқтарын айналдыра отырып. Ендi бұл қыз. Нағыз қызыл шашты батыр әйел. Және оның жыныстық энергиясы өте көп. Кез келген беттi кiрпiшке айналдыруға қабiлеттi көрнектi түрi.
  Ал Елена оның жалаңаш кеудесiн қалай айналдырып, шайқайды. Ал қызыл емiзiктен ұшқындар ұшады. Оның жауынгерi сағат механизмi сияқты айналады.
  Ал Елена шаштараз айнасындай жарқыраған тiстерiн көрсетiп ән салады:
  - Жоқ, таулар алтын болмайды, Анжелика қақпадан өтедi! Ол Адольфтың жағына шпорларды соғады - ол Гитлерге толық сенiм бередi!
  Осыдан кейiн қызылбас күледi! Оның күлкiсi ақымақ Иванушкадан самогуды арфасын ұрлап алған Баба Яганың күлкiсi сияқты.
  Ефросиня да сықырлап, ұрып-соғуға қарсы емес. Жалаң аяқтарын пайдаланып, ол жауынгердi өз осiнiң айналасында айналдырады. Оны әртүрлi параллельдерде айналдырады. Ол оны алып, твиттер жазуды ұмытпайды:
  - Сколопендра! Мен айқайлауға шығамын!
  Ефросиня, ол жай ғана сүйкiмдi. Қыз емес, аннигиляцияның альтернативтi шығармашылығының нағыз алыбы. Ол қалай айналады және сиқырлы плазмалық ағынның қошқарымен жауды қалай ұрады. Иә, бұл нағыз антиматериялық скорпион болатын қыз.
  Жауынгер былай дейдi:
  - Бұл менiң империям! Барлық ырымдарды тұңғиыққа лақтырайық!
  Әйтсе де, Ефросиня басының арқасын темiрмен ұра алатындай әйел. Және бұл одан жақсы болмайды. Ол ерекше қараңғылықта туған жауынгер. Нұрға толы ымырт. Оны осымен анықтауға тырысыңыз.
  Бiрақ қыз әлi де маневр жасап, ақылды жаудың артына өтуге тырысады.
  Және ол өте тез қашып кетедi. Сiз оны қиылысыңызда ұстай алмайсыз.
  Евфросин айқайлап:
  - Қандай тайғақ жiгiт!
  Елизавета да жауды ұстауға тырысады. Және ол оны тез шағып алады. Ал осал тылға кiрмеңiз. Қыз ұзартылған бөшкесi бар Т-4пен шайқасты есiне алды. Жақындау қандай қиын. Бiрақ жекпе-жек өте қызық болып шықты. Е, жауынгерлерге болат мысықтармен күресудiң қажетi жоқ едi. Және олар арнайы тiстейдi.
  Элизабет оның жалаңаш табанын шертiп, сықырлады:
  - Ах, босануды бақылау... Нанохоббиттерге қатысы жоқ.
  Және тағы да қыз өзiнiң жауынгерi болып шықты. Жауды ұстап алған сияқты болса да. Котлет қуырылған сияқты.
  Элизабет өзiне сыбырлады:
  - Пияз немесе сарымсақ қосылған ғарыш кәмпит ше?
  Ал қыз қатты аштық сезiмiн сезiндi. Және ол барыстың күлкiсi бар қыз.
  Сүт бездерiнiң қызыл емiзiктерi сканерде бұралған болады. Ал пневматикалық зеңбiректер дiрiлдейдi. Ал, вакуумда батырып алайық. Ал бос орындарда тесiктердi бұрғылаңыз, оларды гиперплазмамен толтырыңыз.
  Элизабет қазiр сканерлердiң алдында жұқа трусики киiп, өте сексуалды көрiнедi.
  Бiрақ Кэтрин өте жақсы көрiнедi, өйткенi киiмсiз дерлiк. Ол сондай батыр және сексуалды көрiнедi. Бұл Терминатор қызы. Сонымен қатар шашы алтын жапырақтың түсi, жалаң аяқтары сондай ептi. Ал саусақтар ынталы әуен ойнап қозғалады.
  Кейбiр жағынан Екатерина ерекше. Мұндағы төрт қыз да жоғары және мегаплазмалық таптың жауынгерлерi.
  Кэтрин айқайлады:
  - Менiң жауға қарсы күшiм де, қысымым да бар... Бiрақ мен өгiздiң терiсiндеймiн, әңгiменiң бәрi осы!
  Ал қыздың екi табаны соқтығысып, ұшқын шашады. Түрлi түстi ағындар мен найзағайдың каскадтары қалай ағып кетедi.
  Қыз оны алып, тiптi тiлiн шығарып жiбердi. Ал ең қатал жауынгердiң артынан түтiн бұлттары ұшып кеттi. Ал жалаң аяқ оны алып, бұрандадай айналды.
  Бұл белсендi әйел. Ал оған кiм керек? Он төртiншi король Луи немесе не?
  Кэтрин құлпынай емiзiктерiн шайқады. Ал Дюма болмаса, он төртiншi Людовик патшаны ешкiм есiне түсiре алмас едi деп ойладым. Иә, Францияда бiр кездерi сондай тұлға болған.
  Оның он бесiншi Луи деген шөбересi болды. Ол да өте көрнектi тұлға. Дегенмен, Ресейде Күн патшасынан әлдеқайда танымал емес. Шынында да, он бесiншi Людовик сәтсiздiкке ұшырады. Канада үшiн Ұлыбританияға соғыста жеңiлдi. Басқа шайқастарда да сәттi болмады.
  Кэтрин күлiп, өзiне саусағын шайқады. Ол аздап алаңдап, оны сиқырлы плазмалық толқын басып үлгердi. Және қатты қызып кеттi. Кэтрин сөзбе-сөз қызыл және қола.
  Қызарып, ол одан да сексуалды және салқын болды, ерлердiң көзiне түстi. Бiрақ оның қандай еркектерi болды? Мұнда тек нәрестелiк нанохоббиттер мен құбыжықтардың әртүрлi түрлерi бар. Қыздың өзi соңғысымен жатуға қарсы емес. Немесе эльфтермен.
  Кэтрин кекiрдi:
  - Менiң мейiрiмдi және жұмсақ эльфiм! Мен сенi қатты жақсы көремiн, дрейф жасама! Менiң мейiрiмдi және жұмсақ эльфiм!
  Ал жауынгер оны алып, алтын шаштарын шайқады. Ал оның жiптерi өте қымбат. Ең таза алтын жапырақтың қаншалықты әдемi екенiн елестетiп көрiңiзшi.
  Мiне, отты Елена келедi. Сондай салқын қыз. Ал оның емiзiктерi таңқурай түстi. Жарқыраған, жұлдыздардың жарығын көрсететiн. Оның жалаңаш саусақтары қозғалып, сканерден көлеңке түсiрiп, сканер өрiстерi бойынша шеңберлер қиылған кезде.
  Елена тағы да жау жауынгерiнiң артына түсуге тырысады. Оның жеке көлiгi дауылдағы ағаш сынығындай лақтырып бара жатқан сияқты. Иә, қызыл шашты ару қиналып жатыр. Тас басып қалған есек сияқты.
  Елена жалаң аяқты лақтырып, ән айтты:
  - О, мұхиттың астында! Е, желкеннiң астында!
  Ол дөңгелек өкшесiн екiншiсiне соғып, сөзiн жалғастырды:
  -Ойбай, байлыққа қарау бiз үшiн керемет...
  Төрт қыз да күмiс дауыспен дауыстады:
  - Ешкiм бiлмейтiнi өкiнiштi! Ал бiз өзiмiздi бiлмеймiз! Бiзге қанша алтын керек! Е, ана, қанша қаласақ!
  Қызыл Елена, бұл жағдайда өзiн ең керемет ұрлық деп санады. Ал оның қызыл шаштары оттың жалынына ұқсайды. Ал от өте ыстық. Жылу қайдан келедi.
  Жалаң аяқтарын шашыратқан қыз сықырлап:
  -Өмiр өткен мен болашақтың арасындағы бiр сәт қана!
  Және ол жамбастарын бұрады. Бойжеткен оны алды да, айналдырып, жауынгерiн айналдырмақ болды. Бiрақ жау шегiндi. Содан кейiн ол бұрылып, блоктарды қойды. Вакуум ауысты және жартылай кеңiстiк өлшемдерi жарылып кеттi.
  Елена қаһарлы қыз болды және ол Мессер циклiн жасады. Бiрақ жау тағы да ауытқып үлгердi. Ал ол тайып кеттi. Тордан шыққан байлам тәрiздi.
  Елена оны алды да:
  - О, пеноплёнка!
  Бiрақ қызыл шашты әйел Гитлердiң лашындарының түсiнде ғана қайғырды. Бiрақ котлеттер оны теңгерiмнен шығара алмады.
  Елена оны алып:
  - О, көп акулалар! Тiптi Фридрих Ресейдiң шайқасын жойды!
  Ол айқайлаған бойда оны алды...
  Ефросиня өте салқын, ол тiсiн ашады. Және ол рубин емiзiктерiн шайқайды. Ал емiзiктерi жарқырап, олардан найзағай ойнайды. Қыз оны алып:
  - Аймақ, ау аймақ! Мен әйелдер түрмесiнде болғым келедi! Ол жерде көп ОМОН бар, басына таяғы бар!
  Евфросин осыны елестетiп, жалаң аяқтары дiрiлдеп қалды. Ал дене бақыт сезiмiн сезiндi. Бұл шынымен де толқу. Немесе бәрi соншалықты сиқырлы және ғарыштық болуы мүмкiн.
  Ал мұнда сiз майлы және тұздыққа малынған котлеттермен күресiп жатырсыз. Әзiрге Ефросиня өзiнiң қарсыластарының неден жасалғанын көру үшiн борттық компьютердi пайдалануды ұйғарды. Дегенмен, бұл әлi де дәмдi. Және бұл котлеттер дәмдi және қытырлақ.
  Осылайша голограмманың түсi пайда болды және онда күрделi аспаздық өнiмдердiң сипаттамалары көрсетiлген. Мiне, осындай иiстер бар, бәрi өте дәмдi.
  Сонымен, түйеқұс, апельсин және мөңке балығының будандары. Бұл ақшыл шашты және бұлшықеттi Евфросинге қарсы күресетiн котлеттiң құрамы. Иә, бұл тiрi тiршiлiк иесiнiң проблемалық түрi екенi анық. Сiз онымен шынымен ұрыса алмайсыз.
  Евфросин қуана ән айтты:
  - Крауттардан котлет жасаймыз! Олар Енисейдi жауып тастады!
  Сондай тапқыр қыз. Оның осындай күшi, қуат көзi бар. Оның аяғы өте керемет және өте сексуалды. Мұндай қызға қарсы кейбiр котлеттер дәрменсiз болады. Немесе сiз тiптi котлет жасай аласыз.
  Ефросиня түлкi жыланмен маневр жасап, жинақталған разрядты шығарып, дiрiлдеп:
  - Жиренiштi қыздардан котлет жасайды!
  Және тағы да жалаңаш өкшемен, соққан бойда.
  Элизабет одан сайын ашулана бастады. Жау қолы жетпес бұтадай тайып кеттi. Және ол ебедейсiз пеликанға ұқсады. Кiм өз торымен ұстағысы келедi, бiрақ бәрi сағынады.
  Элизабет ашуланып ысқырды:
  - Әй, мынау... Ал мен бұл ырымдарға сенбеймiн!
  Нысанасына да жете алмаған Екатерина радиодан жолдасынан сұрады:
  -Сен несiң, сиқыршы?
  Элизабет оның жалаңаш, тотыққан тiзесiн ұрып, жауап бердi:
  - Бiз бәрiмiз бақсы әйелдермiз!
  Қыздың қобалжығаны анық. Толқудан аяғы дiрiлдеп кеттi.
  Ұлы жауынгер Элизабеттiң қант ерiндерiндей қызыл ерiндерi бар. Ол, кемелдiктiң өзi - эротиканың көрiнiсi. Үнемi жыныстық қатынасқа құмар адамға мұндай кеудеден көзiн алу қиын. Қып-қызыл көкнәрдей жарқыраған емшек ұшынан. Әй, мына қыз қандай сұлу, жарасымдылығы сонша, балғын пiсiп-жетiлген.
  Бiрақ жауынгер өте мықты қарсыласқа мұндай жаңғақты шауып тастай алмады. Жау оның жауынгерiне үнемi соққы бердi. Ал, котлеттiң сонша шебер күресуi қалай мүмкiн?
  Элизабет нано-хоббиттерге қатты ашуланды. Бұл өлмейтiн, бiрақ шексiз нәресте жаратылыстары, өлiмге дейiн күресуге қабiлеттi шырынды қуырылған еттi шақырды.
  Және олар шынымен де шайқасты және шебер және жылдам, уақытында қозғалып, айналдырды.
  Элизабет терең күрсiнiп жауап бердi:
  - Әй, iсiм... Нитроглицерин шамындай жанып тұрсың!
  Иә, бұл жерде таңғаларлық нәрсе болды.
  Кэтрин де онша жақсы болмады. Алтын шашы бар қыз аяғын қағып жiберiп:
  - Ернiмдi аяқ киiм бояуымен бояп, мен серуенге шығамын... Ей, гитлерлiк сұмдық, мен сенi тозаққа жiберемiн!
  Қыз әдемi жалаң аяқтарын айқастырды. Олар пiшiннiң кемелдiгiмен, күшiмен және үйлесiмдiлiгiмен ерекшелендi.
  Кезiнде бұл аяқтар Ұлы Отан соғысының жолын басып өттi. Талай қиындықтарды бастан өткердiк. Ал жалаң аяқ жүргенде бұл соншалықты жағымды емес, әрбiр бұтақ, әр бұтақ, әр соққы сезiледi. Олар қыздың жалаңаш табанын шаншып алады.
  Кэтрин ұйықтамайтын сұлудың күлiмсiреуiмен сыбырлады:
  - Әй, аяғым... Жалаң аяғым! Суықта өкшеңiзбен шашыратыңыз! Алтын шаштар!
  Қыз - нағыз сұлулықтың бейнесi, пәк перiште. Оның кiрпiгi қандай? Алтын шаш пен қара қастарды елестетiңiз. Сұлулық деген осы.
  Және жау жауынгерiн қағып алуға ұмтылады. Алайда ол көнгiсi келмейдi. Тормен көбелек ұстағандайсың. Кэтрин қуанып, жоғары-төмен секiредi:
  -Ал сен маған ұнайсың! Сен маған ұнайсың! Сен маған ұнайсың!
  Және ол пiскен үлкен өрiк сияқты тотыққан, тотыққан кеудесiн шайқайды. Және ән айтады:
  - Ал мен үшiн дүниеде одан артық дос жоқ!
  Екатерина, әрине, ең жоғары ұшу және сапалы қыз. Очарование және алтын шаш түсi бойынша онымен ешкiм салыстыра алмайды. Бiр емес, бiрнеше соғыстың сынағынан өткен соншалықты елiктiргiш және таңғажайып қыз.
  Бiрақ әзiрге ол жауды жеңе алмайды. Бұқаның мойнынан лассо сырғып кеткендей.
  Екатерина құлпынай емшегiн шайқап, ән айтады:
  - Билли бiзге не керек? Жетi фут кильдiң астында!
  Қыз тарақан аяқтары бар котлет қуудан шаршаған. Дегенмен, бұл тағам шырынды. Бiрақ мен басқа нәрсенi қалаймын. Және бұл жай ғана ақымақтық емес.
  Нанохоббиттер бұл аурумен ауырады. Олар сондай жаратылыстар, олар адам қиялының бәрiн дерлiк жасай алады. Бiрақ мұндай жаратылыстар, әрине, өздерiнiң керемет күшiмен құдiреттi тиынға айырбастады.
  Жалынды Елена өзiнiң жауынгерiн алып, айналдырды. Ол тiптi қошқар алуға барды, бiрақ жiберiп алды. Жау бильярд добындай секiрiп кеттi.
  Қызыл шашты шайтан оның жалаң аяқтарын айқастырып, отты бұйраларды сiлкiп тастады. Елена өзiнiң күлкiлi прототипi бар деп ойлады. Тек осы қыздың эльфтермен сүйiспеншiлiкке жету жолы болмады. Және ол көп нәрсенi сағынды. Бiрақ қызыл шашты шайтан құмарлықтың көптеген құпияларын бiле алды. Ал оның қайратты, бұлшық етi көп қиыншылықтар мен қиындықтарға төзе алатын денесi. Және бәрiн күлiмсiреп көтер.
  Елена аспанға қарады. Қанша жұлдыз. Олар лағыл, топаз, аметист, сапфир, изумруд, гауһар тастар сияқты шашылып жатты. Және бұл барлық жарқыраған әшекейлер ғарыш вакуумының қара, барқыт кiлемiнде.
  Қызыл шашты шайтан шырылдады:
  - Оң жақта - теңiз, сол жақта - таулар! Алдында мүк, артта!
  Ал қыз тағы да жақындау үшiн жаумен бiрге көштi. Ол үлпiлдек тозаңды ұстаған көбелек сияқты қалықтады. Ал шайтан, шынын айтқанда, ең жоғарғы деңгейде.
  Елена айқайлап:
  - Жұлдыздар, жұлдыздар! Жұлдыздар менiмен бiрге болсын!
  Ал жауынгер оның ұзын және өте икемдi тiлiн көрсеттi. Бұл шын мәнiнде осындай нәрсе, шайқас. Сол кезде ол буксирде отырып, немiстi аңдып жүргенде не ойлап жүр екен. Сондықтан ол ұсталмайды! Дәлiрек айтқанда, олар бiрiншiсiн анықтаған жоқ. Бiрақ жалпы, Елена неге түлкi емес? Краут қояндарын тұтқиылдан ұстайды. Жалпы алғанда, отыз төрт - салыстырмалы түрде шағын резервуар, және оны камуфляждау ыңғайлы.
  Е, қызылбас:
  - Бiздiң танктер кiрден қорықпайды! Орыстар әрқашан қалай күресудi бiледi!
  Бiрақ Евфросин туралы не айта аламыз? Төрт қыз төрт картаға ұқсайды. Және әрқайсысы өзiнше әдемi және ерекше. Ал бұл қыздарда жауынгерлiк инстинкт өте дамыған.
  Евфросин оны алып, ән айтты:
  -Қыздарды жақсы көрейiк!
  Жауынгерлер өте әдемi: төрт козыр. Және өте кеуделi және бұлшықеттi. Сым сияқты анықталған бұлшықеттерi бар қыздар. Олар бұрылады және бұрылады, бiрақ олар котлеттердi жеңе алмайды!
  Евфросин ащы дауыспен былай дейдi:
  - Нысана неғұрлым аз болса, соғұрлым оны тигiзу қиынырақ, амбиция неғұрлым жоғары болса, соғұрлым оны ұстау оңайырақ!
  Шашы аппақ, бiрақ көкшiл бүркiт қыз Элизабет жауға оқ жаудырды. Ол жалаң аяқтарын қағып, тiстерiн шықырлатты:
  - Кiм өзiн никельге айырбастаса, тиынсыз қалады!
  Осыдан кейiн ол қызыл емiзiктерiнен жарқын, қалың сарқырама ұшқындарын жiбердi.
  Бойжеткен ақыры жау жауынгерiн ұстап алып, котлет қалқып тұрған ыдыс жанып кете бастаған.
  Элизабет тапқырлықпен жауап бердi:
  - Өмiрiңiздi тиынға айырбастамаңыз, сiз өз өмiрiңiздi келесi тиынға дейiн төмендетесiз!
  Күн шуақты сұлу Екатерина да өзiнiң жауынгерiн орналастырды. Өлiмге әкелетiн разрядты шығарды. Ол жауды аздап құлатты да:
  - Бiр тиынға сататын адам никель алады!
  Ал сұлу Кэтрин жалаң аяқтарын сканер экранына ұрды. Ол икемдi саусақтарын қозғалтты. Иә, бұл қыз өзiнiң әдемi күресу тәсiлiне қарсы тұра алмайды.
  Немiстер оның бетiнен ұрып, қыздар батальондарынан орасан зор шығынға ұшырады.
  Кэтрин тапқырлықпен айтты:
  - Алтын таулардың уәдесi бiр тиынға тұрмайды!
  Ал оның домалақ, жалаңаш өкшесi қыз сияқты қозғалсын. Ол жай ғана сүйкiмдiлердiң ең сүйкiмдiсi.
  Бұл қыздар тарихты жасайды! Оның оншақты қаһармандық күшi бар, тiптi Эммануэльдi азғыру қабiлетiмен салыстыруға болмайды.
  Мұндай жауынгер жылқыны жалаң аяқ басып озып, жалаңаш табандарын қорықпай шашыратып, жанып жатқан лашықтың iшiне кiредi!
  Ал жалынды Елена - өте сүйкiмдi қыз. Күнәкар сұлулық пен азғырудың көрiнiсi. Демек, оның тапқырлығы бар.
  Қызыл шашты шайтан шырылдады:
  - Таудай алтынның уәдесiн сатып алып, сен тиынсыз қалдың, сынық тиынмен!
  Қызылбас тапқыр сөйледi. Ал жалаң аяқпен ол сегiздiк фигураны жасады. Және оның сәндi жамбастарын шайқады. Бұл Лермонтов қуана тұтас өлең жазатын қыз. Керемет және сонымен бiрге жабайы! Қарапайым тамаша және қызыл түстi шедевр!
  Онда жалынды поэзия мен элементтер бар. Сөйтiп ару амалын тауып, котлет маневр жасап жатқан көлiктi қағып түсiрдi. Ол мұны өте ақылды жасады, содан кейiн ол аяқтауға асықты.
  Ақылмен атап:
  - Алтын таулар - шыңдардың iшiндегi ең қол жетпесi!
  Ал құлпынай емiзiктерiнен ол қалың және ұзын ұшқын жiбередi. Осыдан кейiн ол агрессивтi түрде былай дедi:
  - Ақылын тиынға айырбастамағанның қолбасшылығымен алтын таулар болат жүзiмен өндiрiледi!
  Бiрақ Ефросиня да қыз, оңай шешiм қабылдамайды. Ол рубин емiзiгiнен магоплазманың иридесценттi концентрациясы бар көпiршiктi босатып, былай дедi:
  - Ақылдың құны бiр тиын болмаса, ауыз таудай алтын шашады!
  Ал қыздың сұлулығы, шынын айтқанда, керемет! Ал фигура өте жақсы, ал жамбас керемет күштi. Ал жалаң аяқтың саусақтары өте икемдi және жылдам. Бұл галактикадағы жұлдыздарды қайта реттей алатын қыз.
  Ал тiл афоризмдердi шығарады:
  - Алдымен саясаткерлер таудай алтын уәде етедi, сосын мен сенi тиын үшiн өлуге жiберемiн!
  Ал Терминатор қыз қателеседi деп кiм айтады? Ол табиғи аққұба. Шашы қардай аппақ. Және ол балғындық пен қысқы хош иiс шығарады.
  Сонымен қатар, қыз өте, өте ыстық. Мұнда ол тағы да өте тапқырлықпен айтады:
  - Алтын тауды уәде еткен саясаткер алтын жұмыртқа әкелмейдi!
  Және ол сканерде жалаң аяқпен сiлкiп, таптап билейдi. Ал тегтер ойнайды, ал қозғалатын пульсарлар таралады.
  Евфросин былай дейдi:
  - Саясаткер айды уәде еткендi ұнатады, бiрақ оған иттiң өмiрiн тегiн алуға кепiлдiк берiледi!
  Елизавета, сонымен қатар Терминатор мiнез-құлқы бар қыз, жалаңаш, күйген тiзесiмен сиқырлы плазмалық көпiршiктердi өте ептiлiкпен жiбердi. Сосын маржандай тiстерiн жарқыратып сөйледi:
  - Саясаткерге таудай алтын уәде етпеңiз, сонда сiз мыс тиынға берiледi!
  Оның қандай аяқтары бар? Ақ түстiң фонында өте қараңғы, шашы көк. Бұл қаншалықты сексуалды және әдемi. Оның жалаңаяқ саусақтары қозғалып, ойнағанда тiптi керемет.
  Ал ерiннен:
  - Егер сiз никельге сатылмағыңыз келсе, таудай алтынды уәде етпеңiз!
  Ал қыздың ернi пiскен қарбыздан да хош иiстi және тәттi. Ақыры котлет айдаған көлiк көгiлдiр отпен жанды. Және ол ыдырай бастады. Ал кесектерi мен күйген бөлiктерi одан әр жаққа ұшып кеттi.
  Ал котлеттiң өзi қатты күйiп, отқа қуырылған жаңа кәуаптан шыққандай қыжылдап кеттi.
  Элизабет оның жалаңаш өкшесiн басып өтiп бара жатқанын сездi. Қыз шырылдап:
  - Асфальттағыдай аяғыңда!
  Ақырында, магоплазма ағындары бар жауынгердiң қалдықтары аяқталды. Ол ең батыл жауынгер.
  Ал кеуделер... Қып-қызыл, қызып тұрған емiзiктердi тағы қайдан табуға болады? Олар шоқ сияқты жанады. Және олар ерлердiң қиялын өртеп жiбередi. Оның үстiне, оларды ең жоғары нүктеге дейiн қыздыру.
  Бiрақ Кэтрин қайтадан жаудың артына қалды. Мен ақыры мына каннибалды көтерiп алдым. Және ол қызғылт сары жалын шашып, өртендi. Бойжеткен өзiн корольдi маттайтын туындыдай сезiнiп, ән айтты:
  - Пешка патшалыққа көтерiледi, саясаткер сiздi пешка деп есептеп, мансап уәдесiз өтпейдi!
  Алтын шашты сұлулық, әдеттегiдей, ақылсыз болуы мүмкiн емес. Сонымен қатар, сирек жарықтық сұлулығы өте мобильдi және икемдi денемен бiрiктiрiледi. Мұндай жауынгер бiрiншi болмай тұра алмайды. Бiрақ сiздiң үш серiктесiңiз керемет болмаса не iстеу керек?
  Дегенмен, Кэтрин әлi де агрессивтi қарсыласын нокдаунға түсiре алады. Ал котлет өртенiп кеттi. Ал қыз:
  - Саясатта шахматтағыдай әу бастан тек уақыт қысымы бар, ал мат үнемi естiледi!
  Алтын шашты қыз қатты риза болды. Ақыры мәселенi шештi.
  Жалынды Елена да алға баса бердi. Ол мiнездi қыз. Оның түсi сондай қызыл және сондай жарқыраған. Ал шаш мыс қызыл болып көрiнедi. Ал аяғы жалаңаш, өте ептi. Олардың болат тәрiздi тамыры бар. Бұл қыз эстетикалық жағынан тартымды. Және ол көрнектi бұлшықеттермен ерекшеленедi.
  Оның көптеген жауынгерлiк таланты бар.
  Елена твиттерде:
  -Таудай алтынды уәде еткендердiң сөзiне түсiп қалсаң, саған алтын тiс керек!
  Және ол жалаңаш өкшесiмен басады. Және жауынгердi аударыңыз. Және ол толық жақындасуға барады. Ал жау қазiрдiң өзiнде дайын. Ол пионер отындай жанады. Ал котлеттен майлы, жалындаған шашыраңқылар ұшып кетедi.
  Елена қызыл гарпиямен сөйледi:
  - Алтын таудай уәдеге көшкенше бағалы металл!
  Ал оның құлпынай емiзiктерi бар кеуделерi серфингтегi қалтқылар сияқты қозғалды. Ол айналып, магоплазмадан жасалған жебе ұшып кеттi. Ол сканерге соғылып, мөлдiр беттi сәл ерiттi.
  Елена күрсiнiп жауап бердi:
  - Адамдарды нағыз алтын жүрек емес, қиялдағы алтын таулар қызықтырады!
  Қызыл шашымен қыз жындық күштiң бейнесiне ұқсады. Ал дәмдi иiс шығаратын котлет ұсақталып кеттi.
  Евфросин де өзiнiң өте жылдам жауынгерiнде. Мен жазу машинкасын өртеп жiбердiм де:
  - Алтын уәде - сенiмсiз орындық!
  Жауынгер сызылған және жанып жатқан котлеттi бiтiрдi. Қошқармен қорқытты.
  Ол ұшқышты жалаң аяқтарымен ептiлiкпен басқарды.
  Сонымен қатар, Евфросин тағы бiр өте каустикалық афоризм шығарды:
  - Алтын тауларға гүлденудiң негiзiн салуға уәде беру үшiн тым жұмсақ металл!
  Және ол өте ұзын, қамшыдай тiлiн көрсеттi. Ал котлет, бұл нанохоббиттердiң қиялының ыңғайсыз туындысы буланып кеттi.
  Сонымен, Боунти ханзаданың голограммасы пайда болды. Мәңгiлiк бала айқайлады:
  - Ал сiз көтерiңкi дауыспен күресуге болады! Қарсыластар тамаша болды.
  Элизабет мұнымен бiрден келiстi:
  - Өте! Мен тiптi шошып кеттiм!
  Екiншi миллион жасын айырбастаған бала қуанып қабағын көтерiп:
  -Бұл тек бастамасы ғана! Бұл тек бастамасы ғана! Бұл тек бастамасы ғана! Ой ой!
  . No 19 ТАРАУ.
  Қыздар атмосфераның психикалық қабаттарында қалқып жүрген ештеңе таппады.
  Элизабет жалаңаш, кесiлген аяғын бұлғап:
  - Талибанмен соғыста көрсеткен ерлiктерiмiз туралы фильм көрейiк!
  Кэтрин күлiмсiреп басын изедi:
  - Ең бастысы, бұл жерде асыра сiлтеушiлiк жоқ. Онда жауынгерлердiң бүкiл командасы көрсетiлгенiмен.
  Елена жалаңаш саусақтарымен джойстик түймесiн басып, үлкен, үш өлшемдi голограмманы қосып, фантастикалық әдемi және динамикалық бейне пайда болды;
  Ал бикини киген жалаңаяқ қыздар ашумен төбелеседi.
  Таяу Шығыс ауылының маңында атақты төртеуi төбелеседi.
  Элизабет оқ атып, жалаңаш саусақтарымен гранатаны лақтырады.
  Ауғандарды жыртып, сықырлайды:
  - Коммунизм дәуiрiне даңқ!
  Екатерина да жауға оқ жаудырады. Ол жауларын шабады, жалаң аяқпен өлiмге әкелетiн гранаталарды лақтырып, сықырлайды:
  - Отанымыз үшiн!
  Елена автоматтың жарылуымен ауғандықтардың сапын шабады. Ол жалаңаш өкшесiмен жойқын лимонды лақтырып, үрiп:
  - КСРО үшiн!
  Екатерина да жауға дөп тиiп, бiр топ ислам жауынгерлерiн кесiп тастады:
  - Коммунизм әлемi үшiн!
  Сондай-ақ оның жалаң аяқтарының саусақтары өлiм сыйын жойғыш және өлшеусiз күшпен қалай лақтырады. Және оның жауларын мұқият талқандады.
  Бұл қыздар өте керемет...
  Элизабет алға басып келе жатқан ауғандықтарды шабу кезiнде былай дедi:
  - Олар тура мағынасында шегiрткеге ұқсайды!
  Ал қыз тағы да жалаңаш өкшесiмен жауға граната лақтырған. Және ол бiрнеше жауды жұлып алды.
  Екатерина да исламдық сарбаздарға жақсы бағытталған соққымен соққы бердi. Ол оларды жақсылап шабады да:
  - Ресей үшiн!
  Тағы да өлтiрушi өлiм сыйы жалаңаш саусақпен лақтырылады.
  Елена жауға оқ жаудырып, ауғандарды культиватормен кескендей шауып, сықырлап жiбердi:
  -Отан үшiн!
  Евфросин дұшпандарды талқандап, исламдық Талибан империясының жауынгерлерiн қырып-жойып, оларды қорғандармен жермен жексен еттi:
  - Отан және жаңа жеңiстер үшiн!
  Тағы да ол жалаңаш, кесiлген аяқтарының саусақтарымен өлiмшi күшпен гранатаны лақтырған кезде.
  Қыздар толығымен тарап кеттi. Және олар Талибан әскерлерiн басымдықпен жеңдi. Және олар үлкен ағындармен келдi.
  Елизаветаның бұл өлмейтiн экипажы мутант қыздармен танкте шайқасады, ал 2024 жылы Талибанға қарсы соғысады, олар Екiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде нацистермен соғысқан сексен жыл бұрынғыдан да жас және жас.
  Мұндағы қыздар да тек бикини киiп, жалаң аяқ. Сонымен бiрге олар жақсы күреседi. Ауғанстанның танктерi ескiрген және ресейлiктерге қарағанда сапасы нашар, бiрақ олардың саны өте көп.
  Ислам империясының шеберлерi ағаштан бiрнеше станоктар жасады. Бұл өте прогрессивтi екенiн айтуым керек.
  Элизабет жалаңаш саусақтарын пайдаланып, оқ атып, ауған танкiсiн жарып өттi, содан кейiн ол:
  - Мен әлемдегi ең әдемi әйелмiн!
  Екатерина да жалаңаш өкшесiн тепкiлеп, жауды талқандап, шырылдап:
  - КСРО үшiн!
  Елена екi рет ойланбастан жауға оқ жаудырады. Ол оны жұлып алып, сықырлайды:
  - Коммунизм үшiн!
  Евфросин де жауға соққы бередi. Ол ауған танкiсiн талқандап, ұрып-соғып:
  - Отан үшiн соңына дейiн!
  Ал бұл қыздар, олар жай ғана супер. Мұндай адамдарға ешбiр күш қарсы тұра алмайды. Және олар, жауынгерлер, шынымен де ең керемет және ең тазы иттер. Және оларға ешкiм қарсы тұра алмайды.
  Ал егер олар төбелесе бастаса, бұл жай ғана гипермендердiң жекпе-жегi болар едi.
  Ал Элизабет тағы да жалаңаш саусақтарымен атып тұрып:
  - Жаңа КСРО үшiн!
  Екатерина да жауға кезек-кезек оқ жаудырды және былай дедi:
  - Иә, президент, басшы, жұмсақтап айтқанда, онша жақсы емес! Бiз Украинамен және Талибанмен соғысып жатырмыз, оның қол астында көптеген адамдар өлдi.
  Ал қыз жалаңаш, дөңгелек өкшесiн айналдырды.
  Елена ауғандарды басуды жалғастырып, шырылдады:
  - КСРО-дағы ұлы коммунизм үшiн!
  Жалаңаш саусақтарымен ол ерекше жойқын және өлтiрушi қосты!
  Содан кейiн, қыз Ефросиниа қалай ұрады. Ал ол жауды талқандап, сықырлайды:
  - Лада құдайы үшiн!
  Бұл олардың әскери шабуылы.
  Ал жауынгерлер, олардың қарсыластарын қалай шаба бастағаны және оларға аяушылық көрсетпегенi, ауғандықтарды жойып жiбергенi.
  Элизабет та жауға оқ жаудырды, сонымен қатар оның жалаңаш өкшесiн пайдаланып:
  - Кеңестер жерiнде коммунизм үшiн!
  Мiне, ол қандай күрескер және жауынгер әйел.
  Ендi ауғандарды аспаннан басып жатыр.
  Анастасия Витчакова шайқаста өте қызу. Және бәрiн құртады. Және ол аспандағы ауған ұшақтарын атып түсiредi, сонымен қатар құрлыққа соққы бередi. Бұл қыз өте агрессивтi.
  Ол күлiп ән айтты:
  - Бiздiң анамыздың Отаны үшiн барлық талибтердi өлтiрiңiз!
  Акулина Орлова тiсiн сiлтеп:
  - Негiзi, рух жын ғой, КСРО-ға шабуыл жасады!
  Ал жауынгер тағы бiр ауған ұшағын атып түсiрдi.
  Ислам Талибан империясының аспандағы және құрлықтағы жауынгерлерiнiң қирандысы Мирабела Магнетич жалаңаш саусақтарын пайдаланып:
  - Отанымыз үшiн!
  Бұл аспандағы триада күреседi. Ол ауғандықтарды қатты соққыға жыққан. Және ол жауларын толығымен құлатады.
  Акулина Орлова жалаңаш өкшесiмен түймелердi басып тұрып:
  - Бiздiң ұлы елiмiз үшiн!
  Және ол серiктестерiне қалай көз қысады.
  Тағы да ауғандарды атып түсiредi. Ал бұл қыздар арасындағы өте агрессивтi қимылдар.
  Анастасия ауған ұшқыштарын атып түсiрiп, тiстерiн шымырлатып күлдi:
  - Бiз кез келген әскердi жеңе алатын жауынгермiз!
  Ол тағы да ауған көлiгiн соқты.
  Иә, мұндағы қыздар Ислам империясының жауынгерлерiн толығымен жоюды қолға алды. Және олар бұзады ...
  Аленка да жан аямай күресiп, өзiнiң ең жақсы өнерiн көрсетедi. Ал дұшпандарды манеке сияқты құлатады.
  Ал талибтер келiп-кетiп жатыр. Және олар орасан көп мөлшерде өлтiрiледi.
  Аленка жалаңаш саусақтарын өлтiретiн нәрсенi лақтырып, ән айтты:
  - Бiз ақ қасқырмыз!
  Анюта мұнымен келiсiп, қарсыластарын салтанатсыз қырып тастады:
  - Ал бiз әлемдегi ең жақсымыз!
  Ол да жалаңаш өкшесiмен гранатаға берiлдi.
  Ендi Алла та автоматтан оқ жаудыруда. Ал ол талай ауғанды нокаутқа түсiрiп:
  - Коммунизм дәуiрiне даңқ!
  Мария да ауғандықтарды өте дәл атады. Және оларды мұқият жояды. Сондай-ақ ол жалаңаш саусақтарымен граната лақтырады. Және айқайлайды:
  - Сварогқа даңқ!
  Олимпиада да жауға орасан зор, өлiмшi күшпен соққы бередi. Ислам империясының жауларын қырып, сықырлайды:
  - Коммунизм дәуiрiндегi бүкiл, бүкiл әлем үшiн!
  Ал қыз тағы да тiсiн қағып, жауды дәл атады.
  Ал Маруся ауғандар туралы да жазады. Ал қызыл емiзiкпен базука түймесiн басып, қарсыластарын нокаутқа түсiрiп, дiрiлдейдi:
  - Ұлы Ресей үшiн!
  Мынау қыздар.
  Бiрақ Матрёна ауғандықтарды ұрғандай жалаңаш саусақтарымен талибан жауын басып, айқайлайды:
  - Отан мен бостандық үшiн соңына дейiн!
  Бұл қыздар барды, ал ауғандардың бастырылған жолы өте қорқынышты. Және олардың толық және жалпы жойылуы бар. Шамасы, ауғандықтар үшiн өте ауыр күндер келдi.
  Аленка ауғандықтарға оқ атып, оларды қырып жiбердi:
  - Бұл менiң Отаным!
  Ал жалаңаш өкшесiмен, қырып-жою әкелетiндей.
  Бұл қыздар, айталық, супер.
  Анюта агрессивтi түрде ауғандарға оқ атып:
  - Коммунизмге даңқ!
  Алламен төбелесiп, оқ атып, алқызыл емшегiн базуканың түймелерiне басып, сықырлады:
  - Батырларға даңқ!
  Ал Мария жауды өлтiретiн күшпен ұрып:
  - Ең салқын Отанның даңқы!
  Олимпиада қосылды, жауларды талқандады және жоғары жылдамдықты көрсеттi:
  - Өркендеген елдiң ұлы даңқы!
  Матрена жауды қағып, оқ атқанда жалаңаяқ саусақтарын алып, сықырлап:
  - Ал ең керемет жауынгерлерге, даңқ!
  Маруся да жауларға сызып, сөзбе-сөз шауып, саңырау үнмен:
  - Ал КСРО да ғасырлар бойы ұлы даңқ!
  Ал қыздар хормен ән айтты:
  - Адамдар бақытты болады
  Бақыт мәңгi...
  Кеңес өкiметi кезiнде -
  Күш керемет!
  Ал жауынгерлер күлкiге қарық болады. Және олар тiстерiн жалаңаштады.
  Аленка жымиып:
  - Бiз Отанымыз үшiн жүрегiмiздi беремiз!
  Анюта ашуланып сөзiн жалғастырды:
  - Бiз тұрамыз және бiз жеңемiз!
  Бұл, шынын айтқанда, тамаша қыздар. Және олар шын мәнiнде бар күшiмен күрескендi ұнатады.
  Мiне, Олег Рыбаков пен Маргарита Коршунова шайқаста.
  Он екi жас шамасындағы балалар сияқты, бiрақ шын мәнiнде өлмес құрбан болған ұл мен қыздың төбелесiп жатқаны соншалық. Оларға ештеңе қарсы тұра алмайды.
  Аленка тiсiн шымырлатып, талибандық қарсыластарын қырқып, күлiмсiреп әндедi:
  - Бiз ертеңгi күн үшiн күресемiз!
  Жалаңаяқ саусақтарымен бомба атып, лақтырған Анюта былай деп қосты:
  - Ал бiздiң броньды пойыз үдете бiлдi!
  Ал қызыл шашты Алла секiрiп, қыбырлап, қосты, көз қысты:
  - Сүйiсейiк!
  Олег Рыбаков семсермен диiрмен жүргiзiп, ауғандардың басын кесiп, сықырлап:
  - Отанымыздың даңқы!
  Ал бала өлiм сыйын жалаңаш саусақтарымен iске қосты.
  Қыз да қылыштарымен көбелек әдiсiн кесiп өткен. Ол жауды кесiп, сықырлап:
  - Кеңестiк жүйенiң даңқы!
  Сондай-ақ ол жалаңаяқ саусақтарымен жойылу сыйлықтарын лақтырып, жауларын құртады.
  Ал балалар жауды талқандап, хормен әндедi:
  - Мен бүкiл әлем оянатынына сенемiн,
  Талибанның ақыры болады...
  Күн нұрын шашады,
  Бiз барлық зұлым жауларды талқандаймыз!
  Балалар шынымен де өте қатал күрескерлер. Олар сондай-ақ ысқырып, жауға таңырқаған және мас қарғалардың бұлтын түсiредi. Және бұл өте керемет.
  Ауғандықтарды кесiп жатқан Олег күлiмсiреп атап өттi:
  - Бүкiл планетаның жастары бiзбен бiрге,
  Бiздiң дүниежүзiлiк құрылыс командамыз!
  Ал бала өлiмнiң жойқын сыйын жалаңаш өкшесiмен бердi.
  Маргарита Магнетич, ислам жауынгерлерiн талқандап, тiстерiн шымырлатып:
  - Бүкiл елдiң халқы коммунизмге бет алды!
  Ислам дәрежесiн бұзған сияқты. Бұл, мен айтуым керек, өте қатыгез және салқын.
  Осы кезде талибтер он төрт жастағы баланы тұтқынға алды. Олар оны шешiндiрiп, ағашқа байлады. Осыдан кейiн олар алдымен оны қамшымен ұрып, қан кеткенше терiсiн шешiп тастады.
  Сосын жасөспiрiмнiң жарасына тұз сеуiптi. Және бұл өте қатыгез болды. Ақырында олар баланы азаптап өлтiрдi.
  Тағы да кескiлескен шайқастар...
  Ал ресейлiк шабуылдаушы ұшақтар ұшақтарды пайдаланып Талибан позицияларына шабуыл жасауда. Сосын ауғандар мен зымырандар оларға тиiп жатыр. Ал олар құрсақтағы бақадай өрмелеп, өрмелей бередi.
  Ал олар мәйiттердiң тұтас үйiндiлерiн арттарына қалдырады.
  Маргарита күлiмсiреп ән айтты:
  - Бiз ертеңгi күн үшiн күресемiз!
  Ал Олег ауғандықтарды шауып, үредi:
  - Бiз оны анықтай алдық!
  Ал бала тағы да жалаңаш саусақтарымен гранатаны өлiмшi күшпен лақтырады.
  Бұл ауғандықтар соншалықты сенiмдi және әйгiлi түрде соққыға жығылды.
  Бұл балалар нағыз құбыжықтар.
  Ал өлмейтiн жаратылыстар жалаң аяқ соғысады және қарсыластарын өте белсендi түрде жояды.
  Бiрақ Германиядан бiр танк те ұрысқа кiредi.
  Герда мен оның экипажы ауғандықтармен шайқасқа кiредi.
  Ал қыз жалаңаш саусақтарымен атып:
  - Коммунизм идеяларына даңқ!
  Оның артынан оқ атқан Шарлотта растайды:
  - Кеңестiк жүйенiң идеялары даңқ!
  Жалаңаяқ саусақтарымен жауға оқ жаудырған Кристина:
  - Жаңа жарқын мұраттар үшiн!
  Және ол да жауға өте дәл тиедi.
  Ал ауғандықтар мұны жақсы түсiнедi.
  Ал Магда жауға оқ жаудырып, тiсiн шымырлатып:
  - Бiздiң Отанымыздың даңқы!
  Дәл солай жауды жалаңаш саусақпен ұрады.
  Бұлар төбелескен қыздар екен.
  Жауға оқ жаудырған Герда шырылдады:
  - Ресей үшiн және соңына дейiн жеңiс!
  Және ол сiздi қайтадан ұрады, бұл жолы джойстик түймесiн басқан кезде қызыл ниппельдi пайдаланады.
  Мынау қыздар. Олар тiстерi және тiстерi бар және кез келген адамды тiкелей жырта алады.
  Шарлотта оны алды да, тiстерiн сiлкiп, агрессивтi ән айтты:
  - Африка қорқынышты, иә, иә. Иә!
  Африка қауiптi, иә, иә, иә!
  Бармаңдар қыздар - Африкаға серуендеуге барыңдар!
  Кристина тiсiн шымырлатып, қарсыласын ұрып:
  -Қыздар, қараңғыда жалаң аяқ жүрмеңдер!
  Ал жауға көнетiндей жалаңаш өкшесiмен.
  Бұл әйелдер - барлық әйелдерге әйелдер!
  Ал ауғандарды аяусыз атып өлтiредi.
  Магда жауға оқ атып, оны сөзбе-сөз сыпырып алып, агрессивтi түрде былай дедi:
  - Мен әлемдегi ең күштiмiн!
  Дәл солай ол сенi жалаңаяқ саусақтарымен ұрады. Мынау қыз.
  Мен бұл жай ғана ультра екенiн айтуым керек!
  Бұл қыздар Талибанға қарсы шыққандай, оларды балғамен ұрып жатыр.
  Ал тәлiптер Ресей комсомолын азаптады. Бiрiншiден, жалаңаштандырылған. Сосын олар су құя бастады. Алдымен ыстық - қайнаған су, содан кейiн салқын. Содан олар менi ыстық сыммен ұра бастады.
  Және бұл өте қатыгез болды. Сосын тағы да қыздың жалаңаш өкшесiн азаптап, оқ жаудырды. Және олар оны өте аяусыз азаптады. Содан кейiн олар қышқыл құя бастады, бұл оны одан сайын ауыртты.
  Ал қызды да азаптап өлтiрген.
  Содан кейiн олар оның қаңқасын алып, алтынмен қаптап, барлығына көрiнуi үшiн iлiп қойды. Және бұл өте қатыгез болды.
  Бұл Талибанның көрсеткен билiгi. Және осындай елмен бәсекелесуге тырысыңыз. Бiрақ қыздар балалы болғысы келедi. Ал олардың қарындары ашылады. Және олар өздерiн өте қатыгез ұстайды.
  Айтпақшы, шайқастар тозақтың отындай жанады.
  Жауды шауып жатқан Олег Рыбаков:
  - Коммунизм дәуiрiне даңқ!
  Бала тағы да жалаңаш саусақтарымен, өлiмге әкелетiн сыйлықты лақтырып жiбердi
  Маргарита Коршунова ауғандарды шауып, сықырлап:
  - КСРО үшiн!
  Және ол жаппай өлiмге әкелетiн нәрсенi жалаңаш саусақтарымен лақтырып тастайды. Иә, ондай қыздарға ешкiм қарсы тұра алмайды.
  Жiгiт пен қыздың толқуы мен шайқасқа толы.
  Ауғандықтарды қылышпен шауып жатқан Олег:
  - Менi алып кеттi, менi алып кеттi,
  Ол менi алып кеттi!
  Мен жай ғана атқа отырамын
  Ал менi сәттiлiк күтiп тұр!
  Ал бала күлiп, жауды тағы да алып, шауып тастайды.
  Мiне, олар Маргаритамен бiрге ысқырып тұрғанда. Ал ауғандықтардың басына аң-таң болған қарғалар тобыры түседi. Бұл шынымен керемет деп айтайық.
  Маргарита Коршунова твиттерде:
  - Мен әлемдегi ең күштiмiн, дәретханада жауларымды жоямын!
  Және серiгiне көз қысты.
  Ал ауғандықтардың басым күштерi таусыла бастады.
  Олег Рыбаков ақырында жалаңаш өкшесiмен қосқышты басып қалды. Ал ағын соғып, талибан жауынгерлерiнiң бiр бөлiгiн қаңқаға айналдырды. Және бұл атап өту керек - өлтiрушi.
  Терминатор бала ән айтты:
  -Жерiмiз асқақтай берсiн!
  Ал тiсiн шымырлатып қалай ысқырады.
  Бұл бала. Және шынымен де өте жауынгер.
  Одан кейiн кеңестiк зымырандар ауғандарға тиiп жатыр. Және олар қатты таң қалды. Және көптеген жауынгерлер қаза тапты.
  Тамара мен Вероника инелер мен шарлармен өлтiрушi зымырандарды нысанаға алып, олар жарылып кетедi. Ал көптеген ауғандықтар бiрден қырылады. Және бұл өте қатыгез.
  Қыздар қазiр бункерде, жалаң аяқтарымен бетон тақтайшаларды таптап жатыр. Және олар жауға оқ жаудырып, оларды толығымен жойып жiбередi.
  Бұл қыздар супер.
  Тамара оттап, айқайлап:
  - Ұлы КСРО және оның басшысы Сталин бiзбен бiрге!
  Вероника да мұны растайды:
  - Талибанның төбесiн тепейiк!
  Дәл солай жауға оқ жаудырады. Және ол мұны өте қатал жасайды. Қыздар өлтiрудi жақсы көредi - бұл қыздар.
  Вероника бiрде сұрақ қойды:
  - Екi есе екi, - бес нешеге тең?
  Тамара күлiп жауап бердi:
  - Төрт жарым!
  Және бұл өте тапқыр мәлiмдеме болып шықты.
  Мұндағы қыздар өте тартысты.
  Наташа мен оның командасы да ауғандықтарға оқ жаудыруда. Оларды жаппай өлтiрiп, айқайлайды:
  - Коммунизм тойлансын!
  Сосын жалаңаш өкшесiмен оны қалай қабылдайды және нақты бередi.
  Бұл қыз, барлық қыздарға арналған қыз.
  Және өлшеусiз керемет.
  Светлана ызаланып ән салып, ауғандықтарды сызып тастады.
  Ал жұлдызды биiктiкте тау тыныштығы,
  Теңiз толқынында және қаһарлы отта,
  Және қаһарлы және қаһарлы отта!
  Сосын Зоя дұшпанға оқ жаудырады.
  Бұл қыздар өте батыл.
  Ал Августин қарсыластарын жаншып, өксiкпен айқайлайды:
  - Отанымыз үшiн, КСРО-ның даңқы үшiн!
  Содан кейiн, әрине, сiз мұндай командаға қарсы тұра алмайсыз.
  Ал қыздар, әрине, өте батыл және шебер.
  Ешбiр техника оларға қарсы жұмыс iстемейдi.
  Наташа ауғандардың тағы бiр қатарын шауып, дауыстап:
  - Мен әлемдегi ең күштiмiн, мен бәрiңдi дәретханаға лақтырамын!
  Тағы да оның жалаңаш саусақтарымен жарылғыш пакет өлiмшi күшпен лақтырылады.
  Августин, әлгi жауынгерлiк күшi бар қыз шырылдады:
  - Коммунизм заманына даңқ!
  Және ол да изумруд көздерiмен жыпылықтайды.
  Светлана шайқаста өте агрессивтi. Ауғандарды жояды және шырылдайды:
  - Коммунистiк жеңiс дәуiрiнiң даңқы!
  Бұл қыздар...
  Ал Сталенида қажетсiз рәсiмсiз ауғандарды қырып салады.
  Және оларды реактивтi истребительмен нағыз орағы бар сияқты шабады.
  Бұл қыз, барлық қыздарға қыз!
  Ауғандықтарды талқандап, жалаңаяқ саусақтарымен өлiмге әкелетiн сыйлықтарды лақтырып жатқан Сталенида:
  - Бiздiң Отанымыз - КСРО даңқ!
  Ал қыз тағы да жауға жабайы күшпен соққы бередi. Мiне, ол қандай жауынгерлiк және жауынгерлiк.
  Жауларына оқ атқан Виктория күлiмсiреп айтады:
  - КСРО-ны үлкен даңқ күтiп тұр!
  Сталенида басын изедi:
  - Иә, күтiп тұр!
  Ал атыс кезiнде мен ойладым. Бұл бiр жағынан Отан соғысын еске түсiредi, тек жауды күтпеген жерден алған жоқ. Ал кенеттен жасалған шабуылға жасалған бәс нәтиже бермедi.
  Бiрақ ауғандар өте көп. Олар орыс позицияларын мәйiттермен жауып, алға жылжуда. Бұл олардың құтырған және жабайы тактикасы. Және олар өз шығындарын есепке алмайды,
  Ал адамдарға iс жүзiнде қамқорлық жасалмайды. Сондықтан көрiңiз, сiз бұл жiгiттермен тiл табыса аласыз.
  Сталенида гранатаны жалаңаш өкшесiмен лақтырып, шырылдады:
  - КСРО атынан!
  Және ол өте өткiр тiстерiн көрсеттi.
  Виктория онымен келiстi:
  - Көшбасшылар келедi, кетедi, бiрақ КСРО қалады!
  Сталенида толқып:
  - КСРО мәңгi бiзбен бiрге!
  Серафим, жауларға оқ жаудырып, ұрып-соғып, жауды құлатып:
  - Бiз классикалық күш боламыз!
  Сондай-ақ қыз, жалаң аяқ сияқты, толығымен жойылатын сыйлықты iске қосады.
  Виктория ән айтты:
  - Коммунизм елiм даңқ!
  Серафима мұны оңай растады:
  - Коммунизм - нұр және гүлдену!
  Ал ауғандарды қайтадан құртып жiберейiк.
  Герда да өте агрессивтi күреседi. Және ол өзiнiң жоғары дәрежесiн көрсетедi.
  Бiрақ Гердаға қарсы нақты трюктар жоқ.
  Бұл бүкiл ғаламға арман беретiн қыз.
  Ол оны алып, ән айтады:
  - Менiң Жерiм даңқ, ал бiз бүкiл әлемге!
  Тағы да, жалаңаш саусақтарымен сұлулық өлiм мен жойылу сияқты өлтiретiн сыйлықты босатады. Бұл сiзге керек қыз.
  Герда өзiнiң барлық жауынгерлiк жиынтығын атып тастады және қазiр қайтып келедi.
  Немiстiң атақты төртеуi талай ауғанды өлтiрiп, құпиясын сақтап отыр.
  Олар да карта ойнайды.
  Шарлотта ашық саусақтарымен карталар палубасын ұстап тұрып, қатты айтты:
  - Қазiр бiз талибтермен соғысып жатырмыз, бiрақ бiр кездерi орыстармен соғысқанбыз!
  Герда келiсiп, жiгерлi түрде басын изедi:
  - Иә, мұндай кез болған. Содан кейiн бiз жеңе алмадық! Кристина, келiсесiз бе?
  Кристина картаны жалаңаш саусақтарымен лақтырып, сенiмдi түрде айтты:
  - Бұл еркектер кiнәлi! Олар ешқандай жауынгерлiк қасиеттердi көрсетпедi!
  Магда растады:
  - Иә, ерлер! Егер әйелдер көбiрек күрессе, бiзде жетiстiкке жетуге нақты мүмкiндiк болар едi!
  Герда келiсiп басын изедi:
  - Жалаңаяқ қыз, тiптi қызыл емiзiктерi бар - бұл керемет!
  Шарлотта мұнымен логикалық түрде келiстi:
  - Иә, жалаңаяқ қыздар, бұл үлкен нәрсе!
  Ал жауынгерлер карталарды лақтыра бердi.
  Сталенида ауғандарға оқ атқан кезде агрессивтi түрде айтты:
  - Бiз жауларға мiндеттi түрде соққы беремiз!
  Ал қыз жалаңаш саусақтарымен граната лақтыратын. Және бұл өлтiрушi.
  Виктория сенiмдi түрде:
  - Бiр жағынан Құдай жоқ болса да, екiншi жағынан Ол бiзбен бiрге!
  Виола ауғандарға оқ жаудырып, оларды қырып тастады және растады:
  - Иә, Құдай бiзбен бiрге! Және орасан зор күштер!
  Ал қыздар күлiп, тiлдерiн шығарады.
  Алина да жауға соққы берiп, оны орасан зорлап шабады да:
  - Мен ең күресушi ханшайыммын!
  Сондай-ақ, жалаңаяқ саусақтарымен, қанiшер күш сияқты, ол оны алып, оны iске қосады.
  Бұл өлтiрудi жақсы көретiн қыздар. Оларда адамнан тыс күш бар.
  Сталенида агрессиямен ән айтты:
  - Бiздiң күшiмiз коммунизмде,
  Бiз өмiрiмiздi және жүрегiмiздi беремiз,
  Бiз - қасиеттi Отанымыз,
  Бiз тұрамыз және жеңемiз!
  Ол сондай күрескер қыз едi. Айта кетейiк, ол өте керемет. Және өте жауынгер.
  Виктория твиттерде:
  - Дана патшасы бар КСРО үшiн!
  Ал жауынгер тiлiн шығарып, қарсыластарына көз қысты.
  Бұл қыздар...
  Аленка да жауларымен сенiмдi күресiп, керемет секiрiс көрсетедi.
  Сол кезде қыз өксiкпен айқайлайды:
  - Мен супер ханыммын!
  Және маржандай тiстерiн көрсетедi.
  Анюта жауға оқ атып, оны өлтiретiн күшпен жаншып, оны бөлшектеп, айқайлайды:
  - Мен гипер қызбын!
  Оның жалаңаш саусақтары өлiмнiң таң қалдыратын сыйын лақтырады!
  Соғысушы Алла да шайқаста. Сөйтiп ол ауғандықтарды басады.
  Сол кезде қыз да айқайлайды:
  - Коммунизм заманына даңқ!
  Тағы да, ол жауға шынымен өлiмге әкелетiн нәрсенi жiберетiн сияқты.
  Ал талай ауғандар ыдырайды.
  Мария Ислам империясының жауынгерлерi туралы жаза отырып, оны алып, атап өттi:
  -Орманнан кiмдi табамыз?
  Ал ол сiздi автоматтан сыйлықпен қалай ұрады. Мiне, ол қандай жауынгер және әдемi жауынгер.
  Олимпиада жауға оқ жаудырады. Және ол мұны өте дәл жасайды.
  Және ол тiстерiн сiлтеп, айқайлайды:
  - Коммунизм заманына даңқ!
  Маруся агрессивтi түрде жауларын талқандап, жалаңаяқ саусақтарымен өлтiретiн гранаталарды лақтырды:
  - Жаңа Бас хатшыға даңқ!
  Матрёна ауғандарды қағып:
  - Гомосексуалист болмаса ғой!
  Жауларға оқ жаудырған Аленка оны алып, шырылдады:
  - Ұлы коммунизм үшiн!
  Тағы да, ол ауғандарға қанды соққымен соққы бердi. Ал, ол күрескер сұлу. Және оның сүйкiмдiлiгi өте көп.
  Анюта да жауға оқ жаудырып, оны шаба жөнелдi, сықырлап:
  - Ресей үшiн!
  Ал тәлiптерге көнетiндей жалаңаш өкшесiмен. Бұл қыз шынымен супер.
  Қызыл шашты Алла қарсыластарын жаншып, өксiкпен айқайлайды:
  - Мен гипер-ханыммын!
  Ал жалаңаш саусақтарымен ол жауға өлiмшi өлiмдi лақтырады.
  Бұл қыз, айталық, ультра!
  Жауға оқ атқан өте сұлу Мария:
  - Мен мега класспын!
  Және тағы да жалаңаш, өте домалақ, алқызыл өкшесiмен жауға соққы бередi.
  Олимпиада ауғандықтарды қырып, Ислам империясының Талибан жауынгерлерiнiң мәйiттерiн таудай етiп үйiп, атап өттi:
  - Мен жоғары сыныппын!
  Сондай-ақ ол өзiнiң жалаңаш саусақтарын лақтырады, толығымен және ерекше өлтiретiн нәрсе. Бұл қыз, барлық қыздар, қыз!
  Маруся сонымен бiрге ауғандықтарды өлтiрiп, твиттер жазады:
  - Мен жауларды құртамын! Бұл нағыз жындыхана болады!
  Ал қыз күлiп, күледi.
  Және ол джойстик түймесiн басқан кезде қызыл емiзiк. Және ол өзiнiң қарсыластарын өлiмге әкелетiн нәрсемен ұрады.
  Матрёна да ауғандықтарды ұрып-соғып:
  - Коммунизм таңына даңқ!
  Ал оның жалаңаш өкшесi жау сияқты бәрiн өлтiредi. Ол қандай әдемi қыз. Ал олар қыздар, айталық, супер класс.
  Немесе Гига немесе тiптi TETRA!
  Бұл ауғандықтарды толығымен нокаутқа түсiретiн қыздар. Бұл, жалпы алғанда, супер класс.
  Аленка оны алды да, тiстерiн шымырлатып ән айтты:
  - Мен әлемдегi ең күштiмiн! Ал екi плюс екi - төрт!
  Және ол жауға қалай дәл тигiзедi. Және ол келесi Талибанды талқандайды.
  Ал мына қыздың осындай қиялдары бар. Бiрақ Талибан бiрдеңе iстеп жатыр.
  Бiр қызды азаптап жатыр. Және олар қамшымен қалай емдейдi. Сосын тiкенек сым. Содан кейiн олар оның өкшесiн ыстық үтiкпен күйдiредi. Ал қыз өте риза.
  Және ол әдемi әйел болғысы келедi.
  Аленка ән айтты:
  - Ең керемет КСРО-ның ұлы коммунизмi үшiн!
  Және тағы да жалаңаш саусақтарымен гранатаны жауға лақтырады.
  Және бұл өте керемет.
  Жауға оқ жаудырған Анюта да ақырады:
  - Коммунизм қандай ұлы!
  Ал ұқыптылықпен ол ауғандықтарды шабады. Бұл керемет сұлу қыз.
  Ал оның жалаңаш өкшесi жойылу сәтiне жол бердi.
  Ал қызыл шашты Алла да шайқастарда өте агрессивтi. Ол жауларын жабайы қаһармен қалай жеңедi. Және ол керемет белсендiлiкпен өз-өзiне жазады.
  Ал жалаңаш саусақтарымен ол өлiм сыйларын өлiмшi күшпен лақтырады.
  Бұл қыз өте керемет!
  Осының бәрi өте үлкен ерлiктерге қабiлеттi жалаңаяқ қыздар әскерi.
  Мария ауғандар туралы жаза отырып:
  - Бiздiң ең үлкен күшiмiз - бiздiң ең жоғары сыныпымыз!
  Осыдан кейiн жауынгер көз қысты.
  Ал алқызыл емшегiмен базука түймесiн басқан. Және бұл оның ең жоғары ұшқыштары және аяқтың квадраттарының қосындысының нақты құрылысы.
  Олимпия жауды талқандап:
  - Әлемдегi ең жақсы жеңiстер үшiн!
  Ал жалаңаш саусақтарымен ол жауды жою сыйын бастайды. Және бұл шын мәнiнде сiздiң күшiңiзден тыс әрекет сияқты қарапайым болады!
  Қыздар, айта кету керек, өте тартысты. Ал егер олар бiрдеңе жасаса, онда адамдар мәңгi бақытты болады. Олардың iшiнде қаншама қуаныш пен нағыз ғарыштық ұшқын бар.
  Бұл ең жоғары пилотаждың әйел жауынгерлерi.
  Маруся, ауғандарды басып, оны алып:
  - Үйлерiңiзге тыныштық!
  Ол тағы да қанды өлiм сыйын саусақтарымен лақтырып, жауларды талқандады.
  Матрёна ауған әскерлерiне де соққы бердi. Ол Талибанды жыртып алып:
  - Бүкiл планетадағы ең ұлы социализм үшiн!
  Ал оның көздерiнен ұшқын шығады.
  Иә, бұл позициялардың ең жоғары атқылауы.
  Ауғандықтар орасан зор шығынға ұшырады, бiрақ олар әлi де өрмелеп, өрмелей бередi. Және оларда орасан зор адам ресурстары бар. Бұл ешқашан аяқталмайтын сияқты.
  Және бәрi толқынмен және үздiксiз ағынмен ағып жатыр.
  Аленка үлкен күлiмсiреп, тiстерiн жалаңаштап әндедi:
  - Коммунизм дәуiрi мен орыс патшалары даңқ!
  Жалаңаш саусақтарымен ол тағы да өлiм мен жойылу сыйын лақтырды.
  Ал қыз саңыраулықтай тiсiн қағып (иә, тiсiңдi саңырау етiп көрсетуге болады!), оны алып:
  - Күштi егемен,
  Даңқпен билiк жүргiз
  Бiздiң даңқымызға...
  Жауларыңнан қорқып, патшалық етiңдер,
  Православие патшасы,
  Даңқ үшiн, бiздiң даңқымыз үшiн билiк етiңiз!
  Анюта күлiп:
  - Құдай сақтасын патшаны!
  Аленка бұған дайын болды:
  - Иә, сағындым! Бiрақ бұл, өкiнiшке орай, берiлген!
  Мария өте әдемi қыздың күлкiсiмен:
  - Әке патша кетiп қалды, оның орнына Лениннiң жұмысы!
  Қызыл шашты Алла шырылдап, ауғандарды шабады:
  - Ленин өлсе де, Ленин iсi тiрi!
  Олимпиада бұған логикалық түрде жауап бердi:
  - Ленин өлмейтiн!
  Және ол изумруд көздерiмен жымиды.
  Сондықтан сiз мұнда талибтермен арнайы күресуге қабiлеттi тамаша қыздардың бар екенiн бiрден көре аласыз. Ал жалпы алғанда, олардың күшi, атап өту керек, орасан зор ғарыштық күш.
  Маруся күлiмсiреп, жауларына оқ жаудырды:
  - Патша қайтып келедi, ал Ленин өмiр сүредi!
  Матрена мұнымен толықтай келiстi:
  - Әрине болады! Ленинге даңқ!
  Аленка күлiмсiреп жалғастырды:
  -Ал Николай II патша! Барлық батырларға үлкен даңқ!
  Анюта мұнымен толықтай келiстi:
  - Барлық батырларға даңқ!
  Ал қыздар хормен ән айтты:
  - Ресейге даңқ, даңқ...
  Танктер алға ұмтылуда....
  Қызыл тудың астындағы әскерлер
  Орыс халқына сәлем!
  . No 20 ТАРАУ.
  Маңызды ештеңе табу мүмкiн болмады. Қыздар шарасыздан мұрындарын шұқылап, ұйықтап қалды. Қазiрдiң өзiнде олар осы масқарадан әбден қажыған. Сондықтан, кем дегенде, бiрдеңе шығуы мүмкiн. Және олар армандады ...
  Балама шындықтардың бiрi, онда ace ұшқыш Олимпиадасы, эльф жауынгерi Үшiншi рейхте пайда болды. Бұл керемет аққұба Герингтiң өзiне өшпес әсер қалдырды, ол Адольф Гитлердi жауынгердi майданға жiберуге көндiрдi. Алғашында қыз 1943 жылы Жерорта теңiзi әуе шайқасы театрында үлкен әсермен шайқасты. Қысқа уақыт iшiнде ол одақтастардың үш жүзден астам ұшағын атып түсiрдi. Осыдан кейiн фюрер жеңiлмейтiн қызды емен жапырақтарымен, қылыштармен және гауһар тастармен марапатталған Темiр кресттiң рыцарь крестiмен Курск бұлғасына жiберудi бұйырды. Сол жерде жауынгерi тiптi тырнақтай да болмаған жеңiлмейтiн жауынгердiң нағыз отқа шомылдыру рәсiмi өтуi керек едi.
  Бiрақ бұл жолы эльф үш отыз миллиметрлiк пневматикалық зеңбiрек пен төрт пулеметi бар эксперименталды керемет ME-309 алды.
  Бұл машинаның атыс күшi бойынша теңдесi жоқ едi. Ал оның жылдамдығы винтпен басқарылатын истребитель үшiн жоғары, сағатына жетi жүз қырық шақырымға жуық. Иә, бұл керемет және керемет.
  Ал эльфтiң өзi, әдетте, жалаң аяқ және оның бұлшық еттi, тотыққан денесiн әрең жауып тұрған бикиниде шайқасты.
  Шеберлiгi жағынан теңдесi жоқ жауынгер де бұлшық еттерi мықты жiгiттердiң уқалап, сипап жүргенiн жақсы көретiн. Және бұл оған қатты ұнады.
  Эльфтiң аты Олимпия болды - кез келген еуропалық нәсiлдiң әмбебап атауы. Бiрақ ол немiс деп саналды. Оның шыққан тегi белгiсiз болғанымен, мұндай керемет аққұба тек арий болуы мүмкiн.
  Ол ресейлiк ұшақтармен алғашқы шайқасқа дайындалды. Дәл 1943 жылы 5 шiлдеде "Цитадель" операциясы дәл таңертең басталды. Бойжеткен сынақ рейсiн жасап, кеңестiк U-2 түнгi бомбалаушы ұшағын атып түсiрдi, бұл немiстерге де қиындық тудырды. Олимпия оның сұлу, қызға ұқсайтын жалаңаш саусағын бiр рет басқанымен оны қатты соққыға жыққан.
  Бұл жауынгерге өте ұнады және ол былай деп жауап бердi:
  - Ертең мен жауларыма Армагеддон ұйымдастырамын!
  Ал ендi ертең келдi. Ал оның қуатты Me-309 истребительi ұшу-қону жолағынан көтерiлiп, ұрысқа ұмтылды. Бұл қыз ендi ыстық су бөтелкесiн жырта бастайтыны анық едi, бұл жақсы болады.
  Олимпиада әнiмен:
  Аспанда қатты ыстық болды,
  Бұл шыбын эльф қыз...
  Оны таяқ күтiп тұр,
  Егер жiгiт ұшып кетпесе!
  Бойжеткен аспаннан ресейлiк барлау ұшағын көрiп, әуе снарядтарын ысырап етпеу үшiн оны пулеметтiң жарылуымен атып түсiредi.
  Содан кейiн бiрнеше кеңестiк Як-9 истребительдерi пайда болды. Әйтеуiр, жауынгер бұрынғыдай ең жақсы.
  30 мм немiс әуе зеңбiректерiнен ату. Ал ME-309-да олардың үшеуi бар. Содан кейiн бiрден алты кеңес машинасы алаудай жанып, отты құйрықтарын қалдырып, құлап кетедi. Тағы бiр жетiншi PE-2 ұшағы, және ол да атып түсiрiлдi, сондықтан кеңестiк машина сөзбе-сөз жыртылды.
  Олимпиада қуана айтады:
  - Мен әлемдегi ең крутой және ең агрессивтi қызбын! Жай ғана тамаша! Менi мықты деп атағаным бекер емес - бiр соққымен жетi!
  Жауынгер оның жалаңаш, кесiлген, күйген аяқтарын сiлкiп тастады.
  Және ол ME-309 ұшағымен әрi қарай ұшады. Алда он шақты кеңес жауынгерлерi тұр.
  Перi қыздың жалаңаш өкшесi триггердi басып тұр. Тағы да көптеген құлаған ұшақтар, он Яккс және екi Лагг-5 жойылды. Эльф осылайша керемет жұмыс iстейдi - ол алыс қашықтықтан тривиальды соққы жасайды және ол мұны өте жақсы жасайды. Ондай қызды басқа немен салыстыруға болады?
  Төменде сiз бiрнеше кеңестiк Катюшаны көре аласыз. Олимпиада аздап төмендейдi. Ал оның отыз миллиметрлiк пневматикалық зеңбiректерiнен оқ жаудырады. Ал кеңестiк катюшалар жарылады. Ал ауыр жараланған және қаза тапқан орыс солдаттары әртүрлi бағыттарға ұшып кеттi. Бұл шынымен керемет.
  Бiрақ ауада тағы да кеңес машиналары бар. Бұл жолы олардың саны отызға жеттi.
  Олимпиас жыртқыштай күлiп, шырылдады:
  - Ендеше, жау көп болған сайын соғыс қызығырақ!
  Ал қыз жалаңаяқ саусақтарымен пневматикалық зеңбiректерден ажал құшқан атқылаған. Және бұл шынымен де супер деңгейдегi әсер болды. Ал он алты кеңестiк топоз, он лагг, үш Пе-2 және бiр ИЛ-2 бiрден жарылып, жойылды.
  Олимпиада твиттерде қуанышпен жазды:
  - Мәссаған! Мәссаған! Мен Шайтан деген қызды бiлемiн!
  Әне-мiне дегенше күледi... Расында да, бұл Кеңес әскерлерi үшiн қаралы күн. Мiне, ол перi пайда болып, жауларына қатты ашуланады.
  Неге кеңес танктерiне ауыспасқа? Қыз сәл төмен түсiп, кеңес машиналарына оқ жаудырайық. Бiрнеше отыз төрттiк пен екi КВ цистерналары өртендi. Сондай-ақ үш SA-76 өздiгiнен жүретiн зеңбiрек. Содан кейiн қыз тағы бiр оқ-дәрi қоймасы мен сегiз мылтықты қағып тастады, бұл өте тиiмдi болды.
  Осыдан кейiн қыз оны алып, әуе нысанасына қайта ауысты. Бұл жолы ол Ил-2 шабуылдаушы ұшағын алып, олардың он сегiзiн, төрт Яккс, бес Лагг, үш ПЭ-2 және бiр Ту-3 бомбалаушы ұшағын атып түсiрдi.
  Мiне, терминатор қыз өте тартымды жұмыс жасады. Ендi сiз жаңа көлiктердiң қалай төмен түсiп жатқанын көре аласыз. Бұл жағдайда отыз төрт.
  Олимпиада әуе зеңбiректерiнен тағы бiр жойып жiбердi. Жиырма бес кеңестiк техниканы қағып жiбердi.
  Осыдан кейiн оның ауа снарядтары таусылды. Ал жауынгер керi бұрылды. Жауынгерлiк жинақты өзгерту және жанармай құю үшiн. ME-309 жылдамдығы сағатына 740 шақырымға жетедi - олар қуып жете алмайды!
  Олимпиада тiптi ән айтты:
  - Батырлар қуудан асығады! Бейтаныс адам кiрiп кеттi, жете алмайды!
  Жанармай құйылып, жабдықталған ME-309 қызды күтiп тұрды. Немiстердiң қолында қазiр мұндай ұшақтардың төртеуi ғана бар. Ал оның екеуi Олимпиадаға бөлiнген. Ол iс жүзiнде үзiлiссiз шайқасады және кеңес әскерлерiн басып жатыр.
  Мұнда тағы да оқ-дәрiлермен толтырылған ME-309 ұшу-қону жолағынан қатты жұлынды. Бұл жауынгерде жетi атыс нүктесi және әрқайсысы 30 мм үш пневматикалық зеңбiрек бар - орасан зор күш. Ал, көрiңiз және жеңiңiз.
  Олимпиада бар ынтамен ән салады:
  Мен сенi Сталиндi жұлып аламын
  Вермахтқа бекер баруың керек едi...
  Мен ең үлкен бақытқа ие боламын
  Мұртты ешкi екенiңдi дәлелде!
  Ендi қыз жаңа мақсаттарды көредi. Сонымен, бұл ИЛ-2, топоздармен бiрге немiс позицияларына қарай жүгiредi. Эльф қыз жалаңаяқ саусақтарымен атып жатыр. Ол тек жұқа трусикиде дерлiк жалаңаш.
  Биiк кеуделерi еркiн және жеңiл тыныс алуы үшiн ол тiптi кеудешесiн шешiп тастады.
  Мiне, қыз өте дәл атып жатыр. Он жетi ИЛ-2 ұшағы мен сегiз топоз үш пневматикалық зеңбiректiң бiр соққысымен атып түсiрiлдi.
  Олимпиада тiптi пулеметтердi мүлдем алып тастауды ойлады. Пневматикалық зеңбiректер ұзақ қашықтыққа атуға мүмкiндiк бередi. Ал 30 мм снаряд кеңестiк көлiктi бiр соққымен атып түсiруге мүмкiндiк бередi.
  Сондықтан эльф қыз өзiн өте сенiмдi сезiнедi. Ал пулеметтер тек жақын шайқасқа жарамды. Рас, перiдiң мойнында бойтұмары бар, ол оқтар мен снарядтарды ұшағынан бұрып жiбередi, сондықтан оны ешқашан атып түсiрiп қана қоймай, тiптi тырнап та көрмеген. Дегенмен, жауды алыстан ұрған дұрыс.
  Мұнда сiз кеңестiк ПЭ-2-нi көре аласыз немесе оларды пешкалар деп те атайды. Қыз жалаң аяқпен атады. Тоғыз ПЭ-2 және үш LAGG-5 атып түсiрiлдi. Ол сондай қыз. Ал немiс әскерлерi қазiрдiң өзiнде алға жылжуда. Күрделi "Жолбарыстар" мен "Фердинандтар" шайқасқа асығады. Соңғы көлiк бiршама модернизацияланған - қозғалтқышы мен берiлiс қорабы көлiктiң алдында бiр блокта орналасқан, ал артқы жағында қуатты мылтық бар мұнараның өзi.
  Бұл өздiгiнен жүретiн зеңбiректiң салмағын елу тоннаға дейiн азайтуға мүмкiндiк бердi және ол әлдеқайда жылдам және маневрлi болды, оның жауынгерлiк тиiмдiлiгi күрт өстi.
  Ал қашықтан жойылу ауқымы орасан зор болды. Ал кеңес машиналары анда-санда шабуылға ұшырады.
  Олимпиада катюшаларды талқандап, ән айтты:
  -Сталин, Сталин, Сталин,
  Мен өзiм болаттан жасалғанмын!
  Ал жауынгер жаудың көлiктерiн өртеп жiбередi. Ал ресейлiк бiрнеше зымыран жүйелерi жарылды.
  Осылайша Олимпиада оларды белсендi түрде ұрып-соғып, жалаңаш саусақтарымен түймелердi басады.
  Қыз ән айтады:
  Мен барлық жауларымды жермен жексен етемiн,
  Мен Шайтан қызымын!
  Ал кеңестiк "катюшалар" жарылып, алыс-жақын бөлiктерге шашылады. Әсiресе, егер ұшақ снарядының соғылуы жауынгерлiк жиынтықты жарып жiберсе. Ал кеңес жауынгерлерiнiң қол-аяғы, бастары жұлынған.
  Эльф қызы оқ-дәрi қоймасына өте дәл және шебер қонды. Және ол өте үлкен күшпен жарылды. Ал екi бөшкесi бар сынған КВ-10 цистернасы ұшып кеттi. Кеңес генералдарының бiрiнiң басын да алып, жұлып алған.
  Олимпиас оны алып, қызыл ерiндерiн жалап, ән айтты:
  Басыңды жоғалтудың қажетi жоқ
  Асықпа...
  Басыңды жоғалтудың қажетi жоқ
  Бұл пайдалы болса ше!
  Дәптерiңе жазып ал,
  Әр бетте!
  Зұлым орктарды өлтiру керек!
  Зұлым орктарды өлтiру керек!
  Ал астананы басып ал!
  Мiне, бұл қорқынышты және өте агрессивтi эльф қыз, өте керемет аққұба, осылайша бұзылды.
  Содан кейiн ол тағы бiр ондаған кеңестiк Яковты атып түсiрiп, керi бұрылды. Және ол көңiлдi болды. Мiне, ол қандай әдемi және бiр уақытта қатал.
  Қыз пионерлердiң азаптауын есiне алды.
  Он үштер шамасындағы аққұба, тотыққан баланы қыздар шешiндiрiп, сөреге байлап тастады. Ал емен ағаштары оның жалаң аяқтарына бұралып, жас пионердi созды.
  Жiгiттiң бұлшық ет, сiңiрлi денесi керiлiп қалды. Содан кейiн Олимпиас алауын алып, жанына алып келдi. Күйген терi күйiкпен жабыла бастады, баланың ауырғаны анық болды.
  Бiрақ пионер тiсiн қайрап, ауыр дем алып, үнсiз қалды. Балаша, сонымен бiрге батыл жүзден тер тамшылары ағып жатқанын көрдiңiз.
  Олимпиада күлдi. Тағы екi азаптаушы қыз баланың жалаң аяқ астына шоқ ағаштарды қойды. Және оларды өртеп жiбердi. Иә, осылайша от жанып кеттi. Ал жалын ұзақ уақыт жалаңаяқ жүрген баланың өкшелерiн жыртқыштықпен жалады.
  Ол тiптi қатты ауырып айқайлады, бiрақ қайтадан ернiн тiстеп алды. Жауап ретiнде немiс қыздары каминнен ыстық сымды алып, пионердi қамшылай бастады.
  Бала қиналғанына қарамастан, жылап, мейiрiм сұрамады, тiптi:
  Сiз зұлым фашист барлық шекарадан өттiңiз,
  Сiздiң Гитлерiңiз - ауруға шалдыққан мәйiт!
  Бақытсыз, бозбала Отанның үстiнде,
  Бiздiң қыран, қымбатты Сталин, ұшып келедi!
    
  Iлмекте қатыгез сұмдық бар, мен тұншығып жатырмын,
  Мен азаптан гөрi диванды артық көрмес едiм!
  Түтiн сияқты қалаға таралады,
  Өрт - Мен мұндайды бұрын-соңды көрген емеспiн!
    
  Ресейдiң қалаларында жылан жорғалайды,
  Әлбетте, қорқыныш жойылады!
  Фашистер егiстiктердi қанмен суарды,
  Қатал қырық бiрiншi, сұмдық жыл!
    
  Менiң ойымша, бұл арман шығар,
  Шындықты бiрден түсiну мүмкiн емес!
  Құдайдың қамқорлығы Отанды сақтайды,
  Дүние қандай нәзiк, жiңiшке - жiбек жiп!
    
  Ел темiр өкшенiң астында,
  Ал танк iздейдi, тот басқан дыбыс!
  Бiрақ мен Отанның жүрегiн кеудеммен жабамын,
  Коммунизм алауы сөнбесiн!
    
  Отан үшiн өлу - ерлiк,
  Бiрақ аман қалып, балаларды өсiрген жақсы!
  Бiздiң ар-ұжданымыз айнымас сақшы,
  Ал сөз деген сұм торғай емес!
    
  Исаның көзi есiмде,
  Ол мейiрiмдi, мейiрiмдi, нұрлы Құдай!
  Мен Мәсiхке дұға етемiн, бiздiң күндерiмiз бен түндерiмiз,
  Крауттар үшiн олар өлiм болды: фюрер өлдi!
    
  Бостандықта әр қозғалыста қуаныш бар,
  Еркiндiк - бұл тартып алуға болмайтын нәрсе!
  Жалқаулықтың, лайлы ләззаттың қажетi жоқ,
  Өйткенi, еңбек - сенiң әкең мен анаң!
    
  Бiз жеңемiз, мен оны анық көрiп отырмын
  Олар бас изедi, олар шындыққа сенедi - емен ормандарының хоры!
  Ресей өте әдемi болады
  Жауларымызды қуғанымызға бәрiмiз қуанамыз!
    
  Бiз үнсiз құлдар сияқты болмаймыз,
  Дүниенiң шөбiн таптама!
  Әскерлер қаһарлы толқындай келе жатыр,
  Оларды данышпан басқарады - қымбатты Сталин!
    
  Бiз де Сталинге лайық боламыз,
  Бiз Рустi маскүнемдiктен құтқара аламыз!
  Соғыс тұңғиығында қырылып қалатын уақыт келедi,
  Социализм жолдан түспейдi!
    
  Қазiр мен өзiмдi жаман сезiнемiн, мен азаптан өлемiн,
  Бiрақ жүрегiмiзде өлмейтiндi табайық!
  Жеңiс келедi, сенемiн, жылы мамырда,
  Ал батырлар жадында мәңгi сақталады!
  Олимпида оттан ыстық қысқыштарды алып, баланың жалаңаш саусақтарын сындыра бастады. Бұл эльф қыз және керемет супер Эйс кiшкентай саусағымен басталды. Бала дiрiлдеп, сүйегi сықырлап кеттi.
  Пионердiң бала жүзi қатты ауырып кеттi.
  Элф Олимпиасы баланың сүйектерiн сындыруды жалғастырды. Сөйтiп, қыжылдап, ыстық қысқышпен саусағын бiрiнен соң бiрiн сындырды.
  Ең соңғысы пионердiң ең үлкен бас бармағын сындырды. Бала қатты бозарып, ауырсынудан есiн жоғалтты.
  Алайда, перi болғандықтан адамдардың, әсiресе балалардың денесiндегi барлық жүйке түйiндерi мен нүктелерiн бiлетiн Олимпиас баланың мойнына инемен шаншып, есiн жиғызды.
  Содан кейiн ол твиттерге жазды:
  - Сiз ешқайда кетпейсiз - пионер бит сияқты!
  Ал ұшқыш қызған қысқыштарды қолданып, баланың шарларын қысты. Қайта айқайлады да, бұл жолы ұзақ есiнен танып қалды. Уау, қатты ауырады.
  Азаптаушы қыздардың бiрi:
  - Мүмкiн оны тастап кетуiмiз керек пе? Әлi де ештеңе айтпайды!
  Тағы бiреуi қосты:
  - Баланы осылай қинап өлтiремiз!
  Олимпиас күлдi де:
  - Сiз өте аянышты сияқтысыз, жазалаушы болу сiздiң жұмысыңыз емес сияқты. Бiрақ мен ұшқышпын және мен өкiнiштi бiлмеймiн!
  Азаптаушы қыз:
  - Мүмкiн бiз басқа ағымды байқап көремiз бе?
  Олимпиас мақұлдағандай басын изедi:
  - Бұл шынымен де солай! Электр энергиясы - прогресс белгiсi!
  Динамоны бiрнеше жазалаушы қыздар тартты. Бұл шын мәнiнде электр энергиясын өндiрудiң өте жақсы тәсiлi. Сонымен қатар, әсiресе қыңыр ұлдар мен қыздардың ауырсынуын қағып алыңыз.
  Жалаңаш баланы тағы да сiлкiп, есiн жиды. Содан кейiн барлық сезiмтал жерлерге сымдар мен электродтар бекiтiлдi. Және тiл, және бесiншi нүкте және өмiрдiң тамыры және емiзiк және бастың артқы жағы, сондай-ақ қазiрдiң өзiнде күйiп кеткен өкшелер мен алақандар.
  Мiне, олар жас пионер батырды толығымен қамтыды. Осыдан кейiн Олимпиада, бұл әйел Эйс және бiр мезгiлде жазалаушы электр қуатын берудi реттейтiн қосқышты айналдыра бастады. Амалы таусылған, ұрып-соққан, қанға боялған, жалаңаш баланың бойын шауып бара жатқан, тұяқтары жарқыраған аттар сияқты электр разрядтары ұшты.
  Ал жас пионер адамдық емес азаппен айқайлады. Олимпиада оны алып, санатты күшейттi. Баланың жалаңаш денесiнде шамдар мен ұшқындар жарқ еттi, тiптi қабырғалары да көрiндi, олар рентгенге түсiргендей ет пен баланың сызаттар мен күйiктерге толы терiсiнен көрiндi.
  Мұндай азаптауларға ешкiм төтеп бере алмайтындай көрiндi. Бiрақ пионер бала тағы да үлкен батылдықпен және сезiммен ән айтты, электр разрядтары өкшесiнен басының артына дейiн тесiп өттi:
  Мен пионермiн және бұл сөздiң бәрi,
  Ол менiң жас жүрегiмде өртенiп кеттi...
  КСРО-да бәрi сүйкiмдi, маған сенiңiз,
  Бiз тiптi ғарыш есiгiн ашамыз!
  
  мен Ильичке ант бердiм,
  Кеңестер туының астында тұрғанымда...
  Сталин жолдас жай ғана идеал,
  Батырлық ерлiк жырланғанын бiл !
  
  Бiз ешқашан үндемеймiз, бiлiңiз
  Ал бiз сөздi және шындықтың сөресiнде айтамыз ...
  КСРО ұлы жұлдызы,
  Маған сенiңiз, бiз бүкiл планетаға дәлелдеймiз!
  
  Мiне, жас жүректе бесiк жырлайды,
  Ал бала бостандық әнұранын шырқайды...
  Жеңiстер шексiз есеп ашты,
  Адамдар салқын бола алмайтынын бiлiңiз!
  
  Бiз жас Мәскеудi қорғадық,
  Суықта ұлдар жалаң аяқ, шорты киiп жүр...
  Мен сонша күш қайдан келетiнiн түсiнбеймiн,
  дереу тозаққа жiберемiз!
  
  Иә, пионерлердi жеңу мүмкiн емес,
  Олар жүректе жалындап туылған...
  Менiң командам - тату отбасы,
  Бiз коммунизм туын көтеремiз!
  
  Өйткенi, сен баласың, сондықтан батырсың,
  Бүкiл планетаның бостандығы үшiн күресу...
  Ал таз Фюрер жарқылдап,
  Әскери даңқпен аталар өсиет еткендей!
  
  Гитлер, бiзден рақым күтпе,
  Бiз пионермiз, алып балалармыз...
  Күн жарқырап, жаңбыр жауады,
  Ал бiз Отанымызбен мәңгiлiк бiрлiктемiз!
  
  Христос пен Сталин, Ленин мен Сварог,
  Жас баланың жүрегiнде бiрiктiрiлген ...
  даңқты борышын өтейдi ,
  Ұл мен қыз төбелеседi!
  
  Баланың жолы жоқ ендi,
  Оны фашистiк фанаттар тұтқынға алды...
  Бұл дауылда ескек сынды,
  Бiрақ бала адал пионер бол!
  
  Алдымен олар оны қансырағанша қамшымен ұрды,
  Сосын олар баланың өкшесiн қуырды...
  Крауттардың ар-ожданында нөлдер бар,
  Мадам қызыл қолғап киген!
  
  Қызыл жiгiттiң табаны от болып жанып,
  Сосын олар баланың саусақтарын сындырды...
  Фашистер сасығандай,
  Ал коммунизм ойларында күн берiлдi!
  
  Баланың кеудесiне жалын кiрдi,
  Терiсi күйiп, қызарған...
  Иттер пионердiң жарты денесiн өртеп жiбердi,
  Заңсыздықтың азабын бiлмеу!
  
  Содан кейiн зұлым Крауттар ағысты бастады,
  Электрондар тамырлар арқылы ұшып өттi...
  Бiздi босқа жiберуге қабiлеттi,
  Балалар сендер қысқы ұйқыда қалмауларың үшiн!
  
  Бiрақ пионер бала сынған жоқ,
  Оны титан сияқты азаптаса да...
  Жас бала батылдықпен ән айтты,
  Фашистiк тиранды күйрету үшiн!
  
  Сөйтiп ол Лениндi жүрегiнде сақтады,
  Баланың ернi шындықты айтты...
  Пионердiң үстiнде даңқты керуб бар,
  Әлемнiң ұлдары батырға айналды!
  Ал, не алғаны әрқашан бола бермейдi және жазалаушы жеңiмпаз болып қала бередi. Олимпиада тағы да күресуге асық. Ендi оның ME-309 ұшағы ұрысқа асығады. Эльф қыз жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймесiн басады. Ал пневматикалық зеңбiрек пен пулемет жұмыс iстеп тұр. Атқан және жанып жатқан кеңестiк ұшақтар құлады.
  Олимпиада орыстарды осылай қабылдап, оларға толық жеңiлiс, өлтiру және тазарту бердi. Қанша кеңес ұшағы екi соққыдан қаза тапты? Бұл жерде қыз бiрден он алты топозды, он лагты, төрт пешканы құлатты. Қылмыстық жекпе-жек осылай өттi. Екi жарылыста отыз ұшақ.
  Рас, Ме-309-да жетi ату нүктесi бар: калибрi отыз миллиметрлiк үш пневматикалық зеңбiрек және кеңестiк ұшақты бiр соққымен атып түсiруге қабiлеттi. Төрт пулемет - сондай-ақ әлсiз емес, калибрде он төрт миллиметр.
  Бұл перi қыз өзiнiң барлық ақымақтығымен кеңестiк ұшақтарды жойды.
  Содан кейiн ол жердегi нысанаға ауысып, оларды алып, танктерге соққы бердi. Оның пневматикалық зеңбiректерi кеңестiк отыз төрттiктердiң төбесiн өте байсалды және тiзбектей тесiп өттi. Бұл жауынгер Олимпиада осындай болды. Ол осындай қанды шайқас жасады.
  Ал атыс кезiнде ол жалаңаяқ саусақтарын да, кеудесiнiң қызыл емiзiктерiн де пайдаланып, джойстиктiң түймелерiне басатын. Және бұл өлiмге әкелетiн әсер болды.
  Көлденең жазықтықтан Олимпиада жиырма Т-34 танкiн, он СУ-76 өздiгiнен жүретiн зеңбiрек пен төрт Катюшаны жойды. Осыдан кейiн ол жауынгерлiк жиынтығын толықтыру үшiн ұшағын бұрды. Ол ең жоғары сыныпты және брендтi қыз.
  Оның артынан бiрнеше кеңес жауынгерлерi қуды. Бiрақ перi жауынгерi қорықпады. Ол оны алып, пулеметпен ұрды. Алты кеңестiк топоз да, бiр Ла-5 те шатырға тiкелей тигеннен жарылған.
  Олимпиада шулады:
  Бiз әлемдегi ең мықтымыз
  Барлық жауларымызды дәретханаға батырайық!
  Сұлу тағы да өзiнiң жауынгерiн алып, айналдырды.
  Содан кейiн мен аэродромға аман-есен жеттiм.
  Тек қысқа шалбар киiп, белiне дейiн жалаңаш, жалаңаш өкшесiн жарқыратып, ұшаққа жанармай құйып, жауынгерлiк жиынтықты толықтыра бастаған ұл-қыздар болды.
  Сонымен, мұндай секiрiс болды. Жасөспiрiм ұлдар жұмыс iстедi.
  Олимпиада басқа ұшаққа отырды, қазiрдiң өзiнде жанармай құйып, жауынгерлiк жиынтықпен жабдықталған және көтерiлдi. Me-309 ұшу-қону жолағынан бiршама ауыр көтерiлдi. Ол жауынгерлiк жиынтыққа тым толы болды. Ол шығысқа қарай жүгiрдi.
  Олимпиада тiсi шықты. Ол бикини киген бұлшықеттi қыз едi. Ал оның жалаң аяқтары ермек емес, еңбек құралы. Эльфтiң өзi күйген қара қола, ал шашы ашық және аққұба. Үлгiлi арий деп айтуға болады.
  Ендi ол кеңестiк ұшақтардың тағы да алда келе жатқанын көредi. Және ең танымал, әрине, Якс жауынгерлерi. Әсiресе Як-9. Мен бұл машинаны өте керемет деп айта алмаймын, бiрақ оны жасау өте қарапайым, сондықтан кең таралған. Бiрақ қару-жарақ өте орташа, тек бiр пневматикалық зеңбiрек пен пулемет.
  Олимпиада ME-309-мен қашықтықтан оқ жаудырады. Және оның дәл соққылары бар. Кеңес машиналары жанып, жарылып кете бастайды. Әсiресе, отыз миллиметрлiк пневматикалық зеңбiректер өлiмге әкеледi. Сөйтiп олар осылай ұрды.
  Алғашқы екi ондаған кеңестiк ұшақтар бiрiншi жарылыста атып түсiрiлдi.
  Олимпиада шулады:
  - Ал бiз бiрдеңенi кеудемiзде сақтаймыз,
  Бiзге кел, әйтпесе сенi өлтiремiз!
  Содан кейiн эльф қыз тағы да атқылап, он алты топоз мен сегiз ЛА-5 жарылды, бұл өте өлiмге әкелетiн әсер.
  Осыдан кейiн ұшқыш қыз ұшағын қайтадан бұрып, жердегi нысандарға өлтiретiн әуе снарядтарын атқылайды. Олар Кеңес армиясының оқ-дәрi қоймасына соқтығысқан кезде жарылып, орасан зор қиратады. Сондай-ақ танктер. Бұл Олимпиада жай ғана құбыжық қыз.
  Ал егер ол ренжiсе, бұл ешкiмге көп көрiнбейдi. Мұнда мұндай жойқын әсер.
  "Катюша" зымыран қоймасы сияқты жарылып, оның сынықтары бүкiл периметрге шашылып, кеңес жауынгерлерiн өлтiрдi.
  Олимпиада шулады:
  Мен шайтанмен күресушiмiн,
  Сiзге бұдан былай кеңес болмайды...
  Сталинмен бiрге бол, балалар,
  Бұл планетада сiзге орын болмайды!
  Ал жауынгер азу тiстерiн көрсетедi. Содан кейiн ол оны алып, айқайлайды!
  Иә, бұл өте керемет және сонымен бiрге күлкiлi.
  Фок-Вульфте төбелесiп жатқан Хельга есiмдi тағы бiр қыз айқайлайды:
  - Не деген браво - оңға лақтыру!
  Ал жалаңаш өкшесiмен триггердi басып, жердегi нысанаға тиедi. Focke-Wulf - қару-жарақ пен қару-жарақ тұрғысынан өте лайықты шабуыл ұшағы.
  Бұл шынымен қыз, ол туралы айта аласыз: құбыжық. Дәлiрек айтсақ, құбыжық - Олимпиада, ал Хельга, сiз айтқандай, құбыжық. Бiрақ бикини киген бұл жалаңаяқ жауынгерлер Кеңес әскерiне үлкен қиындық туғызады.
  Ендi қыз жалаңаш өкшесiмен триггердi қайтадан басып, кеңестiк оқ-дәрiлер салынған қойма ауаға ұшып кеттi.
  Сосын ол күлiп:
  - Бiз сталиндiк пен сталинизмдi жұлып аламыз!
  Бомбадан кейiн қыздар қайтып оралады. Ал құрлықта фашистер алға жылжуда. Олардың өте күштi танктерi бар - Жолбарыстар, Пантералар, Т-4 және қуатты Фердинанд өздiгiнен жүретiн зеңбiректер. Соңғысының зеңбiрек күшi жағынан да, алдыңғы сауытының қалыңдығы жағынан да әлемде теңдесi жоқ. Күштi серпiндi машина. Ал немiстер Қызыл Армияға қысым жасауда.
  Мыңдаған танктер мен ұшақтар қатысқан соғыстың толқынын бiр перi, тiптi осындай жоғары санаттағы ұшқыштың өзi бұра алмайтын сияқты көрiндi. Мiне, бұл мүмкiн екенi белгiлi болды. Ал фашистер жеңе бастайды. Оның үстiне, бұл кеңес әскерлерiн өлтiру туралы ғана емес, сонымен бiрге моральдық әсер туралы. Ал бұл терминатор қыздар Олимпиадасы үлкен әсер етедi. Қызыл Армия басым, бiрақ Вермахт жiгерлендiредi!
  Сонда кенеттен Жолбарыстың өте қатал танк екенi белгiлi болды, оны өңдеу қиын. Ал немiс әскерлерi өрмелеп, өрмелей бередi.
  Олимпиада ME-309-да қайтадан көтерiлiп, оның жауынгерiнен өте өлiмге әкелетiн бiрдеңе атқылайды. Тағы да кеңестiк ұшақтар жарылып, ыдырайды.
  Эльф қыз күлiп, сықырлап:
  - Мен супер әйелмiн!
  Хельга оны сүйiп, растайды:
  - Тiптi гипер!
  Ендi мiне, тағы оншақты ресейлiк ұшағы жарылып, ауада екiге жарылды. Бұл шын мәнiнде ұшқыштардың жұмысы. Олардың реакциясы да, жылдамдығы да, өлiмге әкелетiн күштерi де бар.
  Ал, қызыл галстук киген пионерлер дала бекiнiстерiн қазып жатыр. Балалар жалаң аяқ, ұлдар негiзiнен шорт киедi. Жасөспiрiмдердiң де, өте кiшкентай балалардың да денелерi күннiң астында шоколад тотысымен жабылған. Және олар жас титандар сияқты жұмыс iстейдi және жұмыс iстейдi.
  Балалардың жалаң аяқтары күректердi басып, ән естiледi:
  Пионер үшiн қорқақ сөз жоқ,
  Ол Вермахтпен ерлiкпен шайқасады...
  Карталар үшiн бiр палуба эйс болып табылады,
  Бiз қоян-қолтық ұрысқа үйренiп қалғанбыз!
  Нелiктен олар ән айтпауы керек? Тiптi, кәмелетке толмағандар колониясының ұлдарын да әкелген. Олар қара шорт және сұр тасбақалар киген. Олар жалаңаш мойындарын шешкенде, тұтқын ұлдардың денелерi ашылып қалды. Көптеген адамдардың денесiнде татуировкасы бар. Ал бастары қырқылған. Сонымен қатар, ұлдар өте жақсы тамақтанған көрiнедi. Өйткенi кәмелетке толмағандар колониясында жас тұтқындарға арналған түрменiң рационы табиғаттағы тәуелдi мектеп оқушыларынан да жақсы. Яғни, мұндай парадокс - жас қылмыскерлер кәдiмгi балалардан да жақсы тамақтанады.
  Және олар өте жалқау жұмыс iстейдi. Тегiн пионерлер ынтамен жұмыс iстеп, тiптi ән шырқаса:
  КСРО пионерiнiң отаны,
  Бiз ол үшiн мәңгiлiк күресемiз...
  Хаос орын алса да,
  Бiз батыл күресемiз!
  Жас тұтқындар жауап ретiнде күледi. Олар өте қарапайым ұлдар, тек шаштары қысқартылған және көбiсi татуировкасы бар. Кейбiр пионерлердiң шаш үлгiсi де нөлге ұқсайды. Осылайша, бит немесе басқа жаман нәрсе алу қаупi аз болады. Жас тұтқындардың бiрi Володка күлдi. Мен оны тұтқындау кезiнде ақ халатты медбикенiң оны қалай қолмен ұстағаны есiме түстi. Және бұл бiр уақытта қорлау да, жағымды да болды. Ақ халат киген қыздың қолдары жұқа резеңке қолғапта болды, ал жанасулары соншалықты мейiрiмдi және нәзiк болды, сондықтан жасөспiрiмнiң ер жетiстiгi көтерiледi.
  Одан кейiн қысқа юбка киген, жалаңаш аяқтары бар пионер қыздар. Ал сiз қалай ойнақы әзiл айтпайсыз? Он төрт жаста гормондар әлi де ойнайды.
  Володка ән айтты:
  О, қандай аяқтар!
  Қандай жақсы...
  Қорықпа, балақай
  Телефон номерiңiздi жазыңыз!
  . ЭПИЛОГ.
  Тергеу жүрiп жатқанда, басқа да оқиғалар орын алуда, олар да қызық емес.
  Атап айтқанда, Алиса ұсталып, қамауға алынды. Жас қыз он сегiзге әрең келген едi, полицейлер оның қолына кiсен салу үшiн кiре берiстен шығып кеттi.
  Қыз жүрегiн елжiретiп айқайлады:
  - Керек емес! Мен кiнәсiзмiн!
  Полиция жауап ретiнде күңiрендi:
  -Дұрыс шұбар! Бәрiң де кiнәсiзсiңдер ғой.
  Акция қазiргi Мәскеуде жиырма бiрiншi ғасырда өтедi. Ал қызды тергеу изоляторына апарады, неге екенiн кiм бiлсiн.
  Полиция оның қолдарын бұрап, артынан кiсен салды, бұл ауырды.
  Қыз жауап ретiнде айқайлады:
  - Фашистiк диктатор Путинге қарғыс жаусын! Украинамен және Батыспен бейбiтшiлiк орнатыңыз!
  Жауап ретiнде қызды таяқпен ұрған. Және ол дiрiлдеп қалды. Олар оған айқайлайды:
  - Сен тыңшысың! Бiз сенi өлтiремiз!
  Әдемi аққұба қызды полиция бөлiмiне алып кеттi. Сол жерде оны жеке iздеу бөлмесiне алып кеттi. Ақ халатты үш полицей қыз көрiндi. Олар резеңке қолғапты қолдарына тартты. Алиса дiрiлдеп, денесiнде көгерген жерлер қалды.
  Ал күзетшiлер оның көйлегiн басқа сұрақсыз жай ғана шешiп тастады. Сондай-ақ аяқ киiм мен колготки. Содан кейiн көкiрекше мен трусика. Және бәрi де киiмдерiн жыртып, өрескелдiкпен жасады. Содан олар оны алып, қызды сезе бастады. Резеңке қолғап киген қолдары Алисаның аузына жетiп, бетiнiң астынан, тiлiнiң астынан сезiндi, сондықтан әдемi аққұба құсып кете жаздады. Содан кейiн олар оның танауларына қарап, құрылғыны жарқыратып, құлақтарына қарады.
  Дөрекi қолдар кеуделердi илеп, силикон немесе есiрткi бар-жоғын тексердi. Содан кейiн ең үлкен матронның саусағы кiндiкке басылды. Бiрақ бұл бәрi емес - Алисаның шашы таралды және ол керемет, сәл сары реңкпен ақ түстi. Және олар шаштың әрбiр бөлiгiн тексердi. Сондай-ақ саусақтардың арасында.
  Бiрақ ең масқарасы - ең үлкен бақылаушы табанын Венераның кеудесiне тығып алған кезде болды. Алиса ақ халатты әйелдiң қолынан тiстеп, сындырып жiбердi. Ол жас және күштi. Үш күзетшi оны ұстап алды, бiрақ оның жалаңаш, күйген денесiн ұстай алмады.
  Сосын бiреуi түйменi басты.
  Күзетшiлер iшке кiрдi. Төрт мықты жiгiт Алисаны қолдары мен аяқтарынан ұстап, жұлып алды. Ал ақ халат киген матрон және резеңке қолғаптағы үлкен табан оны Венераның кеудесiне тықты. Содан кейiн Алиса әлi пәк екенi белгiлi болды, бiрақ бұл құбыжық әйелдi алаңдатпады. Ол қыздық пердедi жыртып, қан ағып, iздестiрiлiп жатқан қыз балағат сөздер айтты. Және ол оны жатырға дейiн сезiндi. Және ол мұны өте өрескел және ауыр жасады.
  Содан кейiн оның табаны артқы өткелге жеттi. Ол тiптi вазелиндi де жақпады, сондықтан ол өте ауырып, қайтадан қан шықты. Ал матронның табандары өте үлкен.
  Ал жеке тiнту тыйым салынған заттарды анықтау тәсiлiнен гөрi азаптау сияқты көрiндi. Содан кейiн қыздың аяғы мен аяқтарының арасындағы саусақтары тексерiлiп, кейiн босатылды.
  Бiрақ олар маған киiнуге рұқсат бермедi. Олар қанды жуу үшiн оны суық сумен шайып жiбердi. Ал олар менi келесi бөлмеге апарды.
  Сол жерде жалаңаш әрi дәрменсiз Алисаны ақ қабырғаға апарып, қолында саны бар үстелдi бердi. Олар профильдi, алдыңғы жағынан да, жартылай жағынан да, артқы жағынан да суретке түсiрдi. Содан кейiн толық өсуде - жалаңаш. Сондай-ақ бүйiрден, жарты жақтан, алдыңғы және артқы жағынан.
  Содан кейiн қыз өзiнiң барлық белгiлерiн жаза бастады. Оның үстiне ақ халатты ерлер де, әйелдер де болды. Және олар мұны ақырын және мұқият жасады. Олар менi бұрылып, аяғым мен қолымды көтерiп, қолтығымның астына қарауға мәжбүр еттi. Және олар тiптi ауыздарына қайта кiрдi.
  Мысалы, ақ халатты әйел менi төртбұрышқа басымды қойып, саусақтарымды иегiмдi қазып алды. Содан кейiн ол саусақтарын қолғапсыз аузына салды.
  Алиса босанып, қайтадан айқайлады:
  - Мен оның саусақтарымен не iстегенiн бiлмеймiн, бұл стерильдi емес, оған қолғап киюге рұқсат етiңiз, содан кейiн оны жабыстырыңыз!
  Ақ халатты жас келiншек дауласпады. Қолына жұқа резеңкеден жасалған медициналық қолғап киiп, аузын тағы ашты. Ол граната табамын деп iздеп, тiстерiне пломба iздедi.
  Алисаның тiстерi ақ, мiнсiз, таза, бiрде-бiр дақ емес, пломба жоқ.
  Содан кейiн оның бойы өлшенiп, таразыға тартылды. Жақсы, бұл әдеттегiдей. Алиса өте ұзын, сексен метр, салмағы жетпiс екi келi болатын. Содан кейiн олар оның қолының ұзындығын, аяқтарының ұзындығын, алақандарын, шынтақтарын, екi аяқты, балтыр мен мойынның көлемiн өлшедi. Сондай-ақ бастың өлшемi және т.б.
  Бұл, әрине, ренжiтпейдi, бiрақ бұл қорлау, әсiресе айналасында адамдар көп болғандықтан, олардың арасында ер адамдар да бар.
  Қолында электрлi шаш алғыш ұстаған ақ халатты әйел келдi. Алиса бозарып кеттi. Олар оны алып, бiрден басынан керемет шашын қырып тастайтындай көрiндi. Бiрақ жас әрi әдемi әйел күлдi де:
  - Олар сенiң мысығыңды ғана қырады!
  Ол Венераның құрсағындағы ақ, бұйра шашын алып тастай бастады. Бұл қытық, тiптi жағымды болды. Оның үстiне қыздық перденiң дөрекi iздеп, жыртылуынан кейiн әлi де ауырады және бұл жағымды қытық жас құрсақта азап пен ыңылдаудан алаңдатты.
  Содан кейiн олар оған жұқпалы емес сұйықтықты шашып, оны жалаңаш күйiнде келесi бөлмеге алып кеттi.
  Онда олар алдымен алақандарды қара бояумен айналдырып, барлық саусақтарды және бүкiл алақанды бөлек қалдырды. Бұл әдетте қалыпты және Элис оны фильмдерде көрдi.
  Бiрақ кейiн олар оның жалаң аяғына қара бояу жағып жiбердi. Сондай-ақ олар алдымен тұтастай, содан кейiн әр саусаққа жеке-жеке қателер жасады. Алдымен сол қыздың аяғынан, содан кейiн оң жақтан. Бiрақ Алиса мұндайды ешқашан фильмнен көрмеген және таң қалды. Дегенмен, бұл ауыртпалықсыз, бiрақ қорлайтын нәрсе, олар сiздiң қамауға алынғаныңызды және сiз ешкiм және ештеңе емес екенiңiздi тағы бiр рет көрсетедi.
  Қара бояуы бар ролик жалаңаш табанның үстiнен өткенде қытықтайды.
  Оның толығымен жалаңаш болғаны ұят, ал форма киген адам оны шешiп алады. Бiрақ оның қасында әйелдер бар. Және олар күледi.
  Алайда Алиса ерекше ұялмайды. Ол өте әдемi және қисық. Ал оны аукционда сатып, көп ақша алғысы келгендiктен пәк болған. Бiрақ бұл үшiн алдымен ересек болу керек едi. Және оның мұны iстеуге уақыты болмады.
  Бiрақ ол онша монах емес. Өте заманауи және дамыған қыз.
  Бiрақ олар оның ернiн қара бояу роликiмен жаға бастады. Және бұл қазiрдiң өзiнде жағымсыз. Бояудың өзi ащы дәмге ие. Ол банкада немесе басқа жерде ерiн iздерiн қалдыруы мүмкiн екенi анық, бiрақ бұл әлi де жиiркенiштi.
  Сондықтан олар оның ерiндерiн ақ қағазға басып, бұл iз қалдырды.
  Содан кейiн тiс гипстерi бар. Жалпы, бұл да түсiнiктi. Ол пластилиндi тiстеп алып, тiс iзi анық болуы үшiн бiраз уақыт тұруы керек.
  Алиса мұны соңы деп ойлады, бiрақ олар оның құлағын оңды-солды майлап, ақ қағазға басып шығарды.
  Ал қыз әбден лас едi. Ол бәрiнен бұрын мұның тез бiткенiн және оны душқа апарғанын қалады.
  Бiрақ бұл жеткiлiксiз болып шықты. Әйел майор атап өттi:
  "Олар түрмеде жиi жалаңаш жүредi, сондықтан бiз олардың бөкселерiнен iздер аламыз".
  Осыдан кейiн ер адам оның бөкселерiне қара бояумен роликтi жүгiрте бастады.
  Және бұл өте ұят, күштi жыныстың өкiлi оның бетiн өзiнiң жеке бөлiктерiне тым жақындатады. Ал оның роликтерi ысқылайды. Алисаның жамбасы кең. Ер адам роликтi қыздың сәндi сүйкiмдiлiгiне қайтадан жағу үшiн бояуға бiрнеше рет батырды.
  Содан кейiн оны бiрнеше параққа отырғызып, жамбастың әр бөлiгiнен мiнсiз терiнiң iздерi алынды. Және бұл өте қорлық болды, толық жалаңаш күйде болу.
  Бiрақ ақырында бұл да аяқталды, бiрақ ол мәңгiлiкке созылғандай болды.
  Содан кейiн олар оны келесi кеңсеге апарып, оның асқазанын, қолдары мен аяқтарын, сонымен қатар жалаңаш күйiнде рентгенге түсiрдi. Бұл сондай-ақ ауырмайды, бiрақ бұл қандай да бiр түрде жиiркенiштi және сiз радиацияны алғыңыз келмейдi.
  Сосын оны душ бөлмесiне апарды. Оның үстiне олар оны осылайша жалаңаш жетектеп, қолдары арт жағынан кiсенделген. Бұл да тағы бiр қорлық. Алисаның жалаң аяқтары ұрады. Жолда мен бiрiншi болып өте жас тұтқынды кездестiрдiм, ол саусақтарын сiлтеп, түрмеде сенi қалай жақсы көретiнiн айтып, әзiлдей бастады.
  Содан кейiн ер тұтқын, көздерi бақырайып, жалаңаш қызды жалт-жұлт етiп, шалбары тура мағынасында томпайып кеттi.
  Ақыры Элис душқа келдi. Оның iшi бос едi. Бақытымызға орай, су жылы болды, мемлекет әлi де кедейленбедi. Бұлақтардың астында Алиса өзiнiң жан дүниесiнде бақытты сезiндi, бiрақ күзетшiлердiң оған бұлай қарап тұрғаны жағымсыз болды. Жарайды, олар маған тағы бiр кiр сабын бердi. Алиса қара бояуды жуып жатты. Және олар таза болды.
  Қанша қиыншылыққа қарамастан, күзетшiлердiң бiрi әлi де оның аузына қолын созды, ал екiншiсi оның жалаңаш кеудесiн қолғапты табандарымен сездi. Алиса тағы бiр қорлыққа төтеп бердi.
  Күзетшiлер оны тым құрғатпай, үкiмет берген орамалмен құрғатып, душтан алып шықты. Олар менi мемлекеттiк киiм-кешек шығаратын жерге апарған сияқты.
  Тыңшылық жасады деген күдiкке iлiнген тұтқынға оның киiмiн киюге тыйым салынған көрiнедi.
  Тағы да қорлық, ерлер мен әйелдердiң күлкiлерi.
  Үкiмет үйiнде әлi де бiрнеше жалаңаш әйелдер қатарында тұруға тура келдi. Олар жас және әдемi болды, татуировкасы бар. Олар да Алиса туралы әзiл айта бастады. Әсiресе оның қырынған пабисы мен сұлулығын ескере отырып.
  Қарт тұтқындардың бiрi тiптi Алисаның кеудесiн сезiне бастады. Бойжеткеннiң қолы артынан кiсенделгенiмен, аяғы бос. Және ол тiзесiн оның күн өрiмiне итередi. Ол апатқа ұшырады.
  Полиция Алисаға шабуыл жасады. Олар оған есiнен танып қалғанша бiрнеше рет соққы бердi. Сосын менi осылайша жалаңаш күйде жазалау камерасына сүйреп кiргiздi.
  Қызды кесiп өтiп бара жатқанда дөрекi қолмен ұстаған. Ал Алиса қайтадан азап пен қорлықты бастан өткердi.
  Оны жалаңаш күйiнде, қолына кiсен салып, салқын, қараңғы бөлмеге тастап, есiктерiн жауып тастады. Қыз қараңғыда жалаңаш, дәрменсiз және шынжырлы күйде қалды. Және ол өте мылқау, суық, қорқады. Оның үстiне, жазалау камерасында егеуқұйрықтар жүгiрiп, ағынды судың қатты иiсi шықты.
  Алиса оны алып, жылап жiбердi, бiрақ көз жасы оның қайғысына төтеп бере алмайды. Ол мұны тез түсiндi, әсiресе оның жалаң аяғын егеуқұйрық тiстегеннен кейiн.
  Қыз қылмыскердi жалаңаяқ саусақтарымен басып, рух күшiн көрсетiп, ашумен ән айтты:
  Қарапайым қыз болды - жауынгер Жанна,
  Жалаң аяқ, шүберек киiп, сиыр бақты...
  Бiрақ Алла тағала үлкен тұғырдан,
  Кiшкентай сұлуға сансыз сыйлықтар жiбердi!
  
  Қарапайым қыз жауынгер болды,
  Француз халқы ержүрек, бiрiккен...
  Ал Британия шаруа соққысымен сұрады,
  Оның айналасында күштi команда жиналды!
  
  Жауынгер ашуланып, жауларын қылышпен сыпырып тастады.
  Демонстрациялар үшiн мен өте батыл көрiнiстi таңдадым...
  Жанна адамдарға қандай күштi көрiндi,
  Маған сенiңiз, онда ең батыл рыцарьлардың қаны қайнайды!
  
  Мiне, ол батыл қыз күресiп жатыр,
  Қаһарлы дамаск әскерлерiн қылышпен талқандап,
  Ал сұлудың дауысы сыңғырлап тұр...
  Ол тiптi бетiне кiрпiш лақтыра алады!
  
  Жеңiстiң артынан жеңiс, ол Парижде,
  Ал Францияда жұлдыз жанып тұрған сияқты...
  Жанна жалаңаяқ күннен биiк ұшты,
  Қыздардың көптен бергi арманы орындалды!
  
  Бiрақ құбылмалы құдай - бақыт,
  Ал ұлы қыз бiреудiң торына түстi...
  Олар оны қамшылап, оны ақымақ дейдi,
  Әрине, батыл Жанна бiрден өлуi керек пе?
  
  Олар Жаннаны сөреге шығарып, отты тұтатты,
  От өкшесiн жалап, қолында шынжыр...
  Бiрақ жақында ғана патша оған туды сенiп тапсырды,
  Олар сұлуларды тас қабырғаларға қамап қойды!
  
  Азаптау кезiнде қыз үн шығармады,
  Ыстық қысқыштар жалаңаш кеудемдi өртеп жiберсе де...
  "Қасиеттi инквизиция" оны азаптады,
  Бiрақ олар қыздың ыңырсын да шығара алмады!
  
  Сосын олар от жағып, қыз жалаңаяқ,
  Ал шүберекпен, бәрi ұрып-соғып, жазалаушы өлiм жазасына әкеледi ...
  О, қымбатты Жанна, мен сенi сағындым,
  Тозақтың тәндiк күшi сенi тозаққа лақтырды!
  
  Ол жанып тұр, сұлу, жалаңаш жалында,
  Бiрақ ешқашан айтылмай-ақ қымбат жылау...
  Оның өлмес өлiмi үшiн бiз жауға көп нәрсе бердiк,
  Жабайы жаумен күресiп, Жаннаға опасыздық жасамай!
  
  Ендi қыз фашистермен соғысып жатыр,
  Жалаңаш дерлiк, жалаң аяқ, қатты аяз болды...
  Ендi сiз Жанна орыссыз, мен сiздiң ыстықтан ауырып жатқаныңызды көремiн,
  Өйткенi оның тiкендi атасы мұрнын қатырған!
  
  Бiрақ көңiлдi дұғамен, қасиеттi iзашар,
  Маған сенiңiз, бiз бұл ауру қызды тiрiлтемiз!
  Бiздiң батыл әнiмiзбен, мүлдем балалық болса да,
  Маған сенiңiз, бiз бiрден жаңа қозғалысты тудырамыз!
  
  Фашистердi жеңу келедi, сiз оны бiлесiз,
  Ал Германия жауланады, сенiңiз...
  Ұрыс жүрiп жатқанда, сен денеңдi жараладың,
  Фашизм өте қатал - бұл құдiреттi аң!
  
  Бiрақ содан кейiн нұрлы көктем келдi және бәрi ерiп кеттi,
  Шөп үлпiлдеп өсiп келедi, жақын арада мамыражай...
  Берлинде батылсың, сонда әдемi жүресiң,
  Бүкiл жас планета бiрден жұмаққа айналады!
  кейiн қыз әйтеуiр темiр эстакадаға отырды. Жаздың әлi болғаны жақсы, ал жазалау камерасында күн суық болса да, ол әлi де шыдамды. Онда қыста не болып жатыр? Сiз жай ғана денсаулығыңызды бұза аласыз.
  Алиса ауыр күрсiндi де, өзiн алаңдату үшiн бiрдеңенi елестетуге тырысты.
  Мысалы, Макаренко атындағы балалар еңбек колониясы. Ал оған бала Алеша жiберiлдi. Тек сабақты босатқаны үшiн. Ал бала он екi жасында қайта оқуға түстi. Мұны тiптi соттылығы болмаса да айтуға болады. Оны комиссия аты аңызға айналған колонияға жiбердi. Қазiрдiң өзiнде отызыншы жылдар, адамдар соншалықты кедей емес сияқты. Сондықтан бала шошып кеттi.
  Олар оның шашын тұтқын сияқты қырып, қолдары мен аяқтарынан саусақ iздерiн алған.
  Содан, бiрiншi таңертең сағат бесте, әлi қараңғы болған кезде, сәуiрде олар менi басқа балалармен бiрге платформаға қуып жiбердi. Ал балалар жалаңаш, тек труси киген, жалаң аяқ. Ал ызғарлы суық. Баукелер де шорт киiп жалаңаяқ, бiрақ кем дегенде көйлек пен қызыл галстук киiп жүр.
  Ұлдар осылай сапта тұрады, содан кейiн жаттығуларды жасай бастайды. Лешканың басы ауырады, ұйықтағысы келедi, бiрақ ол қозғалуы керек, әйтпесе басқа жiгiттердiң басынан ұрып-соғасыз.
  Және күн сайын. Тамағы нашар, көбiне жайылым, жұмыс көп, оған қоса оқу. Көңiл көтеруге уақыт жоқ. Ұлдар аяздан аязға дейiн тек шорт пен жалаңаш дене киiп жүредi. Бұл жерде жазғы форма. Бiрiншi сәуiрден сегiзiншi қарашаға дейiн кез келген аяқ киiмге тыйым салынады. Жақсы, олар сiзге ең көп жалаңаш мойын бере алады. Ұлдар шыңдалған, арық, жiп тәрiздi, үнемi ауыр жұмыстан бұлшықеттерi ауыр шайнауға толы. Жалпы, өсiп-өнуге, жұмыс iстеуге азық-түлiк жеткiлiктi - балаларға арналған рацион ғылыми түрде есептеледi.
  Алғашқы күндерде Лешканың жалаңаш табандары көпiршiктер мен сызаттармен жабылған, әр қадамы ауыратын болды, бiрақ балалардың терiсi өте тез кедiр-бұдыр және қышқыл болады. Ал жалаң аяқ жүру ыңғайлы болады, ал аяқтарыңыз көктемгi салқындыққа үйренiп, ендi тоңбайды. Ал Украинада көктем тез келедi және қазiрдiң өзiнде жылы. Ал аптап ыстықта шортпен жұмыс iстеп, маршпен жүруге де ыңғайлы болады.
  Лешка шашын аптасына екi рет қырып, аптасына бiр рет жуынатын. Ал ұйықтар алдында күн сайын үстiне суық су құйып отыратын. Алғашқы күндерi ауыр жұмысқа үйренбеген баланың бұлшықеттерi қатты ауырды. Ауырсыну барлық жерде болды, бiрде-бiр қан немесе тамыр ауыртпалықсыз қалды. Бiрақ бала күштi ерiк қасиеттерiн пайдалана отырып, күш арқылы жұмыс iстеудi жалғастырды.
  Содан кейiн ауырсыну басылды. Ал бұлшықеттер құрғап, көрнектi болды, денеде тамырлар мен тамырлар пайда болды. Ал Лешка ендi онша шаршаған жоқ. Ал бiрден балалар казармасындағы керегеге жатып ұйықтап қалды.
  Колонияның үлгiлi болуының жақсы жақтары да болды. Ұрылардың заңсыздығы, қорлайтын тiркеу және зорлау, әрекетсiздiктер болған жоқ. Барлығы ереже бойынша болды, отряд командирлерi тек мақсат үшiн күрестi.
  Лешка көктемде, жазда және күзде өсiп, күшейе түстi. Ал қыс келгенде оған мемлекет шығарған аяқ киiм мен жылырақ киiм сыйлады. Ал ол қазiрдiң өзiнде көп оқып, аз жұмыс iстедi. Ал белсендiлер нашар баға алғаным үшiн менi қатты ұрды. Бiрақ Лешка деген қабiлеттi бала көп ұзамай үздiк оқушы болды.
  Көктем қайта келгенше солай. Жiгiттер тағы да жалаң аяқтары мен шорттарымен әлi ерiмеген қар мен шалшықтарға шашырап жатыр.
  Лешка күлiмсiрейдi, оның тiстерi ақ, сондықтан жiгiттер оларды ұнтақпен үнемi сүртедi. Ал баланың денесi арық бұлшық еттерiмен арық болғанымен, бұлшық еттi, сiңiрлi және сау. Сондықтан ол қазiрдiң өзiнде балалар колониясында қандай да бiр беделге ие. Әрине, олар көп жұмыс iстегенiмен, олар да көп ән айтады, жалаңаяқ, марш пионерлер осындай әндердi айтады:
  Пионер бала не қалайды?
  Ол үнемi суықта жалаң аяқ жүргенде?
  Басқа жауынгерлерге үлгi болсын,
  Пионер қыздар шаштарын кесiп тастады!
  
  Сталин бiзге коммунизм сенiмiн бердi,
  Халықты биiкке жетелеу үшiн...
  Фашистер бiзге напалм жаудырсын,
  Бiз бұрын жеңгенбiз, әлi де жеңiп жатырмыз!
  
  Мамаймен ажал құшқанда,
  Бiз ерлiкпен соғысып, Ресейдi қорғадық...
  Отан жүрегiмде мәңгi сенiмен,
  Бiз коммунизмдi көремiз, мен сенемiн!
  
  Иван Василев - православ патшасы,
  Қазанды жаулардан жаулап алды,
  Өйткенi, Жер-Ананың кеңдiгiнде,
  Жоқ, солдаттар орыстарға қарағанда рухы күштi!
  
  Ал Ұлы Петр - жауынгер және шақпақ тас,
  Ресей қуатты флот құрды...
  Ұрыстарда өте даңқты күн келдi,
  Ұлы Мәсiх ұлы болған кезде!
  
  Петербург сүйектерге салынған,
  Бiрақ Ресейдiң астанасы даңқты...
  Ресейдiң мақтаныш туы теңiзде желбiредi,
  Ал бiз Отанды бақытты ете беремiз!
  
  Түрiк Суворов ашумен ұрды,
  Ал ол Қара теңiзде үлгi көрсеттi...
  Күшiмiз кәпiрге жетерлiк,
  Кейде қайғы да болды!
  
  Владимир көсем - коммунизмге жол ашты,
  Шаруаның, пролетардың бақытты болуы үшiн...
  Ал қазiр фашизм шабуылда,
  Бiрақ бес мың, батыл ариялар айтайық!
  
  Ту мәңгi қызыл болсын,
  Ресей гүлдене берсiн...
  Жарқын жылдар келедi, сенемiн,
  Планета коммунизмнiң жұмағы болады!
  
  Ал, бұл арада пионер бала,
  Жалаң аяқпен қар үйiндiлерiн өлшейдi...
  Фюрер фанаттық күлiмсiреп жүгiредi,
  Бiздiң Ресей аяқ астынан тапталып жатыр!
  
  Бiрақ мен қасиеттi тыныштық келетiнiне сенемiн,
  Бүкiл Ресейде тыныштық пен бақыт болады...
  Ал бiз қасиеттi, дауылды мерекенi тойлаймыз,
  Қызыл Берлинде!
  Лешка түрмеде он үш жасқа толды. Ол басы қысылған, жалаң аяқ, бiрақ бойы ұзынырақ бала. Балалар колониясында көкөнiстер мен жемiстер көп, ал Лешка басқа ұлдар сияқты тек шортпен жүретiнiне қарамастан, ешқашан түшкiрмейдi. Кейде оларды қудалап, төсек-орындарын тiнтiп, жалаңаш күйде қылтиуға мәжбүрлейдi. Оның үстiне, бұл балалар түрмесi емес, медициналық мекеме сияқты ақ халатты әйелдер жасайды.
  Содан кейiн жiгiттер қайтадан жұмысқа жүгiредi. Олар күнiне үш рет тамақтанады, бұл қалыпты жағдай. Сондай-ақ жиi балық, ал ет тек мереке күндерi. Бiрақ жiгiттер азды-көптi тоқ, сау. Ал команда жақсы, ұрылар болғанымен, қарақшылар, басқа қылмыскерлер де бар. Бiрақ кейiн олар тынышталды. Бұл жаман колония емес, балалар негiзiнен қайта тәрбиеленедi. Олар он алты жасқа дейiн осында қалады. Содан кейiн олар сiздi үлкендерге бередi немесе сiздi босатады. Көбiнесе, айтпақшы, бұл өз қалауы бойынша.
  Лешкаға шартты түрде мерзiмiнен бұрын босатылып, ата-анасына қалыпты мектепке оралуға уәде берiлдi. Оның үстiне ол балалар колониясында соттың үкiмi де жоқ.
  Ал, бостандықты күткен бала басқа ұлдармен бiрге жалаңаяқ жүрiп, ән айтады:
   Пионер болу абырой,
  Ал бұл сөзде қызу бар...
  Баланың сансыз қиындықтары болса да,
  Ол крауттарды жауапқа тартады, маған сенiңiз!
  
  Бала қар үйiндiлерiмен жалаңаяқ жүредi,
  Боранның бұралғанын байқамай жүгiредi...
  Мен оны суықтан тiкелей өткiздiм,
  Және ол фашистердi батыл және салқын түрде талқандады!
  
  Пионер үшiн қорқақ сөз жоқ,
  Ал сөз жоқ, ол ешқашан айтпайды...
  Фашистiк жорғалаушы тiстеп алғанымен,
  Крауттарды ұрлықпен ұстайық!
  
  Бiз бәрiмiз үшiн Отанды нығайтамыз,
  Пионердiң еркi күшейе берсiн...
  Фюрердi жау зұлым жойды,
  Ал қалғандары оңайырақ болады!
  
  Фашизм қанды күлкi көрсеттi,
  Бiрақ бiздiң тамырымыз болаттан күштi болады...
  Өйткенi, орыстардың еркi металлдан күштi,
  Аты аңызға айналған жауынгер Сталиннiң даңқына!
  
  Бiз пионермiз - Лениннiң ұлдары,
  Бала рейхпен соғысқысы келедi...
  Бiз коммунизм өсиеттерiне адалбыз,
  Бiз үшiн кез келген бизнес - оған көп сенбеңiз!
  
  Қасиеттi Отанымыздың даңқы үшiн,
  Өте жас сарбаздар соғысуда...
  Мен қар үйiндiсiнде жалаңаяқ баламын,
  Автоматтар маған жаңбырдай оқ жаудыруда!
  
  Бiрақ пионерлер қорқынышты ұмытты,
  Жүректе күн сәулесi жанып тұрғандай...
  Гитлердi тәждегi гранатамен ұрып,
  Жек көретiн Қабылға жетсiн!
  
  Қасиеттi Отанымыздың даңқы үшiн,
  Ұлдар да, қыздар да ұрысады...
  Кемпiр бiздi орақпен езбейдi,
  Даусыңыз өте таза болсын!
  Сонымен, ұлдар қысқа шалбар киiп, жалаңаштанып жүр, мiне он жастан он бес жасқа дейiнгi балалар.
  Алиса ауыр күрсiндi. Бала болғанның жақсысы да, жаманы да қатар жүредi деп ойладым . Бiрақ әлi де жақсылық бар - дене жас, сау, басы жеңiл, бастысы - бәрi алда. Ал болашаққа деген қорқыныш жоқ, өйткенi ол жарқын және жағымды көрiнедi. Бiрақ бұл қарт адамдар үшiн өте жаман. Оның үстiне Жұмақ барлығына уәде етiлмейдi. Ал мұндай жұмақ бар ма? Алда ештеңе немесе одан да жаман нәрсе тұрса ше?
  Олар жер астынан туннель қазып жатқан кезде Алиса телешоуды есiне алды. Сол жерде бiрдеңе айқайлап, гуiлдеп жатқандай болды. Сондықтан олар өлген адамдардың жаны осылай айқайлауы мүмкiн деп болжады. Бiрақ бұл жақсы өмiрден көрiнбейдi.
  Дегенмен, жылау көптеген себептерге байланысты болуы мүмкiн.
  Алиса өз ойларын және ойлау тақырыбын өзгертуге шешiм қабылдады.
  Мiне, мысалы, әңгiменiң бұл нұсқасы:
  1943 жылы наурызда еврейлердi жою бағдарламасының тоқтатылуына айырбас ретiнде одақтастар Үшiншi рейхпен бiтiм жариялап, келiссөздердi бастады. Роммельдiң корпусы Африкадан шығарылып, әскери тұтқындар алмасылды. Бомбылаудың тоқтатылуына байланысты Германияның қару-жарақ өндiрiсi нақты тарихтағыдан көп болды. Тағы да Пантералар мен Жолбарыстар, сонымен қатар жаңартылған нұсқадағы Т-4 танктерi шығарылды.
  Бiрақ Курск бұғазындағы шайқас ешқашан басталған жоқ. Фюрер бұрынғыдан да ауыр танктердi: Жолбарыс 2, Арыстан және Тышқанды сынап көру үшiн шабуылды қайтадан кейiнге қалдырды.
  Ал бiрiншi тамызда Кеңес әскерлерi Орел шетiнде және Белгород пен Харьков бағытында шабуылға шықты. Ұрыс ұзаққа созылып, қаһарлы болды. Оңтүстiк қапталда күштi Майнштейн тобы алдыңғы шептi ұстады. Орел шетiнде сына бар едi, бiрақ оны да кесiп тастау мүмкiн болмады.
  Ұрыстар "Пантера" танкiнiң қорғаныстағы мықтылығын көрсеттi. Және олар кеш күзге дейiн созылды. Неғұрлым күштi "Пантера"-2 серияға 1943 жылдың қыркүйегiнде, ал одан да ертерек "Жолбарыс"-2, "Тышқан" және "Арыстан" кiрдi. Және бұл өте керемет болды.
  Сөйтiп фашистер қарсы шабуылға шығуға тырысты. Қиян-кескi және қанды шайқастар болды.
  Комсомол қыздары өшпендiлiк пен намыспен шайқасты, теңдесi жоқ ерлiк көрсеттi:
  Бiз Мәсiхтiң комсомол жауынгерлерiмiз,
  Ал Ленин мен Сталин жолдас бiзбен бiрге...
  Мұнда сансыз фашистер болса да,
  Бiрақ бiздiң ерiк-жiгерiмiз әскери болаттан күштi!
  
  Бiз сенiмдiмiз: бiз жеңетiнiмiздi бiлемiз,
  Отанымызды басқа елдерден биiк қоямыз...
  Тезiрек коммунизмде тыныштық болсын,
  Қасиеттi Ресей Ананың даңқы үшiн!
  
  Қазiр комсомолецтерге қиын болса да,
  Суықта жалаңаш жүру...
  Бiрақ мен ескектi жалаңаяқ көтеремiн,
  Ал Гитлер ақымақ позада сәтсiздiкке ұшырайды!
  
  Бiз әдеттегiдей батыл рыцарьлармыз,
  Бiз фашистердi пулеметпен өлтiремiз...
  Қалғанының бәрi бос сөз
  Маған сенiңiз, оларға күнәлары үшiн жаза келедi!
  
  Қарсылас Отанға не үшiн келдi?
  Ол орыс құлдарын жақсы көредi...
  Нәтиже қандай болады?
  Қыздар барлық крауттарды жалаңаяқ шабады!
  
  Олар батыл қыздар, маған сенiңiз,
  Олар үшiн тек пулемет маңызды...
  Жақында фашизмнiң аңы табытқа кiредi,
  Бiз бiрден барлық жаулардан күштi боламыз!
  
  Қыз неге ұрысып жатыр?
  Ол керемет жiгiт тапқысы келедi...
  Жасы жиырмадан аспауы үшiн,
  Ал ол питомниктi бiрден таратып үлгердi!
  
  Қар үйiндiлерi арқылы жалаң аяқ жүру жақсы,
  Аяз қыздың өкшесiн шаншып жiбередi...
  Жауынгер бiр нәрсенi талап етедi,
  Баланың сүйiсi ең ыстық болсын!
  
  Мен Берлинге жететiнiмiзге сенемiн,
  Исаның есiмi барлық жерде жарқырайды...
  Бiз барлық қарсыластарды бiрден талқандаймыз,
  Жартылай жалаңаш, жалаңаяқ қыздармыз!
  
  Бiздi ешкiм тоқтата алмайды
  Бiз қыздар қандай кереметпiз...
  Бiз барлық фашистердi қатты жеңемiз,
  Олар қазiрдiң өзiнде өте нашар!
  
  Бiз бәрiн шауып, жоямыз,
  Қызды тiзе бүктiруге болмайды...
  Ал коммунистер табысқа жетедi,
  Артымызда Сталин мен ұлы Ленин!
  
  Қыздың кеудесi ендi жалаңаш,
  Бiрақ боран қарды қатты соғып жатыр...
  Кейде тiптi тыныс алу қиын,
  Қар үйiндiсi құтырмай, құтырмай ағарып барады!
  
  Шейкерлер тiптi тон киген фашистердi де ұрды,
  Ал қыз жалаңаш жүредi...
  Бiзге бұл туралы қайғылы ойлар қажет емес,
  Ол әдемi - жалаңаш, жалаң аяқ!
  
  Крауттардың комсомолдарын бiрден сойып жiберемiз,
  Ал сұлу қыз күледi...
  Фюрер көзiнiң астына жұдырық алады,
  Әрқашан Отанға Күн нұрын төгедi!
  
  Бiз барлық жерде ұлы рыцарлармыз,
  Ал бiз Ресейге өте адал қызмет етемiз...
  Мүмкiн емес арманға жол ашайық -
  Әйелдер қайғыдан жылап жатса да!
  
  Бiлiңдер, Сталин бiздi жеңiске жетелейдi,
  Берлиндi, Париждi, Лондонды азат етейiк...
  Коммунистер құрметке бөленсiн,
  Ал ғаламның үстiнде мақтан тұтатын Кеңес туы!
  Шайқаста қыздар, әрине, шынымен қырандар. Олар жалаң аяқтарымен граната лақтырады. Және олар арыстандар сияқты төбелеседi.
  Мирабела әсiресе қызу шайқасты.
  Олардың бет-әлпеттерi қалай бұрмаланған, азғындықтың айқын iздерi бар. Төрт нацист құлады, бiрақ бесiншi жолдасы айналып өтiп, ғибадатханада шаршаған курсанттың бөксесiмен ұрды. Мирабела есiнен танып қалды.
  Қыз түнде оянған, оның ғибадатханасы қатты ауырып, өзi ағашқа байланған. Мирабела көзiн төмен түсiрiп, ыңғайсызданып қалды, ол жалаңаш дерлiк едi, тек трусики. Фашистер оттың қасында отырып, арақ iшiп, арам күлдi. Бас офицер немiсше айқайлады:
  "Өкiнiштiсi, бұл әйелмен бiрге болған адам қайтыс болды, ол оның көз алдында азапталатын едi".
  Тағы бiр фашист күбiрледi:
  - Бiрақ алтын шаш бiзбен бiрге, көңiл көтеретiн адам бар!
  Мирабела айқайлады:
  - Өтiрiк айтасың, Николай тiрi!
  СС-тi бiлдiретiн найзағай эмблемасы бар офицерлер соңғы қорқақтың басындағы шаштардай тiк тұрды. Айқайлап:
  - Ой, қарағым, патша оянып кеттi!
  - Не деген жезөкше, ол қазiрдiң өзiнде немiс желкекiн қалайды!
  Екi бас офицер Мирабелге жақындап:
  - Сiз бiздiң қасиеттi немiс тiлiмiздi бiлесiз!
  Қыз мақтанышпен немiс тiлiнде жауап бердi:
  - Мен орыс тiлiн жақсы бiлемiн, ал сенiң сөзiң бақаның сықыры, есектiң малауы. Бұл сөзбен ернiмдi қорлау мен үшiн тiптi жиiркенiштi.
  Кiшi офицер қанжарын суырып алып, сермеп едi, аға офицер оны ұстап қалды:
  - Жоқ! Түсiнбейсiз бе, бұл орыс бiздi өлтiруге итермелегiсi келедi. Өйткенi, бұл жағдайда оның өлiмi тез және оңай болады. Сонымен, бiз оны жазалаушының өнерiнiң барлық ережелерiне сәйкес бөлшектеп аламыз.
  Немiстер айқайлай бастады:
  - Тезiрек, жезөкшенi дәл қазiр сұрыптайық!
  Аға офицер, СС майоры басын изедi:
  - Тотықұсты аздап қорқытайық, бiрақ ол бүгiн өлмейдi! Арийлердiң қаншама жақсы жiгiттерiн комиссар өлтiрдi. Ол баяу және ауыр өледi.
  Кiшi офицер, СС лейтенанты сұрады:
  - Неден бастаймыз?
  Майор ұсынды:
  - Бразерлер! Ал маймен, котлеттерде болуы керек сияқты.
  Немiстер күлiп, саусақтарын ұятсыз көрсете бастады:
  - Немесе ол мұны iстей алатын шығар!
  Майор басын терiс шайқады:
  - Ол төменгi нәсiлдiң әйелi, бiз үшiн SS элитасы, бұл әдепсiз.
  Лейтенант байланған қыздың қасына келiп, оның өкшесiн маймен жаға бастады. Мирабела айқайлады:
  - Қолыңды тарт! Сiз немiс өлексесiсiз!
  Лейтенант мысқылдай күлдi:
  - Ендi олай ән салмайсың! Әзiрге нағыз арийдiң, сен сияқты жануардың тұяғынан рахаттаныңыз.
  Мирабела сирек кездесетiн жиiркенiш сезiмiн бастан өткердi, тiптi улы кобраның жанасуы да соншалықты жиiркенiштi емес едi; Бiрақ бұл бастамасы ғана едi. Олар сұлу қыздың аяғының астына шағын от жаға бастады. Сонда бойжеткен бейбақ фашистердiң не iстеп жатқанын бiрден түсiнiп, шошып кеттi. Өйткенi, өрт ең жеңiл күйiктердiң өзiнде қорқынышты, қорқынышты, төзгiсiз ауырсынуды тудырады. Олар оның жалаңаш өкшесiн қуырмақ болғаны анық. Мирабела дiрiлдей бастады, майор тiстерiн сiлкiп:
  -Ендi тым болмаса құнды нәрсе бiлсеңiз бәрiн айтып берер едiңiз. Оны тек кәмелетке толмаған курсанттан бiле аламыз. Сондықтан айқайларыңызбен бiздi қуантуға тура келедi.
  Бұған жауап ретiнде Мирабела оны алып, батыл ән айтты:
  Мен Ресей анамыздың жауынгерiмiн,
  Қарапайым қыз, әрқашан жалаң аяқ...
  Кейде қарғалар айқайлады,
  Бiрақ мен арманның орындалатынына сенемiн!
  
  Комсомолға аштықпен кiрдiм,
  Суықта жалаңаш дерлiк iнжу...
  Бiрақ мен фашисттi тұғырынан лақтырып тастаймын,
  Адольфқа ұзын мұрнын берiңiз!
  
  Комсомол қызға сенбе,
  Ғаламды тежей алмайды...
  Мұнда анық дауыс естiледi,
  Әскерiмiз Отанымыздың шыңына шықты!
  
  Ұлы Ресей Отаны үшiн,
  Қорықпай күресiңiз, пионер болыңыз...
  Егiстiк қанмен суарылатынын бiлсең де,
  Бiрақ маған көрсетшi, сен ерлiктiң үлгiсiсiң!
  
  Комсомолецтер үшiн аспан бақыт,
  Қыздың уайымы жоқ...
  Барлығы оның мақтаныш, даңқты күшiнде болады,
  Ал фюрер аборттың тағдырына келедi!
  
  Бiрақ уақыт қиын - Гитлер келедi,
  Ол тiптi сұмдықты жеңе алады...
  Зымырандарды бомбалардай жомарт лақтырады,
  Барлық сарбаздарды ойынға айналдыра алады!
  
  Бiрақ маған сенiңiз, қыздар қорқынышты бiлмейдi,
  Жалаң аяқпен граната лақтыру...
  Ол жалаңаш - көйлегi өртенген,
  Бейхабар ордамен күресу!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"