Середа Владимир Афанасьевич : другие произведения.

Юридичне обгрунтування Майдану

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Народ на Майдане собрался не просто ради собственного удовольствия. Власть страны систематически не выполняет своих конституционных обязанностей, нарушает Конституцию страны и законодательство! Народу, согласно Всеобщей декларации прав человека, принятой ООН в 1948 году, остаётся одно последнее средство защиты своих прав ВОССТАНИЕ! И это его ЗАКОННОЕ ПРАВО!


   ЮРИДИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ
   ДIЯЛЬНОСТI МАЙДАНУ.
  
   На жаль, лiдери опозицiї не придiляють уваги законодавчий базi Майдану. А це сама головна проблема, бо дуже багато виборцiв України, особливо на сходi та пiвднi, вважають, що зараз iде звична боротьба за владу, яку вони вже бачили i не очiкують вiд Майдану нi якої користi для народу та держави.
   Так само необхiдно юридичне обґрунтування самої дiяльностi Майдану, що дає можливiсть силовим органам держави отримати правовi засади для пiдтримання дiяльностi Майдану, та його активiстiв.
   Для цього необхiдно довести, що iснуюча влада не виконує своїх обов'язкiв та порушує законодавство України. Таким чином виявленi наступнi проблеми:
   - систематичне невиконання владою своїх конституцiйних обов'язкiв та порушення Конституцiї України, привело людей на Майдан. Самi цi дiї влади примусили виборцiв скористатися правом обумовленим Загальною декларацiю прав людини, прийнятою ООН в 1948 роцi: "беручи до уваги, що необхiдно, щоб права людини охоронялися силою закону з метою забезпечення того, щоб людина не була змушена вдаватися як до останнього засобу до повстання проти тиранiї i гноблення;"
   - до цих дiй виборцiв на Майданi примусила влада, бо нi яких iнших засобiв їм не залишила: Верховна Рада незаконно створеною бiльшiстю затверджує усi вимоги виконавчої влади, Конституцiйний суд, так само, слухняно виконує її примхи. Радник президента, виступаючи по телебаченню, прямо заявила, що "Конституцiйний суд це НУЛЬ, i його нi хто не поважає"! В країни вiдсутня всяка противага владi, це i є ознака тиранiї i гноблення громадян!
   - президент України вiдповiдно до статтi 101 Конституцiї України (КУ) є гарантом її територiальної цiлiсностi та прав i свобод громадян, але своїх конституцiйних обов'язкiв не виконує. Як i усi їго попередники на цiй посадi.
   Треба визнати, Конституцiя країни практично не виконується виконавчою владою, країною керують представники адмiнiстрацiї президента, абсолютно неконституцiйний орган: а це типовий випадок узурпацiї влади - незаконне присвоєння владних повноважень (забороняється статтею 5 КУ)! А стаття 3 Конституцiї України (КУ) вказує що "Права i свободи людини їх гарантiя визначають змiст i спрямованiсть дiяльностi держави. Держава вiдповiдає перед людиною за свою дiяльнiсть"!
   - статтею 5 КУ тiльки народ України - джерело влади в країнi. Нi хто, крiм народу України, не має права надiляти владними повноваженнями якусь сторонню особу чи установу, на зразок адмiнiстрацiї президента. Так само пунктом 31 статтi 106 КУ президент "не може передавати свої повноваження iншим особам або органам"!
   Висновок: Влада не виконує своїх конституцiйних обов'язкiв, систематично порушує Конституцiю України i права людини. I не залишає нi якої можливостi для обжалування своїх дiй. Чим примушує виборцiв використовувати свiй останнiй засiб в боротьбi "проти тиранiї i гноблення;"
   - Особливо треба звернути увагу на статтю 68. КУ згiдно з якою "Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституцiї України та законiв України, не посягати на права i свободи, честь i гiднiсть iнших людей. Незнання законiв не звiльняє вiд юридичної вiдповiдальностi." Таким чином всi порушники Конституцiї України повиннi вже зараз нести юридичну вiдповiдальнiсть!
   Таким чином саме Майдан та його активiсти, в цей час є законним органом в Українi, бо виступає на захист Конституцiї України та законодавства. А виконавча влада, в зв'язку з систематичним порушенням Конституцiї України та її законодавства, втратила, згiдно статтею 68 КУ, свої повноваження i повинна вiдповiсти за свої дiї згiдно закону.
   Саме зараз в Боснiї та Герцеговинi юридичне обґрунтування законних вимог повстанцiв до влади привело до арештiв головних винуватцiв в порушеннi законодавства!
  
  
  
  
  
  
  
  
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"