Ривлин Влад : другие произведения.

Уго Чавес

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    превод: Литературен свят

   Наричаха го диктатор, макар че не разгонваше опозиционните партии, не закриваше опозиционни вестници, не арестува никого...
  
   Но и явно е, че не бе и демократ, защото никога не бе замесен в корупция, прояви на корист и алчност, не продаваше държавни предприятия на безценица на новобогаташи и олигарси и не отнемаше земята от селяните...
  
   Той не бе революционер, защото твърде обичаше страната си, за да я въвлече в гражданска война и затова провеждаше земеделската реформа внимателно, както сапьор обезврежда мина.
  
  Но не бе и страхливец. Беше отчаяно смел, защото не се страхуваше да защитава слабите и да им помага - строеше жилища за тях, откриваше им пътя към образованието и медицинската помощ.
  
   Той бе отчаяно смел и защото не се изплаши нито от американците, нито от НАТО.
  
   Може за някого и да е бил диктатор, но за народа той бе свой.
  
   Когато се разболя, изглеждаше, че заедно с него се разболя и цялата страна.
  
   Той беше боец: внимателен и отчаян, мъжествен и в същото време раним, обичащ своя народ, своята Родина и ненавиждащ несправедливостта.
  
   Днес умря великият син на Венецуела: УГО ЧАВЕС. Той умря, но всичко създадено от него за народа остава завинаги.
   05.03.2013
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"