Zinkevych Ihor : другие произведения.

Лорд Валентайн. Глава перша: Звiр всерединi (укр.)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Перша глава. Пролог тут: http://samlib.ru/editors/z/zinkevych_i/lordwalentajnukr.shtml


Лорд Валентайн. Глава перша: звiр всерединi.

  

"Somebody help me tame this animal

This animal I have become"

                                                             Animal I have become (Three days grace)

  
   Третя година ночi. Бруклiнський мiст
   Лорд Валентайн сидiв на одному з великих каменiв-валунiв на березi i спостерiгав за мерехтiнням вогнiв нiчної набережної, коли його увагу привернув вiддалений звук удару об воду. 
   "Ну невже! Дочекався!" - пролунало в головi i вiн кинувся у воду та поплив до джерела звуку. 
   Тiло вже майже опустилося на дно, коли вампiр схопив його та виплив з ним на берег.
   Винiсши бездиханне тiло молодої жiнки, поклав її на землю i коли вже нахилився, щоб спробувати такого бажаного напою, недалеко пролунав звук вiд гальмування колiс машини з якої вискочив Дерек i пiдбiг до нього.
   - Нi-нi! Тiльки не пий усю! Ти можеш її врятувати?
   - Вона уже холодна. Давно.
   - Знаю. Її знайшли мертвою в квартирi, два днi тому. Це Мерi, та дiвчина, через яку я хотiв покiнчити з собою. Я викрав її тiло з моргу i благаю тебе, оживи її!
   Лорд Валентайн опустив погляд i вiдповiв:
   - Померлого можна врятувати лише в перший день вiд смертi. Менi шкода.
   Дерек, почувши вiдповiдь, опустився на колiна i заридав.
   - Боже мiй! Я любив її! Бiльше свого життя любив! Я тiльки хотiв, щоб вона була щасливою, хоч i без мене...
   Вампiр мовчки випив її кров i вже збирався йти, коли Дерек схопив його за руку i став благати:
   - Знаю, що прошу багато, але дай менi можливiсть вiдомстити кривдникам! Раз вона не встигла насолодитися тим земним життям, то було б справедливо позбавити його тих покидькiв...
   Лорд Валентайн висмикнув руку i сухо додав:
   - А що тобi зараз мiшає це зробити?
   - Ти не розумiєш, мене вже, напевно, розшукують, опитавши працiвникiв моргу. Та i що може проста людина? Прошу тебе...
   Вампiр байдуже обернувся, але Дерек схопив його за плече та Лорд Валентайн, одним махом, пiдняв його, тримаючи за шию, i, вдивляючись йому в очi пару секунд, опустив на землю та впився зубами в шию. 
   Важко вiдiрвавшись вiд такого приємного подарунку, вiдпустив Дерека, що звалився знесиленим на землю.
  
   Через годину Дерек прокинувся на березi. Швидко намацавши рукою шрами на шиї, вiн встав i, сiвши в машину, поїхав додому.
   Ввечерi, лежачи в лiжку, вiдчув нiби з його тiлом проходять цiлющi метаморфози: м'язи наливалися кров'ю, а сам вiн був повним сил i енергiї.
   "От тупий вампiр" - думав Дерек. "Повiвся на такий банальний спектакль! знав би вiн, що я сам вбив ту бiдолашну випадкову зустрiчну два днi тому i так все генiально розiграв. Ну все, тепер я розправлюся з моєю невiрною i першою моєю жертвою буде її коханець! А далi, можливо, вона i сама схоче стати безсмертною i ми будемо насолоджуватися життям тисячi рокiв!" - крутилося в його головi, вiд чого хотiлося смiятися i танцювати.
  
   Наступного вечора пiшовши до знайомого пiд'їзду, вiн увiйшов i постукав у першi дверi, справа. Їх вiдчинила дiвчина i, побачивши його, невдоволено сказала:
   - Знову ти! Ми вже все обговорили i свою думку я не змiню. 
   - Можна зайти?
   - Нi, я не одна.
   Миттєвий порив лютi та ревнощiв захопив Дерека i той штовхнув дверi з дiвчиною та, ввiйшовши, рiзонув її горло кiгтясною рукою. На пiдлогу полилася багряна кров... Лише шум вiд душу, що доносився з ванної кiмнати, приглушував хрипiння жертви. 
   Тихо пiднявши її, нападник, не втримавши в собi спрагу, випив з неї всю кров, що залишилася. Сили прибували до нього... Якесь, невiдоме досi, почуття ейфорiї вдарило в голову i Дерек направився до ванної кiмнати. Тепер вже дiло за малим, залишилося вбити коханця i втамувати його кров'ю спрагу, що з, небаченою ранiше, силою захопила свiдомiсть.   
    Вiдчинивши дверi у ванну кiмнату, помiтив чоловiка в одному рушнику. Рiшуче направився на нього i той, вiдчувши протяг вiд дверей, обернувся. 
   Перед Дереком стояв Лорд Валентайн. 
   Дерек позадкував до дверей, через якi було видно, лежачу в калюжi кровi на пiдлозi, дiвчину.
   Валентайн схопив невеликий клинок, що був у зложених на сушцi штанях, та кинувся на нападника. Двома блискавичними рухами вiн вiдтяв голову i проштрикнув серце Дерека, пiсля чого прах програвшого двобiй розвiявся над пiдлогою.
   Лорд пiдбiг до дiвчини i припiдняв її, помiтивши слiди вiд укусу. Її вже було не врятувати.
   Полоснуши собi вени на руцi клинком, вiн пiднiс мiсце порiзу над її головою так, щоб кров стiкала їй прямо в горло. Через деякий час вiн прилiг бiля неї, повнiстю обезсилений...
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"