Пальцун Сергей : другие произведения.

Фестиваль

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

© Сергій Пальцун, 2004

Фестиваль


    Рудий Дідько чорт Куций, переглядаючи подані йому керівниками департаментів доповідні записки, люто лаявся. Більшість пропозицій, схоже, були списані з якогось прадавнього першоджерела, що втратило оригінальність ще за Цезаря. "Остання надія" - грандіозний проект розбудови підпорядкованої пеклу конфесії був під загрозою зриву.
   Доповідні закінчились і Куций почав думати, з кого першого спустити шкуру, коли до кабінету з течкою в руках впурхнула його секретарка Анжела.
   - Ще доповідна? - здивувався Куций. - Від кого?
   Анжела чарівно зашарілася і, опустивши довжелезні вії, простягнула течку Куцому:
   - Це моя пропозиція. Власна. Вона не зовсім у руслі проекту, але...
   Куций з подивом взяв течку. Він, звичайно, знав, що Анжела відьма прогресивна та ініціативна, але зараз був не найкращий час для прояву ініціативи.
   Скориставшись шефовою задумою Анжела заторохтіла:
   - Мій проект базується на принципово новому підході до залучення грішних душ до пекла. Класичний підхід передбачає обмін душі на певні земні блага. На жаль зараз цей підхід перестає спрацьовувати. Розвиток рекламного бізнесу приводить до того, що потреби більшості потенціальних душепродавців формуються саме рекламою і вдовольняються за рахунок придбання різного рекламованого непотребу. Все, чого бажають їхні душі, можна знайти без будь-яких зусиль. Потрібні лише гроші, але фінансова політика...
   - З нашою фінансовою політикою я знайомий, - перебив Анжелу Куций. - Переходь до суті.
   - Суть полягає в створенні у споживача позитивного образу пекла. Пекло має стати престижним. Люди мають марити пеклом. Вони повинні закладати душу не за гроші, а за саму можливість до нас потрапити. До казана має приводити не гріх, а прагнення саме казана зі смолою.
   - Такі фантазії, - Куций роздратовано кинув течку на стіл, - добре йдуть під чарку, а зараз нам потрібні конкретні плани дій.
   - Але я й пропоную конкретні дії! - не вгавала Анжела. - Оскільки подібні акції слід починати з молодіжної аудиторії, я пропоную провести на нашій території музичний фестиваль. В нас саме простоює дільниця, що планувалась під войовничих безбожників. Їх тепер малувато, а зрадників та лицемірів за інструкцією варять на інших рівнях. Атмосфера там саме така як треба: закопчені стіни, казани, смоляні патьоки... Молодь буде в захваті. До речі й фестиваль можна назвати відповідно: "Казан-гоп". Запросимо відомі гурти: "Пекельні вогні", "Сталевий дзьоб", "Репану д...".
   - Досить, - відмахнувся Куций. - Влаштовуй свій фестиваль. Думаю, гірше ніж зараз нам вже не буде.
   
   Керівник Департаменту розбудови церкви біс Солоденький скінчив зачитувати список кандидатур на посаду керівника конфесійного новоутворення і перейшов до питань фінансування:
   - Тут, пане Дідьку, виникли несподівані проблеми. Податкова поліція погрожує накласти арешт на рахунок, з якого ми збираємось переводити гроші на організаційні видатки.
   - Яка ж це проблема? - здивувався Куций. - Пошліть їх до бісової мами. Там в неї коньячок, відьмочки...
   - Пробували. Не спокушаються.
   - Нічогенько собі, - стурбовано мовив Куций і натиснув кнопку. За мить до кабінету зазирнула Анжела в якомусь гостроконечному бюстгальтері зодягненому на подобу нічної сорочки.
   - А це що таке? - від подиву Дідько забув нащо кликав Анжелу.
   - Я саме готую фестиваль попси й одягнулась під Мадонну...
   - Поки я тут Рудий Дідько, - ревнув Куций, - попи на моїй ділянці пекла співати не будуть! Не кажучи вже про... - Куций ткнув пальцем вгору.
   - Це не та Мадонна... - почала було Анжела, але Дідько не став її слухати, наказавши викликати до нього фінансового радника.
   
   - Чи не підкажете, Скупере, - вкрадливо почав Куций, коли старий цюріхський гном переступив поріг кабінету, - чим можна пояснити погрозу арештувати рахунок пана Солоденького?
   Скупер став начебто ще меншим на зріст й пробурмотів:
   - Взагалі-то ця погроза стосується всіх наших мирських рахунків. Через несплату податку.
   З дідькових ніздрів пішов димок.
   - Щось я не пам'ятаю, Скупере, щоб пекло коли-небудь платило податки.
   - Ніколи й не платило. Але ми ніколи раніше не продавали квитків на "Казан-гоп".
   - Які квитки, Скупере? - дихнув полум'ям Дідько. - Це ж була цілком благо... тобто злочинна акція.
   - Треба ж нам десь брати кошти на ремонт поламаних котлів, на зафарбовування написів на стінах, - занудив Скупер. - А путівки на сірчані води для нервово виснажених та фізично постраждалих чортів з охорони? А позапланове поновлення цноти відьмочок з обслуги?..
   - Щоб тебе покропило! - не витримав Куций. - Цноту він поновлює! Чортів на води посилає!.. А тим часом пекло може втратити не лише гроші, а й моральний авторитет! Ми ніколи не платили, не платимо й не будемо платити ніяких податків!!! І якщо негайно не буде знайдено виходу з цієї ситуації нам всім обламають роги і зашлють за такі води... Але вам особисто все це здаватиметься дрібничкою... - тут Дідько змалював такий яскравий образ Скупера, який, знемагаючи від тяжкої праці та усвідомлення власної провини, підкидає до вогню дрова та підливає до казанів смолу на старій неавтоматизованій ділянці, що у кабінеті відчутно засмерділо сіркою...
   - А-а-а-пчхи!.. - донеслося з кутка. Куций роздратовано озирнувся і тут йому спало на думку просте до геніальності рішення одразу двох проблем.
   - Ви ще тут, Солоденький? Хапайте будь-якого харизмата з вашого списку, реєструйте конфесійне новоутворення і відкривайте рахунок для збору пожертв. А, ви, Скупере, негайно переводьте на цей рахунок всю виручку від "Казан-гопа". Благодійність податками не обкладається. Марш!
   Підлеглі зникли, а Куций, втомлено прикривши очі, відкинувся в кріслі, сповнений усвідомлення своєї мудрості. Двері відчинилися знов. Дідько розплющив очі й побачив перед собою Анжелу, цього разу в якомусь тірольському вбранні.
   - В мене є чудова нова ідея, - заторохкотіла Анжела. - Давайте проведемо фестиваль любителів випити. Уявіть собі казани повні пива, барила з горілкою, на пательнях шкварчать...
   Куций пополотнів і сповз із крісла під стіл.

Вересень 2003 - квітень 2004 р.


 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"