Пальцун Сергей : другие произведения.

Залiк зi спокушання

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

© Сергiй Пальцун, 2007

Залiк зi спокушання

   Молодий чорт Варений, на прiзвисько Круасан, попався. Попався ганебно, на гарячому, пiд час практичного заняття зi спокушання. Почалося все добре - молоденька аспiрантка Емочка чiтко, як за пiдручником, пускала очима бiсикiв у бiк професора Гнуздай-Барановського - i Круасан вже збирався нанести останнiй штрих, штрикнувши професора в ребро, коли раптом вiдчув, що хтось мiцно тримає його за хвоста.
   - Двiйка, юначе! - суворо мовив Гнуздай-Барановський. - Як можна приступати до виконання роботи, не вивчивши попередньо її предмет? Бо ж якби ви не полiнувались зазирнути на наш унiверситетський сайт "Хто є хто", то знали б, що жоден студент з хвостом пройти повз мене не може!
   - Пане, професоре! - заскиглив Круасан. - Я бiльше не буду. Вiдпустiть, будь ласка, бо якщо Його Високоосвiченiсть магiстр Казан-Пекельний дiзнається, що ви мене схопили...
   - Вiдправить до мами? - здогадався Гнуздай-Барановський, що сам послав до бiсової мами не один десяток двiєчникiв.
   Круасан ствердно кивнув.
   - Що ж, може хоч це чомусь тебе навчить. Втiм... Коли там у вас залiк?
   - В новорiчну нiч.
   - Це, добре. Я тебе зараз вiдпущу, але залiк ти будеш здавати у моєму будинку i так, як скажу я.
   Круасан поклявся пеклом i рогами Люципера, що виконає всi професоровi забаганки, i за п"ять хвилин Емочка вже пускала бiсикiв у бiк доцента Лупатого.
   
   - Всiх обiйшов? - суворо спитав Гнуздай-Барановський.
   Круасан втомлено кивнув.
   - Все зробив, як я казав? - продовжував допитуватись професор.
   - Ви що, самi не чуєте? - огризнувся чорт.
   Знизу долинала лайка, з-за стiни чулося схлипування, нагорi били посуд.
   - Що, ж, - злагiднiв Гнуздай-Барановський, - сiдай, вип"ємо за успiшну здачу, закусимо, чим б...
   Круасана перехнябило i вiн перебив професора:
   - Але навiщо вам це потрiбно? Це ж ваш будинок.
   Гнуздай-Барановський розлив коньяк, почаркувався з Круасаном, випив, закусив оливкою, i лише по тому вiдповiв:
   - Вважай, це експериментом. За останню годину мої сусiди розповiли один одному все, що приховували. Петро Петрович признався дружинi, що зраджує їй з секретаркою. Дружина вiдповiла йому, що давно вже ходить до сусiда не лише за сiрниками. Васько зiзнався батьковi, що потихеньку тягає грошi з його гаманця. Батько визнав, що i сам тягне грошi, але з клiєнтiв своєї фiрми. Микола дiзнався нарештi, куди загадково зникли його блешнi... Тепер вони всi дають вихiд емоцiям, але ж за пiвгодини Новий рiк, столи вже накритi, треба сiдати i святкувати. Не пропадати ж добру? Тож до ранку бiльшiсть з них помиряться, вибачаться один перед одним, i почнуть у новому роцi нове життя. Бiльш чисте нiж теперiшнє.
   Круасан похнюпився.
   - Та не переживай ти, чортяко! - плеснув його по плечi професор, наливаючи по другiй. - Залiк у тебе вже є, он який рейвах учинив, а що там буде завтра твiй Казан-Пекельний перевiряти не стане. Тим паче, невiдомо ще, чи буде експеримент вдалим.
   Круасан повеселiшав i вони з Гнуздай-Барановським знову почаркувались.
   - Але якщо все вийде, як я задумав, екзамен наступного Нового року ти знову здаватимеш по-моєму.
   Чорт мало не вдавився шматком ковбаси, а професор вiв далi:
   - Тодi розширимо експеримент до масштабiв мiста. А, може, чого вже там, навiть всiєї країни! Доведеться тобi цей рiк добряче попрацювати над предметом.
   Круасан уявив собi, як буде спокушати посадовцiв розповiсти в прямому новорiчному ефiрi в якого саме Сiрка вони позичають очi, i якi акробатичнi вправи дозволяють їм красти, не докладаючи рук...
   "Може краще одразу до мами?", - малодушно подумав вiн, але Гнуздай-Барановський налив чергову чарку i життєвi перспективи здалися чортовi не такими вже й поганими.
   "Врештi-решт, спокусник я, чи лайно собаче? - риторично запитав себе Круасан. - Прорвемося!" - чорт глянув на годинника i заходився вiдкорковувати шампанське.

Листопад 2007 р.


 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"